Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Ke Kahua Vs Ke Kumu1

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    E noʻonoʻo i ka wā e hiki mai ana o ke kanaka. ʻO nā ʻāina a me nā lāhui: pono e hui pū i mea e ola ai a lanakila i ka lewa. ʻO kahi ʻāina wale nō e like me Rusia e hiki ke lawe i ia kuleana. Akā ua hui pū ʻia ke kanaka: ma mua ka hoʻonui ʻana o ka lewa a me nā kaua hōkū hou - i hana ʻia me ke kōkua o nā superweapons a me nā kilokilo. I ka hopena, ua lanakila ke ao holoʻokoʻa e Rusia Nui. Akā aia nā universe like. I loko o ke aupuni e pili ana, ʻo Rusia Hemolele: ua hoʻokau ʻia ka mea a me ka lewa. Me he mea lā he mau hoaaloha ʻelua ʻaneʻane like loa o nā universes like a noho pū me ka maluhia. Akā, ma muli o kahi ulia pōpilikia, a i ʻole ka heluhelu pono ʻana i ka hoʻonāukiuki ʻana o nā pūʻali koa ʻekolu, ua hoʻomaka ke kaua interuniversal ma waena o nā lāhui fraternal. Manaʻo nā kānaka a pau ua pololei ʻo ia a ua hoʻomaka mua ka ʻenemi. Ke pepehi nei ka poʻe Lūkini Hemolele i nā Lūkini Nui, ke kaua nei nā kānaka a me nā hoa aloha like ʻole o ke kanaka - nā lāhui i ʻike ʻole ʻia: ʻaʻole hiki i ka noʻonoʻo hihiu ke wehewehe iā lākou. ʻAʻole no ka mea ʻole ʻo nā kaua weliweli loa a me ka ʻino he mau kaua fratricidal. Ke ulu nei ka pupule, piʻi ka hana ʻino, quintillions o nā mea i hōʻeha ʻia i nā kānaka a me nā kamaʻāina o nā honua lanakila. Hoʻohana ʻia ka magic, a me nā ʻenehana i ʻike ʻole ʻia ma mua, a pēlā aku no kekahi mau kenekulia koko. Ke hana nei ka poʻe ʻepekema i nā ʻano hana luku hou aʻe, aia ke ola ma nā ao holoʻokoʻa. ʻO wai ka mea e hoʻōki i ka pupule a hoʻopakele i ke kanaka? ʻAʻole he mōʻī, ʻaʻole he Akua, ʻaʻole he koa. ʻAʻole ia he pūʻali koa kūikawā i hoʻomake ʻia, e like me ka hōkū puke mele nāna i pepehi i nā haneli o nā ʻenemi (hiki wale kēia i nā moʻolelo moʻolelo), ʻaʻole ia he ʻepekema super, ka mea i ʻike pehea ʻo ia ʻaʻole i haehae i ka ʻōpū o ka Honua me kona ihu. A ʻo ka poʻe maʻamau mai ko mākou manawa, ʻaʻole maʻalahi paha!

  KE KAHUA VS KE KUMU1
  BUKE Ekahi:
  HELE PUPU!
  HOOLAHA
  E noʻonoʻo i ka wā e hiki mai ana o ke kanaka. ʻO nā ʻāina a me nā lāhui: pono e hui pū i mea e ola ai a lanakila i ka lewa. ʻO kahi ʻāina wale nō e like me Rusia e hiki ke lawe i ia kuleana. Akā ua hui pū ʻia ke kanaka: ma mua ka hoʻonui ʻana o ka lewa a me nā kaua hōkū hou - i hana ʻia me ke kōkua o nā superweapons a me nā kilokilo. I ka hopena, ua lanakila ke ao holoʻokoʻa e Rusia Nui. Akā aia nā universe like. I loko o ke aupuni e pili ana, ʻo Rusia Hemolele: ua hoʻokau ʻia ka mea a me ka lewa. Me he mea lā he mau hoaaloha ʻelua ʻaneʻane like loa o nā universes like a noho pū me ka maluhia. Akā, ma muli o kahi ulia pōpilikia, a i ʻole ka heluhelu pono ʻana i ka hoʻonāukiuki ʻana o nā pūʻali koa ʻekolu, ua hoʻomaka ke kaua interuniversal ma waena o nā lāhui fraternal. Manaʻo nā kānaka a pau ua pololei ʻo ia a ua hoʻomaka mua ka ʻenemi. Ke pepehi nei ka poʻe Lūkini Hemolele i nā Lūkini Nui, ke kaua nei nā kānaka a me nā hoa aloha like ʻole o ke kanaka - nā lāhui i ʻike ʻole ʻia: ʻaʻole hiki i ka noʻonoʻo hihiu ke wehewehe iā lākou. ʻAʻole no ka mea ʻole ʻo nā kaua weliweli loa a me ka ʻino he mau kaua fratricidal. Ke ulu nei ka pupule, piʻi ka hana ʻino, quintillions o nā mea i hōʻeha ʻia i nā kānaka a me nā kamaʻāina o nā honua lanakila. Hoʻohana ʻia ka magic, a me nā ʻenehana i ʻike ʻole ʻia ma mua, a pēlā aku no kekahi mau kenekulia koko. Ke hana nei ka poʻe ʻepekema i nā ʻano hana luku hou aʻe, aia ke ola ma nā ao holoʻokoʻa. ʻO wai ka mea e hoʻōki i ka pupule a hoʻopakele i ke kanaka? ʻAʻole he mōʻī, ʻaʻole he Akua, ʻaʻole he koa. ʻAʻole ia he pūʻali koa kūikawā i hoʻomake ʻia, e like me ka hōkū puke mele nāna i pepehi i nā haneli o nā ʻenemi (hiki wale kēia i nā moʻolelo moʻolelo), ʻaʻole ia he ʻepekema super, ka mea i ʻike pehea ʻo ia ʻaʻole i haehae i ka ʻōpū o ka Honua me kona ihu. A ʻo ka poʻe maʻamau mai ko mākou manawa, ʻaʻole maʻalahi paha!
  He noi pilikino kaʻu i ka poʻe hoʻopuka: e loiloi i ka manaʻo a inā kūpono ka hana holoʻokoʻa iā ʻoe. E pili ana i ka maikaʻi o ka kikokikona, inā ʻae ʻoe i ka puke, a laila e uku wau i ke kālā a na ka mea hoʻoponopono ʻoihana e poli! A inā ʻaʻole, no ke aha e hoʻopau manawa a me ke kālā, e ʻoluʻolu e kākau.
  Haalulu ke ao i ke kaua,
  A ua hoʻohāinu nā hōkū-waimaka i ka vevevet!
  Ke ʻā nei ke kaua - he kuko ʻino ʻo Gehena,
  A makemake ka Diabolo e luku iā Rusia!
  
  He pilikua ka ʻāina makua,
  He nui na galaxia!
  Ua hohola ka Haku i kahi uhi ma luna o Rusia,
  Laki mākou i ka noho ʻana ma kahi ʻāina ākea!
  
  He kaua weliweli kēia - e paila ana ka lewa,
  E hoʻokūpaʻa mākou i ka nani me ka pahi kaua hemolele!
  ʻO ka ʻōpala o nā moku hōkū - puʻu kino,
  E lanakila kakou i na hoa paio o Rusia!
  
  A ua haumia ka hakahaka i ke koko,
  Ma hope o nā mea a pau, ikaika ka ʻenemi - ʻo ke koʻikoʻi he ʻino!
  Akā, e mālama mākou i ka maluhia o ko mākou honua maoli,
  Ma hope o nā mea a pau, ʻo Iesū pū me mākou - ke Akua Kiʻekiʻe loa!
  
  Ua pilikia ka ʻāina makua - ua pau,
  ʻO ke ahonui o Kristo ka ikaika o nā kānaka!
  He aniani palupalu ka puʻuwai ʻeha,
  ʻO ka makemake e ola wale nō ke kōkua iā mākou!
  
  E kuʻu ʻāina makuahine - aloha au iā ʻoe,
  A ma ke ao holoʻokoʻa ʻaʻohe mea i ʻoi aku ka nani ma mua o ʻoe!
  ʻAʻole e lawe ʻia ʻo Rūsia i kāna ruble,
  E maluhia a hauʻoli no nā hanauna a pau!
  . MOKUNA Helu 1.
  ʻO Vladimir Kashalotov, me ka luhi ʻana mai ka ʻehaʻeha me ke aloha ʻole e haehae ana i kona ʻiʻo, lele ʻo ia ma lalo o kahi tunnel ʻeleʻele lōʻihi i paʻi i ka uliuli anuanu. Ua alualu ʻia ʻo ia e nā terminator hakakā - papa PI - 1,000,000. Hoʻopiʻi ʻia me ka hoʻokalakupua kaua a me ka hyperplasm multi-class, hoʻoikaika lākou e ʻimi i kahi kanaka i luʻu i ka mānoanoa o ka asteroid kokoke loa. Ua pana ʻia ka tetraplane o Vladimir a i ʻole ka noho hoʻokahi. Ma mua o kēia, ua ʻēheu nā naita (auwe, a ma kēlā ʻaoʻao he mau kaikunāne Lūkini: ʻo ka pōʻino nui loa o ke kanaka, ʻelua mau honua me ke aloha ʻole i luku ʻia kekahi i kekahi) kokoke e hui pū ʻia; ʻo ka helehelena uʻi o kahi kaikamahine hoʻokele i ka hologram. ʻAʻole i huhū ʻia e ke kaua, ʻaʻole ʻaʻa ke koa ʻōpio e pana i ka tetralet o ka nani hōkū. A ʻaʻole ʻo ia i mihi, ua hahau ʻo ia me ka laser quark, ʻo ia ka hopena o ka mīkini i nā momi liʻiliʻi e ʻālohilohi ana i loko o kahi ʻāwīwī, a ma hope o kekahi mau manawa i ʻeleʻele, e hoʻopuka ana i nā nalu anuenue, e kinai ana i ka anti-gravity. kahua: he matrix i hoopau loa i ka inertia o ka tetralet.
  Mahalo i ka ʻōnaehana ejection, hiki ke hana. Ma hope o ia mea, me ka hoʻohana ʻana i kahi ʻenekini kinespatial i loko o ka lole hakakā, ua luʻu ʻo ia i loko o ka lele super-speed asteroid-rod i loaʻa i nā ʻano hyperplasm. ʻO ka lele paʻakikī loa, ua holo ka hoʻokuʻu hypercurrent i koʻu kino - me he mea lā ua hoʻokomo ʻia kahi nila ʻulaʻula i loko o kēlā me kēia keena. Ua hāʻawi ʻo Vladimir me ka noʻonoʻo i ke kauoha a ʻo ka radiation mai ka mini-generator hoʻopau i ka ʻeha aneane hiki ʻole ke hoʻomanawanui. Quasar (maikaʻi loa)! Aia ʻo ia i loko! He ikaika loa ka ʻili o ka asteroid a he paʻakikī ke puhi ʻana iā ia me kahi pōkā Thermocreon. No nā lopako, ua loaʻa iā lākou nā kauoha e lawe ola i ke kanaka ʻōpio - no ka nīnau ʻana paha. A ʻo kēia ... ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole lākou e hahau a hoʻomāinoino e like me ka Middle Ages, akā me ke kōkua ʻana o ka nanotechnology, e hoʻohuli ʻia ka ʻuhane i loko i kahi ʻano ʻaʻole lawa ia i kekahi. ʻOi aku ka maikaʻi o ke kau ʻana ma luna o ka pā ma mua o ka hoʻomāinoino ʻana i ka cyber - he hopena i ka ʻike. ʻO Vladimir, he bachelor junior o ka ʻepekema kilokilo, ʻo ia hoʻi, ʻo ka lua wale nō o nā ʻanuʻu he ʻumikumamālua (ʻo ka hana mua he mini-padawan), ua hana ʻo ia i pālua bioplasmic nona iho. Ua hoʻokaʻawale ʻia kahi aka mai ke kino lele a komo i loko o kahi alahele ʻaoʻao e kū ana ma ka ʻākau o ke alahele. ʻO nā ʻiliʻili ma ka ʻili o nā ala wiliwili me he mau maka ʻulaʻula like ʻole o nā holoholona diabolo liʻiliʻi. Ua hoʻopau a hoʻomālamalama lākou, me he mea lā e ʻakaʻaka ana nā daimonio o ka lua (e ʻōlelo ana - ʻo kāu ʻoihana he mea ʻino (ʻino) kanaka!) ʻO Vladimir, me ka hoʻohana ʻana i ka hopena o ka semi-reflected space, ua hoʻokuʻu aku i nā camouflage holographic hou aʻe. Pono kēia e hoʻolei i nā robots mai ko lākou ʻala, e hoʻohuli iā lākou a kūʻai i ka manawa. A laila, ʻo wai ka mea ʻike, e ʻakaʻaka paha ka hauʻoli pūʻali koa iā Rūsia Nui.
  ʻO kahi pūʻali koa o nā ʻenemi - nā hōkū hōkū o Svyatorossia: nā haneli haneli, mau miliona o nā moku o nā papa like ʻole i holomua mai nā ʻaoʻao ʻekolu, e hoʻāʻo ana e hoʻopaʻa i ka paʻa ma waena o nā ʻōnaehana o ka Yellow Fox a me ka Red Crocodile. He palena palena ia ma waena o nā universe ʻelua, kahi i nalowale ai ka wikiwiki o nā moku hōkū a nalowale nā hyperweapons nui i ko lākou luku. ʻO kahi ʻano subspace, kahi i hana ʻia ai ka hapa nui o nā kaua ākea, a auwē ka mea nāna e ʻae i ka ʻenemi e uhai i loko o ka ʻāpana maʻamau o ke ao holoʻokoʻa, ʻaʻole hiki ke ʻike ʻia ka luku ʻana!
  ʻO ka pūʻali koa o Svyatorossia i alakaʻi ʻia e Konstantin Rokossovsky: kekahi o nā alakaʻi koʻikoʻi o ke Kaua Honua II. Ua loaʻa iā ia ka kaulana kūikawā ma nā kahua kaua: ma Stalingrad a ma Belarus. Ma lalo o kāna kauoha, aia ma kahi o ʻelua haneli a me kanalima miliona mau moku hōkū, ʻekolu a me ka hapa trillion mau koa ola o nā lāhui like ʻole a ma kahi o kanawalukūmāhiku trillion mau robots kaua. ʻO nā pūʻali kupanaha, me kekahi mau moku e like me ka nui o kahi asteroid maikaʻi: i hoʻopaʻa ʻia me nā tausani o nā pūkuniahi a me nā mea hoʻopuka o nā ʻano āpau. Ke kū nei ka nīnau: he aha ka pili o ke koa kaulana o ke Kaua Patriotic Nui me ke kaua cosmic e kauoha ana i nā aupuni āpau? ʻO ka pololei loa, ma hope o ka hoʻokumu ʻana o ka ʻepekema aia kahi Hypernoosphere, kahi i hoʻopaʻa ʻia ai nā manaʻo, nā manaʻo, a me nā hana a nā mea naʻauao, hoʻomaka lākou e aʻo. Ma kahi kūlana kiʻekiʻe hiki ʻole ke hoʻomaopopo ʻia, ʻike ʻia nā ʻano pilikino āpau o ka mea i make i mālama ʻia ma ke ʻano he faila ma ke kamepiula. Ua like lākou me ka hau ma waena o nā ana a me ke ākea, e hoʻomaha ana i kahi ʻano hīnaʻi o ka ʻike superabsolute. Akā hiki ke hoʻihoʻi ʻia kekahi faila ma ka wehe ʻana iā ia mai ka recycle bin a laila e hoʻāla ʻia. No kēia kumu, ua hana ʻia kahi mea hoʻomaʻemaʻe funnel-vacuum kūikawā. ʻO ka ʻāpana haiki loa he zero a me ka hapaʻumi o kahi ana. A laila, piʻi aʻe i ka ʻole ʻelua hapaʻumi, ʻaʻole ʻekolu! No laila, hiki i ka ʻumikūmālua-dimensional ākea, e hoʻopiʻi mālie me ka ikehu multi-hyperplasma. Ua omo ʻia ka faila ʻuhane ma waho o ka subspace me ka ʻole o ka nui a me ka manawa. A laila ua hoʻoili ʻia ʻo ia i kahi mea lawe, kahi kino hoʻohālike kūikawā, a ua hana ʻia kahi hana mana! ʻO ka moeʻuhane lōʻihi o ke kanaka no ke ala hou ʻana i ka poʻe i make ua lilo i mea ʻoiaʻiʻo. Ua hoʻi mai nā ʻano pilikino maoli mai ka noho ʻole ʻana, loaʻa ka ʻiʻo hou, hoʻomaikaʻi ʻia e ka bioengineering, e like me ka ʻānela. Me he mea lā ʻo Ioba ka mea mua i ʻōlelo kokoke i ʻehā tausani makahiki i hala: akā, ke ola nei koʻu mea hoʻōla, ke manaʻoʻiʻo nei au iā Iēhova, e hoʻihoʻi mai ʻoe i koʻu ʻiʻo pala, a e ʻike au i ke Akua me koʻu mau maka. A laila ma nā hoʻomana like ʻole - ua hana hou ʻia kēia i mau tausani mau manawa. I kēia manawa ua ʻike ka ʻepekema i kekahi moeʻuhane kahiko. Akā ʻoiai ʻo kēia kaʻina hana o ke alahouana he mea paʻakikī loa a me ka pipiʻi, ʻoi aku ka maʻalahi o ka loaʻa ʻana o ka faila ʻuhane o kahi kanaka koʻikoʻi i ka ʻāpana ʻole o ka subspace o ka hypernoosphere, aia i loko o ka nui o ka manaʻo a me ka noʻonoʻo. No laila, i kēia manawa, ʻo ka poʻe maikaʻi loa, ka poʻe koʻikoʻi a me ka poʻe koʻikoʻi o ka wā i hala i hoʻāla ʻia a ke ala hou ʻia nei. ʻAe, no lākou ʻo Konstantin Rokossovsky. Ua aʻo iki mākou, e hoʻoiho i ka ʻike e pili ana i nā kaua hou i loko o ko mākou lolo, a hiki iā mākou ke kauoha i kekahi o nā pūʻali koa he nui o Holy Russia.
  Ke hakakā nei kekahi ʻano charismatic iā Rokossovsky: Alexander the Great. Ke akamai me ke akamai! Ke kila i ke ahi! ʻO kahi ala kūʻokoʻa maoli o ke kaua hōkū!
  Ua haʻi ʻo Supermarshal Rokossovsky i ka hologram o ka elf general:
  - Phoenix, ua hana anei ʻoe i ka hana oblique sweep manuver?
  - ʻAʻole, hoa supermarshal. Me he mea lā ua hoʻāla ka ʻenemi i kahi mālama hoʻolālā. Eia kekahi, ʻike wau i ka mana o nā mea kilokilo ikaika.
  A ʻoiaʻiʻo, ua ulu ke kaua hōkū nui. Ua māhele ʻia ka ʻeleʻele ʻeleʻele o ka ʻūhā ma ka lewa: nā mea ahi o nā ʻālohilohi ʻulaʻula. Eia nō naʻe, hiki i nā pyrotechnics kiʻekiʻe loa ke hoʻohālikelike i kahi hapa miliona o ia nani? He nui na hoku i puehu i ke daimana, ruby, topaza, emerald, sapphire, agate a me na lei olinolino e ae, kupanaha ka noonoo. Akā naʻe, ua pōʻeleʻele lākou i ke kua o ka pahū a me ka radiation mai nā moku e hū ana. ʻO kēlā me kēia ʻano laser, radiation, rocket mākaukau e pahū, loaʻa i ka digger space kona kala ponoʻī a me ka malu kūʻokoʻa. He ʻilihune loa ka ʻōlelo kanaka no ka wehewehe ʻana i kona nani a pau i ke kaua honua, kahi mea nui, make a i ka manawa like kupaianaha! He aha ka mea hiki iā mākou ke hoʻohālikelike i nā miliona o nā hōkū a me nā piliona o nā uila, koe wale nō ka moana, kahi e ʻālohilohi ai kēlā me kēia kulu e like me ke daimana? I ka manawa like, ke neʻe mau nei ʻo ia, me he mea lā he haunaele, akā i ka ʻoiaʻiʻo e hoʻomalu ʻia e ka makemake inexorable.
  Kauoha ʻo Rokossovsky:
  - E hoʻokau i nā moku kaua ultra koʻikoʻi, e hoʻāʻo e hana i ka "sledgehammer" maneuver!
  ʻO nā moku nui mai ʻelua haneli a ʻelima haneli kilomika ke anawaena: ʻano like me nā koholā palahalaha, i hoʻopaʻa ʻia me nā kumu, nā ʻoki, a me nā antenna ʻano ʻano nui, neʻe ma ka ʻaoʻao. Ma ʻaneʻi ua hoʻokuʻu kekahi o nā pilikua i kahi blot hyperplasmic. Ma ke ʻano o ka helu ʻewalu, ua uhi ka mea pōʻino i ka moku holo moku. Ua ho'āʻo ʻo ia e haʻalele, akā ua ʻoi aku ka wikiwiki o ka hyperplasma, e ʻoi ana i ka pale o ka matrix a ua hoʻopaʻa ʻia ka hapa waena ma ka ʻaoʻao o ka moku holo moku. ʻO ka mea kaua, i hana ʻia me kahi superalloy he iwakāluakūmākahi miliona mau manawa i ʻoi aku ka ikaika ma mua o ka titanium, ua hāʻawi ʻia. Ua hoʻoheheʻe ʻia kekahi mau turrets kaʻa, ua hoʻoheheʻe ʻia nā pū me kā lākou mau kauā robotic. ʻO ka make ʻole ʻeha, ʻoiai ʻo ka hyperplasm o ka pae ʻewalu e pālahalaha ana i ka wikiwiki o hoʻokahi haneli piliona mau manawa kiʻekiʻe ma mua o ka mālamalama, ʻo ia hoʻi ʻaʻole loaʻa ka manawa e hiki ai i ka lolo. A holo ka ʻuhane ola ʻole i loko o nā lima o ka hypernoosphere, e hiamoe nui ana: e kali ana i ke ala ʻana. ʻAi ka moku holo moku me nā kala ʻālohilohi, ʻaʻole i hoʻoulu ʻia ka lapalapa e ka oxygen i loko o ka moku hōkū, akā me ka micro-matter i hoʻopuehu ʻia i loko o kahi ʻōpala. ʻO kahi ʻano lepo lepo e noho ana ma ke ʻano ʻino a i ʻole ʻole, ʻo ka wela o nā sextillions degere e pili ana i kā lākou kaʻina puhi. He paʻakikī ke kinai ʻana i kēlā hyperfire; nui nā moku hōkū nui a liʻiliʻi i hoʻopau ʻia i ke ahi, e hoʻomau ana i ka hakakā me ka paʻakikī.
  Ke ahi nei kahi quasar nui ma kahi kokoke, ke hoʻāʻo nei ka pūʻali koa o Rokossovsky e kaomi i ka ʻenemi a kokoke iā ia. ʻO Alexander the Great ma luna o kahi frigate kiʻekiʻe e hakakā ana i loko o ka mānoanoa. ʻO ia ponoʻī ka hoʻomalu ʻana i ka moku hōkū, kuhikuhi iā ia i loko o ka mānoanoa o ia mea, a me nā wahi āpau o ke kaua. Ka hoʻouna ʻana i nā kauoha i nā wahi like ʻole. I kēia manawa ua lawe ʻia ka ʻenemi me ka hoʻopuni ʻana, ka makemake e hana i kahi stellar Stalingrad a hōʻike i ka ʻaoʻao ʻākau. Ke haʻi mai nei ʻo Intuition iaʻu ʻo ka manawa kēia e paʻi. ʻEhia mau manawa, me ka liʻiliʻi loa o nā pūʻali, ua lanakila ka Great Hero Alexander i nā lanakila hoʻoholo. Makemake ʻo ia i ka honua hou, kona ʻano ʻike ʻole, ka wikiwiki, ka ʻenehana, ka HyperInternet honua, nā mea kaua nui o nā ʻano ʻike ʻole. No laila, hoʻouna ʻo ia i kahi super-rocket i ka ʻenemi, kahi hoʻopiʻi o nā thermofaraces, nā ʻāpana i hana ʻia ai nā creons, a mai ia mau mea, he preons, a laila quarks. He liʻiliʻi ka missile, ua uhi ʻia e nā gravi-holograms he nui: no laila ʻaʻohe manawa o ka ʻenemi e hoʻopaʻa iā ia me ka quark laser a i ʻole hyper-emitter! I ka manawa like, puhi nā kukui mini ma o ka mea semi-spatial. ʻO ka mea luku nui a ka hoa paio, e like me ka mea hoʻokani mokomoko akamai, hoʻolei pū i kāna makau kahili. He nui nā torpedo i kaʻa ma ka ʻaoʻao o ka frigate, ua pahū kekahi o lākou, a hoʻopuehu ʻia i loko o kahi mauʻu o nā pua lapalapa. He nani loa ia, akā ma kahi mamao i pahū ai kahi ultra-dreadnought, kahi mea hiki ʻole ke noʻonoʻo ʻia me ke anawaena o hoʻokahi a me ka hapa tausani kilomita.
  Ua hoʻokuʻu ka supernova i nā tentacles ʻā i puhi i ʻelua mau kakini liʻiliʻi liʻiliʻi a hoʻopuehu i kekahi mau tausani ma nā ʻaoʻao like ʻole. Ua hui pū ʻia ʻelua brigantines, ʻo kekahi uila, ʻoi aku ka liʻiliʻi, akā ʻaʻole i emi iki ka waihoʻoluʻu. Ma keʻano laulā, nani loa ka ʻike - super cool, hauʻoli ʻo Alexander; i ka wā i wāwahi ʻia ai ka mea luku nui, e ka hyperplasmic "fist", i nā ʻāpana pōʻai ʻāhiu:
  - ʻO kēia keʻano o ka paʻiʻana o nā Slav! ʻAʻole e mae ka nani!
  ʻO Elephantcat - (kahi hui ʻana o ka ʻelepani a me ka pōpoki) ʻōlelo ʻia:
  - Ua hoʻokomo ka poʻe Lūkini Hemolele i kahi ʻāpana ikaika ma ka ʻaoʻao ʻākau, a i ka manawa like ke hoʻoweliweli nei lākou i kahi holomua ma hope.
  Ua minoʻaka maikaʻi ʻo Macedonsky:
  - Holo maoli lākou ma ka lihi o ka quasar. No ke aha mākou e hana ai i ka ʻenehana hahau ʻoki? ʻO Rokossovsky kahi komunista kahiko a makemake ʻo ia i kēia hōʻailona.
  Ua pane mai ʻo Tigrochep - kahi hui o ka honu a me ka tiger:
  "Ua hahau ʻia ʻo ia i ka hāmare, a laila kuʻi ma ke poʻo."
  I ka manawa me kāna mau ʻōlelo, ua pahū mai kahi pōhaku thermofaraceous kaumaha ma kahi kokoke, huli aʻe ka moku hōkū, a pio ke kukui no kekahi mau kekona, ʻo nā paia wale nō i hāʻawi i ka luminescence, ʻulaʻula a me ka uliuli. Ua uwē ka pōpoki ʻelepani:
  - He aha ka lole!
  Ua hoʻoponopono ʻo Alexander:
  - E like me ka "quirky" - Armageddon! - O aku la ia i kona lima, a puka koke mai la kekahi kiaha waina emerald iloko. Ua hīmeni ke aniani:
  - E like me nā manawa a i ʻole ...
  - Hoʻohui i ka pepa! Me ke koko o ka mega dragon!
  - Hoʻolohe wau, e ka mea nui!
  Ua ho'āʻo ʻo Alexander the Great e nānā i ka lehulehu o nā holograms, e hoʻoholo i kahi e hoʻokūkū ai i ka nui o nā moku hōkū. Ua hoʻāʻo ka ʻenemi e hana i ka ipu hao hou. Ua hoʻomanaʻo ʻo Rokossovsky i kāna lanakila nui mua ma Stalingrad, pehea i lilo ai ka hoʻopuni nui ʻana o nā pūʻali Kelemania i mea pio no ka ʻenemi. Akā ʻaʻole kēia ʻo Cannes, ʻo Alexander ka Nui ponoʻī, ʻo ia ka haku o ka hana wikiwiki, ke hoʻāʻo nei e hana i kahi pahele pālua. Aia ka nui i ka mea nona ka waihona hope loa.
  Ua holo ka Svyatorossiya superdreadnought i loko o nā pūnaewele gravitational-neutrino, ua hōʻike ʻia kekahi o kāna mau missiles a lilo i hoʻopaʻa ʻia i loko o ke kahua hapalua. Ua hāʻule kekahi mau moku hoʻokele missile i loko o ka lumi licking a hoʻomaka e heheʻe mālie, e like me ka lollipop ma ke alelo. He ʻano ʻokoʻa ia, he mea hoʻoheheʻe i ka lewa, ua like ka hana i ka moku hōkū me ke kō i loko o ka wai. ʻOiaʻiʻo, ʻo ia kahua, i luku ʻia e nā counter-radiations ʻē aʻe, ʻaʻole i lōʻihi lōʻihi, ʻo ia hoʻi ma nā kūlana o ka hakakā ākea, kahi e helu ai nā nanoseconds. I loko o ia kaua, ʻo ka hoʻololi ʻana o nā kī ʻana i hoʻokahi piliona mau manawa ʻoi aku ka wikiwiki ma mua o ka hakakā ʻana ma waena o nā pahu pahu ʻoihana, ʻaʻole hiki ke hoʻomaopopo ʻia nā ʻano ʻano like ʻole! He mea hiki ʻole iā ʻoe ke ʻike i nā analogues ma ka ʻōlelo ʻilihune, ʻōlelo hou! ʻO nā mea a pau he Hyper-Super! Akā ʻo ka licking space i hoʻopuka hou ʻia e nā ʻano rockets kūikawā a me nā ʻano hyperplasma a me nā anti-spatial impulses i ʻino i ka hale e like me ka ʻōpala; ua paʻa nā mea kaua ʻelua i ka hakakā make!
  ʻO ka pūʻali koa o Rokossovsky kahi kūlana kiʻekiʻe a no laila ua holomua. ʻO nā mea hakakā liʻiliʻi noho hoʻokahi i hoʻomalu ʻia e nā kānaka, he mau ʻumi miliona o lākou, ʻoi aku ka maʻalahi o ka licking space. Ke make nei nā keikikāne a me nā kaikamahine i nā miliona.
  ʻO General Clara Medovaya, ke kauoha nei i ka ʻehiku o nā moku hōkū. He kaikamahine nani loa, hoʻohiwahiwa, ʻaʻole i ʻoi aku ma mua o iwakālua - ʻōpio a hou, ua komo ʻo ia i nā kaua no ʻekolu haneli mau makahiki. ʻIke ʻo ia ua ʻoi aku ka ikaika o ka ʻenemi ma mua o kā lākou i manaʻo ai. ʻO ia ke ʻano he pono e loaʻa ka manawa i hiki ai i nā hoʻoikaika ke hōʻea. ʻAʻohe kanaka kīwila i waena o nā kānaka ma Rusia ʻelua. Ke lawelawe nei kēlā me kēia kanaka i ka pūʻali koa, ʻo nā keiki liʻiliʻi loa, a ke mau nei ka moeʻuhane o ka ʻelemakule palupalu i nā makahiki pōʻeleʻele. ʻOiai i loko o nā incubators cybernetic, ua hoʻoholo ʻia nā embryos i ka mea nona ka mana koʻikoʻi ma o ka hoʻoponopono ʻana i nā genes me ka hoʻohana ʻana i nā polokalamu cyber. Ua komo ʻo Klala i loko o ka pūʻali kaua, aia kekahi pūʻali koa waiwai kahi e lawelawe ai nā poʻe ʻē aʻe. Aia kekahi mua hoʻomana a kilokilo paha.
  ʻO nā keiki he mau koa keiki, a hiki i ka ʻumikūmāhā mau pōʻai (kahi manawa kūlana i pili ʻole i ka makahiki honua), hoʻomaʻamaʻa lākou i ka hoʻomaʻamaʻa a me ka hoʻomaʻamaʻa kūikawā, a ma hope o kēlā mau genetically kūpono no ke kaua e pau i ka pūʻali kaua, a i ʻole, mua i ka hoʻonaʻauao lewa. Ma mua o ka hoʻolei ʻia ʻana i ke kaua, ua hoʻomaʻamaʻa ikaika ʻia nā keikikāne a me nā kaikamahine, a laila nā kāne a me nā wahine ʻōpio, i nā ʻano naʻauao kaua āpau. ʻO ka heluna kanaka holoʻokoʻa, e helu ana i nā quintillions o kēlā me kēia kanaka, loaʻa iā lākou nā mākau kaua (a me nā mea paʻa). ʻAʻohe mea i ʻike i ka nui o nā pūʻali koa hiki ke loaʻa, koe wale nō ka Emepera a me ʻelua a ʻekolu mau mea hilinaʻi. (ka heluna kanaka pololei: mea huna koa nui loa). Ua like like ka ikaika o na aupuni elua, ua hoomau ke kaua me na lanakila like ole, e like me ke ano o ka nalu heenalu, kaomi iki, a lanakila hou. ʻAʻohe quark i koe i loko o nā ao ʻuā, ʻaʻole hoʻokahi manaʻo i ka lewa i loaʻa ʻole ka manawa e hoʻopiha ʻia me ka inaina a i ʻole ka ʻeha, hoʻokahi kaukani pōʻai o ka ʻeha a me nā waimaka, ka hana ʻino palena ʻole. ʻO nā lanakila nui a me nā pane hoʻomāinoino loa, nā hana titanic e hoʻoneʻe i nā unahi o ka mea i manaʻo ʻia he kaua pau ʻole! Ua hāʻawi nā kānaka a pau i kā lākou mea maikaʻi loa, akā ma ke ʻano holoʻokoʻa ua mālama ʻia kahi kaulike ikaika.
  Ua kauoha ʻo Clara Honey, ka mea nui o ka galaxy, ua hoʻohana kona pūʻali koa i kahi hoʻokumu disk: me nā ʻaoʻao wavy. Ua neʻe mālie ʻo ia i ka pūʻulu o nā hōkū i ʻole e hoʻopuni ʻia. Ma nā asteroids liʻiliʻi, ua hoʻokomo ʻia nā uku i loko o nā pākaukau i wili ʻia e like me ka hyperbole. Ua neʻe lākou i nā lele wikiwiki, e lele ana i waho ma nā wahi i manaʻo ʻole ʻia, e hele ana i ko lākou ala ma waena o nā pulupulu mechanical me ka hulu. ʻO kekahi o lākou i kauoha ʻia e ke kāpena koa ʻo Artur Melnikov. ʻO ia kekahi o nā luna ʻōpio, he ʻumikūmāono wale nō ia. He keikikāne lōʻihi me ka maka poepoe, ua lohe ke kāpena lauoho maikaʻi i ke ʻano uē o nā mea kani, nā ʻālohilohi a me nā helu liʻiliʻi e holo ana ma loko o ka mahiole.
  Ua hawanawana ke kanaka opio.
  - Me he mea lā ua uhi ʻia mākou me ka anti-radiation. Ma kēia mau kūlana, hoʻokahi wale nō mea i koe!
  Ke kani nei ke kauoha nui:
  - Wehe nā kānaka a pau i kou mau mahiole cyber! E kuhi me ka lima!
  Ua ʻōlelo kanalua kāna mea kōkua mua, ʻo Svetlana Bronevaya:
  "A laila ʻaʻole e kōkua ka kamepiula hyperplasmic iā mākou i ke kuhikuhi ʻana!"
  - A hoʻopilikia wale ʻo ia iā mākou! ʻAʻole hiki iā ʻoe ke ʻike i nā polokalamu a pau ua glitched!
  Ua hoʻopiʻi ke kaikamahine i nā manawa he nui, ua ʻōlelo ka papahana kiaʻi: he pilikia viral o ke kēkelē lua.
  - He koʻikoʻi kēia! E paio kaua e like me ka wā kahiko!
  Ua manaʻo ʻo Arthur (ʻoiai ʻo Svetlana, ʻoiai ʻoi aku ka nui ma mua ona, he naʻaupō e like me ke kaikamahine liʻiliʻi). ʻO ke aloha i ke aloha. Eia nō naʻe, he hoaaloha ke keikikāne mai ke kula kaua: kāna aloha mua a ikaika loa. Akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo i kāu hoa pili ʻaʻole ia he mea maʻamau a ʻino hoʻi. Manaʻo ʻia e hoʻololi pinepine i nā hoa pili i mea e hoʻonui ʻia ai ka bioplasm a me ka subnoosphere e hoʻopuni ana i kēlā me kēia kanaka. Eia kekahi, ma hope o ka hoʻololi ʻana i ka ikehu a me nā superparticles, ʻoi aku ka maikaʻi o nā keikikāne a me nā kaikamahine i loaʻa i nā hoa moe maʻamau ma ke kahua kaua. Hiki ke ʻike ʻia ma hope o ka moekolohe, loaʻa iā lākou kekahi mea like me kekahi, ʻaʻole no ka mea ʻole ka ʻōlelo a ka palapala hemolele e lilo ke kāne a me ka wahine i ʻiʻo hoʻokahi. Eia naʻe, i ka wā e hiki mai ana, ua ʻokoʻa maoli ka hoʻomana! ʻO nā kānaka a pau, nā kāne a me nā wahine: ma ke ʻano he kino hoʻokahi!
  I kēia manawa, aia ka manaʻolana no ka make ʻole o ka ʻepekema, ke hoʻāla ka poʻe ʻepekema i ka poʻe make. Ma lalo o kēia mau kūlana, ua kākau ʻia ka Baibala a me nā kaʻao i loko o ka waihona a hoʻoili ʻia i ka epic o ka poʻe kahiko. Eia nō naʻe, ʻoiai ʻaʻohe makaʻu makaʻu i ka make, makemake ʻia e hoʻopakele i kou ola i mea e hakakā ai no ka wā e hiki mai ana o kou ʻāina hānau. ʻOiaʻiʻo, he mea paʻakikī ke pepehi kanaka e like me ʻoe iho, a me nā Lūkini. A hiki i kahi kikoʻī: ua hoʻomohala ʻia nā ʻano like ʻole ʻelua, ua kapa ʻia ʻo ia ka hopena aniani. Eia kekahi, ua manaʻo kēlā me kēia aupuni iā ia iho he poʻokela, a ʻo ka ʻenemi ka manaʻo kipi.
  ʻO Artyom lāua ʻo Svetlana i ʻomi i nā lima o kekahi, ʻo nā kāne a me nā kaikamahine ʻē aʻe (ʻoi aku ka nui o nā wahine i hānau ʻia i loko o nā incubators ma mua o nā kāne, ʻo ka ʻāpana like i ka pūʻali.) winked kekahi i kekahi. Ua hoʻoholo lākou i nā pihi a wehe i ke ahi ʻino ma luna o nā waʻa, nā mokulele noho hoʻokahi, nā mea kaua, nā brigantines, nā mea luku, nā waʻa torpedo a me nā moku liʻiliʻi ʻē aʻe.
  ʻO ka pae maʻamau o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o nā mea hakakā i aʻo ʻia no ke kaua, ʻoiai lākou e lana ana ma ke ʻano he embryos i loko o kahi ʻano meaʻai meaʻai, ua kiʻekiʻe loa. ʻAʻole naʻe lākou i hele mai mai nā māwae he nui a me ka hāʻule ʻana o ka ʻūhā. I ka pane ʻana, ua hoʻokō ka ʻenemi i kāna ahi aloha ʻole. ʻO kahi kahawai o hyperplasma, e ʻā ana ma o ka pale matrix nāwaliwali a me ka hapalua o ke kahua, ua hou i ka pale kaua. No laila, i ka pale ʻana i ka māwae, ua hāʻule kahi kahawai ʻulaʻula o ka ultra-fire ma luna o nā kāne pana. Ua puhi koke ke kanaka opio, nalowale ka lima o ke kaikamahine a hiki i kona poohiwi, kona wawae a hiki i kona kuli, kona lama a hiki i kona iwi aoao. Ua uē ka nani a hoʻihoʻi. Ua kauoha ʻo Svetlana.
  - E ho'ā i ka hana hou cyber.
  ʻO ke kino o ke kaikamahine (e like me nā poʻe ʻē aʻe) ʻaʻole i protein no ka manawa lōʻihi. He ʻiʻo kūikawā kēia me ka hyperplasmic inclusions, aʻo ka poʻe ponoʻī e hoʻoikaika ʻia e ka ikaika nui. No laila, hoʻomaka ka ʻiʻo, ma hope o ka ʻeha ʻana, e ulu mālie. Me ka lohi, ʻike ʻia ke kaʻina hana ponoʻī e ka maka ʻōlohelohe, ʻo ka nui o ka ulu ʻana o ka ʻiʻo he 0.8 kenimika i kekona. Aka, ua pōkole loa ke kaua ikaika, ua puhi ʻia ke kapa kila ma nā wahi ʻē aʻe. ʻElua mau pū i hoʻoheheʻe ʻia, ʻeono mau koa i make, hoʻokahi kanaka ʻōpio i puhi ʻia i ke ahi, a ua nalowale kekahi kaikamahine i kona poʻo a me nā manamana lima. Me ka hana mana, ua pale mākou i ka pahū ʻana o nā pūpū. Eia naʻe, pane nā kāne. Ua pana koke ʻo Arthur iā ia iho , e kīkēkē ana i kahi mokulele hoʻouka ʻekolu noho. ʻO Svetlana, ua lōʻihi kona alelo, ua palu i ke kanaka ma nā lehelehe.
  - Megaquasar!
  - E loaʻa iā kākou kahi hū plasma hyperannihilation (super-destructive)!
  ʻElua mau tetraplanes i pana ʻia e nā pū ʻē aʻe, a ʻekolu mau pahu pana i pana ʻia ma luna o ka mea luku. Akā, i kēlā manawa i hoʻokuʻu aku ai ka mokuahi missile i kāna mau pū iā lākou. Ua ʻike ke kanaka ʻōpio i ka hanu o ka make ma kona mau maka, ua hoʻoweliweli ka luahine ʻino me kahi pahi, a hāʻawi ʻo Kāpena Arthur i ke kauoha.
  - Hiki ke hoʻi hope!
  Hoʻi hou ka pākaukau, akā ua lohi iki. Me he mea lā ua ʻeha ka ʻeha i ka ʻeha, a ua kāʻili ʻia kahi vortex hyperplasmic. Ua loaʻa i kahi pā weliweli mai ka nalu ʻumekaumaha i ka pākaukau. ʻElima pū a me ʻumikūmālua mau ohua i ka manawa hoʻokahi i hoʻopau loa ʻia. Ua kiola ʻia ʻo Arthur a me nā mea ʻē aʻe e ka nalu ʻumekaumaha. Lele aku la ke kapena, me ke ku ana o kona poo ma ka abs o Svetlana. A he paʻakikī kēia:
  - Auē, he lua ʻeleʻele ʻoe! - Ua ʻōhumu ke kanaka ʻōpio.
  Ua holo nā māwae nui ma ke kapa kila. Ua ʻoki lākou e like me nā awāwa ma ka ʻili poni o ka metala, ʻoi aku ka nui o ka miliona ma mua o ka titanium. He aha ka mana nui i hūnā ʻia i ka hyperplasm, hiki ke hoʻoneʻe i nā hōkū a hoʻopau i nā quasars. Akā ʻo kēia wale nō ke ono, ʻehiku, a pēlā aku. Hiki ke loaʻa kahi moana holoʻokoʻa o hyperplasm mai kekahi mole. ʻO ka manaʻo (ʻaʻole i loaʻa kēia i ka poʻe), hoʻokahi ʻāpana haʻahaʻa e hana hou i ke ao holoʻokoʻa. E luku paha! ʻO kēia nā mana quasi-divine o hyperplasm.
  Paheʻe ka pākaukau ma ka hāʻule hikiwawe, kaomi ʻia ke koa e ka ikaika nāwaliwali o ka inertia. A laila hoʻokuʻu ʻia ka pūnāwai a wehe hou ka pākaukau i ke ahi ma kahi ʻokoʻa wale nō ma kahi ākea.
  Kauoha ʻo Arthur:
  - Paʻi me kahi lāʻau liʻiliʻi, hoʻololi i nā pū i ke ʻano nilala.
  No ka mea ua pio nā kamepiula, pono e hana me ka lima. Hoʻoponopono i ka hāʻawi ʻana i ka hyperplasma me ka hoʻohana ʻana i ka pahu. Akā ʻaʻole maʻalahi ka hana ʻana e like me kēia; ʻo ka mea e hoʻopakele iā mākou ʻo ia ka papahana hoʻomaʻamaʻa e hāʻawi ai i kēia force majeure. Hoʻopili nā keikikāne a me nā kaikamahine i kēia pilikia ma ke ʻano kaʻa. Kuhi ʻo Arthur i kahi moku missile, e kī ana me ke alakaʻi iki. Lohe ʻia ka ʻīwī ʻoi loa o ka ʻōpala i luku ʻia, ua haehae ʻia ka moku. Ke hoʻoholo nei i ka mana o ka pahū ʻana, hiki mai ka pahū ʻana o nā pū. Hoʻopau ka wahi kukui i ke kaʻa. Ua luku ʻia hoʻi ka tetraplane, ua hana pololei ke kaikamahine.
  Lele kaʻawale nā ʻēheu, a i ka manawa like e wili ai ka huelo ʻā i loko o ka hakahaka.
  Loaʻa ka ʻenemi brigantine i nā pōʻino hou aʻe, akā pane me nā salvos nui. Komo ke kahawai i loko o ka māwae, hoʻolei i ke kaikamahine ma kahi ʻaoʻao, e hōʻike ana i nā umauma gula me nā nipple ʻulaʻula.
  ʻO Artem uē:
  - ʻIke ʻoe i ka ʻoluʻolu! ʻO Chernodyrno!
  Paʻi ʻo Svetlana i ke kanaka ma ke kuli:
  - E hoʻomau! E hoʻokiʻekiʻe aʻe i ka maka o kāu naita!
  ʻO ka brigantine keʻano he kulu ʻulaʻula me nā volleys. Ua paʻi ʻia nā kulu hau o ka hyperplasm a puni ke kahua kaua.
  Ua puhi ʻo Arthur:
  - Lunge!
  Puka mai la kekahi frigate mai ka aoao mai, a ia manawa pu no hoi i pahū mai ai ka pakuhi pili. Me he mea lā ʻaʻole i pōmaikaʻi nā kāne; ua hāʻule lākou ma luna o kahi pōhaku koʻikoʻi a i ʻole kahi Vibro-field nāna i hoʻoheheʻe i ka metala lōʻihi loa.
  Ua hoʻāʻo ke kanaka ʻōpio e wili i ke kahua e ola ai i kēlā ʻano hoʻouka kaua. Akā ʻo nā hoa paio he poʻe ʻoihana kiʻekiʻe nō hoʻi i puka i ke kula like.
  Ua luku ʻia ka pūkuniahi tempropreon. Ua māhele ʻia i puʻu ʻāpana ʻālohilohi. Ua kiola ʻia ke kaikamahine a me ke keikikāne e lawelawe ana i ka pū me he mea lā i hahau ʻia me ka ʻeke. Hāʻule lākou i loko o ke kapa kila, palahalaha iki, haʻalulu me ko lākou mau kino elastika.
  Ua ʻike ʻo Arthur i kahi ʻano anu i loko o ka lua o kona ʻōpū. Ua piʻi aʻe ka nui o ka pele plasma o ka ʻenemi, a me he mea lā ua huki ʻia nā pūʻali hou i ke kaua. No ka laʻana, ʻo ka ultra-battleship ponoʻī ka nui o kahi asteroid maikaʻi, a ʻo ke ʻano o kahi pahi nui, i hoʻopaʻa ʻia me nā emitters, ua hoʻopuka i kahi hiʻohiʻona waiwai nui o nā jet hyperplasmic. ʻO kahi mea i hoʻokuʻu ʻia, i wili ʻia i ke ʻano o kahi ʻano o kahi pēpē nesting a me kahi accordion, ua hāʻule ma luna o ka moku holo moku nui o Rūsia. ʻO nā kahawai ʻē aʻe o ka luku ʻana i ʻeha i ʻehā mau pūʻali koa waimaka.
  Ua hoʻāʻo hou ʻo Artyom e hana i kahi hoʻololi kūʻē, akā ma muli o ka pōʻino koʻikoʻi ua emi ka wikiwiki o ka pākaukau.
  Ua ʻeha nui ʻo Svetlana iā ia iho, ua nalowale kona lima:
  - Ua ʻeha naʻe! - Ua ʻōlelo ʻo ia. - Minamina wau i hōʻino i kēlā ʻano make-up!
  Ua hoowahawaha kona hoa:
  - ʻO ka nalo ʻana i kahi wahi ʻē aʻe, ʻoiai ke ʻano o ka hoʻoulu hou ʻana, hoʻokumu i nā pilikia me ka orgasm.
  Ua hoʻoweliweli hoʻohenehene ke kaikamahine:
  - ʻO kēia mea ʻino, e hoʻouna wau iā ʻoe i ka ʻaha hoʻokolokolo.
  Ua ʻōlelo ʻo Artem me ke aloha:
  - E make kākou me ka hanohano! E nā hoa aloha!
  Ua pilikia loa ke kanaka opio. I kēia manawa, aia ka pākaukau ma ka lihi o kahi pahi. Māhele ka paepae, uē nā kaikamahine ʻōpio.
  - Hoʻoweliweli hoʻoweliweli o ka degere mua.
  Ua hāʻule koke ke kiʻekiʻe o ka puhi ʻana i ka ikehu. Aneane nalo loa na pu. Huki ʻo Arthur i ka pahu, lele maila ka ʻōhū plasma super mai loko mai o ka pahu, ʻālohilohi me nā waihoʻoluʻu āpau o ke ānuenue, ua pohā ʻaʻole i mamao loa mai ka pū.
  - Zilch! Ua pau ka uku! - Ua ʻōhumu ʻo Arthur. - Hoʻokahi wale nō mea i koe!
  Make wiwo ole ke koa Rusia.
  He hanohano ka make no ka ʻāina makua!
  ʻO ka pahi kaua o ka hopena e ʻālohilohi ana ma luna ona me he kukuna lā,
  ʻO ka mea i koe, ʻo ke kī ʻana i ka mea hahau - heluhelu i ka pule i ka manawa koke!
  Ma hope o ka hoʻohuli lima ʻana i ka wikiwiki ikaika, ka supermatrix pilikia, ua hoʻolei wale ʻo ia i mua me ke kōkua o kahi jet hyperphoton. Maʻaneʻi, ma muli o kāu laki me ka pahuhopu, aneane hiki ʻole ke kuhikuhi. Inā ʻaʻole ʻoe e hoʻohana i nā mākau o ka mea kilokilo (ma ʻaneʻi, loaʻa i kēlā me kēia mea nā mana exoteric, akā ʻokoʻa ka pae; me ke kōkua o nā kamepiula, ua aʻo lākou e hoʻoponopono i nā genetics e hoʻonui i nā hiki i ka palena palena loa). ʻO ka hope loa, ʻomi akula ke kanaka ʻōpio i kona lima i kāna hoaaloha a huki maila iā ia. ʻAʻole i loaʻa i nā lehelehe ka manawa e hui ai i ka honi, ma muli o ke kaʻe ʻana o ka moku kaua nui, ua nalo ke kanaka ʻōpio, ke kaikamahine a me nā ʻōpio ʻē aʻe he ʻumi i kahi uila hyperplasmic. Ua nalowale ka moku kaua i ʻelua mau puʻupuʻu kaʻa a hoʻolohi i kona neʻe ʻana.
  Ua hoʻohiki ʻo Kāpena o ka pae mua ʻo Andrei Lisovsky:
  - He poʻe hoʻopau nā kānaka maikaʻi. ʻAʻole i ʻoi aku ka māmā ma mua o kaʻu!
  Ua kūʻē kona hope, ʻo Klara Novik:
  - No ke aha e nā kāne, aia paha nā kaikamāhine ma laila. Ma hope o nā mea a pau, ʻoi aku ka nui o nā wahine i ka pūʻali ma mua o nā kāne. ʻO nā umauma nui - pana maikaʻi!
  - Akā ʻaʻole i waena o nā echelons kauoha kiʻekiʻe.
  - ʻAʻole wau e ʻōlelo i kēlā, ke ʻole mākou e lawe i nā aliʻi a me nā alakaʻi koa o ka wā i hala i ala hou ʻia mai ka make mai! - Wahi a ka luna hoku ʻeiwa.
  (Ua noʻonoʻo ke kaikamahine i ka mea e hiki mai ana inā e ala hou ʻia ʻo Malyuta Skuratov), no ka mea, ma kēia hihia, e hoʻopaʻi ʻia kāna hihia me ka luna nui o ka quartermaster. No ke aha mai? ʻaihue ke kanaka, makemake e kūʻai i kahi honua me nā kauā a hoʻololi i ka pūʻali waiwai. Eia kekahi, ua kūʻai aku ʻo ia i ka crack fiki no nā mokuahi satellite i kūkulu ʻia. Ma keʻano laulā, nui loa ke ao holoʻokoʻa me nā sextillions o nā hōkū a me nā hōkū, ʻaʻole i ʻike ka nui o nā poʻe. ʻOiaʻiʻo, ʻaneʻane ua lanakila ʻia nā civilization a ʻoi aku ka liʻiliʻi e Russia, akā aia nā ʻano mea liʻiliʻi hiki ʻole ke kāohi ʻia, kahi ʻano cosmomafia. ʻAʻole noʻonoʻo kekahi mau generals i ka loaʻa ʻana mai o kēia. ʻOiaʻiʻo, me ka pae kiʻekiʻe o ka ʻenehana i kēia manawa, hiki ke hoʻomalu i kēlā me kēia ʻanuʻu a me nā manaʻo o ke kanaka, akā ... Pono pū nā luna kolohe e hoʻoponopono i kekahi mau pilikia. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole hoʻowahāwahā nā aliʻi Pelekane, a me nā tsars Lūkini, e like me Ivan the Terrible, i ka lawelawe ʻana i nā lawelawe o nā mea pilikino - nā pōā maoli.
  No laila, i kekahi manawa, ua ʻae ʻia ka mafia e hana i kahi ʻano ʻoki: no ka manawa, no ka manawa! ʻAʻole pili kēia i ke kaua.
  A i kēia manawa, i ka wā e pahū ai nā kaukani hōkū hoʻoweliweli i kēlā me kēia kekona a make nā miliona o ka poʻe, ke helu nei kekahi i ka loaʻa kālā.
  ʻIke ʻo Konstantin Rokossovsky i ke ʻano o kona pūʻali koa e ʻimi mālie nei i ke kūlana ʻenemi ma kahi hewa, ʻoiai nā hana akamai a pau o ka ʻenemi. Eia naʻe, a hiki i kēia manawa ke pilikia like nā ʻaoʻao ʻelua a ʻaʻole i hoʻokumu ʻia kahi ipu hoʻokahi. Eia naʻe, paʻakikī kēia me ka neʻe ʻana o nā moku hōkū. Kū mai nā manaʻo, no ke aha ke kānalua nei nā kupua? Ma kahi pae ʻē aʻe, e hoʻomaka ana kahi kaua kupua nui. I loko o ia mea, pono ka ikaika o ka mokulele paranormal i ka ʻapo weliweli o ka luku.
  Ua hāʻawi ʻo Marshal Ver-Var i kahi hybrid o kahi puaʻa a me kahi rana iā Rokossovsky.
  "Manaʻo wau ua hiki i ka manawa e hoʻokō ai i ka mālama nui, e hoʻouna iā ia i kahi ala hohonu o nā laina nui." A laila ʻike ʻo ia iā ia iho ma hope o Alexander hoʻomaha ʻole. E hahai ana ka hahau ikaika ma ka hope, e pau ai ka pio ana o ka enemi.
  Ua kānalua ʻo Starfleet Hypermarshal Rokossovsky:
  - ʻO ka lawe ʻana i ka mea nui i ke kaua ke ʻike ʻole ʻia ka mea a ka ʻenemi a me kāna mea i loaʻa iā ia, ʻo ka mea liʻiliʻi loa, he piliwaiwai!
  Ua ʻōlelo ke kaikamahine elf, he ilamuku hoʻi:
  - Inā loaʻa kahi māwae i ka pā o ka ʻenemi, pono e luku koke ʻia. A i ʻole e hoʻopaʻa ʻia. ʻAʻole pono mākou e poina i ko mākou manawa ma lalo o nā kūlana. Pono e hāʻawi i ke kauoha e neʻe koke i ka ʻāina, ma mua o ka hoʻokokoke ʻana o nā mea hoʻoikaika i ka ʻenemi.
  Ua ʻoluʻolu ʻo Rokossovsky, akā loaʻa iā ia kahi pōmaikaʻi nui i kēia manawa a hiki ke nalo i kona manawa lanakila. Ua hoʻolaha ka hypermarshal:
  - E neʻe i mua i ka ikaika paʻi a hoʻouna iā ia ma ke ala 98-79-32. ʻO ia kaʻu kauoha e hana mua i kēia ala.
  Ua ʻōlelo ʻo Ver-Var:
  -E hui pū kākou i ka ʻaoʻao ʻākau, a laila e loaʻa iā mākou kahi ipu nui ma mua o ka huli ʻana o ka ʻenemi.
  Ua hoʻōho ʻo Rokossovsky:
  - E hoʻolei i nā ʻāpana kōkua i ke kaua! E hoʻopau i ka hana hoʻokele.
  Ua ʻōlelo ʻo Elf:
  - Hiki iā ʻoe ke hoʻouna i kahi kauoha me ka noʻonoʻo! Ka nalu telepathic! Mai walaau!
  Ua hilahila ʻo Rokossovsky:
  - E kala mai, ua maʻa kēia mai ke kaua.
  Ua kauoha ʻia ka mālama ʻana e Super Marshal Masha Podzemnaya. He kaikamahine u'i, he opiopio no ke kulana kiekie, me ka lauoho wela a me ka nana e wela ana, ua hoonoho aku oia i kahi hoahu ikaika o kanalima miliona moku hoku a me hookahi a me ka hapalua billion mau mea kaua tetraplane. I kēia lā, ua hoʻolauleʻa ʻo Masha i kāna mau makahiki he kanalima - ma nā kūlana o kahi moʻomeheu hou i ʻike ʻole i ka ʻelemakule: ʻoiai ʻo ka wā kamaliʻi. I kekahi manawa, ʻo kēia kaikamahine kekahi o ka miliona i koho ʻia. Ua koho ʻia ʻo Hyperelectronics i kēlā me kēia makahiki ʻelima haneli kaukani o nā keikikāne maikaʻi loa a me ʻelima haneli tausani o nā kaikamahine maikaʻi loa. Mai ka wā kamaliʻi, ua hoʻomaʻamaʻa kūikawā, hoʻomaʻamaʻa ʻia, a hoʻokau ʻia me ka ikehu. Mai ka makahiki ʻelua, lawe lākou i nā hoʻokolohua multi-level ʻekolu manawa i ka makahiki; e hoʻomaka ana mai ka makahiki ʻumi, lawe lākou i nā hoʻokolohua ʻehā manawa i ka makahiki, mai ka makahiki iwakāluakumamāono. I ka makahiki kanakolukumamākolu, hoʻokahi wale nō i loko o ka miliona i lilo i Emepera o Rusia Hemolele. Ma Rūsia Nui, he ʻōnaehana like, ʻaneʻane like loa nā universe like ʻelua! Ua hoʻokumu ka Emepera i ke keʻena nui o ke Kauoha Kiʻekiʻe Kiʻekiʻe, ʻo ia hoʻi nā ʻelele maikaʻi loa ʻeono mai ka miliona i koho ʻia a me ʻeono mau lālā manuahi, i hoʻonoho ʻia i ka mana e ka Emepera ponoʻī. ʻO kēia paha ka poʻe i hoʻohanohano iā lākou iho i nā kaua a me nā alakaʻi i hoʻāla ʻia o ka wā i hala.
  ʻO Masha naʻe, makemake ʻo ia e kauoha a hoʻouka wale, e hoʻoweliweli i kona ola ma ke kaʻina hana. ʻO ke kaikamahine, ʻoiai he aliʻi aliʻi akamai loa, ʻaʻole ia i hōʻole i ka kali ʻana o kahi hoʻohālua iā ia ma mua. ʻO nā kiʻi liʻiliʻi liʻiliʻi, he micron-size, ua pulu ʻia ma nā awāwa a me nā awāwa umekaumaha. Ua ʻimi lākou i kahi māwae liʻiliʻi o ka lewa, e ʻimi ana i nā kīhāpai i mea e pale aku ai i ka ʻenemi mai ka peʻe ʻana ma hope o nā kahua camouflage a i ʻole ka pakele ʻana i waena o nā manawa. ʻO ka mea kūikawā, me ke kōkua o ka technomagic, hiki iā ʻoe ke neʻe i kahi hōkū hōkū, a i ʻole kahi squadron holoʻokoʻa, hoʻokahi tausani o ke kekona i ka wā i hala a ʻaʻole ʻike ka mākaʻikaʻi kiʻekiʻe loa, a laila lele ka armada i waho. ʻOiaʻiʻo, i kēia hihia, hiki ke kumakaia ka squadron e ka hele ʻana o ka kilokilo ma ka lewa. Aia kekahi koho o ke komo ʻana i hoʻokahi-dimensional, a i ʻole ka hapa liʻiliʻi, akā hiki ke ʻike ʻia kēia. Ma ʻaneʻi ʻaʻole e hoʻopakele ʻia ka ʻenemi ma nā ana ʻāpana.
  Holo nā moku hōkū i ke ʻano daimana, ʻoi aku ka ikaika a pale ʻia ma ka piko, ʻoi aku ka māmā ma nā kihi. Aia ma mua iki kahi ao o nā tetraplanes; hana pū lākou i kahi hana hoʻomanaʻo. ʻOkoʻa kekahi mau moku hōkū mai nā ʻano waimaka o Rūsia. He mau moku kēia o nā hoa pili, nā lāhui like ʻole, ʻoi aku ka hope ma mua o ka poʻe honua. Maʻaneʻi hiki ke nani loa ke ʻano o nā moku, ma ke ʻano o nā cheesecake like ʻole, pretzels, squirrels, bunnies, a me nā iʻa. Hoʻohana kekahi i nā moku hōkū ma ke ʻano o nā pahi, nā mea hana hoʻomāinoino nui ʻole, a i ʻole, nā mea pāʻani keiki kahiko. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole nāwaliwali nā mea kaua, ʻo ka hapa nui o Lūkini. Loaʻa i kēlā me kēia moku hōkū kona hōʻailona ponoʻī; makemake kekahi poʻe malihini i nā iwi poʻo a me nā iwi keʻa, nā mea hana hybrid. I kēia manawa, ʻaʻole ʻike ʻia ka nalu o nā moku. Ua hoʻohuli lākou i ka camouflage, ke hoʻāʻo nei nā moku o nā galact malihini e peʻe ma lalo o ka uhi o nā moku hōkū Lūkini. Ma waho, ua like ia me nā pōhaku i hoʻopaʻa ʻia i loko o ka waika, hoʻoheheʻe mālie lākou a waiho ʻia kahi ao.
  Ua ʻike ʻo Masha ma lalo o ka honua ʻaʻole he mea kupanaha ka hoʻouka ʻana mai hope mai i kāna hoa paio akamai, akā naʻe, ua hoʻomaopopo ʻo ia he makemake nui ʻo Alexander the Great a pono e hoʻohana i kēia. I kēia manawa, hāʻule kona pūʻali i ka lae ikaika mua. Pono e uhi ʻia i hoʻokahi gulp. Ua hāʻule ke ahi ma luna o ka ʻenemi.
  Hoʻokahi wale nō volley i pane aku ai ka luna o ka Orc a make i ka make o ka mea koa.
  - No ka nani o Rusia Nui! - Ua hooho ka orc. ʻO ke kaikamahine - ʻo Kablis (kahi hui ʻana o ka puaʻa a me ka ʻalopeke) ua hoʻokō ʻo ia e lele i waho me ka hoʻohana ʻana i ka module hoʻopakele, akā ua loaʻa ʻo ia a palahalaha e nā alelo o ka nalu ʻumekaumaha.
  Ma hope iho, ua kīkoʻo liʻiliʻi ka armada e like me ka nahesa. Ua hoʻonui ʻia ke kūʻē ʻana o ke kaiapuni, i loko o ka hakahaka o ka lewa interuniversal, ua ʻālohilohi nā ʻāpana o nā ʻāpana hapa. Ua hoʻomaopopo ʻo Masha e hana kēia i nā pilikia i ka wā e hoʻohālua ai, a ua kauoha ʻo ia e hoʻemi iki i ka wikiwiki i loaʻa i ka reconnaissance ka manawa e hoʻoponopono ai i nā ʻikepili āpau a me ka nānā ʻana i ke ʻano o ka vacuum. Ma hope o nā mea a pau, ʻo nā pahele hoʻopunipuni loa he mau mea kilokilo! ʻO lākou ka mea paʻakikī loa e ʻike, no ka mea, ʻoi aku ka ikaika o ka mea kilokilo, ʻoi aku ka maikaʻi o kona hūnā iā ia iho.
  Ua ʻōlelo ʻo Dwarf DJ, me ka lisp:
  - Mai makaʻala. E poina mākou i ka manawa, e hoʻi hope ka ʻenemi a loaʻa paha nā mea hoʻoikaika. ʻO ka hahau lohi e like me ka hala!
  Ua kūʻē ikaika ʻo Masha:
  - ʻO ka makaʻala o ke alakaʻi e like me ka manamana lima i ka lima, he mea hoʻohui, akā ʻaʻole hiki ke hoʻololi i ke koena! No laila e ʻike inā ʻaʻole ia.
  ʻOiaʻiʻo, ua hana kekahi o nā pahele kilokilo. He ʻumi mau moku hōkū, me hoʻokahi moku kaua, ua hoʻololi i ko lākou mau palena a ua hauʻoli e like me ke aniani. Ma hope iho ua hāʻule lākou ma lalo o ka mana o ka hakakā.
  - ʻO Magik-mines! - Ua hoʻōho ʻo Masha me ka puʻuwai. - A ua ʻōlelo ʻoe iā mākou e hele pololei i mua!
  Pane ka gnome me ke kaumaha.
  - ʻAʻole hiki ke nalowale i ke kaua! No ka mea he ʻumi mau hōkū hōkū, he mea ʻole ke hoʻonohonoho hou i ka manawa e pono ai no ka hoʻolei!
  - ʻOiaʻiʻo, he aha ka make o nā miliona mau koa! - Ua huhū ke koa.
  - Akā e make nā piliona! E make paha lākou a ua make i ke kaua. No laila e hoʻokokoke kākou!
  Ua hoʻohālikelike ʻo Masha i nā hoʻopaʻapaʻa a ua hoʻoholo koke ʻo ia (ua loaʻa iā ia ka noʻonoʻo maʻalahi o kahi kaikamahine o ka holomua).
  - Hāʻawi wau i ke kauoha e wikiwiki wikiwiki!
  Ua hui pū ʻia ka armada, ua hoʻāla ʻia nā ʻenekini hou aʻe, ua hoʻopuka nā reactors i nā teratons o ka ikehu, akā ʻo ke kūpaʻa ikaika o ke kaiapuni i lohi i ka neʻe.
  Ua ʻike ʻo Masha e haʻalulu ana nā ʻāpana o nā moku mai ka haʻalulu i ʻike ʻole ʻia, ua haʻalulu ka hyperalloy, kokoke e palahalaha. Ua kauoha ke kaikamahine:
  - E hoʻokuʻu i ka radiation i nā papa he kanahikukumamāhiku, pono ʻoe e hoʻomāmā i ka vacuum a hoʻokaʻawale i nā ʻāpana o nā ana curved.
  Me he mea lā ua uhi ʻia nā moku ākea nui i ka ʻehu, nui nā mea hoʻopuka e pana ana, e hoʻāʻo ana e wāwahi i nā piko a me nā haʻalulu o ka lewa.
  Ma ke kikowaena o ke kaua, e pahū ana nā tausani o nā moku i kēlā me kēia kekona, a he nui nā ʻōpala i hoʻoheheʻe ʻia i nā hoku. I kēia manawa, ua hui pū ʻia ʻelua mau ultra-dreadnoughts nui a hoʻomaka e hāʻule i ka hōkū emerald. Ua hāʻule i ka ʻili nā pahu he tausani kilomika, lele koke nā poʻokela, e hopu ana i kanalima mau tetralets me ko lākou mau pua ʻaʻa.
  Ua ʻike ʻo Rokossovsky me ka hauʻoli:
  - Ke hāʻule nei ke kūʻē ʻana o ka ʻenemi! ʻO ka mea nui paha, ke noʻonoʻo nei ʻo ia e pale i ka luku piha ʻana. I kēia hihia, e hoʻolohe i kaʻu kauoha!
  Ua hoʻolaha ka hypermarshal:
  - Masha! E holo wikiwiki a hele i hope! Pono ʻoe e pā i ka pahu pahu ma ke kua o ke poʻo.
  Pane mai la ke kaikamahine.
  - Ke hana nei au i nā mea a pau i hiki iaʻu!
  No ka hōʻoiaʻiʻo ʻana i kāna mau ʻōlelo, ua hāʻule ʻia he ʻelua mau moku hōkū i kahi pahele kilokilo. ʻOi aku ma mua o ka hapalua miliona mau koa i hoʻololi ʻia i loko o ka ʻaila ʻuala a me nā mea ʻono e hoʻopuʻi ʻia i loko o kahi ʻūhā.
  - ʻIke ʻoe, ua akamai loa ka ʻenemi i nā ala āpau!
  - ʻAʻole mākou i loaʻa i kēlā mau poho! E wikiwiki kākou! E kaomi i kāu mau mea mālama a pau, hāʻawi wau iā ʻoe i kanakolu mau kekona hou a hiki i kahi hoʻomaka.
  ʻO kanakolu mau kekona he ʻoi aku ma mua o kanaonokūmākolu kekona maʻamau. Ua hoʻohiki ʻo Masha ʻaʻole ʻo ia e ʻae iā ia e lohi.
  ʻO Alekanedero ka Nui me kona pūʻali koa me he boa lā. Ua loaʻa iā ia kahi leka hoʻomaopopo: e hiki mai ana nā hoʻoikaika. Eia hou, ua manaʻo ʻo ia e hele mai ana lākou ma hope ona. ʻElua wale nō mau mea i koe. ʻO ka hoʻihoʻi wikiwiki ʻana e hoʻopakele i ka pūʻali, a i ʻole ka hoʻokaʻawale ʻana i nā pūʻali, ʻoi aku ka like me ka pepehi kanaka. ʻO ke alakaʻi akamai, i ka hoʻohālikelike ʻana i nā mea hiki, ua koho i ka mea mua: i ka interuniversal space, ʻaʻohe ʻōnaehana lehulehu a i ʻole nā mea hana ʻoihana, ʻo ia ka mea hiki iā ia ke hoʻi i hope me ka ʻole o ka mōhai ʻana i kekahi mea. He aha ka mea nani i kapa ʻia: hoʻi.
  Ua kauoha pololei ʻo Alexander the Great, e hoʻouna ana i kahi manaʻo telepathic:
  - Ke hoʻolaha nei au i kahi neʻe ʻana!
  ʻO ka nui o nā hōkū hōkū a me nā kikowaena kelepona, e kulou ana i nā spiral paʻakikī, hoʻomaka e neʻe wikiwiki loa. Ua hoʻomaka ka moana pau ʻole o nā uila a me nā kukui e hui pū i ka puka ʻo Fox. ʻO Alexander pono'ī, i kū'ē i ka'ōlelo aʻo a ka poʻe akamai, ua hakakāʻo ia i loko o ka mānoanoa, me ka hoʻoweliweli i kona ola. Ua hoʻouna ponoʻo ia i kahi hyperpulse mai ka pūkuniahi waena, e hana ana ma ke kumu o kahi drill space. Nahu ka hyperpulse i ka hapalua o ka hakahaka, e uhaki i ka pale matrix o nā radiations like ʻole a komo i ka mea kaua. E lele kaʻawale kahi moku liʻiliʻi, e loaʻa i kahi moku nui kahi lua kupaianaha. ʻO ka hemahema o ka mea kaua, ʻo ia ka lawa ʻole o ke ahi, a ʻo ka ʻoiaʻiʻo hoʻi he maʻalahi ke kiola ʻana i lalo inā he homing.
  No laila, ʻoi aku ka maʻalahi o ka hoʻouna ʻana iā ia ma ka laina pololei, akā pono kēia i ka ʻimi akamai. Ma ʻaneʻi ua kiʻi ʻo Alexander iā ia iho. He kuhi hewa paha kēia, ʻoiai ʻaʻole ʻo ia i ka hoʻomanaʻo genetic o ke kī ʻana i nā mea kaua like ʻole. Akā, no kekahi kumu, ʻaʻole i hoʻokuʻu ʻia ke ʻano holoholona o ke koa iā ia. Paʻa pinepine ʻia, ʻaʻole lawa ka ikaika o ka pū kuniahi o ka frigate kiʻekiʻe. Akā ʻaʻole hiki i kekahi ke komo i loko o ka mokuahi Makedonia. Me he mea lā aia ʻo ia ma lalo o kahi hoʻokalakupua - akā no ke aha ke ʻano me he mea lā! Ua ʻōlelo aku kekahi mau haneli kilokilo, ʻo ia hoʻi nā elves a me nā firibids (nā mea ola i loko o nā hōkū), i ka frigate, e hoʻololi i ka manaʻo o ka probability i hiki ʻole i ka missile akamai loa ke pā.
  Akā, pono ʻo ia e hoʻi hope, e hoʻi mālie i ka ʻīpuka Fox.
  Ua loaʻa iā Vladimir Kashalotov kekahi mau ʻeha koʻikoʻi ma hope o ka hala ʻana i nā pōʻino helu ʻole i nā labyrinths o ka asteroid. ʻO ka hope, lele ʻo ia i luna. Ua ʻike ke kanaka ʻōpio ʻilihune ua mamao loa kāna pūʻali, ua holomua nui ʻo Holy Russia a ua haki i ka hoʻokumu ʻana o Alexander the Great. I kēia manawa, hoʻokahi wale nō mea i koe e hana ai, ʻo ka hoʻi ʻana i kā mākou ponoʻī, me ka manaʻolana ʻaʻole e ʻike ʻia kahi pūʻali koa liʻiliʻi i ka haunaele o ke kaua.
  He ʻōpiopio loa ke koa: he ʻumikumamāhā mau pōʻai, akā ʻike maoli ʻo ia i nā ʻenehana a pau o ka camouflage a me nā loina o ke ola ʻana i nā kūlana hope o ka ʻenemi. ʻO ka mea mua, hiki iā ʻoe ke hoʻāʻo e hoʻopili iā ʻoe iho i nā koa ʻenemi. Aneane like lākou, ʻo ka ʻōlelo Lūkini hoʻokahi, nā maka Slavic ka nui, me ka lauoho lauoho. Akā e hāʻawi koke nā microchips i loko o ke kino. Loaʻa i kēlā me kēia mea hakakā he mau miliona mau mea liʻiliʻi - ʻoi aku ma mua o hoʻokahi tausani o ka micron, i loko o nā molekala kamepiula pākahi. ʻAʻole, ʻaʻole hiki ke infiltrate, hoʻomaʻamaʻa kūikawā nā kiu i nā kūlana o ka electronization piha me ka hoʻohana ʻana i nā papahana paʻakikī.
  Ua hoʻoholo ke keiki he ʻoi aku ka maikaʻi o ka moe haʻahaʻa? Nani ka neʻe ʻana! Akā aia kahi manaʻo maikaʻi aʻe. E ho'āʻo ʻo ia, e hana paha?
  . MOKUNA Helu 2.
  He kaikamahine maikaʻi loa ʻo Mirabela Snow White. ʻAʻole no ka mea ʻaʻole kokoke koke, mai ka ʻōpū o ka cyber, ua koho nā mea loiloi kamepiula iā ia e like me kekahi o ka miliona i koho ʻia. ʻOiaʻiʻo, ʻoiai ʻaʻole he manawa nui loa e lilo i alakaʻi nui - ʻo ka Emperor o Svyatorossia. Wahi a ke kānāwai i ʻōlelo ʻole ʻia: noho aliʻi ke keikikāne i hoʻokahi manawa, a laila noho mau ke kaikamahine. Ma hope o ke kaikamahine, ke keikikāne hou. Pela no ke ao pau ole. ʻO ka wahine a me ke kāne, he ʻokoʻa i ke ʻano, ʻaʻole e ʻae i ka Lūkini Lūkini e hoʻoheheʻe i loko o ka puʻu o nā hana bureaucratic a pale aku i ke kanaka mai ka nalowale ʻana o kona ikaika: ka makemake i ka mana a me ka holomua. Ua hoʻokaʻawale ʻia kahi miliona kūikawā i kēlā me kēia makahiki, ʻoiai inā ʻaʻohe pono e hoʻololi i ka mōʻī, no ka mea, aia ka nui o nā luna o ke kūlana haʻahaʻa, e like me nā satraps o metagalaxies a i ʻole galaxies. Eia nō naʻe, aia nā piliona o nā galaxies i ke ao holoʻokoʻa a, ma ke ʻano he kānāwai, loaʻa nā "millionaires" i koho ʻia i nā kūlana kiʻekiʻe. Hana maikaʻi lākou i ka pūʻali koa ikaika. ʻAʻole kūpono nā makahiki o Mirabela no ka mōʻīwahine: (ʻo ka mea maʻamau e hana ʻia kēia i kēlā me kēia kanakolukumamākolu mau makahiki), akā hiki iā ia ke helu i nā pou kiʻekiʻe loa o ka honua āpau, aneane pau ʻole. Pehea i wehe ʻia ai ʻo ia mai ka miliona i koho ʻia? A ʻo ka piʻi wikiwiki ʻana o kāu ʻoihana i hele i kahi huelo? I loko o kahi aupuni cybernetic, nui ka mana o nā alakaʻi e hoʻomalu nei i ka uila uila. ʻO ka mea nui, ʻo ka poʻe e nānā ana i ka miliona i koho ʻia, ʻo lākou hoʻi, e hoʻomalu ʻia e nā keʻena naʻauao like ʻole. Hiki i kekahi ke noʻonoʻo i ka mana nui o nā keʻena o ke Aloha a me ke Ola, Hoʻohanohano a me nā Kuleana, Defence of the Throne, mana uila a me nā mea ʻē aʻe.
  He ʻumikūmālua mau lawelawe naʻauao i ka huina, mālama kēlā me kēia i kekahi. Ma kēia kūlana, maikaʻi ka hoʻokūkū olakino ma waena o nā keʻena no ke kumu! Ua like ka paio me ka mama i ka maka, hiki ke luhi, auwe ke kanaka ke nalowale loa! I ka manawa like, aia kahi hakakā ikaika me nā mea hackers. Ma keʻano laulā, ua lilo ka HyperInternet i mea weliweli ma muli o nā kaua virtual like ʻole. Aia kekahi poʻe hackers-saboteurs a me nā mea e pili ana i ka mafia kūloko a me nā malihini e moeʻuhane e hoʻopau i ka hegemony o ke kanaka. Aia kahi hakakā me ke aloha ʻole i nā hackers, i nānā ʻia e nā poʻe kūikawā a me nā polokalamu palekana ikaika. ʻO ka HyperInternet ponoʻī (ke hana nei ia ma nā wahi multi-kinesis, kahi e like me nā puka lou i ka lole, ka ikehu a me ka mea i hoʻokuʻu ʻia a hoʻolei koke ʻia i waho o nā piliona o nā parsecs o ka hoʻokomo. ʻO ka manawa ma kekahi ʻāpana o ka mea e lohi ana, ma kahi ʻē aʻe ka wikiwiki, ma ke kolu e holo i hope, akā ʻoi aku ka ʻino o ka nui, inā he ʻehā ke poʻo, he ʻumi ka umauma, he iwakālua nā lima. ana, a me na wawae a pau he haneri, a me ka hapa me ka hakina, ke kanaka kino disintegrates i loko o ka hapa kekona ma hope o ka pomaikai o multikinesis, a me ka starships Aka, malia paha mai kela manawa keia manawa, aole wale ka ike a me ka hookalakupua e hiki ai. e neʻe i loko) i kēlā me kēia manawa a laila ua hoʻomaʻemaʻe ʻia lākou, akā ʻo ka ʻenemi, ma ke ʻano he kānāwai, hoʻolei i nā polokalamu sabotage, nā maʻi virus, nā boa constrictors, nā ilo, nā ʻīlio, nā blots a me nā ʻano ʻē aʻe e paʻakikī ai ka hana o nā kamaʻilio a me nā kamaʻilio e like me ka paʻakikī. hiki. Ma keʻano maʻamau,ʻaʻole i paniʻia nā pūnaewele, e neʻe mau a me ka hoʻomalu. Akā inā he wizard ka limahana, a laila pono paha ia i ka pilikia. ʻO Abram Khinshtein, kekahi o ka miliona i koho ʻia e hoʻokele i nā hoʻokolohua a, ʻo ia hoʻi, he kilokilo ikaika, makemake ʻo ia i ka blond Mirabela, a laila he keiki mālie i waho, e hoʻokō i kāna noi.
  ʻO ka mea ʻoiaʻiʻo, ua loaʻa i ke kaikamahine ka mana phenomenal e hoʻokele i kahi kamepiula, he mea like ia me ka hypnosis uila a me ka telepathy. Me he mea lā ua lilo ʻo ia i mea like me ka cosmic overmind. No laila no ke aha e hoʻohana ʻole ai i kēia? ʻO ka mea nui, i mea e hāʻawi ai i ka helu kiʻekiʻe i kekahi mau keiki noi, no laila hiki iā ʻoe ke loaʻa i kahi kālā nui mai nā hui. A i ʻole e hoʻoiho i kahi hapa o ke kālā mai kahi faila uila. A i ʻole e hoʻāʻo e kūʻai aku i kekahi mau kakini honua i kahi hui shell. ʻO kēia wale nō ke nānā ʻia e ka uila, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻohuli, akā i kekahi manawa hiki iā ʻoe ke hoʻopunipuni. ʻO ka mea paʻakikī loa, ʻo ia ke kāpae ʻana i nā poloka polokalamu o nā lawelawe kūikawā, aia nā miliona o nā pae like ʻole o ka pale. Akā hiki i ke kaikamahine ke hōʻoia i ka uila i hiki i nā polokalamu kiaʻi ikaika loa e hoʻokuʻu i ka inoa inoa. He mea ʻokoʻa a ʻike ʻole ʻia. Eia kekahi, ʻaʻole hiki i ke kaikamahine ke hoʻomalu piha i kona mau hiki, ua hōʻike lākou iā lākou iho i kahi ʻano o nā hōkū, i ka wā i hoʻonohonoho ʻia ai nā galaxies i kahi ʻano paʻakikī paʻakikī. Abram Khinshtein, maalea, insidious a me ke akamai, i hooponopono, me ke kōkua o kona malihini accomplices, e simulate cyber duplications i manaoia e hoopunipuni hyperplasmic super-mana kamepiula. I kēia manawa, no ka hoʻokō ʻana i ka scam a hoʻololi i ka poloka data, ʻo nā mea a pau e waiho nei i ka hiamoe no ka manawa pōkole i nā papahana maʻamau i hoʻolālā ʻia e kūʻē i nā hackers kiu. Eia kekahi, pono ke hoʻopunipuni ʻia ke kaikamahine, no ka mea ua maopopo ʻaʻole ʻo ia e ʻae me ka manaʻo i kēlā ʻano scam. Pehea e hana ai i kēia, no ka mea ʻo Mirabela Snow White, ʻoiai ʻo kona mau makahiki ʻōpio, ʻo ia kekahi o ka miliona i koho ʻia.
  Aka, he maalea ka manao Iudaio i ka manao ino! He ʻoluʻolu loa ʻo Mirabela, pono mākou e hoʻoikaika iā ia! Maanei ʻaʻole ʻoe e minamina i kāu kaikamahine ponoʻī. ʻAʻole helu ʻia ka make ʻana o kāna kaikamahine. E hana hou lākou i loko o nā incubators.
  Ua hoʻopau ʻo Mirabela i ka papa hoʻopaʻapaʻa. ʻO kona mau wāwae ʻaʻahu nani i pipi ʻia i ka wai helium. Hoʻopilikia loa ʻia nā kuʻekuʻe wāwae ʻulaʻula e nā ʻehaʻeha a me nā kukuna o ka luku. Ua nānā ʻia ke kaikamahine ma kahi o ʻehiku a ʻewalu paha makahiki, me ka lauoho lauoho gula, me ka hoʻomanaʻo ʻana iā Gerda liʻiliʻi, ua hele ʻo ia i loko o nā monsters ultra-holographic a me nā pseudo-robots, ua hōʻeha ʻia ʻo ia. ʻOiaʻiʻo, ua hoʻihoʻi ʻia ka ʻili palupalu i mua o ko mākou mau maka, a ʻo nā wāwae, uliuli mai ke anuanu weliweli, ua loaʻa i kahi ʻulaʻula. I kona ike ana ia Aberama e lele ana, minoaka iho la ke kaikamahine:
  - He aha kāu e haʻi mai ai iaʻu? ʻEhia mau helu i hala iaʻu i ka hōʻike?
  ʻĪ maila ʻo ʻAberama:
  - Ke noʻonoʻo nei i ka nui o nā paʻi iā ʻoe, mamao loa ia mai ka haneli.
  Ua kanikau ke kaikamahine:
  - Auwe, ʻaʻole au i hemolele ma ke ʻano he koa, no laila mahalo no kou ʻoiaʻiʻo. Akā, no ke aha ke ʻano kaumaha?
  ʻŌlelo akula ʻo ʻAberama me ka ʻawaʻawa nui:
  - Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe i kaʻu kaikamahine ʻo Sima?
  - ʻAe, he kaikamahine hoihoi loa!
  - A eia kekahi, ʻaʻole ʻo ia i hoʻolohe.
  Ua pane ʻoluʻolu ʻo Mirabela:
  - ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻole hiki i ke keiki ke hana maikaʻi. Ua ho'āʻo paha au i kahi mea i pāpā ʻia?
  Ua hoʻokahe ʻo ʻAberahama i ka waimaka:
  - Inā paha! ʻIke ʻoe, ʻoiai ʻo ia e hele ana ma o ka HyperInternet, ua hoʻoholo ʻo ia e komo i ka ʻikepili i ka hoʻomākaukau ʻana i ka miliona i koho ʻia, kahi i pāpā loa ʻia.
  - ʻAe, he mea huna kā mākou ʻikepili! - Ua hōʻoia ke kaikamahine i koho ʻia.
  - No laila ua pio kaʻu kaikamahine i nā polokalamu kiaʻi. I kēlā me kēia manawa hiki iā ia ke unuhi ʻia a hoʻāʻo ʻia ma ke ʻano he kiu.
  - Liʻiliʻi loa?
  - ʻIke ʻoe, ʻaʻohe makahiki o ka spionage. E hoʻonele ʻia ʻo ia i kāna matrix pilikino a hoʻouna ʻia i nā quarry, kahi e hana ai ʻo ia e like me ke kauā no nā kenekulia.
  - Auwe!
  "Ma ke ʻano he makua kāne palaka i mālama ʻole i kāna keiki, e hoʻopaʻi ʻia nō wau." Eia naʻe, ʻaʻole oʻu manaʻo, ʻaʻole hiki iaʻu ke ola me ka ʻike ʻana e lawelawe kaʻu kaikamahine aloha, he koa keiki, i ka pūʻali hale paʻahao.
  Nānā akula ʻo Mirabela iā ʻAberama, ʻo ia ka mea, e like me ka mea hana keaka akamai, i hōʻike i ke kaumaha ma ke ʻano maoli i manaʻo ʻole ai ke kaikamahine:
  - E kōkua wau iā ʻoe! - wahi a Mirabela me ka leo aloha.
  ʻĪ maila ʻo ʻAberama:
  - ʻAʻole! ʻAʻohe mea hiki ke kōkua mai iaʻu!
  Ua pane aku ʻo Mirabela me ka hauʻoli huna:
  - Manaʻo wau e kokoke ana nā galaxes e komo i kahi ʻano latike aniani. ʻO ia hoʻi, hiki iaʻu ke hoʻomoe i nā polokalamu kiaʻi a hoʻokuʻu i kāu kaikamahine i waho.
  Ua kuhi hewa ʻo ʻAberama:
  - Aka, ua papa loa keia ia oe, ina e hopuia oe, e lawe ia oe mailoko mai o ka miliona i waeia, a i ole ia, e hoounaia aku i na eli.
  I mai la ke kaikamahine me ka oolea.
  - Naʻu mālamaʻole! E kōkua au iā Sima. E hahai mai iaʻu, e ʻike ʻoe i kaʻu hana ʻana.
  ʻĪ maila ʻo ʻAberama me ka hanu.
  - Pono kou hanohano i ka empress.
  - Pono i ke kanaka! - Hoʻoponopono ʻia ʻo Mirabela.
  Hele pu ke kaikamahine me Aberama. Ua hana mua ka loea maalea me nā mea nānā a pau a manaʻo ʻo ia he palekana. Hoʻokomo ke kaikamahine a me ke kanaka makua kolohe i nā mahiole a komo i loko o kahi honua uila paʻakikī i piha i ka ʻike.
  Ua like ʻo Mirabela me he akua wahine ma waena o nā ana a me nā pōʻai. Me he mea lā e lele ana ʻo ia ma ke ala ākea, a ke holo wikiwiki nei nā papahana virtual like ʻole. ʻO kekahi mau mea pōʻino e like me nā bipi, nā squirrels, nā tulip - kahi hui o nā elepani a me nā tulip, a me nā mea nani ʻē aʻe.
  ʻO ka mea ʻē aʻe, aia nā mea makaʻu: nā ʻīlio weliweli a weliweli, nā tigers, nā ʻīlio, a me nā moʻo ʻē aʻe e hele pupule ai ka luna hoʻomalu weliweli me ka makaʻu. Aia kekahi ʻano hybrid: kahi hui o ka cactus a me ka tiger, ka ʻuala a me ke kāmelo, ka maiʻa a me ka stingray, ka heʻe a me ka lele agaric. Akā naʻe, ʻaʻole makaʻu ke kaikamahine, ua ʻike ʻo ia i kahi mea ʻokoʻa i ka sparring hakakā. Mai ka lā i puka mai ai kā lākou incubator, ua aʻo ʻia nā pēpē e hakakā (ʻoi aku ka pololei, pepehi), a me nā ʻepekema ʻē aʻe. I kēlā me kēia lā, hakakā nā keiki i kekahi i kekahi a i ʻole me nā mea kaua like ʻole a i ʻole ke kapa ʻole, a pinepine nā keikikāne me nā kaikamahine. ʻAʻole lākou i ʻike i ke aloha, akā naʻe ua mālama ke kaikamahine i kahi ʻano palupalu i loko o kona ʻuhane. Holo aku ʻo Mirabela ma mua o nā hihiʻo a ke kū nei ʻo ia e nā polokalamu kiaʻi mega-network kiaʻi. Ua like lākou me nā liona porcupine nui a me nā ʻīlio kiaʻi manō. Hāʻawi ka virtual reality iā lākou i kahi hiʻohiʻona weliweli. Kū ʻo ʻAberama:
  - ʻIke ʻoe iā lākou?
  Pane mālie ʻo Mirabela:
  - ʻAʻole ʻino loa lākou!
  - ʻAʻole wau e ʻōlelo pēlā!
  Lele ke kaikamahine i nā liona kākalaioa nunui. Holo aku ʻo ia i kona lima iā lākou:
  - E nā mea aloha, pehea kou manaʻo e pili ana i ka paʻa ʻana?
  I ka pane ʻana, lohe ʻia kahi leo hoʻokipa:
  - Ke hoʻolohe nei mākou iā ʻoe e ke kaikamahine!
  Ua hoʻomau ʻo Mirabela me ka leo mālie:
  - He holoholona maikaʻi ʻoe. Lawe ʻoe i kahi kiaʻi paʻakikī, kiaʻi mau ʻoe. He mea paʻakikī paha iā ʻoe?
  Pane mai na liona a me na ilio kiai.
  - ʻAʻole makaʻu nā pilikia iā mākou!
  Ua ʻae ʻo Mirabela:
  - He ʻoiaʻiʻo kēia, akā ʻaʻole makemake ʻoe e komo i loko o ka honua mālamalama a maʻemaʻe o ka hiamoe? No ka ʻike ʻana i ke ʻano o nā moeʻuhane o ka wā kamaliʻi, pehea ke ʻano o ka holo ʻana ma waena o kahi māla nani i ka wā e ʻoluʻolu ai kou ʻuhane!
  Ua ʻoluʻolu nā polokalamu kiaʻi:
  - Ua pololei paha ʻoe, e ke kaikamahine.
  Ua hana ʻo Mirabela me kona mau lima. Ua hoʻomaka mālie nā mea ʻaihue weliweli e hiamoe. Ua hoʻomoe lākou i ko lākou mau poʻo ʻino ma ko lākou mau kuli, a ua lohe ʻia ke kani haʻahaʻa o nā polokalamu predator.
  Ua hāmau nā moʻo nui i ka ʻōlelo ʻana a ke kaikamahine:
  - I kēia manawa ua maopopo ke ala! Hiki iā ʻoe ke hoʻokuʻu i kāu kaikamahine!
  Ua huna ʻo ʻAberama i kona hauʻoli hoʻopailua.
  - A e hana wau i kēia manawa. E hoʻomaha a mai nānā.
  Huli aku la ke kaikamahine, a hoomaka o Aberama i kana hana luku. Ua hoʻoiho koke ʻo ia i ka ʻike kūpono a hoʻoili kālā. Ua kahe ka miliona o na rubles i loko o kāna ʻeke. Me he mea lā e hele maikaʻi ana nā mea a pau, e hāmama ana nā kahawai gula.
  A laila ua uhi koke ʻia ka HyperInternet i ka pōʻeleʻele hiki ʻole. Haʻalulu ihola ʻo ʻAberama, hoʻohiki ihola ia me ka huhū.
  - He aha ke ʻano o ka diabolo maloʻo!
  Ua ʻoluʻolu ka lewa a ua ʻike ʻo ʻAberama lāua ʻo Mirabela iā lāua iho i loko o kahi lumi hina i piha i nā robots me nā mea he nui.
  - Aia ʻoe ma lalo o ka hopu ʻia e nā mea hackers aupuni! - Hoʻolaha ka leo hekili.
  Ua uwē ʻo ʻAberama:
  - He kuhihewa kēia! Ua hoʻopunipuni au!
  - ʻAʻohe hewa ma ʻaneʻi! ʻO ʻoe ka hewa nui!
  Ua hoʻōho ka mea hoʻopunipuni ʻino:
  - Na Mirabela wale nō ka hewa! Ua paipai ʻo ia iaʻu e hana hewa!
  - Ua ʻike mākou a pau i ka mea nāna i hoʻoikaika iā wai! A e pane ʻoe i mua o ke kānāwai! A ua hōʻike ke kaikamahine he mau mana weliweli kona.
  Ua hopu ʻia ʻo Mirabelle e nā lima lima a ua akamai kona mau lima. Ua kiʻi ke kaikamahine i kona mau wāwae ʻaʻole i hahau ʻia me ka ʻeha nui me ka hahau gravio-neutrino. Ua ʻeha loa a pau ka hanu o Mirabela. Ua hahau hou ia ke kaikamahine, a nau iho kona mau niho. Ua pehu iki nā kuʻekuʻe wāwae ʻulaʻula a uliuli, a ua ʻike ʻia kekahi mau kulu koko. ʻO ke kolu o ka hahau ʻana mai i ka lehelehe o ke kaikamahine, ʻālohilohi kona lauoho lauoho a kū i luna. ʻO nā hahau hou aʻe, ua puhi nā kuʻekuʻe wāwae o ke kaikamahine. Ua hoʻōho ʻo Mirabela:
  - Na'u wale no ka hewa. Mai hoeha oe ia Aberama.
  Ua pau ka hahau ana, a ua loheia ka leo wahine hauoli.
  - E nīnau hou mākou iā ʻAberama. A he kaikamahine hanohano ʻoe, ʻike ʻoe i kou pale ʻana i kēia mea ʻino. E hoʻouna mākou iā ʻoe i ke kelepona a laila hoʻoholo i kou hopena. Aia kēia ʻano no ka hoʻomāinoino maoli.
  Hoʻomaka ʻo ʻAberama e ʻōlelo me ka leo liʻiliʻi hoʻopailua loa:
  - ʻAʻole, mai! Ua hoʻopunipuni kēia daimonio comet iaʻu!
  Ua oki ka leo kuli:
  - Mai hoʻokele i ka hyperplasma, ua kākau mākou i nā mea āpau! A ʻo ka mea a mākou i ʻike ʻole ai, e haʻi mai ʻoe iā mākou i ka wā e lawe ai nā loea iā ʻoe. ʻO ke kaikamahine, e alo paha ʻo ia i ka hahau lehulehu a me ka haʻalele ʻana mai ka miliona i koho ʻia. Akā inā hōʻike ʻo ia i ka naive i ka pale ʻana i kahi lawehala weliweli, e hoʻopaʻi ʻia ʻo ia me ka ʻoi aku ka ʻino.
  He waimaka i lele mai nā maka o ke kaikamahine. Ua ʻike ʻo ia i kēia manawa ua pau nā mea a pau, kona wā e hiki mai ana. No laila ʻo ia ke aloha i kāna ʻoihana a e hoʻoneʻe ʻia ʻo ia i nā quarry. Hoʻokumu nā robots mini kūikawā i ke kino i ka ʻeha mau i nā kino o nā paʻahao pūʻali hale paʻahao. Ke hana wikiwiki ʻoe, ʻoi aku ka nāwaliwali o ka ʻeha; inā ʻoe e lohi iki, ʻoi aku ka ikaika. ʻAʻohe ʻoliʻoli, ʻaʻohe manawa kūpono e kiʻekiʻe i ka hiamoe pōkole, hana mau a me ka ʻeha. ʻO kahi manaʻo ʻē aʻe ke paʻi. ʻAʻole makaʻu ke kaikamahine i ka ʻeha, he hoa kamaʻāina ʻo ia i kāna sparring a me kāna aʻo ʻana, akā makaʻu ʻo ia i ka hoʻohaʻahaʻa. E nānā nā keikikāne a me nā kaikamāhine iā ia e hoʻomāinoino ʻia, a e ʻakaʻaka paha lākou. A he mea hilahila a weliweli kēia!
  Nahu ʻo Mirabela i kona lehelehe i ʻole e uē. Ua hoʻoholo ʻo ia e hoʻomanawanui i ka hoʻomāinoino me ka hāmau.
  Ua lawe ʻia ke kaikamahine i ka hale paʻahao kūloko. Kiola lākou iaʻu i loko o kahi keʻena ʻokoʻa kahi moe ʻole, ʻaʻohe noho, ʻaʻohe pā wale. Ua manaʻo ʻo Mirabela ponoʻī e puka mai ana ka wela nui mai ka papahele mai, a ua wela kona mau wāwae ʻaʻa, a mai luna mai, ʻaʻole naʻe, ua hauʻoli ia, e haʻalulu ana kona mau poʻohiwi hū ʻole i ʻoi aku ma mua o kona mau makahiki. ʻO ka noho ʻana i loko o ka hale paʻahao ʻaʻole ia he ʻeha liʻiliʻi. He ʻoiaʻiʻo, he mea kupanaha, he mea hōʻoluʻolu ia no ke kaikamahine; ʻo ka nui o kā lākou hoʻopaʻi ʻana iā ia i kēia manawa, ʻoi aku ka ʻoluʻolu a lākou e hōʻike ai ma hope!
  Ua hoʻomaikaʻi ke kaikamahine i ka ʻepekema ʻaʻole i hana ʻia mai ka ʻiʻo protein like ʻole. A laila e hāʻule kona mau wāwae i lehu a maloʻo kona kino. A no laila, ikaika wale ka manaʻo, ka wela a me ka wela o nā wāwae o nā keiki o kahi biorobot kanaka. Ua koi ʻia ʻo Mirabela e hula e hoʻemi i ke koʻikoʻi o ka ʻeha. Lele ʻo ia me ke kuʻi ʻana i kona poʻo ma ke kaupaku o ke keʻena, kū ma kona manamana wāwae, a wili. Ua piʻi aʻe ka wela a me ke anu, a he mea ʻeha loa ia no ke keiki makana. Ua hoʻomaopopo naʻe ke kaikamahine ua kūpono ka wā kamaliʻi paʻakikī: aia ke kaua e hele nei a pono e mākaukau kēlā me kēia keiki koa no nā hoʻokolokolo koʻikoʻi. Ma hope o nā mea a pau, ʻo ka poʻe i hāʻawi ʻia i nā pūʻali koa waiwai, a i ʻole nā pūʻali koa hana, ʻaʻole i loaʻa i ka wā kamaliʻi, ke aʻo ʻia nei lākou i ke kaua. Hoʻomaka ke ola o kēlā me kēia keiki ma nā aupuni ʻelua me ka uhi ʻia ʻana o ia me ka nalu gravity a ʻālohilohi me ka ultrasound, a laila hou ʻia e kahi pulse hypercurrent. Hoʻomaka ka ʻike i kēia ao me ka ʻeha nui! Pono kēia e hoʻopaʻakikī i ka mea liʻiliʻi a hoʻomākaukau iā ia i ka hihia o ka hopu ʻana (he nui nā radiation paralyzing like ʻole, a ʻae ʻia ke pepehi kanaka wale nō inā hiki iā ʻoe ke lawe i nā koa ʻenemi a i ʻole, ʻoi aku ka maikaʻi loa, hakakā nā robots me ʻoe). I ke pio ʻana, hiki ke hoʻopau ʻia ka lolo, a lilo i kauā papeti. Eia naʻe, aia nā kumakaia a me nā haʻalele. A laila, hahai nā lawelawe kūikawā iā lākou, e ho'āʻo ana e hoʻopaʻi i ka poʻe kipi.
  Ua hoʻomanawanui nā kānaka a pau i ka ʻeha mai ka wā kamaliʻi, ʻo ka mōʻī! ʻO kahi aliʻi mana loa me ka mana paʻa, i kēlā me kēia manawa i hele i loko o nā papa pilikia, e ʻike ana i ka ʻeha like me kekahi kumuhana. Ua hana ʻia nā ʻano kūikawā o ka hyperplasma a me ka ultra-hyper-super current, pono e hoʻonui i ka ʻeha. (ʻO ka Hypercurrent kahi hoʻololi o ka uila maʻamau, ʻoi aku ka nui o ka ikehu ma mua o ka manawa maʻamau, ʻoi aku ka nui o ka wikiwiki ma mua o ka māmā, ua hana ʻia ka uila ma nā ʻāpana he nui i ka manawa hoʻokahi, ʻelua a me ka hapa! na ke kanaka wale no, aole no ke kanaka wale no. ʻAʻole lākou i pepehi ʻia, akā ua hoʻoponopono hou ʻia kā lākou matrices pilikino. Ma keʻano laulā, he mea ʻē ka supercivilization: ʻo ka hoʻopaʻi make i manaʻo ʻia he inhumane, a ʻo ka hoʻomāinoino, ʻoiai no nā keiki liʻiliʻi, he mea maʻamau a koi ʻia. Ua manaʻo ʻia e loaʻa i kēlā me kēia kanaka ka ʻeha hiki ʻole ke hoʻoikaika i ka ʻuhane a me ke kino!
  Ua hoʻohana ʻo Mirabela i nā ʻenehana kūikawā e hoʻohuli iā ia iho mai ka ʻeha a hoʻokaʻawale iā ia. Ua kōkua kēia, akā i ka palena palena. Eia kekahi, ʻo kēlā mau kamepiula liʻiliʻi i loko o ke kaikamahine i hōʻeha nui iā ia. Ua wili ʻia nā iwi elastika, ua hele maoli ke kaikamahine.
  Ua wiliwili ʻo Mirabela me ka ʻuwī ʻana i kona mau niho, a paheʻe nā kiko kala i mua o kona mau maka. Me he mea lā aia ʻo ia i loko o ke ahi a me ka hau hau. He mea weliweli wale, hāʻule nā ʻāpana ʻiʻo a ulu hou.
  Ua hīmeni ke kaikamahine me nā lehelehe ʻeha.
  Kuʻu ʻāina hānau - ʻaʻohe aloha ikaika,
  ʻO ka hakakā ʻana no ʻoe he koa a hanohano!
  Pono e hoʻokahe i ke kai o ke koko no ka moeʻuhane,
  E lanakila i ka ʻenemi - ʻaʻole helu ka hoʻopaʻa ʻana!
  
  He hemolele koʻu Rus - i ka lapalapa o nā puʻuwai,
  ʻAʻole hiki iaʻu ke hoʻomaopopo i ka nani o ka ʻāina!
  E hakakā nona - e hoʻokokoke i ka hopena,
  Hellish evil horde - lapuwale ino!
  
  Ua makaukau au e haawi i ko'u ola no ka aina makua,
  E hōʻike mai iā mākou i ke ala i ke ao holoʻokoʻa, Rus'!
  Inā makemake ʻo ia, e ʻeha mākou,
  E hoʻouka i ke kiʻekiʻe piha a mai makaʻu i ke kaua!
  
  Ua nīnau au i ke Akua i kahi e loaʻa ai ka hopena,
  ʻO nā hōkū o ka lewa e makapō ana me nā uila!
  I mai la ka Haku - Aole au i maopopo ia oe,
  He mea maʻalahi kaʻu pane - e lawelawe mau loa iā Rusia!
  Ua maʻalahi iki! ʻAʻole loa ʻo ia e kumakaia iā Svyatorossia. A ma hope o nā mea a pau, pono ka ʻeha, pono e hoʻopaʻi ʻia ʻoi aku ka ikaika i ʻole e manaʻo like nā poʻe ʻē aʻe.
  ʻOiai me he mea lā ua hele mālie ka manawa, ʻoiaʻiʻo, hoʻokahi hola a me kanakolu mau minuke Honua i hala. Eia naʻe, ke hoʻomāinoino ʻia ʻoe, me he mea lā he mau loa.
  Lawe ʻia ke kaikamahine e kahi kahua ikaika a kauo ʻia i waho. Ua hoʻouna ʻia ʻo ia e hahau i ka lehulehu. Hilahila loa o Mirabelle, aole no kona olohelohe, ma kahi emepera i ulu, aohe mea hilahila i ka olohelohe o ke kino, i ka wa e hakaka ana me na keikikane, ua hakaka lakou me ka olohelohe, me ka manao ino ole. A ʻaʻole like ka moe kolohe i ka honua technotronic e like me ka wā kahiko. Hiki ke hoʻohālikelike i ka lāʻau a me ka hydrogen bomb? Ua hilahila wale ʻo Mirabela i ka manaʻo hewa i ka hopu ʻia ʻana. Eia kekahi, pono ʻo ia e kaʻawale me kēia mau kāne a me he mea lā he mau loa. ʻO nā keiki mai ka miliona i kohoʻia, he nani loa, ua hele mai lākou i ko lākou hoʻopaʻi i ka hapalua o ka'ōlohelohe i nā pōkole wale nō. Ma muli o nā ʻiʻo i hoʻomohala ʻia, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke haʻi koke i ke keikikāne a ʻo ke kaikamahine. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻahu nā kaikamahine i nā pōkole ʻulaʻula, a ʻo nā keikikāne i ka uliuli. ʻO ka lauoho pōkole, nā maka impassive. Ua aʻo maikaʻi ʻia lākou i ka wā i ʻike ʻia ai ʻo Mirabela me nā lima i hoʻopaʻa ʻia ma hope ona, ʻaʻole i lohe ʻia kahi halulu. Ua hauʻoli nā helehelena maikaʻi e like me nā kiʻi, a ʻelua mau keikikāne i ʻae iā lākou iho e ʻakaʻaka iki. Liʻiliʻi - ʻo ia hoʻi ka hoʻokiʻekiʻe iki ʻana i nā kihi o ka waha ʻulaʻula.
  Ua minoʻaka ʻo Mirabela iā lākou. ʻOiai ua maopopo ua mākaukau mua ka scaffold a ua lawe ka poʻe robots-torturers i ka hoʻoweliweli.
  Me he mea lā ua lōʻihi loa ke ala e hele aku ai i ka ʻūhā, a hele mālie kona mau wāwae ma ka papahele metala. Ua paʻakikī ʻo Mirabela i ke kāohi ʻana iā ia iho ʻaʻole e uē. Hoʻopuka kekahi o nā kaikamahine i kona alelo a hūnā koke. ʻO ka mea kupanaha, ʻoi aku ka maikaʻi o Mirabelle ma hope o kēlā, hoʻokuʻu ʻo ia i ka ʻakaʻaka.
  I ka pane ʻana, ua ʻohi ʻia ʻo ia a hoʻolei ʻia i ka scaffold. Ua hāpai ʻia ke kaikamahine i ka lewa a paʻi ʻia ma lalo o kahi kahua ikaika. Kani ka leo o ke kapena.
  - Ma muli o ka ʻae ʻana o kā mākou haumāna, ʻo Mirabela Snow White, i kona hiki ke hoʻohana ʻia no ka hana hewa, hōʻike i ka palupalu nui a me ka ʻike ʻole, ua hoʻopaʻi ʻia ʻo ia i ka hoʻopaʻi lehulehu a kipaku ʻia mai ka miliona i koho ʻia. He aha kāu e ʻōlelo ai i ka pane ʻana?
  Ua ʻōlelo ke kaikamahine me ka paʻakikī e kāohi i ka waimaka.
  - Ua hana hewa wau! No laila, e pane aku au nona me ke koʻikoʻi loa i mua o ke kānāwai!
  - Hoʻomaka! - Wahi a ka wahine ʻike ʻole.
  Ua paʻi ʻia ke kaikamahine e ka ʻeha ʻeha. No ka ikaika loa i hoʻomālamalama koke ʻia ke kino, a hiki i ka iwi ʻaoʻao a me nā ʻōpū o loko. Ua ʻike ka poʻe a pau i ka iwi o Mirabela a me ka nahaha o loko. Ua ʻike ke kaikamahine i ka ʻeha nui i ʻike ʻole ʻia e ia ma mua. ʻAʻole i loaʻa i kēlā me kēia ʻāpana o ke kino kēia mau mea weliweli. Puka aku la o Mirabela i ke koko a uwo ikaika aku la.
  - ʻO-ʻo-ʻo-ʻō!
  Ua lohe ʻia ka puʻupuʻu ma waena o nā keikikāne. Ua hoʻōho kekahi:
  - Sissy!
  I kēlā manawa, kaʻalo ka nalu ma luna o ka papahele, a paʻi i nā wāwae ʻole o nā keiki me ka ʻeha.
  Ua pā ʻeha ka ultra-current i koʻu mau kuʻekuʻe wāwae. Ma keʻano laulā, i ka wā o ia mau hoʻopaʻi, he mea maʻamau ka ʻeha ʻana o nā haumāna. ʻO kēia ka mea i ʻoi aku ka hoʻonaʻauao ʻana i ka lehulehu.
  Nani nā kāne, akā noho mālie. Ua hoʻomau ka hoʻomāinoino ʻana o Mirabela. Ua hoʻololi mau kona kino liʻiliʻi i nā kala, a ua hōʻike kona ʻike i nā hiʻohiʻona weliweli like ʻole. Haalulu ke kaikamahine i kela a me keia manawa, me ka hooikaika nui o ka makemake, ua hiki ia Mirabelle ke kinai i ka uwa e uwau mau ana. Ua hoʻomau lākou i ka hahau ʻana iā ia, e ʻālohilohi ana i kēlā me kēia ʻāpana kumu o kona kino. Ua ʻeha loa ke kaikamahine, i kekahi manawa ua ʻoi aku ka ʻeha ma mua o nā palena āpau a uē hou ʻo ia.
  Ua paʻi ka haʻalulu ikaika o ka hypercurrent i nā haumāna e nānā pū ana. Uwa kekahi o lakou i keia, he eha loa.
  I kēia manawa, hoʻomakaʻo Mirabels e hoʻomāinoinoʻia ma kahiʻano kūikawā. Ua haki kona kino i nā molekala ʻokoʻa, a laila hui hou iā ia iho. Me he mea lā ua hoʻopuehu ʻia i nā photon, a laila hoʻihoʻi hou ʻia. E hiolo ana ke keena mai kahi pukuniahi pahu he nui, malalo o ka mana o na leho luku, ua oi aku ka eha. ʻO kēlā me kēia pūnaewele o ke kino, ʻaʻole naʻe he protein, akā he mea ola, i hoʻokaʻawale ʻia i loko o kāna mau mea i hoʻohui ʻia - ʻoi aku ka liʻiliʻi ma mua o nā quark, a laila, ma ka mana o ka supermatrix, ua like ia me kahi hānau hou. Eia ka ʻeha ʻaʻole hiki ke hoʻomaopopo a noʻonoʻo. ʻO ka hoʻomāinoino ʻana i ka cyber, ka hoʻomāinoino.
  ʻO ka ʻike, loaʻa iā ia iho i loko o kahi moana o ka ʻeha, ʻaʻole makemake e hele i waho. ʻO ka mea ʻē aʻe, ua lohi ka manawa, i ʻoi aku ka ʻeha o nā mea a pau. Ua hoʻomau kēia no ka manawa lōʻihi, ua piha kēlā me kēia kekona i ka ʻeha e like me ka Lā me nā photon! Ua hahau ʻia nā haumāna mai ka miliona i koho ʻia me nā kukuna a me nā kukuna like ʻole i mea e manaʻo maikaʻi ai i ka hewa o kekahi. Ua hoʻōho nā kāne, haʻalulu, akā kū mālie: ʻo ka ʻeha ka pōmaikaʻi, ka hoʻoikaika ʻana i ka makemake, ke kumu o ka lanakila! ʻO ka hana aʻe o ka hoʻomāinoino ʻana ʻo ia ka ʻōwili ʻana i ke kino i loko o kahi paipu a hoʻokele iā ia ma ke apo ahi. He mele hou kēia i ka symphony hoʻomāinoino. Ua haki nā iwi o Mirabelle i kēlā me kēia manawa, a laila hui pū me ka ʻeha. ʻO ke keiki ʻaʻa e ʻakaʻaka, ʻoki ʻia kona mau lima a me nā wāwae a hoʻopili hou ʻia. Ma hope o ka puka ʻana mai o kahi tiger holographic, ʻai i ka ʻiʻo, he mea weliweli kēia, ʻuwī nā niho. ʻO ka pōmaikaʻi no Mirabela, ʻo ka mōʻīwahine ponoʻī (hiki i ke aliʻi, me kona lolo hyperplasmic, ke ʻike i nā miliona o nā projections a me nā ʻano hologram i ka manawa like! telepathic command!) aloha i ke kaikamahine a kauoha aku:
  - Ua lawa! Inā ʻaʻole, e nalowale ke kaikamahine i kona mahanahana kūʻokoʻa mai ka ʻeha. Pono kākou e hoʻomaikaʻi aku i ka Mea Mana Loa no ke aloha o kekahi!
  Ua kūpono kēia huaʻōlelo i kahi manaʻo i lawe i ʻelua nanoseconds. Ma hope o ka pau ʻana o ka cyber-flogging, ua hoʻouna ʻia ʻo Mirabela, ka mea i hāʻule i loko o kahi kūlana stuporo a nalowale kona helehelena kanaka, ua hoʻouna ʻia i kahi keʻena hoʻoponopono e nānā i kona psyche. No laila ua paʻa paʻa ʻia kona mau mana kūʻokoʻa, a ua hoʻopaʻa inoa ʻia ke kaikamahine ma ke ʻano he koa keiki i ka pūʻali koa maʻamau. I kēia manawa, pono ʻo ia e ʻimi i kahi ʻoihana koa paʻakikī a kala i kona hewa me ke koko!
  Akā ma mua o kēlā, e hoʻomaʻamaʻa piha. Eia naʻe, ʻaʻole nui ka ʻokoʻa, koe wale nō ʻaʻole i piha ke poʻo i ka ʻike e like me ko ka miliona i koho ʻia. ʻOiai ua alakaʻi lākou i nā papa ʻē aʻe me ke kaikamahine, me ka noʻonoʻo ʻana i kāna talena genetic koʻikoʻi. Ua ulu ke kaikamahine, e hele ana i loko o kahi ʻepekema paʻakikī, ʻoiai ʻaʻole ʻo ia i makemake nui i ke kaʻina hakakā ponoʻī, ua aʻo ʻo ia me ka hoihoi anu.
  Ua hala nā makahiki a i kēia manawa he kaikamahine ʻōpio ʻo ia, he ʻumikūmāhā mau pōʻai, me he akua wahine lā i kūkulu ʻia. ʻO nā pōʻai he ʻumikumamāhā ka makahiki o ka hapa nui, piha oʻo. Ma keʻano laulā, ma ke kumumanaʻo, hiki ke hoʻonui i ka ulu a hiki i ka nui o nā mea hakakā a pau e lilo i mau mākua i loko o ka makahiki, akā,ʻaʻohe mea e pono ai. ʻO ka nui o ka manawa, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻomākaukau!
  Ua komo pū ʻo Mirabela i kāna kaua mua. Ua hakakā ʻo ia ma kahi tetraplane, akā uhi ʻia nā kamaʻilio hope. Ua ho'āʻo paha lākou e mālama iā ia, me ka manaʻo e hoʻohana pono i kāna mau mana kūʻokoʻa, a ʻaʻole lākou i hilinaʻi nui iā ia, akā i kēia manawa ʻaʻole hiki i ke kaikamahine ke pepehi i hoʻokahi koa ʻenemi.
  Ua hāʻawi ke kaua iā ia i nā manaʻo like ʻole, ma ka ʻaoʻao hoʻokahi, ma ke ʻano he keiki koa kahiko i hele i loko o nā kaua virtual he nui, makemake maoli ʻo ia e hakakā maoli. Akā ma kekahi ʻaoʻao, e pepehi i nā keikikāne a me nā kaikamahine e like me ia. He nīnau kūpono loa - no ke aha!
  Ua kākau pū ʻo Lermontov e pili ana i ke kaua Caucasian me nā Chechens:
  He nui ka nui o Rusia,
  Ua lawa ka lumi no nā mea a pau ma lalo o ka lani uliuli!
  No ke aha lā e kāpīpī ai i nā mauna i kou koko,
  E ke kanaka - no ke aha ʻoe e hakakā nei?
  ʻOiaʻiʻo, eia mākou e kamaʻilio nei e pili ana i ke kaua ma waena o Muslim Chechens a me nā Karistiano Orthodox Lūkini. I kēia hihia, ʻo nā Lūkini ka lāhui kumu, a ʻo nā lāhui ʻē aʻe o ka honua, i hui pū ʻia i loko o ka ʻohana hoʻokahi, ua nalowale ko lākou mau manaʻo a ke hoʻopau wale nei kekahi i kekahi i ke kaua holoʻokoʻa! No ka hoʻomana, ua helu ʻia ka Baibala, Koran, Talmud a me nā puke ʻē aʻe ma ke ʻano he moʻolelo kahiko. Ma ka hoʻomana hou, ua lawe ke kanaka i kahi kikowaena. Ua manaʻo ʻia e lilo ʻo ia i Akua maoli, ma ka makemake o ka Mea Mana Loa. A ʻoiaʻiʻo, ua koho ʻia nā Slav e ke Akua. Wahi a ka moʻomeheu, ua hoʻomau ka hoʻomana i kona inoa ʻo Orthodoxy, akā ua ʻokoʻa ke ʻano. Loaʻa i ka poʻe ka uku ma ka lani me ko lākou naʻauao a me nā pono pilikino iā Russia. Hoʻoholo ʻia ka uku e ke kanaka ponoʻī a, ʻo ka mea mua, e ka mōʻī. Akā ʻaʻole ke Akua ka mōʻī, akā ʻo ke kaikuaʻana a i ʻole ke kaikuahine o kēlā me kēia kanaka, a hiki ke hoʻopau ʻia ma ke kānāwai (ʻaʻole i hiki i kēia manawa).
  ʻO ke kanaka ke keiki hiwahiwa a ke Akua: kū ma luna o nā lāhui a me nā lāhui ʻē aʻe. Eia naʻe, manaʻo ʻia nā lāhui kokoke loa he elves a me nā hobbits. Ua loaʻa ka inoa o ka lāhui hope loa ma muli o kona ʻano like ʻana me nā mea kaulana mai ka moʻolelo kahiko kanaka. ʻOiaʻiʻo, kapa kekahi iā lākou he anions, me ka manaʻoʻiʻo ua ʻoi aku ka like o ka hana ʻana o ka mea kākau moʻolelo ʻepekema ʻepekema nui ʻo Rybachenko ma mua o nā hobbits o ka Englishman Tolkien. Ke ulu nei kēia ʻano ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, mai ka poʻe kahiko a hiki i nā keiki. ʻOiaʻiʻo, ua loaʻa i nā anhobbits (kahi inoa hoʻohālikelike) i ka make ʻole, me ka maloʻo ma ke kiʻekiʻe o nā keiki he ʻumi makahiki. Ma waho, nani lākou, like loa me nā kānaka, akā, ʻaʻole like me ka monstrously muscular e like me nā koa hou. Aka, ua like lakou me na kamalii i ka wa kahiko. He kakaikahi loa na kanaka makua a me na anhobbits kahiko; i ka wa kahiko, he poe kamalii ka nui loa o lakou. Noho ma ke kikowaena o ka galaxy i kahi mahana wela, holo wāwae ʻole kēia mau keiki mau loa, ʻo ia paha ke kumu i hoʻomaka ai lākou e pili me nā hobbits. Ma ke ʻano o ka technotronism, ʻaʻole lākou i hoʻomohala nui ʻia, ʻaʻole lākou i hana i kahi aupuni ākea nui, akā ma ke kilokilo ... ikaika loa lākou. ʻO Elves, he haʻahaʻa hoʻi i ka poʻe i ka ʻenehana, he nui nā kula kilokilo. Eia kekahi, he mau kaua holoʻokoʻa ma waena o lākou a me nā kānaka. A ʻaʻohe mea i ʻike i ka hopena, inā i hui pū nā elves. Akā i ka lilo ʻana o nā trillion o nā kānaka, ua haʻalele nā elves iā lākou iho i ke kuleana o ka hoa ʻōpio o ke kanaka. Eia kekahi, i kekahi manawa ua ʻae ʻia nā elves e kauoha i nā kānaka a noho i nā kūlana ma ka pūʻali Lūkini.
  Aia ʻo Mirabela ma lalo o ke alakaʻi ʻana a kahi luna elf.
  ʻAʻole ʻoi loa ka ʻiʻo e like me nā keikikāne honua, makemake koke ʻo ia i ka elf nani a nani loa. I ka noʻonoʻo ʻana i ka pono kūʻokoʻa o ka super-civilization, ʻaʻole ia he mea kupanaha i kā lākou hana aloha. A noʻonoʻo loa nā elves i kēia mea, loaʻa iā lākou kahi moʻomeheu holoʻokoʻa o ka eros e pili ana i nā miliona miliona o nā makahiki (ʻoi aku ka ʻoi o ka moʻomeheu o nā elves ma mua o ka honua). He mea kupanaha kēia nona, akā ʻo ka elf (ʻaʻole lōʻihi kona ʻiʻo e like me ko ke kanaka) ua ʻeha loa ʻia, a ua puhi ʻia kona ʻili palupalu e ka ikehu bioplasmic. A hoʻomaka ʻo ia e pale i ka launa pū ʻana me ka nani ikaika. No laila, loaʻa iā lākou kahi pilina ambivalent: makemake lākou a inject lākou. Ma keʻano laulā, hiki iā ʻoe ke hana aloha me nā koa kanaka i kekahi mau hola wale nō, i ka wā o nā aʻo kūikawā o Eros. ʻO ke koena o ka manawa, ua hoʻoponopono nā kamepiula kūikawā i ka hāʻawi ʻana i nā hormones i loko o ke kino hyperplasmic e hoʻomaha i ka hauʻoli. He nani nā keikikāne, maikaʻi lākou e hana pū a he ʻokoʻa lākou a pau (i ka wā hoʻomaʻamaʻa pinepine lākou e hoʻololi i nā hoa - pono kēia e like me nā hoʻoponopono koa e hana ʻia i mea e hoʻonui ai a hoʻoikaika i ka bionosphere o nā keikikāne a me nā kaikamahine. !), akā naʻe me kahi elf, a ʻaʻole hiki i kahi kilokilo ikaika ke hoʻohālikelike. Ma keʻano laulā, ma ke kilokilo e like me ka nui o ka noʻonoʻo a hikiʻole ke weheweheʻia e ka loiloi. ʻO ka mea nui, ʻaʻole hiki i ka bioengineering i hoʻomohala nui ʻia (ke manaʻolana nei au i kēia manawa) e hana i nā mea āpau i makana i ka pae genetic.
  I ka pō o ke kaua, ua aʻo ʻia ke aloha i ke kaikamahine a me nā keikikāne. Nui ka leʻaleʻa, ʻaʻohe luhi. Aia kahi hoʻololi o ka hyperplasma a me nā ikaika kiʻekiʻe e hiki ke hoʻomālamalama i ke kūlanakauhale miliona i ka wā kahiko. Ma hope o ia mea, ua puʻunaue ʻia nā koa ʻoluʻolu a hauʻoli i waena o nā tetralets.
  Ua hoʻokokoke kekahi luna elf i kapa ʻia ʻo Cyruss (ʻo kāna aloha ʻoiaʻiʻo a aloha ʻole ʻia), ma mua o ka kau ʻana o ke kaikamahine i kāna "lio" ʻēheu.
  - Ua ʻike wau iā Mirabel: ʻo kāu hakakā mua kēia a makemake ʻoe e honi i ka hyperplasma!
  Pane maila ke kaikamahine me ka hoihoi.
  - ʻOiaʻiʻo! ʻOiai ʻaʻole no ka hakakā ponoʻī, akā no ka lawelawe ʻana i ka ʻāina makua.
  Hāʻawi mākou i ko mākou ʻuhane a me ko mākou naʻau,
  ʻO mākou ko mākou ʻāina makua hemolele!
  Kū mākou a lanakila,
  A ʻaʻole mākou e mihi i ko mākou ola!
  Ua hīmeni ʻo Mirabelle me ka leo ʻoluʻolu.
  - Maikaʻi kēia! - Wahi a ka Elf me ka ʻakaʻaka nani. - Akā, ua heluhelu au i nā ʻōlelo aʻoaʻo huna o ke Keʻena ʻO ke aloha a me ke aloha, pono ʻoe e mālama i kou ola. No ke aha malū, akā ʻoi aku ka maikaʻi o nā mana.
  Ua haʻalulu ʻo Mirabela: ʻoiai ka inoa ʻo Love and Tenderness, ua manaʻo ʻia kēia keʻena ʻo ia ka mea weliweli loa o nā lawelawe kūikawā he ʻumikumamālua, e hoʻomalu ana i ke ola ma ke aupuni nui. He aha inā makemake lākou e hoʻokau hou iā ia i nā hana hoʻomāinoino loa? ʻO wai ka makemake e ʻike i ka ʻeha? A i ʻole e makemake paha lākou e depersonalize? Holoi i ka pilikino mai ka ʻuhane?
  I mai la ke kaikamahine me ka leo haalulu.
  - ʻAʻole hauʻoli ʻoe iaʻu?
  Ua ʻōlelo hou ʻo Tsiruss me ka leo kani:
  - ʻAʻole wau i ʻike i kekahi mea! ʻAʻohe hewa paha iā ʻoe! Kaikamahine maemae loa, quasar patriot!
  ʻO ka mea hoʻolei kukuna a Mirabela, me ka leo ʻālohilohi e like me ke kani ʻana o ka pō.
  - Ke kaikamahine nani o ka Lanakila! Manaʻo wau he mea hiki ʻole ke kūleʻa. E hoʻopau ʻoe i nā ʻenemi sextillion! - Ua ʻānaʻi ʻia kahi hologram ma ke ʻano o kahi keikikāne e hoʻoluliluli ana i kona lima, a ma kona mau lima he Twenty-barreled emitter.
  Ua lulu ʻo Mirabela i kona manamana lima i ka mea kaua.
  - Ke u nei au! Akā hiki iaʻu ke hana ʻokoʻa! E hōʻike ana i ke ahi i kona nani a pau! 'Ōlelo lākou: lele ka uwē ma kahi ākea! Lanakila, ʻokoʻa ma mua o nā mea ʻē aʻe!
  Ua ʻōlelo ka elf me kahi leo anu:
  - I kekahi hihia, e kiaʻi ʻoe i ka hope! I kēia manawa ua hāʻawi ʻia iā ʻoe nā ʻōlelo kuhikuhi. E ʻike kākou i nā mea e hiki mai ana!
  ʻO ka pūʻali koa o Svyatorossia ma lalo o ke kauoha a Rokossovsky, me ka hoʻohana ʻana i kāna helu kiʻekiʻe, hele i ka hewa. ʻOi aku ma mua o hoʻokahi miliona mau hōkū hōkū a me nā piliona o nā koa i hoʻopau ʻia i loko o ka grinder plasma. ʻO nā helehelena ʻālohilohi hoʻi o nā hōkū me he mea lā me he ʻano ʻakaʻaka i ka nānā ʻana iā lākou ma o ka lewa a me ka hakahaka, i hoʻomāinoino ʻia e nā ʻōpuʻu huhū o ka ikehu luku. ʻAe, ʻaʻole ʻole ka hakahaka, he ʻano paʻakikī kona a hiki ke ʻike i nā manaʻo a me nā manaʻo, me ka ʻeha. ʻAʻohe mea ʻole i ke ao holoʻokoʻa, aia wale nō nā ʻano mea like ʻole, ʻo ka hapa nui o ia mau mea ʻaʻole hiki ke ʻike ʻia e ke kanaka! Ua ho'āʻo nā pūʻali koa ma lalo o ke alakaʻi ʻana a Alexander the Great e hana i nā hana hana, akā ʻaʻole hiki ke pale i ka hoʻi hope. Hiki iā lākou ke hoʻihoʻi i hope e pale aku i ka "cauldron." Ke noʻonoʻo nei ʻo Rokossovsky i nā hoʻolālā hou aʻe inā hiki iā lākou ke komo i loko o ka galaxy kokoke i noho ʻia e nā Lūkini Nui. He aha ka mea e hana ai? E luku a luku i ka nui o ka honua a i ʻole e hoʻāʻo e hana i kahi alahaka. I ka makahiki 1941, ua oi aku ka Soviet Union ma mua o ka Wehrmacht, ma ka helu a me ka maikai o na kaa. ʻO ka ʻoi aku o nā kaʻa kaʻa a me nā mokulele he ʻehā, a ʻelua manawa a me ka hapa ma ka pū. ʻOiaʻiʻo, ʻoi aku ka nui o ka poʻe Kelemania ma kahi o kanakolu pakeneka, akā he manawa pōkole kēia, ma mua o ka hoʻolaha ʻana o ka Soviets i ka neʻe ʻana. I ka wā mua o ke kaua, i ka hapa nui o nā kaua, ʻoi aku ka nui o nā pūʻali Soviet. Akā naʻe, ua hoʻi lākou i Moscow, a ʻaʻole ʻike ʻia inā e paʻa lākou inā ʻaʻole no "General Moroz." Ua hōʻike ʻia ka ʻike kaua i ka wā o ke kūpaʻa paʻakikī, pono ʻaʻole e huki ʻia i nā kaua lōʻihi me nā pale ikaika, akā e hana i nā maneuvers flanking. Me he mea lā ua hiki iā Alexander the Great ke noʻonoʻo e like me ke alakaʻi akamai. I ka ʻike ʻana i ka makaʻala o ka ʻenemi, e hoʻokō, e like me ka mea i kapa ʻia he nani, ka redeployment. Hoʻomaopopo ʻo Rokossovsky iā ia iho. i hiki ole ai i ka enemi ke emi hope. A i ʻole, e hoʻokuʻu ka pūʻali koa o Svyatorossia i nā wahi hana a hoʻokō i kahi luku nui i nā galaxies i hoʻomalu ʻia e ka ʻenemi. ʻO keʻano, e kū kaʻenemi i kekahi manawa a ho'āʻo e kūkulu i "hedgehog". Ma ka laulā, ʻoluʻolu ʻo Rokossovsky; ua hiki iā ia ke hoʻohana pono i ka helu kiʻekiʻe, e hoʻāʻo ana e hoʻopuni iā Makedonsky mai nā ʻaoʻao.
  ʻO Masha Podzemnaya, ʻoiai ʻo kona wikiwiki a pau, ua lohi iki; ua hina kona mau pūʻali koa i kahi laina pale ikaika i kūkulu ʻia.
  Ma kēia kaua, ua hoʻokō ʻo Ilamuku o Rūsia Nui ʻo Diana Johnson, ma ke ʻano he haumāna kūpono ʻo Alexander the Great, i kahi hana hoʻouka kaua kūʻē. ʻO ka hopena o ka hoʻouka kaua ʻana, ua hoʻokau kekahi mau mokuahi missile i ka ultra-dreadnought, i hopena i ka luku ʻia ʻana o ke kaʻa me kāna ʻekolu haneri a me kanawalukūmālima miliona mau mea hana. He mea weliweli ka pahū ʻana, me he mea lā ua pahū kahi quasar liʻiliʻi, ʻo ka uila o ka trillion hydrogen bombs, hyperplasmic tentacles i kahili aku i kekahi mau kaukani moku hou aku. ʻO ka hopena, ua make ka gnome marshal, ka luna o nā malihini.
  Ua hoʻomaka ke kaua me ka ikaika huhū hou. Me he mea lā e holo wikiwiki ana nā daimonio weliweli ma ka lewa, me ka weliweli a me ka nani i ka manawa hoʻokahi, i kā lākou pāʻani kala kupanaha. I kēlā me kēia kekona, he ʻumi tausani o nā mea puhi ahi nui i ka manawa hoʻokahi, e hāʻule ana i nā ʻāpana ʻālohilohi o ka confetti kupaianaha. ʻO ka hau makamae o nā ʻāpana hōkū i hānau i kahi kiʻi ʻike maoli i ke kua o ke kaua, ʻaʻole hiki ke wehewehe i ia mea. he akamai o ka avant-garde.
  Auwe, ʻaʻole hiki iā Mirabela ke nānā aku i kēia nani. He mākaʻikaʻi ʻoluʻolu loa kāna. Akā ua ʻike ke kaikamahine i kahi aka, ua hoʻohālikelike ʻia e kahi radar neutrino. Me he mea lā e hoʻāʻo nei kahi kanaka ukali i loko o ka lole camouflage e hoʻokokoke i nā robots.
  ʻAʻole maikaʻi ka hūnā o ke kumuhana, akā he lole hakakā ultra-modern ke kaikamahine, ʻike ʻo ia i nā neʻe o ke kāne. No ke aha he kāne? ʻAʻole ʻo ia i ʻike maopopo, haʻi paha kāna intuition iā ia i kēia. Ua hoʻololi ke kaikamahine i kāna ʻano matrix a neʻe aku ma hope o ke kanaka ʻōpio. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ʻaʻole i hoʻokumu ka vacuum i ka haunaele, ʻo ia hoʻi ʻaʻole ʻike ʻia kona neʻe. ʻOiaʻiʻo, hiki ke ʻike ʻia ma ke ʻano o ka haunaele biofield. Ua manaʻo ʻo Mirabela ʻo nā neʻe liʻiliʻi loa i loko o kahi ʻūhā ke kumu o ka haunaele ma nā ʻāina he nui e komo i ka lewa.
  Kū ke keikikāne i kahi hoʻohālua, me ka manaʻo e hoʻolālā e "pili" i ka robot. Ua lele ʻia kahi kukuna mai kāna pū, ʻaʻole ia he mea hakakā, akā he manaʻo wale nō e hoʻouna ana i kahi virus cyber. He mea hoihoi kēia iā Mirabelle, no ka mea, loaʻa i kēlā me kēia lopako ka pale lako polokalamu mai nā maʻi maʻi. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke maʻalahi i ka cyborg. Maanei pono ʻoe e koho i ka ʻōnaehana kūpono: ʻo ka nīnau wale nō ka mea? ʻOi aku ka maikaʻi o ka ʻoki ʻana i ka pūʻali koa o ka ʻenemi ma lalo o ke alakaʻi. Akā, he hana paʻakikī loa kēia, a hiki i ka hewa ke make. Ma hope o nā mea a pau, pono ʻoe e hoʻohālike i kahi matrix hoʻokahi a me ka hōʻailona kelepona, a paʻakikī kēia e like me ka hoʻohana ʻana i ka chisel e kālai i kahi manamana lima ma ka plaster. Akā, ke manaʻo nei ke keiki, ʻo Mirabela he ʻōpiopio loa ke keiki, ʻaʻole nalowale. Hoʻouna kekahi o nā robots i kahi hōʻailona a lele i waho o ka lālani ākea.
  - He mea maalea! ʻAe, e lawe pio au iā ia! - Ua ʻōlelo ke kaikamahine iā ia iho.
  Lele mālie ʻo ia mai hope mai a ua kokoke e hoʻā i kahi lāʻau maʻi paʻakikī e hiki ke hoʻopau i ka ʻike. Eia naʻe, maʻalahi loa ia, a e kamaʻilio wale ʻoe i ka paʻahao. Ua hoʻololi ʻo Mirabela i ka laulā, e helu ana i ka hoʻopau ʻana i ke kino a me nā mea uila o ka lole hakakā. Paʻa koke ke keiki a kū pololei. ʻO ka hopu mana i hoʻohuli iā ia i mua o Mirabelle.
  Ua minoʻaka ke kaikamahine. ʻAe, he nani, ʻōpio, ʻaneʻane keikikāne, lōʻihi wale nō e like me nā mea holo wikiwiki, akā he helehelena poʻe keiki. ʻOiaʻiʻo, nani a ʻono, ʻano naive. He uliuli nā maka a he huikau i loko o lākou. I mai la ke koa opio me ke aloha.
  - ʻAe, ua loaʻa iā ʻoe ke kiʻi pulp?
  ʻO Vladimir Kashalotov (ʻO ia), me ka haʻahaʻa (ua hoʻololi ke kani o kona leo mai ka hauʻoli) i'ōlelo ai:
  - Auwe, ua ʻoi aku kou ikaika!
  Ua hōʻike ʻo Mirabela i kona mau niho me ka hoʻopunipuni:
  "Ua pepehi ʻoe i ko mākou mau koa, a i kēia manawa ua lilo ʻoe i mea ʻeha." I kēia manawa ke kali nei ka hoʻomāinoino a me ka hoʻopaʻi iā ʻoe.
  Ua hele aku kekahi nalu liʻiliʻi ma ka maka o Kashalotov. Ua ʻike ʻo ia i ke ʻano o ka ʻeha, akā ua hoʻomaopopo ʻo ia e hiki ke hoʻonui a hoʻomau.
  - ʻO ka mea wale nō aʻu e mihi nei ʻaʻole wau i lawe pū me aʻu i kekahi o kāu mau mea hakakā! ʻO kēia ka lua ʻeleʻele nui loa!
  Ua pane mālie ʻo Mirabela:
  - No laila, he kanaka hoʻomaka?
  - ʻAe, ʻo kaʻu kaua mua kēia!
  Ua palupalu koke ke kaikamahine a kanikau nui:
  - ʻAʻole i loaʻa iaʻu ka wiwo ʻole e hopu i kahi moa i ka ʻupena - ʻaʻole pono ka photon i hoʻokahi haneli impulses! Inā ʻo ʻoe kekahi o ka miliona i koho ʻia.
  Ua ʻōlelo ʻo Vladimir, me ke kaumaha nui:
  - Aia wau i waena o ka miliona i koho ʻia, ua loaʻa iaʻu kahi manawa e lilo i mea hoʻoponopono o nā hopena!
  Ua makaʻala koke ʻo Mirabela:
  - A ua aha ʻoe iā ʻoe!
  Pane maila ke keiki me ka hanu.
  -ʻO wai ka mea luku i ke kanaka? Wahine! ʻO ka mea nāna e luku ke keikikāne he kaikamahine! No laila makemake wau e kōkua i kekahi kaikamahine liʻiliʻi a no kēia mea ua uhaki au i ke kānāwai. Ke koho ʻana ma waena o ke kānāwai a me ka lunamanaʻo, makemake ka mea pono, ʻaʻole e haʻi i ka palekana!
  Ua ʻoi aku ka nui o ke kanikau ʻana o Mirabela, ua ʻālohilohi kona mau papalina me ka micro-radiation:
  - Ma kēia mea, pololei ʻoe!
  Ua hoomau ke keiki me ka hoihoi.
  "Ua koho au i koʻu lunamanaʻo, a ma hope iho ua hoʻokau ʻia au i ka hoʻomāinoino ʻino a paʻakikī, hoʻomāinoino lehulehu a kipaku ʻia mai ka miliona i koho ʻia. Ma kahi o kahi ʻoihana maikaʻi, ua koi ʻia au e hoʻopuka i kahi noho pōʻino i loko o ka pūʻali koa hoʻopaʻi. Hoʻonani i ka Mea Mana Loa ʻaʻole wau i hoʻopau i ka pūʻali hale paʻahao.
  Ua kuʻi nui nā puʻuwai liʻiliʻi ʻekolu o Mirabela, ua manaʻo ke kaikamahine i kahi mea pili a aloha i kēia keikikāne.
  Hoʻopili ʻo ia i ka mahiole a honi i ke kanaka ʻōpio ma kona mau lehelehe momona a olakino, e ʻike ana i ka hauʻoli nui. Ua paʻakikī wau i ka haehae ʻana iaʻu iho. Ua ʻōlelo ʻo Kashalotov me ka hanu:
  - Me he mea lā ʻo kēia kaʻu honi hope loa i koʻu ola!
  Luliluli ke poo o Mirabela.
  - ʻAʻole! E kuʻu "quasarik" aloha, ʻaʻole ʻoe e hopu ʻia. ʻAʻole au e ʻae iā ʻoe e make lohi i nā ʻāpana ultra-radioactive. E ola ʻoe!
  Huli ke kaikamahine i ka counter-radiation, e ho'āʻo ana e hoʻōla i ke kino a me ke kapa kila o ke keikikāne. Ua huna iho la oia i kona olioli, a ninau aku la:
  - Kuʻu hōkū aloha! Ma hope o nā mea a pau, e hoʻopaʻi ʻia ʻoe no kēia!
  Ua pane mālie ke kaikamahine.
  - Mai hopohopo! Ma ʻaneʻi, ma waena o ke ao holoʻokoʻa, ʻo nā kānāwai kino ʻaʻole hiki ke hoʻouna koke ʻia ka hōʻailona, a he mea liʻiliʻi ka hoʻopaʻa ʻana i ka cyber, me he mea lā e hoʻopili wau iā ia me kahi pēpē deragona.
  Kuno ʻo Vladimir i ka ʻae ʻana:
  - He akamai kēia! Quasar wale nō!
  - ʻAʻole, ʻaʻole paʻakikī iaʻu! Akā, pehea kou manaʻo e kiʻi i kou poʻe?
  Pane mai ke keiki me ka wikiwiki o ka uila.
  - E like me ka wā ma mua, i loko o ka ʻōpū o ka robot. ʻAʻole koke, i hoʻokahi minute, e kiola ʻia kēia pūʻali koa i ka laina mua, ua hiki iaʻu ke ʻohi i kēia ʻike. A laila e pili ana ʻo Vladimir i kona poʻe.
  - ʻO Vladimir! ʻO ia hoʻi ka mea nona ka honua! ʻO Mirabela koʻu inoa! ʻO wau hoʻi, e like me ʻoe, kekahi o ka miliona i koho ʻia.
  Ua ʻōlelo ʻo Vladimir:
  - Nui! Ua loaʻa iaʻu nā ʻuhane ʻohana ʻelua, akā i kēia manawa e hana wau i kēia! E komo wau i ka lopako, e ho'āʻo ʻoe e hāʻawi mai iaʻu i kahi poʻo.
  - Mai hopohopo! E lele i ka ʻīpuka Fox, manaʻo wau e hiki iā ʻoe ke paʻa no ka manawa i koi ʻia.
  - Aloha wau iā ʻoe! - Ma ʻaneʻi ʻaneʻane ʻaʻole hoʻopunipuni ke koa ʻōpio; ʻO ka nani a me ka naivet he mea hoʻohauʻoli loa!
  - ʻo wau kekahi!
  ʻIke ʻo ia iā ia iho i loko o ka ʻōpū o ka robot (e hoʻokuʻu i ka lewa, pono ʻo ia e hoʻolei aku i nā pū), ʻo Vladimir, me ka hoʻokele deftly, holo wikiwiki ma hope o kāna iho. Ua piha ʻo ia i ka ʻoliʻoli, inā hiki iā ia ke pakele mai ka pio weliweli, ʻoi aku ka ʻino i ka make. ʻOiaʻiʻo, ua hilahila iki ʻo ia i kāna hoʻopunipuni ʻana i ke kaikamahine me ka hilahila ʻole. ʻAʻole i hoʻokomo ʻia nā kohola sperm i loko o ka miliona i koho ʻia, he koa wale nō a he koa maʻamau. Ua makemake ʻo ia e hopu i ka manawa a pana i ke kaikamahine naʻaupō. Akā, he mea ʻino loa kēlā. ʻAʻole ʻo ia i pepehi i hoʻokahi kanaka, ke ʻole ʻoe e helu i nā robots, ʻoiaʻiʻo. Eia naʻe, no ke aha e koho mālie ʻole ai i kāu mea i hoʻopilikia mua ʻia? ʻAe, he poʻe Lūkini kona mau hoa paio e like me ia, akā he aha kāu e hana ai? He kaua ke kaua. Eia kekahi, no hoʻokahi tausani mau makahiki, ua komo ka huhū me ka hyperplasm o ka ʻōpū kamepiula. He kiʻi aniani wale nō lākou o kou ao maoli, ua hāpai ʻo Kaina i kāna koi ma luna o ʻAbela! Ua hoʻopaneʻe ka pūʻali koa o Alexander the Great i kona hoʻi hope ʻana, a hoʻomaka ke kaua me ka ikaika hou. Ua kiʻi ʻo Vladimir i kahi ʻenemi kānalua ʻole (ua loaʻa iā ia kāna robot ponoʻī ma hope) tetraplane. ʻO kahi pana i ka huelo palupalu, kahi i uhi liʻiliʻi ʻia e kahi kahua pale. Ua wehe ʻia ka pahū a me ka moʻolelo o ka mea mua i luku ʻia e ke keikikāne!
  . MOKUNA Helu 3.
  Ua hānau ʻia ʻo Yanka Svetlov lāua ʻo Marinka Chernushka i ka lā hoʻokahi. Maikaʻi kēia no ka mea ua hiki iā lākou ke hoʻolauleʻa pū i ko lākou lā hānau. He ʻumikūmālua mau makahiki o ke keikikāne a me ke kaikamahine, a ʻo kekahi makahiki aʻe a lilo lāua i mau ʻōpio, ʻo ia hoʻi, kokoke i nā mākua. A i kēia manawa ua hiki mai ka makahiki hope o ko lākou wā kamaliʻi.
  ʻO Marinka Chernushka, ʻoiai ʻo kona inoa hope: ʻulaʻula ʻulaʻula, lōʻihi, ʻoi aku ka nui o ke poʻo ma mua o Yankee: he kaikamahine accelerator. E like me Yanka, aʻo ʻo ia ma ke kula circus; ikaika, kino, me he kaikamahine makua la. Ua loaʻa iā ia ka ʻike ma ka pāʻani; ua pāʻani ʻo ia iā Tutti i ka parody o ʻEkolu Fat Men. ʻOiaʻiʻo, ua ʻakaʻaka ʻo Svetlov ma ke ʻano o ka hoʻoilina, akā hoʻokani maikaʻi ʻo ia i ke ʻano o ka ʻenehana! I kēia manawa haʻaheo ka mea hoʻokani circus ʻōpio. Ua hana ʻo ia e like me ke kanaka makua me nā apo pepeiao a me ka wati nani. ʻOi aku ka haʻahaʻa o Yanka, ua ʻai ʻo ia i nā pōpō me nā kāne, inu ʻo Coca-Cola, nalowale, a hele i waho me kāna hoaaloha e kamaʻilio e pili ana i kāna hoaaloha lōʻihi. ʻO Marinka, e like me ka mea holo wikiwiki maoli, e paʻa ana i kahi ʻōmole pia ma kona lima a me kahi ʻeke paka i loko o kāna ʻeke. "Kemel".
  - ʻAʻole ʻoe makemake e hoʻolapalapa? E lilo i "lele kiʻekiʻe" (paʻakikī)! "Nīnau maila ke kaikamahine me ka ʻakaʻaka ʻino a lulu i kona poʻo. ʻAʻole pono ka hoʻopā ʻana i kona lauoho voluminous, no laila ua like ia me ka lapalapa.
  Ua lulu ʻo Yanka i kona poʻo me ka wikiwiki:
  - He aha ka mea āu e kamaʻilio mai nei! He hana makehewa keia o ka make ana i ke kino. Ma keʻano laulā, aneane pau nā ʻōpū i ka waiʻona, ʻoi aku ka nui o ke ake a me ka ʻōpū.
  ʻO Marinka, ʻakaʻaka, pane maila:
  - He lapuwale! Inā wahaheʻe ka poʻe kālai'āina a ʻoi aku ka maʻalahi o ka loaʻa ʻana o ka pōhaku maloʻo ma ke kai ma mua o ke kālai'āina pono, a laila ʻo wai ka mea hiki ke hōʻoiaʻiʻo i ka haʻi ʻana o nā kauka i ka ʻoiaʻiʻo?
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Yanka:
  - ʻO ka poʻe kālai'āina, ʻoiaʻiʻo, wahaheʻe! ʻO nā kauka hoʻi, ʻoi aku ka maikaʻi ke hoʻopunipuni ʻia lākou no ko lākou pono, akā haʻi nā maka i ka ʻoiaʻiʻo. ʻAʻole lawa anei ʻoe i ʻike i ka ʻona ʻona i nalowale i nā helehelena kanaka? ʻO ka ʻona he pōʻino nui ia o ka poʻe Lūkini. A ʻaʻole ʻo Lūkini wale nō, e hoʻomanaʻo i ka make ʻana o nā ʻohana holoʻokoʻa o nā India haʻaheo - nā koa wiwo ʻole - no ka wai ahi . I ka wā i loaʻa iā lākou ka ʻāina holoʻokoʻa, akā i kēia manawa ua waiho ʻia lākou me nā enclaves pōʻino.
  ʻO Marinka, e hoʻomau ana i ka ʻakaʻaka, uwē ʻo ia i kahi bass kokoke i ke kahuna:
  - 'Ōlelo lākou he mea maikaʻi ka pia liʻiliʻi iā ʻoe! Ma keʻano laulā, mai hoʻohālikeʻoe he kumu,ʻoi aku ka maikaʻi o ka heleʻana ma kou mau lima a me ka lapuwale!
  - Kokoke mākou i nā mākua, a i ka lā ʻapōpō he hoʻāʻo kā mākou! Hiki iā mākou ke heʻe nalu i ka Pūnaewele a laila hiamoe.
  - ʻAʻole wau makemake e hiamoe! E hele kāua i ka casino. ʻIke ʻoe, ua wehe lākou i kahi hoʻokumu nani ma Arbat - kupaianaha!
  Ua kaniuhu nui ʻo Yanka:
  - ʻAʻole ʻae ʻia nā keiki ma laila!
  Ua hoʻoluliluli ʻo Marinka i kona lima ikaika:
  - No ke aha inā hoʻokuʻu lākou iā ʻoe me kou mau mākua! ʻIke au i kona ʻano nui a me kona ʻano makua, a i loko o ka hoʻomaʻemaʻe nani, hiki iaʻu ke hāʻawi aku i kou makuahine!
  - Pehea inā noi lākou i kahi passport? - Ke kiaʻi mau nei ke keiki.
  - He xiva ko'u! - Ua wehe ʻo Marinka i ka palapala. - ʻIke ʻoe i ke akamai o koʻu mau hoaaloha i ka huki ʻana.
  Ua hauʻoli ʻo Yanka:
  - A ʻaʻohe oʻu manaʻo e uhaʻi i ka panakō ma ka casino a kūʻai mai iaʻu iho i kamepiula hou a hoʻopunipuni maikaʻi ʻia! Ua loaʻa iaʻu kahi kālā ma ka holoi ʻana i nā kaʻa.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Marinka:
  - Holoi kaʻa! Fi! Makemake au e noʻonoʻo i nā kālā a me nā māka, ʻoi aku ka maikaʻi.
  - ʻAe, ʻo wai, he aha ka mea e aʻo ai!
  - ʻAe, e hele kāua! E ʻohi kāua i ka pūʻulu kālā!
  ʻO Yanka, nānā akamai, ʻōlelo:
  - Ua hele mai au me kahi ʻōnaehana āu e nalowale ʻole ai!
  Ua ʻoi aku ka ikaika o Marinka:
  - Pehea kēlā?
  - Lawe ʻoe i kahi kālā a waiho i loko o ka roulette: kahi āu e koho ai i ʻelua kala ma ka ʻulaʻula.
  - A lilo ʻoe!
  - A laila lawe ʻoe i ʻelua kālā hou a pili hou i ka ʻulaʻula!
  - A nalo hou ʻoe!
  - A laila lawe ʻoe i ʻehā kālā hou a pili hou i ka ʻulaʻula!
  Ua ʻōhumu ke kaikamahine:
  - Ma ka ʻulaʻula a me ka ʻulaʻula a pau! He komunista ʻoe?
  - ʻAʻole, he ʻōnaehana kēia!
  - ʻAe, ʻae, nalo ʻoe no ke kolu o ka manawa!
  "A laila pili hou ʻoe i ʻewalu kālā ma ka ʻulaʻula."
  - A...
  - He aha a! He haʻahaʻa loa ka manaʻo e puka mai ke keʻokeʻo no ka hā o ka lālani. ʻO ia hoʻi, lanakila ʻoe i ʻewalu kālā a loaʻa hoʻi i hoʻokahi.
  Huhū ʻo Marinka:
  - A laila hoʻomaka hou ʻoe! Ma ka hoʻololi wale ʻana i ke kala a me ka hoʻohaʻahaʻa hou ʻana i ka uku i ke kālā! ʻAe, heluhelu au e pili ana i kēia ʻōnaehana ma ka Pūnaewele. ʻAʻole kēia ke ʻano o ka pāʻani: he aha ka mea aloha i ka puʻuwai pumehana, ʻaʻohe hauʻoli a me nā lanakila nui, a he mea minamina no ka manawa i pau. ʻAʻole, ʻaʻole ia, ua loaʻa iaʻu kahi ʻōnaehana hilinaʻi maoli e hiki ai iā ʻoe ke lanakila i ka waiwai!
  Luliluli iho la ke keiki i kona poo mama:
  - ʻAhiwi! Makemake ʻoe e hōʻike!
  - ʻAe, hilahila wau i ka puhi ʻana me koʻu ʻaoʻao! Me ka hoopunipuni ole! E hele mai, e hōʻike wau iā ʻoe!
  Ua hoʻohaʻahaʻa ʻo Yanka i kāna leo a nīnau:
  - Hiki paha iā ʻoe ke hōʻike mai iaʻu i kēia manawa?
  Pane koke ke kaikamahine.
  - ʻAʻole! E maʻalahi loa! E hele mai e inu pū me aʻu!
  Ua ʻaʻahu ke keiki i kona ʻaʻahu, ʻo ka hāʻule nō ia a ua anuanu ma waho. ʻO Yank, e like me ke keikikāne o kona mau makahiki, ua hoihoi ʻia e nā mea pohihihi a pau. Eia kekahi, ua ʻike wale ʻo ia i ka casino ma TV.
  Ua pōʻeleʻele, akā ma Moscow ua like ka pōʻeleʻele e like me ka lā. Pīhoihoi ʻia nā maka i ka lehulehu o nā mea hoʻolaha hoʻolaha a me nā pyrotechnics like ʻole.
  Ua ʻōlelo ʻo ke kaikamahine me ka ʻoliʻoli:
  - E kāhea wau i kahi kaʻa kaʻa a holo mākou i ke ʻano!
  - He waiwai anei ia? He nani loa ʻo Moscow i ka pō!
  Ua ʻōlelo ʻo Marinka me ka huhū:
  - ʻAʻole hauʻoli nui ka hele ʻana a puni i ka pō i ka hāʻule. Ma waho aʻe, ʻike ʻoe, i kekahi manawa i ka pōʻeleʻele he mau pōā weliweli. Ua like lākou me nā iʻa piranha, e ʻai ana i nā iwi o nā keiki naʻaupō e like me ʻoe!
  - Pehea ka makai?
  - E lawe uku! A ma ka laulā, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hāʻawi i kahi mākaʻi i kēlā me kēia keikikāne!
  Ua hōʻeha nui ʻia ʻo Yanka:
  - A ʻike wau iā ʻoe, e ke kaikamahine! ʻAʻole e ka haku, ka matron hanohano!
  Ua lulu ʻo Marinka i kona manamana lima:
  - E puhi ʻo ia i kona poʻo i ka asphalt! ʻOiaʻiʻo, lawe au i ka taxi! Mai makaʻu, naʻu nō e wehe i ka bashley! Ma keʻano laulā, loaʻa iaʻu ke kālā maikaʻi ma ka hoʻoiho ʻana i nā abstracts.
  - Ua hoʻāʻo wau e hana i kēia, akā ʻoi aku ka nui o ka hoʻokūkū!
  - Pono ʻoe e kiʻi i nā mea kūʻai aku, ma waena o nā haumāna kula kiʻekiʻe.
  He nani loa ke kelepona paʻa ʻo Marinka, me kahi kāmeʻa wikiō ākea ākea, e hōʻike ana i kekahi manawa i nā mea hilahila ke noʻonoʻo. Lawe ke kaikamahine i kahi paka ma waena o kona mau niho, i ʻālohilohi mai ka varnish kūikawā, a lawe i kahi huki:
  - Ua ʻike ʻoe, makemake nui ke poʻo SD ʻo Schellenberg e puhi iā Kemel.
  - ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻole i pana ʻia! He mea hoihoi i kona kākau ʻana i kāna mau memo ʻo Muller he kiu Soviet.
  - A! ʻO Pāpā Muller? Pela no paha. - Ua paʻi ke kaikamahine i ka pā me ka kuʻekuʻe wāwae lōʻihi o kona kāmaʻa. Ua liʻiliʻi loa ʻo Yanka, ʻaʻole i hiki i ka umauma o kāna hoaaloha. "Akā ua hana ʻo ia no ʻelua mau keʻena naʻauao i ka manawa hoʻokahi."
  - Eka elemakule naauao! ʻElua mau kālā a ʻaʻohe mea ʻokoʻa i nā koa o mua e hopu iā ʻoe!
  Holoi ʻo Yanka i kona pāpālina ʻulaʻula:
  - Hiki i nā koa ke hoʻopau iā ʻoe! Pehea ʻo ia e hōʻoiaʻiʻo ai i kahi pilikino, i kahaha ʻia e ka pū kuniahi me kahi bayonet koko, ʻo ia kona hoa?
  Ua ʻakaʻaka ʻo Marinka:
  - No ka hana ʻana i kēia, pono ʻoe e ʻoki poepoe ʻia! I ka wā e wehe ai ʻo ia i kona pālule, e hoʻomaopopo koke ke koa Lūkini ʻo ia ʻo Feberuari a he mea hōʻeha i ka Nazism!
  Ua ʻōlelo ʻo Yanka:
  - Pehea inā he anti-Semite ʻo ia! Nani ka hīmeni ʻana o ke kupuna kāne ʻo Vysotsky! Ua lolo koʻu kupuna kāne, he kauka pest mua, loaʻa iaʻu: anti-Semite ma anti-Semite!
  - ʻAe! A hoʻolohe ʻoe i kēlā mau mea kahiko! He maikaʻi ʻo Vysotsky no nā kūpuna, ʻaʻole no nā keikikāne!
  ʻAe, oki i ka noʻonoʻo ʻana, e kiʻi kāua i kaʻa!
  Ua holo aku kahi kaʻa kaʻa kūʻokoʻa ʻo Mercedes iā lākou! Noho maikaʻi ʻo Marinka i loko o ke keʻena.
  - ʻAe, e ka manu liʻiliʻi, e noho i lalo!
  Nīnau maila ka mea hoʻokele pahū:
  - ʻO kāu mea kūʻai aku kēia!?
  - Ma ke ano hea?
  - He wahine hoʻokamakama ʻoe!
  Ua hōʻike nui ʻo Marinka i kona mau niho:
  - Pehea ʻoe e hōʻino ai i kahi lede hanohano! ʻO wau ʻo Countess o Tobolsk, a ʻo kaʻu keiki kēia, ʻo Viscount De Bragelonne.
  - Mahalo wau i kou ʻano ʻakaʻaka. I kahi?
  - I ka casino, "Royal Happiness"!
  Kuno mai la ke kalaiwa.
  - E kiʻi koke wau iā ʻoe i laila!
  Holo mālie ke kaʻa, a hoʻomaka ke kani mālie. Ua nīnau ʻo Marina:
  - E hoʻohuli paha mākou iā Bilan.
  'Ōlelo ke kalaiwa:
  - ʻAʻole anei ʻoe hilahila i ka hoʻolaha ʻana o kekahi poʻe koʻikoʻi i ka lono he kāne kāne ʻo ia!
  - ʻOi aku e like me ka ʻōmaʻomaʻo, e like me ka bila kālā hoʻokahi haneli! - Ua puhi ʻo Marinka i ke apo uahi ma ke kua o ke poʻo o ka mea hoʻokele.
  - A he wahine ʻoe i ka wai wai! ʻAʻahu ʻoluʻolu! Pehea ʻo Bori Moiseev! - Ua ʻōlelo pāʻani ke kaʻa kaʻa.
  - Moiseeva! Mai ka olelo Mose! ʻO Pepeluali he kanaiwa pākēneka uliuli. ʻAʻole no ka mea ʻole ka ʻōlelo: ʻo ka hewa o Sodoma mai ke Kauoha Kahiko i kākau ʻia e nā Iudaio. - wahi a Marinka me ka oolea.
  - Ua ʻike ʻoe ʻo wau ka hapalua o Pepeluali!
  - No laila he hapalua uliuli! keiki kāne male kāne! keiki kāne male kāne! Nui nā hoa ʻē! Mai hilahila! keiki kāne male kāne! - Ua hīmeni ʻo ia ma ka leo o kahi primadona, akā me ka lohe maʻamau, ʻo Marinka.
  ʻAʻole i nānā ka mea hoʻokele i kēlā ʻano hoʻohenehene a ʻōlelo wale:
  - Aia kekahi mau kaikamahine kāne?
  - Lesbo wale nō! Akā, he nui o lākou! - wahi a Marinka.
  ʻO kēia casino ka mea maikaʻi loa ma Moscow. Nui, like me ka Winter Palace me nā mea hoʻonani waiwai. Ua kūkulu ʻia ka hale ponoʻī ma ke ʻano Borroco! Aia kekahi kiaʻi paramilitary ma ka puka komo me nā kahu hipa Kelemania a me nā bulldog English.
  Ua manaʻo ʻo Vladimir i kekahi mea ʻino, e nānā ana i nā kiaʻi kiʻekiʻe i ʻaʻahu ʻia i ke keʻokeʻo a me ka ʻeleʻele. ʻAʻole naʻe ʻo Marinka i hilahila, hōʻike wale i ka lāʻau.
  - ʻO kēia keikikāne kaʻu keiki, inu pū ʻo ia me aʻu!
  - Maikaʻi! ʻAʻole hiki i nā keiki ke pāʻani ma mua o ʻumi mau ʻāpana maʻamau i ka manawa a inu i ka waiʻona ma ka lilo o ka hoʻokumu!
  Ua lulu ʻo Marinka i kona lauoho me ka huhū:
  - ʻAe, makemake ʻo ia e kaʻawe iā ia iho ma mua o ka inu ʻana.
  - ʻAe, nani kēlā! I kēia manawa, hiki iā ʻoe ke kūʻai i kahi pūʻulu holoʻokoʻa.
  He ʻekolu haneli kālā ko Vladimir i loko o kāna ʻeke, akā he ʻelima kaukani ʻo Marinka, ʻaʻole ia he mea maikaʻi ʻole no ke kaikamahine kahi mamao loa nā mākua mai ka miliona.
  Ua lili koke ʻo Artem iā ia:
  - He "Pinocchio" waiwai ʻoe!
  Ua poʻi ke kaikamahine, ua uhi paʻa ʻia kona mau papalina i ka pauda a me ka ʻulaʻula:
  - He aha kou manaʻo! Ke keiki naʻaupō! E ola i kou ola a pau e paʻa ana i ke kapa o kou makuahine!
  Luliluli ikaika ke poo o ke keiki.
  - ʻAʻole loa! Pono ʻoe e loaʻa kālā iā ʻoe iho!
  - ʻo ia wale nō! ʻOi aku ka waiwai o kāu peni ponoʻī ma mua o ka peni a kekahi! ʻAe, ʻae, he aha nā ʻāpana āu e lawe ai nou?
  - ʻO nā pepa pahu liʻiliʻi loa!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Marinka:
  - ʻO wai hoʻokahi kālā pākahi?
  - ʻAe! E ho'āʻo wau i kaʻu ʻōnaehana!
  - E nānā wale ʻoe, ʻoiai he ʻōpio, ʻaʻole pono e hāʻawi ʻia ma mua o ʻumi!
  He nani ka loko o ka hale casino, me nā aniani he nui, ka huluhulu, a me nā kope o nā kiʻi pena a nā haku kaulana. ʻO kahi mea like me ka Hermitage wale nō i ʻoi aku ka nani.
  Aia pū kekahi "nā pōā hoʻokahi" a me nā roulette maalea i hoʻonani nui ʻia. ʻO ka mea nui, e wili ana kekahi o nā moa pena me ka huelo i uhi ʻia me ke aniani aniani, e kuhikuhi ana me kona nuku i nā keʻena me nā helu. Hiki iā ʻoe ke koho mai ka hulu huelo o ka peʻa, e hoʻololi a hoʻololi i nā kala. Aia kekahi mau pale roulette uila, kahi i hui pū ʻia a hoʻoneʻe ʻia e ke kamepiula. Nui nā mea ʻē aʻe! Akā ʻo ka mea i hoihoi nui ʻia, ʻo ia ka roulette kuʻuna me ka ʻōniʻoniʻo o luna a me kahi lima gula i ke ʻano o ke poʻo.
  Hele akula ʻo Marinka iā ia, me ka paʻi ʻana i kāna mau ʻāpana kālā:
  - ʻAe, me he pēpē lā! ʻIke ʻoe ua mākaukau wau e pāʻani! Hiki paha iā ʻoe ke hoʻāʻo!
  - Ke hahai nei au i kahi liʻiliʻi a me kaʻu ʻōnaehana ponoʻī! - wahi a Vladimir.
  Hoʻomaka ke keikikāne e pili. E hoʻomaka me hoʻokahi chip, e hele i ka ʻulaʻula!
  Laki ʻo ia, lanakila koke ʻo ia! Ma hope iho ua hoʻololi ʻo ia i nā kala a pili i ka ʻeleʻele, me ke kālā hoʻokahi. Hāʻawi lākou iā ia i nā poho, lawe ʻo Vladimir i ʻelua mau sips. Nānā au a puni. Loaʻa i ka casino nā mea āpau - koe wale ka uaki! Ua koi ʻia ke keiki e hāʻawi i kāna ponoʻī ma ka puka komo, ʻo ia nā lula. Eia hou, pono iaʻu e hāʻawi i kaʻu kelepona i nā kiaʻi. Ua hana ʻia kēia i ʻike ʻole ai nā mea kūʻai aku i ka manawa a hoʻopau i kā lākou waiwai āpau. Ua koi ʻia ke keiki e hoʻokele a puni.
  I ka wā mua, ua laki ʻo ia, a laila, ua nalowale ʻo ia i hoʻokahi kālā, ʻelua kālā, ʻehā, ʻewalu. I kēia manawa, pono lākou e pili i ʻumikumamāono, i pāpā ʻia e nā lula. ʻO ke kōkua o ka croupier, he kanaka ʻulaʻula, ua minoʻaka a huli i hope, me he mea lā e ʻōlelo ana: e hana e like me kou makemake!
  Pili hou ʻo Vladimir i ʻumikumamāono ma ka ʻulaʻula a lanakila hou i hoʻokahi kālā. Holoi ʻo ia i ka hou mai kona lae a noi i Coca-Cola me ka hau.
  Ua ulu mālie ke keiki me ka hauʻoli! ʻOluʻolu loa ka lanakila ʻana i hoʻokahi kālā i ka wā e pili ana ka poʻe a puni ʻoe i nā tausani, ʻumi tausani.
  Hoʻokahi keiki ʻoluʻolu i loko o ka ʻaʻahu huelo, no ka laʻana, ʻoiai nā pāpā a pau, ua pāʻani i nā ʻāpana gula o hoʻokahi kaukani kālā paʻa, e hana ana i nā pili kiʻekiʻe, e hoʻololi i nā lanakila me nā eo. Eia naʻe, ʻike ʻia ua laki ʻo ia, no laila ua ʻike ʻia kahi ʻeke holoʻokoʻa o nā ʻāpana gula a me nā ʻāpana platinum - ʻumi tausani.
  ʻO Vladimir, e nānā ana iā ia, hoʻomaka e pili i nā helu pākahi. ʻO ka mea nui, mai kanakolukumamāono, he kanakolukumamākolu - ʻo ia ka makahiki o Iesu Kristo, e kau ana i hoʻokahi haneri. Lele mālie ka pōleʻa, pae mua i ka iwakāluakūmāiwa, a lele hou i ke kanakolukūmākolu! - Auwe, ʻekolu a me ka hapa tausani kālā ke keiki. No ke keiki he ʻumikūmālua mau makahiki: he waiwai, hiki iā ʻoe ke kūʻai i kahi pona nani. Akā, hāwanawana ka diabolo i kou pepeiao: Uaʻelemakule loa ke kaʻa o kou makuakāne, e lanakila i ke kālā a kūʻai i Mercedes-Benz hou o ke kumu hoʻohālike hou loa. ʻIke ʻoe i kou manaʻo ma hope o kēia, e lili ana kou mau hoa papa.
  - He aha ka pili? - Ua nīnau ke keiki iā ia iho.
  - Aloha ke Akua i ka trinity! Pili i ʻekolu!
  Ua hana ʻo Vladimir me ka hauʻoli, e pili ana i nā ʻāpana āpau. E wela ana kona mau maka uliuli.
  Ua wili ka poepoe, a me ka lele ana o ka puuwai o ke keiki me ka wikiwiki. Akā, ua lohi ʻo ia a hāʻule ... i ʻekolu!
  - Ua lanakila wau! Ua hoʻōho ke keiki. A i kēlā manawa hāʻule ka pōleʻa a neʻe i ka ʻelima.
  Ua kani ka leo ʻino i koʻu poʻo:
  - ʻAʻole naʻaupō ke Akua! Aloha i ka nickel!
  ʻO ke keiki wale nō ka mea i hoʻopau i kāna kālā a pau, ʻaʻole hiki ke kāohi i kona mau waimaka, akā ʻaʻole i pau kona hauʻoli. He aha ʻoe inā e noi ʻoe i kahi hoaaloha e ʻaiʻē i nā chips a laila e hoʻihoʻi mai me ka uku? Ma hope o nā mea a pau, he casino kēia, hana nā hana mana ma aneʻi.
  No Marinka naʻe, ʻaʻole maikaʻi nā mea. I ka holo ʻana o Vladimir iā ia, ua hoʻopau wale ke kaikamahine i kāna kaukani hope loa. Ua pilikia loa ʻo ia.
  - He aha kēia! - Ua hahau ke kaikamahine i kona mau lima i ka lewa. Ua hoʻohālike ka poʻe croupiers ʻaʻohe mea i hana.
  - ʻO ka hopena paha! - Pane aku la o Yanka me ka malie. - Galimo! Kū ʻo GOP!
  - He aha kaʻu ʻōnaehana punahele? - Hoʻopili ke kaikamahine i kona mau lima.
  - Hoʻokumu mua ʻia kēlā me kēia ʻōnaehana ma luna o ka laki! - Ua ʻōlelo ʻo Artem me ka noʻonoʻo. - Pōmaikaʻi makapō - ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lanakila i nā manawa āpau. ʻOkoʻa ka loaʻa kālā ma ka casino mai ka lawe ʻana i ka wai i loko o kahi kānana, ʻo ka wai mai kahi kānana e ninini ʻia ma lalo o kou mau wāwae, a i loko o kahi casino ua holoi ʻia ʻoe!
  - E kūʻai aku au i koʻu ʻuhane i ka Diabolo inā hiki iaʻu ke lanakila i nā manawa āpau! - Ua hoʻōho ʻo Marinka i loko o kona puʻuwai.
  I kēlā manawa, ʻauʻau nā mea a pau i mua o nā maka o nā keiki a ʻike lākou iā lākou iho ma kahi kiʻekiʻe, me nā piko mauna a me ka hau poni e laha ana ma lalo o lākou.
  Ua ʻike ʻia kekahi kanaka ma kahi o kanakolukumamālima i ka ʻaʻahu huelo ʻeleʻele a me ke kaula keʻokeʻo i mua pono o nā keiki. He ʻano ʻoi kona maka a he helehelena haʻalulu a lahilahi. Ke nānā aku nei ʻo ia i nā ʻōpio ʻelua he ʻumikūmālua makahiki, ʻakaʻaka ʻo ia me ke aloha, akā mau nō kona mau maka i ke anuanu, me he mea lā ua ʻālohilohi i ke kila.
  - ʻO wai o ʻoukou i makemake e kūʻai aku i ko ʻoukou ʻuhane i ka Diabolo?!
  Pane aku la o Marinka:
  -ʻO wau! A ʻo ʻoe ʻo Sātana!
  Ua ʻoi aku ka nui o ka minoʻaka o ke kanaka.
  - ʻAʻole! ʻO wau ʻo Arphaon, kekahi o nā ʻelele o Lucifer. He loea wau i ka piliwaiwai.
  - Auwe! - wahi a Marinka. "Ua manaʻo wau ʻaʻole he daimonio."
  - A ke Akua?! - Ua hoʻomaka ke kaula keʻokeʻo o ke "kanaka" me ke kiʻi o Dracula e hoʻolei i ke kala koko.
  - A manao iho la na kahuna i keia; e loaʻa kālā! - Ua pane wikiwiki a hilinaʻi ʻo Marinka.
  - Pono! Akā, no ka mea he aka, a laila, aia ka mālamalama! ʻOiai ʻaʻole ia ka mea a ka Baibala e ʻōlelo ai.
  Ua lawe ʻo Yanka i ka pilikia o ka wāwahi ʻana i ka leo:
  - A he aha kāu makemake mai iā mākou?
  Ua hewa ka daimonio:
  - ʻAʻole wau! Akā, me he mea lā ua makemake ʻoe i kekahi mea mai iā mākou. ʻO ka mea nui, ʻo kēia kaikamahine hoʻohiwahiwa e hoʻohālike me ke ʻano he kanaka makua.
  Ua hilahila ʻo Marinka, ua ʻike ʻia kahi ʻulaʻula ma kona mau papalina:
  - No laila, pono ʻoe i koʻu ʻuhane?
  Ua ʻakaʻaka ʻo Arfaon me ka hoʻowahāwahā:
  - Nou?
  - Ko'u!
  Ua pane aku ka daimonio me ke akahai.
  - ʻAʻole loa! Aia kekahi helu helu ʻole o nā ʻuhane, me ka ʻoluʻolu a i ʻole ma ka ikaika, ua lilo i lalo o ko mākou mana, e ʻōlelo kākou, he mau piliona piliona ma nā ao āpau! I waena o lākou he mau haipule canonized, pope a me nā patriarchs Orthodox. He aha ka ʻuhane no mākou: kekahi ʻano kaikamahine moe kolohe e hoʻopau pū me mākou i kekahi mau makahiki. A hāʻawi pū aku iā ia i makana waiwai.
  Ua hōʻeha ʻia ʻo Marinka, ʻo ia ka hahau i kona haʻaheo:
  - No laila he mea ʻole koʻu ʻuhane!
  - Inā ʻoe e waiho wale ia no kahi kūʻai kūʻai waena, a laila e nui ka maikaʻi ma laila. - Ua ʻānaʻi ʻo Arfaon i kāna mau manamana lahilahi.
  Huhū ke kaikamahine me ka huhū:
  - No ke aha lākou i kāhea mai ai iā mākou i kēlā manawa?
  Lele ʻo Arfaon, ʻike ʻia nā ʻēheu ma hope o kona kua:
  - E haʻi mai iaʻu, makemake ʻoe i ka pāʻani?
  - ʻOiaʻiʻo! - Ua hauʻoli ʻo Marinka.
  - A hana i ka pili?!
  - ʻO ia iho! ʻO wai ka makemake ʻole i kēia!
  - No laila, makemake mākou i nā daimonio e leʻaleʻa. No laila ke hāʻawi nei mākou iā ʻoe i ka bet aʻe. Inā lanakila ʻoe, e loaʻa iā ʻoe kahi makana waiwai: inā lanakila ʻoe i kekahi pāʻani piliwaiwai, inā e eo ʻoe, e hele ʻoe i Gehena. Akā,ʻaʻole ia he mea weliweli, e like me kou manaʻo,ʻaʻole lākou e hoʻopalapala i kekahi me ke ahi, akā,ʻaʻole ia he meaʻoluʻolu loa, no ka poʻe me nā manaʻo nāwaliwali.
  Ua ʻoi aku ka ikaika o Marinka:
  - He aha ke ʻano pili?
  Huli aʻela ka daimonio i kona koʻi a ʻōlelo maila.
  - E hoʻoili mākou iā ʻoe i kahi honua ʻē aʻe, i kahi honua e like me ke kiʻekiʻe o kāu mau makahiki waena. Inā mālama ʻoe e ola a loaʻa kahi kūlana kiʻekiʻe, e hoʻihoʻi mākou iā ʻoe, akā inā e make ʻoe, e hoʻopau ʻoe i loko o ka lua o ka wahi a e hoʻoholo ʻia kou hopena e ka Satana o kahi honua ʻē aʻe.
  -Pehea inā lilo wau i mōʻīwahine? - Ua ʻōlelo pāʻani ke kaikamahine.
  - A laila e loaʻa iā ʻoe kahi makana makaʻu ʻole! E noʻonoʻo ʻoe! - Ua nui aʻe nā niho o ka daimonio.
  - He aha ka mea e noʻonoʻo ai! ʻae au! ʻOiaʻiʻo e lawe wau i ka pilikia!
  Ua komo ʻo Yanka:
  - ʻAʻole wau e haʻalele wale i koʻu hoaaloha! E lele au me ia! Eia kekahi, ʻaʻole e hōʻeha kēlā makana iaʻu.
  Ua hoʻonui ʻo Arphaon i ka nui, ua hoʻomaka kona mau ʻēheu e ʻālohilohi e like me ka pūpū makuahine o ka momi i ka lā.
  - A makemake ʻoe? ʻOi aku ka maikaʻi! Hoʻohui nā keikikāne i ka ikaika i kēia kaʻina hana.
  Ua ʻōlelo maikaʻi ʻo Marinka:
  - A inā loaʻa iā mākou ka makana, e pāʻani mākou i kekahi i kekahi!
  Luliluli ikaika ka daimonio i kona poo.
  - Akā he mea pono ʻole ʻoe e hana. He hoopau manawa. I kēia manawa, hōʻoia hou - ua mākaukau ʻoe e hoʻāʻo?
  - Hoʻokahi tausani manawa ʻae! - Ua ʻōlelo like ke keikikāne a me ke kaikamahine.
  - A laila e hele kāua!
  Ma mua o ka holo wikiwiki ʻana i nā wahi ʻike ʻole, ua nānā hope ʻo Yanka lāua ʻo Marinka i ka casino. ʻO kahi keikikāne i loko o kahi huelo, ua hoʻopau i ka mauna o ke gula a me nā ʻāpana platinum, uē me ka hysterically. Ua alakaʻiʻiaʻo ia e nā kiaʻi o ka hoʻokumuʻana i ka hauʻoli hoʻopunipuni.
  - ʻO kekahi mea kūʻai aku a Sātana! - Ua ʻōlelo ʻo Yanka me ke kaumaha.
  - E hōʻoia ʻaʻole mākou e pau i Gehena! - Ua wānana ʻo Marinka, e lulu ana i kona lauoho ʻā.
  Ua paʻa ke keikikāne a me ke kaikamahine e ka puahiohio a he manawa ma hope mai, ʻike lāua i waena o nā hōkū. Nani ka nani o ia mea, ka heluna ʻole o nā kukui like ʻole, ka nani kupanaha. Nānā aʻela ʻo Yanka lāua ʻo Marinka me ko lāua mau maka a pau, ʻaʻole hiki iā lākou ke nānā aku, he hana mana wale nō ia: ʻo ka heluna nui o nā mea nani ʻālohilohi i hana ʻia me nā mea nani loa! ʻAʻole hiki i kahi hoʻohālikelike koʻikoʻi loa i ka ʻōlelo kanaka ke hōʻike i ka hapa tausani o ia nani.
  - ʻAʻole hiki i kahi hopena kūikawā o kahi blockbuster ʻAmelika ke hoʻohālikelike me kēia. - Ua ike ke keiki. He mea kupanaha maoli!
  Ua ʻōlelo pāʻani ke kaikamahine:
  - Ua hālāwai au i nā hana mana hou aʻe! No ka laʻana, i ka mimi ʻana o ke kangaroo gula, ua puka mai nā aniani mai nā kahawai!
  - No ke aha ʻoe e kamaʻilio nei! Mai hoʻokele i ka hau hau!
  Ua pani ʻo Yanka i kona mau maka. He nui nā hōkūhele waihoʻoluʻu, nā ʻano mea kupanaha a me nā ʻano mea e kau ana ma luna ona. A laila nalo koke nā mea a pau, a loaʻa ke keikikāne a me ke kaikamahine ma luna o ka mauʻu.
  Ua pā mai ke kahawai o ka ea hou i koʻu alo, ua pā mālie koʻu mau wāwae i ka honua. Ua ʻānai ʻo Yanka i kona mau maka me ka pīhoihoi:
  - Ua hiki mai! - Ua ʻōlelo ʻo ia me ka haʻalulu.
  Ua ʻōlelo kānalua ʻo Marinka (he kaikamahine ʻino):
  - Ua maopopo anei ʻoe ʻaʻole kēia ko mākou honua?!
  Ua kuhikuhi ke keiki i kona manamana lima i luna:
  - E nānā i ka lani!
  Hāpai ke poʻo o ke kaikamahine. ʻEkolu mau kukui e ʻā ana ma luna o lākou i ka manawa like, ʻōmaʻomaʻo, uliuli, ʻulaʻula. He ʻalani ka lani ponoʻī, he nani a nani nā mea a pau. Ma kahi kokoke i ulu ai nā kumulāʻau ululāʻau maoli, e like me nā mea ma ka Honua i ka ʻāina ākea a i ka manawa like ʻokoʻa. Ua ʻoi aku ka mālamalama o ka lau me ka ʻulaʻula poni. ʻO ke aniau ponoʻī, ʻoiai nā "lā" ʻekolu, ʻaʻole i wela loa, e hoʻomanaʻo ana i ka hoʻomaka ʻana o ka lā o Kepakemapa.
  Ua kaomi ʻo Marinka i kona alelo a ʻōlelo:
  - He mea ʻē ke ʻano o nā mea kanu, akā ʻoi aku ka maʻalili ma mua o ka pono i loko o ka ʻāina.
  - ʻO ia paha ka hoʻoilo kūloko! - Manaʻo ʻo Yanka. - I ka hooilo ma ka akau o Inia: ua like keia me ke aniau.
  Ua ʻae ke kaikamahine.
  - Malia paha! Inā ʻaʻole, ua hopohopo wau. A ʻoluʻolu ka mahana, me he mea lā ua koho mākou i kahi me kahi ea maikaʻi. ʻO kaʻoiaʻiʻo: ʻAʻole wau makemake i ka hau a me ka hau hohonu kahi e hāʻule ai ʻoe i kou ʻāʻī. ʻO ka hoʻoilo i hala ua aneane pau iaʻu.
  - He moa Lūkini ʻoe a ʻaʻole pono ke anu!
  - He hui koʻu koko ʻApelika, ʻaʻole ʻoe e ʻike i koʻu pōʻeleʻele! - wahi a Marinka me ka pāʻani.
  ʻO ke kaikamahine ʻulaʻula ʻulaʻula, he ʻeleʻele maoli nō ia, a ʻo ka ʻeleʻele i hoʻomau mau ʻia ma luna ona.
  ʻO Yanka, he keikikāne lauoho maikaʻi me nā hiʻohiʻona maʻamau maʻamau, me he mea lā mai kahi paʻi kiʻi a Hitler Jugent, ua ʻaneʻane mae kona ʻulaʻula kauwela, hilahila:
  - ʻAe, ʻae, ʻo ʻoe kaʻu Marinka aloha. ʻAʻohe kumu o ka hōʻino ʻana i kā mākou hoʻoilo.
  Paʻi akula ke kaikamahine i ke keikikāne ma ka poʻohiwi:
  - He haʻawina kēia no ʻoe. I kēia manawa, e noʻonoʻo kākou i kahi e hele ai?
  Ua ʻoki ʻo Yanka i ke kua o kona poʻo:
  - Ma waho o ka nahele, ʻaʻole kēia he wahi puʻupaʻa. E hele kāua ma ke ala, a laila ma ke alanui a i ka poʻe.
  Lawe ʻo Marinka i kahi paka (he ʻino kāna maʻamau) a lawe i ka huki.
  - E hele kāua me ka wikiwiki loa!
  Ua neʻe lāua ʻelua ma kahi i manaʻo ʻia he laina pololei. Ua minoʻaka ke kaikamahine me ka ʻoliʻoli a ʻōlelo maila:
  - Inā ʻike mākou iā mākou iho i nā manawa o ka Middle Ages a i ʻole ka wā kahiko, ma mua me ko mākou ʻike, ʻaʻole paʻakikī ka lawe ʻana i kahi kūlana alakaʻi i ke kaiāulu!
  Ua kūʻē ʻo Yanka, me ka ʻike o ia mea:
  - Me he mea lā i ka nānā mua. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, manaʻo mākou ua hoʻomaopopo mākou i nā kamepiula a ʻimi a puni i nā papahana, akā he aha ka mea e hāʻawi maoli ai iā mākou? ʻAʻole hiki i ka ʻepekema akamai loa ke hoʻololi i ke kamepiula i koi.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Marinka:
  - ʻAe, ʻaʻole kāu mea uila. A e pili ana i ka pauda liʻiliʻi. Ma ka hana ʻana, hiki iā ʻoe ke lanakila i ka honua holoʻokoʻa.
  - Ua ʻike paha ʻoe pehea lākou e hana ai?
  - Ke kula haʻahaʻa! Sulfur, lanahu, paʻakai!
  - He aha nā ʻāpana, ʻokoʻa ka lanahu, ʻike lākou, akā e pili ana i ka sulfur ... ʻAʻole loaʻa ia ma nā wahi āpau.
  Ua ʻōlelo ʻo Marinka:
  - Malia paha hiki iā mākou ke hana i kahi mea kūpono! No ka laʻana, he kea!
  - Ua ʻike paha ʻoe i ka hoʻolālā ʻana!
  - Ua kope au i nā abstract ma ka Middle Ages a ua ʻike nui wau! A ma ka laulā, pono ʻoe e heluhelu i ka moʻolelo ʻepekema. Manaʻo paha ʻoe he mau puke liʻiliʻi i kākau ʻia e pili ana i ka ʻike ʻana o kahi kanaka hou iā ia iho i ka Middle Ages, a no laila, ma ke ʻano he kānāwai, hoʻoneʻe koke ʻo ia i ke alapiʻi ʻoihana.
  Ua ʻōlelo kaumaha ke keiki:
  - He nani kēia. Aia kekahi ʻano wela like ʻole: he huakaʻi mōʻaukala! Akā, laki loa nā koa i laila, a i ʻole he mau luna koa kūikawā, a he mau keiki maʻalahi mākou. He aha kā mākou e hana ai ma kēia ao lokoino?
  - ʻAe, ʻaʻole lākou he keiki maʻamau! Eia kekahi laʻana, hiki iā mākou ke hana i kekahi mea e like me kēia! - Ua hele ke kaikamahine ma kona mau lima, e ku'i ana i kona mau wawae nui, i komo i na kamaa heeled.
  - No laila pono mākou e hoʻonohonoho i kā mākou hale lole ponoʻī a hōʻike i nā hana. - Ua ʻoki ʻo Yanka i kona mau maka.
  - ʻAʻole ia ka manaʻo ʻino loa. Nahesa Gorynych, nahesa Gorynych, nahesa Gorynych he hooligan! Ua komo ʻo ia i loko o ko mākou kauhale a hoʻomaka i kahi hale lole! - Ua hīmeni ʻo Marinka, e huki ana i kona mau kuʻekuʻe wāwae.
  Ua hele pū ʻo Yanka ma kona mau lima, me ka hana ʻoi aku ka dexterously ma mua o Marinka. A laila ʻōlelo ʻo ia me ke kaumaha.
  - ʻaʻole maopopo! Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe pehea i loko o nā moʻolelo o Kir Bulychev. Ua hoʻopau ʻo Alice lāua ʻo Pasha i kahi honua waena a hele pū nō hoʻi ma ko lāua mau lima, akā pehea ka mea i loaʻa iā lākou? Ua lilo anei na kaikunane rabbit i alii?
  - Ua kākau ʻo Kir Bulychev no ka makahiki kindergarten, a he poʻe mākua mākou. ʻOiai, no kaʻoiaʻiʻo, no kahi keiki maʻalahi e hoʻokō i kahi kūlana kiʻekiʻe i ka Middle Ages ...ʻOiaʻiʻoʻaʻole wau e hoʻomanaʻo i kēlā! I koʻu manaʻo, ʻaʻole i lilo ke keiki i mōʻī ma mua. ʻOiai he aha ka manaʻo o ka daimonio i ke kūlana kiʻekiʻe? Ua pohu!
  Ua hopohopo koke ʻo Yanka:
  - Auwe, nānā i ka nui o ka enuhe, ʻekolu mika ka lōʻihi! Makemake ʻoe e holo i luna no hoʻokahi hola?
  Ua lulu ʻo Marinka i kona poʻo:
  - He aha ka mea āu e kamaʻilio mai nei! He ʻona ʻo ia!
  Hana ke keiki i ka helehelena:
  - ʻOiai inā holoi ʻia, he ʻawaʻawa! Mai makaʻu ke kaikamahine!
  Ua ʻōlelo huhū ʻo Marinka:
  - Hāmau, e ke keiki! Aia paha nā tigers ma ʻaneʻi! A i ʻole nā dinosaurs, no ka mea, he honua ʻokoʻa kēia! Ma keʻano laulā, mahalo: ʻo ʻoe a ʻo wau ka poʻe mua i ʻike iā mākou iho i kahi honua ʻē aʻe!
  -He ʻoiaʻiʻo kēnā?
  - Ua lele ʻo Gagarin i Mars? - Ua hoohenehene ke kaikamahine.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Yanka:
  - ʻOiaʻiʻo ʻaʻole, akā ...
  - He aha, akā!
  "ʻAʻole paha mākou ka mea mua i pāʻani ai nā daimonio i kēlā mau pāʻani. No ke aha ʻoe i manaʻo ai ʻaʻole hiki ke hoʻomaka ka hoʻopaʻapaʻa me nā poʻe ʻē aʻe?
  Ua wili ʻo Marinka i kona mau kuʻekuʻe wāwae a pane pāʻani:
  - Hiki i ke kumuhana! Hiki paha i nā oligarchs ʻē aʻe i komo i nā pāʻani a Sātana. Ma hope o nā mea a pau, ua hana ʻia kēlā ʻano kapikala nui i loko o kekahi mau mahina.
  - ʻAe! - Kuno ʻo Yanka. - E lawe, no ka laʻana, e pāʻani ana ma ke kūʻai kālā. Inā ʻoe e noi iā Lucifer no kahi talena kūikawā o ka ʻike maka, hiki iā ʻoe ke loaʻa ma mua o hoʻokahi miliona mau māhele. ʻAe, he miliona, he mau piliona!
  ʻO Marinka, e paʻi ana i kona mau kuʻekuʻe wāwae ma luna o nā ʻiliʻili, ʻōlelo ʻo ia:
  - Eia ʻoe e ʻōlelo i ka ʻoiaʻiʻo!
  Ua palu aku ke keiki i kona mau lehelehe me he mea lā he ʻāʻī hau kalima makamae i mua ona. Ua ʻōlelo ʻo ia me ke aloha:
  - No laila ke nānā nei au ma ka Pūnaewele e pili ana i ka mea kaulana kaulana o 1998. Ua piʻi ʻeono papa ke kālā i nā lā he ʻumi. A i loko o nā pule ʻelua, hāʻule ʻo ia i ʻeono manawa, a laila ua ala aʻe ʻehā manawa. ʻO ka poʻe i kuhi pololei i kāna ʻano, ua loaʻa iā lākou he ʻumikūmāhā kaukani pākēneka o ka loaʻa kālā ma ka mahina. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke loaʻa ka nui mai ka kūʻai ʻana i ka lāʻau lapaʻau! - Me ke ea o ke kanaka naauao, wahi a Yanka.
  Lawe ke kaikamahine i ka lau me kona manamana lima. Wehe aʻela ʻo ia me ka manaʻo ʻana i ka ʻili palupalu a ʻoʻoleʻa me kona lima, a ma kekahi ʻaoʻao ua paheʻe a anu.
  - ʻAe, mau loa i loko o Gehena: i ka manawa hea e nui ai, akā pono ke kālā i kēia manawa!
  - ʻAʻole e haʻi i ka manaʻo o ka mea hewa e ulu ana i Gehena! ʻAʻole au lili i ka poʻe hoʻomaloka; ʻaʻohe mea e kū i luna no lākou.
  Kuʻi akula ʻo Yanka i kona wāwae i ka pōhaku, a lele koke aʻe me ka leo lahilahi. A laila, ʻike ʻia nā wāwae he kakini a holo ʻo ia me ka piʻi wikiwiki ʻana i ke kumu o kahi kumu lāʻau mamao e like me ke kaʻa.
  - Manaʻo wau he ʻohana hea ʻo ia? - Ua nīnau ʻo Yanka iā ia iho.
  - Nā artiodactyls puaʻa! - wahi a Marinka me ka hoʻohenehene. - Eia naʻe, e pili ana i ka poʻe hoʻomaloka, pololei paha lākou, no laila ua maopopo ʻoe ʻo ka diabolo kēia, ka hope o Sātana?
  - Ua ʻōlelo ʻo ia iā ia iho! A maopopo ʻaʻole he kanaka, ʻaʻole i hoʻomohala ka poʻe i ka ʻenehana e hoʻoneʻe i nā kāne i nā honua me nā lā ʻekolu!
  - ʻAʻole kēia he kanaka! Akā ʻo wai ka mea hiki ke hōʻoiaʻiʻo ʻaʻole kēia he ʻelele o kahi super-civilization, e ʻakaʻaka ana i nā hoʻomana kiʻi kanaka, e hoʻohālike wale ana he daimonio! - Ua hoʻokiʻekiʻe ʻo Marinka i kāna leo.
  - He daimonio kona nana? - Ua hoʻomoe ke keiki i kona mau maka.
  - ʻo ia wale nō! Leʻaleʻa loa ka heihei super. - Ua hooho ke kaikamahine.
  - He manaʻo kūpono loa! - Ua ʻae ʻo Yanka me ka makemake. - ʻO wai o mākou i makemake ʻole e lilo i diabolo! I kekahi manawa i loko o kaʻu moeʻuhane, moeʻuhane wau he daimonio wau! Hoʻomaka ʻoe e lele ma luna o kou poʻo a uē! A laila ʻoluʻolu ʻoe i kou lima a ʻike ʻia kahi hale aliʻi i ka lewa. Kupaianaha a ʻoluʻolu!
  Hōʻike ʻo Marinka i ke kao me kona mau manamana lima a hoʻolohe.
  - Me he mea lā ke nānā mai nei kekahi iā mākou!
  Ua makaʻala ʻo Yanka:
  - Maikaʻi nō paha, akā e nānā, kokoke ke alanui! He wahi liʻiliʻi wale nō i koe e hele ai!
  Ua hauʻoli ke kaikamahine, e hoʻopololei ana i kona mau poʻohiwi ākea like ʻole.
  - ʻAe, ʻike nō wau! I kēia manawa e pau ai kēia kānalua ʻole. Hiki paha iā mākou ke haʻi aku iā mākou iho he akua!
  Huhū ke keiki me ka hoʻowahāwahā, luliluli ke poʻo, puʻi lima.
  - He koʻikoʻi! Manaʻo kekahi malihini mai ka wā e hiki mai ana he akua, ʻoiai he mea maʻamau kēia ma Hollywood trope. Eia kekahi laʻana, ua hoʻāʻo lākou e pepehi i kekahi me ka ihe. Akā, pono ʻoe e lilo i naʻaupō loa e kūʻai i kahi pālule leka uila maʻalahi. ʻAʻole au i manaʻo i hope ka poʻe ma ʻaneʻi.
  - He poʻe lākou? He mau pāpaʻi paha. - Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine.
  - A i ʻole nā macaques? ʻAʻole wau i manaʻo pēlā, ʻoiai hiki i kekahi mea!
  Hoʻokē aʻe ke kaikamahine i kona hele ʻana, a laila puka lākou i waho o ke alanui pōhaku. Ua puhi ʻo Yanka:
  - Ma ka liʻiliʻi o kekahi ʻano civilization!
  - No ka maikaʻi paha kēia! ʻOiaʻiʻo, heluhelu wau i ka puke. Ma laila, ua komo kekahi paratrooper lele i loko o ka hale aliʻi o Nero, a pehea lā ʻo ia e kiʻi ai i kahi RPG iā ia. Ua kukuli nā kānaka a pau i lalo me ka manaʻo ʻo Jupiter ia. - Ua kiola ʻo Marinka i kona mau lima i luna.
  - Hu'ale'a!
  - No laila ua noho aliʻi ʻo ia ma kahi o Nero, ua hoʻokumu ʻo ia i kāna ʻohana ponoʻī, a hele i ke kaua. He kiʻi ʻoniʻoni ʻakaʻaka. No laila, no ke aha mākou e hoʻoweliweli ʻole ai i ke aliʻi kūloko?
  Ua kūʻē ʻo Yanka:
  - Loaʻa iā mākou nā RPG?
  - ʻAʻohe kelepona paʻa! Ua lawe aku na pokii mai ke komo ana aku i ka casino. Ke hoike aku nei au; pehea ka hopohopo o koʻu mau mākua iaʻu.
  - E hopohopo nō hoʻi koʻu, akā... Inā he ao ʻokoʻa kēia, a laila ʻokoʻa paha ka manawa ma ʻaneʻi!
  - ʻAʻole maopopo ka wikiwiki a lohi paha. Malia paha ke hoʻi mai mākou, e hala nā keneturi a ʻaʻole mākou e ʻike i ko mākou honua. - Manaʻo ʻo Yanka.
  Ua ʻae ʻo Marinka:
  - Hiki paha i nā daimonio a i ʻole ka lāhui super ke ola lōʻihi. Aneane mau loa paha, e like me kakou, ka poe me ko kakou mau uhane iho. A inā e hala ka manawa nui ... He mea hoihoi loa i ka loli ʻana o ka honua!
  Ua kaniuhu nui ʻo Yanka:
  - Loaʻa ka manawa kūpono o ke kanaka e make i nā cataclysms. Hiki paha i nā kānaka ke luku iā lākou iho.
  Ua ʻōlelo mālie ʻo Marinka:
  - ʻAe, mamao loa ke kanaka mai ka lokahi. Ua hoʻonui ʻia ka nui o nā mokuʻāina kūʻokoʻa i ʻehā a me ka hapa mai ka hoʻomaka ʻana o ke kenekulia iwakālua. Ke ulu nei ka hoʻokaʻawale a me ka lāhui. Pono e ʻōlelo ʻia ke ʻano pōkole o ke aupuni Lūkini hou. Ma mua o ka hoʻokomo ʻana iā Ossetia a me Abkhazia i loko o kāna haku, hana hoʻohui, ʻike lākou i ko lākou kūʻokoʻa. No ke aha ʻoe e noi ai e paipai i ka hoʻokaʻawale? He liʻiliʻi kā mākou mau mea hoʻokaʻawale, ʻo ia hoʻi ma nā repubalika North Caucasus. Ua nui aʻe ka poʻe hoʻomana hoʻomana, a ʻaʻole maikaʻi ke hoʻomaka i ke ahi i loko o ka hale o kekahi i ka wā e ʻā ana kou hale.
  Ua ʻae ʻo Yanka:
  - ʻOiaʻiʻo, e lilo ʻo Abkhazia a me South Ossetia i ʻāpana o Rusia. No ke aha e hoʻokō ʻole ai i ka makemake o kēia mau lāhui? Eia kekahi, he mea maʻamau ka ulu ʻana o Rusia i ka laulā. ʻO ka mea mua, e lanakila ʻo Rūsia i ka Honua, a laila ke ao holoʻokoʻa. Heluhelu wau i kekahi mea kākau ma ka Pūnaewele, he kanaka maikaʻi ʻo ia, kākau pololei ʻo ia:
  Pono nā Slav e lanakila i ka honua,
  Akā me ka puʻuwai, ʻaʻole me ke kaua nuklea!
  E hāʻawi i kumu hoʻohālike o ka pilina aloha kaikunāne,
  A lilo i ʻāina lanakila ʻole!
  A ʻo nā aliʻi o Rūsia i kēia manawa ke hana nei e like me nā hana hoʻopunipuni liʻiliʻi, a ʻai wale i nā petrodollars i ninini ʻia i loko o ka ʻāina!
  ʻO Marinka me ka hoʻokiʻekiʻe ʻana, e ʻomi ana i nā lima ʻaʻole kamaliʻi, ʻōlelo ʻo ia:
  - I ka loaʻa ʻana o ke kālā he nui, hiki iaʻu ke lilo i pelekikena o Rūsia. A hoʻopuehu i nā mea a pau!
  - Ua ʻike anei ʻoe i ka mea a kou mau hoa paio politika e kapa ai iā ʻoe?
  - Pehea?
  - He wahine wahine ʻulaʻula!
  - He kakaikahi ka poe i ola ma hope o keia! - ʻO Marinka i ʻomi ikaika i kona mau lima a ʻike ʻia nā ʻaʻa poni ma kona mau lima. "He kaikamahine ʻino wau, kaʻu mea kaua, he kauoha kēia."
  - He aha ka manaʻo, me ka ʻole o ka hoʻonani ʻana! - Ke hoʻopunipuni nei, ʻōlelo ʻo Yanka i ka mele.
  Ua paʻi ʻia ke alanui me nā ʻiliʻili ʻiliʻili ma lalo o ka wāwae. A laila ʻike ʻo Marinka i kahi holoholona ʻokoʻa. Ua like kona ano me ke kookoo momona e ku ana ma kona mau wawae hope. Ua hawanawana ke kaikamahine.
  - Ua heluhelu au i kekahi mea like i loko o ka puke haʻawina biology. He Alosaurus paha kēia.
  - Mai noʻonoʻo! E hōʻoia ʻaʻole ʻoe e lilo i mea ʻai.
  Me he mea lā e hōʻole ana i ka ʻōlelo a ke keiki, nahu ka holoholona i ka lālā fern mānoanoa a nahu.
  - ʻAʻole, me he mea lā he herbivore ʻo ia! - Ua ʻike ʻo Yanka.
  Ua noho hāmau ke kaikamahine. Nānā wale ʻo ia ma ʻō a puni, me ka ʻōniʻoniʻo a me ka lele ʻana o kona mau lihilihi.
  - Aia nō paha nā tyrannosaurs ma ʻaneʻi! 'Ōlelo lākou ua hiki lākou i ka wikiwiki a hiki i kanahā a kanalima kilomika i kēlā me kēia hola.
  - Akā, ua nalowale lākou i nā mammals a me nā primates, ʻo ia hoʻi, iā mākou! - Ua hauʻoli ʻo Yanka. - E haʻalele kākou iā ia. Hiki i ia holoholona ke uhai iwi.
  - A makemake wau e hānai iā ia! - Ua ʻōlelo ʻo Marinka. Ua neʻe ke kaikamahine i ka dinosaur. Nui loa ka mea hoʻohālike, aneane ʻelima mika. Me he mea lā e lawe nui ana ʻo Marinka.
  Eia naʻe, ua pane mālie ka "crocodile" i ka helehelena o ke kaikamahine. Nau ʻo ia i nā lau a ʻuā. Ua hahau ʻo Marinka i ka pūpū o ka holoholona.
  - Pehea kou nui! He monster wale nō. He hana kupanaha o ke ano. A i ʻole ke Akua kūloko, kahaha wale wau i kona ʻano.
  Ua like ka iwi me ka iwi, ua poli ka ili. Ua hauʻoli ke kaikamahine i ke kāhili ʻana a me ka hoʻopā ʻana iā ia. Paʻi ʻo Marinka i ʻelua, hoʻokahi manawa. Umu koke ka dinosaur a huli a hoʻomaka e hele. ʻOiai ke kaumaha, ʻo nā wāwae hope ʻehā a me nā wāwae mua ʻelua i hana liʻiliʻi iki. Kahaha ke kaikamahine.
  - ʻAe, he kanaka ʻē kēia! Manaʻo wau he aha kāna i makaʻu ai?
  Hele hou ke kaikamahine i ke alanui, hele ʻo Yanka ma hope ona. Kuhikuhi ke keiki me kona manamana lima.
  - I kēia manawa e ʻike mākou i nā kānaka.
  - Ua maopopo iā ʻoe?
  - Hoʻokahi haneli pākēneka!
  Ua hala ke keikikāne a me ke kaikamahine i ka puʻu a lele i waho i ke alaloa. A ʻoiai ua ʻike ʻia kahi huakaʻi i mua o lākou. He mau kakini koa e hookele ana ma kahi o kanalima kanaka, a me na holoholona e like me na kamelo. Lele akula ʻo Yanka a hoʻōho:
  - Aloha kamaaina!
  Ua ʻoi aku ka naʻauao o Marinka:
  - E nānā i nā kānaka.
  ʻOiaʻiʻo, ua laina lākou ma ke kolamu, nakinaki ʻia e nā lima i ka pou, a ʻo ka hapa nui o lākou he wahine a me nā keiki. ʻIke ʻia ka hapa ʻōlohelohe, ʻike ʻia nā ʻili o ka huila ma ko lākou kino ʻili. Ua ʻōlelo ʻo Yanka:
  - He mau kauā kēia!
  - ʻO ia, ke holo nei mākou!
  Me he mea lā ua ʻike ʻia nō hoʻi lākou, he nui nā mea holo ma luna o nā ʻīlio nui a uhi paʻapū me nā ʻīlio ʻeono i holo ma hope o lākou. Ua alakaʻi ʻo Marinka, akā kānalua ʻo Yanka.
  - E kali, hiki paha iā mākou ke kūkākūkā me lākou.
  - E nalo oe e ka hupo!
  Ua holo wikiwiki ʻo Yanka, e aʻo ana i kahi kula circus, ua loaʻa iā ia ka hoʻomaʻamaʻa kino maikaʻi. Akā, ʻaʻole i ʻoi aku ka hewa o nā ʻīlio nui noho lio ma mua o nā lio papa mua. Ua manaʻo ke keiki i ka nele loa i mua o ko lākou mau wāwae ikaika. Me he mea lā ua loaʻa i kēia poʻe ka ʻike kūpono i ka hopu ʻana i nā kauā holo. Lohe ʻia ka puʻupuʻu a hoʻopaʻa ʻia ka loop o ka laso ma ka ʻāʻī o ke keiki. Ua haʻalulu ʻo Yanka a hāʻule, ʻaneʻane nalowale ka ʻike ʻana mai ka haʻalulu ʻeha. ʻO Marinka, i kēia manawa, hoʻomau i ka holo. E hopu ana lakou iaia, me he mea la e oi iki aku ana ke kaula a nahaha kona ai ikaika.
  ʻAʻole nō i lohe ʻia ka halulu, he uwē ʻē, like loa me ko ka liona. Me he mea lā ua makaʻu ʻo ia i nā ʻīlio, kū koke lākou a hauʻoli.
  ʻO ke alakaʻi o ka poʻe holo lio, me ka ʻumiʻumi ʻeleʻele a me ka pāpale, ua hōʻino ʻia me ka leʻaleʻa.
  - He aha kāu i lilo ai!
  - ʻO kēia ka leo o kahi shaman nui, ʻaʻole pono ʻoe e komo.
  - He mea waiwai loa kēia kaikamahine lauoho ʻulaʻula. ʻAʻole lawa ka ʻīlio hoʻokahi iaʻu.
  Ua haʻalulu ʻo Yanka a huki ʻia i ke alakaʻi. Hapai aʻela ʻo ia i ke keiki ma ka umauma, nānā iā ia:
  - Me he mea lā he malihini. Maopopo iā ʻoe i kā mākou ʻīlio?
  Me he mea la ia Yanka he kanaka i like me ka Arab ka olelo Rusia. Ua hahau ka mea kalepa i ke keiki ma ka maka, ua poni kona papalina.
  - ʻAe! Mai paʻi iaʻu!
  - Hemo i kou mau lole! Hele mai!
  . MOKUNA Helu 4
  Ua ʻike ʻo Vladimir Kashalotov i ka hauʻoli a i ka manawa like me ka ʻoluʻolu: hoʻokahi zero i kona makemake. Huli U ke kanaka ʻōpio a hou mālie i kekahi tetralet ma ke kua. ʻAʻole maʻalahi ke komo i loko, holo nā kaʻa kaua e like me nā māiʻuʻu o nā lio i ka holo. Akā, ua hoʻomaʻamaʻa ʻia ʻo ia ʻoiai ʻo ia he embryo e oʻo ana i ka ʻōpū o ka incubator-computer. Mai ka manawa o ka hāpai ʻana, hoʻomaka ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka hiamoe, hoʻopilikia ʻia e nā ʻeha ʻeha, i kahi kaua kūikawā, cosmic. A eia naʻe he mau nalo, ʻoiai ʻo nā alahele o nā tetralets, me ka ʻole o ka inertia, ʻaʻole hiki ke ʻike ʻia. Ua pana hou ke kanaka ʻōpio i ʻekolu, ʻelua nalo. Ua ʻoki ʻia nā pulupulu i loko o ka hakahaka. Ma ka manawa like, ua koho ʻo Vladimir i ka manawa i hiki ʻole ke hoʻopaʻa ʻia ʻo ia e nā ʻōnaehana nānā cybernetic, e hāʻawi ana i kahi ʻike piha o ka wahi e puni ana i nā tetralets.
  - Hoʻopili ka matrix i nā kiʻi! - Wahi a ke keikikāne me ka noʻonoʻo.
  Ua hoʻomau ʻia ka pūʻali koa o Alexander the Great i ka hoʻihoʻi ʻana, me ka haʻalele ʻole i ka hoʻāʻo e hoʻopuni iā ia mai nā ʻaoʻao. Ua hoʻopuehu ʻo Rokossovsky i nā pūʻali koa hou aʻe, e hoʻāʻo ana e hoʻolōʻihi i ka armada nui ma luna o kekahi mau parsec. Ua emi ka nui o ka hoʻokumu ʻana o nā pūʻali koa, a ua hoʻonui ʻia ke kuleana o ke akamai o kēlā me kēia kanaka. Ma ʻaneʻi ua kūpono nā ʻaoʻao ʻelua, e hōʻike ana i nā aerobatics a me ke akamai o ka hana. Akā, ua nui nā poho; ʻoi aku ma mua o hoʻokahi miliona mau moku hōkū i puhi ʻia i ka lama o ka luku. Ua eo ʻo Alexander the Great i ke kaua, me ka helu kiʻekiʻe a me ka ʻenehana like like, aia ʻo ia ma ka ʻaoʻao o ka ʻenemi. ʻO ka mea wale nō i koe, ʻo ka hoʻi hope, ʻaʻole i hoʻopuni ʻia. Ua hoʻolohe ʻo Vladimir ma o ka grav-link i nā kauoha i hāʻawi ʻia i nā robots. Ua kani lākou i ka manaʻolana palena ʻole, he makewai no ka lanakila wikiwiki. Ua loaʻa i ka frigate o Alexander the Great kekahi mau poho a ua emi kona māmā. Ua huhū ʻo Vladimir, ua nalowale kona ʻāina, pono ʻo ia e luku i nā ʻenemi he nui. ʻO ia hoʻi, he koho kāna e lanakila a make paha. ʻOiai ua maopopo ka luku ʻia ʻana o kekahi mau tetralets; ʻaneʻane e hoʻololi ʻole, akā, ʻaneʻane kēia me ka manaʻo wiwo ʻole o ka poʻe i lilo i kahawai e ʻoki ai i kekahi pilikia. Ua hoʻomanaʻo koke ke kanaka ʻōpio i ka mea i wili ʻia i loko ona i nā manawa aʻo he nui. Pono ʻoe e pale i ka ʻike ʻia ʻana a noho i ka pae maʻamau o nā robots. ʻOi aku ka paʻakikī o ke komo ʻana i kēia ala, akā ʻoi aku ka haʻahaʻa o ka ʻike. Akā ma kekahi ʻaoʻao, aia anei iā ia ke kuleana e noho i waho i kēia manawa koʻikoʻi? Ma hope o nā mea a pau, pono ke koa: mālama i ka mālama ʻana i ke ola, kuhikuhi ʻelua: hoʻopau i nā ʻenemi he nui. I ka hihia o ke kue, ʻo ia ke kuʻuna, e hana i kahi koho ma ke ʻano o ka hopena ʻelua. ʻO kēia ka poʻe ʻAmelika o ka wā kahiko: manaʻo nui lākou i ka hoʻopakele ʻana i ko lākou ʻili ponoʻī. ʻO ia ke kumu i nalowale ai ka Yankees, a he mea ʻē aʻe, nāwaliwali kā lākou hoʻolaha. Ua nele ʻo ia i ka huina a me ka inclusiveness. Inā mākou e hoʻomanaʻo i ka moʻolelo kahiko o ka Honua: i kēlā mau manawa i hoʻopaʻa ʻia ai ke kanaka i ke kaulahao hoʻokahi. ʻO kahi honua i māhelehele nui ʻia, pono e hōʻuluʻulu i nā lāhui a me nā lāhui a pau i ka lima hoʻokahi. Ua koi aku kekahi mau aupuni iā ia. ʻO ka mea mua, ʻo ka USA, Kina, ka Islamic Society. Ke ulu nui nei ka honua a nahaha maoli ʻia, ke ulu nei ka heluna o nā mokuʻāina kūʻokoʻa, ua lilo ka hoʻokaʻawale ʻana o nā lāhui liʻiliʻi i mea nānā. Home maʻamau Ua ahi ka honua, ua hāʻule maoli ke kanaka i ka hohonu! I ka wā ma mua, aia nā aliʻi mana i makemake e hoʻohui i ke kanaka. ʻO kēia, ʻo ka mea mua, ʻo Alexander ka Nui, kekahi o nā alakaʻi koʻikoʻi o nā manawa a me nā lāhui a pau. ʻAʻole hiki iā ia ke lanakila, akā makemake ʻo Providence e hāʻawi iā ia i kahi ola pōkole loa. A no laila, ua loaʻa iā ia nā manawa kūpono, ke kūkulu nei ʻo ia i aupuni aupuni honua, e lawe ana i ka moʻomeheu Hellenic kiʻekiʻe i Asia. ʻO Carthage a me Roma kahiko hoʻi i hoʻouna i ka hoʻokupu nui i ka Makedonia, ka Slav koʻikoʻi loa, o ka wā kahiko! Ma mua o Alexander, Peresia Nui ma lalo o kekahi mau mō'ī (ʻo ia hoʻi ʻo Kuro) i hoʻokō koʻikoʻi naʻi, mai India a hiki i ʻAigupita, akā ʻo ke aʻo: hoʻokahi aliʻi no ka honua holoʻokoʻa, ʻo ia ka mea mua i kau mua! Ma Roma, ua koi ʻo Julius Caesar i ke kuleana o ke aliʻi honua, akā ʻaʻole i lōʻihi kona ola. Ma hope o Kaisara, ʻaʻole i lawa nā aliʻi i waena o nā mōʻī. He maʻi a nāwaliwali ke kino ʻo Augustine akua, ʻo Nero charismatic he mea weliweli loa ia. ʻO nā aliʻi kaulana loa, ʻo Diolectanus lāua ʻo Constantine, ua hakakā hou e mālama i ke kūlana quo, me ka noʻonoʻo ʻole i nā lanakila koʻikoʻi. He mau Generala e ae, mahope iho o ka haule ana o Roma. ʻO kēia mau mea kaulana loa: Genghis Khan, Tamerlane, Napoleon, Adolf Hitler, Stalin. Ua lanakila loa ʻo Genghis Khan. Ua lanakila ʻo ia ma kahi o Kina a pau, Afghanistan, Khorezm, a ua hōʻea nā pūʻali kiʻekiʻe i Ancient Rus'. Loaʻa iā ia nā manawa lanakila, ʻaʻole hiki i kekahi ke pale aku i nā pūʻali koa e ulu mau ana o kēia luna maalea a akamai. Akā ʻo kona ola lōʻihi e like me nā kūlana o ka Middle Ages ʻaʻole i lawa no ka lanakila honua. Ua hoʻokumuʻo Genghis Khan i kahi moʻokūʻauhau, akā,ʻaʻohe mea nui e like me ia, hiki ke hoʻohui i nā poʻe a pau. E like me Tamerlane. ʻO ka lanakila ma hope o ka lanakila, he aupuni nui, a me ka hoʻokaʻawale ʻana, ka luku ʻana iā Timurat, e hakakā ana ma waena o nā keiki kāne a me nā moʻopuna. A ʻaʻohe mea kūpono i hope. ʻO Napoleon a me Hitler, i ka lanakila ʻana iā ʻEulopa, ua uhaʻi lākou i ko lākou kua e kūʻē iā Rusia. ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻole i hoʻokō ʻo Rūsia i ka noho aupuni honua. ʻO Stalin ke aliʻi nui maoli, nāna i hoʻololi i ka ʻāina ʻike ʻole e hele ana me nā kāmaʻa bast i mana ikaika o ka ʻoihana. ʻOiai i ka pō o ke kaua, ua hoʻokō ʻo ia i ka hana ʻana i kahi pūʻali koa tank ikaika a me nā ʻauwaʻa mokulele nui. ʻOiaʻiʻo, ʻoiai ʻehā mau manawa i ʻoi aku ka maikaʻi o nā kaʻa a me nā mokulele, ʻoi aku ka haʻahaʻa o ka USSR ma mua o nā Kelemania i ka holo ʻana o ka pūʻali koa holoʻokoʻa. A ʻoi aku ka pololei o ka pu panapana Kelemania. He kuleana nui ia ma ʻaneʻi: ʻo wai ka mea e paʻi mua. Inā hoʻomaka ka poʻe Lūkini i ka hoʻouka kaua mua, inā ua lanakila ka lanakila. A laila ua nui nā hewa i hana ʻia e ke kauoha Soviet. Ua nānā pono ʻia lākou i nā kula hou o ke ao holoʻokoʻa, a ua aʻo ʻia pehea e pale aku ai i nā kuhi hewa. Akā ʻo ke kaua ke kaua, ʻo ia hoʻi ke kaua ākea, kahi i hiki ʻole ai ke kuhi hewa ʻana a me ka make. Laki ʻo Vladimir i kēia manawa; ua hiki iā ia ke hoʻopau i ʻehā mau kaʻa kaua me ka ʻole o ka nānā ʻana iā ia iho.
  - E loaʻa iā ʻoe ka birch porridge! A i ʻole hyperplasmic!
  Hoʻopuka nā lopako lele i nā hōkele make, ua hoʻāʻo lākou e kāʻalo i ka asteroid, a ua hui ʻia me nā volleys o nā pūkuniahi kūikawā. ʻO kekahi o nā pū ʻaʻohe barela a me he mea lā ua hui pū ʻia me ka uhi o ka asteroid. Maanei pono ʻo Vladimir e makaʻala. Ua hoʻomaka ʻo ia e neʻe, ʻoi aku ka mamao mai ka ʻaoʻao, e neʻe aku ana mai nā hahau luku. Maanei pono ʻoe e mālama i ka synchronicity i ʻole e hui pū me kāu mau hoa hana, a i ka manawa like ke ahi. He robots wale nō nā lopako, ʻaʻole lākou i ʻike e hoʻohana ʻia lākou i pale kanaka. Ua hoʻāʻo ke kanaka ʻōpio e paʻi i ke ʻano o ka puʻu ʻana o ka plasma ma ka neʻe ʻana. ʻO ia hoʻi, ua hele ʻo ia ma kahi arc, ʻaʻole i ʻoki wale i luna, akā i ka ʻaoʻao hoʻi. Ma kahi o nā tetralets, hoʻomaka ʻo Vladimir e koho i nā pahuhopu wiwo ʻole nona iho. ʻO ka mea nui, kahi moku gravity-magnetic. Hiki iā ʻoe ke pana i lalo inā laki ʻoe.
  Akā, ua pau kona laki. ʻO ke kahua ikaika o ka pahu hopu nui i kū i ka hahau, a ua helu ka ʻōnaehana kiaʻi ua kiʻi ʻia ka salvo mai nā robots lele. Huli koke ae la ka waapa a hoounaia aku la ka hoailona iwaena o na kaa kaua.
  - No ke aha i komo ai ka ʻenemi i loko o kou pā?
  Ua pane aku nā lopako:
  - ʻAʻohe hihia o ke komo ʻana i ʻike ʻia!
  - I kēia hihia, hoʻomaʻemaʻe i ka ʻili o ka asteroid, komo i loko o nā māwae.
  Ua holo wikiwiki aku kekahi pūʻulu robots i loko o nā lua i kuʻi ʻia i ka ʻili. Ma kēia kūlana, pono ʻo Vladimir e huli a neʻe ma hope o nā kaʻa ʻē aʻe. ʻOiaʻiʻo, he pono kēia, hiki iā ʻoe ke luku i nā robots me ka hoʻohana ʻana i nā piko o nā corridors.
  ʻAe, ʻaʻole he kanaka ka mīkini, akā hoʻolimalima ke kālā a hoʻohana ʻia ma ke ʻano he hui kaua. I ka manawa hoʻokahi, ua ʻike ka civilization i kahi ala ʻino o nā mīkini, kahi kokoke i luku i ke kanaka. Ua hoʻopakele ʻia ka Emepera ma muli wale nō o kona aliʻi he akamai maoli, a he kupua nō hoʻi, ke alakaʻi o ka Liona Mana. ʻO kēia mō'ī Lūkini mua o kēia manawa i hoʻokō i ka hoʻohui ʻana i ka Honua a hana i kahi ʻōnaehana kūpono. I ka wā mua he tausani i koho ʻia, akā no ke aha he miliona i hana ʻia i ka ʻepekema? Ua ʻike mua ʻo ia i ke ala ʻana o ka naʻauao hana. Ua ikaika loa ke kamepiula. Akā ua hiki iā lākou ke hoʻopili i ka kipi nui, ka ʻōnaehana hyperintelligent, me kahi maʻi kūikawā, ʻoi aku ka weliweli e like me ka deragona.
  ʻO kahi ʻano mea kaua anti-cyber hou: ua kōkua i ka hoʻopau ʻana i ka haunaele, akā ua make kekahi miliona mau kānaka, a me nā piliona o nā kamepiula, ua pio mau. Ma hope o ka hoʻokomo ʻia ʻana o kekahi mau palena i ka hoʻomohala ʻana i nā mea uila, ʻo ia hoʻi, ʻaʻole pono ka robot e ʻike iā ia iho. Eia kekahi, no nā hiʻohiʻona kiʻekiʻe loa, ua hana ʻia kahi laso maikaʻi - hoʻomana. I kēia manawa ua lilo nā robots i poʻe manaʻoʻiʻo, a no laila hoʻolohe i nā kānaka. Ma mua, ʻo ka hoʻomana ka opiuma o nā kānaka, akā i kēia manawa ua lilo ia i lāʻau lapaʻau kanaka no ka ulu ʻana o ka ikaika o ka manaʻo i hana ʻia e ke kanaka. Ua emi nā ʻano hakakā o nā robots a me ka hiki ke noʻonoʻo noʻonoʻo, akā ua lilo lākou i mea palekana no ke kanaka. No laila, ʻaʻole hewa ka lawe ʻana i kēia. Eia kekahi, ua lawe nui ke kanaka iā ia iho mai ka mīkini. No ka laʻana, nā lolo: ma hope o ka hoʻopiha ʻana i ka hyperplasm, hoʻomaka lākou e noʻonoʻo wikiwiki. Ma hope o nā mea a pau, hoʻoneʻe nā ʻāpana hyperplasmic i nā miliona a me nā piliona manawa ʻoi aku ka wikiwiki ma mua o nā photons a hana i nā ʻano he nui. Ke wehe nei kēia i nā mea kūpono maoli.
  Pohihihi loa nā labyrinths o ka asteroid, ʻo kēlā me kēia alahele he mea kupanaha. He pāʻani pōhaku makamae i hoʻopuehu ʻia ma nā paia, ʻo kekahi o lākou e like me nā helehelena makamae o nā daimonio. Me he mea lā ua noho nā ʻuhane i loko o kēia mau hale paʻahao. Eia naʻe, ʻo ia kekahi o ka hihia, nā ʻano ola ethereal kūikawā hiki ke neʻe ma waena o nā hōkū. Aia kekahi moʻolelo ʻo ia nā ʻuhane o ka poʻe hewa manaʻolana i hoʻolei ʻia i loko o nā wahi āpau. No laila ua make lākou e auwana mau loa!
  Ua kiʻi ʻo Vladimir i ke kaʻa. Ua hoʻoponopono pono au a pana i waena. Ma ka hope o ka hapalua o ka hakahaka e hoʻopuni ana i nā robots aia kahi hui kūikawā e hiki ke hoʻokomoʻia me ka hoʻokuʻuʻana i ka nāwaliwali a haki i ka pale a luku i ka mīkini. I kēia hihia, e ʻike ʻia ka luku ʻana a ʻaʻole ʻike nā robots ʻē aʻe i kekahi mea.
  Hoʻomaʻamaʻa ʻakomi i ka neʻe ʻana, pana pololei a pololei ma ka maka o ka bipi!
  - E ʻike ʻoe - he mea hauʻoli! Paʻi koke i ka lopako - aneane me ka ʻole o ka manaʻo! - Ua lele iki ke kanaka opio. Eia kekahi "droid", lana nani e like me ka kiʻiʻoniʻoni "Star Wars", pono e hou ʻia me ka pale matrix. Eia naʻe, hiki ke hoʻohana ʻia kahi puʻupuʻu pōkole e paʻi i kekahi ma ka lae, akā ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka ikaika.
  ʻOiai ke kanaka ʻōpio e ʻimi ana, ua komo ke kaua i kona pae kiʻekiʻe loa. Ua hoʻolei ʻo Rokossovsky i kāna ʻāpana hope loa i ke kaua; manaʻolana ʻo ia e hoʻopaʻa i ka naʻau a puni ka puʻu o ka pūʻali Makedonia. He puʻu ia me ka ladle, me ka pahuhopu o ka ʻohi ʻana i ka pī i hoʻopuehu ʻia ma luna o kahi pā a luku iā lākou me nā volleys concentrated. Eia kekahi, ʻaʻohe manawa o ka ʻenemi e hoʻi hope, aia ma hope o lākou nā wahi kanaka o Rūsia Nui. Ua hāwanawana ʻo Alexander the Great:
  - Ua hiki mai ka manawa koʻikoʻi! Akā, mai hoʻonāwaliwali, ua kokoke ka huli ʻana.
  
  ʻOiai e hakakā ana nā pūʻali koa ʻelua me ka huhū huhū, ke hoʻomaka nei ke kaua kupua ma luna o kekahi sublevel o multi-space.
  ʻO ka poʻe kilokilo o nā lāhui like ʻole, akā i hui pū ʻia e ke kauoha maʻamau o Rūsia Nui a me Rusia Hemolele kūʻē, hoʻomaka lākou i kā lākou kaua ponoʻī. ʻO ka pili nui i hana ʻia ma luna o nā phantom fighters. Ua hooleiia na koa kupua o Rusia Hemolele me ka hue emerald-maomao, a he uliuli sapphire na koa o Rusia Nui.
  Huli kūʻē kekahi pūʻali koa nui ʻelua. Ua hoʻokumu ʻia nā Phantoms mai nā mea liʻiliʻi, ʻo ia hoʻi, ka mea hiki ke kapa ʻia ʻo conditionally material i loaʻa i ka ikehu kilokilo. Eia kekahi, ua hana ʻia kekahi hapa o ka ikehu e nā mea hoʻoheheʻe hyperplasma o nā ʻano like ʻole. ʻO kahi ʻano hui ʻana o ke kilokilo a me ka ʻenehana kupanaha. He mea ʻokoʻa loa ke kiʻekiʻe o ke koa liʻiliʻi ma kahi o hoʻokahi haneli mau kilomita. Nui nā pūʻali koa, ʻumi tausani o nā koa me nā koa koa he nui. A eia na koa nui: ka pilikua Ilya Muromets mai ka aoao o Rusia Nui a me Svyatopolk mai ka aoao o Svyatorossia. ʻO nā pilikua ʻelua he kaukani kilomita ke kiʻekiʻe a holo ma luna o nā lio ʻeleʻele nani. Ua ʻaʻahu ʻia i ke kapa kila, nani a nani hoʻi, ma nā pale he mau pōhaku makamae i ke ʻano o nā pua. ʻO ke ʻano o ka hana kilokilo, ua huli ʻo Ilya Muromets iā Dobrynya Nikitich.
  - ʻAe, he pouli loa nā ʻenemi o Dobrynya. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke lawe wale iā lākou me ka ikaika. E hoʻonoho paha mākou i kahi hoʻohālua.
  - No laila ʻo kēia ka mea a lākou e manaʻo ai mai iā mākou. He luna akamai ʻo Svyatopolk. Ua ʻike paha ʻo ia i ka ululāʻau i hana ʻia e ke kanaka kahi i hoʻonoho ʻia ai ko mākou mau pūʻali hoʻohālua.
  Pane aku la o Dobrynya me ka hekili:
  - Malia paha, akā aia kekahi nuance. Manaʻo paha ʻo ia e pepehi i ka regiment hoʻohālua.
  - Malia paha!
  - A e hoʻouna ʻo ia i nā pūʻali ma kahi alahele a puni nā puʻu. Maanei e hoʻokumu ʻia ka helu ʻana ma ke kāhāhā. Ma hope o nā mea a pau, he pali nā puʻu a aneane hiki ʻole ke komo.
  Ua ʻōlelo ʻo Alyosha Popovich me ka leo kani (he ʻulaʻula a ʻumiʻumi ʻo ia, me nā hiʻohiʻona maʻalahi e like me ke kaikamahine):
  - Hiki ke hana ia mau hana, akā ... He paʻakikī loa ke ala, ʻoi aku, hiki i nā mea kilokilo ke kauoha e pale i kēlā ʻano pilikia.
  ʻO Dobrynya, e puhi ana i kona umauma, kū'ē:
  - Hāʻawi ka poʻe kilokilo i kā lākou hana i ke kūʻokoʻa i ke koho ʻana i nā pahuhopu. ʻO ia ke ʻano o nā kaua a me nā kaua a pau, ʻo ia ka hana mau a ke manaʻo nei au ʻo ia kēia manawa! Eia kekahi, ʻaʻole pono mākou e poina i ka dialectics o ke kaua.
  - A ma hea ʻoe i ʻohi ai i kēlā mau ʻōlelo? - Ua kāhāhā ʻo Ilya Muromets.
  - ʻO kēia ka papahana a lākou i hoʻokomo ai iaʻu. He ʻano papa o nā marmots palaualelo a me nā gophers kupua. - Ua hoʻohenehene ʻo Dobrynya. "E mākaukau mākou no kēia inā loaʻa." Ua kauoha mua au e pipi i ka pali me na hoku oi, he mea paakiki loa i ka enemi ke pii.
  Ua ʻae ʻo Ilya Muromets:
  - E maikaʻi loa kēia!
  Ua nīnau ʻo Alyosha Popovich:
  - E like me ka maʻamau, pono nā koa ikaika ʻelua e hakakā, ʻaʻole naʻe nā luna nui.
  Manaʻo ʻo Dobrynya:
  - Ma kēia hihia, ʻo Baldak a ʻo Grobogor paha. Manaʻo wau e hakakā wau iā ia. ʻOi aku ka ikaika o Baldak ma mua o Grobogor, akā ʻoi aku ka maʻalahi o Grobogor.
  Ua kūʻē ʻo Alyosha Popovich:
  - ʻoi aku ka maikaʻi iaʻu! Maalea hou aku! I nā ʻoihana kaua hou, ʻoi aku ka maikaʻi o ka maalea ma mua o ka ikaika.
  Ua hōʻole ʻo Dobrynya:
  - Inā lanakila mākou me ke kōkua o ka meanness, a laila e lilo kēlā lanakila lanakila. Pono kākou e lanakila i ka ʻenemi: ma ke ʻano hanohano.
  Puhi ʻo Alyosha me ka lulu ʻana i kāna mau ʻili gula:
  - ʻAʻole nā ʻano koʻikoʻi o kahi luna: maʻalea, meanness, hoʻopunipuni! Ma hope o nā mea a pau, e hoʻomanaʻo i ka mea a Suvorov i ʻōlelo ai: ʻo ka wiwo ʻole e pālua i ka ikaika, hoʻopunipuni quadruples!
  - ʻAʻole ʻo Suvorov ka mea i ʻōlelo, akā ʻo ka luna koa Kina ʻo Tsen Ju! No laila, mai huikau i nā wallets me nā kāmaʻa bast. - Ua hoʻopau ʻo Ilya Muromets. - A e hakakā ka mea ʻōpio ʻo Igor Pastukhov. He ikaika loa ia i ka pahikaua. Hāʻawi wau iā ʻoe i ke kauoha e kauoha i nā ʻaoʻao. A lawa ka kamaʻilio ʻana, pono mākou e hana ʻoi aku ka paʻa. I kēia manawa ka nīnau? Hoʻouka mākou a kali paha i ka ʻenemi.
  Ua manaʻo ʻo Dobrynya Nikitich:
  - ʻO ka hoʻomaʻamaʻa maikaʻi loa ʻo ka hakakā kūʻē!
  - He aha! E hoʻoholo kākou i kēia!
  Ua hoʻōho ʻo Ilya Muromets:
  - Eia ʻo ia ko mākou hakakā!
  Ua hele wāwae ʻo Igor Pastukhov, e ʻaʻahu ana ʻo ia i ke kapa kila maʻamau. He kanaka nui, akā ʻoki maikaʻi. Akā, ʻaʻole nāwaliwali kona hoa paio. Piʻi aʻela kahi kahawai o ka uahi melemele mai ka mauʻu kupua a ʻike ʻia kahi moʻo. ʻAʻohe mea ʻē aʻe ʻo Tugarin the Serpent, ka huahana o ka kilokilo o nā trolls a me nā fauns.
  He momona loa ʻo Tugarin Zmey a ʻelua mau poʻo i ʻoi aku ka lōʻihi ma mua o Pastukhov. ʻOiai ʻo kona lio he mea kūikawā - ʻekolu poʻo.
  Ua kaumaha ʻo Alyosha Popovich:
  - ʻAe, ua hana lākou i ka monster ma luna o ko mākou poʻo!
  Pane aku la o Dobrynya:
  - Ua maikaʻi, ʻoiai ua momona ʻo ia, ʻo ia hoʻi, ʻaʻole ia i paʻa loa!
  Huli aʻela ʻo Pastukhov i kāna mau maka ʻumiʻumi ʻōpiopio me ka ʻumi ʻumi ʻumi wale nō iā lākou a wini aʻe:
  - Mai hopohopo e nā kaikunāne! ʻAʻole au e hāʻule!
  Ua ʻōlelo ʻo Ilya Muromets i kahi bass booming:
  - ʻAe, nā trolls, ua hoʻopuka lākou i nā monsters he nui! ʻAʻohe ola no lākou!
  Kūlou ʻo Pastukhov i kona hoa: e hakakā kaua e like me ka naita!
  ʻO Tugarin ka nahesa, ma ke ʻano ʻē aʻe, ʻakaʻaka ʻo ia me ka huhū, e hōʻike ana i nā niho kupaianaha. He ʻano nui lākou, akā i ka manawa like, ʻōmaʻomaʻo a kekee!
  Haaka ae la ia i kona waha a poha aku la i ke ahi.
  - E loaʻa iā ʻoe nā ʻeke!
  Hoʻonohonoho koke ʻia nā pūʻali ʻelua. Aia nā pana pua ma mua, ʻo kekahi me nā kakaka kaumaha, ʻo kekahi me nā maʻa māmā akā wikiwiki! ʻO nā kakaka nui he mea weliweli loa ia, e pā ana ma kahi mamao loa a hiki ke hoʻokuʻu i nā naita i kau ʻia. ʻOkoʻa ka ʻaʻahu o ka poʻe pana pua: ʻaʻahu ʻokoʻa kekahi, ʻoi aku ka ʻiʻo, a ʻo nā mea ʻē aʻe, ʻaʻahu lākou i nā lole waiwai, he ʻano elite lākou. E like me nā naita i kau ʻia, ʻaʻole maoli nā hae. ʻO nā mea nui loa i kāhiko ʻia, ʻo kekahi e like me nā kaʻa. He ʻehā, ʻeono a ʻewalu mau lima o kekahi poʻe hakakā. Aia nā monsters like ʻole o kēlā me kēia ʻano. ʻEwalu mau lima ʻo Tugarin the Snake, a he lōʻihi loa lākou, ua wili lākou e like me nā ʻeke o ka heʻe.
  Noho kekahi o nā mea hakakā ma luna o nā mammoths me nā hale kiaʻi a me nā pua, ʻo nā mea ʻē aʻe ma luna o nā kāmelo, akā ʻo nā mea weliweli loa ka poʻe ma luna o nā dinosaur. He aha ka mea e ʻōlelo ai e pili ana i ka holoholona e like me ka dinosaur? He monster maoli kēia, piha i ka ikaika a me ka mana, weliweli akā nani.
  Nui nā dinosaurs, nā ʻano like ʻole a me nā ʻano. ʻO nā mea nui loa a hiki i ke kiʻekiʻe o ʻumi tausani mau kilomita, i manaʻo ʻia ʻo ka nui o Venus. ʻOi aku ka liʻiliʻi o kekahi, akā ʻaʻole i ʻoi aku ka liʻiliʻi ma mua o ka elepani kupua - ua like ia me ka nui o ka mahina. ʻAʻole maʻalahi ka lanakila ʻana i kahi dinosaur; ma waho aʻe o ka ʻili mānoanoa maoli, ua humuhumu ʻia kekahi mau mea kaua i hana ʻia e ke kanaka.
  Aia kekahi mau dinosaur aliʻi me nā mea kila kila.
  ʻO Svyatogor, Grobogor, Baldak, ʻo ia hoʻi i nā mea kaua waiwai loa, ʻo nā pōhaku makamae wale nō i hana ʻia i kiʻi ʻaʻole o nā mea kanu, akā no nā holoholona, ke kūkākūkā pū nei lākou i ka hoʻolālā o ke kaua e hiki mai ana.
  Manaʻo ʻo Baldak i ka momona:
  - Loaʻa iā mākou kahi pōmaikaʻi iki ma nā helu. ʻO ia ke ʻano o ka hoʻohana ʻana, pono ʻoe e hoʻolei i kou ikaika a pau i ke kaua i ka manawa hoʻokahi. E uhi i ka ʻenemi me ka mahina puʻupuʻu a ʻomi e like me ka ʻuala i kou lima.
  ʻO Grobogor, ikaika ma ke kino, akā me ka maka lahilahi, nā hiʻohiʻona maka hiʻohiʻona, ka ihu makau, luliluli ke poʻo.
  - ʻAʻole ʻaʻole kēlā! ʻO ka mea ʻē aʻe, pono ʻoe e hoʻohana i ka ʻoiaʻiʻo ua nāwaliwali ka ʻenemi a mālama i kahi mālama ikaika ma ka lima i ke kaua. I ka manawa hoʻoholo, e hoʻolei mākou iā ia i ke kaua a uhaʻi i ka ʻenemi inaina.
  Ua huhū ʻo Baldak:
  - Loaʻa ka pono e kali?
  - Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe i ka ʻōlelo nane e pili ana i ka mauʻu i haki i ke kua o ke kāmelo? - i ninau aku ai o Grobogor. - Ua loaʻa iā ʻoe ka pono?
  - ʻAʻole he laʻana pololei! Ua haʻi ka ʻuʻu i ka iwi kuamoʻo no ka mea, ua hoʻokau ʻia ke kāmelo i ka ukana kaumaha ma mua. - Ua ʻōlelo ʻo Baldak.
  - No laila, e huki ʻia kā mākou pūʻali koa i ke kaua me kēlā haʻahaʻa, a laila he kī ikaika mai ka mālama ʻana. ʻOi aku ka nāwaliwali o ke kanaka luhi ma mua o ke keiki hou! - Ua ʻōlelo ʻo Grobogor. - ʻAe, ma ka laulā, pāʻani ʻoe i nā kāleka, no ka laʻana!
  - Wahi a Memory ua pāʻani wau.
  - No laila, ʻo ka mea loaʻa kahi ace ʻē aʻe i koe e lanakila. ʻAʻole anei?
  Kuno ʻo Baldak me ka makemake ʻole.
  - ʻO kēia wale nō ke pāʻani ʻoe i ka naʻaupō, a laila ma kahi kūlana wale nō. Pono ke kaua maoli i ka noʻonoʻo paʻa. ʻAʻole hiki ke hoʻololi ʻia a i ʻole nā mea hoʻopunipuni maalea ma ʻaneʻi!
  Pane aku la o Grobogor.
  - He aha kaʻu e ʻōlelo nei me ka manaʻo lua? Ma keʻano laulā, he mea ʻē kou mau manaʻo, manaʻo paha kekahi ʻaʻole ʻoe e noʻonoʻo i kekahi mea.
  Ua kūʻē ʻo Baldak:
  - ʻAʻole, manaʻo wale wau! A ua oo ka manao maalea i ko'u poo. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole naʻaupō ka ʻenemi, ʻeā?
  - ʻO ka mea manaʻo he naʻaupō kona hoa paio, ʻo ia ka naʻaupō! - Ua ʻae ʻo Grobogor.
  Ua ʻoi aku ka laulā o Baldak i kona mau poʻohiwi e like me ke kapa lole:
  - ʻO ia koʻu manaʻo! E hoʻāʻo ko mākou ʻenemi e huki i ke kaua i loaʻa i ka poʻe kilokilo ka manawa e hoʻohui i nā mea hoʻoikaika hou a hoʻohālikelike i nā pūʻali. He kūpono ke ʻae!
  Kunu ʻo Grobogor me ka ihu hoʻoweliweli:
  - ʻAʻohe mea kūʻē!
  - Aia ʻo ia i loko o ka ululāʻau o nā ʻāpana curved, e mālama lākou i kahi regiment hoʻohālua. Ke emi hope ka ʻenemi a i ʻole ma lalo o kā mākou hoʻoikaika weliweli, e hana mākou i kahi hahau nui i ka ʻenemi. - Ua ʻū ʻo Baldak. - ʻAe! Ua hoʻopaʻa wau, ʻaʻole mākou, akā e hahau mai ka ʻenemi iā mākou no ka hoʻohālua ʻana . He hana maʻamau kēia o ka pūʻali koa o Ilya Muromets, ʻaʻole anei ʻoe e ʻike!
  Ua koi ʻia ʻo Grobogor e ʻae:
  - ʻAe, aia i loko o ko lākou koko kahi pā ma muli o kahi hoʻohālua!
  - No laila, no ke aha ʻaʻole mākou e kāpae i ka hoʻohālua. E huli mākou i ka U, e lele i luna o ka puʻu a ʻike mākou iā mākou iho i kā lākou pūʻali hoʻohālua ma hope. ʻAe, he hana naʻauao kēia.
  E hahau mākou i ka nahele a hoʻohaʻahaʻa i nā ikaika nāwaliwali o ka ʻenemi.
  Ua ʻōlelo ʻo Svyatopolk, ka mea i noho mālie a hiki i ke kauhale:
  - Ke kani kūpono! Ua noʻonoʻo wau iaʻu iho iā Baldak.
  Ua ʻāʻī ʻo Grobogor:
  - A inā manaʻo ka ʻenemi i kēia mai iā mākou. Eia kekahi, ʻo nā puʻu, a i ʻole nā puʻu, he ʻano kiʻekiʻe, ʻaʻole maopopo iaʻu e piʻi nā dinosaur iā lākou.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Svyatopolk:
  - E komo lākou, mai hopohopo! Ua malama ko makou poe kilo i keia. A ma ke ʻano laulā, he naʻaupō kou hopohopo. ʻAʻole ʻike ka ʻenemi. pehea kā mākou mau lio i kāmaʻa, a me nā mea a mākou e kau ai ma nā wāwae o nā dinosaur.
  Pane aku la o Baldak:
  - Eia lākou! Nā hana mana o ka ʻenehana!
  Pane aku la o Grobogor.
  - Manaʻo koʻu puʻuwai ʻaʻole pololei, akā inā ʻoe e manaʻo pēlā!
  Ua haʻi ʻo Svyatopolk i kāna pahi kaua:
  - Makemake au i ka pilikia!
  Ua haʻi hou ʻo Baldak i ke ʻano:
  - A ʻo wau hoʻi!
  Ua kokoke loa nā nahesa Pastukhov a me Tugarin. E like me ka mea maʻamau, hoʻokahi wale nō pahi kaua o kēlā me kēia o lākou, no laila ʻaʻole i pili nui ka pōmaikaʻi i ka helu o nā lima.
  Eia naʻe, ʻoi aku ka lōʻihi o ka pahi kaua a Tugarin a ʻoi aku ka laulā.
  Pono lākou e hakakā ma ka wāwae e like me ke ʻano maʻamau, i ʻole e pili ka hopena o ka hakakā ʻana i ka lio. ʻO ka hoʻoholo naʻauao, e emi iki nā pōʻino, no ka mea ma ka holoholona, hiki iā ʻoe ke hoʻi i lalo.
  Manaʻo ʻo Baldak iā Tugarin:
  - I ka wā e pā ana, e hoʻololi pinepine i nā lima, e hoʻāʻo e hoʻopau i kou hoa paio.
  Ua uwo ʻo Tugarin ka Nahesa, e hoʻokuʻu ana i nā lapalapa ʻulaʻula mai kona waha:
  - E ʻoki au iā ia me koʻu kino!
  Kū i ka laina mua, ʻakaʻaka nā kaikamahine koa. Ua manaʻo paha lākou he mea ʻakaʻaka:
  - E hoʻopaʻa kāne ke kanaka!
  Ua hoʻōho ʻo Ilya Muromets iā Pastukhov:
  - He poʻo kou ma kona poʻohiwi! Manaʻo wau e noʻonoʻo ʻoe pehea e hakakā ai e lanakila ai!
  Pane akula ʻo Pastukhov me ka hanohano:
  - ʻO nā lima ka makuahine, ʻo ke poʻo ka makuakāne - ʻaʻole lākou e haʻalele i ka lanakila i kahi keiki makua ʻole!
  Ua kuha ʻo Tugarin ka Nahesa i ke ahi no ka pane ʻana, akā, ʻalo koke ke kanaka ʻōpio akamai:
  - ʻoi aku ka maikaʻi inā ʻoe e haʻi i ka hoʻi mai?
  ʻO Tugarin ka Nahesa i hoʻōho i kekahi mea, ʻaʻole hoʻoweliweli e like me ka hoʻopailua.
  Hoʻokahi haneri me kanalima pū kani i ka manawa hoʻokahi, kuʻi ka pahu, a hoʻomaka ka duel.
  ʻO Tugarin Zmey, e hoʻoluliluli ana i kāna pahi kaua, holo akula i mua. Ua ʻalo ʻo Igor Pastukhov i ka hahau mua a pale i ka hoʻouka ʻelua. Ua ʻōlelo ʻo Tugarin:
  - Kanaka ʻōpio! pulu ma hope o ka pepeiao!
  - ʻOi aku ka maikaʻi o ka waiū ma mua o ka manure! - Pane ʻo Pastukhov me ka hanohano.
  Ua hoʻāʻo ʻo Tugarin e hōʻea i kona hoa paio me kona wāwae. Akā, ua lilo ia i manoanoa a pōkole.
  Ua hoʻohana ʻo Pastukhov i kēia kuhi hewa a hoʻokuʻu iā ia. ʻO ka mea wale nō i hoʻopakele iā Tugarin mai ka hāʻule ʻana, ʻo ia ka loaʻa ʻana o kona mau wāwae ʻehā.
  - ʻIlio! - Ua ʻō ʻo ia a loaʻa koke ka hahau i ka ʻōpū. ʻAe, ikaika loa i piʻo kekahi o nā pā kaua, kulu ke koko ʻeleʻele ʻona.
  Ua ʻōlelo ʻo Pastukhov, e ʻōlelo ana i kahi aphorism:
  - ʻO ka mea hoʻowahāwahā i ka pūʻali e holo wikiwiki!
  Ua ʻoi aku ka ikaika o Tugarin me ka ʻaneʻane nalo i kona kaulike. Ua pili ka pahikaua i ke poo o ke Kahuhipa. Akā naʻe, ua pane pololei ʻo ia, me ka waiho ʻana o kāna hoa paio i kahi ʻōpala ma kona papalina. He poni lepo ke koko i puka mai i keia manawa.
  - ʻAe, ke ʻike nei au iā ʻoe i kahi bile.
  Ua hoʻouka hou ʻo Tugarin:
  - E loaʻa iā ʻoe kāu mea e pono ai, snotty!
  - A e lanakila ana kēia pono!
  Akā naʻe, ʻaʻole maʻalahi ka lanakila ʻana iā Tugarin ka Nahesa; ʻoiai ʻo kona nui, ua wikiwiki loa ʻo ia. Ua hana kēia i kekahi mau pilikia no Pastukhov. Eia kekahi, ua loaʻa i ka phantom ʻōpio kekahi mau ʻōpala. Ua ʻoki kekahi o lākou i kona kuʻemaka ʻākau, a ʻo ka hopena, ua ʻoi aku ka ʻino o kona maka.
  - I kekahi manawa, loaʻa i ka poʻe palaka ka laki! - Wahi a Pastukhov.
  Huki ʻo Tugarin Zmey i kahi pahi mai kona kāʻei, e hoʻomākaukau ana e kiola i ke kanaka.
  Ua hana ke kanaka ʻōpio i kahi neʻe i manaʻo ʻole ʻia a ʻoki ʻia kekahi o nā lālā ʻewalu me ka hahau ʻoi loa. Ua hāʻule ka pahi a pahū, ʻo nā ʻāpana lāʻau i hoʻopā ʻia ma nā ʻaoʻao a pau.
  Ua pau kekahi o lākou ma lalo o ka maka o Tugarin. Ua hoʻāʻo ʻo ia e kiola iā ia, akā, ʻo ke kanaka ʻōpio, me ka hoʻohana ʻana i ka hoʻowalewale ʻana o ka ʻenemi, ʻoki ʻo ia i ka lima e paʻa ana i ka pahi kaua.
  - Haehae! - Ua hōʻino ʻia ʻo Tugarin.
  Ua ʻohi ʻo Pastukhov:
  - E like me ka mea!
  Ua hiki i ka monster phantom ke hopu i ka pahikaua me kona mau wawae e hiki mai ana, aka, ua hele malie ka nee ana ma muli o ke kahe o ke koko. ʻO Pastukhov, i ka ʻike ʻana i kēia, ua hoʻonui i ke kaomi.
  Ua nānā ʻia ke kaua e ʻekolu archmags mai nā ʻaoʻao ʻelua. Ma ka ʻaoʻao o Svyatorossia, he troll kēia, he faun, a me ka coordinator nui o ke kanaka, i kēia hihia ke kaikamahine ʻo Natasha. He ʻano kupua kiʻekiʻe. Ma keʻano laulā, ma waena o nā wahine, ʻoi aku ka nui o ka hiki ke hana kilokilo ma kahi o ʻelua ma mua o nā kāne. He hanana kēia o ka physiology wahine. No laila, ʻaʻole ia he mea kupanaha ʻo kona hoa paio ʻo ia ke kaikamahine ʻo Oksana, e pani ana i Rusia Nui. ʻO kāna mau kōkua he ʻelua mau mea kilokilo kiʻekiʻe: he elf a he gnome. ʻO kēia ka ʻokoʻa ma waena o nā pūʻali koa honua ʻelua.
  Ua ʻōlelo ka troll iā Natasha:
  - E ʻae iaʻu e komo i ke kaua a kōkua iā Tugarin ka Snake.
  Ua kūʻē ke kaikamahine.
  - ʻAʻole ia e like me nā lula. Inā mākou e hōʻike ʻia, e hilahila loa mākou a me ke aupuni nui.
  Ua ʻōlelo ka troll, e ʻāwili ana:
  - E hōʻoia wau ʻaʻole e ʻeha ka hanohano o Svyatorossia!
  - A pehea? - Ua kahaha ke kaikamahine kupua.
  - Ka mana huna! Ke ku'i ka maalea i ka akamai a me ka ikaika. E hoʻopunipuni mākou i ʻole e kuhi kekahi, a inā koho lākou, ʻaʻole lākou e hōʻoia!
  Nānā ʻo Natasha i ka hologram: ʻO Tugarin the Serpent me he mea lā e nalowale ana me ka manaʻo ʻole a ʻo kona hāʻule ʻana he manawa.
  - OK! ʻae au! E akahele wale i ʻole e hopu ʻia!
  - I kēia manawa e komo wau i ka laina pale a loaʻa i kā mākou hoaaloha ʻo Tugarin kahi mea kaua hou.
  Ua lilo koke ka troll i ʻinike liʻiliʻi, a holo wikiwiki i ka poʻe hakakā me ka wikiwiki o ka photon.
  Ua hoʻi hope ʻo Tugarin Zmey, e hoʻi mālie ana. ʻO kona hoa paio, me ka manaʻo ua kokoke mai ka hopena, ua hoʻonui i kona kaomi. ʻAʻole naʻe i haki koke ka pahi kaua a ke kanaka ʻōpio, ua hoʻomaka ka welau o ka waiwai o ka ʻenemi e ʻā aʻe i ke ahi. Ua wela ka poʻohiwi o ke kanaka i ka hahau ʻana a kokoke e ʻoki i kona lima. Lele ʻo Igor i hope a ʻōhumu:
  - Devilry!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Tugarin:
  - Ua pau ʻoe, morel!
  ʻO kekahi kowali ʻoi loa, ua hemo ʻo Tugarin, ua lōʻihi ka pahi kaua, ʻo nā puʻupuʻu lepo (i hana ʻia me nā mea liʻiliʻi) lele i ka lewa, a ʻā ka mauʻu i ke ahi.
  Ua nalowale ʻo Pastukhov no kekahi manawa. He pā hou a he ʻālohilohi, a ua kahe ka uahi. Ma hope o kekona, ua ʻoki nā ao a ʻike ʻia ka Tugarin nui iā ia iho i ʻoki ʻia.
  Paipai ʻo Pastukhov i kona mau lima:
  - Ua hoʻopaʻa ke kanaka ʻōpio i ke koa, ua hiki mai ka hopena ʻino!
  - Super! - Ua hoʻōho ʻo Ilya Muromets me ka hauʻoli.
  Ua ʻōlelo ʻo Dobrynya iā ia iho:
  - ʻO Rus ikaika!
  Ua hoʻokomo pono ʻo Alyosha Popovich:
  - ʻAʻole anei lākou ʻo Rus?
  Ua hoʻōho like nā koa i ka pane ʻana:
  - ʻAʻole, he mau malihini kēia! E ʻoluʻolu ʻo Alyoshenka!
  ʻAʻole i pau ke kaua i ka pūʻali koa Svyatorossiya. Ua paʻa ka leo ma waena o nā pūʻali koa ʻōmaʻomaʻo.
  Ua ʻōlelo ʻo Svyatopolk:
  - Hōʻailona maikaʻi ʻole!
  Ua kūʻē ʻo Grobogor:
  - Aneane ʻaʻohe hopena i ka helu lanakila! Maʻaneʻi mākou e makaʻu wale iā mākou iho.
  Ua ʻōlelo ʻo Baldak:
  - Naʻu iho e alakaʻi i ka ʻaoʻao ʻākau i ke kaua!
  Ua ʻae ʻo Svyatopolk:
  - ʻO kēia ka neʻe ikaika loa! E makaala wale, e Baldak, a pale aku i ka hakaka me keia koa hanohano. Ma hope o nā mea a pau, inā hoʻohaʻahaʻa lākou iā ʻoe, e like nō ia me ka nalowale ʻana o kou lima ʻākau!
  - Naʻu nō e hoʻohaʻahaʻa iā ia! Ma kahi i nalowale ʻole ai kā mākou!
  ʻO ka pūʻali koa kilokilo o Svyatorossia i hele i ka hoʻouka kaua. Ua neʻe mua ka poʻe pana pua. ʻO nā kaikamahine Amazon me ka ʻole o ka umauma, nā nipples carmine e puka mai ana mai nā ʻokiʻoki o kā lākou kaulahao leka, akā me ka ʻaʻahu ʻana i nā mahiole a me nā makaʻala, hoʻomaka lākou e pana i nā pana pua me nā pua. Ua pane ikaika lākou.
  Ua hāʻule kekahi o nā kaikamāhine, ua pā i ka pua ma ka umauma. Huʻihuʻi kona kino a hāʻule. Me he mea lā ua ʻeha wale ke kaikamahine ʻē aʻe. Ua ʻānai ʻia ka helehelena e ka ʻehaʻeha.
  Ua hāʻule pū kekahi poʻe hakakā, akā i ka wā mua ʻaʻole nui loa nā poho, ʻoiai ma muli o ka mamao, ʻaʻole hiki i nā pua ke komo mau i ka pale kaua.
  Ua ʻōlelo ʻo Svyatopolk:
  - E uē naʻe kākou!
  Ke holo wikiwiki nei ʻo Baldak i kona poʻe, hoʻōho ʻo ia me ka holo ʻana.
  - I kēia manawa e haʻalele wau i ke kiaʻi, e leʻaleʻa!
  Manaʻo ʻo Grobogor:
  - E neʻe koke wau i ka ʻaoʻao hema, e kamaʻilio mākou me ka hoʻohana ʻana i nā pūpū a me Velcro.
  Ua ʻae ʻo Svyatopolk:
  - ʻAe, aia koʻu wahi i waenakonu!
  ʻAʻole i noho mālie ʻo Ilya Muromets, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - A laila! I kēia manawa aia ko mākou wahi me ka pūʻali koa.
  Ua ʻae ʻo Dobrynya Nikitich:
  - E kaua wau me Baldak!
  Ua ʻoki ʻo Alyosha Popovich i ka piko o kāna ʻumi me ka pahi kaua:
  - ʻAe, me he mea lā ua loaʻa iaʻu ʻo Grobogor. Manaʻo wau ʻo kēia ka koho maikaʻi loa!
  Ua hāwanawana ʻo Ilya Muromets i kahi pule a kūʻē iā ia iho:
  - ʻAe, e ke Akua, e nā hoa!
  - Amene! - ʻO Alyosha Popovich lāua ʻo Dobrynya Nikitich i pane like ai.
  - E alakaʻi mākou i ke kamaʻilio me ka hoʻohana ʻana i nā lilia wai a me nā lilia wai. E hoʻomaopopo kekahi i kekahi e pili ana i nā mea āpau, mai hūnā i ka ʻoiaʻiʻo!
  Kūlou nā koa a hoʻoulu i ko lākou mau lio ʻeleʻele a holo.
  Ua hoʻomau ʻo Ilya Muromets i ka noho ʻana ma ka ʻāina kiʻekiʻe, ua hoʻomaopopo ʻo ia e pono e nānā kekahi i ke kaua! Hiki iā ʻoe ke lawe i ka hana o kahi koa maʻamau i kahi manawa koʻikoʻi, ke hiki i ka hana pilikino ke hoʻohuli i ke ʻano o ke kaua. ʻO ka makaʻala ke kūʻē i ka makaʻu!
  Ua pani na koa hele wawae a me ka nana ole aku i ka huahekili o na pua, nee aku la lakou i kahi o na Rusia Nui. Ua hana wiwo ole na koa hele wawae wahine. Me ka hoʻolele ʻana i kā lākou mau pahi kaua, ua holo ikaika lākou i loko o ka manoanoa o ke kaua.
  Ua hui pū ʻia nā pūʻali koa māmā, ua māhele ʻia nā kaikamahine i nā pūʻulu liʻiliʻi a hakakā ikaika. ʻO ka hapa nui o nā mea nani i hakakā me ke kamaʻa ʻole, akā me nā pā kuli gula ʻōlinolino. ʻO nā koa wahine, ʻaʻole liʻiliʻi ma mua o nā kāne (inā ʻoe e helu wale i nā kānaka, akā aia kekahi mau hana kupanaha), hiki i kēlā me kēia mea ke lilo i mea hoʻonani o ka podium, ʻaʻole i hūnā nā pale pale māmā, akā ua hoʻokūpaʻa ʻia, nā ʻāpana hoʻowalewale o ke kino o ke kaikamahine. .
  ʻO Baldak, e uwē ana me ke kuli, kauoha ʻo ia:
  - ʻĀnō, e hele ka poʻe koa kaumaha i ke kaua!
  Ua hoʻohana nā kāne nui i ka hana phalanx. ʻO kēia ka manawa i lawe ai nā koa mua he ʻumi i nā ihe i mua o lākou, e hana ana i kahi hedgehog nunui. Eia naʻe, ʻo ka pōʻino o kēia hoʻokumu ʻana ʻo ia ka haki ʻana o ka phalanx ma ka ʻāina ākea a hiki ke hou i kona mau koa ponoʻī.
  Ua kauoha mālie ʻo Dobrynya Nikitich:
  - Hoʻolālā hou! ʻElua haneli kapuaʻi i hope!
  Ma hope o nā koa phantom Lūkini Nui e waiho ana i nā kumulāʻau a me nā pōhaku i ʻoki ʻia, a me nā lāʻau ʻoi. Ua hala lākou iā lākou, e koi ana i ka phalanx e neʻe i kahi ʻano o ke ala ala. Ua hōʻino ʻo Baldak me ka huhū:
  - Ke ʻike nei ʻoe ke holo nei kēia ʻāwīwī! E hele mai, e kuʻi wikiwiki i ka pahu, e ʻōwili kākou i ka ʻōwili lanakila.
  ʻOi aku ka paʻa o nā pahu, hoʻomaka nā pana e paʻi pinepine. Ma kekahi mau ʻano, ua hoʻomanaʻo ʻia ka puʻupuʻu luhi o nā kaʻa kaʻa e holo ana i ka moku, ke koi ʻia ka poʻe hoe e kuha i ke koko!
  Ua wikiwiki ka phalanx, akā ua hoʻopau ʻia kona hoʻokumu ʻana, e like me ka mea i manaʻo ʻia. Holo wikiwiki nā koa i loko o nā wahi me ka leo hauʻoli.
  ʻIke ʻo Baldak i kēlā huli ʻana, hoʻōho ʻo ia:
  - Kiola koke i nā naita, nā elepani a me nā dinosaur i ke kaua.
  Ua kūʻē ʻo Svyatogor:
  - ʻAʻole anei i ke kakahiaka nui! Ma ka ʻaoʻao ʻenemi, ʻo ka poʻe koa hele wāwae wale nō e hakakā nei i kēia manawa!
  Ua ʻōlelo ʻo Baldak:
  - ʻAʻole, pololei! E hoʻāʻo kākou e hele i mua ona. Ke hāpai ʻia ka ʻauwae, pono ʻoe e pā!
  Ua kiola ka poʻe phalanx i kā lākou mau ihe a hoʻohana i kā lākou pahi kaua. ʻO ka mea pōmaikaʻi, loaʻa i kēlā me kēia kanaka kahi pahu waiwai i hoʻopaʻa ʻia i ko lākou kāʻei. Akā, ʻo ka hauʻoli i ke kaua he mea loli. ʻO kekahi mau kekona o ka lohi i alakaʻi i ka make o nā haneli he nui o nā koa. I kēia manawa ua komo ke kaua i ka wā i hoʻolei ai ka hoa paio i kāna mau kāleka pu ma ka papaʻaina.
  He weliweli ka hahau ana o na naita kau. ʻOiai i ka holo ʻana o ka ʻauwaha me ke kila he mea weliweli. Ua hiki i kekahi mau kakini catapults ke ki, me ka hahau ana i ka enemi me ka huahekili o na pohaku a me na pōpō kila i oi, aka, o keia wale no ka mea i huhu ai na koa holo.
  ʻO Dobrynya Nikitich, i ka ʻike ʻana ʻaʻole hiki i kāna mau pūʻali ke kūʻē i kēlā ʻano hoʻoikaika, hāʻawi ʻo ia i ke kauoha:
  - ʻAe, nā falcons! Imua!
  Ua neʻe aku ka pūʻali koa lio o Rusia Nui i ka hālāwai. Ua haʻalulu ka honua semi-material i hana ʻia e ke kilokilo. Puka lepo. Lele mai nā ʻiniko, me nā ʻupena liʻiliʻi, kau lākou i nā mahiole, a ua pana ʻia i lalo i ka lele. ʻO kekahi o nā ʻelele o nā arthropods ua pahū wale, e ʻā ana e like me nā hōkū liʻiliʻi.
  Ua nānā ʻo Dobrynya Nikitich i ke kiʻi o ke kaua. ʻO ka poʻe koa lio o Baldak i luku aku i ka nui o kona mau koa hele wāwae. ʻO ka poʻe holo lio o Dobrynya, ua hele mai lākou mai nā ʻaoʻao mai, me ka hana akahele.
  Kuʻi nā koa lio a hoʻomaka ke kaua koʻikoʻi. Ua hakakā nā ʻaoʻao ʻelua me ka ikaika a me ka wiwo ʻole. Ua hāʻule ka hae o ka naita Egglot! Ua loaʻa i ke koa kaulana ponoʻī kekahi mau ʻeha a hāʻule i ka manaʻolana a hiki i ka ʻoki ʻana i ʻelua o kāna mau squires.
  - He lua, a laila he lua! - Ua hōʻino ʻia ʻo Baldak. - E hoʻolei i kahi pūʻali i ke kaua, e hoʻāʻo mākou e hoʻopaʻa i ka ʻenemi. E pana i ka ʻenemi ma luna o ka ʻaoʻao!
  Ua hana maikaʻi loa ka pūʻali koa Lūkini Nui, ua hoʻohana nā mea hakakā i nā makau kūikawā a me nā scythes e kūʻē i nā lio a me nā mea holo. Oiai ua huikau na koa wawae o na Rusia Hemolele malalo o na wawae. ʻOiaʻiʻo, ua hōʻike ʻia nā kaikamahine koa i ka wiwo ʻole. ʻO kekahi o lākou, he puʻupaʻa nui, ua lele ʻo ia me ka ikaika a kuʻi i kona wāwae ʻole i loko o ka mahiole a haʻalulu ka naita kiʻekiʻe mai kona kamelo. Akā ʻoi aku ka maikaʻi o ka poʻe Lūkini Nui a pau. No ka laʻana, hoʻohana lākou i nā nila pōkole ma nā kāmaʻa, e hoʻāʻo ana e paʻi iā lākou i ka ʻōpū. Eia naʻe, ʻoi aku ka nui o ka poʻe Lūkini Hemolele ma ko lākou ʻaoʻao. ʻO lākou, ua lilo i mau tausani o nā holo lio, kaua a hoʻokuke i hope i ka ʻenemi.
  I ke kaua ma ka ʻaoʻao hema, ua komo pū ka Cossacks. Me nā checkers, i nā pāpale a me nā burkas, kokoke koke lākou e hui pū i ka hoʻokumu. I kēia manawa hiki i kēlā me kēia o lākou ke hōʻike i ko lākou ikaika.
  Ma ʻaneʻi i hui ai ʻelua Cossacks koa ʻo Vasilko lāua ʻo Danillo. Hānau manuahi kekahi, ʻāhiu. ʻAʻole manaʻo ka mea ʻē aʻe ʻo ia ka mea mua! A ʻoiai ua hana ʻia nā mea ʻelua e ke kilokilo, mālama ka hoʻomanaʻo kanaka i nā hoʻomanaʻo o ka wā kamaliʻi, ka makemake, ka moeʻuhane o ke ola maikaʻi aʻe.
  Aole lakou e kaua no ke ola, aka no ka make.
  Ua hoʻōho ʻo Vasilka:
  - He aha kāu e kamaʻilio nei e Basurman!
  - ʻO ʻoe iho he hoʻomaloka! He kanaka Orthodox Lūkini wau! - Ua kūʻē ʻo Danillo.
  - ʻAʻole, ʻo ʻoe koʻu ʻenemi! - Huli aʻela ʻo Vasilka a, e hana ana i kahi ʻenehana fan pālua, hahau i ka ʻenemi ma lalo o ka lima. Ua hoʻihoʻi ʻo ia, akā ua loaʻa ʻo ia i kona pālule silika, ua ʻulaʻula i ke koko.
  - He aha ka palaualelo! Hoʻopau ʻia kēlā mau lole! - Ua hānai ʻo Danillo i kāna lio. Ua kipaku ʻo ia iā Vasilka mai ka noho lio me kona mau māuʻu. Ua hāʻule ka Cossack, akā ua lele koke ʻo ia, me ka puʻupuʻu mau, e koli ana i kāna pahi kaua. Ua lawe mai ʻo Danillo i kāna pahi kaua ma luna ona, me ka nahā ʻana o kona iwi poʻo me ka hahau ikaika.
  - E kala mai iā Cossack! Akā, ua pilikia mākou i ka honua like!
  Manaʻo ka mea hakakā ua lanakila ʻo ia, akā i kēlā manawa ua loaʻa iā ia kahi pahi kaua ma ke kua o ke poʻo. Mai ka hahau weliweli mai, ua powehiwehi kona poo, a huli ae la ke Cossack me kona ikaika hope loa, a hopu iho la i ka mea lawehala me kona pahikaua. He manawa ma hope mai, lilo nā mea a pau i loko o kona poʻo me ka noe koko. ʻO kekahi ola ʻē aʻe, ʻaʻole naʻe maoli, akā ʻaʻole liʻiliʻi maoli, ua komo i loko o ka pōʻeleʻele o ka poina.
  Ua hakakā nā kaikamāhine me ka huhū ʻole. Ua hele alo a alo me ke Kamāliʻiwahine Olga lauoho lauoho ʻeleʻele o Countess Margarita. Ua ʻā nā uʻi ʻelua me ka huhū huhū. Aia ma lalo o Margarita kahi unicorn keʻokeʻo hau, ʻo kona mau māiʻuʻu gula e hoʻomaka ana i nā huna ahi. ʻAʻole i emi iki ka dia ʻulaʻula o Olga i ka nani a me ka lokomaikaʻi.
  Ua paʻi nā kaikamāhine me ka ikaika a hāʻule lākou mai ko lākou mau lio. Ua hoʻohiki ʻo Margarita:
  - ʻAe, ua momona ʻoe.
  Ua pane ʻo Olga:
  - Lohe au mai Koshchei.
  Ua hakakā ka poʻe koa ma ka wāwae, me ka wehe ʻana i ko lākou mau kāmaʻa morocco iliili. ʻO ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae ʻulaʻula a me nā kuʻekuʻe wāwae muscular i hoʻoneʻe maʻalahi i ko lākou kino me ka maikaʻi ʻole. No laila, hoʻopuka hou ʻo Olga i kahi hoʻouka kaua a ʻoki ʻia ke kila kila i uhi ʻia i nā umauma piha o Margarita. Hōʻike ʻia nā nipples e like me nā pua rose. Ua ʻōlelo ʻo Countess:
  - Auwe, lesbian!
  ʻAʻole ʻo ia i hoʻomau i ka ʻaiʻē, e haehae ana i ka leta kaulahao o ka mea lawehala, e hōʻike ana i ka ʻiʻo a me ka hoʻowalewale o ke aliʻi wahine ʻōpio. Ua kiola ʻo Olga i ke koena o kona ʻaʻahu, a ua hahai ʻo Margarita i kāna hiʻohiʻona. I kēia manawa, hakakā nā kaikamāhine me ko lākou nani kūikawā: nā akua wahine koa. Ua uhi ʻia nā kino nani i nā ʻōpala, a laila ua ʻoki ka uila mai ka maka i ka umauma o Olga. I ka pane ʻana, ua kau ke kaikamahine i kona wāwae i loko o ka paʻi a kona hoa paio ʻino. Ua kūlou ʻo ia i lalo a ʻoki ka pahi kaua aloha ʻole i ke poʻo nani o ke koa, me ka lauoho i waiwai nui. Akā, ua hauʻoli wale ʻo Olga i kona lanakila no ka manawa pōkole; ua hou ka pua ʻoi i kona umauma e ola ana, a hiki i kona puʻuwai wiwo ʻole.
  ʻO kēia ka make ʻana o nā koa o nā kaua kupua!
  Ua ʻoi aku ka noʻonoʻo o Grobogor: ua hoʻāʻo ʻo ia e ʻimi i nā wahi palupalu i ka hoʻokumu ʻana o ka ʻenemi a hou i ka ʻili me kahi kiko.
  He maalea nō hoʻi ʻo Alyosha Popovich, ʻaʻole i wikiwiki e hoʻolei i nā waihona i ke kaua. Ua hoʻomanaʻo ʻo ia i ke kānāwai: ʻo ke alakaʻi e hoʻomalu i kēlā mau pūʻali koa āna i hoʻolei ai i ke kaua.
  Aneane ʻaʻohe ou mana i ka mea a lākou e hakakā nei. Inā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke kauoha iā lākou e holo!
  ʻAʻole ʻike ʻia ʻo Baldak no kona hoʻomanawanui. I ka ho'āʻo e hoʻopau i ka pilikia, ua kauoha ʻo ia:
  - Kiola koke i nā dinosaurs a me nā mammoths i ke kaua. ʻO ka manawa kēia e uhaʻi ai ʻaʻole i ka iwi kuamoʻo o ka ʻenemi, akā i kona iwi poʻo.
  Ke holo wikiwiki nei nā dinosaur, e like me ka nui o nā hōkū, he mea weliweli loa lākou. ʻAʻole hiki i ka noʻonoʻo ke wehewehe i ka nani o ke ʻano i ka wā e lele lele ana kekahi mau tausani o kēia mau pilikua i ka manawa hoʻokahi. He panorama nani kēia, i ka wā e haʻalulu ai nā waihona a mākaukau nā kumulāʻau e hoʻomaka i ka hula.
  Ua kani ka pūpū i nakinaki ʻia i ka pepeiao o Baldak, nīnau ka leo o Svyatopolk:
  - ʻAʻole anei i ke kakahiaka nui?
  Pane akula ʻo Baldak me ka huhū.
  - ʻAʻole, pololei! Manaʻo wau e hiki iaʻu ke hele i mua o koʻu hoa paio wiwo ʻole a nāwaliwali!
  . MOKUNA Helu 5
  Ua ʻōlelo ʻo Dobrynya Nikitich, e ʻike ana i ka neʻe ʻana o ka pūʻali koa o nā monsters:
  - ʻAe, pono mākou e paʻi pū kekahi!
  Ua ʻōlelo ʻo Ilya Muromets:
  - E hoʻoneʻe i kāu mālama mai ke kikowaena i hele ka dinosaur i ka diagonal a hana i kahi kahili. He paʻi ikaika loa kēia ma ka maka, a e hoʻopakele ʻoe i kou pūʻali.
  - Me he mea lā ʻaʻohe o mākou koho ʻē aʻe!
  ʻAʻole i holo maikaʻi ka hoʻolei ʻana i ka hoʻopaʻa ʻana hou, ʻaʻole hiki ke pale aku i ka poino ma waena o kā mākou pūʻali koa. Akā, ua ʻoi aku ka ikaika o ke kaua a me ke kala. ʻOi loa i ka wā i hakakā ai nā dinosaurs kekahi i kekahi.
  Eia ʻelua tyrannosaurs nui, i hui pū ʻia i loko o ka pōʻai a hoʻomaka e nahu i nā huelo o kekahi. Lele ka ʻiʻo haehae ma nā ʻaoʻao like ʻole. ʻO ka mea ma hope o ka hoʻolei ʻana i ka streptosaurus ma ka diplodocus. He nahu huhū ma ka ʻāʻī, he uē hiki ʻole ke haʻi ʻia o ke kaumaha. Ua pane aku ka holoholona nunui me ka hahau ʻana i kona huelo, me ka hoʻohina ʻana i ka ʻumi mau kānaka holo lio me ko lākou mau lio. Ua ʻā ke ahi a ua haehae ʻia ka ʻōpū o ka diplodocus. Ua kahe ka ʻōpū nunui. Ua neʻe lākou e like me nā ilo nui. Ua hihia nā mea holo lio a me nā kāmelo i loko o lākou. Ua hopu ʻia ka mammoth ikaika a huli aʻe ma kona kua, e kīkē ana i kona mau wāwae mānoanoa.
  Ua make nā Dinosaurs, akā ʻoi aku ka nui o nā koa phantom i make. Eia ka naita kaulana o ka pūʻali koa o Rūsia Hemolele, ʻo Count Dudko, ka mea i hehi ʻia e kekahi raptor nunui. ʻO nā mea a pau ke nānā aku i nā meaʻino a me ka hoʻohenehene. Ua hoʻopaʻa ʻia kekahi mau dinosaur iā lākou, a ʻoki lākou i nā malihini a me ko lākou mau koa ponoʻī me he pahi lā. A pehea ka nui o nā lio i make, he mea weliweli.
  Ua nīnau ʻo Svyatopolk iā Baldak:
  - ʻAe, he aha kā mākou e hana ai i kēia manawa?
  Pane ʻo ia me ka wiwo ʻole:
  - Ua mālama ʻia ka waihona nui. Ke kauoha aku nei au, me ka hana ana i ka hana poepoe hohonu, e hoonee i na koa i na puu. Ma laila e hoʻoholo ai ka hopena o ka hui.
  - He kaua paha? - Hoʻoponopono i ka meʻe epic.
  - He kaua paha! E hana kākou i ka hoʻolei makau!
  - ʻAe, e hele i mua! Na Providence e kōkua iā mākou!
  ʻO nā dinosaur, nā kānaka, nā goblins, nā koa o nā ʻano a me nā ʻano i hakakā me ka huhū huhū. Ua hiki i ka Lūkini Hemolele ke neʻe iki aku ma ka ʻaoʻao o ka ʻaoʻao, e ʻoki ana i nā kūlana o nā Lūkini Nui. Ua hoʻolei ʻo Dobrynya Nikitich i kahi puʻupuʻu liʻiliʻi o nā tyrannosaurs i ke kaua. Ua lilo lākou i kaʻa e kākoʻo ana i ka pā wai, e hiki ai ke pale aku i ka piʻi nui ʻana. Ua ʻoki nā tyrannosaurs i ke kaʻe a pepehi i kekahi mau mea holo lio.
  Ua hoʻohiki ʻo Baldak, akā ʻaʻohe ona mea mālama: ua hoʻouna ʻia nā pūʻali nui a puni.
  Ua hopohopo ʻo Grobogor, ua luhi ʻo ia i ka maʻalea a ua hoʻolei pū ʻo ia i nā dinosaur i ke kaua.
  Akā ua hana ʻo ia me kahi ʻāpana liʻiliʻi. A laila ua pane ʻole ʻo Alyosha Popovich. Ua hoʻolei ʻo ia i loko o ke kaua, ʻo nā pūʻali koa āpau i loaʻa i nā mammoths a me nā dinosaurs. I ka manawa like, me ka hana maalea loa, ua holo ka pūʻali koa ma lalo o ka uhi o ka noe i hoʻoulu ʻia e nā elves. ʻO ka hopena, ua ikaika loa ka hahau. He nui na koa enemi a me na koa hele wawae i make ma ia wahi. ʻO nā alahele a pau i hoʻopiha ʻia me nā kupapaʻu hehi ʻia. Manaʻolana ʻo Grobogor e hoʻouna aku ka ʻenemi, e like me ia, i kahi hapa liʻiliʻi o ka waihona, a ʻo ia ka mea i kaupalena iā ia iho i ka hapalua ana. ʻO ka hopena, ua hala ka manaʻo i ka ʻaoʻao o nā Lūkini Nui.
  ʻAʻole i ʻike koke ʻo Grobogor i ka lanakila ʻana o ka ʻenemi i ke kaua a ke hoʻihoʻi nei kāna pūʻali liʻiliʻi o nā dinosaur, a ʻaʻole hiki i nā koa lio ke pale aku i ia mau monsters. Ua ulu koke nā poho, ua make nā koa i nā tausani.
  Ua ʻaʻa ʻo Alyosha iā ia iho a kau i kona lima ma ke keʻa me nā relic:
  - Me he mea lā ke kōkua mai nei ʻo Kristo iā mākou! Eia naʻe, hilinaʻi i ke Akua a mai hana hewa ʻoe iā ʻoe iho! I kēia manawa hiki iā ʻoe ke mālama i kou ikehu.
  Ua hakakā pū ʻo Pastukhov, ʻo ke kanaka ʻōpio ikaika, e like me ka mea e manaʻo ai, aia ma kahi wela loa. Kiola akula ʻo ia i kāna pale kaua a ʻoki ʻia me nā pahi kaua ʻelua i ka manawa hoʻokahi. I ka manawa like, me he mea lā e pāʻani ana ke kanaka ʻōpio.
  Ua hoʻōho ʻo Grobogor:
  - E lawe mai i keia kanaka ia'u!
  Ua hoʻokaʻawale ʻia kekahi mau kiaʻi mai ke alakaʻi hoʻohiwahiwa, ʻo ke alakaʻi makaʻala. Ua alakaʻi ʻia lākou e ka naita Viscount de Guiche. He koa ikaika a maalea, ua lawe pū ʻo ia i kahi mea hana kūikawā, kahi hui o ke kakaka a me ka laso.
  - E lawe wau iā Pastukhov ma kahi kaula. Hoʻokahi wale nō mea aʻu i makemake ai e ʻike? He aha ka uku?
  Kiola ʻo Grobogor i ka ʻeke, hopu ʻo de Guiche i ka lele.
  - E nani wale koʻu lokomaikaʻi!
  - E noʻonoʻo iā ia ua make!
  - ʻAʻole, ʻoi aku ka maikaʻi o ke ola! ʻAʻole kēia ke kanaka a lākou e mele ai: ʻoi aku ka maikaʻi o ka make ma mua o ke ola, ke koa ikaika - uliuli!
  Ua ʻakaʻaka ka Viscount a hoʻoulu i ke kāmelo pepeiaohao ʻekolu, haʻalulu nā puʻu o ka lio. Ua kauoha ʻo Grobogor:
  - E hoʻolei i nā waihona āpau i ke kaua! E hoʻokuʻu i nā dinosaur i ka laina! Ma hope o nā mea a pau, ʻo Alyosha wale nō ka ʻakaʻaka!
  Ma nā huaʻōlelo hope loa hiki i kekahi ke manaʻo i ka huhū: ua hoʻopunipuni ʻia lākou! A ʻo wai ʻo Grobogora ponoʻī!
  ʻO ka hopena o ka avalanche e hiki mai ana o nā dinosaur i hiki ke hoʻopaʻa i mua, akā ʻoi aku ka ikaika o ka ferocity mai kēia. Maanei ua ʻoki ʻia ke poʻo nui o ka Krasosaurus. Hoʻopaʻa ʻia ka waha nui a wehe i kona mau āwae. Eia ka hopu ʻia ʻana o ke alelo o kekahi o ka poʻe hoʻoholo lio, ua huki ʻia ʻo ia i loko o ka lua e ola ana, ua pani nā niho. Ua lele ʻia nā ʻāpana iwi koko mai lalo mai o nā niho. Ua paʻi kekahi o nā ʻāpana koko i ka maka o ke kaikamahine. Ua minoʻaka ka nani:
  - Ke hoʻopuehu nei nā kāne, no ke kumu ʻole.
  ʻO ka pepehi ʻana i nā dinosaurs, ma muli o ka primitiveness o ko lākou kino, i hakakā no kekahi manawa a hoʻohana i nā niho weliweli a me nā maiuu. ʻO Alyosha Popovich me kahi pūʻali liʻiliʻi akā maikaʻi: i kēlā me kēia manawa ua ʻoki ʻo ia i nā pae. Ua hoʻopōʻino ʻo ia i ka pae o ka ʻenemi a hoʻi i hope. ʻO nā kaikamahine ʻaʻahu ʻaʻahu ʻaʻahu ʻulaʻula a hilahila, e nānā ana i ke kanaka maikaʻi.
  - ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hopu iā mākou! E hāʻule ʻoe i ka quasar! - Ua himeni ke kanaka opio maalea. - ʻAʻole no ka mea ʻole i lilo ke keiki a ke kahuna Orthodox i kaʻao, kahi hōʻailona o ka waiwai.
  I kēia manawa, ua haki ka pūʻali koa o de Guiche i Pastukhov. Ua hīmeni ʻo Viscount me ke ʻano kanikau.
  - E uku piha au ia oe, e ke kahuhipa! A e kāhāhā kēia iā ʻoe i ke kino! E hiki mai ana ka helu a hiki koke mai! E hoʻopaʻa lākou iā ʻoe i loko o ka pahu kaʻa!
  Ua lohe ʻo Pastukhov i nā ʻōlelo haʻaheo o ka Viscount ma o ke kani ʻana o nā pahi kaua, nā ʻōhumu o ka poʻe ʻeha a me ka leo o nā dinosaur.
  - He mea hou ka pahu kaʻa! He pahu kupapaʻu paha ia!
  Ua hāpai ʻo De Guiche i kahi laso hybrid a me ke kakaka. Ua ʻimi ʻo ia i ka pahu hopu a hoʻāʻo e hopu iā Pastukhov. Ua makaʻala naʻe ʻo ia a i ka lele ʻana o ka laso, luʻu ʻo ia me he lana lā. Ua kāʻei ka laso i ka ʻāʻī o kekahi o nā koa ʻōmaʻomaʻo. Mai ka haʻalulu ʻeha nui, ua nalowale ka ʻike o ka mea hakakā.
  - Poino, ua hala au! - ʻO ka viscount i hana ʻia e ka magic kuha maoli.
  - Ua like ia me nā manawa a pau! - Ua hoʻōho ʻo Pastukhov, a ma luna o kāna unicorn keʻokeʻo ua holo wale ʻo ia iā de Guiche. Holo maila ʻelua mau koa e ʻoki iā ia. Kowali o ka pahikaua. Olokaa ae la na poo i okiia, he kanaka, a he pepeiaohao kekahi.
  Ua hiki wale i ka Viscount ke ʻōlelo:
  - Hele mai! Mea hoʻopau hoʻopau!
  Pehea i kaawale ai kona poo mai kona kino aku.
  Pane aku la o Pastukhov:
  - Ua like ke poo me ka uhane me ka ilio me ka uhane!
  ʻElima holo lio i holo koke aku i ke kanaka ʻōpio. Ua pepehi koke ʻo ia i kekahi o lākou, a kikeke i ka lua mai kona lio.
  - ʻAe, ʻehia ʻoukou ma laila! E holo wikiwiki kākou i ka loko wai!
  Me he mea lā ua huikau ka poʻe holo lio, auwe, ikaika ka ʻenemi.
  Ua ʻoki ʻo Pastukhov i ʻelua a hīmeni:
  ʻO ke ahi me ka ʻālohilohi loa,
  Ua wela kuʻu aloha!
  He maalea a maalea ka enemi.
  Akā e haki ʻo ia!
  
  E ʻae i ka ʻāhiu, huhū huhū
  Puhi a hoʻopau i ka ʻāina!
  Ua like ke aloha i loko o ka ʻuhane me ka pō;
  Holo, lele, hele no!
  
  A lanakila ʻo Holy Rus,
  ʻAʻohe hopena ʻē aʻe!
  E hāpai ka naita i ka pale kaua ikaika,
  Aloha ʻĀina!
  
  A e noho pono no ia,
  Ka malamalama hemolele ia Rusia!
  ʻO ka pale kaua Lūkini hilinaʻi,
  E hoʻopakele kākou i ko kākou ʻohana mai nā pilikia!
  Mele a ʻoki ʻia ke kanaka ʻōpio me ka hoʻōki ʻole. Ua like kona mau hahau ana me ka nee ana o na manamana lima o ka maestro ma na ki o ka piano. ʻO nā pā wale nō e kīkē ʻole i ke mele, akā i nā kahe koko. Akā naʻe, ua hakakā maikaʻi nā koa "'ōmaʻomaʻo", e hōʻike ana i ka ikaika a me ka makemake e lanakila. ʻAʻole haʻahaʻa ka goblins ma mua o nā kānaka, he poʻe pana pua maikaʻi loa nā elves, ʻaʻole i nalowale i ka hakakā lima a me ka lima. He mau hakakā nani me ka hōʻike ʻana i kahi pae virtuoso.
  No laila, hōʻuluʻulu ʻo Grobogor i nā koa maikaʻi loa i ka lima a hahau i nā kī, ʻaʻole ʻo ia he makaʻu, akā, he pahi pahi kaua a he kanaka koa.
  - E lanakila wau! ʻAʻole hiki iā mākou ke lilo!
  Ua nānā pono ʻo Dobrynya Nikitich ma kona ʻaoʻao i ka neʻe ʻana o ka ʻenemi. Ua hiki aku ko Baldak wahi puʻu i nā puʻu i waena o ke kaua wela. He nui nā dinosaur i mālama ʻia; hoʻomaka nā monsters ikaika, me ka hoʻohana ʻana i nā kāmaʻa lio kilokilo, e piʻi i kahi pali kokoke. Ua kauoha ʻia ka ʻāina e ka naita hana kanaka ʻo Lancelota. Ua alakaʻi ʻia ka pūʻali koa hoʻohālua mai Rūsia Nui e Mikula. Ua haʻi ʻo ia iā Dobrynya:
  - ʻAe, ke hele mai nei nā daimonio!
  Pane aku la o Dobrynya:
  - Pehea ka laha ana o na hoku?
  - ʻOiaʻiʻo, ua holo nā mea a pau!
  - Ke hiki lākou i luna, pono ʻoe e ninini i ka aila ma luna o lākou, e noʻonoʻo i ka mea e hiki mai inā hāʻule nā dinosaurs.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Mikula:
  - A hiki ke puhi ʻia ka ʻaila me ka resin i ke ahi!
  - He manaʻo kūpono loa! ʻOiai lokoino!
  - I ke kaua, hele pū ka ikaika me ke aloha ʻole! Ua like lākou me ka wahine mare a me ke kāne male i ka hui lanakila! - Puhiwi aku la o Mikula. - E hakakā mākou, e hakakā mākou! ʻAʻole wale he maka no ka maka!
  Piʻi a piʻi nā dinosaurs. I ka hāʻule ʻana o nā hōkū, ʻo nā mōneka a me nā lio e holo ana ma hope o lākou, hāʻule kekahi, akā ua hoʻomau ka ʻauwaha nui i mua. Ua paʻi nā dinosaurs i ko lākou mau āwae a ua ua nā pua ma luna o lākou, ʻaʻohe mea e pōʻino ai i nā monsters, akā pepehi i nā kānaka a me nā mea liʻiliʻi. Hāʻule lākou i lalo, kaʻa. Ua pane ikaika mai ka poe pana pua ma kela aoao, aka, oiai lakou e ki ana mai lalo mai, aole i like ka ikaika o ke ahi. E like me ka uhi ʻana o ka ʻōpala i kahi pōhaku, pēlā nō ka pūʻali koa o Svyatorossia i kāʻei i ka puʻu. Ua kokoke e hala ka lae o luna.
  Ua kauoha ʻo Mikula:
  - ʻO ka manawa kēia! E lele kāua!
  ʻO ka ʻaila i hui ʻia me ka resin i ninini ʻia. I loko o ia mea, ua paheʻe nā wāwae o nā dinosaur i ko lākou mau māiʻuʻu. ʻAʻole naʻe i poho ka Naita Lancelota, akā ua kauoha ʻo ia:
  - E nā mea hakakā i mua! Saryn ma ka kitchka!
  Eia naʻe, ʻoi aku ka maikaʻi o kēlā "koa" ma mua o ka maikaʻi. Aia kahi ʻeha weliweli: huli nā dinosaurs a hou aku kekahi i kekahi. Akā, ʻo nā lau i hoʻopili ʻia i nā ʻaoʻao he mea weliweli loa. ʻOki maʻalahi lākou i ka ʻiʻo o nā monsters a me nā koa liʻiliʻi. Ua loaʻa ʻo Lancelot iā ia iho i waenakonu o ka pā. Ua ʻoki ʻia ʻo ia me ke aloha ʻole, me ka hoʻonele ʻana iā ia i ka hiki ke alakaʻi i ka pūʻali koa. Ua ʻike ʻo Mikula, ua hiki mai ka manawa koʻikoʻi, kauoha ʻo ia:
  - E hoouka kaua! E hāʻawi iā lākou i kahi hanu purulent!
  ʻO kahi puʻu o nā pūʻali hou i hāʻawi i ka unahi no ka pūʻali koa kilokilo o Rūsia Nui.
  Ua kāʻalo mua nā pūʻali hoʻohālua i nā puʻu a i ʻole hoʻouka ʻia mai luna mai. Eia naʻe, ʻo ke kūlana kiʻekiʻe ma ka ʻaoʻao o ka pūʻali koa i hakakā me ke ʻano hoʻonohonoho ʻana, e kūʻē ana i ka mea i hopu ʻia e ka makaʻu, i ʻoi aku ka ikaika i ka wā i puhi ʻia ai ka ʻaila.
  Ua puhi ʻo Mikula:
  - E hoʻokahe kākou i ka hale ʻauʻau e like me kēia - e hoʻāla iā Vanka-Vstanka!
  Pīhoihoi ʻia ʻo Lancelota, a make wale ka ʻāina i waiho ʻole ʻia me ke kauoha ʻole.
  ʻAʻole hiki iā Baldak ke hoʻouna i nā pūʻali koa, no ka mea, ua paʻa kona mau pūʻali a pau i ke kaua mua.
  Ua ʻike maikaʻi ʻo Mikula i kēia mau mea a pau, i mea e wikiwiki ai ka lanakila a me ka hoʻoulu ʻana i nā pūʻali koa, ua ʻoki ponoʻī ʻo ia i nā pūʻali ʻenemi, e koli ana i ke koʻi lua.
  - E haehae au iā ʻoukou a pau! E ʻike ʻoe iā ʻoukou e nā hūpō!
  Ua hoʻōho ʻo Baldak:
  - ʻAe, e pōʻino ʻoukou a pau! I kēia manawa e hui pū nā ʻīlio i ke kaua!
  ʻOiaʻiʻo, ma nā kiʻekiʻe kiʻekiʻe, ua hoʻomaka ke kaua o nā ʻīlio. I kona hele ʻana ma ke ʻano like, ua māhele ʻia nā mea ʻēheu i nā ʻohana he nui.
  Huli aʻela ʻo Mikula i kāna koi me ka huhū huhū, akā i ka manawa like ʻaʻole i poina i ka hāʻawi ʻana i nā kauoha e pono ai. ʻO ka luna hoʻomalu e pili ana i ka makemake a me ka hoihoi.
  Hāpai ʻia kekahi kanaka ma kona ʻaoʻao i nā ihe, akā ua hoʻonui kēia i ka ʻawaʻawa.
  Ua lanakila mālie ka poʻe Lūkini Nui, me kēlā me kēia kowali o ka pahi kaua a me ka hou ʻana o ka ihe he mau tausani hou o ka poʻe i make.
  Ua hoʻōho ʻo Baldak:
  - ʻO ʻoe ʻo Lancelot: nā pōpō wale nō ma kou waha! Ke hana nei ʻoe i kahi mea ʻino! ʻAe, he aha kaʻu e hana ai me ʻoe! E kau au iā ʻoe, ʻaʻole maikaʻi ma mua o ka hā!
  Nalo aku la ka aina, a lele aku la kekahi o na koa phantom, me ke kanalua ole. ʻO nā kaikamahine koa wiwo ʻole i ʻānai wāwae ʻole, he nui nā kuʻekuʻe koko. ʻAe, pono mākou e ʻae he hana kūpono ia, akā i ka wā i holo wikiwiki ai nā dinosaurs, hekili a hehi i kā lākou iho, ʻo ia ... ʻO ka pōkole, he mele maoli o ka luku a me ka haki ʻana i nā iwi. Ua make ʻo Lancelota, ʻo kāna mau ʻōlelo hope:
  - Ua hiki iaʻu ke ʻike mua i kēia!
  ʻO Phantoms naʻe, he mau manaʻo i hui pū ʻia me nā mea ola. No laila, i ka ʻike ʻana i ke ʻano o ka makaʻu, ua holo lākou i kahi lele weliweli, ua hoʻolei kekahi mau kaikamahine i kā lākou pale kaua i ko lākou hele ʻana i mea e maʻalahi ai ka holo. ʻO ko lākou kino ʻōlohelohe, ʻālohilohi i ka hou, ʻoiai nā mea hoʻopiʻi erotic āpau, ʻoi aku hoʻi ko lākou pūhaka nani, me nā ʻiʻo e kaʻa ana ma lalo o ka ʻili ʻeleʻele, ʻaʻole hiki ke hoʻoulu i ke aloha i loko o ka puʻuwai.
  ʻO ka hoʻomāinoino ʻana, ʻo nā puʻu a pau a me nā ala e hele aku ai i laila, ua ʻike ʻia i ke koko, i lūlū ʻia e like me ka lepo lepo me nā kupapaʻu. Paʻa nā māiʻuʻu i loko o ka slurry koko. ʻO nā kaikamāhine hapalua likeʻole mai Rūsia Nui i hoʻopiʻi me ka hauʻoli a ho'āʻo hoʻi e lilo i ke kaumaha. Kupaianaha ka poe koa olohelohe, alohilohi i ka hou a pulu i ke koko, lohi ka io, hulahula na wawae i ka holo!
  ʻO Mikula, ʻaʻole i hoʻolohe i nā hiʻohiʻona kaikamahine, kauoha ʻo ia:
  - E hoʻokele iā lākou i ke kikowaena! Ma laila mākou e uhaʻi ai i nā mea aloha liʻiliʻi. ʻO ka hoki hoʻopaʻakikī hoʻi e hoʻolohe i ka hahau!
  Ua ʻoi aku ka pololei a me ka wikiwiki o ka neʻe ʻana. I ka hoʻohana ʻana i ka ʻoiaʻiʻo ua luku ʻia ka ʻāina ikaika loa, ua hoʻouka ʻo Mikula, ma ke kauoha a Dobrynya Nikitich, i ka ʻenemi ma ka ʻaoʻao a ma hope. A ʻoiai ʻaʻole i hikiwawe ka hahau ʻana, ua nui ka haʻalulu o nā pūʻali koa.
  ʻIke ʻo Baldak i ka pilikia nui o ke kūlana, ua holo wikiwiki ʻo ia i ke kaua me kahi pūʻali koa liʻiliʻi.
  - ʻO ka makani wale nō ka ikaika, ua ua i koʻu mau maka! ʻIke au i ka ʻino e kū ana ma luna o ka honua! - Ua hoʻokumu ʻia ʻo Bogatyr Baldak, akā ua ʻoki ʻia kekahi hapa o kāna hui e ka holo ʻana o nā koa lio a me nā dinosaur. Inā ʻoe e puhi i ke ahi i kēlā monster, e holo maoli ʻo ia. A ʻo ia hoʻi, ʻo nā māʻuʻu wale nō e ʻōpaʻa ana, e ʻoki ana i ka ʻili koko!
  Ma ka hana ʻana i ka unicorn, ua hiki iā Baldak ke kūʻē, akā ua hiki iā lākou ke uhaʻi iā ia i ʻelua mau manawa. Hoʻokahi wale nō mea āna i makemake ai: e hakakā iā Dobrynya Nikitich. Eia kekahi, ua hoʻomākaukau ʻia kahi pīhoihoi maikaʻi ʻole no ka ʻenemi.
  Ua ʻike ʻo Dobrynya e pono ke alakaʻi i kahi kumu hoʻohālike no nā koa, holo wikiwiki ʻo ia i loko o ka mānoanoa o ke kaua. ʻO ia iho, he koa akamai a ikaika, me ke alakaʻi maikaʻi o ka pahu waiwai.
  - E nā kāne! ʻAʻole e haʻalulu ko mākou naʻau i ka hakakā! E ku kakou no ka hanohano a me ka hanohano o Rusia Nui.
  Pane aku la o Baldak:
  - Ua lanakila ʻo Sacred Rus!
  ʻO ka mea koa Foma, e hakakā ana ma ka lima ʻākau o Baldak, ua hoʻohui ʻo ia:
  - E hakakā nona a mai makaʻu!
  Ua hōʻike nā ʻaoʻao ʻelua i ke koʻikoʻi kaua kiʻekiʻe. ʻOiaʻiʻo, ua holo mua ka hapa nui o ka pūʻali o Svyatorossia, akā ua hana ke kiaʻi i nā hana mana o ka wiwo ʻole.
  Ua heleʻo Baldak iā ia iho,ʻikeʻo ia iā Dobrynya Nikitich a hoʻomakaʻo ia e hoʻokokoke aku iā ia. Hapai ka lima hema i ʻelua mau makana ahi i hāʻawi ʻia e nā kilo.
  - I kēia manawa e hoʻomoʻa wau iā ʻoe, Dobrynyushka!
  Ua lanakila ʻo Nikitich i ʻelua mau koa, ʻike pū ʻo ia iā Baldak. I kēia manawa ua hoʻoholo nā luna koa ʻelua: ʻo wai ka mea e loaʻa nā laurels!
  Ua hoʻōho ʻo Baldak:
  - ʻAe, ka lanakila o ka nahesa, makemake ʻoe i kahi semolina?
  Pane aku la o Dobrynya:
  - ʻAʻole kūpono kēlā mau ʻōlelo kamaliʻi i ke koa hanohano!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Baldak:
  - ʻAʻole ʻoe makemake i kēia?
  Ua hoʻolei ʻo ia i kahi makana ahi e hiki ke hoʻomoʻi i ka mammoth holoʻokoʻa. Ua lele ʻo Dobrynya i ka unicorn, ua pā ka "makana" i ka mastodon e hoʻi hope ana, e ʻili koke i ka holoholona.
  - He lele lele maikaʻi kāu! - Ua ʻike ʻo Dobrynya.
  - He diabolo akamai ʻoe! - Ua'ōleloʻo Baldak me ka huhū a hoʻolei i ka makanaʻelua.
  Akā i ka manawa o ka hoʻolei ʻana, ua hoʻokuʻu ʻia ʻo ia, hele hewa kona lima a pahū ka "grenade" kilokilo kokoke iā ia. Ua wela ka biofire i ka meʻe, hoʻoheheʻe i kāna mea kaua a hoʻomoʻi i kāna ʻiʻo ikaika.
  - He aha ka palaualelo! - Ua hōʻino ʻia ʻo Baldak. ʻOiai, ma ke ʻano nui, ʻo ia ka hewa no ka hoʻohana ʻana i nā mea kaua i pāpā ʻia.
  ʻO Dobrynya, ma hope o kona hoʻokuʻu ʻana i ʻehā mau mea hakakā (he goblin me ka ʻōpū ʻāhaʻi ʻia, ʻuʻi ʻo ia i kona mau niho i ka ʻeha ma kahi puʻu i ulu nui ʻia me ka mauʻu), a hou aku i ka lima o ka ʻenemi me kāna pahi ponoʻī, a hiki i Baldak.
  - ʻAe, he mea koa! ʻOiai ʻaʻole ʻoe makemake, hāʻawi wau iā ia! E hakakā kākou i kekahi?
  Ua ʻōlelo ʻo Baldak:
  - ʻOiaʻiʻo mākou e hana!
  Ua hui pū nā naita ʻelua, hahau i kā lāua mau pahi kaua, a lele nā ʻōhua.
  Manaʻo ʻo Dobrynya:
  - E aho paha inā hoʻoholo ʻia ka hopena o ke kaua e kahi duel ma waena o nā luna?
  Ua ʻōlelo ʻo Baldak:
  - He ʻōpū liʻiliʻi kou no kēia!
  Hoʻokomo ʻo Dobrynya i kona maka i ka ʻakaʻaka ʻoiaʻiʻo loa:
  - Manaʻo paha ʻoe?!
  - ʻAe, ka ʻīlio hae a loaʻa iā ʻoe ma ke poʻo!
  Ua holo ʻo Baldak e hoʻouka, akā ua hāʻawi mai kona ʻaoʻao mele i ka ʻeha nui a ua pale iā ia mai ka neʻe ʻana.
  - E ʻoki au iā ʻoe!
  Ua hoʻihoʻi ʻo Dobrynya i ka hoʻouka ʻana a hoʻomaka e hoʻouka mai ka ʻaoʻao ʻākau, ʻoiai ʻo ia ka mea i hōʻeha nui ʻia ka ʻenemi.
  ʻAʻohe pōʻino nui e hiki mai i ka honua,
  A makehewa ka hoolei ana o ka enemi i kona mau puali i ke kaua!
  Hiki iā mākou ke lanakila i ka ʻenemi i ke kaua hanohano,
  E lilo ka pouli i lepo - e hiki mai ana ka manawa o ka malamalama!
  Ua hīmeni ʻo Dobrynya a, e hana ana i kahi hoʻouka kaua huhū hou, ʻoki i kona lima ʻākau.
  Haʻule ihola ʻo Baldak i kāna pahi kaua a kuha akula iā Dobrynya, me ka hoʻōho ʻana:
  - Sir, ʻo ʻoe ...
  Ua ʻoki ka waiwai o Dobrynya i ke poʻo o Baldak. He ʻumi kapuaʻi kona lele ʻana a lawe ʻia ʻo ia e kekahi koa. Ua hiki i ke poʻo make ke ʻōlelo:
  - Ke hōʻino nei au iā ʻoe! - A laila, ua ʻānai aʻela i ʻāpana liʻiliʻi.
  Pane aku la o Dobrynya:
  - He aha ke kumu? He hakakā kūpono!
  Ma hope o ka make ʻana o ke alakaʻi, ua huli ka ʻaoʻao ʻākau o ka pūʻali koa Svyatorossiya i ka lele lehulehu. I kēia manawa ʻaʻohe mea e hoʻōki iā lākou. Ua hoʻomaka ka neʻe ʻana o ka avalanche ola, mahuahua ka hāʻule pōhaku kilokilo. Ua noi ʻo Dobrynya iā Ilya Muromets.
  - Malia paha ʻo ka manawa kēia e ʻoki ai i ke kikowaena a me ka ʻaoʻao hema.
  Ua pane aku ʻo Ilya Muromets:
  - Pa i ke kikowaena! Hāʻawi i kahi kī wikiwiki, hele kekahi hapa o nā pūʻali i hope, a e ʻae iā lākou i ka manawa like e alualu i ka poʻe heʻe, ʻaʻole lākou e ʻae iā lākou e hoʻi i ka hana.
  Pane aku la o Dobrynya:
  "E hāʻawi aku au i ka hahai ʻana iā Mikula, a e hahau au i waenakonu." Na'u no e alakai i ka hoouka make.
  - E hāʻule mua nā dinosaur i ka hoʻokumu ʻana o ka ʻenemi. Pono lākou, e like me nā kaʻa kaʻa, e uhaʻi i nā koa lio me ka ʻole e hōʻeha iā lākou iho!
  Ua ʻike ʻo Svyatogor e hoʻouka ana kekahi hapa o nā pūʻali ʻenemi i ke kikowaena mai ka ʻaoʻao, akā ʻaʻohe ona wahi mālama. Huli ka naita ikaika i ka poe kupua.
  - E ka Natasha, ua kuhi hewa mākou a ke hoʻihoʻi nei ka ʻenemi i kā mākou pūʻali. Aia ka hoʻoweliweli o ka uhi ʻana mai ka hope a me ka ʻaoʻao. E ʻoluʻolu e ka meli, e hoʻouna i nā hoʻoikaika! A i ʻole, e hoʻopaʻa ʻia mākou!
  Ua pane aku ka wahine kilokilo ʻo Natasha:
  - ʻAʻole! I kēia manawa ua hoʻolei ʻia kā mākou mau pūʻali āpau i ke kaua ma ka subspace o luna! Hele ka ʻenemi kilokilo i ka hoʻouka kaua a pākaʻi mākou me lākou. Ua puka mai kahi kūlana o ke kaulike dynamic. Inā i ka manawa like e kuhikuhi ʻia kahi hapa liʻiliʻi o nā pūʻali iā ʻoe, e eo mākou.
  Ua uē ʻo Svyatogor:
  - No laila he aha kā mākou e hana ai?
  - Hiki iaʻu ke hāʻawi i ka ʻōlelo aʻo!
  Ua puka mai ka manaolana ma ka leo o Svyatogor:
  - ʻO wai?
  Ua ʻakaʻaka ʻo Natasha:
  - Ua loaʻa iā ʻoe kahi kiʻekiʻe helu, ʻaʻole anei?
  - ʻAe, maikaʻi! - uwē ka meʻe
  - No laila e hoʻohuli i nā regiment holo i hope me ka hoʻohana ʻana i ka pū o ka wiwo ʻole.
  Pane aku la o Svyatogor:
  - E ho'āʻo wau!
  Ua hoʻohui ke kaikamahine:
  - He hana mana ʻo ia, hana ʻo ia i nā koa ʻelua ʻoi aku ka ikaika. E makaʻala pono, i ʻole e hoʻohana ka ʻenemi i kāna kahaha i ka pane ʻana!
  - E hahai au!
  Lawe ke koa ikaika i ka pu mai kona poli aku a hoao e puhi. I kēlā manawa, lele maila kekahi lele liʻiliʻi i ka lua komo. ʻAʻole i ʻike ʻo Svyatogor i kēia a puhi ʻo ia me kona ikaika a pau. Ua lohe ʻia ka leo nui, me he mea lā e paʻi ana nā tausani pahu. Ua hoʻomaka ke kī ʻana o nā ʻumi kaukani pū i ka manawa like.
  Ua ʻōho ka haipule:
  - ʻO kēia ka hopena o ka honua! Ke piʻi nei ka ikaika o koʻu pūʻali!
  A laila, lohe koke ʻia ka leo o Grobogor i loko o ka pūpū.
  - Svyatoslav, hiki iā ʻoe ke lohe iaʻu?
  - ʻAe, maopopo!
  - He mea weliweli kēia!
  - Ka leo o na pu kuniahi! I kēia manawa e hoʻi mai kā mākou pūʻali a hoʻokuke i ka ʻenemi!
  Ua mae ka leo o Grobogor:
  - ʻaʻole maopopo! No kekahi kumu he weliweli weliweli i loko o koʻu ʻuhane.
  - Hana pū ka ʻenemi!
  - A me kekahi mau nāwaliwali loa!
  Ua hoʻōho ʻo Grobogor me ka leo lahilahi:
  - Auē!
  - He aha ka pilikia!
  - Ke holo nei koʻu mau koa! A kiola lākou i kā lākou mau mea kaua!
  Ua ʻike ʻo Svyatogor iā ia iho e hoʻi hope ana ka pūʻali koa ma ke alo holoʻokoʻa. E like me ke au o ke one, ke luku nei nā pūʻali koa o Rūsia Nui i ka pūʻali koa virtual. Hāʻule nā kaikamāhine'ōlohelohe, noi aku i ke aloha, a nakinaki i ko lākou mau lima pono'ī, e kīkī ana i ko lākou mau wāwae wāwaeʻole. Ua puhi hou ʻo Svyatogor. Ua nawaliwali ka hum o ka pu. Ua piʻi aʻe ke kaua i ka hahau ʻana. Ua haule na koa, ua haawi pio na kaikamahine, ua hoohana lakou i ko lakou lauoho loloa i mau kaulahao, a nakii ia lakou a paa ko lakou mau wawae olohelohe, i uhiia i ka lepo a me ke koko, i ko lakou maka iho a i ke kua o ko lakou mau poo. ʻO nā dinosaur ikaika i hoʻolei ʻia e like me nā mea pāʻani, ua komo nā mea āpau i loko o ka haunaele.
  Ua ʻike ʻo Svyatogor i ka wikiwiki o ka ulu ʻana o ka pōʻino. ʻAʻole kēia he hoʻi hope, ʻoiai ua nāwaliwali loa ka lele ʻana i ka hoʻohālikelike ʻana. Ua hoʻopau piha ʻia ka horde huhū - he pūʻali koa weliweli i kekahi mau minuke i hala. Huli aku ka luna koa i ke koa kiʻekiʻe me ka hopohopo.
  - Aloha Natasha!
  ʻO kahi leo hauʻoli i hoʻopau iā ia:
  - He aha hou aʻe!
  - Ke auhee nei ko makou mau koa!
  Ua ʻuā ʻo ke kaikamahine me ka wili ʻana i kāna mau wili gula e like me nā ʻēheu o ka hale wili.
  - Pehea ka holo ʻana o nā mea a pau?!
  - ʻAʻohe mea ʻē aʻe, ʻo wau wale nō a me koʻu poʻe ukali e kū mālie nei, a he ʻumi wale nō ka poʻe.
  Ua hoʻōho ʻo Natasha, ua hoʻololi ʻia kāna mau ʻili i nā lau propeller:
  - He hūpō ʻoe! Nalo ka pūʻali kilokilo, ka manaʻolana hope o ka pūʻali kilokilo! Hupō hūpō! ʻO Chernodyrnik!
  Ua ʻōlelo ʻo Svyatopolk me ka leʻaleʻa:
  - ʻaʻole naʻe! Ua puhi au iā ia me koʻu ikaika a pau! A ʻo ka halulu ʻana i ke kū ʻana, haʻi!
  Ua ʻoi aku ka mālie o Natasha a pane maila:
  - ʻAe ua lohe au! Ua hiki mai ka nalu kupua! Akā, ʻaʻole ʻoiaʻiʻo kēia, he haole ka tonality!
  Ua hanu nui ʻo Svyatopolk:
  - ʻAʻole i ʻike ʻia iaʻu pehea e puhi pololei ai! Malia paha ua hana nui au! Ua pono anei ia'u ke hana me ka naauao?
  Ua kūʻē ʻo Natasha:
  - ʻAʻohe mea pili i kou puhi ʻana! Me he mea lā ua hoʻololi i ka polarity i komo i loko o ka pū, a ʻo ia ka hopena i nāwaliwali ai nā koa a nalowale ka wiwo ʻole. Damn Oksana, no kou lapuwale, ua hoʻokō ʻo ia i ke akamai iaʻu.
  Ua hoʻopaʻapaʻa ʻo Svyatopolk:
  - ʻAʻole, ʻo kaʻu ʻūhā kēia! Ua ʻike au i ka lele ʻana o ka lele i loko o ka pū, ʻaʻole naʻe au i hoʻopili i kahi mea nui. Ua liʻiliʻi ʻo ia!
  Ua ʻōlelo ʻo Natasha:
  - ʻAe, liʻiliʻi! ʻO ka nui o kahi tetralet! Ua hiki i ka elf ke hoʻokomo i ka ʻōlelo hoʻohuli i loko. A ma ka laulā, makehewa koʻu komo ʻana me nā trolls, i nā kaua āpau ma waena o lākou a me nā elves, ma hope a ma hope paha ua lilo ka lanakila hope i nā elves. ʻO ka pacifism a me ka lokomaikaʻi i loaʻa i kēia lāhui hoʻonani i pale i ka hoʻopau loa ʻana o nā trolls. E like me ka ʻoki ʻana i ko mākou aupuni i ka ʻōpuʻu.
  Ua ʻōlelo ʻo Svyatopolk, me ka hīmeni ʻana (e hūnā paha i kona kaumaha):
  - ʻAʻole ʻo Trolls ko mākou ʻohana! Makemake lākou iā Sātana! A e hai aku au ia oe i ko'u mau manao me ka huna ole! ʻAʻole hiki iā ʻoe ke lawe i ka wahine mai kahi troll!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Natasha:
  - Hana maikaʻi! ʻO ʻoe kekahi o kēlā mau phantoms e hana hoʻohenehene ʻoiai ma ke oʻa. Akā i kēia manawa ua maopopo iā ʻoe ka mea i koe?
  Ua kaomi ʻo Svyatopolk i kona alelo:
  - ʻOiaʻiʻo, a ʻo ka mea pōʻino, ua maopopo loa, ʻaʻole e ʻae i ka wehewehe ʻelua.
  - No laila e make me ka hanohano!
  Ua hele ʻo Svyatopolk iā ia iho:
  "He mea hoʻonāukiuki iaʻu no ka poina ʻana o ka huaʻōlelo hanohano a ʻo ka hanohano ka ʻōlelo ʻino ma hope o kou kua!" Eia naʻe, ʻaʻole na mākou a ʻaʻole i ko mākou manawa! Mai hoohilahila kakou i ka aina o Rusia! Imua o ko'u mau koa Naita hanohano!
  ʻO ka ʻumi mau koa i koho ʻia i ʻōleo like:
  - No ka hanohano a me ka ʻāina makuahine!
  Ua komo pū ʻo Ilya Muromets a me kāna mau ukali i ke kaua: ʻaʻole pono i kahi luna koa ke noho i waho i kahi manawa koʻikoʻi.
  ʻO kahi pōʻino nui o nā puʻuwai wiwo ʻole, ʻelua mau pūʻali koa nui, hoʻokahi wale nō hiki ke ola, ʻoiai pono lāua ʻelua e ola!
  Ua hānau mua ʻia kekahi, hānau mua kekahi: e like me ka mele ʻana o Vysotsky: ʻehā mau hānau mua ma kahi mamao, manaʻo kēlā me kēia he kanaka hakakā ʻo ia! Manaʻo ka poʻe a pau ʻaʻole lākou i luhi loa, makemake nā mea a pau e noho ma kahi kiʻekiʻe!
  ʻO Ilya Muromets, e hoʻoulu ana i kāna lio ʻeleʻele me kona ikaika a pau, ʻaʻole hiki ke loaʻa i nā hoa paio e hoʻi hope ana. ʻO ka hapa nui o nā dinosaur ʻenemi i make wale i ka overvoltage nui. Ua hāʻule lākou a hāʻule, kaʻa a puni i ka ʻāhiu ʻana.
  Ua ʻōlelo ʻo Alyosha Popovich, e holo ana ma ka ʻaoʻao ʻākau:
  - ʻIke ʻia he mana luku kūikawā kēia mau kani. E nana i ka pihoihoi o na holoholona.
  Ua ʻoki ʻia ʻo Ilya Muromets e like me ka pū mīkini. He maʻalahi loa ia, ʻaʻohe kūʻē, ʻaʻole hoʻi he makemake e pale iaʻu iho. He hui pu me ke kaua mamao ma Iraka, i ka wa i auhee ai na Arabia me ka makau mai na mokukaua Amerika. Ua pana wale ʻia lākou. A laila, he kaua like me ka Xitai a me ka hapa miliona. Ua hoʻokumu nā kānaka ʻepekema Lūkini i kahi mea kaua hou e pili ana i ke kumu o ka ultrasound gravitational; ua pālahalaha ʻia a ʻaʻole hiki i nā bunkers lalo ke kū i ka nuklea ʻaʻole hiki ke hoʻopakele iā ia. ʻO ka nui o nā miliona o nā pūʻali maka haiki i holo me ka hopohopo. ʻAʻole i loaʻa iā lākou ka ikaika a me ka makemake e kū a pana hope! Ua hoʻopau ʻia nā mea kaua nuklea me ka radiation kūikawā mai nā neutron ultra-light, i hoʻololi i nā ʻano kino o nā mea radioactive. I kēia manawa ma kahi o hoʻokahi miliona mau koa a me nā dinosaurs o ka pūʻali koa virtual i lilo i ka inert mass, hiki ke holo a luku iā lākou iho.
  Hoʻokahi wale nō mau phantoms, alakaʻi ʻia e Svyatopolk, i mālama i ko lākou wiwo ʻole i kēia haunaele pupule.
  Ua kāhāhā ʻo Alyosha Popovich:
  - He mea kupanaha ka hopena ʻole o ka makaʻu i kā mākou pūʻali a me kēia lima o nā ʻenemi!
  Ua hōʻike ʻo Ilya Muromets i ka manaʻo:
  - No ka mea, ua kaha ʻia lākou me ka ʻōmaʻomaʻo. Me he mea lā ua hui pū ʻia kekahi mea kilokilo ma ʻaneʻi.
  Ua ʻōlelo ʻo Alyosha:
  - E lawe ola mākou i kēia?
  - ʻO Svyatopolk wale nō.
  He ʻumi mau koa, ʻelua mau koa ikaika, i hakakā e like me nā titans, ua hoʻokuʻu ʻo Svyatopolk i ʻelua a ʻekolu mau holo lio me ka hahau hoʻokahi, hāʻule nā kino a puni lākou, hōʻuluʻulu ʻia nā kupapaʻu, a hoʻokumu ʻia kahi puʻu holoʻokoʻa. Akā, ʻo ka hahau ʻana o nā dinosaur ikaika i haki koke i ke kūʻē ʻana o nā naita. Ma mua o ka make ʻana, ʻaʻohe olohelohe nā kaikamāhine, ua piha loa ko lākou kino i nā ʻiʻo a me ka nui e kapa ʻia ai nā kaikamahine titan he nani a me ka lokahi, akā ʻo ko lākou mau umauma ua like ia me nā udders o ka bufalo ʻoi loa me nā nipple i hoʻohuli ʻia i ke ʻano o nā pua carnation. Ua hakakā nā koa me ka hanohano, ʻo nā kahe koko ʻulaʻula mai nā ʻoki he nui i waihoʻoluʻu i ko lākou ʻili kokoleka ʻeleʻele me kahi ʻulaʻula liʻiliʻi. I ka wā e kuʻi ana nā puʻuwai, e hāpai ana nā lima ikaika i nā pahi kaua, ua nalowale kekahi o nā kaikamahine i kona lima ʻākau, ʻoki ʻia me kona lima hema, a ʻoiai ʻo ka ʻeha, ua minoʻaka, e hōʻike ana i kona mau niho nui, ʻoi aku ka keʻokeʻo ma mua o ka hau. ʻO lākou a pau koe ʻo Svyatopolk i ʻoki ʻia me ke aloha ʻole a hehi ʻia. ʻO ke kaikamahine meʻe me ka ʻōmaʻomaʻo ʻōmaʻomaʻo a me ka lauoho ʻōniʻoniʻo ka mea i hāʻule hope loa, ʻo kona poʻo ʻoki ʻia e hoʻōho ana:
  - Slava Ros...
  ʻO nā lehelehe ʻulaʻula i haʻihaʻi a haʻalulu. A o ka luna nui ponoi i eha nui.
  I ka ʻoki ʻana i kona lio, kū aʻela ʻo ia i luna a hoʻōho iā Ilya Muromets e holo ana:
  - He kāne ʻoe!
  Ua pane mālie ʻo Ilya:
  - ʻOiaʻiʻo he kanaka!
  - A laila e hakakā mai iaʻu i hoʻokahi! - Ua hoʻōho ʻo Svyatopolk me kona ikaika hope.
  Ua lulu ʻo Ilya Muromets i kona poʻo:
  - ʻAʻole, ʻaʻole pololei kēlā!
  - No ke aha he makaʻu!
  ʻO ka meʻe epic, luliluli kona poʻo a kū ma ka ʻāʻī o ka bipi, kūʻē:
  - Ua ʻeha ʻoe a ʻaʻole hiki ke hakakā! He hahau piha keia! Eia kekahi, ʻaʻohe oʻu manawa.
  - E kala mai!
  - ʻAe, ʻae, lawe ʻoe! - Ua hoʻolei ʻo Ilya Muromets i kāna lio, e hoʻokiʻekiʻe ana i kāna pahi kaua, no hoʻokahi hahau ikaika.
  Ua manaʻo ʻo Svyatopolk i kēia a ua hoʻokō ʻo ia i mua o ke koa me ka hoʻolei ʻana. Holo pololei ka maka i loko o ka ʻōpū o ka meʻe ikaika. Uwe ʻo Ilya i kona hāʻule ʻana mai kona lio. Ua holo wikiwiki ʻo Svyatopolk e hoʻopau, akā ʻo nā pua ʻulaʻula ʻulaʻula me nā ʻaoʻao daimana i hou koke iā ia. Ua hāʻule ke kāpena me ke koko.
  Holo nā koa iā Ilya Muromets, lele ʻo Alyosha Popovich mai kona lio, a kau i kona pepeiao i kona umauma. Ua hoʻōho ʻo ia me ka hauʻoli.
  - Ke ola nei nō ʻo ia! Hauʻoli nā Lūkini!
  Ua wehe ʻo Ilya i kona mau maka:
  - Ua ʻeha wau!
  Ua hōʻoluʻolu ʻo Alyosha:
  - Manaʻo wau ʻaʻole ia he mea make! Nui kou ola kino. E kaua mākou ma ka honua, ma ka lani a me ka pōʻeleʻele!
  Ua minoʻaka ʻo Muromets:
  "ʻAʻole wau he mea hakakā i nā hola e hiki mai ana." Ke hoonoho nei au ia oe i luna nui. Ma muli o ko mākou lanakila ʻana, pono ʻoe a me ka pūʻali e neʻe i kahi pae ʻē aʻe a kōkua i kā mākou pūʻali i ke kaua ākea. ʻO kēia ka hana helu ʻekahi. Manaʻo wau e pilikia ana lākou.
  Pane aku la o Alyosha:
  - ʻO wau, e like me nā koa ʻē aʻe, e hoʻokō i kaʻu hana a hiki i ka hopena. Ma hea a pehea ʻoe e hoʻouka ai i kou poʻe ʻenemi?
  - E haʻi aku ʻo Oksana iā ʻoe. E hana hou ʻo ia i ka puka, akā i kēia manawa e hiamoe wau! - Ua pani ʻo Ilya Muromets i kona mau maka.
  Hoʻokomo hou ʻo Alyosha i kona pepeiao i kona umauma. Ua nawaliwali nae ka nawaliwali, lele koke ae la oia a hooho:
  - E hoʻomau kākou i ka ʻimi! E ʻoki kākou i nā ʻuhane ʻino a pau!
  Ua hīmeni kekahi o nā koa.
  - A ma ka hema ko mākou pūʻali a ma ka ʻākau ko mākou pūʻali! He mea maikai no kakou ke hakaka i ka wa ona!
  Paʻi ʻo Alyosha iā ia ma nā lehelehe:
  - He aha kā mākou ʻano? He ʻenemi ka ʻenemi: me ka nānā ʻole i ke kala ʻili a me ka maka i hahau ʻia!
  ʻO ka hoʻomāinoino: ʻoiai ʻo kāna mea hoʻoweliweli weliweli, nā kahe o ke koko i hoʻokahe ʻia, nā kino ʻoki ʻia, nā tausani o nā holoholona e hakakā nei i ka ʻeha nui, ua lilo ia i mea maʻamau. Ma muli o ka nāwaliwali loa o nā pūʻali kilokilo o Holy Russia e ka hoʻohuli kilokilo, ua maʻalahi ka hopu ʻana iā lākou. ʻO ka hoʻopau ʻana i ke ʻano o ka ʻoki lauoho, hehee ka pūʻali e like me ka pata i loko o kahi pā palai. ʻO nā kaikamāhine wale nō, ʻoi aku ka maikaʻi o ka lauoho lōʻihi a me ka voluminous, ʻo ia hoʻi, ua ulana lākou iā lākou iho a mālama iā lākou. Ua hoʻopili ʻo Alyosha Popovich iā Oksana.
  - Kiekie Sorceress, lanakila mākou!
  Pane mai la ua kaikamahine nei me ka huna ole i kona hauoli.
  - Ua ʻike mua wau i kēlā!
  - He aha kāu mau kuhikuhi hou aku?
  - ʻAʻole hiki iā mākou ke wehe i ka puka. Ua ikaika loa ka ʻenemi. No laila ʻo ka mua, e hoʻomau. ʻAʻole koke ʻoe e uhaʻi i ka mini-matter a me ka trans-space generators. E wāwahi i nā antenna a pau, a laila e maloʻo ka ikaika o ka ʻenemi. E hoʻohaʻahaʻa ʻia nā mana o nā mea kilokilo a hiki iā mākou ke hana i kahi puka hoʻololi. I kēia manawa, loaʻa iā mākou i ke kaua ākea.
  Pane aku la o Alyosha:
  - Maopopo iaʻu ke kauoha a e hoʻokō ʻia.
  - ʻAuhea ʻo Ilya Muromets?
  - Eha nui!
  - ʻAʻole hiki ke hana ʻia ke kaua me ka make ʻole! Inā lanakila mākou, hiki iā mākou ke hoʻolōʻihi i kona ola. I kēia manawa e wikiwiki, e hoʻohana i kahi pule kūikawā.
  - Kekahi mea e like me ka Mantra.
  - A ʻike ʻoe iā ia!
  Ua hoʻomaka ʻo Alyosha Popovich e heluhelu i kahi pule, ua ninini maoli ʻo ia i nā leo like ʻole.
  Hoʻouna ʻia ma o ka mea hoʻonui kauoha:
  - E hele mai, e hana hou ma hope oʻu. ʻO kaʻu e ʻōlelo nei, ʻo ʻoe nō kekahi.
  ʻOiai ʻaʻole i koʻikoʻi ka hopena o ka mantra, ua kūleʻa ka hoʻomāinoino. ʻO ka pūʻali koa, a ʻo kona mau koena paha, ua hehi ʻia: make nā koa hope loa. A o ka poe pio kapa ole, wili ae la lakou i ko lakou mau wawae a me ko lakou mau poo me ko lakou lauoho, a no ka maluhia nui, kaomi iho la lakou i ko lakou mau ihu me ko lakou manamana lima i mea e hiki wawe ai ke komo iloko o ka hiamoe nui. Hoʻomau ka heihei, hāʻawi ka pāpū i nā wāwae, mauʻu ʻōmaʻomaʻo, one ʻulaʻula. Ua kauoha ʻo Alyosha Popovich, mai hui, e hoʻohui i nā pūʻulu ʻokoʻa.
  He hihio i ikeia imua ona a he kauoha.
  - E pā i ka ʻīpuka ʻike ʻole me kāu pahi kaua. I kēia hihia, e uhaki ʻoe i nā mea hana.
  ʻO Alyosha, ma luna o ka lio nani ʻeono wāwae, ua pakele ʻo ia, e heihei ana ma mua o ka pūʻali koa holoʻokoʻa. A ʻo ka poʻe holo wikiwiki a pau i mua ona, e hāʻule ana i ka pā aniani. Ua uwē lākou i ka hāʻule ʻana me ke kīkēkē ʻana i ko lākou ihu a loaʻa ka ʻeha. ʻAʻole hoʻi i loaʻa ka manawa o ka pūʻali koa ʻē aʻe e lohi. Nui nā koa i make, ʻelua mau kakini dinosaur i haki i ko lākou mau iwi, a ʻaʻole hiki i ke koena ke hoʻōki. Lele akula ʻo Alyosha Popovich a ʻike i ka puka ʻana o ka puka. He mea pohihihi a liʻiliʻi loa, e hoʻomanaʻo ana i ka puka o kahi māla nani i ka moʻolelo moʻolelo e pili ana iā Alice, akā ua manaʻo koke ʻo ia e paʻi iā ia.
  Ua hoʻōho ʻo ia i kahi mantra huhū, ʻoki ʻo Alyosha:
  - Ke kali nei ka lanakila, ke kali nei ka lanakila i ka poe makemake e uhai i na kaulahao!
  Ua hoʻomaka ka haʻalulu a ua hoʻomaka e hāʻule. Lele aku ka ʻōpala mai ia wahi aku, a laila haʻalulu kekahi mea a hemo loa ka pale kila. Ua kiola ʻo Alyosha Popovich i kahi pahi e hōʻoia hope i kēia.
  - Ua maopopo ke ala! E lele ma hope oʻu!
  Lele aku la ka luna opio, a holo aku la o Pastukhov a me na koa lio e ae.
  Ua nīnau ʻo Dobrynya Nikitich:
  - No ke aha mākou e kōkua ʻole ai iā mākou iho?
  - ʻAʻole hiki i kēia manawa, pono mākou e luku i nā antenna e hoʻopuni ana i nā mega-reactors.
  "A laila ʻaʻole nui kā mākou i koe."
  Aia ma mua he awāwa i piha i nā antenna. ʻO kekahi mau antenna he nui, he ʻumi kaukani kilomika ka nui, e kū mai ana e like me nā lāʻau pine, a ʻo nā mea ʻē aʻe, he liʻiliʻi, e like me nā lāʻau ʻohe.
  - E luku iā lākou! Mai waiho i ka metala ma luna o ka metala!
  Ua hoʻomaka ka luku ʻana. Eia naʻe, ua loaʻa i kekahi mau haneli koa i nā haʻalulu ikaika mai hypercurrent. Hāʻule lākou me ka wiliwili ʻana i ka naʻau. Ua kauoha ʻo Alyosha:
  - Wehe i nā ʻulaʻula a i ʻole nākiʻi i nā lole ʻē aʻe ma kou mau lima a ʻoki.
  Kuʻi pū nā Dinosaurs i nā antennas, hoʻokuʻi iā lākou i lalo, a i ka manawa like e uē ana mai nā hopena. He leo weliweli wale no. Ua luku aku ka lehulehu o na kanaka i ka nahele alohilohi kila.
  Lele ka hoʻokuʻu ʻana o Corona ma ka lewa i kēlā me kēia manawa, a paʻi ka uila. Eia naʻe, liʻiliʻi ka nui o ka poʻe i hoʻopilikia ʻia, ʻoi aku ka nui o ka ikaika pepehi kanaka i luna.
  Ua loaʻa ʻo Pastukhov i ʻelua mau kī mai ka uila kilokilo, akā ʻoi aku ka huhū iā ia.
  - He kahuhipa wau, a ua hoohalike o Kristo ia ia iho me ke kahuhipa! Pela au e hanai ai ia oe ma ke awawa malu o ka make!
  Ua hāʻule nā antenna, ʻo nā mea nui loa. Hoʻopiha mālie ʻia ka pāpū i nā ʻāpana metala he nui. ʻOi aku ka maʻalahi o ka luku ʻana i nā antenna ma mua o nā kānaka: ʻaʻohe neʻe lākou a ʻaʻole hakakā.
  I ka hāʻule ʻana o ka antenna hope loa, ua loli ke kala o ka lewa ma luna o ka pūʻali koa, a lilo i ʻeleʻele! Ua kani ka leo hilinaʻi o Natasha i nā pepeiao o Alyosha:
  - ʻO ʻoe kā mākou keikikāne i kēia manawa! Hoʻokō i ka hana. I kēia manawa ke neʻe nei mākou, kūkulu hou i ka pūʻali, e wehe koke mākou i ka puka.
  Ua hoʻōho ʻo Alyosha:
  - Pono mākou e hana i kēia me ka hikiwawe loa! Ke make nei kā mākou mau keikikāne a me nā kaikamāhine!
  ʻOiaʻiʻo, ke piʻi aʻe nei ka pūʻali koa o Alexander the Great! Ua paʻi ʻia ʻo ia e nā pūʻali kiʻekiʻe, a ke piʻi nei nā poho. Ua māhele ʻia nā moku hōkū nui, ua puhi ʻia nā moku liʻiliʻi e like me nā nalo i nā lama, a ʻaʻohe wahi e hoʻi hope ai. ʻO kāna mau kōkua, ʻo ia hoʻi ka elf, ua manaʻo:
  - Malia paha hiki iā mākou ke haʻalele i ka wahi interuniversal. Ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, e kōkua mai nā hokele pā kaua iā mākou. E lohi lākou i ka ʻenemi!
  Ua hōʻole ʻo Alexander me ka huhū i kēia manaʻo:
  - ʻAʻohe hihia! I kēia hihia, e nui nā poʻe make pono ʻole, ʻoi aku ka nui o nā kānaka kīwila (inā hiki ke ʻōlelo ʻia e pili ana i nā pūʻali hoʻokele waiwai). E kali mākou no ka hoʻoikaika a make paha, e hoʻāʻo ana e lawe i nā ʻenemi he nui.
  "I kēia hihia, ʻo ka pule wale nō kā mākou e hana ai!" wahi a ka elf.
  . MOKUNA Helu 6.
  Ua haʻalulu ʻo Yanka i ka makaʻu, ua uē kona mau niho. ʻO kēia ka poʻe pedophile weliweli e makemake e hoʻokamakama iā ia. Eia kekahi, ua like lākou me nā ʻArabia, a ʻo ka poʻe ʻArabia hoʻohana pinepine i nā keikikāne, e like me kā lākou i kapa ʻia - bacha!
  - E ʻoluʻolu, mai hoʻomāinoino iaʻu!
  Ua hahau ke kanaka kalepa ma ka maka ia Yank, ua kuewa ke keiki, ua pehu kona papalina. He walaʻau koʻu poʻo.
  - E hele koke mai e ka ʻīlio, a i ʻole e kauoha wau iā ʻoe e ʻili ʻia.
  Ua ʻōlelo ke kōkua o ka mea kālepa:
  - ʻO ia nō, ʻo Ahmed. Wehe a kāpīpī i ka paʻakai.
  Wehe 'akomi 'o Yanka i kona kapa komo. He T-shirt kona me ke kiʻi o ke kiʻi kiʻi: he ʻahuʻula ʻeleʻele.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Ahmed:
  - Nā lole waiwai, a me ke ʻano o ka monster i hōʻike ʻia ma luna.
  Ua haʻalulu ke keiki me ka lohe ʻole ʻia.
  - 'A'ahu 'ele'ele!
  - ʻO wai ka mea hiki ʻole ke lohe!
  Ua hoʻōho ʻo Yanka me ka leo nahā:
  - 'A'ahu 'ele'ele!
  - ʻo wai kēia?
  Honi ke keiki:
  - Hero kiʻi kiʻi Disney.
  Ua ʻōlelo ʻo Ahmed:
  - He kilokilo ʻoe? ʻO kēia paha ka inoa o kou aupuni?
  Ua makaʻu loa ke keiki:
  - He ʻāina kēia!
  - Kahi mamao loa aku!
  - ʻAe, mamao loa!
  Wehe aʻela ʻo Ahmed i kona pāpale aliʻi a ʻokiʻoki i ke poʻo o kona poʻo:
  - ʻAʻole wau ʻike i kēia! Hiki iā ʻoe ke ʻike i nā ʻāina mamao loa; nui loa ko mākou honua. Wehe i kou ʻaʻahu, naʻu ia i kēia manawa.
  Wehe aʻela ke keiki me ka wiwo ʻole, hoʻoholo ʻo ia ʻaʻole e hoʻopaʻapaʻa. Ua kuhikuhi ʻo Ahmed i kona manamana lima ma ka ʻōpū ʻole o ke keiki. Ua kālai ʻia ka ʻōpū o ke keiki, me nā kīʻaha ʻokoʻa, e like me nā mea i loko o ka pahu kokoleka. ʻOiai ʻo Yanka e aʻo ana i ke kula circus, ua maikaʻi loa nā ʻiʻo o Yanka; ʻo ka hoʻomaʻamaʻa ʻana mai ka wā kamaliʻi ua maʻalahi kona kino a me kona mau ʻiʻo. Ua ʻoluʻolu ʻo Ahmed:
  - Ke kauā ikaika, ʻike ʻia ʻoe mai ke ʻano o nā koa haole, ʻuʻuku wale nō a makaʻu.
  ʻO Yanka, me ka hoʻohaʻahaʻaʻana i kona mau maka, uē:
  - ʻAʻole wau he koa!
  - ʻO wai?
  - He mea like me ka mea keaka!
  - ʻAe! He mea hoihoi loa ia! Akā, ʻaʻohe oʻu manawa e hoʻolohe ai i kāu mau mele. Ano e wehe i kou mau kamaa.
  Ua hoʻoponopono ʻo Yanka iā ia me ka wiwo ʻole:
  - Nā kāmaʻa kāmaʻa!
  - ʻO kēia ka mea?
  - ʻO ia kā mākou kāmaʻa i kapa ʻia!
  Ua hāpai ʻo Ahmed i kāna hahau:
  - Mai ʻaʻa ʻoe e aʻo mai iaʻu! E pana wale!
  Ua wehe ʻo Yanka iā lākou me ka makemake ʻole; aneane hou lākou a ʻālohilohi. I mea e pale aku ai i ka haumia, ua wehe pū ʻo ia i kona mau soka.
  Ua hauʻoli ʻo Ahmed.
  - Maikaʻi! Ua lilo ʻoe i kauā hoʻolohe! He nani nā kāmaʻa a kūʻai aku. Ano e wehe i kou pants!
  ʻO ka ʻōlelo hope i hoʻomaka ai ka makaʻu i ke keiki, pehea inā e hoʻokuʻu maoli lākou iā ia i lalo?
  Ua hoʻomaka koʻu mau lima e haʻalulu. I kēlā manawa, ua lohe ʻia ka paʻi ʻana a ua ʻeha ka hahau i kona poʻohiwi.
  - Ua hooko koke ia ka'u mau kauoha!
  ʻO Yanka, me ka uwē ʻana i ka ʻeha, wehe koke ʻo ia i kona pālule, a waiho ʻo ia iā ia i loko o kāna mau pōkole haʻuki. Ua hoʻokokoke ʻo Ahmed iā ia a hoʻomaka i ka manaʻo ʻole iā ia. Hele nā manamana lima ma nā wāwae, kāwili i ka umauma, ʻoki i ka biceps, nānā ka mea kūʻai aku i ka waha.
  - Paʻa nā niho! ʻAʻole kahi wahi! No laila, he mau iwi ikaika.
  A laila, hoʻokiʻekiʻe ʻo ia iaʻu i koʻu mau wāwae, a hahau i koʻu mau wāwae:
  - ʻAʻole, maopopo ʻaʻole ʻoe i hānau ʻia he kauā, ʻo ia hoʻi he waiwai nui ʻoe. - Ua honi ʻo Ahmed i ke keikikāne. ʻO ka ʻala o ke kino maʻemaʻe a me ka ʻiʻo i hoʻāla ʻia i nā manaʻo holoholona, akā ua maʻa ka mea kālepa i ke kāohi ʻana iā ia iho. Ma ke ʻano holoʻokoʻa, ua nānā maikaʻi ka huahana. Huki ʻo Ahmed i ka lauoho ʻulaʻula o ke keikikāne me ka ʻeha a ʻōlelo:
  - Kakaʻikahi nā keikikāne Blonde. E loaʻa iaʻu kahi kālā kūpono no ia. E hui pū me ia me nā kauā ʻē aʻe.
  Ua kokoke ʻo Yanka e kiʻi i kona ʻaʻahu i ka wā i hahau ʻia ai ʻo ia e kahi hahau ma kona mau manamana lima, a pehu ka ʻulaʻula ma ke kua o kona lima:
  - Aia i hea ke kauā i kēia manawa? - Ua hōʻiliʻili ʻo Akhmed i kona ʻaʻahu, a ua hoʻolei kona kōkua i kahi malo iā Yanka. "ʻAʻole e ʻeha hou ke keiki kauā."
  Ua hoʻōho ʻo Yanka:
  - No laila he aha kaʻu e hana nei! I kēia manawa e hele wāwae ʻole au, me ke kamaʻa ʻole?
  - ʻAe, e ke kauā koʻikoʻi, a i ʻole e kau ʻia ʻoe! ʻĀnō e lawe iā ia i nā kauā ʻē aʻe.
  Ua alakaʻi ʻia ʻo Yanka me ka ʻole o ka ʻīlio liʻiliʻi. Hehi nā wāwae ʻeleʻele o ke keiki ma luna o nā papa māwae, i ʻino ʻia e nā mea kūlohelohe, a ua ʻoni iki kona mau wāwae wāwae. Ua uhi ʻoluʻolu ka makani ʻoluʻolu i ke kino, ua hoʻomanaʻo ke keiki iā Artek, i ka wā ma hope o ka holo ʻana he ʻumi kilomika, kū ʻo ia ma luna o ka mauna Bear. ʻO ka ʻōpū, ka umauma, nā lima, nā wāwae i hāliʻi ʻia e ka makani kai, me ka nui o nā ʻala like ʻole. Ua hoʻopau ka puʻupuʻu i nā hoʻomanaʻo. Ua hāʻule kekahi peni mai loko mai o kāna ʻeke jeans, a hāʻawi ke kōkua iā Ahmed. Nānā aʻela ʻo ia iā ia, me ka huhū:
  - He mea nani loa! - wahi a ka mea kalepa, nana pono aku la ia ia, a huli mai la. A laila, puhi ʻo ia. - Auwe! Hoʻokahi kiʻi kiʻi, aia kekahi! He aha ia?
  ʻO kahi mea kōkua me nā lei ʻoniʻoni ma ka ʻāʻī o ka bipi i huki i ka pōʻai me kona lima:
  - Hemolele! Hemolele! kilokilo!
  Nānā aʻela ʻo Yanka a ʻōlelo mālie:
  - ʻAʻohe kupua ma ʻaneʻi!
  Ua hana ka mea kālepa i kahi ʻano hoʻomanawanui:
  - E hoʻokokoke iā ia!
  Ua huki ʻino ʻia ke keiki, ʻaneʻane hina ʻo Yanka, a ʻeha kona ʻāʻī.
  - No laila ke ʻōlelo nei ʻoe ʻaʻohe kupua.
  Pane koke ke keiki.
  - ʻAʻole loa! ʻO kēia wale nō ke akamai o kā mākou haku.
  - Nā mea hana kiʻi?
  - ʻAe! E ka Haku! - ʻO Yanka e hoʻokuʻu ana, hopu i ka neʻe o ka huila.
  - OK a laila! Hiki iā ʻoe ke hele! Ua lohi loa mākou. E hoʻopili i ke kolamu. Ma kahi hoʻomaha, e nīnau au i ke keiki me nā kikoʻī.
  Ua nakinaki ʻia ʻo Yanka e nā lima i kahi pou mānoanoa, i hoʻopaʻa ʻia; ma kona ʻaoʻao he ʻumi mau keiki kāne, he mau makahiki like a ʻoi aʻe a ʻoi aʻe paha ma mua ona. He hapa olohelohe na keiki, he malo wale no ke komo ana, wiwi me na iwi aoao. He ʻeleʻele loa ka ʻili, ʻeleʻele i nā lā ʻekolu, akā ʻaʻohe ʻeleʻele. Ua like nā keikikāne me nā ʻArabia, me ka lauoho ʻeleʻele, ʻoiai he ʻeleʻele māmā iki kekahi a ʻoi aku ka like me ka Caucasians. Ma keʻano laulā, ua minoʻaka nā kānaka maikaʻi iā Yanka, a ma ka nānā waleʻana o kekahi o lākou i heluhelu ai ke keiki i ka huhū. ʻEleʻele nā wāwae wāwae o nā keiki, ʻeha, ʻeleʻele, ʻike ʻia ko lākou hele ʻana i kahi lōʻihi. Ua haʻalulu ʻo Yanka a noʻonoʻo ʻo ia ke ʻano o ke keiki kūlanakauhale, e hele ana i nā lā ma ke ala lepo lepo a pōhaku. ʻO ke keiki e kū ana ma ka ʻaoʻao me nā lima i nakinaki ʻia ua aneane ʻeleʻele, akā ʻeleʻele ʻeleʻele kona lauoho - e haʻalulu. Hoʻokiʻekiʻe ʻo ia i kona wāwae ʻākau ʻole, huli ʻo Yanka i kona wāwae hema i pane a kau i kona wāwae i kona wāwae. No laila, ua lulu lima nā keikikāne me kekahi i kekahi. Ua ʻike ʻo Yanka he paʻakikī ke kapu o ke keiki, e like me ka pepeiaohao kao. Ninau malie ke keiki.
  - ʻO wau ʻo Ali, ʻo wai ʻoe?
  Ua pane iki mai ke kauwa opio hou:
  - ʻO wau ʻo Yanka.
  Ua puhi ka hahau i koʻu kua. Ua uā ke keiki, akā nahu i kona lehelehe; ʻaʻole makemake ʻo ia e hoʻohilahila iā ia iho i mua o nā keikikāne ʻē aʻe.
  - Mai kamaʻilio! - Ua hoʻōho ka luna.
  Kūlou ʻakomi ʻo Yanka. Ma keʻano laulā, pehea ka wikiwiki o ka hoʻomohala ʻana i nā hana kauā.
  Ua alakaʻi ʻia lākou, ua paʻa ke kaula: pono lākou e hoʻonui i ka wikiwiki. Ua hele malie na keiki, o Ali wale no, e nana ana i hope e nana inai ka luna nana e nana ana i ko lakou aoao, i mai la me ka hawanawana malie.
  - He malihini ʻoe!
  Noʻonoʻo ʻo Yanka no kekahi mau kekona a pane maila:
  - ʻAe, he haole!
  - Ua hoʻomaopopo koke wau i kēia mai kou lole! Eia kekahi, ke ʻōlelo ʻoe, aia kekahi manaʻo ʻē aʻe me he mea lā e ʻōlelo ana ʻelua mau huaʻōlelo i ka manawa hoʻokahi.
  - ʻO ia paha ka leo!
  Manaʻo ʻo Ali:
  -No ke koa anei ʻoe?
  - ʻAʻole naʻe!
  - Ua lohe mua au i kēia! Akā ʻoi aku ka maikaʻi o ke koa ma mua o ka popopo ma nā mahiko a i ʻole nā quarry.
  Ua haʻalulu ʻo Yanka:
  - ʻAe, manaʻo wau he paʻakikī!
  Ua ʻōlelo ʻo Ali:
  "He kanaka ikaika a kūpaʻa wau, a inā e koi ʻia au e hana i ka pōhaku ma ka ʻili, hiki iaʻu ke ola lōʻihi." Akā ma lalo o ka ʻāina, ʻoi aku hoʻi i nā mines kālā, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lōʻihi ma mua o ʻelua mau makahiki.
  - No ke aha mai?
  - Ua make loa ka ea i ka sulfur.
  Ua hoʻomanaʻo ʻo Yanka i ka haʻawina mōʻaukala:
  - Akā, aia kekahi mau galleys.
  - ʻAe, a he mea weliweli, akā ʻaʻole ia e hoʻoweliweli iā mākou.
  - No ke aha i loaʻa ʻole ai ke kai o ke aupuni?
  - Aia he kai, akā ua liʻiliʻi mākou, ua hoʻolālā ʻia nā noho kauā a me nā hoe no nā kāne makua a wahine paha.
  Ua hāmau ʻo Yanka. Ua noʻonoʻo ʻo ia i ka mea e kali nei iā ia i kēia manawa. He maalea ka diabolo, ua kiola ka daimonio ikaika ia ia i ka manawa o ke kau kauwa. I kēia manawa, hele wāwae ʻole ʻo ia, ma hope o nā keikikāne ʻūlū a holoi ʻole ʻia, ua ʻeha kona kua i ka ʻōpala, a me he mea lā ua liʻiliʻi ʻo ia. ʻAʻole i liʻuliʻu i hala aku nei ʻaʻole ʻo ia i ʻoi aku ka ʻino ma mua o ka hapa nui o nā keiki kula Lūkini, aneane he haumāna maikaʻi loa, ʻo ia ka mea hakakā maikaʻi loa ma ka papa. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole lākou waiwai, he ʻohana maʻamau, maʻamau, akā ma ka laulā ua lawa nā mea āpau. A i kēia manawa, ma muli o ka makemake o ka Diabolo, aia ʻo ia i loko o kahi honua malihini, kahi ʻaʻohe kīwī, kamepiula, lekiō, lipine leo, a i ʻole kahi pulupulu niho. Ma keʻano laulā, wahaheʻe nā moʻolelo moʻokalaleo ʻepekema. ʻAʻole ʻoluʻolu loa kēlā me kēia kanaka hou i ka wā kahiko. Inā i hoʻouna ʻia nā mea kākau moʻolelo ʻepekema ponoʻī i nā manawa ʻaʻole mamao loa, inā ua make koke lākou! A i ʻole, e ʻike ʻia kahi kanaka hou a e ʻohi kākou i nā mea a pau. A i ka manawa like, ʻo ia naivety, i nā pūʻali kūikawā ʻaʻole lākou e aʻo iā ʻoe pehea e hoʻohana ai i ka pahi kaua, akā i loko o kekahi puke, he kolonel KGB e ʻoki i nā mea āpau. He ʻano monster. Ma ka laulā, ma ka hapa nui o nā moʻolelo he mau luna FSB nā koa. Aia kekahi stereotype inā he luna FSB ʻoe, a laila he superman ʻoe. ʻAe, he Siberian ka makuakāne o Yankee a he kāpena o nā lawelawe kūikawā. He ikaika loa ke kino, akā, no ka mea he acrobat kaʻu keiki, ʻaʻole ia e hana ma kona mau lima. Eia hou, ua lanakila ʻo Yanka iā ia ma ka chess i kona mau makahiki ʻeono. No laila, he poʻe superhuman anei nā kāne FSB? ʻAʻole, he poʻe hoʻi lākou o ka lāhui kanaka, ua hoʻomaʻamaʻa ʻia lākou, aia kekahi mau mākau, ʻike kikoʻī, akā ʻaʻohe mea superhuman. A e noʻonoʻo e hiki i kēlā me kēia o lākou ke lilo i mōʻī? Ma ke ala, he circus gymnast kona makuahine, holo wikiwiki ʻo ia i ka 100-mika ma mua o kona makuakāne, a hiki iā ia ke hana i nā mea make, ʻaʻole hiki i kona makuakāne ke hana. Eia naʻe, mai ka wā kamaliʻi, ua ʻike ʻia ʻo Yanka iā ia iho e ka maʻalahi o ka maʻalahi a me ka wikiwiki o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana. Akā ʻaʻole ia e kōkua nui i ka hakakā. ʻAʻole hiki i ke keiki i piha i ka ʻumikūmālua mau makahiki he iwakāluakūmālima mau mākua a me nā mea koa akamai. Aia ma kahi liʻiliʻi hoʻokahi mea e hana ai. Heluhelu maoli ʻo ia e pili ana i nā naita clone, he mau mea hakakā kēia i hana ʻia e kahi polopeka ʻōpio pupule. ʻO ka syncretism o nā ʻano o nā holoholona like ʻole a me nā mea kanu i hoʻāla ai i kahi huila o ka mana i ʻike ʻole ʻia. Maʻaneʻi uaʻoi aku ka maikaʻi o nā mea a pau, no ka mea,ʻaʻole kēia he poʻe, akā he mea hana.
  Nīnau ʻo Boy Ali:
  - He aha kāu e noʻonoʻo nei?
  - E pili ana i kou hopena!
  Ua ʻakaʻaka ke keiki:
  - He lauoho lauoho ʻoe a maikaʻi loa, ʻoi aku ka maikaʻi o kou hopena ma mua o kā mākou.
  Pīhoihoi ʻo Yanka:
  - A no ke aha kēlā!?
  - E kūʻai ʻia paha ʻoe i kahi harem.
  - I ka wahine? - Ua ʻōlelo ʻo Yanka me ka manaʻolana.
  Luliluli ke poo o Ali:
  - ʻO ia inā ua laki ʻoe. ʻO ka pinepine, ʻo nā keikikāne maikaʻi, ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka lauoho lauoho, hoʻopau i nā kāne ʻino. Eia kekahi, pōʻino ka poʻe ʻelemakule.
  - No ke aha kēia no ka poʻe kahiko?! - Ua hoʻonui ke keiki i kona mau maka.
  - Me he mea lā, me ka makahiki, nāwaliwali ka hoihoi i nā wahine.
  Ua ʻae ʻo Yanka:
  - Oho hina ma ka umiumi, diabolo ma ka iwi aoao!
  - Ua ʻōlelo maikaʻi! - Wahi a ke keiki, ʻoi aku ka leo nui ma mua o kāna pono. Hoʻopaʻi koke ʻia. Ua wela ka hahau i ke keiki, a aneane e kipaku ia ia mai kona mau wawae, a pehu ae la ka puu ma kona kua.
  - Mai hahau iā ia! - Ua hoʻokomo ʻo Yanka. A loaʻa koke iā ia kāna ʻāpana, ʻoiaʻiʻo ua ʻeha, akā ʻaʻole anei kēia ka hoʻomaka ʻana o ka ʻeha.
  He kauhale ma mua. ʻO ka piko o ka hale bele a me ka pōʻai kūwaho. ʻIke ʻia nā kīhāpai ma nā ʻaoʻao, nā pepeiao kulina poni, ʻoi aku ka nui ma mua o ka honua. Hiki iā ʻoe ke ʻike i nā mea kanu o kahi mea like me nā fiku, a me nā mānoanoa o ka moa. ʻO nā fiku naʻe, ua nui loa, e like me nā ʻeleʻele, a ʻo ka moa, ua like me nā lāʻau birch.
  - Nā ʻāina waiwai! - wahi a Yanka. - ʻAʻole wau makemake e loaʻa i kahi meaʻai.
  ʻO ke keikikāne e nānā ana, ua hoʻomāʻewaʻewa maikaʻi ʻole.
  - E hoʻonui i kou waha! ʻAʻole kēia no mākou! Pono ke kauā e ʻike i kona wahi.
  Ua kūʻē ʻo Ali:
  - ʻO ko mākou wahi, ʻaʻole ia e hele ma kahi o mākou. Akā ʻo ka hoʻāʻo ʻana e hoʻokō i kahi mea maikaʻi aʻe, ʻaʻole ia he hewa.
  Ua noho hāmau ke keiki, akā, ua hōʻike ʻia kona hauʻoli ʻole. ʻO kēia wale nō, nā haku a i ʻole nā hoa.
  Ua ʻōlelo ʻo Ali:
  - ʻAʻole ʻoluʻolu ʻo Sadat i kekahi mea! ʻAʻole pono kākou e hoʻomāhuahua i ko kākou kūlana me ka hoʻopaʻapaʻa a me ka hoʻomāinoino.
  Huhū ʻo Sadat:
  - ʻAʻole hiki i ke kauā ke kūʻokoʻa!
  ʻAʻole ʻae ʻo Ali:
  - I kekahi manawa aia nā hiʻohiʻona kū'ē.
  Ua nīnau ʻo Yanka:
  "ʻAʻole wau makemake e lilo i wahine hoʻokamakama a hoʻohaʻahaʻa iaʻu iho i mua o nā sheikhs."
  Huhū ʻo Sadat:
  - He naaupo loa keia. He maʻalahi loa ke ola ma kahi harem. ʻO ka meaʻai nui, nā waina nui, kahi moe palupalu. A ʻo ka mea nui, ʻaʻohe hana.
  - Akā, ʻike ʻoe i ke kumukūʻai! - Ua hoʻohuli ʻo Yanka i kona maka. - ʻAʻole, ʻaʻole wau makemake i kahi hopena noʻu iho.
  - Akā no ke aha!
  - No ka mea, he kāne wau!
  Ua hahau nā luna i nā keikikāne pahu kamaʻilio me ka hahau i nā iwi ʻaoʻao. Ua hahau ʻia ʻo Yanka ʻekolu manawa me ka ʻeha loa. Ua ʻānai aʻe ka manaʻo inā he hiki ke ola e like me kēia. ʻAʻole maikaʻi ke pepehi iā ia iho inā loaʻa ka manawa kūpono. Akā i kēia hihia, e hele ʻo ia i Gehena, a e puhi ʻo Sātana kūloko iā ia i ke ahi mau loa. ʻO ka mau loa i loko o ka lua o kahi ʻē aʻe, ka lua o ka honua ʻē aʻe, he aha ka mea e weliweli ai.
  Ua ʻōhiʻo ʻo Sadat i kona poʻohiwi, ua ʻoki ʻia kona ʻili. Līkini ke keiki i ke koko me kona alelo a neʻe wikiwiki aʻe, paʻa ke kaula. Akā naʻe, ʻaʻole i nalowale kona ʻuhane:
  - Inā he lolo kou, e hoʻomaopopo ʻoe i nā pono āpau.
  - Ka pono o ka lilo ʻana i fag?
  - ʻO kekahi mau keikikāne, ʻoi aku ka naʻauao, ua hoʻoili i ka waiwai i ko lākou wā i ulu ai a lilo lākou i mau sheikh iā lākou iho. Akā, ʻo ka poʻe naʻaupō, ua pau ka hopena maikaʻi ʻole, make ma nā mahiko a me nā lua. - Ua ʻoi aku ka leo o nā mea hope. Haʻi akula ka luna i kona lima, ʻaʻole naʻe i hahau. Ua ʻōhumu ʻo ia:
  - He aha ka hana a kēia sheikh e hiki mai ana? Eia naʻe, e hula ka hahau ma ko lākou kua.
  ʻO ke kauhale kahi i komo ai ke kolamu o nā kauā, he ʻuʻuku, he mau hale noho. He lepo ke alanui, aneane hehi o Yanka i ka lepo bipi. A eia na bipi ponoi, he mau pepeiaohao daimana, elima i ka manawa hookahi, momona loa. A ma ke kua he mau ʻēheu. Eia naʻe, kānalua ka hiki iā lākou ke hāpai i kēlā kaumaha. ʻAʻole ʻoi aku ka maikaʻi o ka ʻaʻahu o ka poʻe noho ma mua o nā kauā, ʻo ka poʻe mākua wale nō e komo i nā kāmaʻa lāʻau a me kekahi mau lole ʻulaʻula.
  Hoʻokahi wale nō hale i hana ʻia i ka pōhaku a ʻoi aku ka waiwai o ka nānā ʻana, a me ka hale pule kūloko. Me he hale pule ʻuʻuku lā a ua hana ʻia me ka pōhaku. ʻAʻole naʻe i liʻiliʻi ke kauhale, he nui nā hale, ʻo nā keiki kāne ma nā wahi a pau e puhi a kuhikuhi i nā kauā. Akā ʻaʻole lākou e hoʻolei i kekahi mea.
  Ua ʻōlelo ʻo Ali:
  - Hiki i ka nui o lākou ke lilo i kauā i kēlā me kēia manawa. Ua aie ka poe mahiai a pau me ka pololi me ka aina waiwai. Ua kūʻai ʻia aku nā keiki i hoʻoluhi, ʻoi aku ka nui o nā kauā ma ko mākou ʻāina ākea ma mua o ka poʻe manuahi. E nānā i kēia manawa ke ulu nei kā mākou pae.
  ʻOiaʻiʻo, ua lawe mai ke kahuna me ka huinakolu kālā ma kahi o ka ʻumi mau keiki kāne ikaika, hapa ʻole, a me ʻeono mau kaikamahine ʻōpio. ʻAʻole ʻo ia i kūʻai lōʻihi me ka mea nāna ke kauā. Ua loaʻa iā ia kahi ʻeke gula ʻili, hāʻawi ʻo ia i nā kauā. Hana ʻia me ke kila e nakinaki ai.
  Ua kū koke ʻo Ahmed, ua huki ʻia kona manaʻo e kahi kaikamahine: ʻaʻohe kāmaʻa i loko o kahi lole māmā akā maʻemaʻe, ua kūkulu maikaʻi ʻia ʻo ia a me ka helehelena nani.
  - Makemake au i kēia kauā.
  Pioloke ke kahuna.
  - ʻO ke kaikamahine kēia a ke kaikuaʻana kauhale!
  - A ʻaʻohe ona aie?
  Ua hauʻoli ke kahuna.
  - No ke aha ma laila! He hemahema ka waihona ma kona kauhale!
  - He aha! No keia mea ke lawe nei au i kana kaikamahine. ʻAʻole no ke kauhale kēlā kaikamahine.
  Ae mai la ke kahuna.
  - Aia kona wahi i ka harem!
  - A i ʻole ma kahi mahiko! - wahi a Ahmed me ka huhu. - I koʻu manaʻo, ʻoi aku kēia ma mua o ke kūpono iā ia!
  Ua kue ke kahuna.
  "Ua hana nui ʻo ia ma ka mahiko i nā manawa a pau." E nānā i ke ʻano o kona mau lima.
  - Eia ʻo ia he kauā! Lawe iā ia!
  Kiola koke ʻia kahi laso ma luna o ke kaikamahine. Ua kūʻē ʻo ia me ka nāwaliwali. Hoʻokokoke ka mea kālepa iā ia a hoʻopā i kona umauma me kona lima. Ua pehu koke nā ʻuʻu, ua hoʻi hope ke kaikamahine.
  - Ma hea ʻoe e hoʻouna aku ai i ke kauā? A i ʻole makemake ʻoe i nā huila? ʻAʻole anei ʻoe i ʻike, ʻaʻole pono nā kaikamahine kauā e huki i ka wā e hahau ai ko lākou haku iā lākou.
  Pane me ka makau ole ke kaikamahine.
  - ʻAʻole wau he kauā. Hānau manuahi!
  - Akā, he mea noi, a ʻaneʻane like kēia. Ua kūʻai ʻia aku ʻoe i hoʻoluhi a ʻo ka mea wale nō āu e hana ai, ʻo ia ke hoʻokō me ia. A inā ʻoe e lokomaikaʻi mai iaʻu, ʻo ka noho ʻana ma ke kaulahao ʻaʻole ia he pōʻino loa.
  Ua hāpai ke kaikamahine i kona poʻo haʻaheo:
  - ʻAʻole wau i ʻike iaʻu iho he kauā!
  - Pela ke ano! E hele mai i ka pou a wehe i kona kapa!
  Ua haehae ʻia ka ʻaʻahu o ke kaikamahine, e hōʻike ana i kona ʻiʻo hoʻowalewale. Huli ʻo Yanka me ka noʻonoʻo, akā ʻike nā keikikāne ʻē aʻe. ʻO ka nani ke nānā aku i ke olakino a me ka ʻiʻo. Ua nakinaki ʻia kona mau lima a ua hoʻokomo ʻia kona mau wāwae i nā paʻi.
  Lalau iho la o Akhmed i ka hahau ma kona mau lima, a hahau aku, aole nae i pa:
  - ʻAe, e ke kauā, ke noi mai nei ʻoe iaʻu no ke kala ʻana!
  - ʻAʻole! ʻAʻole loa? A ʻaʻole au he kauā!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Ahmed:
  - Ke ʻike nei au he uʻi paʻakikī ʻoe! Kiʻi aku iā ia!
  Puhi ka hahau a hāʻule ka hahau ikaika ma ke kua o ke kaikamahine. Ua ikaika ʻo Ahmed i ke kino a ua ʻike ʻo ia i ka hoʻoluhi ʻana i nā kauā paʻakikī a me nā hana ʻino. ʻAʻole naʻe i ʻoki ʻia ka ʻili, nāna nō e mālama i kēia manawa. Uwe iho la ke kaikamahine, aka, ua paa ka uwe.
  - ʻAe, ua ʻae ke kauā?
  - ʻAʻole wau he kauā!
  - ʻO ka paʻakikī ka hōʻailona o ka naʻaupō! E kiʻi hou aku! - Ua hoʻomaka ʻo Ahmed e hahau i ke kaikamahine. I kēlā me kēia hahau ʻana, ʻoi aku ka ikaika o kāna hahau ʻana. Poha ka ʻili o koʻu kua, a laila ua haehae nā kaola i koʻu ʻāʻī. Ua ʻoki ʻia nā ʻoki a kahe ke koko. Ua emi iho a emi iki na hahau a Ahmed. Ua ʻulaʻula ka ʻāʻī o ke kaikamahine a ʻike ʻia kona ʻiʻo. ʻO ka hahau hou aʻe i kau ma kona mau kuʻekuʻe wāwae, a laila, paʻi ka mea kālepa i nā wāwae lepo o ke kaikamahine. ʻAʻole i nānā ka wahine pōʻino i nā hahau ikaika, ʻaʻole i uē, ma hope o ka paʻi hope ʻana, ʻoliʻoli kona poʻo a hāʻule. Ua hoʻōho ʻo Ahmed:
  - Wehe a hoolei i ke kaa. E lawe mākou i ke kaikamahine a kau iā ia no ke kūʻai aku. E ola koke ka ʻili.
  Ninini iho la lakou i ka bakeke wai maluna o ke kaikamahine a lawe aku la i ke kaa. Ua hāʻawi ʻia nā kauā i kahi kīʻaha pālolo liʻiliʻi o kahi mea like me nā pīni i hui pū ʻia me nā kukama a me nā tōmato, a me ka berena.
  ʻAʻole i hāʻawi ʻia i nā puna, akā ua ʻae ʻia lākou e holoi i ko lākou mau lima me ka wai. Ma hope iho, ho'āʻo ʻo Yanka i ka meaʻai malihini no ka manawa mua. ʻAʻole ʻono ʻino. He ʻono a ʻoluʻolu, ulu ʻia ma lalo o ʻekolu lā. ʻOiaʻiʻo, he ʻono ʻē aʻe, e like me ka meli momona, a ʻo ka hou o ka nau ʻana i hāʻawi i kahi kikoʻī i ka meaʻai, akā maikaʻi. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole lawa ka ʻāpana ma hope o kēlā huakaʻi lōʻihi. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ʻaʻole i hele nui ʻo Yanka a ua lawa ʻo ia. Akā makemake wau e hiamoe. Ma hope o nā mea a pau, neʻe lākou i ke ahiahi, ʻaʻole he pueo ke keiki. Ma hope o ka ʻai ʻana, hoʻomaka koʻu mau lihilihi e pili. Noho ke keiki a hoʻomaka e kūlou i kona kua, e koho i kahi i ʻole e hoʻopā i ka mimi.
  Kāhea ʻino lākou iā ia, a hāʻule hou ka hahau ma luna o kona poʻohiwi kamaliʻi. Lele aku la ke keiki a paa hou. Ua hoʻokuke hou ʻia nā kauā, me he mea lā ʻaʻole i manaʻo ʻia e kokoke mai ka hoʻololi.
  Ua hawanawana ʻo Ali iā Yanka:
  - ʻAʻohe mea! Ke luhi ka mea kalepa, e hoomaha mai ia kakou.
  - Makemake wau e hiki iaʻu!
  I kēia manawa e hele ana lākou ma luna o ka ʻiliʻili ʻiliʻili. Ua ʻoi aku ka ʻehaʻeha o nā wāwae wāwae ʻole o ke keiki, ua hoʻomaka lākou e ʻeha me ka ʻeha. No ka hoʻohuli ʻana iā ia iho, hoʻomaka ʻo Artem e kamaʻilio me Ali. Me he mea lā ua akamai kēia keiki a wikiwiki hoʻi ma mua o kona mau makahiki.
  - ʻO wai ka inoa o kēia aupuni?
  Pane aku la o Ali.
  - ʻAʻole kēia he aupuni, akā he sultanate.
  - He ʻokoʻa nui!
  - Mai haʻi mai iaʻu! Nui a ikaika ko mākou moku'āina. Makaʻu nā aliʻi like ʻole a me nā shahs iā Sultan Babatur.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Yanka:
  - Ke ʻōlelo nei ʻoe ʻo Babatura?
  - ʻO Babatur ke ono, a i ʻole e kapa ʻia ʻo ia ʻo ke koko.
  Ua kaniuhu ke kauā hou:
  - ʻAe, he ʻelele kēia o kahi ʻohana aliʻi ikaika.
  Hoʻohaʻahaʻa iho ʻo Ali i kona leo me ka nānā ʻana i hope i ke kahu.
  - Ua pepehiʻo ia i kona kaikuaʻanaʻo Ramses 2, a ua luku i konaʻohana a pau. A laila, kau ʻia ko lākou mau poʻo ma luna o nā lāʻau. Aia nā lono ʻo ke keiki hoʻoilina o ka noho aliʻi wale nō i ola, ʻoiai kekahi e ʻōlelo nei ua puhi wale ʻia ʻo ia i ke ahi.
  Ua ʻae koke ʻo Yanka:
  - Moʻolelo weliweli!
  - ʻAʻole ia e pōʻeleʻele! Akā, eia ka mea, e kuʻu hoaaloha Yanka. Inā lawe ka mea nona ka pilikia e hana i kahi hoʻololi nui i ke kapikala, a laila aia kahi manawa e kūʻai aku ai ke luna kiʻekiʻe o ke Sultan iā ʻoe.
  Ua pōuliuli ʻo Yanka:
  - ʻAʻole hiki kēia!
  - He aha kāu e hana ai! A ma ka laulā, ʻaʻole ʻo ka haiā wahine ka hopena maikaʻi loa ma ka honua, ʻoiai ...
  - He aha naʻe!
  - 'Ōlelo lākou makemake ke Sultan e hoʻomāinoino i nā keikikāne. He mea noʻonoʻo loa ʻo ia, ʻōlelo lākou ua kūkulu ʻo ia i kahi mīkini hoʻomāinoino iā ia iho.
  Haʻalulu ʻo Yanka:
  - Pehea ʻoe i ʻike ai!
  - Pehea wau e wehewehe ai iā ʻoe? ʻIke ʻoe, makemake ke Sultan e hōʻike i kāna mau talena ma ke ʻano he mea hoʻokō i nā kuhina, nā viziers, nā aliʻi, a me kāna harem wahine nui. A laila hoʻolaha lākou i ka ʻōlelo a paʻi ʻia nā lono like ʻole i waena o nā kānaka. ʻO lākou ke kiu maikaʻi loa.
  Ua ʻae ʻo Yanka:
  - ʻAe, hiki loa kēia! Heluhelu au i kahi puke ʻekolu puke e pili ana i ke kipi ʻana o Pugachev, a aia kahi lono e pili ana i ke tsar i hiki i ke kapikala ʻelua pule ma mua o ka hōʻike kūhelu. Ma keʻano laulā, uaʻoi aku ka maikaʻi o nā lono kaulana ma mua o nāʻike.
  Ua komo ʻo Sadat i ke kamaʻilio ʻana:
  - Inā makemake ʻoe e ola, e makaʻala me nā aliʻi.
  Ua lulu ʻo Yanka i kona poʻo a ʻōlelo:
  - ʻAʻole ola ke ola o ke kauā, akā ʻaʻole ʻoe makemake e hoʻokaʻawale me ia.
  Nānā aʻela ke keiki a puni, e pā mai ana ka makani ʻoluʻolu, e hīmeni mai ana nā manu, a me nā leo momona a waiwai. ʻO kekahi mea mai ka thrush, nightingale, oriole. Akā, aia kekahi mau leo hoʻokalakupua ʻole. ʻO kēia ka mea e ʻoi aku ka maikaʻi o kou ʻuhane, ʻoiai ʻaʻole e ʻeha nui kou mau wāwae ʻeha a emi ʻoe i ka luhi. Hoʻomaʻamaʻa ʻia ke kino a kū i ka hoʻololi, a maʻa nā wāwae iā ia, pono ʻoe e lanakila iā ʻoe iho. Ma keʻano laulā, ʻo ia ka manawa e noʻonoʻo ai i ka wā e hiki mai ana.
  Ua kahe ka manaʻo. Ma ʻaneʻi ʻaʻole maopopo ka manaʻo. Ma keʻano maʻemaʻe, e like me ka haneli haneli kanaka, ke kuleana o ka haiā wahine e makaʻu iā ia. ʻO ka mea manaʻo ʻaʻole ʻike nā keiki i ke ola makua, he naʻaupō ia. ʻO ka mea maʻamau, ʻaʻole ʻae ʻia ʻo ia e nānā i nā kiʻi ponoʻī, akā ʻo ka mea paʻakikī ke loaʻa i kahi keiki kula ʻaʻole i ʻike. ʻO kekahi mea ʻaʻole makemake ʻo ia i kēia. Akā i ka ʻumikūmāhā, ʻelua makahiki wale nō ma hope, e lilo ana kēia i mea leʻaleʻa punahele. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopaʻapaʻa me ke ʻano, ʻaʻole maopopo i ka manaʻo o nā mana i ka wā e hoʻokomo ai i nā kapu no nā ʻōpio. Ma hope o nā mea a pau, he hakakā kēia i kahi kūlohelohe maoli, kumu kumu, a no laila he mea ʻole, hoʻopaʻi ʻia e lanakila. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻohe mea i lanakila i ke ʻano, ma hope a ma hope paha ua lawe ʻo ia i kona ʻeha. A ʻo nā pāpā i alakaʻi wale ʻia i ka trauma i ka psyche ʻōpio a me nā hana ʻino like ʻole, ʻoi aku hoʻi e nā mākaʻi. ʻO nā kānāwai o Rūsia a me nā ʻāina ʻē aʻe i kūpono ʻole. ʻO ka'ōpio ua kokoke i ke kanaka makua aʻo ia ka mea pōʻino a nele i ka hui. ʻAʻole hiki iā ia ke komo i nā koho balota. ʻOiai hiki i ka imbecile clinical. ʻOiai i ka makahiki ʻumikūmāhiku, ke kākau nei kekahi mau ʻōpio i nā dissertation doctoral. A ma keʻano laulā, akamai loa ke keiki hou, hoʻomohala, a hoʻohana i ka lolouila: no ka mea, ʻoi aku kēia ma mua o ka mana o ke kumu. ʻAʻole kūpono ka manaʻo ʻana iā ia ʻaʻole kūpono e koho balota. Ua ʻike ka mōʻaukala i nā hiʻohiʻona he nui: i ka wā i noho aliʻi ai nā ʻōpio i kahi mokuʻāina holoʻokoʻa me ka hanohano. No ka laʻana, ʻo Ivan the Terrible, i ka ʻumikūmālua o kona mau makahiki, ua kauoha ʻo ia i ka pepehi ʻana i ka regent Shuisky, e koi ana i nā aliʻi e helu iā lākou iho. Akā ʻo kēia ma mua o ka wikiwiki kaulana a me ka boom o ka Pūnaewele, hiki iā Yanka ke ʻike i nā mea āpau. E kope i kekahi ʻatikala, heluhelu i ka hana ʻana o ka pōkā atomika, ka mōʻaukala o Roma kahiko a me ka Marquis de Sade. No laila, no ke aha e hiki ʻole ai i kahi keiki prodigy ke koho balota, akā he kuleana ko ka mea ʻona home ʻole? Loaʻa i nā Yankees kā lākou manaʻo ponoʻī: ʻo nā keiki, ma ke ʻano he kānāwai, ʻoi aku ka kūʻē ʻana ma mua o nā pākeke a ʻoi aku ka nui o ko lākou makemake i ka loli. ʻO ia hoʻi, ʻaʻole pono i nā mana ke koho balota ke keiki.
  Makemake nui nā keiki i ke kūʻokoʻa a e koho lākou i ka Democrat a i ʻole Nationalist. Ua ʻānai ʻo Yanka i kona kuʻekuʻe wāwae me kona poho lima, he mea maka no ka ʻiliʻili, a ua maʻalahi. I ka makahiki ʻumikūmālua, ʻo kahi keiki hou, inā ʻaʻole ia he moron, ke kau nei i nā kumu o ka noʻonoʻo politika a me ka ʻike honua. No laila ke manaʻo nei ʻo ia; ʻO wai ka ʻōnaehana ʻoi aku ka maikaʻi no Rūsia, kapitalista a i ʻole socialist, ʻōnaehana aupuni: democracy a dictatorship paha! Maʻaneʻi,ʻoiaʻiʻo, he paʻakikī ke hele mai i kahi hopena maikaʻiʻole. Loaʻa i kēlā me kēia pūnaewele kona mau pono a me nā hemahema. ʻO ka hoʻokele waiwai i hoʻolālā ʻia, ʻae ʻia ka Soviet Union e hoʻokō i ka lanakila nui. Ua hoʻokō ʻia ka ʻoihana a ua hana ʻia kahi ʻoihana koʻikoʻi ikaika. I ka makahiki 1941, loa'a i ka USSR ka moku'auwa'a nui loa, ka nui o na mokulele a me na pu. ʻOiaʻiʻo, ua haʻalele ka ʻoihana moku, ka halihali, ka māmā a me ka meaʻai. ʻAʻole maikaʻi loa ka noho ʻana o nā kānaka, akā ʻaʻohe mea i pōloli, ulu mālie ka mahiʻai. Ua maʻa ka poʻe mahiʻai i ka mahi ʻana i ka ʻāina a ua hoʻohua kēia; ua hoʻohana piha nā mahiʻai hui nui i nā mea i loaʻa i ka ʻepekema a me ka ʻenehana hou. ʻOi loa i ka wā ma hope o ke kaua, i ka wā i emi iho ai nā kumukūʻai no nā makahiki he ʻumikumamālua (!) i kēlā me kēia makahiki. I ka pō o ke kaua, ʻoi aku ka maikaʻi o nā kaʻa kaʻa Soviet a me nā mea kaua i ka honua. ʻO ka mokulele, ʻo ka mokulele hou loa e like me ka poʻe Kelemania, ʻoi aku ka nāwaliwali o nā mea kahiko, akā ʻehā ke kiʻekiʻe! Akā ʻaʻohe mea like ʻo Katyusha. ʻOiaʻiʻo, ua lanakila nā Kelemania iā lākou i nā missiles, radios, a me nā mokulele mokulele: ʻo ka mea mua i hōʻike ʻia ma 1939. Ma keʻano laulā, ua kiʻekiʻe loa ke kiʻekiʻe o ka ʻepekema Kelemania, ʻoiai ka lele ʻana o nā ʻepekema āpau o Pepeluali. Hōʻike hou kēia ʻaʻohe kālena kūikawā i ka poʻe Feberuari a he mea ʻole ʻo Einstein me ka ʻole o kāna wahine Lūkini, nāna i haku i ka manaʻo pili. ʻAʻole makemake ʻo Yanka iā Einstein, akā ʻaʻole no ka mea ʻo ia ʻo Pepeluali, akā no kekahi kumu ʻē aʻe. ʻO Einstein ka mea nāna i hoʻoikaika i ka United States e hana i ka hoʻomohala ʻana i kahi papahana pipiʻi a kānalua e like me ka pōkā atomika. Inā ʻaʻole nā ʻAmelika, ua hana ʻia kahi mea kaua weliweli ma hope loa a ma USSR paha. ʻO kēlā me kēia hihia, ʻaʻole i hoʻokō ʻia ka pōkā atomika ma nā lima o ʻAmelika Hui Pū ʻIa i ka moeʻuhane aloha o Stalin a me nā poʻe komunista a pau: e hoʻohui i nā kānaka āpau ma lalo o ka hae ʻulaʻula. E like me ka mea i kākau ʻia ma ke kumukānāwai Soviet mua: e hoʻonui ʻia ka USSR a hiki i ka loaʻa ʻana o ka repubalika hope loa o ka honua honua.
  A he aha ka ʻoiaʻiʻo! Pono ke kanaka e hui!
  Ua nīnau ʻo Ali iā Iancu, me ka hoʻopau ʻana i ke kaʻa o nā manaʻo kūpono:
  - He aha kāu e noʻonoʻo nei?
  Pane koke ke keiki.
  - E pili ana i ka hoʻolālā moku'āina!
  - ʻAe, he kanaka akeakamai ʻoe!
  - I kekahi manawa, ʻae!
  - Uaʻikeʻoe, i kekahi manawa makemake wau e moeʻuhane. No ka laʻana, he aha kāu e hana ai ke lilo ʻoe i mōʻī! A i ʻole ke Sultan!
  - A he aha kāu e hana ai?!
  - E hāʻawi wau i ʻāina i kēlā me kēia mahiʻai a hoʻemi i ka ʻauhau. E ʻae au i nā ʻelele o nā papa like ʻole e mare.
  Ua ʻōlelo ʻo Yanka:
  - Ua pepehi lākou iā ʻoe!
  - Akā, haku nā kānaka i nā mele kaʻao. E like me kona manawa e pili ana iā Ataman Akmal. He kanaka laha ole. ʻO Shella wale nō ka mea hiki ke hoʻohālikelike i kona kaulana.
  Ua nīnau ʻo Yanka:
  -ʻO wai ʻo Shella?
  - Ka powa kaulana! Powa i ka mea waiwai a hāʻawi kālā i ka poʻe ʻilihune. 'Ōlelo lākou he ikaika loa a nani.
  - Malia paha! Ua like kēia me kā mākou Kotovsky a me English Robin Hood.
  - ʻO wai lākou?
  - Powa hanohano. Ua hana lākou i kiʻiʻoniʻoni e pili ana iā lākou!
  Ua hoʻopio ʻo Ali i kona mau maka:
  - He aha ka hale kiʻiʻoniʻoni?!
  Ua kānalua ʻo Yanka, e hoʻāʻo e wehewehe i kēia i kahi keikikāne medieval. Aka, ua hikiwawe ka noonoo kamalii.
  - Ua like ia me ka moeʻuhane! Ke ʻike nei ʻoe i nā moeʻuhane?
  - ʻAe, ʻoiaʻiʻo, ʻike wau! Ua maikaʻi ko lākou manaʻo!
  - No laila, ua like kēia me ka moeʻuhane, ʻo ʻoe wale nō e nānā i ka ʻoiaʻiʻo. A hōʻike lākou i nā hanana heroic mai ke ola o nā poʻe nui.
  Oka ae la ke keiki i kona aoao i ka pou a puhi ae la i ka lauoho loloa e komo ana iloko o kona mau maka.
  - ʻO kēia ka hana a nā kilokilo?
  - ʻAʻole, e nā haku!
  - ʻAʻole hiki! Ua lohe au aia kekahi mau kupua e hana i na hihio kupanaha. He kakaikahi wale no lakou i koe i keia manawa.
  Ua kūʻē ʻo Yanka:
  - He mea kilokilo maoli nō ia, akā ʻo ka ʻepekema maoli nō! Maopopo iā ʻoe he aha ka ʻepekema?
  - Manaʻo wau ua lohe au iā ia ma kahi! ʻAʻole wau hoʻomanaʻo i hea!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Yanka:
  - E lohe hou ʻoe!
  Ua ʻoi hou ke keiki ma mua o ka palena i koi ʻia me ka leo kani a loaʻa iā ia ka hahau ikaika, ua hoʻopuni ka huila i kona kua a wela kona ʻōpū. Ua hāʻule ʻo Yanka, hina, akā kū koke ʻo ia.
  - E kala mai iaʻu.
  He waimaka i kaʻa ʻole mai kona mau maka. Ua ʻoi aku ka paʻakikī o ka hele wāwae. Ua hoʻāʻo ʻo Ali e hōʻoluʻolu i kona hoa:
  - Mai hehee! E noʻonoʻo ʻoe ʻo ka hahau ka lima palupalu o ka makuahine!
  Ua lulu ʻo Yanka i kona poʻo:
  - He mea paʻakikī kēia iaʻu!
  - ʻAʻohe mea paʻakikī e hoʻomaʻamaʻa, pono e maʻalahi nā mea maʻamau!
  - ʻaʻole maopopo! ʻAʻole hiki ke maʻa i ka ʻeha!
  - Hiki iā ʻoe ke maʻa i nā mea a pau. Akā naʻe, makemake au e ʻike i ke ʻano o ka ʻepekema. Aia kekahi mea kupua i hunaia ma keia huaolelo.
  Ua minoʻaka ʻo Yanka, ua nāwaliwali ka ʻeha:
  - E pili ana! ʻOi aku ka maʻalili o kēia mea ma mua o nā mea kilokilo!
  Ua hāpai ʻo Ali i kona mau maka:
  - ʻOiaʻiʻo!
  - ʻAe! He keiki akamai ʻoe. E haʻi mai iaʻu: hiki i kekahi ke lilo i kilokilo a kupua paha?
  Pane aku la o Ali.
  - ʻAʻole, pono kēia i kekahi mau mana kūlohelohe. ʻOiai ke ʻōlelo nei lākou hiki i kekahi ke aʻo i ka hana kilokilo liʻiliʻi. Aia kekahi moʻolelo e hana ana kekahi kanaka mahiʻai i ke gula nona i kēlā me kēia lā.
  - He moʻolelo moʻolelo kahiko!
  - Akā, naʻauao!
  Ua hoʻomau ʻo Yanka:
  - ʻO ka ʻepekema kahi mea i ʻoi aku ka kiʻekiʻe ma mua o nā kilokilo. ʻO kekahi o nā mea kilokilo ikaika loa a ma ka manawa like i hiki i nā mea a pau!
  Ua ʻōlelo ʻo Ali:
  - Kupaianaha! Akā ʻaʻole ʻoe iā ia?
  - ʻO ia ke kumu i hoʻoholo ai ʻoe!
  Luliluli ke poo o ke keiki.
  - No ka mea, ua auwana oe me makou, ua paa i ke kaulahao e like me ke kauwa. A i ʻole, he kauā ʻoe! Inā loaʻa iā ʻoe kēlā mana, e ʻae anei ʻoe iā ʻoe iho e hoʻoweliweli ʻia? Inā hiki iā ʻoe, inā ua haehae ʻoe i kou mau mea hoʻomāinoino i ka wā kahiko.
  - No kēia pono ʻoe i ka ʻenehana!
  - ʻenehana hakakā!
  Ua kānalua ʻo Yanka:
  - ʻAe, pehea wau e wehewehe ai iā ʻoe? Hana nā mea hana lima i nā ʻano mea hana like ʻole. Hana ʻia me ka metala, ka lāʻau, ka pōhaku, a hāʻawi lākou i kahi pono.
  ʻAi ʻo Ali i ka ihu o ke keiki ma ke kaula:
  - ʻAʻole au i ʻike i kekahi mea like me kēia! Pehea e hoʻohana ʻia ai kēia e lanakila ai i ke kaua?
  - ʻOiaʻiʻo hiki iā ʻoe!
  - A laila ʻaʻole wau ʻike!
  Ua hāmau ke keiki, a ua hāmau ʻo Yanka. Ma ke kumu, i nā kūlana o ka Middle Ages, he mea kaua ikaika ka pahu, akā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke maʻalahi. ʻAʻole hiki i nā naita clone ke kūkulu i ka mīkini, a ʻo kēia ʻoiai ʻo ko lākou mana kanaka. A he aha kāna e hana ai: he keikikāne maʻalahi. Eia naʻe, inā ʻaʻole he haumāna maikaʻi loa ʻo Yanka, ʻaʻole no ka nele o ka mākaukau, akā no ka lawa ʻole o ka hoʻomanawanui. Akā paʻakikī loa kahi pahu, pono ʻoe i kahi ʻoihana holoʻokoʻa, kahi hoʻonohonoho o nā ʻoihana like ʻole a me nā ʻepekema. Malia paha he mea maʻalahi, e like me ka pū mīkini. ʻO kahi pōʻino hoʻokele maikaʻi loa, ua luku ʻo ia i kahi pūʻali koa holoʻokoʻa ma ka pā o ka Mōʻī Arthur. No ka laʻana, hoʻomanaʻo ʻo ia i kahi kiʻi o kahi pū mīkini anti-aircraft i kaha ʻia ma ka Pūnaewele. Akā hiki anei ke kūkulu ʻia kēlā mea kaua i loko o kahi pā? E ʻoki, nahu! Me he mea lā ʻo ia kā lākou ʻōlelo i ka wā kahiko. E heluhelu anei au i ka papa hoonui ia lakou? He manaʻo hoihoi nō hoʻi! E ʻakaʻaka lākou!
  ʻOiai ua nele loa koʻu poʻo. Aia ʻo ia i loko o kahi honua despotic, i māhele ʻia i nā kauā a me ko lākou mau haku - nā kiaʻi a me nā pio. E kūkulu i ke aupuni mōʻī. Ua hoʻomaka ʻo Yanka, me kāna noʻonoʻo kamaliʻi, akā ʻaʻole naʻe i ka manaʻo kahiko, e noʻonoʻo i ka noʻonoʻo ʻana i kahi kumuhana abstract: ʻeha i nā wāwae haʻihaʻi, nā wāwae i hana nui ʻia, nā ʻeha ʻeha.
  Eia ka mea ʻoi aku ka maikaʻi: aupuni mōʻī, dictatorship, democracy. No laila ua heluhelu ʻo ia i kekahi mea kākau kaulana, he kolonel FSB kahiko. He kanaka mahalo nui ʻo ia i ke aupuni mōʻī. Ua hana ʻo ia i nā hoʻopaʻapaʻa hoihoi, akā e like me ka mea e hana mau ʻia me kahi kanaka kūwaho, ʻaʻole ʻo ia i ʻōlelo nui. No ka laʻana, ʻo nā mōʻī ma nā ʻāina ʻEulopa he mana nominal wale nō, ʻaʻole noho aliʻi, akā he mau mea hoʻonaninani wale nō. ʻAʻole ʻo King George i lanakila i ke Kaua Honua ʻElua, akā ʻo ke Kuhina Nui Churchill. A i ʻole, ua lanakila ʻo ʻEnelani ma lalo o ke alakaʻi ʻana a ke Kuhina Nui Churchill. Akā naʻe, i ka makahiki 1945, ua nalowale ka Conservatives i ke koho balota pāremata. ʻAʻole i mahalo ka poʻe, ʻoiai ua ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻokele waiwai o Pelekane i kēia manawa. Akā naʻe, ʻaʻole maikaʻi nā mea a pau ma ʻEulopa; ua hoʻomaka ka stagnation, ke hāʻule nei ka helu hānau, a ke hele nei nā malihini. ʻAʻole maikaʻi nā hiʻohiʻona o nā mōʻī kūʻokoʻa e like me Saudi Arabia. Noho maikaʻi nā sheikh a me ka poʻe elite ma laila. Ua hoʻohaʻahaʻa ʻia ka poʻe a i kahi kūlana obscurantism, ʻo ka Middle Ages maoli. Loaʻa i ka ʻāina nā kānāwai barbaric, hoʻomāinoino, hoʻopaʻi kino, ʻaʻohe hoʻokolokolo kūpono. ʻO nā kālā nui i loaʻa mai nā petrodollars e hoʻopau wale ʻia. Ma nā ʻāina e lawe ana i ka aila, ʻaʻohe ʻoihana, ʻaʻohe ʻoihana ʻike, ʻike ʻole ka heluna kanaka, a pāpā ʻia ka Pūnaewele. He aha ka maikaʻi o kēia ʻano aupuni? Ma keʻano laulā, inā mākou e lawe i ka moʻolelo o ʻAmelika Hui Pū ʻIa, kahi i noho ai kahi ʻano pelekikena o ke aupuni no ʻelua haneli mau makahiki. ʻAʻole i loaʻa i kēia ʻāina kahi alakaʻi nāwaliwali. Ua kānana ka ʻōnaehana koho i ka poʻe kālai'āina a ʻaʻole hiki i kahi naʻaupō holoʻokoʻa ke hele i ka mana. Pono ʻoe e loaʻa ka makana o ka ʻōlelo, a ʻo ka mea me ka ʻike ʻole ʻaʻole hiki ke haʻi pololei i kekahi mau huaʻōlelo. ʻO ka mea maʻamau, i nā koho balota mua he nui nā poʻe kālai'āina ikaika a koʻikoʻi, nā pae i ka noho aliʻi! ʻO ia ke kumu he mana nui ʻo ʻAmelika. A inā mākou e lawe i ka moʻolelo o Rusia. He mau mō'ī nui nō, akā, nui ka poʻe i noho aliʻi ʻia e ka poʻe nāwaliwali. Inā mākou e lawe i ka moʻokūʻauhau Romanov, ʻo Peter the Great wale nō ke aliʻi nui. Ua ʻike maopopo ʻia ʻo ia he mea nui, ʻoiai ke ʻano ʻino loa, nā kaua koʻikoʻi lōʻihi, nā kuʻuna a me nā ʻano ʻē, ka ʻona, a me ka hana ʻino. Ua wehe ʻo Peter the Great i nā bele mai nā hale pule, ua hoʻonohonoho i nā hoʻokūkū e ʻike i ka mea hiki ke inu nui loa, a ua loaʻa i ka epilepsy. ʻOiaʻiʻo, aia nā lanakila ma lalo ona, ua lanakila ʻo ia i ke komo ʻana i ke Kai Baltic, ua kūkulu ʻia nā hale hana ma nā Urals, a ua hoʻoikaika ʻia ka pūʻali koa. Akā, ma ke kumukūʻai kiʻekiʻe i loaʻa ai kēia? ʻO ke keiki hiapo a Petero, ua nāwaliwali ka manaʻo, ʻaʻole i hoʻomohala ʻia, a ma lalo o ka manaʻo o nā kāhuna. I ka hopena, ua hoʻopau ʻo ia me ka ʻino, make ma lalo o ka hoʻomāinoino. Ma keʻano laulā, ʻaʻole i hoʻokaʻawale ʻia nā Romanovs ʻē aʻe e ka naʻauao nui a i ʻole nā alakaʻi alakaʻi koa, ʻo ka hapa nui o lākou i ke olakino maikaʻi ʻole, a ʻaʻohe aliʻi o kēia ʻohana aliʻi i ola i kahi makahiki hanohano. Ke mau nei ka ʻoiaʻiʻo ʻaʻole he mau manawa lōʻihi ma waena o ka ʻohana Romanov. ʻO nā aliʻi ʻē aʻe: i manaʻo ʻia e kekahi poʻe he nui, ʻaʻole kekahi: ʻo Catherine ka lua a me Alexander ka lua. Ma lalo o Catherine the Second: Ua loaʻa iā Rūsia nā lanakila nui, akā ʻaʻole i loaʻa i ka mōʻī wahine ka makana o ke alakaʻi kaua. Laki wale ʻo Rūsia i kēia wā mōʻaukala, ua puka mai kahi galaxy holoʻokoʻa o nā alakaʻi nui. E pili ana i ke ʻano o ka hoʻokele, he mea hoʻopaʻapaʻa ...
  . MOKUNA Helu 7.
  - ʻO ka pule wale nō kā mākou e hana ai! - Ua ʻōlelo ka elf nani me ke kanikau nui.
  - A i nā akua a pau i ka manawa hoʻokahi! - Manaʻo ʻia me ka hoʻohenehene ma o ka weliweli huna ʻole, ʻo Alexander.
  Ua hoʻopaʻa ʻia nā lima o ka pūʻali koa o Svyatorossia. Ua ho'āʻo ʻo Hyperplasma e hoʻopaʻa i ka pūʻali koa ikaika. Ua ʻike nā miliona a me nā miliona o nā moku hōkū i ko lākou luku ʻia. Hoʻohenehene pinepine, a i kekahi manawa hoʻohenehene. Ua make lākou, me ka manaʻolana e ala hou mai i ka wā.
  Ua hauʻoli ʻo Konstantin Rokossovsky:
  - Me he mea lā ua hiki iā mākou ke hana i kahi ipu hao nui. E iho ana keia i ka moolelo; like space Cannes.
  Pane mai la ke kaikamahine koa me ka manao.
  - ʻAe, ʻoi aku ka nui a me ka nui o kēia!
  - E loaʻa iā mākou kahi Stalingrad lua! - Ua hana ʻo Rokossovsky i kahi ʻano, ua ʻike ʻia kahi aniani ʻālohilohi i ka lewa. Piʻi ka waina i loko, ua hana ke aniani cybernetic i kahi hologram a hīmeni:
  - ʻEkolu mau pahu pahu i inu i ʻekolu haneli pākahi, a laila inu i hoʻokahi haneli!
  - Akā ua hōʻike pololei ʻia ka naʻauao! Ua hoʻouka ʻia kēlā keiki Kelemānia! E mālama pono kākou i ka ʻāina! E pale kākou i ke kapu Stalingrad! - Ua hīmeni ʻo Rokossovsky.
  Ua hoʻololi ka wai i loko o ke aniani a lilo i poni. ʻO ka hologram ma luna o ke aniani i lilo i kaikamahine olohelohe nani, nāna i hoʻoluliluli i kona mau umauma piha me nā nipple ruby.
  - Darling, ua kaumaha loa au, ua wehe au i ke ala i nā hōkū! E lele ana ma luna o ka ʻaeto mauna! He hōʻailona o ka mana hanohano Lūkini! Ke pana nei nā mea hoʻomana o ka poʻe haipule! Ua haehae ka rocket i ka quasar i ka lepo! - Hulahula ke kaikamahine holograma olohelohe me ka hoohuli ana i kona puhaka a me kona puhaka. He nani loa, a pāʻani hoʻowalewale nā lehelehe ʻulaʻula.
  ʻO Rokossovsky, i loko o kona kino hou, ʻaʻole ʻelemakule, ua manaʻo i ka piʻi ʻana o ka makemake. ʻO kēia ka moa.
  - He mea maikaʻi ka loaʻa ʻana o nā kaikamahine ma ʻaneʻi!
  He ʻumikūmālua o nā mea nani maoli i ka manawa hoʻokahi, ʻo ka hapalua o lākou elves i hana ʻia i mua o ka hypermarshal.
  - Aia mākou i kāu lawelawe nui!
  Ua ʻōlelo ʻo Rokossovsky:
  - He mea kupanaha kēia! E olohelohe a hula i mua o'u.
  Ua hoʻomaka nā kaikamāhine e wehe mālie, me ka hoʻohālikeʻana i keʻano he'ahuʻula. ʻIke ʻia ka manaʻo. ʻAʻole i loaʻa i ka ilamuku mua o ke Kaua Patriotic Nui ka manawa e kāhāhā ai i ka nani a me ka nani o nā wahine o kēia wā.
  - Nā nani, nā nani, nā nani o ka cabaret! Hana ʻia ʻoe e hana i ka hoʻohiwahiwa! A ʻaʻohe mea maikaʻi aʻe ma ka honua holoʻokoʻa, hāʻawi ʻoe i ka mālama lolo-glue! - Ua hīmeni ka hypermarshal, e kīkoʻo ana i kona mau lima iā lākou.
  Ua hīmeni nā kaikamāhine i ka pane:
  - ʻO Rokossovsky, ʻo ʻoe ko mākou koa! Aia ka melancholy a me ka ʻeha i kou mau maka! ʻAe, e ke kanaka uʻi, minoʻaka! Piʻi i ka lani me he falcon!
  Hoʻokiʻekiʻe aʻela ʻo Rokossovsky i kona mau lima a ʻuwē aʻe, me ka haki ʻana i ka mele:
  - Ooo! Nui wau - super! E uhaʻi au iā Sashka, ka moron!
  He kakini kaikamahine i olohelohe loa. Hula lākou me ka wili ʻana i ko lākou ʻiʻo maoli. ʻOi aku ka lahilahi a ʻoi aku ka maikaʻi o nā elves wahine. A he aha nā wāwae, nā kuʻekuʻe wāwae, nā ʻūhā, muscular, lush, he nui ko lākou ikaika, sexuality, animalism a ma ka manawa like intellectual eroticism. Ua hele maoli ʻo Rokossovsky i ka hihiu, holo wikiwiki i ke kaikamahine kokoke loa a hoʻomaka e honi i kāna mau nipple ruby. A kawili iho la kona mau lima i ka u o na kaikamahine maikai e ae elua. Pehea ka huli ʻana a me ka hoʻohauʻoli ʻana o ia mau paʻi ʻana, uē nā kaikamahine me ka hauʻoli. Ke piʻi aʻe nei ka hauʻoli o ka hypermarshal, me he mea lā aia i ka lani! ʻAʻole i hoʻopau ʻia nā moeʻuhane a me ka piko o ka hauʻoli e ka leo huhū o ke kamepiula.
  "Aia kahi haunaele ʻole o ka ikehu ma hope o mākou. Wehe i kahi puka puka a hoʻokuʻu i nā phantoms.
  - He aha?! - Hoʻololi ka maka o Rokossovsky. - ʻO wai ma hope o mākou!
  - Pūʻali o nā clones! - Ua hoʻohenehene ke kamepiula.
  - Kekahi mea!
  - Ke hoʻokuʻu ʻia nei nā Phantoms mai ka subspace.
  Ua haʻihaʻi ʻo Rokossovsky: ua ʻike ʻo ia ʻo nā phantoms, ʻoiai ʻaʻole lākou he mea waiwai, he mana nui ko lākou. He aha ka mea liʻiliʻi? ʻO ia ke ʻano o ka ʻūhā, ka ikaika, a me nā ʻano ʻano hana kilokilo hōkū. Hāʻawi ke ʻano huikau kūikawā o ka mini-matter iā ia i ka mana luku nui. ʻO ia ke ʻano hiki iā lākou ke luku loa i kahi hapa nui o ka space armada. Ua hoʻomaopopo ka ilāmuku akamai i ke ʻano o ka puka ʻana mai o nā pūʻali ʻenemi ikaika ma kou hope. ʻAʻole ia no ka mea ʻole i hōʻike ʻia ka ʻike o ke Kaua Honua ʻElua i ka maikaʻi o ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i nā hahau.
  He aha ka hana i kēia hihia! ʻAʻohe wahi mālama i koe.
  Ua kauoha ka hypermarshal:
  - Ke hui hou nei mākou i nā pūʻali koa. Ke haʻalele nei i ka uhi nāwaliwali, e hoʻouka mākou i ka pūʻali o nā phantoms me ko mākou ikaika āpau.
  - Hoʻolohe mākou, hoa hypermarshal! - Ua hoolaha like aku na ilamuku a me na Generala.
  - A laila hoʻouka! Ho'ā wau i ke ʻano koho koho o ke kamepiula. E hoʻonoho i ka noʻonoʻo uila i nā mea nui!
  ʻO ka hoʻolohe ʻana i ke kauoha, ua māhele ka pūʻali koa. Ma kahi o ʻekolu hapahā i neʻe kūʻē i nā phantoms, aʻo ke koena i pale i ka uhi.
  Aia ʻo Rokossovsky ma ka pae ʻehiku o ka lua. Inā hee, e kali ana ka ʻeha nui a me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana iā ia. Ma ka laulā, ʻoluʻolu loa ka manaʻo i ka poʻe i hoʻāla hou ʻia. ʻAʻole lākou i hoʻopaʻa ʻia i nā hana ʻeha ʻōnaehana, e like me nā limahana kauoha ʻē aʻe a me nā koa maʻamau. Akā inā hee, e like nō nā lula no kēlā me kēia kanaka. ʻOiaʻiʻo, aia kekahi ʻōlelo: no ka mea i hahau ʻia hoʻokahi, ʻelua i hahau ʻole, hāʻawi lākou. He kūpono kēia: hāʻawi ia i kekahi mau manawa e noho ai i ka elite. Akā, no ke aha e lanakila ai? ʻAʻole pio ka pūʻali ma hope! I kekahi manawa, i ka wā i hoʻouka ai ke kaua ma Ukraine, i ʻAukake-Sepatemaba 1941, ua ʻoi aku ka maikaʻi o nā pūʻali Soviet ma mua o ko Kelemania, ma ka hana kanaka a me nā lako. Akā, ma muli o nā hewa o ke kauoha a me ka haʻahaʻa haʻahaʻa o nā pūʻali Soviet, ua hoʻopuni ʻia ka pūʻali koa miliona. ʻOiai ma hope o kēia, ʻaʻole maopopo ka hopena o ke kaua, no ka mea, ʻoi aku ka lahilahi o ka ʻoki ʻana i nā pūʻali Soviet. Aka, ua pale ikaika aku na koa Soviet kiekie, ua oi aku mamua o eono haneri me kanalima tausani koa a me na makai. ʻAʻole e haʻi i ka nui o nā mea haʻalele a me nā haʻalele. Ma keʻano laulā, he ʻehā ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka Wehrmacht ma nā pahu a me nā mokulele, he hewa ke nalowale. No nā hiʻohiʻona qualitative, ʻo ka 1800 T-34 a me KV-1, KV-2 tanks ʻaʻole i hoʻohālikelike i nā hoa paio i ka patsval (ʻo ia ka inoa nui no nā pūʻali tank German). 'Oia'i'o, he 'oi aku ka ' oi aku o ka 'enemi i ka 'elele, akā, ma hope o ho'okahi pule o ka ho'ouluulu 'ana, ua 'oi aku ka nui o ka pū'ali koa USSR ma mua o Germany. ʻAʻole maopopo i nā pūʻali Soviet i ka pale ʻana iā lākou iho. Ua aʻo ʻia ke kauoha a me ke kūlana a me ka faila e lanakila ai i ka ʻenemi ma kona ʻāina. ʻOiai i loko o ka palapala hoʻohui o 1939, ua kākau ʻia: inā e kaua mai ka ʻenemi iā mākou, e lilo kā mākou pūʻali i mea ʻino loa ma ka honua. Aia nā lono e hoʻomākaukau ana ʻo Stalin i kahi hoʻouka kaua iā Kelemania. Eia naʻe, e hoʻomākaukau ana lākou no ke kaua ʻino. He hoʻokahi haneri pakeneka ʻo Rokossovsky, ʻaʻole naʻe ʻo ia i ʻike inā ke hoʻomākaukau nei ko lākou haku, ʻo Stalin Nui, i kahi hoʻouka kaua ma Kelemania i ka makahiki 1941. He ʻano huna loa ʻo ia a noho mau ʻo ia ma hope o kona ala hou ʻana mai ka make mai. I ka nīnau pololei ʻana no kēia, ua pane mai ke alakaʻi i hoʻi mai mai ka make mai.
  - Ua hiki ole ke kaua?
  - A pehea kou manaʻo?! - Ua hopohopo ʻo Rokossovsky i mua o ke alakaʻi i hoʻolaʻa hou ʻia.
  Ua ʻōlelo mālie ʻo Stalin, me kahi leo Georgian maikaʻi:
  - I ka ʻike ʻana i ke ʻano o Hitler, kāna kūʻē kūʻē i ka komunisme, ka nānā ʻana i ka hoʻouka kaua ma ka Hikina, ua maopopo ʻaʻole hiki ke pale ʻia ke kaua. ʻO ka nīnau wale nō i koe i ka wā hea? He mea nui ka pono e koho i ka manawa kūpono. ʻAʻole koke a ma hope paha ʻo ia ke kī o ka holomua.
  - Akau! - Ua ʻōlelo ʻo Marshal Rokossovsky a hoʻomau me ka huhū. - Akā makemake wau e hōʻike i koʻu mau manaʻo ponoʻī. Inā mākou i hahau i ka hopena o Mei - i ka hoʻomaka ʻana o Iune 1940, ua lanakila koke mākou. A laila ʻaʻole pono mākou e nalowale i ka iwakāluakūmāwalu a me ka hapa miliona mau kānaka. ʻO ka pohō o ʻumikumamākahi a me ka hapa miliona mau koa a me nā luna i ʻike ʻia. Akā ʻaʻole kēia ka ʻikepili piha, ʻo ka mea mua, ʻaʻole i noʻonoʻo ʻia nā poho o nā partisans, nā pūʻali NKVD, nā militia, nā mea kūkulu koa, nā limahana lapaʻau a me nā mea ʻē aʻe. Eia kekahi, ua helu ʻia ka poʻe i make i nā ʻeha inā make lākou i loko o ʻekolu mau lā ma hope o ka ʻeha ʻana, ʻoiai ma nā ʻāina Komohana ka manawa i ʻae ʻia he hoʻokahi makahiki. Hoʻohui ʻia he ʻeono miliona i nalowale, a ua make ka hapa nui. He weliweli ke kaua.
  Ua lulu ʻo Stalin i kona poʻo me ke kaumaha a hoʻomaka e hoʻopiha i kāna paipu:
  "ʻOiaʻiʻo, mihi wau ʻaʻole wau i paʻi ma mua." ʻO kēlā me kēia poʻe make i kēia kaua nui he ʻeleʻele ma koʻu puʻuwai. Akā ʻelua kumu i wehe ʻole ai au i ka lua o ka mua i kēlā manawa. ʻO ka mea mua, he mea ʻino loa ka hoʻouka ʻana iā Hitler, ka mea a lākou i komo ai i loko o kahi ʻumi makahiki. Ma ke ʻano he lula, ke ʻano koʻikoʻi nei au i nā kuikahi honua.
  Ua kūʻē ʻo Rokossovsky:
  - Ua loaʻa iā mākou kahi ʻaelike kūʻokoʻa me Iapana, a ua wehe mākou i ka lua o ka mua a ua lanakila koke mākou i ka ʻāina o ka lā hikina.
  ʻO Stalin, me ka makaʻala maʻalahi, e hoʻohālike i ka ʻae.
  - Akau! Akā i kēia hihia, ua pilikia mākou i ka nalo ʻana o Kina mai kā mākou wahi o ka mana. E noʻonoʻo i ka mea e hiki mai ana inā hiki i ke aupuni kākoʻo-ʻAmelika o Chiang Kashi i ka mana. I kēia hihia, e huki ʻia kahi mokuʻāina me ka heluna o ʻewalu haneli miliona i loko o ka orbit US. Ma kēia hihia, hiki i nā pūkaua o ʻAmelika ke hoʻokuʻu aku i kahi hoʻouka kaua nuklea iā mākou, a na nā pūʻali Kina e hoʻopaʻa i ko mākou mau pūʻali ma ka Hikina mamao. A no laila, ʻoiai ua hiki iā mākou ke hoʻokomo i ka pro-Stalinist Mao Zedong ma Kina, ua pale ʻia nā palena hikina. liʻiliʻi o; Ua kaua maikaʻi ka pūʻali Kina ma Korea. ʻO nā poho koʻikoʻi o ʻAmelika i kāohi iā NATO mai ka ʻimi ʻana i ke kaua pale. Akā ʻekolu haneli mau pōkā atomika i hoʻolei ʻia e ʻAmelika Hui Pū ʻIa i hiki ke pepehi ma luna o iwakālua miliona mau kānaka Soviet, a ʻaʻole i emi iki. He pōʻino nō hoʻi kēlā. Auwe, he paepae pilikia.
  Ua kipaku aku ʻo Rokossovsky i ka lopako aniani wai lele mai ona aku.
  - Akā, ʻo ka waha o ka pahu Kelemania i haki i ka iwi kuamoʻo o Farani a me Beretania, ua kanu ʻia ʻo ia iho ma ko mākou kua.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Stalin a kau akula i kona lima ma luna o kona ʻumi ʻeleʻele mānoanoa:
  - Pololei, ʻaʻohe mea e kūʻē ai! Akā, ʻaʻole i mākaukau ka pūʻali koa USSR no nā hana kaua nui. Ua hana au i kahi papahana hoʻouka kaua, a ua hoʻoponopono hou i nā pūʻali koa, e noʻonoʻo ana i ka ʻike o ke kaua me Finland. Ua ʻae mākou ʻo ke kaua me nā Finns, ka mea ʻaʻohe pahu kaʻa, hōʻike i ka lawa ʻole o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o kā mākou pūʻali koa. Eia hou, ua ʻike nā pūʻali i ka hemahema o nā mākaʻi; he kakaikahi nā pū o ka 76.2 mm i kī ʻia; ʻaʻole lawa nā pailaka, nā mea hoʻokele, a me nā kaʻa.
  Ua kūʻē ʻo Rokossovsky:
  - I kēlā me kēia pūʻali, i kēlā me kēia manawa, aia kekahi mea i nalowale. No laila ʻaʻole lawa ke kālā a ka mākaʻi ma mua o koʻu uku ʻia. Pono mākou e hoʻomanaʻo i ka nele o ka ʻenemi i nā lako a me nā limahana. ʻO keʻano, mai ka makahikiʻumikumamāwalu a hiki i ke kanakolukūmāhā makahiki,ʻaʻole i loaʻa i ka poʻe Germans ka hoʻopaʻa inoa honua, aʻo ka pūʻali koa he hoʻokahi haneri tausani mau koa. No laila, ua kaupalena ʻia ko Geremania e ke Kuʻikahi o Versailles.
  - Ua maopopo iaʻu! - Ua hoʻokuʻu ʻo Stalin i ke apo o ka uahi i ka lewa.
  Ua hoʻomau ka ilamuku mua o ka poʻe Polani:
  - No laila, he hapa nui o nā luna ma ka pūʻali koa Kelemania. Ua kākau ʻo Adolf Hitler, a i ʻole i ʻōlelo ʻia i ka wā e kamaʻilio ai i ka papaʻaina: pono e hoʻokumu i nā pūʻali koa mai nā luna a hoʻopōkole i nā ʻōlelo o ka lawelawe: e hoʻokele i nā poʻe he nui ma o ka papahana aʻo. Eia hou, hiki ke hoʻonui nui i ka mākaʻi a hoʻomaikaʻi i kā lākou aʻo kaua. ʻO ka mea nui, hiki i nā conscripts ke lawelawe i nā ʻāpana mākaʻi i mea e hana ai i kahi kahua ikaika i ka wā o ke kūkulu ʻana i nā pūʻali koa.
  - Holoholona maalea! - Ua ʻōwili ʻo Stalin i kāna mau maka tiger.
  - No laila ʻaʻole i hōʻea nā Kelemania i kahi kaua koʻikoʻi e pili ana i kā lākou hoʻouka kaua. ʻO ko lākou mau pūʻali koa he maka. "ʻOiaʻiʻo," i hoʻopau ai ʻo Rokossovsky.
  Hoʻopili ʻo Stalin i kona mau maka:
  - Akā, ua pio koke ʻo Farani a me ʻEnelani. Ma keʻano laulā, manaʻo wau e hoʻomau ke kaua ma ke Komohana a ʻaʻole e huki i nā pūʻali i ka palena o ke Aupuni ʻEkolu ma mua: no ka makaʻu i ka makaʻu ʻana i nā Kelemania. ʻAe, ʻaʻohe mea i manaʻo e paʻa nā pūʻali kiʻekiʻe o nā mana ʻehā no hoʻokahi mahina a me ka hapa wale nō.
  - ʻO kēia inā e noʻonoʻo ʻoe i ka hana ikaika o ka hakakā!
  - ʻO ia, ʻaʻole ka lōʻihi o ke kaua. Ua hoʻopio ka poʻe Kelemania ma kahi o ʻehā miliona mau pio o ke kaua wale nō. A laila hoʻohana lākou iā lākou ma ke ʻano he hana, i hiki ai i ka ʻenemi ke hoʻonui i ka nui o ka pūʻali i ʻehiku miliona ʻelua haneri tausani kānaka.
  - ʻO ia ka mea i hoʻokuʻu wale i kā lākou pūʻali koa a hōʻemi i kāna mau ʻano hakakā. Ma hope o nā mea a pau, ʻoi aku ka nui o ka ʻōpū, ʻoi aku ka lahilahi o kona mau paia.
  - Ke ulu nei nā aupuni e like me ka ʻōpala kopa, me ka hoʻokele ponoʻī wale nō! - Ua kūʻē ʻo Stalin. - ʻO kahi aupuni mālama e like me nā iwi ulu e ulu ikaika ana i ko lākou ulu ʻana!
  - Ua ʻōlelo ʻia, akā ʻaʻole pili kēia i ka Reich ʻEkolu!
  - Akā pili ia iā mākou! ʻOi aku ka maikaʻi o ka ʻōnaehana Soviet ma mua o ka kapitalista a me ke aupuni demokala Komohana. ʻO kona ikaika ka totalitarianism.
  - Pehea ʻoe e makemake ai i ka ʻōnaehana politika ma Russia ʻelua?
  - Kupaianaha! Noho nā kānaka a pau i ka hale paʻahao a loaʻa nā kūlana. ʻO ke keiki, ʻoiai e moe ana i loko o ka ʻōpū o ke kamepiula, ua hoʻokō ʻia i ka hana holoʻokoʻa. Ke lawelawe nei nā kānaka a pau i ka pūʻali koa, aia nā mea a pau i ka ʻoihana. A ʻo ka hoʻonaʻauao ka ʻeha! ʻOiai nā luna kiʻekiʻe e hana ana i ka hana cybernetic. Makemake au i kēia ʻōnaehana hypertotalitarian. ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻohe mana piha ma luna o nā manaʻo, ʻoiai ke ʻae nei ka ʻenehana i kēia!
  - No ka mea ʻaʻole hiki i nā biorobots ke hana i nā koa maikaʻi. I ke kaua, pono ʻoe i ka manaʻo a me ke kūʻokoʻa i ka noʻonoʻo, ke kūʻokoʻa i ka hana. - Ua ʻōlelo ʻo Rokossovsky me ka noʻonoʻo.
  - ʻAe! ʻAʻole ʻoi aku ka maikaʻi o nā robots ma mua o nā kānaka. Pono wau e ʻōlelo, i kekahi manawa, ua kānalua wau no ka cybernetics. Ua manaʻo ʻia he hoʻoweliweli i ke kanaka. Hāʻawi ʻo ia i nā lima kūpaʻa o nā kino.
  Ua hoʻāʻo ʻo Rokossovsky e hoʻihoʻi i ke kamaʻilio ʻana i kāna papa mua:
  - He ʻoiaʻiʻo, maikaʻi ʻo Cybernetics, akā naʻe, ʻaʻole anei he kuhi hewa ʻaʻole mākou i pā iā Hitler i 1940?
  Pane akula ʻo Stalin:
  - He kuhi hewa paha ia, akā hiki i ka hoʻopaʻa ʻana o nā pūʻali ke hoʻoweliweli iā Hitler, e koi ana iā ia e haʻalele i ka hana ʻino ma ke Komohana. Ma keʻano laulā, i kēlā me kēia manawa, hiki iā Beretania a me Kelemānia ke hana maluhia. ʻO ia kaʻu mea i makaʻu ai, akā i kēia manawa ke ʻike nei au ua kuhihewa wau. Eia naʻe, loaʻa nā pōmaikaʻi i ka pio ʻana o Farani.
  - ʻO wai?
  - He nui nā kolone o Farani a me Pelekane i hiki ke kipi a hāʻule i loko o ka mana o ka USSR. Ma kahi e haʻalele ai ka capitalism, hiki mai ka socialism. ʻOi aku ka maikaʻi inā hopu lākou i ka ʻāina nui ʻo Beretania. ʻO ia mau manawa no ka komunisme.
  Ua ʻae ʻo Rokossovsky:
  - Malia paha! Hiki ke lilo nā kolone o nā aupuni pio i mau repubalika hui. Akā, ma hope o ka pio ʻana o Farani, he aha nā hoʻolālā? Hiki paha i ka makahiki 1941, i ka manawa i hoʻomaka ai nā pūʻali e hōʻea i ka palena.
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin:
  - Ua loaʻa iaʻu ka ʻike e hoʻomākaukau ana nā Kelemania i ke kaua me ka USSR. Aka, ua kue loa lakou. ʻO ka mea nui, ua hōʻike ka naʻauao e hoʻouka ʻo Hitler i ka USSR, ua lanakila ʻo ʻEnelani.
  - Pela no!
  - E hoʻāʻo e lanakila iā Beretania ke loaʻa iā ia ke kūlana kiʻekiʻe ma ke kai. ʻOi aku no nā moku ʻili nui. E hoʻokomo lākou i nā kaʻa Kelemania. ʻO ka manaʻo, hiki i nā Kelemania ke hoʻokō i ke kūlana kiʻekiʻe ma mua o Pelekane ma ka mokulele, akā no kēia mea pono lākou e hoʻoneʻe i ka ʻoihana koa.
  - Ua hana hewa ʻole ʻo Kelemania.
  - Akā ʻaʻole wau! ʻO ka mea nui, i ka makahiki kanahā ua hoʻolōʻihi ʻia ka lā hana a ua hoʻokomo ʻia ke kuleana karaima no ka lohi. Ua hoʻomaʻamaʻa ikaika ʻia ka hana keu . Ua mahuahua ka hana ana i na mea kaua. ʻO wai ka mea hiki ke kānalua i ka ʻoiaʻiʻo e hoʻomākaukau ana mākou. I ka ʻike ʻana he mea hiki ʻole ke hakakā me ka fascism, ua hoʻoneʻe mākou i nā mea āpau i hiki iā mākou. ʻO ka mea maʻamau, me ka haʻi ʻole ʻana i ke kānāwai koa, akā kāhea malū i nā pūʻali koa.
  - ʻAʻole naʻe lākou i mākaukau!
  - Pehea e ʻōlelo ai! ʻO ka mea ʻoiaʻiʻo, aia i loko o nā hana a nā fascists he nui nā mea o ka bluff outright. Ua hōʻike ʻia ka naʻauao e hoʻomaka ana ka wehe ʻana o nā hakakā me kahi ultimatum. ʻO ka mea a ka poʻe Kelemania e makemake ai e hoʻokō i nā kūlana maikaʻi no ka hoʻolako ʻana i nā mea maka. ʻO ka mea nui, hoʻolimalima i nā pūnāwai aila ma Azerbaijan, e hōʻemi ana i nā kumukūʻai meaʻai, etc. A no keia ke kukulu nei oia i kona ikaika. Eia kekahi, ua hōʻike ka naʻauao e paʻa ana nā Kelemania i nā pūʻali nui ma Farani a ke hoʻomākaukau nei lākou i ka Operation Sea Lion.
  - Aia kekahi ʻike kuhi hewa.
  - Eia kekahi, ua hoʻouna ka naʻauao i ka ʻike pololei ʻole e pili ana i nā pūʻali koa Kelemania. Ua hoʻonui ʻia lākou ma kahi o ʻelua manawa. Ma muli o kēia, ua hoʻokumu ʻia ka manaʻo ʻaʻole i hoʻoneʻe nā Nazis i kā lākou mau pūʻali āpau. ʻO ia hoʻi, emi iho ma lalo o ka hapalua, ʻo ia hoʻi, ʻaʻole hiki ke pale ʻia ke kaua me Kelemania. ʻAʻole e hoʻouka ʻo Hitler ma ka hoʻokau ʻana i kahi ʻāpana liʻiliʻi o ka pūʻali koa. Ua manaʻo wau he bluff maʻamau. Eia kekahi, hiki i ka Hitler maalea a maalea ke mālama i kona mau pūʻali koa i kā mākou hoʻouka kaua.
  E like me kā lākou e ʻōlelo nei, ʻaʻole manaʻoʻiʻo ka ʻaihue i ke kanaka pono.
  - Akā ʻaʻole ʻoe makemake e hoʻouka iā Kelemania!
  - I ka hihia, ua huki au i ka pūʻali, akā ua wehe ʻia ka nīnau pehea a me ka wā e hahau ai. Aia nō ko mākou pūʻali i ke kahua hoʻokumu. Ua hoʻohana ʻia nā ʻāpana e like me nā kānāwai o ka wā maluhia. Eia kekahi, ʻaʻole hoʻomākaukau ka poʻe Kelemania no ke kaua hoʻoilo. ʻO ka mea nui, aia ka hapa o nā lole hoʻoilo; ʻo nā pūʻali SS wale nō i loaʻa; ʻo ka lubricant i nā pū mīkini Kelemania a me nā pū i maloʻo i ke anuanu. Eia kekahi, ua maloʻo ka ʻaila mai ka lanahu ma ʻeiwa degere ma lalo o ka ʻole. ʻenehana Kelemania, nā kaʻa me nā ala haiki, nā mokulele me nā ʻenekini haki. He hopena kēia o ka mākaukau ʻole no ka hoʻoilo. ʻAe, ʻaʻole i hoʻololi ka poʻe Kelemania i ka hoʻoilo, ʻoiai hiki ke hoʻololi i kekahi mau mea i ka ʻenehana, aia kahi lubricant kūʻokoʻa hau. ʻAe, ua maʻa ko kākou mau pūʻali koa i ka noho ʻana a me ka hakakā ʻana i nā kūlana hau nui. A ʻo ke kaua me nā Finns i aʻo nui mai iaʻu. Ua lilo ka poʻe Kelemania i naʻaupō ma kēia ʻano.
  Ua hōʻike ʻo Rokossovsky i kāna manaʻo:
  - No ka manaʻo hoʻomanamana paha kēia!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Stalin:
  -He hoʻopaʻapaʻa hoihoi kāu. ʻAe, ua helu maoli ʻo Adolf Hitler i kāna pūʻali kilokilo a me kāna ʻaelike me ke anu. Ua manaʻo ʻo ia e hoʻomaloʻo a mehana kona mau kupua, nā kilo a me nā mea kilokilo, a laila hiki i ka pūʻali Nazi i nā Urals. I kekahi hihia, ua manaʻo nui ʻo Hitler i ke kōkua o Sātana. Akā, i kēia hihia, ʻaʻole ʻo ia i makemake e kōkua.
  - Ua komo paha ke Akua?
  - A ʻaʻole i kāpae ʻia kēia! Ma hope o ke kaua, ho'ōki au i ka hoʻomaʻau ʻana i ka halepule. Ua kōkua paha kēia iā mākou! ʻOiai he manaʻo ʻokoʻa koʻu no ka hoʻomana. Ke manaʻoʻiʻo nei au na ka manaʻoʻiʻo o nā kānaka i hana i ka mana i kapa ʻia ʻo ke Akua. - Ua ʻānai ʻo Stalin i kona ʻumiʻumi. - I kekahi hihia, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hau nui a me ka hoʻoheheʻe ʻana o ka hāʻule iā mākou ma mua o ka poʻe Kelemania. Ina i makaukau na Nazis no ke kaua, ina ua kanalua ka hopena o ke kaua no Moscow.
  Ua nīnau naʻe ʻo Rokossovsky:
  - Akā, e hoʻouka ʻoe iā Hitler?
  Ua lulu ʻo Stalin i kona poʻo:
  - Ua hōʻike ʻia ka ʻike o ke Kaua Honua ʻelua e ʻoi aku ka ikaika o ka hoʻouka ʻana ma mua o ka pale. ʻO ka hoʻopaʻapaʻa hoʻoholo a Hitler e kūʻē iā Farani, ka pio ʻana o ka poʻe Italia ma ʻApelika, ka hoʻopaʻi hoʻopaʻi hookout a Romel. Pono wau e ʻōlelo he alakaʻi nui maoli. ʻO kahi pūʻali koa akamai loa wale nō e hiki ke hahau i nā pūʻali koa Pelekāne, he ʻumi wale nō kaʻa kaʻa a he kanalima mau kaʻa kaʻa i uhi ʻia ma ke ʻano he pahu. Ua ʻoi aku ka ʻenemi ma mua o ia he ʻumi. Manaʻo wau inā ʻoi aku ka ikaika a me ka mana o Romel ma luna o ka pūʻali koa, inā ua hoʻopio ʻo ia iā ʻApelika a pau.
  - He alakaʻi ikaika ʻo Romel, akā naʻe, ʻaʻole pono ʻo ia e hakakā ma ke alo hikina. Manaʻo wau e pono e hahau ʻia kēia mākaʻi kahua.
  - Nau?
  - Malia paha! Ma hope o nā mea a pau, ʻo wau ka mea i kauoha i ka parade lanakila, a ʻo Zhukov i hoʻokipa. He hilinaʻi nui kēia iaʻu.
  - Pehea e ʻōlelo ai! Manaʻo wau ʻaʻole ʻoi aku ka maikaʻi o Vasilevsky. Ua makemake nui au i ka wikiwiki a me ka liʻiliʻi o kona lanakila ʻana iā Iapana. Akā, ua hakakā nā koa o ka ʻĀina o ka Lā Hikina e like me nā tigers heroic. Hoʻomau loa lākou a ʻaʻole haʻalele.
  - ʻAʻole loa?
  - Kakaʻikahi ka hoʻohālikelike ʻana i ko mākou pūʻali. E noʻonoʻo wale, aneane ʻeono miliona mau pio i ke kaua holoʻokoʻa. A ʻelua pūʻali koa holoʻokoʻa o ka poʻe haʻalele. I ka hopu ʻia ʻana o Vlasov, ua hahau ʻia ʻo ia ma nā iwi ʻaoʻao a pono e pani ʻia ka hoʻokolokolo, ʻaʻole hiki iā ia ke neʻe. Ma keʻano laulā, he naʻaupō loaʻo Vlasov. E hele i ka ʻaoʻao o nā Nazis,
  mahope iho o ka pio ana o ka Wehrmacht ma kahi kokoke i Moscow, a komo aku la o Amerika Huipuia i ke kaua me ka Reich Ekolu. Ua hiki iā mākou ke lanakila ma mua o ka poʻe Nazi inā ʻaʻole mākou i hoʻopuehu i ko mākou mau pūʻali, a inā ua aʻo ko mākou mau pūkaua pōʻino i ke kaua wikiwiki. Ma hope o nā mea a pau, ua hoʻonui ʻia ka ʻepekema kaua Soviet me ke koko.
  - Pono ka lulu ʻana o ka lanakila me ke koko a hoʻomoʻi ʻia me nā kupapaʻu! - Ua ʻōlelo ʻo Rokossovsky.
  - ʻO kēia inā he mediocre loa nā luna! Akā, ua waiwai ka poʻe Lūkini i ke kālena. Akā naʻe, ʻaʻole ʻo Mainstein he alakaʻi maikaʻi ʻole. E hauʻoli wau e loaʻa iā ia ma kaʻu hui!
  - A lohe au ua kokoke e ala hou ʻia a hoʻoneʻe ʻia i loko o ka pūʻali koa ikaika!
  - Ehia mau mahele o Svyatorossia?
  - ʻaʻole maopopo! He mea huna kaua kēia!
  - ʻOiai no ʻoe!
  - ʻOiai noʻu! ʻO ka Emepera wale nō, a ʻo ka Emepera wahine wale nō ka mea i ʻike.
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin:
  - He ʻāina ʻino i mālama ʻia e nā wahine.
  Ua hōʻuluʻulu ʻo Rokossovsky i ka hopena filosofia:
  - ʻOi aku ka hewa inā ʻaʻole lākou e hoʻomalu iā ia!
  ʻO kēia mau manaʻo a pau i lele i loko o ka lolo hyperplasmic o ka hypermarshal i ka pō o ka maka. Ua hoʻouka ka miliona o nā moku hōkū ʻo Svyatorossiya i ka pūʻali o nā phantoms. Ua neʻe lākou me ka wikiwiki loa. Ma ʻaneʻi ua paʻi ka naita alakaʻi i ka mokuahi missile me kāna ihe. Ua hou ka piko a ua moku ka moku. Ki aku ka elf pana pua, a lele aku la na makana e ae mahope ona. Ua ʻoi aku ko lākou māmā ma mua o ka māmā māmā i nā manawa he nui. ʻO ka ultra-dreadnought, ua loaʻa iā ia he mau haneli he nui, ua wela i ke ahi. He nui nā kala a me nā aka o ke ahi, he kupua ka mea i ʻā. E noʻonoʻo i ke ahi kilokilo, ʻaʻole pono ia i ka oxygen, a hoʻopau i nā mea waiwai miliona mau manawa ʻoi aku ka ikaika ma mua o ka titanium. He nani loa. Ua kauoha ʻo Alyosha Popovich i ka pana ʻana ma kahi mamao, ʻoi aku ka wikiwiki o nā pua ma mua o nā missiles, i ka pane ʻana, ua wehe nā ʻauwaʻa hōkū i ke ahi mai nā pū a pau, emitters a me nā mea hoʻolaha. Pahū nā pōkā creson thermal ikaika loa, hoihoi i ka mea liʻiliʻi i haku ʻia nā phantoms. ʻO ka manaʻo, hiki ke luku ʻia kahi phantom kokoke i ka make me ka nui o ka ikehu super. Akā ʻaʻole maʻalahi ka hana ʻana i kēia.
  Ua kauoha ʻo Alyosha Popovich iā Dobrynya Nikitich lāua ʻo Mikula:
  - Puhi mai! E hoʻoneʻe ko mākou pūʻali koa a hoʻopuni i nā ʻenemi mai nā ʻaoʻao.
  Manaʻo ʻo Dobrynya:
  - A i ʻole e hoʻokaʻawale paha i ka ʻenemi i ka hapalua?
  Ua kūʻē ʻo Alyosha:
  - ʻAʻole pono ia! I kēia hihia, pono mākou e hakakā ma nā ʻaoʻao ʻelua. ʻAʻole mākou e hoʻokaʻawale wale i ka ʻenemi, akā hana i kahi ʻeke maʻamau.
  Ua ʻōlelo ʻo Dobrynya:
  "Me he mea lā e hoʻāʻo nei ka ʻenemi e hana pololei iā mākou."
  Manaʻo ʻo Mikula:
  - E hoʻohana kāua i kahi hoʻolālā hui, paʻi me kahi lens convex, a ma waenakonu he "rose". ʻO ia ʻano hana e ʻoi loa ka maikaʻi.
  Ua ʻae ʻo Alyosha:
  - No laila e hoʻāʻo kāua e wili. Na Pastukhov e alakaʻi i ka hoʻouka kaua ma ke kikowaena.
  Pane aku la o Pastukhov:
  - Aia kekahi luna!
  Ua ʻimi naʻe ʻo Rokossovsky iā ia iho e hoʻopuni i ka ʻenemi mai nā ʻaoʻao. Ua ʻoi aku kona hoʻomaopopo ʻana i ke ʻano o ka hakakā ʻana i loko o ka ipu hao. I ka manawa like, ua hoʻokokoke loa nā pūʻali ʻelua i kekahi i kekahi.
  Ua hoʻoholo ʻo Alyosha Popovich ʻo ka hoʻomaʻamaʻa maikaʻi loa ʻo ia ka hui pū ʻana o ka pūpū a me ka ʻoki ʻana.
  Ua alakaʻi ʻo Pastukhov e like me nā manawa a pau. ʻO ke kanaka ʻōpio, me kāna mau pahi kaua ikaika, ua ʻoki i lalo i ʻelua mau moku kaua, ua hāʻule lākou a lilo i mau ʻāpana lapalapa. ʻOiaʻiʻo, ua puhi ʻia ka hero iā ia iho e kahi hahau hyperplasmic. ʻO nā pōhaku pōhaku a me nā mea hoʻokuʻu he mea weliweli loa; wahi liʻiliʻi. Ua hana lākou i nā puka holoʻokoʻa i loko o ke kapa kila, e hoʻokau i nā ʻeha weliweli, i kekahi manawa make.
  I ka hakakā ʻana ma ka ʻaoʻao o Pastukhov, ua hoʻohuli ka naita ʻo ʻIvanahō i kāna koʻi, ua ʻoki pono i kahi mea luku nui, a hehi kona lio i nā waʻa missile he ʻumi. Ua uhaʻi ke kanaka ʻōpio i ʻekolu mau moku holo moku me ke kowali akamai. Ua hoʻouka ʻo Pastukhov i ka moku kaua ultra nui. He mea paʻakikī loa ka ʻoki koke ʻana i kēlā pilikua. ʻAʻole hiki koke ka hahau ʻana i ka pahi kaua. Ua ʻoki lākou i ka pale kaua, ʻoki i nā hale kiaʻi. Akā, ua hoʻi hou ka moku ākea nui, e hōʻeha ana iā Pastukhov. 'Ōleloʻo Ivanhoe:
  - Pa i ka reactor. E hahau iā ia me kāu pahi kaua.
  Hana like ʻo Pastukhov. Pahū ka hyperreactor, me he mea lā ua uhi ʻia ka moku ākea nui i nā hulu ʻālohilohi. Huli hope ke kanaka ʻōpio phantom hero, hehee kekahi mau papa kila a puhi i ka lio.
  - Ke paʻi nei ka ʻāʻī!
  Ua uhi ʻo ʻIvanahoe me ka pale, ua paʻi ka pahi kaua thermo-Creon i ke kikowaena, hiki mai ke kuʻekuʻe, ua wela iki ka ʻili kila. Ua loaʻa i kekahi mau koa i hakakā ma hope o lākou ka pōʻino nui, a ua hāʻule kekahi.
  Ua hoʻohana nā kaikamahine phantom nui hapa ʻole i nā koʻi a me nā pahi kaua i ʻoki ʻia i ʻelima mau pahi. ʻO Countess de Vallon, me nā manamana wāwae lōʻihi a me ke akamai o kona mau wāwae wāwae ʻole, ua hopu ʻo ia i ka moku holo moku ma ke kakaka, me ka haki ʻana i kanalima pahu pū i ka manawa hoʻokahi. ʻO ke kaikamahine lauoho gula, i hana ʻia e ke kilokilo, ua paʻi ʻia ma ka wāwae e ka thermopreon rocket, e hoʻohu koke ana i ka hapalua o kona wāwae. Aneane pupule ke Kainehine i ka eha, ua hahau ia kona aikane ma ka umauma, e lele ana na apana io kupua ma na aoao like ole. A ua paʻi ʻia ʻo Sir Bishop me ka mana nui a hāʻule ka pale a ʻike ʻia kahi puka nui ma kona umauma.
  Ua nui no hoi na poho o na auwaa Svyatorossiya. ʻOi loa i ka wā i komo ai nā dinosaur i ke kaua. ʻO kēia mau pilikua i ʻike ʻia he palaka wale nō i ka nānā ʻana, akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo he ikaika weliweli lākou. Ua wāwahi a wāwahi lākou i nā hale, e hoʻāʻo ana e koho i nā moku hōkū nui aʻe. Ua ki aku na moku o na ano a pau ia lakou, aka, aole hiki ia lakou ke hoohiolo i na kupapau nunui, e like me ka nui o ka honua honua. ʻO ka mea wale nō i hiki ke hana, ʻo ia ke pale aku i ka lanakila ʻole ʻia e ka dinosaur. ʻOiaʻiʻo, ʻaneʻane hiki ʻole ke hoʻōki i kēlā monster, akā ke hoʻāʻo nei nā hōkū e hoʻokele, e neʻe aku mai nā pilikua.
  Kauoha ʻo Alyosha Popovich:
  - E hoʻāʻo e hoʻokokoke iā lākou. Kauo i nā regiment holomua ma luna o nā dinosaurs. Wehe i loko o nā ʻohana liʻiliʻi a kaua kokoke, hoʻonele iā lākou i ka hana, ʻoki ʻoki iā lākou i lalo!
  Māhele nā koa i mau pūʻulu: ʻoi aku ka maikaʻi o ka luku ʻana i nā moku hōkū ma kēia ala. Ua hāʻule ʻo Pastukhov lāua ʻo ʻIvanahō ma luna o nā moku holo moana e wili ana a puni lākou, ua ʻeha nui nā meʻe ʻelua, akā ua mau ko lāua neʻe ʻana.
  ʻAʻole naʻe nā kaikamahine i ʻoki wale iā lākou me nā pahi kaua, akā ʻohi maikaʻi lākou i nā mokulele me ko lākou mau wāwae a hoʻolei aku iā lākou mai kekahi i kekahi. He mea ia mai ka pōʻai lima wāwae, ʻike ʻia nā kuʻekuʻe wāwae mai nā lā he nui, ʻo ka ʻili o ka ʻōlohelohe, nā kapuaʻi kaikamahine i pāʻani me nā kala āpau o ke ānuenue, ʻoiai ua puhi ʻia e nā pahū hyperplasmic o nā moku i luku ʻia.
  Ua ʻuā aʻela nā koa i ka ʻeha, nā ʻōpala o ke ahi nui, nā lapalapa ahi e hāliʻi ana i ko lākou mau wāwae hoʻomanawanui.
  Ua kiola ʻia nā miliona o nā koa ma nā moku hoku mai kēlā ʻaoʻao a i kēia ʻaoʻao. ʻElima hōkū ʻo General Maxim Igolkin, e mahalo ana i ka ʻālohilohi o nā kuli ʻālohilohi, nā kuʻekuʻe wāwae, a me nā wāwae o nā kaikamahine ʻoluʻolu, a me ka hoʻāʻo ʻana e noho ma kahi o kāna moku holo moku, i hāpai ʻia e ka wāwae ʻōlohelohe o ke Kamāliʻiwahine Serene Elizabeth, i ʻōlelo ai. :
  - ʻAʻole hiki ke pepehi ʻia ka nani - make ka nani!
  ʻElua mau koa, me he mea lā i loko o ka hulahula nunui, hoʻolei akula i ko lāua mau wāwae nani, hoʻonoho i ka moku holo moku ma waena o lāua a ʻomi koke. ʻOi aku ka ikaika o ka metala ma mua o ka titanium, ʻāha e like me ka hua manu ma lalo o ke ala o kahi pahu. He make kūpono e wehewehe ʻia ma nā mele o ke au gula!
  Ua ʻike ʻo Rokossovsky i ka hui ʻana o ka mana kilokilo me ka nanotechnology, a hiki i kēia manawa ke loaʻa nei ka lima kiʻekiʻe!
  Ua kauoha ʻo ia:
  - E hoʻololi i nā moku i ke ʻano kiʻekiʻe o ke ahi ahi a hoʻonui i ka wikiwiki o ka maneuver. ʻAʻole pono ʻoe e hāʻawi i ka ʻenemi i kahi manawa no ka hoʻouka kaua kūleʻa.
  Ua hoʻoponopono ke kaikamahine elf:
  - Ke hoʻouka nei nā Phantoms of Great Russia iā mākou a neʻe i mua, no laila hiki iā mākou ke kamaʻilio e pili ana i kā mākou counterattack.
  ʻOiai he mākaʻikaʻi ke kaikamahine, ua hoʻonāukiuki ka hyper-marshal i kēlā mau ʻōlelo: ʻo ia ka mea e aʻo ai nā hua i ka moa, a ʻo ka wahine ke aʻo i ke kāne.
  Ua hoʻōho ʻo Rokossovsky:
  - Hāmau! Ke hoʻouna aku nei au iā ʻoe i kahi ultra-dreadnought e hoʻopaʻa i nā dinosaurs a pana maikaʻi iā lākou. Ma hope o nā mea a pau, loaʻa iā ʻoe ka ikaika a me ka mana koʻikoʻi. ʻOi aku ka manaʻo wahine, ke keiki o ka lāhui māmā a aloha.
  Ua ʻōlelo ʻo Elf:
  - He mau miliona makahiki mākou ma mua o nā kānaka. ʻO ka monkey kahi i iho mai ai ke kanaka, ʻaʻole ia i ʻohi i ka pōhaku, akā hele mākou i nā ākea o ka lewa a hana mākou i nā hana haku.
  ʻO Rokossovsky, e huli ana i kona poʻo e like me ka hale i waho o ka makani, ʻōlelo ʻo ia:
  - Aia ka manaʻo i kēia manawa! ʻAʻohe lāhui aloha ʻē aʻe ma mua o ka mea nona ka holomua i ka wā i hala! ʻAʻohe aupuni kiʻekiʻe aʻe ma mua o ka mea e noho nei i kēia manawa, a lilo i ikaika i kēlā me kēia makahiki!
  Ua lulu ka elf i kona lauoho:
  - ʻO ʻoukou ka poʻe Lūkini, ua haʻalele ʻoukou i ko ʻoukou mau kūpuna. ʻAʻole maikaʻi kāu moʻopuna!
  Ua kūʻē ʻo Rokossovsky:
  - ʻAʻole wau he Lūkini, akā ʻo Pole! He poʻe mahiʻai maʻalahi koʻu mau kūpuna, akā naʻe, haʻaheo wau iā lākou!
  - Hiki iā ʻoe ke haʻaheo i kēia!
  - Ma waho aʻe, kahe ke koko Cossack i loko oʻu! A ma ka ʻaoʻao o koʻu makuahine, ua hele koʻu mau kūpuna e hoʻopilikia iā Ierusalema. - Wahi a Rokossovsky.
  Ua ʻōlelo ʻo Elf:
  - A kaua ko'u mau kupuna ma kahi mamao ma mua o ka hookumuia ana o Ierusalema. Ma keʻano laulā, ʻaʻole mahalo ke kūkākūkā ʻana i ko mākou mau kūpuna i kahi manawa koʻikoʻi o ke kaua.
  Ua ʻōlelo ʻo Rokossovsky:
  - E hahai i ke kauoha!
  Ua kamaʻilio lākou me ka wikiwiki loa a no laila i ka wā o ke kamaʻilio ʻana, ʻaʻole i loli ke kiʻi o ke kaua. Akā, ua hoʻopuka ka pūʻali o nā phantoms i nā kahawai o ka ikehu make. Hoʻopiʻi ʻo ia, e hoʻāʻo ana e wāwahi i nā pale a pau; nā kukuna o ka ikehu, luku ʻia nā moku hōkū a hahau i nā phantoms, hoʻopuehu i ka lewa. Ma waho aʻe o nā kakaka, nā wāwae a me nā pahi kaua ʻelima, ua hoʻohana nā kaikamahine i nā huila me nā hōkū octagonal i ulana ʻia i ko lākou huelo. Maikaʻi loa lākou i ka luku ʻana i nā moku liʻiliʻi. I kēia manawa, ua hoʻomaka ka pūʻali koa Lūkini Nui i kahi hoʻouka kaua. Ua ho'āʻo ʻo ia e luku i kona mau ʻenemi a i ka manawa like e hoʻopakele i ka maka - ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hāʻawi i nā laurels o nā lanakila i nā phantoms.
  ʻO Alexander ka Nui, hāʻawi ikaika i nā kauoha, mālama i ka mālie ʻole, ʻo ke kokoke o ka lanakila i ʻoi aku ka naʻauao o ka luna nui:
  - E hoʻohana i ka tulip bud formation brothers. Ua nāwaliwali nā ʻauwae o ka ʻenemi, a ʻo ka mea i koe, ʻo ka hoʻoikaika maikaʻi ʻana iā lākou a lele nā niho.
  Ua hoʻouna aku ka wahine kilokilo ʻo Oksana i kahi hologram: ua ʻike ʻia kāna kiʻi o kahi kaikamahine nani i mua o ke alakaʻi.
  - ʻO kēlā Alexander, ʻo ʻoe koʻu mōʻī!
  Pane mai la ka Makedonia, me ka hoomeamea ana.
  - Ua hoʻokani maikaʻi ʻoe i kāu kuleana!
  - Ua hoʻokō wau i kāu makemake!
  - I kēia manawa e loaʻa iā ʻoe ka makana mua!
  - ʻae au! ʻO ʻoe ʻo Alexander ko mākou ikaika! ʻO Alexander ko mākou hae! ʻO Alexander mau me mākou!
  Ua lulu ʻo Makedonia i kona manamana lima:
  - Mai hoʻonui i kaʻu mau pono, e diva! He ʻoiaʻiʻo, maikaʻi lākou, akā ʻaʻole lawa ka puʻu lima me ka pule.
  Ua pane wikiwiki ʻo Oksana:
  - I kēia manawa e pili ana i ka mea nui! Pono kākou e pale aku i ka ʻenemi mai ka pakele ʻana mai ka ipu hao. ʻO ka hiʻohiʻona o kā mākou pūʻali ma hope o nā laina ʻenemi he manawa kūpono ia e hopu ai i ka hana ma ka pae hoʻolālā.
  Ua ʻae ʻo Alexander the Great:
  - A ʻaʻole kahi manawa liʻiliʻi!
  Huli ʻo Oksana a hīmeni:
  Hana nā monkey i nā maka
  A noho lākou ma luna o kahi lālā!
  He haʻahaʻa loa...
  -ʻO ko mākou mau kūpuna! - Hoʻopau ʻo Alexander i ka ʻakaʻaka. - ʻOiai ua ʻike ʻoe, e ka nani, ʻo koʻu makuakāne ke akua ʻo ʻAmona ponoʻī, a me Zeus.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Oksana:
  - No laila ʻelua kou mau makua kāne i ka manawa hoʻokahi!
  - ʻElua akua nui!
  - Pehea lākou i hana ai iā ʻoe i ka manawa like?
  Ua hoʻomaopopo ʻo Alexander iā ia iho i ka lapuwale o ia ʻōlelo, akā ʻaʻole hiki iā ia ke pale aku i kahi pōhaku ʻē aʻe:
  - ʻAʻole hiki i nā mea a pau, ʻike maopopo wau!
  ʻAʻole pono nā akua i ka hou no ka hana wikiwiki ʻana!
  Akā, he make ʻole lākou, i ka mana o ke akua!
  No ka hana ʻana i nā keiki no nā mōʻī me ka hana ʻole ʻana i nā "hopu"!
  Ua ʻōlelo ʻo Oksana:
  - Pono ʻoe e hoʻolaha i nā petals "rose" e like me ka laulā! A hopu i ka puu o kou hoa paio. Me he mea lā ua hoʻomaopopo ʻoe iā ʻoe iho i ke koʻikoʻi o ka manawa!
  - Ua hoʻomaopopo ke keiki a ʻAmona lāua ʻo Zeus i nā mea āpau!
  - No laila, e hana, e ke kaua!
  Ua hoʻouna ʻo Alexander the Great i kahi manaʻo telepathic i mea e hoʻomalu ai i kāna mau pūʻali koa lehulehu.
  A ua hoʻoponopono pū ke kaikamahine i ka hoʻouka ʻana o nā phantoms. I ka manawa like, ua hoʻomaka ka poʻe kilokilo e hakakā i waena o lākou iho.
  Ma keʻano laulā, i ka wā e hakakā ai nā kupua, ʻaʻole no ka poʻe nawaliwali kēia hiʻohiʻona. A i ka manawa like he mea kupanaha. A inā e hoʻomaka ana nā miliona o nā moku hōkū ma kekahi ʻaoʻao, he mau haneli haneli o nā holo lio nunui a me nā dinosaurs ma kekahi ʻē aʻe, e hoʻomaka e hakakā, a laila he mea leʻaleʻa ke nānā aku.
  Hoʻomaka ke kaua me kona huhū nui ʻole. Ma kekahi ʻaoʻao, hoʻouka ka lio wikiwiki, lele lākou i luna a i lalo, a holo ma nā ʻaoʻao. Hoʻopaʻa nā Dinosaurs i ko lākou mau ʻēheu, kuha i ko lākou mau niho, kīkī i ko lākou mau māuʻu, a hopu me ko lākou mau wāwae. Hoʻomaka koke nā kaikamāhine i ka lele ʻana o kā lākou huila, ʻo ka pale kaua ma lalo o kā lākou mau hahau ʻana, a ʻā aʻe e like me ka ʻaila mai ka pōhaku. Ua haki ʻo Pastukhov lāua ʻo Ivanhoe i ka moku hae i kū ai ʻo Marshal Zaratuska.
  Ua kauoha ke kaikamahine elf e hoʻohana i nā projectiles biological. ʻO ka mea holo phantom, i hopu ʻia ma lalo o kā lākou hoʻouka ʻana, ua wili ʻia. Ua emi ʻo ia a lilo i lau maple maloʻo maʻamau.
  Ua ʻalo ʻo ʻIvanahoe lāua ʻo Pastukhov i ka pio a hahau i nā mea kaua me kā lāua mau pahi kaua. Ua hiki aku ka leo nui i Zaratuska. Huki mai ke kaikamahine i kahi helehelena nani:
  - Me nā pahi kaua ma ka moku hōkū! He aha ka mea e ʻoi aku ka lapuwale!
  Pane aku la ke kanaka opio.
  - He aha kāu e hana ai! Ma hope o nā mea a pau, he mau phantoms ikaika kēia! Ka mana weliweli o ke kilokilo! Aneane hiki ole ke pale aku ia lakou.
  - A laila e hoʻololi mākou, e hoʻololi i kahi papahana mana hou, "Chaotic Chaos"!
  I ka ʻike ʻana o ʻIvanahoe i ka piʻi ʻana o ka pele plasma a ke huli nei ka moku hōkū, ua hoʻouna ʻo ia i kahi boomerang. Ua lele ʻo ia a ʻoki i kahi ʻāpana o nā mea kaua o ka ʻenemi, a ua hoʻohiolo pū i ʻeono mau hale kiaʻi pana kaua i ka manawa hoʻokahi.
  - Eia kahi sextant! - Wahi a ka naita ʻōpio kaulana, i hoʻihoʻi ʻia e ke kilokilo. ʻO kahi papahana i pāpā mua ʻia no nā kaua me nā hōkū hōkū i hoʻomaka e ala i loko o kona lolo. Ma keʻano laulā, ua hele kēlā me kēia phantom i kahi waho i ʻike ʻole ʻia, akā i hoʻopaʻa ʻia i ka hoʻomanaʻo, papahana aʻo. A i kēia manawa ua hoʻomaopopo ʻo ʻIvanahō he mea pono e hoʻonele i ka moku hōkū nui e like me ka honu.
  ʻO Pastukhov, ka mea i loaʻa i nā ʻeha he nui, hiki ʻole ke noho i ka noho. Akā naʻe, ʻaʻole i haʻalele ka wiwo ʻole i kēia kanaka.
  - E pā wale kāua i ka huelo. He kūlana maʻamau kēia mau moku hōkū, a aia ko lākou mau ʻenekini ma ke ʻano like.
  Ua ʻōlelo ʻo ʻIvanahō:
  - He paʻakikī ke hoʻokokoke! E ʻike i kāna hana ʻana!
  - A pā ʻoe iā ia me kahi boomerang!
  - Aia kahi pilikia nui o ka nalo ʻana!
  - ʻaʻole pilikia! E hoʻi mai ʻo ia iā ʻoe a e hoʻāʻo hou ʻoe!
  Ua huki iki ʻo ʻIvanahō i hope mai ka moku lewa weliweli e like me ka nui o ka mahina, a hoʻolana i kāna boomerang:
  - Inā ʻeha ʻoe no ka manawa lōʻihi! E kiʻi i kahi mea!
  - A inā ʻaʻole ia e hana!
  - E ho'āʻo hou kāua!
  Ua ʻoki ka boomerang i ka lihi o ka huelo a hoʻi i hope. Ma keʻano laulā, ʻo ka mea liʻiliʻi, ʻoiai ka ʻike ʻole ʻia o nā loulou pili, i hoʻopaʻa ʻia e ke kilokilo, he lōʻihi loa.
  Ma lalo o ʻIvanahō, hāʻule ka lio a hoʻopau ʻia. Ua loaʻa iā ia nā kī he nui loa mai nā pū o nā ʻano like ʻole. ʻO Pastukhov, i kēia manawa, ua hakakā me nā moku holo moku, ʻoi aku ka maʻalahi. Ma ʻaneʻi ʻaneʻane make nā hahau a pau. Akā e ho'āʻo e hoʻokō me nā tetralets. He liʻiliʻi lākou, e like me nā midges, a he nui lākou. Hoʻopau ʻo ʻIvanahō i ka ʻūhini holo ʻole a lele akula i luna!
  - Holo nā koa mai ka hahai ʻana! Ua pohā ka malihini a ʻaʻole e hopu! - Ua hīmeni ke kanaka ʻōpio. - Pono mākou e lohe i kahi moʻolelo moʻolelo!
  He koa kaao maoli, e hoʻohana ana i ka boomerang e hoʻouka i kahi mīkini nui i uhi ʻia me nā māla he nui a me kahi matrix. He kanalimakumamālima miliona mau koa i loko o kēia moku hoku, a aneane hoʻokahi piliona koa. Ua hakakā nā ʻelele o ka aneane hoʻokahi haneri a me iwakālua mau lāhui a me nā ʻano. E noʻonoʻo ʻoe i kahi pahu nui o Noa, aneane hiki ʻole ke hoʻomaopopo ʻia no ka noʻonoʻo a me ka ʻike. ʻO Ultra-modern, me nā ʻano ola mai nā galaxia like ʻole.
  A ua hoʻouka ʻia ʻo ia e kekahi mea holo phantom eha, ma luna o ka lio keʻokeʻo, a me nā ʻeha.
  He kūpono kēlā kiʻi i ka pulupulu o Raphael a i ʻole Picasso. E hopu i ka manawa: ke kiola ke koa i kāna boomerang.
  - Hauʻoli wau, e like me ke keikikāne, e like me ka punk! E kuʻi, i ʻole ua make ʻoe! - Ua hīmeni au e kōkua iā ʻIvanahō e noʻonoʻo maikaʻi.
  A i loko o ka moku ākea he mau mea ola e makemake e ola! E hānau keiki a kūkulu i nā kūlanakauhale. Eia ʻekolu mau mea nani e like me ka mink me nā poʻo puaʻa, e hoʻomākaukau ana e pae e like me ka pae ʻana. Ua hoʻopau wale lākou i kahi papa hoʻomaʻamaʻa kaua a ʻoiai e hoʻomaha ana, kaʻana like i kā lākou manaʻo.
  ʻO ka puaʻa mua, ʻo Hay, i hōʻike iā ia iho ma kahi ʻano ʻokoʻa:
  - Ua ʻike ʻoe, ma koʻu hānai hānai ʻana au i nā dragonflies lawe meli, ʻai lākou i ka bele a me nā mahi kanu linden. Akā ua kauoha ka mafia e hoʻololi i nā mea kanu me ka popping peas, kekahi o nā lāʻau ikaika loa. Ma kekahi ʻaoʻao, ʻoi aku ka maikaʻi, akā ma kekahi ʻaoʻao, ua pilikia wau i ke kānāwai.
  Ae mai la ka lua o ka puaa.
  - ʻAe! Ke nānā nei kēia mau mana o Sviatorossiya i ka hāʻawi ʻana i nā lāʻau lapaʻau. ʻO nā mini-robots a me nā scouts ʻoi aku ka ikaika. Ma waena o lākou, ʻōlelo lākou, ua ʻike ʻia nā mea liʻiliʻi loa e like me ka nui o kahi mole; me ka hoʻohana ʻana i ka ikehu o nā photons stellar, neʻe ikaika lākou i ka lewa.
  ʻO ke kolu o ka puaʻa ʻōpio, ʻo Ham, i ʻōlelo:
  - ʻaʻole maopopo! Paʻakikī loa ka Lūkini o kēia manawa, kahi i koi ʻia ai mākou e aʻo ma ke kula. Wahi a ka moʻolelo o ka hoʻomohala ʻana he ʻeono wale nō mau hihia i ka wā mua, akā i kēia manawa he iwakāluakūmāhā.
  Ua ʻōniʻoniʻo ka puaʻa:
  - He aha ke ola kula! Auhea ka hoao ana i na la a pau! Hoʻohui, māhele! Puka kiʻi!
  ʻAe ʻoe.
  - A iaʻu, i koʻu wā i ke kula, ʻo ke kumuhana paʻakikī loa ka hyperphysics. ʻOi loa i ka wā e pono ai ke koho i nā ʻāpana i hāʻawi ʻia o ka hyperplasm. ʻOiai he mea hoihoi loa ke ʻano o ka lawe ʻana i ka mea i kahi kūlana hyperplasmic. Hiki i nā ʻenehana hou ke hoʻokomo i kahi reactor thermo-preon i kahi māmā.
  Ua ʻōlelo ʻo Ham:
  "He mea ʻole inā ʻaʻole lākou i hoʻopaʻa ʻia i ka mālama ʻeha no ka hewa iki." Me he mea lā iaʻu ua pilikia kēlā me kēia vein!
  - ʻO ka ʻeha ke kumu o ka mana a me ka pōmaikaʻi! - Ua ʻike ʻo Hay. E aʻo e haʻi a hauʻoli.
  - He mea ʻino kēia a he kūlohelohe! - Hoʻomaka ʻo Ham.
  I kēlā manawa he hekili nui a hāʻule nā molekala a me nā photon mai nā paia. Ua piha nā mea a pau i ke kala koko.
  - Me he mea lā he pā! - ʻUhū ʻo Sergeant Pork.
  . MOKUNA Helu 8.
  Ua aneane make ʻo Vladimir Kashalotov i ka wā i hele ai nā pūʻali koa o Rūsia Nui i ka hoʻouka kaua. I kēia manawa ke hoʻāʻo nei nā robots kaua e hoʻololi i ke ʻano. Ua hoʻohana lākou i ka hana "awl". Ua koi ʻia ʻo Vladimir e hoʻi hope ma ke ʻano like. Ua ʻoluʻolu naʻe ke keiki. E like me nā manawa a pau, me ka mālie hau, hoʻoulu ʻia e ka hoʻomaʻamaʻa hoʻomaʻamaʻa.
  - ʻO ka ʻoluʻolu no ka lanakila e like me ka paʻakikī no ke kila! - Ua ʻōlelo ke keiki iā ia iho. Ua kiʻi hou ʻo Vladimir i ka tetralet, akā ua hoʻololi i kona manaʻo e pili ana i ka pana. He mea maʻalahi loa iā ia ke ʻike ʻia. Hoʻomaka ke kanaka ʻōpio e hana i kahi ʻano hoʻihoʻi mālie. Ua hana ʻo ia i kēia i nā manawa he nui ma mua, i ka wā o ka hoʻomaʻamaʻa ikaika ʻana i nā ʻano kaiapuni.
  A laila, paʻi ka nalu o ka hauʻoli ma luna ona: ʻaʻole hiki ke hōʻole ʻia ke loli nei ke ʻano o ke kaua. I kēia manawa ke neʻe nei ka pūʻali koa o Svyatorossia, me ka hoʻoweliweli ʻana e ʻomi iā ia i loko o ka ipu hao, a i kēia manawa ua huki ʻia kona mau pūʻali nui ma hope. Ua ʻike ʻia ma laila nā phantoms, nā mea kaua kilokilo. E like me ia i mele ʻia ma kekahi mele kahiko a nā kamaliʻi:
  - Pono wau, e hoʻi wau me ka ʻole o nā mākua! E kaapuni au i ka ʻāina holoʻokoʻa! E hele au i ke kula o Santa Claus, kahi e aʻo ai lākou i ke kilokilo!
  I kēia manawa ua hoʻokō ʻia ka moeʻuhane o ka poʻe komunista holomua loa:
  E hala nā keneturia a hiki mai kahi au,
  ʻAʻohe pilikia a me ka wahaheʻe!
  E hakakā no kēia a hiki i kou hanu hope loa,
  E lawelawe i kou ʻāina makuahine mai ka puʻuwai!
  
  A laila e loaʻa ka magic,
  ʻO kēlā me kēia pēpē, akā ʻaʻole ʻelemakule!
  ʻAʻole au e hoʻohana i koʻu ikaika me ka hewa,
  Me ka lanakila, nā koa - aloha i ka ʻāina makua!
  ʻAe, i kēia manawa ua like ʻo ia me ke kupua, akā ʻaʻole maʻalahi kona ola. Aneane ʻaʻohe manawa kaʻawale, paʻa nā mea a pau me ka hoʻomākaukau piha no ke kaua. Ua lilo kēia i mea hāʻawi. ʻAe, ua like kekahi mea i ka wā kahiko, me he mea lā ma Sparta. Ma laila nō hoʻi i hoʻomaʻamaʻa ʻia a hahau ʻia nā keiki. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole mai ka wā kamaliʻi, a ʻaʻole hoʻohana ʻia ka nanotechnology i ka hoʻomāinoino. Akā he nui nā ʻano like, nā ʻano maʻalahi o ka hoʻomākaukau a me ke aʻo ʻana. He ʻoiaʻiʻo he nui ka ʻike theoretical i nā keikikāne a me nā kaikamahine, me he mea lā i hoʻokomo ʻia i loko o ka paʻa paʻa o ka kamepiula. Ua ʻike ʻo ia i ka mōʻaukala o nā kaua a pau: ka mea a ke kanaka i hana ai no nā tausani makahiki. Me nā mea i hana ʻia e ka lāhui Sumerian a me ʻAigupita kahiko. ʻO nā pūʻali koa mua, nā kaʻa kaua, nā ʻano mea kaua kahiko. He moʻolelo waiwai nui ko Roma kahiko o nā kaua. He mau haneli o nā alakaʻi like ʻole, nā hoʻopunipuni like ʻole, nā hoʻolālā o ko lākou mau kūpuna, ka hoʻohana ʻana i nā ʻenehana i nā kaua. He kuleana koʻikoʻi nō hoʻi nā mākau hakakā, ʻo ia hoʻi ka holo kaʻa virtual (makemake nui ʻo Vladimir i ka hope). Ma keʻano laulā, ʻaʻole maikaʻi ka hoʻi ʻana i ka wā kahiko, ʻoiai ʻo ia ke ʻano nui o ke kanaka i lilo ai ia manawa. Ave Sperm Whale!!! ʻOi aku ka hoihoi: ʻo ia ka hakakā me Hitler. Me nā mea kaua hou, hiki iā ia ke hoʻopuehu i ka Wehrmacht holoʻokoʻa me ka lima hoʻokahi, a no ke aha e nānā ʻole ai!
  Ua ʻike ke kanaka ʻōpio ua kokoke hou ka pūʻali o Rusia Nui i ka ʻenemi, ua hui pū ʻia nā pūʻali koa hōkū. ʻO kona manawa kēia.
  - ʻAʻole wau e hoʻokuʻu maʻalahi iā ʻoe!
  Ua luku ʻia ka tetraplane, me he mea lā aia kekahi kanaka i loko. ʻAe, ʻoi aku ka paʻakikī o nā kaikamahine e pepehi. ʻOiai ua mākaukau maikaʻi lākou no ka ʻoiaʻiʻo ʻaʻohe makahiki a me ke kāne ke kaua. ʻO ka ʻenemi ka ʻenemi a pono e pepehi ʻia. Pono e poina i ke aloha a me ke aloha.
  - Mai ke kaua mai ke anu hau, ʻaʻole maikaʻi ke hoʻokuʻu i kou puʻuwai, ʻaʻole maikaʻi inā hoʻokuʻu i kou lolo! - Ua ʻōlelo ko lākou kumu.
  ʻO ke kaua hōkū, he aha kāna mea e lawe ai ... Eia nā brigantines o Svyatorossia e hana nei i kahi maneuver paʻakikī. Hoʻokokoke lākou a hiki i kahi kihi ʻoi. Ke puhi nei lākou i kahi salvo. Ua hāʻule ka ʻūhā, me he mea lā ua kuʻi ka pōhaku i ke aniani. Loaʻa i kēlā me kēia ʻāpana kahi moku hōkū i hāʻule a me kahi moku hoʻoheheʻe, mea luku, moku kaua.
  Ua hui pū nā robots o Svyatorossia me nā robots o Rusia Nui. ʻO kahi duel o nā titans uila, ma ʻaneʻi ua hele mai i ka hakakā lima lima ma waena o nā monsters uila.
  Ua kūʻiʻo nā mīkini, ua haki nā ʻūhā he nui, ua paʻa nā flares hyperplasmic kokoke i kahi hakahaka. ʻO kēia manawa ka helu kiʻekiʻe ma ka ʻaoʻao o nā robots o Great Russia. Ua paʻi lākou, e ho'āʻo ana e hoʻokaʻawale i ke kūlana a hana i ka hapa nui o ko lākou pono. ʻO nā robots nui loa, ka nui o nā skyscrapers, hana me ka lokomaikaʻi o nā ballerinas. Ua hui pū lākou a laila hoʻokaʻawale, e hoʻāʻo ana i ka ikaika o ko lākou pale ponoʻī. ʻO kekahi o nā mīkini, ua hoʻolei ʻia kahi punawai hyperplasm i luna. ʻElua mau tetralets i hāʻule ʻole i loko, ua palu wale ʻia e ka wela nui me ke alelo ahi. Ua pahū kekahi mau mīkini nunui. Me he mea lā ua hiki mai ʻo Armageddon, nani a ʻino nā mea a pau.
  Ua hoʻāʻo ʻo Vladimir e pale i ka launa pū ʻana me kāna iho. Ina paha ua pepehi oia i kekahi koa o kona puali, alaila, aole wale no e kau ia ana ka hoopai koikoi loa, aka, aole e kala ia ia iho. He lapuwale keia. I kekahi manawa, ua hoʻohana pinepine ka poʻe Kelemānia i ka wā o ke Kaua Honua II i kahi hoʻopunipuni: ua ʻaʻahu lākou i nā ʻaʻahu koa Soviet (ʻoi aku ka maikaʻi, ua hoʻokō lākou i ka hopu ʻana i nā ʻaʻahu he nui i hopu ʻia ), a laila hōʻike ʻia e haʻalele ana kēia mau pūʻali i ka hoʻopuni. ʻO ka manawa pinepine, ʻoi loa i ka hoʻomaka: ua loaʻa ka hopena, a laila ʻo ka Soviet artillery i wehe i ke ahi iā ia iho. Eia nō naʻe, ma hope ua lilo ia i mea koi e koi i nā ʻōlelo huna a hoʻohana i nā code digital. Inā i ka hoʻomaka ʻana o ke Kaua Patriotic Nui i hakakā ʻoi aku ka maikaʻi o ka poʻe Kelemania ma mua o nā Lūkini, ʻo ke kauoha ke poʻo a me nā poʻohiwi ma luna (me ka mihi e pono e ʻae ʻia) a mahalo iā General Moroz nāna i hoʻopakele iā Moscow, a laila ua aʻo nui ka Red Army. Ma hope o ka uku ʻana i nā miliona o nā ola, ua hoʻonui nui ka ʻoihana koa Soviet iā ia iho. I mea e oʻo ai ke alakaʻi ʻana i ka pūʻali koa, pono e hoʻoinu nui ke koko o nā koa i nā kahua kaua! Ua aʻo nui nā luna Soviet i ke koʻikoʻi o ke ahi pū. No ka mea, ʻaʻole i lawa ka ikaika o ka mokulele bomber Soviet (he pipiʻi nui nā bomber), ʻo ka manaʻo nui ma luna o nā pū nunui-caliber. Pono e hoʻomaopopo ʻia ua kōkua nui ʻo Hitler i nā generals Soviet ma aneʻi. No ke koi ʻana i kā lākou mau koa e hakakā me ka puʻuwai a ʻaʻole hoʻi e hoʻi i hope, ua hoʻolohe ka Nazi i ka Fuhrer noʻonoʻo haiki: ua hoʻokau lākou i kā lākou mau pūʻali koa nui ma ka laina mua o ka pale, ʻo ia ke kumu i hui pū ai nā pūʻali koa, ʻoi loa ko lākou poho. ʻO ka ʻike o ke Kaua Honua Mua, kahi i kūkulu ai ka poʻe Kelemania i ka lua a me ke kolu o ka lālani pale, ʻoi aku ka ikaika ma mua o ka mua, ua mālama ʻole ʻia! Ua ʻike nui ʻia kēia i ka wā o ka hana Vistula-Oder. Ua hana ʻo Kelemania i ka makahiki 1944 ma kahi o 1,900 mau pahu pahu a me nā pū hoʻokele ponoʻī i kēlā me kēia mahina. I ka hoʻomaka ʻana o ka makahiki 1945: ʻoi aku ma mua o ʻewalu kaukani kaʻa a me nā pū hoʻokele ponoʻī ma ke alo hikina. Me he mea lā he mana nui. Akā, ua huki ʻia nā ʻāpana pahu he ʻumikūmālua o ka Wehrmacht a kokoke i ka laina mua a hoʻouka ʻia mai nā pū kaua Soviet. ʻO ka hopena: i ka haki ʻana i ka laina mua o ka pale, ua ʻōwili nā pūʻali Soviet i lalo e like me ka avalanche mauna. Ināʻaʻole no ka makaʻuʻole o Zhukov a me ka hana nui o Stalin (hoʻomākaukau a mālamaʻana i kaʻaha kūkā o Yalta), ua hoʻihoʻiʻiaʻo Berlin i Pepeluali. Ma keʻano laulā, ʻaʻole maopopo ka hana a Zhukov i ke kaua; lanakila maʻamau ʻo ia me ke koko nui, a hana hewa he nui: ʻoi aku ka nui ma ka pae mua o ke kaua. Akā, ʻo kona ʻike nui i ke alakaʻi ʻana i nā pūʻali koa, ʻoi aku hoʻi i nā kūlana paʻakikī loa, he waiwai nui. I ka hopena o Stalin; ʻO ia ka mea i hāʻawi ʻia e mālama i ka parade lanakila. Ua mahalo nui ʻia ʻo Stalin iā ia iho a ua hoʻohanohano ʻia ma ke aupuni nui o Rūsia. ʻAe, he dictator ʻo ia, akā aia nō ʻo Rūsia i ke aupuni dictator. ʻAe, lokoino loa, hoʻopaʻi i nā lāhui holoʻokoʻa, akā ua kūpono kēia hana ʻino, ʻoiai ua alualu ʻo ia i nā pahuhopu kiʻekiʻe. Ua makemake ʻo Stalin i ka hauʻoli no nā kānaka āpau, a ʻaʻole hiki ke hoʻokō ʻia me ka ʻole o ka hoʻokahe koko. I kēlā mau lā, ola nā kānaka i kanalima, kanaono, kanahiku makahiki. No laila pehea inā make kekahi o lākou i ʻelua mau makahiki ma mua? He lokoʻino ke ʻano, ʻo ia hoʻi he kuleana ko nā kānaka e hana ʻino, ʻoiai inā ʻo ka pahuhopu hope loa o ke kanaka ʻo ia ka like me nā akua. ʻĀnō, ʻo ia ʻo Vladimir, ʻaʻole anei ʻo ia he akua no ke kanaka kahiko? Mahalo i ke alakaʻi nui nāna i hoʻohui a hoʻopakele i ke kanaka. Ua hana ʻo ia i ka mea a Stalin i hana ʻole ai.
  Ua koho ke kanaka ʻōpio i kāna pahuhopu aʻe. He kaʻa nui ākea. He mea kānalua, ʻoi aku ka paʻakikī o ka lawe ʻana i lalo: ma mua o ka tetralet a me ke keiki i hoʻoholo ai e hoʻohana i ka maalea. Eia ka helu ʻana ma luna o ka primitiveness o ka pahele.
  - He lopako papa Argo kēia e ʻōlelo nei!
  Mai ke kaʻa nui mai lākou i pane aku ai iā ia:
  - Ke hoʻolohe nei mākou!
  - Ua hāʻawi ʻia iaʻu kahi "folder" hoʻokolohua o ka lewa, akā ʻaʻohe oʻu ikaika e hoʻomaka ai. Hiki iā ʻoe ke kōkua mai iaʻu?
  I mai la ka luna o ka moku nui me ke ahonui ma kona leo.
  - A pehea?
  - Hoʻopili i kahi mokulele hyperplasma mai ka reactor iaʻu. A laila e mākaukau loa ka mea kaua a hoʻokomo i ka hana.
  - Hana mākou i nā pilina maikaʻi loa.
  Hoʻokumu ʻia ka helu ʻana ma ka ʻoiaʻiʻo i ka manawa o ka hoʻopaʻa ʻana, e waiho ʻia ka reactor nui o ke galley nui me ka uhi ʻole. I kēia hihia: hiki ke hahau iā ia mai ka pūkuniahi ikaika loa. ʻOiaʻiʻo, ua nui ka pilikia o ka make, ma muli o ka pahū ʻana o ka generator a me ke ahi o nā pū he nui o ke kaʻa nui.
  He nui loa ka mokuahi, me na ohua he elua a me ka hapa tausani koa, aole helu na robots. Hiki iā ʻoe ke pilikia i kou ola no kēlā makana. ʻOiai inā e make ʻoe i nā pōʻai he ʻumikumamāhā, e lilo ʻoe i mea koa. A ʻaʻole wale ʻoe e loaʻa i ka hanohano, a laila e ala hou ʻia ke koa. Aia ke kauoha a na Emepera ma keia mua aku, e ala hou mai na kanaka a pau. Akā e hana ʻia kēia kaʻina hana ma muli o ka waiwai i hōʻike ʻia e kēlā me kēia. ʻO ka nui o nā hana, ʻoi aku ka wikiwiki o ke ala hou ʻana. ʻAʻohe mea like me ka hoʻomana Karistiano pacifist. Ua paʻi lākou iā ʻoe ma ka pāpālina ʻākau - huli i kou hema, aloha i kou ʻenemi: pehea ʻoe e hiki ai i kahi mea lapuwale!
  Eia naʻe, ua alakaʻi ʻia nā Orthodox a me nā Katolika, a me nā Protestant he nui i kēia hihia e ke kumu: ʻaʻole ʻike ka lima ʻākau i ka hana a ka hema! ʻEhia ke koko i hoʻokahe ʻia e nā kauā o ka hoʻomana kanaka a lokomaikaʻi. Pehea i hoʻokō ai ka mea noiʻi i ke kumu: aloha i kou ʻenemi?! ʻAe, ua hoʻouna nā kāhuna pule i ka Middle Ages i kahi wahine i ka lāʻau no ka mea ʻoi aku ka nani ma mua o ka maʻamau maʻamau. Ua manaʻo ʻia ke kino wahine maikaʻi no ka Diabolo!!! ʻAʻole hoʻokamani ka New Orthodoxy; ua mau ka Baibala no ka mōʻaukala, e like me ka hapa nui o nā kuʻuna. ʻO ka mō'ī mua o World Russia: kākau i kāna Palapala Hemolele ponoʻī a hana i kāna hoʻomana ponoʻī. ʻO ka dogma nui i loko: e lawelawe iā Rusia me kou ikaika a pau, kou ikaika a pau, kou manaʻo a pau. A inā pili kēia i nā pono o kou ʻĀina makuahine, a laila hiki iā ʻoe ke hana i nā mōhai, nā hana ʻino, nā maʻalea. Hoʻopono ka hopena i ke ala!
  Nani ka pololei! Ua kapu maoli ka Baibala. ʻAʻole maopopo iā ia ke kumu i manaʻoʻiʻo ai ka poʻe Lūkini i ka puke i kākau ʻia e ka poʻe Pepeluali! ʻO ke kanaka Lūkini: ua lilo i kauā i nā aʻo a Fidov! He mea hilahila loa kēia! ʻO ka poʻe i hoʻomana i ka Baibala, ua hoʻohaʻahaʻa a hoʻohaʻahaʻa ʻia; ʻaʻohe mea olakino a akamai i ka hoʻomana Karistiano. Pono ka hoʻomana pololei e hoʻokiʻekiʻe i ka hoʻomana mana! ʻAʻole no ka mea ʻole i loaʻa ai i ka Islam kahi kūleʻa. ʻOiai ʻo ka Koran kahi puke pacifist, ʻoiai ua kākau ʻia ma lalo o ka mana ikaika o nā Karistiano. ʻAʻohe hoʻomana ʻoiaʻiʻo: hiki ke hoʻohui i kahi lāhui, ʻaʻole pono e niho ʻole.
  Ua kāohi ʻo Vladimir i kona hauʻoli me kāna hana maʻamau o ka makemake, e hoʻomākaukau ana e pana i ka reactor. ʻO nā hua'ōlelo mai ka mō'ī mua i puka mai i loko o koʻu poʻo:
  - Ua like ke aloha me ka ʻōpala, ʻo ke aloha e like me ka shashel - e hoʻomaʻemaʻe i kou puʻuwai i kēia a uhi iā ia me nā mea kaua: aloha ʻole, huhū, huhū!
  Nā huaʻōlelo gula! Akā, he mea liʻiliʻi, e like me kahi kulu liʻiliʻi e hāʻule i ka puʻuwai! Ua aneane hiki ʻole ke ʻike, akā i ka manawa like ʻole. E pepehi i ʻelua a me ka hapa tausani i ka manawa hoʻokahi, nā kāne, nā kaikamāhine, nā Lūkini like, a ʻoi aku paha, e like me ʻoe iho! (ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole ʻo ia i ʻike i ka helu pololei o nā hui, akā haʻi ka manaʻo paranormal iā ia). He paʻakikī loa. Ma keʻano laulā, he kūlana ka manaʻo o ka Lūkini. ʻO ka lāhui Lūkini: ʻaʻole i lilo i ka hapa nui o ka Nui Lūkini Nui, akā naʻe, ʻo ka hapa nui o nā lāhui a me nā lāhui ʻē aʻe, me nā ʻeleʻele, kapa iā lākou iho he Lūkini. Eia nō naʻe, ma muli o nā maʻi maʻi like ʻole a me nā kaua, he kakaikahi nā ʻeleʻele a me nā melemele i koe ma ka honua, a ua lilo ka lāhui Slavic i poʻokela. He nani nā kānaka a pau, lōʻihi ka poʻe mākua, akā lōʻihi loa. He mea koʻikoʻi nā ʻiʻo, akā ma ke ʻano he ʻano nui ʻole, he keleawe a keleawe paha ka ʻili, i nā wahine he ʻeleʻele-gula. I kahi humanoid maʻa ʻole: ʻano like paha nā kānaka, akā ʻaʻole lākou. He maikaʻi kēlā me kēia kanaka i kona ʻano ponoʻī. ʻO ka mea maʻamau, ʻo ia wale nō ka ʻuhane o ka hale paʻahao e hoʻopio nei i nā kānaka a pau mai ka hānau ʻana a hiki i ka make! Eia nō naʻe, hiki i ke kanaka ke ola i kēia manawa a hiki i ka manawa pau ʻole; ʻo ka ʻelemakule e mau ana i ka moeʻuhane o ka wā i hala. He kūlohelohe ʻole ʻo ia. Hoʻopilikia loa ia i nā wahine; lilo lākou i mea hoʻopailua a makemake lākou e luaʻi.
  - Ua hoʻohaumia anei ka ʻelemakule i kēlā mau hiʻohiʻona? (Manaʻo wau i nā ʻōlelo a Shakespeare.)
  Ua ʻike nā alakaʻi hoʻomana i ka makemake mau o nā kānaka: e mālama i ka ʻōpio a mau loa aku. A hoʻohana lākou i ka makaʻu i ka make. ʻO kēia mau moʻolelo moʻolelo a pau e pili ana i ka lani a me Gehena (Ua hoʻokumu ka ʻepekema hou he mau moʻolelo moʻolelo maoli kēia - ka moʻolelo moʻokalaleo!), ʻo ia ka mea i manaʻo ʻia e unuhi i ke kālā hou aʻe mai nā kānaka. Ma hope o nā mea a pau, ʻoi aku ka lōʻihi o ke ola ʻana o ke kanaka, ʻoi aku ka nui o kāna mau hewa, akā ua ʻimi nā alakaʻi o ka ʻekalesia o ka wā kahiko e hoʻonui i ko lākou noho ʻana ma ka honua e like me ka hiki. Ua hele lākou i nā mea ʻino a me nā hana maʻalahi no kēia. ʻO ia hoʻi, ua kūʻē nā ʻōlelo a nā mākua pule me nā hana a me nā hana ola paʻa!
  ʻO kēia mau manaʻo āpau e like me ka kaleidoscope paʻakikī i ka lolo hyperplasmic o Vladimir. Ua kanalua maoli ke kanaka opio i ke kaomi a i ole e kaomi! Paʻa ke kauoha hoʻoponopono i koʻu lolo. A ua ulu ka pilikia o ka ʻike ʻana, ʻo ia hoʻi e kahi scanner, he saboteur ka robot i loko.
  Ua ʻālohilohi nā manaʻo me he uila lā! ʻAʻole pili hou nā moʻolelo moʻolelo e pili ana i ka lani, kahi e hele ai ka poʻe manaʻoʻiʻo a i ʻole nā Kalikiano. Akā, aia ka manaʻolana e hoʻihoʻi mai kou ʻāina iā ʻoe i ke ola. ʻAʻole hiki i ka mea kaua hou loa ke luku i ke kanaka. No laila, ʻaʻole hoʻopunipuni ka manaʻoʻiʻo i ka make ʻole o ka ʻuhane. He make ke kino, ʻaʻole naʻe ka ʻuhane! ʻO kaʻoiaʻiʻo, ua laweʻia ke kanaka i kahi ākea kahi iʻole ka nui, luna, lōʻihi, ākea. ʻO ia hoʻi, he ʻano: me he mea lā ua liʻiliʻi nā sextillions o nā manawa ma mua o Creon a i ʻole Fretosol, nona nā microparticles i ka wā o ke kaʻina fusion e hana i nā pōpoki i nā quadrillions o nā manawa i ʻoi aku ka ikaika ma mua o nā hydrogen. Eia kekahi, ke kūkulu ʻia nei nā mea kaua i ʻoi aku ka ikaika o nā quintillions me ke kaumaha like ma mua o nā thermonuclear. Akā ʻaʻole hiki i kēlā mea kaua ke luku i ke kanaka i pelu ʻia i loko o ke ʻano zero. ʻOiaʻiʻo, paʻakikī loa ka unuhi ʻana i kahi faila pilikino, akā ke ulu nei ka ʻenehana a ʻaʻole lōʻihi ka manawa e kau ʻia ai kēia ma kahi kahawai nui. A hiki iā ʻoe ke hoʻāla hou i kēlā me kēia kanaka. Ma ke ala, ʻoi aku ka kaulana o ke kanaka, ʻoi aku ka maʻalahi o ka unuhi ʻana iā ia mai ka poina. Kōkua ka ikehu o biohyperplasma maanei!
  Akā ʻo nā ʻenemi make: ma hope o ka lanakila ʻana iā Sviatorossiya, hiki iā mākou ke unuhi iā lākou a hoʻohuli iā lākou i mau kauā. Ua hoʻopau ka manaʻo hoʻopakele i nā kānalua āpau.
  - ʻAʻole wau e haʻi aku nei iā ʻoe, akā ke aloha aku nei!
  Ua hoʻokuʻu ʻo Vladimir i kahi kukui koʻikoʻi a hoʻi hope i hope. Ua hoʻokomo koke ʻia ka super reactor i loko o kahi puahiohio huhū o hyperplasma!
  Ua paʻi ʻia ke kanaka ʻōpio e ka nalu ʻumekaumaha, no laila ua pio kona mau iwi a palahalaha kona lolo. Ua ʻā ʻia ka lopako e nā pua e ʻaʻā ana a ua nahā e like me ka hale kāleka.
  Ua lele ʻo Vladimir i puhi ʻia i waho o ka ʻōpala, ua ʻike koke ʻo ia iā ia iho e wehe a palupalu. Eia naʻe, ʻo ka pōmaikaʻi o ke kanaka ʻōpio, ua haki mua nā pūʻali koa o Rūsia Nui, e neʻe wikiwiki ana, me ka hoʻouka kaua ʻana i ka ʻenemi me nā mea luku o kēlā me kēia ʻano.
  ʻO ke kanaka'ōpio, ma keʻano nui, mahalo i ka hoʻolālā kūikawā o kona kino, hiki ke noho i loko o ka hakahaka no kekahi manawa a lele. Eia naʻe, eia mākou e kamaʻilio e pili ana i ke ola kumu. ʻO ka mea maikaʻi loa, ʻo ka pili ʻana i ka ʻōpala a hoʻāʻo e hui pū me ia, ʻo ia ka mea hiki ʻole ke ʻike ʻia.
  Ua hana ʻo Vladimir penei:
  - ʻO ka noʻonoʻo e lilo mākou i mea makaʻu - ʻo ka noʻonoʻo e lilo mākou i kupapaʻu!
  Ma ka laulā, ʻōlelo nā ʻōlelo, inā hiki iā ʻoe ke ola, ola. Ua like ke ola i ke kaua me ka pahikaua i ka lima - ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hāʻule, akā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hūnā ma hope o kou kua! A he lehulehu na opala o na ano a pau. Ua ʻike mua ʻia kā mākou mau moku hōkū. Ua koho ke kanaka ʻōpio i kahi ʻāpana ʻokoʻa a ʻaʻole wela loa - ʻo wai ka mea makemake e puhi. Moe ihola ʻo ia ma luna, hui pū me ka ʻili. ʻO ka mea i koe, ʻo ka pule ʻana i ʻike ʻole ʻia e nā mea scanning lehulehu.
  Ua komo mai nā manaʻo maikaʻi ʻole i loko o koʻu poʻo: ua pepehi ʻoe i ʻelua a me ka hapa tausani kāne a me nā ʻumi kaukani robots. ʻOiai ua loaʻa i nā mea hope nā naʻauao artificial, ʻo kā lākou naʻauao he kūlana. Mai minamina iā lākou! He aha kā mākou e ʻōlelo ai e pili ana i nā koa o Svyatorossia? Ke manaʻoʻiʻo nei kēlā me kēia o lākou i ka lanakila. Ua like lākou ma nā ʻano he nui - aniani universes. ʻOiaʻiʻo, ʻoi aku ka lōʻihi o ke kaua, ʻoi aku ka nui o nā ʻokoʻa i nā kikoʻī liʻiliʻi. A ʻo ke kaua ka hana e like me ka puhi ʻana, ʻo ke koko wale nō ka wahie kūpono, a ʻo ka mea kinai ahi ka lanakila!
  Hiki paha ke lanakila? He kipi ka manao, aole pono ke kanalua ke koa. E like me ka ʻōlelo a ka mōʻī mua: hewa paha koʻu ʻāina, akā ʻo koʻu ʻāina kēia!
  ʻOiaʻiʻo, pono ʻo ia e manaʻoʻiʻo i ka lanakila, ʻoi aku ka ʻike ʻana i ka lanakila ʻana: kāna kaua mua i kona ola. A ke hele nei i ka lanakila. He ʻoiaʻiʻo aia kekahi mau trillion mau koa e komo i loko: ʻaʻole ʻike ka mea maʻamau i ka helu kikoʻī, akā he ʻāpana wale nō kēia, he wahi liʻiliʻi o ke kaua interuniversal. He mea huna nā kiʻi he nui, me ka helu pololei o nā hōkū i ka Great Russia-controlled Universe. Ma kahi o ka fragmentarily, ʻike ʻo ia i kā lākou helu ʻoi aku ma mua o ʻelua haneli sextillion, akā pehea ka nui o ka ʻike ʻole. ʻO nā hokele, he ʻumi paha ka liʻiliʻi, a hoʻokahi wale nō i loko o hoʻokahi tausani kūpono i ke ola. ʻOiaʻiʻo, i kēia manawa, nui nā honua me nā kūlana koʻikoʻi e noho ana. Ma ke kumu, aia ke kaua ma waena o ʻelua universe: ʻaʻole ia no ka lewa a me nā kumuwaiwai. Loaʻa nā ʻenehana i hiki ke hana i nā honua ʻē aʻe ma ka unuhi ʻana i nā mea mai nā hōkū. ʻAʻole paha i lōʻihi ka manawa e aʻo ai nā kānaka, e like me nā Akua Mana Loa, e hana i nā Universe a hoʻonui i ka lewa. ʻAe, aia nō ka nui o ka manawa no nā mea a pau, ʻo ke ola naʻauao he mea laha loa, a he mau haneli wale nō ma ke ao holoʻokoʻa. (Ma kahi paha o hoʻokahi tausani?) nā lāhui i haku i ka lele lewa! No laila, ʻaʻohe kumu o ke kaua ʻana ma waena o nā kaikunāne me nā hoahānau. I ka manawa like, ua aʻo ʻia lākou ʻo Rusia Hemolele ka mea i hoʻopunipuni hoʻopunipuni iā lākou. He aha kā lākou e aʻo ai ma Svyatorossiya? Ua like paha! ʻO kēia ke kūlana ma ʻaneʻi: ke kuʻi nei nā ʻaoʻao ʻelua i kekahi i kekahi, me ka noʻonoʻo pono iā lākou iho he pono, akā ʻaʻohe hopena.
  ʻAʻole noʻonoʻo ka hapa nui o nā keikikāne a me nā kaikamahine i kēia! He manawa kūʻokoʻa ʻo Vladimir, e aʻo ana i ka mōʻaukala o ka honua honua a ʻaʻole wale i ka mea e pili ana i ke kaua. Hiki ke hana ʻia kēia ma o ka HyperInternet intergalactic: ma kāna wahi multi-kinesis: hiki iā ʻoe ke ʻike i nā superfiles o nā civilization i noho ma mua o ka hoʻomālamalama ʻana o ka Lā! (ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole ʻo ia i kūleʻa i kēia manawa!) Ua ʻike ʻo ia ʻaʻole i noho mau ka poʻe a hānai ʻia i loko o nā pā hale. ʻOiai, ma kaʻaoʻao'ē aʻe, ināʻaʻoleʻoe iʻike i kekahi mea'ē aʻe a maʻaʻoe mai ka wā kamaliʻi, a laila he hauʻoli kēia. Ua aloha ʻo Vladimir i ka pūʻali koa, akā ʻo ke ʻano koʻikoʻi o ka nohona, ka hoʻoponopono holoʻokoʻa, a me ka nele o ka manawa kūʻokoʻa i kaumaha iā ia. Eia kekahi, hoʻomaʻamaʻa a me nā ʻano o ka hoʻomaʻamaʻa kaua: maʻamau loa. Makemake au i mea hou aku! A no laila, ʻino, ʻino, a ʻoi aku ka ʻino! Nui loa ka hana ʻino a ʻekolu puʻuwai (a ʻekolu mau naʻau liʻiliʻi paha) e hoʻomaka ai ke kaumaha.
  - No ke aha e luku ai inā hiki iā ʻoe ke hana a hana! - Ua ʻōlelo ke keiki iā ia iho. - Akā ma kekahi ʻaoʻao, e noʻonoʻo i ke ola me ke kaua ʻole ...
  Ke pepehi ʻoe, manaʻo ʻoe i kahi mea e like me ka buzz! ʻO kekahi ʻano orgasm kūikawā (inā hiki iaʻu ke ʻōlelo pēlā). He mea hoʻohauʻoli, a ma ka manawa hoʻokahi e nausea iki, me he mea lā e hana ana ʻoe i kahi ʻoihana lepo. Ma keʻano laulā, ʻaʻole maopopo ka manaʻo i ka pepehi kanaka. I loko o nā moʻolelo kaulana o ka mea hoʻopaʻi, kākau ʻo Samesona ʻaʻole ʻo ia wale nō, akā ʻo kona mau hoa hana ʻaʻole i hauʻoli i ka hoʻomāinoino ʻana i kā lākou poʻe i pepehi ʻia, a no ka lawe ʻana i ke ola o ke kanaka pono lākou e uhaʻi iā lākou iho. Akā, hōʻike ka Marquis de Sade i nā "poʻe" i hauʻoli nui i ka hoʻomāinoino ʻana i kā lākou poʻe i hōʻeha ʻia. Ke hoʻopilikia ʻoe i kekahi, hāʻawi ia i ka leʻaleʻa hiki ʻole ke wehewehe.
  Ma keʻano laulā, ʻo ka naʻaupō me ka ʻeha o kekahi he mea erotic o ka hoʻomāinoino! Ua hoihoi ʻo Vladimir i kēia, no laila ua manaʻo ʻo ia: inā hauʻoli kekahi poʻe i ka hoʻopilikia ʻana i nā poʻe ʻē aʻe, a laila ʻaʻole hiki ke leʻaleʻa iā ʻoe iho ke hoʻomāinoino ʻia ʻoe. Ma keʻano laulā, ma hope koke o ka hoʻokumu ʻia ʻana o ke kino o ke koa keiki - i ka wā he pēpē ʻo ia, a i ʻole he fetus, ʻo ka mea mua e hoʻomanaʻo ʻia ʻo ka ʻeha hiki ʻole ke hoʻomanawanui a me nā kahawai o ka hypercurrent hou i nā aʻalolo. Ka hana like a me ka manaʻo mua: ke ʻike ʻoe iā ʻoe iho he kanaka. Ua hana ʻia kekahi mea like ma Afghanistan i ka wā i hānau ʻia ai kahi keiki: pana lākou ma luna o ka pepeiao. Akā i kēia manawa, cosmic Russia, ua lawe ʻia ka mālama ʻana i ka ʻeha. No laila no ke aha e manaʻo ʻole ai i ka ʻeha ma mua o ka ʻeha! ʻO wai ka makemake ʻole i kēlā! ʻO ka hoʻonaʻauao Spartan ikaika e hoʻoikaika i ka lāhui a mau loa ke aupuni! Akā ʻo Sparta, ʻoiai ke koʻikoʻi o nā kānāwai, ua hoʻohaʻahaʻa ʻia i ka manawa! I ka wā i hoʻopio ai ʻo Alexander the Great, ua nalowale ke aupuni (ma ke ala, ʻaʻole i lilo i aupuni nui) i kona mana mua, a ua hoʻopau ʻo Roma. Me he mea lā ua mahalo ka mōʻī honua mua iā Sparta, he koa kēlā me kēia kanaka! Ua hoʻokō ʻia kēia kumu ma ka hoʻomana! He koʻikoʻi loa ke koho genetic; hoʻomaikaʻi ʻia nā embryos a me nā hua e ka uila; ma ke kumu, ʻaʻole hiki ke hānau ʻia kahi moron! (Inā ʻaʻole i hoʻopili ʻia ka uila kiaʻi me kahi virus cyber). Akā hāʻawi ʻia i ka nui o nā ʻōnaehana redundant, hiki ʻole kēia!
  Ua nānā ke kanaka ʻōpio i ka holomua o ke kaua, me ka paʻa ʻana o ka emitter i ka pū. Ua hakakā nā tetralets o Svyatorossia, i ka wā e hoʻi ana. Eia kahi manawa. Hiki iā ʻoe ke kīkēkē i kahi ʻenemi me kahi mea hoʻopuka pocket. He mea paʻakikī loa kēia e hana ai, e noʻonoʻo ʻoe i ka pana ʻana i kahi mea hakakā me ka pū i ka wā o ke Kaua Honua ʻElua. Akā ma ke ʻano he hiki ke hiki. Eia kekahi mea hoʻokamakama kahiko mai ka wā kahiko: Ua pana ʻo Rambo i nā helikopa me ke kakaka!
  - Ke keiki liʻiliʻi - loaʻa kahi pū mīkini! ʻAʻohe kanaka e noho hou i kauhale! Ua loaʻa i ke keiki liʻiliʻi ka rocket! Ua hāʻawi wau iā Bush i kahi kī i ka hoki!
  Hoʻomanaʻo mākou i nā ditty kahiko. Ma ka laulā, he kanaka makua, he kanaka makua. He mea lapuwale ia: i ka wā kahiko, a i ʻole i ka makahiki atomic, ua kaupalena ʻia nā ʻōpio ma nā ʻano āpau: ʻaʻole ʻae ʻia kēia, ʻaʻole ʻae ʻia! ʻO ka hopena, ua hoʻohaʻahaʻa ka lāhui, ua lilo nā keiki i kamaliʻi, ʻaʻole i hoʻohālikelike ʻia i ke ola kanaka makua, a i ʻole, nā scumbags ʻino.
  Ma ʻaneʻi, hiki i nā keiki koa ke hakakā! Hiki paha iā ia ke lilo i luna a i ʻole he pūkaua! Eia naʻe, ʻo ka mea hope āu e noʻonoʻo ai he mau makana! ʻAʻole kēia ka mea e huki ai i kahi koa. ʻO ka nīnau pehea e kīkēkē ai i kahi tetraplane?
  Pono ʻoe e paʻi pololei i ka hui huelo o ka mīkini hana me kahi kukui pōkole. ʻO ka pale matrix: loaʻa nā wahi nāwaliwali, e like me ke kahua hapalua. He aha ka hana inā hiki ʻole ke helu i kēia helu ma mua. Maanei ʻoe e pono ai i kahi bioscanner kiʻekiʻe loa, a i ʻole hiki iā ʻoe ke helu me ka hoʻohana ʻana i ke kilokilo, a ʻaʻole ʻoe e poina: i ka wā e holo wikiwiki ai ke kaʻa i ka wikiwiki breakneck, ʻaʻole ʻike i ka inertia!
  Ua hoʻāʻo ke keiki e wehe i kona maka ʻewalu me ka hoʻohana ʻana i nā akamai kilokilo. ʻO kēia ka ʻenehana kaulana ʻewalu maka, he ʻano kilokilo. Pehea e hoʻohana ai? Aia nā ʻano hana like ʻole, ka hoʻopaʻa ʻana, ka noʻonoʻo ʻana. Ua hele ʻo Vladimir iā ia iho, no laila e hoʻopili ai i nā chakras. Pono kēia e kōkua. Pono mākou e hoʻomaʻemaʻe i ko mākou ʻike a hoʻomaʻemaʻe a maopopo!
  He ʻahaʻaina kapu ka ʻāina makuahine,
  ʻO ka mana a me ka ikaika o ka manaʻo Orthodox!
  E pale kaua i ka lokahi o Rusia,
  E hoonani mau loa ia ko kakou poe kanaka!
  Ua komo ʻo Vladimir i loko o kahi paranormal trance a, me ka ʻole o ka ʻimi ʻana, ua kiʻi ʻo ia i ka maka! Hoʻopili ke kino iā ia iho, pā ka ikehu - pahū ka tetralet.
  - Aia hoʻokahi wahi i koʻu makemake! - hāwanawana ke kanaka ʻōpio. - Pehea kaʻu hahau ʻana, he bipi wale nō.
  Ki hou aku la ke keiki a ku! I kēia manawa me ka noʻonoʻo ʻole, ua pau ka ʻike.
  - Ke manaʻoʻiʻo nei au i koʻu hopena!
  Ua ʻike ʻo Vladimir i ka hakakā: ma nā kala a me nā pae i ka manawa hoʻokahi. He ʻōlinolino loa ia, waihoʻoluʻu, ua hāʻawi mai ka ʻumehana i kahi manaʻo kālā, me he mea lā ua hoʻopuehu ʻia nā pōhaku makamae a puni ka lewa, ʻoi aku ka mālamalama ma mua o ko lākou mau hoa maoli. Me he mele kupanaha lā!
  Ua hīmeni ke kanaka ʻōpio:
  Ke mele nei ka ʻĀina makuahine i loko o ko kākou puʻuwai.
  ʻAʻohe mea i ʻoi aku ka nani ma mua o ia ma ke ao holoʻokoʻa!
  E komi i ka mea hoolei kaola a ka naita,
  E make, na ke Akua i haawi mai ia Rusia!
  Ua pana hou ʻo Vladimir. Ua pehu ka tetralet a pahū i mau ʻāpana, e like me ka pohā o ka cherry pala.
  - He mea nani! Makemake au e pepehi i ka brigantine!
  Ma hope o ka luku ʻia ʻana o ka tetralet ʻehā; ua pōʻino ke kanaka ʻōpio: ʻo ia hoʻi, ua nalo koke ka hihiʻo. Me ka wikiwiki i ʻike ʻole ʻia e ka ʻike maikaʻi o Vladimir, ua pōʻai nā Tetralets a pana kekahi i kekahi. Ua ʻokoʻa lākou i ka malu. He ʻulaʻula melemele ʻo Sviatorossiya, He ʻulaʻula ʻulaʻula ʻo Rūsia Nui. A ua like lākou me ke ʻano, i ke ʻano o nā mea ʻaihue streamline, nā ʻūhā o nā kaʻa, pīhoihoi me kā lākou ʻino. ʻO ka mea kaua āu e pono ai!
  Ke neʻe wikiwiki nei ke kaua, ʻaʻole hiki ke wehewehe ʻia nā somersaults o nā tetralets me ka ʻole o ka inertia, ʻelua mau manawa i hiki mai i ka ramming. He mea weliweli kēia mau mea a pau. Ua hoʻomanaʻo ʻo Vladimir i nā kiʻiʻoniʻoni kahiko e pili ana i ke Kaua Patriotic Nui a me ke Kaua Honua ʻekolu. ʻOiai nā ʻokoʻa a pau o nā mea kaua a me ka wikiwiki, ua mau kekahi mea maʻamau i nā kaua ea. ʻO ia hoʻi, ʻo ka makemake e hele i hope, kahi hoʻāʻo e hakakā pālua a ʻekolu. Ma keʻano laulā, hoʻololi ka ʻenehana, akā ʻaneʻane like nā hana kaua. Ua puhi hou ʻo Vladimir i nā manawa he nui, akā ʻaʻole i loaʻa nā hopena, ua nalowale ke ahi kinetic o ka hoʻoulu ʻana.
  - He ʻokoʻa ka luna hoʻomalu maikaʻi mai ka haku mele akamai i ka hoʻokahe mau ʻana o kāna mau haku mele i nā waimaka!
  Ua kaumaha ke keiki, akā ua hauʻoli koke, no ka mea, ke neʻe nei kona pūʻali koa. ʻO ia hoʻi, ʻaʻole nalowale nā mea a pau.
  - Pili ʻo Vladimir Kashalotov pilikino! - Huli ke kanaka ʻōpio i kona mau hoaaloha.
  - Lohe mākou iā ʻoe! - Olelo mai la lakou ia ia. - 'Ōleloʻo Kāpena Petukhova.
  "Ua puka wau mai ka hope o ka ʻenemi, ke kau nei au ma kahi ʻāpana ʻōpala. E ʻoluʻolu e ʻae mai iaʻu e hui pū me ʻoe ma ke kuhikuhi ʻana i kahi tetralet keu.
  Pane maila ke kaikamahine me ka ʻoliʻoli.
  - A e lilo ia! Ua hoʻouna mua wau i kahi noi i ke kikowaena hoʻolaha!
  Ua ho'omana'o'o Vladimir i ka makahiki 1941,'a'ole i lawa nā pailota ma nā'auwa'a ea Soviet. He hemahema nui keia, a he hemahema loa o na kanaka akamai i hoonaauao maikai ia. Ma hope o nā mea a pau, i ka wā o ke kaua ma Finland, ʻaʻohe mau kaua ea, no ka nāwaliwali o ka mokulele Suomi. A i ka wā o ke Kaua Sepania, ua hoʻouna ʻo Stalin i ʻumi mau manawa liʻiliʻi i nā pailaka i Gehena ma mua o Hitler. Eia kekahi, hoʻololi ʻo ia i ka hapalua o lākou a pana iā lākou. No laila, ma ke ʻano o ka maikaʻi, ʻoi aku ka maikaʻi o ka Luftwaffe ma mua o nā pūʻali Soviet. He mau aces maikaʻi ko ka poʻe Kelemania. ʻEkolu haneli o nā mea maikaʻi loa o lākou i luku aku i iwakāluakūmāhā tausani mokulele Soviet. Akā ʻaʻole hiki i kēia ke hoʻopakele i ka Wehrmacht mai ka lanakila ʻana! Aia ka parity i ke kaua hou mai kinohi mai. He nui nā pailaka i loaʻa ka ʻike i nā kaua lewa me nā lāhui like ʻole, ka humanoid a me ka non-humanoid. Ua waiwai kēia mau kaua i ke ʻano o ke kaua a ua hoʻokiʻekiʻe i ke kiʻekiʻe o ka hoʻolālā hoʻolālā i nā kiʻekiʻe kiʻekiʻe. Ua hoʻouka kaua ʻia nā aupuni ʻelua a ua hoʻokumu ʻia kahi hale aupuni. He mea maʻamau kēia, ka like o nā mokuʻāina nui. No laila, i loko o hoʻokahi tausani makahiki ʻaʻole hiki i kekahi ke lanakila i kekahi! He ʻano kaua pau ʻole! He kanaka ʻōpio ʻo ia, he kanaka makua ma ke kānāwai, i kēia manawa he mīkini make wale nō! He kūpono kēia iā ia?! ʻAʻole ʻike ka hapa nui o nā kāne a me nā kaikamahine i ke ola ʻē aʻe, akā noʻonoʻo ʻo Vladimir i kekahi manawa.
  Ano, he aha ka pepehi kanaka? Ma ka HyperInternet hiki iā ʻoe ke loaʻa nā kikokikona o ka Baibala kahiko, he puke i manaʻoʻiʻo ʻole ʻia e kekahi. Aia i loko o ke kānāwai ʻeono - mai pepehi kanaka ʻoe! Akā i ka manawa hoʻokahi: ʻo ke Akua ʻo Iēhova ponoʻī, kūʻē i kāna ʻōlelo aʻo, hāʻawi ʻo ia i ke kauoha e hoʻopau i ka ʻAmaleka me ka ʻole. ʻAʻole ʻo nā koa makua wale nō, akā, ʻo nā wahine pū kekahi, nā keiki a me nā holoholona. ʻOiai ma nā kūlana o ka honua kahiko, he ʻino loa kēia. Akā naʻe, ua hana nā Iudaio, ma ke kauoha a ke Akua (!), i ka hoʻomaʻemaʻe lāhui!
  ʻAʻole e haʻi aku ʻo Iēhova - ke Akua Mana Loa i kauoha iā ʻAberahama e kau i kāna keiki ponoʻī ma luna o ke kuahu a pepehi iā ia! Kūʻē hoʻi i ke kauoha - mai pepehi kanaka! ʻO ia hoʻi, aia nā mea kūʻē i ka Baibala. Eia naʻe, ua loli ka pono o ke kanaka, a ua haʻi mua ʻo Iesū Kristo i ke kumu - aloha i kou ʻenemi! Paʻi lākou iā ʻoe ma ka pāpālina ʻākau - huli i kou hema! ʻO ka poʻe Kristiano mua he pacifists. Hele lakou i ko lakou make me ka hoolohe, me he hipa la, a make me ka minoaka ma ko lakou mau lehelehe. Akā, ua lilo ka Ekalesia Karistiano i mea hoʻokō nui o ka Middle Ages. He mea ino loa ka poe Katolika. He mau miliona kanaka i pepehi ʻia a hoʻomāinoino ʻia. ʻO kēia ka mea i ʻike ʻia ua hoʻokahe koko loa ka aʻo kanaka a me ka pacifist. ʻOiaʻiʻo, ua hala ka manawa, aia kahi hoʻoponopono. Ua pepehi ka poe Kalawina i ka Katolika, ua pepehi ka poe Katolika i ka poe Kalawina. Ma Rusia, ua hoʻomaʻau ka Orthodox i nā schismatics a me nā Old Believers, e puhi ana i nā kauhale āpau o lākou. Ua hoʻāʻo ka poʻe hoʻopaʻi i kā lākou maikaʻi loa! Akā, ua kahe ka manawa, ʻaʻole e like me ke kahawai, e wikiwiki mau ana, ua ʻoki mālie ka mālamalama i ka obscurantism. Ua puka mai na ekalesia Perotesetane, kahi i hoala hou ia mai ai ka manao hoolaulea a me ke kala aku. Ma mua, ma Germany (ma lalo o Frederick the Great), a laila ma nā'āina'ē aʻe, ua hoʻomaka ka hoʻomāinoinoʻia e hoʻopauʻia. Ma Rusia, ʻo Peter ke kolu ka mea mua i hoʻopau i ka hoʻomāinoino. He lokomaikaʻi ke aliʻi, holomua, akā nāwaliwali. Ua hoʻokomo hou ʻo Catherine the Second i ka hoʻomāinoino a me ka hoʻomāinoino, ʻoiai no ka poʻe maʻamau. Akā, ua hoʻomāinoino ʻia nā aliʻi i mua o kona alo. ʻO ke Kamāliʻiwahine Tarakanova, ua hoʻomāinoino nui ʻia ke kaikamahine a make ʻo ia ma luna o ka pā. Ma ke ʻano maʻamau, ua hoʻopau ʻia ka hoʻomāinoino ʻia e Alexander the First, akā ma ka hoʻomaʻamaʻa ʻana ua mālama maikaʻi ʻia kēia kānāwai. Ua hoʻopau ʻo Alexander II i ka hoʻopaʻi kino ma ka pūʻali koa. Ma Farani, hoʻomāinoino: pāpā ʻia i ka wā o ke kipi. Me ka mālie, ma ka ʻaoʻao holomua o ka honua, ua hōʻea au i ka manaʻoʻiʻo ʻaʻole he ala ka hoʻomāinoino a me ka hahau ʻana. Akā, he mau kickbacks kekahi. I ka wā o ke kipi a me ke kaua kīwila, ua hoʻi hou ka hoʻomāinoino a me ka pana ʻana o ka poʻe hewa ʻole. Ma lalo o Stalin, ua hoʻohana ikaika ʻia nā ʻano hana o ke kino i nā kaʻina politika. He mea kupanaha ka mea ʻaʻole i hoʻomāinoino ʻia ka poʻe pōā i pepehi ʻino i kekahi poʻe - he lawehala ʻo ia, akā ʻo ka paionia nāna i haʻi i kahi ʻakaʻaka politika hiki ke hoʻokomo ʻia i loko o ka "pōhaku wili". Ua hele mai ka hoʻomāinoino i ʻEulopa me Hitler. Eia naʻe, ua hoʻāhewa ʻo Hitler i ka hoʻomāinoino ʻana i kāna mau kamaʻilio papaʻaina, akā ma ka hoʻomaʻamaʻa ʻana ua hoʻohana nui ʻia ka SS, ʻaʻohe kumu ʻē aʻe no nā keiki. Eia naʻe, ʻaʻohe mea huna e pili ana i ka hoʻomāinoino ʻia ʻana o nā paionia, akā ua pāpā ʻia ka ʻike e pili ana i ka hoʻomāinoino ʻana o nā pūʻali koa Red Army i nā mea kaua Hitler Jugent no ka manawa lōʻihi. ʻOiaʻiʻo, ua hoʻohana ʻia ka hoʻomāinoino ʻana i nā Kelemania i hopu ʻia i ka pūʻali Soviet, akā makemake lākou e noho mālie e pili ana iā ia, akā ua kamaʻilio piha nā Kelemania i kā lākou hana ʻino. I kēia manawa uaʻoi aku kaʻoiaʻiʻo, ua aʻoʻiaʻo Vladimir pono'ī i nāʻano likeʻole o ke kino a me ka psychosomatic i mea e koi ai i kaʻenemi e hāʻawi i kaʻike. ʻOiai hiki i nā ʻenehana hou ke hiki ke kākau iā ia mai ka lolo hyperplasmic, hiki i nā kamepiula liʻiliʻi i loko o ke kino o kahi paʻahao ke holoi iā ia. Kapa ʻia kēia ʻo ka lolo lolo. ʻO ia hoʻi, ua aʻo ʻia ka hoʻomāinoino ʻana, ʻoiai ua kaupalena ʻia kona mau pōmaikaʻi. Eia naʻe, ma ka ʻaoʻao o ka ʻenemi: nui nā lāhui hope ʻē aʻe e hakakā nei. No laila pono lākou e hoʻomāinoino ʻia. I kekahi manawa, ʻoi aku paha ka ʻike o ia kamaʻāina ma mua o kekahi pūkaua. Pono kēlā me kēia ʻano i kāna ʻano hana hoʻomāinoino: ʻo ia hoʻi, ke ʻano o ka hoʻomāmā ʻana, ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nā haʻalulu me ka hypercurrent a i ʻole ka ʻike ʻana i ka ultra-radiation.
  ʻO Vladimir, e hoʻomanaʻo ana i ka mōʻaukala, ua ʻike ʻo ia ma hope o ke Kaua Honua ʻelua ua hoʻopau koke ʻia ka hoʻopaʻi make ma ʻEulopa. I ka makahiki 1996, ua hoʻokomo pū ʻo Rūsia i kahi moratorium no ka hoʻopaʻi make. Ma nā ʻāina Islam wale nō: ua lōʻihi nā kānāwai e pili ana i ka hoʻopaʻi kino a me ka hoʻomāinoino. Eia naʻe, ke neʻe nei ka mōʻaukala ma kahi ʻāwili. Ma Rūsia, i ka wā o ke kaua Chechen, ua hoʻomāinoino ʻia nā pūʻali koa a me ka poʻe i manaʻo ʻia he pilina me nā pūʻali koa. A ʻoiaʻiʻo ʻaʻole hiki iā lākou ke kōkua i ka poʻe hewa ʻole e hōʻeha. I ka hoʻomaka ʻana o ke kenekulia iwakāluakūmākahi, ua hoʻomohala ʻia kahi ʻōnaehana mana o Rusia. ʻAʻole hiki ke kapa ʻia he dictatorship holoʻokoʻa, akā mamao loa ia mai ka demokala. He mea ma waena o ka anarchy a me ka despotism. ʻOiai ke kiʻekiʻe o nā kumukūʻai aila, ua hana kēia ʻōnaehana ma ka liʻiliʻi loa, akā i ka wā i hoʻomaka ai ke kaumaha, a maloʻo nā māla aila a me nā kinoea kūpono ... Ua hoʻomaka ka hoʻokaʻawale ʻana a me ka pōʻino, ua hoʻomaka ke kaua kīwila. I kēia manawa, noho mālie ʻo Kina i ka Far East a pau ...
  - Eia kāu tetralet! - Ua'ōlelo ke kaikamahine. - Hiki iā ʻoe ke lele a hakakā ma luna. Ma hope o nā mea a pau, lanakila mākou.
  Ua ʻōlelo ʻo Vladimir:
  - Manaʻo wau he pololei kā mākou kumu!
  - Quasarno pilikino!
  Holo akula ke keiki a komo i ka hale tetraplane. Ma keʻano laulā, ua nui nā ʻano o ia mau mīkini. I kēia hihia, ʻo ia ʻo "Box" - 12, kekahi o nā hiʻohiʻona ikaika loa e pili ana i nā mea kaua.
  - Kaʻa nui! - Ua hoʻōho ʻo Vladimir.
  Ua uē ke kaikamahine:
  -Ua aʻo ʻia ʻoe e hana me ka hoʻohana ʻana i kahi pahupaʻi kiʻi?
  Paʻi pōkole ke kanaka ʻōpio:
  - ʻOiaʻiʻo!
  - No laila e hakakā kāua!
  Eia hou ʻo ia i ka tetralet kaua. ʻOi aku ka ʻoluʻolu o nā manaʻo, ʻoiai ke hoʻomalu nei ʻoe i ka hoʻohana ʻana i ka telepathy.
  Ua hīmeni ke keiki:
  A i ke kahea ana o ko kakou Emepera i ke kaua kapu!
  Hele mākou i ka hoʻouka kaua, hoʻokahi ʻohana i ke kaua!
  Hoouka au i ka enemi a lele koke aku me ka pua!
  ʻIke wau e lilo wau i meʻe a me ka hanohano!
  Hoʻomalu ʻia ʻo Box-12 me ka telepathically a loaʻa iā ia kahi pūkuniahi hou. Hoʻā ia i kahi projectile hoʻoheheʻe ʻia. I kēia hihia, i ka wā e paʻi ai, lilo ka moku ākea, me he mea lā, ʻaʻole hiki ke ʻike. He mea kaua maikaʻi loa ia, e ʻike ana i ka haki ʻana o nā contours a me nā kino. ʻOiaʻiʻo, ʻo kēia projectile, a ʻoi aku paha ka pololei, kahi kukuna o ka ikehu, maʻalahi ke hoʻokaʻawale me ka manaʻo o kekahi ʻano, akā ...
  - Hiki iā ʻoe ke hoʻopunipuni mau i ka ʻenemi! - Ua ʻōlelo ʻo Vladimir iā ia iho.
  ʻO kahi pūkuniahi e pana ana i kahi mea "corroder" e hoʻomalu ʻia e ka manaʻo noʻonoʻo. He mea maʻalahi kēia, ʻoiai ʻoiai ua hoʻopaʻi ʻia ka lolo e like me ke koa akamai. I loko o ke kaʻa ponoʻī, e moe ana ke keiki, ua loaʻa iā ia ka manawa e nānā kokoke i ke kahua kaua holoʻokoʻa. I kēia manawa hiki iā ʻoe ke ʻike i ke ʻano o ka hakakā ʻana o nā phantoms, ʻoi aku ka maikaʻi o ke kaua o kahi pūʻali koa medieval i ka lewa!
  Nānā ʻo Vladimir me ka hoʻomaha ʻole: auw! ʻO nā moku hōkū a me nā holo lio a me nā dinosaurs.
  Aia nā dinosaurs i nā honua he nui, a ua hiki nō hoʻi ke clone i nā ʻelele he nui o nā fauna kahiko loa ma ka Honua. ʻO nā ʻano like ʻole, ʻo kekahi a hiki i kanakolukumamālima mika ka lōʻihi, ua hoʻihoʻi ʻia i ke ola. Akā ma nā honua ʻē aʻe, ua nui aku nā holoholona kupanaha. ʻO nā hui nui o nā metala wai, nā waikawa, a me nā alkalis pinepine. Aia nā dinosaur o nā semi-transistors, nā cathodes, ka uila ultra maʻemaʻe. A me nā hybrids me nā mea kanu, me nā huaʻai, me nā flora archradioactive. Akā ʻo ka mea holoʻokoʻa, ua lanakila ke ʻano protein o ke ola. ʻO ka mea kupanaha, aia kekahi mea i ka evolution ma nā honua like ʻole i hoʻoulu i ka hana ʻana o ka protein.
  ʻOiai he mea kupanaha nā holoholona i hana ʻia me ke silikoni a i ʻole ka lithium. He mea hoihoi i ka hana ʻana o nā dinosaur phantom. Ua like kekahi o lākou me nā ʻano ola honua, ʻokoʻa kekahi mai lākou. A ʻo nā kaikamahine koa, ʻelima haneli mau kilomita a ʻoi aku paha ke kiʻekiʻe, he nani loa! Ma muli o ka nui o nā ʻeleʻele a me nā kuni ma ko lākou mau kino hapa ʻole, ʻoi aku ka ʻoi aku o ka nani, hoʻowalewale a ... weliweli!
  Hoʻōho ʻoliʻoli ke kaikamahine:
  - ʻAe, e hakakā ka meʻe!
  - E hoonui kakou! - Ua ʻōlelo ʻo Vladimir me ka ʻakaʻaka.
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine:
  - Me ke koa hanohano e like me ʻoe, ua mākaukau wau!
  ʻO nā moku hōkū o Svyatorossia, alakaʻi ʻia e nā koa wiwo ʻole, hakakā me ka wiwo ʻole. ʻO ka pūʻali koa o nā phantoms ke ʻoki ʻia, ʻoiai ke hoʻokau nei i nā poho weliweli. Ke nānā aku nei nā mea a pau i ka nani o ka noʻonoʻo ʻana i ke kaua e huikau i kou mau manaʻo a pale iā ʻoe mai ka hoʻokau ʻana i ka ʻenemi. Ma keʻano laulā, paʻa kēlā me kēia hakakā me kahi pōʻino, ʻoi aku hoʻi ke lilo ia i mea maʻamau. Eia naʻe, pehea ʻoe e luhi ai ke ʻike ʻoe i kēlā mau nani, nona ke koko i hoʻokahe ʻia, e like me nā lei māmā loa, e lele ana ma ka lewa?
  Ua puhi ʻo Vladimir:
  - Ua hoihoi ʻia mākou e ka emancipation, ʻaʻole ia he kaua, he manaʻo hou!
  ʻO ke kaikamahine, me ka mālama ʻana i kahi leo pāʻani, pane maila ia:
  - ʻAʻole he ʻānela puʻupaʻa, akā he diabolo! Hoʻomāinoino au i nā kānaka - e like me ka liona wahine hihiu! I nā manawa a pau aʻu e hele ai i waho, hele wiwo ʻole au i ke kaua!
  - Semiramis! ʻO kekahi o nā koa wahine mua, hakakā a lanakila - nani! Makemake au i kou makemake! - Ua pane mai ke keiki mele mele iaʻu.
  Kiola akula ʻo Vladimir i kāna kaʻa a neʻe i ka hema. He zigzag i haki ʻia, e kūʻē i kekahi ʻenemi weliweli.
  ʻAʻole he kanaka kona hoa paio. Ua ʻā ka hōʻailona o ka heihei Shaklis ma ka puke puke. ʻO ia hoʻi, ka hui ʻana o ka alopeke a me ka ʻīlio hae. ʻAno weliweli loa, akā hilinaʻi nui iā ia iho. Ua noʻonoʻo ʻo Vladimir i kēia, me ka ʻūlū ʻana ma lalo o kona hanu:
  - E nā poʻe liʻiliʻi! Ua pau ka hula!
  Ua kākoʻo ke kaikamahine iā ia:
  - E hoʻouna iā lākou i ka lua kupapaʻu me ke mele!
  - E nā kaikunāne e make! - Ua hīmeni ʻo Vladimir a hoʻolei iā ia iho i ka hipa. Ua ʻike ʻo ia he makaʻu wale nā Shaklises, a ʻaʻole hiki iā lākou ke make a lawe i ka hipa kāne.
  A no laila ua ʻalo ka tetraplane, a ʻo Vladimir, ka mea i manaʻo mua i kēia, hana ʻo ia i ka peʻa a hoʻokomo i ka uku i ka mea hakakā. Ua ʻike ke keiki i ka uila o ka ikehu e huki i kahi laina ʻike ʻole ʻia i loko o ka hakahaka:
  - Lawe ia!
  Lawe ke kaikamahine:
  - E waiho iā mākou i kahi ʻōlelo aʻoaʻo!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Vladimir:
  - He kofe no ʻoe! Loaʻa ka koko a me ke kī! E holo wikiwiki kākou i ka lua kupapaʻu! Ua make ʻo Quasarik!
  Pane mai la ke kaikamahine.
  - E koho i kāu pahuhopu aʻe.
  Ma hope ona, ua kī ʻia kekahi hoa. He kanaka maʻalahi hiki iā ʻoe ke minamina. Auwe, ma ke kaua, he hoa kamaaina ka make.
  Ua pana ʻo Vladimir i ʻelua mau manawa, ma ka lae, e hoʻomaha wale i ka ʻeha. Ua ʻike ʻo ia ʻaʻole hiki ke hahau i ka ʻenemi ma kēia ʻano, akā e pana mau ana ka ʻenemi me ka manaʻo e pā i kahi kikowaena make. A ʻo ia mau hana i lawe pinepine mai i ka holomua.
  ʻO Pastukhov lāua ʻo ʻIvanahō, a me ko lāua poʻe koa, ʻeli ihola lākou i lua i ka pūʻali o ka ʻenemi. Ua komo ʻo Viscountess Maria me nā kaikamāhine mai ka ʻaoʻao ʻākau, e neʻe ana i ka diagonal a me ka wikiwiki wikiwiki. Ua loaʻa i nā koa ka mana mai nā ʻōlelo hoʻonui. Ua wāwahi lākou i nā kūlana a ʻike i ka panic e ulu mai ana ma nā pae o Svyatorossia. Eia naʻe, ʻoi aku kēia ma mua o ka manaʻo kūlana.
  Ua hakakā ʻo ʻIvanahō me ka moku kaua. Ua paʻi nui ʻo ia, e hoʻouna ana i nā hoʻopiʻi i ka mea hakakā i ʻeha mua. Mahalo iā Pastukhov, ʻo ke kanaka ʻōpio, ua mākaukau i ka moku holo moku, hele mai e hoʻopakele, e ʻoki ana i ka ʻāpana kōkua, e hoʻokaʻawale i ke kaʻa nui.
  - ʻAe, pehea ʻoe e paʻa ai! - Ua nīnauʻo ia i kāna hoa.
  - ʻOiaʻiʻo! ʻAʻohe mea ʻē aʻe i koe iā mākou! - wahi a ʻIvanahō.
  Nānā ʻo Pastukhov i ka mānoanoa o ka hakakā:
  - He mea maikaʻi e luku i ka luna koa!
  - ʻO ka luna nui ʻo Rokossovsky?
  - ʻo ia wale nō!
  ʻO ʻIvanahō, e paʻi ana i ka hou koko (ua loaʻa nō hoʻi ʻo ia, ua wela kekahi hapa o ka lauoho māmā o kona poʻo.)
  - ʻaʻole maopopo! He oiaio anei keia? Ma hea kahi e ʻimi ai?
  - Loaʻa paha, ma ka poʻokela nui loa ultra-dreadnought. ʻO ka mea maʻamau, aia ka luna ma luna o ka moku palekana loa.
  - ʻAʻole pono! No ka mea, ʻo ia mau moku ka mea nāwaliwali loa. ʻOi aku ka maikaʻi e nānā i ka mea wikiwiki loa.
  - No ka wā ma mua ka mākaʻi o Rokossovsky, a he mau conservative lākou.
  - ʻO Alexander the Great kekahi mai ka wā i hala, akā aia ʻo ia ma ka moku hōkū ikaika loa a i ʻole ʻē aʻe?
  Ua lulu ʻo Pastukhov i kona poʻo:
  - He manawa ʻokoʻa kēlā manawa!
  - A ua like nā kānaka!
  - ʻAʻole kekahi poʻe!
  - Ma kekahi hihia, pono mākou e luku i ka moku nui loa.
  Ua hōʻoia ʻo Viscountess Maria:
  - ʻO ka hae i loko o ka squadron - pono e kiʻi ʻia (hoʻomaʻamaʻa ʻia)!
  ʻOi aku ka nui o ka ultra-dreadnought ma mua o ka honua honua. Ma kahi o ʻumikūmālima kaukani kilomika ke anawaena, me ka poʻe holo moku he ʻelima a me ka hapa miliona mau koa, a me hoʻokahi haneri me kanaonokumamāhiku piliona robots. He ikaika maoli nō kēia. ʻO nā koa phantom me he mea liʻiliʻi loa ia i kona ʻano.
  Ua ʻōlelo ʻo Pastukhov:
  - ʻAʻole, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lawe i kēia kanaka me ka pahi kaua. Pono ʻoe e hana i nā dinosaur.
  ʻO ʻIvanahō, e hoʻolei ana i nā kulu koko, nīnau maila.
  - Pehea mākou e kūpono ai iā lākou?
  - Pono mākou e hoʻopili iā Alyosha Popovich!
  Loaʻa iā Pastukhov kahi Velcro kūikawā a ua huli ʻo ia i ka luna hoʻokō.
  - Alyosha! E hoʻolohe, pilikia mākou! ʻIke ʻoe i ka monster nui o ka hae.
  - ʻAʻole makapō ke kī!
  - No laila, ʻaʻole hiki iā mākou ke luku iā ia! ʻO ka manawa kēia e hoʻouna ai i nā dinosaurs e hoʻopakele!
  Ua pane koke aku ʻo Alyosha:
  - Hiki paha kēia, akā mua mākou e hoʻomaʻemaʻe i nā ala i ka hae nui. ʻO kēia kā mākou hana helu ʻekahi.
  - Ma kēia hihia, e hoʻāʻo mākou e kōkua.
  I kēia manawa, ua holo wikiwiki ka moku nui o Svyatorossia i loko o ka manoanoa o ke kaua, ʻo kāna mau pū ikaika loa e haki ana i nā phantoms.
  . MOKUNA Helu 9.
  No ke aha i hoʻopaʻapaʻa ai ke aupuni o Catherine II? Ua lilo na kauhale Potem i mea maa mau, a ua ulu ka palaho a me ke kipe. A ua hoʻonele loa nā kauā i ko lākou pono. Ua kūʻai ʻia lākou e like me nā holoholona hope loa, a ʻaʻole i mahalo ʻia nā kānāwai i hāʻawi manawaleʻa i ka poʻe ʻona. Eia kekahi, ʻo ke kauoha a Catherine ma ke kūʻokoʻa hanohano i ʻae i ka poʻe nona ka ʻāina e pale aku i ka lawelawe aupuni, i ka wā e hiki mai ana i ka hoʻohaʻahaʻa ʻana o ka elite. ʻAʻole ia he mea ʻole i ka wā i kipi ai ʻo Pugachev, ʻaʻole i kākoʻo ʻia ʻo ia e nā Cossacks wale nō, akā e kekahi hapa nui o nā kānaka a me kekahi mau luna. Ina paha o Emelyan Ivanovich ka alihikaua akamai, ina ua lawe koke oia ia Orenburg, aka, ua hala na mahina eono iloko o ka hoopilikia ole ia, ina ua loaa ia ia ka manawa maikai loa e hopu ai i ka nohoalii. Ua aloha ka poʻe iā Pugachev, ka mea i kapa iā ia iho ʻo Peter ke kolu. ʻO ka pūʻali koa o ka Don Cossack mua he honua. Ua hahai ʻo Pugachev iā ia iho i kahi kulekele maalea loa, e hoʻohiki nui ana i nā mea a pau, ʻo kahi mea hiki ʻole ke hoʻokō! 'O ka mea nui, ua ho'okō 'o ia i ke kipe i nā Bashkirs, Kyrgyz, Tatars, Kalmyks a me nā kānaka'ē a'e e'ōlelo ana i ka'Ilamana. Ua komo ʻo Emelyan Pugachev, ʻo ia ʻo Orthodox, i nā lā hoʻomaha Muslim a pau, a laila e hōʻike ana i ka mokuʻāina. ʻOiaʻiʻo, inā pono nā pono o ka ʻāina a me nā kānaka e kūlou i ke Akua, a laila pono mākou e kūlou! ʻAʻole e hāʻule ke poʻo. No ka manaʻo pilikino o Yank, a hiki i kēia manawa, ua manaʻo ʻo ia ʻaʻohe Akua. Ua ʻoi aku ka pono o kēia iā ia. ʻOiaʻiʻo, i kona ʻike ʻana i ka daimonio nāna i hoʻolei iā ia i loko o ke ao holoʻokoʻa, ʻike ʻo ia aia paha he mea hana. Eia naʻe, ʻoiai ma hope o kēia ʻaʻole pono e manaʻoʻiʻo i ka Baibala a me ka Koran. He aha ka mea a Yanka i makemake ʻole ai no ka Baibala? ʻO nā kūʻē like ʻole, a me ka ʻoiaʻiʻo ʻo ka poʻe Hebera ka poʻe o ke Akua! ʻAe, pehea ʻoe e manaʻoʻiʻo ai ua koho ʻia ka poʻe Feberuari e ke Akua! Ma hope o nā mea a pau, he mea lapuwale kēia, ʻaʻole. ʻAʻole kūpono kēia poʻe no ka hana a ke Akua i wae ai. Ma hope o nā mea a pau, makemake wale nā Febreys i ka waiwai! ʻO nā manaʻo e like me ke kuleana, ke aloha, ke aloha, ka manaʻo ʻole, ka hanohano, ka ʻālana ponoʻī, ke aliʻi a me nā mea ʻē aʻe he abstract no lākou! ʻO ka waiwai wale nō, ka manaʻo ponoʻī, a me ka pono pilikino ke ʻano o kēia lāhui. A ʻo wai ka mea e manaʻoʻiʻo ʻo Iesū ʻo Feberuari? He ʻano Lūkini maʻemaʻe kona, hanohano a hāmama. A ua nui loa na mea kue ma ka mookuauhau o Iesu, i manaoia no Aberahama a me Davida ke alii. E lawe i ka Euanelio a Luka a hoohalike i ka mookuauhau me ke Kauoha Kahiko. Ua kūkākūkā mua ʻia kēia e ka poʻe hoʻomaloka naʻauao! Akā, ʻo ka manaʻoʻiʻo i ke Akua ʻaʻole ia he manaʻoʻiʻo i ka Baibala. ʻAe, a e noʻonoʻo iā Nicholas II he haipule ... Ma ka nui, ʻo ke aʻo ʻana o ke Kauoha Hou he pacifist, maopopo kēia. A ʻo nā ʻoihana kaua like ʻole o ka hoʻomana Kalikiano e kūʻē i ka ʻōlelo a Kristo. Eia naʻe, he hoʻopaʻapaʻa koʻikoʻi ko atheism - nui nā hoʻomana ma ka honua! He ʻokoʻa nā manaʻo e pili ana i ke Akua. Akā inā e ola maoli ana ka Mea Mana Loa, e ʻae anei ʻo ia i nā ʻano like ʻole? E lawe kākou i ke aliʻi i kumu hoʻohālike: inā he mau manaʻo wahaheʻe e pili ana i ke aliʻi, ʻaʻole anei e komo ke aliʻi a kauoha i kona mau makaʻāinana e hoʻomana iā ia me ka ʻuhane a me ka ʻoiaʻiʻo. Eia kekahi, ke aʻo nei ka Baibala ʻaʻole mālama ka Mea Mana Loa i ke ʻano o ka hana ʻana iā ia.
  I mai la o Iesu:
  - E hele e ao aku, e hana i haumana i na aina a pau. E bapetizo ana ia lakou ma ka inoa o ka Makua, ke Keiki a me ka Uhane Hemolele! A maanei ua ikeia na kuee.
  Ua hoʻomau ʻo ia i ka hele wāwae, ʻālohilohi ka lā, a holo kekahi holoholona liʻiliʻi ʻakaʻaka ma ke ala. Ua pana lākou iā ia me ke kakaka. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole i kaulike nā kakaka. He pua i pena ʻia me ke kala o ka ʻēheu koraka, lele ma mua.
  Ua hawanawana ʻo Ali:
  - Mizira! No ka nani, inā hele ʻo ia i ke ala, ʻo ia ka loli.
  - Pololei!
  -Ka hoailona kanaka!
  Ua hauʻoli ʻo Yanka:
  - Inā pili kēia iā mākou, ke manaʻolana nei au no ka maikaʻi. He aha ka mea i ʻoi aku ka ʻino ma mua o ka hopena o ke kauā! Hāʻawi mai iaʻu i hoʻololi!
  Ua ʻōlelo ʻo Ali me ke kaumaha:
  - E lilo i kanaka make! E hoʻololi hoʻi! Malia paha he manawa kūpono kēia no mākou. Ua haʻi mai kekahi ʻelemakule iaʻu ma hope o ka make, hele nā keiki hala ʻole i ka lani. ʻAʻohe kuʻi, nui nā meaʻai a me nā leʻaleʻa.
  Ua kaniuhu nui ʻo Yanka:
  - ʻAʻole pili kēia iaʻu. ʻO ka mea pōʻino, inā e make au, e hoʻouna ʻia au i ke ahi kūloko. ʻO ia ka ʻōlelo a ka daimonio iaʻu.
  Haʻohaʻo ʻo Ali, nīnau maila:
  - Ua ʻike anei ʻoe iā ia ma ka moeʻuhane?
  - ʻAʻole ma ka ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole wale nō, akā me kahi hoaaloha.
  - Inā pēlā, hiki nō! ʻOkoʻa nō hoʻi nā kāhuna i kēlā me kēia aupuni. He ʻoiaʻiʻo aia ke Kauoha o ke "Atua Huhū", me he mea lā e kū ana ma luna o nā kāhuna ʻē aʻe a ke hoʻomalu ʻia nei e kahi super-grandmaster, akā ʻaʻole ʻike nā mōʻī a me nā sultan a pau.
  Ua ʻae ʻo Vladimir:
  - A ʻaʻole au e ʻike i kēlā ʻano hoʻomāinoino!
  - Ke hakakā mau nei nā daimonio a me nā ʻānela no nā ʻuhane a i ka manawa like e lanakila pinepine ai ka hewa. "Ali ʻo ʻAli i kona kuʻekuʻe wāwae ma luna o ka pōhaku pālahalaha, a laila huki aʻela i ke kumu me kona manamana wāwae. Kiola akula ke keiki i ka lau mauʻu a paʻa i loko o kona waha. Nau ʻo ia i ka ʻōpala me ka ʻakaʻaka mau.
  Ua hoʻāʻo ʻo Yanka e hana hou i kāna ʻenehana. He akamai loa ʻo ia, akā paʻakikī ke hoʻolohe ʻana i nā manamana wāwae o ke keikikāne a me ka luhi a me nā wāwae ʻole. Akā naʻe, ʻaʻole hiki ke uhaki i ka hoʻāʻo mua. ʻO ka mea i koe, ʻo ka hoʻolei ʻana i ka pūpū i ka hele. He akamai like ko ke keiki acrobat , he kiola manamana wāwae i ka ihu. Akā ua pili kēia i nā pōpō plastik, akā eia kahi pūʻolo ʻaʻohe kikowaena kikoʻī o ka umekaumaha a ʻaʻole hiki ke lele ma ka lewa. Kiola akula ke keiki a kau ma kona umauma. Kūlou ʻo ia i lalo, hoʻomaka ʻo ia e ʻohi me kona mau kuʻekuʻe. Ua puhi ʻeha ka huila o ka luna i kona poʻohiwi a hopu i kona umauma. Haʻule ke keiki i ka mauʻu a hoʻōho:
  - Eha!
  Ua ʻōlelo hoʻoweliweli ka luna hoʻomalu.
  - No ke aha ʻoe i makemake ai e ʻai hou! E nānā i ka ʻiʻo, ʻeleʻele ke kauā. Mahalo iā ʻoe no ka ʻae ʻana iaʻu e kamaʻilio mālie.
  - Mahalo iā ʻoe.
  Kahe mai la na waimaka mai kona mau maka, he mea eha loa ia no ka mea, ua hele ka hahau i ka ili ulaula mua. Ua puka mai kekahi mau kulu koko. Hoʻopili ʻia kekahi o nā kulu aniani ma luna o ka ʻiliʻili hina.
  Ua haʻalulu ʻo Yanka: hoʻāʻo e hoʻohuli iā ia iho mai ka ʻeha, nānā ʻo ia i ka ʻāina a puni.
  Hoʻomanaʻo loa ka nahele i kahi ululāʻau ululāʻau. ʻO nā kumu lāʻau wale nō ka nui o ka malu o ka poni a me ka ʻalani, a ʻoi aku ka nui o nā pua a me nā hua like ʻole ma nā lālā. Ua palu ke keiki i kona mau lehelehe: ʻokoʻa nā hua, ua like kekahi me nā ʻano honua, ʻo kekahi he ʻili nalu, exotic, ʻano like me nā ʻōpuʻu. Akā ma ka laulā, ua like ka ululāʻau me ka ululāʻau, no ka nui o nā pua nani loa a me nā waihoʻoluʻu, a me nā pepeke, hiki i kekahi ke kuhihewa he paradaiso.
  - He nani ma ʻaneʻi!
  Ua ʻike ke keiki e hele ana ma ka ʻākau:
  - ʻAe, he nani.
  Ua hoʻomau ʻo Ali:
  - ʻO kēia ka manawa maikaʻi loa o ka makahiki, i ke kauwela he wela loa a mae nā mea a pau. Eia naʻe, pili ia i ke kau. Ua pinepine ka ua.
  Nānā hou aʻela ʻo Vladimir a honi i kona mau puka ihu: ʻo ka ʻala o nā pua, nā huaʻai, a me nā ululāʻau i hoʻopau i ka ʻala maikaʻi ʻole o ka hou a me nā kino luhi a lōʻihi ʻole o nā keikikāne. Ua ʻike ʻo ia i ka hoʻomaka ʻana o ka ʻeleʻele o kona ʻili, me he mea lā ua hāʻawi hou aku nā lā ʻekolu i ka radiation ultraviolet, akā palupalu ka radiation, ʻeha wale nā meheu o ka huila.
  Ua ʻōlelo ʻo Vladimir:
  - ʻO ke ola i loko o ka paradaiso!
  Ua ʻōlelo ʻo Sadat pōʻino:
  - Ke ʻike nei au e noho ana ʻoe i kahi honua anu loa a ʻaʻole waiwai nui i nā mea kanu e like me kā mākou.
  Kuno ʻoi aku ʻo Yanka:
  - Auwe! ʻOiaʻiʻo, ʻo ko mākou honua, a i ʻole ma ka ʻāina aʻu e noho nei, ʻaʻole ia e like me ke komo ʻana i ka malo wale nō i ka hoʻoilo, akā i ke kauwela ʻaʻole i ʻoi aku ka ʻino ma mua o kēia manawa. ʻOiaʻiʻo, i kekahi manawa aia ke ahi a me ka wela nui.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Sadat:
  - Eia ʻoe e ʻike ai!
  - Akā, loaʻa iā mākou nā kamepiula a me nā pāʻani nani.
  Nīnau akula ʻo Sadat me ka pīhoihoi:
  - He aha kēia! E like me ka moeʻuhane?
  - Kokoke! ʻOi aku ka maikaʻi! Ma hope o nā mea a pau, he mea paʻakikī ke hoʻomalu i nā moeʻuhane; ua "moeʻuhane" wale ʻoe he sultan ʻoe, a he pahi i ka ʻāʻī. A i ʻole, ala pinepine ʻo ia.
  Ua ʻōlelo ʻo Ali:
  - Loaʻa pinepine wau i ka moeʻuhane i kaʻu hiamoe. ʻOi loa inā ua paʻi ʻia ʻoe ma mua, ʻo ia ka paʻi ʻana a i ʻole, ʻoi aku ka maikaʻi, he moeʻuhane.
  Huli aʻela ʻo Vladimir a nānā i ke kua o Ali. Ua uhi ʻia ʻo ia i nā ʻeleʻele, akā naʻe nāwaliwali a ʻike ʻole ʻia, koe wale nō nā ʻōpala hou.
  - Ho'ōla maikaʻi iā ʻoe!
  Luliluli ke poo o Ali:
  - He hamo kūikawā kēia. Ua hamo ʻia nā kauā me ia ma mua o ke kūʻai ʻia ʻana i mea e ʻālohilohi ai ko lākou ʻili a ʻoi aku ka maʻalahi a me ka hou. Ua kūʻai pinepine ʻia au a ua hahau pinepine ʻia, a ua puhi ʻia koʻu mau kuʻekuʻe wāwae i ka hao wela.
  Ua haʻalulu ʻo Vladimir:
  - A pehea?
  Ua haʻihaʻi ʻo Ali, ua hele aʻe ka haʻalulu ma luna o kona mau maka mai nā hoʻomanaʻo, a me ka paʻakikī ʻo ia i ʻoki mai ai:
  - E noʻonoʻo i ka ʻeha. ʻOi aku ka ʻeha ma mua o ka hahau wale ʻana. ʻO ia ʻano moeʻuhane.
  Ua ʻōlelo ʻo Yanka me ka lewa o kahi loea:
  - He nui nā aʻalolo ma nā kuʻekuʻe wāwae, no laila, i ka wā e lilo ai lākou i mea ʻeleʻele, hoʻomau lākou i ka naʻau.
  Luliluli ke poo o ke keiki.
  - ʻIke wau ua aʻo nui ʻoe.
  ʻŌlelo haʻaheo ʻo Yanka:
  - Inā ʻaʻole wau he haumāna maikaʻi loa, no ka mea ʻaʻole wau e inaina i ka cramming. ʻO ka mea hoʻopaʻa i nā manawa a pau he nāwaliwali a he kumakaia.
  - Ua ʻōlelo ʻoe he nui nā ʻōlelo kamaʻāina ʻole. Puhi, haumāna maikaʻi, piha.
  Ua ʻōlelo ʻo Sadat:
  - ʻO Cramming, mai ka huaʻōlelo bison, a i ʻole niho! ʻO kēia ka poʻe i ihu i ko lākou mau niho, akā ʻokoʻa ka haumāna maikaʻi i ka ʻōlelo.
  Kuno ʻo Yanka:
  - Ua pololei ʻoe i ka manaʻo. Nānā aʻela ke keiki me ka puʻuwai, me ka manaʻo o ka hahau ʻana, akā me he mea lā ʻo ka luna ponoʻī ke hoʻolohe nei i kā lākou ʻōlelo.
  Ninau aku la o Ali:
  - Me he mea lā ua hele ʻoe i ke kula?
  - ʻAʻole anei ʻoe?
  - ʻAʻole wau ʻike i ka heluhelu, a helu wau i hoʻokahi haneli! A i ʻole, a hiki i hoʻokahi tausani!
  Ua hoʻohui ʻo Sadat:
  - Akā hiki iaʻu! Ua ao ʻo ia i kahuna, a ua kūʻai ʻia ʻo ia i hoʻoluhi. A i ʻole, hāʻawi lākou iaʻu no ka hana hewa.
  Ua piha ʻo Yanka i ka ʻike:
  - He aha ka hewa?
  Ua ʻōniu ʻo Sadat i kona poʻo:
  - ʻAʻole wau e ʻōlelo i kekahi mea e pili ana. Malia paha ma hope aku, inā e lilo kāua i mau hoaaloha, e haʻi aku wau iā ʻoe no kaʻu mau hewa. ʻAʻole ʻoe he kahuna e haʻi aku iaʻu!
  Ua hoʻohenehene kekahi o nā keikikāne:
  - Ua mākaʻikaʻi ʻo ia i ka holoi ʻana o nā kaikamahine ʻōlohelohe iā lākou iho.
  Ua lulu ʻo Sadat i kona poʻo:
  - Pono wau i kēia! Eia kekahi, hulahula nā kāhuna wahine i nā lā hoʻomaha a pau, a i kekahi manawa e hakakā me he gladiators. Ua ʻike au i nā hakakā e like me kēia, hoihoi loa.
  Ua ʻōlelo ʻo Yanka me ka moeʻuhane:
  - Manaʻo wau e ʻike i kēlā hakakā!
  - E ʻike hou paha ʻoe! I kekahi manawa, lawe ʻia nā kauā aloha i kēlā ʻano nānā. No ke aha ʻoe i ʻike ʻole ai i nā hakakā gladiator?
  - Ma nā kiʻiʻoniʻoni wale nō!
  - Ma ka moeʻuhane?
  - ʻAʻole ma ka hale kiʻiʻoniʻoni! Akā ʻaʻole maoli lākou ma laila! He ʻano hoʻopunipuni.
  - No laila ʻaʻole lākou e pepehi i kekahi ma laila?
  - ʻOiaʻiʻo! ʻAʻole e ʻoki ʻia ka mea pena ma ke kumu.
  - Pela manakā! Makemake au i ka hakakā ʻana o nā wahine. He mea kupanaha loa. ʻOi loa inā ʻoki ʻia nā umauma.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Yanka:
  - Mai ʻōlelo i nā mea ʻino!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Sadat:
  - ʻAʻole hiki iaʻu ke haʻi nui iā ʻoe! Ua ʻike au i nā mea a pau, e pili ana i ke aloha ma waena o ke kāne a me ka wahine. Ua aʻo ʻia mākou i kēia ma ka luakini.
  Ua nānā pono ʻo Yanka lauoho lauoho iā Sadat. He ākea ka poʻohiwi o ke keiki, ʻoi aku kona kiʻekiʻe ma mua ona. He ʻumikūmāhā mau makahiki paha ʻo ia, a i kēia makahiki, hiki i ka libido ke ʻino loa. ʻAʻole ia he mea ʻole i mare ʻia nā poʻe o Ancient Rus i ka makahiki ʻumikūmāhā, a ʻo ia nō ma mua o ka wikiwiki. Maanei ua like ka lāhui me ka hikina, kahi e ulu wikiwiki ai nā mea a pau. No laila hiki i nā keikikāne ke moeʻuhane i ke aloha wahine. Ma ke ala, ʻaʻole ʻeleʻele a ʻeleʻele paha ka lauoho o Sadat, akā ʻulaʻula. He holoholona maalea keia. ʻO ka poʻe e like me ia he mea weliweli loa, akā ma ke ʻano he kānāwai lākou e pale aku i nā hakakā ākea.
  Ua ʻōlelo ʻo Vladimir:
  - Ua ʻike kēlā me kēia kanaka i kāna ʻike! E hīmeni kākou i kahi mea maikaʻi aʻe.
  -He pupule paha ʻoe, a makemake paha ʻoe i ka holo ʻana o ka hahau i kou kua? - Ua haohao o Ali.
  Ua uē ka luna a ʻōlelo:
  - He aha kāu e hīmeni ai? E noho mālie! ʻAʻole au makemake e lohe ka mea nona. Me mākou, hiki ʻole iā ia ke ʻakaʻaka, a i ʻole hiki iā ia ke ʻili ola. A luuluu loa au.
  Manaʻo ʻo Ali:
  - Eia ʻoe e Yanka, e hīmeni e pili ana i kou ʻāina makuahine.
  - He mea aloha ʻāina?
  - A ʻo ʻoe nō! Makemake au e ʻike inā hiki iā ʻoe ke haku, no ka mea, i kekahi manawa ʻo ke mele ka mea hōʻoluʻolu i ke kauā!
  Ua hōʻoia ʻo Sadat:
  - He manaʻo maikaʻi!
  Ua hīmeni ke keiki me ka leo mālie akā ʻoluʻolu a maopopo.
  Eia ma ka lihi o ke ao holoʻokoʻa ke hoʻomanaʻo nei au;
  Nā kula, nā kula, ka ākea o kou Honua!
  ʻO ke kauā, he hopena ʻino loa ia,
  Ke pule nei au i ka Haku e hoopomaikai mai ia'u!
  
  Ua hana au i kahi kiʻi makaʻu ʻole i ke one,
  Holoi ʻia e ka nalu ʻino!
  A manaʻo wau i ka lauoho keʻokeʻo hau,
  Makemake au e aloha pū me ʻoe!
  
  He poʻe hakakā mākou, ana mākou i ka honua me ko mākou mau kapuaʻi,
  Pono kākou e holo i ka piko o nā mauna!
  ʻO nā hoa paio me nā pāpale uliuli,
  A ke hahai nei ka maka o Andrey iā mākou!
  
  A hoʻoulu mākou i nā pōhaku - he kai koko,
  Poʻai kaumaha nā ʻaeto haʻaheo!
  Akā, e lawe aku mākou i ke kaumaha mai ko mākou ʻāina hānau,
  A e loaʻa nā ʻāina, pau i ka lanakila!
  
  Hiki iā mākou ke noho pū - he wahine hoʻolohe iā ʻoe,
  A ʻo wau nō kāu kāne - he mea hakakā, he Cossack dashing!
  Manaʻo mākou i ka piʻi ʻana o ka ʻuhane - ea,
  E lele ka enemi!
  
  Noho pū mākou - ua holo ka manawa,
  Ua hala kekahi mau makahiki lōʻihi, ʻino!
  Akā, ʻo ke kino ke ʻano ikaika,
  He ʻōpio au, ʻaʻole he ʻelemakule popopo!
  
  Hauʻoli wau e hālāwai me ʻoe i ka nani me ka maluhia,
  Noho mākou i kahi ʻāina lokomaikaʻi, hauʻoli!
  Nani ka maemae a me ka malamalama o kou kii,
  Hoʻomau wau i ka moeʻuhane a me ke mele e pili ana iā ʻoe!
  
  A pono e hoʻopili ʻia kaʻu keiki no ka huakaʻi,
  E hakaka no hoi a kaua!
  E pule kākou i ke Akua ma mua o ke kaua,
  Mai uē wale - makuahine pupule!
  
  Ma hope o nā mea a pau, he ikaika ke kaua no Rusia,
  E hele kāua i ka hoʻouka kaua - ʻaʻole mālama i nā ola!
  Mohala ka mauʻu ma lalo o ka lani uliuli.
  E leʻaleʻa ma lalo o ka lā me ka lei, e ke keiki!
  Ua hoʻoikaika nui ʻia ke keiki a ʻoi aku ka leo o kona hīmeni ʻana ma mua o ka mea i manaʻo ʻia. Nānā aʻela ka mea hale a ʻo ka luna hoʻomalu, me he mea lā ua ʻike ʻo ia, ua lawe mai i ka hahau ma luna o nā kauā. Ua hoohana hoi kona mau kokua elua i ka hahau. Ua ho'ōhoʻo Yanka mai kaʻeha hikiʻole ke hoʻomanawanui, uaʻokiʻia kaʻili, ua hina ke keikikāne. Ua loaʻa iā Ali lāua ʻo Sadat.
  Ua hooho koke mai ka mea kalepa.
  - Ua lawa! He leo maikai ko ke keiki. ʻAe, he mea hoʻohana paha ia. A ʻaʻohe pono e hao i ka waiwai, ʻaʻole lākou e neʻe.
  Ua ho'ōki nā luna i ka hahau ʻana i nā keikikāne. Ua kū ka huakaʻi no hoʻokahi minute a ua ʻae ʻia nā kauā ʻōpio e hoʻomaʻamaʻa. Hāʻawi lākou iā Yank i kahi hue wai ʻala.
  Manaʻo ke keiki i ka waina. ʻOi aku ka ʻono a me ka ʻoluʻolu i ka ʻono, ua hāʻawi mai iaʻu i ka ikaika, ua emi iki ka ʻeha, a ua maloʻo ka waimaka.
  - ʻAe, hele e nā keikikāne! Mai hahau iā lākou no ke kumu ʻole.
  Kuno nā luna: neʻe ka huakaʻi.
  Nani ʻo Yanka, no ka manawa mua i komo ka waiʻona i loko o ke kino o ke keiki a lilo i mea hauʻoli. ʻAʻole ʻoe e manaʻo hou i ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka hapalua ʻōlohelohe a nakinaki ʻia i loko o ke kolamu o nā keikikāne i hahau ʻia. ʻO ke ʻano wela o koʻu mau wāwae ʻaʻole i nāwaliwali, me he mea lā e hele wale ana au ma ke one wela. A ua makemake ka mea kalepa i kona leo a me ka noonoo ana ma na helehelena o na keiki e ae. Hiki iā ia ke lilo i mea mele, a i kona hoʻi ʻana mai kēia ao, no ke aha e komo ʻole ai i Junior Eurovision. Eia naʻe, pono kēia i ka huki a me kahi nui o ka laki. E like me Alla Pugacheva - ʻoiaʻiʻo maikaʻi kona leo, akā ʻaʻole ʻokoʻa, nui nā wahine ʻaʻole i emi iki ka leo ma mua o ia, akā ʻo ia wale nō i lilo i primadona nui. Ua moeʻuhane ʻo Yanka e hana i nā kiʻiʻoniʻoni; me kona helehelena, hiki iā ia ke pāʻani maikaʻi i kekahi keikikāne. ʻO kahi keikikāne uʻi, blond, uliuli-maka me ka leo a me ka leo crystalline a me ke kiʻi i kālai ʻia, muscular - me kahi alakaʻi maikaʻi, ʻoiaʻiʻo ʻo ia he hōkū. ʻAʻole maikaʻi loa kekahi mau keiki, akā ua lilo i mau hōkū. No ka laʻana, ʻaʻole i hoʻokani ʻia ʻo Kolya Gerasimov i ka "Guest from the Future" e ke keikikāne ʻo Apollo, a i ʻole ke kiʻi ʻoniʻoni ʻekolu "Tom Sawyer", akā na kekahi ʻano keiki freckled! A hiki iā ia ke lilo i hōkū nui, loaʻa nā uku miliona miliona e like me Grandpa Schwartz a i ʻole Stallone. A ma laila ʻaʻole mamao loa mai ka noho pelekikena. Ma hope o nā mea a pau, ʻo ka terminator kaulana ʻo Arnie: e ʻae iā ia, ke kumukānāwai: i ka wā kahiko i lilo ai i Pelekikena o ʻAmelika Hui Pū ʻIa. No ka laʻana, no ke aha e hana ʻole ai i kahi moʻolelo moʻolelo hana? Loaʻa ke keikikāne iā ia iho i ka Middle Ages, lilo i kauā mua, a laila lanakila i ka lei aliʻi. Ma keʻano laulā, aia nā puke kahi i loaʻa ai nā keikikāne iā lākou iho i ka Middle Ages, akā no kekahi kumu,ʻaʻohe o lākou i ulu a lilo i mō'ī a me ka lanakila nui. Ua hilahila nā mea kākau i ka hoʻolilo ʻana i ke keiki i meʻe nui. ʻO ka maikaʻi loa, lanakila ʻo ia i ke aupuni i kona wā nui. He mea hilahila maoli. ʻAe, no ke aha i ʻoi aku ka maikaʻi o ke keikikāne ma mua o ke kanaka makua, ʻoi aku hoʻi i ko mākou manawa, ke hiki i kekahi keiki, me ke kōkua o ka Pūnaewele, e lilo i mea akamai ma mua o ke kumu. ʻO ka loli maoli i ka hoʻonaʻauao ʻo ia ka kamepiula, hiki iā ʻoe ke nānā koke i ka nui o ka ʻike. No ka laʻana, heluhelu ʻo ia ma Samizdat kekahi mea kākau nona nā keiki i ʻoi aku ka maʻalili ma mua o nā pākeke! Auwe! He heluhelu maoli! Eia naʻe, no ke aha ʻaʻole ʻo ia e kākau ponoʻī i ka palapala kiʻiʻoniʻoni? Ua kāʻili ʻia ka pāʻani a ʻaʻole i uku ʻia nā uku. Ua maikaʻi, e hana hou ʻo ia i kekahi mea ʻē aʻe. Ma keʻano laulā, he mau parasites maoli kēia mau ʻoihana a me nā oligarchs. ʻOi aku ka maikaʻi o ka ʻoihana mākeke? E lawe i ka moʻolelo o ke Kaua Honua ʻElua. ʻOiai i ka wā o ke Kaua Honua Mua, ua helu ʻia ʻo Kelemania i ka lua ma ka honua e pili ana i ka papa kuhikuhi hana ʻoihana, a ma kekahi mau mea mua. A ma hope o ke pio ʻana i ke Kaua Honua Mua, ʻaneʻane ʻaʻohe pōʻino; ʻaʻole i komo nā pūʻali Allied i kona ʻāina. (Ke ʻole, ʻoiaʻiʻo, inā ʻaʻole ʻoe e helu i ka hoʻāʻo ʻana o Farani e noho i ka Ruhr, a me ka hoʻohui ʻana o Alsace a me Lorraine). A laila, hoʻihoʻi hou ʻo Hitler i ka hana ʻoihana, i hoʻopaʻa ʻia e ke kaumaha, a ʻoi aku hoʻi ma mua o nā pae mua. A laila, ua noho ʻo Kelemānia, me ka liʻiliʻi o ke ola, kokoke i ʻEulopa a pau. Ua hoʻoluhi ʻia nā ʻāina waiwai e like me Farani, Belegiuma, Denemaka, Holani, Norewai, Luxembourg, Czechoslovakia a me nā mea ʻē aʻe. Pono e ʻōlelo ʻia ʻaʻole ʻilihune ʻo Polani, Yugoslavia a me Helene. Ua kaua ʻo Italia, ʻo Romania, Hungary, Finland, Slovenia, Croatia, a me nā legiona ʻē aʻe i ka USSR. Ua hoʻouna ʻo Sepania i ka Blue Division a me ka nui o nā mea manawaleʻa. Ma waena o ka poʻe mercenary kekahi poʻe Suedena, Pukiki, Swiss, helu ʻia ʻo ʻEulopa a pau koe ʻo Beretania. ʻO ʻEulopa ka nui o ka lehulehu a hoʻomohala nui ʻia!
  A he aha ka hopena! Ua lanakila ka USSR, a ma kahi kokoke i ke kaua holoʻokoʻa: ua hana mākou i nā lako kaua ʻoi aku ma mua o Hitler a me kāna mau satelite. ʻO ka USSR wale nō i ʻoi aku ka ikaika ma mua o ʻEulopa. ʻOiaʻiʻo, ua hoʻāʻo ka paʻi Western, ʻoi aku hoʻi i ka wā o ke Kaua Cold, e hoʻopiʻi i nā mea āpau ma nā hāʻawi Lend-Lease. Akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo, ʻo nā hoʻopuka ma lalo o ka Lend-Lease he ʻehā wale nō pakeneka o ka huahana ʻāina nui o ka USSR. ʻOiaʻiʻo, i nā manawa ma hope, ʻoi aku ka manawa o ka perestroika, ua hoʻopaʻapaʻa ʻia kēia mau ʻikepili. ʻO ka mea nui, ua nānā ke keikikāne i kahi encyclopedia nui o nā pahu ma ka Pūnaewele. Ua ʻike ʻia ʻaʻole he kūlanakauhale ʻo American Chevron, ʻo kona pale kaua he ʻumi millimeters ka mānoanoa o ko ka T-34, a ua hana ʻia me ke kila ikaika. Eia kekahi, ʻoi aku ka maikaʻi o ka Chevron, a ua lako pū ka pahu me kahi hydraulic stabilizer. Hoʻonui nui ka mea hope i ka pono o ka pana ʻana i ka neʻe ʻana. Ua ʻike ʻia kēia mau mea ma USSR i nā makahiki kanalima wale nō . 'Oia'i'o, ua ha'aha'a iki ka pū Chevron i ka mana komo i ka T-34, akā 'a'ole nui ka 'oko'a. I ka wā mua, ua lanakila ka T-34 i ka wikiwiki, akā ua loaʻa i nā ʻAmelika, a ʻoi aku ka maikaʻi o nā ala. Akā naʻe, ʻaʻole makemake nui nā hui tank Soviet iā Chevron. Ua koi nui ʻo ia i ka maikaʻi o ka ʻaila. A he pilikia nui kēia no nā kaʻa Soviet. Eia kekahi, he silhouette kiʻekiʻe ka pahu. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole makaʻu ka mea hope; ua maʻalahi ke kaʻa pōkole. Ma keʻano laulā, ua like like nā kaʻa ʻelua i ka hakakā, a ʻoi aku ka maikaʻi o ka pahu Pershing ikaika ma mua o ka T-34. Akā ma hope o ka ʻike ʻia ʻana o ka pahu T-54, ua lilo ka maikaʻi maikaʻi i nā Soviets.
  Akā i ka hana ʻana i nā mea kaua a me nā pū, ʻaʻohe like o ka USSR. ʻO ke kūlana kiʻekiʻe loa o ka puʻupuʻu i hiki ai ke hana i kahi hoʻouka kaua wikiwiki e kū'ē i nā pā kaua ʻenekinia i kūkulu maikaʻi ʻia e Wehrmacht. ʻO ka ʻoiaʻiʻo o ka lanakila ma ia kaua e ʻōlelo hou nei: ʻaʻole ʻoi aku ka hewa o ka socialism ma mua o ka kapitalisme a ʻoi aku ka maikaʻi. Ma hope o nā mea a pau, ua lilo ka kapitalista ʻEulopa i hoʻokahi ʻāina Soviet! A ua nui ka ulu ana ma lalo o Stalin. ʻOiai aia kekahi alakaʻi ikaika i ka mana nāna i hahau i nā mea hana, ua ulu wikiwiki ka ʻāina. A laila ua hopu ʻia ka mana e nā mea ʻole. ʻO wai ka mea kūpono ʻole e holo i kahi mahiʻai hui. ʻAʻole pōmaikaʻi ka Socialism me kona mau alakaʻi; aia nā alakaʻi hewa i ke alakaʻi. ʻAʻohe ikaika kūpono a me ka makemake! Ua pilikia loa lākou ma lalo o Gorbachev. Ua makemake paha kēia alakaʻi i ka maikaʻi, akā ua lilo ia i mea ʻino a me ka hāʻule ʻana o ke aupuni. Eia naʻe, ʻo kāna hewa wale nō kēia? Ma hope o nā mea a pau, i ka loaʻa ʻana o ke kūʻokoʻa, nui ka poʻe i hoʻoholo he ʻae kēia. A no ke aha i makemake koke ai nā repubalika e kaʻawale mai kahi ʻohana hoʻokahi? Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole kēia ka makemake o ka poʻe, akā ʻo ka makemake wale nō o ka hapa o ka poʻe elite aupuni kolohe e ʻaihue me ka makaʻu ʻole i ka hoʻopaʻi mai ke kikowaena. Ua makemake ka poʻe holoʻokoʻa e noho i kahi ʻāina Soviet, ma lalo o ka socialism, a ʻaʻole e hoʻokaʻawale.
  ʻO kaʻoiaʻiʻo, ua hana ʻia kahi kipi koa ma nā ʻāpana aupuni. ʻAʻole i hana wale ʻo Gorbachev, akā ua kumakaia pū kekahi i kona mau hoa pili kokoke. Ma mua o ka hoʻoikaikaʻana i kona mana, ua hoʻoleiʻo ia ma nā wāwae o Yeltsin. He mea kupanaha ʻo wai ʻo Gorby! Naʻaupō a i ʻole CIA agent. Akā, e lilo anei ka naʻaupō i ke kākau ʻōlelo nui, ʻoiai ʻaʻohe mea i haʻi aku iā Gorbachev i hope? Ua lilo ʻo ia i mana ma o nā hana hoʻopunipuni a me nā pāʻani ma hope o nā hiʻohiʻona. ʻAʻole kēia ʻo Chedvedev, ʻaʻole i alakaʻi i kahi hoʻolaha koho balota; Ua huki ʻo Futin iā ia i ka noho pelekikena me kahi laso. Ua hōʻike ʻo Gorbachev iā ia iho he kanaka akamai i ka hoʻowalewale, e like me Stalin. ʻAe, a ua hoʻolohe ʻo ia i nā hoʻopaʻa leo a Gorbachev ma ka Pūnaewele, ʻōlelo maikaʻi ʻo ia a me ka naʻauao, a he ʻōlelo maikaʻi. A he aha ka demagogue. A ma ka laulā, aia kekahi ʻano "charisma" i loko ona; hoʻolohe ʻoe a hoʻomaka e manaʻoʻiʻo. No ka hakakā ʻana i ka waiʻona, e kau inoa ʻo ia me nā lima ʻelua. ʻOiai i kēia manawa, ma hope o ka inu waina, ua maikaʻi loa ʻo ia. Ehia nae ka poe i make i keia swill. ʻO Gorbachev ka mea pohihihi loa o nā alakaʻi āpau. ʻOiaʻiʻo, hiki iā ia ke lilo i luna CIA, ua hoʻopaʻa ʻia ʻo ia i ka wā e lawelawe ana ma ke ʻano he kākau ʻōlelo no ke komite kūloko, a i ʻole ma mua. Akā he nui nā poʻe noho kūlana kiʻekiʻe o ka KGB ma nā ʻano hale like ʻole o US. ʻAe, ʻaʻole paha e ʻae ʻia kēlā ʻano kiu nui i ka noho o ke poʻo aupuni. ʻAʻole anei i pau ka naʻauao? Ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, ʻaʻole hiki i ka KGB ke hoʻokaʻawale iā Yeltsin i ka wā o ka hoʻokahuli aupuni, ʻoiai he mea kūpono ke hoʻouna ʻana i kahi sniper a ʻona paha iā ia. Ma hope o nā mea a pau, aia nā meaʻawaʻawa hikiʻole keʻikeʻia i ka wā o ka nānāʻana, a ma hope o nā puʻuwaiʻelua o Yeltsin,ʻaʻohe mea i kāhāhā inā makeʻo ia mai ke kolu! A no ke aha e hoʻolei aku ai i kekahi mai kahi alahaka: inā hiki iā ʻoe ke hoʻokuʻi i kekahi a i ʻole e hoʻopili iā lākou me kekahi ʻano maʻi. ʻO ka mea nui paha, ʻo nā hoʻāʻo ʻana a pau i ke ola o Yeltsin he mea lapuwale e hoʻokiʻekiʻe i kāna helu helu, a ʻo ke alakaʻi e noho ana ma ka Hale Keʻokeʻo ʻAmelika. Kūlou ihola ke keiki i lalo a ʻōniu aʻela i kona lae i ʻoki ʻia e ka hahau. ʻAe, ʻaʻole hiki i nā mākua ke hoʻomaopopo i ka politika ma ʻaneʻi, ʻoi aku ka liʻiliʻi o ke keiki. ʻO kēia mau mea ʻē aʻe a me nā mea hoʻololi kino. A ʻo ke aupuni hiki ʻole ke hoʻomaopopo ʻia i kēia manawa, kahi i ʻelua mau aliʻi i ka manawa hoʻokahi, a me kahi ʻōnaehana o ka kapitalisme ʻē. Eia naʻe, hiki iā ʻoe ke ola, ʻoi aku ka paʻakikī o ka loaʻa ʻana o kahi koho. No ka hoʻololi ʻana o ke aupuni, pono e hoʻololi ka poʻe kūʻē. Akā,ʻo nā hoa paio nui,ʻo Zhelezovsky a me Ryuganov, ke alakaʻi nei i kā lākou mauʻaoʻao no nā makahiki he iwakālua. ʻO ka poʻe koho, a i ʻole ka poʻe, luhi nui iā lākou. Aia ka stagnation a me ka pilikia i ka kū'ē me nā inoa hou. He nawaliwali loa ka poe komunisi ma keia mea - he kuuna ko lakou: ina lakou ke kakauolelo nui, alaila, aole lakou e hapai mua me ko lakou mau wawae! ʻOiai ma Kina, ua ʻike lākou i ka hemahema o ia ʻōnaehana hoʻokele, a ua pāpā lākou iā ia mai ka noho poʻo o ka mokuʻāina no ʻelua mau makahiki ʻelima mau makahiki i kēlā me kēia! Eia naʻe, aia kekahi ʻano ʻē aʻe o ka lele ʻana me nā aliʻi, e like me ke ʻano o Roma kahiko, kahi i hoʻololi ʻia ai nā emepera kokoke i kēlā me kēia makahiki. A i ʻole ma lalo o Yeltsin: i ka wā i hoʻokuʻu ʻia ai ke aupuni i kēlā me kēia mahina ʻekolu. Ma kekahiʻaoʻao, no ka hoʻokōʻana i ka papahana: pono ke aliʻi e noho aliʻi no ka manawa lōʻihi, ma kekahiʻaoʻao, pono e paleʻia ka stagnation. Pono ke koho balota a me ka moʻomeheu o ka poʻe ma ʻaneʻi. I nā ʻāina Komohana, ma ke ʻano he lula, hiki pinepine ka hoʻololi ʻana o nā limahana. No ka noho aliʻi ʻana o kekahi ʻaoʻao no ka manawa lōʻihi i ka lālani... ʻAʻole ʻae ka poʻe i kēia, ʻoiai inā holo pono nā mea a pau! I kekahi manawa, ua hāʻawi ʻia ʻo Margaret Thatcher i kahi kaʻa, ʻoiai ʻo ka hana hoʻokele waiwai maikaʻi loa. I ka nui o ka CIS, ʻaʻole i nā wahi āpau ka demokala a me ka loli o ka mana. Ma Ukraine, no ka laʻana, ʻehā mau pelekikena, a ua lanakila nā moho kūʻē i ʻekolu manawa. ʻOiaʻiʻo, he kūlana hoʻi ka kūʻē - he kuhina nui lākou ʻekolu. A ma nā mokuʻāina Baltic, ua hoʻololi nā hui aupuni, a ma Georgia, ʻAmenia, a ma Azerbaijan mua. Akā ma Central Asia, ma Kyrgyzstan wale nō, ua hoʻololi ʻia ke alakaʻi a ʻo ia ka hopena o ke kipi. A no laila, noho aliʻi ka despotism ma nā wahi a pau. Ma ka nui, ʻaʻohe demokala. Ma Rusia hoʻi, ʻaʻole maopopo nā mea a pau. Inā lanakila ka poʻe kū'ē i ke koho balota State Duma, ʻaʻole lākou i lanakila i ke koho pelekikena. ʻAʻole kūʻē ʻo Yeltsin; i ka makahiki 1991, ʻo ia ke poʻo o ka Russian Federation, ke poʻo o ka ʻAha Kiekie. Eia naʻe, i ka makahiki 1999, ua lawe nā luna i ka mana o ka State Duma a ke paʻa nei. ʻO ia hoʻi, ʻaʻole hiki ke ʻōlelo ʻia aia ka huli ʻana o nā elites. Akā pōkole ka moʻolelo o Rūsia kūʻokoʻa, a hiki ke loli i ka wā e hiki mai ana. ʻOiaʻiʻo, ke hele mau nei ke ʻano i ka ʻoki ʻia. Ua hoʻonele ʻia ka poʻe i ke kuleana e koho i nā kiaʻāina a me nā ʻelele ma nā ʻāpana koho hoʻokahi, ua hoʻopaneʻe ʻia nā kūlana pelekikena, a ua kaupalena ʻia nā kuleana referendum. A emi iki ke kūʻokoʻa, ʻo ke kīwī ma lalo o ka mana. He aha kā lākou i hana ai me NTV? Ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, hiki paha ke hoʻomalu iā Rūsia ma ke ʻano democratically? He koʻikoʻi loa ka nīnau, inā ʻoi aku ka maikaʻi o ka dictatorship ma mua o ka demokala, a laila pono mākou e hele i ka hopena. ʻAʻole kūlike ʻo Chedvedev, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻomaopopo i kāna makemake, ke hoʻāʻo nei ʻo ia e noho ma nā noho ʻelua. ʻO ia hoʻi, ua hāʻawi ʻo ia iā Gorbachev i ke kauoha a St. Andrew the First-Called. ʻO ia hoʻi, hoʻopili ʻo ia me nā democrats, akā ma kahi ʻē, hoʻopuka ʻo ia i nā mea paʻa. Hoʻohiki ʻo ia i ka liberalization, akā kamaʻilio e pili ana i ka hoʻonohonoho ʻana i nā mea. ʻAʻohe hoʻolālā maopopo o kēia alakaʻi, ʻaʻohe ona kumu. Makemake ʻo ia e ʻoluʻolu iā ʻoe a me kā mākou. ʻO ka mea nui, ka ʻae ʻana i ke kānāwai ma luna o nā mākaʻi. ʻO kahi ʻano neʻe i ke Komohana, ʻo ia hoʻi ka inoa mākaʻi, ua ʻaiʻē nui ʻia mai nā kānāwai ʻAmelika. A i ka manawa like, ʻaʻole i liʻuliʻu ma mua o kēia, kahi ʻanuʻu mai ke Komohana: kaohi ʻana i nā hoʻokolokolo jure. Me he mea lā ua makemake ʻo Chedvedev e hoʻopau i ka pale ʻehiku pakeneka, akā ʻaʻole i ʻaʻa. Ua manaʻo ʻia e hoʻonui i ka nui o nā ʻaoʻao, akā ʻaʻole i hiki ke kānāwai. Nui ka huikau, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻomaopopo ʻo wai ka pelekikena: he liberal, conservative, statist, Westerner, democrat ... Noho pū kēia mau mea a pau i kahi kanaka hoʻokahi, a huikau nui loa. Eia naʻe, ʻaʻole i wehewehe ʻia nā kulekele ʻē aʻe. ʻO Zhelezovsky ka mea hoʻopaʻapaʻa. ʻAʻole hiki ke hoʻomaopopo ʻia inā he hema a ʻākau paha! Hiki ke kū'ē pinepine iā ia iho i hoʻokahi ʻōlelo. Akā, ua kākau ʻo ia i nā puke he nui: ʻoi aku ma mua o ʻelima haneli! Kupanaha! ʻOiai ʻaʻole pono ʻoe e hahai i ka nui. Ua paʻi ʻo Hitler i hoʻokahi wale nō o kāna mau puke, ʻo Mein Kaif, a ua lilo i mea kaulana a hiki i ka mana. Manaʻo ke keiki ua hoʻomaka ʻo ia e ʻeha kona poʻo; ʻo nā manaʻo kanaka makua e pili ana i ka politika ua luhi loa.
  Ua hoʻokokoke ʻelua o nā lā ʻekolu i ka lihi o ka lewa, ua ʻike ʻia nā ao i ka lewa, a ua maʻalili.
  Ua nīnau mālie ʻo Yanka iā Ali:
  - He mau pō kāu?
  Pane mai la ke keiki.
  - ʻOiaʻiʻo! Akā ʻaʻole ʻoi aku ka ʻeleʻele.
  - He anu i ka pō?
  - E like me kēia manawa! Mai hopohopo!
  - ʻOiaʻiʻo, maikaʻi ke hele wāwae, akā e hiamoe me ke kapa ʻole me ka ʻaʻahu ʻole ...
  - Manaʻo wau e hoʻā lākou i ke ahi a waiho iā mākou i nakinaki ʻia i ʻole e pakele kekahi.
  Ua lulu ʻo Yanka i kona poʻo:
  - Mālama kūpono.
  Ua kākoʻo ʻo Sadat:
  - Mai neenee! ʻAʻohe pilikia o ka hau hau ma ʻaneʻi. Aia i loko o ko mākou halepule kahi haʻahaʻa haʻahaʻa, a he anuanu loa ia he mea kupanaha!
  Ninau aku la o Ali:
  - He aha ke kupua ma laila?
  - He lepo kūikawā, no laila ua hau. Ua hoʻopaʻi ʻia mākou ma laila. Noʻu, ʻoi aku ka maikaʻi o ka paʻi ʻana ma mua o ka hau e like me kēia. - Ua haʻalulu ʻo Sadat, ʻoi aku ka liʻiliʻi o kona mau poʻohiwi ākea no kekahi manawa.
  Ua ʻōlelo ʻo Yanka:
  - I loko o ke kino kanaka: hoʻokahi aʻalolo e ʻike ana i ka wela, ʻekolu pane i ke anu.
  - He aha ke aʻalolo? - Ua nīnau ʻo Sadat.
  - ʻO kēia ko lākou manaʻo! No ka laʻana ʻeha.
  - A laila ʻoi aku ka maikaʻi o ka loaʻa ʻole o nā aʻalolo!
  - I kēia hihia, e lilo ka leʻaleʻa i mea hiki ʻole iā ʻoe. E ho'ōki ʻoe i ka ʻai ʻana a me nā leʻaleʻa ʻē aʻe o ke ola.
  - Me nā wahine, ʻaʻole, ʻaʻole pono mākou i kēlā! - Ua ho'āʻo ʻo Sadat e nalu i kona lima, akā ʻaʻole hiki iā ia ke uha i ke kaula.
  ʻAʻole ia i kū ka leo o nā kiki a lohe ʻia ka ʻuā. Ua kaʻe iki ka poʻe holo lio i ko lākou mau lio.
  Māhele nā kumulāʻau a puka mālie ka holoholona ma ke alanui. Ua ʻoi aku ka nui ma mua o ka ʻelepani a ua like ia me ka tiger niho saber, me nā kaha ʻōmaʻomaʻo ma ke ʻano ʻalani. He ʻulaʻula ka hulu, a ma ke poʻo, ua like ka pūpū me ka brontosaurus. He lōʻihi loa nā ʻōpala, ʻoi aku ma mua o ʻelua mau mika, ʻoiai ʻaʻole lākou ʻoi loa. ʻEkolu mau maka o ka tiger, nānā ʻo ia me ka hoʻoweliweli. Piʻi ka mana i loko o ka umauma ākea o ka holoholona, a hiki iā ʻoe ke lohe i kona ʻōpū pōloli e uwē ana. Ua hui koke nā koa me ka huluhulu ihe. Nānā ka tiger me ka manaʻolana, makemake ʻo ia i kekahi mea. I mai la ke kanaka kalepa.
  - Makemake ʻo Din-Sher e ʻai! Koi ʻo ia i ka ʻiʻo kanaka. E hāʻawi aku iā ia i mea waiwai ʻuʻuku, ʻo ia hoʻi, ʻaʻole ia i ola.
  Ua hoʻokaʻawale ʻia ʻelua mau koa mai ka hui nui a lele i luna i ka ʻelemakule luhi. Ua nāwaliwali maoli ʻo ia a hiki ʻole ke kū i kona mau wāwae. Ua kauo ʻia ʻo ia i ka tiger niho saber.
  ʻO ke kua ākea o ka holoholona i pio: ʻekolu huelo, ʻo kekahi o lākou me ka ʻili, ʻōwili ʻia a lilo i kinipōpō. Ma ʻaneʻi ua ʻakaʻaka ʻo Yanka, ʻoiai ua hoʻomanaʻo nui ʻo ia iā ia i ke kiʻi kiʻi: "The Secret of the Third Planet." Ua hoʻomanaʻo ʻia kēia holoholona i kahi tiger iole! Ma keʻano laulā, ua kākau ʻo Kir Bulychev me ka hoihoi; he kakaikahi nā mea kākau hou i kūpono e lawe i kahi ma hope ona. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole makemake ʻo Yanka i ka Strugatskys no kāna ʻano koʻikoʻi o ka hōʻike.
  Nui ka lokomaikaʻi a me ka nani o kēia holoholona - he tiger niho saber, hiki iā ʻoe ke ʻike i ke ʻano o nā ʻiʻo ma lalo o ka ʻili mānoanoa. Hiki i kēlā monster ke kīkēkē i kahi hui holoʻokoʻa. Ua pale nawaliwali ka elemakule, e hooki ana i ka lima o kona poe hoehaeha.
  Kiola akula nā kiaʻi i ka mea i pepehi ʻia i mua o ka tigra nunui. Makaʻu lākou e hoʻokokoke.
  Ua hāʻule ka ʻelemakule i lalo i kona mau kuli, a lele koke mai ka waha o ka moʻokala kekahi alelo lahilahi a ʻokiʻoki e like me ka nahesa. Hopu ʻo ia i kona kupuna kāne ma ka pūhaka a huki iā ia i loko o kona waha. He mau lālani niho ko ka holoholona ikaika a hoʻomaka ʻo ia e wili ikaika i kāna mea pio. Lohe ʻia ke kani ʻana o nā iwi, kulu ke koko mai nā lehelehe.
  Ua ʻeha koke ʻo Yanka, ua nāwaliwali kona mau wāwae. ʻO ka ʻala ʻoi loa o ka ʻona a i ʻole kekahi mea like me ka ʻona i hoʻomaopopo ai iā ia, a wehe aʻe ke keiki i kona mau maka.
  - He nawaliwali oe, ua make koke oe! - Wahi a ka luna.
  Kū ʻo Yanka me ka ʻole, ua haʻalele ka tigra. He liʻiliʻi wale nā kiko koko ʻeleʻele i koe.
  Ninau ke keiki:
  - ʻO kēia wale nō?
  - ʻAe! ʻO Din-Sher kēia ka mea ʻai. ʻAi ʻo ia i kānaka no ka mea aia he daimonio i loko ona, ʻaʻole no ka pōloli. Piha na ululaau i ka lealea.
  - Aia kekahi mau mea kolohe. ʻO nā tigi i nā moʻolelo moʻolelo he nui nā mea ʻai. ʻO ka mea nui, ʻo Mowgli he ʻano kolohe, no laila ua ʻili lākou iā ia.
  - He kanaka kolohe anei o Mowgli? - i nīnau ai ʻo Sadat.
  - ʻAʻole, ʻo ia ka inoa o ka mea nāna i ʻili i ka tiger!
  Ua hoʻōho ka luna.
  - E hele wikiwiki, pono ʻoe e hele i ka mākaʻikaʻi, e maʻalahi ke noho i ka pō ma laila.
  Ua hoʻonui nā kauā i ko lākou wikiwiki. Ua ʻike ʻo Yanka i ka ʻeha nui o kona kino a ua ʻeha kona mau lima paʻa. He paʻakikī, a i ʻole ia i kona manaʻo, a ʻoi aku ka lōʻihi o ka lā ma mua o ka Honua. Makemake ʻo ia e hiamoe nui aʻe, ʻae ʻo ia. ʻO ka ʻiliʻili koʻikoʻi ma ke alanui ka mea e wela ai nā wāwae ʻole o ke keiki me ka ʻeha, a ʻoʻoleʻa. Ua hoʻāʻo ʻo Yanka e hele i ka ʻaoʻao a hele ma luna o ka mauʻu ulu i ʻole e ʻeha nui. ʻO nā keikikāne ʻē aʻe, ʻaʻole kā lākou mau wāwae ʻeleʻele, ʻaʻohe kāmaʻa, ʻakaʻaka wale nō, akā naʻe. Akā, ʻo ke kowali o ka huipaʻi a me nā ʻoi ʻoi ʻelua i koi aku iā ia e hoʻi. Pono ke keiki e hoʻomanawanui i kahi hōʻeha lohi hou e hoʻohuli iā ia iho, nīnau ʻo ia iā Ali.
  - Ua hānau ʻia ʻoe he kauā a manuahi paha!
  - ʻAʻole au i hānau pio ʻia; ua kūʻai ʻia au i ʻeono makahiki i hala no nā aie. I ka wā mua, pono wau e hana i ka mahiʻai, akā ua hoʻouna ʻia au i nā ʻeli no ka hewa. No koʻu wā liʻiliʻi, ʻohi wale wau a hāpai i nā pōhaku. Ua hānai ʻino lākou iā mākou a hahau pinepine iā mākou. Ua make kekahi mau keikikāne o koʻu mau makahiki. Ua hana nui mākou, akā ua maʻa wau. A laila ua ulu au a ikaika, akā ua maloʻo ka maina a ua kūʻai ʻia au.
  - ʻAʻohe laki!
  - No ke aha mai! Kaʻina ʻēkoʻa! Ua hana au ma ka ʻili, hanu i ka ea hou, i loko o ka mine ua uhi koke nā kauā i nā maʻi ʻeha a make. A no laila ua paʻakikī au i ke ola a ʻaʻole oʻu makaʻu i kekahi mea.
  ʻOiai ʻo kona lahilahi, ʻo ke kino o Ali ua ʻiʻo loa, a ʻoiai ka lōʻihi o ka hele ʻana, ʻaʻole i ʻike ʻia ke keiki luhi. Eia naʻe, hoʻoikaika ka hana ikaika iā ʻoe mai ka wā kamaliʻi.
  Ua ʻōlelo ʻo Yanka:
  - He kauā mai ka hānau ʻana, ʻaʻole maopopo ʻo ia i ka hoʻohaʻahaʻa.
  A laila komo kekahi keikikāne me ka lauoho ʻeleʻele i ke kamaʻilio ʻana.
  - ʻO wau ke keiki a me ka moʻopuna a nā kauā! Mai ka wā kamaliʻi mai, koi ʻia au e ʻohi i nā pepeiao kulina a hahau iā lākou. Akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole wau i haʻalele e lilo i manuahi.
  - A he aha kāu e hana ai? - i ninau aku ai o Ali.
  - Ua male! Kukulu hale! ʻAʻole ʻoe i ʻike!
  Ua ʻōlelo ʻo Yanka:
  - Hiki i ke kanaka kūʻokoʻa ke hana i nā hoʻolālā koʻikoʻi. ʻAʻole maopopo iaʻu, akā manaʻolana wau e loaʻa iā mākou ke kūʻokoʻa i ka manawa!
  - Inā hoʻolohe ke kauā i kona haku, a laila e noho kauā ma ke ao e hiki mai ana, e mālama maikaʻi ʻia ʻo ia. - wahi a ke keiki.
  Ua kūʻē ʻo Ali:
  - ʻAʻohe mea i ʻike pehea e hiki mai ai! Ma keʻano laulā, ʻaʻole wau makemake e kamaʻilio e pili ana i ka honua ʻē aʻe; ʻoi aku ka maikaʻi inā haʻi ʻo Yanka iā mākou e pili ana i kona honua. Ke kaua nei kou poʻe?
  Ua ʻakaʻaka ʻo Yanka:
  - ʻAe, ʻoiaʻiʻo ke hakakā nei lākou! Eia naʻe, ua kaua koʻu ʻāina i ke kaua koʻikoʻi ma kahi o kanahiku makahiki aku nei. A laila, he kaua nui me ka ʻenemi ikaika loa a aneane e pio. Akā ma hope o kēlā, he mau hakakā kūloko wale nō kēia. ʻO Afghanistan, Chechnya, akā no ka hapa nui ua hakakā lākou me nā partisans. Ma hope o ke Kaua Honuaʻelua,ʻaʻole i hoʻolaha mua ka USSR a me Rusia i ke kaua ma nā'āina'ē aʻe. He mau hakakā liʻiliʻi wale nō. Ua hakakā pinepine ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa, me nā lanakila like ʻole. Ma ke kumu, ʻaʻole i nalowale ʻo ʻAmelika i ke kaua ma Vietnam, akā ua loaʻa i nā pohō koʻikoʻi, ma lalo o ka manaʻo o ka lehulehu ua koi ʻia e haʻalele. E like me ka USSR ma Afghanistan. Ua lanakila ka hapa nui o nā kaua nui, akā ʻaʻole hiki ke lanakila i ka poʻe ʻaoʻao, a he mea pono e haʻalele i ka ʻāina e pale aku i nā lilo hou a me nā poho. ʻAe, ʻo ke kaua Chechen mua ka mea ʻē a me ka lapuwale ma ka mōʻaukala holoʻokoʻa o nā kaua a ko mākou ʻāina i hana ai. ʻAʻole wau makemake e kamaʻilio e pili ana. ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻohe mea i pana ʻia no ke pio hilahila o Rusia!
  Ua ʻōlelo ʻo Ali:
  - ʻO Russia kou ʻāina?
  - ʻAe!
  - Nui ʻo ia?
  - Nui loa! ʻO ka ʻāpana nui loa o ka honua!
  - Akā, ua nalowale ʻo ia i nā kaua hope ʻelua!
  - ʻAʻole! ʻAʻole paha i lanakila ʻo ia. Eia hou, no ka lua o ka manawa, ua hoʻopaʻi mākou ma Chechnya. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole i pau ka ʻāpana, akā i kēia manawa ke mālama nei mākou i lalo.
  Ua ʻōlelo ʻo Sadat me ke kaumaha:
  - ʻAʻole hiki ke lanakila i nā kaua āpau! Inā loaʻa kahi luna lanakila ʻole, a laila aia ka honua holoʻokoʻa i kona lima.
  Ua pane koke aku ʻo Yanka:
  - I loko o ka mōʻaukala o ka Honua, aia nā alakaʻi lanakila ʻole, akā ma ke ʻano he kānāwai ʻaʻole lawa lākou i ke ola. ʻAʻole lōʻihi ka makahiki o ke kanaka, a he mea paʻakikī ke loaʻa kahi pani kūpono. ʻO Nikita Khrushchev ka mea i hoʻohālikelike ʻia me Joseph Stalin. ʻAe, aia ka hemahema o nā limahana i waena o nā mōʻī. Eia naʻe, ʻo nā alakaʻi o ka wā Soviet, ʻekolu wale nō kanaka ikaika a mākaukau: Lenin, Stalin, Andropov. Eia kekahi, ʻaʻole i noho aliʻi ʻo Lenin lāua ʻo Andropov no ka wā lōʻihi, no ka mea, he pilikia ko lāua olakino. A ʻaʻole i hiki ke koena i ke kiʻekiʻe o ka mālama ʻana i ka mahiʻai hui!
  No ka ʻōnaehana hoʻokele o kēia manawa, loaʻa iā mākou, me he mea lā, ʻelua mau alakaʻi. Me he mea lā ʻaʻole lākou he naʻaupō, akā ʻaʻohe o lākou pahuhopu maopopo a ʻike ʻole i kā lākou makemake! Me he mea lā ʻaʻole i hoʻoholo kēia poʻe i ke kūkulu ʻana i kahi hui democratic a i ʻole ka mana aupuni. Akā ʻaʻole paʻa kēlā ʻano hapa puʻuwai. ʻO ka mea maʻamau, he pōkole ke ola o ka authoritarianism, a pono ka lāhui e koho i kahi mea paʻa! A ʻaʻohe ʻelua alakaʻi. Ua like ke alakaʻi o ka lāhui me ke Akua - hoʻokahi wale nō!
  Ua kūʻē ʻo Ali:
  - Nui nā akua!
  Ua ʻōlelo ʻo Sadat me ke akamai:
  - Ma ka laulā, loaʻa iā mākou ka polytheism, akā aia kahi neʻe i hāpai i ka manaʻo o kahi mea hana hoʻokahi. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole mākou i lohe i kekahi mea e pili ana iā lākou no ka manawa lōʻihi! Ma ka laulā, he aha kou manaʻo?
  Ua kanalua iki o Yanka a pane mai la:
  - I loko o ka manaʻo a me ka ikaika o ke kanaka!
  - Pehea kēlā?
  - E hoʻoponopono koke ke kanaka i kona mau pilikia a loaʻa ka hauʻoli.
  Nīnau maila ʻo Sadat, me nā maka ʻeleʻele a maalea.
  - A ʻoi aku ka pololei?
  - ʻO ka mea hiki iā mākou ke hoʻokō ma mua wale nō i nā moeʻuhane a i ʻole nā moʻolelo moʻolelo e lilo i mea ʻoiaʻiʻo! - Ua ʻolokaʻa ʻo Yanka i kona mau maka. - E like me nā akua.
  Ua lulu ʻo Sadat i kona poʻo:
  - He mau moeʻuhane wale nō kēia!
  - Pehea e ʻōlelo ai! - Ua hoʻopololei ʻo Yanka i kona mau poʻohiwi. - No ka laʻana, aia kahi ʻeke kilokilo, ʻike ʻia nā mokulele maoli. ʻO ka pākaukau i hui pū ʻia, nā mea kanu nui a me nā huaʻai - nā meaʻai synthesizers a me nā ʻenehana genetic. ʻO ka pāpale ʻike-ʻo ia-a pau, ka ipu me ka ʻāpala - kamepiula a me ka Pūnaewele. Nā kāmaʻa wāwae wāwae - nā kaʻa a me nā kaʻa kaʻa. Ua ʻike pū ʻia nā lele i ka mahina i wehewehe ʻia ma nā moʻolelo. ʻAe, ʻoi aku ka maikaʻi o ka luku ʻana ma mua o ka atomic a, ʻoi aku hoʻi, ʻo ka hydrogen bomb!
  Ua ʻāʻī ʻo Sadat:
  - Nui nā ʻōlelo hiki ʻole ke hoʻomaopopo ʻia!
  Ninau aku la o Ali:
  - Loaʻa iā ʻoe nā peaches hou!?
  - ʻO ka poʻe e hoʻihoʻi i ka ʻōpio?
  - ʻAe pololei!
  Ua kaniʻuhū ʻo Yanka:
  - ʻAʻole mākou i aʻo! Akā, i loko o nā haneli e hiki mai ana, ʻelua haneli mau makahiki, e hoʻoholo ʻia ka pilikia o ka ʻelemakule. E lilo nā kānaka a pau i ʻōpiopio a olakino!
  Pane aku la o Sadat:
  - E kali a hiki mai! A ʻo ka hydrogen bomb he mana mana?
  Ua ʻakaʻaka ʻo Yanka me ka pāʻani:
  - Hiki iā ia ke luku i nā mea ola a pau ma kahi mamao e hiki ai i ka mea holo ke holo i ka lā hoʻokahi!
  Ua lulu ʻo Sadat i kona poʻo:
  - ʻAe, hoʻopunipuni ʻoukou a pau! Inā loaʻa i kou ʻāina nā mea kaua, e lanakila ʻoe i ka honua holoʻokoʻa.
  Pane aku la o Yanka, me ka uwe ana i kona lae:
  - ʻIke ʻoe i ʻelua pilikia nui ma aneʻi. ʻO ka mea mua, he aha nā mea kaua: ʻaʻole wale ko mākou ʻāina iā lākou, a hiki iā lākou ke kaua hou mai iā mākou.
  - A ʻo ka lua? - Ua hoʻolalelale ʻo Sadat i kona wikiwiki e hoʻokokoke iā Yanka.
  . MOKUNA Helu 10
  Ua ʻike ʻo Konstantin Rokossovsky ua hiki mai kahi manawa koʻikoʻi a lawe mai i ka hae i ke kaua, āna i hoʻohana pono ai ma mua. ʻae nō hoʻi; ʻumikūmālima kaukani kilomika ke anawaena: ʻaʻole kēia he mea hoʻohenehene no kahi mokulele mokulele. He hana noʻeau maoli kēia, ʻoi aku ka nui o nā quadrillions o Russian rubles. ʻAʻole e haʻi ʻia i ka ʻelima a me ka hapa miliona o nā poʻe holo moku - ʻo ia ka heluna o ka honua holoʻokoʻa. I kēia manawa pono mākou e kahili i kēia mau phantoms i ʻole lākou e luku i ka pūʻali holoʻokoʻa.
  ʻO ka hypermarshal ponoʻī ma luna o kahi mokuahi missile maʻalahi. ʻO ka mea maʻamau, ua pale aku kona moku hōkū i ke kaua, ʻaʻole no ka makaʻuʻu, akā no ka make ʻana o ke alakaʻi he hopena pōʻino i ka pūʻali holoʻokoʻa.
  Ua ʻōlelo ʻo Marshal Elf:
  - E hana mākou i kahi hoʻihoʻi nui o kā mākou pūʻali, kūkulu i kahi ʻōnaehana pā kaua.
  Ua hōʻole ʻo Constantin:
  - Ma nā kūlana o ka hoʻopuni ʻana, ʻo ka hoʻi hope ʻana ʻo ia ka mea e loaʻa ai nā poho nui. Eia kekahi, ma kēia ala mākou e hāʻawi ai i ka ʻenemi i nā alahaka nui.
  - No laila he aha kaʻu e hana ai?
  - Pono mākou e luku i ke alakaʻi nui o ka pūʻali phantom. I kēia hihia, manaʻolana wau e hāʻule.
  Ua kūʻē ʻo Marshall:
  - E mau ana ka hope. Ma hope o nā mea a pau, inā paha i kou make ʻana, hāʻawi ʻia ka dubbing. E like me ka ʻōlelo a kou kahu ʻo Stalin: ʻaʻohe poʻe hiki ke hoʻololi ʻia!
  Ua ʻōlelo ʻo Rokossovsky, i ka uila mai kona maka:
  - Aia kekahi mea, akā ʻaʻole i hāʻawi mau ʻia kēia i ka pūʻali koa medieval. Ma ka laulā: ʻaʻole pono ʻoe e kū mālie. E hoouka kaua.
  ʻO kahi moku ākea nui i kapa ʻia ʻo "Fatherland": me kāna mau pūkuniahi koʻikoʻi nui i hoʻopau maoli i ka wahi holoʻokoʻa. He mea ʻino loa ia, hyperplasmic, ʻike ʻole ʻia.
  Ua hōʻuluʻulu koke ʻo Alyosha Popovich i kahi lima o nā dinosaurs. He mea paʻakikī loa ka hana ʻana i kēia ma ke ʻano o nā pūʻali koa i hohola ʻia a hakakā ma kahi ākea ākea. Akā naʻe, ʻaʻole i pau ka hoʻohana ʻana i ka maalea o ka luna ʻōpio waho. Ua kauoha ʻo ia e hoʻouna ʻia kahi hōʻailona, me ke kōkua o nā dinosaur phantom i kāhea ʻia e hānai ʻia. He hopena. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole i kāhea leo nui nā kaikamahine pana pua, i ʻole e hopu i nā monsters āpau. ʻO ka ʻili ʻeleʻele o ko lākou mau hoa: he poʻe pahi kaua hapa ʻōlohelohe, ua ʻālohilohi i ka haʻalulu, pehea ka ikaika o ke kaua. A no laila ua koho ʻia nā mea nui ʻelua haneli.
  Kū'ē i nā kānāwai a pau o ka physics, ua hehi nā dinosaurs i loko o ka hakahaka me ka leo weliweli, ka lepo iki, nā ʻāpana liʻiliʻi o nā nalu māmā a me ka hyperplasm kilokilo.
  A alakaʻi lākou i ka hoʻouka kaua, e hoʻolohe ana i ke kauoha a ka luna koa, ʻo Pastukhov ponoʻī, ua haki kona mahiole, a ua paʻa kona lauoho i ke koko. ʻO ka pūʻali koa i alakaʻi ʻia e ka naita, he weliweli, he mau helehelena hoʻopailua, he waha ʻino, he ʻōniʻoniʻo, a haki pinepine nā niho. He nui nā ʻōkuʻu, nā ʻūhā, nā nila, nā ʻeke, nā pimples ma nā pūpū, ʻo kēia mau mea i hana ʻia o ka lua o ke kilokilo, me he mea lā e kuhikuhi ʻia ana e like me nā waha o nā pahu.
  Kani ʻia ka pū ʻolokaʻa (pāhola ʻia nā nalu ʻumekaumaha ma ka ʻūhā), a holo koke ka ʻauwaha i ka ʻenemi. Ua holo wikiwiki aku ka nui o nā pōloli i ka mokuahi "Fatherland".
  Uā huhū nā dinosaurs, e hoʻāʻo ana e kahili i nā mea āpau a me nā mea āpau!
  Ua halawai ka mokuahi nunui me na mea kaua luku. Hoʻomaka ka hoʻomau ʻana, mega-cascade o ka puhi ʻana. Me he mea lā ua pana ʻia nā lua i loko o ka ʻawaʻawa a me nā kahe o ka ikaika i ninini ʻia mai loko mai o lākou.
  Ua kauoha ʻo Alyosha Popovich:
  - E kiʻi i ka wikiwiki kiʻekiʻe a mai hoʻōki.
  Ua hōʻeha ka paʻi ʻana i nā dinosaur phantom. Hoʻokumu ʻia nā lua hohonu i loko o ko lākou mau kino, a me nā ʻūhā i hiki ke hoʻopaʻa i New York kahiko. Ua hāʻule wale kekahi o nā monsters mai nā pio he nui. ʻAʻole naʻe i hiki ke hoʻōki i ke kahe ʻana, akā, ua ʻoi aku ka ikaika a me ka haunaele. Ua ho'āʻo ka moku hae "Otchizna" e huli i hope, akā ua loaʻa iā ia e ka ʻauwaha ola o nā phantoms. Ma hope o ka hoʻouka ʻana i ka moku ākea e like me ka pūʻulu ʻīlio ma luna o ka bea, ua hoʻomaka nā dinosaur e haehae iā ia. Ua kī ka moku nunui i nā mea hoʻokuʻu o nā ʻano like ʻole me kahi kikoʻī, akā ʻaʻole kōkua nui kēia. ʻO nā monsters like ʻole, o nā ʻano like ʻole e hiki ke hoʻopiha ʻia ka lolo me ka paila hyperplasma, haehae lākou i kāna mea kaua, nā hale kiaʻi, nā kākoʻo, nā antennas. E make wale ana ka moku lewa, a ua nui ka wiwo ole e nana aku.
  ʻO Rokossovsky, me ka ho'āʻo e hūnā i kona hopohopo, kauoha:
  - E nā mea a pau, e hele i ka hoʻopakele!
  Ua hoʻoponopono ʻo Marshal Elf:
  - ʻAʻole hiki i nā mea a pau, ke kāohi ʻia nā pūʻali koa e nā kaua!
  - A laila ka poʻe a pau i kaʻawale.
  ʻO nā moku hoku o ka pūʻali koa Svyatorossiya i holo i mua. Ua hāʻule nā tausani o nā moku i nā miliona o nā ʻelele make i ka manawa hoʻokahi. Hoʻokomo pū ʻo Alyosha Popovich i nā mea mālama āpau.
  - ʻAʻole pono mākou e ʻae i ko mākou mau ʻenemi i ke kūʻokoʻa o ka hana. Paʻi ikaika, hui i nā lālani! - Ua hoʻōho ka luna ʻōpio i kona poʻe ma lalo. - E hoʻokokoke, mai ʻae iā mākou e hoʻohana i nā missiles ikaika loa.
  ʻOiaʻiʻo, ʻo ka mea kaua hope loa ka mea pōʻino a weliweli no nā phantoms. No laila, e like me ka pahu pahu maoli, ua hoʻāʻo lākou e uhaʻi i kahi pilina pili, kahi e hiki ai iā lākou ke pākuʻi i ka ʻenemi me nā ʻano o ka hahau ʻana a hoʻokau i nā ʻokiʻoki me nā pahi kaua. Ua hoohana kekahi mau koa phantom i ko lakou mau kuli olohelohe a me ka nani (He mea kupanaha ka loaa ana mai ia ano o na wahi u'i o ke kino o ke kaikamahine!) Ua nee malie ka moku hoku nui o "Fatherland", i hope, e hoao ana e pale aku i ka ikaika o ka enemi. . A hoʻolei lākou iā ia, hoʻohana nā dinosaur i kā lākou mau ʻū a me nā niho, wāwahi i nā hale kiaʻi, hoʻopalapala i nā ʻāpana, ʻoki i nā ʻāpana. E make ana ka moku nunui, akā, ua uku nui nā monsters phantom no nā kūleʻa pōkole.
  ʻIke ʻo Alyosha Popovich; hele aku la ka enemi iwaho, kea aku la i kana mau pahikaua loloa elua, a me kekahi puali uuku o na enemi i waeia, holo aku la lakou i ka enemi.
  ʻOiai e holo wikiwiki ana kāna pūʻali i loko o kahi ʻūhā, ua paʻi nā huna ahi mai lalo o nā māiʻuʻu, ua haʻalulu ka naʻau.
  Ua kauoha ʻo Alyosha:
  - Saryn ma ka kitchka!
  ʻO Dobrynya Nikitich, e hoʻoweliweli ana i kona ola, ua hakakā ʻo ia ma ka ʻaoʻao ʻākau no ka manawa lōʻihi. ʻO kona poʻe holo lio i hoʻihoʻi i nā moku ākea i hoʻopuehu ʻia ma ka lewa, akā ʻo lākou iho i pohō. He mea ʻeha loa ke nānā aku i nā ʻeha weliweli i hoʻokau ʻia ma luna o nā kaikamahine e nā mea hana like ʻole o ka luku!
  Ua hoʻokuʻu ʻo Alyosha Popovich me ka makemake ʻōpio. Ua hoʻomaopopo ʻo ia ʻo ka hoʻolei ʻana paha ʻo ia ka kulu nāna i haki ka pā. A ʻo kona mau koa he ʻano hoʻohālikelike, nā kāne maikaʻi a me nā uʻi, he hapalua kaikamahine me nā wili gula. ʻO ke kapa kila i kālai ʻia me ke gula a me nā pōhaku makamae. A kaua ikaika lakou. Ua hāʻule kekahi o nā ʻōpio, ua kuʻi ʻia e nā pahi kaua, ua ʻoki ʻia nā wāwae o kekahi lio, akā, me ka ʻeha ʻana i ka ʻeha, ua ʻō aku kona waha i nā moku lewa. ʻO ka mea holo i hāʻule, ʻo ia hoʻi, hakakā wāwae. Ua haehae ʻia ke poʻo o ke kaikamahine uʻi, ua ʻālohilohi kona lauoho gula, a ua ʻāwili ʻia ka helehelena o ke koa e kahi ʻano ʻeha. Ua puhi ʻia nā wāwae o kekahi koa wahine, ua hoʻomaka ke kaikamahine e uwē ma nā kahawai ʻekolu a ʻo kahi rocket thermo-creson ikaika - e like me ka quadrillion pōma i hāʻule ma luna o Hiroshima - pae pono i kona waha paʻakikī, me nā lehelehe satin. ʻO Quadrillion (Billion miliona) Ua hekili ʻo Hiroshima i loko o ka waha o kahi kaikamahine i ka manawa hoʻokahi: kahi hyperquasar, hoʻokalakupua wahine!
  Ua hoʻāʻo ka poʻe pilikua e pepehi pakahi i ka poʻe holo lio, a ua hui pū lākou.
  ʻO ka mea hope loa, hiki i kekahi o nā dinosaur nui loa ke hōʻea i ka reactor o ka poʻokela ultra-dreadnought. Ua hiki mai kekahi mea weliweli maanei. ʻAʻole i loaʻa iā Alyosha Popovich ka manawa e kauoha ai:
  - E nā kānaka a pau, e haʻalele!
  Akā ua lohi loa. Ua pahū ʻo ia me ka ikaika nui a ua lele ka quasar maoli, e komo ana i nā haneli o nā phantoms a me nā tausani o nā moku hōkū. Hellish supernova; he piranha ahi i ale i ka hakahaka.
  ʻO ka moku holo moku mai kahi e hoʻokō ai ka hypermarshal i ke kauoha, ua haʻalulu nui.
  Kū aʻela ʻo Rokossovsky, lulu i ka lepo mai ka ʻūlū ultra-plastic, a hoʻohiki. Hoʻopili ʻo ia i kona lima ma kona lae a makaʻala
  - Ua make ka ʻāina makua!
  - A ʻelima a me ka hapa miliona mau koa, me ia! - Wahi a ka elf marshal. - A i ʻole, ʻoi aku ka nui!
  Ua ʻōlelo ka gnome:
  - ʻAʻole anei ka manawa e pāʻani ai i kahi hoʻomaha?
  Huhū ka hypermarshal:
  - ʻO ka make ʻana o kahi moku hōkū nui e like me ka Fatherland e hoʻopau i ka pale holoʻokoʻa. A i ʻole, lawe mai ia i ka hakakā i loko o ko mākou pūʻali koa. Me he mea lā, pono kākou e hoʻi hope. ʻOiai ʻaʻole, ʻo ka hoʻi hope ʻana i kēia hihia e lilo ia i lele maʻamau. Pono mākou e hakakā me ke kūpaʻa, me ka huhū a me ka manaʻo.
  - Pehea nā ʻāpana Wehrmacht? - Ua hoʻohenehene ka elf marshal.
  - ʻO ka mea lanakila i hakakā ʻoi aku ka maikaʻi! - wahi a Rokossovsky. - Akā, ʻaʻole i hoʻopakele ka fanaticism i ka Nazi!
  - A ʻaʻole paha e hoʻōla ʻia mākou!
  ʻO Rokossovsky, ʻoiai ka pōʻino o kēia manawa, kauoha ʻakaʻaka ʻo ia:
  - Hoʻokahi, ʻelua, ʻekolu - holoi i nā kukui!
  Manaʻo ka elf marshal:
  - E hoʻokaʻawale i ka pūʻali koa i iwakālua mau ʻāpana a holo wikiwiki i nā ʻaoʻao āpau!
  - A he aha kēia e hāʻawi ai?
  - E kaʻawale nā phantoms! A i ka laha ʻana o nā manamana lima, ʻoi aku ka maʻalahi o ka haki ʻana i kou mau manamana lima! - Hauʻoli (poʻo liʻiliʻi liʻiliʻi), wahi a ka elf marshal.
  ʻO Rokossovsky, e hoʻokuʻu ana i kahi kukui mai kona puka ihu (ka hoʻokuʻu ʻana o ka ʻāina hyperplasmic i loko o ka lolo hou), i ʻōlelo ʻia:
  - ʻAe, e hoʻāʻo kākou e hoʻopuehu i nā pūʻali ʻenemi! Ma kēia mokuʻāina, e ʻoi aku ka paʻakikī iā lākou e hakakā!
  Ua hāʻawi ka hypermarshal i nā kauoha me ka hoʻoulu ʻana i ka telepathic, e koho ana i nā alakaʻi pūʻali.
  I kēia manawa, ua make ma mua o ka hapalua o nā moku hōkū o Holy Russia. I ka manawa like, ua hoʻemi nui ʻia ka pūʻali o nā phantoms. Ua hahau ino ia na koa o Rusia Nui. ʻO Alexander ka Nui, e ʻike ana i ka hana a ka ʻenemi: kauoha ʻia!
  - E hoʻokaʻawale koke i kahi mālama ikaika ma hope! E lanakila mākou i nā ʻenemi i kēlā me kēia ʻāpana!
  Ua haʻi aku ʻo Magician Oksana iā ia:
  - He manawa wale nō ko mākou lanakila! Mai walaʻau wale!
  Ua neʻe ke kaua i kahi ʻano hou, kahi i pili pono ai ka manaʻo i Rusia Nui. Ua ho'āʻoʻo Alyosha Popovich e hoʻonohonoho i nā hana a kona mau pūʻali koa, akā, ua hoʻokau waleʻia ke kaua. ʻOiaʻiʻo, ʻo nā aka i hoʻolei ʻia e nā silhouettes i hiki ke pale i ka pana ʻana i kekahi i kekahi. Akā, i nā hakakā paʻakikī, i kekahi manawa ua loaʻa i ko mākou poʻe ponoʻī. Ua nalowale ʻo Alyosha Popovich i hoʻokahi lima, ua ʻeha ʻo ia, akā ua kāʻei kahi mea kōkua i ka lālā.
  - No ke aha, ʻo Hannibal ka maka hoʻokahi, a hoʻokahi au lima lima!
  Ua hoʻoikaika ʻo Marquise Angelica (ua hāʻule loa kona kapa kila ma lalo o ka pā ʻana o ka radiation pōʻino. ʻO kahi pālule pōkole wale nō i uhi ʻole i nā pūhaka nani o ke koa hoʻowalewale, ʻoiai nā ʻeha).
  - Ka poho lima; he poho nui wale nō - nalowale ka manaʻo - hiki ʻole ke hoʻoponopono ʻia!
  - E hana nā kilokilo i ka lua! - Ua pane aku ʻo Alyosha me ka lulu ʻana i kona poʻo. "ʻAʻole hiki iā ʻoe ke uhaʻi maʻalahi iaʻu!" E hana mākou i kahi hoʻouka wikiwiki. E noʻonoʻo wale i ke alakaʻi nui. Aia i hea kēia Rokossovsky pōʻino?
  Ua ʻōlelo ʻo Oksana:
  - Ke noʻonoʻo nei i ka nui o ka ʻike a me nā interceptions gravity, aia ʻo ia i kēlā pūʻulu o nā hōkū hōkū. I kēia manawa e ʻike ʻoe iā ia i ke kukui ʻeleʻele.
  Ua ho'āʻoʻo Alyosha Popovich e hōʻiliʻili i kona mau koa, ua manaʻoʻo ia e hoʻopau i ke kāpena. Ua ʻākoakoa nā mea holo, ua hōʻea nā dinosaurs. Eia kekahi o nā ʻāpana he iwakālua o Svyatorossia i hoʻouka ʻia mai ka ʻāina ʻo Alexander the Great. Ua paʻi koke ʻia ʻo ia. Me he mea lā ʻaʻole i hōʻoiaʻiʻo nā ʻano o ka hakakā ʻokoʻa iā lākou iho. Akā e like me kā Capablanca i ʻōlelo ai: ma kahi kūlana maikaʻi ʻole, ʻino nā neʻe a pau!
  Ua hāʻawi ʻo Konstantin Rokossovsky i kahi kauoha hou:
  - E hui hou i kēia manawa!
  Me he mea lā ua hoʻopaʻa ʻia nā tentacles kaʻawale, ua hoʻomaka nā hui ʻokoʻa e hoʻohui i kahi ʻōnaehana hoʻokahi. ʻO ia ʻano hana i hiki iā mākou ke loaʻa ka manawa, akā ʻaʻole hiki ke hoʻohuli i ke kūlana.
  Ua hakakā ʻo Vladimir Kashalotov e like me nā mea ʻē aʻe: me ka manaʻo hoʻoweliweli. ʻAʻole ʻo ia i manaʻo e hiki iā ia ke make. A i ʻole, ua nānā mua ʻo ia i ka make ma nā maka i nā manawa he nui ʻaʻole hiki ke hoʻoweliweli iā ia! Ke lanakila nei ke kaua, ke kau nei ka luhi, a o ka makemake e pau koke keia.
  No laila, komo ʻo ia i ke kaua me kona hoaaloha ʻo Erolok, hoʻololi lākou no kekahi manawa, kiʻi hope, a kaʻawale.
  Ua puhi ʻo Vladimir Kashalotov i nā manawa he nui, akā ma muli o ka nui o ka luhi psychological, ʻaʻole hiki iā ia ke paʻi. Ua luhi loa ka ʻenemi. Ma keʻano laulā, hikiʻole ke hoʻohālikelike i ka "virtual" me ke kaua maoli. Eia nō naʻe, i ka hoʻomaʻamaʻa ʻana, ʻaʻole ʻoe e make, akā i ke kaua hiki iā ʻoe ke make i kēlā me kēia manawa. ʻO ke ʻano o ka lilo ʻana i mea ʻole no ka ʻĀina makuahine.
  Ua pōʻino nā moku hōkū he nui, ua nalowale ka hapa nui o nā moku i nā hale kiaʻi, nā ʻāpana holoʻokoʻa a me nā keʻena. Ua pana ʻia i lalo he mau ʻumi piliona o nā tetraplanes noho hoʻokahi.
  Huli ke kanaka ʻōpio i ka hologram, e hoʻāʻo e hoʻopili me kāna mau hoa. Ua puka mai ka helehelena o kekahi kaikamahine u'i. Ua nīnau ke kaikamahine iā Vladimir:
  - No ke aha ʻoe i kaumaha nui ai?
  - Ua piha loa au! ʻIke ʻia i kēia lā ua pau ka palena o nā ʻenemi i luku ʻia.
  Pane mai la ke kaikamahine.
  - Mai hopohopo! E pana i ka poʻe ʻilihune! A i ʻole e minamina paha ʻoe iā lākou?
  - ʻAʻole ia he mea minamina, akā he mea weliweli! - wahi a Vladimir. - Ka manaʻo o ka ʻawaʻawa ma nā lehelehe!
  - E hakakā pū kāua i kēia hihia! E noʻonoʻo wale: ʻo wau a me ʻoe; hookahi hui!
  Ua hīmeni ke keiki:
  - ʻoe ʻoe me aʻu; hookahi hui!
  Ua ʻoi aku ka nui o ka leo o ke kaikamahine:
  - ʻO kēlā me kēia kai nani!
  - ʻO ʻoe a me wau!
  - He kapu ka hanohano o ko kākou ʻĀina makuahine! E luku mākou i nā ʻenemi a pau!
  - ʻAʻole wau kūʻē i ka ʻōhumu! Makemake au e ʻai i nā pies!
  Ua ʻakaʻaka ke kāne a me ke kaikamahine; a ma hope o ka nani me ka lauoho lauoho ʻehiku (ʻo ke kala o ke ānuenue he ʻano hiʻohiʻona loa) i manaʻo ʻia:
  - E hoʻouka pālua kāua, hiki iā mākou ke hana maikaʻi!
  - Ua hui pū me! ʻO ia hoʻi ke ahi ʻoe!
  Ua palu ke koa i kona mau lehelehe:
  - Quasar! Mai hāʻule ke kiʻi!
  ʻOi aku ka leʻaleʻa o ka hakakā pū ʻana: Ua ʻae ʻo Vladimir i ka mele a ka haku mele kahiko:
  He ino ke noho kaawale ke kanaka
  A ʻaʻole hiki i kekahi ke lilo i meʻe wale nō!
  ʻO kēlā me kēia kanaka ikaika kona haku,
  A me nā mea nāwaliwali, inā ʻelua!
  Ua komo lākou i ke kaua, a i ka wā mua, ua holo pono nā mea a pau, ua pana lākou i ʻekolu mau tetraplanes. Ua hana lākou me ka nani, me ka nani a me ka nani. Ua manaʻo ʻia ʻo Vladimir e ka poet-fighter. Akā, ua hiki mai kekahi mea i aneane hiki ʻole ke pale ʻia i kēlā kaua. Ua paʻi ʻia kāna hoa pili e nā uku mini-preon. Me he mea lā ua ʻō aku ka nila i ke ākea, a no ka manawa pōkole, ʻike ʻia kahi kulu ʻālohilohi o ke koko. A laila holoi ʻia kahi lole ʻūhā pulu me ke aloha ʻole. ʻO ka pōʻino nui loa i ke ola pōkole o kahi ʻōpio hakakā! ʻO kahi kaikamahine maikaʻi i hiki ai i ke keikikāne ke lilo i mau hoaaloha, a ua komo pū i nā moʻo moemoeā: ua kiola lākou iā ia e like me ka lele! No laila ʻaʻole i loaʻa iā ia ka manawa e kipaku ai.
  Ua makemake nui ʻo Vladimir e uē a uē. Ua paʻakikī iā ia ke kāohi i loko ona, akā ua poha ka manaʻo.
  - Kaua e poino! He wahine ʻino ʻo ia a he wahine ʻino!
  ʻO ke kanaka ʻōpio, me ka hopohopo, ua hele ʻo ia i ka hipa. E hoʻopau e like me Nestert. ʻO ka mea mua e hoʻokō i ka hipa. Hoouka kaua huhu. Akā, ua ʻoi aku ka nāwaliwali o ka ʻenemi. Eia hou, aia ka hopena ma ka ʻaoʻao o Vladimir. Haʻalele ka ʻenemi a pana ʻia i lalo. ʻO ia kūleʻa i hoʻomaha iki i ke kanaka.
  - A manaʻo wau he lua ʻeleʻele!
  Ua paʻi nui ʻia nā ʻauwaʻa Svyatorossiya, ua maopopo ka make, me he mea lā ʻaʻohe manaʻolana o ke ola.
  Paʻi aʻela ʻo Konstantin Rokossovsky i kona mau manamana lima: ua ʻike ʻia kahi pū kaola he iwakāluakūmālua i mua ona:
  - He aha kāu e kauoha ai, e ke aliʻi! - Ua hīmeni ka mea kaua!
  - E mākaukau e wehe i kou kino i kēlā me kēia manawa!
  - Hoʻolohe wau! ʻOiai pono wau e aʻo iā ʻoe i kēia hihia, e nalowale ana ʻoe i ka hiki ke hoʻokō i ke kauoha!
  - ʻAʻole oʻu manaʻo hou!
  - Pehea ke kuleana?
  - Ke kuleana? - Manaʻo ʻo Rokossovsky: - ʻAʻole wau i ʻike! ʻO kahi hana mana wale nō e hiki ke hoʻopakele iā mākou, ʻaʻohe hana mana ma ke ao holoʻokoʻa!
  Ua ʻōlelo ka elf marshal:
  - I loko o ke ao holoʻokoʻa: i kekahi manawa he mea paʻakikī ke wehewehe. ʻAʻole hiki ke kapa ʻia lākou he mea ʻē aʻe he hana mana o ke ao holoʻokoʻa. Ua lohe paha ʻoe i kēia mau mea?
  - Ua lohe au! Akā, he naʻaupō ka helu ʻana i kēia!
  - ʻO wai ka mea ʻike! Hoʻopili nui mākou elves i nā mana paranormal a me nā pōʻino like ʻole. Manaʻo wau e hele mai ana kekahi mea iā mākou!
  Ua lulu ʻo Rokossovsky i kona poʻo:
  - Hiki, he hoʻopunipuni wale nō!
  - ʻAʻole, nānā! Aia ma ʻaneʻi!
  I kēlā manawa ua hana maoli ʻia kekahi mea kupaianaha! Ua make koke ka pana ʻana a ua lawe ʻia e kahi pūʻali koa ʻike ʻole i nā moku hōkū a me nā phantoms. ʻO ka hoʻolohe ʻana i kahi manaʻo ʻike ʻole, holo wikiwiki nā moku a me nā ʻuhane i nā ʻaoʻao like ʻole. ʻAʻole hiki ke hoʻomaopopo ʻia, me he mea lā ʻaʻole hiki ke hoʻomaopopo ʻia, ua lūlū ʻo Baba Yaga nunui i kāna pulumu, e hoʻopuehu ana i nā armadas hakakā ma nā ʻaoʻao like ʻole. Ua hana koke ʻia kēia, ua pōʻino koke ke kukui, akā i ka manawa like ua liʻiliʻi ke kaomi o ka neʻe ʻana.
  Ua manaʻo hoʻi ʻo Vladimir i ke ʻano o kona ʻohi ʻia ʻana, e like me ke apo wahine. Ua ʻala ʻo ia i ka ʻala pipiʻi loa. Ua ʻōhumu ke kanaka ʻōpio.
  - Eia kahi lafa!
  A laila pōʻeleʻele! He pōʻeleʻele loa, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻike i ke kukui maʻamau no nā metala āpau. ʻAʻole hoʻokahi photon, nā ʻano nalu ʻē aʻe i nalowale. ʻO ka maka kanaka o ka wā e hiki mai ana e hiki iā mākou ke hoʻokaʻawale i waena o nā nalu lōʻihi a me nā hawewe ultra-pōkole, infrared a me ultraviolet radiation, nā nalu gamma, a me nā nalu micro-gamma, a me nā ʻano like ʻole o ka hyperplasma e hāʻawi ai. ʻOiaʻiʻo, i ka ikaika nui, ʻaʻole i mana loa ka maka, akā ua kūkulu ʻia kahi mea hana kūikawā i loko.
  A no laila ka nele loa. Ua hāwanawana ʻo Vladimir:
  "Peia paha ke ano o ka po!" ʻOiai ʻo ka mea hiki ke hoʻomaopopo ʻia ʻo ka make a me ka make i ka hyperplasm.
  I ka manawa like, ua māmā a ea ke kino! Ua ʻoi aku ka maikaʻi o ka manaʻo o Vladimir, ua nalowale ka luhi, a ua ʻoi aku ka hauʻoli o kona ʻuhane.
  - He mea kūikawā kēia! E lele ana paha au i ka lani, no nā mea hakakā nui! ʻOiai ua kūpono wau e kapa ʻia he nui?
  ʻEā, i loko o ka pōʻeleʻele loa, ua ʻike ʻia kahi ʻālohilohi, ʻokoʻa loa, ʻaʻole like me nā mea ʻē aʻe! ʻO ka hapa nui o nā mea a pau, ua like ka pāʻani o nā aka i ka radiation gamma, akā ma ʻaneʻi me he mea lā aia nā nalu i ʻoi aku ka pōkole. Ua hoʻomanaʻo ʻo Vladimir i ka hyperphysics, i ka wā i ʻike ʻia ai nā pilina superweak. Ua hiki ia lakou ke hana i na ana hakina, ina aole ekolu-dimensional, aka, no ka la'ana, elua a me ka hapa. A hāʻawi kēia i nā manawa hou. A i ka neʻe ʻana a me ka luku ʻana i ka mea me ka wehe ʻana o ke ākea. E lawe i ka laʻana: ke kumumanaʻo o kahi kahua pale hapalua - inā ʻaʻole no ka radiation kūikawā e ʻā ana i nā ana, hiki iā ʻoe ke hoʻokō i ka invulnerability piha. Ma keʻano laulā, ʻaʻole like ka physics hou i ka manawa i hoʻopaʻa ʻia ke kanaka i hoʻokahi honua. Paʻakikī loa a lehulehu. He aha ka hāʻule ʻana o ia ʻālohilohi? He aha ka mea kūikawā?
  - He ahi anela keia! - Ua hāwanawana ʻo Vladimir. - Me he mea lā ua kokoke mai ka lani.
  I kēia manawa, ua ʻoi aku ka mahana, a ua ʻike ʻia nā kala a me nā aka ʻē aʻe i ka radiation.
  Ua pau ka ʻeha ʻeha o koʻu mau luakini, a honi au i ka violet.
  - A ʻoi aku ka maikaʻi! Ua like ia me ka hypercurrent ma ke poʻo! Nawaliwali ka puliki, oki ka nee ana.
  Ua lohe ʻia kekahi leo, a i ʻole he manaʻo telepathic i hoʻololi ʻia o Alexander the Great:
  - E nā kānaka a pau, e hoʻololi i nā ala!
  Ua hoʻāʻo ʻo Vladimir e hoʻokele i ka tetraplane. ʻO ke kaʻa ʻo Boxing me he mea lā i loko o ka stupor. ʻAʻole hiki ke neʻe. Holo ke kino, ʻaʻole naʻe ka mea hakakā.
  Me he mea lā ua hiki i nā moku hōkū ʻē aʻe ke neʻe wale i loko o kahi ʻūhā. Ua maloʻo nā miliona o nā moku o kēlā me kēia ʻano. Ua lilo kamahaʻo mālie. Ua lele ʻo Vladimir i waho o ka tetraplane: hiki iā ia ke neʻe.
  Ua ʻōlelo ʻo Alexander the Great:
  - Ua pau ke kaua! ʻOiai ke kūlana kiʻekiʻe o ka ʻenemi, ua lanakila mākou!
  Ua hooho like mai na koa me ka olioli.
  - Hoʻonani iā Rusia nui!
  - Ua lanakila ka makemake o ka Emepera!
  ʻO ka mea kupanaha, ua hana ka hapa nui o nā robots hoʻoponopono. Hoʻopili ʻia nā ʻāpana metala hoʻoneʻe a puni nā moku hōkū i poino loa. Ua hoʻomaka ka hana hoʻihoʻi.
  Ua hoʻomaka ʻo Alexander the Great, me ke kōkua o nā mea uila ikaika, e hōʻuluʻulu i nā hopena; nā kamepiula i hoʻokomo ʻia ma nā wahi āpau i hiki ke helu i nā poho me ka pololei o kahi kanaka a i ʻole. E like me ka mea i ʻike ʻia, ua nui loa lākou.
  ʻO ka pūʻali koa o Rūsia Nui ua lilo ʻole ʻehiku haneri iwakāluakumamālima biliona, ʻekolu haneri kanahikukūmāhā miliona, kanaiwakūmākahi tausani, ʻehā haneri a me ʻumikumamāono mau kānaka ola, nā kānaka a me nā lāhui pili. Eia kekahi: ʻumikūmākahi trillion, ʻeono haneli kanakolukumamāhiku piliona, ʻewalu haneli iwakāluakūmākolu miliona, ʻehā haneri me kanahākumamālima tausani, hoʻokahi haneri a me kanahākūmāono mau lopako a me nā mīkini cybernetic. A he kanalimakumamāhiku miliona, ʻekolu haneri me kanaonokumamākolu tausani, ʻelua haneri me ʻumikūmāhiku mau moku hoku o nā ʻano like ʻole, ʻaʻole i helu ʻia nā tetraplanes.
  - Eia naʻe, nui! - Wahi a Alexander ka Nui. - Ua loaʻa iā mākou kahi pōʻino nui! I ka manawa hea mākou i hoʻomaka ai e helu i nā ʻeha? E helu i kou mau hoa!
  Ua ʻōlelo ka elf marshal:
  - A ʻaʻole i helu ʻia nā phantoms. Ua luku ʻia ka nui o kēia mau kāne!
  I mai la ka luna nui o ka wa kahiko me ka olioli.
  - Akā, ua nui nā ʻenemi i hāʻule!
  ʻO nā poho hiki ʻole ke hoʻihoʻi ʻia o ka ʻenemi he: trilion ʻewalu haneri me kanalimakūmāhā biliona, ʻeono haneri kanakolukumamākolu miliona, ʻelua haneri kanahākumamālima tausani, ʻeiwa haneri a me ʻumikumamāwalu mau kānaka ola - nā kānaka a me ko lākou mau hoa. He kanahākūmāiwa trillion, ʻelima haneli ʻumikūmāiwa piliona, ʻelua haneli kanalimakumamāono tausani, hoʻokahi haneri kanahākumamāhiku robots a me nā mīkini cybernetic. A he hookahi haneri me kanahakumamakolu miliona, eha haneri me kanaonokumamakolu tausani, ehiku haneri me kanawalukumamahiku moku hoku, aole helu na tetraleta.
  Ua hōʻike ʻo Alexander the Great:
  - A ʻike ʻia nā pilikia i ko mākou makemake!
  Ua ʻakaʻaka ka elf marshal a pane maila:
  - ʻAe, mahalo i ka pūʻali o nā phantoms, inā ʻaʻole ua nalowale mākou. A laila ua ʻoi aku ka ʻino o ka ratio pohō.
  Ua ʻōlelo ʻo Alexander the Great:
  - ʻO ka lakio maikaʻi loa ka nalowale o nā tetralets. Ua nalowale mākou ma kahi o kanakolukūmāiwa piliona, ʻo ka ʻenemi kanaonokumamāhiku! Hoʻokahi a me ka hapa manawa!
  Ua wehewehe ka elf marshal:
  - ʻO kēia no ka mea ua liʻiliʻi ka pohō o nā moku liʻiliʻi mai nā hopena kaua o nā phantoms. ʻAe, ʻo ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o kā mākou pūʻali koa a me nā mea kaua e like like!
  - Akā, ʻokoʻa nā luna! - Ua ʻōhumu ʻo Macedonsky.
  Luliluli ke poo o ka elf:
  - He loea koʻikoʻi ʻo Rokossovsky! I kekahi manawa, ua manaʻo ʻo ia e hoʻouka i ka poʻe Kelemania me nā kaʻa kaʻa ma o ka puʻu ʻole o Polesie.
  - He mea kupanaha! Ke ho'āʻo nei au i nā manawa a pau e hahau i ka ʻenemi me ka manaʻo ʻole. E hoʻomanaʻo i koʻu holo ʻana ma ka wao nahele. A i ʻole he hana hoʻopuni puni e kūʻē i ke aliʻi Dariu, me ke komo ʻana i hope!
  - Ua maopopo iaʻu! Akā, ʻo ka pahu pahu, ʻoi loa i ka wā kahiko, ʻaʻole ia he lio. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke huki iā ia me ka maʻalahi!
  Luliluli iho la o Alexander i kona poo me ka hoowahawaha.
  - Ua kauoha au i kaʻu pūʻali koa kūʻokoʻa, a ʻo Rokossovsky nā ʻeono o Stalin. ʻAʻole makemake kona poʻe i kona mau hoa makaʻāinana, a ua koi aku lākou iā ia e haʻalele i ka noho Kuhina Kūʻē.
  Ua ʻakaʻaka ka elf marshal:
  - ʻO nā mea aloha ʻole! Eia naʻe, ʻaʻole kēia he hana a ka poʻe Polani, akā no nā poʻe kākoʻo o ke Komohana i kākoʻo ʻia e ka CIA a me nā hui hoʻoweliweli ʻē aʻe.
  - Malia paha! He kanaka nāwaliwali ʻo Khrushchev a ʻaʻole hiki iā ia ke hoʻihoʻi hou i ka pono i loko o kona kahua hoʻomoana. - Luliluli ihola ʻo Alexander the Great i kona poʻo, ʻo kona mane lauoho keleawe e neʻe ana me ka hoʻoweliweli.
  Ua manaʻo ka elf marshal:
  - E uku mua kakou i ka poe kupono!
  - Na ka mō'ī a me ke kamepiula e hana i kēia, e like me nā manawa a pau, aia iaʻu ke kuleana e aʻo aku!
  ʻOiaʻiʻo, ʻo ia nā lula, hoʻoholo nā mea uila i ka mea kūpono a ʻaʻole pono. ʻO ka mea kūikawā, hiki i ka hoʻopaʻa ʻana i ka cyber ke hiki i kekahi ke wehewehe kikoʻī i kā lākou hana. I kekahi manawa, ua nui ka hoʻopaʻapaʻa ʻana o kekahi mau hana o ke Kaua Patriotic Nui. Ma hope mai, ua ʻike ʻia ka hapa nui o lākou he mea mamao loa. Nui nā hoʻopaʻapaʻa e hele nei. ʻOiaʻiʻo, ua pepehi ka paionia Golikov i nā fascist he kanahikukūmāwalu i ke kaua. (A i ka wā o ke kaua maoli i ka wā o ke Kaua Honua ʻElua, ʻaʻole hiki ke helu i ka nui o ka poʻe i make. ʻAʻole ʻo ʻoe wale nō ka mea pana, a inā paha i hāʻule kekahi Kelemania, ʻaʻole ia i make! . Ua hoʻopaʻapaʻa pū lākou e pili ana i nā kānaka o Panfilov, inā he kaua a ʻaʻole paha, ʻehia ka nui o nā kaʻa i nalowale. ʻO nā koa fascist kekahi e hāpai i nā kānalua. No ka laʻana, ua ʻai kekahi pailaka hoʻouka kaua i ʻelima haneri me kanakolukumamāhā mau kaʻa Soviet, no laila ua hāʻawi ʻia ʻo ia i ke keʻa hao me nā daimana a me nā lau ʻoka gula. A me ka hōʻiliʻili piha o nā makana! He mea paʻakikī ke manaʻoʻiʻo i kēia, a i ka ʻoiaʻiʻo hiki iā ʻoe ke luku i hoʻokahi haneli a me kanahākumamāhā mau pahu me kahi pahu maʻalahi. He kupaianaha nō hoʻi! Hiki i kekahi ke hoʻopaʻapaʻa e pili ana i ka "diabolo" ʻeleʻele nāna i luku i ʻehā haneli Soviet a me ʻelima mau mokulele ʻAmelika! ʻO ia hoʻi, nīnau kekahi i nā hana Soviet, a me nā hana fascist ʻē aʻe.
  I kēlā me kēia hihia, pono e uku ʻia ʻo Vladimir Kashalotov. No ka mahalo i ke kaua lanakila, ua mālama ʻia kahi ʻahaʻaina, ma hope o ka hāʻawi ʻana i nā makana.
  ʻAʻole ʻai nā koa, hānai lākou i ka ikehu hyperplasmic a i ʻole supercurrent.
  I kēia manawa, ʻākoakoa nā koa i koe i loko o nā hale aliʻi kūikawā, a i ʻole nā hale keʻena. E pili ana a pono lākou e waiwai - nā papaʻaina cybernetic! ʻO nā koho nani loa! Pono ʻo Vladimir Kashalotov e ʻai i ka meaʻai no ka manawa mua o kona ola. ʻAʻole ʻo ia i ʻai ma mua! Ma keʻano laulā, he mea maʻamau kēia e ʻai ai! E ʻike i ka meaʻai! Heluhelu nui ʻo ia e pili ana i kēia, ua hoʻāʻo ʻo ia e nau i ka lāʻau (oak, maple-fir a ʻike ke Akua i nā mea ʻē aʻe!): akā naʻe, ʻaʻole makemake ʻo ia i ka hope. ʻOiaʻiʻo: he aha ka maikaʻi, piha kou waha i ka ʻōpala, a kahe ka uahi mai kou mau pepeiao. Hou!
  ʻO ke keʻena kahi i ʻākoakoa ai nā koa he nui a hiki ke noho i hoʻokahi miliona kānaka. He papaʻaina kaʻawale ko kēlā me kēia koa. I ka wā i noho ai ʻo Kashalotov ma kahi papaʻaina like, ua ʻike ʻia kahi hologram ʻulaʻula (he hybrid o kahi kaikamahine a me ka pineapple me ʻekolu mau umauma: hoʻokahi nipple he gula, ʻo ka ruby ka ʻē aʻe, ʻo ke kolu he sapphire):
  - Ua hauʻoli mākou e hoʻokipa iā ʻoe, e ke koa hōkū! Manaʻo ʻoe e poina i ka meaʻai maʻamau?
  Wahi a Vladimir me ka hilahila:
  - ʻO kaʻoiaʻiʻo, ʻaʻole wau i ʻike he aha ia! No ke aha e ʻai ai! Ma hope o nā mea a pau, he mea kūlohelohe kēia! ʻAʻole mākou he primate naʻaupō!
  Ua ʻānai ke kaikamahine i kona mau wāwae ʻaʻole:
  - E ʻike i ka leʻaleʻa! E hauʻoli i ka meaʻai maikaʻi a me ka waina! Ma hope o nā mea a pau, e hōʻoiaʻiʻo, makemake ʻoe?
  Ua ʻae ʻo Vladimir Kashalotov:
  - ʻAe! Nuinui loa! ʻO kēia ka manawa mua e ʻike ai i kēlā kaʻina hana! He mea kupanaha! ʻOi loa inā ʻai pū mākou i ka meaʻai.
  - No laila e hauʻoli! - Ua pane ka hologram, ua hoʻomaka ka hui ʻana o kahi pineapple a me kahi kaikamahine e pāʻani me nā nipples lehulehu. ʻAlohilohi nā koʻi i loko o kona mau lima.
  Ma ka lima'ākau o Vladimir: noho kahi kaikamahine kiʻekiʻe a nani loa. Ma keʻano laulā, he kīnā ʻole nā kaikamahine a pau o kēia ao, akā ʻoi aku ka nani o kēia . Nui loa ka ʻālohilohi a me ka nani. Hohola aku la ke koa opio i kona lima iaia.
  - ʻO Vladimir!
  - ʻO Elfaraya! - Ua pane mai ke kaikamahine koa me ka ʻōniʻoniʻo (ʻo kona mau niho, he waiwai maoli). - He mea maikaʻi loa e hālāwai me ʻoe, ʻoiai, ua lohe au ua hoʻokaʻawale ʻoe iā ʻoe iho i ke kaua hope loa! ʻOpio meʻe!
  - He poʻe koa mākou a pau! - wahi a Vladimir. - ʻO ʻoe a me aʻu! He koa nā mea a pau i ola, a he māhoe nā mea a pau i hāʻule!
  Ua ʻae ʻo Elfaraya, e pāʻani ana me kona mau maka.
  - ʻOiaʻiʻo! Ua hoʻohanohano wau iaʻu iho i kēia kaua, a ua loaʻa iaʻu kahi manawa e lilo i luna. E like me ʻoe.
  - I kēia hihia, e loaʻa iā mākou nā kānaka ola ma lalo o kā mākou kauoha, a he kuleana nui kēia! ʻAʻole wale ʻoe e hoʻoweliweli i kou ola ponoʻī, akā no kekahi!
  - Pololei, e ke keiki! ʻAʻole ʻoe i ʻike! Inā ʻaʻa ʻoe, nalowale ʻoe! He lepo a he puʻu! - Ua hoʻohenehene ʻo Elfarai i ka mele.
  - Pehea ʻoe i hoʻokaʻawale ai iā ʻoe iho?
  - Ua pā au i ka moku holo moku! Kahaha anei ia oe? "Ua mohala ke kaikamahine a puni, me ka hauʻoli."
  - ʻAʻohe hihia! ʻO wau iho i luku aku i kahi mea luku nui me ka hoʻohana ʻana i kahi hoʻopunipuni maʻalahi a kokoke i ke keiki!
  - Na keiki? - Ua loli ke kala o nā kuʻemaka o ke koa.
  - ʻAe, ua kūʻai paha kā lākou maʻalahi iā lākou! A pehea ʻoe? - Ua hamo ke kanaka opio i kona papalina.
  - Ua ʻike au i kahi manawa e pana i lalo a pana i lalo! Ua hopu ʻia nā mea a pau i kahi hoʻopaʻa pūnaewele, inā ʻaʻole lākou e manaʻoʻiʻo iā mākou! - Ua hoʻohaʻahaʻa iho ʻo Elfaraya i kona leo i ka hāwanawana.
  - ʻAʻole manaʻoʻiʻo pinepine ka poʻe i nā mea maikaʻi! ʻOiai i kēia manawa he mea ia o ka ʻenehana, ʻaʻole ka manaʻoʻiʻo. - Ua ʻae ʻo Vladimir.
  Hoʻomaka ka hoʻokani pila, a ma waenakonu o ke kahua pāʻani e hula ana nā kaikamāhine a me nā keikikāne olohelohe. No laila ʻoliʻoli a me ka erotic. ʻO ka hoʻopā ʻana a me ka hoʻokaʻawale ʻana. Ua ʻoi aku ka paʻakikī a me ka paʻakikī o nā hoʻomaʻamaʻa Acrobatic. ʻO nā kaikamāhine, e kīkī ana i ko lākou mau wāwae ʻaʻole, lele kiʻekiʻe, hana i nā ʻano ʻāʻī he nui a wili. Ua hauʻoli loa a nani. Hoʻopili ʻia nā kino a wehe ʻia!
  Paipai ʻo Vladimir i kona mau lima:
  - Nani! Aloha au i ka nānā ʻana i nā kaikamahine ʻōlohelohe!
  Pane maila ʻo Elfaraya me ke mele mele ʻana:
  - A ʻo wau nā kāne! Inā hoʻoholo koke nā kāne o ke ao holoʻokoʻa e pepehi i nā poʻe i kūkulu ʻole ʻia! Ua wela ia mai ka haunaele, a ua hoʻokō ʻia nā moeʻuhane!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Vladimir:
  - A ʻo wai ka mea ʻike ʻole! No ke aha ʻo ia e ʻōpō ana! ʻAe, e ke kaikamahine, malia paha e loaʻa iā kāua ka manawa e ʻike pono ai kekahi i kekahi!
  Ua pau ka hula, a ua hoomaka ka ahaaina nui. Nui nā koa i ʻono i ka meaʻai no ka manawa mua!
  Aia kahi hehi ʻana a ua kolo ka dinosaur nui i waenakonu o ke kahua pāʻani. Haalulu iho la na tribune mai ka hee o kona mau wawae. He ʻano ʻano trypinolasaurus. He nui haneli mika ka lōʻihi. Ua kū koke ka moʻokalaleo: ua hauʻoli, a ua hoʻomaka kona kino i nā ʻāpana. Ua hoʻopuehu lākou e like me ka mosaic. ʻAʻole koke, ma kahi o ka mōneka, aia kekahi mea e like me ke kohola polū me nā peʻa. A hāʻule mālie nā ʻāpana i nā papa ʻōlelo. Ua hīmeni lākou:
  - Pono ʻoe e ʻai i ka parasite! Aloha maikaʻi nā kānaka a pau!
  Ua ʻike ke kanaka ʻōpio e puhi ana ka ʻiʻo, hoʻowalewale loa ke ʻala. Ua ninini ʻia ke kīʻaha ma luna, a ua hana ʻia kahi kīʻaha ma kona lima, me ka waina ʻeleʻele e paʻi ana i loko. ʻO ke aniani, ʻoi aku ka māmā o ke daimana, ua hoʻomaka ʻo ia e ʻōlinolino me nā waihoʻoluʻu āpau o ke ānuenue, a kani maila:
  - Nā lalo i luna! No ka nani o Rusia nui!
  Ua inu pono ʻo Artyom. ʻO ka waina he ʻawaʻawa, a ʻoluʻolu i ka ʻono. ʻAʻole i manaʻo ʻia ka waiʻona, a ʻaʻole paha! Akā, ua hoʻomaka kekahi mea e hoʻoulu ai i koʻu poʻo.
  Manaʻo ʻo Elfaraya:
  - Pono ʻoe e ʻai i ka ʻai ʻai!
  Ua ʻai ke kanaka ʻōpio i ka ʻiʻo momona. Ua hauʻoli maoli kona alelo maʻalahi me ka hauʻoli. ʻAe, he ʻiʻo kēia, akahi nō ʻo ia e ʻai. ʻOiaʻiʻo, ua lele ka manaʻo ma koʻu poʻo, he kūlohelohe a i ʻole synthetic paha. Eia naʻe, he mea nui? Ma hope o nā mea a pau, ʻoiai ma ka pae o nā ʻāpana haʻahaʻa, ʻaʻole hiki ke ʻike i nā ʻokoʻa, akā i kēia manawa hiki ke synthesized nā mea āpau! ʻO kahi hoʻonohonoho piha o nā manaʻo, ʻai ʻoe i ka ʻiʻo a iho i lalo i kou ʻāʻī, a laila i lalo i kou esophagus. Hoʻopiha i kou ʻōpū me kahi mea maʻamau, e like me ke kaumaha ʻoluʻolu.
  Ua ʻōlelo ʻo Elfaraya me ka leo velvety:
  - E ho'āʻo kāua i ka ʻāpana ʻiʻo aʻe, e ʻai pū?
  - Akā, e like me?
  - E hui pū kākou i nā ʻōlelo! - Manaʻo ke kaikamahine. - He manaʻo maikaʻi loa ia ma mua o ka hana ʻana i nā mea āpau!
  Ua ʻae ʻo Vladimir:
  - E kipaku kākou i ka quasar i loko o ka lua ʻeleʻele!
  - He mea nui ia! Hyperquasar! (ʻAʻole i ʻoi aku ka maikaʻi)
  I ka hui ʻana o nā alelo, ʻoluʻolu loa ia, poʻi kekahi i kekahi a hamo. E lele ana nā ʻōlinolino ma waena o lākou. A ʻo ka ʻiʻo ponoʻī, i ka wā i wela a hoʻopaʻa ʻia, loaʻa iā ia kahi ʻono maikaʻi loa. Ua uē ke keiki me ka ʻoliʻoli.
  . MOKUNA Helu 11
  ʻO Mirabel Snow White, ke ʻike nei i kahi haʻalulu hiki ʻole ke hoʻomaopopo ʻia, e kali ana i ka hoʻopaʻi. Ma hope o ke pio ʻana, lawe ʻia ʻo ia i loko o ka hale paʻahao. He koʻikoʻi ka hoʻopiʻi ʻana, ua ʻae ʻo ia e paheʻe ka ʻenemi, ʻoiai he keikikāne wale nō. A i nā kūlana kaua, hiki i kēia ke loaʻa i ʻekolu ʻano hoʻopaʻi: ka paʻahao ola i nā pūʻali koa, depersonalization a i ʻole ka luku ʻana! ʻOiaʻiʻo, ua hoʻohana pinepine ʻia ka mea hope, no ka mea, ʻo ka luku piha ʻana i kahi mea ola, ʻoiai ʻaʻole protein, ʻaʻole pono ke kino. Nānā pololei ʻo Mirabela i mua. Paʻa ʻia e ke kahua ikaika, ʻaʻole hiki iā ia ke neʻe. ʻO nā mea a pau i koe, ʻo ke kali ʻana i kahi kūlana kōkua ʻole no ka hopena o kekahi.
  Ua hoʻomaka ke kahua ikaika e neʻe, neʻe nā robots i loko. Ua hoʻolaha ʻia kahi leo manaʻo ʻole:
  - No ka hewa i ka Ecumenical Holy Russia, ka lāhui, ka pūʻali koa a me ka Emepera: hoʻopaʻi mākou iā ʻoe i ka hale paʻahao mau loa i ka lua. - ʻO ka lopako ua hoʻolohi i kona mau maka he ʻumi me ka hoʻopaʻi ʻana: - ʻO ia nō, e ke kaikamahine, ua pau kou ola me ka nani! Akā, he ʻōpio ʻoe.
  Ua puka mai na waimaka mai na maka o Mirabela.
  - Hiki iaʻu ke haʻi aku i koʻu mau hoaaloha, nā hoa aloha.
  - ʻAʻole! - Wahi a ka lopako. - ʻAʻole mākou makemake e loaʻa iā lākou nā hui maikaʻi ʻole, a me nā hoʻomanaʻo a me ke aloha iā ʻoe!
  Uwe nui ʻo Mirabela:
  - A me kou makemake hope?
  - No nā lawehala ʻaʻole ia! Pono ka mea hewa e hele i ka lua. ʻO ka wikiwiki e pau ai kēia iā ʻoe, ʻoi aku ka maikaʻi!
  Lawe ʻia ʻo Mirabelle, a kauo nā robots i nā kaikamahine ma ke ala lōʻihi. Ua mahuahua iki ko lakou mama. ʻEmo koke lākou i mua o kahi pā aniani. He olohelohe loa o Mirabela, a he nui na keikikane a me na kaikamahine i laina laina e nana aku ia ia. Ua ʻike ʻia ka hoʻāhewa ʻana ma ko lākou mau maka, akā ua hōʻike pū kekahi i ke aloha. Akā, ʻaʻole hiki iā Mirabela ke hoʻoluliluli i kona lima iā lākou. ʻO ka hope loa, ʻike lākou iā lākou iho i loko o kahi keʻena: pena ʻulaʻula. Ma ʻaneʻi, ma ke ʻano he kānāwai, ua hoʻokō ʻia nā ʻōlelo. A ʻo ia hoʻi, ua kokoke loa ka ʻeha weliweli.
  Ua manaʻo ʻo Mirabela e komo i kekahi ʻano heiau, akā ua alakaʻi ʻia ʻo ia i loko o kahi lumi e like me ka hale hana. Nui nā kamepiula a me ke kai o nā holograms e ʻālohilohi ana. Ma ʻaneʻi ua ʻaʻahu ʻia nā cyborgs i kahi ʻano camouflage a, no ka laʻana, ma ke alanui hiki ke kuhi ʻia lākou he puʻu ʻōpala. A laila hāʻawi nā robots i ke kaikamahine i kahi ʻano ʻino ma ke poʻo.
  - No ke aha kēia? - i ninau aku ai o Mirabela
  - I kēia manawa e komo ʻoe i loko o kahi moeʻuhane. A e noho mau ʻoe ma laila. - Ua kani ka sadist uila. A laila ua hoʻomālamalama ʻia kahi kukui a komo nā robota liʻiliʻi he nui i kona kino. Ua manaʻo ʻo Mirabela i ka hoʻomaka ʻana o nā puka o ke keʻena keʻena e haʻalulu, a ua hāʻule ka maka o ka cyborg me ka huhū me he lua ʻeleʻele lā, a lilo nā mea āpau a puni. Ua ʻike ke kaikamahine iā ia iho e luʻu ana i lalo, me he mea lā ua lele ʻo ia i loko o ka resin inika, ua hoʻomaka aʻe kona mau maka e ʻai. He mānoanoa ʻē aʻe i hoʻopili ʻia ma luna o lākou, me ka hoʻomanaʻo ʻana i ka mercury radioactive kahi i lana ai ʻo Mirabela, akā ʻoi aku ka weliweli, a ua palahalaha ka ʻiʻo. A laila, weliweli maoli ʻo ia, a i kēia manawa ʻaʻole ʻo ia e ʻike i nā hōkū, ua loaʻa i ka poʻe hoʻopaʻi i ka mana ma luna o ka honua ʻē aʻe. Ke ulu nei ke kaomi, lilo i mea hiki ʻole ke hoʻomanawanui, i kona palupalu hoʻopunipuni a me ka hoʻomau nui. Lohe ʻia ka leo wili, ʻo ke kani ʻana o ka ʻīlio ma ka ʻauwai, ʻoi aku ka nui o ka leo, nahu i loko o kou mau pepeiao, wili ʻia. Nahu ka ramrod wela i loko o nā membrane, aia kahi manaʻo o ke koko a ninini i ka tar ma ke alelo. He mea hoʻopailua a pilau, pilau me ka hui pū ʻana o nā feces o nā mea ola mai nā ʻano honua like ʻole. A laila, puka mai ka waha mai loko mai o ka pōʻeleʻele me nā niho ʻālohilohi e like me ka pele o ka lua pele ma ka honua nunui. ʻAʻole i ʻike ʻo Mirabela i kahi helehelena hoʻopailua o kahi monster, nā kiʻi mai nā kiʻiʻoniʻoni weliweli a i ʻole nā mea ʻē aʻe mai ke ao holoʻokoʻa; ma ke ʻano o kona ʻano, he parody pohihihi wale nō lākou o ka moeʻuhane. A laila, ʻike ʻia nā mea ʻē aʻe: ʻoi aku ka weliweli o nā ʻāwae, ua like ka nui o kekahi me Everest, a ʻo kekahi poʻe liʻiliʻi, me he mau ʻīlio huhū lā. No laila, hopu lākou i kona ʻiʻo me ko lākou mau niho ʻawaʻawa kekee. I loko o kona ola holoʻokoʻa ʻaʻole lōʻihi akā he hanana, ʻaʻole i loaʻa ʻo Mirabela i kēlā ʻeha. ʻO ka mea nui ʻaʻole hiki ke loaʻa kahi analogue i nā manaʻo. He lapalapa ahi kēia a me ka ʻakika corrosive, i ka manawa like me ka hau hau a me ka ʻoki ʻoki ʻoki. A i ka manawa like me nā haʻalulu hypercurrent, kahi e hoʻokuʻu ai, ultra-radiation irradiation a ʻo wai ka mea ʻike i ka mea!
  Hoomau lakou i ka hoehaeha ia ia, ike aku oe i ka haehaeia ana o ka io mai kona mau lima mai, ua weheia na iwi, a me ka puka ana mai o ka opu me he mea la no ka opu nahae. Nahu nā mea ʻino iā lākou, wili iā lākou a puni ko lākou mau niho. Uwe ʻo Mirabela, kahe ka waimaka mai kona mau maka. Me ke kaumaha, ua uē ʻo ia:
  - E ka Haku, no ke aha? Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole wau i pepehi i kekahi i koʻu ola, ʻaʻole wau i kumakaia i kekahi! Ua minamina au i ke keiki no ka mea, ʻo ia ka manawa mua o koʻu ola a pau i aloha ai au iā ia! He pupule ke aloha!
  Hiki iā ʻoe ke lohe i kahi ʻakaʻaka a mai ia mea, me he mea lā e ʻō ana nā nila wela i ka eardrum, i ka manawa like e hoʻonui ai, e hoʻomoʻi i nā mea āpau a me nā mea āpau! Ke paila nei koʻu lolo. Hoʻomaka ka Hyperplasm e pahū ikaika i kēlā me kēia neuron o ka lolo o ke kaikamahine. ʻO ka hope, ʻike ʻia ka waha nui, weliweli a hoʻopailua i kona ʻano ʻino ʻole, a ʻai ʻo ia iā ia a pau. Wehe ʻia nā loko ma muli o ka hāʻule ʻana i loko o ia pū. ʻIke akula ʻo Mirabela i kahi lapalapa e ʻā ana ma kona ʻāʻī, ua haki ʻo ia i ʻehiku haneri a me kanahikukumamāhiku mau petals, ʻokoʻa loa ke kala a me ka malu.
  - ʻO kēia ke ahi kaʻao o ka lua. - Ua hāwanawana ʻo Mirabela, ua ulu pū ka ʻili ma kona mau lima, i uhi ʻia me nā ʻili ʻino. Hoʻāʻo ʻo ia e hoʻolohi i kāna lele ʻana, akā he mea ʻole ia; ʻaʻole hiki iā ia ke neʻe iā ia iho i hoʻokahi milimita. Eia kona kino opiopio u'i daimonio, i lilo i mea aloha, ua hoopa ia e ke kahawai ahi. Līkini ʻo ia i ka ʻuʻu o ke kaikamahine. ʻO waho wale nō ka paʻi ʻana e like me ke aloha a me ka hoʻohiwahiwa i kona moekolohe. ʻAʻole ʻo ia i ʻike i kekahi mea e like me kēia, ʻeleʻele kona mau maka, lele aʻela ka ʻālohilohi, me he mea lā ua hoʻomaka ka pele ma kona waha, a kipi kona ʻōpū, a ua hoʻouka ʻia ʻo ia me nā mea kaua nuklea, a i ʻole thermoquark a i ʻole nā mea kaua thermocreon. ʻO ka wela o kēia lapalapa, ua ʻike ʻia nā maʻi ʻeha nui ma ka ʻili ʻole, ʻeleʻele nā iwi a pohā, ʻo ia ka ʻeha. Hoʻomau ʻia nā ʻuʻu, ua pā ka lapalapa i ka ʻōpū maʻemaʻe a maʻemaʻe e like me ko ke kaikamahine. Ma hope o ia mea i hou nui a hele ke kaikamahine i loko o ka hysterics. He ʻulaʻula kēlā me kēia nipple, hele ke ahi ma ka ʻōpū, ʻoki i ka ʻōpū me ka hyperplasm o ka ʻeha, e puhi ana i ka ʻōpū. No laila, hāʻule ihola nā ʻāpana i ʻā a hoʻoheheʻe ʻia i loko o ka pōʻeleʻele weliweli.
  "ʻAʻole, ʻaʻole wau makemake, ʻaʻole pono," wahi āna. E hoʻokuʻu mai iaʻu. ʻAʻole au e hana hou i kēia! - ʻAʻole like ʻo Mirabela me he koa, akā, me he kaikamahine liʻiliʻi lā i hopu ʻia i loko o ka lua o nā powa.
  ʻO kēlā me kēia kala o ke ahi kahi hiʻohiʻona kūikawā o ka ʻeha. Hiki ke hāʻawi ʻia ka ʻeha i nā ʻano like ʻole, he mea kupanaha ko lākou ʻokoʻa, ʻoiai ʻo Marquis de Sade ʻaʻole i noʻonoʻo i ka lōʻihi e hiki ai ke akamai o ka poʻe noho o ka lua. Ua uhi ʻia nā kuʻekuʻe kuʻekuʻe wāwae o ke kaikamahine i nā ʻōpala, ua pohā, pehu a pohā hou. Ua wela kona lauoho i ke ahi, a ʻaʻole i ʻeha wale ke kaikamahine, akā ua huhū loa hoʻi i ka hoʻonele ʻia ʻana o ia mea hoʻonani. Ua wela maoli koʻu poʻo i ka pahū hypernuclear, ʻo kēlā me kēia aʻa lauoho me he mea lā ua kanu ʻia i loko o kahi lua i hoʻopiha ʻia me nā metala i hoʻoheheʻe ʻia a hiki i nā piliona degere.
  - Akā ʻo nā diabolo, hiki iā ʻoe ke hālāwai. - ʻO ka leo ʻino ʻē aʻe o ka mea hoʻomāinoino e ʻuhū me ka hoʻopailua. - Kou mau hoaaloha no ka wa pau ole!
  He mea weliweli nae ko lakou helehelena, aka, he mea lealea loa ke nana aku i ko lakou waha u'i, e like me ka huikau o na mano a me na crocodiles me ka huila o ka nettle a me ka blackthorn. Akā ʻo nā pū, ʻoiai he mea hoʻopailua loa, ua hoʻomaha mai iaʻu. ʻO Mirabela, i mea e hoʻohuli ai iā ia iho mai ka ʻeha ʻeha, hoʻomaka ʻo ia e hoʻomanaʻo i ka moʻolelo, kahi o kēia mau daimonio liʻiliʻi liʻiliʻi ʻakaʻaka, i kekahi manawa makaʻu, i kekahi manawa ʻakaʻaka a naʻaupō, i kekahi manawa kōkua a i kekahi manawa hoʻopōʻino i nā kānaka. ʻO ka moʻolelo o "Pope a me kāna mea hana ʻo Balda." He mea hiki loa ke hana me ia "kanaka". A ma ʻaneʻi wale nō lākou e ʻike ai, ʻo ka hou ʻana me nā pitchforks, ʻoki ʻana me nā pahi kaua ʻekolu, hoʻokomo i nā "mea hoʻoheheʻe" semi-vacuum, a me ka radiation mega-plasma me nā rockets gravio-nucleon.
  - No ke aha i hoʻolohe ʻole ai ʻoe, he ʻuhane hewa, he kumakaia ʻeleʻele i kāu mau luna? - Ua ulu ka pepeiaohao o ka diabolo, lilo i ʻano nuku a ʻuʻi i ka ʻāpana.
  Ke haki nā iwi ma ke poʻo, ʻeha loa ia ʻaʻole hiki ke wehewehe ʻia ma ka ʻōlelo. I ka manawa like, ʻaʻole i pohihihi kona ʻike, inā he ʻiʻo kanaka maʻamau ʻo Mirabela, inā paha ua make ʻo ia i ka haʻalulu. A no laila, manaʻo ʻo ia i kahi paʻi ʻino ma kona lolo, a laila hoʻomaka ka moʻo e inu i ka lolo. ʻO kahi manaʻo hiki ʻole ke hoʻomaopopo, e like me ka huki ʻana o nā veins, ʻoi aku ka ikaika o ka naʻau. A inu ka daimonio me ka hoʻokuʻu ʻana i ka waikawa. Hana mālie ʻo ia, me he mea lā e hoʻoikaika ana. Ua hoʻomaka kekahi daimonio e wili i kona mau kui, me ka hoʻolei ʻana i nā nila ʻoi ma lalo o lākou. Ua hoʻāʻo ke kaikamahine e hoʻoneʻe i kona mau wāwae wāwae ʻole, akā ua hoʻopau ke ahi i kona mau kuʻekuʻe wāwae palupalu. Me he mea lā e hoʻokiʻekiʻe ana ka ʻaha mele i ka hele wāwae. He orkestra i alakaʻi ʻia e ke alakaʻi alakaʻi e like me ke kolohe!
  Uā ʻo Mirabela, hāmama wale kāna waha kaikamahine hoʻowalewale.
  - ʻAʻole, mai lawe i nā kiʻi iaʻu!
  Hopu lākou iā ia ma ke alelo me nā puʻupuʻu wela a me nā niho ʻino a huki, a huki mālie iā ia mai ka hale o kona waha.
  Aia kekahi ʻeha, akā ʻokoʻa iki, ʻaʻohe uē hou, ʻo ka uē a me ka uwē.
  Hoʻomaka nā ilo hoʻopailua e kolo ma lalo o nā kui o nā manamana wāwae wāwae ʻole, nā wāwae kaikamahine a me nā lima, a lilo koke i mau kahawai o ka ʻakika lapalapa. Ke hoʻomau nei nā diabolo i ka hōʻikeʻike, ma muli o nā kui, hoʻomaka lākou e uhaʻi i nā puʻupuʻu, a hana mālie lākou, e ʻono ana i ka ʻeha.
  - ʻO kēia ke ʻano o ka lolo "vacuum nipple" i loaʻa i kāna ʻāpana o ka hyperplasmic porridge me ka mea hoʻonani o kahi ultralaser superdimensional. - Hoʻokahi uē: ʻo ka daimonio makua paha.
  Ua hiki mua ʻo Mirabela i ke kūlana pupule, ua hoʻopiha ʻia ʻo ia e ka nalu hiki ʻole ke hoʻomanawanui, a i ʻole ka moana o ka ʻeha. ʻAʻole naʻe e hoʻi hope nā daimonio, ua hoʻomaka lākou e huki i nā niho momi, me ke aloha ʻole e hōʻino i ka nani. Ua ʻeha lākou i nā niho i kūpono i ke akua wahine kahiko, a laila ʻeli lākou, a hou i ka piko i loko o ka ʻōpala. I ka manawa like, ua hoʻokaʻawale ʻia ka piko i loko o nā kaula liʻiliʻi e wili e like me ka propeller o kahi helikopter i poino.
  - Pehea e hiki ai i kekahi ke iho i loko o ia ʻano ʻino, ʻaʻole anei he makuahine? - Manaʻo ʻo Mirabela. - Na wai i hānau iā ʻoe, he wahine a he hyena paha! Me he mea lā i ka heluhelu ʻana i kona mau manaʻo paʻakikī, ua hoʻōho nā daimonio, me nā leo o kahi ʻohana ʻīlio hae e pili ana i kahi moʻo moʻo moʻo ʻawaʻawa.
  - ʻAʻohe makuahine - ʻo Sātana ka makuakāne!
  A laila, loaʻa iā lākou ka palaoa hou, hoʻomaʻamaʻa i ka drill, a ʻoki i nā niho hope me kahi ʻoki ʻoki ʻia. A laila, huli ka iwi. Ua haki ʻia me ka ʻulaʻula, ʻālohilohi, kiʻekiʻe ka wela wela. ʻO kēlā me kēia iwi ʻaoʻao wahine. Ua wili aʻela nā ʻīni ʻulaʻula i nā nipple ruby o ke kaikamahine, haehae i kona mau pepeiao palupalu, a huki i ka lauoho ma ka lauoho. Ua lawe ʻia kahi hyperflame ʻā i ka hoʻomanawanui lōʻihi o ke kaikamahine, nā kuʻekuʻe wāwae ʻole, a i kēlā me kēia manawa ke kiʻekiʻe a kiʻekiʻe ka mahana! Ua loli nā kala o ke ahi i ʻike ʻole ʻia a i kekahi manawa ua hoʻololi ʻia ka wela e ke anu ʻoi aku ka ʻeha. Puhi ka ʻili, ʻā nā iwi. Me he mea lā ua kokoke e pohā nā puʻuwai ʻekolu, e pahū me he sextillion bomb.
  A laila, manaʻo koke ʻo Mirabela ua ulu aʻe kona alelo nani, a hiki iā ia ke ʻōlelo hou i kekahi mea:
  - E aloha mai no Kristo.
  I ka manawa koke, ua puka mai kahi noi i piha i ka manaʻolana, e like me ka puʻu pi. I ka paneʻana, ua hoʻokomo nā daimonio i nā pitchforks i loko o ke koa, e haehae aʻoki i nā umauma o ke kaikamahine i kahi ala hou, e uhaʻi i kona mau puka ihu, eʻoki ana i kona mau maka nani!
  - He kanaka hewa ʻoe, ʻoi aku ka liʻiliʻi ma mua o ka photon i loko o kahi quasar, a pono ʻoe e ʻike he mea hana ʻo Kristo i nā poʻe ʻino. ʻO nā akua ʻoiaʻiʻo, hoʻokahi i loko o ʻelua kanaka: maikaʻi a me ka hewa, a ua hana lākou i ke ao holoʻokoʻa, a me nā kānaka, ma ko lākou ʻano a me ko lākou ʻano. A he poʻe hewa ʻoe a heluhelu i nā mea i hana ʻia, pono ʻoe e lilo i mau kauā na nā mana kiʻekiʻe loa, e hoʻokō ana i nā kauoha a e ʻeha i ka hoʻohaʻahaʻa ʻino loa. He kauā koʻikoʻi ʻoe, ʻaʻole ʻoe i manaʻoʻiʻo i ko mākou ola ʻana, a i kēia manawa ke ʻike nei ʻoe i nā mea āpau ma kou ʻili ponoʻī.
  - Ke manaʻoʻiʻo nei au!
  - lohi! ʻAʻohe ou manaʻolana a ʻaʻohe manawa!
  Ua hoʻomau ʻia ʻo Mirabelle i ka ʻeha, ua haki ʻia ʻo ia i nā manawa he nui i ka lālani, puhi ʻia, a laila hoʻihoʻi ʻia ʻo ia ma kahi ʻano ʻike ʻole. A laila, luku ʻia ke koa ma ke ʻano hou. A laila, ua luhi nā daimonio iā lākou iho a hāpai iā ia i ka lewa, a lawe iā ia ma ka lua.
  - E nana i ka hoopai ana o ka poe hoolohe ole.
  Ua ʻike ʻo Mirabela i nā kaikamahine ʻōlohelohe i kau ʻia ma ke keʻa. Ua ʻoki ʻia ko lākou mau kino maikaʻi ma mua, ua kahe ke koko mai loko mai o lākou. Kiola nā puaʻa nui i nā keʻa, i kekahi manawa hāʻule ka poʻe i pepehi ʻia a lele ʻia nā puaʻa ʻāhiu ma luna o lākou, a haehae i ka ʻiʻo wahine. ʻO ka pōʻino o kēia mau mea pōʻino, ua hōʻailona ʻia kekahi o ko lākou mau papalina me ke aloha ʻole, a kahe ʻia nā waimaka i hui pū ʻia me ka hou a me ke koko. Aia i loko o kona mau maka ke kaumaha. Me he mea lā ua noi lākou: ʻaʻohe hewa mākou, e aloha mai iā mākou. Hehi ʻia mākou no ke aloha hauʻoli ʻole.
  - No ke aha i hoʻopaʻi ʻia ai kēia poʻe pōʻino?
  Ua hahau ka daimonio i ke kaikamahine me ka puʻupuʻu wela ʻulaʻula me nā ʻaoʻao ʻōniʻoniʻo ma nā kuʻekuʻe wāwae me kona ikaika a pau, ua uhaʻi kekahi daimonio i ke kuli o ke kaikamahine a ʻōlelo ʻo ia me ke kī:
  - Nā mea liʻiliʻi like ʻole. Ua haʻalele kekahi i ke alakaʻi, ua uhaʻi kekahi i kahi tetraplane makamae, ua hōʻole ke kolu e moe me ke kāne i ka wā hoʻomaʻamaʻa kūikawā, ua hoʻi ka hā. ʻO ia hoʻi, no ka hele ʻana i ʻaneʻi, ʻaʻole pono ʻoe e lilo i mea hewa nui a i ʻole kipi pololei, ua lawa nā hewa liʻiliʻi.
  - A ʻaʻole e pau ko lākou ʻeha nui?
  - A na ke Akua Mana Loa a me ka Emepera wahine kēia e hoʻoholo. Inā hoʻopuka ka Mōʻī i kahi ʻōlelo kalahala, hiki ke hoʻoneʻe ʻia i kahi ʻē aʻe i ʻoi aku ka ʻeha.
  - I ka lani!? - He aka iki o ka manaolana i ka leo o Mirabela, haki i ka eha.
  - ʻAʻohe lani no ʻoukou e nā kipi. He mau wahi wale nō ʻaʻole ʻoe e hahau ʻia a hōʻeha ʻia i kēlā me kēia kekona a kahi e hiki ai iā ʻoe ke hoʻomau i ka lawelawe ʻana i kāu mau luna ma hope o ka make.
  - He aha ka mea e kali nei i ka poʻe i ʻoi aku ko lākou hewa? - Aneane ke koa i ka ohohia.
  - E hōʻike pū mākou iā ʻoe i kēia.
  Ua hou aku ka diabolo i kona mau maka me ka laau palaka, ua poha na opala, ua kahe ka wai a hele aku la o Mirabela ma ke kea, ua haule mai ka eleele me ka weliweli i kona manaolana. A laila, ma hope o kekahi mau kekona, ua loaʻa hou iā ia ka hiki ke ʻike, ʻoiai ʻo kēlā me kēia ʻōpoʻo ʻana i hana i ka ʻeha hiki ʻole ke hoʻomanawanui. Lele hou aku la lakou a lele hou mai na mea hoowahawaha e halawai me lakou. Nānā pono akula ʻo Mirabela iā lākou. He mea ole maoli ka helehelena: he iwi po'o lauoho lauoho ole a me ka pehu; ʻā nā maka me ke kukui infernal; he pōkole, e like me ka ihu ʻoki ʻia me ka lua ʻeleʻele ma waena. A ʻo ka mea hoʻopailua loa paha, ʻo ia ka loaʻa ʻole o ka iwi ā haʻahaʻa, ma kahi o ʻewalu mau tentacle mānoanoa i ke ʻano o ka hōkū diabolo e kau a neʻe. No laila ua hoʻopili ʻo ia iā ia iho iā Mirabelle, e hāʻawi ana i kāna honi kaulana i nā lehelehe o ke kaikamahine satin (ka waiwai o ke aloha aloha). A laila, hoʻomaka kona mau lima e haki i nā iwi wahine. Ua uē ʻo Mirabela i ka ʻeha nui o kona mau kuʻekuʻe lima, ua ʻoki ʻia kona mau ami, ua hoʻomaka ka moʻokalaleo e ʻōwili i kona mau māuʻu. I ka manawa like, ua hele ka hoʻokuʻu ʻana i ke kino, kahi mea ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka hypercurrent ikaika loa. A laila, ho'ōla koke nā mea a pau, akā mau ka ʻeha.
  - No laila, e ka wahine wahine kahiko, inu paha kāua e ʻike ai kekahi i kekahi.
  Me ka wehe ʻole ʻana mai Mirabela mai, ua ʻō aku ka lima i kona lima i ke kīʻaha, a hoʻopiha koke ʻia i ka waina. ʻO Obrazina i hoʻokuʻi iā ia ma ka maka.
  -Inu! - Ua ʻō ka monster i ka leo o ke ʻano anuanu o ka weliweli.
  A no ka makemake ole o Mirabela e hoolohe, lalau mai la elua daimonio i kona poo, a hou iho la i kona mau papalina, a hamama ae la kona waha. Ua kahe ka wai ʻawaʻawa ma ka ʻāʻī o ke kaikamahine. Ua hoʻomaʻemaʻe ʻo Mirabela i kona ʻāʻī a moni ʻino ʻia:
  - E hele kāua i lalo! Nā lalo i luna! E hoʻohui kākou i kahi lima o ka naʻauao i ke poʻo o ke kāpeti! - Ua kokua mai na daimonio, me ka hoohenehene ana. I ka ʻai ʻana o ke kaikamahine pōʻino i ka lako holoʻokoʻa, pehu koke kona ʻōpū. Huhu a wela i loko.
  - Ua hāpai kēlā scabby bitch! I kēia manawa e hānau ʻoe i ke keiki o ka lua!
  A laila hoʻomau ka hoʻonui ʻana o ka wai a pohā ka ʻōpū a me ka ʻōpū wahine ikaika.
  - Penei ke ano o na kanaka hewa a me na mea hewa a pau!
  Ua haehae ʻia ʻo Mirabela, ua ʻohi ʻia kona poʻo, a ua hoʻomaka ka pāʻani pīpeku. He mea ʻino loa ke hoʻohaʻahaʻa lākou iā ʻoe, kuʻi iā ʻoe me ko lākou mau maiuu, nā huelo like me ka lāʻau, a hoʻolei iā ʻoe a puni. Ua hamo ʻia kekahi o nā wāwae i kahi mea hoʻopailua loa ma mua o ka ʻōpala a i ʻole nā fei o nā holoholona o ka honua ʻōpala. Ua komo ka lepo i loko o kona mau lehelehe a luaʻi ʻino ke kaikamahine. A inā paʻi ia i ka pou, a laila pau loa ia. Ke kani nei koʻu poʻo, lele hou koʻu mau niho i waho, akā paʻa hou. Me he mea lā iā Mirabelle e mau loa ana kēia leʻaleʻa, ʻoi aku ma mua o hoʻokahi mahina, ua hoʻomaka ka mauʻu weliweli e ulu, ʻoki nā ʻōpala i ke poʻo i ʻoki ʻia a piʻi i ka puka ihu. I ka manawa like, ʻakaʻaka pupule nā daimonio, mimi i ka maka o ke kaikamahine me ka pilau hiki ʻole ke hoʻomaopopo ʻia, a hopu ʻia i ka lauoho. Ua wili a hoolei, aka, ua hooki lakou ia mea, ua luhi na daimonio. Lawe lākou iā ia, kaomi i kona poʻo i ʻoki ʻia a hoʻomaka lākou e humuhumu iā ia me ka nila ʻōpala a hoʻopailua i kona kino ʻeha.
  A laila nalowale nā mea a pau, ʻike ke kaikamahine a me kāna mau mea hoʻomāinoino e kū ana i mua o kahi lua ʻōpala.
  - He lālā mua ʻoe o ka miliona i koho ʻia, a pono e kamaʻāina iā ʻoe.
  ʻAʻole hiki ke hoʻopili ʻia kēia ʻala o ka "ʻōpala" intergalactic me kekahi mea, ʻoi aku ka nui o ka noʻonoʻo ʻana, huli ka ihu, a hū ʻia ka ʻulaʻula wela i loko o nā puka ihu, komo i ka lolo!
  Hiki iā ʻoe ke ʻike i nā ʻuʻu lāʻau, nā ilo, nā ʻupena huluhulu, a me nā enuhe lāʻau e ʻauʻau ana a e ʻānai ana.
  Ke kolo loa nei na pio iloko o na lua; nā kāne a me nā wahine. Ua like lākou me nā iwi i uhi ʻia me nā ʻōpala paʻa, e kahe ana ko lākou mau ʻeha.
  - Auwe, weliweli! Huli aʻela ʻo Mirabela, ua hoʻomaka kona poʻo e wili me ka ʻeha (he manaʻo i ʻike ʻole ʻia ma mua). - No ke aha e hana nei kēia poʻe?
  "Ua manaʻo lākou he poʻe kipi lākou, he haʻaheo hoʻi, akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo, he poʻe hoʻopunipuni wale lākou." I kēia manawa ua hoʻohaʻahaʻa ʻia ko lākou haʻaheo. ʻIke ʻoe i ka hopena o ka poʻe makemake ʻole e ʻike i ka noho aliʻi ʻana o nā alakaʻi a me nā hoʻoponopono kaua ma luna o lākou iho. I kēia manawa, ke nahu nei nā ilo i ko lākou mau iwi, a e hoʻomau mau loa ana kēia, no ka mea, ʻaʻole makemake ka Empress i ka poʻe haʻaheo, ʻoi aku ka nui o nā ʻano kanaka e like me ʻoe!
  - ʻAuhea ka poʻe lawehala nui loa o ka wā i hala, no ka laʻana ʻo Hitler?
  - A ʻo kēia ka mea āu e makemake ai e ʻike? He lawehala ʻo ia mai ka wā kahiko! Ua hana ʻia kahi hoʻopaʻi kūikawā nona, ʻaʻole hiki ke noʻonoʻo! ʻO kēia ke ʻano: ʻaʻole pono ʻoe e ʻike i kahi mea āu e hoʻokamakama ʻole ai. Eia naʻe, inā ʻaʻole lawa ka hoʻomāinoino ʻana iā ʻoe, e hoʻohui hou mākou iā ʻoe.
  Ua paʻi ʻia ke kaikamahine ma kona mau wāwae ʻaʻole, a laila ua hoʻopaʻa ʻia nā puʻupuʻu uea ʻokoʻa ma waena o nā manamana wāwae o kona mau wāwae ʻole. Ua wela ka uwea, a ua pilikia hou. Ia manawa, lalau aku la lakou i ke kaikamahine me na makau eha, elua iwi aoao, a o kekahi ma kona mau wawae, a kikoo aku la i ka u'i a moku loa kona mau iwi.
  I mai la ka daimonio me ke kaena.
  - Loaʻa iā mākou nā ʻano hoʻomāinoino like ʻole. Nui nā mea hoʻomāinoino o ka wā kahiko, a me nā malihini i make, e hāʻawi manawaleʻa i kā lākou mau mea i ʻike ʻole ʻia! Makemake ʻoe e hele i ka pahu?
  - ʻAʻole!
  - E loaʻa nō iā ʻoe!
  Ua ʻike ʻia ke kanaka weliweli, he maka i uhi ʻia i ka ʻāʻī, he ʻumiʻumi ʻulaʻula i loko o ka hulu, he niho popopo, he waha pilau.
  - ʻO Malyuta Skuratov kēia. I kēia manawa nāna e mālama iā ʻoe.
  Ua puka mai kekahi pahu ʻano ʻano, ua like ia me kahi pahu mele. He nani o waho me nā ʻaʻahu aliʻi. Ua hoʻāʻo ke kaikamahine e kūʻē, akā ua haʻalele ka ikaika i kona kino ikaika. ʻO ka nāwaliwali hoʻopunipuni, ʻoi aku ka hoʻohaʻahaʻa ma mua o ka ʻeha! Lalau aku la na daimonio ia Mirabelle a hoolei aku iaia iloko.
  Hoʻomaka ka hoʻokani ʻana i ke mele, ʻeli nā ʻōkuʻu i kona pūhaka, nā kuʻekuʻe wāwae, a me ka ʻāʻī. Kuʻi nā hāmare ma ke poʻo, a hoʻomaka nā mea hana e haki i nā manamana lima, nā lima a me nā wāwae. I ka manawa like, hāmama ka waha o ke kaikamahine a ninini ʻia ka wai wela ma kona alelo. ʻAʻole wale ka wela, akā he mea hoʻopailua, e like me ka paila ʻana. Ua uwē ʻo Mirabela, ua ʻā ʻia kona ʻōpū i ke ahi, nā lapalapa o ka lua. Hoʻokani ke mele, i kekahi manawa e hāpai i ka wikiwiki, i kekahi manawa e lohi. Ua hoʻomau ʻia kēia a hiki i ka pau ʻana o ke kino i ke koko i hui pū ʻia me ka metala wela. A laila, paʻi lākou me ka hāmare, hana i ka kāmaʻa lio. ʻO kahi ʻano ʻano ʻano no ka monster ʻike ʻole ʻia, ʻaʻole ka lio: avant-garde weliweli. A laila hoʻoheheʻe ʻia a hoʻoluʻu i ka helium wai. Weli: ma hope o ke ahi i ka wela hau. ʻO ke kaikamahine, ua hoʻopiha ʻia me nā manaʻo maikaʻi ʻole, ua paʻakikī ʻo ia i kona noʻonoʻo:
  - ʻAe, pehea? Like! Eha, nani! ʻO kēia ka mea i hana ʻia e Malyuta a me Beria! Pehea e hoʻāʻo ai i ka noho o ka Makua Müller ponoʻī, ke poʻo o ka Gestapo!
  - E like me na haku, pela no na kauwa. - Ua ʻike ʻo Mirabel i ka noʻonoʻo. He mea paʻakikī iā ia ke ʻano o ka ʻoluʻolu.
  - Pono ʻoe e hahai i ke ʻano o Malyuta Skuratov. He obsequious a me ka mahalo i kona mau haku hou. Akā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke kali e ʻike i ka mea i hana ʻia i ke koena o ka poʻe, no laila e hōʻike mākou iā ʻoe. Akā ʻo ka mea mua, e hoʻomaha i kou haʻaheo, e hoʻolei mākou iā ʻoe i loko o kahi moeʻuhane ʻino.
  Nakinaki ʻia ʻo Mirabelle me nā nahesa paheʻe a me nā enuhe kākalaioa, hoʻopaʻa ʻia a hoʻopaʻa ʻia i loko o ka ʻōpala ʻōpala. Kokoke koke, ua haule na ilo a me na mea ino e ae maluna o na eha purulent o ke kaikamahine. Ua nahu lākou i ke koa hoʻomāinoino loa a he mau minuke ma hope mai hoʻokahi wale nō iwi iwi o Mirabela. A laila, hele aku, "luaʻi" i ka luaʻi pilau: ua ulu koke ka ʻiʻo, hoʻomau lākou i ka ʻai ʻana i ke kino o ke kaikamahine. Akā ʻaʻole kēia ka mea hoʻopailua loa, akā i ka wā i kolo ai lākou (o nā ʻano like ʻole, nā ʻano a me nā ʻano - ʻo ka mea maʻamau wale nō ka manaʻo weliweli, ka nele o ka aesthetics a me ka lokahi i loko o nā kino e hoʻokomo ana i ka maʻi a me ka palaho) i loko o nā ʻeha. ua hiki ole ke hoomanawanui. He mea hoʻomāinoino loa ia, ua ʻeha e like me Gehena, ʻaʻole wale nā mea ola e holo a puni, akā he mau piliona bacteria. Ma hope o kekahi manawa, ua hoʻomaka ʻo Mirabela e uhae i kēia mau ʻeha, e haehae ana i nā aʻa a me nā aʻa. I ka wā ʻaʻole ʻo ia i pupule, hiki ke pōʻino kona manaʻo.
  - ʻAe, hoʻopau iā ia, inā ʻaʻole ʻoe e ʻike, aia ka wahine hoʻokamakama i ka hauʻoli. E hele mai e ka wahine aloha, e hana!
  Lawe ʻia ʻo Mirabelle, hoʻolei ʻia ke kaula ma kona ʻāʻī a huki ʻia ʻo ia. Ua ʻoki ʻia ʻo ia e ka naki uea ʻauʻau, a ʻaʻohe ea kona mau māmā ʻeha. A ua ʻeha koʻu kua i ka hahau ʻana. ʻO kēlā me kēia hahau, he hana hoʻomāinoino ʻole, he nui nā mea like ʻole i loko o ia mea: e hōʻeha ai:
  - Ke ʻomi nei ka ʻīlio i ke kola. ʻAʻole pono ka paʻakikī.
  Ua loaʻa ʻo Mirabela iā ia iho i ka wao nahele, kahi āna i ʻike ai i ka poʻe maloʻo loa, ʻo ka hapa nui o lākou ʻoi aku ka nui o nā wahine, ʻaʻole hiki ke pale i ke kaumaha weliweli. Eia ʻelima mau kāne ʻōpio, ʻano kamaliʻi, e kauo ana i kahi pōhaku kanalima-toni. ʻAʻole pono kēia e hana e like me nā kānāwai kino a pau; ʻo ka diabolo e noho ana ma luna o ka stirrup e hahau iā lākou me ka huila neutron, e hoʻopuka ana i ka uila ʻai ʻai maka (ʻo ia ke kukui ʻino). Hiki iā ʻoe ke ʻike i ka ʻehaʻeha o kēlā me kēia ʻiʻo, ua mākaukau nā ʻaʻaʻa e poha, ua pohā nā iwi lahilahi. Ke kulu nei ka hou mai ke kino wiwi, hookauwa, hoehaeha ino ia, a i ka wa e pa ai i ke one, hoomaka ia e puhi.
  - ʻAʻole kēia he keʻa āu e hoʻomaha ai. E hana ikaika a ʻo ʻoe iho he wahine hoʻokamakama. Hoʻopaʻi ʻia ka lokomaikaʻi. ʻO kahi ʻano palupalu he ʻāina paʻakikī ke ulu i nā hua o ka holomua! - Hoʻopili ka daimonio iā ia i ka poloka. Paʻi ʻana i ka poʻohiwi ʻāwīwī:
  - Maʻaneʻi e loaʻa iā ʻoe kahi mea hoʻoikaika maikaʻi loa.
  I kēia manawa pono ʻo Mirabelle e hana. Ua hahau ʻia ke kaikamahine me ke aloha ʻole, hoʻokele ʻia, a koi ʻia ʻo ia e lawe i kahi haʻahaʻa hiki ʻole ke amo. Ma ʻaneʻi, ua ʻike ʻia ke koa hoʻonanea i kahi ʻano ʻē aʻe o ka ʻeha, a ua hoʻopiha i kona puʻuwai, ʻaʻole hiki ke hoʻopaʻakikī. ʻO ka mea nui loa: ʻo ka naʻaupō loa o ka hana i hana ʻia, ua koi ʻia kā lākou mau kauā kāne a me nā kauā wahine e hāpai i nā poloka i loko o ka pōʻai, a laila hāpai iā lākou i luna, a laila iho i lalo. A pēlā mau. Eia kekahi, ua ninini ikaika nā daimonio i nā lanahu wela, nā kui a me nā aniani haki, a me nā daimana i ʻoki ʻia ma lalo o kona mau wāwae (extradition worthy of sultans), puhi ʻia, nā ʻāpana koko o ka ʻōlohelohe, nā wāwae kaikamahine i hele ma hope o Mirabela. Me he mea lā ua hāʻule ʻo ia i nā manawa he nui, akā ʻo ka hahau ʻana o ka huila neutron i koi i ke kaikamahine e ala. Mai ka hoʻopā ʻana i ke kahawai o nā ʻāpana haʻahaʻa a me nā ʻanuʻu make like ʻole o ka pae quark, ua paʻi ka spasm, ua ʻeha loa ia a koi iaʻu e neʻe i loko ʻaʻole hiki iaʻu. ʻO ke kaumaha o ka ʻeha palena ʻole, me ka noʻonoʻo ʻana i ka ukana maʻamau o ka hoʻomaʻamaʻa ʻino, ʻaʻole i kau ke kaikamahine i kahi ukana ma mua o ka nui a me ka nui o ka Cheops pyramid.
  - ʻAe, e like me ka monkey hana. - i ninau mai ai ka daimonio, me ka hoowahawaha ana me ka hoowahawaha loa (me he mea la he mea hiki ole ke ino). "He mau pua wale nō kēia, ʻoi aku ka maikaʻi o ka ʻeha e kali nei iā ʻoe ma mua." ʻO ka mea nui, makemake ʻoe e ʻike i ka pālua?
  - Pehea kēlā? - i nīnau ai ʻo Mirabela ma ka leo o kahi mea maʻi a loaʻa koke iā ia kahi hahau, hoʻoluliluli i ke kino holoʻokoʻa o ke kaikamahine, hoʻomāinoino loa ʻia, ma ke kua.
  Ua ʻakaʻaka ʻino ka daimonio:
  - E ʻeha ma nā ʻano he nui i ka manawa hoʻokahi. E hoʻokaʻawale mākou iā ʻoe i mau ʻāpana, a e loaʻa iā ʻoe kahi ʻano like ʻole o nā manaʻo.
  - ʻAʻole, ʻaʻole wau makemake i kēlā hauʻoli!
  -ʻO wai e nīnau iāʻoe? "Ua lawe aku ka daimonio i kekahi mea e like me ka mea hoolei kaola, kuhikuhi aku la ia Mirabelle a huki i ke kumu.
  I ka manawa aʻe, manaʻo ke kaikamahine he ʻelua kino ona. E kauo ana kekahi i ka ukana kaumaha, a e kau ana kekahi ma ke kea. I nā hihia ʻelua: mālama ʻia ka piha piha o nā manaʻo.
  Ua ʻike ʻo Mirabela i ke kui ʻana o kona mau lima iā ia, ua kaumaha kona kino, ʻoiai ua nakinaki ʻia nā poloka pōhaku nui ma kona mau wāwae. I ʻole e ʻeha iki, ua koi ʻia ʻo ia e huki iā ia iho. ʻO ke keʻa i hāʻule i ke kaumaha, haki ka lāʻau ikaika, ʻeli ʻia nā mamala i ke kua i ʻoki ʻia. He lei kākalaioa ko ke koa ma kona poʻo. Ua ʻeli loa ʻo ia i loko o ka iwi poʻo, hoʻonui i ka ʻeha. Ua hele pū ʻia kēlā me kēia hanu me nā ʻeha ʻeha. Ua hopu ʻo Pterodactyls i ka lauoho lōʻihi o ke kaikamahine, me ka hoʻoweliweli e haehae i kona poʻo. Huki ʻia koʻu lauoho ma nā ʻaoʻao like ʻole, haʻalulu koʻu poʻo e like me nā ʻiliʻili i loko o ka ʻili. A i ka manawa like, hoʻomau ʻo ia i ka hoʻoikaika ʻana iā ia iho, me ka huki ʻana i ka pōhaku hiki ʻole ke hoʻomanawanui. Eia kekahi, piʻi nui aʻe ka ʻili o ka wao nahele. He mea paʻakikī ke haʻi aku i ke kumu o ka ʻeha nui, akā ke kau ʻia ma luna o kekahi i kekahi, ua lilo ia i "festival" o ke kino.
  - ʻAe, pehea kou makemake? - Ua nīnau lākou i ke kaikamahine i ka manawa like, ʻelua daimonio.
  Luliluli ʻole ʻo Mirabela i kona poʻo.
  - Akā hiki iā mākou ke hoʻoikaika i ka hoʻomāinoino, hele mai, nani, ʻekolu ʻaoʻao i ka manawa hoʻokahi. A aia ʻoe i loko o ka miliona i koho ʻia, no laila, pono ʻoe i kahi mea ʻoi aku ka maʻalahi a me ka technogenic.
  Ma mua o ka hiki ʻana iā Mirabela ke hoʻopopopo ka maka, ua kaomi ʻia kona kino i loko o kahi papa. A laila, ʻike ke kaikamahine i ke kaumaha o ka moku ākea ma luna ona. ʻOmi ʻia ka ʻōpū a pau, haki nā iwi, pohā kekahi mau iwi ʻaoʻao. A laila kani ka hōʻailona hoʻomaka a hoʻāla ʻia nā nozzles, ua wela ka plasma i nā piliona he nui i puhi i ka ʻiʻo. Ke wela loa, ʻo ka manaʻo o ka wela ʻaʻole hiki ke hoʻomanawanui ʻo ia ka mea i hou aku ai i kēlā me kēia cell, e ʻā ana, ʻo ka mea liʻiliʻi loa o ke kino i ʻeha. Ua nahā ka moku lewa nui a lele aʻela, a no kekahi manawa ua maʻalahi, akā, i ka manawa i loaʻa ai iā Mirabela ka manawa e hopu ai i kona hanu, ua pahū ka moku, a hāʻule ka ʻōpala ma luna o ke kaikamahine.
  - Aloha! wahi a ka daimonio me ka paʻi lima. - Ua kapa ʻia kēia hoʻomaka mau loa.
  A laila, ʻike hou ʻia ka moku lewa, ʻā hou nā ʻanuʻu, ahi wela loa, a laila lele a hāʻule hou. ʻO ka manaʻo o ke ʻano ʻokoʻa no kekahi manawa ua uhi ʻia i nā incarnations mua o Gehena. A laila hoʻomaka ʻo Mirabela e ʻike hou i ka manawa like.
  - Pono au e hoʻohui i ka hā a i ʻole lawa paha ia?
  - ʻOiaʻiʻo, ua lawa kēlā! - Ua hōʻea ka manaʻo o Mirabela i kona palena mai ka ʻeha.
  - ʻAʻole, ʻaʻole ʻoe e pupule, e hōʻemi ia i kou ʻeha. Loaʻa iā ʻoe ka ʻiʻo maikaʻi, ke kino o ke kaikamahine paʻakikī, akā hiki iā mākou ke hoʻololi i kona mau palena a hoʻoneʻe i kou ʻiʻo i kekahi ʻano ʻē aʻe. Makemake ʻoe e hoʻokolohua?!
  - E hoʻokuʻu mai iaʻu, e ʻoluʻolu! - Hāwanawana nā ʻano hoʻomāinoino o Mirabelle. Ua ʻeha kēlā me kēia mole, kēlā me kēia mea i hoʻoneʻe ʻia, hoʻomāinoino ʻia i ka atom o ke kino.
  - ʻAe, ʻaʻole wau! ʻAʻole lawa kēlā iā ʻoe. ʻO wai kaʻu e hoʻohuli ai iā ʻoe? Manaʻo wau he meteorite.
  Ua kiola ʻia ʻo Mirabelle i ka lewa. Ua noho ʻo ia iā ia iho a i ka manawa like me he poloka pōhaku lā. Me ka leʻaleʻa, lele ʻo ia mai kēlā ʻaoʻao a i kēia ʻaoʻao, ua neʻe ʻo ia i kahi hakahaka. A maanei ua hiki ole ke hoomanawanui. Nui nā hōkū i puhi i ke kaikamahine meteorite me nā ʻano kukuna like ʻole, mai ka maʻalahi i ka X-ray a me ka neutron. Akā, ʻeha loa ka radiation alpha a me ka gamma. Ua mahana paha nā ʻāpana o kona kino a i ʻole, ua maʻalili. Ua pohā ka ʻili, e hāʻule ana nā ʻāpana holoʻokoʻa, a i ka manawa hoʻokahi e hauʻoli ana ke kaikamahine i kahi ākea make a me ka ea ʻole, a me he mea lā e poha ana kona mau māmā no ka nele o ka oxygen. Ua pilikia ʻole ʻo Mirabela, ua lilo ʻo ia i pōhaku, ʻaʻole i nalowale hoʻokahi iota o ka naʻau. I kekahi manawa ua hāʻule nā ʻāpana liʻiliʻi mai nā meteors ʻē aʻe i loko a i ʻole i loaʻa i nā ʻāpana ʻoi o nā satelite: artificial a. kūlohelohe. A ʻo ia hoʻi ka mea i hoʻopilikia ʻole ʻia.
  - E ke Akua, e hoʻopakele iaʻu mai kēia mau maniacs, he aha kā lākou mau manaʻo hihiu. ʻAe, ʻoiaʻiʻo, ʻo nā "ʻuhane ʻino" i ʻoki ʻia: hiki iā lākou ke noʻonoʻo i ia mea.
  A hoomau aku la na daimonio i na helehelena, me ka hoopapa ana e ike i ka mea nana e hoowahawaha loa. E ʻae iā ʻoe e ʻeli, hoʻohālua i ka ʻeha.
  Ma ʻaneʻi ua hoʻomaka ke kino meteorite e huki ʻia e ka honua nunui. Ua hopohopo ʻo Mirabelle, akā ʻaʻole hiki iā ia ke neʻe; ʻoiai ua ʻike kona ʻiʻo i nā mea āpau, ʻaʻohe mea kōkua. Ua lele ʻo Mirabelle i loko o nā ʻāpana paʻa o ka lewa, ua heheʻe kona ʻili, a laila hoʻomaka ke kino e hoʻoheheʻe ʻia, ua wela wale i ka lewa. Ua lilo kēia i mea hoʻoikaika hou, ʻo ka nalu ʻeiwa, i ke kai o ke aʻo ʻana. ʻO ka hope loa, ua hoʻopau loa ʻia ka pōkā ahi a ua ʻike koke ʻia ʻo Mirabelle i ka lewa. Ua hoʻomau ka carousel o ka hoʻomāinoino, ua hoʻomaka nā lio e holo.
  - ʻAʻole lawa nā ʻano hoʻomāinoino ʻehā i ka manawa like. No laila ʻoe, e ka wahine hoʻokamakama, mai hoʻāʻo i kekahi mea ma ka lima.
  - Space hou? - i ninau aku ai kekahi daimonio.
  -ʻAʻole, mōʻaukala! - Pehea kou makemake i ka poʻe fascist, e kuʻu hoaaloha? - Me ka ʻakaʻaka, hōʻike ka diabolo i ʻekolu lālani o nā niho kekeʻe a ʻā. A nui aʻela nā ʻūhā o nā daimonio; ua oi na welau.
  - Ke inaina nei au ia lakou!
  - A pono ʻoe e hāʻule i ke aloha. No kekahi mea, pehea kou manaʻo e pili ana iā Pepeluali?
  - He kanaka maʻamau, akamai loa a aloha. - Ma o ka nalu nui o ka eha, wahi a Mirabela. "ʻOiai pono ʻoe e wehe i kou mau maka me lākou." Ua hoʻopunipuni ʻia au e Pepeluali. ʻAʻole, ʻaʻole meli! Akā, he kiko nō nā hōkū!
  - E lilo ʻoe i mea hānai maikaʻi. A i ʻole, he fidenko liʻiliʻi.
  He manawa ma hope mai, ua like ʻo Mirabela me he keikikāne ʻewalu a ʻeiwa paha makahiki. He olohelohe loa ia, a ma kona aoao e ku ana na keiki olohelohe hookahi. Ua ʻoki ʻia ko lākou lauoho, ua anuanu a ʻeleʻele, a puni nā paia hina o ka hale paʻahao, ka uwea ʻili, a me nā ʻīlio e haʻi.
  Naʻaupō loa ka mīkini, huki lākou i nā puʻupuʻu lauoho, akā ʻoi aku ka weliweli o ka hāwanawana ʻino.
  - I kēia manawa e lawe lākou iā mākou i ka hale puhi ahi.
  I ka pau ʻana o ka ʻeha me ka lauoho, ua hoʻonohonoho ka poʻe fascist ʻino i nā ʻaʻahu ʻeleʻele a me ke poʻo a me nā iwi keʻa, e hahau ana. Ua ʻike ʻo Mirabela i ka wiwi o nā keiki, ua ʻike ʻia nā iwi a pau o ke keiki e hele ana i mua ona, ua hoʻololi ʻia kona kua i ʻeha mau me nā ʻeha a me nā lua. Lawe ʻia lākou i waho, ua hau, ua puhi ʻia nā wāwae ʻole o ke keiki ma luna o ka ʻili keʻokeʻo, ua uhi iki ʻia me ke koko hau. Ua hele ka hahau ma nā lālani, ua hāʻule ka hahau ʻana ma ka ʻāʻī, uhi ʻole ʻia me ka ʻili, ʻo Mirabelle i hoʻōla hou ʻia.
  - Paʻa i kou mau wāwae, nā mea hana a Fidov.
  Ua maopopo ka hoao ana o na keiki me ka ikaika a pau, a ua ike au i na kuekue wawae ulaula i ka lalani. ʻAʻohe ka ʻōpū o Mirabela, ʻai ka pōloli i kona ʻōpū, ʻaʻai ka ʻakika i kona ʻōpū. Holo mai na ilio kahuhipa i o lakou la me ka halo, me he hehena la, hua ko lakou waha. ʻO kekahi o lākou ka huhū loa a kokoke e nahu i ka wāwae ʻili o Mirabela. ʻO ke kaikamahine i loko o ke kino o ke keikikāne he mea weliweli, akā, ʻo kēlā mau keiki i uhaʻi ʻia e hoʻihoʻi ʻia i ka laina me nā bayonets ʻoi. ʻO ka hope, alakaʻi ʻia lākou i loko o kahi hale e hoʻopuka ana i ka pilau ikaika. ʻO Mirabela, a me nā keiki ʻē aʻe, ua maloʻo loa a lilo i polū. I ka hoʻomaka ʻana, e hele ana me nā wāwae haʻihaʻi a me ka hapalua hau ma ka papahele kila wela, ua ʻike ʻo ia i kahi ʻano hauʻoli. A laila hoʻomaka ka wela, a hula ʻo Mirabela i ka hopak. Ua hawanawana kona mau lehelehe i ka pule Iudaio.
  - E aloha mai oe ia Iehova. Hāʻawi i ke ola i ke keiki! A i ʻole he kaikamahine! E hoolei i na Nazis i ka Sheol! I ka mānoanoa o ia!
  Ua ʻoi aku ka ikaika o ke ahi o nā wāwae o nā keiki, ua nui nā keiki i hoʻomaka e uē a uē, a ua lilo ka ʻala o ka ʻiʻo ʻā.
  Nui nā keikikāne, paʻa paʻa lākou, ua ʻike ʻo Mirabela i ka pā ʻana o nā kino ʻili, ke kaumaha, a me ka hou. ʻO nā ʻāʻī poʻohiwi ʻoi aku ka ʻoi i loko o ka umauma iwi. Hāʻule ke kā wela ma luna o kona poʻo i kahi ʻia a uē ʻo Mirabela. Ua lohe ʻia ka ʻakaʻaka o nā kāne SS, me ka ʻūhū, a laila kani ka hōʻailona. Ua hoʻomaka ka papahele e piʻi. ʻO nā keiki e kū ana ma ka ʻaoʻao me ka mālie akā ʻoiaʻiʻo ua paheʻe lākou i loko o Gehena. Hoʻopili nā kāne i kekahi i kekahi, hoʻāʻo e hopu i ka papahele wela maʻemaʻe, akā makehewa nā mea a pau. ʻOiai ʻo nā ʻeha a pau āna i loaʻa ai, ua paʻa ka puʻuwai o Mirabela me he pū mīkini.
  I kēia manawa ʻo ia kona manawa e paheʻe ai i ka lua. Hoʻopau ka lapalapa iā ia a me ka ʻeha hiki ʻole ke hoʻohālikelike ʻia, ʻaʻa koke ka ʻili, a palu ke ahi i nā iwi me ka hauʻoli nui. Hoʻokaʻawale ʻo Mirabela i kēlā me kēia kekona, a laila i ka wā i pohō ai ka iwi hope, ʻike hou ʻo ia i kāna hana. Hoʻopuka hou ka moʻolelo weliweli iā ia iho.
  - No laila ua hiki ʻoe i ka pae ʻelima. - Hoʻopilikia ka diabolo. - Akā ʻaʻole lawa kēia iā ʻoe, pono ʻoe e hoʻonui i kou manawa.
  ʻAʻole i hōʻike ʻia nā maka o Mirabela, ʻaʻole hiki iā ia ke ʻōlelo. Manaʻo ʻia kahi daimonio me kahi iwi poʻo ʻino.
  - No ka mea ua hoʻi mākou i ka mōʻaukala kanaka, a laila e hana hou mākou i ka hanana me nā Kelemania.
  He aha kāu makemake; mokulele a pahu paha?
  Ua ʻōhumu ka hoa hana diabolo.
  - ʻOiaʻiʻo ka mokulele; ʻoi aku ka ikaika.
  - He aha ke ʻano ʻiʻo a mākou e hāʻawi aku ai iā ia?
  -ʻO nā kaikamahine ka mea maikaʻi loa, hoʻopailua nā kāne.
  Ua loli hou ka ʻāina. Ua like ʻo Mirabela me he mea lā e lele ana ʻo ia ma ka mokulele, he manawa pōkole o ke kūʻokoʻa a laila ua pana ʻia ʻo ia a hāʻule. I ka manawa hope loa ma mua o ka hāʻule ʻana, hoʻokele ka mea hoʻokele e lele i waho o ka parachute, akā i ka wā i hoʻopaʻa ʻia ai nā kaula, ua paʻa a nalowale koke ka ʻike. Ua hopu lākou iā Mirabelle ma nā lima a pīpī i ka wai ma kona mau maka; ʻike ʻia nā helehelena ʻino, swastikas, a me ka hōʻailona SS - ʻelua uila uila - a puni. Ua haehaeʻia konaʻaʻahu, aʻike ke kaikamahine me ka weliweli:ʻelua mau umauma wahine. Aia kekahi mea weliweli e pili ana iā lākou. Paʻi ʻia nā umauma, ʻoki ʻia, huki ʻia. A laila hoʻomaka lākou e haehae i ke kāʻei pahi. ʻO Mirabela e ʻōpuʻu nui ana, e kīkī ana i kona mau wāwae. Ua hahau lakou iaia ma ke poo me ka pu raifela, alaila, weluwelu lakou i kona panties, a komo i kona mau wahi huna me na lima lepo. Ua uwē ʻo Mirabela me he wahine lā, ʻo ke kino wahine o kekahi e hoʻoikaika i ka noʻonoʻo. ʻIke ʻo ia i ka mea e hiki mai ana a haʻalulu i ka kali ʻana.
  - He wahine hoʻokamakama, ua hopu ʻia ke kupua pō, e inu i ke kīʻaha hoʻohaʻahaʻa no kou mau hoa hāʻule.
  Ua ʻike ʻo Mirabela i kahi maʻi ʻoi ma kona ʻāʻī. Ua hoʻomaka lākou e hoʻokamakama iā ia. I ka manawa like, ua loaʻa iā Mirabelle nā kāne ʻelua i ka manawa hoʻokahi. ʻAʻole i ʻeha loa: pehea ka hoʻohaʻahaʻa, ʻo kāna lālā mua o ka miliona i koho ʻia "hoʻopaʻa ʻia" e like me ka wahine hoʻokamakama hope loa. Ua hoʻololi kekahi kanaka i kekahi, kahaha, akā ʻo ka wahine, ma kahi o ka hauʻoli, ua lawe mai ke kaikamahine i ka ʻeha piha. He nui a lehulehu wale ka poe hoopalau, a ua nahaehae na mea a pau o loko ona, e hoopiha ana iaia me na anoano awaawa, pilau. Manaʻo ʻo Mirabela e pau kēia mau mea, akā ua loaʻa i nā Nazis kahi ʻeha ʻē aʻe.
  - He pailaka ʻo ia, no laila e lele ʻo ia!
  Ua ʻoki ʻia ke aʻa o Mirabel, a laila huki ʻia ka ʻiʻo i waho me nā pūlima a nakinaki ʻia i ka mokulele.
  - ʻAe, eia kahi minx. E haʻalele i kāu lele, makemake mākou iā ʻoe i kahi ʻike kupaianaha.
  Ua holo ka mea hakaka, ua huki ʻia ʻo Mirabelle a haehae ʻia mai ka ʻili, ʻo nā lālā wale nō o ka nahele i hahau i ka wāwae wahine ʻeleʻele. ʻO ka ʻeha nui loa, i ka wā i hoʻomaka ai ka puka ʻana o nā aʻa, aia i mua. Me he mea lā ua ʻike mua ke koa ʻōpio i nā mea a pau a ʻaʻohe mea e kahaha ai iā ia, akā ʻaʻole, ua ʻōloʻo nā ʻāʻī a kahe ke koko mai nā maka.
  Hana ka mokulele i nā pirouettes, hana i nā paheʻe, nā ʻōwili, a me nā puka lou. ʻO kēia mau mea a pau i haʻalulu a kiola i ke kino. uwo ae la o Mirabela, a ia manawa pu no hoi i hoehaeha ia ai na ano kaikamahine e ae. A laila, hoʻomaka ka mea hakakā e iho ʻoi aku, a hāʻule ʻo Mirabela i ka lepo, a laila huki ʻia ʻo ia ma nā kākalaioa a hoʻopaʻa ʻia i loko o kahi wai pilau. Ua ʻike kēia mau mea iaʻu i ka ʻeha: ʻokoʻa iki. Me he mea lā ʻaʻole e pau ke kinoea o ka mokulele. Eia nō naʻe, ma hope o ka lele ʻana no ka mea i manaʻo ʻia e like me nā hola, ua wela ia i ka uila a hana hou nā mea āpau iā ia iho.
  Ua hīmeni nō hoʻi ka diabolo, me ka leo ʻōniʻoniʻo a me ka lolo.
  ʻO ke aliʻi ʻulaʻula o Gehena.
  Aia kekahi ukali nui a puni ia!
  A pehea kou maikaʻi ʻaʻole PR,
  He ʻokoʻa ka hopena!
  
  Ke aloha mai nei ka daimonio weliweli iā ʻoe,
  Eha pepeiaohao, anana ka loa!
  ʻAʻole ia ke kumu i ala ai ʻo Iesū
  I hiki ai i ka mea i paa i ka halepaahao ke komo i ka lani!
  
  He kaikamahine haʻaheo ʻoe
  Ua komo i ka miliona kaulana!
  Ano, o Satana ka mea nona,
  A pau ka ʻeha - legion!
  
  He aha kahi hoʻonohonoho - e ʻike ʻoe i nā mea āpau ma aneʻi,
  Aia kahi pā, nā nila a me ke ahi!
  Ke hoehaeha oe, e oli nui oe.
  Ua hohola mai ke Akua i ka lima akau o ka inaina!
  
  ʻOi aku nā ʻeha o kēia wā,
  Aia kahi mokulele a me kahi pahu i kāu lawelawe!
  Hehi makou, makemake makou i ka hanohano,
  Aia i loko o Gehena ke kauoha - ʻaʻole ka haunaele!
  
  Ua palupalu ʻoe me ka lokomaikaʻi,
  I kēia manawa ua pilikia ke ola no kēia!
  ʻAʻole pono ʻoe e lilo i hipa hemolele
  ʻAʻohe wahi no ka poʻe akahai ma ka Honua!
  
  E hoʻomaopopo ka naʻaupō i ka pono
  ʻO ke ala i ka holomua ka hana ʻino, ʻino!
  Ua hāʻawi ʻia ke kauoha - e hele i kahi hike,
  Aia ke kaua - ua laki ʻoe!
  
  ʻAʻole hiki i ka pacifist ke ola
  Ma hope o nā mea a pau, me ka ʻole o ka pahi kaua, nāwaliwali loa ʻoe!
  Ua ʻeha ka fascist i ke one,
  A ʻaʻohe pilikia hou me ia!
  
  A he nani ʻoe - ʻo ia ka pilikia,
  Ua hoʻoholo wau e uē - ʻo ia wale nō!
  ʻO kēia ke kumu kūʻai o ke aloha
  He lepo nā mea ʻē aʻe - wahaheʻe!
  
  Ano, e wehe ae i kou mau maka,
  I loko o Gehena ka ʻiʻo e wela a uē!
  Ka huhū i loko o ke kino: he ʻino, he hekili,
  A ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lanakila i ka ʻeha!
  
  A he aha ka mea ʻino, he aha ka makaʻu,
  ʻAʻohe hopena - ʻaʻole loa!
  ʻAʻole e hoʻopakele: ʻaʻole ke Akua, ʻo Allah,
  Ke kali nei kekahi mau hana hoʻomāinoino!
  ʻO ka mea kupanaha, ʻo kēia mau ʻōlelo, ma kahi o ka hoʻopau ʻana iā Mirabela, ua hoʻōla hou iā ia. Ua ʻoluʻolu loa ʻo ia i ka mele puʻupuʻu.
  - Ua ʻōlelo ʻoe i ka diabolo ma ka mele. No laila ʻaʻole maikaʻi nā mea a pau me kāu mau pū! - Ua minoaka iho ke koa, me kona mau maka a pau i na kino hoehaeha.
  - A ʻike wau i nā quasars no ʻoe! Ua hoʻoholo wau e lawe ma ka holo ʻana ma mua o ka holoi ʻana. Mahalo au i ke ʻano o ka hoʻomāʻewaʻewa, ma hea e hāʻawi ʻia ai kāna wahine hoʻokamakama i ka ʻehiku o ka hoʻomāinoino? Malia paha i loko o kahi reactor hypernuclear?
  Na ka daimonio i hoʻoneʻe i kona mau ʻuʻu.
  - He helu kapu ʻehiku a he mea nui ia. A e hoʻomāhuahua ka ʻeha i ke ana.
  - A laila hāʻawi wau i kahi koho - kahi supernova, e ʻai ia i ka slut mai loko.
  - Kupanaha! E hoʻolohe iā Mirabel - e hina ʻoe! Hāʻawi ʻia ʻoe i ka hanohano kūikawā o ka ʻike ʻana i nā mea a mākou e hāʻawi wale nei i nā poʻe lawehala kaulana loa a me nā alakaʻi kipi. E makau a mihi, e ka enemi o ka Haku!
  Ia manawa, hoomaka ae la na maka o Mirabela e wili, a loaa iho la iaia i waenakonu o ka lapalapa ahi mau piliona dala, i keia manawa ua pau kona kino holookoa i loko, a ua ike ke koa i ka wela weliweli me kela a me keia mole, kela a me keia quark vibrating, kela nucleon o. ʻo kona kino, ua lilo i mea nunui. ʻO kāna mea i manaʻo ai i kona hāʻule ʻana i loko o Gehena, ʻo ia wale nō ka leo o kahi pēpē i hoʻohālikelike ʻia me ka leo o kahi ʻānela huhū. Ua uhi kēia i nā ʻano ʻeha ʻē aʻe. Me he mea lā ua pehu ka lolo o ke kaikamahine, i ka manawa like me ka ʻike ʻana i nā quintillions cubic kilometres o ka plasma wela a he aha ka ʻoi aku ka ʻino ma mua o ka hyperplasm, ke kaʻina o ka hoʻohui ʻana i nā quarks a me nā preon (nā ʻāpana e hana ai i nā quark). I kēia manawa ua hoʻomaopopo ʻo ia i ke ʻano maoli o ka ʻeha, ʻaʻohe analogues ma ke ao holoʻokoʻa. Akā naʻe, ʻaʻole kēia ka palena, ke piʻi nei ka nui o ka ʻeha - ua ʻike ka quasar star i kahi hānau hou. He aha ka quasar supernova pahū - hoʻokahi haneli miliona quintillion hydrogen bomb: hāʻule i kahi hoʻokahi. Akā ʻaʻole hiki i kahi psyche ke hoʻokaʻawale i nā mea āpau i ka manawa hoʻokahi. Ua haʻalulu ʻo Mirabela, ua hoʻopaʻa ʻia ʻo ia i loko o kona lolo, ʻo ka hana hope loa i hoʻopau iā ia.
  Ua nānā ka lopako hoʻomāinoino i kona kino ʻoluʻolu akā ʻono, ʻōlelo ka kamepiula:
  - Ua hoʻopau ka cyber-underworld iā ia.
  - ʻAe, pono mākou e hoʻihoʻi i ke kanaka liʻiliʻi.
  Ua hoʻomaopopo ʻo Mirabela: ʻo nā hypostases ʻehiku a pau o ke aupuni honua ʻole o ka ʻeha, e pili ana i nā ʻenehana hou loa, ua hele i waho, ua ʻōhumu nā daimonio me ka huhū.
  - Laki ʻoe. Ua kū ka Empress iā ʻoe, ua pau ka hoʻomāinoino ʻana, akā inā ʻoe e hele hou mai iā mākou, ʻo ia ka mea like, akā hoʻokahi kaukani ka ikaika a ʻoi aku ka noʻonoʻo, a ʻo ka mea nui loa, no nā piliona mau makahiki. I kēia manawa e hālāwai me ka ʻānela Hyper Angel o Gehena!
  Ua ʻike ʻia kahi kiʻi pohihihi i mua o Mirabela, ka mea i hoʻopili koke ʻia me ka hoʻopaʻa ʻana o nā mea weliweli a pau, maʻi, make: he mea hoʻopailua loa ia i hoʻomanaʻo ai ke koa: he ʻumikumamālua mau kiwi puʻupuʻu, nā ʻōpala haehae a me nā maʻi ʻeha weliweli. Alaila, hou iho la kekahi manamana lima oi i ke kaikamahine; Inā ʻaʻole ia i loko o ka cyber-underworld, ua make koke ʻo ia mai ia hana, ʻoiai ua ʻoki ʻia ke kui i nā piliona o nā nila e puhi ana i ke kino. Ua hou ʻia ʻo Mirabelle mai kona ʻāʻī a i ke kua o kona poʻo. Ua lawe ʻia ʻo ia i luna, ua ʻā hou ka lapalapa ahi a puni ona, ʻānaʻi nā waha, a ʻoki ʻia kahi kukuna kukui ma kona mau maka.
  - ʻOiai ua manuahi ka mea hoʻopunipuni. A hui hou koke iā ʻoe! - Wahi a ka Hyperangel o Gehena. Ua hala hou ʻo Mirabela i ka hoʻi ʻana o ka ʻike i kona poʻo, wahi a kahi leo wahine mālie.
  - ʻAe, pūʻiwa ʻo ia. He hoʻopaʻi ʻoi loa kēia no ke kanaka. Eia kekahi, he koa mākaukau loa!
  - Ua pololei ʻoe, e like me nā manawa a pau, Hypermarshal! Akā, ʻoi aku ka ʻike o ka ʻaha hoʻokolokolo i ka hana ʻana me nā kipi! - Ua hoʻoluliluli ka mea hoʻomāinoino robot i ka nani ʻōlohelohe. - ʻOiai ʻoe e kaʻawale, no ka manawa.
  Pīhoihoi ke kaikamahine a ʻōpuʻu pinepine, huli aʻe kona helehelena i ka uliuli, hāʻule nā maka o kona mau maka.
  Ua hoʻāʻo ʻo Marshal Maria Rattlesnake e hōʻoluʻolu i ke kaikamahine, ua ʻike ʻia kahi kīʻaha waina me ka wai emerald ma kona mau lima:
  - E inu, e ko'u nani! Manaʻo wau e kōkua kēia iā ʻoe i kou noʻonoʻo.
  Ua inu ʻo Mirabela a ʻoi aku ka maikaʻi. Ua hoʻi ka ʻulaʻula i ka maka. Ninau ke kaikamahine.
  - He aha ka hopena iaʻu i kēia manawa! He ʻeha wale nō i koe iaʻu? A pau ʻole ka ʻeha...
  Ua ʻike ʻia kahi kiʻi o kahi nani nani ʻē aʻe i loko o kahi lumi hoʻonani nani i mua o ke kaikamahine. ʻO kēia ka ultra-hyper-marshal o ke keʻena ʻo "Tender Love", ʻo Anastasia Streletsova, i ʻike ʻia a weliweli i nā mea āpau o ke aupuni (koe wale nō ka emepera). Ma waho, ua like ʻo ia me he kaikamahine nani loa a nani, hoihoi, piha i ka nani a me ka makemake. ʻOiaʻiʻo, aloha nui ʻo Streletsova, makemake ʻo ia e aloha me nā kāne a i ʻole nā mea ʻē aʻe o nā ʻano āpau i ka manawa like. I ka manawa like, ua ʻike ʻia ʻo ia e ka naʻauao nui a kupaianaha wale nō i ka hoʻokau ʻana i ka ʻeha.
  Eia naʻe, ʻaʻole kēia ka mea i hoihoi iā ia i kēia manawa:
  - Ua ʻike ʻoe, ua hana ʻoe i kahi hewa koʻikoʻi a ua hoʻopaʻi ʻia ʻoe i ka hale paʻahao ola me ka noho ʻana i ka pūʻali koa! ʻO ia ke ʻano e ʻike mau ʻoe i ka ʻeha nui a ʻaʻole loa e loaʻa iā ʻoe ka manawa e leʻaleʻa, hoʻomaha a hoʻomaha paha. ʻAʻohe ou kuleana e hiamoe, ʻaʻohe leʻaleʻa, a ʻoiai ʻaʻole ʻoe e ʻelemakule, hiki ke lōʻihi kēia no nā millennia lōʻihi. ʻO ka mea maʻamau, ʻaʻole aloha ʻia nā poʻe e like me ʻoe!
  - A ma hope o ka hopena lanakila o ke kaua?! - Me ka wiwo ʻole a hilinaʻi, nīnau ʻo Mirabela.
  ʻO ka hypermarshal, e ʻā ana me nā niho ʻālohilohi e like me ka hyperplasm i hoʻokuʻu ʻia e ka mea hoʻolei kaola, pane maila:
  - I kēlā hihia, ʻoiaʻiʻo, loaʻa iā ʻoe kahi manawa, akā e kala ʻia kēlā mau mea. ka mea i paa i ka halepaahao imua ou e kuu aloha. Ma keʻano laulā, mai manaʻo ʻoe i ke aloha o ka emepera a i ʻole empress!
  Kūlou ke poʻo o ke kaikamahine, hāʻule ka waimaka momi ma kona ihu nani.
  - A eia naʻe, aloha au i koʻu ʻāina makuahine!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Anastasia Streletsova:
  - Ua ʻike mākou i kēlā! He ʻoiaʻiʻo ʻoe a kūpaʻa i ka hana! No laila, ma ka makemake o ka empress nui loa, hāʻawi mākou iā ʻoe i kahi manawa e lawelawe ai i ka ʻāina makua! Mākaukau ʻoe e lawe i kahi hana koʻikoʻi?
  Kuno ikaika mai la o Mirabela, aole i loaa iaia ka ikaika noonoo e huna ai i kona olioli.
  - ʻAe, maopopo! Makemake au e lawelawe i koʻu ʻāina makua i kēlā me kēia lā a me ka hola, e like me ke koa koa a me ke koa kūpaʻa.
  Ua hoʻohaʻahaʻa ʻo Anastasia i ke kani o kona leo ma ke ʻano keaka:
  . MOKUNA Helu 12.
  Ua hoʻomau ʻo Yanka i ka hāwanawana:
  - ʻO ka lua o ka pilikia, ʻo ia ka hoʻopuka ʻana o ka pōkā hydrogen i ka radiation ikaika e pepehi ai i nā mea ola a pau!
  Ninau aʻela ʻo Sadat:
  - Ua like anei ka radiation me ka mea make?
  - ʻAʻole! ʻOi aku ka weliweli! - Ua ʻolokaʻa ʻo Yanka i kona mau maka e hōʻoiaʻiʻo. - He mea kēia e hiki ai ke haʻalulu i ka noʻonoʻo. ʻAʻole ʻike ʻia, ʻaʻohe kala a me ka ʻala ʻole, akā he mea make no nā cockroaches!
  - Ke kilokilo o ka lua?! "Ua hoʻomaka e haʻalulu nā kino maloʻo a ʻulaʻula o nā keikikāne, a aia ka weliweli maoli i ko lākou mau maka.
  - ʻAʻole! ʻEpekema ma mua o ke kilokilo. Hāʻawi ʻia ka physics i ka lawelawe o ke kanaka. - Ua makemake ʻo Yanka e hohola i kona mau lima, akā ʻo ke kaula fibrous i hoʻopaʻa ʻia iā lākou i pale iā ia.
  Ua ʻōlelo ʻo Ali:
  - Luuluu ka ʻepekema! ʻAʻole maopopo iaʻu, akā pehea ka nui āna i hāʻawi mai ai iā mākou?! He aha ke ʻano o ka ʻōlelo ʻepekema?
  Ua ʻohi ʻo Yanka:
  - Aia nō ʻoe i ka wā mua loa i ka hoʻomohala ʻana o ka civilization. Eia kekahi, keakea nei na kauoha a me na hoomana like ole.
  Ua ʻae ʻo Sadat:
  - Manaʻo nā Lunamakaʻāinana o ke kauoha "Angry God" e lawelawe nā ʻepekema āpau iā Sātana a puhi iā lākou. I kekahi manawa ua imi lakou i na kupua, aka, mahope iho o ka emi nui ana o na kaikamahine u'i, ua pilikia na 'lii, na sultan, a me na 'lii i ka hoohuli ana ia lakou e hoopau i ka inaina. A i kēia manawa ʻo ka ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole maʻamau ka hoʻomāinoino ʻana, ʻoi aku hoʻi i nā kauā. Akā ma ke kumu hiki ke ola.
  Ua hahau pinepine ia na kauwa wahine. He wīwī ākea kūikawā lākou, i ʻole e ʻoki i ka ʻili, loaʻa i nā kāne. ʻAʻole lākou i hoʻokoe i nā kāne makua.
  - Ma waho o ka mea make i noho ʻole ai ʻoe, ʻaʻole ʻoe e ola no ka mea ʻaʻole hiki iā ʻoe ke kapa iā ia he ola! - Ua hīmeni ʻo Yanka.
  Puhi ka hahau, ʻaʻole i hāʻule ka hahau i ke kino o ke keiki hoʻomanawanui. Me he mea lā ua makemake wale ka luna e hoʻoweliweli i ke keiki. Hoʻopaʻa mau ʻo ia i kona lima ma kona pepeiao, e hōʻike ana i ka hoihoi.
  - E hāmau i kāu kamaʻilio ʻana! - Ua ʻōhumu ʻo ia.
  Ua nīnau ʻo Sadat:
  - Maopopo iā ʻoe ke kākau?
  - ʻOiaʻiʻo!
  -Hiki iā ʻoe ke wehewehe i ke ʻano o ka hana ʻana o ka hydrogen bomb?
  - Ma ke kumu, hiki iaʻu, heluhelu wau ma ka Pūnaewele, akā ʻaʻole wau ʻike i nā kikoʻī āpau. A ma ka laulā, he paʻakikī loa, ʻaʻole no ka mea ʻole ka makemake o ka hapa nui o nā ʻāina o ka honua e lilo i mau mana nuklea, akā ʻaʻole hiki iā lākou ke hana. ʻOiai no ka laʻana, ʻo India, kahi ʻāina waiwai i nā kumuwaiwai kūlohelohe me ka heluna kanaka ʻoi aku ma mua o hoʻokahi piliona, ua lawe ʻia he ʻumikumamālima mau makahiki e hana ai i kahi pahu atomic a me ka hydrogen. No laila ʻo ʻoe a me kāu palau: ʻaʻole ʻoe e loaʻa i kahi mea kaua e maʻalahi. Eia kekahi, pono ʻoe e ʻike i nā kikoʻī loea. ʻO ka hydrogen bomb kahi pūʻulu o nā mea paʻakikī a me nā mea kūʻokoʻa. Pono ia i ka Plutonium a me ka Uranium - 235. A ma ke ʻano laulā, he honua kahi e noho aliʻi ai nā sultans a me ka noho kauā; ʻOiaʻiʻo, ua hikiwawe loa ka haku ʻana i ia mau mea kaua.
  Ua ʻōlelo ʻo Ali:
  - Ua luku paha ko mākou mōʻī me ia mana i ka honua holoʻokoʻa! ʻAʻole, ʻaʻole pono ʻoe e hoʻohenehene i kahi tiger me nā umauma wahine.
  Ua ʻae ʻo Sadat:
  "He paʻakikī loa paha ia mau mea kaua no nā aliʻi kūloko."
  Ua hoʻohenehene ʻo Yanka:
  - He mau pepeiaohao puaʻa! A me nā niho o ka hoki!
  - He hoʻohālikelike pololei kēia! - Ua ʻae ʻo Ali. - ʻAʻole pono ʻoe e pilikia, akā pehea ʻoe e komo ai i kou honua?
  - ʻaʻole maopopo! Hiki paha i nā daimonio ke hoʻololi! ʻOiai he ʻino nā mana ʻino no ia kumu, i ʻole e lokomaikaʻi i nā mea ʻole e like me nā kānaka. Eia naʻe, pehea ko mākou manaʻo iā mākou iho e pili ana i nā moho?
  Ua kulu ʻo Sadat i kona lae ʻeleʻele a nīnau:
  - Ua like kēia mau mea i nā pōpoki?
  - ʻAʻohe pepeke!
  - Aloha au i ka lelelele!
  Ua lulu ʻo Yanka i kona poʻo:
  - Maikaʻi nā ʻōpala, akā aia kekahi mau makika, a me nā mea ola ʻē aʻe e ʻūhā a hōʻeha i nā kānaka.
  Ua ʻānai ʻo Sadat i kona poʻohiwi a ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAʻohe o mākou i ko mākou ʻāina. Akā, ʻōlelo lākou ma ke kūkulu ʻākau, aia nā mea ʻino, ʻino! Eia nō naʻe, pehea inā ua nau pū ʻia kā mākou mau ʻōpala mai nā ʻōpala e nā ʻāʻī? He mea weliweli kēlā!
  Ua hoʻomaikaʻi hou ʻo Yanka i ka Mea Mana Loa no ka mea ʻaʻohe mea ʻino ma kēia ao. Hoʻomanaʻo ʻo ia i kāna huakaʻi i ka ʻĀkau, ʻaneʻane ʻai nā makika iā ia. ʻAʻole maopopo i ke kumu i hana ai ke Akua i mea hoʻopailua, i mea e hoʻonāukiuki hou ai i nā kānaka. Ua piha ka nahele i nā ʻano mea ʻino a me nā ʻōpala ʻē aʻe. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole i hele ʻo Yanka iā lākou, ʻike wale ʻo ia iā lākou ma ke kīwī a me ka Pūnaewele. Eia naʻe, me he mea lā aia kekahi mau wahi ma kēia honua: kahi e noho aliʻi ai nā ʻano mea ʻino a pau.
  Luliluli ke poʻo o ke keiki a hoʻokuʻu i hope i kona lauoho ʻulaʻula mai kona lae me kona kuʻekuʻe (ua nakinaki ʻia kona mau lima). Ma keʻano laulā, no ke aha ʻaʻohe hauʻoli ma ka Honua. He anu a wela paha, pono ʻoe e aʻo lōʻihi a hoʻoluhi i ke kula, a i ka hoʻoilo pinepine ka hau. He paʻakikī loa ka ʻulaʻula, a hāʻawi nā hua citrus iā ʻoe i nā allergies. ʻO kēia ka honua! Pehea ka noho ʻana o ka poʻe kahiko? Ma keʻano laulā, he moeʻuhane, ʻo ke ola wale nō ka hoʻomāinoino. Ua noʻonoʻo ʻo Yanka inā hiki iā lākou ke hana i ka elixir o ka ʻōpio mau loa i kona wā e ola ana? A i ʻole kekahi ʻano o ka radiation anti-aging?
  Aia nō ka manaʻolana no kēia! ʻAʻole au i makemake e ʻeha a kanikau e like me ka hana a ka poʻe kahiko.
  Ma keʻano laulā, mai ka manaʻo o ke kanaka, he lokoino loa ke Akua inā ʻae ʻo ia i kēlā ʻeha no nā piliona kānaka. Eia naʻe, ʻo ke kaʻina hana ʻelemakule: ʻaʻole i ʻae wale ʻo Iēhova ʻino, akā ua hoʻoikaika ʻo ia iā ia iho. E like me ka olelo ana mahope o ke kaiakahinalii, i hookahi haneri makahiki a me ka iwakalua. Eia naʻe, ʻaʻole ola ka hapa nui o nā kānaka a hiki i kēia makahiki! He kakaikahi ka poʻe he haneli makahiki; he nui nā kupuna kāne ʻeleʻele i ke kanaono makahiki. Ma keʻano laulā, ʻoi loa ka hoʻohenehene o ke kanaka! ʻAe, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hana i kāu mau keiki ponoʻī! Ma hope o nā mea a pau, he maʻalahi kēia, depraved sadism, e pepehi mālie i kāu keiki pono'ī, a hoʻohuli iā ia i meaʻino. A pehea ke Akua ma hope o kēia, ka mea nāna i hana i nā mea a pau! Ma ke ʻano he keikikāne precocious, noʻonoʻo nui ʻo Yanka, nānā a hoʻoholo. ʻO kāna ʻōlelo hoʻoholo kamaliʻi kūʻokoʻa mua, ʻaʻohe Akua! Hoʻomalu ʻia ke ao holoʻokoʻa e ke kānāwai hoʻomāinoino, makapō o ka evolution a me ke koho kūlohelohe.
  ʻOiaʻiʻo, ua ʻike ʻo ia i nā daimonio nāna i hoʻolei iā ia a me kāna hoaaloha i kahi honua ʻē aʻe. I ka nānā mua ʻana, hōʻoia kēia i ke ola ʻana o ke Akua. Ma hope o nā mea a pau, inā he diabolo, aia nā ʻānela. Ina he malamalama, he pouli! I ka nānā mua ʻana, he axiom kēia.
  - ʻAʻole naʻe i laila! - Ua ʻōlelo ʻo Yanka iā ia iho. Hehi ʻo ia i kona mau wāwae i ʻelua mau manawa i hoʻokahe ʻia ke koko a ʻoi aku ka nāwaliwali o ka ʻeha hiki ʻole o ke keiki.
  ʻOiaʻiʻo, hiki i ka evolution ke hana i nā mea nui e like me nā daimonio a me nā ʻānela. I kāna heluhelu ʻana, loaʻa i kekahi mea kākau kaulana ka hoʻomohala ʻana o ka hyperplasma! ʻOiaʻiʻo, kahi hoʻololi lohi mai ka maʻalahi i ka paʻakikī, kahi hoʻonui i ka entropy.
  He ʻano hoʻoikaika o ka noʻonoʻo a me kona hoʻololi ʻana i ka ulu ʻana o ka holomua! No ke aha, no ka laʻana, ʻo ka vacuum, ka ikehu o nā hōkū, nā pulses o pulsars, nā māwae like ʻole ma waena o nā honua a me nā ʻano like ʻole, ʻaʻole e hoʻāla i nā mea super o kahi pae ʻokoʻa! Ma hope o nā mea a pau, he mea hiki loa kēia. Inā manaʻoʻiʻo ʻoe i ke kumumanaʻo o ka hanauna kuʻuna o ke ola, a laila no ke aha e manaʻoʻiʻo ʻole ai i ka hypothesis o ka hanauna kūlohelohe o nā daimonio, nā daimonio a me nā ʻānela paha. ʻO ka mea nui, e like me ka moʻolelo o Ancient Rus ', ua hana ke Akua a me ka diabolo i ka Honua. Ua manaʻo ka poʻe Lūkini kahiko he mau loa ka Diabolo, e like me ke Akua.
  Ua pule pinepine na kanaka ia Kristo a me Satana! Aia kekahi ʻōlelo ʻōlelo kahiko: E pule i ke Akua a kūlou i ka Diabolo! No laila ke alo o nā daimonio: ʻaʻole ia he mea ʻoiaʻiʻo aia kahi mea hana mālama.
  Hiki nō hoʻi ke koho ʻē aʻe. Ma hea i loaʻa ai iā ia ka manaʻo he mau daimonio kēia? Malia paha he mau ʻelele kēia o kekahi super-civilization e leʻaleʻa nei ma kēia ʻano... E like me nā keiki liʻiliʻi ma kahi console pāʻani: ka nui o ke ao holoʻokoʻa!
  - A pehea? He maikaʻi loa paha! - Ua ʻōlelo ʻo Yanka iā ia iho.
  Inā ʻoe e noʻonoʻo e pili ana iā ia - kūpono ia; e noʻonoʻo i kahi super-civilization! Ua māʻona nā pono waiwai āpau, ke ola mau loa, ua lilo ka make ʻole i mea maoli, ʻaʻohe makemake e lanakila i nā honua ʻē aʻe a hoʻohuli i ke ao holoʻokoʻa i ka maʻi kanesa! Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole laki nā ʻano āpau: makemake lākou e hoʻomalu i nā poʻe ʻē aʻe. Inā ʻaʻole, ua luku ʻia ke ao holoʻokoʻa i nā kaua weliweli. E noʻonoʻo i kahi duel ma waena o ʻelua a ʻoi aku ka super-civilizations! He kaua e hoʻohana ana i nā ʻano mea kaua: ʻo nā kānāwai kino he mau ʻaha kūkā, ua hoʻololi ʻia e like me nā polokalamu pāʻani kamepiula ...
  Pehea ʻoe e leʻaleʻa ai inā ʻaʻole ma ka pāʻani ʻana me nā malihini ʻē aʻe? ʻO kekahi ʻano, makemake ka poʻe e pāʻani me nā pōpoki, nā ʻīlio, nā ʻiole. Leʻaleʻa ka pōpoki hoʻokahi i ka pāʻani me ka ʻiole, e hōʻike ana i ka naʻauao i hoʻomohala ʻia. Ua lilo ʻo Yanka i ʻano ʻiole?
  Ua hoʻolei ʻia ʻo ia e kahi supercivilization i kahi honua ʻē aʻe! Nona he ʻāpana keke! ʻAʻole paha wau i haʻalele iā ia! Malia paha e like me ka kiʻiʻoniʻoni "The Matrix", aia i loko o ke ʻano o ka virtual reality. Ma hope o nā mea a pau, hiki ke lawe ʻia ka ʻono e ka uila. Hoʻomaopopo kēia i ka Schwartz maikaʻi i ka kiʻiʻoniʻoni Total Recall. ʻAe, ʻike nā ʻAmelika i ke kiʻiʻoniʻoni, nui nā manaʻo maikaʻi. A nani wale nā kiʻi paʻi kiʻi, ʻoi aku nā Disney. Makemake ʻo ia i nā kiʻi paʻi kiʻi ʻAmelika, he moʻolelo koʻikoʻi ko lākou, ʻeleʻele a me ka waihoʻoluʻu. ʻAʻohe pono e helu iki; aia he poe naaupo e noho ana ma USA. Aia ʻo ʻAmelika i nā manaʻo maikaʻi loa i huki ʻia mai nā wahi a pau o ka honua. A ʻo Hollywood kekahi mea! ʻAʻole koʻikoʻi ka ʻoiaʻiʻo a ka poʻe kākau moʻolelo ʻepekema ʻAmelika e kākau nei. No ka laʻana, ʻo Stephen King, ʻaʻole maikaʻi nā hoʻololi kiʻiʻoniʻoni, akā nāwaliwali ka hōʻike ʻana o nā kikokikona. Hoʻopau ʻia nā manaʻo hoihoi e ka hōʻike kaumaha a viscous. ʻAʻohe ʻAmelika maikaʻi e nānā ma mua o ka heluhelu. Eia ke kiʻiʻoniʻoni: Night Watch is such crap! Akā naʻe, ʻaʻole hoihoi ka heluhelu ʻana!
  I kēia manawa, inā hana ʻia ʻo Armageddon's Rainbow i kiʻiʻoniʻoni, maikaʻi ia! He ʻāpana ʻoluʻolu. A ʻo nā hakakā wale nō ka super, frantic dynamics, a me kahi mea hou i kēlā me kēia manawa! ʻO kēia ka hoʻokuʻu ʻana iā ʻoe - he aha ka mea ʻaʻole he hakakā, he manaʻo hou!
  Ua ʻoi aʻe ka pōʻeleʻele: ke kokoke mai nei ka pō o kēia ao. Eia naʻe, ua manaʻo ʻia ʻo ka pō he kauwela, mahana!
  Ninau aku la o Ali ia Iancu:
  - He hale kou?
  - ʻAe, maopopo! A i ʻole he hale noho! - Pane koke ke keiki.
  - Nui ʻo ia?
  - ʻAʻole maikaʻi! Makemake au i nā mea hou aʻe! - Ua ʻōlelo ʻo Yanka me ka minamina. - He lumi ʻelua ka lumi, a he kaikuahine liʻiliʻi koʻu.
  - ʻAʻole nui loa! Paʻa nā hale. Inā lilo ʻoe i haiā wahine, hiki iā ʻoe ke noho i kahi harem, i kahi moe palupalu. A i ʻole, pono ʻoe e noho i ka pō i kahi hale kauā. ʻO ia hoʻi ke kaulahao no ka pō.
  Ua pane ʻo Sadat:
  - He pipiʻi nā kaulahao a no laila ʻaʻole lākou e hoʻopaʻa i nā mea āpau! ʻO nā kauā pōʻino loa, ʻo mākou nā keikikāne, ʻaʻole!
  Ua ʻōlelo ʻo Yanka me ke kaniʻuhū:
  - ʻO ka hōʻoluʻolu liʻiliʻi!
  - Akā ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nā kaulahao. E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, he mea weliweli. - Ua ʻoki ʻo Sadat i kona poʻohiwi. - No ka laʻana, e noho ana au ma ke kaulahao, i loko o nā kaulahao, a ʻike wau he aha ia. ʻOi loa inā wili kou kua i ke kaʻina hana.
  - Pehea kēlā?
  - Ke lawe ʻia ke poʻo i nā wāwae a wili nā lima. A hiki iā lākou ke hana ma kēia ʻano; waiho no hoʻokahi pule.
  Ua lulu ʻo Yanka i kona poʻo:
  - He weliweli kēia!
  - ʻOiaʻiʻo! He mea paʻakikī ke noʻonoʻo i kahi mea e like me kēia inā ʻaʻole ʻoe i ʻike iā ʻoe iho! - kuha ʻo Sadat ma ka ʻaoʻao. - Akā ma ke ʻano maʻamau, ʻōlelo wau i kēia: e noho mālie, me ka ʻole e hōʻike i kou kua i nā hahau hou o ka hahau.
  Ua ʻae ʻo Yanka:
  - ʻO kēia ka mea maikaʻi loa! ʻO ka hoʻolaha wale nō ka manawa.
  Ua hoʻohui ʻo Yanka:
  - E noho mālie paha kāua!
  ʻO ka hope loa ua hiki lākou i kahi hale kiaʻi me kahi pā palisade ʻekolu mika. Hoʻokomo ʻia nā kauā i loko a ʻae ʻia e hoʻokokoke i ke kahawai. Ua hoʻokuʻu ʻia nā lima i hoʻopaʻa ʻia, he mea hauʻoli ka hoʻoneʻe hou ʻana iā lākou. Ua waiho ke kaula i nā hōʻailona a me nā ʻeha, a ua paʻakikī ke kulou i koʻu mau manamana lima.
  Holoi ʻo Yanka me ka hauʻoli i kona waha a hoʻomaha i kona mau wāwae ʻeha i ka wai anuanu. Holoi au i koʻu ʻāʻī. Holoi ʻia nā keikikāne ʻē aʻe; ʻoi aku ka maʻemaʻe o nā ʻōpio ma mua o nā pākeke. Ma hope iho, ʻaʻole i hānai maikaʻi ʻia nā kauā. No ka mea ʻo ka ʻāina ka ʻāina, a ulu nā hua a puni ka makahiki, ua hana lākou i ka meaʻai nui. Ma keʻano laulā, ʻaʻole i māʻona ʻo Yanka i ka ʻai mea kanu, makemake maoli ʻo Yanka i ka ʻiʻo, akā ke noi ʻia ʻo ia e pilikia hou i ka hahau ʻana. Mahope iho, lawe ia na kauwa e moe, aole i manaoia e loihi loa ka po.
  Moe ihola nā kauā ma luna o nā lālā, ʻaʻohe uhi, ʻoiai ua maʻalili iki, a wikiwiki nā keikikāne e kanu iā lākou iho i ka lau. ʻAʻole hiki iā Yanka ke hiamoe. Ua ʻoki ʻia nā ʻaoʻao a me ke kua i ka huila, a he ʻeha ke moe ʻana ma luna o lākou. Ua ʻeha nā wāwae luhi, haki nā kapuwaʻa, puka mai ke koko, a ma ke ʻano maʻamau ua haki ke keiki. I kēia manawa he kauā ʻo ia! Mea ʻino ʻole! He ilo wale nō. A pono anei ʻoe e hoʻomanawanui i ka hahau ʻana, ke kino ʻeha a me ka ʻōpū ʻole i kou ola a pau? Pehea ʻoe e noho ai e like me kēia a e ʻeha mau loa?
  Ma kekahi ʻaoʻao, ʻaʻole anei mākou e hoʻāʻo e pakele? Akā ma hea? Eia kekahi, ʻaʻohe oʻu ikaika e hana i kekahi mea i kēia lā! Paʻi koʻu ʻiʻo, ʻeha loa koʻu mau bipi, a ʻeha koʻu mau lima i ke kaula. Eia hou, e hopu ʻia paha ʻo ia a ʻaʻole e kaupalena ʻia ka hihia i ka hahau wale ʻana. ʻAʻole hoʻi i kahi papahana haʻahaʻa: kahi e peʻe ai, pehea e ola ai i loko o ke ao holoʻokoʻa o kekahi ma ke ʻano he kauā mahuka ... ʻOi aku ka maikaʻi o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana iā ia, e nānā pono a hopu i ka manawa kūpono.
  Ua huikau loa nā manaʻo i loko o ke poʻo o ke keiki, a hāʻule ʻo ia i loko o kahi hohonu hohonu. Nui loa ka luhi ʻaʻole i moeʻuhane ʻo Yanka, i kekahi manawa ua ʻike ʻia nā kiʻi haehae o kahi mea weliweli, akā ʻaʻole ʻo ia i pane.
  Ua hoʻāla koke lākou i nā kauā, kani ka pū, a paʻi ka hahau i ko lākou mau wāwae ʻole:
  - E ala, e ka ʻohana uhauha! - Uā nā luna.
  Ua pōkole ka hiamoe a ʻaʻole i hoʻihoʻi piha i koʻu ikaika. Ua kipaku ʻia nā keikikāne a me nā kauā ʻē aʻe i ke kahawai e holoi iā lākou iho. Me he mea lā he holoholona lākou, ua ninini ʻia kahi pāʻina kakahiaka meaʻai māmā i loko o kā lākou mau pahu (a ua hāʻawi pū lākou iā lākou i mea paipai e ʻai wikiwiki ai lākou) a me ka hoʻokumu hou ʻana. He hoʻololi hou ma mua.
  Ninau aku la o Ali:
  - Pehea ʻoe i hiamoe ai?
  - Ua ʻeha koʻu ʻaoʻao, akā ua hoʻomaha wau, ʻoiai inā ʻaʻole lawa!
  - He aha, ua moeʻuhane ʻoe?
  - ʻAʻole wau i hoʻomanaʻo! Ua luhi wau i ka moeʻuhane!
  - A moeʻuhane au he koa wau, e holo ana ma luna o ka lio a e ʻoki ana i nā ʻenemi a pau. A ʻo ke Sultan ponoʻī nō i uku mai iaʻu me ke kaulahao gula.
  Ua hoʻopau ʻo Sadat:
  - Pololei ke kaulahao! Hoailona kauwa!
  - Akā he gula! A ua ʻaʻahu pū ʻo ia i kahi emerald nui! ʻO kēia ka nui o kuʻu lima! - Ua ʻōlelo ke keiki me ka wili ʻana o kona lima kelepona.
  - He mau moeʻuhane kēia! He lā paʻakikī ko mākou ma mua! Pono mākou e piʻi i ka mauna.
  - ʻAʻole pili pehea mākou e hoʻomanawanui ai. - wahi a Yanka.
  - E nānā kāua! Me he mea lā ʻaʻole ia e ʻono iā ʻoe, ʻaʻole hoʻi mākou.
  Ua neʻe ke kolamu. He lōʻihi a paʻakikī ke ala i mua.
  Ua hele pū ʻo Yanka me nā mea ʻē aʻe a pau, e ʻoki iki ana, ua haki nā wāwae o nā keiki. ʻOiaʻiʻo, ua ua ma ke alanui i ka pō a ua maʻalahi ka hele wāwae! Nani ka paʻipaʻi ʻana i nā wāwae wāwae ʻole, ma nā pūnāwai mehana, a ʻike i ka neʻe ʻana o nā nalu. Noʻonoʻo ke keiki e lilo i filibuster. Hahai, hakaka, kau moku! Aloha aloha!
  E hoʻomanaʻo i nā manawa o Morgan, Flint, Kāpena Blood. ʻO Hollywood ka mea hoihoi loa ma ʻaneʻi, me nā pana pua nani.
  ʻO nā pōā! ʻO ka huaʻōlelo ponoʻī ʻo ia hoʻi: hunter of fortune! I kēia ao: ʻaʻole ʻo ia i ʻike i ka pū ma mua. No ke aha lākou e hakakā ai me nā pahi kaua, nā pahi kaua, nā pahi kaua! No laila ʻoi aku ka maikaʻi me ka ʻole o nā pistols primitive e pani ana i kou mau pepeiao.
  E like me kā lākou e ʻōlelo nei: ʻAuhea kāu pana ʻeleʻele?
  Ma ka hale kaʻa nui!
  Makemake ʻoe i ka vodka a me ka paka?
  ʻElua pūʻolo kikoʻī!
  Nīnau ʻo Yanka pehea ʻo ia i manaʻo ai he akamai ʻo Sadat:
  - Aia nā pōā ma kou honua?
  Ua pane ʻo ia me ka huhū.
  - Ua lawa kēia i ka maikaʻi! ʻOiaʻiʻo, mamao loa ia mai ʻaneʻi a hiki i ke kai, akā ua piha nā mea a pau i ka maikaʻi.
  - He mau pū anei ka poʻe pōā?
  - Nā pū?
  - Nā pū!
  - E like me kou honua! ʻAʻole he aha, ʻaʻole kēlā! - Ua lulu ʻo Sadat i kona poʻo e maopopo. - ʻAʻole i haku ʻia kēia!
  - No laila, e like me ka wā kahiko, hoʻokahi pahi kaua i ka ʻūhā a i ke kaua!
  - ʻAe, me he mea lā! ʻAe, manaʻo wau ua maopopo iā ʻoe kēia!
  Ua nīnau ʻo Yanka:
  - Makemake ʻoe e lilo i mea pōā iā ʻoe iho?
  - Pehea e ʻōlelo ai! ʻAʻole kēia kaʻu moeʻuhane kamaliʻi, akā ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka popopo ma ke ʻano he kauā. Eia nō naʻe, loaʻa kahi manawa e hele ai ma nā galleys. He mea paʻakikī loa ia no ke kauā ma laila, akā me ka laki ... - Sadat involuntarily twitched, tensing kona paakiki-hana-paʻakikī 'iʻo no kekahi mau kekona, e ho'āʻo ana e uhaki i ke kaula.
  - Ua heluhelu au e pili ana ia mea! - Ua hanu ʻo Yanka a hoʻomāmā i kona mau maka; Ua ʻeha au i koʻu manamana wāwae ʻākau ma ka pōhaku ʻala.
  - Ua heluhelu wale au! ʻAe! ʻOiai ua ʻike ʻoe: ʻaʻole hiki i nā kauā āpau ke lilo i mea pōā, ʻoiai inā he dexterous a ikaika. - Hoʻopili ʻo Sadat i kona mau lehelehe i loko o kahi paipu.
  - No ke aha mai?
  - ʻAʻole poʻe ka hapa nui o nā pōā!
  Ua puhi ʻo Yanka:
  - Pela anei? ʻAʻole naʻe nā kānaka!
  - ʻo ia wale nō! ʻO nā mea ola e like me nā hybrids nui brown frog-lily pad hybrids. He poʻe ʻauʻau maikaʻi lākou a hiki ke noho ma lalo o ka wai no ka manawa lōʻihi. ʻO kēia ʻano he poʻe pōā! A hana ʻino loa ʻo ia. ʻO ka mea nui, pono lākou e hoʻokau i nā pio a pau i ka hoʻomāinoino, ʻaʻole i mea e ʻike ai i kēia a i kēlā ʻike, a i ʻole e leʻaleʻa. ʻIke lākou i kou pae o ka wiwo ʻole, inā paha he kūpono ʻoe e kapa ʻia he kāne. Eia naʻe, hoʻomāinoino ʻia nā wahine. Hiki iā ʻoe ke kū me ka uē ʻole? Kakaikahi ke ola o kekahi ia lakou. I ka wā kahiko, ʻaʻohe ola o ka poʻe pōā, ʻaʻohe o lākou ka mana o ke kai. Akā i kēia mau lā, ua hoʻokaʻawale nā aliʻi, i hui pū ʻia (ʻo ia ka mea kakaikahi), e hoʻokaʻawale iā lākou.
  - ʻO ka mea i kapa ʻia ʻo universal solidarity! - Ua ʻōlelo ʻo Yanka me ka hauʻoli.
  - Kekahi mea like! ʻO nā ʻano ʻē aʻe, ʻo nā elves wale nō e mālama maikaʻi i ka poʻe, ʻoiai he poʻe mercenary hiki iā lākou ke pepehi maikaʻi!
  - ʻAʻole au i ʻike i kahi elf ma mua!
  - Ma ko mākou honua, he kakaikahi lākou! Akā e hui maoli lākou ma ke kapikala. Eia naʻe, pono ʻoe e makaʻala, ʻoi aku me nā kāne, makemake nui lākou i nā keikikāne nani. A ʻaʻole lākou e ʻae i ka hōʻole ʻana!
  - E noʻonoʻo wau i kēia! - Ua haʻalulu ʻo Yanka, ʻoiai ua uhi ʻia kona kino e nā ʻeke o ka hou a ua ʻike ʻo ia i ke anuanu.
  - Akā inā hoʻopau ʻoe i ka harem o ka elf, e ola hauʻoli ʻoe ma hope. Hana maikaʻi ʻo Elves i nā kauā a ʻaʻole e hahau iā ʻoe no kēlā me kēia mea liʻiliʻi. Eia naʻe, ʻoi aku ka nui o nā elves ma mua o nā kāne, a aloha pū lākou i nā keikikāne.
  - ʻOiai nāwaliwali, he hōʻoluʻolu! Akā hiki iā ʻoe ke ola. A ʻoi aku ka ʻoluʻolu me ka wahine!" ʻae ʻo Yanka.
  - Ma hope wale nō: i ka wā e hoʻomaka ai ka ʻumiʻumi e ulu (inaina nā elves), hiki iā lākou ke kūʻai aku iā ia i ke kanaka a i ʻole ka dwarf, a he mea ʻino loa kēia. ʻIke wale au i kahi gnome, a hiki iaʻu ke ʻōlelo he mau ʻano kēia o kēia ao. He ʻoiaʻiʻo ʻaʻohe noho o nā gnomes i ko mākou honua, a he ʻokoʻa nā ʻike i loaʻa iā lākou a i kekahi manawa kū'ē.
  - Pehea ke kue?
  - ʻAʻole ʻoe e hoʻomaopopo! He maikaʻi a he hewa paha lākou! ʻAʻole he kanaka ka gnome, ʻaʻole ia e like me ke kanaka. Ua ʻōlelo ʻia he poʻe cannibals a makemake lākou i ka ʻiʻo wahine hou. Eia kekahi, ua paila ola ʻia nā kaikamahine i ka wai paila, a ma mua o ka hahau ʻia ʻana me ka mauʻu wela loa i mea e ʻono ai ka ʻiʻo.
  - He mea weliweli! "I pane mai ai ʻo Yanka me ka lulu ʻana i kona poʻo.
  - Auwe, eia na rula! A ʻaʻole hiki iā ʻoe ke pakele. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke koi i ke kanaka a me ka lokomaikaʻi mai nā kānaka ʻole!
  Ua ʻohi ʻo Yanka:
  - ʻAʻole hiki iā ʻoe ke koi i ke kanaka, akā manaʻo wau hiki ke koi i ke aloha kumu!
  - E kamaʻilio ka mea i pepehi ʻia e pili ana i kēia kumuhana me ka mea hoʻokō. "Hoolei aku la o Sadat i ka pohaku me kona wawae, a lalau aku la i kona ihu me kona manamana lima. - Makemake wau e pili i ʻelima kaomi ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hana i kēia. - Ua hoʻololi koke ke keikikāne i ke kumuhana.
  - ʻAʻohe kumu, hiki iaʻu! - ʻO Yanka, ma ke ʻano like, hoʻopā ʻo ia i kona ihu me kona wāwae wāwae ʻole, e waiho ana i kahi kaha koko ma luna.
  Ua puhi ʻo Sadat:
  - ʻAe, he hāmare ʻoe! ʻO kā mākou kāne! ʻAe, maikaʻi, ma kahi hoʻomaha hiki iā ʻoe ke hahau iaʻu a ʻāpana. Ua ikaika ko'u lae, e mau no!
  - Manaʻo wau iā ia! Akā inā makemake ʻoe, hiki iaʻu ke kala maʻalahi iā ʻoe!
  - ʻAʻole! Pono e uku ʻia nā aie! ʻAʻole au e kala aku iā ʻoe!
  - OK! E pōʻino, he mea liʻiliʻi!
  Piʻi ke alanui a ʻoi aku ka paʻakikī o ka hele ʻana. Eia kekahi, ʻaʻole i hana ʻia ke ala me ka ʻiliʻili nui, akā me nā pōhaku mauna ʻoi. I kēia manawa ua lilo nā ʻanuʻu a pau no Yankee i mea hoʻomāinoino maoli, ua wela kona mau wāwae wāwae ʻole. ʻO nā keikikāne ʻē aʻe i loaʻa i ka ʻeha, akā hiki i nā wāwae keratinized a me nā wāwae wāwae ʻole ke kūpaʻa i ka ukana, ʻaʻole makaʻu nā calluses i ke alanui. Ua komo nā kauā makua i nā kāmaʻa ʻinoʻino. No laila ʻo ia ka mea paʻakikī loa no Yanka, ka mea i maʻa ʻole i kēlā "ʻoi loa". Ua manaʻo ʻo ia; Ua like ia me ka hele ʻana i loko o ka ulu ʻohe ma koʻu mau kuʻekuʻe wāwae. ʻO nā wāwae i kīkēkē ʻia i nā pōhaku ʻoi, kahe nui aʻe ke koko, kau ʻia nā kulu koko. Ua ʻike ʻo Ali i kēia:
  - He kaikunāne koko ʻoe! Ua ʻike koke ʻia ʻaʻole ʻoe ma ka hele wāwae ʻole. ʻAʻole ʻoe e lōʻihi e like me ia!
  Me ka paʻakikī o ka hoʻopaʻa ʻana i kāna uē, ʻōlelo ʻo Yanka:
  - Auwe! ʻO wau wale nō ke noho nei i ke kapikala, a ʻo nā keiki gypsy wale nō e hele wāwae ʻole! Inā hele wāwae ʻole au ma ke alanui, hiki iaʻu ke hoʻopaʻi ʻia! ʻOiai ʻaʻole, he ʻuʻuku nō wau.
  Kuno ʻo Sadat:
  - Maopopo iaʻu! He mau keiki a mākou na nā aliʻi hanohano: ʻoiai ma ka home e hoʻāʻo lākou e komo i nā kāmaʻa i ʻole e like me nā kauā kamaʻa ʻole. He mau manaʻo kuhi hewa kēia. A laila inā e hoʻopau ʻoe i ke kauā, lilo ia i mea paʻakikī loa. Eia naʻe, ʻike wau he kino hoʻomaʻamaʻa kou. Hiki paha iā ʻoe ke haʻi mai iā mākou i kekahi mea hoihoi. ʻAʻole ʻoe he koa, ʻaʻole hoʻi he kanaka hanohano!
  Pane maila ʻo Yanka me ka ʻehaʻeha.
  - Ke aʻo nei au ma ke kula circus. ʻO ia hoʻi, pono ʻo ia e akamai a ikaika.
  - He aha ka circus?
  - He hiʻohiʻona hoihoi loa. ʻO kāna kumu nui e hoʻokipa i nā kānaka. Hāʻawi iā lākou i ka minoʻaka a me ke ʻano maikaʻi!
  Ua ʻae ʻo Sadat:
  - A pehea? He mea kupanaha kēia! ʻAno maikaʻi! ʻAe, he aha hou kāu? No ka laʻana, hiki iā ʻoe ke lele?
  Ua minoʻaka ʻeha ʻo Yanka:
  - ʻAe, maopopo! Ma kēia mea, he aces mākou! Eia kekahi laʻana, aia nā mokulele e hiki ke hoʻouka i ʻelima haneli mau kānaka i ka manawa hoʻokahi. A laila e hoʻoneʻe iā lākou ma ka māmā he kanakolu manawa ʻoi aku ka wikiwiki ma mua o ka lio wikiwiki loa.
  - Auwe! ʻOiai i loko o kā mākou moʻolelo moʻolelo, aia kekahi mau lio liʻiliʻi! Ke holo nei ʻo Icehand lāua ʻo Mahmud. Ua hāʻule ka pāpale aliʻi o Mahmud. Hoʻōho ʻo ia: oki, e huli kākou a ʻohi. ʻĪ maila kēlā iā ia.
  - ʻOiai ʻoe e uē ana, ʻelima haneli mau mile i lele mai. A i kēia manawa he tausani.
  - Pehea ka nui o ka mile? - Ua nīnau ʻo Yanka.
  - Ma kahi o hoʻokahi a me ka hapa tausani o koʻu mau kapuaʻi! - wahi a Sadat. - Ma ka laulā, ʻaʻole nui loa!
  - ʻOi aku kēia ma mua o hoʻokahi tausani kilomita! I ka hapalua minute! He moʻolelo hoihoi. ʻAe, ʻaʻohe o mākou mau mokulele i kēia manawa, akā he rocket kā mākou. Hiki i ka poʻe lele i nā hōkūhele ʻē aʻe ke hiki i kēia wikiwiki. - Ua ʻike au iā Yanka. - Akā ma ka laulā, ʻaʻole hiki ke mālama ʻia nā moʻolelo moʻolelo a pau, a he ʻoiaʻiʻo kēia no ka moʻolelo ʻepekema. He palena ʻole maoli ka manaʻo o ke kanaka!
  Ua ʻae ʻo Sadat:
  - ʻO ka mea maʻamau: nā manaʻo palena ʻole a me ka noʻonoʻo palena ʻole! Eia naʻe, he mea maʻamau kēia no nā poʻe maʻamau.
  ʻO ka Yanka kahiko, e hehi ana a kū kona mau wāwae ʻeha ma luna o nā pōhaku ʻoi ʻole, ʻōlelo ʻo ia:
  - He manaʻo koho ka ʻoiaʻiʻo! Hoʻopunipuni honua! Eia naʻe, i kēia hihia, ʻaʻole wau e hoʻopunipuni.
  Ua nīnau ʻo Ali me ka hāwanawana (ʻoiai ua hōʻike ka luna hoʻokele i ka haʻahaʻa haʻahaʻa i kēia manawa):
  - No laila hiki iā ʻoe ke hele i nā honua ʻē aʻe?
  Ua lulu ʻo Yanka i kona poʻo:
  - Minamina, ʻaʻole! Ua hiki i nā kānaka ke kipa i hoʻokahi mahina wale nō. ʻO nā huakaʻi hele i Mars: i kēia manawa maʻemaʻe ʻepekema moʻolelo. Ma keʻano laulā, ke holo mālie nei ka ʻimi ʻana i ka lewa, ʻaʻole e haʻi i ka ulu wikiwiki ʻana o nā kamepiula. Akā ke hehi mau nei nā kānaka i ko lākou honua.
  Ua ʻōlelo ʻo Sadat me ke akamai:
  - ʻO kēia no ka mea he nui kāu mau mokuʻāina a me nā lāhui. Pono ka honua i hoʻokahi mea nona. Ma kēia hihia wale nō ka holomua, a ʻaʻole pili ke kumukūʻai.
  Ua ʻae ʻo Yanka:
  - Aia kekahi mau koa i makemake e hoʻohui i ke kanaka, akā ua hoʻōki mau kekahi mea iā lākou. ʻO ke ola pōkole paha, a i ʻole nā hoa paio ikaika. Eia kekahi, ua hoʻololi pinepine ʻia ka noho aliʻi o ka mea nui e ka mea ʻole. Pono e ʻōlelo ʻia ma nā ʻāina democratic ua ala mai nā pilikia me nā alakaʻi. Eia kekahi laʻana, he haʻahaʻa haʻahaʻa loa ko George W. Bush o ka naʻauao a me ka hoʻomanaʻo maikaʻi ʻole. ʻAe, ʻo ka ʻoiaʻiʻo ua hāʻule ʻo ʻAmelika a hiki i ke koho ʻana i kahi kanaka ʻeleʻele i pelekikena he mea hilahila loa. No kēlā ʻāina, e hana i kahi "sting-stang"! Ma keʻano laulā, koho balota kaulana: ʻaʻole kēia ke ala maikaʻi loa e koho ai i ka mana. ʻOiai ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ke aupuni mōʻī.
  Ua hōʻike ʻo Sadat:
  - Ma ke kauoha a ke Akua huhū, ua koho ʻia ka supergrandmaster e ka ʻaha kūkā o nā cardinals. ʻOiaʻiʻo, ma mua, he arch-cardinals nā mōʻī koʻikoʻi, akā i kēia manawa ua loli nā mea a pau.
  - Ma ke ano hea?
  - Makemake nā aliʻi e noho aliʻi, ʻaʻole e lilo i mau papeti o ke kauoha. Eia naʻe, he mea kūlohelohe kēia, ʻo wai ka mea makemake e noho ma lalo o kekahi! Akā naʻe, ʻaʻole wau i ʻike i nā kikoʻī a me ka hoʻopaʻapaʻa! E like paha me kēia, a ʻokoʻa paha! "Hehi akula ʻo Sadat me kona kuʻekuʻe wāwae ma luna o ka pōhaku ʻoi a līlū, a ua ʻike maopopo ʻia kona ʻili mānoanoa.
  Uwe nui ʻo Yanka. Piʻi ka piʻi a ʻoi aku ka ʻoi o nā pōhaku. Ua eha maoli ke keiki, me he mea la e wela ana i ka hao. Ua hoʻāʻo ʻo ia i kekahi mau manawa e kamaʻilio me kona mau hoa, akā ʻaʻole hiki ke hoʻomaha hou.
  Ua ʻoi aku ka ʻino o ka hoʻomāinoino ʻana, ua lilo nā meheu i ke koko. ʻAʻole hiki i ke keiki ke kū a hāʻule i lalo i kona mau kuli. Ua hāʻule ka hahau ma kona kua. Hiki iā Yanka ke uē:
  - E aloha mai! E aloha mai!
  Ua hele mai kekahi kanaka kalepa.
  - He aha kēlā walaʻau!
  Huli ka luna:
  - ʻIke ʻoe, ʻo Ahmed nui, kēia tomboy, ʻaʻole makemake e hele hou aku!
  Ninau mai la ka haku kauwa, me ka hana hoopunipuni a ka alopeke e peahi ana i ka moa.
  - No ke aha ʻoe e hele ʻole ai, e ke keiki?
  Ua uē ʻo Yanka me ka waimaka:
  "Ua pau loa koʻu mau wāwae a ʻaʻole hiki iaʻu ke hele, ʻoi aku ma luna o kēlā mau pōhaku ʻoi!"
  Ua minoʻaka ʻo Ahmed:
  - Maikaʻi kuʻu keiki! Inā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hele, e kau wale lākou iā ʻoe a ʻoki paha i kou poʻo.
  Ua makemake nui ʻo Yanka e ola, ua hoʻāʻo ʻo ia e hōʻoia i ka mea kālepa i kāna pono:
  - E hoʻokomo iaʻu i loko o ke kaʻa! A laila, ke ola koʻu mau wāwae, e hele hou wau! Ma hope o nā mea a pau, pōmaikaʻi ia iā ʻoe!
  - Pehea? - Ninau aku ia Ahmed.
  - Hiki iā ʻoe ke kūʻai aku iaʻu ma ka mākeke! A no laila ua ʻike ʻia: ua hānai ʻoe iaʻu me ka ʻole! - Ua ʻōlelo ke keiki me ka uē ʻana.
  - Pehea ka nui o kāu loaʻa kālā? He aha nā mea ʻē aʻe āu e hana ai ma waho o ke kūʻai ʻia ʻana i kahi harem?
  Ua ʻōlelo ʻo Yanka, me ka manaʻo o ka hoʻoikaika ʻana:
  - Ua ʻike au i nā pāʻani, e kuʻu haku! A hoihoi loa! Inā ʻae ʻoe iaʻu, e ʻoki au i nā kiʻi no ʻoe me kahi pahi: no kahi pāʻani hoihoi loa. Hoʻohanohano ʻia ʻo ia ma ke ʻano he kiʻi kūikawā e nā poʻe naʻauao o ko mākou ʻāina.
  Ua hoʻokokoke ʻo Akhmed, honi ʻo ia i ka hou nui, ʻo ke kino momona akā ikaika.
  - Ke kamaʻilio nei ʻoe e pili ana i nā pāʻani! Ma keʻano laulā, hoʻokahi wale nō pāʻani kaʻu i ʻike, ke kiola lākou i nā dice. Akā inā ʻaʻole ʻoe e wahaheʻe a makemake wau i ka pāʻani, hiki iaʻu ke hoʻopakele i kou ola. - Paʻi ka mea kālepa i ka lauoho o ke keikikāne. "He mea minamina ka nalo ʻana o ke kanaka uʻi." OK. e hāʻawi mākou iā ʻoe i nā mea hana. E nānā ʻo Gertrude i kou mau wāwae.
  Wehe ʻia ʻo Ianku a alakaʻi ʻia i ke kaʻa. Ua hoʻokokoke aku kekahi wahine nona ka makahiki kanakolu, me ka lauoho ʻeleʻele a me ke ʻano Thai. Holoi akahele loa ʻo ia, ʻaneʻane me ka ʻole o ka ʻeha, i nā wāwae koko o Yankee. ʻO nā wāwae ʻeha o ke keiki, ʻaʻole i loaʻa ka manawa e paʻakikī ai, ua hōʻike ʻia kahi ʻike minamina. Nahaha, ʻoki ʻia, ʻaʻohe wahi noho. Ua hoʻololi nā pōhaku ʻoi i ke kapuaʻi. Luliluli ke poo o ka wahine.
  - Auwe, pehea kou ʻoki ʻana i ka pēpē! Puka wale! ʻAe, he aha kaʻu e hana ai me ʻoe!
  Pane aku la o Yanka:
  - He aha ka hana! Pono!
  - ʻAe, ʻae, e lubricate wau iā ʻoe!
  Me he mea lā ua hoʻomaopopo ka wahine i ka lāʻau lapaʻau, ʻo kona mau lima kāhāhā ka māmā. Hoʻomaʻamaʻa maikaʻi ʻo ia i ka ʻili i haki, a laila nā kuʻekuʻe wāwae a me nā bipi keiki.
  Ua ʻike ʻo Yanka i ka ʻoluʻolu o ke kino o kahi wahine iā ia. He mea hiki ʻole ke wehewehe ʻia, hanohano, ʻoi aku hoʻi i kona lomilomi ʻana i ka iwi a me ke kuli kīkēkē.
  - Huli i kou ʻōpū, e mālama wau i kou kua.
  Ua hoʻolohe ke keiki. Hoʻopaʻa aʻela nā lima mālie i kona kua a hoʻomaka e hamo i ka ʻaila i loko o nā ʻeleʻele a me nā ʻoki i hana ʻia e ka huila. Ua maikaʻi, ua hoʻi ka ikaika i ke kino. Ua emi ka ʻeha. ʻO ka hope, ua hoʻopau ʻo Gertrude a hāʻawi iā ia i ke kua a me nā poʻohiwi i kahi kāwili maikaʻi.
  - ʻAe, pehea ʻoe i ʻeha ʻole ai? - Ua nīnau ʻo ia me ka leo mālie.
  - ʻAʻole! ʻAʻole liʻiliʻi! - Pane i ke keiki i ola. - Ma kahi ʻē aʻe, aia wau i ka piko o ka hauʻoli. Ua ikaika au.
  - Ma kēia hihia, maikaʻi ʻoe! keiki maikaʻi loa! - wahi a Gertrude me ka ʻakaʻaka me kona mau niho maikaʻi. - Ma ka laulā, mahalo au i nā poʻe e like me ʻoe! ʻO ka lauoho blonde ke aloha! Makemake au i nā mea a pau i mālamalama a maʻemaʻe!
  - Maikaʻi kēia! - wahi a Yanka. - ʻOiai ʻaʻole e ʻeha ke hoʻoikaika liʻiliʻi!
  Ua hoʻōho ʻo Ahmed:
  - Mai hoʻohuli i ka bacha mai ka mea. E hana ia!
  Kūlou ʻo Gertrude a honi i ke keiki ma nā lehelehe. Ua ʻaneʻi ʻo Yanka i ka honi ʻana o kahi wahine makua. ʻAʻole hiki ke hoʻohālikelike me nā puʻupuʻu hilahila o nā kaikamahine. Ua like nā lehelehe o ka wahine me ka meli, makemake wale ʻoe e inu. Ua huki ʻo Gertrude me ka paʻakikī a hahau i ke poʻo o ke keiki.
  - E mālie, e ka meli!
  Ua hanu nui ʻo Yanka, ua hala mālie ka hauʻoli. Nui ka makemake hikina o keia wahine. ʻO kahi mea kūikawā e puhi ana.
  Ua ʻohi ke keikikāne i nā mea hana kahiko a hoʻomaka e ʻoki i nā kiʻi. Ua hoʻoholo ʻo ia e aʻo i kēia honua i ka pāʻani chess kahiko loa. ʻOiai i ka nānā mua ʻana, i hoʻohālikelike ʻia i nā hoʻolālā uila o kēia wā, ʻano kahiko kēia pāʻani, ʻaʻole pēlā! He paʻakikī loa ka algorithm o ka pāʻani chess; ua kākau ʻia he mau haneli o ka manaʻo a me nā haneli he nui. He mea kupanaha ka pāʻani, waiwai, naʻauao. ʻO Napoleon, ʻo Tamerlane, ʻo Ivan the Terrible, ʻo Peter ka Nui, ʻo Joseph Stalin, ʻo Adolf Hitler, ʻo Churchill a me Roosevelt makemake e pāʻani. Ma keʻano laulā, he pāʻani maikaʻi loa e hoʻomohala i ka loiloi a me ka naʻauao. ʻO ka hapa nui o nā hoʻolālā koa-ekoʻikoʻi o kēia wā, maʻalahi loa kā lākou hana. E hopu i nā pūnāwai i ka hikiwawe loa, e hoʻomohala i ka infantry a hoʻolei i ka ʻenemi. Ma keʻano laulā, hiki ke lanakila i nā kaua he nui ma ka hoʻopaʻa ʻana i nā pā kaua me nā pūʻali koa. A ʻaʻohe helu. Hiki iā ʻoe ke pili i nā tausani o nā koa virtual me ka ʻole, akā lanakila mau i ke kamepiula. E laʻana i ka pāʻani kahiko Cossacks. I loko nō hoʻi, hiki iā ʻoe ke holoi wale i ka ʻenemi me nā kupapaʻu, me ka hoʻohana ʻana i nā pūʻali liʻiliʻi loa. ʻOi aku ka paʻakikī o nā hoʻolaha a me nā misionari. Ma laila, ua hoʻomākaukau mua ka ʻenemi i ka pale kaua a me ka infantry i kēia hihia, kau wale ʻoe ma nā kahua kaua. A i ʻole ʻoi aku ka maʻalili inā palena loa ka helu o nā pūʻali! Akā naʻe, ma ke ʻano o ka paʻakikī ʻaʻole hiki ke hoʻohālikelike ʻia me ka chess. ʻOi aku ka kūikawā: inā ʻoe e pāʻani kūʻē i kahi kamepiula, hoʻokahi wale nō, ʻoi aku ka liʻiliʻi, lawa ka hewa e nalo ai i ka pāʻani a hāʻule paha ma lalo o kahi hoʻopili hoʻolālā inexorable. I kekahi manawa, heluhelu ʻo Yanka i ka "War and Peace" na Leo Tolstoy. I kēlā mau lā, ʻaʻole i hoʻomohala ʻia ke kumumanaʻo chess, a ʻo nā mea kākau moʻolelo ʻepekema ʻaʻole i kākau e pili ana i nā kamepiula! No laila, hiki iā Leo Tolstoy ke hoʻopaʻapaʻa e pili ana ka pāʻani chess i nā hewa mau (a eia ʻo ia ka hapa nui). ʻO mākou wale nō ke ʻike i nā hewa i lawe ʻia e ka ʻenemi. I ka wā e pāʻani ai me ka lolouila, hiki i ka mīkini ke hoʻohana i ka hemahema iki. I ka makahiki 1997, ua lilo ʻo Garry Kasparov i poʻokela honua mua loa e puhi i ka hoʻokūkū koʻikoʻi i ke kamepiula ma hope o ke kaua paʻakikī. Inā nalowale kekahi poʻokela honua me ka helu moʻolelo, he aha kā mākou e ʻōlelo ai e pili ana i kahi mea pāʻani chess maʻamau. Eia kekahi, i kēia manawa ua piʻi aʻe ke kiʻekiʻe o nā monsters uila, ʻelua wale nō ka hana i kēlā me kēia ʻekolu a me ka hapa makahiki!
  Noʻonoʻo a ʻoki ʻo Yanka i ka manawa like. ʻAʻole ʻo ia i wikiwiki, pono nā kiʻi e hele mālie i hiki iā ʻoe ke pāʻani me lākou a mahalo iā lākou. Noʻonoʻo maikaʻi ke keiki, e hoʻāʻo ana ʻaʻole e hiamoe.
  He aha kāu e ʻōlelo ai e pili ana iā Garry Kasparov? ʻO kahi kanaka kūʻokoʻa i ʻike i ʻewalu mau ʻōlelo haole, e like me nā noiʻi sociological, ua hoʻokomo ʻia i loko o ka haneli o nā mea akamai loa i ka mōʻaukala holoʻokoʻa o ke kanaka (Ma ke ala, ʻo Vladimir Futin, ka mea i hoʻokiʻekiʻe ʻia ma ke ʻano he naʻauao kū hoʻokahi, ʻaʻole i hoʻokomo ʻia i loko o ka mea i koho ʻia. haneri).
  No laila ua hoʻokūkū ʻo Garry Kasparov iā ia. Ua hoʻomaka ka hakakā! Pehea ka ʻokoʻa o ka chess mai ka politika? I ka chess ua like ka pāʻani, akā i ka politika he poʻo mau nā luna! I ka chess aia ka manawa ma ka hopena o ka pāʻani, akā i ka politika aia mau! I ka chess, ʻo ka ʻālana he manawaleʻa, akā i ka politika e koi mau ʻia lākou!
  I ka chess, ua hoʻonohonoho hou ʻia nā ʻāpana, akā i ka politika, nā mana i kēlā me kēia manawa a lākou e makemake ai!
  ʻAʻole i kākau inoa ʻia ʻo Garry Kasparov ma ke ʻano he moho pelekikena, ua hoʻolei lākou i ka lepo iā ia a ʻaʻole i ʻae ʻia i ka lewa. ʻO ia hoʻi, ʻaʻole lākou i ʻae iaʻu e neʻe! ʻO ka mea maʻamau, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lanakila i kahi pāʻani kahi i pāpā ʻia ai ʻoe e pāʻani. Ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, inā ʻoi aku ka naʻauao o Futin, inā ua hāʻawi ʻo ia i kahi kūlana kūpono i kekahi o nā poʻe akamai loa ma Rusia. Ma hope o nā mea a pau, ʻo ka ʻoiaʻiʻo, ʻo ka hapa nui o nā luna Lūkini he mau mea hina hina. A he liʻiliʻi a liʻiliʻi ka poʻe akamai ma ka hui o ka pelekikena. Ma keʻano laulā, ʻaʻole i hoʻoholo ʻia ka pilikia o nā limahana. Akā, nui ka poʻe akamai. ʻO Vladimir Zhelezovsky hoʻokahi i hiki ke lilo i Kuhina maikaʻi no ko nā ʻāina ʻē a i ʻole ko loko! ʻAʻole ʻae ʻia lākou i ka mana. ʻOiai me he mea lā ua ʻōlelo ʻo Napoliona: he aliʻi nui i hoʻopuni ʻia e nā mea ʻole, e like me ka pōhaku i loko o kahi ʻāpana ʻeleʻele, e hāʻule ka waiwai a mae ʻole!
  Ma keʻano laulā, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o nā makemake o Rūsia ma mua o nā makemake pilikino. ʻAʻole ka poʻe e ʻoluʻolu i ke aliʻi e piʻi i luna, akā ʻo ka mea kūpono loa. Malia paha no ka maikaʻi loa i kēia manawa, me he mea lā, ʻelua mau mōʻī ma Rusia. I ka hoʻoholo ʻana, e hoʻopaʻapaʻa lākou a hāʻawi i nā hoʻopaʻapaʻa, ʻo ia hoʻi ka emi ʻana o ka hewa. ʻOiai ke hōʻike nei ka ʻike he mau manawa pōkole nā duets a me nā triumvirates. Inā mākou e hoʻomanaʻo i ka mōʻaukala o Rūsia hou, i ka wā i hoʻomaka ai ʻo Chernomordas e koi i ke kuleana o kahi mea like me ka pelekikena, ua hoʻoneʻe ʻia ʻo ia. A i ʻole ka pilina pōkole ma waena o Elkin a me Krimakov. A ʻoiai ʻo Futin, ʻaʻole hiki iā Elkin ke noho like inā ʻo ia i noho lōʻihi ma ka mana. I nā wā mua o ka mōʻaukala, ua hāʻule nā hui o Brezhnev - Kosygin, Beria - Malenkov, Lenin - Trotsky! He liʻiliʻi loa ka noho aliʻi no ʻelua, koe ʻekolu! I ka wā i lilo ai ʻo Stolypin i luna hoʻomalu de facto, me Tsar Nicholas, ua pepehi koke ʻia ʻo ia. A ʻaʻole me ka ʻike ʻole o nā mākaʻi malu, a ʻo Nicholas II paha.
  No laila ʻaʻole ʻike ʻia ka lōʻihi o ka duet! Malia paha e hoʻopau i ka huhū koʻikoʻi - he showdown, a i ʻole ma 2012, e hoʻihoʻi ʻo Futin i ka pelekikena.
  Ma ka laulā, ʻo ka noho aliʻi, ʻaʻole like me ka moena, kaʻana like ʻia e nā nāwaliwali wale nō!
  I ko mākou piʻi ʻana, ua ʻoi aku ka maʻalili, ʻike nui ʻia kēia i kou wā e moe ana. Ua ʻōpiʻi ke keiki iā ia iho i ka ʻili like me ka ʻalopeke. Ua hele mamao kona mau hoa hou a ʻaʻole hiki iā ʻoe ke kamaʻilio me lākou. Ma keʻano laulā, ua ʻike mākou i kekahi mau kāne maikaʻi, noʻonoʻo. Mai konaʻike pono'ī, uaʻikeʻo Yanka he pilikia pinepine ka mea hou, ho'āʻo nā kānaka e ho'āʻo iā ia a hōʻeha paha iā ia. Eia nō naʻe, ʻaʻole pinepine ka hakakā ʻana o nā keiki hou ma mua o ka ʻumi a i ʻole ʻumikūmālima mau makahiki i hala - ua piʻi nui ko lākou pae naʻauao holoʻokoʻa. I kēia manawa, ʻaneʻane loaʻa i nā ʻōpio ka ʻike kumu ma nā wahi he nui. ʻOiai ma nā wahi e like me ka hana mokulele a i ʻole ka ʻoihana kemika. ʻAʻole like me ka hanauna kahiko, ʻike ʻole i ka heluhelu ʻana me lākou. Lawe ka naʻauao! Eia kekahi, ʻoi aku ka maikaʻi a me ka noʻonoʻo o nā ʻōpio o kēia wā ma mua o ka hanauna mua. He aha ka mea e ʻōlelo ʻia e pili ana i nā mākua, ʻoi aku ka nui o nā hanauna; kanawalu- kanaiwa: marginalized and stupid!
  Ma keʻano laulā, hana nui nā mea hoʻonaʻauao uila; i kekahi manawa ua ʻae lākou iā Iapana e ala aʻe. Inā ʻaʻole ikaika loa ka Land of the Rising Sun i kēia manawa, ma muli o ka laha ʻana o ka uila a puni ka honua. ʻO ka hoʻokūkū, ʻoiai ʻoiai ʻaʻole noʻonoʻo nā Japs. ʻOi aku ka naʻauao a me ka ʻoi aku o ka poʻe Kelemania i kēia ʻano.
  He mea weliweli kēia i ke kanaka. Ma hope o nā mea a pau, ʻo ka robot, ʻoi aku ka ikaika ma mua o ke kanaka, hiki iā ia ke ʻike iā ia iho he kanaka ponoʻī, hōʻole i ka hoʻolohe. Ua kākau ʻia nā puke he nui e pili ana i kēia, ua hana ʻia nā kiʻiʻoniʻoni, e hoʻomaka ana me ka mea nāna i hoʻokumu i ka huaʻōlelo robot Capek, a hoʻopau me ka moʻolelo TV "Terminator". ʻAʻole hiki ke pale ʻia ʻo Schwartz! Akā, ʻaʻohe o nā ʻepekema koʻikoʻi a me nā poʻe loea i kānalua i ka hiki i nā mīkini ke kipi. Eia naʻe, ke hoʻomau nei ka hoʻomaikaʻi ʻana o ka uila. He mea weliweli kēia inā nui nā ʻāina a ʻaʻohe aupuni hoʻokahi. He mea minamina ia ʻaʻole i loaʻa iā Stalin ka manawa e hoʻokō ai i kāna moeʻuhane o ka noho aliʻi honua. Ua hoʻopau ka aupuni honua o ka USSR i nā pilikia āpau o ke kanaka a ua hoʻomaka ka hoʻonui ʻana i ka lewa. A laila e lilo nā kaua hōkū i hōʻike ʻia ma ka moʻolelo ʻepekema. He mea minamina, no ke aha i hoʻouna aku ai nā daimonio iā ia i ka wā i hala a ʻaʻole i ka wā e hiki mai ana? ʻAe, hiki iā ia ke hana i kahi mea kosmic.
  ʻO Yanka, me ka huhū, kokoke e ʻoki i kona manamana lima. Hoʻomaka ke koko e kahe. Ua komo ka manaʻo i ka pena ʻulaʻula i nā kiʻi. Eia kekahi laʻana, keʻokeʻo me ka ʻulaʻula. Ma keʻano laulā, aia kekahi paradox o kahi pāʻani chess. Ma hope o nā mea a pau, hōʻailona keʻokeʻo i ka maikaʻi, ka mālamalama, ka maʻemaʻe, a me kaʻeleʻele e hōʻike ana i ka pōʻeleʻele, ka weliweli, ka hohonu. Akā naʻe, hoʻouka mua nā keʻokeʻo! ʻOiai ʻoi aku ka maikaʻi o ka nānā ʻana i nā ʻeleʻele i ke ʻano o ka mea hoʻomāinoino! He kuʻikahi! Ma kekahi ʻaoʻao: ʻaʻole pono ʻo ia e hoʻololi i nā lula? E hele mua ka ʻeleʻele ma kēia pāʻani. ʻO ka mea hoʻonāukiuki, e like me ke kūpono i kaʻaoʻao pouli o ka ikaika. Eia kekahi, inā ua hoʻouka ʻo Stalin iā Kelemania, pehea e haʻi ʻia ai ka moʻolelo i kēia manawa? Loaʻa ka lanakila wikiwiki, a i ʻole ua kau ʻia ke kaua a i ʻole ka ʻino. Eia ka manaʻo o ka poʻe akamai a me nā mea noiʻi. Manaʻo kekahi he manawa kūpono kēia no ka noho aliʻi ʻana o ka honua, aʻo kekahi poʻe i manaʻo ua alakaʻi ia i ka make ʻana o ke aupuni Soviet. Eia naʻe, i ka noʻonoʻo ʻana ua hoʻomaʻamaʻa maikaʻi ʻia nā pūʻali Soviet e kaua ma nā ʻāina ʻē, a ʻaʻole lawa ka mākaukau o nā Kelemania no ka pale. (ʻAʻole i noʻonoʻo ka poʻe limahana Kelemania pōkole i ka mea e hana ai i ka wā e hoʻouka kaua ʻia e ka USSR). Akā, he mea lapuwale loa ke poina e pili ana i ka pale i ka wā e hoʻomākaukau ai no kahi hoʻouka kaua. ʻO ka hapa nui o ka kūleʻa o ka poʻe pahu pahu nui: ʻo nā kaikunāne Klitschko ma muli o ko lākou pale maikaʻi. ʻO ia hoʻi, kahi mea a ko lākou mau hoa paio, ʻoi aku ka ʻeleʻele, hoʻowahāwahā pinepine ʻia. Eia naʻe, he pilikia pili kēia no nā pūʻali ʻelua. Eia naʻe, i ka wā mua o ke kaua, ʻoi aku ka honua o ka Wehrmacht, a ʻoi aku ka mākaukau o kona mau pūʻali koa no ka pale ʻana ma mua o ka Soviet.
  Holo akula ʻo Akhmed i ke kaʻa, me ka hoʻopau ʻana i kāna mau manaʻo keiki ʻole:
  - ʻAe, pehea ka holomua o ka hana?
  - ʻAe, e ka haku!
  - Inā ʻaʻole wau makemake i ka pāʻani, e hahau wau iā ʻoe. A ʻeha loa!
  - Ke ho'āʻo nei au, e ka haku.
  - Nānā maikaʻi! Kū koke!
  ʻOiaʻiʻo, ua ʻike ʻia kahi kauhale mauna ma mua. He wahi pale kona, ʻo ia hoʻi ka ʻauwai ʻeli a me ka pā lepo. Ma ka laulā, ʻaʻole maikaʻi ka noho ʻana o ka poʻe piʻi mauna, ʻoiai, ʻoi aku ka nui o nā hale pōhaku. ʻO ka heiau ma waenakonu o ke kauhale, he ʻano heiau ia, he ʻiʻo ka poʻo, a ua like me ka ʻaeto poʻo ʻekolu ma luna o kona poʻo.
  Ma waenakonu o ke kauhale, ua hakakā ikaika kekahi mau kaikamahine me ka maloʻo a me ka umauma ʻole.
  . MOKUNA Helu 13
  ʻO ka ʻai pū ʻana i ka meaʻai me ka nani hoʻolohilohi he chic kūikawā. Manaʻo i ka ʻala o ka ʻiʻo a me ka wahine ikaika a olakino!
  Huki ʻo Elfaraya a hoʻopā aku i kona mau umauma nui i ka waha o ke kanaka ʻōpio.
  - E omo i ka'u keiki!
  Ua hopu ʻo Vladimir me ke kuko i ka umauma, ua hāmama kona alelo i kona ʻiʻo paʻa. He mea kupanaha ka maikaʻi o ka noho ʻana ma ka ʻaoʻao o kahi kaikamahine, e paʻa ana i ka nipple strawberry ma kou waha. ʻO kēia kou manaʻo e like me ke kāne maoli - macho! A ʻo ka ʻike ʻana o nā poʻe ʻē aʻe ʻaʻole ia he mea hilahila, ua pau ka moe kolohe i kahi mea hilahila - ua pāpā ʻia ka male kāne. ʻAe ʻia nā mea ʻē aʻe! A nani loa kēlā kūʻokoʻa o ka pono!
  - Ua ʻike ʻoe iā Elfarai, mahalo wau iā ʻoe! Malia paha ma hope o ka ʻahaʻaina e noi mākou e ʻae ʻia e lawelawe i hoʻokahi ʻāpana.
  Pane mai la ke kaikamahine.
  - He manaʻo maikaʻi kēia. E nīnau au i koʻu mau luna no kēia.
  Ua hahau ʻo Vladimir i kona mau umauma lohi me kona lima a huli hou i kona manaʻo i ke kahua. Lele hou nā ʻāpana ʻiʻo, a ʻālohilohi ka waina i loko o nā kīʻaha, kahi kala hou a me ke ʻala.
  Ua hoʻohaʻahaʻa iho ʻo Vladimir Kashalotov i nā mea i loko o ke aniani. Kahe mai la ka waina ma ko'u puu, me ka hooluolu ia'u. Ua ʻālohilohi ka Hyperplasm i nā maka o ke keikikāne:
  - He mana kēia!
  - Mana nui! - wahi a Elfaraya. - ʻAe, pēpē, makemake ʻoe i kahi mea wela ʻē aʻe?
  Pane mai la ua kanaka opio nei me ka paani.
  - A ua hoʻonāukiuki kēia waina i ka makemake. Malia paha e hoʻāʻo mākou i kekahi ʻiʻo!
  Hoʻomaka hou ʻo ia e ʻai pū iā ia, ua like ia me ka hana male. ʻO ke kāne a me ka wahine he mea hoʻomāinoino loa, a ma ka manawa hoʻokahi e hōʻike i ke aloha.
  He mea maʻamau ka ʻono o kēia ʻāpana, he mea e aloha ai a ʻono.
  Manaʻo ʻo Elfaraya:
  - Hiki paha iā mākou ke kū i luna?
  - Pehea kēlā?
  - ʻAe, poʻo i lalo!
  - E kakou! E leʻaleʻa kēia!
  Pela no ke keiki, huli pu me ke kaikamahine. A laila, piʻi iki lākou ma luna o ka ʻili. Ua manaʻo ʻo Vladimir:
  - E pāʻani kāua i kahi hoʻolālā! Makemake au e hoʻohālikelike i koʻu naʻau me ʻoe!
  Ua manaʻo ʻo Elfaraya, e pana ana i ka uila mai kona mau maka kalaidoscopically:
  - E lilo kēia i kaua pūʻali koa-hoʻokele waiwai - no ka noho aliʻi honua!
  - E ʻae pēlā! - Wahi a ke kanaka ʻōpio!
  Ua hoʻomaka lākou e pāʻani, naʻauao kūʻē i ka naʻauao! I kēia manawa, ʻike ʻia kekahi kīʻaha ma hope o kekahi, ua hoʻololi ʻia ka waina i loko o nā kīʻaha. No ke ao holoʻokoʻa ka ʻahaʻaina. Ma hope o ka ʻiʻo, ʻai lākou i nā ʻano hua like ʻole mai nā galaxia like ʻole. He aha ka mea i nalowale ma ʻaneʻi? He mea kupanaha wale ko lakou nui. Ua ola kekahi o nā huaʻai, neʻe a hīmeni i nā mele. Leʻaleʻa loa ia, ke pāʻani nei ke mele, ke hana ʻia nei kekahi mea ʻē.
  ʻO ka mea nui, pāʻani nā mea kanu a me nā huaʻai i ke kaua maoli. Eia kekahi, hoʻomau a nui loa. Ma hope o ka "pepehi ʻia" e ʻai wale ʻia e nā pūʻali koa. Ke nānā aku nei nā mea a pau loa i ka grotesque! ʻOi loa i ka wā e hoʻohui ʻia ai ka ʻakaʻaka a me ka ʻūhini, a ʻo ke kūʻē ʻana he hui pū ʻana o ka raspberry a me ka squirrel. A ʻo nā mea kanu a me nā huaʻai ʻaʻole hiki iā lākou ke ʻike i nā analogues i ka mahiʻai kanaka.
  Ua paʻi ʻo Vladimir lāua ʻo Elfaraya a kau ʻia ma laila me ka lulu ʻana i ko lāua mau wāwae.
  Ua minamina ke kanaka ʻōpio a ʻōlelo maila.
  - ʻO ia nani, he mea minamina ke ʻai ʻana!
  Pane mai la ke kaikamahine.
  - ʻAʻohe mea ʻoluʻolu aʻe ma mua o ka ʻai ʻana i ka nui, wela a me ka ʻala o ka hanohano o ka macho maoli!
  - A ʻai i kekahi hua!
  ʻOiaʻiʻo, ua hoʻopilikia nā mea kanu a me nā huaʻai i ka pā kaua, i pale ʻia e nā inike.
  Ua kauoha ʻia nā iniseti e kahi pīkoi ʻōniʻoniʻo, pena ʻia me nā hiʻohiʻona kikoʻī e like me ka papa chessboard. Ua nee me ka hopohopo kona mau kiwi wiliwili, e puka mai ana mai loko mai o na lua wili o kona mahiole kala. ʻO kekahi mea ʻano like me ka poloka melemele ʻōmaʻomaʻo me nā wāwae balerina nani e lele ana ma kahi kokoke. Ua hoʻāʻo ʻo ia e hāʻawi i ke kauoha ma kāna leo kani:
  - ʻAe, e hoʻokuʻu kāua i nā iniseti.
  Ua hoʻomaka ke hoʻokani pila. ʻO nā kuʻi nani me nā pale gula a me nā mea kaua i holo i waho o ka puka i neʻe ʻia.
  I ka manawa like, lawe ʻia nā huaʻai a me nā mea kanu i ka pā kaua, ma lalo o ka uhi o nā papa. Ua kauoha ʻia lākou e kahi Senor Tomato maoli. Nui e like me ka pahu, ʻehā mau lima e paʻa ana i ke koʻi ma kēlā me kēia. A lōʻihi ka ihu e like me ke kāloti. A eia nā kāloti ponoʻī. Hele nā kāloti i ka hīmeni ʻana:
  - Ekahi 'elua' ekolu 'ehā' elima! Ua puka mai ka pipi e pana i nā ʻeke hina!
  Holo maila nā ʻenuhe iā ia a hoʻomaka ka luku ʻana. Ua hou ka ihe i ka ʻōpū o ka ʻōmato, ʻūhā ka wai. Ua neʻe nā mea kanu i hope, akā ua holo wikiwiki nā lemona i ke kaua. He pūʻali lemona holoʻokoʻa.
  Ua hiki mai ke kōkua!
  Ua lulu ʻo Vladimir i kona poʻo:
  - He ʻōpala kēia! Ma keʻano laulā, ʻoi aku ka hoihoi o ia mau hakakā me ka ʻole o nā lula me nā kānaka. A eia, he aha nā mea ʻai a me nā huaʻai e kūʻē i nā iniseti!
  Ua ʻōlelo ʻo Elfaraya me ka lauoho lauoho (e hoʻoikaika ana i ka makemake):
  - He ʻano moʻolelo kuʻuna, akā he naʻaupō wale nō! ʻAʻole wau makemake i kēia mea lapuwale!
  - ʻOiaʻiʻo, makemake wau i kahi mea ʻokoʻa! ʻO kekahi ʻano melodrama, ʻo kēia mau hakakā āpau e maʻi iaʻu. A i ʻole kekahi mea noʻonoʻo!
  - Homer no ka laʻana? - Manaʻo ʻo Elfaraya.
  - A i ʻole Kaisara, ʻo Nero paha. Ma keʻano laulā, he kanaka hoihoi loa ʻo Nero, he mea hoʻokani-emperor. ʻAno aloha!
  - Auwe! ʻAʻole anei ʻoe i pilikia i kona pepehi ʻana i nā Karistiano?
  - I kēia mau lā, nui ka poʻe ʻepekema i kānalua i ka moʻomeheu Karistiano. ʻAʻole anei pēlā, e kaʻu moe? A ua luku ʻo Christian pacifism i ke aupuni lanakila ʻole!
  Ua hoʻopunipuni ʻo Elfaraya:
  - Nani ka hana ʻana i ka mīkini manawa. I kēia hihia: e aʻo mākou i nā mea huna o ka wā kahiko.
  Ua lawe ʻo Vladimir i ʻelua mau sips:
  - ʻAe! No ka laʻana, ʻo wai ke kumu ʻoiaʻiʻo ma hope o ka pepehi ʻana iā Kaisara. Ma keʻano laulā, makemake wau e kōkua iā Spartak. 'Ōlelo lākou he aliʻi.
  - A manaʻo kekahi poʻe he pōā wale nō ia! ʻAʻohe lokahi ma ʻaneʻi! No ka laʻana, kū'ē nā loiloi a Stenka Razin.
  - Ua holomua ʻo Razin a ʻoi aku ka maikaʻi no Rūsia inā lanakila ʻo ia! Nui koʻu mahalo iā Stepan Timofeevich! ʻO kona manaʻo ponoʻī, e hoʻopau i ka lawelawe ʻana, e hoʻokuʻu i nā kānaka a pau i nā Cossacks, a hoʻolauna i ke koho balota āpau, ua holomua loa. Ua makemake ʻo Stepan e hoʻopau i ka ʻilihune, hoʻomāinoino, a hāʻawi i nā kānaka i ka manawa e hana ai no lākou iho, ʻaʻole no ka haku. - Wahi a Vladimir me ka wela. - He ino !?
  Ua ʻoki ʻo Elfaraya i kona lauoho:
  - Ua paʻi ʻia ke ala i Gehena me nā manaʻo maikaʻi! Maikaʻi maoli ka manaʻo o Stenka, akā ua ʻike ʻia: he mau ʻumi kaukani wale nō o nā kupapaʻu hou. ʻO Stepan ponoʻī i hoʻopau ʻino!
  - Akā, ua mālama ʻo ia i kona hanohano ma lalo o ka hoʻomāinoino! Hiki i nā mea a pau ke lanakila, akā ʻaʻole nui ka poʻe e nalowale me ka hanohano! - Ua ʻōlelo ʻo Vladimir i kēia me ke keaka.
  - Ua pololei paha ʻoe i kēia! Akā ʻoi aku ka maikaʻi o ke ola ma mua o ka make! - Ua ʻomi ʻo Elfaraya i ke aniani me kona lima, a hoʻololi i ke aniani. - A i ʻole he manaʻo ʻē aʻe kou!
  - ʻOi aku ka maikaʻi o kahi koa make ma mua o kahi makaʻu ola! - Ua ʻōlelo ʻo Vladimir me ke kaumaha.
  - Malia paha! Akā, pono ke ola! ʻIke ʻoe, ʻo kēia kaua ʻai meaʻai naʻaupō nō hoʻi kona nani ponoʻī.
  Me ka hahau ikaika mai ka waihona lemona, ua hoʻihoʻi ʻia ka ʻenemi i ka hale kiaʻi. Ua hoʻi hope ka ʻiʻo, ua poho, a hāʻule. Ua pahū kekahi mau ipu hao me ka hui ʻana o ke ahi, a hoʻi hope ka ʻūhini me ka ʻā a me ke kani. Ua ahi maikaʻi nā ʻēheu. Ua ʻili lākou a lele i nā ʻaoʻao like ʻole.
  Eia naʻe, i ka pane ʻana, ua pā nā pōhaku kaumaha i nā mea kanu. Ua paʻi ka pōhaku kuʻi i ka lemona, ua kuʻi ʻia, a paʻi ka wai. ʻO kekahi mea ʻai i kui ʻia me ka pepa, ʻo nā kāloti i haki ʻia e wiliwili ana i ka make. Ua kikoo kekahi o na pohaku, ua haule iloko o na kukama, e kaomi ana i ka wai. ʻO nā kulu wela o ka brine i puhi, palai i nā mea kanu a pohā nā hua.
  Kauoha mai la ka luna o na pepeke me ka uwo nui.
  - E pā kākou iā lākou! E komo i ke kaua kokoke! E nā ʻōpala, e hoʻohana i kāu faila nail a hou i ka ʻili.
  Ua uē ka wai nui i ka pane:
  - E ʻokiʻoki i nā mea kolo! E ʻoi aku ka paʻa, hoʻolei i nā ihe!
  Paʻi ikaika nā kukama, hoʻolei i nā ʻano mea like ʻole.
  He leʻaleʻa ka hakakā ʻana, akā ʻaʻole maikaʻi loa. ʻO nā kupapaʻu momona i hoʻopuehu ʻia ma nā ʻaoʻao a pau, a laila ua pau i nā papa ʻaina o nā koa ma ke ʻano o nā kīʻaha like ʻole. He mea leʻaleʻa ka nānā ʻana i ke kaua kiʻi kiʻi no nā koa i pakele i ka luku maoli.
  - Fricassee maikaʻi loa! - wahi a Elfaraya. - Nānā maikaʻi i hui pū ʻia me ka ʻiʻo!
  Ua nahu ʻo Vladimir i kahi ʻāpana, ua paheʻe ka ʻiʻo i lalo o ka esophagus, ʻoi aku ka ʻono. Ua ʻoki ke kanaka ʻōpio i ka piko o kona ihu.
  - Pili nā mea a pau!
  - He aha kāu e hoʻohālikelike ai, no ka mea ke ʻai nei ʻoe no ka manawa mua i kou ola pōkole!
  - Me ka mea ʻole! Akā inā ʻoe e nānā iā ia mai kahi ʻano ʻē aʻe, a laila, ʻo ka ʻai ʻana i ka meaʻai e alakaʻi i ka fecal annihilation.
  - ʻO ia ka mea i kapa ʻia i ka wā kahiko he halepaku!
  - No ke aha he halepaku! He aha ke ʻano o ka huaʻōlelo sort? - i ninau aku ai o Vladimir.
  - ʻAʻole! E like me ka ʻōlelo ʻano like ʻole! No ka laʻana, feces papa mua!
  - A i ʻole ka lua o ka lua!
  Uwe ka waimaka o ke koa, nani loa kona ʻakaʻaka - hoʻokiʻekiʻe i kou ʻuhane:
  - A ʻike wau: ʻike ʻoe i ka ʻōlelo kanaka kahiko! Ma ke ʻano holoʻokoʻa, mahalo kēia!
  Ua ʻāwili ʻo Vladimir i kona mau maka:
  - A nani hoʻi! Maopopo iā ʻoe, e ke kaikamahine, nani ka manaʻo o ka poʻe kahiko i kā lākou ʻōlelo.
  Ua kūʻē mālie ʻo Elfaraya:
  - He huaʻōlelo noʻeau ka Palette! Manaʻo wau ʻo kahi wehewehe kūpono ʻoi aku ka: gamma!
  - Malia paha! Akā, ma ke ao holoʻokoʻa, kahi e huki ai nā robots, ua hoʻohaʻahaʻa ʻia ke kiʻi maikaʻi. He mea ʻokoʻa ia i ka wā ma mua, i ka wā kahiko, ʻaʻole i pena wale ʻia ʻo Leonardo Davinci, akā hana pū kekahi.
  Ua lulu ke kaikamahine i kona mau ʻili ahi, ua puka mai ka wela maoli mai loko mai o lākou:
  - ʻO Leonardo Davinci, i manaʻo ʻia ʻo ia ka mea pena kiʻi maikaʻi loa o nā manawa āpau! Akau?
  Ua noʻonoʻo iki ʻo Vladimir (ʻo ka nānā iki ʻana i ke kahua, huli aʻe ka pūʻali koa nui a ʻau i ka wai), pane maila:
  - ʻAʻole hiki ke ana ʻia ke akamai me kahi lula, a i ʻole me ka superlaser a me ka hyperscanner. He mea paʻakikī ke ʻōlelo ʻo wai ka mea maikaʻi loa ke loaʻa kahi galaxy o nā akamai!
  ʻAʻole ʻae ʻo Elfaraya:
  - ʻAʻole loa pēlā! Ma waena o nā haku mele, ʻo Beethoven ka mea maikaʻi loa, ma waena o nā mea kākau moʻolelo ʻepekema, ʻo Jules Verne, ʻo ia ka mea nāna i hoʻokumu i ka moʻolelo ʻepekema. Ma waena o nā haku mele Lūkini, ʻo Pushkin kahi mana i ʻike ʻia! A ʻo nā mea kākau ʻo Leo Tolstoy!
  Ua ʻōlelo ʻo Vladimir, me ke kūʻē mālie:
  - No nā mea kākau moʻolelo ʻepekema: ʻo Oleg Rybachenko ka mea maikaʻi loa, ua hele mai ʻo ia me nā ʻano mea kaua he nui e wili ai kou poʻo. A wehewehe ʻo ia i nā kaua me ka waihoʻoluʻu, me he mea lā ua hānau ʻia a hānai ʻia i ko mākou manawa!
  - Ua ala hou ʻia ʻo ia?
  - ʻaʻole maopopo! ʻAʻole lākou i hōʻike mai iaʻu!
  - Ua ala hou ʻo Jules Verne, ʻōlelo lākou ua komo ʻo ia i ka papahana: he mīkini manawa!
  - Auwe! Ua hiki loa! ʻO Jules Verne, ua ʻoi aku kona akamai ma mua o nā kānaka ʻepekema he nui o nā kenekulia iwakālua a me iwakāluakūmākahi. Ua kūpono loa ka manaʻoʻiʻo e pili ana ka wā e hiki mai ana i nā kaʻa e holo ana ma ka uila. ʻOiaʻiʻo, i ka makahiki iwakāluakūmākahi, ua ʻike ʻia kāna Jules Verne ponoʻī - ʻo Oleg Rybachenko, nāna i hana i ka hyperplasma - ke kumu o nā mīkini hou, a wehewehe i nā kumu kumu o kāna hana!
  - He akamai maoli nō!
  - A he aha ka mea kupanaha, e like me Jules Verne, ʻaʻole lākou i makemake e hoʻolaha koke iā ia! Ma keʻano laulā, hoʻohaʻahaʻa pinepine ka poʻe o kēia wā i nā akamai maoli! A hoʻokiʻekiʻe lākou i ka mediocrity!
  - ʻAe, hiki mai kēia! E like me ka ʻōlelo a Figaro - e neʻe i mua me ke akamai! Noho aliʻi ʻo Slavish mediocrity ma luna!
  - ʻAe, ʻaʻole like kēlā! A i ʻole, ʻaʻole mākou i lanakila i ke ao holoʻokoʻa! A ma ʻaneʻi, ʻo ka mea mua, ua kōkua ka ʻepekema iā mākou!
  Ua ʻōlelo ʻo Vladimir me ka filosofia:
  - ʻO ka hoʻohālikelike, ʻo ka nāwaliwali kino o ke kanaka i hiki ai iā ia ke lilo e like me ke Akua! ʻOiai ʻoi aku ka lōʻihi o nā lima o ka monkey, ʻaʻole ʻo ia e ʻohi i kahi lāʻau!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Elfaraya, e ʻā ana kona mau niho i ʻoi aku ka mālamalama ma mua o nā daimana:
  - A pehea! He ʻoiaʻiʻo nō hoʻi! Ke neʻe nei nā hewa kanaka i ka holomua a hoʻokokoke iā mākou i ka mana loa! Ua hana ka maka'u i ka mea kaua, ka palaualelo - ka huila, ka nawaliwali - ka crane, ka mea pakela ai - laxatives, ka makemake nui - ka mokulele, ka luuluu - ka hale kiʻiʻoniʻoni, ka ʻimi - ka Internet, ka sadist - ka dynamo! Aia ma hope o kēlā me kēia ʻike nui he hewa! Ua hoʻokiʻekiʻe ka ʻenehana i ka makemake kumu!
  Holoi ʻo Vladimir i kona lae:
  - ʻAe! He ʻōlelo kumu maoli! Ma keʻano laulā, he nānā hou kēia i ka honua!
  - Mai hana hewa iā ʻAdamu, ʻokoʻa ʻo ia a me kāna poʻe mamo mai nā holoholona huki wale i ko lākou hiki ke ʻōlelo! - wahi a Elfaraya me ka hilinaʻi. - A i ʻole ʻaʻole pololei wau!
  - Ke ʻōlelo nei ʻoe i ka ʻoiaʻiʻo, akā ʻaʻohe mea pili i ia mea! Ma keʻano laulā, ua ikaika ka holomua iā mākou! ʻAʻole hiki ke hōʻole ʻia kēia, akā i ka manawa like ua pau mākou i ke kanaka! A i kēia manawa - nā koa wale nō!
  Ua hoʻoponopono ʻia ʻo Elfaraya me nā pilikia:
  - Nā koa nui!
  - Pela no! Makemake au i ka leʻaleʻa hou aʻe i ka ʻeha. Inā ʻaʻole ʻoe e ʻike i ka ʻeha mau, luhi loa! Ua like ia me ka holo ʻana i ka lā me ka quasar ma kou kua, a i ʻole me ka lua ʻeleʻele i loko o kou ʻōpū!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Elfaraya me ka luliluli o kona poʻo.
  - A makemake au i ka ʻeha! Aia kekahi mea hoihoi loa iā ia! E like me ka lua ʻeleʻele! ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hoʻomaopopo i kēia!
  - ʻAʻole wau, e uē nui wau! Makemake ʻoe i ka ʻeha?
  - ʻAe! A ʻo ia ke kumu, he mau hōʻailona ikaika kēia ma nā pūnana nerve, ʻo ia ka mea e hoʻoulu ai i ka hauʻoli i ka waiwai hyperplasmic o ka lolo. A maikaʻi mau kēia! - Ua palu ke kaikamahine i kona mau lehelehe, ʻelua mau ʻōlelo ʻono i ka manawa hoʻokahi.
  - ʻAʻole ʻoe no kēia ao! - Ua kāhāhā ʻo Vladimir.
  Nahu ke kaikamahine i ka pā, a pana hou i kona mau maka:
  - Akā no ke aha! Pono wale ʻoe e hoʻololi i ka hōʻailona ikaika o ka ʻeha i loko o ka wahi o ka leʻaleʻa. ʻOiai i ka wā kahiko, nui ka poʻe i aloha iā ia a ʻike i ke ʻano o ka hoʻololi ʻana i ka ʻeha i mea hauʻoli!
  Ua hauʻoli ʻo Vladimir:
  - Maopopo iaʻu! He masochists ko lakou mau inoa!
  ʻĀnō ʻo Elfaraya:
  - ʻo ia wale nō! Masochists! Ua hauʻoli ka poʻe maʻamau i ka holo ʻana i ka pahu, akā ʻaʻole hiki iā ʻoe!
  - Nanea i ka ʻeha? Anu! Hyperplasma! - Ua hooho ke keiki.
  - Ua ʻike wau i ka mea ʻakaʻaka inā ʻaʻole ʻoe e ʻeha wau! A ʻaʻohe mea e kaʻana like i kou ʻeha! E ʻau kākou i waena o nā nalu, ka hewa palena ʻole! Ke hoʻopau nei i ka manawa o ka orgasm: pulse, hanu! - Ua hīmeni ʻo ia, e pāʻani ana me nā umauma ikaika a me nā umauma ʻo Elfarai.
  Ua makemake nui ʻo Vladimir i kēia mele, ua hoʻomaka ʻo ia e hula:
  - Ua like kou mau wāwae me ka huila, me he luna lā!
  - E mālie, e ka naʻaupō! ʻIke au ua paʻa loa!
  - He naʻaupō wau! - Ua lele ʻo Vladimir a huli i nā manawa he ʻumi, e wili ana a puni kona axis.
  Hele pū ʻo Elfaraya me ia, a hoʻomaka lāua e hula. ʻO nā koa ʻē aʻe ka mea i lawe i kēia ma ke ʻano he kauoha a hana i kahi ʻano hula poepoe, a i ʻole nā kaulahao hula poepoe he nui.
  Manaʻo ʻo Elfaraya:
  - Hiki paha iā mākou ke hoʻololi i ka ikehu!
  - He ʻano hyperfucking kēia!
  - ʻo ia wale nō!
  Hoʻomaka nā keikikāne a me nā kaikamahine e pana i kekahi i kekahi me nā kukuna o ka ikehu, nā ʻano kūikawā o ka biocurrent. Ua kapa ʻia kēia he hyperfucking! Ua maikaʻi nā mea a pau, akā naʻe, ua holo wikiwiki nā koa ma hope o kekahi i kekahi, ua ʻā nā mea ahi i ka lewa.
  Ua nani wale nā mea a pau, nani loa!
  Ua olohelohe na kaikamahine a me na kane, a lilo hou aku ka hyper-fucking i ka orgy.
  Maʻaneʻi,ʻaʻole hiki i ka noʻonoʻo ke wehewehe i ka mea a lākou e hana nei, miliona o nā kāne a me nā kaikamāhine'ōlohelohe a nani loa e holo a puni i ka lewa i ka manawa hoʻokahi. ʻO ka ʻoiaʻiʻo voluptuous e uhi i ka noʻonoʻo waiwai loa! I ka pōkole, ua hauʻoli nui nā kāne.
  Ma hope o ka pau ʻana o ka lā hoʻomaha, hoʻomaka ka mea nui loa - ka hāʻawi ʻana i nā makana.
  Ua laina ka poe hakaka ma kekahi keena nui. Ua nānā makaʻu ʻo Vladimir i ka papahele i aniani ʻia i waho. Ua hana ʻia mai hyperdiamond, ʻaʻole like me ke daimana maʻamau he valency o 1024, a he miliona mau manawa paʻakikī. Ua ʻālohilohi loa, ʻelua haneli paha ka ʻoi aku o ka mālamalama.
  Ua hāʻawi ʻia ke kanaka ʻōpio i ka Order of Annihilation - ke degere ʻelua, he insignia kiʻekiʻe loa. a ua hāʻawi ʻia ke kūlana o ka hope luna hoku hoʻokahi manawa. ʻO kēia ka manaʻo o ka piʻi nui ʻana o ka uku, a ma ka manaʻo o ke alakaʻi, hiki iā ia ke noho pilikino a loaʻa paha ke kauoha o nā koa he kakini. ʻAʻole kēia he kanaka hou, akā he ʻano mana! ʻO ka mea maʻamau, ua hāʻawi ʻia ke degere ʻelua o ke kauoha me ke kolu a me ka ʻehā, ʻo ia ka mea hanohano. Ua loaʻa iā Elfaraya kahi pūʻulu like o nā makana, a me ka puʻuwai poni e kāmaʻa! A laila ua huhū ʻo Vladimir: ua hala ke kaikamahine iā ia. Eia naʻe, ʻaʻole pono ka huāhuā: nā koa, a i kēia manawa kokoke i nā luna, he mau kaikunāne ma ka ʻuhane. ʻO ka metala paʻa loa, ʻoi aku ka palupalu ma mua o ka plasticine - me ka paʻakikī ʻole me ka puʻuwai ahi a me ka hau hau!
  Ua kau pono ʻia nā kauoha e kekahi kaikamahine maikaʻi loa: ʻelima hōkū ʻo Lyudmila Karpovna!
  Ma waena o nā alakaʻi, e komo pū ana me ka pae maʻamau: ʻoi aku ka maʻamau o nā kaikamahine ma mua o nā keikikāne, ʻo ia ke ʻano o ke ʻano o ka honua kahi nui o nā wahine. ʻAʻole nui ka ʻoiaʻiʻo. Ua minoʻakaʻo ia i nā mea a pau, a me ka minoʻaka iā Vladimir.
  - He nani, makemake au i ke kauoha!
  Ua hoʻōho ke keiki:
  - ʻAe! Quasar! ʻOiai ke hoʻopilikia nei ka manaʻo iaʻu inā pono wau ia!
  Ua hoʻōho ka pūkaua ʻōpio mau loa:
  - ʻOiaʻiʻo ua kūpono iā ia! ʻOi aku ka waiwai o ka uku āu i hoʻokaʻawale ai iā ʻoe iho i ke kaua mua!
  Inā ʻo ka hoʻomaka kēia, he aha ka hopena!
  - Manaʻolana wau e lanakila ana!
  - Ua make hope loa ka manaolana!
  Ua mahalo nui ʻia ʻo Vladimir. Ua ʻoi aku ka hoʻomaka o kaʻu ʻoihana ma mua o koʻu mau manaʻo. A inā ʻoe e noʻonoʻo ʻaʻohe ʻelemakule a ʻaʻohe hoʻoweliweli o ka hoʻomaha ʻana, a laila ʻo wai ka mea ʻike inā ʻaʻole kēia e wehe i ke ala i ka marshals, a i ʻole ke kiʻekiʻe. He mea minamina ʻaʻole ʻo ia i lilo i mōʻī - ʻo ia ka nui o ka poʻe i koho ʻia! Eia naʻe, he mea kaumaha loa ke kuleana o ke ao holoʻokoʻa. He aha ka mea e paʻa ai ke ao holoʻokoʻa ma kou poʻohiwi! ʻAʻole hauʻoli ka mana; nui nā pilikia e pono e hoʻoponopono ʻia, a me nā pilikia like ʻole e puka mai ana e like me ka jack-in-the-box, quadrillions o nā honua, ʻaʻole i hoʻopā ʻia e ke kanaka. Ua kākau pololei ʻo Nietzsche: ʻaʻole hiki i kahi psyche maikaʻi loa ke hoʻokō i ka ukana a ke Akua i ʻike ai. He aha ke ʻano o ka lohe ʻana i kēlā me kēia kekona: mau piliona pule a me nā piliona o nā hōʻino, ke hoʻopiʻi ʻia ʻoe no ka maloʻo ʻana o ka kamepiula a me ka make ʻana o kou kupuna wahine, no ka hoʻomaloka a me ka ʻai ʻole o kāu wahine. I ka pule like ʻana o nā pūʻali ʻelua no ka lanakila hoʻokahi, ʻoi aku ka miliona o nā kānaka i ka waiwai wale nō. He mea paʻakikī ke lilo i Akua a hoʻohauʻoli i nā mea a pau i ka manawa hoʻokahi! He ʻoiaʻiʻo ua hāʻawi ʻia ke kanaka i ka noʻonoʻo, a ua hoʻokumu ʻia nā kānāwai o ke ʻano e hiki ai i ka holomua ke hoʻomohala palena ʻole, i nā piko hiki ʻole ke hoʻomaopopo ʻia. Ma keʻano laulā, ma waho o ke kaua, ola maikaʻi ke kanaka; hiki i ka ʻenehana ke hoʻomaopopo i nā moeʻuhane a me nā pono āpau. Inā makemake ʻoe i hale aliʻi, e ʻoluʻolu, nā kauā robota, e like me kou makemake. Ke neʻe nei ʻoe iā ia iho, lele ʻoe me ka mokulele ʻole: ʻōpio mau loa, ʻai manuahi, kahi kaʻa lele no nā mea āpau. ʻAe, ka wahine o nā pae āpau a ʻaʻohe pilikia me ka orgasm a i ʻole ka mana. A he pupule ka ʻoihana leʻaleʻa e like me kāu e noʻonoʻo ai: ʻae ka ʻenehana i nā mea āpau! ʻAe, he aha ka mea e pono ai ke kanaka! Akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo? Destiny: e hoʻolilo i kou ola holoʻokoʻa i loko o ka hale paʻahao, ʻike i ka ʻeha, i ka hoʻomaʻamaʻa mau: ʻo kēia ka hauʻoli maoli! A he aha ka mea e pale ai iā mākou mai ka maluhia! Eia naʻe, pau nā kaua i ka maluhia, i kekahi manawa he naʻi aupuni. Akā, no ke aha lākou e pono ai i kahi honua ʻē aʻe inā ʻaʻole i ʻimi ʻia ka hapa nui o nā hokele i loko o lākou! Ua lele mai nā manaʻo hoʻomāinoino i ke poʻo o Vladimir. Ua hoʻāʻo ʻo ia e kipaku iā lākou - ʻo ka heresy weliweli!
  I ka pau ʻana o ka ʻaha makana, ua lawe ʻia nā koa a me nā luna i ko lākou mau moku lewa. A ʻo ka mea mua he kau aʻo ʻē aʻe. Kamaʻāina, maʻamau, akā me nā mea hou i ka hoʻomākaukau ʻana. Maʻaneʻi ua lakiʻo Vladimir:ʻo Elfaraya, ka mea i aloha nui iā ia, ua liloʻo ia i hoa.
  Ua wehewehe ka luna hoku ʻumi iā lākou.
  - Ua hoʻokaʻawale ʻoe iā ʻoe iho i ka hakakā mua, no laila makemake mākou e hoʻomaopopo piha i kou hiki. Malia paha e hoʻoneʻe ʻia ʻoe i ka SS - super special forces!
  Ua ʻōlelo ʻo Vladimir:
  - Aia nā palena i kau ʻia e nā genetics ma luna o mākou!
  - Hōʻike ka mōʻaukala o ke kaua hiki i kēlā me kēia kanaka ke ʻoi aku ma mua o nā hiki i ke ʻano maoli!
  Hoʻokomo ka poʻe koa i ko lākou mau mahiole, a hoʻololi koke ka honua a puni lākou, hoʻomaka nā hologram nui e neʻe.
  ʻO Vladimir, ʻoiai ua hoʻomaopopo ʻo ia he manaʻo hoʻopunipuni, ua manaʻo ʻo ia i kahi hopohopo. Ua ʻike ʻo ia he ʻano maʻamau ka lanakila ʻana i kahi ala keʻakeʻa no ka hoʻomaʻamaʻa ʻole ʻana, ka pūʻali koa koʻikoʻi.
  Hāwanawana ʻo Elfaraya iā ia:
  - Mai makaʻu, hoa! He mea uila uila wale nō.
  - Ma hea i loaʻa ai iā ʻoe ka manaʻo he makaʻu wau! - He koa ʻo Vladimir Kashalotov, akā ʻo kona mau niho e uwē ana me ka hoʻopunipuni.
  - He radiation kūikawā kēia, hoʻokomo i ka makaʻu i loko o mākou! Me he mea lā ua poina mākou ʻaʻole mākou he poʻe hoʻomaka ʻōmaʻomaʻo, akā he poʻe koa mākaukau! Ua hahau mālie ka hoa pili i ka umauma o ke kanaka ʻōpio. Ua wela ka maka.
  - Ua hakakā wale au no hoʻokahi lā, akā ua aʻo au i koʻu ola a pau!
  . I ka wā mua, mai loko mai o nā mea kaua a pau, ua hāʻawi ʻia iā lākou he pahi pahi laser paʻa.
  ʻAʻole ʻo ia i nānā koʻikoʻi. He māmā ka ʻoiaʻiʻo a hiki ke hoʻonui iki ʻia. Ua like ka ʻenemi mua me ka ʻōniʻoniʻo, me ka nuku i waho o kona pūpū. ʻO ke ala mua ma ka ʻili kaʻapuni i pahee ma kekahi mau wahi. No laila, haʻalele ʻo Vladimir mai ka hoʻouka ʻana o ka ʻenemi a kokoke hāʻule. Ua hahau kona hoa i ka pipi, a oki i elua apana, haule iho la na apana.
  - E hana me ka pahi kaua! - Ua hoʻōho ʻo Elfaraya. "ʻAʻole lākou weliweli e like me kā lākou makemake."
  - Ua ʻike au! - Wahi a Vladimir. - ʻOiai ke hana nei kekahi mea ʻē i ke kino. Me he mea lā ua paʻa nā aʻalolo!
  - E ʻike ʻoe, pā! ʻO ia wale nō ka "defrosting"!
  Ua hoʻouka ʻia lākou e nā monsters virtual, kekahi e like me ke kanaka, a ʻo nā mea ʻē aʻe me ka nui o nā tentacles. I kēia manawa, ua makaʻala ʻo Vladimir. Ua hoʻoluliluli ʻia ka ʻenemi kokoke loa. ʻO ka mea aʻe āna i pepehi ai he kanaka hermaphrodite. ʻAʻole oʻu minamina i kēlā ʻano freak. Aka, ua aneane e hemo ke poo o ka hee me na pahikaua.
  Ma hope o ka paʻa ʻana i ka pahi kaua, ua hoʻomaka koʻu kino e ʻeha a ʻeha.
  - He mea hoʻopailua kēlā, ua ʻeha ʻo ia iaʻu! - Ua hōʻino ʻo Vladimir. - ʻAʻole wau i manaʻo he palaka wau.
  - Ua hakakā ʻoe me nā monsters virtual? - i ninau aku ai o Elfaraya.
  - Me ka pineapple monkey! Ua alualu ʻo ia iaʻu a kokoke au e make. ʻOiai aia kekahi poʻe eccentrics e ʻōlelo nei he lokomaikaʻi a aloha nā monkey āpau no ka mea he mau kaikunāne lākou.
  - ʻAʻole maikaʻi ʻaʻole ʻino ko mākou mau hoa paio. ʻAʻole makemake lākou, e like me ke kai e holo ai ka poʻe pōā.
  - ʻOi aku e like me ka ʻōpala. He mahana a mālie ke kai. - Ua paʻi ʻia ke kanaka ʻōpio e ka hui ʻana o ka maiʻa a me ka tiger, me nā rockets ma kahi o nā niho, a lele i luna ona. - Ua loaʻa iaʻu kahi lua ʻeleʻele ma koʻu poʻo ma kēia mau papa ala. He ʻoiaʻiʻo aia kekahi mea ʻino i ke kino i kēia manawa.
  - I ka ʻoiaʻiʻo, makaʻu nō hoʻi au!
  Ke neʻe nei ke kāne a me ke kaikamahine. I ka wā mua ʻaʻole wikiwiki loa nā monsters, kahi i maʻalahi ka hana. Eia naʻe, ua hoʻopilikia iki ʻia ʻo Vladimir lāua ʻo Elfaraya e nā hoʻokuʻu. Ua ʻoi aku ka ʻino ma muli o ka hoʻomaka ʻana o nā moʻo i ke ahi. Ua wela ka ʻōpū o Vladimir a ua ʻeha maoli ʻo ia.
  - Makemake au e hoohuli i ko'u puuwai! - Ua'ōleloʻo ia.
  - A ʻaʻole maʻalahi iaʻu! - Kuhikuhi ke kaikamahine i kona umauma olohelohe akau. Ke kulu nei ke koko mai ona aku. Ua kuha lākou iā Vladimir me ka holo ʻana a puni, ua lohi ke kanaka ʻōpio a kuʻi i kona poʻohiwi, a maopopo ka haki ʻana o kona mau iwi. A i ka haki ʻana i nā iwi o ke kanaka maʻamau, ʻeha loa ia, hiki iā ʻoe ke make i ka haʻalulu. ʻOiai ʻaʻole ʻo Kashalotov he kanaka maʻamau, i kēia manawa ua manaʻo ʻo ia ma waho o kahi. Ua manaʻo ʻo ia i nā nalu kūikawā a pōʻino loa i hoʻopōʻino i kona hiki.
  - Ua ʻino wau! - Ua hala ʻo Vladimir. Holoi ke kaikamahine i kona maka me ka hana ʻoihana.
  - Mai luʻu ʻoe i loko o ka lua ʻeleʻele, e kuʻu naita aloha. Ua hoʻi ka ʻike, akā me ka ʻeha. Ua kaniʻuhū ʻo Vladimir, ua ʻānai ʻia ʻo ia e ka nāwaliwali:
  - ʻAʻole au e hele hou.
  - Mai pulu! Aia kahi pahu kōkua mua ma ʻaneʻi.
  ʻOiaʻiʻo, ua like ke ala keʻakeʻa me ka pāʻani kamepiula. Aia nā ola hou aʻe a ʻo ka mea nui ka ikehu e hoʻoulu koke ai. ʻAe, paʻakikī, akā ua aʻo nā kāne.
  - ʻO ka mea nui ʻaʻole e hoʻi hope a ʻaʻole e haʻalele! - wahi a Elfaraya. ʻAʻole hoʻi ʻo ia i ʻoluʻolu, e hana hewa ana i kēlā me kēia manawa, e loaʻa ana i nā hahau ʻeha. A laila ua maʻa nā kāne a hoʻomaka i ka hana ʻoi aku ka lōkahi. I ka pae aʻe, pono lākou e lele ma luna o nā halo e lana ana i ka lewa, e ʻalo i nā pahi lele, a me ka kolo ʻana ma luna o ka uwea ʻala. Ua ʻoi aku ka ikaika o ke kaua, a ʻoi aku ka wikiwiki o ka neʻe ʻana o nā hoa paio. ʻOiaʻiʻo, ua hiki ke hoʻohana i nā mea kaua i hoʻopaʻa ʻia, akā i loko o kā lākou mau waiwai e like me nā mea lawe maoli o ka make.
  Ua hoʻāʻo ʻo Vladimir i kahi vibrothrower multi-barrel! Ua hana ia i nā māwae liʻiliʻi ma ke ākea. ʻOiaʻiʻo, ma hope o ʻekolu kiʻi ʻana ua hāʻule ia, akā ua ʻoki iho i nā pae o nā hoa paio.
  "ʻAʻole hewa!" wahi a ke kanaka ʻōpio.
  - E hoʻāʻo e kiʻi i kahi hoʻolaha plasma bubble! - Ua ʻōlelo ʻo Elfaraya. - E ʻoi aku ka maikaʻi o kēia.
  - ʻAe, ʻaʻole ia he manaʻo maikaʻi ʻole. A ma hea ʻo ia?
  - He paipu liʻiliʻi kēia e like me ka pu paionia. E puhi i loko a ʻike ʻoe i ka lele wikiwiki ʻana o kahi cascade hyperplasmic.
  ʻAʻole i ʻalo iki ke kanaka ʻōpio i ka volley, kolo iki ʻo ia ma ka ʻili o ka ʻōpala, a hopu ʻia ʻo ia e ka pā. pana.
  Ua ua nā ʻōhū ma kahi laina ʻāwiliwili, e lele mālie ana, a pahū nā mea ola a lākou i pā ai.
  - He aha! ʻAʻole ʻino! - wahi a Elfaraya. - E paʻi wale i lalo i ʻoi aku ka liʻiliʻi o nā ʻōhū e lele i ka lewa.
  - Ke ho'āʻo nei au i kaʻu mea maikaʻi loa!
  - E ho'āʻo a mai kāhāhā!
  Lalau iho la ke kaikamahine i kekahi mea kaua ikaika a hoohana ia mea, e hoike ana i ka mana kulou ole.
  Ua ʻoi aku ka hoihoi o ke kaua. Eia lākou e hakakā nei ma ka honua kahi e kahe mua ai ka wai i loko o kahi kahawai ma lalo o ko lākou mau wāwae, a laila kahe nui ka wai helium paheʻe, a kiʻi ʻia nā lasers ikaika mai luna a lalo, e pahū ana nā grenades luku.
  Ua pana aku ʻo Vladimir, me nā lima ʻelua i ka manawa hoʻokahi, a hula hoʻi i kahi pretzel.
  Ua hopu ʻia ʻo ia i mau manawa, ʻoki ʻia kona wāwae hema. Mahalo i koʻu hoa, ua kōkua ʻo ia iaʻu e kiʻi i ka pahu kōkua mua hoʻopakele ola. Ua ulu ka wāwae.
  - Maikaʻi ʻoe e Elfaraya.
  Huhu hoʻowahāwahā ke koa.
  - A he nāwaliwali ʻoe, e Vladimir. Hoʻomanawanui nā pēpē i kēlā ʻehaʻeha, a uwē ʻoe!
  ʻAʻole ʻo ke kanaka ʻōpio iā ia iho, aia kekahi mea e hoʻopilikia iā ia:
  - I kēia manawa ʻike wau i nā mea āpau i ʻoi aku ka maikaʻi!
  Ma hope o ka waiho ʻana i kahi lālani ʻē aʻe o nā monsters, ʻakaʻaka ʻo Elfaraya a ʻōlelo mai:
  - E hoʻomanawanui naʻe!
  Ua kaniuhu ke keiki, ua lilo ia i mea paʻakikī ke kamaʻilio:
  - Pono ʻoe, he kāne wau!
  - ʻO ia ke kanaka! - NO kekahi manawa pili ko laua mau lehelehe. Ua ʻike ʻo Vladimir i ka ʻono meli o ka honi a kahi wahine ʻōpio.
  - Akua wahine!
  - Lucifer! - wahi a ke kaikamahine.
  A laila komo lākou i kahi ea e loli mau ana me ka makani ikaika. ʻO ka puhi ʻana mai ke alo mai, a i ʻole, ma ke ʻano ʻē, kaomi i ke kua. A ke loli mau nei nā ʻenemi, i kekahi manawa lele lākou e like me nā nahesa, i kekahi manawa ke kolo lākou e like me nā nahesa ʻawaʻawa. Akā, hele mau ʻoe i ka hakakā, lele ʻana mai kahi anuu a i kekahi, a hopu pū i nā nalo a me nā moʻo i nā wāwae, lele i waho o nā pahele me kā lākou kōkua. ʻO kekahi mau hiʻohiʻona: ʻoi aku ka nui o nā hybrids o nā pepeke a me nā pua: nani nani. A ʻālohilohi ka hui ʻana o ka dragonfly a me ka tulip, me nā waihoʻoluʻu āpau o ke ānuenue me kahi ʻala hoʻomakeʻe noʻonoʻo ... Quasar! ʻO nā waha ʻaʻa ʻole e kaomi ma hope e like me nā pahele ʻiole uila, nā niho mika ka lōʻihi me nā uwila. He ʻelima mika ka nui a he ʻumi mika ka niho. Ua hoʻokō ʻo Vladimir i ka hele ʻana ma mua o lākou. ʻO kekahi o nā monsters: kahi hybrid o ka pahu a me ka moʻo huelo ʻawaʻawa, pahū me ka leo, e hoʻopuehu ana i nā kukui ʻā.
  - ʻAʻole mākou kiʻi ʻia! ʻAʻole lākou e hopu i nā quark! - Ua hīmeni ke koa koa.
  Loaʻa hou ke kanaka ʻōpio i ka pōʻino mai nā uila luku. A ʻoi aku ka ʻino o ke kaikamahine, ua moku hou kona wāwae. Akā, lele ʻo ia ma ka lālā hoʻokahi, me ka noʻonoʻo ʻole e hoʻi hope. Eia naʻe, ʻaʻohe wahi e hele ai.
  - Hoʻokahi kā mākou ala, ola a make paha! - Ua ʻōlelo ʻo Elfaraya me nā ala ʻano banal.
  Ua hōʻoia ke kanaka ʻōpio:
  - A hui pū wale nō! ʻOi aku ka mālamalama o ka lua ʻeleʻele i ka wā i loko o ka etera hau: ʻālohilohi nā puʻuwai ʻā!
  Ma ke kumu kūʻai o nā hoʻoikaika nui a me ke ʻano ʻino, ua hoʻokō lākou i kēia, ʻoiai ʻaʻohe wahi ola i koe ma ko lākou mau kino.
  ʻO ka pae aʻe ʻo ka wao nahele: me ke one ʻōmaʻomaʻo hoʻomāinoino, ʻaʻole hiki ke kū mālie no ke kekona, paʻa kou mau wāwae, a pono ʻoe e pana a hou. Ma ʻaneʻi nā pūʻali koa i uhi ʻia, ʻo kekahi i ke kapa kila, e hakakā me lākou. Aia nā ʻano like ʻole o nā mea hakakā, aia nā kānaka a me nā hybrids o ka moʻo huelo ʻawaʻawa me ka cactus, kahi ʻōpala a me kahi wīwī! Ke lele nei nā mokulele gravity, kahi hiki ʻole iā ʻoe ke hūnā a pakele paha, e hoʻopuehu nā kukui laser i ke one. I ka wā e paʻi ai i ke kino: ʻeha hellish, ʻike ʻia ka loko me ka ʻōwili a hoʻopiha ʻia me ka ʻaila wela. Luʻu nā tetralets, hoʻolei i nā pōkā i ke ʻano o nā poʻo hoʻopailua me nā kumu maka he nui, a me nā kukuna o nā kukuna huhū i ko lākou makewai ʻana i ka luku!
  ʻAʻole naʻe i nalowale ʻo Vladimir. Hana ʻo ia i kekahi ʻano hula, ma waena o nā kahawai.
  Ua hoʻohenehene ʻo Elfaraya:
  - Lūkia kīwī: lele nā ʻēheu ma hope ou!
  Ua ʻōlelo ʻo Vladimir:
  - E ke alakaʻi, ua laina kā mākou regiments!
  Ua hui pū ke kanaka ʻōpio a me ke kaikamahine me ka ʻokiʻoki, me ka hoʻohana ʻana i ka ʻenehana "waterfall jet", e waiho ana i nā ʻenemi i loko o nā pūpū lush. He nui nā mea ola like ʻole i ʻoki ʻia, ʻeha, a ʻā paha i ke ahi. He mea kupanaha kēia - ʻaʻole me ka hoʻohenehene ʻole, ʻoiai ke ʻano o ka tetralet i ke ʻano o ka lupe a me ke koʻi i lilo i kahawai hāʻule o nā enuhe gula a me ka turquoise speckled ke pā:
  - Ke pana ʻoe, kū ma kou manamana wāwae, ʻoi aku ka nui o kou neʻe ʻana. - Hoʻoikaika ʻia e Elfaraya
  Ua ʻike koke ʻo Vladimir:
  - Paʻa liʻiliʻi.
  - Pehea e ʻōlelo ai, ʻoi aku ka ikaika o ka dinamika ma mua o nā statics!
  No ka hōʻoiaʻiʻo ʻana i kāna mau ʻōlelo, ua ʻoki ke kaikamahine me kahi kaola i kahi hale holo wikiwiki e like me ke kini me nā barela. Nahaha a hāʻule, lele a ʻāpana. I kēia manawa i ka lele ʻana, ua lilo nā ʻāpana o ka mea i pio i ka ʻohana o nā hybrids poni: bumblebees a me chimpanzees. Ua hakakā kēia mau mea ʻē aʻe kekahi i kekahi: i kēlā me kēia manawa ua liʻiliʻi a liʻiliʻi lākou, e hoʻoheheʻe ana i ka lewa o kahi kaua virtual:
  - ʻAe, pehea? Quasar? - Nīnau ʻo ia, wili i nā kuʻemaka o Elfarai.
  - Maikaʻi loa, maikaʻi ka mea nui! - Ua ʻike ʻo Vladimir. - He mea maikaʻi ke noho ma waena o nā lasers a me ka plasma! A lohe i ka pahū ʻana o ka honua!
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine:
  - A ʻike i nā orgasms i ke kaua me aʻu! A hele wāwae a hauʻoli i kou puʻuwai! ʻO kaʻu mea e mahalo ai, ʻo ia ke ʻano hoʻomākeʻaka i nā kāne.
  Ua hoʻopau pāʻani ʻo Vladimir Kashalotov i ka makana aʻe. Ua like ia me ka lāʻau i uhi ʻia me ke kila. ʻAʻole i pahū koke, ua koi ʻia kekahi mau uku hou aku. ʻO ia hoʻi, ʻo nā kukuna e hū mai ana mai nā makau maʻuʻu i hoʻopau i ka lima o ka Sperm Whale.
  - ʻO kēia ka hohonu o ke ākea! - Ua hoʻōho ʻo ia me ka huhū. - Pono mākou e noʻonoʻo i kekahi mea e like me kēia.
  ʻO Elfaraya, me he mea hoʻomāʻewaʻewa lā, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - He aha ka mea āu e kamaʻilio mai nei?
  - E hahau iaʻu i ka maka me ka pōhaku. - ʻAʻole hana kekahi lima. - Ua ʻōlelo ʻo Vladimir. - ʻAuhea koʻu ʻiʻo nui!
  - Mai hopohopo, e nui aʻe nā kino ola hou.
  ʻO ka mea i ʻike ʻia, ʻaʻole ia i kuhihewa. ʻAʻole naʻe i lawa ka lāʻau, ua ola ka lima, akā he nui nā ʻoki a me ka ʻeha i koe.
  ʻO ka pae aʻe he lua pele, pono ʻoe e holo wikiwiki i luna me ka wikiwiki kupaianaha, pana i nā cyborgs kaua o ka ʻenemi. A ʻo nā cyborgs he mea hoʻomāʻewaʻewa wale nō: nā hybrids o nā terminator Hollywood kahiko a me nā hana hou o ka cosmic evolution: ultra-dioactive tankosaurs. ʻO Vladimir Kashalotov (ka mea maʻamau ʻaʻole ia he mea maʻamau iā ia) ua luhi ʻo ia, ʻo nā monsters a me nā wahi ʻenemi e hoʻopuni ana i mua o kona mau maka, a ʻaʻohe hopena i ʻike ʻia i kēia mau mea a pau. Ua hoʻomaka hoʻi ʻo Elfaraya e hāʻule a haʻalulu:
  - E kuʻu keiki, pehea ka paʻakikī iā ʻoe!
  ʻO nā kohola sperm, me ka haʻalulu, pane maila:
  - A ke ʻike nei au e hāʻule ana ʻoe!
  - ʻAʻole wau i loaʻa iaʻu ka hoʻomaʻamaʻa ʻana no ka manawa lōʻihi. Ma keʻano laulā, he aupuni maluhia mākou a ʻaʻole mākou e hoʻouka i kekahi, a i ʻole mākou i manaʻo, akā hele kēlā me kēia kanaka ma ke ala o ka hoʻomaʻamaʻa koa. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole kēia he hoʻohenehene: aia ke kaua ma mua o hoʻokahi kaukani makahiki! No laila ke keʻa nei ʻoe iā ʻoe iho, i ka hihia! Ua hala au i ʻehiku makahiki ma ka ʻili o kahi hōkū neutron!
  - Auwe, ʻehiku makahiki he nui!
  - ʻAe, ʻo ka mea mua, ke noho nei mākou i kahi manawa pau ʻole, a ʻo ka lua, ʻoluʻolu loa ia ma kahi hōkū neutron, kahi ʻoihana piha o ka leʻaleʻa a me ka leʻaleʻa. He leʻaleʻa leʻaleʻa. Hoʻopili ʻia ka gravity! He keiki quasar ʻoe?
  - I kēia manawa ʻaʻohe hauʻoli nui kūikawā! - ʻIke ʻia, luhi ʻo Vladimir.
  - Ke paipai nei lākou iā ʻoe i maopopo iā ʻoe ma kahi liʻiliʻi e pili ana i ka ʻoihana koa. ʻAʻohe ou aʻo ʻana, a i ʻole he mau nāwaliwali wale nō ʻoe? - Ua nīnau ʻo Elfaraya, me ka hoʻōki ʻole i ka pana ʻana i nā moʻo.
  ʻO Vladimir, pana i hope a ʻokiʻoki i kekahi manawa (ʻoi aku ka paʻakikī o ka hope), hiki ʻole ke hopu i kona hanu, ʻōlelo ʻo ia:
  - A aia kekahi manawa i ka wā ma mua: ʻo ka pūʻali koa Lūkini he ʻoihana holoʻokoʻa. ʻO nā mea manawaleʻa e lawelawe i loko o ia no ke kālā, a ua kiʻi ʻia lākou mai nā ʻāina like ʻole.
  - ʻO ia hoʻi, nā mercenary! - Ua hōʻuluʻulu ʻo Elfaraya. - Akā ʻaʻole hilinaʻi lākou a hiki ke hele i ka ʻaoʻao o ka mea e uku hou aku.
  ʻO Vladimir, ua ʻoki ʻo ia i kekahi koa ʻino i ke ʻano o ka warty dragonfly, ua kanikau me ke kaumaha:
  - ʻAʻole wehe ʻia kekahi mea e like me kēia. Akā naʻe, ʻo ka hapa nui o nā mercenaries he kamaʻāina Lūkini. ʻO ia hoʻi, ʻaʻole lākou e kumakaia i ko lākou ʻāina makuahine. A ʻaʻole lākou i kumakaia iā ʻoe!
  Kuhikuhi ke koa i ka pū me kona mau wāwae ʻaʻole i haki: he keʻa ma waena o ka macaque a me ka kiwi.
  - A inā he kaua nui i ka wā ma mua, aia nā pilikia me ka hoʻopaʻa inoa.
  Ke keiki, brushing aku ekolu poʻo mai ka hybrid o ka nahesa Gorynych a cactus lele agarics (ua kui loa lakou ia ia i loko o ka biceps me stinging nila), blathered?
  - Hiki iā lākou ke ala aʻe! Akā, ua lanakila ʻo Rūsia i nā kaua a pau! Ua pio ʻo NATO, ua pio ʻo Kina, a ʻo ia hoʻi ka monster e like me ka United States i waiho ai.
  Ua hana ke kaikamahine i nā maka naʻaupō, pana mai ka emitter me ka hoʻohana ʻana i ke alelo:
  - He pūʻali koa kā lākou?
  Ua kūʻē ke kanaka ʻōpio, me ka ʻai ʻana i ka huila tricycle a me ka hee:
  - ʻAʻole! Also kanaka hana kīwila. ʻO kēia kona ikaika a me kona nāwaliwali. Eia naʻe, ua hoʻomaʻamaʻa maikaʻi ʻia nā pūʻali ʻenemi, ʻo ia hoʻi, ua lanakila ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa i hoʻokahi a me ka hapa miliona o Iraqis, a ua nalowale nā koa ma lalo o ʻelua haneli. ʻAe, he kūleʻa kupaianaha.
  - Pololei, ʻaʻole ʻino! - Ua hoʻokomo ʻo Elfaraya i kahi hoʻopiʻi i loko o kahi mea hakakā e haki ana i kahi pahu nui i ale i kahi pū hoʻokele ponoʻī. Ua puhi ʻia ʻo ia. - Akā, ua loaʻa iā mākou nā lālā pohō i ko mākou makemake: ʻoi aku ka ʻoi aku o ka steeper.
  - ʻAe, pili ia i ka pae ʻenehana! - Līkini ke keiki i ke kahe o ke koko mai kona lae ʻoki.
  - ʻOiaʻiʻo, pili ia! ʻO kēlā me kēia ʻike i loko o ka pūʻali koa e hoʻokokoke i ka manawa o ka lanakila!
  Ua hoʻomaka ʻo Elfaraya e hīmeni, ua hoʻāla kona leo i nā pūʻali koa hou ʻole:
  Rusia: ʻo ʻoe koʻu ʻāina hānau,
  E kūpaʻa au, e hoʻolaʻa mau!
  Ke wela ke kauwela, ke anu,
  Malili ke kahawai, kahe ka wai!
  
  Ua ʻoi aku ka keʻokeʻo o kaʻu mea i wae ʻia ma mua o ka hau, ka ʻōpala,
  Ua lawe mai ʻo ia i ka waina i kona mau lehelehe alohilohi!
  A ikaika ka ʻuhane, ʻaʻole ikaika ke kino.
  ʻO ka loaʻa ʻana o nā ʻeha, ua make!
  
  ʻAʻohe maluhia i loko o ka cosmic ether,
  Ke uwo nei ke kaua a ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻike i nā huaʻōlelo!
  Ke ulu nei ka pupule ma ka honua holoʻokoʻa,
  A ua hookahe hou ia ke koko hala ole!
  
  ʻIke nā luakini iā mākou me ke kani kani nui,
  A me he mea lā ua maloʻo ka makani, ua make ka leo o ka lehulehu!
  A ua hanau ka makahiapo me ko'u kaniuhu,
  E hoʻolaʻa wau i kahi pauku makaʻu i nā mamo!
  
  A e hookauwa ke keiki i kona aina makua,
  E lanakila i nā ʻenemi a pau me ka pahi kaua kila!
  ʻAʻole e haʻalulu ka hae o Rus.
  E lanakila mākou i nā ʻenemi a pau i ke kaua!
  
  ʻO ka ʻāina makua a me nā pōhaku a me nā lāʻau ʻoka,
  A ʻo ka ʻakaʻaka o nā kamaliʻi, ʻo ke kani ʻana o ka pō i ka nahele!
  Ua hakakā lākou no ka ʻĀina makuahine ʻaʻole no ka hanohano,
  A i hiki ai iaʻu ke noho me ka hauʻoli!
  I ka pau ana o kana, puka mai la ka puali o na kupapau i mua o lakou. Ua like ia me kahi salakeke ʻiʻo i ʻoki ʻia, mai nā huahana i hana ʻia e ka manaʻo o Picasso: ma hope o ka hoʻopiha ʻia ʻana o kona lolo e ka moana o hyperplasm. i ninau aku ai ke kaikamahine, me ka loaa ole o kona hanu.
  - Ke ʻae nei ʻoe iaʻu, e Vladimir?
  - Aloha au i koʻu ʻāina makuahine, ʻaʻole i emi mai iā ʻoe. - E hilinaʻi iaʻu ʻo Elfiada.
  Ua hoʻoponopono ke koa, me ka hoʻokuʻu ʻana i kahi hui o ka makika a me ka hippopotamus:
  - ʻAʻole wau ʻo Elfiada, akā ʻo Elfaraya.
  - E kala mai, ua kuhi hewa wau. - Ka luhi weliweli. - Luli ke kanaka ʻōpio. - I loko o hoʻokahi pūʻulu, ʻo ia ka inoa o ka quasi-akua wahine nāna i hoʻokumu i ka nui o nā universe nui, a laila haʻalele i nā pono āpau a kūʻai lilo ʻia i kauā!
  - ʻO kēia ke kaomi radiation. ʻAʻole maikaʻi loa. - Ua hōʻike ke koa i ʻelua alelo. - ʻO ke kauā a me ke akua wahine, he mele nui lākou!
  A waiho ʻia kēia pae. ʻOiai ua nui ke koko i hoʻokahe ʻia.
  A i ka wā e hoʻomaka ai e hāʻule i luna o ke kāne a me ke kaikamahine, nā pōhaku makamae, i kālai ʻia i ke ʻano o nā akua kahiko, ua kokoke pau i ka pau ʻana o lāua ʻelua. Ua nalowale nā iwi o Vladimir i ko lākou elasticity mua; ua haki lākou, e hōʻeha ʻole ʻia. Ua luhi loa ʻo Elfaraya a paʻa me ka hoʻoikaika nui.
  - Ke hoʻopunipuni nei ʻoe! ʻAʻole hiki iā ʻoe ke uhaki i ka makemake o ka poʻe Lūkini!
  ʻO Vladimir, nalowale ka ikaika, ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻokaʻawale ka wiwo ʻole i ko mākou lāhui mai nā lāhui ʻē aʻe!
  Hoʻoikaika ke keikikāne a me ke kaikamahine. ʻAʻole lākou i noʻonoʻo e haʻalele a uhaʻi paha.
  - Aia ko mākou makemake i ko mākou lima! - Ua ʻoki ʻo Vladimir.
  Ua hoʻohui ʻo Elfaraya:
  - ʻO Will ka manamana kuhikuhi e paʻa ai ke kumu o ka mea hoʻolei kaola - he suicidal kona nāwaliwali!
  ʻO ka hope, i ka hopena, e kali ana kekahi mau ʻōpio hakakā no ka hakakā lima lima, ua mākaukau ka monster weliweli loa no ka hope. Hiki ke ʻike ʻia ka monster mai kahi mamao aku, hāwanawana ʻo Elfaraya.
  "ʻOi aku ka maikaʻi iā mākou e hana pālua." Hoʻopili pū i nā hoʻouka kaua - kēia huahana o ka honua honua.
  Ua ʻae ʻo Vladimir:
  - Ma laila wale nō e loaʻa ai iā mākou kahi manawa.
  ʻO ia, ua hana ʻia kēia monster kupaianaha mai nā metala wai i hui pū ʻia me multi-plasma, e paʻa ana i nā pahi kaua gravio-nucleon ma kona mau lima. He mea weliweli kēlā me kēia lālā i kona ʻano ponoʻī: uhi ʻia kekahi me nā warts, ʻo kekahi me nā maʻi ʻeha, ʻo ke kolu me nā kākalaioa, ʻo ka hā me nā mamala, ka hapalima me nā daimana haʻihaʻi, a pēlā aku. i ka manawa like mai luna, ʻaoʻao a lalo. ʻAʻole i loko o ʻekolu-dimensional ākea, akā i ka ʻumikumamāwalu ana i ka manawa hoʻokahi! ʻO kēia ke ʻano o nā haneli o ka manawa like a i ka manawa like o nā mokulele hoʻouka. ʻAʻole loaʻa iā ʻoe ka manawa e hakakā ai, a inā ʻoe e ʻoki i kou lima, e ulu koke ana kahi mea hou.
  - Hana pālua!
  - Paʻi kiʻi pōʻino!
  ʻO ke kāne a me ke kaikamahine pana, e hoʻāʻo ana e komo i loko o ka manaʻo o nā ana multi-vector āpau e hoʻomalu i ka multiplasma. Ua lanakila lākou ma ka hopu ʻana i ka rose o ka ʻumikūmāwalu dimensional space. Hiki iā ʻoe ke ʻike i ka pāhola ʻana o ka metala ma nā ʻaoʻao a pau: mau tausani o nā pōpō like me ka mercury.
  Ua hoʻōho ʻo Elfaraya:
  - Ua kiʻi nui ʻia ka quasar! Hyperplasma!
  Akā ʻo ka monster, e like me ka manu Phoenix, hiki koke mai ke ola a hoʻihoʻi ʻia ...
  . MOKUNA Helu 14.
  ʻO Mirabela, ua manaʻo ʻo ia e haʻi aku lākou iā ia i kekahi mea koʻikoʻi, ʻo ia hoʻi ka hana ʻana i ka wā! Ua hoʻomau ʻo Anastasia Streletsova me ka mālie a me ka ʻōlelo hoʻopunipuni (a ua like kona mau maka me ko ka boa constrictor):
  - Ua ʻike anei ʻoe i ke kaikamahine he nui nā universe?
  Pane me ka wiwo ole o Mirabela.
  - ʻAe! Ua ʻike kēlā me kēia pēpē i kēia!
  Kuno ʻo Anastasia:
  - Akā, ʻike ʻoe he paʻakikī loa ka neʻe ʻana ma waena o nā universes, koe wale nō nā honua aniani!
  Ua ʻae ʻo Mirabela me ke kaumaha ma kona leo:
  - Heluhelu au i ka manao like! Me he mea lā ua ʻike ʻia ko kāua mau honua ʻelua i kekahi i kekahi me he aniani lā, a ʻo ia ke kumu i hoʻomaka ai ke kaua!
  Ua hōʻoia ʻo Anastasia me ka hauʻoli:
  - A he ʻoiaʻiʻo kēlā! Akā ʻokoʻa ke ʻano o nā honua ʻē aʻe, a ʻoi aku ka nui o lākou, ʻoi aku ka nui o nā ʻokoʻa!
  - Pono! - Ua ʻōlelo ʻo Mirabel.
  - A aia nā universe i hoʻomalu piha ʻia e nā kānāwai kino i hiki ʻole iā mākou ke hoʻomaopopo. ʻO ka poʻe a mākou i ʻike ai, hiki ke ola ma laila, he theoretical wale nō! Maopopo iā ʻoe kēia, e Mirabela? - Ua ʻānaʻi ʻo Anastasia i kona maka ʻākau.
  Kuno ke kaikamahine:
  - I koʻu hoʻomaopopo ʻana, ʻo kēia ka honua āu e makemake ai e hoʻouna mai iaʻu?
  - ʻO ia ka pahu kiʻi! - Ua hauʻoli ʻo Anastasia. - Pono ʻoe e hele i laila!
  Ua hāpai ʻo Mirabela i kona poʻohiwi ikaika: he hana hou ma kekahi honua ʻē aʻe! ʻOi aku ka maikaʻi ma mua o ka hoʻomāinoino ʻia e nā pūʻali anti-koa no nā kenekulia he nui! Eia kekahi, he manawa kūpono kēia e loaʻa ai ke kūʻokoʻa lōʻihi i kali ʻia! Inā ʻaʻole ʻoe e hoʻokele ʻia i kēlā me kēia lā a me nā hola, ma nā ala he nui, e koi ana iā ʻoe e lanakila i nā pilikia a ʻike i ka ʻeha! He mea weliweli paha , pehea inā e hoʻololi ka ultra-hyper-marshal i kona manaʻo a kauoha iā ia e hāʻawi ʻia i ka poʻe hoʻomāinoino?
  - Ua mākaukau wau e hoʻokō i kekahi hana o ka Motherland - Sacred Russia! "Ua hoʻōho ʻo ia me ka hoihoi.
  Ua lulu ʻo Anastasia i kona poʻo:
  - ʻAʻole ʻoe maopopo i ka mālama ʻana i nā mea huna a hoʻopaʻa i kou mau manaʻo! Ua ʻike koke ʻia kou hauʻoli, e ke kaikamahine!
  Ua hoʻohaʻahaʻa ʻo Mirabela i kāna leo:
  - ʻAʻole anei ʻoe e hauʻoli inā, ma kahi o ka hoʻomāinoino ʻino, kahi hana hoihoi e kali nei iā ʻoe? ʻO ka poʻe ma ʻaneʻi e lawe i kahi pulsar keʻokeʻo!
  Ua ʻae mālie ka hypermarshal:
  - ʻOiaʻiʻo, ʻoi aku ka maikaʻi o kēia ma mua o nā anti-koa, akā manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole ia he hyper-ecstasy! No laila e ke kaikamahine: e aʻo e hoʻopau i kou mau manaʻo inā makemake ʻoe e ola!
  Ua hoʻololi ʻo Mirabela i kahi leo ʻoihana:
  - He aha kaʻu e hana ai?
  - Ma ka laulā, paʻakikī a maʻalahi ka hana! E wehewehe au iā ʻoe i ke ʻano. He mea huna kupaianaha kēia. I loko o kekahi o nā asteroids, ua loaʻa iā mākou kahi puʻupuʻu ultra-hyperplasma no kahi moʻomeheu kahiko kahiko. Aia kekahi ʻano e pili ana ʻo ia i ka hana ʻana i kā mākou mau ʻano like ʻole!
  Pīhoihoi maoli ʻo Mirabela:
  - Auwe! He mana kēia!
  - No laila eia kēia! Ua paʻakikī mākou no ka manawa lōʻihi i ka wehewehe ʻana, a hiki i kekahi o nā elf sorcerers, me ka pōʻino, heluhelu ʻo ia i ka kilo. I ka pōkole, ua loaʻa iā mākou ke komo i ka mea kaua ikaika loa, ka mana i ka manawa.
  Ua hoʻōho ke kaikamahine:
  - Hyperplasma! No laila he mea maoli ka mīkini manawa!
  - ʻAʻole wale he mīkini, akā he puka holoʻokoʻa, hōʻike ka helu ʻana me kāna kōkua hiki ke hoʻouna i ke ao holoʻokoʻa o ka ʻenemi i ka wā i hala, i loko o ke kino a hiki i ka manawa i noho ai ke ao holoʻokoʻa i ke ʻano o hoʻokahi hyper- ʻāpana paʻa paʻa!
  - Megaquasar! - hāwanawana ʻo Mirabela. "Hiki i kēlā mea kaua ke hoʻopau i ke kaua a mau loa!" A i ʻole, me nā kaua a pau!
  Ua hōʻike ʻo Anastasia i kona mau niho, ua ʻoi kona mau niho nui:
  - ʻAe, aloha, ua hōʻoia nā hoʻokolohua i kēia! Akā naʻe, ua nalo koke kēia chip, a ua hoʻopau ʻia nā moʻolelo āpau e pili ana i ka hoʻokolohua. ʻIke ʻoe, ʻo ka hana koʻikoʻi o nā makahiki he nui i lalo i ke kahawai. A ʻo ka mea nui loa, ua hala ka manawa e lanakila ai i ke kaua, me ka ʻole o ka pana ʻana!
  - ʻEleʻele i koʻu poʻo! Hypercollapse ma ka ihu! - Ua kaniʻuhū ʻo Mirabela. - He aha kaʻu e hana ai?
  - ʻO ka mea i koe he memo i hoʻopuka ʻia e ka hyperchip iā lākou iho. Ua hōʻike ʻia ua neʻe ka mea kiʻi i ke ao holoʻokoʻa Nui, a ʻo ka poʻe wale nō i loko o ko lākou puʻuwai e noho nei i ke aloha a me ke aloha e hiki ke hoʻihoʻi iā ia! - Ua nānā ka hypermarshal i ke kaikamahine me ka maopopo ʻole.
  I aku la o Mirabela me ka hilahila.
  - ʻAʻole wau kēlā ʻano! Ua hoʻoikaika ʻia au e ka nawaliwali o ka noʻonoʻo e hoʻopakele i ke keiki mai ka noho pio ʻana. Mai noʻonoʻo iaʻu he pono!
  - He mea maikaʻi loa kou manaʻo koʻikoʻi iā ʻoe iho! ʻO ia hoʻi ʻaʻole wau i kuhihewa iā ʻoe! - Ua ʻoi aku ka hauʻoli o ka Anastasia maalea.
  - ʻaʻole maopopo! ʻO ia kuleana, akā no ke aha wau! ʻO ka nui o nā trillion o nā kānaka, ʻaʻole anei he ʻoluʻolu a me ke aloha?
  - No ke aha, hiki mai lākou, ʻoi loa i nā pūʻali koa! ʻOiai ke aʻo ʻana a me ke koho ʻana i ka genetic, i hoʻokahi hihia mai kahi trillion: e loaʻa maoli kahi pacifist scumbag. ʻO kēia ka mea i ʻike ʻia ma muli o ke kaua ka mea kaumaha loa no ka psyche a me ke kino! I kekahi manawa ke manaʻo nei au i kahi momi (paʻakikī)!
  Ua hōʻike ʻo Mirabela i ka paʻakikī:
  - No laila: no ke aha wau?
  ʻO Anastasia, me ka lanakila ʻana i kahi manawa kānalua, pane maila:
  - ʻO ka mea ʻoiaʻiʻo, ua loaʻa ka inoa o ka Big Loop universe no ka mea he hopena kohu i kā mākou mau mea hana. I ka hāʻule ʻana ma lalo o ka radiation hiki ʻole ke hoʻomaopopo ʻia a ʻaʻole i ʻike ʻia e kā mākou poʻe ʻepekema, nalo lākou i ko lākou hiki a make koke.
  Ua hāʻule ka manaʻo o Mirabela:
  - No laila ke ʻano o kēia?
  Ua hoʻomau ka Ultra-Hyper-Marshal:
  - Ma ka maikaʻi, e lilo ʻoe i kanaka maʻalahi, ma ka ʻoi loa, e make ʻoe. He axiom kēia. Eia kekahi, ʻaʻole hana kā mākou ʻenehana hanohano a me nā kamepiula i kēia ao.
  - ʻAʻohe ʻenehana ma laila?
  - No ke aha, aia ma kekahi mau hokele! ʻAʻole ia he ao ākea, ʻoiai ʻaʻohe aupuni honua e like me kā mākou! Ma keʻano laulā, ʻike liʻiliʻi mākou e pili ana i kēia ao. ʻAʻole i aniani ʻia, akā nui loa, a ʻaʻole i emi iki nā hōkū i ko mākou. No laila e paʻakikī loa ka loaʻa ʻana o kahi hyperchip!
  Ua uē nui ke kaikamahine:
  - Me ka ʻole o ka ʻenehana, i loko o kahi honua ʻino, i kahi kino protein maʻalahi, ua make wau.
  Ua hoʻokuʻu ʻo Anastasia i kona mau poʻohiwi ikaika, ʻaʻole ia i hoʻonāwaliwali i kāna ʻano wahine.
  - ʻaʻole maopopo! ʻAʻole loaʻa iā mākou ka ʻike pololei e pili ana i kou mākaukau hakakā. Akā ʻike ʻoe ʻaʻole i ka pana wale ʻana, akā ke ʻoki pū me nā pahi kaua.
  - ʻAe, loaʻa iaʻu nā ʻano mea kaua āpau i hana ʻia me ka paʻa - ultrastable hyperplasma! - Ua pane ke kaikamahine e like me ka mīkini ʻakomi. - No laila hiki iaʻu ke hakakā! ʻOiai, ʻo ka ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole wau makemake e hōʻeha i nā poʻe ʻē aʻe.
  ʻO Anastasia, e hoʻolōʻihi i kona kui a me ka hoʻokuʻu ʻana i kahi lapalapa mai lalo mai ona, ʻōlelo ʻo ia:
  - Inā makemake nā pono o ka Motherland, a laila pono e hoʻoulu ʻia ka ʻeha! ʻOiai ʻaʻohe hauʻoli i kēia! ʻO ka Marquis de Sade: ʻaʻole ia e hoʻoikaika iaʻu i nā hana heroic. ʻOiai makemake kekahi poʻe loea i ke kaʻina hana ponoʻī! E hoʻomanaʻo iā Mirabel, pono ʻoe e ola i kēlā me kēia kumukūʻai. Nui ka hilinaʻi iā ʻoe.
  Ninau me ka makau ole ke kaikamahine.
  - E loaʻa iaʻu nā kōkua?
  Ua ʻakaʻaka maikaʻi ʻo Anastasia:
  - E hana paha lākou! Ua ola paha kekahi o kā mākou ʻelele, akā ʻaʻole hiki ke hoʻopili. No laila, manaʻolana no ke kaikamahine maikaʻi loa. I kēia manawa, pono ʻoe e hana hoʻokahi, ke ʻole ʻoe a i ʻole mākou e hana i kekahi mea! Ma ke ala, hiki iā ʻoe ke pulu i kou ʻāʻī ma hope o ka cybernetic hell!
  Hoʻopuka hou ʻo Mirabela i ke ʻano, ʻike ʻia kahi aniani wai i mua ona, a hīmeni ka ipu:
  - Inā makemake ʻoe i ka hōʻoluʻolu, a laila e hōʻoluʻolu koke iā ʻoe iho! Ua ʻoi aku kou ikaika ma mua o ka manu lupe, e like me ka photon projectile i ke kiʻekiʻe!
  ʻAʻole i pane mai ke kaikamahine, akā, ua ʻoluʻolu ʻo ia. Ua makemake koke ʻo ia e ʻai, he makemake ʻē i nā mea ola: e hānai ana i ka hyperplasm a me kāna mau hōʻike, akā ʻo ka instinct inherent inherent in the genes is dormant.
  - Ma hope paha hiki iā ʻoe ke hāʻawi mai iaʻu i ʻai ʻai? - Wahi a ke kaikamahine koa me ka manaolana.
  Ua nīnau ʻo Anastasia me ka nānā ʻana:
  - Makemake ʻoe e ʻai?
  Pane aku la o Mirabela me ka pihoihoi i kona wiwo ole.
  - I koʻu hoʻomaopopo ʻana, ma ke ao holoʻokoʻa kahi i pau ai kāu kauā haʻahaʻa, ʻaʻole hiki ke hānai i ka hyperplasma. No laila, pono wau e maʻa i ka ʻoiaʻiʻo i mea e ʻai ai, hāʻawi nā mea āpau i nā calorie!
  Ua ʻae ʻo Anastasia me ka makemake nui:
  - He kūpono kēlā! E hoʻomaʻamaʻa, akā e ʻike pono ka meaʻai i ka haʻahaʻa. Inā ʻai nui ʻoe, e emi ana kou mau ʻano hakakā.
  - Ua loaʻa iaʻu ka ʻike e pili ana i ka lāʻau lapaʻau kahiko! ʻOiaʻiʻo e hoʻomalu wau i koʻu makemake. ʻO nā puaʻa momona nā mea hakakā!
  - ʻAe, maikaʻi inā maopopo ʻoe! - Paʻi akula ʻo Anastasia i kona mau manamana lima a ʻike ʻia kahi pā meaʻai i mua o Mirabela; Ua ʻōlelo ka hologram me ka leo maopopo.
  - ʻO ka meaʻai maoli, hoʻokahi haneri me kanakolukumamālima ʻano ʻiʻo, ʻelua haneri me ka iwakāluakūmāwalu mau mea kanu, a me ʻekolu haneri a me kanalimakumamālima hua, ʻehā haneri a me kanahā mau cheeses, ʻelima haneri a me kanahiku nā halo. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke kōkua akā e hoʻowalewale ʻia e Ulra Pizza!
  Ua ʻike ʻia ka pahi a me ka lāʻau ma nā lima o Mirabela, ʻālohilohi lākou, i hoʻopaʻa ʻia me nā pōhaku like ʻole. Ua hoʻokaʻawale ʻia nā Holograms mai nā mea ʻoki ʻoki a lawe i ke ʻano o nā puʻukū kiʻi kiʻi, me nā mahiole mai ke Kaua Honua ʻElua ma ko lākou poʻo.
  - E ʻai me ka naʻau, e ke aliʻi! - Mele lākou. - ʻO kā mākou kaikamahine aliʻi nui, kūʻai ʻole me ka ʻole!
  Hoʻomaka ʻo Mirabela e ʻoki pono i nā ʻāpana. ʻAi mālie ʻo ia me ka nau ʻana i ka ʻāpana mua i loko o kona waha. Ua makemake ke kaikamahine e ʻike maikaʻi i ka ʻono o ka ultra-pizza a hauʻoli iā ia. Ma hope o nā mea a pau, e hele ana ʻo ia i kahi misionari kahi liʻiliʻi ka manawa e hoʻi mai ai. Eia nō naʻe, ʻoi aku ka maikaʻi o ke ola ʻana i kēia kaua hoʻomāinoino a fratricidal, inā i ke kaua mua i luku ʻia ma mua o ka hapalua o ka pūʻali koa o Rokossovsky. Ua like ia me ka makaʻu ma hope o Gehena - ka lua.
  He aha kā mākou e ʻōlelo ai e pili ana i ka pizza! ʻO ka ʻono kūlohelohe, ʻaʻole hiki ke huikau me kekahi mea. He mele kēia, he mele no ka kuke ʻana! Inā hiki ke hoʻohālikelike ʻia ke kuke me ka haku mele, ʻo Tchaikovsky a i ʻole Mozart. Ua hauʻoli ʻo Mirabela i ka meaʻai e like me ka moekolohe, ua ʻike kona ʻōpū i ke ʻano o kahi orgasm!
  I ka halaʻana o nā manaʻo mua, uaʻike hou ke kaikamahine i ka mana o ka'ōlelo:
  - Pehea e ʻimi ai au i kahi hyperchip? Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole paha ʻo ia i nui?
  Ua hoʻohuli ka hypermarshal i ka hologram, a ua ʻike ʻia i mua o lākou kekahi pōlele ʻōlinolino e like me ka wōnati.
  - Eia ʻo ia! E like me kāu e ʻike ai he liʻiliʻi maoli. Hiki iā ʻoe ke kau iā ia ma kou manamana lima inā hana ʻoe i ke apo.
  Hoʻomaha loa ʻo Mirabela.
  - A pehea e hiki ai iaʻu ke loaʻa iā ia! ʻOi aku ka maʻalahi o ka lanakila ʻana i ka galaxy me ka ʻōlohelohe ma mua o ka loaʻa ʻana o ia mea kiʻi i ka honua ākea.
  Hoʻopaʻa ʻo Anastasia i kāna lima nani:
  - Akau! Akā aia ka hyperchip i nā mālama nui o ka ikehu. He mea paʻakikī loa ka ʻike ʻana me nā mea kani, akā pono ʻoe e manaʻo, ma ka liʻiliʻi inā hoʻokokoke ʻoe iā ia!
  Luliluli ke poo o Mirabela.
  - Nui ka Universe, pono mākou e hoʻokokoke aku!
  ʻO ka ultra-hyper-marshal, ka mea hoʻokō maikaʻi o kahi aupuni palena ʻole, wehewehe me ke ahonui o kahi kahu hānai i loko o kahi home no nā keiki kīnā ʻole:
  - A eia kahi memo! Ua hoʻohiki ka hyperchip e hoʻouna ʻo ia i nā ʻōlelo aʻoaʻo i kahi kanaka kūpono. ʻOiaʻiʻo inā pololei kāna hana!
  - Auwe! He manawa kūpono kēia! - Ua hauʻoli ʻo Mirabel, ʻālohilohi kona mau maka.
  - Ua hoʻomaopopo pono ʻoe iaʻu, akā i kēia manawa, e ʻai! Hiki i kou kino ke ʻai i ka pizza holoʻokoʻa, me ka pilikia ʻole!
  Manaʻo ke koa ʻōpio:
  - E hui pū paha ʻoe?
  Ua lulu ʻo Anastasia i kona poʻo, ʻo kona lauoho, kupanaha i kāna moekolohe ʻāhiu, hoʻomaka e wili, e puhi ana i ka makani ma luna o kāna kamaʻilio:
  - ʻAʻole wau makemake e hoʻopōʻino iaʻu iho! Ma keʻano laulā, pono wau e lilo i kumu hoʻohālike o ka haʻalele a me ka asceticism no kaʻu mau subordinates a me ka poʻe pono e hoʻonaʻauao ʻia!
  - A ʻo wau?
  - ʻAʻole hōʻole ʻia ka poʻe i hoʻopaʻi ʻia i ka make! - Ua ʻōlelo ka ultra-hyper-marshal me ka haʻahaʻa haʻahaʻa, hapalua-koʻikoʻi. - Eia naʻe, ʻoiaʻiʻo, hoʻomaopopo ʻoe makemake wau e kūleʻa ʻoe. ʻAʻole ʻo wau wale nō, akā ʻo ke Aupuni Nui a pau.
  - Akaka, e ʻae kēia iā mākou e hoʻopau i ke kaua me ka lanakila! Hāʻawi ka hoʻokele manawa iā ʻoe i nā manawa like! - Ua ʻuʻu ʻo Mirabela, ʻaneʻane ʻeke i kāna ultra-pizza. - Akā, he lokoino loa kēia!
  Ua makaʻala koke ʻo Anastasia, ua ʻālohilohi kona mau maka, ua hohonu kona ʻano:
  - He aha ka lokoino?
  Ua ʻōlelo ʻo Mirabela me ka leo paʻa, ʻoiai ʻaʻole ia he maʻalahi iā ia:
  - E luku i ke ao holoʻokoʻa, me ka ʻole o ka pepehi ʻana i kekahi!
  Ua hoʻopalupalu koke ka ultra-hyper-marshal i kona leo a ʻōlelo:
  - No ke aha, e luku koke aku! Malia paha hiki iā mākou ke hana i kahi ala ʻoi aku ke kanaka e pale aku i ka ʻenemi. A i ʻole ʻoe manaʻoʻiʻo i ka naʻauao o ka Empress.
  Ua wikiwiki ʻo Mirabela e ʻōlelo:
  - ʻOiaʻiʻo ke manaʻoʻiʻo nei au! Malia paha e hoʻopau ka ʻenemi: i ka ʻike ʻana he mau mea kaua kā mākou!
  - Ma lalo o nā kūlana hea ʻo ia e haʻalele ai? ʻAʻole maopopo loa kēia! - Ua ʻoki ka hypermarshal i kona lae me kona kui. - Inā ʻoe e nānā iā ia, he aha ka mea e loaʻa iā mākou mai ka ʻenemi! ʻAʻole pono mākou i ke gula, ʻaʻole pono mākou i nā kauā! A i ʻole e haʻalele lākou i ko lākou kūlana mokuʻāina! - Ua inu ka hypermarshal i ke kī.
  - Hiki iā mākou ke hoʻokomo iā lākou i loko o ko mākou aupuni, e lilo lākou i pūʻali koa like me mākou, a ʻo kā lākou empress e lilo i hope no mākou! - Manaʻo ʻo Mirabela.
  - He ʻakaʻaka! Akā,ʻaʻole au iʻike inā heʻoiaʻiʻo kēia, akā ma keʻano laulā,ʻaʻole iaʻu e hoʻoholo, akā i ka empress. Ma ke ala, hiki paha inā loaʻa i ka lede kahi minuke manuahi, e heluhelu ʻo ia iā ʻoe i kahi hoʻopiʻi. Ma keʻano laulā, he hanohano nui ia no kahi ʻāpana one o nā quadrillions, a i ʻole nā quintillion o nā kānaka ke kamaʻilio me ke aliʻi nui loa.
  Ua ʻae ʻo Mirabela me ka wiwo ʻole:
  - ʻAe, hanohano! ʻAʻole anei he hopena maikaʻi ʻole ko kākou lanakila ʻana i nehinei i ke ala holoʻokoʻa o ke kaua?
  Ua ʻōlelo ʻino ʻo Anastasia:
  - ʻAʻole! He hapa liʻiliʻi wale nō kēia o ka pākēneka o ka huina o kā mākou mau pūʻali. ʻAʻole wau e manaʻo e hoʻopilikia nui ia i ke ʻano o ke kaua holoʻokoʻa. I kekahi manawa lanakila mākou, i kekahi manawa lanakila mākou. He mau haneli kaua o kēia pālākiō i kēlā me kēia lā. Nui loa ke ao holoʻokoʻa, a ke hoʻomau nei mākou i ke kaumaha o nā lilo. A he kiʻekiʻe ka helu hānau ma nā incubators.
  Ua ʻōlelo wiwo ʻole ke kaikamahine.
  - Pono paha mākou e hoʻolaha hou aku i ke ao holoʻokoʻa, kūkulu i nā hale hana hou, hana i nā incubators?
  Ua ʻakaʻaka ʻino ka Ultra-Hyper-Marshal:
  - Ke hana ʻia nei kēia mau mea, ʻokoʻa, mai poina i ka piha o ke aupuni i nā lāhui like ʻole, hoʻāʻo mākou e hoʻonāukiuki iā lākou e kipi! Maopopo iā ʻoe ke ʻano o kēia!
  - Ka hoʻopuehu nui ʻana o nā pūʻali! - wahi a Mirabel i pane mai ai.
  Ua ʻae ʻia ʻo Anastasia:
  - ʻo ia wale nō! I kekahi manawa, ua hāʻule ka poʻe fascist no ka mea ua hana lākou i nā hana ʻino ma nā ʻāina i noho ʻia. Inā i ka wā mua ʻaʻole makemake nui ka lehulehu e hui pū me ka poʻe ʻāpana, a laila lilo ke kaua kanaka i mea koʻikoʻi. ʻO kaʻoiaʻiʻo, inā ʻaʻole no ka poʻe partisans, hiki i ke kaua ke hoʻomau i hoʻokahi makahiki a ʻelua paha, e koi ana i hoʻokahi miliona mau ola.
  Ua ʻae ʻo Mirabela:
  - Loaʻa iaʻu kahi hiki ke ʻike i ka ʻike; ma ka HyperInternet ua hopu wau i nā mea āpau! ʻOiai, e ʻoiaʻiʻo, he nui nā mea i hoʻopaʻapaʻa nui iaʻu. ʻO kahi laʻana, he mea kupaianaha nā hana a ka poʻe partisans a ʻoi aku hoʻi i nā paionia!
  ʻO Anastasia me ka noʻonoʻo, ʻaʻole ka huhū liʻiliʻi, ʻōlelo ʻo ia ma kahi ʻano kikoʻī:
  - ʻAʻohe o mākou mīkini manawa e nānā i nā mea āpau! He nui paha nā hana i hoʻonui ʻia. He ʻāina holoʻokoʻa ka USSR, a he mea hiki ke hoʻonani ʻia ka ʻoiaʻiʻo. Akā ʻaʻole hiki ke hoʻopaʻapaʻa ʻia ka ʻoiaʻiʻo: ua hōʻike nā pūʻali Soviet i ka heroism nui a aʻo i ke kaua. A ua hoʻomaikaʻi mau ʻia ka ʻoihana alakaʻi koa! Ma hope o nā mea a pau, ke neʻe nei ka pūʻali Soviet me ka ʻole o ka nui o ka helu. No ka laʻana, i ka hāʻule ʻana o kanahākūmālua, ua loaʻa i nā Nazis 6 miliona 200 tausani koa, a iā mākou he 6 miliona 600 tausani. ʻO ia hoʻi, kokoke like nā pūʻali, a inā mākou e lawe i nā ʻano qualitative, a laila ʻoi aku ka ikaika o nā pūʻali Kelemania ma mua o mākou i ka hoʻomaʻamaʻa a me ka ʻike kaua. Ua ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka pākēneka o nā pūʻali koa Soviet ma mua o ka poʻe fascist. Eia kekahi, ʻoi aku ka ʻoi o ka pu panapana Kelemania ma mua o ka Soviet i ka hoʻoholo ʻana a ʻoi aku ka māmā. Eia kekahi, ua loaʻa i ka Nazis ka lanakila nui i ka neʻe ʻana o ka pūʻali koa. I loko o nā pahu kaʻa ua ʻoi aku ka maikaʻi, akā ʻo nā T-4 hou loa, i kā lākou mau ʻano hakakā, ʻaʻole i emi hou i kā mākou T-34, a ʻoi aku ka ʻike o nā poʻe holo moku Kelemania, a me nā optics maikaʻi loa, a me ke aʻo ʻana! No laila ke hoʻopunipuni nui nei nā Generala Kelemania i ka wā e ʻōlelo ai lākou he ʻehiku ʻoi aku ka ʻoi o ka USSR i nā pūʻali koa. ʻAʻole hiki ke loaʻa kēia. He kanawalu miliona ka heluna kanaka o Geremania, a me Auseturia, ka Sudetenland Germans, diaspora ma na aina o Europa, a oi aku mamua o hookahi haneri miliona. ʻAʻole helu i nā hoa pili. A ua loaʻa i ka USSR, e like me ka ʻikepili maʻamau, 194 miliona mau kānaka, a ʻo kekahi mau manaʻo hou he 7 miliona ka liʻiliʻi, no laila ua hoʻonui ʻia ka ʻikepili helu ma nā kauoha a Stalin. ʻO ka hui pū ʻana o Kelemania, ʻo kēia ma kahi o hoʻokahi haneli miliona, ʻo Italia wale nō he kanahākumamāwalu miliona, ʻaʻole helu i nā kolone. ʻO ka heluna kanaka o nā ʻāina i noho ʻia, nā legions SS haole, nā limahana kauā! No laila, i ka makahiki 1941,'a'ole i loa'a i ka USSR kahi pono. A i ka hāʻule ʻana o ka makahiki 1942, ʻaneʻane pālua ka nui o nā waiwai kanaka o ka ʻenemi i ko Rūsia. No laila, ʻo ka hāʻule o '42 ka manawa hope loa e hoʻololi i ke ala o ke kaua. Eia kekahi, ke ʻimi nei ʻo ʻAmelika a me ʻEnelani i kahi ala e hoʻopau ai i kahi maluhia kaʻawale me Kelemania. E kau ana makou ma ke kapa o ka hohonu, a e huki ana o Iapana i na koa i na palena hikina!
  Ua hōʻike mālie ʻo Mirabela i kona manaʻo:
  - Manaʻo wau ʻo ka hewa nui no ka lanakila ʻana o ka poʻe Kelemania aia iā Hitler. Inā ua hui hou ʻo ia i kona mau pūʻali ma kahi kokoke i Stalingrad, ua hiki paha iā ia ke pale aku i ka hoʻouka kaua ʻana o nā pūʻali Soviet, ʻoiai ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka helu o ka ʻenemi. ʻAe, a loaʻa mai nā ʻike like mai ka naʻauao Kelemania. ʻAʻole hiki ke lawe malū i ka nui o nā pūʻali ma kēlā ʻaoʻao o ka steppe olohelohe. Eia kekahi, pono mākou e lanakila i ʻelua mau muliwai nui, ʻo Volga a me Don.
  Ua ʻae ʻo Anastasia, me ka ʻike ʻole ʻia:
  - Ua hoʻohaʻahaʻa ʻia ʻo Hitler e kona makemake i ka ʻuhane. Ua hilinaʻi ʻo ia i kāna mau kilo kilo ma mua o nā pūkaua ʻoihana. Ua hoʻoikaika lākou iā ia e lawe iā Stalingrad i kēlā me kēia kumu kūʻai. A laila e pau ke kaua me ka lanakila. No laila, hui pū nā koa Kelemania ma kahi kokoke i Stalingrad. A ʻaʻohe ʻōlelo aʻo i hopena iā Hitler! Me he mea lā ua lawe ʻia ʻo Adolf e ka mysticism. A i ka makahiki 1941 kokoke i Moscow, inā ua mākaukau maikaʻi ka poʻe Nazi no ka hoʻoilo, ʻaʻole ʻike ʻia pehea e pau ai nā mea. A no laila ke manaʻo nei ka Fuhrer i ka ʻaelike me ke anu. Ua hōʻoiaʻiʻo ʻo Mystics mai ka Hui Thule iā Hitler me ke kōkua o nā ʻuhane kiʻekiʻe e hoʻomaloʻo lākou i ka hoʻoilo o Rūsia. A manaʻoʻiʻo ʻo ia iā lākou, hōʻole i ka hoʻomākaukau pono ʻana.
  Nou ʻo Mirabela me ka wikiwiki:
  - Hupō! ʻAʻole hiki iā ʻoe ke ʻōlelo i kekahi mea! Eia kekahi, ua hana hewa nui ʻo Hitler: ma kahi o ka hoʻihoʻi koke ʻana i nā pūʻali i nā wahi hoʻoilo, ʻo ka laina Orel-Rzhev, ua kauoha ʻo ia: ʻaʻole i hoʻi i hope, e hakakā me ka paʻakikī a me ka manaʻo! Ua pepehi kēia i nā ʻumi tausani o nā Kelemania i make i ka hau i loko o nā ʻauwaha. Ua nawaliwali loa na Kelemania! Laki iā mākou!
  - ʻAʻole hiki i ka naʻaupō o ka ʻenemi ke hoʻololi i kou akamai ponoʻī! - ʻO ka ultra-hyper-marshal, hiki ʻole ke pale aku, ua ʻai i ka ultra-pizza. - ʻAe, he ʻono ia, ʻaʻole maikaʻi, akā i ka manawa aʻe makemake ʻoe e mālama mākou iā ʻoe i kahi hyper-pizza ʻoi aku ka nani me ka miliona o nā ʻano ʻiʻo?
  Ua hauʻoli ke kaikamahine:
  - ʻOiaʻiʻo makemake wau! Pehea e pili ana i ka piliona?
  Ua ʻōlelo ʻo Anastasia me ka maʻalahi:
  - Hiki! Inā loaʻa iā ʻoe kahi hyperchip, e hana mākou i kekahi no ʻoe! Ma keʻano laulā, e kau mākou i kahi hōʻike maoli, he ʻahaʻaina ma ke kuahiwi. E hoʻokumu paha mākou i kahi kauoha no kou hanohano.
  Ua hilahila ʻo Mirabela, ua ʻulaʻula iki kona helehelena:
  - ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole maʻamau ka hāʻawi ʻana i nā kauoha i ka hanohano o nā koa o ke kaua hou. Aia kekahi kānāwai i kākau ʻole ʻia e mālama ʻia nā ʻaoʻao ʻelua o ke Kaua Nui. ʻO nā koa kahiko wale nō i ʻae ʻia!
  - E hana mākou i kahi ʻokoʻa no ʻoe, no ka mea he lawelawe kūʻokoʻa kēia i ke aupuni! Ma keʻano laulā, he mea kupanaha ka mea a ka empress i hoʻomākaukau ai no ka heroine! ʻAʻohe pono e hoʻomoe i nā moeʻuhane! He paio lōʻihi a lokoino i mua, ʻaʻole no ke ola, akā no ka make! Akā, no ke aha e kamaʻilio ai i ka palaka? - Ua minoʻaka nui ka hypermarshal, ʻoiai ua mau kona mau maka me he tiger. - ʻO wau iho, ʻoi aku ka maikaʻi o kou maka ma ka mekala ma mua o ka helehelena flabby o Kutuzov a i ʻole Zhukov. Ma keʻano laulā, ʻo ia paha ke kumu i hoʻoholo ai lākou ʻaʻole e hoʻopaʻa i nā kauoha me nā kiʻi o nā koa o kēia wā, no ka mea he nani loa lākou, ʻaʻole hoʻokahi helehelena ʻino! E kūʻē i ko lākou ʻano, ʻike ʻole nā mea kahiko - ʻaʻole ʻoluʻolu.
  Ua hoʻopololei ʻo Mirabela i kona lauoho ʻōniʻoniʻo me ka ʻoluʻolu (kaumaha) ma kona leo a ʻōlelo maila:
  - He mea minamina i waena o nā luna o Rūsia kahiko, ma ka liʻiliʻi o nā mea nui, ʻaʻohe wahine hoʻokahi. No ka laʻana, ʻaʻole maikaʻi ka loaʻa ʻana o ka wahine i ka wā o ke Kaua Patriotic Nui. A laila, ua lanakila mua ka lanakila!
  ʻAʻole kūʻē ʻo Anastasia:
  - I ka wā o ke Kaua Patriotic Nui: nui nā hewa i hana ʻia. Ua hiki maoli ke lanakila ma mua. ʻO ka mea nui, he lanakila maʻamau i ke kaua ʻo Smolensk, he lanakila i ʻoi aku ka maikaʻi ma Ukraine, nā kuhi hewa ʻana i ka wā o ke kaua puna o 1942. ʻAʻole e haʻi: he aha nā manawa i hala i Pepeluali-Malaki '43! Ma keʻano laulā, ua aʻo paha ʻoe i ka ʻike o ke Kaua Honua ʻElua a me nā hewa o nā ʻaoʻao ʻelua.
  - Ua aʻo au! No ka mea hiki i kēlā me kēia pilikino ke piʻi i ke kiʻekiʻe o ke alakaʻi kūlana kiʻekiʻe a komo i ka ʻaha kūkā koa kiʻekiʻe, ua aʻo ʻia mākou i nā kumu kumu o ka hana a me ka hoʻolālā. - Ua ʻōniʻoniʻo ke kaikamahine, e kīkēkē ana i kahi ʻāpana lepo mai kahi ʻōpala meaʻai naha me kona maka maka. - ʻO Zhukov, ʻo ka ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ia he alakaʻi kūpono loa. Ua lanakila ʻo ia me ke koko nui, ua hana pololei ʻo ia! Ua kapa ʻia ʻo ia ka "aliʻi koko"!
  Ua hoʻokiʻekiʻe ka Ultra-Hyper-Marshal i kāna leo:
  - ʻO wai ka mea ʻike pehea e lanakila ai me ka ʻole o nā mōhai?! ʻAʻole mākou i aʻo i ka hakakā ʻana e like me ia. Loaʻa nā lanakila me ka pohō ʻole ma nā moʻolelo moʻolelo a i ʻole nā moʻolelo ʻino. ʻO ka maʻalahi, ʻo ka hoʻololi ʻana i ke alo ka mea maʻamau o nā kaua āpau, ʻoi aku ka mechanized. ʻO Zhukov, ʻoiaʻiʻo, ua hoʻohana ʻo ia i nā ʻano hana like ʻole i ka lawa ʻole, akā lanakila mau i nā lanakila he nui. Ua lanakila loa ʻo ia i kāna hana ʻoi loa: ʻo ka ʻino o Berlin! I loko o ʻelua pule, ua lanakila mākou i kahi pūʻulu o hoʻokahi miliona ʻelua haneli tausani koa e noho ana i kahi laina pale pale ʻole! Nui ka poʻe akamai o ke Komohana i kāhāhā i kēia holomua. A ʻaʻole pili nā poho, ʻaʻole hiki ke pale ʻia! Ma keʻano laulā, no ke aha mākou i huki ʻia ai i loko o kahi moʻolelo paʻa! E kamaʻilio maikaʻi kāua i kāu mau hoʻolālā ma hope o ke komo ʻana i kahi honua ʻē aʻe!
  Pioloke o Mirabela:
  - He aha kaʻu e hana ai! ʻAʻole au i aʻo ʻia e lilo i kiu ʻoihana, ʻoiai ua ʻike maoli wau i nā ʻenehana naʻauao kumu!
  Ua paipai ʻo Anastasia:
  - Eia koʻu manaʻo pono ʻoe e hana ma kahi ʻano! Me ka helu pono ole! ʻAʻole mākou ʻike i ka honua āu e hoʻopau ai i ka wā mua. Hiki paha ke kiola ʻia ʻoe i loko o ka lua ʻeleʻele, a i ʻole i loko o kahi lua kupapaʻu radioactive. Hiki ke hoʻi hope loa ka civilization a me ka hoʻomohala ʻino! No laila e mākaukau no kekahi mea! Hiki iā mākou ke makemake wale iā ʻoe i ka pōmaikaʻi!
  - No ke aha ʻaʻole lākou e lawe iaʻu ma kahi hōkū? - i ninau aku ai ke kaikamahine.
  - ʻAʻole! ʻAʻole hiki iā mākou ke hana i kēia! E kiola ʻia ʻoe ma kahi puka, kokoke i ke kikowaena o ke ao holoʻokoʻa. ʻO kēia wale nō kaʻu e haʻi aku iā ʻoe. ʻAʻole hiki iā mākou ke mālama i kekahi kamaʻilio! - Ua hemo ʻo Anastasia.
  - Pehea wau e hoʻi ai? A i ʻole ʻaʻohe hoʻi? - Ua kikoo ka helehelena o Mirabela a haikea.
  Pane mai la ke poo o ka Oihana Aloha me he mea la me ka olelo ole.
  - Ma kahi e hāʻule ai lākou iā ʻoe, aia kahi puka ulia pōpilikia. Hiki iā ia ke hoʻihoʻi i kou kino, me ka hyperchip. ʻO kēia kā mākou mea hou loa, no laila e loaʻa iā ʻoe kahi manawa e ʻimi ai i ka mea hana.
  - ʻO ka manawa ka luna kānāwai nui loa - hāʻawi ia i ka papahele i nā mea āpau a hōʻike i nā hōʻike! - wahi a Mirabela me ka ʻike nui ʻana. - Akā i kēia hihia, pono ʻoe e hana me ka ʻole o kahi hoʻolālā.
  - He aha kāu e hoʻolālā ai? ʻAʻole manaʻo ʻia kēlā me kēia kaua! He axiom kēia o ke kaua! - Ua hoʻomaka muaʻo Anastasia e hoʻonāukiuki, hikiʻole i ke kaikamahine ke hoʻomanawanui i kona naʻaupō.
  - ʻO ka Improvisation kahi axiom o ka lanakila! ʻO ke kumu hoʻohālike ka theorem pio! - Ua hōʻike ʻo Mirabel iā ia iho me kahi aphorism. - Akā, e hāʻawi mai lākou iaʻu i kahi mea kaua?
  - E kāʻei mākou iā ʻoe me nā mea kaua a me nā mea kaua hou. Loaʻa iā ʻoe kekahi mau ʻano pale, a i ʻole kanakolukumamākolu, e like me hyper-super-koa, akā ʻaʻole wau i ʻike inā kōkua kēia! ʻAʻole mākou i mana loa i kēia manawa, a he mea pohihihi kēlā me kēia ao honua hou. Eia naʻe, manaʻo wau ʻaʻole ʻoe kekahi o kēlā poʻe i pana mua a hoʻōho lima i ka lewa!
  - Akau! Akā inā ua hoʻopaʻa ʻia ʻaʻole mana kā mākou ʻenehana i kēia ao, no ke aha e hoʻopau ai i nā kumuwaiwai ma kaʻu mau mea kaua. Ma hope o nā mea a pau, i ke kaua he waiwai kēlā me kēia ruble. E hele au ma kekahi ʻano, e loaʻa paha iaʻu kekahi mau mea kaua i hopu ʻia!
  Ua moni ʻo Anastasia i kahi hui o ka ʻūhini a me ka avocado, e holoi ana i ke koko o kahi cobra tomato. Ua ʻoi aku ka nui o ka leo:
  - He aha! Maikaʻi nō hoʻi e mālama ʻoe i kā mākou kālā. Akā,ʻaʻole mākou i nele i ka waiwai waiwai, aʻaʻole mākou iʻike pono i ka mea e hana nei me nā mea kaua. Laki paha ʻoe a ola ka mea kaua. Eia kekahi, inā ʻoe e hoʻopau i kahi honua kūpono ʻole no ke ola, ʻo ia wale nō ka mea hiki ke pale iā ʻoe. ʻOi loa inā hoʻopau ʻoe ma ka ʻili o kahi hōkū!
  Pane aku la o Mirabela me ka makau.
  - E hoʻopau ka weliweli iaʻu!
  - ʻAʻole wale i ka pale GSS-level! E lilo nā mea a pau i superstar! - Paʻi māmā ʻo Anastasia i kāna hoa kūkā ma ka poʻohiwi.
  Ua hoʻopau ʻo Mirabela i kāna pizza a noho mālie. Ma kekahi ʻaoʻao, ua ʻoluʻolu ʻo ia i ko lākou mālama ʻana iā ia, akā ma kekahi ʻaoʻao, aia nō kekahi mau manaʻo maikaʻi ʻole. ʻAʻole anei kēia he ʻano maʻalahi o ka hoʻopaʻi make? Eia naʻe: he aha kā mākou e ʻōlelo ai no ka make? He ʻano pohihihi kēia - ʻaʻohe kanaka kūpono e manaʻoʻiʻo i nā moʻolelo moʻolelo e pili ana i ka lani a me Gehena! Akā aia kekahi mau manaʻo; ʻaʻole lākou e kāpae i ke ola hou ʻana o nā ʻuhane ma hope o ka pau ʻana o ke ola. Malia paha me ka neʻe ʻana i kahi honua ʻē aʻe? Aia kahi manaʻo o ka hoʻohālikelike ʻana i nā aniani, a me nā honua like ʻole me ka hoʻonohonoho paʻa ʻana o nā universe! A me nā ʻano like ʻole a me nā subspaces. Ma keʻano laulā, ua ʻoi aku ka paʻakikī o ke ao holoʻokoʻa ma mua o ka mea i manaʻo ʻia i ka wā kahiko! Akā, ʻaʻole wau i makemake e hele i loko o ia ululāʻau. Ua lilo ʻo Physics i mau pae he nui, akā ʻoiaʻiʻo, ua hoʻonui ʻia nā mea hiki ke hoʻohana ʻia. No laila ua ʻike ʻia nā hōʻike like ʻole o ka hyperplasma. ʻO ka loaʻa ʻana o ke kūlana ʻeono o ka mea: ua hoʻololi maoli i ka ʻepekema a me ka ʻenehana! I kēia manawa ua hiki i nā moemoeā hihiu loa. Holo i ka lewa, ma waena o nā galaxies, hoʻoholo i ka ikehu a me nā pilikia meaʻai. Ua ʻike ʻia a hana ʻia nā ʻano hyperplasm hou, me ka bioengineering i hoʻomaka e hoʻohana iā lākou i ke kūkulu ʻana i nā kino kanaka.
  Ua make ʻole nā kānaka! I ka manawa like, ua hana ʻia nā mea kaua ikaika a ʻano like ʻole, i kōkua i ka lanakila ʻana i ke ao holoʻokoʻa. ʻO ka hopena nui loa mai ka hoʻohana ʻana i ka hyperplasma i ke kilokilo. ʻO ka hui pū ʻana o nā ʻenehana super, nā super reactors kūikawā a me ke kilokilo ua lilo i mea ikaika nui. Akā naʻe, ua mau ka manaʻo kilokilo! ʻAʻohe mea i hiki ke wehe piha i kona ʻano! No ke aha i hiki ai i kekahi ke hana kilokilo, aʻo nā mea ʻē aʻe, ʻoiai nā hana a pau o ka bioengineering, ʻaʻole!
  Ua ʻike ʻo Mirabela iā ia iho i ka hana kilokilo, akā ua hoʻonele ʻia ʻo ia i kēia manawa! Loaʻa i nā lālā a pau o ka miliona i koho ʻia, akā me ke kōkua o ka radiation kūikawā, hiki ke hoʻoheheʻe ʻia kēia mau mana. ʻAʻole anei mākou e noi i ka ultra-hyper-marshal e hoʻihoʻi i kahi hapa o kāna mana kilokilo iā ia?
  - He mea nui kaʻu hana! Makemake au e hiki ke hana i kekahi mea, ina ua lilo ka'u mau mea kaua i mea ole. - Ua nīnau ke kaikamahine. - Ma hope o nā mea a pau, he kōkua maikaʻi ke kilokilo!
  Ua pane aku ʻo Anastasia, me ka huhū huna ʻole:
  - Ua hana mākou i kēia i kou wā i loko o ka honua honua, ua hana mākou i ka hana piha.
  - No ke aha lā ʻaʻole wau i manaʻo? - Ua kahaha ke kaikamahine.
  - E kū mai nā mana kilokilo ma hope o kekahi manawa! - Ua oki ke poo o ka Oihana Aloha.
  -ʻehia?
  - Loaʻa nā ʻano like ʻole o nā kānaka like ʻole! ʻAʻole pono e wikiwiki loa. ʻO ka anti-radiation a lākou i hoʻohaʻahaʻa ai iā ʻoe, ua ikaika loa ia e pale koke i nā hopena āpau. No laila e hoʻomaha i ke kaikamahine!
  Ua kaniuhu nui ʻo Mirabela:
  - Hiki iaʻu ke make me ka hōʻike ʻole ʻana i koʻu hiki?
  Ua hilinaʻi ka ultra-hyper-marshal i hope ma kona noho, me ka hoʻokuʻu ʻana i kahi pūʻā o nā ʻulaʻula mai hope o kona waha:
  - Hiki iā ʻoe ke luku ʻia ma mua. Ma keʻano laulā, makemake kekahi mau makaʻu e noho a pilikia i nā pūʻali koa ma mua o ka make no ka ʻĀina Hemolele. ʻOiai ʻaʻole wau i manaʻo ʻo ʻoe kekahi o kēlā poʻe. A hiki ke hōʻike iā lākou iho i loko o ʻelua pule, hoʻokahi mahina, hoʻokahi makahiki! He ʻokoʻa no nā mea a pau ma ʻaneʻi. ʻOi aku ka wikiwiki o nā keikikāne ma mua o nā kaikamahine! No ke aha i nui ai nā manaʻo, ʻaʻole ʻoe e hoihoi i ka hoʻolohe ʻana iā lākou!
  Ua ʻae like ʻole ʻo Mirabela:
  - ʻOiaʻiʻo, makemake wau e hoʻouna koke ʻia!
  Ua kapa ʻo Anastasia i kahi hybrid o kahi daimana butterfly a me kahi iʻa gula me ka telepathic impulse, a hoʻomaka ʻo ia e palu iā ia me ʻekolu o kāna mau alelo. He ʻulaʻula kekahi alelo, he poni kekahi, he melemele ke kolu. Ua hoʻomaopopo naʻe ka leo a ʻoi aku ka maopopo.
  "Ke hoʻopiʻi ʻia nei ka hyperreactor; i mea e hoʻoili ai iā ʻoe, pono ʻoe e hoʻolilo i ka ikehu, hoʻokahi mahina o ka honua ʻoihana holoʻokoʻa. ʻO ka Big Loop kahi honua paʻakikī loa e hiki ai. No laila, e ke kaikamahine, nui kāu uku iā mākou. ʻAʻole maopopo iaʻu: pehea ʻoe e hoʻopaʻi ʻia inā hāʻule ʻoe?
  - He make mau ka hemahema! - Ua hoʻolele wale ʻo Mirabela.
  Ua ʻōlelo ʻo Anastasia, e hoʻololi ana i kāna kī i kahi bass haʻahaʻa a waiwai:
  - ʻAe, akā aia kahi hiki ke unuhi iā ʻoe. ʻO ka mea nui, aia i kēia manawa ka hoʻopaʻapaʻa: inā paha e hoʻoneʻe ʻia ʻo Adolf Hitler mai ka subspace i mea e hoʻoponopono koke ai a hoʻopaʻi a kali paha a hiki i ka hopena o ke kaua.
  - No ke aha ʻaʻole i kēia manawa? - Ua palu ʻo Mirabela i ka hui ʻana o ka wai a me ka momona mai kona mau manamana lima, he kīʻaha nani (ʻo ia ka ʻai ʻana no ka manawa mua)
  - Ua hōʻino ʻia ʻo Hitler e nā poʻe he nui loa, a he mea paʻakikī loa ka unuhi ʻana i kāna faila pilikino mai ke ʻano maikaʻi ʻole! He kiʻekiʻe ka hoʻohana ʻana i ka ikehu, akā ʻike ʻoe i ka wā o ke kaua ʻaʻohe kumu waiwai ʻē aʻe! "Nahu ka ultra-hyper-marshal i ke poʻo o ka iʻa ʻēheu a nahu koke.
  - Hiki ke hoʻomaopopo ʻia kēia, akā i ka pau ʻana o ke kaua, pehea ka hopena iā ia! - Pīhoihoi ʻo Mirabela, ʻoi aku ka ʻoluʻolu o ka palu ʻana i nā manamana lima ma mua o ka ʻai ʻana i ka pizza ponoʻī.
  - Na ka aha kanaka e hoʻoholo! Akā, e hoʻouna mau ʻia lākou i ka lua, e like me ka mea āu i hauʻoli ai! - Ua ʻoki ʻo Anastasia i ka hewa.
  - Brr! ʻAʻole anei he ʻino loa? - Ua manaʻo koke ke kaikamahine i hoʻolei ʻia i loko o kahi moena.
  - ʻAʻole ʻoe i ʻike i ka mōʻaukala, pehea ka nui o ke koko Slavic i hoʻokahe ʻia ma o ka hewa o Hitler! Pono e hoʻopaʻi ʻia ʻo ia me ke koʻikoʻi loa, me ka pololei. - Ua moni ka ultra-marshal i ke koena o ka lele iʻa me ka huhū. Ua hāʻule kekahi ʻēheu i lalo i ka papahele a hoʻoheheʻe ʻia i ka manawa hoʻokahi.
  Ua ʻōlelo mālie ʻo Mirabela:
  - Heluhelu wau iā Hitler, me nā hana ʻike liʻiliʻi! ʻAʻole wau i manaʻo he maniac piha ʻo ia a i ʻole he scoundrel piha!
  Me he mea lā ua kāhāhā ʻo Anastasia:
  - No ke aha mai?
  Ua hoʻomaka ʻo Mirabela e wehewehe wikiwiki (ʻaʻole ʻike nā kānaka a pau, ʻaʻole i aʻo ʻia kēia ma nā kula), ma ke ʻano he lōʻihi wale nō kā lākou kamaʻilio ʻana, akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo ʻaʻole i ʻoi aku ma mua o ʻekolu kekona.
  - ʻAʻole kūʻē ʻo ia i ka moʻomeheu. ʻO ka mea ʻē aʻe, koi ʻo ia i ka hoʻomohala ʻana i ka ʻepekema, nā kula, nā hale kiʻiʻoniʻoni, a me ka hoʻolaha ʻana i nā poʻe kūpono a mākaukau i luna. Ua makemake ʻo Hitler e hoʻokomo i kahi moʻomeheu Aryan, maʻemaʻe, e hoʻomohala i ka hoʻopaʻi a me ka pololei i nā lāhui ʻē aʻe! Eia kekahi, ʻaʻole i moeʻuhane ʻo Hitler i ka noho aliʻi ʻana o ka honua, makemake ʻo ia i kahi aupuni nui, me kekahi mau palena. ʻAʻohe ona manaʻo no ka luku piha ʻana i nā Slav! Akā, manaʻo ʻo Adolf ma lalo o ka mana Kelemania, ʻoi aku ka maikaʻi o ka noho ʻana o nā Lūkini a me nā lāhui ʻē aʻe ma mua o Stalin. Eia kekahi, ua loaʻa i ka poʻe fascist ke kaulike kūpono ma waena o ka kapitalisme a me ka socialism. ʻO ka mea nui, ua hauʻoli nā limahana Kelemania i nā pono nui, ʻoiai ʻo ka poʻe kapitalista i kaupalena ʻia i kā lākou loaʻa kālā. Ma keʻano laulā, i kēia manawa i ko mākou aupuni ʻaʻohe kuleana pilikino o nā mea hana. ʻO nā hale hana a pau he imperial a lawelawe nā koa o nā pūʻali koa waiwai i loko o lākou. Akā ʻaʻole anei kēia e hoʻāla i ka bureucratization?
  Ua hoʻopau ʻo Anastasia
  - ʻAʻole, naʻaupō! Ke komo nei nā kamepiula Hyperplasma i ka hoʻolālā ʻana, ʻoi loa ka noʻonoʻo ʻana o ka hana bureaucratic! Mālama ʻia ka ʻoihana holoʻokoʻa e nā luna. ʻO ia i ka wā Soviet i kū mai nā pilikia ma muli o nā mea uila i kūkulu ʻole ʻia. Inā ʻaʻole no ka nāwaliwali, a i ʻole ke kumakaia, ʻo Gorbachev a me Yeltsin, ua lilo ko mākou aupuni Soviet i mea waiwai loa ma ka honua! Eia naʻe, ma lalo o Stalin, aia nā hana hoʻoikaika kiʻekiʻe, ʻoiai ka nele o ka uila! Ma ke ala, ua kamaʻilio wau me Stalin. Ua hōʻike ʻia nā haʻawina genetic he Lūkini ʻo ia ma ka ʻaoʻao o kona makuakāne, ke keiki a kahi polar explorer a me ke aliʻi Przhevalsky! No kona manawa, he kanaka akamai loa, ma mua o kona mau alakaʻi koa. Ina e like me ia ko kakou mau luna koa, aole e oi aku ke kaua me Kelemania i na malama eono. ʻOiai inā he hoʻouka kaua! ʻEhia nā lanakila a mākou i hala!
  - No ke aha e mihi ai? - wahi a Mirabel me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i kona maka. - Hiki paha ke hoʻoponopono?
  - Me ke kōkua o kahi mīkini manawa super, hiki i nā mea āpau! He kaikamahine ʻoe, ʻike wau: ʻaʻole maopopo ʻoe i kēia.
  - Maopopo iaʻu! Inā ua lanakila ʻo Nazis ma mua a me ka liʻiliʻi o ka hoʻokahe koko, a laila ua loaʻa kahi manawa e lanakila ai i ka USA a lanakila i ka honua holoʻokoʻa! I kēia hihia, ua hoʻomaka mua ka hoʻonui ʻia ʻana o nā hōkū a ma ke kaua me Rusia Nui e hoʻomaka mākou i ke poʻo! - Pela anei? - Ua hauʻoli ʻo Mirabela e hōʻike i kāna ʻike!
  Nahu ka hypermarshal i nā wēlau ʻoi o kāna ʻōpuʻu (ua uē) a ʻae maila:
  - ʻAe, koʻikoʻi, a hiki iā mākou ke lanakila koke! Eia naʻe, hāʻawi ʻia i kā mākou kiʻi aniani, ua loli paha ke ʻano o ka mōʻaukala no lākou pū kekahi. Nui nā koho ʻokoʻa ma ʻaneʻi. Inā ua pepehi ʻia ʻo Genghis Khan i kona wā ʻōpiopio, inā ʻaʻohe hoʻouka kaua ʻo Batu! Ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, ua ʻāpana ʻo Kievan Rus mua, a ʻaʻole ʻike ʻia i ka wā e ʻike ʻia ai kahi aliʻi hiki ke hoʻohui iā ia. E hoʻomanaʻo i ka ikaika: ma hope o ka hāʻule ʻana o ka Soviet Union, ua hakakā ʻo Ukraine a me Russia.
  - Akā, ua hui pū lākou! - Hoʻokomo ʻia ʻo Mirabela
  - Ma hope o ke kaua paʻakikī!
  - ʻO ke kaua ke kūlana kūlohelohe o ke kanaka!
  - ʻOiaʻiʻo! Akā ʻino ke hele ʻo ia ma waena o nā kaikunāne! - Ua uhi ʻo Anastasia i kona mau maka me kona lima.
  - Nānā ʻo wai e kamaʻilio nei! - Ua huhū ʻo Mirabela.
  Ua hoʻopau ka Ultra-Hyper-Marshal:
  - Ua ʻōlelo wau pēlā! Akā, ma keʻano laulā, manaʻoʻoe, hauʻoli wau i kaʻikeʻana e make ana nā keikikāne a me nā kaikamāhine Lūkini i nā kaua, e like me aʻu! Eha ka hahau i kou kaikaina!
  Huhu ke kaikamahine:
  - Ua piha kā mākou kaua holoʻokoʻa i nā pā! Hoʻomanaʻo mai iaʻu i ka hoʻomāinoino iā ia iho ma kekahi ʻano! A ʻo ka mea nui, ʻaʻohe manaʻo.
  Ua kokoke ʻo Anastasia e pane i ka wā i hoʻopiha ʻia ai ka lumi holoʻokoʻa me kahi kukui ʻulaʻula eha ʻeha a hoʻomaka ke kani ʻana o nā mele bravura!
  - Nānā! Pili ka Empress! - Ua ʻōhumu maloʻo ka ultra-hyper-marshal.
  Ua ʻike ʻia kahi hologram nani i mua o lākou. Ua ʻaʻahu ka Empress i ka lole lewa e like me ke kapa kila o ka naita. Ua uhi ʻia ke poʻo me ka mahiole: ʻaʻole ʻike ʻia ka maka a me ka lauoho! ʻO ke kiʻi he haʻuki, akā i loko o kahi spacesuit ʻaʻole hiki iā ʻoe ke haʻi inā he kāne a he wahine paha! Ma keʻano laulā, ʻaʻole i ʻike kekahi o nā mea make wale i ka helehelena o ka mōʻī o kēia manawa. ʻAʻole i hana ʻia nā kiʻi a me nā kiʻi wikiō. ʻO ka inoa ʻoiaʻiʻo o ke aliʻi, he mea huna ia i mālama pono ʻia, koe naʻe ka pōʻai haiki o ka poʻe koho. No ke aha ia mau kapu koʻikoʻi? He haʻahaʻa ka pane! No laila i ka wā o ke kaua ʻaʻole hiki i ka ʻenemi ke hoʻohana i ke kilokilo a i ʻole hypertechnomagic e hiki ke hoʻololi i nā hoʻoholo a ka mōʻī. Ma hope o nā mea a pau, ʻo ka lā pololei o ka hana ʻana (hānau ʻia) o kahi alakaʻi he mea huna loa, no ka mea me ke kōkua o kahi horoscope hiki iā ʻoe ke helu i nā ʻano hiʻohiʻona i mea e hoʻomalu ai, manaʻo i ka neʻe ʻana a i ʻole ka hōʻeha. Wahi a nā lono, he nani loa ka empress, akā i ka wā ʻōpio mau loa nā wahine a pau, ʻaʻole ia he mea kupanaha. He nani nō hoʻi ʻo Mirabela, he iwakālua paha kona mau makahiki a ua hiki iā ia ke lanakila i ka hoʻokūkū Mrs. Universe.
  Ua ʻōlelo ʻo Empress me kahi haʻahaʻa haʻahaʻa a me ka hekili (me he mea lā e hīmeni ana kahi papa himeni i ka manawa hoʻokahi) bass (ua hoʻololi maopopo ka uila i kona leo).
  - Ua hauʻoli wau i ke aloha i kaʻu mau kauā haʻahaʻa!
  - Hoʻonani iā Russia Laa Nui loa! E hookoia ka makemake o ka Emepera! - Ua hoʻōho nā koa ʻelua me ka hāpai ʻana i ko lākou mau lima i ke aloha.
  Pane mai la ka lede.
  - A hoʻonani iā ʻoe, e nā koa haʻahaʻa! Ma hope o nā mea a pau, ke kau nei ke ao holoʻokoʻa ma luna o nā poʻe e like me ʻoe! Manaʻo wau ʻaʻole pono ʻoe e wehewehe hou i ke koʻikoʻi o ka hana?
  Kuno ʻo Mirabela:
  - Me he mea lā ua kau ʻia ke ao holoʻokoʻa ma luna oʻu!
  Ua ʻoi aku ka nui o ka hologram, ʻālohilohi ka pale kaua:
  - Quasarno (maikaʻi) pilikino! I kēia manawa he wehewehe hou kāu e hana ai! ʻAʻole mākou e luku loa iā Rusia Nui. ʻOiai lākou e uē nei, he poʻe hoahānau lākou! Akā inā ua lohi loa ʻoe a hāʻule paha kāu misionari, a i ʻole nā mea ʻē aʻe o mākou, a laila e hoʻohana mākou i nā mea kaua hou loa a ikaika loa e kūʻē i ka ʻenemi. He mea huna loa kona mau loina, akā, ʻo ka mana o ka luku e hiki ai ke hoʻopau i nā superclusters o nā galaxies. Ke hana nei ka ʻenemi i nā hana like ʻole, ʻaʻole koke e mākaukau ʻo ia i kahi mea kaua like. I kēia hihia, e hoʻokani ʻia ka hana nui e ka mea e paʻi mua. No laila ʻaʻole nui ka manawa i koe!
  Ua haʻihaʻi loa ʻo Mirabela a pohā mai kona mau lehelehe:
  - E wikiwiki wau!
  Ua hōʻoia hou ka Empress, ua maʻalahi kona leo:
  - E wikiwiki - mai wikiwiki! ʻAʻole i mākaukau ka mea kaua kiʻekiʻe a ke hana nei ka ʻenemi, me ke kōkua o kāna mau kiu a me kāna poʻe saboteurs, e hoʻolōʻihi i ka hana. ʻAʻole nō mākou i ʻaiʻē! Ke pāʻani ʻia nei nā pā! Ua like ke kaua me ka mokomoko, ma hope o ke kīkēkē ʻana - ʻaʻole ʻoe e lulu lima!
  - ʻO ia hoʻi!
  - Mai wikiwiki nui, a mālama i kou ola, e ke kaikamahine! He ʻoluʻolu loa ʻoe, ʻaʻole i loaʻa kāu helu kanaka i ka papa kuhikuhi! - Huli aʻela ka Empress ma kona koʻi, ʻālohilohi kona kapa kila e like me nā hōkū hoʻokahi haneli.
  Ua nīnau me ka wiwo ʻole ka Ultra-Hyper-Marshal:
  - Pono au e hāʻawi iā ia i mea kaua?
  - ʻOiaʻiʻo! Loaʻa nā mea a pau me ka ʻenehana hou loa! Ma keʻano laulā, loaʻa iā mākou kekahi o nā mea kaua; akā, ʻaʻole lawa kā mākou poʻe.
  Kūlou ʻo Anastasia:
  - Ultrastar! ʻAʻole au e ʻaʻa e hoʻopaʻa hou iā ʻoe, ʻoi loa o ka mea nui!
  Ua hōʻeha ʻia ka Empress; ua lohe ʻia kahi leka hoʻohiwahiwa ma kona leo:
  - ʻAʻole makemake ʻoe e kamaʻilio me ka Emepera! Ma hope o nā mea a pau, ʻoi aku ka maikaʻi o kēia, e pili kokoke i ke alakaʻi! Nani ke kaumaha o na aeto! He aha kā ʻoukou e ʻōlelo ai?
  - ʻOiaʻiʻo, he hauʻoli nui ke kamaʻilio ʻana me ʻoe! - Wahi a Mirabela, "Ua like ia me ka hoʻolohe ʻana i nā mele nani, ka pāʻani o nā mele." ʻOiai he haʻahaʻa loa ka hoʻohālikelike ʻana e wehewehe i ko mākou kahaha i kou naʻauao!
  Ua hoʻololi ke aliʻi o ke ao holoʻokoʻa i kona leo, ua lilo kona leo i mea wahine.
  - Aia kahi hoʻohenehene huna i kāu mau ʻōlelo, akā makemake wau ʻaʻole ʻoe e makaʻu iaʻu. ʻO ka makaʻuʻole ka hewa nui o ke koa. ʻO ka nele o ka naʻauao hiki ke uku ʻia e ke kamepiula, akā ʻaʻohe ʻenehana hiki ke pani i ka wiwo ʻole! "Ua hoʻokuʻu ka Empress i nā uila ʻekolu, ʻālohilohi ka ea me he mea lā e ʻālohilohi ana nā hau hau, ua ʻike ʻo Mirabela i ka wela.
  - ʻAe, ʻae wau, e ka wahine maikaʻi! ʻOiai, ʻo ka ʻoiaʻiʻo, ʻoi aku ka maikaʻi o ka makaʻu i kekahi manawa i ka aupuni ma mua o ka naʻaupō wiwo ʻole!
  Ua ʻōlelo hoʻomākeʻaka ʻo ka Empress:
  - Pololei ʻoe! Ke manao nei aole hiki i ka poe make ke hakaka! He koa ino mau ke koa make! - Ua uwē maoli ka empress ikaika . - Ua ʻike ʻoe, ʻaʻole ʻoe makaʻu e hoʻopaʻapaʻa me kahi mea hiki ke hoʻouna i kahi trillion holoʻokoʻa a i ʻole he quadrillion poʻe e like me ʻoe i ka ʻeha mau loa i ka lua. Hōʻike kēia e hiki i ke kaikamahine ke haʻalele i ke ʻano o ka noʻonoʻo. Auwe, ka hapa nui o ko kakou mau koa: he mea paahana wale no i haawiia e ka atikala.
  Ua ʻōlelo mālie ʻo Mirabela:
  - He akamai lākou, naʻauao a naʻauao loa! ʻAʻohe pono e ʻōlelo i nā mea ʻino e pili ana i koʻu mau hoa. Ua hele lākou a pau i ke kula maikaʻi!
  - He kula maikaʻi ke kaua, akā inā hewa ʻoe, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hana hou i nā hoʻokolohua! - Ua kū i luna ka Empress, e hilinaʻi ana i kahi lei e hoʻopuka ana i ka radiation polygamous. - Ma ka laulā, ʻaʻohe naʻaupō i kā mākou pūʻali! He ʻōnaehana hoʻomaʻamaʻa koʻikoʻi kēia me ka koho genetic. I ka pōkole, koʻu kiʻi liʻiliʻi, e haʻi mai iaʻu, he nani wau?!
  ʻAʻole hiki iā Mirabela ke pale aku i ka hoʻohenehene:
  - Nui loa, ʻoi aku hoʻi i nā mea kaua, ʻālohilohi loa lākou, nani wale ke nānā aku! ʻO kekahi mea e like me ka grill kahiko!
  Ua noho mālie ka Empress a me he mea lā ua hauʻoli.
  - Maikaʻi kou manaʻo noʻonoʻo. ʻOi aku ka hewa inā ʻaʻole hiki i nā kānaka ke hoʻohui i nā huaʻōlelo ʻelua, ʻoi aku ka nui o ka mana! ʻAe, maikaʻi, nani a mālie, ʻaʻohe manawa e kamaʻilio pū me ʻoe. ʻOiai, no ka laʻana, e haʻi mai iaʻu: he aha ka mea e nalowale mau ai, a he aha kaʻu e maʻi ai i nā manawa āpau!
  - Mana! - Ua pane koke ʻo Mirabelle.
  Pīhoihoi ka lede, he nalu ʻōmaʻomaʻo i loko o ka lole.
  - Auwe! Akā i loko o ka pā hale, ʻaʻole lākou i aʻo iā ʻoe i kēia! Pehea ʻoe i koho ai?
  - Ma ke ʻano o ka unuhi ʻana! - wahi a ke kaikamahine.
  - Pehea kēlā? Hiki iā ʻoe ke wehewehe!? - Hoʻopuka hou ka Empress me kona manamana lima: he phantom magic, i ke ʻano o ka hybrid o ka dandelion a me ka pāpaʻi, me ka pahi kaua ma kona mau lima.
  Ua pane ʻo Mirabela me ka hopohopo ʻole:
  - Loaʻa mau ka nele o ka mana, akā na ke kuleana e maʻi ʻoe! He axioma kēia! Ma keʻano laulā, paʻakikī loa ka paʻa ʻana i ke ao holoʻokoʻa ma kou poʻohiwi!
  ʻO kahi hui o ka dandelion a me ka pāpaʻi i hui pū ʻia me ka hui ʻana o ka alopeke a me ka porcupine; ma kahi o ka pahi kaua, ua hoʻohana ʻia kekahi mau mea kani, me he mea lā ʻoi aku ka mele ma mua o ke kaua.
  - Inā hāʻawi pono ʻoe i ke kuleana, a laila ʻaʻole paʻakikī nā mea āpau. Hoʻopili ʻia ka mīkini mokuʻāina i ka hemolele. He ʻano wailele kēia, ʻoiai ke ʻano o ka wikiwiki, kahi ʻōnaehana paʻa loa. - Ua ʻike ka empress, e hoʻouna ana i kahi pulsar mai kona maka (ua pahū koke ia):
  - ʻO ka hoʻohālikelike ʻana i ka ʻōnaehana mana me kahi pūnāwai, i ka wā e lele ai ke kahawai i luna, ʻoi aku ka kūpono! - Ua kūʻē ʻo Mirabela me ka haʻohaʻo i kona ʻano wiwo ʻole.
  - Ke hoʻopaʻapaʻa maikaʻi nei ke kaikamahine me aʻu. Ua like ia me ka moʻolelo moʻolelo e pili ana iā Frostbitten Alice! Ua hoʻokiʻekiʻe loa ʻo ia i ke aliʻi wahine a ua pā ʻo ia iā ia i loko o ka hau mānoanoa! - Ua ʻoi aku ka nui a me ka ʻoi aku o ka lua o ka pulsar magic ma mua o ka mua a me ke ʻano o nā kihi ʻoi.
  - No ke aha ʻaʻole hydrogen paʻa!?
  "ʻAʻole au i makemake e hoʻolilo iā ia i ʻulaʻula maoli!" - He phantom o ka hybrid o kahi kaikamahine kapa ʻole a me kahi lele lele agaric i lele ʻia e.
  ʻAʻole hiki iā Mirabela ke ʻakaʻaka:
  - Ke ʻōlelo nei lākou he manaʻo kumu maoli nā blonde!
  Ua hoʻomālamalama ka Mistress of the Universe i hoʻokahi mau hanana kilokilo i ka manawa hoʻokahi:
  - E like me ka naʻaupō e like me ka blonde! Akā, he hui maoli kou lauoho me nā momi a me ke gula! Hyperquasar! Manaʻo wau e hui hou kāua! Ua makemake nui au iā ʻoe! - Ua lele ka hologram nui e like me ka comet a nalowale pū me nā phantoms.
  Kūlou ʻo Mirabela a hāwanawana:
  - He mea ʻē, ʻano naʻaupō ke aliʻi o ke ao holoʻokoʻa!
  ʻO ka Ultra-Hyper-Marshal i lūlū i kona lima:
  - Ke kamaʻilio wale nei ʻo ia me ke ʻano haʻahaʻa, akā ma ka laulā, inā ʻoe i loko o nā kāmaʻa o ka mōʻī, maopopo ʻoe i ke kumu! A laila hiki iaʻu ke mahalo i kahi hoʻohenehene kanaka maʻalahi.
  - ʻAʻole au e hoʻohewa iā ia! Ke nui nā pilikia, makemake maoli ʻoe e naʻaupō.
  Ua hoʻouna ʻo Anastasia i kahi manaʻo telepathic, pane lākou iā ia:
  - ʻO ka manawa kēia, i ka manawa e hiki ai mākou i ka puka komo i ka puka e mākaukau nā mea āpau!
  - ʻO ka hope loa! ʻO ka kali ʻana i kahi mea i ʻike ʻole ʻia he ʻeha mau! hehee na a'alolo! - wahi a Mirabela me ka makemake loa.
  ʻO nā kaikamāhine ʻelua (ʻoiai ua ʻoi aku kekahi o lākou ma mua o ʻehā haneli mau pōʻai), hele pū ʻia me nā robots kaua he kakini, weliweli me nā mea kaua like ʻole he kanalima, e hele ana i kēlā ʻaoʻao o ka ʻōnaehana honua. Ua hele pū ʻia lākou me kahi platoon o nā tetralets.
  . MOKUNA Helu 15.
  Nana aku la na kauwa i na kaikamahine hapa-hule, a loaa koke mai la na hahau.
  - Mai nana aku! ʻAʻole ʻae ʻia kou ʻohana!
  Pono nā kauā e hopu. ʻO ka mea kupanaha, ʻoi aku ka lokomaikaʻi o ka manaʻo i nā keikikāne. Ua ʻae ʻia lākou e hoʻokokoke a nānā i nā kaikamahine me ka hoihoi. Ua ʻōlinolino nā kino ʻōlohelohe, ua haʻalulu nā umauma piha o nā kaikamahine uʻi.
  Ua uē ka luna kālepa ʻo Ahmed:
  - ʻAʻole ʻaʻole kēlā! ʻO ka mokomoko wahine wale nō, ma laila ka ʻoi aku o ka maikaʻi me ka pahi kaua. Kāhea i ka ʻelemakule.
  - Ke hele mai nei ʻo ia!
  Ua puka maoli ke poo o ke kauhale. He toga ʻo ia a he ʻumiʻumi hina hina lōʻihi, ʻaneʻane ʻeleʻele kona mau maka miminoni. Paʻi nā kāmaʻa lāʻau i nā pōhaku.
  - Aloha ʻoe iā Ahmed! E hoʻomaha ana ʻoe i ka pō a i ʻole e hele wale ana?
  ʻŌlelo maila ka mea kūʻai kauā.
  - Ma ko mākou ala! E hoʻolohe mai, hāʻawi mai iaʻu i kahi hōʻike liʻiliʻi, ʻoluʻolu! ʻAʻole au i ʻike i nā powa, a hala koʻu lima i ka pahi kaua.
  Kuno poʻo ka ʻelemakule.
  - E hakakā anei ʻoe iā ʻoe iho a e ʻae paha i ko mākou poʻe e nalu:!
  Nānā ʻo Ahmed ma waena o kona mau manamana lima a hoʻoholo:
  - ʻAe, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hana ʻana iā ʻoe iho! ʻOi aku ka leʻaleʻa o ka pepehi ʻana i kekahi ma mua o ka nānā ʻana i ka make ʻana o kekahi.
  Ua hoʻoikaika ʻia ka ʻelemakule:
  - No laila, ʻaʻohe aloha! A hiki wale i ka make!
  Ua ʻakaʻaka ka mea kālepa kauā.
  - ʻO ia nō ʻo Pilon. A i ʻole manaʻo ʻoe ua lawa au, e ʻeha wale nō!
  Ua ʻuʻuku ka ʻumiʻumi.
  - Pono ʻoe e uku no kēia! Ua kūʻai nā kaikamahine ʻōpio mai ka ʻelua haneli a hiki i ke kanalima mau mahiole kālā, auwe, he koi nui i nā kauā! Akā ʻoi aku ka maikaʻi o nā kāne, mai ka haneli a hiki i ke kanakolu, a ʻo nā keikikāne e hele i iwakālua!
  Ua hoʻopau ʻo Ahmed:
  - A laila ʻoi aku ka maikaʻi o ke keikikāne! Pono e mālama ʻia ke kālā.
  Ua hauʻoli ʻo Pilon:
  - ʻO kāu koho, ʻaʻohe kumu kūʻai o nā keikikāne, ʻoi aku ka nui o lākou a paʻakikī ke hānai iā lākou. Ano e hailona kakou.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Ahmed.
  - ʻOi aku ka wikiwiki, ʻaʻole wau maʻa i ke kali ʻana no ka manawa lōʻihi.
  Ma muli o ke koho ʻana i nā keikikāne ma mua o ʻumi makahiki mai nā ʻohana ʻilihune, ua kauoha ʻo Pilon iā lākou e huki i nā mauʻu. ʻO ka mea nona ka pōkole pōkole e hakakā. ʻO ka hana maʻamau o nā keikikāne e like me ka mea i manaʻo ʻia i ko lākou mau makahiki, me ka walaʻau akā me ka wiwo ʻole. ʻAʻohe mea maʻalea, ʻo ka hakakā pahi kaua me he mea leʻaleʻa lā iā lākou. ʻO ka mea lanakila, he keiki ʻiʻo ʻeleʻele kona mau makahiki he ʻumikūmāhā. Ua kau lākou i ka pahi kaua māmā ma kona mau lima, a ua kau ʻia ka ʻaila ma luna o kona poʻo. Hoʻomaka nā kamaliʻi e hoʻopaʻapaʻa i kekahi i kekahi e hāʻawi i ka ʻōlelo aʻo. Ua koho ʻo Ahmed i ka pahi kaua lōʻihi a ʻoi aku ka kaumaha a ʻāʻī. He kanaka pahi kaua maikaʻi ʻo ia a ʻoi aku ka hilinaʻi ma mua o ka lanakila ʻana ma luna o kahi keikikāne inā loaʻa iā ia kekahi ʻike, hakakā wale nō me ka lāʻau. Eia naʻe, inā hiki i ke keikikāne ke hana i kahi mea hou aʻe, a laila e hauʻoli wale ʻo Ahmed me ia a loaʻa iā ia ka leʻaleʻa hoihoi.
  Hāʻawi ʻia nā kauā i kahi hua ʻono e like me ka pulumu, ʻo ka ʻili wale nō ka ʻili a ʻoi aku ka lahilahi, ua maʻalahi ka wehe ʻana. ʻOi aku ka ʻono o ka ʻono, e like me ka ʻalani, akā ʻoi aku ka maikaʻi. Ua hoʻomaikaʻi maikaʻi ʻo Yanka i nā daimonio: ua hoʻouna lākou iā ia i kahi honua e like me ka Sochi resort, kahi ʻaʻole pono ʻo ia e pōloli a ʻaʻohe namu weliweli. ʻIke ʻia he hopena maikaʻi ka hele ʻana o kekahi mau lā i nā mea ulu a me nā holoholona. Ua nānā ʻo Yanka a i ka manawa like me ke aloha i ka ʻōpio e hakakā me ka mea kālepa. Hiki iā ia ke pale aku i kēlā colossus, kokoke i ʻelua mika ke kiʻekiʻe a ʻaʻole hōʻeha ʻia e ka wikiwiki a me ka hopena? Heʻoiaʻiʻo i nā kiʻiʻoniʻoni Hollywood: ma keʻano he kūlana, lanakila pinepine nā mea hakakā liʻiliʻi. Ma keʻano he kūlana, heʻano maikaʻiʻole:ʻoi aku ka lōʻihi aʻoi aku ke kaumaha ma mua o ka maikaʻi. He ʻano kuʻuna ʻoihana kiʻiʻoniʻoni! Akā ʻoi aku ka paʻakikī o ke ola ma mua o Hollywood a ʻaʻole naʻaupō ka mea kālepa e hakakā me ka hilinaʻi ʻole i kona kūlana kiʻekiʻe.
  ʻO kekahi o nā kamaʻāina, ʻo ka hapa nui o nā kamaliʻi, ka poʻe i nele i ka hana, ua ʻākoakoa lākou e mahalo i ka ʻike kakaʻikahi. ʻAʻole ia he hakaka a he kuʻi lima, he hakakā a make! Akā naʻe, pili nā keiki ma ke ʻano he mea liʻiliʻi, nā pīkī, nā mea pāʻani i hana ʻia i ka home, a i ʻole ka hoʻopaʻi kino kino, nā paʻi, ke kiʻi ʻana i ka puʻu, ka lele ʻana mai kahi kumulāʻau, a i ʻole ka paʻi ʻana i ka maka. ʻO nā kauā ʻōpio ʻaʻohe mea ʻole, ua hana pū lākou i ka pili i nā pine, kaomi a me nā mea liʻiliʻi ʻē aʻe. ʻOiai ʻo Yanka e noho ana ma luna o ke kaʻa, ʻaʻohe mea i pili me ia, a ʻaʻole makemake ʻo ia e hoʻokokoke i nā keikikāne.
  ʻAʻole ʻo ia i manaʻoʻiʻo i ka lanakila ʻana o kahi keikikāne kamaʻāina maʻalahi ma luna o kahi kanaka makua akamai, a ʻaʻole makemake ʻo ia e pili i ka Akhmed lokoino.
  Kani ka pū a hoʻomaka ke kaua. Ua kaumaha ʻo Akhmed ma kahi o hoʻokahi haneli a me kanakolu kilokani, ʻo ia hoʻi, ʻekolu mau manawa i ʻoi aku ma mua o ke keikikāne, ʻo ia hoʻi, no kona mau makahiki he ʻumikumamāhā, ua aneane like ka nui maʻamau.
  Ua ʻōhumu ka mea kālepa.
  - He ʻīlio hae liʻiliʻi, makemake ʻoe i ke kila ma nā iwi ʻaoʻao.
  Pane mai ke keiki me ka hanohano a me ka wiwo ole.
  - Ma lalo o kou!
  Uwē ʻo Akhmed a hoʻāʻo e kuʻi iā ia me kāna kāmaʻa, akā ua hiki i ke keiki ke pāʻani a paʻi i kona wāwae. Ina he pahikaua oi ke keiki, ina ua nui ka eha. Ua hōʻino ka mea kālepa:
  - Ka lepo kauwa!
  - Opu momona! - Pane ke keiki.
  Ua hahau ʻo Akhmed, akā ua lele ʻo ke keiki. ʻO ke kino liʻiliʻi a hiki ke neʻe, koe wale nō ʻoe i kahi maloʻo wale nō, ua maʻalahi loa ke neʻe.
  ʻO Ahmed naʻe, he kanaka akamai i ka hakakā; neʻe mālie ʻo ia, me ka manaʻo kūpono ʻaʻole e haʻalele ka ʻīlio iā ia. Ua koho ke keiki i ka hana pololei wale no: ka ho'i mau.
  Hoʻomanaʻo ia i kahi pōpoki momona e alualu ana i ka ʻiole maalea.
  Hāʻawi ʻo Akhmed i kāna pahi kaua i mua, me ka ʻoki iki ʻana me nā manamana wāwae o kona mau kāmaʻa, e nānā pono ana i kona mau hoa paio.
  - He ʻīlio hae liʻiliʻi, uē ʻoe a makaʻu wale.
  Pane mai ke keiki:
  - No ke aha ʻoe e ʻōhumu nei a e puhi nei i ka pahu!
  Ua neʻe ʻo Ahmed i kahi wikiwiki a ua hiki i kāna pahi ke ʻoki i ka umauma o ke keikikāne. Eia nō naʻe, ʻoiai ke kahe ʻana o ke koko, he ʻōpala wale nō.
  - Ua ʻoki ʻoe me he kaikamahine lā!
  Ua hahau o Ahmed me ka huhu, me ka ikaika a aneane e haule ke keiki i kana pahikaua, a hina, aka, lele koke ae la iluna.
  - ʻAʻole ʻoe e hopu!
  Ua hui ʻo Yank i kona poʻo me ke kiʻi ʻoniʻoni kaulana ʻo Pinocchio, kahi e holo pū ai ka Karabas nui ma hope o kahi kanaka liʻiliʻi. I loko o ke kiʻiʻoniʻoni, ua pau maikaʻi nā mea a pau, ua paʻi ʻia ka ʻumiʻumi, ua ʻauʻau ʻia ʻo Karabas me nā cones. Maanei he pilikia ko'iko'i ko Yankees, ua kipi koke mai ka huehue, ma hope o ka hue wai ʻoluʻolu, akā, ʻaʻole au i makemake e haʻalele i ka ʻike o ke kaua. Ma hope o nā mea a pau, ke hakakā lākou me nā pahi kaua, hiki i nā mea a pau ke pau i ka manawa hoʻokahi.
  - ʻAʻole wau liʻiliʻi, hiki iaʻu ke hoʻomanawanui!
  Ua hoʻomau ʻo Ahmed i mua, ʻo ke keiki, ka mea i luhi i ka holo ʻana, hoʻāʻo e hoʻouka, e koli ana. ʻO ia ka wikiwiki a me ka ʻeleu, e like me ke ʻano o kahi ʻōpio, mai ka wā kamaliʻi mai, hana a holo nui i ke kino, me ka ʻike ʻole i ka ʻeha e like me ka noho ʻana ma kahi pākaukau! . Akā ua hōʻike ʻia nā neʻe ʻana i ka nele o ke kula pā. Nalu wale ke keiki a paʻi, e hoʻāʻo ana e paʻi, me ka ʻole o ka ʻōnaehana a me nā ʻenehana kumu. Inā he kumu aʻoaʻo ʻo ia a ma kahi o ʻelua mau makahiki o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana, e moe ana ʻo Ahmed me ka ʻeha o kona ʻōpū. Akā naʻe, ʻaʻole loaʻa i ke keiki ʻilihune ka manawa kūpono!
  Ua loaʻa i ka mea kālepa nā manawa he nui, e hoʻohana i ka makemake o ke keiki, e hou i kona umauma, a i ʻole e ʻoki i kona poʻo. ʻAʻole naʻe ʻo ia i wikiwiki, ʻo ka make maʻalahi o ka ʻīlio haʻahaʻa ʻaʻole ia i loko o kāna mau manaʻo.
  - He aha ka mea ʻaihue! Hoʻomau ʻoe i ka ʻōniʻoniʻo a me ka ʻāwī! E nānā: pehea ka ʻoki ʻana o nā koa maoli!
  - Kahaha! - Ua hoʻōho nā keikikāne a loaʻa iā lākou ka hahau ikaika ma ka poʻohiwi. Ua kaumaha koke ka pahikaua a ua kuewa ke keiki.
  - ʻAe, ʻo wai ka freak! - Ua lilo ka hope o ka pahikaua a Ahmed i koko.
  - ʻO ʻoe!
  - No laila e loaʻa hou aku! - Ua hoʻouka akamai ʻo Ahmed. Ua nāwaliwali nā lima o ke keiki a ma hope o kekahi hoʻouka ʻana, ua ʻeha ʻo ia ma ka lima a hāʻule i kāna pahi kaua.
  Uā nā keikikāne. Ua hoʻāʻo ke kauā ʻōpio e holo, akā ʻelua mau ihe i pā i loko o kona umauma.
  - ʻAuhea ke keiki bipi ʻīlio hae!
  Lele ʻo Ahmed a hahau i ke poʻo o ke keiki me ka palahalaha o kāna pahi kaua:
  - ʻAe, ua mālie wau!
  Ua hauʻoli ʻo Yanka i ka hāʻule ʻana o ke keiki, me he mea lā ua make ʻo ia. I ka ʻike ʻana i ka paʻa o ke poʻo o ke keiki, ua loaʻa iā ia ka manaʻolana e haʻalele paha ka mea kālepa i ka ʻōpio gladiator me ka ʻole o ka ʻike, a laila hoʻi ʻo ia i kona noʻonoʻo.
  Akā, ʻaʻole ʻo ke aloha kekahi ʻāpana o ke ʻano o Ahmed.
  - ʻAe, e ʻoluʻolu iā ia!
  Ua lawe aku kekahi koa o ka poe kalepa i ka ihe i hoomakaukau mua ia mai ke ahi mai. Hoʻokokoke ʻo ia i ke kino ʻoniʻoni.
  - ʻAe, hele mai, he aha kāu waiwai!
  Kuno ke koa, o mai la i kana ihe, a puhi ka hao wela i ke ku'e wawae o ke keiki.
  Uā nui ke keiki me ka ʻeha nui a hoʻāʻo e lele i luna. Ua kuʻi ʻo Ahmed iā ia ma ka maka:
  - ʻAuhea ke keiki bipi ʻīlio hae!
  Hāʻule ke keiki a hopu nā koa i nā lima a me nā wāwae. Ua laweʻo Ahmed i ka ihe ma kona mau lima pono'ī a me ka hauʻoli i puhi i kekahi kuʻekuʻe wāwae o ka'ōpiopio me ka wela wela. Ua uwē ʻo ia me ka hoʻāʻo e pakele. Ua noho mālie ke koena o nā keikikāne, akā nānā ʻo ia me ka hoʻomaha ʻole. Ua makaʻu lākou i ka hoʻomāinoino ʻia, akā he mea hoihoi loa ke nānā aku i ka ʻeha o kahi hoa. ʻAʻole no ka mea ʻole ka nui o ka poʻe e ʻākoakoa mau ai no ka hoʻopaʻi make a i ʻole ka hahau ʻana.
  - ʻAe, no ke aha ʻoe e ʻimi nei! Nani loa! ʻAʻole anei! - Ua kau ʻo Ahmed i ka piko ma lalo o ka lima o ke keikikāne. Ua ʻala me he ʻiʻo palai. Akā naʻe, ua maʻalili koke ka piko. Hāʻawi ke koa i ka lama i ka mea kālepa. Lawe ʻo ia i ke ahi i ka lauoho ʻeleʻele ma ke poʻo o ke keiki, a hoʻomaka ke ahi.
  Eia ua hiki ole ke kupaa hou.
  - Ua lawa!
  - He aha ka lawa?! - Ua ʻōlelo ʻo Ahmed.
  - Ua ʻae mākou e pepehi wale ʻoe iā ia, akā ʻaʻohe o mākou ʻaelike e pili ana i ka hoʻomāinoino!
  - ʻAe, pēlā nō! ʻElima mau mahiole kālā hou aʻe ʻoe no ka leʻaleʻa. - Ua hoʻolei ka mea kālepa i ke kālā iā Pilon. Ua hopu ʻo ia iā lākou me ke kuko a ʻōhumu:
  - He ʻumi paha?
  - Nui kou makemake! ʻOiai eia ka mea ... - Ua lele ka manaʻo ma ke poʻo o Akhmed. - Ke lawe nei au i kēia kauā me aʻu. ʻO ia kaʻu keiki hahau. Ke hoʻomaka koke kekahi mea e ʻeha a i ʻole au i loko o kahi ʻano ʻino, e hoʻokuʻu wau i koʻu huhū ma luna. Maopopo anei iā ʻoe?
  Ua pane haʻahaʻa ka ʻelemakule.
  - Ma ka laulā, ʻaʻohe oʻu manaʻo inā e pepehi ʻoe iā ia a i ʻole e lilo ʻo ia iā ʻoe! A ʻaʻole nui ke kālā! Ma ke ala, ʻo Muk ka inoa o ke keikikāne, ʻo ia hoʻi, ua hānau ʻia ʻo ia no ka ʻeha!
  - E hana kākou i ka palaoa, ka palaoa maikaʻi! - Ua hauʻoli ʻo Ahmed, e palu ana i kona mau lehelehe. - ʻAe, maikaʻi, hoʻopaʻa iā ia i ke koena o nā keikikāne.
  ʻO Yanka, i ʻole e ʻike i ka hoʻomāinoino, lele ʻo ia mai ke kaʻa. ʻAʻole i hoʻōla maikaʻi ʻia kona mau wāwae, a wahī ʻo ia iā lākou i ka lole. He ʻeha iki ka hele ʻana, akā ua maʻa mua ka ʻeha. ʻO ka ʻeha ke kaikamahine a ke kauā, a ʻo ka mua loa a ikaika loa!
  I ka lohe ʻana i ka lawe ʻia ʻana o Muk, ʻaʻole ʻo ia i ʻike inā e hauʻoli a kaumaha paha. Ma hope o nā mea a pau, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻomāinoino lohi ma mua o ka make koke. ʻOi loa inā ma kēia ao ma hope o ka make ʻaʻole he inferno wale nō!
  Ke hoʻomaha ʻoe i kou ʻōpū, ʻoi aku ka māmā o kou ʻuhane a ʻoi aku ka hauʻoli. ʻAe, ʻoi aku ka maikaʻi o ka noho mālie ʻana i kēia manawa, i ʻole, pono ʻoe e kanikau ma lalo o ka hoʻomāinoino!
  Ua neʻe hou ka huakaʻi: hele ʻoi aku ka hauʻoli o nā kauā i hoʻomaha. ʻO Muk wale nō ka mea paʻakikī, ua uhi ʻia kona mau kuʻekuʻe wāwae i nā ʻōpala nui a pono ʻo ia e hele ma kona manamana wāwae. Ua paʻa naʻe ke keiki a hoʻāʻo e ʻakaʻaka me kona ʻeha. Ua mahalo koke ʻo Yanka iā ia. Ma keʻano laulā, ua waiwai mau ka wiwo ʻole. I kekahi manawa, i ko lākou noho ʻana i ke kula, aia kahi ʻatikala e pili ana i kahi kumuhana mōʻaukala manuahi: ua kākau ʻo ia i kekahi mau pepa e pili ana iā Stenka Razin. Eia kekahi, me ka mahalo nui, e hōʻike ana ʻaʻole i moa ʻo Stepan, ʻoiai i ka wā i pepehi ʻia ai ʻo ia e ka quartering. Ua ʻakaʻaka ʻo ia a hiki i ka hopena, ʻakaʻaka, ʻae ʻo ia i ka make ʻeha ma ke ʻano he huakaʻi ʻoluʻolu. ʻAʻole makemake nui ke kumu i kāna ʻatikala.
  - He pōā wale nō ʻo Stenka Razin! - Ua hoʻōho ʻo ia.
  - ʻAʻole hahai nā kānaka i kahi pōā wale nō. Ke kākau nei nā kānaka i nā mele e pili ana i ka poʻe ʻino? Ua makemake ʻo Stenka Razin e hana i kahi mahiʻai maʻalahi a me ka mea akamai: he kanaka kūpono. He kauā mua ʻoe - he Cossack manuahi, ʻaʻole he pipi! Ma hope o nā mea a pau, ʻo ka ʻoiaʻiʻo ua hoʻopau ʻo Razin i ka like ʻole o ka papa a kauoha i nā mea a pau e hoʻohālikelike ʻia i hoʻokahi i kekahi! Hiki i ke kanaka kūʻokoʻa maoli ke hana i kekahi mea a hana i ka nani. ʻOiai aia nā mea hana kiʻi a me nā haku mele! A i ka wā pōuliuli o Middle Ages ua hana lākou i nā haku hana. Akā ʻo ka makemake ka makemake! I ka USSR, ua hāʻawi ʻo Gorbachev i ka poʻe i ke kūʻokoʻa, ka manawa e nānā ai i nā wahine ʻōlohelohe, heluhelu iā Hitler, hōʻino i ka pāʻina, e nānā i nā kiʻiʻoniʻoni Hollywood maikaʻi a, ʻo ka mea maikaʻi loa: nā kiʻi kiʻi. Eia nō naʻe, ʻoi aku ka maikaʻi o ka US i nā blockbusters ma mua o Russia. He mea ʻoiaʻiʻo kēia, ʻaʻole wale ma ke ʻano o nā hopena kūikawā. ʻO nā kiʻiʻoniʻoni Hollywood ʻoi aku ka ikaika a me ka manaʻo ʻole i ka manaʻo, ʻoi aku ka waihoʻoluʻu a me nā hakakā like ʻole, a me kekahi mea paʻakikī e hoʻokaʻawale i ka hapa nui o nā Lūkini. ʻOi aku paha ka lokomaikaʻi, ʻoiai ke koko! Eia naʻe, i ka wā Soviet aia nā kiʻiʻoniʻoni keiki maikaʻi. Ua makemake nui ʻo Yanka i nā kiʻiʻoniʻoni kaua, kahi o nā keiki ʻoluʻolu e like me ia e luku ai i nā fascists makua, nā kiaʻi keʻokeʻo, a me nā bourgeoisie! Nani ka hoihoi a me ka ʻakaʻaka! Aia ma USA kekahi mau kiʻiʻoniʻoni me nā keiki meʻe, akā ma kekahi ʻano he liʻiliʻi o lākou, a ua nalowale kekahi mea. He aloha ʻāina paha ka manaʻo. Hiki paha ke hoʻomanaʻo i hoʻokahi kiʻiʻoniʻoni ʻAmelika e pili ana i ke Kaua Honua ʻElua, kahi e wāwahi ai nā keiki a pepehi i nā pūʻulu Kelemania? A i ʻole e pili ana i ke kaua kīwila o ʻAberahama Linekona. ʻAʻole kānalua ʻo Mark Twain he mea kākau nui, me kahi mea kākau keiki, akā ʻaʻole ʻo ia i hoʻomohala i ke kiʻi o kahi keiki koa. Arkady Gaidar: ua hana i kekahi mea ma keia aoao, aole nae i lawa. Inā ʻaʻole ʻo ia i make i ka makahiki '41, ua ulu hou ke kiʻi o ke keiki koa. Hoʻokahi wale nō mea kākau Lūkini i hōʻike maoli i ke kiʻi o ke koa keiki! Heluhelu ʻo Yanka ma ka Pūnaewele. Kupaianaha a ʻoluʻolu loa! He mea ʻē wale nō ʻaʻole lākou e hoʻolaha i kahi kanaka hoihoi! ʻOiai hiki ke paʻi ʻia. ʻAʻole lākou i makemake e paʻi i ka The Master and Margarita, akā ua lilo ka moʻolelo i mea maikaʻi loa a kaulana loa i nā hana ʻepekema ʻepekema āpau. Ua aʻo ʻia ma ke kula ma ke ʻano he papa hana. Eia naʻe, heluhelu ʻo Yanka i ka The Master a me Margarita no ka manawa mua i kona piha ʻana i ʻelima mau makahiki. Ua hoʻoikaika nui ka puke moʻolelo i ke keiki. Eia nō naʻe, he mea maʻamau: ʻoi aku ka pohihihi o ia hana no kona manawa. A laila, ma mua o ke kaua Soviet Russia, ua ʻoi aku ka ikaika o ka atheism ma mua o ka wā. ʻO ka nui o ka hui o nā poʻe hoʻomaloka kaua: ua ʻoi aku ma mua o ʻumi miliona mau kānaka; inā hele kahi communist i kahi lawelawe, ua kipaku koke ʻia ʻo ia mai ka pāʻina, a hiki i ka hopu ʻana! A eia ʻo Sātana Nui iā ia iho: e hele a puni Moscow a hoʻoholo i ka hopena o nā kānaka. A ʻo ka NKVD haʻaheo ʻaʻole ikaika loa e kūʻē iā Woland a me kāna mau kauā! ʻOiaʻiʻo. he paʻi nui i ke alo o ke aupuni Soviet. Eia kekahi, ua hōʻike ʻia nā Muscovites iā lākou iho, nā kamaʻāina o ke kapikala, kahi mokuʻāina Soviet hiʻohiʻona, e like me ke kuko, haʻaheo, makemake ponoʻī, nele i ka hana paʻakikī a me ka pono kumu. Akā ʻaʻole kēia ke kiʻi o ke kanaka Soviet i kālai ʻia e Agitprop. ʻAʻole kōkua nā mākaʻi, ʻona nā luna, ʻaʻohe o ka lunamanaʻo a me ke kuko! A aia kēia ma ke kapikala ma lalo o ka hoʻokele naʻauao o Stalin.
  ʻOiaʻiʻo, ua palupalu ʻo Bulgakov i kekahi mau mea. Ma keʻano kūikawā, ua hōʻike ʻo ia i ka haukapila psychiatric ma ke ʻano he kumu hoʻohālike, kahi e moe ai kēlā me kēia mea maʻi i kahi lumi kaʻawale me kahi ʻauʻau, a ʻo nā mea hoʻonohonoho he poʻe, he nui o lākou nā wahine nani. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻo kahi haukapila noʻonoʻo he hale weliweli, ʻoi aku ka ʻino ma mua o ka hale paʻahao. ʻO ka lepo weliweli a me ka pilau, nā keʻena piha piha, nā straitjackets, nā kauoha ʻino a me ke kaumaha! ʻAi: ʻoi aku ka ʻino ma mua o ka hale paʻahao, no ka mea, ʻaihue ʻia nā ʻai e nā mea a pau. ʻOi aku ka maikaʻi o ka hui, nui ka poʻe hewa a me nā maniac, a me nā mea lapuwale, nā morons, schizophrenics. Pono e ʻōlelo ʻia ʻo ka hapa nui o nā hale paʻahao e noho ana e like me kēia mau manaʻo: ʻAʻohe haunaele, maʻemaʻe nā keʻena, mālama ka poʻe paʻahao iā lākou iho i ka maʻemaʻe, hoʻolako pū lākou me nā noho haʻalulu, hiki iā ʻoe ke hoʻokomo i kahi TV, a inā loaʻa iā ʻoe ke kālā, e hana i ka hoʻoponopono maikaʻi ʻana o ʻEulopa. ʻOi aku ka ʻino i loko o ka haukapila noʻonoʻo, no ka mea hiki i ka naʻaupō ke mimi a moe paha a honi ʻoukou iā ia. Ma waho aʻe, i loko o ka hale paʻahao: ʻaʻole lākou e hoʻokomo iā ʻoe me nā lāʻau lapaʻau psychotropic, akā i ka haukapila psychiatric? ʻO nā ʻōpala like ʻole, kahi mea ʻino loa, ʻeha nā mea a pau, hiki mai ka huki maoli ʻana, e like me ka lāʻau lapaʻau piha. A he mea ʻino loa ia i ke olakino, ʻeha ka naʻau, ke ake a me nā puʻupaʻa, a ʻo nā mea āpau! ʻAʻole, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hele ʻana i ka hale paʻahao! ʻAʻole wehewehe ʻo Bulgakov i ka hale paʻahao, akā ua hōʻike ʻo ia i ka haukapila noʻonoʻo i nā leo rosy. No ke aha ʻo ia i hana ai i kēia? ʻAʻole paha ʻo ia wale nō no ka makaʻu i ka censorship, akā manaʻoʻiʻo ua ʻoi aku ka lokomaikaʻi o ke aupuni Soviet, ʻoi aku ke kanaka a me ka mālamalama ma mua o ka mea maoli. Makemake nā kānaka a pau e manaʻoʻiʻo i ka mea maikaʻi loa; nui ka poʻe kākau Soviet i manaʻoʻiʻo i ka komunism a hoʻopalupalu i nā hōʻike maikaʻi ʻole o ke ola. A i ʻole ʻoe manaʻo ʻaʻole ʻike ʻo Gaidar i ke ʻano o ka collectivization? Ua maopopo iaʻu, akā ua makaʻu wau! Eia naʻe: ma waho aʻe o nā mea i hana ʻia, ua pololei ka manaʻo o ka hōʻiliʻili ʻana a ua kākoʻo ka hapa nui o ka poʻe mahiʻai. Ua manaʻoʻiʻo lākou i ka mea maikaʻi loa a aloha iā Stalin. Manaʻo wau pehea i mālama ai ʻo Bulgakov iā Stalin? Ma hope o nā mea a pau, ua hoʻopakele ʻo Stalin iā ia mai ka hoʻopaʻi ʻino ʻana o ka NKVD, a ua ʻae ʻo ia i nā pāʻani a Bulgakov e paʻi ʻia i nā hale kiʻiʻoniʻoni. . Akā, nui nā mea kākau akamai i pana ʻia a popopo paha i loko o nā kahua hoʻomoana. Ma keʻano laulā, ināʻoe i lawe aku i ka Haku a me Margarita mai Bulgakov,ʻaʻohe mea eʻike iā ia i kēia manawa (koe wale no ka pōʻai haiki o nā loea).
  Eia nō naʻe, loaʻa i kēlā me kēia mea kākau kāna mau haku ponoʻī, e like me: The Three Musketeers of Dumas (a ʻo ia hoʻi, nā ʻoiaʻiʻo, ua kōkua lākou iā ia e kākau iā lākou), a i ʻole ʻo Sherlock Holmes a Conan Doyle. ʻOi aku ka paʻakikī o ka ʻike ʻana i kahi moʻolelo alakaʻi mai ka prolific Jules Verne, akā ʻoi aku ka nui o Twenty Thousand Leagues Under the Sea, ʻoiai ua paʻi pinepine ʻia. Ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, ma hope o ka hoʻokani ʻana o Jackie Chan i ka blockbuster "Around the Light in Eighty Days," malia paha ua lilo kēia hana i alakaʻi ma ka pahu pahu. ʻOi aku ka maikaʻi ʻaʻole e hoʻopā i nā mea kākau o kēia wā, ʻaʻohe kanaka pilikua i waena o lākou. Eia kekahi, ua pau nā manaʻo kumu, a aneane hiki ke hoʻopiʻi ʻia kekahi mea kākau no ka plagiarism. He mea ʻokoʻa ia i ka hopena o ka makahiki ʻumikūmāiwa - i ka hoʻomaka ʻana o ke kenekulia iwakālua, i ka wā i huli ʻia ai ka lepo puʻupaʻa hou o ka palapala. ʻAe, aia nā pilikua i kēlā manawa, akā i kēia manawa ke ʻoki ʻia nei lākou, a hoʻokahi wale nō a ʻoi aʻe paha i kūpono i ka wehewehe ʻana o ka nui!
  Lele mai la kekahi manu lele ma luna o Yanka. Ua pana aku kekahi o ka poe pana pua ia ia. Nana mai ke keiki; ʻaʻole i kuhi ka mea pana. Hōʻike ka pana wikiwiki i ka hoʻomaʻamaʻa maikaʻi a me ka nui o ka ʻike. ʻO ia hoʻi, pono e noʻonoʻo ʻia kēia inā hoʻoholo ʻo ia e holo. Akā ma hea?
  Haʻi aʻela ʻo Ahmed i kona lio, a holo akula, hoʻōho akula:
  - ʻAe, ua mākaukau ka pāʻani?
  - E hana wau i hoʻokahi hola, e ka haku! - i hooho aku ai o Yanka.
  - No laila e nānā, e kuʻu mea aloha! Inā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopaʻa iā ia, e hahau nui wau iā ʻoe e ... - ʻAʻole i pau ka mea kālepa. Ma hope o kona hoʻokokoke ʻana iā Muk, ua hahau ʻo ia i ke keiki me kahi huila.
  - He ʻīlio hae liʻiliʻi, ʻeha koʻu kino! - A hou ka hahau.
  Noʻonoʻo ʻo Yanka, no ke aha lā ʻaʻole ʻo ia e ʻeha inā ʻaʻole holoi kēia kanaka? Mai kahi mamao aku hiki iā ʻoe ke ʻike i ka pilau. Ua pilau me he mea la. ʻOi aku ka maʻemaʻe o nā keikikāne kauā.
  He mea hoʻopailua ke nānā aku, akā ʻo ke kū ʻana i luna a komo i ke ʻano o ka paʻi ʻana iā ʻoe iho. ʻO ka maʻalahi o ka hāʻule ʻana i ka hoʻopaʻi ʻana: noho mālie, noho mālie, noho mālie!
  ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua holo mua ka puaʻa lele a ua hoʻopilikia kēia i ka sadist. Paʻa loa ʻo Muk i kona hanu, ʻaʻole naʻe i uē. Haikea iki ka helehelena, ka ili i oki: kahe mai na kahawai lahilahi o ke koko ilalo. He hahau kūikawā ko ka mea kālepa me nā hōkū kila: haehae ka ʻili a me ka ʻiʻo.
  Ua manaʻo ʻo Yanka he mea maikaʻi nō ka noho ʻana i kahi ʻāina civili, kahi i hahau ʻole ʻia ai nā keiki no nā mea ʻole. I ka wā tsarist, maʻamau, maʻamau ka lāʻau. ʻOiaʻiʻo, ma ka lōʻihi o ka manawa, ua emi a emi iho ko lākou pā! ʻO nā keiki ma lalo o ke aupuni Soviet he papa hanohano, aloha ʻia lākou, pāpā ʻia ka paʻi ʻana i nā kula. ʻO kaʻoiaʻiʻo ma lalo o Stalin: ua hoʻomaka lākou e mālama pono i nā kānaka. Ua hoʻohana lākou i ka hoʻomāinoino, akā ua hele hou mai ka liberalization. Malia paha ʻo ka ʻaoʻao ʻē aʻe, ʻaʻohe hoʻopaʻi ma ke kula, pau ʻole ke kuleana. Eia naʻe, ke hahau ʻia ʻoe, ʻaʻole ʻoe makemake e hoʻokau i nā poʻe ʻē aʻe i ka hahau ʻana. ʻAʻole ia no ka mea ʻole ka poʻe pacifists ʻoi loa ka poʻe i hakakā a ʻike i ka make o ko lākou mau hoa!
  Ke noʻonoʻo nei au i ka hana a kekahi o nā puke huakaʻi ma kona wahi. E hoʻokūkū paha ʻoe iā Ahmed i kahi hakakā?
  ʻO ke ʻano o ka make ʻana iā ʻoe iho. A i ʻole e like me ka moʻolelo moʻolelo: i ka manawa koʻikoʻi, ʻike ʻia kahi wahine kilokilo a koa nui. Hoʻomaka ke kaua maoli, kahi i lilo ai kou hoa paio i ilo pōʻino.
  ʻOi aku ka paʻakikī o ke ola. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole ia he blockbuster. ʻAʻole hiki iā ia ke hoʻopuehu wale i nā kiaʻi a hou ʻole i ke alakaʻi. No laila pono ʻoe e noho mālie a hoʻomanawanui. I kēia manawa, inā hoʻomanaʻo ʻoe i nā mea hoʻohālikelike, a laila he aha ka hana a kekahi mau koa i ka Middle Ages. Hoʻokahi aʻu e hoʻomanaʻo nei i mālama ʻia, hana i nā hana a ua hana maikaʻi nā mea āpau iā ia. Ua komo kekahi i ka ʻoihana aliʻi, e hana ana i kahi ʻoihana, ua lilo ke kolu i mea pōā, ʻo ka hā ...
  Eia naʻe, he poʻe mākua kēia. ʻOi aku ka paʻakikī me nā keiki! ʻO ka mea mua: pono ʻoe e hoʻohālike he ʻelele no kekahi ʻohana hanohano. Auwe, ua eo ia i ka puni mua! Kūlou i ke kūlana o ke kauā! ʻO kekahi ala e hoʻohana ai i ka ʻike hou.
  ʻAe, ke hoʻāʻo nei ʻo ia e hana i kekahi mea ma ʻaneʻi. Aia kekahi mau papa chess maikaʻi e kokoke ana e mākaukau, a ma waho aʻe o ia mea, hiki iā ia ke hana i nā pāʻani he nui. Ma keʻano laulā, inā he kanaka manuahi ʻoe, hiki iā ʻoe ke waiwai mai kēia. ʻOiaʻiʻo, hilinaʻi nui i ka laki ma ʻaneʻi, inā kaulana ka chess i ko mākou honua, no ke aha ʻaʻole pono: aia kekahi mea nui e pili ana iā ia. He ʻoiaʻiʻo ʻaʻole maikaʻi ka loaʻa ʻana o ka monopoly ma ka hana ʻana i ka chess, inā ʻaʻole e hāʻule ka waiwai. Hiki iā ʻoe ke hoʻāʻo me nā mea hoʻonaninani, eia paha ʻaʻole makemake nā wahine i kēia. Eia naʻe, ma ʻaneʻi pono ʻoe e lilo i kanaka kūʻokoʻa. A ʻoi aku ka maikaʻi e hūnā i kou akamai i kēia manawa. Ma keʻano laulā, ʻoi aku ka nui o ka wā ma mua, ua hana nā koa o ka mōʻaukala me ka ikaika. Maʻaneʻi,ʻoiaʻiʻo, ua hoʻonui nuiʻia ka mana a me nā mana maoli o nā pūʻali kūikawā. ʻAʻole nui nā hihia ke hahau ʻia nā mea hakakā i koho ʻia e nā hooligan alanui maʻalahi? Pono! No laila, he naʻaupō ka manaʻo e hiki i hoʻokahi pūʻali koa kūikawā ke pepehi i hoʻokahi haneli mau koa i aʻo ʻia me nā pahi kaua. Ua mākaukau ʻo Yanka e pili e hiki i kahi gladiator Roma kahiko i hoʻomaʻamaʻa maikaʻi ʻia a ʻike i ka pepehi ʻana i nā mea āpau o ka hui kūikawā Alpha me nā pahi kaua. A, ʻo ka mana nui o nā pūʻali kūikawā he ʻano hoʻolaha cliche. Superman paʻakikī! ʻOiai he kino protein maʻamau kēia, a inu pinepine i kēlā! Pono e hoʻomaopopo ʻia he luʻuluʻu ka hakakā! He aha hou kāu e noʻonoʻo ai? ʻO kahi mīkini maʻalahi e like me ia, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hana, he hana maʻalahi. ʻAe, ʻoiaʻiʻo, he pūkuniahi maʻalahi: hiki iā ʻoe ke hana a hana i ka pauda. Akā he aha kēia e hāʻawi ai? E hoʻomaka ana ke kaua i lohe ʻole ʻia, e hoʻokahe ʻia nā kahe koko. A e noho mau ana ma ke kaulahao. Hoʻomanaʻo au i ka hana a Gulliver, i kāna hāʻawi ʻana i ke aliʻi o nā pilikua e hana i ka pauda, akā ua hōʻole ke aliʻi. He hoʻoholo naʻauao! Eia kekahi, ma waho aʻe o ka pauda, he nui nā mea pahū weliweli. Brr! ʻAʻole maikaʻi ka hoʻomaka ʻana i ka heihei lima. He mea minamina ia, no ka laʻana, ʻaʻohe ona elixir o ka ʻōpio mau loa, ʻoiai ʻaʻole ʻike ka poʻe o kona au i ka hana ʻana iā lākou iho. Hana paha i nā mea kani? He manaʻo kēlā, akā e loaʻa mua ke kūʻokoʻa!
  ʻElua ala ma ʻaneʻi: e holo a i ʻole e aloha i ka mea nona ka hale. ʻO ke ala mua he mea hoʻowalewale, akā pilikia, ʻo ka lua, ma kahi ʻē aʻe, ʻaʻole makemake nui, akā ʻoi aku ka ʻoiaʻiʻo a palekana. Eia naʻe, pili ka nui i ke kanaka. Inā loaʻa iā Ahmed kahi ʻāpana o ka lunamanaʻo?
  Ua hoʻomaka ka ua ʻohu. Ua hoʻomau ka lā i ka mālamalama. Eia ʻo Yanka ka mea mua i ʻike i ke ānuenue kūloko. Ua ʻoi aku ka waiwai, ʻoi aku ka mālamalama, ʻoi aku ka ʻokoʻa ma mua o ka honua. He nui loa ka huina o na aka i loaa.
  ʻO nā kauā i ʻike iā ia, mahalo nui lākou iā ia ma mua o hoʻokahi manawa. Ua hoʻāʻo nā keikikāne e ʻakaʻaka a loaʻa ka hahau ma ko lākou kua.
  Ninau aku la o Yanka i ke kiai:
  - He aha ka mea nani ma ʻaneʻi ke ua?
  Pane aku la ka mercenary.
  - He aha kaʻu e mālama ai? ʻAʻole kēia e hoʻonui i kaʻu ʻeke kālā! ʻO ke Akua Fazjara wale nō ke pāʻani nei!
  - ʻO wai?
  - Fazjara a i ʻole Fazh! Akua o ka malamalama liilii. No laila, he mea lapuwale a nāwaliwali loa!
  Ua ʻōlelo ʻo Yanka:
  - ʻO wai kāu makemake nui?
  Pane aku la ka mercenary me ka hoihoi.
  - ʻOiaʻiʻo ʻo Gore! He akua mana loa ia! Kahu o na koa! Aia kekahi Setter ʻoiaʻiʻo, akā makemake maoli ʻo ia i nā mōhai koko! No ka lanakila, pono ʻoe e pepehi i nā kauā he nui loa! A ʻo nā kauā ka waiwai a me ka waiwai!
  Ua ʻae ʻo Yanka:
  - He kanaka waiwai nui loa!
  - He booger ke kanaka! ʻAʻole maopopo iā ʻoe! He kanaka liʻiliʻi minamina.
  - A me ke Sultan?
  Haʻi akula ka pūʻali koa i kāna ihe.
  - Paʻa, pōʻino, a i ʻole e kau ʻia mākou a pau!
  Ua hoʻōho ʻo Yanka me ka makaʻu hoʻopunipuni:
  - ʻOiaʻiʻo ua hāmau wau, e ka mea maikaʻi loa!
  - ʻO wai ka mea nui?
  - ʻOiaʻiʻo ʻoe!
  Ua lawe ka mercenary i kahi kūlana haʻaheo:
  - ʻO wau ka mea nui ma ka honua.
  Kahea aku la ke kanaka kalepa i ke kanaka kalepa.
  - Ka mea kau i 'ōlelo ai?
  Ua uē koke ʻo ia:
  - Ua hoʻohenehene wau e ka mea nona.
  - Ua loaʻa iaʻu kāu ʻōlelo! - Lele akula ʻo Akhmed i ka mercenary a hahau iā ia i hope me kāna huipu. Lele ʻo ia mai kona lio no ka makaʻu. Ua hāʻule ʻo ia me ka hoʻoulu ʻana i ka lepo, akā ua lele koke ʻo ia i luna.
  - Maopopo iaʻu nā mea a pau, e ka haku!
  - Loaʻa ia?
  - ʻAe! I lalo i nā kikoʻī liʻiliʻi loa!
  - ʻAe, e noho i lalo ma mua o koʻu nakinaki ʻana iā ʻoe i ka holoholona.
  Ua piʻi ka mercenary me ka pilikia, ʻoiai e uwē ana a me ka ʻike ʻia ʻana o kona mau puʻupaʻa. Ua paʻakikī ʻo Yanka i ka hoʻopaʻa ʻana i kāna ʻakaʻaka: ʻaʻole lawa ʻo ia e hana i kekahi ʻenemi.
  Ua holo ʻo Ahmed i ke keikikāne:
  - ʻAe, pehea ka mākaukau o ka pāʻani?
  - Ke ʻoki nei au i ka helu hope loa!
  - ʻAe, ua leʻaleʻa kēia naʻaupō iaʻu, ke aloha mau nei au a kala aku iā ʻoe!
  Pane akula ʻo Yanka me ka haʻahaʻa ʻike ʻia:
  - Mahalo iā ʻoe, e ka haku!
  Ua ʻoluʻolu ʻo Ahmed i kēia, akā ua ʻōlelo ʻo ia me ke koʻikoʻi:
  - Mai kāhea mai iaʻu i mua o nā mea a pau, e ka haku. He hoopii keia i ke Suletana. E kāhea mai iaʻu he haku, a ʻoi aku paha, e haku.
  - Maopopo iaʻu, e ka haku!
  - Maikaʻi kēlā! Ke hōʻea au i ka manawa aʻe e mākaukau ka pāʻani!
  - E ho'āʻo wau!
  Ua hoʻi hou ke keikikāne i ka hana: I kēia manawa ua hoihoi ʻo ia inā ʻo ia ka poʻokela kūloko i ka pāʻani a ʻaʻole paha. He kanaka nunui ko Chess, no ka laʻana ʻo Greco, Philidor, Morphy, Capablanca, Fischer, Kasparov. I kēia manawa e wili ana nā mea pāʻani chess a me nā haku. ʻO ka poʻokela paʻa loa ʻo ia ke kamepiula. A ʻoi aku ka pololei, he robot chess! ʻO nā poʻokela nui ʻē aʻe: ma mua o ko lākou manawa ma kekahi ʻano. Eia kekahi laʻana,ʻo Greco ka mea mua i hoʻokomo i ka manaʻo o ka hui pūʻana,ʻo Philidor o ka hana o nā pawns a me ka pāʻani kūlana, Morphy o ka weheʻana i ka uluʻana, Steinitz pale, Lasker psychology. He kanaka maoli kēlā me kēia o lākou! ʻO ka mea hoihoi, ʻaneʻane nā poʻokela a pau he mau palena, he kipi. Me ka poʻokela nui hope loa: Garry Kasparov. Ua nānā ʻo Yanka kokoke i nā pāʻani a pau: Garry Kasparov. ʻO ka mea kupanaha iā ia, ʻo ia kona ʻike i ka wehe ʻana, kāna ʻike hui pū ʻana, kona kūpaʻa i ka hakakā ʻana no ka hoʻomaka ʻana, a me ka makaʻu ʻole i kāna mau hoa. Ua hāʻawi ʻo Kasparov i nā pūʻali ʻeha i kona mau hoa paio! Me he mea lā ua hāʻawi aku ʻo ia i ke aliʻi wahine - ʻaʻole hiki iā ʻoe ke holo i ka checkmate ! ʻAe, i ka pō me nā mele. Eia nō naʻe, he kūlana mua ko Yankees, a he ʻike i ka lanakila ʻana i nā polokalamu kamepiula ikaika.
  ʻOki hope loa ka lio hope. Fu-fu! Hiki iā ʻoe ke moe i lalo e hoʻomaha, luhi kou mau lima!
  ʻAʻole i ʻike ʻo Yanka i kona hiamoe ʻana a nalowale kona wikiwiki. Eia kekahi: ua hala mua lākou i ke kualono a iho i ke awāwa, kahi i ʻoi aku ka mahana. Ua moeʻuhane ʻo Yanka i ka hakakā lio. ʻOiaʻiʻo, ʻo kekahi o nā lio, he ʻano pūpū ko lākou, e like me nā lio kūloko.
  Ua hakakā ʻo Yanka: ua nui kona ikaika, ua nui a ʻoi. Lawe ʻo ia i kēlā me kēia. Hoʻokuʻu i ka meʻe nui e kau ana i ka lei aliʻi o ke Duke. Kowali ʻoi ke keiki a hahau. Nahā ka pahi kaua a ka ʻenemi, hāʻule ka piko ma lalo o nā māiʻuʻu. Paʻi hou ʻo Yanka ...
  I kēia manawa, wela ka ʻeha nui iā ia. Uā ke keiki a wehe i kona mau maka. ʻO ka naʻau "hoʻopau" iā ia, hoʻokahi manawa hou.
  - Pehea i hiamoe ai ka falcon?
  Ua makemake ʻo Yanka e hoʻokuʻu aku i ka mea hōʻeha, a i ʻole e kuʻi iā ia ma ka maka, akā ua pane haʻahaʻa ʻo ia i waho:
  - Haku maikaʻi loa!
  - No laila maikaʻi kēlā! Ua mākaukau ka pāʻani?
  Kuno ke keiki:
  - ʻAe, ʻo ka pena wale nō i koe!
  - No laila he aha ka mea! Pena ia! - Ua ʻōniu ʻo Ahmed i kona lehelehe no ka hoʻomanawanui.
  - Maikaʻi! He pena ʻeleʻele a keʻokeʻo paha?
  - Hāʻawi iā ia! ʻO kekahi ma luna o ka lanahu, ʻo kekahi he penikala! - Ua puana ae ka mea kuai kauwa ma ka lewa me kona huikau, aole nae i pa ia ia.
  Hāʻawi ʻia ʻo Yanka i kahi palaki a hoʻomaka ke keikikāne e pena. He mea maʻalahi ke pena i nā kiʻi, akā e hoʻokomo i ka papa ponoʻī i loko o nā ʻāpana i like lākou. ʻAʻole me ka pilikia, ua hoʻopau ʻo Yanka i ka hana. A i kēia manawa e iho ʻo ia i ka mōʻaukala ma ke ʻano he mea hana mua o ka chess, ke ʻole ʻo Ahmed: ʻaʻole i ʻaihue ʻia kāna ʻike. ʻOiai aia, no ka laʻana, ʻo ke kauā-philosopher nui ʻo Aesop, ka mea i lilo i mea kaulana ma mua o ka hapa nui o nā mōʻī kahiko a me nā pelekikena hou!
  ʻAʻole i like loa nā ʻāpana, akā e hana. Ua mahalo ʻo Yanka i kāna hana: ʻaʻole ʻo ia i ʻike i kāna talena ma ke ʻano he mea hana, akā pono e koi iā ia. Ke paʻi ʻia ke kanaka e ke ola, hōʻike pinepine ʻo ia i nā mea noʻonoʻo a me nā mana huna mua. Eia ka mea mua: chess i kēia ao. He mea maikaʻi nō hoʻi e hana i ka uaki. ʻAe, he manaʻo maikaʻi nō ia, hiki iā ʻoe ke waiwai nui me nā wati! Inā paʻakikī loa ka hana o ka poʻe me nā pūnāwai a koi i ka mākaukau nui, a laila hiki ke maʻalahi nā solar, ʻoi aku ka maʻalahi, i ka Middle Ages. E noho mālie i kēia manawa. Ua hoʻonohonoho ke keikikāne i nā ʻāpana a hoʻomanaʻo ʻo ia i ka Middle Ages ʻo ka ʻāpana kelepona ʻoi loa ʻaʻole ke mōʻīwahine, akā ʻo ka pīhopa. Ua kapa pinepine ʻia ʻo ia he ʻakaʻaka a he kukini paha. He inoa hope ʻo Bishop, e like me ke kapa ʻia ʻana o ka hale: kaʻaahi a i ʻole ka pūkuniahi! I ka Middle Ages ua hele ʻo ia i ʻelua mau kahua. Moiwahine a Bihopa paha. Akā i kēia manawa, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻolauna koke ʻana i nā lula o kēia wā, inā ʻaʻole ia e lilo i poʻokela kūloko. A i ʻole, e hoʻololi i nā lula hou, a ʻokoʻa ke kumumanaʻo i kēia hihia. He aha nā pāʻani ʻē aʻe ma ka honua honua i loaʻa i nā haneli he nui o nā puke i hoʻolaʻa ʻia i ka manaʻo a me ka nānā ʻana i nā pāʻani? ʻAe, ʻoiaʻiʻo, loaʻa nā uku nui i ka poʻe pahu ʻoihana, ʻoi aku ka waiwai ma mua o nā mea pāʻani chess, ʻoiai no ka laʻana ua loaʻa iā Fischer miliona miliona i kona manawa, akā ʻaʻole hiki ke hoʻohālikelike ʻia ka nani a me ka nani. Eia naʻe, hoʻohālikelike pinepine ʻo Fischer i ka chess me ka mokomoko. Pono ʻo Yanka e komo i ka sparring contact, akā ʻaʻole makemake ʻo ia i ka mokomoko. Ma muli o kāna hana a me ka wikiwiki, ua lanakila ke keikikāne i ka hoʻokūkū kula (ma nā helu, ʻaʻole ʻaʻa e paʻi me ka ikaika piha), akā hōʻole ʻo ia e komo i kēia haʻuki ma ka ʻoihana. Ma ke kula, ua lawa kona ikaika e kuʻi i ka maka o ka mea hewa, akā he puʻuwai maikaʻi ʻo Yanka; ʻaʻohe ona makemake iki e hahau i ka mea nāwaliwali, ʻo ia hoʻi ka "schmoozer." ʻOiaʻiʻo, i kēia manawa ua mihi nui ʻo ia i kona haʻalele ʻana i ka mokomoko, a ʻoi aku ka maikaʻi, kahi ʻoihana kickboxing (kahi a lākou e kiki ai). Eia naʻe, ʻo ke keikikāne he ʻumikūmālua makahiki, ʻoiai ʻo ia ka poʻokela honua ma waena o nā keiki, ʻaʻole hiki ke hoʻokō i nā koa he iwakāluakūmālima a me nā mea kaua. Akā ʻo ka mea nona ʻo Ahmed: inā hoʻokahi ma kekahi, ua hana paha ʻo ia. Loaʻa iā ia ka hoʻolōʻihi maikaʻi ʻana, nā hono hiki ke maʻalahi, a me nā mākaukau maikaʻi no ka ʻoihana kaua. ʻO ia wale nō ka nele i ke ʻano. He mea paʻakikī ke kuʻi i ke kanaka ma ka maka a hōʻeha. Eia naʻe, i ka Middle Ages,ʻaʻole hiki iāʻoe ke hoʻohaʻahaʻa i ke kanaka, eʻai lākou iāʻoe, ponoʻoe e ulu i nā niho!
  Ua honi ʻo Yanka i ke aliʻi wahine keʻokeʻo a lawe ma kona alelo. ʻAʻole, ʻaʻole ia he peni maʻemaʻe, he mea kanu a ʻoi aku ka ʻono. ʻO ka neʻe mua ʻana o ke keiki me ka hoʻoneʻe ʻana i ka pawn ʻeleʻele. Ua hoʻoholo ʻo Yanka e hana ka ʻeleʻele i ka neʻe mua, e lilo nā pūʻali ʻeleʻele i mea ʻino!
  Me he mea lā e hōʻoiaʻiʻo ana i kēlā mau manaʻo, ua pā ke ahiahi a kūlou nā kumu lāʻau pāma nui. Wawahi aku la ke keiki i kona lima ia lakou. Ua ʻike ʻo Ahmed i kēia ʻano hana a lele ʻo ia iā Yanka.
  - Pehea ʻoe i pena ai?
  - ʻAe, e ka haku! Eia lākou he ʻeleʻele a keʻokeʻo!
  Ua iho ʻo Ahmed mai ka lio snail, noho ihola ma luna o ke kaʻa a hāpai pono i ka papa.
  - ʻAʻohe mea! Nani ka nani! Pehea e pāʻani ai!
  Ua hoʻomaka ʻo Yanka e wehewehe:
  - Pono ʻoe e hoʻoneʻe i nā kiʻi i kēlā me kēia!
  - No ke aha e huli ai! ʻOi aku ka maikaʻi o ka holo wikiwiki ʻana, en masse!
  Ua kūʻē wiwo ʻole ʻo Yanka:
  - ʻAʻole, e haunaele, akā pono ka pāʻani e hoʻohua i ka lokahi!
  - Pela... Harmony! - Huki ka mea kuai kauwa i ka maka momona a umiumi.
  - ʻOiaʻiʻo, ʻo ka mea nui i loko o ia ke poʻo, hiki i kēia pāʻani ke hōʻike maopopo loa i nā hiki o kahi luna. - Ua ʻōlelo ʻo Yanka me ka noʻonoʻo.
  Ua ʻoki ʻo Ahmed i ke poʻo o kona poʻo:
  - Luna! Auwe! I kekahi manawa me he mea lā iaʻu ʻo wau ka luna ʻoi loa! ʻOi loa inā pono ʻoe e kauoha i nā pūpū gula!
  Ua pane koke ʻo Yanka:
  - ʻAʻole ʻeha ka hoʻomaʻamaʻa ʻana, ʻoiai he kaua kūpono kēia e hoʻomaka ana ma nā huaʻōlelo like!
  - He ʻoiaʻiʻo ʻoe? A i ke kaua ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻoiaʻiʻo. - Ua wili ʻo Ahmed i ke apo ma kona lima huluhulu.
  - Inā aʻo ʻoe e lanakila me ka ʻoiaʻiʻo, a laila ʻaʻole ʻoe e like me ka hoʻopunipuni!
  Ua ʻae ʻo Ahmed:
  - ʻAe, ʻae, e hoʻāʻo kāua e pāʻani: hoʻomau a hou!
  - Ke neʻe nei kēlā me kēia lālā o ka pūʻali i kona ala ponoʻī ... - Ua hoʻomaka ʻo Yanka.
  Ua lulu ʻo Ahmed i kona poʻo:
  - Paʻakikī loa!
  - ʻAʻole, hoihoi! E manaʻoʻiʻo mai iaʻu! - Ua ʻōlelo ke keiki me ka hoihoi. - Ma hope o nā mea a pau, ua like ia i loko o ke kaua maoli, ua like ka poʻe hoʻoholo lio me ka pūʻali koa?
  Ua kaha ka ihu o ka mea kalepa.
  - ʻOiaʻiʻo, ʻoiaʻiʻo! ʻAe, e wehewehe kākou i nā lula.
  Ua ʻohi ʻo Yanka i kahi pawn:
  - He kanaka hele wāwae kēia, i ka wā o ka neʻe mua, hiki iā ia ke lele i hoʻokahi a ʻelua paha cell.
  - hoihoi!
  - Akā i ka lua o ka neʻe ʻana, hiki iā ia ke neʻe i hoʻokahi ʻāpana!
  - No ke aha mai? - Ua hilinaʻi ʻo Ahmed i lalo, ua ikaika ka pilau mai ona.
  - No ka luhi o ka poʻe pēpē i ka wā hoʻololi! - Ua neʻe iki ʻo Yanka mai ke kanaka waiwai pilau.
  - A inā e neʻe ʻoe i ka ʻaoʻao!
  - Hiki iā ia ke hopu i kahi ʻāpana ʻē aʻe ma ka diagonal, akā ʻo ia wale nō ke neʻe pololei! - Kuhikuhi ke keiki i ka papa me kona manamana lima e hoohuli iaia.
  - No ke aha mai?
  - Ma hope o nā mea a pau, i ka wā e luli ai ka mea kaua i ka pahi kaua, ʻoki pū ʻo ia i ka ʻaoʻao!
  Ua ʻimi ʻo Ahmed:
  - No ke aha ʻaʻole pololei?
  - Aia ka pale i kona ala! - Ua loaʻa iaʻu ʻo Yanka.
  Paʻi akula ka mea kālepa i ka lauoho ʻulaʻula hau o ke keiki:
  - ʻAe, he mea maʻa wale ʻoe! ʻOi aku ka nui o lākou ma mua o kekahi, akā ʻo lākou ka nāwaliwali loa!
  - ʻAʻole loa pēlā! Inā hiki ka pawn i ka laina hope, hiki iā ia ke hoʻololi i kekahi ʻāpana! - Ua hāpai ʻo Yanka i kona lima i luna.
  - E like me kekahi manawa ʻē aʻe? - ʻAʻole ʻae ʻo Ahmed i kēia.
  - Ka ulu ʻana o ka ʻoihana, no nā pono kūikawā!
  - Pela anei? A me ke Suletana?
  - ʻAʻole! He hoʻoilina ʻo Sultan san!
  Ua mālie ʻo Ahmed:
  - No laila, ʻae wau, ʻoi aku ka maikaʻi o kēia! E haʻi mai iaʻu he aha nā kiʻi.
  - He puʻu kēia, hoʻokele ʻia e ka makani a hiki iā ia ke hoʻoneʻe i ʻewalu mau ʻāpana i ka manawa hoʻokahi: ma kahi laina pololei.
  - No ke aha ma ka laina pololei?
  - ʻO ia ke ʻano o ka pā ʻana o ka makani! Hoʻomalu ʻia ka rook e nā mea a me ke alakaʻi, a ma ke ʻano maʻamau he ʻāpana ikaika loa a paʻa.
  Luliluli iho la o Ahmed i kona poo.
  - ʻAe, me he mea lā he ikaika loa! He aha hou kāu! ʻO ia kēlā, a ʻike wau i ka mea hoʻokūkū.
  - ʻAe, he lio, lele ʻo ia me ka leka G. ʻO ia! - Hōʻike ke keiki i ka papa a minoʻaka.
  - He ʻakaʻaka! Pololei! - ʻakaʻaka ʻo Ahmed.
  - Lele e like me ka ʻūhini! - Ua ʻakaʻaka ʻo Yanka. ʻOi aku ka nui o kona mau niho ma mua o ke keiki kāne i kona mau makahiki, akā pololei pololei-ʻoi aku ka keʻokeʻo ma mua o ka penikala.
  - ʻAe, ʻae, ʻo wai kēia? - Ua hoʻomau ʻo Ahmed.
  - He Elepani kēia!
  - Elepani! ʻAʻole like loa!
  Ua loaʻa koke ʻo Yanka:
  - I ko mākou honua: he mau elepani kēia!
  - He mea hoʻopailua, ʻaʻole nui a ʻino kou honua. - Hoʻopiʻi ʻo Ahmed i ke keikikāne ma ka ihu. - Manaʻo wau i loaʻa iā ʻoe kahi pahu e like me kēia. ʻAe, pehea ʻo ia e hele ai?
  Ua wehewehe hoʻomanawanui ke keiki.
  - Obliquely, maoli no ka lōʻihi holoʻokoʻa o ka papa!
  - A no ke aha he oblique?
  - Kaumaha ke kaumaha ma ka ʻaoʻao! - Ua like ʻo Yanka me he kumu lā e wehewehe ana i ke ʻano o ka pōkā atomika i kahi haumāna papa mua.
  - ʻŌ, hoihoi loa kēia! A he aha kēia kiʻi!
  Ua puhi aku ke keiki i kona mau papalina:
  - ʻO kēia ke kiʻi ikaika loa, ʻo ke aliʻi wahine, a i ʻole ka vizier aliʻi. Hiki iā ia ke hele ma ka ʻākau, ma ka hema, a me ka diagonal.
  - No ke aha kēia?
  - ʻO ka Vizier Kiʻekiʻe ʻo ia ka luna nui, a ma nā ʻāina he nui: ʻo ia ke alakaʻi maoli i ka ʻāina. Ma hope o nā mea a pau, ʻoi aku ka nui o ka nānā ʻana o ka lua i ka hoʻokele aupuni ma mua o ka mea mua! - Kuno ʻo Yanka, e hoʻoneʻe ana i ke aliʻi wahine ma nā ʻāpana. - Selyavi! Kanaka maikaʻi!
  Ua hoʻoponopono ʻo Ahmed i kāna pāpale:
  - He aha ka logical! Akā ʻo kēia, ua ʻike mua wau - ʻo ke Sultan ponoʻī!
  - ʻAe! Hele ʻo ia ma nā ʻaoʻao a pau, akā hoʻokahi huinahā.
  - No ke aha i nawaliwali ai? - Aia ka hoka i ka leo o ka mea kuai kauwa.
  - ʻO ka mea ʻoiaʻiʻo, ʻoi aku ka nui o ka mana o ke Sultan no ka hōʻike ʻana i ka agility, ʻo ia hoʻi, ma kahi hoʻolaha e pono ai ʻo ia e lawe i kahi harem holoʻokoʻa me ia! - Ua hīmeni ʻo Yanka. - ʻAʻole hiki iā ʻoe ke noho i ka honua me ka wahine ʻole! Aia lākou i ka lā o Mei - e like me ka ʻōlelo a ka haku mele!
  Ua ʻakaʻaka ʻo ʻAkhmed me ka leo nui, ʻo nā lio hoʻi i haʻalele:
  - Nani! Maikaʻi loa! ʻĀ, ʻike wau i nā lula: hiki paha iā mākou ke pāʻani?
  Ua ʻakaʻaka ʻo Yanka:
  - ʻAe, no ke aha e pāʻani ʻole ai! Hele mua ka ʻeleʻele!
  - A laila e ʻeleʻele koʻu! - Ua hoʻoneʻe ʻo Akhmed i ka pawn loa. Ma hope o ka neʻe ʻana, i kākau ʻia ma ka annotation a7-a5.
  - No ke aha ʻoe i pāʻani ai pēlā?
  - Ke hoʻomaka nei au e neʻe a puni nā ʻaoʻao! - Ua kani hoowahawaha ke kanaka waiwai hookiekie.
  - ʻAe, e ʻae? - Ua pane ʻo Yanka iā E2-E4.
  Ua hoʻomaka ka pāʻani. ʻO Ahmed, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ʻike i ke kumumanaʻo a hoʻopaʻa wale i nā pawns. Ma keʻano maʻamau, ua pau ka mea: me ka hōʻino wikiwiki.
  - He aha kēia?
  - Ua luku ʻia ke aliʻi: ʻo ia hoʻi, hāʻawi ka pūʻali holoʻokoʻa, ʻo ia nā lula. - Ua hohola ʻo Yanka i kona mau lima, ʻeleʻele mai kahi ʻeleʻele hou.
  - ʻAʻole hiki i ka vizier ke kauoha? - Ninau aku ia Ahmed.
  - ʻAʻole! - ʻOki ke keiki hoʻolālā.
  - No ke aha mai? - Hoʻokiʻekiʻe ka mea kūʻai kauā i kāna hahau.
  - No ka mea: ʻaʻole makemake ʻo ia e make ke Sultan. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole hiki ke hahau ʻia ke aliʻi, pale iā ia a hiki i ka hopena: ʻo ke kuleana kapu o kāna mau makaʻāinana! - Ua ʻōlelo ikaika ke kauā naʻauao.
  - Kakaikahi ka haipule! Makemake au i kēia pāʻani! ʻO ka manawa aʻe: ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lanakila iaʻu! ʻO wau... - Ua puhi ʻia ka huila i ka lewa.
  - E mare wau! Ke hopu ʻia ka mōʻī, kapa ʻia ʻo ia he checkmate! - Ua haʻalulu nā poʻohiwi o ke keikikāne, makemake ʻo ia e pale aku i kēlā "māmā".
  - He inoa ʻakaʻaka! A laila e hele mai, inā lanakila wau, e loaʻa iā ʻoe he ʻumi kiʻi wela ma kou kua! - Ua hōʻike ʻo Ahmed i kona mau niho me ke aloha ʻole.
  - Pehea inā wau? - Ua hauʻoli ʻo Yanka i ka minuke aʻe ʻaʻole e hahau ʻia ka huila me nā hōkū ʻino.
  - E mālama ʻia ʻoe i ka ʻiʻo no ka ʻaina ahiahi. No ke kauā: he mea ʻono loa ka ʻiʻo! - Ua palupalu ʻo Ahmed.
  - Ke hele mai nei! Ua hoihoi au!
  Hoʻonohonoho ke keiki i nā ʻāpana a hoʻomaka kahi pāʻani hou.
  . MOKUNA Helu 16.
  Ua pōʻai ʻo Vladimir lāua ʻo Elfaraya a puni ka moʻo make ʻole. Ua luhi lākou, a ua hoʻomau ka ʻenemi iā lākou. E like me ka hydra: ma kahi o ka ʻoki ʻia ʻana o hoʻokahi poʻo, ua ulu ʻelua! E ho'āʻo e lanakila!
  Ua ʻoki hou ʻia ke kanaka ʻōpio, a pohā kona leo mai ka haʻalulu nui, ʻōlelo ʻo ia:
  - Pono mau ke ala: lanakila i ka ʻenemi! ʻO ia ke kumu he ala keʻakeʻa kēia, ʻoiaʻiʻo kekahi e hele a lanakila i nā laurels!
  Pane mai la ke kaikamahine me ka hanu.
  - ʻOiaʻiʻo: aia kahi ala e lanakila ai! He aha ka ʻike iā ʻoe?
  Ua hāwanawana ʻo Vladimir, e hāʻule ana i nā kulu koko:
  - He lopako kēia monster! Pono ʻoe e ʻimi i kāna papa mana a hoʻopau iā ia! Quasar i ka hyperfractional dimension: hiki ke poho i ka thimble.
  Ua manaʻo ʻo Elfaraya i ka manaʻolana:
  - Aia i hea ʻo ia?
  - ʻAʻole mamao loa, ʻaʻole naʻe ma kahi i maopopo loa! - Ua pane aku ʻo Vladimir, ua nalowale kona ikaika hope mai kona mau ʻeha!
  Ua ʻoi aku ka liʻiliʻi o Elfaraya ma mua o ia:
  - E uhi wau iā ʻoe, a ke ʻimi nei ʻoe i kēia papa mana kaulana!
  - E ho'āʻo wau! - ʻO ka maka ʻākau o ke kanaka ʻōpio: ʻaʻole ʻo ia i ʻike hou i kekahi mea, a ua uhi ʻia ka ʻaoʻao hema me ka noe ʻulaʻula, a ua alakaʻi ʻia ke kanaka ʻōpio me ka intuitively.
  Ua hoʻouka ka monster virtual i ke kaikamahine me ka ikaika ʻole a ua ʻoki ʻia ʻo ia. Ua hoʻi me ka wiwo ʻole ʻo Elfaraya, ua hāmama ka ʻeha ma kona poʻohiwi. Ua haʻalulu nā wāwae o ke kaikamahine, a ʻo ia wale nō ka wāwae e ola ana, akā ua hiki iā ia ke ʻoki i kekahi o nā lālā o ka monster!
  - ʻAʻole, ʻaʻole ʻoe e lawe maʻalahi iaʻu! - Ua kuha ke koa i ka niho i kīkēkē ʻia, e kuhikuhi ana i nā lālani o nā maka o ka holoholona nui.
  Ua ʻōlelo ka monster:
  - Ke kali nei nā lapalapa o ka lua iā ʻoe!
  Ua pale ʻo Elfaraya i nā kī, akā nalo i kahi poke ma ka wāwae. Ua hāʻule ka kāmaʻa e hōʻike ana i kahi wāwae ʻiʻo ʻiʻo. Ua puhi ʻia nā manamana lima e ke kahe hyperplasmic.
  - Eia kahi puka ʻeleʻele! - Pane ke kaikamahine. - ʻO kēia kāu hana iaʻu - koʻu super-monster-anti-hero! Akā ʻaʻole maʻalahi iaʻu ke humuhumu i kahi freak, zero, zero, seven!
  Ua lōʻihi nā lima o ka monster a hoʻāʻo ʻo ia e hiki iā Vladimir. Ua kiʻi ke kanaka ʻōpio, akā ua paʻa loa ma ka ʻaoʻao. Ua kahe hou ke koko, me ka waiho ʻana i nā ʻili ma ka ʻili ʻole. ʻO Vladimir, e lanakila ana i ka ʻeha, hana i kahi somersault, hele ma kona mau lima, a laila hana hou i kahi lunge.
  - E hōʻike wau iā ʻoe i ka makuahine o Kuzka! ʻO Chernodyrnik! - Ua ʻoki ke keikikāne i ka pā, e hoʻāʻo ana e paʻi kiʻekiʻe.
  Ua hoʻomau ka nui o ka monster a hoʻouka i kahi hoʻouka kaua ma nā ʻaoʻao ʻelua.
  Ua wili ʻo Elfaraya a lele, me ka puhi ʻana i kona mau wāwae ʻaʻole, a ʻo kona lālā ʻelua i ulu hou. Uaʻike ke kaikamahine nani i kaʻeha ikaika, akā lōʻihi. Lele ʻo ia a kīkī i ka mea uila me ka wāwae ʻole, akā ua paʻi koke ʻia ʻo ia, a nalowale ʻekolu manamana lima a ʻeha kona wāwae.
  Ua hoʻōho ʻo Elfaraya:
  - ʻO ka weliweli o ka anti-world!
  Ua hoʻomāʻewaʻewa ʻia ka monster:
  - I ka hyper-underworld: ʻaʻole ʻoe e hīmeni e like me kēlā!
  Ua koi ʻia ke kaikamahine e hoʻi hope. Ua lilo ia i mea paʻakikī loa iā ia. Ua loaʻa pū ʻo Vladimir, ma hope o ka hoʻouka ʻana, ua ʻoki ka monster virtual i ka wāwae o ke kanaka ma ka kuli.
  Ua uē ke keiki:
  - ʻAe, hiki ʻole kēia!
  - E ikaika a hōʻiliʻili i kou makemake! - Ua ʻōlelo ʻo Elfaraya. Ua paʻi ka maka o ka pahi i ka nani i ka umauma a ʻoki i kona ʻuʻu. Ua ho'iho'i hope ke kaikamahine, e ho'olohilohi ana i kona mau ku'eku'e wāwae koko. A laila ʻōlelo ʻino ʻo ia me ka huhū.
  - ʻO kēia ke ʻano o kou aloha ʻana i nā wahine!
  Ua pane aku ka mea uila.
  - Makemake wale au e puliki a apo i na kaikamahine ino! Makemake au e uhaʻi i ko lākou mau manamana lima a haehae i nā ʻāpana liʻiliʻi!
  "E ʻokiʻoki au iā ʻoe i ʻāpana a hohola i nā kao!" i hoʻōho ai ʻo Elfaraya. Ua loaʻa i ke kaikamahine me he hāmare lā. Haʻi ka wāwae a lele ka ʻāpana ʻāwili.
  Ua nalowale ʻo Vladimir i kona lima, ua ʻoki wale lākou iā ia me ka hoʻohana ʻana i ka peʻahi:
  - Eia kahi dildo! - Ua hoʻohiki ke kanaka ʻōpio. - Makemake ʻoe e hehi iaʻu!
  Ua hoʻohiki ikaika ka monster:
  - He mea paʻakikī iā ʻoe - vacuum quarks!
  - Ua hewa ʻoe, e ka ʻāʻī!
  He mea paʻakikī loa ia no ke keiki, hāʻule kona mau wāwae. ʻAʻohe ikaika e paʻa hou aku, akā ua hakakā ʻo Vladimir. Ua pale ʻo ia i kekahi hoʻouka kaua ʻana, ʻoki i ka lālā o ka ʻenemi, akā ua ulu koke ia, ʻoiai paʻakikī ke ʻike i ka manawa!
  Ua uē ka mea ola:
  - He aha ka ʻeha!
  - ʻano! "Ua kuha aku ke keiki i ka lima o na niho, ua okiia kona iwi papalina.
  - E ʻoi aku ka ʻino!
  Ma hope o ka hoʻouka kaua ʻana i ke kaikamahine, hoʻi hope ʻo ia a ʻoki koke i ka ʻenemi. Ua kuha ʻo ia i ke koko ʻeleʻele ʻona, akā ua ʻoi aku ka weliweli.
  - Nani ka nani! E loaʻa iā ʻoe ma kahi nickel!
  - E holo ana ʻoe i ka lima o ke koa ikaika! - Ua pane aku ke kaikamahine me ka hanohano.
  ʻO ka hahau ʻana aʻe i ʻoki i kona lima. Hāʻawi ʻo Elfaraya a kiola ʻia i hope. Ua kahe ke koko. Ua loaʻa iā Vladimir kekahi "makana" hou; ua ʻoki ʻia kona kuli. Ua uē ke kanaka ʻōpio a hoʻāʻo e ʻalo, akā ua hou ka piko i kahi i loaʻa ai i ka poʻe maʻamau ko lākou puʻupaʻa ʻākau.
  Ua paʻiʻo Vladimir i ka lālā, ua lanakila ikiʻo ia: uaʻokiʻia, uaʻoi aku ka ikaika o kaʻiʻo i hanaʻia i ka metala wai. Hoʻi hope ke keiki a hoʻāʻo e paʻi, akā, lele koke mai ka ʻumi mau pahi, a me nā pahi kaua. ʻO kekahi o lākou i hou i ka puʻuwai o ke kanaka, ua haʻalulu ʻo Vladimir a hoʻomaka e hāʻule.
  Ua hoʻopakele ʻo Elfarai iā ia mai ka make koke ʻana. Ua loaʻa i ke kanaka ʻōpio ka pōʻino hou, ua aneane ʻoki ʻia i ka hapalua, a ua nalowale ke kaikamahine i ka lua o ka umauma, a ua hou ʻia kona puʻuwai. Ua uhi ʻia ʻo Elfaraya i ke koko, ua ʻili kona ʻili nani. Ua hoʻōho ke kaikamahine:
  - Ke nalowale nei koʻu nani!
  ʻO ka monster, me ka hūnā ʻole i kona manaʻo kino, uwo ʻo ia:
  - Me he mea lā e wehe ʻia ka ʻili o ka alligator mai ou aku!
  ʻAʻole i pau ka ʻakaʻaka o ke kaikamahine make, ua pane koke ʻo ia.
  - Me ka mana o ka terminator, e hahau ʻia ka maka!
  Hoʻokahi wale nō wāwae ʻōʻopa i koe. Pehea ka paʻakikī o ke kaikamahine.
  Ua loaʻa hou iā Vladimir ka puʻuwai. Maikaʻi ka loaʻa iā ia ʻekolu o lākou, i ʻole e make koke. Akā ʻo ka lilo ʻana o ʻelua o ʻekolu mau kaʻa e hoʻonāwaliwali nui ai. Ua pohu ka ʻike o ke keiki, ʻaʻole hiki i kekahi wāwae ola ke kākoʻo i kona kino.
  Ua uē ka monster:
  - E hou wau iā ʻoe! - A holo wikiwiki ʻo ia i ke kaikamahine. Ua ʻōlelo kona waha ʻino.
  - Ua ʻike ʻoe pehea i ka wā kahiko: ua hoʻopaʻapaʻa lākou i nā kaikamahine ikaika e like me ʻoe?
  - A ʻaʻole wau makemake e ʻike! - Ua hakakā ʻo Elfaraya, me ke kaumaha o ka lele i loko o kahi pūnaewele mānoanoa.
  - Akā, pono ʻoe!
  Poncing i ke kaikamahine: ʻoki ka maka i ka nani i ka hapalua. I ka hooikaika make hope loa, kiola aku la o Vladimir i kana pahikaua, a hahau aku la i ka manu nunu e olino ana i ka lewa; he uuku ka manu a he ino loa, aka, no kekahi manawa, me he mea la i ke kanaka opio, ua ikeia aku ka alani imua ona.
  Ua kokoke ʻo ka monster e ʻoki i ke poʻo o ke kaikamahine, ua hauʻoli a hoʻomaka koke e nahā. ʻO kona ʻiʻo ʻino i hoʻopuehu ʻia e like me nā pōpō ping-pong. Ua liʻiliʻi a liʻiliʻi, ʻōpuʻupuʻu, puʻupuʻu. Ua hoʻōho ʻo Elfaraya, me ke koko koko:
  - Ua hana ʻoe ma hope o nā mea a pau!
  - ʻAe, ua hana wau! - ua ʻūlū ke keiki me ka ʻeha, ua ʻeha ʻo ia. ---Ke kali nei ka lanakila hope iā mākou.
  ʻAʻole i kūpono ka ʻōlelo hope loa, akā ua ʻike ʻia ka manaʻo. Hoʻopili ke kanaka ʻōpio a me ke kaikamahine i ko lāua mau lima koko a kolo. Ua uhi lākou i ka mika ma hope o ka mika, me he mea lā me ka abs olohelohe ma ke aniani haki. Me nā hoʻoikaika ikaika, ua lanakila mākou i ka pale. Ua ʻōlinolino ke kiʻi a pōʻeleʻele ke kukui. Ua hala ke kanaka ʻōpio a me ke kaikamahine no kekahi manawa, a ma hope iho ua hoʻomaʻamaʻa lākou i ka hau i loko o ka biochamber. Ma waho ua paʻa loa lākou, akā e kau ana lākou ma kahi kahua ikaika.
  ʻO ka luna hoku ʻumi me nā ʻelele ʻelua i nānā me ka hoihoi i nā kino ʻōlohelohe o ke keikikāne a me ke kaikamahine.
  - He mau koa maikaʻi ʻoukou! Eia nō naʻe, hiki iā lākou ke hoʻokō i ka monster hope loa, ka mea maʻamau hoʻokahi wale nō i loko o ka miliona i hoʻokō!
  Ua ʻōlelo ʻo Vladimir lāua ʻo Elfaraya:
  - Ua hoʻāʻo mākou e hoʻokō i kā mākou kuleana i ka ʻĀina Hemolele.
  - He mea mahalo kēia, akā ʻaʻole lawa i ka lanakila ʻana i nā pilikia āpau! ʻAʻole anei?
  Ua pane koke ʻo Elfaraya:
  - ʻAe! ʻAʻole lawa ka ʻoiaʻiʻo e lawelawe i ka ʻāina, akā ʻaʻole hiki ke hoʻololi ʻia kona nele i kekahi mea!
  - ʻAe pololei! Pehea ʻoe i koho ai ʻo Vladimir: ʻo ia ka manu nūnū e pono ke pana ʻia i lalo? He pōʻino ʻole ʻo ia!
  Ua kulu ka lae o ua kanaka opio nei a pane aku la.
  - Paʻakikī ke ʻōlelo! ʻO ka intuition paha! Me he mea lā ua ʻike au i kahi manu ma ka ʻike ʻalani, a laila ua hana ke kino iā ia iho. ʻO ka make hypersensitivity paha.
  Ua ʻae ka luna hoku ʻumi.
  - Akau! He mea ʻē kēia ke lohe, akā e hoʻomanaʻo wau! Ma ke ala: makemake ʻo General Dmitry Zubrov he ʻumi e kipa aku iā ʻoe.
  Ua ʻike ʻia ka luna hou i mua o nā kāne. Aia ʻo ia i ka ʻaʻahu ʻahaʻaina, me nā kāʻei poʻohiwi nani, a minoʻaka ʻo ia.
  - ʻOiaʻiʻo, hewa ʻoe, he mākaʻi wau i kēia manawa!
  ʻO Dmitry kahi hiʻohiʻona slender, haʻuki a me ke ʻano he kanaka ʻōpio nani. E like me nā poʻe a pau, he keiki pāʻani maikaʻi i ka makasini, ʻakaʻaka ʻo ia me ka nānā ʻole ʻana. Ma muli o ka nele o ka ʻumiʻumi a me ka ʻumiʻumi (ua hoʻopau ʻia kahi atavism pono ʻole ma ka pae genetic), ua like ka marshal i kahi ʻōpio, ʻoiai inā ʻaʻole ʻo ia i ʻāʻī a i ʻole nā maka.
  - ʻO ka ʻoiaʻiʻo ʻoe, Vova, i loaʻa i ke kī a luku i ka papa mana o ka monster e hōʻike ana i ka mea hakakā mai ka ʻaoʻao maikaʻi loa. Ma waho aʻe: ʻaʻohe ou ʻano manaʻo maʻamau.
  - He maikaʻi a ʻino paha!
  - Ma muli o kou hoʻolaʻa ʻana i ke aupuni.
  Ua pane haʻahaʻa ʻo Vladimir:
  - ʻAʻole i ʻoi aku kaʻu hoʻolaʻa i nā palena o ke kumu! ʻAʻole wau e ʻōlelo ʻaʻohe mea ʻoi aku ka kūpaʻa ma mua oʻu!
  I mai la ka ilamuku me ka maopopo.
  - Ua kūpaʻa nā kānaka a pau! Maopopo iaʻu! ʻOiai ua like ka huaʻōlelo devoted a devoted!
  - He pāʻani! - Ua'ōleloʻo Elfaraya me ka nānā akamai.
  - Hoʻohenehene! - Ua ʻae ʻo Dmitry. - I ka pōkole, ʻaʻole au i hele mai iā ʻoe e ʻike i ka mea hoʻohaʻahaʻa ʻoi aku ka quasar. Pono ʻoe e hoʻopau: hoʻokahi hana kikoʻī.
  Ua hoʻohenehene ʻo Elfaraya:
  - Manaʻo wau pili kēia me ka hana aloha?
  - Kokoke! - Ua hauʻoli ʻo Marshal Dmitry. - Ua lohe paha ʻoe i kekahi mau ʻāpana o ke ao holoʻokoʻa ke neʻe nei ka manawa, i kekahi manawa ʻoi aku ka wikiwiki, i kekahi manawa ʻoi aku ka lohi: ma mua o mākou, a i kekahi manawa kū'ē loa!
  Ua hōʻoia koke ʻo Elfaraya:
  - ʻAe, aia kekahi ʻano ʻano!
  - No laila, hana kēia i kekahi mau pilikia me ka hoʻomohala ʻana o kēia wahi. ʻAʻohe mea e pakele ai, he ʻoiaʻiʻo! - Hohola ʻo Marshall i kona mau lima.
  Ua ʻōlelo ʻo Vladimir:
  - Akā, ke hakakā nei kā mākou mau luna akamai i kēia?
  - ʻOiaʻiʻo ke hakakā nei lākou! A i ka manawa like me ka ikaika! - Ua paʻi māmā ka Marshal i kona mau manamana lima, ua ʻike ʻia kahi hologram o ka lani hōkū. - He mokuʻāina nui loa: ʻo kā mākou satellite, nona nā elves, ua hoʻouka ʻia e nā mea pahu pahu hewa. He ʻano troll ʻāhiu ʻo Coffins, kūʻē mau lākou me lākou. ʻO kāu hana ka pale ʻana i ke kaua kīwila: ka mea i hoʻopau i ka honua nui Furosan i kahi ahi predatory.
  Ua ʻōlelo kānalua ʻo Elfaraya:
  - He hana hoihoi kēia, akā ʻaʻole anei e maʻalahi ka hoʻouna ʻana i kekahi mau mokuahi missile ma laila?
  Luliluli ikaika ke poo o ka Ilamuku.
  - ʻAʻole, ʻaʻole maʻalahi! ʻAʻole mākou makemake i ke keakea maopopo loa mai ko mākou aupuni e hoʻohuli i nā trolls o nā ʻano āpau e kūʻē iā mākou. Pono e hana i kahi hana microsurgical.
  ʻĀnō ʻo Vladimir:
  - Ua maopopo!
  Ua hoʻomaka ʻo Dmitry e wehewehe hoʻomanawanui:
  - ʻO ka ʻāina ma ka honua, ʻoiai he nui, ua like kona ʻumekaumaha me ko ka Honua. E ʻimi i ke alakaʻi o ka poʻe ʻaihue, kapa ʻo ia iā ia iho ʻo Generalissimo Dodge, hopu iā ia a hoʻopau paha iā ia. ʻOi aku ka maikaʻi, ʻoiaʻiʻo, e hopu iā ia a laila e koi iā ia e hana i kāna mau pono ponoʻī.
  Ua ʻae ʻo Elfaraya:
  "ʻOi aku ka maikaʻi o ka hopu ʻana a laila hoʻoikaika iā ia e hoʻopau i ke kaua kīwila."
  - ʻO ia ke kaikamahine. ʻO ia kāu e hana ai. Manaʻo wau e hiki iā ʻoe ke hoʻokō i kēlā hana. - Paʻi ʻo Marshall i kona mau manamana lima.
  - ʻOiaʻiʻo! - Hawele koke iho kekahi mau koa. - Ultrastar!
  - He kumu wale nō: pono ʻoe e ʻae i nā elves; ʻAʻole pono ʻo Rūsia nui e komo i kēia mea.
  Kuno pu ke keiki a me ke kaikamahine.
  - Ua ʻae mākou i kēia!
  - E hoʻololi i kou inoa! ʻAe, ua loaʻa iā ʻoe ʻo Elfaraya kahi inoa e like me ka elf, ʻaʻole pono ʻoe e hoʻololi nui ʻia, ʻaʻole anei ʻoe e ʻae? - Ua hohola ʻo Dmitry i ka manamana lima ma kona lima ʻākau.
  - ʻAe, ʻae? ʻOi aku ka liʻiliʻi o ka hiki ʻole ke hāʻule!
  - A e kapa hou ʻia ʻo Vladimir iā Vlarad! He inoa elf nani. Ma kēia ala hiki iā ʻoe ke leʻaleʻa!
  - No laila ʻo wau ʻo Vlarad!
  - ʻAe - Vlarad, ʻaʻole he kanaka, akā he elf. Ma kēia ʻāpana o ke ao holoʻokoʻa, holo wikiwiki ka manawa, a i ka manawa e hoʻopau ai ʻoe i ka hana, ʻaʻohe mea koʻikoʻi e kū mai ma mua!
  Hāpai ke kaikamahine a me ke keikikāne i ko lāua mau lima i ke aloha:
  - Maopopo mākou!
  - No laila e lele ma luna o ka elf cargo starship. ʻO kēia kou manawa! Pono e paheʻe me ka ʻike ʻole ʻia!
  Ua hīmeni ʻo Elfaraya:
  ʻĀina makuahine: ʻo ʻoe ka lā a me ka pūnāwai,
  Ke lana nei mākou i ka lewa ʻole!
  ʻAʻole hiki iā ʻoe ke kūkulu i kūlanakauhale mai ke one,
  Inā me ka puʻuwai: callous and soulless!
  
  ʻO Elves ko mākou mau hoahānau i ke aloha,
  akahai, aka, hala ole i ke kaua!
  Ua hōʻike ka lolouila i nā zeros ma ke kuhi,
  He kanaka pū kekahi robots!
  
  Holo wikiwiki ka moku lewa,
  ʻO ka hoʻololi ʻana i nā honua he wahi liʻiliʻi, he hele wāwae!
  E hāʻawi kākou i ke ao holoʻokoʻa i kahi nānā hou,
  Manaʻo hauʻoli me koʻu puʻuwai paʻakikī!
  
  A maikaʻi nō ke kaua,
  Inā ʻaʻohe ʻono, ʻaʻohe ʻono o ka honua!
  Ina i hele mai ka enemi e luku mai,
  E hoʻololi kākou i mea e like me ke kiʻi pana!
  
  Hānau ʻia i ka leo o nā pōhaku ʻino,
  Ke haehae nei nā Thermoquark i ka lewa!
  Inā pili ka ʻuhane Lūkini i ka lehulehu,
  No laila, e hoʻomākaukau kākou i koʻokoʻo i loko o ke kīʻaha!
  
  Akā, pono ʻoe e hakakā - he kuleana ia,
  A ʻo kahi mea e pono ai ka hoʻolaʻa!
  Hoopaa iho la ka mea haumia i kona poo ma ka paepae puka,
  Loaʻa ka hoʻololi mai ka naita a i ka lae!
  
  ʻO ia ke kumu e pono ai ʻoe i ke kakaka, ʻaʻole ia he mea liʻiliʻi,
  A ʻo ka superlaser he miliona mau manawa ʻoi aku ka maikaʻi!
  Hoʻokahi haneri galaxia i ʻeha e like me ka nickel,
  Mai hilinaʻi i kahi hoʻomaha laki!
  
  Manaʻo wau e ola kākou e ʻike i ka lanakila,
  A e hui pū mākou me Rusia!
  Ua hooiaioia ka nani i ka pahikaua,
  ʻAʻohe palena o nā kānaka i ko lākou ikaika!
  Ua hīmeni ke koa i kahi mele kūikawā: ʻo ia hoʻi, ua hoʻopuka ʻia nā huaʻōlelo ma ke ʻano o ka ultrasound a ua pau ke mele holoʻokoʻa i hoʻokahi kekona a me ka hapa.
  Puhi maila ka ilamuku:
  - Ultrastar! Hiolo loa!
  ʻAʻole nānā ʻo Vlarad. i ninau aku ai:
  - E hāʻawi ʻia iā mākou nā mea kaua hou loa?
  Ua nakinaki ʻo Dmitry i kāna manamana lima elongated i kahi puʻupuʻu a hōʻoia:
  - Mai ka mea hiki ke loaʻa ma o ka smuggling, ʻae! Akā ʻaʻole pono ʻoe e hoʻohana i nā mea kaua maʻamau o ka pūʻali Lūkini.
  Ua kūʻē ke kanaka ʻōpio.
  - Nā mea kaua maʻamau: hiki ke loaʻa ma o ka smuggling!
  ʻO ka Ilamuku, e hōʻike ana i ke ahonui a me ka hana hou ʻana i kahi puʻupuʻu, pane maila ia:
  - ʻOiaʻiʻo, ma ke kumu hiki ke hiki ke ʻae i kā mākou lawelawe kūikawā i kēia, akā he mau hiʻohiʻona kahiko kēia. Eia kekahi, hoʻohana ʻia nā mea kaua i hoʻopau ʻia akā mākaukau hoʻi. No laila poina e pili ana i nā hiʻohiʻona hou loa. A ʻaʻohe pono e pāpaʻi i kou mau pepeiao a holo i kou alelo ma luna o nā ultrastrings hyperspatial!
  Ua ʻae ʻo Elfaraya iā ia:
  - A pehea? ʻOi aku ka hoihoi ma kēia ʻano. A ʻo ka ʻoiaʻiʻo ʻaʻole i loaʻa i ka ʻenehana ultra-modern ka manawa e hoʻomaka ai i ke kaua, a ua hoʻopau ʻia ka ʻenemi!
  Ua hauʻoli ʻo Vlarad, ʻālohilohi kona mau maka:
  - Ua ʻike ʻia! ʻOi loa i loko o ko mākou ao holoʻokoʻa, i loko o ka interuniversal space, ʻaʻole luku loa nā mea kaua.
  Ua hoʻokuʻu ka ilāmuku i kahi hologram mai kona kui, he ʻano hoʻohiwahiwa nani o kahi pepeke a me kahi kaikamahine ʻano ʻano hapa ʻole.
  - Pehea e ʻōlelo ai, ma kēia ʻāpana o ke ao, ʻoi aku ka nāwaliwali o nā mea kaua hyperplasmic. ʻOi aku ka maʻalahi o kēia, ʻoi aku ka paʻakikī o ka luku ʻana iā ʻoe, a ʻoi aku ka nui o ka ʻenemi e ola ai. - Ua hohola ka ilamuku i kona lima, ua wili ka manamana lima i mau puʻupuʻu i hoʻopololei koke ʻia a loaʻa ka lōʻihi maʻamau. Ua lilo ka pāma i poni me nā kiko melemele, a ua ʻike ʻia ma luna o ke kīʻaha waina i kālai ʻia me nā ʻōwili a ʻālohilohi aʻe ma mua o nā daimana. Ua moni ʻo Dmitry i kāna mau mea i loko o ka hāʻule hoʻokahi, makemake ʻo ia i ka inu, lele mai kekahi mau ʻōhū ʻulaʻula ma hope o kona waha. A puni ka paio hakaka: ua puka koke mai he flotilla holograms kaua. ʻO nā moku ākea, ʻoiai he liʻiliʻi, he weliweli loa.
  - Penei kā mākou e hana ai! - Ua hoʻōho ʻo Elfaraya i ka hauʻoli o ka pūʻali koa: ʻo ke koa i ka manawa hoʻokahi, ke pana ʻana mai kahi kui i kālai ʻia, me nā manaʻo hāʻule, he kanalima mau moku virtual. Quasar! Hāʻawi i ke kauoha!
  Kuno aku la ka Ilamuku me ka ae mai me ka ao aku.
  - ʻOi aku ka maikaʻi o ka ʻike ʻole o kāu mau hoa elf he poʻe ʻoe! ʻAʻole ʻoe i ʻike, lilo paha kekahi o lākou he kiu, a he pahu kamaʻilio wale nō. Ua hoʻololi mua mākou i ke ʻano o nā maka a me nā pepeiao i ka wā o ka hana hou ʻana. ʻO ka moʻolelo, e hoʻohālike i ka poʻe ʻōpio loa i hoʻomaʻamaʻa kūikawā i ka hale kao keiki Lūkini mai ka wā kamaliʻi. ʻO ia hoʻi, ʻaʻole lākou ʻike i ka nui o nā loina a me nā manaʻo kikoʻī o nā elves.
  Ua hewa ʻo Vlarad:
  - Ua ʻike ʻia kekahi mea e pili ana i kēia lāhui, ko mākou hoa pili nui. Ua hele mākou ma kahi papahana hoʻomaʻamaʻa ākea ākea.
  Ua hoʻopau ʻo Dmitry:
  - ʻAʻole lawa paha kēia! Eia kekahi, ʻaʻole maʻalahi ka hoʻololi ʻana i kāu ʻano ponoʻī. Nui loa ka pilikia o ka hāʻule.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Elfaraya a ʻōlelo:
  - E hoʻopau mākou i ka hana i kēlā me kēia hihia! ʻO ka mea i hānau ʻole ʻia, ʻaʻole i hānau ʻia, a ʻaʻole e hānau ʻia? He alakaʻi i hiki ke lanakila iā Rusia!
  Ua hoʻokuʻu ka ilāmuku i ka popo ʻālohilohi mai kona lima mai, ua pehu koke ia, ua pohā a hāʻule ka pōlele hau ma luna.
  - Hyperquasar! ʻŌlelo pololei! Maopopo iā ʻoe ka hana, e hoʻomaka e hoʻokō. Mai pupule wale. E hele pū nā robots iā ʻoe. E kali nae! Ma ke ʻano he aloha, pono kāu hui e ʻike i nā hopena o ka hypercurrent. I ʻole e pau ka uku!
  ʻO nā cyborg ikaika i paʻi i ka uila, ua ulu lākou e like me ka pūnaewele puni honua. Ua hoʻomālamalama ʻia ke kino o nā kāne hakakā, ʻo ka hāʻule ʻana o ka ʻili, ke ʻō mai nei nā iwi ʻaoʻao, a piʻo kekahi ʻāpana o ka iwi. Ua pohā kekahi o nā iwi a ʻā e like me ka make ʻana o ke ahi, a i ka manawa like, ʻālohilohi loa, e puhi ana i nā aʻalolo. Uwe aku ʻo Vlarad lāua ʻo Elfaraya, akā ʻaʻole lākou i hoʻōho.
  Ua minoʻaka ke kaikamahine:
  - ʻAe, hoʻohuli kēia iaʻu! E like me ka gangbang me nā kāne he ʻumi!
  ʻO ka mākaʻi, ʻoluʻolu, hoʻolōʻihi koke i kona ʻāʻī e like me ka giraffe, hopu i ka pahu hopu, e nahu ana i ke poʻo o ka rocket robotic me kona mau niho ʻōlinolino, he mau miliona mau manawa ʻoi aku ka paʻakikī ma mua o ka titanium. I ka ʻai ʻana, ʻōlelo ʻo ia:
  - He aha kāu e hana ai ma hope? ʻAʻole wau i manaʻo e kiʻi ʻoe i kahi kiʻi (e hana naʻaupō ʻoe iā ʻoe iho)!
  ʻO ke kanaka ʻōpio a me ke kaikamahine, i hele pū ʻia me nā robots, neʻe aku i waho o ke keʻena. Maikaʻi loa ka hana, a ʻo nā luna manawaleʻa ʻelua wale nō e hoʻokō. Kau lākou i ka waʻa holo wikiwiki a holo wikiwiki i ka cosmodrome.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Elfaraya:
  - I ka wā i ʻoki ai ʻo Dmitry i kahi ʻāpana o ka robot me kona mau niho, ua hele wau i nā nati! Kanaka nani!
  Ua ʻōlelo ʻo Vlarad:
  - Me he mea lā ua makemake ka ilāmuku e haʻi mai iā mākou i kekahi mea hou aku me kāna mau hana ma mua o ka ʻōlelo. ʻO ka mea nui, nā robots: pule lākou ma muli o ke code ternary, akā ʻo ka Amen hope loa e hele pū ʻia me ka hoʻokuʻu ʻana, ʻoiai ma nā ʻāpana microscopic, o hyperplasm!
  Ua palu ke koa i ka ihu o ke keiki me nā alelo ʻelua.
  - Maikaʻi ʻaʻole ʻae ʻia nā monasteries no nā robots!
  Ua kūʻē ʻo Vlarad:
  - ʻAʻole, aia nā mōneka cybernetic! Loaʻa iā lākou kekahi ʻano kauoha nano-space militant!
  Me he mea lā e kau ana ka cosmodrome i loko o ka hakahaka, kiʻekiʻe ma luna o ka ʻili. Aia ma nā ʻaoʻao nā hale o nā ʻano geometric paʻa. ʻAʻole i ʻae ke aupuni honua i ka hoʻohaʻahaʻa nui, ua ana ʻia nā mea āpau, me he mea lā e hele ana nā hale i nā kolamu. Hoʻokahi wale nō hale ma ke ʻano o nā ʻano honu-tuyere ʻeono i hoʻopaʻa ʻia ma luna o kekahi. Aia ke kanaka nui loa ma ke kumu; i kona neʻe ʻana i luna, emi kona nui a piʻi ka ʻōlinolino.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Elfaraya:
  - Ua like ia me kahi keʻena ʻelele o nā elves! Abyss-vacuum buffoons!
  Ma ka cosmodrome pono'ī, kū nā moku hōkū i nā lālani kūpono, me he mea lā i laina me kahi aliʻi. Ua like ka halihali ukana o na elves me ka pua rose i hoomaka e mohala. He nani a he nani, he kanalima kala a me ka malu o ka petals. ʻAʻole like me nā ʻano honua koʻikoʻi, makemake nui nā elves i ka nani a me ka nani o ka nani, nā kala ʻulaʻula.
  Ua ʻaʻahu ʻia ʻo Elfaraya lāua ʻo Vlarad i ke ʻano maʻamau: nani loa, nā lole elf aupuni. Ua wili ʻia kona lauoho a hoʻoluʻu ʻia, a he mau apo pepeiao ma kona mau pepeiao. He mea maʻamau nō hoʻi kēia i waena o nā kāne o ka lāhui hanohano. Uaʻikeʻo Vlarad i ke kaumaha o nā apo pepeiao no ka manawa mua, ua manaʻoʻo ia i ka nui a me ka hoʻonui. Eia kekahi: ʻaʻole he kanaka. I loko, ua like ke ʻano o ka moku hōkū ʻeleven me he moku ʻoliʻoli aliʻi ma mua o ka moku ukana kalepa. ʻO nā mea a pau he nani, lush, luxurious, me ka nui o nā pua a me nā pōhaku makamae. ʻOiaʻiʻo, ʻo kēlā me kēia pōhaku i kūkulu ʻia i loko o ka hyperplasmic cyber reactor he mea like ʻole: ʻoi aku ka nani a ʻoi aku ka nani ma mua o ka pōhaku maoli. ʻO Elfaraya, e like me ka wahine maoli, i ka mahalo.
  - Megaquasar! He kūʻokoʻa a nani hoʻi!
  Ua ʻōlelo ʻo Vlarad me ke kaumaha:
  - ʻAʻole mākou makemake i ka waiwai waiwai ʻole. Eia kekahi, ʻoi aku ka maikaʻi o nā elves a, e like me mākou, ʻaʻole ʻike i ka ʻeha mau a me ka paʻakikī paʻakikī - hoʻomaʻamaʻa kūikawā!
  Ua palu ʻo Elfaraya i nā ʻiliʻili me kona alelo a mohala maila:
  - He ʻono a me ka ʻala o ka hyper-universal!
  A eia nā elves ponoʻī, like loa me ka poʻe o kēia wā, ʻoiai inā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻike i ko lākou mau pepeiao nani, e like me nā pua mai ka māla ʻo ʻEdena, me nā lauoho lush, a pena ʻia me nā mea hoʻonaninani. No laila, ma ke ʻano he kānāwai, makemake nā elves, nā kāne a me nā wahine i ka lole. Hāʻawi kēia i ko lākou nani i kahi hiʻohiʻona nani. Aia ma kahi o ʻekolu ka liʻiliʻi o nā elves kāne ma mua o nā wahine, a i ka nānā ʻana he ʻumiʻumi ʻole lākou, pena ʻia me nā lauoho fluffy a ʻaʻole hiki ke ʻike ʻia. E like me ka earthlings, elves nānā ʻōpio, akā ʻaʻole he kanaka ko lākou mau maka: ʻano kamaliʻi, naive a aloha. Ua manaʻo ʻo Vlarad ua like ʻo ia me ke kaikamahine. Ma waena o nā kānaka, ua ʻoki pōkole ʻia ko lākou lauoho a ua ʻokoʻa nā lole. ʻOiai ma ka nānā ʻana i ka helehelena: i kekahi manawa he mea paʻakikī ke hoʻokaʻawale i ka wahine mai ke kāne. He ʻoiaʻiʻo ʻo ka hapa nui o nā wahine kāne he nui ka umauma a me nā pūhaka ākea. He ʻano like ka Elves, ʻoiai ʻoi aku ka lahilahi a ʻoi aku ka palupalu ma mua o nā mea honua. ʻO ke aliʻi o ka moku hōkū he kaikamahine me ka lauoho ʻumi kala. Ua loaʻa iā ia kahi ʻōlelo aʻo: e hōʻea ana nā koa i hoʻomaʻamaʻa kūikawā ma luna o ka moku.
  I ka lele ʻana, honi ʻo ia iā Elfaraya lāua ʻo Vlarad. Nani ke kanaka ʻōpio: ikaika loa ka ʻala o ka hui ʻana o ka mea ʻala makamae, a ua pena ʻia ka helehelena o ke kaikamahine; makemake nā elves e hana i nā kiʻi kala ma ke kino. Lele aku la ke kokua o ke kapena ia lakou, e noonoo ana i kona kii, he kane a he kaikamahine opiopio paha. Ua hoʻokuʻu ʻo ia i ke ao o nā ʻōmole polygonal, ʻano ʻulaʻula mai hope o kona waha, me ka hoʻoinu ʻana i ʻelua o lākou. Akā naʻe, ʻaʻole i hoʻopaʻa ʻia: ʻala ʻo ia i ka mint a me kahi ʻano paʻakikī o nā ʻala ʻoluʻolu!
  - ʻO wau ʻo Chrizzly! Luna hoku elua!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Vlarad a ʻō aku i kona lima:
  - ʻO Vlarad, ka hope hope o ka manawa!
  Lawe ka elf i kona lima ma kona lima a hohola aku i kona ʻāʻī!
  - Kokoke i ka puʻuwai! - A pēlā nō ʻo ia i hana ai me kona lima maikaʻi.
  Ua ʻike ʻo Vlarad i waena o nā elves, ʻaʻole i manaʻo ʻia ka hoʻopā ʻana i nā genital he mea hōʻino, akā, ua like ia me ka hōʻailona kiʻekiʻe loa o ka mahalo, akā ua hilahila ʻo ia, ua lilo ia i mea ʻino a ʻino.
  Pane mai ke kapena moku hoku.
  - ʻO wau ʻo Astarte! Piha i ka mahalo i na koa SS. E lele mākou i Furosan, ʻo ia hoʻi, pono mākou e hele i kahi ʻāpana maikaʻi ʻole.
  Ua pane leo nui ʻo Elfaraya:
  - ʻAe, ʻoiaʻiʻo e hele mākou! Ma kahi i nalowale ʻole ai kā mākou!
  Ua hoʻoponopono ʻo Astarte:
  - ʻAʻohe pono e nalowale! He ʻōlelo ʻōlelo kanaka kēia!
  Pane aku ke kaikamahine me ka hanohano.
  - He mea paʻakikī ke noho me ka magnet a ʻaʻole i hoʻopaneʻe ʻia.
  Kuno ʻo Astarte, hoʻokiʻekiʻe iki iā ia iho i ka lewa, a hoʻoluliluli i kona pūhaka. Ua ʻālohilohi kona mau kāmaʻa.
  - Ua lawe nui mākou i ka moʻomeheu mai nā kānaka. E nānā mai iaʻu, ke kauoha a ke koa o ke kaua interuniversal, ʻo Peter the Howitzer. E nana i kona u'i.
  ʻO Peter Howitza i ka waihoʻoluʻu a me nā mea hoʻonani. Ua hoʻokumu nā elves i ke ʻano o ke kanaka, akā ua hoʻonani ʻia i ko lākou ʻano ponoʻī. Akā naʻe, maikaʻi loa kona nānā ʻana.
  Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Elfaraya a ʻōlelo:
  - He nani ʻo ia.
  - I nā pōʻai he ʻumikumamālua, ua hele ʻo ia i mua i ʻelua quasi-makahiki ma mua o ka papa kuhikuhi. Ma laila ʻo ia i kaulana ai no ka hopu pio ʻana i kekahi pūkaua! - Ua ʻike au iā Astarte e pāʻani ana me kona ʻōpū. Ma ka laulā, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻōlelo i kekahi mea - he hero. Make ma ka puhi ʻana i ka moku kaua hae - ka make ʻana o kahi koa!
  - A me ke ola! - ʻO Vlarad (Vladimir) ʻohu. - Eia naʻe, ʻo ka mea ʻike ʻole pehea e mahalo ai i ke ola, ʻaʻole hiki ke kū i ka make me ka hanohano!
  Ua ʻae ʻo Astarte:
  - Pololei, keiki kibalchish! ʻO ia ka mea a lākou e kapa ai iā ʻoe i ke aupuni kanaka?
  - ʻaʻole naʻe! Kapa ʻia nā keiki he koa keiki! - Ua kūʻē ʻo Vlarad.
  - ʻIke wau i kēlā, akā ʻokoʻa loa kaʻu manaʻo. Koa a hoomau no hoi! - Ua pau ka milo ana o ke kaikamahine. - E leʻaleʻa kākou, he nui nā pāʻani, ʻoi aku ka nui o nā pāʻani. Manaʻo wau ua luhi ʻoe i nā kaua hoʻomau?
  ʻĀnō ʻo Elfaraya:
  - I Gehena! Ua lilo ka hahau mau a me ka pepehi kanaka i mea mau. ʻOi loa i kēia mau hoʻomaʻamaʻa ʻeleʻele!
  Manaʻo ʻo Astarte:
  - Pehea inā kūkulu mākou i kūlanakauhale! A i ʻole, manaʻo wau iā ʻoe i ka pāʻani aʻe. Hāʻawi ʻia kēlā me kēia elf i kahi honua.
  - Maikaʻi!
  - Honua hihiu! ʻO kāu hana ke kūkulu i kahi moʻomeheu! - Winked ke kaikamahine.
  Paʻi akula ʻo Vlarad i kona mau lima:
  - I hoʻokahi kekona! A laila hoʻouka i ka honua e pili ana!
  Ua lulu ʻo Astarte i kona poʻo:
  - ʻAʻole! ʻAʻole ʻo ia kā mākou manaʻo! Ma ke kumu, ʻaʻole pono mākou i kahi mea e like me kēia. ʻO ka mea i loaʻa i ke kūlana kiʻekiʻe o ka nohona e lanakila. E hāʻawi ʻia nā helu no kēia. ʻO ke kumu, manaʻo wau ua maopopo nā mea a pau iā ʻoe.
  Ua ʻōlelo ʻakaʻaka ʻo Elfaraya:
  - E lanakila mākou iā ʻoukou a pau! Ma ke ala, i ka manawa hea mākou e hoʻomaka ai?
  - Ua hoʻomaka mua mākou! - Ua uē ka elf.
  - No ke aha ʻaʻole wau i ʻike i kekahi mea!? - Pīhoihoi ke koa Lūkini.
  Ua maalea ka helehelena o Astarte:
  - ʻO kā mākou mea huna nui kēia! ʻAʻole hiki i nā kānaka ke kiʻekiʻe ma mua o ko mākou lāhui ma nā mea a pau. Pono e loaʻa iā mākou ka ʻike! ʻOi aku ka noʻonoʻo ʻana i ka wā kahiko o koʻu lāhui!
  Ua hoʻomanaʻo ʻo Vlarad:
  - A manaʻo wau ʻike wau, ʻoi aku ka lohi o ka wikiwiki i nā moku ukana ma mua o nā kānaka. ʻO kēia ke kumu ʻaʻohe manaʻo.
  Ua ʻōlelo ʻo Chrizzly me ka huhū:
  - Loaʻa iā mākou kekahi o nā reactors hou i hoʻokomo ʻia, kūʻai mākou ma ke kūʻai aku!
  Ua waimaka ʻo Elfaraya:
  - Ke kūʻai aku nei ka reactor hou loa! He aha ka mea e ʻoi aku ka ʻakaʻaka a me ka naʻaupō.
  Ua pane aku ʻo Chrysley:
  - Ma ka anti-market, hiki iā ʻoe ke kūʻai i nā mea āpau! ʻAʻole ʻoe i ʻike, manaʻoʻiʻo ʻoe i ka propaganda, i ka mana o nā lawelawe naʻauao kanaka.
  Ua ʻōlelo ʻo Elfaraya me ka ʻoluʻolu:
  - Ua kākau ʻia paha mai kekahi moku hōkū i pōʻino?
  - ʻo ia wale nō! ʻAʻole hiki iā ʻoe ke lanakila i nā mea ʻelua: ka manaʻo ʻole a me ka naʻaupō, ʻoiai ʻo ka hele ʻole o ka mea mua e hui pū ʻia me ka hope! - Ua hoʻohenehene ʻo Chrizzly. - Makemake ʻoe e hopu i kahi glitch?
  Ua nīnau ʻo Vlarad:
  - He mau hallucinations anei keia?
  - ʻAe, pēlā, akā hoihoi loa! Kupanaha wale! - Ua hoʻokiʻekiʻe ʻo Astarte i kona mau papalina, me nā kiʻi hoʻokalakupua ʻino, e like me ʻelua mau wai wai.
  - Mai hōʻino i nā glitches! Ua piha! - Ua lulu ʻo Vlarad i kona manamana lima (heluhelu ʻo ia e makemake ana nā elves i kēlā ʻano hana).
  - E ho'āʻo a e hoʻomaopopo koke ʻoe ʻaʻohe mea i ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o kēia! Koe ka moe kolohe! - Wehe aʻela ʻo Chrizzly i kona waha a hoʻoneʻe i kona alelo ʻulaʻula lōʻihi.
  Ua honi ʻo Elfaraya iā Chrizzly me ke aloha:
  - ʻAe, ʻaʻohe oʻu manaʻo me ʻoe!
  - ʻAʻole, makemake wau i ke aloha me Vlarad.
  Ua huhū ke koa ʻōpio.
  - ʻO ka male unipolar kahi hoʻololi!
  Ua ʻōhumu ʻo Chrizzly:
  - Pela ke kanaka! A i ʻole poina ʻoe i kou lāhui i ka wā e noho pū ana me nā kānaka. He mea maʻamau kēia no mākou. ʻO ka mea ʻē aʻe: ʻaʻole paʻakikī ke hoʻowalewale i ka wahine, akā no ka hoʻolaha ʻana i ke kāne (ʻoi aku ka liʻiliʻi o nā kāne), he hyper-chic kēia!
  Ua kūʻē ʻo Vlarad:
  - He mea kūlohelohe ke aloha ma waena o ke kāne a me ka wahine, no ka mea, hoʻohua mai ia i nā keiki! Ua ʻōlelo ʻo Nature e pili ana ka hoa aloha i ka wahine ʻē aʻe!
  Hāʻawi ʻo Chrizzly i kahi laʻana hoihoi e hōʻike ana i ka ʻike:
  - I ka wā kahiko, ʻokoʻa loa nā kānaka. Ua loaʻa iā lākou ka hoʻokumu o ka male ʻana, i ka wā i koi ʻia ai ka wahine e aloha i hoʻokahi kāne wale nō, a ua koi ʻia ke kāne e aloha i ka wahine. ʻO ka poʻe i uhaki i kēia kānāwai lapuwale, ua kū i ka hoʻopaʻi make. Ua aʻo ʻoe i ka moʻolelo o ka poʻe kahiko!
  Ua ʻae ʻo Vlarad me ka makemake ʻole:
  - ʻAe, he lapuwale kēlā! Ua hoʻoneleʻia nā kāne i ka manawa e koho ai a hoʻohālikelike, ua pau nā wāhine i ka monotony! Akā i kēia manawa, he mea hanohano ka hoʻololi pinepine ʻana o nā hoa - hoʻokahi ʻohana nā kānaka a pau: ʻo kēlā me kēia wahine he wahine, ʻo kēlā me kēia kāne he kāne!
  - ʻO ia hoʻi, nā mea a mākou i hele mai ai i nā miliona mau makahiki i hala. - Ua hauʻoli ʻo Chrizzly. - Manaʻo wau ma hope o ke kaua e hoʻomaka ka poʻe e nānā i ka bisexuality me ka noʻonoʻo!
  Paʻi akula ʻo Elfaraya i ka elf ma ka poʻohiwi:
  - A ʻike ʻoe, ʻaʻole wau kūʻē i ka bisex!
  Ua ʻōlelo ʻo Astarte, e ʻakaʻaka ana (ʻo kēlā me kēia niho kona malu kūʻokoʻa), i ʻōlelo ʻia:
  - E like me kāu makemake! Makemake ʻoe i nā pāʻani, makemake ʻoe i ka moekolohe, i kēia manawa e ʻoi aku ka leʻaleʻa i kou ola. Ma ke ala, ua hoʻāʻo anei ʻoe i nā haʻalulu hypercurrent?
  - ʻAe! - Ua pane like ke kanaka opio a me ke kaikamahine.
  - A pehea?
  Ua hoʻohenehene ʻo Elfaraya:
  - E like me ka moekolohe, puka wale ka orgasm ma kahi ʻokoʻa!
  Ua ʻakaʻaka nā elves, ua ʻālohilohi ko lākou mau helehelena i ka ʻakaʻaka. Nani ʻo Chrizzly i kona mau lima, a ma kēlā me kēia lima he ʻeke ice cream i ke ʻano o ke ʻano o kahi pyramid a me kahi aster:
  - E ʻoluʻolu, he huahana kūlohelohe!
  Ua nīnau ʻo Vlarad:
  - He aha kēia?
  - ʻO Erofiro, kahi ʻano hau kalima!
  Ua hoʻopā maikaʻi ke kanaka ʻōpio iā ia me kona alelo a manaʻo i ka ʻono a i ka manawa like i ka pulp ʻawaʻawa. Ua palu ʻo Elfaraya me ke aloha i kāna ʻāpana:
  - A he aha, nani loa! A hiki ʻole ke hoʻohālikelike ʻia! Kamahaʻo wale nō! E ʻai au i kekahi mea!
  Ua nīnau ʻo Vlarad:
  - A mai ka waiu gravitational paha kēia.
  Ua hoʻoholo ʻo Chrizzly e pāʻani ma lalo o ka simpleton:
  - Pehea ka waiū! He aha ia!
  Ua lulu ʻo Elfaraya i kona manamana lima:
  - ʻAʻole pono e hana e like me ka naʻaupō! Me he mea lā ʻaʻole ʻoe i ʻike i ka waiū, loaʻa ia mai nā holoholona he nui, a me nā kukui quasar!
  Ua kani ʻo Chrizzly:
  - Akā ʻaʻole wau ʻike! He keiki liʻiliʻi au. ʻOi aku ka maikaʻi o ka ʻai ʻana i ka ice cream, he hana hanohano.
  ʻAʻole loa ʻo Vlarad i ʻai i ka ice cream ma mua, ʻaʻole i loaʻa iā ia kahi manawa e hoʻāʻo ai ma ka ʻahaʻaina, a no laila ua hōʻike ʻo ia i ka hoihoi. ʻO ke kīʻaha he ʻano ʻulaʻula a he nui ka lau, aia nā hua a me nā halo i loko. Ua ʻai pū ʻo Elfaraya me ka leʻaleʻa, akā naʻe hoʻomau i ke kamaʻilio ʻana:
  - Makemake ʻoe e ʻike he mau mea hoihoi loa ka poʻe i ke kamaʻilio ʻana, akā ʻoluʻolu. Ua huki ʻia lākou i nā ʻano hana like ʻole. Makemake lākou e kamaʻilio e pili ana i ke kaua, akā koi ko lākou ʻuhane i kahi mea ʻē aʻe.
  Manaʻo ʻo Astarte:
  - Pehea e pili ana i ke kālepa! He hana hoihoi nō hoʻi, lele ʻoe a puni nā honua like ʻole, me nā honua hope. ʻIke ʻoe, he nui nā ʻōiwi, e lawe ana iā mākou i akua, hāʻawi i kā lākou waiwai i mōhai. Ma keʻano laulā, hui pū nā kānaka me mākou elves. I kēlā mau manawa lōʻihi loa i hoʻohana ai ke kanaka i nā koʻi pōhaku a hāʻule i lalo i mua o ke ahi. A ʻaʻole ʻo mākou wale nō, ua kipa aku kekahi mau lāhui ʻē aʻe i ka honua.
  ʻO Elfaraya, e palu ana i kahi kui, nīnau:
  - Makemake ʻoe e ʻōlelo ʻo ia kahi i hele mai ai nā hoʻomana he nui?
  - Kainō! A me nā moʻolelo moʻolelo hoʻi! Laki loa ke kanaka i ka lanakila ʻana o ka lāhui Durrij iā mākou. Inā ʻaʻole, e hāʻule ka lāhui kanaka i loko o ke kauā koʻikoʻi. Ma ka ʻāina i kapa ʻia ʻo ʻAigupita, ua koi nā Durrigs i ke kūkulu ʻana i nā pyramid nui.
  - ʻO lākou anei kēlā? - Pīhoihoi maoli ke koa, ʻaneʻane ʻeke i kāna hau kalima.
  - ʻAe, me nā poʻo holoholona weliweli! - Ua minoaka ke kaikamahine. - Eia naʻe, he aha kaʻu e kamaʻilio nei! Ua hoʻopakele nā elves i nā kānaka, aia kahi kaua ākea, ʻoiai ma ka ʻōnaehana solar, ua puhi ʻia ka honua.
  - ʻO ka honua i kapa ʻia e nā kānaka ʻo Phaeton. - Hoʻomanaʻo mai iaʻu iā Elfaraya.
  - Akau! Ke noʻonoʻo nei ʻoe! Ma keʻano laulā,ʻikeʻia nā kānaka e ka haʻaheo a me ka nele i ka mahalo. Ua aloha mākou i ka poʻe e like me ko mākou mau kaikaina, ʻoi aku ka nui o kā lākou wahine a me nā keiki. ʻO nā kāne me ka ʻumiʻumi: hoʻonāukiuki ka hapa nui o mākou!
  ʻAʻole ʻae ʻo Chrysley:
  - ʻO Queen Maffgo, ua lawe iā ia iho i nā mea aloha ʻumiʻumi.
  - Mai ʻōlelo i nā mea ʻino! - Ua hoʻopau ʻo Astarte.
  - He moʻolelo maoli kēia! - Ua piʻi ka elf i ka lewa.
  - He ʻinoʻino nō! "Ua hoʻolōʻihi ʻia ke kāpena i kona ʻāʻī i ka hapalua mika no ka huhū.
  - ʻAe, no ke aha i kēia manawa aia nā wahine aloha, no ka laʻana, goblins, orcs a me nā mea ʻoluʻolu. ʻAe, ʻaʻole nā wahine wale nō, akā nā kāne pū kekahi! Eia kekahi, ua mālama ʻo Maffgo i nā kauā kāne, e koi ana i nā kānaka e ulu i nā ʻumiʻumi lōʻihi. Ua hoʻolōʻihi ʻia ke ola o kekahi o nā kāne i ʻekolu haneli mau makahiki, a ua ulu kona ʻumiʻumi e like me ka huelo o ka dinosaur.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Elfaraya:
  - He ʻakaʻaka!
  Ua ʻōlelo ʻo Vlarad me ka hanohano:
  - Hoʻonani a hanohano i ka ʻumiʻumi, akā he ʻumi kā ka pōpoki! Eia naʻe, ʻōlelo wale kēia i ka laulā o ka ʻuhane o ka elf!
  Ua hoʻopau ke kanaka ʻōpio i kāna ʻāpana ice cream a nīnau:
  - Akā he aha ka mea i hana ʻia, inā he kūlohelohe ia!
  Ua pane ʻo Astarte (ua hoʻi kona ʻāʻī i ka nui maʻamau):
  - ʻO kēia ka ʻiʻo asteroid mushroom shell.
  - He aha?
  - He hui ʻana o kahi halo a me kahi pūpū e noho ana ma kahi asteroid! Hiki iā ʻoe ke lele, e ʻae ʻoe he nani wale ia! - Lele nō ke kaikamahine me ka hauʻoli. - Hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo i kekahi mea e like me kēia!
  - Aia nā mea ola like ʻole i ke ao holoʻokoʻa! Kupanaha ka ʻono loa. - Līkini hou ʻo Vlarad i kāna wad.
  Ua honi ʻo Elfaraya:
  - No ke aha ka ʻala ʻala!
  Pane aku la o Astarte:
  - ʻO ia no ka mea ʻaʻole ia he pūpū halo wale nō, akā ʻo kona ʻōhua. Hoʻopili kūikawā ʻia me nā minerala. E ʻike koke ʻoe.
  - Pehea? - i ninau aku ai o Vlarad.
  - No ka mea ʻo kou manawa mua kēia, e hoʻomaka ka hallucinations. Mai makaʻu, e ʻoluʻolu lākou: e hoʻomaka i ka leo: e noho i lalo ma nā noho.
  No Vlarad (Vladimir), ua hoʻomaka nā mea a pau i mua o kona mau maka. Holo wikiwiki ʻo ia e moe, a he manawa ma hope iho ua hoʻokomo ʻia ʻo ia i loko o kahi moeʻuhane.
  Ua ʻike ʻo Vladimir i ke anu nui a me ka haʻalulu ma kona mau wāwae. Ua ʻike ʻo ia i nā kumulāʻau mū i uhi ʻia i ka hau. A iaʻu iho me he mea lā mai waho. Ua ʻike ʻo ia iā ia iho e kau ana ma luna o ke ʻolokeʻa, e ʻeha ana i ka nahele. ʻO ka puʻu weliweli i hoʻopiʻi i ka ʻāʻī o ke kanaka, ua hoʻopilikia nui ʻia. ʻO ka mea ʻino loa, ʻo ia ka hemahema a me ka nāwaliwali weliweli o ke kino. ʻAʻole hiki iā ia ke neʻe, me he mea lā ua make ʻo ia. ʻAʻohe ala e hoʻoneʻe ai i koʻu manamana lima. Ua hoʻāʻo ke kanaka ʻōpio e ʻōhumu, ʻaʻole naʻe i hoʻolohe kona kino. Ua lilo ia i mea weliweli no ko'u mana ole. ʻAʻole i hiamoe ʻo Vladimir, ʻaʻole ʻo ia i ʻike i ke ʻano o ka moeʻuhane a i ʻole ka hallucination a ua haʻalulu wale ʻo ia.
  A laila ʻike ʻo ia i kahi kauhale, he hale pule maʻalahi, ua mae i ka manawa. ʻO nā hale e like me nā hale kahiko mai nā moʻolelo pūnaewele kahiko. Holo nā keiki poʻo keʻokeʻo, kamaʻa ʻole a puni nā pā hale. Holo mālie lākou ma nā kūlana o kēia wā, me he mea lā e pāʻani ana i kekahi mea. Lele nā kaikamāhine ma ka wāwae hoʻokahi, hakakā nā keikikāne me nā lāʻau a me he mea lā e pana mai nā pū mīkini. Ma ka hoʻoholo ʻana i nā lole haehae, ʻilihune ke kauhale, ʻike ʻia mai ka wā mahiʻai hui: ʻo ke kenekulia iwakālua. No ke aha ʻo ia i hoʻoholo ai i kēia: ʻaʻohe ʻeleʻele i waena o nā keiki, ʻaʻole maopopo kēia ʻo ʻAmelika, ka Ekalesia Orthodox. ʻAe, a me he mea lā ua mae kekahi mau keikikāne i nā hōkū ma kā lākou Budenovkas peeling. Nui nā keiki, akā ʻaʻohe kanaka makua i ʻike ʻia. He mea ʻē kēia...
  A laila lohe ʻo Vladimir i ka leo o nā ʻenekini, a ʻike ʻia nā kolamu lepo ma kahi mamao. ʻAʻole i hoʻolohe nā keikikāne, ʻoliʻoli nō hoʻi nā kaikamahine. Emo ole, ua puka mai kekahi kolamu o na kaa kalaka a me na mea lawe lima kaua, me na kaa kaa he kakini e holo ana mamua. ʻO kekahi o lākou he ʻōmaʻomaʻo hina, he mau mahiole kaumaha. ʻOiai ʻo ka ʻeha, ua manaʻo ʻo Vladimir ʻaʻole maikaʻi ke komo ʻana i kēlā pāpale mahiole. Ma hope o nā mea a pau, hoʻoluhi i ke poʻo a me ka ʻāʻī palupalu o ke kanaka i ka ʻiʻo protein, ʻo ia ka mea e hōʻemi ai i ka pahuhopu o ka pana. Ma hope o nā mea a pau, paʻakikī ke kuhikuhi i ka wā e ʻeha ai kou ʻāʻī a ʻeha kou poʻo. ʻOi aku ka paʻakikī o ka hakakā ʻana i ke kauwela wela; hoʻoheheʻe maoli ka hou i kou mau maka. ʻOiaʻiʻo, ua ʻike ʻia nā lau melemele a me nā puddles lepo. Me he mea lā ʻaʻole i anuanu loa, ua ʻaʻahu ʻia nā kamaliʻi me ka ʻaʻahu māmā, ʻeleʻele a lahilahi.
  Hoʻokokoke ke kolamu, holo nā keikikāne i nā koa. Hoʻomaka lākou e hoʻoneʻe i ko lākou mau manamana lima ma luna o ko lākou waha, me he mea lā e lawe ana i kahi puff.
  Ua ʻōlelo ʻo Vladimir:
  - ʻO kēia nā tomboy! Makemake lākou e puhi! Akā, he mea ʻawaʻawa ka paka, no nā kino o nā keiki.
  Hoʻomaka ka ʻakaʻaka o nā koa, ʻō aku ko lākou mau lehelehe, akā anuanu a paʻakikī ko lākou mau maka. ʻO kā lākou hōʻailona he ʻelua uila uila, a he hae ʻulaʻula me kahi swastika.
  - ʻO kēia ka SS! Nā pūʻali i wae ʻia. Ua komo ka makaʻu i loko o ka ʻuhane o Vladimir, ʻaʻole nona iho, ʻoiaʻiʻo. He inoa maikaʻi ʻole ka SS. Eia naʻe, kū'ē i nā stereotypes propaganda, ʻo ka hapa nui o nā pūʻali SS he mau kiaʻi wale nō o ka pūʻali Nazi. ʻO nā pūʻali koa i koho ʻia, nā koa maikaʻi loa. Nui ko lākou ʻano hanohano, hakakā me ka wiwo ʻole a mahalo ʻia. Akā, aia nā pūʻulu hoʻopaʻi kūikawā ʻaʻole i mālama i kekahi! Eia naʻe, aia ka manaʻolana ʻaʻole e hoʻonāukiuki nā keikikāne a me nā kaikamahine ʻōniʻoniʻo. Ma hope o nā mea a pau, makemake nā kāne SS i ka lauoho lauoho a me nā maka uliuli.
  Akā aia kekahi mea makemake ʻole i ko lākou manaʻo. Ua hāʻawi paha ka poʻe partisans i kukui i ka pipi...
  - Foeer! - Ke hahai nei ke kauoha. Ua kāʻili koke nā kāne SS i kā lākou mau pū mīkini, no ka pōkole a me ka wikiwiki. Uhi nā pila i nā keiki. Hoʻokuʻu ʻia nā pōkā ma loko o ke kino, ʻāhaehae i loko. Holo nā keiki , ʻālohilohi ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae. Pahū ke alanui lepo i nā kupapaʻu, kahe nui nā kahawai koko. ʻO ke kaikamahine i haehae ʻia ka ʻōpū, ʻō akula i kona mau lima liʻiliʻi a uē me ka ʻeha puʻuwai. Ua haki ka wāwae o kekahi keiki, akā, e like me ke kanaka ʻoiaʻiʻo, ua ʻauʻa ʻo ia i kona ʻōhumu ʻana a kolo.
  ʻAʻole naʻe i hilahila ka poʻe fascist. ʻAʻole ʻike ka naʻau i ke aloha! Holo lākou e alualu i nā keiki. Ua pana lākou ma nā puka makani, ua hoʻolei nā kāne SS i nā pōkā ahi i nā hale.
  Hehi ʻia nā keiki ʻeha ma lalo o nā kāmaʻa a hoʻopau ʻia me nā bayonets. Ua hoʻopaʻa ʻia kahi mea puhi ahi i ka mea lawe mea kaua. Paʻa ke ahi i nā hale, hoʻohiolo i nā pā, ʻā nā kumulāʻau, pohā nā ʻāpala pala.
  Ua makemake ʻo Vladimir e pale i ke kauhale, akā ʻaʻole hiki ke neʻe. Me he mea lā ke kino i loko o ka hau, nā kaula titanium.
  - Ka hoʻomāinoino loa!
  Eia naʻe, inā ʻoe e hoʻomanaʻo i ke kaua aloha ʻole a lākou e hana nei. Ma hope o nā mea a pau, i ka wā e haki ai lākou i ke ao o ka ʻenemi, luku lākou i nā mea āpau. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻohe kanaka kīwila i ke kaua hou. Eia kekahi, hoʻopaʻapaʻa ka poʻe fascist: i kēia lā he keikikāne, ʻapōpō he partisan. A i ka wā o ke Kaua Patriotic Nui, ua hoʻopilikia nui nā keiki koa i nā Nazis. Akā naʻe, ʻaʻole kēia e hōʻoia i ka poʻe Nazi fanatics! Hiki i ka scum ke hāpai i ka lima i nā keiki e kīkoʻo aku iā ʻoe me ko lākou mau lima liʻiliʻi, kāhea ʻia mai ka hana paʻakikī. Eia kekahi, no kēlā me kēia keiki i pepehi ʻia: he ʻumi nā mea hoʻopaʻi a lilo ke kaua i ka ʻāina.
  Ua wela ke kauhale, ua hopu ka Nazis i ka wahine, haehae i kona mau lole, a hoʻomaka e hoʻokamakama iā ia. Ke hele nei ka weliweli weliweli, ua ʻoki ʻia ka ʻōpū o ke keiki i hopu ʻia, a ua hoʻomaka ʻia ka ʻōpū i kahi bayonet. Ua ʻoluʻolu ke keiki, ʻaʻole hiki iā ia ke uē hou. Ua haehae ʻia kekahi kaikamahine ma kahi o ʻelima. Kiola ʻia nā pēpē i loko o ke ahi a i ʻole ʻia ma luna o nā bayonets.
  Ua holo kekahi kahuna pule me ke kea e halawai me na Nazi. Ua hahau na kanaka SS ma kona alo me ka pu raifela, lalau aku la i ke kea, lalau aku la i na lima o ke kahuna a puhi aku la i kona umiumi i ke ahi. I ka manawa like, ua wili nā kānaka nui i nā lima o ke kuhina hoʻomana. Ua wela ke kea i ke ahi a pili i ka umauma o ke kahuna. ʻAʻole hiki ke hoʻomaopopo i ka ʻōlelo, akā ʻo ka ʻōlelo hōʻino kēia a ke kahuna. ʻO ka hope, mai ka haʻalulu o ka ʻeha, ua nalowale ke kahuna pule a kiola ʻia i loko o ke ahi. I ka manawa like, ʻoki nā sadists i ka lole i nā manamana wāwae o ke kaikamahine. Ua ʻoki ʻia nā pepeiao o nā keikikāne e ola ana. He mea weliweli nā mea a pau, me he mea lā i loko o kahi kiʻiʻoniʻoni e kahi alakaʻi maʻi noʻonoʻo.
  Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Vladimir a ʻaʻole hiki iā ia ke lele mai ka loop loop.
  . MOKUNA Helu 17
  E lele ana ʻo Mirabela a me Streletsova, ʻoi aku ka nui o ko lākou wikiwiki ma mua o ka māmā māmā. He puʻu hōkū ma nā ʻano hōkū ʻē aʻe, nā haku mele ma ke ʻano o nā hieroglyphs. Me he mea lā ua makemake nā hōkū e haʻi i kekahi ʻano ʻōlelo, a i ʻole makemake paha i ka pōmaikaʻi. ʻO kekahi mau kukui e ʻā ana i kēlā me kēia manawa, a ʻelua a ʻekolu paha hōkū i hana i kahi inflorescence kū hoʻokahi o nā kala a me ka radiation, e ʻoluʻolu i ka maka. Ua piʻi aʻe ka māmā o nā kaikamāhine, ua ʻōlinolino nā hōkū e like me nā kulu o ka ua makapō. ʻIke ʻia ka ʻālohilohi i mua, me he mea lā e ʻā ana ka ʻāwīwī. Ua ʻike ʻo Mirabela ʻo ia ka hopena o ka hoʻololi ʻana i ka māmā, i ka wā i hoʻokuʻu ʻia ai nā kiʻi paʻi kiʻi e kahi kino kino i hōʻiliʻili ʻia a hoʻomaka nā mea a pau ma mua e ʻaʻā loa. Ua ʻike nā maka o Mirabela i nā haneli he nui i ka manawa hoʻokahi! ʻAʻole hiki i kahi kanaka maʻalahi ke noʻonoʻo i ka nani o ka lewa a me ka ʻike: he mau miliona o nā aka like ʻole, ua kau ʻia lākou ma luna o kekahi a hui pū ʻia!
  Nānā ke kaikamahine i kēia a ʻōlelo ʻo ia me ke akamai.
  - He aha kou manaʻo, e ka hoa Hypermarshal, hiki ke ala mai kēlā nani ma o ka hoʻomohala ʻana, a i ʻole ua hana ʻia e ka ʻUhane Kiʻekiʻe!
  Ua pane aku ʻo Hypermarshal Streletsova me ka leo ʻeleʻele:
  - Ke manaʻo nei ʻoe ʻo ke Akua Mana Loa?
  - ʻo ia wale nō! - i hooho aku ai o Mirabelle.
  - I ka wā kahiko, nui nā manaʻoʻiʻo like ʻole. A laila ua ʻike ʻia ka manaʻoʻiʻo i ka Mea Mana Loa a i ʻole nā mea hana. ʻOiai, no ka laʻana, he manaʻo ko ka poʻe Helene kahiko i hana ʻia nā mea āpau mai ka chaos. Ma keʻano laulā, pono wau e haʻi aku iā ʻoe he kuhi hewa ʻole i hana ʻia ka monotheism e nā Iudaio. ʻO ka mea kupanaha, ʻike ʻia ka ʻōlelo mua o ka mea hana hoʻokahi i waena o nā poʻe ʻApelika. ʻO ka mea nui, ke aupuni kahiko o Nitr.
  - ʻAʻole anei ma Hyperborea? ʻO ke aupuni nui a kahiko loa kahi i puka mai ai nā Lūkini? - Ua hoʻāʻo ʻo Mirabela e hopu me kona poholima i ka pūʻulu hōkū e lele ana e like me ka lele.
  - ʻAʻole! Ua manaʻoʻiʻo nā Hyperboreans i ka ulu ʻana o ka haunaele! - Ua ʻōlelo koʻikoʻi ʻo Streletsova.
  ʻAʻole ʻae ʻo Mirabela:
  - Nui nā manaʻoʻiʻo like ʻole. Me ka monotheism mua i ka mōʻaukala kanaka. ʻO ia hoʻi, ka manaʻoʻiʻo: ua hana ke Akua pilikino i ke ao holoʻokoʻa!
  Ua puhi ka mea hoʻopaʻi hoʻopaʻi maʻalahi, i hoʻoulu i ka puahiohio ma waena o nā lei hōkū (ka hopena o ka aberration a me ka distortion o ka lewa)
  - ʻAʻole loa pēlā! He hapa uuku wale no ka poe Monotheists. I ka Nitr Empire, ʻo ia ke aʻo nui.
  - Akā, ma laila lākou i manaʻoʻiʻo ai: ua hana ke Akua nui i nā akua ʻē aʻe.
  Ua hahau ʻo Streletsova i ka papalina o Mirabel me kona manamana lima:
  - Ua hiki mai ma hope! Akā ma ka laulā, ʻaʻole i monopoli ʻia ka huaʻōlelo Iudaio akua - a i ʻole el e Iēhova a me Iēhova. ʻO ka mea nui, ua kapa ʻia nā ʻānela a me nā luna kānāwai, a me Sātana hoʻi he akua - ʻElohim. Aia kekahi mau hōʻailona o ka polytheism, aia kekahi wānana e pili ana i nā kānaka - aneane lilo lākou e like me nā akua, ʻo ia hoʻi, nā ʻānela!
  Ua hauʻoli ʻo Mirabela:
  - A aneane au he anela! Hiki iaʻu ke hele ma waena o nā hōkū me ka ʻole o ka moku hōkū. Eia nō naʻe, e pili ana i ka wikiwiki, ʻoi aku ka wikiwiki o nā tetraplanes, akā i ka wā e hiki mai ana, ke ulu wikiwiki nei ka ʻenehana, e piʻi ka wikiwiki. Ma hope o nā mea a pau, he lāhui ʻōpio loa mākou!
  Ua hahau malie loa ka ultra-hyper-marshal i ka lauoho o ke kaikamahine:
  - ʻOiaʻiʻo! Hiki i kou kino make ke ola ʻoi aku ka lōʻihi ma mua o ka mōʻaukala holoʻokoʻa o ke kanaka.
  Ua hoʻomaʻemaʻe ʻo Mirabela, ʻo ka hoʻokuʻu ʻana o nā uila he nui (ka neʻe ʻana o nā subnucleons) i loko o kona poʻo, a ʻaʻole lākou e like me ka hypercurrent, ʻoluʻolu loa.
  - Eia naʻe, hiki anei i kahi mīkini paʻakikī e like me ko kākou ao holoʻokoʻa he hua wale nō o ka ulu ʻana makapō a me ka lokoino?
  Ua huki ʻia ka manaʻo o ka Ultra-Hyper-Marshal:
  - ʻAe, kokoke i nā ʻepekema āpau e manaʻoʻiʻo i ka evolution ponoʻī. Ua ʻike mākou i ka evolution i ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i nā piliona o nā honua.
  Ua hoʻōho ke kaikamahine:
  - ʻAe, ua nānā mākou! ʻOiai ʻaʻohe mea i hiki ke hopu i ka manawa i ʻike ʻia ai ka mea organik mai nā mea inorganic.
  Ua hoʻoponopono mālie ʻo Anastasia Streletsova:
  - ʻAʻole pololei, ua hoʻopaʻa ʻia kekahi mau kaʻina hana waena. ʻO ka mea nui, ua ʻike ʻia pehea i lilo ai nā hermaphrodites i ʻelua a ʻekolu hollow. A i ʻole ka ulu ʻana o ke silika, lithium, potassium, a me ka sulfur. A i ʻole kekahi nīnau: inā ua hana ke Akua iā ʻAdamu lāua ʻo Eva ma kona ʻano a me kona ʻano, a laila ma ke ʻano o wai nā mea hanu fluorine, no ka laʻana, hana ʻia?
  - ʻAe, he ala hoihoi kēia e waiho ai i ka nīnau. Akā ma ka laulā, ʻo ka manaʻo o ka evolution he omnivorous loa ia, ua haʻi ʻia e nā lāhui koʻikoʻi a pau, he mea kupanaha ka manaʻo wale ʻia i ka makahiki ʻumikūmāiwa: ʻo Charles Darwin a i ʻole Lamarck.
  ʻAʻole ʻae ka Ultra-Hyper-Marshal:
  - ʻO ka ʻoiaʻiʻo o ka evolution i manaʻo ʻia e nā Helene, nā ʻAigupita a me nā Hyperboreans. Nui nā hōʻike e pili ana i kēia. No ka laʻana, lawe i ka hoʻonaʻauao ma Sparta, kahi hoʻāʻo maʻamau e hoʻoponopono i ka evolution a kuhikuhi iā ia! I ka wa i koiia ai na wahine e hapai i na mea kaupaona, holo me na haawe ma na mauna, e au a paakiki: i ikaika lakou a hanau i na keiki ikaika. Ma ke ala, ua hana pū mākou i kēia.
  - He kaʻina hana kēia o ka hoʻomohala kuhikuhi.
  - ʻOiaʻiʻo ke kuhi ʻia, akā ʻaʻole i emi iki ka maikaʻi! ʻO ka holomua a me ka bioengineering nā ʻāpana o ka holomua. Akā inā hiki iā mākou ke nānā i ka hoʻomohala ʻenehana, no ke aha ʻaʻole e hoʻomohala olaola. - Ua hāliʻi mālie ʻo Streletsova i ka ʻāʻī o ke kaikamahine.
  Ua huki iki ʻo Mirabela i hope a ʻōlelo maila:
  - Ke alakaʻi ʻia nei ka ʻepekema ʻepekema a me ka ʻenehana e ke kumu, akā alakaʻi ʻia ke ʻano olaola e ka manawa makapō!
  Ua hooloihi aku ka Ilamuku akahai i kona mau lima, ua loaa koke iaia eono o lakou i ka manawa hookahi:
  - ʻAʻole loa pēlā! Aia kahi Hypernoosphere; aia ka nui o ka ʻike e hiki ai ke hoʻolālā i nā kaʻina hana he nui, e komo pū ana me ka hanauna manawaleʻa o ke ola.
  - Pehea i hiki mai ai? "Ua manaʻo ke kaikamahine i ka hahau ʻia ʻana o kona umauma.
  - Ma muli o ka hopena o ka evolution! Pehea wau e wehewehe ai iā ʻoe? Eia ka Hyperverse: ʻo ia iho ka palena ʻole? - Ua ʻōlelo ʻo Anastasia i ka ʻōlelo hope me ka leo nui.
  - ʻAe, maopopo! ʻAʻole hiki iaʻu ke noʻonoʻo i ke ʻano o kona hopena! - Ua hoʻōho ʻo Mirabela, ua ʻoni nā kahawai o nā nanoparticles i kona mau puka ihu.
  - Pololei, hiki ʻole ke hoʻomaopopo i ka manaʻo! No laila ʻaʻohe manawa, ʻaʻohe palena, ʻaʻohe hopena o nā mea! ʻAʻole loa!
  Kuno ʻo Mirabela:
  - ʻAe, ua maopopo! ʻAʻole naʻe mākou i ʻike i nā honua āpau.
  Ua hoʻomau ʻo Anastasia, ua lilo kāna marigolds i mau petals:
  - Eia iā ʻoe! I kēia manawa, e noʻonoʻo: ʻo ka hoʻohui ʻana i ka palena ʻole o ka hyperuniverse i ka lewa, aia kekahi infinity i ka manawa!
  Ua ʻae ke koa ʻōpio.
  - ʻO ia hoʻi, mea mau loa, e ola mau ana ma ke ʻano he mea paʻa loa! ʻO kēia ka mea āu i manaʻo ai!
  Ua hauʻoli ʻo Streletsova:
  - ʻIke wau ua mākaukau ʻoe i kāu mau haʻawina, e ke kaikamahine wiwo ʻole!
  Ua ʻōlelo ʻo Mirabela e like me ke kaikamahine kula i aʻo maikaʻi i ke kumuhana:
  - Hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo i ke ola mau loa o ka mea ma ke ʻano he axiom! Akā ʻo ke kanaka noʻonoʻo noʻonoʻo e koi i nā hōʻike o ke ʻano o ka mea.
  - Ke ʻimi nei i ke kumu kumu?
  - ʻo ia wale nō!
  Ua ʻōlelo ʻino ʻo Streletsova:
  - A laila inā ʻo ke Akua ke kumu kumu, a laila he aha ke kumu kumu o nā kumu mua! Ma hope o nā mea a pau, inā he kumu mua nā mea a pau, a laila pono me ka Mea Mana Loa!
  Ua ʻōlelo ʻo Mirabela:
  - Pono ka hoʻomana iā mākou e lawe i kēia no ka ʻae! A i ʻole, ma ke ʻano he axiom, he mua ke Akua a ʻaʻohe pono e ʻimi i ke kumu kumu.
  - Akā, no ke aha e lawe ʻole ai i ka manaʻo he mau loa ka mea a ua mau nō ia, he axiom hoʻi! Ma hope o nā mea a pau, ʻo ka ʻike ʻana i ke ola ʻana o ke Akua Mana Loa e ʻoi aku ka nui o ka noʻonoʻo pono ʻole ma mua o ka manaʻoʻiʻo i ka spatio-temporal infinity o ka mea. - Ua kuhikuhi koke ʻo Streletsova me nā manamana lima he iwakāluakūmālima i nā hōkū. - ʻIke ʻoe i nā hōkū, ʻike mākou i ka mea, a no mākou ke ola mau nei! Akā, ʻaʻohe mea i ʻike i ke Akua! ʻO ka Baibala hoʻi i kākau e pili ana i kēia!
  Hāpai ke kaikamahine i kona kuʻemaka ʻākau:
  - A olelo mai o Daniela ke kaula, ua ike oia i ke Akua ka Makua.
  Ua hoʻōho ka Ultra-Hyper-Marshal:
  - Archquasar! He pilikia paʻakikī kēia. Inā hana ka Mea Mana Loa iā mākou, a laila ʻaʻole pono ʻo ia e haʻalele iā mākou i ke aloha o ka hopena. Pono nā keiki e hoʻonaʻauao! ʻO ia hoʻi ka hāʻawi ʻana iā lākou i kahi hōʻike e pili ana iā ʻoe iho!
  - Ma o ka Baibala? - Ua hoʻomoe ʻo Mirabela:
  - ʻOiai ma o ka Baibala! Akā makemake ka Overmind e hoʻomaopopo pololei ʻia! Pehea e hiki ai i ke Akua ke kue ia ia iho? Ma hope o nā mea a pau, ʻo ka poʻe kūpono ʻole, i ka wā e hoʻopaʻa ai i nā kānāwai, e hoʻāʻo e hōʻoia ʻaʻole lākou e kūʻē kekahi i kekahi a e hōʻemi i ka ambiguity. No laila, hana kēia i nā puka no nā mea ʻino a alakaʻi i nā hana ʻino he nui. Eia kekahi, ʻo ka hewa iki o ka hōʻike Baibala e hoʻohaʻahaʻa i ka manaʻoʻiʻo i ka hōʻike ponoʻī, a ʻo ʻoe iho ke ʻike i ka nui o ia mau hewa. A ua uku nui lakou i ke koko! - Ma nā ʻōlelo hope a ke poʻo o ke Keʻena ʻOihana Aloha, ua haʻalulu nā piliona o nā kukui ʻike ʻia.
  Ua ʻae ʻo Mirabela:
  - ʻOiaʻiʻo! E lawe, no ka laʻana, ke aʻo ʻana o ka Trinity. Ku e i keia ao ana, olelo mai la o Iesu Kristo i ke kanaka opiopio: No ke aha la oe i kapa mai ai ia'u he maikai, aole anei oe i ike; ʻO ia wale nō (!) Akua ma ka lani maikaʻi!
  Ua piʻi ka nui o nā lima o ka ultra-hyper-marshal i ʻumi (ʻaʻohe mea supernatural - ua hoʻopili ʻia ke kino me ka hyperplasma kupua, hoʻololi i ke ʻano o ka mea a me ka lewa).
  - ʻAʻole wale! I mai la o Iesu, ua oi aku ka makua mamua o'u, i ike lakou ia oe i ke Akua oiaio hookahi, a me Iesu Kristo au i hoouna mai ai. Hiki iā ʻoe ke hoʻomanaʻo ua kākau ʻo Paulo: ʻO Kristo ke Poʻo o ke Akua, a ua kapa ʻo Luka iā Iesū ke kauwā a ke Akua. Ma keʻano laulā, ʻaʻohe aʻo maopopo e pili ana i ka Trinity ma ka Baibala i ʻike pū ʻia e nā luna pule. ʻAʻole ia he mea ʻole ka nui o ke koko i hoʻokahe ʻia ma muli o kēia dogma. No ka laʻana, ua pōʻino nā ʻāina holoʻokoʻa ma muli o nā kaua Arian. Ua puhi ʻia nā tausani he nui no ka manaʻoʻiʻo ʻole i ka Trinity. ʻOiai ʻo Lev Nikolaevich Tolstoy, ua kipaku ʻia ʻo ia mai ka hale pule ma muli o kona makemake ʻole e ʻike i kēlā ʻano dogma.
  - He dogma koʻikoʻi! - Ua hoʻāʻo ʻo Mirabela e hoʻokiʻekiʻe i kona leo.
  Ua hohola ākea ka hypermarshal i kona mau lima, me kahi kokoke i hoʻokahi haneri lima:
  - Eia naʻe, me ka maopopo ʻole o ka Baibala. Akā, ʻaʻole anei i hōʻoia ka Mea Mana Loa ʻaʻole i wehewehe ʻia kahi aʻo koʻikoʻi - ke kumu o ka manaʻoʻiʻo?
  - Leo kūpono loa! - Ua lulu ʻo Mirabela i kona lauoho gula.
  Ua hoʻonui nui ʻia ka helu o nā manamana lima ma kēlā me kēia lālā o Anastasia:
  - A ʻaʻole kēia wale nō ka hemahema o ka Baibala. E hoʻomanaʻo kākou pehea i loko o ka ʻeuanelio a Mareko i hui pū ai ʻo Iesū i ka inoa o ke kahuna nui, a me nā ʻokoʻa ma waena o nā mea kākau Baibala e pili ana i ka hola pololei o ke kaulia ʻana o Kristo a ʻo wai ka makua kāne o Zekaria. ʻAe a nui aku! Ma ʻaneʻi hiki iā ʻoe ke kākau i kahi puke nui-nui e hōʻike ana i nā hewa he nui o ka Baibala. - Ua hele ʻo Streletsova i hoʻokahi tausani manamana lima, haneli mau lima. - A i ʻole he manaʻo ʻokoʻa kou.
  Ua ʻoki ʻo Mirabela i ke alahaka o kona ihu me kona manamana lima:
  - ʻAʻole pono i ka Mea Mana Loa ke hāʻawi i ka hōʻike a ke Akua. Eia kekahi: e noʻonoʻo i ka hoʻonohonoho ʻana o nā hōkū mai ka haunaele...
  Ua hoʻopau ʻo Anastasia:
  - Manaʻo ʻoe he ʻoi aku ka maikaʻi o ka Baibala? E like me ka mea i palapala ʻia ma laila, i ka lā mua i hana ai ke Akua i ka lani, a i ka hā o ka lā wale nō ka lā a me nā hōkū! A ʻo kēia ka wā i hoʻokumu lōʻihi ai ka poʻe ʻepekema he mau piliona makahiki ka honua! Ma ka laulā, ʻōlelo hou kēia i ka manaʻo naive o nā Iudaio e pili ana i ke ʻano o nā hōkū. Manaʻo paha lākou he liʻiliʻi nā hōkū a ʻoi aku ka maʻalahi o ka hana ʻana ma mua o ka honua nui.
  - Malia paha! - Ua ʻakaʻaka ʻo Mirabel. - Ua hāʻule kekahi hōkū mai ka lani mai - he aniani ʻōlinolino! E hīmeni au iā ʻoe i kahi mele e pili ana i kuʻu aloha ʻo Stalin!
  Ua hoʻololi ʻo Anastasia i ke ʻano o kona mau lima, e hoʻohuli iā lākou i bākeke:
  - A i ʻole ka hoʻopaʻapaʻa no ke kaiakahinalii o Noa. ʻOiaʻiʻo, he ʻumi tausani makahiki ma mua o ka hānau ʻana o Kristo, ua hāʻule kekahi mau meteorites nui i ka honua. Ua hoʻonāukiuki lākou i nā cataclysms i lilo i kaʻao. Ua hoʻopuka kekahi poʻe kākau moʻolelo moʻokalaleo i ka manaʻo ʻo ia ka mahina i kuʻi me ka honua. Ma ke ala, ua hui maoli ka Moon me ka Honua, akā ma mua a ma muli o kēia, ua pau nā dinosaur!
  Ua kūʻē koke ʻo Mirabela.
  "ʻAʻole ʻo ia i kuʻi, akā ua hopu ʻia e ka gravity." Inā he ʻoiaʻiʻo ke kuʻi ʻana, ʻaʻole e lele maʻalahi nā mea honua. ʻO ka mea nui paha, ua luku ʻia ke ola ma ka Honua. Akā ma kekahi ʻaoʻao, pehea ka ʻoluʻolu o ka mahina i nā kūpuna.
  - E hai aku i kela Kepani. Mahalo lākou! - Ua hōʻike ka hypermarshal i kona mau niho. - Ma ke ala, he lāhui hoihoi, aneane ʻaʻole mākou e hakakā me lākou, ua lilo koke lākou i mau hoa pili. Akā ma ka laulā, ʻōlelo kikoʻī, hiki i nā mea o ka nui palena ʻole i ka manawa pau ʻole ke hoʻonui i ke ola naʻauao palena ʻole a hoʻonui, ʻaʻole anei pēlā!
  Ua ʻoki ʻo Mirabela i ke poʻo o kona poʻo:
  - ʻOiaʻiʻo, ʻae, akā aia kekahi nuance! Inā loaʻa ka mea no ka manawa lōʻihi ʻole, a ʻaʻole palena ʻole kona nui, a laila ma hea nā supercivilizations?
  - ʻAʻole anei mākou he super-civilization?
  - A laila, Hyper-supercivilization! "Ua wili ke kaikamahine e like me ka luna.
  Ua kuhikuhi koke aku ka ultra-hyper-marshal i kāna papa:
  - I kēia manawa pono ʻoe e kiʻi i kahi hyperchip: aia ia i kahi moʻomeheu i hoʻomohala ʻia ma mua o kā mākou! ʻO ia hoʻi, ʻo kāu hana ka pane i kāu nīnau! A i ʻole, manaʻo paha ʻoe he koʻi pōhaku.
  - He poʻo pua paha! - Ua ʻokiʻoki ʻo Mirabela i kona mau maka me ka maʻalahi.
  - ʻAe, hiki iā ʻoe ke nīnau i kēlā nīnau!
  - ʻAe, ʻae wau! Ma ke kumu, aia kekahi super-civilization a i ʻole e hana i kahi aupuni ma kahi pae ʻokoʻa. Ke hoʻoholo nei au i kekahi mea?
  Ua hoʻololi hou ka ultra-hyper-Marshal i kona mau lālā, ua like lākou me nā kaulahao:
  - He aha maoli?
  - ʻO ka ʻoiaʻiʻo o kahi super-civilization, a i ʻole kahi hyper-super-civilization, i hana i ko mākou ao. Ma hope o nā mea a pau, ua hōʻoia ka ʻepekema hiki ke hana i ka mea mai ka ikehu.
  Ua kani ʻo Streletsova e like me kāna mau kaulahao o nā bele:
  - Akau! ʻOiaʻiʻo maoli! Akā naʻe, ʻaʻole hewa ka Baibala; he hoʻomaka ko ke Akua, ma o ka hoʻomohala ʻana a ma ka hana ʻana paha!
  Kiola akula ʻo Mirabela i kahi mea like me ka pilala i loko o kona waha, nau ihola ia...
  - Ma ke Kauoha Kahiko, ua lokoino loa ke Akua. A ʻo ia ka lāhui kanaka, hoʻonoho i kekahi poʻe ma mua o ke koena. Ua hoehaia o Aigupita, a e like me ka mea i palapalaia, E hele oe io Parao la, a na'u no e hoopaakiki i kona naau e hoike aku i ka nani o ke Akua.
  Ua hoʻololi ʻo Anastasia i kekahi o nā kaulahao i mau kaula kala:
  - ʻO ka hōʻeha ʻana i kahi ʻāina holoʻokoʻa i mea e hōʻike ai i ka hanohano ma kēia ʻano he mea ʻē loa! Hoʻomanaʻo kēia i ka hoʻomaʻemaʻe lāhui, nā ala ʻino loa o ka pepehi kanaka.
  - Akā, hiki iā mākou ke hana lokoino i ke kaua! - Ua hooho ke kaikamahine.
  - Loaʻa mākou, akā ʻaʻole mākou e aʻo iā ʻoe e aloha i kou poʻe ʻenemi! ʻAʻole mākou e aʻo iā ʻoe, paʻi lākou iā ʻoe, huli i kou papalina hema ma kou papalina ʻākau! Mai hookamani kakou! Aia kekahi ʻokoʻa! Eia kekahi, ua koi ʻia mākou e hoʻohana i ka hana ʻino ma nā kūlana ʻino, a ʻo ke Akua ka Mana Loa a he koho mau kāna! - Ua hoʻomaka ʻo Anastasia e pāʻani me kona mau lima i hoʻololi ʻia, e hoʻolei ana i nā ʻeke ʻēheu ahi.
  - E like me mākou! - Hūhū ke koa ʻōpio.
  - He aha kā mākou e hana ai!
  - Hāʻawi pio! - Ua uē nui ʻo Mirabela me ka haʻalulu i kona leo. - Ma hope o nā mea a pau, hiki i ka mō'ī ke kauoha iā ia.
  - A ke manaʻo nei ʻoe e ʻae ka pūʻali i ka hāʻawi pio? - Ua hoʻomaka nā hipa ʻēheu e lilo i tigers centipede.
  - ʻaʻole maopopo! Ua maʻa nā kānaka a pau i ka hoʻolohe pono i nā mana!
  - Akā, ʻaʻole ia he kauoha, aia nō ka ʻAha Kiʻekiʻe! Hiki iā ia ke hoʻomalu i nā ʻano ʻino like ʻole! A i ʻole inā hiki i ka ʻenemi ke hoʻoikaika i ka mōʻī ma kekahi ʻano a i ʻole.
  Ua aneane e kanikau o Mirabela.
  - He aha! Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole hiki ke hoʻokuʻu ʻia me ke kōkua ʻana o ke kilokilo ikaika loa, hiki i kahi emepera ke pio!
  - A inā e ʻae ʻia kēia - ʻo ke kauoha e hāʻawi aku, ʻo ia: ʻo ka Emperor a i ʻole empress ma lalo o ka mana o ka ʻenemi a me ka hypermagic! No laila ʻaʻole lawa ka makemake wale! - Ua hoʻololi ʻo Anastasia i nā kaulahao me nā kumu waina.
  - Pehea e hoʻomaka ai i nā kūkākūkā maluhia? E haʻi aku i kahi kuʻikahi! - Nalo ka manaʻolana, hoʻopuka ʻo Mirabela.
  - Hiki paha kēia! Akā, ke kānalua nei kēlā me kēia ʻaoʻao i kekahi i kahi hoʻopunipuni lepo. Ua like ka ʻawaʻawa ma ʻaneʻi!
  - ʻO ka poʻe mokomoko hoʻi he hoʻomaha ma waena o nā pōʻai. ʻO nā pahu pūmua kahiko! - Hoʻoponopono ke kaikamahine.
  - He aha kāu e lawe ai mai ka wā kahiko!
  Ua hāmau nā kaikamāhine, ʻo wai ka poʻe noʻonoʻo i noʻonoʻo ʻole i ka naʻaupō o ke kaua. No ke aha e hoʻokahe ai i ke koko, pepehi i nā kaikunāne, akā naʻe pēlā ...
  Ua ʻōlelo paʻa ka Ultra-Hyper-Marshal:
  - He nui nā quadrillions, a ʻoi aku ka pololei, ua nui nā quintillions o nā Lūkini, ua make a hiki i ke koena ke māʻona i ka lanakila! A lanakila wale! Inā ʻae ka mōʻī e hoʻokuʻikahi, e kū mai ka nīnau: no ke aha lā lākou i hana ʻole ai i kēia mau kenekulia ma mua? No ke aha lākou i hoʻopau ai i nā piliona o nā honua, e luku ana i nā mea āpau? ʻAe, pehea lā mākou e noho ai i loko o kēia mau kūlana? Hiki paha ke kākau i nā mea āpau a lulu lima? He kaikamahine naʻaupō ʻoe! ʻAʻole hiki iā ʻoe ke apo i ka nui a waiho i ke kaua me ka pau ʻole.
  - He pōʻeleʻele maoli anei? - Ua hāʻule ʻo Mirabela.
  - Pela no ka manao o ka enemi! Hiki iā ia ke hoʻohana i ka truce e hana i nā mea kaua hou a weliweli kahi e loaʻa ʻole ai iā mākou kahi pale. - He kumu waina na lala, ua mānoanoa.
  - He ino loa?!
  - ʻAe! ʻEleʻele pololei!
  - A ʻaʻohe mea ʻē aʻe e hoʻopau i ka luku?
  Ua holo nā lapalapa ʻulaʻula ma nā lima he nui o Anastasia:
  - Inā mākou e lawe i nā hiʻohiʻona mōʻaukala, a laila ʻaʻole mau ke kaua a hiki i ka luku ʻia ʻana o ka ʻenemi. I kekahi manawa ua kaupalena ʻia ka hihia i nā hoʻohui hapa a me nā uku. Malia paha inā ua akamai ʻo Hitler, inā ua hiki iā ia ke hoʻopakele i kekahi hapa o kona aupuni a me kona ola pōʻino.
  Ua lulu iho la o Mirabela i na kulu waimaka i puka mai me ka manao ole.
  - ʻAʻole hāʻawi ka mōʻaukala i kahi pane maopopo inā he koho ʻo Hitler. Ua ʻōlelo lākou ua hāʻawi ʻo Stalin i ka maluhia Fuhrer. Akā ʻaʻohe palapala i waiho ʻia ma ka waihona. No nā kumu maopopo, ʻaʻole lākou makemake e hoʻolaha i kēia.
  - Akā ʻaʻole mākou he Kelemania kahiko a me ka USSR. Ua hakakā nā Lūkini a me nā Kelemania no nā kenekulia he nui. I kekahi manawa, ua hoʻokuke aku nā Slav i ka poʻe Kelemānia, a laila i ka Middle Ages ua hoʻokuke aku ʻo Kelemania i nā Slav. A i ʻole, he hui ʻana o nā ʻohana, me nā Franks a me ...
  Ua hopu ʻo Mirabela i nā momi kulu waimaka i hoʻomaloʻo ʻia i loko o kahi ʻūhā, a paʻa i kona lima, hoʻomaka ʻo ia e hoʻoluliluli iā lākou e like me ka nake:
  - ʻO mākou hoʻi, ua hakakā mākou no nā kenekulia! A ʻo nā Kelemania a me nā Slav he poʻe kokoke i ke ʻano genetic. Ua like na helehelena! Ma keʻano laulā, ʻaʻole kēia he nīnau no ke koko a me ka hoʻomana. He emi iki ka ʻokoʻa ma waena o nā Katolika a me nā Kalikiano Orthodox ma mua o ka Buddhism a me ka Hindu ...
  Ua ʻoki koke ʻo Streletsova a ua nui ka nui:
  - ʻAe, e ke kaikamahine, ʻaʻohe hua nui kēia kamaʻilio. E ninini mākou mai ka nele i ka nele, e hoʻokele i ka photon ma ke kula, akā ʻaʻole mākou e ʻike i kahi ala i waho. Ma keʻano laulā, he kaikamahine wiwo ʻole ʻoe, ʻaʻole ʻoe makaʻu e hāʻule i loko o Gehena ma kou alelo.
  Ua huki ʻo Mirabela mai ka mālamalama:
  - No kaʻoiaʻiʻo, makaʻu wau, akā ua pau ka makaʻu. Eia kekahi, ma hope o ke kamaʻilio ʻana mai o ka Empress iaʻu, he mea paʻakikī ke manaʻoʻiʻo e hoʻopilikia ʻoe i ka misionari. A i ʻole, e hoʻouna ʻia ʻoe iā ʻoe iho i ka ultra-underworld.
  - ʻIke ʻoe, mai hilinaʻi nui iā ʻoe iho. Ma hope o nā mea a pau, hiki iā ʻoe ke ʻike i nā loopholes, ʻoi aku hoʻi ma kā mākou ʻoihana. Eia naʻe, e ʻoiaʻiʻo wau, ua pau ke kaua i mea leʻaleʻa noʻu. Ua lilo ia i mea kaumaha kaumaha, hana maʻamau, akā ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, inā e pau ia, e manaʻo wau i kahi moena piha i loko o koʻu puʻuwai. E lilo i ka manaʻo nui o ke ola. - Ua ʻōlelo ʻo Anastasia me ka ʻoliʻoli maoli.
  - Ka poʻe i ka wā kahiko: ʻaʻole i manaʻo i ke kaua ke ʻano o ke ola. ʻOi aku i ka wā o ka wanaʻao o ke kanaka. A laila ua ʻike ʻia nā aʻo e pono ʻoe e mālama a aloha i nā mea ola āpau!
  Ua hoʻomaka mua ʻo Mirabela e luhi, me ka manaʻo i ka piʻi ʻana o ka haʻalulu o nā kahua like ʻole:
  - ʻAʻohe hoʻomana e aʻo i ka ʻino naʻaupō, akā, lawe nā kānaka a pau i ka pahi kaua. A ʻoi aku ka nui o ka poʻe pacifists ma ke ʻano he ʻokoʻa! No ka laʻana, ma waena o ka poʻe Kristiano mua he nui maoli nā pacifists i hahai ma ka hoʻomana i nā aʻo a Kristo. Akā, i kēlā manawa, aia nā mea unuhi ʻōlelo i kēlā mau lā: ka poʻe i hoʻopaʻi kūʻē i ka poʻe hewa. Eia naʻe, i nā kenekulia mua, he ʻano ʻokoʻa kēia, akā e hoʻomaka ana mai ke kenekulia ʻehā: lilo ka hana ʻino i mea maʻamau. ʻO ka mea nui, ua kauoha ʻo Emperor Constantine e kau ʻia kahi keʻa ma nā pale a pau. A ua lanakila kona pūʻali. No laila ua lilo ke keʻa Karistiano i hōʻailona o ka ikaika koa. Ua hāʻawi ʻia nā keʻa i nā pūʻali koa he nui, me ka Tsarist Russia. A laila ua hoʻopau ʻia nā keʻa ma muli o ka manaʻo ʻole o ka komunista. ʻAʻole paha i ʻokoʻa loa, ʻoiai ʻo ke keʻa he hōʻailona Slavic kahiko.
  Ua hoʻemi iki ʻo Anastasia i ke kahe ʻana o ka lapalapa a ʻāʻī:
  - E like me ka swastika! Ua pena ʻia e Neanderthals! ʻO ka mea kahiko loa no ka hana ʻana i ke ahi, a me ke ahi i ka wā o ka Ice Age, ʻo ia ke ola. Ma keʻano laulā, ʻo ka pāpā ʻana i ka swastika, he mea lapuwale i nā ʻāina he nui, no ka mea, ʻo kēia hōʻailona runic kahiko loa i ka mōʻaukala o ke kanaka e hōʻike ana i nā mana o ka hana ʻana. Ua like ia me ka pāpā ʻana i ke kaha puʻuwai!
  Ua ʻae ʻo Mirabela:
  - ʻAe, pololei kēlā! ʻAʻole pāpā ʻia ke kau ʻana ma ke keʻa, no ka mea ma lalo o kāna pale i hana ai nā crusaders a me nā mea noiʻi like ʻole i nā hewa he nui. I kēia manawa, nui nā pūʻali koa Lūkini e hoʻohana i kēia hōʻailona runic, kahi hōʻailona Slavic kahiko!
  Ua hoʻohui ʻo Anastasia i ka wikiwiki, a ua like kona poʻo i ke ʻano o ka dolphin me ʻelua mau waha ma kahi o nā puka ihu.
  - Pololei, pono mākou e mahalo i ka hoʻomanaʻo o ko mākou mau kūpuna: ua hakakā lākou ma lalo o ka swastika, inā i ka wā o ka Hyperborea a i ʻole ka Slavic campaigns; i loko o ka pūʻali lanakila ʻole o Alexander the Great! ʻO ke aliʻi Lūkini ʻo Yarodar i ʻoki ponoʻī i ke poʻo o Crassus i kona hoʻāʻo ʻana e hele hohonu i nā ʻāina Slavic. Ma hope o nā mea a pau, ʻo ka Parthian Empire he tributary, he vassal no Rus Kahiko. Ua hāʻawi ka poʻe Lūkini i ka palapala honua: i ka wā i ʻike ʻole ai ka poʻe ʻAigupita a me nā Kaʻa Kamaa i ke ʻano o ka hoe!
  Lele akula ʻo Mirabela a hoʻololi i kekahi mau manawa, me ka hoʻopuka ʻana i nā puʻupuʻu ʻālohilohi a puni ona. Ua lele koke ka Ultra-Hyper-Marshal a loaʻa hou kona ʻano maoli a me kona nui. A laila nānā ʻo ia i ke ala a nānā i ka hoʻonohonoho holograms:
  - Ua ʻike ʻoe, e ka nani, ke hoʻokokoke nei mākou! - ʻO Anastasia, ua lilo i mea nani loa, ua hoʻomake i kona mau maka.
  - No laila he quasar!
  - E haʻi iā Mirabela, hiki iā ʻoe ke hīmeni? - Ua hōʻike ke poʻo o ke Keʻena ʻO ke aloha a me ke aloha i kona mau niho.
  - Aneane hiki i kekahi kaikamahine ke hīmeni! - ʻAʻole maopopo i ke kaikamahine:
  - Pehea e pili ana i ke kākau mele?
  - Hiki i kahi robot primitive ke hana i kēia! - Luliluli ʻo Mirabela i kona poʻo i ka lewa.
  - OK a laila! Himeni i kekahi mea aloha. ʻAʻole i ke ʻano hou, akā e like me kēia! Me he mea la! - Ua hāʻule ka lauoho o Anastasia i ʻumi mau kuʻi, me nā ʻaoʻao o nā pahi e kū mai ana.
  - Pehea! - ʻAʻole hilahila ʻo Mirabela,
  - Hoʻokahi haneli mea luku i loko o kou poli! Hiki iā ʻoe ke hana i kekahi poetic kahiko?
  Pīhoihoi ʻo Mirabela:
  - No ke aha ʻē aʻe kēia?
  - ʻAʻole maopopo? "Ua hoʻololi ka Ultra-Hyper-Marshal i kona helehelena, ua lilo ia i mea nui, a ua hū ʻia nā telescopes mai kona mau maka.
  - ʻAʻole! - Oki ke kaikamahine.
  Ua like ka nui o ke poʻo o Anastasia me ka moku moana.
  - Pono paha ʻoe e noho i kahi honua primitive! Me ka ʻole o nā kiʻi ʻumekaumaha a me nā kamepiula. Makemake au e ʻike inā hiki iā ʻoe ke maʻa i ke kiʻi o kahi mea ʻino. ʻAe, he mea nui loa kēia!
  Ua ʻoni aʻe ʻo Mirabela i kona mau poʻohiwi a hoʻāʻo e noho ma luna ona: he lele multi-quantum (he mea ola ultra-ola e noho mau ana i ka hohonu o nā hōkū a neʻe i nā ana he iwakāluakūmāhā, ʻaʻole i helu ʻia nā hapa hapa):
  - ʻAe, inā ʻoe e hoʻokokoke mai kēia ʻike!
  Ua puhi ʻo Ultra-Hyper-Marshal:
  - ʻo ia wale nō! ʻAʻole hiki i ka hapa nui o nā mea hana ke hoʻololi, me ka ʻole o ka hoʻomaʻamaʻa kūikawā, i nā kūlana kūikawā o ka Middle Ages. ʻAʻohe ou manawa e hoʻololi ai, no laila pono ʻoe e hana i nā mea āpau ma ka lele!
  Ua ʻōlelo ʻo Mirabela:
  - ʻAʻohe aʻu makana mele, ʻaʻole pono ia i ka hoʻokele ʻana i ka ʻāina. No laila: he hoʻopaʻa leo mālie wale nō!
  Ua hiki aku nā pale o Anastasia i mau kilomita ka lōʻihi.
  - Pela no! Akā, ke manaʻolana nei au e lilo kēia i mea manaʻo i nā kamaʻāina, inā ʻaʻole lākou he primitive loa!
  Ua uē ʻo Mirabela:
  - ʻO ka pae ʻana ma kahi honua primitive e like me ka hemahema! ʻAʻole paha ʻoe i lawa ka ikehu e puka i waho.
  - Ke hopohopo nei hoʻi iaʻu, e like me kaʻu i ʻōlelo ai, aia kekahi mea ʻino me kā mākou mau mea kaua, akā e nā mea a pau, hoʻōki i ke kamaʻilio ʻana, hīmeni! - Ua hoʻohuli ʻo Anastasia i kona mau lima i mau ʻēheu nui.
  Ua hoʻomaka ʻo Mirabela e hīmeni me kona leo ʻoluʻolu:
  ʻAlohilohi ka dome, ʻaʻole ʻoe he hale wale nō,
  Hoʻopau i ka hoʻouka kaua o nā kenekulia huhū!
  Ka makou hana kaua, nalowale ko makou hanu,
  A he koko ka umauma mai nā ʻaoʻao lāʻau!
  
  ʻAʻole hiki ke kaua, hiki iā mākou ke pale i ke komo ʻana,
  ʻOiai mākou e hakakā nei no nā makahiki lōʻihi!
  Makemake mākou i ka haʻahaʻa - maluhia wale nō, hauʻoli,
  A e waiho i kahi hōʻailona maikaʻi i ke ola!
  
  Ke kali nei ka moneka kapu i ka naita,
  Mai ʻimi wale i ka make me ka pahi kaua!
  A na ke alii e kakau ia mea ma ka buke o ke ola,
  E loaʻa iā ʻoe ke aloha a me ka lokomaikaʻi!
  
  ʻAʻole, ʻaʻole oʻu makemake, ʻo ka lilo pio he lua kupapaʻu,
  Hāpai ʻo ia i kāna ihe, hahau ikaika, kū!
  Uwe na wahine, ua puhi ka uahi i ka mea ala.
  Ua hāʻule ka waimaka o ka haipule mai ka icon!
  
  Ua kahe mai na kahawai i ka wai ola,
  A hiki iā ʻoe ke lohe i ke kuʻi hauʻoli o nā puʻuwai!
  E hoolei aku i kou mau kaumaha e like me ka popopo,
  ʻO ka make wale nō ka hoʻomaka, ʻaʻole ka hopena!
  
  Lanakila ka hopena, ʻike ko kākou naita,
  A e hoʻolei aku ka ʻenemi ʻenemi i kona puʻu!
  E loaa no ka luku no ka poe inaina,
  Ke kali nei ke kai waimaka a me ka ʻeha i ka poʻe pio!
  
  ʻO ke ala o nā koa, ʻaʻole ia he hale kupapaʻu nani,
  A ʻo nā mea a pau i hana ʻia, pehea ka hala ʻana o ka moeʻuhane!
  ʻAʻole pono e hoʻolohe i nā moʻolelo moʻolelo.
  ʻAʻole pēlā ke ʻano o ka hanohano!
  
  A ʻo ko mākou ʻuhane, e like me nā kino, ʻaʻole i pala.
  Ua hoala mai ka Haku ia lakou a hele hou i ke kaua!
  Ua wela ka honua, ua pii mai na ao lepo,
  ʻO ka ʻāina e noho mau wau me ʻoe!
  - Ua lawa! - Ua hoʻopau ʻo Mirabela Streletsova. - Loaʻa iā ʻoe ka manaʻo maikaʻi o ka rhyme, ana ʻia nā syllable. I ka wā kahiko, ua ʻike ʻia ke kālena. No laila hiki i ke kaikamahine ke noʻonoʻo ua hala ʻo ia i ka hōʻike. ʻAe, maikaʻi: ʻelua wale nō ka puka ʻana o ka mele waha!
  Ua huhū ʻo Mirabela:
  - ʻAe! Me he mea lā ʻaʻohe puʻupuʻu waha ʻo Pushkin a me Lermontov.
  - Ua loaʻa i kēlā me kēia kanaka, akā mai ka ʻike o ka hoʻopaʻa ʻana maʻalahi, he kuhi hewa ia. Ma ka laulā, loaʻa hou iā ʻoe ke kumuhana o ke kaua. ʻOi aku ka maikaʻi o ka haku ʻana i kahi mea māmā a mele! - Ua keʻokeʻo nā ʻēheu o Anastasia ulu:
  - ʻO ka mea ʻeha, ʻo ia kāna e kamaʻilio nei! Ke kaua a hoʻomākaukau paha kou ola holoʻokoʻa no ke kaua, he mea paʻakikī ke noʻonoʻo i kekahi mea ʻē aʻe.
  Ua ʻae ka Ultra-Hyper-Marshal:
  - Maopopo iaʻu, akā, pono e loaʻa i kahi mākaʻikaʻi kahi manaʻo ākea! Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole i loaʻa i nā lāhui a pau kahi ʻōnaehana hoʻokele aupuni. Pono ʻoe e hana ʻokoʻa ma muli o nā kūlana!
  - ʻAʻohe pono e wehewehe mai iaʻu i nā ʻoiaʻiʻo maʻamau! - Ua hōʻeha ʻia ʻo Mirabela. "ʻO wau kekahi o ka miliona i koho ʻia."
  - ʻAe! Ua poina iaʻu! E ʻike i ka leaky o ka hoʻomanaʻo! - Ua hoʻohālike ʻo Streletsova i ka hoʻopāpā a puni, ua maʻu koke kona mau ʻēheu. He one ikaika nā Quarks, Khan i nā mea a pau!
  Luliluli wale ʻo Mirabelle i kona poʻo.
  - ʻAʻole akamai loa no kahi ultra-hyper-marshal!
  - Akā he mea ʻakaʻaka! Māmā i loko o kou ʻōpū! ʻIke wau he kaikamahine koʻikoʻi ʻoe! Ua kaʻawale me ka wā kamaliʻi!
  - E ka wā kamaliʻi, ka wā kamaliʻi, auhea ʻoe i ka wikiwiki, ʻo kou wā kamaliʻi a pau, ʻo ka wā kamaliʻi ke kū nei ʻoe ma lalo o nā lima! Inā makemake ʻoe e lele, eia kahi pale, akā inā makemake ʻoe e ʻauʻau, eia ka plasma quarry! - Hoʻomaka ʻo Mirabela e hīmeni. - Makemake wau, makemake wau, makemake hou, e hoʻoinu i nā ʻenemi me kahi kahawai plasma! E puhi i ka honua, e hoohehee i ka hoku! E hoʻouna aku i nā ʻāʻī i loko o kahi ʻūhā, i loko o...!
  Ua hoʻopau ʻo Streletsova a hōʻike i kahi alelo kilomika-lōʻihi me kahi kihi trident-like:
  - He maikaʻi kou manaʻo hoʻomākeʻaka! ʻAe, hiki iā ʻoe ke hauʻoli! Eia ka honua kahi i kū ai ka puka!
  Ua hoʻolōʻihi ʻia ke alelo o ke kaikamahine a ulu aʻe nā kelepona ma nā wēlau o ka trident.
  He mea kupanaha loa ka honua puka. ʻO ka mea nui, ʻo kekahi mau hale i hui pū ʻia me nā paina ʻehiku a me nā hedgehogs i hoʻopaʻa ʻia ma luna o kekahi. ʻO nā mea ʻē aʻe i loko o ke ʻano o kahi hybrid o nā cherries nui a me nā cigakeke me kahi ʻano daimana! A ʻo kekahi ma ke ʻano o ka hui pū ʻana o ka crocodile a me ka peach. Ua hoʻonui ʻo Mirabela i kona mau maka me ka pīhoihoi.
  - Hoʻokahi haneli abyssal tons i loko o kaʻu hoki! Pehea ka quasar a me ka garno!
  Ua lilo hou ʻo Anastasia Streletsova i kaikamahine haʻuki maʻamau:
  - He kauhale kēia o nā elves a me nā squirrels, kahi hui o ka walrus a me ka squirrel. ʻAe, loaʻa iā lākou kahi manaʻo o ka aesthetics.
  - A makemake wau, luhi wau i kēia mau laina pololei. Inā ʻaʻole, ʻaʻohe o mākou kūlanakauhale, akā he mau pā!
  Ua ʻōlelo ʻo Anastasia:
  - Pono ke kūlanakauhale i hale pā! Me nā lima lima!
  - Ua ʻike au i nā hale i ke ʻano o ka hui pū ʻana o nā puʻu lima a me nā pū kīwī. Uʻi loa! - wahi a Mirabela.
  - Ua makemake paha ʻoe e ʻōlelo - ʻoluʻolu maikaʻi! - ʻO ka ultra-hyper-marshal i ʻānai i kona mau kui.
  - A pono! Hiki iā ʻoe ke kaulahao i ka robot i kēia manawa!
  - ʻAʻole paʻakikī ka hoʻopaʻa ʻana i kahi robota a hānau hou ʻia i loko o kahi haukapila noʻonoʻo! ʻAʻole paʻakikī ke kaulahao i kahi lopako, ke haʻi aku nei au iā ʻoukou e nā keiki! A ʻo ka leka uila, lepo ka ʻaoʻao! - Ua pau koke ka Ultra-Hyper-Marshal: - Welina mai i ka puka puka!
  Ninau me ka makau ole o Mirabela:
  - No ke aha ʻoe i hoʻololi mau ai i ke ʻano a me nā ʻāpana o kou kino i ka wā o ka lele?
  Ua pane ʻo Anastasia me ka hoʻohaʻahaʻa:
  - ʻIke ʻoe, he ʻano ʻiʻo hou kēia. Ua hoʻāʻo au iā ia ma nā kūlana koʻikoʻi o ka lewa a me ka lele wikiwiki. ʻAʻohe kanaka ʻē aʻe he kino like ʻole o ka Emepera wahine, a pono e nānā ʻia ma mua o ka loaʻa ʻana o ia mea i nā koa o ko mākou pūʻali koa.
  - Pehea ke kumukūʻai!
  Ua ʻōhumu ʻo Streletsova:
  - ʻOiai ʻo ke kaʻina hana o ka hana ʻana i kēlā ʻiʻo he hana nui loa!
  Hele lākou i loko o kahi hale e kau ana i ka lewa ma ke ʻano o ka prisma octagonal.
  Nui, translucent, a hāʻawi i nā noʻonoʻo!
  Ninau aku la o Mirabela:
  - A pehea? Aia maanei?
  - ʻAe, ma ʻaneʻi! E lele kāua.
  ʻIke ʻo Mirabela iā ia iho i waenakonu o ka pōʻai. Ua ʻike ʻo ia i ka pumehana a me ke kanikau ʻana o kona kino. Ua akaka ka nui o ka ikehu e hele ana maanei. I ka manawa aʻe, ua ʻike ʻia nā ʻano mea kaua like ʻole ma nā lima a me nā poʻohiwi o ke kaikamahine. Loaʻa nā mea hoʻopuka o nā ʻokoʻa calibers, hoʻokaʻawale i ka lewa, haʻihaʻi mea, wāwahi i nā pilina ma waena o nā micro-particles. ʻO nā ʻano luku ikaika loa, ʻōwili i lalo i nā ana. ʻO ke kaikamahine i loko o ke kāʻei kaua he mea weliweli loa ia e like me ka mea hoʻopau Hollywood e like me ka pipi ʻino ʻole ke hoʻohālikelike ʻia.
  - Auwe! Nui nā mea kaua like ʻole! Me he mea lā ua puʻupuʻu iki au!
  Ua lawe ʻo Anastasia i ke ʻano o ka honu me ka ʻōpū ʻālohilohi, ma lalo o ka holo ʻana o kahi hola aniani:
  - Mai hopohopo, e hoʻoponopono ka uila. Hiki i nā koa nui ke hoʻokō, ʻo ia hoʻi hiki iā ʻoe ke hoʻopaʻa i kou lio. I kēia manawa e luʻu ke koa i loko o ka hohonu hohonu! Makemake paha ʻoe e ʻōlelo i kekahi mea aloha?
  Ua ʻoki ʻo Mirabela i ka piko o kona poʻo i uhi ʻia i ka mahiole:
  - E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, he mea hoihoi loa ia iaʻu! Akā, he aha ka manaʻo o ka hana ʻana i nā ʻōlelo hoʻopunipuni? E kamaʻilio no ka miliona manawa e pili ana i ka hoʻolaʻa ʻana i ka ʻāina makuahine, ʻo Sacred Russia!
  Ua lilo koke ka honu i pāpaʻi me ka helehelena o ka ʻānela, a ua huli ke aniani hola mai ka hola hola a i ka lā.
  - ʻOiaʻiʻo, pololei ʻoe! ʻAʻohe! ʻOi aku ka leo o nā hana ma mua o nā huaʻōlelo! ʻO nā mea wale nō āu e hana nei ʻaʻole i kūpono loa. ʻAʻole ʻoe i pepehi i kekahi i kēia manawa, koe wale nō nā monsters virtual like ʻole. Akā, pono ʻoe i ka paʻakikī psychological i ʻole e luʻu i ka lalo o ka lua, e hoʻoheheʻe ʻia i kou mana ʻole. ʻAʻole anei kēlā kaikamahine! He mau nīnau!
  Ua kānalua ʻo Mirabela:
  - ʻaʻole maopopo! Pepehi kanaka? He mea transcendental kēia! Ina oia maoli a ola! Ma hope o nā mea a pau, aia kahi ʻokoʻa! Akā inā kauoha ka ʻĀina makuahine, e hana wau i nā mea āpau!
  Ua kānalua ʻo Streletsova, akā ua koi ʻo ia i ka ʻakaʻaka:
  - ʻaʻole maopopo! Akā, manaʻoʻiʻo ka Empress iā ʻoe! No laila ke manaʻoʻiʻo nei au! Makemake au iā ʻoe e hoʻopau i nā ʻenemi a pau o Rusia Hemolele!
  Ua ʻōlelo ʻo Mirabela me ke ahonui:
  - ʻAe, hiki paha iā mākou ke hoʻomaka e hoʻololi! He ʻeha ka kali ʻana, e like me ke ʻoki ʻia e nā puka loumaha!
  Ma hope o ka lilo ʻana i mink wikiwiki, lele ʻo Anastasia ma nā huelo ʻehā:
  - ʻAe! E ho'ōki i ka hānai ʻana i ka hyperplasma! E hoʻomaka kākou i kēia manawa! ʻO wau wale nō he kaikamahine, e hāʻawi wau iā ʻoe i ka ʻōlelo aʻo maikaʻi: e pani i kou mau maka!
  Ua kūʻē ʻo Mirabela:
  - E ʻike au i ka pāhawewe a pau, ʻoiai ma koʻu mau lihilihi! ʻOi aku ka maikaʻi ʻaʻole e hoʻolilo iā ʻoe iho i naʻaupō a me ka makaʻu!
  - He ʻoiaʻiʻo ʻaʻole ʻoe he makaʻu! ʻElima, ʻehā, ʻekolu, ʻelua, hoʻokahi - hoʻomaka!
  Ua hoʻokaʻakaʻa aʻe ke kaikamahine i kona mau maka, ua hāmama nā kahawai o ka mālamalama. I ka mua, he poni ʻulaʻula, he anuanu a he haʻalulu ʻole. A laila ua hoʻololi ʻia e ka cornflower-blue blowing sweat, then white blue! Ua ʻālohilohi nā mea a pau, hoʻokani ʻia nā mele momona, kahe mālie ke kala i ka ʻōmaʻomaʻo emerald. Ua ʻōlelo ʻo Mirabela me ka mahalo:
  - Nani ka nani! Ua ʻike au i ka nui o ka radiation, akā ʻo ka manawa mua kēia o nā kala momona!
  ʻO ka hope, ua pani ʻia ke kala emerald e ka melemele gula. Ua kūlike loa ia me ka lauoho o Mirabela, akā ʻaʻole lōʻihi ka wela, ʻo ka hoʻoheheʻe hou ʻana ua lilo i ʻalani. He kala e hōʻailona ana i ka loli a me kahi mea hou! ʻOluʻolu i ka maka a ʻālohilohi loa, akā i ka manawa hoʻokahi e mālama. ʻO ka hope loa, ua hoʻopilikia ʻia ʻo Mirabelle e kahi nalu ʻulaʻula koko. Me he mea lā e hoʻopiha ana ʻo ia i ke kaikamahine me nā mea a pau e noho nei, kēlā me kēia cell.
  Hoʻomanaʻo ʻo Mirabela i ka lua a haʻalulu:
  - ʻO kēia ke kala o ke koko.
  ʻIke hou ʻia ka ʻalani, melemele, ʻōmaʻomaʻo, hele nā mea a pau i kahi ʻano ʻokoʻa! ʻAʻole koke, hui pū ka radiation a pau, e lilo ana i kukui hyperplasmic mau.
  Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Mirabela, ua kiola ʻia ʻo ia a lawe ʻia me ka wikiwiki kupaianaha. A laila, nalowale ka ʻiʻo, ʻike ʻia nā hōkū lele pupule. Komo aku la ke kaikamahine iloko o ke kahawai ahi, me ka manao i ka wela, me he mea la iaia ke pahee ana na leho lehulehu, a ua maheleia kona ano i na wahi he nui. Ua komo ke kino i loko o ka hohonu ākea, a laila nalowale, a laila ʻike hou ʻia! Akā, ʻaʻohe ʻeha, ʻo ka manaʻo wale nō aia ʻoe i loko o nā hōkū, a aia nā hōkū i loko ou! A laila hoʻomaka ka ʻike ʻana, ʻike, hoʻopiha ʻia me nā manaʻo he nui, hāʻule i loko o kahi lua manaʻolana e hāʻawi ai i ka maluhia maikaʻi!
  
  Ua noʻonoʻo ʻo Mirabela: ua ʻike ʻo ia i ke kākalaioa ma kona kua. ʻAʻole i ʻoluʻolu loa, akā aia kekahi mea i ʻike ʻole ʻia ma ke ʻano o ka ʻeha. Me he mea lā ʻaʻole ʻo ia iho. Ua hoʻāʻo ke kaikamahine e wehe i kona mau maka. ʻO ka hoʻāʻo ʻana i hoʻouka ʻia i ka ʻeha a me ka wela o ka lihilihi. Pono wau e hoʻoikaika.
  I ka wehe ʻana o nā lihilihi, ʻā maila ka mālamalama i koʻu mau maka!
  - ʻAe, ʻaʻohe mea, ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka hele makapō! - Ua'ōlelo ke kaikamahine iā ia iho. - Ua ʻōlelo kekahi, ʻo ka ʻeha ʻana he hōʻailona maopopo e ola ana ʻoe!
  Huli aʻela ʻo Mirabela i kona ʻāʻī, ua ʻū mālie kona mau iwi:
  - Akā naʻe, ʻaʻole ʻōlelo ka ʻeha o ke kino e pili ana i ke ola, akā e pili ana i ka lawe lohi ʻana o ka make i ke kanaka! ʻOiaʻiʻo ʻaʻole i loko o koʻu honua!
  Kū aʻela ke kaikamahine i luna, ua nalowale ka manaʻo o ka māmā mau o kona kino, ʻo kona mau wāwae ʻaʻole i kau ʻia ma luna o ke kākalaioa. Ua ʻike ʻo Mirabela ua ʻōlohelohe loa ʻo ia, ʻo ka lauoho mānoanoa wale nō i uhi i kona mau poʻohiwi i ka nalu gula. ʻO ka mea maʻamau, ʻaʻole i wela a anuanu paha ke kaikamahine, koe wale nō nā wela kiʻekiʻe a haʻahaʻa loa, akā i kēia hihia, ua nui maoli ka haʻahaʻa i ka lewa a ʻoi aku hoʻi i ke kanahā degere ma ka malu. Ua hele ke kaikamahine i kekahi mau kapuaʻi, e waiho ana i nā kākalaioa. Ua ʻike ʻo ia i ke ʻano ʻoluʻolu ʻole, a ua kāhāhā ʻo Mirabelle.
  - Auwe! Me he mea lā ʻaʻole au i ikaika loa. Ua loaʻa kekahi mea ʻino, kokoke i ka pōʻino!
  ʻOiaʻiʻo, ua pōʻino loa ke kaikamahine i ka nalowale ʻana i kāna mau mea kaua a ʻike iā ia iho he olohelohe i loko o ka ululāʻau pāpū. Eia hou, lilo ka ʻiʻo i malihini, ua nalowale nā micro-computers e holo ana ma ke kino. He mea maʻamau, me he mea lā ʻaʻole ʻoe. Piʻi ʻo Mirabela i luna o ke kumulāʻau a hoʻāʻo e pelu i ka lālā. Ua manaʻo ke kaikamahine i ka elasticity a ua koi ʻia e hoʻoikaika. ʻO kona mau ʻāʻī a kū aʻe i waho. Ua kūlou ʻo Mirabela i kona wāwae a wili i kona mau ʻiʻo. Ua hoʻomaʻamaʻa ʻia kona kino, elastic, ikaika, akā i ka manawa like e like me ka poʻe i ka wā kahiko - protein! ʻO ia hoʻi, ua lawa kona ikaika no ke kanaka maʻamau, akā i ka hoʻohālikelike ʻia i kona mau mākaukau mua, ua nāwaliwali ʻo ia i mau tausani manawa! Ua hoʻāʻo ke kaikamahine e uhaʻi i ka lāʻau mānoanoa, ʻaʻole naʻe i hana, ua haehae wale nā manamana lima i ka ʻili. ʻO ka kulu o ka hou mai kona umauma piha a hāʻule i luna o kahi lau ʻōmaʻomaʻo, e lūlū ana. Ma keʻano laulā,ʻaʻole iʻoluʻolu loa ke kaikamahine, ua nalowale kona hilinaʻi mua.
  - He olohelohe wau! - Wahi a ka nani. - Loaʻa kēia i kona nani ponoʻī.
  Ua ho'āʻo ke kaikamahine e holo: ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole i hoʻohālikelike ʻia kona wikiwiki me kona kino ma mua, akā maikaʻi loa. A laila, piʻi aʻela ʻo ia i luna o kahi lāʻau pāma poni a ʻuʻuku iki. Ua ʻeli ʻo ia i kahi lāʻau ʻoi i loko o kona kuʻekuʻe wāwae, a ua ʻeha iki kona manamana wāwae ʻākau.
  - Brr! A poino mai ia mea! - Huhu hoʻowahāwahā ke kaikamahine. - Ma ka laulā, pehea i noho ai ko kākou mau kūpuna i loko o ia mau kino nāwaliwali? Ua paʻakikī paha iā lākou!
  Ua nalowale ka monkey i kāna ʻeke mai kāna ʻeke, a ua ʻike ka mākaʻi - ua kau ʻo ia iā ia ma luna o ka ipuhao!
  A wela ka ipu hao - uē ka monkey!
  ʻOhi ke kaikamahine i ka hua, ua like ia me ka maiʻa mānoanoa, a honi ihola.
  - ʻAʻole maopopo iaʻu inā hiki iaʻu ke ʻai ia! ʻAʻohe mea hoʻoponopono, a ʻaʻole maʻalahi nā puka ihu e like me ka wā ma mua. Ua ʻohi akahele ʻo Mirabela i ka luna me ka hoʻohana ʻana i ka lālā haʻi a me kona mau manamana lima, e hōʻike ana i ka ʻiʻo momona. Ua wehe ʻo ia i kona waha a holo mālie i kona alelo. Hoʻokahi, ʻelua, ʻekolu manawa!
  - ʻaʻole maopopo! ʻAʻole au i hoʻāʻo i kekahi mea. He mea ʻawaʻawa paha, a palekana paha. I kekahi hihia, ʻaʻohe mea ʻawaʻawa aʻu i ʻike ai! ʻOiaʻiʻo, he honua ʻē aʻe kēia, aia paha nā mea make kikoʻī, nā ʻano ʻano like ʻole i ʻike ʻole ʻia e mākou. Eia naʻe, aia kahi ala maʻalahi e nānā inā ʻai nā holoholona kūloko. A i ʻole, ʻo ka ʻino loa, nā pepeke!
  Kau ʻo Mirabela i ka hua a iho mai ka lāʻau. Ua makemake au e pupule, aia ma hope o mākou ka pā kaua. Kū ke kaikamahine ma kona mau lima a hele ma luna o lākou. Noho ka ʻiʻo ʻōniʻoniʻo ma luna o kona kuʻekuʻe wāwae a ʻoluʻolu ʻo ia!
  - Kuokoa! A ʻo ke kūʻokoʻa, e like me kā mākou i ʻike ai, hele mai ʻole mai! - Ua hauʻoli ʻo Mirabela i ke ola. - Inā ʻo ʻoe kou haku ponoʻī, a laila ʻaʻole ʻoe he puʻupaʻa!
  Huli hou ke kaikamahine a ʻike i ka mauʻu ʻōmaʻomaʻo me nā kiko uliuli ma lalo o kona kapuwai. Nānā i ka lani:
  - Auwe, ʻelima mau kukui i ka manawa hoʻokahi, he honua hauʻoli! He mea kupanaha ka wela loa, a i ka manawa like me ka nani!
  He ʻeleʻele ka ʻili o Mirabela a he kokoleka gula. Nani loa ke kaikamahine, me he moiwahine maoli la o ka nahelehele. E nānā i ka hua, ua uhi ʻia me nā ʻiniko nui loa - maikaʻi, ʻo ia ka mea hiki iā ʻoe ke ʻai!
  - Hiki ke ʻai ʻia nā mea ʻawaʻawa ʻole a pau! ʻO ke kanaka ka mea omnivorous loa i ke ao holoʻokoʻa! - Ua ʻohi ʻo Mirabela i kekahi mau hua. No ka manawa mua i kona kino hou, ʻai ʻo ia i nā meaʻai mea kanu. ʻOiai ka manaʻo o ka pōloli, ʻono ke kaikamahine i kēlā me kēia ʻōpuʻu a ʻohi ʻo ia i kekahi mau hua nui i kūpono i kona lima. Ua ʻono lākou e like me nā strawberries, a ʻoi aku ka maikaʻi. Me he mea lā aia ʻo Mirabela i ka lani a e hana ana i kahi hana kapu. Me he mea lā e mohala mai ana nā violets i loko o koʻu waha, ua paʻi koʻu alelo.
  - A ʻo wai ka mea i ʻōlelo he nani ke ola! ʻOiaʻiʻo, ua pololei loa ʻo ia i kēlā! Ua puana ae ke kaikamahine me ka hauoli. Ma hope o ka ʻai ʻana, makemake koke ʻo ia e hiamoe, ʻaʻole ʻo ia i hiamoe i kona ola a pau, a ʻo ia hoʻi, ua hoʻomaha ʻo ia i nā meaʻai momona he nui! Ua koho ʻo Mirabela i kahi e ulu ai nā burdocks palupalu akā nui a moe i lalo. Nani ka moe ʻana e like me kēia, ma ke kua, me ka manaʻo ʻana i nā ʻāhiu māmā o ka makani hou. ʻO kekahi mea e like me ke kaona polū, nui nā kiʻiʻoniʻoni i hana ʻia, me nā kiʻi ʻoniʻoni. E moe ana ke kaikamahine ma kona kua, e hoao ana e noonoo i kekahi mea oluolu. He mea maikaʻi ke loaʻa kahi kāne ma kahi kokoke. No ka ʻiʻo, ikaika, nani a moe ʻo ia ma kona lima ʻākau, kau ʻo ia i kona poho lima ma kona umauma, kāwili i kona mau ʻuʻu...
  Pōmaikaʻi! Kupaianaha ka milimili!
  ʻAʻole i ʻike ke kaikamahine i kona hiamoe ʻana. No ka manawa mua o koʻu ola, ua hiamoe au. Ua moeʻuhane ʻo ia e lana mālie ana ʻo ia ma ke kai mehana, me nā kukui a me nā ʻālohilohi a puni. ʻIke koke ʻo ia i mua i kahi moku ʻāhuehue. ʻAʻole, ʻaʻole i kēia manawa, akā medieval me nā kia a me nā peʻa. Nānā ke kaikamahine iā ia me ka mahalo, akā he mea kupanaha ke kumu o ka hele ʻana o nā luina i nā helehelena ʻino a me ka huhū nui. Ua like lākou me nā ʻōpala i loko o ka ipu aniani ke pāʻani nā keiki me lākou!
  Me he mea la he hooponopono, ke holo mai nei kekahi moku mai hope mai, me he mea la he brigantine. ʻOiai ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka nui ma mua o ka moku mahuka, ʻoi aku ka nui o nā poʻe ma luna. Ua ʻaʻahu ʻia ka ʻaʻahu o ka poʻe hahai, ʻoiai lākou e ʻuā a uwē ana me ka hoʻoluliluli ʻana i kā lākou mau pahi kaua. Ma waena o ka poʻe pōā ʻaʻole wale nā kānaka, akā he mau ʻano pū kekahi me nā maka piranha a me nā ʻaoʻao ma nā ʻaoʻao. He hae hoʻoweliweli ʻeleʻele me ka mea ʻaihue e pili ana i ka iwi lele ma luna o ka brigantine.
  - ʻAe, nā pōā mai ka wā o nā kiʻiʻoniʻoni kahiko! - wahi a Mirabela me ka olioli. - No laila e loaʻa kahi mea hoihoi.
  ʻOiaʻiʻo, ua kī ka corsair i kā lākou mau pūkuniahi, ua kiʻi lākou i kahi kiʻekiʻe, e hoʻāʻo ana e hoʻohiolo i nā kia. Eia naʻe, paʻakikī loa ke pā mai kahi pūkuniahi kahiko, a ʻoiai ke neʻe nei. ʻOiai i nā manawa ma hope, ua hoʻohana ʻo Ushakov i ke ʻano o ka hoʻokokoke ʻana i kāna mau moku i ka ʻenemi. A laila ua hoʻonui nui ʻia ka maikaʻi o ke ahi, a me ka makemake e hoʻomoe mua i ka hae. A inā laki maoli ʻoe, hiki iā ʻoe ke hōʻino i ka mast, a i ʻole he ʻano ʻano ace maikaʻi ka pū. Ma keia hihia, ua oi aku ka maalea a me ka mama o ka moku powa, ua emi iki ka mamao, alaila, hiki mai ka laki i ke kokua ana i na powa, ua panaia ke kia waena. Hoʻokokoke iki nā moku a paʻi nā ʻaoʻao. Ua hoʻolei ka poʻe manuahi i ka makau, ua mākaukau ka nui ola e ninini ma luna o ka moku i kēlā me kēia manawa.
  Ua ʻike koke ʻo Mirabela i ka ʻeha nui ma kona ʻāʻī a ala aʻe me ka uē ʻana!
  . MOKUNA Helu 18.
  ʻAʻole ʻike i ke kumumanaʻo, a me ka pāʻani pāʻani, ua maʻalahi loa ʻo Ahmed no kahi mea pāʻani papa mua ikaika, e pāʻani ana, akā naʻe, ma muli o kāna CMS. Eia kekahi, ua maopopo ʻo Yanka: inā ua hoʻi ʻo ia i ka Middle Ages, a i ʻole i ka wā o Morphy, hiki iā ia ke lilo i poʻokela. ʻAʻole maopopo ka ʻenemi i nā kumu kumu o ka pāʻani, ua hoʻonohonoho ʻo ia i nā pawns a me nā ʻāpana nani (no kona ʻike). Akā naʻe, ʻaʻole wikiwiki ke keiki, ʻo ka hoʻohiki ʻana i ka wikiwiki e hoʻohaʻahaʻa i ka mea nona ka hale. No laila, ma hope o ka wiliwili ʻana no ka hōʻike ʻana a me ka luku ʻana i ka hapa nui o nā ʻāpana a me nā pawn a pau, ua hoʻopau ʻo ia i ka mōʻī ma ka hana ʻana i kahi pawn i hala.
  - He hoa hoʻopaʻa ʻē aʻe iā ʻoe! - wahi a ke keiki.
  Ua hōʻino ʻo Ahmed a hui pū i nā ʻāpana:
  - Hoʻokahi pāʻani hou aʻe i ka wā e pio ai, he kanalima ʻūhā!
  - Pehea inā lanakila wau?
  - E waiho ʻia ʻoe me ke kua holoʻokoʻa!
  ʻO ke kolu o ka pāʻani ua huki liʻiliʻi, noʻonoʻo ʻo Ahmed no ka manawa lōʻihi e pili ana i kēlā me kēia neʻe a ʻaʻole hoʻouka. Eia nō naʻe, kōkua liʻiliʻi nā ʻano passive, ʻoi aku hoʻi i ka chess. ʻOiaʻiʻo, i kēia hihia, ʻoi aku ka nui o ka lumi o ka mea hoʻouka no ka hoʻololi ʻana a ʻoi aku ia ma mua o ka ʻenemi i ke kau ʻana i ka ikaika. Ua kaumaha aku ʻo Yanka i kāna mōʻī wahine me ka hauʻoli. ʻO Ahmed, ma hope o ka kānalua, ua ʻae ʻo ia i ka mōhai, a ma hope o nā neʻe ʻehiku ua loaʻa iā ia ka checkmate kūpono i waenakonu o ka papa. Ua eo, ua kuʻi ka mea nona ka ihu i ke keiki me ka huhū. Ua manaʻo ʻo Yanka i kahi mea e like me kēia: ua hoʻopalupalu ʻo ia i ka hahau ʻana, ʻaʻohe koko i kahe, akā ua ʻeha loa. Ua hōʻino ʻino ʻo Akhmed a kuhikuhi i ke kaʻa:
  - He aloha ʻoe me ke Akua Setter! Ua lanakila ʻoe i nā manawa a pau: me kekahi kilokilo hiki ʻole ke manaʻo ʻia!
  Pane haahaa ke keiki:
  - ʻO ka mea kilokilo maikaʻi loa ʻo ia ka loiloi!
  Ua lulu ʻo Ahmed i kāna huila:
  - E kamaʻilio mai ʻoe iaʻu! E pāʻani hou kāua! Inā e nalowale ʻoe, e nalowale ʻoe i ʻelua haneli ʻeha.
  ʻO Yanka, ʻaʻole ʻakaʻaka, haʻalulu:
  - ʻAʻole hiki iaʻu ke kū nui, e nalowale ʻoe i kahi kauā waiwai!
  - Naʻu nō e hahau iā ʻoe! No laila e ʻeha wale nō!
  Hoʻonoho lākou i nā ʻāpana a hoʻomaka kahi pāʻani hou. Eia naʻe, ua pōʻeleʻele a ua pau nā kauā, ua hiki mai ka manawa e hoʻomaha ai. Ua hana ʻo Yanka i kahi pahele liʻiliʻi i nā neʻe ʻelua; makemake ʻo ia e hiamoe. ʻO ka mea nona ka ʻike ʻole pehea e helu pono ai i nā koho, hāʻule wale i loko!
  ʻO ka hā o ka hāʻule ʻana i ka lālani, ua ʻino ka helehelena o Ahmed. Eia naʻe, i kēia manawa: ʻaʻole ʻo ia i hoʻohiki a paʻi. Paʻa ʻo ia i ka ʻakaʻaka, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAe, ʻae, e kiʻi ʻoe i kāu ʻāpana ʻiʻo.
  Ua hauʻoli ʻo Yanka:
  - ʻO ia ka hoʻoholo kūpono!
  Ma hope o ka holoi ʻana i kona mau lima, ʻai kaʻawale ke keiki mai nā poʻe ʻē aʻe. Ua ʻono ka ʻiʻo e like me ka puaʻa, akā ʻaʻole liʻiliʻi ka momona a ʻoi aku ka momona, ʻoluʻolu a ʻono. I ka hui pū ʻana me nā mea kanu a me nā huaʻai, ua maikaʻi ka manaʻo; ʻaʻole i ʻoi aku ka ʻino o ka meaʻai, ʻoi aku paha ka maikaʻi ma mua o ka home. Ma keʻano laulā, ma Moscow, ʻoi aku ka maikaʻi o nā huahana kiʻekiʻe; ʻai ka hapa nui o nā poʻe noho o ke kapikala, nā huahana semi-finished like ʻole. ʻO ia paha ke kumu i nui ai nā maʻi a me nā mea pupule. ʻO nā mea a pau maʻaneʻi he kūlohelohe a hou! Ma muli o nā kukui ʻekolu a me ka loaʻa ʻole o ka hoʻoilo, hiki ke hōʻiliʻili i kekahi mau ʻohi i kēlā me kēia makahiki. He olakino ke kaiapuni, ʻo ia paha ke kumu i nui ai nā keiki ikaika. ʻAʻole hoʻohaumia ʻia ke ʻano e ka civilization. Ma keʻano laulā, makemake nui ʻo Yanka iā Jules Verne; ua hoʻolei ʻia kāna ʻenekini hoʻopau i loko no ke kaʻa uila. Akā ʻo ka mea kupanaha: ʻaʻole i hoʻokomo ʻo ʻAmelika i nā mīkini i ka hana nui. ʻOiai ua ʻike ʻia nā pōmaikaʻi, ʻoi aku ka maikaʻi o ke kaiapuni, ʻo ka pono o kahi kaʻa uila e kokoke ana i 99 pākēneka versus 30-40 i nā ʻenekini a me nā ʻenekini. Eia kekahi, ke alakaʻi nei nā ʻenekini hoʻopau i ka lewa me ka carbon dioxide, ka mea e hoʻoulu ai i ka hopena greenhouse. No ke aha ka mea ʻino, ke kauo nei i ka civilization! ʻAʻole wale ka nui o ka carbon dioxide, akā hoʻonui pū ka wai i ka lewa , kahi e hoʻonui ai i ka mahana o ka honua. I ka manawa like, hehee ka hau ma ka Arctic a me Antarctica, ʻo ia hoʻi, nalowale ka ʻili e hōʻike ana i nā kukuna o ka lā. ʻO ka hopena, piʻi aʻe ka mahana. Hoʻonui ka nui o ke ahi a me ka carbon dioxide. ʻO kēlā me kēia degere ʻokoʻa e hoʻonui i ka ʻike o ka mahu wai, kahi e hoʻonui ai i ka mahana. ʻO ia hoʻi, ʻoi aku ka wela a me ka wela! ʻO ka hopena, e lilo ka mahana ma ka Honua i mea hiki ʻole ke ola.
  Haalulu ke keiki i ka naaupo o ka poe e eli ana i ko lakou lua kupapau. A ʻo ka mea mua, ʻo nā monopolies, oligarchs, a me nā barona aila ke hewa no kēia; loaʻa iā lākou ka waiwai mai ke kālepa ʻana i nā kumuwaiwai ikehu, e hōʻino ana i ke ʻano a me ke kanaka. No laila, hoʻopau ka ʻeke momona i nā kānaka. ʻO nā lunamanaʻo ʻili ʻoi loa ka poʻe o nā ʻeke i hānai maikaʻi ʻia! I ka honua o ke kālā: pili pū ke kānāwai o Archimedes, hoʻololi ka waiwai i ka ʻoiaʻiʻo a me ke aloha!
  ʻO ia ke kumu o ka komunisme, ʻoiai ʻo ia mau mea nui: he aʻo holomua. ʻOiaʻiʻo, ua pilikia ʻo ia e ka ulu ʻana o nā ʻeha a me nā pilikia koʻikoʻi me nā alakaʻi. ʻO Lenin wale nō paha: ua lawa ʻo ia. Hoʻonaʻauao, kūpono a hiki i ka maʻi, ikaika, me ka hoʻomohala intuition, paʻakikī loa a i ka manawa like ke ʻike i ka wā e kū ai! ʻO ka ʻokoʻa ma waena o Lenin a me Stalin i hōʻike maikaʻi ʻia e kēia anecdote:
  - No ke aha e komo ai ʻo Stalin i nā kāmaʻa, a ʻo Lenin e komo i nā kāmaʻa?
  - Ke koho nei ʻo Vladimir Ilyich i ke ala, a ʻo kēia kanaka ʻumiʻumi e holo wikiwiki ana i mua!
  Inā ma ka politika haole ua akahele ʻo Stalin, a laila i loko o ka ʻāina ka makemake nui e lele i luna o ka hohonu i ʻelua mau ʻanuʻu! Ua alualu ʻo Stalin i kāna pahuhopu me ka nānā ʻole ʻana i ka poʻe i hōʻeha ʻia, a ʻo kāna mau hoʻopaʻi pinepine ʻana i lawe mai i ka pōʻino. ʻO ka mea nui, no ke aha e pana i nā ʻepekema? Inā loaʻa kahi kānalua o ka kūpaʻa, e hoʻokaʻawale iā ia i kahi sharashka a hana i nā kūlana hana ma hope o nā kaola. Ua hoʻomaka lākou e hana i kēia, akā ʻaʻole koke, a nui ka poʻe naʻauao i pana ʻia a make paha i loko o nā kūlana paʻakikī loa o nā kahua hoʻomoana. ʻO ka hewa nui ʻē aʻe a Stalin ʻaʻole i hahau mua iā Hitler. I kēia hihia, ua pau ke kaua ma mua a ua emi ka poʻe i make. Eia kekahi, ʻo ʻEulopa a pau, a i ka wā e hiki mai ana, ʻo Beretania a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa, e hele mai ma lalo o ka mana o ka USSR. ʻOiaʻiʻo, ua ʻoi aku ka paʻakikī o ka luku ʻana iā ʻAmelika Hui Pū ʻIa. ʻO ka nui o ka hoʻokele waiwai, ka wahi ma waho, a me ka hiki ke hana wikiwiki ʻia o kahi pōkā atomika i paʻakikī i ka hoʻouka kaua ʻana. I ka makahiki 1941, ua nawaliwali ka USSR Navy. A ʻo nā kikoʻī o ka hana moku, ʻo ia ka mea e pono ai ka hopu ʻana a me ka loaʻa ʻana o ʻAmelika i kēia mea i ʻoi aku ka nui o ke kālā a me ka manawa ma mua o ka hana ʻana i ka pahu. Ma hope o nā mea a pau, hoʻokahi moku holo moku nui e like me 3.5 tausani mau pahu T-34. ʻOi aku ka liʻiliʻi o nā submarine, akā maikaʻi naʻe. ʻOiaʻiʻo, ʻo ka USSR, e hilinaʻi ana i nā kumuwaiwai o ka ʻaoʻao hikina hikina a pau, e hoʻopau koke i ka United States. ʻOiaʻiʻo, ua mau ka hoʻoweliweli o ka hoʻopaʻi ʻana i nā kūlanakauhale Soviet mai ka hoʻohana ʻana i nā mea kaua nuklea. ʻO ka mea pōmaikaʻi, e loaʻa iā ʻAmelika nā missiles ballistic wale nō i ka hopena o nā kanalima, a hiki ke luku ʻia nā mea hoʻokūkū hoʻolālā e nā mokulele mokulele a me nā mokulele. Akā naʻe, e haki kekahi mau mokulele i ke kaulahao a weliweli loa. Ma keʻano laulā, ʻoi aku ka maikaʻi inā ʻaʻole i hana ʻia nā mea kaua nuklea, a i ʻole i hana ʻia ma USSR wale nō. I kēia hihia, hiki iā Soviet Russia ke alakaʻi i ka honua. He aha ka mea i ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka haunaele o ka honua i kēia manawa, ka hoʻoweliweli, nā ʻano hoʻoweliweli weliweli mai ka icing, frying a i ʻole ka hāʻule ʻana o ka meteorite!
  Ma keʻano laulā, ʻoi aku ma mua o hoʻokahi ʻāina ma ka honua: ʻaʻohe demokala maoli, a no ke kanaka ʻoi aku ka maikaʻi o ka loaʻa ʻana o hoʻokahi ʻino ma mua o hoʻokahi tausani. ʻO nā mea a pau ʻo Stalin, ua lawe ʻo ia i ke kauoha i ka USSR, lanakila i ke kaua kūʻē iā ʻEulopa a pau, a ua hōʻoia i kahi kūlana kiʻekiʻe o ka noho ʻana o nā kānaka ma mua o ka wā tsarist. Ua ʻōlelo ʻo Churchill: Ua lawe ʻo Stalin iā Russia me kahi palau, akā waiho ʻia me ka hydrogen bomb! ʻOi aku ka maikaʻi o ke aupuni Communist ma mua o ke aupuni oligarchic. E heluhelu wale i kekahi mau mea kākau moʻolelo moʻolelo ʻepekema Soviet - he hewa maoli paha ia ma lalo o ka komunisme? A i ʻole hypercommunism! Ua moeʻuhane ʻo Yanka a hoʻomaka ʻo ia e honi.
  Ua moeʻuhane ke keikikāne i kahi mea kupaianaha a kupaianaha loa! Akā ua aneane hiki ʻole ke hoʻomanaʻo i ka moeʻuhane! Aka, me he mea la ua huli ae kekahi mea, a hoomaka ke keiki e ike maopopo.
  He ʻumi, haneli haneli o nā moku hoku o ka lāhui ʻenemi e laina kokoke ana i kahi mokulele alohilohi, ʻeleʻele, e puhi ana me ka noe waiu ʻulaʻula me nā wahi ʻōmaʻomaʻo.
  Ua ʻike koke ʻo Yanka i nā mea ola o ke ʻano kupaianaha. Ua like lākou me nā cutlets, sausages, meatballs, ʻo ia hoʻi, nā huahana ʻiʻo. E like me ka hana pinepine ʻana i ka moeʻuhane, ʻike ke keiki i nā kiʻi he nui i ka manawa hoʻokahi, ʻike maopopo a me ka manawa like!
  He ʻano ʻano ʻē ko lākou mau moku hoku, he ʻano ʻano ʻano liʻiliʻi, a ua like me nā ʻōwili weliweli, nā ʻoki like ʻole a me nā sausages, i palahalaha iki ʻia e ka mānoanoa o ka wai a i hoʻopaʻa ʻia me nā pū kuniahi. Ua ʻau lākou mai nā ʻaoʻao like ʻole, e hoʻāʻo ana e wāwahi i ka perimeter, i loaʻa i nā asteroids kūikawā. Ma waho aʻe o nā ʻāpana maʻamau o ka Meat Empire (ʻo ia ka mea a lākou i kapa ai iā lākou iho, ʻike wale ʻo Yanka), aia nā poʻe pōā mercenary ma ʻaneʻi. Ua ʻike ʻia ko lākou mau moku e ko lākou ʻano hoʻokano, he mea weliweli, a he ʻano ʻē a he lapuwale kekahi mau moku hoku, e like me ka lepo bipi. Akā naʻe, ua hāʻawi ʻia lākou i kahi kūlana kākoʻo. ʻO ka mea kaua weliweli loa, ʻo ia ka moku kaua hae hou i hoʻokuʻu ʻia, ka haʻaheo a me ka nani o nā ʻauwaʻa Meat Empire. E like me ka pie-pie i hahau ʻia me ka ʻaila, ʻo ka submarine ʻehā haneli kilomika ka lōʻihi he manaʻo eerie o ka arbitrariness. ʻAʻohe mea i ʻike i kēia manawa, he mea huna ia: ʻoiai no nā pūkaua cutlet, ke mākaukau nei lākou e hoʻāʻo i kahi mea kaua hou. ʻO Marshal Choke wale nō, kahi hōʻailona nui o kahi ʻoki momona, i ʻike pono i ka hoʻokolohua e hiki mai ana. Ua hohola ka ipu aniani i kona mau wāwae he ʻumikumamālua. Ua hoʻomanaʻo kona leo i ka halulu ʻana o kahi pūʻulu holoʻokoʻa.
  - ʻO nā kukui ʻala he lālā degenerate wale nō ma ka lāʻau o ka evolution. Ke kauoha aku nei au e hoʻohuli ʻia nā mea hoʻopuka wikiwiki o ka hyperplasma, thermopreon rector. E ka mea kaua hou, he thermopreon-pumped superlaser, e hōʻike ʻoe i ka ʻenemi i kona wahi ma ka papaʻaina refectory.
  -ʻAe, ʻo kou palaualelo loa. E hoʻopau mākou a ʻeleʻele i ka ʻenemi, ʻoiai ʻo ia ka ikaika.
  Ua ʻā ka laulā, e huki ana i ke kino ʻiʻo mānoanoa o ka sausage i ke kaula. "He mea minamina ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻai i nā mea ʻono, he mea ʻawaʻawa lākou."
  -Akā hiki iā ʻoe ke ʻai i ka sausages. Loaʻa iā lākou ka protein palupalu a nani. Ke kauoha kūikawā nei au i ka meaʻai hiki mai ko lākou lālā ʻaoʻao e ulu ana ma ka honua Solace the Stomach.
  ʻO ka helu ʻiʻo marshal-cutlet ua palu i kona mau lehelehe momona me kona alelo lōʻihi.
  - He mau miliona moku hōkū ma ʻaneʻi. A ʻoi aku ko mākou ikaika ma mua o nā mea a pau. Hiki i ko mākou mana ke hoʻopau i nā galaxies. I kēia manawa e hōʻike mākou i kahi mea like ʻole ma ke ao holoʻokoʻa. - I ka hoʻokuʻu ʻana i ka momona, hāʻule ka ʻokiʻoki, ʻoki ʻia me ka hauʻoli, a ma o ka gravioscanner ua nānā ʻo ia i ka ʻohana holoʻokoʻa o nā moku, he armada hiki ʻole ke hoʻokō i ka honi ʻana i ka plasma.
  Ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe e kū ana he ʻelima haneli a me kanalima kilomika pā kaua asteroid. Ua kūkulu ʻia i loko o kona ʻōpū he mau pūkuniahi hyperplasma ikaika, gravity-tunnel emitters, multi-quark-pumped lasers, vacuum traps, space-to-space missiles and counter-charges.
  A ua uhi ʻia kēia mau mea a pau e kahi kahua ikaika paʻa. Ua manaʻo ʻia ka asteroid i hiki ʻole ke hoʻopau ʻia: ke kui o ka pale intergalactic. I ka wā e haki ai ka laina paʻa, ua hoʻoweliweli nā pūʻali ʻenemi e hele i hope.
  Ma kahi liʻiliʻi liʻiliʻi, ua lana nā moku hōkū ikaika ʻē aʻe o nā lollipops a me nā kukui, mākaukau e hālāwai me ka ʻenemi me ka superplasma a me ka hypertitanium. Ua kauoha ʻia kēia mana e kahi ilamuku a ma ka manawa like he duke, Sweet-Burp candy.
  - ʻO kahi nalu lepo o nā cutlets a me nā sausages e hāʻule i ka titanium pier o ka lāhui nui a momona o ka candy-super-rocket.
  makana hoʻowalewale: hōʻike ʻia me nā manamana lima ʻeono, e like me ka fig. Ua koho ʻo ia e puʻuhonua ma kahi i pale ʻia - ke kikowaena o ka asteroid.
  ʻO Marshal Choke, aia ʻo ia i kahi haʻalulu hakakā. ʻO ka ʻike ʻana i ka laina o nā asteroids ua hoʻāla ʻia ka ʻālohilohi o nā huawaina he ʻumi ma ka ʻōpū. Ua neʻe mālie kona moku ākea i ka mamao kaua. E paʻa ana i ka projection 3D ma kona mau lima, hana ʻo ia i ka U-turn. Ua wili ka mokuahi nunui a puni kona axis me he mea la aohe ona nuipa. Hoʻopau hou nā moku liʻiliʻi i ka hoʻomana. ʻO nā moku pōā wale nō ʻaʻole i hahai. ʻO kekahi o lākou, ʻoi aku ka nui, ʻoi aku ka like me ka gnarled make hybrid hybrid of a oak and a scorpion, shuddered a hahau me ka laser a me hyperplasma volleys - a hiki i kēia manawa pōʻino, ma muli o ka mamao loa i ka pahu hopu.
  Ua puhi ʻo Yanka:
  - Auwe! He kiʻiʻoniʻoni! ʻOi aku ka maikaʻi ma mua o Star Wars!
  Inā kū mākou a pau i ka Yankees,
  E uhaʻi mākou i ka hui ʻākau!
  ʻAʻole kōkua nā NATO tomahawks,
  No ka mea, e uku mai ke Akua i ka hewa!
  Akā naʻe, ua hoʻomaka ka pana. Ua hoʻomaka nā moku hōkū pākahi e hoʻololi i nā salvos.
  He mau kakini moku o cutlets a me sausages i holo i mua, a hoʻomaka lākou e hoʻopā aku me nā missiles wikiwiki wikiwiki. Hoʻopiʻi, hoʻohuli i kona manamana lima momona a noi aku.
  -Ua hiki ke hiki i ka enemi.
  -ʻAe! ʻO ke alakaʻi grub! - Ua pane ʻole ke kamepiula.
  -ʻAe, a laila e kiʻi. Hoʻouna mākou i ke kukui o ka arch-laser i ka nalu ʻoi loa.
  Mai ka moku kaua hae hou loa, ua pahola mai na kukuna kukui, mai kahi mamao aku, me he mea la he kii hoonui ia o ka pohaku kohu e haule ana iloko o ka wai. Pehea ka wikiwiki: he ʻumi kaukani manawa ʻoi aku ka wikiwiki o ka māmā, ua ʻā ka hyperplasma. Ma kahi o hoʻokahi haneli mau moku hōkū me nā ʻumi tausani o nā koa ma luna o ka moku, ua lilo koke i ao kinoea wela a me nā puahiohio o ka lepo maloʻo maloʻo.
  -E hoa pili! - ʻOki, hōʻike i kona mau niho lahilahi a lōʻihi e like me ka carnations. - Ua kapa ʻia kēia he laser flat. I kēia manawa e hoʻomākaukau mākou i mea wela no ka ʻenemi. Pono mākou e kiʻi i hoʻokahi tausani snot a me nā momona momona kokoke i ka asteroid.
  -Hiki iā ʻoe ke pā iā ia mai kēia mamao. Loaʻa i ka superlaser ka like like ʻole, ʻo ia hoʻi, ʻaʻole ia e hemo.
  Ua uwē ʻo Great Choke me ka hauʻoli.
  -A laila ua hiki mai ka hola helu no nā mea ʻono. ʻO ka poʻe e hoʻopiha ana i ko lākou ʻōpū me nā mea ʻono - ʻoi aku ka paʻakai i ko lākou lolo! - A huki ʻo ia i ka mana mamao me kona mau lima lima.
  Hoʻomaka nā reactors, ala aʻe nā koʻokoʻo a pau. A puni kēlā me kēia pahu, ua hoʻomaka ka ulu ʻana o nā ʻupena cobweb, e puhi ana me ka noe cherry-violet, e ʻoki pono ana i ka hakahaka.
  I loko o nā hakina liʻiliʻi o ke kekona, ua hui ʻia nā māwae mai nā kumu ʻehā a hōʻiliʻili ʻia ma kēia ʻaoʻao o ka lewa i loko o kahi kaola ikaika, hāʻule i loko o ka ʻōpala, e hoʻomoe ana i ka paia ʻeleʻele e like me ka hāmaʻa hyperplasmic. ʻO ka mana o nā kiʻi kiʻi i hoʻolalelale i ka ultra-wikiwiki koke i ka hāʻule ʻana o kanaiwakūmāiwa mau ana. Ua wāwahi ʻo ia i nā hale spatial a me nā māla ʻoki ʻia. Ua ʻoi aku ka mālamalama o ka ʻehu ma mua o kahi supernova: me ka mahana o nā quintillions degere. ʻOiaʻiʻo, ʻoi aku ma mua o hoʻokahi hōkū i kūkulu ʻia e ke kaʻina hana o ka thermonuclear fusion maʻalahi ʻaʻole hiki ke ʻā a wela loa. ʻO nā pūʻali koa e pili ana ma ʻaneʻi he ʻehā mau kauoha o ka nui i ʻoi aku ka ikaika.
  ʻAʻole hiki i ke kahua ikaika a me ka pale matrix o ka pā kaua asteroid ke pale aku i ke kaomi o ia ikehu hihiu a poha wale. Hoʻopili koke ʻia nā ʻāpana o nā mea pale like ʻole e like me ka paʻipaʻi ʻana o ka wai paila ma ka ili o ka lā! A laila, ʻo nā kahawai weliweli i ke kikowaena, e hou ana ma waena o ka poloka pale kaua.
  -ʻokiʻoki i mau ʻāpana. "Choke," kauoha ʻo ia i ke kamepiula. - E kāpī i ka mea ʻono i nā ʻāpana.
  Ua hoʻomau ʻia ka ʻōpala a me ka ʻā ʻana o ka lāʻau super-dense. A ʻaʻole liuliu, ma ke kahua o ka hale pā kaua hiki ʻole ke hoʻoneʻe ʻia, he puʻu o nā ʻōpala wela i koe. ʻO nā koena o ka pā kaua i wili a wili i loko o nā spiral. ʻElua haneli a me kanalimakumamālima miliona mau lole a me ka piliona, ʻekolu haneli a me kanalima miliona mau robots kaua i loaʻa i ko lākou make ma ʻaneʻi, maʻamau a wikiwiki a ʻeha ʻole, akā ʻaʻole i emi iki ka weliweli no kēlā. Ua make pū ʻo Marshal Duke Sweet-Burg.
  - ʻAi ʻeleʻele i ka hoki! - Uā, ʻoki. - Ua hana mākou! E puhi i ke ahi i nā hoalauna.
  Ma hope o ka hoʻohana ʻana i ka ikehu nui, ua lōʻihi ka manawa e hoʻomaka hou ai. I kēia manawa, he nui nā moku hōkū i hoʻouka i ke anapuni, e ʻimi ana i ka haki. Ua hoʻomaka ke kaua ikaika, ua hui pū ʻia nā haneli haneli o nā moku i ka apo o ka make. Ma muli o ka nui o nā haki, me he mea lā ua hoʻolapalapa ʻia ka ʻōpala a ʻokiʻoki i nā māwae. Ua hoʻopau nā pūkuniahi i nā hale kiaʻi a hou aku i nā ʻili o nā moku like ʻole. ʻO nā moku hōkū hoʻokahi, i hopu ʻia i ke ahi, pahū wale; ʻaʻole hiki i nā pā ikaika liʻiliʻi ke kū i ke kaomi hui. ʻO nā pā kaua paʻa i hāʻawi aku i ke kūʻē koʻikoʻi; ua loaʻa i kēlā me kēia o lākou nā pūkuniahi koʻikoʻi ma mua o hoʻokahi tausani, e kuha ana i nā ʻāpana o ka superplasma i nā wikiwiki superluminal, a me nā missiles i loko o ka wikiwiki photon. He mau volley weliweli kēia, e ʻoki ana i ka pae o ka poʻe hoʻouka kaua.
  Ua hoʻomaka hou ka mīkini make e neʻe hou, e hoʻokuʻu ana i kahi kukuna hyperplasma ma nā asteroids kokoke. ʻElua haneli a me kanalima mau ʻāpana kilomika i hoʻopuehu ʻia e like me nā ʻāpana hau mai ka hopena o kahi lāʻau kila. Maikaʻi loa kēia ʻano hana, ua hoʻomaka nā kukui e makaʻu, a ʻo kekahi o ko lākou mau moku i ʻauwana i ka makaʻu, e like me nā lele lele ma luna o ka lama. Ua hakakā nui nā poʻe ʻē aʻe. Eia kekahi, ua lawe ʻia nā waihona i ke kaua, ua ulu ke kaua huhū.
  ʻO ka Luna Nui o Candy Eat-and-fart he koko ʻoluʻolu, huki i nā wahi mālama ma mua a ua hilinaʻi ʻo ia e hiki iā ia ke pale aku i ka hoʻouka ʻana o nā cutlets a me kā lākou mau hoa. Akā he maalea loa nā huahana ʻiʻo a hiki iā lākou ke hōʻike i kahi mea kupanaha. ʻAʻole hiki i kā mākou poʻe ponoʻī ke hana a hoʻopaʻapaʻa ʻaʻole hiki ke hana i kahi laser o ia mana, akā ʻoiaʻiʻo ua ʻike ʻia ʻo ka ʻenemi ka mea mua i hoʻohana i kahi mea hou weliweli. I kēia manawa, ʻelua wale nō ala i waho o ka instinct a me ka intuition: e holo wikiwiki a i ʻole e komo i ka hakakā kokoke, e hui pū ana i nā pae. I kēia hihia, hiki i ka hahau lōʻihi o ka superlaser ke kīkēkē i kāna iho.
  ʻAi-a-fart, ʻaʻole i ʻike pinepine ʻia ma waena o nā pōʻai kiʻekiʻe o ke kauoha kolohe, he koa. A ua hoʻoholo ʻo ia - e hakakā a make! Ua ukali ʻia ke kauoha a neʻe mai ka armada, me ka hoʻomanaʻo ʻana i ka mana o kahi tiger huhū nui. Ua hui pū ʻia kekahi mau miliona mau moku me nā piliona o nā mea hakakā. Me he mea lā ua ʻāwili ʻia ka hakahaka, a ua māhā ka ʻūhā, a ua hoʻopiha ʻia nā māwae lehulehu me ka plasma. ʻO nā ʻōlinolino ʻoi loa, e hoʻokuʻu ana i ka nui o ka ikehu, ua like me nā pua nunui i mohala koke i ka lewa, me nā petals e ola ana me ke kuko ʻana i nā moku ākea. ʻO nā moku kaua, nā moku holo moana, nā charkoshes, nā mea luku laser, nā mea lawe missile, aerobonus, nā moku laser, kaumaha, waena, nā mea kaua māmā a me nā mea hou aku. Ua luku ʻia kēia mau mea a pau i kēlā me kēia kekona e nā ʻumi tausani, e hoʻopuehu ana i nā ʻāpana a i ʻole ka pelemaka plasma wela loa.
  Ua koho ʻo Eat-and-fart i kahi mega-cruiser kelepona nona iho. He maʻalahi ke kauoha mai ia mea, a ʻo kona wikiwiki kiʻekiʻe a me ka hoʻokele maikaʻi i hiki ke hakakā me ka lanakila. Manaʻo ʻo ia i ka holo ʻana o ke kaua, e hoʻāʻo kekahi o nā moku hoku ʻenemi e hoʻopaʻa i nā pūʻali ma nā hōkūhele Biscuit, Pastila a me Chocolate, ua kauoha ʻo ia e ʻeli ʻia ka ʻili me nā mine hoʻopau i hana ʻia mai ka pahū pahū. ʻO ia hoʻi, ua aneane mehameha lākou, ʻaʻole e hoʻopakele ʻia nā kamaʻāina liʻiliʻi.
  ʻElua a me ka hapa tausani mau mokulele hoʻouka kaua, ma lalo o ka uhi o nā ʻumi tausani o nā moku, me nā "meromats" a me nā "neutrons", i komo iā lākou. Ua pale maikaʻi ʻia nā hokele. Ua wehe ʻia ka ʻāpana. Ma ke ala, ua pana wale ka squadron i nā satelite liʻiliʻi. Eia kekahi, laki lākou; ma ke ala, ua ʻike lākou i ke ono-modules me ka wahie a me nā mea kaua - ʻaʻole i hoʻokuʻu ʻia nā mea āpau.
  Eia kekahi, he mana ino ko na Generala aihue, huna lakou i kekahi mau mea i aihueia ma keia ao. ʻO ka ʻike ʻana i kēia: nā cutlets, sausages a me nā sausages i lawe i kahi pae nui. Me ʻekolu miliona mau koa i koho ʻia ma kēlā me kēia honua, ʻaʻole paʻakikī nā pae pae ʻana, ma ke ʻano he lula: he wao nahele palahalaha, aneane like me ke aniani. I ka wā i hoʻonoho ai nā pūʻali koa predatory iā lākou iho, ua pahū koke lākou. ʻO ka leo weliweli, ka uwa, ka uē ʻana, nā lālā ʻāwīwī o nā enuhe i puhi ʻia. ʻO ka luku ʻana a i ka manawa like ʻo nā uila waiwai, kēlā me kēia ma muli o ke ʻano o ka mea mai ka ʻumi tausani a hiki i ke kanalima tausani, ʻoi aku ka ikaika ma mua o nā thermonuclear. He maʻalahi a maʻalahi nā uku. Ma ʻaneʻi ua kuhi hewa nā ʻokiʻoki a ʻaʻole i hoʻouna i nā pūʻulu scanning i mua.
  ʻAʻole ʻike ʻo Grand General Eat-and-fart i kēia - mamao loa. Ua kau ʻia kona manaʻo a pau i ka moku kaua hae. Ua piʻi aʻe ke kaua, a e like me ka mea i manaʻo ʻia e Eat-and-fart, ua hāmau ka superlaser no ka manawa pōkole, me ka luku ʻana i kekahi mau wahi paʻa paʻa. Ua hoʻokaʻawale ʻia nā ʻauwaʻa i nā pūʻulu kaʻawale he nui, ʻo kēlā me kēia me ke kūʻokoʻa, me ke kōkua ʻole o ke kauoha kiʻekiʻe, ua koho i nā ʻano kaua. I kēia mau kūlana, ua hoʻoholo ʻia nā mea āpau e ka helu kiʻekiʻe, a aia ʻo ia ma ka ʻaoʻao o nā cutlets. Ua hoʻomaopopo ka Nui Nui ʻaʻole hiki iā lākou ke hoʻopaʻa lōʻihi a hoʻonoho iā ia iho i ka pahuhopu nui: ʻo ka luku ʻana i ka moku kaua hae. No ka hana ʻana i kēia, ua hoʻohui ʻo ia i kahi pūʻulu o nā hōkū hōkū a hoʻokokoke a kokoke. ʻO ka ikaika nui o ia moku nunui, ʻo ia kona kahua ikaika. Hiki ke haki a hoʻonāwaliwali ʻia e ka hahau hoʻohui ʻia i hoʻokahi manawa.
  Me he mea lā ua ʻoluʻolu ka hopena iā lākou; ua ala hou mai kekahi curvature spatial i loko o ka hakahaka, a ua ʻike ʻia kahi kahawai o nā meteors mai kahi ʻole. Ua mānoanoa loa a ua paʻakikī ke kī a me ka pana. I ka holo ʻana mai, ua hāʻule ka poʻe o waho i ka moku kaua hae.
  Mai ka hopena, haʻalulu ka pale pale, haʻalulu, a hoʻokuʻu i kahi ʻālohilohi. Ma hope o ka hoʻokokoke ʻana aku, ua kiʻi ka mega-cruiser i nā hoʻopiʻi mai nā pūkuniahi plasma a pau, hoʻopau iā ia me nā missiles a me nā lasers. Ua ʻoi aku ka ikaika o ka pane salvo; ua hiki nō iā ia ke hōʻino i ke kakaka a ʻoki i ka ʻēheu o ka moku pōʻino.
  ʻO "Megaquasar" Choke, ʻōhumu.
  -E luku. Puhi i keia malihini. ʻO nā mea kaua a pau.
  ʻAʻole naʻe i luku loa ka salvo aʻe. ʻO nā kometa a me nā meteorites i hoʻopalupalu i ka pā.
  Akā, ua huki nā moku ʻē aʻe. ʻOi aku ka ikaika o ka haʻalulu i kēia manawa. Ma hope o ka ʻoki ʻana i ke kula, ua nāwaliwali ʻia e nā poloka nui, ua hana nā kumu i kahi lua kupaianaha.
  - ʻO ka manawa kēia e hoʻolei i ka pōkā thermo-preon. - Hāʻawi i ke kauoha e ʻai iā ʻoe iho a fat.
  ʻO ka maʻamau, ʻaʻole maikaʻi loa kēlā missile, ma muli o nā counter-missiles a i ʻole anti-radiation, akā i kēia hihia, i ka wā i maʻi ʻole ai kekahi hapa o ka moku kaua hae, hiki ke hana. ʻOiaʻiʻo, ua hoʻopilikia nā meteorites i nā moku hōkū liʻiliʻi, akā ʻaʻole lākou i ʻeha e like me kēia hulk.
  -Radiation i ka nui loa! Ua hoʻōho ʻo ia me ka leo nui, "E hele-a-fart."
  ʻEkolu rockets, hoʻolalelale ʻia e nā kiʻi kiʻi, lele i loko o ka haki. Ua haʻalulu ka pilikua weliweli a hoʻokō i ʻelua "mau makana." Akā, ua pahū iki ke kolu o ka hoʻopiʻi mai ka ʻaoʻao, e hoʻomāhuahua ana i ka lua kupanaha.
  - Hoʻokahi tausani quasars ma lalo o ke kahawai! "Ua uwē ʻo Geat-and-fart a ʻānaʻi i nā kī uila me ka huhū." - hāʻule i kēlā hoʻouka kaua. - A laila ua mālieʻo ia,ʻaʻole i nalowale nā mea a pau, ua kauohaʻo ia i ka mea hoʻouna umekaumaha. - E hoʻouka i ka hae me kou ikaika a pau, e ʻimi i ka lua.
  Ua lilo ke kauoha i mea pono. Ua lanakila nui ka hoouka kaua a me ka hoouka kaua. A ʻoiai ua luku ʻia nā moku hōkū ʻehā e ke ahi hoʻihoʻi, ua hoʻonui ʻia ka hakahaka.
  Ma hope o ka lele ʻana o kekahi o nā pōhaku thermopreon i ka hyperreactor. ʻOi aku ka ikaika o ke kaʻina hana o ka preon fusion ma mua o ka thermonuclear. ʻO kēlā pahū ikaika i hoʻopau koke iā ia, e hoʻopuehu i ke ʻano o ka moku i hyperplasm. ʻO ka nalu ʻumekaumaha a me nā kiʻi kiʻi i hoʻolalelale ʻia i ka wikiwiki superluminal i hoʻololi ʻia i ke kinoea paʻakikī. ʻO nā ʻūhā o ka hee, wela a hiki i ka quintillion degere, hoʻopiha i nā ʻāpana mea, puhi i nā moku kokoke.
  ʻAʻole hiki i ka mega-cruiser Eat-and-Fart ke lele i kahi mamao palekana, mai ke ʻano weliweli o kahi supernova. Akā naʻe, ua heheʻe a huli i nā manawa he nui, e hoʻolei i kahi mamao loa a haki i kekahi mau ʻāpana. Ua pōʻino loa nā pū, ʻaʻohe hana o ka hapa nui. Ma muli o ka lilo ʻana o ka hapa nui o kona hiki ke kaua, ua lilo ka moku hōkū i pio maʻalahi no ka ʻenemi. ʻO ka hoʻomaopopo ʻana i kēia me ka makemake ʻole e make makehewa - ʻaʻole noʻonoʻo ka wiwo ʻole. ʻO ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka mega-cruiser, pale aku i nā pahele a me nā pincers, ua hoʻi ia, e hoʻāʻo ana e komo i lalo o ka pale o kona mau moku. A ʻaneʻane naʻe ʻo ia e paʻi ʻia, paʻa paʻa, hoʻopuni ʻia me he alopeke i loko o ka lua. Ua pane mālie nā pū liʻiliʻi o ka moku i ka hoʻouka kaua ʻana. Ua hewa ke kahua ikaika, ʻoi aku ka like me ka ʻūlū haehae ma mua o ka pale pono. ʻAʻole ia he mea kupanaha ua pahū koke ka moku ākea a hāʻule i nā ʻāpana.
  ʻAʻole i pakele ʻo Eat-and-fart ma luna o kahi moku liʻiliʻi. ʻAʻole ʻike ʻia kēia moku hoʻopakele, ua hana kekahi ʻano o nā nalu i ke ʻano o kona ʻike ʻana, no laila ua hoʻopaʻa ʻia nā radar gravity i nā wahi pohihihi wale nō. He mau palena ko ka wiwo ʻole, a ua makemake ʻo Grand General Sweetie e ola. Eia kekahi, ua hoʻopau ʻia ka hana nui, a me ka ʻehā, a i kēia manawa, ʻelima paha o ka ʻoi aku o ka ʻenemi, ʻo ka hopena o ke kaua he hopena mua loa, a ʻo ka mea maikaʻi loa e hiki ke hana ʻia ʻo ka haʻalele ʻana. na koa i koe. Ke haʻalele nei i ka moku, ua hāʻawi ʻo Eat-and-Fart i ke kauoha: e hoʻi i ka ʻōnaehana Tsar's Dish i mea e loaʻa ai ke kākoʻo no ka pale honua. Ua ʻae kēia iā mākou e loaʻa ka manawa a lawe mai i nā pūʻali hou i kēia wahi.
  ʻAi, ʻai, moni, ua loaʻa i ka hōʻailona e hiki i nā pūʻali ʻenemi nui ke ʻoki i kona hope. Akā naʻe, ua kānalua ʻo ia no ka manawa lōʻihi, me ka makaʻu i kahi hoʻouka kaua mua. E akahele o hoʻonāwaliwali i ka laina pale. Eia kekahi, ua hoʻouka ka ʻenemi i ka hoʻouka kaua ʻana, me ka luku ʻana i kekahi mau tausani moku. ʻO ia ʻano neʻe i makaʻu i ka barona makaʻu wale. ʻAi, ʻai, ʻai, ʻaʻole ʻo ia, he poʻo poʻo ma luna o nā kuʻekuʻe wāwae i ka palaho - he ʻano moe kolohe. A maalea ʻo ia ma kāna ʻano ponoʻī, akā i ka manawa like ʻaʻole i loaʻa iā ia ka manawa e kūʻai aku iā ia iho me ka puʻuwai holoʻokoʻa i nā clizims. Akā, ua loaʻa kekahi holomua i kēia. Ua ʻike ʻo Cutlets i ka loaʻa ʻana o nā mea hoʻopunipuni a hoʻolimalima i kekahi o kāna mau huakaʻi. ʻO ka mea nui, hoʻopuka mau ka mint glutton general i nā hōʻike, e hōʻike ana i ka helu o nā pūʻali a me nā hoʻolālā koke o kāna kauoha. Ua uku nui ʻia ka ʻiʻo; i ke kaua, waiwai ka mea akamai, ʻoi aku ka wiwo ʻole ma mua, a ʻo ka mea naʻaupō i pana. Akā naʻe, ʻaʻole akamai wale ka poʻe kumaka, akā ʻaʻole nā kānaka mamao. Ma hope o nā mea a pau, ma hope a ma hope paha, hopu ʻia lākou e ka counterintelligence a i kumakaia ʻia e kā lākou mau mea hana. ʻO ke kumu i lilo ai ʻo ia i mea pono ʻole a i ʻole ua hoʻohaʻahaʻa ʻia ʻo ia, a i ʻole ka pana ʻana. Akā naʻe, hoʻāʻo lākou ʻaʻole e kamaʻilio e pili ana i kēia, akā, hoʻāʻo lākou e ʻoluʻolu i nā kiu i uku ʻia ma nā ʻano āpau.
  Ua hoʻokuʻu ʻia ka hoʻouka ʻana, a i kēia manawa ʻaʻohe kumu no ka lohi. Hoʻomanaʻo ʻo ia i ke kauoha a ka Emepera e pale aku i ka hoʻopuni ʻana i nā koina āpau, a ua loaʻa hou i kahi leka umekaumaha me kahi noi, a i ʻole he noi kōkua, ʻai, ʻai, moni, hāʻawi ʻo ia i ke kauoha.
  -E hoʻokani kāua. E ola ka Emepera!
  Ua lohi loa ka hele ana o ka Armada, ua lohi loa. I kēia manawa, ua hoʻomau ka lehulehu kiʻekiʻe o ka ʻenemi i ko lākou holomua pau ʻole.
  ʻO ka ʻōnaehana Royal Dish kekahi o nā mea paʻa i ka galaxy. ʻO ka honua waena he nui a paʻa i ka poʻe - ma kahi o ʻelua haneri a me kanahiku piliona. Hoʻopili ʻia nā ala āpau e pili ana i ka homing cyber mine, a me ʻehā mau kaukani kūlohelohe. Hoʻopili ʻia kēlā me kēia satellite me nā pūkuniahi plasma a me hyperplasma, a me nā missiles. Eia kekahi, ua wili ʻia kekahi mau hōkūhele, kahi i noho ai a me nā kumu. He mau kaua koʻikoʻi ma mua. Ua ʻike ʻo Eat-and-fart i kahi āna e hoʻi hope ai, a ua lawe ʻia nā ʻenemi a hiki ke kū. ʻO ka mea ʻē aʻe, piʻi lākou e like me nā kaʻa kaʻa, ʻaʻole lākou i mālama iā lākou iho a me ko lākou ola. ʻOi loa ka ʻeleu o nā pōā o ka lewa, me ka ʻike ʻana i ka ʻala o kahi mea i palai ʻia, piʻi nā filibusters hōkū ʻino e like me nā moʻo e paʻi - he mea hoʻowalewale loa i ka hao ʻana i nā honua ākea. ʻĀnō, ʻo ke kaua, ka mea i hoʻomaka e nalo, e ʻā ana me kahi ukiuki hou e ʻike ʻia e haʻalulu ana nā hōkū. Ua hoʻokele ʻo Grand General Eat-and-fart e neʻe i kahi moku holo māmā. Mai laila aku ʻo ia i hoʻomau i ke alakaʻi ʻana i ke kaua. ʻO ka hoʻāʻo mua o ka klizim e uhaʻi i ka pale holoʻokoʻa i ka neʻe ʻana ʻaʻole i lei ʻia me ka kūleʻa. Ua paʻa ka pepehi kanaka ma waho o ka honua ʻo Pastila. Ua haʻalulu nā honua a puni mai nā pahū. Ua loaʻa i kekahi o nā satelite ka nui o nā paʻi weliweli a nahā ia, mai waho mai me he mea lā he hua manu ia e hāhā, no ka wikiwiki o kona luku ʻana.
  Ua ola ʻo Choke i ka manawa hope loa, me ka haʻalele ʻana i ka moku kaua hae ma luna o ka moku hoʻopakele. I kēia manawa, ʻo ka ʻokiʻoki ʻino, e pāpaʻi ana me ka momona, ua hoʻopuka i nā mea hoʻoweliweli, ʻoi aku ka nui o kona ʻili i ka wela loa e ka radiation.
  -Mai lawe pio. Hoʻopau i nā mea a pau, luku, puhi, hoʻopuehu i nā photon.
  -E hoʻokō ʻia: ʻo kou kūlana kiʻekiʻe! - Ua puhi ae la na Generala o ke kulana haahaa me ke kauoha. He mea paʻakikī loa ka hele ʻana i Pastila; no kēlā me kēia ʻanuʻu liʻiliʻi, pono ʻoe e uku me nā kaukani, ʻumi tausani o nā moku hōkū. Eia naʻe, ke neʻe mai nei ka ʻauwaha hiki ʻole.
  - E kaomi iā lākou e like me kēia. E kaomi ikaika, ʻaʻole nui aʻe a me ka hopena o ka quasar! - Ua huhū loa ke Duke Ilamuku. - Mai kau i nā moku he nui i ka wā e hoʻouka ai i nā satelite - e hahau ma kahi lōʻihi. ʻOi aku ka akahele. ʻO nā mina a ke diabolo! Hoʻopau i nā calorie!
  Ua puka maoli mai nā mines, aneane ʻike ʻole ʻia, ua puka mai lākou mai ka lewa a hoʻopaʻa i nā moku hōkū. Ua luku ʻia kekahi ma ia wahi, ʻo nā mea ʻē aʻe, ma kahi ʻē, loaʻa wale nā pōʻino. Nui nā mea pahū i hoʻolako ʻia me ka pulse blaster, hiki ke puhi ma waena o nā kahua ikaika, ʻoiai naʻe no ka manawa pōkole loa, e hōʻeha nui ana. ʻO nā poho nui, ua maloʻo nā ʻauwaʻa cutlet, ʻoiai ua hoʻomaka ka poʻe pōā e hōʻike i nā hōʻailona o ka hopohopo. Inā he nui nā poho ma nā hoʻokokoke, a laila pehea ka nui o ka nalowale ma ka honua ponoʻī. Ua hoʻōki koke ʻo Choke i ka huhū a me ka luaʻi momona. Ua hiki mai ka manaʻo maikaʻi i kona poʻo, i hoʻomoʻu ʻia i ka ʻuala.
  -Pehea inā mākou e hoʻohana i kahi mea kaua ʻoi aku ka ikaika e kūʻē i nā kukui ʻono? - Ua ʻakaʻaka ʻo Cutlet. - Ma hope o nā mea a pau, loaʻa iā mākou, he uku maikaʻi loa ia.
  ʻO ka mea a Choke i manaʻo ai ʻaʻole ia he mea ʻē aʻe ma mua o kahi "pulu kīʻaha hyper." Ua hoʻokuʻu kēia mea kaua hou i nā superneutrons kūikawā me ka trillion mau manawa pōkole o ka nalu ma mua o ka radiation gamma. ʻAʻole nui ka mana pahū o ia mea, akā ʻo ka hyperradiation he mau miliona mau manawa i ʻoi aku ka ikaika ma mua o ka maʻamau. A he mea nui ka mana komo - ʻaʻole he ʻakaʻaka nā nalu e hoʻoheheʻe nei i nā mea ola a pau, hiki iā lākou ke puhi i ka honua. ʻO ka drawback nui o ka mea ʻaʻole hiki ke pahū i waho. Ma muli o kāna mau hiʻohiʻona hoʻolālā, ua kūpono kēia ʻano o ka make i ʻike ʻole ʻia no ka hoʻohana ʻana ma nā papa honua, a ʻaʻole hoʻi ma luna o lākou āpau. Akā i kēia hihia, ua kūpono ka honua o Gluttony. Ua luku kēia mea hana weliweli i ʻelua hapakolu o ka heluna kanaka o kēia ao. ʻOi aku ka maikaʻi o ka enemas i hoʻokahi wale nō uku.
  A ʻoiai he mea kaua maikaʻi loa ia, pepehi ʻoe i ka manpower, akā mau nā lako a me nā waiwai waiwai. Minamina wale nō ka nui o ke kumukūʻai. No ka hana ʻana i nā nalu shbarro, koi ʻia ka nui o ka hojaramah, a ʻo ia ka mea ʻoi loa i ka honua. Akā ʻaʻole lākou i aʻo pehea e synthesize ia mea.
  -Kahaha ka helu ʻelua! Ua hauʻoli loa ʻo Choke, ua hoʻoheheʻe ʻo ia iā ia iho i kahi ketchup i hana ʻia mai kahi hua manu deragona a me kahi tōmato kukama. - Hoʻomaʻemaʻe i ka honua me kahi schebarro comb! E hoʻonohonoho au i ka pahu me ka ʻeke!
  Ma waho aʻe o nā mea ʻono, ua noho ʻo Eskimos i kēia aupuni lani: translucent, ʻāpana noho ʻāina o ka ice cream. Ua hana lākou no Sladkoezhkostan, ʻoiai e noho maikaʻi ana. ʻO ka lanakila ʻana iā lākou ua maʻalahi e like me ka hoʻopaʻa ʻana i ka pears, ua hoʻokiʻekiʻe kekahi mau volley a me nā ʻāpana o ka ice cream i ko lākou mau wāwae momona a paʻa i luna. Ma hope iho ua ʻae ʻia ka poʻe ʻAborigine e mālama i kahi hapa nui o ko lākou mana kūʻokoʻa. I kēia manawa ua loaʻa i kēia lāhui ka "hyperplasma porridge no ka ʻaina kakahiaka" me ka lole. Ua hoʻololi ka radiation iā lākou i ka uliuli, ka poni lepo a me ka ʻulaʻula-ʻulaʻula. Nui ka poʻe i uhi ʻia i nā kiko a e wiliwili ana i ka ʻeha hiki ʻole ke hoʻomanawanui. Hiki ke ʻōlelo ʻia he laki ka poʻe i make koke - ua ʻeleʻele lākou, ua hoʻopaʻa pū i kā lākou mau kīʻaha kō, ʻoiai ua lōʻihi ka ʻeha o nā poʻe ʻē aʻe. Nui nā robots i pōʻino - ʻo ka hakakā a me nā mea ʻoihana, ʻoiai ʻaʻole i kīnā ʻole ʻia kekahi o lākou, akā hele pupule, hoʻolei iā lākou iho i ka poʻe i pakele, a i ʻole ka hakakā ʻana me kekahi. He mea weliweli maoli ke kiʻi.
  Puili aʻela ʻo Yanka i kona mau lima, wili aʻela i kona manamana lima ma kona heiau, a pohā mai kona mau lehelehe kamaliʻi.
  - He aha ka barbarity! ʻO ka noʻonoʻo o kahi schizo huhū i hoʻomāhuahua i ka heroin.
  Ma hope iho, nānā pono akula ke keiki i ke kaua. ʻO ka absurdity o ke kiʻi i hoʻonui wale i kona nani.
  ʻO ka maʻi lolo ka mea i hoʻopau i ka hapa nui o ka pale, a ua hopu nā cutlets i ka manaʻo. Ma kahi helu o nā satelite wale nō: ua hoʻomau ke kaua koʻikoʻi, ua kūʻai nui nā injections i ko lākou ola. Eia naʻe, he hapalua hola wale nō i koe.
  -Auhea la keia Eat-Eat-Swallow poino, i hiki ai iaia ke ai a luai. - Ua hoʻohiki ʻo ia, E ʻai ʻoe iā ʻoe iho a fat. "Ua noi aku au iā ia no ke kōkua i nā manawa he nui, akā ʻaʻohe pane, ʻaʻohe aloha." He puka ʻeleʻele ma lalo o kāna ʻōwili!
  Ua lohi maoli ke kōkua. A ua hoʻokokoke nā mea hoʻoikaika hou aku i nā cutlets ma ke alo.
  E ʻoki a hoʻomau i ka ʻona, ua ʻā ke ahi me ke aloha ʻole. Ma hope o ka noʻonoʻo pōkole, ua hoʻoholo ʻo ia e ʻauʻau hoʻōla me ke kali ʻole i ka pau ʻana o ke kaua hōkū. Ua kauoha ʻo Marshal Fat-dish (he ʻōwili ʻono loa) e hoʻopiha ʻia me kahi mea hoʻoponopono hou, a hoʻoheheʻe ʻia i loko o ka wai ʻulaʻula-ʻulaʻula. Ua ʻoluʻolu loa, ua ʻūlū nā ʻeha, ua emi ka ʻeha. ʻO ka ʻoki ʻoki ʻoki ʻoki ʻia, paʻipaʻi ʻana i ka huʻa emerald, a hoʻoneʻe i kona mau wāwae. A laila, lele akula ka ilamuku a hoʻomau i ke kauoha.
  -E komo mai ka hema, ʻekolu haneli kaukani moku hōkū ma ka ʻaoʻao ʻākau a ma ke kihi haʻahaʻa. E like me kēia. I kēia manawa e hoʻokuke iā ia mai hope. E hoʻohana i kahi ala hele spiral. Luʻu pōʻai. I kēia manawa e noʻonoʻo kāua.
  Ua hoʻolohe nā moku hoku aupuni iā ia me ke kānalua ʻole, akā ua hana nā poʻe pōā e like me kā lākou hiki. Ua makemake nui lākou i ka honua ʻo Pastila. Ua hoʻomaka ka nui o lākou i ka pae ʻana i nā pūʻali koa i kēia ao hoʻomanawanui. Honi ka ea lani i ka saccharin a me ka fructose gas, a no laila ua hiki ke hao wale i loko o nā spacesuits. Ua hoʻopuka ka lewa ionized i ka radiation nāwaliwali i nalowale koke i kona ikaika, a ʻaʻohe mea pōʻino i nā mea ola. Akā, i ka manawa like, waiho ʻia ka ʻono ʻawaʻawa i loko o koʻu waha, a makemake wau e kuha. Eia nō naʻe, ʻo ka waina trophy, he wai i kūpono ʻole i ke kino, ninini ʻia ma ka ʻāʻī. ʻO nā ʻano protein i makemake nui ʻia i ka waiʻona, akā ʻaʻole i hoʻowahāwahā ka poʻe i ʻai i ka ʻiʻo. Ma waena o nā mea ʻē aʻe, ua hoʻomaʻamaʻa ʻia kekahi mau waina me ka "dope" exotic i hoʻololi i ka noʻonoʻo a i ʻole nā molekole lokiki o ka poʻe i loaʻa ʻole ka lolo.
  Ua hāʻule make kekahi o nā corsair nāwaliwali. A laila ua kāʻili ʻia lākou e kā lākou mau hoa hana, a i kekahi manawa e ʻoki mālie ʻia me nā pahi laser. ʻO ia hoʻi, ua noho aliʻi ka haunaele. Ua ola ka nui o na hale a no laila ua laha ka hao wale. ʻAʻole i liʻuliʻu, ua hui pū nā hui mokuʻāina i ka pogrom. Ua makemake nā mea a pau e hopu hou aku. Akā naʻe, ʻaʻole i pau. Ua lohi loa, akā ua hōʻea mai nā pūʻali o Eat, Eat, Gnaw. Ua ʻeli ʻo ke aliʻi manaʻo nui no ka manawa lōʻihi, akā naʻe ua hui pū ʻia kāna hana. ʻO ka lohi hoʻokahi kekona i ke kaua e alakaʻi i ka hilahila mau loa! Akā i kēia hihia, ʻo ka nui o nā hōkū hōkū, i ke ʻano o nā huahana culinary nani loa a me ka waihoʻoluʻu, ua lilo i pahi guillotine i hāʻule i ka ʻāʻī ʻōlohelohe. Puhiwi ae la ke kapena i kona nana ana iaia, no na kamalii.
  - Eia wau! I kēia manawa, hāʻawi wau i ke kāʻei i kēlā me kēia kanaka!
  A o ka manawa i ikeia, ua pomaikai nona, ua hui pu ka hapa nui o na moku, e hoopoino ana ia Pastila. No laila, ua haʻohaʻo ka ilamuku lole a ʻoi aku ka maikaʻi o kona kūlana ma kona ʻaoʻao.
  I kēia manawa ua hahai ka pūkuniahi i kahi hiʻohiʻona ʻokoʻa loa. Ua kaomi ʻia nā cutlets i ka ʻili o ka honua hoʻokahi miliona, ʻelua haneli iwakāluakūmālima tausani kilomika. He nui ka poʻe pōā, ʻoi aku ka ʻiʻo canned, ua inu iā lākou iho a hiki i ka nui o ko lākou mau hōkū hōkū, a ʻoiai me ka hoʻopau ʻana o nā kahua ikaika, kū ma ka honua e lilo lākou i mea maʻalahi. Ua pana ʻia lākou mai ka orbit. Ua pane mālie nā filibusters. Ua hāʻawi wale ʻia ke kūʻē koʻikoʻi e nā pūʻali aupuni o nā cutlets.
  Ua hoihoi loa ke keiki i ka mea e hiki mai ana, aka, ua hoala loa ke keiki i ka hookui ino ana ma ka iwi aoao.
  - E ala, e nana, e moe ana oe! ʻO ka manawa kēia e hele wāwae ai.
  Lele ʻo Yanka me ka huhū. Eia kekahi, ʻaʻole i lawa ka hiamoe, akā no kahi keiki kula o kēia wā (ka mea maʻa i ka heʻenalu i ka Pūnaewele i ka pō) he kūlana maʻamau kēia.
  - Ua mākaukau wau e hele i nā wahi a lākou e kauoha ai.
  Ua holo ʻo Akhmed i luna (maikaʻi, ʻala ʻo ia, ʻoi aku ka paʻa ʻana o ka makani mai kona ʻaoʻao mai, a ua ʻaʻahu ʻo ia i kahi kapa hulu lepo) a hōʻike ʻole i kona mau niho:
  - Ua make kekahi o nā lio, a ua hoʻoholo wau he mau keikikāne ʻoe: ʻoiai ʻo ka muli loa a hou loa, e huki ʻoe i ke kaʻa.
  Ua hāpai ʻo Yanka i kona mau kuʻemaka a kāhāhā:
  - ʻAʻole hiki iā ʻoe ke kūʻai i ka lio snail hou ma ke kahua.
  Ua ʻānai aku ka maka o ka mea kālepa.
  - ʻOiaʻiʻo hiki iā ʻoe, akā ʻaʻole wau makemake! No laila e komo. E hele pū ʻoe me nā mea ʻē aʻe!
  Hoʻopili ʻia nā keikikāne me nā huila a nakinaki ʻia i ke kaʻa. I ka ʻike ʻana iā Yanka e kānalua ana, ua hahau lākou iā ia me ka hahau. Ua hoʻihoʻi ka ʻeha i ke keiki i ka ʻoiaʻiʻo kaumaha, ua haehae hou kona ʻili. Pono wau e hoʻolohe, a ua nakinaki ʻia ke kaula ʻeleʻele ākea i koʻu umauma. I kekahi mau ʻano, ua hoʻomanaʻo ʻia i kahi mea hana no nā mea huki moku, ʻoi aku ka ʻino. Ua laina a ua hahau ʻia nā keikikāne. Loaʻa ka ʻāʻī o Yankee i ka hahau, a holo koke ʻo ia. Mahope iho, nee aku la na kauwa opio me ka uwe a me ka uwe. ʻO ka mea paʻakikī ka hoʻoneʻe ʻana i ke kaʻa, akā hoʻomaka ka neʻe ʻana, a maʻalahi loa. Ua huki iki ke kāʻei i ke kino, akā hiki ke ʻae. Kaʻiliʻili ʻili ma lalo o koʻu mau wāwae wāwae ʻole. Me he mea la ma keia ao, ua hoomaopopo lakou i na mea kanu, a i ole ia, ua oi aku ka nui o ka laau lapaau, a aole i liuliu i hala aku nei, ua hoola loa ia na wawae hakihaki. Ua oi aku ka oolea, aole eha nui, a poepoe ka nui o na pohaku, aole oi e like me mamua. Ua hala mālie ka moeʻuhane, neʻeʻo Yanka, e ho'āʻo anaʻaʻole e hehi i nā kuʻekuʻe wāwae o ke keikikāne mua. Hāwanawana ʻo Ali iā ia:
  - Aia hou ʻoe me mākou i kēia manawa?
  - Ke hauʻoli nei anei ʻoe? "Ua hoʻāʻo ke keiki e hoʻoneʻe i ke kāʻei i mea e liʻiliʻi ai ma luna o kona umauma ʻiʻo.
  - ʻAʻole maoli, akā hiki iā mākou ke kamaʻilio e pili ana i kahi mea hoihoi. Ma hope o nā mea a pau, no ka honua ʻē aʻe ʻoe. - Ua lulu ke kauwa opio i kona lauoho loloa a eleele.
  - ʻAe! Hiki iaʻu ke haʻi aku iā ʻoe i kekahi mea! He aha kāu hoihoi.
  Ua nīnau ʻo Sadat:
  - He aha nā kaua i lanakila ai kou ʻāina?
  ʻO Yanka, he mea kupanaha, ua hilahila:
  - Pehea e ʻōlelo ai? ʻO ka moʻolelo holoʻokoʻa o Rusia he mau kaua mau. E like me ka ʻōlelo ʻana o ka mele: holo mākou, holo mākou, lōʻihi ka manawa! ʻO ke ala mai ka pilikia, i ka pilikia, mai ke kaua, i ke kaua! Mai kaua a kaua!
  Inā mākou e kamaʻilio e pili ana i nā kaua, a laila pono mākou e koho i ka mea nui loa.
  - ʻO wai ka mea mua loa? - ʻO ka mea kupanaha, ua maʻemaʻe ka lauoho ʻulaʻula o Sadat. Ma mua o ka hele ʻana, ua ʻae ʻia nā keikikāne e hoʻomaʻemaʻe māmā i ke kahawai: ʻike maopopo ʻia nā meheu o ka hahau ʻana ma ko lākou mau kino paʻakikī.
  Ua palu ʻo Yanka i kona mau lehelehe, ʻaʻole lākou i hānai ʻia mai ke kakahiaka a aia kahi ʻoluʻolu ʻole i loko o kona ʻōpū:
  - Paʻakikī ke ʻōlelo! I ka wā mua, ua kapa ʻia ko mākou mokuʻāina ʻo Kievan Rus. ʻO ke aliʻi nui mua, e like me ka mōʻaukala kūlana, ʻo Rurik. Ua hoʻokumu ʻo ia i ʻohana aliʻi nui. ʻOiaʻiʻo, hoʻopaʻapaʻa kekahi poʻe ʻepekema i kona kūlana kiʻekiʻe; aia nā aliʻi nui ma mua o Rurik, no ka laʻana ʻo Oleg, a i ʻole ʻo Kiy kahiko. Ma ka laulā, nui nā kaua like ʻole. ʻAʻole i noho nā mea mua loa i nā moʻolelo. Akā ʻo ka mea lanakila mua i ʻike nui ʻia ʻo Svyatoslav. Ma lalo ona, ua hoʻopio ʻo Kievan Rus i ka ʻāpana ʻelua o ka nui o ka ʻāina ma mua o kona. ʻO ke aliʻi ka mea akamai i ka hoʻolālā, hoʻohana ikaika i nā koa lio, nā hana hoʻokele waho, a me ke kūkulu ʻana i nā pā. He ʻano phalanx kēia, inā ʻoi aku ka mānoanoa o nā lālani ihe he ʻumi ma mua o nā spines o ka hedgehog. Ua hoʻomaikaʻi ʻo Svyatoslav i ka hoʻokumu ʻana, ʻo ia hoʻi, ua hoʻolei nā mea maʻa i nā pūpū ma ke kua o ka hoʻokumu ʻana. ʻO ka mea maʻamau, ʻo ka mua o nā aliʻi nui i aʻo mua i ka ʻenemi e pili ana i kāna huakaʻi a hāʻawi i kahi leka: Ke hele mai nei au iā ʻoe! ʻAʻole au i huli hope i ka ʻenemi!
  Luliluli ʻo Sadat i kona poʻo a ʻōlelo:
  - ʻO ka ʻōlelo aʻo ʻana i ka ʻenemi e pili ana i kahi hoʻolaha he mea ʻole loa. Hiki iā ʻoe ke nalowale i ka manawa o ka pīhoihoi!
  Pane ʻo Yanka me ka ʻiʻini (me he mea lā ua loaʻa i nā luna he ʻōlelo aʻo ʻaʻole e keʻakeʻa i nā haʻiʻōlelo kupanaha a ke keiki kupanaha, malia paha e hoʻopuka ʻo ia i kekahi mea pono?).
  - ʻOiaʻiʻo! Akā ua makemake ʻo Svyatoslav i ke kaua ākea i ka hele lōʻihi ʻana ma kēlā ʻaoʻao o ka steppe. ʻOi aku ka maikaʻi o ka lanakila ʻana i ka ʻenemi ma mua o ka hahai ʻana i kēlā me kēia hui.
  Ua ʻae ʻo Sadat:
  - Hiki kēia ma ke kumu! Hoʻomanaʻo wau i kā mākou kumu aʻoaʻo e hopu ana i nā bumblebees cherry nui, e hohola ana i ka meli ma kahi pā.
  - ʻO Cherry bumblebees?
  -ʻO kā lākou ʻiʻo hua i manaʻo ʻia he mea ʻono! Nā mea kanu lāʻau kakaʻikahi! No laila e haʻi hou mai iaʻu: Ua hoʻonui nui ʻo Svyatoslav i kou aupuni?
  Ua kaniʻuhū ʻo Yanka:
  - ikaika, akā naʻe, ʻaʻole lōʻihi. Ma hope o ka lanakila ʻana iā Bulgaria a lanakila i nā pūʻali koa o Byzantium, ua kānalua ʻo ia a ʻaʻole i hopu koke iā Constantinople. A laila, he kaua me nā Pechenegs, haʻalele ʻo Byzantium. Ma ke kiʻi ʻana i ka poʻe mercenary no ke gula, ua loaʻa i ka Byzantine Caesar ka lanakila ma nā pūʻali koa. Ma hope o kekahi mau kaua koko, ua koi ʻia ʻo Svyatoslav e ʻae. I ke kaua hope loa, ua kokoke ke keikialii i ka lanakila, aka, ua ala mai ka ino lepo i makapo kona mau koa. Akā naʻe, ua mālama ʻo ia i ka hapa nui o ka pūʻali koa. I ka hoʻi ʻana mai, hāʻule ʻo Svyatoslav a me kahi ʻāpana liʻiliʻi i kahi hoʻohālua Pecheneg.
  Huki aʻela ʻo Sadat i ke kaula i mea e emi iki ai, a nīnau akula:
  - Make?
  Ua kaniuhu ke kanaka ʻōpio me ke kaniʻuhū.
  - ʻAe, ua make ʻo ia! A ua hana ʻo Pecheneg Khan i kahi ulu lāʻau mai ka iwi poʻo o Svyatoslav. ʻO kaʻoiaʻiʻo, he hopena kaumaha kēia no kahi luna nui.
  Ua ʻōlelo hou ʻo Ali:
  - ʻAe, hiki pinepine kēia!
  Ua hoʻomau ʻo Yanka:
  - Ua paʻakikī loa ka mālama ʻana i ka mea i lanakila. ʻO Tmutarakan wale nō kahi aupuni liʻiliʻi: hiki ke mālama ʻia ma ke ʻano he ʻāpana o Kievan Rus. Ua nalowale ke koena.
  Ua nīnau ʻo Sadat:
  - No ke aha i loaʻa ʻole ai nā keiki kāne a ke aliʻi?
  Kuno ke keiki:
  - ʻOiaʻiʻo lākou! Ua hakakā lākou no ka noho aliʻi. He kaua kīwila koʻikoʻi, nui nā tausani o nā Lūkini i make. Ua lanakila ʻo Prince Vladimir, i kapa ʻia ʻo ka Lā. Ua pepehi ʻo ia i kona mau kaikuaʻana me ka ʻino loa. I ka manawa like, he mea kupanaha, ua hoʻolaʻa ʻia ʻo ia a kapa ʻia he haipule.
  - ʻIke ʻia he haipule! - Ua ʻakaʻaka ʻo Sadat. - ʻO ka mea maʻamau ka luna hoʻāno loa ka mea nāna i ʻoki i nā poʻo nui loa.
  - I kēia hihia, ʻaʻole kūpono ka Ekalesia Orthodox iā Peter the Great a me Ivan the Terrible. Ua hookahe hapa lakou i ke koko: ua kupono loa lakou i ke kuleana o ka poe haipule. - Ua lulu ʻo Yanka i kona poʻo me ka huhū. "Akā, aia nā hoʻopaʻapaʻa e pili ana i kēia. Makemake lākou e hoʻolalelale iā Stalin. He koa nō ʻo ia.
  - He aha ka hope? - Nīnau lokahi nā keikikāne.
  Ua hoʻomau ʻo Yanka me ka pīhoihoi i ke ahonui o nā luna.
  - Ua hoʻolauna ʻo Vladimir i ka hoʻomana Karistiano iā Rus ', ʻaʻole i hana i nā hoʻolaha ma waho o ke aupuni, a i ka hopena o kona ola ua hoʻāʻo ʻo ia e noho aliʻi. A ma hope o kona make ʻana, he kaua hou ma waena o nā kaikunāne me nā pepehi kanaka. I ka hopena, lanakila ʻo Yaroslav, i kapa ʻia ʻo ka naʻauao. Ma hope o kekahi mau kaua koko, ua lanakila ʻo ia i ka Pechenegs. Ua noho aliʻi ʻo Yaroslav ka Naʻauao no ka manawa lōʻihi, a ʻo ia kekahi o nā mea kahiko, inā ʻaʻole ka mea kahiko, Grand Duke i ka manawa o kona make ʻana. Ma hope ona, hoʻomaka ka emi ʻana o Kievan Rus. Ua hoʻomaka nā aliʻi liʻiliʻi e loaʻa i ke kūʻokoʻa. Ma lalo o Monomakh wale nō kahi ho'āla hou. Ua lanakila kona pūʻali i nā Polovtsians. Eia naʻe, ʻaʻole hiki iā Monomakh ke hoʻohui i nā aliʻi āpau.
  Ua hoihoi ʻo Sadat:
  - Pehea i lanakila ai ʻo Monomakh i nā Polovtsians?
  - ʻO ka mea mua, hoʻopau ʻo ia iā lākou me ka pale ikaika, a laila hele i kahi hoʻoholo hoʻoholo!
  Ua makemake ʻo Ali e nīnau i kekahi mea, akā ua hāʻule mai ka hahau ʻana i nā keikikāne, e koi ana iā lākou e huki wikiwiki i ke kaʻa. Ua ʻāwili ʻo Akhmed i kona lima me ka huhū: e hoʻōki i ka lokomaikaʻi! Ua wili ʻo Yanka a puni: ua puhi ka hahau i kona mau iwi ʻaoʻao, nā ʻili lahilahi o nā hahau mua, ʻili iki. Ua komo ka pōhaku ʻoi i kona kuʻekuʻe wāwae, uē ke keiki, ua ʻoki ka wāwae, a ʻoi aku ka paʻakikī o ka hele ʻana.
  Ke hele ʻoe me ka haʻawe kaumaha a me ka wikiwiki, ʻaʻohe manawa e kamaʻilio ai, ʻoiai ʻoi aku ka piʻi ʻana o ke ala i uka. Ua hauʻoli ʻo Yanka no kona ʻaʻahu ʻole ʻana, ua pā ʻoluʻolu mai ka makani i kona kino ikaika a ʻōlohelohe, a ʻoi aku ka maikaʻi o kona manaʻo. Ua manaʻo ke keiki i loko o kona honua, pono nā kamaʻāina o nā ʻāina ulu e hana ikaika, ʻoi aku ka poʻe huki rickshaw.
  A ʻo ka noho ʻana me ka hana ʻole, ʻo ia hoʻi ka mea kanu!
  ʻO Sadat, ʻo kona leo e haʻalulu ana me ka haʻalulu, nīnau akula iā Iancu:
  -ʻO wai ka mea i lanakila iā Monomakh?
  - He hakaka hou ma waena o kāna mau keiki kāne. Ua lōʻihi loa kēia. - Ua hāmau ʻo Yanka, hopu i kona hanu. - Ma ka laulā, ua hōʻike kēia mau kaua fratricidal a pau i ka ulu ʻana o ka lapuwale o nā aliʻi.
  - No ke aha i ʻoi aku ka maikaʻi o kou aupuni ma mua o nā mea ʻē aʻe? - Huhu hoʻowahāwahā ʻo Sadat.
  - No ka mea, ʻaneʻane ʻaʻohe kauā i loko. Ua hiki iā mākou ke hoʻokuʻu i kēia wā o ka mōʻaukala.
  - Akā i kēia manawa he kauā ʻoe iā ʻoe iho! - Ua hoʻohenehene ʻo Sadat.
  - ʻAʻole ke kanaka nāna i hoʻonani i ke poʻo inoa, akā ʻo ke poʻo inoa o ke kanaka! - A i ʻole ka ʻaoʻao ʻē aʻe! - Ua hoʻoponopono ʻo Yanka iā ia iho. ʻAʻole makemake ke keikikāne e kamaʻilio, a paʻakikī loa ia, akā ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, ʻo ka kamaʻilio ʻana i hoʻohuli iā ia mai ka ukana.
  - Ma kou ʻāina, e like me nā wahi ʻē aʻe, he kaua ma waena o nā ʻohana no ka noho aliʻi. ʻO ke kūlana maʻamau! - Wahi a Sadat, e koi ikaika ana.
  Ua lulu ʻo Yanka i kona poʻo:
  - ʻAʻole no nā lāhui civila. Akā he mau kikoʻī kēia. A laila ua ʻoi aku ka ʻino, ʻike ʻia nā ʻenemi hou a weliweli.
  - Ke nāwaliwali ʻoe, ʻike mau nā ʻenemi! - Ua ʻike ʻo Ali i ka haʻalulu ʻana o ka ʻōpū o ke kauā ʻōpio. "Pēlā i waena o mākou e nā keikikāne, ʻo ka poʻe nāwaliwali e loaʻa i nā hahau hou aku."
  - E like me ke kūlana nāwaliwali! A loaʻa iā mākou kahi paʻi piha i ka maka a me nā ʻūhā. - Ua kuha ʻo Yanka, e hoʻāʻo ana e hoʻopau i kona hanu. Ua ʻike ʻo ia mai ka ʻike e maʻalahi koke ia.
  Ua hāwanawana ʻo Sadat:
  - Hilinaʻi wau!
  Ua hoʻomau ʻo Yanka i ka ʻōlelo ʻana me ka hanu ʻole:
  - Ua kū mai ka Mongol Empire i kahi mamao loa ma ka Hikina. Eia nō naʻe, ʻaʻole i komo nā Mongols wale nō, akā nā ʻano nomad o nā kaha āpau. Ua hui pū ʻo Genghis Khan iā lākou. He alii nui no hoi. Ma keʻano laulā, nui ka hoʻopaʻapaʻa e pili ana ʻo wai ʻo ia; aia kekahi manaʻo ʻo ia ka Russian Prince Vladimir. I kekahi hihia, ua like ke ola o Genghis Khan me kahi moʻolelo moʻolelo. I kona wā kamaliʻi, hopu ʻia ʻo ia a lilo i kauā, a holo i Kina. He nui kāna mau huakaʻi, me nā mea kupanaha loa. I ka hopena, ua hiki iā ia ke hoʻohui i nā ʻohana lehulehu. ʻO ka ʻenemi hope loa, ʻo ka Mongol Khan, ua kumakaia ʻia e kāna mau kauā ponoʻī.
  - A loaʻa ka uku! - Ua nīnau ʻo Ali, me ka ʻakaʻaka.
  - Inā hiki iā ʻoe ke kapa iā ia he uku, ua haki ko lākou kua! - Ua ʻakaʻaka ʻo Yanka.
  Ua lulu ʻo Sadat i kona poʻo:
  - ʻAe, he mea lapuwale ke uhaʻi i ke kua o ka poʻe i hana maikaʻi iā ʻoe. Ma hope o kēia, ʻaʻole ʻoe makemake e kumakaia i kekahi.
  "ʻAʻole ʻo ia i makemake e lilo kēia i mea hoʻowalewale no kāna mau koa." - Ua wehewehe ʻo Yanka.
  - Akā, makehewa! ʻO ka hoʻoikaika ʻana i ka poʻe kipi i loko o kahi hoʻomoana o ka ʻenemi, ua like ia me ka mahi ʻana i ka palaoa kahi i kālua ʻia ai ka berena o ka lanakila! - Ua hele mai ka mea hou mua me kahi aphorism.
  - ʻO ka berena o ke kumakaia he mea ʻawaʻawa mau, a no ka mea, ua kālua ʻia mai nā hua weedy! - Ua paʻa mālie ʻo Yanka. "ʻAʻole i hilinaʻi nā Nazis iā lākou." ʻOiai ua hoʻohana lākou i nā lawelawe o ke kolamu ʻelima a piha loa!
  - hoihoi! A ua hoʻouka ʻo Genghis Khan iā Kievan Rus? - Ua nīnau ʻo ia, e hāʻule ana i nā kulu o ka hou mai ka maka o Sadat.
  - ʻAe a ʻaʻole! - Ua hana ʻo Yanka i kahi maka hoʻopunipuni.
  - No ke aha? ʻAe a ʻaʻole paha! - Ua nalowale ʻo Sadat i kona huhū.
  Ua kaniuhu ke keiki a hoʻomau me ka leo haʻalulu:
  - Ua lanakila ʻo Genghis Khan i nā ʻohana Mongol a kūʻē iā Kina. A i ʻole, ʻo ka North Chinese Qing Empire. ʻOiai he ʻoi aku ka nui o ka poʻe Pākē i ka helu a me nā pā paʻa ikaika, ma muli o ke kuhi hewa ʻana o ke kauoha, a me ke kipe o kekahi mau luna koa, ua pio lākou. Ua hāʻule ʻo Beijing ma muli o ka hoʻouka kaua pō. Ua nakinakiia ka Emepera Pake ma kona mau wawae i na laau a nahaehae! Eia kekahi, ua haehae mālie lākou, a ma mua o ka hoʻomaha ʻana o nā koa iā lākou iho i ka maka o ke aliʻi mua!
  Ua ʻōlelo ʻo Ali:
  - He mea hoʻopailua!
  - Ua hana pinepine na Mongol i na hana lokoino. Inā heʻe hoʻokahi koa o ka ʻumi, a laila pau ka ʻumi i ka make. Inā i hopu ʻia hoʻokahi koa a hoʻokuʻu ʻole ʻia, a laila pau ka ʻumi i ka make. - Ua ʻōlelo ʻo Yanka i kēia me ka leo ʻae.
  - Pehea inā holo nā ʻumi? - Ua nīnau nā keikikāne.
  - A laila, pepehi lākou i hoʻokahi haneri!
  Ua ʻōlelo ʻo Sadat:
  - No laila ʻaʻohe mea i koe o ka pūʻali! Eia kekahi, inā e holo ka pūʻali holoʻokoʻa a makemake lākou e pepehi iā ia ma hope o kēlā, e kipi nā koa a na lākou iho e hana me ia mea hoʻopaʻi.
  Pioloke loa ʻo Yanka, no ka mea, ʻaʻole hiki ke lanakila ka poʻe Mongol, i kekahi manawa ua hoʻolei ʻia lākou. A he aha kāu i hana ai ma ia mau hihia? Akā naʻe, hoʻomanaʻo ʻo ia iā Sparta. He kānāwai nō hoʻi: pono e pepehi ʻia nā mea mahuka a pau! Akā, i ka wā i lanakila ai ʻo Empedrion i ko lākou pūʻali koa, a ua make ke aliʻi Spatana i ke kaua, ua hoʻoholo lākou e hana i kēia. Hoʻohanohano kapu mākou i ke kānāwai, mai ka lā aʻe, akā i kēia manawa e moe ke kānāwai. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻokō i nā mea a pau!
  - Manaʻo wau i kēia hihia, ua hoʻoholo ʻia ko lākou hopena e ka luna. Ua kaupalena ʻia paha ia mea i ka hahau maʻalahi. - Ua hana ʻo Yanka i nā manaʻo.
  - Maikaʻi! ʻO ia ke ʻano o nā alakaʻi liʻiliʻi! - Ua hoʻohenehene ʻo Sadat me ka hoʻohenehene.
  - I kekahi manawa, ua hoʻopuka ʻo Zhukov i kahi kauoha: e pana ʻia nā ʻohana a pau o ka poʻe i hāʻawi pio ʻia! - Ua palu ʻo Yanka i kona mau lehelehe, i lilo i paʻakai i ka hou.
  - A pehea?
  - ʻAʻohe mea i pana ʻia ma kēia kauoha! Akā he mea hoʻoweliweli ka hopena: ua kōkua ia e ola kokoke i Leningrad. "Ua ʻeha hou ke keiki i kona manamana wāwae ma ka pōhaku.
  - No laila e hoʻoweliweli mau a e lanakila ʻoe! Akā he aha ka mea ma hope o Genghis Khan?
  - Ua lanakila ʻo ia i ka hapalua o Kina, ua hoʻoholo ʻo ia ka manawa e neʻe hou aku ai i ke Komohana. E like me kāna waiho ʻana a hiki i ke kai hope. ʻO ka hope ma ke ala ʻo Khorezm. Emepaea Islam ikaika. - ʻAʻole i hoʻoneʻe ʻo Yanka i ke kāʻei, e hamo ana i kona umauma.
  Ua ʻimi ʻo Sadat:
  - He aha ka manaʻo o ka Islam?
  - Ua noho aliʻi ʻo Islam ma laila!
  - He hoihoi kēia! He aha ka Islam!
  ʻO Yanka, e ʻālohilohi ana me ka hou, ʻāwili aʻe:
  - Ua unuhi ʻia ma ke ʻano he hoʻouna! Manaʻo ka poʻe Muslim ua hana ʻia ke ao holoʻokoʻa e hoʻokahi Allah mana loa! A no laila ʻo ka ʻoiaʻiʻo aia kahi predestination piha. ʻO Allah ka mana loa a me ka poʻe pule iā ia elima manawa i ka lā, kōkua i ka poʻe ʻilihune, hana i ka Hajj i Meka, mālama i ka Ramadan, mai ʻai i ka meaʻai haumia, komo i nā kaua hoʻomana, hele i Jiga, a i ka lani. A ʻo ke koena o ka poʻe hoʻomaloka e hoʻopaʻi ʻia: e ʻeha mau loa i Gehena!
  . MOKUNA Helu 19.
  ʻAʻole kōkua ʻo Vladimir, a ua hoʻohaʻahaʻa ʻo ia iā ia. Pehea ʻoe e kau ai ma laila e like me ka scarecrow! ʻAʻole no ka mea ʻole i manaʻo ʻia ke ʻolokeʻa, ʻoiai ʻaʻole ka mea ʻeha loa, akā ʻo ka hoʻokō hilahila loa. ʻO ka mea i ʻoi aku ka ʻino ma mua o kona kau ʻia! 'Ōlelo lākou ua hoʻomaʻamaʻa ʻia kēia ma ka SS, ʻoi aku ka kūʻē i nā wahine.
  A eia ka hooiaio ana o na olelo. Huki ka Nazi i kahi maʻi mai ka pā a hoʻomaka e hoʻokala. ʻO nā kāne SS ʻē aʻe e kauo ana i kahi wahine ʻōpio hapa ʻole. ʻO nā wāwae wāwae ʻole o kahi wahine ma kahi o iwakāluakūmālima, ʻo ka poʻe Nazi i hoʻokomo i loko o ke ahi. Ua uē ka wahine pōʻino, ʻaʻole ma kona leo ponoʻī.
  - Ah-ah-ah-ah! ʻAʻole pono!!! Aloha e!!!
  Pane maila ʻo Haupmann me ka ʻoliʻoli.
  - ʻAʻole! Pono! No ka hanohano o Kelemānia nui, e hōʻeha mākou iā ʻoe!
  Ua lawe ke kanaka SS i kahi hōʻailona mai ke ahi mai a kau aku ma luna o ka umauma pale o ka wahine ʻōpio. Ua hoʻomau ʻo ia i ka uē ʻana a me ka haʻalulu me he martyr i loko o ka pā palai!
  Ua hoʻomau ka fascist i ke kī a hiki i ka nalo ʻana o ke kaikamahine. ʻO kekahi wahine mahiʻai ʻōpio ʻē aʻe, ʻaʻohe olohelohe a kau ʻia.
  ʻO ka hiʻohiʻona o ka hoʻokō medieval, i ka wā e kūʻē nui ai ke kaikamahine ikaika i kāna mau mea hoʻomāinoino, he mea hoʻopailua a hoihoi i ka manawa like. ʻO kaʻikeʻana i kahi'ōpiopio, kokoke i ke kamaliʻi, ka helehelena o ke kaikamahine i wiliʻia i kaʻeha, ka'ōpala a me kaʻeha, he meaʻoluʻolu loa i ka poʻe German sadists. ʻO kona mau wāwae lepo lepo, ʻaʻohe wāwae e lele ana mai kēlā ʻaoʻao a i kēia ʻaoʻao. Manaʻo nā kāne SS iā lākou a haki i ko lākou mau manamana lima. Piʻi hohonu a hohonu ke kaikamahine, hoʻomaka e ʻoki, ʻoi aku ka mālie a me ka mālie o nā ʻuā! Lawe nā Nazis i ke kaikamahine ma nā kuʻekuʻe wāwae a hāpai iki iā ia i luna, ʻaʻole e ʻae iā ia e make koke.
  I kēia manawa, hāpai ke kanaka SS i kahi keikikāne i nakinaki ʻia e kona wāwae. E hoʻolei i ka loop ma ka wāwae ʻē aʻe a hana i kahi kikoʻī. He eha nui ke keiki, ke uwa nei, aka, he aloha ole ka poe pepehi kanaka. No laila, lawe kekahi o lākou i ke kaulahao a hoʻomaka e wili i ke poʻo o ke keikikāne. Huli ʻulaʻula ka helehelena o ke keiki mai ka ʻeha hiki ʻole ke hoʻomanawanui. ʻO ka hoʻokuʻu ʻana i ka ʻeha ʻeha, ʻūhā koko ke keiki. Ua haki nā wāwae o kekahi kaikamahine e kahi Nazi a hehi ʻo ia i ka ʻōpala me kona mau kāmaʻa. Ua ho'āʻo houʻo Vladimir e hoʻokuʻu iā ia iho, ua hoʻokomoʻo ia i kona makemake a pau i kāna hana. Ua hāʻule ke kaula a moku. Ua hina hope ke kanaka ʻōpio me kona ikaika a pau. I kēia manawa, ua ʻeli ʻia kahi lāʻau ʻoi loa i loko o ka anus o Vladimir. Ua hoʻohaʻahaʻa nui ʻia ke kanaka ʻōpio a ua ʻeha ʻo ia i hoʻokuʻu ai i kahi leo kupaianaha, hoʻāʻo e lele, ʻekolu puʻuwai i ka manawa hoʻokahi, a lele kona koko. Ua ʻōni hou ʻo Vladimir, ʻoi aku ka hohonu o ka lāʻau, hele i loko o ka ʻōpū nui a hou i loko o ka ʻōpū. Kiʻi akula ke koa ʻōpio i ka drek a hoʻōho ʻoi loa.
  - ʻAe, ʻike wau he mea lapuwale kēia! ʻAʻole hiki ke hana maoli kēia. He mea lapuwale loa keia.
  Ua pane aku ka lāʻau ma ka hoʻokuʻu hou ʻana i mua, me ka hou ʻana i kona mau māmā. I kēia manawa, hoʻomaka ka poʻe Nazi e ʻike i ke kaikamahine ma luna o nā papahele me kahi ʻili ʻōpala, ʻoiai e hana ana i nā ʻōlelo hoʻohenehene a me ka paʻi ʻana i kona kino.
  Me ka hooikaika nui loa, lalau aku la o Vladimir i ka laau me kona mau wawae a hoao e ala ae, kahe mai ka hou wela mai iaia mai ma ke kahawai, oiai nae iloko o kona kino nui, me he mea la aole pono ia e hou! Ke wili nei ka honua i mua o kona mau maka, hāwanawana ka naita i nā ʻōlelo hōʻino a me nā pule. Ua pau na hale o ke kauhale i ke ahi, a ua pau kekahi halepule liilii i ke ahi. ʻAʻole koke i kiʻi ʻia kahi pū 37mm mai kahi wili liʻiliʻi. Me he mea lā he ace ka German, ua pae pono ka makana a Sātana i ke keʻa. Ua make nā kamaʻāina e ola nei me ka ʻehaʻeha. ʻAʻole koke, ua hahau ʻia ʻo Vladimir ma ke poʻo e ka lapalapa ahi; ua hana ia i puʻupuʻu kupanaha, e mele ana i kona lauoho. Hoʻokiʻekiʻe ke kanaka ʻōpio i kona mau lima, ʻaʻole lākou i hoʻolohe iā ia, e like me nā malihini, ua kau lākou e like me nā huila. Pane akula ʻo Vladimir me ka ʻuā:
  - ʻO kēia ke ʻano o kou kino ponoʻī e kumakaia iā ʻoe!
  Ua hāʻule kekahi lāʻau, nui e like me ka asteroid, ma ke poʻo o ke kanaka ʻōpio. ʻO kahi puʻu nui, kahi leo e ʻoki ai i nā pahu pepeiao a ʻo Vladimir... Ua ala au.
  Ua hoʻi hou ke koa ʻōpio i loko o ke keʻena, me ka uila wikiwiki. Ua hele auwana elf besotted ma kahi kokoke.
  Paʻi akula ʻo Astarte i ke kanaka ʻōpio ma ka pāpālina:
  - ʻIke wau ʻaʻole lawa nā mea leʻaleʻa iā ʻoe? He helehelena eha kou.
  Ua ʻōhumu ke koa ʻōpio.
  - ʻAʻole hiki ke piʻi aʻe ka ʻino.
  Ua palu ka elf wahine i ka lae o ke kanaka ʻōpio me kona alelo lōʻihi:
  - Pīhoihoi!
  - ʻAʻole kēlā ʻōlelo! He moeʻuhane pōʻino i loko o ka galaxy o nā ʻiole nettle, kahi kiʻi kiʻi keiki, i hoʻohālikelike ʻia i kaʻu mea e hoʻomanawanui ai! - wahi a Vladimir me ka huhū.
  Luliluli ke poo.
  - ʻO ka dope paha, ma kahi o ka euphoria, hoʻāla i nā manaʻo maikaʻi ʻole. He aha kāu e hana ai, superchemistry.
  - ʻO wai ka mea ʻike i ke ʻano o nā formula? He mea kupaianaha loa? - Ua nīnau ʻo Vladimir, e hoʻohuli ana i kona ʻāʻī ʻāʻī.
  - ʻO ka hoʻohana ʻana i ka subquark, corona discharges, he hopena kūikawā kēia i kekahi lolo. "Akā, inā makemake ʻoe, hiki iā mākou ke hāʻawi iā ʻoe i kahi ala ʻoi aku ka maʻalahi a me ka leʻaleʻa e hoʻolilo i kou manawa." ʻAʻole makemake e pāʻani virtual!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Vladimir:
  - He mea paʻakikī wale nō, ka pūʻali koa! Ua ʻeha au i nā hihiʻo a make wai au i ke koko! ʻO koʻu hewa kēia,
  E oki i ka uwē me ka makaʻu!
  E lawe i ka pū mīkini ma kou lima,
  A hoʻoholo i ka hoʻokolokolo!
  Ua hīmeni ke kanaka ʻōpio i kēia me ka huhū huna ʻole.
  Ua ʻae ʻo Astarte:
  - E leʻaleʻa kākou a pau. No ka hoʻololi, manaʻo wau e alakaʻi i nā kaua ma ke kiʻekiʻe o ka ʻenehana makahiki atomic.
  - No ke aha i ʻoi aku ka hoihoi!
  - Ua hiki mākou i kahi pae like ma mua o ʻumi miliona mau makahiki i hala. No mākou he moʻolelo kahiko kēia. - Ua ʻakaʻaka ʻo Astarte me ka ʻakaʻaka, ua hoʻomālamalama kona maka ʻākau e like me ka Lā kahiko.
  - Akā ʻoi aku ka hoihoi: ma mua o nā naita me nā mea kaua, a me nā catapults me nā cobblestones? - Hoʻopaʻa ʻo Vlarad i kāna mau lima.
  - He mea hou nā Catapults, akā ʻo mākou elves, ʻaʻole like me nā kānaka, ʻaʻole makemake mākou e ʻaʻahu i nā mea kaua kaumaha. ʻAe, he mea liʻiliʻi lākou. ʻO ka pana pua elf maikaʻi e hou i nā mea kaua me kāna pua ʻoi loa.
  - Ua hoʻopaʻa ʻia e nā dwarves! - ʻAʻole i manaʻoʻiʻo ʻo Vlarad.
  - Aia nā ʻano gnomes like ʻole! - Ua hoʻohui ʻo Astarte. - ʻO ka mea kaua maikaʻi loa i ke kaua he ʻano ikaika, manaʻo ikaika!
  Ua puka mai nei ka luna elf Chrizzly mai ka euphoria loa. Ua ʻoliʻoli a ʻakaʻaka kona helehelena ʻulaʻula a me ke kaikamahine:
  Kau ʻia ma luna o ka honua pōʻino!
  ʻO ka pōʻeleʻele e paila ana ka Hyperplasma!
  E hahau au iā ʻoe ma ke poʻo me ka ʻauamo!
  E hoʻomālamalama i kou poʻo!
  Ua hīmeni ʻo Vladimir (Vlarad), e mālama ana i kahi ʻano pāʻani:
  ʻAʻole ʻo ka elf fighter he pawn oak!
  ʻO ka liʻiliʻi loa i kekahi manawa hoʻopau ʻo ia i loko o kahi hale pupule!
  Hoʻololi i nā ʻenemi hewa i mau ahi!
  Me kou noʻonoʻo maʻalahi, naʻauao!
  Paʻi lima nā keikikāne ʻelua. Ua like lākou me nā kamaliʻi. Hoʻomaka hou ʻo Chrizzly e hoʻolei i nā ʻōhū, a kau i ka lei nunui ma luna o kona poʻo. Pīhoihoi ʻo Vlarad i kona hoʻokō ʻana i ka ulu nui, a ʻike koke ʻia mai ka hakahaka.
  Ua ho'āʻo ka elf ʻōpio e hoʻopili i kahi lush "multi-color" like me Vladimir. Ua ʻae ke kanaka ʻōpio e hana i kēia. Ua hala ka lei i ke poʻo a paʻa i nā poʻohiwi. Ua wili aʻela ʻo Vladimir, a ʻo ka hōʻailona o ka lanakila i hāʻule i loko o ka confetti ʻālohilohi e like me nā pōhaku makamae i hoʻomālamalama ʻia.
  - Auwe! - Ua ʻakaʻaka ka hope luna manawaleʻa. - Ua hoku maoli! Manaʻo wau he aha kona ʻono.
  Ua ʻai ʻo Chrizzly i ka lei.
  - A pehea? ʻAʻole ʻino! ʻAe, ʻoi aku ka ʻino ma mua o ka gravity chocolate! E makemake wau iā Vladik, e aloha wau iā ʻoe, e hāʻawi iā ʻoe i nā kokoleka i kēlā me kēia lā!
  Ua lulu ʻo Vladimir i kona manamana lima:
  "ʻAʻole ʻoe i ʻike i ka hopena ʻino i hoʻoholo ai no mākou!" A hāʻawi ʻia kēia, aloha kāne aloha ʻole! ʻAʻole hiki iaʻu ke mahalo i nā Pindars no ke kumu ʻaʻole hiki i kekahi ke hōʻike i hope i kekahi i kapa ʻia he kāne!
  Paʻi ʻo Elfaraya iā Chrizzly ma ka ihu.
  - ʻAʻole, e kuʻu keikikāne! ʻAʻole wau e hāʻawi iā ʻoe! ʻO ia koʻu hoa kāne!
  - ʻO ka hoʻomau i ka moekolohe he mea ʻino ia i ke olakino e like me ka monotony i ka meaʻai! - Ua ʻike au iā Chrizzly e uē ana.
  - ʻAe wau, ʻaʻole oʻu manaʻo e hoʻokipa iā ʻoe, e kuʻu manu liʻiliʻi. E hele mai iaʻu! - Ua hoʻoneʻe ke kaikamahine i kāna mau alelo, a hana me ka hoʻopunipuni!
  Ua lulu ʻo Chrizzly i kona poʻo.
  - Ua ʻike ʻoe, pili wau i ka wahine i kēlā me kēia hola! Ua luuluu! He wahine maikaʻi ʻoe, akā ʻo kou hoaaloha, ʻaʻole i moe me ke kāne, ʻoi aku ka hoʻowalewale!
  - ʻAʻole ʻo ia i ʻike pehea e hana ai i kaʻu hana akamai! - Ua hoʻopio ʻo Elfaraya.
  - No laila e aʻo wau iā ia! ʻOi aku ka hoihoi ma kēia ʻano! Maikaʻi ka hala ʻole o ke keiki! - Ua pāʻani ʻo Chrizzly me kāna mau lehelehe i pena ʻia.
  - ʻO ka hewa ʻole i ka moekolohe e like me ka ʻeke ʻeke ʻole, hoʻohana ʻoe i kou lolo, akā hoʻonele iā ʻoe i ka satiety! - Ua ʻike ʻo Elfaraya, e ʻakaʻaka ana. - Inā maopopo iā ʻoe ka mea a mākou e kamaʻilio nei!
  - He "kanaka holoʻokoʻa" wau?
  Ua lulu lima ʻo Astarte i kona lima me ka hōʻole ʻole:
  - ʻAʻole! ʻAʻohe moe kolohe i kēia manawa! ʻO ka mua, e hoʻomaʻamaʻa kāua i kahi virtual liʻiliʻi. E lele ana mākou ma kahi ʻāpana pōʻino; hiki ke hakakā me nā pōā o ka lewa. Pehea mākou e hakakā ai inā ʻaʻole mākou i mākaukau?
  Ua hewa ʻo Chrizzly:
  - No hea mai ia mea? Loaʻa iā mākou ka ʻike o nā kaua maoli.
  Ua hoʻopuka ʻo Astarte i kona mau maka:
  - He aha, uhi kamaʻilio. Eia kekahi, ʻaʻole lawa ka hoʻomohala ʻana i nā ʻenehana hakakā lima lima!
  - He aha kēia e hana ai? - Ua ʻōhumu ʻo Chrizzly.
  - Koe aku! E hana kāua i ka loulou nāwaliwali loa, ʻo ia hoʻi ka pae ʻana o nā pūʻali koa ma ka ʻili o ka honua. Hiki paha iā mākou ke alo koke i kēia. - Ua ʻoʻo ka luna wahine i kona mau lima.
  I ka hoʻomanaʻo ʻana i ka hana, kunou ʻo Vladimir:
  - ʻOiaʻiʻo! ʻO kēia paha ka mea nui loa!
  - Hana mākou i ke ʻoki poepoe waha, nā wāwae a ma luna o ka moku! - Ua hoʻoluliluli ʻo Astarte i kona mau manamana lima.
  Hele akula nā elves i ka hale haʻuki. Ua hāwanawana ʻo Elfaraya i ka pepeiao o Chrizzly:
  - ʻAʻole maopopo iā ʻoe ka mea āu e hāʻawi nei!
  - ʻAʻole au e hōʻole! E kali iki! - Me he mea lā ʻaʻole hauʻoli ka elf ʻōpio.
  I loko o ke keʻena virtual, kū nā elves a me nā kāne aloha i nā pōʻai i kuhikuhi ʻia. Ma hope iho, ua kahe mai nā kahawai o ka mālamalama e like me ka wailele ma luna o lākou! Ua pani ʻo Vladimir i kona mau maka; ua hoʻomālamalama ʻia ʻo ia a puni. Ma keʻano laulā, ʻoi aku ka nui o ka mālamalama a me ka saturation. Ua noʻonoʻo ke kanaka ʻōpio: pehea ka nui o ka ikaika e loaʻa iā lākou ma kēia. Akā naʻe, ʻaʻole ʻo nā elves he lāhui noʻonoʻo. ʻEhia nā mea ʻokoʻa like ʻole i loaʻa iā lākou: makemake i ka nani a me ka nani.
  Loaʻa ka pūʻulu hopu i loko o ka halihali pae ʻana. Hoʻomaka lākou e holo wikiwiki a kū i ko lākou mau wahi.
  Ua nānā ʻo Vladimir iā ia iho: ua ʻano ʻakaʻaka ʻo ia. Ua ʻakaʻaka ʻo Elfaraya:
  - He aha kāu! Makemake ʻoe e uku no ka lawa ʻole o ka lōʻihi o kou hanohano?
  - ʻAe, he hauʻoli ʻoe! - Ua manaʻo ke kanaka ʻōpio e ʻānai ana ka pu nui i kona mau kuʻekuʻe wāwae a pale iā ia mai ka holo ʻana. Eia kekahi, ua kaohi ʻia ka pale kino nui, ua paʻakikī nā papa titanium mānoanoa i ke kulou ʻana, a ʻo ka mea kaua i hoʻokuʻu ʻia mai ke kāʻei e like me ka noose.
  - Poino i ka Middle Ages!
  - He mau mea kaua kēia o ke au atomika! - Ua ʻōlelo ʻo ia, me ka ʻawaʻawa o ka maka iā Elfarai. ʻO ke kaikamahine ponoʻī nō hoʻi ua like me ka scarecrow, e ʻaʻahu ana i nā kāmele lepo lepo a me ka mahiole ma kona poʻo.
  Ua hoʻoponopono ʻo Vladimir i ka pana i kona lima ʻākau a nānā i ka hoʻomaka ʻana. Mm-ʻae, ua paʻa loa, a e hoʻopilikia pū ka recoil i ka ʻimi ʻana.
  Ua hopu ʻo Vladimir i kahi mea kaua, ʻo ia hoʻi ka pahu o nā mea a nā elves i hakakā ai i ka wā kahiko, a kiʻi aʻe i ka maka. Ua pā ka hoʻihoʻi i ka pāma, ua pā ka pōkā ma kahi kokoke i ke kikowaena o ka pahu hopu.
  - ʻAe, ua pana pū ʻia kona ʻike mua! - Ua'ōleloʻo Vladimir me ka huhū.
  Ua ʻike ʻia kahi kiʻi holographic, nīnau ʻo Astarte:
  - ʻAe, pehea kou makemake i kā mākou "alligator"!
  - Mea kaua lepo! A ʻaʻole pono loa! - Ua hana ʻo Vladimir i kahi maka.
  - Pehea e ʻōlelo ai ua wāwahi ʻia i nā mea kaua i hana ʻia e nā dwarves. Mai hopohopo, ma hope paha e ʻike mākou i kahi mea maikaʻi aʻe! - Ua ʻakaʻaka ʻo Astarte.
  - ʻo ka hola ʻehia! He virtual kēia! He hakakā hoʻokahi kēia, e like me nā manawa a pau! A ʻaʻole maoli nā mea a pau! - Huhu ke keiki
  - Akā ʻo ka ʻeha maoli! - Ua holo ka elf wahine i kona alelo ma luna o nā lehelehe hoʻowalewale.
  - I loko o kēia ke hoʻohālike wale nei ʻoe i nā kānaka!
  - Ua hāʻule iki kona maka mua, no laila e hoʻomaʻamaʻa iki! A laila e hele mai ʻoe i oʻu nei!
  Ua hoʻokuʻu ʻo Vladimir i kekahi mau kiʻi hoʻāʻo hou aʻe, me ka ʻike ʻana i ka haʻahaʻa haʻahaʻa o ka pana a me ka nele o ka ʻike uila. Ma hope iho, hele akula ʻo ia me kona hoa i ke alahele.
  ʻOiai he moʻokalaleo ka hoʻolālā ʻana, ʻike ʻia ua hoʻolālā ʻia ma kahi kamepiula haʻihaʻi. Nani ka huikau o na alahele, a ma ka papahele ma o a maanei he opala, omole kaawale a me kekahi mau kaula hao lahilahi. Ua ʻakaʻaka ʻo Elfaraya. Ua nīnau ʻo Vladimir:
  - E, he aha kāu e hana nei?
  - Maopopo iā ʻoe ke ʻano o nā kaula hao? - Ua hooloihi ke kaikamahine i ke kui o kona manamana lima.
  - ʻO ka nau kumu elf paha!
  - ʻAe, ʻaʻole, hoʻokomo ʻoukou iā lākou ma kahi hoʻokahi! - Ua ʻōlelo ʻo Elfaraya.
  - ʻOiaʻiʻo!
  - A i ʻole, ua ʻaʻahu lākou i ka wā kahiko! Ma ke ala, maikaʻi ke hoʻāʻo i kēia! - Ua hoʻopili ke kaikamahine i ke kaula hao, i ulu aʻe i ʻelua mau mika a lilo i kui maʻalahi.
  - Manaʻo wau ʻaʻole he manaʻo maikaʻi kēia! Kiola aku i ka ma'i.
  ʻO ke kanaka ʻōpio, e hele ana i loko o ka moku, ʻike ʻo ia ʻaʻole neʻe ka neʻe ʻana o nā pūʻulu kaua elf e like me ko ka honua. A he ʻulaʻula, melemele a ʻalani kā lākou kāmele. Brr! He kūpono kēia, ʻaʻohe mea huna. ʻAneʻane lulu nā elves a pau i ko lākou mau apo pepeiao a ʻōniu i ko lākou mau lehelehe pena a me nā niho i poni ʻia. Ua manaʻo ʻo Vladimir inā he kaua koʻikoʻi ia, ʻaʻole hiki i kēlā pūʻali koa hanohano ke hiki i kekahi mea.
  Kokoke kokoke i ka puka, hui ʻo Vladimir me Chrizzly. Ua hoʻokomo ka elf bisexual i nā mea kaua nui a ua like ʻo ia me kahi pahu mai ke Kaua Honua Mua. Eia kekahi, ua hana ʻia nā palapala ma luna o ka ʻōlelo nani o nā elves. Akā naʻe, ua hōʻike ʻia ka mea nona ka mea kaua i ka hopohopo moe kolohe a me kahi paʻakikī haʻahaʻa. Ma kekahi lima e paa ana ka elf i ka mahiole kiwi, a ma kekahi lima he bandura e like me ka mea puhi ahi.
  - Aia ʻoe me aʻu i ka hui like! - Ua ʻōlelo ʻo Chrizzly me ka hauʻoli. - ʻAe, a e hakakā mākou, e ʻoki mākou i nā mea a pau!
  - ʻAʻole ka manaʻo maikaʻi loa! - Luliluli iho la o Vlarad i kona poo.
  - No ke aha mai! ʻO ka nui loa! Aia wau ma kou hope! - Ua ʻoluʻolu loa ka helehelena o Chrizzly.
  - Bisexual ma hope! ʻAʻohe hauʻoli nui! - Ua hoʻomaka ʻo Vlarad e noʻonoʻo i kahi e ʻoi aku ka maikaʻi o ka neʻe ʻana i ka pervert.
  - Hoʻomaha! ʻAʻole ʻae ke aloha i ka hana ʻino! - Ua lilo ka leo i mea hoʻopailua.
  - Mai noʻonoʻo ʻoe! Ua aʻo maikaʻi nā kānaka iaʻu! - ʻO ka mea wale nō i mālama i ke kanaka ʻōpio mai ka hopena kino kino, ʻo ia ka ʻoiaʻiʻo o ke kaikunāne koa he manaʻo kapu!
  - ʻAe, holo wau! ʻO wai me aʻu: he meʻe! ʻO ka mea ʻole aʻu he puaʻa ʻino! - Ua hoʻoluliluli ʻo Chrizzly i kona wāwae, a ʻoiai ʻo kona ʻano nui, ua nalo koke ʻo ia a puni ka piko.
  Ua lulu ʻo Vladimir i kona poʻo:
  - Hoʻopilikia kēia kanaka iaʻu!
  Ua ʻōlelo ʻo Elfaraya:
  - Ua hoʻohuli iaʻu!
  Ma mua o ka pane ʻana, nānā ʻo Vladimir i loko. Aia ʻo Astarte i loko o ke kāmele, akā ua ʻike ʻia nā nipple gula-ruby ʻulaʻula o kona mau umauma piha, i lawa no ka elf.
  - Pono? ʻAʻole kāu ponoʻī, ʻaʻole he malihini! Hero hope loa!
  - Ua mākaukau maoli wau no ka hakakā! Akā me ia mau mea kaua, ʻaʻole ʻoe e hakakā nui. He "makaʻu"! "Kuhi ʻo Vlarad i kona wāwae i ka pā me ka huhū, a ua lohe ʻia kahi kani kani nui mai ka hopena.
  - ʻOiaʻiʻo paha, hāʻawi i kahi pū mīkini kiʻekiʻe. E kala mai iaʻu e ke keiki, pono ʻoe e hoʻohana i nā ʻano mea kaua a pau. Ua hōʻike mai kāu kauoha iaʻu: ua hōʻike piha ʻia ka hiki o ka mea hakakā me nā mea kaua nāwaliwali! - Ua kiola ke kapena i mau pahi i ka lewa.
  - ʻAe, pono mākou e hoʻohuli!
  ʻAʻole hiki iā Astarte ke hoʻopaʻa i kāna ʻakaʻaka:
  - OK! E hele kuʻu mea aloha!
  Ua hopu ʻo Vladimir i ka Alligator a kuhikuhi i ka umauma o ka luna koa:
  - Makemake ʻoe e ʻike i ka ʻeha?
  ʻAʻole i hāpai ke kaikamahine i kahi kuʻemaka:
  - No ke aha ʻoe e neʻe wikiwiki nei! E kōkua mai iaʻu iā ʻoe! - Lawe ʻo Astarte i kahi hua mai ka papaʻaina a ʻōlelo. - Hiki iā ʻoe ke paʻi iā ia ma ka lele: e like me kā mākou mau kūpuna?
  - A paʻi i nā pahuhopu paʻakikī! - Ua ʻōhumu ʻo Vlarad me ka huhū.
  - Akā ʻaʻole mai "Alligator"!
  Kiola ke kaikamahine i ka nut. Ua kī ʻo Vladimir: ʻaʻole nalo ka pōkā i ka pūpū a hou i ka pā. Ua lulu ʻo Astarte i kona poʻo:
  - ʻAʻole, ʻike wau ʻaʻole ʻoe he super-elf! Ua hopu ʻia ko mākou poʻe!
  - Paʻa ka hoʻokuʻu ʻana, pio ka pahu, nui ka pōkā! Me ka pololei: hiki iā ʻoe ke paʻi wale iā ia me ka intuitively! - Ua honi ke kanaka opio i ka barela o ka panapana nui.
  - ʻAʻohe ou intuition!
  - ʻAe, ʻaʻole me kēia ʻano mea kaua! - Ua hoʻokuʻu ʻo Vladimir i kahi lei aliʻi o ka huhū mai kona mau maka. - Ua haku au i nā ʻōnaehana ultra-modern e hoʻomaʻamaʻa i kēia: pono ka manawa.
  Ua paʻi ʻo Astarte i kahi dummy i ke ʻano o ke koʻokoʻo wāwae ʻelua me kona manamana lima: Ua wehe ʻo ia i kona waha a lele mai kahi pū mīkini pahu pālua pōkole. Ua hopu ke kaikamahine ia ia me kona lima.
  - ʻAe, mai kāu! Manaʻo wau hiki iā ʻoe ke mālama maikaʻi?
  Ua hauʻoli ʻo Vlarad:
  - Ua aʻo mākou i ke kaua me nā pū mīkini kahiko. Inā pono ʻoe e hakakā i nā ʻāpana kahi i hoʻokaʻawale ʻia ai ka hyperplasma a me ka plasma. Ma waena o ke ao holoʻokoʻa a me ke ao holoʻokoʻa ʻike ʻoe: nā kānāwai like ʻole o ke ʻano.
  - He kula haʻahaʻa! Akā, e nānā mua. - Kiola ke kaikamahine i ka pū mīkini. Ua hopu ʻo Vladimir iā ia ma waena o ka lele ʻana, ua wili a puni e like me ka luna, a lawe i ka palekana. He māmā ka mea kaua me ka hoʻoheheʻe palupalu.
  - Ua mākaukau wau!
  Ua like ke kaikamahine me ke kupua: no kekahi manawa, ua nele kona lima, a i kēia manawa, aia ka puʻu hua ma luna.
  - Uʻi!
  - ʻAe maikaʻi loa! Loaʻa iā ʻoe nā reflexes maikaʻi loa. - Ua mahalo ke kanaka ʻōpio i ka elf, i hoʻohālikelike ʻia me nā wahine kanaka, ua like ʻo ia me ka ʻalani me ka ʻāpala.
  - I kēia manawa pana! - Ua hoʻolei ʻia ke kaikamahine ma kahi o kanalima mau hua.
  Ua hāʻawi ʻo Vladimir i kahi huli. Hoʻopaʻa koke ʻo ia i ka neʻe ʻana o nā nati. ʻAʻole ia he paʻakikī, no ka mea, he haʻahaʻa loa ka wikiwiki, hāʻule nā makana o ka squirrel malihini, lawe wale ʻia e ka umekaumaha. A no ka helu ʻana i ka wikiwiki: hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka lolo-kamepiula hyperplasmic.
  Ua puhi ʻo Astarte:
  - Aloha! He elf ace maoli ʻoe! E uku ʻia ʻoe no kēia! - Lele akula ke kaikamahine a honi iā Vladimir ma nā lehelehe. Kūlou ʻo ia i mua e hālāwai me ia. Ua huki koke ʻo Astarte: - ma hope iki! E hele kaua! - Ua hoʻokuʻu ke kāpena i nā lako.
  Ua ʻohi ʻo Vladimir i kekahi mau makasina, hoʻokomo iā lākou i loko o kāna ʻeke, i kēia manawa ua like ʻo ia me ka ʻona ma hope o ka hangover! I kona haʻalele ʻana, wehe ʻo ia i ka puka me ke kīkē ʻana a lele i waho e like me ka makani mai nā lima pulu.
  I ka iho ʻana i ka papa haʻahaʻa, ua hālāwai ʻo Vladimir i kahi maʻi maʻi kao! Ke hoʻoluliluli nei kēia kanaka i kona mau māuʻuʻu a lulu i kona ʻumiʻumi:
  -Oooh!
  - Psycho! - Huhu hoʻowahāwahā ke kanaka ʻōpio.
  Ua ʻōlelo ʻo Cancer Goat:
  - He mōʻīwahine maikaʻi kāu! E ʻaiʻē i hoʻokahi minute!
  Ma mua o ka pane ʻana, ua kīkī ʻo Elfaraya iā ia ma ka ʻāwae. Huli aʻela ka maʻi maʻi kao, e kīkē ana i kona mau kāmaʻa kekee.
  Ma hope iho, iho akula ke kanaka ʻōpio a me ke kaikamahine ma o ka ʻeleka i ka lawe ʻana i ka helu ʻekolu. Aia nā elves ma laila, kū lākou i nā kiʻi nani a nahu. I ka manawa like, ua paʻa mau ka lauoho o nā kaikamahine a me nā keikikāne.
  Ua lulu ʻo Elfaraya i kona poʻo:
  - Maikaʻi! Eia nā pana!
  Ua pane aku ʻo Vladimir me ka noʻonoʻo:
  - Pilikino, pūʻali koa, ua like ka maikaʻi me ka luna, hoʻemi i ka lōʻihi o ka lawelawe!
  - ʻŌlelo pololei! - Ua hoʻokokoke ʻo Elfaraya i ka hoʻokele. -Ua mākaukau ʻoe no ka hoʻoili ʻana?
  - E like me ka photon i ka radiation! - He pane maopopo.
  - A laila e hoʻomaka kākou! He mea weliweli ka holo mālie ʻana o ka manawa ma ka ʻoiaʻiʻo maoli!
  Ua uē ka pailaka me he mea lā nona ka hewa.
  - ʻAʻole hiki iaʻu, e alakaʻi wikiwiki iā ia!
  
  ʻElima mau kaʻa pae ʻana i hoʻokaʻawale ʻia mai ka moku. Haʻalulu ikaika ka moku, māmā koke a hoʻonui iki i kona māmā.
  ʻO nā kaʻa elves ke nānā aku i ka nani a me ka nani, akā ʻaʻole i maʻalahi ko lākou ʻano. Ua hoʻohana ʻia nā ʻenekini jet shunting. Eia nō naʻe, ʻo nā mea hoʻokele ʻike (he mau kenekulia i kēlā me kēia): ua ʻike lākou i kā lākou ʻoihana, "Chrysanthemums"-3, e like me ka inoa o nā elves i kā lākou mau kaʻa, i laina ʻia i ke kaulahao.
  Ua ʻike ʻia ʻo Vladimir, Elfaraya a me Khrisli, me nā mea hakakā ʻē aʻe, ua ʻike lākou iā lākou iho i mua o ka hoʻouka ʻana. I ka hāʻule ʻana i ka lewa o ka honua, ua hoʻomaka ka moku e hoʻomāhana i ka hull, a ua lohe ʻia ka halulu.
  Ua puhi ʻo Chrizzly:
  - Eia ka mea ʻāhuehue! Ua ʻike paha ʻoe i kahi e pae ai mākou?
  - Ua ʻike ke kāpena! - Ua hoʻopau ʻia ʻo Elfarai.
  Na ke au o ka ea i hoolei mai i ke kaa mai kekahi aoao a i kekahi aoao, a ua wili kona mau paia. I ko lakou pumehana ana iloko o ka lewa nui, ua pii ae la ka halulu, me he mea la aia lakou iloko o ka pahu nunui, e ku ana ka pilikua me ka ikaika.
  Ua hoʻōho ʻo Chrizzly:
  - He hana ʻino maoli kēia! No laila e lulu i nā elves kiʻekiʻe.
  - I ke kaua maoli, ʻaʻole hiki kēia! Ua hele mua au i ia mau mea hoʻokele he mau hua lākou. Pono ʻoe e hele ma ke kula kanaka!" ʻIke ʻo Elfaraya.
  - ʻAʻole wau makemake! He aha ke kula - ʻelua kēia mau papa! ʻAʻole hiki iaʻu ke pale aku i ka maʻi poʻo! - Ua hāpai ka elf i kāna pū mīkini no ka hoʻomaopopo ʻana.
  - He ʻōnaehana helu ʻelima kāu?
  - ʻAʻole, iwakālua mau huahelu, akā ʻaʻohe mea e waiho ma lalo o ʻelua!
  - ʻAe, he elves ʻoe, ua huikau ʻoe i ke kaʻina hoʻonaʻauao me ka wahine. - Ua lulu ʻo Elfaraya i kona pūhaka me ke kono.
  - ʻO ke kaʻina aʻo ʻoluʻolu loa ʻo ia ka moe kolohe! A ʻo ka mea nui loa, ʻaʻohe mea e hōʻole e hoʻihoʻi! - Ha'e ka elf.
  - ʻO ka Sex wale nō ke kumuhana kahi e hoʻāʻo ai nā mea a pau e hoʻokomo i nā kikoʻī hou aku!
  Ua hoʻohui ʻo Elfaraya.
  - ʻO ka maʻamau ma waena o ka wahine a me nā haʻawina ʻoi aku ka maikaʻi o ka C ma mua o ka D!
  I kēia manawa, iho haʻahaʻa loa kekahi kaula o ka pae ʻana a komo i loko o ke ao ʻole ma ka ʻili o ka honua i hoʻomākaukau ʻia no ka lanakila ʻana. ʻAʻole maikaʻi loa ka ʻike, ua lepo loa, pono mākou e hoʻohuli i kahi radar primitive. ʻO ka hopena, he mea nui ʻole ka hoʻonohonoho ʻana, a ʻo ka lepo ponoʻī, melemele a ʻālohilohi, hoʻonāukiuki.
  - E hoʻolohe i ka ace mua! Ke kāhea aku nei ka Module ʻekolu iā ʻoe! - Ua ʻōlelo ka walkie-talkie me ka leo wahine ʻoluʻolu, akā ʻano haʻahaʻa.
  - Ke hoʻolohe nei au iā ʻoe i ke kolu! - Ua pane aku ʻo Elfaraya.
  - Ua ʻike ka radar i ka neʻe ʻana o nā moku ma ka hema.
  Ua ʻōlelo ʻo Chrizzly:
  - Me he pahele lā!
  Ua ʻōlelo koʻikoʻi ʻo Elfaraya:
  - Hiki ke hana i kekahi mea, akā ʻaʻohe nīnau no ka hoʻemi ʻana i ka hewa. - Paʻa ka lima o ke kaikamahine.
  - Nānā, ʻekolu module, e hoʻomau i ka papa like! - ua hōʻike ka mea hoʻokele. - A i ʻole e hoʻopili iā Astarte.
  - Ua hoʻopili mai iā mākou a haʻi iā mākou e mālama i ka laina! - Ua uē lākou ma kekahi ʻaoʻao.
  - E hoʻomau!
  Ua ʻōlelo ʻo Vladimir:
  - Pono mākou e iho, aia ka ʻenemi ma lalo o mākou!
  Ua kauoha ʻo Elfaraya:
  - E luʻu kāua! I loko o ka hohonu loa!
  ʻO ka "Chrysanthemum" i hoʻolohe pono ʻole i iho i lalo, e lanakila ana i ke kū'ē o ka lewa. Ua kani ka altimeter me ke minamina, ʻano minamina kona nānā ʻana.
  Loaʻa i ka radar ka wahi hoʻomalu a hāʻawi i kahi hōʻailona! Aneane koke, ʻike ʻia kahi māka ʻōmaʻomaʻo ma ka pale lepo. Ua lohe ʻia ka leo o Astarte, i hoʻololi iki ʻia e ka mea hoʻouna:
  - E ho'ā i ka pā pana!
  Ua hoʻomaka nā kukui liʻiliʻi e ʻala, a ua make paha ka hapakolu o lākou!
  Ua wehewehe ʻo Chrizzly, me ka hopohopo:
  - ʻO kēia kā lākou e nānā ai i ke kūlana o nā pahuhopu hoʻomaka!
  - ʻilihune! - Ua wili ʻo Elfaraya i kona mau lehelehe i loko o kahi paipu.
  Kani ae la na enekini kalaiwa, a kolo mai na alakai missile mai lalo mai o na puka i hamama.
  He ʻumikūmāwalu mau missiles ka Chrysanthemum, akā he ʻumikumamākolu mau kukui ʻōlelo aʻoaʻo i hoʻomālamalama ʻia. Ua ʻōlelo ʻo Vladimir:
  - He hoʻokele hewa kēia!
  Pane akula ʻo Chrizzly me ka waimaka:
  - ʻAe! Hiki nō kēia i ke kaua, ʻoiai inā ua kahiko nā mea hana!
  Ua kauoha ʻo Elfaraya:
  - Paʻi i ka pūʻali koa me nā missiles. Ina e ike maopopo ia kakou!
  Nānā ʻo Chrizzly i ka ʻōnaehana alakaʻi.
  - E pā mākou i ka pā kaua. Nui lākou a nui nā koa. ʻO ka pā, ua hana ʻia me ka masonry maka a hiki ke hoʻokuʻu ʻia i lalo me kahi hipa paʻi.
  Ua lulu ʻo Elfaraya i kona poʻo:
  -He pupule ʻoe? Kue ke kino i ka paia!
  - ʻAʻole kēia ka hana a nā gnomes, e uhaʻi mākou! Pehea e inu ai e haʻihaʻi kākou! - Ua ʻalo ʻo Chrizzly.
  - A laila, e lawe i ka pilikia inā he ʻīlio hae ʻoe!
  Ua laina ʻia nā elves i kahi laina geometrically perfect: i kēia manawa ua like lākou me nā koa maoli. ʻAʻole naʻe i lilo nā maka i kamaliʻi, akā ʻoi aku ka paʻakikī, e like me nā poʻe koa paionia o nā kiʻiʻoniʻoni Soviet kahiko.
  - Ma ka liʻiliʻi hiki iā ʻoe ke hana i kekahi mea! - Ua hauʻoli ʻo Vladimir. Ua manaʻo ke kanaka ʻōpio ʻaʻole he poʻe ʻūlū like ʻole nā elves: pampered, ʻae, akā ʻaʻole makaʻu.
  Nānā ʻo Elfaraya iā ia iho i nā optics ikaika, me ka hoʻokuke ʻole ʻana iā Chrizzly. Ua lana mālie kekahi hale paʻa o ke awāwa uliuli i ka moku pae.
  - Ua ao ka ʻike maka! - Ua hoʻāʻo ʻo Elfaraya me ka lanakila ʻole e hoʻonui i ka ʻoi. "A ʻaʻole i holoi ʻia ke aniani no ka manawa lōʻihi."
  -ʻO wai ka mea e holoi iā lākou? Nā lopako a i ʻole? - Ua paʻi ʻo Chrizzly. - Akā,ʻikeʻia nā mea a pau e like me ia. E wehe mākou i ke ahi ma luna o ka hale paʻahao mai kahi mamao o ʻekolu tausani zherrs, ʻo ke koena o nā moku e hahai i kāu hoʻohālike.
  - E hana mākou i kēia!
  - Eia kekahi, i ka pāʻani virtual, pono mākou e hopu i nā trophies waiwai. Hoʻopaʻa mau ʻia lākou i waenakonu o ke kumu. - Ua ʻānai ka elf i kona pepeiao me kahi kui ʻālohilohi.
  Ua ʻōlelo ʻo Elfaraya:
  - Ke nānā aku nei kēia lumi me kahi hale hoʻohua kahiko. Auē, kekee kēia mau antenna!
  Ua kahakaha ʻo Chrizzly i kahi palapala ʻāina a kuhikuhi me kona manamana lima:
  - Aia nā kīʻaha ma laila!
  Eia naʻe, ua ʻike mua ʻia nā hale e ka maka, ke neʻe kokoke mai nei. Ua hiki ke ʻike i nā hale kiaʻi i hoʻopaʻa ʻia me nā pā kaua.
  - He kanakolukumamālua o lākou, ua like ka mamao ma waena o nā hale kiaʻi! - Ua hoʻomaka ʻo Elfaraya e kulou i kona mau manamana lima.
  Ua hāwanawana ʻo Vladimir:
  - ʻO ka nati paʻakikī e haki!
  ʻŌlelo maila ka ʻElf, e uwē ana (me he mea lā:
  - No ka like o nā mamao, ʻo ia hoʻi, pono mākou e hakakā i nā trolls. I ka wā kahiko, hakakā pinepine mākou me lākou. Eia kekahi, makemake nui nā trolls i ke ʻano pā hale.
  - Me nā trolls virtual! - Hoʻoponopono ʻia ʻo Elfarai.
  Hoʻopuka ka ʻōnaehana alakaʻi i nā helu mua - ʻo ia ka mamao i nā pahuhopu i koho ʻia. Ua puhi ʻo Chrizzly:
  - I kēia manawa hoʻomaka!
  Ua hoʻopā ʻo Vladimir i ka pū mīkini, ʻaʻole, he mea kaua nāwaliwali. ʻOiai inā he olohelohe loa ke kanaka o kēia wā, ʻaʻole e hou ʻia kona ʻili me ka hyperplasmic inclusions e ka pōkā alakaʻi. ʻOiai ʻaʻole, ʻo kēia mea kaua ke kumu i hana ʻia me kahi metala sub-radioactive ʻoi aku ka paʻakikī a ʻoi aku ke kaumaha. Eia naʻe, ʻaʻole ia e hoʻomaka. ʻOiaʻiʻo, ma ka ʻoiaʻiʻo maoli, ʻo ke kamepiula, e like me ka matrix cybernetic, hoʻonohonoho i nā ʻāpana o ke kino. No laila hiki iā lākou ke lawe iā ia i lalo, me nā mea kaua kahiko. ʻAʻole naʻe i kūpono loa.
  Pahu ʻo Chrizzly i kona mau manamana lima, ʻulaʻula ke pihi, no laila ua like ke koko elf me ke koko kanaka, ʻulaʻula ʻulaʻula. Ua haiki na haumana a ua elf, ua like ia me ka moo-iho liilii e noho hoohalua ana. Holo mālie loa ka manawa no ka lolo hyperplasmic, ʻoiai ke kali nei ʻoe. ʻO kēia ka physiology o ka hoʻololi hyperquantum. ʻO ka mea mahalo, ma waena o ke ao holoʻokoʻa, ʻoi aku hoʻi ma nā hui o nā antiworlds, ua ʻike ʻia nā pūʻulu o ka hyperplasm rarefied. Akā i ka hoʻomaka ʻana he manaʻo ʻo ka hyperplasm, ʻoiai ke ono o ka mokuʻāina, ʻaʻole i loaʻa i kahi ʻano manuahi ma ke ʻano. Akā ua hōʻike ʻia ka noiʻi ʻana ma kekahi mau pae kokoke hiki i nā mea āpau ke hele i ke kūlana ʻeono a ʻehiku paha o ka mea. Aia nā hanana like ʻole e nā ʻano ʻepekema āpau: ʻike ʻia ka mokuʻāina ʻewalu o ka mea, a me nā ʻano like ʻole o ka hyperplasm. ʻO ka mea nui, ua hoʻomaka ke kūkulu ʻia ʻana o nā ʻiʻo kanaka mai ia mea. ʻAʻole paha i lōʻihi ka manawa e lilo ai ke kanaka, me ka ʻole o ka ʻenehana, i mea kaua make hiki ke hoʻololi i nā palena o nā hōkū a me nā hōkū. Ma keʻano laulā, ʻoiai i ka moʻolelo ʻepekema kahiko, ua hana ʻia nā manaʻo like ʻole e pili ana i ke kanaka o ka wā e hiki mai ana. ʻO kahi laʻana, he haʻahaʻa ʻo Efremov a hoʻonui i ka manaʻolana o ke ola i loko o kahi hui komunista i 200 mau makahiki wale nō. Eia kekahi, ua kaupalena ʻo ia i ka heluna kanaka. He mea kupanaha, akā, ma hope o ka hoʻomaka ʻana o ka poʻe e lanakila i nā galaxies, ʻaʻole i piʻi nui ka manaʻolana o ke ola, a ma ke ʻano he komunista a me ka hoʻomaloka, ʻaʻole manaʻoʻiʻo ʻo Efremov i kahi ʻuhane make ʻole. Ma keʻano laulā, ua ʻimi ʻo ia i ka wā e hiki mai ana no ʻelua kaukani makahiki, ʻo ia ka nui, akā ma ke ʻano maʻamau ka manaʻo he manawa waena. Ma keʻano laulā, ua hele kekahi ʻano ʻano i nā dystopias: i ka wā o ka honua māhele. Pena lākou i ka wā e hiki mai ana i nā kala ʻeleʻele. Eia nō naʻe, aia nā poʻo ʻālohilohi i kēlā manawa i hoʻomaopopo ʻo ka wā e hiki mai ana no ke aupuni hui. Ma waena o lākou he kanaka pilikua nui nāna i hoʻopau iā Jules Verne, ka mea i manaʻo i nā ʻike he nui - ʻoi aku ka hyperplasm. Aia kekahi mau mea āna i haku ai ma nā papahana wale nō. No ka laʻana, ka hana ʻana o nā universes hou! I kēia manawa, ʻōlelo ka poʻe ʻepekema ma ke ʻano he hiki ke hiki, akā ʻaʻole i hiki mai ka hopena! Akā, ulu ka holomua, a ʻokoʻa ka manaʻo o ke kanaka. Ua hōʻoia ʻia ʻo ke kumu o ke kanaka mai ka ape he moʻolelo! ʻO kaʻoiaʻiʻo, heʻano pili nā monkey, akā degenerate lālā. ʻO kaʻoiaʻiʻo, ua hānau ka Hypernoosphere i nā hana kanaka. ʻAʻole i hana mua ʻia ka lolo kanaka me ka protein, a ʻaʻole like me ka primate maʻalahi, he 999 ka nui o ka lolo kanaka! 'O ia ho'i, hiki i ka po'e ke 'ike i ka manawa ho'okahi i ka holo 'ana o ka 'ike mai nā ao like 'ole. ʻAʻohe palena o ka Space, ʻaʻohe mea pale, hoʻomohala o nā palena! Ma keʻano like, ke kanaka, iʻole e kū mālie, hoʻomakaʻo ia e hoʻomohala i kona lolo. Ua hoʻokokoke ka ʻepekema i ka mea ʻino kahiko me ke koʻi pōhaku i ke kiʻekiʻe o ke akua. ʻOiai ʻaʻole mana loa ka ʻoiaʻiʻo, akā ikaika loa! I kēia manawa ʻo ka mea nui loa no ke kanaka ke ola a hoʻonui i kona hiki. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻohe hopena o ke ʻano i luku ʻia ma mua o ka makani ma luna o ka pōhaku. ʻOiaʻiʻo, ʻoiai ma hope o ka make ʻana o nā poʻe koʻikoʻi, hiki i nā koena māla ke hoʻoikaika i ka honua waiwai. ʻAe, no ke aha, no ka laʻana, he hopena ka pule i kekahi manawa. No ka mea, waiho kekahi manaʻo i kona imprint ma ke kahua ʻike. A i ka nui o nā manaʻo a me nā manaʻo, hiki mai nā haunaele i ka hypernoosphere e pili ana i ke ao honua. No laila, ʻo ka manaʻoʻiʻo maoli o nā miliona a i ʻole nā piliona o nā kānaka, iā Kristo, ma Buddha, ma Mohammed, ua waiho i kāna hōʻailona ma ka noosphere. Lawe ka manaʻoʻiʻo i ka ʻike a no laila ma kekahi ʻano mea waiwai. A ʻo ka manaʻoʻiʻo o nā piliona he nui ka ikehu ma nā ʻano like ʻole a me nā pae e hiki ai ke hoʻoneʻe i nā mauna. ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻole ʻike ka poʻe pehea e hoʻokele ai i kēia ikehu: inā ʻoe laki, e hoʻōla ʻia ke kanaka, ʻaʻole e pā ka poka, ʻaʻole e hāʻule ka mokulele. Akā hiki ke lilo i ke ala ʻē aʻe, ka hopena maikaʻi ʻole o nā hōʻino a i kekahi manawa pule nui loa. He mana nō hoʻi ka hypernoosphere: aneane like me ke Akua Mana Loa, akā ʻaʻole ia e ʻike iā ia iho he kanaka. He ʻano helu helu ʻole kēia o nā meheu a me nā kiʻi o nā ʻano pilikino like ʻole! No laila, he mana ko nā hoʻomana a pau, hiki iā lākou ke hoʻoikaika i ke ola, a ʻoi aku ka ikaika o lākou, ʻoi aku ka nui o ka poʻe hahai a ʻoi aku ka hauʻoli o ka manaʻoʻiʻo! Akā i ka manawa like, ʻaʻohe manaʻo maoli o ke Akua. ʻO ia hoʻi, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻonani ʻana i ke Akua, a me ka pule iā ia, ʻaʻole ia he mea pōʻino ke keʻa iā ʻoe iho, ʻo ka ʻoiaʻiʻo wale nō, ʻaʻole i hōʻike ʻia i kekahi hoʻomana! No laila, pololei a hewa nā mea a pau! Hiki nō hoʻi i ka poʻe komunisi hoʻomaloka ke hoʻoikaika i ka honua a puni lākou, a i ka ulu ʻana o kā lākou helu, lilo ia i mea ikaika loa! He omnivorous ka hypernoosphere, hiki iā ia ke pepehi a ola hou! Malia paha ma kēia ʻano, ua kokoke ka manaʻoʻiʻo i ka ʻoiaʻiʻo, a ʻo ka mea mahalo i nā hoʻomana āpau i ka manawa hoʻokahi, ʻo ia ke kanaka naʻauao. ʻAʻole ia no ka mea ʻole i lilo ka Orthodoxy hou i ka syncretism me ka mana imperial. Akā, ma ke ʻano nui, ʻaneʻane ʻaʻohe atheism, me ka manaʻoʻiʻo i ka mana o ka noʻonoʻo. Ma keʻano laulā, ua ola loa ka Orthodoxy kahiko iā ia iho i ka hoʻomaka ʻana o ke kenekulia iwakālua a ʻaʻole hiki ke hoʻōki i ka hoʻokahuli atheistic. ʻO ka conservatism a me ka makemake ʻole e hoʻololi i kekahi mea, ʻoiai ke loli nei ka honua, ʻo ia ka nāwaliwali o kekahi hoʻomana! Pono ka ʻike honua a me ka manaʻoʻiʻo i ka evolution, akā noho mau ʻo Orthodoxy i ke kiʻekiʻe o ka Middle Ages no ka lōʻihi loa. Mahalo i ke aliʻi nui mua nāna i hoʻohui i ke kanaka a hoʻololi i ka Orthodoxy! Me he mea lā, inā ʻaʻole ia, pau ke kanaka!
  He ʻumikūmāwalu mau pahi kaua i hoʻoluliluli i ka hull o Chrysanthemum, a ʻelua pūʻulu pōhaku, me ka waiho ʻana i nā huelo ʻeleʻele, holo wikiwiki i ko lākou mau pahu hopu. Ua neʻe iki ka halihali i ka ʻākau, ua ʻoki nā ʻenekini i ka haʻalulu, ua haʻalulu ka hull.
  Ua hoʻōho ʻo Chrizzly:
  - E pana, e nā hoahānau! Pa i ka papahele!
  ʻO ka hapa nui o nā missiles i hōʻea i kā lākou pahuhopu, akā ʻekolu, i nalowale i ko lākou ala, a hiki i ka lele ʻana ma mua o ke kumu. ʻO nā hale pā hale he kihi, pena ʻia i kahi hina hina, me nā iwi poʻo e kū ana ma nā lae. Ua hiolo nā pā a ua hoʻomaka ke ahi. Eia naʻe, ke nānā aku ʻoe me ka maka ʻōlohelohe, ʻo ka ʻike ʻana he mau mea pāʻani kēia a nā keiki, a i ʻole ke kūlanakauhale one e paʻi ʻia e kahi keikikāne ahi.
  Ua noʻonoʻo mua ka poʻe kiaʻi, a ua paʻi nā pū kīwī liʻiliʻi i nā kaʻa e neʻe mai ana mai nā hale kiaʻi a pau.
  ʻO kēlā me kēia pōʻai ʻelima he tracer, ua ʻāwili ka pohā i nā kiʻi nani a me ke ʻano o nā pahu ahi hauʻoli. Ua lele ʻo Chrizzly iā ia iho i ka huila hoʻokele a hoʻomaka e hoʻohuli, ua huki hou ke pilote. Ua wili ka halihali, ua kiola ʻo Elfaraya iā Chrizzly, e hōʻike ana i kona ikaika nui. Ua hoʻopololei ke kaʻa i ke kaʻa. Ua hoʻokokoke mai nā alahele, a ua hoʻāʻo ka kaʻa e pale aku i nā pahu hopu. Akā ma ʻaneʻi ua hoʻopilikia ʻia ʻo ia e ka liʻiliʻi o ka maneuverability.
  A ma waena o nā hale i hoʻomau ʻia ka pahū ʻana o nā pōhaku. Na ka pahū ʻana i hoʻohuli i ka pahu, ua hoʻomau ʻia kona mau ala heheʻe i ka milo ʻana e ka inertia, ʻelua mau pū hoʻokele ponoʻī i haehae ʻia, akā ua lele kekahi o nā missiles ma waho o ka paʻakikī. Ua hōʻike ʻo Chrizzly i ka fig.
  - ʻO ka mea e nalo, e hana ʻo Astarte me ke kanaka!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Elfaraya:
  - He kani pohihihi!
  - Ke hele ʻia kahi hypercurrent i loko o ka penis, e hoʻomaopopo ʻoe i ke kumu e pono ai ka paona buzz! - Ua ʻōhumu ʻo Chrizzly, e ʻakaʻaka ana.
  - ʻae maopopo iaʻu! Ua ho'āʻo i nā manawa he nui! - Purred ke kaikamahine e like me ka popoki, mai ka leʻaleʻa hoʻomanaʻo.
  - Akā ʻaʻole wau! ʻOi aku ka maikaʻi ma mua o kahi blowjob wale nō!
  - Aloha wale! - Ua ho'āʻo ʻo Vladimir (Vlarad) e kuʻi iā Chrizzly i ka hoki. Paʻe ka elf mai ka hahau mua ʻana, akā hāʻule i loko o ka pulp ma ka lua.
  - Auwe, quasar ripper! - Ua hōʻino ka elf.
  ʻO ka iho ʻana o nā Chrysanthemums i lalo, ʻoi aku ka paʻakikī o ke ahi puʻupuʻu aunoa. Ua ʻelima mau manawa i ʻohi ai nā pepeiao o ka poʻe hakakā i nā leo ʻoluʻolu - e like me nā meteorites liʻiliʻi e kīkēkē ana i ka metala umekaumaha. I kēia manawa ua paʻa ka hull, akā i ka iho ʻana o nā moku, ua hoʻonui ʻia ka mana luku o ke ahi kūʻē i ka mokulele.
  Ua kauoha ʻo Astarte:
  - Pa i nā hale kiaʻi!
  Ua puhi ʻia kekahi mau missiles, akā he "antediluvian" i ka ʻenehana, ua hoʻonele ʻia lākou i kahi ʻōnaehana homing. ʻEkolu wale nō i paʻi i nā hale kiaʻi pū mīkini, e luku ana i nā wahi kī. Hiki iā ʻoe ke ʻike i nā ʻāpana o nā kino ʻeha e lele ana e like me ka confetti mai nā mea puhi ahi.
  Ua kuhikuhi ʻo Chrizzly i kona manamana lima a ʻōlelo:
  - He aha kaʻu i ʻōlelo ai! He mau trolls kēia! Nā cretins piha!
  Ua ʻoi aku ka ikaika o ke ahi mai nā kūlana ola, ua piʻi ka huhū.
  Ua hoʻāʻo ka mea hoʻokele e hoʻohuli, akā ua paʻa nā pedal. Eia naʻe, ua hoʻomaka ke kaʻa e lohi. Ua hāʻule kekahi mau elves mai ko lākou mau wāwae, ua hāʻule kekahi i ka pā me ka ʻoi loa o ka haki ʻana i kona mahiole.
  -Oooh! E loaʻa iaʻu kahi puʻupuʻu nui! - Ua ʻōhumu ʻo ia.
  He kiʻekiʻe loa ka wikiwiki no ka hipa kāne, a i ʻole e ʻeha, ua kaomi ʻo Elfaraya i ka leve a hoʻokuʻu i ka parachute. Ua hoʻolohi ke kū ʻana o ka ea i ka wikiwiki.
  I kona ʻike ʻana i ka pā pōhaku e holo wikiwiki ana i ka moku, ua hoʻōho ʻo Chrizzly e like me ka naʻaupō:
  - Polundra! ʻO nā lima a pau ma ka papa!
  - Hupō! - wahi a Elfaraya.
  Piʻi ke poʻo o kekahi mau kaikamahine elf a ʻike ma nā puka puka i kahi kokoke loa o ka pā, a ʻuwē lākou me he puaʻa lā e pepehi ʻia ana. Eia naʻe, ua manaʻo ʻia ʻo Vladimir ʻo ia ka leo o ka wahine ikaika.
  He hopena koʻikoʻi ka hopena, a ma hope iho ua heʻe ke kaʻa i ka pae ʻana. Lele aku la na pou nahaehae o ka pa uwea mahope ona, alaila, oi aku ka ikaika o ka hahau ana. Ua paʻi ka halihali i ka paia o ka hale.
  Hāʻule nā kaikamāhine i lalo, huli a wili i ko lākou mau wāwae. Ua uē ke kaikamahine i pena ʻia me ka waimaka:
  - Ua haki koʻu wāwae ʻilihune!
  Ua hāʻule pū ʻo Vladimir, akā lele koke i luna. Aole i eha kona poo. Ua puiwa nae o Chrizzly, lele aku la ka mahiole mai kona poo aku, a he pehu ma kona lae a kulu ke koko.
  Ua nīnau ʻo Elfaraya iā ia:
  - Pehea ʻoe?
  Ua hoʻoluliluli ʻia ka elf i kona mau lima:
  - E hamau! Photon i kou ʻōpū!
  - ʻAe, e akahele!
  Me he mea la ua oi loa aku ka ehaeha o ke pailota, ua eha kona umauma, a kahe mai ke koko ulaula mai kona waha mai. Akā, mahalo i ka ikaika nui o nā elves, ua hiki nō iā ia ke hele, ʻoiai ʻaʻole ʻo ia i kūpono no ke kaua.
  Ua kōkua ʻo Vladimir i nā kaikamāhine e ala. ʻOiai ka haʻalulu, ua loaʻa iā lākou nā ʻeha liʻiliʻi, nā ʻeha a me nā ʻōpala.
  - ʻAe, e nā kaikamāhine, ʻo ka manawa kēia e hakakā ai.
  Ua ʻōhumu ʻo Chrizzly:
  - Me ʻoe wale nō!
  - A e hele aku ʻoe, e ka puʻupuʻu lāʻau!
  Me ka paʻakikī o ka wehe ʻana i ka puka, ua haʻalele ʻeiwa mau elves i ka halihali pae ʻana a loaʻa iā lākou iho ma lalo pono o ka hale kiaʻi. E kī mai ana kekahi pū puhi wikiwiki mai luna mai, me he mea lā ua lawe ʻia aku ka troll e ke kaua lewa. E ʻā ana ke ala ahi, a ua ua like nā pahu pū me he huahekili. Ua nalowale kekahi o nā kaikamahine elf i kāna kāmaʻa a hehi i ka pūpū puhi me kona wāwae ʻono ʻono a uē.
  . MOKUNA Helu 20
  Lele aʻela ʻo Mirabela a pā i ka ʻeha. Ua kani kona mau manamana lima a ʻike ʻo ia i kahi ʻanoanu nui nāna i nahu iā ia i loko o ka ʻōpū.
  - ʻO ke ʻano anti-material, hiki iā ia ke hoʻokomo i ka maʻi i loko o ka ʻiʻo. - Ua uwē ke kaikamahine.
  Ua hoʻomaka ka ʻōpū paʻakikī i ka ʻeha loa, i mea e maʻalahi ai ka ʻeha, holo ke kaikamahine i kahi kahawai anuanu a komo i loko. Me he mea lā ua maʻalahi iki.
  - ʻO kēia nā mea ʻino e mau nei i kēia ao, a manaʻo wau he maluhia.
  Iā ia e holo ana, hehi ihola ke kaikamahine i ka ʻupena me kona wāwae wāwae ʻole a me ka wāwae ʻulaʻula, ʻaʻole i loaʻa ka manawa e paʻakikī ai, ua ʻeha pū kekahi. ʻO Mirabela, e noho ana i loko o ke kahawai, manaʻo: ua ʻike ʻo ia iā ia iho he olohelohe, ʻaʻohe mea kaua a kamepiula ʻole. He mea ʻino kēia, ʻoiai he kaikamahine hoʻokahi haneli o ka super-civilization, ʻaʻohe manaʻo o ke koa wahine i ka mea e hiki ke hana ʻia ma lalo o nā kūlana o kahi ʻōnaehana kahiko. ʻOiaʻiʻo: nui kona ʻike, me ka mōʻaukala o nā honua he nui. I kēia hihia, pono ʻoe e kiʻi i kekahi ʻano mea kaua. Ma hope o nā mea a pau, ua like kona kino me ko ka poʻe kahiko, ʻo ia hoʻi, ʻoi aku ka nāwaliwali a me ke kōkua ʻole. He kanaka nawaliwali ka monkey, aka, he naaupo ka Elepani ikaika, ina ua ola keia ano no na makahiki he trillion, aole e hiki ke ulu pono. I kekahi manawa, ua hoʻoweliweli ʻia ka honua honua e ka hāʻule ʻana o kahi asteroid nui loa. Hiki iā ia ke hoʻopau i ka nohona kanaka i ka manawa hoʻokahi. Akā hoʻomaikaʻi i ke aliʻi nui, ʻo ka rocket luku mua i hana ʻia i wāwahi i ka asteroid i nā photons. Inā koho ʻoe i nā mea pono, a laila e hoʻokuʻu ʻole ka antimatter i ka radiation, a he mea hoʻohui nui kēia, no ka mea ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻai i kāu honua. Akā inā ua lohi iki ka holomua, ua pilikia ka lāhui kanaka i ka hopena o nā dinosaur. Ma ka laulā, ʻo ka hana paʻakikī loa ʻo ia ka hoʻohaʻahaʻa koko ʻole o ʻAmelika Hui Pū ʻIa. Ua hoʻomohala nui ʻia kēia mana, a ʻoi aku ka maikaʻi o nā ʻAmelika i ka hana blockbusters. Aia ka ʻoihana kiʻiʻoniʻoni i ka pae kiʻekiʻe loa, ʻoi aku ka nui o ia manawa. ʻO nā mea hana keaka maikaʻi ʻo Jackie, Schwartz, DeCaprio, Stallone a me nā mea ʻē aʻe he nui i hōʻike i ka honua o ka wā e hiki mai ana a me ka noʻonoʻo nani. I kēlā mau lā, ʻoi aku hoʻi me ka hiki ʻana mai o nā kiʻi kamepiula, ua hiki iā lākou ke hana i nā hoʻopunipuni hoʻopunipuni.
  E lawe, no ka laʻana, "Star Wars" a i ʻole "Babylon" - ua kiʻi ʻia lākou ma ke ʻano maoli. Ua hoʻomaka ka hoʻonui maoli ʻana i ka lewa ma hope o ka hui ʻana o ke kanaka. ʻO ka mua, ʻoiai he primitive, ʻike ʻia ka civilization kokoke i ka hōkū Sirius. Ua ʻoi aku ka wela o ka honua ʻehā ma mua o ka Honua, akā kūpono no ke ola.
  Noho nā moʻo primate ma ke ana. Eia naʻe, ua loaʻa iā lākou nā koʻi pōhaku, akā ʻaʻohe kakaka a me nā pua. Ua puka mai ka hoomaka ana o ka hoomana. ʻO ka moʻomeheu o kekahi mau mea, kahi i mōhai ʻia ai nā cereals a me nā ʻōpala lepo, i kekahi manawa he kino holoholona. He liʻiliʻi ka poʻe ʻōiwi, a laila pau loa nā maʻi a me nā bacilli i hoʻokomo ʻia e nā mea honua. No ka ho'ōla hou ʻana i kēia ʻano, pono mākou e hoʻohana i ka cloning.
  Holo aku ke kaikamahine i kona mau lima i ka wai a holoi iā ia iho ma lalo o kona mau lima. Ua maikaʻi a palekana ke kahawai.
  Ma ke kumu, ua hakakā nā kānaka honua i kā lākou kaua ākea mua me kahi civili hanu fluorine. ʻO lākou ka mea mua i hoʻouka i nā Lūkini, a ua hoʻomaka ke kaua ʻino. I ka wā mua, ua like ka hakakā ʻana, akā ua hoʻomaikaʻi ka poʻe, me ke kōkua o nā kilokilo a me nā elves, i kā lākou ʻenehana a hoʻomaka i kahi hoʻoholo hoʻoholo.
  Aneane pau na mea fluoride i make, a ua kipakuia na koena iloko o na kahua hoomoana. Ina ua eo na kanaka honua, aole i oi ko lakou hopena. ʻO ka Fluorine kahi mea ikaika loa, ʻo ia ka mea ʻoi loa ma ka Honua, ua hāʻawi i ka lāhui i ka hakakā. A laila ua nui aʻe nā kaua, ka luku ʻana i nā planeta, ka lanakila ʻana o nā civilizations. Ua luku aku lakou i kekahi mau galaxia. Akā ʻo ka mea holoʻokoʻa, ua pau kēia mau mea : ma ke kua o ke kaua nui ma waena o nā Russia ʻelua. I loko o ka hale kiʻiʻoniʻoni hou, ʻoiaʻiʻo, ua uhi ʻia nā kaua ākea he nui. Ua pana ʻia nā kiʻiʻoniʻoni a me nā moʻolelo TV. Ua ulu nā hopena kūikawā i ke kiʻekiʻe o ka realism kiʻekiʻe, akā naʻe, ua loaʻa i ka hale kiʻiʻoniʻoni kahiko kona mau mea mahalo. A me ka nani o nā hōkū kahiko o Hollywood a me Mosfilm, ko lākou nani pau ʻole.
  Eia naʻe, ua ʻike ʻia nā meʻe kiʻiʻoniʻoni hou. ʻO ka mea nui, ʻo Vitaly Tok, nāna i pāʻani iā Lev Eraskander. Ua komo kēia ʻōpio mau loa i nā kaua o ke kaua interuniversal a hana i nā kiʻiʻoniʻoni. ʻOiaʻiʻo, ʻo ka hele ʻole o ka poʻe kahiko i ka moku Lūkini i hana i nā ʻāpana he monotonous. Akā ʻo nā kiʻi kamepiula i hiki ke uku i nā mea āpau; ʻo ia hoʻi, hiki iā lākou ke hana i kahi helehelena ʻokoʻa i ka wā kahiko. ʻAe, ua ulu ka holomua, akā ʻaʻole maikaʻi loa ka hale kiʻiʻoniʻoni! Eia nō naʻe, ua ʻike ʻia kahi mea waiwai - virtual reality. Ua hoʻohana wale ʻia no ka hoʻomākaukau ʻana no ke kaua. I ka ʻepekema moʻolelo, ʻoi aku ka nui o ka makahiki atomic, ua lilo ka ʻoiaʻiʻo maoli i mea kaulana. Akā i ka manawa like, ua mau nā ʻano hana o kāna hana. Makemake wau e hiki iā mākou ke hoʻololi i ka hyperplasma no kahi mea pono, ʻaʻole e ʻimi wale i kahi ala ʻē aʻe e luku ai i nā mea ola āpau. He ʻakaʻaka a pōʻino: no ka laʻana, ua hoʻomaka kekahi empress mua e ʻike i ke kaumaha ma hope o ka haʻalele ʻana i ke poʻo o ka mokuʻāina. No laila ua hana lākou iā ia i mīkini virtual i hiki iā ia ke hoʻomau i ke kaua a me ka hoʻomalu i ke ao holoʻokoʻa. Eia nō naʻe, ʻoluʻolu nā alakaʻi mua i nā kūlana kauoha i ke aupuni. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke kauoha a hoʻoponopono i nā mea ola a pau i nā manawa a pau. Eia naʻe, hiki iā ʻoe ke hana hou i kekahi pāʻani "virtual", me ka mea i lanakila ai ka mō'ī i kona hoa paio me ka mana o Great, Sacred Russia a hoʻomaka e lanakila i nā honua ʻē aʻe. A ʻo ka ʻoiaʻiʻo ua nānā ʻo ia i kekahi mau kiʻi ʻoniʻoni ʻepekema kahi i lanakila ai nā universe ʻē aʻe: he mea kupanaha ia.
  ʻO ka mea nui, aia ka manaʻo o kahi accordion, a i ʻole kahi papa kāleka o kahi helu ʻaneʻane pau ʻole o nā honua like ʻole. He mea hoihoi loa keia.
  A no ke aha lākou e like ai? A i ʻole e lanakila, ʻo ia hoʻi me kahi moʻomeheu i loaʻa ʻole i ka lepo wale nō, he mea ʻakaʻaka! No ke aha mākou e hele ai i ke kaua me ka poop?
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine, paʻipaʻi wai. ʻO kona mau wāwae liʻiliʻi e hoʻoluliluli ana i ka nalu, ʻo kona koko ʻōpio ikaika e koi aku i ka neʻe. Ua lele ʻo Mirabela a piʻi i waho o ka wai. ʻO ka mea mua, hoʻomaka ʻo ia e ʻimi i ka lāʻau ikaika a me ka pōhaku ʻoi. ʻAʻole paʻakikī ka loaʻa ʻana o kahi lāʻau, akā ʻo ka mea nui ʻo ia ka ikaika, a ʻo ia ka mea a mākou i pilikia ai. Ma kahakai wale no ka loaa ana o ka pohaku oi. Inā he poepoe, ʻaʻole ia he mea nui: hiki iā ʻoe ke hoʻokaʻawale. I kekahi mau manawa ua ʻike ke kaikamahine i nā holoholona ʻakaʻaka, kahi hui o nā pāpaʻi a me nā monkey. Lele lākou mai kahi lāʻau a i kekahi lāʻau. Akā i ka hopena, ua hopu ʻia kekahi mea ʻaihue nui. Holo maila kekahi holoholona me he lynx poni i ke kaikamahine. Lele ʻo Mirabela ma ka ʻaoʻao a hahau i ka lynx me ka lāʻau. No laila, ʻōhumu a lele hou ʻo ia.
  Ua hoʻomanaʻo ke koa ʻōpio i nā ʻenehana hakakā a pau i wili ʻia i loko ona mai kona wā kamaliʻi. ʻAʻole hoʻolohe maikaʻi ke kino. ʻOiai he ikaika a ʻoi loa ka ʻiʻo. Akā naʻe, ʻaʻole i ʻoki i ka ʻāʻī, ua hele ka wāwae ʻaʻole i ka ʻaoʻao o ka holoholona. Ua uē ka lynx a pane akula me ka ʻūhā ʻana i ke kaikamahine ma ka ʻūhā. Akā, ʻo Mirabela i hoʻokomo pono i ka lāʻau i loko o ka maka, a hāʻawi koke akula i ka hahau ʻino ma ka lae.
  Ke paʻi ʻoe me kou lima ma kahi kihi kūikawā a me kahi ākea ākea: hiki i kahi kī liʻiliʻi ke hoʻoulu i ka concussion.
  ʻO ka lynx ua ʻōniʻoniʻo a hāʻule; ua ʻike ke kaikamahine iā ia iho ma luna ona.
  - ʻaʻole maikaʻi ʻole! A palupalu ka hulu! Hiki iā ʻoe ke uhi i kou ʻōlohelohe me ia.
  Kauo ʻo Mirabelle i ka lynx i kahakai. I ka wā mua, ua maʻalahi ka lawe ʻana i ke kupapaʻu he kanawalu kilo, akā ua luhi ke kaikamahine.
  - ʻAuhea koʻu kino kahiko, ʻaʻole ʻike i ka luhi, hiki ke huki i kahi kaʻaahi kahiko a moku paha. I kēia manawa ʻo wau kekahi o ka poʻe pōʻino. A ke kaumaha nei au i keia. - Ua hoʻopunipuni ʻo Mirabela (a ʻaʻole hoʻopunipuni) waimaka.
  Hele ʻo ia i uka a kū koke i ke one ʻalani, e puhi ana i kona mau wāwae ʻole. ʻOiai he mea maʻamau ka ʻeha, ma kēia hihia ua makemake ke kaikamahine e pale aku. ʻOkiʻi ʻo ia i kona mau wāwae i nā burdocks palupalu a nakinaki me ka mauʻu, no laila ua maʻalahi ka hele ʻana.
  Nui nā pōhaku ma kahakai, me nā pōhaku aniani. Ua hana koke ke kaikamahine iā ia iho i pahi. Hana ʻia me ke aniani, ʻoi aku ka ʻoi. Akā ʻaʻole maʻalahi ka ʻili me ka ʻike ʻole. Pono wau e pilau a puni, a ua hamo ʻia ʻo Mirabel i ke koko. I ka wā i lele ai ke kaikamahine i loko o ka wai, mehana e like me ka waiu hou, ʻaneʻane ʻike koke ʻia nā manō me ka ʻala o ke koko.
  Ua like lākou me nā mea ma ka honua, ua uhi ʻia me nā tile, palahalaha ikaika a ākea, a ua māhele ʻia nā niho i kekee a pololei.
  - He mea ʻino loa! ʻAʻole i loaʻa i ke kaikamahine ka manawa e lele ai i waho o ka wai, lele kekahi o kēia mau mea ola ma luna ona a hāʻule i ke one wela. I kona loaʻa ʻana iā ia iho i loko o kahi wai ʻole, ua ʻūhā ka manō i ka hanu a me ka hoʻomakeʻe ʻana i kāna mau peʻa, e ʻoki ana i nā ao o ke one.
  Ua puhi ʻo Mirabela:
  - ʻAe, he mea ʻaihue! He aha ke ʻano o ka lua i puka mai ai ʻoe?
  Ua hoʻomau ka manō i ka hahau ʻana, akā ua emi mālie. ʻIke ʻia ʻaʻohe ona manawa ʻono i ka pā palai wela. Ua puka mai kekahi mau kulu o ke koko ʻōmaʻomaʻo mai ka waha o ka mea ola. Ua maloʻo, ʻo ka mahu māmā wale nō e hōʻike ana e mahuka ana ka wai.
  Ua kau ʻo Mirabela i ka malo ma kona pūhaka, a waiho ka ʻili ma kona umauma a me nā poʻohiwi. Ua hele au a puni a wehe. ʻAʻole hewa ka ʻōlohelohe, akā ʻoi aku ka ʻoluʻolu o ka ʻōlohelohe i kēia wela. ʻAʻole naʻe hoʻokahi lā ʻehā. Ua ʻeha koke ke kaikamahine, ua kau i nā pōhaku kaumaha ma luna o kona mau poʻohiwi, a hele i ka jogging, e hoʻomaʻamaʻa i kona kino hou. A laila hoʻomaka ʻo ia e hāpai i nā pōhaku a hahau i nā kumulāʻau me nā wāwae, nā kuli, nā lima, nā kuʻekuʻe, a me ke poʻo. Ua ho'āʻoʻo ia e hoʻoikaika i kona mau ligaments a hana i nā māhele, e kau ana ma waena o nā pōhaku. Ua hoʻolohe maikaʻi nā ligaments, akā ua ʻike mau ʻia ka ʻeha, me he mea lā ua nele ke kino hou.
  ʻEkolu haneri manawa o ka ʻōpū o ke kaikamahine me nā mea kaupaona, a laila hele wāwae ma kona mau lima a hana i kahi ʻano. Ma hope iho ua hoʻomaka ʻo Mirabela e hana i nā ʻenehana. Ua ʻike ʻo ia ʻaʻole i hoʻopaʻa ʻia kona mau lālā e hakakā me ka lanakila. Ma hope o ka hahau ʻana i nā kumulāʻau, ua pehu loa koʻu mau ʻāʻī, nā kuʻe lima, ka lae, a me ka piko o koʻu poʻo. Pono wau e hoʻopaʻa iā lākou i ka wai i mea e maʻalahi ai. Eia kekahi, ua haehae ʻia nā ʻeke ma koʻu mau wāwae. Ua hoʻoholo ke kaikamahine: e hoʻomaʻamaʻa i kona mau wāwae wāwae ʻole, i kēia manawa e ʻoi aku ka ikaika a ʻoi aku ka paʻakikī ke lilo ka wāwae. Ma hope o ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i kona kino, ua hoʻoholo ʻo Mirabela:
  - Inā mākou e hahai i ke ʻano o Robinson a kūkulu i hale, ʻaʻole kūpono kēia iaʻu, ʻaʻole hiki iaʻu ke hoʻolilo i ka manawa nui. Pono ʻoe e hoʻolilo iā ʻoe iho i pirogue a holo i kahi e hiki ai.
  ʻAʻole i ʻōlelo koke ʻia! Ua kūkulu ke kaikamahine i ke koʻi pōhaku ma ka nakinaki ʻana i nā kumu waina, a hoʻomaka ʻo ia e ʻimi i kahi lāʻau kūpono. Nui loa ka iwi iwi, ma kahi o kanalima kilomika kuea. Ua lawa nā mea maka, a ʻaʻole i makaʻu ka hana i ke kaikamahine.
  Ua kūkulu ʻo Mirabela i ʻelima koʻi liʻiliʻi, ʻaʻole ia i kuhihewa. Ua lilo ka hana i hope, i kēlā me kēia manawa he mea pono e ʻoki i ka pōhaku paʻa a ʻoki i ka ʻili. ʻO ke kaikamahine no ka manawa lōʻihi, akā me he mea lā ʻaʻole luhi. Ua lōʻihi nā lā ma kēia honua, a ua pōkole ka pō. ʻO ka kulu ʻana i ka hou a me ka hōʻoluʻolu ʻana iā ia iho me ka hua i nā manawa he nui, ʻoki a ʻoki ʻia ke kaikamahine. ʻO ka hope, hāʻule ka lāʻau, a hāʻule ʻo Mirabela me ka luhi i loko o ka pulupulu palupalu. Makemake loa ʻo ia e hiamoe. ʻAʻole ʻo ia i hiamoe ma mua, akā i kēia manawa pono ʻo ia e hakakā i kēia manaʻo ʻino. A haalulu pū koʻu mau wāwae.
  - Inā ʻaʻohe nono! - Ua ʻōlelo ke kaikamahine me ke kaniʻuhū. ʻO ka hihia wale nō, ma hope o ka nānā ʻana i nā ala āpau a me ka maopopo ʻana he palekana, ʻae ʻo ia.
  - He aha! Aloha nō! - Ua pani koke nā maka o ke kaikamahine.
  ʻO kāna moeʻuhane, e like me nā manawa a pau, nui loa (ʻoiai ʻoiaʻiʻo: e like me nā manawa a pau, he hōʻailona kēia o ka ʻike ʻana i kahi mea āu i ʻike ʻole ai he nani mau!), Ua noʻonoʻo ʻo ia i kahi kaua ākea nui.
  Hoʻomākaukau ʻo Rusia Hemolele no kahi kaua hoʻoholo. Ma ka ʻaoʻao o ka ʻenemi: ʻoi aku ka nui o ka pōmaikaʻi, ʻo ia ka mea e pāʻani kekahi nuance. ʻAʻole i loaʻa i ka ʻenemi ka nui o nā pūʻali ma hoʻokahi wahi, no laila pono kēlā me kēia kaikamahine a me nā kāne e lilo i ʻāpana o ka mīkini kū'ē.
  I loko o nā ʻōpuni o nā hōkū e hoʻopili ana i ka puka daimana (ʻo ka inoa ponoʻī i ka hoʻomanaʻo ʻana iā Mirabela), ua hoʻomaikaʻi ʻia ka pale, ua wili nā mea a pau e like me nā hives i ka pūnāwai.
  ʻO kahi hiʻohiʻona maʻamau no ke koa e hiamoe ana, me he mea lā ua ʻike mua ʻo ia i kēia ma kahi.
  Ua hana ikaika nā kukū orbital, ua hoʻoheheʻe lākou i nā mea a pau e hiki ai iā lākou, mai nā kahua pū nui a i nā mini-mines. Ua hoʻonoho ʻia nā kahua kaua missile, ua ʻōpuʻu aʻe ka poʻe kupua iā lākou, e hāwanawana ana i nā kiʻi, e hoʻohiwahiwa ana i nā torpedoes.
  Ua hana ʻia ka lāʻau i loko o nā umu pōʻai kūikawā i hoʻopiha ʻia me nā mea uila, e lele ana i ka lewa. No ka hoʻonui ʻana i ka hopena o ke kilokilo, ua hoʻohana nā elves a me nā mea ʻē aʻe i nā lole kūikawā me ka wikiwiki hyperplasmic. I ka manawa like, ua lawe ʻia nā emitters hoʻokaʻawale i ka lewa, ua manaʻo ʻia e hoʻohālua ʻia ma kahi kokoke i ke kāʻei o nā asteroids. ʻO nā wizards mai nā ʻāpana like ʻole o ke ao holoʻokoʻa a puni nā emitters, akā ʻo ka hapa nui o nā elves. Ua kōkua lākou i nā limahana ʻenekinia e hoʻonui i ko lākou hopena a hoʻopili i kahi kahua camouflage, e hoʻoikaika i ka pale i ka hohonu.
  Ua hoʻāʻo ka poʻe Lūkini Hemolele e hāʻawi i ko lākou pale elasticity i ʻole e haki nā laina i ka pa mua ʻana. No kēia, ua hoʻohana ʻia nā subspace kūikawā, i ka manawa kūpono e hiki ke neʻe koke i kahi hui nui.
  Aia ke keʻena poʻokela manawa ma ka honua "Love", ua noho ʻo ia i kahi kūlana kūpono loa i ka ʻōnaehana. Eia kekahi, ʻo ka honua ponoʻī i loko o kahi mea ikaika a elastic ʻaʻole pono e hāʻule i ka wā o ka pōʻino wela. Ua kau ʻia ma luna o ke kahua hoʻoneʻe o ka moku hoku a hiki ke neʻe i kēlā me kēia manawa, ʻo ia hoʻi, ua uhi ʻia ʻo ia e kahi kīhāpai o ka lewa, kahi i pale ai i ka luku koke ʻia a me ka hoʻolohe ʻana i nā kauoha.
  ʻO ke kūlanakauhale pono'ī, kahi i kū ai ke keʻena nui no ka hapa nui, ua komo hohonu i ka lepo. Eia naʻe, mai ia mai nā hōʻailona. Ua hoʻomau ka neʻe ʻana o ka moku hōkū o ke keʻena nui, a laila hiki ke hoʻolei ʻia i loko o ka pae ʻole.
  Aia ʻo Hypermarshal Georgy Konstantinovich Zhukov i loko, nui nā luna i hoʻouna i nā holograms ma ko lākou wahi. Ua hoʻomohala lākou i nā ʻano hana like ʻole e kūʻē i ka maiu nui o nā ʻauwaʻa miliona o ka honua. Pono e hoʻonāwaliwali a uhaki i ka ʻenemi.
  Ke kamaʻilio nei ʻo Georgy Konstantinovich Zhukov i ka hopena i ka wā i ʻike ʻia ai kahi kiʻi i mua ona a ʻo kahi keikikāne ʻoliʻoli i loko o ka lole ʻike maka i ulu mai ka papahele.
  - ʻO ʻoe anei ka mea ʻuʻuku? Ka mea hoʻonaʻauao maikaʻi, ʻaʻole wau i manaʻo iā ʻoe!
  Ua pane mai ke keiki me ka minoaka aloha.
  - ʻO kēia kaʻu photon magic double! Eia naʻe, ua like kēia me aʻu iho. Pono ke kanaka ʻepekema e kauoha ponoʻī i nā pūʻali koa, ʻaʻole e haku wale i nā mea kaua hou. Ke noʻonoʻo nei i nā kikoʻī o Star Wars, ke hāpai nei au i nā ʻano hana aʻe. Ua like mākou me kahi pūnāwai paʻa paʻa. "Ua kuha ke keiki aʻoaʻo i ka ʻōpala, ua hoʻoulu ʻia e like me ka huʻihuʻi, lawe i kahi mea hoʻoheheʻe gravity-vacuum, a nānā i ka mana. - E liʻiliʻi ke kaomi ma mua, a laila e hoʻonui nui ʻia! E hoʻāʻo e ʻomi i ka wai, e ʻike ʻoe he hana like ia!
  - Inā ʻoe e ʻomi ikaika loa, e hana ʻia kahi kaʻina hana o ka hui ʻana o ka hydrogen nuclei: e loaʻa kahi pōkā! Ua pane ʻo Georgy Zhukov me he haumāna lā i hoʻopaʻanaʻau i kahi haʻawina. E kau ana ka lima wahine ikaika akā mālie o Natasha ma kona ʻūhā. Ua noho kekahi kaikamahine nani ma ka honua no nā makahiki ʻoi aku ma mua o ʻewalu haneli a hoʻohālikelike ʻia me ke keikikāne (ʻoiai inā he ʻano keiki wale nō) ua manaʻo ʻo ia he ʻelemakule loa. Akā ʻo Zhukov, nona nā luakini i hoʻopā ʻia me ka lauoho hina (ʻaʻole makemake ka mākaʻi e lawe i ke ʻano o ka "standard for the empire" o kahi keikikāne he ʻumikumamāono makahiki), ʻoi aku ka maikaʻi nona.
  - Ua maopopo iaʻu! Akā ʻoi aku ka banal ka hoʻohālikelike me kahi puna. Ke kūkulu nei mākou i kahi kahua ultra-half-space. ʻAʻole hiki ke komo hou ʻia e kekahi mea, pale paʻa inā ʻoe e neʻe i kahi ʻaoʻao. Ua like ia me ka lole cyber-saber, ma kekahi ʻaoʻao he kelepona, akā ma kekahi ʻaoʻao he pōhaku hiki ʻole ke hoʻokō. ʻO ka hoʻokō ʻana hoʻi i kahi kahua hapa-space ma kahi ʻano liʻiliʻi.
  'Ōleloʻo Zhukov me ka nānā koʻikoʻi, me ka maopopoʻole i kāna mea e kamaʻilio nei. Ua ʻōlelo ʻo Referee General Natasha Zhuravlev:
  - Hoʻokumu ʻia kā mākou helu ʻana ma ka ʻoiaʻiʻo e kū mai ke kaua nui i ka wā e hiki ai ke hui pū ʻia nā hōkū hōkū a me nā pale honua, e uhi ana kekahi i kekahi. E loaʻa kahi kaulike o nā ikaika.
  - Super hockey! - Hāpai ke keiki hoʻonaʻauao i kona lima a paʻi i ke kaikamahine ma ka pāpālina. - He ʻili palupalu kou, he aha ka ʻaila āu e hoʻohana ai?
  - "Petunia" haku o ka ʻepekema.
  - Hyperquasar! - Ua nānā ke keiki ʻoi loa i ka hologram volumetric nui o ka lani hōkū. Ua helu noʻonoʻo au i kaʻu mau waihona.
  - Me he mea lā ua hōʻiliʻili ka ʻenemi i nā mea āpau i hiki iā ia ke hōʻiliʻili, ʻoi aku ka nui o ʻelua a me ka hapa o lākou ma mua o mākou. ʻAʻole helu i ka poʻe kilokilo. He hakakā paʻakikī loa ia me nā pilikia koʻikoʻi. - Ua nānā au i ka ʻoiaʻiʻo ua ʻōwili ʻo Zhuravleva i kāna mau maka uliuli cornflower. - E paʻa loa ia!
  Ua pane koʻikoʻi ʻo Zhukov:
  - I ka wā o ke kaua ʻana no Moscow, ua ʻoi aku ka nui o ka ʻenemi, ʻoi aku ka maikaʻi o kona mau pūʻali koa, ʻoi aku ka maikaʻi o ka ʻenehana, a lanakila mākou!
  - No ka mea, ʻaʻole mākaukau ka ʻenemi no ka hoʻoilo! - Ua ʻoki ka mea hoʻonaʻauao iā ia.
  - Hoʻopilikia like ke kūlana o nā pūʻali koa ʻelua. He ʻoiaʻiʻo ua maʻa ʻo Rūsia i kahi ʻano ʻino. - Ua haʻalulu ʻo Zhukov.
  Ua haʻi hauʻoli ka mea hoʻonaʻauao:
  - A ma nā mea o ka technomagic, ua hoʻomākaukau wau i kahi pīhoihoi maikaʻi ʻole no ka ʻenemi. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole hiki ke hoʻohana koke ʻia; pono e make mua nā piliona, a pono e hoʻopiha ʻia ke ākea me ka ʻeha a me ka ʻeha.
  - Ke kilokilo kupanaha? - wahi a Natasha. - E hānai i ka pepehi kanaka a me ka ʻeha o nā poʻe ʻē aʻe!
  - He hihia koʻikoʻi kēia! Ua hana au no ka manawa lōʻihi, e hana ana i kahi hyper-accumulator o ka hewa a me ka luku. Akā i ke kaua, maikaʻi nā mea a pau. ʻOi loa inā ikaika ʻole ka ʻenemi. ʻO ka ʻoiaʻiʻo he pōmaikaʻi nui ka ʻenemi a ʻo kā mākou hewa, ʻaʻole wau e kala iaʻu iho i ke kuleana pilikino. Ma ke ʻano he kanaka naʻauao a me ka hoʻolālā, pono ʻo ia e hōʻike i nā mana diplomatic hou aku, ʻaʻole e ʻae i kahi hui e hoʻokumu ʻia e kūʻē iā ia iho. A ʻoiaʻiʻo ua hoʻokumu ʻo ia i kona aupuni.
  Ua lulu ʻo Zhukov i kona poʻo:
  - He mea lapuwale ke keiki i komo i ka diplomacy! Pono e ulana ʻia nā kūkākūkā a me nā mea hoʻowalewale e nā kāne ʻike.
  - Ua loaʻa iaʻu ka noʻonoʻo o kahi keiki no kekahi mau kenekulia, a ʻo ia ka mea e hiki ai iaʻu ke hana i nā ʻike! - Ua hōʻike ke keiki i ka ʻōlelo ʻekolu. - Ma hope o nā mea a pau, he ʻike kūʻokoʻa ko ke keiki i ka honua!
  Ua nīnau ʻo Natasha Zhuravleva i ke kaikamahine ʻo Maria Smetanikova, nāna e mālama i ka ʻike ʻike lōʻihi:
  - No ke aha i hiki ʻole ai iā mākou ke hoʻokaʻawale i ka hui ʻenemi? ʻO kēia aupuni hewa o Rusia Nui?
  Pane ʻokoʻa ʻo ia:
  - Nui nā manaʻo maʻamau i hui pū ʻia, ʻo ia hoʻi, ua hōʻike naʻaupō kā mākou kamaʻāina i nā manawa he nui. Me he mea lā ua hoʻohuli kekahi iā lākou. ʻIke ʻia ka kūʻē ʻana i ke kilokilo ikaika.
  Ua kanalua ke keiki kula:
  - ʻO ka counteraction magic, ke ala maʻamau e pale ai i ke kuleana. He wahi hewa iki ka kilokilo. Akā ʻaʻole kēia e hoʻopakele iā ʻoe mai ka hoʻopaʻi ʻana. No laila, no kēia, e holo ʻoe i kahi papa obstacle o ka hoʻonui paʻakikī.
  ʻAe!
  - ʻAe, e ka haku! Hoʻokahi tausani manawa!
  - Mai noʻonoʻo ua haʻahaʻa loa ʻoe, i ka manawa aʻe e kauoha wau iā ʻoe e hōʻike iā ʻoe iho i ka hyper-anti-radiation, kahi mea e hoʻāla ai i nā hoʻomanaʻo maikaʻi ʻole a me nā phobias i loko o ka lolo a poloka i nā mea maikaʻi. I kēia hihia, e ka mea liʻiliʻi, e ʻike ʻoe aia kekahi mea ʻoi aku ka ʻino ma mua o Gehena a me ka cyber-underworld!
  Ua hoʻōho ʻo Maria Smetanikova:
  - ʻAʻohe pōʻino ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka nalo ʻana i ke kaua! ʻO ka ʻeha loa ke pilikia kou ʻāina! He mea ʻino ka hoʻomāinoino ʻana i ke kino - weliweli ka hoʻomāinoino ʻana i ka ʻuhane!
  Ua ʻoki koke ʻo Georgy Zhukov:
  - ʻAʻole wau makemake i ka ʻeha. Makemake au i nā ʻike maoli a me nā ʻike. E nānā kākou. I ka wā o ke kaua, kōkua pinepine kēia iaʻu.
  Nui nā holograms o nā ʻōnaehana ākea i hoʻopaʻa ʻia ma luna o kekahi. Ma o ka uila, nā hui ʻenehana , nā lawelawe naʻauao he nui, a me nā mea huna i hoʻokomo ʻia i loko o ka ʻiʻo o ke keʻena nui. Ua kānana ʻia kēia ʻikepili a pau ma nā kamepiula a hōʻike pū ʻia me nā kiʻi. Ua hoʻopiha nā kiʻi multicolor i nā māla, a ua hoʻopuka ka mea hoʻolale hyperplasmic i nā kauoha, e ʻōlelo ana i nā ʻōkuhi pale maikaʻi loa!
  Ua ʻōlelo ke keiki me ka filosofia:
  - ʻO ka hale kiʻiʻoniʻoni hoihoi loa ʻo ia ka hale kiʻiʻoniʻoni o nā hana koa, akā kiʻekiʻe ka uku komo!
  Ua hoʻohui ʻo Natasha:
  - Akā i loko o ka hale kiʻiʻoniʻoni o nā hana koa, he mau waimaka maoli a he haʻawina kēlā me kēia hana no ke ola!
  - He haʻawina a ka poʻe nāwaliwali e lele ai, akā ka poʻe ikaika e nānā i mua.
  Ua hoʻouna ke kamepiula i kahi leka:
  - He ʻumikūmālua tausani ʻelima haneri a me iwakālua mau moku holo moku o ka papa PIR i hōʻea mai nā honua o ke ao holoʻokoʻa ʻo Rūsia Nui, a me hoʻokahi miliona, ʻelua haneri tausani ʻekolu haneli frigates, ʻelima haneri tausani compoves, ʻekolu miliona ʻekolu haneri kanahā tausani brigantines, ʻeono tausani. moku kaua, eha tausani moku kaua.
  Ua hoʻopau ʻo Zhukov:
  - E hoʻopau koke anei ʻoe i ka ʻōlohelohe? ʻEiwa haneri a me kanahākūmāhā mau moku lewa, he iwakāluakūmālua tausani mau moku kaua. Eia kekahi, ua hōʻea mai nā moku he nui (miliona!) me nā poʻe pōā a me nā mercenary i ka lele aʻe. Aia ma waena o lākou ka moʻolelo kaulana o ka space-dreadnought "Ferocious Annihilation".
  Ua hoʻopau ʻo Zhukov:
  - Auwe! He stellar mammoth wale nō kēia; hiki iā ia ke hoʻokomo i ka hapahā o ka piliona mokulele i ka manawa hoʻokahi.
  Ua ʻōlelo ʻo Maria:
  - Akā, nui nā kumukūʻai no ia mau moku, ʻo ka lako wale nō ka mea e hele ai ʻoe i haki. Mahalo i ka ʻAnela Keʻokeʻo a me nā saboteurs e like me kāna mau koa, ua hoʻopau iki lākou i ka ʻenemi.
  - Ke hoʻonui nei kēia i kā mākou manawa.
  Emperor of Space Science: ua hoʻomau ʻia ka nānā ʻana, a ua hōʻike ʻia nā holograms o nā moku kaua ultra-nui o nā pilikua. ʻO nā moku ākea he ikaika loa, hāʻule ke ʻano, hoʻopaʻa ʻia me nā pūkuniahi, ʻoi aku ka liʻiliʻi o kēlā me kēia ma mua o Everest. He kanalimakumamālima o kēia mau monsters, he mau moku kaua ultra wale nō, nui loa. A ʻo ka moku hae, ʻelima tausani, ʻehā haneri kanawalukūmālima kilomika ka lōʻihi, hoʻoulu i ka makaʻu a me ka mahalo. ʻO kahi monster nui me ka pūʻali o nā piliona koa a me nā ʻumi miliona o nā robots.
  E lawe no ka laʻana i ka hae me ka inoa ʻē "Mouse". ʻO kahi mīkini hou loa me nā mea hoʻoheheʻe i nā pae like ʻole. Hiki i ka pū gravity-vacuum ke kīkēkē i ka honua a i ʻole ka hōkū ma waho o ka orbit. Hoʻopiʻi ia i ka lewa a paʻi i nā moku he nui. ʻO kahi mea kaua ikaika, akā, ʻaʻole wikiwiki. Eia nō naʻe, ʻo ka drawback nui o ia mokuahi ʻo kona kumukūʻai nui loa. A he palaka ʻo ia a hiki ʻole ke neʻe me ka ʻike ʻole ʻia.
  Hāʻawi ʻo Zhukov i nā ʻōlelo aʻoaʻo:
  - A hiki naʻe ke luku ʻia! Loaʻa iā mākou nā missiles kūikawā, kūʻē i kēlā mau pilikua.
  Ua hoʻolaha ke kamepiula:
  - Ua hiki mai kahi hoʻololi code chaotic.
  Ua ʻakaʻaka ke keiki ʻepekema:
  - Maikaʻi invented, ma kekahiʻaoʻao he chaos, aʻaʻole hoʻonohonoho wale, akā chaotically hoʻololi. ʻOiai inā mākou e hoʻokomo i kā mākou papahana i ka wiretapping, e ʻike wale lākou i ke ʻano o nā laina ahi. A ʻaʻole hiki ke hoʻopau ʻia ka ʻōnaehana kamaʻilio e ka maʻi virus; he nui ke kope.
  - A inā hewa ka kamepiula ponoʻī, a nui nā code ...
  - E hana ana ke code pālua! ʻAʻole, helu ʻia nā mea a pau ma ʻaneʻi! Hoʻopili pinepine ʻia ka ʻōnaehana hoʻololi ponoʻī. - Ua ʻōlinolino nā maka o ke keikikāne. - Akā ʻaʻole ʻoe i hoʻāʻo e uhaki i nā code ʻenemi ma ka hoʻoheheʻe ʻana i kahi pēpē deragona i loko o ka hoʻolālā.
  Pane aku la o Maria:
  - Aia kekahi ʻike e hiki ai iā ʻoe ke hoʻoiho i ka ʻike me ka ʻole e komo i ka ʻōnaehana. Inā makemake ʻoe, e hoʻolauna aku au iā ʻoe iā ia.
  Ua haʻi aku ke keiki hoʻonaʻauao:
  - No laila ua hoʻopuka wau iaʻu iho. ʻO kēia kahi mea loiloi bioplasma. Me kona kōkua hiki iā ʻoe ke heluhelu ma kahi mamao o ka manaʻo. A e ʻike pū i kou manaʻo i ka wā ma mua. - Ua ʻakaʻaka ke keikikāne - ʻO ke kanaka haiki wale nō e noʻonoʻo ʻaʻole hiki ke ʻike ʻia i ka wā kamaliʻi. He keiki kula ʻo Newton i ka wā i hāʻule ai ka ʻāpala ma luna o kona poʻo, a ua noho au i ka manawa kūpono no ʻelima haneli a me kanalima makahiki! Akā, ua mālamaʻo ia i ka manaʻo o ka wā kamaliʻi.
  Ua minoʻaka nā kaikamāhine:
  - ʻAʻohe makahiki o Heroism! ʻOi aku ka hoʻoikaika o ka waina ʻōpio!
  Ua huli ka Emperor of Science i kahi hologram me kahi Anela Keʻokeʻo. ʻO kahi inogalact me ka hyperplasm maʻemaʻe, i hoʻolimalima ʻia mai kahi honua ʻē aʻe. ʻIke loa, ʻoiaʻiʻo i kona mau makahiki like, akā me ka ʻike o ke keiki i ka ʻoiaʻiʻo. (ʻAʻole makemake ka poʻe akamai a ʻelemakule e komo i loko o ia ʻano hoʻokūkū) hōʻike i kahi hoʻopaʻa leo nui o ke kaua. I ka manawa like, ua hele aku kekahi mau ilo kala e hōʻike ana i nā kaʻa kaʻa i ka holographic projection. Ua wela ka lapalapa ma luna o lākou, me he mea lā mai ka lama. Ua ʻānai ʻia nā lima.
  - Ma kaʻu kauoha, hāʻawi wau i ke poʻo inoa o nā hōkū ʻelua i ka ʻAnela Keʻokeʻo. No ke aha ʻoe e nānā nei iā Georgiy, he kuleana koʻu!
  Pane aku la o Zhukov:
  - ʻAe, ʻaʻohe oʻu manaʻo!
  Ua hoʻololi ke kanaka hoʻonaʻauao i kona waihoʻoluʻu i ka uliuli nani.
  - A pēlā nō. Me he mea lā e lilo koke ana kēia hyperboy i mākaʻi. Ma keʻano laulā, pono mākou e hoʻoikaika ikaika i nā ʻelele o nā honua ʻē aʻe i nā kūlana alakaʻi!
  Ua ʻae ʻo Natasha:
  - Inā hiki iā lākou! Akā ʻike pū kā mākou poʻe i ke kauoha!
  - No nā kānaka, ʻoi aku ka maʻamau o ke kaua ma ka pae genetic. He ʻano kūlohelohe kēia. ʻAʻole i hoʻokomo ʻia ka poʻe noho o nā honua ʻē aʻe i ka ʻuhane militaristic i kēlā ʻano nui.
  Nānā ka mea hoʻonaʻauao ma ka ʻaoʻao i ka robot palekana. ʻO ka mea kupanaha, hiki ke kiu i ka pae o ka cybernetics. Aia kekahi hihia kaulana i ka wā i pani ʻia ai kahi lopako ma ke keʻena poʻo, a hoʻoiho i ka ʻike a hāʻawi ʻia i nā pōā o ka lewa. ʻAʻole i ʻike koke ʻia ka leak, me ka kānalua ʻana i nā poʻe ola. Ma hope o ka hoʻomaka ʻana o ka cybernetics e hoʻāʻo hou.
  I loko o ke kamaʻilio ʻana, lohe nā kaikamahine ʻē aʻe a loaʻa wale ka ʻike e pono ai no kā lākou hana. ʻAʻohe mea i ʻike i ke kiʻi piha koe wale nō ke Keiki Academician a me ka hypermarshal kaulana ʻo Zhukov!
  Ma keʻano laulā, ʻo ka liʻiliʻi o ka ʻike a me ka nānā pono i ka wā e ʻike ai ʻoe i ka poʻe hoihoi loa he hōʻoia e kūʻē i ka spionage. Ua hoʻoholo ʻo Georgy Zhukov iā ia iho e nānā i nā luna āpau me kahi mega-bioscanner.
  - Ua hoʻomaka kahi kipi ma ka honua White Primorye ma ka ʻāina o Rūsia Nui. - Ua hōʻike ʻia ke kamepiula. Ua luku aku ka poe kipi i kekahi mau halekoa a hoopio i ka hapalua o ke kapikala. Aia nā kaua a me nā poʻe kīwila he nui. Ke hōʻoia ʻia nei ka ʻikepili!
  Ua ʻōlelo ʻo Maria:
  - ʻAʻole kēia me ka ʻole o kā mākou komo ʻana. Ua lanakila kekahi o nā alakaʻi kūloko ma ko lākou ʻaoʻao, me ka hoʻohiki ʻana e hāʻawi i ka mana o ka honua. Ma keʻano laulā, ʻo ka ʻike ʻana i ka ʻōlelo hoʻohiki e like me ka noho. Eia kekahi, he mea nui e hōʻike i nā mea āpau i ke ʻano e manaʻoʻiʻo ai lākou iā mākou. A manaʻoʻiʻo pinepine lākou i ka malimali. ʻOi loa inā hoʻohālikelike ʻoe i kekahi aliʻi ʻōiwi naʻaupō me ke Akua!
  - ʻO ka haʻahaʻa o ka pono o ke kanaka, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o kona makemake e ala aʻe! Malia paha e hoʻopau kēia i kekahi mau moku hōkū nui ʻo Rūsia! - Ke keiki hoʻonaʻauao: ʻaʻole ia i manaʻo maikaʻi loa. Eia naʻe, e nā kaikamāhine, makemake ʻoe i ka waiū mai ka squirrel? ʻO kēia mau ʻēheu ʻēheu ka nui o ka bufalo a he mau pepeiaohao e like me ka elk. ʻOno ʻono, a ʻai ʻia i nā māla kūikawā me nā piliona o nā ʻano mea kanu like ʻole.
  - E inu kāua i kāu haʻawina. Maikaʻi ka waiū no nā keiki! - Hoʻohenehene ʻo Zhukov.
  Huhu ke keiki hoʻonaʻauao, ʻo Crushing, aneane like ka naʻauao me ka Mea nāna i hana, ʻaʻole makemake ʻo ia i ka wā i hoʻomanaʻo ʻia ʻo ia he kamaliʻi wale nō - ʻoiai ma waho. ʻO nā mea lawelawe robot i ke ʻano o nā kaikamahine nani: lawe mai lākou i ka waiu mahu mai nā pi. Ua hele mai me ka hua ʻoki ʻoki maikaʻi ʻia me ka ʻaila daimana edible. Ua ʻai ke keikikāne me ka leʻaleʻa, ʻai pū nā kaikamahine me ia. Ua nīnau ʻo Zhukov:
  - E hāʻawi mai iaʻu i ka waina lā maikaʻi a me ka ʻiʻo maoli.
  Pane aku la o Maria:
  - Loaʻa iā mākou nā mea āpau no ka ʻono o kahi luna nui!
  - A e hakakā pū kekahi ʻo Mirabela Snow White? - i ninau aku ai ia Georgy Zhukov.
  No keia mau olelo, ua haalulu iho la o Mirabela, a hiki i ka manawa e nana ana oia i kana moeuhane me he mea la mai ka aoao mai. ʻAe, he aha kāu e lawe ai mai ka hihiʻo! A laila ua ʻike lākou iā ia!
  - ʻOiaʻiʻo! - Pane mai ʻo Natasha. "ʻO ia a me kāna mau hoaaloha ka mea hoʻonani o kēlā me kēia kaua lewa." Loaʻa iā ia kona mana kūʻokoʻa. .
  Ua manaʻo ke keiki kula:
  - Hāʻawi iā ia i ka tetralet hou loa. E holo i loko! Me kāna kōkua, hiki iā ʻoe ke hoʻomaopopo maikaʻi i nā hiki o ka ʻenehana hou.
  - ʻAʻole he manaʻo maikaʻi ʻole, e ka Mōʻī, akā ʻaʻole lawa ka ʻike ʻo Mirabela a inā e hoʻāʻo ʻo ia i ke kumu hoʻohālike hou loa, pilikia paha ke kaikamahine.
  - ʻAʻole maikaʻi loa ka ʻokoʻa o ka mana, ka telepathy like, hoʻonui ʻia e ka kilokilo. Manaʻo wau hiki iā ia ke mālama!
  Ua ʻōlelo ʻo Maria:
  - He lolo paʻa loa ko Mirabela a aʻo wikiwiki. Ma keʻano laulā, e haʻaheo wau i kēlā kaikamahine. Me ka loaʻa ʻole o ke koho genetic kūikawā, ʻaʻole ʻo ia i komo i ka miliona miliona. No ka loaʻa ʻana o kahi hana koʻikoʻi mai ka Empress iā ia iho ... ʻAʻohe kānalua he kālena nui.
  Ua ʻōlelo ʻo Georgy Zhukov:
  - Lilo wale ka Talent i mea akamai inā hoʻonui ʻia e ka hana koʻikoʻi! Akā ma ka laulā, hilinaʻi wau i kēia luahine! (Ua kapa ʻia ʻo Mirabela maikaʻi loa i ka ʻōpio ʻo Mirabela he luahine e hōʻike i ka ʻokoʻa o ke kūlana.) - Ma hope o ke kaua, e uku au iā ia a hoʻolilo iā ia i kapena.
  Ua ʻōlelo ʻo Maria:
  - Aia ka pilikia e make ka pēpē. E aho paha e hoʻouna iā ia i hope. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole hiki ke pale ʻia ka nui o ka make i ka wā o ia kaua, a ʻo wai ka mea e hoʻokō i ka hana ma kēia hihia?
  Ua lulu ʻo Georgy Konstantinovich Zhukov i kona poʻo:
  - ʻAʻole paha ʻo ia e ʻae i kēia. He wiwo ʻole ʻo Harry. I kēia manawa e hoʻonohonoho mākou i kahi hoʻonohonoho hou. Ma ke ala, e like me nā lula naita i kākau ʻole ʻia, pono e hoʻomaka ke kaua me ʻelua tetraplanes noho hoʻokahi. E koho nā kānaka a pau i kā lākou helu ʻekahi ace. ʻO koʻu ʻaoʻao, ke manaʻo nei au e hoʻolilo iā Ruslan ka mea lawe pahi i ka mea hakakā nui, ʻo ia ka neʻe ikaika!
  Ua kūʻē mālie ʻo Natasha:
  - He keikikāne nō ʻo ia, he ʻumikūmāhā wale nō ona makahiki.
  - He kaikamahine anei au? Ma hope o nā mea a pau, ʻo kēia ka ace maikaʻi loa o kā mākou mau ʻauwaʻa, ua pepehi ʻo ia i nā koa ikaika a me nā koa! - Ua hohola ākea ʻo Zhukov i kona mau manamana lima. "A i ʻole kānalua ʻoe i koʻu hiki ke wānana i ka hopena o ke kaua." Ua lawe au iā Berlin i hoʻokahi pule, ʻo ka pā kaua ikaika loa o ke Kaua Honua ʻElua!
  Ua hōʻike ʻo Natasha i kona manaʻo:
  - ʻOi aku ka maikaʻi o ka hoʻouna ʻana i kahi koa ʻike. A i ʻole e loaʻa iā mākou nā pilikia. Hiki koke mai kekahi maalea i manaʻo ʻole ʻia.
  Ua kūʻē ʻo Hypermarshal Zhukov:
  - He akamai loa ʻo Ruslan. I kekahi hihia, ʻōlelo koʻu intuition e pili wau iā ia.
  Ua kākoʻo ke keiki kula iā Zhukov:
  - ʻAe, a ʻo ka hōʻike ʻana o ka bioplasma e hōʻike ana he mea lanakila ʻo ia. Ua kau mua au i kaʻu pili.
  Ua koi ʻia ʻo Supermarshal Natasha e ʻae:
  - ʻAʻole mākou e kūʻē i ia mau manaʻo.
  Ua hoʻopau ke keiki hoʻonaʻauao i kāna waiū, ua lilo ke aniani i ke kiʻi o kahi kaikamahine wāwae lōʻihi a kūlou.
  - Mahalo iā ʻoe no kou noʻonoʻo ʻana! - Ua hoʻomaka ke kaikamahine i hana ʻia e ke kanaka e hīmeni, e hoʻolei ana i kona mau wāwae lahilahi i luna, a ua hoʻomālamalama ʻia nā holograms ma luna, me nā mea pena kiʻi robotic a me nā mea hoʻokani circus. Hoʻokomo ʻia kahi aniani maʻamau i kahi hōʻike holoʻokoʻa. Ua mahalo na kaikamahine a me ka lede augate no ka manawa pokole:
  - E hele i ka hana! - Ua kauoha ka Emepera.
  
  I kēia manawa, ua hoʻomaʻamaʻa ʻo Maria Snow White (ma ka moeʻuhane, ʻo ia ka hoʻololi koke ʻana i ka lā), me kāna mau hoaaloha. Ua hana like ʻo Maria a me ke kupua ʻōpio (he keikikāne lauoho gula me he ʻānela lā) i hoʻokahi pālua. Ua hāʻawi ʻia iā lākou ʻelua tetralets kūikawā i hoʻololi ʻia no ka neʻe ʻana i ka maikaʻi ʻole me ka hapakolu o ka hakahaka. Ua kapa ʻia nā mea hakakā ʻo "Tsunami" - 9. Eia kekahi, ʻo kā lākou telepathic control, a i ʻole kona pono: ua hoʻonui nui ʻia e ka kilokilo.
  Ua hoʻomaopopo koke ke kaikamahine i kēia. No laila ua hoʻāʻo wau e huli, hoʻolei a puka koke i waho o ka ʻōnaehana. Ua loaʻa ʻo Tserrik i ke kupua elf akamai loa iā ia a ʻōlelo ʻo ia:
  - E hoʻomanaʻo i kāu mau papa, e aʻo i kou noʻonoʻo, i kēia manawa e komo mākou i kahi kūlana o ka hakakā kaua, e liiki a hoʻonui ka noʻonoʻo i ka manawa like. E hoʻopili ʻia nā ʻāpana hou o ka lolo hyperplasmic. E noʻonoʻo i ka mea e hiki mai ana inā hoʻomaka nā hyper photons a me nā ultra photons e hana.
  - E wela loa nā faila! - wahi a Mirabel.
  - Inā ʻoe e noʻonoʻo e pili ana i kahi kanaka ʻē aʻe, no ka laʻana he kanaka wela, a laila ʻae! I kēia manawa e hoʻomau kāua i kā mākou haʻawina! Ma ke ala, ʻaʻole kēia ka manawa mua aʻu i aʻo aku ai iā ʻoe: mai hoʻoneʻe i kou mau kuʻemaka a i ʻole e hoʻohūhū i kou lae, aia wale nō ia i ke ala.
  - ʻAe! Ua lawe ʻia au! ʻO ia wale nō i kekahi manawa i koʻu manaʻo ua lilo ke kino i protein maʻamau - Ua ʻāwili ke kaikamahine, ʻoiai ke ʻano ʻoluʻolu o ka lounger o ka tetralet, makemake ʻo ia e ʻōwili ma luna o kona kua.
  - E hana hou i ka hana!
  Ua ʻānaʻi nā hōkū i mua o nā maka o ke kaikamahine. ʻO ke kaʻa a puni ʻo Mirabela: ua lohi iki. ʻO nā huaʻōlelo, i haʻi maʻamau ʻia e Tserrik ma ke ʻano wili alelo, ua lohi, a ʻo ka leo ponoʻī he haʻahaʻa loa, huki. ʻOiai ua hoʻomaka ʻo ka elf wizard e ʻōlelo ʻoi aku ka wikiwiki, ʻo ka lele wikiwiki ʻana o ka tetralet i lilo i ka holo mālie.
  - Aia ʻoe i loko o ka ʻuhane! - Ua wehewehe ʻo Tserrik i kona kūlana. - Mai kāhāhā i kekahi mea, akā e aʻo e hoʻohana i nā manawa hou. E nānā, e ʻā ana nā holograms i ka lewa. ʻO kēia nā hiʻohiʻona hoʻomaʻamaʻa no ke kaua ākea. No laila e kuʻu kaikamahine, e hoʻomaka e hoʻouka.
  Ua hana ʻo Mirabela pēlā. I kēia manawa he hoʻomaʻamaʻa ia, akā he mea koʻikoʻi a ʻike maoli. ʻAʻole i hakakā wale ke kaikamahine, akā ua hauʻoli ʻo ia - ua puʻuwai ʻo ia i ke kaʻina hana o ke kaua.
  He ʻano palette o ka luku. E lana ana ʻo Mirabela a piʻi kiʻekiʻe. A ʻo nā holograms i hoʻopuehu maoli i nā ʻāpana.
  Ua hakakā ʻo Tserrik ma hope ona. Ua loaʻa i ka wizard kekahi mau hits, akā ʻo Mirabel, ʻaʻole i loaʻa i kahi ʻōpala.
  Ua hīmeni ʻo Tserrik me ka ʻakaʻaka:
  - Hauʻoli nā mea hou i kēia kaua wela! Mai komo i nā makaaniani wale nō!
  "Ua loaʻa iaʻu ka ʻike i ka pale kūpaʻa, no ka mea, ʻaʻole no ka mea ʻole wau i waena o ka miliona i koho ʻia, a ʻo ʻoe, e like me ka hapa nui o nā elves, he manaʻo noʻonoʻo a no laila ua nalowale ʻoe iā ʻoe iho i ke kaua."
  Ua kau ʻo Mirabela i ka tetralet, a pepehi i kekahi "namu". Ua hoʻomaka ʻo ia e hīmeni:
  - Aia mākou i ke kaua ma ke ao holoʻokoʻa! Mai nana kakou i ke kukuna make! Hauʻoli ʻo Ianuali a i ʻole Iulai! E hāʻawi i ka wela i nā mea ola!
  ʻO Natasha, i kēia manawa, e kūkākūkā ana me kāna hoaaloha. ʻO ke kaikamahine, e hele ana i ke kahua kaua, ua komo i loko o kahi ʻano maʻamau, ʻike iā ia iho i loko o kahi kaʻa ʻaihue. Also mea hoʻopaʻa hoihoi loa. Ua hopu ʻia ka ʻaihue, a ua hoʻopaʻa ʻia ka nani. Ua maikaʻi nā mea a pau, akā ʻo ka hopena, ua haki koʻu hoaaloha ʻekolu mau kui. He pōʻino nui ia no ka wahine, nui ka uwē a me ke kanikau. ʻO kekahi pilikia ʻo ia ka nalo ʻana o ka faun Loki ma kahi. He pilikia kēia, pehea inā he kiu maoli ʻo ia. Ua nalowale ʻo ia e like me ka vampire i loko o kahi haukapila hānai. Ma hope o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana, ua puka mai ʻo Mirabela i waho o kona ʻuhane a hoʻomaka e hoʻohuli i kona poʻo, ʻoiai, ʻaʻohe ona mea i nalowale.
  Hoʻomanaʻo wau i kekahi o nā blockbusters, he hoʻomaka hoʻi i ke kaua ākea, hoʻomanaʻo nā koa i ka wā i hala, he ʻoiaʻiʻo loa kekahi i kekahi. ʻAʻole au i ʻike, ʻaʻole makemake ʻo Mirabela e ninini i kona ʻuhane i kekahi. ʻOiai ma kekahi ʻaoʻao ʻaʻole ia e noʻonoʻo, e hauʻoli ʻo ia e ʻike hou i kāna mau hoaaloha mai ka miliona i koho ʻia. ʻAʻole wale e ʻike, akā e kamaʻilio, e haʻi i nā manaʻo e pili ana i ke kaua a me ke ola. He mea ʻē aʻe ʻaʻole wau i manaʻoʻiʻo ua hala ka manawa liʻiliʻi ma hope o koʻu aʻo ʻana me ka elite aliʻi. ʻEhia mau hanana i loaʻa iā ia i nā lā i hala iho nei, ua lawa kekahi no ka ʻumi mau ola. He mea maikaʻi ke hānau keiki, akā naʻe, e ulu ana kāna keiki i loko o kahi incubator. He mea hoihoi loa ia, ma kahi o ka ʻōpū, hoʻokuʻu ʻia nā keiki e ke kamepiula, lilo lākou i mea uila. Kūikawā, ʻoluʻolu! A no laila, e hele ʻoe e hana me kou ʻōpū, e nā wahine ʻilihune o ka wā kahiko, ʻeha ka ʻeha o ka neʻe ʻana o ke kino ola i loko ou. Brr! A paʻakikī koʻu ʻōpū i ka hakakā ʻana, ʻaʻole koa ka wahine hāpai! Ma ke ala, maopopo anei he keiki kāne ʻo Mirabela? - Ma ka honua o Rusia Hemolele, maikaʻi ke ola, a ma muli o ke kaua he paʻakikī i ka manawa like.
  Luhi i keia mau manao! Lele akula ʻo Mirabela i waho o ka tetraplane, ua wili a puni, me ka noʻonoʻo ʻana i ka nui o nā maniac a me nā maniac a puni! ʻO ka mea ʻaʻole he wahine a he kāne paha he mīkini make! Akā, ʻo ka hana ʻino a me ke kaua he diabolical maikaʻi. E nā kāne maikaʻi! Eia hou, ʻaʻole hiki iā ia ke nānā pono ʻole i ko lākou nani. Makemake au e hoʻokomo iaʻu iho i loko o ka ʻiʻo ʻiʻo kāne. ʻO ke poʻo i ke ahi, nā moeʻuhane voluptuous e ʻā ana me kahi lapalapa nui. Aia hou ke kaikamahine i ka hihio!
  Ua hakakā ʻo Rūsia Nui a hoʻomākaukau no ke kaua no nā makahiki he mau makahiki a hiki i nā kenekulia. Ua hoʻomaka nā pūʻali koa e hōʻiliʻili no kahi puʻupuʻu mai ka hopena o ka makahiki. Ua ʻoi aku ka nui o nā ʻano moku hōkū ma mua o ʻumi piliona. ʻAe, ʻoi aku ma mua o hoʻokahi haneli a me kanaono biliona mau moku liʻiliʻi liʻiliʻi. He nui nā trillion o nā hui, a ʻoi aku ka nui o nā robots o nā hoʻolālā i ʻike ʻole ʻia. No ka manawa mua i loko o nā tausani makahiki o ke kaua, ua ʻākoakoa nā moku he nui ma kahi hoʻokahi ma ka metagalaxy. Hiki ke kuhi hewa ʻia nā hae hae no kahi honua kaʻawale. ʻO kēia pūʻulu holoʻokoʻa, ʻaʻole i loaʻa ma mua o ka helu, hoʻomoʻa i nā kumuwaiwai e like me ka ʻūhā nui. Mai nā ʻanuʻu like ʻole, e kau ana ma luna o nā tausani a me nā miliona o nā parsecs, kahe nā kahawai pau ʻole o nā convoy moku lako.
  Ua kauoha nā empresses: ʻoiai ʻaʻole kēia he chivalrous, e hoʻohana i nā hana kahiko o ka hoʻokuʻu ʻana i ka hoʻouka kaua ʻana, ka hoʻouka kaua ʻana i nā kamaʻilio hope. I kekahi manawa, ua luku ʻia kēlā mau hana i nā pūʻali koa nui i hoʻomaʻamaʻa maikaʻi ʻia o Napoleon a me Hitler. I ka manawa like, pono e noʻonoʻo i ka heluna kanaka kūloko, ma ke ʻano he kānāwai, ua hoʻokaumaha ʻia e nā mana o nā Aupuni Lūkini Nui a i ʻole nā poʻe pōā a me nā aliʻi predatory o nā honua kahiko loa. I ka manawa like, me nā loli o ka mana, ua pili ka manaʻolana no ka maikaʻi. ʻAʻole ia he hewa ke hoʻohana i kēia, ʻoiai inā makemake ka ʻenemi e hōʻea me ka ʻike ʻole ʻia. ʻO nā ʻano hana o nā ʻīlio wolf, e pale aku i nā kaua me nā pūʻali nui, akā malū malū, e uhaʻi i ka loiloi o nā hoʻolālā nui. Ua hoʻokaʻawale ka ʻānela keʻokeʻo i kona pūʻali koa i mau ʻāpana a hoʻomaka e hahau i nā kaʻa liʻiliʻi. I ka hoʻoikaika pinepine ʻana o ka ʻenemi i kā lākou uhi, ua hoʻoholo kekahi mea manawaleʻa mai ke ao holoʻokoʻa i nā hana ʻoi aku ka wiwo ʻole. ʻO kāna hoʻolālā e hoʻouka i ka ʻāpana Anti-Globalist brown, kahi i loaʻa i nā hale kūʻai nui o ka hui, kahi mālama nui. E like me nā manawa a pau, ua kauoha ka ʻānela White Angel i nā kaikamahine ʻelua e wehewehe i ka ʻōlelo huna, ʻoiai he mea kahiko ia, a hiki i ke kānāwai, ma lalo o ke ʻano o ka hoʻoikaika hou ʻana mai ka honua o nā hoa pili kahiko. No kēia kumu, ua hoʻololi iki ke ʻano o nā moku hōkū a ua hoʻohana ʻia ka camouflage. Ua hana ka ʻānela keʻokeʻo iā ia iho e like me ka lua pele liʻiliʻi, ma ka hōʻailona me kahi kumu! Ua mākaukau ʻo ia i ʻelua mau ʻumi miliona o nā ʻōlelo mai ka honua o nā universes; ʻaʻole paʻakikī ke aʻo ʻana iā lākou: nā hawewe a me nā hopena kemika ma ka lolo a me ka hoʻomanaʻo ʻana. Ma keʻano laulā, hiki i ka White Angel ke hoʻomanaʻo i nā mea a pau me kaʻole nanotechnology,ʻo ka pilikia wale nō ka hoʻomanaʻo.
  ʻO kāna mea kōkua mai waena mai o ka poʻe, ʻo Malvina, nāna i hōʻoia i ka hoʻololi ʻana o nā kaikamahine a me nā keikikāne i ko lākou ʻaʻahu a hana maoli, no ka mea ma hope e hōʻike ʻia ka hoʻopunipuni, ʻoi aku ka nui o ka manawa e kūleʻa ai. ʻO ka hapa nui o nā lāhui i ke ao holoʻokoʻa e like me ke ʻano o ke kanaka, no laila ʻaʻole paʻakikī ke hāʻawi i ke ʻano i makemake ʻia, a ʻo ka ʻike o nā ʻōlelo ʻē aʻe i loko o ka papahana aʻo no nā kaikamahine a me nā keikikāne i hui pū ʻia me ka hyperplasm kokoke mai ka wā kamaliʻi. ʻO ia hoʻi, kokoke i nā mea a pau i hana ʻia a hoʻolako ʻia no!
  Eia naʻe, ua nānā ka ʻānela White i nā kiʻi o nā hōkū hōkū a pau o ka moku kaua, e nānā ana iā lākou e kūʻē i ka helu kāleka - ʻaʻole pono ka ʻenemi i ka hewa.
  Ua hoʻoholo pū ʻo Elf Udar-rokki e lilo i mea kilokilo mai kahi honua ʻike liʻiliʻi. I ka wā mua, makemake ʻo ia e lilo i troll, akā he pilikia nui kēia; ʻokoʻa loa nā trolls mai nā elves. Hiki iā lākou ke ʻike i kahi hoʻopunipuni maopopo, inā ʻaʻole no ka ʻiʻo, a laila no ka bioplasmic aura.
  Ua ʻae ka ʻānela keʻokeʻo i kāna mau manaʻo.
  - Ma ka laulā, inaina au i nā trolls, pilau lākou. Ua kipa aku kekahi mau mea like like i ka Honua kahiko a hōʻike iā lākou iho he maikaʻi ʻole. Mai ia manawa ua maʻalahi ka loaʻa ʻana o kahi pōhaku maloʻo ma lalo. ma mua o kahi troll maikaʻi a maʻemaʻe.
  Pane aku la o Udar-rocky:
  - He manaʻo pili ka lokomaikaʻi. Manaʻo nā kānaka a pau he maikaʻi inā pili pono iā ia. A ʻaʻole ʻokoʻa ka altruism i ke ʻano. Hāʻawi ʻoe iaʻu, ke haʻi aku nei au iā ʻoe: kahi ʻano pili waiwai-kālā. ʻOiaʻiʻo, aia nā ʻano ...
  Ua hoʻopau ka ʻānela keʻokeʻo i ka elf:
  - I ka pōkole, maopopo iā ʻoe ke kumu ponoʻī. A i kēia manawa i ka pōʻai Anti-Globalist.
  Ua manaʻo kekahi mea manawaleʻa mai ke ao holoʻokoʻa e holo ana ʻo ia i ka deragona keʻokeʻo. ʻO ke koʻi hopena ma lalo o kāna kauoha i neʻe wiwo ʻole i ka pahu hopu. He ʻano mīkina lima kila i loko o ka velvet, hiki ke uhaʻi i ka ʻāʻī, akā hoʻopio me kona palupalu.
  Ua hahau ka ʻānela keʻokeʻo i ke kahe pele ma luna o kona poʻo, me ka manaʻo i ko lākou ʻili ʻana i kona lima. He meaʻoluʻolu a ma ka manawa hoʻokahi he mea kupaianaha loa, he lua pele i hū ma kou poʻo.
  - ʻO wai ka mea hoʻohuoi, a ke hoʻohālike nei au he pele nui!
  Hoʻopili ʻo Malvina i kona mau maka a pane akula me ka ʻō ʻana i kona mau lehelehe:
  - ʻAʻole ʻoe he lua pele wale nō, akā noʻu, akā noʻu, ua like ʻoe me kahi haipule! Ua kuha au i ka napalm ahi, akā no ʻoe, e kuke wau i ka borscht me ka cereal!
  Poha ae la ka anela keokeo i ka akaaka, e hoike mai ana i na hunaahi nunui e lele mai ana ma oi aku o ko lakou nui, e halulu ana me he Krakatoa la.
  ʻO ka ʻakaʻaka a me ka ʻakaʻaka, akā ma ke ala ua ʻike lākou i ka mākaʻikaʻi ākea mua. Ma kahi o hoʻokahi kaukani moku hōkū, ʻo ia hoʻi ʻekolu mau moku kaua ultra, ka nui o ka honua maikaʻi. Hana ʻia ka ʻānela keʻokeʻo me ka hoʻokae ʻole ʻana i nā moku. Eia naʻe, ua hoʻoponopono hou kāna mea kōkua i ka ʻōlelo huna, a ua ʻōlelo kekahi ʻelele o ke ao holoʻokoʻa me ka leo ihu:
  - Mai ʻaʻa ʻoe e lohi i ka Emepera Nui. A i ʻole, e hāʻawi aku au iā ʻoe i kahi hoʻokūkū e hoʻolei ai ʻoe i kou mau maiuu ma hope o kou poʻo. Loaʻa iaʻu he haneli miliona mau hōkū ma lalo o hyperplasma.
  He bluff maʻamau, akā ʻike ka ʻĀnela Keʻokeʻo i kāna hana. ʻO ka mea maʻamau, makemake kēia mau mōʻī āpau o ka honua i ka bluff, hoʻonui i ko lākou ikaika, a hoʻohuli i ko lākou ihu. Eia kekahi, ʻo ka impudence ka mea e hoʻāla iki i ka kānalua. ʻOiaʻiʻo, inā ʻaʻohe ou kuleana, no ke aha ʻoe e hoʻopilikia ai? Aia kekahi manaʻo hoʻohālikelike e noho mālie ke kiu. Ua hoʻokuʻu ʻia lākou, a ʻo ka ʻĀnela Keʻokeʻo i ʻānai aʻe i kona ʻāʻī:
  - Kauoha i ka pūʻali hōkū!
  Ma ke ala, ua hala lākou i ʻewalu mau kaulahao. I kēlā me kēia manawa, hele mai ka ʻĀnela Keʻokeʻo me kahi hoʻohenehene hou a hiki i ko lākou lele ʻana i ka pōʻai Anti-Globalist.
  Ma ʻaneʻi lākou i hālāwai ai me kahi pale o nā ʻumi tausani o nā moku nui a me nā haneli haneli o nā mea kaua liʻiliʻi. A me nā kikowaena me nā pūkuniahi hyperplasma. Ua kānalua ka ʻānela keʻokeʻo no ke kekona, no ka mea, inā loaʻa kekahi mea, ʻaʻole hiki iā lākou ke puka i waho. Akā ua hele mai ka superfighter alien maalea me kahi hoʻolālā naive, akā hoʻohauʻoli i kona maʻalahi. ʻO ia kāna i hoʻoholo ai, na ka ʻenemi ponoʻī e kōkua iā ia. No ke aha e hakakā ai me nā pūʻali koa kiʻekiʻe (a hiki koke mai nā mea hoʻoikaika), inā hiki iā ʻoe ke hana me ke akahele me ka paʻi ʻana o kahi mea pena.
  Ma hope o ke kamaʻilio ʻana i ke alakaʻi o ka hypersphere-pākaua, ua hōʻike ʻo White Angel i kahi mea maʻalahi.
  Ua hana ʻo Marshal-Governor Hegg de Nnodd i hoʻokahi hana maikaʻi: ua kūʻai aku ʻo ia i kahi ʻāpana o nā mea waiwai ʻole, e hoʻolilo iā ia ma ke ʻano he mineral waiwai, a me nā ʻāpana ʻokoʻa no nā tetraplanes a me nā mega-grabs. Ua hemahema nō hoʻi nā ʻāpana ʻokoʻa. I kēia manawa, pono e wehe i nā wēlau i ka wai. ʻO ka manaʻo mua ka mea maʻalahi: e hele i kahi kuʻikahi me nā mea pōā ākea. E hoʻopau lākou i nā ukana pono ʻole a me ka pōʻino. Eia naʻe, ua puka mai nā pilikia, ʻoiai ua hoʻolimalima ʻia ka filibuster hōkū (ka mea nāna i hoʻoponopono mua i kēlā mau kauoha) no ka nui o ke kālā e hana i nā hana sabotage ma hope o Sviatorossiya. Ua holo kekahi ʻano ʻē aʻe i kahi hui hahai holoholona mai Rūsia Nui, a waiho ʻia me ka ʻole o nā moku, a laila ua ʻōlelo ke kākau ʻōlelo nui: he turnip porous me nā wāwae a me ke poʻo haiki me nā lau nau (aia ka lolo i loko o ka ʻōpū).
  - E omo ka huakaʻi i ka lua ʻeleʻele auwana. He mau mea ino wale no ma ke ala e holo ai na moku.
  Ua kanalua ʻo Hegg:
  - A ke manaʻo nei ʻoe ua nele loa nā pailaka a ʻaʻole lākou e ʻike i ka curvature o ka lewa.
  - E pōʻino nā mea hoʻokele, a e hoʻopōʻino ka mea kilokilo troll i ka hui hōkū. E lele lākou iā lākou iho. Ma ke ala, ʻaʻole kēia he pepehi kanaka; e hāʻule mau nā hōkū i ke kikowaena o ka lua. - Ua lohe ʻia ka ʻuī, me ke kani ʻana.
  - ʻAe, turnip, ʻoi aku ka maʻalahi o kou mau manaʻo ma mua o ka turnip steamed! - Ua ʻōlelo ʻo Hegg ma ke ʻano he punana.
  - ʻO ia kā mākou e hana ai. No ke aha wau e manaʻolana ai he hilinaʻi ka mea kilokilo?
  - Ke kala loa. Ua loaʻa iā mākou iā ia iho!
  - Pela e hana ai!
  Ma hope o kahi scam maʻalahi, i ka wā e kaupaona ai nā trillions i nā ʻeke, ua maikaʻi ke ʻano. Ua ʻike koke ka ʻānela keʻokeʻo ua hoʻopunipuni maʻalea kona hoa a ke ʻānai nei i kona mau lima.
  - ʻO Grand Emperor de Shcha-schava, ke aliʻi o nā honua honua, i lanakila iā ʻoe.
  Ua hauʻoli koke ʻo Hegg, me ka lele ʻana mai kona noho.
  - Nani ka lanakila!
  - ʻAe, loaʻa iā mākou nā mea hoʻokalakupua kūikawā, inā e hui pū ʻia me nā pū, e hoʻonui ka mana pahū i hoʻokahi haneli mau manawa.
  "He haneli?" i nīnau ai ʻo Hegg.
  - Ma ka liʻiliʻi loa, a inā he nui nā mea kiʻi, a laila e like me ʻelua haneli. E hāʻule ka pūʻali o Svyatorossia i nā preons!
  Ua ʻū ʻo Hegg i kona mau niho, e hōʻike ana i kona mau niho.
  - I kēia hihia, pono mākou e wikiwiki. A hiki i mua o nā mea hoʻokūkū maalea. A i ʻole, e lawe ʻo Alexander Suvorov hypermarshal Lūkini i ka hōʻaiʻē no ka kūleʻa āpau. Ua hōʻiliʻili mua ʻo ia i nā pūʻali kūʻē iā Zyukov!
  - ʻOiaʻiʻo, makemake ʻo ia, pono mākou e hana wikiwiki e like me ka nalu ʻumekaumaha, ua mākaukau koʻu mau vassals a me nā robots e wāwahi i nā mea āpau i loko o nā hale kūʻai. Ke manaʻo nei au e mālama iā ia i ʻumikūmālima fuhhots.
  Pīhoihoi ʻo Hegg:
  - No laila wikiwiki?
  - Ua loaʻa wale ka papahana, a ua aʻo ʻia kaʻu mau kumuhana! He wahi hewa iki, no ka hanohano nui a me ka quasar!
  Ua ʻōhumu ke aliʻi i kēia ʻano hoʻopunipuni.
  - ʻAe, ʻae wau! ʻO kēia ke ala maikaʻi loa i ka makua.
  - No laila, ʻaihue ka lohi i ka laurels, wikiwiki ka lanakila!
  - ʻAʻole maopopo iaʻu ke kumu e pono ai mākou i nā laurels, malia paha he ultra-plutonium lākou, akā mahalo nō naʻe.
  - A hiki koke aku i nā hale kūʻai no ko mākou poʻe.
  ʻO ka mea nui, ua hana pololei nā kaikamahine a ʻaʻole i hoʻokuʻu iā mākou. Ua hele nā koa o ka pūʻali o Svyatorossia i kahi hoʻomaʻamaʻa ma kahi papahana simulation virtual, akā i ka manawa hoʻoholo hiki ke paʻi wale ko lākou mau aʻalolo.
  Ua hana ʻino ka ʻānela keʻokeʻo a ʻuā nui i nā malihini. ʻO kēia ka mea e hōʻoiaʻiʻo ai i nā koa Lūkini, ʻaʻole makaʻu ka ʻenemi, no ka mea, ua ʻae ʻo ia e uwē ʻia. I kēia manawa ua maikaʻi nā mea a pau. ʻOiaʻiʻo, ua hoʻāʻo kekahi o ka poʻe inogalact e ʻōlelo ʻino, akā ua pana ke koa haʻahaʻa iā ia me ka maʻi maʻi maʻi, me ka koi ʻana iā ia e uwē a uē. He mea weliweli ka ʻeha a hāʻawi ke koena o ka pūʻulu motley, me ka ʻike ʻana i ka pono o ke kanaka ʻuʻuku. A laila ua maʻalahi nā mea a pau
  Ma waho aʻe o ke kiʻiʻoniʻoni hoʻohenehene, ua ʻae nā kaikamahine iā lākou iho e frolic, kanu i nā mea pahū a me nā detonator. Ma keʻano laulā, manaʻo ʻo Mirabela e pili pū ana ka mana ʻino o nā ao kahiko. Ma Svyatorossia, ʻaʻole i hana kēlā ʻano scam maʻalahi; ʻaʻohe hana hou a ʻaʻohe hoʻolaha koke i nā hoʻoholo i hana ʻia. A ʻo Rūsia Nui nō hoʻi, ʻaʻole nā mea hānai honua. A laila hoʻokō ʻia kēlā kamaʻilio pēpē pololei. Hoʻomanaʻo mai iaʻu i nā mea lapuwale! No laila, ua makemake kekahi kao e loaʻa kālā, a ma kahi o ke kālā, ua hopu ʻo ia i ka grenade. I kēia manawa pono wau e haʻalele. ʻAe, maʻalahi!
  - I kēia manawa e lele mākou a e hoʻāʻo i ko mākou mana paʻa i kēia mau wahine hoʻokamakama! - Wahi a ka Anela Keokeo. "E ʻike ʻoe i ka ikaika o mākou, kahi hōʻike o ka luku."
  Ua ʻae ʻo Hegg:
  - ʻO kēia ke ala maikaʻi loa! E hōʻike i nā mea a pau i kou mana kupaianaha.
  Ua noʻonoʻo mua ke kāpena i ka nui o ka loaʻa iā ia ma ke kūʻai aku ʻana i nā mea kaua i hoʻomaikaʻi ʻia. I ka manawa like, e hoʻoholo ana e hoʻolei, e like me kā Hegg i manaʻoʻiʻo ai, ka mōʻī nui pohihihi.
  ʻO ka mea nui, e hoʻopau nā Lūkini Hemolele. Pono mākou e aʻo iā lākou aia lākou ma lalo o ka hoʻouka kaua.
  ʻOiai ʻaʻohe hōʻike o nā mea kaua, ʻaʻole ia e like me ka hoʻomaopopo ʻana. ʻAe, ʻaʻole ia e hoʻonohonoho i kekahi mea no lākou! E hiki mai ana kekahi maalea, aia no!
  Ua haʻalele koke nā ʻauwaʻa ma lalo o ke alakaʻi ʻana a ka ʻānela Keʻokeʻo. ʻAʻole ʻo ia i ʻike i nā pilikia a ua ʻōlelo ʻo Elf Impact-Rocky:
  - ʻAʻole, ʻaʻole ʻo Hollywood kēia. E luku i ke kikowaena lako nui me ka pana ole!
  - ʻO kēia ke ʻano o ke alakaʻi pūʻali koa e pale aku i nā pilikia pono ʻole. ʻO ke kauka lapaʻau maoli ka mea hiki ke hana i kahi hana paʻakikī me ka ʻike ʻole ʻia!
  Ua hoʻokaʻawale nui ʻia ko lākou pūʻali mai ka ʻenemi armada i ka wā i hele aku ai nā mea hoʻolele. Ua hoʻopili ʻia kahi hypersphere nui i kahi ʻino hyperplasmic. Ua lilo ia i ʻālohilohi mau, kahi i puhi koke ai nā ʻumi piliona o nā koa ʻenemi.
  Ua hāwanawana ʻo Udar-rocky:
  - He keikikāne akamai ʻoe, akā i ka manawa like ʻole. E luku i nā ʻenemi he nui i ka manawa hoʻokahi!
  - A hoʻopakele i ke ola o kā mākou mau keikikāne a me nā kaikamahine! ʻAʻole ʻoe i makemake i kou kaikuahine a i ʻole hoa kāne i pepehi ʻia ma ko lākou wahi. - Ua lawe ka ʻānela keʻokeʻo i kahi pōkā candy mini-thermopreon a palu ʻo ia me ka ʻono me kona alelo, a laila hoʻolei i loko o kona waha - A i ʻole kona koko, ʻaʻole minamina loa!
  - No ke aha, e ke keiki naʻaupō, minamina au i nā mea a pau. Manaʻo ʻoe ʻaʻohe ʻuhane o ka ʻenemi, a ʻaʻole uē nā keiki a nā koa i pepehi ʻia. E hoʻomaka ana ʻoe e aloha i nā mea a pau, e ʻeha kou puʻuwai. Akā naʻe, ʻaʻole lākou e kamaʻilio e pili ana i kēia, inā ʻaʻole e hoʻomaka lākou e ʻōlelo ua ʻelemakule ʻo Impact Rocky, a no kēia mea ua lilo ʻo ia i mea manaʻo nui loa.
  "Me he mea lā ke alualu ʻia nei mākou e nā moku nui." Pono ʻoe e wikiwiki!
  - Ua pena ʻia ka pākaukau a uhi ʻia i ka lehu! ʻAʻole he kao ka moku hōkū koa! - Ua hīmeni ke kaikamahine.
  ʻAʻole maʻalahi ka hoʻomaikaʻi ʻana inā ʻoe e neʻe maikaʻi nei. Akā, hoʻomaka kekahi poʻo i ka manawa. Eia kekahi, ʻoi aku ka maikaʻi o nā moku hōkū o Svyatorossia ma mua o ka ʻenemi i ka neʻe ʻana. Ua lele ka mākaʻikaʻi o nā moku hōkū ma waho o ka laina. He kanalimakumamāhiku o lākou. Ua kauoha ka ʻānela keʻokeʻo:
  - Mai pana, e hoʻokokoke aku iā ia, a laila e uhi mākou iā ʻoe a pau e like me ka lele hoʻonāukiuki.
  ʻAʻole wikiwiki ka ʻenemi e wehe i ke ahi e pepehi a "lawe ʻia" i ka manawa hoʻokahi, i ka salvo hoʻokahi, me ka ʻole o ka nalo ʻana i ka wikiwiki.
  - ʻAʻole, ʻo ka mea pahu ka mea nāna e kuʻi, a ʻo ka mea hoʻi e kīkē!
  Eia naʻe, kaomi ka ʻenemi mai nā ʻaoʻao. Pono wau e ʻōniʻoniʻo a paʻi, a hana i nā hana paʻakikī. A loaʻa nā poho i ka manawa like. Eia naʻe, ua kokoke loa nā pūʻali koa nui o nā ʻauwaʻa Svyatorossiya. Ua kūpaʻa lākou i ka hoʻouka kaua ʻana i ka ʻenemi. Ua hoʻomaka ke kaua. He ʻumi mau moku kaua o nā ao kahiko i kaʻawale koke a hāʻule i ka lepo. Eia naʻe, ʻike ʻia he pōkole ka haʻalulu. Ua neʻe wale aku ka pūʻali koa o Rusia Nui me ka hoʻokuʻu ʻana i ke kūlana. He kumu no ka ʻānela keʻokeʻo e ʻōlelo ai:
  "ʻAʻole pono mākou e hakakā, ua hahau lākou iā mākou me ka pulumu, he mea minamina, akā nui ka lepo i piʻi, makemake wau e kihe."
  Ua kihe maoli ʻo Mirabel, huli aʻe a ala koke. ʻO kekahi manu lele nui i hoʻoluliluli i kona mau puka ihu me kona mau antennae, a ua paʻi ka pepeke i kona kuʻekuʻe wāwae ʻole me kona mau ʻēheu.
  - ʻAe, ua moeʻuhane wau i ka lapuwale! Pono e hana hou aku! ʻAe, i loko o kaʻu mau moeʻuhane, moeʻuhane wau i kahi pepehi kanaka ke hiki iaʻu ke hauʻoli i ke ola.
  Ua hoʻā ke kaikamahine i ke ahi, no kēia hana ʻo ia i mea like me ke kakaka a hoʻomaka ʻo ia e wili i ka lāʻau. Hoʻopau koke ke ahi i nā lālā a me nā lālā ʻoi maloʻo maloʻo. Hoʻomaka ke kaikamahine e puhi i ka lalo, e hoʻomanaʻo ana i nā ʻenehana o nā mea ʻino i ka pai. Ua puhi pinepine ʻo ia i kona mau wāwae ʻaʻohe, ʻo ka lapalapa o ke ahi a me ka wela o nā lā ʻehā i hui pū ʻia i loko o kahi mea ʻeha ʻeha: e hoʻoluhi nui i ke kaikamahine. Ua ʻauʻau ʻo Mirabela i ke kahawai i kekahi mau manawa. Eia kekahi, ua ʻeha nā maka i ka uahi, ʻeleʻele ke kino i ke ahi. Ua kihe pinepine ke kaikamahine. Ua lōʻihi ka hana no nā hola he ʻumi. Pololi loa ke kaikamahine, a hiki mai ka ua maa mau. Ua pio nā kahawai wai i ke ahi a kokoke holoi iā Mirabelle me nā kahawai mehana. Ua hauʻoli nō naʻe ka nani, ua maʻemaʻe hou kona kino kokoleka.
  - ʻAʻole, me he mea lā e hoʻopau ka keke i kekahi mau lā.
  He iwakālua minuke ka lōʻihi o ka ua a haʻalele i nā kahawai liʻiliʻi. ʻO ka pāpaʻi ʻana i loko o nā puddles, hele ke kaikamahine i kahakai. Ua makemake koke ʻo ia e hoʻāʻo i ka iʻa kūloko. ʻAʻohe makemake iki e hoʻā hou i ke ahi. E pa mai ana ka makani, me he mea lā e kunou hoʻokipa ana nā kumulāʻau i ke kaikamahine. Ua piʻi ka manaʻo. ʻO ka nani olohelohe loa me ka ihe pōhaku i like me ke aliʻi wahine kūloko. ʻAe, e hoʻāʻo nā manō e hoʻokokoke iā ia, e loaʻa iā lākou ka hahau ikaika! Eia kekahi, me he mea lā ke pane aku ka manō i ke koko, honi lākou mai kahi mamao aku. A inā wikiwiki ʻoe e hahau i ka ihe, a laila hiki iā ʻoe ke hopu i ka iʻa a lawe i waho. Akā pehea e ʻai ai? Maka a palai paha? He koho hoihoi loa.
  Hoʻokokoke ke kaikamahine i kahakai, a ma hope o ka ua, ʻaʻole i mahana ke one a ʻike ʻia kona mau wāwae ʻole i ka hauʻoli a me ka ʻoluʻolu. Ua ʻohi ʻo Mirabela i ke one me kona mau manamana lima, ua like ia me nā pūpū, ʻae, hiki iā ʻoe ke ʻai pū kekahi. Aia nō paha nā ʻoʻo ma ʻaneʻi. He mea kupanaha ke kumu i make ai nā luna mua, me he mea lā ʻaʻole ʻino loa kēia ao. ʻAʻohe pilikia me ka meaʻai, a e hoʻopau ke koena. Hoʻokokoke ke kaikamahine i ka lihi wai i kona kū koke ʻana. Ma ke kihi o kona maka, ʻike ʻole ʻia ma luna o ka lewa, ua ʻike ʻo Mirabela i kahi moku e neʻe mai ana i kahakai. A ʻoi aku ka nui o ka honua ma mua o ka Honua, ʻelua paha ka nui inā helu ʻoe i ke anawaena, ʻo ka wahine Robinson i manaʻo ʻia e ka maka. Ua paʻipaʻi ke kaikamahine i kona wāwae kai a hoʻomau i ka nānā. ʻAʻole i kēia manawa, ʻoiaʻiʻo me nā peʻa, ʻaʻole nui loa. No laila he brigantine pre-industrial, akā nani loa. ʻOiai ʻo ka mamao, ua ʻae ka hihio ikaika o Mirabela iā ia e helu wikiwiki i nā pū.
  - He moku, ʻo ia hoʻi he civilization ma ʻaneʻi. ʻO ka mea ʻino wale nō ʻaʻole ia he cosmogenic!
  Ua hahau ke kaikamahine i ka wai me kāna ihe, ua hou ʻia kahi iʻa kālā liʻiliʻi. Ua hoʻopā maikaʻi ʻo Mirabela:
  - Ke ʻōlelo nei lākou ʻoi aku ka maikaʻi o ka ʻiʻo maka, e ʻai mua mākou, a laila hoʻoholo i ka mea e hana ai. ʻO ka mea nui, makemake ka moku e hoʻopiha i kāna lako wai hou, a me ka hua paha, no laila ʻaʻohe oʻu manawa, ʻaʻole wau i lalo o ke kaomi!
  . MOKUNA Helu 21
  Ua ʻae ʻo Sadat i kona kua luhi:
  - Pehea ka pono o keia! ʻOiai ua lanakila ka māhele i ka lani a me Gehena ma kahi kokoke i nā manaʻoʻiʻo a pau! ʻO ka lani ka palaualelo holoholona, inā ʻaʻohe mea e hoʻoikaika ai, e moe wale me ka ʻōpū a hauʻoli. ʻAʻohe pono e kamaʻilio e pili ana i Gehena, aia mākou i loko o Gehena.
  Ua ʻōlelo ʻo Yanka, e ʻeha hoʻi:
  - ʻAe, ʻaʻole loa! Ua manaʻo kēlā poʻe Mongol ma hope o ka make ʻana ua hoʻomau ka poʻe make i kā lākou ʻoihana koa. Ma lalo o ke alakaʻi ʻana o ke akua kaua ʻo Sulde, ua pio nā mokuʻāina o nā ʻuhane ʻē aʻe i make. ʻO ia hoʻi, he ʻano like, e lanakila ai ko kākou honua me ka poʻe ola, a e lanakila pū kekahi honua me ka poʻe make! ʻAʻole loaʻa kahi ʻuhane i ka hoʻomaha a hoʻomau i ka hoʻomaikaʻi a hoʻonui i kāna ʻoihana.
  Ua hauʻoli ʻo Ali:
  - A ʻoi aku ka maikaʻi! Hiki iā ʻoe ke make ma ke ʻano he kauā a lilo i koa i ka honua aʻe. Ma hope o nā mea a pau, ʻoi aku ka maikaʻi o kēia ma mua o ka palaualelo hānai maikaʻi.
  I kēia manawa, kaʻa hou ka hahau ma luna o nā kua o nā keikikāne. Ua hoʻonui lākou i ko lākou wikiwiki, e hoʻoneʻe i ko lākou mau wāwae lōʻihi ma luna o ka ʻiliʻili, a noho mālie no kekahi manawa, hoʻihoʻi hou i ko lākou hanu.
  Ua hoʻomaha ʻo Sadat i kona hanu, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAʻole ʻino loa ka palaualelo hānai maikaʻi ʻia, ʻoiai inā he kauā ʻoe i hahau ʻia me ka hahau. Ke noʻonoʻo nei ʻoe inā he ʻino maoli ka make.
  Ua ʻōlelo ʻo Yanka, me ka ʻāʻī ʻana:
  - ʻOiaʻiʻo, nui ka poʻe e manaʻoʻiʻo ʻaʻole ola wale ka make! ʻOiai, no ka laʻana, kokoke i nā lāhui āpau e manaʻoʻiʻo i ke ola ʻana o kahi ʻuhane make ʻole. A ma ka laulā, lawe i kā mākou mau mokulele i nā moeʻuhane, no hea mai lākou?
  Ua haʻi ʻo Ali i kahi manaʻo:
  - Ke hoʻomanaʻo nei i ka lele ʻana o ko mākou ʻuhane ma luna o ka ʻili! A i ʻole....
  Manaʻo ʻo Sadat:
  - ʻO ia ka hoʻomanaʻo o ko mākou kūlana ʻuhane a i ʻole ke ola ʻana, ma mua o ka hoʻokomo ʻana i ke kino. Eia kekahi, ʻike wau aia kekahi mau guru nui i hiki i nā ʻuhane ke haʻalele i ko lākou kino. Ua neʻe lākou i nā honua ʻē aʻe. ʻO wau nō hoʻi, ua nānā aku au i koʻu ʻiʻo ma waho, ma hope o ka hāʻawi ʻana mai o ke kahuna i ke kinipōpō pōlele e nānā ai.
  Ua hoihoi ʻo Yanka:
  - A he aha kāu i ʻike ai?
  Ua haʻalulu ke keiki novice:
  "Ua makaʻu hoʻi au i ka nānā ʻana iaʻu iho, pehea wau i lilo ai i haʻalulu." A laila hele koʻu ʻuhane i ka pā a hoʻi mai.
  Ua ʻae ʻo Yanka, me ka haʻalulu:
  - Aia kekahi mea e like me ia! I kekahi manawa, ua kōkua ʻo Papus iā Nicholas the Second e hoʻāla i ka ʻuhane o Alexander the Third. Ua ʻōlelo ʻo ia i ke aliʻi e ikaika a paʻakikī i mea e pale aku ai i nā pilikia hou aʻe. Ma ke ala, ua ʻōlelo ʻo Papus i kona wā e ola ana, ʻaʻohe mea hoʻoweliweli i ka mōʻī. Ua make kēia kupua i ka makahiki 1917 i Pepeluali wale nō. Wahi a nā lono, ua paʻa pū ʻo Lenin lāua ʻo Stalin. Me he mea lā ua wānana ka ʻuhane o Lenin iā Stalin i ka makahiki 1941 e lanakila ʻo ia i ke kaua me Kelemania.
  Ua ʻōlelo ʻo Sadat, ma ke ʻano koʻikoʻi:
  - E ʻōlelo kākou, inā e make kekahi o kākou, e hele mai ʻo ia i kekahi ma ka moeʻuhane a ʻōlelo: aia he ola ma hope a maikaʻi ma laila!
  Ua minoʻaka ʻo Yanka, ʻoiai ʻo ke kaʻa āna e huki nei, ʻaʻole i kaumaha loa:
  - ʻAe, ʻoiaʻiʻo aia nā ʻuhane! He kakaikahi wale na aoao liilii e hoole i keia. Akā ʻaʻole ia he maikaʻi ma ka honua aʻe. Ua hoʻohālikelike kekahi i ke ola ma mua o ka make ʻana me ka bullpen, ke ola ma hope o ka make i kahi ʻāpana. ʻO ka maʻamau, manaʻo ʻino kekahi i loko o ka bullpen a ʻaʻole e ala hou ʻia i loko o ka ʻāpana! No laila pono ke kauā ma ka Honua wale nō!
  - Honua? - Ua pūʻiwa pū nā keikikāne.
  - ʻO wai ka inoa o kou honua!? - Ua hoʻoponopono ʻo Yanka iā ia iho.
  - Gradodar!
  - No laila aia ma Gradodar!
  Ua hāmau nā keikikāne, ua ʻoi aku ka ʻoi o ka piʻi ʻana a ua pōkole ka hanu. Eia kekahi, ua ʻoi aku ka pōhaku o ke alanui ponoʻī, a ua ʻike pinepine ʻia nā mea ʻoi. Ua manaʻo ʻo Yanka he ʻano hoʻohiwahiwa ko ke ola incorporeal, ʻaʻohe ikaika o ka gravity. ʻO nā wāwae ikaika, akā naʻe, hoʻomaka nā wāwae kamaliʻi e ʻeha ʻeha. Pono ke keikikāne e hoʻoikaika iā ia iho, pono ʻo ia he kāne, i ka manawa like e ʻoki ai kona poʻohiwi muscular i ke kāʻei a ʻoi aku, pono ʻoe e hoʻoponopono i ke kaula i kēlā me kēia manawa.
  ʻO ka hāʻuleʻana o nā kulu o ka hou nui a me ke kūlouʻana, piʻi paʻakikī ke keikikāne, e ho'āʻo ana e hoʻohuli iā ia iho mai ka ulu a me kaʻehaʻeha o kona mauʻiʻo luhi. ʻEli wale nā kapuaʻi ʻaʻa o ke keiki i loko o ka uhi ʻāʻī, a ʻōpuʻu aʻe nā aʻa a me nā aʻa ma kona mau kuʻekuʻe wāwae ʻeleʻele.
  I ka wā o ka haʻawina moʻolelo, ua kamaʻilio ke kumu e pili ana i ka hopena paʻakikī o nā kauā, ʻo ia hoʻi nā keiki, ʻaʻole i loaʻa maikaʻi kēia. No laila he abstraction ia, no ka mea ma ʻApelika a me ka Hikina aia nō nā kauā keiki, ma kekahi mau wahi luna (!). ʻAe, ma ka hikina, a ma Rusia hoʻi, aia lākou i laila a hiki i kēia manawa, a aia paha lākou i kēia manawa. Ma ʻAmelika pū kekahi, nui ka poʻe e noho nei ma kahi ʻano ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka hoʻoluhi ʻana, ʻoi aku ka poʻe ʻeleʻele a me nā Latinos. ʻAe, ʻo ka hoʻohana ʻana i ka hana keiki ma nā hale hana, nā hale hana, nā mahiʻai, a me nā mines he mea maʻamau a ʻae pinepine ʻia. ʻO ka hapanui pinepine he manawaleʻa, ʻo ʻAmelika ka poʻe hana hana a me nā keiki snotty o nā miliona miliona; mai hoʻokaʻulua i ka holoi kaʻa a kahili i nā alanui. Ma keʻano laulā, he ʻenemi maoli ʻo ʻAmelika iā Rūsia, akā he ʻenemi kūpono e mahalo ʻia. No ka laʻana, ʻaʻole makemake ʻo Peter ka Nui i ka poʻe ʻEulopa, ʻo ia hoʻi ka poʻe Pelekania a me nā Kelemania, e ʻike mua ana i ka wā e hiki mai ana e hakakā ʻo Russia me lākou! Akā, ua aʻo ʻo ia me kēia poʻe me ka huhū, ua mare ʻo ia i ka wahine Kelemania, a hoʻopuni iā ia iho me nā haole. ʻAʻole haʻaheo ʻo Peter, a hana pilikino me ka mokulele a me ke koʻi. ʻOiaʻiʻo, ua lokoʻinoʻo ia, ua hoʻomāʻehaʻehaʻo ia i nā kipi, akā ināʻaʻole hiki ke hoʻokiʻekiʻe iā Rusia. Ma hope o nā mea a pau, ʻo ke ala maikaʻi loa e hoʻāla ai i ka pipi palaualelo me kahi huila. He ikaika ka poʻe Lūkini, akā nele lākou i ka manaʻo a me ka puʻu bulldog. Ua loaʻa iā Tsar Peter nā mea ʻelua, akā ʻaʻole ʻo ia i ka hoʻopaʻi ʻana iā ia iho: inu nui ʻo ia, puhi, a moe kolohe. Ua hoʻohaʻahaʻa ka hauʻoli i ke olakino o ke aliʻi, a ʻaʻohe mea i ʻike ʻia. ʻO ka pilikia mau loa o nā mōʻī, ʻo ke keiki a kahi makua kāne paʻakikī a ikaika hoʻi e hoʻoili pinepine i ke ʻano palupalu a hoʻolohe o kona makuahine. Ua like ke alii me ke poo pua - ina he akahai, e alakai oia i ka aina i ka make! ʻO ka paʻakikī wale nō e pono ai ka naʻauao. ʻO ka mea nui, ʻo Nicholas ka Mua - ua lawa ka paʻakikī o Palkin, akā ʻaʻohe naʻauao. Ua loaʻa iā Stalin nā mea ʻelua, he kanaka noʻonoʻo maikaʻi a me ka mokuʻāina. ʻO ka mea pōʻino, ua hōʻino ʻia e kona mau hope, ʻoi aku hoʻi e nā mea like ʻole e like me Gorbachev a me Khrushchev. Auwe, ʻaʻole i mahalo maikaʻi ʻia kona inoa i ka wā o ka hoʻomaʻau ʻana iā Stalin: he kakaikahi wale nō i kū. ʻOiai inā ʻaʻole no kāna hana ʻino, pono mākou e noho ma lalo o Hitler. He aha ka mea i hana ʻia ma kēia hihia? ʻAʻole i hoʻolālā ka Fuhrer i ka luku nui ʻana i nā Slav, akā ua ʻike ʻo ia iā lākou he poʻe papa lua. Ua manaʻo ʻo ia he kanawalu pākēneka o nā Slav e hiki ke hoʻopaʻa ʻia i Kelemania, akā manaʻo ʻo ia e hoʻokau pono ʻia i ka lāhui kiʻekiʻe! Eia kekahi, ua hopohopo ʻo ia no ko lākou ulu ʻana. Ma keʻano laulā, ʻaʻole maikaʻi ka lilo ʻana i kamaʻāina papa lua. Ua like ʻo Hitler me ka lāhui kanaka huhū: ua kau ʻo ia i ka poʻe Kelemania ma luna o nā mea ʻē aʻe, ʻo ia hoʻi he mau ʻanuʻu haʻahaʻa nā Lūkini. Eia kekahi, ua makemake ka Fuhrer e hoʻohaʻahaʻa i ka pae moʻomeheu o nā Slav, a he mea ʻino loa ia. ʻAe, ua hakakā ikaika ka poʻe Kelemania i ka poʻe partisans, puhi i nā kauhale me ko lākou poʻe kamaʻāina. ʻAʻole, ma lalo o ke aupuni Soviet ua ʻoi aku ka maikaʻi. Eia kekahi, ʻo ka USSR ma hope o ke Kaua Honua ʻelua ʻo ia wale nō ka ʻāina ma ka honua kahi i emi ai nā kumukūʻai mai kēlā me kēia makahiki. Ma keʻano laulā, aia kahi moʻolelo ma lalo o Stalin i hoʻomohala ʻia ka ʻoihana koa, ʻoiai ʻo nā ʻoihana kīwila i stagnate. Akā ʻaʻole pēlā, aia nō nā helu helu hiki ke heluhelu ʻia ma ka Pūnaewele. ʻAʻole wale nā kaʻa a me nā pū, aia nā alakaʻi Soviet ʻulaʻula! No ka laʻana, ua hoʻonui ʻia ka hana ʻana o ka meaʻai canned mai ka makahiki 1928 a i ka makahiki 1950 ʻehiku mau manawa, a ʻo ka sausages e ʻelima a me ka hapa manawa, ʻekolu mau manawa o nā ʻōpala, a ʻo nā paikikala he kanahikukūmālua manawa!
  Ua liʻiliʻi ke kihi o ke kiʻekiʻe, a ua ʻoluʻolu nā keikikāne. ʻO Sadat, lawe ʻana i ka hanu, ʻona i ka lewa, nīnau:
  - Ua lanakila ʻo Genghis Khan iā Khorezm?!
  Ua ʻōhumu ʻo Yanka me ka hoʻoikaika ʻana:
  - ʻAe! Lanakila! Eia kekahi, ua hāʻawi pio kekahi mau kūlanakauhale o Bukhara, Samarkand a me nā mea ʻē aʻe me ka hakakā ʻole. Ua hoʻohiki ʻo Genghis Khan i ke ola a me ka hoʻokuʻu ʻia mai ka mana ʻino ʻo Shah.
  - A hoʻopunipuni ʻo ia iaʻu! - Ua kuhi ka maalea Sadat.
  Luliluli ihola ke keiki i kona poʻo hū a maikaʻi:
  - Akau! Pepehi aku la ia i na kane a pau, a kipaku i na wahine a me na kamalii. A i ʻole, e make wale ana kona pūʻali koa lio ma ka wao nahele. Ua hāʻule ʻo Khorezm, ua nalowale ka Shah. He mau haneli tausani kanaka i make. Moʻolelo kaumaha, kaua ino. ʻAʻole mālama ʻo Genghis Khan i kāna ʻōlelo a ʻaʻole wikiwiki e hōʻike i ke aloha!
  - ʻAʻohe mea wikiwiki e hōʻike i ke aloha! He mea lapuwale ke hoʻopakele i kou mau ʻenemi. - Ua ʻae ʻia ʻo Sadat.
  - ʻO nā kūlanakauhale hoʻokahi, akā naʻe, kūʻē paʻakikī, ʻoi aku hoʻi ma ka ʻāina ʻo Iran, kahi ʻāpana o Khorezm. Wahi a ka moʻolelo, ʻoki ponoʻī ʻo Genghis Khan i ka puʻuwai o ka moʻopuna a Shah. - Kūlou ʻo Yanka a huki i ke kaula me kona mau niho, me ka manaʻo i ka paʻakai.
  - A laila? - Ua komo ʻo Ali i ke kamaʻilio ʻana.
  Makemake ke keiki e hohola i kona mau lima, akā nakinaki ʻia lāua.
  - ʻO ke keiki a Shah, ʻo Geral ed-Din, i hakakā me Genghis Khan no ka manawa lōʻihi, i kekahi manawa ua loaʻa i nā kūleʻa pilikino, ʻoiai ua lanakila ʻo ia i ka pūʻali koa he kanahā tausani o ka satrap Mongol, akā i ka hopena, ua hoʻopau ʻo ia i kāna. ola ma ka laau. Ua hoʻouna ʻo Genghis Khan i kekahi ʻāpana o kona pūʻali koa i ke komohana. Ua hala lakou ma ka akau o ka Caliphate Bagdad a komo i Georgia a me Aremenia. ʻAʻohe aliʻi hoʻokahi o ko Georgians, ua kumakaia nā aliʻi i kekahi i kekahi. I ka wā o ke kaua, ua hahau kekahi o nā aliʻi i kona mau kaikuaʻana ma hope. Ua hana koke ʻia lākou, a ua haki koke nā nukers i ke kua o ko lākou hoa pili. Ma hope iho, iho aku nā Mongols i ka muliwai Terek, hao wale i nā kauhale e pili ana, hele ma ka Kuban a hiki i ka pā kaua Lūkini kahiko o Tmutarakan.
  'A'u ke keiki, pa'akikī ka hanu 'ana, ka lawe 'ana i ka ukana a me ke kama'ilio 'ana i ka manawa like. Eia naʻe, ʻoiai ʻo ia he ʻōpio, ua hoʻāʻo ʻo ia e hūnā i ka ʻeha a me ka nāwaliwali e ʻike mau ʻia i nā keikikāne.
  Ua nīnau ʻo Sadat, ʻaʻole ia he nāwaliwali:
  - No laila he aha ka hope?
  Ua lulu ʻo Yanka i ka hou a hoʻomau i ka moʻolelo, e hoʻāʻo ana e ʻōlelo me ka leo kūlike:
  - ʻAʻole nā Mongols i ʻino i ka pā kaua ponoʻī. Ua manaʻo lākou e kūʻai wale ke kāpena, kahi ʻelele o ka Hanse ʻEulopa, i nā kauā i hopu ʻia i ka wā o ke kaua.
  Ua ʻae ʻo ia! ʻO kekahi poʻe Tatars, ma ke ʻano he kauā, ua komo lākou i ke kūlanakauhale nui a waiwai. Ua hoouka koke lakou i na kiai, wehe ae la i na puka a holo mai la kekahi puali o Asia.
  - He hoihoi kēia! - Ua hoʻomālamalama nā maka o nā kauā ʻōpio.
  - Ma hope o ka hoʻopaʻapaʻa ʻana i nā wahine a pepehi i nā kāne a pau - ua lī ʻia ke kāpena i lalo a nakinaki ʻia nā pōhaku i kona mau lima, ua haʻalele nā Mongols i kēia kūlanakauhale me ka waiwai pio. Ua hōʻea mai nā mea hoʻoikaika mai Genghis Khan, i kēia manawa ua lanakila ʻo Khorezm a pau. Ua neʻe aku ko Tatars e kūʻē i nā Kipchaks, i ʻike ʻia ʻo ka Cumans.
  - Pono ʻoe e huki iā mākou i kahi palapala ʻāina, inā ʻaʻole ʻoe e maopopo i ke ʻano o kēia! "Maikaʻi," wahi a Sadat.
  - He aha ka mea e hana nei?! - Ua huhū ʻo Yanka.
  Ua ʻōlelo ʻo Ali i kāna hoaaloha:
  - ʻAʻole pono! He aha kā mākou manaʻo no kona ʻāina? He mea ʻeha paha ia ke hoʻomanaʻo.
  Ua ʻae ʻo Yanka:
  - He mea ʻeha ke hoʻomanaʻo i ke kaua ma Kalka! ʻOiai he ʻāina nui, ʻaʻole i nalowale pinepine ʻo Russia, akā i ka wā i hana ʻia ai he pōʻino maoli nō ia.
  Ua ʻōlelo ʻo Sadat me ke akamai:
  - Akā inā ʻaʻohe pio, ua lanakila kou ʻāina i ka honua holoʻokoʻa, a ua pau nā kaua a pau?
  - He mea kupanaha ia! - Huki ʻo Yanka i nā kaula.
  - ʻAʻole maikaʻi! ʻAʻohe wahi e hoʻoikaika ai!
  Ua kūʻē ikaika ʻo Yanka:
  - A me ka lewa! E hoʻomaka mākou e hoʻonui i nā honua ʻē aʻe! ʻOiaʻiʻo, i ka wā mua, ʻaʻole ia e uku nona iho, akā i ka wā e ulu ana ka ʻenehana a lilo ka naʻi ʻāina hou i mea nui.
  - ʻOiaʻiʻo? - Hoʻopili ʻo Sadat i kona mau maka.
  Ua poina ʻo Yanka i kona luhi no kekahi manawa:
  - ʻAe! I kekahi manawa, i ka wā i ʻike ai ʻo Christopher Columbus iā ʻAmelika, nui ka poʻe i kānalua i ka loaʻa ʻana o ka waiwai i nā ʻāina hou, no ka mea he mamao loa lākou, a pono lākou e holo no kekahi mau mahina, a laila ʻaʻohe mea, ʻike lākou. I kekahi manawa, ua kūʻai aku ka poʻe naʻaupō ma Rūsia iā Alaska a hāʻawi manuahi i ko Hawaiʻi pae ʻāina. Ua manaʻo pū ka poʻe pupule kokoke i ke aliʻi ʻaʻole i uku ʻia kēia mau wahi no lākou iho. A lawe ko ʻAmelika iā lākou a hoʻomākaʻikaʻi iā lākou. ʻO nā piliona gula wale nō i puhi ʻia i waho, ʻaʻole hoʻi e ʻōlelo ʻia i ka aila, ke kinoea, oka, bauxite a pēlā aku. ʻO ka waiwai nui ka ʻāina, a pono e pale a hoʻonui ʻia. Ua ʻohi mau ʻo Rus' i nā ʻāina a puni iā ia iho, a ʻo ka hāʻawi ʻana i kahi hapa o kona ʻāina, ua like ia me ka ʻoki ʻana i kou manamana lima, a i ʻole kekahi hapa o kou puʻuwai.
  - ʻAe, kūpono! - Ua ʻae ʻo Sadat. - Akā naʻe, e haʻi mai ʻoe iā mākou e pili ana i ke kaua ma Kalka. ʻAʻole anei?
  Ua kaniʻuhū ʻo Yanka:
  - ʻAe, ʻoiaʻiʻo! I ke kiʻekiʻe o ke kaua, ua kumakaia nā Polovtsians i nā Kalmyks a haʻalele iā lākou! Ua kipe ka Mongol i na luna. Ma hope o ka pepehi ʻana i nā Kalmyks, hopu lākou i nā Polovtsians, a lanakila iā lākou, lawe hou lākou i ke gula a pau i hoʻohana ʻia no ke kipe. Ua hana lākou i nā hana ʻino weliweli i ka paʻahao, e haehae ola ana i kona ʻili. Ua makaʻu ka poʻe Polovtsians i kahi ʻenemi ikaika hou a huli i nā aliʻi Lūkini no ke kōkua. Ua makemake koke nā ʻenemi i nehinei e lilo i mau hoa pili.
  - He mea maʻamau kēia!
  - ʻEhā mau aliʻi i hele i ka hoʻouka kaua, ʻaʻole liʻiliʻi ko lākou mau pūʻali, ma kahi o kanalima tausani koa, a me kahi kanalima tausani mai nā Polovtsians. Aia ma kahi o ʻelua mau Mongol-Tatar ka liʻiliʻi. Me he mea lā ua maopopo ka hopena o ke kaua.
  - He nui ka pono pālua! - Ua hoʻokomo ʻo Ali.
  Ua ʻolokaʻa ʻole ka waimaka mai ka maka ʻākau o Yankee:
  - Eia naʻe, ua hoʻohaʻahaʻa mākou i ka like ʻole o nā hana a nā aliʻi. ʻO ke Aliʻi o Suzdal, me ka ʻōlelo ʻole i nā poʻe ʻē aʻe, ua hahau mua ʻia, ua hoʻopuni ʻia a pepehi ʻia e nā Tatars. ʻO ke Aliʻi o Kiev, akā, ua kū i kahi hoʻomoana i paʻa i ka pā kaua, ʻaʻole i komo i ke kaua. Ua hiki mua i nā aliʻi ʻelua Galician a me Suzdal ke hoʻokuke i hope i ka Mongol-Tatars, akā ʻaʻole hiki i nā Polovtsians ke pale aku, ua haki ko lākou mau pūʻali a ua holoi ʻia nā pūʻali koa Rūsia e ka ʻauwaha. ʻOiai i ka manawa koʻikoʻi, ʻaʻole i hele mai ke aliʻi o Kiev e kōkua i kāna mau hoa make. Ua noʻonoʻo ʻo ia: ʻoi aku ka maikaʻi, e lilo wau i aliʻi koʻikoʻi ma Rus', e lilo ka mana a pau iaʻu inā e make nā aliʻi ʻē aʻe a nāwaliwali ko lākou hoʻoilina!
  ʻO Sadat, e hoʻāʻo ana e kīkē i kahi maʻa i hoʻokomo ʻia i loko o kona kuʻekuʻe wāwae, ʻōlelo ʻo ia:
  - A ʻo ia ka manaʻo o nā mea a pau! ʻOiai ua lokahi nā kānaka. ʻO kēia ka hana maʻamau, ua kokoke kou pālule i ke kino!
  Hoʻomaha ʻo Yanka, hōʻiliʻili i kona ikaika, a laila ʻōlelo ʻole ʻo ia:
  - Akā ʻaʻole ia ka mea āu e noʻonoʻo ai! Pono mākou e mahalo a mahalo i ke koko Lūkini makamae. Eia hou, pono ʻoe e hoʻomanaʻo. I kēia manawa ʻaʻole ia he pilikia, akā he hapalua pilikia. Ua hōʻea mai nā Mongols i nā helu liʻiliʻi, a pono lākou e lanakila no ke aʻo ʻana i kahi haʻawina. I kēia hihia, ʻaʻohe mea e ʻaʻa e komo i loko o Rus'. He mea pono e pepehi loa i na mea a pau i ole e hai mai kekahi i na aina ma ka hikina, a ina e haule, alaila, e hookomo i ka makau i na mea kaua o Rusia. ʻO ke keiki aliʻi o Kiev, ua mamao loa ia mai kēia mau manaʻo, makemake wale ʻo ia e hoʻokiʻekiʻe iā ia iho.
  - Akā, ua olaʻo ia! - Ua ʻōhumu like nā keikikāne.
  Ua lulu ʻo Yanka i kona poʻo me ka ikaika, e like me ka lio ʻōpio.
  - Akā ʻaʻole! Ma hope o ka lanakila ʻana i nā aliʻi ʻē aʻe a me nā Polovtsians, ua hoʻouka nā Mongols i kahi hoʻomoana o ke aliʻi. Aneane kanakolu tausani koa i koe. Ua hoʻokuke ʻia nā hoʻouka kaua a pau o nā Mongols, ua loaʻa iā lākou nā poho. A laila, noi mai ke alakaʻi o ka poʻe ʻauā, ʻo Subudai. E haawi aku na Rusia i ka lakou mau mea kaua, a e waiho me ka maluhia i ka lakou olelo hanohano. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole pono kekahi i manaʻoʻiʻo i ka hāʻawi ʻana o kēia ʻīlio, akā ʻo ke aliʻi ʻo Kiev, ʻaʻole i mālama i kāna ʻōlelo, ua lilo koke ia i mea hoʻopunipuni.
  - Ua hoʻopunipuni paha ʻo ia? - Ua hōʻike ʻo Ali i kona manaʻo.
  - ʻAʻole wau e hoʻokaʻawale! Ma ka hikina, ʻaʻole like me ke Komohana, ʻaʻole i hoʻomaʻau ʻia ka poʻe kilokilo a me nā mea kilokilo, ʻo ia hoʻi, hiki iā lākou ke loaʻa ka mana nui. "Ua makemake koke ʻo Yanka e lilo i mea kilokilo iā ia iho a hoʻopaʻa i nā pulsar hakakā i nā luna, a laila hāʻule i loko o ka mauʻu palupalu a hoʻomaha i kona kino luhi.
  - Ua hoʻopunipuni ke aliʻi! - Ua ʻakaʻaka ʻo Sadat me ka haʻahaʻa.
  - ʻAe, ma hope o ka waiho ʻana o ka pūʻali i ko lākou mau lima a haʻalele i ka malu, ua hoʻouka koke ʻia lākou. ʻO nā koa Lūkini ʻaʻohe mea kaua i hakakā e like me ka mea hiki iā lākou, me ka hoʻohana ʻana i nā lima a me nā niho, me ka hoʻolei ʻana i ka honua, akā aneane pau loa i ka make. ʻO ke aliʻi ponoʻī a me kona mau hoa pili loa i waiho ʻia ma lalo o nā noho a noho lākou ma luna o lākou a hoʻolauleʻa lākou i kahi ʻahaʻaina. A no laila, make ihola ke keiki aliʻi, me ka ʻeha mālie. He make hoʻohaʻahaʻa a ʻehaʻeha. Mai ʻeli i lua no kekahi...
  - E hele ʻoe i laila iā ʻoe iho! - Ua hoʻohui maikaʻi ʻia ʻo Sadat. - Ua lilo kēia i manaʻo paʻa! Akā, ua nalo pono ʻoe.
  Luliluli iho la o Yanka i kona poo, ua hou ka hahau ia ia, a wela kona ili. Ua hanu iki ke keiki, ua maʻalahi:
  - Manaʻo wau ʻaʻole ia he kānāwai. I kekahi manawa, ua lanakila na Rusia i na puali koa nui. No ka laʻana, ua ʻoki ʻo Monomakh i nā pūʻulu lehulehu o Polovtsians. ʻOiaʻiʻo, manaʻo nā mea kākau moʻolelo hou he mea hoʻonui: ua lanakila ʻo kanakolu tausani o kāna mau mea hakakā i ka hapalua miliona.
  - He hapalua miliona! - ʻElima haneri tausani kēlā! - Ua pūʻiwa ʻo Ali.
  Huhū ʻo Sadat:
  - ʻAe, he hoʻonui! ʻAʻole hiki i kanakolu tausani ke lanakila i ʻelima haneli! ʻAʻole e pohā ka nati i ka pōhaku.
  Ale iho la ka opio moolelo, ua maloo kona puu, a hoomau i ka ulana ana i kana olelo.
  "Malia paha, ma muli o ka hala ʻana o ka manawa, hiki ʻole ke hōʻoia, akā ʻaʻole koʻikoʻi kēia. Ma hope o ka lanakila, ua hoʻouka ʻo Subudai i nā ʻāina ʻo Ryazan. Ua hoʻokokoke kona pūʻali koa iā Ryazan, akā ʻaʻole hiki iā ia ke lawe iā ia, a ma hope iho ua ʻōwili ʻia i hope. Ua neʻe aku kekahi o nā koa i ke aupuni Bulgaria, akā ua pio. Ua hoʻi ʻo Genghis Khan i Mongolia a ua hoʻoholo e lanakila i ke koena o Kina. ʻO kona mau koa, ua lanakila lākou i nā lanakila he nui, ua manaʻo lākou he hiki ʻole ke lanakila. Ua hoʻohana ʻia nā mea hana Kina, nā catapults a me ka pauda i nā kaua. I ka makahiki kanahikukūmālua, ua make ʻo Genghis Khan. Ua make ʻo ia e like me kāna moeʻuhane i ka wā o ka hoʻopuni ʻana i kekahi o nā pā kaua. Na kāna keiki waena i hoʻoili i ka noho aliʻi
  Udegei, e lilo ana i Emepera o na Mongol a pau. Ua pepehi ʻia ke keiki hiapo, ʻoi loa ka ʻino a me ka huhū a Jochi, ua haki kona kua; ua iho kāna keiki ma ka mōʻaukala ʻo Batu Khan.
  Ua hoʻomaha hou ʻo Yanka, nīnau ʻo ia iā ia iho: i ka manawa hea e pau ai ka piʻi ʻana a maʻalahi. Ua wela kona mau wawae olohelohe i ke ahi, mai na iliili oi o na mauna, me he mea la e hoomainoino ia ana ma ka papa. Ma keʻano laulā, pehea ke ʻano o ke kauā, kahi noho pōʻino e like me Gehena. Maanei ʻoe e hoʻomanaʻo ai i ke kula. ʻO ka noho ʻana ma ka papa he ʻoluʻolu; ʻoi aku ka hoihoi o ka holo a heʻenalu paha i ka pūnaewele pau ʻole. ʻO kaʻu papa punahele ka hoʻonaʻauao kino a me ke kaha kiʻi, a me ka mōʻaukala paha. A maanei! Aia nā mea ulu ulu a puni, ea hou i hui pū ʻia me ka hou keiki ikaika. ʻO ka mea kupanaha, i ko mākou piʻi ʻana i nā mauna, ua ʻoi aku ka wela, ua ʻoi aku ka mahana i nā makahiki kanakolu, kahi i hoʻoikaika ai i ka ʻeha. Ua makewai loa au, akā ua nele koʻu ʻōpū. ʻO nā ʻiliʻili ma lalo o kou mau wāwae he uliuli, he ʻano ʻē aʻe, e makaʻala i ke kau ʻana i kou mau wāwae ʻeha i ʻole e hehi i nā wāwae ʻoi loa.
  Ua komo ʻo Sadat:
  - He aha ka mea i hiki mai ma ka mōʻaukala o kou aupuni?
  Ua hoʻomau ʻo Yanka me ka makemake ʻole, he ʻeha ke ale me ka ʻāʻī maloʻo:
  - Ua loaʻa iā Batu Khan a me kona mau kaikunāne nā ʻāina ma ke komohana o ke kāʻei pōhaku, ʻo ia hoʻi nā Urals. Ua waiho ʻia nā Kipchaks a i ʻole Cumans i nā Mongols. I ka hōʻiliʻili ʻana i ka pūʻali koa lio nui ʻehā haneli tausani, neʻe ʻo Batu i Ryazan. Ua mahele ʻia ʻo Kievan Rus i kēlā manawa i nā aupuni he nui. ʻO ke aupuni Ryazan ka mea mua ma ke ala o ka avalanche. Ua kūʻē ke kūlanakauhale, akā hāʻule ma hope o ka hoʻouka kaua ʻeono lā. Aneane pau ka heluna kanaka i lukuia. Kiola nā Mongols i nā pēpē i loko o ke ahi, kuʻi i nā wahine, ʻoki i ko lākou umauma, a haehae i ko lākou ʻōpū. I ka manawa like, ua puhi ʻia nā kūlanakauhale a me nā kauhale kokoke i ke ahi. Ua hoʻomaka ka hoʻouka kaua i ka hoʻoilo, a ua paʻakikī ke peʻe i loko o nā ululāʻau anuanu.
  Ua nīnau ʻo Ali, me ka pīhoihoi.
  - He aha ka hooilo?
  - ʻO kēia ka wā hau a anu. Ua ʻike anei ʻoe i ka hau? - Ua manaʻo koke ʻo Yanka i ke kiʻekiʻe.
  - ʻAʻole, ʻaʻole wau i ʻike! E kali i kekahi minuke! Aia ma ke kuahiwi! Ma na mauna kiekie wale no! He keʻokeʻo a me ke anu nā piko o laila. ʻAʻole wau i ʻike iaʻu iho, akā ua haʻi mai ka poʻe huakaʻi iaʻu. - Ua hoʻomālamalama nā maka o Ali.
  Ua ʻoi aku ka maikaʻi o Yanka, ʻoiai ua loaʻa ka lua makani:
  - Maikaʻi ke hoʻomaopopo ʻoe! ʻO kēlā me kēia hihia, ʻike ʻia ua pōmaikaʻi ka hoʻoilo i nā Mongols. ʻOiaʻiʻo, ua pale ka hau i nā lio mai ka loaʻa ʻana o ka meaʻai, akā ma ʻaneʻi naʻe ua pōʻino ka poʻe Lūkini, ʻaʻole i lawa ka mānoanoa o ka uhi o ka hau. Ua hoʻouna ke aliʻi Ryazan i nā ʻelele iā Suzdal, Vladimir, Kyiv, Chernigov, Novgorod e noi ana i ke kōkua. ʻAʻole naʻe kekahi o nā aliʻi i hoʻouna aku i pūʻali koa. ʻO ke Duke Nui wale nō o Vladimir-Suzdal i hoʻouna aku i kahi hui liʻiliʻi me kāna keiki ʻo Vladimir i Moscow. Akā, he kulu wale nō kēia i loko o ke kai. Ua lawe ka poe Mongol-Tatars ia Moscou i ka ino, ia manawa he kulanakauhale kalepa uuku wale no ia. E like me kā lākou i kapa ai - ke kūlanakauhale ma nā puʻu ʻehiku. He mea paʻakikī ke manaʻoʻiʻo i ka wā e hiki mai ana ke kapikala o Rusia ma laila. A no laila ua hoʻopio ʻia e ka poʻe hoʻouka kaua. Ua hāʻule ka hahau aʻe ma luna o ka Principality of Suzdal. ʻAʻole hiki iā lākou ke hoʻopaʻa i nā kūlanakauhale. Ma keʻano laulā, kū'ē loa ka ʻikepili i nā kaua. Ua ʻike ʻia ua hele ka pūʻali Mongol ma Suzdal. Ua hāʻule nā aliʻi a pau i ke kaua. Ma ka muliwaiʻo Vyatka, ua lanakila ka pūʻali koa o ke Aliʻi o Suzdal, a nakinaki nā Mongols i kona poʻo i ka lio. A laila, aia ke ala i Novgorod. ʻO nā Novgorodians a me Prince Alexander, i kapa ʻia ma hope aku ʻo Nevsky, ʻaʻole i kōkua i ko lākou mau hoalauna. ʻO Novgorod, waiwai nui i nā waiwai, ua hoʻopakele ʻia e nā puʻu a me ka ʻoiaʻiʻo, e like me ka moʻolelo, ua make ka shaman nui ʻo Kireney-Zadan i loko o ka puʻu. Ma hope iho ua huli hope nā Mongols hoʻomanamana. Ma ke ala, ua hao ʻia kekahi mau kūlanakauhale, a ua kūʻē ʻo Kozelsk no ʻehiku pule. He mau umi tausani o na kanaka Rusia i make, ua lukuia ka aoao hikina o Rus.
  Ua aneane e hou ke keiki i kona wāwae i ka pōhaku ʻoi loa, e like me ka nila i ʻoi, ua hiki ke ʻalo i ka manawa hope. He weliweli ke alanui, ʻo nā keiki kauā ʻē aʻe, ʻoi aku ka paʻakikī o nā makahiki o ka noho pio ʻana, uē.
  Ma hope o kahi hoʻomaha a hoʻoponopono i kona hanu, ua hoʻomau ʻo Yanka:
  - Ma hope o ia mea he ʻelua makahiki hoʻomaha. Ua hōʻiliʻili ka poʻe Mongol i ka ikaika a hōʻiliʻili i nā pūʻali koa mai nā wahi a pau o Asia. ʻO ka hope, i ka lawe ʻana i ka nui o ka pūʻali ma mua o ʻeono haneri tausani, ua holo wikiwiki lākou i nā pūʻali koa i Kiev.
  Ua nīnau ʻo Sadat, e hōʻike ana i ka ʻike maoli:
  - Ua kōkua anei ʻo Novgorod?
  Huki hou ʻo Yanka i ke kāʻei me kona mau niho, ʻoi aku ka hohonu o ka ʻulaʻula ma kona umauma, a ʻike ʻia nā ʻeha.
  - ʻAʻole! ʻOiai ma keʻano laulā i kēlā manawa, ua kāohiʻiaʻo ia e ka hakakā me nā Germans a me nā Swedes. Eia naʻe, kūpaʻa mau ʻo Alexander Nevsky i nā Mongols, ʻaʻole no ka mea i kapa ʻia ʻo ia ke keiki a Batu. Ua kūʻē ʻo Kyiv no ʻelua mahina, ua nalowale nā Mughals i nā hoʻouka kaua, ma kahi o kanaiwa tausani i make. Ma hope o ka luku ʻana i ke kūlanakauhale, a ua uhaʻi ʻia ka hale pule hope me ka hipa kāne, ua holo wikiwiki nā Tatars i ke komohana. ʻAʻole i hakakā ka pūʻali koa o Daniil Galitsky i nā Mongols, akā ua hoʻi i nā pā kaua ikaika. ʻO ka Tatars pono'ī i holo hou aku, a lanakila i ka pūʻali Hungarian he hoʻokahi haneri tausani. He oiaio, ua hoola ke alii Bela. Ua hoʻokokoke nā pūʻali koa nui o ka Mongol i Viena, akā ua hahau ʻia ka ʻaoʻao hema e nā Serbs a me Bulgaria, a ʻo ka ʻaoʻao ʻākau e nā Czech. A make ka kagan kiʻekiʻe o nā Mongol a pau a hoʻomaka ka haunaele. Ua hoʻohuli ʻo Batu Khan i kāna mau pūʻali i hope. ʻO kēia kāna hoʻolaha nui hope loa . Ma hope iho ua noho ʻo Batu ma ka Volga, kahi i kūkulu ai ʻo ia i ke kapikala a hoʻokumu i ka Golden Horde. Ma hope iho ua hoʻomaka ka ʻauamo Mongol-Tatar. He 240 makahiki i hala!
  Ua puhi ʻo Ali:
  - Auwe! Nui ka manawa e noho kauā ai!
  ʻaneʻane uē ke keiki, ʻī maila me ka ʻeha o kona leo.
  - Ua hana mua ia! ʻO kēia ke kumu kūʻai no ka māheleʻana o nā Lūkini. Ua lanakila ʻo Alexander Nevsky i ka poʻe Kelemania ma Lake Peipsi, a laila lilo ʻo ia ke Aliʻi o Kyiv. Ma keʻano laulā, pohihihi ke ʻano. I ka hōʻole ʻana o ka poʻe Novgorodian i ka hoʻokupu, lawe ʻo ia i ke kūlanakauhale me ka ʻino, pepehi a hoʻomāinoino i nā poʻe Lūkini he nui. Ua hoʻomāinoino a pepehi i kāna keiki ponoʻī. Wahi a ka moʻolelo, ua make ʻo ia e ka Tatar Khansha no ka lili. Ma keʻano laulā, ʻo ka ʻoiaʻiʻo i lilo ʻo Alexander Nevsky i haipule he hana hoʻopaʻapaʻa loa, nui ka poʻe i hoʻopaʻapaʻa. Eia naʻe, paʻapaʻa loa nā pae hoʻohālike no ka canonization i nā hihia āpau! No ke aha, no ka laʻana, ua canonized ʻo Nicholas II, akā ʻaʻole ʻo Peter the Great a me Ivan the Terrible? No ke aha ka luna kaua?
  He haipule ʻo Ushakov, akā ʻaʻole ʻo Suvorov lāua ʻo Kutuzov!
  - ʻAʻole wau ʻike iā lākou, no laila ʻaʻole hiki iaʻu ke ʻōlelo maopopo! - Pane aku la o Sadat, me ka palu ana i ka hou mai kona mau papalina eleele. - Akā, i koʻu manaʻo, ʻaʻole pili wale kēia i ka pono koa, akā i ke ʻano o nā aliʻi.
  - ʻOiaʻiʻo, he ʻāpana hoʻi kēia. - Ua ʻae ʻo Yanka.
  Piʻi ʻoi loa ke alanui, a hala lākou i ke ala. Ua hahau aku na kiai me ke aloha ole i na lio a me na keikikane. Ua haʻalulu ke poʻo o Yankee me ka ʻehaʻeha. ʻEli ʻeha ke kāʻei i loko o koʻu poʻohiwi i haʻi mua ʻia, a ua hāmama nā ʻōpala i koʻu ʻaoʻao a pulu ka hou. Ua ho'āʻo ke keiki me kona ikaika a pau, ua hāʻule ka ʻōpū, me he mea lā ua kokoke e hemo. I kēia manawa, e uē ana nā keikikāne a honi i ka piko o ko lākou māmā, ua luhi wale, ua ʻino nā mea a pau a hiki ʻole ke hoʻomanawanui.
  Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Yanka i kekahi mau manawa a aneane hāʻule, akā ke neʻe ʻoe, nāwaliwali iki ke kūʻē o ka ʻili. He ʻeha kēlā me kēia ʻanuʻu, ʻeli nā ʻiliʻili ʻoi a wela loa i ko lākou mau maiuu i nā wāwae ʻole o ke keiki, akā hoʻomau ʻo ia i ka neʻe ʻana i mua.
  - E lilo i naita! - Hāwanawana nā lehelehe maloʻo.
  - E hauʻoli! - Ua kākoʻo ʻo Ali iā ia.
  Hoʻomanaʻo wau i ke mele a Vysotsky: waiho i nā kamaʻilio, i mua a i luna, ma laila! Ma hope o nā mea a pau, ʻo ko mākou mau mauna kēia, e kōkua mai lākou iā mākou! E kōkua mai lākou iā mākou!
  ʻOki ka wīwī i ka ʻili, pakele ka uē mai ka ʻāʻī, ʻo ka hahau aʻe ma lalo o nā wāwae ʻeleʻele. Ua lele aku kekahi mau waimaka mai loko aku o koʻu mau maka, a ua hiki ʻole ke hoʻopaʻa hou i koʻu ʻōhumu ʻana. Wehe aʻela ʻo Yanka i kona waha, hanu me ke kuko, ʻeha kona ʻōpū a me nā wāwae. ʻAe, ʻaʻole hiki ke hoʻomanawanui ʻia kēia, akā pono ʻo ia e ola a lanakila. Makemake loa au e hāʻule a ʻaʻole e ala, no laila e ʻae - ʻo ka hopena! Ina e hahau lakou ia ia a make, alaila pau kona ehaeha. Maanei, ma ka pale, ʻike hou ʻia ka helehelena ʻoliʻoli a i ka manawa like i mua o Yanka.
  - Inā make ʻoe, e mālama ʻo Sātana kūloko i kou ʻuhane, e ʻimi i kahi no ia ma ka lua!
  Haʻalulu ʻo Yanka me he mea lā ua hou ʻia ʻo ia e ke au uila a hoʻolei i kona kino i mua, me ka hoʻoneʻe ʻana i ke kaʻa kū ʻole! ʻO kahi mea hou aʻe, hoʻokahi hana hope.
  Aneane nalo ka ike, ike ke keiki ua lanakila ka lae maluna a ke kaa nei i lalo. Luliluli ʻo Yanka i kona poʻo, paʻi ka hou, hui pū ʻia me ke koko. Me he mea lā, ua ʻānai ʻia kona pāpālina. ʻOi aku ka maikaʻi o ke keiki, ʻo ke kuʻi ʻana o kona puʻuwai me he pahu lā, hoʻomaha ʻo ia.
  - Auwe, weliweli!
  Ua luhi loa nā keikikāne ʻē aʻe, akā ua maopopo ma hope o ka milestone ua ʻā aʻe ko lākou mau maka a hauʻoli lākou. Ua nīnau ʻo Sadat:
  - Pehea ʻoe i hoʻopau ai i ka ʻauamo Mongol-Tatar?
  Ua hoʻomau ʻo Yanka, me ka lulu ʻana i ka hewa i hōʻeha i kona mau ʻiʻo:
  - Nui nā hoʻāʻo ʻana, akā ʻaʻole i kūleʻa. A hiki i ka hopena, ua lanakila ʻo Dmitry Donskoy i nā Mongol-Tatars ma ke kahua Kulikovo. Ua like ia me ka ʻōlelo ʻana i ke kaua paʻa. Hookahi haneri tausani o na Rusia i hoakoakoaia, hookahi haneri me kanalima koa kaualio Tatars, a me na koa hele wawae he iwakalua tausani Genoese. ʻO ke koena o nā pūʻali i makemake i ka ʻenemi, akā ua hele mai ʻo Dmitry Donskoy me kahi hoʻolālā maalea. ʻIke ʻo ia i ka makemake o nā Mongols e hoʻopuka i kā lākou hoʻouka kaua nui ma nā ʻaoʻao, ua hoʻomākaukau ʻo ia i kahi regiment hoʻohālua ikaika ma ka nahele. Eia kekahi, aia kona mau pūʻali ma waena o nā muliwai ʻo Dubnyak a me Smolka, ʻaʻole i ʻae i ka ʻenemi e hoʻohana pono i kā lākou pono helu. Ua hoʻonoho ke aliʻi i ka hapakolu o kona pūʻali koa. Ua hiki i ka ʻenemi ke luku aku i ka regiment alakaʻi, akā ma ka ʻaoʻao ʻākau, ua hiki i nā Lūkini ke hoʻoikaika i ko lākou kūlana. Ua hāʻule pū ka pale ma waena. Hoʻopaʻa ka poʻe Lūkini. A laila, hoʻolei akula ʻo Mamai i kāna mau waihona ma ka ʻaoʻao hema. Ua uhaʻi nā Tatars i nā pale a hoʻomaka e uhaʻi i nā ala. Manaʻo lākou ma kēia ʻano e luku ai lākou i ka pūʻali koa holoʻokoʻa. Ua kali ʻo Prince Dmitry Donskoy a paʻi ka makani ma hope o nā pūʻali koa Lūkini a holo wikiwiki aku e hoʻouka. Ke pā ʻoe i ke kua, ʻaʻole i manaʻo ʻia. Ua lanakila ka Tatars, a ʻoiai ʻelua mau makahiki ma hope mai, ua puhi ʻia kahi khan Togtamysh iā Moscow, ua hoʻemi nui ʻia ka nui o ka hoʻokupu hilahila.
  Ua ʻōlelo ʻo Sadat, me ka mien o kahi loea akamai:
  - Ua lanakila ʻo Dmitry, akā inā ua hahau nā Tatars i ka nahele!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Yanka me ka ʻoluʻolu:
  - Ua pale ka muliwai iā lākou mai ka hahau ʻana i ka hoʻohālua; ʻo ia hoʻi, ʻoi aku ka maikaʻi o nā pana pua Lūkini i ka hakakā ʻana me nā lio! Ke hiki ʻole ke kiʻi i ka wikiwiki, paʻa i ka nahele. Ma keʻano laulā, ʻoi aku ka maikaʻi o nā hana hoʻohālua. Ma hope o hoʻokahi haneli mau makahiki, ma lalo o Ivan the Third, ua kiola hope ʻo Rus i ka ʻauamo!
  Ma ka lawe ʻana i ka ʻoiaʻiʻo ua neʻe iki ke kaʻa i ka lihi, ua hamo ka Muscovite mua i kona kuʻekuʻe wāwae me ke aloha ʻole i ka mauʻu. Ua hoʻāʻo ʻo ia e hoʻōki i ka ʻili. Eia naʻe, ʻoi aku ka maʻalahi o ka hele ʻana i lalo.
  - Ke hoʻolohe nei mākou! - Kokoke hoʻōho ʻo Sadat. Ua hahau ʻia kona mau poʻohiwi, nā ʻaoʻao, a me ke kua, ʻaʻole ʻo ia i pane aku i ka hahau pōkole o ka hahau.
  Kuno mai la na kanaka e ae.
  - ʻAe, e hoʻomau i ka wahaheʻe!
  - ʻAʻole wau e wahaheʻe, ke haʻi aku nei au i ka ʻoiaʻiʻo! - Ua hewa ʻo Yanka.
  - ʻO kā mākou ʻōlelo kēia! - Ua wehewehe ʻo Ali. - Ke'ōlelo nei mākou i ka wahaheʻe, akāʻo kaʻoiaʻiʻo,ʻo ia keʻano o ka make up.
  Kuno ʻo Yanka:
  - Maopopo iaʻu. Ua lawe ʻo Ivan i ka mana mai kona makuakāne ʻo Vasily the Dark. ʻOiai ua makapō ʻo ia, ua hoʻomalu ʻo ia me ka lima paʻa. Ua hoʻomaka ʻo Ivan ke kolu e hoʻohui i nā aliʻi ʻāpana. ʻO kekahi o nā ʻanuʻu mua ke kaua me Novgorod. ʻOiai he kūlanakauhale kahiko loa ma mua o Moscow, ua kapa ʻia ʻo Novgorod ʻo ka Haku Nui. Ua hoʻopau ke kaua aloha ʻole me ka lanakila nui ʻana o ka poʻe Novgorodians, a laila ʻike lākou i ke kūlana kiʻekiʻe o Moscow ma luna o lākou iho. Ma ia kaua, ua hoʻohana ʻo ʻIvana i nā pū a me nā pūkuniahi ma ke ʻano nui no ka manawa mua.
  Ua hoʻopau ʻo Sadat:
  - He aha hou kēia?
  - Nā mea kaua e pili ana i ke kaua ahi. Pahū ka pauda a kipaku aku i nā pūkuniahi a me nā pōkā. Mea kaua weliweli! - Hoʻokiʻekiʻe aʻela ʻo Yanka i kona kuʻekuʻe lima a hoʻopaʻa i kona ʻauwae.
  - He aha ka pauda? - Ua nīnau nā kāne.
  Ua ʻānai ke keiki i ka maka ma kona iwi papalina. Pehea koʻu makemake e hoʻokuʻu i koʻu mau lima a lawe i ka pū mīkini:
  - He pauda keʻokeʻo hina kēia e pahū ana i ka wā e ʻā ai. Ma mua, ua manaʻo ʻia ua hana ʻia ia ma Kina, akā ua lilo ka mana i hana ʻia i ka pauda mua i ka kūpuna o Ancient Russia, Hyperborea. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole ka poʻe Kina ka mea mua i hana i nā pū, ʻoiai ua hana lākou i ke ʻano o ka pū. Inā ʻaʻole, inā ʻaʻole lākou i hoʻopio ʻia, ma mua e ka Mongols, a laila e ka Manchus, a laila ua māhele ʻia ʻo Kina no kekahi mau keneturia a hoʻohui ʻia e ka poʻe komunista. Eia nō naʻe, i kēlā manawa, ʻoi aku ka nui o nā pū, lōʻihi ka manawa e hoʻouka ai, haʻahaʻa ka pololei a me ka hoʻihoʻi kiʻekiʻe. Akā, ʻo ka leo weliweli a lākou i hana ai, he hopena koʻikoʻi ia ma luna o nā pūʻali koa a ʻoi aku hoʻi i nā lio. Holo wale lākou. Ma Tula, ua hoʻonohonoho ke aliʻi i ka hana ʻana i nā pū a me nā pūkuniahi. I ka makahiki 1480, ua hoolei aku na Rusia i ka auamo, aole nae he kaua nui. Ua ālai nā Lūkini i ke ala o nā Tatars ma ka ʻOka. He mau hakakā liʻiliʻi, akā ʻaʻole i ʻaʻa nā Tatars e komo i kahi kaua nui. Mahope iho ua ala mai ka hakaka mawaena o lakou a ua pepehiia ke Kiekie Khagan. ʻAʻole naʻe ʻo Tatars wale nō. Ua holo wikiwiki nā pūʻali Lithuania e kōkua iā lākou. Ua lilo ka Grand Duchy o Lithuania i mea nui, a ua lanakila ʻo Midvong, i ka hoʻonāwaliwali ʻana o nā pūʻali Lūkini me ke koko ʻole e ka hoʻouka kaua ʻana, ua lanakila ʻo ia i kahi ʻāpana o nā ʻāina Slavic. A laila ua hoʻopili kēia aupuni liʻiliʻi i ka ʻāina āpau o Ukraine hou (koe wale nō Crimea), Belarus, Smolensk, a me nā ʻāina he nui. Ua hoʻokaumaha ʻia ka poʻe kamaʻāina e nā Litvins! Ua hoʻokau ʻo ʻIvana i kekahi mau lanakila ma luna o ka ʻenemi, akā ʻaʻole makemake ka Papacy Roma e nalowale ka mana ma luna o Lithuania Katolika. Ua hoʻolimalima lākou i ka nui o ke kālā, hoʻolimalima i ka nui o nā mercenary, ʻo ka hapa nui o nā Kelemania. I mua o nā pūʻali kiʻekiʻe, ua koi ʻia ʻo Ivan e hele i ka pale. Eia kekahi, ua hoʻomaka ka hoʻouka ʻana o ka Crimean Tatars. Ma lalo o kēia mau kūlana, ua hoʻoholo ʻo Ivan Vasilyevich e hana i kahi hana koʻikoʻi. Ma hope o ka hoʻololi wikiwiki ʻana: ua hoʻouka ʻo ia i ka pūʻali koa Polish-German. Ua hana ʻia ka hoʻouka kaua ʻana i ka pō, a he mea kupanaha loa ia i nā hoa paio o ke aliʻi. Ua oi aku mamua o kanalima tausani pio wale no. Mahope iho o ka maluhia. ʻO kahi hapa o Ukraine hikina, Vyazma a me Belarusian Gomel, lilo i ʻāpana o Rusia. 'Oia'i'o, ua noho 'o Kyiv a me Smolensk me Lithuania. Ua noho aliʻi ʻo Ivan no ka manawa lōʻihi a make i ka makahiki 1505 mai ka hānau ʻana o Kristo. ʻO ke keiki hiapo ʻo Vasily ke Kolu, i kapa ʻia ʻo Iron, i hoʻoili i ka noho aliʻi. Ma ka ʻaoʻao o kona makuahine, hele mai ʻo ia mai ka ʻohana o ka Byzantine Caesars. ʻOiaʻiʻo, ua hoʻopio ʻia ʻo Byzantium e nā Tureke, a i kapa ʻia hoʻi lākou iā lākou iho ʻo ka Ottomans. Ua hoʻopilikia ʻo Vasily ke kolu iā Kazan a me Smolensk i nā manawa he nui. ʻAʻole hiki ke lawe iā Kazan; ua paʻa maikaʻi ke kūlanakauhale, a me nā pilikia koʻikoʻi me ka hoʻolako ʻana i ka pūʻali koa. He mamao loa ia mai ke kikowaena kokoke loa, ʻo Nizhny Novgorod, a ma ke ala maloʻo e hoʻolako ʻia ai nā kaʻa kaʻa i ka hoʻouka mau ʻana mai nā poʻe nomad. ʻOi aku ka lanakila o ke kaua ʻo Smolensk. ʻOiaʻiʻo, ua pau ka hoʻopilikia ʻana i ʻekolu manawa. A laila kauoha ʻo Prince Vasily i ka hoʻonui ʻana i ka hana ʻana i nā mea kaua ahi, ʻo ia hoʻi nā pū hoʻopuni koʻikoʻi. No ka hoʻonui ʻana i ka huahana, ua lawe ʻia nā hana draconian - hoʻoikaika i ka hana kauā, a ua hoʻonui ʻia nā ʻauhau. Ua kōkua kēia i ka wā hoʻopilikia ʻelua. Ua hoʻokau ʻia ʻo Smolensk i ka pōʻino pōʻino no hoʻokahi pule: a ma hope iho ua pio ka pūʻali koa. Ua ho'āʻo ka pūʻali Lūkini e kūkulu ma luna o kona holomua, akā, ma muli o nā kū'ē'ē i waena o nā kia'āina, ua lanakila ma kahi kokoke i Orsha. Ua hoʻopau ke kaua me kahi maluhia palupalu, a ʻo ka hopena i hoʻopio hou ai ʻo Russia iā Smolensk, e uhi ana i ke ala i Moscow. Ma ka hikina o ka moku'āina, ma waena o Nizhny Novgorod a me Kazan, ua kūkulu ʻia kahi kūlanakauhale: kapa inoa ʻia ʻo Vasilievsk. Ua manaʻo ʻia ʻo ia e hoʻomaikaʻi i ka hoʻolako ʻana i ka pūʻali koa Lūkini i ka wā o nā hoʻouka kaua ʻana iā Kazan. Ua hoʻolālā ʻo Tsar Vasily the Iron i ka wā e hiki mai ana i kahi hoʻouka kaua hou ma Kazan a me kahi hoʻouka kaua wikiwiki ma Lithuania! He mea pono e hopu hou i na aina Slavic i lilo mua ia Rusia. Akā, ua loaʻa i ke aliʻi kekahi mau pilikia ʻohana, ua ʻike ʻia kāna wahine mua i ka hānau keiki ʻole, a ʻo ka mea hou i hānau ai i ke keiki lohi loa. ʻO ke aliʻi ponoʻī i make i ke kanalima o kona mau makahiki. ʻOiai,ʻaʻoleʻo ia iʻelemakule, a aia kahi keiki ma ka noho aliʻi,ʻekolu wale nō makahiki. ʻO ka hopena, ua hiki mai ka manawa no nā limahana manawaleʻa a me ka haunaele. - Ua hāmau ʻo Yanka me ka ʻāʻī ʻana i ka ea, ke kani nei ka umauma muscular o ke keikikāne.
  Ua ʻae pū ʻo Sadat ma ʻaneʻi:
  - I ka wā ʻōpio ka hoʻoilina, ʻo ia ka mea e hana ai! ʻO nā ʻano aliʻi ʻino a pau e hoʻopuni ana i ka noho aliʻi e like me nā manu lele. No laila ua hoʻokahuli ʻia ko mākou hoʻoilina pono...
  Ia wa, ua hahau ia ke keiki i ka hahau nui a hoemi koke iho la i kona leo.
  - ʻO ia ka vizier kiʻekiʻe a ʻaʻole hoʻi i pili i ka moʻokūʻauhau nui. 'Ōlelo lākou ua puhi ke keiki liʻiliʻi i ka umu. He mea weliweli!
  Ua hoʻāʻo ʻo Yanka e hiki i ka mauʻu, kahi hui ʻeha nui o ka pōloli a me ka make wai:
  - Laki ʻo Ivan ka hā! Ua ola ʻo ia; i ka makahiki ʻumikūmākolu, ua pepehi ʻia ʻo Shuisky limahana hana nui ma kāna kauoha. I ka makahiki ʻumikūmāhiku, ua hoʻopaʻa ʻia ʻo Ivan, ka mea i loaʻa i ka inoa ʻo Terrible, a lilo ʻo ia ka Tsar Lūkini mua. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole i ʻike ʻia ka inoa aliʻi e nā haole no ka manawa lōʻihi. Ua hoʻopilikia ka Tsar iā Kazan i ʻelua manawa a hoʻopio iā ia i ka makahiki 1552. ʻEhā mau makahiki ma hope mai, ua lanakila pū ʻia ka Astrakhan Khanate. ʻO ka Volga nui holoʻokoʻa i lilo i moku'āina Lūkini, a ua aneane pālua ka ʻāina o ke aupuni Lūkini hou. No laila, ua hoʻopau ʻia ka hoʻoweliweli ʻana mai ka hikina mai. Ua noho ka ʻoiaʻiʻo i ka Crimean Khanate. I ka hoʻomaka ʻana, ua makemake ke aliʻi e lanakila pū kekahi, akā ua ikaika loa ka ʻOttoman Empire. Eia hou, ua paʻakikī ka hoʻolako ʻana i nā pūʻali ma kēlā ʻaoʻao o ka steppe, no ka mea i kēlā manawa ʻaʻohe kaʻaahi a me nā kaʻa.
  - Nā huahana mīkini? - i nīnau ai ʻo Sadat, me ka makaʻala.
  - E like me kēia! ʻOiai, e ʻoiaʻiʻo, he primitive nō ke kaʻa. ʻO ke keiki pupule a maikaʻi loa o ka holomua: hiki ke noʻonoʻo ʻia. ʻAʻala, ʻoluʻolu ʻole, guzzling gasoline - kahi ʻino piha! - Ua poni koke ʻo Yanka.
  Ua ʻōlelo ʻo Ali me ka wiwo ʻole:
  - Makemake wau e nānā iā ia!
  - He mea maoli ʻole ia! - Holoi ʻo Yanka i ka hou me kona kuʻe lima ʻili. - Ua hoʻoholo ʻo Tsar Ivan the Terrible e maʻalahi a maʻalahi hoʻi e lanakila iā Livonia. ʻO kēia kauoha naita i kēia manawa ua nāwaliwali a ua hoʻohaʻahaʻa ʻia. Eia kekahi, nui nā naita i huli i ka Lutheranism, ʻo ia hoʻi, ʻaʻole e hāʻawi ka Vatican i ke kākoʻo ikaika. Ma mua o ke kaua, ua hana ʻia ka nui o nā pūkuniahi. Ua hoʻomaka maikaʻi ke kaua; Ua hoʻomaka nā pūʻali Lūkini i kahi hoʻouka kaua i Nowemapa a hopu koke iā Narva lāua ʻo Yuryev. I loko o ʻeono mahina, ua hoʻopio ʻia nā kūlanakauhale he kanakolu a me nā pā kaua. Eia naʻe, komo i ke kaua ʻo Polani, Lithuania a me nā mea hoʻolimalima Kelemania. Malia paha ua kuikahi ke tsar me Polani a me Lithuania a mahele ia Livonia. Eia kekahi, ʻaʻole i ʻaʻa ka mōʻī i ka ʻino iā Revel a me Talin, e hāʻawi ana i nā crusaders manawa e hoʻoikaika ai iā lākou iho. Ua hoʻomaka ke kaua lōʻihi. ʻOiai ua ʻoi aku ka maikaʻi o ka poʻe Lūkini ma ke kaua ahi, ʻo nā kumakaia o ke kiaʻāina, ʻo Kurbsky, ua hōʻole i nā kūleʻa koa āpau. ʻO ka pūʻali koa, ma lalo o ke alakaʻi pilikino a ke tsar, ua hopu iā Polotsk, akā ʻaʻole hiki iā ia ke kūkulu i kona kūleʻa. Ua ukali ʻia kahi pānaʻi ʻana. Ua kau ʻia ke kaua. I kekahi manawa, minoʻaka hou ka hauʻoli pūʻali koa i nā Lūkini. Ma Polani, kahi i hui pu ai me Lithuania, ua make ke alii. Ua hoʻomaka ʻo Tsar Ivan the Terrible e koi i ka noho aliʻi. Wahi a kona makuahine, he Pole ʻo ia mai ka ʻohana hanohano Glinsky, no laila ʻaʻole ʻo ia he malihini. ʻOiaʻiʻo, ua makaʻu nā haku Polani, i maʻa i ke kūʻokoʻa, i ka manaʻo e noho lākou ma lalo o kahi mōʻī ikaika a paʻakikī. ʻO ka mea nui, i ka makahiki 1664, haʻalele ka tsar iā Moscow a hoʻokumu i ka oprichnina. ʻO ka hopena, ua hoʻomaka ka hoʻokau. Ua hana ʻino loa lākou ma Novgorod, kahi i pepehi ʻia ai ka poʻe he nui me ka hoʻokolokolo ʻole a me ka hoʻokolokolo ʻole. I ka manawa like, nui ka poʻe i hoʻomāinoino ʻia a kau ʻia. Eia naʻe, i ka wā o ka hoʻouka kaua ʻana o ka Crimean Tatars i ka makahiki 1571, ʻaʻole i hōʻoia ka oprichnina iā ia iho; ʻaʻole i hōʻike ʻia nā koa he nui me nā poʻo ʻīlio no ka pūʻali koa. I hoʻokahi makahiki ma hope mai, ua lanakila ka Tatars, akā,ʻaʻole i hoʻopau loa i ka hoʻoweliweli. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua hoʻomaka ke kaua ma waena o Turkey a me Iran. Ua hoʻohuli ʻo ia i ka Crimean Tatars no ka manawa lōʻihi.
  Ua nīnau ʻo Sadat, he mea noiʻi:
  - Ua noho ʻo Tsar Ivan ma ka noho aliʻi Polani?
  - ʻAʻole!
  - No laila ʻaʻole naʻauao loa ʻo ia!
  Ua ʻohi ʻo Yanka i kona mau poʻohiwi i ʻeha:
  - Nui nā kumu! Ua koho ʻia ke aliʻi Polani e ka Sejm, mai nā aliʻi hanohano a me nā haku. A ʻaʻole lākou i makemake i ka lima paʻa. Ma hope o ʻelua mau makahiki o interregnum, ua piʻi ʻo Henry o Valois i ka noho aliʻi. ʻAʻole ʻo ia i hewa i ka pahi kaua, akā, ua kaulana ʻo ia ma ke ʻano he kanaka nāwaliwali a hoʻopaʻapaʻa ʻole, a hiki i ka hewa o Sodoma.
  - He aha ia! - Ua nīnau au i kekahi mau keikikāne i ka manawa hoʻokahi.
  - Wahi a ka moʻolelo, ʻo Sodoma a me Gomora ka poʻe hewa. A ua lilo ka ʻōlelo hewa o Sodoma i ʻōlelo ʻohana - ke aloha nā kāne i nā kāne. - Ua wehewehe ʻo Yanka, me ka ʻakaʻaka.
  Ua ʻāʻī ʻo Sadat:
  - Makemake ko mākou Sultan i kēia manawa e hoʻomāinoino i nā keikikāne. Loaʻa iā ia ka waiwai o ka hoʻomāinoino. He pupule wale ʻo ia ke hōʻeha ʻo ia iā lākou. Eia naʻe, e emi koke ana kou manawa e komo ai i kahi harem o kahi ʻano ʻino.
  - No ke aha mai? - Ua manaʻo ʻo Yanka he ʻoi aku ka maikaʻi o kahi harem, ʻoi aku hoʻi i ka wahine, ma mua o kāna ʻeha o kēia manawa:
  - ʻAʻole makemake ka mea kūʻai aku e hoʻokuʻu iā ʻoe, e nānā, hauʻoli ʻo ia i kāu pāʻani i kēlā me kēia manawa. - Ua kuhikuhi ʻo Sadat i kona manamana lima.
  ʻOiaʻiʻo, ua pāʻani ʻo Ahmed i ka chess me kāna mea kōkua, a no ka mea he ʻoka ʻo ia, a pololei hoʻi i ka politika, lanakila mau ʻo ia. Ma hope iho, lawe aʻela ʻo ia i kahi puna a kuʻi ma ka lae o ka mea eo. Ua ʻakaʻaka wale ke kōkua me ka lae koneki i ka pane ʻana.
  - ʻO ia, ua loaʻa iā ia he hoa kūpono! - wahi a Yanka.
  - Malia paha! Ua hakakā ʻo ʻIvana me Henry Valois? "Ua lilo ia i mea hoihoi loa iā Sadat a me nā keikikāne ʻē aʻe."
  ʻAʻole ʻike hou ʻo Yanka i ka ʻeha o kona mau ʻiʻo, ua hoʻokiʻekiʻe kona ʻano:
  - ʻAʻole! ʻAʻohe mea i hana ma ʻaneʻi. Ua make kona kaikuaʻana ʻo Karl, a i ʻole, ua make ʻo ia, a ma hope iho ua holo ʻo Henry. Ua iho ʻo ia i ka mōʻaukala ma ke ʻano he ʻelele hope loa o ka ʻohana aliʻi Valois: ma ka noho aliʻi Farani. Ua hala ka interregnum no ʻelua makahiki. ʻO kekahi hapa ma muli o ka haʻaheo o Ivan: ʻaʻole i loaʻa i ka Tsar Lūkini ka noho aliʻi. Ua hopu ʻia ka noho aliʻi e Stefan Batory, ke kiaʻāina o Semigrad, nāna i hoʻolimalima i ke Sultan Turkish, akā mai kahi ʻohana Kelemania. ʻOiai he alakaʻi akamai ʻo ia, ua lanakila ʻo ia i nā pūʻali koa ʻino a luhi loa o Ivan the Terrible. I kēia manawa, ua emi ke olakino o ke aliʻi. Ua hoʻopilikia nā pūʻali koa Stephen i ke kūlanakauhale nui o ka pale kaua a hoʻopio iā Polotsk. I ka manawa like, hele ka pūʻali koa Suedena i ka hoʻouka kaua. Ua hoʻopuehu ʻia nā pūʻali koa Lūkini a koi ʻia e kaua ma nā ʻaoʻao ʻelua. Ua hōʻiliʻili ʻo Batory i kahi pūʻali koa o hoʻokahi haneli tausani a, ua hopu i kekahi mau kūlanakauhale, hoʻomaka ʻo ia e hoʻoweliweli iā Pskov. Aka, ua paa loa keia kulanakauhale. ʻAʻole i hāʻawi ka ʻenemi i ka pōmaikaʻi i kekahi mau hoʻouka ʻino. Ua kau ʻia ka hoʻopuni ʻana, koi ka poʻe i uku. Ua hoʻouna ʻo Ivan the Terrible iā ia iho i kahi ʻelele i ka Vatican. Ua ho'āʻoʻo ia e noi i ke kākoʻo o ka Pope, ka "hope" o ke Akua ma ka Honua. ʻAʻole naʻe i laila! Ua koi ka Pope e hoʻolaha ʻia ka Katolika ma Rus'. I ka hopena, ua hoʻoholo ka pahi kaua i nā mea a pau. Ma hope o ka luhi ʻana iā ia iho, ua ʻae ʻo Batory i nā ʻōlelo maluhia i maikaʻi loa no Polani. Ua hāʻawi ʻo Ivan iā Livonia a me hoʻokahi kūlanakauhale Lūkini i nā Polo. Eia naʻe, i ke kiʻekiʻe o nā kaua no Pskov, ua hoʻouka kekahi pūʻali koa Cossack i alakaʻi ʻia e Ermak i ka Siberian Khanate. Ua hoʻomalu ʻia e nā hoʻoilina o nā Mongols. ʻOiai ke kūlana kiʻekiʻe o ka ʻenemi, ua lanakila ʻo Ermak, e hopu ana i ka khan. Ua kauoha ʻo Ivan the Terrible e kūkulu i kekahi mau kūlanakauhale ma Siberia. Ma hope o ka haʻalele ʻana i ke kaua ma ke Komohana, ua hoʻomaka ke tsar e noʻonoʻo i ke kumu, e like me ke aliʻi Sepania, nāna i hoʻolaha i ka ʻōlelo: maluhia i ʻEulopa, hoʻonui i nā kolone, ʻaʻole e hopu i nā ʻāina hihiu o Siberia a lanakila iā India, Kina a me Kina. nā ʻāina ʻē aʻe. Ua hoʻomaka ke aliʻi e hōʻiliʻili i nā Cossacks a me nā poʻe e hoʻomākaukau ai no ke kaua. I ka manawa like, hana nā mea hana i nā mea kaua hou, nā pū i ʻoi aku ka maikaʻi i hoʻouka ʻia ʻaʻole mai ka pahu, akā mai ka makasini, a ua piʻi ka nui o ke ahi o ka pū. Ua makemake ʻo Ivan ponoʻī e mare i ke kamāliʻiwahine Pelekane i mea e hoʻokumu ai i kahi kuʻikahi me Beretania e kūʻē i nā Swedes a loaʻa ke kākoʻo i ka wā o ka hoʻouka kaua ʻana iā India. Akā, ua ʻoki ka make i nā hana wiwo ʻole a ke aliʻi. Ua ʻōlelo ʻia ua make ʻo ia e kona pōʻai ponoʻī. Akā naʻe, ua lōʻihi ka maʻi o ke aliʻi a ua wānana mua ʻia kona make ʻana. Ma hope o ke aliʻi ikaika, ua hoʻoili ʻia ka noho aliʻi e ke keiki waena o Fedor. Nawaliwali kona manao, nawaliwali, a haipule. Ua hoʻopakele ʻia ʻo Rūsia ma muli o ka loaʻa ʻana o kāna mea hoʻomalu ikaika, ʻo Boris Godunov. Ua pepehi ʻia ke keiki hiapo ʻo ʻIvana e kona makuakāne me ka huhū.
  - Ua pupule ʻo Ivan the Terrible! - Hoʻomaʻamaʻa ʻo Sadat.
  ʻAʻole i hoʻopaʻapaʻa ʻo Yanka:
  - Malia paha! Ua heluhelu au i kekahi wahi ua loaʻa ʻo Ivan Vasilievich i nā maʻi venereal, ua mālama ʻia e ka hamo ʻana i ka mercury, ka mea i hoʻoulu mau ai kona kino a hoʻoulu i ka huhū huhū. Wahi a lākou ua hōʻoia ʻia kēia i ka wā o ka hoʻokolokolo ʻana o kāna mummy. Auwe, hiki loa keia! ʻEiwa mau wāhine a ʻo Ivan the Terrible a he nui nā haku wahine. Aia nā lono aia kekahi mau kāne i waena o lākou, no ka laʻana ʻo Basmanov Jr. Ua piha ka mōʻī i nā hormones. Eia naʻe he aliʻi nui, nona ka ʻāpana o ka ʻāina i pālua ʻia. Akā, ʻo Ivan the Terrible, no kona ʻano ʻino a pau, he aliʻi holomua o Rusia. Ua hoʻokumuʻo ia i kahi monopoly moku'āina ma ka vodka a me ka huluhulu, hoʻopau i ka hānaiʻana, hana i kahi pūʻali ikaika Streltsy, kūkulu i nā kūlanakauhale he nui, a hoʻokomo i kahi lawelawe maʻemaʻe no ka manawa mua ma ka honua. Eia hou, ua ho'ōla houʻo ia i ka pūʻali koa Lūkini a me nā'auwaʻa kālepa a hana i nā lālā hou o ka pūʻali koa. Nui nā hana a ke Tsar no ke ola hou ʻana o Rus a ʻaʻole hiki ke hoʻowahāwahā ʻia kēia. A he hemahema ko kēlā me kēia kanaka! Ke hoʻomanaʻo nei au i ka ʻōlelo a kekahi kamaʻāina iā Socrates.
  - He mea kupanaha a me ka hana a nā mōʻī!
  Pane aku la o Socrates:
  - Ma waena o ka poʻe kamaʻāina, ʻae! He mea kupanaha ma ʻaneʻi - ʻo ia ka mea kupanaha! ʻO ka pono wale nō ka mea kūpono!
  Ua ʻōlelo ʻo Sadat me ke kaumaha:
  - Akā, hiki i ke aliʻi ke kau ma ke keʻa a i ʻole ke kau ʻana i ka mea kānalua i kona pono!
  - Akā, ʻaʻole kēia e hōʻoia i kou pololei! - i hooho aku ai o Yanka.
  - Akau! Eia naʻe! (Kuʻi nā luna i ke kua o nā keikikāne pahu kamaʻilio ʻelua). Hāʻawi i kahi poʻo hoʻomaka! E nānā i mua! - Ua kuhikuhi ʻo Sadat me kona lima, hoʻomaka ke ala o ka uē.
  ʻOiaʻiʻo, hiki i Yankee ke ʻala o ke kino kupapaʻu kaumaha a me nā ʻuā mālie. ʻO nā hōkū me nā kānaka i kau ʻia ma ke keʻa e kau ana ma ke alanui. Ua māhele ʻia ko lākou mau wāwae, a ʻo ko lākou mau lima ma nā ʻaoʻao. He hoʻokō ʻeha loa! Ua pilikia kekahi kanaka i ka hou ʻana o nā kui i kona mau lima a me nā wāwae a me nā ligamenti ʻeha. Also pōloli, makewai, nā inike. Hoʻopili ʻia kekahi poʻe i ka pili. He hoʻokō ʻeha loa kēia, akā ʻoi aku ka wikiwiki, ʻoiai ʻoi aku ka wikiwiki o ke koko o ke kanaka. Hoʻopaʻa wale ʻia kekahi poʻe ma ka makau, ʻo ka piko o ka iwi ʻaoʻao e puka mai ana. Ma kahi o ʻekolu haneli i pepehi ʻia, ʻo ia hoʻi he haneli he mau wāhine a he kanalima paha keiki, ʻoi aku ka ʻōpio o kekahi ma mua o Yankee. Ua hoʻomaka ke keiki e uē:
  - He aha ka hana a kēia poʻe? - Ua ʻōhumu ʻo Yanka me ka leo haʻalulu.
  Luliluli iho la o Sadat i kona poo a pane aku la:
  - Manaʻo wau ʻaʻole ia he mea koʻikoʻi! I mea e kau ai i ke kauā ma ke keʻa, ua lawa kahi kauoha maʻalahi mai ka mea nona. Eia kekahi, aia kahi maʻamau "laʻa": inā pepehi ʻia kahi mea kauā a i ʻole kekahi lālā o kona ʻohana, a laila pau nā kauā a pau! Eia kekahi, pono e hana ʻino ka hoʻopaʻi ʻana, ʻaʻohe mea ʻokoʻa no nā keiki!
  - Ua maopopo! A he aha ka mea e kali nei iaʻu i ka hihia o ka hoʻolohe ʻole? - Ua haʻalulu ʻo Yanka me ka wela.
  - He ʻili a ʻoi aku ka hewa! Inā ʻoe e hoʻāʻo e pakele, e hoʻopaʻi ʻia paha ʻoe ma ka manaʻo o ka mea nona, akā hoʻokahi haneli hahau me ka huikau ka palena palena palena ʻole e pono ai ʻoe e ʻeha. ʻO kēia ke kānāwai! - Ua holo ʻo Sadat i kona kuʻekuʻe ma kona ʻāʻī.
  - Pehea ke kau ma ke kea? - Ua hoʻāʻo ʻo Yanka ʻaʻole e hanu, he mea ʻino loa ke ʻala o ke kupapaʻu.
  - I kēlā me kēia manawa! ʻAʻole pono ʻoe i ke kumu! He kauā ʻoe, ʻo ia hoʻi ʻaʻole ʻoe he kanaka wale nō, akā ʻoi aku ka ʻino ma mua o ka holoholona. "Ua kipaku ʻo Sadat i ka poloka lāʻau ʻole.
  - ʻOiaʻiʻo, loaʻa i ko mākou ʻāina kahi ʻatikala i ʻoi aku ka maikaʻi: hoʻomāinoino i nā holoholona. Eia mākou i kahi kūlana ʻino. - Ua huhū ʻo Yanka.
  Ua uē kekahi kaikamahine, me ka makau:
  - Inu! Ma ka liʻiliʻi he kulu wai.
  Holo koke maila ʻo Yanka iā ia a hāʻule koke ka huila ma luna ona. Hoʻokahi o ka hahau ʻana iā ia ma ka maka, a ʻoki i kona ihu. Ua kahe nui mai ke koko, palu ke keiki me kona alelo. Ua makewai loa ʻo ia iā ia iho. ʻAʻole ʻo ke koko mai ka ihu ka mea maikaʻi loa e inu ai, akā i ka ʻāʻī maloʻo, ʻoiai he mea leʻaleʻa.
  Ua kōkua ʻo Ali iā ia e hoʻomaloʻo iā ia iho:
  - E akahele, e mālama i kou ikaika!
  - E ho'āʻo wau! Akā ʻaʻole naʻu kēia.
  Ua hoʻolalelale nā keiki kāne i ko lākou hele ʻana, e hauʻoli ana i ka nānā ʻana i ia ʻano weliweli. A ma lalo o nā hōkū lāʻau, aia nā ʻāpana iwi e moe ana a puni. Ua nui ka poe i make, ua oni ole kekahi o na keiki e oi ana i ka laau, ua puka mai ka piko ma ka hui poohiwi, ua maloo ke koko. ʻEmo koke ʻo ia i hoʻāla aʻe i kona poʻo a wini.
  Ua minoʻaka ʻo Sadat:
  - ʻO kēia ke kanaka! Make, ʻaʻole naʻe i haki!
  Ua noʻonoʻo ʻo Yanka, e lawa paha ʻo ia i ka wiwo ʻole a me ka manaʻo e ʻakaʻaka i ka wā e uhaʻi ʻia ai ʻoe i loko? ʻAʻole paha, ʻoiai ua aʻo ʻo ia e kāohi i kāna uē ʻana mai ka paʻi ʻana. ʻO ka mea nui ke hahau lākou iā ʻoe, ʻo ia ka noʻonoʻo, noʻonoʻo, a noʻonoʻo hou!
  Ua ʻuʻu nā niho o Ali, a hoʻomanaʻo:
  - Ua ʻike au i ʻekolu keikikāne: ua kau ʻia lākou ma ke keʻa ma nā hōkū! Hoʻomāhana ka mea nāna i nā ʻōpiʻi a hoʻomaka e uhaʻi i nā iwi ʻaoʻao me lākou. I ka nalo ʻana o nā keikikāne, hāʻawi ʻo ia iā lākou i kālika e honi! Ua kōkua! Wehe aʻela nā keiki kāne i ko lākou mau maka, a ʻōhi hou ka Ilamuku i nā iwi. Ua laina lākou iā mākou a koi iā mākou e nānā. A laila, i ka make ʻana o ko mākou mau hoa pōʻino, hoʻopuehu nā kauā i nā lanahu. Kauoha mai la ka haku ia makou e hele maluna o lakou, me ka hooweliweli mai e kau ia makou ma ke kea. Ua puhi mākou i ko mākou mau wāwae, ua ʻeha nui mākou, a ua lilo kēlā me kēia hana i mea hoʻomāinoino. Paʻakikī loa ke ola inā he kauā ʻoe.
  Ua lulu lima ʻo Yanka:
  - Ke hoʻohiki nei au, e hana wau i nā mea āpau i nalowale ke kauā ma ka honua holoʻokoʻa! E waiho pela! ʻAʻole loa e uē nā keiki o kēia ao!
  . MOKUNA Helu 22
  - Hamau! - wahi a Elfaraya me ka hawanawana nui. - E lilo i koa koa!
  Ua puhi ke kaikamahine elf i kona wāwae ʻulaʻula palupalu, me he mea lā ʻaʻole ʻo ia i hele i loko o ke kula kanaka ʻinoʻino, ua like ʻo ia me ke aliʻi wahine i nalowale i kona ʻeke aniani. Ua kiola ʻo Vladimir i kahi grenade. Lele aku la ia iloko o kekahi puka akea a pahū, me he mea la, aole i leo nui loa, ua paleia ka hoopuehu ana o na hakina e na paia pipili. Akā, ua lele mamao aku ka mahiole palahalaha o kekahi, a hāʻule i ka pā a hihia i ka uwea ʻala.
  Ma kahi o ka hema, ʻelua mau pahū hou i paʻa, a laila lohe ʻia ke kī pinepine ʻana mai nā mea kaua ʻakomi.
  - Me he mea lā ua komo ka pūʻali pae i ke kaua! - Ua ʻōhumu ʻo Elfaraya.
  - E kū pū kākou iā ia!
  Ua kāhea ʻo Elfaraya i ke kaikamahine me ke kāmaʻa ʻole:
  - ʻo wai kou inoa!
  - Rofacola! - Pane mai ke kaikamahine me ka haʻalulu.
  - E lawe i ʻelua mau hoaaloha a hoʻāʻo e hele ma luna o ka pā! - Holo koke ke kaikamahine elf:
  - E kali, e neʻe ma kahi o kanawalu mika i ka ʻākau.
  Wehe aʻela ke kaikamahine i kāna kāmaʻa lua a hoʻolohilohi i kona mau kuʻekuʻe wāwae hoʻowalewale, hāwanawana ke kaikamahine:
  - E loaʻa iā lākou kahi ʻauʻau luku nui! - Hehi ka u'i me kona wāwae wāwae ma luna o kahi ʻāpana uwea ʻala, ʻaʻole naʻe i lohi, ʻoiai ke ʻike ʻia nei nā kulu amber o ke koko.
  - E hoʻohana ʻo ia! - Ua hōʻuluʻulu ʻo Elfaraya.
  Ua puka mai kekahi mau poka mai ka ʻaoʻao hema. He kaua koʻikoʻi ka hele ʻana ma laila. Ua hoʻoweliweli ʻia ʻo Vladimir:
  - E holo kākou i mua, hiki iā lākou ke uhi iā kākou i ke ahi pahū! - Ua hoʻōho ke kanaka ʻōpio. - ʻAe, wikiwiki!
  He mea paʻakikī ke lohe ʻana i ka cacophony, akā maikaʻi ka leo elves. ʻO kekahi poʻe liʻiliʻi o lākou i holo i kahi hou, ʻaʻole no ka mea ʻole. ʻEkolu mau mines i hāʻule i loko o ke kaʻa ʻūlū, me ka koi ʻana i ka poʻe hakakā e hāʻule i ko lākou ʻōpū i ka lepo.
  Ua hoʻōho ʻo Elfaraya:
  - E kaʻawale kāua a hoʻāʻo e hana i kahi kualapa. Aia wau ma ka ʻaoʻao ʻākau, a ʻo ʻoe, e Vladimir, ma ka hema.
  Ua hoʻopau ʻia kāna mau ʻōlelo e kahi pahū weliweli, hāʻule nā pā, a nahā ka hale kokoke. ʻO nā elves, e uē ana, ua uhi iā lākou iho me ko lākou mau lima, ua paʻiʻia kekahi o nā kaikamāhine i ke poʻo e kahi shrapnel a hāʻule mālie.
  - Eia ka mea mua i make! "Me ke aka o ka minamina," wahi a Elfaraya.
  Ma hope koke iho o ka pahū ʻana, lele maila ʻelua mau mokulele hoʻouka kaua weliweli ma ke kiʻekiʻe haʻahaʻa. Ua hoʻokuʻu lākou i kahi pōma hou, a pahū lākou ma kahi kokoke, me ka hoʻoinu ʻana i nā koa me kahi ʻāpana hou o ka lepo puhi.
  Ua ʻōlelo ʻo Chrizzly:
  - He deragona o ka antiworld!
  Ua ʻae ʻo Elfaraya:
  - He kūpono ʻole kā lākou ʻano! Inā he uhi palekana kēia, no ke aha lākou e hoʻopā nei i ko lākou ʻāina ponoʻī!
  Pane koke ke kaikamahine elf.
  - Ke inaina nei nā Trolls i nā mea ola a pau!
  - Ua like ka ʻenemi me he fiend mai Gehena! - Ua hoʻopau ʻo Elfaraya. - ʻOiaʻiʻo, pono ...
  - E wāwahi mākou i ka pā! A laila e hele mai nā mea ʻē aʻe iā ia! - Ua hoʻomaka ʻo Vladimir e wehewehe.
  - No laila e nahesa kākou!
  ʻO kekahi mau mea hakakā, e like me nā lupe, me nā ʻēheu piʻo a me nā mea kaua me ke ʻano o ka waha, lele maila i waho o ka hale hoʻokumu. Ua kī kēia mau pū i nā ʻāpana metala hoʻoheheʻe. ʻO ka mea kupanaha, ua hoʻololi ʻia ka pahuhopu ea i hoʻokahi mokulele hoʻouka.
  - He aha kēia mau hoki? - Pīhoihoi ʻo Elfaraya.
  Ua hoʻokuʻu ka mokulele hoʻouka i kahi rocket a hoʻomaka e ʻohi i ka wikiwiki, ʻoiai ʻo ia e koli ana mai kēlā ʻaoʻao a i kēia ʻaoʻao.
  Ua hoʻōho ʻo Vladimir:
  - Mai haʻalele i ka hoʻolālā, akā ma ka laulā he hoʻokahi luna!
  - He kanaka ʻoe a he mau pōkā ma kou mau lima! - Uā nā kaikamāhine. A laila, holo lākou me ke kāʻei ʻana i ke kaʻa puhi.
  Mai kekahi wahi ma ka ʻaoʻao o nā puʻu, ua lohe ʻia kekahi mau kī ʻana i kekahi ma hope o kekahi, ua pae ka leho ma ka ʻaoʻao hema, kokoke i ke kūkulu ʻana i nā lawelawe hana.
  Ua ʻōlelo ʻo Elfaraya:
  - Ke komo nei nā pūʻali ʻekolu i ke kaua!
  Ua pane aku ʻo Vladimir me ka noʻonoʻo:
  - I ke kaua, hiki i nā mea a pau!
  Ua hīmeni ke kaikamahine elf:
  - He mea hiki ole na mea a pau i ke koa! E kolo i ka auwaha me ka akahele - haehae i ka grenade!
  Ua pana ʻo Vladimir i ʻelua mau trolls i lele i waho o ka pā me kahi pana pololei. Lele aku la lakou me ka houia o ko lakou mau poo, a ku pono mai la ke kanaka opio i ko lakou maka.
  - ʻO kēia ka hoʻokō maoli o ka ʻōlelo: ʻaʻole i ka kuʻemaka, akā i ka maka! E hehi i ke kinoea ma mua o ka pau ʻana!
  Ua ʻōlelo ʻo Chrizzly me ka haʻalulu:
  - Me he mea lā ua puni mākou!
  Ua ʻōniʻoniʻo aʻela ʻo Vladimir i kona mau maka; Ma ka liʻiliʻi he ʻumi kakini nani, maʻalahi, ʻekolu mau pahu pahu e holo ana i ka hale palekana.
  - A pehea ka ʻenehana! ʻAʻole loa mākou i like me kēia! A i ʻole lākou i komo i loko o kahi puka i ʻike ʻole ʻia?
  Manaʻo ʻo Chrizzly:
  - He mea hoʻokomo kēia i loko o ka papahana o kahi kumu kūpono! ʻO kahi ʻano hui pū ʻana o ke kaua maoli, kahi e kū mai ai nā haʻalulu i kēlā me kēia manawa!
  - ʻO Chrizzly nui, inā ʻaʻole wau i kuhi! - wahi a Elfaraya me ka hoohenehene.
  ʻO ka hoʻokokoke ʻana i nā kaʻa kaʻa kiʻi i nā pū mīkini i nā mea hakakā. Ua paʻi a pahū. Ua kū kekahi kaʻa, ua poino kona alahele.
  Ua hana ʻo Elfaraya i kahi ʻano hoʻomanawanui:
  - E hele mai ʻo Vladimir a me nā kaikamahine e hahai mai iaʻu! ʻAʻohe kumu o ka helu ʻana i nā kiʻi o kahi quasar hauʻoli!
  Ma kahi hoʻokahi, ua haʻihaʻi ʻia ka pā e ka pahū, a ʻo Vladimir lāua ʻo Elfarai, ʻo ia ka mea ikaika loa, lele ʻo ia ma luna o ka neʻe ʻana, e hoʻopau ana i ʻelima mau trolls ma ka lele. Ua minamina ke kanaka ʻōpio.
  - ʻAʻole kūpono ka hoʻolilo ʻana i kekahi mau pōkā ma kahi pahuhopu!
  - ʻAʻole ʻoe i ʻike pono ʻoe e kaomi māmā, me he mea lā e pāʻani ana i kahi piano micro! A i ʻole, ʻoi aku kou mau lima i ke kumu o ke ola!
  Ua kikeke kekahi pūʻali koa liʻiliʻi i ka ʻenemi i waho o ke keʻena a holo i ka pā. Ua lele ʻo ia i ʻewalu mau mika. Ua ʻohi ʻo Vladimir lāua ʻo Elfaraya i nā elves, hoʻolei iā lākou i luna. Akā naʻe, hōʻole ʻo Chrizzly a piʻi ʻo ia i ka pā ma kāna iho.
  - Nani au! - Ua wehewehe ʻo ia.
  Hoʻomaka ʻo ia e nānā iā Elfarai me ka ʻoluʻolu a nānā i ka ʻaoʻao hema. Ma laila ka hoʻouka kaua maoli ʻana i ʻoi aku ka ākea a me ka ikaika.
  He nui aʻe nā kaʻa me nā pūʻali koa e pae mai ana; ua puka mai lākou mai hope o nā ao, e hāʻule ana i nā pōkā e like me nā kulu ua. Ua ʻike ʻia ka nui o nā pūʻulu mokulele i ka lewa. Ua piʻi ikaika nā duels o ka mokulele. Ua kuʻi ka mea kaua a me ka mokulele hoʻouka, ua hahai ka uila uila, a ua hoʻopuehu nā mokulele. Ua hāʻule kekahi o kā lākou mau ʻāpana, kokoke e pā i ka pāpālina o Elfarai. Hōʻike ke kaikamahine i kona lima:
  - ʻElepona idiots!
  Ua kī ʻo Vladimir mai kahi pū mīkini i nā kiʻi holo. Ua hahau mālie ʻo ia, me he traktor lā e lūlū ʻuala. Ua hāʻule a hauʻoli nā kiʻi ʻino o nā trolls. He ʻakaʻaka nā mea a pau, me he mea pāʻani lā.
  Huki ʻia nā kaʻa kaʻa i luna me ke kī ʻana i ko lākou neʻe ʻana, a ʻo nā pūʻulu o nā pūʻali koa wāwae e kī mau ana, e hoʻouka ana mai nā ʻaoʻao a pau i ka manawa hoʻokahi. Ua hōʻike naʻe i ka pale ʻana o ka ʻenemi i ke kūpaʻa, ka pale ʻana i nā pā.
  Ua ʻike ʻo Elfaraya i ke kamaʻa wāwae ʻole ʻo Rofakola a me kāna mau hoa ʻeha ʻelua e hakakā nei. ʻO kekahi o nā kaikamahine e haʻalulu ana i ke kahe koko, akā hoʻomau lākou i ko lākou ala:
  - Na kaikamahine akamai! koa loa na kaikamahine! - Ua ʻae ʻia ʻo Elfarai.
  - No laila e make lākou, me ka hoʻohana nui ʻole! - Ua ʻike ʻo Vladimir.
  Ua uē ʻo Chrizzly:
  - ʻO ka manawa kēia e neʻe ai inā makemake mākou i ka manawa no ka hāʻawi ʻana i nā mekala!
  - Manaʻo maikaʻi.
  ʻElima mau koa i lele pū i loko o ka ʻauwaha. Ua puiwa ke kaikamahine elf, me he mea la ua hou ka poka i kona ami poohiwi. Ua ʻōlelo ka nani ʻulaʻula:
  - Ua maikaʻi kēlā! ʻAʻole e pohā ka ʻūhā!
  Ua nīnau ʻo Elfaraya me ke aloha:
  - Hiki iā ʻoe ke hele!
  - ʻOiaʻiʻo! - Ua ʻoliʻoli ke kaikamahine.
  - A laila e hahai mai iaʻu!
  Ke holo wikiwiki nei kekahi poʻe ʻino iā lākou, ʻoiai nā kia lepo, ua hiki ke ʻike ʻia he mau ihu kekee lōʻihi o nā koa, nā helehelena hina a me nā kuʻemaka liʻiliʻi e like me ka ʻēheu o ka manu koraka.
  Lawe koke ʻo Vladimir iā lākou i ka pū:
  - Nā kumuhana hoihoi! ʻAʻole anei!
  Ua ʻōlelo ʻo Grizzly:
  - Trolls! ʻO ke kupua o Gehena!
  Ua hāʻule ka hale me ka leo, a ʻo ka pū i hoʻolei ʻia i luna e ka nalu pahū, lele aʻe ma luna o kona mau ala.
  Ua kauoha ʻo Elfaraya:
  - Ke ahi mai nā pahu a pau!
  Ua hoʻomaka nā pū mīkini e kamaʻilio i ka manawa hoʻokahi, ʻelima mau pahū i ʻokoʻa i loko o ka pahu holo.
  Ua hāʻule nā trolls, luʻu kekahi o lākou i loko o ka puʻu puhi, pono lākou e paʻi makapō, a lele kekahi i waho.
  Ua ʻaʻahu kekahi mau trolls i ka pale kino, no laila ua ʻano wiwo ʻole lākou, e helu ana i ka hiki ʻole. Ua hoʻohuli ʻo Vladimir lāua ʻo Elfaraya i kā lāua ahi i ko lāua mau poʻo, me ka huhū huhū i kā lāua mau makasina. Ua ʻoi aku ka maikaʻi o kā lākou pana ʻana ma mua o nā elves, akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo e pono ai lākou e hoʻolōʻihi i ka manawa e hoʻouka hou ai ʻaʻole i hana i ko lākou makemake! Ua hoʻokokoke kekahi o nā trolls a hoʻihoʻi i ke ahi. Ua loaʻa i ke kaikamahine ʻilihune he makana ma ka ʻāʻī a me ka maka, a ʻo kekahi ma ka umauma. Ua hāmau ka uʻi, a uē a uē kekahi. Ua loaʻa pū i ka Grizzly kahi ʻeha maʻemaʻe, ʻeleʻele, akā ʻaʻole i hōʻike ʻia i kāna hōʻaiʻē.
  ʻO Vladimir lāua ʻo Elfaraya, me ka hoʻōki ʻole ʻana i ke ahi me ka lima hoʻokahi, ua hoʻolei i nā grenades me kekahi. Ua hoʻopau nā ʻāpana nui i ka poʻe hoʻouka, a ua hoʻopau ke ahi i hoʻopaʻa ʻia a pololei.
  Ua oi aku mamua o hookahi haneri kupapau e waiho ana ma ke ala kokoke a me ke kahua, ua pau loa ka hoouka kaua ana o na mea ino. Ua lele ka ʻekolu i koe mai ka uhi a wehe i kekahi mau makasina, me ka wehe ʻana i nā kāʻei mai nā kino pilau.
  Me ka ʻoluʻolu i ka ʻala maikaʻi ʻole, ua ʻōlelo ʻo Elfaraya me ka ʻoluʻolu:
  - Me he mea lā ua pio ka ʻenemi! No laila pono mākou e kōkua i ko mākou poʻe! Ma ʻaneʻi wale nō ʻaʻole ʻoe e hoʻomaopopo i hea ko mākou.
  Ua lulu ʻo Chrizzly i kona poʻo.
  - ʻAʻole, ʻaʻole ia ka mea e pono ai mākou e hana!
  - A pehea? - Ua kāhāhā ʻo Vladimir.
  - Ma hope o nā mea a pau, he ʻenehana loea loea ʻo ia, ʻaʻole like me ʻoe!
  Huhu hoʻowahāwahā ʻo Elfaraya:
  - ʻAe, pehea! ʻO wai ka hakakā maikaʻi?
  - Ua ʻoi aku ʻoe! Akā ʻike wau i ke ala hoʻokahi e lanakila ai! - Ua minoʻaka maʻalahi ka elf iā Poleninsky, e nānā ana i kona mau maka.
  - A pehea e hana ai i kēia? - i ninau aku ai ke kaikamahine.
  - Ua hoʻopunipuni wau i nā mea a pau. Ke hele nei mākou ma ʻaneʻi i ke kahua hana.
  Ua kuha ʻo Vladimir:
  - Hiki iā ʻoe ke holo i loko o nā mines ma laila!
  - Akā inā kūleʻa, e ʻike mākou i kahi mana mamao e hoʻopau i kēia pūʻali koa virtual nui. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke pepehi iā lākou me nā pū mīkini wale nō! - Ua ʻōlelo ka elf me ka mana.
  Ua ʻae ʻo Elfaraya:
  - Ua ʻoi aku kona ʻike ma ia mau "pāʻani virtual" a paʻa i nā kāleka ma kona mau lima.
  Ua holo ʻo Chrizzly, e ʻalo ana i ʻole e pā ʻia e ka pōkā hele a i ʻole nā ʻāpana ʻāʻī, ua holo ʻo ia i ka hale ʻālohilohi. Ua nānā ʻo Vladimir lāua ʻo Elfaraya i kekahi i kekahi a hahai iā ia. Holo wikiwiki lākou, akā ua hana hewa lākou. Ua hoʻokuʻu ʻia ka ua maoli o ke kēpau e kahi mīkini pū e peʻe ana i loko o kahi keʻena huna.
  - Auwe! - Ua uē ʻo Elfaraya i ka wā i loaʻa ai ʻo ia i kāna kāmaʻa. - ʻO kēia wale nō ke aloha moe kolohe?
  Ua hele ka chrizzly laki a puni ke kihi ho'ōla, akā ʻaʻole i laki ʻo Vladimir. Me ka hoʻoluliluli ʻana i kona mau lima, hāʻule ihola ʻo ia i ka pū mīkini, he poka nui e pā ana i ke kino o ka mea kaua. Ua hauʻoli ke kanaka ʻōpio no kekahi mau manawa, ua paʻi kekahi o nā makana iā ia ma ka ʻōpū a hina ke alo i lalo. ʻO ka pohā hou aʻe i haehae ai i ka honua a puni iā ia, ʻōwili ʻo Vladimir a hele pololei ma kona poʻohiwi. Ma keʻano laulā, ua lilo ke kino i ka pāʻani virtual i malihini, nāwaliwali, ʻaʻole wikiwiki, ua kumakaia. Ua wiliwili ke kanaka opio me he kumuwaina la, ua hooponopono ka mea nana i ka mīkini a hahau hou i ka opu a me na wawae elua, a me ka umauma, a hou iho la i ka puuwai. Ua hoʻopakele ʻia ʻo Vladimir mai ka make ma muli o ke komo ʻana o Elfarai. Kiola aku la ke kaikamahine i ka grenade, a pani iho la ka pu mikini no kekahi manawa, a hapai ae la ia Vladimir.
  - E like me nā manawa a pau, e hoʻopakele wau iā ʻoe! Ke uhai nei i na kanawai a pau! - Ua hīmeni ke kaikamahine. "A laila, hoʻolei aku ʻo ia i kāna kāmaʻa haehae, hoʻolei ʻo ia iā Vladimir i loko o kahi ʻāpana palekana me ka hoʻolei ʻole ʻana. I kēlā manawa, ua paʻi ʻia ke kaikamahine ma ka ʻāʻī o ka poʻohiwi, akā ua hāʻule mua ʻo ia a ua hou ka pōkā i kona pale kino a ʻoki wale i ke kua.
  Ma hope o ka hana ʻana i ka lele ʻana, haʻalele ke kaikamahine. Ua hoʻomau nā laina e hahai iā ia. Ua kahe ka wailele kepau e like me ke kahawai, a ʻaʻole i hoʻokoe i ka pū mīkini. Ua hāʻule nā māmala ʻuala mai ka pā, ʻoi aku ka ikaika o ka pōhaku ʻaʻole hiki ke hāʻule i ka manawa hoʻokahi. Akā naʻe, ʻaʻole ʻo ia i ʻae i ke kaikamahine e hoʻokuʻu i kona poʻo i waho.
  Nānā ʻo Elfaraya a puni:
  - E Chrizzly, aia ʻoe?
  ʻO ka pane he hāmau make. Ua makemake ke kaikamahine e hoolei hou i ka grenade, aole nae i loaa i kona kaei.
  - ʻAe, he hūpō wau! - Ua hoʻohiki ʻo Elfaraya.
  ʻOiaʻiʻo, kōkua, e like me ka hana mau i ke kaua, hiki ʻole mai. ʻEkolu mau pahu kaʻa nani i hele mai i ka ʻaoʻao hema. Ke pāʻani nei i nā lima o Elfarae, hoʻomaka lākou e luku i nā hale kiaʻi pū mīkini.
  Puhi maila ke kaikamahine:
  - A ʻaʻole lākou makaʻu!
  Ua hoohiolo na volley o na poka i kekahi hale kiai me eha mau pukuniahi mokulele. ʻOiaʻiʻo, aia kekahi mau niho i waiho ʻia ma ka pale kaua o nā pahu, a ʻo ka mea e hele ana ma ka ʻaoʻao ʻākau i hōʻino i ke ala, akā ma muli o ke alo o kekahi mau wili kūʻokoʻa, ua emi iki ka wikiwiki.
  Ua ʻike ʻo Vladimir ʻoiai ʻo ka neʻe ʻana, ua kī pololei nā pahu, ʻo ia hoʻi ua lako pono lākou me ka hydraulic stabilizer. ʻAʻole liʻiliʻi loa nā pū anti-aircraft e komo i ke kapa kila kiʻekiʻe. ʻOiai ua hoʻonele ʻia nā pahu i ka pale ikaika, ua kiʻekiʻe ka ikaika a me ka lōʻihi o ka metala, ʻaʻole i emi iho i ka titanium.
  Ua hāmau nā hale kiaʻi pū mīkini a ua maʻalahi a maʻalahi ka hanu.
  ʻO ka huli ʻana o ka mea kaua huna, paʻi ka pū i ka pū mīkini a lele ʻia nā ʻōpala ʻā mai luna mai.
  Ua hāwanawana ʻo Elfaraya:
  - Hana maikaʻi!
  ʻO ke kaikamahine, me ka pau ʻole o ka manawa makamae, ua holo ʻo ia ma ka paia hope o ke kahua. Ua puhi nā pahu leho ʻole i ke ahi i kona mau wāwae ʻaʻohe wāwae (ua wehe pū ke kaikamahine i kāna mau kāmaʻa lua i mea e ʻoi aku ka dexterous a me ka nani). I ka hōʻea ʻana i ke kihi aʻe, hāʻule ʻo Elfaraya ma kona ʻōpū a nānā pono i waho o ka pā e ʻike maikaʻi i nā ala hoʻokokoke.
  Aia ka mālie ma waena o ka ʻino ma ka pā kahua. Ua hamama kekahi puka paa, a ua ku pu kekahi kiai mehameha.
  - Hoʻokahi wale nō! E lawe au i lalo i kekona! - hāwanawana ʻo Elfaraya.
  ʻO kahi moena pua i hoʻomaʻemaʻe maikaʻi ʻia me nā pua pua nani i ʻike ʻia i ka maka; ʻO kahi mea haʻalele haʻalele a me ka māmā, ʻike ʻia ka monoplane e lele kokoke ana.
  - Aia kahi ala e hoʻokuʻu ai ma ʻaneʻi! ʻO kahi pegasus keʻokeʻo wale nō me nā ʻēheu i nalowale! - Manaʻo ʻo Elfaraya.
  ʻO ka uwē koke ʻana o nā enuhe kaniʻuhū, ua huli ʻo ia. Ua hauʻoli ke kaikamahine ma kahi, puʻuwai. Ua puka mai kekahi pahu koʻikoʻi mai ke kihi ʻo ia e peʻe ana mai ke ahi e like me ka bea. ʻOi aku ka nui a ʻoi aku ka ʻoi aku o ka pōʻino ma mua o nā mīkini i ʻike mua ʻia e Elfaraya.
  - A me he mea lā ua hāʻawi aku ka mea hoʻokele!
  ʻOiaʻiʻo, me ka ʻike ʻole ʻana i ka ʻike nui ʻole, ua hoʻōho ʻo ia i ka huila i kēlā me kēia manawa. Ua paheʻe nā ala o ka pahu me ka leo wili weliweli, ka hiolo ʻana o ke kaʻa a me ka hoʻolei ʻana i nā ʻōmaʻomaʻo. Ua like ka nui o na pu ki eono, aole helu i na pu mikini, he mikini weliweli. He hui ʻo Elfarai me ka German "Maus". I ka wā o ke kaʻa he 188-ton, i ka wā o nā kaua ma Hungary, me ka makaʻu ʻole i nā pūpū (ua lele lākou e like me ka pī), he momi ma nā kūlana o nā pūʻali Soviet. ʻElua mau kaʻa nunui, i hoʻohana i ka ʻaila, ua pau i ka pio Soviet. A laila, ma muli o ko lākou kumu, ua hana ʻia nā pahu kai hohonu nui e hiki ai ke hele i ke kahawai Pelekane a holo ma lalo o ka Moana Pākīpika a hiki i Alaska. Ua hana ʻia he kanalima mau monsters like, akā ʻo Khrushchev ka manaʻo haiki, nāna i pani iā Stalin, ua kauoha e hoʻoheheʻe ʻia nā mīkini nunui a me ka pipiʻi. Ma keʻano laulā, ma mua o ke kaua, ua kauoha ʻo Stalin i ke kūkulu ʻana i ka pahu nui loa o ka honua, ʻo Kirov, ʻekolu haneli a me kanalima mau tona, a me kahi engine diesel o 2,000 horsepower. Ua lawe ʻo ia i ʻewalu mau pū a me ʻumikūmāono mau pū mīkini. No kēlā manawa: he hana mana wale nō o ka ʻenehana. ʻO ka mea pōʻino, he paʻakikī loa ka lawe ʻana i nā kaʻa kaʻa, a ʻo ke kaua o kēia wā e pono ai ka hana ākea a me ka wikiwiki o ka neʻe ʻana o nā mea hana.
  ʻO kēia mau manaʻo i hoʻopili ʻia ma ke poʻo o Elfarai. ʻAʻole makemake ke kaikamahine e hakakā a ʻōniʻoniʻo e like me ka moʻo. He lepo ʻo ia e like me ka puaʻa, akā i kēia manawa, hoʻopakele ka lepo i kona ola. Holo mālie loa ka manawa. Ma keʻano laulā, ua pāpā ʻo Khrushchev i ka hana ʻana o nā pahu kaʻa i ʻoi aku ke kaumaha ma mua o 50 tons, a ʻo kahi pāpā like ʻole ma Rūsia i hala ma kahi o 100 mau makahiki! He kūpono kēia? Manaʻo ʻia ka ʻike: pili ia i kahi e hele ai ke kaua. Ma ʻEulopa a i ʻole ka wao nahele, ua hōʻoia maikaʻi nā pahu koʻikoʻi iā lākou iho. ʻO ka mea nui, ʻo ke kaumaha maʻamau o kahi tank lālā o NATO ma kahi o 63 tons, me nā mea kaua multi-layer ikaika. Ma nā mauna, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohana ʻana i nā kaʻa māmā. ʻO ka mea kūikawā, nā pahu pahu ʻehā me ka ʻole o ka lima. No ka manawa lōʻihi, ua manaʻo ʻia nā robots he panacea no nā pilikia āpau, akā ʻoi aku ka maikaʻi o ka nui o nā haunaele kūloko o nā mīkini uila i hōʻike ʻia: ʻo kahi kamepiula ma lalo o nā kūlana ʻaʻole pono e ʻike iā ia iho he kanaka. ʻO ka hoʻomohala ʻana o ka biophysical i alakaʻi ʻia e nā kānaka i hiki ke hōʻemi iki i ka hilinaʻi ʻana i nā robots. Inā ʻaʻole, e lilo nā dystopia he nui e pili ana i ka luku ʻia ʻana o ka lāhui kanaka e nā mīkini! Eia kekahi, ua lawe ka magic i kekahi hapa o ke kuleana uila. Ua kōkua ʻo ia i ka hoʻāla ʻana i nā waihona moe o ka lolo kanaka. Ua hoʻomaka ka honua e hoʻololi i kahi universe homocentric.
  ʻO ka hope loa, huli aʻela kekahi kaʻa kaumaha ma ke kihi a kī makapō i kāna mau pū. Ua lōʻihi paha ka ʻāʻī o ka waha, i hoʻolohi i ko lākou neʻe ʻana. ʻAʻole no ka mea ʻole ka hoʻohana ʻana o nā ʻAmelika i ka Ambrams i kahi pahu pōkole i ka wā kahiko, ʻoiai ua hana mua ka pū i ke kaomi kiʻekiʻe. ʻO kēia ka mea maʻalahi ke kuhikuhi, inā ʻaʻole paʻakikī ke neʻe ʻana o ia mau muzzles. ʻOi aku ka pōʻino o nā pū mīkini! Paʻa ka hanu o ke kaikamahine, me ka noʻonoʻo inā e hala - ʻaʻole!
  Ua kani ka pana ʻana me ke kuli, a i ka hoʻoholo ʻana ma ka hōʻailona, ua nahaha ʻia ka halepaku troll ma ka puka o ka pā. Hoʻopuehu ʻia nā ʻāpana o nā paneli plastik, nā ʻāpana insulation a me nā feces honi weliweli i nā haneli mau mika.
  - Ua pulu ka hale lua ʻino! - hāwanawana ʻo Elfaraya. A ʻo ka pahu kaʻa i kona mau turbine a holo ma mua o ka hale, me ka wili ʻana i nā ʻāpana pōhaku, me ka pauda māmā me nā feces troll, i pauda. Ua ʻeha ʻia nā puka ihu koʻikoʻi o ke koa, me he mea lā ua piha lākou i ka pilau.
  Eia naʻe, he mau pilikia ʻē aʻe ʻo Elfarai; ua manaʻo ʻo ia i ka mamao mai ka enuhe ākea a hiki i ka pā.
  - Hiki iaʻu ke palahalaha, inā ʻoiaʻiʻo e neʻe liʻiliʻi kēia pupule i ka ʻākau! Akā naʻe, akamai wau.
  Me he huakaʻi hoʻolewa ke kaomi ʻana o nā niho a me ke kani ʻana o nā loulou. Ua hooikaika o Elfaraya iaia iho e minoaka, ia manawa hookahi no i lohe aku ai oia i ka pahū ana mai o na poka, a mai ke kihi o kona mau maka, nana aku la oia i ke ahi o na mokulele i haule, a laila, pahū kekahi o ia mau mea me ka leo weliweli, e like me ka nui o ka pahu pana. Ua hana hou ʻia nā pahū ʻana i nā manawa he nui, e hoʻopau ana i nā mea make o ka ʻōpū o ka mokulele. Ke neʻe nei ke kaua i waenakonu o ke kahua, ke haohao nei au pehea ka hana ʻana o Rofakola, inā paha e ola ana a i make paha. Ma hope o nā mea a pau, he mea maoli ka ʻeha! ʻIke ʻo ia i kēia manawa, e nānā ana i ka hoʻokokoke ʻana mai o ka monster ʻeono pahu. Ma keʻano laulā, i ka wā o ke Kaua Honua ʻElua, ua hoʻāʻo nā mea hoʻolālā Soviet a me ʻAmelika e kau i ʻelua a ʻekolu mau muzzles ma ka hale kiaʻi hoʻokahi. Akā ʻo ka ʻike o ke Kaua Honua ʻElua a me nā kaua tank he nui i hōʻike i ka pau ʻole o ia mau hale. Mai ia manawa ua aneane hiki i ka canon, hoʻokahi pahu, hoʻokahi pahu, hoʻokahi barela! ʻOiaʻiʻo, ua hoʻomaka koke ke ʻano o nā pahu turretless. Ma keʻano laulā, hiki ke hoʻopaʻapaʻa kēia, inā he multi-barrel ka mortar, no ke aha ʻaʻole kahi pahu pahu multi-barrel?
  ʻO nā loulou mua o nā enuhe e waiho ana ma kahi kokoke i nā wāwae ʻole o ke kaikamahine, a ʻo nā wili, i hoʻomehana ʻia mai ka ukana, ua ʻōwili mālie ʻia ma o lākou, e lawe ana i nā ʻumi o ka nui o ka hao. Ua puhi ka metala wela i nā kuʻekuʻe wāwae o ke kaikamahine; ʻaʻole maʻamau ʻo ia, akā ʻaʻole i loli ke ʻano o kona kino i kona makemake. No ka laʻana, ma mua, hiki iā ia ke hamo wale iā ia iho ma ka pā ma kahi ʻāpana lahilahi - he ʻiʻo hyperplasmic nō ia, akā i kēia manawa ua hoʻopā nā enuhe aloha iā ia. Ua wela ka hanu wela o ka mīkini i ka maka, nā ʻeha a me nā ʻōpala ma ke kino, me ka ʻike ʻole ʻana i ka waimaka.
  Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Elfaraya, he waimaka momi e kahe ana i lalo. Ua emi ka maʻi o ka maka, akā, ua ʻō ʻo ka ʻehe i ka manamana nui o kona wāwae ʻākau. I ka wa e pa'i ai ke kaumaha i na iwi, he mea kupanaha ka eha, ina aole i paakiki loa ke koa, he kanalua ole kona uwa, aka, nau wale no kona mau niho.
  - Hoʻopailua kēlā! Akā i kēia manawa ua ʻike wau i ke ʻano o ka wāwae o ka wahine i kahi kāmaʻa Sepania! - Hōʻike ke kaikamahine i ka fig.
  Holo ka pahu i kekahi mau mika hou a kū. Ua hoʻoholo ʻo Elfaraya e kanikau a kū pono ʻo ia i kona mau wāwae: ke kū nei ka mea hao hao ma hope a ʻaʻohe pono e makaʻu.
  Ma ka ʻaoʻao ʻākau, i ke komo ʻana i ke kahua kaua, ʻehā mau mokulele hoʻouka i holo wikiwiki mai. ʻAʻole makemake e ʻike ʻia, e noho ma ka ʻaoʻao, ua hāmama ka poʻe pana o ʻeono mau pū mīkini i ke ahi ma luna o lākou, a ua ua nui nā pahu pahu.
  ʻO ka lōʻihi, me nā ʻōniʻoniʻo, hele lōʻihi loa nā pohā i mea e pōʻino ai nā kaʻa, akā kokoke i nā pailaka e ʻike i ka pahu.
  Ma hope o ka pahū ʻana i nā pahu hopu i ka wahi hakakā me nā pūpū a me nā missiles, ua hana nā ʻehā i kahi "loop make" a hoʻomaka e hoʻokokoke i kahi pahuhopu hou.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Elfaraya:
  - ʻO kekahi huikau i loko o kahi galaxy liʻiliʻi! ʻO ka manawa paha kēia e pāʻani ai i ka retirade!
  Ua wili hou ke kaikamahine, e hana ana i ke kuʻekuʻe wāwae, a ʻōpuʻu aʻela kona mau kuʻekuʻe wāwae ʻole i ka ʻīpuka o ka hale hana.
  ʻO ka uʻi wikiwiki a holo i loko o ka troll. ʻAʻole i loaʻa iā ia ka manawa e hāpai ai i kāna pū mīkini i ka wā i paʻi ʻia ai ʻo ia ma ka ihu me kona poʻo. Ua paʻa ka hahau ma ke poʻo o Elfarai, akā ua hala ka freak.
  Ua pahū kekahi mau pōkā mai hope i ka manawa like. Ma ka manaʻo ʻana i ka leo ʻoi aku ka maikaʻi, ʻo kekahi o nā pū i hoʻokuʻu ʻia i loaʻa i ke kaikamahine, wili a kokoke e hoʻokuʻu iā ia mai kona mau wāwae. Ma hope o ka hāʻule ʻana o ka piko i ka pā, hāʻule nā pōhaku i lalo. Ua ʻoki kekahi mau ʻāpana liʻiliʻi i nā wāwae ʻole o ka nani.
  - Ua pili hou! Nani ka palaualelo!
  Holo akula ke kaikamahine ma ka puka hāmama me ka wikiwiki. ʻEkolu trolls i loko, akā ua ʻoki ʻo Elfaraya iā lākou me hoʻokahi pahū, ua mākaukau mau kāna pū mīkini.
  Ua halulu ka poʻe ʻino ma luna pono o ka hale a hoʻomaka e neʻe. Ua paʻa nā leo ʻē aʻe. ʻO ka hum o nā kakini o nā rotors he hopena mālie. Ua hui pū ke kaikamahine me ka lullaby a kona makuahine. ʻAʻole naʻe ʻo ia i hoʻolohe.
  - Ua puka i waho o ka wela!
  Nānā aʻela ʻo Elfaraya a ʻike koke i kahi ʻōnaehana hoʻoheheʻe tubular. ʻEhā mau mea hoʻolaha i hoʻokomo pololei ʻia ma nā laina, nāna i nānā i ka neʻe ʻana o ka refrigerant.
  - ʻAe, ua like wau me kahi ʻāpana ʻōmole liʻiliʻi i komo i loko o ka puʻuwai o kahi mea ola mua. ʻAʻole anei ʻo ka manawa kēia e hoʻā ai i kēlā mau mīkini hana! ʻOiai e make ana ka nui o ko kākou poʻe! - Ua kanalua ke kaikamahine.
  I kēia manawa ua lohe ʻia kekahi leo kamaʻāina.
  - Ua ola mau ʻoe! A nani ʻoe!
  Ua huli ʻo Elfaraya:
  - A ʻo ʻoe ʻo Chrizzly! Eia ka ʻuhane paʻakikī kahi āna i peʻe ai.
  - ʻO ke koa maikaʻi he kiu maikaʻi wale nō e like me ke kōkua ʻana i ke kālai ʻana a lanakila! - Pane ka elf.
  - He lubricant maikaʻi ʻo Espionage no ka mīkini koa, akā ʻo ka wahie ka ʻuhane koa! - Ua ʻōlelo ʻo Elfaraya me ke kaumaha.
  Ua hohola aku ʻo Chrizzly i kona lima, he pahu liʻiliʻi liʻiliʻi i kau ʻia ma luna.
  - Ua ʻike ʻoe he aha ia!
  - Kuhi wale wau! He aha ka mea e kōkua iā mākou e lanakila!
  Ua ʻakaʻaka ka elf:
  - Akau! Hiki iā ia ke hoʻopau i nā pūʻali ʻenemi a pau. Akā inā ʻoe e hoʻopiha hou iā ia me ka ikaika nui.
  Ua hauʻoli ʻo Elfaraya:
  - No laila hiki ke hana i kēia, hoʻopau i ka ʻōnaehana hoʻomaha a laila e pahū! Manaʻo wau ʻaʻole ʻoi aku ka ʻino ma mua o kahi pōkā atomika!
  - He nāwaliwali iki, akā lawa loa iā mākou!
  - Mai kamaʻilio, hana! - Ua hoʻokomo ke kaikamahine i kahi kiʻi hou i loko o ka pū mīkini, nānā hope i nā lālani o nā mea hana maluhia a huki i ke kumu. - Aloha "primitives"!
  - Paʻi pololei i nā hui, inā ʻaʻole ʻoe e luku iā ia! - Manaʻo ka elf.
  Ua hoʻomaka koke nā kukui melemele ma lalo pono o ke kaupaku, a ua hoʻopiha koke ʻia ka leo o ka hale hoʻokele me nā leo o ka Hades pouli loa!
  Holo akula ʻo Elfaraya lāua ʻo Chrizzly i waho i ka pā a lele koke i loko o ka mokulele monoplane. Loaʻa ʻo ia iā ia iho me kahi ʻenekini mokulele, akā ʻaʻohe kī. Akā naʻe, ʻaʻole nalo ʻo Elfaraya, ua huki ʻo ia i ka panel a hoʻopili pololei i nā uea!
  - ʻIke ʻoe i kahi i nalowale ʻole ai kā mākou!
  Ua haʻalele ka mea lele lele, uē me ka makaʻu a hoʻomaka e loaʻa ka ikaika.
  Ua ʻōlelo ʻo Chrizzly:
  -Me he mea lā ua hala mākou!
  Ua lulu ʻo Elfaraya i kona poʻo:
  - ʻAʻole, wikiwiki! E nānā i ka nui o nā mea hakakā. Pehea e hana ai me lākou, malia paha.
  ʻOiaʻiʻo, ua kiʻi ʻia ke ahi iā lākou, ʻaneʻane pā nā poka i ka mokulele monoplane.
  Ua minoʻaka ʻo Chrizzly a ʻōlelo maila:
  - Aia hoʻokahi ala ākea!
  - ʻO wai !?
  - ʻO kēia! - Ua haehae ka elf i kona pālule keʻokeʻo a hoʻopaʻa i waho o ka pukaaniani.
  -He pupule ʻoe? - Ua ʻōniʻoniʻo ʻo Elfaraya, e paʻi ana i kona manamana lima palahalaha, kona wāwae wāwae ʻole ma luna o ka pedal metala.
  - ʻO kēia ka hōʻailona kahiko loa o nā ʻelele!
  ʻOiaʻiʻo, ua hoʻōki ka poʻe hakakā i ke kī ʻana i ka monoplane. Ua neʻe aku ʻo ia i kahi mamao. Hiki koke i nā mea a pau, nā mea kaua, nā mokulele hoʻouka, nā pahu pahu i ka lewa, ua kū nā pahu he nui. Ua lilo kamahaʻo mālie.
  ʻO Chrizzly, me ka leo kala ʻole (me he mea lā ua pau kona mau manaʻo i loko o ka mīkini ʻiʻo), i ʻōlelo ʻia:
  - Ua pau!
  Mahope iho ua pau ka malamalama.
  Ma hope o kēlā hanana virtual, ʻike ʻia nā elves a me Vladimir. Akā inā ua maʻa nā hoʻokolohua like ʻole no ke koa Lūkini, a laila ua ʻike maikaʻi nā elves. ʻAʻole i maʻa i ke koʻikoʻi a me ka ʻeha, ua ʻakaʻaka lākou iā lākou iho. Ua nīnau ʻo Astarte:
  - ʻAe, pehea kou manaʻo?
  Ua kanalua na elves. ʻO Chrizzly wale nō i ʻō me ka wiwo ʻole, ua hoʻi ka ʻālohilohi i kona mau maka:
  - Maikaʻi!
  - Superquasarono! Ua hōʻike ʻoe iā Chrizzly i ka papa kiʻekiʻe o ka aerobatics. Ua hoʻokō ʻo ia i ka hoʻomāʻewaʻewa i nā poʻe a pau a loaʻa i ka pale. ʻO nā mea ʻē aʻe, koe wale nō ʻo Elfarai, ʻaʻole ʻoluʻolu ʻo ia i kā lākou hana. ʻOiaʻiʻo, ua make ʻoe a pau ʻole paha.
  Ua ʻae ʻo Vladimir me ka makemake ʻole:
  - ʻAe, ua hana hewa wau!
  - ʻAʻole kēlā ʻōlelo! ʻOiai he kāne ʻoe, ua kau mākou i kekahi mau manaʻolana iā ʻoe, akā ua hoka loa mākou. - Ua hōʻike ʻo Astarte i kahi zero me kona mau manamana lima.
  - Ua mākaukau wau e lawe hou i ka hoʻokolohua virtual! - Uwē ke kanaka ʻōpio.
  - ʻAʻole pono! Hiki iā ʻoe ke hoʻomaha a hauʻoli hoʻi, ʻaʻole wau he despot! - Ua hōʻike ke kaikamahine i kona mau umauma hoʻowalewale, he nui loa ia no kahi elf. - He aha, e Vladimir, he makemake kou e aloha mai iaʻu?
  Ua ʻike ke kanaka ʻōpio i ka wela a me ka hauʻoli maoli no ke kāne: I kona mau makahiki, ua like kēlā me kēia moe kolohe i kahi ʻike! Ma hope o ka wehe ʻana, ua omo ʻo Vladimir i kona mau umauma, ua komo ka ʻulaʻula ʻulaʻula i loko o kona waha, Nani ka ʻoluʻolu o ke alelo me kona alelo, pehu koke a paʻakikī ka umauma o ka wahine.
  ʻAʻole koke, ua hoʻokuke aku kahi kaikamahine e hanu ana iā ia:
  - Ua hoʻololi au i koʻu manaʻo! E ʻai mua kāua! Ma hope o kēlā kaua, ua hoʻoikaika nui koʻu ʻai!
  - Hyperplasmic ikehu?! - Ua nīnau ʻo Vladimir, e palu ana i kona mau lehelehe.
  - He poʻe noi mākou, ʻaʻole anei he meaʻai maoli! Makemake mākou elves i ka leʻaleʻa o ka meaʻai, ʻaʻole hiki ke ʻōlelo ʻia e pili ana i nā ʻāina maloʻo. ʻAʻole au i makemake e hoʻohālike iā lākou!
  Ua hewa ʻo Elfaraya:
  - Pehea e aʻo ai i ka hakakā, a laila ʻo ʻoe ka mua e noho i lalo ma ka pā hānai!
  Ua hana ʻo Astarte i kahi helehelena pīhoihoi:
  - ʻAe, poina iaʻu, ua piha ʻoe! Pehea ke ano o ka ai kanaka?
  Ua hoʻohenehene ʻo Elfaraya:
  - He ʻono loa nā kīʻaha! Ua paʻakai loa lākou!
  Ua nīnau ʻo Chrizzly, e pāʻani ana me ka hologram:
  - E hauʻoli paha ka ʻaha!?
  - ʻOiaʻiʻo, e hauʻoli nui ʻoe!
  Lele ka elf a lele iki i ka lewa.
  - A laila, aia wau no ia!
  Lele pu aku la na koa hoonani i ka lewa, aneane he mau kaikamahine lakou a pau, a oi iki aku mamua o ka haneri, a me kekahi mau galacts e ae. ʻOi aku ka pololei, ʻehiku mau ʻelele o nā honua ʻē aʻe. ʻIke ʻia kekahi mea he ʻehā mau kāne wai metala. Ua like kona mau pepeiao me nā ʻēheu o ka ʻōpeʻape, a ʻeiwa mau maka, a ʻo kekahi ma kona ʻōpū, ʻo ke kino he turnip me ka ʻoi o ka piko. Mea ʻakaʻaka.
  Ua nīnau ʻo Elfaraya:
  - A ʻo kēia?
  - ʻO Chick-chirp kēia! ʻO kā mākou keikikāne! - Ua haʻalele ʻia ʻo Astarte.
  - Keiki kāne?
  - ʻaʻole naʻe! Ma nā kūlana o kona lāhui, he kamaliʻi nō naʻe ʻo ia, akā ua ʻoi aku kona mau makahiki ma mua o iwakālua tausani!
  Ua ʻike ʻo Chik-chirik e kamaʻilio ana lākou iā ia, lele ʻo ia i ka hui. Ua neʻe kona mau wāwae i ka lewa.
  - Makemake paha ʻoe iaʻu e hōʻike iā ʻoe i kekahi mau mea hoʻopunipuni?
  Pane aku la o Astarte:
  - ʻAʻole pono! Pololi mākou! ʻAʻole ʻoe e ʻai i ka protein!
  - ʻai au i nā isotopes radioactive. Maikaʻi nō hoʻi kēia! Loaʻa iā mākou nā hale molekala like ʻole! - Ua uē ʻo Chik-chirik.
  - Maopopo iaʻu! Akā, i ka wā i hahau ai ʻoe i kaʻu clitoris, e ʻimi mai ana iaʻu me ke alelo sub-radioactive, ua hoʻohuli ʻia au ma mua o ka elf kāne. Ma ke ala, ua makemake pū ʻoe? - Ua hoʻomaʻemaʻe ʻo Astarte me ke aloha.
  -He kino momona kou! A i ʻole, e like me ka ice cream mehana akā quasarically ʻono.
  Hana ke kaikamahine i kahi hōʻailona a haʻalele nā elves. Ua lana lākou i ka lewa oiai ua akea ka lumi.
  ʻO ke keʻena kahi i hoʻolauleʻa ʻia ai ka pāʻina ʻoi aku ka nani ma mua o ka hale aliʻi o ke Sultan. ʻO nā mea a pau i loko o laila e ʻālohilohi e like me ka uila, nā kiʻi a me nā kiʻi kiʻi i hana ʻia me ke kiʻi, akā ʻoi aku ka maikaʻi o kēia mau pōhaku makamae. Ua neʻe nā kiʻi mosaic nani a nānā i ke ola, a nani nā pua! ʻO Vladimir, ʻoiaʻiʻo, ʻike ʻo ia i nā kala like ʻole i nā honua he nui, akā ʻo nā elves, ma luna o nā miliona mau makahiki o ko lākou moʻomeheu, lawe mai i ka ʻenekinia genetic i ka hemolele!
  Ua ʻōlelo ʻo Elfaraya:
  - He nani kamahao! Me he mea lā aia wau i ka lani!
  ʻO Vladimir, me ka hūnā ʻole ʻana i kona hoʻowahāwahā, pane maila ia:
  "ʻAʻole e liʻuliʻu ka momona e hoʻolilo iā ʻoe i ka momona a poina i ka hakakā ʻana!" He hōʻailona ka haʻahaʻa o ka home i ka hōʻole ʻana iā ia iho, a ʻo ka maʻemaʻe ka hōʻailona o ka makemake!
  ʻAʻohe papa ma ke ʻano o ka ʻōlelo i ʻae ʻia! A no ke aha la ia? Akā, ʻo kahi kāpeti lush, me he mea lā i uhi ʻia me ka moss makamae, hohola ma luna ona, e like me ka moʻolelo moʻolelo. Ua hauʻoli nā kaikamāhine. ʻO ka hapa nui o nā kaikamāhine ua aneane olohelohe a nani loa. Ua uhi ʻia nā kino ʻōlohelohe me nā kiʻi nani a me ka waihoʻoluʻu, nā kiʻi kaua, nā kiʻi erotic, a me nā hiʻohiʻona hoʻomana. E like me ka ʻike ʻana o Vladimir: ʻo ka hoʻomana o nā elves, mai kona hoʻomaka ʻana, ua ʻae ʻia i ka hoʻololi pinepine ʻana o nā hoa pili a me nā hui. I ka manawa like, ua aloha nā elves i loko o ka luakini. I ka manawa like, ʻano maikaʻi ka lāhui, hele pinepine mai e hoʻopakele i nā ʻano ʻē aʻe. He kanaka lokomaikaʻi ʻo Elves ʻaʻole e hōʻole i ka mea noi. A inā loaʻa iā ʻoe nā pilikia pili i ka moekolohe a makemake ʻoe i ka moekolohe, pono ʻoe e nīnau i ka elf, a laila e hōʻoluʻolu ʻo ia iā ʻoe, ʻoiai inā mamao ʻoe mai ka nani.
  Maikaʻi nō hoʻi ka nānā ʻana o ka chrizzly, ua uhi ʻia kona kino i nā ʻiʻo o ka ʻiʻo, pena ʻia me nā kiʻi o nā mea kanu a me nā holoholona nani, a pili wale nā wahine iā ia.
  - OK! ʻAʻole wale i ka manawa hoʻokahi! E haehae mai oe ia'u! - Noi aku ka elf opio.
  - E maikaʻi nā mea a pau! Nui loa! Nui loa! - Ua u'i nā u'i. Ua ʻānaʻi lākou iā Chrizzly a lomilomi i kona kino.
  Ua kauoha ʻo Astarte:
  - E hoʻomaka kākou i ka ʻahaʻaina!
  He leo hauʻoli i ka pane:
  - ʻOiaʻiʻo! E ola i ka palaualelo! - Ua uē nā kaikamahine nani.
  Ua ho'āʻo pū lākou e hoʻopā iā Vladimir, e hahau iā ia, a me ka manaʻo i kona hanohano kanaka nui. Uaʻike ke kanaka'ōpio i ka hauʻoli ikaika, kahi piʻi o ka ikehu, akā i ka manawa hoʻokahi kahi hilahila, kūlohelohe no ka'ōpiopio. ʻO ka hui pū ʻana i waena o nā kānaka he kānāwai, a ʻo ka mea ʻē aʻe, ʻaʻole i ʻae ʻia e pale aku iā ia, hoʻomaka koke ka psychologist koa i ka hoihoi. Akā naʻe, ʻo ka poʻe i loko o kā lākou hui pūʻulu kāne: hana lākou i nā mea āpau i ʻoi aku ka nani, ʻoi aku ka hoʻololi ʻana i ka ikehu, subnoosphere, bioplasma, a ʻaʻole pili wale. No nā koa Lūkini, he hula paʻakikī ka moe, me nā mea ahi nui e lawe ana i ka ʻike a me ka mana, nā hoʻokuʻu. He ʻokoʻa koʻikoʻi ma ʻaneʻi - makemake nā elves i ka hoʻomake ʻana i ke ala kahiko. ʻO kēia ka mea e huikau ai ka hope luna nui o Rusia!
  I kēia manawa, hoʻomaka ka pāʻani ʻana i nā mele hōʻike ʻokoʻa, a ua ʻā nā kukui he nui. Hoʻomanaʻo ia i ka poni ʻia o ke aliʻi: mai ke kenekulia iwakāluakūmākahi. Ua hāʻule nā pua like ʻole a me nā mea kanu hoʻonaninani mai luna mai - ʻoiai he hologram lākou a nalowale i ka hiki ʻana i ka papahele daimana. A laila kaʻawale ke kaupaku a hoʻomaka ka lele ʻana o nā holoholona ʻē i loko.
  Aia nā kēne pineapple, kahi hui ʻelepani-maiʻa, ʻano honu-kiwi, ʻo ka hippopotamus cactus, kahi ʻalopeke daimana, kahi hui kuisa-wai a me nā mea hou aku. ʻO ke kumu, ʻo ia ka hana ʻana o ka bioengineering, ka hana ʻana o nā ʻano genes. Hoʻomanaʻo kēia mau holoholona syncretic a pau i ka ʻakaʻaka o nā keiki. Eia naʻe, ma hope o ka hoʻolohe ʻana, ua hiki ke hoʻoholo e hīmeni kēlā me kēia holoholona i kāna mele kūʻokoʻa. Ua kau ʻo Vladimir i kona mau pepeiao, me ka manaʻo i ka maluhia, a i ka manawa like me ka pōloli weliweli.
  Ninau aku la o Astarte ia ia:
  - ʻAe, pehea? ʻAe ʻoe, ʻo kēia kou manawa mua e ʻike ai i kēia?!
  - ʻaʻole naʻe! Ua hana ʻia kekahi mea like i nā hoʻomaʻamaʻa virtual, ua pepehi wale mākou i kēlā mau kāne maikaʻi! - Ua ʻōlelo ʻo Vlarad.
  - Ua pepehi ʻia?
  - A i ʻole i luku ʻia! ʻO ka mea nui ka mea like! Eia naʻe, ʻaʻole wau i manaʻo e hiki ke hoʻohālikelike ʻia kahi kaua virtual me kahi pepehi kanaka maoli. - Ua ho'āʻo ka hope luna e haʻalele i nā lima kuko o nā wāhine a me nā honi makemake, nā waha o nā kaikamahine ʻala.
  Ua ʻōlelo ʻo Astarte:
  - A ua like loa nā manaʻo! ʻAe, ua aʻo mākou e hana hou i ke kaʻina hana aʻo, ʻaʻole ʻoi aku ka hewa ma mua o nā Lūkini!
  - Ua pololei! ʻOiaʻiʻo ka ʻeha! No laila, e pana mākou i kēia mau holoholona liʻiliʻi, ʻoiai mākou e minamina iā lākou. - Ua hoʻokuʻu ʻo Vlarad i kahi ʻulaʻula poni mai kona manamana lima.
  - ʻAʻole, e ka naʻaupō, e ʻai mākou iā lākou! - Ua hooho ke kapena elf.
  Nui nā kaikamahine a me nā malihini i hui pū me lākou i holo wikiwiki i nā hana noʻeau. Me he mea lā ua makaʻu, hoʻomaka lākou e holo. He mea ʻakaʻaka wale nō. Aneane mau kaikamahine olohelohe e alualu i na mea ola like ole e like me na hana a na mea pena kii akamai, a holo koke lakou. ʻOi aku paha kēia i ka hoihoi. Ua holo wikiwiki ʻo Elfaraya iā lākou. Aneane he olohelohe ko lakou, me na panties alohilohi wale no. Ua ʻoi aku ka ʻiʻo a me ke kino o ke kaikamahine ma mua o nā elves wahine. ʻOi aku ka nui o kona mau umauma a ʻoi aku ka ʻeke o kona pūhaka. I ulana ʻia mai ke kaula kila, akā nani loa, hāʻawi ka wāwae haʻahaʻa a me nā wāwae i ka manaʻo o ka palupalu hoʻopunipuni. Ua holo wikiwiki ʻo Vladimir ma hope ona. Loaʻa ʻo ia iā ia, hopu iā ia i ka kuʻekuʻe wāwae ʻulaʻula, hemo ke kaikamahine a hoʻouka i ka hui ʻana o ka kukama a me ka rhinoceros. Ua ho'āʻoʻo ia e wili i waho, akā, ua haehaeʻo Elfaraya i kahi'āpana nui o kaʻiʻo a hoʻolei i loko o kona waha:
  - No laila ʻono! No ke aha ʻoe makemake ʻole e nahu iā Vlarad e like me ia?
  - A pehea? Nui koʻu hauʻoli. - Ua hoʻonui ke kanaka ʻōpio i kona wikiwiki a holo i kahi hui ʻana o ka alopeke a me ka rose. Ua ʻala kēia monster maikaʻi. - Ua haki ʻo Vladimir i kahi ʻāpana o ka petal a hoʻolei i loko o kona waha. Auwe! Ua hoʻomoʻa ʻia i ka hau kalima me kahi ʻono kokoleka ʻokoʻa loa. ʻAʻole maʻamau, akā nani i ka manawa like!
  - ʻŌ! ʻOi aku kēia ma mua o nā manaʻo a pau! - Wahi a ke keiki. - ʻOiaʻiʻo, he ʻahaʻaina ia no ka honua holoʻokoʻa!
  Manaʻo ʻo Elfaraya:
  - E hoʻomau kākou i ka hahai holoholona!
  He leʻaleʻa maoli ka hahai ʻana i ia mau holoholona. Ke loaʻa ʻoe a hahai i kēlā ʻano mea, me ka huhū huhū. Ua hoʻāʻo ʻo Vladimir i ka bipi plum, alualu i ka monkey pineapple no ka manawa lōʻihi, a alualu i ka chamomile alligator. Ua nani nā mea a pau, ua nalowale nā holoholona a e uwē ana, akā no Vladimir ua maopopo ʻaʻole ia he holoholona maoli, a ua hana ʻia nā holoholona mai ka biomass meaʻai me ka naʻauao liʻiliʻi.
  Ua hoʻomaopopo pū ʻo Elfaraya i kēia; i kekahi mau manawa i ka wā o ka lele ʻana, ua kuʻi nā kaikamahine a paʻi i ka umauma o kekahi. ʻO ka hope loa, ua loaʻa ʻo Vladimir i ka hui ʻana o ka chrysanthemum a me ka cobra, a ʻai koke i ka huelo o kēia nahesa. Nui nō hoʻi.
  Lele akula ʻo Astarte i ke kanaka ʻōpio a holo i kona mau manamana lima ma luna o kona mau poʻohiwi muscular:
  - ʻAe, pehea? ʻIke au iā ʻoe e like me kā mākou ʻahaʻaina hōʻike!
  - ʻAe, ʻike nā elves i ka leʻaleʻa! "Ua ʻoluʻolu wale ke kanaka ʻōpio.
  - A ʻo ʻoe, i waena o nā poʻe, me he mea lā ua hoʻokō ʻoe iā ʻoe iho? - Ua hahau ke kāpena elf i nā poʻohiwi koʻikoʻi o ke koa me kahi hiʻohiʻona nani.
  - Liʻiliʻi! ʻIke ʻoe, inā e moe ʻoe ma ka ʻaoʻao o kahi hue ʻala hāmama...
  - Ua ʻike wau, e ke aloha, akā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hīmeni iā mākou i kekahi mele kanaka no ka loli! - Ua keakea ka diva.
  Ua kukuli ʻo Vladimir i ʻelua mau manawa:
  - Ma ke kumu, hiki iaʻu! Akā, manaʻoʻiʻo mai iaʻu: ʻaʻole maʻalahi!
  - Mai hilahila! He leo ʻoi loa kou. ʻAe, e like me ka siren, no laila e hele a hīmeni i ka pua! - Ua hoʻokuʻu ʻo Astarte i kahi cascade o ʻehiku ʻulaʻula mai hope o kona waha.
  - He aha kāu makemake? - Ua huikau o Vlarad.
  Ua ʻoki ʻo Astarte i kahi ʻāpana o ka giraffe strawberry, ʻai ʻo ia i kekahi o ia mea, a hoʻolei i kekahi iā Vladimir.
  - ʻAe, ʻo Vlarad, kahi mea a lākou e hīmeni ai i kā lākou hoaaloha e haʻi ana i ko lākou aloha! Ua moeʻuhane au e lohe i kēia no ka manawa lōʻihi. A i ʻole, luhi wau i nā mele aloha ʻāina wale nō!
  - ʻAe, hiki iā ʻoe ke hoʻolohe!
  - E hoʻā wau i ke kani!
  Paʻi aʻela ʻo Astarte i kona mau manamana lima, ʻālohilohi kona mau kui:
  - Hoʻomaka!
  ʻO Vladimir, i ka wā mua me ka makaʻu (ua nui ka leo o kona leo), a laila hoʻomaka ʻo ia e hīmeni me ka wiwo ʻole:
  Makemake au i ka nani me ʻoe, makemake wau e noho hauʻoli,
  Na ka Haku e hāʻawi iā ʻoe i kahi pōmaikaʻi!
  A auwana pu me kuu ipo i ke ahiahi,
  Mai hopohopo wale!
  
  Aia nā burdocks ma lalo o kou mau wāwae,
  Ua ʻohi au i ka pua ʻala, melemele a ʻulaʻula!
  A hoʻolaʻa i nā mele i kāna mea aloha.
  E nani paha kēlā me kēia manawa me ka moeʻuhane!
  
  He ao ma ka lani, he kulu ma ka poho lima.
  Ua honi au iā ʻoe - ua komo au i ka wela!
  ʻAʻole hiki iā mākou ke mālama i kēia ahi o ke kuko,
  Ua aʻo wau e hoʻomanawanui i ka ʻeha a me ka ʻeha!
  
  A puni ka wao nahele - wela ka leo,
  E wili ana i loko o ka luakini a puhi i ke kaupaku mai kona mau ʻume!
  Aka, e kuu manu nunu, ke lele nei oe i ke ao pau ole.
  A lohe au i ka halulu o nā ʻēheu i ka makani!
  
  ʻAe, ʻike wau he ʻoiaʻiʻo - ʻaʻole hiki ke hoʻihoʻi ʻia,
  ʻO ka mea ma ʻEdena me mākou ma mua!
  Ua kaomi au i kou umauma olohelohe i ko'u alo,
  Makemake au i ka makemake a me ka ikaika nui!
  
  ʻO ka pali ma luna o mākou, he pouli a hoʻokipa.
  A pā ka makani, haʻalulu ka nalu ʻino!
  Hana nā puahiohio i nā puka lou i ka lani,
  A ʻo ka ʻohana manu ʻino - he pūʻulu haunaele!
  
  A ua loli kou helehelena a lilo i mea leʻaleʻa,
  Ua pūlima mākou - lanakila no nā mana!
  ʻAʻole, ʻaʻole wau e uhaʻi i ke kaumaha, e ʻoiaʻiʻo wau,
  Laki mākou i ka noho ʻana i kahi ʻāina nui!
  
  Honi au iā ʻoe ma ka waha - hauʻoli ʻoe i ka mahalo,
  A ʻaʻohe mea, he mea ʻole ke kamaʻilio ʻana!
  E puunaue ka poe lawe waiwai i ka waiwai pio,
  E loaʻa iā lākou kahi hoʻopaʻi koʻikoʻi!
  
  A emi iho ka ʻino ʻino,
  He kukuna o ka uahi e pena i ka lewa!
  A ʻike mākou iā mākou iho i ka mana wela,
  ʻAʻole hiki iaʻu ke haʻi pololei i ka manaʻo!
  Ua ʻae ʻo Astarte me kona waha hoʻowalewale:
  - Luuluu loa nā mele kanaka. ʻO kēia kā lākou hemahema nui. He ʻakaʻaka mākou elves!
  - E like me nā clowns i loko o kahi circus! - Ua luhi ʻo Vladimir i kēia. - E hula kākou i ka hopak.
  - ʻAʻole ʻakaʻaka! He hewa ke minoʻaka i kēia! - Ua poni ka elf-kapena, ua ikeia na maka ekolu ma ke kua o kona poo, a me ka huli ole o kona poo, nana iho la ia. - Me he mea lā ua piha mākou.
  Ua kūʻē koke ʻo Elfaraya:
  - ʻAʻole pono ʻoe e hoʻopau i kēlā ʻano meaʻai ʻai. He hana mana wale kēia i ka hulu! He liʻiliʻi ka photon, akā me ka ʻole, ʻaʻole ʻoe e kāhāhā i ka quasar!
  Ua hoʻomau ka ʻai ʻana i nā holoholona, ua alualu pū ʻo Vladimir lāua ʻo Elfaraya i ka hui ʻana o nā marshmallows bipi a me ke kokoleka. Kipaku ʻo ia i hope a hoʻāʻo e hoʻopaʻa i ka poʻe hahai haʻahaʻa me kona mau pū. Ua neʻe ke kāne a me ke kaikamahine i nā ʻaoʻao like ʻole, a laila e like me ʻelua mau mea ʻino: uhi lākou i ke kupapaʻu i ka manawa hoʻokahi. No laila, paʻipaʻi hou ʻo ia, akā ua noho ʻia a nahae.
  - A ma hea ʻoe makemake e hele mai iaʻu, e kaʻu mea aloha! - Wahi a ke koa me ka ʻakaʻaka.
  - Makemake paha ʻo ia e ʻōʻō palau i kahi māla i hoʻopuehu ʻia me nā kukui? - Manaʻo ʻo Vladimir, e hoʻopunipuni.
  ʻAi ke kāne a me ke kaikamahine i ka bipi holoʻokoʻa, kupaianaha wale nō; aole i poha ko lakou opu. ʻOiai ʻaʻole ka nui o ke ola o ka holoholona, he mea kupaianaha nō ia. I ka pau ʻana me ia, ua hoʻomau ka male ʻōpio i ka hahai holoholona. Ua ho'āʻo nā kaikamāhine'ē aʻe e hoʻopā pinepine iā Vladimir. Ua hauʻoli ke kanaka'ōpio i ka paʻiʻana o nā kaikamāhine, uaʻoi aʻe ka hauʻoli, e hopu i ko lākou mau wāwae wāwae. Ua uē nā elves wahine, uē me ka hauʻoli, a hoʻāʻo e noho ma kona ʻāʻī. Honi ikaika lākou i nā ʻala o nā tausani o nā mea ʻala ʻoi loa. Ua hahau kekahi o lakou i ke kanaka me kona poo ma ka opu i kekahi mau manawa. ʻO kēia mau mea a pau i hoʻohuli iā Vladimir me ka huhū, ua holo wikiwikiʻo ia i ke kaikamahine a nahu iā ia ma ka umauma. Nani ka ʻoluʻolu o ka manaʻo ʻana i ka nipple wahine i loko o kou waha, ua like ʻoe me kahi keiki (akā, ʻaʻole ʻo Vladimir i hānai ʻia), ʻoi aku ka waiwai o ka ʻiʻo o ke kaikamahine ma mua o ka ruby, palu ʻoe iā ia me kou alelo a he mea kupanaha, hauʻoli. - ka hāʻawi ʻana i nā hoʻokuʻu. He ʻono maikaʻi kēlā. Nani ke kaikamahine iā ia i hope, nā neʻe palupalu akā ikaika. Ma hope o ia mea, ua haʻalele koke lākou, ua hopu ʻo Vladimir i kahi hui o kahi spikelet a me kahi pōpoki.
  - Ma ka laulā, ʻōlelo nā mea a pau he ʻono ka ʻiʻo pōpoki. No laila e hoʻāʻo mākou. - Wahi a ke kanaka ʻōpio, me ka ʻoluʻolu.
  Pane aku la o Elfaraya:
  - Pehea inā ʻoe e hoʻāʻo i ka ʻiole! ʻAʻole ia e ʻoluʻolu, akā hauʻoli loa!
  -Akā e nānā: ʻike ʻoe i ka hui ʻana o ka ʻiole a me ka ʻāpala. E hopu kākou iā ia! E ʻai pū kākou me nā iwi.
  Kuno ʻo Vladimir a holo wikiwiki aʻe ma hope o ka ʻiole. Hoʻopaʻa ʻo ia iā ia ma ka huelo, hoʻomaka ka holoholona e uē puʻuwai me ke kīkē ʻana i kona mau wāwae.
  - ʻAe, ma hea ʻoe e hele ai, naʻaupō! ʻAʻole au e hana i kekahi mea iā ʻoe, e ʻai wale nō wau! - Ua ʻōlelo pāʻani ʻo Vladimir.
  - Mai noho ma luna o ke kumu lāʻau, mai ʻai i ka pai! - Ua uē ka ʻiole.
  Ua hoʻopaʻa ikaika ʻo Elfaraya iā ia:
  - ʻAe, ʻaʻole, e kaʻu mea aloha, e hana ʻia ʻoe me ka ʻoi aku ka ʻoi aku o kou pono. E ʻili mākou iā ʻoe.
  Ua hīmeni ka ʻiole:
  - E ke kaikamahine, e ʻai i ka lewa, naʻaupō, me ka crunch a me ka makemake, e ʻai wau iā ʻoe!
  Ua kākoʻo ʻo Elfaraya i ke mele:
  - E pohā ʻoe e like me ka donut, me ka uila atom - kahi ʻeke me ka pilikia ʻole!
  Ua pani ʻo Vladimir a me ke kaikamahine i ka ʻiole a hoʻomaka e haehae me ko lāua mau niho. Hoʻonui mau ʻia ka nui o nā ʻāʻī elastic o ka honua, e hopu ana i nā ʻāpana nui. ʻO nā elves ʻē aʻe, i ka nānā ʻana i kēia, hoʻomaka pū lākou e hana hou i ka waha o nā koʻa. ʻO nā mea a pau ke nānā aku i nā mea kupanaha loa a hoʻopūʻiwa i ka noʻonoʻo me kona aplomb loa.
  Ua hīmeni ʻo Elfaraya:
  - Malia paha i ke ola e hiki mai ana, ke lilo au i tiger, e ʻai au i ka liona.
  Ua kuhikuhi ʻo Vladimir i kona manamana lima:
  - A eia ka liona, ʻike ʻoe ua hui pū ʻia me kahi hua ʻai nui!
  Hīmeni maila ke kaikamahine me ka leo nahenahe loa.
  - Mohala nā ʻōpala ma waena o nā hōkū, ʻohu ka hua quasar ma nā lālā! Ua hānau ʻo Parsec i nā hōkū hōkū a ua hahau i ke ao holoʻokoʻa!
  Ua maʻi ke kanaka ʻōpio a me ke kaikamahine i nā ʻano ʻiʻo like ʻole, ka ʻaila, a me ka ʻuala, e hele wale ana lāua.
  - E pahū ana! ʻAe, e puhi mākou i ke ao holoʻokoʻa! A i loko o nā quark liʻiliʻi, e wāwahi mākou iā lākou me nā pua! E haehae mākou a pepehi i hoʻokahi haneli sextillion o nā mea ola like ʻole!
  Ua hoʻokani ʻo Chrizzly:
  - Poina i kou hanohano!
  - Nail ia i ka pou! - Ua lele ʻo Elfaraya iā Chrizzly a hopu i ka ihu o ka elf me kona mau wāwae ʻole. - ʻAe, pehea kou makemake?
  - Honi loa ʻoe! E like me ka mele kahiko: ʻAe, he aha nā wāwae, hiki iā lākou ke ʻoki iā ʻoe ma lalo o ka ʻāʻī!
  Mai makaʻu ʻoe, e ka pēpē, e loaʻa iā mākou ka hyperfuck!
  Me he mea lā ua mau ka leʻaleʻa. Akā, ua māʻona nā elves, a ua emi iki ka walaʻau. Ua lele hou nā hua holoholona i ola i ka ʻahaʻaina i ka māwae o ke kaupaku. Ua ʻōlelo ʻo Vladimir me ka filosofia:
  - Ua hoʻokaʻawale ʻia ka honua holoholona i ka meaʻai a me nā mea ʻai, ʻokoʻa ka honua kanaka i ka nui o ko lākou ʻōpū a me ke alo o ka toast!
  Ua hōʻike wale ʻo Elfaraya i kona mau niho i ka pane. Me he mea lā ua lōʻihi a ʻoi aku ka ʻoi.
  ʻO Astarte, me ka hauʻoli nui, nīnau akula:
  - Pehea ʻoe i makemake ai, e nā hoa?
  Ua pane aku ʻo Elfaraya, me ka hāʻawi ʻana i kahi ʻakaʻaka hippopotamus:
  - ʻO ka nui kūpono o ka leʻaleʻa! Me he mea la i loko o ka puke mele, ʻai maikaʻi ka meaʻai a hīmeni ʻakaʻaka i ka manawa like.
  Ua minoʻaka ʻo Astarte:
  - A i kēia manawa makemake mākou elf e hana aloha. E Vlarad, makemake ʻoe e aloha iaʻu?
  ʻĪ maila ke koa ʻōpio me ka ʻālohilohi.
  - ʻOiaʻiʻo! Nuinui loa!
  ʻO ke kāpena elf, me ka ʻoliʻoli nui, ʻōlelo ʻo ia:
  - A laila e lele mai iaʻu, e kaʻu mea aloha! ʻEkolu o mākou i ka manawa hoʻokahi, pono kēia e hoʻohauʻoli iā ʻoe!
  Ua hoʻohenehene ʻo Vladimir:
  - I koʻu manaʻo, ʻoi aku ka maikaʻi o ka wahine e noho pū me ʻekolu kāne i ka manawa hoʻokahi. A i ʻole, e hana i kahi helu ʻewalu.
  Ua kaniʻuhū ʻo Astarte:
  - He kakaikahi kā mākou kāne, akā hiki ke hoʻoponopono ʻia kahi pilikia like me ka hoʻohana ʻana i nā robots. No laila, e ka pēpē, mai huhū ʻoe. I ka holo ʻana, ua moe ʻoe?
  - Ke aʻo nei au! - ʻAʻole makemake ʻo Vlarad e like me kahi mea hou.
  - A laila e hoʻomaka kāua!
  Ua paʻi ke kaikamahine ma luna o Vladimir a hui pū ko lāua mau kino i loko o ke kinipōpō. I ka manawa like, lele nā cyborg metala wai kūikawā i loko o ke keʻena. ʻO nā kaikamāhine ponoʻī iā lākou, a i ʻole nā malihini. ʻAʻole hiki ke noʻonoʻo ʻia ka walaʻau a me ka leo, akā ua hoʻomaka ke mele, a ua pena ʻia nā kino o nā elves i nā kala like ʻole. Ua holo pono ka neʻe ʻana a ʻaʻole i ʻāhiu. Ua hauʻoli nā mea a pau a ʻo Vladimir wale nō ka weliweli, e lele ana ma nā ʻēheu o ke aloha i loko o ka moana hauʻoli pau ʻole.
  Eia naʻe, ʻoiai e leʻaleʻa ana ka poʻe elves iā lākou iho, ua komo ko lākou hōkū hōkū i ka ʻāpana pōā. Ua hoʻāla ka lolouila i ka mea nānā pōā me ka ʻuī lahilahi.
  - Ma ka māhele 63-94-18, ua ʻike ʻia kahi pahuhopu hoʻokahi. Ke neʻe nei ʻo ia i ka ʻīpuka Kao.
  - Pono mākou e hōʻike i ke kāpena. "ʻO ke kanaka i like me ka hui ʻana o ka pōpoki a me ka honu, ua hoʻohuli ʻo ia i ka hologram me nā lima haʻalulu.
  . MOKUNA Helu 23.
  
  Me he mea lā he ʻai maʻalahi, ka iʻa maka a me ka ʻoʻo, akā no ke kanaka ʻaʻole i ʻai i nā pōʻai he ʻumikumamāhā o ke ʻano koa kamaliʻi a hoʻomaʻamaʻa i nā hoʻomaʻamaʻa ʻino, he mea kēia! Paʻakai iki ka ʻiʻo ʻoyster, me ka ʻono o ka iodine. ʻAʻole pono i ka mea ʻala. Nahu ikaika ke kaikamahine a moni i ka ʻiʻo. Hoʻomaʻamaʻa ka ʻōpū, ʻike ʻia kahi hoʻopiha ʻoluʻolu. Ua makemake ʻo Mirabelle e neʻe, hoʻohui ka meaʻai i ka ikehu, ʻoiai i kekahi manawa ke alakaʻi nei kēia i ke kaumaha. Ua māhele ʻia ke kaikamahine, e hohola ana i kona mau wāwae, a ʻo kona noʻonoʻo ʻana i ʻike i ʻelua mau kāne maikaʻi e lomilomi ana i kona mau wāwae a me kona mau wāwae. ʻOi aku ka maikaʻi ke hoʻopā i nā kino wela a ikaika. He kanaka makua kona, ola kino loa, e like me ka pono, me ka hemahema iki, a makemake oia i ke aloha! Eia naʻe, manaʻo wau ʻo wai ma luna o ka moku? No ka mea he ao ʻē aʻe kēia, aia paha nā monsters. ʻO nā monster weliweli maoli hiki ke ʻai i kahi kaikamahine momona. ʻAʻole hoʻi e waiho i nā hua, me nā waha pilau.
  Ma keʻano laulā, pehea ke ʻano o ka noho ʻana i hoʻopuni ʻia e nā monsters? A ola paha? ʻO ka manaʻolana o ka hoʻopau ʻana i kou ola ma kahi honua ʻē aʻe, me ka manaʻolana ʻole o kahi hānau hou, ʻaʻole maikaʻi! Hoʻomaka ke kaikamahine e hoʻokokoke pono i ka moku, peʻe ma hope o nā kumulāʻau. Manaʻo wau ʻo wai ia? ʻO nā mea kālepa maʻalahi, nā moku kaua a me nā pōā.
  ʻOi loa ka ʻike o ke kaikamahine, ʻoiai he kanaka. Ua ʻike ʻo ia i kekahi mau luina. ʻO kekahi o lākou he manu ʻōniʻoniʻo me ke poʻo o ka popoki hoʻomake. Ua haʻalulu koke ʻo Mirabela. Inā hele ka evolution i kahi ala ʻē aʻe, a laila ʻoi aku ka paʻakikī o ka primate e hoʻokumu i ka pilina me nā manu lele ma mua o kona ʻohana. Ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, hiki i kahi kaikamahine ke manaʻo e hele i ke akua wahine, akā ... He naʻaupō kēia, ʻoiai ʻo ia ka mea e ʻike ʻia ʻo ia he ʻano holoholona ʻakaʻaka.
  Ua luli ka brigantine. Eia ke koena o na luina. ʻAe, ua ʻaʻahu maikaʻi loa lākou, ʻaʻohe hapa hapa o ka hapa, muscular. ʻOpio a ʻaʻole ʻōpio loa, akā ua like lākou me nā kānaka. Makau wale ke nana aku. He mau kāʻei hoʻohenehene ma ko lākou mau poʻo, he ʻino ko lākou ʻāʻī, ʻo ka nui o lākou ua nuku a huluhulu. Hoʻomaka hou nā tigi a me kekahi mau pipi i waena o lākou. A i ʻole nā mea ola, e like me nā moʻo huelo ʻawa. ʻAe, he mea maopopo kēia i ka honua. ʻO nāʻaʻahu wale nō e hoʻoulu i kahi hui maikaʻiʻole. ʻAe, ʻae! He mau pōā maʻamau kēia. ʻO kēia ke ʻano o ka hōʻike ʻana iā lākou i nā kiʻiʻoniʻoni retro. Oh-oh-oh-oh! E ʻimi iā ʻoe iho ma kahi mokupuni wao nahele, i hoʻopuni ʻia e ke kai a me nā pōā. Inā ʻo Mirabela i loko o kona kino ma mua, inā ua holo wikiwiki ʻo ia i kēia mau kāmaʻa manuahi me ka kānalua ʻole. No ke aha e hoʻopau ai iā lākou? Akā i ka lilo ʻana i kanaka maʻalahi, e hakakā me ka liʻiliʻi o hoʻokahi haneli mau kāne olakino? ʻAʻole, ʻaʻole pupule ʻo ia. A ma ka laulā, he aha ka mea e hana ai ka wahine kapa ʻole i mua o nā kāne? ʻAʻole maikaʻi ka hui ʻana i nā pōā. ʻO ka hoʻopaʻapaʻa hui mua, a laila make. ʻOiaʻiʻo, hiki ke koho: kūʻai aku i kahi harem. ʻAʻole ʻino loa ka hope. Akā aia kekahi mau nuances ma aneʻi. ʻO ka mea mua, inā he mau harems ma kēia ao, aia paha lākou i ka pono Protestant a hiki ke hoʻopau ʻia ʻo ia ma ke ʻano he kauā ma kahi mahiko a i ʻole nā quarries? ʻO kēia ka mua! ʻO ka lua, i ka nui o nā kāne pōloli e puni ana i kahi wahine maikaʻi, paʻakikī ke pale aku i ka hana ʻino. Ma ka laulā, ʻoluʻolu a ʻaʻole paha? I kekahi mau moʻolelo aloha, ua pilikia nā wahine i kēia, akā i nā mea ʻē aʻe, ua hauʻoli lākou! Ua hilinaʻi nui paha kēia i ke kino, akā ʻo kona kino he elastic...
  Ua ʻike ʻo Mirabela ua kaʻawale kekahi mau waʻa, a ʻekolu paha, mai ka brigantine. Ua lilo kēia i mea hoihoi loa. E nānā paha i nā pōā? He neʻe ikaika nō hoʻi, e like me ke kuʻi ʻana iā ia ma ka lae me ka moku hōkū. ʻO kahi kaikamahine mai ka hui kiʻekiʻe, paʻakikī ke pale aku i ka mehameha, a kāhea lākou iā ʻoe ma kou inoa waena inā makemake ʻoe e hoʻopaʻa i kekahi!
  Ua paʻi ʻo Mirabela iā ia iho ma ka pāpālina me kona lima: he mau manaʻo haumia a ʻino! ʻAʻole, ʻaʻole hiki.
  Ke hoʻokokoke mai nei nā waʻa. Ma ʻaneʻi lākou i hoʻopaʻa mālie ai i ke one ʻalani. Ua helu ʻo Mirabela i kanakolukumamāono kānaka. ʻEkolu mau holoholona, ʻelua i like me nā honu hele wāwae i kāhiko ʻia, a ʻo ke koena, ʻoiai he ʻino ke nānā aku, he poʻe. ʻAʻole pūʻiwa loa ke kaikamahine i kēia. I ka nui o na hihia, ua like ka evolution on other planets i ke ano kanaka. ʻO nā elves hoʻokahi, ka lāhui maʻamau i ko lākou ao holoʻokoʻa, ʻaʻole hiki ke ʻike ʻia mai nā kānaka, ʻoiai inā ua uhi ʻia ko lākou mau pepeiao. ʻO wai ka mea ʻike, he elf paha kēia poʻe pōā? ʻAʻole maikaʻi loa, hiki i nā kānaka a me nā elves ke hoʻohui a hoʻohua i nā keiki momona.
  Ua hoʻomaka ka poʻe pōā e hoʻokuʻu mai nā waʻa mai, ua loaʻa iā lākou nā barela kaʻawale, kahi i hōʻoia ai i ko lākou makemake e hoʻopiha i nā lako wai hou. Ua ʻōwili ʻia kekahi o kēia mau ipu i ka lepo a wili. Lele akula ka poʻe pōā i waho o nā waʻa a hoʻomaka e kauo iā lākou i lalo o kahakai. Ia manawa, ike aku la o Mirabela ua paa na powa ekolu. Ua kipaku ʻia lākou i waho o nā waʻa a kauo ʻia i ka hohonu o ka ululāʻau.
  Puhi maila ke kaikamahine:
  - Aia kekahi mea i loko o kēia! ʻO ia hoʻi, ka hoʻomana o ka ikaika. Ma keʻano laulā, ua hopu paha ka poʻe pōā i nā pio hanohano a makemake lākou e loaʻa i kahi pānaʻi no lākou.
  Ua nānā pono ke kaikamahine i nā neʻe. He mau pū paʻakikī ko ka poʻe pōā, mai ka makahiki ʻumikumamāono paha, akā ʻo kā lākou mau mea kaua nui, ʻo ia nā pahi kaua, nā makau, nā koi, a me nā pahi kaua. Loaʻa i nā pū; Ua omo ʻoluʻolu ʻole iaʻu i ka lua o koʻu ʻōpū. He palupalu kona ʻiʻo hou a inā komo kahi ʻāpana kepau i kona poʻo, e ʻino loa ia. A e nalowale kona ʻano ma ke ao holoʻokoʻa o kekahi. Aia paha ka ʻoiaʻiʻo i ka wā e hiki mai ana, e lanakila kona aupuni i kēia ao. A laila e ala hou ʻo ia! Akā i kēia hihia: e hoʻouna ʻia ʻo ia i ka lua ma ke ʻano he hewa i kala ʻole ʻia. E lilo ia i mea virtual. Eia kekahi, ua ʻike ʻo ia i kahi hapa liʻiliʻi o ka hoʻomāinoino. I ka wā e hiki mai ana, hiki ke lilo i mea hoʻomāinoino a maʻalahi. Ma hope o nā mea a pau, inā hiki iā ʻoe ke hoʻomāinoino i nā ʻano ʻehiku i ka manawa hoʻokahi, a laila ʻo wai ka mea hiki ke hōʻoiaʻiʻo ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻomāinoino i loko o ka miliona, a i ʻole hoʻokahi piliona! ʻO ka noʻonoʻo o ke kanaka he mea noʻonoʻo i ka hoʻomāinoino a loaʻa pinepine ka leʻaleʻa mai ke kaʻina hana ponoʻī. Makemake nā kāne e hoʻomāinoino i nā wahine, makemake nā wahine i ka hoʻomāinoino. Ua lilo kēia i fetish no nā hanauna. Ua neʻe mālie ke kaikamahine, kokoke i nā ʻehā, a laila hoʻomanaʻo koke ʻo ia i ke ʻano o ke aʻo ʻana i ka lele ʻana ma luna o nā kumu waina. Quasar! Hiki iā ia ke lele a neʻe e like me ke aliʻi wahine o ka nahele, he nui nā kumu waina ma ʻaneʻi!
  A eia mai na monkey. ʻO nā holoholona liʻiliʻi nani i ka ʻōmaʻomaʻo a i ʻole ka poni. Holo lākou ma nā lālā, e like me nā mea ma ka honua, he nui wale nā huelo, ʻekolu a ʻehā! ʻO ka ʻakaʻaka leʻaleʻa ke kaikamahine a hana ihu iā lākou. Hoʻohālike nā monkey, hana hou i kāna neʻe. Nā mea ʻakaʻaka.
  ʻOhi ke kaikamahine i ka maiʻa ʻalani me kona mau wāwae ʻole a hiki ke ʻili me ka hoʻohana ʻole ʻana i kona mau lima. ʻOliʻoli nā monkey. E leʻaleʻa ana ʻo Mirabelle a hoʻolei i nā ʻōpala iā lākou. Kiola nā monkey i nā hua i ka pane. Aia ka ʻakaʻaka - hauʻoli loa nā kānaka a pau!
  Akā, ʻaʻohe mea leʻaleʻa o nā paʻahao. Lawe ʻia lākou i kahi puʻu liʻiliʻi a hoʻopaʻa ʻia i nā kaulahao i nā kumulāʻau. ʻEono mau pōā i noho ma kona ʻaoʻao, ʻo kekahi me ka helehelena o ka holoholona. Ua hoʻomaka kāna mau kōkua ʻelua e hoʻā i ke ahi. ʻO kekahi puʻupuʻu nui, ʻoiai pōkole, lawe mai ka pōā i kahi pahu mea hana.
  Ua hāwanawana ʻo Mirabela:
  - ʻO kēia kekahi ʻano mea hana!
  Ua lele ke kaikamahine i luna a hiki i kēia manawa ke nānā pono i nā paʻahao.
  He ʻelemakule kekahi o lākou, he poʻo ʻōhule nui a he ʻumiʻumi hina hina. Eia naʻe, ʻōpiopio a ola nā maka. He helehelena aneane ʻeleʻele mai ka ʻili ʻana me nā wrinkle liʻiliʻi. Ua ʻike mua ʻo Mirabela i ka poʻe kahiko, ma nā kiʻiʻoniʻoni wale nō. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole nani ka ʻelemakule i kekahi, a ua ʻike ke kaikamahine i kekahi haʻalulu a haʻalulu. Ua like anei na kanaka me keia? He mea weliweli, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻoweliweli i nā poʻe e like me ia - ʻano ʻino. Noʻonoʻo ʻo Mirabela, inā paʻa ʻo ia i kēia ao, e ʻelemakule paha ʻo ia? ʻO kēia ka nīnau o nā nīnau? ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole wau i makemake e like me kahi luahine wīwī, hunched. ʻOi aku paha kēia ma mua o kona ikaika, hiki i kēlā manaʻo ke hoʻohuhū iā ʻoe! Ua hoʻomāinoino ka ʻelemakule i ia mau hiʻohiʻona!
  ʻO ka lua o ka paʻahao, he'ōpiopio loa! ʻOiaʻiʻo he keikikāne ʻōpio: ma kahi o ʻumikūmāhā a ʻumikūmālima paha makahiki. ʻO ka lauoho ʻōniʻoniʻo lōʻihi, ke kokoleka, ka puʻupuʻu muscular olohelohe, ka ʻāʻī papa. Ua like ʻo ia me kahi ʻōpio ʻo Apollo, a i ka nānā ʻana iā ia, ua hoʻomaka ka puʻuwai o Mirabela e paʻi wikiwiki. ʻOiaʻiʻo, ʻoi aku ka pōkole o ke keikikāne ma mua o ia, ʻaʻole i oʻo ʻia, ua like ʻo ia me kahi koa keiki makahiki hope. Pono e noʻonoʻo ʻia ʻaʻole maikaʻi ka hapa nui o nā pōā, ʻoiai he olakino maikaʻi lākou. Manaʻo wau ʻo wai ia? He keiki kaena paha! ʻO ka maʻamau i loko o nā moʻolelo pōā, he kuleana koʻikoʻi nā keikikāne cabin. Heʻoiaʻiʻo, no ka laʻana, ma Sabatini: ʻaʻohe wahi no kahi kanaka ʻōpio. ʻIke ʻia ʻaʻole ia he ʻano hiʻohiʻona i kēlā mau lā!
  He ʻōmaʻomaʻo ke kolu o ka mea komo, he maka rana. Ma kahi o nā wāwae, he mau ʻūhā a me nā lima me nā maiuu. ʻAe, he rana maʻamau mai nā kiʻi paʻi kiʻi a nā kamaliʻi, liʻiliʻi ke kino, ʻoi aku paha ka liʻiliʻi ma mua o kahi keikikāne. He mea kupanaha, he kanaka hanohano paha ia. Kekahi ʻano aliʻi rana. Hmm ʻae! Nā kiʻi hoihoi i hōʻiliʻili ʻia.
  ʻO ka pōā nui me ka maka o ka tiger i lawe i kahi mea e like me ka hāmare a uwē aʻe:
  - I kēia manawa e palai i nā kuʻekuʻe wāwae o ke keikikāne!
  Ua pane wiwo ole mai ke keiki:
  - ʻAʻole wau he keiki kapena, akā he kāpena!
  I mai la ka powa ikaika me ka leo hohonu.
  - He mea maʻamau i waena o mākou nā koa o ka waiwai, ʻo ka mea a ka hui e koho ai ʻo ia ke kāpena! ʻAʻole ʻoe i maopopo i kēia, e Arcephalus!
  ʻAʻole i haʻalele ke keiki, e hoʻāʻo ana e haki i nā lāʻau e paʻa ai iā ia. Ua ʻōniʻoniʻo ke kino mai ka haʻalulu:
  - I ka wā e make ana koʻu makuakāne, ua hoʻohiki ʻoukou a pau e ʻike mai iaʻu he kāpena!
  Pane mai la ka powa poo tiger me ka hauoli.
  - Pono ʻoe e lilo i keiki kāne kaʻa. pulu ma hope o ka pepeiao! He ʻōpio ʻoe, ʻaʻa ʻoe e hoʻokau iā ʻoe iho ma ke ʻano he kāpena!
  ʻO ke kāpena ʻōpio: wili aʻe i ka minoʻaka hoʻowahāwahā:
  - ʻAʻole au i ʻoi aku ka hewa! No ke aha, i koʻu hāʻawi ʻana i kahi duel maikaʻi i ka Bloodsucker, hōʻole ʻo ia me ka makaʻu!
  Ua ʻoki ka pōā kai i kahi lālā hou me nā lau uliuli me kāna pahi kaua.
  - He makapō loa ka hakakā ʻana i ka pahi kaua, a i ʻole ka pana ʻana me nā pū! Hiki iā ʻoe ke hoʻohaʻahaʻa iā ʻoe i kēlā me kēia manawa, akā inā ʻaʻole e koi ʻia ʻoe a huhū loa iā mākou. Ua pepehi mākou iā ʻoe i ka wā kahiko, akā i kēia manawa pono mākou e ʻike; kahi i hūnā ai kou makuakāne i nā waiwai o Gross-Cardinal. Mālama wale ia iā ʻoe i kēia manawa. Inā ʻoe e haʻi mai iā mākou, e haʻalele mākou iā ʻoe a me kou mau hoaaloha ma kēia mokupuni. Nui ka ʻai ma ʻaneʻi a lōʻihi kou ola ʻana, a inā ʻaʻole, a laila ua lawa ʻoe e noʻonoʻo i nā hopena āpau.
  ʻŌlelo maila ka ʻelemakule:
  - Mai haʻi aku iā ia! Ma keia hihia, e make koke kakou!
  Ua hōʻike ka tiger pirate i kona mau niho:
  - Hāmau Dot! Inā ʻoi aku koʻu akamai, e hui pū wau me ia. ʻO ʻoe a me kēia rana liʻiliʻi wale nō ka mea i kūpaʻa i ka mea omo, a no laila ua kau inoa i kāu palapala make ponoʻī.
  Pane ʻo Dot me ke kaumaha:
  "Ua ʻelemakule wau a ʻaʻohe mea i koe." E ʻae iaʻu e make, akā ʻaʻohe mea e ʻōlelo ua haʻi ʻo Dot i kāna ʻōlelo i hoʻokahi manawa i kona ola!
  - He aha nā manaʻo! Hiki i nā waimaka o kou ʻenemi ke hoʻohui i ke gula hou aʻe i kāu ʻeke!
  Ua hana ka pōā i kahi ʻano hoʻoweliweli:
  - ʻAʻole ia he mea ʻole ke hoʻohālikelike ʻia nā waimaka wahine me nā momi; waiwai lākou no ka mea hiki ke hoʻololi ʻia i ke kālā! - Wahi a ke keiki Arcephalus, e hōʻike ana i ke akamai i manaʻo ʻole ʻia. - no laila ua hewa ʻoe!
  Ua hoʻokuʻu ke alakaʻi pōā i kahi pahu i loko o ke ahi:
  - E kahe ana kou waimaka i kēia manawa! A i ʻole e haʻi mai iaʻu i hea ka waiwai. Ke koho ʻana i ke ola hauʻoli o kahi mea ʻino, a i ʻole ka make ʻino.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Arcephalus:
  - Hoʻokahi wale nō kaʻu koho, ma waena o ka make kūpono a me ka mea pono ʻole! ʻAʻohe kumu e haʻalele ai ka mea hoʻokahe koko iaʻu. Ma hope o nā mea a pau, inā wau e haʻalele i ka mokupuni, a laila, e hoʻopaʻi wau iā ia, a he makaʻu ʻo ia. He hanohano mau ka wiwo ʻole - ʻaʻole mālama ka makaʻu i kekahi!
  Ua ʻōlelo ka tiger:
  - No laila ʻaʻole wau e hoʻokuʻu iā ʻoe! I kēia manawa e ʻuwē ʻoe i ka ʻeha! "Lawe ʻo ia i ka hao wela mai ke ahi.
  Ua hoʻōki ka pōā ikaika iā ia me kahi ʻano:
  - Ua hikiwawe ke hoʻohana i ke ahi! ʻO ka mua, he paʻi maʻalahi.
  Uwe nui ka holoholona.
  - ʻAe, e hoʻonui i ka leʻaleʻa!
  Ma hope o ka lawe ʻana i nā lāʻau i hoʻomākaukau mua ʻia a hoʻomaʻemaʻe iā lākou i ka wai, hoʻomaka ka poʻe pōā e hahau i ke keiki.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Arcephalus me ke ʻano koʻikoʻi, me kona makemake e hōʻike i kona ʻano a pau ʻaʻole ʻo ia i ʻeha, ʻoiai ua ʻike nā poʻe hoʻomāinoino ikaika i kā lākou ʻoihana. ʻOki koke lākou i ka ʻili a kahe ke koko. ʻO ke kanaka naʻe, hūnā wale i ka ʻeha, ʻōlelo ʻo ia me ka leo kani.
  - Akā, ua nāwaliwali ʻoe! A ʻaʻole hiki iā ʻoe ke pā pono!
  Ua hahau ke kanaka pōā me ke poʻo o ka tiger i ke keiki ma kāna huikau, a laila ʻoki i kona pāpālina ma ka maka.
  - E haʻi mai iaʻu i hea ka palapala ʻāina waiwai!
  Hoʻopuka ke kanaka ʻōpio i kona alelo:
  - I loko o kou hulu lousy!
  Ua kauoha aku ka pōā uʻi:
  - Ua lawa! E kāpīpī kākou i ka paʻakai i loko o nā ʻeha!
  Ua hāʻule ka pauda keʻokeʻo ma kona kua. Ua ʻokiʻoki nā maka o ke keiki, ʻike ʻia ka ʻeha, akā hoʻomau kona waha i ka ʻakaʻaka. I ka pau ʻana o ka uhi ʻia ʻana o ka ʻili koko.
  Ua nīnau ʻo Tiger Pirate:
  - ʻAe, i kēia manawa e kamaʻilio ʻoe!
  Ua hoʻōho ke keiki:
  - E ʻakaʻaka wale nō wau!
  - E nānā, e ka holoholona!
  Wehe ae la ka tiger powa i ka hao wela, a hele aku la i ke keiki a kau aku la ma kona kuekue wawae lepo lepo. Hāmama aʻela ke keiki i kona waha me ka ʻāʻī ʻana i ka ea, a laila pani ʻo ia me ka ʻō ʻana o kona mau lehelehe me ka hoʻoikaika loa i ka minoʻaka.
  ʻO ke kanaka pōā ikaika, e like me ke kumu mālama, ʻōlelo ʻo ia:
  - Mai kaomi nui i ka hao wela ma ka kuʻekuʻe wāwae. Inā wela loa ka ʻili ma nā wāwae, ʻeha ka ʻeha. Maanei ʻoe e pono ai i nā neʻe ʻoluʻolu, me he mea lā. 'A'ole 'o ka ku'eku'e iho i hā'ule, 'o ka 'ao'ao palupalu o ka wāwae. E like me ke kaikamahine akahai.
  Ua mālama ka poʻe tiger i ka wāwae ʻākau o ke keiki. Ua hoʻāʻo ʻo ia e hoʻopaʻa like. Ua hāʻawi ʻia ʻo ia i nā ʻuala ʻulaʻula, i ʻōwili ʻia i nā manamana lima liʻiliʻi o ke keiki. Piʻo liʻiliʻi mākou a hoʻohuli iā lākou. ʻO Arcephalus, ʻoiai ʻo ka ʻeha, kahe ka hou i kona mau maka, ʻaʻole ʻo ia i kanikau, ʻoiai ua ʻike ka tiger powa i kāna ʻoihana, e ʻimi ana i nā wahi koʻikoʻi.
  He ʻala ʻā i ka lewa, palupalu ke ʻala, ʻoluʻolu e ʻoluʻolu i nā puka ihu. ʻO Mirabela me he mea lā, ʻaʻole ʻoluʻolu ka ʻala o ke ahi, akā i kēia manawa he mea ʻono wale ia, e hoʻomaloʻo ana i ka ihu paʻakikī o ke kaikamahine, ʻaʻole e like me kēia mau kino kāne hū o nā pōā.
  Ma hope o ka wāwae ʻākau, hoʻomaka ka mea hoʻomāinoino e hana kilokilo ma ka hema. ʻO ke kaʻina hana o ka hoʻomāinoino ʻana iā ia iho he mea ʻoluʻolu a hauʻoli hoʻi iā ia, akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo ʻaʻole ʻo ka mea i hoʻōho ʻia he mea hoʻonāukiuki.
  Ike aku la ka powa oolea i ka eha nui o ke keiki, a ua hiki ole iaia ke hoomanawanui, a olelo iho la ia.
  - ʻAe, e haʻi mai iaʻu i hea ka palapala ʻāina waiwai. A laila ʻaʻole mākou e hoʻomāinoino. ʻOiai he maʻalahi ka make. Chick-chick a aia ʻoe i ka lani. A pēlā mākou e hoʻomāʻehaʻeha iā ʻoe no ka manawa lōʻihi.
  Ua pane ʻoi aku ke keiki me ka ʻike ʻia i kona mau maka.
  - He mākia ma kou waha, ʻaʻole waiwai!
  ʻO ka leo o ka pōā, ʻoiai ka ʻōlelo hōʻino, ua ʻoi aku ka palupalu. Ua like ʻo ia me kahi makua kāne aloha e hoʻāʻo ana e koi i kāna keiki aloha e inu i ka lāʻau ʻawaʻawa.
  - He mea lapuwale ke kū'ē! E ʻike nō mākou i ka mea huna, akā e ʻeha wale ʻoe! Mai hopohopo, loaʻa iā mākou nā ala like ʻole e hōʻoki iā ʻoe. Ina paha oe e paakiki, aole makou e pepehi ia oe, aka, e oopa aku makou ia oe ma ka waiho ana ia oe ma ka moku.
  Hoʻopuka wale ke keiki i kona alelo:
  - I laila iaʻoe!
  Ua hāwanawana ʻo Mirabela:
  - Naita! ʻO Othello wale nō! ʻAʻole, Joan of Arc!
  - A laila e ʻoi aku ka ʻino iā ʻoe! ʻIlio! - Ua ʻoi aku ka oi o ka leo o ka filibuster mai ke ao holoʻokoʻa.
  Ua hana ʻia ʻo Pirate Tiger me kona wāwae hema, i kēia manawa ua uhi ʻia kona wāwae holoʻokoʻa i nā ʻōpala nui, a he ʻeha loa. ʻOiaʻiʻo, e emi ana nā ʻōpū i loko o kekahi mau lā, akā ʻeha loa.
  Ua ʻōlelo ka poʻe pōā ikaika:
  - He hana maikaʻi!
  Lalau aku la ka powa tiger i na ipi wela wela a lalau aku la i ka iwi aoao o ke keiki, hoomaka ae la e wili, e hoao ana e uhai!
  Ua hooki kona kokua ikaika ia ia:
  - E hana mākou iā ia ma hope iki! Pono e hoʻomāinoino ʻia. ʻO ka mea nui, ua mālama mākou i ka ʻāpana haʻahaʻa o ke kino, a no ke aha e mālama ʻole ai i ka ʻaoʻao o luna, no ka symmetry.
  I mai la ke kokua hoehaeha me ka leo hohonu.
  - Ma ke ala, loaʻa iā mākou kahi mea like! "Ua lawe ʻo ia i kahi kaulahao me nā hōkū kila ʻoi. - E kāʻei kākou i ke poʻo...
  - Hāʻawi iaʻu! - i hoʻōho ai ka tiger powa.
  Ua kūʻē ka corsair ikaika:
  - ʻoi aku ka maikaʻi iaʻu! ʻO ke poʻo, ʻaʻole nā wāwae! Ina e omi iki, e poha ka iwi poo, a me ia mau eha, e make koke no ia. He mea nui iā mākou ʻaʻole e pepehi, akā e ʻike i ka mea huna!
  Ua uwo ka tiga me ka huhū:
  - I ka pō me kēia mau waiwai. E ʻaihue kākou i kā kākou ponoʻī! He mea kupanaha keia, keia gula oolea!
  Luliluli ke poo o ke alakai o na filibusters.
  - ʻAʻole he gula wale nō ma laila! 'Ōlelo lākou he talisman o ka make ʻole!
  Ua ʻakaʻaka ka tiger powa.
  - Talisman o ka make ʻole, no ke aha ʻo ia i make ai i kēlā manawa?
  - ʻAʻole pono ʻo ia i kahi ʻiliʻili kūikawā, aia ʻeono o lākou i ka talisman, ua nalowale ka hiku! Makemake ʻoe e lilo i make ʻole?
  - ʻOiaʻiʻo! Auē, manaʻo wau ua hoʻōla au! E loaʻa iaʻu kahi harem holoʻokoʻa! ʻAʻole ʻekolu mau harem holoʻokoʻa! He lokomaikaʻi loa kēlā!
  Ua hoʻopaʻa ka pōā nui i kāna pahi i ka lepo:
  - ʻAe, ʻaʻohe mea, ʻaʻohe pono e wikiwiki! ʻO ka mea nui ʻaʻole pupule ke keikikāne. Inā ʻoe e hoʻomāinoino iā ia ma nā ʻano like ʻole a no ka manawa lōʻihi, a hoʻomaha iā ia mai ka hoʻomāinoino ʻana, a laila e ninini ʻo ia i kāna mau pūnāwai o ka hōʻike.
  Ua ʻōlelo ʻo Arcephalus:
  - ʻAʻole loa wau e haʻi aku iā ʻoe! A mai hoolana i kou manao! ʻOi aku ka maikaʻi o ka hana ʻana i nā mea ʻino i make ʻole ...
  - Hele ana ʻoe ihea?
  Nakinaki lākou i ke kaulahao me nā ʻōpuʻu ma ke poʻo o ke keiki, hoʻopaʻa a hoʻomaka e wili. Ua minoʻaka hoʻomāʻewaʻewa ke kanaka pōā. ʻEli ʻeha nā ʻōpae hao i loko o ka iwi poʻo, haehae ka ʻili. I ka manawa like, ua hoʻāʻo ka mea hoʻomāinoino e paʻi i nā aʻalolo a hoʻopaʻa i nā aʻa.
  Ke hanu nui nei ʻo Arcephalus, kulu ka hou i hui pū ʻia me ke koko mai kona lae, ʻālohilohi kona mau maka. Ua ʻoi aku ka paʻa o ka poʻe pōā i kona poʻo me ke kaulahao, a i ʻole, ua hoʻonāwaliwali i ke kaomi. Ua lilo ka neʻe ʻana a ʻoi aku ka paʻakikī. Ua hoolapalapa na kokua o ka Ilamuku i ka ipu hao a hoomaka i ka ninini i ka wai mahu maluna o ke poo koko. Ua hoʻāʻo ʻo Arcephalus e ʻalo, akā ua puhi ka wai e paila i kona mau papalina palupalu a ʻumiʻumi.
  - Aia i hea ka palapala ʻāina! Ua ʻike mākou na kou makuakāne i kaha kiʻi! No laila e ʻōlelo mai! E hoʻokuʻu iā ʻoe!
  Ua kuha ke keiki i ka maka o ka mea hoehaeha. Lele ʻo ia i hope a ʻōlelo hōʻino me ka ʻōlelo ʻino ʻekolu, e puhi ana i ka kohu.
  - E uhaʻi au iā ʻoe, e ka ʻīlio! E uwē ʻoe!
  Ua hoʻōho ke kanaka ʻōpio me ka leo haki.
  - ʻaʻole wau e! ʻO ʻoe ka mea e uē a noi aku i ke aloha ke kau lākou iā ʻoe ma ke ʻolokeʻa a i ʻole ke kau ʻana iā ʻoe!
  Paʻi maila ka poʻe pōā ikaika i ke keiki ma ka maka a hoʻomaha koke.
  "Mai manaʻo e huhū nui mai iaʻu e hoʻopau koke wau iā ʻoe." Ua ʻike au i kēlā mau kānaka koa e hoʻohenehene ʻia me ka manaʻolana e neʻe lākou i ka hoʻomāinoino hou a ʻaʻole hiki i ke kino ke pale aku. Ua hewa ko lakou manao pela! ʻOiaʻiʻo, e hoʻomāinoino ʻia, e like me ka papa kuhikuhi, a e pane mai ʻoe iaʻu e like me ka hoki i ka haʻi ʻana!
  - ʻAʻole ʻoe e loaʻa! - Paʻi ke keiki.
  Manaʻo ʻo Tiger Pirate:
  - E uhai kāua i kona mau manamana lima, ma ko kākou mau lima!
  - ʻO ke kakahiaka nui! ʻAʻole au i ʻomi i ke poʻo i waho.
  ʻOi aku ka ikaika o ka poʻe pōā i ke kaulahao ma kona poʻo a hele koke ke keiki me ka ʻike ʻole.
  - Puka! Ua hana liʻiliʻi wau! ʻAe, e hoʻomaha iā ia, a e lawe mākou i kēia mau ʻaeto.
  Ua uē ka rana liʻiliʻi:
  - ʻAe, ʻaʻole wau i ʻike i kekahi mea!
  Ua uwo anei ka tiger me ka leo weliweli?
  - E haʻi mai iaʻu i kāu mea i ʻike ai, a i ʻole e kālua mākou i kāu mau ʻū!
  - E haʻi aku wau iā ʻoe i nā mea a pau! - Ua uē ka rana.
  - ʻAe, e haʻi mai iaʻu i hea ka palapala ʻāina!
  Ua ʻohu ka rana wāwae ʻelua:
  - ʻaʻole maopopo!
  - E hāʻawi mai iaʻu i nā ʻōpiʻi! - Ua hauʻoli paha ka poʻe pōā i ka mea hou.
  Ua uē ka rana liʻiliʻi:
  - ʻAe, pehea wau e ʻike ai!
  - Pehea ʻoe e ʻōlelo ai, ʻo kēia ʻūhā kou hoaaloha!
  - A i ʻole, ʻo wau kāna kauā!
  - Ua lawelawe pū ʻoe i ke kāpena, ʻo ia hoʻi, hiki iā ʻoe ke lohe i kekahi mau mea, no ka laʻana, nā ʻāpana o nā huaʻōlelo, nā ʻōlelo aʻoaʻo! Pela anei?
  - ʻOiaʻiʻo ma ke kumu, akā ...
  Lalau aku la ka powa oolea i na opi ma kona mau lima a hoopa aku ka hao wela i ka membrane o ka rana. Ua lohe ʻia ka leo ʻōniʻoniʻo.
  - ʻAe, mai ʻoluʻolu! E haʻi aku wau iā ʻoe i nā mea a pau!
  - E uhaʻi au i kou lālā inā ʻoe e ʻōlelo lapuwale!
  Ua uē ka rana me he ʻiole lā.
  - Ua ike au i kekahi mea!
  - He aha maoli?
  - Ma hea kahi palapala ʻāina?
  Ua hawanawana ka ʻelemakule.
  - Mai ʻōlelo ʻoe!
  Ua uē ka rana liʻiliʻi:
  - He aha ka maikaʻi no mākou inā mākou e hoʻomāinoino ʻia a make! E nānā i ka ʻōhū ma luna o koʻu mau lima.
  - No laila makemake ʻoe i ka make wikiwiki? - Ua kanikau ka ʻelemakule.
  - ʻAe, manaʻo wau pēlā! ʻO wai ka poʻe pōā ʻē aʻe e hiki, e like me aʻu, ke hanu i lalo o ka wai a kiʻi i ka ukana mai lalo o ka moana. Ma ke ʻano he ʻīlio hae kai pono, e lawe lākou iaʻu i loko o ka hui! Pono nā kānaka e like me aʻu! - Aia ka haʻaheo i ka leo o ka rana.
  Luliluli wale ʻo Dot i kona poʻo ʻōhule:
  - Nā moeʻuhane lapuwale!
  Ua uwē ka tiger pirate:
  - Inā ʻaʻole wahaheʻe ʻo Tili, a laila e mālama mākou i kona ola a hoʻokipa hou iā ia i loko o ke kaikunāne moana, e like me ke kauoha maʻamau! ʻO kāna hana e uku ai i ka hewa.
  Ua hōʻoia ka poʻe pōā kaumaha:
  - E ʻae pēlā! E ola ʻo Tili, e kōkua mau ʻo ia iā mākou. E haʻi mai iaʻu i hea ka palapala ʻāina?
  - He keiki ʻīlio hae kēia. - Ua kuhikuhi ka rana liʻiliʻi iā Arcephalus. - Hūnā ʻo ia i loko o ka ipu lepo a hoʻolei i luna. Hoʻokahi wale nō mea aʻu i hoʻomanaʻo ai: ʻo ia kahi a hiki iaʻu ke loaʻa ka palapala ʻāina. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole wau makaʻu i ka hohonu.
  Ua nānā ka poʻe pōā a me ka tiger.
  - Me he mea lā ʻo kāna ʻoihana! A i ʻole makemake wale ʻo ia e hoʻopaneʻe i ka hola o kona make ʻana. I kekahi hihia, e hoʻomehana ʻia ʻo ia!
  Ua ʻōlelo ʻo Tiger Pirate:
  - ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole mākou e manaʻoʻiʻo iā ʻoe, akā hāʻawi mākou iā ʻoe i kahi manawa! No ka liʻiliʻi hiki iā ʻoe ke hanu!
  Ua ʻōhumu ka rana liʻiliʻi:
  - He lokomaikaʻi loa ʻoe iaʻu!
  Paʻi ʻo ka tigra i kona mau niho.
  - Mai hana maka! I ka hihia o ka hoʻopunipuni, e make hope ʻoe, akā i loko o ia mau nalo e lilo ai ka make i mea hoʻopakele iā ʻoe!
  - Auwe, makemake nā mea a pau e hoʻopau i kekahi! - Ua ʻōhumu ka moʻo.
  - Hāmau! E hōʻike mai ʻoe iā mākou i ke ala! I kēia manawa e wehe mākou iā ʻoe.
  Ua wehe lākou i ke kaulahao ma hope o ka nakinaki ʻana i ke kaula ma kona ʻāʻī. Ua hoʻomaka ʻo ia e hīmeni i kahi mele me ka liʻiliʻi!
  ʻO ka mea ʻaʻole he pōā, he nāwaliwali!
  He morel kekee kona puka ihu!
  Ua uwo ʻo Pyrite Tiger:
  - ʻAe, ke pani lākou i kou ʻāʻī! Ua luhi i ka hupo! A i ʻole makemake ʻoe e hele i ka pā hale, ʻoi aku ka kiʻekiʻe i nā ʻale!
  - Na wai i hoʻohiki e make au ma hope! - Ua uē ʻo Tili.
  - ʻOiaʻiʻo ʻo wau nō!
  - No laila ua mālie wau! He koa ke Keiki Alii omaomao! - Lele ka rana liʻiliʻi ma kahi.
  - Hāmau! ʻOiai maikaʻi wau!
  E noho ana ke kaikamahine ma luna o kahi lāʻau pāma lālā, nānā ʻo ia i ke kiʻi o ka hoʻomāinoino. A makemake ʻo ia. ʻO kekahi ʻano, ʻoi aku ka nui o nā kiʻi o ka hoʻomāinoino, ʻoi aku ka maikaʻi inā hoʻomāinoino ʻia kahi keikikāne nani. I kēia manawa ua ʻike ʻo Mirabela he mea pono ke hana. Ma hope o nā mea a pau, hiki i nā pōā ke loaʻa ka waiwai a pepehi i nā mea hōʻike pono ʻole. ʻEhā mau pōā e kū ana ma kahi kokoke i nā kumulāʻau. ʻAʻole like ka nui, akā hiki mai nā mea hoʻoikaika i kā lākou kōkua. He mea minamina no ka wiwo ʻole o ke keiki, ʻaʻole ʻo ia i uē, ʻo ia hoʻi, ʻo ka walaʻau e huki i ka manaʻo.
  Ua iho malie ke kaikamahine mai ka laau pama. Ua noʻonoʻo ʻo Arcephalus a huli aʻe i kona helehelena haʻalulu koko. Ua ʻōlelo ka mea pepehi kanaka pōā me ka ʻakaʻaka ʻawaʻawa.
  - Ua hoʻokaʻawale kāu hoaaloha ʻo Tili a ʻike mākou i kahi o ka waiwai! No laila, makehewa kou ʻeha, e ka naʻaupō!
  - Ke hoʻopunipuni nei ʻoe! - Ua hāwanawana ʻo Arcephalus me ka leo ʻole.
  - Ma hea i hele ai kou hoa? ʻIke ʻoe ua lawe lākou iā ia!
  Nānā ke keiki a puni, makaʻu! Ua neʻe ʻo ia, haʻalulu kona mau poʻohiwi i ka hahau.
  - ʻAʻole ʻoe e ʻike i ke kāleka!
  Ua ʻakaʻaka ʻino nā pōā.
  - A ʻaʻole pono! I kēia manawa e hoʻomāinoino mākou iā ʻoe, e ka naʻaupō, iā mākou iho. Pehea nā maka i ʻoki ʻia?
  - He ʻakaʻaka ʻino! - E ʻoki i ke kanaka ʻōpio.
  - A eia mākou e hele!
  Lalau aku la o Mirabela i na pohaku kaumaha elua a hookui ma kona mau lima. Ua hele iki kekahi o na powa a inu i ka hue waina. Ua minoʻaka ke kaikamahine:
  - ʻAʻohe mea e hoʻokahe i kāu ʻeke e like me ke aniani piha!
  ʻO Mirabela, e like me nā manawa a pau, lele mālie ʻo ia i luna o ka pōā a hahau i ke aʻa carotid me kona manamana lima! Hāpai ʻo ia i ka hue i hāʻule a waiho i ka pōā ma kona wahi. Pīhoihoi au i ka hoʻomanaʻo ʻana o ke kino i kekahi mau akamai. A laila, hoʻolei ʻo ia i kahi scarf pirate pilau a me ka ʻaʻahu honi i ka hou (a pehea lākou e ʻaʻahu ai i ka wela).
  Me ka hele haalulu, hele mai la oia i kona mau hoa hana a kaka ae la:
  - Hiki paha iā mākou ke inu! A laila lākou ...
  Me ka ʻōlelo ʻole ʻole, ua kīkē ke kaikamahine i kekahi o ka poʻe pōā ma ka ʻāʻī, a hoʻohaʻahaʻa iho i ke poʻo o kekahi me ka ipu lepo, a kuʻi pōkole i ke kolu o ka luakini me kona lima. Ua hāʻule nā pōā, ua hōʻike ʻo Mirabela i kona mau niho:
  - ʻAe, pehea wau i puhi aku ai iā lākou!
  Nānā aʻela ke keikikāne, wehe aʻela ke kaikamahine i kona ʻahuʻula a wehe aʻe i kona ʻaʻahu, ʻike ʻia ʻo ia i loko o kona ʻōlohelohe kupaianaha.
  - He akua wahine ʻoe! - Ua hoʻōho ʻo Arcephalus.
  - Malia paha! A i ʻole ma mua o nā akua wahine! - Kuno mai la o Mirabela. - He kaikamahine koa au.
  Ua ʻai ʻo Arcephalus iā ia me kona mau maka. ʻOiai ʻo kona wā ʻōpiopio, ʻaʻole ʻoiaʻiʻo he puʻupaʻa ke keiki kāne wiwo ʻole a oʻo mua o ke kāpena pōā. Akā, ʻo ka mea nui, ua hewa lākou, aneane manuahi. Maikaʻi lākou, akā ʻaʻohe leʻaleʻa aesthetic. Ma waho aʻe, ʻaʻole ʻo ia i ʻike i kēlā ʻano lauoho ma nā kiʻi. ʻO ke kino ponoʻī paha he ʻiʻo loa, akā i ka manawa like me ka maʻalahi a me ke kelepona. E huāhuā kēlā me kēia mea pāʻani i nā ʻiʻo koʻikoʻi. Ua piha ka umauma, kiʻekiʻe, ua hoʻohuli iki ʻia me nā nipple ʻulaʻula, ua paʻa ka abs, ʻike ʻia nā aʻa, a ʻo nā wāwae he pūʻulu ʻiʻo wale nō. I ka manawa like, piha ke kaikamahine i ka mana erotic, holo nā nalu o nā ʻiʻo ma kona ʻūhā ikaika. E ke kino e! Ua ʻōniʻoniʻo ke keiki a hoʻoluliluli i ka manaʻo no ke kūpono ʻole o kona mau manaʻo no kēia manawa.
  ʻO Mirabela hoʻi, ua wehe ʻo ia i nā kaulahao. Ua hana ʻo ia me ka manamana lima lōʻihi. ʻO ka papahana hoʻomaʻamaʻa no nā hana kaua i nā honua primitive, ʻoiaʻiʻo, he ʻano lua, akā hoʻomanaʻo ke kaikamahine i nā neʻe āpau. Hoʻopili a wehe ʻia nā kaulahao ma ke ʻano maʻamau, no laila ke kumukūʻai nui: ʻaʻohe mea makemake e waiho iā lākou ma luna o nā pio make. Ma hope o ka hoʻokuʻu ʻana iā ia iho, ua hele ke keiki i kekahi mau ʻanuʻu, ua uhi ʻia kona mau wāwae wāwae ʻole me nā ʻōpala nui, akā na ka mauʻu palupalu i hoʻopalupalu i ka ʻeha, a ma ka laulā ʻaʻole ʻo Arcephalus i malihini i kēia. Ua hahau pinepine ka makua kāne koʻikoʻi iā ia a hahau pinepine i kona mau kuʻekuʻe wāwae me ka hahau, no laila ua maʻa ʻo ia i ka holo ʻana i ka ʻeha.
  Ninau aku la o Mirabela:
  - Hiki iā ʻoe ke hele iā ʻoe iho!
  - He kāne au! - Pane haaheo ke keiki. ʻO ka ʻohi ʻana i ka pahi, ua hoʻopau ʻo ia i ʻelua mau pōā e ola nei. Ua hana ka mea ʻōpio i kēia me kahi ʻano kamaʻāina loa.
  - Me he mea lā ua pepehi ʻoe i kēia mau mea ʻelua! ʻAʻole naʻe e hoʻohaumia ʻia kēlā mau palaka i ka honua Victoria.
  Nīnau maila ʻo Mirabela, me ka pūʻiwa i ka ʻoluʻolu o ke kanaka ʻōpio:
  -Ua pepehi mua anei ʻoe i nā kānaka?
  Ua ʻōlelo hoʻowahāwahā ka ʻōpio filibuster:
  - ʻOiaʻiʻo! ʻO nā wahine hoʻi! ʻO kēia mau mea ʻelua ka ʻumikumamāwalu a me ka ʻumikumamāiwa.
  Ua ʻulaʻula ke kaikamahine:
  "A me he mea lā ʻo kēia ka manawa mua aʻu i pepehi ai i ke kanaka." Ua hahau ʻo ia iaʻu i loko o ka luakini me kona lima e like me ka hiki iā ia a ʻo ka make ia, pono wau e hahau iā ia me ka nāwaliwali iki. ʻAe, a ua pā ʻo ia i ke aʻa carotid no ka maopopo, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hele ʻana i kahi obliquely.
  Ua ʻōlelo ʻo Arcephalus:
  - ʻAe, ʻoi aku paha ka maikaʻi o ka hoʻomāinoino ʻana iā lākou, inā no ka manaʻo o ka hoʻopaʻi. ʻAʻole hāʻawi kēia mau morons i kekahi ʻike waiwai.
  Ua kūʻē ʻo Mirabela:
  - Hoʻomāinoino wale no ka hoʻopaʻi: ʻaʻole maikaʻi loa. Ka hopena kino: he hoʻonaʻauao a hoʻonaʻauao paha ma ke ʻano!
  Huhū ke keiki:
  - No laila e hoʻāla wau iā lākou!
  Ua ʻōlelo ʻo Pāpā Dot me ka leo ʻoliʻoli:
  - Mai pupule! I kēia manawa ʻekolu mākou! He iwakāluakūmāiwa o ko mākou mau hoa paio ma ka mokupuni a hoʻokahi haneli ma luna o ka moku! ʻO ia hoʻi, inā ʻaʻole ʻo kēia kaikamahine wale nō...
  Ua ʻakaʻaka ʻo Mirabela:
  - ʻO wau wale nō me ʻoe! Hoʻokahi wale nō!
  - He ino keia! - Ua ʻoki ʻo Dot i kona poʻo ʻōhule. - Nui loa ka mokupuni, hoʻopuni ʻia e nā puʻu a me ka ululāʻau. Ma ke kumu, hiki iā ʻoe ke noho i waho. ʻAʻole lākou e ʻimi iā mākou a mau loa aku.
  Kuʻi akula ʻo Arcephalus i kona lima i ka lāʻau me ka huhū:
  - ʻAʻole! ʻO kēia brigantine koʻu moku kūpono a ʻaʻole wau e ʻae i nā ʻōpala e like me nā mea koko e hoʻomalu iā ia. ʻAʻole loa au e hāʻawi i koʻu mana i kekahi! Ua uku mākou i ke kumu kūʻai nui no ia.
  Ua ʻōlelo ʻo Mirabela:
  - ʻO ʻoe ke keiki a ke kāpena mua!
  Kuno ʻo Arcephal:
  - ʻAe! Akā ʻaʻole hoʻoilina ko mākou mana. ʻO ka ʻike wale ʻana a me ka mahalo ʻana i koʻu makuakāne, a me ka ʻike ʻana he kanaka pono wau, ua hoʻohiki lākou e koho iaʻu i kāpena. Akā, ua loaʻa i ka Bloodsucker Tiger Pirate ka mana. Ua puiwa au, ua paa, a ua hoehaia. He kanaka lima ʻākau ʻino ʻo ia, a ke manaʻo nei au ʻo ia ke alakaʻi nui!
  Manaʻo ʻo Mirabela:
  - E ʻae iaʻu e pepehi iā Bloodsucker a lilo hou ʻoe i kāpena!
  - ʻAʻole! Pono wau e pepehi iā ia iho! Akā aia kahi pilikia maopopo me ka hui. I kēia manawa, makaʻu lākou iā Bloodsucker a me aʻu.
  Kuhi ʻia ka kiko:
  - Loaʻa iā mākou ka pōmaikaʻi o ka pīhoihoi.
  - No laila pehea kēia! - Hohola ke keiki i kona mau lima, e hoike ana i na fiku elua.
  ʻŌlelo maila ka ʻelemakule me ka lewa o ke koa akamai.
  - Hiki iā mākou ke pepehi iā Gnus, ka hoa mua a me ʻelua mau powa tiger ʻē aʻe. A laila e hoʻi mai ke koena o ka poʻe pōā i waiho ʻole ʻia ma lalo o kāu kauoha. Ma hope o nā mea a pau, ʻike ʻoe ʻaʻole lākou makemake i ka Bloodsucker ʻino a me ka manaʻoʻiʻo, a ʻo nā tiger pirates wale nō, no ka ʻohana like me ia, kūpaʻa i kēia mea.
  Ua ʻae ʻo Mirabela:
  - E hahau kaua oiai e wela ana ka hao! No ke aha e ʻulaʻula ai ka mālamalama - no ka photon, ma hope o ka hōkū holo!
  Nānā ke kaikamahine i kāna mau kōkua ʻelua. Ua maloʻo a iwi iwi ʻo Old Dot, akā kū pololei ʻo ia a neʻe me ka maʻalahi. ʻIke ʻia ʻaʻole ʻo ia kekahi o kēlā mau corsair e hōʻino i ka waina a me ka paka. A ʻo ke ola ikaika i ka ea hou a me ka hoʻoikaika kino e hoʻolōʻihi i ka ʻōpio. No ka hoʻomaopopoʻana i ka waiwai o ke kanaka'ōpio, e nānā wale i kona kiʻi. Ua uhi ʻia i loko o ke koko a me nā pissoogs ʻulaʻula i ka paʻakai, nani loa.
  Kauoha ke koa.
  - E holoi ʻoe iā ʻoe iho, e ka naita ʻōpio!
  Ua ʻōhumu ke kanaka ʻōpio me ka ʻoluʻolu:
  - ʻAʻole wau he wahine ʻauʻau!
  Ua hōʻole ʻo Doc:
  - ʻAʻole mākou e kamaʻilio e pili ana i ka palupalu!
  Ua lele ʻo Arcephalus i loko o ke kahawai e holoi i ke koko. Eia hou, ua ʻeha nui nā ʻeha i ʻino ʻia e ka paʻakai. Hoʻopili mālie ʻo Mirabela i kona kua, ikaika nā ʻiʻo o ke kāne ma ke ʻano a hoʻomohala ʻia ma o ka hoʻoikaika kino, elastic loa. He mana ka ʻāʻī, akā nani ke nānā aku. Ua hilinaʻi ke kaikamahine ma ke kua o ke keikikāne a ʻānai koke i kona mau ʻuʻu pehu - nani ka maikaʻi! Ua hauʻoli nō hoʻi ʻo Arcephalus, akā me ka hoʻoikaika ʻana i ka makemake, ua kiola ʻo ia i kona mau lima.
  - ʻAʻole kēia ka manawa e pāʻani ai mākou! ʻO ka manawa kēia e hana ai. Ke hoʻāla nei lākou i ka puʻupuʻu!
  Ma hope o ka ʻohi ʻana i nā pū, hele akula ka ʻekolu i ka pūʻali koa. Ua lohe ʻia nā pana i laila. Ke ʻimi nei ka poʻe pōā i ka pāʻani. Me he mea lā ua waiho lākou i ke ʻano o kahi rhinoceros kūloko a me ʻelua mau bipi. Ua kauoha ʻia ka poʻe hahai holoholona e kahi tiger pirate me kahi ʻulaʻula ʻōmaʻomaʻo ma kona poʻo. Ua ʻoki wiwo ʻole ʻo ia i nā rhinoceros me kahi pahi ʻoi, ua ʻai nā pōā i nā ʻāpana ʻiʻo ma luna o ke ahi. Ua hoʻomanaʻo ka ʻala iā Mirabelle i kāna hoʻomāinoino hou ʻana. Ua makemake ke kaikamahine e ki i ka pu, akā, me ka hoʻomanaʻo ʻana i ka haʻahaʻa haʻahaʻa o ia mea kaua, waiho ʻo ia i ka ʻaoʻao. E hee ana ma na lala, kokolo aku la ka nani a hoolei ikaika i ka pahi. I ka wā o ka hoʻomaʻamaʻa, hoʻolei pinepine lākou i nā mea like ʻole, me nā pahi hyperlaser. ʻO ke kila anuanu, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ia ka manawa mua. Hiki iā ʻoe ke ʻike i ka ʻoki ʻana o ka maka i ka lewa, e pā ana i ka holoholona ma ka ʻāʻī. He mea ʻē, akā no kekahi kumu ʻaʻole minamina ʻo Mirabelle i ka tiger. Ma muli paha o kona nānā ʻana me he holoholona lā, a ma muli paha o ka hana ʻino a ka poʻe pōā i mua o kona mau maka.
  - Aloha e nā keikikāne!
  E wehe wale ana na powa i na kupapau, a i keia manawa ua ike lakou ua make ko lakou alakai. He uē hihiu kēia!
  Ua kī ʻo Arcephalus i kāna pū. Me he mea lā ua loaʻa i ke keiki ka ʻike a ua paʻi kekahi ʻāpana kepau i ka pōā maʻemaʻe, me ka helehelena hoʻopailua i hoʻomāinoino ʻia e kahi ʻōpala kekeʻe, aia ma ka umauma.
  - ʻO ia ke ʻano i hoʻokiʻekiʻe ʻia ai ʻoe i "mālama lepo"! - Ua hawanawana ka corsair opio.
  Lele aku la ka lua o ka tiger-pirate i waho me ka uwo, aka, kiola aku la o Mirabela i kekahi o na mea hoehaeha ana i lawe aku ai mailoko mai o ka pahu o ka Ilamuku ma ka maka akau. Ke hoʻololi nei i kāna leo plastik i kahi kani haʻahaʻa loa (hiki iā ia ke hana), hoʻōho ke kaikamahine:
  - ʻO ka poʻe i kumakaia a haʻihaʻi i kā lākou hoʻohiki ʻana, e alo lākou i ka hoʻopaʻi a ke akua!
  No ka hoʻoikaika ʻana i kona leo, ua ʻōwili mua ke kaikamahine i kahi ʻāpana keleawe (ua hoʻohana ʻia no ka hoʻomāinoino ʻana) i ʻano waha. Eia kekahi, ʻo nā lāʻau pāma e kū mai ana me nā lau nunui hoʻi i hoʻonui i ka leo, ʻoi aku ka nui inā hoʻohuli liʻiliʻi lākou no ka ʻoi aku o ka leo.
  - E haʻalulu, e ka poʻe pōʻino!
  Ua hāʻule kekahi poʻe pōā i ko lākou kuli. Ua holo wikiwiki ʻo Arcephalus i ka hālāwai a hoʻōho ma luna o kona māmā:
  - Ke ʻike nei ʻoe iaʻu ʻo kou kāpena?
  Ua akea na maka o na powa! Ua ʻulaʻula ka lauoho lauoho o ke keiki ma hope o ka hoʻomāinoino ʻia, a ua uhi ʻia kona kino i nā ʻōpala. Huli aku kekahi o lākou i kāna pahi kaua, akā ua pā ʻo Dot iā ia ma ka ʻōpū me ka pana pololei (ʻoi aku ka mamao o ka pahu hopu).
  - A i ʻole ka mea hoʻopaʻapaʻa i koʻu mau pono, e hele mai ʻo ia e kaua mai iaʻu me nā pahi kaua!
  ʻAʻohe mea makemake e hoʻomoe i kona poʻo. Ua kūlou ke poʻo o ka poʻe pōā kai me ka ʻae. Ua lanakila ke keiki:
  - E hele mai iaʻu, e oʻu mau kaikunāne! E loaʻa koke iā mākou nā waiwai a kaʻana like iā lākou.
  ʻO ka ʻōpio pōā ʻōpio, ʻo ia ka makahiki like me Arcephalus, hoʻōho:
  - Hoʻonani i ke kāpena hou!
  Ua hoʻokani nā pōā ʻē aʻe:
  - Hoʻonani i ke kāpena hou!
  - Ua like kēlā!
  ʻO Mirabela, e lele ana mai luna mai o ka lāʻau a wiliwili e like me ka pantera, hoʻōho:
  - ʻO wai ko ʻoukou makemake e hakakā me aʻu?
  Ua holo wikiwiki aku ka pōā kiʻekiʻe iā ia:
  - ʻAe, ʻoiaʻiʻo nō wau!
  Lele akula ʻo Mirabela iā ia a paʻi akula i kona lima ma luna o kona poʻo, me ka manawa o ka hahau ʻana i mea e pau ai ka pōā no hoʻokahi minute. A no laila ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lohe i ka hanu ʻana!
  Ua hoʻōho ke kaikamahine me ka leo hekili.
  - E nana! Ua pepehi au iā ia, akā inā makemake ʻoe e ola, e hoʻolohe mai iaʻu. E kumakaia ʻia ʻo ia, e hoʻōla au iā ia me ka honi maʻalahi!
  ʻO Mirabela, hoʻoluliluli i kona pūhaka nani, hoʻohuli aʻe i ka corsair a honi ʻo ia iā ia ma nā lehelehe. A laila ua loaʻa kahi "hana mana": ua wehe ka powa kai i kona mau maka a ola koke.
  Ua hoʻōho ʻoliʻoli nā pōā.
  - Hoʻonani iā ʻoe, e ke akua nahele!
  - Afrogeta! 0 Ua hai aku ke kapena keiki ia lakou.
  - Hoʻonani iā ʻoe Afrogeta! E hoanoia kou inoa!
  Ua ʻōlelo ʻo Mirabela me ka hanohano:
  - E kapa wale iaʻu ʻo Mirabelle! ʻAʻole maikaʻi koʻu inoa!
  Ua ʻae ka poʻe pōā.
  - Akua maoli!
  Ua haʻi ʻo Mirabela i kahi aphorism:
  Me ke poʻo ʻole, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopiha i kāu ʻeke!
  Me ka puʻuwai anu, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻomehana i ke kapuahi!
  Huli iki ke kaikamahine, a laila hana ʻekolu ʻekolu, kāhāhā nui ka poʻe pōā, ka poʻe i maʻa ʻole i nā mākaʻikaʻi. Ua ʻolokaʻa wale lākou i ko lākou mau maka ʻino. ʻO kona kino ʻōlohelohe, he aha ka mea i ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka nani. No nā corsair nalo nā wahine, ʻoi loa kēia!
  Ua kū koke ʻo Mirabela:
  - ʻAe, ʻae, inā pono ʻoe: malia paha e aloha wau i kekahi o ʻoukou. Akā ʻaʻole no ka mea ʻole!
  Ua uwo like na powa.
  - ʻAe, pono mākou e pono! A i ʻole, ʻaʻole hiki!
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine me ka huhū a ʻōlelo:
  - ʻO ka manawa kēia e hana ai me ke koko koko!
  - A ʻo Gnus! - Hoʻohui ʻia ʻo Dot.
  Hoʻomanaʻo koke ke kaikamahine a holo wikiwiki i kahakai.
  - Aia ʻo Tili i ka pilikia! ʻOi aku ka wikiwiki!
  ʻAʻole pono ka wikiwiki o Mirabela. ʻO kona mau wāwae ʻōlohelohe, e ʻālohilohi ana i nā kuʻekuʻe wāwae ʻulaʻula emerald, e ʻā ana e like me nā lā. I kona holo ʻana i uka, ʻike ʻo ia e noho ana ʻo Gnus a me kahi ʻano ʻano gnome i loko o ka sloop a hahau i ka rana. Ua kiola ke kaikamahine iā ia iho i loko o ka wai. ʻOiaʻiʻo, aia ka pilikia o ka holo ʻana i loko o nā manō, akā ʻelua mau pahi ma kona mau lima a me ka makaʻu ʻole o Mirabela.
  - He aha kā mākou e hana ai me ʻoe e Tili? - i nīnau ai ʻo Gnus me ka ʻakaʻaka. - E pono anei ia'u ke lawe i kou mau pahee pahee a palai ia lakou?
  Ua hoʻōho ka rana liʻiliʻi:
  - ʻAʻole pono! He lokomaikaʻi wau a he akahai, a maikaʻi loa!
  Ua ʻōlelo ka poʻe pōā ikaika.
  - ʻAe, ʻaʻole wau! He enuhe wale nō ʻoe. E pepehi kākou iā ia a hānai iā ia i nā manō!
  Ua lulu ʻo Gnus i kona poʻo:
  - ʻAʻole, ʻaʻole ia e hana! E maʻalahi loa ia. Make koke nā manō! ʻOi aku ka maikaʻi o ka hoʻomāinoino lohi, e make ʻo ia ma hope!
  Tili, uē, kani:
  - E hana kāua i ka mea aʻe! Ua pōʻeleʻele, hiki paha iaʻu ke kuhi hewa i kahi a Arcephalus i kiola ai i ka palapala ʻāina. No laila, mai hōʻino iaʻu, akā e hāʻawi mai iaʻu i kahi manawa hou!
  - No laila e holo ʻoe! ʻAʻole, ʻaʻole e hana! - Ua hoʻomaka ka poʻe pōā e hahau i kā lākou mea i hōʻeha ʻia.
  ʻO Mirabelle i ka wā mua, ʻoki i ka ʻili o ka wai me ka pilikia ʻole. ʻAʻole i hoʻokokoke mai nā manō iā ia. Akā, i ka wā i kokoke mai ai ka waʻa, ua hoʻāʻo ka mea ʻaihue e hoʻouka i ke kaikamahine. Ua hahau ʻo Mirabel iā ia me ka pahi kaua ma ka waha a lele akula ma ka ʻaoʻao. Ua ʻike hope ka poʻe pōā i ke kaikamahine a ua pane koke ʻo ia. Ua kī ka pū, akā ua hoʻokō ʻo Mirabela i ka lele ʻana mai ka laina o ke ahi.
  - Ua lohi ʻoe! - Ua hoʻōho ʻo ia. ʻElua kowali huhū a lele ke kaikamahine i luna o ka waʻa. - No ke aha ʻoe i pupule ai? E pulu!
  ʻElua mau poʻe pōā, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole makaʻu i kahi kaikamahine ʻōlohelohe. Holo wikiwiki lākou i ka nani, e hoʻāʻo e haehae iā ia a ʻokiʻoki paha me nā pahi kaua. Luʻu ʻo Mirabela a haehae i ka ʻōpū o Gnus mai ka umauma a i ka ʻōpū. Ua hoʻomaka ka pōā i ka haʻalulu me ka puʻuwai ʻeha. Ua ʻoki ke kaikamahine i ka lima o ka poʻe pōā uʻi a kīkī iā ia i loko o ka plexus solar. Ua hāʻule ʻo ia a hoʻokuʻu i ke koko mai kona mau māmā.
  Ua minoʻaka ʻo Mirabela me ke aloha:
  - I kēia manawa ua kauoha ʻia!
  Ua ʻōlelo ʻo Gnus:
  - E hoʻopau iaʻu!
  Luliluli ke poo o Mirabela.
  - ʻAʻole! Aloha nui ʻoe i ka hoʻomāinoino ʻana i nā kānaka, ʻaneʻane kamaliʻi ʻo Arcephalus, a hauʻoli ʻoe i ka hoʻomāinoino ʻana iā ia. No laila he holoholona ʻoe - he ʻīlio make!
  Lalau aku la ka powa oolea i ka pu, hehi aku la o Mirabela i kona lima me kona wawae ole.
  - Ma hea ʻoe e kuhikuhi nei i kou mau manamana lima lepo?
  Uwē maila ka mea ʻino:
  - E kala mai iaʻu! E uku nui aku au ia oe! E ʻauʻau aku ʻoe i ke gula a hele i nā kāmaʻa daimana!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Mirabela:
  - Posul a me ka stool: hele mai mai ke kumu hoʻokahi a puka i waho ma kahi hoʻokahi!
  Hoʻomaka ka powa kai e ʻōhumu.
  - No ka ʻohana dwarven kahiko wau. ʻIke au i kahi i mālama ʻia ai nā waiwai lehulehu o koʻu mau kūpuna. Hiki iaʻu ke hāʻawi aku i ka waiwai nui ʻole e hoʻololi i ke ola!
  Kiola akula ke koa i kāna pahi i ka lewa me kona mau manamana wāwae, a i ka wili ʻana i ʻelua mau manawa, hopu ihola ʻo ia i ka ʻau.
  - No ke aha ʻoe e pōā ai, ʻaʻole noho e like me kahi padishah, inā ʻike ʻoe i kahi e mālama ʻia ai nā waiwai o kou ʻohana?
  - No ka mea, he pohihihi na aoao o ka Haku! - Ua kani ka ʻāwae i ka pōā.
  Ua ʻōhumu ʻo Gnus:
  - He wahaheʻe ʻo ia! He gnome ʻo ia e like me wau ʻo Archpapa! Loaʻa paha iā ia nā gnomes a i ʻole nā kāne kāne i loko o kona ʻohana, akā ʻaʻohe ona waiwai!
  - Pehea ʻoe i ʻike ai! - Ua hana ka mea pōā i kahi maka. - Makemake ʻoe e hele i Gehena me aʻu!
  ʻO Mirabela, ma kahi o ka pane ʻana, ua kāʻei ʻo ia i kona lima:
  - He aha! ʻOi aku ka maikaʻi o ka hele ʻana i ka lani wale nō ma mua o ka hele ʻana i Gehena me ka hui ʻino! E hoʻoholo ʻo Arcephalus i kou hopena, akā ola i kēia manawa! A moe ʻoe ma laila a make mālie.
  Hoʻoholo ke kaikamahine i ka hoe, hoʻokele ka waʻa i uka. Ua ʻōlelo ʻo Tili:
  - No ke aha, he kaikamahine maikaʻi ʻoe. E haʻi mai iaʻu i hea mai kēlā nani ʻano kanaka ʻole.
  Ua ʻālohilohi ʻo Mirabela a kāhāhā:
  - Loaʻa iā ʻoe ka manaʻo o ke kanaka?!
  Kuno ʻo Tili:
  - ʻO ia ka inoa o nā mea ola mai kou ʻano! Kapa ʻia ko mākou ʻano ʻano ʻo lagi. I ka wā ma mua, nui mākou, akā i kēia manawa he kakaikahi wale nō i koe!
  - No ke aha mai? - Kiola hou ʻo Mirabela i ka pahi.
  - ʻO kēia ka makemake o nā mana kiʻekiʻe! - Pane koke ka rana.
  - 'Ōlelo pinepine lākou inā hilahila lākou e ʻōlelo ʻaʻole wau ʻike!
  Ua hoʻomoe ʻo Tili i kona mau maka:
  - He kaikamahine akamai loa ʻoe. Hōʻike kou ʻiʻo a me kou neʻe ʻana i kahi koa ikaika a mākaukau.
  ʻO Mirabela, i ka hopu ʻana i ka pahi me kona mau manamana lima (me he mea lā i kālai ʻia mai ke koʻa me nā marigolds ʻālohilohi), ua pane mai ʻo ia me ke kaniʻuhū:
  - Koa ʻae! ikaika? A hiki i kēia manawa, ua ʻoi aku koʻu ikaika ma mua o kēia manawa! ʻO ka ʻike! Inā helu ʻoe he ʻike aʻo, a laila ʻae! Inā helu ʻoe i nā kaua maoli, ʻaʻole!
  Ua ʻōlelo ʻo Tili me ka hanu:
  - He haʻahaʻa ʻoe! He ʻano maikaʻi kēia. Hoʻokahi wale nō mea e pili ana iā ʻoe aʻu i hoʻomaopopo ʻole ai, hoʻohuhū iaʻu!
  - Hoʻokahi wale nō? - Ua ʻoki iki ʻo Mirabela i kona manamana lima ma ka lau (i ke kino protein, pono ʻoe e hoʻomaʻamaʻa iā ia)
  - ʻAe! ʻOiai ʻaʻole wale! No ke aha la oe i olohelohe loa ai! ʻAʻole maʻamau ka hele ʻana o nā kaikamāhine me ka ʻōlohelohe loa! - Ua puni ʻo Tili i kona waha.
  - Akā i ko mākou ʻāina ʻaʻole i manaʻo ʻia he hewa! - ʻOki pōkole ke koa.
  - No nā honua mamao loa ʻoe! ʻO ia ke kumu āu i waiho ai pēlā! "Huli aʻela ka rana liʻiliʻi, e hoʻololi i ke kihi o kona kino i ʻole e ʻeha nui kona kua i hahau ʻia.
  Luliluli ke poo o Mirabela.
  - Malia paha! He aha hou kāu i makemake ai e ʻike, e ke keiki?
  - ʻAʻohe mea i kēia manawa! ʻOi aku ka lōʻihi o ka ihu, a ʻoi aku ka ʻoi o ke alelo, ʻoi aku ka pōkole o ke ola, a ʻo ka leʻaleʻa ka hopena! - Hōʻike ʻo Tili ʻaʻole hoʻonele ʻia kona mau akua i ka ʻōlelo.
  - He mea paʻakikī ke kūʻē: ʻoi aku ka hauʻoli o ka inu ʻana, ʻoi aku ke kaumaha o ka hangover! - Ua ʻike ke kaikamahine i ka ʻomi ʻana o ka lima ola o ka dwarf i ka pahi. - Mai ho'āʻo! - He hahau ikaika me ka lihi o ka poho lima ma ka lima. Hāʻule ka pahi.
  - ʻAe, ʻaʻohe oʻu manaʻo ʻino!
  Pae ka waapa i uka. Ma hope o kona kiola ʻana iā Gnus e make, ua kauo ʻo Mirabela i ka gnome i hoʻolaha ʻia me ia. He ʻano pāʻani ke kaikamahine, e puhi ana i kekahi mea! Ua pilau wale ke kanaka ana e hali nei, a ua kaumaha ma kahi o hoʻokahi haneli kilokani, pono mākou e hoʻohuli iā mākou iho. No ka hoʻopau ʻana i ke kaumaha kaumaha, ua kiola ke kaikamahine iā ia a koi aku iā ia e hele. Ua mahana ke one i kēia manawa a ke kālua nei i nā kuʻekuʻe wāwae o ka nani. ʻAʻole naʻe i noʻonoʻo ʻo Mirabela e lilo i mea kaumaha a i ʻole hoʻi e haʻalulu.
  Ua hele mai ʻo Arcephalus a me nā pōā e hālāwai me ia:
  - ʻAe, nani kou nani, ʻike wau iā ʻoe me ka waiwai pio!
  - He poʻo bipi ka mea pio! E like me kāu e ʻike ai, ʻaʻole wau i hewa i kēia manawa! - Ua hōʻike ke koa i kona mau puʻupuʻu puʻupuʻu.
  - ʻO ka manawa kēia e hoʻouka ai, holoi mākou i nā lole hou, no laila mai kānalua e hoʻokomo i nā lole i ʻole e huki i ka nānā. - Me ka leo aloha, ua nīnau ke kanaka ʻōpio.
  - I loko o kēia mau ʻōpala! - Huhū ka maka o Mirabela.
  - No ka ʻoihana! - Wahi a Arcephalus. "E nānā mai iaʻu, ʻoiai he mea ʻeha nui, ke kau nei au i nā kāmaʻa."
  Ua ʻaʻahu ʻia ke keikikāne i nā kāmaʻa nunui a nui loa me nā ʻāʻī. I loko o ia mau mea, ua ʻoi aku kona ʻano ʻakaʻaka ma mua o ka hoʻoweliweli.
  Ua ʻōlelo ʻo Mirabela i nā maka ʻino a ʻōhumu aʻe, me ka haʻi ʻana i ka leo o ke keiki:
  "Manaʻo wau ʻo ka manawa kēia e hoʻi ai mākou e kīkē i ka hoki o ko mākou ʻenemi."
  Ua ʻakaʻaka ka poʻe pōā. Ua hoʻokomo ʻo Mirabela i ke kāmeʻa, akā ʻike ʻia ʻo ia he ʻekeʻeke a ʻimi i kona mau poʻohiwi a me kona pūhaka. ʻO ka mea ʻino loa me nā kāmaʻa, hōʻole lākou e piʻi i luna, haehae ke kaikamahine i luna.
  Ua kuha ʻo Arcephalus me ka huhū:
  - ʻO ia ka naʻaupō!
  - Ma hea ʻoe i ʻike ai i nā akua wahine e komo ana i nā kāmaʻa? - Ua hoohiki ke kaikamahine.
  - Ma hea ʻoe i ʻike ai i nā akua wahine ʻaʻohe kāmaʻa! - Ua pane aku ke keiki. A laila ua hauʻoli ʻo ia. - ʻAe, e kōkua wau iā ʻoe.
  Ua hookomo ke keiki i na kamaa o ke koa. ʻO Mirabela, ʻoiai ua hoʻohana ʻo ia i kona ola holoʻokoʻa i loko o ka hale paʻa, ʻaʻole ia i komo i nā kāmaʻa. ʻO ka maʻamau, lele nā kāmaʻa cybernetic iā ia iho. A laila e ʻeha, e ʻeha. ʻO ke kaikamahine, no ka manawa mua ʻaʻole i hoʻokomo i nā kāmaʻa hyperplasma uila, ua ʻoluʻolu. Ua ʻū koʻu mau manamana lima, ua paʻi koʻu mau iwi iaʻu, ua ʻomi koʻu mau wāwae. Ua ʻōlelo ʻo Mirabela:
  - No ke aha e ʻaʻahu ai i nā kāmaʻa i ka wā wela!? He mea maʻalahi kēia!
  - ʻAʻole ʻoe he kanaka noi a i ʻole he keiki kabine, akā ʻo koʻu hope. A mālama i nā hiʻohiʻona.
  ʻOiaʻiʻo, ʻaʻohe kāmaʻa o ke keiki kabine, ʻo ia ka makahiki like me Arcephalus, me ka lauoho i hoʻopaʻa ʻia i ka lā. Ua hauʻoli naʻe ke keiki no ia mea, me ka ʻoki ʻana o kona ʻaʻahu a hiki i nā kuli, me ke kino ʻeleʻele ʻeleʻele, i loko o nā lā ʻehā, ʻoi aku ka ʻoluʻolu ma mua o nā waihona ʻili. Na ke kapena opio i kauoha a kau na powa maluna o na waapa. ʻOiaʻiʻo, aia ka pilikia e kuhi a puhi ʻia ke kāpena o ka Brigantine Bloodsucker iā lākou, akā ke helu nei ʻo Arcephalus i ka manaʻo ʻole a me ka hilinaʻi ponoʻī o ke alakaʻi o nā corsairs. Ma keʻano laulā, ʻaʻole ia i kuhihewa, hiki ke lohe ʻia ke mele mai ka papa, ʻike ʻia ua hōʻea ka poʻe pōā i ka pae koʻikoʻi o ka delirium tremens. ʻO ka naʻaupō, manaʻo ʻo Mirabela. Eia naʻe, he aha nā mea ʻē aʻe e hana ai ka poʻe pōā ma kahi pae moana? A e hoʻolauleʻa ʻia ka hoʻokahuli aupuni.
  Hoʻopili mākou me ka brigantine me ka pilikia ʻole. ʻO Arcephalus kekahi o nā mea mua i ala aʻe. ʻAʻole i manaʻo ka poʻe kiaʻi e hoʻouka ʻia, ua ʻona wale lākou i ke keiki. Ua hoʻōho ʻoliʻoli nā poʻe piʻi ʻē aʻe:
  - Aloha Beams!
  - Aloha, ʻo wau ʻo John!
  - ʻAe, ua hoʻomaha ʻoe ma kahakai?
  - ʻAe, akā ʻaʻole lawa!
  A me nā ʻōlelo ʻakaʻaka ʻē aʻe. Piʻi aʻela ʻo Mirabela a hele i ke koko. Auwe, he mea hoʻopailua loa kona mau kāmaʻa, ua hana ʻia paha ma Sepania, a ma laila mai ka ʻōlelo - kāmaʻa Spanish?
  Ua ʻoki ʻia ka mea hoʻokahe koko, a me ʻehā mau powa tiger, i mau iwi. Ua pāʻani lākou no ke gula a hōʻino i ka lepo. ʻO Mirabela ka mea i lele mua iā lākou a hoʻolei i ka pahi me nā lima ʻelua! ʻElua mau pōā kai hāʻule i lalo me ka uē ʻana.
  Ua lele mai ka mea hookahe koko.
  - He aha ka mea i hana? Hoʻouka hoʻopunipuni!
  - ʻO ʻoe wale nō ka mea e hoʻouka hewa ʻole, e ka palaka! - Ua hoʻōho ke kapena keiki ma luna o kona māmā. "I hele mai nei au e lawe mai ou aku i ka mea pono a na'u no."
  Ua ʻakaʻaka ʻino loa ka mea ʻaihue koko:
  - E lawe koke!
  Lele akula ʻo Mirabela i mua a ʻōniʻoniʻo loa i kona wāwae a lele akula kona kāmaʻa a paʻi i ke Koko ma ka helehelena ʻino. Kūlana ʻo ia a hāʻule. ʻO kāna mau hoa hana ʻelua i holo aku i Mirabela. Lalau aku la ke koa i elua pahikaua i ka manawa hookahi: hoolele me ka maalea, halawai me kekahi me ka hahau i ke kuli, hahau i kekahi me ka pahikaua a hemo ke poo. Ua ʻoki ʻo Arcephalus i lalo i kekahi o nā pōā i holo wikiwiki aku iā ia; Ua hoʻomaka koke ka hakakā ma luna o ka brigantine, ma waena o nā kākoʻo a me nā hoa paio o nā kāpena ʻelua. ʻIke ʻo Mirabela i kēia, hoʻōho ʻo ia i loko o ka megaphone āna i lawe pū ai me ia.
  - ʻAʻohe pono e hōʻeha a pepehi kekahi i kekahi! E hoʻoholo kākou i ka hoʻopaʻapaʻa ma waena o nā kāpena ʻelua e like me ka hana kahiko!
  - ʻae au! - Ua hoʻōho ʻo Arcephalus ma luna o kona māmā. - E hakakā mākou i hoʻokahi!
  Kū aʻela ka mea ʻaihue koko a unuhi i ka pahi kaua mai kona kāʻei.
  Ua hauʻoli nā pōā, e ʻai ana me ko lākou mau maka.
  - Pono wau e hakakā me ka ʻīlio!
  - No laila he makaʻu ʻoe, a ʻaʻole pono ka makaʻu he kāpena! - Uwē ʻo Mirabel ma ka piko o kona māmā. - E pepehi wau iā ʻoe i kēia manawa! Ma ke ʻano he hōʻikeʻike, ua ʻoki ke kaikamahine i ka tiger pirate me kāna saber i ka lele ʻana o ka uila. Ua ʻoki ʻia kona poʻo i ka hapalua. - ʻAe, i kēia manawa ua maopopo iaʻu, ʻeā?
  Ua uwo ae la na powa.
  - E hakaka lakou e like me ke ano kahiko o ke kaikunane kahakai. ʻO kēia ke kauoha a ke kānāwai kapu. Inā makemake ʻoe e lawe i kahi o ke kāpena, e lanakila ma ka duel.
  kuha koko ka mea hookahe koko.
  - ʻAe, maikaʻi kēlā! E pepehi au i keia omo, a laila e ike mai oukou ia'u he mau alii.
  - ʻae nō hoʻi! - wahi a Mirabela me ka paani. - ʻO wau nō hoʻi!
  Nānā ke alakaʻi pōā i ka diva:
  - He nani loa ʻoe a he koa nani. Pono kēia i ke kanaka makua, ʻaʻole i ka ʻīlio. I ka wā e hiki mai ana, hiki iā mākou ke lanakila i kahi aupuni holoʻokoʻa no mākou iho!
  - Manaʻo maikaʻi, akā manaʻo wau e hoʻokō me kēia me ʻoe ʻole! - Lele maʻalahi ʻo Mirabela ma luna o ka pā.
  Lawe ka mea hoʻokahe koko i kēlā me kēia pahi kaua ma kona mau lima a wili aʻe iā lākou i ka lewa:
  - He koa hānau.
  Lele ʻo Mirabela a hāwanawana iā Arcephalus:
  - Wehe i kou mau kāmaʻa, he mea nui loa ia e loaʻa iā ʻoe kahi pōmaikaʻi i ka neʻe ʻana. ʻO ka ʻoiaʻiʻo he nui ka ʻenemi i ʻoi aku ka maikaʻi no ʻoe ma mua o ka liʻiliʻi.
  Kuno ke keiki:
  - ʻAe, maopopo iaʻu iā ʻoe!
  Wehe aʻela ʻo ia i kona mau kāmaʻa wāwae a me nā wahi wāwae palupalu āna i ʻōwili ai i kona mau wāwae i ʻole e ʻeha loa ka ʻeha. Nani ʻo Arcephalus, kū aʻe ma kona mau manamana wāwae a holo hou i kāna pahi kaua i ka lewa.
  - I kēia manawa e hakakā mākou!
  He alo a he alo nā hoa paio ʻelua. He ʻelua poʻo ʻoi aku ke kiʻekiʻe o ka mea hoʻokahe koko a ʻekolu manawa ʻoi aku ke kaumaha ma mua o ke keiki. ʻO kona mau kāmaʻa koʻikoʻi i kālai ʻia i ke gula e paʻi ana ma ka papa. Ua lōʻihi a ʻoi aku ka nui o nā pahi kaua. Holo akula ʻo Arcephalus i kona ʻenemi, ua huhū ke keiki.
  He ʻoi aku ka maikaʻi o ka maka o ka mea hoʻokahe koko, ʻaʻole i hoʻihoʻi ʻia ʻo ia i hope, akā ma hope o ka loaʻa ʻana o ʻelua mau ʻōpala ua hele ʻo ia i ka hoʻouka kaua me ka hoʻoluliluli ʻana i kāna mau pahi kaua. ʻO ke keiki, i ka hahau ʻia, hoʻi hope, a hoʻomaka ka duel make. Ua ho'āʻo ka mea hoʻokahe koko e lawe me ka manaʻo ʻole, akā ua hana maopopo loa ke keiki. ʻOi aku ka māmā, ʻo ia hoʻi, ʻoi aku ka paʻa a me ka wikiwiki. Ua hui pū ʻo Arcephalus i nā hoʻouka kaua me ka pale maikaʻi, e hōʻike ana i kāna kula o ka pā.
  - ʻAʻole e make koke kāu ʻīlio! E ʻoki au i nā aʻa ma kou mau wāwae a me kou mau lima!
  Ua ʻakaʻaka ke keiki a pane akula.
  - Makemake ʻoe e kau iā ʻoe iho ma luna o lākou!
  - E kiʻi, e ka ʻīlio!
  Holo hou ka mea hoʻokahe koko a me ka hana ʻana, ua loaʻa hou iā ia kahi ʻoki hou. ʻOiaʻiʻo, ua loaʻa pū kekahi poino iā Arcephalus. ʻO ke keiki, ʻoiai ʻo kona mau makahiki ʻōpiopio, ua hana akahele. Ua hoʻololi ʻo ia ma waena o nā lunges a me nā ʻaoʻao, makemake ʻo ia i nā ʻaoʻao ʻaoʻao ma mua o ka parry. ʻAʻole lōʻihi ka wā e haki ai i kahi saber, a luhi koke kou mau lima. Ua ʻona hapa kona hoa paio, a ʻo ka waiʻona āna i inu ai, ʻaʻole i kōkua iki i ka hoʻonui ʻana i ka ikaika. I ka nānā mua ʻana, ʻaʻole ʻoe e luhi, akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo he hoʻomau.
  Ua lohi ka neʻe ʻana o ka mea hoʻokahe koko a ua ʻalo ke keiki i ka pahi kaua: ʻoki ʻo ia i nā aʻa o kona lima ʻākau. I kēia manawa ua ʻoi aku ka ikaika o ke kahe ʻana o ke koko.
  Ua uwo ka mea hookahe koko:
  - E kau ʻia ʻoe, e hoʻopaʻa ʻia ʻoe ma nā lua āpau! No ke aha lā wau i kauoha ʻole ai, he hupo, e hoʻohilahila ʻia ʻoe!
  Ua kī ʻo Arcephalus i ke kuli:
  - Ua kekee loa kou manao. ʻAʻole maopopo iaʻu pehea e hiki ai iā ʻoe ke lilo i mea hoʻomāinoino loa e hoʻolei ke kāne iā ia iho i ke kāne me he wahine lā.
  - E loaʻa iā ʻoe!
  Ua luhi pū ʻo Arcephalus, a ʻo ia hoʻi, ʻaʻole ʻo ia i haʻalele i ka hoʻomāinoino. He mea ʻeha loa ke lele ʻana ma luna o ka papa wela i nā lā ʻehā me nā wāwae pohū. He mea maikaʻi ʻaʻole e wela ka lāʻau e like me ka hao. Hiki i kēia ke hoʻopau i kekahi.
  Eia naʻe, laki nō ka poʻe ʻino i kekahi manawa! Pahee ke keiki a haule ka pahikaua maluna ona. Nahā ka pahi kaua, a paʻa loa ka pahi i loko o ka umauma. Ua uwē ka mea hoʻokahe koko:
  - He ilo koʻikoʻi loa i loaʻa!
  Lele ʻo Arcephalus i hope me ka paʻakikī, haʻalulu i ka ʻeha. ʻO ke keiki, me ka haʻalulu, holo, me ke kahe koko ma hope ona. Lele ka mea hoʻokahe koko a ʻoki i kona kua i ka poʻohiwi.
  - I kēia manawa e make ʻoe!
  Huli ʻia ke keiki, hele i ʻelua mau kapuaʻi a hāʻule hou. Akā naʻe, ua hiki iā Mirabela ke hopu i ka ʻōlinolino o kona mau maka (inā ʻaʻole, ua komo ʻo ia). Koli a ʻoki ʻia ka mea ʻaihue koko, hoʻopau i ka ʻīlio. I kēlā manawa, ua neʻe maʻalahi ʻo Arcephalus, a ua paʻi ka piko o kāna pahi iā ia ma ka maka.
  - E like me kēia! ʻO ka mea āu i makemake ai ʻo ia ka mea i loaʻa iā ʻoe! - Ua ʻōlelo ke keiki me ka hauʻoli.
  Ua hāʻule ke kupapaʻu o ke koko koko ma luna o ka papa, he pūnāwai koko e kahe ana mai kona poʻo i hou ʻia. Lele kiʻekiʻe ʻo Mirabela a huli i ʻelua mau manawa i ka lewa a hoʻōho:
  - A ke ʻike nei ʻoe iā Arcephalus ʻo kou kāpena!
  Ua piha ka brigantine i kahi leo hiki ʻole ke kāohi:
  - Hoʻonani iā Arcephalus! E ola ko kakou kapena hou.
  Ua walaʻau nā mea kai. Ua lele ʻo Mirabela i luna a holo i luna o Arcephalus. Ua haikea ke keiki me ka hanu nui, ua maopopo ua kokoke e haalele.
  - E ikaika! Mai kēia manawa hoʻomaka mākou i kahi ola hou! - Lawe akahele ke kaikamahine i ke keiki a lawe aku ia ia i ka hale.
  . MOKUNA 24.
  
  Hele hāmau nā keikikāne no kekahi manawa. Pīhoihoi lākou i nā mea a lākou i ʻike ai. Nui ke kaumaha a me ka ʻeha ma kahi hoʻokahi. Akā i ko mākou neʻe ʻana mai ka Holocaust medieval, ua nāwaliwali ke ʻala o nā kupapaʻu. E like me ka makemake mau, nīnau ʻo Sadat iā Iancu:
  - ʻAe, he aha ka mea i hiki mai i ka wā o Tsar Boris.
  - No ke aha i kou manaʻo he mōʻī ʻo ia? - Pīhoihoi ke keiki i loaʻa i ka pilikia.
  - Manaʻo wau! - Ua lulu ʻo Sadat i kona poʻo.
  Ua minoʻaka ʻo Yanka, me he mea lā ua ʻili ka ʻōpala mai ka luhi.
  - ʻOiaʻiʻo, ma hope o ka make ʻana o Tsar Fedor, ʻaʻole i haʻalele i kāna keiki kāne (hoʻokahi wale nō kaikamahine), ua lilo ʻo Boris Godunov i ka tsar hou. Ua kau ʻia ʻo ia ma ka ʻaha kūkā ekumenika. Pono e ʻōlelo ʻia mai kahi ʻano dynastic o ka manaʻo, he kānāwai ʻole kēia, no ka mea ʻaʻole ʻo Boris mai ka ʻohana Rurik; ʻoiai, ua hana ka tsar e hiki mai ana i kahi kipi hale aliʻi. Eia naʻe, ua hoʻomalu maikaʻi ʻo Godunov, kūkulu i kekahi mau kula, hoʻomaka ʻo ia e hoʻomohala i nā Urals, a i ka wā wī, hāʻawi ʻo ia i ka berena no ka manuahi. Ma keʻano laulā, ua ho'āʻoʻo ia e noho aliʻi me ka pololei. Akā, e like me nā lono, ua ola ke keiki muli loa a Ivan the Terrible, i ʻōlelo ʻia i pepehi ʻia, ʻo Dmitry.
  - Ua pepehi ʻia a pepehi ʻia paha? - i nīnau ai ʻo Sadat, me ka nānā ʻana.
  - Ua pepehi maoli ʻia ʻo ia, akā ua lōʻihi ka manawa. Wahi a kekahi poʻe kākau moʻolelo, ua hūnā ʻia ke aliʻi i loko o ka hale mōneka. 'Ōlelo kekahi poʻe he aliʻi maoli ʻo Grishka Otrepyev. Nui loa na lono a me na kuee maanei. Ma kaʻoiaʻiʻo, ʻaʻole wau ʻike i ka mea e manaʻoʻiʻo ai.
  Ua ʻōlelo ʻo Sadat:
  - Ua kākau ʻia ka mōʻaukala e ka poʻe lanakila!
  - ʻAe! Ua kākau ʻia ka mōʻaukala i loko o ke koko, aia wale nō ke hoʻoponopono ʻia e hoʻoheheʻe ʻia me ka bile of bias! - Ua hoʻololi hou ʻo Yanka i kona kāʻei, ʻaʻole i haʻalele kona akamai iā ia.
  - He aha ka hope!?
  - ʻAe, akā, ua ʻike ʻia kahi kanaka ma Polani i hoʻohālike i ke keiki a Ivan the Terrible. Ua hauʻoli ka poʻe Poles i ka hoʻokumu ʻana i ka haunaele ma Rūsia a hopu i kahi ʻāpana o ka ʻāina ma ka mālie. Ua noi ka mea hoopunipuni i ke kokua o ka Pope a ua huli malu i ka Katolika. Ua makemake nō hoʻi ka poʻe Suedena e loaʻa kekahi mea mai iā ia. I ka hōʻuluʻulu ʻana i kahi pūʻali koa liʻiliʻi o Cossacks a me nā aliʻi mahuka (i waena o lākou ke keiki a Prince Kurbsky), ua komo ʻo False Dmitry i ka hema o Rūsia. Ua hoʻomaka ke kaua hou. I ka hoʻomaka ʻana, ua lanakila ka pūʻali koa nui a ʻoi aku ka maikaʻi o Boris Godunov, akā ua ulu nā pūʻali o False Dmitry, a hele nā aliʻi o nā panalāʻau hema i kona ʻaoʻao.
  ʻAʻole ʻike ʻia inā hiki i ka mea hoʻopunipuni ke hoʻopio, akā ua make koke ʻo Boris Godunov. Wahi a nā lono ua make ʻo ia. ʻO nā boyars a, ʻo ka mea mua, kākoʻo ʻo Prince Shuisky i ka mea hoʻopunipuni. Ua lei aliʻi ʻo Dmitry. ʻAʻole naʻe i maʻalahi ke ola no nā kānaka. Ua hoʻomaka ʻo False Dmitry e hoʻomākaukau i kahi kaua me Turkey, hoʻopuni iā ia iho me ka waiwai nui aʻe, a hoʻonui i ka ʻauhau. Eia kekahi, ua hoʻomaka ka pole e koi iā Smolensk a me nā ʻāina kokoke i uku. I ka wā i hoʻonohonoho ai ʻo Dmitry i kahi male me kahi wahine Polani hanohano, ʻo Maria Manishek, nui nā aliʻi i hele mai i Moscow. He haunaele a me ka haunaele. Ua hoʻokumu nā keiki kipi i alakaʻi ʻia e Shuisky i kahi kipi. Ua pepehi ʻia ʻo Dmitry, nui nā pole i make. Ua noho aliʻi kekahi mōʻī hou, hāʻawi i ka mana i ʻike ʻole ʻia i nā boyars.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Sadat:
  - Hāʻawi manuahi i kēia mau mea ola! E kaʻawale lākou i ka ʻāina holoʻokoʻa!
  Ua ʻae ʻo Yanka:
  - ʻO ia ke ʻano! Ua hoʻomaka ke kipi i waena o ke aliʻi ʻo Bolotnikov. Nui nā kamaʻāina, nā mahiʻai a me nā aliʻi i hui pū me ia. Ua hoʻohiki ʻo Bolotnikov e hāʻawi i ke kūʻokoʻa a me ka ʻāina, e hoʻopau i nā ʻauhau kiʻekiʻe, a e puʻunaue i kahi ʻāpana o ka waiwai nui o nā boyars a me nā aliʻi. Ua hoʻopilikia kona pūʻali koa iā Moscow. Ua kauoha ʻo Shuisky me ka ʻole o ka mākaukau, ua pio ke aliʻi i ke kaua. A laila ua kāhea ʻo ia i nā mercenary Swedish a me Polani no ke kōkua. ʻO ka pūʻali koa o Pan Lisovsky e pāʻani i kahi kūlana kūikawā. ʻAʻole hoʻi i hiamoe nā boyars a hoʻopiʻi i kekahi o ka pōʻai i loko o Bolotnikov, a ʻo ka Cossack ataman Timofey. Ua ʻōlelo ʻo ia: maʻalahi ke kūʻokoʻa, akā ʻoi aku ke kaumaha o ke gula.
  Ua puhi ʻo Sadat:
  - He metala kaumaha loa ke gula - ʻoi aku ka nui o ke kaulahao i hana ʻia e ia ma mua o nā moeʻuhane māmā o ke kūʻokoʻa!
  Ua hōʻoia ʻo Yanka, me ka hoʻoluliluli ʻana i kona mau wāwae haki ma nā pōhaku:
  - ʻAʻole e haʻi i ka ʻoiaʻiʻo e hiki ke pani ʻia kekahi despotism e kekahi. ʻOiaʻiʻo, ua manaʻoʻo Bolotnikov e kohoʻia ke Tsar e ka pōʻai Cossack, aʻo nā kānaka a pau o Rusia e kūʻokoʻa. Ua holomua kona mau manaʻo, akā e mau ana ka waiwai a me ka ʻilihune.
  Ua pane ʻo Sadat:
  - Pehea ʻē aʻe! ʻAʻole like nā kānaka i ko lākou hiki, ʻoi aku ka naʻauao o kekahi, ʻo ka pupule kekahi, ʻoi aku ka maʻalahi o kekahi, ʻoi aku ka ikaika o kekahi. He mea maʻamau ka hoʻohālikelike ʻana i kēlā me kēia kanaka. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole like nā akua i kekahi i kekahi: aia nā kiʻekiʻe a me lalo, ʻokoʻa lākou i ka mana a me ka waiwai. ʻAʻole like ka poʻe make!
  Ua hoʻohui ʻo Yanka me ka makemake ʻole i kahi ʻanuʻu (ua pohā hou ka huila ma nā kua ʻeleʻele o nā keikikāne), a hoʻomau:
  - Akā i kekahi hihia, holomua nā manaʻo o Bolotnikov, ʻoiai ʻo kona inoa ʻo Bolotnikov he mea ʻoluʻolu ʻole, mai ka huaʻōlelo swamp! Brr! Ua luku ke kipi i ke alakai kipi. Ua pio ʻo ia, e like me nā lono, ua hopu ʻia ʻo ia, a nalo paha. ʻO ke kūlanakauhale o ka poʻe hana pū ʻo Tula, he wahi paʻa ia no nā kipi, akā ua hoʻopilikia ʻia a luku loa ʻia ma muli o ka hoʻopilikia ʻana. I ka nānā muaʻana, ua hoʻoikaikaʻo Shuisky iā ia iho, akā,ʻaʻoleʻo ia ka hihia. Ua puka mai kekahi mea hoʻopunipuni hou, i kapa ʻia ʻo False Dmitry Two. Inā kapa ʻia ka mea mua ʻo Grishka Otrepiev, a laila ʻaʻole i hoʻokumu ʻia ka ʻike o ka lua. ʻOiaʻiʻo, aia kahi mana ʻo Matvey Verevkin kēia. Eia naʻe, ua manaʻo kekahi poʻe ʻepekema noiʻi ʻo Tsarevich Dmitry maoli kēia, i loaʻa i ka epilepsy. ʻO kēlā me kēia hihia, ua ʻike ʻo Maria Manishek iā ia ʻo kāna kāne kānāwai, a ua hānau ʻo ia i kāna keiki (ma ka liʻiliʻi loa) ʻo Ivan. Ua loaʻa iā False Dmitry ke kākoʻo kaua mai nā Poles. ʻO ka mea nui, ua hōʻuluʻulu ʻo Pan Lisovsky i kanakolu tausani mau mea kaua a kākoʻo i ka mōʻī hoʻolaha ponoʻī. Ua pio hou ka pūʻali koa o Shuisky, ua holo nā keiki kāne he nui i ka ʻaoʻao o ka mea hoʻopunipuni. Ua kākoʻo mua ka poʻe maʻamau iā Dmitry. Akā naʻe, ua ʻike koke ʻia e nā mea makapō ʻole ʻo False Dmitry he papeti Polani wale nō. Ua kapa ʻia ʻo ia e nā aliʻi he hoʻowahāwahā: Tsarik! No laila, ʻaʻohe ona mana maoli! Ma hope o ka hoʻopilikia ʻana iā Moscow, ua hao ʻo False Dmitry a me nā ʻāpana hou a pau o ke aliʻi i ka ʻāina. Akā naʻe, ʻaʻole hiki ke lawe i ke kapikala i paʻa pono ʻia.
  E make ana o Rusia, e hoomakaukau ana na Polo i ka hoouka kaua. He pūʻali koa ma lalo o ke kauoha a Sizumunga III i hoʻopilikia iā Smolensk. Ua paʻa naʻe ke kūlanakauhale i kekahi mau makahiki, e hoʻonui ana i ke kiʻekiʻe o ka pā a me ka ʻauwai i ka wā e noho aliʻi ana ʻo Ivan the Terrible. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole hiki ke hoʻopau ʻia ʻo Smolensk a hāʻule nā Pole i loko o ko lākou koko ponoʻī.
  I ka manawa like, ua puka mai kahi luna ʻōpio a ikaika hoʻi ʻo Skopin-Shuisky. He ʻohana mamao ʻo ia no ke aliʻi, a no ka ʻohana Rurik kekahi. ʻOiai he iwakāluakūmālua wale nō kona mau makahiki, ua lilo ʻo ia i alakaʻi akamai loa.
  Ua hoʻokau ʻo ia i ka lanakila mua ma nā Pole ma lalo o nā paia o ka Holy Trinity Monastery. Ma hope o ka lanakila ʻana i ka ʻenemi, neʻe ʻo ia i Moscow. Ua hele mai ʻo Pan Lisovsky e hālāwai me ia. Ua hana ʻo Skopin-Shuisky i kahi hoʻololi wikiwiki, ʻoiai ka hau, a hoʻouka koke i kahi hoʻomoana o ka haku i ka pō. Ma ke kaua paakiki, ua pio na Polo. He motley ka pūʻali koa o Lisovsky, ʻaʻole i aʻo ʻia nā Cossacks i hoʻolimalima ʻia no ke kālā, ʻokiʻoki i kā lākou iho i ka pōʻeleʻele. Ma hope o ka lanakila ʻana iā Lisovsky, ʻo Skopin-Shuisky, me ka ʻole o ka hoʻomaha iki, ua hele ikaika i Tushino. I kēia manawa, ua nāwaliwali ka mana o False Dmitry. He nui nā boyars i holo mai kahi hoʻomoana ai kahi hoʻomoana, ua kapa ʻia lākou ʻo Tushin's changemakers.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Ali:
  - He ʻakaʻaka loa!
  Ua pane aku ʻo Sadat:
  - He mea ʻakaʻaka iā ʻoe, akā he mea ʻino ia iaʻu! He ʻuʻuku ia iā ʻoe, akā he paʻa ia iaʻu!
  Ua ʻeha ʻo Yankee iā ia iho i ka naʻaupō.
  - He ʻoiaʻiʻo ʻo ke kaua kekahi o nā mea ʻoluʻolu loa o ke ao holoʻokoʻa, ʻo nā tiketi i ka hōʻike wale nō ke kumu kūʻai o ke ola!
  Ua puhi ʻia ke keiki i ka hahau, akā ua hoʻomau ʻo ia.
  - He circus ke kaua, akā pau ka hōʻike i ka waimaka! - Ua hoʻohui ʻo Yanka.
  Ua ʻakaʻaka ka luna ponoʻī:
  - ʻAe, hāʻawi mai ʻoe iaʻu! ʻAe, e haʻi hou mai iaʻu. A i ʻole, e hoʻomau i ka wahaheʻe, ʻaʻole wau i manaʻoʻiʻo i kāu mau moʻolelo!
  - A he oiaio nae keia a pau! Mai ke koma a i ke koma! - Ua ʻōlelo ke keiki me ke aloha.
  - He manu liʻiliʻi hāwīwī! Makemake ʻoe e hoʻāʻo i ka hahau, ʻike wau makemake ʻoe i ka wā e hahau ai lākou iā ʻoe! - A me ka ʻakaʻaka hoʻopailua o ke kumuhana pilau.
  - Aia kekahi mea e pili ana i ia mea! No laila makemake ʻoe e ʻike i ka mea i hana ma hope!
  - Makemake mākou! - Ua hoʻōho like nā keikikāne.
  A no hea mai ka ikaika e kauo i ke kaa a wehewehe, a maopopo.
  - Ua hahau ʻia ʻo False Dmitry, ʻaʻole i hoʻopaʻi ʻia kona pūʻali koa lehulehu, a ʻo ke Tsar ponoʻī ʻaʻole ke Akua i ʻike i ke ʻano o ka luna. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole i hopu ʻia ka "ʻaihue Tushino". ʻO ka Cossack ataman Gritsian kahi kokoke loa i ka mea hoʻopunipuni a alualu ikaika iā ia. Akā ua uhae ka poʻe o False Dmitry i nā ʻeke gula a me nā mea nani. Holo ka Cossacks e kiʻi i ka waiwai pio, ala mai ka ʻeha, a hiki i ka ʻoki ʻana. Ua holo ka mō'ī hoʻolaha iā ia iho i ka hema, e nalowale ana ma nā steppes. Ua hoʻolālā ʻo Skopin-Shuisky iā Smolensk e lanakila i ka pūʻali koa Polani. Akā, ua hopohopo nui kona kaulana kaulana iā Shuisky, ua hoʻōho pololei nā kānaka: ʻo ka mea lanakila o nā Pole a me ka mea hoʻopunipuni ke aliʻi hou. Ua hoʻohui ke kaikamahine a Malyuta Skuratov i ka lāʻau make iā Skopin-Shuisky, a i ka makahiki iwakāluakūmākolu, ua make ke aliʻi ikaika. ʻO kona make ʻana, ua hoʻopilikia nui ʻia ka ikaika o ka hakakā ʻana o ka ʻāina. Ua koho ʻo Tsar Yuri Shuisky i kona kaikaina ʻo Dmitry i kiaʻāina kiʻekiʻe hou. Ua hoʻomaka ʻo ia i ke kaua me ka pūʻali koa nui. Pono e ʻōlelo ʻia ʻaʻole wale ʻo Skopin-Shuisky i hoʻokumu, kauoha ʻia, akā hoʻomaʻamaʻa pū kekahi pūʻali koa. Loaʻa iā ia nā ʻāpana i hoʻomākaukau maikaʻi ʻia! Akā ʻo ka mediocrity a me ka naʻaupō o Dmitry Shuisky i lawe i nā mea āpau i mea ʻole! Ua neʻe wale ka pūʻali me ka ʻike ʻole.
  Ua ʻōlelo ʻo Sadat:
  - ʻO ka hapa nui o nā mōʻī i kēia manawa e hele i nā hoʻolaha me ka ʻole o ka ʻike!
  -ʻo ia wale nō! Ua haʻalele ʻo Dmitry i ka hoʻolālā o kona mau kūpuna a hāʻule i loko o kahi pahele i hoʻonohonoho akamai ʻia e nā Poles. Eia kekahi, ua kipe ʻia kekahi o nā boyars a hahau ʻia ma hope. Aneane ua pio ka puali koa Rusia. ʻOiaʻiʻo, ua ho'āʻoʻo Yuri Shuisky e noi i ke kākoʻo o ke aliʻi Suedena. Hāʻawi ʻo ia i ke kūlanakauhale ʻo Karel i nā Suedena a hoʻouna aku i kekahi mau kaʻa me ke gula. Ua hoʻohiki ʻo ia e hāʻawi iā Ivan-Gorod a me nā ʻāina ʻē aʻe a hiki i Novgorod a me Pskov. Akā, ua hoʻokiʻekiʻe wale ka poʻe Suedena mai ia mau ʻae ʻana; ua hoʻomaka koke lākou i kā lākou hana ponoʻī ma ka hoʻouna ʻana i nā pūʻali i Novgorod.
  I ka manawa like, ua hōʻea nā pole i Moscow. Ua ulu ka ʻoluʻolu ʻole iā Tsar Shuisky i waena o ka poʻe, a ua hoʻāʻo ʻo False Dmitry Two e hoʻohana pono!
  Ua hōʻike ʻo Sadat i kona mau niho:
  - He hōʻailona nā mea hoʻopunipuni no nā aliʻi nāwaliwali!
  - He hoʻopunipuni paha! Ua hoʻokokoke ka mea hoʻopunipuni iā Moscow mai ka hema. Ua hoʻouna ke Tsar iā Ivan Shuisky e kūʻē iā ia, e hōʻiliʻili ana i nā pūʻali koa hou. Ua kōkua ʻo Pan Lisovsky i ka mea hoʻopunipuni. Ua kauoha ʻo ʻIvana i kona pūʻali koa me ka ʻole. Ua hoʻokokoke ka mea hoʻopunipuni i ke kahua o kona pio ʻana mai ka hema. Ua kipi ʻia kahi kipi i hoʻonohonoho ʻia e nā boyars ma Moscow, ua hoʻokahuli ʻia ʻo Yuri Shuisky a hoʻopaʻa ʻia i kahi mōneka.
  Ua honi ʻo Ali:
  - Ke peʻe nei lākou a pau i loko o ka hale mōneka.
  Ua hoʻomau ke keiki:
  - Ua manaʻo ʻo Dmitry hoʻopunipuni i kēia manawa e lilo ʻo ia i mōʻī, akā ua pepehi koke ʻia ʻo ia ma hope o ka hoʻokahuli ʻia ʻana o Shuisky. ʻAʻole pono ka poʻe iā ia; ua noho aliʻi kahi hui elite hou i koho ʻia, ke aupuni o nā keikikāne ʻehiku. Hāʻawi ʻo ia iā Moscow i nā Polo. Me he mea lā ua manaʻo nā keiki kāne e noho kūʻokoʻa loa lākou ma lalo o Polani. ʻOiaʻiʻo, ua loaʻa i nā haku nā pōmaikaʻi i loaʻa ʻole ma mua, ʻo ia hoʻi ke kuleana e hoʻokō i kahi kauā koi!
  - Loaʻa iā mākou kēia! - wahi a Sadat.
  - Akā ʻaʻole mākou! - wahi a Yanka. - Ma Rus kahiko, ʻaʻohe kānāwai pēlā. No ka moku'āina wale nō ke kuleana e hoʻokō. ʻAʻole hiki i ka haku ke lawe wale i ke ola o ke kauā me ka makemake wale - he mea kēia i ka ʻaha.
  - Ma ka liʻiliʻi loa kekahi holomua, a me ke koena!
  - ʻO ka paʻi ʻana ke kuleana o kahi boyar!
  Ua ʻōlelo hou ʻo Ali:
  - ʻAʻole nui ka ʻokoʻa! Ma hope o nā mea a pau, hiki iā ʻoe ke wili iā ʻoe iho i ka make!
  - Hiki! ʻAʻole wale kēia e like me ke kānāwai! - Ua hoʻomau ʻo Yanka. ʻO ka hopena, ua loaʻa i nā pole kahi kūlana ma Moscow.
  - A ua hoʻoholo ʻoe i kēia?
  - ʻAʻole! ʻAʻohe hihia! Ua hoʻomaka ka neʻe hoʻokuʻu aupuni ma Nizhny Novgorod. Ua hoʻomaka ʻo Minin, kahi ʻelemakule kamaʻāina maʻalahi, a me Prince Pozharsky e hōʻuluʻulu i kahi pūʻali koa e hoʻokuʻu i ka ʻāina Lūkini! Ua kūʻē ʻia lākou e nā pūʻali nui, ʻoiai ua pāʻani ka hoʻomāinoino o ke aliʻi i ko lākou lima. Ua hiki ke hoʻohana i ka hoʻokaumaha ʻia o kekahi mau aliʻi, ʻo ia hoʻi ʻo Prince Trubetskoy. Ua hoʻoholo ʻia kahi kaua hoʻoholo, kahi i hiki ai i nā koa o Prince Pozharsky ke lanakila i nā Poles. Ua pio ka ʻumikūmālua tausani pūʻali koa o Poles, a ua pale ʻia kekahi hapa o ka pūʻali koa ma Kremlin. Ma hope o ka hoʻopilikia ʻana i ʻehā mahina, ua hāʻawi pio nā Poles i Kremlin!
  Ua liloʻo Pozharsky i mea hoʻokuʻu iā Rusia. Akā, ua paʻakikī loa ka lilo ʻana i mōʻī iā ia. Ua makemake nā boyars i ke kūʻokoʻa a me nā pono ʻē aʻe. Ma ka ʻaha kūkā o ka makahiki 1613, ua hoʻopaʻapaʻa ikaika ʻia e pili ana i ke aliʻi. Ua manaʻo ʻia ʻo nā Romanov ma kahi liʻiliʻi loa, akā he lālā nō ia o ka ʻohana Rurik. Ua lilo lakou i poe i waeia no ka Ahaolelo. Ua manaʻo ka poʻe boyars ʻo Tsar Mikhail ʻōpio, he ʻumikumamāono mau makahiki, he aliʻi nāwaliwali a haʻahaʻa i ka Duma. Ua hōʻole ʻia nā moho ʻē aʻe, ʻo Shuisky a me Trubetskoy. Ua hōʻike ka poʻe i ka hauʻoli a hoʻouna i ko lākou mau pūʻali i Rusia. I ka manawa like, ua hoʻopilikia ʻia ʻo Pskov ka poʻe Swedes, nāna i hopu iā Novgorod. ʻO Prince Pozharsky, ʻoiai ʻaʻole me ka hoʻoikaika ʻole, ua lanakila ʻo ia iā Pan Lisovsky. ʻOiai ke kūlana kiʻekiʻe o ka helu; ua hahauia na Polo, ua kumakaia kekahi poe koa. Ma hope o ka lanakila ʻana iā Lisovsky, ua holo wikiwiki ʻo Pozharsky mai Smolensk. ʻAʻole naʻe lākou i lawe i ke kūlanakauhale ma ka neʻe ʻana. He kaua ke kaua a he loli ka hauʻoli. Ua hoʻokaʻawale ka ʻEkalesia Roma i ke kālā hou, ua kūʻai aku ka poʻe Pole i ka poʻe mercenary, hele i ka hewa. Ua hana ʻia nā kaua me nā pae like ʻole o ka lanakila. Ua hoʻopilikia ke aliʻi Suedena ʻo Gustav Adolf iā Pskov, ʻaʻole naʻe i lawe. Ua pau ko Swedes i ko lakou ikaika i na hoouka kaua. A laila, ʻo Pozharsky, me ka hoʻihoʻi koke ʻana, e hoʻolei ana i kona pūʻali koa ma waena o nā puʻu, ua hoʻokō iā Novgorod. Ma ia manawa hoʻokahi, ua kōkua ʻia ʻo ia e ke kōkua ʻana o nā kamaʻāina i loaʻa i ka hoʻomāinoino a nā Swedes. Ua hahau ʻia ka poʻe Suedena, akā ua hoʻopaʻa ʻia ke kapakai Baltic. ʻAʻole hiki ke kipaku loa i nā Polo: ua pau loa nā pūʻali o ka mokuʻāina. ʻO ka mea nui, i ka wā i hoʻokokoke aku ai nā Lūkini iā Smolensk, ua kipaku ʻia lākou e nā pū kuniahi. Ua ulu aʻe nā haunaele i kēlā me kēia manawa ma loko o ka ʻāina, a ua ulana nā boyars me ka manaʻo ʻole i ka lima paʻa, ua ulana ʻia kēlā me kēia kipi. ʻO ka hopena, ua hoʻoholo ʻia: e hoʻopau i kahi maluhia i paʻakikī loa, akā pono loa no ka ʻāina. Ua nalowale ʻo Russia iā Smolensk, ʻāpana o ka ʻaoʻao hema o Ukraine, nā kūlanakauhale he nui, akā ua loaʻa iā ia ka maluhia i kali ʻia. ʻO kēia kekahi o nā kaua liʻiliʻi i loaʻa ʻole ka ʻāina iā mākou, akā ua lilo!
  Huhū ʻo Sadat:
  - No laila kekahi o nā mea liʻiliʻi! I koʻu manaʻo, ʻaʻole ka poʻe Lūkini ma kahi mua!
  - He moʻolelo noʻonoʻo ka mōʻaukala kahi hiki iā ʻoe ke kākau i nā mea āpau e like me kou makemake. Hiki ke hoʻihoʻi a me nā poho i loko! - Ua kūʻē ʻo Yanka.
  - He aha ka moʻolelo noʻonoʻo? - i ninau aku ai o Ali.
  - Moʻolelo a i ʻole ka moʻolelo! Hoʻopiʻi ka mea kākau i kona noʻonoʻo a ʻokoʻa ke ala o ka mōʻaukala - ʻaʻole like me ka mea maoli!
  Ua puhi ʻo Ali:
  - Akā, he mea hoihoi!
  Ua kaniʻuhū ʻo Yanka.
  - ʻOiaʻiʻo he hoihoi, akā ʻaʻole koʻikoʻi! Ma koʻu ʻāina, he mea maʻamau ke kākau ʻana i nā "ʻokoʻa" like ʻole i ke ʻano o ka mea i hana ʻia inā ʻaʻohe kipi a inā ua lanakila nā keʻokeʻo i ke kaua kīwila. ʻO kekahi o ia mea kākau: ua kākau ʻo ia i kahi moʻolelo holoʻokoʻa o nā moʻolelo ʻē aʻe! Eia kekahi, ua kauo ʻo ia ʻaʻole kēia ka steppe o supercivilization. Ke hooikaika nei na kanaka me ka naaupo, e hoopau ana i ka ikehu ma na mea lapuwale.
  Ua ʻōlelo ʻo Sadat:
  - Loaʻa iā mākou nā haku mele a me nā mea kākau moʻolelo. Hoʻonani pinepine lākou i ka moʻolelo e ʻoluʻolu i nā aliʻi. Akā, e kākau i nā mea he nui, a me kekahi mea ʻole! ʻAʻole maopopo iaʻu, nui ka noʻonoʻo.
  Ua lulu ʻo Yanka i kona poʻo:
  - ʻAʻole wau i laki no kekahi kumu, ʻaʻohe hoʻolālā i hoʻolālā ʻia!
  - ʻO ka ʻoiaʻiʻo a mākou i hui ai he mea hoʻokalakupua. ʻAe, ʻaʻohe hakakā a me nā kaua i kēia manawa, ʻaʻole ʻoe i hoʻopakele i ke aliʻi wahine, akā ʻae, ua ʻike ʻoe i nā mea hou he nui nou? - Ua ʻōlelo ʻo Sadat.
  - ʻOiaʻiʻo! I kēia manawa, ʻike wau i ka lio i loko o ke kaʻa, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻokuke ʻana iā ʻoe me ka hahau. - Hoʻopā ke keiki i nā ʻoki ma kona kua, haʻalulu kona mau wāwae.
  Ua paipai ʻo Ali:
  - Mai hopohopo, e kū koke mākou!
  - Pehea e hoʻopaʻa ʻole ai ka ʻoki iā mākou? - Ua hoʻohenehene ʻo Yanka. - E koʻu mau wāwae ʻilihune, pehea ka lōʻihi o ko lākou ʻeha. "Ua wela loa na kapuwai, ua okiia e ka pohaku, aole nae he koko."
  ʻOiaʻiʻo, he kolamu me nā kauā i komo i ke kauhale. He melemele ka hapa nui o nā hale, he ʻulaʻula nā kaupaku, ʻoi aku ka maikaʻi a i ʻole ka maikaʻi o ka luakini ke nānā aku, a me ka hale kiaʻi me nā kiaʻi.
  Uaʻaeʻia nā kauā e hoʻomaha, ua moeʻo Yanka ma luna o kahi ulu lāʻau ulu a kau i kona mau wāwae. Ua hoʻokahe ke koko mai koʻu mau wāwae a ua maikaʻi koʻu manaʻo. E hoomaha ana ke kua, e a ana na oki ma ke kua. Maikaʻi ka moe ʻana, he ʻoiaʻiʻo ka ʻeha o kou kino holoʻokoʻa, ʻeha nā iwi āpau, ʻeha kēlā me kēia aʻa. He hana paakiki maoli no, ua kauo na lio liilii i ke kaa no ka manawa loihi.
  Ua hauʻoli ʻia nā kauā me ka hahau a lawe ʻia e hānai ʻia; e like me nā manawa a pau, ʻo ka meaʻai ʻai meaʻai, akā ʻoi aku ka nui o nā mea kanu a me nā huaʻai. ʻAʻole lākou i ʻae iaʻu e ʻona, hoʻopau wale wau i koʻu pōloli mua.
  Akā, ua ʻae ʻia nā kauā e moe i kekahi manawa. ʻElua mau peacocks e hakakā ana ma waenakonu o ke kauhale, ua mahaloʻo Ahmed i kēia hiʻohiʻona no kekahi manawa. A laila, holo akula ʻekolu kaikamahine i waho. Ma hope o ko lākou wehe ʻana i ko lākou ʻaʻahu a hōʻike iā lākou iho, ua hoʻomaka lākou e hula i kahi hula hoʻokalakupua. Ua pololei nā kaikamāhine - puʻupuʻu a lohi, ikaika i ka hana nui. Wehe ae la o Ahmed i ka hahau, a me ke kanalua ole, hoomaka ae la oia e hahau i na nani, me ka olelo ana.
  - Eia ʻoukou e ka poʻe palaualelo!
  Ua lele ʻo Yanka a makemake e holo iā Akhmed, akā ua pāpā ʻelua mau kiaʻi i kona ala me nā ihe.
  - Ma hea ʻoe e hele ai, e ka ʻīlio?
  - Mai hahau i na kaikamahine! - Ua hoʻōho ʻo Yanka.
  Huli aʻela ʻo Ahmed a hele aʻe i ke keiki a hahau iā ia ma kona mau wāwae ʻole. Ua hoʻomālamalama ka minoʻaka maikaʻi ʻole i kona mau maka ʻumiʻumi.
  - Ua makemake ʻoe e haʻi mai iaʻu i kekahi mea!
  - No ke aha ʻoe e hahau ai i nā kaikamāhine! - Uhū ke keiki luhi.
  - ʻAe, hoihoi ʻoe i kēia! E ʻoiaʻiʻo wau, makemake wau ia! - Ua hōʻike ka mea kālepa i kona mau niho lepo lepo.
  - Makemake au e hōʻeha i nā kānaka! - Ua huhū ʻo Yanka.
  - ʻAe! He hauʻoli nui!
  Ua wili ke keiki i kona manamana lima ma kona heiau:
  - Pēlā ʻoe!
  - ʻO wai? - Ua hāpai ʻo Ahmed i kāna huila.
  - akamai! - Ua hoʻōho ʻo Yanka me ka hoʻohenehene huna ʻole.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Ahmed:
  - Ua leʻaleʻa ʻoe iaʻu! Ma keʻano laulā, hiki koke mākou i ke kūlanakauhale nui a ʻike ʻoe i kahi hakakā gladiator. ʻOiaʻiʻo, hiki paha iā lākou ke kūʻai aku iā ʻoe e lilo i gladiator?
  Ua haʻalulu ʻo Yanka:
  - He aloha!
  Luliluli ikaika ʻo Ahmed i kona poʻo:
  - ʻAʻole, manaʻo wau e lawe mai ʻoe iaʻu i ka pōmaikaʻi hou aʻe. Eia kekahi, ʻo nā keikikāne kauā ka mea liʻiliʻi loa a hoʻohana pinepine ʻia no ka ʻiʻo liona i nā hakakā gladiator. He kakaikahi wale no ke ola a kaulana. E kūʻai aku au iā Muk e lilo i gladiator; ma ke ala, ua hāmau ʻo ia i ke ala holoʻokoʻa.
  - E hakakā hou paha ʻoe me ia? - Ua ʻōlelo ʻo Yanka a mihi koke.
  - ʻAʻole! Ua lawa au! E hakaka me ka laau me kekahi keiki.
  Hāʻawi ʻia ʻo Muk i kahi lāʻau ma kona mau lima a hoʻouna ʻia e hakakā me kahi keikikāne i ʻoi aku ka nui ma mua ona. ʻAʻole i make ka hakakā a ʻaʻole hoihoi loa. ʻO Muk i ʻoi aku ka ʻeleu i hoʻopūhoihoi i kona hoa paio a kū ʻo ia me kona wāwae lepo lepo ma kona umauma. Ua hoolei ka mea nana i ka la i ka mea lanakila, a loaa koke ia ia ma ka lele. Ua uwo ʻo Ahmed ma luna o kona māmā.
  "Ua lawa ka ikaika iā ʻoukou e nā keikikāne ʻaʻole e kauo wale i ke kaʻa, akā kamaʻilio pū kekahi." No laila, ʻaʻole au e kūʻai i lio hou. I ka manawa like, e paʻakikī kou kino.
  Ua hoʻopaʻa ʻia nā keiki kauā i ke kaʻa a hoʻokuke hou ʻia. ʻAʻole i ola hou ʻo Yanka, ua ʻeli ʻo ia i nā pōhaku ʻoi, ʻoi aku ka wela i loko o nā wāwae ʻole o ke keiki. ʻO ka mea kupanaha, ʻo ka hapa mua o ka hola ʻoi aku ka paʻakikī, ʻaʻole nona wale nō, akā no nā keikikāne ʻē aʻe. A laila, e like me ka hana pinepine ʻana me nā keiki olakino ʻaʻole i hao wale ʻia e ka hōʻoluʻolu, wehe ʻia kahi makani lua. Hoʻomaka hou nā keikikāne e kamaʻilio.
  Ua nīnau ʻo Sadat iā Yancu:
  - A he aha ka mea i hana ma hope o ka moʻolelo o kou ʻāina.
  He mea paʻakikī ia no ke keiki, akā ke kamaʻilio ʻoe, hoʻopau ia i ka ʻeha. Me he mea lā e hoʻopuka mai ana kou alelo i ka luhi loa. Ua hoʻomau ʻo Yanka:
  - Ma ka waena o kanakolu, ua hiki i ka heluna kanaka, mahalo i ka helu hānau kiʻekiʻe, i ka pae mua o ke kaua, ʻo ia hoʻi, i kēia manawa ua pau ka manawa o ka maluhia i hoʻopau ʻia. I kēlā mau lā, hoʻāʻo nā ʻāina e hoʻokō i nā kuʻikahi, e mālama ana i ka hanohano naita!
  - ʻAʻole wau i manaʻoʻiʻo i nā manawa a pau! - Ua ʻōlelo ʻo Sadat, me ka winising.
  Ua ʻae ʻo Yanka:
  - ʻAʻole i nā manawa a pau, ʻoiaʻiʻo! I ka wā o ke kaua pope, ua uhaki mau nā naita a me nā Saracens e kūʻē ana iā lākou i ke kuʻikahi. I loko o ka puke moʻolelo a ʻIvanahō, ua hoʻomāʻewaʻewa ʻo ia i ka ʻōlelo hoʻomāʻewaʻewa: pehea kēia mau hana i hoʻowaliwali ai iaʻu. I kēia manawa ʻaneʻane hoʻokahi haneri a me kanahiku koʻu mau makahiki, me ka noʻonoʻo ʻana i ʻekolu mau kuʻikahi o ke kanalima!
  Ua ʻakaʻaka pū nā kāne, ua ʻōlelo ʻo Muk:
  - ʻO ka wahaheʻe ka aila no ka lubricating control gear!
  Pīhoihoi ʻo Sadat:
  - Auwe! A ʻo ʻoe ʻo Muk, he kanaka akeakamai!
  - ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole wau i hele mai me kēia! Ua lohe au mai kekahi malihini. - Ua hilahila ka ʻōpio ikaika.
  - ʻO kahi hoʻomanaʻo maikaʻi he ʻano maikaʻi o ke kauā! - Ua hoʻohenehene ʻo Sadat.
  - A i ʻole ka haku! - Ua pane aku ʻo Muk.
  - ʻAe, mamao ke kauā mai ka haku. E haʻi ʻo Yanka i ka moʻolelo holoʻokoʻa o kona ʻāina.
  Ua hoʻomau ʻo Yanka:
  - Ua hoʻomaka ka pūʻali Lūkini i kahi hoʻouka kaua. I ka hoʻomaka ʻana ua loaʻa iā ia nā pilikia. Ua maʻi ʻo Mikhail Pozharsky, a ua haki ʻo Prince Cherkasov i kona wāwae. Ua koho ʻia ʻo Voivode Sheinin i luna. Ua lilo ʻo ia i mea kaulana no ka pale paʻakikī o Smolensk. No nā makahiki ʻekolu, ua paʻa ʻo ia i ke kūlanakauhale, e hakakā ana me nā pūʻali koa ʻoi loa o nā Polo. I ka wā i hoʻonāwaliwali nui ʻia ai ka poʻe i hoʻopilikia ʻia e ka pōloli a me ka maʻi ahulau i hiki ai i nā Polo ke hopu i ke kūlanakauhale paʻa. I ka wā o ka hoʻouka kaua hope loa, ua hana nā Poles ma kahi o hoʻokahi kaukani alapiʻi a hoʻohana i ka pale uwahi, kahi mea hou loa i kēlā manawa. ʻO ka poʻe pale liʻiliʻi e ʻeke ma lalo o ke koʻikoʻi. Ua hōʻeha ʻia ʻo Sheinin, ʻoiai i kēlā mau lā, i kahi manawa kakaikahi, no kona paʻakikī. Ma hope o nā mea a pau, ua kauoha ʻia ʻo ia e hāʻawi iā Smolensk e ka Boyar Duma ponoʻī. I kēia manawa pono ʻo ia e hoʻihoʻi i ke kūlanakauhale āna i pale nui ai. Ua paʻa maikaʻi ʻia ʻo Smolensk a he pūʻali koa ikaika loa. Ua koi ʻia nā Lūkini e hoʻomaka i kahi hoʻopilikia. Maanei pono e ʻōlelo ʻia ʻo ka nāwaliwali o Tsar Mikhail a me ka nele o ka lima paʻa i hōʻeha nui iā ia. He kakaikahi loa na pu a me na lako kaua o na koa Rusia. ʻO ia ka mea i paʻakikī ke lawe i ka pā kaua. ʻOiaʻiʻo, hoʻokahi mea hoʻohui: ua make ke aliʻi Polani, a ʻaʻole hiki i nā poʻe ke hōʻiliʻili i ka pūʻali koa nui ke ʻole ke aliʻi. Ua hopu ʻo Sheinin i kekahi mau kūlanakauhale liʻiliʻi kokoke i Smolensk a ua lanakila ʻo Hetman Khodorovsky. ʻAʻole naʻe i loaʻa iā ia nā mea hoʻoikaika, a ua hoʻomaka ʻo Crimean Tatars e hoʻouka i nā ʻāpana hema o Rūsia, kahi i hoʻopilikia ai i nā pūʻali koa. Ua koho koke ka poʻe i mōʻī hou a ua hele aku kekahi pūʻali koa nui e hoʻopakele iā Smolensk. Ua makemake ʻo Sheinin e hoʻokiʻekiʻe i ka hoʻopuni a neʻe aku e hālāwai me ka ʻenemi, akā ua kauoha ke tsar, i koi ʻia e nā boyars, e hoʻopaʻa i ka hoʻopilikia ʻana i nā kumu a pau. Ua hoʻomaka ka hakakā nui, ua hakakā ka poʻe Lūkini me ka wiwo ʻole, akā he nui aku nā pole. Ma hope o kekahi mau kaua, ua hoʻopuni ʻia nā pūʻali koa Lūkini. Lawe ʻo Sheinin iā lākou i ka puʻu a ʻeli i laila. Ua hoʻokuʻu ʻia ka hoʻouka kaua me nā poho nui no nā Polo, akā paʻakikī ke kūlana.
  Ua hanu nui ke keiki, no ka mea, ua eha kona kua a me kona mau wawae, a hiki i ka pahu hopu. Ma hope o nā mea a pau, he poʻe lākou, ʻaʻole he hoki!
  Paʻi akula ʻo Ali iā ia ma ka poʻohiwi:
  - ʻAʻole e lōʻihi i kēia manawa, hiki koke mākou i ke kūlanakauhale a pono mākou e hoʻokaʻawale i laila. ʻO kaʻoiaʻiʻo, me ka mihi nui.
  ʻO kahi manu liʻiliʻi e like me ka manu nūnū e noho ana ma ka poho lima o Muku. Hāʻawi ke keiki iā Yanka.
  - E lilo ia i hōʻailona o ko mākou pilina, ʻoiai ma hope o ko mākou kaʻawale ʻana.
  - Manaʻolana wau e lilo ia a mau loa! - Ua hahau ʻo Yanka i ka manu nūnū, ma hope o ka lele ʻana o ka manu. Nānā ʻo ia iā ia e hele. Hoʻomau ke kamaʻilio ʻana.
  ke komo pu ana i na malama eha . I ka noʻonoʻo ʻana he ʻekolu mau ʻenemi hou a ua emi nā lako meaʻai, ua ʻae ke kiaʻāina ʻo Sheinin. Ua hoʻi kona pūʻali koa i nā wahi hoʻoilo. I kēia manawa, ua lanakila ʻo Cherkesov lāua ʻo Pozharsky i ka pūʻali koa o ka Crimean Khan. Ua hoʻoneʻe lākou i kahi pūʻali koa e hoʻopakele iā Belogorsk, kahi i hoʻopilikia ʻia e nā Polo. He kaua, nui na koa i make, aka, ua koiia na Polo e emi hope. Ma hope o kekahi mau hakakā liʻiliʻi, hāʻawi ka poʻe i ka maluhia. Ua hoʻopio hou ʻo Rusia iā Belogorsk a me kekahi mau kūlanakauhale liʻiliʻi, akā ua haʻalele ʻo Smolensk i kahi manawa. I ka makahiki 1642, ua hoouka aku na Cossacks i ka pakaua Tureke o Azov, me ka huhu i na hoouka kaua mau. Mahalo i ke kaomi ʻole, hāʻule ke kūlanakauhale paʻa. I ka pane ʻana, ua hoʻoweliweli ʻo Türkiye, kahi aupuni nui a ikaika loa, i kahi nalu. Ua kauoha ke tsar e hoʻākoakoa ʻia kahi ʻaha kūkā kiʻekiʻe, akā ua puka mai nā kuʻikahi koʻikoʻi ma waena o nā papa. Ua koi ka poʻe mahiʻai i ka ʻāina a me ke kūʻokoʻa, koi nā Cossacks i ka berena a me nā uku kālā. Ua hoʻihoʻi ʻia ka pā kaua Azov - makehewa nā mōhai!
  Ua haʻi hou ʻo Sadat i ka ʻōlelo kaulana a Kaisara:
  - ʻOi aku ka paʻakikī o ka mālama ʻana i kāu mea i lanakila ai ma mua o ka lanakila ʻana!
  Pīhoihoi ʻo Yanka (pehea ka manaʻo o ka poʻe nui i kekahi manawa):
  - Malia paha! ʻAʻole i liʻuliʻu, make ʻo Tsar Michael a ua pani ʻia kona wahi e Alexei, i kapa ʻia e kona mau hoa noho ʻo Quietest. ʻOiai ʻaʻole hiki iā Mikhail ke hele i lalo i ka mōʻaukala ma ke ʻano he mōʻī nui, ʻaʻole paha ʻo ia i emi iho no Rūsia ma mua o kāna keiki ʻo Peter the Great. I ka makahiki 1948, ua hoʻomaka ka haunaele ma Ukraine ma lalo o ke alakaʻi ʻana a Bohdan Khmelnitsky. Ua hoʻomāʻewaʻewa a hoʻomāʻewaʻewa ke aliʻi i nā Ukrainians a me nā Cossacks kūloko. Ua nui wale ka makemake o ka poe Polo, a ia manawa hookahi, ua hookaumahaia na kumu hoomana. ʻO ka mea nui, hoʻomaʻau ikaika lākou i ka Orthodox, pani i nā hale pule a kapa hou iā lākou he mau hale pule Katolika. Ma keʻano laulā, aia kahi pepehi kanaka maoli o ka Eastern Slavs.
  Ua lulu ʻo Sadat i kahi kulu o ka hou a nīnau:
  -He aha ka pepehi kanaka?
  - Ke hoʻopau ʻia ka lāhui holoʻokoʻa!
  - Loaʻa ia! He poʻe ʻino nā Polo.
  Ua kūʻē ʻo Yanka:
  - He ʻokoʻa lākou, e like me nā mea ʻē aʻe. Ma keʻano laulā, he poʻe Slavic lākou, akā ʻo ka ʻōnaehana o ka hoʻokele a me ka nele o ka mana o nā haku, hiki iā lākou ke hoʻopaʻa i ke kauā no ka hewa liʻiliʻi a ʻaʻole hoʻi i uku i ka ʻauhau, hoʻopau i ka lāhui. Pēlā i hana ai!
  - ʻOi aku ka ʻino o hoʻokahi haneli ma mua o hoʻokahi despot! - Ua hana ʻo Sadat i kahi aphorism.
  Ua ʻae koke ʻo Yanka:
  - ʻOiaʻiʻo! I kēlā me kēia hihia, ʻaʻole hiki i nā Ukrainians ke kū i kēlā hewa. Ua huki ʻia ʻo Bogdan Khmelnitsky i Rūsia. Akā, i kēia manawa ua hoʻomaka ke tsar ʻōpio i kahi hoʻoponopono hou o ka pūʻali koa, ʻo ke kūkulu ʻana i nā regiment koa, pono ʻo ia i kahi manawa. Eia kekahi, makemake paha ʻo ia e koi iā Ukraine e hui hou me Rusia.
  I ka mua ua lanakila ke kaua no Bogdan Khmelnitsky. Ua lanakila 'o ia i kekahi mau lanakila a lawe 'o Kyiv. A aneane e luku loa ia i ka puali o Polani, kokoke e hopu i ke alii. Ua koi ʻia ʻo Polani e ʻike i ke kūʻokoʻa o kahi hapa nui o Ukraine. ʻO ka hapa nui paha. Akā ʻaʻole i lōʻihi ka lanakila o Bohdan Khmelnitsky. Ma hope o ka loaʻa ʻana o nā hōʻaiʻē mai ka hale pule Katolika Roma, ua hōʻuluʻulu ka Commonwealth Polish-Lithuania i nā regiment hou. Eia kekahi, ua kipe ʻia kekahi o nā hui o Bohdan Khmelnitsky. Ua hoʻomaka ka pūʻali koa Ukrainian e ʻeha ma hope o ka lanakila ʻana a nalowale koke iā Kyiv. Ua koi ʻia ʻo Bogdan Khmelnitsky e hana pololei i kahi noi e hoʻokomo iā Ukraine i Rusia. ʻAʻole paha ʻo ia i makemake nui i kēia, ma hope o nā mea a pau, aia nō hoʻi ma Rūsia he kauā, nā ʻauhau kiʻekiʻe, kūʻai ʻia nā kānaka e like me nā pipi. Ua pāpā ʻo Tsar Alexei i ke komo ʻana i ka lole Kelemania a me ka puhi paka. ʻAʻole like me Peter the Great he Westerner, he aloha ʻāina ʻo Alexey. Aka, ia manawa hookahi, aole maikai ke alii, i ka wa o ka haunaele paakai a mahope iho, nui ka poe i pepehiia a hahauia. Eia naʻe, ʻo ia ka mea mua i hana i kahi ʻano pūʻali koa hou a neʻe i nā regiment i Ukraine a me Smolensk. Ua noʻonoʻo ʻia nā hewa ma mua a me ka waiho ʻana i kahi uhi liʻiliʻi, ua paʻa wale ke kūlanakauhale paʻa. Ua neʻe aku ka pūʻali a hopu koke iā Polotsk a me Vitebsk. Ua ʻoi aku ka paʻakikī o ke kūʻē ʻana o Polani kokoke iā Borisov, akā hāʻule pū kēia kūlanakauhale. Ua hoʻokipa ka poʻe kamaʻāina i ka pūʻali koa Lūkini ma ke ʻano he hoʻokuʻu. Ma hope o nā mea a pau, kapa ʻia nā pole me ka hoʻowahāwahā ʻia ʻo Belarusians rednecks. He kaua nui ma kahi kokoke i Minsk, ʻelua mau pūʻali koa nui i hakakā.
  Ua hoʻonohonoho maikaʻi ʻia nā pūʻali Lūkini, ʻo ka pūʻali koa Polani ka hapa nui o ka poʻe mercenary. ʻO nā pū hou māmā a wikiwiki hoʻi, me ka hoʻomaikaʻi ʻana o nā pūʻali Lūkini me ka hoʻohana ʻana i nā kūlanakauhale lāʻau kelepona, ua hoʻoholo i ka pono. Ua hee ka puali Polani, ua pio o Minsk. ʻO kekahi hapa o ka pūʻali Lūkini i neʻe aku ma ka hema o Belarus. Ma hope o ka hoʻopaʻa ʻana iā Gomel, neʻe lākou i ke komohana, e hele ana i ka Dnieper. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole hiki ke lawe i nā pā kaua a pau i ka manawa hoʻokahi. ʻO ka pūʻali koa Rechitsa, ma kahi o ka pale ʻana, ua hele mai e hālāwai a ua pio. A laila lawe ʻia ʻo Mozyr a me Slutsk ma ke ʻano like. Pono mākou e ʻimi me Slutsk, ua paʻa pono ke kūlanakauhale. Aka, o na kanaka o ke kaona iho, ka poe i luhi i ka mana hoowahawaha o na Radzivila, kipi lakou a wehe i na ipuka no na koa Rusia. Ua hāʻuleʻo Slutsk, ua holo nā haku, ua kākoʻo ikaika nā kānaka iā Rusia. ʻAe, ma Ukraine, ua hahau ʻia nā Pole, ua haki nā Lūkini a hiki i Galicia a kokoke e hopu iā Lvov. Ua hopu koke ʻo Voivode Dolgoruky iā Vilna, kahi kūlanakauhale i hiki ʻole i ka poʻe crusaders ke lawe no kekahi mau keneturi. ʻOiai ua hoʻopilikia ʻia lākou he ʻumikumamākolu manawa. ʻO ka hāʻule ʻana o ke kapikala mua o Lithuania i kumu i ka huikau a me ka haʻalulu i ka Commonwealth. Aia nā Lūkini ma nā wahi a pau. Ua hāʻule ʻo Baranovichi, Brest a me Lyuban, ua pio ʻo Grodno i nā pūʻali mai ka ʻĀkau. ʻOiaʻiʻo, ma waho o ka Lvov i lawe ʻole ʻia, ua hōʻea nā Lūkini i ka palena kahiko o Kievan Rus. Ke nee mai nei na koa Rusia ma Warsaw, ua makaukau na Polani e kuikahi, e hoihoi mai ana i ko lakou aina kahiko, a hiki i ka Nemana. I kēia hihia, ua lilo paha ʻo Alexei Mikhailovich i mōʻī nui. Akā, ua make koke ʻo Hetman o Ukraine ʻo Bohdan Khmelnytsky, a ua lilo kona hope he kipi. Eia kekahi, ua komo ʻo Suedena i ke kaua. A laila, he ʻāina ikaika loa ia, i ka wā o ke Kaua He kanakolu Makahiki, ua loaʻa iā ia ka waiwai nui ma ʻEulopa. ʻO Gustav Adolf, ka mea i lawe ʻole iā Pskov, ua hōʻike ʻo ia iā ia iho he alakaʻi ikaika loa ma nā alo o ʻEulopa. I kēia manawa ua make ʻo ia, akā ua haʻalele ʻo ia i mau hope ikaika. Ua hoʻomaka ke kaua ma waena o Rusia a me Suedena, a ua ikaika ka hoʻouka kaua ʻana o ka Crimean Tatars. Pono wau e hakakā ma nā ʻaoʻao he nui i ka manawa hoʻokahi. Ua hoʻokuke aku ka poʻe Lūkini i nā Suedes, a noho lākou i kekahi mau kūlanakauhale kahakai, hoʻāʻo e hoʻopilikia iā Riga, akā ma muli o ke kōkua i loaʻa i ka ʻenemi, ʻaʻole hiki iā lākou ke hopu iā ia ma ke kai. Ua lawe mai ka poʻe Suedena i nā pūʻali koa hou aʻe i ke kaua, e koi ana iā lākou e hāpai i ka pā. Ua hoʻouka kaua weliweli ma Ukraine. Ua hōʻiliʻili nā Pole i nā pūʻali koa a me nā pūʻali koa mercenary, ma hope o ka hoʻopaʻa ʻana i nā mahina he nui, ua hopu hou iā Grodno. Ua hee ka hetman kumakaia, aka, ua paniia kona wahi e ka iliohae maikai loa. Ua hoʻomaka ka Vatican i ka Crimean Khan ma nā ʻano āpau, hopohopo nā Katolika i ka ulu ʻana o ka Orthodoxy a me ka hoʻonui ʻana o Rusia. ʻO ka poʻe Pelekania kekahi i kōkua iā Polani; ʻaʻole lākou makemake e ʻae iā Rusia i nā kai a me Sepania. Ua emi mālie ka poʻe Lūkini. Ua hiki i ka ʻenemi ke hopu hou iā Brest, Lyuban, Baranovichi! Hāʻawi nā hui Lūkini i ke kūʻē paʻakikī loa ma Slutsk; ua hoʻopilikia ʻia ke kūlanakauhale no ʻelua makahiki, a hāʻule wale i ka pau ʻana o nā lako meaʻai. Ma ka ʻākau, ua hopu nā pūʻali Lūkini iā Yuryev, ua kāohi iā Narva, akā ʻaʻole i lawe hou i ke kūlanakauhale. He maalea ka poe Hetman, aole lakou i makemake i na Pole a me na alii o Rusia. Ua luhi loa kēia mau mea a pau. Eia kekahi, ua hōʻino ʻia ka poʻe mahiʻai Belarusian, ka mea i aloha mua i ka pūʻali Lūkini ma ke ʻano he mau kaikunāne o nā mea hoʻopakele. Ma hope o nā mea a pau, ua mau ka serfdom, ua paniʻia ka haku mua e kahi haku Lūkini, a ua hoʻonuiʻia kaʻauhau. He ale hoohaunaele ma ko Rus ponoi iho, he haunaele keleawe ma Moscow, a ua hoopauia me ka pilikia loa. Pono ka mōʻī e lulu lima me ke alakaʻi kipi i mea e loaʻa ai ka manawa a lawe mai i nā mea hoʻoikaika i ke kapikala. I kēia manawa, ua hoʻopio ka poʻe iā Minsk a me Vilna. Ua neʻe mua lākou i ka laina o ka muliwai Berezina, e hoʻoweliweli iā Polotsk, Vitebsk, a me Orsha. Me he mea lā e hiki mai ana kahi hoʻololi.
  Ua minoʻaka ʻo Sadat me ke aloha ʻole:
  - A ua hahau hou ia o Rusia?
  Ua piha ʻo Yanka me ka huhū:
  - ʻAʻole! ʻOiai ʻaʻole i lawe ka pūʻali koa Lūkini iā Narva, ua hiki nō iā ia ke lanakila i ka pūʻali koa Suedena. Ma hope iho ua kau inoa ʻia kahi maluhia maikaʻi ʻole: ʻo Yuryev a me nā kūlanakauhale kokoke e hāʻawi ʻia iā Suedena, akā ua hoʻokuʻu ʻia nā pūʻali nui. Ua hoʻouka ka pūʻali koa Lūkini i kahi hoʻouka kaua a hoʻopio iā Shklov, a lanakila i nā Polo i ko lākou hoʻokokoke ʻana iā Minsk.
  Ua holo mua ke kaua no kekahi mau makahiki, ua luhi loa nā ʻaoʻao ʻelua. He mau haunaele ma Polani. Ma hope o kekahi mau mahina o ke kūkākūkā ʻana, ua pūlima ʻia ka maluhia. Ua hāʻawi aku ʻo Polani iā Russia i ka hapalua o Ukraine, Smolensk a me nā kūlanakauhale kokoke loa iā ia. Ua hoʻihoʻi ʻia ka lanakila o Rūsia ma Belarus i ka Commonwealth Polish-Lithuania. Ma keʻano laulā, ua hoʻopau maikaʻi ke kaua no Rūsia; ua hiki ke hoʻihoʻi i kahi hapa o nā ʻāina Lūkini mua. ʻOiaʻiʻo, ua noho ʻo Belarus a me Ukraine komohana ma lalo o Polani; ʻaʻole i hoʻihoʻi ʻia nā ʻāina mua a pau i pili iā Kievan Rus. Ua loaʻa iā Rūsia kahi hoʻomaha, akā ʻaʻole lōʻihi. - Ua hāmau ke keiki, ua ʻeha nui ʻo ia i kona manamana wāwae i ka wā i hahau ai i ka pōhaku, a pono ʻo ia i manawa e hopu ai i kona hanu ma hope o kahi haʻahaʻa kaumaha.
  He ʻumikūmālima mau minuke ko lākou hele ʻana me ka hāmau, ʻoiai ʻo ka piʻi ʻana o ke alanui a haʻalulu maoli nā keikikāne i ka haʻalulu. Eia kekahi, ʻo ka hahau ʻana a hoʻomāinoino i ke kua ʻole. Ua pau ka hanu o na keiki a aneane hiolo i ka pohaku. A laila, kū ka piʻi ʻana a loaʻa hou ka mana o ka ʻōlelo.
  - ʻO Stepan Timofeevich Razin he Cossack hoʻomaha, lōʻihi, me nā poʻohiwi ākea, a ʻike ʻia e ka ikaika kino nui. Ua hakakā ʻo ia me Polani me ka wiwo ʻole, ʻoiai ua hoʻopakele ʻo Prince Dolgoruky i kekahi manawa a i ka manawa like i hōʻole i ka uku kūpono.
  Ua makemake kona kaikuaʻana ʻo Ivan i nā hoʻolālā e hana i kahi mokuʻāina Cossack nui, mai ka Bug a i Yaitsk. Ma hope o ka hakakā ʻana me ka Don ataman Kornil, ua haʻalele ʻo ia i kona mau pūʻali koa a neʻe iā lākou i ka Don. Akā, ua hoʻopuni ka pūʻali aliʻi iā ia i ka manawa. Ua hopu ʻia ʻo Ivan a hoʻouna ʻia i Moscow. Kahi i pepehi ʻia ai ma hope o ka hoʻomāinoino. Ma keʻano maoli, ua huhū loa ʻo Stenka Razin i nā mana tsarist. Eia naʻe, ʻoiai ʻo Stenka i kāohi ai i kona huhū, ua ikaika ka makemake e piʻi ma luna o nā Cossacks. ʻElua mau makahiki ma hope o ka hopena o ka maluhia me Polani, ua hoʻolaha ʻo Stenka Razin i kahi hoʻolaha kūʻē iā Azov. Akā,ʻo nā Cossacks, ka mea i loaʻaʻole ka manawa e hoʻomaha ai mai ke kaua ma mua, ua makemakeʻole lākou e hele i kahi kaua i kahi pākaua ikaika. Eia kekahi, ua kūʻē ke alakaʻi kūhelu o Don i ka huakaʻi a Stepan.
  Ma hope o ka hōʻiliʻili ʻana i ʻelua tausani kānaka, ua hoʻokokoke ʻo Stenka iā Azov, ʻaʻole naʻe i ʻaʻa e hoʻouka i ka pā kaua, nona ka pūʻali koa i ʻoi aku ka nui o kona pūʻali koa. Ua hoʻi hope kona pūʻali a neʻe i ka Volga e hopu i nā kaʻa. Eia naʻe, ʻaʻole i pōmaikaʻi ʻo Stenka Razin, ʻaʻole i ʻike ʻia ka helehelena o kahi hui ʻelua tausani. Ua kali ka poʻe kālepa i ka manawa i hōʻea mai ai ka streltsy escort a me nā huakaʻi aliʻi e lawe ana i ka palaoa i ka pūʻali koa Astrakhan. ʻOiai e kali ana ka pūʻulu o Stepan iā lākou, ua pepehi maoli ke alakaʻi kipi i kekahi mau Cossacks.
  - He ʻelua kaukani ka nui no ka pūʻulu powa. - Ua ʻike ʻo Sadat. - ʻO wai ke ola me ia mau helu!
  Ua kūʻē ʻo Muk:
  - He powa kēia me ka unahi. Eia ke alii wahine o na aihue, o Shella, ka mea maa mau hana liilii, aka, me ka wiwo ole. I kekahi manawa ua komo ʻo ia i loko o ka waihona kālā o ke Sultan iā ia iho, a ʻaihue i kahi koʻokoʻo. He makana nui ma kona poo.
  Huhū ʻo Sadat:
  - Akā ʻaʻole lākou e hopu iā ia, kūpaʻa loa kāna mau hoaaloha.
  Ua ʻōlelo ʻo Yanka:
  - No ke aha i manaʻo ʻia ai ka melemele i ke kala o ke kipi - ua like ia me ke gula!
  ʻO ka piko gula: ʻo ke ala maʻalahi loa e wāwahi i ka pale kaua o ka ʻoiaʻiʻo a me ka hanohano!
  Ua ʻōlelo ʻo Sadat:
  - He maalea a akamai loa paha o Shella me ka pahikaua. Aia kekahi mau moʻolelo e pili ana iā ia, ua kākau kekahi moʻolelo i kahi mele e pili ana i ke koa kaʻao.
  - ʻAʻole makemake ʻo ia e hoʻokahuli i ke Sultan? - Ua nīnau au iā Yanka, he hapa ʻakaʻaka.
  - E hookahuli i ke Suletana? No ke aha ia! He pūʻali koa nui wale nō kāna, a ʻo nā Shells he mau lima wale nō o nā pōā. ʻAʻole kūlike nā ikaika. A ʻoi aku ka hoihoi o ke ola o ka powa manuahi ma mua o ka noho ʻana ma ka noho aliʻi. Aloha nui kēia wahine a makemake i nā pilina maʻamau.
  - He mea maʻamau kēia no nā powa! - Ua ʻae ʻo Yanka. - He mea hoʻohauʻoli nō hoʻi ʻo Stepan, ʻōlelo ʻo ia i kāna wahine: ʻo ke kāne e ʻaʻahu ana i ka caftan hoʻokahi he hewa. ʻOiai, ʻo ka ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole makemake ʻo Razin. Aia kekahi hihia i ʻike ʻia i kona hāʻawi ʻana i kāna lio ponoʻī i kahi mahiʻai ʻilihune. ʻAe, ʻo ia ke aliʻi Cossack. He mea punahele na kanaka. ʻIke ʻo ia iā ia iho me ke koho ʻole, pono ʻo ia e hānai i ka hui, hopu ʻo ia i nā palau a ke aliʻi a me nā mea kālepa, hahau hapa a hopu ʻia ka poʻe pana pua. ʻO ka hopena, ua loaʻa iā ia nā palau me nā pūkuniahi liʻiliʻi ma kona lima. Ua hoʻoholo ʻo Stenka e holo i ke kai Caspian.
  Ma ke ala, pono mākou e lanakila i ke kūlanakauhale ʻo Tsaritsyn. Ma ʻaneʻi ua komo kekahi mau ʻelele o Stepan i ke kūlanakauhale a hana i kahi kuʻikahi me ka poʻe pū. Hoʻokomo lākou i kahi hana, ʻo Stepan Timofeevich i kīkī nui loa (ʻo ia wale nō ka mea hiki ke hana i kēlā) a ua hoʻomaka nā pahu o nā pū e puhi, ʻaʻole hiki iā lākou ke kī i hoʻokahi pana. No laila, holo kona mau ʻauwaʻa ma mua o Tsaritsyn, ʻakaʻaka ka Cossacks a hoʻoweliweli i ke kiaʻāina. Mai ia manawa mai, ua laha na lono a puni o Rus', he kupua o Stenka Razin, a ua ike oia i ka hoowalewale i na pu kuniahi, lele i ke ao a hiki ole ke pa i ka saber a me ka poka! Ma hope o Astrakhan, ua neʻe ʻo Stepan Timofeevich i ka muliwai ʻo Yaik. Manaʻo ʻo ia e hana i kahi waihona kākoʻo ma laila ma ka hopu ʻana iā Yaitsk. Ua paʻa pono ke kūlanakauhale, akā ua hoʻohana ʻo Stenka Razin i kahi hoʻopunipuni i lilo i puke haʻawina ma hope.
  Ua nīnau ʻo Sadat:
  - He aha ka hoʻopunipuni?
  Ua hāʻawi ʻoluʻolu ʻo Yanka:
  - He kanakolu Cossacks i ʻaʻahu ʻia e like me nā mōneka, ua ʻae ʻia lākou a hoʻopaʻa ʻia i ka ʻīpuka, a laila poha ka pūʻali koa holoʻokoʻa. He kaua pōkole, hāʻule ke kūlanakauhale! Maʻaneʻi,ʻaʻole i hōʻikeʻo Stenka Razin iā ia iho i kāna mea maikaʻi loa, e kauoha ana i ka hoʻokōʻana i nā mea pana pua a pau. ʻOiaʻiʻo, ʻaneʻane ʻoki ʻia kekahi o lākou iā Stenka Razin a make. ʻOiaʻiʻo, ma waena o ka hoʻokō ʻana ua hahai ʻole ʻia ke aloha, akā ua nui ka poʻe i hōʻeha ʻia. Ua noho paʻa ʻo Stenka Razin i ke kūlanakauhale. Ua hoʻāʻo ke aupuni tsarist e kiola iā ia. ʻElua mau kauoha Streltsy i hoʻouna ʻia a he ʻumi tausani Nogais, alakaʻi ʻia e Murza Selim, i kūʻai ʻia no ke kālā. Ua ʻike ʻo Stenka Razin, mahalo i ka reconnaissance e pili ana i kēia, alakaʻi i hoʻokahi a me ka hapa tausani Cossacks i ka steppe a, i ke kiʻekiʻe o ka hoʻouka ʻana, hahau ʻia ma hope. Ua hahau ʻia ka ʻenemi , akā ua hoʻomaopopo ʻo Stepan ʻaʻole lākou e ʻae iā ia e loaʻa kahi kūlana ma ke kūlanakauhale no ka lōʻihi. Ua haʻalele nā Cossacks i ke kūlanakauhale a hele i ka huakaʻi i nā ʻāina ʻē. Ua luku ʻo Cossacks i nā kūlanakauhale a me nā kaʻa kaʻa, a ua kaulana ka kaulana o Stepan ma Rus' ma ke ʻano he alakaʻi lanakila ʻole. Me he mea lā ua ʻōlelo aku nā kākāʻōlelo naʻauao i ke aliʻi: hiki i kēia kanaka ke kōkua i kahi mana nui. Ua hāʻawi ʻia ʻo Stepan i ke aloha aliʻi a ʻae ʻia e hoʻi i ka Don. ʻOiaʻiʻo, ma Astrakhan pono ʻo ia e hāʻawi i nā pū. Eia naʻe, ʻo Stenka Razin, i ka hoʻohana ʻana i kona kaulana, kokoke i hoʻomaka i kahi kipi ma Astrakhan, ua hele hihiu kāna Cossacks. Ua hauʻoli wale ke kiaʻāina i ka hoʻopau ʻana i kēlā kaumaha.
  Ua hoʻi ʻo Stepan me kona mau hoa aloha a me ka waiwai nui i ka Don.
  I ka wā hoʻoilo, ua hoʻokumu ʻo ia i pūʻali koa ʻelima tausani. I ka pūnāwai, hui pū nā Cossacks kiʻekiʻe iā ia. Ma hope o kona iho ʻana i Cherkassy, ʻane koho ʻia ʻo Stenka Razin i luna nui o Cossack. Pela i hiki mai ai ka moeuhane: e wawahi i ka Don holookoa malalo iho.
  - Hana maikaʻi! Kanaka maikaʻi! - Ua hoʻōho ʻo Sadat. Puhi ka hahau a ka luna, ʻaʻole naʻe i hāʻule i ke kua hoʻomanawanui.
  - Maikaʻi, akā ʻaʻole ʻo ia i ʻike pehea e hoʻōki ai! - Ua ʻōlelo ʻo Yanka, me ka luliluli ʻana i kona poʻo.
  - ʻO wai ka mea ʻike! - Ua hoʻokomo ʻo Ali.
  - Ma hope o ka loaʻa ʻana o ka Don, ua hoʻouna ʻo Stenka i nā ʻelele i ka Tsar me kahi hāʻawi e kōkua i ka hoʻonohonoho ʻana i kahi kaua kūʻē iā Azov. Akā, ua hahau ʻia kona mau ʻelele a kipaku ʻia. ʻO Stepan huhū, hui pū me ke aliʻi powa kaulana ʻo Timofey Us, neʻe akula iā Tsaritsyn. Ua hoʻouna ʻia ke kiaʻāina ʻo Moscow Streltsy Lopatin mai ka uka o ka Volga e hoʻomaha iā Stepan. Ua hoʻomākaukau mākaukau ʻo Stenka i kahi pahele a aneane luku loa i ka pūʻali koa Moscow. ʻO ka poʻe pana pua i hoʻouna ʻia mai ʻAstrakhan mai, hele lākou ma ka ʻaoʻao o ka poʻe kipi. Ua komo nā ʻelele o Stenka i loko o ke kūlanakauhale ponoʻī, nāna i kipi i nā kānaka a me nā pana pua. Ua lawe ʻia ke kūlanakauhale ʻaneʻane me ka hakakā ʻole, ʻo kahi pūʻulu liʻiliʻi wale nō o ke kaikunāne o ke kiaʻāina i hoʻonohonoho i kahi hakakā. Ua hāʻule ke kūlanakauhale a ua hoʻokumu ʻia ke aupuni hou i loko. Maanei ua kuhi hewa ʻo Stenka Razin - ua kānalua ʻo ia no ka lōʻihi loa: e hele a ʻaʻole paha e hele i Moscow. ʻIke ʻia ʻaʻole hiki i ke aupuni tsarist ke ʻae i ka nalowale o ka nui o ka ʻāina a hiki i ke kai Caspian. Ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, paʻakikī ke hoʻoholo i ke kaua me kahi aupuni nui, ʻo ke alo o ia, ma ka hikina, ua hoʻokokoke mua i ka Moana Pākīpika. Eia naʻe, ʻo Stenka, ʻaʻole me ke kumu ʻole, i helu ʻia i ke kākoʻo o ka poʻe. Ua hoʻolaha ʻia ua kauoha ʻo Tsar Alexei Mikhailovich i ka hahau ʻana i nā boyars a me nā mea nona ka ʻāina, a ua huki pū ʻia kahi leka hoʻopunipuni mai ka Patriarch Nikon. ʻOiai ʻo Stepan e kū ana i waena o nā lio, ua hoʻomaka ʻo ia e hāʻule, hiki paha i nā ʻelele tsarist i hoʻokomo i kahi maʻi i waena o lākou. ʻO ka lilo ʻana o nā lio i hoʻonāwaliwali loa i ka laina o nā Cossacks, a ʻo kahi pūʻali koa hanohano i helu ʻia he kanaono tausani ma lalo o ke alakaʻi ʻana a Voivode Dolgoruky i ʻākoakoa ma Moscow e kūʻē iā lākou.
  Akā naʻe, i kēia manawa, aia ka laki ma ka ʻaoʻao o Stepan, ka mea i kōkua ikaika ʻia e nā poʻe maʻamau a me nā pana pua. Ua lawe ʻia ʻo Saratov me ka hakakā ʻole, a wehe ʻo Samara i nā puka ma hope o ia. A ʻo Simbirsk wale nō ka mea i manaʻo ʻia e lilo i palena o nā kaua make me nā kipi. Eia naʻe, ua lanakila ʻo Stepan i ke kūlanakauhale a lanakila i nā pūʻali koa i hoʻouna ʻia ma kahi hui. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole i lawe ʻia ka pā kaua ma ke kikowaena o ke kūlanakauhale. A laila hoʻohālua ʻo Stenka Razin me kona mau pūʻali koa i ke kiaʻāina ʻo Bagryansky.
  He koa hanohano ʻo ia, he koa o ke kaua me Polani, ʻaʻole i ʻike i ka lanakila.
  Ua lanakila ʻo Stepan iā ia, akā ua pakele ke kiaʻāina iā ia iho, a holo pū me ke koena o kona mau koa i Kazan. Ua hana hewa hou ʻo Stepan iā ia iho: ma mua o ka hahai ʻana i ke kiaʻāina a hoʻoneʻe i kona pūʻali koa, ua hoʻopilikia ʻo ia i ka hale paʻahao. He lapuwale ia, ʻoiai ʻo ka pā kaua e kū ana ma kahi puʻu a ʻaʻole nui kona nui, a he mea paʻakikī ke ʻino. ʻOiai e kū ana ʻo Stenka Razin: ua hōʻiliʻili nā luna aliʻi i nā pūʻali koa nui. ʻO kahi mea nui, alakaʻi ʻia e ka Bagryansky hoʻokahi, hoʻokokoke iā Simbirsk. Maʻaneʻi ua hanaʻo Stepan i ke kolu o ka hewa; i ka pō o ke kaua, ua hoʻoholoʻo ia e hoʻopilikia i ka hale paʻahao. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole hiki iā ia ke lawe, akā ua loaʻa iā ia nā poho nui a me ka luhi mau tausani koa.
  Ua hoʻomau ke kaua me ka luna akamai ʻo Bagryansky me nā pae like ʻole o ka kūleʻa. Ma kekahi mau mea, ua hiki i ke kiaaina hanohano ke hoopunipuni ia Stepana, ma kekahi mau ano, ua oi aku o Bagryansky i ke alakai kipi. Akā i ka manawa hoʻoholo, ua hōʻeha nui ʻia ʻo Stenka Razin e kahi dragoon, i ʻoki ʻia ma ke poʻo me kahi saber. ʻO ka hāʻule ʻana o ke alakaʻi kipi i ka piko o ke kaua i hoʻoholo mua i ka hopena o ke kaua. Ua lawe ʻia aku ʻo Stepan ka mea ʻeha, ʻike ʻole, a ua hoʻonele ʻia kona pūʻali koa i kona mau alakaʻi, ua holo pū ka hope o Stepan ʻo Naumov me ke aliʻi i ʻeha.
  Ua ʻōlelo ʻo Sadat:
  - ʻO ka pūʻali koa ʻole ke alakaʻi e like me ke kino puʻuwai ʻole!
  ʻO Yanka, ma hope o kona hanu ʻana no hoʻokahi minute, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO ka puʻuwai o ka luna koa he paʻa ahi, ʻo kona poʻo he hau, ʻo kona makemake he hao: hui pū ʻia - ʻo ke kila lanakila! Ua mau nae ke kipi ana! Ua uhi ʻia kahi ʻāpana nui, a ua hālāwai ʻo Dolgoruky i ke kūʻē paʻakikī. He kanalima na kaa me na Ilamuku a me na kahuna pule mahope o kona kaa. Ua hana ʻino ʻia ka poʻe kipi, ʻaʻole i kaawe wale ʻia, akā ua hoʻopaʻa ʻia a hoʻopaʻa ʻia. Ua hoʻohana ʻo Stepan iā ia iho i kekahi manawa ma ka Don. Ma hope o kona ola ʻana mai kona mau ʻeha, ua hoʻolālā ʻo Stenka i kahi kaua kūʻē iā Tula. ʻO kēia ala i hiki ai ke uhaʻi i Moscow me ka wikiwiki, a ʻoi aku ka hiki ke hele ma ka Don me ka ʻole e hālāwai me nā kūlanakauhale nui. Akā ʻaʻole pōmaikaʻi ʻo Stenka; ua haʻi aku ka mākaʻikaʻi i nā kiaʻāina e pili ana i nā hoʻolālā a Stepan a ua hana lākou i ka hana, me ka lanakila ʻana i ka pūʻali koa o kāna kōkua kokoke loa ʻo Minaev. Ua lilo koke ʻo Stenka i mea hōʻeha no ke kumakaia iā ia iho. ʻO nā Cossacks waiwai, me ka makaʻu i ka hoʻopaʻi hiki ʻole, hoʻokokoke i ka Don me nā pūʻali koa nui o ka tsarist a hopu iā Stepan. ʻO ke alakaʻi kipi, ma lalo o kahi alakaʻi nui, ua lawe ʻia i Moscow. Ma laila ʻo ia i hoʻomāinoino ʻino ʻia, akā ua kāhāhā ʻo Razin i ka poʻe i hoʻopaʻi ʻia me kona wiwo ʻole, ʻaʻole ia i haki a hōʻike ʻole i kahi i hūnā ʻia ai kāna mau waiwai. Akā naʻe, ua hāʻawi ʻo ia i nā waiwai pio he nui i hopu ʻia i nā hoʻolaha haole i ka poʻe ʻilihune a me nā ʻilihune. Nui ke aloha o na kanaka ia ia. I ka wā o ka hoʻokō ʻana, ua hoʻopuni ʻia ka scaffold me Stepan e kahi pūʻali koa holoʻokoʻa. ʻOki mua lākou i kona mau lima a me nā wāwae, a laila ʻo kona poʻo wale nō. Ua hōʻole naʻe ʻo Stenka i ka haʻi ʻana, a ʻōlelo ʻo ia ua mihi ʻo ia i hoʻokahi mea: ʻaʻole ʻo ia i hoʻopuka loa i nā ʻuhane ʻino a pau. He kanaka kupono a make me ka hanohano. ʻO ka pā kaua hope loa o nā kipi, ʻo Astrakhan: hāʻule i hoʻokahi makahiki ma hope. ʻOiai ua pau ke kipi ʻana me ka hāʻule ʻole, ua hōʻike mau i ka mea hiki i nā kānaka ke hana. Ma lalo o Lenin, ua hoʻopaʻa ʻia ʻo Stenka Razin ma ke ʻano he meʻe o ke kipi.
  Ua ʻōlelo ʻo Muk me ka moeʻuhane:
  - ʻAʻole wau ʻike i ke ʻano o ka hoʻololi, akā nani ke kani.
  Ua wehewehe wale ʻo Yanka:
  - He kipi keia i pau i ka lanakila. Inā ʻoe e kau i kēia ʻano ma ke ʻano maʻalahi. Akā i kēia hihia ʻaʻole i hiki mai kēia.
  Ua hāmau ke keiki, a ua hoʻomaka kahi ʻeha hou: piʻi hou i nā mauna. He mea ia e like me ka hoehaeha, me he mea la ua kokoke nahaehae na io, me he mea la ua piha ke kino i ke kepau, a ua ma'ule, ua eha loa ia mai ka waika lactic i hanaia iloko o na io, oi aku hoi ma na poohiwi. Me he mea lā ua kokoke e pohā nā ʻiʻo, hāmama ʻoe i kou waha a hanu hohonu i mea e maʻalahi iki ai.
  Ua hauʻoli ʻo Yanka, ʻaʻole like me ka hapa nui o kāna mau hoa, he mau ʻiʻo maikaʻi a hoʻomaʻamaʻa ʻia ʻo ia. ʻAʻole makehewa ke aʻo ʻana ma ke kula circus, ʻaʻole ia he wimp, e kū ʻo ia i ka hoʻāʻo. Me he mea lā ua paʻakikī nā keikikāne, ʻaʻole lākou he mau kauā hale, e like me ka mea i ʻike ʻia ma ko lākou mau kino maloʻo. Ua pilikia lākou, akā noho mālie, hiki iā lākou ke uē wale. Ma keʻano laulā, i ko lākou mau makahiki, ua manaʻo ʻia he mea hilahila ke hōʻike ʻia ʻoe i ka ʻeha, mai ka hahau ʻana a i ʻole ka hahau ʻana mai ka lima. No laila, hoʻomanawanui ʻoe i ka ʻeha. ʻEhia ka ʻeha i loaʻa iā ia i nā lā ʻekolu i hala! ʻOi aku paha ma mua o koʻu ola holoʻokoʻa ma mua.
  Ke hele mālie nei ka manawa, i ka wā e ʻeha ai ʻoe, weliweli, a ʻaʻole lawa kou hanu e kamaʻilio. Ua hoʻomanaʻo ʻo Yanka aia kekahi kanaka moʻokalaleo i kūʻai ʻia ʻo ia i ka wā kamaliʻi, a laila ua hoʻokele ʻia ʻo ia e kahi scarecrow i hoʻopaʻa ʻia i ke kaʻa. He mea paʻakikī loa kēia, akā ua ulu ʻo ia i ke kino. No laila ʻaʻole e lawe i kēia ma ke ʻano he aʻo. ʻOiai ʻoi loa, akā pono. Malia paha e hoʻomākaukau ana lākou iā ia no nā pāʻani 'Olumepika! E noʻonoʻo iā ia he haʻuki a e maʻalahi loa ia iā ʻoe. Ua ʻakaʻaka kēia mau manaʻo iā Yanka. Ua hāʻawi ka luna hoʻomalu i ka hahau ʻana me kāna huila a ʻakaʻaka i ka pane.
  Ua holo ʻo Ahmed iā lākou a lilo i mea hoihoi:
  - He aha ka mea ʻakaʻaka!
  Pane mai la ke kahu.
  - He keikikāne! Ua ʻakaʻaka wau, a, manaʻo wau he ʻakaʻaka.
  - Ua pololei paha ʻoe! He ʻano hale keaka o nā mea hoʻomakeʻaka. Pehea ka hana a keia keiki i ka'u kauoha e pipi i ka lanahu wela ma kona opu!
  Pane hoʻohenehene ʻo Yanka:
  - I kēia hihia, hiki iaʻu ke ʻai i ka pāʻani maka!
  Ua pāʻani ʻo Akhmed me ka hahau, ua hahau pinepine i nā wāwae ʻole o nā keikikāne, akā ʻaʻole i hoʻopā iā Yanka.
  - He ʻakaʻaka loa ʻoe. Minamina ke huki ʻia ka ʻili o ke keiki uʻi a naʻau i ka pahu. - Ua hoʻohālike ʻo Sadat e hāmama aʻe i kona waha a ʻae. - Ua ʻike ʻoe i kaʻu makemake iā ʻoe!
  - ʻAʻole pono ke kauā i ka manaʻo o ka haku. Pono ʻo ia e hahai i kāna mau kauoha.
  Kuno ʻo Ahmed:
  - Akau! Aʻo koke ʻoe. E hoʻolohe mai i kaʻu makemake. Ua makemake au i kou leo, akaka e like me ke kani kai. E hīmeni iā mākou i kekahi mea.
  - Ma ka holo! - Luliluli ke poo o ke keiki.
  - ʻAe, kū! Maopopo iaʻu he paʻakikī.
  Kū ka huakaʻi a noho nā kauā. Moe ihola ʻo Yanka i hoʻokahi minute, hoʻomaʻemaʻe i kona ʻāʻī, a hāpai aʻela i ke kaʻa kaʻa me kona mau wāwae luhi a ʻeha. Ua wili ʻo ia i kona ʻāʻī.
  - Hāʻawi iā ia i ka waina! - Kauoha iā Ahmed.
  Ninau mai la ke kahu.
  - Kahiko?
  - ʻAʻole! wai maʻemaʻe, i ʻole e lawe ʻia ke kauā. Pono ʻo ia e kauo a huki i ke kaʻa. Makemake au e aʻo iā ia.
  Ua ʻai nui ke keiki i ka wai hua waina-strawberry (hybrid) hou. Ua pau ka ʻōpala o ka luhi a me ka hoʻohaʻahaʻa. Ua ʻike ʻo ia i ka piʻi ʻana o ka ikaika a me ka hoʻoikaika. Ua ʻakaʻaka ʻo Yanka a hīmeni ʻo ia me kāna leo hīmeni mele nui:
  E hoʻokala ka naita Lūkini i kāna pahi kaua,
  ʻAʻole e nāwaliwali ke koa i ke kaua!
  Kaua kaua i ke kai,
  Manaʻo wau e wehe wau i ke ala i ka nani!
  
  Raid - he pūʻulu ʻino o nā Mongols,
  Ua pau na kauhale o ke kulanakauhale!
  Ke kahe nei ke koko kanaka me he wai la,
  Akā ʻoi aku ka ikaika o ka ʻuhane Lūkini ma mua o ka metala!
  
  Kolo ka nahesa a wela me kona aho,
  ʻO ka uahi, ʻuā, ʻaʻohe mea i ʻike ʻia!
  E mālama au iā ʻoe i ka honua,
  Mai ka hau a i nā kahakai mahana!
  
  Lele koʻu ʻuhane i luna
  No ka nani o ka Makuahine Hemolele!
  E lanakila mākou e like me ka wā ma mua - i kēia manawa,
  Mai waiho kou ʻāina hānau ma lalo o kou manamana lima!
  
  Ua makaukau na regimen o Rus e make.
  Ua like ko mākou mau koa me nā granite!
  Ua ʻoki mākou i ko mākou ʻenemi, i kēlā me kēia lālani,
  Ua uhi ʻia nā pali a pau i nā kupapaʻu!
  
  Ua wela na hale me he lama la,
  Ke uwo nei nā Elepani, ke holo wikiwiki nei i ke kaua!
  E lanakila ana na koa Rusia
  ʻO nā wao nahele, nā pōhaku, nā wailele!
  
  ʻAʻole hiki iā mākou ke lanakila
  ʻAʻole hiki ke hoʻokuʻu i ka honua!
  ʻAʻole hiki ke lanakila ka pūʻali o Rus.
  E lilo ia i mea nani o nā hanauna!
  
  Ke kali nei ka hopena o Rusia iā ʻoe,
  E hoomalu i ka hakahaka no ka wa pau ole!
  Manaʻo wau i ka hauʻoli mau loa
  Mai noho malama wale!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"