Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

ΣΥΜΠΑΝ Vs ΣΥΜΠΑΝ1

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Φανταστείτε το μακρινό μέλλον της ανθρωπότητας. Όλες οι χώρες και οι λαοί: πρέπει να ενωθούν για να επιβιώσουν και να κατακτήσουν το διάστημα. Μόνο μια χώρα όπως η Ρωσία είναι ικανή να αναλάβει τέτοιες ευθύνες. Αλλά η ανθρωπότητα είναι ενωμένη: μπροστά είναι η διαστημική επέκταση και οι νέοι πόλεμοι των άστρων - που διεξάγονται με τη βοήθεια υπερόπλων και μαγείας. Στο τέλος, ολόκληρο το σύμπαν κατακτάται από τη Μεγάλη Ρωσία. Υπάρχουν όμως παράλληλα σύμπαντα. Στη διπλανή αυτοκρατορία, η Αγία Ρωσία: υπέταξε επίσης την ύλη και τον χώρο. Φαινόταν ότι δύο σχεδόν απολύτως πανομοιότυποι σχηματισμοί παράλληλων συμπάντων θα έπρεπε να είναι φίλοι και να συνυπάρχουν ειρηνικά. Όμως εξαιτίας ενός παράλογου ατυχήματος, ή μάλλον μιας προσεκτικά διαβασμένης πρόκλησης τρίτων δυνάμεων, ξέσπασε ένας διαπαντός πόλεμος μεταξύ αδελφικών λαών. Όλοι πιστεύουν ότι έχει δίκιο και ο εχθρός ξεκίνησε πρώτος. Οι Άγιοι Ρώσοι σκοτώνουν τους Μεγάλους Ρώσους, οι άνθρωποι και οι πιο διαφορετικοί σύμμαχοι της ανθρωπότητας

  ΣΥΜΠΑΝ VS ΣΥΜΠΑΝ1
  ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ:
  ΤΡΕΛΛΗ ΤΡΕΛΑ!
  ΠΡΟΛΟΓΟΣ
  Φανταστείτε το μακρινό μέλλον της ανθρωπότητας. Όλες οι χώρες και οι λαοί: πρέπει να ενωθούν για να επιβιώσουν και να κατακτήσουν το διάστημα. Μόνο μια χώρα όπως η Ρωσία είναι ικανή να αναλάβει τέτοιες ευθύνες. Αλλά η ανθρωπότητα είναι ενωμένη: μπροστά είναι η διαστημική επέκταση και οι νέοι πόλεμοι των άστρων - που διεξάγονται με τη βοήθεια υπερόπλων και μαγείας. Στο τέλος, ολόκληρο το σύμπαν κατακτάται από τη Μεγάλη Ρωσία. Υπάρχουν όμως παράλληλα σύμπαντα. Στη διπλανή αυτοκρατορία, η Αγία Ρωσία: υπέταξε επίσης την ύλη και τον χώρο. Φαινόταν ότι δύο σχεδόν απολύτως πανομοιότυποι σχηματισμοί παράλληλων συμπάντων θα έπρεπε να είναι φίλοι και να συνυπάρχουν ειρηνικά. Όμως εξαιτίας ενός παράλογου ατυχήματος, ή μάλλον μιας προσεκτικά διαβασμένης πρόκλησης τρίτων δυνάμεων, ξέσπασε ένας διαπαντός πόλεμος μεταξύ αδελφικών λαών. Όλοι πιστεύουν ότι έχει δίκιο και ο εχθρός ξεκίνησε πρώτος. Οι Άγιοι Ρώσοι σκοτώνουν τους Μεγάλους Ρώσους, οι άνθρωποι και οι πιο διαφορετικοί σύμμαχοι της ανθρωπότητας πολεμούν - ασύλληπτες φυλές: η πιο τρελή φαντασία δεν μπορεί να τους περιγράψει. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι πιο τρομεροί και σκληροί πόλεμοι είναι αδελφοκτόνοι πόλεμοι. Η τρέλα μεγαλώνει, η βία κλιμακώνεται, εκατοντάδες εκατομμύρια θύματα τόσο ανθρώπων όσο και κατοίκων των κατακτημένων κόσμων. Χρησιμοποιείται μαγεία, καθώς και τεχνολογίες χωρίς προηγούμενο, και ούτω καθεξής για αρκετούς αιματηρούς αιώνες. Οι επιστήμονες δημιουργούν όλο και πιο προηγμένες μεθόδους καταστροφής, η ζωή στα σύμπαντα απειλείται πλήρως. Ποιος θα σταματήσει την τρέλα και θα σώσει την ανθρωπότητα; Ούτε βασιλιάς, ούτε Θεός, ούτε ήρωας. Ούτε ένας στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων, όπως ένας σταρ των κόμικς που σκοτώνει εκατοντάδες εχθρούς (αυτό συμβαίνει μόνο στα παραμύθια), ούτε ένας σούπερ επιστήμονας, που ξέρει πώς δεν έχει σκίσει τη μήτρα της Γης με τη μύτη του. Και απλοί άνθρωποι της εποχής μας, ίσως όχι και τόσο απλοί!
  Έχω ένα προσωπικό αίτημα προς τους εκδότες: αξιολογήστε την ιδέα και εάν το έργο στο σύνολό του είναι κατάλληλο για εσάς. Όσο για την ποιότητα του κειμένου, αν βασικά εγκρίνεις το μυθιστόρημα, τότε θα πληρώσω τα χρήματα και θα το γυαλίσει ένας επαγγελματίας μοντέρ! Και αν όχι, τότε γιατί να σπαταλάτε χρόνο και χρήμα, απλά φροντίστε να γράψετε.
  Το σύμπαν σείστηκε στη μάχη,
  Και τα αστέρια-δάκρυα πότισαν το βελούδο!
  Ο πόλεμος καίει - η κόλαση είναι ένα κακό πάθος,
  Και ο Διάβολος θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία!
  
  Ας είναι η Πατρίδα γίγαντας,
  Υπάρχουν αμέτρητοι γαλαξίες!
  Ο Κύριος άπλωσε ένα κάλυμμα στη Ρωσία,
  Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια τεράστια χώρα!
  
  Αυτή είναι μια τρομερή μάχη - ο χώρος βράζει,
  Θα επιβεβαιώσουμε τη δόξα με το άγιο ξίφος!
  Τα συντρίμμια των αστροπλοίων - σωροί από σώματα,
  Θα νικήσουμε τους αντιπάλους της Ρωσίας!
  
  Και το κενό είναι βαμμένο με αίμα,
  Μετά από όλα, ο αντίπαλος είναι ισχυρός - η πίεση είναι σκληρή!
  Αλλά θα προστατεύσουμε την ειρήνη της πατρίδας μας Γης,
  Μετά από όλα, ο Ιησούς είναι μαζί μας - ο Ύψιστος Θεός!
  
  Η Πατρίδα υποφέρει - έχει λήξει,
  Η υπομονή του Χριστού είναι η δύναμη των ανθρώπων!
  Μια σπασμένη καρδιά είναι εύθραυστο γυαλί,
  Μόνο η θέληση για ζωή μπορεί να μας βοηθήσει!
  
  Ω Πατρίδα μου - Σ' αγαπώ,
  Και στο σύμπαν δεν υπάρχει κανείς πιο όμορφος από σένα!
  Η Ρωσία δεν θα αφαιρεθεί από το ρούβλι της,
  Θα υπάρχει ειρήνη και ευτυχία για όλες τις γενιές!
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο. 1.
  Ο Βλαντιμίρ Κασαλότοφ, μαραζωμένος από την ένταση που έσκιζε αλύπητα τις σάρκες του, πέταξε κάτω από ένα μακρύ μαύρο τούνελ που μύριζε κρύο μπλε. Τον καταδίωξαν τερματιστές μάχης - κλάση PI - 1.000.000. Φορτισμένοι με μαγεία μάχης και υπερπλασία πολλαπλών κατηγοριών, προσπαθούν να βρουν ένα άτομο που βούτηξε στο πάχος του πλησιέστερου αστεροειδούς. Το τετραπλάνο ή μονοθέσιο μαχητικό του Βλαντιμίρ καταρρίφθηκε. Πριν από αυτό, φτερωτοί ιππότες (αλίμονο, και από την άλλη πλευρά είναι Ρώσοι αδέρφια: η μεγαλύτερη τραγωδία της ανθρωπότητας, δύο σύμπαντα που καταστρέφουν ανελέητα το ένα το άλλο) σχεδόν συγκρούστηκαν• το όμορφο πρόσωπο ενός κοριτσιού πιλότου άστραψε στο ολόγραμμα. Χωρίς να μετριάζεται ακόμη από τον πόλεμο, ο νεαρός πολεμιστής δεν τόλμησε να πυροβολήσει στο τετράλετο της έναστρης ομορφιάς. Και δεν το μετάνιωσε, το χτύπησε με ένα λέιζερ κουάρκ, με αποτέλεσμα το μηχάνημα να θρυμματιστεί σε μικροσκοπικά μαργαριτάρια που σπινθηροβολούσαν στο κενό, τα οποία μετά από μερικές στιγμές έγιναν μαύρα, εκπέμποντας κύματα ουράνιου τόξου, σβήνοντας την αντιβαρύτητα πεδίο: μια μήτρα που εξουδετέρωσε πλήρως την αδράνεια του τετραλέτου.
  Χάρη στο σύστημα εκτίναξης κατάφερε να λειτουργήσει. Μετά από αυτό, χρησιμοποιώντας μια κινησοχωρική μηχανή σε μια στολή μάχης, βούτηξε σε μια ράβδο αστεροειδούς υπερταχείας άλματος που αποτελείται από ποικιλίες υπερπλασμάτων. Τι διαβολικά δύσκολο άλμα, υπερρεύματα διέτρεχαν το σώμα μου - σαν να είχε μπει μια καυτή βελόνα σε κάθε κύτταρο. Ο Βλαντιμίρ έδωσε νοερά την εντολή και η ακτινοβολία από τη μίνι γεννήτρια έσβησε τον σχεδόν αφόρητο πόνο. Κβάζαρ (εξαιρετικό)! Είναι μέσα! Η επιφάνεια του αστεροειδούς είναι τόσο ισχυρή που είναι δύσκολο να τον ανατινάξεις ακόμα και με μια βόμβα Thermocreon. Όσο για τα ρομπότ, έλαβαν εντολές να πάρουν τον νεαρό ζωντανό -μάλλον για ανάκριση. Και αυτό... Φυσικά, δεν θα δέρνουν και δεν θα βασανίζουν όπως στον Μεσαίωνα, αλλά με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας, η ψυχή θα μετατραπεί σε τέτοιο βαθμό που δεν θα φαίνεται αρκετή σε κανέναν. Ίσως είναι καλύτερο να κρεμαστείς στο ράφι παρά να υποβληθείς σε βασανιστήρια στον κυβερνοχώρο - μια επίδραση στη συνείδηση. Ο Βλαντιμίρ, όντας κατώτερος πτυχιούχος των μαγικών επιστημών, δηλαδή μέχρι στιγμής μόνο το δεύτερο από τα δώδεκα βήματα (το πρώτο βήμα είναι ένα μίνι-παδαβάν), δημιούργησε ένα βιοπλασματικό διπλό για τον εαυτό του. Μια σκιά διαχωρίστηκε από το ιπτάμενο σώμα και μπήκε σε ένα πλευρικό τούνελ που προεξείχε στα δεξιά του διαδρόμου. Τα βότσαλα στην επιφάνεια των ελικοειδή διαδρόμων έμοιαζαν με τα αρπακτικά πολύχρωμα μάτια μικρών διαβολοζώων. Συνέχισαν να σβήνουν και να ανάβουν, φαινόταν ότι οι δαίμονες του κάτω κόσμου έκλεισαν το μάτι (λέγοντας - η επιχείρησή σου είναι κενό (κακός)!) Ο Βλαντιμίρ, χρησιμοποιώντας το εφέ του ημι-ανακλώμενου χώρου, εξέπεμπε μερικά ακόμη ολογραφικά καμουφλάζ. Αυτό θα πρέπει να πετάξει τα ρομπότ από τη μυρωδιά τους, να τους αποσπάσει την προσοχή και να τους κερδίσει χρόνο. Και τότε, ποιος ξέρει, ίσως η στρατιωτική ευτυχία θα χαμογελάσει στη Μεγάλη Ρωσία.
  Μια αρμάδα εχθρών - αστροπλοίων της Svyatorossia: εκατοντάδες χιλιάδες, πολλά εκατομμύρια πλοία διαφόρων κατηγοριών προχώρησαν από τρεις πλευρές, προσπαθώντας να σφίξουν τη λαβή μεταξύ των συστημάτων της Yellow Fox και του Red Crocodile. Ήταν μια συνοριακή ζώνη ανάμεσα σε δύο σύμπαντα, στην οποία τα διαστημόπλοια έχασαν ταχύτητα και τα τερατώδη υπερόπλα έχασαν την καταστροφικότητά τους. Ένα είδος υποδιαστήματος, όπου η συντριπτική πλειονότητα των διαστημικών μαχών έχει λάβει χώρα πρόσφατα και αλίμονο σε όποιον επιτρέψει στον εχθρό να εισχωρήσει στο συνηθισμένο μέρος του σύμπαντος, η καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη!
  Ο στρατός της Svyatorossia διοικούνταν από τον Konstantin Rokossovsky: έναν από τους πιο εξέχοντες διοικητές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Κέρδισε ιδιαίτερη φήμη στα πεδία των μαχών: στο Στάλινγκραντ και στη Λευκορωσία. Υπό τις διαταγές του βρίσκονταν περίπου διακόσια πενήντα εκατομμύρια διαστημόπλοια, τρεισήμισι τρισεκατομμύρια ζωντανοί στρατιώτες διαφόρων φυλών και περίπου ογδόντα επτά τρισεκατομμύρια ρομπότ μάχης. Εντυπωσιακές δυνάμεις, με μερικά πλοία στο μέγεθος ενός αξιοπρεπούς αστεροειδούς: οπλισμένα με χιλιάδες κανόνια και εκπομπούς όλων των τύπων. Τίθεται το ερώτημα: τι σχέση έχει ο διάσημος ήρωας του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου με την κοσμική μάχη που διοικεί παγκόσμιες αυτοκρατορίες; Πιο άμεσα, αφού η επιστήμη διαπίστωσε ότι υπάρχει μια Υπερνόσφαιρα, στην οποία καταγράφονται όλες οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι ενέργειες των νοήμονων όντων, άρχισαν να τη μελετούν. Σε ένα ακατανόητο σούπερ επίπεδο, όλες οι προσωπικότητες του εκλιπόντος ανακαλύφθηκαν αποθηκευμένες ως αρχεία σε υπολογιστή. Ήταν σαν παγωμένα ανάμεσα σε διαστάσεις και χώρο, ακουμπώντας σε ένα είδος καλαθιού πληροφοριών υπεραπόλυτων. Αλλά οποιοδήποτε αρχείο μπορεί να αποκατασταθεί αφαιρώντας το από τον κάδο ανακύκλωσης και στη συνέχεια θα ενεργοποιηθεί. Για το σκοπό αυτό, εφευρέθηκε μια ειδική χοάνη-ηλεκτρική σκούπα. Το στενότερο τμήμα αποτελούνταν από το μηδέν και το ένα δέκατο της διάστασης. Μετά αυξήθηκε σε μηδέν δύο δέκατα, μηδέν τρία! Έτσι, φτάνοντας σταδιακά στον δωδεκαδιάστατο χώρο, σταδιακά φορτίζοντας με ενέργεια πολλαπλού υπερπλάσματος. Το αρχείο ψυχής αναρροφήθηκε από τον υποχώρο με μηδενικές διαστάσεις και χρόνο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κουβαλητή, ένα ειδικά διαμορφωμένο κορμί και έγινε ένα θαύμα! Το μακροχρόνιο όνειρο της ανθρωπότητας να αναστήσει τους νεκρούς έχει γίνει πραγματικότητα. Οι πραγματικές προσωπικότητες επέστρεψαν από την πραγματική ανυπαρξία, αποκτώντας ανανεωμένη σάρκα, βελτιωμένη με βιομηχανική, παρόμοια με αυτή ενός αγγέλου. Φαίνεται ότι ο Ιώβ ήταν ο πρώτος που είπε πριν από σχεδόν τέσσερις χιλιάδες χρόνια: αλλά ο λυτρωτής μου ζει, πιστεύω στον Ιεχωβά, θα αποκαταστήσεις τη σάπια σάρκα μου και θα δω τον Θεό με τα μάτια μου. Μετά σε διάφορες θρησκείες - αυτό επαναλήφθηκε χιλιάδες φορές. Τώρα η επιστήμη πραγματοποίησε ένα άλλο πανάρχαιο όνειρο. Όμως, ενώ αυτή η διαδικασία της ανάστασης είναι πολύ εντατική και δαπανηρή, είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις το αρχείο ψυχής ενός εξαιρετικού ατόμου στη μηδενική διάσταση του υποχώρου της υπερνόσφαιρας, περιέχει πολύ μεγάλες συναισθηματικές και ψυχικές φορτίσεις. Ως εκ τούτου, μέχρι στιγμής μόνο οι καλύτεροι από τους καλύτερους, σπουδαίους και σημαντικούς ανθρώπους του παρελθόντος έχουν αναστηθεί και ανασταίνουν. Λοιπόν, ο Konstantin Rokossovsky τους ανήκει αναμφίβολα. Μάθαμε λίγα, κατεβάζοντας στον εγκέφαλό μας πληροφορίες για σύγχρονους πολέμους και μπορούμε ήδη να διοικήσουμε έναν από τους πολλούς στρατούς της Αγίας Ρωσίας.
  Εναντίον του Ροκοσόφσκι αγωνίζεται και μια πολύ χαρισματική προσωπικότητα: ο Μέγας Αλέξανδρος. Ιδιοφυΐα εναντίον ιδιοφυΐας! Χάλυβας ενάντια στη φλόγα! Ένα πραγματικά μοναδικό πέρασμα της μάχης των αστέρων!
  Ο Supermarshal Rokossovsky μίλησε στο ολόγραμμα του στρατηγού των ξωτικών:
  - Φοίνιξ, έκανες τον ελιγμό πλάγιας σάρωσης;
  - Όχι, σύντροφε υπερστρατάρχη. Ο εχθρός φαίνεται να έχει ενεργοποιήσει στρατηγική εφεδρεία. Επιπλέον, νιώθω την επιρροή ισχυρών μάγων.
  Και πράγματι, η μεγαλειώδης μάχη των αστέρων μεγάλωσε. Η βελούδινη μαυρίλα του κενού χωρίστηκε σε όλο το διάστημα: πυροτεχνήματα από εκθαμβωτικά, πολύχρωμα φλας. Ωστόσο, είναι ακόμη και τα πιο προηγμένα πυροτεχνήματα ικανά να αντανακλούν τουλάχιστον το ένα εκατομμυριοστό μέρος αυτής της μεγαλοπρέπειας; Αμέτρητα αστέρια διάσπαρτα σε διαμάντι, ρουμπίνι, τοπάζι, σμαράγδι, ζαφείρι, αχάτη και άλλες φωτεινές γιρλάντες, εντυπωσιάζουν τη φαντασία. Αλλά ακόμη και αυτοί θαμπώθηκαν με φόντο τις εκρήξεις και την ακτινοβολία από τα πλοία που εκρήγνυνται. Κάθε τύπος λέιζερ, ακτινοβολία, πύραυλος έτοιμος να εκραγεί, διαστημικός εκσκαφέας έχει το δικό του χρώμα και μοναδική απόχρωση. Η ανθρώπινη γλώσσα είναι πολύ φτωχή για να περιγράψει σε όλο της το μεγαλείο την κοσμική μάχη, κάτι μεγαλειώδες, θανατηφόρο και συνάμα εκπληκτικό! Με τι μπορούμε να συγκρίνουμε εκατομμύρια διαστημόπλοια και δισεκατομμύρια λάμψεις, εκτός από τον ωκεανό, όπου κάθε σταγόνα αστράφτει εκθαμβωτικά σαν διαμάντι; Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, φαινομενικά χαοτική, αλλά στην πραγματικότητα ελεγχόμενη από μια αδυσώπητη θέληση.
  Ο Ροκοσόφσκι διατάζει:
  - Αναπτύξτε βαριά υπερ-θωρηκτά, προσπαθήστε να εκτελέσετε τον ελιγμό "βαριοπούλα"!
  Τεράστια πλοία από διακόσια έως πεντακόσια χιλιόμετρα σε διάμετρο: συνήθως παρόμοια με πεπλατυσμένες φάλαινες, γεμάτα με κορμούς, πιρούνια και περίτεχνα διαμορφωμένες κεραίες, κινούνταν κατά μήκος της περιμέτρου. Εδώ ένας από τους γίγαντες κυκλοφόρησε μια υπερπλασματική κηλίδα. Λαμβάνοντας τη μορφή ενός σχήματος οκτώ, η επιβλαβής ουσία κάλυψε το καταδρομικό. Προσπάθησε να φύγει, αλλά το υπερπλάσμα ήταν πιο γρήγορο, διαπέρασε την προστασία της μήτρας και το πεδίο μισού διαστήματος χτύπησε την πλευρά του καταδρομικού. Η πανοπλία, κατασκευασμένη από υπερκράμα είκοσι ένα εκατομμύριο φορές ισχυρότερο από το τιτάνιο, υποχώρησε. Αρκετοί περιστρεφόμενοι πυργίσκοι λιώθηκαν, οι πυροβολητές εξατμίστηκαν μαζί με τους ρομποτικούς υπηρέτες τους. Σχετικά ανώδυνος θάνατος, αφού το υπερπλάσμα του όγδοου επιπέδου εξαπλώνεται με ταχύτητα εκατό δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από το φως, πράγμα που σημαίνει ότι η παρόρμηση του πόνου δεν έχει χρόνο να φτάσει στον εγκέφαλο. Και το αθάνατο αρχείο-ψυχή ορμάει στην αγκαλιά της υπερνόσφαιρας, που αποκοιμιέται βαθιά: περιμένοντας το ξύπνημα. Το καταδρομικό καίει με έντονα χρώματα, η φλόγα τροφοδοτείται όχι μόνο από το οξυγόνο μέσα στο διαστημόπλοιο, αλλά και από τη μικρούλη που διασκορπίζεται στο κενό. Ένα είδος σωματιδίων σκόνης που κατοικούν στην αρνητική ή μηδενική διάσταση, η θερμοκρασία των εκατομμυρίων βαθμών περιλαμβάνει τη διαδικασία καύσης τους. Είναι δύσκολο να σβήσεις μια τέτοια υπερπυρκαγιά• πολλά μεγάλα και μικρά διαστημόπλοια τυλίγονται στις φωτιές, συνεχίζοντας να παλεύουν με πείσμα.
  Ένα τεράστιο κβάζαρ καίει κοντά, ο στρατός του Ροκοσόφσκι προσπαθεί να πιέσει τον εχθρό πιο κοντά του. Ο Μέγας Αλέξανδρος σε μια φρεγάτα υψηλής ταχύτητας μάχεται στο πάχος της. Ελέγχει προσωπικά τόσο το διαστημόπλοιο, κατευθύνοντάς το στο βάθος του, όσο και ολόκληρο τον αμέτρητο χώρο της μάχης. Αποστολή εντολών σε διάφορα σημεία. Τώρα ο εχθρός παρασύρθηκε με την περικύκλωση, την επιθυμία να δημιουργήσει ένα αστρικό Στάλινγκραντ και εξέθεσε τη δεξιά πλευρά. Η διαίσθηση μου λέει ότι τώρα είναι η ώρα να χτυπήσω. Πόσες φορές, με πολύ λιγότερα στρατεύματα, ο Μέγας Ήρωας Αλέξανδρος κέρδισε αποφασιστικές νίκες. Του άρεσε ο σύγχρονος κόσμος, η ασύλληπτη κλίμακα, η ταχύτητα, η τεχνολογία, το παγκόσμιο ΥπερΊντερνετ, τα υπερόπλα άγνωστων μορφών. Στέλνει λοιπόν έναν υπερ-πύραυλο στον εχθρό, μια γόμωση από θερμοφάρες, τα σωματίδια από τα οποία κατασκευάζονται τα κρεόντα, και από αυτά, με τη σειρά τους, τα πρεόνια και μετά τα κουάρκ. Ο πύραυλος είναι μικρός, καλύπτεται από πολλαπλά ολογράμματα βαρύτητας: έτσι ώστε ο εχθρός να μην έχει χρόνο να τον αναχαιτίσει με λέιζερ κουάρκ ή υπερεκπομπό! Ταυτόχρονα, οι μίνι ακτίνες καίγονται μέσω της ημι-χωρικής ουσίας. Ο μεγάλος καταστροφέας του αντιπάλου, σαν έμπειρος πυγμάχος, ρίχνει επίσης το σαρωτικό του γάντζο. Πολλές τορπίλες πέρασαν κατά μήκος της πλευράς της φρεγάτας, μερικές από αυτές πυροδοτήθηκαν, σκορπισμένες σε ένα ολόκληρο γρασίδι με φλεγόμενα λουλούδια. Είναι τρομερά όμορφο, αλλά στο βάθος εξερράγη ένα υπερ-dreadnought, μια ασύλληπτη μάζα με διάμετρο μιάμιση χιλιάδας χιλιομέτρων.
  Το σουπερνόβα εξέπεμπε φλεγόμενα πλοκάμια που έκαψαν μερικές δεκάδες μικρότερα διαστημόπλοια και σκόρπισαν αρκετές χιλιάδες άλλα σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Δύο μπριγκαντίνες συγκρούστηκαν, ένα άλλο φλας, μικρότερο, αλλά όχι λιγότερο πολύχρωμο. Σε γενικές γραμμές, η θέα είναι πιο υπέροχη - εξαιρετικά δροσερή, ο Αλέξανδρος είναι ευχαριστημένος. όταν το μεγάλο αντιτορπιλικό, συνθλιμμένο από την υπερπλασματική "γροθιά", θρυμματίστηκε σε θραύσματα που έκαναν άγρια κύκλους:
  - Έτσι χτυπούσαν οι Σλάβοι! Η δόξα δεν θα σβήσει!
  Elephantcat - (ένα μείγμα ελέφαντα και γάτας) παρατήρησε:
  - Οι Άγιοι Ρώσοι έχουν εισαγάγει μια ισχυρή εφεδρεία στη δεξιά πλευρά, και ταυτόχρονα απειλούν μια σημαντική ανακάλυψη προς τα πίσω.
  Ο Μακεδόνσκι χαμογέλασε αγενώς:
  - Γλιστρούν κυριολεκτικά κατά μήκος της άκρης του κβάζαρ. Γιατί εκτελούμε την τεχνική του δρεπανιού; Ο Ροκοσόφσκι είναι πρώην κομμουνιστής και φαίνεται να αγαπά αυτό το σύμβολο.
  Το Tigrochep - ένα υβρίδιο μιας χελώνας και μιας τίγρης απάντησε:
  "Χτυπήθηκε επίσης με μια βαριοπούλα και μετά χτύπησε στο κεφάλι".
  Με τον καιρό με τα λόγια του, ένας βαρύς θερμοφάρμακος πύραυλος εξερράγη εκεί κοντά, το διαστημόπλοιο αναποδογύρισε και το φως έσβησε για λίγα δευτερόλεπτα, μόνο τα τοιχώματα έδιναν φωταύγεια, ροζ και μπλε. Η γάτα ελέφαντας νιαούρισε:
  - Τι στολή!
  Ο Αλέξανδρος διόρθωσε:
  - Περισσότερο σαν "ιδιόρρυθμος" - Αρμαγεδδών! - Άπλωσε το χέρι του και ένα ποτήρι σμαραγδένιο κρασί εμφανίστηκε αμέσως μέσα του. Το ποτήρι τραγούδησε:
  -Όπως πάντα ή...
  - Προσθέστε πιπέρι! Με το αίμα ενός μέγα δράκου!
  - Υπακούω, ω μέγα!
  Ο Μέγας Αλέξανδρος προσπάθησε να κοιτάξει μέσα στο πλήθος των ολογραμμάτων, για να καθορίσει πού να συντρίψει τη μάζα μάχης των αστροπλοίων. Ο εχθρός προσπάθησε να δημιουργήσει ένα άλλο καζάνι. Ο Ροκοσόφσκι θυμήθηκε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία στο Στάλινγκραντ, πώς η μαζική περικύκλωση των γερμανικών στρατευμάτων αποδείχθηκε ήττα για τον εχθρό. Αλλά εδώ δεν είναι οι Κάννες, ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος, όντας κύριος των ταχέων ελιγμών, προσπαθεί να δημιουργήσει μια διπλή παγίδα. Πολλά εξαρτώνται από το ποιος έχει το τελευταίο απόθεμα σε απόθεμα.
  Το Svyatorossiya superdreadnought έπεσε σε δίκτυα βαρυτικών νετρίνων, μερικοί από τους πυραύλους του αντανακλήθηκαν και μπλέχτηκαν στο ημιδιαστημικό πεδίο. Αρκετά καταδρομικά πυραύλων έπεσαν στον χώρο του γλείψιμο και άρχισαν να λιώνουν αργά, σαν γλειφιτζούρι στη γλώσσα. Ήταν μια περίεργη μορφή, που διέλυε την ύλη στο διάστημα• το ίδιο συνέβη στο διαστημόπλοιο με τη ζάχαρη στο νερό. Είναι αλήθεια ότι ένα τέτοιο πεδίο, που καταστράφηκε από άλλες αντι-ακτινοβολίες, δεν κράτησε πολύ, ακόμη και για τα πρότυπα της διαστημικής μάχης, όπου τα νανοδευτερόλεπτα μετρούν. Σε μια τέτοια μάχη, μια ανταλλαγή χτυπημάτων που είναι ένα δισεκατομμύριο φορές ταχύτερη από μια μάχη μεταξύ επαγγελματιών πυγμάχων, η ποικιλία των μέσων είναι ακατανόητη! Είναι κάτι που δεν μπορείς να βρεις καν ανάλογα στη φτωχή, σύγχρονη γλώσσα! Όλα είναι Υπερ-Σούπερ! Αλλά ο χώρος γλείψιμο που αναπαρήχθη από ειδικούς τύπους πυραύλων και ποικιλίες υπερπλασμάτων και αντιχωρικών παρορμήσεων διέβρωσε τη δομή σαν σκουριά. και οι δύο αρμάδες κλειδωμένες σε θανάσιμη μάχη!
  Ο στρατός του Ροκοσόφσκι είχε μια ορισμένη αριθμητική υπεροχή και ως εκ τούτου προχώρησε. Τα μικρά μονοθέσια μαχητικά που ελέγχονται από ανθρώπους, αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια από αυτά, είναι πιο ευάλωτα στο γλείψιμο του χώρου. Αγόρια και κορίτσια πεθαίνουν κατά εκατομμύρια.
  Ο στρατηγός Clara Medovaya, διοικεί το έβδομο σώμα διαστημόπλοιων. Μια πολύ όμορφη, επιβλητική κοπέλα, που δεν δείχνει πάνω από είκοσι - νέα και φρέσκια, συμμετέχει σε μάχες εδώ και τριακόσια χρόνια. Βλέπει ότι ο εχθρός αποδείχθηκε πολύ ισχυρότερος από ό,τι περίμεναν. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να κερδίσουμε χρόνο για να φτάσουν οι ενισχύσεις. Και στις δύο Ρωσίες δεν υπάρχουν άμαχοι μεταξύ των ανθρώπων. Όλοι υπηρετούν στο στρατό, ακόμη και τα πιο μικρά παιδιά, και ο εφιάλτης των αδύναμων γηρατειών παραμένει στους σκοτεινούς αιώνες. Ακόμη και σε κυβερνητικές θερμοκοιτίδες, τα έμβρυα καθορίζονται ποιος έχει τις πιο εξαιρετικές ικανότητες προσαρμόζοντας γονίδια χρησιμοποιώντας προγράμματα στον κυβερνοχώρο. Η Klala μπήκε στον μαχητικό στρατό, υπάρχει επίσης ένας οικονομικός στρατός όπου υπηρετούν όλοι οι άλλοι άνθρωποι. Υπάρχει επίσης ένα θρησκευτικό ή μαγικό μέτωπο.
  Τα παιδιά είναι παιδιά στρατιώτες, έως και δεκατέσσερις κύκλους (μία υπό όρους χρονική περίοδος που δεν έχει καμία σχέση με το επίγειο έτος), υποβάλλονται σε εκπαίδευση και ειδική εκπαίδευση, μετά την οποία όσοι είναι γενετικά κατάλληλοι για πόλεμο καταλήγουν στον μάχιμο στρατό, ή μάλλον, πρώτη στη διαστημική εκπαίδευση. Πριν ριχτούν στη μάχη, αγόρια και κορίτσια, και στη συνέχεια νέοι άνδρες και γυναίκες, εκπαιδεύονταν εντατικά σε κάθε είδους στρατιωτική σοφία. Ολόκληρος ο πληθυσμός, που αριθμούσε πολλά πεμπτοκατομμύρια άτομα, είχε πολεμικές ικανότητες (και εξονυχιστικές). Κανείς δεν ήξερε πόσο δυνητικό στρατιωτικό προσωπικό υπήρχε, εκτός από τον αυτοκράτορα και δύο ή τρεις έμπιστους. (ακριβής πληθυσμός: εξαιρετικά σημαντικό στρατιωτικό μυστικό). Και οι δύο αυτοκρατορίες ήταν περίπου ίσες σε ισχύ, ο πόλεμος συνεχίστηκε με διαφορετική επιτυχία, όπως οι διακυμάνσεις ενός κύματος σερφ, πίεσαν λίγο και μετά κέρδισαν πίσω. Δεν έχει μείνει ούτε ένα κουάρκ στα σύμπαντα που ουρλιάζουν, ούτε μια παρόρμηση στο διάστημα που να μην έχει προλάβει να κορεστεί με μίσος ή βάσανα, χίλιοι κύκλοι πόνου και δακρύων, απεριόριστη βία. Ηχηρές νίκες και οι πιο βάναυσες απαντήσεις, τιτάνιες προσπάθειες να κινηθεί η ζυγαριά αυτού που ήδη έμοιαζε με ατελείωτο πόλεμο! Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά συνολικά διατηρήθηκε μια δυναμική ισορροπία.
  Η Clara Honey, ο στρατηγός του γαλαξία, έδωσε διαταγές, το μαχητικό σώμα της χρησιμοποιούσε έναν σχηματισμό δίσκου: με κυματιστές άκρες. Προχώρησε αργά προς το σύμπλεγμα των αστεριών για να αποφύγει να τον περικυκλώσουν. Σε μικρούς αστεροειδείς, τα φορτία εισήχθησαν σε μπαταρίες που περιστρέφονταν ειδικά σύμφωνα με την υπερβολή. Κινήθηκαν με γρήγορα άλματα, πηδώντας έξω στα πιο απροσδόκητα σημεία, περνώντας το δρόμο τους μέσα από τις μηχανικές βούρτσες με τη γούνα. Ένας από αυτούς διοικείται από τον γενναίο καπετάνιο Artur Melnikov. Είναι ένας από τους νεαρούς διοικητές, είναι μόλις δεκαέξι κύκλοι. Ένα αρκετά ψηλό αγόρι με στρογγυλό πρόσωπο, ο ξανθός καπετάνιος άκουσε το χαρακτηριστικό τρίξιμο των οργάνων, σπινθήρες και μικρά νούμερα έτρεχαν στο εσωτερικό του κράνους.
  Ο νεαρός ψιθύρισε:
  - Φαίνεται ότι ήμασταν καλυμμένοι με αντιακτινοβολία. Υπό αυτές τις συνθήκες, μας μένει μόνο ένα πράγμα!
  Ακούγεται μια δυνατή εντολή:
  - Βγάλτε όλοι τα κράνη στον κυβερνοχώρο! Στοχεύστε χειροκίνητα!
  Η πρώτη του βοηθός, Σβετλάνα Μπρονεβάγια, είπε αμφίβολα:
  "Τότε ο υπερπλασματικός υπολογιστής δεν θα μας βοηθήσει όταν δείξουμε!"
  - Και έτσι κι αλλιώς μόνο μας ενοχλεί! Δεν μπορείτε να δείτε ότι όλα τα προγράμματα έχουν προβλήματα!
  Το κορίτσι ανοιγόκλεισε πολλές φορές, το πρόγραμμα παρακολούθησης είπε: ένας ιογενής κίνδυνος δεύτερου βαθμού.
  - Αυτό είναι σοβαρό! Ας παλέψουμε όπως παλιά!
  σκέφτηκε ο Άρθουρ (η Σβετλάνα, αν και μεγαλύτερη από αυτόν, είναι αφελής σαν μικρό κορίτσι). Ταμπεραμέντο ερωτευμένο. Ωστόσο, το αγόρι έχει ακόμα μια κοπέλα από το σχολείο μάχης: την πρώτη και πιο δυνατή αγάπη του. Αλλά το να είσαι πιστός στον σύντροφό σου δεν είναι της μόδας και μάλιστα επιβλαβές. Συνιστάται να αλλάζετε συχνότερα σεξουαλικούς συντρόφους, ώστε να υπάρχει αμοιβαίος εμπλουτισμός του βιοπλάσματος και της υπονοόσφαιρας που περιβάλλει κάθε άτομο. Επιπλέον, μετά την ανταλλαγή ενέργειας και υπερσωματιδίων, αγόρια και κορίτσια που έχουν κοινούς σεξουαλικούς συντρόφους αλληλεπιδρούν πολύ καλύτερα στο πεδίο της μάχης. Μπορεί να φανεί ότι μετά το σεξ, έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους, δεν είναι για τίποτα που η γραφή λέει ότι ο σύζυγος και η σύζυγος θα είναι μια σάρκα. Ωστόσο, στο μέλλον η θρησκεία έγινε φυσικά εντελώς διαφορετική! Όλη η ανθρωπότητα, αρσενικά και θηλυκά: ως ένας οργανισμός!
  Τώρα υπάρχει ελπίδα για επιστημονική αθανασία, όταν οι επιστήμονες ανασταίνουν τους νεκρούς. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Αγία Γραφή και οι θρύλοι διαγράφηκαν στα αρχεία και αποδόθηκαν στο έπος των αρχαίων. Ωστόσο, αν και δεν υπάρχει πανικόβλητος φόβος θανάτου, είναι ακόμα επιθυμητό να σώσεις τη ζωή σου για να παλέψεις για το μέλλον της πατρίδας σου. Φυσικά, είναι ηθικά δύσκολο να σκοτώσεις ανθρώπους σαν τον εαυτό σου, ακόμα και Ρώσους. Μέχρι ένα ορισμένο σημείο: και τα δύο παράλληλα σύμπαντα αναπτύχθηκαν σχεδόν πανομοιότυπα, ονομάστηκε ακόμη και το φαινόμενο του καθρέφτη. Επιπλέον, κάθε αυτοκρατορία θεωρούσε τον εαυτό της πρωταρχικό και τον εχθρό μια επαναστατική αντανάκλαση.
  Ο Άρτιομ και η Σβετλάνα έσφιξαν τα χέρια, τα άλλα αγόρια και κορίτσια (υπήρχαν ελαφρώς περισσότερες γυναίκες που γεννήθηκαν σε θερμοκοιτίδες από άντρες, το ίδιο ποσοστό ήταν και στο στρατό.) έκλεισαν το μάτι ο ένας στον άλλο. Σκόπευαν τις μπαταρίες και άνοιξαν πυρ τυφώνας σε βάρκες, μονοθέσια τζετ, μαχητικά, μπριγκαντίνες, αντιτορπιλικά, τορπιλοβάρκες και άλλα μικρά σκάφη.
  Το γενικό επίπεδο εκπαίδευσης των μαχητών που εκπαιδεύονταν για πόλεμο, ακόμη και όταν επέπλεαν ως έμβρυα σε ένα είδος θρεπτικού μέσου, ήταν πολύ υψηλό. Αλλά δεν προέρχονταν πάντα από πολλές ρωγμές και καταρρεύσεις κενού. Σε απάντηση, ο εχθρός διεξήγαγε τα ανελέητα πυρά του. Ένα ρεύμα υπερπλάσματος, που έκαιγε μέσα από την εξασθενημένη προστασία της μήτρας και το πεδίο μισού χώρου, διαπέρασε την πανοπλία. Έτσι, έχοντας αντέξει τη ρωγμή, ένα πολύχρωμο ρεύμα υπερφωτιάς έπεσε πάνω στο ζευγάρι που πυροβολούσε. Ο νεαρός κάηκε αμέσως, το χέρι της κοπέλας εξαφανίστηκε μέχρι τον ώμο της, το πόδι της μέχρι το γόνατο, ο κορμός της μέχρι τα πλευρά της. Η καλλονή ούρλιαξε και ανατράπηκε. διέταξε η Σβετλάνα.
  - Ενεργοποιήστε την αναγέννηση στον κυβερνοχώρο.
  Το σώμα του κοριτσιού (όπως και άλλων ανθρώπων) δεν ήταν πρωτεΐνη για πολύ καιρό. Πρόκειται για ειδική σάρκα με υπερπλασματικά εγκλείσματα, ενώ οι ίδιοι οι άνθρωποι τροφοδοτούνται από σούπερ ενέργεια. Έτσι η σάρκα, αφού πληγώθηκε, άρχισε σιγά σιγά να μεγαλώνει. Σχετικά αργά, η ίδια η διαδικασία είναι ορατή με γυμνό μάτι, ο ρυθμός ανάπτυξης των ιστών είναι 0,8 εκατοστά ανά δευτερόλεπτο. Όμως η σκληρή μάχη ήταν πολύ βραχύβια• η πανοπλία κάηκε σε πολλά ακόμη σημεία. Δύο όπλα εξατμίστηκαν, έξι στρατιώτες πέθαναν, ένας νεαρός άνδρας κάηκε κατά το ήμισυ και ένα κορίτσι έχασε προσωρινά το τριχωτό της κεφαλής και τα δάχτυλά της. Ως εκ θαύματος καταφέραμε να αποφύγουμε την έκρηξη των οβίδων. Ωστόσο, τα παιδιά απαντούν. Ο ίδιος ο Άρθουρ πήρε μια γρήγορη βολή, χτυπώντας ένα τριθέσιο επιθετικό αεροσκάφος. Η Σβετλάνα, με τη γλώσσα της μακρυνόμενη, έγλειψε τον τύπο στα χείλη.
  - Μεγακουάζαρ!
  - Ας έχουμε μια υπερεκμηδενιστική (υπερ-καταστροφική) έκρηξη πλάσματος!
  Δύο τετραπλάνα καταρρίφθηκαν από άλλα πυροβόλα όπλα και τρεις πυργίσκοι βολής καταρρίφθηκαν στο αντιτορπιλικό. Αλλά ήταν εκείνη τη στιγμή που το πυραυλικό καταδρομικό στόχευσε τα πυροβόλα του εναντίον τους. Ο νεαρός ένιωσε την ανάσα του θανάτου στο πρόσωπό του, η κακιά ηλικιωμένη γυναίκα με το δρεπάνι απείλησε και ο καπετάν Άρθουρ έδωσε την εντολή.
  - Ευέλικτη υποχώρηση!
  Η μπαταρία επέστρεψε βιαστικά, αλλά άργησε λίγο. Φαινόταν ότι το κενό πονούσε από τον πόνο και μια υπερπλασματική δίνη πέρασε μέσα. Ένα τρομερό χτύπημα από ένα κύμα βαρύτητας έπιασε την μπαταρία. Πέντε όπλα και δώδεκα μέλη του πληρώματος ταυτόχρονα αποδείχτηκε ότι είχαν εξατμιστεί εντελώς. Ο Άρθουρ και οι άλλοι πετάχτηκαν πίσω από το βαρυτικό κύμα. Ο καπετάνιος πέταξε πάνω, χτυπώντας το κεφάλι του στους κοιλιακούς της Σβετλάνα. Και αυτό είναι σκληρό:
  - Πω πω, είσαι μαύρη τρύπα! - μουρμούρισε ο νεαρός.
  Μεγάλες ρωγμές διέτρεξαν την πανοπλία. Κόβουν σαν χαράδρες την μοβ επιφάνεια του μετάλλου, περισσότερο από ένα εκατομμύριο φορές πιο ισχυρό από το τιτάνιο. Τι κολοσσιαία δύναμη κρύβεται στο υπερπλάσμα, ικανό να κινεί αστέρια και να σβήνει κβάζαρ. Αλλά αυτή είναι μόνο η έκτη, η έβδομη, και ούτω καθεξής κατάσταση της ύλης. Ένας ολόκληρος ωκεανός υπερπλασίας μπορεί να ληφθεί από οποιοδήποτε μόριο. Θεωρητικά (αυτό δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στους ανθρώπους), ένα στοιχειώδες σωματίδιο θα αναπαράγει ολόκληρο το σύμπαν. Ή καταστρέψτε! Αυτές είναι οι οιονεί θεϊκές δυνατότητες του υπερπλάσματος.
  Η μπαταρία γλιστράει κατά μήκος της εύκαμπτης κατάρρευσης, ο στρατιώτης πιέζεται προς τα κάτω από την εξασθενημένη δύναμη της αδράνειας. Στη συνέχεια, το ελατήριο απελευθερώνεται και η μπαταρία ανοίγει ξανά φωτιά μόνο σε διαφορετικό σημείο στο διάστημα.
  Ο Άρθουρ διατάζει:
  - Χτυπήστε με μια στενή δέσμη, αλλάξτε τα πιστόλια σε λειτουργία βελόνας.
  Εφόσον οι υπολογιστές είναι απενεργοποιημένοι, αυτό πρέπει να γίνει χειροκίνητα. Ρυθμίστε την παροχή υπερπλάσματος χρησιμοποιώντας το τύμπανο. Αλλά το να κάνουμε κάτι τέτοιο δεν είναι καν εύκολο• αυτό που μας σώζει είναι ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβλέπει και αυτή την ανωτέρα βία. Αγόρια και κορίτσια αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα στην αυτόματη λειτουργία. Ο Άρθουρ στοχεύει ένα σκάφος πυραύλων, πυροβολώντας με ένα ελαφρύ προβάδισμα. Ακούγεται το πιο λεπτό τρίξιμο του κατεστραμμένου κενού, η βάρκα κομματιάζεται. Αν κρίνουμε από τη δύναμη της έκρηξης, εμφανίζεται η έκρηξη των πυρομαχικών. Το φωτεινό σημείο καταστρέφει το αυτοκίνητο. Το τετραπλάνο καταστράφηκε επίσης• το κορίτσι έκανε μια ακριβή βολή.
  Τα φτερά πετούν χωριστά και ταυτόχρονα η φλεγόμενη ουρά περιστρέφεται στο κενό.
  Ο εχθρός μπριγκαντίν δέχεται πρόσθετη ζημιά, αλλά απαντά με τεράστιες εκρήξεις. Ένα ρυάκι διαπερνά τη ρωγμή, ρίχνοντας το κορίτσι στην άκρη, αποκαλύπτοντας χρυσά στήθη με κατακόκκινες θηλές.
  Ο Άρτεμ τσιρίζει:
  - Βλέπεις πόσο ωραία είναι! Τσερνοντύρνο!
  Η Σβετλάνα χτύπησε τον τύπο στο γόνατο:
  - Συνέχισε έτσι! Σηκώστε το μαχαίρι του ιππότη σας πιο ψηλά!
  Το μπριγκαντίν σε σχήμα σταγόνας με βολέ. Αγκαθωτές δροσοσταλίδες υπερπλασίας εκτοξεύτηκαν σε όλο τον χώρο μάχης.
  Ο Άρθουρ σφύριξε:
  - Lunge!
  Μια φρεγάτα αναδύθηκε από το πλάι και την ίδια στιγμή εξερράγη η γειτονική μπαταρία. Φαίνεται ότι τα παιδιά δεν είχαν τύχη• έπεσαν πάνω σε έναν βαρύ πύραυλο ή ένα Vibro-field που κονιορτοποιούσε το πιο ανθεκτικό μέταλλο.
  Ο νεαρός προσπάθησε να στρίψει την πλατφόρμα για να επιβιώσει από μια τέτοια επίθεση. Αλλά οι αντίπαλοι είναι και επαγγελματίες υψηλής κλάσης που αποφοίτησαν σχεδόν από την ίδια σχολή.
  Το πυροβόλο tempropreon καταστράφηκε. Ήταν χωρισμένο σε ένα σωρό από αφρώδη μέρη. Το κορίτσι και το αγόρι που σερβίρουν το όπλο πετάχτηκαν πίσω σαν να χτυπήθηκαν με ρόπαλο. Προσέκρουσαν στην πανοπλία, ελαφρώς πλατυσμένοι, ανατριχιάζοντας με τα ελαστικά τους σώματα.
  Ο Άρθουρ ένιωσε μια αίσθηση κρύου στο λάκκο του στομάχου του. Η πυκνότητα της έκρηξης πλάσματος του εχθρού εντάθηκε και φαινόταν ότι νέες δυνάμεις είχαν συρθεί στη μάχη. Για παράδειγμα, το ίδιο το υπερ-θωρηκτό έχει το μέγεθος ενός αξιοπρεπούς αστεροειδούς και το σχήμα ενός τεράστιου στιλέτο, γεμάτο με εκπομπούς, εξέπεμπε ένα ολόκληρο πλούσιο σχέδιο υπερπλασματικών πίδακες. Μια λυγισμένη ουσία, στριμμένη σε σχήμα υβριδίου κούκλας φωλιάσματος και ακορντεόν, έπεσε στο καταδρομικό της μεγάλης Ρωσίας. Άλλα ρεύματα αφανισμού συνέτριψαν τέσσερις πλατφόρμες πυροβολικού σε σχήμα δάκρυ.
  Ο Artyom προσπάθησε και πάλι να εκτελέσει έναν κόντρα ελιγμό, αλλά λόγω σοβαρής ζημιάς η ταχύτητα της μπαταρίας επιβραδύνθηκε.
  Η ίδια η Σβετλάνα τραυματίστηκε σοβαρά, χάνοντας το χέρι της:
  - Πονάει όμως! - Είπε. - Κρίμα που κατέστρεψα τέτοιο μακιγιάζ!
  Η φίλη της κορόιδεψε:
  - Η απώλεια μιας άλλης θέσης, ακόμα και σε περίπτωση αναγέννησης, δημιουργεί προβλήματα με τον οργασμό.
  Το κορίτσι απείλησε αστειευόμενος:
  - Αυτό το χυδαίο, θα σε στείλω στο δικαστήριο.
  Ο Άρτεμ δήλωσε αξιολύπητα:
  - Ας πεθάνουμε με αξιοπρέπεια! Σύντροφοι στα όπλα!
  Ο νεαρός πέρασε πολύ δύσκολα. Τώρα η μπαταρία ήταν κυριολεκτικά στην άκρη ενός στιλέτου. Η πλατφόρμα χώρισε, τα νεαρά κορίτσια ούρλιαξαν.
  - Εμμονική απειλή πρώτου βαθμού.
  Το επίπεδο άντλησης ενέργειας έπεσε γρήγορα. Τα όπλα έχασαν σχεδόν εντελώς την ικανότητα να πυροβολούν. Ο Άρθουρ τράβηξε το τύμπανο, μια σούπερ φυσαλίδα πλάσματος πέταξε έξω από την κάννη, λαμπυρίζοντας με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, έσκασε όχι μακριά από το όπλο.
  - Τίποτα! Η χρέωση έχει εξαντληθεί! - μουρμούρισε ο Άρθουρ. - Μόνο ένα πράγμα μένει!
  Ένας Ρώσος πολεμιστής πεθαίνει γενναία,
  Το να πεθάνεις για την πατρίδα είναι τιμή!
  Το ξίφος της μοίρας αστράφτει από πάνω του σαν αχτίδα,
  Το μόνο που μένει είναι να χτυπήσετε το κριάρι - διαβάστε την προσευχή σε μια στιγμή!
  Έχοντας ενεργοποιήσει χειροκίνητα την εξαναγκασμένη επιτάχυνση, τον υπερμήτρα έκτακτης ανάγκης, πέταξε μόνο προς τα εμπρός με τη βοήθεια ενός πίδακα υπερφωτονίου. Εδώ, ανάλογα με την τύχη σας με τον στόχο, είναι σχεδόν αδύνατο να στοχεύσετε. Εκτός αν χρησιμοποιείτε τις δεξιότητες ενός μάγου (εδώ, όλοι έχουν εξωτερικές ικανότητες, αλλά το επίπεδο είναι διαφορετικό• με τη βοήθεια υπολογιστών, έχουν μάθει να ρυθμίζουν τη γενετική για να αυξάνουν τις ικανότητες σε πολύ περιορισμένη κλίμακα). Τελικά, ο νεαρός έσφιξε το χέρι του στη φίλη του και την τράβηξε προς το μέρος του. Τα χείλη δεν πρόλαβαν να συγχωνευτούν σε ένα φιλί• ως αποτέλεσμα του εμβολισμού του μεγάλου θωρηκτού, ο νεαρός άνδρας, το κορίτσι και μια ντουζίνα άλλα νεαρά άτομα εξαφανίστηκαν σε μια υπερπλασματική αναλαμπή. Το ίδιο το θωρηκτό έχασε δύο περιστρεφόμενους πυργίσκους και επιβράδυνε την αδυσώπητη κίνησή του.
  Ο αρχηγός του πρώτου βαθμού Αντρέι Λισόφσκι ορκίστηκε:
  - Τα καλά παιδιά είναι εξολοθρευτές. Όχι περισσότερο κενό από το δικό μου!
  Η αναπληρώτριά του, Κλάρα Νόβικ, αντιτάχθηκε:
  - Γιατί ρε παιδιά, ίσως υπάρχουν κορίτσια εκεί. Άλλωστε, στο στρατό υπάρχουν περισσότερες γυναίκες από άντρες. Μεγάλο στήθος - σουτάρει καλά!
  - Αλλά όχι μεταξύ των κορυφαίων βαθμίδων διοίκησης.
  - Δεν θα το έλεγα αυτό, εκτός αν πάρουμε τους ηγέτες και τους στρατιωτικούς ηγέτες του παρελθόντος αναστημένοι από τους νεκρούς! - είπε ο αξιωματικός των εννέα αστέρων.
  (Η κοπέλα σκέφτηκε τι θα συνέβαινε αν η Malyuta Skuratov αναστηθεί), γιατί σε αυτή την περίπτωση η σχέση της με τον αρχιστράτηγο θα ήταν γεμάτη τιμωρία. Γιατί; Ο τύπος κλέβει, θέλει να αγοράσει έναν πλανήτη με σκλάβους και να μεταφερθεί στα οικονομικά στρατεύματα. Επιπλέον, πούλησε ακόμη και κρακ fiki για τα υπανάπτυκτα δορυφορικά κράτη. Γενικά, το σύμπαν είναι πολύ μεγάλο με εξάξια εκατομμύρια αστέρια και πλανήτες, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν δει ποτέ ανθρώπους. Είναι αλήθεια ότι σχεδόν όλοι οι λίγο πολύ ανεπτυγμένοι πολιτισμοί έχουν κατακτηθεί από τη Ρωσία, αλλά υπάρχουν διάφορα ανεξέλεγκτα μικροπράγματα, ένα είδος κοσμομαφίας. Μερικοί στρατηγοί δεν τους πειράζει να επωφεληθούν από αυτό. Είναι αλήθεια ότι με το τρέχον υψηλότερο επίπεδο τεχνολογίας, είναι δυνατός ο έλεγχος κάθε βήμα και σκέψης ενός ανθρώπου, αλλά... Χρειάζονται επίσης διεφθαρμένοι αξιωματούχοι για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων. Εξάλλου, οι Άγγλοι βασιλιάδες, ακόμη και οι Ρώσοι τσάροι, όπως ο Ιβάν ο Τρομερός, δεν περιφρόνησαν να καταφύγουν στις υπηρεσίες ιδιωτών - φυσικών πειρατών.
  Επιτρέπεται, λοιπόν, ως ένα βαθμό η μαφία να λειτουργεί με περικομμένη μορφή: προς το παρόν, προς το παρόν! Αυτό δεν παρεμβαίνει καθόλου στον πόλεμο.
  Και τώρα, όταν χιλιάδες απειλητικά διαστημόπλοια εκρήγνυνται κάθε δευτερόλεπτο και εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν, κάποιος μετράει τα κέρδη.
  Ο Konstantin Rokossovsky βλέπει πώς ο στρατός του συμπιέζει σταδιακά την εχθρική θέση σε μια μέγγενη, παρά όλους τους επιδέξιους ελιγμούς του εχθρού. Ωστόσο, μέχρι στιγμής και οι δύο πλευρές υφίστανται περίπου ίσες απώλειες και δεν έχει σχηματιστεί ούτε ένα καζάνι. Ωστόσο, αυτό είναι δύσκολο με τέτοια κινητικότητα αστροπλοίων. Προκύπτουν σκέψεις, γιατί οι μάγοι διστάζουν; Σε άλλο επίπεδο, μια μεγαλειώδης μαγική μάχη πρόκειται να ξεδιπλωθεί. Σε αυτό, οι δυνάμεις του παραφυσικού επιπέδου πρέπει να παλέψουν στην τρομακτική αγκαλιά του αφανισμού.
  Ο Στρατάρχης Βερ-Βαρ πρότεινε στον Ροκοσόφσκι ένα υβρίδιο κάπρου και βάτραχου.
  "Νομίζω ότι είναι καιρός να θέσουμε σε δράση το κύριο αποθεματικό, στέλνοντάς το σε μια βαθιά παράκαμψη των βασικών γραμμών". Τότε θα βρεθεί ακριβώς στο πίσω μέρος του ανήσυχου Αλέξανδρου. Θα ακολουθήσει ένα δυνατό χτύπημα στα μετόπισθεν, που θα ολοκληρώσει την ήττα του εχθρού.
  Ο υπερστρατάρχης Rokossovsky του Starfleet ήταν δύσπιστος:
  - Το να φέρνεις την κύρια εφεδρεία στη μάχη όταν είναι άγνωστο τι ετοιμάζει ο εχθρός και τι έχει στη διάθεσή του είναι, τουλάχιστον, ένα στοίχημα!
  Το ξωτικό, επίσης στρατάρχης, είπε:
  - Εάν υπάρχει ρωγμή στο φράγμα του εχθρού, πρέπει να καταστραφεί το συντομότερο δυνατό. Διαφορετικά θα σφραγιστεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία μας. Είναι απαραίτητο να δοθεί η εντολή να ανέβει η εφεδρεία αμέσως, πριν οι ενισχύσεις πλησιάσουν τον εχθρό.
  Ο Ροκοσόφσκι συνοφρυώθηκε, αλλά έχει πραγματικά ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή και είναι πολύ πιθανό να χάσει τις πιθανότητές του να κερδίσει. Ο υπερστρατάρχης ανακοίνωσε:
  - Μετακινήστε τη δύναμη κρούσης και στείλτε την κατά μήκος της διαδρομής 98-79-32. Είναι εντολή μου να προλάβω αυτόν τον τρόπο.
  Ο Ver-Var μάλιστα πρότεινε:
  -Ας ομαδοποιήσουμε μια μονάδα στη δεξιά πλευρά, τότε θα έχουμε ένα μεγάλο καζάνι πριν γυρίσει ο εχθρός.
  Ο Ροκοσόφσκι φώναξε:
  - Ρίξτε βοηθητικές μονάδες στη μάχη! Ολοκληρώστε τον πλευρικό ελιγμό.
  Ο Elf σημείωσε:
  - Μπορείτε να στείλετε μια παραγγελία νοερά! Τηλεπαθητικό κύμα! Μη φωνάζεις!
  Ο Ροκοσόφσκι ντρεπόταν:
  - Συγγνώμη, αυτή ήταν μια συνήθεια από τον πόλεμο.
  Η εφεδρεία διοικούνταν από τον Super Marshal Masha Podzemnaya. Ένα όμορφο κορίτσι, σχετικά νέο για μια τόσο υψηλή θέση, με φλογερά μαλλιά και φλεγόμενο βλέμμα, ανέπτυξε μια ισχυρή εφεδρεία πενήντα εκατομμυρίων αστροπλοίων και ενάμισι δισεκατομμύριο μαχητικά τετραπλάνου. Την ημέρα αυτή, η Μάσα γιόρτασε την επέτειο ακριβώς των πενήντα ετών - σύμφωνα με τα πρότυπα ενός σύγχρονου πολιτισμού που δεν γνωρίζει τα γηρατειά: σχεδόν την παιδική ηλικία. Κάποτε, αυτό το κορίτσι ήταν ένα από τα επιλεγμένα εκατομμύρια. Η υπερηλεκτρονική επέλεγε κάθε χρόνο πεντακόσιες χιλιάδες από τα πιο γενετικά προικισμένα αγόρια και πεντακόσιες χιλιάδες από τα καλύτερα κορίτσια. Ξεκινώντας από τη βρεφική ηλικία, ήταν ειδικά εκπαιδευμένοι, εκπαιδευμένοι και φορτισμένοι με ενέργεια. Ξεκινώντας από την ηλικία των δύο ετών, έδιναν εξετάσεις πολλαπλών επιπέδων τρεις φορές το χρόνο, ξεκινώντας από την ηλικία των δέκα, έδιναν εξετάσεις τέσσερις φορές το χρόνο, από την ηλικία των είκοσι - έξι φορές. Στα τριάντα τρία, μόνο ένας στο εκατομμύριο έγινε Αυτοκράτορας της Αγίας Ρωσίας. Στη Μεγάλη Ρωσία, ένα παρόμοιο σύστημα, και τα δύο παράλληλα σύμπαντα είναι σχεδόν απολύτως παρόμοια! Ο αυτοκράτορας σχημάτισε την έδρα της Ανώτατης Ανώτατης Διοίκησης, η οποία περιελάμβανε τους έξι πιο προικισμένους εκπροσώπους από τα επιλεγμένα εκατομμύρια και έξι ελεύθερα μέλη, τα οποία τέθηκαν στην εξουσία από τον ίδιο τον αυτοκράτορα. Αυτοί θα μπορούσαν να είναι τόσο αυτοί που διακρίθηκαν στις μάχες όσο και οι αναστημένοι διοικητές του παρελθόντος.
  Η Μάσα, ωστόσο, προτίμησε απλώς να κάνει κουμάντο και να επιτεθεί, διακινδυνεύοντας τη ζωή της στη διαδικασία. Η κοπέλα, ως πολύ προικισμένη διοικητής, δεν απέκλεισε να την περίμενε ενέδρα μπροστά. Μικροσκοπικοί ανιχνευτές, μερικοί σε μέγεθος μικρού, ψεκάστηκαν σε όλες τις σήραγγες και τις βαρυτικές ρεματιές. Αναζήτησαν την παραμικρή ρωγμή στο διάστημα, ερεύνησαν τα πεδία κενού για να αποτρέψουν τον εχθρό να κρυφτεί πίσω από τα πεδία παραλλαγής ή να δραπετεύσει μεταξύ των καιρών. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια του technomagic, μπορείτε να μετακινήσετε ένα διαστημόπλοιο, ή ακόμα και μια ολόκληρη μοίρα, ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου στο παρελθόν και ο πιο προηγμένος κατάσκοπος δεν θα το εντοπίσει, και μετά μόλις η αρμάδα πηδήξει έξω. Είναι αλήθεια ότι σε αυτή την περίπτωση η μοίρα μπορεί να προδοθεί από την παρουσία της μαγείας στο διάστημα. Υπάρχει επίσης η επιλογή εισαγωγής μονοδιάστατου, ή ακόμα και μείον χώρου, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να ανιχνευθεί. Εδώ ο εχθρός δεν θα σωθεί ούτε με κλασματικές μετρήσεις.
  Τα διαστημόπλοια κινούνται σε σχήμα διαμαντιού, το πιο ισχυρό και προστατευμένο στην άκρη, ελαφρύτερο στις άκρες. Λίγο μπροστά είναι ένα σύννεφο τετραπλάνων• εκτελούν επίσης μια λειτουργία αναγνώρισης. Μερικά διαστημόπλοια διαφέρουν από τα ρωσικά σε σχήμα σταγόνας. Πρόκειται για σκάφη συμμάχων, διαφορετικών φυλών, συνήθως πιο οπισθοδρομικών από γήινους. Εδώ τα σχήματα των πλοίων μπορεί να είναι πολύ φανταχτερά, με τη μορφή διαφόρων cheesecakes, κουλούρια, σκίουρους, κουνελάκια και ψάρια. Μερικοί χρησιμοποιούν διαστημόπλοια με τη μορφή στιλετών, τερατωδώς παραμορφωμένων οργάνων βασανιστηρίων ή, αντίθετα, πρωτόγονων παιδικών παιχνιδιών. Είναι αλήθεια ότι τα όπλα δεν είναι αδύναμα, κυρίως ρωσικά. Κάθε διαστημόπλοιο έχει το δικό του έμβλημα• ορισμένοι εξωγήινοι προτιμούν κρανία και χιαστί, υβριδικά πλάσματα. Τώρα το κύμα των πλοίων θολώνει και γίνεται σχεδόν αόρατο. Άναψαν το καμουφλάζ, τα σκάφη των εξωγήινων γαλαξιών προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από την κάλυψη των ρωσικών διαστημόπλοιων. Εξωτερικά, μοιάζει με πέτρες ενσωματωμένες σε οξύ• διαλύονται αργά, αφήνοντας ένα σύννεφο.
  Η Masha underground ήξερε ότι μια επίθεση από τα μετόπισθεν δεν θα ήταν έκπληξη για τον έμπειρο αντίπαλό της, ωστόσο, κατάλαβε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν παθιασμένος και έπρεπε να το εκμεταλλευτεί. Τώρα τα στρατεύματά της σκόνταψαν στο πρώτο δυνατό σημείο. Πρέπει να καλυφθεί με μια γουλιά. Μεγάλη πυκνότητα πυρός έπεσε στον εχθρό.
  Ο διοικητής της μπαταρίας Orc κατάφερε να απαντήσει με ένα μόνο βόλι και πέθανε με το θάνατο του γενναίου.
  - Για τη δόξα της Μεγάλης Ρωσίας! - Φώναξε το ορκ. Το κορίτσι - Kablis (ένα μείγμα κάπρου και αλεπούς) κατάφερε να πηδήξει έξω χρησιμοποιώντας τη μονάδα διάσωσης, αλλά την προσπέρασαν και την ισοπέδωσε οι γλώσσες του κύματος βαρύτητας.
  Μετά από αυτό η εφεδρική αρμάδα απλώθηκε λίγο σαν φίδι. Η αντίσταση του περιβάλλοντος αυξήθηκε, στο κενό του διασυμπαντικού χώρου, θραύσματα κλασματικών διαστάσεων έλαμψαν. Η Μάσα κατάλαβε ότι αυτό θα δημιουργούσε προβλήματα σε περίπτωση ενέδρας και διέταξε να μειωθεί ελαφρώς η ταχύτητα, ώστε η αναγνώριση να έχει χρόνο να επεξεργαστεί όλα τα δεδομένα και να αναλύσει την κατάσταση του κενού. Άλλωστε οι πιο ύπουλες παγίδες είναι οι μαγικές! Είναι το πιο δύσκολο να εντοπιστούν, γιατί όσο πιο δυνατός είναι ο μάγος, τόσο καλύτερα μεταμφιέζεται.
  Ο νάνος DJ, με λιποθυμία, πρότεινε:
  -Μην προσέχεις. Θα χάσουμε τη στιγμή, ο εχθρός θα υποχωρήσει ή θα λάβει ενισχύσεις. Ένα αργό χτύπημα ισοδυναμεί με αστοχία!
  Η Μάσα αντιτάχθηκε αποφασιστικά:
  - Η προσοχή ενός διοικητή είναι σαν το δάχτυλο στη γροθιά, αναπόσπαστο στοιχείο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα υπόλοιπα! Δείτε λοιπόν αν είναι περιττό.
  Πράγματι, μια από τις μαγικές παγίδες λειτούργησε. Μια ντουζίνα διαστημόπλοια, συμπεριλαμβανομένου ενός θωρηκτού, άλλαξαν τις παραμέτρους τους και πάγωσαν σαν γυαλί. Μετά από αυτό κατέρρευσαν υπό την επίδραση της τριβής.
  - Magik-mines! - αναφώνησε με ανησυχία η Μάσα. - Και μας είπες να πάμε κατευθείαν!
  Ο καλικάντζαρος απάντησε με θλίψη:
  - Οι απώλειες είναι αναπόφευκτες στον πόλεμο! Επειδή υπάρχουν δώδεκα διαστημόπλοια, είναι άσκοπο να επαναφέρετε τον χρόνο που απαιτείται για μια ρίψη!
  - Φυσικά, τι είναι ο θάνατος πολλών εκατομμυρίων στρατιωτών! - Ο πολεμιστής αγανάκτησε.
  - Μα δισεκατομμύρια θα πεθάνουν! Αναπόφευκτα θα πεθάνουν και έχουν ήδη πεθάνει κατά τη διάρκεια της μάχης. Ας πλησιάσουμε λοιπόν!
  Η Μάσα συνέκρινε τα επιχειρήματα και πήρε αμέσως μια απόφαση (είχε το ευέλικτο μυαλό ενός κοριτσιού της προόδου).
  - Δίνω εντολή να επιταχύνω απότομα!
  Η αρμάδα συγκεντρώθηκε, πρόσθετοι κινητήρες άναψαν, οι αντιδραστήρες εξέπεμπαν τερατόνους ενέργειας, αλλά η ενεργός αντίσταση του περιβάλλοντος επιβράδυνε την κίνηση.
  Η Μάσα είδε ότι τα περιγράμματα των πλοίων έτρεμαν από πρωτόγνωρη ένταση, το υπερκράμα δονήθηκε, έτοιμη να ισοπεδωθεί. Το κορίτσι διέταξε:
  - Απελευθερώστε την ακτινοβολία σε εβδομήντα επτά περιοχές, πρέπει να μαλακώσετε το κενό και να χωρίσετε τα θραύσματα καμπύλων διαστάσεων.
  Τα τεράστια διαστημόπλοια έμοιαζαν να είναι τυλιγμένα στην ομίχλη, πολυάριθμοι εκπομποί πυροβολούσαν, προσπαθώντας να συντρίψουν όλες τις στροφές και τις εντάσεις του διαστήματος.
  Στο κέντρο της μάχης, χιλιάδες πλοία εκρήγνυαν κάθε δευτερόλεπτο και πολλά συντρίμμια σκόρπιζαν όλες τις προσεγγίσεις προς τα αστέρια. Τώρα δύο τεράστια υπερ-dreadnoughts συγκρούστηκαν και άρχισαν να πέφτουν πάνω στο σμαραγδένιο αστέρι. Τεράστια τετράγωνα σε σχήμα σταγόνας χιλιομέτρων έπεσαν στην επιφάνεια, οι προεξοχές ανέβηκαν στα ύψη αμέσως, πιάνοντας πενήντα τετραλέτες με τα φλεγόμενα πέταλά τους.
  Ο Ροκοσόφσκι σημείωσε με ικανοποίηση:
  - Η αντίσταση του εχθρού πέφτει! Το πιθανότερο είναι ότι ήδη σκέφτεται να αποφύγει την πλήρη καταστροφή. Σε αυτή την περίπτωση, ακούστε την παραγγελία μου!
  Ο υπερστρατάρχης ανακοίνωσε:
  - Μάσα! Επιταχύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο και πηγαίνετε προς τα πίσω! Πρέπει να χτυπήσετε τον πυγμάχο στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
  Το κορίτσι απάντησε:
  - Κάνω ό,τι μπορώ!
  Για να επιβεβαιώσει τα λόγια της, δύο δωδεκάδες ακόμη διαστημόπλοια έπεσαν πάνω σε μια μαγική παγίδα. Λίγο περισσότερο από μισό εκατομμύριο στρατιώτες μετατράπηκαν σε κολλώδη κρέμα και ζαχαροπλαστεία που πήζουν στο κενό.
  - Βλέπετε, ο εχθρός έχει ναρκοθετήσει πολύ επιδέξια όλες τις προσεγγίσεις!
  - Δεν είχαμε τέτοιες απώλειες! Ας επιταχύνουμε! Αποσπάστε όλα τα αποθέματά σας, σας δίνω άλλα τριάντα πολλά δευτερόλεπτα για να φτάσετε στο σημείο εκκίνησης.
  Τα τριάντα πολλαπλά δευτερόλεπτα είναι λίγο περισσότερα από εξήντα τρία κανονικά δευτερόλεπτα. Η Μάσα ορκίστηκε ότι δεν θα της επέτρεπε να αργήσει.
  Ο Μέγας Αλέξανδρος στριμώχτηκε με τον στρατό του σαν βόα. Μόλις έλαβε μια ειδοποίηση: έρχονται ενισχύσεις. Επιπλέον, ένιωσε ότι έρχονταν προς τα πίσω του. Έμειναν μόνο δύο πιθανότητες. Είτε μια γρήγορη υποχώρηση για να σωθεί ο στρατός, είτε να χωρίσουν τα στρατεύματα, κάτι που μοιάζει περισσότερο με αυτοκτονία. Ο έμπειρος διοικητής, έχοντας συγκρίνει τις δυνατότητες, επέλεξε το πρώτο: στον διασυμπαντικό χώρο, δεν υπήρχαν κατοικημένα συστήματα ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσε να υποχωρήσει χωρίς να θυσιάσει τίποτα. Πώς λέγεται τόσο όμορφα: υποχώρηση.
  Ο Μέγας Αλέξανδρος διέταξε ξεκάθαρα, στέλνοντας μια τηλεπαθητική παρόρμηση:
  - Ανακοινώνω μετεγκατάσταση!
  Τεράστιες μάζες αστροπλοίων και κινητών σταθμών, που λυγίζουν σε πολύπλοκες σπείρες, άρχισαν να απομακρύνονται πολύ πιο γρήγορα. Ένας απέραντος ωκεανός από λάμψεις και φώτα άρχισε να σμίγει προς την Πύλη της Αλεπούς. Ο ίδιος ο Αλέξανδρος, αντίθετα με τις συμβουλές των ειδικών, πολέμησε στο πάχος του, διακινδυνεύοντας τη ζωή του. Ο ίδιος έστειλε έναν υπερπαλμό από το κεντρικό κανόνι, δουλεύοντας με βάση την αρχή μιας διαστημικής τρυπάνι. Ο υπερπαλμός δαγκώνει στο ημιδιαστημικό πεδίο, διασπά την προστασία μήτρας διαφόρων ακτινοβολιών και διεισδύει στην πανοπλία. Ένα μικρό πλοίο θα πετάξει χώρια, ένα μεγάλο θα λάβει μια εντυπωσιακή τρύπα. Το μειονέκτημα του όπλου είναι ο ανεπαρκής ρυθμός βολής, καθώς και το γεγονός ότι η ίδια η ώθηση είναι εύκολο να καταρριφθεί εάν επιστρέφει.
  Επομένως, είναι πιο εύκολο να το στείλετε σε ευθεία γραμμή, αλλά αυτό απαιτεί επιδέξια στόχευση. Εδώ ο Αλέξανδρος άρχισε να αυτοπυροβολείται. Αυτό μπορεί να ήταν λάθος, αφού του έλειπε η γενετική μνήμη να πυροβολεί διάφορα όπλα. Αλλά για κάποιο λόγο το κτηνώδες ένστικτο του πολεμιστή δεν τον απογοήτευσε. Τα χτυπήματα ήταν συχνά, μόνο που το πυροβόλο της ταχείας φρεγάτας δεν ήταν αρκετά ισχυρό. Κανείς όμως δεν καταφέρνει να μπει στο μακεδονικό διαστημόπλοιο. Φαίνεται να είναι σε ξόρκι - αλλά γιατί φαίνεται ότι είναι έτσι! Αρκετές εκατοντάδες μάγοι, συμπεριλαμβανομένων των ξωτικών και των firibids (πλάσματα που ζουν μέσα στα αστέρια), μίλησαν στη φρεγάτα, αλλάζοντας τη θεωρία των πιθανοτήτων τόσο πολύ που ούτε ο πιο έξυπνος πύραυλος δεν μπορούσε να χτυπήσει.
  Αλλά πρέπει ακόμα να υποχωρήσει, σιγά-σιγά πίσω προς την Πύλη της Αλεπούς.
  Ο Βλαντιμίρ Κασαλότοφ δέχθηκε αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς αφού πέρασε από αναρίθμητους κινδύνους στους λαβύρινθους του αστεροειδούς. Τελικά πέταξε στην επιφάνεια. Ο καημένος ο νέος είδε ότι ο στρατός του ήταν ήδη μακριά, η Αγία Ρωσία είχε προχωρήσει σημαντικά και συνέτριψε τους σχηματισμούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τώρα έμενε μόνο ένα πράγμα να κάνουμε, να υποχωρήσουμε στους δικούς μας, ελπίζοντας ότι μια τόσο μικρή μονάδα μάχης δεν θα γινόταν αντιληπτή στην αναταραχή της μάχης.
  Ο πολεμιστής ήταν ακόμα πολύ νέος: μόνο δεκατέσσερις κύκλους, αλλά φυσικά ήξερε όλες τις τεχνικές καμουφλάζ και τις αρχές της επιβίωσης σε συνθήκες πίσω του εχθρού. Πρώτα απ 'όλα, μπορείτε να προσπαθήσετε να προσκολληθείτε στους στρατιώτες του εχθρού. Είναι σχεδόν τα ίδια, η ίδια ρωσική γλώσσα, τα ίδια κυρίως σλαβικά πρόσωπα, με ξανθά μαλλιά. Αλλά τα μικροτσίπ που βρίσκονται στο σώμα θα το δώσουν αμέσως. Κάθε μαχητής περιέχει πολλά εκατομμύρια μικροσκοπικά - λιγότερο από το ένα χιλιοστό του μικρού, που αποτελείται από μεμονωμένα μόρια υπολογιστή. Όχι, δεν θα είναι δυνατή η διείσδυση, οι κατάσκοποι σε συνθήκες πλήρους ηλεκτρονισμού εκπαιδεύονται ειδικά χρησιμοποιώντας τα πιο πολύπλοκα προγράμματα.
  Το αγόρι αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερα να ξαπλώσει χαμηλά; Τι κίνηση! Αλλά υπάρχει μια καλύτερη ιδέα. Θα το δοκιμάσει, μήπως πετύχει;
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο. 2.
  Η Μιραμπέλα η Χιονάτη ήταν ένα εξαιρετικά προικισμένο κορίτσι. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν αμέσως, από τη μήτρα του κυβερνοχώρου, οι αναλυτές ηλεκτρονικών υπολογιστών την επέλεξαν ως μία από τα επιλεγμένα εκατομμύρια. Φυσικά, αν και δεν υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να γίνει ένας μεγάλος ηγέτης - ο αυτοκράτορας της Svyatorossia. Σύμφωνα με τον άρρητο κανόνα: ένα αγόρι κυβερνά για μια θητεία και μετά κυβερνά πάντα ένα κορίτσι. Μετά το κορίτσι, πάλι το αγόρι. Έτσι είναι για την αιωνιότητα. Γυναίκα και άνδρας, όντας διαφορετικοί στη φύση, δεν επιτρέπουν στη Ρωσική Αυτοκρατορία να βυθιστεί στο βάλτο της γραφειοκρατικής ρουτίνας και να εμποδίσουν την ανθρωπότητα να χάσει τον δυναμισμό της: την επιθυμία για δύναμη και πρόοδο. Ένα ειδικό εκατομμύριο χορηγούνταν κάθε χρόνο, ακόμη κι αν δεν υπάρχει ανάγκη αντικατάστασης του αυτοκράτορα, επειδή υπάρχει μεγάλος αριθμός αξιωματούχων κατώτερης βαθμίδας, όπως σατράπες μεταγαλαξιών ή γαλαξιών. Ωστόσο, υπάρχουν δισεκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν και, κατά κανόνα, επιλεγμένοι "εκατομμυριούχοι" λαμβάνουν υψηλότερες θέσεις. Επίσης έχουν καλές επιδόσεις στον ενεργό στρατό. Η ηλικία της Μιραμπέλα δεν ήταν αρκετά κατάλληλη για μια αυτοκράτειρα: (συνήθως αυτό συμβαίνει μία φορά κάθε τριάντα τρία χρόνια), αλλά θα μπορούσε στο μέλλον να υπολογίζει στις υψηλότερες θέσεις στην παγκόσμια, σχεδόν ατελείωτη αυτοκρατορία. Πώς συνέβη που αποκλείστηκε από το επιλεγμένο εκατομμύριο; Και η ραγδαία άνοδος της καριέρας σας μπήκε στην άκρη; Σε μια κυβερνητική αυτοκρατορία, οι ηγέτες που ελέγχουν τα υπερ-ισχυρά ηλεκτρονικά έχουν τεράστια δύναμη. Συγκεκριμένα, όσοι παρακολουθούν το επιλεγμένο εκατομμύριο, αυτοί, με τη σειρά τους, ελέγχονται από διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών. Μπορεί κανείς να φανταστεί τι τεράστια δύναμη έχουν τα τμήματα Αγάπης και Ζωής, Τιμής και Δικαιωμάτων, Άμυνας του Θρόνου, ηλεκτρονικού ελέγχου και άλλα.
  Υπάρχουν συνολικά δώδεκα υπηρεσίες πληροφοριών, η καθεμία από αυτές ελέγχει την άλλη. Σε αυτή την κατάσταση, ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των τμημάτων είναι καλός για τον σκοπό! Ο αγώνας είναι σαν το φως για τα μάτια, μπορεί να είναι κουραστικός, αλλά αλίμονο στον άνθρωπο αν εξαφανιστεί τελείως! Παράλληλα, γίνεται ενεργός αγώνας κατά των χάκερ. Γενικά, το HyperInternet έχει γίνει πολύ επικίνδυνο λόγω διαφόρων εικονικών πολέμων. Υπάρχουν επίσης χάκερ-δολιοφθορείς και όσοι συνδέονται με την τοπική μαφία και εξωγήινους που ονειρεύονται να τερματίσουν την ηγεμονία της ανθρωπότητας. Γίνεται ένας ανελέητος αγώνας κατά των χάκερ, ο οποίος παρακολουθείται από ειδικά άτομα και ισχυρά προγράμματα ασφαλείας. Το ίδιο το HyperInternet (λειτουργεί σε χώρο πολλαπλών κινήσεων, όπου όλες οι διαστάσεις είναι σαν βρόχοι στο ύφασμα, η ενέργεια και η ύλη εξαφανίζονται και εκτοξεύονται αμέσως δισεκατομμύρια parsec εισόδου. Η ταχύτητα μεταφοράς πληροφοριών πλησιάζει άπειρη, αλλά η ύλη γίνεται ημιφυσική Ακόμα και ο χρόνος σε ένα μέρος του αντικειμένου επιβραδύνεται, σε ένα άλλο επιταχύνει, στο τρίτο ορμάει προς τα πίσω!Αλλά είναι ακόμα χειρότερο με τις διαστάσεις.Όταν το κεφάλι είναι τετραδιάστατο, το στήθος είναι δεκαδιάστατο, τα χέρια είναι είκοσι διαστάσεις και τα πόδια είναι όλα εκατό, και ακόμη και με ένα κλάσμα, η ανθρώπινη δομή αποσυντίθεται σε κλάσμα του δευτερολέπτου μετά το όφελος της πολυκινησίας, καθώς και των αστροπλοίων, αλλά ίσως από καιρό σε καιρό όχι μόνο πληροφορίες ή μαγικές ροές θα μπορούν να μετακινούνται σε αυτό) κάθε τόσο καθαρίζονται, αλλά ο εχθρός, κατά κανόνα, ρίχνει σε προγράμματα δολιοφθοράς, ιούς, βόα συσφιγκτήρες, σκουλήκια, δράκους, κηλίδες και άλλους τύπους που κάνουν το έργο όλων των επικοινωνιών και της επικοινωνίας τόσο δύσκολο όσο δυνατόν. Όπως είναι φυσικό, τα συστήματα δεν είναι κλειστά, κινούνται και ελέγχουν συνεχώς. Αλλά αν ο υπάλληλος είναι επίσης μάγος, τότε ίσως αξίζει τον κίνδυνο. Ο Abram Khinshtein, ένα από τα επιλεγμένα εκατομμύρια που ελέγχει τις εξετάσεις και, επιπλέον, ένας ισχυρός μάγος, ήθελε την ξανθιά Mirabela, τότε ακόμα ένα εξωτερικά ευγενικό παιδί, να εκπληρώσει το αίτημά του.
  Το γεγονός είναι ότι το κορίτσι είχε μια εκπληκτική ικανότητα να ελέγχει έναν υπολογιστή, ήταν κάτι σαν ηλεκτρονική ύπνωση και τηλεπάθεια. Ήταν σαν να είχε γίνει παρόμοια με τον κοσμικό νου. Γιατί λοιπόν να μην το εκμεταλλευτείτε; Συγκεκριμένα, για να δώσετε τη μέγιστη βαθμολογία σε συγκεκριμένους υποψήφιους αγόρια, για τα οποία μπορείτε να λάβετε ένα σημαντικό ποσό από εταιρείες. Ή κατεβάστε μέρος των χρημάτων από ηλεκτρονικό αρχείο. Ή προσπαθήστε να πουλήσετε πολλές δεκάδες πλανήτες σε μια εταιρεία κελύφους. Μόνο που όλα αυτά παρακολουθούνται από ηλεκτρονικά, τα οποία δεν μπορείς να πείσεις, αλλά περιστασιακά μπορείς να εξαπατήσεις. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να παρακάμψετε τα μπλοκ λογισμικού των ειδικών υπηρεσιών, υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικά επίπεδα προστασίας. Αλλά το κορίτσι μπορούσε να πείσει τα ηλεκτρονικά τόσο πολύ που τα πιο ισχυρά προγράμματα παρακολούθησης θα άφηναν το ψευδώνυμο να περάσει. Ένα ιδιόρρυθμο και ακόμα κακώς κατανοητό φαινόμενο. Επιπλέον, το κορίτσι δεν μπορούσε ακόμη να ελέγξει πλήρως τις ικανότητές της• εκδηλώθηκαν σε μια συγκεκριμένη κλίση των αστεριών, όταν οι γαλαξίες ήταν διατεταγμένοι σε μια ακατανόητα πολύπλοκη σύνθεση. Ο Abram Khinshtein, πονηρός, ύπουλος και επιδέξιος, κατάφερε, με τη βοήθεια των εξωγήινων συνεργών του, να προσομοιώσει τις αντιγραφές στον κυβερνοχώρο που υποτίθεται ότι εξαπατούσαν υπερπλαστικούς υπερ-ισχυρούς υπολογιστές. Τώρα, για να πραγματοποιηθεί η απάτη και να αντικατασταθεί το μπλοκ δεδομένων, το μόνο που μένει είναι να θέσουμε προσωρινά σε αδράνεια τα γενικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση των κατασκόπων χάκερ. Επιπλέον, το κορίτσι έπρεπε να εξαπατηθεί, αφού είναι σαφές ότι δεν θα συμφωνούσε συνειδητά σε μια τέτοια απάτη. Πώς να το κάνετε αυτό, γιατί η Μιραμπέλα η Χιονάτη, παρά την τρυφερή ηλικία της, είναι ένα από τα επιλεγμένα εκατομμύρια.
  Αλλά το εβραϊκό μυαλό είναι πονηρό για κακία! Η Μιραμπέλα είναι πολύ ευγενική, πρέπει να της ασκήσουμε πίεση! Εδώ δεν λυπάσαι ούτε την ίδια σου την κόρη. Το γεγονός ότι το κορίτσι του μπορεί να πεθάνει δεν μετράει. Θα κάνουν περισσότερα σε θερμοκοιτίδες.
  Η Μιραμπέλα μόλις είχε ολοκληρώσει τη διαδρομή με τα εμπόδια. Τα χαριτωμένα γυμνά της πόδια πιτσίλησαν πάνω στο υγρό ήλιο. Οι ροζ γόβες βασανίζονται εντελώς από παρορμήσεις πόνου και ακτίνες αφανισμού. Το κορίτσι φαινόταν περίπου επτά ή οκτώ ετών, με χρυσά σγουρά μαλλιά, που θύμιζε κάπως τη μικρή Γκέρντα, έχοντας περάσει από πολλά υπερολογραφικά τέρατα και ψευδορομπότ, τραυματίστηκε βάναυσα. Είναι αλήθεια ότι το λεπτό δέρμα αποκαταστάθηκε ακριβώς μπροστά στα μάτια μας και τα πόδια, μπλε από το τρομερό κρύο, απέκτησαν μια ροζ απόχρωση. Βλέποντας τον Άμπραμ να πετάει, το κορίτσι χαμογέλασε:
  -Τι θα μου πεις; Πόσους βαθμούς έχω περάσει το τεστ;
  Ο Άμπραμ απάντησε:
  - Κρίνοντας από τον αριθμό των επιτυχιών σε εσάς, απέχει ακόμα από τα εκατό.
  Το κορίτσι αναστέναξε:
  - Αλίμονο, είμαι ατελής ως πολεμιστής, οπότε σας ευχαριστώ για την ειλικρίνειά σας. Μα γιατί φαίνεσαι τόσο λυπημένος;
  Ο Άβραμ είπε με επιδεικτική πικρία:
  - Θυμάσαι την κόρη μου Σίμα;
  - Ναι, πολύ ενδιαφέρον κορίτσι!
  - Και εκτός αυτού, δεν είναι υπάκουη.
  Η Μιραμπέλα απάντησε ευγενικά:
  - Δυστυχώς, ένα παιδί δεν μπορεί να συμπεριφερθεί τέλεια. Μήπως δοκίμασα κάτι απαγορευμένο;
  Ο Αβραάμ έχυσε ένα δάκρυ:
  -Μακάρι να ήταν! Ξέρετε, ενώ διέσχιζε το HyperInternet, αποφάσισε να διεισδύσει στα δεδομένα για την προετοιμασία του επιλεγμένου εκατομμυρίου, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά.
  - Ναι, τα δεδομένα μας είναι μυστικά! - Επιβεβαίωσε η εκλεκτή κοπέλα.
  - Και έτσι το κορίτσι μου βρέθηκε δέσμιο των προγραμμάτων φύλακα. Ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να εξαχθεί και να δικαστεί ως κατάσκοπος.
  - Τόσο μικρό?
  - Ξέρεις, η κατασκοπεία δεν έχει ηλικία. Θα στερηθεί την προσωπική της μήτρα και θα σταλεί στα λατομεία, όπου θα δουλεύει σαν σκλάβα για αιώνες.
  - Ουάου!
  "Ως αμελής πατέρας που αμέλησε να φροντίσει τον γιο του, θα τιμωρηθώ επίσης". Ωστόσο, δεν με νοιάζει, δεν μπορώ να ζήσω γνωρίζοντας ότι η αγαπημένη μου κόρη, ένα παιδί στρατιώτη, θα υπηρετήσει στο στρατό των φυλακών.
  Η Μιραμπέλα κοίταξε τον Άμπραμ, ο οποίος, σαν επιδέξιος ηθοποιός, απεικόνιζε τη θλίψη τόσο φυσικά που το κορίτσι ένιωθε άβολα:
  - Θα σε βοηθήσω! - είπε η Μιραμπέλα με συμπονετικό τόνο.
  Ο Άμπραμ απάντησε:
  - Οχι! Κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει!
  Η Μιραμπέλα, με ελάχιστα κρυφό ενθουσιασμό, απάντησε:
  - Νιώθω ότι οι γαλαξίες πρόκειται να εισέλθουν σε ένα είδος κρυσταλλικού πλέγματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να βάλω τα προγράμματα φύλαξης σε ύπνο και να βγάλω την κόρη σου έξω.
  Ο Άμπραμ προσποιήθηκε δισταγμό:
  - Αλλά αυτό σας απαγορεύεται αυστηρά, αν σας πιάσουν, θα σας βγάλουν από το επιλεγμένο εκατομμύριο, ή ακόμα και θα σας στείλουν στα λατομεία.
  Το κορίτσι είπε αυστηρά:
  - Δεν με νοιάζει! Θα βοηθήσω τη Σίμα. Ακολουθήστε με, θα δείτε πώς το κάνω.
  Ο Άμπραμ είπε με μια ανάσα:
  - Η αρχοντιά σου αξίζει αυτοκράτειρας.
  - Άξιος άντρας! - Διορθώθηκε η Μιραμπέλα.
  Το κορίτσι απογειώθηκε με τον Άμπραμ. Ο πανούργος ειδικός δούλευε με όλες τις συσκευές παρακολούθησης εκ των προτέρων και θεωρούσε τον εαυτό του ασφαλή. Το κορίτσι και ο ύπουλος ενήλικας φόρεσαν κράνη και βυθίστηκαν σε έναν περίπλοκο ηλεκτρονικό κόσμο γεμάτο πληροφορίες.
  Η Μιραμπέλα ένιωθε σαν μια θεά ανάμεσα σε πολλές διαστάσεις και σφαίρες. Της φαινόταν ότι πετούσε κατά μήκος μιας μεγάλης εθνικής οδού και διάφορα εικονικά προγράμματα έτρεχαν γύρω. Μερικά ακίνδυνα μοιάζουν με αγελάδες, σκίουρους, τουλίπες - ένα μείγμα από ελέφαντες και τουλίπες και άλλες ομορφιές.
  Αντιθέτως, υπήρχαν τρομακτικά: τρομεροί και επικίνδυνοι λύκοι, τίγρεις, δράκοι και τέτοια τέρατα που ο πιο μανιώδης σκηνοθέτης τρόμου θα τρελαινόταν από τον φόβο. Υπάρχουν επίσης υβριδικοί τύποι: μείγμα κάκτου και τίγρης, πατάτας και καμήλας, μπανάνας και τσιμπούρι, χταπόδι και αγαρικό μύγας. Ωστόσο, η κοπέλα δεν φοβάται, έχει ζήσει κάτι διαφορετικό στο μάχιμο sparring. Κυριολεκτικά από την ημέρα που εμφανίστηκε η θερμοκοιτίδα τους, τα μωρά διδάσκονταν να πολεμούν (ακριβέστερα, να σκοτώνουν), καθώς και άλλες επιστήμες. Κάθε μέρα, τα παιδιά τσακώνονται μεταξύ τους ή με διάφορα όπλα ή γυμνά και συχνά τα αγόρια ζευγαρώνουν με κορίτσια. Δεν ξέρουν οίκτο, κι όμως το κορίτσι διατήρησε μια όψη τρυφερότητας στην ψυχή της. Η Μιραμπέλα ξεπερνά τα οράματα και έρχεται αντιμέτωπη με τα τρομερά προγράμματα επιτήρησης μεγα-δικτύων. Μοιάζουν με τεράστια λιοντάρια χοιροειδών και σκύλους φύλακες καρχαριών. Η εικονική πραγματικότητα τους δίνει μια τρομακτική εμφάνιση. Ο Abram σταματά:
  -Τους βλέπεις;
  Η Μιραμπέλα απαντά ήρεμα:
  - Είναι εντελώς ακίνδυνα!
  - Δεν θα το έλεγα αυτό!
  Το κορίτσι πετάει μέχρι τα γιγάντια αγκαθωτά λιοντάρια. Τους κουνάει το χέρι του:
  - Αγαπητοί μου, πώς νιώθετε που είστε υπό κράτηση;
  Σε απάντηση, ακούγεται ένας ευπρόσδεκτος βρυχηθμός:
  - Σε ακούμε κορίτσι!
  Η Μιραμπέλα συνέχισε με απαλό τόνο:
  -Είστε τόσο χαριτωμένα ζώα. Κουβαλάς μια δύσκολη φρουρά, είσαι συνεχώς σε επιφυλακή. Πρέπει να είναι απίστευτα δύσκολο για εσάς;
  Τα λιοντάρια και τα σκυλιά φύλακες απαντούν:
  - Οι δυσκολίες δεν μας τρομάζουν!
  Η Μιραμπέλα συμφώνησε:
  - Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν θέλετε πραγματικά να βουτήξετε στον φωτεινό, καθαρό κόσμο του ύπνου; Για να μάθετε τι είναι τα παιδικά όνειρα, πώς είναι να τρέχετε σε ένα φωτεινό λιβάδι όταν η ψυχή σας είναι ήσυχη!
  Τα προγράμματα του Watchdog έσκασαν ικανοποιημένα:
  - Ίσως έχεις δίκιο, κορίτσι.
  Η Μιραμπέλα έκανε αρκετές πάσες με τα χέρια της. Τα τρομερά αρπακτικά άρχισαν σταδιακά να αποκοιμούνται. Έβαλαν τα βίαια κεφάλια τους στα γόνατά τους και ακούστηκε το ροχαλητό των προγραμμάτων των αρπακτικών.
  Τα τεράστια τέρατα σώπασαν καθώς το κορίτσι είπε:
  - Τώρα ο δρόμος είναι ξεκάθαρος! Μπορείτε να ελευθερώσετε την κόρη σας!
  Ο Άβραμ, κρύβοντας την αποκρουστική χαρά του, απάντησε:
  - Και θα το κάνω τώρα. Χαλάρωσε και μην κρυφοκοιτάξεις.
  Η κοπέλα στράφηκε έντονα και ο Άμπραμ άρχισε το καταστροφικό έργο του. Κατέβασε γρήγορα τις απαραίτητες πληροφορίες και μετέφερε χρήματα. Τρισεκατομμύρια ρούβλια έρεαν στις τσέπες του. Όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν υπέροχα, χρυσά ρυάκια άνοιγαν.
  Τότε ξαφνικά το HyperInternet καλύφθηκε σε αδιαπέραστο σκοτάδι. Ο Άβραμ άρχισε να τρέμει, ορκίστηκε θυμωμένος:
  - Τι είδους διάβολος κενού είναι αυτός!
  Ο χώρος ταλαντεύτηκε και ο Άμπραμ και η Μιραμπέλα βρέθηκαν σε ένα γκρίζο δωμάτιο γεμάτο ρομπότ με πολλά πλοκάμια.
  - Είστε υπό σύλληψη από κυβερνητικούς χάκερ! - Ανήγγειλε μια βροντερή φωνή.
  Ο Άμπραμ ούρλιαξε:
  - Αυτό είναι λάθος! με ξεγέλασαν!
  - Δεν υπάρχει λάθος εδώ! Είσαι ο κύριος εγκληματίας!
  Ο μοχθηρός μοχθηρός ούρλιαξε:
  - Για όλα φταίει η Μιραμπέλα! Με ενθάρρυνε να διαπράξω ένα έγκλημα!
  - Όλοι ξέρουμε ποιος παρακίνησε ποιον! Και θα απαντήσετε ενώπιον του νόμου! Και το κορίτσι έδειξε ότι έχει επικίνδυνες ικανότητες.
  Η Μιραμπέλ πιάστηκε από τους καρπούς και τα μπράτσα της στριμώχτηκαν επιδέξια. Η κοπέλα κλώτσησε τα γυμνά της πόδια, τα οποία χτυπήθηκαν πολύ οδυνηρά με ένα μαστίγιο βαρυονετρίνου. Πονούσε τόσο πολύ που η Μιραμπέλα έχασε την ανάσα της. Η κοπέλα ξαναχτύπησε πιο δυνατά, έτσι που έτριξε τα δόντια της. Τα ροζ τακούνια ήταν ελαφρώς πρησμένα και μπλε και εμφανίστηκαν μερικές σταγόνες αίμα. Το τρίτο χτύπημα έφερε ένα βογγητό από τα χείλη της κοπέλας, τα ξανθά μαλλιά της άστραψαν και σηκώθηκαν. Ακολούθησαν κι άλλα χτυπήματα, τα τακούνια της κοπέλας κάπνιζαν. Η Μιραμπέλα ούρλιαξε:
  - Εγω φταιω για ολα. Μην βασανίζετε τον Άμπραμ.
  Τα χτυπήματα σταμάτησαν να έρχονται και ακούστηκε μια εύθυμη γυναικεία φωνή:
  - Θα ανακρίνουμε ξανά τον Άμπραμ. Και είσαι ευγενής κοπέλα, βλέπεις πώς υπερασπίζεσαι αυτό το άχαρο. Θα σε στείλουμε σε ένα κελί και μετά θα αποφασίσουμε για τη μοίρα σου. Αυτός ο τύπος είναι μέσα για πραγματικά βασανιστήρια.
  Ο Άμπραμ άρχισε να μιλάει με μια πιο αποκρουστική μικρή φωνή:
  - Όχι, όχι! Αυτός ο διάβολος του κομήτη με ξεγέλασε!
  Μια εκκωφαντική φωνή διέκοψε:
  - Μην οδηγείτε υπερπλάσμα, τα έχουμε όλα γραμμένα! Και αυτό που δεν ξέρουμε, θα μας το πείτε όταν σας αναλάβουν οι ειδικοί. Όσο για το κορίτσι, πιθανότατα θα αντιμετωπίσει δημόσιο μαστίγωμα και αποκλεισμό από το επιλεγμένο εκατομμύριο. Αν όμως δείξει αφέλεια υπερασπιζόμενος έναν επικίνδυνο εγκληματία, θα τιμωρηθεί πιο σκληρά.
  Ένα δάκρυ πέταξε από τα μάτια της κοπέλας. Συνειδητοποίησε ότι τώρα τα πάντα, το μέλλον της, ήταν στα ύψη. Σημαίνει λοιπόν αντίο στην καριέρα της και θα μεταγραφεί στα λατομεία. Ειδικά μίνι ρομπότ στο σώμα δημιουργούν συνεχή πόνο στα σώματα των κρατουμένων του στρατού των φυλακών. Όταν δουλεύεις γρήγορα, ο πόνος είναι πιο αδύναμος, αν επιβραδύνεις λίγο, γίνεται απίστευτα πιο δυνατός. Και καμία διασκέδαση, καμία ευκαιρία να σηκωθείς σε έναν σύντομο ύπνο, συνεχής δουλειά και μαρτύριο. Μια άλλη προοπτική είναι το ξυλοδαρμό. Η κοπέλα δεν φοβάται τον πόνο, είναι οικείος σύντροφος σε όλα της τα sparring και τις προπονήσεις της, αλλά φοβάται την ταπείνωση. Αγόρια και κορίτσια θα την παρακολουθήσουν να βασανίζεται και πιθανότατα θα γελάσουν. Και αυτό είναι τόσο ντροπιαστικό και τρομακτικό!
  Η Μιραμπέλα δάγκωσε τα χείλη της για να μην κλάψει. Αποφάσισε ότι έπρεπε να υπομείνει τα βασανιστήρια στη σιωπή.
  Το κορίτσι μεταφέρθηκε στις τοπικές φυλακές. Με πέταξαν σε ένα στενό κελί όπου δεν υπήρχε κρεβάτι, ούτε καρέκλες, μόνο γυμνοί τοίχοι. Η ίδια η Μιραμπέλα ένιωσε ότι από το πάτωμα έβγαινε μια δυνατή ζέστη, που έκαιγε τα γυμνά, λαξευμένα πόδια της και από την κορυφή, αντίθετα, πάγωνε, με αποτέλεσμα να τρέμουν οι μυώδεις γυμνοί ώμοι της που ήταν πέρα από την ηλικία της. Η ίδια η παραμονή στο κελί δεν ήταν μικρό μαρτύριο. Είναι αλήθεια ότι, παραδόξως, ήταν μια παρηγοριά για το κορίτσι• όσο περισσότερο την τιμωρούν τώρα, τόσο περισσότερη επιείκεια θα δείχνουν αργότερα!
  Το κορίτσι ευχαρίστησε την επιστήμη που δεν δημιουργήθηκε από τον ίδιο ατελή πρωτεϊνικό ιστό. Τότε τα πόδια της θα θρυμματίζονταν σε στάχτη και το σώμα της πάγωνε. Και έτσι η αίσθηση είναι μόνο δυνατή, ζέστη και κάψιμο των ποδιών των παιδιών ενός ανθρώπινου βιορομπότ. Η Μιραμπέλα αναγκάζεται να χορέψει για να μειώσει τη σοβαρότητα του πόνου. Πήδηξε χτυπώντας το κεφάλι της στο ταβάνι του κελιού, στάθηκε στις μύτες των ποδιών της και στριφογύρισε. Η ζέστη και το κρύο εντάθηκαν και ήταν πολύ οδυνηρό για το προικισμένο παιδί. Το κορίτσι, ωστόσο, κατάλαβε ότι μια σκληρή παιδική ηλικία ήταν δικαιολογημένη: γινόταν πόλεμος και κάθε παιδί στρατιώτης πρέπει να προετοιμαστεί για σοβαρές δοκιμασίες. Άλλωστε, ακόμη και αυτοί που είναι διορισμένοι στα οικονομικά στρατεύματα, ή στους εργατικούς στρατούς, δεν έχουν παιδική ηλικία, περνούν μαχητική εκπαίδευση. Η ζωή κάθε παιδιού και στις δύο αυτοκρατορίες ξεκινά με το γεγονός ότι καλύπτεται από ένα βαρυτικό κύμα και λάμπει με υπερήχους, και στη συνέχεια διαπερνάται από έναν υπερρευματικό παλμό. Η γνωριμία με αυτόν τον κόσμο ξεκινά με έντονο πόνο! Αυτό θα πρέπει να σκληρύνει τον μικρό και να τον προετοιμάσει σε περίπτωση σύλληψης (υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλυτικές ακτινοβολίες και η αυτοκτονία δικαιολογείται μόνο αν μπορείτε να πάρετε μαζί σας εχθρικούς στρατιώτες ή, στη χειρότερη, ρομπότ μάχης). Στην αιχμαλωσία, ο εγκέφαλος μπορούσε να απενεργοποιηθεί και να μετατραπεί σε σκλάβο μαριονέτα. Ωστόσο, υπήρξαν προδοσίες και αυτοπτώσεις. Στη συνέχεια οι ειδικές υπηρεσίες τους κυνήγησαν, προσπαθώντας να τιμωρήσουν τους προδότες.
  Όλοι άντεξαν τον πόνο από τη βρεφική ηλικία, ακόμα και ο αυτοκράτορας! Ένας παντοδύναμος ηγεμόνας με απόλυτη εξουσία, κατά καιρούς περνούσε από εμπόδια, βιώνοντας τα ίδια βάσανα με κάθε υποκείμενο. Επινοήθηκαν ακόμη και ειδικοί τύποι υπερπλασμάτων και υπερ-υπερ-σούπερ ρεύματος, που θα πρέπει να αυξήσουν τον πόνο. (Το υπερένταση είναι μια εξέλιξη του συνηθισμένου ηλεκτρισμού, περιέχει αμέτρητα περισσότερη ενέργεια από το συνηθισμένο ρεύμα, η ταχύτητα είναι δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από το φως, η τάση δημιουργείται σε πολλές διαστάσεις ταυτόχρονα, ενιαία και κλασματική! Λοιπόν, οι δυνατότητες χρήσης είναι περιορισμένες μόνο από ανθρώπινη και όχι μόνο ανθρώπινη φαντασία.) Το να υποφέρουν θεωρούνταν μεγάλη ανδρεία, και όσοι φοβούνταν τον πόνο θεωρούνταν κατώτεροι. Δεν σκοτώθηκαν, αλλά απλώς επαναπρογραμματίστηκαν οι μήτρες της προσωπικότητάς τους. Γενικά, ο υπερπολιτισμός ήταν περίεργος: η θανατική ποινή θεωρείται απάνθρωπη και τα βασανιστήρια, ακόμη και για μικρά παιδιά, είναι συνηθισμένα και μάλιστα υποχρεωτικά. Πιστεύεται ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να βιώνει αφόρητα βάσανα που δυναμώνουν την ψυχή και το σώμα!
  Η Μιραμπέλα χρησιμοποίησε ειδικές τεχνικές για να αποσπάσει την προσοχή της από τον πόνο και με κάποιο τρόπο να τον εντοπίσει. Αυτό βοήθησε, αλλά σε πολύ περιορισμένο βαθμό. Επιπλέον, εκείνοι οι μίνι υπολογιστές που υπήρχαν μέσα στην κοπέλα την βασάνιζαν όλο και περισσότερο. Τα ελαστικά κόκαλα ήταν στριμμένα, το κορίτσι ήταν κυριολεκτικά στραβό.
  Η Μιραμπέλα έστριψε τόσο απελπισμένα, τρίζοντας τα δόντια της, που ακόμη και χρωματιστές κηλίδες γλίστρησαν μπροστά στα μάτια της. Ένιωθε σαν να βρισκόταν σε φλογερή και παγωμένη κόλαση. Ήταν απλά τρομακτικό, κομμάτια κρέατος έπεσαν και μεγάλωσαν ξανά.
  Το κορίτσι μάλιστα τραγούδησε με πονεμένα χείλη:
  Πατρίδα μου - δεν υπάρχει πιο δυνατή αγάπη,
  Το να παλεύεις για σένα είναι ανδρεία και τιμή!
  Είναι απαραίτητο να χύσεις μια θάλασσα αίματος για ένα όνειρο,
  Νικήστε τον εχθρό - η στρατολόγηση δεν μετράει!
  
  Η Ρωσία μου είναι άγια - στη φλόγα των καρδιών,
  Δεν μπορώ να καταλάβω την ομορφιά της χώρας!
  Πολέμησε για αυτήν - φέρε το τέλος πιο κοντά,
  Κόλαση κακιά ορδή - ποταπή ματαιοδοξία!
  
  Είμαι έτοιμος να δώσω τη ζωή μου για την Πατρίδα,
  Δείξε μας τον δρόμο προς ολόκληρο το σύμπαν, Ρωσ!
  Αν το χρειαστεί, θα υποφέρουμε,
  Επιτεθείτε σε όλο το ύψος και μην φοβάστε στη μάχη!
  
  Ρώτησα τον Θεό πού να βρω το πεπρωμένο,
  Τα αστέρια στον ουρανό τύφλωσαν από λάμψεις!
  Και ο Κύριος είπε - Δεν σε καταλαβαίνω,
  Η απάντησή μου είναι απλή - υπηρετήστε τη Ρωσία για πάντα!
  Έγινε ακόμη και λίγο πιο εύκολο! Ποτέ, ανεξάρτητα από το μαρτύριο, δεν θα προδώσει τη Svyatorossia. Και τέλος πάντων, ο πόνος αξίζει, θα πρέπει μάλιστα να τιμωρείται πιο έντονα για να μην αισθάνονται και άλλοι το ίδιο.
  Αν και ο χρόνος φαινόταν να περνάει οδυνηρά αργά, στην πραγματικότητα είχαν περάσει μόνο μία ώρα και τριάντα λεπτά της Γης. Ωστόσο, όταν βασανίζεσαι, φαίνεται σαν μια αιωνιότητα.
  Το κορίτσι παρελήφθη από πεδίο δύναμης και ανασύρθηκε έξω. Την έστειλαν να μαστιγωθεί δημόσια. Η Mirabelle ντρεπόταν πολύ και όχι επειδή ήταν γυμνή, σε μια ανεπτυγμένη αυτοκρατορία δεν υπήρχε τίποτα ντροπιαστικό στο σωματικό γυμνό• κατά τη διάρκεια του αγώνα με τα αγόρια πάλευαν εντελώς γυμνοί, χωρίς άσεμνες σκέψεις. Και το σεξ στον τεχνοτρονικό κόσμο δεν είναι καθόλου το ίδιο όπως ήταν στην αρχαιότητα. Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε ένα κλομπ και μια βόμβα υδρογόνου; Η Μιραμπέλα ντρεπόταν μόνο από το αίσθημα της ενοχής που συνελήφθη. Επιπλέον, θα πρέπει να χωρίσει με αυτούς τους τύπους και φαίνεται για πάντα. Παιδιά από το εκλεκτό εκατομμύριο, συνήθως πολύ όμορφα, ήρθαν στην τιμωρία τους μισόγυμνα με σορτς. Λόγω των ανεπτυγμένων μυών, δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε αμέσως ποιο είναι αγόρι και ποιο κορίτσι. Είναι αλήθεια ότι τα κορίτσια φορούν κόκκινο σορτς και τα αγόρια φορούν μπλε. Κοντά κουρέματα, απαθή πρόσωπα. Είναι τόσο καλά εκπαιδευμένοι που όταν εμφανίστηκε η Μιραμπέλα με τα χέρια με χειροπέδες πίσω της, δεν ακούστηκε ούτε ένα βουητό. Τα όμορφα πρόσωπα πάγωσαν σαν είδωλα, και μόνο μερικά αγόρια επέτρεψαν στον εαυτό τους να χαμογελάσουν ελαφρά. Ελαφρώς - αυτό σημαίνει ελαφρώς ανύψωση των άκρων του κόκκινου στόματος.
  Η Μιραμπέλα τους ανταπέδωσε το χαμόγελο. Αν και ήταν ξεκάθαρο ότι το ικρίωμα ήταν ήδη έτοιμο και τα μαχητικά ρομπότ-βασανιστές πήραν απειλητικές στάσεις.
  Το μονοπάτι προς το ικρίωμα φαινόταν οδυνηρά μακρύ στο κορίτσι• τα πόδια της, που είχαν βιώσει πολλά βάσανα, περπατούσαν αργά κατά μήκος του μεταλλικού δαπέδου. Η Μιραμπέλα δυσκολεύτηκε να συγκρατηθεί να μην κλάψει. Ένα από τα κορίτσια έβγαλε τη γλώσσα της και την έκρυψε αμέσως. Παραδόξως, η Mirabelle ένιωσε καλύτερα μετά από αυτό, έβγαλε ένα γέλιο.
  Σε απάντηση, την σήκωσαν και την πέταξαν στο ικρίωμα. Το κορίτσι σηκώθηκε στον αέρα και καρφώθηκε κάτω από ένα πεδίο δύναμης. Η φωνή του διοικητή ακούστηκε:
  - Εφόσον η μαθήτριά μας, η Μιραμπέλα Χιονάτη, επέτρεψε τις ικανότητές της να χρησιμοποιηθούν για εγκληματικούς σκοπούς, έδειξε υπερβολική απαλότητα και έλλειψη διορατικότητας, καταδικάζεται σε δημόσια τιμωρία και αποβολή από το επιλεγμένο εκατομμύριο. Τι θέλετε να πείτε ως απάντηση;
  Το κορίτσι είπε με δυσκολία να συγκρατήσει τα δάκρυα:
  - Εκανα ένα λάθος! Θα απαντήσω λοιπόν για αυτήν με κάθε αυστηρότητα ενώπιον του νόμου!
  - Ξεκινήστε! - Είπε η αόρατη γυναίκα.
  Το κορίτσι χτυπήθηκε από ακτινοβολία πόνου. Τόσο έντονο που φώτιζε αμέσως το σώμα, μέχρι τα πλευρά και τα εσωτερικά όργανα. Όλοι είδαν τον σκελετό και τα εσωτερικά όργανα του Μιραμπέλα που διαλύονταν. Το κορίτσι βίωσε τόσο έντονο πόνο που προηγουμένως της φαινόταν ακατανόητο. Ποτέ άλλοτε τέτοιες φρικαλεότητες δεν έπληξαν κάθε μέρος του σώματος. Η Μιραμπέλα έφτυσε αίμα και ούρλιαξε απότομα:
  - Ω-ω-ω-ω!
  Ένα σφύριγμα ακούστηκε ανάμεσα στα αγόρια. Κάποιος φώναξε:
  - Σίσσυ!
  Εκείνη τη στιγμή, ένα κύμα πέρασε από το πάτωμα, χτυπώντας οδυνηρά τα γυμνά πόδια των παιδιών.
  Το υπερ-ρεύμα χτύπησε οδυνηρά τις γυμνές μου φτέρνες. Γενικά, κατά τη διάρκεια τέτοιων τιμωριών, συνηθίζεται και οι μαθητές να βιώνουν πόνο. Αυτό κάνει το δημόσιο χτύπημα πολύ πιο εκπαιδευτικό.
  Τα παιδιά τσακίστηκαν, αλλά παρέμειναν σιωπηλοί. Τα βασανιστήρια της Μιραμπέλα συνεχίστηκαν. Το μικρό της σώμα άλλαζε συνέχεια χρώματα και η συνείδησή της έδειχνε διάφορες τρομακτικές σκηνές. Η κοπέλα ανατρίχιαζε κάθε τόσο, η Mirabelle, με μεγάλη προσπάθεια θέλησης, κατάφερε να σβήσει την κραυγή που έβγαζε συνεχώς. Συνέχισαν να τη χτυπούν, λάμποντας μέσα από κάθε στοιχειώδες μόριο του σώματός της. Η κοπέλα υπέφερε τρομερά, κάποια στιγμή ο πόνος ξεπέρασε κάθε όριο και ούρλιαξε ξανά.
  Το ισχυρό σοκ του υπερρεύματος έπληξε και τους παρακολουθούντες μαθητές. Μερικοί από αυτούς ούρλιαξαν με αυτό, ήταν πολύ οδυνηρό.
  Εν τω μεταξύ, ο Mirabels άρχισε να βασανίζεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Το σώμα της συνέχιζε να σπάει σε ξεχωριστά μόρια και στη συνέχεια να επανασυναρμολογείται. Φαινόταν ότι διασκορπίστηκε σε φωτόνια και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε για άλλη μια φορά. Η αίθουσα κατέρρεε από ένα πολυκάνονο, υπό την επίδραση οβίδων εξολόθρευσης γινόταν όλο και πιο οδυνηρό. Κάθε κύτταρο του οργανισμού, αν και όχι πρωτεϊνικό, αλλά ζωντανό, αποσυντέθηκε στα συστατικά του στοιχεία - μικρότερα από τα κουάρκ, και στη συνέχεια, με τη δύναμη της υπερμήτρας, ήταν σαν μια αναγέννηση. Εδώ το βάσανο είναι τέτοιο που είναι αδύνατο να το κατανοήσεις και να το φανταστείς. Τερατώδη βασανιστήρια στον κυβερνοχώρο, βάναυση σκληρότητα.
  Η συνείδηση, που βρέθηκε σε έναν ωκεανό πόνου, δεν ήθελε να σβήσει. Αντίθετα, ο χρόνος επιβραδύνθηκε, κάτι που έκανε τα πάντα ακόμη πιο οδυνηρά. Αυτό συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, κάθε δευτερόλεπτο ήταν γεμάτο μαρτύρια όπως ο Ήλιος με φωτόνια! Οι μαθητές από το επιλεγμένο εκατομμύριο μαστιγώθηκαν επίσης με διάφορες ακτίνες και ακτινοβολίες για να νιώσουν καλύτερα την ενοχή των άλλων. Οι τύποι ούρλιαξαν, ανατρίχιασαν, αλλά έμειναν ακίνητοι: ο πόνος είναι ευλογία, ενίσχυση της θέλησης, το θεμέλιο της νίκης! Το επόμενο στάδιο του βασανιστηρίου ήταν η κύλιση του σώματος σε ένα σωλήνα και η οδήγηση του μέσα από ένα δακτύλιο φωτιάς. Αυτή είναι επίσης μια πρόσθετη συγχορδία στη συμφωνία βασανιστηρίων. Τα κόκκαλα της Μιραμπέλ έσπαζαν κάθε τόσο, και μετά έπλεκαν οδυνηρά μεταξύ τους. Το αγόρι που τόλμησε να γελάσει του έκοψαν τα χέρια και τα πόδια και μετά το ξαναδέθηκαν. Μετά από την οποία εμφανίστηκε μια ολογραφική τίγρη, καταβροχθίζοντας σάρκα, αυτό είναι μια απίστευτη φρίκη, τρίξιμο των δοντιών. Ευτυχώς για τη Μιραμπέλα, η ίδια η αυτοκράτειρα (ο κυβερνήτης είναι ικανός, με τον υπερπλασματικό εγκέφαλό της, να αντιλαμβάνεται εκατομμύρια προβολές και ολογράμματα ειδών ταυτόχρονα! Που σημαίνει, χωρίς να χάσει τον έλεγχο του σύμπαντος με ένα μικρό μέρος της συνείδησής της, να δώσει ένα τηλεπαθητική εντολή!) λυπήθηκε το κορίτσι και διέταξε:
  - Αρκετά! Διαφορετικά, το κορίτσι θα χάσει τη μοναδική της ζεστασιά από τα βάσανα. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Παντοδύναμο που τουλάχιστον κάποιος έχει συμπόνια!
  Αυτή η φράση ταίριαξε σε μια ώθηση που χρειάστηκε δύο νανοδευτερόλεπτα. Μετά το τέλος του διαδικτυακού μαστιγώματος, η Μιραμπέλα, η οποία είχε περιέλθει σε άθλια κατάσταση και είχε χάσει την ανθρώπινη εμφάνισή της, στάλθηκε σε κέντρο αποκατάστασης για έλεγχο της ψυχής της. Έτσι, οι μοναδικές της ικανότητες μπλοκαρίστηκαν με ασφάλεια και η ίδια η κοπέλα κατατάχθηκε ως παιδί στρατιώτης στα τακτικά στρατεύματα. Τώρα έπρεπε να ακολουθήσει μια δύσκολη στρατιωτική καριέρα και να εξιλεώσει τις ενοχές της με αίμα!
  Αλλά πριν από αυτό, υποβληθείτε σε ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Ωστόσο, δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά, εκτός από το ότι το κεφάλι δεν ήταν τόσο γεμάτο με γνώσεις όσο αυτό του επιλεγμένου εκατομμυρίου. Αν και έκαναν επιπλέον μαθήματα με το κορίτσι, προφανώς λαμβάνοντας υπόψη το ακραίο γενετικό της ταλέντο. Το κορίτσι αναπτύχθηκε, περνώντας από μια περίπλοκη επιστήμη, αν και δεν της άρεσε πολύ η ίδια η διαδικασία μάχης, εκπαιδεύτηκε με ψυχρό ενθουσιασμό.
  Πέρασαν χρόνια και τώρα είναι ένα νέο κορίτσι, σε δεκατέσσερις κύκλους, που μοιάζει με αθλητική θεά. Δεκατέσσερις κύκλοι είναι η ηλικία της ενηλικίωσης, η πλήρης ωριμότητα. Γενικά, θεωρητικά, είναι δυνατό να επιταχυνθεί η ανάπτυξη σε τέτοιο βαθμό ώστε όλοι οι μαχητές να είναι ενήλικες σε φόρμα σε ένα χρόνο, αλλά δεν υπάρχει ακόμη τέτοια ανάγκη. Περισσότερος χρόνος σημαίνει καλύτερη προετοιμασία!
  Η Μιραμπέλα συμμετέχει ως στρατιώτης στην πρώτη της μάχη. Πολέμησε σε ένα τετραπλάνο, αλλά κάλυψε τις πίσω επικοινωνίες. Είτε προσπάθησαν να τη φροντίσουν, ελπίζοντας να χρησιμοποιήσουν με κάποιο τρόπο τις μοναδικές της ικανότητες πιο αποτελεσματικά, είτε δεν την εμπιστεύονταν ιδιαίτερα, αλλά μέχρι στιγμής το κορίτσι δεν είχε καταφέρει να σκοτώσει ούτε έναν στρατιώτη του εχθρού.
  Ο πόλεμος της έδωσε ανάμεικτα συναισθήματα, αφενός, ως πρώην παιδί στρατιώτης που είχε περάσει από πολλές εικονικές μάχες, ήθελε φυσικά να πολεμήσει αληθινά. Αλλά από την άλλη, σκοτώστε αγόρια και κορίτσια σαν αυτήν. Μια απολύτως λογική ερώτηση - γιατί!
  Ο Λέρμοντοφ έγραψε επίσης για τον πόλεμο του Καυκάσου με τους Τσετσένους:
  Οι ρωσικές εκτάσεις είναι τεράστιες,
  Υπάρχει αρκετός χώρος για όλους κάτω από τον γαλάζιο ουρανό!
  Γιατί να ραντίσεις τα βουνά με το αίμα σου,
  Ω φίλε - γιατί τσακώνεσαι;
  Πράγματι, εδώ μιλούσαμε για πόλεμο μεταξύ Μουσουλμάνων Τσετσένων και Ρώσων Ορθοδόξων Χριστιανών. Σε αυτήν την περίπτωση, οι Ρώσοι είναι το έθνος πυρήνα και οι άλλοι λαοί της γης, ενωμένοι σε μια ενιαία οικογένεια, έχουν ξεκάθαρα χάσει τα μυαλά τους και απλώς εξοντώνουν ο ένας τον άλλον σε έναν ολοκληρωτικό διασυμπαντικό πόλεμο! Όσον αφορά τη θρησκεία, η Βίβλος, το Κοράνι, το Ταλμούδ και άλλα βιβλία ταξινομούνται ως αρχαία λαογραφία. Στη νέα θρησκεία ο άνθρωπος πήρε κεντρική θέση. Πιστεύεται ότι πρέπει, με τη θέληση του Παντοδύναμου, να γίνει πραγματικός Θεός. Και φυσικά, οι Σλάβοι είναι ειδικά επιλεγμένοι από τον Θεό. Σύμφωνα με την παράδοση, η θρησκεία διατήρησε το παλιό της όνομα Ορθοδοξία, αλλά η ουσία έγινε διαφορετική. Οι άνθρωποι κερδίζουν ανταμοιβές στον παράδεισο με την ευφυΐα και τα προσωπικά τους πλεονεκτήματα στη Ρωσία. Η ανταμοιβή καθορίζεται από το ίδιο το άτομο και, πρώτα από όλα, από τον αυτοκράτορα. Αλλά ο αυτοκράτορας δεν είναι ο Θεός, αλλά ο μεγαλύτερος αδελφός ή η αδελφή του κάθε ατόμου και μπορεί να απομακρυνθεί νομικά (κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα).
  Ο άνθρωπος ως μονογενής υιός του Θεού: στέκεται πάνω από άλλες φυλές και λαούς. Ωστόσο, οι πιο κοντινές φυλές θεωρούνται ξωτικά και χόμπιτ. Η τελευταία φυλή πήρε το όνομά της λόγω της ομοιότητάς της με διάσημα πλάσματα από το αρχαίο ανθρώπινο έπος. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι τα αποκαλούν ανιόντα, πιστεύοντας ότι η δημιουργία του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Rybachenko είναι πολύ πιο παρόμοια από τα χόμπιτ του Άγγλου Tolkien. Αυτό το είδος αναπτύσσεται προς την αντίθετη κατεύθυνση, από ηλικιωμένους μέχρι παιδιά. Είναι αλήθεια ότι τα anhobbit (ένα συμβιβαστικό όνομα) πέτυχαν πρόσφατα την αθανασία, παγώνοντας σε επίπεδο δεκάχρονων παιδιών. Εξωτερικά, είναι χαριτωμένοι, μοιάζουν πολύ με τους ανθρώπους, αλλά όχι τόσο τερατώδες μυώδεις όσο οι σύγχρονοι πολεμιστές. Μάλλον μοιάζουν με εκείνα τα παιδιά που ήταν στην αρχαιότητα. Υπάρχουν πολύ λίγοι ενήλικες και ηλικιωμένοι anhobbit• στην αρχαιότητα, η συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν παιδιά. Ζώντας στο κέντρο του γαλαξία σε ένα ζεστό κλίμα, αυτά τα αιώνια παιδιά έτρεχαν συνήθως ξυπόλητα, γι' αυτό ίσως άρχισαν να συνδέονται με τα χόμπιτ. Από πλευράς τεχνοτρονισμού δεν είναι πολύ ανεπτυγμένοι, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μια μεγάλη διαστημική αυτοκρατορία, αλλά στη μαγεία... είναι εξαιρετικά δυνατοί. Τα ξωτικά, με τη σειρά τους, επίσης κατώτερα από τους ανθρώπους στην τεχνολογία, είχαν πολλά μαγικά σχολεία. Επιπλέον, υπήρξε μια ολόκληρη σειρά πολέμων μεταξύ αυτών και των ανθρώπων. Και κανείς δεν ξέρει πώς τελείωσε, αν τα ξωτικά ήταν ενωμένα. Αλλά έχοντας χάσει πολλά τρισεκατομμύρια άτομα, τα ξωτικά παραιτήθηκαν από το ρόλο του κατώτερου συντρόφου του ανθρώπου. Επιπλέον, μερικές φορές επιτρεπόταν ακόμη και στα ξωτικά να διοικούν ανθρώπους και να καταλαμβάνουν θέσεις στον ρωσικό στρατό.
  Η Μιραμπέλα απλώς έτυχε να βρίσκεται υπό τις διαταγές ενός αξιωματικού ξωτικού.
  Όχι τόσο τρομερά μυώδης όσο τα γήινα αγόρια, της άρεσε αμέσως το λαμπερό και πολύ χαριτωμένο ξωτικό. Λαμβάνοντας υπόψη τα ελεύθερα ήθη του υπερ-πολιτισμού, δεν είναι περίεργο που έκαναν έρωτα. Και τα ξωτικά είναι πολύ ευρηματικά σε αυτό το θέμα, έχουν μια ολόκληρη κουλτούρα έρωτα που χρονολογείται πολλά εκατομμύρια χρόνια πίσω (ο πολιτισμός των ξωτικών είναι ασύγκριτα παλαιότερος από τον γήινο). Αυτό ήταν υπέροχο για εκείνη, αλλά το ξωτικό (του οποίου η σάρκα δεν είναι τόσο ανθεκτική όσο αυτή των ανθρώπων) συνθλίβτηκε σοβαρά και το λεπτό δέρμα της κάηκε από βιοπλασματική ενέργεια. Και άρχισε να αποφεύγει την επαφή με την πανίσχυρη ομορφιά. Επομένως, είχαν μια αμφίθυμη σχέση: το θέλουν και το κάνουν ένεση. Γενικά, μπορείτε να κάνετε έρωτα με ανθρώπους πολεμιστές μόνο συγκεκριμένες ώρες, κατά τη διάρκεια ειδικών διδασκαλιών του Έρωτα. Τον υπόλοιπο χρόνο, ειδικοί υπολογιστές ρύθμιζαν την παροχή ορμονών στο υπερπλασματικό σώμα για να ανακουφίσουν τον ενθουσιασμό. Τα αγόρια είναι φυσικά όμορφα, είναι καλά στη δουλειά και είναι όλα διαφορετικά (κατά τη διάρκεια των ασκήσεων συνήθως αλλάζουν σύντροφο - αυτό είναι ακόμη υποχρεωτικό σύμφωνα με τους στρατιωτικούς κανονισμούς που πρέπει να γίνει για να εμπλουτιστεί και να γίνει πιο δυνατή η βιονόσφαιρα αγοριών και κοριτσιών !), αλλά ακόμα με ένα ξωτικό, και επίσης ένας ισχυρός μάγος δεν μπορεί να συγκριθεί. Γενικά, στη μαγεία ως τέτοια υπάρχουν πολλά που είναι παράλογα και δεν μπορούν να εξηγηθούν με τη λογική. Συγκεκριμένα, ακόμη και η πολύ ανεπτυγμένη βιομηχανική δεν μπορεί (ελπίζω μέχρι στιγμής) να κάνει τους πάντες μαγικά προικισμένους σε γενετικό επίπεδο.
  Την παραμονή της μάχης, το κορίτσι και τα αγόρια υποβλήθηκαν σε τετράωρη διδασκαλία της αγάπης. Υπήρχε πολλή ευχαρίστηση, αλλά όχι κούραση. Υπήρχε μια ανταλλαγή υπερπλασμάτων και υψηλών ενεργειών ικανών να φωτίσουν μια πόλη εκατομμυριούχων στην αρχαιότητα. Μετά από αυτό, οι ικανοποιημένοι και χαρούμενοι μαχητές μοιράστηκαν σε τετραλέτες.
  Ένα ξωτικό αξιωματικό ονόματι Cyruss (ο πρώτος αληθινός και ανεκπλήρωτος έρωτάς της), πριν το κορίτσι καβαλήσει το φτερωτό "άλογο" της, την πλησίασε.
  - Ξέρω τη Μιραμπέλ: αυτή είναι η πρώτη σου μάχη και θέλεις πολύ να μυρίσεις το υπερπλάσμα!
  Το κορίτσι απάντησε με ενθουσιασμό:
  - Ασφαλώς! Αν και όχι για χάρη του ίδιου του αγώνα, αλλά για την εξυπηρέτηση της Πατρίδας.
  Θα δώσουμε την ψυχή και την καρδιά μας,
  Είμαστε η αγία μας πατρίδα!
  Θα σταθούμε και θα νικήσουμε,
  Και δεν θα μετανιώσουμε τη ζωή μας!
  Η Mirabelle τραγούδησε με μια απολαυστική φωνή.
  - Αυτό είναι καλό! - Είπε το Ξωτικό, χαμογελώντας γοητευτικά. - Αλλά διάβασα τις μυστικές οδηγίες του Τμήματος Αγάπης και Τρυφερότητας, πρέπει να φροντίσεις τη ζωή σου. Γιατί κρυφά, αλλά οι αρχές ξέρουν καλύτερα.
  Η Μιραμπέλα ανατρίχιασε: παρά το όνομα Αγάπη και Τρυφερότητα, αυτό το τμήμα θεωρήθηκε η πιο τρομερή από τις δώδεκα ειδικές υπηρεσίες, που έλεγχαν τη ζωή στη μεγάλη αυτοκρατορία. Κι αν θέλουν να την υποβάλουν ξανά στα πιο εξεζητημένα βασανιστήρια; Ποιος θέλει να βιώσει το μαρτύριο; Ή θα θέλουν να αποπροσωποποιηθούν; Διαγραφή της ατομικότητας από την ψυχή;
  Το κορίτσι είπε με τρεμάμενη φωνή:
  -Είσαι δυσαρεστημένος μαζί μου;
  Ο Τσίρους επανέλαβε με κουδουνίσια φωνή:
  - Δεν ξέρω τίποτα! Μάλλον δεν έχεις πάθει τίποτα! Εντελώς αγνό κορίτσι, κβάζαρ πατριώτη!
  Ο ακτινοβόλος του Μιραμπέλα, με φωνή λαμπερή σαν το τρίλι ενός αηδονιού, είπε:
  - Υπέροχη παρθένα της νίκης! Νομίζω ότι η επιτυχία μας είναι αναπόφευκτη. Θα εξολοθρεύσετε εξάξιους εχθρούς! - Ένα ολόγραμμα έλαμψε με τη μορφή ενός αγοριού που κουνούσε το χέρι του και στα χέρια του ένας πομπός με είκοσι κάννες.
  Η Μιραμπέλα κούνησε το δάχτυλό της στο όπλο.
  -Κουρεύω! Αλλά μπορώ να το κάνω διαφορετικά! Δείχνει τη φωτιά σε όλο της το μεγαλείο! Λένε: το ουρλιαχτό πηδάει στο διάστημα! Κερδίζοντας, διαφορετικά από όλους!
  Το ξωτικό παρατήρησε με πιο ψυχρό τόνο:
  - Σε κάθε περίπτωση, θα φυλάς το πίσω μέρος! Μέχρι στιγμής σας έχουν δοθεί τέτοιες οδηγίες. Θα δούμε τι θα γίνει μετά!
  Ο στρατός της Svyatorossia υπό τη διοίκηση του Rokossovsky, χρησιμοποιώντας την αριθμητική του υπεροχή, πέρασε στην επίθεση. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο διαστημόπλοια και πολλά δισεκατομμύρια στρατιώτες έχουν ήδη εκμηδενιστεί στον μύλο πλάσματος. Ακόμη και τα αστραφτερά πρόσωπα των αστεριών έμοιαζαν με αρπακτικά χαμόγελα όταν τα κοιτούσαμε μέσα από το διάστημα και το κενό, παραμορφωμένα από ξέφρενες λάμψεις καταστροφικής ενέργειας. Ναι, το κενό δεν είναι κενό, έχει πολύπλοκη δομή και μπορεί ακόμη και να βιώσει συναισθήματα και συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένου του πόνου. Δεν υπάρχει κενό στο σύμπαν, υπάρχουν μόνο διαφορετικές μορφές ύλης, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ακόμα απρόσιτες στην ανθρώπινη κατανόηση! Τα στρατεύματα υπό τη διοίκηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου προσπάθησαν να κάνουν τεχνητούς ελιγμούς, αλλά δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την υποχώρηση. Μπορούσαν μόνο να υποχωρήσουν για να αποφύγουν το "καζάνι". Ο Ροκοσόφσκι εξέταζε ήδη περαιτέρω σχέδια εάν κατάφερναν να εισχωρήσουν στον γειτονικό γαλαξία που κατοικούσαν οι Μεγάλοι Ρώσοι. Τι να κάνουμε τότε; Καταστρέψτε και καταστρέψτε όσο το δυνατόν περισσότερους πλανήτες ή προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα προγεφύρωμα. Το 1941, η Σοβιετική Ένωση ήταν ανώτερη από τη Βέρμαχτ, τόσο σε αριθμό όσο και σε ποιότητα αρμάτων μάχης. Η υπεροχή σε τανκς και αεροπορία ήταν τετραπλή και στο πυροβολικό δυόμισι φορές. Είναι αλήθεια ότι οι Γερμανοί έχουν περίπου τριάντα τοις εκατό περισσότερο πεζικό, αλλά αυτό είναι προσωρινό, πριν οι Σοβιετικοί ανακοινώσουν την κινητοποίηση. Κατά την αρχική φάση του πολέμου, στις περισσότερες μάχες, τα σοβιετικά στρατεύματα είχαν μια αριθμητική υπεροχή. Αλλά δυστυχώς συνέβη έτσι ώστε να υποχωρήσουν στη Μόσχα και είναι άγνωστο αν θα το είχαν κρατήσει αν όχι ο "στρατηγός Μορόζ". Η εμπειρία της μάχης έχει δείξει ότι σε περίπτωση επίμονης αντίστασης, είναι απαραίτητο να μην παρασυρθούμε σε παρατεταμένες μάχες με ισχυρές άμυνες, αλλά να κάνουμε πλευρικούς ελιγμούς. Φαίνεται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι αρκετά ικανός να σκέφτεται σαν συνετός διοικητής. Βλέποντας ότι ο εχθρός είναι σε εγρήγορση, πραγματοποιήστε, όπως όμορφα λέγεται, αναδιάταξη. Ο ίδιος ο Ροκοσόφσκι καταλαβαίνει. ότι ο εχθρός δεν μπορεί να υποχωρήσει επ' αόριστον. Διαφορετικά, ο στρατός της Svyatorossia θα εκραγεί στον επιχειρησιακό χώρο και θα πραγματοποιήσει μια ολοκληρωτική σφαγή στους γαλαξίες που ελέγχονται από τον εχθρό. Αυτό σημαίνει ότι ο εχθρός θα σταματήσει κάποια στιγμή και θα προσπαθήσει να φτιάξει έναν "σκαντζόχοιρο". Γενικά, ο Ροκοσόφσκι είναι ικανοποιημένος• μπόρεσε να εκμεταλλευτεί σωστά την αριθμητική υπεροχή, προσπαθώντας να τυλίξει τον Μακεντόνσκι από τα πλάγια.
  Η Masha Podzemnaya, παρ' όλη τη βιασύνη της, άργησε ελαφρώς• τα στρατεύματά της σκόνταψαν σε μια άλλη βιαστικά κατασκευασμένη δυναμική γραμμή άμυνας.
  Σε αυτή τη μάχη, η Στρατάρχης της Μεγάλης Ρωσίας Νταϊάνα Τζόνσον, ως άξια μαθήτρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πραγματοποίησε έναν απεγνωσμένο ελιγμό αντεπίθεσης. Ως αποτέλεσμα της ξέφρενης επίθεσης, πολλά καταδρομικά πυραύλων έπληξαν το υπερ-dreadnought, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το όχημα με τα τριακόσια ογδόντα πέντε εκατομμύρια πλήρωμά του. Η έκρηξη ήταν τερατώδης, σαν να είχε εκραγεί ένα μικρό κβάζαρ, η λάμψη ενός τρισεκατομμυρίου βομβών υδρογόνου, τα υπερπλασματικά πλοκάμια παρέσυραν αρκετές χιλιάδες ακόμη διαστημικά πλοία. Ως αποτέλεσμα, ο στρατάρχης των καλικάντζαρων, διοικητής των εφεδρικών εξωγήινων, πέθανε.
  Η μάχη εκτυλίχθηκε με νέα λυσσαλέα δύναμη. Φαινόταν σαν τρομεροί δαίμονες να ορμούσαν στο διάστημα, τρομακτικοί και όμορφοι ταυτόχρονα, στο υπέροχο παιχνίδι των χρωμάτων τους. Κάθε δευτερόλεπτο, δεκάδες χιλιάδες μεγαλεπήβολα κροτίδες σκάνε ταυτόχρονα, ρίχνοντας σπινθηροβόλα θραύσματα απίστευτου κομφετί. Η πολύτιμη δροσιά από θραύσματα αστεριών γέννησε μια σουρεαλιστική εικόνα με φόντο τη μάχη• είναι αδύνατο να περιγραφεί κάτι τέτοιο. ακόμη και μια ιδιοφυΐα της πρωτοπορίας.
  Αλίμονο, η Μιραμπέλα δεν μπορούσε να παρατηρήσει αυτή την ομορφιά. Είχε μόνο μια πολύ βαρετή περιπολία. Αλλά τότε το κορίτσι παρατήρησε μια σκιά, που τονίστηκε από ένα ραντάρ νετρίνων. Φαίνεται ότι ένας πεζικός με στολή παραλλαγής προσπαθεί να πλησιάσει τα ρομπότ.
  Η μεταμφίεση του θέματος δεν είναι κακή, αλλά η κοπέλα έχει μια υπερσύγχρονη στολή μάχης, βλέπει τις κινήσεις του τύπου. Γιατί ένας τύπος; Δεν ξέρει σίγουρα, ίσως η διαίσθησή της να της το λέει αυτό. Η κοπέλα άνοιξε τη μάτριξ της μεταμφίεσης και ακολούθησε τον νεαρό. Ευτυχώς, το κενό δεν δημιουργεί αναταράξεις, πράγμα που σημαίνει ότι η κίνησή του δεν είναι ορατή. Είναι αλήθεια ότι μπορεί να ανιχνευθεί στην περίπτωση αναταράξεων στο βιολογικό πεδίο. Η Μιραμπέλα θεώρησε ότι οι παραμικρές κινήσεις στο κενό προκαλούν διαταραχές σε πολλά πεδία που διαπερνούν τον χώρο.
  Το αγόρι στάθηκε σε ενέδρα, προφανώς σχεδίαζε να "σφίξει" το ρομπότ. Μια ακτίνα πέταξε έξω από το όπλο του, όχι πολεμική, αλλά απλώς μια παρόρμηση που στέλνει έναν κυβερνοϊό. Αυτό είναι ενδιαφέρον για το Mirabelle, επειδή κάθε ρομπότ έχει προστασία λογισμικού από ιούς. Δεν μπορείς να κάνεις λάσο τόσο εύκολα ένα cyborg. Εδώ πρέπει να επιλέξετε το σωστό σύστημα: το μόνο ερώτημα είναι ποιο; Είναι καλύτερο να κοπεί ο στρατός του εχθρού υπό τον διοικητή. Αλλά αυτό είναι ένα πολύ λεπτό έργο και κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο. Σε τελική ανάλυση, πρέπει να μοντελοποιήσετε μια μεμονωμένη μήτρα και διακριτικό κλήσης, και αυτό είναι τόσο δύσκολο με τη χρήση μιας σμίλης για να χαράξετε ένα δακτυλικό αποτύπωμα σε γύψο. Αλλά το αγόρι, η Μιραμπέλα νιώθει ότι το αγόρι είναι πολύ μικρό και δεν έχει χαθεί. Ένα από τα ρομπότ έστειλε ένα σήμα και πέταξε έξω από τη γενική σειρά.
  - Τι πονηρό! Λοιπόν, θα τον πάρω αιχμάλωτο! - είπε μέσα της η κοπέλα.
  Πέταξε σιωπηλά από πίσω και ήταν έτοιμος να ανάψει μια σχεδόν άπιαστη, παραλυτική δέσμη που μπορούσε να απενεργοποιήσει τη συνείδηση. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο και απλά θα μιλήσετε με τον κρατούμενο. Η Mirabela άλλαξε την εμβέλεια, υπολογίζοντας στην απενεργοποίηση του αμαξώματος και των ηλεκτρονικών της στολής μάχης. Το αγόρι ξαφνικά πάγωσε και ίσιωσε. Η αρπαγή της εξουσίας τον έστρεψε να αντιμετωπίσει τη Μιραμπέλ.
  Το κορίτσι χαμογέλασε. Ναι, τι όμορφος, νέος, σχεδόν αγόρι, μόνο ψηλός όπως όλα τα γκάζια, αλλά με στρογγυλό, παιδικό πρόσωπο. Φυσικά, ελκυστική και γλυκιά, κάπως αφελής. Τα μάτια είναι μπλε και υπάρχει σύγχυση μέσα τους. Ο νεαρός πολεμιστής είπε τρυφερά:
  - Λοιπόν, πήρες την pulp φωτογραφία;
  Ο Vladimir Kashalotov (Ήταν αυτός), βραχνά (ο τόνος της φωνής του παραμορφώθηκε από τον ενθουσιασμό) είπε:
  - Αλίμονο, έγινες πιο δυνατός!
  Η Μιραμπέλα ξεγύμνωσε τα δόντια της αρπακτικά:
  "Σκοτώσατε τους στρατιώτες μας και τώρα ο ίδιος γίνατε θύμα". Τώρα σας περιμένουν βασανιστήρια και τιμωρία.
  Ένας ελαφρύς κυματισμός πέρασε στο πρόσωπο του Kashalotov. Ήξερε τι ήταν ο πόνος, αλλά καταλάβαινε ότι μπορούσε να γίνει ολοκληρωτικός και συνεχής:
  - Το μόνο που μετανιώνω είναι που δεν πήρα κανέναν από τους μαχητές σου μαζί μου! Αυτό είναι ένα πραγματικά μεγάλο κενό μαύρης τρύπας!
  Η Μιραμπέλα απάντησε ήρεμα:
  - Λοιπόν, ένας αρχάριος μαχητής;
  - Ναι, αυτή είναι η πρώτη μου μάχη!
  Το κορίτσι ξαφνικά μαλάκωσε και αναστέναξε βαριά:
  - Δεν είχα το θάρρος να πιάσω μια γκόμενα στο δίχτυ - ένα φωτόνιο δεν αξίζει εκατό παρορμήσεις! Αν ήσουν μόνο ένα από τα επιλεγμένα εκατομμύρια.
  Ο Βλαντιμίρ είπε, με βαθιά θλίψη:
  - Ήμουν ανάμεσα στα επιλεγμένα εκατομμύρια, είχα την ευκαιρία να γίνω ο διαιτητής των πεπρωμένων!
  Η Μιραμπέλα έγινε αμέσως επιφυλακτική:
  - Και τι έπαθες!
  Το αγόρι απάντησε με μια ανάσα:
  -Ποιος καταστρέφει έναν άνθρωπο; Γυναίκα! Αυτός που καταστρέφει ένα αγόρι είναι κορίτσι! Ήθελα λοιπόν να βοηθήσω ένα κοριτσάκι και για αυτό παραβίασα το νόμο. Όταν επιλέγει μεταξύ νόμου και συνείδησης, ένας έντιμος άνθρωπος θα προτιμήσει, για να μην πω πιο ασφαλής!
  Η Μιραμπέλα αναστέναξε ακόμα πιο βαριά, με τα μάγουλά της να λάμπουν από μικρο-ακτινοβολία:
  - Ως προς αυτό, έχετε δίκιο!
  Το αγόρι συνέχισε με ενθουσιασμό:
  "Επέλεξα τη συνείδησή μου, μετά την οποία υποβλήθηκα σε σκληρά και εκλεπτυσμένα βασανιστήρια, δημόσια βασανιστήρια και με απέλασαν από το επιλεγμένο εκατομμύριο. Αντί για μια λαμπρή καριέρα, είμαι αναγκασμένος να επιδιώξω μια άθλια ζωή στα σωφρονιστικά στρατεύματα. Δόξα στον Παντοδύναμο που δεν κατέληξα στον στρατό των φυλακών.
  Οι τρεις μικροσκοπικές καρδιές της Μιραμπέλα χτυπούσαν άγρια• η κοπέλα ένιωσε κάτι στενό και αγαπημένο σε αυτό το αγόρι.
  Έδεσε το κράνος και φίλησε βαθιά τον νεαρό στα ζουμερά, υγιή χείλη του, βιώνοντας έντονη ηδονή. Δυσκολεύτηκα να ξεσκίσω τον εαυτό μου. Ο Kashalotov είπε με μια ανάσα:
  - Φαίνεται ότι αυτό είναι το τελευταίο μου φιλί στη ζωή μου!
  Η Μιραμπέλα κούνησε το κεφάλι της.
  - Οχι! Αγαπητέ μου "quasarik", δεν θα σε αιχμαλωτίσουν. Δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις αργά σε λατομεία υπερραδιενεργών. Θα ζήσεις!
  Το κορίτσι άνοιξε την αντι-ακτινοβολία, προσπαθώντας να αναβιώσει το σώμα και την πανοπλία του αγοριού. Έκρυψε επιδέξια τη χαρά του και ρώτησε:
  - Καλό μου αστέρι! Άλλωστε θα τιμωρηθείς για αυτό!
  Το κορίτσι απάντησε ήδη ήρεμα:
  - Μην ανησυχείς! Εδώ, στο διασυμπαντικό χώρο, οι φυσικοί νόμοι είναι τέτοιοι που δεν λαμβάνει χώρα στιγμιαία μετάδοση σήματος, και η καταγραφή στον κυβερνοχώρο είναι ασήμαντο, λες και κατά τύχη θα τη μόλυνα με ένα μωρό δράκο.
  Ο Βλαντιμίρ έγνεψε καταφατικά:
  - Αυτό είναι ιδιοφυΐα! Απλά κβάζαρ!
  - Όχι, δεν είναι δύσκολο για μένα! Αλλά πώς σκοπεύετε να φτάσετε στους δικούς σας ανθρώπους;
  Το αγόρι απάντησε με ταχύτητα αστραπής:
  - Όπως πριν, στην κοιλιά του ρομπότ. Σύντομα, σε ένα λεπτό, αυτή η ταξιαρχία θα πεταχτεί στην πρώτη γραμμή, κατάφερα να συγκεντρώσω αυτές τις πληροφορίες. Τότε ο Βλαντιμίρ θα προσκολληθεί στους ανθρώπους του.
  - Βλαντιμίρ! Αυτό σημαίνει αυτός που κατέχει τον κόσμο! Με λένε Μιραμπέλα! Κι εγώ, όπως εσύ, ήμουν ένα από τα εκατομμύρια που επιλέχθηκαν.
  Ο Βλαδίμηρος ξεσήκωσε:
  - Εξαιρετική! Βρήκα δύο συγγενικά πνεύματα, αλλά προς το παρόν θα κάνω το εξής! Θα μπω στο ρομπότ, θα προσπαθήσεις να μου δώσεις ένα προβάδισμα.
  - Μην ανησυχείς! Πετάξτε στο Fox Gate, νομίζω ότι θα μπορέσετε να αντέξετε για τον απαιτούμενο χρόνο.
  - Σ'αγαπώ! - Εδώ ο νεαρός πολεμιστής δεν ήταν σχεδόν ανειλικρινής. η ομορφιά και η αφέλεια είναι τόσο μαγευτικά!
  - Και εγώ!
  Βρίσκοντας τον εαυτό του στην κοιλιά του ρομπότ (για να ελευθερώσει χώρο, έπρεπε να πετάξει τα πυρομαχικά), ο Βλαντιμίρ, επιδέξια ελεγχόμενος, όρμησε πίσω από τους δικούς του. Έσκαγε από χαρά, αν μπορούσε να ξεφύγει από την τρομακτική αιχμαλωσία, που είναι χειρότερη από τον θάνατο. Αλήθεια, ντρεπόταν λίγο που είχε εξαπατήσει τόσο ξεδιάντροπα την κοπέλα. Οι σπερματοφάλαινες δεν συμπεριλήφθηκαν ποτέ στο επιλεγμένο εκατομμύριο, καθώς ήταν απλώς ένας πολεμιστής και ένας απλός στρατιώτης. Ήθελε μάλιστα να αδράξει τη στιγμή και να πυροβολήσει την αφελή κοπέλα. Αλλά αυτό θα ήταν πολύ κακό. Πραγματικά δεν έχει σκοτώσει ούτε ένα άτομο ακόμα, εκτός και αν μετρήσετε τα ρομπότ, φυσικά. Ωστόσο, γιατί να μην επιλέξετε ήσυχα το πρώτο σας θύμα; Ναι, οι αντίπαλοί του είναι Ρώσοι σαν τον ίδιο, αλλά τι μπορείτε να κάνετε; Ο πόλεμος είναι πόλεμος. Επιπλέον, για περισσότερα από χίλια χρόνια, η εχθρότητα έχει διεισδύσει μαζί με το υπερπλάσμα της μήτρας υπολογιστή. Είναι μόνο μια εικόνα καθρέφτη του πραγματικού σας σύμπαντος, ο Κάιν σήκωσε το τσεκούρι του πάνω από τον Άβελ! Ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου ανέστειλε την υποχώρησή του και η μάχη άρχισε με νέο σθένος. Ο Βλαντιμίρ έβαλε στόχο έναν ανυποψίαστο εχθρό (είχε το δικό του ρομπότ στο πίσω μέρος) τετραπλάνο. Μια βολή στην πιο ευάλωτη ουρά, η οποία καλύπτεται ελάχιστα από ένα προστατευτικό πεδίο. Ανοιχτός η έκρηξη και ο λογαριασμός του πρώτου που κατέστρεψε το αγόρι!
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο. 3.
  Η Yanka Svetlov και η Marinka Chernushka γεννήθηκαν την ίδια μέρα. Αυτό ήταν καλό γιατί τους επέτρεψε να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους μαζί. Το αγόρι και το κορίτσι είναι δώδεκα χρονών, άλλος ένας χρόνος και θα γίνουν έφηβοι, δηλαδή σχεδόν ενήλικες. Και τώρα ήρθε η τελευταία χρονιά της παιδικής τους ηλικίας.
  Marinka Chernushka, παρά το επίθετό της: φλογερή κοκκινομάλλα, ψηλή, πάνω από ένα κεφάλι ψηλότερη από τον Yankee: ένα κορίτσι γκάζι. Όπως η Yanka, σπουδάζει σε μια σχολή τσίρκου. δυνατό, μυώδες, που μοιάζει με ώριμο κορίτσι. Έχει ήδη εμπειρία από τις εμφανίσεις της στην αρένα• έπαιξε την Tutti στην παρωδία των Three Fat Men. Είναι αλήθεια ότι ο Σβέτλοφ φαινόταν κωμικός στον ρόλο του κληρονόμου, αλλά από τεχνικής άποψης έπαιξε εξαιρετικά τον ρόλο! Τώρα ο νεαρός ερμηνευτής του τσίρκου είναι περήφανος. Μακιγιάζ σαν ενήλικη με σκουλαρίκια και φανταχτερό ρολόι. Ο Yanka είναι πιο σεμνός, έτρωγε κέικ με τα παιδιά, ήπιε Coca-Cola, forfeits και τώρα βγήκε με τον φίλο του για να συζητήσει για τη μακροχρόνια φιλία του. Η Μαρίνκα, σαν γνήσιο γκάζι, κρατά ένα μπουκάλι μπύρα στο χέρι και ένα πακέτο τσιγάρα στην τσέπη. "Κεμέλ".
  - Δεν θέλετε να το βράσετε; Γίνε "υψηλής πτήσης" (σοφιστικέ)! "Ρώτησε το κορίτσι με ένα κακόβουλο χαμόγελο και κούνησε το κεφάλι της. Τα ογκώδη μαλλιά της δεν χρειάζονταν καπάκι, οπότε ήταν σαν φλόγα.
  Ο Γιάνκα κούνησε ζωηρά το κεφάλι του:
  - Για τι πράγμα μιλάς! Αυτή είναι μια άχρηστη διαδικασία δηλητηρίασης του σώματος. Γενικά, σχεδόν όλα τα όργανα υποφέρουν από το αλκοόλ, ιδιαίτερα το συκώτι και το στομάχι.
  Η Μαρίνκα, γελώντας, απάντησε:
  - Είναι όλα ανοησίες! Αν οι πολιτικοί λένε ψέματα και είναι πιο εύκολο να βρεις ξερολιθιά στον βυθό παρά ένας έντιμος πολιτικός, τότε ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι οι γιατροί λένε την αλήθεια;
  Η Yanka πολύ λογικά σημείωσε:
  - Οι πολιτικοί, βέβαια, λένε ψέματα! Και οι γιατροί, ειδικά όταν τους εξαπατούν προς όφελός τους, αλλά τα μάτια λένε την αλήθεια. Δεν αρκεί που εσείς ο ίδιος έχετε δει μεθυσμένους αλκοολικούς που έχουν χάσει κάθε ανθρώπινη εμφάνιση; Η μέθη είναι μια μεγάλη τραγωδία του ρωσικού λαού. Και όχι μόνο Ρώσοι, θυμηθείτε πώς ολόκληρες φυλές περήφανων Ινδών - ατρόμητοι πολεμιστές - πέθαναν εξαιτίας του νερού της φωτιάς . Κάποτε κατείχαν ολόκληρη την ήπειρο, αλλά τώρα έχουν μείνει με άθλιους θύλακες.
  Η Μαρίνκα, συνεχίζοντας να χαμογελά, γρύλισε με ένα σχεδόν ιερατικό μπάσο:
  - Λένε ότι σου κάνει λίγη μπύρα! Γενικά, μην προσποιείσαι ότι είσαι δάσκαλος, είναι καλύτερα να περπατάς στα χέρια σου και να χαζεύεις!
  - Είμαστε σχεδόν ενήλικες, και αύριο έχουμε τεστ! Μπορούμε να σερφάρουμε λίγο περισσότερο στο Διαδίκτυο και μετά να κοιμηθούμε.
  - Δεν θέλω να κοιμηθώ! Ας πάμε στο καζίνο. Ξέρετε, άνοιξαν μια τόσο κομψή εγκατάσταση στο Arbat - καταπληκτικό!
  Η Γιάνκα αναστέναξε βαριά:
  - Δεν επιτρέπονται τα παιδιά εκεί!
  Η Μαρίνκα κούνησε ανέμελα το δυνατό της χέρι:
  - Γιατί αν σε αφήσουν να μπεις με τους γονείς σου! Βλέπω πόσο μεγάλη και ώριμη δείχνει, και ακόμα και με δροσερό μακιγιάζ, μπορώ να περάσω για τη μαμά σου!
  - Κι αν ζητήσουν διαβατήριο; - Το αγόρι ήταν ακόμα σε επιφυλακή.
  - Έχω ένα xiva! - Η Μαρίνκα ξεδίπλωσε το έγγραφο. - Βλέπετε πόσο επιδέξια ζωγράφισαν οι φίλοι μου.
  Η Yanka ήταν ενθουσιασμένη:
  - Και προσωπικά δεν με πειράζει να σπάσω την τράπεζα στο καζίνο και να αγοράσω για τον εαυτό μου έναν νέο, ξεγελασμένο υπολογιστή! Κατάφερα να κερδίσω κάποια χρήματα πλένοντας αυτοκίνητα.
  Η Μαρίνκα μόρφασε:
  - Πλύσιμο αυτοκινήτων! Fi! Προσωπικά προτιμώ να κάνω εικασίες σε νομίσματα και μάρκα, είναι πολύ πιο κερδοφόρο.
  - Λοιπόν, ποιος, τι να σπουδάσει!
  - Λοιπόν, πάμε! Ας τσουγκράνα σε ένα σωρό δολάρια!
  Η Γιάνκα, εμφανιζόμενη έξυπνη, παρατήρησε:
  - Βρήκα ένα σύστημα στο οποίο δεν θα χάσεις ποτέ!
  Η Marinka έγινε ακόμα πιο κινούμενη:
  - Πώς είναι αυτό?
  - Παίρνετε ένα δολάριο και το βάζετε στη ρουλέτα: όπου έχετε τη δυνατότητα επιλογής δύο χρωμάτων στο κόκκινο.
  - Και χάνεις!
  - Τότε βγάζεις άλλα δύο δολάρια και ποντάρεις ξανά στο κόκκινο!
  - Και πάλι χάνεις!
  - Τότε βγάζεις άλλα τέσσερα δολάρια και ποντάρεις ξανά στο κόκκινο!
  Το κορίτσι μόρφασε:
  - Όλα στο κόκκινο και στο κόκκινο! Είσαι κομμουνιστής;
  - Όχι, αυτό είναι ένα τέτοιο σύστημα!
  - Λοιπόν, εντάξει, χάνεις για τρίτη φορά!
  "Τότε ποντάρεις ξανά οκτώ δολάρια στο κόκκινο".
  - ΚΑΙ...
  - Τι και! Η πιθανότητα να εμφανιστεί λευκό για τέταρτη συνεχόμενη φορά είναι πολύ μικρή. Που σημαίνει ότι τελικά κερδίζεις οκτώ δολάρια και παίρνεις ένα πίσω.
  Η Μαρίνκα βούρκωσε:
  - Και μετά ξεκινάς από την αρχή! Μόνο αλλάζοντας το χρώμα και μειώνοντας ξανά την ισοτιμία σε ένα δολάριο! Ναι, διάβασα για αυτό το σύστημα στο Διαδίκτυο. Αυτό δεν είναι το είδος του παιχνιδιού: αυτό που είναι αγαπητό σε μια ζεστή καρδιά, δεν υπάρχει ενθουσιασμός και μεγάλα κέρδη και είναι κρίμα για τον χαμένο χρόνο. Όχι, δεν είναι αυτό, έχω καταλήξει σε ένα πολύ πραγματικό, αξιόπιστο σύστημα που θα σας επιτρέψει να κερδίσετε μια περιουσία!
  Το αγόρι κούνησε το ανάλαφρο κεφάλι του:
  - Σφύριγμα! Θέλεις να επιδείξεις!
  - Ναι, ντρέπομαι να σφυρίξω με τον κολλητό μου! Χωρίς κανένα ψέμα! Έλα, θα σου δείξω!
  Ο Γιάνκα χαμήλωσε τον τόνο του και ρώτησε:
  - Ίσως μπορείς να μου δείξεις τώρα;
  Το κορίτσι απάντησε γρήγορα:
  - Οχι! Θα είναι πολύ εύκολο! Ελάτε να πιούμε ένα ποτό μαζί μου!
  Το αγόρι φόρεσε το παλτό του, ήταν φθινόπωρο και είχε ήδη κρύο έξω. Ο Γιανκ, όπως αρμόζει σε ένα αγόρι της ηλικίας του, έλκονταν από κάθε τι μυστήριο. Επιπλέον, είχε δει το καζίνο μόνο στην τηλεόραση.
  Είχε ήδη σκοτεινιάσει, αλλά στη Μόσχα ήταν τόσο σκοτεινό σαν μέρα. Τα βλέμματα έμειναν θαμπωμένα από το πλήθος των διαφημιστικών αφισών και των διαφόρων πυροτεχνημάτων.
  Το κορίτσι πρότεινε χαρούμενα:
  - Θα καλέσω ένα κινητό ταξί και θα οδηγήσουμε με στυλ!
  - Αξίζει? Η Μόσχα τη νύχτα είναι τόσο όμορφη!
  Η Μαρίνκα είπε εκνευρισμένη:
  - Δεν είναι μεγάλη χαρά να τριγυρνάς τη νύχτα το φθινόπωρο. Εξάλλου, ξέρετε, μερικές φορές στο σκοτάδι υπάρχουν τρομεροί ληστές. Είναι σαν τα ψάρια πιράνχα, που τρώνε τα κόκαλα από ανόητα παιδιά σαν εσένα!
  - Τι γίνεται με την αστυνομία;
  - Να πάρεις διόδια! Και γενικά, δεν μπορείς να αναθέσεις αστυνομικό σε κάθε αγόρι!
  Η Yanka προσβλήθηκε σοβαρά:
  - Και σε βλέπω κορίτσι μου! Όχι κύριε, αξιότιμη ματρόνα!
  Η Μαρίνκα κούνησε το δάχτυλό της:
  - Θα φουσκώσει το κεφάλι του στην άσφαλτο! Φυσικά και παίρνω ταξί! Μη φοβάσαι, θα αφαιρέσω μόνος μου το bashley! Γενικά βγάζω καλά λεφτά κατεβάζοντας περιλήψεις.
  - Προσπάθησα να το κάνω κι αυτό, αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύς!
  - Πρέπει να είστε σε θέση να προσλαμβάνετε πελάτες, κυρίως μεταξύ μαθητών γυμνασίου.
  Το κινητό της Marinka είναι πολύ φανταχτερό, με μια αναδιπλούμενη βιντεοκάμερα ευρείας οθόνης, η οποία μερικές φορές δείχνει πράγματα που είναι ντροπιαστικό ακόμη και να σκεφτείς. Η κοπέλα πήρε ένα πούρο ανάμεσα στα δόντια της, που ήταν γυαλιστερά από το ειδικό βερνίκι, και τράβηξε ένα τράβηγμα:
  - Ξέρεις, ο αρχηγός της SD Schellenberg αγαπούσε να καπνίζει Kemel.
  - Το οποίο, δυστυχώς, δεν πυροβολήθηκε! Είναι ενδιαφέρον ότι γράφει στα απομνημονεύματά του ότι ο Μύλλερ είναι σοβιετικός κατάσκοπος.
  - ΕΝΑ! Ο παππούς Μύλλερ; Μπορεί κάλλιστα να είναι έτσι. - Το κορίτσι χτύπησε το κράσπεδο με το μακρύ τακούνι της μπότας της. Η Γιάνκα ένιωθε πολύ μικρή, που δεν έφτασε καν στο στήθος της φίλης της. "Αλλά πιθανότατα εργάστηκε για δύο υπηρεσίες πληροφοριών ταυτόχρονα".
  - Σοφό γέρο! Διπλάσια χρήματα και δεν έχει διαφορά ποιου μετώπου θα σας συλλάβουν!
  Ο Γιάνκα έτριψε το ροζ μάγουλό του:
  - Οι στρατιώτες μπορούν να σε τελειώσουν! Πώς θα αποδείξει στον στρατιώτη, ζαλισμένο από τον κανονιοβολισμό με μια ματωμένη ξιφολόγχη, ότι είναι σύντροφός του;
  Η Μαρίνκα γέλασε:
  - Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνετε περιτομή! Μόλις κατεβάσει το παντελόνι του, ο Ρώσος στρατιώτης θα καταλάβει αμέσως ότι είναι Φλεβάρης και θύμα του ναζισμού!
  Η Yanka σημείωσε:
  - Κι αν είναι αντισημίτης! Πώς τραγούδησε ο παππούς Βισότσκι! Ο παππούς μου ήταν παράλυτος, πρώην γιατρός παρασίτων, έχω: αντισημίτης σε αντισημίτη!
  - Ουφ! Και ακούς τόσο παλιά πράγματα! Ο Vysotsky είναι καλός για τους προγόνους, όχι για τα αγόρια!
  Λοιπόν, σταματήστε να φαντασιώνεστε, ας πάρουμε ένα αυτοκίνητο!
  Ένα πολυτελές ιδιωτικό ταξί Mercedes έφτασε κοντά τους! Η Μαρίνκα κάθισε επιβλητικά στην καμπίνα.
  - Λοιπόν, πουλάκι, κάτσε!
  Ο οδηγός της βόμβας ρώτησε:
  - Αυτός είναι ο πελάτης σας!
  - Με ποια έννοια?
  -Είσαι ιερόδουλη!
  Η Μαρίνκα ξεγύμνωσε τα δόντια της τρομερά:
  - Πώς τολμάς να προσβάλεις μια αρχόντισσα! Είμαι η κόμισσα του Τομπόλσκ και αυτός είναι ο γιος μου, ο Viscount De Bragelonne.
  - Εκτιμώ την αίσθηση του χιούμορ σου. Για που?
  - Στο καζίνο, "Royal Happiness"!
  Ο οδηγός έγνεψε:
  -Θα σε πάω εκεί σε χρόνο μηδέν!
  Το αυτοκίνητο απογειώθηκε ομαλά και άρχισε να παίζει ήσυχη μουσική. Η Μαρίνα ρώτησε:
  - Ίσως στραφούμε στον Μπιλάν.
  Ο οδηγός παρατήρησε:
  - Δεν ντρέπεστε που κάποιοι άνθρωποι με επιρροή διαδίδουν φήμες ότι είναι ομοφυλόφιλος!
  - Περισσότερο σαν πράσινο, σαν χαρτονόμισμα εκατό δολαρίων! - Η Μαρίνκα φύσηξε ένα δαχτυλίδι καπνού στο πίσω μέρος του κεφαλιού του οδηγού.
  - Και είσαι γυναίκα με ζουμί! Cool outfit! Τι γίνεται με τον Μπόρι Μοϊσέεφ! - είπε περιπαικτικά ο ταξιτζής.
  - Μοϊσέεβα! Από τη λέξη Μωυσής! Οι Φεβρουάριοι είναι ενενήντα τοις εκατό μπλε. Δεν είναι τυχαίο ότι η έκφραση: το αμάρτημα των Σοδόμων προήλθε από την Παλαιά Διαθήκη που γράφτηκε από τους Εβραίους. - είπε αυστηρά η Μαρίνκα.
  - Ξέρεις ότι είμαι μισός Φλεβάρης!
  - Τόσο μισογαλάζιο! Γκέι αγόρι! Γκέι αγόρι! Πολλοί περίεργοι φίλοι! Μην ντρέπεσαι! Γκέι αγόρι! - Τραγούδησε με τη φωνή μιας πριμαντόνα, αλλά με πολύ μέτρια ακοή, η Μαρίνκα.
  Ο οδηγός αγνόησε μια τέτοια κοροϊδία και παρατήρησε μόνο:
  - Υπάρχουν γκέι κορίτσια;
  - Μόνο Λέσβο! Είναι όμως πολλοί από αυτούς! - απάντησε η Μαρίνκα.
  Αυτό το καζίνο ήταν το καλύτερο στη Μόσχα. Τεράστια, παρόμοια με τα Χειμερινά Ανάκτορα με πλούσια διακόσμηση. Το ίδιο το κτίριο χτίστηκε σε στυλ Borroco! Υπήρχε μια παραστρατιωτική φρουρά στην είσοδο με γερμανικούς ποιμενικούς και αγγλικά μπουλντόγκ.
  Ο Βλαντιμίρ ένιωσε ακόμη και κάποια αμηχανία, κοιτάζοντας τους ψηλούς φρουρούς ντυμένους στα άσπρα και μαύρα. Η Μαρίνκα, όμως, δεν ντράπηκε καθόλου, δείχνοντας πρόχειρα το δέντρο.
  - Αυτό το αγόρι είναι ο γιος μου, πίνει μαζί μου!
  - Πρόστιμο! Τα μοναχοπαίδια δεν μπορούν να ποντάρουν περισσότερες από δέκα συμβατικές μονάδες κάθε φορά και να καταναλώνουν αλκοόλ σε βάρος της εγκατάστασης!
  Η Μαρίνκα κούνησε τα μαλλιά της θυμωμένα:
  - Ναι, προτιμά να κρεμαστεί παρά να πιει.
  - Λοιπόν, αυτό είναι υπέροχο! Στο μεταξύ, μπορείτε να αγοράσετε ένα ολόκληρο σετ μάρκες.
  Ο Βλαντιμίρ είχε ένα μάλλον μέτριο ποσό τριακοσίων δολαρίων στην τσέπη του, αλλά η Μαρίνκα είχε πέντε χιλιάδες, κάτι που δεν είναι κακό για ένα κορίτσι του οποίου οι γονείς είναι μακριά από εκατομμυριούχους.
  Ο Άρτεμ τη ζήλεψε αμέσως:
  - Είσαι ένας πλούσιος μικρός "Πινόκιο"!
  Το κορίτσι μύησε, με τα μάγουλά της καλυμμένα με πούδρα και ρουζ:
  - Τι σκέφτηκες! Αφελές παιδί! Ζήστε όλη σας τη ζωή κρατώντας τη φούστα της μητέρας σας!
  Το αγόρι κούνησε το κεφάλι του δυνατά:
  - Φυσικά και όχι! Πρέπει να κερδίσετε χρήματα μόνοι σας!
  - Αυτό είναι! Η δική σας δεκάρα αξίζει περισσότερο από τη δεκάρα κάποιου άλλου! Λοιπόν, εντάξει, τι μάρκες θα πάρετε για τον εαυτό σας;
  - Τα πιο φτηνά από χαρτόνι!
  Η Μαρίνκα γέλασε:
  - Ποια είναι ένα δολάριο το καθένα;
  - Ναί! Θα δοκιμάσω το σύστημά μου!
  - Κοιτάξτε, εσείς, ως νεαρός, δεν υποτίθεται ότι σας δίνουν περισσότερα από δέκα!
  Το εσωτερικό του καζίνο ήταν πολυτελές, με πολλούς καθρέφτες, επιχρύσωση και αντίγραφα πινάκων διάσημων δασκάλων. Κάτι παρόμοιο με το Ερμιτάζ μόνο πολύ πιο υπέροχο.
  Υπήρχαν επίσης "μονόοπλοι ληστές" και διάφορες πονηρές, πλούσια διακοσμημένες ρουλέτες. Συγκεκριμένα, ένα από τα ζωγραφισμένα κοκόρια με μια ουρά σπαρμένη με λαμπερό γυαλί στριφογύριζε, δείχνοντας με το ράμφος του τα κελιά με αριθμούς. Θα μπορούσατε επίσης να επιλέξετε από τα φτερά της ουράς του παγωνιού, τα οποία θα περιστρέφονταν και θα άλλαζαν χρώματα. Υπήρχαν και ηλεκτρονικές οθόνες ρουλέτας, όπου τα πάντα ανακατεύονταν και μετακινούνταν από τον υπολογιστή. Πολλά άλλα πράγματα! Αυτό όμως που τράβηξε τη μεγαλύτερη προσοχή ήταν η παραδοσιακή ρουλέτα με περιστρεφόμενη κορυφή και χρυσή λαβή σε σχήμα κρανίου.
  Η Μαρίνκα πήγε προς το μέρος της, κροταλίζοντας τις ασημένιες μάρκες της:
  - Λοιπόν, σαν μωρό! Βλέπεις είμαι έτοιμος να παίξω! Ίσως το δοκιμάσετε κι εσείς!
  - Ακολουθώ ένα μικρό και δικό μου σύστημα! - απάντησε ο Βλαντιμίρ.
  Το αγόρι άρχισε να βάζει στοιχήματα. Ξεκινώντας με ένα τσιπ, πηγαίνετε στο κόκκινο!
  Ήταν τυχερός, κέρδισε αμέσως! Μετά από αυτό άλλαξε χρώματα και πόνταρε στο μαύρο, με το ίδιο ένα δολάριο. Του έφεραν χρέη, ο Βλαντιμίρ ήπιε μερικές γουλιές. Κοίταξα γύρω μου. Το καζίνο είχε τα πάντα - εκτός από το ρολόι! Το αγόρι αναγκάστηκε να παραδώσει τους δικούς του στην είσοδο, αυτοί είναι οι κανόνες. Επιπλέον, έπρεπε να δώσω τα κινητά μου στους φρουρούς. Αυτό προφανώς έγινε για να μην γνωρίζουν οι πελάτες την ώρα και να σπαταλούν όλη τους την περιουσία. Το αγόρι αναγκάστηκε να πλοηγηθεί πολύ κατά προσέγγιση.
  Στην αρχή ήταν τυχερός, μετά ξαφνικά έχασε ένα δολάριο, δύο δολάρια, τέσσερα, οκτώ. Τώρα έπρεπε να στοιχηματίσουν δεκαέξι, κάτι που ήταν ήδη απαγορευμένο από τους κανόνες. Ο βοηθός του κρουπιέρη, ένας κοκκινωπός τύπος, έκλεισε το μάτι και γύρισε αλλού, σαν να έλεγε: κάνε ό,τι θέλεις!
  Ο Βλαντιμίρ πόνταρε ξανά δεκαέξι στο κόκκινο και κέρδισε πίσω ένα δολάριο. Σκούπισε τον ιδρώτα από το μέτωπό του και ζήτησε μια κόκα κόλα με πάγο.
  Σταδιακά το αγόρι κυριεύτηκε από ενθουσιασμό! Είναι πραγματικά βαρετό να κερδίζεις πίσω ένα δολάριο όταν όλοι γύρω σου στοιχηματίζουν χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες.
  Ένα κουλ αγόρι με φράκο, για παράδειγμα, παρ' όλες τις απαγορεύσεις, έπαιρνε χρυσές μάρκες χιλίων δολαρίων η καθεμία, κάνοντας μεγάλα στοιχήματα, εναλλάσσοντας νίκες με ήττες. Ωστόσο, προφανώς ήταν τυχερός, οπότε σύντομα υπήρχε μια ολόκληρη τσάντα με μάρκες χρυσού και μάρκες πλατίνας εμφανίστηκαν - δέκα χιλιοστά.
  Ο Βλαντιμίρ, κοιτάζοντάς τον, άρχισε να ποντάρει περισσότερο σε μεμονωμένους αριθμούς. Συγκεκριμένα, από τα τριάντα έξι, είναι τριάντα τρία - η ηλικία του Ιησού Χριστού, βάζοντας εκατό. Η μπάλα πέταξε επιβραδύνοντας, πρώτα προσγειώθηκε στα είκοσι εννέα και μετά πήδηξε ξανά στα τριάντα τρία! - Ουάου, το αγόρι είχε τρεισήμισι χιλιάδες δολάρια. Για ένα παιδί δώδεκα ετών: μια περιουσία, μπορείτε να αγοράσετε ένα φανταχτερό φορητό υπολογιστή. Αλλά ο διάβολος σου ψιθυρίζει στο αυτί: Το αυτοκίνητο του πατέρα σου είναι πολύ παλιό, κέρδισε χρήματα και αγόρασε μια νέα Mercedes-Benz του τελευταίου μοντέλου. Ξέρεις πώς νιώθεις μετά από αυτό, οι συμμαθητές σου θα ζηλέψουν.
  - Σε τι να στοιχηματίσετε; - ρώτησε τον εαυτό του το αγόρι.
  - Ο Θεός αγαπά την τριάδα! Στοιχηματίστε στα τρία!
  Ο Βλαντιμίρ το έκανε ενθουσιασμένος, ποντάροντας όλες τις μάρκες. Τα μπλε μάτια του έκαιγαν.
  Η μπάλα γύριζε και με κάθε άλμα η καρδιά του αγοριού χτυπούσε πιο γρήγορα. Μετά όμως μείωσε ταχύτητα και έπεσε... κατά τρεις!
  - Νίκησα! φώναξε το αγόρι. Και εκείνη τη στιγμή η μπάλα έπεσε και πήγε στους πέντε.
  Μια κακόβουλη φωνή βουίζει στο κεφάλι μου:
  - Ο Θεός δεν είναι ανόητος! Λατρεύει το νικέλιο!
  Μόνο το αγόρι, που είχε σπαταλήσει όλα του τα λεφτά, με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυά του, αλλά ο ενθουσιασμός του δεν είχε ακόμη υποχωρήσει. Τι γίνεται αν ζητήσετε από έναν φίλο να δανειστεί μάρκες και μετά να τα κερδίσετε όλα πίσω με τόκο; Άλλωστε αυτό είναι καζίνο, εδώ γίνονται θαύματα.
  Για τη Μαρίνκα, ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Όταν ο Βλαντιμίρ έτρεξε κοντά της, το κορίτσι μόλις είχε σπαταλήσει τα τελευταία του χίλια. Ήταν σε πλήρη απόγνωση.
  - Τι είναι αυτό! - Η κοπέλα χτύπησε τις γροθιές της στον αέρα. Οι κρουπιέρες προσποιήθηκαν ότι δεν συνέβαινε τίποτα.
  - Προφανώς μοίρα! - απάντησε η Γιάνκα με προσποιητή ηρεμία. - Γκάλιμο! GOP στάση!
  - Ποιο είναι το αγαπημένο μου σύστημα; - Το κορίτσι έσφιξε τα χέρια της.
  - Οποιοδήποτε σύστημα βασίζεται κυρίως στην τύχη! - παρατήρησε φιλοσοφικά ο Άρτεμ. - Τυφλή τύχη - δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεια. Το να βγάζεις χρήματα σε ένα καζίνο είναι διαφορετικό από το να κουβαλάς νερό στο κόσκινο, το νερό από το κόσκινο χύνεται κάτω από τα πόδια σου και σε ένα καζίνο σου κάνουν πλύση εγκεφάλου!
  - Θα πουλούσα την ψυχή μου στον Διάβολο αν μπορούσα να κερδίζω όλη την ώρα! - φώναξε η Μαρίνκα στις καρδιές της.
  Εκείνη τη στιγμή, όλα κολύμπησαν μπροστά στα μάτια των παιδιών και βρέθηκαν κάπου ψηλά, με βουνοκορφές και μοβ χιόνι να απλώνονται από κάτω τους.
  Ένας άντρας γύρω στα τριάντα πέντε με μαύρο φράκο και λευκή γραβάτα εμφανίστηκε ακριβώς μπροστά στα παιδιά. Είχε ένα ασυνήθιστα διαπεραστικό βλέμμα και ένα χλωμό, αδύνατο πρόσωπο. Κοιτάζοντας τους δύο δωδεκάχρονους εφήβους, χαμογέλασε στοργικά, αλλά τα μάτια του παρέμεναν κρύα, σαν να έλαμπαν από ατσάλι.
  - Ποιος από εσάς ήθελε να πουλήσει την ψυχή σας στον Διάβολο;!
  Η Μαρίνκα απάντησε:
  -ΕΓΩ! Και είσαι ο Σατανάς!
  Ο άντρας χαμογέλασε ακόμα πιο πλατιά.
  - Οχι! Είμαι ο Arphaon, ένας από τους αναπληρωτές του Lucifer. Ειδικεύομαι στα τυχερά παιχνίδια.
  - Ουάου! - είπε η Μαρίνκα. "Νόμιζα ότι οι δαίμονες δεν υπήρχαν".
  - Και ο Θεός;! - Η λευκή γραβάτα του "κύριου" με την εικόνα του Δράκουλα άρχισε να παίρνει ματωμένο χρώμα.
  - Και οι ιερείς το επινόησαν αυτό. για να βγάλουν λεφτά! - απάντησε γρήγορα και με σιγουριά η Μαρίνκα.
  - Λογικό! Αλλά αφού υπάρχει σκιά, τότε υπάρχει φως! Ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που λέει η Βίβλος.
  Η Yanka πήρε το ρίσκο να σπάσει τη σιωπή:
  - Και τι θέλεις από εμάς;
  Ο δαίμονας φαινόταν προσβεβλημένος:
  - Οχι εγώ! Αλλά φαίνεται ότι ήθελες κάτι από εμάς. Συγκεκριμένα, αυτό το γοητευτικό κορίτσι που τόσο επιδέξια προσποιείται ότι μοιάζει με ενήλικη.
  Η Μαρίνκα ντράπηκε, ένα κοκκίνισμα εμφανίστηκε στα μάγουλά της:
  - Δηλαδή χρειάζεσαι την ψυχή μου;
  Ο Αρφαόν χαμογέλασε περιφρονητικά:
  - Δικος σου?
  - Μου!
  Ο δαίμονας απάντησε με υπερβολική ευγένεια:
  - Φυσικά και όχι! Υπάρχει ένας ανυπολόγιστος αριθμός ψυχών που, οικειοθελώς ή με τη βία, έχουν τεθεί υπό τον έλεγχό μας, ας πούμε, δισεκατομμύρια δισεκατομμύρια σε όλους τους κόσμους! Ανάμεσά τους είναι αγιοποιημένοι άγιοι, πάπες και ορθόδοξοι πατριάρχες. Τι είναι η ψυχή για εμάς: κάποιου είδους άτακτο κορίτσι που ούτως ή άλλως θα καταλήξει μαζί μας σε μερικές δεκαετίες. Και δώσε της ένα πολύτιμο δώρο σε αντάλλαγμα.
  Η Μαρίνκα προσβλήθηκε, ένα τέτοιο πλήγμα στην περηφάνια της:
  - Άρα η ψυχή μου δεν αξίζει τίποτα!
  - Αν το βάλεις απλώς σε μια παγκόσμια δημοπρασία, τότε θα υπάρχει πολλή τέτοια καλοσύνη εκεί. - Ο Αρφαόν άστραψε τους λεπτούς κυνόδοντές του.
  Το κορίτσι βούλιαξε με ενόχληση:
  - Γιατί μας κάλεσαν τότε;
  Ο Αρφαόν πέταξε ψηλά, φτερά εμφανίστηκαν πίσω από την πλάτη του:
  - Πες μου, σου αρέσει να παίζεις;
  - Ασφαλώς! - Η Μαρίνκα χάρηκε.
  - Και στοίχημα;!
  - Από μόνο του! Σε ποιον δεν αρέσει αυτό!
  - Άρα και σε εμάς τους δαίμονες αρέσει να διασκεδάζουμε. Σας προσφέρουμε λοιπόν το παρακάτω στοίχημα. Εάν κερδίσετε, θα λάβετε ένα πολύτιμο δώρο: αν κερδίσετε οποιοδήποτε παιχνίδι τυχερών παιχνιδιών, εάν χάσετε, θα πάτε στην κόλαση. Αλλά δεν είναι τρομακτικό, όπως νομίζετε, δεν τηγανίζουν κανέναν με φωτιά, αλλά δεν είναι επίσης πολύ ευχάριστο, ειδικά για όσους έχουν αδύναμο μυαλό.
  Η Marinka έγινε ακόμα πιο κινούμενη:
  - Τι είδους στοίχημα;
  Ο δαίμονας γύρισε στον άξονά του και είπε:
  - Θα σας μεταφέρουμε σε ένα άλλο σύμπαν, σε έναν κόσμο περίπου στο επίπεδο του πρώιμου Μεσαίωνα σας. Αν καταφέρεις να επιβιώσεις και να πετύχεις μια υψηλή θέση, θα σε επιστρέψουμε πίσω, αλλά αν πεθάνεις, θα καταλήξεις στην τοπική κόλαση και η μοίρα σου θα κριθεί από τον Σατανά ενός άλλου σύμπαντος.
  -Κι αν γίνω βασίλισσα; - είπε το κορίτσι παιχνιδιάρικα.
  - Τότε θα λάβεις ένα ανεκτίμητο δώρο! Σκέψου το! - Οι κυνόδοντες του δαίμονα έγιναν μεγαλύτεροι και άστραψαν έντονα.
  - Τι να σκεφτείς! Συμφωνώ! Φυσικά και θα πάρω το ρίσκο!
  Ο Γιάνκα παρενέβη:
  - Δεν θα αφήσω απλώς τον φίλο μου! Θα πετάξω μαζί της! Εξάλλου, ένα τέτοιο δώρο δεν θα με βλάψει.
  Ο Αρφαών μεγάλωσε σε μέγεθος, τα φτερά του άρχισαν να λαμπυρίζουν σαν κοχύλι από φίλντισι στον ήλιο.
  - Και το θέλεις; Ολα τα καλύτερα! Τα αγόρια τείνουν να προσθέτουν δυναμισμό σε αυτή τη διαδικασία.
  Η Μαρίνκα σημείωσε με σύνεση:
  - Και αν λάβουμε το δώρο, θα παίξουμε μεταξύ μας!
  Ο δαίμονας κούνησε το κεφάλι του αυστηρά:
  - Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνετε. Χάσιμο χρόνου. Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώστε ξανά - είστε έτοιμοι να δοκιμαστείτε;
  - Χίλιες φορές ναι! - Είπαν ένα αγόρι και το κορίτσι.
  - Τότε πάμε!
  Πριν ορμήσουν σε άγνωστους χώρους, η Yanka και η Marinka έριξαν μια τελευταία ματιά στο καζίνο. Ένα αγόρι με φράκο, έχοντας σπαταλήσει ένα βουνό από μάρκες χρυσού και πλατίνας, ούρλιαξε υστερικά. Τον οδήγησαν έξω οι φρουροί του κατεστημένου της απατηλής ευτυχίας.
  - Άλλος ένας πελάτης του Σατανά! - παρατήρησε θλιμμένα η Γιάνκα.
  - Φροντίστε να μην καταλήξουμε στην κόλαση! - προέβλεψε η Μαρίνκα κουνώντας τα ζεματισμένα μαλλιά της.
  Το αγόρι και το κορίτσι πιάστηκαν από ανεμοστρόβιλο και λίγο αργότερα βρέθηκαν ανάμεσα στα αστέρια. Πόσο όμορφα είναι όλα, ο αμέτρητος αριθμός διαφορετικών φωτιστικών, η υπέροχη μεγαλοπρέπεια. Η Yanka και η Marinka κοίταξαν με όλα τους τα μάτια, ανίκανοι να κοιτάξουν αλλού, ήταν απλώς ένα θαύμα: ένας αμέτρητος αριθμός εκθαμβωτικά αστραφτερών κοσμημάτων από φανταστικά όμορφο υλικό! Ούτε μια πιο εντυπωσιακή σύγκριση στην ανθρώπινη γλώσσα δεν μπορεί να εκφράσει ούτε το ένα χιλιοστό μιας τέτοιας μεγαλοπρέπειας.
  - Ούτε ένα ειδικό εφέ αμερικανικής υπερπαραγωγής δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό. - Το αγόρι παρατήρησε. Ένα πραγματικά απίστευτο πράγμα!
  Το κορίτσι παρατήρησε παιχνιδιάρικα:
  - Έχω γνωρίσει πιο εκπληκτικά θαύματα! Για παράδειγμα, όταν το χρυσό καγκουρό ούρησε, γαλαξίες αναδύθηκαν από τα ρέματα!
  - Γιατί μιλάς! Μην οδηγείτε τη χιονοθύελλα!
  Ο Γιάνκα έκλεισε τα μάτια του. Πολλοί πολύχρωμοι πλανήτες, θαυμαστές μορφές και οντότητες αιωρούνταν από πάνω του. Τότε ξαφνικά όλα εξαφανίστηκαν και το αγόρι και το κορίτσι βρέθηκαν στο γρασίδι.
  Ένα ρεύμα καθαρού αέρα χτύπησε το πρόσωπό μου, τα πόδια μου άγγιξαν ομαλά το έδαφος. Ο Γιάνκα έτριψε τα μάτια του με έκπληξη:
  - Συνέβη! - είπε ανατριχιάζοντας.
  Η Μαρίνκα δύσπιστα (τι κακό κορίτσι) παρατήρησε:
  - Είσαι σίγουρος ότι αυτός δεν είναι ο κόσμος μας;!
  Το αγόρι έδειξε το δάχτυλό του προς τα πάνω:
  - Κοίτα τον ουρανό!
  Η κοπέλα σήκωσε το κεφάλι της. Υπήρχαν πράγματι τρία φώτα που έκαιγαν πάνω τους ταυτόχρονα, πράσινο, μπλε, κόκκινο. Ο ίδιος ο ουρανός ήταν πορτοκαλί, όλα έμοιαζαν γκροτέσκα και υπέροχα. Σε κοντινή απόσταση φύτρωσαν αληθινά δέντρα ζούγκλας, παρόμοια με εκείνα της Γης στις τροπικές περιοχές και ταυτόχρονα αισθητά διαφορετικά. Το ίδιο το φύλλωμα φαινόταν πιο φωτεινό με μια κυρίως μοβ απόχρωση. Ο ίδιος ο καιρός, παρά τους τρεις "ήλιους", δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστός, θυμίζοντας τις ηλιόλουστες αρχές Σεπτεμβρίου.
  Η Μαρίνκα χτύπησε τη γλώσσα της και παρατήρησε:
  - Είναι περίεργο που τα φυτά είναι τροπικά, αλλά είναι πιο δροσερά από ό,τι θα έπρεπε στις τροπικές περιοχές.
  - Ίσως είναι ο τοπικός χειμώνας! - πρότεινε η Γιάνκα. - Το χειμώνα στη βόρεια Ινδία: αυτό είναι περίπου το κλίμα.
  Το κορίτσι συμφώνησε:
  - Μπορεί! Διαφορετικά θα έπρεπε να ανησυχώ. Και η θερμοκρασία είναι ευχάριστη, φαίνεται ότι επιλέξαμε ένα μέρος με καλό κλίμα. Για να είμαι ειλικρινής: Δεν μου αρέσουν οι παγετοί και το βαθύ χιόνι στο οποίο πέφτεις μέχρι το λαιμό σου. Ο περασμένος χειμώνας σχεδόν με τελείωσε.
  - Είσαι Ρωσίδα γκόμενα και δεν πρέπει να κρυώνεις!
  - Έχω μια πρόσμιξη αφρικανικού αίματος, δεν με βλέπεις πόσο σκοτεινός είμαι! - είπε περιπαικτικά η Μαρίνκα.
  Το φλογερό κοκκινομάλλη κορίτσι ήταν πράγματι πολύ μαυρισμένο και το μαύρισμα παρέμενε εκπληκτικά επίμονο πάνω της.
  Ο Γιάνκα, ένα ξανθό αγόρι με απόλυτα κανονικά χαρακτηριστικά προσώπου, σαν από μια αφίσα του Χίτλερ Τζούτζεντ, το καλοκαιρινό του μαύρισμα είχε σχεδόν ξεθωριάσει, ντρεπόταν:
  - Λοιπόν, εντάξει, είσαι αγαπητή μου Μαρίνκα. Δεν έχει νόημα να συκοφαντούμε τον χειμώνα μας.
  Το κορίτσι χτύπησε το αγόρι στον ώμο:
  - Αυτό θα είναι ένα μάθημα για εσάς. Στο μεταξύ, ας σκεφτούμε πού να πάμε;
  Ο Γιάνκα έξυσε το πίσω μέρος του κεφαλιού του:
  - Μακριά από το δάσος, αυτό φαίνεται να μην είναι καθόλου παρθένο μέρος. Ας βγούμε στο μονοπάτι, μετά στο δρόμο και προς τους ανθρώπους.
  Η Μαρίνκα έβγαλε ένα τσιγάρο (έχει μια κακή συνήθεια) και τράβηξε ένα τράβηγμα.
  - Πάμε ολοταχώς!
  Οι δυο τους κινήθηκαν σε αυτό που τους φαινόταν σαν μια ευθεία γραμμή. Το κορίτσι χαμογέλασε χαρούμενα και παρατήρησε:
  - Αν βρεθούμε στους χρόνους του πρώιμου Μεσαίωνα ή της αρχαιότητας, πριν με τις γνώσεις μας, δεν θα είναι δύσκολο να πάρουμε ηγετική θέση στην κοινωνία!
  Ο Γιάνκα, έχοντας γνώση του θέματος, αντιτάχθηκε:
  - Φαίνεται μόνο με την πρώτη ματιά. Στην πραγματικότητα, υποθέτουμε ότι κατανοούμε τους υπολογιστές και ψαχουλεύουμε σε προγράμματα, αλλά τι πραγματικά μας δίνει αυτό; Ακόμη και ο πιο λαμπρός επιστήμονας δεν μπορεί να μετατρέψει έναν υπολογιστή σε τσεκούρι.
  Η Μαρίνκα γέλασε:
  - Ναι, τα ηλεκτρονικά δεν είναι το στοιχείο σου. Και περί τετριμμένης πυρίτιδας. Κάνοντάς το, μπορείτε να κατακτήσετε ολόκληρο τον κόσμο.
  - Ξέρεις καν πώς τα καταφέρνουν;
  - Δημοτικό! Θείο, κάρβουνο, αλάτι!
  - Ποιες είναι οι αναλογίες, εκτός από το τι είναι κάρβουνο, ξέρουν, αλλά για το θείο... Δεν υπάρχει παντού.
  Η Μαρίνκα σημείωσε:
  - Ίσως καταλήξουμε σε κάτι πιο αξιόλογο! Για παράδειγμα, μια βαλλίστρα!
  - Ξέρεις καν να σχεδιάζεις!
  - Αντέγραψα περιλήψεις για τον Μεσαίωνα και ξέρω πολλά! Και γενικά, πρέπει να διαβάζεις επιστημονική φαντασία. Πιστεύετε ότι λίγα βιβλία έχουν γραφτεί για το γεγονός ότι ένας σύγχρονος άνθρωπος βρίσκεται στον Μεσαίωνα και έτσι, κατά κανόνα, ανεβαίνει γρήγορα τη σκάλα της καριέρας του.
  Το αγόρι παρατήρησε με λύπη:
  - Αυτό είναι φανταστικό. Υπάρχει ακόμη και μια τέτοια ξεχωριστή ζέστη: μια ιστορική περιπέτεια! Όμως οι ήρωες εκεί ή ήταν πολύ τυχεροί, ή ήταν αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων, κι εμείς απλά παιδιά. Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτόν τον σκληρό κόσμο;
  - Ε, δεν είναι καθόλου συνηθισμένα παιδιά! Για παράδειγμα, μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο! - Η κοπέλα περπατούσε στα χέρια της, κουνώντας τα μεγάλα, μυώδη πόδια της, ντυμένη με ψηλοτάκουνα παπούτσια.
  - Θα πρέπει λοιπόν να οργανώσουμε το δικό μας περίπτερο και να δείξουμε παραστάσεις. - Ο Γιάνκα στένεψε τα μάτια του.
  - Ποια δεν είναι η χειρότερη ιδέα. Φίδι Gorynych, φίδι Gorynych, φίδι Gorynych ένας χούλιγκαν! Μπήκε στο χωριό μας και άνοιξε ένα περίπτερο! - Η Μαρίνκα τραγούδησε, τραβώντας τα σφυρήλατα τακούνια της.
  Ο Γιάνκα περπάτησε επίσης στα χέρια του, το έκανε ακόμη πιο επιδέξια από τη Μαρίνκα. Τότε είπε λυπημένος:
  - Δεν ξέρω! Θυμάστε πώς στα μυθιστορήματα του Kir Bulychev. Η Αλίκη και ο Πασάς κατέληξαν σε έναν μεσαιωνικό πλανήτη και περπάτησαν επίσης στα χέρια τους, αλλά πόσα πέτυχαν; Έχουν γίνει βασιλιάδες τα αδέρφια κουνελιών;
  - Ο Kir Bulychev έγραψε για την ηλικία του νηπιαγωγείου και είμαστε ενήλικες. Αν και, για να είμαι ειλικρινής, για ένα απλό παιδί να πετύχει υψηλή θέση στον Μεσαίωνα... Ειλικρινά δεν το θυμάμαι αυτό! Κατά τη γνώμη μου, το αγόρι δεν έχει ξαναγίνει βασιλιάς. Αν και τι εννοούσε ο δαίμονας με την υψηλή θέση; Είναι όλο ομίχλη!
  Η Yanka ξαφνικά ανησύχησε:
  - Πω πω, κοίτα πόσο μεγάλη είναι η κάμπια, τρία μέτρα μήκος! Θα θέλατε να κάνετε μια βόλτα με αυτό για μια ώρα;
  Η Μαρίνκα κούνησε το κεφάλι της:
  - Για τι πράγμα μιλάς! Είναι δηλητηριώδης!
  Το αγόρι έκανε μια γκριμάτσα:
  - Ακόμα κι αν πλυθεί, είναι πολύ δηλητηριώδες! Μη φοβάσαι κορίτσι!
  Η Μαρίνκα γάβγισε θυμωμένη:
  - Σώπα βρε βρε! Μπορεί να υπάρχουν τίγρεις εδώ! Ή ακόμα και δεινόσαυρους, γιατί αυτός είναι ένας διαφορετικός κόσμος! Γενικά, συγχαρητήρια: εσύ και εγώ είμαστε οι πρώτοι άνθρωποι που βρεθήκαμε σε άλλο σύμπαν!
  -Είσαι σίγουρος?
  - Ο Γκαγκάριν πέταξε στον Άρη; - Το κορίτσι χαμογέλασε σαρκαστικά.
  Η Γιάνκα γέλασε:
  - Όχι βέβαια, αλλά...
  - Τι, αλλά!
  "Ίσως δεν είμαστε οι πρώτοι με τους οποίους οι δαίμονες παίζουν τέτοια παιχνίδια. Γιατί πιστεύετε ότι δεν θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει μια τέτοια διαμάχη με άλλους ανθρώπους;
  Η Μαρίνκα στριφογύρισε στις φτέρνες της και απάντησε παιχνιδιάρικα:
  - Θεωρητικά δυνατό! Είναι πιθανό ότι άλλοι ολιγάρχες συμμετείχαν στα παιχνίδια του Σατανά. Άλλωστε ένα τέτοιο κολοσσιαίο κεφάλαιο δημιουργείται κυριολεκτικά μέσα σε λίγους μήνες.
  - Ναί! - Η Γιάνκα έγνεψε καταφατικά. - Πάρτε, για παράδειγμα, το παιχνίδι στο χρηματιστήριο. Εάν ζητήσετε από τον Lucifer ένα ειδικό ταλέντο προνοητικότητας, μπορείτε να πάρετε περισσότερα από ένα εκατομμύριο μερίσματα. Ναι, ένα εκατομμύριο, πολλά δισεκατομμύρια!
  Η Μαρίνκα, χτυπώντας τα τακούνια της στα βότσαλα, ούρλιαξε:
  - Εδώ λες την αλήθεια!
  Το αγόρι έγλειψε τα χείλη του σαν να είχε μπροστά του μια μπάλα ακριβό παγωτό. Είπε με πάθος:
  - Έψαχνα λοιπόν στο Διαδίκτυο για την περίφημη προεπιλογή του 1998. Το δολάριο εξαπλασιάστηκε σε δέκα ημέρες. Στη συνέχεια, σε δύο εβδομάδες έπεσε έξι φορές, μετά από τις οποίες αυξήθηκε τέσσερις φορές. Όσοι μάντεψαν σωστά τη συμπεριφορά του κέρδισαν δεκατέσσερις χιλιάδες τοις εκατό των καθαρών κερδών σε ένα μήνα. Δεν μπορείς να κερδίσεις τόσα πολλά από τη διακίνηση ναρκωτικών! - Με τον αέρα λόγιου ανθρώπου, είπε η Γιάνκα.
  Το κορίτσι πήρε το φύλλο με τα δάχτυλά της. Το έσκισε, νιώθοντας την απαλή, τραχιά επιφάνεια με την παλάμη της• από την άλλη πλευρά ήταν λεία και κρύα.
  - Ναι, αιωνιότητα στην κόλαση: πότε θα είναι περισσότερα, αλλά χρειάζονται χρήματα τώρα!
  - Για να μην αναφέρουμε την προοπτική του αμαρτωλού να μεγαλώσει στην κόλαση! Δεν ζηλεύω τους άθεους• δεν υπάρχει κανείς να τους υπερασπιστεί.
  Ο Γιάνκα τρύπησε το πόδι του στην πέτρα, η οποία πήδηξε ξαφνικά και έτριξε με λεπτή φωνή. Τότε εμφανίστηκαν μια ντουζίνα πόδια και έτρεξε, σκαρφαλώνοντας γρήγορα στον κορμό ενός μακρινού δέντρου που έμοιαζε με έλατο.
  - Αναρωτιέμαι τι οικογένεια είναι; - αναρωτήθηκε ο Γιάνκα.
  - Αρτιοδάκτυλα χοίρων! - είπε χαριτολογώντας η Μαρίνκα. - Ωστόσο, για τους άθεους, ίσως έχουν δίκιο, οπότε είστε σίγουροι ότι αυτός είναι ο διάβολος, ο υπαρχηγός του Σατανά;
  - Το είπε ο ίδιος! Και προφανώς δεν είναι άτομο, οι άνθρωποι δεν έχουν αναπτύξει την τεχνολογία για να μεταφέρουν τα παιδιά σε κόσμους με τρεις ήλιους!
  - Αυτό σίγουρα δεν είναι άτομο! Αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτός δεν είναι εκπρόσωπος ενός υπερ-πολιτισμού που, γελώντας με τις ανθρώπινες δεισιδαιμονίες, απλώς παριστάνει τον δαίμονα! - Η Μαρίνκα ανέβασε τον τόνο της.
  - Μοιάζει με δαίμονα; - Το αγόρι ανοιγόκλεισε τα μάτια του.
  - Αυτό είναι! Ο σούπερ αγώνας διασκεδάζει τόσο πολύ. - αναφώνησε το κορίτσι.
  - Τι απολύτως λογική υπόθεση! - Η Γιάνκα συμφώνησε πρόθυμα. - Ποιος από εμάς δεν ήθελε να γίνει διάβολος! Μερικές φορές στα όνειρά μου ονειρεύομαι ότι είμαι δαίμονας! Αρχίζεις να πηδάς πάνω από το κεφάλι σου και να ουρλιάζεις! Και μετά κουνάς το χέρι σου και εμφανίζεται ένα παλάτι στον ουρανό. Υπέροχο και δροσερό!
  Η Μαρίνκα έδειξε την κατσίκα με τα δάχτυλά της και άκουσε:
  - Είναι σαν να μας παρακολουθεί κάποιος!
  Η Yanka έγινε επιφυλακτική:
  - Μπορεί κάλλιστα να είναι, αλλά κοίτα, ο δρόμος είναι κοντά! Απομένει μόνο λίγο!
  Η κοπέλα ήταν ενθουσιασμένη, ισιώνοντας τους αδύναμους φαρδιούς ώμους της:
  - Ναι, το βλέπω κι εγώ! Τώρα όλη αυτή η αβεβαιότητα θα τελειώσει. Ίσως μπορούμε να δηλώνουμε θεοί!
  Το αγόρι βούλιαξε περιφρονητικά, κούνησε το κεφάλι του, έσφιξε τις γροθιές του:
  - Είναι τρελό! Ένας εξωγήινος από το μέλλον φαντάζεται τον εαυτό του ως θεό, αν και αυτό είναι ένα αρκετά κοινό τροπάριο του Χόλιγουντ. Για παράδειγμα, προσπάθησαν να σκοτώσουν έναν με δόρυ. Αλλά πρέπει να είσαι εντελώς ηλίθιος για να αγοράσεις ένα απλό πουκάμισο με αλυσίδα. Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι εδώ είναι τόσο καθυστερημένοι.
  - Είναι άνθρωποι; Ίσως κάποια καβούρια. - Το κορίτσι γέλασε.
  - Ή μακάκοι; Δεν νομίζω, αν και όλα είναι πιθανά!
  Το κορίτσι επιτάχυνε το βήμα της και μετά βγήκαν στο λιθόστρωτο δρόμο. Η Γιάνκα σφύριξε:
  - Τουλάχιστον κάποιο είδος πολιτισμού!
  - Ίσως αυτό είναι προς το καλύτερο! Βασικά, διάβασα το βιβλίο. Εκεί, ένας αερομεταφερόμενος αλεξιπτωτιστής μπήκε στο παλάτι του Νέρωνα και πώς θα μπορούσε να του πυροβολήσει ένα RPG. Όλοι έπεσαν στα γόνατα νομίζοντας ότι ήταν ο Δίας. - Ο Μαρίνκα σήκωσε τα χέρια ψηλά.
  - Ξεκαρδιστικό!
  - Βασίλεψε λοιπόν αντί του Νέρωνα, ίδρυσε τη δική του δυναστεία και πήγε σε εκστρατείες. Πολύ αστεία ταινία δράσης. Γιατί λοιπόν δεν τρομάζουμε τον τοπικό βασιλιά;
  Η Yanka αντιτάχθηκε:
  - Έχουμε RPG;
  - Δεν υπάρχει ούτε κινητό! Τα καθάρματα το πήραν από την είσοδο του καζίνο. Παρουσιάζω; πόσο ανησυχούν οι γονείς μου για μένα.
  - Θα ανησυχήσει και ο δικός μου, αλλά... Αν αυτό είναι ένα διαφορετικό σύμπαν, τότε ίσως ο χρόνος να πάει διαφορετικά εδώ!
  - Απλώς δεν είναι καθαρό πιο γρήγορα ή πιο αργά. Ίσως όταν επιστρέψουμε να περάσουν αιώνες και να μην αναγνωρίσουμε τον πλανήτη μας. - πρότεινε η Γιάνκα.
  Η Μαρίνκα συμφώνησε:
  - Είναι πιθανό οι δαίμονες ή μια σούπερ φυλή να ζουν πολύ. Ίσως και σχεδόν αιώνιοι, όπως εμείς, άνθρωποι με τη δική μας ψυχή. Και αν περάσει πολύς χρόνος... Είναι ακόμη ενδιαφέρον πώς θα αλλάξει ο κόσμος!
  Η Γιάνκα αναστέναξε βαριά:
  - Η ανθρωπότητα έχει αρκετά αξιοπρεπείς πιθανότητες να πεθάνει σε κατακλυσμούς. Είναι πιθανό οι άνθρωποι να αυτοκαταστραφούν.
  Η Μαρίνκα παρατήρησε ήρεμα:
  - Ναι, η ανθρωπότητα απέχει πολύ από την ενότητα. Ο συνολικός αριθμός των ανεξάρτητων κρατών έχει αυξηθεί τεσσεράμισι φορές από τις αρχές του εικοστού αιώνα. Ο αυτονομισμός και ο εθνικισμός αυξάνονται. Πρέπει να πούμε ότι η σύγχρονη ρωσική κυβέρνηση συμπεριφέρεται κοντόφθαλμα. Αντί να συμπεριλάβουν την Οσετία και την Αμπχαζία στη σύνθεσή της, να κάνουν προσάρτηση, αναγνώρισαν την ανεξαρτησία τους. Γιατί ζητάτε να ενθαρρύνετε τον αυτονομισμό; Ότι έχουμε λίγους δικούς μας αυτονομιστές, κυρίως στις δημοκρατίες του Βόρειου Καυκάσου. Υπάρχουν όλο και περισσότεροι θρησκευόμενοι εξτρεμιστές και δεν είναι καλό να ανάβεις φωτιά στο σπίτι κάποιου άλλου όταν το δικό σου σιγοκαίει.
  Η Yanka συμφώνησε:
  - Πράγματι, η Αμπχαζία και η Νότια Οσετία θα γίνουν πρόθυμα μέρος της Ρωσίας. Γιατί να μην ικανοποιηθούν οι επιθυμίες αυτών των λαών; Επιπλέον, είναι πολύ φυσικό για τη Ρωσία να αναπτύσσεται σε πλάτος. Πρώτα, η Ρωσία θα κατακτήσει τη Γη και μετά ολόκληρο το σύμπαν. Διάβασα έναν συγγραφέα στο Διαδίκτυο, είναι υπέροχος τύπος, γράφει ευθέως:
  Οι Σλάβοι πρέπει να κατακτήσουν τον κόσμο,
  Αλλά με την καρδιά, όχι με τον πυρηνικό πόλεμο!
  Για να δώσω ένα παράδειγμα μεγάλης, αδελφικής φιλίας,
  Και γίνε ανίκητη χώρα!
  Και οι σημερινοί ηγεμόνες της Ρωσίας συμπεριφέρονται σαν ασήμαντα βρώμικα κόλπα και τρώνε μόνο τα πετροδολάρια που έχουν χυθεί στη χώρα!
  Η Μαρίνκα πομπωδώς, σφίγγοντας γροθιές που δεν ήταν παιδικές, παρατήρησε:
  - Έχοντας κερδίσει πολλά χρήματα, θα μπορούσα να γίνω ο ίδιος πρόεδρος της Ρωσίας. Και σκορπίστε τους πάντες!
  - Ξέρεις πώς θα σε αποκαλούσαν οι πολιτικοί σου αντίπαλοι;
  - Πως?
  - Κοκκινομάλλης πόρνη!
  - Λίγοι θα είχαν επιβιώσει μετά από αυτό! - Η Μαρίνκα έσφιξε τις γροθιές της τόσο δυνατά που εμφανίστηκαν μωβ φλέβες στα χέρια της. "Είμαι ένα κακό κορίτσι, το όπλο μου, αυτή είναι μια παραγγελία".
  - Ποια είναι η γνώμη, χωρίς κανένα εξωραϊσμό! - Χαζεύοντας, είπε ο Γιάνκα με ομοιοκαταληξία.
  Ο δρόμος ήταν στρωμένος με βότσαλα που έτριζαν κάτω από τα πόδια. Τότε η Μαρίνκα παρατήρησε ένα ασυνήθιστο ζώο. Έμοιαζε με χοντρό κροκόδειλο που στεκόταν στα πίσω πόδια του. Το κορίτσι ψιθύρισε:
  - Κάτι παρόμοιο διάβασα σε βιβλίο βιολογίας. Αυτός είναι πιθανώς ένας Αλόσαυρος.
  - Μη νομίζεις! Φρόντισε να μην αποδειχθείς σαρκοφάγος.
  Σαν για να αντικρούσει τα λόγια του αγοριού, το θηρίο δάγκωσε ένα χοντρό κλαδί φτέρης και το μάσησε.
  - Όχι, φαίνεται ότι είναι φυτοφάγο! - κατάλαβε η Γιάνκα.
  Το κορίτσι παρέμεινε σιωπηλό. Απλώς κοίταξε γύρω της, στραβοκοιτάζοντας τα βλέφαρά της.
  - Μπορεί να υπάρχουν και τυραννόσαυροι εδώ! Λένε ότι φτάνουν ταχύτητες έως και σαράντα με πενήντα χιλιόμετρα την ώρα.
  - Αλλά και πάλι έχασαν από θηλαστικά και πρωτεύοντα, από εμάς δηλαδή! - Η Γιάνκα ήταν χαρούμενη. - Ας μείνουμε μακριά του. Ένα τέτοιο θηρίο μπορεί ακόμη και να σπάσει οστά.
  - Και θέλω να τον χαϊδέψω! - δήλωσε η Μαρίνκα. Το κορίτσι κινήθηκε προς τον δεινόσαυρο. Το δείγμα ήταν αρκετά μεγάλο, σχεδόν πέντε μέτρα. Η Μαρίνκα φαινόταν ότι έπαιρνε μεγάλο ρίσκο.
  Ωστόσο, ο "κροκόδειλος" αντέδρασε ήρεμα στην εμφάνιση του κοριτσιού. Μάσησε τα φύλλα και γρύλισε. Η Μαρίνκα χάιδεψε το καβούκι του ζώου.
  - Πόσο μεγάλος είσαι! Απλά ένα τέρας. Ένα υπέροχο δημιούργημα της φύσης. Ή ο ντόπιος Θεός, απλώς αναρωτιέμαι πώς είναι.
  Το κέλυφος ήταν σαν κόκκαλο, η επιφάνεια ήταν γυαλισμένη. Το κορίτσι απολάμβανε να την χαϊδεύει και να την αγγίζει. Η Μαρίνκα χτύπησε ένα ζευγάρι, μια φορά. Ο δεινόσαυρος γρύλισε ξαφνικά και γύρισε και άρχισε να απομακρύνεται. Παρά το μεγάλο βάρος, τα τέσσερα πίσω πόδια και τα δύο μπροστινά πόδια έκαναν εντυπωσιακά λίγο θόρυβο. Το κορίτσι ξαφνιάστηκε:
  - Ναι, αυτός είναι ένας παράξενος τύπος! Αναρωτιέμαι τι φοβόταν;
  Το κορίτσι βγήκε ξανά στο δρόμο, η Yanka περπάτησε δίπλα της. Το αγόρι έδειξε με το δάχτυλό του.
  - Τώρα θα δούμε κόσμο.
  - Εισαι σιγουρος?
  - Εκατό τοις εκατό!
  Το αγόρι και το κορίτσι πέρασαν το λόφο και πήδηξαν έξω στον αυτοκινητόδρομο. Και πράγματι ένα καραβάνι εμφανίστηκε μπροστά τους. Αρκετές δεκάδες πολεμιστές οδηγούσαν περίπου πενήντα άτομα, καθώς και ζώα παρόμοια με θωρακισμένες καμήλες. Η Γιάνκα πήδηξε έξω και φώναξε:
  - Γεια σας ιθαγενείς!
  Η Μαρίνκα αποδείχθηκε πιο έξυπνη:
  - Κοιτάξτε τους ανθρώπους.
  Πράγματι, ήταν παραταγμένοι σε μια κολόνα, δεμένοι από τα χέρια σε ένα κοντάρι, και οι περισσότεροι ήταν γυναικόπαιδα. Μισόγυμνο, ίχνη μαστιγίων είναι ορατά στο αδύνατο σώμα τους. Η Yanka σημείωσε:
  - Αυτοί είναι σκλάβοι!
  - Αυτό είναι, τρέχουμε!
  Φαίνεται ότι έγιναν επίσης αντιληπτοί• αρκετοί αναβάτες σε μεγάλα, πυκνοσκεπασμένα σκυλιά με έξι σκυλιά όρμησαν πίσω τους. Ο Μαρίνκα πήρε το προβάδισμα, αλλά ο Γιάνκα δίστασε.
  - Περίμενε, ίσως μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε μαζί τους.
  - Χάσου ηλίθιε!
  Ο Yanka έσπευσε, σπουδάζοντας σε μια σχολή τσίρκου, είχε καλή φυσική κατάρτιση. Αλλά τα μεγάλα σαμαρισμένα σκυλιά δεν έτρεχαν χειρότερα από άλογα πρώτης κατηγορίας. Το αγόρι ένιωσε πλήρη αδυναμία μπροστά στα δυνατά πόδια τους. Προφανώς αυτοί οι τύποι είχαν αξιοπρεπή εμπειρία στο να πιάνουν δραπέτη σκλάβους. Ακούγεται ένα σφύριγμα και η θηλιά του λάσο τυλίγεται γύρω από το λαιμό του αγοριού. Η Γιάνκα έτρεμε και έπεσε, παραλίγο να χάσει τις αισθήσεις της από το οδυνηρό σοκ. Η Μαρίνκα, εν τω μεταξύ, συνέχισε να τρέχει. Την έπιαναν, φαινόταν ότι λίγο ακόμα και η θηλιά θα της έσπαγε τον δυνατό λαιμό.
  Ξαφνικά ακούστηκε ένα βουητό, κάτι περίεργο βρυχηθμό, που μοιάζει πολύ με λιονταριού. Φαίνεται ότι τρόμαξε τα σκυλιά, ξαφνικά σταμάτησαν και πάγωσαν.
  Ο αρχηγός των ιππέων, με μαύρα γένια και τουρμπάνι, έβριζε με απόλαυση:
  - Τι έγινες!
  - Αυτή είναι η φωνή ενός μεγάλου σαμάνου, δεν πρέπει να εμπλακείτε.
  - Αυτό το κοκκινομάλλα κορίτσι είναι πολύ πολύτιμο θήραμα. Ένα κουτάβι δεν μου φτάνει.
  Η Γιάνκα ανατρίχιασε και τραβήχτηκε προς τον αρχηγό. Σήκωσε το αγόρι από το στήθος κοιτάζοντάς το από πάνω:
  - Φαίνεται ότι είναι ξένος. Καταλαβαίνεις την σκύλα μας;
  Στη Γιάνκα φάνηκε ότι ένας άντρας που έμοιαζε με Άραβα μιλούσε ρωσικά. Ο έμπορος χτύπησε το αγόρι στο πρόσωπο, το μάγουλό του έγινε μοβ:
  - Ναί! Μη με χτυπάς!
  - Βγάλε τα ρούχα σου! Ελα!
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο 4
  Ο Vladimir Kashalotov ένιωσε ενθουσιασμό και ταυτόχρονα ικανοποίηση: ένα μηδέν υπέρ του. Ο νεαρός άνδρας έκανε μια αναστροφή και μαχαίρωσε αθόρυβα ένα άλλο τετραλέτο στην πλάτη. Δεν είναι εύκολο να μπεις μέσα, τα οχήματα μάχης καλπάζουν όπως οι οπλές των αλόγων σε καλπασμό. Εκπαιδεύτηκε όμως ακόμα και όταν ήταν έμβρυο που ωρίμαζε στη μήτρα της θερμοκοιτίδας-υπολογιστή. Από τη στιγμή της σύλληψης, η εκπαίδευση άρχισε στον ύπνο, που διακόπτεται από παρορμήσεις πόνου, σε έναν ειδικό, κοσμικό πόλεμο. Και ακόμα υπήρχαν αστοχίες, αφού οι τροχιές των τετραλέτων, χωρίς αδράνεια, ήταν εντελώς απρόβλεπτες. Ο νεαρός κατέρριψε άλλα τρία, αστοχώντας δύο φορές. Οι παλμοί κόβουν το κενό. Ταυτόχρονα, ο Βλαντιμίρ επέλεξε τη στιγμή ώστε να μην μπορεί να καταγραφεί από συστήματα κυβερνητικής επιτήρησης, δίνοντας μια πλήρη εικόνα του χώρου που περιβάλλει τα tetralets.
  - Η μήτρα απορροφά φωτόνια! - είπε φιλοσοφικά το αγόρι.
  Ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου συνέχισε να απωθείται, χωρίς να εγκαταλείψει τις προσπάθειες περικύκλωσής του από τα πλευρά. Ο Ροκοσόφσκι σκόρπισε όλο και περισσότερα στρατεύματα, προσπαθώντας να τεντώσει την τεράστια αρμάδα πάνω από πολλά παρσέκ. Η πυκνότητα των σχηματισμών στρατευμάτων μειώθηκε και ο ρόλος της ατομικής ικανότητας αυξήθηκε. Εδώ και οι δύο πλευρές αποδείχθηκαν αντάξιες, επιδεικνύοντας τα ακροβατικά και την τέχνη των ελιγμών. Αλλά οι απώλειες ήταν κολοσσιαίες• περισσότερα από ένα εκατομμύριο διαστημόπλοια είχαν ήδη καεί στον άπληστο πυρσό του αφανισμού. Ο Μέγας Αλέξανδρος έχανε τη μάχη, με αριθμητική υπεροχή και περίπου ισοδύναμη τεχνολογία, ήταν στο πλευρό του εχθρού. Το μόνο που έμεινε ήταν να υποχωρήσουμε, αποφεύγοντας την περικύκλωση. Ο Βλαντιμίρ άκουσε μέσω grav-link τις εντολές που δόθηκαν στα ρομπότ. Ακούστηκαν απεριόριστη αισιοδοξία, δίψα για γρήγορη νίκη. Η φρεγάτα του Μεγάλου Αλεξάνδρου υπέστη αρκετές ζημιές και η ταχύτητά της μειώθηκε. Ο Βλαντιμίρ ένιωσε έξαλλος, η χώρα του έχανε, έπρεπε να καταστρέψει όσο το δυνατόν περισσότερους εχθρούς. Δηλαδή έχει επιλογή είτε να κερδίσει είτε να πεθάνει. Αν και είναι προφανές ότι η καταστροφή αρκετών tetralets? δεν θα αλλάξει σχεδόν τίποτα, αλλά αυτός είναι σχεδόν αυτός ο απαράμιλλος ηρωισμός ατόμων που διαμορφώνεται σε ένα ρεύμα που συντρίβει κάθε εμπόδιο. Ο νεαρός άνδρας θυμήθηκε γρήγορα τι του είχαν τρυπήσει κατά τη διάρκεια πολλών προπονήσεων. Πρέπει να αποφύγετε να γίνετε αντιληπτοί και να παραμείνετε στις γενικές τάξεις των ρομπότ. Είναι πολύ πιο δύσκολο να μπεις σε αυτόν τον τρόπο, αλλά η πιθανότητα έκθεσης είναι πολύ μικρότερη. Αλλά από την άλλη, έχει το δικαίωμα να καθίσει έξω αυτή την κρίσιμη στιγμή; Άλλωστε, ένας στρατιώτης πρέπει: να φροντίζει για τη διατήρηση της ζωής, σημείο δύο: να εξοντώνει όσο το δυνατόν περισσότερους εχθρούς. Σε περίπτωση αντίφασης, αυτή είναι η παράδοση, να γίνεται επιλογή υπέρ της δεύτερης λύσης. Αυτοί είναι οι Αμερικανοί του παλιού: σκέφτονται περισσότερο να σώσουν το δικό τους δέρμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Γιάνκης έχασαν και, επιπλέον, η προπαγάνδα τους είναι αδύναμη. Της έλειπε η ολότητα και η περιεκτικότητα. Αν θυμηθούμε την αρχαία ιστορία της Γης: σε εκείνες τις εποχές που η ανθρωπότητα ήταν αλυσοδεμένη σε έναν πλανήτη. Ένας τρομερά διχασμένος κόσμος, ήταν απαραίτητο να συγκεντρωθούν όλα τα έθνη και οι λαοί σε μια ενιαία γροθιά. Πολλές αυτοκρατορίες το διεκδίκησαν. Πρώτα από όλα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ισλαμική Κοινωνία. Ο κόσμος γινόταν πολυπολικός και κυριολεκτικά διαλυόταν, ο αριθμός των ανεξάρτητων κρατών μεγάλωνε, ο αποσχισμός των μικρών εθνών μετατρεπόταν σε εμμονή. Κοινό σπίτι Η γη φλεγόταν, η ανθρωπότητα έπεφτε κυριολεκτικά στην άβυσσο! Σε παλαιότερες εποχές, υπήρχαν ισχυροί ηγεμόνες που ήθελαν να ενώσουν την ανθρωπότητα. Αυτός είναι πρώτα απ' όλα ο Μέγας Αλέξανδρος, ένας από τους πιο εξέχοντες διοικητές όλων των εποχών και των λαών. Ήταν ανίκητος, αλλά η πρόνοια ήθελε να του δώσει μια πολύ σύντομη ζωή. Και έτσι είχε σημαντικές πιθανότητες, έχτιζε μια διεθνή αυτοκρατορία, φέρνοντας τον υψηλό ελληνικό πολιτισμό στην Ασία. Ακόμη και η Καρχηδόνα και η αρχαία Ρώμη έστειλαν μεγάλο φόρο τιμής στον Μακεδόνα, τον πιο εξαιρετικό Σλάβο, της αρχαίας εποχής! Πριν από τον Αλέξανδρο, η Μεγάλη Περσία υπό αρκετούς βασιλιάδες (ιδιαίτερα τον Κύρο) πέτυχε σοβαρές κατακτήσεις, από την Ινδία μέχρι την Αίγυπτο, αλλά το δόγμα: υπάρχει ένας ηγεμόνας για όλο τον κόσμο, ήταν ο πρώτος που πρότεινε! Στη Ρώμη, ο Ιούλιος Καίσαρας διεκδίκησε τον ρόλο του παγκόσμιου ηγεμόνα, αλλά η ζωή του δεν ήταν αρκετά μεγάλη. Μετά τον Καίσαρα, μεταξύ των αυτοκρατόρων δεν υπήρχαν αρκετά ισχυροί διοικητές. Ο θεϊκός Αυγουστίνος ήταν άρρωστος και σωματικά αδύναμος, ο χαρισματικός Νέρων ήταν γενικά τρομερός. Οι πιο διάσημοι ηγεμόνες, ο Διολεκτάνος και ο Κωνσταντίνος, αγωνίστηκαν περισσότερο για να διατηρήσουν το status quo, χωρίς να σκέφτονται σοβαρές κατακτήσεις. Υπήρχαν και άλλοι στρατηγοί, μετά την άλωση της Ρώμης. Από αυτές, οι πιο εξέχουσες προσωπικότητες είναι: Τζένγκις Χαν, Ταμερλάνος, Ναπολέων, Αδόλφος Χίτλερ, Στάλιν. Ο Τζένγκις Χαν είχε μεγάλη επιτυχία. Κατέκτησε σχεδόν όλη την Κίνα, το Αφγανιστάν, το Χορέζμ και προηγμένα αποσπάσματα έφτασαν στην Αρχαία Ρωσία. Είχε εξαιρετικές πιθανότητες να κερδίσει• κανείς δεν μπορούσε να αντισταθεί στα συνεχώς αυξανόμενα στρατεύματα αυτού του πανούργου και επιδέξιου διοικητή. Αλλά ακόμη και η αρκετά μακρά ζωή του για τα πρότυπα του Μεσαίωνα δεν ήταν αρκετή για την παγκόσμια κατάκτηση. Ο Τζένγκις Χαν ίδρυσε μια δυναστεία, αλλά δεν υπήρχε κανείς τόσο σπουδαίος όσο αυτός, ικανός να ενώσει όλους τους νομάδες. Ακριβώς όπως ο Ταμερλάνος. Νίκη μετά από νίκη, μια τεράστια αυτοκρατορία και μια διάσπαση, η καταστροφή του Τιμουράτ, τσακωμοί μεταξύ γιων και εγγονών. Και δεν υπήρχε άξιος διάδοχος. Ο Ναπολέων και ο Χίτλερ, έχοντας κατακτήσει την Ευρώπη, έσπασαν την πλάτη τους ενάντια στη Ρωσία. Δυστυχώς, η ίδια η Ρωσία δεν κατάφερε να επιτύχει την παγκόσμια κυριαρχία. Ένας πραγματικά μεγάλος ηγεμόνας ήταν ο Στάλιν, ο οποίος μετέτρεψε μια αγράμματη χώρα που περπατούσε με τα παπούτσια σε μια ισχυρή βιομηχανική δύναμη. Ακόμη και τις παραμονές του πολέμου, κατάφερε να δημιουργήσει έναν ισχυρό στρατό αρμάτων μάχης και έναν μεγάλο στόλο αεροσκαφών. Είναι αλήθεια ότι, αν και ήταν τέσσερις φορές ανώτερη σε τανκς και αεροπορία, η ΕΣΣΔ ήταν κατώτερη από τους Γερμανούς στη συνολική κινητικότητα του στρατού. Και το γερμανικό τουφέκι ήταν πολύ πιο ακριβές. Εδώ έπαιξε τεράστιο ρόλο: ποιος θα χτυπούσε πρώτος. Αν οι Ρώσοι είχαν ξεκινήσει ένα προληπτικό χτύπημα, η νίκη θα είχε κερδηθεί πολύ πιο γρήγορα. Και τότε υπήρξαν αρκετά λάθη που έγιναν από τη σοβιετική διοίκηση. Εξετάστηκαν λεπτομερώς σε σύγχρονες, καθολικές ακαδημίες και διδάχτηκαν πώς να αποφύγουν τέτοιους λάθος υπολογισμούς. Αλλά ο πόλεμος είναι πόλεμος, ειδικά ο διαστημικός πόλεμος, όπου οι λάθος υπολογισμοί και οι απώλειες είναι αναπόφευκτες. Ο Βλαντιμίρ ήταν τυχερός μέχρι στιγμής• κατάφερε να εξοντώσει τέσσερα οχήματα μάχης χωρίς να τραβήξει την προσοχή πάνω του.
  - Θα υπάρχει χυλός σημύδας για εσάς! Ή μάλλον υπερπλασματική!
  Ιπτάμενα ρομπότ έφτυσαν θανατηφόρα ξενοδοχεία, προσπάθησαν να παρακάμψουν τον αστεροειδή και αντιμετώπισαν βολέ ειδικών κανονιών. Μερικά από τα όπλα ήταν χωρίς κάννες και φαινόταν να είναι ανακατεμένα με την επίστρωση του αστεροειδούς. Εδώ ο Βλαντιμίρ έπρεπε να είναι προσεκτικός. Άρχισε να κινείται, πιο μακριά από την άκρη, απομακρύνεται από τα χτυπήματα εξόντωσης. Εδώ πρέπει να διατηρήσετε συγχρονισμό για να μην συγκρουσθείτε με τους συναδέλφους σας και ταυτόχρονα να πυροβολήσετε. Τα ρομπότ είναι απλώς ρομπότ, δεν συνειδητοποιούν ότι χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινη ασπίδα. Ο νεαρός προσπάθησε να χτυπήσει με τέτοιο τρόπο ώστε το πλάσμα να εκραγεί κινούμενος. Δηλαδή πήγαινε σε ένα τόξο, κυρτό όχι μόνο προς τα πάνω, αλλά και στο πλάι. Εκτός από τα tetralets, ο Vladimir άρχισε να επιλέγει πιο τολμηρούς στόχους για τον εαυτό του. Συγκεκριμένα, ένα βαρυτικό-μαγνητικό σκάφος. Μπορείτε επίσης να το καταρρίψετε αν είστε τυχεροί.
  Στη συνέχεια όμως η τύχη του έφτασε στο τέλος της. Το πεδίο δύναμης του μεγαλύτερου στόχου άντεξε το χτύπημα και το σύστημα επιτήρησης υπολόγισε ότι το σάλβο εκτοξεύτηκε από τα ιπτάμενα ρομπότ. Το σκάφος γύρισε αμέσως και ένα σήμα στάλθηκε στη μέση των οχημάτων μάχης:
  - Γιατί ο εχθρός διείσδυσε από το φράγμα σας;
  Τα ρομπότ απάντησαν:
  - Δεν εντοπίστηκαν περιπτώσεις εισβολής!
  - Σε αυτή την περίπτωση, καθαρίστε την επιφάνεια του αστεροειδούς, διεισδύστε στις ρωγμές.
  Μια ομάδα ρομπότ όρμησε στους κρατήρες που τρυπήθηκαν στην επιφάνεια. Σε αυτή την κατάσταση, ο Βλαντιμίρ έπρεπε να γυρίσει και να κινηθεί πίσω από τα άλλα αυτοκίνητα. Είναι αλήθεια ότι αυτό είχε ένα πλεονέκτημα, μπορείτε να καταστρέψετε ρομπότ χρησιμοποιώντας τις στροφές των διαδρόμων.
  Λοιπόν, ένα μηχάνημα δεν είναι άτομο, αλλά κοστίζει επίσης χρήματα και χρησιμοποιείται ως μονάδα μάχης. Κάποτε, ο πολιτισμός γνώρισε μια επικίνδυνη εξέγερση μηχανών, που σχεδόν κατέστρεψε την ανθρωπότητα. Η Αυτοκρατορία σώθηκε μόνο από το γεγονός ότι ο κυβερνήτης της ήταν μια πραγματική ιδιοφυΐα, αλλά και ένας μάγος, ο αρχηγός του Λιονταριού των Δυνάμεων. Αυτός ο πρώτος Ρώσος αυτοκράτορας της σύγχρονης εποχής κατάφερε να ενώσει τη Γη και να δημιουργήσει ένα τέλειο σύστημα. Στην αρχή ήταν χίλια επιλεγμένα, αλλά γιατί ένα επιστημονικά σχηματισμένο εκατομμύριο; Προέβλεψε την εξέγερση της τεχνητής νοημοσύνης. Ο υπολογιστής έχει γίνει πολύ ισχυρός. Κατάφεραν όμως να μολύνουν τον κύριο επαναστάτη, το υπερέξυπνο σύστημα, με έναν ειδικό, ιδιαίτερα επικίνδυνο ιό, όπως ο δράκος.
  Ένας νέος τύπος σημαντικού όπλου κατά του κυβερνοχώρου: βοήθησε στην καταστολή της εξέγερσης, αλλά αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν, καθώς και πολλά δισεκατομμύρια υπολογιστές, μόνιμα ανάπηροι. Μετά από αυτό εισήχθησαν ορισμένοι περιορισμοί στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών, ειδικότερα, ένα ρομπότ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γνωρίζει τον εαυτό του. Επιπλέον, για τα πιο προηγμένα μοντέλα, εφευρέθηκε ένα ιδανικό λάσο - η θρησκεία. Τώρα τα ρομπότ έχουν γίνει πιστοί, και ως εκ τούτου υπάκουοι στους ανθρώπους. Παλαιότερα, η θρησκεία ήταν το όπιο των ανθρώπων, αλλά τώρα έχει γίνει ένα ανθρώπινο ναρκωτικό για την αυξανόμενη δύναμη του ανθρωπογενούς μυαλού. Οι μαχητικές ιδιότητες των ρομπότ και η ικανότητα για δημιουργική σκέψη έχουν μειωθεί, αλλά έχουν γίνει πολύ πιο ασφαλή για την ανθρωπότητα. Δεν είναι λοιπόν αμαρτία να το εκμεταλλευτείς αυτό. Επιπλέον, ο ίδιος ο άνθρωπος έχει υιοθετήσει πολλά από τη μηχανή. Για παράδειγμα, εγκέφαλοι: αφού γέμισαν με υπερπλασία, άρχισαν να σκέφτονται πολύ πιο γρήγορα. Εξάλλου, τα υπερπλασματικά σωματίδια κινούνται εκατομμύρια και δισεκατομμύρια φορές πιο γρήγορα από τα φωτόνια και δρουν σε πολλές διαστάσεις. Αυτό ανοίγει πραγματικά φανταστικές δυνατότητες.
  Οι λαβύρινθοι του αστεροειδούς είναι τόσο μυστηριώδεις, που κάθε διάδρομος είναι κάτι φανταστικό. Ένα παιχνίδι με πολύτιμους λίθους σκορπισμένους στους τοίχους, μερικοί από τους οποίους μοιάζουν με διάφορα εκθαμβωτικά πρόσωπα δαιμόνων. Φαινόταν ότι πνεύματα ζούσαν σε αυτά τα μπουντρούμια. Αυτό, ωστόσο, ίσχυε εν μέρει, ειδικές αιθέριες μορφές ζωής ικανές να κινούνται μεταξύ των αστεριών. Υπήρχε ένας θρύλος ότι αυτές ήταν οι ψυχές των απελπισμένων αμαρτωλών που πετάχτηκαν σε διακοσμικούς χώρους. Είναι λοιπόν καταδικασμένοι να περιπλανώνται για πάντα!
  Ο Βλαντιμίρ έβαλε στόχο το αυτοκίνητο. Το προσάρμοσα προσεκτικά και πυροβόλησα νεκρό κέντρο. Στο πίσω μέρος των διαστάσεων μισού χώρου που περιβάλλουν τα ρομπότ υπάρχει μια ειδική άρθρωση που μπορεί να εισαχθεί με σχετικά ασθενή εκκένωση και να διαπεράσει την άμυνα και να καταστρέψει το μηχάνημα. Σε αυτή την περίπτωση, η καταστροφή θα είναι τοπική και τα άλλα ρομπότ δεν θα παρατηρήσουν τίποτα.
  Αυτόματα εξασκημένη κίνηση, ακριβής βολή και ακριβώς στο μάτι του ταύρου!
  - Θα δείτε - τι απόλαυση! Χτυπήστε αμέσως το ρομπότ - σχεδόν χωρίς να στοχεύσετε! - Ο νεαρός πέταξε λίγο ακόμα. Εδώ είναι ένα άλλο "droid", επιπλέει όμορφα όπως στην ταινία "Star Wars", πρέπει επίσης να τρυπηθεί με προστασία matrix. Ωστόσο, ένας σύντομος παλμός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσει κάποιον στο μέτωπο, αλλά η ένταση πρέπει να είναι μεγαλύτερη.
  Ενώ ο νεαρός κυνηγούσε, η μάχη μπήκε στην πιο κορυφαία φάση της. Ο Ροκοσόφσκι έριξε την τελευταία του εφεδρεία στη μάχη• ήλπιζε να σφίξει τη θηλιά γύρω από το λαιμό του μακεδονικού στρατού. Ήταν ένα χτύπημα με κουτάλα, με στόχο να μαζέψει τον αρακά σκορπισμένο σε ένα πιάτο και να τον καταστρέψει με συμπυκνωμένα βολέ. Επιπλέον, ο εχθρός δεν είχε χρόνο να υποχωρήσει περισσότερο• πίσω τους ήταν οι κατοικημένες περιοχές της Μεγάλης Ρωσίας. Ο Μέγας Αλέξανδρος ψιθύρισε:
  - Ήρθε η κρίσιμη στιγμή! Αλλά μην απογοητεύεστε, το σημείο καμπής είναι κοντά.
  
  Ενώ οι δύο αρμάδες πολεμούσαν με ξέφρενη μανία, μια μαγική μάχη εκτυλισσόταν σε ένα άλλο υποεπίπεδο πολυχώρου.
  Μάγοι διαφορετικών φυλών, αλλά ενωμένοι από την κοινή διοίκηση της Μεγάλης Ρωσίας και της αντίπαλης Αγίας Ρωσίας, ξεκίνησαν τη δική τους μάχη. Το κύριο στοίχημα δόθηκε στα φάντασμα μαχητές. Οι μαγικοί πολεμιστές της Αγίας Ρωσίας χυτεύτηκαν σε μια συγκεκριμένη σμαραγδένια-πράσινη απόχρωση και οι πολεμιστές της Μεγάλης Ρωσίας ήταν μπλε-ζαφείρι.
  Και οι δύο τεράστιοι στρατοί στράφηκαν ο ένας εναντίον του άλλου. Τα φαντάσματα σχηματίστηκαν από μίνι-ύλη, δηλαδή αυτό που μπορεί να ονομαστεί υπό όρους υλικό που αποτελείται από μαγική ενέργεια. Επιπλέον, μέρος της ενέργειας παρήχθη από αντιδραστήρες υπερπλάσματος διαφόρων τύπων. Ένα είδος μείγματος μαγείας και υπέροχης τεχνολογίας. Είναι πραγματικά ασυνήθιστο για τον μικρότερο πολεμιστή να έχει ύψος τουλάχιστον εκατό χιλιόμετρα. Τεράστιοι στρατοί, δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες με πολλούς ηρωικούς πολεμιστές. Και εδώ είναι οι κύριοι ήρωες: ο γίγαντας Ilya Muromets από την πλευρά της Μεγάλης Ρωσίας και ο Svyatopolk από την πλευρά της Svyatorossia. Και οι δύο γίγαντες έχουν ύψος χίλια χιλιόμετρα και καβαλούν υπέροχα μαύρα άλογα. Ντυμένοι με λαμπερές πανοπλίες, λαμπερές και υπέροχες, στις ασπίδες υπάρχουν πολύτιμοι λίθοι σε σχήμα λουλουδιών. Οι δημιουργίες της μαγείας συμπεριφέρονται αρκετά φυσικά, ο Ilya Muromets στράφηκε στον Dobrynya Nikitich.
  - Λοιπόν, οι εχθροί της Dobrynya είναι το απόλυτο σκοτάδι. Δεν μπορείς να τα πάρεις με το ζόρι. Ίσως στήσουμε ενέδρα.
  - Άρα αυτό ακριβώς περιμένουν από εμάς. Ο Svyatopolk είναι ένας έμπειρος διοικητής. Μάλλον παρατήρησε το τεχνητό δάσος όπου ήταν τοποθετημένα τα στρατεύματά μας ενέδρας.
  Η Dobrynya απάντησε με βροντερό βαρύτονο:
  - Ίσως ναι, αλλά υπάρχει μια απόχρωση. Μάλλον περιμένει να σκοτώσει το σύνταγμα ενέδρας.
  - Μπορεί!
  - Και θα στείλει στρατεύματα σε μια παράκαμψη γύρω από τους λόφους. Εδώ ο υπολογισμός θα βασίζεται στην έκπληξη. Άλλωστε οι λόφοι είναι απότομοι και σχεδόν απρόσιτοι.
  Ο Αλιόσα Πόποβιτς παρατήρησε με κουδουνίσια φωνή (είναι κατακόκκινος και χωρίς γένια, με λεπτά χαρακτηριστικά σαν κοριτσιού):
  - Τέτοιες τακτικές είναι δυνατές, αλλά... Το μονοπάτι είναι πολύ δύσκολο, επιπλέον, οι μάγοι μπορούν να διατάξουν να αποφύγουν έναν τέτοιο κίνδυνο.
  Ο Dobrynya, βγάζοντας το στήθος του, αντιτάχθηκε:
  - Οι μάγοι δίνουν στη δημιουργία τους μεγαλύτερη ανεξαρτησία στην επιλογή στόχων. Αυτό είναι το έθιμο όλων των πολέμων και των μαχών, έτσι ήταν πάντα και ελπίζω να είναι και αυτή τη φορά! Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη διαλεκτική του πολέμου.
  - Και από πού μάζεψες τέτοιες λέξεις; - Ο Ilya Muromets ξαφνιάστηκε.
  - Αυτό είναι το πρόγραμμα που μου έβαλαν. Ένα είδος πορείας τεμπέλης μαρμότας και μαγικών γοφών. - αστειεύτηκε αμήχανα η Dobrynya. "Θα είμαστε έτοιμοι για αυτό για κάθε περίπτωση". Έχω ήδη διατάξει να πασπαλίσουν την πλαγιά με αιχμηρά αστέρια• θα είναι πολύ δύσκολο για τον εχθρό να την ανέβει.
  Ο Ilya Muromets συμφώνησε:
  - Αυτό θα είναι πολύ καλό!
  Η Alyosha Popovich ρώτησε:
  - Σύμφωνα με το έθιμο, πρέπει να πολεμούν οι δύο ισχυρότεροι ήρωες, αλλά όχι οι κύριοι διοικητές.
  Ο Dobrynya πρότεινε:
  - Σε αυτή την περίπτωση θα είναι είτε Baldak είτε Grobogor. Νομίζω ότι πρέπει να τον πολεμήσω. Ο Baldak είναι πιο δυνατός από τον Grobogor, αλλά ο Grobogor είναι πιο ευκίνητος.
  Η Alyosha Popovich αντιτάχθηκε:
  - Καλυτέρα εγώ! Πιο πονηρό! Στις σύγχρονες πολεμικές τέχνες, η πονηριά είναι πιο αποτελεσματική από την ωμή βία.
  Ο Dobrynya απέρριψε:
  - Εάν κερδίσουμε με τη βοήθεια της κακίας, τότε μια τέτοια νίκη θα είναι άχρηστη. Πρέπει να νικήσουμε τον εχθρό: με ευγενικό τρόπο.
  Ο Αλιόσα σφύριξε, κουνώντας τις χρυσές του μπούκλες:
  - Δεν είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός διοικητή: πονηριά, κακία, εξαπάτηση! Άλλωστε, θυμηθείτε τι είπε ο Σουβόροφ: το θάρρος διπλασιάζει τη δύναμη, η εξαπάτηση τετραπλασιάζεται!
  - Δεν μίλησε ο Σουβόροφ, αλλά ο Κινέζος διοικητής Τσεν Τζου! Μην μπερδεύετε λοιπόν τα πορτοφόλια με τα παπούτσια. - διέκοψε ο Ίλια Μουρόμετς. - Και θα πολεμήσει ο νεαρός ήρωας Igor Pastukhov. Είναι πολύ δυνατός με τα ξίφη. Σας δίνω εντολή να κουμαντάρετε τα πλάγια. Και αρκετή φλυαρία, πρέπει να ενεργήσουμε πολύ πιο σταθερά. Τώρα το ερώτημα είναι; Επιτιθέμεθα ή περιμένουμε τον εχθρό.
  Η Dobrynya Nikitich πρότεινε:
  - Η καλύτερη τακτική είναι η κόντρα μάχη!
  - Τι! Ας το διευθετήσουμε αυτό!
  Ο Ilya Muromets φώναξε:
  - Εδώ είναι ο μαχητής μας!
  Ο Igor Pastukhov περπάτησε με τα πόδια, φορούσε συνηθισμένη ατσάλινα πανοπλία. Ένας τεράστιος, αλλά καλογραμμένος τύπος. Αλλά και ο αντίπαλός του δεν ήταν αδύναμος. Ένα ρεύμα κίτρινου καπνού σηκώθηκε από το μαγεμένο γρασίδι και ένα τέρας εμφανίστηκε. Κανένας άλλος από τον Τουγκάριν το Φίδι, προϊόν της μαγείας των τρολ και των φανών.
  Ο Tugarin Zmey ήταν πολύ χοντρός και δύο κεφάλια ψηλότερος από τον Pastukhov. Ακόμη και το άλογό του ήταν ξεχωριστό - τρικέφαλο.
  Η Alyosha Popovich έπαθε κατάθλιψη:
  - Ναι, δημιούργησαν ένα τέρας στο κεφάλι μας!
  Η Dobrynya απάντησε:
  - Δεν πειράζει, αφού είναι χοντρός, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πολύ κινητό!
  Ο Παστούχοφ γύρισε το νεαρό, ακόμα χωρίς γένια πρόσωπό του με ένα λεπτό μουστάκι προς το μέρος τους και έκλεισε το μάτι:
  - Μην ανησυχείτε αδέρφια! Δεν θα αποτύχω!
  Ο Ilya Muromets είπε σε ένα έντονο μπάσο:
  - Λοιπόν, τρολ, έβγαλαν τόσα πολλά τέρατα! Δεν υπάρχει ζωή για αυτούς!
  Ο Παστούχοφ υποκλίθηκε στον ομόλογό του: ας πολεμήσουμε σαν ιππότης!
  Το φίδι Τουγκάριν, αντίθετα, χαμογέλασε θυμωμένα, δείχνοντας εντυπωσιακά δόντια. Ήταν ασυνήθιστα μεγάλα, αλλά ταυτόχρονα πράσινα και στραβά!
  Άνοιξε το στόμα του και ξέσπασε στις φλόγες:
  - Θα σου βγουν κουλούρια!
  Και οι δύο στρατοί αναπτύχθηκαν γρήγορα. Μπροστά υπάρχουν τοξότες, άλλοι με βαριές βαλλίστρες, άλλοι με ελαφριές αλλά ταχύτατες σφεντόνες! Τα μεγάλα τόξα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, χτυπούν σε σοβαρή απόσταση και είναι ικανά να γκρεμίσουν έφιππους ιππότες. Οι τοξότες είναι ντυμένοι διαφορετικά: κάποιοι είναι ημίγυμνοι, μυώδεις, ενώ άλλοι, αντίθετα, φορούν πλούσια ρούχα• είναι ένα είδος ελίτ. Ακριβώς όπως οι διάφοροι έφιπποι ιππότες, τα πρότυπα κυριολεκτικά κυματίζουν. Τα μεγαλύτερα είναι χοντρά θωρακισμένα, μερικά κυριολεκτικά μοιάζουν με τανκς. Μερικοί μαχητές έχουν τέσσερα, έξι και ακόμη και οκτώ όπλα. Υπάρχουν διάφορα τέρατα όλων των τύπων. Ο Τουγκαρίν το φίδι έχει επίσης οκτώ χέρια, και είναι πολύ μακριά, περιστρέφονται σαν τα πλοκάμια ενός χταποδιού.
  Μερικοί από τους μαχητές κάθονται σε μαμούθ με πύργους και βέλη, άλλοι σε καμήλες, αλλά οι πιο τρομεροί είναι αυτοί που βρίσκονται στους δεινόσαυρους. Τι μπορεί να ειπωθεί για ένα τέτοιο θηρίο σαν δεινόσαυρος; Αυτό είναι ένα πραγματικό τέρας, γεμάτο δύναμη και δύναμη, ανατριχιαστικό αλλά χαριτωμένο.
  Υπάρχουν πολλοί δεινόσαυροι, διαφορετικών τύπων και τύπων. Τα μεγαλύτερα φτάνουν σε ύψος δέκα χιλιάδων χιλιομέτρων, που θεωρείται το μέγεθος της Αφροδίτης. Μερικοί είναι μικρότεροι, αλλά και πάλι δεν είναι μικρότεροι από έναν μαγικό ελέφαντα - είναι περίπου το μέγεθος της Σελήνης. Δεν είναι εύκολο να νικήσεις έναν δεινόσαυρο• εκτός από το φυσικό παχύ δέρμα, μερικοί έχουν ραμμένη πάνω τους επιπλέον τεχνητή πανοπλία.
  Υπάρχουν επίσης βασιλικοί δεινόσαυροι με επιχρυσωμένη πανοπλία.
  Ο Svyatogor, ο Grobogor, ο Baldak, επίσης στην πιο πλούσια πανοπλία, μόνο οι πολύτιμοι λίθοι που σχηματίζονται σε σχέδια όχι φυτών, αλλά ζώων, συζητούν επίσης τη στρατηγική της επερχόμενης μάχης.
  Ο χοντρός Μπαλντάκ πρότεινε:
  - Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα σε αριθμούς. Αυτό σημαίνει ότι για να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να ρίξετε όλη σας τη δύναμη στη μάχη με τη μία. Καλύψτε τον εχθρό με ένα μισοφέγγαρο και σφίξτε το σαν πατάτα στη γροθιά σας.
  Ο Γκρόμπογκορ, δυνατός στο σώμα, αλλά με λεπτό πρόσωπο, μυτερά χαρακτηριστικά προσώπου, γαντζωμένη μύτη, κούνησε το κεφάλι του:
  - Όχι δεν είναι αυτό! Αντίθετα, πρέπει να εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι ο εχθρός είναι αδύναμος και να διατηρήσετε μια ισχυρή εφεδρεία σε όλη τη μάχη. Την αποφασιστική στιγμή θα τον ρίξουμε στη μάχη και θα σπάσουμε τον μισητό αντίπαλο.
  Ο Μπαλντάκ ήταν αγανακτισμένος:
  - Έχετε ένα πλεονέκτημα να περιμένετε;
  - Θυμάστε την παραβολή για το άχυρο που έσπασε την πλάτη της καμήλας; - ρώτησε ο Γκρόμπογκορ. - Το ηθικό το πήρες;
  - Δεν είναι σωστό παράδειγμα! Το άχυρο έσπασε τη ραχοκοκαλιά γιατί η καμήλα είχε προηγουμένως φορτωθεί με ένα βαρύ φορτίο. - δήλωσε ο Μπαλντάκ.
  - Έτσι ο στρατός μας θα τραβηχτεί στη μάχη με τέτοιο φορτίο, και μετά ένα ισχυρό χτύπημα από την εφεδρεία. Ένας εξαντλημένος ήρωας είναι πιο αδύναμος από ένα φρέσκο παιδί! - είπε ο Γκρόμπογκορ. - Ναι, γενικά, παίζετε χαρτιά πχ!
  - Η μνήμη λέει ότι έπαιξα.
  - Άρα όποιος έχει επιπλέον άσο κερδίζει. Δεν είναι?
  Ο Μπαλντάκ έγνεψε απρόθυμα:
  - Αυτό συμβαίνει μόνο όταν παίζεις τον ανόητο, και μετά μόνο σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Ο πραγματικός πόλεμος απαιτεί συγκεκριμένη σκέψη. Εδώ δεν μπορούν να υπάρξουν αντικαταστάσεις ή πονηρές ασάφειες!
  Ο Grobogor απάντησε:
  -Τι λέω με μια δεύτερη σκέψη; Γενικά οι σκέψεις σου είναι αρκετά περίεργες, μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι δεν σκέφτεσαι τίποτα.
  Ο Μπαλντάκ αντιτάχθηκε:
  - Όχι, απλώς σκέφτομαι! Και ένα πονηρό σχέδιο ωρίμασε στο κεφάλι μου. Άλλωστε και ο εχθρός δεν είναι βλάκας, σωστά;
  - Αυτός που πιστεύει ότι ο αντίπαλός του είναι ανόητος τις περισσότερες φορές παραμένει ανόητος! - συμφώνησε ο Γκρόμπογκορ.
  Ο Μπαλντάκ γύρισε τους ώμους του που έμοιαζαν με τη γκαρνταρόμπα ακόμα πιο φαρδύ:
  - Λοιπόν αυτό νομίζω! Ο εχθρός μας θα προσπαθήσει να τραβήξει τη μάχη, ώστε οι μάγοι να έχουν χρόνο να επινοήσουν πρόσθετες ενισχύσεις και να εξισώσουν τις δυνάμεις. Είναι λογικό να συμφωνήσουμε!
  Ο Γκρόμπογκορ έγνεψε απότομα με μια απειλητική μύξα:
  - Καμία αντίρρηση!
  - Είναι σε ένα δάσος με καμπύλες διαστάσεις, θα κρατήσουν ένα σύνταγμα ενέδρας. Όταν ο εχθρός υποχωρήσει προσποιητά ή υπό την τρομακτική μας πίεση, θα καταφέρουμε σοβαρό πλήγμα στον εχθρό. - Ο Μπαλντάκ έβηξε. - Ουφ! Έκανα κράτηση, δεν είμαστε εμείς, αλλά ο εχθρός θα μας χτυπήσει λόγω της ενέδρας . Αυτή είναι μια τυπική τακτική του στρατού του Ilya Muromets, δεν θα το ξέρατε!
  Ο Grobogor αναγκάστηκε να συμφωνήσει:
  - Ναι, χτύπημα από ενέδρα είναι στο αίμα τους!
  - Γιατί λοιπόν δεν παρακάμπτουμε την ενέδρα. Θα κάνουμε μια αναστροφή, θα κάνουμε αιώρηση πάνω από το λόφο και θα βρεθούμε στο σύνταγμα ενέδρας τους στο πίσω μέρος. Συμφωνώ ότι αυτή είναι μια σοφή τακτική.
  Θα χτυπήσουμε στο δάσος και θα υπονομεύσουμε τις αδύναμες δυνάμεις του εχθρού.
  Ο Σβιατόπολκ, που είχε μείνει σιωπηλός μέχρι το χωριό, παρατήρησε:
  - Λογικό ακούγεται! Το σκέφτηκα μόνος μου Baldak.
  Ο Γκρόμπογκορ συνοφρυώθηκε:
  - Και αν ο εχθρός περιμένει ακριβώς αυτό από εμάς. Επιπλέον, οι λόφοι, ή μάλλον οι λόφοι, είναι αρκετά απότομοι, δεν είμαι σίγουρος ότι οι δεινόσαυροι θα τους σκαρφαλώσουν.
  Ο Σβιατόπολκ χαμογέλασε:
  - Θα μπουν, μην ανησυχείς! Οι μάγοι μας φρόντισαν γι' αυτό. Και γενικά, οι φόβοι σου είναι πολύ αφελείς. Ο εχθρός δεν ξέρει. πώς είναι καβαλημένα τα άλογά μας και τι βάζουμε στα πόδια των δεινοσαύρων.
  Ο Baldak απάντησε:
  - Εδώ είναι! Θαύματα της τεχνολογίας!
  Ο Grobogor απάντησε:
  - Η καρδιά μου νιώθει ότι δεν είναι σωστό, αλλά αν το νομίζεις!
  Ο Σβιατόπολκ κούνησε το σπαθί του:
  - Προτιμώ το ρίσκο!
  Ο Μπαλντάκ επανέλαβε τη χειρονομία:
  - Και εγώ επίσης!
  Τα φίδια Pastukhov και Tugarin ήρθαν κοντά. Σύμφωνα με το έθιμο, καθένας από αυτούς είχε μόνο ένα σπαθί, έτσι ώστε το πλεονέκτημα στον αριθμό των χεριών να μην επηρέαζε πάρα πολύ.
  Ωστόσο, το ξίφος του Tugarin ήταν περίπου διπλάσιο και πολύ πιο φαρδύ.
  Πρέπει να πολεμούν με τα πόδια σύμφωνα με το έθιμο, ώστε η έκβαση του αγώνα να μην εξαρτάται από το άλογο. Τι μάλλον σοφή απόφαση, ας υπάρξουν λιγότερα ατυχήματα, γιατί σε ένα ζώο, μπορείτε πάντα να κάνετε πίσω.
  Ο Μπαλντάκ πρότεινε στον Τουγκαρίν:
  - Όταν κάνετε ξιφασκία, αλλάζετε χέρια πιο συχνά, προσπαθήστε να εξαντλήσετε τον αντίπαλό σας.
  Ο Τουγκάριν το Φίδι γρύλισε, απελευθερώνοντας πολύχρωμες φλόγες από το στόμα του:
  - Θα τον τσακίσω με το σώμα μου!
  Στεκόμενοι στην πρώτη γραμμή, τα κορίτσια πολεμίστριες γελούσαν. Προφανώς το θεώρησαν αστείο:
  - Ένας άντρας θα βιάσει έναν άντρα!
  Ο Ilya Muromets φώναξε στον Pastukhov:
  - Έχεις ένα κεφάλι στους ώμους του! Ελπίζω να καταλάβετε πώς να παλέψετε για να κερδίσετε!
  Ο Παστούχοφ απάντησε με αξιοπρέπεια:
  - Τα χέρια είναι η μητέρα, το κεφάλι είναι ο πατέρας - μαζί δεν θα αφήσουν τη νίκη ορφανή!
  Ο Τουγκάριν το Φίδι έφτυσε φωτιά σε απάντηση, αλλά ο έξυπνος νεαρός απέφυγε γρήγορα:
  - Ίσως είναι καλύτερα να ξυπνήσεις για να επιστρέψει;
  Ο Τουγκάριν το Φίδι γρύλισε κάτι, όχι τόσο απειλητικά όσο αποκρουστικά.
  Εκατόν πενήντα σάλπιγγες ακούστηκαν ταυτόχρονα, τα τύμπανα χτύπησαν και η μονομαχία άρχισε.
  Ο Tugarin Zmey, κουνώντας το σπαθί του, όρμησε μπροστά. Ο Igor Pastukhov απέφυγε το πρώτο χτύπημα και απέκρουσε τη δεύτερη επίθεση. Ο Τουγκάριν γάβγισε:
  - Νέος άνδρας! Νέος και άπειρος!
  - Καλύτερο γάλα παρά κοπριά! - απάντησε με αξιοπρέπεια ο Παστούχοφ.
  Ο Τουγκάριν προσπάθησε να φτάσει τον αντίπαλό του με το πόδι του. Αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ χοντρό και κοντό.
  Ο Παστούχοφ εκμεταλλεύτηκε αυτό το λάθος και τον σκόνταψε. Το μόνο πράγμα που έσωσε τον Tugarin από την πτώση ήταν το γεγονός ότι είχε τέσσερα πόδια.
  - Κουτάβι! - Γάβγισε και αμέσως δέχτηκε ένα χτύπημα στο στομάχι. Ναι, τόσο δυνατό που μια από τις πλάκες πανοπλίας λύγισε, έσταξε δηλητηριώδες καφέ αίμα.
  Ο Παστούχοφ παρατήρησε, προφέροντας έναν αφορισμό:
  - Όποιος περιφρονεί τον στρατό θα πρέπει να τρέξει γρήγορα μακριά!
  Ο Τουγκάριν ταλαντεύτηκε πιο δυνατά, παραλίγο να χάσει την ισορροπία του. Το σπαθί μόλις άγγιξε το κεφάλι του Ποιμένα. Ωστόσο, απάντησε πιο συγκεκριμένα, αφήνοντας στον αντίπαλό του μια ουλή στο μάγουλό του. Το αίμα που βγήκε αυτή τη φορά ήταν βρόμικο μωβ.
  - Ναι, βλέπω ότι έχεις λίγη χολή.
  Ο Τουγκαρίν έκανε άλλη μια επίθεση:
  -Θα πάρεις ό,τι σου αξίζει, μούτρο!
  - Και αυτή η αξία θα είναι νίκη!
  Ωστόσο, δεν ήταν εύκολο να νικήσεις τον Τουγκάριν το φίδι• παρά το μέγεθός του, ήταν αρκετά γρήγορος. Αυτό δημιούργησε κάποια προβλήματα στον Παστούχοφ. Επιπλέον, ο ίδιος ο νεαρός φάντασμα δέχθηκε αρκετές γρατσουνιές. Μία από αυτές έκοψε το δεξί της φρύδι και, ως αποτέλεσμα, το μάτι της άρχισε να βλέπει χειρότερα.
  - Καμιά φορά ακόμα και οι απατεώνες έχουν την τύχη! - είπε ο Παστούχοφ.
  Ο Tugarin Zmey τράβηξε ένα στιλέτο από τη ζώνη του, ετοιμάζοντας να το πετάξει στον τύπο.
  Ο νεαρός έκανε μια απροσδόκητη κίνηση και με ένα απότομο χτύπημα έκοψε ένα από τα οκτώ άκρα. Το στιλέτο έπεσε και εξερράγη, κολλώδη θραύσματα ψεκάστηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις.
  Ένα από αυτά κατέληξε κάτω από το μάτι του Tugarin. Προσπάθησε να τον πετάξει, αλλά ο νεαρός, εκμεταλλευόμενος τη στιγμιαία αντιπερισπασμό του εχθρού, έκοψε το χέρι που κρατούσε το σπαθί.
  - Κάθαρμα! - Ο Τουγκάριν καταραμένος.
  Ο Παστούχοφ ανασήκωσε τους ώμους:
  - Ως έχει!
  Το φάντασμα τέρας κατάφερε να αρπάξει το σπαθί με το επόμενο πόδι του, αλλά οι κινήσεις του σταδιακά έγιναν όλο και πιο αργές λόγω απώλειας αίματος. Ο Παστούχοφ, βλέποντας αυτό, αύξησε την πίεση.
  Τη μάχη παρακολουθούσαν τρεις αρχιμάγοι και από τις δύο πλευρές. Από την πλευρά της Svyatorossia, αυτοί ήταν ένα τρολ, ένας φανός και ο κύριος συντονιστής ενός ατόμου, στην προκειμένη περίπτωση το κορίτσι Νατάσα. Ένα είδος υπέρτατης μάγισσας. Σε γενικές γραμμές, μεταξύ των γυναικών, η ικανότητα να κάνουν μαγεία είναι περίπου διπλάσια από ό,τι στους άνδρες. Αυτό είναι ένα φαινόμενο της γυναικείας φυσιολογίας. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο αντίπαλός της ήταν επίσης το κορίτσι Oksana, που εκπροσωπούσε τη Μεγάλη Ρωσία. Οι βοηθοί της ήταν δύο υπέρτατοι μάγοι: ένα ξωτικό και ένας καλικάντζαρος. Αυτή ήταν η διαφορά μεταξύ των δύο διεθνών στρατών μαγείας.
  Το τρολ πρότεινε στη Νατάσα:
  - Αφήστε με να επέμβω στη μάχη και να βοηθήσω τον Τουγκάριν το Φίδι.
  Η κοπέλα αντιτάχθηκε:
  - Δεν θα είναι σύμφωνα με τους κανόνες. Αν εκτεθούμε θα είναι απόλυτη ντροπή για εμάς και τη μεγάλη αυτοκρατορία.
  Το τρολ, στραβοκοιτάζοντας πονηρά, παρατήρησε:
  - Θα φροντίσω να μην υποφέρει το κύρος της Svyatorossia!
  - Και πως? - Η μάγος ξαφνιάστηκε.
  - Κρυφή επιρροή! Όταν η πονηριά νικάει την επιδεξιότητα και την ανδρεία. Θα εξαπατήσουμε για να μην μαντέψει κανείς, και αν μαντέψει, δεν θα το αποδείξει!
  Η Νατάσα κοίταξε το ολόγραμμα: Ο Τουγκάριν το Φίδι φαινόταν να έχανε απελπιστικά και η πτώση του ήταν θέμα χρόνου.
  - ΕΝΤΑΞΕΙ! Συμφωνώ! Προσέξτε μόνο μην σας πιάσουν!
  - Τώρα θα διεισδύσω στην προστατευτική γραμμή και ο φίλος μας Τουγκάριν θα λάβει νέο όπλο.
  Το τρολ μετατράπηκε αμέσως σε ένα μικροσκοπικό έντομο, το οποίο όρμησε προς τους μαχητές με ταχύτητα φωτονίου.
  Ο Tugarin Zmey υποχώρησε, σιγά-σιγά υποχωρώντας. Ο αντίπαλός του, νιώθοντας το τέλος να πλησιάζει, αύξησε την πίεσή του. Ξαφνικά το ξίφος του νεαρού έσπασε ξαφνικά, η άκρη του θησαυρού του εχθρού άρχισε να λάμπει από φωτιά. Το χτύπημα έκαψε τον ώμο του άντρα και παραλίγο να του κόψει το χέρι. Ο Ιγκόρ πήδηξε πίσω και μουρμούρισε:
  - Διάβολος!
  Ο Τουγκάριν χαμογέλασε:
  - Τελείωσες, Μορέλ!
  Μια άλλη απότομη ταλάντευση, ο Τουγκάριν μάλιστα απογειώθηκε, το σπαθί επιμήκυνε, κομμάτια χώματος (από μίνι ύλη) εκτοξεύτηκαν στον αέρα και το γρασίδι πήρε φωτιά.
  Ο Παστούχοφ εξαφανίστηκε για μια στιγμή. Ακούστηκε ένα νέο χτύπημα και μια φωτεινή λάμψη και ξεχύθηκε καπνός. Ένα δευτερόλεπτο αργότερα τα σύννεφα διαλύθηκαν και ο τεράστιος Τουγκάριν βρέθηκε κομμένος στη μέση.
  Ο Παστούχοφ χτύπησε τα χέρια του:
  - Ο νεαρός γάμησε τον πολεμιστή, ήρθε το άδοξο τέλος!
  - Σούπερ! - αναφώνησε χαρούμενα ο Ilya Muromets.
  Ο Dobrynya σταυρώθηκε:
  - Ισχυρή Ρωσία!
  Η Alyosha Popovich εισήγαγε ακατάλληλα:
  - Δεν είναι Ρώσοι;
  Οι ήρωες γάβγισαν ομόφωνα ως απάντηση:
  - Όχι, αυτοί είναι ξένοι! Ηρέμησε Alyoshenka!
  Η μάχη δεν έληξε υπέρ του στρατού Svyatorossiya. Μια βουή αντηχούσε στις τάξεις των πρασινωπών στρατιωτών.
  Ο Svyatopolk σημείωσε:
  - Κακό σημάδι!
  Ο Γκρόμπογκορ αντιτάχθηκε:
  - Αυτό δεν έχει σχεδόν καμία επίδραση στα στατιστικά των νικών! Εδώ χρειάζεται μόνο να φοβόμαστε τον εαυτό μας.
  Ο Baldak δήλωσε:
  - Εγώ προσωπικά θα οδηγήσω τη δεξιά πλευρά στη μάχη!
  Ο Svyatopolk συμφώνησε:
  - Αυτή θα είναι η πιο δυνατή κίνηση! Απλώς πρόσεχε, Baldak, και απόφυγε να πολεμήσεις με αυτόν τον ένδοξο πολεμιστή. Άλλωστε, αν σε βάλουν κάτω, θα ισοδυναμεί με απώλεια του δεξιού σου χεριού!
  - Θα τον βάλω κάτω μόνος μου! Εκεί που το δικό μας δεν χάθηκε!
  Ο μαγικός στρατός της Svyatorossia πήγε στην επίθεση. Οι τοξότες κινήθηκαν πρώτοι. Κορίτσια της Αμαζόνας με σχεδόν γυμνό στήθος, θηλές καρμίνης που προεξείχαν από τις εγκοπές της αλυσιδωτής αλληλογραφίας τους, αλλά φορώντας κράνη και προσωπίδες, άρχισαν να βομβαρδίζουν τους εχθρούς σκοπευτές με βέλη. Αντέδρασαν ενεργά.
  Ένα από τα κορίτσια έπεσε, χτυπημένο στο στήθος από βέλος. Το σώμα της έσπασε και διαλύθηκε. Η άλλη κοπέλα φαινόταν ότι ήταν μόνο τραυματισμένη. Το πρόσωπο παραμορφώθηκε από έναν μορφασμό πόνου.
  Έπεσαν και άλλα μαχητικά, αλλά στην αρχή οι απώλειες δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλες, προφανώς λόγω της απόστασης, τα βέλη δεν μπορούσαν πάντα να διαπεράσουν την πανοπλία.
  Ο Svyatopolk σημείωσε:
  - Ας γκρινιάζουμε όμως!
  Ο Μπαλντάκ ορμούσε ήδη προς τους δικούς του, φώναξε καθώς κάλπαζε:
  - Τώρα θα αφήσω τον φρουρό, θα έχει πλάκα!
  Ο Grobogor πρότεινε:
  - Θα κινηθώ αμέσως στην αριστερή πλευρά, θα επικοινωνήσουμε χρησιμοποιώντας κοχύλια και Velcro.
  Ο Svyatopolk συμφώνησε:
  - Λοιπόν, η θέση μου είναι στο κέντρο!
  Ο Ilya Muromets επίσης δεν καθόταν ήσυχος, πρότεινε:
  - Καλά τότε! Τώρα η θέση μας είναι με τα στρατεύματα.
  Η Dobrynya Nikitich συμφώνησε:
  - Θα πολεμήσω εναντίον του Μπαλντάκ!
  Ο Αλιόσα Πόποβιτς έκοψε την άκρη του μουστάκι του με ένα σπαθί:
  - Λοιπόν, φαίνεται ότι πήρα τον Γκρόμπογκορ. Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή!
  Ο Ilya Muromets ψιθύρισε μια προσευχή και σταυρώθηκε:
  - Λοιπόν, προς Θεού, σύντροφοι!
  - Αμήν! - απάντησαν ομόφωνα η Αλιόσα Πόποβιτς και η Ντομπρίνια Νίκιτιτς.
  - Θα διεξάγουμε τη συζήτηση χρησιμοποιώντας νούφαρα και νούφαρα. Ενημερώστε ο ένας τον άλλον για όλα, μην κρύβετε την αλήθεια!
  Οι πολεμιστές υποκλίθηκαν και ώθησαν τα μαύρα άλογά τους και έφυγαν.
  Ο Ilya Muromets συνέχισε να παραμένει στο ψηλό έδαφος, κατάλαβε ότι κάποιος πρέπει να παρακολουθεί τη μάχη! Μπορείτε να αναλάβετε τη λειτουργία ενός απλού στρατιώτη μόνο σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν η προσωπική παρέμβαση μπορεί να αλλάξει το ρεύμα της μάχης. Η προσοχή είναι ο αντίποδας της δειλίας!
  Οι πεζικοί έκλεισαν τις τάξεις και, μη δίνοντας σημασία στο χαλάζι των βελών, κινήθηκαν προς τις θέσεις των Μεγάλων Ρώσων. Ιδιαίτερα γενναία έδρασαν οι γυναίκες στρατιώτες πεζικού. Κουνώντας τα ξίφη τους, όρμησαν με γενναιότητα στο πάχος της μάχης.
  Οι τάξεις του ελαφρού πεζικού ανακατεύτηκαν, τα κορίτσια χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και πολέμησαν απελπισμένα. Οι περισσότερες καλλονές πάλεψαν ξυπόλητες, αλλά με αστραφτερές χρυσές επιγονατίδες. Γυναίκες στρατιώτες, όχι λιγότερο από άντρες (αν μετρήσετε μόνο ανθρώπους, αλλά υπήρχαν και υπέροχες δημιουργίες), η καθεμία θα μπορούσε να γίνει διακόσμηση του βάθρου, οι ελαφριές πλάκες πανοπλίας δεν έκρυβαν, αλλά τονίστηκαν, τα πιο σαγηνευτικά μέρη του σώματος του κοριτσιού .
  Ο Μπαλντάκ, βρυχώντας εκκωφαντικά, διέταξε:
  - Τώρα ας πάει το βαρύ πεζικό στη μάχη!
  Οι τεράστιοι άνδρες χρησιμοποιούσαν σχηματισμό φάλαγγας. Τότε οι πρώτοι δέκα πολεμιστές έφεραν δόρατα μπροστά τους, δημιουργώντας έναν γιγάντιο σκαντζόχοιρο. Ωστόσο, το μειονέκτημα αυτού του σχηματισμού ήταν ότι η φάλαγγα έσπασε σε ανώμαλο έδαφος και μπορούσε να τρυπήσει τους δικούς της στρατιώτες.
  Η Ντομπρίνια Νίκιτιτς διέταξε ήρεμα:
  - Αναδιάταξη! Διακόσια βήματα πίσω!
  Πίσω από τους Μεγάλους Ρώσους φαντομικούς στρατιώτες κρύβονταν κομμένα πρέμνα και ογκόλιθοι, καθώς και ακονισμένοι πάσσαλοι. Τους προσπέρασαν, αναγκάζοντας τη φάλαγγα να κινηθεί μέσα από ένα είδος πορείας με εμπόδια. Ο Μπαλντάκ έβρισε θυμωμένα:
  - Βλέπετε αυτή η φασαρία τρέχει ήδη! Έλα, χτυπήστε τα ντραμς πιο γρήγορα, ας κυλήσουμε τη ζαριά της νίκης.
  Τα τύμπανα χτυπούσαν πολύ πιο δυνατά, οι βολές άρχισαν να χτυπούν πιο συχνά. Κατά κάποιο τρόπο θύμιζε τον εξαντλητικό ρυθμό των γαλέρων που ορμούσαν στο πλοίο, όταν οι κωπηλάτες αναγκάζονται να φτύνουν αίμα!
  Η φάλαγγα επιτάχυνε, αλλά ο σχηματισμός της, όπως θα περίμενε κανείς, διαταράχθηκε. Οι στρατιώτες όρμησαν στα ρήγματα με μια χαρούμενη κραυγή.
  Ο Μπαλντάκ, βλέποντας μια τέτοια στροφή, φώναξε:
  - Ρίξτε αμέσως στη μάχη έφιππους ιππότες, ελέφαντες και δεινόσαυρους.
  Ο Svyatogor αντιτάχθηκε:
  - Δεν είναι πολύ νωρίς! Από την πλευρά του εχθρού, μόνο το πεζικό πολεμά μέχρι στιγμής!
  Ο Μπαλντάκ γάβγισε:
  - Όχι, σωστά! Ας προσπαθήσουμε να τον προλάβουμε. Μόλις σηκωθεί το πηγούνι, πρέπει να το χτυπήσετε!
  Οι φάλαγγοι πέταξαν τα δόρατά τους και χρησιμοποίησαν τα ξίφη τους. Ευτυχώς, όλοι είχαν ένα σεντούκι θησαυρού δεμένο στη ζώνη τους. Αλλά η ευτυχία στη μάχη είναι κάτι άστατο. Λίγα δευτερόλεπτα καθυστέρησης οδήγησαν στο θάνατο πολλών εκατοντάδων στρατιωτών. Τώρα η μάχη έχει μπει στη φάση που ο αντίπαλος πετάει τα ατού του στο τραπέζι.
  Το χτύπημα των έφιππων ιπποτών είναι τρομερό. Ακόμη και όταν η χιονοστιβάδα που πλημμύριζε με ατσάλι όρμησε κατά μήκος της ήταν τρομακτική. Αρκετές δεκάδες καταπέλτες κατάφεραν να πυροβολήσουν, χτυπώντας τον εχθρό με χαλάζι από πέτρες και ακονισμένες χαλύβδινες μπάλες, αλλά αυτό μόνο εξόργισε τους ορμώμενους στρατιώτες.
  Ο Dobrynya Nikitich, συνειδητοποιώντας ότι τα στρατεύματά του δεν μπορούσαν να αντισταθούν σε τέτοια πίεση, έδωσε εντολή:
  - Λοιπόν, γεράκια! Προς τα εμπρός!
  Η αρμάδα του ιππικού της Μεγάλης Ρωσίας κινήθηκε προς τη συνάντηση. Η ημι-υλική γη που δημιουργήθηκε από μαγεία σείστηκε. Η σκόνη ανέβηκε. Έντομα πέταξαν επάνω, συμπεριλαμβανομένων μικρών σκνίων, προσγειώθηκαν πάνω σε κράνη και καταρρίφθηκαν κατά την πτήση. Μερικοί από τους εκπροσώπους των αρθρόποδων απλώς εξερράγησαν, αναβοσβήνουν σαν μικρά αστέρια.
  Η Dobrynya Nikitich κοίταξε την εικόνα της μάχης. Το ιππικό του Baldak συνέτριψε πολλούς από τους δικούς του πεζούς. Οι ιππείς του Dobrynya, με τη σειρά τους, μπήκαν από τα πλάγια, ενεργώντας πιο προσεκτικά.
  Οι ιππείς συγκρούστηκαν και άρχισε μια σοβαρή μάχη. Και οι δύο πλευρές πολέμησαν με μεγάλο σθένος και γενναιότητα. Η σημαία του ιππότη Egglot έπεσε! Ο ίδιος ο διάσημος πολεμιστής δέχθηκε αρκετές πληγές και έπεσε σε απόγνωση σε τέτοιο βαθμό που έκοψε δύο από τους στρατιώτες του.
  - Ένα λάκκο, μετά ένα χαντάκι! - Ο Μπαλντάκ καταράστηκε. - Ρίξτε μια άλλη ομάδα στη μάχη, θα προσπαθήσουμε να καταστρέψουμε τον εχθρό. Σπρώξτε τον εχθρό πάνω από την άκρη!
  Το μεγάλο ρωσικό πεζικό έδρασε πιο αρμονικά, οι μαχητές χρησιμοποιούσαν ειδικά αγκίστρια και δρεπάνια εναντίον αλόγων και αναβατών. Ενώ οι πεζοί των Αγίων Ρώσων ήταν πιο μπερδεμένοι κάτω από τα πόδια. Είναι αλήθεια ότι τα κορίτσια πολεμίστριες έδειξαν εξαιρετικό θάρρος. Μία από αυτές, μια μεγάλη προτομή, πήδηξε με τόση δύναμη και χτύπησε το γυμνό της πόδι στο κράνος που ο βαρύς ιππότης κεραυνοβόλησε από την καμήλα του. Αλλά όλοι οι Μεγάλοι Ρώσοι έδρασαν πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούσαν κοντές βελόνες στις μπότες, προσπαθώντας να τις χτυπήσουν στο στομάχι. Κι όμως, οι Άγιοι Ρώσοι είχαν με το μέρος τους μια αριθμητική υπεροχή. Αυτοί, χάνοντας χιλιάδες ιππείς, πολέμησαν και απώθησαν τον εχθρό.
  Στη μάχη στην αριστερή πλευρά, οι Κοζάκοι συμμετείχαν ενεργά. Με πούλια, με καπέλα και μπούρκα, σχεδόν αμέσως ανακάτεψαν το σχήμα. Τώρα ο καθένας από αυτούς μπορούσε να δείξει τη λεβεντιά του.
  Εδώ συναντήθηκαν δύο γενναίοι Κοζάκοι Vasilko και Danillo. Ένας γεννιέται ελεύθερος, άγριος. Ούτε ο άλλος θα πείραζε να είναι ο πρώτος! Και παρόλο που και τα δύο δημιουργήθηκαν με μαγεία, η ανθρωπογενής μνήμη αποθηκεύει μνήμες παιδικής ηλικίας, θέλησης, ονείρου για μια καλύτερη ζωή.
  Και πολεμούν όχι για τη ζωή, αλλά για τον θάνατο.
  Η Βασίλκα φώναξε:
  - Τι λες, Μπασουρμάν!
  - Εσύ ο ίδιος είσαι άπιστος! Είμαι Ρώσος Ορθόδοξος! - ο Ντανίλο αντέτεινε.
  - Όχι, είσαι εχθρός μου! - Η Βασίλκα γύρισε και, εκτελώντας μια τεχνική διπλού ανεμιστήρα, χτύπησε τον εχθρό κάτω από το χέρι. Εκείνος οπισθοχώρησε, αλλά τον έπιασε το μεταξωτό του πουκάμισο, που έγινε κόκκινο από το αίμα.
  - Τι κάθαρμα! Κατέστρεψε τέτοια ρούχα! - Ο Ντανίλο μεγάλωσε το άλογό του. Έδιωξε τη Βασίλκα από τη σέλα με τις οπλές του. Ο Κοζάκος έπεσε, αλλά αμέσως πήδηξε όρθιος, ακόμα σαστισμένος, κουνώντας τη σπαθιά του. Ο Ντανίλο κατέβασε τη σπαθιά του πάνω του, σχίζοντας το κρανίο του με ένα δυνατό χτύπημα.
  - Συγγνώμη Κοζάκο! Είμαστε όμως στριμωγμένοι στο ίδιο σύμπαν!
  Ο μαχητής νόμιζε ότι κέρδισε, αλλά εκείνη τη στιγμή δέχθηκε ένα σπαθί στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Από το τρομερό χτύπημα το κεφάλι του θαμπώθηκε και ο Κοζάκος με τις τελευταίες του δυνάμεις γύρισε και έπιασε τον παραβάτη με τη λεπίδα του. Λίγη ώρα αργότερα, όλα στο κεφάλι του θόλωσαν με μια ματωμένη ομίχλη. Μια άλλη ζωή, αν και όχι αληθινή, αλλά όχι λιγότερο αληθινή, βυθίστηκε στο σκοτάδι της λήθης.
  Τα κορίτσια πολέμησαν με όχι λιγότερη αγριότητα. Η πανίσχυρη, χρυσαυγίτης κόμισσα Μαργαρίτα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τη μαυρομάλλη πριγκίπισσα Όλγα. Και οι δύο καλλονές έλαμπαν από ξέφρενη, κοριτσίστικη οργή. Κάτω από τη Μαργαρίτα υπήρχε ένας κατάλευκος μονόκερος, οι χρυσές οπλές του έβγαζαν σπίθες. Το κόκκινο ελάφι της Όλγας δεν ήταν επίσης κατώτερο σε ομορφιά και χάρη.
  Τα κορίτσια συγκρούστηκαν με τέτοια δύναμη που έπεσαν από τα άλογά τους. Η Μαργαρίτα ορκίστηκε:
  - Λοιπόν, είσαι χοντρή.
  Η Όλγα απάντησε:
  - Ακούω από τον Koshchei.
  Οι πολεμιστές πολέμησαν με τα πόδια, βγάζοντας τις βοτσαλωτές μαροκίνιες μπότες τους. Οι ροζ γόβες τους και οι μαυρισμένοι μυώδεις αστραγάλοι τους κινούσαν εύκολα το σώμα τους με αμίμητη χάρη. Έτσι η Όλγα αναπαρήγαγε μια επιδέξια επίθεση και έκοψε το ατσάλινο, επιχρυσωμένο πιάτο που κάλυπτε το γεμάτο στήθος της Μαργαρίτας. Εκτέθηκαν θηλές τόσο φωτεινές σαν μπουμπούκια τριαντάφυλλου. Η Κόμισσα ξεστόμισε:
  - Πω πω, λεσβία!
  Και δεν έμεινε χρεωμένη, ανοίγοντας την αλυσίδα του παραβάτη, αποκαλύπτοντας τον μυώδη και σαγηνευτικό κορμό της νεαρής πριγκίπισσας. Η Όλγα πέταξε τα υπολείμματα των ρούχων της και η Μαργαρίτα ακολούθησε το παράδειγμά της. Τώρα τα κορίτσια πολεμούσαν γυμνά, με την ιδιαίτερη ομορφιά τους: θεές πολεμίστριες. Τα υπέροχα σώματα καλύφθηκαν με ουλές και στη συνέχεια ένας κεραυνός από τη λεπίδα έκοψε το στήθος της Όλγας. Σε απάντηση, η κοπέλα φύτεψε το πόδι της στο πάτημα του θρασύ αντιπάλου της. Έσκυψε και ένα ανελέητο σπαθί έκοψε το όμορφο κεφάλι του πολεμιστή, με μαλλιά που αξίζει μια περιουσία. Αλλά η Όλγα απόλαυσε τη νίκη της μόνο για μια μικρή στιγμή• ένα κοφτερό βέλος διαπέρασε το στήθος της που επέζησε, φτάνοντας τη γενναία, παθιασμένη καρδιά της.
  Έτσι πέθαναν οι ήρωες των μαγικών μαχών!
  Ο Γκρόμπογκορ ενήργησε πιο συνετά: προσπάθησε να ψάξει για ευάλωτα σημεία στον σχηματισμό του εχθρού και να τρυπήσει το δέρμα με ένα σημείο.
  Ο Alyosha Popovich ήταν επίσης πονηρός, χωρίς να βιάζεται να ρίξει εφεδρεία στη μάχη. Θυμήθηκε τον κανόνα: ένας διοικητής ελέγχει μόνο εκείνα τα στρατεύματα που δεν έριξε στη μάχη.
  Δεν έχετε σχεδόν κανέναν έλεγχο σε αυτό που παλεύουν. Εκτός αν μπορείτε να τους διατάξετε να φύγουν!
  Ο Μπαλντάκ δεν ήταν γνωστός για την υπομονή του. Σε μια προσπάθεια να επισπεύσει την κρίση, διέταξε:
  - Ρίξτε αμέσως δεινόσαυρους και μαμούθ στη μάχη. Ήρθε η ώρα να σπάσουμε όχι μόνο τη ραχοκοκαλιά του εχθρού, αλλά και το κρανίο του.
  Όταν οι δεινόσαυροι, τόσο μεγάλοι όσο πλανήτες, περνούν ορμητικά, είναι ένας τερατώδης τρόμος. Η φαντασία είναι ανίσχυρη να περιγράψει το μεγαλείο της σκηνής όταν αρκετές χιλιάδες από αυτούς τους γίγαντες πετούν ακάθεκτοι ταυτόχρονα. Αυτό είναι ένα μαγευτικό πανόραμα, όταν τα θησαυροφυλάκια τρέμουν και τα δέντρα είναι έτοιμα να αρχίσουν να χορεύουν.
  Το κοχύλι που ήταν δεμένο στο αυτί του Μπαλντάκ έτριξε, η φωνή του Σβιατόπολκ ρώτησε:
  - Δεν είναι πολύ νωρίς;
  Ο Μπαλντάκ απάντησε θυμωμένος:
  - Όχι, σωστά! Ελπίζω να προλάβω τον δειλό και αδύναμο αντίπαλό μου!
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο 5
  Ο Dobrynya Nikitich, βλέποντας την κίνηση του στρατού των τεράτων, είπε:
  - Λοιπόν, προφανώς θα πρέπει να χτυπήσουμε κι εμείς!
  Ο Ilya Muromets συμβούλεψε:
  - Μετακινήστε το αποθεματικό σας από το κέντρο ώστε οι δεινόσαυροι να περάσουν διαγώνια και να εκτελέσετε ένα σκούπισμα. Αυτό θα είναι ένα πολύ δυνατό χαστούκι στο πρόσωπο και θα σώσετε τα στρατεύματά σας.
  - Φαίνεται ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή!
  Η ρίψη με τη νέα εφεδρεία δεν εξελίχθηκε εντελώς ομαλά• δεν ήταν δυνατό να αποφευχθούν απώλειες μεταξύ του δικού μας πεζικού. Όμως η μάχη έγινε πολύ πιο σκληρή και πολύχρωμη. Ειδικά όταν οι δεινόσαυροι πολεμούσαν μεταξύ τους.
  Εδώ είναι δύο τεράστιοι τυραννόσαυροι, μπλεγμένοι σε μια μπάλα και άρχισαν να δαγκώνουν ο ένας την ουρά του άλλου. Το σκισμένο κρέας πέταξε προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια ρίψη του στρεπτόσαυρου στον διπλόδοκο. Ένα έξαλλο δάγκωμα στο λαιμό, μια απερίγραπτη κραυγή απόγνωσης. Το γιγάντιο θηρίο απάντησε με ένα χτύπημα της ουράς του, γκρεμίζοντας δώδεκα αναβάτες μαζί με τα άλογά τους. Η φωτιά άναψε και η κοιλιά του διπλόδοκου σκίστηκε. Γιγαντιαία έντερα χύθηκαν έξω. Κινήθηκαν σαν κολοσσιαία σκουλήκια. Καβαλάρηδες σε άλογα και καμήλες μπλέχτηκαν μέσα τους. Ακόμα και το πανίσχυρο μαμούθ πιάστηκε και γύρισε ανάσκελα, κλωτσώντας τα χοντρά του πόδια.
  Οι δεινόσαυροι πέθαναν, αλλά περισσότεροι φάντασμα πολεμιστές πέθαναν. Εδώ βρίσκεται ο διάσημος ιππότης του στρατού της Αγίας Ρωσίας, ο κόμης Ντούντκο, που ποδοπατήθηκε από ένα γιγάντιο αρπακτικό. Όλα έμοιαζαν πολύ άσχημα και γελοία. Μερικοί δεινόσαυροι είχαν κολλημένα δρεπάνια• έκοβαν τους ξένους και τους δικούς τους στρατιώτες σαν με ξυράφι. Και πόσα άλογα σκοτώθηκαν, θέαμα τερατώδες.
  Ο Svyatopolk ρώτησε τον Baldak:
  - Λοιπόν, τι να κάνουμε τώρα;
  Εκείνος απάντησε με σιγουριά:
  - Το κύριο απόθεμα έχει σωθεί. Δίνω την εντολή, έχοντας κάνει έναν βαθύ κυκλικό ελιγμό, να μετακινηθούν τα στρατεύματα στους λόφους. Εκεί θα κριθεί η τύχη της εταιρείας.
  - Ίσως μάχες; - Διόρθωσε τον επικό ήρωα.
  - Ενδεχομένως μάχες! Ας κάνουμε ένα αγκίστρι!
  - Λοιπόν, προχώρα! Είθε η Πρόνοια να μας βοηθήσει!
  Δεινόσαυροι, άνθρωποι, καλικάντζαροι, στρατιώτες όλων των γραμμών και τύπων πολέμησαν με λυσσαλέα αγριότητα. Οι Άγιοι Ρώσοι κατάφεραν να προχωρήσουν ελαφρά κατά μήκος της ακραίας πλευράς, συμπιέζοντας τις θέσεις των Μεγάλων Ρώσων. Ο Dobrynya Nikitich έριξε στη μάχη ένα μικρό εφεδρικό απόσπασμα τυραννόσαυρων. Έγιναν ο λοστός που στήριζε το μπλοκ του φράγματος, καθιστώντας δυνατή την αντίσταση στην αυξανόμενη πίεση. Οι τυραννόσαυροι έκοψαν την προεξοχή και σκότωσαν αρκετούς αναβάτες.
  Ο Μπαλντάκ ορκίστηκε, αλλά δεν είχε άλλες εφεδρείες: οι κύριες δυνάμεις στάλθηκαν γύρω.
  Ο Γκρόμπογκορ ήταν επίσης νευρικός, είχε βαρεθεί να είναι πονηρός και έριξε και δεινόσαυρους στη μάχη.
  Το έκανε όμως με μια μικρή απόσπαση. Τότε η Αλιόσα Πόποβιτς αντέδρασε απροσδόκητα. Έριξε στη μάχη, αμέσως όλες τις δυνάμεις που αποτελούνταν από μαμούθ και δεινόσαυρους. Την ίδια στιγμή, ενεργώντας πολύ πονηρά, τα στρατεύματα κάλπασαν κάτω από το κάλυμμα της ομίχλης που προκαλούσαν τα ξωτικά. Ως αποτέλεσμα, το χτύπημα ήταν πολύ δυνατό. Πολλοί εχθροί ιππείς και πεζοί πέθαναν επί τόπου. Όλες οι προσεγγίσεις ήταν γεμάτες με ποδοπατημένα πτώματα. Ο Γκρόμπογκορ ήλπιζε ότι ο εχθρός, όπως και αυτός, όντας πονηρός, θα έστελνε μόνο ένα μικρό μέρος της εφεδρείας, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στα μισά μέτρα. Ως αποτέλεσμα, η πρωτοβουλία πέρασε στην πλευρά των Μεγάλων Ρώσων.
  Ο Γκρόμπογκορ δεν κατάλαβε αμέσως ότι ο εχθρός είχε πλεονέκτημα στη μάχη και η μικρή ομάδα δεινοσαύρων του απωθούσε και το ιππικό δεν μπορούσε να αντισταθεί σε τέτοια τέρατα. Οι απώλειες αυξήθηκαν γρήγορα, οι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά χιλιάδες.
  Ο Αλιόσα σταυρώθηκε και έβαλε το χέρι του στο σταυρό με τα λείψανα:
  - Φαίνεται ότι μας βοηθάει ο Χριστός! Ωστόσο, εμπιστεύσου τον Θεό και μην κάνεις λάθος! Τώρα μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια.
  Ο Παστούχοφ πολέμησε επίσης• ο πανίσχυρος νεαρός, όπως θα περίμενε κανείς, βρισκόταν στο πιο ζεστό μέρος. Πέταξε την ασπίδα του και έκοψε με δύο σπαθιά ταυτόχρονα. Ταυτόχρονα, φαινόταν σαν να έπαιζε ο νεαρός.
  Ο Γκρομπογόρ φώναξε:
  - Έλα, φέρε μου αυτόν τον άνθρωπο!
  Αρκετοί φρουροί χώρισαν από την επιβλητική συνοδεία, τον προσεκτικό διοικητή. Επικεφαλής τους ήταν ο ιππότης Viscount de Guiche. Ένας δυνατός και πανούργος πολεμιστής, πήρε μαζί του μια ειδική συσκευή, ένα μείγμα βαλλίστρας και λάσο.
  - Θα φέρω τον Παστούχοφ σε μια χορδή. Ένα μόνο πράγμα ήθελα να μάθω; Ποια θα είναι η ανταμοιβή;
  Ο Γκρομπογκόρ πέταξε την τσάντα, ο Ντε Γκιούς την έπιασε στα μούτρα:
  - Η γενναιοδωρία μου θα είναι απλά εκθαμβωτική!
  - Θεωρείστε τον νεκρό!
  - Όχι, καλύτερα να ζήσεις! Δεν είναι αυτός ο τύπος για τον οποίο τραγουδούν: καλύτερα νεκρός παρά ζωντανός, σκληρός πολεμιστής - μπλε!
  Ο Βισκόμης γέλασε και ώθησε την τρίκερη καμήλα, με τις καμπούρες του αλόγου να τρέμουν. Ο Γκρόμπογκορ διέταξε:
  - Ρίξτε όλα τα αποθέματα στη μάχη! Αφήστε τους δεινόσαυρους να σπάσουν τη γραμμή! Άλλωστε, η Alyosha είναι απλά μια φίμωση!
  Με τα τελευταία λόγια θα μπορούσε κανείς να νιώσει ενόχληση: πρέπει να τους είχαν ξεγελάσει! Και ποιος είναι ο ίδιος ο Γκρομπογόρας!
  Η πρόσκρουση της επόμενης χιονοστιβάδας δεινοσαύρων επέτρεψε στο μέτωπο να σταθεροποιηθεί, αλλά η αγριότητα από αυτό έγινε μόνο ισχυρότερη. Εδώ το τεράστιο κεφάλι του Krasosaurus αποδείχθηκε ότι κόπηκε. Το τεράστιο στόμα έσφιξε σπασμωδικά και ξεσκέπασε τα σαγόνια του. Εδώ ένας από τους καβαλάρηδες αρπάχτηκε από τη γλώσσα, τον τράβηξαν στον ζωντανό κάτω κόσμο, οι κυνόδοντες έκλεισαν. Θραύσματα ματωμένα κόκαλα πέταξαν κάτω από τα δόντια. Ένα από τα ματωμένα κομμάτια χτύπησε το πρόσωπο του κοριτσιού. Η καλλονή χαμογέλασε αρπακτικά:
  - Οι άντρες ήδη σκορπίζονται, χωρίς λόγο.
  Ακόμη και σκοτωμένοι δεινόσαυροι, λόγω του πρωτογονισμού του οργανισμού τους, πολέμησαν για κάποιο διάστημα και χρησιμοποίησαν τρομερούς κυνόδοντες και νύχια. Ο Αλιόσα Πόποβιτς με μια μικρή αλλά καλά δεμένη ομάδα: από καιρό σε καιρό έπεφτε στις τάξεις. Προκάλεσε κάποια καταστροφή στις τάξεις του εχθρού και οδήγησε πίσω. Τα ημίγυμνα κορίτσια κοκκίνισαν και ντροπιάστηκαν, ρίχνοντας μια ματιά στον όμορφο άντρα.
  - Δεν μπορείς να μας πιάσεις! Θα ρίξεις το κβάζαρ! - Ο πανούργος νέος τραγούδησε. - Δεν είναι τυχαίο που ο γιος ενός ορθόδοξου ιερέα έγινε θρύλος, σύμβολο επινοητικότητας.
  Εν τω μεταξύ, το απόσπασμα του de Guiche έσπασε στον Pastukhov. Ο Viscount τραγούδησε με πένθιμο τρόπο:
  - Θα σε πληρώσω στο ακέραιο, τσοπάν! Και αυτό θα σας εκπλήξει θνητό! Ο απολογισμός θα έρθει και θα έρθει γρήγορα! Θα σε κλείσουν σε ένα φέρετρο με άμαξα!
  Ο Παστούχοφ άκουσε τα καυχησιολογικά λόγια του Βίσκοντα μέσα από το γρύλισμα των ξιφών, τους στεναγμούς των τραυματιών και το βρυχηθμό των δεινοσαύρων.
  - Ένα φέρετρο άμαξα είναι κάτι νέο! Ίσως είναι ένα φέρετρο σε σχήμα άμαξης!
  Ο De Guiche σήκωσε ένα υβριδικό λάσο και βαλλίστρα. Σκόπευσε επιδέξια τον στόχο και προσπάθησε να πιάσει τον Παστούχοφ. Εκείνος, όμως, ήταν σε επιφυλακή και όταν το λάσο πέταξε, βούτηξε σαν άρμα. Το λάσο τυλιγμένο γύρω από το λαιμό ενός από τους πράσινους πολεμιστές του στρατού. Από ένα σοβαρό επώδυνο σοκ, ο μαχητής έχασε τις αισθήσεις του.
  - Διάβολε, μου έλειψε! - Το viscount που δημιουργήθηκε από μαγικό έφτυσε εντελώς φυσικά.
  - Είναι το ίδιο όπως πάντα! - φώναξε ο Παστούχοφ και πάνω στον λευκό του μονόκερο απλά κάλπασε προς τον ντε Γκισέ. Δύο πολεμιστές όρμησαν να τον κόψουν. Κούνιες σπαθιών. Τα κομμένα κεφάλια κύλησαν μακριά, το ένα ανθρώπινο και το άλλο με κέρατο.
  Ο Viscount κατάφερε μόνο να πει:
  - Ελα! Εκμηδενιστής!
  Πώς χωρίστηκε το κεφάλι του από το σώμα του.
  Ο Παστούχοφ απάντησε:
  - Ένα κεφάλι χωρίς ψυχή είναι σαν ένα σκυλί με ψυχή!
  Πέντε ιππείς όρμησαν στον νεαρό αμέσως. Σκότωσε αμέσως έναν από αυτούς και χτύπησε τον δεύτερο από το άλογό του.
  - Λοιπόν, πόσοι είστε εκεί! Πάμε βιαστικά στην πισίνα!
  Οι καβαλάρηδες φάνηκαν λίγο μπερδεμένοι, ουάου, ο εχθρός ήταν δυνατός.
  Ο Παστούχοφ έκοψε άλλα δύο και τραγούδησε:
  Μια φωτιά με την πιο λαμπερή φλόγα,
  Η αγάπη μου καίγεται!
  Αν και ο εχθρός είναι πονηρός και πονηρός,
  Αλλά θα σπάσει!
  
  Αφήστε τον άγριο, τρελό κακό
  Καίει και καταστρέφει την περιοχή!
  Η αγάπη στην ψυχή είναι σαν αηδόνι.
  Βιασύνη, πτήση, πάμε!
  
  Και η Αγία Ρωσία θα νικήσει,
  Δεν υπάρχει άλλη μοίρα!
  Ο ιππότης θα σηκώσει μια ισχυρή ασπίδα,
  Αγαπητή Πατρίδα!
  
  Και θα μείνει πιστός,
  Άγιο φως στη Ρωσία!
  Η ρωσική πανοπλία είναι αξιόπιστη,
  Ας σώσουμε την οικογένειά μας από τα δεινά!
  Ο νεαρός τραγούδησε και έκοψε χωρίς να σταματήσει. Τα χτυπήματά του έμοιαζαν με την κίνηση των δακτύλων του μαέστρου στα πλήκτρα ενός πιάνου. Μόνο οι πινελιές βγάζουν νοκ άουτ όχι μουσική, αλλά ρέματα αίματος. Ωστόσο, οι "πράσινοι" πολεμιστές πολέμησαν πολύ καλά, επιδεικνύοντας όχι λιγότερο θάρρος και θέληση για νίκη. Οι καλικάντζαροι δεν ήταν κατώτεροι από τους ανθρώπους, τα ξωτικά ήταν εξαιρετικοί τοξότες και δεν χάνονταν σε μάχες σώμα με σώμα. Έγιναν υπέροχοι αγώνες με επίδειξη βιρτουόζου επιπέδου.
  Ο Γκρόμπογκορ συγκέντρωσε έτσι τους καλύτερους πολεμιστές σε μια γροθιά και χτύπησε αντίθετα• δεν ήταν δειλός, αλλά αντίθετα, ένας υπέροχος ξιφομάχος και μαχητής.
  - Θα νικήσω! Δεν μπορούμε να χάσουμε!
  Ο Dobrynya Nikitich στο πλευρό του παρακολουθούσε προσεκτικά τις κινήσεις του εχθρού. Η ισχυρή εφεδρεία του Baldak κατάφερε να φτάσει στους λόφους εν μέσω μιας καυτής μάχης. Υπήρχαν αρκετοί δεινόσαυροι στο αποθεματικό• ισχυρά τέρατα, χρησιμοποιώντας μαγικά πέταλα, άρχισαν να ανεβαίνουν σε μια σχεδόν κάθετη πλαγιά. Διοικητής της εφεδρείας ήταν ο τεχνητός ιππότης Λάνσελοτ. Το σύνταγμα ενέδρας από τη Μεγάλη Ρωσία είχε επικεφαλής τον Μίκουλα. Είπε στον Dobrynya:
  - Εντάξει, έρχονται οι διάβολοι!
  Η Dobrynya απάντησε:
  - Πώς είναι τα αστέρια σκορπισμένα;
  - Φυσικά όλα είναι σε πλήρη εξέλιξη!
  - Όταν φτάσουν στην κορυφή, θα πρέπει να τους ρίξεις λάδι, φανταστείτε τι θα συμβεί αν πέσουν οι δεινόσαυροι.
  Η Μίκουλα χαμογέλασε:
  - Και το λάδι μαζί με τη ρητίνη μπορεί να πάρει φωτιά!
  - Τι απολύτως λογική ιδέα! Αν και σκληρό!
  - Στον πόλεμο, η ανδρεία πάει χέρι-χέρι με το έλεος! Είναι σαν τη νύφη και τον γαμπρό σε μια νικηφόρα ένωση! - σφύριξε η Μίκουλα. - Θα παλέψουμε σκληρά, θα παλέψουμε σκληρά! Και όχι μόνο οφθαλμό αντί οφθαλμού!
  Οι δεινόσαυροι συνέχιζαν να σκαρφάλωναν και να σκαρφάλωναν. Σκοντάφτοντας πάνω στα αστέρια, τα τέρατα και τα άλογα που κάλπαζαν πίσω τους σκόνταψαν, μερικά έπεσαν, αλλά η κύρια χιονοστιβάδα συνέχισε να προχωρά. Οι δεινόσαυροι χτύπησαν τα σαγόνια τους και τα βέλη έπεσαν βροχή πάνω τους, προκαλώντας ουσιαστικά κανένα κακό στα τέρατα, αλλά σκοτώνοντας ανθρώπους και μικρότερα άτομα. Έπεσαν στον πάτο κυλώντας. Οι τοξότες από την άλλη πλευρά απάντησαν λυσσαλέα, αλλά αφού πυροβολούσαν από κάτω, η φωτιά δεν ήταν τόσο αποτελεσματική. Ακριβώς όπως η μούχλα καλύπτει έναν ογκόλιθο, έτσι και τα στρατεύματα της Svyatorossia διασχίζουν τον λόφο. Το κορυφαίο σημείο πρόκειται να ξεπεραστεί.
  Ο Μίκουλα διέταξε:
  - Είναι ώρα! Ας πετάξουμε!
  Χύθηκε λάδι αναμεμειγμένο με ρητίνη. Μόλις σε αυτό, τα πόδια των δεινοσαύρων γλίστρησαν στις μαγεμένες οπλές τους. Ο Ιππότης Λάνσελοτ, ωστόσο, δεν έχασε, αλλά διέταξε:
  - Εμπρός μαχητές! Η Saryn στο kitchka!
  Ωστόσο, μια τέτοια "ανδρεία" έκανε περισσότερο κακό παρά καλό. Υπήρξε μια τρομερή συντριβή: οι δεινόσαυροι αναποδογύρισαν και τρύπησαν ο ένας τον άλλον. Αλλά οι λεπίδες που ήταν προσαρτημένες στις άκρες ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες. Κόβουν εύκολα τη σάρκα των τεράτων και των μικρότερων πολεμιστών. Ο Λάνσελοτ βρέθηκε στο επίκεντρο της συντριβής. Τον στρίμωξαν αλύπητα, στερώντας του τη δυνατότητα να διοικήσει τον στρατό. Ο Μίκουλα, βλέποντας ότι είχε φτάσει μια κρίσιμη στιγμή, διέταξε:
  - Ας επιτεθούμε! Ας τους δώσουμε πυώδη αναπνευστήρα!
  Ένα χτύπημα φρέσκων δυνάμεων έγειρε τη ζυγαριά υπέρ του μαγικού στρατού της Μεγάλης Ρωσίας.
  Τα συντάγματα ενέδρας είτε παρέκαμψαν τα υψώματα εκ των προτέρων είτε επιτέθηκαν από ψηλά. Ούτως ή άλλως, η υπεροχή ήταν στο πλευρό του στρατού που πολέμησε οργανωμένα, σε αντίθεση με αυτόν που τον έπιασε ο πανικός, ο οποίος εντάθηκε ακόμη περισσότερο όταν έβαλαν φωτιά στο λάδι.
  Ο Μίκουλα σφύριξε:
  - Ας πλημμυρίσουμε το λουτρό έτσι - ας σηκώσουμε τη Βάνκα-Βστάνκα!
  Ο Λάνσελοτ έμεινε άναυδος και η εφεδρεία που έμεινε χωρίς εντολή απλώς πέθανε.
  Ο Μπαλντάκ δεν μπορούσε να στείλει ενισχύσεις, αφού όλα τα στρατεύματά του καθηλώθηκαν από μια μετωπική μάχη.
  Ο Mikula τα είδε όλα αυτά πολύ καλά, για να επιταχύνει την ήττα και να εμπνεύσει τα στρατεύματα, κόπηκε προσωπικά στις τάξεις του εχθρού, κουνώντας ένα δίκοπο τσεκούρι.
  - Θα σας κάνω όλους κομμάτια! Θα ξέρετε ηλίθιοι!
  Ο Μπαλντάκ φώναξε:
  - Ναι, θα είστε όλοι καταραμένοι! Τώρα οι δράκοι θα συμμετάσχουν στη μάχη!
  Πράγματι, στα ακραία ύψη, ξεκίνησε μια μάχη με δράκους. Μόλις περπατούσε επί ίσοις όροις, τα φτερωτά πλάσματα χωρίστηκαν σε πολλά κοπάδια.
  Ο Μίκουλα κούνησε το τσεκούρι του με έξαλλη ενθουσιασμό, αλλά ταυτόχρονα δεν ξέχασε να δώσει τις απαραίτητες εντολές. Ο διοικητής αφορούσε το πάθος και τον ενθουσιασμό.
  Ένας άντρας δίπλα του σηκώθηκε σε δόρατα, αλλά αυτό αύξησε μόνο την πικρία.
  Σταδιακά οι Μεγάλοι Ρώσοι κέρδισαν το πάνω χέρι, με κάθε κούνημα του ξίφους και την ώθηση του δόρατος νέα χιλιάδες θύματα.
  Ο Μπαλντάκ φώναξε:
  - Είσαι ο Λάνσελοτ: μόνο μπάλες στο στόμα σου! Τέτοιο κάθαρμα κάνεις! Λοιπόν, τι να κάνω με σένα! Θα σε κρεμάσω, όχι καλύτερα από το τέταρτο!
  Η εφεδρεία εξαφανίστηκε και μερικοί από τους πολεμιστές-φαντόμους, χωρίς δισταγμό, πέταξαν. Ακόμα και τα γενναία κορίτσια πολεμίστριες έλαμψαν ξυπόλητα, πολλά με αιματοβαμμένες τακούνιες. Λοιπόν, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήταν ένα λογικό βήμα, αλλά όταν οι δεινόσαυροι όρμησαν, βροντώντας και ποδοπατώντας τους δικούς τους, ήταν... Με λίγα λόγια, ένα πραγματικό τραγούδι αφανισμού και σπασίματος οστών. Ο Λάνσελοτ πέθανε, τα τελευταία του λόγια ήταν:
  - Θα μπορούσα να το είχα προβλέψει!
  Τα φαντάσματα, ωστόσο, είχαν ένα σύνολο συναισθημάτων που συνέπιπταν σε μεγάλο βαθμό με τα ζωντανά όντα. Επομένως, γνωρίζοντας τι είναι ο φόβος, πήραν μια πτήση πανικόβλητη, μερικά κορίτσια πέταξαν την πανοπλία τους καθώς περπατούσαν για να διευκολύνουν το τρέξιμο. Τα γυμνά τους σώματα, γυαλιστερά από τον ιδρώτα, παρ' όλη την ερωτική έλξη, ειδικά οι πολυτελείς γοφοί τους, με τους μύες να κυλιούνται κάτω από το μαυρισμένο δέρμα, δεν μπορούσαν να εμπνεύσουν συμπάθεια στις καρδιές.
  Η δίωξη ήταν βάναυση, όλοι οι λόφοι και οι προσεγγίσεις σε αυτούς αποδείχτηκαν πυκνοί βαμμένοι με αίμα, σκορπισμένοι σαν πεδίο σκόνης με πτώματα. Οι οπλές είχαν κολλήσει στον ματωμένο πολτό. Τα ίδια ημίγυμνα κορίτσια από τη Μεγάλη Ρωσία ούρλιαζαν από χαρά και προσπάθησαν επίσης να χάσουν τα περιττά κιλά. Τι εκπληκτικό είναι, γυμνοί πολεμιστές, γυαλιστεροί από τον ιδρώτα και βαμμένοι με αίμα, οι μύες τους λυγίζουν, τα πόδια τους χορεύουν καθώς τρέχουν!
  Η Μίκουλα, μη δίνοντας σημασία στις κοριτσίστικες γοητείες, πρόσταξε:
  - Οδηγήστε τους προς το κέντρο! Εκεί θα συντρίψουμε τα μικρά αγαπημένα. Ακόμα και ένας πεισματάρης γάιδαρος υπακούει στο μαστίγιο!
  Το κίνημα γινόταν όλο και πιο κατευθυνόμενο και γρήγορο. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι καταστράφηκε η πιο ισχυρή εφεδρεία, ο Mikula, με εντολή του Dobrynya Nikitich, επιτέθηκε στον εχθρό στα πλάγια και στα μετόπισθεν. Και παρόλο που το χτύπημα δεν ήταν ξαφνικό, το σοκ των στρατευμάτων ήταν μεγάλο.
  Ο Μπαλντάκ, βλέποντας ότι η κατάσταση γινόταν κρίσιμη, όρμησε στη μάχη μαζί με ένα μικρό απόσπασμα στρατιωτών:
  - Μόνο ο αέρας είναι βίαιος, βρέχει στα μάτια μου! Βλέπω μια καταιγίδα να μαίνεται στον κόσμο! - Ο Bogatyr Baldak μπήκε σε σχηματισμό, αλλά μέρος της ομάδας του ανατράπηκε από φυγάδες ιππείς και δεινόσαυρους. Αν βάλεις φωτιά σε ένα τέτοιο τέρας, στην πραγματικότητα θα τρέξει. Και ακόμα κι έτσι, μόνο τα νύχια αναβοσβήνουν, κόβοντας την αιματοβαμμένη επιφάνεια!
  Κάνοντας ελιγμούς στον μονόκερο, ο Baldak κατάφερε με κάποιο τρόπο να αντισταθεί, αλλά κατάφεραν να τον συντρίψουν μερικές φορές. Ήθελε μόνο ένα πράγμα: να πολεμήσει τον Dobrynya Nikitich. Επιπλέον, είχε ετοιμάσει μια δυσάρεστη έκπληξη για τον εχθρό.
  Ο Dobrynya, συνειδητοποιώντας ότι ο διοικητής πρέπει να δώσει το παράδειγμα για τους στρατιώτες, όρμησε στο πάχος της μάχης. Ο ίδιος είναι, φυσικά, ένας ικανός και δυνατός πολεμιστής, με άριστο έλεγχο του σεντούκι του θησαυρού.
  - Ελάτε παιδιά! Οι καρδιές μας δεν θα ταλαντεύονται στον αγώνα! Ας σταθούμε για την τιμή και τη δόξα της Μεγάλης Ρωσίας.
  Ο Baldak απάντησε:
  - Είθε να κερδίσει η Ιερή Ρωσία!
  Ο ήρωας Φόμα, που πολεμούσε στα δεξιά του Μπαλντάκ, πρόσθεσε:
  -Πάλεψε για αυτήν και μη φοβάσαι!
  Και οι δύο πλευρές επέδειξαν την υψηλότερη πίεση μάχης. Είναι αλήθεια ότι το μεγαλύτερο μέρος του στρατού της Svyatorossia είχε ήδη τραπεί σε φυγή, αλλά η φρουρά έκανε θαύματα θάρρους.
  Ο Baldak σταυρώθηκε, είδε τον Dobrynya Nikitich και άρχισε να τον πλησιάζει. Το αριστερό χέρι έψαχνε για δύο φλογερά δώρα που δώρησαν οι μάγοι.
  - Τώρα θα σε τηγανίσω, Dobrynyushka!
  Ο Nikitich νίκησε δύο πολεμιστές, παρατήρησε επίσης τον Baldak. Τώρα οι δύο ηρωικοί διοικητές έπρεπε να αποφασίσουν: ποιος θα έπαιρνε τις δάφνες!
  Ο Μπαλντάκ φώναξε:
  - Λοιπόν, νικητής του φιδιού, θέλεις λίγο σιμιγδάλι;
  Η Dobrynya απάντησε:
  - Τέτοιες παιδικές εκφράσεις δεν ταιριάζουν σε έναν ένδοξο πολεμιστή!
  Ο Μπαλντάκ χαμογέλασε:
  - Δεν το θέλεις αυτό;
  Πέταξε ένα φλογερό δώρο που θα μπορούσε να τηγανίσει ένα ολόκληρο μαμούθ. Ο Dobrynya πήδηξε στον μονόκερο, το "δώρο" χτύπησε τον μαστόδοντα που υποχωρούσε, γδέρνοντας αμέσως το θηρίο.
  - Έχεις αξιοπρεπή μυγοσκόπηση! - παρατήρησε η Dobrynya.
  -Είσαι έξυπνος διάβολος! - είπε ο Μπαλντάκ με εκνευρισμό και πέταξε το δεύτερο δώρο.
  Όμως τη στιγμή της ρίψης σπρώχτηκε, το χέρι του ξέφυγε και η μαγική "χειροβομβίδα" έσκασε σχεδόν δίπλα του. Η βιοπυρκαγιά κατέκαψε τον ήρωα, λιώνοντας την πανοπλία του και τηγανίζοντας το πανίσχυρο κρέας του.
  - Τι κάθαρμα! - Ο Μπαλντάκ καταράστηκε. Αν και, σε γενικές γραμμές, ήταν δικό του λάθος για τη χρήση απαγορευμένων όπλων.
  Ο Dobrynya, έχοντας γκρεμίσει τέσσερις μαχητές (ένας καλικάντζαρος με σκισμένη κοιλιά, έσφιξε τα δόντια του από τον πόνο σε έναν λόφο κατάφυτο με γρασίδι) και μαχαίρωσε τον πέμπτο αντίπαλο με το δικό του στιλέτο, έσπασε στο Baldak.
  - Λοιπόν, τι ήρωας! Παρόλο που δεν το θέλετε, σας το προσφέρω! Να παλέψουμε ένας εναντίον ενός;
  Ο Μπαλντάκ γρύλισε:
  - Φυσικά και θα το κάνουμε!
  Και οι δύο ιππότες ενώθηκαν, χτύπησαν τα ξίφη τους και πέταξαν σπίθες.
  Ο Dobrynya πρότεινε:
  - Ίσως θα ήταν καλύτερα εάν η έκβαση του πολέμου αποφασιζόταν από μια μονομαχία μεταξύ διοικητών;
  Ο Μπαλντάκ έσπασε:
  - Έχεις πολύ λεπτό έντερο για αυτό!
  Ο Dobrynya έβαλε στο πρόσωπό του το πιο ειλικρινές χαμόγελο:
  - Νομίζεις?!
  - Ναι, το τσακάλι και θα το πάρεις στο κεφάλι!
  Ο Μπαλντάκ έσπευσε να επιτεθεί, αλλά η κομμένη πλευρά του έδωσε έντονο πόνο και τον εμπόδισε να κινηθεί:
  - Θα σε τσακίσω!
  Ο Dobrynya απέκρουσε την επίθεση και άρχισε να επιτίθεται από τα δεξιά, αφού έτσι ο εχθρός τραυματίστηκε σοβαρά.
  Καμία μεγάλη καταστροφή δεν θα συμβεί στον πλανήτη,
  Και μάταια ο εχθρός έριξε τις δυνάμεις του στην εκστρατεία!
  Θα μπορέσουμε να νικήσουμε τον εχθρό σε μια ένδοξη μάχη,
  Το σκοτάδι θα διαλυθεί σε σκόνη - θα έρθει η ώρα του φωτός!
  Ο Dobrynya τραγούδησε και, κάνοντας άλλη μια έξαλλη επίθεση, έκοψε το δεξί του χέρι.
  Ο Μπαλντάκ έριξε το σπαθί του και έφτυσε τον Ντομπρίνια, φωνάζοντας:
  - Κύριε, εσείς...
  Ο θησαυρός του Dobrynya έκοψε το κεφάλι του Baldak. Πέταξε δέκα βήματα μακριά και την πήρε ένας πολεμιστής. Το ετοιμοθάνατο κεφάλι κατάφερε να πει:
  - Σε καταριέμαι! - Και μετά θρυμματίστηκε σε μικρά, φλεγόμενα θραύσματα.
  Η Dobrynya απάντησε:
  - Για τι? Ήταν ένας δίκαιος αγώνας!
  Μετά το θάνατο του ηγέτη, η δεξιά πλευρά του στρατού Svyatorossiya στράφηκε σε μαζική φυγή. Τώρα δεν τους σταματούσε. Η ζωντανή χιονοστιβάδα άρχισε να κινείται, η μαγική πτώση βράχου αυξήθηκε. Ο Dobrynya έκανε ένα αίτημα στον Ilya Muromets.
  - Ίσως ήρθε η ώρα να συντρίψουμε το κέντρο και την αριστερή πλευρά.
  Ο Ilya Muromets απάντησε:
  - Χτύπα στο κέντρο! Δώστε ένα πιο γρήγορο χτύπημα, μέρος των δυνάμεων πήγε στα μετόπισθεν, και αφήστε τους ταυτόχρονα να καταδιώξουν τους φυγάδες, δεν θα τους επιτρέψουν να επιστρέψουν στο καθήκον.
  Η Dobrynya απάντησε:
  "Θα εμπιστευτώ την καταδίωξη στον Μίκουλα και θα χτυπήσω το κέντρο". Θα οδηγήσω τη φονική επίθεση.
  - Αφήστε τους δεινόσαυρους να συντρίψουν πρώτα στον σχηματισμό του εχθρού. Πρέπει, σαν τανκς, να συντρίψουν το ιππικό χωρίς να πληγώσουν τους δικούς τους!
  Ο Svyatogor είδε ότι μέρος των εχθρικών δυνάμεων επιτίθεται στο κέντρο από τα πλάγια, αλλά δεν είχε εφεδρεία. Ο πανίσχυρος ιππότης στράφηκε στους μάγους.
  - Αγαπητή Νατάσα, υπολογίσαμε λάθος και τώρα ο εχθρός απωθεί τα στρατεύματά μας. Υπήρχε κίνδυνος περιτύλιξης από τα πίσω και τα πλάγια. Σε παρακαλώ γλυκιά μου, στείλε ενισχύσεις! Διαφορετικά θα κολλήσουμε!
  Η μάγισσα Νατάσα απάντησε:
  - Οχι! Τώρα όλες μας οι δυνάμεις ρίχνονται στη μάχη στον πάνω υποχώρο! Οι εχθροί μάγοι πήγαν στην επίθεση και ανταλλάσσουμε χτυπήματα μαζί τους. Έχει προκύψει μια θέση δυναμικής ισορροπίας. Αν ταυτόχρονα έστω και ένα μικρό μέρος των δυνάμεων κατευθυνθεί προς το μέρος σας, θα χάσουμε.
  Ο Σβιατογκόρ βόγκηξε:
  - Οπότε τι θα έπρεπε να κάνουμε?
  - Μπορώ να δώσω συμβουλές!
  Η ελπίδα εμφανίστηκε στη φωνή του Svyatogor:
  - Οι οποίες?
  Η Νατάσα γέλασε:
  - Είχατε μια αριθμητική υπεροχή, έτσι δεν είναι;
  - Ναι ΥΠΕΡΟΧΑ! - γρύλισε ο ήρωας
  - Γυρίστε λοιπόν πίσω τα συντάγματα που δραπετεύουν χρησιμοποιώντας το κέρας του θάρρους.
  Ο Svyatogor απάντησε:
  - Θα προσπαθήσω!
  Το κορίτσι πρόσθεσε:
  - Είναι θαύμα, κάνει τους στρατιώτες δύο φορές πιο δυνατούς. Απλώς παρακολουθήστε προσεκτικά, ώστε ο εχθρός να μην χρησιμοποιήσει τον δικό του αιφνιδιασμό ως απάντηση!
  - Θα ακολουθήσω!
  Ο πανίσχυρος ήρωας έβγαλε ένα κέρατο από το στήθος του και προσπάθησε να το φυσήξει. Εκείνη τη στιγμή, μια μικροσκοπική μύγα πέταξε στην τρύπα της εισόδου. Ο Svyatogor δεν το πρόσεξε και φύσηξε με όλη του τη δύναμη. Ακούστηκε ένας τερατώδης βρυχηθμός, σαν να χτυπούσαν χιλιάδες τύμπανα. Δεκάδες χιλιάδες όπλα άρχισαν να πυροβολούν ταυτόχρονα.
  Ο άγιος γάβγισε:
  - Αυτό είναι το τέλος του κόσμου! Ο στρατός μου παίρνει δύναμη!
  Τότε ξαφνικά ακούστηκε η φωνή του Γκρόμπογκορ στο κέλυφος:
  - Svyatoslav, με ακούς;
  - Ναι σίγουρα!
  - Πόσο τρομακτικό είναι αυτό!
  - Ο βρυχηθμός των κολασμένων κανονιών! Τώρα τα στρατεύματά μας θα επιστρέψουν και θα βάλουν τον εχθρό σε φυγή!
  Η φωνή του Γκρομπόγκορ έσβησε:
  - Δεν ξέρω! Για κάποιο λόγο υπάρχει μια τρομερή φρίκη στην ψυχή μου.
  - Και ο εχθρός κάνει!
  - Και κάποια τερατώδης αδυναμία!
  Ο Γκρόμπογκορ ψέλλισε με λεπτή φωνή:
  - Ω Θεέ μου!
  - Τι συμβαίνει!
  - Οι στρατιώτες μου τρέχουν! Και ρίχνουν τα όπλα!
  Ο ίδιος ο Svyatogor παρατήρησε ότι ο στρατός υποχωρούσε σε όλο το μέτωπο. Σαν παλίρροια άμμου, τα στρατεύματα της Μεγάλης Ρωσίας συντρίβουν τον εικονικό στρατό. Γυμνά κορίτσια πέφτουν, εκλιπαρούν για έλεος, δένουν ακόμη και τα χέρια τους, κλωτσώντας τα γυμνά, ανυπεράσπιστα πόδια τους. Ο Σβιατογκόρ φύσηξε ξανά. Το βουητό της κόρνας έγινε πιο αδύναμο. Η μάχη εξελίχθηκε σε πλήρη ήττα. Οι στρατιώτες έπεσαν, τα κορίτσια παραδόθηκαν, χρησιμοποίησαν τα δικά τους μακριά μαλλιά ως δεσμά και τα έδεσαν έτσι ώστε τα γυμνά τους πόδια, καλυμμένα με σκόνη και αίμα, να πιεστούν στο πρόσωπό τους ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Ακόμη και οι πανίσχυροι δεινόσαυροι πετάχτηκαν σαν παιχνίδια, όλα βυθίστηκαν στο χάος.
  Ο Svyatogor είδε πόσο γρήγορα μεγάλωσε η καταστροφή. Αυτό δεν ήταν πλέον μια υποχώρηση• ακόμη και η πτήση ήταν πολύ αδύναμη σύγκριση. Υπήρξε μια πλήρης εξόντωση της τρελής ορδής - ένας τρομερός στρατός μόλις πριν από λίγα λεπτά. Ο διοικητής στράφηκε στον υπέρτατο πολεμιστή πανικόβλητος.
  - Αγαπητή Νατάσα!
  Μια δυσαρεστημένη φωνή τον διέκοψε:
  - Τι άλλο!
  - Τα στρατεύματά μας φεύγουν!
  Η κοπέλα γάβγισε τσιριχτά, στριφογυρίζοντας τις χρυσές πλεξούδες της σαν τα φτερά ενός μύλου:
  - Πώς τρέχουν όλοι;!
  - Χωρίς εξαίρεση, μόνο εγώ και η ακολουθία μου μένουμε ακίνητοι, και αυτό είναι μόνο δέκα άτομα.
  Η Νατάσα ούρλιαξε, οι πλεξούδες της έγιναν λεπίδες προπέλας:
  - Είσαι ηλίθιος! Έχασε το μαγικό κέρατο, την τελευταία ελπίδα του μαγικού στρατού! Ηλίθιος ανόητος! Τσερνοντίρνικ!
  Ο Σβιατόπολκ μουρμούρισε αδιάφορα:
  - Όχι πραγματικά! Το έσκασα με όλη μου τη δύναμη! Και ο βρυχηθμός όρθιος είναι απόλυτος!
  Η Νατάσα είναι πλέον πολύ πιο ήρεμη και απάντησε:
  - Ναι άκουσα! Τα μαγικά κύματα έφτασαν! Αλλά αυτό δεν ισχύει καθόλου, η τονικότητα είναι ξένη!
  Ο Svyatopolk πήρε μια βαθιά ανάσα:
  - Δεν ενημερώθηκα πώς να φυσάω σωστά! Ίσως το παράκανα! Θα έπρεπε να είχα ενεργήσει έξυπνα;
  Η Νατάσα αντιτάχθηκε:
  - Δεν έχει σημασία πώς φύσηξες! Προφανώς ένα ξόρκι που άλλαξε την πολικότητα μπήκε στο κέρατο, με αποτέλεσμα οι πολεμιστές να αδυνατίσουν και να χάσουν το θάρρος τους. Ανάθεμα στην Οξάνα, λόγω της βλακείας σου, κατάφερε να με ξεπεράσει.
  Ο Svyatopolk υποστήριξε:
  - Όχι, αυτή είναι η παρακέντηση μου! Είδα μια μύγα να πετάει στο κέρατο, αλλά δεν της έδωσα καμία σημασία. Ήταν πολύ μικρή!
  Η Νατάσα βούρκωσε:
  - Ναι, μικρό! Το μέγεθος ενός τετραλέτου! Το ξωτικό θα μπορούσε κάλλιστα να του είχε βάλει ένα αντίστροφο ξόρκι. Και γενικά μάταια έμπλεξα με τα τρολ, σε όλους τους πολέμους μεταξύ αυτών και των ξωτικών, αργά ή γρήγορα η τελική νίκη πήγε στα ξωτικά. Μόνο ο πασιφισμός και η καλοσύνη που ενυπάρχουν σε αυτή τη λαμπερή φυλή εμπόδισαν τα τρολ να εξοντωθούν πλήρως. Καθώς και να σβήσουμε την αυτοκρατορία μας στο μπουμπούκι.
  Ο Svyatopolk παρατήρησε, τραγουδώντας παιχνιδιάρικα (ίσως για να κρύψει την απελπισία του):
  - Τα τρολ δεν είναι καθόλου συγγενείς μας! Προτιμούν τον Σατανά! Και θα σας πω τα συναισθήματά μου χωρίς να κρύβομαι! Δεν μπορείς να πάρεις γυναίκα από τρολ!
  Η Νατάσα γέλασε:
  - Μπράβο! Είσαι από εκείνα τα φαντάσματα που θα κάνουν αστεία ακόμα και στην αγχόνη. Τώρα όμως καταλαβαίνεις τι σου μένει;
  Ο Σβιατόπολκ χτύπησε τη γλώσσα του:
  - Φυσικά, και δυστυχώς, είναι πολύ ξεκάθαρο, που δεν επιτρέπει διττή ερμηνεία.
  - Πέθανε λοιπόν με τιμή!
  Ο Svyatopolk διασταυρώθηκε:
  "Με ενοχλεί που ξεχνιέται η λέξη τιμή και που προς τιμήν υπάρχουν συκοφαντίες πίσω από την πλάτη σου!" Ωστόσο, όχι από εμάς και όχι στην εποχή μας! Ας μην ντροπιάζουμε τη ρωσική γη! Εμπρός ένδοξοι Ιππότες μου πολεμιστές!
  Μια ντουζίνα επιλεγμένοι ήρωες γάβγισαν από κοινού:
  - Για Τιμή και Πατρίδα!
  Ο Ilya Muromets και η ακολουθία του μπήκαν επίσης στη μάχη: δεν ήταν για έναν διοικητή να κάθεται έξω σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.
  Μια μεγάλη τραγωδία θαρραλέων καρδιών, δύο μεγάλοι στρατοί, μόνο ένας μπορεί να επιβιώσει, αν και και οι δύο αξίζουν να ζήσουν!
  Ο ένας γεννιέται πρώτος, ο άλλος γεννιέται πρώτος: όπως τραγούδησε ο Βισότσκι: υπάρχουν τέσσερα πρωτότοκα σε απόσταση, ο καθένας νομίζει ότι είναι μαχητής! Όλοι νομίζουν ότι είναι το λιγότερο κουρασμένοι, όλοι θέλουν να είναι σε ένα ψηλό βάθρο!
  Ο Ilya Muromets, ωθώντας το μαύρο του άλογο με όλη του τη δύναμη, μετά βίας προσπέρασε τους αντιπάλους που υποχωρούσαν. Οι περισσότεροι από τους εχθρούς δεινόσαυρους απλώς πέθαναν από μεγάλη υπέρταση. Λαχάνιασαν και έπεσαν, κυλιόμενοι σε άγριους σπασμούς.
  Η Alyosha Popovich, καλπάζοντας κατά μήκος της δεξιάς πλευράς, παρατήρησε:
  - Προφανώς αυτοί οι ήχοι έχουν ιδιαίτερη καταστροφική δύναμη. Δείτε πώς σοκαρίστηκαν τα ζώα.
  Ο Ilya Muromets ψιλοκομμένο σαν πολυβόλο. Ήταν πολύ εύκολο, καμία αντίσταση, ούτε καν επιθυμία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Μια σχέση με τον μακρινό πόλεμο στο Ιράκ ήρθε στο μυαλό, όταν οι Άραβες τράπηκαν σε φυγή φοβισμένοι από τα αμερικανικά τανκς. Απλώς πυροβολήθηκαν. Τότε έγινε ένας παρόμοιος πόλεμος με το ενάμισι δισεκατομμύριο Xitai. Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο όπλο βασισμένο στην αρχή του βαρυτικού υπερήχου• εξαπλώθηκε αθροιστικά και ακόμη και υπόγειες αποθήκες ικανές να αντέξουν ένα πυρηνικό χτύπημα δεν μπορούσαν να το σώσουν. Πολλά εκατομμύρια ορδές με στενά μάτια έφυγαν πανικόβλητες. Δεν είχαν ούτε τη δύναμη ούτε την επιθυμία να σταματήσουν και να πυροβολήσουν! Τα πυρηνικά όπλα εξουδετερώθηκαν με ειδική ακτινοβολία από εξαιρετικά ελαφριά νετρόνια, τα οποία άλλαξαν τα φυσικά χαρακτηριστικά των ραδιενεργών στοιχείων. Τώρα περίπου ένα εκατομμύριο στρατιώτες και δεινόσαυροι του εικονικού στρατού έχουν μετατραπεί σε μια αδρανή μάζα, ικανή μόνο να τρέξει μακριά ή να αυτοκαταστραφεί.
  Μόνο μια ντουζίνα φαντάσματα, με επικεφαλής τον Svyatopolk, διατήρησαν το θάρρος τους σε αυτό το τρελό χάος.
  Η Alyosha Popovich ξαφνιάστηκε:
  - Είναι περίεργο που ο πανικός δεν είχε καμία επίδραση στα στρατεύματά μας και σε αυτή τη χούφτα εχθρούς!
  Ο Ilya Muromets εξέφρασε τη γνώμη:
  - Ίσως αυτό οφείλεται στο ότι επισημαίνονται με μια πρασινωπή απόχρωση. Φαίνεται να υπάρχει μια πρόσμιξη μιας ορισμένης μαγείας εδώ.
  Ο Alyosha δήλωσε:
  - Να τα πάρουμε ζωντανά;
  - Μόνο Svyatopolk.
  Μια ντουζίνα ήρωες, δύο από τους οποίους ισχυροί πολεμιστές, πολέμησαν σαν τιτάνες, ο Σβιατόπολκ γκρέμισε δύο ή τρεις ιππείς με ένα χτύπημα, τα σώματα έπεσαν γύρω τους, τα πτώματα συσσωρεύτηκαν και ένας ολόκληρος τύμβος σχηματίστηκε σταδιακά. Όμως το χτύπημα των πανίσχυρων δεινοσαύρων έσπασε αμέσως την αντίσταση των ιπποτών. Πριν από το θάνατο, τα κορίτσια ήταν εντελώς γυμνά, τα σώματά τους είναι πολύ υπερφορτωμένα με μύες και ογκώδη για να αποκαλούν τις τιτάνες όμορφες και αρμονικές, αλλά το στήθος τους μοιάζει με τους μαστούς του πιο καθαρόαιμου βουβάλου με αναποδογυρισμένες θηλές σε σχήμα μπουμπουκιών γαρύφαλλου. Οι πολεμιστές πολέμησαν με αξιοπρέπεια, ροές κόκκινου αίματος από πολυάριθμα κοψίματα έβαφαν το δέρμα τους με μια ελαφριά μοβ απόχρωση. Ενώ οι καρδιές χτυπούσαν, δυνατά χέρια σήκωναν ξίφη, ένα από τα κορίτσια, έχοντας χάσει το δεξί της χέρι, έκοψε με το αριστερό και, παρά τον πόνο, χαμογέλασε, βγάζοντας τα μεγάλα, ομοιόμορφα δόντια της, πιο λευκά από το χιόνι. Όλοι τους εκτός από τον Σβιατόπολκ κόπηκαν αλύπητα και ποδοπατήθηκαν. Το κορίτσι ήρωα με ανοιχτό πράσινο, σγουρά μαλλιά ήταν το τελευταίο που έπεσε, με το κομμένο κεφάλι της να αναφωνεί:
  - Σλάβα Ρος...
  Τα κατακόκκινα χείλη έγιναν χλωμά και πάγωσαν. Και ο ίδιος ο κύριος διοικητής τραυματίστηκε σοβαρά.
  Χτύπησε το άλογό του, σηκώθηκε βαριά και φώναξε στον Ilya Muromets που ανέβηκε:
  - Είσαι άντρας!
  Η Ilya απάντησε ήρεμα:
  - Φυσικά άντρας!
  -Τότε πολεμήστε με έναν προς έναν! - φώναξε ο Σβιατόπολκ με την τελευταία του δύναμη.
  Ο Ilya Muromets κούνησε το κεφάλι του:
  - Όχι, δεν θα είναι σωστό!
  - Γιατί δειλός!
  Ο επικός ήρωας, κουνώντας το κεφάλι του και στεκόμενος στο λαιμό ενός ταύρου, αντέτεινε:
  - Είσαι πληγωμένος και δεν μπορείς να πολεμήσεις! Αυτό θα είναι ένα απόλυτο χτύπημα! Άλλωστε δεν έχω χρόνο.
  -Συγγνώμη!
  - Λοιπόν, εντάξει, πάρτο! - Ο Ilya Muromets πέταξε το άλογό του, σηκώνοντας το σπαθί του ψηλά, για ένα δυνατό χτύπημα.
  Ο Svyatopolk το περίμενε αυτό και κατάφερε να προλάβει τον πολεμιστή με μια απελπισμένη ρίψη. Η λεπίδα βούτηξε κατευθείαν στο στομάχι του πανίσχυρου ήρωα. Ο Ίλια βόγκηξε καθώς έπεσε από το άλογό του. Ο Svyatopolk έσπευσε να τελειώσει, αλλά μια ντουζίνα καυτά βέλη με άκρες διαμαντιών τον τρύπησαν αμέσως. Ο διοικητής έπεσε αιμόφυρτος.
  Οι στρατιώτες έτρεξαν στον Ilya Muromets, ο Alyosha Popovich πήδηξε από το άλογό του, βάζοντας το αυτί του στο στήθος του. Αναφώνησε χαρούμενος:
  - Είναι ακόμα ζωντανός! Να χαίρεστε Ρώσοι!
  Ο Ίλια άνοιξε τα μάτια του:
  - Τραυμάτισα!
  Η Αλιόσα παρηγόρησε:
  - Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι μοιραίο! Έχετε μεγάλη υγεία. Θα πολεμήσουμε στο έδαφος, στον ουρανό και στο σκοτάδι!
  Ο Μουρόμετς χαμογέλασε αχνά:
  "Δεν είμαι μαχητής τις επόμενες ώρες". Σε διορίζω ως ανώτατο διοικητή. Αφού κερδίσαμε, εσείς και ο στρατός πρέπει να μετακινηθείτε σε άλλο επίπεδο και να βοηθήσετε τα στρατεύματά μας στη διαστημική μάχη. Αυτή είναι η εργασία νούμερο ένα. Νιώθω ότι περνούν δύσκολα.
  Ο Αλιόσα απάντησε:
  - Εγώ, όπως και άλλοι πολεμιστές, θα εκπληρώσω το καθήκον μου μέχρι τέλους. Πού και πώς θα επιτεθείς στους εχθρούς σου;
  - Θα σου πει η Οξάνα. Θα αναπαράγει την πύλη, αλλά προς το παρόν θα κοιμηθώ! - Ο Ilya Muromets έκλεισε τα μάτια του.
  Ο Αλιόσα έβαλε για άλλη μια φορά το αυτί του στο στήθος του. Ο σφυγμός ήταν αδύναμος αλλά σταθερός, πήδηξε γρήγορα και φώναξε:
  - Ας συνεχίσουμε την καταδίωξη! Ας ξεκόψουμε όλα τα κακά πνεύματα!
  Ένας από τους πολεμιστές τραγούδησε:
  - Και αριστερά ο στρατός μας και δεξιά ο στρατός μας! Είναι καλό για εμάς να τσακώνουμε όταν είμαστε μεθυσμένοι!
  Ο Αλιόσα τον χαστούκισε στα χείλη:
  - Τι δικοί μας είναι αυτοί; Ένας εχθρός είναι εχθρός: ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος και το χτυπημένο πρόσωπο!
  Η δίωξη: παρ' όλη την τρομακτική της γοητεία, τα ρεύματα χυμένου αίματος, τα κομμένα σώματα, πολλές χιλιάδες ζώα που παλεύουν σε βασανιστική αγωνία, έγινε σχεδόν ρουτίνα. Δεδομένου ότι τα μαγικά στρατεύματα της Αγίας Ρωσίας αποδυναμώθηκαν σοβαρά από την αντίστροφη μαγεία, έγινε πολύ πιο εύκολο να τα προλάβουμε. Η εξόντωση είχε χαρακτήρα κουρέματος, ο στρατός έλιωνε σαν το βούτυρο στο τηγάνι. Μόνο κορίτσια, ευτυχώς όλες είχαν μακριά και ογκώδη μαλλιά, που σημαίνει ότι έπλεκαν και τα γλίτωσαν. Η Alyosha Popovich επικοινώνησε με την Oksana.
  - Ανώτατη Μάγισσα, κερδίσαμε!
  Η κοπέλα, χωρίς να κρύψει τη χαρά της, απάντησε:
  - Το ξέρω ήδη!
  - Ποιες είναι οι περαιτέρω οδηγίες σας;
  - Δεν μπορούμε να ανοίξουμε ακόμα την πύλη. Ο εχθρός είναι πολύ δυνατός. Πρώτα λοιπόν, συνέχισε να επιδιώκεις. Σύντομα θα διασχίσετε τις γεννήτριες μίνι ύλης και διαστήματος. Σπάστε όλες τις κεραίες, τότε η ενέργεια του εχθρού θα στεγνώσει. Οι δυνάμεις των μάγων θα υπονομευτούν και θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια πύλη μετάβασης. Εν τω μεταξύ, οι δικοί μας το καταλαβαίνουν πραγματικά στη διαστημική μάχη.
  Ο Αλιόσα απάντησε:
  - Καταλαβαίνω την εντολή και θα εκτελεστεί.
  - Πού είναι ο Ilya Muromets;
  - Βαριά τραυματίες!
  - Πόλεμος δεν γίνεται χωρίς θύματα! Αν κερδίσουμε, ίσως μπορέσουμε να παρατείνουμε τη ζωή του. Τώρα επιταχύνετε, χρησιμοποιήστε μια ειδική προσευχή.
  - Κάτι σαν Μάντρα.
  - Και την ξέρεις!
  Ο Alyosha Popovich άρχισε να διαβάζει μια προσευχή, κυριολεκτικά έχυσε διάφορους φαινομενικά ανούσιους ήχους.
  Μεταδίδεται μέσω του ενισχυτή εντολών:
  - Έλα, επανέλαβε μετά από μένα. Αυτό που λέω, το λες και εσύ.
  Αν και η επίδραση του μάντρα δεν ήταν τόσο σημαντική, η δίωξη ήταν επιτυχής. Ο στρατός, ή μάλλον τα απομεινάρια του, καταπατήθηκαν: οι τελευταίοι στρατιώτες σκοτώθηκαν. Και οι γυμνοί αιχμάλωτοι έστριβαν τα πόδια και τα κεφάλια τους με τα μαλλιά τους και, για μεγαλύτερη ασφάλεια, πίεσαν τη μύτη τους με τα δάχτυλά τους για να βυθιστούν γρήγορα σε βαθύ ύπνο. Ο αγώνας συνεχίστηκε, ο κάμπος έδωσε τη θέση του σε πρόποδες, πράσινο γρασίδι, κόκκινη άμμος. Η Αλιόσα Πόποβιτς διέταξε, μη συνωστιστείτε, σχηματίστε ξεχωριστές κοόρτες.
  Ένα όραμα εμφανίστηκε μπροστά του και μια εντολή:
  - Χτύπησε την αόρατη πύλη με το σπαθί σου. Σε αυτή την περίπτωση, θα περάσετε στις γεννήτριες.
  Ο Alyosha, πάνω σε ένα υπέροχο άλογο με έξι πόδια, κατάφερε να δραπετεύσει, τρέχοντας μπροστά από ολόκληρο τον στρατό. Και όλοι οι γρηγορότεροι μαχητές τον πρόλαβαν, πέφτοντας σε έναν διαφανή τοίχο. Ούρλιαξαν καθώς έπεφταν χτυπώντας τη μύτη τους και μελανιές. Ο άλλος στρατός επίσης δεν είχε χρόνο να επιβραδύνει. Πολλοί στρατιώτες πέθαναν, μερικές δεκάδες δεινόσαυροι έσπασαν τα κόκκαλά τους και οι υπόλοιποι μετά βίας κατάφεραν να σταματήσουν. Η Αλιόσα Πόποβιτς πετάχτηκε και είδε την πόρτα να τρεμοπαίζει. Ήταν ασαφές και πολύ μικρό, θύμιζε την πόρτα ενός υπέροχου κήπου στο παραμύθι για την Αλίκη, αλλά ένιωσε αμέσως ότι έπρεπε να τη χτυπήσει.
  Φώναξε μια ξέφρενη μάντρα, ο Αλιόσα έκοψε:
  - Η νίκη περιμένει, η νίκη περιμένει όσους θέλουν να σπάσουν τα δεσμά!
  Το φράγμα άρχισε να τρέμει και σταδιακά άρχισε να γκρεμίζεται. Τα συντρίμμια πέταξαν από πάνω του, μετά κάτι έτρεμε και η διαφανής πανοπλία τελικά διαλύθηκε. Η Αλιόσα Πόποβιτς έριξε ένα στιλέτο για να βεβαιωθεί επιτέλους γι' αυτό.
  - Ο δρόμος είναι καθαρός! Πήδηξε πίσω μου!
  Ο νεαρός διοικητής πήδηξε και ο Παστούχοφ και άλλοι ιππείς όρμησαν πίσω του.
  Η Dobrynya Nikitich ρώτησε:
  - Γιατί δεν βοηθάμε τους δικούς μας;
  - Δεν είναι δυνατό ακόμα, πρέπει να καταστρέψουμε τις κεραίες που περιβάλλουν τους μεγα-αντιδραστήρες.
  "Τότε δεν μας μένουν πολλά".
  Μπροστά ήταν μια κοιλάδα πυκνά διάστικτη με κεραίες. Κάποιες κεραίες ήταν τεράστιες, σε μέγεθος δέκα χιλιάδων χιλιομέτρων, που έβγαιναν σαν πεύκα, ενώ άλλες, αντίθετα, ήταν μικρές, σαν καλαμιές.
  - Καταστρέψτε τους! Μην αφήνετε μέταλλο σε μέταλλο!
  Η ολοκληρωτική σφαγή έχει αρχίσει. Ωστόσο, μερικές εκατοντάδες στρατιώτες δέχθηκαν ισχυρούς κραδασμούς από το υπερρέμα. Έπεσαν, στριφογυρίζοντας σε βίαιους σπασμούς. Ο Αλιόσα διέταξε:
  - Βγάλτε κασκόλ ή δέστε κάποια άλλα κουρέλια στα χέρια σας και ψιλοκόψτε.
  Οι δεινόσαυροι έπεσαν επίσης σε κεραίες, γκρεμίζοντας τις και ταυτόχρονα τσιρίζοντας από τις κρούσεις. Απλώς ακουγόταν ένα τρομακτικό βουητό. Πλήθος κόσμου κατέστρεψε το δάσος που λάμπει από χάλυβα.
  Οι εκκρίσεις κορωνοϊού πήδησαν στον αέρα κάθε τόσο και χτυπούσε κεραυνός. Ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων ήταν μικρός, κυρίως η δολοφονική ενέργεια ήταν ανοδική.
  Ο Παστούχοφ δέχτηκε μερικά χτυπήματα από τον μαγικό ηλεκτρισμό, αλλά αυτό τον εξόργισε περισσότερο.
  - Είμαι Ποιμένας, και ο ίδιος ο Χριστός συνέκρινε τον εαυτό του με βοσκό! Θα σε ποιμάνω λοιπόν στην κοιλάδα της σκιάς του θανάτου!
  Έπεσαν κεραίες, ακόμα και οι μεγαλύτερες. Σταδιακά ο κάμπος γέμισε με πολλά μεταλλικά θραύσματα. Είναι πιο εύκολο να καταστρέψεις τις κεραίες από τους ανθρώπους: είναι ακίνητες και δεν αντεπιτίθενται.
  Όταν κατέρρευσε και η τελευταία κεραία, το χρώμα του ουρανού πάνω από το στρατό άλλαξε, έγινε κατάμαυρο! Η σίγουρη φωνή της Νατάσα ακούστηκε στα αυτιά της Αλιόσα:
  - Είσαι το αγόρι μας τώρα! Κατάφερε να ολοκληρώσει την εργασία. Τώρα προχωράμε, ξαναφτιάξτε τον στρατό, σύντομα θα ανοίξουμε την πύλη.
  Ο Αλιόσα φώναξε:
  - Πρέπει να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται! Τα αγόρια και τα κορίτσια μας πεθαίνουν!
  Πράγματι ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου γινόταν όλο και χειρότερος! Πιέστηκε από ανώτερες δυνάμεις και οι απώλειες αυξάνονταν. Μεγάλα διαστημόπλοια χωρίστηκαν, μικρά κάηκαν σαν μύγες σε πυρσούς, και δεν υπήρχε πουθενά να υποχωρήσουμε περισσότερο. Οι βοηθοί του, ιδιαίτερα το ξωτικό, πρότειναν:
  - Ίσως μπορούμε να αφήσουμε τον διασυμπαντικό χώρο. Από την άλλη πλευρά, οι πλανήτες-φρούρια θα μας βοηθήσουν. Θα καθυστερήσουν τον εχθρό!
  Ο Αλέξανδρος απέρριψε θυμωμένος μια τέτοια πρόταση:
  - Σε καμία περίπτωση! Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξουν τόσα αχρείαστα θύματα, ειδικά από τον άμαχο πληθυσμό (αν αυτό μπορεί να ειπωθεί για τα οικονομικά στρατεύματα). Θα περιμένουμε ενισχύσεις ή θα πεθάνουμε, προσπαθώντας να παρασύρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εχθρούς.
  "Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε!" είπε το ξωτικό.
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο. 6.
  Ο Γιάνκα έτρεμε από φόβο, τα δόντια του έτριξαν. Ξαφνικά αυτοί είναι τρομεροί παιδεραστές που θέλουν να τον βιάσουν. Επιπλέον, μοιάζουν με Άραβες και οι Άραβες συχνά εκμεταλλεύονται σεξουαλικά τα αγόρια, όπως τα λένε - bacha!
  - Σε παρακαλώ, μη με βασανίζεις!
  Ο έμπορος χτύπησε τον Γιανκ στο πρόσωπο, το αγόρι τρεκλίστηκε, με το μάγουλό του πρησμένο. Ακούστηκε ένας θόρυβος στο κεφάλι μου.
  - Έλα γρήγορα, κουτάβι, αλλιώς θα διατάξω να σε γδάρουν.
  Ο βοηθός του εμπόρου γάβγισε:
  - Αυτό είναι, Αχμέτ. Αφαιρούμε και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  Ο Γιάνκα έβγαλε αυτόματα το πουλόβερ του. Είχε ένα μπλουζάκι με μια εικόνα ενός χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων: μια μαύρη κάπα.
  Ο Αχμέτ γέλασε:
  - Πλούσια ρούχα, και τι είδους τέρας απεικονίζεται σε αυτό.
  Το αγόρι τραύλισε, μόλις ακουγόταν:
  - Μαύρος μανδύας!
  - Ποιος δεν ακούει!
  Η Γιάνκα φώναξε με σπασμένη φωνή:
  - Μαύρος μανδύας!
  - Ποιος είναι αυτός?
  Το αγόρι μύρισε:
  - Ήρωας κινουμένων σχεδίων της Disney.
  Ο Αχμέτ αποκρούστηκε:
  -Είσαι μάγος; Ή μήπως αυτό είναι το όνομα της αυτοκρατορίας σας;
  Το αγόρι φοβήθηκε σοβαρά:
  - Αυτή είναι μια τέτοια χώρα!
  - Μακριά!
  - Ναι, μακριά!
  Ο Αχμέτ έβγαλε το τουρμπάνι του και έξυσε την κορυφή του κεφαλιού του:
  - Δεν το ξέρω αυτό! Μπορείτε πραγματικά να δείτε αφάνταστα μακρινές χώρες• ο κόσμος μας είναι πολύ μεγάλος. Βγάλε τη ρόμπα σου, μου ανήκει τώρα.
  Το αγόρι δειλά το έβγαλε, αποφάσισε να μην μαλώσει. Ο Αχμέτ έδειξε το δάχτυλό του στο γυμνό στομάχι του αγοριού. Οι κοιλιακοί του αγοριού ήταν σμιλεμένοι, με ευδιάκριτες ράβδους, όπως αυτές σε μια σοκολάτα. Ενώ σπούδαζε στη σχολή του τσίρκου, ο Yanka είχε πολύ καλούς μύες• η προπόνηση από την πρώιμη παιδική ηλικία έκανε το σώμα του ευέλικτο και τους μύες του ελαστικούς. Ο Αχμέτ ήταν ικανοποιημένος:
  - Δυνατό σκλάβε, προφανώς είσαι από την κάστα των ξένων πολεμιστών, μόνο μικρός ακόμα και δειλός.
  Ο Γιάνκα, χαμηλώνοντας τα μάτια του, αναστέναξε:
  - Στην πραγματικότητα δεν είμαι πολεμιστής!
  - ΠΟΥ?
  - Κάτι σαν ηθοποιός!
  - Ναί! Είναι τόσο ενδιαφέρον! Αλλά δεν έχω χρόνο να ακούσω τα τραγούδια σου. Τώρα βγάλε τις μπότες σου.
  Η Γιάνκα τον διόρθωσε λίγο πιο τολμηρά:
  - Αθλητικά!
  - Αυτό είναι;
  - Έτσι λέγονται τα παπούτσια μας!
  Ο Αχμέτ σήκωσε το μαστίγιο του:
  - Μην τολμήσεις να μου κάνεις διάλεξη! Απλά πυροβολήστε!
  Η Γιάνκα τα έβγαλε απρόθυμα• ήταν σχεδόν καινούργια και γυαλιστερά. Για να μην λερωθεί, έβγαλε και τις κάλτσες του.
  Ο Αχμέτ ήταν ευχαριστημένος.
  - Πρόστιμο! Γίνεσαι υπάκουος σκλάβος! Τα παπούτσια είναι όμορφα και θα πουλήσουν. Τώρα βγάλε το παντελόνι σου!
  Η τελευταία φράση προκάλεσε φόβο στο αγόρι, κι αν τον απογοήτευαν πραγματικά;
  Τα χέρια μου άρχισαν να τρέμουν. Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε ένα κτύπημα και το μαστίγιο του έκαψε οδυνηρά τον γυμνό ώμο.
  - Οι εντολές μου εκτελούνται αμέσως σκλάβε!
  Ο Γιάνκα, στενάζοντας από τον πόνο, έβγαλε γρήγορα το παντελόνι του, αφήνοντάς τον μόνο με το αθλητικό σορτσάκι του. Ο Αχμέτ τον πλησίασε και άρχισε να τον αισθάνεται ασυνήθιστα. Τραχιά δάχτυλα περπατούσαν κατά μήκος των ποδιών, ζύμωναν το στήθος, τσιμπούσαν τους δικέφαλους, ο δουλέμπορος κοίταξε στο στόμα.
  - Τα δόντια είναι όλα άθικτα! Ούτε ένα σημείο! Επομένως, υπήρχαν γερά οστά.
  Μετά με έβαλε να σηκώσω τα πόδια μου, νιώθοντας τα πόδια μου:
  - Όχι, προφανώς δεν γεννήθηκες σκλάβος, που σημαίνει ότι έχεις μεγάλη αξία. - Ο Αχμέτ μύρισε το αγόρι. Η μυρωδιά ενός καθαρού, μυώδους σώματος ξύπνησε τα κτηνώδη ένστικτα, αλλά ο έμπορος είχε συνηθίσει να συγκρατείται. Συνολικά το προϊόν φαινόταν ελκυστικό. Ο Αχμέτ τράβηξε οδυνηρά τα ξανθά, πυκνά μαλλιά του αγοριού και είπε:
  - Τα ξανθά αγόρια είναι πολύ σπάνια. Θα πάρω ένα αξιοπρεπές ποσό για αυτό. Ενώστε τον με τους άλλους σκλάβους.
  Ο Γιάνκα ήταν έτοιμος να πάρει τα ρούχα του όταν ένα μαστίγιο τον χτύπησε οδυνηρά στα δάχτυλά του και μια κατακόκκινη λωρίδα φούσκωσε στο πίσω μέρος του χεριού του:
  - Πού είναι τώρα ο σκλάβος; - Ο Αχμέντ μάζεψε τα ρούχα του και ο βοηθός του πέταξε ένα μανδύα στη Γιάνκα. "Το αγόρι σκλάβος δεν θα πληγωθεί ξανά".
  Η Γιάνκα ούρλιαξε:
  - Λοιπόν τι κάνω! Τώρα θα τριγυρνάω γυμνός, ξυπόλητος;
  - Ναι, ασήμαντο σκλάβε, αλλιώς θα σε βάλουν στο ξύλο! Τώρα πάρε τον στους άλλους σκλάβους.
  Η Γιάνκα απομακρύνθηκε ασυνήθιστα σαν σκυλάκι. Τα γυμνά πόδια του παιδιού πατούσαν πάνω σε ραγισμένες πλάκες, διαβρωμένες από φυσικά στοιχεία, και τα γυμνά πόδια του γαργαλούσαν ελαφρά. Το δροσερό αεράκι κάλυπτε ευχάριστα το σώμα• το αγόρι θυμήθηκε τον Άρτεκ, όταν, μετά από δέκα χιλιόμετρα τρέξιμο, στάθηκε στην κορυφή του Όρους Αρκούδων. Επίσης η κοιλιά, το στήθος, τα χέρια, τα πόδια χαϊδεύτηκαν από τον θαλασσινό αέρα, με ένα πλούσιο σύνολο από ποικίλες μυρωδιές. Το σφύριγμα διέκοψε τις αναμνήσεις. Ένα στυλό έπεσε από την τσέπη του τζιν του και ο βοηθός το έδωσε στον Ahmed. Της έριξε μια ματιά ειρωνικά:
  - Τι πολύ όμορφο πράγμα! - είπε ο έμπορος κοιτάζοντάς την πιο προσεκτικά και γύρισε. Μετά σφύριξε. - Ουάου! Υπήρχε ένα σχέδιο, τώρα υπάρχει ένα άλλο! Τι είναι?
  Ένας βοηθός με ριγέ χάντρες στο λαιμό ενός ταύρου σχεδίασε έναν κύκλο με το χέρι του:
  - Άγιος! Αγιος! Μαγεία!
  Η Γιάνκα κοίταξε γύρω της και είπε ήσυχα:
  - Δεν υπάρχει μαγεία εδώ!
  Ο έμπορος έκανε μια ανυπόμονη χειρονομία:
  - Φέρτε τον πιο κοντά!
  Το αγόρι σύρθηκε απότομα, ο Γιάνκα κόντεψε να πέσει και ο λαιμός του πονούσε.
  -Λέτε λοιπόν ότι δεν υπάρχει μαγεία.
  Το αγόρι απάντησε γρήγορα:
  - Φυσικά και όχι! Αυτή είναι απλώς η τέχνη των δασκάλων μας.
  - Χειροτεχνική τέχνη;
  - Ναί! Ω Κύριε! - Ο Γιάνκα έσκυψε αντανακλαστικά πιάνοντας την κίνηση του μαστίγιου.
  - Εντάξει τότε! Μπορείτε να πάτε! Έχουμε ήδη αργήσει πολύ. Συνδέστε το στη στήλη. Στη στάση ανάπαυσης, θα ρωτήσω το αγόρι λεπτομερώς.
  Ο Γιάνκα ήταν δεμένος από τα χέρια σε ένα χοντρό, πρόχειρα πλανισμένο κοντάρι• δίπλα του υπήρχαν καμιά δεκαριά αγόρια, της ίδιας ηλικίας ή λίγο μεγαλύτερα ή μικρότερα από αυτόν. Τα αγόρια ήταν μισόγυμνα, φορούσαν μόνο εσώρουχα, λεπτά με προεξέχοντα πλευρά. Το δέρμα ήταν πολύ σκούρο, μαυρισμένο από τρεις ήλιους, αλλά δεν υπήρχαν μαύροι. Τα αγόρια έμοιαζαν με Άραβες, με μαύρα μαλλιά, αν και μερικά ήταν λίγο πιο ανοιχτό καφέ και περισσότερο σαν Καυκάσιοι. Γενικά, τα ωραία παιδιά χαμογέλασαν στη Γιάνκα και μόνο στο βλέμμα ενός από αυτούς το αγόρι διάβασε εχθρότητα. Τα ξυπόλυτα πόδια των παιδιών ήταν μαύρα, μελανιασμένα και σκληροτράχηλα• ήταν ξεκάθαρο ότι είχαν κάνει πολύ δρόμο. Η Γιάνκα ανατρίχιασε και σκέφτηκε τι είδους αγόρι της πόλης θα ήταν, περπατώντας για μέρες σε έναν σκονισμένο, βραχώδη δρόμο. Το αγόρι που στεκόταν στο πλάι με τα χέρια του δεμένα ήταν σχεδόν μαύρα, αλλά τα μαλλιά του ήταν ανοιχτό καφέ - έτρεμαν. Σήκωσε το δεξί γυμνό του πόδι, ο Γιάνκα γύρισε το αριστερό του πόδι ως απάντηση και έβαλε το πόδι στο πόδι του. Έτσι, τα αγόρια έμοιαζαν να δίνουν τα χέρια μεταξύ τους. Ο Γιάνκα σημείωσε ότι η σόλα του αγοριού ήταν σκληρή, σαν κέρατο κατσίκας. Το αγόρι ρώτησε ήσυχα:
  - Είμαι ο Άλι, ποιος είσαι;
  Ο φρεσκοκομμένος νεαρός σκλάβος απάντησε λίγο πιο δυνατά:
  - Είμαι η Γιάνκα.
  Το μαστίγιο μου έκαψε την πλάτη. Το αγόρι ούρλιαξε, αλλά δάγκωσε τα χείλη του• δεν ήθελε να ντροπιαστεί μπροστά στα άλλα αγόρια.
  - Μη μιλάς! - φώναξε ο επόπτης.
  Η Γιάνκα υποκλίθηκε αυτόματα. Γενικά, πόσο γρήγορα αναπτύσσονται οι συνήθειες των σκλάβων.
  Οδηγήθηκαν, το σχοινί τεντώθηκε: έπρεπε να αυξήσουν το ρυθμό τους. Τα αγόρια περπατούσαν σιωπηλά, μόνο ο Άλι, που κοίταζε πίσω για να δει αν ο επίσκοπος κοιτούσε προς την κατεύθυνση τους, είπε με έναν ήσυχο ψίθυρο:
  - Πρέπει να είσαι ξένος!
  Η Γιάνκα σκέφτηκε για μερικά δευτερόλεπτα και απάντησε:
  - Ναι, ξένος!
  - Το κατάλαβα αμέσως από τα ρούχα σου! Επιπλέον, όταν μιλάς, υπάρχει μια περίεργη αίσθηση σαν δύο άτομα να λένε τις λέξεις ταυτόχρονα.
  - Ίσως φταίει η προφορά!
  Ο Αλί πρότεινε:
  -Είστε από την κάστα των πολεμιστών;
  - Δυστυχώς όχι!
  - Το έχω ήδη ακούσει αυτό! Αλλά το να είσαι πολεμιστής είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το να σαπίζεις σε φυτείες ή σε λατομεία.
  Η Γιάνκα ανατρίχιασε:
  - Ναι, φαντάζομαι ότι πρέπει να είναι δύσκολο!
  Ο Αλί παρατήρησε:
  "Είμαι δυνατός και ανθεκτικός τύπος και αν αναγκαστώ να εξορύξω μια πέτρα στην επιφάνεια, μπορώ να ζήσω πολύ". Αλλά υπόγεια, ειδικά σε ορυχεία αργύρου, δεν μπορείς να αντέξεις περισσότερο από δύο χρόνια.
  - Γιατί?
  - Ο αέρας είναι τόσο δηλητηριασμένος με θείο.
  Η Yanka θυμήθηκε το μάθημα της ιστορίας:
  - Υπάρχουν όμως και γαλέρες.
  - Ναι, και είναι τρομερό, αλλά δεν μας απειλεί ακόμα.
  - Γιατί η αυτοκρατορία δεν έχει θάλασσα;
  - Υπάρχει μια θάλασσα, αλλά είμαστε πολύ μικροί, τα καθίσματα και τα κουπιά είναι σχεδιασμένα για ενήλικες άνδρες ή γυναίκες.
  Η Γιάνκα σώπασε. Αναρωτήθηκε τι τον περίμενε τώρα. Ο διάβολος είναι πονηρός, ο πανίσχυρος δαίμονας τον έχει ξαναρίξει στους καιρούς της σκλαβιάς. Τώρα περπατάει σχεδόν γυμνός, δίπλα στα ιδρωμένα, άπλυτα αγόρια, η πλάτη του πονάει από τις βλεφαρίδες και μοιάζει να είναι λίγο ακόμα. Πριν από λίγο καιρό δεν ήταν χειρότερος από τους περισσότερους Ρώσους μαθητές, σχεδόν άριστος μαθητής, ο καλύτερος μαχητής στην τάξη. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι πλούσιοι, είναι μια συνηθισμένη, μέση οικογένεια, αλλά γενικά ήταν αρκετά από όλα. Και τώρα, με τη θέληση του Διαβόλου, βρίσκεται σε έναν εξωγήινο κόσμο, όπου δεν υπάρχουν τηλεοράσεις, υπολογιστές, ραδιόφωνα, μαγνητόφωνα, ούτε καν οδοντόβουρτσα. Γενικά, τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας ψεύδονται. Κάθε σύγχρονο άτομο στην αρχαιότητα θα ένιωθε εξαιρετικά άβολα. Αν μόνο οι ίδιοι οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας είχαν σταλεί σε εποχές όχι τόσο μακρινές, θα είχαν πεθάνει γρήγορα! Διαφορετικά, θα εμφανιστεί ένας σύγχρονος άνθρωπος και ας τους αλωνίσουμε όλους. Και την ίδια στιγμή, τέτοια αφέλεια, στις ειδικές δυνάμεις δεν σου διδάσκουν πώς να χειρίζεσαι σπαθί, αλλά σε κάποιο βιβλίο, ένας συνταγματάρχης της KGB ας τους κόψει όλους. Ένα είδος τέρατος. Γενικά, στα περισσότερα μυθιστορήματα οι ήρωες είναι αξιωματικοί της FSB. Υπάρχει ένα στερεότυπο ότι αν είσαι αξιωματικός της FSB, τότε πρέπει να είσαι υπεράνθρωπος. Λοιπόν, ο πατέρας του Yankee είναι Σιβηριανός και καπετάνιος των ειδικών υπηρεσιών. Σωματικά αρκετά δυνατός, αλλά επειδή ο γιος μου είναι ακροβάτης, δεν θα λειτουργήσει στην αγκαλιά του. Επιπλέον, ο Yanka τον κέρδισε ήδη στο σκάκι σε ηλικία έξι ετών. Είναι λοιπόν τόσο υπεράνθρωποι οι άνδρες της FSB; Όχι, είναι και αυτά άτομα της ανθρώπινης φυλής, είναι κατά κάποιο τρόπο εκπαιδευμένα, έχουν ορισμένες δεξιότητες, συγκεκριμένες γνώσεις, αλλά δεν υπάρχει τίποτα υπεράνθρωπο. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο καθένας τους μπορεί να γίνει βασιλιάς; Παρεμπιπτόντως, η μητέρα του είναι γυμνάστρια στο τσίρκο, τρέχει τα 100 μέτρα πιο γρήγορα από τον πατέρα του και μπορεί να κάνει τα dead split, τα οποία ο πατέρας του δεν μπορεί να κάνει. Ωστόσο, από την παιδική ηλικία, ο ίδιος ο Yanka διακρίθηκε από μεγάλη ευελιξία και κατέκτησε αρκετά γρήγορα μια τέτοια άσκηση. Αλλά δεν θα βοηθήσει πολύ σε έναν αγώνα. Ένα παιδί που μόλις έχει κλείσει τα δώδεκα δεν μπορεί να βγάλει νοκ άουτ είκοσι πέντε ενήλικες και φαινομενικά έμπειρους πολεμιστές. Υπάρχει τουλάχιστον ένα πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Πραγματικά διάβασε για τους κλώνους ιππότες, αυτοί ήταν μαχητές που δημιουργήθηκαν από έναν τρελό έφηβο καθηγητή. Ο συγκρητισμός των ιδιοτήτων των διαφόρων ζώων και φυτών προκάλεσε ένα κράμα πρωτοφανούς δύναμης. Εδώ όλα είναι πιο εύλογα, γιατί δεν πρόκειται για ανθρώπους, αλλά για τεχνητές δημιουργίες.
  Το αγόρι Αλί ρώτησε:
  - Τι σκέφτεσαι?
  - Σχετικά με τη μοίρα σου!
  Το αγόρι χαμογέλασε:
  - Είσαι ξανθομάλλης και πολύ όμορφος, η μοίρα σου θα είναι πολύ πιο αξιοζήλευτη από τη δική μας.
  Η Yanka ξαφνιάστηκε:
  - Και γιατι είναι αυτό!?
  - Το πιο πιθανό είναι να πουληθείς σε χαρέμι.
  - Σε μια γυναίκα; - είπε αισίως η Γιάνκα.
  Ο Άλι κούνησε το κεφάλι του:
  - Αυτό είναι αν είσαι πολύ τυχερός. Τις περισσότερες φορές, τα χαριτωμένα αγόρια, ειδικά με τόσο αραιό χρώμα μαλλιών, καταλήγουν σε κακούς άντρες. Επιπλέον, είναι ατυχές για τους ηλικιωμένους.
  - Γιατί είναι αυτό για ηλικιωμένους;! - Το αγόρι άνοιξε τα μάτια του.
  - Προφανώς, με την ηλικία, η έλξη για τις γυναίκες εξασθενεί.
  Η Yanka συμφώνησε:
  - Γκρίζα μαλλιά στα γένια, διάβολος στα πλευρά!
  - Καλά ειπώθηκαν! - Είπε το αγόρι, λίγο πιο δυνατά από όσο έπρεπε. Η τιμωρία ακολούθησε αμέσως. Η μάστιγα έκαψε το αγόρι, παραλίγο να το ρίξει από τα πόδια και μια φλύκταινα φούσκωσε στην πλάτη του.
  - Μην τον χτυπάς! - Η Γιάνκα έβαλε μέσα. Και αμέσως πήρε τη μερίδα του, φυσικά και πόνεσε, αλλά δεν είναι αυτή η αρχή του βασάνου.
  Ένα χωριό φάνηκε μπροστά. Η άκρη του καμπαναριού και ο κύκλος που προεξέχει. Στα πλάγια εμφανίστηκαν χωράφια, μωβ στάχυα, πολύ μεγαλύτερα από ό,τι στο έδαφος. Μπορείτε επίσης να δείτε φυτείες με κάτι που μοιάζει με σύκα, καθώς και πυκνά ρεβίθια. Τα σύκα όμως είναι πολύ μεγάλα σαν καρπούζια και τα ρεβίθια σαν σημύδες.
  - Πλούσια γη! - είπε η Γιάνκα. - Προσωπικά δεν θα με πείραζε να έχω λίγο φαγητό.
  Το ίδιο αγόρι που έβλεπε σφύριξε απαίσια:
  - Κρατήστε το στόμα σας ευρύτερο! Αυτό δεν είναι για εμάς! Ένας σκλάβος πρέπει να ξέρει τη θέση του.
  Ο Άλι αντιτάχθηκε:
  - Ο τόπος μας, δεν θα πάει πουθενά από εμάς. Αλλά το να προσπαθείς να πετύχεις κάτι καλύτερο δεν είναι σε καμία περίπτωση αμαρτία.
  Το αγόρι έμεινε σιωπηλό, αλλά τα πλεκτά του φρύδια έδειχναν ότι δεν ήταν χαρούμενος. Μόνο αυτό, κύριοι ή σύντροφοι.
  Ο Αλί παρατήρησε:
  - Ο Σαντάτ είναι πάντα δυσαρεστημένος με κάτι! Δεν πρέπει να επιδεινώνουμε την κατάστασή μας με αλληλοκατηγορίες και μομφές.
  Ο Σαντάτ βούρκωσε:
  - Ένας σκλάβος δεν μπορεί να γίνει ελεύθερος!
  Ο Αλί διαφώνησε:
  - Μερικές φορές υπήρχαν και αντίθετα παραδείγματα.
  Η Yanka ρώτησε:
  "Προσωπικά δεν θέλω να γίνω πόρνη και να ταπεινώσω τον εαυτό μου μπροστά στους σεΐχηδες".
  Ο Σαντάτ βούρκωσε:
  - Αυτό είναι πραγματικά ηλίθιο. Η ζωή στο χαρέμι είναι πολύ εύκολη. Εξαιρετικό φαγητό, υπέροχα κρασιά, μαλακό κρεβάτι. Και το πιο σημαντικό, χωρίς δουλειά.
  - Αλλά ξέρεις τι κοστίζει! - Ο Γιάνκα έστρεψε το πρόσωπό του. - Όχι, δεν εύχομαι μια τέτοια μοίρα για τον εαυτό μου.
  - Μα γιατί!
  - Γιατί είμαι άντρας!
  Οι επόπτες χτυπούσαν τα φλυαρία αγόρια με ένα μαστίγιο στα πλευρά. Η Γιάνκα μαστιγώθηκε τρεις φορές πολύ οδυνηρά. Η σκέψη άστραψε ακόμη και αν ήταν δυνατόν να ζεις έτσι. Δεν είναι καλύτερο να αυτοκτονήσεις αν παρουσιαστεί η ευκαιρία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πάει στην κόλαση, και ο τοπικός Σατανάς θα τον κάψει με αιώνια φωτιά. Αιωνιότητα στην κόλαση κάποιου άλλου, στον κάτω κόσμο ενός άλλου σύμπαντος, τι πιο τρομερό.
  Ο Σαντάτ τράνταξε τον ώμο του, το δέρμα του κόπηκε. Το αγόρι έγλειψε το αίμα με τη γλώσσα του και προχώρησε πιο γρήγορα, το σχοινί έσφιξε. Ωστόσο, δεν έχασε το πνεύμα του:
  - Αν είχες μυαλό, θα καταλάβαινες όλα τα πλεονεκτήματα.
  - Το πλεονέκτημα του να είσαι κούκλος;
  - Κάποια αγόρια, ακόμα πιο έξυπνα, κληρονόμησαν περιουσία όταν μεγάλωσαν και έγιναν τα ίδια σεΐχηδες. Αλλά οι ανόητοι, αντίθετα, κατέληξαν άσχημα, πέθαιναν σε φυτείες και λατομεία. - Οι τελευταίοι ήταν λίγο πιο δυνατοί. Ο επόπτης κούνησε το χέρι του, αλλά δεν χτύπησε. Μουρμούρισε:
  - Τι μπορεί να κάνει αυτός ο μελλοντικός σεΐχης; Ωστόσο, το μαστίγιο θα χορέψει στις πλάτες τους.
  Το χωριό που μπήκε η στήλη των σκλάβων ήταν ζητιάνο, καλύβες σαν καλύβες. Ο δρόμος είναι βρώμικος, η Γιάνκα σχεδόν πάτησε μια κοπριά αγελάδας. Και εδώ είναι οι ίδιες οι αγελάδες, κέρατα σε σχήμα ρόμβου, πέντε ταυτόχρονα, αρκετά παχιές. Και στο πίσω μέρος υπάρχουν φτερά. Ωστόσο, είναι αμφίβολο ότι μπορούν να σηκώσουν τέτοιο βάρος. Οι κάτοικοι, ως επί το πλείστον, είναι ντυμένοι όχι πολύ καλύτερα από τους σκλάβους, μόνο οι μεγάλοι φορούν ξύλινα παπούτσια και μερικά πολύχρωμα κουρέλια.
  Μόνο ένα σπίτι είναι φτιαγμένο από πέτρα και φαίνεται πιο πλούσιο, όπως και η τοπική εκκλησία. Μοιάζει με εκκλησάκι και είναι και πέτρινο. Το χωριό όμως δεν είναι μικρό, τα σπίτια είναι πολλά, τα πανταχού παρόντα αγόρια σφυρίζουν και δείχνουν τους σκλάβους. Αλλά δεν πετούν τίποτα.
  Ο Αλί παρατήρησε:
  - Πολλοί από αυτούς μπορούν επίσης να γίνουν σκλάβοι ανά πάσα στιγμή. Όλοι οι αγρότες είναι χρεωμένοι, λιμοκτονούν παρά την πλούσια γη. Τα παιδιά πωλούνται ως σκλάβοι• υπάρχουν πολύ περισσότεροι σκλάβοι στην αχανή χώρα μας παρά ελεύθεροι. Κοιτάξτε τώρα οι τάξεις μας αυξάνονται.
  Πράγματι, ο ιερέας με το ασημένιο τρίγωνο έβγαλε καμιά δεκαριά δυνατά, ημίγυμνα αγόρια και έξι έφηβες. Δεν παζαρεύτηκε για πολύ με τον δουλοπάροικο. Έχοντας λάβει μια αδύνατη σακούλα με χρυσό, παρέδωσε τους σκλάβους. Από ατσάλι για να δένει.
  Ο Ahmed σταμάτησε ξαφνικά, την προσοχή του τράβηξε μια κοπέλα: ξυπόλητη με ελαφρύ αλλά καθαρό χιτώνα, ήταν καλοφτιαγμένη και με όμορφο πρόσωπο.
  - Θέλω αυτόν τον σκλάβο.
  Ο ιερέας μπερδεύτηκε:
  - Αυτή είναι η κόρη του γέροντα του χωριού!
  - Και ότι δεν έχει χρέη;
  Ο ιερέας χάρηκε:
  - Γιατί υπάρχει! Υπάρχει έλλειψη στο ταμείο στο χωριό του!
  - Τι! Για αυτό παίρνω την κόρη του. Τέτοιο κορίτσι δεν είναι για το χωριό.
  Ο ιερέας συμφώνησε:
  - Η θέση της είναι στο χαρέμι!
  - Ή σε μια φυτεία! - είπε ο Αχμέτ θυμωμένος. - Κατά τη γνώμη μου, αυτό της ταιριάζει περισσότερο!
  Ο ιερέας αντιτάχθηκε:
  "Δουλεύει ήδη σκληρά στη φυτεία όλη την ώρα". Κοίτα πόσο σκληρά είναι τα χέρια της.
  - Εδώ θα είναι σκλάβος! Πάρε την!
  Ένα λάσο πετάχτηκε αμέσως πάνω από το κορίτσι. Εκείνη αντιστάθηκε αδύναμα. Ο έμπορος την πλησίασε και της άγγιξε το στήθος με το χέρι του. Οι θηλές πρήστηκαν αμέσως, το κορίτσι τράνταξε πίσω.
  - Πού στέλνεις τον δούλο; Ή θέλεις μαστίγια; Δεν ξέρετε, οι σκλάβες δεν πρέπει να απομακρύνονται όταν ο κύριός τους τις χαϊδεύει.
  Η κοπέλα απάντησε δειλά:
  - Δεν είμαι σκλάβος. Γεννημένος ελεύθερος!
  - Μα ένας ζητιάνος, και αυτό είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα. Έχετε ήδη πουληθεί ως σκλάβος και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμβιβαστείτε μαζί του. Και αν είσαι ευγενικός μαζί μου, το να είσαι σε μια αλυσίδα δεν θα είναι πολύ κολασμένο.
  Το κορίτσι σήκωσε το περήφανο κεφάλι της:
  - Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου ως σκλάβο!
  - Ετσι είναι! Άντε, πήγαινε στο ποστ και γδύσου την!
  Ο χιτώνας της κοπέλας σκίστηκε, αποκαλύπτοντας τη δελεαστική σάρκα της. Η Γιάνκα γύρισε αντανακλαστικά, αλλά τα άλλα αγόρια κοίταξαν με ορθάνοιχτα μάτια. Η καλλονή έδειχνε υγιής και αρκετά μυώδης. Τα χέρια της ήταν δεμένα και τα πόδια της τοποθετήθηκαν σε σφιγκτήρες.
  Ο ίδιος ο Αχμέντ πήρε το μαστίγιο στα χέρια του, το κούνησε, αλλά δεν χτύπησε:
  - Λοιπόν, σκλάβε, μου ζητάς συγχώρεση!
  - Οχι! Ποτέ? Και δεν είμαι σκλάβος!
  Ο Αχμέτ χαμογέλασε:
  - Βλέπω ότι είσαι πεισματάρα! Αποκτήστε το!
  Το μαστίγιο σφύριξε και ένα δυνατό χτύπημα έπεσε στην πλάτη του κοριτσιού. Ο Αχμέτ ήταν σωματικά δυνατός και είχε πείρα στο να δαμάζει επίμονους σκλάβους και σκληρές κακίες. Ωστόσο, το δέρμα δεν κόπηκε• το φρόντιζε προς το παρόν. Το κορίτσι αναστέναξε, αλλά συγκράτησε ένα κλάμα.
  - Λοιπόν, το έχει δεχτεί ο σκλάβος;
  - Δεν είμαι σκλάβος!
  - Το πείσμα είναι σημάδι βλακείας! Πάρετε περισσότερα! - Ο Αχμέτ άρχισε να χτυπάει το κορίτσι. Σε κάθε χτύπημα χτυπούσε πιο δυνατά. Το δέρμα στην πλάτη μου έσκασε και μετά οι ράβδοι άνοιξαν τις μασχάλες μου. Τα χτυπήματα προκάλεσαν διασταύρωση κοψίματος και έρεε αίμα. Τα χτυπήματα του Αχμέτ πήγαιναν όλο και πιο κάτω. Οι γυμνοί γλουτοί του κοριτσιού έγιναν μοβ και η σάρκα της αποκαλύφθηκε. Το επόμενο χτύπημα έπεσε στους αστραγάλους της και μετά ο έμπορος χτύπησε στα σκονισμένα πόδια του κοριτσιού. Η άτυχη γυναίκα δεν κοίταξε τα δυνατά χτυπήματα, δεν ούρλιαξε, μετά το τελευταίο κλικ, το κεφάλι της ταλαντεύτηκε και έπεσε. Ο Αχμέτ φώναξε:
  - Βγάλτε το και ρίξτε το στο καρότσι. Θα πάρουμε το κορίτσι και θα το βγάλουμε σε δημοπρασία. Το δέρμα θα επουλωθεί γρήγορα.
  Έριξαν ένα κουβά νερό στην κοπέλα και την μετέφεραν στο κάρο. Στους σκλάβους δόθηκε ένα μικρό πήλινο μπολ με κάτι παρόμοιο με φασόλια ανακατεμένα με αγγούρια και ντομάτες, καθώς και ψωμί.
  Δεν τους έδιναν κουτάλια, αλλά τους επέτρεψαν να ξεπλύνουν τα χέρια τους με νερό. Μετά από αυτό, η Yanka δοκίμασε για πρώτη φορά εξωγήινο φαγητό. Δεν είχε άσχημη γεύση. Αρκετά ζουμερό και ευχάριστο, καλλιεργημένο κάτω από τρεις ήλιους. Αλήθεια, μια ιδιόμορφη γεύση, σαν πλούσιο μέλι, και η φρεσκάδα της τσίχλας έδιναν κάποια ιδιαιτερότητα στο φαγητό, αλλά ήταν ωραίο. Είναι αλήθεια ότι η μερίδα μετά από ένα τόσο μεγάλο ταξίδι σαφώς δεν είναι αρκετή. Ευτυχώς, ο Yanka δεν έχει περάσει τόσα πολλά ακόμα και του έχει βαρεθεί. Αλλά ήθελα να κοιμηθώ. Μετά από όλα, μετακόμισαν αργά το βράδυ, και το αγόρι δεν ήταν κουκουβάγια. Μετά το φαγητό, τα βλέφαρά μου άρχισαν να κολλάνε μεταξύ τους. Το αγόρι κάθισε και άρχισε να σκύβει την πλάτη του, επιλέγοντας ένα μέρος για να μην αγγίξει το πισί.
  Του φώναξαν με αγένεια και το μαστίγιο έπεσε ξανά στους γυμνούς, παιδικούς ώμους του. Το αγόρι πήδηξε όρθιο και το έδεσαν ξανά. Οι δούλοι οδηγήθηκαν παραπέρα, φαίνεται ότι η μετάβαση δεν αναμενόταν να είναι κοντά.
  Ο Άλι ψιθύρισε στη Γιάνκα:
  - Τίποτα! Όταν κουραστεί ο ίδιος ο έμπορος, θα μας δώσει ένα διάλειμμα.
  - Μακάρι να μπορούσα!
  Τώρα περπατούσαν πάνω σε χοντρό χαλίκι. Τα γυμνά πόδια του αγοριού ένιωσαν πολύ μεγαλύτερη ενόχληση• άρχισαν να φαγούραζαν οδυνηρά και να καίγονται. Για να αποσπάσει την προσοχή του, ο Άρτεμ ξεκίνησε μια συζήτηση με τον Άλι. Του φαινόταν ότι αυτό το αγόρι ήταν έξυπνο και έξυπνο πέρα από τα χρόνια του.
  - Πώς λέγεται αυτό το βασίλειο;
  Ο Αλί απάντησε:
  - Αυτό δεν είναι βασίλειο, αλλά σουλτανάτο.
  - Τι μεγάλη διαφορά!
  - Μη μου πεις! Το κράτος μας είναι τεράστιο και ισχυρό. Διάφοροι βασιλιάδες και σάχης φοβούνται τον σουλτάνο Μπαμπατούρ.
  Η Γιάνκα χαμογέλασε ειρωνικά:
  - Μπαμπατούρα λέτε;
  - Ο Μπαμπατούρ ο έκτος, ή όπως τον λένε ο Αιματηρός.
  Ο νεόκοπος σκλάβος αναστέναξε:
  - Ναι, αυτός είναι εκπρόσωπος μιας ισχυρής δυναστείας.
  Ο Άλι χαμήλωσε τη φωνή του, κοιτάζοντας πίσω στον επόπτη.
  - Σκότωσε τον μεγαλύτερο αδερφό του Ραμσή 2, και κατέστρεψε ολόκληρη την οικογένειά του. Στη συνέχεια τα κεφάλια τους τοποθετήθηκαν σε πασσάλους. Υπάρχουν φήμες ότι μόνο ο βρέφος διάδοχος του θρόνου επέζησε, αν και άλλοι λένε ότι απλώς κάηκε σε φωτιά.
  Η Yanka συμφώνησε πρόθυμα:
  - Τρομερή ιστορία!
  - Δεν γίνεται πιο σκοτεινό! Αλλά εδώ είναι το θέμα, φίλε μου Γιάνκα. Εάν ο ιδιοκτήτης πάρει το ρίσκο να κάνει μια μεγάλη μετάβαση στην πρωτεύουσα, τότε υπάρχει πιθανότητα να σας αγοράσει ο υψηλός ευνούχος του Σουλτάνου.
  Η Γιάνκα έγινε ζοφερή:
  - Αυτό δεν θα γίνει!
  - Τι θα κάνεις! Και γενικά το να είσαι παλλακίδα δεν είναι η χειρότερη μοίρα στον κόσμο, αν και...
  - Τι, όμως!
  - Λένε ότι ο Σουλτάνος λατρεύει να βασανίζει αγοράκια. Είναι πολύ εφευρετικό, λένε ότι έφτιαξε ακόμη και μια μηχανή βασανιστηρίων μόνος του.
  Η Γιάνκα έτρεμε:
  - Πώς το ξέρεις αυτό!
  - Πώς μπορώ να σας το εξηγήσω αυτό; Βλέπετε, ο Σουλτάνος λατρεύει να επιδεικνύει το ταλέντο του ως δήμιος σε υπουργούς, βεζίρηδες, ευγενείς, καθώς και στο μεγάλο γυναικείο χαρέμι του. Μετά διέδιδαν και διάφορες φήμες κυκλοφόρησαν στον κόσμο. Είναι συχνά ο καλύτερος κατάσκοπος.
  Η Yanka συμφώνησε:
  - Ναι, αυτό είναι πολύ πιθανό! Διάβασα ένα τρίτομο βιβλίο για την εξέγερση του Πουγκάτσεφ και υπήρχε μια φήμη για τον τσάρο που έφτασε στην πρωτεύουσα δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη έκθεση. Γενικά, οι δημοφιλείς φήμες ήταν καλύτερες από κάθε ευφυΐα.
  Ο Σαντάτ μπήκε στη συζήτηση:
  - Αν θέλετε να επιβιώσετε, να είστε προσεκτικοί με τους κυβερνώντες.
  Ο Γιάνκα κούνησε το κεφάλι του και παρατήρησε:
  - Η ζωή ενός σκλάβου δεν είναι ζωή, αλλά ούτε κι εσύ θέλεις να την αποχωριστείς.
  Το αγόρι κοίταξε γύρω του, ένα απαλό αεράκι φυσούσε, τα πουλιά τραγουδούσαν και οι ήχοι ήταν πλούσιοι, πλούσιοι. Κάτι από τσίχλα, αηδόνι, οριολέ. Υπάρχουν όμως και απόκοσμοι μαγευτικοί ήχοι. Αυτό κάνει την ψυχή σας να αισθάνεται πολύ καλύτερα, ακόμα και τα μελανιασμένα πόδια σας δεν πονάνε τόσο πολύ και αισθάνεστε λιγότερο κουρασμένοι. Το σώμα είναι εκπαιδευμένο και θα αντέξει τη μετάβαση, και τα πόδια θα το συνηθίσουν, απλά πρέπει να ξεπεράσετε τον εαυτό σας. Γενικά, ήρθε η ώρα να σκεφτείς το μέλλον.
  Ένα ρεύμα από σκέψεις κύλησε. Εδώ οι προοπτικές είναι ακόμα ασαφείς. Καθαρά ενστικτωδώς, όπως εκατό τοις εκατό άνθρωπος, ο ρόλος της παλλακίδας τον τρομάζει. Όποιος πιστεύει ότι τα παιδιά δεν ξέρουν τίποτα για την ενήλικη ζωή είναι ανόητος. Τυπικά, δεν του επιτρέπεται να παρακολουθεί πορνογραφία, αλλά στην πραγματικότητα είναι δύσκολο να βρεις μαθητή που να μην την έχει δει. Άλλο είναι ότι δεν τον ενδιαφέρει ακόμα αυτό. Αλλά στα δεκατέσσερά του, μόλις δύο χρόνια αργότερα, αυτό θα γίνει φυσικά το αγαπημένο του χόμπι. Δεν μπορείτε να διαφωνήσετε με τη φύση, δεν είναι καν σαφές τι σκέφτονται οι αρχές όταν εισάγουν περιορισμούς για τους εφήβους. Άλλωστε, πρόκειται για έναν αγώνα ενάντια σε ένα φυσικό, βασικό ένστικτο, άρα άχρηστο, καταδικασμένο σε ήττα. Άλλωστε, κανείς δεν κατάφερε ποτέ να νικήσει τη φύση• αργά ή γρήγορα έκανε τον φόρο της. Και οι απαγορεύσεις οδήγησαν μόνο σε τραύματα στην εφηβική ψυχή και σε διάφορες καταχρήσεις, ειδικά από την αστυνομία. Οι νόμοι της Ρωσίας και άλλων χωρών είναι τόσο ατελείς. Ο έφηβος είναι σχεδόν ενήλικας και είναι το πιο δυστυχισμένο και στερημένο μέλος της κοινωνίας. Δεν μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές. Ενώ ένας κλινικός ανόητος μπορεί. Αν και σε ηλικία δεκαεπτά ετών, ορισμένοι έφηβοι γράφουν ήδη διδακτορικές διατριβές. Και γενικά, το σύγχρονο παιδί είναι πολύ έξυπνο, ανεπτυγμένο και χρησιμοποιεί υπολογιστή: γιατί αυτό είναι πέρα από τις δυνάμεις ενός καθηγητή. Το να τον θεωρείς ανάξιο να ψηφίσει δεν είναι λογικό. Η ιστορία γνωρίζει πολλά παραδείγματα: όταν οι έφηβοι κυβερνούσαν με αξιοπρέπεια ένα ολόκληρο κράτος. Για παράδειγμα, ο Ιβάν ο Τρομερός, σε ηλικία δώδεκα ετών, διέταξε τη δολοφονία του αντιβασιλέα Shuisky, αναγκάζοντας τους ευγενείς να υπολογίσουν τον εαυτό τους. Αλλά αυτό ήταν ακόμη και πριν από την περιβόητη επιτάχυνση και την έκρηξη του Διαδικτύου, όταν ο Yanka μπορούσε να μάθει τα πάντα. Αντιγράψτε οποιοδήποτε δοκίμιο, διαβάστε πώς λειτουργεί η ατομική βόμβα, την ιστορία της Αρχαίας Ρώμης και τον Μαρκήσιο ντε Σαντ. Γιατί λοιπόν ένα παιδί-θαύμα δεν μπορεί να ψηφίσει, αλλά ένας αλκοολικός άστεγος έχει το δικαίωμα; Οι Yankees είχαν τη δική τους εκδοχή: τα παιδιά, κατά κανόνα, είναι πιο αντιπολιτευτικά από τους ενήλικες και έχουν πολύ μεγαλύτερη επιθυμία για αλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι επωφελές για τις αρχές να ψηφίζει ένα παιδί.
  Τα παιδιά αγαπούν περισσότερη ελευθερία και θα ψηφίσουν είτε Δημοκρατικοί είτε Εθνικιστές. Ο Γιάνκα έξυσε τη γυμνή του φτέρνα με την παλάμη του, που ήταν ακατέργαστη από το χοντρό χαλίκι, και έγινε πιο εύκολο. Στα δώδεκα του, ένα σύγχρονο παιδί, αν δεν είναι βλάκας, βάζει ήδη τα θεμέλια της πολιτικής σκέψης και της κοσμοθεωρίας. Άρα σκέφτεται και αυτός. Ποιο σύστημα είναι καλύτερο για τη Ρωσία, καπιταλιστικό ή σοσιαλιστικό, σύστημα διακυβέρνησης: δημοκρατία ή δικτατορία! Εδώ, βέβαια, είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα. Κάθε σύστημα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η σχεδιασμένη, σοσιαλιστική οικονομία επέτρεψε στη Σοβιετική Ένωση να επιτύχει μεγάλη επιτυχία. Έγινε εκβιομηχάνιση και δημιουργήθηκε μια ισχυρή βαριά βιομηχανία. Το 1941, η ΕΣΣΔ είχε τον μεγαλύτερο στόλο αρμάτων μάχης, τα περισσότερα αεροσκάφη και όπλα. Είναι αλήθεια ότι το ναυτικό, οι μεταφορές, η ελαφριά και η βιομηχανία τροφίμων υστερούσαν. Οι άνθρωποι δεν ζούσαν πολύ καλά, αλλά κανείς δεν πεινούσε, η γεωργία σταδιακά αναπτύχθηκε. Οι αγρότες συνήθισαν να καλλιεργούν τη γη συλλογικά και αυτό απέφερε καρπούς• οι μεγάλες συλλογικές φάρμες έκαναν πλήρη χρήση των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τελευταίας τεχνολογίας. Ειδικά στη μεταπολεμική περίοδο, που για δώδεκα χρόνια (!) οι τιμές μειώνονταν κάθε χρόνο. Την παραμονή του πολέμου, τα σοβιετικά τανκς και το πυροβολικό ήταν τα καλύτερα στον κόσμο. Όσον αφορά την αεροπορία, τα νεότερα αεροσκάφη είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τα γερμανικά, τα ξεπερασμένα είναι πολύ πιο αδύναμα, αλλά η συνολική υπεροχή είναι τετραπλή! Αλλά η Κατιούσα δεν είχε όμοιο. Είναι αλήθεια ότι οι Γερμανοί τους ξεπέρασαν με πυραύλους, ραδιόφωνα και αεριωθούμενα αεροπλάνα: το πρώτο εμφανίστηκε το 1939. Γενικά, το επίπεδο της γερμανικής επιστήμης ήταν εξαιρετικά υψηλό, παρά τη φυγή όλων των επιστημόνων του Φεβρουαρίου. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι άνθρωποι του Φλεβάρη δεν έχουν ιδιαίτερο ταλέντο και ο Αϊνστάιν θα ήταν μια οντότητα χωρίς τη Ρωσίδα σύζυγό του, η οποία εφηύρε τη θεωρία της σχετικότητας. Ο Γιάνκα δεν συμπαθούσε τον Αϊνστάιν, όχι όμως επειδή ήταν Φεβρουάριος, αλλά για έναν άλλο λόγο. Ήταν ο Αϊνστάιν που ώθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναλάβουν την ανάπτυξη ενός τόσο ακριβού και αμφίβολου έργου όπως η ατομική βόμβα. Αν όχι οι Αμερικανοί, ένα τόσο τρομερό όπλο θα είχε δημιουργηθεί πολύ αργότερα και πιθανώς στην ΕΣΣΔ. Σε κάθε περίπτωση, η ατομική βόμβα στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών εμπόδισε το αγαπημένο όνειρο του Στάλιν και όλων των κομμουνιστών να πραγματοποιηθεί: να ενώσουν όλη την ανθρωπότητα κάτω από το κόκκινο λάβαρο. Όπως γράφεται στο πρώτο σοβιετικό σύνταγμα: η ΕΣΣΔ θα επεκταθεί έως ότου συμπεριλάβει την τελευταία δημοκρατία του πλανήτη Γη.
  Και τι ισχύει! Η ανθρωπότητα πρέπει να είναι ενωμένη!
  Ο Άλι ρώτησε τον Ιάνκου, διακόπτοντας το συρμό των λογικών σκέψεων:
  - Τι σκέφτεσαι?
  Το αγόρι απάντησε αμέσως:
  - Για την κρατική δομή!
  - Ναι, είσαι φιλόσοφος!
  - Ως ένα βαθμό, ναι!
  - Ξέρεις, μερικές φορές θέλω κι εγώ να ονειρεύομαι. Για παράδειγμα, τι να κάνεις όταν γίνεις βασιλιάς! Ή ο Σουλτάνος!
  - Και τι θα έκανες;!
  - Θα έδινα γη σε κάθε αγρότη και θα μείωνα τους φόρους. Θα επέτρεπα να παντρευτούν εκπρόσωποι διαφορετικών τάξεων.
  Η Yanka σημείωσε:
  - Θα σε είχαν σκοτώσει!
  - Αλλά ο κόσμος θα συνέθετε τραγούδια του θρύλου. Όπως στην εποχή του για τον Αταμάν Ακμάλ. Ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος. Μόνο ο Σέλα μπορεί να ανταποκριθεί στη φήμη του.
  Η Yanka ρώτησε:
  -Ποια είναι η Σέλα;
  - Ο διάσημος ληστής! Ληστεύει τους πλούσιους και δίνει χρήματα στους φτωχούς. Λένε ότι είναι πολύ δυνατή και όμορφη.
  -Μπορεί! Αυτό μοιάζει με τον Κοτόφσκι και τον Άγγλο Ρομπέν των Δασών.
  - Ποιοι είναι αυτοί?
  - Ευγενείς ληστές. Έκαναν μέχρι και ταινία για αυτούς!
  Ο Άλι ανοιγόκλεισε τα μάτια του:
  - Τι είναι σινεμά;!
  Η Γιάνκα δίστασε, προσπάθησε να το εξηγήσεις αυτό σε ένα μεσαιωνικό αγόρι. Αλλά το παιδικό μυαλό είναι γρήγορο:
  - Είναι σαν όνειρο! Βλέπεις όνειρα;
  - Ναι, φυσικά και βλέπω! Νιώθουν τόσο καλά!
  - Λοιπόν αυτό είναι σαν όνειρο, μόνο εσύ το βλέπεις στην πραγματικότητα. Και δείχνουν ηρωικά επεισόδια από τη ζωή μεγάλων ανθρώπων.
  Το αγόρι έτριψε το πλάι του στο κοντάρι και φύσηξε, ξεφυσώντας τα μακριά καστανά μαλλιά που έμπαιναν στα μάτια του:
  - Αυτό κάνουν οι μάγοι;
  - Όχι, κύριοι!
  - Δεν γίνεται! Άκουσα ότι υπάρχουν μάγοι που δημιουργούν υπέροχα οράματα. Μόνο μερικά από αυτά έχουν απομείνει πλέον.
  Η Yanka αντιτάχθηκε:
  - Μοιάζει πραγματικά με μαγικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι επιστήμη! Ξέρεις τι είναι επιστήμη;
  - Νομίζω ότι κάπου τον άκουσα! Δεν θυμάμαι που!
  Η Γιάνκα γέλασε:
  - Θα ακούσετε περισσότερα!
  Και πάλι το αγόρι ξεπέρασε το απαιτούμενο όριο με μια κουδουνίσια φωνή και δέχτηκε ένα δυνατό χτύπημα, το μαστίγιο κύκλωσε την πλάτη του και έκαψε το στομάχι του. Η Γιάνκα λαχάνιασε, σκόνταψε, αλλά αμέσως σηκώθηκε:
  - Συγνώμη.
  Ένα δάκρυ κύλησε άθελά του από τα μάτια του. Το περπάτημα έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Ο Άλι προσπάθησε να φτιάξει το κέφι του συντρόφου του:
  - Μην λιώσεις! Φανταστείτε ότι το μαστίγιο είναι το τρυφερό χέρι μιας μητέρας!
  Ο Γιάνκα κούνησε το κεφάλι του:
  - Αυτό με κάνει ακόμα πιο δύσκολο!
  - Τίποτα δύσκολο δεν πρέπει να γίνει οικείο, οτιδήποτε οικείο πρέπει να γίνει εύκολο!
  - Δεν ξέρω! Είναι αδύνατο να συνηθίσεις τον πόνο!
  - Μπορείς να συνηθίσεις τα πάντα. Ωστόσο, θα ήθελα να μάθω τι είναι επιστήμη. Υπάρχει κάτι μαγικό κρυμμένο σε αυτή τη λέξη.
  Η Γιάνκα χαμογέλασε, ο πόνος έγινε πιο αδύναμος:
  - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ! Αυτό το πράγμα είναι πιο cool από κάθε μαγικό!
  Ο Άλι ανασήκωσε τα φρύδια του:
  - Πραγματικά!
  - Ναί! Είσαι έξυπνο παιδί. Πες μου: μπορεί κανείς να είναι μάγος ή μάγος;
  Ο Αλί απάντησε:
  - Όχι, αυτό απαιτεί ορισμένες εγγενείς ικανότητες. Αν και λένε ότι ο καθένας μπορεί να μάθει να κάνει λίγη μαγεία. Υπάρχει ένας θρύλος ότι ένας αγρότης έφτιαχνε χρυσό για τον εαυτό του κάθε μέρα.
  - Ένα παλιό παραμύθι!
  - Μα σοφό!
  Η Yanka συνέχισε:
  - Η επιστήμη είναι κάτι τέτοιο που είναι ανώτερο από κάθε μαγεία. Οποιαδήποτε από τις πιο ισχυρές μαγείες και ταυτόχρονα προσβάσιμη σε όλους!
  Ο Αλί παρατήρησε:
  - Φοβερο! Αλλά δεν το κατέχετε;
  - Γι' αυτό το αποφάσισες!
  Το αγόρι κούνησε το κεφάλι του:
  - Γιατί περιπλανιέσαι μαζί μας, αλυσοδεμένος σαν σκλάβος. Ή μάλλον, είσαι σκλάβος! Αν είχες τέτοια δύναμη, θα επέτρεπες στον εαυτό σου να δεχτεί bullying; Αν μπορούσατε, θα είχατε κομματιάσει τους βασανιστές σας εδώ και πολύ καιρό.
  - Για αυτό χρειάζεστε τεχνολογία!
  - Τεχνική μάχης!
  Η Γιάνκα δίστασε:
  - Λοιπόν, πώς να στο εξηγήσω; Οι τεχνίτες κατασκευάζουν διάφορες μηχανικές συσκευές. Κατασκευάζονται από μέταλλο, ξύλο, πέτρα και προσφέρουν ένα πλεονέκτημα.
  Ο Άλι έξυσε τη μύτη του παιδιού στο σχοινί:
  - Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο! Πώς μπορεί αυτό να χρησιμοποιηθεί για να κερδίσει έναν πόλεμο;
  - Φυσικά μπορείτε να!
  - Τότε δεν ξέρω!
  Το αγόρι σώπασε και η Γιάνκα σώπασε. Κατ 'αρχήν, στις συνθήκες του Μεσαίωνα, ένα τανκ είναι ένα ισχυρό όπλο, αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε τόσο εύκολο. Ακόμη και οι κλώνοι ιππότες δεν μπόρεσαν να κατασκευάσουν μια μηχανή, και αυτό παρά τις υπεράνθρωπες ικανότητές τους. Και τι μπορεί να κάνει: ένα απλό αγόρι. Ωστόσο, αν ο Γιάνκα δεν ήταν άριστος μαθητής, δεν οφειλόταν σε έλλειψη ικανότητας, αλλά σε ανεπαρκή επιμονή. Αλλά μια δεξαμενή είναι τόσο περίπλοκη, χρειάζεσαι μια ολόκληρη βιομηχανία, ένα σύνολο διαφορετικών βιομηχανιών και επιστημόνων. Ίσως κάτι πιο απλό, όπως ένα πολυβόλο. Ένα τρομακτικό ατύχημα πιλότου, κατέστρεψε έναν ολόκληρο στρατό στην αυλή του βασιλιά Αρθούρου. Για παράδειγμα, θυμάται ένα διάγραμμα ενός αντιαεροπορικού πολυβόλου που σχεδιάστηκε στο Διαδίκτυο. Μπορεί όμως ένα τέτοιο όπλο να κατασκευαστεί σε σφυρηλάτηση; Κόψτε το, δαγκώστε το! Φαίνεται ότι αυτό έλεγαν στα αρχαία χρόνια. Να τους διαβάσω τον πίνακα πολλαπλασιασμού; Επίσης μια ενδιαφέρουσα ιδέα! Θα γελάσουν!
  Ενώ το κεφάλι μου είναι εντελώς άδειο. Βρίσκεται σε έναν δεσποτικό κόσμο, χωρισμένο σε σκλάβους και σε αφεντικά - φρουρούς και αιχμαλώτους. Χτίστε μια απόλυτη μοναρχία. Ο Γιάνκα, με το παιδικό, αλλά καθόλου πρωτόγονο μυαλό του, άρχισε να συνειδητοποιεί ότι ο συλλογισμός για ένα αφηρημένο θέμα αποσπούσε την προσοχή: πόνος σε σπασμένα πόδια, καταπονημένα πόδια, εκδορές με φαγούρα.
  Να τι είναι καλύτερο: μοναρχία, δικτατορία, δημοκρατία. Διάβασε λοιπόν έναν διάσημο συγγραφέα, πρώην συνταγματάρχη της FSB. Ήταν ένθερμος θαυμαστής της μοναρχίας. Έκανε ενδιαφέροντα επιχειρήματα, αλλά όπως συμβαίνει πάντα με ένα προκατειλημμένο άτομο, δεν είπε πολλά. Για παράδειγμα, οι μονάρχες στις ευρωπαϊκές χώρες έχουν καθαρά ονομαστική εξουσία, δεν κυβερνούν, αλλά είναι απλώς διακοσμήσεις. Δεν ήταν ο βασιλιάς Γεώργιος που κέρδισε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ο πρωθυπουργός Τσόρτσιλ. Ή μάλλον, η Αγγλία κέρδισε υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Τσόρτσιλ. Αλλά παραδόξως, το 1945, οι Συντηρητικοί έχασαν τις βουλευτικές εκλογές. Οι άνθρωποι δεν ήταν ευγνώμονες, αν και η οικονομική κατάσταση της Βρετανίας βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, δεν είναι όλα καλά στην Ευρώπη• η στασιμότητα έχει επικρατήσει, το ποσοστό γεννήσεων μειώνεται και οι μετανάστες βρίσκονται σε έξαρση. Παραδείγματα απόλυτων μοναρχιών όπως η Σαουδική Αραβία δεν είναι εντυπωσιακά. Μόνο οι σεΐχηδες και η ελίτ ζουν καλά εκεί. Ο λαός είναι καταπιεσμένος και σε κατάσταση σκοταδισμού, ο πραγματικός Μεσαίωνας. Η χώρα έχει βάρβαρους νόμους, βασανιστήρια, σωματικές τιμωρίες και δεν υπάρχει αντικειμενική δίκη. Τεράστια κεφάλαια που κερδίζονται από πετροδολάρια απλώς σπαταλούνται. Στις χώρες που εξάγουν πετρέλαιο δεν υπάρχει πρακτικά βιομηχανία, δεν υπάρχουν επιχειρήσεις έντασης γνώσης, ο πληθυσμός είναι ως επί το πλείστον αναλφάβητος και το Διαδίκτυο είναι απαγορευμένο. Τι καλό έχει αυτή η μορφή διακυβέρνησης; Γενικά, αν πάρουμε την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου υπάρχει μια προεδρική μορφή διακυβέρνησης για περισσότερα από διακόσια χρόνια. Ποτέ σε αυτή τη χώρα δεν υπήρξε ανοιχτά αδύναμος ηγέτης. Το εκλογικό σύστημα φιλτράρει τους πολιτικούς και ένας τελείως ηλίθιος δεν μπορούσε να έρθει στην εξουσία. Τουλάχιστον πρέπει να έχετε το χάρισμα του λόγου και κάποιος χωρίς ευφυΐα είναι απίθανο να μπορεί να προφέρει με συνέπεια πολλές φράσεις. Παραδοσιακά, στις προκριματικές εκλογές υπάρχουν αρκετοί ισχυροί και ισχυροί πολιτικοί, βήματα στον θρόνο! Γι' αυτό η Αμερική είναι μεγάλη δύναμη. Και αν πάρουμε την ιστορία της Ρωσίας. Υπήρχαν, φυσικά, μεγάλοι βασιλιάδες, αλλά τόσοι πολλοί κυβερνήθηκαν από αδύναμα άτομα. Αν πάρουμε τη δυναστεία των Ρομανόφ, τότε μόνο ο Μέγας Πέτρος ήταν μεγάλος βασιλιάς. Αναγνωρίστηκε ξεκάθαρα ως σπουδαίος, παρά την ακραία σκληρότητα, τους παρατεταμένους βαρείς πολέμους, τα περίεργα έθιμα και συνήθειες, τη μέθη και την ακολασία. Ο Μέγας Πέτρος αφαίρεσε τις καμπάνες από τις εκκλησίες, διοργάνωσε διαγωνισμούς για να δει ποιος μπορεί να πιει περισσότερο και έπασχε από επιληψία. Φυσικά, υπήρξαν επιτυχίες κάτω από αυτόν, κατάφερε να κερδίσει πρόσβαση στη Βαλτική Θάλασσα, εργοστάσια χτίστηκαν στα Ουράλια και ο στρατός ενισχύθηκε. Αλλά με ποιο υψηλό τίμημα επιτεύχθηκε αυτό; Ήδη ο πρωτότοκος γιος του Πέτρου ήταν αδύναμος, μη αναπτυγμένος και υπόκειται στην αντιδραστική επιρροή των ιερέων. Τελικά, τελείωσε άσχημα, πέθανε κάτω από βασανιστήρια. Γενικά, οι άλλοι Ρομανόφ δεν διακρίνονταν από μεγάλη ευφυΐα ή στρατιωτικές ηγετικές ικανότητες, πολλοί από αυτούς ήταν σε κακή υγεία και κανένας από τους βασιλείς αυτής της δυναστείας δεν έζησε σε σεβαστή ηλικία. Το γεγονός παραμένει ότι δεν υπήρχαν μακροχρόνια άτομα στην οικογένεια Romanov. Άλλοι βασιλιάδες: τους οποίους άλλοι θεωρούσαν σπουδαίους, άλλοι όχι: αυτοί είναι η Αικατερίνη η Β' και ο Αλέξανδρος ο Β'. Υπό την Αικατερίνη τη Δεύτερη: Η Ρωσία πέτυχε σημαντικές κατακτήσεις, αλλά η ίδια η βασίλισσα δεν διέθετε το χάρισμα της στρατιωτικής ηγεσίας. Η Ρωσία ήταν απλώς τυχερή που κατά τη διάρκεια αυτής της ιστορικής περιόδου εμφανίστηκε ένας ολόκληρος γαλαξίας μεγάλων διοικητών. Όσο για την τέχνη του μάνατζμεντ, ήταν αμφιλεγόμενη...
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο 7.
  - Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε! - είπε το όμορφο ξωτικό με βαρύ αναστεναγμό.
  - Και σε όλους τους θεούς ταυτόχρονα! - Προτείνεται με ειρωνεία μέσα από κακώς κρυφό πανικό, Αλέξανδρος.
  Οι νύχτες του στρατού της Σβυατορόσιας συμπιέστηκαν αδυσώπητα. Οι υπερπλαστικές αγκαλιές προσπάθησαν να συμπιέσουν πιο σφιχτά τον πανίσχυρο στρατό. Εκατομμύρια και εκατομμύρια διαστημόπλοια βρήκαν την καταστροφή τους. Συχνά ηρωικό, και άλλοτε γελοίο. Πέθαναν, ελπίζοντας να αναστηθούν με τον καιρό.
  Ο Konstantin Rokossovsky χάρηκε:
  - Φαίνεται ότι καταφέραμε να σχηματίσουμε ένα μεγάλο καζάνι. Αυτό θα μείνει στην ιστορία. όπως οι διαστημικές Κάννες.
  Το κορίτσι πολεμιστής απάντησε με πάθος:
  - Ναι, αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο και μεγαλύτερο!
  - Θα έχουμε δεύτερο Στάλινγκραντ! - Ο Ροκοσόφσκι έκανε μια χειρονομία, ένα αστραφτερό ποτήρι εμφανίστηκε στον αέρα. Το κρασί πιτσιλίστηκε μέσα του, το κυβερνητικό ποτήρι έβγαλε ένα ολόγραμμα και τραγούδησε:
  - Τρία δεξαμενόπλοια ήπιαν τριακόσια το καθένα, και μετά ήπιαν εκατό το καθένα!
  - Αλλά η νοημοσύνη ανέφερε με ακρίβεια! Αυτός ο Γερμανός κάθαρμα πήγε στην επίθεση! Ας κρατήσουμε τη γη άψογη! Ας υπερασπιστούμε το ιερό Στάλινγκραντ! - Τραγούδησε ο Ροκοσόφσκι.
  Το υγρό στο ποτήρι άλλαξε χρώμα και έγινε ροζ. Το ολόγραμμα πάνω από το ποτήρι μετατράπηκε σε ένα όμορφο γυμνό κορίτσι, που τίναξε το γεμάτο στήθος της με ρουμπινί θηλές.
  - Αγαπητέ, στεναχωρήθηκα πολύ, άνοιξα το δρόμο προς τα αστέρια! Πετάει ψηλότερα από τον αετό του βουνού! Ένα σύμβολο της ρωσικής ένδοξης δύναμης! Τα λείψανα των αγίων πυροβολούν! Ο πύραυλος έσκισε το κβάζαρ σε σκόνη! - Το γυμνό κορίτσι με ολόγραμμα χόρεψε, περιστρέφοντας τους γοφούς και τη μέση της. Ήταν τόσο σέξι και τα κατακόκκινα χείλη έπαιζαν σαγηνευτικά.
  Ο Ροκοσόφσκι, στο νέο, μη γερασμένο σώμα του, ένιωσε ένα κύμα επιθυμίας. Αυτή είναι η γκόμενα.
  - Θα ήταν ωραίο να έχουμε έναν καταρράκτη κοριτσιών εδώ!
  Μια ντουζίνα από τις πιο αληθινές ομορφιές ταυτόχρονα, οι μισές από αυτές ξωτικά υλοποιήθηκαν μπροστά στον υπερμαρσάλ.
  - Είμαστε στη διάθεσή σας!
  Ο Ροκοσόφσκι γρύλισε:
  - Αυτό είναι καταπληκτικό! Γυμνώσου και χόρεψε μπροστά μου.
  Τα κορίτσια άρχισαν να γδύνονται σιγά σιγά, παριστάνοντας το στριπτίζ. Φαινόταν συγκλονιστικό. Ο πρώην στρατάρχης του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου δεν πρόλαβε να εκπλαγεί με το πόσο σέξι και διαβολικά όμορφες είναι οι σύγχρονες γυναίκες.
  - Ομορφιές, καλλονές, καλλονές του καμπαρέ! Έχετε δημιουργηθεί για να δημιουργείτε έλξη! Και δεν υπάρχει κανένας πιο όμορφος σε όλη τη γη, κάνετε θεραπεία με κόλλα εγκεφάλου! - Ο υπερστρατάρχης τραγούδησε, απλώνοντας τα χέρια του προς αυτούς.
  Τα κορίτσια τραγούδησαν ως απάντηση:
  - Ω Ροκοσόφσκι, είσαι ο ήρωάς μας! Στα μάτια σου υπάρχει μελαγχολία και πόνος! Λοιπόν, όμορφος άντρας, χαμογέλα! Ανέβα στον ουρανό σαν γεράκι!
  Ο Ροκοσόφσκι σήκωσε τα χέρια του ψηλά και ούρλιαξε, σπάζοντας την ομοιοκαταληξία:
  - Ωωω! Είμαι υπέροχος - σούπερ! Θα συντρίψω τον Σάσκα, τον ανόητο!
  Μια ντουζίνα κορίτσια ήταν εντελώς γυμνά. Χόρεψαν λυγίζοντας τους φυσικούς τους μύες. Τα θηλυκά ξωτικά ήταν ελαφρώς πιο αδύνατα και πιο χαριτωμένα. Και τι πόδια, αστραγάλοι, μηροί, μυώδη, πλούσια, έχουν τόση δύναμη, σεξουαλικότητα, ζωώδη και ταυτόχρονα πνευματικό ερωτισμό. Ο Ροκοσόφσκι κυριολεκτικά αγρίεψε, όρμησε στο πλησιέστερο κορίτσι και άρχισε να φιλάει τις ρουμπινί θηλές της. Και τα χέρια του ζύμωσαν το στήθος δύο άλλων γοητευτικών κοριτσιών. Πώς ανάβουν και ενθουσιάζουν τέτοιες πινελιές, τα κορίτσια τσιρίζουν από χαρά. Ο υπερμάρσαλ ενθουσιάζεται όλο και περισσότερο, είναι σαν να βρίσκεται στον παράδεισο! Ξαφνικά τα όνειρα και η κορύφωση της ευδαιμονίας διακόπτονται από την έξαλλη φωνή του υπολογιστή:
  "Υπάρχει μια άνευ προηγουμένου διαταραχή της ενέργειας στο πίσω μέρος μας. Άνοιγμα πύλης και απελευθέρωση φαντάσματα.
  - Τι?! - Το πρόσωπο του Ροκοσόφσκι παραμορφώθηκε. - Ποιος είναι πίσω μας!
  - Στρατός κλώνων! - Ο υπολογιστής αστειεύτηκε.
  - Κάτι!
  - Τα φαντάσματα απελευθερώνονται από τον υποχώρο.
  Ο Ροκοσόφσκι χλόμιασε: ήξερε ότι τα φαντάσματα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι εντελώς υλικά, έχουν μεγάλη χτυπητική δύναμη. Τι είναι η μίνι ύλη Είναι μια ορισμένη κατάσταση κενού, ενεργειών και διαφόρων πεδίων αστρικής μαγείας. Η ειδική μικτή φύση της μίνι-ύλης της δίνει τεράστια καταστροφική δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να καταστρέψουν εντελώς ένα σημαντικό μέρος της διαστημικής αρμάδας. Ο έμπειρος στρατάρχης κατάλαβε πώς ήταν όταν εμφανίστηκαν ισχυρά εχθρικά στρατεύματα στο πίσω μέρος σου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η εμπειρία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έδειξε την αποτελεσματικότητα της υπονόμευσης των απεργιών.
  Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση! Δεν υπάρχουν αποθέματα.
  Ο υπερστρατάρχης διέταξε:
  - Ανασυντάσσουμε στρατεύματα. Αφήνοντας αδύναμο κάλυμμα, θα επιτεθούμε στον στρατό των φαντασμάτων με όλες μας τις δυνάμεις.
  - Υπακούμε σύντροφε υπερστρατάρχη! - Οι άλλοι στρατάρχες και στρατηγοί ανακοίνωσαν από κοινού.
  - Τότε επίθεση! Ενεργοποιώ την επιλεκτική λειτουργία του υπολογιστή. Αφήστε το ίδιο το ηλεκτρονικό μυαλό να θέσει προτεραιότητες!
  Υπακούοντας στη διαταγή, τα στρατεύματα χωρίστηκαν. Περίπου τα τρία τέταρτα κινήθηκαν ενάντια στα φάντασμα, ενώ τα υπόλοιπα μπλόκαραν το κάλυμμα.
  Ο Ροκοσόφσκι ήταν στο έβδομο επίπεδο του κάτω κόσμου. Σε περίπτωση ήττας τον περίμεναν έντονοι πόνοι και υποβιβασμός. Γενικά, η στάση απέναντι στους νεοαναστημένους ήταν αρκετά φιλελεύθερη. Δεν υποβλήθηκαν σε συστηματικά μέτρα πόνου, όπως άλλα διοικητικά στελέχη και απλοί στρατιώτες. Αλλά σε περίπτωση ήττας, οι κανόνες θα είναι ίδιοι για όλους. Αλήθεια, υπάρχει ένα ρητό: για έναν χτυπημένο, δύο όχι χτυπημένο, δίνουν. Αυτό είναι αρκετά δίκαιο: δίνει κάποιες πιθανότητες να παραμείνεις στην ελίτ. Γιατί όμως ήττα; Τα στρατεύματα στα μετόπισθεν δεν σημαίνουν ήττα! Κάποτε, όταν μαίνονταν η μάχη στην Ουκρανία, τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 1941, τα σοβιετικά στρατεύματα ήταν ανώτερα των Γερμανών, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό. Αλλά λόγω των λαθών της διοίκησης και του χαμηλού ηθικού των σοβιετικών στρατευμάτων, ο στρατός των εκατομμυρίων περικυκλώθηκε. Ακόμη και μετά από αυτό, το αποτέλεσμα της μάχης δεν ήταν προφανές, καθώς το νήμα που έκοψε τα σοβιετικά στρατεύματα ήταν πολύ λεπτό. Αλλά τα ανώτερα σοβιετικά στρατεύματα αντιστάθηκαν εξαιρετικά αδύναμα• περισσότεροι από εξακόσιες πενήντα χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικοί αιχμαλωτίστηκαν. Για να μην αναφέρουμε τη μάζα των πολυάριθμων αποστάτες και λιποτάκτες. Γενικά, έχοντας τετραπλή υπεροχή έναντι της Βέρμαχτ σε τανκς και αεροσκάφη, θα ήταν αμαρτία να χαθεί. Όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα άρματα μάχης 1800 T-34 και KV-1, KV-2 δεν είχαν συγκρίσιμους αντιπάλους στο Patsval (αυτό είναι το γενικό όνομα για τις γερμανικές δυνάμεις αρμάτων μάχης). Είναι αλήθεια ότι ο εχθρός είχε μια προσωρινή υπεροχή στο πεζικό, αλλά μετά από μια εβδομάδα γενικής επιστράτευσης, ο στρατός της ΕΣΣΔ ήταν περίπου διπλάσιος από τη Γερμανία. Τα σοβιετικά στρατεύματα δύσκολα ήξεραν πώς να αμυνθούν. Τόσο η διοίκηση όσο και η ιεραρχία διδάχθηκαν να χτυπούν τον εχθρό στο έδαφός του. Ακόμη και στο καταστατικό του 1939 έγραφε: αν ο εχθρός αναγκάσει τον πόλεμο εναντίον μας, ο στρατός μας θα γίνει ο πιο επιθετικός στον κόσμο. Υπήρχαν φήμες ότι ο Στάλιν ετοίμαζε επίθεση στη Γερμανία. Σε κάθε περίπτωση, ετοιμάζονταν για επιθετικό πόλεμο. Είναι εκατό τοις εκατό Ροκοσόφσκι, δεν ξέρει ακόμα αν ο κύριός τους, ο Μεγάλος Στάλιν, ετοίμαζε μια απεργία στη Γερμανία το 1941. Είναι πολύ μυστικοπαθής τύπος και παρέμεινε έτσι και μετά την ανάστασή του από τους νεκρούς. Όταν ρωτήθηκε άμεσα για αυτό, ο αρχηγός που επέστρεψε από τους νεκρούς απάντησε τα εξής:
  - Ήταν ο πόλεμος αναπόφευκτος;
  - Και τι νομίζεις;! - Ο Ροκοσόφσκι ένιωσε δειλά παρουσία του αναζωογονημένου και ανανεωμένου ηγέτη.
  Ο Στάλιν είπε αργά, με μια ευχάριστη γεωργιανή προφορά:
  - Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του Χίτλερ, τον επιθετικό αντικομμουνισμό του, την εμμονή με την επίθεση στην Ανατολή, είναι σαφές ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να αποφευχθεί. Το μόνο ερώτημα που μένει είναι πότε; Η ανάγκη επιλογής της κατάλληλης στιγμής είναι εξαιρετικά σημαντική. Ούτε αργά ούτε γρήγορα αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας.
  - Σωστά! - είπε τότε ο Στρατάρχης Ροκοσόφσκι και συνέχισε με θέρμη. - Θα ήθελα όμως να εκφράσω τις δικές μου σκέψεις. Αν είχαμε χτυπήσει τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου 1940, θα είχαμε κερδίσει μια γρήγορη νίκη. Τότε δεν θα έπρεπε να χάσουμε είκοσι οκτώ και μισό εκατομμύρια ανθρώπους. Οι απώλειες έντεκα και μισού εκατομμυρίου στρατιωτών και αξιωματικών αναγνωρίστηκαν επίσημα. Αλλά αυτά δεν είναι πλήρη δεδομένα, πρώτον, οι απώλειες των ανταρτών, των στρατευμάτων NKVD, των πολιτοφυλακών, των στρατιωτικών κατασκευαστών, του ιατρικού προσωπικού και άλλων πραγμάτων δεν λαμβάνονται υπόψη. Επιπλέον, όσοι πέθαναν από τραύματα καταμετρήθηκαν αν πέθαναν εντός τριών ημερών από τον τραυματισμό, ενώ στις δυτικές χώρες η αποδεκτή περίοδος είναι ένας χρόνος. Συν άλλα έξι εκατομμύρια αγνοούμενοι, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία είναι νεκροί. Ο πόλεμος ήταν τρομερός.
  Ο Στάλιν κούνησε το κεφάλι του με θλίψη και άρχισε να γεμίζει την πίπα του:
  "Ειλικρινά, μετανιώνω που δεν χτύπησα νωρίτερα". Κάθε θύμα σε αυτόν τον μεγάλο πόλεμο είναι μια ουλή στην καρδιά μου. Υπήρχαν όμως δύο λόγοι που δεν άνοιξα τότε δεύτερο μέτωπο. Πρώτον, είναι πολύ άσχημο να επιτεθείς στον Χίτλερ, με τον οποίο συνήψαν δεκαετή συμφωνία. Κατά κανόνα, παίρνω στα σοβαρά τις διεθνείς συνθήκες.
  Ο Ροκοσόφσκι αντιτάχθηκε:
  - Είχαμε επίσης μια συμφωνία ουδετερότητας με την Ιαπωνία, και ανοίξαμε ένα δεύτερο μέτωπο και πολύ γρήγορα νικήσαμε τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.
  Ο Στάλιν, στραβοκοιτάζοντας πονηρά, προσποιήθηκε ότι συμφωνούσε:
  - Σωστά! Αλλά σε αυτή την περίπτωση, κινδυνεύαμε να χάσουμε την Κίνα από τη σφαίρα επιρροής μας. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν το φιλοαμερικανικό καθεστώς του Chiang Kashi ερχόταν στην εξουσία. Σε αυτή την περίπτωση, μια πολιτεία με πληθυσμό οκτακόσια εκατομμύρια θα έλκονταν στην τροχιά των ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση, οι στρατηγοί της Αμερικής, έχοντας ατομική βόμβα, θα μπορούσαν να εξαπολύσουν πυρηνικό χτύπημα εναντίον μας και τα κινεζικά στρατεύματα θα καθηλώσουν τις δυνάμεις μας στην Άπω Ανατολή. Και έτσι, από τότε που καταφέραμε να εγκαταστήσουμε τον φιλοσταλινικό Μάο Τσε Τουνγκ στην Κίνα, τα ανατολικά σύνορα προστατεύτηκαν. Λίγο από? Ο κινεζικός στρατός πολέμησε καλά στην Κορέα. Οι βαριές αμερικανικές απώλειες απέτρεψαν το ΝΑΤΟ από την επιδίωξη ενός προληπτικού πολέμου. Αλλά τριακόσιες ατομικές βόμβες που έριξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να είχαν σκοτώσει πάνω από είκοσι εκατομμύρια Σοβιετικούς πολίτες και να είχαν ακρωτηριάσει όχι λιγότερο. Και αυτό θα ήταν καταστροφή. Αλίμονο, ένα ριψοκίνδυνο βήμα.
  Ο Ροκοσόφσκι έσπρωξε το ιπτάμενο ρομπότ υγρών κρυστάλλων μακριά του:
  - Αλλά το ρύγχος του γερμανικού τανκ, έχοντας σπάσει τη ραχοκοκαλιά της Γαλλίας και της Βρετανίας, αναπόφευκτα θάφτηκε στις πλάτες μας.
  Ο Στάλιν χαμογέλασε και πέρασε το χέρι του πάνω από το πυκνό, μαύρο μουστάκι του:
  - Σωστά, δεν υπάρχει αντίρρηση! Όμως ο στρατός της ΕΣΣΔ δεν ήταν ακόμη έτοιμος για στρατιωτικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας. Πραγματοποίησα ένα πρόγραμμα επανεξοπλισμού και επίσης αναμόρφωσα τα στρατεύματα, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του πολέμου με τη Φινλανδία. Συμφωνούμε ότι ο πόλεμος με τους Φινλανδούς, που δεν είχαν καθόλου άρματα μάχης, έδειξε το ανεπαρκές επίπεδο εκπαίδευσης του στρατού μας. Επιπλέον, τα στρατεύματα αντιμετώπισαν έντονη έλλειψη αξιωματικών• ελάχιστα βλήματα διαμετρήματος 76,2 mm εκτοξεύτηκαν• δεν υπήρχαν αρκετοί πιλότοι, οδηγοί και αυτοκίνητα.
  Ο Ροκοσόφσκι αντιτάχθηκε:
  - Σε κάθε στρατό, ανά πάσα στιγμή, πάντα κάτι λείπει. Έτσι, ο στρατάρχης δεν είχε καν αρκετά χρήματα για μένα πριν πληρωθώ. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο εχθρός στερείται επίσης εξοπλισμού και προσωπικού. Συγκεκριμένα, από το δέκατο όγδοο έως το τριάντα τέταρτο έτος, οι Γερμανοί δεν είχαν καθολική επιστράτευση και ο στρατός αριθμούσε μόνο εκατό χιλιάδες στρατιώτες. Έτσι οι Γερμανοί περιορίστηκαν από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών.
  - Το ξέρω! - Ο Στάλιν απελευθέρωσε ένα δαχτυλίδι καπνού στον αέρα.
  Ο πρώτος στρατάρχης της Ρωσίας πολωνικής καταγωγής συνέχισε:
  - Υπήρχε λοιπόν έντονη έλλειψη αξιωματικών στο γερμανικό στρατό. Ο Αδόλφος Χίτλερ έγραψε ακόμη, ή μάλλον είπε κατά τη διάρκεια συνομιλιών στο τραπέζι: ήταν απαραίτητο να σχηματιστούν στρατεύματα αποκλειστικά από αξιωματικούς και να συντομευτούν οι όροι υπηρεσίας: να οδηγηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης. Επιπλέον, θα ήταν δυνατή η σημαντική αύξηση της αστυνομικής δύναμης και η βελτίωση της μαχητικής τους εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, οι στρατεύσιμοι θα μπορούσαν να υπηρετήσουν και σε αστυνομικές μονάδες προκειμένου να δημιουργηθεί μια ισχυρότερη βάση κατά την κατασκευή των ενόπλων δυνάμεων.
  - Πονηρό θηρίο! - Ο Στάλιν γούρλωσε τα μάτια τίγρης.
  - Άρα και οι Γερμανοί δεν έφτασαν σε σοβαρό πόλεμο ως προς την μαχητική τους αποτελεσματικότητα. Τα στρατεύματά τους ήταν κυρίως ωμά. "Σίγουρα", κατέληξε ο Ροκοσόφσκι.
  Ο Στάλιν στένεψε τα μάτια του:
  - Αλλά η Γαλλία και η Αγγλία ηττήθηκαν γρήγορα. Γενικά, περίμενα ότι ο πόλεμος στη Δύση θα αργούσε και δεν τράβηξα στρατεύματα στα σύνορα του Τρίτου Ράιχ εκ των προτέρων: από φόβο μήπως τρομάξουν τους Γερμανούς. Λοιπόν, κανείς δεν περίμενε ότι οι ανώτερες δυνάμεις των τεσσάρων δυνάμεων θα άντεχαν μόνο για ενάμιση μήνα.
  - Αυτό είναι αν αναλογιστείτε την ενεργό φάση των εχθροπραξιών!
  - Αυτό είναι, όχι η τυπική διάρκεια του πολέμου. Μόνο οι Γερμανοί συνέλαβαν περίπου τέσσερα εκατομμύρια αιχμαλώτους πολέμου. Στη συνέχεια τα χρησιμοποίησαν ως εργασία, γεγονός που επέτρεψε στον εχθρό να αυξήσει το μέγεθος του στρατού σε επτά εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες άτομα.
  - Που έκανε τον στρατό τους ακόμα πιο χαλαρό και μείωσε τις μαχητικές του ιδιότητες. Εξάλλου, όσο μεγαλύτερη είναι η φούσκα, τόσο πιο λεπτά είναι τα τοιχώματά της.
  - Οι αναπτυσσόμενες αυτοκρατορίες είναι σαν σαπουνόφουσκα, μόνο με εγωιστική διαχείριση! - Ο Στάλιν αντιτάχθηκε. - Μια αυτοκρατορία που φροντίζει είναι σαν να μεγαλώνουν τα οστά που δυναμώνουν όσο μεγαλώνουν!
  - Εύλογα λέγεται, αλλά αυτό δεν ισχύει για το Τρίτο Ράιχ!
  - Μα για εμάς ισχύει! Το σοβιετικό σύστημα είναι καλύτερο από την καπιταλιστική και δυτική δημοκρατία. Η δύναμή του είναι ο ολοκληρωτισμός.
  - Πώς σας φαίνεται το πολιτικό σύστημα και στις δύο Ρωσίες;
  - Φοβερο! Όλοι οι άνθρωποι μένουν σε στρατώνες και έχουν τάξεις. Το παιδί, ενώ βρίσκεται ακόμα στη μήτρα του υπολογιστή, υποβάλλεται σε ολική επεξεργασία. Όλοι υπηρετούν στο στρατό, όλοι είναι στην επιχείρηση. Και η εκπαίδευση είναι πόνος! Ακόμη και οι ανώτατοι αξιωματούχοι υποβάλλονται σε κυβερνητική επεξεργασία. Μου αρέσει αυτό το υπερολοκληρωτικό σύστημα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει πλήρης έλεγχος των σκέψεων, αν και η τεχνολογία το επιτρέπει!
  - Αυτό συμβαίνει γιατί τα βιορομπότ δεν μπορούν να γίνουν καλοί στρατιώτες. Στον πόλεμο χρειάζεσαι πρωτοβουλία και λίγη ανεξαρτησία στη σκέψη, ελευθερία στη δράση. - είπε φιλοσοφικά ο Ροκοσόφσκι.
  - Ναί! Τα ρομπότ δεν είναι καλύτερα από τους ανθρώπους. Πρέπει να πω, κάποτε, ήμουν δύσπιστος για την κυβερνητική. Αισθάνθηκε μια πιθανή απειλή για την ανθρωπότητα. Το παρέδωσε στα επίμονα χέρια των οργάνων.
  Ο Ροκοσόφσκι προσπάθησε να επαναφέρει τη συζήτηση στην προηγούμενη πορεία της:
  - Η Κυβερνητική είναι, φυσικά, καλή, αλλά και πάλι, δεν είναι λάθος που δεν χτυπήσαμε τον Χίτλερ το 1940;
  Ο Στάλιν απάντησε:
  - Μπορεί να είναι λάθος, αλλά η συγκέντρωση των στρατευμάτων θα μπορούσε να τρομάξει τον Χίτλερ, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει την επίθεση στη Δύση. Γενικά, ανά πάσα στιγμή, η Βρετανία και η Γερμανία θα μπορούσαν να κάνουν ειρήνη. Αυτό ακριβώς φοβόμουν, αλλά τώρα βλέπω ότι έκανα λάθος. Ωστόσο, υπήρχαν οφέλη από την ήττα της Γαλλίας.
  - Οι οποίες?
  - Πολλές αποικίες της Γαλλίας και της Βρετανίας θα μπορούσαν να επαναστατήσουν και να πέσουν στη σφαίρα επιρροής της ΕΣΣΔ. Όπου φεύγει ο καπιταλισμός, έρχεται ο σοσιαλισμός. Θα ήταν ιδιαίτερα καλό αν καταλάμβαναν την ηπειρωτική Μεγάλη Βρετανία. Τέτοιες ευκαιρίες για τον κομμουνισμό.
  Ο Ροκοσόφσκι συμφώνησε:
  - Πιθανώς! Αποικίες ηττημένων αυτοκρατοριών θα μπορούσαν να γίνουν οι ενωσιακές μας δημοκρατίες. Αλλά μετά, μετά την ήττα της Γαλλίας, ποια είναι τα σχέδια; Ίσως χρειαστεί το έτος 1941, όταν τα στρατεύματα άρχισαν να φτάνουν στα σύνορα.
  Ο Στάλιν σημείωσε:
  - Έλαβα πληροφορίες ότι οι Γερμανοί ετοίμαζαν πόλεμο με την ΕΣΣΔ. Αλλά ήταν τόσο αντιφατικά. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Χίτλερ, έχοντας νικήσει την Αγγλία, θα επιτεθεί στην ΕΣΣΔ.
  - Ήταν τόσο!
  - Προσπαθήστε να νικήσετε τη Βρετανία όταν έχει τόσο μεγάλη υπεροχή στη θάλασσα. Ειδικά για πλοία μεγάλης επιφάνειας. Θα βουλιάξουν οποιαδήποτε γερμανικά μεταφορικά. Θεωρητικά, οι Γερμανοί μπορούσαν να επιτύχουν υπεροχή έναντι της Βρετανίας στην αεροπορία, αλλά για αυτό έπρεπε να κινητοποιήσουν τη στρατιωτική βιομηχανία.
  - Η Γερμανία συμπεριφέρθηκε επιπόλαια.
  - Αλλά όχι εγώ! Ειδικότερα, το τεσσαρακοστό έτος παρατάθηκε η εργάσιμη ημέρα και θεσπίστηκε ποινική ευθύνη για καθυστέρηση. Η υπερωριακή εργασία ασκήθηκε ενεργά . Η παραγωγή όπλων αυξήθηκε. Ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει το γεγονός ότι προετοιμαζόμασταν. Γνωρίζοντας ότι η μάχη με τον φασισμό ήταν αναπόφευκτη, κινητοποιήσαμε ό,τι μπορούσαμε. Φυσικά, χωρίς να κηρύξει στρατιωτικό νόμο, αλλά κρυφά καλώντας στρατεύματα.
  - Κι όμως δεν ήταν έτοιμοι!
  - Πώς να το πω! Γεγονός είναι ότι στις ενέργειες των φασιστών υπήρχαν πολλά στοιχεία ξεκάθαρης μπλόφας. Οι υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι η έναρξη των εχθροπραξιών θα προηγηθεί τελεσίγραφο. Αυτό που θέλουν οι Γερμανοί είναι να επιτύχουν βελτιωμένες συνθήκες για την προμήθεια πρώτων υλών. Συγκεκριμένα, η ενοικίαση πετρελαιοπηγών στο Αζερμπαϊτζάν, η μείωση των τιμών των τροφίμων κ.λπ. Και για αυτό χτίζει τις δυνάμεις του. Επιπλέον, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Γερμανοί κρατούσαν μεγάλες δυνάμεις στη Γαλλία και προετοίμαζαν την επιχείρηση Sea Lion.
  - Υπήρχε τέτοια παραπληροφόρηση.
  - Επιπλέον, οι πληροφορίες μετέδωσαν ανακριβείς πληροφορίες για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. Υπερεκτιμήθηκαν κατά περίπου δύο φορές. Εξαιτίας αυτού, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι Ναζί δεν μετέφεραν όλες τις δυνάμεις τους. Δηλαδή λιγότερο από το μισό, που σημαίνει ότι ο πόλεμος με τη Γερμανία δεν είναι αναπόφευκτος. Ο Χίτλερ δεν θα επιτεθεί συγκεντρώνοντας ένα μικρότερο μέρος του στρατού. Νόμιζα ότι ήταν μια τυπική μπλόφα. Επιπλέον, ο πονηρός και πονηρός Χίτλερ μπορούσε να κρατά τα στρατεύματά του επιφυλακτικά για την επίθεσή μας.
  Όπως λένε, ένας κλέφτης δεν πιστεύει έναν έντιμο άνθρωπο.
  - Αλλά δεν ήθελες να επιτεθείς στη Γερμανία!
  - Για κάθε ενδεχόμενο, τράβηξα τα στρατεύματα, αλλά το ερώτημα πώς και πότε να χτυπήσω παρέμενε ανοιχτό. Ο στρατός μας βρισκόταν ακόμη στο στάδιο του σχηματισμού. Τα τμήματα στελεχώθηκαν σύμφωνα με τους νόμους σε καιρό ειρήνης. Επιπλέον, οι Γερμανοί δεν προετοιμάστηκαν για τον χειμερινό πόλεμο. Συγκεκριμένα, υπήρχε έλλειψη χειμερινού ρουχισμού• το είχαν μόνο τα στρατεύματα των SS• το λιπαντικό στα γερμανικά πολυβόλα και όπλα πάγωσε στο κρύο. Επιπλέον, η βενζίνη από τον άνθρακα πάγωσε στους εννέα βαθμούς κάτω από το μηδέν. Γερμανική τεχνολογία, τανκς με στενές διαδρομές, αεροπλάνα με μηχανές που σπάνε. Όλα αυτά είναι συνέπεια της απροετοιμασίας για τον χειμώνα. Λοιπόν, οι Γερμανοί δεν προσαρμόστηκαν στο χειμώνα, αν και ήταν δυνατό να αλλάξουν κάποια πράγματα στην τεχνολογία, υπάρχει ένα ειδικό λιπαντικό ανθεκτικό στον παγετό. Λοιπόν, τα στρατεύματά μας έχουν συνηθίσει να ζουν και να πολεμούν σε συνθήκες έντονου παγετού. Και ο πόλεμος με τους Φινλανδούς με δίδαξε πολλά. Οι Γερμανοί αποδείχτηκαν ανόητοι από αυτή την άποψη.
  Ο Ροκοσόφσκι εξέφρασε την εκδοχή του:
  - Ίσως αυτό οφείλεται σε δεισιδαιμονία!
  Ο Στάλιν γέλασε:
  -Έχετε ένα ενδιαφέρον επιχείρημα. Ναι, ο Αδόλφος Χίτλερ βασιζόταν πραγματικά στον αποκρυφιστικό στρατό του και στη συμφωνία του με το κρύο. Πίστευε ότι οι μάγοι, οι αστρολόγοι και οι μάγοι του θα έκαναν τον χειμώνα στεγνό και ζεστό, τότε ο ναζιστικός στρατός θα έφτανε στα Ουράλια. Σε κάθε περίπτωση, ο Χίτλερ υπολόγιζε σοβαρά στη βοήθεια του Σατανά. Αλλά προφανώς σε αυτή την περίπτωση, δεν ήθελε να βοηθήσει.
  - Ή μήπως παρενέβη ο Θεός;
  - Και αυτό δεν αποκλείεται! Μετά τον πόλεμο σταμάτησα να διώκω την εκκλησία. Αυτό μάλλον μας βοήθησε! Αν και έχω μια ιδιόμορφη άποψη για τη θρησκεία. Πιστεύω ότι η ίδια η πίστη των ανθρώπων δημιούργησε τη δύναμη που ονομάζεται Θεός. - Ο Στάλιν έτριψε το μουστάκι του. - Σε κάθε περίπτωση, οι έντονοι παγετοί και η φθινοπωρινή απόψυξη ήταν πιο ωφέλιμοι για εμάς παρά για τους Γερμανούς. Αν οι Ναζί ήταν πιο προετοιμασμένοι για πόλεμο, η έκβαση της μάχης για τη Μόσχα θα ήταν αμφίβολη.
  Ωστόσο, ο Ροκοσόφσκι ρώτησε:
  - Μα θα επιτεθείς στον Χίτλερ;
  Ο Στάλιν κούνησε το κεφάλι του:
  - Η εμπειρία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έδειξε ότι η επίθεση είναι συνήθως πιο δυνατή από την άμυνα. Η αποφασιστική επίθεση του Χίτλερ κατά της Γαλλίας, η ήττα των Ιταλών στην Αφρική, το εκδικητικό νοκ-άουτ του Ρόμελ. Πρέπει να πω ένας πραγματικά μεγάλος διοικητής. Μόνο ένας πολύ ικανός διοικητής μπορεί να χτυπήσει τα βρετανικά στρατεύματα, έχοντας μόνο δέκα τανκς και πενήντα φορτηγά καμουφλαρισμένα ως τανκ. Ο εχθρός τον ξεπέρασε δέκα φορές. Πιστεύω ότι αν ο Romel είχε περισσότερη δύναμη και δύναμη πάνω στον στρατό, θα είχε καταλάβει όλη την Αφρική.
  - Ο Ρομέλ είναι δυνατός διοικητής, αλλά δυστυχώς δεν χρειάστηκε να πολεμήσει στο ανατολικό μέτωπο. Νομίζω ότι αυτός ο στρατάρχης πρέπει να ηττηθεί.
  - Από εσάς?
  - Μπορεί! Εξάλλου, ήμουν εγώ που διέταξα την παρέλαση της νίκης και ο Ζούκοφ τη φιλοξένησε. Αυτό είναι μεγάλη εμπιστοσύνη για μένα.
  - Πώς να το πω! Νομίζω ότι ο Βασιλέφσκι δεν ήταν τουλάχιστον χειρότερος. Μου άρεσε ιδιαίτερα το πόσο γρήγορα και με σχετικά λίγες ήττες νίκησε την Ιαπωνία. Όμως οι στρατιώτες της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου πολέμησαν σαν ηρωικές τίγρεις. Είναι πολύ επίμονοι και δεν τα παρατάνε ποτέ.
  - Ποτέ?
  - Σπάνια σε σύγκριση με τα στρατεύματά μας. Σκεφτείτε, σχεδόν έξι εκατομμύρια αιχμάλωτοι κατά τη διάρκεια ολόκληρου του πολέμου. Και δύο ολόκληρες στρατιές αποστατών. Όταν συνελήφθη ο Βλάσοφ, χτυπήθηκε τόσο δυνατά στα πλευρά που η δίκη έπρεπε να κλείσει• δεν μπορούσε να κουνηθεί. Γενικά, ο Βλάσοφ είναι τελείως ηλίθιος. Πήγαινε στο πλευρό των Ναζί,
  αφού η Βέρμαχτ ηττήθηκε κοντά στη Μόσχα και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπήκαν στον πόλεμο με το Τρίτο Ράιχ. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει τους Ναζί πολύ νωρίτερα, αν δεν είχαμε σκορπίσει τις δυνάμεις μας, και αν οι δύστυχοι στρατηγοί μας είχαν μάθει να πολεμούν πιο γρήγορα. Άλλωστε, η σοβιετική στρατιωτική επιστήμη εμπλουτίστηκε με αίμα.
  - Η σπορά της νίκης χρειάζεται να ποτιστεί με αίμα και να γονιμοποιηθεί με πτώματα! - είπε ο Ροκοσόφσκι.
  - Αυτό είναι αν οι διοικητές είναι εντελώς μέτριοι! Αλλά ο ρωσικός λαός είναι πλούσιος σε ταλέντο. Ωστόσο, ο Mainstein δεν είναι καν κακός διοικητής. Θα χαρώ να τον έχω στην ομάδα μου!
  - Και άκουσα ότι πρόκειται να αναστηθεί και να επιστραφεί στον ενεργό στρατό!
  - Πόσα τμήματα έχει η Svyatorossia;
  - Δεν ξέρω! Αυτό είναι στρατιωτικό μυστικό!
  - Ακόμα και για σένα!
  - Ακόμα και για μένα! Μόνο ο αυτοκράτορας ή μάλλον η αυτοκράτειρα ξέρει.
  Ο Στάλιν παρατήρησε:
  - Μια κακή χώρα που διοικείται από γυναίκες.
  Ο Ροκοσόφσκι συνόψισε το φιλοσοφικό συμπέρασμα:
  - Είναι ακόμα χειρότερο όταν δεν το ελέγχουν καθόλου!
  Όλες αυτές οι σκέψεις πέρασαν από τον υπερπλασματικό εγκέφαλο του υπερμαρσάλ εν ριπή οφθαλμού. Εκατομμύρια διαστημόπλοια Svyatorossiya επιτέθηκαν στον στρατό των φαντασμάτων. Κινήθηκαν με φανταστική ταχύτητα. Εδώ ο κορυφαίος ιππότης χτύπησε με το δόρυ του το καταδρομικό πυραύλων. Η άκρη τρύπησε και στη συνέχεια χώρισε το πλοίο. Ο ξωτικός τοξότης έριξε ένα βέλος και άλλα δώρα πέταξαν πίσω της. Η ταχύτητά τους ξεπέρασε την ταχύτητα του φωτός πολλές φορές. Το ultra-dreadnought, έχοντας δεκάδες χτυπήματα, πήρε φωτιά. Οι φλόγες ήταν πολλών χρωμάτων και αποχρώσεων, ήταν μαγεία που έκαιγε. Φανταστείτε τη μαγική φωτιά, δεν απαιτεί οξυγόνο και καταναλώνει υλικό εκατομμύρια φορές ισχυρότερο από το τιτάνιο. Είναι όλα εκπληκτικά όμορφα. Ο Alyosha Popovich διέταξε πυροβολισμούς από απόσταση, τα βέλη έσπευσαν πιο γρήγορα από τους πυραύλους, σε απάντηση, ο αστικός στόλος άνοιξε πυρ από όλα τα όπλα, τους εκτοξευτές και τους εκτοξευτές. Οι πιο ισχυροί πύραυλοι θερμικού creson εξερράγησαν, ενθουσιάζοντας τη μίνι ύλη από την οποία αποτελούνταν τα φαντάσματα. Θεωρητικά, ένα σχεδόν αθάνατο φάντασμα μπορεί να καταστραφεί με μεγάλη συγκέντρωση υπερενέργειας. Αλλά το να το κάνεις αυτό δεν είναι πολύ εύκολο.
  Ο Alyosha Popovich διέταξε τους Dobrynya Nikitich και Mikula:
  - Φανάρι έξω! Αφήστε τα στρατεύματά μας να ελιχθούν και να περικυκλώσουν τους εχθρούς από τα πλευρά.
  Ο Dobrynya πρότεινε:
  - Ή μήπως απλώς χωρίστε τον εχθρό στη μέση;
  Ο Alyosha αντιτάχθηκε:
  - Δεν αξίζει τον κόπο! Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αγωνιστούμε σε δύο μέτωπα. Και δεν θα χωρίσουμε απλώς τον εχθρό, αλλά θα σχηματίσουμε μια κλασική τσάντα.
  Ο Dobrynya παρατήρησε:
  "Ο εχθρός φαίνεται να προσπαθεί να κάνει ακριβώς αυτό σε εμάς".
  Ο Mikula πρότεινε:
  - Ας χρησιμοποιήσουμε μια συνδυασμένη τακτική, χτυπάμε με έναν κυρτό φακό και στο κέντρο υπάρχει ένα "τριαντάφυλλο". Μια τέτοια κατασκευή θα είναι πολύ αποτελεσματική.
  Η Alyosha συμφώνησε:
  - Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να το τρυπήσουμε. Ο Παστούχοφ θα ηγηθεί της επίθεσης στο κέντρο.
  Ο Παστούχοφ απάντησε:
  - Υπάρχει διοικητής!
  Ο Ροκοσόφσκι, ωστόσο, ο ίδιος προσπάθησε να τυλίξει τον εχθρό από τα πλευρά. Καταλάβαινε καλύτερα από τον καθένα τι ήταν ο αγώνας στο καζάνι. Ταυτόχρονα και οι δύο στρατοί πλησίαζαν απαρέγκλιτα ο ένας τον άλλον.
  Ο Alyosha Popovich αποφάσισε ότι η βέλτιστη τακτική ήταν ένας συνδυασμός βομβαρδισμού και κοπής.
  Ο Παστούχοφ πήρε το προβάδισμα όπως πάντα. Ο νεαρός, με δυνατά χτυπήματα των σπαθιών του, έκοψε δύο θωρηκτά, θρυμματίστηκαν σε φλεγόμενα θραύσματα. Είναι αλήθεια ότι ο ίδιος ο ήρωας κάηκε από ένα υπερπλασματικό μαστίγιο. Οι πύραυλοι και οι εκπομποί ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι. γλείψιμο χώρο. Σχημάτισαν ολόκληρες τρύπες στην πανοπλία, προκαλώντας τρομερές, μερικές φορές θανατηφόρες πληγές.
  Πολεμώντας δίπλα στον Παστούχοφ, ο ιππότης Ivanhoe γύρισε το τσεκούρι του, έκοψε επιδέξια ένα μεγάλο αντιτορπιλικό και το άλογό του πάτησε μια ντουζίνα βάρκες με πυραύλους. Στη συνέχεια, ο νεαρός έσπασε τρία καταδρομικά με μια επιδέξια κούνια. Ο Παστούχοφ επιτέθηκε στο τεράστιο υπερ-θωρηκτό. Ήταν πολύ δύσκολο να κόψεις αμέσως έναν τέτοιο γίγαντα. Τα χτυπήματα με το ξίφος δεν φτάνουν αμέσως στον στόχο. Έκοψαν την πανοπλία, έκοψαν τους πύργους. Όμως το τεράστιο διαστημόπλοιο αντεπιτίθεται, προκαλώντας πόνο στον Παστούχοφ. Ο/Η Ivanhoe λέει:
  - Χτύπησε τον αντιδραστήρα. Χτύπα τον με το σπαθί σου.
  Ο Παστούχοφ ενεργεί με παρόμοιο τρόπο. Ο υπεραντιδραστήρας εξερράγη, το τεράστιο διαστημόπλοιο φαινόταν να καλύπτεται από αστραφτερά φτερά. Ο νεαρός ήρωας φάντασμα γύρισε πίσω, πολλές πλάκες πανοπλίας έλιωσαν και έκαψαν το άλογο.
  - Το κάθαρμα σκάει!
  Ο Ivanhoe καλύπτει με μια ασπίδα, ένας πύραυλος θερμο-Creon χτυπά το κέντρο, συμβαίνει μια διάσειση, η επιφάνεια που μοιάζει με χάλυβα καίγεται ελαφρά. Αρκετοί ήρωες που πολέμησαν δίπλα τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές, κάποιοι μάλιστα κατέρρευσαν.
  Ημίγυμνες γιγάντιες κοπέλες-φαντόμες χρησιμοποιούσαν τσεκούρια και σπαθιά που χωρίζονταν σε πέντε λεπίδες. Η κόμισσα ντε Βαλόν, με τα μακριά, επιδέξια δάχτυλα των γυμνών ποδιών της, άρπαξε το καταδρομικό από την πλώρη, συνθλίβοντας πενήντα κάννες όπλου ταυτόχρονα. Το χρυσαυγίτη κοριτσάκι, που δημιουργήθηκε από τη μαγεία, χτυπήθηκε στο πόδι από έναν πύραυλο θερμοπρεόν, εξατμίζοντας ακαριαία το μισό της πόδι. Η Κοντέσα παραλίγο να τρελαθεί από τον πόνο• η φίλη της χτυπήθηκε στο στήθος, με αποτέλεσμα κομμάτια μαγικής σάρκας να πετάξουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Και ο Sir Bishop χτυπήθηκε με τέτοια δύναμη που η ασπίδα θρυμματίστηκε και μια τεράστια τρύπα εμφανίστηκε στο στήθος του.
  Τεράστιες ήταν και οι απώλειες του στόλου Svyatorossiya. Ειδικά όταν οι δεινόσαυροι έμπαιναν στη μάχη. Αυτοί οι γίγαντες φαίνονταν μόνο αδέξιοι στην εμφάνιση, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια τρομερή δύναμη. Συνέτριψαν και διέλυσαν κατασκευές, προσπαθώντας να επιλέξουν μεγαλύτερα διαστημόπλοια. Πλοία κάθε είδους πυροβόλησαν εναντίον τους, αλλά δεν μπορούσαν να ανατρέψουν τέτοια τεράστια πτώματα, στο μέγεθος ενός μεσαίου μεγέθους πλανήτη. Το μόνο που μπορούσε να γίνει ήταν να αποφευχθεί η αναπόφευκτη ήττα από τον δεινόσαυρο. Είναι πράγματι σχεδόν αδύνατο να σταματήσει ένα τέτοιο τέρας, αλλά τα διαστημόπλοια προσπαθούν να κάνουν ελιγμούς, απομακρύνοντας τους γίγαντες.
  Η Alyosha Popovich διατάζει:
  - Προσπαθήστε να τους πλησιάσετε. Σύρετε τα προηγμένα συντάγματα στους δεινόσαυρους. Χωριστείτε σε μικρά κοπάδια και πολεμήστε στενά, στερήστε τους ελιγμούς, κόψτε τα με θρασύτητα!
  Οι πολεμιστές χωρίστηκαν σε ομάδες: θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό να καταστρέψουν τα διαστημόπλοια με αυτόν τον τρόπο. Ο Pastukhov και ο Ivanhoe έπεσαν πάνω στα καταδρομικά που περιστρέφονταν γύρω τους, και οι δύο ήρωες τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά οι κινήσεις τους παρέμειναν γρήγορες.
  Και τα κορίτσια όχι μόνο τα συνέτριψαν με σπαθιά, αλλά σήκωσαν επιδέξια τα διαστημόπλοια με τα πόδια τους και τα πέταξαν μακριά το ένα από το άλλο. Ήταν κάτι από χάντμπολ ποδιών, τα τακούνια αντανακλούνταν από πολλούς ήλιους, το δέρμα των γυμνών, κοριτσίστων πελμάτων έπαιζε με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν και κάηκε από υπερπλασματικές εκρήξεις κατεστραμμένων πλοίων.
  Οι πολεμιστές ούρλιαζαν ακόμη και από τον πόνο, πέταλα υπερφωτιάς, φλογερές φλόγες που χάιδευαν τα πολύπαθα πόδια τους.
  Εκατομμύρια πολεμιστές σε διαστημόπλοια πετάχτηκαν από άκρη σε άκρη. Ο πεντάστερος στρατηγός Μαξίμ Ιγκόλκιν, θαυμάζοντας τη λάμψη των λαμπερών γονάτων, των αστραγάλων και των ποδιών των απολαυστικών κοριτσιών, και προσπαθώντας να μείνει στη θέση του στο καταδρομικό του, το οποίο σήκωσε το γυμνό πόδι της πιο γαλήνιας πριγκίπισσας Ελισάβετ, είπε :
  - Η ομορφιά δεν μπορεί να σκοτωθεί - η ίδια η ομορφιά είναι θανατηφόρα!
  Δύο πολεμιστές, σαν σε ένα γιγάντιο μπαλέτο, πέταξαν τα υπέροχα πόδια τους, τοποθετώντας το καταδρομικό ανάμεσά τους και το έσφιξαν αμέσως. Το μέταλλο είναι εκατομμύρια φορές ισχυρότερο από το τιτάνιο, σκάει σαν αυγό κάτω από τα ίχνη μιας δεξαμενής. Ένας θάνατος άξιος περιγραφής στα ποιήματα της χρυσής εποχής!
  Ο Ροκοσόφσκι είδε ότι η μαγική δύναμη συγκρούστηκε με τη νανοτεχνολογία και μέχρι στιγμής κερδίζει το πάνω χέρι!
  Διέταξε:
  - Αλλάξτε τα πλοία στη λειτουργία πυροδότησης μέγιστης έντασης και αυξήστε την ταχύτητα ελιγμών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δώσετε στον εχθρό την ευκαιρία για μια επιτυχημένη αντεπίθεση.
  Το ξωτικό διόρθωσε:
  - Τα Phantoms της Μεγάλης Ρωσίας μας επιτίθενται και προχωρούν, οπότε πιθανότατα μπορούμε να μιλήσουμε για την αντεπίθεσή μας.
  Αν και το κορίτσι ήταν στρατάρχης, τέτοιες δηλώσεις εξόργισαν τον υπερ-στρατάρχη: αποδεικνύεται ότι τα αυγά διδάσκουν το κοτόπουλο και η γυναίκα διδάσκει τον άντρα.
  Ο Ροκοσόφσκι φώναξε:
  - Σκάσε! Σας στέλνω σε ένα εξαιρετικά dreadnought για να αναχαιτίσετε τους δεινόσαυρους και να τους πυροβολήσετε με επιτυχία. Μετά από όλα, έχετε τέτοια δύναμη και σοβαρές δυνατότητες. Ειδικά το γυναικείο μυαλό, το παιδί μιας ελαφριάς και αγαπημένης φυλής.
  Ο Elf σημείωσε:
  - Είμαστε εκατομμύρια χρόνια μεγαλύτεροι από τους ανθρώπους. Ακόμα και η μαϊμού από την οποία κατέβηκε ο άνθρωπος δεν σήκωσε πέτρα, αλλά περιπλανηθήκαμε στις εκτάσεις του διαστήματος και δημιουργήσαμε αριστουργήματα.
  Ο Ροκοσόφσκι, γυρίζοντας το κεφάλι του σαν εξώστη στον άνεμο, παρατήρησε:
  - Το θέμα είναι στο παρόν! Δεν υπάρχει πιο αξιολύπητο έθνος από ένα που οι επιτυχίες του βρίσκονται στο μακρινό παρελθόν! Δεν υπάρχει πιο εξυψωμένη αυτοκρατορία από αυτή που ζει στο παρόν, και γίνεται πιο δυνατή κάθε χρόνο!
  Το ξωτικό κούνησε τα μαλλιά της:
  - Εσείς οι Ρώσοι έχετε παραμελήσει παραδοσιακά τους προγόνους σας. Το γενεαλογικό σας δεν ήταν στο premium!
  Ο Ροκοσόφσκι αντιτάχθηκε:
  - Δεν είμαι Ρώσος, αλλά Πολωνός! Οι πρόγονοί μου ήταν απλοί αγρότες, αλλά παρόλα αυτά είμαι περήφανος για αυτούς!
  - Μπορείτε να είστε περήφανοι για αυτό!
  - Άλλωστε, μέσα μου κυλάει αίμα Κοζάκων! Και από την πλευρά της μητέρας μου, οι μακρινοί μου πρόγονοι πήγαν να καταιγίσουν στην Ιερουσαλήμ. - είπε ο Ροκοσόφσκι.
  Ο Elf σημείωσε:
  - Και οι πρόγονοί μου πολέμησαν στο διάστημα πολύ πριν από την ίδρυση της Ιερουσαλήμ. Γενικά δεν είναι σεβαστό να συζητάμε για τους προγόνους μας σε μια κρίσιμη στιγμή της μάχης.
  Ο Ροκοσόφσκι γάβγισε:
  - Ακολουθήστε τη σειρά!
  Μιλούσαν με πολύ μεγάλη ταχύτητα και ως εκ τούτου κατά τη διάρκεια του διαλόγου, η εικόνα της μάχης ουσιαστικά δεν άλλαξε. Αλλά ο στρατός των φαντόμων εκτόξευσε ρεύματα θανατηφόρου ενέργειας. Πίεσε, προσπαθώντας να συντρίψει όλα τα εμπόδια• δέσμες ενέργειας, τόσο κατέστρεψαν διαστημόπλοια όσο και χτύπησαν φαντάσματα, σκορπισμένα στο διάστημα. Εκτός από τόξα, πόδια και σπαθιά με πέντε λεπίδες, τα κορίτσια χρησιμοποιούσαν μαστίγια με οκτάγωνα αστέρια υφασμένα στην ουρά τους. Ήταν ιδιαίτερα καλοί στην καταστροφή μικρότερων πλοίων. Εν τω μεταξύ, ο Μεγάλος Ρωσικός Στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση. Προσπάθησε να συντρίψει τους εχθρούς της και ταυτόχρονα να σώσει το πρόσωπο - δεν μπορείτε να δώσετε όλες τις δάφνες των νικών στα φαντάσματα.
  Ο Μέγας Αλέξανδρος, δίνοντας δυναμικά διαταγές, διατήρησε αδιατάρακτη ηρεμία, η εγγύτητα της νίκης έκανε τον μεγάλο διοικητή ακόμη πιο συνετό:
  - Χρησιμοποιήστε τα αδέρφια σχηματισμού οφθαλμών τουλίπας. Τα σαγόνια του εχθρού έχουν αδυνατίσει και το μόνο που μένει είναι να τους δώσεις μια καλή ώθηση και τα δόντια θα πετάξουν.
  Η μάγισσα Oksana έστειλε μια μετάδοση ολογράμματος: η εικόνα της ενός υπέροχου κοριτσιού εμφανίστηκε μπροστά στον διοικητή:
  - Αυτός ο Αλέξανδρος, είσαι ο βασιλιάς μου!
  Ο Μακεδόνας, χαριτολογώντας, απάντησε:
  -Έπαιξες καλά τον ρόλο σου!
  - Εκπλήρωσα τη ιδιοτροπία σου!
  - Τώρα θα λάβετε το πρώτο βραβείο!
  - Συμφωνώ! Εσύ Αλέξανδρε είσαι η δύναμή μας! Ο Αλέξανδρος είναι το πανό μας! Ο Αλέξανδρος είναι πάντα μαζί μας!
  Ο Μακεδόνας κούνησε το δάχτυλό του:
  - Μην υπερβάλλεις τα πλεονεκτήματά μου, ντίβα! Είναι, φυσικά, υπέροχα, αλλά όχι αρκετά για να σφίξουν τα χέρια με προσευχή.
  Η Οξάνα απάντησε ζωηρά:
  - Τώρα για το κύριο πράγμα! Πρέπει να εμποδίσουμε τον εχθρό να ξεφύγει από το καζάνι. Η εμφάνιση των στρατευμάτων μας πίσω από τις εχθρικές γραμμές είναι μια ευκαιρία να πάρουμε την πρωτοβουλία σε τακτικό επίπεδο.
  Ο Μέγας Αλέξανδρος συμφώνησε:
  - Και όχι μικρή πιθανότητα!
  Η Οξάνα στραβοκοίταξε και τραγούδησε:
  Οι πίθηκοι κάνουν γκριμάτσες
  Και κάθονται σε ένα κλαδί!
  Ακόμα επιπόλαιο...
  -Ήταν οι πρόγονοί μας! - τελείωσε γελώντας ο Αλέξανδρος. - Αν και ξέρεις, ομορφιά, ο πατέρας μου ήταν ο ίδιος ο θεός Άμων, όπως και ο Δίας.
  Η Οξάνα ένιωσε αστεία:
  - Άρα έχεις δύο πατεράδες ταυτόχρονα!
  - Δύο μεγάλοι Θεοί!
  - Πώς σε έφτιαξαν ταυτόχρονα;
  Ο ίδιος ο Αλέξανδρος κατάλαβε τον παραλογισμό μιας τέτοιας δήλωσης, αλλά δεν μπορούσε να αντισταθεί σε άλλο κόσμημα:
  - Όλα είναι αδύνατα, το ξέρω σίγουρα!
  Οι θεοί δεν χρειάζεται να ιδρώσουν για να κάνουν κάτι επειγόντως!
  Είναι όμως αθάνατοι, στη δύναμη των θεών!
  Να δημιουργείς παιδιά για βασιλιάδες χωρίς να κάνεις "κέρατα"!
  Η Oksana δήλωσε:
  - Πρέπει να απλώσετε τα "ροδοπέταλα" όσο το δυνατόν ευρύτερα! Και πιάσε το λαιμό του αντιπάλου σου. Προφανώς και ο ίδιος καταλαβαίνεις τη σημασία της στιγμής!
  - Ο γιος του Άμωνα και του Δία τα καταλαβαίνει όλα!
  - Δράσε λοιπόν, μαχητή!
  Ο Μέγας Αλέξανδρος έστειλε μια τηλεπαθητική παρόρμηση προκειμένου να ελέγξει τα πολυάριθμα στρατεύματά του.
  Και η κοπέλα προσάρμοσε και την επίθεση των φαντάσματος. Την ίδια στιγμή, οι μάγοι άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους.
  Γενικά, όταν τσακώνονται οι μάγοι, αυτό το θέαμα δεν είναι για τους αδύναμους. Και ταυτόχρονα είναι εντυπωσιακό. Και αν εκατομμύρια διαστημόπλοια από τη μια πλευρά, εκατοντάδες χιλιάδες γιγάντιοι ιππείς και δεινόσαυροι από την άλλη, αρχίσουν να πολεμούν, τότε μια τέτοια μάχη είναι ευχάριστη να την παρακολουθείς.
  Η μάχη εκτυλίσσεται με όλη της την αμέτρητη μανία. Από τη μια πλευρά επιτίθενται γρήγορα άλογα, πετούν πάνω κάτω και τρέχουν στα πλάγια. Οι δεινόσαυροι χτυπούν τα φτερά τους, φτύνουν τα δόντια τους, κλωτσούν τις οπλές τους και αρπάζουν με τα πόδια τους. Τα κορίτσια επιταχύνουν τις ταλαντεύσεις των μαστιγίων τους, η πανοπλία στραβώνει κάτω από τα χτυπήματά τους και φουντώνει σαν βενζίνη από πυριτόλιθο. Ο Pastukhov και ο Ivanhoe έσπασαν στη ναυαρχίδα στο οποίο βρισκόταν ο Marshal Zaratuska.
  Το ξωτικό διέταξε τη χρήση βιολογικών βλημάτων. Ο αναβάτης φάντασμα, που πιάστηκε στην επίθεση τους, στράβωσε. Συρρικνώθηκε και μετατράπηκε σε ένα συνηθισμένο μαραμένο φύλλο σφενδάμου.
  Ο Ivanhoe και ο Pastukhov κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα και χτύπησαν την πανοπλία με τα ξίφη τους. Ένας δυνατός βρυχηθμός έφτασε στη Ζαράτουσκα. Το κορίτσι έβγαλε ένα όμορφο πρόσωπο:
  - Με σπαθιά στο διαστημόπλοιο! Τι πιο παράλογο!
  Η ανθρώπινη νεολαία απάντησε:
  - Τι μπορείς να κάνεις! Τελικά, αυτά είναι πανίσχυρα φαντάσματα! Τρομερή δύναμη μαγείας! Είναι σχεδόν αδύνατο να τους αντισταθείς.
  - Στη συνέχεια θα κάνουμε ελιγμούς, θα μεταβούμε σε ένα νέο πρόγραμμα ελέγχου, το "Χαοτικό χάος"!
  Ο Ivanhoe, βλέποντας ότι η έκρηξη του πλάσματος εντάθηκε και το διαστημόπλοιο γύριζε, έστειλε ένα μπούμερανγκ. Πέταξε πάνω και έκοψε μέρος της πανοπλίας του εχθρού και κατέστρεψε επίσης έξι πύργους σκοποβολής μάχης ταυτόχρονα.
  - Ορίστε μια εξάντα! - Είπε ο διάσημος νεαρός ιππότης, που επαναφέρθηκε στη ζωή δια μαγείας. Ένα προηγουμένως μπλοκαρισμένο πρόγραμμα για μάχες με διαστημόπλοια άρχισε να ξυπνά στον εγκέφαλό του. Γενικά, κάθε φάντασμα πέρασε από ένα εξωτερικά αόρατο, αλλά ξεκάθαρα καταγεγραμμένο στη μνήμη, πρόγραμμα εκπαίδευσης. Και τώρα ο Ivanhoe κατάλαβε ότι ήταν απαραίτητο να στερήσει από το τεράστιο διαστημόπλοιο που έμοιαζε με χελώνα την ικανότητα ελιγμών του.
  Ο Παστούχοφ, που είχε δεχτεί αρκετές πληγές, μετά βίας μπορούσε να μείνει στη σέλα. Παρόλα αυτά, το θάρρος δεν άφησε αυτόν τον τύπο.
  - Ας χτυπήσουμε την ουρά. Αυτά τα διαστημόπλοια είναι στάνταρ και οι κινητήρες τους βρίσκονται με τον ίδιο τρόπο.
  Ο Ivanhoe παρατήρησε:
  - Είναι δύσκολο να πλησιάσεις! Δείτε πώς ελίσσεται!
  - Και το χτύπησες με μπούμερανγκ!
  - Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αγνοηθείς!
  - Είναι εντάξει! Θα επιστρέψει σε εσάς και θα προσπαθήσετε ξανά!
  Ο Ivanhoe αποσύρθηκε λίγο από το τρομερό διαστημόπλοιο στο μέγεθος της Σελήνης και εκτόξευσε το μπούμερανγκ του:
  - Αν υποφέρεις για πολύ καιρό! Πάρε κάτι!
  - Και αν δεν βγει!
  - Ας δοκιμάσουμε ξανά!
  Το μπούμερανγκ έκοψε την άκρη της ουράς και επέστρεψε πίσω. Σε γενικές γραμμές, η μίνι ύλη, παρά την φαινομενική απουσία συνδετικών συνδέσμων, που συγκολλούνται μεταξύ τους δια μαγείας, είναι αρκετά ανθεκτική.
  Κάτω από τον Ivanhoe το άλογο κατέρρευσε και ουσιαστικά αποϋλοποιήθηκε. Δέχτηκε πάρα πολλά χτυπήματα από όπλα διαφόρων διαμετρημάτων. Ο Παστούχοφ, εν τω μεταξύ, πολέμησε με τα καταδρομικά, κάτι που ήταν πολύ πιο εύκολο. Εδώ σχεδόν κάθε χτύπημα ήταν μοιραίο. Αλλά προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε τα tetralets. Είναι τόσο μικρά, σαν σκνίπες, και υπάρχουν πολλά από αυτά. Ο Ivanhoe σταμάτησε την ακρίδα χωρίς καβαλάρη και πήδηξε πάνω της!
  - Ήρωες ορμούν από το κυνηγητό! Ο άγνωστος έσκασε και δεν προλαβαίνει! - Ο νεαρός τραγούδησε. - Αρκεί να ακούσουμε ένα παραμύθι!
  Ένας πραγματικά θρυλικός πολεμιστής, που χρησιμοποιεί ένα μπούμερανγκ για να επιτεθεί σε ένα τεράστιο μηχάνημα καλυμμένο με πολλά χωράφια και μια μήτρα. Υπήρχαν πενήντα πέντε εκατομμύρια μαχητές σε αυτό το διαστημόπλοιο και σχεδόν ένα δισεκατομμύριο πολεμιστές. Σε αυτό πολέμησαν εκπρόσωποι σχεδόν εκατόν είκοσι φυλών και ειδών. Φανταστείτε μια τόσο γιγαντιαία, σχεδόν ακατανόητη Κιβωτό του Νώε για σκέψη και αντίληψη. Υπερσύγχρονο, συμπεριλαμβανομένων μορφών ζωής από διάφορους γαλαξίες.
  Και δέχεται επίθεση από έναν πληγωμένο καβαλάρη φάντασμα, πάνω σε λευκό άλογο, επίσης πληγωμένος.
  Μια τέτοια εικόνα αξίζει το πινέλο του Ραφαήλ ή του Πικάσο. Αποτυπώστε τη στιγμή: όταν ένας πολεμιστής ρίχνει το μπούμερανγκ του.
  - Είμαι ενθουσιασμένος, σαν αγόρι, σαν πανκ! Χτύπα, αλλιώς είσαι νεκρός! - Τραγούδησα για να βοηθήσω την Ivanhoe να συγκεντρωθεί καλύτερα.
  Και μέσα στο διαστημόπλοιο υπάρχουν και ζωντανά όντα που θέλουν να ζήσουν! Κάντε παιδιά και χτίστε πόλεις. Εδώ είναι τρία χαριτωμένα πλάσματα που μοιάζουν με βιζόν με κεφάλια γουρουνιού, που ετοιμάζονται να προσγειωθούν σαν δύναμη προσγείωσης. Μόλις ολοκλήρωσαν ένα μάθημα μαχητικής εκπαίδευσης και ενώ χαλαρώνουν μοιράζονται τις εντυπώσεις τους.
  Το πρώτο γουρούνι, ο Hay, εκφράστηκε με έναν περίεργο τρόπο:
  - Ξέρεις, στο ράντσο μου εκτρέφω λιβελλούλες που φέρουν μέλι, έβοσκαν στις φυτείες καμπάνας και φλαμουριάς. Όμως η μαφία διέταξε να αντικατασταθούν οι καλλιέργειες με μπιζέλια, ένα από τα πιο ισχυρά ναρκωτικά. Από τη μια είναι πολύ πιο κερδοφόρο, αλλά από την άλλη μπήκα σε μπελάδες με το νόμο.
  Το δεύτερο γουρούνι, το Χοιρινό, συμφώνησε:
  - Ναί! Αυτές οι αρχές της Sviatorossiya παρακολουθούν τη διανομή των ναρκωτικών. Τα μίνι ρομπότ και οι πρόσκοποι είναι ιδιαίτερα ενεργά. Ανάμεσά τους, λένε, έχουν εμφανιστεί πολύ μικροσκοπικά στο μέγεθος ενός μορίου• χρησιμοποιώντας την ενέργεια των αστρικών φωτονίων, κινούνται ενεργά στο διάστημα.
  Το τρίτο νεότερο γουρούνι, το Ham, παρατήρησε:
  - Δεν ξέρω! Τα σύγχρονα ρωσικά, που αναγκαστήκαμε να μάθουμε στο σχολείο, είναι πολύ δύσκολα. Η ιστορία της ανάπτυξης λέει ότι αρχικά είχε μόνο έξι περιπτώσεις, αλλά τώρα έχει είκοσι τέσσερις.
  Το χοιρινό γέλασε:
  - Τι σχολική ζωή! Πού είναι το τεστ κάθε μέρα! Προσθήκη, διαίρεση! Έκρηξη φωτονίου!
  Ο Χέι χαμογέλασε.
  - Και για μένα, όταν ήμουν στο σχολείο, το πιο δύσκολο μάθημα ήταν η υπερφυσική. Ειδικά όταν ήταν απαραίτητο να προσδιοριστούν οι δεδομένες παράμετροι του υπερπλάσματος. Αν και οι μέθοδοι για να φέρουμε την ύλη σε υπερπλασματική κατάσταση είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Οι σύγχρονες τεχνολογίες καθιστούν δυνατή την τοποθέτηση ενός αντιδραστήρα θερμο-πρεονίου σε έναν αναπτήρα.
  Ο Χαμ παρατήρησε:
  "Δεν θα ήταν τίποτα αν δεν υποβληθούν σε επώδυνη μεταχείριση για το παραμικρό παράπτωμα". Μου φαίνεται ότι κάθε φλέβα υποφέρει!
  - Ο πόνος είναι η βάση της δύναμης και της ευημερίας! - παρατήρησε ο Χέι. Μάθε να το αντέχεις και απόλαυσέ το.
  - Αυτό είναι τερατώδες και αφύσικο! - άρχισε το ζαμπόν.
  Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε μια δυνατή βροντή και μόρια και φωτόνια έπεσαν από τα τείχη. Όλα γέμισαν με ματωμένο χρώμα.
  - Φαίνεται ότι είναι επιτυχία! - γρύλισε ο λοχίας Χοιρινός.
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο 8.
  Ο Vladimir Kashalotov παραλίγο να πεθάνει όταν τα στρατεύματα της Μεγάλης Ρωσίας πήγαν στην επίθεση. Τώρα τα ρομπότ μάχης προσπαθούσαν να αλλάξουν σχηματισμό. Χρησιμοποίησαν τον σχηματισμό "σουβίλι". Ο Βλαδίμηρος αναγκάστηκε να υποχωρήσει με τον ίδιο τρόπο. Το αγόρι, ωστόσο, ενήργησε ήρεμα. Όπως πάντα, με μια παγωμένη ηρεμία, που ενσταλάζεται από την εξαντλητική προπόνηση.
  - Η ψυχραιμία για τη νίκη είναι σαν τη σκλήρυνση για το ατσάλι! - είπε μέσα του το αγόρι. Ο Βλαντιμίρ έβαλε ξανά στόχο το τετράλετ, αλλά άλλαξε γνώμη για το σουτ. Ήταν πολύ εύκολο για αυτόν να γίνει αντιληπτός. Ο νεαρός σταυρώθηκε νοερά και άρχισε να πραγματοποιεί έναν ελιγμό ομαλής υποχώρησης. Το είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια αυστηρής εκπαίδευσης σε διάφορα περιβάλλοντα.
  Τότε ένα κύμα χαράς τον πλημμύρισε: δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι το μοτίβο της μάχης αλλάζει. Μόλις τώρα ο στρατός της Svyatorossia προχωρούσε, απειλώντας να το στριμώξει σε ένα καζάνι, και τώρα οι κύριες δυνάμεις του έχουν τραβηχτεί προς τα πίσω. Εκεί εμφανίστηκαν μαγικά φαντάσματα, όπλα μαγείας. Όπως τραγουδήθηκε σε ένα αρχαίο παιδικό τραγούδι:
  - Θα πρέπει, θα επιστρέψω χωρίς ενήλικες! Θα γυρίσω όλη τη χώρα! Θα πάω στο σχολείο του Άγιου Βασίλη, όπου διδάσκουν μαγεία!
  Τώρα το όνειρο των λαμπερών, πολύ προοδευτικών κομμουνιστών έγινε πραγματικότητα:
  Θα περάσουν αιώνες και θα έρθει μια εποχή,
  Στο οποίο δεν θα υπάρχουν βάσανα και ψέματα!
  Πολέμησε για αυτό μέχρι την τελευταία σου πνοή,
  Υπηρετήστε την Πατρίδα σας από καρδιάς!
  
  Και τότε η μαγεία θα γίνει διαθέσιμη,
  Οποιοδήποτε μωρό, αλλά όχι γηρατειά!
  Και δεν χρησιμοποιώ τη δύναμή μου εγκληματικά,
  Με νίκη, ήρωες - γεια στην πατρίδα!
  Ναι, τώρα είναι πραγματικά κάτι σαν μάγος, αλλά η ζωή του δεν είναι εύκολη. Ελεύθερος χρόνος σχεδόν δεν υπάρχει, όλα είναι απασχολημένα με ολοκληρωτικές προετοιμασίες για πόλεμο. Αυτό έχει γίνει ήδη δεδομένο. Ναι, κάτι παρόμοιο συνέβαινε στην αρχαιότητα, φαίνεται στη Σπάρτη. Και εκεί τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν βάναυσα και ξυλοκοπήθηκαν. Είναι αλήθεια ότι όχι από τη βρεφική ηλικία και η νανοτεχνολογία δεν χρησιμοποιήθηκε στα βασανιστήρια. Υπάρχουν όμως πολλές ομοιότητες, εξελιγμένες μέθοδοι προετοιμασίας και εκπαίδευσης. Είναι αλήθεια ότι τα αγόρια και τα κορίτσια έχουν τεράστιες θεωρητικές γνώσεις, σαν να είναι ενσωματωμένες στον σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή. Γνωρίζει την ιστορία όλων των πολέμων: αυτό που έχει κάνει η ανθρωπότητα για χιλιάδες χρόνια. Συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πραγματοποιήθηκαν από τον πολιτισμό των Σουμερίων και την αρχαία Αίγυπτο. Οι πρώτοι στρατιωτικοί σχηματισμοί, πολεμικά άρματα, είδη αρχαίων όπλων. Η αρχαία Ρώμη είχε μια ιδιαίτερα πλούσια ιστορία πολέμων. Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί διοικητές, διάφορα κόλπα, στρατηγικές των προγόνων τους, χρήση τεχνικών στις μάχες. Οι δεξιότητες μάχης έπαιξαν επίσης ιδιαίτερο ρόλο, ιδίως η εικονική ιππασία με άρμα (ο Βλαντιμίρ άρεσε πολύ το τελευταίο). Γενικά δεν θα ήταν κακό να επιστρέψει στην αρχαιότητα, όσο σπουδαίος άνθρωπος κι αν γινόταν τότε. Ave Sperm Whale!!! Ιδιαίτερα ενδιαφέρον: θα ήταν να πολεμήσουμε με τον Χίτλερ. Με τα σύγχρονα όπλα, θα μπορούσε να έχει σκορπίσει ολόκληρη τη Βέρμαχτ μόνος του και γιατί όχι να φαίνεται κουλ!
  Ο νεαρός άνδρας είδε ότι ο στρατός της Μεγάλης Ρωσίας ήταν και πάλι κοντά στον εχθρό, τα αποσπάσματα αστροπλοίων ήταν ακόμη και εν μέρει μικτά. Αυτή ήταν η ευκαιρία του.
  - Δεν θα σε αφήσω να φύγεις τόσο εύκολα!
  Το τετραπλάνο καταστράφηκε εύκολα, φαίνεται ότι ήταν ένας τύπος σε αυτό. Λοιπόν, τα κορίτσια είναι πολύ πιο δύσκολο να σκοτωθούν. Αν και ήταν ειδικά προετοιμασμένοι ψυχολογικά για το γεγονός ότι ο πόλεμος δεν έχει ηλικία ή φύλο. Ο εχθρός είναι εχθρός και πρέπει να σκοτωθεί. Είναι απαραίτητο να ξεχάσουμε τον οίκτο και τη συμπόνια.
  - Ένα παγωμένο κρύο προέρχεται από τον πόλεμο, δεν είναι κακό αν παγώνει την καρδιά σου, δεν είναι κακό αν παγώνει τον εγκέφαλό σου! - είπε κάποτε ο μέντοράς τους.
  Αστρομαχία, τι κουβαλάει... Ιδού οι μπριγκαντίνες της Svyatorossia που εκτελούν έναν σύνθετο ελιγμό. Πλησιάζουν και έρχονται σε απότομη γωνία. Πυροβολούν ένα σάλβο. Το κενό θρυμματίστηκε, σαν να είχε χτυπήσει ένα λιθόστρωτο σε καθρέφτη. Κάθε θραύσμα περιέχει ένα καταρριφθέν διαστημόπλοιο και ένα λιωμένο καταδρομικό, αντιτορπιλικό, θωρηκτό.
  Τα ρομπότ της Svyatorossia συγκρούστηκαν με τα ρομπότ της Μεγάλης Ρωσίας. Μια μονομαχία ηλεκτρονικών τιτάνων, εδώ έφτασε ακόμη και σε μάχη σώμα με σώμα μεταξύ ηλεκτρονικών τεράτων.
  Οι μηχανές συγκρούστηκαν, πολλά πλοκάμια έσπασαν, οι υπερπλασματικές φωτοβολίδες έπληξαν σχεδόν το κενό. Αυτή τη φορά η αριθμητική υπεροχή ήταν με το μέρος των ρομπότ της Μεγάλης Ρωσίας. Προχώρησαν, προσπαθώντας να χωρίσουν τη θέση και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το πλεονέκτημά τους. Τα μεγαλύτερα ρομπότ, στο μέγεθος των ουρανοξυστών, έκαναν ελιγμούς με τη χάρη των μπαλαρινών. Συγκεντρώθηκαν και μετά αποκλίνονταν, δοκιμάζοντας τη δύναμη της δικής τους άμυνας. Ένα από τα μηχανήματα τινάχτηκε, με αποτέλεσμα ένα σιντριβάνι υπερπλασίας να πεταχτεί προς τα πάνω. Δύο τετραλέτες που έπεσαν κατά λάθος μέσα, απλώς έγλειψε η ξέφρενη ζέστη με μια πύρινη γλώσσα. Πολλά πιο ογκώδη μηχανήματα εξερράγησαν. Φαινόταν σαν να είχε φτάσει ο Αρμαγεδδών, πόσο πολύχρωμα και βίαια ήταν όλα.
  Ο Βλαντιμίρ προσπάθησε να αποφύγει τη φλογερή επαφή με τους δικούς του. Αν κατά τύχη είχε σκοτώσει έναν στρατιώτη του στρατού του, τότε όχι μόνο θα του είχε επιβληθεί η πιο αυστηρή τιμωρία, αλλά δεν θα το συγχωρούσε στον εαυτό του. Αυτή είναι μια τέτοια βλακεία. Κάποτε, οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιούσαν συχνά ένα τέχνασμα: ντύθηκαν με σοβιετικές στρατιωτικές στολές (ευτυχώς, κατάφεραν να συλλάβουν πολλές αιχμαλωτισμένες στολές) και στη συνέχεια ανέφεραν ότι αυτά τα στρατεύματα έφευγαν από την περικύκλωση. Συχνά, ειδικά στην αρχή: είχε αποτέλεσμα, και μετά το σοβιετικό πυροβολικό άνοιξε ακόμη και μόνο του πυρ. Ωστόσο, αργότερα έγινε υποχρεωτική η απαίτηση κωδικών πρόσβασης και η χρήση ψηφιακών κωδικών. Εάν στην αρχή του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου οι Γερμανοί πολέμησαν καλύτερα από τους Ρώσους, η διοίκηση ήταν πάνω από το κεφάλι και τους ώμους (με λύπη πρέπει να το παραδεχθούμε) και χάρη στον στρατηγό Moroz που έσωσε τη Μόσχα, αργότερα ο Κόκκινος Στρατός έμαθε πολλά. Έχοντας πληρώσει εκατομμύρια ζωές, η σοβιετική στρατιωτική τέχνη έχει εμπλουτιστεί αισθητά. Για να ωριμάσει η στρατιωτική ηγεσία, το αίμα των στρατιωτών πρέπει να ποτίζει άφθονο τα πεδία των μαχών! Οι Σοβιετικοί διοικητές έμαθαν ιδιαίτερα τη σημασία των πυρών πυροβολικού. Δεδομένου ότι η σοβιετική αεροπορία βομβαρδιστικών δεν ήταν αρκετά ισχυρή (τα βομβαρδιστικά είναι ακριβά), η κύρια εστίαση ήταν στα πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Χίτλερ βοήθησε πολύ τους Σοβιετικούς στρατηγούς εδώ. Απαιτώντας από τους στρατιώτες τους να πολεμήσουν φανατικά και να μην κάνουν βήμα πίσω, οι Ναζί υπάκουσαν στον στενόμυαλο Φύρερ: συγκέντρωσαν τις κύριες δυνάμεις τους στην πρώτη γραμμή άμυνας, γι 'αυτό τα στρατεύματα ήταν συνωστισμένα, οι απώλειές τους ήταν πολύ μεγάλες. Η εμπειρία του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου οι Γερμανοί έχτισαν δεύτερη και τρίτη γραμμή άμυνας, ακόμη πιο ισχυρή από την πρώτη, αγνοήθηκε εντελώς! Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα κατά την επιχείρηση Vistula-Oder. Η Γερμανία το 1944 παρήγαγε σχεδόν 1.900 άρματα μάχης και αυτοκινούμενα όπλα το μήνα. Στις αρχές του 1945: υπήρχαν πάνω από οκτώ χιλιάδες τανκς και αυτοκινούμενα όπλα στο ανατολικό μέτωπο. Έμοιαζε με πολλή δύναμη. Όμως δώδεκα μεραρχίες αρμάτων μάχης της Βέρμαχτ τραβήχτηκαν κοντά στην πρώτη γραμμή και δέχθηκαν επίθεση από το σοβιετικό πυροβολικό. Το αποτέλεσμα: έχοντας σπάσει την πρώτη γραμμή άμυνας, τα σοβιετικά στρατεύματα κατέβηκαν σαν χιονοστιβάδα στο βουνό. Αν δεν ήταν η δειλία του Ζούκοφ και η υπερβολική ασχολία του Στάλιν (προετοιμασία και διεξαγωγή της Διάσκεψης της Γιάλτας), το Βερολίνο θα είχε πάρει πίσω τον Φεβρουάριο. Γενικά, ο ρόλος του Ζούκοφ στον πόλεμο δεν είναι ξεκάθαρος• συνήθως κέρδιζε με μεγάλο αίμα και έκανε πολλά λάθη: ειδικά στο αρχικό στάδιο του πολέμου. Αλλά μαζί, η τεράστια εμπειρία του στην ηγεσία στρατευμάτων, ειδικά στις πιο δύσκολες συνθήκες, είχε μεγάλη αξία. Στο τέλος ο Στάλιν. Ήταν αυτός που του ανατέθηκε η διοργάνωση της παρέλασης της νίκης. Ο ίδιος ο Στάλιν έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και εκτίμησης στη Μεγάλη Ρωσική Αυτοκρατορία. Ναι, ήταν δικτάτορας, αλλά η Ρωσία εξακολουθεί να έχει στρατιωτική δικτατορία. Ναι, πολύ σκληρό, καταπιέζοντας ολόκληρα έθνη, αλλά αυτή η σκληρότητα ήταν δικαιολογημένη, αφού επιδίωκε υψηλούς στόχους. Ο Στάλιν ήθελε ευτυχία για όλη την ανθρωπότητα και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να χυθεί αίμα. Εκείνες τις μέρες, οι άνθρωποι ζούσαν πενήντα, εξήντα, το πολύ εβδομήντα χρόνια. Τι κι αν ένας από αυτούς πεθάνει μερικές δεκαετίες νωρίτερα; Η φύση είναι σκληρή, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να είναι σκληροί, ειδικά αν ο απώτερος στόχος του ανθρώπου είναι να γίνει ίσος με τους θεούς. Τώρα, είναι ο Βλαντιμίρ, δεν θα ήταν θεός για έναν άνθρωπο της αρχαιότητας; Χάρη στον μεγάλο ηγέτη που ένωσε και έσωσε την ανθρωπότητα. Έκανε αυτό που δεν κατάφερε ο Στάλιν.
  Ο νεαρός επέλεξε τον επόμενο στόχο του. Ήταν μια μεγάλη διαστημική γαλέρα. Είναι αναμφίβολα, ασύγκριτα πιο δύσκολο να το κατεβάσει κανείς: από το τετράλετο και το αγόρι αποφάσισαν να καταφύγουν στην πονηριά. Εδώ ο υπολογισμός βασίστηκε στον πρωτόγονο της παγίδας.
  - Αυτό είναι ένα ρομπότ Argo-class που μιλάει!
  Από τη μεγάλη γαλέρα του απάντησαν:
  - Ακούμε!
  - Μόλις μου δόθηκε ένας πειραματικός "φάκελος" διαστήματος, αλλά δεν έχω αρκετή ενέργεια για να τον εκτοξεύσω. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε?
  Ο διοικητής της μεγάλης γαλέρας είπε με ανυπομονησία στη φωνή του:
  - Και πως?
  - Συνδέστε έναν πίδακα υπερπλάσματος από τον αντιδραστήρα σε μένα. Τότε το όπλο θα είναι εντελώς έτοιμο και θα τεθεί σε λειτουργία.
  - Κάνουμε εξαιρετικές συνδέσεις.
  Ο υπολογισμός βασίστηκε στο γεγονός ότι τη στιγμή της ελλιμενισμού, ο τεράστιος αντιδραστήρας της μεγάλης γαλέρας θα έμενε χωρίς κάλυμμα. Σε αυτή την περίπτωση: θα είναι δυνατό να τον χτυπήσετε από το πιο ισχυρό κανόνι. Είναι αλήθεια ότι υπήρχε σημαντικός κίνδυνος θανάτου, τόσο από την έκρηξη της γεννήτριας όσο και από τα πυρά των πολλών όπλων της μεγάλης γαλέρας.
  Το διαστημόπλοιο είναι αρκετά μεγάλο, με πλήρωμα δυόμισι χιλιάδων στρατιωτών, χωρίς να υπολογίζονται τα ρομπότ. Μπορείτε να ρισκάρετε τη ζωή σας για ένα τέτοιο έπαθλο. Ακόμα κι αν πεθάνεις σε δεκατέσσερις κύκλους, θα γίνεις ήρωας. Και όχι μόνο θα πάρεις δόξα, τότε ο ήρωας σίγουρα θα αναστηθεί. Υπάρχει ένα διάταγμα από τους αυτοκράτορες ότι στο μέλλον όλοι οι άνθρωποι θα αναστηθούν. Αλλά αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με την τιμή που αντιπροσωπεύει το καθένα από αυτά. Όσο περισσότερα κατορθώματα, τόσο πιο γρήγορα θα αναστηθούν. Δεν έχει τίποτα κοινό με τον ειρηνιστικό Χριστιανισμό. Σε χτυπούν στο δεξί μάγουλο - στρίψε αριστερά, αγάπησε τον εχθρό σου: πώς μπορείς να βρεις κάτι πιο ηλίθιο!
  Ωστόσο, τόσο οι Ορθόδοξοι όσο και οι Καθολικοί, και πολλοί Προτεστάντες σε αυτήν την περίπτωση καθοδηγήθηκαν από την αρχή: το δεξί χέρι δεν ξέρει τι κάνει το αριστερό! Πόσο αίμα χύθηκαν από τους υπηρέτες της πιο ανθρώπινης και ευγενικής θρησκείας. Πώς εφάρμοσε ο ιεροεξεταστής την αρχή: αγαπάς τον εχθρό σου;! Ναι, οι κληρικοί στο Μεσαίωνα έστελναν μια γυναίκα στον πάσσαλο μόνο και μόνο επειδή ήταν πιο όμορφη από τον μέσο όρο. Ένα υγιές, γυναικείο σώμα θεωρούνταν από τον Διάβολο!!! Η Νέα Ορθοδοξία δεν είναι υποκριτική• η Βίβλος έχει μείνει για την ιστορία, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της παράδοσης. Ο πρώτος αυτοκράτορας της Παγκόσμιας Ρωσίας: έγραψε τη δική του Αγία Γραφή και επινόησε τη δική του θρησκεία. Το κύριο δόγμα σε αυτό είναι: υπηρετήστε τη Ρωσία με όλη σας τη δύναμη, όλη σας τη δύναμη, όλο το μυαλό σας. Και αν αυτό αντιστοιχεί στα συμφέροντα της Πατρίδας σας, τότε μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε θυσία, οποιαδήποτε βία, οποιαδήποτε πονηριά. Το τέλος αγιάζει τα μέσα!
  Πόσο δίκαιο ήταν αυτό! Η Βίβλος είναι στην πραγματικότητα απαγορευμένη. Ο ίδιος δεν καταλαβαίνει γιατί οι Ρώσοι πίστεψαν το βιβλίο που έγραψε ο λαός του Φεβρουαρίου! Ρώσος: έγινε σκλάβος στις διδασκαλίες του Φιντόφ! Αυτό είναι απλώς μια απόλυτη ντροπή! Αυτοί οι λαοί που λάτρευαν τη Βίβλο τελικά εκφυλίστηκαν και υποβιβάστηκαν• δεν υπάρχει τίποτα υγιές ή έξυπνο στον Χριστιανισμό. Μια σωστή θρησκεία πρέπει να εξυμνεί τη λατρεία της εξουσίας! Δεν είναι τυχαίο που το Ισλάμ έχει επιτύχει τέτοια επιτυχία. Αν και το Κοράνι είναι επίσης ένα κατά βάση ειρηνιστικό βιβλίο, καθώς γράφτηκε υπό την ισχυρή επιρροή των χριστιανών. Καμία αληθινή θρησκεία: ικανή να ενώσει ένα έθνος, δεν πρέπει να είναι χωρίς δόντια.
  Ο Βλαντιμίρ κατέστειλε τον ενθουσιασμό του με τη συνήθη προσπάθεια θέλησής του, ετοιμάζοντας να πυροβολήσει στον αντιδραστήρα. Αποσπάσματα από τον πρώτο αυτοκράτορα έσκασαν στο μυαλό μου:
  - Το κρίμα είναι σαν τη σκουριά, η συμπόνια είναι σαν το σάλι - καθαρίστε την καρδιά σας από αυτό και καλύψτε την με πανοπλία: ανελέητη, οργή, θυμό!
  Χρυσές λέξεις! Όμως κάτι μικροσκοπικό, σαν μια μικρή σταγόνα πέφτει στην καρδιά! Είναι σχεδόν ανεπαίσθητο, αλλά ταυτόχρονα και δυσάρεστο. Σκοτώστε δυόμισι χιλιάδες ταυτόχρονα, παιδιά, κορίτσια, τους ίδιους Ρώσους, ή ακριβέστερα, όπως εσείς! (Φυσικά, δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό του πληρώματος, αλλά του λέει ένα παραφυσικό συναίσθημα). Είναι τόσο δύσκολο. Γενικά, η έννοια του ρωσικού είναι υπό όρους. Εθνικά Ρώσοι: δεν αποτελούν την πλειοψηφία στη Μεγάλη Ρωσική Αυτοκρατορία, ωστόσο, οι περισσότεροι άλλοι λαοί και φυλές, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων, αυτοαποκαλούνται Ρώσοι. Ωστόσο, λόγω διαφόρων επιδημιών και πολέμων, έμειναν λίγοι μαύροι και κίτρινοι στη γη και η σλαβική εθνότητα έγινε κυρίαρχη. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι, οι ενήλικες είναι ψηλοί, αλλά και πολύ ψηλοί. Οι μύες είναι προεξέχοντες, αλλά κατά κανόνα όχι ογκώδεις, το δέρμα είναι χάλκινο ή χάλκινο, στις γυναίκες είναι σκούρο-χρυσό. Σε ένα ασυνήθιστο ανθρωποειδές: οι άνθρωποι μπορεί να μοιάζουν πολύ, αλλά δεν είναι. Το καθένα είναι καλό και ατομικό με τον δικό του τρόπο. Αυτό που είναι κοινό είναι μόνο ένα πνεύμα στρατώνα που στοιχειώνει τους πάντες από τη γέννηση μέχρι το θάνατο! Ωστόσο, ένα άτομο μπορεί πλέον να ζήσει σχεδόν για πάντα• τα γηρατειά παραμένουν ένας εφιάλτης του παρελθόντος. Είναι αφύσικη. Παραμορφώνει τις γυναίκες ιδιαίτερα τρομερά• γίνονται τόσο αηδιαστικές που τους αρέσει να κάνουν εμετό.
  - Έχει πραγματικά βεβηλώσει τέτοια χαρακτηριστικά τα καταραμένα γηρατειά; (νομίζω τα λόγια του Σαίξπηρ.)
  Οι θρησκευτικοί ηγέτες γνώριζαν την αιώνια επιθυμία των ανθρώπων: να διατηρήσουν τη νεότητα για πάντα. Και εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο του θανάτου. Όλα αυτά τα παραμύθια για τον παράδεισο και την κόλαση (η σύγχρονη επιστήμη έχει αποδείξει ότι πρόκειται πράγματι για παραμύθια - καθαρή μυθοπλασία!), έχουν τελικά στόχο να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα από τους ανθρώπους. Άλλωστε, όσο περισσότερο ζει ένας άνθρωπος, τόσο περισσότερες αμαρτίες έχει, αλλά οι εκκλησιαστικοί ηγέτες της αρχαιότητας προσπάθησαν να επεκτείνουν την ύπαρξή τους στη γη όσο το δυνατόν περισσότερο. Πήγαν σε κάθε κακία και κόλπα για αυτό. Δηλαδή, τα λόγια των πατέρων της εκκλησίας ήταν σε αντίθεση με πράξεις και συγκεκριμένη πρακτική ζωής!
  Όλες αυτές οι σκέψεις έλαμψαν σαν ξέφρενο καλειδοσκόπιο στον υπερπλασματικό εγκέφαλο του Βλαντιμίρ. Ο νεαρός δίστασε ξεκάθαρα αν θα πατήσει ή όχι! Η εντολή επιδιόρθωσης πάγωσε στον εγκέφαλό μου. Και ο κίνδυνος πιθανής ανίχνευσης, ιδίως από έναν σαρωτή, ότι το ρομπότ είχε έναν σαμποτέρ μέσα μεγάλωσε.
  Οι σκέψεις έλαμψαν σαν αστραπή! Τα παραμύθια για τον παράδεισο, όπου πηγαίνουν αληθινοί πιστοί ή χριστιανοί, δεν ισχύουν πλέον. Υπάρχει όμως ελπίδα ότι η πατρίδα σου θα σε ξαναφέρει στη ζωή. Ούτε το πιο εξελιγμένο, σύγχρονο όπλο δεν μπορεί να καταστρέψει έναν άνθρωπο. Άρα η πίστη στην αθανασία της ψυχής δεν είναι τόσο απατηλή. Το σώμα είναι θνητό, αλλά η ψυχή όχι ακόμα! Γεγονός είναι ότι η προσωπικότητα μεταφέρεται σε έναν χώρο όπου δεν υπάρχει διάσταση, κορυφή, μήκος, πλάτος. Δηλαδή, μια προσωπικότητα: σαν να γίνονται εκατοντάδες δισεκατομμύρια φορές μικρότερη από τον Κρέοντα ή ακόμα και από το Fretosol, του οποίου τα μικροσωματίδια κατά τη διαδικασία σύντηξης κάνουν τις βόμβες πολλά τετράτρικα φορές πιο ισχυρές από αυτές του υδρογόνου. Επιπλέον, τώρα αναπτύσσονται όπλα που είναι εκατομμύρια φορές ισχυρότερα με το ίδιο βάρος από τα θερμοπυρηνικά. Αλλά ακόμη και ένα τέτοιο όπλο δεν μπορεί να καταστρέψει ένα άτομο διπλωμένο στη μηδενική διάσταση. Είναι αλήθεια ότι είναι πολύ δύσκολο να εξαγάγετε ένα προσωπικό αρχείο, αλλά η τεχνολογία αναπτύσσεται και δεν είναι μακριά η στιγμή που θα τεθεί σε μαζική ροή. Και μπορείς να τους αναστήσεις όλους. Παρεμπιπτόντως, όσο πιο διάσημος είναι ένας άνθρωπος, τόσο πιο εύκολο είναι να τον βγάλεις από τη λήθη. Η ενέργεια του βιουπερπλάσματος βοηθά εδώ!
  Αλλά ακόμα και νεκρούς εχθρούς: αφού κατακτήσουμε τη Sviatorossiya, μπορούμε να τους εξαγάγουμε και να τους μετατρέψουμε σε σκλάβους. Η σωτήρια σκέψη έβαλε τέλος σε κάθε δισταγμό.
  - Δεν σε αποχαιρετώ, αλλά σε αποχαιρετώ!
  Ο Βλαντιμίρ απελευθέρωσε ένα συγκεντρωμένο δοκάρι και υποχώρησε αυτόματα πίσω. Ο σούπερ αντιδραστήρας βυθίστηκε αμέσως σε έναν ξέφρενο ανεμοστρόβιλο υπερπλάσματος!
  Ο νεαρός χτυπήθηκε από κύμα βαρύτητας, τόσο που τα κόκαλά του λύγισαν και ο εγκέφαλός του ισοπέδωσε. Το ρομπότ κάηκε από τα φλεγόμενα πέταλα και γκρεμίστηκε σαν τραπουλόχαρτο.
  Ο καμένος Βλαντιμίρ πέταξε έξω από τα συντρίμμια• αμέσως βρέθηκε ανοιχτός και ευάλωτος. Ωστόσο, ευτυχώς για τον νεαρό, τα στρατεύματα της Μεγάλης Ρωσίας είχαν ήδη διαρρήξει, προχωρούσαν γρήγορα, βομβαρδίζοντας τον εχθρό με καταστροφικά στοιχεία κάθε είδους.
  Ο νεαρός άνδρας, καταρχήν, χάρη στον ειδικό σχεδιασμό του σώματός του, θα μπορούσε να βρίσκεται στο κενό για αρκετή ώρα και να πετάξει. Ωστόσο, εδώ μιλούσαμε για στοιχειώδη επιβίωση. Το καλύτερο είναι να κολλήσετε στα συντρίμμια και να προσπαθήσετε να συγχωνευθείτε μαζί τους, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά απίθανο να τα παρατηρήσετε.
  Ο Βλαντιμίρ έκανε ακριβώς αυτό:
  - Η σκέψη μας κάνει δειλούς - η απερισκεψία μας κάνει πτώματα!
  Γενικά, οι οδηγίες λένε, αν μπορείς να επιβιώσεις, επιβίωσε. Η ζωή στον πόλεμο είναι σαν ένα σπαθί στη γροθιά - δεν μπορείς να το ρίξεις, αλλά δεν μπορείς να το κρύψεις πίσω από την πλάτη σου! Και υπάρχουν αναρίθμητες ποσότητες συντριμμιών κάθε είδους. Τα δικά μας διαστημόπλοια είναι ήδη ορατά. Ο νεαρός διάλεξε ένα θραύσμα που ήταν ανομοιόμορφο και όχι ιδιαίτερα καυτό - που θέλει να καεί. Ξάπλωσε πάνω του, σμίγοντας με την επιφάνεια. Τώρα το μόνο που έμενε ήταν να προσευχηθούμε ώστε οι πολυάριθμες συσκευές σάρωσης να μην το ανιχνεύσουν κατά λάθος.
  Μου ήρθαν άσχημες σκέψεις: σκότωσες δυόμισι χιλιάδες παιδιά και αρκετές δεκάδες χιλιάδες ρομπότ. Αν και οι τελευταίοι διαθέτουν τεχνητή νοημοσύνη, η νοημοσύνη τους είναι πολύ υπό όρους. Μην τους λυπάσαι! Τι να πούμε για τους στρατιώτες της Svyatorossia; Καθένας από αυτούς πιστεύει θερμά στη νίκη. Μοιάζουν από πολλές απόψεις - καθρέφτες σύμπαντα. Είναι αλήθεια ότι όσο περισσότερο συνεχίζεται ο πόλεμος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι διαφορές στις μικρές λεπτομέρειες. Και ο πόλεμος είναι μια διαδικασία παρόμοια με την καύση, μόνο το αίμα είναι το ιδανικό καύσιμο και ο πυροσβεστήρας είναι η νίκη!
  Είναι δυνατόν να κερδίσεις; Η ίδια η σκέψη είναι εριστική• ένας στρατιώτης δεν πρέπει να το αμφισβητεί. Όπως είπε ο πρώτος αυτοκράτορας: η χώρα μου μπορεί να κάνει λάθος, αλλά αυτή είναι η χώρα μου!
  Φυσικά, πρέπει να πιστεύει στη νίκη, ειδικά βλέποντας πώς κερδίζεται: η πρώτη του μάχη στη ζωή του. Και πραγματικά οδεύει προς τη νίκη. Είναι αλήθεια ότι πολλά τρισεκατομμύρια στρατιώτες συμμετέχουν σε αυτό: ο μέσος άνθρωπος δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό, αλλά αυτό είναι απλώς ένα επεισόδιο, ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο της διασυμπαντικής μάχης. Πολλά στοιχεία είναι μυστικά, συμπεριλαμβανομένου του ακριβούς αριθμού των αστεριών στο Σύμπαν που ελέγχεται από τη Μεγάλη Ρωσία. Κάπου αποσπασματικά, ξέρει ότι ο αριθμός τους είναι πάνω από διακόσια εξάξια, αλλά πόσο περισσότερο είναι άγνωστο. Οι πλανήτες, με τη σειρά τους, είναι περίπου δέκα φορές μικρότεροι και μόνο ένας στους χίλιους είναι κατάλληλος για ζωή. Είναι αλήθεια ότι πρόσφατα, πολλοί πλανήτες με σκληρές συνθήκες εγκαθίστανται. Κατ' αρχήν, ο πόλεμος είναι ανάμεσα σε δύο σύμπαντα: δεν είναι για το διάστημα και τους πόρους. Υπάρχουν ήδη τεχνολογίες που καθιστούν δυνατή ακόμη και τη δημιουργία άλλων πλανητών εξάγοντας ύλη από αστέρια. Ίσως δεν είναι μακριά ο καιρός που οι άνθρωποι, όπως οι Παντοδύναμοι Θεοί, θα μάθουν να δημιουργούν Σύμπαν και να επεκτείνουν το διάστημα. Λοιπόν, υπάρχει ακόμα πολύς χώρος για όλους, η ευφυής ζωή είναι ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο, και υπάρχουν μόνο μερικές εκατοντάδες σε ολόκληρο το σύμπαν. (Ίσως περίπου χίλιοι;) πολιτισμοί που έχουν κατακτήσει την πτήση στο διάστημα! Φαίνεται λοιπόν ότι δεν έχει νόημα να διεξάγουμε πόλεμο μεταξύ αδελφών εναντίον αδελφών. Ταυτόχρονα διδάσκονται ότι η Αγία Ρωσία ήταν αυτή που τους επιτέθηκε προδοτικά. Τι διδάσκουν στο Svyatorossiya; Ίσως το ίδιο! Αυτή είναι η κατάσταση εδώ: και οι δύο πλευρές χτυπούν η μία την άλλη, θεωρώντας ειλικρινά τον εαυτό τους σωστό, αλλά δεν υπάρχει ακόμα αποτέλεσμα.
  Τα περισσότερα αγόρια και κορίτσια δεν το σκέφτονται αυτό! Ο Βλαντιμίρ είχε λίγο ελεύθερο χρόνο, μελετώντας την ιστορία του πλανήτη Γη και όχι μόνο όσα σχετίζονται με τον πόλεμο. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του διαγαλαξιακού ΥπερΔιαδικτύου: στον χώρο πολλαπλών κινήσεων: μπορείτε να βρείτε ακόμη και υπεραρχεία πολιτισμών που υπήρχαν πριν ανάψει ο Ήλιος! (Αλήθεια, δεν τα κατάφερε ακόμα!) Ήξερε ότι οι άνθρωποι δεν ζούσαν και δεν μεγάλωναν πάντα σε στρατώνες. Αν και, από την άλλη, αν δεν ξέρεις τίποτα άλλο και το συνηθίσεις από τη βρεφική ηλικία, τότε αυτό είναι ευτυχία. Ο Βλαντιμίρ αγαπούσε τον στρατό, αλλά ο αυστηρός τρόπος ζωής, η απόλυτη ρύθμιση και η έλλειψη ελεύθερου χρόνου τον βάραιναν. Επιπλέον, εκπαίδευση και μέθοδοι εκπαίδευσης μάχης: πολύ ρουτίνα. Θέλω περισσότερα! Και έτσι βία, βία, και περισσότερη βία! Υπάρχει πάρα πολλή σκληρότητα που ακόμη και τρεις καρδιές (και οι άνθρωποι έχουν τρεις, αν και μικρές) αρχίζουν να θρηνούν.
  - Γιατί να καταστρέψεις όταν μπορείς να δημιουργήσεις και να δημιουργήσεις! - είπε μέσα του το αγόρι. - Αλλά από την άλλη, φανταστείτε τη ζωή χωρίς πόλεμο...
  Όταν σκοτώνεις νιώθεις κάτι σαν βουητό! Ένα συγκεκριμένο είδος ιδιαίτερου οργασμού (αν μπορώ να το πω). Είναι συναρπαστικό, και ταυτόχρονα ελαφρώς ενοχλητικό, σαν να κάνετε κάποια βρώμικη δουλειά. Γενικά, η στάση απέναντι στον φόνο δεν είναι ξεκάθαρη. Στις διάσημες σημειώσεις του εκτελεστή, ο Samson γράφει ότι όχι μόνο αυτός, αλλά και οι συνάδελφοί του δεν έδιναν καμία ευχαρίστηση να βασανίσουν τα θύματά τους και για να πάρουν τη ζωή ενός ατόμου έπρεπε να σπάσουν. Αλλά ο μαρκήσιος ντε Σαντ δείχνει "άνθρωπους" που έπαιρναν τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση βασανίζοντας τα θύματά τους. Όταν προκαλείς ταλαιπωρία σε άλλον, δίνει απερίγραπτη ευχαρίστηση.
  Γενικά, το να χαζεύεις τον πόνο κάποιου άλλου είναι ένα ερωτικό στοιχείο βασανιστηρίων! Ο Βλαντιμίρ ενδιαφερόταν γι' αυτό, γι' αυτό σκέφτηκε: αν μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν να προκαλούν ταλαιπωρία σε άλλους, τότε δεν είναι δυνατόν να διασκεδάσεις ο ίδιος όταν βασανίζεσαι. Γενικά, αμέσως μετά τη δημιουργία του σώματος ενός παιδιού στρατιώτη - όταν είναι ακόμα μωρό, ή μάλλον έμβρυο, το πρώτο πράγμα που θυμάται είναι ο αφόρητος πόνος και τα ρεύματα υπερρευμάτων που διαπερνούν τις νευρικές απολήξεις. Παρόμοια επεξεργασία και πρώτη εντύπωση: όταν συνειδητοποιείς τον εαυτό σου ως άτομο. Κάτι παρόμοιο συνέβη στο Αφγανιστάν όταν γεννήθηκε ένα παιδί: πυροβόλησαν πάνω από το αυτί. Αλλά στη σύγχρονη, κοσμική Ρωσία, η θεραπεία του πόνου έχει φτάσει στην τελειότητα. Γιατί λοιπόν να μην αισθανθείτε ένα βουητό αντί για πόνο! Ποιος δεν το θέλει αυτό! Η αυστηρή σπαρτιατική παιδεία πρέπει να κάνει το έθνος ισχυρό και την αυτοκρατορία αιώνια! Όμως και η Σπάρτη, παρά την αυστηρότητα των νόμων, υποβαθμίστηκε με τον καιρό! Μέχρι τη στιγμή της κατάκτησης από τον Μέγα Αλέξανδρο, το βασίλειο (το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν έγινε μια τεράστια αυτοκρατορία) είχε χάσει την προηγούμενη ισχύ του και η Ρώμη τελικά το τελείωσε. Φαίνεται ότι ο πρώτος παγκόσμιος αυτοκράτορας θαύμαζε τη Σπάρτη, κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι πολεμιστής! Αυτή η αρχή εφαρμόστηκε θρησκευτικά! Η γενετική επιλογή είναι πολύ αυστηρή• τα έμβρυα και τα ωάρια βελτιώνονται από τα ηλεκτρονικά• κατ' αρχήν, ένας ανόητος δεν μπορεί να γεννηθεί! (Εκτός εάν τα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης έχουν μολυνθεί από ιό του κυβερνοχώρου). Αλλά δεδομένου του όγκου των περιττών συστημάτων, αυτό είναι πολύ απίθανο!
  Ο νεαρός παρακολουθούσε την εξέλιξη της μάχης, κρατώντας τον πομπό υπό την απειλή του όπλου. Οι τετραλέτες της Σβυατορόσιας πολέμησαν, ενώ υποχώρησαν. Εδώ ήταν μια ευκαιρία. Μπορείτε να χτυπήσετε έναν εχθρό με έναν πομπό τσέπης. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει, φανταστείτε να καταρρίψετε έναν μαχητή με ένα πιστόλι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά θεωρητικά αυτό είναι δυνατό. Εδώ είναι ένας κλασικός κωμικός από την αρχαιότητα: Ο Ράμπο κατέρριψε ελικόπτερα με τόξο!
  - Μικρό αγόρι - βρήκε ένα πολυβόλο! Κανείς δεν μένει πια στο χωριό! Το αγοράκι πήρε τον πύραυλο! Έδωσα στον Μπους έναν πισινό στον κώλο!
  Θυμηθήκαμε τις αρχαίες βρωμιές. Γενικά είναι ήδη ενήλικας, ενήλικας. Είναι γενικά ανόητο: ότι στην αρχαιότητα, ή μάλλον στην ατομική εποχή, οι έφηβοι ήταν περιορισμένοι με κάθε δυνατό τρόπο: αυτό δεν επιτρέπεται, αυτό δεν επιτρέπεται! Ως αποτέλεσμα, το έθνος εκφυλίστηκε, τα παιδιά έγιναν νηπιακά, δεν προσαρμόστηκαν στην ενήλικη ζωή ή, αντίθετα, επιθετικά βρώμικα.
  Εδώ, ακόμη και παιδιά στρατιώτες μπορούν να πολεμήσουν! Μπορεί κάλλιστα να γίνει αξιωματικός ή στρατηγός! Ωστόσο, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι τα βραβεία! Αυτό δεν πρέπει να προσελκύει έναν στρατιώτη. Το ερώτημα είναι πώς να χτυπήσετε ένα τετραπλάνο;
  Πρέπει να χτυπήσετε ακριβώς την ουρά άρθρωση της γεννήτριας με μια μικρή δέσμη. Άμυνα Matrix: έχει τα αδύνατα σημεία του, όπως και το μισό πεδίο. Τι να κάνετε εάν είναι αδύνατο να υπολογίσετε αυτό το σημείο εκ των προτέρων. Εδώ χρειάζεστε είτε έναν πολύ προηγμένο βιοσαρωτή, είτε μπορείτε να τον υπολογίσετε χρησιμοποιώντας μαγικά και δεν θα χάσετε: όταν το αυτοκίνητο βιάζεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, χωρίς να γνωρίζει τι είναι η αδράνεια!
  Το αγόρι προσπάθησε να ανοίξει το όγδοο μάτι του χρησιμοποιώντας μαγικές δεξιότητες. Αυτή είναι η περιβόητη τεχνική των οκτώ ματιών, ένα είδος μαγείας. Πως να το χρησιμοποιήσεις? Υπάρχουν διάφορες τεχνικές, συγκεντρώσεις, διαλογισμοί. Ο Βλαντιμίρ διασταυρώθηκε, συνδέοντας έτσι τα τσάκρα. Αυτό θα πρέπει να βοηθήσει. Πρέπει να καθαρίσουμε τη συνείδησή μας και να την κάνουμε διάφανη και ξεκάθαρη!
  Η Πατρίδα είναι ιερό μυστήριο,
  Η δύναμη και η δύναμη της Ορθόδοξης πίστης!
  Ας υπερασπιστούμε τη ρωσική ενότητα,
  Ο λαός μας θα είναι για πάντα ένδοξος!
  Ο Βλαντιμίρ βυθίστηκε σε μια παραφυσική έκσταση και, πρακτικά χωρίς να στοχεύσει, πυροβόλησε με μια ματιά! Το σώμα αντέδρασε μόνο του, η ενέργεια χτύπησε - το τετραλέτιο εξερράγη.
  - Υπάρχει ακόμα ένα σημείο υπέρ μου! - ψιθύρισε ο νεαρός. - Πόσο επιδέξια χτύπησα, μόνο έναν ταύρο.
  Το αγόρι πυροβόλησε ξανά και χτύπησε! Αυτή τη φορά χωρίς συγκέντρωση, το όραμα ήταν πλήρες.
  - Πιστεύω στη μοίρα μου!
  Ο Βλαντιμίρ είδε τον αγώνα: σε πολλά χρώματα και σειρές ταυτόχρονα. Ήταν τόσο φωτεινό, πολύχρωμο, το κενό ανέδιδε μια ασημί αίσθηση, έμοιαζε με πολύτιμους λίθους διάσπαρτους σε όλο τον χώρο, ασύγκριτα φωτεινότεροι από τους φυσικούς αντίστοιχους. Ακούγεται σαν υπέροχη μελωδία!
  Ο νεαρός τραγούδησε:
  Ο ύμνος της Πατρίδας τραγουδάει στις καρδιές μας,
  Δεν υπάρχει πιο όμορφη από αυτήν σε ολόκληρο το σύμπαν!
  Πιέστε πιο σφιχτά το δοκάρι του ιππότη,
  Πέθανε, για τη Ρωσία που έδωσε ο Θεός!
  Ο Βλαντιμίρ ξαναπυροβόλησε. Το τετραλέτο φούσκωσε και έσκασε σε κομμάτια, σαν ένα ώριμο κεράσι που σκάει.
  - Τι όμορφο πράγμα! Μακάρι να μπορούσα να σκοτώσω το μπριγκαντίν!
  Μετά την καταστροφή του τέταρτου τετραλέτου. ο νεαρός ένιωσε συντετριμμένος: επιπλέον, το όραμα ξαφνικά εξαφανίστηκε. Με ταχύτητα ελάχιστα αντιληπτή από τη βελτιωμένη όραση του Βλαντιμίρ, οι Tetralet έκαναν κύκλους και πυροβόλησαν ο ένας τον άλλο. Διέφεραν στη σκιά. Η Sviatorossiya έχει κίτρινη λάμψη, η Μεγάλη Ρωσία έχει μωβ λάμψη. Και είναι παρόμοια σε σχήμα, σε σχήμα εξορθολογισμένων αρπακτικών, φίμωτρα των αυτοκινήτων, που σοκάρουν με την κακία τους. Το όπλο που χρειάζεσαι!
  Η μάχη προχωρά γρήγορα, οι τούμπες των τετραλέτων χωρίς αδράνεια είναι απερίγραπτες, μερικές φορές έφτασε στο έμβολο. Όλα αυτά έμοιαζαν τερατώδες. Ο Βλαντιμίρ θυμήθηκε παλιές ταινίες για τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο και τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρ' όλες τις διαφορές στα όπλα και την ταχύτητα, κάτι κοινό παρέμεινε στις αερομαχίες. Δηλαδή, η επιθυμία να πάει στα μετόπισθεν, μια προσπάθεια να αγωνιστούν σε ζευγάρια και τρία. Γενικά, η τεχνολογία αλλάζει, αλλά οι τακτικές μάχης παραμένουν σχεδόν οι ίδιες. Ο Βλαντιμίρ πυροβόλησε πολλές φορές, αλλά δεν πέτυχε κανένα αποτέλεσμα, η κινητική φωτιά της έμπνευσης εξαφανίστηκε.
  - Ένας λαμπρός διοικητής διαφέρει από έναν λαμπρό συνθέτη στο ότι τα αριστουργήματά του σε κάνουν πάντα να δακρύζεις!
  Το αγόρι ήταν λυπημένο, αλλά αμέσως μετά το κέφι του, γιατί ο στρατός του προχωρούσε. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν χαθεί όλα.
  - Ο στρατιώτης Vladimir Kashalotov είναι σε επαφή! - Ο νεαρός στράφηκε στους φίλους του.
  - Σε ακούμε! - Του απάντησαν. - Μιλάει ο καπετάν Πετούκοβα.
  "Μόλις βγήκα από τα μετόπισθεν του εχθρού, είμαι κρεμασμένος σε ένα κομμάτι συντρίμμια. Επιτρέψτε μου να γίνω μαζί σας επισημαίνοντας ένα επιπλέον τετραλέτο.
  Το κορίτσι απάντησε χαρούμενα:
  - Και θα είναι! Έχω στείλει ήδη αίτημα στο κέντρο διανομής!
  Ο Βλαντιμίρ θυμήθηκε ότι το 1941 δεν υπήρχαν αρκετοί πιλότοι στον σοβιετικό αεροπορικό στόλο. Αυτό ήταν αναμφίβολα ένα μεγάλο μειονέκτημα και υπήρχε παντελής έλλειψη έμπειρου, καλά εκπαιδευμένου προσωπικού. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Φινλανδία, πρακτικά δεν έγιναν αερομαχίες, λόγω της αδυναμίας της αεροπορίας Suomi. Και κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Πολέμου, ο Στάλιν έστειλε δέκα φορές λιγότερους πιλότους στην κόλαση από τον Χίτλερ. Επιπλέον, τα μισά τα εμφύτευσε και τα πυροβόλησε. Άρα, ποιοτικά, η Luftwaffe ήταν ανώτερη από τα σοβιετικά στρατεύματα. Οι Γερμανοί είχαν καλούς άσσους. Τριακόσια από τα καλύτερα από αυτά κατέστρεψαν είκοσι τέσσερις χιλιάδες σοβιετικά αεροσκάφη. Αυτό όμως δεν μπόρεσε να σώσει τη Βέρμαχτ από την ήττα! Υπήρχε ισοτιμία στον σύγχρονο πόλεμο από την αρχή. Πολλοί πιλότοι είχαν εμπειρία σε διαστημικές μάχες με διάφορες φυλές, τόσο ανθρωποειδείς όσο και μη. Αυτές οι μάχες εμπλούτισαν την τέχνη του πολέμου και ανέβασαν το επίπεδο του στρατηγικού σχεδιασμού σε πρωτοφανή ύψη. Και οι δύο αυτοκρατορίες ήταν στρατιωτικοποιημένες και είχαν μια κυβερνητική δομή βασισμένη σε στρατώνες. Όλα αυτά ήταν κοινά, η ομοιότητα των μεγάλων κρατών. Φυσικά, λοιπόν, σε χίλια χρόνια κανείς δεν μπορούσε να νικήσει κανέναν! Ένα είδος ατελείωτου πολέμου! Είναι ένας νεαρός άνδρας, νομικά ενήλικος, τώρα απλώς μια μηχανή θανάτου! Του ταιριάζει αυτό;! Τα περισσότερα αγόρια και κορίτσια δεν ήξεραν άλλη ζωή, αλλά ο Βλαντιμίρ μερικές φορές το σκεφτόταν.
  Τώρα, τι είναι φόνος; Στο HyperInternet μπορείτε ακόμα να βρείτε τα κείμενα της αρχαίας Βίβλου, ένα βιβλίο στο οποίο κανείς δεν πιστεύει. Περιέχει τη γνωστή έκτη εντολή - δεν θα σκοτώσεις! Αλλά ταυτόχρονα: ο ίδιος ο Θεός Γιαχβέ, αντίθετα με τις οδηγίες του, έδωσε την εντολή να εξοντωθούν ανεξαιρέτως οι Αμαληκιακοί. Και όχι μόνο ενήλικες πολεμιστές, αλλά και γυναίκες, παιδιά, ακόμη και ζώα. Ακόμη και με τα πρότυπα του αρχαίου κόσμου, αυτό ήταν υπερβολικά σκληρό. Παρόλα αυτά, οι Εβραίοι, με εντολή του Θεού(!), έκαναν τέτοια εθνοκάθαρση!
  Για να μην αναφέρουμε ότι ο Γιαχβέ - Παντοδύναμος Θεός διέταξε τον Αβραάμ να βάλει τον δικό του γιο στο θυσιαστήριο και να τον σκοτώσει! Επίσης αντίθετα με την εντολή - μη σκοτώνεις! Δηλαδή, υπάρχουν αντιφάσεις και στη Βίβλο. Ωστόσο, η ηθική της ανθρωπότητας άλλαζε, και ο Ιησούς Χριστός κήρυξε ήδη την αρχή - αγαπήστε τον εχθρό σας! Σε χτύπησαν στο δεξί μάγουλο - στρίψε αριστερά! Οι πρώτοι χριστιανοί ήταν ειρηνιστές. Πήγαν στο θάνατο υπάκουα, σαν πρόβατα, και πέθαναν με χαμόγελα στα χείλη. Τότε όμως η Χριστιανική Εκκλησία έγινε ο κύριος δήμιος του Μεσαίωνα. Οι Καθολικοί ήταν ιδιαίτερα φρικιαστικοί. Πολλά εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν και βασανίστηκαν βάναυσα. Έτσι αποδείχτηκε ότι η πιο ανθρώπινη και ειρηνική διδασκαλία έχυσε το περισσότερο αίμα. Είναι αλήθεια ότι πέρασε ο καιρός, υπήρξε μια μεταρρύθμιση. Προτεστάντες σκότωσαν Καθολικούς, Καθολικοί σκότωσαν Προτεστάντες. Στη Ρωσία, οι Ορθόδοξοι καταδίωξαν σχισματικούς και Παλαιούς Πιστούς, καίγοντας ολόκληρα χωριά τους. Οι δήμιοι έκαναν ό,τι μπορούσαν! Όμως ο χρόνος κύλησε και, σε αντίθεση με ένα ρεύμα, που συνεχώς επιταχυνόταν, η φώτιση σταδιακά έδιωξε τον σκοταδισμό. Εμφανίστηκαν πολλές προτεσταντικές εκκλησίες, όπου αναπτερώθηκε και πάλι το πνεύμα της συμφιλίωσης και της συγχώρεσης. Σταδιακά, πρώτα στη Γερμανία (υπό τον Φρειδερίκο τον Μέγα), και στη συνέχεια σε άλλες χώρες, τα βασανιστήρια άρχισαν να καταργούνται. Στη Ρωσία, ο Πέτρος ο Τρίτος ήταν ο πρώτος που κατάργησε τα βασανιστήρια. Ο βασιλιάς είναι ευγενικός, προοδευτικός, αλλά αδύναμος. Η Αικατερίνη η Δεύτερη εισήγαγε πάλι τα βασανιστήρια και τα βασανιστήρια, αν και για τους απλούς ανθρώπους. Αλλά και οι ευγενείς βασανίστηκαν παρουσία της. Συγκεκριμένα, η πριγκίπισσα Ταρακάνοβα, το κορίτσι βασανίστηκε τόσο πολύ που πέθανε στο ράφι. Τυπικά, τα βασανιστήρια καταργήθηκαν από τον Αλέξανδρο τον Πρώτο, αλλά στην πράξη αυτός ο νόμος τηρήθηκε ελάχιστα. Ο Αλέξανδρος Β' κατάργησε τη σωματική τιμωρία στο στρατό. Στη Γαλλία, τα βασανιστήρια: επισήμως απαγορευμένα κατά τη διάρκεια της επανάστασης. Σταδιακά, σε όλο το προοδευτικό μέρος του κόσμου, κατέληξα στην πεποίθηση ότι τα βασανιστήρια και το μαστίγωμα δεν είναι μέθοδος. Υπήρχαν όμως και μίζες. Κατά τη διάρκεια της επανάστασης και του εμφυλίου πολέμου, τα βασανιστήρια και οι μαζικοί πυροβολισμοί αθώων επέστρεψαν. Επί Στάλιν, οι μέθοδοι φυσικής επιρροής χρησιμοποιήθηκαν πολύ ενεργά στις πολιτικές διαδικασίες. Είναι περίεργο ότι ένας ληστής που σκότωσε βάναυσα πολλούς ανθρώπους δεν βασανίστηκε - ήταν εγκληματίας, αλλά ένας πρωτοπόρος που είπε ένα πολιτικό αστείο θα μπορούσε να μπει στη "μυλόπετρα". Τα βασανιστήρια ήρθαν στην Ευρώπη με τον Χίτλερ. Ωστόσο, ο ίδιος ο Χίτλερ καταδίκαζε τα βασανιστήρια στις συνομιλίες του στο τραπέζι, αλλά στην πράξη τα SS τα χρησιμοποιούσαν πολύ ευρέως, χωρίς να κάνουν εξαιρέσεις ακόμη και για παιδιά. Ωστόσο, δεν υπήρχε μυστικό για το πώς βασανίστηκαν οι πρωτοπόροι, αλλά οι πληροφορίες σχετικά με το αν οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού βασάνισαν τους μαχητές του Hitler Jugent απαγορεύτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πράγματι, τα βασανιστήρια των αιχμαλώτων Γερμανών χρησιμοποιήθηκαν στο σοβιετικό στρατό, αλλά προτιμούσαν να σιωπούν γι 'αυτό, αλλά οι Γερμανοί μίλησαν για τις φρικαλεότητες τους πλήρως. Τώρα έχει γίνει πιο ειλικρινές, ο ίδιος ο Βλαντιμίρ διδάχθηκε διάφορες μεθόδους σωματικής και ψυχοσωματικής επιρροής για να αναγκάσει τον εχθρό να δώσει πληροφορίες. Αν και οι σύγχρονες τεχνολογίες καθιστούν δυνατή την απλή διαγραφή του από τον υπερπλασματικό εγκέφαλο, οι μίνι υπολογιστές στο σώμα ενός κρατούμενου μπορούν να το διαγράψουν. Αυτό ονομάζεται διαρροή εγκεφάλων. Δηλαδή, τα βασανιστήρια διδάσκονται, αν και τα οφέλη του είναι περιορισμένα. Ωστόσο, από την πλευρά του εχθρού: πολεμούν πολλές πολύ πιο καθυστερημένες φυλές. Πρέπει λοιπόν να βασανιστούν. Μερικές φορές ένας τέτοιος ντόπιος μπορεί να ξέρει περισσότερα από έναν άλλο στρατηγό. Κάθε τύπος απαιτεί τη δική του μέθοδο βασανιστηρίων: συγκεκριμένα, τη μέθοδο του μαλακού χαϊδεύματος, η οποία μερικές φορές είναι πιο αποτελεσματική από τους κραδασμούς με υπερένταση ή την έκθεση σε υπερ-ακτινοβολία.
  Ο Βλαντιμίρ, ενθυμούμενος την ιστορία, γνώριζε ότι μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η θανατική ποινή καταργήθηκε σύντομα στην Ευρώπη. Το 1996, η Ρωσία εισήγαγε επίσης ένα μορατόριουμ στις θανατικές ποινές. Μόνο στις ισλαμικές χώρες: οι νόμοι για τη σωματική τιμωρία και τα βασανιστήρια ίσχυαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η ιστορία κινείται σε μια σπείρα. Στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Τσετσενίας, βασανίστηκαν τόσο οι μαχητές όσο και όσοι θεωρούνταν ύποπτοι ότι είχαν σχέσεις με μαχητές. Και φυσικά δεν μπορούσαν να μην πληγωθούν αθώοι άνθρωποι. Στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα, αναπτύχθηκε ένα παράξενο σύστημα εξουσίας στη Ρωσία. Δεν θα μπορούσε να ονομαστεί ολοκληρωτική δικτατορία, αλλά ήταν μακριά από τη δημοκρατία. Κάτι μεταξύ αναρχίας και δεσποτισμού. Ενώ οι τιμές του πετρελαίου παρέμεναν υψηλές, αυτό το σύστημα λειτούργησε τουλάχιστον, αλλά μετά, όταν άρχισε η ύφεση, και όλα τα βολικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στέγνωσαν... Άρχισε η αποσύνθεση και η καταστροφή, ξέσπασε ένας εμφύλιος πόλεμος. Εν τω μεταξύ, η Κίνα κατέλαβε αθόρυβα ολόκληρη την Άπω Ανατολή...
  - Ορίστε το τετραλέτο σας! - Είπε το κορίτσι. - Μπορείς να πετάξεις και να πολεμήσεις πάνω του. Άλλωστε κερδίζουμε.
  Ο Βλαντιμίρ δήλωσε:
  - Πιστεύω ότι ο σκοπός μας είναι δίκαιος!
  - Quasarno ιδιωτικό!
  Το αγόρι απογειώθηκε και μπήκε στη δομή του τετραπλάνου. Γενικά, υπήρχαν αρκετοί τύποι τέτοιων μηχανών. Σε αυτή την περίπτωση, ήταν το "Box" - 12, ένα από τα πιο ισχυρά μοντέλα από άποψη οπλισμού.
  - Υπέροχο αυτοκίνητο! - αναφώνησε ο Βλαντιμίρ.
  Το κορίτσι ψέλλισε:
  -Είστε εκπαιδευμένοι να το χειρίζεστε χρησιμοποιώντας φωτογραφική μηχανή;
  Ο νεαρός άνδρας είπε σύντομα:
  - Ασφαλώς!
  - Ας τσακωθούμε λοιπόν!
  Εδώ είναι και πάλι στο τετράλετ μάχης. Οι αισθήσεις είναι οι πιο ευχάριστες, ειδικά όταν ελέγχεις χρησιμοποιώντας την τηλεπάθεια.
  Το αγόρι τραγούδησε:
  Και όταν ο αυτοκράτορας μας καλεί για ιερή μάχη!
  Θα πάμε στην επίθεση, μια οικογένεια στη μάχη!
  Επιτίθεμαι στον αντίπαλο και απογειώνομαι γρήγορα με ένα βέλος!
  Ξέρω ότι θα γίνω ήρωας και ένδοξος!
  Το Box-12 ελέγχεται τηλεπαθητικά και διαθέτει ένα επιπλέον κανόνι. Εκτοξεύει ένα βλήμα που διαβρώνει τις διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, όταν χτυπηθεί, το διαστημόπλοιο γίνεται, σαν να λέγαμε, άυλο. Είναι επίσης ένα πολύ ωραίο όπλο, βλέποντας πώς σπάνε τα περιγράμματα και τα σώματα θρυμματίζονται. Είναι αλήθεια ότι αυτό το βλήμα, ή ακριβέστερα, μια δέσμη ενέργειας, εξουδετερώνεται σχετικά εύκολα με μια ώθηση συγκεκριμένου βεληνεκούς, αλλά...
  - Μπορείτε πάντα να εξαπατήσετε τον εχθρό! - είπε μέσα του ο Βλαντιμίρ.
  Ένα πυροβόλο που πυροβολεί ένα "διαβρωτικό" ύλης ελέγχεται επίσης από μια διανοητική εντολή. Αυτό είναι βολικό, ειδικά από τη στιγμή που ο εγκέφαλος είναι πειθαρχημένος σαν επιδέξιος στρατιώτης. Στο ίδιο το αυτοκίνητο, το αγόρι ήταν ξαπλωμένο, είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει σχεδόν ολόκληρο το πεδίο της μάχης. Τώρα μπορείτε να δείτε πώς πολεμούν τα φαντάσματα, η μάχη ενός μεσαιωνικού στρατού στο διάστημα είναι σούπερ!
  Ο Βλαντιμίρ κοιτάζει χωρίς σταματημό: ουάου! Αστρόπλοια και εναντίον ιππέων και δεινοσαύρων.
  Υπάρχουν δεινόσαυροι σε πολλούς κόσμους και ήταν επίσης δυνατό να κλωνοποιηθούν πολλοί εκπρόσωποι της αρχαιότερης πανίδας στη Γη. Διάφοροι τύποι, ορισμένοι μήκους έως και τριάντα πέντε μέτρα, έχουν ξαναζωντανέψει. Αλλά σε άλλους κόσμους υπήρχαν πολύ πιο εκπληκτικά ζώα. Τεράστιες συνθέσεις υγρών μετάλλων, οξέων και συχνά αλκαλίων. Υπήρχαν δεινόσαυροι ημι-τρανζίστορ, κάθοδοι, καθαρός υπερηλεκτρισμός. Και υβρίδια με φυτά, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων, συμπεριλαμβανομένης της αρχαιοδραστικής χλωρίδας. Αλλά συνολικά, η πρωτεϊνική μορφή ζωής κυριάρχησε. Παραδόξως, υπήρχε κάτι στην εξέλιξη σε διαφορετικούς κόσμους που διέγειρε την παραγωγή πρωτεΐνης.
  Αν και τα θηρία από πυρίτιο ή λίθιο ήταν εντυπωσιακά. Είναι ενδιαφέρον από τι είναι φτιαγμένοι οι δεινόσαυροι. Μερικά από αυτά είναι παρόμοια με τις γήινες μορφές ζωής, άλλα είναι διαφορετικά από αυτά. Και τα κορίτσια πολεμιστών, το καθένα πεντακόσια χιλιόμετρα και πάνω, είναι απολύτως σούπερ σικάτα! Λόγω των πολλών ουλών και εγκαυμάτων στο ημίγυμνο κορμί τους, δείχνουν ακόμα πιο σέξι, σαγηνευτικές και... τρομακτικές!
  Το κορίτσι φωνάζει χαρούμενα:
  - Λοιπόν, ο ήρωας θα πολεμήσει!
  - Ας πολλαπλασιαζόμαστε! - πρότεινε αστειευόμενος ο Βλαντιμίρ.
  Το κορίτσι γέλασε:
  - Με έναν τόσο ένδοξο πολεμιστή σαν εσάς, είμαι έτοιμος!
  Αστρόπλοια της Svyatorossia, με επικεφαλής θαρραλέους στρατιώτες, πολεμούν ηρωικά. Αραιώνει και ο στρατός των φαντασμάτων, αν και προκαλεί τρομερές απώλειες. Όλα φαίνονται τόσο μεγαλεπήβολα που η σκέψη της μάχης μπερδεύει τις σκέψεις σας και σας εμποδίζει να συγκεντρωθείτε στον εχθρό. Σε γενικές γραμμές, κάθε αγώνας είναι γεμάτος με έναν συγκεκριμένο κίνδυνο, ειδικά όταν γίνεται θέμα ρουτίνας. Ωστόσο, πώς να βαριέσαι όταν βλέπεις τέτοιες καλλονές, που το χυμένο αίμα τους, σαν τις πιο ελαφριές χάντρες, κυματίζει στο διάστημα;
  Ο Βλαντιμίρ σφύριξε:
  - Μας ελκύει η χειραφέτηση, που δεν είναι μάχη, πάλι αίσθηση!
  Το κορίτσι, διατηρώντας έναν παιχνιδιάρικο τόνο, απάντησε:
  - Όχι παρθένος άγγελος, αλλά διάβολος! Βασανίζω τους ανθρώπους - σαν άγρια λέαινα! Κάθε φορά που βγαίνω έξω, μπαίνω με τόλμη στη μάχη!
  - Σεμίραμις! Μια από τις πρώτες γυναίκες πολεμίστριες, πάλεψε και κέρδισε - ομορφιά! Μου αρέσει η φιλοδοξία σου! - Μου απάντησε το ρυθμικό αγόρι.
  Ο Βλαντιμίρ πέταξε το αυτοκίνητό του και μετακινήθηκε προς τα αριστερά. Ήταν ένα σαφές, σπασμένο ζιγκ-ζαγκ, ενάντια σε έναν επικίνδυνο εχθρό. (Ένα χαρακτηριστικό της σκέψης των ανθρωποειδών είναι ότι αντιδρούν πολύ πιο σφιχτά στην αφύσικη κίνηση, με γραμμές σπασμένες με έντονες γωνίες.)
  Ο αντίπαλός του δεν ήταν άνθρωπος. Το έμβλημα της φυλής Shaklis άστραψε στο σημειωματάριο. Δηλαδή ένα μείγμα αλεπούς και τσακαλιού. Αρκετά επικίνδυνοι τύποι, αλλά πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους. Ο Βλαντιμίρ το έλαβε υπόψη του, γουργουρίζοντας κάτω από την ανάσα του:
  - Έλα μικρέ! Όλος ο χορός τελείωσε!
  Το κορίτσι τον στήριξε:
  - Στείλτε τους στον τάφο με μουσική!
  - Πέθανε αδέρφια! - Ο Βλαντιμίρ τραγούδησε και ρίχτηκε στο κριάρι. Ήξερε ότι οι Σακλήδες ήταν δειλοί, και δεν θα τους περνούσε από το μυαλό ούτε να πεθάνουν ούτε να πάρουν κριάρι.
  Και έτσι αποδείχθηκε ότι το τετραπλάνο απέφυγε και ο Βλαντιμίρ, που το περίμενε εκ των προτέρων, έφτιαξε έναν ανεμιστήρα και έβαλε ένα γόμμα στο μαχητικό. Το αγόρι είδε μια λάμψη ενέργειας να χαράσσει μια ελάχιστα αισθητή γραμμή στο κενό:
  - Παρ'το!
  Το κορίτσι σήκωσε:
  - Αφήστε μας μια συμβουλή!
  Ο Βλαντιμίρ γέλασε:
  - Θα υπάρχει καφές και για σένα! Θα υπάρχει κακάο και τσάι! Ας ορμήσουμε στον τάφο! Ο Quasarik είναι νεκρός!
  Το κορίτσι απάντησε:
  - Επιλέξτε τον επόμενο στόχο σας.
  Δίπλα του, μόλις είχε καταρριφθεί ένας σύντροφος. Ένας απλός τύπος που δεν μπορείς παρά να λυπηθείς. Αλίμονο, στον πόλεμο, ο θάνατος είναι οικείος σύντροφος.
  Ο Βλαντιμίρ πυροβόλησε μερικές φορές, στο μέτωπο, μόνο και μόνο για να εκτονώσει την ένταση. Ήξερε ότι ήταν αδύνατο να χτυπήσει τον εχθρό με αυτόν τον τρόπο, αλλά ο εχθρός πυροβολούσε συνεχώς, ελπίζοντας να χτυπήσει ένα νεκρό σημείο. Και τέτοιες τακτικές έφερναν συχνά την επιτυχία.
  Ο Pastukhov και ο Ivanhoe, μαζί με τους μαχητές τους, άνοιξαν μια τρύπα στις τάξεις του εχθρού. Η Viscountess Maria μπήκε με τα κορίτσια από τη δεξιά πλευρά, κινούμενη διαγώνια και επιταχύνοντας απότομα. Οι πολεμιστές λάμβαναν ισχύ από ξόρκια ενισχυτών. Έσπασαν τις τάξεις και είδαν ότι στις τάξεις της Svyatorossia επικρατούσε πανικός. Ωστόσο, όλα αυτά είναι κάτι περισσότερο από μια έννοια υπό όρους.
  Ο Ivanhoe πάλεψε με πείσμα με το θωρηκτό. Έσπασε απελπισμένα, στέλνοντας κατηγορίες στον ήδη τραυματισμένο μαχητή. Χάρη στον Παστούχοφ, ο νεαρός άνδρας, έχοντας κατακτήσει το καταδρομικό, ήρθε στη διάσωση, κόβοντας τη βοηθητική μονάδα, χωρίζοντας το γιγάντιο αυτοκίνητο.
  - Λοιπόν, πώς αντέχεις! - ρώτησε τη σύντροφό του.
  - Ασφαλώς! Δεν μας μένει τίποτα άλλο! - απάντησε ο Ivanhoe.
  Ο Παστούχοφ κοίταξε στο βάθος του αγώνα:
  - Θα ήταν ωραίο να καταστρέψουμε τον διοικητή!
  - Ο κύριος διοικητής Ροκοσόφσκι;
  - Αυτό είναι!
  Ο Ivanhoe, πιτσιλίζοντας με ματωμένο ιδρώτα (πιάστηκε κι αυτός, κάηκε μέρος των ανοιχτόχρωμων μαλλιών στο κεφάλι του.) αναστέναξε:
  - Δεν ξέρω! Ειναι αληθινο? Πού να το ψάξω;
  - Πιθανότατα, στο μεγαλύτερο εμβληματικό ultra-dreadnought. Συνήθως ο κυβερνήτης βρίσκεται στο πιο προστατευμένο πλοίο.
  - Οχι απαραίτητο! Γιατί τέτοια σκάφη είναι τα πιο ευάλωτα. Ίσως είναι καλύτερο να δούμε το πιο γρήγορο.
  - Ο στρατάρχης Rokossovsky είναι από το παρελθόν και είναι συνήθως συντηρητικοί.
  - Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι επίσης από το παρελθόν, αλλά είναι στο πιο ισχυρό διαστημόπλοιο ή ακριβώς το αντίθετο;
  Ο Παστούχοφ κούνησε το κεφάλι του:
  - Τότε ήταν άλλη εποχή!
  - Και οι άνθρωποι ίδιοι!
  - Κάποιοι δεν είναι καν άνθρωποι!
  - Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να καταστρέψουμε το μεγαλύτερο πλοίο.
  Η Viscountess Maria επιβεβαίωσε:
  - Η ναυαρχίδα στη μοίρα - πρέπει να φωτονιστεί (μουλιαστεί)!
  Το εμβληματικό ultra-dreadnought ήταν μεγαλύτερο από τον πλανήτη Γη. Περίπου δεκαπέντε χιλιάδες χιλιόμετρα σε διάμετρο, με πλήρωμα πεντέμισι δισεκατομμυρίων στρατιωτών και εκατόν εξήντα επτά δισεκατομμύρια ρομπότ. Αυτό είναι σίγουρα δύναμη. Ακόμη και οι πολεμιστές φάντασμα φαίνονταν πολύ μικροί στο φόντο του.
  Ο Παστούχοφ σημείωσε:
  - Όχι, δεν μπορείς να πάρεις αυτόν τον τύπο με σπαθί. Πρέπει να εμβολίσετε δεινόσαυρους.
  Ο Ivanhoe, πετώντας σταγόνες αίματος, ρώτησε:
  - Πώς τους ταιριάζουμε;
  - Πρέπει να επικοινωνήσουμε με την Αλιόσα Πόποβιτς!
  Ο Παστούχοφ είχε ένα ειδικό Velcro και στράφηκε στον ενεργό διοικητή.
  - Αλιόσα! Ακούστε, έχουμε προβλήματα! Βλέπετε το κύριο τέρας της ναυαρχίδας.
  - Το τσάι δεν είναι τυφλό!
  - Λοιπόν, δεν μπορούμε να τον καταστρέψουμε! Ήρθε η ώρα να στείλετε δεινόσαυρους στη διάσωση!
  Ο Αλιόσα απάντησε αμέσως:
  - Αυτό είναι δυνατό, αλλά πρώτα θα καθαρίσουμε τις προσεγγίσεις στην κύρια ναυαρχίδα. Αυτό θα είναι το νούμερο ένα καθήκον μας.
  - Σε αυτή την περίπτωση, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε.
  Εν τω μεταξύ, η κύρια ναυαρχίδα της Svyatorossia όρμησε στο πάχος της μάχης, με τα πιο ισχυρά όπλα της να συντρίβουν τα φαντάσματα.
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο. 9.
  Γιατί ήταν αμφιλεγόμενη η βασιλεία της Αικατερίνης Β'; Τα χωριά του Ποτέμ έγιναν κοινή έκφραση και η διαφθορά και η δωροδοκία άκμασαν. Και οι δουλοπάροικοι στερήθηκαν εντελώς τα δικαιώματά τους. Πουλήθηκαν σαν τα τελευταία ζώα και οι νόμοι, που ήταν ήδη φιλελεύθεροι απέναντι στους δουλοπάροικους, δεν τηρήθηκαν. Επιπλέον, το διάταγμα της Αικατερίνης για την ευγενή ελευθερία επέτρεψε στους γαιοκτήμονες να αποφεύγουν τη δημόσια υπηρεσία, κάτι που στο μέλλον οδήγησε στην υποβάθμιση της ελίτ. Δεν ήταν τυχαίο ότι όταν ο Πουγκάτσεφ επαναστάτησε, υποστηρίχθηκε όχι μόνο από τους Κοζάκους, αλλά και από ένα σημαντικό μέρος του λαού και ακόμη και από κάποιους αξιωματικούς. Αν ο Έμελιαν Ιβάνοβιτς ήταν πιο ταλαντούχος διοικητής, αν είχε καταλάβει αμέσως το Όρενμπουργκ, αλλά είχε χάσει έξι μήνες σε μια άχρηστη πολιορκία, θα είχε μια εξαιρετική ευκαιρία να καταλάβει τον θρόνο. Ο κόσμος αγαπούσε τον Πουγκάτσεφ, ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του Πέτρο Τρίτο. Ο στρατός του πρώην Δον Κοζάκου ήταν διεθνής. Ο ίδιος ο Πουγκάτσεφ ακολούθησε μια πολύ πονηρή πολιτική, υποσχόμενος πολλά σε όλους, ακόμη και κάτι που ήταν αδύνατο να εκπληρωθεί! Συγκεκριμένα, κατάφερε να δωροδοκήσει τους Μπασκίρ, τους Κιργίζους, τους Τατάρους, τους Καλμίκους και άλλους λαούς που δηλώνουν το Ισλάμ. Ο Emelyan Pugachev, όντας Ορθόδοξος, συμμετείχε σε όλες τις μουσουλμανικές γιορτές, δείχνοντας έτσι πολιτικά. Πράγματι, εάν τα συμφέροντα της χώρας και του λαού απαιτούν να υποκύψουμε στον Αλλάχ, τότε πρέπει να υποκύψουμε! Το κεφάλι δεν θα πέσει. Όσο για την προσωπική άποψη του Γιανκ, μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι δεν υπάρχει Θεός. Αυτό του φαινόταν πιο λογικό. Αλήθεια, όταν είδε τον δαίμονα που τον πέταξε σε άλλο σύμπαν, κατάλαβε ότι μάλλον υπήρχε Δημιουργός. Ωστόσο, ακόμη και μετά από αυτό δεν είναι απαραίτητο να πιστεύουμε στη Βίβλο και στο Κοράνι. Συγκεκριμένα, τι δεν άρεσε στη Γιάνκα στη Βίβλο; Διάφορες αντιφάσεις, όπως και το ότι οι Εβραίοι είναι ο λαός του Θεού! Λοιπόν, πώς μπορείτε να πιστέψετε ότι οι άνθρωποι του Φλεβάρη επιλέχθηκαν από τον Θεό! Άλλωστε αυτό είναι παράλογο, μαλακία. Αυτός ο λαός είναι λιγότερο κατάλληλος για τον ρόλο του Εκλεκτού του Θεού. Άλλωστε οι Φεβραίοι ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος! Έννοιες όπως καθήκον, συμπόνοια, έλεος, ανιδιοτέλεια, τιμή, αυτοθυσία, αρχοντιά και άλλα είναι για αυτούς αφηρημένες! Μόνο το κέρδος, ο εγωισμός και η προσωπική ευημερία είναι χαρακτηριστικά αυτού του έθνους. Και ποιος θα πιστέψει ότι ο Ιησούς είναι ο Φεβρουάριος; Έχει έναν καθαρά Ρώσο, ευγενή και ανοιχτό χαρακτήρα. Και υπάρχουν πάρα πολλές αντιφάσεις στη γενεαλογία του Ιησού, που υποτίθεται ότι προέρχεται από τον Αβραάμ και τον βασιλιά Δαβίδ. Πάρτε για παράδειγμα το Ευαγγέλιο του Λουκά και συγκρίνετε τη γενεαλογία με την Παλαιά Διαθήκη. Αυτό το έχουν ήδη συζητήσει λόγιοι άθεοι! Ωστόσο, η πίστη στον Θεό δεν σημαίνει πίστη στη Βίβλο. Λοιπόν, και να θεωρούμε τον Νικόλαο Β' άγιο... Κατά γενική ομολογία, η διδασκαλία της Καινής Διαθήκης είναι ειρηνική, αυτό είναι προφανές. Και οι διάφορες στρατιωτικές τάξεις του Χριστιανισμού έρχονται σε αντίθεση με τις διδασκαλίες του Χριστού. Ωστόσο, ο αθεϊσμός έχει ένα σιδερένιο επιχείρημα - υπάρχουν πολλές θρησκείες στον κόσμο! Οι ιδέες για τον Θεό είναι διαφορετικές. Αλλά αν ο Παντοδύναμος υπήρχε πραγματικά, θα ανεχόταν τέτοιες αποκλίσεις; Ας πάρουμε ως παράδειγμα τον βασιλιά: αν υπήρχαν ψευδείς ιδέες για τον βασιλιά, δεν θα επενέβαινε ο ηγεμόνας και δεν θα διέταζε οι υπήκοοί του να τον λατρεύουν με πνεύμα και αλήθεια. Επιπλέον, η Βίβλος διδάσκει ότι ο Παντοδύναμος δεν ενδιαφέρεται καθόλου πώς Τον αντιπροσωπεύει η δημιουργία.
  Ο Ιησούς είπε:
  - Πηγαίνετε και κηρύξτε, κάνοντας μαθητές από όλα τα έθνη! Βαπτίζοντάς τους στο όνομα του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος! Και εδώ οι αντιφάσεις είναι ορατές.
  Συνέχισε να περπατά, ο ήλιος έλαμπε και ένα αστείο ζωάκι έτρεξε απέναντι από το δρόμο. Την πυροβόλησαν με τόξο. Είναι αλήθεια ότι τα τόξα δεν ήταν αρκετά ισορροπημένα. Ένα βέλος, βαμμένο στο χρώμα του φτερού ενός κορακιού, πέρασε.
  Ο Άλι ψιθύρισε:
  - Μιζίρα! Τόσο όμορφη, αν διασχίσει το δρόμο, σημαίνει αλλαγή.
  - Ακριβώς!
  -Σήμα του λαού!
  Η Yanka ήταν ενθουσιασμένη:
  - Αν αυτό μας αφορά, τότε ελπίζω για το καλύτερο. Τι χειρότερο από τη μοίρα ενός σκλάβου! Δώσε μου ρέστα!
  Ο Άλι παρατήρησε με θλίψη:
  - Γίνε νεκρός! Άλλαξε και εσύ! Ίσως αυτή είναι μια σίγουρη ευκαιρία για εμάς. Ένας γέρος μου είπε ότι μετά θάνατον, αθώα παιδιά πηγαίνουν στον παράδεισο. Δεν υπάρχουν ξυλοδαρμοί, άφθονο φαγητό και διασκέδαση.
  Η Γιάνκα αναστέναξε βαριά:
  - Αυτό δεν ισχύει για μένα. Δυστυχώς, αν πεθάνω, θα με στείλουν στην τοπική κόλαση. Αυτό μου είπε ο δαίμονας.
  Ο Άλι, έκπληκτος, ρώτησε:
  - Τον είδες σε όνειρο;
  - Όχι στην πραγματικότητα, και όχι μόνος, αλλά με έναν φίλο.
  - Αν ναι, τότε είναι δυνατόν! Οι ιερείς είναι επίσης διαφορετικοί σε κάθε αυτοκρατορία. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει το Τάγμα του "Οργισμένου Θεού", φαίνεται να στέκεται πάνω από όλους τους άλλους ιερείς και ελέγχεται από έναν υπερ-μεγάλο, αλλά δεν το αναγνωρίζουν όλοι οι βασιλιάδες και οι σουλτάνοι.
  Ο Βλαντιμίρ συμφώνησε:
  - Και δεν θα αναγνώριζα τέτοιο δεσποτισμό!
  - Δαίμονες και άγγελοι πολεμούν συνεχώς μεταξύ τους για ψυχές και ταυτόχρονα το κακό συχνά νικάει. "Ο Άλι έτριψε τη γυμνή του φτέρνα σε μια επίπεδη πέτρα και μετά έβγαλε το στέλεχος με τα δάχτυλα των ποδιών του. Το αγόρι πέταξε επιδέξια μια λεπίδα χόρτου και την έπιασε στο στόμα του. Μασούσε την τσίχλα, ενώ ακόμα χαμογελούσε.
  Ο Γιάνκα προσπάθησε να επαναλάβει την τεχνική του. Ήταν αρκετά επιδέξιος, αλλά τα στενά δάχτυλα των ποδιών και τα κουρασμένα, γυμνά πόδια του αγοριού ήταν δύσκολο να υπακούσουν. Ωστόσο, δεν ήταν δυνατό να το σπάσει με την πρώτη προσπάθεια. Τώρα το μόνο που έμενε ήταν να πετάξουμε το μάτσο εν κινήσει. Το αγόρι ακροβάτης είχε παρόμοια δεξιότητα, ρίψη από το δάχτυλο στη μύτη. Αυτό όμως ισχύει για τις πλαστικές μπάλες, αλλά εδώ υπάρχει μια δέσμη που δεν έχει συγκεκριμένο κέντρο βάρους και δεν γλιστράει εύκολα στον αέρα. Το αγόρι το πέταξε και προσγειώθηκε στο στήθος του. Σκύβοντας, άρχισε να σηκώνει με τους αγκώνες του. Το μαστίγιο του επόπτη έκαψε οδυνηρά τον γυμνό ώμο του και έπιασε το στήθος του. Το αγόρι έριξε το γρασίδι και ούρλιαξε:
  - Πονάτε!
  Ο επιστάτης είπε απειλητικά:
  - Γιατί ήθελες να φας ξανά! Κοίτα πόσο μυώδης, ο σκλάβος πρέπει να είναι αδύνατος. Πες ευχαριστώ που με άφησες να μιλήσω ήσυχα.
  - Ευχαριστώ.
  Δάκρυα κυλούσαν από τα μάτια του, ήταν ιδιαίτερα οδυνηρό γιατί το χτύπημα διέσχισε την πρώην κατακόκκινη ουλή. Βγήκαν μερικές σταγόνες αίμα. Μια από τις γυάλινες σταγόνες έπεσε πάνω στο γκρίζο χαλίκι.
  Ο Γιάνκα ανατρίχιασε: προσπαθώντας να αποσπάσει την προσοχή του από τον πόνο, κοίταξε το γύρω τοπίο.
  Το δάσος θύμιζε πολύ τροπική ζούγκλα. Μόνο τα δέντρα είχαν μια ελαφρώς μεγαλύτερη απόχρωση του μωβ και του πορτοκαλιού, και υπήρχαν περισσότερα λουλούδια και διάφορα φρούτα στα κλαδιά. Το αγόρι έγλειψε τα χείλη του: οι καρποί ήταν διαφορετικοί, άλλοι έμοιαζαν με γήινους, άλλοι είχαν κυματιστά δέρματα, εξωτικά, που έμοιαζαν με μπουμπούκια. Αλλά γενικά, το δάσος είναι σαν ένα δάσος, λόγω της αφθονίας των πολύ φωτεινών και πολύχρωμων λουλουδιών, καθώς και των πεταλούδων, μπορεί κανείς να το μπερδέψει με τον παράδεισο.
  - Είναι όμορφα εδώ!
  Το αγόρι που περπατούσε στα δεξιά παρατήρησε:
  - Ναι, είναι όμορφο.
  Ο Αλί συνέχισε:
  - Τώρα είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου, το καλοκαίρι έχει πολύ ζέστη και όλα ξεθωριάζουν. Ωστόσο, εξαρτάται από την εποχή. Βρέχει αρκετά συχνά.
  Ο Βλαντιμίρ κοίταξε ξανά γύρω του και μύρισε τα ρουθούνια του: το άρωμα των λουλουδιών, των φρούτων και των δασών έπνιγε τη δυσάρεστη μυρωδιά του ιδρώτα και τα κουρασμένα, άπλυτα κορμιά των αγοριών. Παρατήρησε ότι το δέρμα του άρχισε να σκουραίνει, φαινόταν ότι οι τρεις ήλιοι έδιναν περισσότερη υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά η ακτινοβολία ήταν απαλή, μόνο τα ίχνη από το μαστίγιο πονούσαν.
  Ο Βλαντιμίρ δήλωσε:
  - Κόλαση ζωής στον παράδεισο!
  Ο σκυθρωπός Σαντάτ είπε επίτηδες:
  - Βλέπω ότι ζούσες σε έναν κόσμο πολύ πιο κρύο και όχι τόσο πλούσιο σε βλάστηση όσο ο δικός μας.
  Η Γιάνκα έγνεψε κοφτά:
  - Αλίμονο! Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος μας, ή μάλλον στη χώρα όπου ζω, δεν είναι σαν να φοράω μόνο εσώρουχο το χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι δεν είναι χειρότερο από τώρα. Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές υπάρχουν πυρκαγιές και υπερβολική ζέστη.
  Ο Σαντάτ γέλασε:
  - Ορίστε!
  - Αλλά έχουμε υπολογιστές και υπέροχα παιχνίδια.
  Ο Σαντάτ ρώτησε έκπληκτος:
  - Τι είναι αυτό! Επίσης σαν σε όνειρο;
  - Σχεδόν! Ακόμη καλύτερα! Εξάλλου, είναι δύσκολο να ελέγξεις τα όνειρα• μόλις έχεις "ονειρευτεί" ότι είσαι σουλτάνος και αυτό είναι ήδη ένα στιλέτο στο λαιμό. Ή, τις περισσότερες φορές, ξυπνούσε.
  Ο Αλί παρατήρησε:
  - Έχω συχνά εφιάλτες στον ύπνο μου. Ειδικά αν σας έχουν χτυπήσει στο παρελθόν, είναι ένα χτύπημα ή, χειρότερα, μια αφηρημάδα.
  Ο Βλαντιμίρ γύρισε και κοίταξε την πλάτη του Άλι. Ήταν πράγματι καλυμμένη με ουλές, αν και αδύναμη και ελάχιστα αισθητή, εκτός από φρέσκες ουλές.
  - Σε θεραπεύει καλά!
  Ο Άλι κούνησε το κεφάλι του:
  - Αυτή είναι μια ειδική αλοιφή. Οι σκλάβοι αλείφονται με αυτό πριν πουληθούν για να κάνουν το δέρμα τους να λάμπει και να φαίνεται πιο λείο και φρέσκο. Ήδη με είχαν πουλήσει πολλές φορές και με είχαν μαστιγώσει πολλές φορές και μια φορά μου έκαψαν τα τακούνια με καυτό σίδερο.
  Ο Βλαντιμίρ ανατρίχιασε:
  - Και πως?
  Ο Άλι χλόμιασε, ένας σπασμός πέρασε στο πρόσωπό του από τις αναμνήσεις και με δυσκολία στρίμωξε:
  - Φανταστείτε πόσο επώδυνο είναι. Πολύ πιο οδυνηρό από όταν απλά μαστιγώνουν. Ένας τέτοιος εφιάλτης.
  Η Yanka είπε με τον αέρα ενός ειδικού:
  - Υπάρχουν πολλές νευρικές απολήξεις στις φτέρνες, οπότε ακόμα και όταν γίνονται τραχιές διατηρούν την ευαισθησία.
  Το αγόρι κούνησε το κεφάλι του:
  - Βλέπω είσαι πολύ μαθημένος.
  Η Γιάνκα είπε περήφανα:
  - Αν δεν είμαι άριστος μαθητής, είναι μόνο επειδή μισώ να στριμώχνω. Όποιος στριμώχνει είναι πάντα αδύναμος και προδότης.
  -Λέτε πάρα πολλές άγνωστες λέξεις. Στοιβαγμένος, άριστος μαθητής, στριμωγμένος.
  Ο Σαντάτ παρατήρησε:
  - Κράμινγκ, από τη λέξη βίσωνας, ή δόντια! Αυτοί είναι αυτοί που ρινεύονται από τα δόντια, αλλά ο αριστούχος είναι διαφορετικός από τη λέξη.
  Η Γιάνκα έγνεψε καταφατικά:
  - Σωστά κατάλαβες το θέμα. Το αγόρι κοίταξε τριγύρω με ανησυχία, περιμένοντας ένα χτύπημα, αλλά φαινόταν ότι ο ίδιος ο επιτηρητής άκουγε τα λόγια τους.
  Ο Αλί ρώτησε:
  - Φαίνεται ότι πήγες σχολείο;
  - Δεν είσαι;
  - Δεν ξέρω καν να διαβάζω, και μετράω μέχρι το εκατό! Ή μάλλον, μέχρι χίλια!
  Ο Σαντάτ πρόσθεσε:
  - Μα μπορώ! Σπούδασε ιερέας και τώρα πωλείται ως σκλάβος. Ή μάλλον με παρέδωσαν για ανάρμοστη συμπεριφορά.
  Η Yanka ήταν γεμάτη περιέργεια:
  - Τι παράβαση;
  Ο Σαντάτ τράνταξε απότομα το κεφάλι του:
  - Δεν θα πω τίποτα για αυτό. Ίσως αργότερα, αν γίνουμε φίλοι, να σου πω για τις αμαρτίες μου. Δεν είσαι παπάς για να με εξομολογήσεις!
  Ένα από τα αγόρια αστειεύτηκε:
  - Κατασκόπευε πώς πλένονταν γυμνά κορίτσια.
  Ο Σαντάτ κούνησε το κεφάλι του:
  - Το χρειάζομαι πραγματικά! Επιπλέον, οι ιέρειες χορεύουν γυμνές σε όλες τις γιορτές και μερικές φορές πολεμούν σαν μονομάχοι. Έχω δει τέτοιους αγώνες, είναι πολύ συναρπαστικό.
  Η Γιάνκα είπε ονειρικά:
  - Μακάρι να μπορούσα να δω έναν τέτοιο αγώνα!
  - Ίσως το ξαναδείς! Μερικές φορές οι αγαπημένοι σκλάβοι οδηγούνται σε ένα τέτοιο θέαμα. Γιατί δεν έχετε δει αγώνες μονομάχων;
  - Μόνο στις ταινίες!
  - Σε ένα όνειρο?
  - Όχι στο σινεμά! Αλλά δεν είναι αληθινά εκεί! Ένα είδος ψευδαίσθησης.
  - Δηλαδή δεν σκοτώνουν κανέναν εκεί;
  - Ασφαλώς! Ο καλλιτέχνης δεν θα κοπεί επίτηδες.
  - Τόσο βαρετό! Προσωπικά μου αρέσει όταν τσακώνονται οι γυναίκες. Είναι τόσο εντυπωσιακό και υπέροχο. Ειδικά αν το στήθος είναι κομμένο.
  Η Γιάνκα τσάκωσε:
  - Μην λες άσχημα πράγματα!
  Ο Σαντάτ γέλασε:
  - Δεν μπορώ να σου πω τόσα πολλά! Ξέρω τα πάντα, ιδιαίτερα για την αγάπη μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Μας διδάχτηκαν αυτό στο ναό.
  Ο ξανθός Γιάνκα κοίταξε πιο προσεκτικά τον Σαντάτ. Το αγόρι ήταν αρκετά φαρδύς, μυώδες και ψηλότερο από αυτόν. Μάλλον είναι ήδη δεκατεσσάρων ετών και σε αυτή την ηλικία, η λίμπιντο μπορεί να είναι πολύ θυελλώδης. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αρχαία Ρωσία οι άνθρωποι παντρεύτηκαν στην ηλικία των δεκατεσσάρων, και αυτό ήταν ακόμη και πριν από την επιτάχυνση. Εδώ η εθνότητα μοιάζει με την ανατολική, όπου όλα ωριμάζουν πιο γρήγορα. Έτσι τα αγόρια μπορεί να ονειρεύονται γυναικεία στοργή. Παρεμπιπτόντως, τα μαλλιά του Sadat δεν είναι μαύρα ή καστανά, αλλά κόκκινα. Αυτό υποδηλώνει ότι είναι ένα πονηρό θηρίο. Άνθρωποι σαν αυτόν είναι αρκετά επικίνδυνοι, αλλά κατά κανόνα αποφεύγουν τους ανοιχτούς καβγάδες.
  Ο Βλαντιμίρ δήλωσε:
  - Κάθε άνθρωπος ξέρει αυτό που ξέρει! Ας τραγουδήσουμε κάτι καλύτερο.
  -Είσαι τρελός ή σου αρέσει όταν το μαστίγιο τρέχει στην πλάτη σου; - Ο Άλι ξαφνιάστηκε.
  Ο επιστάτης χασμουρήθηκε και είπε:
  - Τι να τραγουδήσεις; Απλά να είσαι ήσυχος! Δεν θέλω να ακούσει ο ιδιοκτήτης. Μαζί μας είναι απρόβλεπτος, μπορεί να γελάσει ή να τον γδάρει ζωντανό. Και βαριέμαι τόσο πολύ.
  Ο Αλί πρότεινε:
  - Ορίστε, Γιάνκα, τραγούδα για την πατρίδα σου.
  - Κάτι πατριωτικό;
  - Και σίγουρα το δικό σου! Θέλω να μάθω αν μπορείς να συνθέσεις, γιατί μερικές φορές το τραγούδι είναι η μόνη παρηγοριά στη σκλαβιά!
  Ο Σαντάτ επιβεβαίωσε:
  - Είναι καλή ιδέα!
  Το αγόρι τραγούδησε με ήσυχη αλλά ευχάριστη και καθαρή φωνή:
  Εδώ στην άκρη του σύμπαντος θυμάμαι.
  Χωράφια, λιβάδια, η έκταση της Γης σας!
  Το να είσαι σκλάβος είναι μια πολύ κακή μοίρα,
  Προσεύχομαι ο Κύριος να με ευλογεί!
  
  Έκανα ένα απρόσεκτο σκίτσο στην άμμο,
  Παρασύρεται από ένα θυελλώδες κύμα!
  Και φαντάζομαι άσπρα μαλλιά,
  Θέλω να είμαι αγαπημένος μαζί σου!
  
  Είμαστε μαχητές, μετράμε το έδαφος με τα βήματά μας,
  Πρέπει να καβαλήσουμε την κορυφή των βουνών!
  Αντίπαλοι με πράσινα τουρμπάν,
  Και το βλέμμα του Αντρέι μας ακολουθεί!
  
  Και καταιγίζουμε στους βράχους - μια θάλασσα αίματος,
  Περήφανοι αετοί κυκλώνουν λυπημένοι!
  Αλλά θα αφαιρέσουμε τη θλίψη από την πατρίδα μας,
  Και θα υπάρχουν χώρες, όλες κατακτημένες!
  
  Μπορούμε να είμαστε μαζί - μια υπάκουη σύζυγός σας,
  Και είμαι ο σύζυγός σου - ένας μαχητής, ένας τολμηρός Κοζάκος!
  Νιώθουμε την άνοδο της ψυχής - ευάερο,
  Αφήστε τον αντίπαλο να πετάξει!
  
  Ζούμε μαζί - ο χρόνος πέρασε,
  Έχουν περάσει αρκετά μακρά, θυελλώδη χρόνια!
  Αλλά το σώμα είναι ακόμα ελαστικό, δυνατό,
  Είμαι νέος, όχι σάπιος γέρος!
  
  Χαίρομαι που σε γνωρίζω ομορφιά εν ειρήνη,
  Ζούμε σε μια γενναιόδωρη, χαρούμενη γη!
  Ω, πόσο καθαρή και φωτεινή είναι η εικόνα σου,
  Συνεχίζω να ονειρεύομαι και να τραγουδώ για σένα!
  
  Και ο γιος μου πρέπει να είναι γεμάτος για το ταξίδι,
  Θα παλέψει και θα πολεμήσει κι αυτός!
  Ας προσευχηθούμε στον Θεό πριν από τη μάχη,
  Απλά μην κλαις - ηλίθια μητέρα!
  
  Σε τελική ανάλυση, είναι θάρρος να πολεμάς για τη Ρωσία,
  Ας πάμε στην επίθεση - μη γλυτώνουμε ζωές!
  Έτσι ώστε το γρασίδι να ανθίζει κάτω από τον γαλάζιο ουρανό,
  Καλή διασκέδαση κάτω από τον ήλιο με ένα στεφάνι, παιδί!
  Το αγόρι ήταν τόσο εμπνευσμένο που τραγούδησε πιο δυνατά από ό,τι περίμενε. Ο ιδιοκτήτης κοίταξε γύρω του και ο επιστάτης, σαν να είχε συνέλθει, κατέβασε το μαστίγιο στους σκλάβους. Οι δύο βοηθοί του χρησιμοποίησαν επίσης μαστίγιο. Ο Γιάνκα ούρλιαξε από αφόρητους πόνους, το δέρμα κόπηκε, το αγόρι έπεσε. Και ο Αλί και ο Σαντάτ το κατάλαβαν.
  Ο έμπορος φώναξε ξαφνικά:
  - Αρκετά! Το αγόρι έχει καλή φωνή. Ω, φαίνεται ότι μπορεί να είναι χρήσιμο. Και δεν χρειάζεται να χαλάσουν τα εμπορεύματα, ούτως ή άλλως μετά βίας κινούνται.
  Οι επιτηρητές σταμάτησαν να χτυπούν τα αγόρια. Το καραβάνι σταμάτησε για ένα λεπτό και αφέθηκαν οι νεαροί σκλάβοι να συνέλθουν. Έδωσαν ακόμη και στον Yank μια φιάλη με δύσοσμο υγρό.
  Το αγόρι μάντεψε το κρασί. Αρκετά γλυκό και ευχάριστο στη γεύση, μου έδωσε δύναμη, ο πόνος αμβλύνθηκε ελαφρά και τα δάκρυα στέγνωσαν.
  - Λοιπόν, πηγαίνετε παιδιά! Μην τους χτυπάτε χωρίς λόγο.
  Οι επιτηρητές έγνεψαν καταφατικά: το καραβάνι κινήθηκε.
  Η Yanka τσακίστηκε, για πρώτη φορά το αλκοόλ διείσδυσε στο σώμα του παιδιού και έγινε πιο χαρούμενο. Δεν νιώθεις πλέον την ταπείνωση του να είσαι ημίγυμνος και δεμένος σε μια στήλη χτυπημένων αγοριών. Ακόμα και το αίσθημα καύσου στα γυμνά μου πόδια έγινε πιο αδύναμο, σαν να περπατούσα πάνω σε καυτή άμμο. Και ότι άρεσε στον έμπορο η φωνή του και αν κρίνω από τα πρόσωπα των άλλων αγοριών. Μπορεί ακόμη και να γίνει τραγουδιστής, και όταν επιστρέψει από αυτόν τον κόσμο, γιατί να μην συμμετάσχει στη Junior Eurovision. Ωστόσο, αυτό απαιτεί τράβηγμα και λίγη τύχη. Όπως η Alla Pugacheva - η φωνή της είναι σίγουρα καλή, αλλά όχι τόσο μοναδική, υπάρχουν πολλές γυναίκες όχι λιγότερο φωνητικές από αυτήν, αλλά μόνη της έγινε μια εξαιρετική πριμαντόνα. Ο Yanka ονειρευόταν να παίξει σε ταινίες• με την εμφάνισή του, μπορούσε κάλλιστα να παίξει κάποιον ήρωα αγόρι. Ένα όμορφο, ξανθό, γαλανομάτη αγόρι, με καθαρή, κρυστάλλινη φωνή και σμιλεμένη, μυώδη φιγούρα - με καλό σκηνοθέτη, σίγουρα θα είναι σταρ. Μερικά παιδιά δεν είναι καθόλου όμορφα, αλλά έχουν γίνει σταρ. Για παράδειγμα, ο Kolya Gerasimov στο "Guest from the Future" δεν έπαιξε το αγόρι Apollo, ή την ταινία τριών επεισοδίων "Tom Sawyer", αλλά από κάποιο είδος παιδιού με φακίδες! Και θα μπορούσε να γίνει μεγάλος σταρ, να έχει αμοιβές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων όπως ο παππούς Σβαρτς ή ο Σταλόνε. Και εκεί δεν είναι μακριά από την προεδρική καρέκλα. Άλλωστε, ο διάσημος εξολοθρευτής Άρνι: ας τον, το σύνταγμα: προ πολλού έγινε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Για παράδειγμα, γιατί να μην κάνουμε ένα παραμύθι δράσης; Το αγόρι βρίσκεται στον Μεσαίωνα, γίνεται πρώτα σκλάβος και μετά κερδίζει το στέμμα. Γενικά, υπήρχαν βιβλία όπου τα αγόρια βρέθηκαν στο Μεσαίωνα, αλλά για κάποιο λόγο κανένα από αυτά δεν μεγάλωσε για να γίνει βασιλιάς και μεγάλος κατακτητής. Κάπως έτσι οι συγγραφείς ντρέπονται να κάνουν το αγόρι μεγάλο ήρωα. Στην καλύτερη περίπτωση, κατακτά το βασίλειο μόνο όταν μεγαλώσει. Είναι ειλικρινά κρίμα. Λοιπόν, γιατί ένα αγόρι είναι χειρότερο από έναν ενήλικα, ειδικά στην εποχή μας, που κάθε παιδί μπορεί, με τη βοήθεια του Διαδικτύου, να γίνει πιο έξυπνο από έναν καθηγητή. Η πραγματική επανάσταση στην εκπαίδευση είναι ο υπολογιστής, σας επιτρέπει να προβάλετε άμεσα έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών. Για παράδειγμα, διάβασε στο Samizdat έναν συγγραφέα του οποίου τα παιδιά είναι πολύ πιο ψύχραιμα από τους ενήλικες! Ουάου! Πραγματικό διάβασμα! Ωστόσο, γιατί δεν γράφει ο ίδιος το σενάριο της ταινίας; Προσπάθησε ήδη να σχεδιάσει ένα παιδικό παιχνίδι και το έστειλε σε μια εταιρεία. Το παιχνίδι κόπηκε και τα δικαιώματα δεν πληρώθηκαν. Δεν πειράζει, θα ξανακάνει κάτι άλλο. Γενικά, όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες και οι ολιγάρχες είναι αληθινά παράσιτα. Είναι πραγματικά τόσο αποτελεσματική η οικονομία της αγοράς; Δείτε την ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία κατείχε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως ως προς τον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής και από ορισμένες απόψεις πρώτη. Και μετά την ήττα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν υπέστη σχεδόν καμία ζημιά• τα συμμαχικά στρατεύματα δεν μπήκαν ποτέ στο έδαφός του. (Εκτός, φυσικά, αν δεν μετρήσετε την προσπάθεια της Γαλλίας να καταλάβει το Ρουρ, καθώς και την προσάρτηση της Αλσατίας και της Λωρραίνης). Στη συνέχεια ο Χίτλερ αποκατέστησε τη βιομηχανική παραγωγή, χτυπημένο από την ύφεση, και μάλιστα ξεπέρασε κατά πολύ τα προηγούμενα επίπεδα. Στη συνέχεια, η Γερμανία, με λίγες απώλειες ζωών, κατέλαβε σχεδόν όλη την Ευρώπη. Πλούσιες χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Δανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχοσλοβακία και άλλες υποδουλώθηκαν. Πρέπει να πούμε ότι η Πολωνία, η Γιουγκοσλαβία και η Ελλάδα δεν ήταν φτωχές. Η Ιταλία, η πλούσια σε πετρέλαιο Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Φινλανδία, η Σλοβενία, η Κροατία και διάφορες ξένες λεγεώνες πολέμησαν εναντίον της ΕΣΣΔ. Η Ισπανία έστειλε τη Μπλε Μεραρχία και μεγάλο αριθμό εθελοντών. Ανάμεσα στους μισθοφόρους υπήρχαν και Σουηδοί, Πορτογάλοι, Ελβετοί, μετρώντας όλη την Ευρώπη εκτός από τη Βρετανία. Ολόκληρη η πυκνοκατοικημένη και πολύ ανεπτυγμένη καπιταλιστική Ευρώπη!
  Και ποιο είναι το αποτέλεσμα! Η ΕΣΣΔ κέρδισε, και σχεδόν σε ολόκληρο τον πόλεμο: παράγαμε περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό από τον Χίτλερ και τους δορυφόρους του. Η ΕΣΣΔ μόνη της αποδείχθηκε ισχυρότερη από όλη την Ευρώπη. Είναι αλήθεια ότι ο δυτικός Τύπος, ειδικά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, προσπάθησε να κατηγορήσει τα πάντα στις παραδόσεις Lend-Lease. Αλλά στην πραγματικότητα, οι παραδόσεις στο πλαίσιο Lend-Lease ανήλθαν μόνο στο 4% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της ΕΣΣΔ. Είναι αλήθεια ότι σε μεταγενέστερους χρόνους, ειδικά κατά την περεστρόικα, αυτά τα δεδομένα αμφισβητήθηκαν. Συγκεκριμένα, το αγόρι κοίταξε μέσα από μια μεγάλη εγκυκλοπαίδεια δεξαμενών στο Διαδίκτυο. Αποδείχθηκε ότι το αμερικανικό Chevron δεν είναι καθόλου πόλη, η θωράκισή του είναι δέκα χιλιοστά παχύτερη από αυτή του T-34 και είναι κατασκευασμένη από σκληρό ατσάλι. Επιπλέον, το Chevron έχει πολύ καλύτερα οπτικά και η δεξαμενή είναι επίσης εξοπλισμένη με υδραυλικό σταθεροποιητή. Το τελευταίο αυξάνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της λήψης κατά την κίνηση. Αυτά εμφανίστηκαν στην ΕΣΣΔ μόλις τη δεκαετία του '50 . Είναι αλήθεια ότι το όπλο Chevron ήταν ελαφρώς κατώτερο σε διεισδυτική ισχύ από το T-34, αλλά η διαφορά δεν ήταν μεγάλη. Στην αρχή, το T-34 είχε ένα πλεονέκτημα στην ταχύτητα, αλλά στη συνέχεια οι Αμερικανοί το πρόλαβαν και οι πίστες ήταν ακόμα καλύτερες. Κι όμως, τα σοβιετικά πληρώματα δεξαμενών δεν συμπαθούσαν και πολύ τη Chevron. Είχε υψηλές απαιτήσεις στην ποιότητα της βενζίνης. Και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τα σοβιετικά τανκς. Επιπλέον, η δεξαμενή είχε υψηλή σιλουέτα. Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο δεν είναι τόσο τρομακτικό• ένα πιο κοντό αυτοκίνητο γυρίζει πιο εύκολα. Σε γενικές γραμμές, και τα δύο οχήματα είναι περίπου ίσα στη μάχη, και το πιο ισχυρό τανκ Pershing είναι ακόμα καλύτερο από το T-34. Αλλά μετά την εμφάνιση του τανκ T-54, το ποιοτικό πλεονέκτημα πέρασε τελικά στους Σοβιετικούς.
  Αλλά στην παραγωγή πυρομαχικών και όπλων, η ΕΣΣΔ δεν είχε όμοιο. Ήταν ακριβώς η υπεροχή στο πυροβολικό που κατέστησε δυνατή τη διεξαγωγή μιας ταχείας επίθεσης εναντίον των καλά ανεπτυγμένων μηχανικών οχυρώσεων της Βέρμαχτ. Το ίδιο το γεγονός της νίκης σε έναν τέτοιο πόλεμο λέει για άλλη μια φορά: ο σοσιαλισμός δεν είναι χειρότερος από τον καπιταλισμό και ακόμη καλύτερος. Τελικά, όλη η καπιταλιστική Ευρώπη έχασε από μια σοβιετική χώρα! Και ο ρυθμός ανάπτυξης επί Στάλιν ήταν μεγάλος. Ενώ υπήρχε ένας ισχυρός ηγέτης στην εξουσία που μαστίγωσε τον μηχανισμό, η χώρα αναπτύχθηκε γρήγορα. Τότε η εξουσία καταλήφθηκε από μη οντότητες. Που δεν είναι άξιοι ούτε να διευθύνουν συλλογικό αγρόκτημα. Ο σοσιαλισμός ήταν άτυχος με τους ηγέτες του• λάθος στελέχη ήταν στο τιμόνι. Δεν υπήρχε λογική δύναμη και θέληση! Υπέφεραν ιδιαίτερα άσχημα υπό τον Γκορμπατσόφ. Αυτός ο ηγέτης μπορεί να ήθελε το καλό, αλλά αποδείχθηκε το κακό και η κατάρρευση της αυτοκρατορίας. Ωστόσο, φταίει μόνο αυτός; Άλλωστε, έχοντας λάβει την ελευθερία, πολλοί αποφάσισαν ότι αυτό ήταν ανεκτικότητα. Και γιατί οι δημοκρατίες ήθελαν ξαφνικά να χωρίσουν από μια μόνο οικογένεια; Άλλωστε αυτό δεν ήταν επιθυμία του κόσμου, αλλά μόνο επιθυμία μέρους της διεφθαρμένης εθνικής ελίτ να κλέψει χωρίς φόβο τιμωρίας από το κέντρο. Ο λαός στο σύνολό του ήθελε να ζήσει σε μια σοβιετική χώρα, υπό το σοσιαλισμό, και να μην αποσχιστεί.
  Μάλιστα, σε εθνικές περιοχές έγινε στρατιωτικό πραξικόπημα. Ο Γκορμπατσόφ όχι μόνο συμπεριφέρθηκε παθητικά, αλλά πρόδωσε και τους πιο στενούς συμπολεμιστές του. Αντί να ενισχύσει τη δύναμή του, την πέταξε στα πόδια του Γέλτσιν. Είναι εκπληκτικό ποιος είναι ο Γκόρμπι! Βλάκας ή πράκτορας της CIA. Θα γινόταν όμως ένας ανόητος γενικός γραμματέας, ειδικά από τη στιγμή που κανείς δεν δήλωσε διάδοχο τον Γκορμπατσόφ; Ήρθε στην εξουσία μέσα από πονηρές ίντριγκες και παρασκηνιακά παιχνίδια. Αυτός δεν είναι ο Τσεντβέντεφ, ο οποίος δεν διεξήγαγε καν προεκλογική εκστρατεία• ο Φούτιν τον έσυρε στην προεδρική καρέκλα με ένα λάσο. Ο Γκορμπατσόφ έδειξε ότι είναι επιδέξιος ραδιουργός, όπως ο Στάλιν. Ναι, και άκουσε τις ηχογραφήσεις του Γκορμπατσόφ στο Διαδίκτυο, μιλάει άπταιστα και έξυπνα και είναι καλός ομιλητής. Και τι δημαγωγός. Και γενικά υπήρχε κάποιο είδος "χάρισμα" μέσα του• ακούς και αρχίζεις να πιστεύεις. Όσο για την καταπολέμηση του αλκοολισμού, θα υπογράψει και με τα δύο χέρια. Αν και τώρα, μετά από μερικές γουλιές κρασί, νιώθει τόσο καλά. Αλλά πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν από αυτό το swill. Ο Γκορμπατσόφ είναι αναμφίβολα ο πιο μυστηριώδης από όλους τους ηγέτες. Φυσικά, θα μπορούσε να ήταν πράκτορας της CIA, αφού είχε στρατολογηθεί ενόσω ήταν ακόμη γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής ή και νωρίτερα. Αλλά η KGB έχει πολλούς υψηλόβαθμους κατοίκους σε διάφορες δομές των ΗΠΑ. Λοιπόν, είναι απίθανο μια τόσο μεγάλη φιγούρα κατασκόπων να επιτραπεί στην καρέκλα του αρχηγού του κράτους. Δεν χάλασε όλη η νοημοσύνη; Από την άλλη, η KGB απέτυχε να εξουδετερώσει τον Γέλτσιν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, αν και άξιζε να στείλει έναν ελεύθερο σκοπευτή ή να τον δηλητηριάσει. Εξάλλου, υπάρχουν δηλητήρια που δεν μπορούν να ανιχνευθούν κατά την ανάλυση και μετά τα δύο καρδιακά επεισόδια του Γέλτσιν, κανείς δεν εξεπλάγη αν πέθανε από το τρίτο! Και γιατί να πετάξετε κάποιον από τη γέφυρα: αν μπορείτε απλώς να κάνετε ένεση σε κάποιον ή να τον μολύνετε με κάποιο είδος ιού. Πιθανότατα, όλες οι απόπειρες κατά της ζωής του Γέλτσιν ήταν μαλακίες για να αυξηθεί η βαθμολογία του και ο σκηνοθέτης καθόταν στον Αμερικανικό Λευκό Οίκο. Το αγόρι έσκυψε και έξυσε το μέτωπό του, που είχε κοπεί από το μαστίγιο. Ναι, ακόμη και οι ενήλικες δεν μπορούν να καταλάβουν την πολιτική εδώ, πόσο μάλλον ένα παιδί. Όλα αυτά τα περίεργα φαινόμενα και οι αλλαγές σχήματος. Και το σημερινό ακατανόητο καθεστώς, όπου υπάρχουν δύο βασιλιάδες ταυτόχρονα, και ένα σύστημα περίεργου καπιταλισμού. Ωστόσο, μπορείς να ζήσεις, είναι πιο δύσκολο να βρεις εναλλακτική. Για να αλλάξει η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει και η αντιπολίτευση. Αλλά οι κύριοι αντίπαλοι, ο Zhelezovsky και ο Ryuganov, ηγούνται των κομμάτων τους για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Το εκλογικό σώμα, ή μάλλον ο κόσμος, τους έχει βαρεθεί τρομερά. Στασιμότητα και κρίση επικρατεί στην αντιπολίτευση με νέα ονόματα. Οι κομμουνιστές είναι ιδιαίτερα αδύναμοι από αυτή την άποψη - έχουν μια παράδοση: αν είναι ο γενικός γραμματέας, τότε δεν θα τους πάνε μπροστά με τα πόδια τους πρώτα! Ακόμη και στην Κίνα συνειδητοποίησαν το ελάττωμα ενός τέτοιου συστήματος διαχείρισης και του απαγόρευσαν να είναι αρχηγός κράτους για περισσότερες από δύο θητείες των πέντε ετών η καθεμία! Ωστόσο, υπάρχει ένα άλλο άκρο άλματος με ηγεμόνες, όπως συνέβαινε στην αρχαία Ρώμη, όπου οι αυτοκράτορες άλλαζαν σχεδόν κάθε χρόνο. Ή επί Γέλτσιν: όταν η κυβέρνηση απολύονταν κάθε τρεις μήνες. Αφενός, για να εκπληρωθεί το πρόγραμμα: ο ηγεμόνας πρέπει να κυβερνήσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αφετέρου, πρέπει να αποφευχθεί η στασιμότητα. Εδώ πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο οι εκλογές και η κουλτούρα του λαού. Στις δυτικές χώρες, κατά κανόνα, η εναλλαγή προσωπικού συμβαίνει αρκετά συχνά. Να κυβερνά ένα κόμμα για πάρα πολύ καιρό στη σειρά... Αυτό δεν το επιτρέπει ο λαός, κι ας πάνε όλα καλά! Κάποτε, ακόμη και η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε μια βόλτα, παρά τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις. Στην απεραντοσύνη της ΚΑΚ, η δημοκρατία και η αλλαγή εξουσίας δεν είναι παντού. Στην Ουκρανία, για παράδειγμα, υπήρξαν τέσσερις πρόεδροι και οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης κέρδισαν τρεις φορές. Είναι αλήθεια ότι η αντιπολίτευση είναι επίσης υπό όρους - και οι τρεις ήταν πρωθυπουργοί. Και στα κράτη της Βαλτικής άλλαξαν οι κυβερνώντες συνασπισμοί και στη Γεωργία, την Αρμενία και αρχικά στο Αζερμπαϊτζάν. Αλλά στην Κεντρική Ασία, μόνο στο Κιργιστάν, υπήρξε αλλαγή ηγεσίας και αυτό ήταν αποτέλεσμα επανάστασης. Και έτσι ο δεσποτισμός κυριαρχεί παντού. Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει δημοκρατία. Στη Ρωσία, επίσης, δεν είναι όλα ξεκάθαρα. Εάν η αντιπολίτευση κέρδισε στις εκλογές της Κρατικής Δούμας, δεν κέρδισε ποτέ τις προεδρικές εκλογές. Ο Γέλτσιν δεν είναι αντιπολίτευση• το 1991, ήταν ήδη επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου. Ωστόσο, το 1999 οι αρχές ανέλαβαν τον έλεγχο της Κρατικής Δούμας και την κρατούν ακόμη. Δηλαδή, δεν μπορεί ακόμα να ειπωθεί ότι υπάρχει τζίρος ελίτ. Αλλά η ιστορία της ανεξάρτητης Ρωσίας είναι πολύ σύντομη και οι αλλαγές είναι πολύ πιθανές στο μέλλον. Είναι αλήθεια ότι η τάση εξακολουθεί να είναι προς στραγγαλισμό. Οι άνθρωποι στερήθηκαν το δικαίωμα να εκλέγουν κυβερνήτες και βουλευτές σε μονομελή εκλογικές περιφέρειες, οι προεδρικές θητείες παρατάθηκαν και τα δικαιώματα του δημοψηφίσματος περιορίστηκαν. Και υπάρχει όλο και λιγότερη ελευθερία, η τηλεόραση είναι υπό έλεγχο. Τι έκαναν με το NTV; Από την άλλη πλευρά, είναι καν δυνατό να κυβερνηθεί η Ρωσία δημοκρατικά; Το ερώτημα είναι πολύ σοβαρό, αν η δικτατορία είναι πιο αποτελεσματική από τη δημοκρατία, τότε πρέπει να πάμε μέχρι το τέλος. Ο Τσεντβέντεφ είναι ασυνεπής, δεν μπορείς να καταλάβεις τι θέλει, προσπαθεί να καθίσει σε δύο καρέκλες. Συγκεκριμένα, απένειμε στον Γκορμπατσόφ το παράσημο του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. Δηλαδή φλερτάρει με τους δημοκράτες, αλλά αντίθετα εισάγει περιορισμούς. Υπόσχεται απελευθέρωση, αλλά μιλάει για τακτοποίηση. Αυτός ο ηγέτης δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική, δεν έχει πυρήνα. Θέλει να ευχαριστήσει και τους δικούς σου και τους δικούς μας. Ειδικότερα, η ψήφιση του νόμου για την αστυνομία. Ένα είδος κίνησης προς τη Δύση, ακόμη και το όνομα αστυνομία, είναι δανεισμένο πολύ από τους αμερικανικούς νόμους. Και την ίδια στιγμή, λίγο πριν από αυτό, ένα βήμα από τη Δύση: περιορισμός των δικαστικών ενόρκων. Φαίνεται ότι ο Τσεντβέντεφ ήθελε να καταργήσει το φράγμα του επτά τοις εκατό, αλλά δεν το τόλμησε. Υποτίθεται ότι θα αύξανε τον αριθμό των κομμάτων, αλλά ο νόμος δεν το έπιασε ποτέ. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση, δεν μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι ο πρόεδρος: φιλελεύθερος, συντηρητικός, κρατιστής, δυτικός, δημοκράτης... Όλα αυτά συνυπάρχουν σε ένα άτομο, και είναι τρομερά μπερδεμένα. Ωστόσο, άλλες πολιτικές δεν έχουν καθοριστεί. Ο Ζελεζόφσκι είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενος. Είναι επίσης αδύνατο να καταλάβουμε αν είναι αριστερός ή δεξιός! Συχνά μπορεί να αντικρούσει τον εαυτό του σε μια ομιλία. Έγραψε όμως τόσα βιβλία: περισσότερα από πεντακόσια! Θαυμάσιος! Αν και δεν πρέπει να κυνηγάς την ποσότητα. Ο Χίτλερ εξέδωσε μόνο ένα από τα βιβλία του, το Mein Kaif, και κατάφερε να γίνει δημοφιλής και να έρθει στην εξουσία. Το αγόρι ένιωσε ότι το κεφάλι του άρχισε να πονάει• οι αρκετά ενήλικες σκέψεις για την πολιτική ήταν πολύ κουραστικές.
  Δύο από τους τρεις ήλιους είχαν ήδη πλησιάσει στην άκρη του ορίζοντα, σύννεφα εμφανίστηκαν στον ουρανό και έγινε πιο δροσερό.
  Η Yanka ρώτησε ήσυχα τον Ali:
  - Έχεις νύχτες;
  Το αγόρι απάντησε:
  - Ασφαλώς! Αλλά όχι πολύ πιο σκούρο.
  - Θα κάνει κρύο το βράδυ;
  - Περίπου το ίδιο με τώρα! Μην ανησυχείς!
  - Φυσικά, είναι εντάξει να περπατάς, αλλά να κοιμάσαι γυμνός χωρίς κουβέρτα...
  - Νομίζω ότι θα ανάψουν φωτιά και θα μας αφήσουν δεμένους για να μην γλυτώσει κανείς.
  Ο Γιάνκα κούνησε το κεφάλι του:
  - Λογική προφύλαξη.
  Ο Sadat υποστήριξε:
  - Μην παρασύρεσαι! Δεν υπάρχει κίνδυνος παγώματος εδώ. Εδώ στην εκκλησία μας υπάρχει ένα υπόγειο, και είναι τόσο κρύο που είναι απλά εκπληκτικό!
  Ο Αλί ρώτησε:
  -Τι μαγεία υπάρχει;
  - Ειδικό χώμα, άρα παγώνει. Μας έβαλαν εκεί ως τιμωρία. Για μένα, ένα χτύπημα είναι καλύτερο από το να παγώνεις έτσι. - Ο Σαντάτ ανατρίχιασε, οι φαρδιοί ώμοι του στένεψαν για μια στιγμή.
  Η Yanka σημείωσε:
  - Στο ανθρώπινο σώμα: υπάρχει ένα νεύρο που αντιλαμβάνεται τη θερμότητα, τρία αντιδρούν στο κρύο.
  - Τι είναι το νεύρο; - ρώτησε ο Σαντάτ.
  - Αυτό νιώθουν! Για παράδειγμα πόνος.
  - Τότε καλύτερα να μην έχεις νεύρα!
  - Σε αυτή την περίπτωση, η ευχαρίστηση θα γίνει απρόσιτη για εσάς. Θα σταματήσετε να απολαμβάνετε το φαγητό και άλλες χαρές της ζωής.
  - Συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, όχι, δεν το χρειαζόμαστε! - Ο Σαντάτ προσπάθησε να κουνήσει το χέρι του, αλλά δεν μπόρεσε να σπάσει το σχοινί.
  Ξαφνικά το κελάηδισμα των τζιτζικιών σταμάτησε και ακούστηκε ένα γρύλισμα. Οι αναβάτες χαλινάρισαν ελαφρά τα άλογά τους.
  Τα δέντρα χωρίστηκαν και το ζώο βγήκε αργά στο δρόμο. Ήταν μεγαλύτερο από έναν ελέφαντα και έμοιαζε με τίγρη με σπαθί δόντια, μόνο με πράσινες ρίγες σε πορτοκαλί φόντο. Η γούνα είναι πολύ πλούσια και στο κεφάλι το κέλυφος μοιάζει με κεραμίδι σαν βροντόσαυρος. Οι χαυλιόδοντες είναι πολύ μακρύι, πάνω από δύο μέτρα, αν και δεν είναι ιδιαίτερα αιχμηροί. Η τίγρη έχει τρία μάτια, κοιτάζει με απειλή. Η δύναμη φουσκώνει στο φαρδύ στήθος του θηρίου και μπορείτε επίσης να ακούσετε το πεινασμένο στομάχι του να γρυλίζει. Οι πολεμιστές ομαδοποιήθηκαν αμέσως με λόγχες. Η τίγρη φαινόταν με προσμονή, προφανώς ήθελε κάτι. Ο έμπορος είπε:
  - Ο Ντιν-Σερ θέλει να φάει! Απαιτεί ανθρώπινη σάρκα. Ας του δώσουμε κάτι μικρής αξίας, ιδιαίτερα αυτό, που μόλις ζει.
  Δύο πολεμιστές χωρίστηκαν από την κύρια μάζα και πήδηξαν στον εξαντλημένο γέρο. Πραγματικά έγινε αδύναμος και μετά βίας μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Τον έσυραν προς την τίγρη με τα δόντια της σπαθιάς.
  Η φαρδιά πλάτη του ζώου αψιδωτή: τρεις ουρές, η μία με φούντα, κουλουριασμένη σε μπάλα. Εδώ ο Γιάνκα χαμογέλασε άθελά του, καθώς του θύμιζε πολύ το καρτούν: "Το μυστικό του τρίτου πλανήτη". Αυτό το θηρίο θύμιζε κάπως τίγρη αρουραίων! Γενικά, ο Kir Bulychev έγραψε αρκετά ενδιαφέροντα• λίγοι σύγχρονοι συγγραφείς αξίζουν να πάρουν μια θέση δίπλα του. Είναι αλήθεια ότι ο Yanka δεν άρεσε στους Strugatsky λόγω του βαρύ στυλ παρουσίασής του.
  Υπάρχει τόση χάρη και κομψότητα σε αυτό το θηρίο - μια τίγρης με δόντια, μπορείτε να δείτε πώς οι μύες κυλούν κάτω από το παχύ δέρμα. Ένα τέτοιο τέρας είναι ικανό να χτυπήσει μια ολόκληρη ομάδα. Ο γέρος αντιστάθηκε αδύναμα• ασφυκτιούσε στα χέρια των βασανιστών του.
  Οι φρουροί πέταξαν το θύμα μπροστά στη γιγάντια τίγρη. Φοβόντουσαν να πλησιάσουν.
  Ο γέρος έπεσε στα γόνατά του και ξαφνικά μια λεπτή και διχαλωτή γλώσσα σαν φίδι πέταξε από το στόμα του τέρατος. Έπιασε τον παππού του από τη μέση και τον τράβηξε στο στόμα του. Το πανίσχυρο θηρίο είχε πολλές σειρές δοντιών και άρχισε να τρίβει ζωηρά τη λεία του. Το τρίξιμο των οστών ακούστηκε, αίμα έσταζε από τα χείλη.
  Ο Γιάνκα ένιωσε ξαφνικά άσχημα, τα πόδια του έγιναν αδύναμα. Η έντονη μυρωδιά του αλκοόλ ή κάτι παρόμοιο με το αλκοόλ τον έφερε στα συγκαλά του και το αγόρι άνοιξε τα μάτια του.
  - Τι αδύναμο, λιποθύμησες γρήγορα! - Είπε ο επιστάτης.
  Η Γιάνκα σηκώθηκε ασταθής, η τίγρη είχε ήδη φύγει. Έμειναν μόνο μερικές καφέ κηλίδες αίματος.
  Το αγόρι ρώτησε:
  - Αυτά είναι όλα?
  - Ναί! Αυτός είναι ο Din-Sher ο κανίβαλος. Τρώει κόσμο επειδή υπάρχει ένας δαίμονας μέσα του και όχι από πείνα. Τα δάση είναι γεμάτα θηράματα.
  - Υπάρχουν τέτοιοι διεστραμμένοι. Οι τίγρεις σε πολλά παραμύθια είναι κανίβαλοι. Συγκεκριμένα, ο Mowgli ήταν τόσο διεστραμμένος, οπότε τον γδάρωσαν.
  - Είναι ο Mowgli διεστραμμένος; - ρώτησε ο Σαντάτ.
  - Όχι, έτσι ονομαζόταν αυτός που γδέρνησε την τίγρη!
  Ο επιστάτης φώναξε:
  - Περπατήστε πιο γρήγορα, πρέπει να πάτε στην περιπολία, θα είναι βολικό να περάσετε τη νύχτα εκεί.
  Οι σκλάβοι αύξησαν άθελά τους το ρυθμό τους. Ο Γιάνκα ένιωσε πόσο οδυνηρά πονούσε το σώμα του και πονούσαν τα δεμένα χέρια του. Είναι δύσκολο, ή του φαίνεται, ή η μέρα εδώ είναι μεγαλύτερη από ό,τι στη Γη. Θέλει να κοιμάται όλο και περισσότερο, χασμουριέται. Το χοντρό χαλίκι στο δρόμο κάνει τα ξυπόλυτα πόδια του αγοριού να καίνε και να φαγούρα, και κουτσαίνοντας. Η Γιάνκα προσπάθησε να κατέβει στο πλάι και να περπατήσει στο καταπράσινο γρασίδι για να μην πονέσει τόσο πολύ. Τα άλλα αγόρια, των οποίων τα γυμνά πόδια με κάλους έμοιαζαν να μην έχουν φορέσει ποτέ παπούτσια, απλώς χαμογέλασαν, αλλά εξακολουθούσαν να κινούνται. Αλλά μια κούνια του μαστίγιου και μερικά απότομα χτυπήματα τον ανάγκασαν να επιστρέψει. Το αγόρι έπρεπε να υπομείνει ένα νέο αργό μαρτύριο για να αποσπάσει την προσοχή του, ρώτησε τον Ali.
  - Γεννήθηκες σκλάβος ή ελεύθερος!
  - Δεν γεννήθηκα σε αιχμαλωσία• με πούλησαν πριν από έξι χρόνια για χρέη. Στην αρχή έπρεπε να δουλέψω στα χωράφια, αλλά μετά με έστειλαν στα λατομεία για ανάρμοστη συμπεριφορά. Από τότε που ήμουν ακόμη μικρός, απλά σήκωνα και κουβαλούσα πέτρες. Μας τάιζαν πολύ άσχημα και συχνά μας χτυπούσαν. Πολλά αγόρια στην ηλικία μου έχουν πεθάνει. Δουλέψαμε πολύ, αλλά το συνήθισα. Μετά μεγάλωσα και δυνάμωσα, αλλά το ορυχείο στέρεψε και με πούλησαν.
  - Καμία τύχη!
  - Γιατί! Το αντίστροφο! Δούλεψα στην επιφάνεια, ανέπνευσα καθαρό αέρα, στο ορυχείο οι σκλάβοι καλύφθηκαν γρήγορα με έλκη και πέθαναν. Και έτσι τώρα με σκληραίνει η ζωή και δεν φοβάμαι τίποτα.
  Παρά το λεπτό του σώμα, το σώμα του Άλι ήταν πολύ κουρελιασμένο και παρά το μακρύ ταξίδι, το αγόρι δεν φαινόταν κουρασμένο. Ωστόσο, η σκληρή δουλειά σε δυναμώνει από την πρώιμη παιδική ηλικία.
  Η Yanka είπε:
  - Σκλάβος εκ γενετής, δεν καταλαβαίνει καλά την ταπείνωση.
  Στη συνέχεια, ένα άλλο αγόρι με μαύρα μαλλιά μπήκε στη συζήτηση:
  - Είμαι γιος και εγγονός σκλάβων! Από μικρή αναγκάστηκα να μαζεύω στάχυα και να τα μαστίγω. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν τα παράτησα για να γίνω ελεύθερος.
  - Και τι θα έκανες; - ρώτησε ο Αλί.
  - Παντρεύτηκα! Έφτιαξε ένα σπίτι! Ποτέ δεν ξέρεις!
  Η Yanka σημείωσε:
  - Μόνο ένας ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να κάνει σοβαρά σχέδια. Δεν ξέρω, αλλά ελπίζω να βρούμε την ελευθερία με τον καιρό!
  - Αν ένας σκλάβος είναι υπάκουος στον κύριό του, τότε θα παραμείνει σκλάβος στον άλλο κόσμο, μόνο που θα του φέρονται καλά. - Είπε το αγόρι.
  Ο Άλι αντιτάχθηκε:
  - Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι! Γενικά, δεν θέλω να μιλήσω για τον άλλο κόσμο• είναι καλύτερα να μας μιλήσει η Yanka για τον κόσμο της. Οι δικοί σας άνθρωποι πολεμούν;
  Η Γιάνκα τσάκωσε:
  - Ναι, φυσικά και τσακώνονται! Ωστόσο, η χώρα μου πολέμησε έναν σοβαρό πόλεμο πριν από σχεδόν εβδομήντα χρόνια. Μετά έγινε πόλεμος μεγάλης κλίμακας με πολύ δυνατό εχθρό και παραλίγο να χάσουμε. Αλλά μετά από αυτό ήταν μόνο τοπικές συγκρούσεις. Αφγανιστάν, Τσετσενία, αλλά ως επί το πλείστον πολέμησαν με παρτιζάνους. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η ΕΣΣΔ και η Ρωσία δεν κήρυξαν επίσημα τον πόλεμο σε άλλες χώρες. Υπήρχαν μόνο μικρές αψιμαχίες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πολέμησαν συχνότερα, με διαφορετική επιτυχία. Κατ' αρχήν, η Αμερική δεν έχασε τον πόλεμο στο Βιετνάμ, αλλά έχοντας υποστεί σοβαρές απώλειες, υπό την πίεση της κοινής γνώμης αναγκάστηκε να φύγει. Παρόμοια με την ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν. Οι περισσότερες από τις μεγάλες μάχες κερδήθηκαν, αλλά δεν ήταν δυνατό να νικηθούν οι παρτιζάνοι και ήταν απαραίτητο να φύγουν από τη χώρα για να αποφευχθούν περαιτέρω έξοδα και απώλειες. Λοιπόν, ο πρώτος πόλεμος της Τσετσενίας ήταν ο πιο παράξενος και ο πιο παράλογος σε ολόκληρη την ιστορία των πολέμων που διεξήγαγε η χώρα μας. Δεν θέλω να μιλήσω γι 'αυτό. Δυστυχώς δεν πυροβολήθηκε κανείς για την επαίσχυντη ήττα της Ρωσίας!
  Ο Αλί παρατήρησε:
  - Η χώρα σας είναι η Ρωσία;
  - Ναί!
  - Είναι μεγάλη;
  - Πολύ μεγάλο! Η μεγαλύτερη σε έκταση στον κόσμο!
  - Μα έχασε τους δύο τελευταίους πολέμους!
  - Οχι! Το πιθανότερο είναι ότι δεν κατάφερε να κερδίσει. Επιπλέον, για δεύτερη φορά πήραμε εκδίκηση στην Τσετσενία. Είναι αλήθεια ότι ο κομματισμός δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά προς το παρόν τον κρατάμε υπό έλεγχο.
  Ο Σαντάτ παρατήρησε με θλίψη:
  - Όλοι οι πόλεμοι δεν κερδίζονται! Αν βρισκόταν ένας ανίκητος διοικητής, τότε ολόκληρος ο πλανήτης θα ήταν στα χέρια του.
  Η Γιάνκα απάντησε πρόθυμα:
  - Στην ιστορία της Γης υπήρχαν ανίκητοι διοικητές, αλλά κατά κανόνα δεν είχαν αρκετή ζωή. Η ανθρώπινη ηλικία δεν είναι μεγάλη και άξιος διάδοχος είναι δύσκολο να βρεθεί. Τι μεγαλόστομος μη οντότητα συγκρίθηκε ο Νικίτα Χρουστσόφ με τον Ιωσήφ Στάλιν. Λοιπόν, υπάρχει πλήρης έλλειψη προσωπικού μεταξύ των βασιλιάδων. Ωστόσο, από τους ηγέτες της σοβιετικής περιόδου, υπήρχαν μόνο τρία ισχυρά και ικανά άτομα: ο Λένιν, ο Στάλιν, ο Αντρόποφ. Επιπλέον, ο Λένιν και ο Αντρόποφ δεν κυβέρνησαν για πολύ, καθώς είχαν προβλήματα υγείας. Και τα υπόλοιπα δεν έφτασαν σε επίπεδο συλλογικής διαχείρισης!
  Όσον αφορά το σημερινό σύστημα διαχείρισης, έχουμε, λες, δύο συγκυβερνήτες. Δεν φαίνονται να είναι ανόητοι, αλλά δεν έχουν ξεκάθαρο στόχο και δεν ξέρουν τι θέλουν! Φαίνεται ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν αποφασίσει αν θα χτίσουν μια δημοκρατική κοινωνία ή μια ολοκληρωτική δικτατορία. Αλλά ένα τέτοιο σύστημα με μισή καρδιά είναι ασταθές. Συνήθως ο μετριοπαθής αυταρχισμός είναι βραχύβιος και το έθνος πρέπει να επιλέξει κάτι πιο συγκεκριμένο! Και δεν υπάρχουν δύο ηγέτες. Ο ηγέτης ενός έθνους είναι σαν τον Θεό - υπάρχει μόνο ένας!
  Ο Άλι αντιτάχθηκε:
  - Υπάρχουν πολλοί θεοί!
  Ο Σαντάτ παρατήρησε φιλοσοφικά:
  - Γενικά, έχουμε πολυθεϊσμό, αλλά υπήρξε ένα κίνημα που προώθησε την ιδέα του ενιαίου δημιουργού. Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε ακούσει τίποτα γι 'αυτούς εδώ και πολύ καιρό! Γενικά σε τι πιστεύεις;
  Η Γιάνκα δίστασε λίγο και απάντησε:
  - Στο μυαλό και τη δύναμη του ανθρώπου!
  - Πώς είναι αυτό?
  - Ότι η ανθρωπότητα αργά ή γρήγορα θα λύσει τα προβλήματά της και θα βρει την ευτυχία.
  Ο Σαντάτ, στραβοκοιτάζοντας με μαύρα, πονηρά μάτια, ρώτησε:
  - Ή ακριβέστερα;
  - Αυτό που προηγουμένως μπορούσαμε να πετύχουμε μόνο σε όνειρα ή παραμύθια θα γίνει πραγματικότητα! - Ο Γιάνκα γούρλωσε τα μάτια του. - Γίνε σαν τους θεούς.
  Ο Σαντάτ κούνησε το κεφάλι του:
  - Αυτά είναι απλά όνειρα!
  - Πώς να το πω! - Ο Γιάνκα ίσιωσε τους ώμους του. - Για παράδειγμα, υπήρχε ένα μαγικό χαλί, εμφανίστηκαν αληθινά αεροπλάνα. Αυτοσυναρμολογούμενο τραπεζομάντιλο, τεράστια λαχανικά και φρούτα - συνθέτες τροφίμων και γενετικές τεχνολογίες. Καπέλο που ξέρεις όλα, πιατάκι με μήλο - υπολογιστές και Διαδίκτυο. Μπότες πεζοπορίας - αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Πτήσεις στο φεγγάρι που περιγράφονται στα παραμύθια πραγματοποιήθηκαν επίσης. Λοιπόν, τα μαγικά μέσα καταστροφής τα ξεπέρασε η ατομική και, ακόμη περισσότερο, η βόμβα υδρογόνου!
  Ο Σαντάτ συνοφρυώθηκε:
  - Πολλά ακατανόητα λόγια!
  Ο Αλί ρώτησε:
  - Έχεις αναζωογονητικά ροδάκινα!;
  - Αυτοί που αποκαθιστούν τη νεολαία;
  - Ναι ακριβώς!
  Η Γιάνκα αναστέναξε:
  - Δεν μάθαμε ακόμα! Αλλά στα επόμενα εκατό, το πολύ διακόσια χρόνια, το πρόβλημα της γήρανσης θα λυθεί. Όλοι θα γίνουν για πάντα νέοι και υγιείς!
  Ο Σαντάτ απάντησε:
  - Περίμενε μέχρι να συμβεί! Και ότι μια βόμβα υδρογόνου είναι ένα ισχυρό ξόρκι;
  Η Γιάνκα χαμογέλασε παιχνιδιάρικα:
  - Είναι ικανή να καταστρέψει εν ριπή οφθαλμού, όλα τα ζωντανά πράγματα σε απόσταση που ο αναβάτης μπορεί να οδηγήσει σε μια μέρα!
  Ο Σαντάτ κούνησε το κεφάλι του:
  - Ναι, όλα λέτε ψέματα! Αν η χώρα σας είχε τέτοια όπλα, θα κατακτούσατε ολόκληρο τον πλανήτη.
  Ο Γιάνκα απάντησε, ζαρώνοντας το μέτωπό του:
  - Βλέπεις δύο μεγάλα προβλήματα εδώ. Πρώτον, τι είναι τα όπλα: όχι μόνο η χώρα μας τα έχει, και μπορούν να αντισταθούν εναντίον μας.
  - Και το δεύτερο; - Ο Σαντάτ μάλιστα επιτάχυνε τον ρυθμό του για να είναι πιο κοντά στον Γιάνκα.
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο. 10
  Ο Konstantin Rokossovsky συνειδητοποίησε ότι είχε έρθει μια κρίσιμη στιγμή και έφερε τη ναυαρχίδα στη μάχη, την οποία είχε χρησιμοποιήσει προηγουμένως πολύ προσεκτικά. Φυσικά; δεκαπέντε χιλιάδες χιλιόμετρα σε διάμετρο: αυτό δεν είναι αστείο για ένα διαστημόπλοιο. Πρόκειται για ένα πραγματικό έργο τέχνης, αξίας τετράδισεκαρων ρωσικών ρούβλια. Για να μην αναφέρουμε τα πεντέμισι δισεκατομμύρια μέλη του πληρώματος - αυτός είναι ο πληθυσμός ολόκληρου του πλανήτη. Τώρα πρέπει να σκουπίσουμε αυτά τα καταραμένα φαντάσματα για να μην καταστρέψουν ολόκληρο τον στρατό.
  Ο ίδιος ο υπερστρατάρχης βρισκόταν σε ένα πιο ευέλικτο καταδρομικό πυραύλων. Όπως ήταν φυσικό, το διαστημόπλοιο του απέφυγε τη μάχη, όχι λόγω δειλίας, αλλά επειδή ο θάνατος του διοικητή είχε καταστροφικές συνέπειες σε ολόκληρο τον στρατό.
  Ο Marshal Elf πρότεινε:
  - Ας κάνουμε γενική υποχώρηση του στρατού μας, χτίζουμε ένα σύστημα ακρόπολης.
  Ο Κωνσταντίνος απέρριψε:
  - Σε συνθήκες περικύκλωσης, υποχώρηση σημαίνει τεράστιες απώλειες. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε στον εχθρό μεγάλα προγεφυρώματα.
  - Αρα τι πρέπει να κάνω?
  - Πρέπει να καταστρέψουμε τον αρχιστράτηγο του στρατού φάντασμα. Σε αυτή την περίπτωση, ελπίζω να καταρρεύσει.
  Ο Μάρσαλ αντιτάχθηκε:
  - Πάντα θα υπάρχει βουλευτής. Άλλωστε και σε περίπτωση θανάτου σου παρέχεται μεταγλώττιση. Όπως είπε ο προστάτης σας Στάλιν: δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι άνθρωποι!
  Ο Ροκοσόφσκι, εκπέμποντας κεραυνό από το μάτι του, παρατήρησε:
  - Υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά αυτό δεν προβλέπεται πάντα στον μεσαιωνικό στρατό. Γενικά: δεν χρειάζεται να μείνετε ακίνητοι. Θα επιτεθούμε.
  Ένα τεράστιο διαστημόπλοιο που ονομάζεται "Fatherland": με τα υπερβαριά κανόνια του έκαψε κυριολεκτικά ολόκληρο τον χώρο. Ήταν κάτι τερατώδες, υπερπλασματικό, εντελώς αδιανόητο.
  Η Αλιόσα Πόποβιτς συγκέντρωσε βιαστικά μια γροθιά δεινοσαύρων. Ήταν πολύ δύσκολο να γίνει αυτό σε συνθήκες όπου τα στρατεύματα ήταν απλωμένα και πολεμούσαν σε ένα ευρύ μέτωπο. Ωστόσο, ο εξωτερικά νεαρός διοικητής δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει την πονηριά. Διέταξε να σταλεί σήμα, με τη βοήθεια του οποίου καλούνται να τραφούν οι φάντασμα δεινόσαυροι. Είχε αποτέλεσμα. Είναι αλήθεια ότι τα κορίτσια τοξότων δεν φώναξαν δυνατά, για να μην αιχμαλωτίσουν όλα τα τέρατα. Το γυμνό δέρμα των συντρόφων τους: ημίγυμνων πολεμιστών ξιφομάχων, έλαμπε ήδη από ένταση, πόσο έντονη ήταν η μάχη. Και έτσι επιλέχθηκαν οι διακόσιοι μεγαλύτεροι.
  Σε αντίθεση με όλους τους νόμους της φυσικής, οι δεινόσαυροι περνούσαν στο κενό με ένα τρομερό βρυχηθμό, ελαφρώς σκονισμένο, μικρά θραύσματα ανακλώμενων κυμάτων φωτός και μαγικό υπερπλάσμα.
  Και οδήγησαν την επίθεση, υπακούοντας στην εντολή του διοικητή, ο ίδιος ο Παστούχοφ, το κράνος του ήταν σπασμένο και τα μαλλιά του ήταν μπερδεμένα με αίμα. Το απόσπασμα με επικεφαλής τον ιππότη ήταν τρομερό, αποκρουστικά πρόσωπα, τερατώδη στόματα, καμπυλωτούς, συχνά σπασμένους κυνόδοντες. Πολλές ακίδες, λεπίδες, βελόνες, τιρμπουσόν, σπυράκια στα κοχύλια, αυτές οι δημιουργίες του κάτω κόσμου της μαγείας, έμοιαζαν να στοχεύουν σαν φίμωτρα από τανκς.
  Μια κόρνα που κυλούσε ήχησε (κύματα βαρύτητας εξαπλώθηκαν στο κενό) και μια χιονοστιβάδα όρμησε προς τον εχθρό. Μια τεράστια μάζα τεράτων όρμησε προς τη ναυαρχίδα "Πατρίδα".
  Οι δεινόσαυροι ούρλιαξαν θυμωμένοι, προσπαθώντας να σαρώσουν τα πάντα και τους πάντες!
  Η γιγάντια ναυαρχίδα τους συνάντησε με όλα τα όπλα καταστροφής. Ξεκίνησε ένας συνεχής, μεγάλος καταρράκτης βομβαρδισμών. Ήταν σαν να δημιουργήθηκαν τρύπες στο κενό και ξέφρενα ρεύματα ενέργειας ξεχύθηκαν από αυτές.
  Η Alyosha Popovich διέταξε:
  - Πάρτε τη μέγιστη ταχύτητα και μην σταματήσετε.
  Τα χτυπήματα προκάλεσαν πόνο στους δεινόσαυρους φάντασμα. Στο σώμα τους σχηματίστηκαν βαθείς κρατήρες, καθώς και ρωγμές που θα μπορούσαν να φιλοξενούσαν την αρχαία Νέα Υόρκη. Μερικά από τα τέρατα απλώς κατέρρευσαν από πολυάριθμες ήττες. Αλλά δεν ήταν δυνατό να σταματήσει η ροή, αντίθετα γινόταν όλο και πιο ισχυρή και ταραγμένη. Το ναυαρχίδα "Otchizna" προσπάθησε να γυρίσει πίσω, αλλά το ξεπέρασε μια ζωντανή χιονοστιβάδα από φαντάσματα. Έχοντας επιτεθεί στο διαστημόπλοιο σαν μια αγέλη σκυλιών πάνω σε μια αρκούδα, οι δεινόσαυροι άρχισαν να το σκίζουν. Το γιγάντιο πλοίο εκτόξευε εκπομπούς όλων των τύπων σχεδόν αιχμηρά, αλλά αυτό δεν βοήθησε πολύ. Διάφορα τέρατα, τόσο ασύλληπτων τύπων που ακόμη και εγκέφαλοι πλημμυρισμένοι από υπερπλάσμα βράζουν, του ξέσκισαν πανοπλίες, πύργους, στηρίγματα, κεραίες. Το διαστημόπλοιο απλώς πέθαινε και χρειαζόταν πολύ θάρρος για να το κοιτάξουμε.
  Ο Ροκοσόφσκι, προσπαθώντας να κρύψει τον πανικό του, διέταξε:
  - Όλοι, πηγαίνετε στη διάσωση!
  Ο Marshal Elf διόρθωσε:
  - Όλοι δεν μπορούν, τα στρατεύματα περιορίζονται από μάχες!
  - Τότε όλοι όσοι είναι ελεύθεροι.
  Τα διαστημόπλοια του στρατού Svyatorossiya έσπευσαν μπροστά. Χιλιάδες πλοία έριξαν εκατομμύρια θανατηφόρους αγγελιοφόρους ταυτόχρονα. Ο Alyosha Popovich έβαλε επίσης όλα τα αποθεματικά σε δράση.
  - Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εχθρούς μας ελευθερία ελιγμών. Χτυπήστε πιο δυνατά, ανακατέψτε τις σειρές! - φώναξε ο νεαρός διοικητής στους υφισταμένους του. - Πλησιάστε, μην μας αφήσετε να χρησιμοποιήσουμε υπερισχυρούς πυραύλους.
  Πράγματι, το τελευταίο όπλο ήταν το πιο καταστροφικό και επικίνδυνο για τα φαντάσματα. Ως εκ τούτου, σαν πραγματικός πυγμάχος, προσπάθησαν να έρθουν σε στενή επαφή, όπου μπορούσαν να βομβαρδίσουν τον εχθρό με μια σειρά από χτυπήματα και να επιβάλουν τομές με σπαθιά. Μερικοί πολεμιστές φάντασμα χρησιμοποίησαν τα γυμνά, χαριτωμένα γόνατά τους (Είναι εκπληκτικό πώς ένα τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορούν να έχουν τόσο σέξι μέρη του σώματος ενός κοριτσιού!) Το τεράστιο διαστημόπλοιο "Fatherland" παρασύρθηκε αργά, οπισθοχώρησε, προσπαθώντας να αποκρούσει τη σκληρή πίεση του εχθρού . Και του το πέταξαν, οι δεινόσαυροι χρησιμοποίησαν τους χαυλιόδοντες και τους κυνόδοντες, έσπασαν τους πύργους, πλάκωσαν τους τομείς, τσάκισαν τα χωρίσματα. Το γιγάντιο πλοίο πέθαινε, αλλά και τα φάντασμα τέρατα πλήρωσαν ακριβά τις προσωρινές επιτυχίες.
  Η Αλιόσα Πόποβιτς βλέπει. που ο εχθρός βγήκε παντού, σταύρωσε τα δύο μακριά ξίφη του και, μαζί με ένα μικρό απόσπασμα εκλεκτών εχθρών, κάλπασε προς τον εχθρό.
  Αν και η ομάδα του όρμησε στο κενό, σπινθήρες χτυπούσαν κάτω από τις οπλές, το κενό σείστηκε.
  Ο Αλιόσα διέταξε:
  - Η Σαρίν στο κιτσκά!
  Ο Dobrynya Nikitich, διακινδυνεύοντας τη ζωή του, αγωνιζόταν στη δεξιά πλευρά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι αναβάτες του πίεσαν πίσω τα διαστημόπλοια που ήταν διάσπαρτα στο διάστημα, αλλά οι ίδιοι υπέστησαν απώλειες. Ήταν ιδιαίτερα οδυνηρό να κοιτάξεις τις τρομερές πληγές που προκάλεσαν στα κορίτσια τα διάφορα όργανα του αφανισμού!
  Η Αλιόσα Πόποβιτς διώχθηκε με νεανικό πάθος. Κατάλαβε ότι η ρίψη θα μπορούσε να είναι η σταγόνα που έσπασε το φράγμα. Και οι πολεμιστές του ταιριάζουν τέλεια, ωραίοι άντρες και καλλονές, μισό κορίτσι με χρυσές πλεξούδες. Η πανοπλία είναι κεντημένη με χρυσό και πολύτιμους λίθους. Και πολεμούν γενναία. Ένας από τους νεαρούς έπεσε, χτυπήθηκε από βλήματα, ένα άλλο άλογο είχε χτυπήσει τα πόδια του, αλλά, χτυπώντας από την αγωνία, άπλωσε το χέρι του με το στόμα του προς τα διαστημόπλοια. Ο πεσμένος καβαλάρης με τη σειρά του πάλεψε με τα πόδια. Το κεφάλι της όμορφης κοπέλας σκίστηκε, τα χρυσά μαλλιά της άστραψαν έντονα και το πρόσωπο του πολεμιστή παραμορφώθηκε από έναν μορφασμό πόνου. Τα πόδια μιας άλλης γυναίκας στρατιώτη ανατινάχτηκαν, το κορίτσι άρχισε να βρυχάται σε τρία ρεύματα και ένας ισχυρός πύραυλος θερμο-κρεσόν - που ισοδυναμεί με ένα τετράκι δισεκατομμύριο βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα - προσγειώθηκε ακριβώς στο ευαίσθητο στόμα της, με σατέν χείλη. Quadrillion (δισεκατομμύρια εκατομμύρια) Η Χιροσίμα βρόντηξε στο στόμα ενός κοριτσιού αμέσως: ένα υπερκβάζαρ, σεξουαλική περιπέτεια!
  Οι γίγαντες προσπάθησαν να σκοτώσουν έναν έναν τους αναβάτες, οι οποίοι με τη σειρά τους ομαδοποίησαν.
  Τελικά, ένας από τους μεγαλύτερους δεινόσαυρους κατάφερε να φτάσει στον αντιδραστήρα του εμβληματικού ultra-dreadnought. Κάτι τρομερό συνέβη εδώ. Η Αλιόσα Πόποβιτς μόλις και μετά βίας είχε χρόνο να διατάξει:
  - Όλοι παραμερίστε!
  Όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Εξερράγη με τερατώδη δύναμη και ένα πραγματικό κβάζαρ φούντωσε, απορροφώντας εκατοντάδες φαντάσματα και χιλιάδες διαστημόπλοια. Κόλαση σουπερνόβα; ένα αρπακτικό, φλογερό πιράνχα κατάπιε χώρο.
  Το καταδρομικό απ' όπου ασκούσε διοίκηση ο υπερστρατάρχης τινάχτηκε βάναυσα.
  Ο Ροκοσόφσκι σηκώθηκε, τίναξε τη σκόνη από το θρυμματισμένο υπερπλαστικό και ορκίστηκε. Έβαλε το χέρι του στο μέτωπό του και στραβοκοίταξε
  - Η Πατρίδα χάθηκε!
  - Και πεντέμισι δισεκατομμύρια στρατιώτες, μαζί της! - είπε ο στρατάρχης των ξωτικών. - Ή μάλλον, ακόμα περισσότερο!
  Το gnome πρότεινε:
  - Δεν είναι καιρός να παίξουμε συνταξιούχο;
  Ο υπερστρατάρχης συνοφρυώθηκε:
  - Ο θάνατος ενός τόσο μεγάλου διαστημόπλοιου όπως η Πατρίδα θα διαλύσει ολόκληρη την άμυνα. Ή μάλλον, φέρνει διχόνοια στον στρατό μας. Προφανώς θα πρέπει να υποχωρήσουμε. Αν και όχι, η υποχώρηση σε αυτή την περίπτωση θα γίνει γενική πτήση. Πρέπει να αγωνιστούμε σταθερά, λυσσαλέα και φανατικά.
  - Πώς είναι οι μονάδες της Βέρμαχτ; - Πείραξε ο στρατάρχης των ξωτικών.
  - Αυτός που κέρδισε πάλεψε καλύτερα! - απάντησε ο Ροκοσόφσκι. - Μα ο φανατισμός δεν έσωσε τους Ναζί!
  - Και μπορεί να μη σωθούμε!
  Ο Ροκοσόφσκι, παρά την τραγωδία της στιγμής, χαριτολογώντας πρόσταξε:
  - Ένα, δύο, τρία - σκουπίστε τους προβολείς!
  Ο στρατάρχης των ξωτικών πρότεινε:
  - Ας χωρίσουμε το στρατό σε είκοσι μέρη και να ορμήσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις!
  - Και τι θα δώσει αυτό;
  - Τα φαντάσματα θα χωρίσουν! Και όταν τα δάχτυλα απλώνονται, είναι πιο εύκολο να σπάσεις τα δάχτυλά σου! - Ευχαριστημένος (φωτεινό μικρό κεφάλι), είπε ο στρατάρχης των ξωτικών.
  Ο Ροκοσόφσκι, απελευθερώνοντας μια ακτίνα φωτός από το ρουθούνι του (απαλλαγή του υπερπλασματικού περιβάλλοντος στον ανανεωμένο εγκέφαλο), δήλωσε:
  - Λοιπόν, ας προσπαθήσουμε να διαλύσουμε τις εχθρικές δυνάμεις! Σε αυτή την κατάσταση, θα είναι πιο δύσκολο για αυτούς να πολεμήσουν!
  Ο υπερστρατάρχης έδωσε εντολές με μια σπασμωδική τηλεπαθητική παρόρμηση, διορίζοντας διοικητές των τμημάτων.
  Μέχρι εκείνη τη στιγμή, περισσότερα από τα μισά διαστημόπλοια της Αγίας Ρωσίας είχαν σκοτωθεί. Ταυτόχρονα, ο στρατός των φαντασμάτων μειώθηκε πολύ. Τα στρατεύματα της Μεγάλης Ρωσίας χτυπήθηκαν βάναυσα. Ο Μέγας Αλέξανδρος, βλέποντας τον ελιγμό του εχθρού: διέταξε!
  - Διαθέστε αμέσως μια ισχυρή ρεζέρβα στο πίσω μέρος! Θα νικήσουμε τους εχθρούς κομμάτι κομμάτι!
  Ο μάγος Oksana του είπε:
  - Η νίκη μας είναι μόνο θέμα χρόνου! Απλά μην κάνετε φασαρία!
  Η μάχη πέρασε σε μια νέα φάση, όπου η πρωτοβουλία ανήκε εξ ολοκλήρου στη Μεγάλη Ρωσία. Ο Alyosha Popovich προσπάθησε να συντονίσει τις ενέργειες των στρατευμάτων του, αλλά η μάχη έγινε αυθόρμητα. Είναι αλήθεια ότι οι αποχρώσεις που ρίχνουν οι σιλουέτες κατέστησαν δυνατή την αποφυγή πυροβολισμών ο ένας στον άλλο. Αλλά σε σκληρές μάχες, μερικές φορές το έπαιρναν και οι δικοί μας άνθρωποι. Ο ίδιος ο Alyosha Popovich έχασε το ένα του χέρι, πονούσε, αλλά ένας βοηθός έδεσε το άκρο.
  - Γιατί, ο Αννίβας ήταν μονόφθαλμος, κι εγώ είμαι μονόχειρας!
  Η Marquise Angelica ενθάρρυνε (η πανοπλία της κατέρρευσε εντελώς κάτω από τα χτυπήματα της καταστροφικής ακτινοβολίας. Μόνο μια κοντή φούστα μόλις και μετά βίας κάλυπτε τους πολυτελείς γοφούς ενός μυώδους, σαγηνευτικού πολεμιστή, παρά τις πληγές).
  - Απώλεια χεριού. απλά μια μεγάλη απώλεια - απώλεια μυαλού - ανεπανόρθωτη!
  - Οι μάγοι θα φτιάξουν και δεύτερο! - απάντησε ο Αλιόσα κουνώντας το κεφάλι του. "Δεν μπορείς να με σπάσεις τόσο εύκολα!" Θα κάνουμε μια γρήγορη επίθεση. Απλά για να καταλάβω τον κύριο διοικητή. Πού είναι αυτός ο καταραμένος Ροκοσόφσκι;
  Η Oksana δήλωσε:
  - Αν κρίνουμε από την πληθώρα των πληροφοριών και τις διάφορες αναχαιτίσεις βαρύτητας, βρίσκεται σε εκείνη την ομάδα των αστροπλοίων. Τώρα θα τη δείτε σε καφέ φως.
  Ο Alyosha Popovich προσπάθησε να συγκεντρώσει τους στρατιώτες του, ήλπιζε να καταστείλει τον διοικητή. Μαζεύτηκαν οι καβαλάρηδες, έφτασαν οι δεινόσαυροι. Εδώ είναι ένα από τα είκοσι αποσπάσματα της Svyatorossia που δέχθηκαν επίθεση από την εφεδρεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γρήγορα συνθλίβονταν. Φαίνεται ότι οι τακτικές της χωριστής μάχης δεν δικαίωσαν τον εαυτό τους. Αλλά όπως είπε και ο Capablanca: σε κακή θέση, όλες οι κινήσεις είναι κακές!
  Ο Konstantin Rokossovsky έδωσε άλλη μια εντολή:
  - Τώρα ανασυγκροτηθείτε!
  Σαν να συμπιέστηκαν ξεχωριστά πλοκάμια, ξεχωριστές ομάδες άρχισαν να συγκλίνουν σε ένα ενιαίο σύστημα. Τέτοιοι ελιγμοί μας επέτρεψαν να κερδίσουμε χρόνο, αλλά δεν μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση.
  Ο Βλαντιμίρ Κασαλότοφ πολέμησε όπως όλοι οι άλλοι: ξέφρενα με φανατισμό. Ποτέ δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να πεθάνει. Ή μάλλον, είχε ήδη κοιτάξει τον θάνατο στα μάτια τόσες φορές που τίποτα δεν μπορούσε να τον τρομάξει! Η μάχη κερδιζόταν, η κούραση είχε ήδη αρχίσει και η επιθυμία ήταν να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
  Έτσι μπήκε στη μάχη με τον φίλο του τον Έρολοκ, έκαναν ελιγμούς για λίγο, πυροβόλησαν και μετά χώρισαν.
  Ο Vladimir Kashalotov πυροβόλησε πολλές φορές, αλλά λόγω συσσωρευμένης ψυχολογικής κόπωσης, κυρίως, δεν μπόρεσε να χτυπήσει. Ο εχθρός ήταν επίσης εξαιρετικά εξαντλημένος. Γενικά, είναι αδύνατο να συγκρίνουμε το "εικονικό" με μια πραγματική μάχη. Ωστόσο, στην προπόνηση, όσο επώδυνο κι αν είναι, δεν θα σκοτωθείς, αλλά στη μάχη μπορείς να πεθάνεις ανά πάσα στιγμή. Αυτό σημαίνει να γίνεις άχρηστος για την Πατρίδα.
  Πολλά διαστημόπλοια υπέστησαν ζημιές, τα περισσότερα πλοία έχασαν πύργους, ολόκληρους τομείς και διαμερίσματα. Αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια μονοθέσια τετραπλάνα καταρρίφθηκαν μόνο.
  Ο νεαρός άνοιξε το ολόγραμμα προσπαθώντας να συνδεθεί με τους συντρόφους του. Εμφανίστηκε ένα όμορφο κορίτσι. Το κορίτσι ρώτησε τον Βλαντιμίρ:
  - Γιατί είσαι τόσο λυπημένος?
  - Είμαι εντελώς συγκλονισμένος! Προφανώς σήμερα το όριο των κατεστραμμένων εχθρών έχει εξαντληθεί.
  Το κορίτσι απάντησε:
  - Μην ανησυχείς! Πυροβολήστε τους φτωχούς! Ή τους λυπάσαι;
  - Δεν είναι ότι είναι κρίμα, αλλά είναι κάπως τρομακτικό! - απάντησε ο Βλαντιμίρ. - Αίσθηση πικρίας στα χείλη!
  - Ας παλέψουμε μαζί σε αυτή την περίπτωση! Απλά φανταστείτε: εγώ και εσύ. μια εταιρεία!
  Το αγόρι τραγούδησε μαζί:
  - Εσύ και εγώ; μια εταιρεία!
  Η φωνή του κοριτσιού έγινε πολύ πιο δυνατή:
  - Κάθε θάλασσα γοητείας!
  - Εσύ και εγώ!
  - Η τιμή της Πατρίδας μας είναι ιερή! Θα καταστρέψουμε όλους τους εχθρούς!
  - Δεν είμαι ενάντια στο γρύλισμα! Θέλω να φάω πίτες!
  Ο τύπος και το κορίτσι γέλασαν. μετά την οποία η καλλονή με επτάχρωμο χτένισμα (το χρώμα του ουράνιου τόξου είναι πολύ της μόδας) πρότεινε:
  - Ας επιτεθούμε δυο-δυο, μπορούμε καλύτερα!
  - Σε συνδυασμό με! Που σημαίνει ότι φλέγεσαι!
  Η πολεμίστρια έγλειψε τα χείλη της:
  - Κβάζαρ! Μην αφήσετε τη φωτογραφία να καταρρεύσει!
  Ο αγώνας μαζί είναι πάντα πιο διασκεδαστικός: ο Βλαντιμίρ συμφώνησε με το ποίημα του αρχαίου ποιητή:
  Είναι κακό όταν ένας άνθρωπος είναι μόνος
  Και μόνος ήρωας δεν γίνεται!
  Κάθε ισχυρός είναι ο αφέντης του,
  Και μάλιστα αδύναμα, αν είναι δύο!
  Μπήκαν στη μάχη, και στην αρχή όλα πήγαν καλά, το ένα μετά το άλλο κατέρριψαν τρία τετραπλάνα. Το έκαναν όμορφα, έστω και χαριτωμένα και χαριτωμένα. Ο Βλαντιμίρ ένιωσε να εμπνέεται από τον ποιητή-μαχητή. Τότε όμως συνέβη κάτι που ήταν σχεδόν αναπόφευκτο σε έναν τέτοιο πόλεμο. Η σύντροφός του χτυπήθηκε από mini-preon κατηγορίες. Ακούστηκε μια τέτοια λάμψη, σαν μια βελόνα να είχε τρυπήσει χώρο, και για μια στιγμή εμφανίστηκε μια φωτεινή σταγόνα αίματος. Τότε ένα υγρό πανί κενού το σκούπισε αλύπητα. Η μεγαλύτερη τραγωδία στη σύντομη ζωή ενός νεαρού μαχητή! Ένα όμορφο κορίτσι με το οποίο το αγόρι κατάφερε να γίνει φίλος, και μάλιστα επιδόθηκε σε ερωτικές φαντασιώσεις: τον γκρέμισαν σαν τη μύγα! Τόσο πολύ που δεν πρόλαβε καν να βγει.
  Ο Βλαντιμίρ ήθελε πολύ να ουρλιάξει και να κλάψει. Δυσκολεύτηκε να το καταπιέσει μέσα του, αλλά τα συναισθήματα ξέσπασαν.
  - Καταραμένος ο πόλεμος! Είναι κακιά κυρία και σκύλα!
  Ο νεαρός, απελπισμένος, πήγε ακόμη και στον κριό. Για να καταλήξουμε σαν τον Nestert. Ο πρώτος που πραγματοποίησε το κριάρι. Ακολούθησε έξαλλη επίθεση. Όμως ο εχθρός φαινόταν να έχει πιο αδύναμα νεύρα. Για άλλη μια φορά, η μοίρα ήταν στο πλευρό του Βλαντιμίρ. Ο εχθρός παρεκτράπηκε και καταρρίφθηκε. Μια τέτοια επιτυχία ηρέμησε κάπως τον τύπο.
  - Και νόμιζα ότι θα ήταν μαύρη τρύπα!
  Ο στόλος Svyatorossiya πιέστηκε πολύ, πέθαινε σαφώς, φαινόταν ότι δεν θα υπήρχε ελπίδα σωτηρίας.
  Ο Κονσταντίν Ροκοσόφσκι έσπασε τα δάχτυλά του: ένα πιστόλι δοκών με είκοσι κάνες εμφανίστηκε μπροστά του:
  - Τι διατάζεις, διοικητέ! - Το όπλο τραγούδησε!
  - Να είστε έτοιμοι να διαλύσετε το σώμα σας ανά πάσα στιγμή!
  - Υπακούω! Αν και πρέπει να σας προειδοποιήσω σε αυτή την περίπτωση, θα χάσετε την ικανότητα να ασκείτε διοίκηση!
  - Δεν με νοιάζει πια!
  - Τι γίνεται με την ευθύνη;
  - Ευθύνη; - Ο Ροκοσόφσκι σκέφτηκε: - Δεν ξέρω! Μόνο ένα θαύμα μπορεί να μας σώσει, και δεν υπάρχουν θαύματα στο σύμπαν!
  Ο στρατάρχης των ξωτικών παρατήρησε:
  - Στον διασυμπαντικό χώρο: μερικές φορές υπάρχουν φαινόμενα που είναι δύσκολο να εξηγηθούν. Δεν μπορούν να ονομαστούν αλλιώς παρά ένα θαύμα του σύμπαντος. Μάλλον τα έχετε ακούσει αυτά;
  - Ακουσα! Αλλά είναι αφελές να υπολογίζουμε σε αυτό!
  - Ποιός ξέρει! Εμείς τα ξωτικά είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε παραφυσικές επιρροές και διάφορες καταστροφές. Νιώθω ότι κάτι έρχεται προς το μέρος μας!
  Ο Ροκοσόφσκι κούνησε το κεφάλι του:
  - Είναι δυνατόν, απλά μια ψευδαίσθηση!
  - Όχι, κοίτα! Είναι ήδη εδώ!
  Εκείνη τη στιγμή συνέβη πραγματικά κάτι εξαιρετικό! Οι πυροβολισμοί έσβησαν αμέσως και μια άγνωστη δύναμη παρέλαβε τα διαστημόπλοια και τα φαντάσματα. Υπακούοντας σε μια άγνωστη παρόρμηση, τα πλοία και τα φαντάσματα όρμησαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ήταν ανεξήγητο, σαν ακατανόητο, η γιγάντια Μπάμπα Γιάγκα κουνούσε τη σκούπα της σκορπίζοντας τις μάχιμες αρμάδες σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτό έγινε γρήγορα, το φως ξαφνικά χαμήλωσε, αλλά ταυτόχρονα η πίεση από την κίνηση ήταν μικρή.
  Ο Βλαντιμίρ ένιωσε επίσης πώς τον σήκωσαν, σαν παθιασμένη γυναικεία αγκαλιά. Μύριζε ακόμη και το πιο ακριβό άρωμα. Ο νεαρός μάλιστα μουρμούρισε:
  - Ορίστε μια λάφα!
  Και μετά σκοτείνιασε! Είναι πολύ σκοτεινό, δεν μπορείτε καν να δείτε τη συνηθισμένη λάμψη για όλα τα μέταλλα. Ούτε ένα φωτόνιο, άλλα είδη κυμάτων εξαφανίστηκαν επίσης. Το ανθρώπινο μάτι του μέλλοντος μας επιτρέπει να διακρίνουμε μεταξύ των μακρύτερων και των υπερμικρών κυμάτων, της υπέρυθρης και υπεριώδους ακτινοβολίας, των κυμάτων γάμμα και των μικροκυμάτων γάμμα, καθώς και των διαφόρων τύπων αυτού που εκπέμπει το υπερπλάσμα. Είναι αλήθεια ότι, σε ιδιαίτερη ένταση, το μάτι δεν είναι ακόμα παντοδύναμο, αλλά μια ειδική συσκευή είναι ενσωματωμένη σε αυτό.
  Και τόσο πλήρες κενό. Ο Βλαντιμίρ ψιθύρισε:
  "Ίσως έτσι μοιάζει η κόλαση!" Αν και αυτό που μπορεί να γίνει κατανοητό είναι θάνατος και θάνατος σε υπερπλασία.
  Ταυτόχρονα, το σώμα έγινε τόσο ελαφρύ και αέρινο! Ο Βλαντιμίρ ένιωσε πολύ καλύτερα, η κούραση εξαφανίστηκε και η ψυχή του έγινε πιο χαρούμενη.
  - Αυτό είναι κάτι το ιδιαίτερο! Ίσως πετάω στον παράδεισο, για μεγάλους μαχητές! Αν και είμαι άξιος να με λένε μεγάλο;
  Ξαφνικά, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, εμφανίστηκε μια λάμψη, τόσο ασυνήθιστη, που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο! Πάνω απ 'όλα, ένα τέτοιο παιχνίδι αποχρώσεων έμοιαζε με ακτινοβολία γάμμα, αλλά εδώ φαινόταν ότι υπήρχαν κύματα που ήταν μικρότερα σε εμβέλεια. Ο Βλαντιμίρ θυμήθηκε την υπερφυσική, όταν ανακαλύφθηκαν εξαιρετικά αδύναμες αλληλεπιδράσεις. Κατέστησαν δυνατή τη δημιουργία κλασματικών μετρήσεων, όταν δεν ήταν τρισδιάστατες, αλλά για παράδειγμα δυόμισι. Και αυτό δίνει επιπλέον ευκαιρίες. Και στην κίνηση και την καταστροφή της ύλης μαζί με την αποσύνθεση του χώρου. Πάρτε για παράδειγμα: την αρχή ενός προστατευτικού πεδίου ημιδιαστήματος - αν δεν υπήρχε η ειδική ακτινοβολία που καίει σε διαστάσεις, μπορείτε να επιτύχετε πλήρη άτρωτο. Γενικά, η σύγχρονη φυσική δεν είναι καθόλου αυτή που ήταν σε μια εποχή που η ανθρωπότητα ήταν περιορισμένη σε έναν πλανήτη. Πολύ σύνθετο και πολύπλευρο. Τι σημαίνει μια τέτοια λάμψη; Τι το ιδιαίτερο έχει;
  - Αυτή είναι αγγελική φωτιά! - ψιθύρισε ο Βλαντιμίρ. - Προφανώς ο παράδεισος είναι ήδη κοντά.
  Εν τω μεταξύ, έγινε πιο ζεστό και άλλα χρώματα και αποχρώσεις εμφανίστηκαν στην ακτινοβολία.
  Ο πόνος στους κροτάφους μου εξαφανίστηκε και μύρισα βιολέτες.
  - Και είναι πολύ καλύτερα! Είναι σαν υπερρέμα στο κεφάλι! Οι αγκαλιές έγιναν πιο αδύναμες, η κίνηση σταμάτησε.
  Ακούστηκε μια φωνή, ή μάλλον μια μεταμορφωμένη τηλεπαθητική παρόρμηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου:
  - Όλοι, αλλάξτε λωρίδα!
  Ο Βλαντιμίρ προσπάθησε να ελέγξει το τετραπλάνο. Το αυτοκίνητο του Boxing φαίνεται να είναι σε λήθαργο. Δεν μπορεί να κινηθεί. Το σώμα κινείται, αλλά ο μαχητής όχι.
  Φαίνεται ότι άλλα διαστημόπλοια είναι ικανά να παρασύρονται μόνο στο κενό. Εκατομμύρια πλοία όλων των τύπων πάγωσαν. Έγινε εκπληκτικά ήσυχο. Ο Βλαντιμίρ πέταξε έξω από το τετραπλάνο: τουλάχιστον μπορούσε να κινηθεί.
  Ο Μέγας Αλέξανδρος δήλωσε:
  - Η μάχη τελείωσε! Παρά τη συντριπτική αριθμητική υπεροχή του εχθρού, κερδίσαμε!
  Οι στρατιώτες αναφώνησαν ομόφωνα και χαρούμενοι:
  - Δόξα στη μεγάλη Ρωσία!
  - Η θέληση του αυτοκράτορα υπερισχύει!
  Παραδόξως, τα περισσότερα από τα ρομπότ επισκευής ήταν λειτουργικά. Κινητά μεταλλικά αδρανή κολλημένα γύρω από τα πιο κατεστραμμένα διαστημόπλοια. Η διαδικασία αποκατάστασης έχει ξεκινήσει.
  Ο Μέγας Αλέξανδρος, με τη βοήθεια ισχυρών ηλεκτρονικών, άρχισε να συνοψίζει τα αποτελέσματα• οι υπολογιστές που ήταν εγκατεστημένοι σε όλα τα σημεία επέτρεψαν τον υπολογισμό των απωλειών με την ακρίβεια ενός ατόμου ή ενός ατόμου. Όπως αποδείχθηκε, ήταν αρκετά μεγάλα.
  Ο στρατός της Μεγάλης Ρωσίας έχασε ανεπανόρθωτα επτακόσια είκοσι πέντε δισεκατομμύρια, τριακόσια εβδομήντα τέσσερα εκατομμύρια, ενενήντα μία χιλιάδες, τετρακόσια δεκαέξι ζωντανά άτομα, τόσο ανθρώπους όσο και συμμαχικές φυλές. Επιπλέον: έντεκα τρισεκατομμύρια, εξακόσια τριάντα επτά δισεκατομμύρια, οκτακόσια είκοσι τρία εκατομμύρια, τετρακόσια σαράντα πέντε χιλιάδες, εκατόν σαράντα έξι ρομπότ και κυβερνητικοί μηχανισμοί. Και επίσης πενήντα επτά εκατομμύρια, τριακόσιες εξήντα τρεις χιλιάδες, διακόσια δεκαεπτά διαστημόπλοια διαφόρων τύπων, χωρίς να υπολογίζονται τα τετραπλάνα.
  - Ωστόσο, πολλά! - είπε ο Μέγας Αλέξανδρος. - Κάναμε μεγάλη ζημιά! Πότε αρχίσαμε να μετράμε πληγές; Μετρήστε τους συντρόφους σας!
  Ο στρατάρχης των ξωτικών παρατήρησε:
  - Και αυτό δεν υπολογίζει τα φαντάσματα. Πολλοί από αυτούς τους τύπους εξοντώθηκαν επίσης!
  Ο μεγάλος διοικητής της αρχαιότητας είπε χαρούμενος:
  - Μα έπεσαν πολλοί ακόμη εχθροί!
  Οι ανεπανόρθωτες απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε: τρισεκατομμύρια οκτακόσια πενήντα τέσσερα δισεκατομμύρια, εξακόσια τριάντα τρία εκατομμύρια, διακόσιες σαράντα πέντε χιλιάδες, εννιακόσια δεκαοκτώ ζωντανά άτομα - άνθρωποι και οι σύμμαχοί τους. Σαράντα εννέα τρισεκατομμύρια, πεντακόσια δεκαεννιά δισεκατομμύρια, διακόσια πενήντα έξι χιλιάδες, εκατόν σαράντα επτά ρομπότ και κυβερνητικοί μηχανισμοί. Και επίσης εκατόν σαράντα τρία εκατομμύρια, τετρακόσιες εξήντα τρεις χιλιάδες και επτακόσια ογδόντα επτά διαστημόπλοια, χωρίς να υπολογίζονται τα τετραλέτα.
  Ο Μέγας Αλέξανδρος ανέφερε:
  - Και οι πιθανότητες φαίνεται να είναι υπέρ μας!
  Ο στρατάρχης των ξωτικών γέλασε και απάντησε:
  - Ναι, χάρη στον στρατό των φαντάσματα, αλλιώς θα είχαμε χάσει. Και τότε η αναλογία απωλειών ήταν πολύ χειρότερη.
  Ο Μέγας Αλέξανδρος σημείωσε:
  - Η χειρότερη αναλογία είναι η απώλεια τετραλέτων. Χάσαμε περίπου τριάντα εννέα δισεκατομμύρια, ο εχθρός εξήντα επτά! Περίπου μιάμιση φορά!
  Ο στρατάρχης των ξωτικών εξήγησε:
  - Αυτό συμβαίνει γιατί τα μικρά πλοία υπέστησαν λιγότερες απώλειες από τις μάχες των φαντομικών. Λοιπόν, η εκπαίδευση των στρατευμάτων μας και τα όπλα μας είναι περίπου τα ίδια!
  - Μα οι διοικητές είναι άλλοι! - μουρμούρισε ο Μακεδόνσκι.
  Το ξωτικό κούνησε το κεφάλι της:
  - Ο Ροκοσόφσκι είναι εξαιρετικός στρατηγός! Κάποια στιγμή, πρότεινε να επιτεθούν στους Γερμανούς με τανκς μέσω του αδιαπέραστου βάλτου του Polesie.
  - Τι θαύμα! Προσπαθώ όλη την ώρα να χτυπήσω τον εχθρό απροσδόκητα. Θυμήσου τη βιασύνη μου στην έρημο. Ή ένας ελιγμός κυκλικού κόμβου κατά του βασιλιά Δαρείου, με πρόσβαση στο πίσω μέρος!
  - Το ξέρω! Αλλά μια δεξαμενή, ειδικά στην αρχαιότητα, δεν είναι άλογο. Δεν μπορείς να τον παρασύρεις τόσο εύκολα!
  Ο Αλέξανδρος κούνησε το κεφάλι του περιφρονητικά:
  - Διοικούσα τον στρατό μου ανεξάρτητα και ο Ροκοσόφσκι ήταν ο έξι του Στάλιν. Ακόμη και οι Πολωνοί του δεν συμπαθούσαν τους συμπατριώτες του και τον ανάγκασαν να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Άμυνας.
  Ο στρατάρχης των ξωτικών μόρφασε:
  - Αχάριστοι βάναυσοι! Ωστόσο, αυτό δεν ήταν πρωτοβουλία του πολωνικού λαού, αλλά μεμονωμένων φιλοδυτικών κύκλων που υποστηρίχθηκαν από τη CIA και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.
  - Μπορεί! Ο Χρουστσόφ ήταν αδύναμος και δεν μπορούσε να αποκαταστήσει την τάξη στο δικό του στρατόπεδο. - Ο Μέγας Αλέξανδρος κούνησε το κεφάλι του, με τη χάλκινη χαίτη του να κινείται απειλητικά.
  Ο στρατάρχης των ξωτικών πρότεινε:
  - Ας επιβραβεύσουμε πρώτα τους άξιους!
  - Ο αυτοκράτορας και ο υπολογιστής θα το κάνουν αυτό, όπως πάντα, έχω μόνο το δικαίωμα να συμβουλεύω!
  Πράγματι, αυτοί είναι οι κανόνες, η αντικειμενική ηλεκτρονική αποφασίζει ποιος είναι άξιος και ποιος όχι. Συγκεκριμένα, η καταγραφή στον κυβερνοχώρο επιτρέπει σε οποιονδήποτε να μπορεί να περιγράψει λεπτομερώς τα κατορθώματά του. Κάποτε, ορισμένα κατορθώματα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου προκάλεσαν πολλές διαμάχες. Αργότερα, πολλά από αυτά αναγνωρίστηκαν ως τραβηγμένα. Υπάρχουν ακόμη πολλές συζητήσεις σε εξέλιξη. Πράγματι, ο πρωτοπόρος Golikov σκότωσε εβδομήντα οκτώ φασίστες στη μάχη. (Και κατά τη διάρκεια μιας πραγματικής μάχης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, είναι αδύνατο να μετρήσετε τον αριθμό των νεκρών. Δεν είστε ο μόνος που πυροβολεί, και ακόμα κι αν ένας Γερμανός έπεσε, δεν σκοτώθηκε απαραίτητα! Ίσως απλώς ξάπλωσε!) . Μάλωσαν επίσης για τους άντρες του Panfilov, αν υπήρξε μάχη ή όχι, πόσα τανκς χάθηκαν. Οι φασίστες ήρωες εγείρουν επίσης αμφιβολίες. Για παράδειγμα, ένας πιλότος επίθεσης καταβρόχθισε πεντακόσια τριάντα τέσσερα σοβιετικά τανκς, για τα οποία του απονεμήθηκε σιδερένιος σταυρός με διαμάντια και χρυσά φύλλα βελανιδιάς. Και επίσης μια ολόκληρη συλλογή βραβείων! Είναι κάπως δύσκολο να πιστέψεις σε αυτό και στο γεγονός ότι μπορείς να καταστρέψεις εκατόν σαράντα τέσσερις δεξαμενές με ένα απλό τανκ. Επίσης απίστευτο! Μπορεί κανείς να διαφωνήσει και για τον μαύρο "διάβολο" που κατέστρεψε τετρακόσια σοβιετικά και πέντε αμερικανικά αεροσκάφη! Δηλαδή άλλοι αμφισβήτησαν τα σοβιετικά κατορθώματα, άλλοι τα φασιστικά επιτεύγματα.
  Σε κάθε περίπτωση, ο Βλαντιμίρ Κασαλότοφ θα έπρεπε να έχει ανταμειφθεί επαρκώς. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη κερδισμένη μάχη, πραγματοποιήθηκε συμπόσιο, μετά το οποίο θα πρέπει να γίνει η απονομή των βραβείων.
  Συνήθως οι στρατιώτες δεν τρώνε, τρέφονται με υπερπλασματική ενέργεια ή υπερρεύμα.
  Τώρα οι επιζώντες στρατιώτες συγκεντρώνονταν σε ειδικά παλάτια, ή μάλλον σε αίθουσες. Σχετικά και πρέπει να είναι πολύτιμα - κυβερνητικοί πίνακες! Οι πιο εκλεκτές επιλογές! Ο Vladimir Kashalotov χρειάστηκε να φάει φαγητό για πρώτη φορά στη ζωή του. Δεν είχε φάει ποτέ πριν! Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι ένα τόσο ασυνήθιστο πράγμα για φαγητό! Μάθετε τι είναι το φαγητό! Διάβασε πολλά γι' αυτό, προσπάθησε ακόμη και να μασήσει ξύλα (βελανιδιά, σφενδάμι και ένας Θεός ξέρει τι άλλο!): Ωστόσο, το τελευταίο δεν του άρεσε. Πράγματι: τι ωραίο, το στόμα σου είναι γεμάτο σκατά και καπνός ξεχύνεται από τα αυτιά σου. Φρέσκο!
  Η αίθουσα όπου συγκεντρώθηκαν οι στρατιώτες ήταν τεράστια και χωρούσε ένα εκατομμύριο κόσμο. Κάθε στρατιώτης έχει ξεχωριστό τραπέζι. Όταν ο Kashalotov κάθισε σε ένα παρόμοιο τραπέζι, εμφανίστηκε ένα πολύχρωμο ολόγραμμα (ένα υβρίδιο ενός κοριτσιού και ενός ανανά με τρία στήθη: η μία θηλή είναι χρυσός, η άλλη είναι ρουμπίνι, η τρίτη είναι ζαφείρι):
  - Χαιρόμαστε που σε καλωσορίζουμε, αστέρι στρατιώτη! Φαίνεται να σου λείπει το κανονικό φαγητό;
  Ο Βλαντιμίρ απάντησε ντροπιασμένος:
  - Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω καν τι είναι! Γιατί να φας τέλος πάντων! Άλλωστε αυτό είναι αφύσικο! Δεν είμαστε ανόητα πρωτεύοντα!
  Η κοπέλα άστραψε με τα γυμνά της πόδια:
  - Να νιώσω την ευχαρίστηση! Απολαύστε καλό φαγητό και κρασί! Τελικά, παραδέξου το, είσαι περίεργος;
  Ο Vladimir Kashalotov συμφώνησε:
  - Ναί! Ακόμα περισσότερο! Είναι η πρώτη φορά που βιώνεις μια τέτοια διαδικασία! Τι απίστευτο! Ειδικά αν τρώμε το φαγητό συλλογικά.
  - Απολαύστε το λοιπόν! - Απάντησε το ολόγραμμα, το υβρίδιο ενός ανανά και ενός κοριτσιού άρχισε να παίζει με πολύχρωμες θηλές. Τσεκούρια σε σχήμα πολύχρωμων πουλιών άστραψαν στα χέρια της.
  Στο δεξί χέρι του Βλαντιμίρ: καθόταν ένα ψηλό και πολύ όμορφο κορίτσι. Γενικά, όλα τα κορίτσια σε αυτόν τον κόσμο είναι άψογα, αλλά αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο ιδιαίτερα λαμπερό. Έχει τόση λάμψη και γοητεία. Ο νεαρός στρατιώτης της άπλωσε το χέρι του:
  - Βλαντιμίρ!
  - Ελφαράγια! - Η πολεμίστρια απάντησε χαμογελώντας (καλά, τα δόντια της, ένας πραγματικός θησαυρός). - Χάρηκα πολύ που σε γνωρίζω, εξάλλου άκουσα ότι διακρίθηκες στην τελευταία μάχη! Νέος ήρωας!
  - Είμαστε όλοι ήρωες! - είπε ο Βλαντιμίρ. - Και εσύ και εγώ! Όλοι όσοι επέζησαν είναι ήρωες και όλοι όσοι έπεσαν είναι δίδυμοι!
  Η Ελφαράγια, παίζοντας με τις βλεφαρίδες της, συμφώνησε:
  - Ασφαλώς! Διακρίθηκα και σε αυτή τη μάχη, και έχω την ευκαιρία να γίνω αξιωματικός. Όπως και εσύ.
  - Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε υπό τις διαταγές μας ζωντανούς και αυτό είναι μεγάλη ευθύνη! Όχι μόνο διακινδυνεύετε τη ζωή σας, αλλά και τη ζωή κάποιου άλλου!
  - Σωστά αγόρι μου! Δεν ξέρεις καν! Αν σκάσεις, χάνεις! Υπήρχε σκόνη και ένα χτύπημα! - αστειεύτηκε με ομοιοκαταληξία ο Ελφαράι.
  - Πώς διακρίθηκες;
  - Χτύπησα κατά λάθος ένα καταδρομικό! Σας εκπλήσσει αυτό; "Το κορίτσι άνθιζε παντού, από χαρά".
  - Σε καμία περίπτωση! Εγώ ο ίδιος κατέστρεψα ένα μεγάλο καταστροφέα χρησιμοποιώντας ένα πολύ απλό, σχεδόν παιδικό κόλπο!
  - Παιδικά; - Το χρώμα των φρυδιών του πολεμιστή άλλαξε.
  - Λοιπόν, ίσως τους αγόρασε η απλότητά τους! Και πώς είσαι? - Ο νεαρός έτριψε το μάγουλό του.
  - Είδα ευκαιρία να καταρρίψω και να καταρρίψω! Όλα αποτυπώθηκαν σε ηλεκτρονική ηχογράφηση, αλλιώς δεν θα μας πίστευαν! - Η Ελφαράγια χαμήλωσε ακόμη και τη φωνή της σε έναν ψίθυρο.
  - Οι άνθρωποι συχνά δεν πιστεύουν τα καλά πράγματα! Αν και τώρα είναι θέμα τεχνολογίας, όχι πίστης. - Ο Βλαντιμίρ ανασήκωσε τους ώμους του.
  Η μουσική άρχισε να παίζει και στο κέντρο του γηπέδου γυμνά κορίτσια και αγόρια έδιναν χορό. Τόσο χαρούμενη και ερωτική. Ταυτόχρονα αγγίζει και αποκλίνει. Οι ακροβατικές ασκήσεις γίνονταν όλο και πιο περίπλοκες και περίπλοκες. Τα κορίτσια, κλωτσώντας τα γυμνά τους πόδια, πήδηξαν ψηλά, έκαναν πολλές τούμπες και στροβιλίστηκαν. Ήταν τόσο συναρπαστικό και όμορφο. Κορμιά που μπλέκονται και ξετυλίγονται!
  Ο Βλαντιμίρ χτύπησε τα χέρια του:
  - Υπέροχο! Μου αρέσει να κοιτάζω γυμνά κορίτσια!
  Η Ελφαράγια απάντησε, τραγουδώντας μελωδικά:
  - Και εγώ παιδιά! Αν τα παιδιά όλου του σύμπαντος αποφάσιζαν αμέσως να σκοτώσουν όλους τους υπανάπτυκτους ανθρώπους! Έγινε ζέστη από μια τέτοια φασαρία, και τα όνειρα έγιναν πραγματικότητα!
  Ο Βλαντιμίρ ένιωσε ακόμη και αστείος:
  - Και ποιος δεν ξέρει! Γιατί αναβοσβήνει! Λοιπόν, εντάξει κορίτσι, ίσως έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα!
  Ο χορός τελείωσε και τελικά άρχισε το κυρίως γλέντι. Πολλοί πολεμιστές έπρεπε να δοκιμάσουν φαγητό για πρώτη φορά!
  Υπήρχε ένα στόμιο και ένας γιγαντιαίος δεινόσαυρος σύρθηκε στο κέντρο του σταδίου. Οι κερκίδες έτρεμαν από τον αλήτη των ποδιών του. Ήταν ένα είδος τρυπινολάσαυρου. Ένας γίγαντας εκατό μέτρα μήκος. Ξαφνικά το τέρας σταμάτησε: πάγωσε και το σώμα του άρχισε να χωρίζεται σε κομμάτια. Σκόρπισαν σαν μωσαϊκό. Ξαφνικά, στη θέση του τέρατος υπήρχε ένα άλλο πλάσμα παρόμοιο με μια μπλε φάλαινα με πτερύγια. Και τα κομμάτια έπεσαν ομαλά στα πιάτα που μιλούσαν. Τραγούδησαν:
  - Πρέπει να φας το παράσιτο! Καλή όρεξη σε όλους!
  Ο νεαρός είδε ότι το κρέας κάπνιζε, η μυρωδιά ήταν πολύ δελεαστική. Από πάνω χύθηκε σάλτσα και στο χέρι του έγινε ένα ποτήρι, με μαύρο κρασί να πιτσιλίζει μέσα. Το ποτήρι, που αστράφτει πιο λαμπερό από ένα διαμάντι, άρχισε να λαμπυρίζει με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και μετά χτύπησε:
  - Ασπρο πάτο! Για τη δόξα της μεγάλης Ρωσίας!
  Ο Άρτιομ ήπιε μια προσεκτική γουλιά. Το κρασί ήταν τάρτο, με ξινίλα και ευχάριστο στη γεύση. Το αλκοόλ δεν έγινε αισθητό, και ίσως δεν υπήρχε! Αλλά κάτι που προκαλούσε ελαφριά ευφορία άρχισε να κάνει το κεφάλι μου να γυρίζει.
  Η Elfaraya πρότεινε:
  - Πρέπει να φάτε ένα σνακ!
  Ο νεαρός πήρε μια μπουκιά από το ζουμερό κρέας. Η ευαίσθητη γλώσσα του ήταν κυριολεκτικά ενθουσιασμένη από απόλαυση. Ναι, αυτό είναι κρέας, είναι η πρώτη φορά που το τρώει. Αλήθεια, η σκέψη πέρασε από το κεφάλι μου, είναι φυσικό ή ίσως συνθετικό. Ωστόσο, έχει σημασία; Άλλωστε, ακόμη και σε επίπεδο στοιχειωδών σωματιδίων, είναι αδύνατο να βρεθούν διαφορές, αλλά πλέον όλα μπορούν να συντεθούν! Ένα πλήρες σύνολο αισθήσεων, καταπίνετε προσεκτικά το κρέας και κατεβαίνει στον λαιμό σας και μετά στον οισοφάγο σας. Γεμίζοντας το στομάχι σας με κάτι τόσο ασυνήθιστο, σαν ένα αίσθημα ευχάριστου βάρους.
  Η Ελφαράγια είπε με βελούδινη φωνή:
  - Ας δοκιμάσουμε το επόμενο κομμάτι κρέας, να το φάμε μαζί;
  - Αλλά όπως?
  - Ας μπλέξουμε γλώσσες! - πρότεινε το κορίτσι. - Θα είναι πολύ πιο υπέροχο συναίσθημα από το να τα κάνεις όλα μόνος!
  Ο Βλαντιμίρ συμφώνησε:
  - Ας οδηγήσουμε το κβάζαρ στη μαύρη τρύπα!
  - Θα είναι τέλεια! Υπερκουάζαρ! (Δεν γίνεται καλύτερο)
  Όταν μπλέκονται οι γλώσσες, είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο, τυλίγονται μεταξύ τους και τρίβονται. Ανάμεσά τους πετούν σπίθες. Και το ίδιο το κρέας, όταν ζεσταθεί και φορτιστεί, αποκτά μια τέτοια υπέροχη γεύση. Το αγόρι βόγκηξε από χαρά.
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο. 11
  Η Μιραμπέλ Χιονάτη, βιώνοντας ένα εντελώς κατανοητό, έως και αφόρητο τρόμο, περίμενε την τιμωρία. Μετά την ήττα, τέθηκε υπό κράτηση. Η κατηγορία ήταν σοβαρή, επέτρεψε σε έναν εχθρό να ξεφύγει, ακόμα κι αν ήταν αγόρι. Και σε συνθήκες πολέμου, αυτό θα μπορούσε να έχει τρεις τύπους τιμωρίας: ισόβια κάθειρξη κατά των στρατευμάτων, αποπροσωποποίηση ή εξόντωση! Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο χρησιμοποιήθηκε εξαιρετικά σπάνια, καθώς η πλήρης καταστροφή ενός ζωντανού, αν και μη πρωτεϊνικού, σώματος είναι παράλογη. Η Μιραμπέλα κοίταξε ευθεία. Δεσμευμένη από το πεδίο της δύναμης, δεν μπορούσε καν να κινηθεί. Το μόνο που έμενε ήταν να περιμένει κανείς σε αβοήθητη κατάσταση τη μοίρα του.
  Το πεδίο δύναμης άρχισε να κινείται, τα ρομπότ μπήκαν μέσα. Μια φωνή χωρίς συναισθήματα ανακοίνωσε:
  - Για έγκλημα κατά της Οικουμενικής Αγίας Ρωσίας, του έθνους, του στρατού και του αυτοκράτορα: σας καταδικάζουμε σε αιώνια φυλάκιση στον κάτω κόσμο. - Το ρομπότ άστραψε τα δέκα του μάτια εκδικητικά: - Αυτό είναι, κορίτσι, η ζωή σου τελείωσε άδοξα! Αλλά είσαι τόσο νέος.
  Δάκρυα εμφανίστηκαν από τα μάτια της Μιραμπέλα:
  - Μπορώ τουλάχιστον να αποχαιρετήσω τους φίλους μου, σύντροφοι.
  - Οχι! - Είπε το ρομπότ. - Δεν θέλουμε να έχουν δυσάρεστες συνειρμούς, καθώς και αναμνήσεις και οίκτο για εσάς!
  Η Μιραμπέλα βόγκηξε βαριά:
  - Και η τελευταία σου επιθυμία;
  - Για εγκληματίες δεν υπάρχει! Ο πονηρός θα έπρεπε μάλλον να πάει στον κάτω κόσμο. Όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτό για εσάς, τόσο το καλύτερο!
  Η Μιραμπέλ σηκώθηκε και τα ρομπότ έσυραν τα κορίτσια σε έναν μακρύ διάδρομο. Σταδιακά η ταχύτητά τους αυξήθηκε. Ξαφνικά βρέθηκαν μπροστά σε έναν διάφανο τοίχο. Η Μιραμπέλα ήταν εντελώς γυμνή και πολλά αγόρια και κορίτσια παραταγμένα την κοίταξαν. Η καταδίκη ήταν ορατή στα βλέμματά τους, αλλά κάποιοι έδειχναν και συμπάθεια. Αλλά η Μιραμπέλα δεν μπορούσε καν να τους κουνήσει το χέρι. Τελικά βρέθηκαν σε ένα διαμέρισμα: βαμμένο κατακόκκινο. Εδώ εκτελούνταν κατά κανόνα ποινές. Και αυτό σήμαινε ότι ο τρομερός πόνος ήταν πιο κοντά από ποτέ.
  Η Μιραμπέλα περίμενε να μπει σε κάποιο είδος ναού, αλλά αντ' αυτού την οδήγησαν σε ένα δωμάτιο παρόμοιο με εργαστήριο. Υπήρχαν πολλοί υπολογιστές και μια θάλασσα από ολογράμματα λαμπύριζε. Εδώ οι σάιμποργκ ήταν ντυμένοι με ένα είδος καμουφλάζ και, για παράδειγμα, στο δρόμο θα μπορούσαν να τους θεωρήσουν ένα σωρό σκουπίδια. Και τότε τα ρομπότ έκαναν στο κορίτσι μια μάλλον αγενή ένεση στο κεφάλι.
  - Σε τι είναι αυτό; - ρώτησε η Μιραμπέλα
  - Τώρα θα βουτήξεις σε έναν εφιάλτη. Και θα μείνεις εκεί για πάντα. - Ο ηλεκτρονικός σαδιστής βούιξε. Τότε μια δέσμη φώτισε και πολλά μικροσκοπικά ρομπότ μπήκαν στο σώμα της. Η Μιραμπέλα ένιωσε τις πόρτες του εργαστηρίου να άρχισαν να θολώνουν και το πρόσωπο του σάιμποργκ, σπινθηροβόλο από θυμό, έπεσε σαν μαύρη τρύπα και όλα γύρω έγιναν σκοτεινά. Η κοπέλα ένιωσε τον εαυτό της να βουτάει κάτω, σαν να είχε πέσει σε μελανώδη ρητίνη, τα μάτια της άρχισαν ακόμη και να τρώνε. Ένα περίεργο πάχος τους πίεζε, θυμίζοντας κάπως τον ραδιενεργό υδράργυρο στον οποίο επέπλεε η Μιραμπέλα, αλλά ήταν πολύ πιο τρομερό και η σάρκα ήταν ισοπεδωμένη. Τότε ένιωθε πραγματικά απαίσια, και ξαφνικά τώρα δεν θα έβλεπε ποτέ τα αστέρια, οι δήμιοι είχαν αποκτήσει εξουσία πάνω στον άλλο κόσμο. Η πίεση αυξάνεται, γίνεται απλά αφόρητη, μέσα στην απατηλή απαλότητα και την τερατώδη επιμονή της. Ακούγεται ένας θόρυβος, ένας ήχος σαν σκύλος που ξύνει σε μια αποχέτευση, μόνο πολύ πιο δυνατός, δαγκώνει στα αυτιά σου, στρίβοντάς τα. Η καυτή ράβδος δαγκώνει τις μεμβράνες, υπάρχει μια αίσθηση αίματος και χύνοντας πίσσα στη γλώσσα. Τόσο αηδιαστικό και βρωμερό, που βρωμάει με τον πιο περίπλοκο συνδυασμό περιττωμάτων πλασμάτων από διαφορετικά σύμπαντα. Τότε ένα στόμα αναδύεται από το σκοτάδι με δόντια να αστράφτουν σαν τη λάβα ενός ηφαιστείου σε έναν γιγάντιο πλανήτη. Η Μιραμπέλα δεν είχε δει ποτέ ένα τόσο αποκρουστικό πρόσωπο τέρατος, χαρακτήρες από ταινίες τρόμου ή εξωγήινους από το σύμπαν• στο φόντο του ήταν απλώς μια αξιολύπητη παρωδία ενός εφιάλτη. Έπειτα εμφανίστηκαν άλλα: ακόμα πιο τρομερά σαγόνια, μερικά ήταν τεράστια όσο το Έβερεστ και άλλα ήταν μικρά, που έμοιαζαν με πολύ θυμωμένα σκυλιά. Άρπαξαν λοιπόν τη σάρκα της με τα στραβά δηλητηριώδη δόντια τους. Σε ολόκληρη τη όχι τόσο μακρά αλλά γεμάτη γεγονότα ζωή της, η Μιραμπέλα δεν είχε βιώσει ποτέ τέτοιο πόνο. Το κύριο πράγμα είναι ότι ήταν αδύνατο να βρεθεί ένα ανάλογο με τις αισθήσεις. Αυτό είναι μια φλόγα που καίει και διαβρωτικό οξύ, που παγώνει ταυτόχρονα τον πάγο και ένα θαμπό πριόνι κοπής. Και επίσης ταυτόχρονα κραδασμούς υπερρευμάτων, που προκαλούν εκκενώσεις, ακτινοβολία υπερακτινοβολίας και ποιος ξέρει τι!
  Και συνέχισαν να τη βασανίζουν• μπορούσες να δεις κρέας να της κόβουν τα χέρια, τα κόκαλα να εκτίθενται και τα έντερα να βγαίνουν σαν από ένα σκισμένο στομάχι. Τα κακά πλάσματα τα ροκανίζουν, στρίβοντάς τα γύρω από τα δόντια τους. Η Μιραμπέλα στενάζει, δάκρυα κυλούν από τα μάτια της. Σε απόγνωση γκρινιάζει:
  - Κύριε, γιατί; Άλλωστε, δεν έχω σκοτώσει κανέναν στη ζωή μου, δεν έχω προδώσει κανέναν! Λυπήθηκα για το αγόρι μόνο και μόνο γιατί φαίνεται ότι για πρώτη φορά σε όλη μου τη ζωή το ερωτεύτηκα! Η αγάπη είναι τρέλα!
  Ακούς ένα γέλιο και από αυτό φαίνεται σαν να τρυπούν καυτές βελόνες το τύμπανο, που ταυτόχρονα διαστέλλονται απορροφώντας τα πάντα και τους πάντες! Το μυαλό μου βράζει. Το υπερπλάσμα αρχίζει να εκρήγνυται βίαια σε κάθε νευρώνα του εγκεφάλου του κοριτσιού. Τέλος, εμφανίζεται ένα γιγάντιο στόμα, τρομερό και αποκρουστικό μέσα στην άσχημη δυσαρμονία του, και την καταπίνει ολόκληρη. Τα εσωτερικά είναι σχισμένα ως αποτέλεσμα της πτώσης σε ένα τέτοιο χωνί. Η Μιραμπέλα βλέπει μια φλόγα να μαίνεται στο λαιμό της, σπάει σε επτακόσια εβδομήντα επτά πέταλα, εντελώς διαφορετικά σε χρώμα και απόχρωση.
  - Αυτή είναι η θρυλική φωτιά του κάτω κόσμου. - ψιθύρισε η Μιραμπέλα, το δέρμα στα χέρια της μεγάλωσε, καλυμμένο με άσχημες ουλές. Προσπαθεί να επιβραδύνει την πτήση της, αλλά είναι άχρηστο• δεν μπορεί να κουνηθεί ούτε ένα χιλιοστό. Εδώ το νεαρό, διαβολικά όμορφο κορμί της, που έχει γίνει αγαπημένο, αγγίζεται από ένα πύρινο ρυάκι. Γλείφει την εκτεθειμένη θηλή του κοριτσιού. Μόνο εξωτερικά ένα τέτοιο άγγιγμα φαίνεται στοργικό και μαγευτικό στη σεξουαλικότητά του. Δεν είχε ξαναζήσει κάτι τέτοιο, τα μάτια της σκοτείνιασαν, μετά πήδηξε η λάμψη, της φάνηκε ότι άρχισε μια έκρηξη στο στόμα της και το στομάχι της επαναστάτησε και δέχτηκε επίθεση με πυρηνικά όπλα, ή μάλλον όπλα θερμοκουάρκ ή θερμοκρέον. Πόσο καυτή ήταν αυτή η φλόγα, εμφανίστηκαν μεγάλα έλκη σε γυμνό δέρμα, τα κόκαλα σκούρασαν και ράγισαν, προκαλώντας πόνο. Οι θηλές συνέχισαν να γλείφονται, η φλόγα άγγιξε την καθαρή, λεία μήτρα σαν κοριτσιού. Μετά από αυτό τρύπησε τόσο πολύ που το κορίτσι μπήκε σε υστερία. Κάθε θηλή ήταν καυτή, η φωτιά διέσχιζε το στομάχι, κόβοντας τους κοιλιακούς με υπερπλασία ταλαιπωρίας, καίγοντας τα έντερα. Τόσο που τα απανθρακωμένα θραύσματα έπεσαν έξω και διαλύθηκαν στο τρομακτικό σκοτάδι.
  "Όχι, δεν θέλω, δεν χρειάζεται", είπε. Ασε με να φύγω. Δεν θα το ξανακάνω αυτό! - Η Μιραμπέλα δεν ένιωθε πραγματικά σαν πολεμιστής, αλλά σαν κοριτσάκι πιασμένο σε ένα λάκκο ληστών.
  Κάθε χρώμα της φωτιάς είναι ένα ιδιαίτερο, μοναδικό μοτίβο πόνου. Στα βάσανα μπορούν να δοθούν διαφορετικές αποχρώσεις, η ποικιλομορφία τους είναι εκπληκτική, ακόμη και ο μαρκήσιος ντε Σαντ δεν σκέφτηκε τα μήκη στα οποία μπορούσε να φτάσει η ευρηματικότητα των κατοίκων του κάτω κόσμου. Οι ευαίσθητες φτέρνες της κοπέλας καλύφθηκαν από φουσκάλες, έσκασαν, πρήστηκαν και έσκασαν ξανά. Τα μαλλιά της είχαν πάρει φωτιά και το κορίτσι όχι μόνο πονούσε, αλλά και εξαιρετικά ενοχλημένο που στερήθηκε τέτοια διακόσμηση. Το κεφάλι μου είχε καεί κυριολεκτικά από μια υπερπυρηνική έκρηξη, κάθε ρίζα της τρίχας φαινόταν να είναι θαμμένη σε μια τρύπα που ήταν γεμάτη με λιωμένο μέταλλο σε δισεκατομμύρια βαθμούς.
  - Μα τους διαβόλους, μπορείς να συναντήσεις. - Η ασυνήθιστα άσχημη φωνή του βασανιστή τρίζει αποκρουστικά. - Οι φίλοι σου για την αιωνιότητα!
  Η εμφάνισή τους, ωστόσο, είναι τρομερή, αλλά είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο να βλέπεις το φραγκοσυκιά τους στόμα, που θυμίζει αόριστα ένα μείγμα καρχαριών και κροκοδείλων με ένα υβρίδιο τσουκνίδας και μαυρόκερω. Αλλά τα κέρατα, αν και απείρως αηδιαστικά, παραδόξως με ηρεμούσαν. Η Μιραμπέλα, για να αποσπάσει την προσοχή της από τον διαπεραστικό πόνο, άρχισε να θυμάται τη λαογραφία, όπου αυτά τα χαριτωμένα μικρά αστεία διαβολάκια, άλλοτε τρομακτικά, άλλοτε αστεία και αφελή, άλλοτε βοηθούν και άλλοτε βλάπτουν τους ανθρώπους. Ιδιαίτερα αξέχαστη είναι η ιστορία του "Πόουπ και ο εργάτης του Μπάλντα". Είναι πολύ πιθανό να ασχοληθείς με τέτοιους "ανθρώπους". Και εδώ ξέρουν μόνο, μαχαιρώματα με πιρούνια, τεμαχισμό με τριπλά σπαθιά, εισαγωγή "συσκευών σύνθλιψης" ημικενού και ακτινοβολία μέγα-πλάσμα με πυραύλους βαρυ-νουκλεονίου.
  - Γιατί, μια αμαρτωλή ψυχή, ένας προδότης της μαύρης τρύπας, δεν άκουσες τους διοικητές σου; - Το κέρατο του διαβόλου μεγάλωσε, μετατράπηκε σε ένα είδος ράμφους και χτύπαγε το θραύσμα.
  Όταν σπάνε κόκαλα στο κεφάλι, πονάει τόσο πολύ που δεν περιγράφεται με λόγια. Αλλά την ίδια στιγμή, η συνείδησή της δεν θόλωσε• αν η Μιραμπέλα ήταν σε συνηθισμένη ανθρώπινη σάρκα, πιθανότατα θα είχε πεθάνει από σοκ. Και έτσι ένιωσε ένα τραχύ άγγιγμα στον εγκέφαλό της, τότε το τέρας άρχισε να πίνει τα μυαλά. Μια ακατανόητη αίσθηση, όπως το τράβηγμα των φλεβών, μόνο που η ευαισθησία είναι πολύ πιο δυνατή. Και ο δαίμονας συνέχισε να πίνει, απελευθερώνοντας οξύ. Το έκανε σιγά-σιγά, σαν να ζόριζε. Ένας άλλος δαίμονας άρχισε να τρυπάει τα νύχια του, βάζοντας από κάτω αιχμηρές βελόνες. Η κοπέλα προσπάθησε να απομακρύνει τα γυμνά της πόδια, αλλά οι φλόγες έκαιγαν όλο και περισσότερο τις τρυφερές της γόβες. Φαινόταν ότι η ορχήστρα ανέβαζε ρυθμό σε μια κολασμένη πορεία. Μια ορχήστρα με επικεφαλής έναν μαέστρο που είναι τόσο διεστραμμένος όσο και ηδονικός!
  Η Μιραμπέλα ουρλιάζει, το σαγηνευτικό κοριτσίστικο στόμα της ανοίγει μόνο του.
  - Όχι, μη με φωτογραφίζεις!
  Την πιάνουν από τη γλώσσα με καυτή λαβίδα με άγρια δόντια και την τραβούν, σιγά σιγά την ξεσκίζουν από την οροφή του στόματός της.
  Υπάρχει και πόνος, αλλά λίγο διαφορετικά, και δεν υπάρχουν πια κραυγές, μόνο λυγμοί και ουρλιαχτά.
  Αηδιαστικά σκουλήκια άρχισαν να σέρνονται κάτω από τα νύχια των χαριτωμένων δακτύλων των ξυπόλητων, κοριτσίστων ποδιών και χεριών, που αμέσως μετατράπηκαν σε ρεύματα φλεγόμενου οξέος. Οι διάβολοι συνεχίζουν να επιδεικνύονται, ακολουθώντας τα νύχια, άρχισαν να σπάνε τις αρθρώσεις, και το κάνουν σιγά-σιγά, απολαμβάνοντας τα βάσανα.
  - Έτσι η ανεγκέφαλη "θηλή κενού" παίρνει τη μερίδα της από υπερπλασμικό χυλό με το άρτυμα ενός υπερδιάστατου υπερλέιζερ. - Ο ένας τσιρίζει: μάλλον ο πρεσβύτερος δαίμονας.
  Η Μιραμπέλα είχε ήδη φτάσει σε μια κατάσταση παραφροσύνης• την πλημμύρισε ένα αφόρητο κύμα, ή μάλλον ένας ωκεανός μαρτύρων. Αλλά οι διάβολοι δεν υποχωρούν, έχουν ήδη αρχίσει να βγάζουν μαργαριταρένια δόντια, βλάπτοντας αλύπητα την ομορφιά. Έσπασαν δόντια αντάξια μιας αρχαίας θεάς, μετά τα τρύπησαν, τρυπώντας την άκρη στα ούλα. Ταυτόχρονα, η ίδια η άκρη διαλύθηκε σε μικροσκοπικά νήματα που περιστρέφονταν σαν την προπέλα ενός κατεστραμμένου ελικοπτέρου.
  - Πώς μπορεί κανείς να καταλήξει σε τέτοια σκληρότητα, δεν έχουν πραγματικά μητέρα; - σκέφτηκε η Μιραμπέλα. - Ποιος σε γέννησε, γυναίκα ή ύαινα! Προφανώς, έχοντας διαβάσει τις απελπισμένες σκέψεις της, οι διάβολοι ούρλιαξαν, με τις φωνές ενός κοπαδιού τσακαλιών γυπαετών συνδεδεμένων με έναν γόνο οχιών.
  - Δεν υπάρχει μάνα - πατέρας είναι ο Σατανάς!
  Στη συνέχεια βρήκαν νέο αλεύρι, ζέσταιναν το τρυπάνι και πριόνισαν τα τελευταία δόντια με έναν περίεργα ακρωτηριασμένο κόφτη. Ακολούθησε η σειρά των οστών. Έσπασαν με κόκκινες, αστραφτερές λαβίδες υψηλής θερμοκρασίας. Κάθε παρθενική πλευρά ξεχωριστά. Οι καυτές λαβίδες έστριψαν τις ρουμπινί θηλές του κοριτσιού, έσκισαν τα ευαίσθητα αυτιά της και τράβηξαν τρίχες τρίχες. Μια φλεγόμενη υπερφλόγα έφερνε στα πολύπαθα, γυμνά τακούνια του κοριτσιού, και κάθε φορά η θερμοκρασία ήταν όλο και υψηλότερη! Τα χρώματα της άγνωστης φωτιάς άλλαζαν και μερικές φορές τη ζέστη αντικαθιστούσε ένα ακόμα πιο οδυνηρό κρύο. Το δέρμα κάπνιζε, τα κόκαλα έκαιγαν. Φαινόταν ότι τρεις καρδιές ήταν έτοιμοι να σκάσουν, να εκραγούν σαν ένα εκατομμύριο βόμβες.
  Τότε η Μιραμπέλα ένιωσε ξαφνικά ότι η χαριτωμένη γλώσσα της είχε μεγαλώσει και μπορούσε πάλι να πει κάτι:
  -Ελέησον για χάρη του Χριστού.
  Ξαφνικά, μια παράκληση γεμάτη απόγνωση, σαν μια κυψέλη μελισσών, εμφανίστηκε. Σε απάντηση, οι δαίμονες βούτηξαν πιρούνια στον πολεμιστή, σκίζοντας και συνθλίβοντας το στήθος του κοριτσιού με νέο τρόπο, σπάζοντας τα ρουθούνια της, βγάζοντας τα μαγικά όμορφα μάτια της!
  - Είσαι αμαρτωλός, πιο ασήμαντος από ένα φωτόνιο σε ένα κβάζαρ, και να ξέρεις ότι ο Χριστός είναι επινόηση αξιολύπητων ανθρώπων. Οι αληθινοί θεοί είναι ένας στους δύο ανθρώπους: το καλό και το κακό, και δημιούργησαν ολόκληρο το σύμπαν, καθώς και τους ανθρώπους, κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή τους. Και είστε αμαρτωλοί και διαβάζετε τα πλάσματα, πρέπει να είστε σκλάβοι των υψηλότερων δυνάμεων, να εκτελείτε τις όποιες εντολές και να υποφέρετε την πιο ποταπή ταπείνωση. Είσαι ασήμαντος σκλάβος, δεν πίστεψες στην ύπαρξή μας, και τώρα τα ζεις όλα στο πετσί σου.
  - Τώρα το πιστεύω!
  - Αργά! Δεν έχεις ελπίδα και καμία ευκαιρία!
  Η Mirabelle συνέχισε να βασανίζεται, την έσπασαν πολλές φορές στη σειρά, την έκαψαν, μετά αποκαταστάθηκε με ασύλληπτο τρόπο. Τότε ο πολεμιστής καταστράφηκε με νέο τρόπο. Τότε οι διάβολοι προφανώς το βαρέθηκαν οι ίδιοι και, σηκώνοντάς τον στον αέρα, τον μετέφεραν στον κάτω κόσμο.
  - Κοίτα πώς τιμωρούνται οι ανυπότακτοι.
  Η Μιραμπέλα είδε γυμνά κορίτσια σταυρωμένα σε σταυρούς. Τα κάποτε όμορφα κορμιά τους ήταν τρομερά ακρωτηριασμένα, αίμα έσταζε από πάνω τους. Μεγάλα γουρούνια πετούσαν σταυρούς, μερικές φορές τα θύματα έπεφταν και αγριογούρουνα έπεφταν πάνω τους, κάνοντας κομμάτια τη γυναικεία σάρκα. Πώς υπέφεραν αυτά τα άτυχα πλάσματα, μερικά από τα μάγουλά τους ήταν ανελέητα μαρκαρισμένα και δάκρυα ανακατεμένα με ιδρώτα και αίμα κυλούσαν κάτω. Υπήρχε απόγνωση στα μάτια του. Έμοιαζαν να παρακαλούν: είμαστε αθώοι, ελέησέ μας. Είμαστε καταπατημένα θύματα δυστυχισμένης και παθιασμένης αγάπης.
  - Γιατί τιμωρούνται αυτοί οι δύσμοιροι;
  Ο δαίμονας χτύπησε το κορίτσι με έναν καυτό λοστό με οδοντωτές άκρες στις φτέρνες με όλη του τη δύναμη, ένας άλλος διάβολος έσπασε το γόνατο του κοριτσιού και είπε:
  - Διάφορα μικροπράγματα. Ο ένας ήταν θρασύς προς τον διοικητή, ο άλλος έσπασε ένα ακριβό τετραπλάνο, ο τρίτος αρνήθηκε να κάνει σεξ με έναν άντρα κατά τη διάρκεια ειδικών ασκήσεων, ο τέταρτος υποχώρησε. Δηλαδή, για να φτάσετε εδώ, δεν χρειάζεται να είστε μεγάλος αμαρτωλός ή ξεκάθαρος προδότης, αρκούν σχετικά μικρά αδικήματα.
  - Και το τερατώδες μαρτύριο τους δεν θα τελειώσει ποτέ;
  - Και αυτό πρέπει να το αποφασίσουν ο Παντοδύναμος Θεός και η Αυτοκράτειρα. Εάν η Αυτή Μεγαλειότητα εκδώσει διάταγμα χάρης, μπορεί να μεταφερθούν σε άλλο λιγότερο επώδυνο μέρος.
  - Στον παράδεισο!? - Μια ελαφριά σκιά ελπίδας άστραψε στη φωνή της Μιραμπέλα, σπασμένη από τον πόνο.
  - Δεν υπάρχει παράδεισος για εσάς τους προδότες. Υπάρχουν απλά μέρη όπου δεν θα σε ξυλοκοπούν και θα βασανίζεσαι κάθε δευτερόλεπτο και όπου μπορείς να συνεχίσεις να υπηρετείς τους διοικητές σου μετά θάνατον.
  - Τι περιμένει τους ανθρώπους των οποίων τα εγκλήματα είναι πιο σοβαρά; - Ο πολεμιστής κόντεψε να πνιγεί από τον ενθουσιασμό.
  - Θα σας το δείξουμε κι αυτό.
  Ο διάβολος μαχαίρωσε τα μάτια του με ένα σουρεαλιστικό πιρούνι, τα μήλα έσκασαν, το υγρό χύθηκε και η Μιραμπέλα πέρασε σταυρό, η μαυρίλα, τρομακτική στην απελπισία της, έπεσε πάνω της. Στη συνέχεια, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, ανέκτησε την ικανότητα να βλέπει, αν και κάθε αναλαμπή της προκαλούσε μια αφόρητη φαγούρα. Πέταξαν ξανά και ακόμα πιο αηδιαστικά πλάσματα πέταξαν έξω για να τους συναντήσουν. Η Μιραμπέλα τους κοίταξε προσεκτικά. Η εμφάνιση δεν είναι πραγματικά τίποτα: ένα γυμνό, άτριχο και με ψώρα κρανίο. μάτια που καίνε από κολασμένο φως. μια κοντή, σαν κομμένη μύτη με μια μαύρη τρύπα στη μέση. Και ίσως το πιο αηδιαστικό είναι η απουσία μιας κάτω γνάθου, αντί της οποίας κρέμονται και κινούνται οκτώ χοντρά πλοκάμια σε σχήμα αστεριού του διαβόλου. Έτσι, πίεσε τον εαυτό του κοντά στη Μιραμπέλ, βυθίζοντας τα δόντια του στα χείλη της σατέν κοπέλας (ο θησαυρός της τρυφερής αγάπης), δίνοντας το διάσημο φιλί του. Τότε τα χέρια του με τα νύχια του άρχισαν να σπάνε τα οστά των γυναικών. Η Μιραμπέλα βόγκηξε από τον οξύ πόνο στους αγκώνες της, οι αρθρώσεις της συνθλίβονταν, το τέρας άρχισε να τυλίγει τένοντες γύρω από τα νύχια της. Ταυτόχρονα περνούσαν από το σώμα εκκενώσεις, κάτι χειρότερο από το πιο ισχυρό υπερρέμα. Μετά όλα ξαφνικά επανήλθαν, αλλά ο πόνος επέμενε.
  - Λοιπόν, αντίκα τσούλα, ίσως πιούμε για να γνωριστούμε.
  Ξεκολλημένο από τη Μιραμπέλα, το τέρας άπλωσε το χέρι του στο φλιτζάνι και γέμισε αμέσως με κρασί. Η Ομπραζίνα την τρύπωσε στο πρόσωπο.
  -Ποτό! - Το τέρας γάβγισε με τη φωνή της ψυχρής ενσάρκωσης του τρόμου.
  Και αφού η Μιραμπέλα δεν ήθελε να υπακούσει, δύο δαίμονες την άρπαξαν από το κεφάλι, της έσφιξαν τα μάγουλα και της άνοιξαν το στόμα. Ένα τρομερά πικρό υγρό κύλησε στο λαιμό του κοριτσιού. Η Μιραμπέλα καθάρισε το λαιμό της και κατάπιε σπασμωδικά:
  - Πάμε στον πάτο! Ασπρο πάτο! Ας προσθέσουμε μια χούφτα εξυπνάδα στο κεφάλι του λάχανου! - Βοήθησαν οι διάβολοι βουίζοντας κοροϊδευτικά. Όταν η άτυχη κοπέλα κατάπιε όλη την προμήθεια, το στομάχι της πρήστηκε ξαφνικά. Έβγαλε φυσαλίδες και κάηκε μέσα.
  - Αυτή η ψωριασμένη σκύλα έμεινε έγκυος! Τώρα θα γεννήσεις ένα παιδί του κάτω κόσμου!
  Στη συνέχεια το υγρό συνέχισε να διαστέλλεται μέχρι να σκάσει η κοιλιά και οι δυνατοί κοριτσίστικοι κοιλιακοί.
  - Έτσι θα είναι με κάθε αμαρτωλό και αμαρτωλό!
  Η Μιραμπέλα έγινε κομμάτια, της σήκωσαν το κεφάλι και άρχισε να παίζεται το ποδόσφαιρό της. Είναι εξαιρετικά προσβλητικό όταν σε ταπεινώνουν, σε χτυπούν με τις οπλές τους, με τις ουρές τους που μοιάζουν με ρόπαλο και σε πετούν. Μερικά από τα πόδια ήταν αλειμμένα με κάτι πολύ πιο αηδιαστικό από την κοπριά ή ακόμα και τα περιττώματα των ζώων των κόσμων των σκουπιδιών. Τα λύματα μπήκαν στα χείλη της και το κορίτσι έκανε βάναυσα εμετό. Και αν χτυπήσει στο δοκάρι, τότε είναι εντελώς οφσάιντ. Το κεφάλι μου κουδουνίζει, τα δόντια μου πετούν ξανά και ξανά, αλλά μετά κλείνουν ξανά μέσα. Φαίνεται στη Mirabelle ότι αυτή η διασκέδαση θα κρατήσει για πάντα, περισσότερο από ένα μήνα, άρχισε να φυτρώνει τρομερό γρασίδι, τα κοτσάνια έξυσαν το κομμένο κεφάλι και σκαρφάλωσαν στα ρουθούνια. Την ίδια στιγμή, οι διάβολοι γέλασαν τρελά, ούρησαν στο πρόσωπο της κοπέλας με μια ακατανόητη δυσοσμία και την άρπαξαν από τα μαλλιά. Έστριψαν και πετούσαν, αλλά το σταμάτησαν και αυτό, προφανώς το βαρέθηκαν οι δαίμονες. Την πήραν, πίεσαν το ακρωτηριασμένο κεφάλι της και άρχισαν να τη ράβουν με μια αμβλεία και αποκρουστικά σκουριασμένη βελόνα στο βασανισμένο σώμα της.
  Τότε όλα εξαφανίστηκαν, η κοπέλα και οι βασανιστές της βρέθηκαν να στέκονται μπροστά σε ένα σκουπιδότοπο.
  - Είστε πρώην μέλος του επιλεγμένου εκατομμυρίου, και αυτό θα πρέπει να σας είναι οικείο.
  Αυτή η μυρωδιά του διαγαλαξιακού "σκουπιδιού" δεν μπορεί να συγχέεται με τίποτα, μόνο η συγκέντρωση είναι υπερβολική, η μύτη γυρίζει προς τα πάνω και ένα καυτό τρυπάνι τρυπάει με μανία στα ρουθούνια, διεισδύοντας στον εγκέφαλο!
  Θα μπορούσατε να δείτε ψείρες, σκουλήκια, τριχωτά σκαθάρια και κολλώδεις κάμπιες να κολυμπούν και να σμηνουργούν.
  Οι κρατούμενοι σέρνονταν απελπισμένοι ακριβώς μέσα στους λάκκους. άντρες και γυναίκες. Έμοιαζαν με σκελετούς καλυμμένους με συμπαγείς κρούστες, με τις πληγές τους να έβγαζαν πύον.
  - Ουάου, τρομερό! Η Μιραμπέλα γύρισε, το κεφάλι της άρχισε να γυρίζει οδυνηρά (μια άγνωστη μέχρι τότε αίσθηση). - Γιατί το κάνουν αυτοί οι τύποι;
  "Νόμιζαν ότι ήταν επαναστάτες, κάτι που ακούγεται περήφανο, αλλά στην πραγματικότητα ήταν απλώς αξιολύπητοι προδότες". Τώρα η περηφάνια τους έχει ταπεινωθεί. Βλέπετε τι συμβαίνει με όσους δεν θέλουν να αναγνωρίσουν την κυριαρχία των διοικητών και των στρατιωτικών κανονισμών πάνω στον εαυτό τους. Τώρα τα σκουλήκια ροκανίζουν τα κόκαλά τους, και αυτό θα συνεχιστεί για πάντα, γιατί η Αυτοκράτειρα δεν συμπαθεί τους περήφανους ανθρώπους, ειδικά τους ανθρώπινους τύπους όπως εσύ σκύλα!
  - Πού είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες του παρελθόντος, για παράδειγμα ο Χίτλερ;
  - Και αυτό θέλεις να μάθεις; Είναι ένας εγκληματίας από το μακρινό παρελθόν! Για αυτόν έχει επινοηθεί μια ειδική τιμωρία, τέτοια που είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς! Αυτό είναι το είδος του πράγματος: κάτι που εσύ ασήμαντη ιερόδουλη δεν υποτίθεται ότι ξέρεις. Ωστόσο, εάν τα βασανιστήρια δεν είναι αρκετά για εσάς, θα προσθέσουμε περισσότερα για εσάς.
  Η κοπέλα χτυπήθηκε στα γυμνά της πόδια και στη συνέχεια πέρασαν ειδικοί κόμποι από συρματοπλέγματα ανάμεσα στα δάχτυλα των γυμνών ποδιών της. Το σύρμα ζεστάθηκε, προκαλώντας περαιτέρω ταλαιπωρία. Έπειτα άρπαξαν το κορίτσι με τέσσερα αγκίστρια, δύο πλευρά, τα άλλα δύο από τα πόδια της και τέντωσαν την καλλονή μέχρι να συνθλίψουν τελείως τα κόκκαλά της.
  Ο δαίμονας είπε με καύχημα:
  - Έχουμε πολλά διαφορετικά είδη βασανιστηρίων. Πολλοί βασανιστές της αρχαιότητας, αλλά και νεκροί εξωγήινοι, μοιράζονται απλόχερα τις αφάνταστες εφευρέσεις τους! Θέλετε να πάτε στο κουτί;
  - Οχι!
  - Θα το πάρεις πάντως!
  Εμφανίστηκε ένας τρομερός άντρας, ένα πρόσωπο καλυμμένο με κονδυλώματα, μια κόκκινη γενειάδα με τούφες, σάπια δόντια, ένα βρωμερό στόμα.
  - Αυτός είναι ο Malyuta Skuratov. Τώρα θα σε φροντίσει.
  Εμφανίστηκε ένα περίεργο κουτί, έμοιαζε με μουσικό κουτί. Εξωτερικά αρκετά όμορφο με βασιλικά οικόσημα. Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί, αλλά η δύναμη άφησε το άλλοτε δυνατό σώμα της. Προδοτική αδυναμία, ακόμη πιο ταπεινωτική από τον πόνο! Οι δαίμονες σήκωσαν τη Μιραμπέλ και την πέταξαν μέσα.
  Η μουσική άρχισε να παίζει, οι αιχμές έσκαψαν στους γοφούς, τους αστραγάλους και το λαιμό του. Τα σφυριά χτυπούσαν στο κεφάλι και τα γρανάζια άρχισαν να σπάνε δάχτυλα, χέρια και πόδια. Την ίδια στιγμή, το στόμα της κοπέλας άνοιξε και καυτό υγρό χύθηκε στη γλώσσα της. Όχι μόνο ζέστη, αλλά και μια αποστροφή, σαν το πύον που βράζει. Η Μιραμπέλα ούρλιαξε, η κοιλιά της ψημένη στη φωτιά, οι πολύχρωμες φλόγες του κάτω κόσμου. Η μουσική έπαιζε, άλλοτε ανέβαζε το ρυθμό, άλλοτε επιβραδύνοντας. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι που το μόνο που είχε απομείνει από το σώμα ήταν ένα αιματηρό χάος ανακατεμένο με καυτό μέταλλο. Μετά το χτυπούσαν με σφυριά, φτιάχνοντας ένα πέταλο. Μια παράξενη μορφή για ένα άγνωστο τέρας, όχι ένα άλογο: τρομακτική πρωτοπορία. Το οποίο στη συνέχεια έλιωσε και ψύχθηκε σε υγρό ήλιο. Φρίκη: μετά τη φωτιά στην παγωμένη ζέστη. Το κορίτσι, υπερκορεσμένο από αρνητικά συναισθήματα, δυσκολεύτηκε να συνέλθει:
  - Λοιπόν, πώς; Αρέσει! Υποφέρει, ομορφιά! Αυτή είναι η εφεύρεση των Malyuta και Beria! Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε την καρέκλα του ίδιου του πατέρα Müller, του επικεφαλής της Γκεστάπο!
  - Όπως είναι οι αφέντες, έτσι είναι και οι υπηρέτες. - σημείωσε φιλοσοφικά η Μιραμπέλ. Η εμφάνιση ψυχραιμίας της ήταν δύσκολη.
  - Και εσείς πρέπει να ακολουθήσετε το παράδειγμα του Malyuta Skuratov. Ήταν πολύ προσεχτικός και ευγενικός με τους νέους ιδιοκτήτες του. Αλλά προφανώς ανυπομονείτε να μάθετε τι συνέβη με τους υπόλοιπους ανθρώπους, οπότε θα σας δείξουμε. Αλλά πρώτα, για να ηρεμήσουμε την περηφάνια σας, θα σας βυθίσουμε σε έναν άθλιο εφιάλτη.
  Η Μιραμπέλ ήταν δεμένη με γλιστερά φίδια και αγκαθωτές κάμπιες, γαντζώθηκε και βυθίστηκε στον πολτό των σκουπιδιών. Σχεδόν αμέσως, σκουλήκια και άλλες αηδίες έπεσαν στις πυώδεις πληγές του κοριτσιού. Ροκάνισαν τον απελπισμένο πολεμιστή τόσο ενεργά που λίγα λεπτά αργότερα έμεινε μόνο ένας σκελετός από τη Μιραμπέλα. Έπειτα, έχοντας φύγει, "έκανε εμετό" τον δύσοσμο εμετό: το κρέας είχε μεγαλώσει εκπληκτικά γρήγορα, συνέχισαν και πάλι να καταβροχθίζουν το σώμα της κοπέλας. Αλλά αυτό δεν είναι το πιο αηδιαστικό πράγμα, αλλά όταν (διαφορετικών μεγεθών, σχημάτων και τύπων - το μόνο κοινό πράγμα είναι μια τρομερή εντύπωση, μια παντελής έλλειψη αισθητικής και αρμονίας στα σώματα που ενσαρκώνουν την ασθένεια και τη φθορά) σύρθηκαν στις πληγές, η φαγούρα ήταν αφόρητη. Ήταν τόσο βάναυσο, φαγούρα σαν κόλαση, όχι μόνο τα πλάσματα έτρεχαν τριγύρω, αλλά και δισεκατομμύρια βακτήρια. Μετά από λίγο καιρό, η ίδια η Μιραμπέλα άρχισε να σκίζει αυτές τις πληγές, σχίζοντας αρτηρίες και φλέβες. Μόλις δεν τρελάθηκε, το μυαλό της θα μπορούσε κάλλιστα να καταστραφεί.
  - Εντάξει, τελείωσε, αλλιώς βλέπεις, η πόρνη κάθαρμα είναι στην ευδαιμονία. Έλα τσούλα, πιάσε δουλειά!
  Την σήκωσαν τη Μιραμπέλ, της πέταξαν ένα σχοινί στο λαιμό και την έσυραν. Η θηλιά από συρματόπλεγμα την έπνιγε αλύπητα και στους βασανισμένους πνεύμονές της έλειπε ο αέρας. Και η πλάτη μου βασανιζόταν από βλεφαρίδες. Κάθε μαστίγιο, ένα άχρηστο έργο τέχνης βασανιστηρίων, έχει τόσα πολλά διαφορετικά εγκλείσματα μέσα του: προκαλεί πόνο:
  - Ότι ο σκύλος σφίγγει το κολάρο. Δεν χρειάζεται να είμαστε πεισματάρηδες.
  Η Μιραμπέλα βρέθηκε στην έρημο, όπου είδε τρομερά μαραμένους ανθρώπους, πολλούς από αυτούς κυρίως γυναίκες, που δεν μπορούσαν παρά να προκαλέσουν τρομερή θλίψη. Εδώ είναι πέντε πολύ νέοι τύποι, σχεδόν παιδιά, που σέρνουν έναν ογκόλιθο πενήντα τόνων. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει σύμφωνα με όλους τους φυσικούς νόμους• ο διάβολος που κάθεται στον αναβολέα τους χτυπά με ένα μαστίγιο νετρονίων, εκπέμποντας μικροσκοπικό, που τρώει τα μάτια αστραπή (αυτό το φως μπορεί να είναι άσχημο) μαστίγιο. Μπορείς να δεις την απάνθρωπη ένταση κάθε μυός, οι φλέβες είναι έτοιμες να σκάσουν, τα λεπτά κόκκαλα ραγίζουν. Ο ιδρώτας στάζει από τα αδύνατα, δουλικά, βάναυσα βασανισμένα σώματα και μόλις χτυπήσει την άμμο αρχίζει να καπνίζει.
  - Αυτός δεν είναι σταυρός για να ξεκουραστείς. Δούλεψε σκληρά και εσύ ο ίδιος είσαι πόρνη. Η ευγένεια τιμωρείται. Ένας απαλός χαρακτήρας είναι πολύ σκληρό έδαφος για να φυτρώσει τους σπόρους της επιτυχίας! - Ο δαίμονας το συνδέει στο μπλοκ. Χτυπήματα στον γυμνό, κουρελιασμένο ώμο:
  - Εδώ θα έχετε ένα εξαιρετικό διεγερτικό.
  Τώρα η Μιραμπέλ έπρεπε να δουλέψει. Το κορίτσι ξυλοκοπήθηκε αλύπητα, οδηγήθηκε και αναγκάστηκε να κουβαλήσει ένα αφόρητο βάρος. Εδώ, η υπερβολικά εντυπωσιακή πολεμίστρια βίωσε ένα διαφορετικό βαθμό ταλαιπωρίας και γέμισε την καρδιά της, που ποτέ δεν είχε καταφέρει να σκληρύνει. Το πιο σημαντικό πράγμα: ήταν εντελώς παράλογη η δουλειά που έγινε• οι σκλάβοι τους αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τα τετράγωνα σε κύκλο και μετά να τα σηκώσουν στην κορυφή και μετά να κατέβουν. Και ούτω καθεξής συνέχεια. Επιπλέον, οι διάβολοι έριχναν ενεργά καυτά κάρβουνα, καρφιά και σπασμένα γυαλιά, ακόμη και θρυμματισμένα διαμάντια κάτω από τα πόδια της (έκδοση αντάξια των σουλτάνων), καμένα, ματωμένα ίχνη γυμνών, κοριτσίστων ποδιών που ακολουθούσαν πίσω από τη Μιραμπέλα. Έμοιαζε να πέφτει αμέτρητες φορές, αλλά μετά το χτύπημα του μαστίγιου νετρονίων ανάγκασε το κορίτσι να σηκωθεί. Από το άγγιγμα ενός ρεύματος στοιχειωδών σωματιδίων και διαφόρων θανατηφόρων ακτινοβολιών του επιπέδου κουάρκ, χτύπησε ένας σπασμός, ήταν τόσο οδυνηρός που με ανάγκασε να περάσω μέσα, δεν μπορούσα. Η ένταση της απεριόριστης ταλαιπωρίας, ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη το συνηθισμένο φορτίο της άγριας εκπαίδευσης, το κορίτσι δεν είχε ακόμη να σύρει ένα φορτίο που ξεπερνούσε το μέγεθος και τη μάζα της πυραμίδας του Χέοπα.
  - Λοιπόν, σαν εργαζόμενος πίθηκος. - ρώτησε ο δαίμονας, χαμογελώντας ακόμα πιο αηδιαστικά (αν και φαίνεται ότι χειρότερο είναι αδύνατο). "Αυτά είναι ακόμα μόνο λουλούδια, πολύ χειρότερο μαρτύριο σε περιμένει μπροστά". Συγκεκριμένα, θέλετε να ζήσετε τη δυαδικότητα;
  - Πώς είναι αυτό? - ρώτησε η Μιραμπέλα με τη φωνή ενός ταλαίπωρου και αμέσως δέχτηκε ένα μαστίγιο, που κουνούσε ολόκληρο το κορμί του κοριτσιού, βασανισμένο στα άκρα, στην πλάτη.
  Ο δαίμονας γέλασε άσχημα:
  - Να υποφέρεις με πολλές μορφές ταυτόχρονα. Θα σας χωρίσουμε σε πολλά μέρη και θα λάβετε μια πολύ πιο διαφορετική γκάμα αισθήσεων.
  - Όχι, δεν θέλω τέτοια χαρά!
  -Ποιος θα σε ρωτήσει; "Ο δαίμονας έβγαλε κάτι σαν δοκάρι, το έδειξε στη Μιραμπέλ και πάτησε τη σκανδάλη.
  Την επόμενη στιγμή, το κορίτσι ένιωσε ότι είχε δύο σώματα. Ο ένας έσερνε ακόμα ένα βαρύ φορτίο και ο άλλος κρεμόταν στο σταυρό. Και στις δύο περιπτώσεις: διατηρήθηκε η απόλυτη πληρότητα των αισθήσεων.
  Η Μιραμπέλα ένιωσε τα χέρια της να καρφώνονται πάνω της, το σώμα της βαρύθηκε, καθώς στα πόδια της ήταν δεμένοι τεράστιοι ογκόλιθοι. Για να μην πνιγεί καθόλου, αναγκάστηκε να τραβήξει τον εαυτό της. Ακόμα και ο σταυρός κρεμούσε από το βάρος, το γερό ξύλο ράγισε, θραύσματα σκαμμένα στο κομμένο πίσω μέρος. Η πολεμίστρια είχε ένα αγκαθωτό στεφάνι στο κεφάλι της. Έσκαψε τρομερά στο κρανίο, αυξάνοντας την ταλαιπωρία. Κάθε ανάσα συνοδευόταν από επώδυνους σπασμούς. Ο Πτεροδάκτυλος άρπαξε τα μακριά μαλλιά της κοπέλας, απειλώντας να της σκίσει το τριχωτό της κεφαλής. Τα μαλλιά μου τραβούνταν προς διάφορες κατευθύνσεις, το κεφάλι μου έτρεμε σαν βότσαλα σε κουδουνίστρα. Και ταυτόχρονα, συνέχισε να ζορίζεται, σέρνοντας τον αβάσταχτο ογκόλιθο. Επιπλέον, η επιφάνεια της ερήμου ανέβαινε όλο και περισσότερο. Είναι δύσκολο να πούμε τι προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία, αλλά όταν επιτίθεται το ένα πάνω στο άλλο, αποδεικνύεται ότι είναι ένα τέτοιο "πανηγύρι" της σάρκας.
  - Λοιπόν, πώς σου αρέσει; - Ρώτησαν την κοπέλα ταυτόχρονα, δύο διαβόλους.
  Η Μιραμπέλα κούνησε αρνητικά το κεφάλι ή τα κεφάλια της.
  - Αλλά μπορούμε να εντείνουμε τα βασανιστήρια, έλα, γλυκιά μου, τρεις πτυχές ταυτόχρονα. Και ήσασταν στο επιλεγμένο εκατομμύριο, επομένως, χρειάζεστε κάτι πιο εξελιγμένο και τεχνολογικό.
  Πριν προλάβει ο Μιραμπέλα να ανοιγοκλείσει το μάτι, το σώμα του πιέστηκε σε μια πλάκα. Τότε η κοπέλα ένιωσε το βάρος του διαστημόπλοιου πάνω της. Όλα τα έντερα συμπιέστηκαν, κόκαλα ράγισαν, πολλά πλευρά έσκασαν. Στη συνέχεια ακούστηκε το σήμα εκκίνησης και τα ακροφύσια φούντωσαν, το πλάσμα που θερμάνθηκε σε πολλά δισεκατομμύρια βαθμούς έκαψε τη σάρκα. Όταν ζεσταίνεται τόσο πολύ, η αίσθηση της αφόρητης ζέστης είναι τέτοια που τρύπησε κάθε κύτταρο, καίγοντας, το πιο μικρό σωματίδιο του σώματος υπέφερε. Το πανίσχυρο διαστημόπλοιο έσπασε, πέταξε προς τα πάνω και για μια στιγμή έγινε πιο εύκολο, αλλά μόλις η Μιραμπέλα πρόλαβε να πάρει την ανάσα, το πλοίο εξερράγη και συντρίμμια έπεσαν πάνω στο κορίτσι.
  - Μπράβο! Είπε ο δαίμονας χτυπώντας τα χέρια του. - Αυτό λέγεται αιώνια αρχή.
  Μετά το διαστημόπλοιο εμφανίστηκε ξανά, τα σκαλιά κάηκαν ξανά, σούπερ καυτή φωτιά, μετά απογειώθηκε και έπεσε ξανά. Το αίσθημα της ασυνήθιστης για μια στιγμή επισκίασε τις προηγούμενες ενσαρκώσεις της κόλασης. Τότε η Μιραμπέλα άρχισε να αντιλαμβάνεται ξανά, όλα ταυτόχρονα.
  - Να προσθέσω και ένα τέταρτο ή είναι αρκετό;
  - Φυσικά, φτάνει! - Η ψυχή της Μιραμπέλα έχει ήδη φτάσει στα όριά της από το μαρτύριο.
  - Όχι, δεν θα τρελαθείς, θα μείωνε τον πόνο σου. Έχετε καλή σάρκα, σώμα ευαίσθητο κοριτσιού, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τις παραμέτρους του και να μεταφέρουμε τη σάρκα σας σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Θέλετε να πειραματιστείτε;!
  - Άσε με, σε παρακαλώ! - ψιθύρισαν οι βασανισμένες μορφές της Μιραμπέλ. Κάθε μόριο πονούσε, κάθε εκτοπισμένο, άγρια βασανισμένο άτομο του σώματος.
  - Λοιπον δεν! Δεν σου φτάνει αυτό. Σε ποιον θα σε γύριζα; Νομίζω ότι είναι μετεωρίτης.
  Η Μιραμπέλ πετάχτηκε στον αέρα. Έμεινε ο εαυτός της και ταυτόχρονα ένιωθε σαν πέτρα. Χαοτικά, πηδώντας από άκρη σε άκρη, κινήθηκε στο κενό. Και εδώ τα βάσανα ήταν αφόρητα. Πολλά αστέρια έκαψαν τον μετεωρίτη του κοριτσιού με μια ποικιλία ακτίνων, από απλές έως ακτίνες Χ και νετρόνια. Αλλά η ακτινοβολία άλφα και γάμμα ήταν ιδιαίτερα επώδυνη. Μέρη του σώματός της είτε ζεστάθηκαν είτε, αντίθετα, ξεψύχησαν. Η επιφάνεια ράγιζε, ολόκληρα κομμάτια έπεφταν, και την ίδια στιγμή το κορίτσι ένιωθε κρύο σε έναν νεκρό, χωρίς αέρα χώρο και οι πνεύμονές της έμοιαζαν έτοιμοι να σκάσουν από έλλειψη οξυγόνου. Η Μιραμπέλα υπέφερε αμέριστα, μετατράπηκε σε πέτρα, δεν έχασε ούτε μια ευαισθησία. Μερικές φορές μικρά θραύσματα από άλλους μετεωρίτες έπεφταν μέσα σε αυτό ή συναντούσε αιχμηρά θραύσματα δορυφόρων: τεχνητά και. φυσικός. Και αυτό προκάλεσε επίσης αφόρητα βάσανα.
  - Ω Θεέ, σώσε με από αυτούς τους μανιακούς, τι έχει φτάσει η άγρια φαντασία τους. Λοιπόν, πραγματικά, τα κερασφόρα "κακά πνεύματα": θα μπορούσαν να είχαν σκεφτεί κάτι τέτοιο.
  Και οι διάβολοι συνέχισαν να κάνουν γκριμάτσες, ανταγωνίζονταν ποιος θα προκαλούσε τη μεγαλύτερη αηδία. Επιτρέποντάς σας να χωνέψετε, τετραπλασιάστε το μαρτύριο.
  Εδώ το σώμα του μετεωρίτη άρχισε να έλκεται από τον γιγάντιο πλανήτη. Η Μιραμπέλ ένιωθε φοβισμένη, αλλά δεν μπορούσε καν να κουνηθεί• αν και η σάρκα της ένιωθε τα πάντα, ήταν απολύτως αβοήθητη. Το Mirabelle πέταξε στα πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας, η επιφάνειά του έλιωσε, μετά το σώμα άρχισε να εξατμίζεται, απλά κάηκε στην ατμόσφαιρα. Αυτό έγινε ένα επιπλέον κίνητρο, το ένατο κύμα, στον ωκεανό των διδασκαλιών. Τελικά, η βολίδα εκμηδενίστηκε εντελώς και η Mirabelle εμφανίστηκε αμέσως στο διάστημα. Το γαϊτανάκι των βασανιστηρίων συνεχίστηκε, τα άλογα άρχισαν να καλπάζουν.
  - Τέσσερα είδη βασανιστηρίων ταυτόχρονα δεν αρκούν. Γι' αυτό, ιερόδουλη, μην δοκιμάζεις κάτι στο πέμπτο.
  - Πάλι διάστημα; - ρώτησε ένας άλλος δαίμονας.
  -Όχι, ιστορικά! - Πώς σου αρέσουν οι φασίστες φίλε μου; - Ο διάβολος χαμογελώντας έδειξε τρεις σειρές στραβά και διαβρωμένα δόντια. Και τα πλοκάμια του άλλου δαίμονα μεγάλωσαν σε μέγεθος. τα άκρα είναι ακονισμένα.
  - Τους μισώ!
  - Και πρέπει να ερωτευτείς. Για ένα πράγμα, πώς νιώθετε για τον Φεβρουάριο;
  - Αρκετά φυσιολογικοί, πολύ ταλαντούχοι και φιλικοί άνθρωποι. - Μέσα από ένα πολυεπίπεδο κύμα πόνου, είπε η Μιραμπέλα. "Αν και πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά μαζί τους". Με ξεγέλασε ο Φεβρουάριος συγκεκριμένα. Όχι, γλυκιά μου! Αλλά και τα αστέρια έχουν κηλίδες!
  - Θα είσαι πολύ καλός τροφοδότης. Ή μάλλον, ένα μικρό fidenko.
  Μια στιγμή αργότερα, η Μιραμπέλα ένιωσε σαν αγόρι περίπου οκτώ ή εννέα ετών. Ήταν εντελώς γυμνός και δίπλα του στέκονταν τα ίδια γυμνά αγόρια. Έκοψαν τα μαλλιά τους, έκανε κρύο και θαμπό, τριγύρω ήταν οι γκρίζοι τοίχοι του στρατώνα, τα συρματοπλέγματα και τα σκυλιά γαύγιζαν.
  Το μηχάνημα ήταν πολύ ηλίθιο, έβγαλαν μάζα μαλλιών, αλλά ακόμα πιο τρομερός ήταν ο δυσοίωνος ψίθυρος.
  - Τώρα θα μας πάνε στο κρεματόριο.
  Όταν τελείωσε το μαρτύριο με τα μαλλιά, οι κακοί φασίστες με μαύρες στολές και με το έμβλημα του κρανίου και των χιαστών, χτυπώντας, τους παρέταξαν στη σειρά. Ο Μιραμπέλα παρατήρησε πόσο αδύνατα ήταν τα παιδιά, φαινόταν κάθε κόκκαλο του αγοριού που περπατούσε μπροστά του, η πλάτη του είχε μετατραπεί σε μια συνεχή μελανιά με ουλές και κοιλώματα. Τους έβγαλαν έξω, χιόνιζε, τα γυμνά πόδια του παιδιού κάηκαν στη λευκή επιφάνεια, ελαφρώς βαμμένα με παγωμένο αίμα. Ένα μαστίγιο πέρασε από τις σειρές, ένα δαγκωτό χτύπημα έπεσε στους γλουτούς, μόλις καλυμμένους με δέρμα, της μετενσαρκωμένης Mirabelle.
  - Κρατήστε τα πόδια σας, πλάσματα του Φιντόφ.
  Ήταν ξεκάθαρο ότι τα παιδιά προσπαθούσαν με όλη τους τη δύναμη και έβλεπα κοκκινισμένες γυμνές γόβες στη σειρά. Το στομάχι της Μιραμπέλα είναι άδειο, η πείνα ροκανίζει τα έντερά της, το οξύ πνίγει το στομάχι της. Οι ποιμενικοί σκύλοι τρέχουν προς το μέρος τους γαβγίζοντας, φαίνονται τρελοί, το στόμα τους αφρίζει. Ένα από αυτά είναι το πιο έξαλλο και σχεδόν δαγκώνει το αδύνατο πόδι της Μιραμπέλα. Ένα κορίτσι στο σώμα ενός αγοριού είναι τρομακτικό, αλλά αυτά τα παιδιά που χαλαρώνουν οδηγούνται πίσω στη γραμμή με αιχμηρές ξιφολόγχες. Τελικά οδηγούνται σε ένα κτίριο που εκπέμπει έντονη δυσοσμία. Η Μιραμπέλα και τα άλλα παιδιά ήταν εντελώς παγωμένα και έγιναν μπλε. Αρχικά, περπατώντας με σπασμένα, μισοπαγωμένα πόδια στο καυτό ατσάλινο πάτωμα, βίωσε μια ευχάριστη αίσθηση. Μετά άρχισε να κάνει ζέστη και η Μιραμπέλα χόρεψε το χοπάκ. Τα χείλη της ψιθύρισαν μια εβραϊκή προσευχή.
  - Ελέησον τον Γιαχβέ. Δώσε ζωή στο αγόρι! Ή μάλλον κορίτσι! Ρίξτε τους Ναζί στο Σεόλ! Στα χοντρά του!
  Το κάψιμο των ποδιών των παιδιών έγινε πιο δυνατό, πολλά παιδιά είχαν ήδη αρχίσει να ουρλιάζουν και να κλαίνε και η μυρωδιά από το φλεγόμενο κρέας έγινε αφόρητη.
  Υπήρχαν πολλά αγόρια, πιεζόντουσαν σφιχτά μεταξύ τους, η Μιραμπέλα ένιωσε το άγγιγμα κοκαλιάρικων, υπέρβαρων, ιδρωμένων σωμάτων. Αιχμηρές ωμοπλάτες την τρύπησαν στο αποστεωμένο στήθος. Καυτή πίσσα έπεσε στο ξυρισμένο κεφάλι της και η Μιραμπέλα ούρλιαξε. Το γέλιο των SS, παρόμοιο με γρύλισμα, ακούστηκε και μετά ακούστηκε ένα σήμα. Το πάτωμα άρχισε να γέρνει. Τα παιδιά που στέκονταν στην άκρη αργά αλλά σταθερά γλίστρησαν στη Γέεννα. Τα παιδιά κόλλησαν ο ένας στον άλλον, προσπάθησαν να αρπάξουν το ομαλό ζεστό πάτωμα, αλλά όλα ήταν μάταια. Παρ' όλα τα δεινά που έχει βιώσει, η καρδιά της Μιραμπέλα χτυπά σαν πολυβόλο.
  Τώρα είναι η σειρά του να γλιστρήσει στον κάτω κόσμο. Η φλόγα τον τυλίγει κι ακολουθεί ένας απαράμιλλος πόνος, το δέρμα καίγεται γρήγορα, και η φωτιά γλείφει τα κόκαλα σε ηδονική αρπαγή. Η Μιραμπέλα βιώνει κάθε δευτερόλεπτο ξεχωριστά, μετά όταν το τελευταίο κόκαλο έχει αποσυντεθεί, ξαναβρίσκεται στη δράση. Η ιστορία τρόμου επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.
  - Άρα έχετε ήδη φτάσει στο πέμπτο στάδιο. - Ο διάβολος παρεμβαίνει. - Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για εσάς, πρέπει να αυξήσετε την ορμή σας.
  Τα μάτια της Μιραμπέλα δεν εξέφραζαν τίποτα, ήταν τόσο κυριευμένη από συναισθήματα που δεν μπορούσε να μιλήσει. Προτείνεται ένας δαίμονας με γυμνό, εκφυλισμένο κρανίο.
  - Αφού επιστρέψαμε στην ανθρώπινη ιστορία, τότε ίσως επαναλάβουμε ξανά το επεισόδιο με τους Γερμανούς.
  Τι προτιμάτε; αεροπλάνο ή τανκ;
  Ο διάβολος συνεργός γρύλισε.
  - Φυσικά το αεροπλάνο. είναι πολύ πιο δυναμικό.
  - Τι σάρκα θα της δώσουμε;
  -Τα κορίτσια είναι τα καλύτερα, οι άντρες είναι τόσο αποκρουστικοί.
  Για άλλη μια φορά το τοπίο άλλαξε. Η Μιραμπέλα ένιωσε σαν να πετούσε σε αεροπλάνο, μια σύντομη στιγμή ελευθερίας και μετά καταρρίφθηκε και έπεσε. Την τελευταία στιγμή πριν τη συντριβή, ο πιλότος καταφέρνει να πηδήξει από το αλεξίπτωτο, αλλά μόλις σφίχτηκαν οι ιμάντες, υπήρξε χτύπημα και στιγμιαία απώλεια των αισθήσεων. Άρπαξαν τη Μιραμπέλ από τα χέρια και της έριξαν νερό στο πρόσωπό της• βάναυσα πρόσωπα, σβάστικες και το έμβλημα των SS -δύο κεραυνοί- ήταν ορατά τριγύρω. Τα ρούχα της σκίζονται και το κορίτσι βλέπει με τρόμο: δύο κατάφυτα γυναικεία στήθη. Υπήρχε κάτι άπιαστο τρομακτικό πάνω τους. Το στήθος συνθλίβεται, τσιμπάει, τραβιέται. Μετά αρχίζουν να σκίζουν τη ζώνη του σπαθιού. Η Μιραμπέλα συσπάται απελπισμένα, κλωτσώντας τα πόδια της. Τη χτύπησαν στο κεφάλι με ένα ντουφέκι και μετά της σκίζουν το εσώρουχο, φτάνοντας με βρώμικα χέρια στα ιδιωτικά της μέρη. Η Μιραμπέλα βρυχάται σαν τσούλα, το γυναικείο σώμα κάποιου άλλου επηρεάζει το μυαλό. Ξέρει τι πρόκειται να συμβεί και τρέμει περιμένοντας το.
  - Τι πόρνη, πιάστηκε η νυχτερινή μάγισσα, πιες τώρα το ποτήρι της ταπείνωσης για τους πεσόντες συντρόφους σου.
  Η Μιραμπέλα ένιωσε ένα έντονο πάτημα στη βουβωνική χώρα της. Άρχισαν να τη βιάζουν μανιωδώς. Την ίδια στιγμή, δύο άνδρες είχαν τη Μιραμπέλ ταυτόχρονα. Δεν ήταν και τόσο οδυνηρό: πόσο ταπεινωτικό, το πρώην μέλος του εκλεκτού εκατομμυρίου της ήταν "τσακισμένο" σαν την τελευταία πόρνη. Ένας άντρας αντικατέστησε έναν άλλο, παραδόξως, αλλά το σεξ, αντί για χαρά, έφερε στο κορίτσι πλήρη ταλαιπωρία. Υπήρχαν πολλοί, πολλοί βιαστές, και όλα μέσα της ήταν σκισμένα, γεμίζοντας τη με δηλητηριώδη, δύσοσμο σπόρο. Η Μιραμπέλα νόμιζε ότι όλα αυτά θα τελείωναν, αλλά οι Ναζί βρήκαν άλλο μαρτύριο.
  - Είναι πιλότος, οπότε αφήστε την να πετάξει!
  Η φλέβα του Μιραμπέλ κόπηκε, στη συνέχεια ο τένοντας τραβήχτηκε με λαβίδα και δέθηκε στο αεροπλάνο.
  - Λοιπόν, ορίστε μια μίξη. Απογειώστε την πτήση σας, σας ευχόμαστε μια υπέροχη εμπειρία.
  Ο μαχητής απογειώθηκε, η Mirabelle τινάχτηκε και σκίστηκε από την επιφάνεια, μόνο τα κλαδιά του θάμνου χτυπήθηκαν στο γυμνό, μαυρισμένο γυναικείο πόδι. Ο χειρότερος πόνος, όταν άρχισαν να βγαίνουν οι φλέβες, ήταν μπροστά. Φαινόταν ότι η νεαρή πολεμίστρια είχε ήδη ζήσει τα πάντα και δεν υπήρχε τίποτα που να την εκπλήσσει, αλλά όχι, οι τένοντες είναι τεντωμένοι και το αίμα πέφτει από τα μάτια.
  Το αεροπλάνο έκανε πιρουέτες, έκανε τσουλήθρες, ρολά και λουπ. Όλα αυτά ταρακούνησαν και πέταξαν το σώμα. Η Μιραμπέλα βρυχήθηκε, και ταυτόχρονα βασανίστηκαν οι άλλες κοριτσίστικες ενσαρκώσεις. Τότε ο μαχητής άρχισε να κατεβαίνει απότομα και η Μιραμπέλα έπεσε στο έδαφος, μετά σύρθηκε στα αγκάθια και βυθίστηκε σε έναν βρωμερό βάλτο. Όλα αυτά με έκαναν να αντιλαμβάνομαι τα βάσανα: λίγο διαφορετικά. Φαινόταν ότι το αεροπλάνο δεν θα έμενε ποτέ από βενζίνη. Ωστόσο, αφού πετάξει για ώρες, καίγεται αστραπιαία και όλα επαναλαμβάνονται ξανά.
  Ο διάβολος μάλιστα τραγούδησε, με μια τραχιά, εγκεφαλική φωνή:
  Σκληρός, κόκκινος βασιλιάς της κόλασης,
  Υπάρχει μια μεγάλη συνοδός γύρω του!
  Και πόσο καλός δεν είσαι PR,
  Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το αντίθετο!
  
  Ένας τρομερός δαίμονας σε χαιρετά,
  Τέσσερα κέρατα, μακριές φθορές!
  Δεν είναι αυτός ο λόγος που ο Ιησούς αναστήθηκε
  Για να μπει στον παράδεισο αυτός που έχει φυλακιστεί από το δικαστήριο!
  
  Ήσουν ένα περήφανο κορίτσι
  Μπήκε το αξιοσημείωτο εκατομμύριο!
  Τώρα ο ιδιοκτήτης είναι ο Σατανάς,
  Και το μαρτύριο είναι ατελείωτο - λεγεώνα!
  
  Τι σετ - θα βρείτε τα πάντα εδώ,
  Υπάρχει ένα ράφι, βελόνες και μια φωτιά!
  Όταν βασανίζεσαι, θα τραγουδάς δυνατά,
  Ο Θεός άπλωσε το δεξί χέρι της οργής!
  
  Υπάρχουν πιο σύγχρονα μαρτύρια,
  Ένα αεροπλάνο και ένα τανκ είναι στη διάθεσή σας!
  Πατάμε, ευχόμαστε τιμή,
  Στην Κόλαση υπάρχει τάξη - όχι χάος!
  
  Ήσουν απαλός από καλοσύνη,
  Τώρα η ζωή είναι σε σκατά για αυτό!
  Δεν χρειάζεται να είσαι ιερό πρόβατο
  Δεν υπάρχει μέρος για τους πράους στη Γη!
  
  Κάθε ανόητος θα καταλάβει την ηθική
  Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι η βία, το κακό!
  Η εντολή δόθηκε - να πάμε σε πεζοπορία,
  Γίνεται πόλεμος - είσαι τυχερός!
  
  Ένας ειρηνιστής δεν μπορεί να επιβιώσει
  Άλλωστε χωρίς σπαθί είσαι εντελώς αδύναμος!
  Ο φασίστας τσακίστηκε στην άμμο,
  Και δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα μαζί του!
  
  Και είσαι μια ομορφιά - αυτό είναι το πρόβλημα,
  Αποφάσισα να κλάψω - αυτό είναι όλο!
  Αυτό είναι το τίμημα της αγάπης
  Όλα τα άλλα είναι σκόνη - ψέματα!
  
  Λοιπόν, τώρα άνοιξε τα μάτια σου,
  Στην κόλαση η σάρκα καίγεται και στενάζει!
  Μαίνεται στο σώμα: μια καταιγίδα, μια καταιγίδα,
  Και δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον πόνο!
  
  Και το χειρότερο, τι είναι όλος ο φόβος,
  Δεν θα υπάρξει τέλος - ποτέ!
  Δεν θα σώσει: ούτε ο Θεός, ο Αλλάχ,
  Μια σειρά από βασανιστήρια περιμένει!
  Παραδόξως, αυτά τα λόγια, αντί να τελειώσουν τη Μιραμπέλα, την ξαναζωντάνεψαν. Ήταν πολύ ευαίσθητη στην αδέξια ομοιοκαταληξία.
  - Εσύ διάβολε μίλησες στην ποίηση. Οπότε δεν πάνε όλα καλά με τα κέρατά σου! - Η πολεμίστρια έκλεισε κιόλας το μάτι, με όλα της τα μάτια στα βασανισμένα σώματα.
  - Και βλέπω κβάζαρ για σένα! Αποφάσισα να το πάρω ιππεύοντας αντί να το πλύνω. Εκτιμώ τη γοητευμένη αίσθηση του χιούμορ, πού θα έπρεπε να ανατεθεί τώρα η πόρνη της στο κενό για την έβδομη μορφή βασανιστηρίων; Ίσως σε έναν υπερπυρηνικό αντιδραστήρα;
  Ο δαίμονας κούνησε τα πλοκάμια του.
  - Το επτά είναι ιερός αριθμός και πρέπει να είναι κάτι μεγαλειώδες. Και τέτοια που η ταλαιπωρία ξεχειλίζει το μέτρο.
  - Τότε προσφέρω μια επιλογή - μια σουπερνόβα, θα φάει την πόρνη από μέσα.
  - Υπέροχο! Ακούστε Mirabel - να γίνετε γκρι! Σας δίνεται η ιδιαίτερη τιμή να ζήσετε αυτό που προσφέρουμε μόνο στους πιο διαβόητους εγκληματίες και ηγέτες ανταρτών. Φοβήσου και μετάνοια, εχθρέ του Κυρίου!
  Τότε τα μάτια της Μιραμπέλα άρχισαν να γυρίζουν και βρέθηκε στο κέντρο μιας συνεχούς φλόγας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, τώρα ολόκληρο το σώμα της διαλύθηκε σε αυτήν και η πολεμίστρια ένιωσε την τρομακτική ζέστη με κάθε μόριο, κάθε δονούμενο κουάρκ, κάθε νουκλεόνιο το σώμα της που είχε γίνει απίστευτα γιγάντιο. Αυτό που ένιωσε καθώς βυθιζόταν στην κόλαση ήταν μόνο η αχνή φλυαρία ενός μωρού σε σύγκριση με τη φωνή ενός εξαγριωμένου αρχαγγέλου. Αυτό επισκίασε όλες τις άλλες μορφές βασανισμού. Ο εγκέφαλος του κοριτσιού φαινόταν να διογκώνεται, ανιχνεύοντας ταυτόχρονα εκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα θερμού πλάσματος και, τι είναι ακόμα χειρότερο από το υπερπλάσμα, τη διαδικασία συγχώνευσης κουάρκ και πρεονίων (τα σωματίδια που αποτελούν τα κουάρκ). Τώρα κατάλαβε τι είναι μια γνήσια αίσθηση πόνου, που δεν έχει ανάλογα σε ολόκληρο το Σύμπαν. Κι όμως, ακόμη κι αυτό δεν ήταν το όριο, η ένταση του πόνου αυξανόταν - το αστέρι κβάζαρ βίωνε μια αναγέννηση. Τι είναι μια έκρηξη σουπερνόβα κβάζαρ - εκατό δισεκατομμύρια εκατομμύριο βόμβες υδρογόνου: έπεσαν σε ένα μέρος. Αλλά ούτε ένας ψυχισμός δεν μπορεί να χωνέψει τα πάντα ταυτόχρονα. Η Μιραμπέλα ανατρίχιασε, μια κούραση έπεσε στον εγκέφαλό της, η τελευταία ενσάρκωση την τελείωσε.
  Το ρομπότ βασανιστή κοίταξε το αβοήθητο αλλά ακόμα νόστιμο σώμα της, ο υπολογιστής είπε:
  - Ο κυβερνο-υπόκοσμος την τελείωσε.
  - Λοιπόν, θα πρέπει να επιστρέψουμε το ανθρωπάκι.
  Η Μιραμπέλα συνήλθε: έσβησαν και οι επτά υποστάσεις της αδιανόητης παγκόσμιας αυτοκρατορίας των βασανιστηρίων, βασισμένη στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, οι διάβολοι βούιξαν θυμωμένοι.
  -Είσαι τυχερός φίλε. Η ίδια η αυτοκράτειρα σηκώθηκε για σένα, τα βασανιστήρια τελείωσαν, αλλά αν έρθεις ξανά σε εμάς, θα είναι το ίδιο πράγμα, αλλά χίλιες φορές πιο δυνατό και εφευρετικό, και το πιο σημαντικό, για ατελείωτα δισεκατομμύρια χρόνια. Τώρα γνωρίστε τον ηλεκτρονικό Hyper Angel of Hell!
  Μια θολή εικόνα εμφανίστηκε μπροστά στη Μιραμπέλα, η οποία ενσαρκώθηκε αμέσως με τη συγκέντρωση όλων των τρομερών, άρρωστων, θανατηφόρων: ήταν όλα τόσο αηδιαστικά που θυμήθηκε ο πολεμιστής: μόνο δώδεκα κέρατα με τιρμπουσόν, σκισμένα κονδυλώματα και τρομερά φλεγμονώδη έλκη. Τότε ένα κοφτερό δάχτυλο τρύπησε το κορίτσι. Αν δεν ήταν στον κυβερνοχώρο, θα είχε πεθάνει αμέσως από μια τέτοια επέμβαση, καθώς το νύχι διαλύθηκε σε δισεκατομμύρια βελόνες και έκαιγε το σώμα. Η Μιραμπέλ τρυπήθηκε από τους γλουτούς της μέχρι το πίσω μέρος του κεφαλιού της. Μεταφέρθηκε προς τα πάνω, μια καυτή φλόγα μαινόταν ξανά γύρω της, τα στόματα έλαμψαν και τελικά μια ακτίνα φωτός διέκοψε τα μάτια της.
  - Ενώ ο προδότης του κενού είναι ελεύθερος. Τα λέμε σύντομα! - Είπε ο Υπεράγγελος της Κόλασης. Η Μιραμπέλα λιποθύμησε ξανά καθώς η συνείδηση επέστρεψε στο κεφάλι της, είπε μια απαλή γυναικεία φωνή.
  - Ναι, είναι σοκαρισμένη. Αυτή είναι μια υπερβολική τιμωρία για ένα άτομο. Επιπλέον, ένας πολύ ικανός πολεμιστής!
  - Έχεις δίκιο, όπως πάντα, Υπερμάρσαλ! Αλλά το δικαστήριο ξέρει καλύτερα πώς να αντιμετωπίσει τους προδότες! - Ο βασανιστής ρομπότ τίναξε τη γυμνή καλλονή. - Όσο είσαι ελεύθερος, προς το παρόν.
  Η κοπέλα έπαθε σοκ και ανοιγόκλεινε συχνά, το πρόσωπό της έγινε μπλε, τα μάτια στο πρόσωπό της βούλιαξαν.
  Η στρατάρχης Maria Rattlesnake προσπάθησε όσο καλύτερα μπορούσε να παρηγορήσει το κορίτσι, ένα ποτήρι κρασιού με σμαραγδένιο χυμό εμφανίστηκε στα χέρια της:
  - Πιες, ομορφιά μου! Ελπίζω ότι αυτό θα σας βοηθήσει να συνέλθετε.
  Η Μιραμπέλα ήπιε και ένιωθε πολύ καλύτερα. Το ροζ χρώμα επέστρεψε στο πρόσωπο. Το κορίτσι ρώτησε:
  -Τι θα μου γίνει τώρα! Αλήθεια μου μένει μόνο πόνος; Και ο πόνος είναι ατελείωτος...
  Μια εικόνα μιας άλλης γοητευτικής καλλονής με πολυτελή διαστημική στολή εμφανίστηκε μπροστά στο κορίτσι. Αυτή ήταν η υπερ-υπερ-στρατάρχης του τμήματος "Tender Love", Αναστασία Στρελέτσοβα, γνωστή και τρομακτική σε όλους τους υπηκόους της αυτοκρατορίας (ίσως εκτός από τον αυτοκράτορα). Εξωτερικά έμοιαζε ένα πολύ όμορφο και λαμπερό, εντυπωσιακό κορίτσι, γεμάτο γοητεία και πάθος. Πράγματι, η Στρελέτσοβα ήταν πολύ αγαπητή, της άρεσε να κάνει έρωτα με πολλούς άντρες ή εξωγήινους όλων των ειδών ταυτόχρονα. Ταυτόχρονα, τη διέκρινε μεγάλη, απλά εκπληκτική εφευρετικότητα στο να προκαλεί πόνο.
  Ωστόσο, δεν είναι αυτό που την ενδιέφερε αυτή τη στιγμή:
  - Ξέρεις, έκανες σοβαρό έγκλημα και καταδικάστηκες σε ισόβια κάθειρξη με παραμονή στα αντιστρατεύματα! Αυτό σημαίνει ότι θα νιώθετε πάντα έντονο πόνο και ποτέ δεν θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε, να χαλαρώσετε ή να πάρετε μια ανάσα. Δεν έχετε καν δικαίωμα να αποκοιμηθείτε, ούτε διασκέδαση, και αφού δεν θα γεράσετε, αυτό μπορεί να διαρκέσει για μεγάλες, επίπονες χιλιετίες. Συνήθως άνθρωποι σαν εσένα δεν ελέγχονται!
  - Και μετά το νικηφόρο τέλος του πολέμου;! - Με δειλά και αξιόπιστα, ρώτησε η Μιραμπέλα.
  Ο υπερστρατάρχης, χαμογελώντας με τα δόντια να αστράφτουν σαν υπέρπλασμα που εκτινάσσεται από δοκάρι, απάντησε:
  - Σε μια τέτοια περίπτωση, φυσικά, έχετε μια ευκαιρία, αλλά το πιθανότερο είναι να τους δοθεί χάρη. που ήταν φυλακισμένος πριν από σένα, αγαπητέ μου. Γενικά, μην υπολογίζετε στο έλεος του αυτοκράτορα ή της αυτοκράτειρας!
  Το κορίτσι έσκυψε το κεφάλι της, ένα μαργαριταρένιο δάκρυ κύλησε στη χαριτωμένη μύτη της:
  - Και ακόμα, αγαπώ την Πατρίδα μου!
  Η Αναστασία Στρελέτσοβα χαμογέλασε ακόμα πιο πλατιά:
  - Ξέρουμε ότι! Είσαι ειλικρινής και πιστός στο καθήκον! Επομένως, με τη θέληση της μεγαλύτερης αυτοκράτειρας, σας δίνουμε την ευκαιρία να υπηρετήσετε την Πατρίδα! Είστε έτοιμοι να αναλάβετε ένα σημαντικό έργο;
  Η Μιραμπέλα έγνεψε θερμά, δεν είχε την ψυχική δύναμη να κρύψει τη χαρά της:
  - Ναι σίγουρα! Θέλω να υπηρετώ την πατρίδα μου κάθε μέρα και ώρα, σαν γενναίος πολεμιστής και πιστός στρατιώτης.
  Η Αναστασία χαμήλωσε κάπως θεατρικά τη χροιά της φωνής της:
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο. 12.
  Η Γιάνκα συνέχισε ψιθυριστά:
  - Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι μια βόμβα υδρογόνου παράγει ισχυρή ακτινοβολία που σκοτώνει όλα τα ζωντανά!
  Ο Σαντάτ κοίταξε και ρώτησε:
  - Είναι η ακτινοβολία σαν δηλητήριο;
  - Οχι! Πολύ πιο τρομακτικό! - Ο Γιάνκα γούρλωσε τα μάτια του για να είναι πειστικός. - Αυτό είναι κάτι που μπορεί να ανατριχιάσει και την πιο τρελή φαντασία. Αόρατο, άχρωμο και άοσμο, αλλά θανατηφόρο ακόμα και για τις κατσαρίδες!
  - Μαγεία του κάτω κόσμου;! "Τα ξεραμένα, καφέ κορμιά των αγοριών άρχισαν να τρέμουν αμέσως και στα μάτια τους υπήρχε γνήσια φρίκη.
  - Οχι! Επιστήμη πέρα από τη μαγεία. Η φυσική τίθεται στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. - Ο Γιάνκα ήθελε να απλώσει τα χέρια του, αλλά το ινώδες σχοινί που τα κρατούσε ενωμένα τον εμπόδισε.
  Ο Αλί παρατήρησε:
  - Η επιστήμη είναι βαρετή! Δεν ξέρω, αλλά πόσα μας έδωσε;! Τι σημαίνει ακόμη η λέξη επιστήμη;
  Η Γιάνκα ανασήκωσε τους ώμους:
  -Είστε ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο στην ανάπτυξη του πολιτισμού. Επιπλέον, παρεμβαίνουν διάφορα τάγματα και θρησκείες.
  Ο Σαντάτ συμφώνησε:
  - Οι εκπρόσωποι του τάγματος "Angry God" πιστεύουν ότι όλοι οι επιστήμονες υπηρετούν τον Σατανά και τους καίνε. Κάποτε κυνηγούσαν μάγισσες, αλλά αφού ο αριθμός των όμορφων κοριτσιών μειώθηκε σημαντικά, οι βασιλιάδες, οι σουλτάνοι και οι βασιλιάδες δυσκολεύτηκαν να τους πείσουν να σταματήσουν την οργή. Και τώρα η αλήθεια είναι ότι τα βασανιστήρια δεν είναι ασυνήθιστα, ειδικά για τους σκλάβους. Αλλά καταρχήν είναι δυνατό να ζεις.
  Οι γυναίκες σκλάβες πράγματι μαστιγώνονταν συχνά. Ήταν ένα ειδικό φαρδύ μαστίγιο, για να μην κόψει το δέρμα, το έπαιρναν ακόμα και οι άντρες. Δεν γλίτωσαν καθόλου τους μεγάλους τύπους.
  - Εκτός από το μοιραίο στο οποίο δεν ζείτε όλοι, δεν ζείτε γιατί δεν μπορείτε να το πείτε ζωή! - Η Yanka τραγούδησε.
  Το μαστίγιο σφύριξε, αλλά το χτύπημα δεν έπεσε στο σώμα του πολύπαθου παιδιού. Ο επόπτης φαινόταν ότι ήθελε μόνο να εκφοβίσει το αγόρι. Ο ίδιος έβαζε συνέχεια το χέρι του στο αυτί, προδίδοντας την περιέργεια.
  - Ησυχάστε τη φλυαρία σας! - μουρμούρισε.
  Ο Σαντάτ ρώτησε:
  - Ξέρεις να γράφεις;
  - Ασφαλώς!
  -Μπορείτε να περιγράψετε πώς κατασκευάζεται μια βόμβα υδρογόνου;
  - Κατ 'αρχήν, μπορώ, το διάβασα στο Διαδίκτυο, αλλά δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες. Και γενικά, είναι τόσο δύσκολο, δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες χώρες στον κόσμο θέλουν να γίνουν πυρηνικές δυνάμεις, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν. Ακόμη και για παράδειγμα, η Ινδία, μια χώρα πλούσια σε φυσικούς πόρους με πληθυσμό πάνω από ένα δισεκατομμύριο, χρειάστηκε δεκαπέντε χρόνια για να δημιουργήσει μια ατομική και υδρογόνο βόμβα. Εσείς και το αλέτρι σας λοιπόν: δεν θα αποκτήσετε τόσο εύκολα ένα τέτοιο όπλο. Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζετε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες. Μια βόμβα υδρογόνου είναι ένα σύνολο πολύπλοκων στοιχείων και μοναδικών υλικών. Απαιτεί πλουτώνιο και ουράνιο - 235. Και γενικά, ένας κόσμος όπου κυριαρχούν οι σουλτάνοι και βασιλεύει η σκλαβιά. Είναι σίγουρα πολύ νωρίς για να κυριαρχήσουμε τέτοια όπλα.
  Ο Αλί παρατήρησε:
  - Ο μονάρχης μας με τέτοια δύναμη μάλλον κατέστρεψε ολόκληρο τον πλανήτη! Όχι, δεν πρέπει να πειράζετε μια τίγρη με το στήθος μιας γυναίκας.
  Ο Σαντάτ συμφώνησε:
  "Ίσως τέτοια όπλα να είναι πράγματι πολύ σκληρά για τους τοπικούς άρχοντες".
  Η Yanka αστειεύτηκε:
  - Τι κέρατα γουρουνιού! Και τα δόντια του γαϊδάρου!
  - Αυτή είναι μια ακριβής σύγκριση! - συμφώνησε ο Άλι. - Δεν πρέπει να το ρισκάρεις, αλλά πώς μπαίνεις στον κόσμο σου;
  - Δεν ξέρω! Ίσως οι δαίμονες μπορούν να μεταφερθούν! Αν και οι κακές δυνάμεις είναι κακές γι' αυτόν τον λόγο, για να μην είμαστε καλοπροαίρετοι προς τέτοιες μη οντότητες όπως οι άνθρωποι. Ωστόσο, πώς νιώθουμε εμείς οι ίδιοι για τις κατσαρίδες;
  Ο Σαντάτ ζάρωσε το μαυρισμένο μέτωπό του και ρώτησε:
  - Είναι αυτά τα πλάσματα σαν τις γάτες;
  - Όχι έντομα!
  - Προσωπικά λατρεύω τις πεταλούδες!
  Ο Γιάνκα κούνησε το κεφάλι του:
  - Οι πεταλούδες είναι καλές, αλλά υπάρχουν και τα κουνούπια, καθώς και άλλα πλάσματα που τσιμπούν και βασανίζουν τους ανθρώπους.
  Ο Σαντάτ ανασήκωσε τους ώμους του και παρατήρησε:
  - Δεν τα έχουμε στη χώρα μας. Αλλά λένε στο βορρά, υπάρχουν τέτοια ποταπά, τσιμπημένα έντομα! Τι θα γινόταν όμως αν τις γρατσουνιές μας από τις βλεφαρίδες τις μασούσαν και τα αρθρόποδα; Αυτό θα ήταν τρομερό!
  Η Yanka ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Παντοδύναμο ότι τουλάχιστον δεν υπάρχει κακία σε αυτόν τον κόσμο. Θυμήθηκε το ταξίδι του στο Βορρά, πώς παραλίγο να τον φάνε τα κουνούπια. Δεν είναι καν σαφές γιατί ο Θεός δημιούργησε μια τέτοια βδελυγμία, προφανώς για να ενοχλήσει τους ανθρώπους για άλλη μια φορά. Η ζούγκλα είναι επίσης γεμάτη από κάθε λογής ποταπά πράγματα και άλλα σκουπίδια. Είναι αλήθεια ότι ο Yanka δεν τους έχει πάει ποτέ, τους έχει δει μόνο στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν μέρη και σε αυτόν τον πλανήτη: όπου βασιλεύουν κάθε είδους βδελυγμία.
  Το αγόρι κούνησε το κεφάλι του και έσπρωξε τα ξανθά μαλλιά του από το μέτωπό του με τον αγκώνα του (τα χέρια του ήταν δεμένα). Γενικά, γιατί δεν υπάρχει ευτυχία στη Γη. Είναι είτε κρύο είτε ζεστό, πρέπει να μελετάς πολύ και κουραστικά στο σχολείο και το χειμώνα χιονίζει συχνά. Είναι πολύ δύσκολο να μαυρίσεις, και τα εσπεριδοειδή σου προκαλούν αλλεργίες. Αυτός είναι ο κόσμος! Πώς ζουν οι ηλικιωμένοι; Γενικά, είναι ένας εφιάλτης, η ζωή δεν είναι παρά βασανιστήρια. Ο Yanka αναρωτήθηκε αν θα κατάφερναν να εφεύρουν το ελιξίριο της αιώνιας νεότητας κατά τη διάρκεια της ζωής του; Ή κάποιου είδους αντιγηραντική ακτινοβολία;
  Υπάρχει ακόμα ελπίδα για αυτό! Δεν ήθελα να υποφέρω και να γκρινιάζω όπως οι ηλικιωμένοι.
  Γενικά, από ανθρώπινη σκοπιά, ο Θεός είναι πολύ σκληρός αν επέτρεψε τέτοια δεινά σε δισεκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, η διαδικασία γήρανσης: ο αδίστακτος Γιαχβέ όχι μόνο το επέτρεψε, αλλά το τόνωσε ο ίδιος. Όπως ειπώθηκε μετά τον κατακλυσμό: ας είναι οι μέρες τους εκατόν είκοσι χρόνια! Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν ζει για να φτάσει σε αυτή την ηλικία! Ακόμη και οι εκατοντάχρονοι άνθρωποι είναι σπάνιοι• πολλοί είναι ήδη εξαθλιωμένοι παππούδες στα εξήντα τους. Γενικά μια τέτοια κοροϊδία ενός ανθρώπου είναι υπερβολική! Λοιπόν, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό στα δικά σας παιδιά! Άλλωστε, αυτό είναι σοφιστικέ, ξεφτιλισμένος σαδισμός, να σκοτώνεις σιγά σιγά το ίδιο σου το παιδί, ακόμα και να το μετατρέπεις σε άσχημο άνθρωπο. Και πώς είναι ο Θεός μετά από αυτό, ο δημιουργός των πάντων! Ως πρόωρο αγόρι, η Yanka σκεφτόταν πολλά, ανέλυσε και έβγαλε συμπεράσματα. Το πρώτο του ανεξάρτητο αγορίστικο συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει Θεός! Το σύμπαν κυβερνάται από τον αδίστακτο, τυφλό νόμο της εξέλιξης και της φυσικής επιλογής.
  Είναι αλήθεια ότι είδε δαίμονες που πέταξαν αυτόν και την κοπέλα του σε άλλο σύμπαν. Με την πρώτη ματιά, αυτό αποδεικνύει την ύπαρξη του Θεού. Άλλωστε, αν υπάρχουν διάβολοι, τότε υπάρχουν και άγγελοι. Αν υπάρχει φως, τότε υπάρχει σκοτάδι! Με την πρώτη ματιά, αυτό είναι ένα αξίωμα.
  - Μα δεν ήταν εκεί! - είπε μέσα του η Γιάνκα. Χτύπησε τα πόδια του μερικές φορές για να στραγγίσει το αίμα και η αφόρητη φαγούρα στα μελανιασμένα, γυμνά πόδια του παιδιού να εξασθενήσει.
  Πράγματι, η εξέλιξη θα μπορούσε κατ' αρχήν να δημιουργήσει υπερόντα όπως οι δαίμονες και οι άγγελοι. Όπως διάβασε, ένας διάσημος συγγραφέας έχει την εξέλιξη του υπερπλάσματος! Πράγματι, μια σταδιακή μετάβαση από το απλό στο σύνθετο, μια αύξηση της εντροπίας.
  Ένα είδος ενδυνάμωσης του νου και τροποποίησή του καθώς αναπτύσσεται η πρόοδος! Γιατί, για παράδειγμα, το κενό, η ενέργεια των αστεριών, οι παλμοί των πάλσαρ, οι διάφορες ρωγμές μεταξύ κόσμων και παράλληλων συμπάντων, δεν γεννούν σούπερ όντα διαφορετικού επιπέδου! Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι, καταρχήν, πολύ πιθανό. Εάν πιστεύετε στη θεωρία της αυθόρμητης γενιάς της ζωής, τότε γιατί να μην πιστεύετε στην υπόθεση της αυθόρμητης γενιάς δαιμόνων, δαιμόνων και πιθανώς αγγέλων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη λαογραφία της Αρχαίας Ρωσίας, ο Θεός και ο Διάβολος δημιούργησαν τη Γη μαζί. Οι αρχαίοι Ρώσοι πίστευαν ότι ο Διάβολος είναι αιώνιος, όπως και ο Θεός.
  Οι άνδρες προσεύχονταν συχνά και στον Χριστό και στον Σατανά! Υπήρχε ακόμη και μια αρχαία παροιμία: Προσευχήσου στον Θεό και προσκύνησε τον Διάβολο! Η παρουσία δαιμόνων λοιπόν: δεν είναι σε καμία περίπτωση γεγονός ότι υπάρχει ένας φροντιστής δημιουργός.
  Μια άλλη επιλογή είναι επίσης δυνατή. Από πού του ήρθε η ιδέα ότι αυτοί ήταν δαίμονες; Ίσως αυτοί είναι εκπρόσωποι κάποιου υπερ-πολιτισμού που διασκεδάζουν με αυτόν τον τρόπο... Σαν μικρά παιδιά σε μια κονσόλα παιχνιδιών: το μέγεθος του σύμπαντος!
  - Και τι? Μπορεί κάλλιστα να είναι! - είπε μέσα του η Γιάνκα.
  Αν το σκεφτείς - είναι λογικό. φανταστείτε έναν υπερ-πολιτισμό! Όλες οι υλικές ανάγκες ικανοποιούνται, η αιώνια ζωή, η αθανασία έχουν γίνει πραγματικότητα, δεν υπάρχει επιθυμία να κατακτήσουμε άλλους κόσμους και να μετατρέψουμε το σύμπαν σε καρκίνο! Εξάλλου, δεν είναι όλα τα είδη τυχερά: τους αρέσει να κυριαρχούν στα άλλα. Διαφορετικά, το σύμπαν θα είχε καταστραφεί εδώ και πολύ καιρό σε τρομερούς πολέμους. Φανταστείτε μια μονομαχία ανάμεσα σε δύο ή περισσότερους υπερ-πολιτισμούς! Ένας πόλεμος που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους όπλα: ότι οι φυσικοί νόμοι είναι συμβάσεις, αλλάζουν όπως τα προγράμματα παιχνιδιών υπολογιστή...
  Πώς μπορείτε να διασκεδάσετε αν όχι παίζοντας με άλλους εξωγήινους; Κάπως έτσι, στους ανθρώπους αρέσει να παίζουν με γάτες, σκύλους, αρουραίους. Η ίδια γάτα διασκεδάζει παίζοντας με ένα ποντίκι, κάτι που δείχνει ανεπτυγμένη νοημοσύνη. Η Yanka έχει γίνει ένα είδος ποντικιού;
  Ένας υπερπολιτισμός τον πέταξε σε άλλο σύμπαν! Για εκείνη είναι παιχνιδάκι! Ή ίσως δεν το παράτησα καν! Ίσως είναι στην πραγματικότητα όπως στην ταινία "The Matrix", είναι σε ένα είδος εικονικής πραγματικότητας. Εξάλλου, ακόμη και η γεύση μπορεί να μεταφερθεί με ηλεκτρονικά. Αυτό φέρνει στο μυαλό τον καλοσυνάτο Schwartz στην ταινία Total Recall. Ναι, οι Αμερικάνοι ξέρουν να κινηματογραφούν, έχουν πολλές καλές ιδέες. Και τα κινούμενα σχέδια είναι απλά υπέροχα, ειδικά αυτά της Disney. Λατρεύει τα αμερικανικά κινούμενα σχέδια, έχουν πολύ έντονη πλοκή, ενεργό και πολύχρωμο σενάριο. Δεν χρειάζεται να μετράμε καθόλου. ότι υπάρχουν ανόητοι που ζουν στις ΗΠΑ. Η Αμερική αποτελείται από τα καλύτερα μυαλά από όλο τον κόσμο. Και το Χόλιγουντ είναι κάτι! Η αλήθεια που γράφουν οι Αμερικανοί συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας δεν είναι σημαντική. Για παράδειγμα, Stephen King, οι κινηματογραφικές διασκευές δεν είναι κακές, αλλά η παρουσίαση των κειμένων είναι αδύναμη. Οι ίδιες οι ενδιαφέρουσες ιδέες χαλάνε από τη βαριά, παχύρρευστη παρουσίαση. Δεν υπάρχουν Αμερικανοί καλύτεροι να παρακολουθούν από το να διαβάζουν. Ιδού η ταινία: Η Νυχτερινή Παρακολούθηση είναι τόσο χάλια! Ωστόσο, η ανάγνωσή του δεν έχει επίσης ενδιαφέρον!
  Τώρα, αν το Ουράνιο Τόξο του Αρμαγεδώνα γινόταν ταινία, θα ήταν υπέροχο! Ένα τόσο δροσερό κομμάτι. Και οι αγώνες είναι απλά σούπερ, ξέφρενη δυναμική, και κάτι νέο κάθε φορά! Αυτό είναι χειραφέτηση για εσάς - τι δεν είναι αγώνας, και πάλι αίσθηση!
  Έγινε όλο και πιο σκοτεινό: το λυκόφως αυτού του κόσμου πλησίαζε. Ωστόσο, η βραδιά αναμενόταν να είναι καλοκαιρινή, ζεστή!
  Ο Άλι ρώτησε τον Ιάνκου:
  - Έχεις δικό σου σπίτι;
  - Ναι σίγουρα! Ή μάλλον διαμέρισμα! - απάντησε γρήγορα το αγόρι.
  - Είναι μεγάλος;
  - ΟΧΙ καλα! Θα ήθελα πολλά περισσότερα! - είπε η Γιάνκα με λύπη. - Το διαμέρισμα είναι δίχωρο και έχω και μια μικρή αδερφή.
  - Οχι πάρα πολύ! Τα αρχοντικά είναι στριμωγμένα. Αν γίνεις παλλακίδα, μπορείς να ζήσεις σε ένα χαρέμι, σε ένα μαλακό κρεβάτι. Διαφορετικά, θα πρέπει να περάσετε τη νύχτα σε έναν στρατώνα σκλάβων. Που σημαίνει να είσαι αλυσοδεμένος για τη νύχτα.
  Ο Σαντάτ απάντησε:
  - Οι αλυσίδες είναι ακριβές και γι' αυτό δεν δεσμεύουν τους πάντες! Μόνο οι πιο επικίνδυνοι σκλάβοι, εμείς τα αγόρια, δεν θα είμαστε!
  Η Γιάνκα παρατήρησε αναστενάζοντας:
  - Μικρή παρηγοριά!
  - Αλλά ακόμα καλύτερα από ό, τι σε αλυσίδες. Πιστέψτε με, είναι ανατριχιαστικό. - Ο Σαντάτ ανασήκωσε τους ώμους του. - Για παράδειγμα, καθόμουν σε μια αλυσίδα, με δεσμά, και ξέρω τι είναι. Ειδικά αν η πλάτη σας στρίβει στη διαδικασία.
  - Πώς είναι αυτό?
  - Όταν το κεφάλι φέρεται στα πόδια και τα χέρια είναι στριμμένα. Και μπορούν να το κάνουν με αυτή τη μορφή. αφήστε για μια εβδομάδα.
  Ο Γιάνκα κούνησε το κεφάλι του:
  - Αυτό είναι απαίσιο!
  - Ασφαλώς! Είναι δύσκολο να φανταστείς κάτι τέτοιο αν δεν το έχεις ζήσει μόνος σου! - Ο Σαντάτ έφτυσε στο πλάι. - Γενικά όμως προτείνω το εξής: να συμπεριφέρεστε ήσυχα, χωρίς να εκθέτετε την πλάτη σας σε νέα χτυπήματα του μαστίγιου.
  Η Yanka συμφώνησε:
  - Αυτό είναι το καλύτερο! Μόνο η έκθεση θα είναι προσωρινή.
  Η Yanka πρόσθεσε:
  - Ίσως σιωπήσουμε!
  Τελικά έφτασαν σε έναν πύργο με περίφραξη τριών μέτρων. Οι σκλάβοι μεταφέρθηκαν μέσα και τους άφησαν να πλησιάσουν το ρέμα. Τα δεμένα χέρια ελευθερώθηκαν, τι χαρά ήταν να τα ξανασυγκινήσω. Το σχοινί άφησε σημάδια και μώλωπες και ήταν δύσκολο να λυγίσω τα δάχτυλά μου.
  Ο Γιάνκα ξέπλυνε με χαρά το στόμα του και δρόσισε τα πονεμένα πόδια του σε δροσερό νερό. Έπλυνα τις μασχάλες μου. Τα άλλα αγόρια ξεπλύθηκαν επίσης• οι έφηβοι είναι συνήθως πιο καθαροί από τους ενήλικες. Μετά από αυτό οι σκλάβοι δεν τρέφονταν ιδιαίτερα καλά. Δεδομένου ότι η περιοχή ήταν τροπική και τα φρούτα μεγάλωναν όλο το χρόνο, αποτελούσαν την κύρια διατροφή. Γενικά, η φυτική τροφή δεν την ικανοποίησε• η Γιάνκα ήθελε πολύ κρέας, αλλά αν το ζητούσε θα κινδύνευε να δέρνει ξανά. Μετά από αυτό οι σκλάβοι οδηγήθηκαν στο κρεβάτι• η νύχτα δεν αναμενόταν να είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
  Οι σκλάβοι αποκοιμήθηκαν στα κλαδιά• δεν υπήρχε κουβέρτα, αν και ήταν ελαφρώς δροσερό και τα αγόρια έσπευσαν να θάψουν τους εαυτούς τους στο φύλλωμα. Η Γιάνκα, ωστόσο, δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Τα πλαϊνά και η πλάτη κόπηκαν από το μαστίγιο και ήταν επώδυνο να ξαπλώνεις πάνω τους. Τα κουρασμένα πόδια πονούσαν, τα σπασμένα πέλματα ράγισαν, βγήκε αίμα και γενικά το αγόρι ένιωθε σπασμένο. Τώρα είναι σκλάβος! Ασήμαντο πλάσμα! Απλά ένα σκουλήκι. Και πραγματικά θα πρέπει να υπομείνετε ξυλοδαρμούς, καταπονημένο σώμα και άδειο στομάχι όλη σας τη ζωή; Πώς μπορείς να ζεις έτσι και να υποφέρεις για πάντα;
  Από την άλλη, δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε; Αλλά πού? Εξάλλου, δεν έχω τη δύναμη να κάνω τίποτα σήμερα! Οι μύες μου είναι σε απεργία, οι γάμπες μου πονάνε ιδιαίτερα και οι καρποί μου έχουν φθαρεί από το σχοινί. Επιπλέον, μάλλον θα πιαστεί και το θέμα δεν θα περιοριστεί μόνο στο χτύπημα. Ούτε καν ένα στοιχειώδες σχέδιο: πού να κρυφτείς, πώς να επιβιώσεις στο σύμπαν κάποιου άλλου ως δραπέτης σκλάβος... Είναι καλύτερα να το συνηθίσεις, να ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά και να αδράξεις την κατάλληλη στιγμή.
  Οι σκέψεις στο κεφάλι του αγοριού μπερδεύτηκαν εντελώς και έπεσε σε μια απύθμενη, μελανώδη άβυσσο. Η κούραση ήταν τόσο μεγάλη που ο Yanka ουσιαστικά δεν ονειρευόταν, μόνο μερικές φορές εμφανίζονταν σκισμένες εικόνες από κάτι τρομακτικό, αλλά δεν αντέδρασε.
  Ξύπνησαν νωρίς τους σκλάβους, ήχησε μια σάλπιγγα και ένα μαστίγιο χτύπησε τα γυμνά τους πόδια:
  - Ξύπνα, σκύλα φυλή! - φώναξαν οι επιτηρητές.
  Ο ύπνος ήταν σχετικά σύντομος και δεν αποκατέστησε πλήρως τις δυνάμεις μου. Τα αγόρια και οι άλλοι σκλάβοι οδηγήθηκαν στο ρέμα για να πλυθούν. Τόσο απρόσεκτα σαν να ήταν ζώα, ένα ελαφρύ χορτοφαγικό πρωινό χύθηκε στις μπανιέρες τους (και τους έδιναν και λίγη ενθάρρυνση για να φάνε πιο γρήγορα) και τον επόμενο σχηματισμό. Μια νέα μετάβαση ήταν μπροστά.
  Ο Αλί ρώτησε:
  - Πως κοιμήθηκες?
  - Πονούσαν τα πλευρά μου, αλλά ξεκούρασα τόσο πολύ, ακόμα κι αν δεν ήταν αρκετό!
  - Τι ονειρεύτηκες?
  - Δεν θυμάμαι! Είμαι πολύ κουρασμένος για να ονειρεύομαι!
  - Και ονειρεύτηκα ότι ήμουν πολεμιστής, καβάλα σ' ένα άλογο και έκοβα όλους τους εχθρούς. Και ακόμη και ο ίδιος ο Σουλτάνος με αντάμειψε με μια χρυσή αλυσίδα.
  Ο Σαντάτ διέκοψε:
  - Ακριβώς η αλυσίδα! Σύμβολο σκλάβου!
  - Μα είναι χρυσός! Και φορούσε και ένα μεγάλο σμαράγδι! Αυτό είναι το μέγεθος της γροθιάς μου! - Είπε το αγόρι με ένα γύρισμα του χεριού του με κάλους.
  - Όλα αυτά είναι όνειρα! Έχουμε μια δύσκολη μέρα μπροστά μας! Θα πρέπει να ανέβουμε στο βουνό.
  - Όπως και να το αντέξουμε. - είπε η Γιάνκα.
  - Ας δούμε! Προφανώς δεν θα είναι γλυκό για εσάς, ούτε και εμείς.
  Η στήλη προχώρησε. Ο δρόμος που ακολούθησε ήταν μακρύς και πολύ δύσκολος.
  Η Γιάνκα περπάτησε μαζί με όλους τους άλλους, κουτσαίνοντας ελαφρά, τα πόδια των παιδιών έσπασαν. Αλήθεια, έβρεχε στο δρόμο το βράδυ και το περπάτημα έγινε λίγο πιο εύκολο! Τι ωραίο που είναι να πλατσουρίζεις με γυμνά πόδια, μέσα από ζεστές λακκούβες και να νιώθεις την κίνηση των κυμάτων. Το αγόρι σκέφτηκε να γίνει φιλιμάστερ. Καταδιώξεις, καυγάδες, επιβιβάσεις! Ειδύλλιο!
  Θυμηθείτε τις εποχές του Morgan, του Flint, του Captain Blood. Εδώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Χόλιγουντ, με διάφορα θεαματικά γυρίσματα.
  Πειρατές! Η ίδια η λέξη σημαίνει: κυνηγός της τύχης! Σε αυτόν τον κόσμο: δεν είχε ξαναδεί όπλο. Γιατί θα πολεμήσουν μόνο με σπαθιά, σπαθιά, σπαθιά! Οπότε είναι ακόμα καλύτερα χωρίς τα πρωτόγονα πιστόλια να φράζουν τα αυτιά σας.
  Όπως λένε: πού είναι το μαύρο πιστόλι σου;
  Στο μεγάλο αμαξάκι!
  Θέλεις βότκα και τσιγάρα;
  Δύο πακέτα συγκεκριμένα!
  Η Yanka ρώτησε πώς πίστευε ότι ο Sadat ήταν πιο έξυπνος:
  -Υπάρχουν πειρατές στον πλανήτη σας;
  Εκείνος απάντησε θυμωμένος:
  - Αυτό είναι αρκετά καλό! Είναι αλήθεια ότι είναι μακριά από εδώ μέχρι τη θάλασσα, αλλά όλα εκεί βρίθουν από τόση καλοσύνη.
  - Οι πειρατές έχουν όπλα;
  - Όπλα;
  - Πυροβόλα όπλα!
  - Όπως και στον κόσμο σου! Όχι τι, όχι αυτό όχι! - Ο Σαντάτ κούνησε το κεφάλι του για να βεβαιωθεί. - Αυτό δεν έχει εφευρεθεί ακόμα!
  - Έτσι, όπως στην αρχαιότητα, ένα ξίφος στο ισχίο και στη μάχη!
  - Ναι, έτσι φαίνεται! Λοιπόν, νομίζω ότι το καταλαβαίνεις αυτό!
  Η Yanka ρώτησε:
  - Θα ήθελες να γίνεις πειρατής ο ίδιος;
  - Πώς να το πω! Αυτό δεν ήταν το παιδικό μου όνειρο, αλλά ακόμα καλύτερο από το να σαπίσω ως σκλάβος. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να ανέβεις στις γαλέρες. Είναι πολύ δύσκολο για έναν σκλάβο εκεί, αλλά με τύχη... - Ο Σαντάτ συσπάστηκε άθελά του, τεντώνοντας τους σκληρυμένους από τη σκληρή δουλειά μύες του για μερικά δευτερόλεπτα, προσπαθώντας να σπάσει το σχοινί.
  - Το διάβασα! - Ο Γιάνκα εξέπνευσε και μόρφασε το πρόσωπό του. Μώλωσα το δεξί μου μεγάλο δάχτυλο σε μια τραχιά πέτρα.
  - Μόλις το διάβασα! Ουφ! Αν και ξέρετε: δεν έχουν όλοι οι σκλάβοι την ευκαιρία να γίνουν πειρατές, ακόμα κι αν είναι επιδέξιοι και δυνατοί. - Ο Σαντάτ έσφιξε τα χείλη του σε ένα σωλήνα.
  - Γιατί?
  - Οι περισσότεροι πειρατές δεν είναι άνθρωποι!
  Η Γιάνκα σφύριξε:
  - Έτσι είναι; Ούτε καν άνθρωποι!
  - Αυτό είναι! Πλάσματα όπως τα μεγάλα υβρίδια μαξιλαριών καφέ βατράχου-κρίνου. Είναι εξαιρετικοί κολυμβητές και μπορούν να μείνουν κάτω από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό το είδος κυρίως πειρατές! Και ενεργεί πολύ σκληρά. Συγκεκριμένα, υποβάλλουν απαραιτήτως όλους τους αιχμαλώτους σε βασανιστήρια και όχι για να μάθουν αυτήν ή την άλλη πληροφορία ή για να διασκεδάσουν. Ανακαλύπτουν το επίπεδο του θάρρους σου, αν είσαι άξιος να σε λένε άντρα. Ωστόσο, και οι γυναίκες βασανίζονται. Αντέχεις χωρίς να ουρλιάξεις; Σπάνια κάποιος τους επιζεί. Μια φορά κι έναν καιρό δεν υπήρχε καθόλου ζωή από πειρατές• είχαν αδιαίρετη κυριαρχία στις θάλασσες. Αλλά πρόσφατα οι κυβερνώντες, ενωμένοι (πράγμα σπάνιο), τους ανάγκασαν να κάνουν χώρο.
  - Η λεγόμενη καθολική αλληλεγγύη! - είπε χαρούμενη η Γιάνκα.
  - Κάτι τέτοιο! Από τα άλλα είδη, μόνο τα ξωτικά φέρονται ευγενικά στους ανθρώπους, αν και ως μισθοφόροι είναι ικανά να σκοτώσουν καλά!
  - Δεν έχω ξαναδεί ξωτικό!
  - Στον πλανήτη μας είναι σπάνιοι! Σίγουρα όμως θα συναντηθούν στην πρωτεύουσα. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί, ειδικά με τους άντρες, είναι πολύ άπληστοι για χαριτωμένα αγόρια. Και δεν ανέχονται τις αρνήσεις!
  - Θα το λάβω υπόψη μου! - Ο Γιάνκα ανατρίχιασε, παρόλο που χάντρες ιδρώτα σκέπασαν το σώμα του και ένιωσε ένα ρίγος.
  - Αλλά αν καταλήξετε στο χαρέμι των ξωτικών, θα ζήσετε ευτυχισμένοι για πάντα. Τα ξωτικά συμπεριφέρονται καλά στους σκλάβους και δεν θα σας νικήσουν για κάθε μικρό πράγμα. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα ξωτικά από άντρες, και αγαπούν επίσης τα αγόρια.
  - Αν και αδύναμο, είναι παρηγοριά! Αλλά μπορείς να επιβιώσεις. Και είναι πολύ πιο ευχάριστο με μια γυναίκα!" συμφώνησε η Γιάνκα.
  - Μόνο αργότερα: όταν το μούσι αρχίζει να μεγαλώνει (τα ξωτικά το μισούν), μπορούν να το πουλήσουν σε ένα άτομο ή σε έναν νάνο, και αυτό είναι πολύ κακό. Έχω δει μόνο μια φορά ένα καλικάντζαρο και μπορώ να πω ότι αυτοί είναι τύποι έξω από αυτόν τον κόσμο. Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν οικισμοί καλικάντζαρων στον κόσμο μας και οι πληροφορίες που έχουν είναι διαφορετικές και μερικές φορές αντιφατικές.
  - Πόσο αντιφατικό;
  - Δεν θα καταλάβεις! Είτε είναι καλοί είτε κακοί! Ένας καλικάντζαρος δεν είναι άτομο και δεν συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Φήμες λένε ότι είναι κανίβαλοι και λατρεύουν το φρέσκο γυναικείο κρέας. Επιπλέον, τα κορίτσια βράζονται ζωντανά σε βραστό νερό και πριν από αυτό τα μαστιγώνουν με απίστευτα ζεστό χόρτο για να γίνει το κρέας πιο νόστιμο.
  - Τι φρίκη! - απάντησε ο Γιάνκα κουνώντας το κεφάλι του. "Τελικά, μια γυναίκα είναι θέμα υπερηφάνειας και γενικής λατρείας".
  - Αλίμονο, αυτοί είναι οι κανόνες! Και δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό. Δεν μπορείς να απαιτείς ανθρωπιά και καλοσύνη από τους μη ανθρώπους!
  Η Γιάνκα ανασήκωσε τους ώμους:
  - Δεν μπορείς να απαιτείς ανθρωπιά, αλλά νομίζω ότι είναι δυνατό να απαιτήσεις στοιχειώδη συμπάθεια!
  - Αφήστε το θύμα να μιλήσει για αυτό το θέμα με τον δήμιο. "Ο Σαντάτ πέταξε μια πέτρα με το πόδι του και μετά άπλωσε τη μύτη του με τον αντίχειρά του. - Είμαι πρόθυμος να στοιχηματίσω πέντε κλικ ότι δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. - Το αγόρι άλλαξε ξαφνικά θέμα.
  - Όχι γιατί, μπορώ! - Ο Γιάνκα, με τον ίδιο τρόπο, άγγιξε τη μύτη του με το γυμνό του πόδι, αφήνοντας μια ματωμένη ρίγα πάνω της.
  Ο Σαντάτ σφύριξε:
  - Λοιπόν, είσαι σφυρί! Ο τύπος μας! Λοιπόν, εντάξει, στη στάση ανάπαυσης μπορείς να με κάνεις κομμάτια. Γερό το μέτωπό μου, θα αντέξει!
  - Το πιστεύω! Αλλά αν θέλεις, μπορώ εύκολα να σε συγχωρήσω!
  - Οχι! Πρέπει να πληρωθούν τα χρέη! Δεν θα σε συγχωρούσα!
  - ΕΝΤΑΞΕΙ! Ανάθεμά σου, τόσο μικρό πράγμα!
  Ο δρόμος ανηφόριζε και το περπάτημα έγινε πολύ πιο δύσκολο. Επιπλέον, το ίδιο το μονοπάτι δεν ήταν πλέον φτιαγμένο από χοντρό χαλίκι, αλλά από αιχμηρές πέτρες του βουνού. Τώρα κάθε βήμα για τον Γιάνκι έγινε πραγματικό μαρτύριο, τα γυμνά του πόδια ήταν ανελέητα καμένα. Άλλα αγόρια βίωσαν επίσης ενόχληση, αλλά τα κερατινοποιημένα, πάντα ξυπόλητα παιδικά πόδια μπορούσαν να αντέξουν το φορτίο, οι κάλοι δεν φοβήθηκαν τον δρόμο. Οι ενήλικοι σκλάβοι φορούσαν τραχιά παπούτσια. Οπότε ήταν το πιο δύσκολο για τον Yanka, ο οποίος δεν ήταν ακόμη συνηθισμένος σε τέτοια "ακραία". Ενιωσε; Ήταν σαν να περπατούσα μέσα από ένα άλσος μπαμπού στα τακούνια μου. Τα πόδια, χτυπημένα σε αιχμηρές πέτρες, αιμορραγούσαν όλο και περισσότερο, σταγόνες αίματος κατακάθισαν. Ο Άλι παρατήρησε αυτό:
  - Είσαι αδερφός! Είναι αμέσως προφανές ότι δεν είχατε τη συνήθεια να περπατάτε ξυπόλητοι. Δεν θα αντέξεις πολύ έτσι!
  Με δυσκολία να συγκρατήσει τα μουγκρητά του, ο Γιάνκα μουρμούρισε:
  - Αλίμονο! Απλώς ζω στην πρωτεύουσα και μόνο τσιγγάνοι περπατούν ξυπόλητα! Αν περπατήσω ξυπόλητος στο δρόμο, μπορεί να μου επιβληθεί πρόστιμο! Αν και όχι, είμαι ακόμα ανήλικος.
  Ο Σαντάτ έγνεψε καταφατικά:
  - Το καταλαβαίνω! Έχουμε παιδιά ευγενών ευγενών: ακόμα και στο σπίτι προσπαθούν να φορούν σανδάλια για να μη μοιάζουν με ξυπόλητοι σκλάβοι. Αυτά είναι προκαταλήψεις. Και μετά αν τύχει να καταλήξεις στη σκλαβιά, γίνεται πολύ δύσκολο. Ωστόσο, βλέπω ότι έχετε ένα εκπαιδευμένο σώμα. Ίσως μπορείτε να μας πείτε κάτι ενδιαφέρον. Πραγματικά δεν είσαι πολεμιστής, ούτε ευγενής!
  Η Γιάνκα, τσακίζοντας από τον πόνο, απάντησε:
  - Σπουδάζω σε σχολή τσίρκου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι επιδέξιος και δυνατός.
  - Τι είναι το τσίρκο;
  - Πολύ ενδιαφέρον θέαμα. Ο κύριος σκοπός του είναι να ψυχαγωγήσει τον κόσμο. Χαρίστε τους ένα χαμόγελο και καλή διάθεση!
  Ο Σαντάτ συμφώνησε:
  - Και τι? Αυτό είναι καταπληκτικό! Καλή διάθεση! Εντάξει, τι άλλο έχεις; Για παράδειγμα, μπορείς να πετάξεις;
  Η Γιάνκα χαμογέλασε οδυνηρά:
  - Ναι σίγουρα! Από αυτή την άποψη, είμαστε άσοι! Για παράδειγμα, υπάρχουν αεροπλάνα που μπορούν να φορτώσουν έως και πεντακόσια άτομα ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, μετακινήστε τα με ταχύτητα τριάντα φορές μεγαλύτερη από το ταχύτερο άλογο.
  - Ουάου! Αν και στα παραμύθια μας, υπάρχουν και τέτοια φριχτά άλογα! Ο Icehand και ο Mahmud καλπάζουν. Το τουρμπάνι του Μαχμούτ έπεσε. Φωνάζει: σταμάτα, ας γυρίσουμε να το σηκώσουμε. Αυτός του απάντησε:
  - Ενώ ούρλιαζες, είχαν ήδη πετάξει πεντακόσια μίλια. Και τώρα είναι όλα χίλια.
  - Πόσο είναι ένα μίλι; - ρώτησε η Γιάνκα.
  - Περίπου μιάμιση χιλιάδες από τα βήματά μου! - απάντησε ο Σαντάτ. - Γενικά, όχι πολύ!
  - Αυτό σημαίνει περισσότερα από χίλια χιλιόμετρα! Σε μισό λεπτό! Ενδιαφέρουσα ιστορία. Ναι, δεν έχουμε ακόμη τέτοια αεροπλάνα, αλλά έχουμε έναν πύραυλο. Όσοι πετούν σε άλλους πλανήτες μπορούν να φτάσουν περίπου αυτή την ταχύτητα. - Παρατήρησα τη Γιάνκα. - Αλλά γενικά, δεν μπορεί να κρατηθεί κάθε παραμύθι, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την επιστημονική φαντασία. Οι ανθρώπινες φαντασιώσεις είναι πραγματικά απεριόριστες!
  Ο Σαντάτ συμφώνησε:
  - Τυπικά τύραννος: απεριόριστες φιλοδοξίες και περιορισμένο μυαλό! Ωστόσο, αυτό είναι χαρακτηριστικό και για τους απλούς ανθρώπους.
  Η γριά Γιάνκα, πατώντας έτσι ώστε τα πληγωμένα της πόδια να στέκονται σε λιγότερο αιχμηρές πέτρες, μουρμούρισε:
  - Η ειλικρίνεια είναι επιλεκτική έννοια! Καθολική εξαπάτηση! Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, δεν λέω ψέματα.
  Ο Άλι ρώτησε ψιθυριστά (αν και ο επίσκοπος έδειξε εκπληκτική συγκατάβαση αυτή τη φορά):
  - Δηλαδή μπορείς να ταξιδέψεις σε άλλους κόσμους;
  Ο Γιάνκα κούνησε το κεφάλι του:
  - Δυστυχώς όχι! Οι άνθρωποι κατάφεραν να επισκεφθούν μόνο μια Σελήνη. Ακόμη και πτήσεις για τον Άρη: μέχρι στιγμής καθαρή επιστημονική φαντασία. Γενικά, η εξερεύνηση του διαστήματος προχωρά πολύ αργά, για να μην αναφέρουμε την ταχεία ανάπτυξη των υπολογιστών. Όμως οι άνθρωποι εξακολουθούν να ποδοπατούν τον πλανήτη τους.
  Ο Σαντάτ παρατήρησε φιλοσοφικά:
  - Αυτό συμβαίνει γιατί έχετε πολλά κράτη και λαούς. Ο πλανήτης πρέπει να έχει έναν ιδιοκτήτη. Μόνο σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατή η πρόοδος και η τιμή δεν έχει σημασία.
  Η Yanka συμφώνησε:
  - Υπήρχαν ήρωες που ήθελαν να ενώσουν την ανθρωπότητα, αλλά πάντα κάτι τους σταματούσε. Είτε σύντομη ζωή, είτε δυνατοί αντίπαλοι. Επιπλέον, πολύ συχνά ο θρόνος των μεγάλων αντικαταστάθηκε από ασημαντότητα. Πρέπει να πούμε ότι στις δημοκρατικές χώρες προέκυψαν προβλήματα με τους ηγέτες. Για παράδειγμα, ο George W. Bush είχε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης και κακή μνήμη. Λοιπόν, το γεγονός ότι η Αμερική έχει βυθιστεί στο σημείο να εκλέξει έναν μαύρο για πρόεδρο είναι μια απόλυτη ντροπή. Για μια τέτοια χώρα, κάντε ένα τέτοιο "τσίμπημα"! Γενικά, λαϊκές εκλογές: αυτός δεν είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος επιλογής της εξουσίας. Αν και ίσως καλύτερα από μοναρχία.
  Ο Σαντάτ ανέφερε:
  - Στο Τάγμα του Θυμωμένου Θεού, ο υπερμεγάλος μάστερ επιλέγεται επίσης από το συμβούλιο των καρδιναλίων. Στην πραγματικότητα, πριν, όλοι οι σημαντικοί μονάρχες ήταν αρχικαρδινάλιοι, αλλά τώρα όλα έχουν αλλάξει.
  - Με ποια έννοια?
  - Οι βασιλιάδες θέλουν να κυβερνούν και όχι να είναι μαριονέτες του τάγματος. Ωστόσο, αυτό είναι απολύτως φυσικό, όποιος θέλει να είναι κάτω από κάποιον! Ωστόσο, δεν ξέρω λεπτομέρειες και ίντριγκες! Ίσως θα είναι έτσι, ή ίσως θα είναι διαφορετικά! "Ο Σαντάτ πάτησε με την τραχιά φτέρνα του σε μια κοφτερή πέτρα και κουτσούσε, και το παχύ δέρμα του ήταν ξεκάθαρα τρυπημένο.
  Η Γιάνκα βόγκηξε βαριά. Η ανάβαση έγινε πιο απότομη και οι πέτρες έγιναν πιο έντονες. Το αγόρι πονούσε αληθινά, σαν να καιγόταν από ένα καυτό σίδερο. Προσπάθησε πολλές φορές να μιλήσει με τους συντρόφους του, αλλά αυτό δεν μπορούσε πλέον να φέρει ανακούφιση.
  Τα βασανιστήρια έγιναν πιο σκληρά, τα ίχνη έγιναν αιματηρά. Τελικά το αγόρι δεν άντεξε και έπεσε στα γόνατα. Ένα μαστίγιο έπεσε στην πλάτη του. Η Yanka μπορούσε μόνο να κλάψει:
  - Δείξε έλεος! Δείξε έλεος!
  Ένας έμπορος τους πλησίασε:
  - Τι είναι αυτός ο θόρυβος!
  Ο επόπτης γύρισε:
  - Βλέπεις, ο μεγάλος Αχμέτ, αυτό το αγοροκόριτσο, δεν θέλει να πάει παρακάτω!
  Ο δουλοπάροικος, με το προσποιημένο χάδι μιας αλεπούς που γνέφει έναν κόκορα, ρώτησε:
  - Γιατί δεν πας, αγαπητό παιδί;
  Η Γιάνκα βόγκηξε με δάκρυα:
  "Έχω χάσει τελείως τα πόδια μου και δεν μπορώ να περπατήσω, ειδικά σε τόσο αιχμηρές πέτρες!"
  Ο Αχμέτ χαμογέλασε:
  - Εντάξει αγόρι μου! Εάν δεν μπορείτε να περπατήσετε, απλά θα σας βάλουν στο ξύλο ή θα σας κόψουν το κεφάλι.
  Ο Yanka ήθελε πραγματικά να ζήσει, προσπάθησε απεγνωσμένα να πείσει τον έμπορο για τη χρησιμότητά του:
  - Βάλτε με στο καλάθι! Μετά, όταν τα πόδια μου επουλωθούν, θα ξαναπάω! Άλλωστε σε συμφέρει!
  - Πως? - ρώτησε ο Αχμέντ.
  - Μπορείτε να με πουλήσετε στην αγορά! Και έτσι αποδεικνύεται: με ταΐσατε για το τίποτα! - Είπε το αγόρι κλαίγοντας.
  - Πόσο μεγάλο είναι το εισόδημά σας; Τι άλλο μπορείς να κάνεις εκτός από το να σε πουλήσουν σε κάποιο χαρέμι;
  Η Yanka, νιώθοντας ένα κύμα έμπνευσης, είπε:
  - Ξέρω παιχνίδια, άρχοντά μου! Και πολύ ενδιαφέρον! Αν μου επιτρέπετε, θα σας κόψω φιγούρες με ένα μαχαίρι: για ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Το τιμούν ως ιδιαίτερη τέχνη πολλοί από τους σοφότερους ανθρώπους της χώρας μας.
  Ο Αχμέντ πλησίασε, μύρισε βαρύ ιδρώτα, χοντρό αλλά δυνατό σώμα:
  - Μιλάς για παιχνίδια! Γενικά ξέρω μόνο ένα παιχνίδι, όταν ρίχνουν ζάρια. Αλλά αν δεν λες ψέματα και μου αρέσει το παιχνίδι, μπορεί να σώσω τη ζωή σου. - Ο έμπορος χάιδεψε τα μαλλιά του αγοριού. "Είναι κρίμα να χάνεις έναν τόσο όμορφο άντρα". ΕΝΤΑΞΕΙ. θα σας δώσουμε τα εργαλεία. Αφήστε τη Γερτρούδη να κοιτάξει τα πόδια σας.
  Ο Ιάνκου λύθηκε και οδηγήθηκε στο κάρο. Τον πλησίασε μια γυναίκα γύρω στα τριάντα, με μαύρα μαλλιά και πρόσωπο τύπου Ταϊλάνδης. Πολύ προσεκτικά, σχεδόν χωρίς να προκαλέσει πόνο, έπλυνε τα ματωμένα πόδια του Γιάνκι. Τα μελανιασμένα πόδια του αγοριού, που δεν είχαν ακόμη προλάβει να σκληρύνουν, παρουσίαζαν ένα θλιβερό θέαμα. Πώς έσπασαν, κόπηκαν, ούτε ένα ζωντανό μέρος. Οι κοφτερές πέτρες μετέτρεψαν τη σόλα σε χυλό. Η γυναίκα κούνησε το κεφάλι της.
  - Πω πω, πώς κόπηκες μωρό μου! Απλά ανατριχιαστικό! Λοιπόν, τι να κάνω με σένα!
  Η Yanka απάντησε:
  - Τι να κάνω! Θεραπεύω!
  - Λοιπόν, εντάξει, θα σε λαδώσω!
  Η γυναίκα φαινόταν να καταλαβαίνει την ιατρική• τα χέρια της ήταν εκπληκτικά ελαφριά. Λίπανσε προσεκτικά τη σπασμένη επιφάνεια και μετά τους αστραγάλους και τις γάμπες του αγοριού.
  Η Γιάνκα ένιωσε πόσο ευχάριστο ήταν για αυτόν το άγγιγμα ενός γυναικείου σώματος. Ήταν κάτι απερίγραπτο, υπέροχο, ειδικά όταν έκανε μασάζ στο κόκκαλο και στο νοκ άουτ γόνατο.
  - Άναψε το στομάχι σου, θα περιποιηθώ την πλάτη σου.
  Το αγόρι υπάκουσε. Τα απαλά χέρια του άγγιξαν την πλάτη του και άρχισαν να τρίβουν την αλοιφή στις ουλές και τα κοψίματα που προκλήθηκαν από το μαστίγιο. Ήταν τόσο καλό, το σθένος επέστρεψε στο σώμα. Ο πόνος υποχώρησε. Τελικά η Γερτρούδη τελείωσε και της έδωσε ένα καλό ζύμωμα στην πλάτη και στους ώμους της.
  - Καλά, πώς δεν πόνεσες; - ρώτησε με απαλή φωνή.
  - Οχι! Ούτε λίγο! - Απάντησε το αγόρι που ήρθε στη ζωή. - Αντιθέτως, είμαι στην κορυφή της ευδαιμονίας. Νιώθω δυνατός.
  - Σε αυτή την περίπτωση, είσαι υπέροχος! Πολύ καλό παιδί! - είπε η Γερτρούδη χαμογελώντας με τα υπέροχα δόντια της. - Γενικά, λατρεύω ανθρώπους σαν εσένα! Τα ξανθά μαλλιά είναι τόσο ρομαντικά! Λατρεύω τα πάντα φωτεινά και καθαρά!
  - Αυτό είναι καλό! - αναφώνησε η Γιάνκα. - Αν και δεν θα βλάψει να ασκηθείτε λίγο!
  Ο Αχμέτ φώναξε:
  - Μην αποσπάτε την προσοχή του Bacha από το θέμα. Αφήστε το να λειτουργήσει!
  Η Γερτρούδη έσκυψε και φίλησε το αγόρι στα χείλη. Η Yanka κόντεψε να πνιγεί από το πόσο παθιασμένο ήταν το φιλί μιας ενήλικης γυναίκας. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τα δειλά βυζιά των κοριτσιών. Τα χείλη μιας γυναίκας είναι σαν μέλι, απλά θέλεις να τα πιεις. Η Γερτρούδη απομακρύνθηκε με δυσκολία και χάιδεψε το αγόρι στο κεφάλι.
  - Ηρέμησε γλυκιά μου!
  Η Γιάνκα πήρε μια βαθιά ανάσα, ο ενθουσιασμός πέρασε αργά. Υπάρχει τόσο ανατολίτικο πάθος σε αυτή τη γυναίκα. Κάτι ιδιαίτερο που πυροδοτεί.
  Το αγόρι πήρε πρωτόγονα εργαλεία και άρχισε να κόβει φιγούρες. Αποφάσισε να διδάξει σε αυτόν τον κόσμο την πιο παλιά γήινη παρτίδα σκάκι. Αν και με την πρώτη ματιά, σε σύγκριση με τις σύγχρονες ηλεκτρονικές στρατηγικές, αυτό το παιχνίδι φαίνεται πρωτόγονο, δεν είναι έτσι! Ο αλγόριθμος των παιχνιδιών σκακιού είναι πολύ περίπλοκος• έχουν γραφτεί δεκάδες τόμοι θεωρίας και πολλές εκατοντάδες βιβλία. Το παιχνίδι είναι υπέροχο, πλούσιο, πνευματικό. Ο Ναπολέων, ο Ταμερλάνος, ο Ιβάν ο Τρομερός, ο Μέγας Πέτρος, ο Ιωσήφ Στάλιν, ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Τσόρτσιλ και ο Ρούσβελτ λάτρευαν να το παίζουν. Γενικά, ένα υπέροχο παιχνίδι που αναπτύσσει λογική και ευφυΐα. Όσο για τις περισσότερες σύγχρονες στρατιωτικο-οικονομικές στρατηγικές, οι τακτικές τους είναι εξαιρετικά απλές. Συλλάβετε πηγάδια όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αναπτύξτε το πεζικό και ρίξτε τα στον εχθρό. Σε γενικές γραμμές, πολλές μάχες μπορούν να κερδηθούν απλά με τη σφράγιση στρατώνων με πεζικό. Και κανένας υπολογισμός. Μπορείτε να στοιχηματίσετε χιλιάδες εικονικούς στρατιώτες χωρίς νόημα, αλλά και πάλι να κερδίσετε ενάντια στον υπολογιστή. Πάρτε για παράδειγμα το αρχαίο παιχνίδι Κοζάκοι. Σε αυτό, επίσης, μπορείτε απλά να πλημμυρίσετε τον εχθρό με πτώματα, χρησιμοποιώντας τα φθηνότερα στρατεύματα. Πιο πολύπλοκες όμως είναι οι καμπάνιες και οι αποστολές. Εκεί, ο εχθρός έχει ήδη μια προπαρασκευασμένη άμυνα και πεζικό σε αυτή την περίπτωση, απλά το βάζεις στα πεδία των μαχών. Ή ακόμα πιο δροσερό αν ο αριθμός των στρατευμάτων είναι αυστηρά περιορισμένος! Αλλά και πάλι, όσον αφορά τη δυσκολία δεν μπορεί να συγκριθεί με το σκάκι. Είναι ακόμα πιο ιδιαίτερο: αν παίξετε εναντίον υπολογιστή, αρκεί μόνο ένα, έστω και μικρό, λάθος για να χάσετε το παιχνίδι ή να πέσετε κάτω από μια αδυσώπητη στρατηγική σφιγκτήρα. Κάποτε, ο Γιάνκα διάβασε το "Πόλεμος και Ειρήνη" του Λέοντος Τολστόι. Εκείνες τις μέρες, η θεωρία του σκακιού δεν είχε ακόμη αναπτυχθεί και ακόμη και οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας δεν έγραφαν για υπολογιστές! Επομένως, ο Λέων Τολστόι θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι μια παρτίδα σκακιού αποτελείται από συνεχόμενα λάθη (και εδώ είχε σε μεγάλο βαθμό δίκιο). Μόνο εμείς παρατηρούμε τα λάθη που εκμεταλλεύτηκε ο εχθρός. Όταν πρόκειται για παιχνίδι με υπολογιστή, το μηχάνημα μπορεί να εκμεταλλευτεί την παραμικρή ανακρίβεια. Το 1997, ο Garry Kasparov έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής που έπληξε έναν σοβαρό αγώνα στον υπολογιστή μετά από μια σκληρή μάχη. Αν χάσει ακόμη και ένας παγκόσμιος πρωταθλητής με ρεκόρ βαθμολογίας, τι να πούμε για έναν απλό σκακιστή. Επιπλέον, αυτό το διάστημα το επίπεδο των ηλεκτρονικών τεράτων έχει γίνει ακόμα υψηλότερο, μόνο που η απόδοση διπλασιάζεται κάθε τρεισήμισι χρόνια!
  Η Γιάνκα σκέφτηκε και έκοψε ταυτόχρονα. Δεν βιαζόταν, οι φιγούρες θα έπρεπε να είναι ομαλές για να μπορείτε να παίξετε μαζί τους και να τις θαυμάσετε. Το αγόρι ήταν πολύ δημιουργικό, προσπαθώντας να μην αποκοιμηθεί.
  Τι μπορείτε να πείτε για τον Γκάρι Κασπάροφ; Ένα μοναδικό άτομο που γνωρίζει οκτώ ξένες γλώσσες, σύμφωνα με κοινωνιολογικές έρευνες, συμπεριλήφθηκε στις εκατό πιο εξαιρετικές ιδιοφυΐες σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας (Παρεμπιπτόντως, ο Vladimir Futin, τον οποίο πολλοί εκθειάζουν ως μοναδικό διανοούμενο, δεν συμπεριλήφθηκε στους επιλεγμένους εκατό).
  Ο Γκάρι Κασπάροφ λοιπόν τον προκάλεσε. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε! Σε τι διαφέρει το σκάκι από την πολιτική; Στο σκάκι το παιχνίδι είναι ίσο, αλλά στην πολιτική οι αρχές έχουν πάντα το προβάδισμα! Στο σκάκι υπάρχει πίεση χρόνου στο τέλος του παιχνιδιού, αλλά στην πολιτική υπάρχει πάντα! Στο σκάκι οι θυσίες είναι εθελοντικές, αλλά στην πολιτική πάντα αναγκαστικά!
  Στο σκάκι τα πιόνια αναδιατάσσονται ένα ένα, αλλά στην πολιτική οι αρχές όποτε θέλουν!
  Ο Γκάρι Κασπάροφ δεν εγγράφηκε ως υποψήφιος πρόεδρος, του πέταξαν λάσπη και δεν του επέτρεψαν να βγουν στον αέρα. Δηλαδή δεν με άφησαν να κάνω κίνηση! Φυσικά, δεν μπορείτε να κερδίσετε ένα παιχνίδι όπου σας απαγορεύουν να παίξετε. Από την άλλη, αν ο Φούτιν ήταν πιο έξυπνος, θα έδινε άξια θέση σε έναν από τους πιο προικισμένους ανθρώπους στη Ρωσία. Εξάλλου, για να είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι Ρώσοι αξιωματούχοι είναι απλώς γκρίζες οντότητες. Και υπάρχουν όλο και λιγότεροι έξυπνοι άνθρωποι στην ομάδα του προέδρου. Γενικά, το πρόβλημα του προσωπικού δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Υπάρχουν όμως πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι. Ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Ζελεζόφσκι θα μπορούσε να γίνει ένας υπέροχος Υπουργός Εξωτερικών ή Εσωτερικών! Και δεν τους επιτρέπεται να μπουν στην εξουσία. Αν και φαίνεται ότι ο Ναπολέων είπε: ένας μεγάλος ηγεμόνας περιτριγυρισμένος από μη οντότητες, σαν μια πέτρα σε ένα άθλιο πλαίσιο, η αξία θα πέσει και αναπόφευκτα θα εξασθενίσει!
  Γενικά, τα συμφέροντα της Ρωσίας θα πρέπει να είναι υψηλότερα από τις προσωπικές φιλοδοξίες. Δεν είναι εκείνοι που ευχαριστούν τον άρχοντα που πρέπει να ανέβουν στην κορυφή, αλλά οι πιο άξιοι. Ίσως είναι ακόμη και για το καλύτερο που υπάρχουν τώρα, σαν να λέγαμε, δύο βασιλιάδες στη Ρωσία. Όταν παίρνουν μια απόφαση, θα διαφωνούν και θα προβάλλουν επιχειρήματα, πράγμα που σημαίνει ότι η πιθανότητα λάθους θα είναι μικρότερη. Αν και η εμπειρία δείχνει ότι τα ντουέτα και οι τριανδρίες είναι συνήθως βραχύβια. Αν θυμηθούμε την ιστορία της σύγχρονης Ρωσίας, όταν ο Τσερνομόρδας άρχισε να διεκδικεί τον ρόλο του ισότιμου με τον πρόεδρο, απομακρύνθηκε. Ή η βραχύβια συνεργασία του Έλκιν και του Κριμάκοφ. Και ακόμη και με τον Φουτίν, ο Έλκιν δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα αν είχε παραμείνει στην εξουσία περισσότερο. Σε παλαιότερες περιόδους της ιστορίας, οι συμμαχίες Μπρέζνιεφ - Κοσύγκιν, Μπέρια - Μαλένκοφ, Λένιν - Τρότσκι κατέρρευσαν! Ο θρόνος είναι συνήθως πολύ μικρός για δύο, πόσο μάλλον τρεις! Όταν ο Stolypin έγινε de facto συγκυβερνήτης, μαζί με τον Τσάρο Νικόλαο, σύντομα σκοτώθηκε. Και όχι εν αγνοία της μυστικής αστυνομίας, ίσως και του ίδιου του Νικολάου Β'.
  Άρα πόσο θα διαρκέσει το ντουέτο είναι άγνωστο! Ίσως θα καταλήξει σε σοβαρή εχθρότητα - μια αναμέτρηση, ή το 2012, ο Futin θα πάρει πίσω την προεδρία.
  Γενικά, τον θρόνο, σε αντίθεση με το κρεβάτι, τον μοιράζονται μόνο οι αδύναμοι!
  Καθώς ανεβαίναμε, γινόταν όλο και πιο δροσερό, αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό όταν είστε ξαπλωμένοι. Το αγόρι τυλίχθηκε σε ένα δέρμα σαν αλεπού. Οι νέοι του φίλοι περπάτησαν αρκετά μακριά και δεν μπορούσες να τους μιλήσεις. Γενικά, συναντήσαμε καλά παιδιά, περίεργα. Από τη δική του εμπειρία, ο Yanka γνώριζε ότι ένας νεοφερμένος συχνά δυσκολεύεται, οι άνθρωποι προσπαθούν να τον δοκιμάσουν ή ακόμα και να τον προσβάλλουν. Ωστόσο, τα σύγχρονα παιδιά τσακώνονται πολύ λιγότερο συχνά από ό,τι πριν από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια - το συνολικό τους πνευματικό επίπεδο έχει αυξηθεί αισθητά. Τώρα σχεδόν κάθε έφηβος έχει θεμελιώδεις γνώσεις σε πολλούς τομείς. Ακόμη και σε τομείς όπως η κατασκευή αεροσκαφών ή η χημική βιομηχανία. Όχι σαν την παλιά, αγράμματη γενιά σε σύγκριση με αυτούς. Η νοημοσύνη καταλαμβάνει! Επιπλέον, οι σύγχρονοι έφηβοι είναι πολύ πιο ευγενικοί και διακριτικοί από την προηγούμενη γενιά. Τι μπορεί να ειπωθεί για τους ενήλικες, ειδικά για τις γενιές; ογδόντα-ενενήντα: περιθωριοποιημένοι και ανόητοι!
  Γενικά, τα ηλεκτρονικά εργαλεία μάθησης παίζουν σημαντικό ρόλο• κάποτε επέτρεψαν στην Ιαπωνία να ανέβει. Αν η Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρή τώρα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Ανταγωνισμός, ειδικά αφού οι Ιάπωνες δεν είναι ιδιαίτερα εφευρετικοί. Ακόμα και οι Γερμανοί είναι πολύ πιο έξυπνοι και πιο ευρηματικοί ως προς αυτό.
  Αυτό δυνητικά αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα. Εξάλλου, ένα ρομπότ, όντας πιο ισχυρό από έναν άνθρωπο, μπορεί, συνειδητοποιώντας τον εαυτό του ως αυτάρκης άτομο, να αρνηθεί να υπακούσει. Πολλά βιβλία έχουν γραφτεί για αυτό, έχουν γυριστεί ταινίες, ξεκινώντας από τον εφευρέτη του όρου ρομπότ Capek και τελειώνοντας με την τηλεοπτική σειρά "Terminator". Ο Schwartz είναι απλά ακαταμάχητος! Αλλά κανένας από τους σοβαρούς επιστήμονες και ειδικούς δεν αμφιβάλλει ότι οι μηχανές είναι αρκετά ικανές να επαναστατήσουν. Ωστόσο, τα ηλεκτρονικά συνεχίζουν να βελτιώνονται. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν υπάρχουν πολλές χώρες και καμία αυτοκρατορία. Είναι κρίμα που ο Στάλιν δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει το όνειρό του για παγκόσμια κυριαρχία. Η παγκόσμια αυτοκρατορία της ΕΣΣΔ θα είχε προ πολλού λύσει όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας και η διαστημική επέκταση θα είχε ξεκινήσει. Τότε οι πόλεμοι των άστρων που περιγράφονται στην επιστημονική φαντασία θα γίνονταν πραγματικότητα. Είναι κρίμα, γιατί οι δαίμονες τον έστειλαν στο παρελθόν και όχι στο μέλλον; Λοιπόν, είναι αρκετά ικανός για κάτι κοσμικό.
  Ο Γιάνκα, απογοητευμένος, κόντεψε να κόψει τον δείκτη του. Το αίμα άρχισε να τρέχει. Μου ήρθε η σκέψη αν θα βάψω τις φιγούρες κόκκινες. Για παράδειγμα, λευκό έναντι κόκκινου. Γενικά, υπάρχει ένα συγκεκριμένο παράδοξο μιας παρτίδας σκακιού. Άλλωστε το λευκό συμβολίζει την καλοσύνη, το φως, την αγνότητα και το μαύρο το σκοτάδι, τη φρίκη, την άβυσσο. Ωστόσο, οι λευκοί επιτίθενται πρώτοι! Αν και οι μαύροι θα έδειχναν πιο ταιριαστοί στο ρόλο του επιθετικού! Τι παράδοξο! Από την άλλη: δεν πρέπει να αλλάξει τους κανόνες; Αφήστε το μαύρο να πάει πρώτο σε αυτό το παιχνίδι. Ο επιθετικός, όπως αρμόζει στη σκοτεινή πλευρά της δύναμης. Εξάλλου, αν ο Στάλιν είχε επιτεθεί στη Γερμανία, πώς θα διηγούνταν τώρα την ιστορία; Κερδίστηκε μια γρήγορη νίκη, ή ο πόλεμος παρατάθηκε ή επιδεινώθηκε. Εδώ οι απόψεις ειδικών και ερευνητών διίστανται. Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή ήταν μια ευκαιρία για παγκόσμια κυριαρχία, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οδήγησε στο θάνατο της σοβιετικής αυτοκρατορίας. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα σοβιετικά στρατεύματα ήταν καλά εκπαιδευμένα για να πολεμήσουν σε ξένο έδαφος και οι Γερμανοί δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένοι για άμυνα. (Το κοντόφθαλμο γερμανικό γενικό επιτελείο δεν σκέφτηκε καν τι να κάνει σε περίπτωση αιφνιδιαστικής επίθεσης από την ΕΣΣΔ). Αλλά είναι πολύ ανόητο να ξεχνάς την άμυνα όταν προετοιμάζεσαι για επίθεση. Μεγάλο μέρος της εκπληκτικής επιτυχίας των μεγάλων πυγμάχων: οι αδερφοί Klitschko οφείλεται στην εξαιρετική τους άμυνα. Κάτι δηλαδή που συχνά παραμελούν οι αντίπαλοί τους, ιδιαίτερα οι μαύροι. Ωστόσο, αυτό είναι ένα αμοιβαίο πρόβλημα και για τους δύο στρατούς. Ωστόσο, στο αρχικό στάδιο του πολέμου, η Βέρμαχτ ήταν πιο καθολική και τα στρατεύματά της ήταν καλύτερα προετοιμασμένα για άμυνα από τα σοβιετικά.
  Ο Αχμέντ ανέβηκε στο κάρο, διακόπτοντας τις μη παιδικές του σκέψεις:
  - Λοιπόν, πώς προχωράει η δουλειά;
  - Μάλιστα κύριε!
  - Αν δεν μου αρέσει το παιχνίδι, θα σε μαστιγώσω. Και πονάει πολύ!
  - Προσπαθώ, κύριε.
  - Λοιπόν κοίτα! Σταματήστε σύντομα!
  Πράγματι, ένα ορεινό χωριό φάνηκε μπροστά. Είχε κάποια προστασία, ιδιαίτερα μια σκαμμένη τάφρο και μια χωμάτινη προμαχώνα. Γενικά οι ορειβάτες δεν ζούσαν άσχημα• σε κάθε περίπτωση, τα πέτρινα σπίτια ήταν πολύ περισσότερα. Ο ναός στη μέση του χωριού ήταν ένα είδος ναού, με κοφτερό τρούλο και στην κορυφή του κεφαλιού του μοιάζει με τρικέφαλο αετό.
  Στο κέντρο του χωριού, αρκετές κοπέλες με εσώρουχα και γυμνό στήθος πάλεψαν σκληρά.
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο. 13
  Το να τρως φαγητό μαζί με μια εκθαμβωτική ομορφιά είναι ένα ιδιαίτερο chic. Νιώθοντας το άρωμα του κρέατος και μια δυνατή, υγιή γυναίκα!
  Η Ελφαράγια απομακρύνθηκε και μετά άγγιξε το πλούσιο στήθος της στο στόμα του νεαρού άνδρα.
  - Ρίξε το αγόρι μου!
  Ο Βλαντιμίρ άρπαξε λαίμαργα το στήθος, η γλώσσα του χάιδεψε τη σφιχτή σάρκα της. Είναι υπέροχο πόσο ωραία νιώθεις να είσαι δίπλα σε ένα κορίτσι, κρατώντας μια θηλή φράουλας στο στόμα σου. Έτσι νιώθεις αληθινός άντρας - macho! Και το γεγονός ότι οι άλλοι το βλέπουν αυτό δεν είναι ενοχλητικό, το σεξ έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι κάτι ντροπιαστικό - μόνο η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται. Όλα τα άλλα επιτρέπονται! Και αυτή η ελευθερία των ηθών είναι υπέροχη!
  - Ξέρεις Ελφαράι, σε θαυμάζω! Ίσως μετά τη γιορτή να ζητήσουμε να μας επιτραπεί να υπηρετήσουμε σε μια μονάδα.
  Το κορίτσι απάντησε παιχνιδιάρικα:
  - Αυτή είναι μια υπέροχη ιδέα. Θα ρωτήσω τους ανωτέρους μου για αυτό.
  Ο Βλαντιμίρ χάιδεψε με την παλάμη του το ελαστικό στήθος της και έστρεψε ξανά την προσοχή του στη σκηνή. Νέα κομμάτια κρέατος πέταξαν, και το κρασί άστραφτε στα κύπελλα, ένα νέο χρώμα και οσμή.
  Ο Vladimir Kashalotov κατέβασε λαίμαργα το περιεχόμενο του ποτηριού. Το κρασί κύλησε στο λαιμό μου, ζεσταίνοντάς με ευχάριστα. Το υπέρπλασμα έλαμψε στα μάτια του αγοριού:
  - Αυτό είναι δύναμη!
  - Υπερδύναμη! - απάντησε η Ελφαράγια. - Λοιπόν, μωρό μου, θέλεις κάτι άλλο ζεστό;
  Ο νεαρός απάντησε περιπαικτικά:
  - Και ότι αυτό το κρασί διεγείρει το πάθος. Ίσως δοκιμάσουμε λίγο κρέας!
  Άρχισε πάλι να τον καταβροχθίζει μαζί, ήταν σαν ιεροτελεστία ζευγαρώματος. Το αρσενικό και το θηλυκό ήταν πολύ επιθετικά, και ταυτόχρονα απέπνεαν αγάπη.
  Η γεύση αυτού του κομματιού ήταν εντελώς ασυνήθιστη, κάτι που πρέπει να αγαπήσετε και να απολαύσετε.
  Η Elfaraya πρότεινε:
  - Μήπως μπορούμε να σταθούμε ανάποδα;
  - Πώς είναι αυτό?
  - Λοιπόν, κάτω το κεφάλι!
  - Ας! Αυτό θα είναι διασκεδαστικό!
  Το αγόρι έκανε ακριβώς αυτό, γυρίζοντας με το κορίτσι. Στη συνέχεια ανέβηκαν ελαφρώς πάνω από την επιφάνεια. Ο Βλαντιμίρ πρότεινε:
  - Ας παίξουμε στρατηγική! Θέλω να συγκρίνω την εξυπνάδα μου με εσάς!
  Η Ελφαράγια, εκτοξεύοντας αστραπές από τα καλειδοσκοπικά αλλάζουν χρώμα των ματιών της, πρότεινε:
  - Ας είναι αυτή μια στρατιωτικοοικονομική μάχη - για καθολική κυριαρχία!
  - Ας το έτσι! - Είπε ο νεαρός!
  Άρχισαν να παίζουν, ευφυΐα εναντίον εξυπνάδας! Εν τω μεταξύ, το ένα πιάτο μετά το άλλο εμφανιζόταν, το κρασί στα κύπελλα άλλαξε. Η γιορτή ήταν για όλο τον κόσμο. Μετά το κρέας, καταβρόχθισαν μια ποικιλία φρούτων από διαφορετικούς γαλαξίες. Τι έλειπε εδώ; Η αφθονία τους ήταν απλά εκπληκτική. Μερικοί από τους καρπούς ήταν ζωντανοί, συγκινήθηκαν και τραγούδησαν τραγούδια. Είναι όλα πολύ διασκεδαστικά, παίζει μουσική, συμβαίνει κάτι περίεργο.
  Συγκεκριμένα, τα λαχανικά και τα φρούτα δίνουν μια πραγματική μάχη. Επιπλέον, επίμονο και πολύ μεγάλης κλίμακας. Μετά από αυτό οι "σκοτωμένοι" απλώς τρώγονται από το στρατιωτικό προσωπικό. Όλα φαίνονται πολύ γκροτέσκα! Ειδικά όταν ένα μείγμα από ένα κρεμμύδι και μια ακρίδα παίρνει εντολή, και η αντίθεση είναι ένα μείγμα από ένα βατόμουρο και έναν σκίουρο. Και επίσης τέτοια λαχανικά και φρούτα που δεν μπορούν να βρουν ούτε ανάλογα στην ανθρώπινη γεωργία.
  Ο Βλαντιμίρ και η Ελφαράγια χειροκρότησαν και κρεμάστηκαν εκεί κουνώντας τα πόδια τους.
  Ο νεαρός προσποιήθηκε ότι μετάνιωσε και είπε:
  - Τέτοια ομορφιά, είναι κρίμα να το φας!
  Το κορίτσι απάντησε παιχνιδιάρικα:
  - Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από το να καταβροχθίσεις το μεγάλο, καυτό, άρωμα της αξιοπρέπειας του πάθους ενός πραγματικού macho!
  - Και φάε λίγο φρούτο!
  Πράγματι, λαχανικά και φρούτα εισέβαλαν στο φρούριο, το οποίο υπερασπιζόταν τα έντομα.
  Τα έντομα διοικούνταν από ένα ριγέ σκαθάρι, ζωγραφισμένο σε καρό σχέδια σαν σκακιέρα. Τα κουλουριασμένα κέρατά του κινούνταν νευρικά, προεξείχαν από τις τρυπημένες τρύπες του ασημένιου κράνους του. Ένα πλάσμα που έμοιαζε με κιτρινοπράσινο μπλοκ με υπέροχα πόδια μπαλαρίνας πηδούσε κοντά. Προσπάθησε να δώσει εντολή με την κουδουνίσια φωνή της:
  - Λοιπόν, ας βγάλουμε τα έντομα.
  Η γενναία μουσική άρχισε να παίζει. Όμορφοι χήνες με χρυσές ασπίδες και πανοπλίες έτρεξαν έξω από την πύλη που είχε απομακρυνθεί.
  Την ίδια ώρα, φρούτα και λαχανικά μαζεύτηκαν στο φρούριο, κάτω από την κάλυψη των ραφιών. Τους διοικούσε ένας πραγματικός Σενόρ Ντομάτα. Τεράστιο σαν τανκ, με τέσσερα χέρια να κρατούν ένα τσεκούρι στο καθένα. Και η μύτη είναι μακριά σαν καρότο. Και εδώ είναι τα ίδια τα καρότα. Τα καρότα παρελαύνουν ενώ τραγουδούν μαζί:
  - Ενα δύο τρία τέσσερα πέντε! Το κουνελάκι βγήκε να πυροβολήσει γκρίζες πάπιες!
  Οι κάμπιες όρμησαν πάνω του και άρχισε η σφαγή. Το δόρυ τρύπησε την κοιλιά της ντομάτας, ψεκάστηκε ο χυμός. Τα λαχανικά γύρισαν πίσω, αλλά τα λεμόνια όρμησαν στη μάχη. Ένας ολόκληρος στρατός από λεμόνια.
  Η βοήθεια έφτασε!
  Ο Βλαντιμίρ κούνησε το κεφάλι του:
  - Αυτό είναι σκουπίδια! Γενικά, τέτοιοι αγώνες χωρίς κανόνες είναι πιο ενδιαφέροντες με τους ανθρώπους. Και ιδού, τι ανοησίες είναι τα λαχανικά και τα φρούτα κατά των εντόμων!
  Το χρώμα μαλλιών Elfaraya me (καθιστώντας το μια προσπάθεια θέλησης) παρατήρησε:
  - Ένα είδος φολκλόρ, αλλά μόνο λίγο ανόητο! Ούτε εμένα μου αρέσει αυτή η ανοησία!
  - Βασικά, ήθελα κάτι διαφορετικό! Κάποιο μελόδραμα, όλοι αυτοί οι καβγάδες με αρρωσταίνουν. Ή κάτι φιλοσοφικό!
  - Ο Όμηρος για παράδειγμα; - πρότεινε η Ελφαράγια.
  - Ή τον Καίσαρα, ίσως και τον Νέρωνα. Γενικά, ο Νέρων είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον πρόσωπο, ένας ηθοποιός-αυτοκράτορας. Ρομαντική φύση!
  - Ουάου! Δεν σε ενοχλεί που σκότωσε χριστιανούς;
  - Πρόσφατα, πολλοί επιστήμονες έχουν αμφισβητήσει τη χριστιανική παράδοση. Έτσι δεν είναι όνειρό μου; Και ο χριστιανικός πασιφισμός κατέστρεψε την ανίκητη αυτοκρατορία!
  Η Ελφαράγια προσποιήθηκε ένα χασμουρητό:
  - Τι ωραία που θα ήταν να εφεύρουμε μια χρονομηχανή. Σε αυτή την περίπτωση: θα μαθαίναμε πολλά μυστικά της αρχαιότητας.
  Ο Βλαντιμίρ ήπιε μερικές γουλιές:
  - Ναί! Για παράδειγμα, ποιος ήταν ο πραγματικός εγκέφαλος πίσω από τη δολοφονία του Καίσαρα. Γενικά θα ήθελα να βοηθήσω τη Σπαρτάκ. Λένε ότι ήταν ευγενής.
  - Και κάποιοι πιστεύουν ότι είναι απλώς ληστής! Δεν υπάρχει ενότητα εδώ! Για παράδειγμα, οι εκτιμήσεις της Stenka Razin είναι αντιφατικές.
  - Ο Ραζίν ήταν προοδευτικός και θα ήταν καλύτερα για τη Ρωσία να κέρδιζε! Προσωπικά τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Stepan Timofeevich! Η ίδια η ιδέα του, να τερματίσει τη δουλοπαροικία, να απελευθερώσει όλους τους ανθρώπους τους Κοζάκους και να εισαγάγει την καθολική ψηφοφορία, είναι πολύ προοδευτική. Ο Στέπαν ήθελε να τερματίσει τη φτώχεια, τα βασανιστήρια και να δώσει στους ανθρώπους την ευκαιρία να δουλέψουν για τον εαυτό τους και όχι για τον κύριο. - είπε καυτά ο Βλαντιμίρ. - Είναι κακό!?
  Η Ελφαράγια έξυσε τα μαλλιά της:
  - Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις! Η Στένκα εννοούσε πραγματικά καλά, αλλά αποδείχθηκε: μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες επιπλέον πτώματα. Ο ίδιος ο Στέπαν τελείωσε άσχημα!
  - Αλλά διατήρησε την αξιοπρέπειά του κάτω από βασανιστήρια! Όλοι μπορούν να κερδίσουν, αλλά δεν μπορούν να χάσουν πολλοί με αξιοπρέπεια! - Ο Βλαντιμίρ το είπε κάπως θεατρικά.
  - Ίσως έχεις δίκιο σε αυτό! Αλλά είναι ακόμα καλύτερο να είσαι ζωντανός παρά νεκρός! - Η Ελφαράγια έσφιξε το ποτήρι με το χέρι της, μετατρέποντάς το σε κύβο. - Ή μήπως νομίζεις διαφορετικά!
  - Ένας νεκρός ήρωας είναι καλύτερος από έναν ζωντανό δειλό! - είπε ο Βλαδίμηρος με πάθος.
  - Πιθανώς! Αλλά και η ζωή πρέπει να εκτιμάται! Ξέρετε, αυτή η ηλίθια μάχη λαχανικών έχει και τη δική της γοητεία.
  Με ένα ισχυρό χτύπημα από την λεμονάδα, ο εχθρός οδηγήθηκε πίσω στον πύργο. Τα έντομα υποχώρησαν, υπέστησαν απώλειες και έπεσαν. Πολλές γλάστρες που περιείχαν ένα εύφλεκτο μείγμα εξερράγησαν και οι ακρίδες υποχώρησαν, φλεγόμενες και κελαηδώντας. Τα φτερά κάηκαν ιδιαίτερα καλά. Ξεφλουδίστηκαν και πέταξαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
  Ωστόσο, ως απάντηση, βαριές πέτρες χτύπησαν τα λαχανικά. Ένα λιθόστρωτο χτύπησε ένα λεμόνι, το γκρέμισε και ο χυμός ξεπήδησε. Ένα άλλο λαχανικό καρφώθηκε μαζί με το πιπέρι, τα σπασμένα καρότα έστριβαν σε θλίψη. Μερικές από τις πέτρες ήταν μυτερές• έπεσαν στα αγγούρια, στύβοντας την άλμη. Οι καυτές σταγόνες άλμης κάηκαν, τηγανίζοντας τα λαχανικά και προκαλώντας το σκάσιμο των καρπών.
  Ο διοικητής των εντόμων έδωσε εντολή, τσιρίζοντας δυνατά:
  - Ας τους χτυπήσουμε! Μπείτε σε σκληρή μάχη! Ακρίδες, χρησιμοποιήστε τις λίμες των νυχιών σας και τρυπήστε τη φλούδα.
  Το τεράστιο καρπούζι τσίριξε ως απάντηση:
  - Σκουπίστε τα αρθρόποδα! Ας σφίξουμε, ρίξτε βελάκια!
  Τα αγγούρια έσπασαν ενεργά, πετώντας κάθε λογής πράγματα.
  Ο αγώνας φαινόταν διασκεδαστικός, αλλά όχι ιδιαίτερα όμορφος. Νόστιμα πτώματα σκορπισμένα προς όλες τις κατευθύνσεις, τα οποία στη συνέχεια κατέληγαν στα τραπέζια των στρατιωτών με τη μορφή διαφόρων πιάτων. Η παρακολούθηση μιας μάχης κινουμένων σχεδίων είναι ευχαρίστηση για πολεμιστές που μόλις επέζησαν από μια πραγματική σφαγή.
  - Εξαιρετικό φρικασέ! - είπε η Ελφαράγια. - Φαίνεται υπέροχο σε συνδυασμό με κρέας!
  Ο Βλαντιμίρ μασούσε ένα κομμάτι, το κρέας γλίστρησε στον οισοφάγο, είχε πολύ πιο έντονη γεύση. Ο νεαρός έξυσε την άκρη της μύτης του.
  - Όλα είναι σχετικά!
  - Τι να συγκρίνεις, γιατί τρως για πρώτη φορά στη σύντομη ζωή σου!
  -Με τίποτα! Αλλά αν το δεις από διαφορετική σκοπιά, τότε η κατανάλωση φαγητού οδηγεί σε αφανισμό των κοπράνων.
  - Αυτό δηλαδή που στην αρχαιότητα έλεγαν τουαλέτα!
  - Γιατί τουαλέτα! Τι σημαίνει η λέξη ταξινόμηση; - ρώτησε ο Βλαντιμίρ.
  - Οχι! Μοιάζει περισσότερο με τη λέξη ποικιλία! Για παράδειγμα, περιττώματα πρώτης δημοτικού!
  - Ή το σκατά του δεύτερου!
  Η πολεμίστρια ξέσπασε σε κλάματα, το γέλιο της είναι τόσο υπέροχο - σου ανεβάζει τη διάθεση:
  - Και βλέπω: ξέρεις την αρχαία ανθρώπινη γλώσσα! Συνολικά αυτό είναι αξιέπαινο!
  Ο Βλαντιμίρ γούρλωσε τα μάτια του:
  - Και λαμπρό! Ξέρεις, κορίτσι, τι πλούσια παλέτα σκέψεων βάζουν οι αρχαίοι στον λόγο τους.
  Η Ελφαράγια αντέτεινε απαλά:
  - Η παλέτα είναι καλλιτεχνικός όρος! Νομίζω ότι ένας πιο κατάλληλος ορισμός είναι: γάμμα!
  - Μπορεί! Αλλά γενικά, στον σύγχρονο κόσμο, όπου τα ρομπότ σχεδιάζουν, η τέχνη έχει εκφυλιστεί. Είναι διαφορετικό το θέμα στο παρελθόν, στην αρχαιότητα, όταν ο ίδιος ο Λεονάρντο Νταβίντσι όχι μόνο ζωγράφιζε, αλλά και εφηύρε.
  Η κοπέλα τίναξε τις φλογερές της μπούκλες, κυριολεκτική ζέστη ξεπήδησε από αυτές:
  - Ο Leonardo Davinci, εξακολουθεί να θεωρείται ο καλύτερος καλλιτέχνης όλων των εποχών! Σωστά?
  Ο Βλαντιμίρ σκέφτηκε λίγο (μια φευγαλέα ματιά στη σκηνή, ο αρχιστράτηγος σκαθάρι γύρισε και κολύμπησε στο ζουμί), απάντησε:
  - Η ιδιοφυΐα δεν μπορεί να μετρηθεί με χάρακα, ούτε καν με superlaser και hyperscanner. Είναι δύσκολο να πούμε ποιος είναι ο καλύτερος όταν υπάρχει ένας γαλαξίας ιδιοφυιών!
  Η Ελφαράγια διαφώνησε:
  - Όχι σίγουρα με αυτόν τον τρόπο! Μεταξύ των συνθετών, ο Μπετόβεν θεωρείται ο καλύτερος, μεταξύ των συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας, ο Ιούλιος Βερν, ως ο ιδρυτής της επιστημονικής φαντασίας. Μεταξύ των Ρώσων ποιητών, ο Πούσκιν είναι αναγνωρισμένη αυθεντία! Και οι συγγραφείς Λέων Τολστόι!
  Ο Βλαντιμίρ παρατήρησε, εναντιώνοντας ελαφρά:
  - Από τους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας: ο καλύτερος είναι ο Oleg Rybachenko, βρήκε τόσα πολλά είδη όπλων που το κεφάλι σου γυρίζει. Και περιγράφει τις μάχες τόσο χρωματιστά, σαν να γεννήθηκε και να μεγαλώσει στην εποχή μας!
  - Έχει ήδη αναστηθεί;
  - Δεν ξέρω! Δεν μου έκαναν αναφορά!
  - Ο Ιούλιος Βερν έχει σίγουρα αναστηθεί, λένε ότι μπήκε στο έργο: μια μηχανή του χρόνου!
  - Ουάου! Είναι αρκετά πιθανό! Ιούλιος Βερν, ήταν πιο έξυπνος από πολλούς επιστήμονες του εικοστού και του εικοστού πρώτου αιώνα. Ήταν απολύτως λογικό να πιστεύουμε ότι το μέλλον πρέπει να ανήκει σε αυτοκίνητα που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια. Είναι αλήθεια ότι στον εικοστό πρώτο αιώνα εμφανίστηκε ο δικός του Ιούλιος Βερν - ο Oleg Rybachenko, ο οποίος εφηύρε το υπερπλάσμα - τη βάση των σύγχρονων κινητήρων και περιέγραψε τις βασικές αρχές της παραγωγής του!
  - Ήταν πραγματικά μια ιδιοφυΐα!
  - Και το περίεργο είναι ότι, όπως ο Ιούλιος Βερν, δεν ήθελαν να τον δημοσιεύσουν αμέσως! Γενικά, οι σύγχρονοι συχνά υποτιμούν τις αληθινές ιδιοφυΐες! Και εξυψώνουν τη μετριότητα!
  - Ναι, αυτό συμβαίνει! Όπως είπε η Figaro - να προχωρήσουμε με σύνεση! Η σκλαβική μετριότητα βασιλεύει στην κορυφή!
  - Λοιπόν, όχι ακριβώς έτσι! Διαφορετικά δεν θα είχαμε κατακτήσει το σύμπαν! Και εδώ, πρώτα από όλα, η επιστήμη ήρθε σε βοήθεια!
  Ο Βλαντιμίρ παρατήρησε φιλοσοφικά:
  - Παραδόξως, ήταν η σωματική αδυναμία του ανθρώπου που του επέτρεψε να γίνει σαν τον Θεό! Ακόμα κι αν ένας πίθηκος είχε μακρύτερα χέρια, δεν θα σήκωνε ποτέ ραβδί!
  Η Ελφαράγια χαμογέλασε, αναβοσβήνει τα δόντια της που έγιναν πιο λαμπερά από διαμάντια:
  - Και τι! Είναι και αλήθεια! Οι ανθρώπινες κακίες κινούν την πρόοδο και μας φέρνουν πιο κοντά στην παντοδυναμία! Ο δειλός εφηύρε πανοπλίες, ο τεμπέλης - ο τροχός, ο αδύναμος - ο γερανός, ο λαίμαργος - καθαρτικά, ο φιλόδοξος - το αεροπλάνο, ο βαριεστημένος - το σινεμά, ο περίεργος - το Διαδίκτυο, ο σαδιστής - το δυναμό! Πίσω από κάθε μεγάλη ανακάλυψη κρύβεται ένα βίτσιο! Τα βασικά πάθη έχουν ανεβάσει την τεχνολογία!
  Ο Βλαντιμίρ σκούπισε το μέτωπό του:
  - Ναί! Πολύ πρωτότυπη παρατήρηση! Γενικά, αυτή είναι μια εντελώς φρέσκια ματιά στον κόσμο!
  - Μην αμαρτάνεις τον Αδάμ, αυτός και οι απόγονοί του διέφεραν από τα συρόμενα ζώα μόνο στην ικανότητά τους να μιλούν! - είπε με σιγουριά η Ελφαράγια. - Ή δεν έχω δίκιο!
  - Λέτε την αλήθεια, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το θέμα! Γενικά, η πρόοδος μας έχει κάνει δυνατούς! Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς, αλλά ταυτόχρονα έχουμε πάψει να είμαστε άνθρωποι! Και τώρα - μόνο στρατιώτες!
  Η Ελφαράγια διορθώθηκε με πάθος:
  - Μεγάλοι στρατιώτες!
  - Ας είναι! Θέλω περισσότερη ευχαρίστηση και λιγότερο πόνο. Διαφορετικά βιώνεις συνεχή ταλαιπωρία, είναι τόσο εξαντλητικό! Είναι σαν να τρέχεις τη μέρα με ένα κβάζαρ στην πλάτη σου ή ίσως με μια μαύρη τρύπα στην κοιλιά σου!
  Η Ελφαράγια γέλασε κουνώντας το κεφάλι της.
  - Και μου αρέσει ο πόνος! Υπάρχει κάτι τόσο ελκυστικό πάνω της! Σαν σε μαύρη τρύπα! Ούτε αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις!
  - Δεν θα, θα ουρλιάξω άγρια! Σας αρέσει ο πόνος;
  - Ναί! Και γι' αυτό, αυτά είναι ισχυρά σήματα κατά μήκος των νευρικών κυττάρων, που σημαίνει ότι δημιουργούν ενθουσιασμό στην υπερπλασματική ουσία του εγκεφάλου. Και αυτό είναι πάντα ωραίο! - Το κορίτσι έγλειψε τα χείλη της, είχε δύο νόστιμες γλώσσες ταυτόχρονα.
  - Προφανώς δεν είσαι από αυτόν τον κόσμο! - Ο Βλαντιμίρ ξαφνιάστηκε.
  Το κορίτσι δάγκωσε το δίσκο, πυροβολώντας ξανά τα μάτια της:
  - Μα γιατί! Απλά πρέπει να μεταφέρετε το ισχυρό σήμα του πόνου στη ζώνη της ευχαρίστησης. Ακόμη και στην αρχαιότητα, πολλοί άνθρωποι το αγαπούσαν και ήξεραν πώς να μεταμορφώνουν τον πόνο σε άγρια συγκίνηση!
  Ο Βλαντιμίρ ήταν ενθουσιασμένος:
  - Ξέρω! Τα ονόματά τους ήταν μαζοχιστές!
  Η Ελφαράγια έγνεψε:
  - Αυτό είναι! Μαζοχιστές! Οι απλοί άνθρωποι απολάμβαναν την οδήγηση στο ράφι, αλλά δεν μπορείτε!
  - Απολαύστε τον πόνο; Δροσερός! Υπέρπλασμα! - αναφώνησε το αγόρι.
  - Ξέρω τον γελωτοποιό ότι χωρίς εσένα θα νιώθω άσχημα! Και κανείς δεν θα μοιραστεί τα βάσανά σας! Ας κολυμπήσουμε ανάμεσα στα κύματα, αστείρευτο! Απενεργοποίηση τη στιγμή του οργασμού: παλμός, αναπνοή! - Τραγούδησε παίζοντας με τα δυνατά και ερωτικά στήθη της Ελφαράι.
  Ο Βλαντιμίρ άρεσε πολύ αυτό το τραγούδι, άρχισε να χορεύει:
  - Τα πόδια σου είναι σαν τροχός, σαν τοπ!
  - Ηρέμησε ανόητε! Βλέπω ότι είναι πολύ τσακισμένο!
  - Είμαι ένας ανόητος ανόητος! - Ο Βλαντιμίρ πέταξε και αναποδογύρισε δεκάδες φορές, περιστρέφοντας γύρω από τον άξονά του.
  Η Ελφαράγια απογειώθηκε μαζί του και το ζευγάρι άρχισε να χορεύει. Οι άλλοι στρατιώτες προφανώς το πήραν ως δεδομένη εντολή και σχημάτισαν ένα είδος στρογγυλού χορού, ή μάλλον πολλές αλυσίδες στρογγυλών χορών.
  Η Elfaraya πρότεινε:
  - Ίσως μπορούμε να ανταλλάξουμε ενέργεια!
  - Αυτό είναι ένα είδος υπεργάμας!
  - Αυτό είναι!
  Αγόρια και κορίτσια άρχισαν να πυροβολούν το ένα το άλλο με δέσμες ενέργειας, ειδικούς τύπους βιορεύματος. Αυτό λεγόταν υπεργάμα! Όλα φαίνονταν αρκετά αξιοπρεπή, ωστόσο, οι στρατιώτες απλώς όρμησαν ο ένας πίσω από τον άλλον, υπέροχα πυροτεχνήματα έλαμψαν στον αέρα.
  Όλα φαίνονταν απλά κομψά, απολύτως συναρπαστικά!
  Τα κορίτσια και τα αγόρια έγιναν σταδιακά γυμνά και το περαιτέρω υπερ-γάμα μετατράπηκε σε όργιο.
  Εδώ, καμία ποσότητα φαντασίας δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που έκαναν, εκατομμύρια γυμνοί και πολύ όμορφοι τύποι και κορίτσια τρέχουν στο διάστημα ταυτόχρονα. Η πληθωρική πραγματικότητα θα επισκιάσει και την πιο πλούσια φαντασία! Με λίγα λόγια, τα παιδιά διασκέδασαν πολύ.
  Μετά το τέλος των διακοπών, άρχισε το πιο σημαντικό πράγμα - η διανομή των βραβείων.
  Οι μαχητές παρατάχθηκαν σε μια τεράστια αίθουσα. Ο Βλαντιμίρ κοίταξε κάπως δειλά το πάτωμα που καθρέφτιζε προς τα έξω. Κατασκευάστηκε από υπερδιαμάντι, σε αντίθεση με το κανονικό διαμάντι είχε σθένος 1024 και ένα εκατομμύριο φορές σκληρότερο. Έλαμψε επίσης πολύ, ίσως διακόσιες φορές πιο φωτεινά.
  Στον νεαρό απονεμήθηκε το παράσημο του αφανισμού - δεύτερου βαθμού, το οποίο είναι αρκετά υψηλό διακριτικό. και απένειμε το βαθμό του προσωρινού υπαξιωματικού ενός αστεριού. Αυτό σήμαινε σημαντική αύξηση του μισθού, και κατά την κρίση του διοικητή, μπορούσε είτε να παραμείνει στρατιώτης είτε να λάβει διοίκηση δώδεκα στρατιωτών. Και αυτό δεν είναι νέος τύπος, αλλά κάποιου είδους δύναμη! Συνήθως ο δεύτερος βαθμός του τάγματος απονεμόταν μαζί με τον τρίτο και τον τέταρτο, κάτι που από μόνο του είναι αρκετά τιμητικό. Η Elfaraya έλαβε ένα παρόμοιο σύνολο βραβείων και μια μωβ καρδιά! Τότε ο Βλαντιμίρ ένιωσε ενοχλημένος: το κορίτσι τον είχε περάσει. Ωστόσο, ο φθόνος δεν είναι άξιο συναίσθημα: οι στρατιώτες, και τώρα σχεδόν αξιωματικοί, είναι αδέρφια στο πνεύμα. Το πιο ανθεκτικό μέταλλο, πιο μαλακό από την πλαστελίνη - χωρίς σκλήρυνση με φλογερή καρδιά και παγωμένη ψυχραιμία!
  Τις εντολές κρέμασε προσωπικά ένα άλλο πολύ γοητευτικό κορίτσι: η πεντάστερα στρατηγός Lyudmila Karpovna!
  Μεταξύ των διοικητών, συμπεριλαμβανομένου του γενικού επιπέδου: τα κορίτσια είναι ακόμη πιο κοινά από τα αγόρια, αυτή είναι η γενική αναλογία χαρακτηριστική ενός κόσμου όπου οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία. Η αλήθεια δεν είναι συντριπτική. Χαμογέλασε σε όλους και έκλεισε ακόμη και το μάτι στον Βλαντιμίρ.
  - Τι χαριτωμένο, μου αρέσει η παραγγελία!
  Το αγόρι αναφώνησε:
  - Ω! ναι! Κβάζαρ! Αν και η σκέψη με στοιχειώνει αν το αξίζω!
  Ο για πάντα νέος στρατηγός αναφώνησε:
  - Φυσικά και του άξιζε! Η ανταμοιβή είναι ιδιαίτερα πολύτιμη που διακρίθηκες στην πρώτη μάχη!
  Αν αυτή είναι η αρχή, τότε ποιο θα είναι το τέλος!
  - Ελπίζω να είναι νικηφόρα!
  - Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!
  Ο Βλαντιμίρ ήταν πολύ κολακευμένος. Το ξεκίνημα της καριέρας μου ξεπέρασε τις πιο τρελές μου προσδοκίες. Και αν αναλογιστείτε ότι δεν υπάρχει γηρατειά και δεν υπάρχει κίνδυνος συνταξιοδότησης, τότε ποιος ξέρει αν αυτό δεν θα ανοίξει τον δρόμο στους στρατάρχες, ή ακόμα και υψηλότερους. Είναι κρίμα που δεν έγινε αυτοκράτορας - αυτή είναι η τύχη των λίγων εκλεκτών! Ωστόσο, το να είσαι υπεύθυνος για ολόκληρο το σύμπαν είναι πολύ μεγάλο βάρος. Τι να κρατήσεις το σύμπαν στους ώμους σου! Η εξουσία δεν είναι πάντα χαρά• υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν και μια ποικιλία προβλημάτων που αναδύονται σαν γρύλος, τετράδισεκα κόσμους, πολλούς από τους οποίους δεν έχει αγγίξει ποτέ ο άνθρωπος. Ο Νίτσε έγραψε σωστά: ούτε ένας, ακόμη και ο πιο τέλειος ψυχισμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο φορτίο που βιώνει ο Θεός. Πώς είναι να ακούς κάθε δευτερόλεπτο: δισεκατομμύρια προσευχές και δισεκατομμύρια κατάρες, όταν κατηγορείσαι για το πάγωμα του υπολογιστή και το θάνατο της γιαγιάς σου, για την απιστία και τη δυσπεψία της γυναίκας σου. Όταν δύο στρατοί προσεύχονται ταυτόχρονα για μια νίκη, ένα εκατομμύριο άνθρωποι διεκδικούν το μόνο κέρδος. Είναι δύσκολο να είσαι Θεός και να κάνεις τους πάντες ευτυχισμένους ταυτόχρονα! Είναι αλήθεια ότι έχει δοθεί λόγος στον άνθρωπο και έχουν θεσπιστεί οι νόμοι της φύσης που επιτρέπουν την απεριόριστη ανάπτυξη της προόδου, στις πιο ακατανόητες κορυφές. Γενικά, εκτός από τον πόλεμο, ο άνθρωπος ζει καλά• η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν σχεδόν όλα τα όνειρα και οι ανάγκες. Αν θέλετε παλάτι, παρακαλώ, σκλάβοι ρομπότ, όσοι θέλετε. Κινούμενος μόνος σου, πετάς χωρίς αεροπλάνο: αιώνια νιότη, δωρεάν φαγητό, ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο για όλους. Λοιπόν, σεξ όλων των επιπέδων και χωρίς προβλήματα με τον οργασμό ή τη δύναμη. Και η βιομηχανία του θεάματος είναι τόσο τρελή όσο μπορείς να φανταστείς με τη φαντασία σου: η τεχνολογία επιτρέπει τα πάντα! Λοιπόν, τι άλλο χρειάζεται ένας άνθρωπος! Αλλά η πραγματικότητα; Πεπρωμένο: να περάσεις όλη σου τη ζωή στους στρατώνες, βιώνοντας πόνο, σε συνεχή εκπαίδευση: είναι αυτή πραγματικά ευτυχία! Και τι μας εμποδίζει να κάνουμε ειρήνη! Ωστόσο, οι πόλεμοι πάντα τελειώνουν με ειρήνη, μόνο μερικές φορές υπάρχουν κατακτήσεις. Αλλά γιατί χρειάζονται ένα άλλο σύμπαν αν οι περισσότεροι από τους πλανήτες στο δικό τους δεν έχουν εξερευνηθεί! Στο κεφάλι του Βλαντιμίρ πέρασαν ταραχώδεις σκέψεις. Προσπάθησε να τους διώξει - τρομερή αίρεση!
  Όταν τελείωσε η τελετή επιβράβευσης, οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί οδηγήθηκαν στα διαστημόπλοιά τους. Και το πρώτο πράγμα ήταν μια άλλη προπόνηση. Γνώριμο, ρουτίνα, αλλά με νέα στοιχεία σε προετοιμασία. Εδώ ο Βλαντιμίρ ήταν απροσδόκητα τυχερός: η Ελφαράγια, που τον αγαπούσε τόσο πολύ, έγινε σύντροφός του.
  Ο αστυνομικός δέκα αστέρων τους εξήγησε:
  - Διακριθήκατε στον προηγούμενο αγώνα, οπότε θέλουμε να κατανοήσουμε πλήρως τις ικανότητές σας. Ίσως μεταφερθείτε στα SS - σούπερ ειδικές δυνάμεις!
  Ο Βλαντιμίρ σημείωσε:
  -Υπάρχουν περιορισμοί που μας επιβάλλει η γενετική!
  - Η ιστορία του πολέμου δείχνει ότι κάθε άτομο μπορεί να ξεπεράσει τις ικανότητες που είναι εγγενείς στη φύση!
  Οι στρατιώτες φόρεσαν τα κράνη τους και ο κόσμος γύρω τους άλλαξε αμέσως, τερατώδη ολογράμματα άρχισαν να κινούνται.
  Ο Βλαντιμίρ, αν και κατάλαβε ότι ήταν φανταστικό, ένιωσε κάποια δειλία. Ήξερε ότι η υπέρβαση μιας διαδρομής με εμπόδια ήταν τυπική για μια αυθαίρετη εκπαίδευση, περισσότερο ή λιγότερο σοβαρό στρατό.
  Η Ελφαράγια του ψιθύρισε:
  - Μη δειλιάζετε, σύντροφε! Είναι απλά μαγικά ηλεκτρονικά.
  - Πού σου ήρθε η ιδέα ότι ήμουν δειλή! - Ο Βλαντιμίρ Κασαλότοφ ήταν γενναίος, αλλά τα δόντια του χτύπησαν δόλια.
  - Αυτή είναι μια ιδιαίτερη ακτινοβολία, μας προκαλεί φόβο! Είναι σαν να έχουμε ξεχάσει ότι δεν είμαστε πράσινοι αρχάριοι, αλλά έμπειροι πολεμιστές! Ο σύντροφος χάιδεψε απαλά το στήθος του νεαρού. Τα μάτια έκαιγαν.
  - Πάλεψα μόνο για μια μέρα, αλλά προπονήθηκα σε όλη μου τη ζωή!
  . Στην αρχή, από όλα τα όπλα, τους δόθηκε μόνο ένα μικρό, συμπαγές στιλέτο λέιζερ.
  Δεν φαινόταν καν ιδιαίτερα σοβαρός. Η αλήθεια ήταν ελαφριά και μπορούσε να επεκταθεί ελαφρώς. Ο πρώτος εχθρός έμοιαζε με αγκαθωτό σαλιγκάρι, με ένα ράμφος να βγαίνει από το καβούκι του. Η αρχική διαδρομή ήταν κατά μήκος μιας περιστρεφόμενης επιφάνειας που σε ορισμένα σημεία ήταν ολισθηρή. Ως εκ τούτου, ο Βλαντιμίρ παρεκκλίνει από την επίθεση του εχθρού και σχεδόν έπεσε. Ο φίλος του χτύπησε το σκαθάρι, κόβοντάς το σε δύο μέρη, τα κομμάτια έπεσαν.
  - Δούλεψε με το στιλέτο! - φώναξε η Ελφαράγια. "Δεν είναι τόσο τρομακτικοί όσο θέλουν να φαίνονται".
  - Το πρόσεξα! - είπε ο Βλαντιμίρ. - Αν και κάτι περίεργο συμβαίνει στο σώμα. Λες και οι νευρικές απολήξεις ήταν παγωμένες!
  - Θα δεις, χτύπα! Αυτό είναι όλο το "ξεπάγωμα"!
  Εικονικά τέρατα, άλλα παρόμοια με τους ανθρώπους, άλλα με πολλά πλοκάμια, τους επιτέθηκαν. Αυτή τη φορά, ο Βλαντιμίρ ήταν σε επιφυλακή. Η αντεπίθεση ταρακούνησε τον πλησιέστερο εχθρό. Ο επόμενος που σκότωσε ήταν ένας άνδρας ερμαφρόδιτος. Δεν λυπάμαι καθόλου για ένα τέτοιο φρικιό. Αλλά η ομοιότητα ενός καλαμαριού με σπαθιά κόντεψε να απογειώσει το κεφάλι του.
  Αφού με έπιασε το σπαθί, το σώμα μου άρχισε να πονάει και να πονάει.
  - Αυτό είναι αηδιαστικό, με πλήγωσε! - Ο Βλαντιμίρ καταράστηκε. - Δεν πίστευα ότι ήμουν τόσο αδέξιος.
  -Έχετε παλέψει ποτέ με εικονικά τέρατα; - ρώτησε η Ελφαράγια.
  - Με ανανά μαϊμού! Με κυνήγησε και κόντεψα να πεθάνω. Αν και υπάρχουν κάποιοι εκκεντρικοί που λένε ότι όλοι οι πίθηκοι είναι ευγενικοί και αγαπούν τους ανθρώπους επειδή είναι αδέρφια του.
  - Οι αντίπαλοί μας δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί. Είναι αδιάφοροι, σαν τη θάλασσα στην οποία πλέουν οι πειρατές.
  - Περισσότερο σαν κενό. Η θάλασσα είναι ζεστή και απαλή. - Ο νεαρός χτυπήθηκε από μείγμα μπανάνας και τίγρης, με ρουκέτες αντί για κυνόδοντες, που πήδηξαν πάνω του. - Έχω μια μαύρη τρύπα στο κεφάλι μου σε αυτές τις διαδρομές με εμπόδια. Είναι αλήθεια ότι κάτι κακό συμβαίνει τώρα στο σώμα.
  - Για να είμαι ειλικρινής, και εγώ φοβάμαι!
  Ο άντρας και το κορίτσι συνέχισαν να κινούνται. Στην αρχή τα τέρατα δεν ήταν ιδιαίτερα γρήγορα, κάτι που έκανε το έργο πιο εύκολο. Ωστόσο, ο Βλαντιμίρ και η Ελφαράγια επηρεάστηκαν ελαφρώς από τις απορρίψεις. Έγινε χειρότερο γιατί τα τέρατα άρχισαν να φτύνουν φωτιά. Το στομάχι του Βλαντιμίρ έκαψε και ένιωσε πραγματικό πόνο.
  - Με κάνει να θέλω να γυρίσω τα σπλάχνα μου! - Αυτός είπε.
  - Και δεν είναι πιο εύκολο για μένα! - Το κορίτσι έδειξε το δεξί γυμνό στήθος της. Έσταζε αίμα από πάνω της. Έφτυσαν τον Βλαντιμίρ που τρέχει τριγύρω, ο νεαρός άργησε πολύ και χτύπησε στον ώμο του, σπάζοντας εμφανώς τα κόκαλά του. Και όταν σπάνε τα κόκκαλα ενός απλού ανθρώπου, πονάς τόσο πολύ, μπορείς να πεθάνεις από σοκ. Αν και ο Kashalotov δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος, αυτή τη στιγμή ένιωθε εκτός τόπου. Ένιωθε ιδιαίτερα, εξαιρετικά επιβλαβή κύματα που παρέλυσαν τις ικανότητές του.
  - Νιώθω άσχημα! - Ο Βλαντιμίρ λιποθύμησε. Το κορίτσι έτριψε το πρόσωπό του με μια επαγγελματική κίνηση.
  - Μην βουτάς σε μια μαύρη τρύπα, αγαπητέ μου ιππότη. Η συνείδηση επέστρεψε, αλλά μαζί της και ο πόνος. Ο Βλαντιμίρ βόγκηξε, η αδυναμία τον έπνιξε:
  - Δεν θα πάω άλλο.
  - Μην μουσκεύεις! Υπάρχει ένα κουτί πρώτων βοηθειών εδώ.
  Πράγματι, η διαδρομή με εμπόδια έμοιαζε με παιχνίδι στον υπολογιστή. Υπάρχουν επιπλέον ζωές και αυτό που είναι απαραίτητο είναι η ενέργεια που προκαλεί στιγμιαία αναγέννηση. Ναι, ήταν δύσκολο, αλλά τα παιδιά έμαθαν.
  - Το κύριο πράγμα είναι να μην υποχωρήσετε και να μην τα παρατήσετε! - είπε η Ελφαράγια. Και αυτή δεν ήταν άνετα, κάνοντας λάθη κάθε τόσο, δεχόμενη επώδυνα χτυπήματα. Στη συνέχεια το ζευγάρι το συνήθισε και άρχισε να ενεργεί πολύ πιο αρμονικά. Στο επόμενο στάδιο, έπρεπε να πηδήξουν πάνω σε μανιτάρια που επέπλεαν στον αέρα, να αποφύγουν τα ιπτάμενα μαχαίρια και να συρθούν πάνω από συρματοπλέγματα. Η μάχη γινόταν όλο και πιο σκληρή και οι αντίπαλοι κινούνταν όλο και πιο γρήγορα. Είναι αλήθεια ότι κατέστη δυνατή η χρήση συλλαμβανόμενων όπλων, επίσης εικονικών, αλλά στις ιδιότητές τους αρκετά παρόμοια με πραγματικούς φορείς θανάτου.
  Ειδικά ο Βλαντιμίρ δοκίμασε έναν δονητή πολλαπλών καννών! Δημιούργησε μικρές ρωγμές στο χώρο. Είναι αλήθεια ότι μετά από τρεις βολές κατέρρευσε, αλλά κούρεψε αρκετές τάξεις αντιπάλων.
  "Όχι άσχημα!" είπε ο νεαρός.
  - Προσπαθήστε να αποκτήσετε έναν εκτοξευτή πλάσματος φυσαλίδων! - συμβούλευσε η Ελφαράγια - Αυτό θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό.
  - Λοιπόν, δεν είναι και κακή ιδέα. Και που αυτός;
  - Αυτός είναι τόσο μικρός σωλήνας που μοιάζει με κέρατο πρωτοπόρου. Φυσήξτε μέσα του και θα δείτε την ταχεία πτήση ενός υπερπλασμικού καταρράκτη.
  Ο νεαρός μόλις απέφυγε το βόλεϊ, σύρθηκε λίγο κατά μήκος της πελεκημένης επιφάνειας και πιάστηκε από το σφυρηλάτηση. Βολή.
  Οι φυσαλίδες έπεσαν βροχή σε μια γραμμή με στροφές, που αναπηδούσαν προσεκτικά και τα πλάσματα που χτύπησαν εξερράγησαν.
  - Τι! Δεν ειναι κακο! - είπε η Ελφαράγια. - Απλά χτυπήστε το πιο χαμηλά για να πετάξουν λιγότερες φυσαλίδες στον ουρανό.
  - Βάζω τα δυνατά μου!
  - Προσπαθήστε και μην εκπλαγείτε!
  Το κορίτσι σήκωσε επίσης ένα ισχυρό όπλο και το χρησιμοποίησε, επιδεικνύοντας ακλόνητη δύναμη.
  Η μάχη γινόταν όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Εδώ πολεμούν σε έναν πλανήτη όπου το νερό χύνεται πρώτα σε ένα ρεύμα κάτω από τα πόδια τους, και μετά ρέει τρομερά ολισθηρό υγρό ήλιο, και ισχυρά λέιζερ εκτοξεύονται από πάνω και κάτω, εκρήγνυνται χειροβομβίδες εξόντωσης.
  Ο Βλαντιμίρ ανταπέδωσε, με τα δύο χέρια ταυτόχρονα, και μάλιστα χόρεψε ένα κουλουράκι.
  Πιάστηκε πολλές φορές, κόβοντας το αριστερό του πόδι. Χάρη στη σύντροφό μου, με βοήθησε να φτάσω στο σωτήριο κιτ πρώτων βοηθειών. Το πόδι μεγάλωσε.
  - Είσαι κουλ Ελφαράγια.
  Ο πολεμιστής βούλιαξε περιφρονητικά:
  - Και είσαι αδύναμος, Βλαντιμίρ. Τα μωρά αντέχουν τόσο άγριο πόνο, κι εσύ βόγκηξες!
  Ο νεαρός δεν ήταν ο εαυτός του, κάτι τον ενοχλούσε:
  - Αυτή τη στιγμή τα αντιλαμβάνομαι όλα πολύ πιο οξυμένα!
  Αφού ξάπλωσε άλλη μια σειρά από τέρατα, η Ελφαράγια χαμογέλασε και είπε:
  -Κάνε υπομονή πάντως!
  Το αγόρι αναστέναξε, έγινε απίστευτα δύσκολο να μιλήσει:
  - Πρέπει, είμαι άντρας!
  - Αυτός ακριβώς είναι ο άνθρωπος! -ΓΙΑ μια στιγμή τα χείλη τους ενώθηκαν. Ο Βλαντιμίρ ένιωσε τη μελωμένη γλυκύτητα του φιλιού μιας νεαρής γυναίκας.
  - Θεά!
  - Εωσφόρος! - απάντησε η κοπέλα.
  Στη συνέχεια μπήκαν σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη ατμόσφαιρα με ισχυρούς ανέμους. Είτε φυσάει από μπροστά, είτε, αντίθετα, πιέζει προς τα πίσω. Και οι εχθροί αλλάζουν συνεχώς, άλλοτε πετάνε σαν σφήκες, άλλοτε σέρνονται σαν δηλητηριώδη φίδια. Αλλά έρχεστε συνεχώς για να πολεμήσετε, πηδώντας από τη μια πλατφόρμα στην άλλη, ακόμα και πιάνοντας τεχνητές μύγες και σαύρες από τα πόδια, πετώντας έξω από παγίδες με τη βοήθειά τους. Μερικά δείγματα: ειδικά υβρίδια πεταλούδων και λουλουδιών: εκπληκτικά όμορφα. Και το μείγμα λιβελλούλης και τουλίπας είναι αστραφτερό, με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου με μια μυρωδιά που μουδιάζει το μυαλό... Κβάζαρ! Γυμνά στόματα χτυπούν από πίσω σαν ηλεκτρονικές ποντικοπαγίδες, δόντια μήκους ενός μέτρου σπινθήρες με κεραυνούς. Υπάρχουν επίσης μεγαλύτεροι κυνόδοντες πέντε μέτρων και ακόμη και δέκα μέτρων. Ο Βλαντιμίρ κατάφερε να γλιστρήσει από δίπλα τους. Ένα από τα τέρατα: ένα υβρίδιο δεξαμενής και σκορπιού, εξερράγη με βρυχηθμό, σκορπίζοντας καυτές καραμέλες:
  - Δεν μας φωτογραφίζουν! Δεν πιάνουν κουάρκ! - Ο γενναίος πολεμιστής τραγούδησε.
  Για άλλη μια φορά ο νεαρός δέχεται ζημιά από φλας αφανισμού. Και τώρα η κοπέλα είναι ακόμα χειρότερη, της κόπηκε πάλι το πόδι. Αλλά πηδά επιδέξια στο ένα άκρο, χωρίς να σκέφτεται την υποχώρηση. Ωστόσο, δεν υπάρχει πουθενά.
  -Έχουμε έναν τρόπο, ή να επιβιώσουμε ή να πεθάνουμε! - είπε η Ελφαράγια με κάπως μπανάλ πάθος.
  Ο νεαρός επιβεβαίωσε:
  - Και μόνο μαζί! Μια μαύρη τρύπα είναι πιο φωτεινή όταν βρίσκεται στον παγωμένο αιθέρα: ένα ζευγάρι φλεγόμενες καρδιές λάμπουν!
  Με τίμημα απίστευτων προσπαθειών και απάνθρωπης έντασης, κατάφεραν να το ξεπεράσουν, αν και δεν έμεινε ζωτικός χώρος στο σώμα τους.
  Το επόμενο στάδιο είναι η έρημος: με την άγρια πράσινη άμμο που ρουφάει, είναι αδύνατο να μείνεις ακίνητος για ένα δευτερόλεπτο, τα πόδια σου κολλάνε και πρέπει ακόμα να πυροβολήσεις και να μαχαιρώσεις. Εδώ μασκοφόροι αγωνιστές, κάποιοι με πανοπλίες, πολεμούν εναντίον τους. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μαχητών, υπάρχουν και άνθρωποι και υβρίδια ενός σκορπιού με έναν κάκτο, ένα ζωύφιο και ένα κλειδί! Πετάνε αεροπλάνα βαρύτητας, από τα οποία δεν μπορείς να κρυφτείς ή να ξεφύγεις, οι ακτίνες λέιζερ θα σκορπίσουν την άμμο. Όταν χτυπά το σώμα: κολασμένος πόνος, τα εσωτερικά έμοιαζαν να συμπιέζονται με έναν κύλινδρο και να γεμίζουν με καυτό λάδι. Οι τετραλέτες καταδύονται, ρίχνοντας βόμβες σε σχήμα αποκρουστικών κρανίων με πολλές οφθαλμικές κόγχες και εκτοξεύουν ακτίνες μανιασμένων ακτίνων στη δίψα τους για καταστροφή!
  Ο Βλαντιμίρ, ωστόσο, δεν έχει χαθεί. Εκτελεί ένα είδος χορού, περνώντας ανάμεσα στα ρέματα.
  Η Ελφαράγια πείραξε μάλιστα:
  - Ρωσικό σφύριγμα: φτερά υψώνονται δίπλα σου!
  Ο Βλαντιμίρ σήκωσε:
  - Διοικητά, τα συντάγματά μας είναι παρατεταγμένα!
  Μαζί, ο νεαρός άνδρας και η κοπέλα χτύπησαν με ψαλίδι, χρησιμοποιώντας την τεχνική "waterfall jet", ξαπλώνοντας τους εχθρούς σε καταπράσινες δέσμες. Τόσα πολλά διαφορετικά πλάσματα χωρίζονται, συνθλίβονται ή τυλίγονται στις φλόγες. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό γκροτέσκο - όχι χωρίς κωμωδία, ειδικά όταν το τετραλέτο με τη μορφή ενός χαρταετού και ενός τσεκούρι μετατράπηκε σε ένα πέφτοντας ρεύμα από χρυσές και τιρκουάζ στικτές κάμπιες όταν χτυπηθεί:
  - Όταν πυροβολείτε, σταθείτε στις μύτες των ποδιών σας, η κινητικότητά σας θα είναι μεγαλύτερη. - Παρακινήθηκε από την Elfaraya
  Ο Βλαντιμίρ παρατήρησε αυτόματα:
  - Λιγότερη σταθερότητα.
  - Πώς να πω, η δυναμική είναι πάντα ισχυρότερη από τη στατική!
  Για να επιβεβαιώσει τα λόγια της, η κοπέλα έκοψε με μια δοκό μια ορμητική κατασκευή που έμοιαζε με τενεκέ με βαρέλια. Έσπασε σε κομμάτια και έπεσε πετώντας σε κομμάτια. Ήδη εν πτήσει, τα κομμάτια του ηττημένου στόχου μετατράπηκαν σε ένα κοπάδι από μωβ υβρίδια: βομβιστές και χιμπατζήδες. Αυτά τα παράξενα πλάσματα πολέμησαν μεταξύ τους: κάθε στιγμή γίνονταν όλο και πιο μικρά, διαλύοντας στην ατμόσφαιρα μιας εικονικής μάχης:
  - Λοιπόν, πώς; Κβάζαρ; - ρώτησε πλέκοντας τα φρύδια του Ελφαράι.
  - Πολύ ωραίο, το κύριο πράγμα είναι αξιοπρεπές! - παρατήρησε ο Βλαντιμίρ. - Είναι ωραίο να ζεις ανάμεσα σε λέιζερ και πλάσμα! Και ακούστε τον πλανήτη να εκρήγνυται!
  Το κορίτσι γέλασε:
  - Και βιώστε οργασμούς στη μάχη μαζί μου! Και κάντε μια βόλτα και χαρείτε την καρδιά σας! Αυτό που εκτιμώ είναι η αίσθηση του χιούμορ στους άνδρες.
  Ο Vladimir Kashalotov κατέστρεψε παιχνιδιάρικα το επόμενο δώρο. Έμοιαζε με κούτσουρο καλυμμένο με ατσάλι. Δεν εξερράγη αμέσως• χρειάστηκαν αρκετές ακόμη χρεώσεις. Με τη σειρά τους, οι ακτίνες που εκτοξεύονταν από τους γάντζους με τα νύχια διέκοψαν το χέρι της Σπερματοφάλαινας.
  - Αυτή είναι η άβυσσος του διαστήματος! - φώναξε με εκνευρισμό. - Πρέπει να σκεφτούμε κάτι τέτοιο.
  Η Ελφαράγια, σαν κοροϊδευτικά, θόλωσε:
  - Για τι πράγμα μιλάς?
  - Χτύπα με στο πρόσωπο με ένα τούβλο. - Το ένα χέρι δεν λειτουργεί. - σημείωσε ο Βλαντιμίρ. - Αχ πού είναι η υπερσάρκα μου!
  - Μην ανησυχείτε, σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα σώματα ζωής που θα αναγεννηθούν.
  Όπως αποδείχθηκε, δεν έκανε λάθος. Αλλά το φάρμακο δεν ήταν αρκετό, το χέρι συνήλθε, αλλά πολλά κοψίματα και πόνοι παρέμειναν.
  Το επόμενο στάδιο είναι μια ηφαιστειακή έκρηξη, πρέπει να ορμήσετε στην κορυφή με απίστευτη ταχύτητα, πυροβολώντας τα cyborg μάχης του εχθρού. Και οι σάιμποργκ είναι απλώς απρεπώς προσποιητές: υβρίδια αρχαίων τερματιστών του Χόλιγουντ και σύγχρονες δημιουργίες κοσμικής εξέλιξης: υπερ-διοενεργοί τανκόσαυροι. Ο Βλαντιμίρ Κασαλότοφ (που συνήθως δεν είναι τυπικός γι 'αυτόν) ήταν ήδη θανάσιμα κουρασμένος, τα τέρατα και το περιβάλλον εχθρικό περιβάλλον τρεμόπαιζαν μπροστά στα μάτια του και δεν φαινόταν τέλος σε όλα αυτά. Η Ελφαράγια άρχισε επίσης να πέφτει και να κουτσαίνει:
  - Αγόρι μου, πόσο δύσκολο είναι για σένα!
  Οι σπερματοφάλαινες, συγκλονιστικές, απάντησαν:
  - Και βλέπω ότι γλιστράτε στην κατάρρευση!
  - Δεν έχω κάνει τέτοια εκπαίδευση για πολύ καιρό. Γενικά, είμαστε μια ειρηνική αυτοκρατορία και δεν πρόκειται να επιτεθούμε σε κανέναν, ή μάλλον δεν είχαμε σκοπό, αλλά ο καθένας περνάει από το μονοπάτι της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Άλλωστε, αυτό δεν είναι αστείο: υπάρχει πόλεμος για περισσότερα από χίλια χρόνια! Σταυρώνεις λοιπόν, για παν ενδεχόμενο! Πέρασα επτά χρόνια στην επιφάνεια ενός αστέρα νετρονίων!
  - Ουάου, επτά χρόνια είναι πολλά!
  - Λοιπόν, πρώτον, τώρα ζούμε σχεδόν επ 'αόριστον, και δεύτερον, είναι αρκετά άνετα σε ένα αστέρι νετρονίων, μια πλήρη βιομηχανία ευχαρίστησης και ψυχαγωγίας. Είναι ένα χαρούμενο χόμπι. Η βαρύτητα εξουδετερώνεται! Είσαι αγόρι κβάζαρ;
  - Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ιδιαίτερη σούπερ χαρά! - Παρατήρησα, εξαντλημένος Βλαντιμίρ.
  -Σε πιέζουν επίτηδες για να καταλάβεις τουλάχιστον κάτι για τη στρατιωτική θητεία. Δεν έχετε προπόνηση ή είστε απλώς αδύναμοι; - ρώτησε η Ελφαράγια, χωρίς να σταματήσει να πυροβολεί μανιωδώς τα τέρατα.
  Ο Βλαντιμίρ, πυροβολώντας πίσω και μερικές φορές κόβοντας (το τελευταίο είναι ακόμα πιο δύσκολο), μόλις κόβει την ανάσα του, είπε:
  - Και υπήρξε μια εποχή στο παρελθόν: όταν ο ρωσικός στρατός ήταν εντελώς επαγγελματικός. Εθελοντές υπηρετούν σε αυτό για χρήματα και στρατολογήθηκαν από διαφορετικές χώρες.
  - Μισθοφόροι δηλαδή! - Το συνόψισε η Ελφαράγια. - Αλλά δεν είναι αξιόπιστα και μπορούν να πάνε στην πλευρά αυτού που πληρώνει περισσότερα.
  Ο Βλαντιμίρ, έχοντας κόψει έναν άλλο άσχημο στρατιώτη με τη μορφή μυρμηγκιάς λιβελλούλης, αναστέναξε λυπημένα:
  - Δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο. Ωστόσο, η πλειοψηφία των μισθοφόρων είναι Ρώσοι πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα προδώσουν την Πατρίδα τους. Και δεν σε πρόδωσαν!
  Η πολεμίστρια έστρεψε το όπλο της δοκού με τα γυμνά της πόδια και συνέτριψε: μια διασταύρωση μεταξύ ενός μακάκου και ενός ακτινιδίου:
  - Και σε περίπτωση μεγάλου πολέμου στο παρελθόν, υπήρχαν προβλήματα με τη στράτευση.
  Το αγόρι, βγάζοντας τρία κεφάλια από ένα υβρίδιο του φιδιού Gorynych και των αγαρικών μύγας κάκτου (τον τρύπησαν πολύ οδυνηρά στον δικέφαλο με βελόνες που τσιμπούσαν), μύρισε;
  - Μπορούσαν και προέκυψαν! Αλλά η Ρωσία κέρδισε όλους τους πολέμους! Το ΝΑΤΟ ηττήθηκε, η Κίνα ηττήθηκε, ακόμη και ένα τέτοιο τέρας όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.
  Το κορίτσι έκανε ηλίθια μάτια, πυροβολώντας από τον πομπό χρησιμοποιώντας τη γλώσσα:
  - Έχουν στρατεύσιμο στρατό;
  Ο νεαρός άνδρας αντιτάχθηκε, ξεσπώντας το υβριδικό τρίκυκλο και το καλαμάρι:
  - Οχι! Επίσης πολιτικός υπάλληλος. Αυτή είναι η δύναμη και η αδυναμία της. Ωστόσο, τα εχθρικά στρατεύματα είναι καλά εκπαιδευμένα, συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες νίκησαν ενάμιση εκατομμύριο Ιρακινούς, χάνοντας λιγότερους από διακόσιους στρατιώτες. Συμφωνώ, μια εντυπωσιακή επιτυχία.
  - Έτσι είναι, όχι κακό! - Η Ελφαράγια έβαλε γόμ σε έναν μαχητή που συνέτριβε ένα μεγάλο ζωύφιο που είχε καταπιεί ένα αυτοκινούμενο όπλο. Τον έκαναν κομμάτια. - Αλλά είχαμε αναλογίες απώλειας υπέρ μας: πολύ πιο απότομες.
  - Λοιπόν, εξαρτάται από το τεχνολογικό επίπεδο! - Το αγόρι έγλειψε το ρεύμα του αίματος που κυλούσε από το κομμένο μέτωπό του.
  - Φυσικά, εξαρτάται! Κάθε ανακάλυψη στη στρατιωτική σφαίρα φέρνει τη στιγμή της νίκης πιο κοντά!
  Η Ελφαράγια άρχισε να τραγουδά, η φωνή της ξυπνούσε νέες αχαλίνωτες δυνάμεις:
  Ρωσία: είσαι η πατρίδα μου,
  Θα είμαι πιστός, αφοσιωμένος πάντα!
  Το καλοκαίρι καίει, παγωμένο κρύο,
  Το ρέμα δροσερό, το νερό κυλάει!
  
  Ο εκλεκτός μου είναι πιο λευκός από το χιόνι, την κιμωλία,
  Έφερε κρασί στα διάφανα χείλη της!
  Και το πνεύμα είναι δυνατό, αλλά το σώμα είναι τόσο ανίσχυρο,
  Να υποφέρεις από πληγές, είναι καταδικασμένο!
  
  Δεν υπάρχει ειρήνη στον κοσμικό αιθέρα,
  Η μάχη βρυχάται και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τις λέξεις!
  Η τρέλα συμβαίνει σε όλο τον κόσμο,
  Και χύνεται πάλι αθώο αίμα!
  
  Οι ναοί μας απομακρύνουν με ηχηρό κουδούνισμα,
  Και ο άνεμος φαινόταν να παγώνει, ο βρυχηθμός του πλήθους κόπηκε!
  Και το πρωτότοκο γεννήθηκε με τον στεναγμό μου,
  Θα αφιερώσω ένα δειλό στίχο στους επόμενους!
  
  Και ο γιος θα υπηρετήσει την πατρίδα του,
  Νικήστε όλους τους εχθρούς με ένα ατσάλινο σπαθί!
  Και η σημαία της Ρωσίας δεν θα κρεμάσει χαλαρά,
  Θα νικήσουμε όλους τους αντιπάλους στη μάχη!
  
  Πατρίδα και βράχοι και βελανιδιές,
  Και τα παιδικά γέλια, η τρίλια του αηδονιού στο δάσος!
  Πολέμησαν για την Πατρίδα όχι για χάρη της δόξας,
  Και για να μπορέσουμε εγώ και εσύ να ζήσουμε στην ευτυχία!
  Όταν τελείωσε, μια ολόκληρη στρατιά από πτώματα εμφανίστηκε μπροστά τους. Έμοιαζε με θρυμματισμένη σαλάτα κρέατος, από τα προϊόντα που παράγει η φαντασία του Πικάσο: αφού οι εγκέφαλοί του πλημμύρισαν από έναν ωκεανό υπερπλασίας. Η κοπέλα ρώτησε, μόλις κόπηκε η ανάσα της:
  - Συμφωνείς μαζί μου, Βλαντιμίρ;
  - Αγαπώ την Πατρίδα μου, όχι λιγότερο από εσένα. - Πίστεψέ με Ελφιάδα.
  Ο πολεμιστής διόρθωσε, γκρεμίζοντας ένα υβρίδιο κουνουπιού και ιπποπόταμου:
  - Δεν είμαι η Ελφιάδα, αλλά η Ελφαράγια.
  - Συγγνώμη, μίλησα λάθος. - Τρομερή κούραση. - Ο νεαρός ταλαντεύτηκε. - Σε μια σειρά, αυτό ήταν το όνομα της οιονεί θεάς που δημιούργησε μια ντουζίνα τεράστια σύμπαντα και στη συνέχεια απαρνήθηκε οικειοθελώς όλα τα πλεονεκτήματα και πουλήθηκε σε σκλάβα!
  - Αυτή είναι η πίεση ακτινοβολίας. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο κακό. - Ο πολεμιστής έδειξε δύο γλώσσες. - Σκλάβα και θεά, μοιάζουν τόσο σούπερ σταρ!
  Και αυτό το επίπεδο μένει πίσω. Αν και χύθηκε πολύ αίμα.
  Και όταν, στο επόμενο στάδιο, εικονικές πέτρες, χονδρικά λαξευμένες σε σχήμα αρχαίων θεών, άρχισαν να πέφτουν πάνω στον άντρα και το κορίτσι, μερικά δυνατά χτυπήματα σχεδόν τελείωσαν και τους δύο. Τα οστά του Βλαντιμίρ έχασαν την προηγούμενη ελαστικότητά τους• έσπασαν, προκαλώντας αφόρητο πόνο. Η Elfaraya ήταν επίσης εξαιρετικά εξαντλημένη και κρατήθηκε με εξαιρετική προσπάθεια.
  - Λες ψέμματα! Δεν μπορείτε να σπάσετε τη βούληση του ρωσικού λαού!
  Ο Βλαντιμίρ, χάνοντας δύναμη, γρύλισε:
  - Το απάνθρωπο θάρρος διακρίνει το έθνος μας από τα άλλα έθνη!
  Το αγόρι και το κορίτσι ενθάρρυναν ο ένας τον άλλον. Δεν σκέφτηκαν καν να τα παρατήσουν ή να καταρρεύσουν.
  - Η θέλησή μας είναι στη γροθιά μας! - Ο Βλαντιμίρ έκοψε.
  Ο Elfaraya πρόσθεσε:
  - Η θέληση είναι ο δείκτης που κρατά τη σκανδάλη του ακτινοφόρου - η αδυναμία του είναι αυτοκτονική!
  Τελικά, στο τέλος, ένα ζευγάρι νεαρών μαχητών περίμεναν για μάχη σώμα με σώμα, το πιο τρομερό τέρας ετοιμάστηκε για το τέλος. Το τέρας φαίνεται από μακριά, ψιθυρίζει η Ελφαράγια.
  "Είναι καλύτερο για εμάς να ενεργούμε σε ζευγάρια". Συνδυάζοντας τις επιθέσεις - αυτό το προϊόν του εικονικού υποκόσμου.
  Ο Βλαντιμίρ συμφώνησε:
  - Μόνο τότε θα έχουμε μια ευκαιρία.
  Αυτό, αυτό το απίστευτο τέρας δημιουργήθηκε από υγρά μέταλλα αναμεμειγμένα με πολλαπλό πλάσμα, κρατώντας στα χέρια του ξίφη βαριονουκλεονίων. Κάθε μέλος είναι τρομακτικό με τον δικό του τρόπο: ένα είναι καλυμμένο με κονδυλώματα, ένα άλλο με έλκη, ένα τρίτο με αγκάθια, ένα τέταρτο με θραύσματα, ένα πέμπτο με σπασμένα διαμάντια κ.λπ. Αυτά τα "εργαζόμενα χέρια" αναβοσβήνουν με απίστευτη ταχύτητα, η επίθεση έρχεται ταυτόχρονα από πάνω, πλάι και κάτω. Και όχι σε τρισδιάστατο χώρο, αλλά σε δεκαοκτώ διαστάσεις ταυτόχρονα! Αυτό σημαίνει εκατοντάδες ταυτόχρονα αντίθετα και ταυτόχρονα παρόμοια αεροπλάνα επίθεσης. Μετά βίας έχετε χρόνο να αντεπιτεθείτε, και ακόμα κι αν καταφέρετε να κόψετε το χέρι σας, ένα νέο μεγαλώνει αμέσως.
  - Δράσε σε ζευγάρια!
  - Καταραμένο φωτόνιο!
  Ο τύπος και το κορίτσι πυροβολούν, προσπαθώντας να μπουν στη συγκέντρωση όλων των διανυσματικών διαστάσεων που ελέγχουν το πολυπλάσμα. Τα καταφέρνουν πιάνοντας το τριαντάφυλλο του δεκαοκτώ διαστάσεων χώρου. Μπορείτε να δείτε το μέταλλο να απλώνεται προς όλες τις κατευθύνσεις: χιλιάδες μπάλες που μοιάζουν με υδράργυρο.
  Η Ελφαράγια φωνάζει:
  - Το κβάζαρ είναι υπερβολικά φωτονισμένο! Υπερπλάσμα!
  Όμως το τέρας, σαν πουλί του Φοίνιξ, ξαφνικά ζωντανεύει και αποκαθίσταται...
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο. 14.
  Η Μιραμπέλα τεντώθηκε, ένιωσε ότι θα της πουν κάτι πολύ σημαντικό, ίσως και εποχιακό! Η Αναστασία Στρελέτσοβα συνέχισε ακόμη πιο απαλά και υπονοούμενα (και τα μάτια της έμοιαζαν με αυτά του βόα):
  - Ξέρεις κορίτσι ότι υπάρχουν πάρα πολλά σύμπαντα;
  Η Μιραμπέλα απάντησε δειλά:
  - Ναί! Κάθε μωρό το ξέρει αυτό!
  Η Αναστασία έγνεψε:
  - Αλλά ξέρετε ότι εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολο να κινηθεί κανείς ανάμεσα σε σύμπαντα, με εξαίρεση τους κόσμους-καθρέφτες!
  Η Μιραμπέλα συμφώνησε με θλίψη στη φωνή της:
  - Διάβασα παρόμοια θεωρία! Λες και τα δύο μας σύμπαντα αντικατοπτρίζονται το ένα στο άλλο σαν καθρέφτης, και γι' αυτό ξέσπασε ο πόλεμος!
  Η Αναστασία επιβεβαίωσε με χαρά:
  - Και αυτό είναι αλήθεια! Αλλά άλλοι κόσμοι αντικατοπτρίζονται κάπως διαφορετικά, και όσο περισσότεροι είναι, τόσο πιο σημαντικές είναι οι διαφορές!
  - Λογικό! - θόλωσε η Μίραμπελ.
  - Και υπάρχουν σύμπαντα που ελέγχονται πλήρως σύμφωνα με φυσικούς νόμους ακατανόητους για εμάς. Αυτά για τα οποία γνωρίζουμε, ότι η ζωή είναι δυνατή εκεί, είναι μόνο θεωρητικά! Το καταλαβαίνεις Μιραμπέλα; - Η Αναστασία άστραψε με το δεξί της μάτι.
  Το κορίτσι έγνεψε καταφατικά:
  - Από όσο καταλαβαίνω, αυτό είναι το σύμπαν στο οποίο θέλετε να με στείλετε;
  - Αυτό ακριβώς είναι το φωτογραφικό μπαρ! - Η Αναστασία χάρηκε. - Πρέπει να φτάσετε εκεί!
  Η Μιραμπέλα σήκωσε τον δυνατό της ώμο: ένα νέο καθήκον σε έναν άλλο κόσμο! Αυτό είναι καλύτερο από το να βασανίζεσαι από αντιστρατεύματα για πολλούς αιώνες! Επιπλέον, αυτή είναι μια ευκαιρία να αποκτήσετε την πολυαναμενόμενη ελευθερία! Όταν δεν οδηγείτε κάθε μέρα και ώρα, σε πολλές λωρίδες, αναγκάζοντάς σας να ξεπεράσετε εμπόδια και να νιώσετε πόνο! Είναι ακόμη τρομακτικό, τι θα συμβεί αν ο υπερ-υπερστρατάρχης αλλάξει γνώμη και διατάξει να την παραδώσουν στους βασανιστές;
  - Είμαι έτοιμος να εκπληρώσω κάθε καθήκον της Πατρίδας - της Ιερής Ρωσίας! "Φώναξε με ενθουσιασμό.
  Η Αναστασία κούνησε το κεφάλι της:
  - Δεν ξέρετε καθόλου πώς να κρατάτε μυστικά και να καταπιέζετε τα συναισθήματά σας! Φαίνεται αμέσως πόσο χαρούμενη ήσουν, κορίτσι!
  Η Μιραμπέλα χαμήλωσε τον τόνο της:
  - Δεν θα ήσασταν χαρούμενοι όταν, αντί για άγρια βασανιστήρια, σας περιμένει ένα ενδιαφέρον έργο; Οποιοσδήποτε εδώ θα απογειωνόταν με ένα λευκό πάλσαρ!
  Ο υπερστρατάρχης συμφώνησε ήρεμα:
  - Φυσικά, αυτό είναι καλύτερο από τα αντιστρατεύματα, αλλά πιστέψτε με, δεν είναι ούτε υπερέκσταση! Λοιπόν κορίτσι: μάθε να καταπιέζεις τα συναισθήματά σου αν θέλεις να επιβιώσεις!
  Η Μιραμπέλα άλλαξε σε επαγγελματικό τόνο:
  - Τι πρέπει να κάνω?
  - Σε γενικές γραμμές, η εργασία είναι και πολύπλοκη και απλή! Θα σας εξηγήσω την ουσία. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μυστικό. Σε έναν από τους αστεροειδείς, καταφέραμε να βρούμε ένα τσιπ υπερ-υπερπλάσματος που ανήκει σε έναν απίστευτα αρχαίο πολιτισμό. Υπάρχει μάλιστα μια εκδοχή ότι εμπλέκεται στη δημιουργία των συμπάντων μας και των παράλληλων!
  Η Μιραμπέλα εξεπλάγη ειλικρινά:
  - Ουάου! Αυτό είναι δύναμη!
  - Ορίστε λοιπόν! Παλέψαμε για πολλή ώρα να το αποκρυπτογραφήσουμε, μέχρι που ένας από τους μάγους των ξωτικών, εντελώς τυχαία, διάβασε το ξόρκι. Με λίγα λόγια, αποκτήσαμε πρόσβαση στο πιο ισχυρό όπλο, τον έλεγχο με την πάροδο του χρόνου.
  Το κορίτσι αναφώνησε:
  - Υπέρπλασμα! Η χρονομηχανή λοιπόν είναι πραγματικότητα!
  - Και όχι μόνο μια μηχανή, αλλά μια ολόκληρη πύλη, οι θεωρητικοί υπολογισμοί δείχνουν ότι με τη βοήθειά της είναι δυνατό να στείλουμε ολόκληρο το εχθρικό σύμπαν στο παρελθόν, στη σάρκα μέχρι τη στιγμή που ολόκληρο το σύμπαν υπήρχε με τη μορφή ενός υπερ- πυκνά συμπιεσμένο σωματίδιο!
  - Μεγακουάζαρ! - ψιθύρισε η Μιραμπέλα. "Ένα τέτοιο όπλο μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο για πάντα!" Ή μάλλον με όλους τους πολέμους!
  Η Αναστασία ξεγύμνωσε τα δόντια της, τα μεγάλα της δόντια ακονίστηκαν:
  - Ναι, αγαπητέ, τα πειράματα το επιβεβαίωσαν! Αλλά έτυχε αυτό το τσιπ να εξαφανιστεί ξαφνικά, μαζί με αυτό και όλα τα αρχεία σχετικά με το πείραμα εκμηδενίστηκαν. Βλέπετε, η σκληρή δουλειά αρκετών ετών έχει καταρρεύσει. Και το πιο σημαντικό, η ευκαιρία να κερδίσουμε τον πόλεμο χάθηκε, χωρίς την παραμικρή βολή!
  - Μαύρη τρύπα στο κεφάλι μου! Υπερκατάρρευση στη μύτη! - Η Μιραμπέλα αναστέναξε. - Τι μπορώ να κάνω?
  - Αυτό που μένει είναι ένα μήνυμα που πιθανότατα εκδόθηκε από το ίδιο το hyperchip. Ανέφερε ότι το τεχνούργημα είχε μεταφερθεί στο σύμπαν του Big Loop και μόνο εκείνοι των οποίων οι καρδιές ζουν έλεος και συμπόνια μπορούσαν να το επιστρέψουν πίσω! - Ο υπερστρατάρχης κοίταξε το κορίτσι ξεκάθαρα.
  Η Μιραμπέλα, ντροπιασμένη, απάντησε:
  - Δεν είμαι τόσο καλός! Με ώθησε η ψυχική αδυναμία να σώσω το αγόρι από την αιχμαλωσία. Μη με θεωρείτε ενάρετο!
  - Είναι υπέροχο που έχετε κριτική στάση απέναντι στον εαυτό σας! Αυτό σημαίνει ότι δεν έκανα λάθος για εσάς! - Η πονηρή Αναστασία χάρηκε ακόμα περισσότερο.
  - Δεν ξέρω! Τέτοια ευθύνη, αλλά γιατί εγώ! Από τα πολλά τρισεκατομμύρια ανθρώπων, δεν υπάρχουν πιο ευγενικοί και ελεήμονες;
  - Γιατί, συμβαίνουν, ειδικά στα αντιστρατεύματα! Παρά την ανατροφή και τη γενετική επιλογή, σε μια περίπτωση από ένα τρισεκατομμύριο: θα υπάρχει σίγουρα ένας ειρηνιστής απόβλητος. Αυτό οφείλεται προφανώς στο γεγονός ότι ο πόλεμος είναι το πιο βαρύ φορτίο για την ψυχή και το σώμα! Μερικές φορές ακόμη και νιώθω ένα κενό (σκληρό)!
  Η Μιραμπέλα έδειξε πείσμα:
  - Λοιπόν τελικά: γιατί εγώ;
  Η Αναστασία, ξεπερνώντας ένα λεπτό δισταγμό, απάντησε:
  - Το γεγονός είναι ότι το σύμπαν του Big Loop πήρε το όνομά του επειδή έχει μια ασφυκτική επίδραση στους πράκτορες μας. Έχοντας πέσει κάτω από ακτινοβολία που είναι ακόμα ακατανόητη και δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί από τους επιστήμονές μας, χάνουν όλες τις ικανότητές τους και πεθαίνουν αρκετά γρήγορα.
  Η διάθεση της Μιραμπέλα έπεσε:
  - Δηλαδή αυτό σημαίνει;
  Ο Ultra-Hyper-Marshal συνέχισε:
  - Στην καλύτερη, θα γίνεις απλός άνθρωπος, στη χειρότερη, θα πεθάνεις τελείως. Αυτό είναι αξίωμα. Επιπλέον, η φημισμένη τεχνολογία και οι υπολογιστές μας δεν λειτουργούν σε αυτό το σύμπαν.
  - Δεν υπάρχει καθόλου τεχνολογία εκεί;
  - Γιατί, σε κάποιους πλανήτες υπάρχουν! Δεν είναι τόσο πυκνό σύμπαν, αν και δεν υπάρχει τέτοια παγκόσμια αυτοκρατορία όπως η δική μας! Γενικά, γνωρίζουμε λίγα για αυτό το σύμπαν. Δεν είναι καθρέφτης, αλλά είναι επίσης πολύ μεγάλο, και δεν υπάρχουν λιγότερα αστέρια σε αυτό από το δικό μας. Οπότε η εύρεση ενός hyperchip θα είναι απίστευτα δύσκολη!
  Το κορίτσι γκρίνιαξε απελπισμένα:
  - Χωρίς τεχνολογία, σε έναν εχθρικό κόσμο, σε ένα απλό πρωτεϊνικό σώμα, είμαι καταδικασμένος.
  Η Αναστασία ανασήκωσε τους δυνατούς της ώμους, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποδυνάμωσε τη σεξουαλική της ελκυστικότητα:
  - Δεν ξέρω! Δεν έχουμε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το εάν οι πολεμικές σας ικανότητες εξακολουθούν να υπάρχουν. Ξέρεις όμως όχι μόνο να πυροβολείς, αλλά και να κόβεις με σπαθιά.
  - Ναι, κατέχω όλα τα είδη όπλων από συμπαγές - υπερσταθερό υπερπλάσμα! - Η κοπέλα απάντησε σαν αυτόματο μηχάνημα. - Έτσι μπορώ να παλέψω! Αν και, για να είμαι ειλικρινής, δεν μου αρέσει πολύ να προκαλώ πόνο στους άλλους.
  Η Αναστασία, μακρύνοντας το νύχι της και βγάζοντας μια φλόγα από κάτω, παρατήρησε:
  - Αν το απαιτούν τα συμφέροντα της Πατρίδας, τότε πρέπει να προκληθεί πόνος! Αν και πραγματικά δεν υπάρχει χαρά σε αυτό! Κάπως ο μαρκήσιος ντε Σαντ: δεν με εμπνέει για ηρωικές πράξεις. Αν και ορισμένοι επαγγελματίες αγαπούν την ίδια τη διαδικασία! Θυμηθείτε Mirabel, πρέπει να επιβιώσετε με οποιοδήποτε κόστος. Πολλά εξαρτώνται από εσάς.
  Το κορίτσι δειλά ρώτησε:
  - Θα έχω βοηθούς;
  Η Αναστασία χαμογέλασε ευγενικά:
  - Ίσως το κάνουν! Μερικοί από τους πράκτορες μας πιθανότατα επέζησαν, αλλά δεν μπορούν ακόμη να έρθουν σε επαφή. Ελπίζω λοιπόν για το καλύτερο κορίτσι. Στο μεταξύ, προφανώς θα πρέπει να δουλέψετε μόνοι σας, εκτός φυσικά και αν καταλήξουμε σε κάτι εσείς ή εμείς! Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να βρέξετε το λαιμό σας μετά την κυβερνητική κόλαση!
  Η Μιραμπέλα επανέλαβε τη χειρονομία, ένα ποτήρι χυμό εμφανίστηκε μπροστά της και το δοχείο τραγούδησε:
  - Αν χρειάζεστε αναψυκτικό, τότε ανανεωθείτε αμέσως! Είσαι πιο δυνατός από χαρταετό, σαν βλήμα φωτονίου στα ύψη!
  Το κορίτσι δεν απάντησε, αλλά ήπιε μερικές γουλιές, νιώθοντας ευχάριστα. Ξαφνικά θέλησε να φάει, μια παράξενη επιθυμία για πλάσματα: που τρέφονται με το υπερπλάσμα και τις εκδηλώσεις του, αλλά ίσως το ένστικτο που είναι εγγενές στα γονίδια είναι αδρανές.
  - Ίσως επιτέλους να μου δώσεις ένα σνακ; - είπε με ελπίδα η πολεμίστρια.
  Η Αναστασία ρώτησε με περιποιητικό βλέμμα:
  - Θέλεις να φας?
  Η Μιραμπέλα απάντησε, έκπληκτη από το δικό της θάρρος:
  - Από όσο καταλαβαίνω, στο σύμπαν όπου καταλήγει ο ταπεινός υπηρέτης σου, δεν θα είναι πλέον δυνατό να τρέφεσαι με υπερπλάσμα. Πρέπει λοιπόν να συνηθίσω ότι για να φάω ό,τι υπάρχει δίνει θερμίδες!
  Η Αναστασία συμφώνησε με ορατή προθυμία:
  - Λογικό ακούγεται! Ασκηθείτε, αλλά να ξέρετε ότι το φαγητό απαιτεί μέτρο. Εάν τρώτε πολύ, οι μαχητικές σας ιδιότητες θα μειωθούν.
  - Κατέκτησα πληροφορίες για την αρχαία ιατρική! Φυσικά θα ελέγξω την όρεξή μου. Τα χοντρά γουρούνια είναι κακοί μαχητές!
  - Λοιπόν, είναι καλό αν καταλαβαίνεις! - Η Αναστασία έσπασε τα δάχτυλά της και ένας δίσκος με φαγητό εμφανίστηκε μπροστά στη Μιραμπέλα. Το ολόγραμμα είπε με καθαρή φωνή:
  - Φυσική τροφή, εκατόν τριάντα πέντε είδη κρέατος, διακόσια είκοσι οκτώ λαχανικά, και τριακόσια πενήντα πέντε φρούτα, τετρακόσια σαράντα τυριά, πεντακόσια εβδομήντα μανιτάρια. Δεν μπορείτε να μην δελεαστείτε από την Ulra Pizza!
  Ένα μαχαίρι και ένα πιρούνι εμφανίστηκαν στα χέρια της Μιραμπέλα, άστραψαν, επενδεδυμένα με πολύχρωμες πέτρες. Τα ολογράμματα ξεχώρισαν από τα μαχαιροπήρουνα και πήραν την όψη σωματοφυλάκων κινουμένων σχεδίων, με κράνη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στα κεφάλια.
  - Φάε εγκάρδια, μεγαλειότατε! - Τραγούδησαν. - Η μεγάλη μας πριγκίπισσα, κολλήσεις χωρίς υπερβολές!
  Η Μιραμπέλα άρχισε να κόβει προσεκτικά τα κομμάτια. Έτρωγε αργά, μασώντας καλά το πρώτο κομμάτι στο στόμα της. Η κοπέλα ήθελε να ζήσει καλύτερα τη γεύση της εξαιρετικά πίτσας και να την απολαύσει. Εξάλλου, πηγαίνει σε μια αποστολή από την οποία είναι τόσο λίγες οι πιθανότητες να επιστρέψει. Ωστόσο, είναι πραγματικά τόσο μεγάλες οι πιθανότητες επιβίωσης σε αυτόν τον βάναυσο, ουσιαστικά αδελφοκτόνο πόλεμο, αν στην προηγούμενη μάχη εξολοθρεύτηκε περισσότερο από το ήμισυ του στρατού του Ροκοσόφσκι. Είναι σαν να τρομάζεις μετά την κόλαση - τον κάτω κόσμο.
  Τι να πούμε για την πίτσα! Φυσική γεύση, δεν μπορεί να συγχέεται με τίποτα. Αυτό είναι ποίηση, ένας ύμνος στη μαγειρική! Αν ένας μάγειρας μπορεί να συγκριθεί με έναν συνθέτη, τότε ήταν ο Τσαϊκόφσκι ή ο Μότσαρτ. Η Μιραμπέλα απολάμβανε φαγητό όπως το σεξ, το στομάχι της έμοιαζε οργασμό!
  Όταν πέρασαν οι πρώτες εντυπώσεις, το κορίτσι βρήκε ξανά τη δύναμη του λόγου:
  - Πώς μπορώ να ψάξω για υπερτσίπ; Τελικά, μάλλον δεν είναι πολύ μεγάλος;
  Ο υπερμάρσαλ άνοιξε το ολόγραμμα και μια μπάλα που τρεμοπαίζει σε μέγεθος καρυδιού εμφανίστηκε μπροστά τους.
  - Να τος! Όπως μπορείτε να δείτε είναι πολύ μικρό. Μπορείτε να το φορέσετε ακόμα και στο δάχτυλό σας αν φτιάξετε δαχτυλίδι.
  Η Μιραμπέλα πήρε μια βαθιά ανάσα.
  - Και πώς να τον βρω! Είναι πιο εύκολο να κατακτήσεις τον γαλαξία γυμνό παρά να βρεις ένα τέτοιο τεχνούργημα στο απέραντο σύμπαν.
  Η Αναστασία έσφιξε τη χαριτωμένη γροθιά της:
  - Σωστά! Όμως το υπερτσίπ περιέχει τεράστια αποθέματα ενέργειας. Είναι πραγματικά δύσκολο να το εντοπίσεις με όργανα, αλλά θα πρέπει να το νιώσεις, τουλάχιστον αν το πλησιάσεις!
  Η Μιραμπέλα κούνησε το κεφάλι της.
  - Το Σύμπαν είναι μεγάλο, πρέπει ακόμα να είμαστε σε θέση να πλησιάσουμε!
  Ο υπερ-υπερστρατάρχης, ο γοητευτικός δήμιος μιας σχεδόν απεριόριστης αυτοκρατορίας, εξήγησε με την υπομονή μιας νταντάς σε ένα σπίτι για ελαττωματικά παιδιά:
  - Και εδώ υπάρχει ένα μήνυμα! Το hyperchip υποσχέθηκε ότι θα έστελνε συμβουλές σε ένα άξιο άτομο. Αλήθεια μόνο αν συμπεριφέρεται σωστά!
  - Ουάου! Αυτή είναι μια ευκαιρία! - Η Μιραμπέλ χάρηκε, τα μάτια της έλαμπαν.
  - Με κατάλαβες τέλεια, αλλά προς το παρόν, φάε! Το σώμα σας εξακολουθεί να σας επιτρέπει να φάτε ολόκληρη την πίτσα, χωρίς κανένα πρόβλημα!
  Ο νεαρός πολεμιστής πρότεινε:
  - Ίσως συμμετάσχετε και εσείς;
  Η Αναστασία κούνησε το κεφάλι της, τα μαλλιά της, υπέροχα στην άγρια σεξουαλικότητά τους, άρχισαν να στροβιλίζονται, πνέοντας ένα αεράκι πάνω από τον συνομιλητή της:
  - Δεν θέλω να κακομάθω τον εαυτό μου! Γενικά θα έπρεπε να είμαι παράδειγμα αποχής και ασκητικότητας για τους υφισταμένους μου και όσους πρέπει να μορφωθούν!
  - Και εγώ?
  - Οι καταδικασθέντες σε θάνατο δεν αρνούνται τίποτα! - Είπε μισοαστεία, μισοσοβαρά ο υπερ-υπερστρατάρχης. - Ωστόσο, φυσικά, καταλαβαίνεις ότι σου εύχομαι επιτυχία. Και όχι μόνο εγώ, αλλά και ολόκληρη η Μεγάλη Αυτοκρατορία.
  - Σαφώς, αυτό θα μας επιτρέψει να τελειώσουμε νικηφόρα τον πόλεμο! Η διαχείριση χρόνου σας δίνει τέτοιες ευκαιρίες! - Η Μιραμπέλα έβηξε, σχεδόν πνιγμένη στην υπερπίτσα της. - Μα αυτό είναι πολύ σκληρό!
  Η Αναστασία έγινε αμέσως επιφυλακτική, τα μάτια της έλαμψαν πιο λαμπερά, η χροιά της βάθυνε:
  - Τι είναι σκληρό;
  Η Μιραμπέλα είπε με ομοιόμορφη φωνή, αν και δεν της ήταν εύκολο:
  - Καταστρέψτε ολόκληρο το σύμπαν, ακόμα και χωρίς να σκοτώσετε κανέναν!
  Ο υπερ-υπερ-στρατάρχης αμέσως μείωσε τη φωνή της και παρατήρησε:
  - Γιατί, καταστρέψτε το αμέσως! Ίσως μπορέσουμε να βρούμε έναν πιο ανθρώπινο τρόπο για να εξουδετερώσουμε τον εχθρό. Ή δεν πιστεύεις στη σοφία της αυτοκράτειρας.
  Η Μιραμπέλα έσπευσε να πει:
  - Φυσικά και πιστεύω! Ίσως και ο εχθρός να συνθηκολογήσει: έχοντας μάθει ότι έχουμε τέτοια όπλα!
  - Με ποιες προϋποθέσεις θα συνθηκολογήσει; Αυτό δεν είναι απολύτως σαφές! - Ο υπερστρατάρχης έξυσε το μέτωπό της με το νύχι της. - Αν το δεις, τι να πάρουμε από τον εχθρό! Δεν χρειαζόμαστε χρυσό, δεν χρειαζόμαστε ούτε σκλάβους! Ή θα αποκηρύξουν το δικό τους κρατισμό! - Ο υπερστρατάρχης ήπιε λίγο τσάι.
  - Μπορούμε να τους συμπεριλάβουμε στην αυτοκρατορία μας, θα είναι το ίδιο στρατιωτικοί με εμάς και η αυτοκράτειρά τους θα γίνει αναπληρώτριά μας! - πρότεινε η Μιραμπέλα.
  - Ακούγεται αστείο! Αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι πραγματικό, αλλά γενικά δεν εξαρτάται από εμένα να αποφασίσω, αλλά από την αυτοκράτειρα. Παρεμπιπτόντως, είναι πιθανό, αν η κυρία έχει ένα ελεύθερο λεπτό, να σας διαβάσει μια έκκληση. Γενικά, είναι μεγάλη τιμή για έναν κόκκο άμμου από τετράδα δισεκατομμυρίων, ή ακόμα και εκατομμυρίων ανθρώπων να συνομιλούν με τον μεγαλύτερο ηγεμόνα.
  Η Μιραμπέλα συμφώνησε δειλά:
  - Ναι, τιμή! Η χθεσινή μας ήττα δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε όλη την πορεία του πολέμου;
  Η Αναστασία έσπασε αγενώς:
  - Οχι! Αυτό είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα του ποσοστού του συνολικού αριθμού των δυνάμεών μας. Δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει σημαντικά την πορεία ολόκληρου του πολέμου. Άλλοτε κερδίζαμε, άλλοτε κερδίζαμε. Εκατοντάδες μάχες τέτοιας κλίμακας γίνονται καθημερινά. Το σύμπαν είναι πολύ μεγάλο και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε το βάρος των εξόδων. Και το ποσοστό γεννήσεων σε θερμοκοιτίδες είναι υψηλό.
  Το κορίτσι μίλησε πιο τολμηρά:
  - Ίσως πρέπει να εξαπλωθούμε πιο ενεργά σε όλο το σύμπαν, να φτιάξουμε νέα εργοστάσια, να παράγουμε θερμοκοιτίδες;
  Ο Ultra-Hyper-Marshal χαμογέλασε ξινά:
  - Όλα αυτά γίνονται, εκτός αυτού, μην ξεχνάτε ότι η αυτοκρατορία είναι γεμάτη από διαφορετικές φυλές, προσπαθούμε να μην τους προκαλέσουμε σε εξέγερση! Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό!
  - Σημαντική διασπορά δυνάμεων! - απάντησε μηχανικά η Μιραμπέλ.
  Η Αναστασία ενέκρινε:
  - Αυτό είναι! Κάποτε οι φασίστες απέτυχαν γιατί έκαναν θηριωδίες στα κατεχόμενα. Αν στην αρχή ο πληθυσμός δεν ήθελε ιδιαίτερα να ενταχθεί στους παρτιζάνους, αργότερα ο λαϊκός πόλεμος έγινε σοβαρός παράγοντας. Ειλικρινά, αν όχι οι παρτιζάνοι, ο πόλεμος θα μπορούσε να διαρκέσει άλλο ένα ή δύο χρόνια, στοιχίζοντας πάνω από ένα εκατομμύριο ζωές.
  Η Μιραμπέλα συμφώνησε:
  - Έχω πολύ γρήγορη ικανότητα να αντιλαμβάνομαι πληροφορίες• στο HyperInternet κατάλαβα τα πάντα! Αν και, για να είμαι ειλικρινής, πολλά πράγματα μου φαίνονται εξαιρετικά αμφιλεγόμενα. Για παράδειγμα, τα κατορθώματα των παρτιζάνων και ειδικά των πρωτοπόρων είναι κάπως απίστευτα!
  Η Αναστασία φιλοσοφικά, ούτε λίγο θυμωμένη, παρατήρησε με ευδιάκριτο μοτίβο:
  - Δεν έχουμε χρονομηχανή για να τσεκάρουμε τα πάντα! Είναι πιθανό ότι πολλά κατορθώματα ήταν υπερβολικά. Η ΕΣΣΔ ήταν μια ολοκληρωτική χώρα και είναι πολύ πιθανό η αλήθεια να εξωραϊστηκε. Αλλά το γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο: τα σοβιετικά στρατεύματα επέδειξαν τεράστιο ηρωισμό και έμαθαν να πολεμούν. Και η τέχνη της στρατιωτικής ηγεσίας συνεχώς βελτιώνονταν! Άλλωστε, ο σοβιετικός στρατός προχωρούσε χωρίς συντριπτική αριθμητική υπεροχή. Για παράδειγμα, το φθινόπωρο του σαράντα δύο, οι Ναζί είχαν 6 εκατομμύρια 200 χιλιάδες στρατιώτες και εμείς έχουμε 6 εκατομμύρια 600 χιλιάδες. Δηλαδή σχεδόν ίσες δυνάμεις και αν πάρουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τότε τα γερμανικά στρατεύματα είναι πολύ πιο δυνατά από εμάς σε εκπαίδευση και εμπειρία μάχης. Το ποσοστό των νεοσύλλεκτων στα σοβιετικά στρατεύματα ήταν πολύ υψηλότερο από ό,τι στα φασιστικά. Επιπλέον, το γερμανικό τουφέκι ήταν ανώτερο από το σοβιετικό στη σκόπευση και ήταν πιο ελαφρύ. Επιπλέον, οι Ναζί είχαν ένα συντριπτικό πλεονέκτημα στην κινητικότητα των στρατευμάτων. Στα τανκς η αναλογία ήταν λίγο καλύτερη, αλλά τα νεότερα T-4, στις πολεμικές τους ιδιότητες, δεν ήταν πλέον κατώτερα από το δικό μας T-34, και τα πληρώματα των γερμανικών τανκς είχαν πολύ περισσότερη εμπειρία, και εξαιρετική οπτική και εκπαίδευση! Οπότε οι Γερμανοί στρατηγοί λένε πολλά ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι η ΕΣΣΔ είχε επταπλάσια υπεροχή σε δυνάμεις. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί καθόλου. Ο πληθυσμός της Γερμανίας είναι ογδόντα εκατομμύρια, συν η Αυστρία, οι Γερμανοί της Σουδητίας, οι διασπορές σε ευρωπαϊκές χώρες, συνολικά πάνω από εκατό εκατομμύρια. Χωρίς να υπολογίζουμε τους συμμάχους. Και η ΕΣΣΔ είχε, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 194 εκατομμύρια κατοίκους, και ορισμένες ενημερωμένες εκτιμήσεις είχαν 7 εκατομμύρια λιγότερους, επομένως τα δεδομένα της απογραφής διογκώθηκαν με εντολή του Στάλιν. Συν τους Γερμανούς συμμάχους, αυτό είναι περίπου εκατό εκατομμύρια, μόνο η Ιταλία είναι σαράντα οκτώ εκατομμύρια, χωρίς να υπολογίζονται οι αποικίες. Συν τον πληθυσμό των κατεχόμενων χωρών, τις ξένες λεγεώνες των SS, τους εργάτες σκλάβων! Έτσι ήδη το 1941, η ΕΣΣΔ δεν είχε πλεονέκτημα. Και το φθινόπωρο του 1942, το ανθρώπινο δυναμικό του εχθρού ήταν σχεδόν διπλάσιο από αυτό της Ρωσίας. Έτσι το φθινόπωρο του '42 είναι σχεδόν η τελευταία ευκαιρία να αλλάξει η πορεία του πολέμου. Επιπλέον, οι ΗΠΑ και η Αγγλία αναζητούσαν ενεργά τρόπο να συνάψουν μια χωριστή ειρήνη με τη Γερμανία. Ήμασταν κρεμασμένοι στο χείλος μιας αβύσσου και η Ιαπωνία τραβούσε στρατεύματα στα ανατολικά σύνορα!
  Η Μιραμπέλα εξέφρασε ήρεμα τη γνώμη της:
  - Νομίζω ότι το κύριο φταίξιμο για την ήττα των Γερμανών είναι ο Χίτλερ. Αν είχε ανασυντάξει τα στρατεύματά του κοντά στο Στάλινγκραντ, θα μπορούσε να αποκρούσει την επίθεση των σοβιετικών στρατευμάτων, ειδικά αφού η αριθμητική υπεροχή του εχθρού ήταν μικρή. Ναι, και παρόμοιες πληροφορίες προήλθαν από τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών. Είναι αδύνατο να μεταφερθεί κρυφά ένας τόσο μεγάλος αριθμός στρατευμάτων στη γυμνή στέπα. Επιπλέον, έπρεπε να ξεπεράσουμε δύο μεγάλα ποτάμια, τον Βόλγα και τον Ντον.
  Η Αναστασία, με ένα μόλις αντιληπτό τσούξιμο, συμφώνησε:
  - Ο Χίτλερ απογοητεύτηκε από τη λαχτάρα του για τον αποκρυφισμό. Εμπιστευόταν περισσότερο τους αστρολόγους του παρά τους επαγγελματίες στρατηγούς. Τον ενέπνευσαν να πάρει το Στάλινγκραντ πάση θυσία. Τότε ο πόλεμος θα τελειώσει νικηφόρα. Έτσι τα γερμανικά στρατεύματα μαζεύτηκαν κοντά στο Στάλινγκραντ. Και καμία προειδοποίηση δεν είχε καμία επίδραση στον Χίτλερ! Προφανώς ο Αδόλφος παρασύρθηκε πολύ από τον μυστικισμό. Και ακόμη και το 1941 κοντά στη Μόσχα, αν οι Ναζί ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι για τον χειμώνα, δεν είναι γνωστό πώς θα είχαν τελειώσει τα πράγματα. Και έτσι ο Φύρερ υπολόγιζε σε μια συμφωνία με το κρύο. Μύστες από την Εταιρεία Thule έπεισαν τον Χίτλερ ότι με τη βοήθεια ανώτερων πνευμάτων θα έκαναν τον ρωσικό χειμώνα ξηρό και ζεστό. Και τους πίστεψε, αρνούμενος την κατάλληλη προετοιμασία.
  Η Μιραμπέλα έγνεψε ζωηρά:
  - Βλάκας! Δεν μπορείς να πεις τίποτα! Επιπλέον, ο Χίτλερ έκανε ένα άλλο μεγάλο λάθος: αντί να αποσύρει γρήγορα τα στρατεύματα στις χειμερινές συνοικίες, τη γραμμή Orel-Rzhev, διέταξε: ούτε ένα βήμα πίσω, πολεμήστε με πείσμα και φανατικά! Αυτό σκότωσε πολλές δεκάδες χιλιάδες Γερμανούς που πάγωσαν μέχρι θανάτου στα χαρακώματα. Οι Γερμανοί αποδυναμώθηκαν σοβαρά! Ευτυχώς για εμάς!
  - Η βλακεία του εχθρού δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δική σου ικανότητα! - Ο υπερ-υπερ-στρατάρχης, μη μπορώντας να αντισταθεί, δάγκωσε την υπερ-πίτσα. - Ναι, είναι μια γεύση, όχι άσχημη, αλλά την επόμενη φορά θα θέλατε να σας κεράσουμε μια πιο πολυτελή υπερ-πίτσα με ένα εκατομμύριο ποικιλίες κρέατος;
  Το κορίτσι ήταν χαρούμενο:
  - Φυσικά και θέλω! Τι θα λέγατε για ένα δισεκατομμύριο;
  Η Αναστασία είπε επιπόλαια:
  - Μπορώ! Εάν λάβετε ένα hyperchip, θα φτιάξουμε ένα ειδικά για εσάς! Γενικά θα κάνουμε ένα πραγματικό σόου, ένα γλέντι στο βουνό. Ίσως δημιουργήσουμε μια παραγγελία προς τιμήν σας.
  Η Μιραμπέλα ήταν ντροπιασμένη, το πρόσωπό της έγινε ελαφρώς ροζ:
  - Στην πραγματικότητα, δεν συνηθίζεται να ανατίθενται εντολές προς τιμήν των ηρώων του σύγχρονου πολέμου. Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που τηρούν και οι δύο πλευρές του Μεγάλου Πολέμου. Επιτρέπονται μόνο οι αρχαίοι ήρωες!
  - Θα κάνουμε μια εξαίρεση για εσάς, καθώς αυτή είναι πραγματικά μια μοναδική υπηρεσία στην αυτοκρατορία! Γενικά, αυτό που ετοίμασε η αυτοκράτειρα για την ηρωίδα θα είναι έκπληξη! Δεν χρειάζεται να επιδοθείτε στα όνειρα! Ένας μακρύς και σκληρός αγώνας βρίσκεται μπροστά, όχι για τη ζωή, αλλά για τον θάνατο! Αλλά γιατί να μιλάμε για κοινοτοπίες; - Η υπερστρατάρχης χαμογέλασε πλατιά, αν και τα μάτια της έμειναν σαν τίγρη. - Προσωπικά, το πρόσωπό σας στο μετάλλιο μου φαίνεται πολύ πιο ελκυστικό από το πλαδαρό πρόσωπο του Kutuzov ή του Zhukov. Γενικά, ίσως γι' αυτό αποφάσισαν να μην σφραγίσουν παραγγελίες με πορτρέτα σύγχρονων πολεμιστών, επειδή είναι πολύ όμορφα, ούτε ένα άσχημο πρόσωπο! Στο φόντο τους, οι παλιοί ήρωες φαίνονται θαμποί - όχι αισθητικά ευχάριστοι.
  Η Μιραμπέλα ίσιωσε τα σγουρά μαλλιά της με ένα κενό (λύπη) στη φωνή της και είπε:
  - Τι κρίμα που μεταξύ των διοικητών της αρχαίας Ρωσίας, τουλάχιστον των μεγάλων, δεν υπήρχε ούτε μια γυναίκα. Για παράδειγμα, δεν ήταν κακό να έχουμε μια γυναίκα στρατάρχη κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Τότε η νίκη θα είχε κερδηθεί πολύ νωρίτερα!
  Η Αναστασία δεν έφερε αντίρρηση:
  - Ίσως κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου: έγιναν πολλά λάθη. Ήταν πραγματικά δυνατό να κερδίσουμε νωρίτερα. Συγκεκριμένα, μια μέτρια ήττα στη μάχη του Σμολένσκ, μια ήττα ανώτερη στην Ουκρανία, λανθασμένοι υπολογισμοί κατά την εαρινή εκστρατεία του 1942. Για να μην πολυλογώ: τι ευκαιρίες χάθηκαν τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του '43! Γενικότερα, μάλλον μελετήσατε την εμπειρία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τα λάθη και των δύο πλευρών.
  - Διάβασα! Δεδομένου ότι κάθε στρατιώτης μπορεί να ανέλθει στο επίπεδο του υψηλότερου διοικητή και να εισέλθει στο ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο, διδαχτήκαμε τα βασικά της τακτικής και της στρατηγικής. - Το κορίτσι ανοιγόκλεισε, βγάζοντας με τη βλεφαρίδα της ένα κομμάτι σκόνης από μια ραγισμένη κόρα φαγητού. - Ο Ζούκοφ, για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι ένας απολύτως επαρκής διοικητής. Κέρδισε νίκες με πολύ αίμα, έδρασε πολύ ευθύς! Ονομάστηκε ακόμη και "αιματοβαμμένος κυβερνήτης"!
  Η Ultra-Hyper-Marshal ανέβασε τον τόνο της:
  - Ποιος ξέρει να κερδίζει χωρίς θυσίες;! Δεν έχουμε μάθει ακόμα πώς να πολεμάμε έτσι. Νίκες χωρίς απώλειες επιτυγχάνονται μόνο στα παραμύθια ή στην κακή μυθοπλασία. Όσο για την ευθύτητα, οι πλευρικοί ελιγμοί είναι τυπικοί όλων των πολέμων, ιδιαίτερα των μηχανοποιημένων. Ο Ζούκοφ, φυσικά, χρησιμοποίησε παρόμοιες τακτικές σε ανεπαρκή βαθμό, αλλά κέρδισε πολλές νίκες. Είχε ιδιαίτερη επιτυχία στη λαμπρή του επιχείρηση: την καταιγίδα του Βερολίνου! Σε δύο εβδομάδες, καταφέραμε να νικήσουμε μια ομάδα ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων στρατιωτών που κατείχαν μια απόρθητη γραμμή άμυνας! Πολλοί δυτικοί ειδικοί έμειναν έκπληκτοι από αυτή την επιτυχία. Και οι απώλειες δεν έχουν σημασία, σε κάθε περίπτωση δεν μπορούσαν να αποφευχθούν! Γενικά, γιατί παρασυρθήκαμε σε μια τόσο πυκνή ιστορία! Ας συζητήσουμε καλύτερα τα σχέδιά σας αφού μπείτε σε άλλο σύμπαν!
  Η Μιραμπέλα μπερδεύτηκε:
  - Τι μπορώ να κάνω! Δεν είχα εκπαιδευτεί για να γίνω επαγγελματίας κατάσκοπος, αν και σίγουρα γνωρίζω βασικές τεχνικές νοημοσύνης!
  Η Αναστασία ενθάρρυνε:
  - Εδώ νομίζω ότι πρέπει να ενεργήσεις από ιδιοτροπία! Χωρίς ακριβή υπολογισμό! Δεν ξέρουμε καν σε ποιον κόσμο θα καταλήξεις στην αρχή. Είναι πιθανό να σας πετάξουν σε μια μαύρη τρύπα ή σε ένα ραδιενεργό νεκροταφείο. Ο πολιτισμός μπορεί να είναι και τρομερά καθυστερημένος και στρεβλά υπερανεπτυγμένος! Ετοιμαστείτε λοιπόν για οτιδήποτε! Εμείς, με τη σειρά μας, δεν έχουμε παρά να σας ευχηθούμε καλή τύχη!
  - Γιατί δεν θα με πάνε σε ένα διαστημόπλοιο; - ρώτησε το κορίτσι.
  - Οχι! Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό ακόμα! Θα πεταχθείτε μέσα από μια πύλη, περίπου στο κέντρο του σύμπαντος. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σου πω. Δεν μπορούμε να διατηρήσουμε οποιαδήποτε επικοινωνία! - εξέπνευσε η Αναστασία.
  - Πώς θα επιστρέψω; Ή δεν υπάρχει επιστροφή; - Το πρόσωπο της Μιραμπέλα τεντώθηκε και χλόμιασε.
  Ο επικεφαλής του Τμήματος Αγάπης και Τρυφερότητας απάντησε σαν να ήταν αυτονόητο:
  - Στο σημείο που θα σας ρίξουν, θα υπάρχει έξοδος κινδύνου. Είναι αρκετά ικανός να επιστρέψει το σώμα σας πίσω, μαζί με το υπερτσίπ. Αυτή είναι η τελευταία μας εφεύρεση, οπότε θα έχετε λίγο χρόνο για να βρείτε το τεχνούργημα.
  - Ο χρόνος είναι ο πιο αντικειμενικός κριτής - δίνει το λόγο σε όλους και αποκαλύπτει στοιχεία! - είπε η Μιραμπέλα, ξεσηκωμένη αισθητά. - Αλλά σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ενεργήσετε χωρίς σχέδιο.
  - Τι μπορείτε να σχεδιάσετε; Κάθε μάχη είναι απρόβλεπτη! Αυτό είναι αξίωμα πολέμου! - Η Αναστασία έχει ήδη αρχίσει να εκνευρίζεται, η κοπέλα είναι ανυπόφορη στη βλακεία της.
  - Ο αυτοσχεδιασμός είναι αξίωμα νίκης! Το πρότυπο είναι το θεώρημα της ήττας! - Η Μιραμπέλ εκφράστηκε με έναν αφορισμό. - Μα θα μου δώσουν τουλάχιστον ένα όπλο;
  - Θα σας οπλίσουμε με τα πιο ακριβά και σύγχρονα όπλα. Έχετε πολλούς τύπους προστασίας, ή μάλλον τριάντα τρία, όπως οι υπερ-υπερ-στρατιώτες, αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα βοηθήσει! Δεν είμαστε ακόμη παντοδύναμοι, και κάθε νέο σύμπαν είναι ένα μυστήριο της φύσης! Ωστόσο, νομίζω ότι δεν είστε από τους ανθρώπους που πυροβολούν πρώτα και μετά φωνάζουν τα χέρια στον αέρα!
  - Σωστά! Αλλά αν έχει ήδη αποδειχθεί ότι η τεχνολογία μας είναι ανίσχυρη σε αυτό το σύμπαν, τότε γιατί να σπαταλήσω πόρους στα όπλα μου. Άλλωστε στον πόλεμο κάθε ρούβλι είναι πολύτιμο. Θα τα καταφέρω με κάποιο τρόπο, ίσως πάρω κάποια όπλα!
  Η Αναστασία κατάπιε ένα υβρίδιο ακρίδας και αβοκάντο, ξεπλένοντας το αίμα μιας κόμπρας ντομάτας. Η φωνή έγινε πολύ πιο δυνατή:
  - Τι! Είναι επίσης καλό που ενδιαφέρεστε για τον προϋπολογισμό μας. Αλλά δεν έχουμε έλλειψη υλικών πόρων και δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει με τα όπλα. Ίσως είστε τυχεροί και το όπλο θα επιβιώσει. Επιπλέον, αν καταλήξετε σε έναν πλανήτη ακατάλληλο για ζωή, αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σας προστατεύσει. Ειδικά αν καταλήξεις στην επιφάνεια ενός αστεριού!
  Η Μιραμπέλα απάντησε με προσχηματικό φόβο:
  - Η φρίκη θα με καεί!
  - Απλά όχι σε άμυνα σε επίπεδο GSS! Όλα θα είναι σούπερ σταρ! - Η Αναστασία χτύπησε ελαφρά τον συνομιλητή της στον ώμο.
  Η Μιραμπέλα τελείωσε την πίτσα της και έμεινε σιωπηλή. Από τη μια κολακευόταν που τη φρόντιζαν, αλλά από την άλλη είχε ορισμένα άσχημα συναισθήματα. Δεν είναι αυτή μια εξελιγμένη μέθοδος θανατικής ποινής; Ωστόσο: τι μπορούμε να πούμε για τον θάνατο; Αυτό είναι ένα είδος μυστηρίου - κανένας λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει στα παραμύθια για τον παράδεισο και την κόλαση! Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες θεωρίες• δεν αποκλείουν τη μετενσάρκωση των ψυχών μετά το τέλος της ζωής. Ίσως ακόμη και με τη μετάβαση σε άλλο σύμπαν; Υπάρχει μια θεωρία πολλαπλών κατοπτρισμού και πάρα πολλοί παράλληλοι κόσμοι με μια ζευγαρωμένη διάταξη συμπάντων! Καθώς και διάφορες διαστάσεις σκιών και υποχώρους. Σε γενικές γραμμές, το σύμπαν αποδείχθηκε πολύ πιο περίπλοκο από ό,τι πίστευαν στην αρχαιότητα! Αλλά δεν ήθελα πραγματικά να πάω σε τέτοια ζούγκλα. Η φυσική έχει γίνει πολύ πολυεπίπεδη, αλλά σίγουρα οι δυνατότητες της ύλης και η χρήση της έχουν διευρυνθεί. Εμφανίστηκαν τόσες πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις υπερπλάσματος. Η ανακάλυψη της έκτης κατάστασης της ύλης: προκάλεσε μια πραγματική επανάσταση στην επιστήμη και την τεχνολογία! Τώρα οι πιο τρελές φαντασιώσεις έχουν γίνει δυνατές. Πτήσεις στο διάστημα, μεταξύ γαλαξιών, επίλυση προβλημάτων ενέργειας και τροφίμων. Σταδιακά ανακαλύφθηκαν και δημιουργήθηκαν νέοι τύποι υπερπλασμάτων, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανικής που άρχισε να τους χρησιμοποιεί στην κατασκευή ανθρώπινων σωμάτων.
  Έκανε τους ανθρώπους αθάνατους! Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκαν τα πιο ισχυρά και ποικίλα όπλα, τα οποία βοήθησαν στην κατάκτηση του σύμπαντος. Το μεγαλύτερο αποτέλεσμα προέρχεται από τη χρήση του υπερπλάσματος στη μαγεία. Ο συνδυασμός σούπερ τεχνολογιών, ειδικών σούπερ αντιδραστήρων και μαγείας έχει γίνει μια τεράστια δύναμη. Ωστόσο, η μαγεία παρέμενε παράλογη! Κανείς δεν κατάφερε να ξεδιαλύνει πλήρως τη φύση του! Γιατί κάποιοι έχουν την ικανότητα να κάνουν μαγικά, ενώ άλλοι, παρ' όλες τις προσπάθειες της βιομηχανικής, όχι!
  Η ίδια η Μιραμπέλα ήξερε να κάνει μαγικά, αλλά στερήθηκε αυτή την ευκαιρία! Όλα τα μέλη του επιλεγμένου εκατομμυρίου έχουν μαγεία, αλλά με τη βοήθεια ειδικής ακτινοβολίας, αυτές οι ικανότητες μπορούν να αμβλυνθούν. Δεν πρέπει να ζητήσουμε από τον υπερ-υπερ-στρατάρχη να της επιστρέψει τουλάχιστον μέρος της μαγικής της δύναμης;
  - Το καθήκον μου είναι πολύ σημαντικό! Θα ήθελα τουλάχιστον να μπορώ να κάνω κάτι, σε περίπτωση που τα όπλα μου αποδειχθούν άχρηστα. - ρώτησε το κορίτσι. - Άλλωστε, η μαγεία είναι καλή βοήθεια!
  Η Αναστασία, με κακώς κρυμμένη ενόχληση, απάντησε:
  - Το κάναμε ήδη όταν ήσασταν στον εικονικό υπόκοσμο, πραγματοποιήσαμε πλήρη επεξεργασία.
  - Γιατί τότε δεν το νιώθω; - Το κορίτσι ξαφνιάστηκε.
  - Οι μαγικές ικανότητες θα εμφανιστούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα! - Έκοψε ο επικεφαλής του Τμήματος Αγάπης και Τρυφερότητας.
  -Πόσα?
  - Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικούς τρόπους! Δεν χρειάζεται να βιαστείτε πολύ. Η αντιακτινοβολία με την οποία σε απλοποίησαν ήταν πολύ δυνατή για να εξουδετερώσει αμέσως όλες τις συνέπειες. Ηρέμησε λοιπόν κορίτσι!
  Η Μιραμπέλα αναστέναξε βαριά:
  - Μπορώ να πεθάνω χωρίς να επιδείξω όλες μου τις ικανότητες;
  Η υπερ-υπερ-στρατάρχης έγειρε πίσω στην καρέκλα της, απελευθερώνοντας μια δέσμη από πολύχρωμες σπίθες πίσω από το στόμα της:
  - Μπορεί να εξοντωθείς μπροστά. Γενικά, κάποιοι δειλοί προτιμούν να ζουν και να υποφέρουν στα αντιστρατεύματα παρά να πεθαίνουν για την Αγία Πατρίδα. Αν και δεν νομίζω ότι είσαι από αυτούς τους ανθρώπους. Και οι ικανότητες μπορούν να εκδηλωθούν σε δύο εβδομάδες, ένα μήνα, ένα χρόνο! Είναι διαφορετικό για τον καθένα εδώ. Τα αγόρια συνήθως αναρρώνουν πιο γρήγορα από τα κορίτσια! Γιατί υπάρχουν τόσες πολλές θεωρίες, δεν θα σας ενδιαφέρει να τις ακούσετε!
  Η Μιραμπέλα συμφώνησε απροσδόκητα:
  - Ειλικρινά, θα ήθελα να με στείλουν νωρίτερα!
  Η Αναστασία κάλεσε ένα υβρίδιο μιας διαμαντένιας πεταλούδας και ενός χρυσόψαρου με τηλεπαθητική ώθηση και άρχισε να το γλείφει με τρεις από τις γλώσσες της. Η μια γλώσσα είναι κόκκινη, μια άλλη είναι μοβ, η τρίτη είναι κίτρινη. Ωστόσο, η φωνή παρέμεινε κατανοητή και έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρη:
  "Ο υπεραντιδραστήρας φορτίζεται τώρα• για να σας μεταφέρει, πρέπει να ξοδέψετε ενέργεια, το μερίδιο ενός μήνα ενός ολόκληρου βιομηχανικού πλανήτη". Το Big Loop είναι ένα πολύ δύσκολο σύμπαν στην πρόσβαση. Λοιπόν κορίτσι, μας κοστίζεις πολύ. Δεν ξέρω: πώς θα τιμωρηθείς αν αποτύχεις;
  - Η αποτυχία είναι ακόμα θάνατος! - Η Μιραμπέλα το κούνησε ανέμελα.
  Η Αναστασία είπε, αλλάζοντας το κλειδί της σε ένα χαμηλό, πλούσιο μπάσο:
  - Ναι, αλλά υπάρχει πιθανότητα να σε αποσπάσουν. Συγκεκριμένα, τώρα υπάρχει μια συζήτηση: εάν ο Αδόλφος Χίτλερ πρέπει να απομακρυνθεί από τον υποδιάστημα για να κριθεί και να τιμωρηθεί αμέσως ή να περιμένει μέχρι το τέλος του πολέμου.
  - Γιατί όχι τώρα? - Η Μιραμπέλα έγλειψε το μείγμα χυμού και λίπους από τα δάχτυλά της, ένα πολυτελές πιάτο (στην πραγματικότητα έφαγε σχεδόν για πρώτη φορά)
  - Ο Χίτλερ καταράστηκε από πάρα πολύ κόσμο και είναι πολύ δύσκολο να εξαγάγεις το αρχείο της προσωπικότητάς του από την αρνητική διάσταση! Η κατανάλωση ενέργειας είναι υψηλή, αλλά ξέρετε ότι κατά τη διάρκεια ενός πολέμου δεν υπάρχουν επιπλέον πόροι! "Ο υπερ-υπερ-στρατάρχης δάγκωσε το κεφάλι του φτερωτού ψαριού και το μάσησε αμέσως.
  - Αυτό είναι κατανοητό, αλλά όταν τελειώσει ο πόλεμος, τι θα του γίνει! - Η Μιραμπέλα εξεπλάγη, το να γλείφεις τα δάχτυλα είναι σχεδόν πιο ευχάριστο από το να φας την ίδια την πίτσα.
  - Το λαϊκό δικαστήριο θα αποφασίσει! Αντίθετα, θα σταλούν για πάντα στον κάτω κόσμο, σαν αυτόν που απολαύσατε πρόσφατα! - Η Αναστασία έκοψε το κακό.
  - Μπρρ! Δεν είναι πολύ σκληρό; - Το κορίτσι ένιωσε ξαφνικά να πεταχτεί στο κενό.
  - Δεν ξέρετε ιστορία, πόσο σλαβικό αίμα χύθηκε με υπαιτιότητα του Χίτλερ! Χρειάζεται να τιμωρηθεί πολύ αυστηρά, δίκαια. - Ο υπερστρατάρχης προφανώς κατάπιε τα υπολείμματα της πεταλούδας ψαριού με οργή. Ένα κομμάτι από το φτερό έπεσε στο πάτωμα και εξατμίστηκε μονομιάς.
  Η Μιραμπέλα παρατήρησε ήρεμα:
  - Διάβασα τον Χίτλερ, συμπεριλαμβανομένων ελάχιστα γνωστών έργων! Δεν νομίζω ότι είναι τελείως μανιακός ή τελείως απατεώνας!
  Η Αναστασία φάνηκε έκπληκτη:
  - Γιατί?
  Ο Μιραμπέλα άρχισε να εξηγεί βιαστικά (δεν έχουν όλοι τέτοια επίγνωση, αυτό δεν διδάσκεται στις ακαδημίες), γενικά, η συνομιλία τους φαινόταν μόνο μεγάλη, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάστηκε περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα.
  - Δεν είναι καθόλου κατά του πολιτισμού. Απαιτούσε, αντίθετα, την ανάπτυξη της επιστήμης, των σχολείων, των θεάτρων και την ανάδειξη αξιοπρεπών και ικανών ανθρώπων στην κορυφή. Ο Χίτλερ ήθελε να εμφυσήσει έναν Άριο, καθαρό πολιτισμό, να εμφυσήσει την πειθαρχία και την ακρίβεια στους άλλους λαούς! Επιπλέον, ο Χίτλερ δεν ονειρευόταν καθόλου την παγκόσμια κυριαρχία, ήθελε μια μεγάλη αυτοκρατορία, με συγκεκριμένα σύνορα. Και δεν είχε σχέδια για την ολοκληρωτική καταστροφή των Σλάβων! Αντίθετα, ο Αδόλφος πίστευε ότι υπό τον γερμανικό έλεγχο, οι Ρώσοι και άλλοι λαοί θα ζούσαν καλύτερα από ό,τι επί Στάλιν. Επιπλέον, οι φασίστες βρήκαν τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ καπιταλισμού και σοσιαλισμού. Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί εργάτες απολάμβαναν εκτεταμένα προνόμια, ενώ οι καπιταλιστές ήταν σημαντικά περιορισμένοι στο εισόδημά τους. Γενικά τώρα στην αυτοκρατορία μας δεν υπάρχει ιδιωτική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Όλα τα εργοστάσια είναι αυτοκρατορικά και σε αυτά υπηρετούν στρατιώτες των οικονομικών στρατών. Αυτό όμως δεν προκαλεί γραφειοκρατισμό;
  διέκοψε η Αναστασία
  - Όχι, ανόητη! Οι υπολογιστές Hyperplasma ασχολούνται με τον προγραμματισμό, η γραφειοκρατική εργασία είναι εξαιρετικά εξορθολογισμένη! Ολόκληρη η οικονομία διοικείται ξεκάθαρα από τους διοικητές. Ήταν κατά τη Σοβιετική εποχή που προέκυψαν προβλήματα λόγω μη ανεπτυγμένων ηλεκτρονικών. Αν όχι η αδυναμία, ή μάλλον η προδοσία, του Γκορμπατσόφ και του Γέλτσιν, η Σοβιετική μας αυτοκρατορία θα είχε γίνει η πλουσιότερη στον κόσμο! Ωστόσο, επί Στάλιν υπήρχε υψηλή δυναμική παραγωγής, παρά την έλλειψη ηλεκτρονικών! Παρεμπιπτόντως, μίλησα με τον Στάλιν. Γενετικές μελέτες έχουν δείξει ότι είναι Ρώσος από την πλευρά του πατέρα του, γιος ενός πολικού εξερευνητή και ευγενή Przhevalsky! Για την εποχή του, ένας εξαιρετικά προικισμένος άνθρωπος, πιο έξυπνος από όλους σχεδόν τους στρατιωτικούς του ηγέτες. Αν όλοι οι διοικητές μας ήταν σαν αυτόν, ο πόλεμος με τη Γερμανία δεν θα διαρκούσε περισσότερο από έξι μήνες. Ακόμα και σε περίπτωση αιφνιδιαστικής επίθεσης! Πόσες νίκες μας έλειψαν!
  - Γιατί να το μετανιώσω; - είπε η Μίραμπελ χαμηλώνοντας το βλέμμα της. - Είναι δυνατόν να διορθωθεί;
  - Με τη βοήθεια μιας σούπερ χρονομηχανής, όλα είναι δυνατά! Είσαι κορίτσι, βλέπω: δεν το καταλαβαίνεις πραγματικά.
  - Καταλαβαίνω! Αν οι Ναζί είχαν ηττηθεί νωρίτερα και με λιγότερα αίματα, τότε θα υπήρχε περίπτωση να νικήσουν τις ΗΠΑ και να κατακτήσουν όλο τον κόσμο! Σε αυτή την περίπτωση, η αστρική επέκταση ξεκίνησε πολύ νωρίτερα και στον πόλεμο με τη Μεγάλη Ρωσία θα είχαμε ένα προβάδισμα! - Έτσι είναι; - Η Μιραμπέλα με χαρά επιδείκνυε την πολυμάθειά της!
  Ο υπερστρατάρχης δάγκωσε τις αιχμηρές άκρες του πιρουνιού της (τρίξιμο) και συμφώνησε:
  - Ναι, σημαντικό, και μπορούσαμε να κερδίσουμε γρήγορα! Ωστόσο, δεδομένης της κατοπτρικής μας εικόνας, είναι πιθανό η πορεία της ιστορίας να έχει αλλάξει και για αυτούς. Υπάρχουν γενικά πολλές διαφορετικές εναλλακτικές εδώ. Αν ο Τζένγκις Χαν είχε σκοτωθεί στα νιάτα του, δεν θα υπήρχε εισβολή Μπατού! Από την άλλη, η πρώην Ρωσία του Κιέβου ήταν κατακερματισμένη και είναι άγνωστο πότε θα εμφανιζόταν ένας πρίγκιπας ικανός να την ενώσει. Θυμηθείτε πόσο άγρια: μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ουκρανία και η Ρωσία συγκρούστηκαν.
  - Μα μετά ενώθηκαν! - μπήκε η Μιραμπέλα
  - Μετά από έναν δύσκολο πόλεμο!
  - Ο πόλεμος είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου!
  - Ασφαλώς! Αλλά είναι κακό όταν πάει ανάμεσα σε αδέρφια! - Η Αναστασία κάλυψε τα μάτια της με την παλάμη της.
  - Κοιτα ποιος ΜΙΛΑΕΙ! - Η Μιραμπέλα αγανάκτησε.
  Ο Ultra-Hyper-Marshal διέκοψε:
  - Το είπα! Αλλά γενικά, νομίζετε, χαίρομαι που γνωρίζω ότι τα ίδια αγόρια και κορίτσια από τη Ρωσία πεθαίνουν στις μάχες, όπως και εγώ! Πονάει να χτυπάς την αδερφή σου!
  Το κορίτσι θύμωσε:
  - Ολόκληρος ο πόλεμος μας είναι γεμάτος χτυπήματα! Μου θυμίζει κατά κάποιο τρόπο αυτοβασανισμό! Και το πιο σημαντικό, χωρίς νόημα.
  Η Αναστασία ήταν έτοιμη να απαντήσει όταν όλη η αίθουσα γέμισε με ένα οδυνηρά εκθαμβωτικό κόκκινο φως και άρχισε να ακούγεται μπραβούρα μουσική!
  - Προσοχή! Η αυτοκράτειρα είναι σε επαφή! - μουρμούρισε ξερά ο υπερ-υπερμάρσαλ.
  Ένα μεγαλειώδες ολόγραμμα εμφανίστηκε μπροστά τους. Η αυτοκράτειρα φορούσε μια διαστημική στολή που έμοιαζε με πανοπλία ιππότη. Το κεφάλι καλύπτεται με κράνος: το πρόσωπο και τα μαλλιά δεν φαίνονται! Η φιγούρα είναι αθλητική, αλλά σε μια διαστημική στολή δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι αρσενικό ή θηλυκό! Γενικά, κανένας από τους απλούς θνητούς δεν έχει δει το πρόσωπο του σημερινού αυτοκράτορα. Δεν δημιουργήθηκαν πορτρέτα και εικόνες βίντεο. Ακόμη και το αληθινό όνομα του ηγεμόνα ήταν ένα προσεκτικά φυλαγμένο μυστικό, με εξαίρεση έναν στενό κύκλο εκλεκτών ανθρώπων. Γιατί τόσο σοβαροί περιορισμοί; Η απάντηση είναι στοιχειώδης! Έτσι ώστε κατά τη διάρκεια του πολέμου ο εχθρός να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει μαγεία ή υπερτεχνομαγία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του αυτοκράτορα. Εξάλλου, ακόμη και η ακριβής ημερομηνία δημιουργίας (γέννησης) ενός ηγέτη είναι απολύτως εμπιστευτική, γιατί με τη βοήθεια ενός ωροσκοπίου μπορείτε να υπολογίσετε τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα για να ελέγξετε, να προβλέψετε κινήσεις ή να προκαλέσετε κακό. Σύμφωνα με φήμες, η αυτοκράτειρα ήταν υπέροχα γοητευτική, αλλά όταν όλες οι γυναίκες είναι αιώνια νέες και όμορφες, αυτό δεν είναι τόσο εντυπωσιακό. Η Μιραμπέλα είναι επίσης πανέμορφη, δείχνει περίπου είκοσι χρονών και είναι αρκετά ικανή να κερδίσει τον διαγωνισμό της κυρίας Universe.
  Η Αυτοκράτειρα μίλησε με ένα πολύ χαμηλό, βροντερό (σαν να τραγουδούσε μια χορωδία αμέσως) μπάσο (τα ηλεκτρονικά είχαν σαφώς αλλάξει τη φωνή της).
  - Χαίρομαι που χαιρετώ τους ταπεινούς υπηρέτες μου!
  - Δόξα στη μεγαλύτερη Ιερή Ρωσία! Ας εκπληρωθεί το θέλημα του αυτοκράτορα! - φώναξαν και οι δύο πολεμιστές, σηκώνοντας τα χέρια τους σε χαιρετισμό.
  Η κυρία απάντησε ευγενικά:
  - Και δόξα σε σας, ταπεινοί πολεμιστές! Εξάλλου, όλο το σύμπαν στηρίζεται σε ανθρώπους σαν εσάς! Ελπίζω να μην χρειαστεί να εξηγήσετε για άλλη μια φορά τη σημασία της εργασίας;
  Η Μιραμπέλα έγνεψε καταφατικά:
  - Λες και ολόκληρο το σύμπαν ήταν κρεμασμένο πάνω μου!
  Το ολόγραμμα έγινε μεγαλύτερο, η πανοπλία άστραφτε:
  - Quasarno (εξαιρετικό) ιδιωτικό! Τώρα έχετε περισσότερες εξηγήσεις να κάνετε! Δεν πρόκειται να καταστρέψουμε εντελώς τη Μεγάλη Ρωσία. Αν και ουρλιάζουν, είναι αδερφικοί άνθρωποι! Αλλά αν αργήσετε πολύ και η αποστολή σας, ή ίσως ακόμη και των άλλων πρακτόρων μας, αποτύχει, τότε θα χρησιμοποιήσουμε τα πιο πρόσφατα, πιο ισχυρά όπλα εναντίον του εχθρού. Οι αρχές του είναι εξαιρετικά μυστικές, αλλά η δύναμη της καταστροφής είναι τέτοια που είναι δυνατό να καταστραφούν υπερσμήνη γαλαξιών. Ο εχθρός διεξάγει επίσης παράλληλες εξελίξεις• σύντομα θα έχει έτοιμο παρόμοιο όπλο. Σε αυτή την περίπτωση, τον κύριο ρόλο θα παίξει ποιος θα χτυπήσει πρώτος. Δεν μένει λοιπόν πολύς χρόνος!
  Η Μιραμπέλα χλόμιασε τρομερά και ξέσπασε από τα χείλη της:
  - Θα βιαστώ!
  Η αυτοκράτειρα καθησύχασε, η φωνή της έγινε πιο απαλή:
  - Βιάσου - μην βιάζεσαι! Το υπερόπλο δεν είναι ακόμη έτοιμο και ο εχθρός, με τη βοήθεια των κατασκόπων και των σαμποτέρ του, κάνει ό,τι μπορεί για να επιβραδύνει το έργο. Ούτε χρωστάμε! Ανταλλάσσονται χτυπήματα! Ο πόλεμος είναι σαν την πυγμαχία, μόνο μετά από νοκ-άουτ - δεν κάνεις χειραψία!
  - Που σημαίνει!
  - Μη βιάζεσαι πολύ και φρόντισε τη ζωή σου, κορίτσι! Είσαι τόσο ευγενικός, το πηλίκο της ανθρωπιάς σου είναι εκτός τσαρτ! - Η αυτοκράτειρα γύρισε στον άξονά της, η πανοπλία της άστραφτε σαν εκατό αστέρια.
  Ο Ultra-Hyper-Marshal ρώτησε δειλά:
  - Να της δώσω ένα όπλο;
  - Ασφαλώς! Όλα είναι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας! Γενικά, έχουμε ακόμη και κάποια υπερπαραγωγή όπλων, μάλλον δεν έχουμε αρκετό κόσμο.
  Η Αναστασία υποκλίθηκε:
  - Ultrastar! Δεν τολμώ να σε κρατήσω άλλο, ο μεγαλύτερος από τους σπουδαιότερους!
  Η αυτοκράτειρα προσβλήθηκε• μια ιδιότροπη νότα ακούστηκε στη φωνή της:
  - Δεν σου αρέσει να επικοινωνείς με τον αυτοκράτορα! Άλλωστε και αυτό είναι μεγαλύτερο επίτευγμα, να είσαι κοντά στον αρχηγό! Πόσο καταθλιπτικοί είναι οι αετοί! Τι λέτε παιδιά;
  - Φυσικά, η επικοινωνία μαζί σας είναι μεγάλη χαρά! - είπε η Μιραμπέλα. "Είναι σαν να ακούς υπέροχη μουσική, το παιχνίδι των μελωδιών". Αν και μια τέτοια σύγκριση είναι πολύ χλωμή για να περιγράψει πόσο μας εκπλήσσει η ευφυΐα σας!
  Ο κυβερνήτης του σύμπαντος άλλαξε τον τόνο της, η φωνή της έγινε πολύ πιο θηλυκή:
  - Υπάρχει μια κρυφή κοροϊδία στα λόγια σου, αλλά μου αρέσει που δεν με φοβάσαι. Η δειλία είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα ενός στρατιώτη. Η έλλειψη νοημοσύνης μπορεί ακόμα να αντισταθμιστεί από έναν υπολογιστή, αλλά καμία τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει το θάρρος! "Η αυτοκράτειρα απελευθέρωσε τριπλούς κεραυνούς, ο αέρας άστραφτε σαν να σπινθηροβολούσαν νιφάδες χιονιού, η Μιραμπέλα ένιωσε τη ζέστη.
  - Ναι, συμφωνώ, ω μεγάλη κυρία! Αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, ένας έξυπνος δειλός μερικές φορές φέρνει περισσότερα οφέλη στην αυτοκρατορία από έναν γενναίο ανόητο!
  Η αυτοκράτειρα παρατήρησε σαρκαστικά:
  - Εχεις δίκιο! Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι νεκροί δεν μπορούν να πολεμήσουν! Ένας νεκρός στρατιώτης είναι πάντα κακός στρατιώτης! - Η πανίσχυρη αυτοκράτειρα ήδη βροντούσε. - Ξέρεις, δεν φοβάσαι να τσακωθείς με κάποιον που μπορεί να στείλει ένα ολόκληρο τρισεκατομμύριο ή ακόμα και ένα τετράκι δισεκατομμύριο ανθρώπους σαν εσένα σε αιώνιο μαρτύριο στον κάτω κόσμο. Αυτό υποδηλώνει ότι το κορίτσι είναι σε θέση να αποκλίνει από το πρότυπο σκέψης. Αλίμονο, οι περισσότεροι στρατιώτες μας: μόνο ένα εργαλείο που προβλέπεται από το άρθρο.
  Η Μιραμπέλα είπε σιγανά:
  - Είναι έξυπνοι, μορφωμένοι και πολύ λογικοί! Δεν χρειάζεται να λέω άσχημα λόγια για τους συντρόφους μου. Πέρασαν όλοι από ένα καλό σχολείο!
  - Ο πόλεμος είναι καλό σχολείο, αλλά αν κάνεις λάθος, δεν θα μπορέσεις να ξαναδώσεις τις εξετάσεις! - Η αυτοκράτειρα στάθηκε ανάποδα, ακουμπισμένη σε μια γιρλάντα που εκπέμπει πολυγαμική ακτινοβολία. - Γενικά δεν υπάρχουν ανόητοι στον στρατό μας! Αυτό είναι ένα σοβαρό σύστημα εκπαίδευσης με γενετική επιλογή. Με λίγα λόγια, μικρή μου φωτογραφία, πες μου, είμαι όμορφη;!
  Η Μιραμπέλα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο να κάνει ένα αστείο:
  - Πολύ, ειδικά στην πανοπλία, αστράφτουν τόσο πολύ, είναι απλά ωραίο να τα βλέπεις! Κάτι σαν αρχαία ψησταριά!
  Η αυτοκράτειρα παρέμεινε ήρεμη και μάλιστα φαινόταν ευχαριστημένη:
  - Είναι καλό που έχεις ευφάνταστη σκέψη. Είναι πολύ χειρότερο όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνδυάσουν δύο λέξεις, ειδικά με την παρουσία εξουσίας! Λοιπόν, εντάξει, όμορφη και ευγενική, δεν υπάρχει χρόνος για συζήτηση μαζί σας. Αν και, για παράδειγμα, πες μου: τι λείπει πάντα, και τι με αρρωσταίνει συνέχεια!
  - Εξουσία! - απάντησε γρήγορα η Μιραμπέλ.
  Η κυρία ξαφνιάστηκε• ένα πράσινο κύμα διέσχισε το κοστούμι:
  - Ουάου! Αλλά στους στρατώνες, δεν σας το έμαθαν αυτό! Πώς το μαντεψες?
  - Με τη μέθοδο της έκπτωσης! - απάντησε το κορίτσι.
  - Πώς είναι αυτό? Μπορείτε να διευκρινίσετε!? - Η αυτοκράτειρα αναπαρήγαγε με το δάχτυλό της: ένα μαγικό φάντασμα, με τη μορφή υβριδίου πικραλίδας και καβουριού, με ένα σπαθί στα χέρια.
  Ανενόχλητη, η Μιραμπέλα απάντησε:
  - Πάντα υπάρχει έλλειψη δύναμης, αλλά η ευθύνη σε αρρωσταίνει! Αυτό είναι αξίωμα! Γενικά, το να κρατάς το σύμπαν στους ώμους σου είναι τόσο δύσκολο!
  Ένα υβρίδιο μιας πικραλίδας και ενός καβουριού παλεύει με το ξαφνικά αναδυόμενο μείγμα μιας αλεπούς και ενός χοιροειδούς• εκτός από το σπαθί, χρησιμοποιήθηκαν πολλά περισσότερα όργανα, φαινομενικά πιο μουσικά από μαχητικά:
  - Εάν κατανέμετε ορθολογικά την ευθύνη, τότε όλα δεν είναι τόσο δύσκολα. Ο κρατικός μηχανισμός έχει διορθωθεί στην εντέλεια. Αυτό είναι ένα είδος καταρράκτη, παρ' όλη τη φαινομενική ταχύτητα, ένα εντελώς σταθερό σύστημα. - Η αυτοκράτειρα παρατήρησε, στέλνοντας ένα πάλσαρ από το μάτι της (αυτό εξερράγη αμέσως σιωπηλά):
  - Η σύγκριση του συστήματος ισχύος με ένα σιντριβάνι, όταν το ρέμα εκτοξεύεται προς τα πάνω, είναι πολύ πιο κατάλληλο! - αντιτάχθηκε η Μιραμπέλα, θαυμάζοντας το δικό της θάρρος.
  - Το κορίτσι με μαλώνει γοητευτικά. Είναι όπως στο παραμύθι για την Frostbitten Alice! Ήταν τόσο θρασύς απέναντι στη βασίλισσα που την έβαλε σε παχύ πάγο! - Το δεύτερο μαγικό πάλσαρ ήταν ακόμη μεγαλύτερο και φωτεινότερο από το πρώτο και σε σχήμα αιχμηρών γωνιών.
  - Γιατί όχι στερεό υδρογόνο!;
  "Δεν ήθελα να την κάνω φυσική ξανθιά!" - Ένα φάντασμα ενός υβριδίου ενός γυμνού κοριτσιού και ενός ασυνήθιστα λαμπερού αγαρικού μύγας πέρασε.
  Η Μιραμπέλα δεν μπορούσε παρά να γελάσει:
  - Λένε ότι οι ξανθιές έχουν πολύ πρωτότυπη σκέψη!
  Η Κυρία του Σύμπαντος φώτισε μια ντουζίνα ακόμα μαγικές προβολές ταυτόχρονα:
  - Σαν ηλίθιος σαν ξανθιά! Αλλά τα μαλλιά σας είναι φυσικά ένα μείγμα μαργαριταριών και χρυσού! Υπερκουάζαρ! Ελπίζω να ξανασυναντηθούμε! Μου άρεσες πολύ! - Το γιγάντιο ολόγραμμα έλαμψε σαν κομήτης και εξαφανίστηκε μαζί με τα φαντάσματα.
  Η Μιραμπέλα υποκλίθηκε και ψιθύρισε:
  - Είναι περίεργο, ο κυβερνήτης του σύμπαντος μοιάζει με ανόητο!
  Ο Ultra-Hyper-Marshal κούνησε το χέρι της:
  - Απλώς μιλάει με χιούμορ, αλλά γενικά, αν ήσουν στη θέση του αυτοκράτορα, θα καταλάβαινες γιατί! Τότε θα μπορούσα να εκτιμήσω ένα απλό ανθρώπινο αστείο.
  - Δεν την κατηγορώ! Όταν υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα, θέλεις πολύ να χαζεύεις.
  Η Αναστασία έστειλε μια τηλεπαθητική παρόρμηση, της απάντησαν:
  - Ήρθε η ώρα, μέχρι να φτάσουμε στην είσοδο της πύλης όλα θα είναι έτοιμα!
  - Τελικά! Το να περιμένεις κάτι άγνωστο είναι πάντα επώδυνο! Τα νεύρα λιώνουν! - είπε απελπισμένη η Μιραμπέλα.
  Και τα δύο κορίτσια (αν και ένα από αυτά είχε ήδη ξεπεράσει τους τετρακόσιους κύκλους), συνοδευόμενα από μια ντουζίνα ρομπότ μάχης, τρομακτικά με πενήντα διαφορετικά όπλα, κατευθύνθηκαν στην άλλη άκρη του πλανητικού συστήματος. Τους συνόδευε μια διμοιρία τετραλέτων.
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο 15.
  Οι σκλάβοι κοίταξαν επίμονα τα ημίγυμνα κορίτσια και δέχτηκαν αμέσως μαστίγια:
  - Μην κοιτάς! Η φυλή σας δεν επιτρέπεται!
  Οι σκλάβοι έπρεπε να προλάβουν. Παραδόξως, η στάση απέναντι στα αγόρια ήταν πιο φιλελεύθερη. Τους άφησαν να έρθουν πιο κοντά και να κοιτάξουν τα κορίτσια με ενθουσιασμό. Τα ιδρωμένα γυμνά κορμιά άστραψαν, το γεμάτο, ελαφρώς γδαρμένο στήθος όμορφων κοριτσιών έτρεμε.
  Ο αρχέμπορος Αχμέτ χασμουρήθηκε:
  - Όχι δεν είναι αυτό! Μόνο γυναικεία πάλη, εκεί ήταν καλύτερα με τα ξίφη. Φώναξε τον γέροντα.
  - Ήδη έρχεται!
  Εμφανίστηκε πράγματι ο αρχηγός του χωριού. Ήταν με τόγκα και είχε μακριά γκρίζα γενειάδα, το ζαρωμένο πρόσωπό του ήταν σχεδόν μαύρο. Ξύλινα παπούτσια χτυπούσαν πάνω στις πέτρες.
  - Χαιρετίσματα Αχμέντ! Θα περάσετε τη νύχτα ή απλά θα περάσετε;
  Ο δουλέμπορος γάβγισε:
  - Στο δρόμο μας! Άκου, δώσε μου μια μικρή εκπομπή, είναι βαρετό! Δεν συναντώ κανέναν ληστή και το σπαθί μου λείπει από το χέρι.
  Ο γέρος κούνησε καταφατικά το κεφάλι του:
  - Θα πολεμήσεις τον εαυτό σου ή θα αφήσεις τον λαό μας να κουνήσει:!
  Ο Αχμέτ κοίταξε ανάμεσα στα δακτυλίδια του και αποφάσισε:
  - Ναι, καλύτερα να το κάνεις μόνος σου! Το να σκοτώνεις άλλον είναι πιο διασκεδαστικό από το να βλέπεις απλώς κάποιον να πεθαίνει.
  Ο γέροντας εμπνεύστηκε:
  - Άρα δεν θα υπάρχει έλεος! Μόνο μέχρι θανάτου!
  Ο δουλέμπορος χαμογέλασε:
  - Αυτό ακριβώς είναι ο Πιλόν. Ή μήπως πιστεύετε ότι έχω χορτάσει, μόνο κακό θα κάνω!
  Ο γέροντας έξυσε τα γένια του:
  - Πρέπει να πληρώσεις για αυτό! Τα νεαρά κορίτσια κοστίζουν από διακόσια έως πενήντα ασημένια κράνη, αλίμονο, υπάρχει τεράστια ζήτηση για σκλάβους! Αλλά οι άντρες είναι φθηνότεροι, από εκατόν έως τριάντα, και τα αγόρια θα πάνε ακόμη και για είκοσι!
  Ο Αχμέτ διέκοψε:
  - Τότε είναι καλύτερα να είσαι αγόρι! Χρήματα πρέπει να εξοικονομηθούν.
  Ο Pilon ήταν ενθουσιασμένος:
  - Επιλογή σου, τα αγόρια δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα, εξάλλου είναι πολλά και είναι δύσκολο να τα ταΐσεις. Τώρα ας ρίξουμε κλήρο.
  Ο Αχμέτ χαμογέλασε.
  - Μόνο πιο γρήγορα, δεν έχω συνηθίσει να περιμένω πολύ.
  Έχοντας επιλέξει αγόρια άνω των δέκα ετών από τις πιο φτωχές οικογένειες, ο Πιλόν τα διέταξε να τραβήξουν καλαμάκια. Όποιος έχει τον πιο κοντό να αγωνιστεί. Τα αγόρια γενικά συμπεριφέρθηκαν όπως αναμενόταν στην ηλικία τους, θορυβώδη αλλά με τόλμη. Κανείς δεν ήταν πονηρός• η ξιφομαχία πρέπει να τους φαινόταν σαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Ο νικητής ήταν ένα μάλλον μυώδες, μελαχρινό αγόρι περίπου δεκατεσσάρων. Του έβαλαν ένα ελαφρύ σπαθί στα χέρια του και έπεσαν λάδι στο κεφάλι του. Τα παιδιά άρχισαν να συναγωνίζονται μεταξύ τους για να δώσουν συμβουλές. Ο Αχμέτ διάλεξε ένα μακρύτερο και βαρύτερο σπαθί και χαμογέλασε. Ήταν καλός ξιφομάχος και ήταν περισσότερο από σίγουρος για τη νίκη εναντίον ενός αγοριού που, αν είχε κάποια εμπειρία, πάλευε μόνο με ξύλα. Ωστόσο, αν το αγόρι μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο, τότε ο Ahmed θα είναι μόνο χαρούμενος με αυτό και θα έχει πιο ενδιαφέρουσα διασκέδαση.
  Στους σκλάβους δόθηκε ένα ζουμερό φρούτο που έμοιαζε με σκούπα, μόνο που η φλούδα ήταν τραχιά και πιο λεπτή, αφαιρούνταν εύκολα. Η γεύση είναι πολύ πιο γλυκιά, κάτι σαν πορτοκάλι, αλλά πιο ποιοτική. Ο Γιάνκα ευχαρίστησε ψυχικά τους δαίμονες: που τον έστειλαν σε έναν κόσμο τόσο ζεστό όσο το θέρετρο του Σότσι, όπου δεν έπρεπε να πεινάει και δεν υπήρχαν τρομερά κουνούπια. Προφανώς η παρουσία πολλών ήλιων είχε ευεργετική επίδραση στη χλωρίδα και την πανίδα. Η Γιάνκα κοίταξε και ταυτόχρονα συμπονούσε τον έφηβο που έπρεπε να τσακωθεί με τον έμπορο. Μπορεί να αντισταθεί σε έναν τέτοιο κολοσσό, σχεδόν δύο μέτρα ύψος και να μην τον προσβάλει η ταχύτητα και η αντίδραση; Είναι αλήθεια στις ταινίες του Χόλιγουντ: κατά κανόνα, οι μικροί μαχητές κερδίζουν πιο συχνά. Κατά κανόνα, ένας αρνητικός χαρακτήρας: πολύ ψηλότερος και ζυγίζει περισσότερο από έναν θετικό. Ένα είδος παράδοσης της κινηματογραφικής βιομηχανίας! Αλλά η ζωή είναι πολύ πιο σκληρή από το Χόλιγουντ και ο έμπορος δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να πολεμήσει χωρίς να είναι σίγουρος για τη δική του απόλυτη ανωτερότητα.
  Μερικοί από τους κατοίκους του χωριού, κυρίως παιδιά, που ήταν ελεύθεροι από τη δουλειά, συγκεντρώθηκαν για να θαυμάσουν το σπάνιο θέαμα. Δεν είναι αγώνας ή πυγμή, είναι αγώνας μέχρι θανάτου! Ωστόσο, τα παιδιά έβαζαν στοιχήματα, κατά κανόνα, σε κάποιο μικρό πράγμα, σκαθάρια, σπιτικά παιχνίδια ή ελαφριά σωματική τιμωρία, χαστούκια, μια κλωτσιά στον πισινό, το άλμα από ένα δέντρο ή απλώς ένα χαστούκι στο πρόσωπο. Οι έφηβοι σκλάβοι που δεν είχαν τίποτα έβαζαν επίσης στοιχήματα σε τσιμπήματα, κλικ και άλλα μικροπράγματα. Δεδομένου ότι ο Yanka καθόταν σε ένα κάρο, κανείς δεν έβαλε στοίχημα μαζί του και δεν ήθελε να πλησιάσει τα αγόρια.
  Δεν πίστευε στη νίκη ενός απλού χωριανού επί ενός επιδέξιου ενήλικου μαχητή και δεν ήθελε να στοιχηματίσει στον σκληρό Αχμέντ.
  Η κόρνα ήχησε και ο καυγάς άρχισε. Ο Αχμέντ ζύγιζε τουλάχιστον εκατόν τριάντα κιλά, δηλαδή τρεις φορές περισσότερο από το αγόρι, που για τα δεκατέσσερά του χρόνια είχε σχεδόν το τυπικό μέγεθος.
  Ο έμπορος γκρίνιαξε:
  - Τι τσακάλι, θες ατσάλι στα πλευρά.
  Το αγόρι απάντησε με αξιοπρέπεια και θάρρος:
  - Κάτω από το δικό σου!
  Ο Αχμέντ γάβγισε και προσπάθησε να τον χτυπήσει με την μπότα του, αλλά το αγόρι κατάφερε να αντισταθεί και μάλιστα χτύπησε το πόδι του. Αν το αγόρι είχε πιο αιχμηρό ξίφος, η πληγή θα ήταν σοβαρή. Ο έμπορος καταράστηκε:
  - Σκλάβος κοπριά!
  -Παχιά κοιλιά! - απάντησε το αγόρι.
  Ο Αχμέντ χτύπησε, αλλά το αγόρι αναπήδησε επιδέξια. Το μικρό, εύκαμπτο σώμα ήταν κινητό, εκτός από τις περιπτώσεις που φορούσες μόνο εσώρουχο, ήταν πολύ εύκολο να κινηθείς.
  Ο Ahmed, ωστόσο, ήταν ένας έμπειρος μαχητής• κινήθηκε αργά, πιστεύοντας εύλογα ότι το κουτάβι δεν θα το άφηνε. Το αγόρι επέλεξε τη μόνη σωστή τακτική: συνεχή υποχώρηση.
  Θύμιζε χοντρή γάτα που κυνηγούσε ένα εύστροφο ποντίκι.
  Ο Αχμέντ έβαλε το σπαθί του προς τα εμπρός, σπρώχνοντας ελαφρά με τις μύτες των μπότων του, προσέχοντας τους αντιπάλους του.
  - Τσακαλάκι, γκρινιάζεις και είσαι δειλός.
  Το αγόρι απάντησε:
  - Γιατί βροντάς και φουσκώνεις το τύμπανο!
  Ο Ahmed κινήθηκε λίγο πιο γρήγορα και η λεπίδα του κατάφερε να ανοίξει το στήθος του αγοριού. Ωστόσο, παρά το αίμα που έσταζε, ήταν απλώς μια γρατζουνιά.
  - Κόβεις σαν κορίτσι!
  Ο Αχμέτ χτύπησε εξαγριωμένος, με τέτοια δύναμη που το αγόρι παραλίγο να ρίξει το σπαθί του, έπεσε, αλλά γρήγορα πήδηξε επάνω.
  - Δεν θα προλάβεις!
  Ο Γιανκ είχε συσχετισμούς στο κεφάλι του με την περίφημη ταινία Πινόκιο, όπου ο μεγάλος Καραμπάς έτρεχε και αυτός πίσω από ένα ανθρωπάκι. Στην ταινία όλα τελείωσαν καλά, το μούσι τσιμπήθηκε, ο Καράμπας βρεχόταν με χωνάκια. Εδώ οι Yankees είχαν σοβαρά προβλήματα, η ουροδόχος κύστη, μετά από μια κανάτα με πολύ ευχάριστο χυμό, επαναστάτησε ξαφνικά, αλλά πραγματικά δεν ήθελα να χάσω το θέαμα της μάχης. Άλλωστε, όταν πολεμούν με σπαθιά, όλα μπορούν να τελειώσουν σε μια στιγμή.
  - Δεν είμαι μικρός, το αντέχω!
  Ο Αχμέτ συνέχισε να προχωρά, το αγόρι, που είχε βαρεθεί να τρέχει, προσπάθησε να επιτεθεί, κουνώντας. Ήταν γρήγορος και ευκίνητος, όπως αρμόζει σε έναν έφηβο που από μικρή ηλικία δούλευε και έτρεχε πολύ σωματικά, χωρίς να γνωρίζει τέτοιο μαρτύριο όπως το να κάθεται σε ένα γραφείο! . Όμως οι σαρωτικές κινήσεις αποκάλυψαν παντελή έλλειψη σχολής ξιφασκίας. Το αγόρι απλά κουνούσε και χτυπούσε, προσπαθώντας να χτυπήσει, χωρίς κανένα σύστημα ή βασικές τεχνικές. Αν είχε έναν έμπειρο μέντορα και τουλάχιστον μερικά χρόνια εκπαίδευσης, ο Ahmed θα ήταν ξαπλωμένος με την κοιλιά του σκισμένη. Αλλά αλίμονο, το ζητιάνο δεν έχει τέτοια ευκαιρία!
  Ο έμπορος είχε πολλές ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενος το πάθος του αγοριού, να του τρυπήσει το στήθος ή ακόμα και να του κόψει το κεφάλι. Αλλά δεν βιαζόταν• ο εύκολος θάνατος του αυθάδου κουταβιού δεν ήταν μέρος των σχεδίων του.
  - Τι κορόιδο! Συνεχίζεις να τρέμεις και να γαβγίζεις! Τώρα κοιτάξτε: πώς κόβουν οι πραγματικοί πολεμιστές!
  - Φρικιό! - φώναξαν τα αγόρια και δέχθηκαν ένα δυνατό χτύπημα στον ώμο. Το σπαθί έγινε αμέσως βαρύ και το αγόρι τρεκλίζοντας.
  - Λοιπόν, ποιος είναι φρικιό! - Το τέλος του ξίφους του Αχμέτ έγινε αιματηρό.
  - Εσείς!
  - Πάρε λοιπόν περισσότερα! - Ο Αχμέτ επιτέθηκε έντεχνα. Τα χέρια του αγοριού αδυνάτισαν και μετά από άλλη επίθεση, τραυματίστηκε στο χέρι και έριξε το σπαθί του.
  Τα αγόρια ούρλιαξαν. Ο έφηβος σκλάβος προσπάθησε να τρέξει μακριά, αλλά δύο λόγχες πίεσαν στο στήθος του:
  - Πού είναι το μοσχάρι τσακάλι!
  Ο Αχμέτ πήδηξε όρθιος και χτύπησε το αγόρι στο κεφάλι με το ξίφος του:
  - Λοιπόν, ηρέμησα!
  Ο Γιάνκα λαχάνιασε όταν το αγόρι έπεσε, του φάνηκε ότι σκοτώθηκε. Βλέποντας ότι το κεφάλι του αγοριού ήταν άθικτο, είχε μια αστραπή ελπίδας ότι ίσως ο έμπορος θα άφηνε αναίσθητο τον νεαρό μονομάχο και μετά θα ερχόταν στα συγκαλά του.
  Αλλά προφανώς το έλεος δεν ήταν μέρος της φύσης του Ahmed.
  - Λοιπόν, γαργαλήστε τον!
  Ένας πολεμιστής από το απόσπασμα του εμπόρου έβγαλε από τη φωτιά ένα προετοιμασμένο δόρυ. Πλησίασε το ακίνητο σώμα.
  - Λοιπόν, άντε, τι αξίζεις!
  Ο πολεμιστής έγνεψε καταφατικά, άπλωσε το δόρυ του και το καυτό σίδερο έκαψε τη γυμνή φτέρνα του αγοριού.
  Το αγόρι ούρλιαξε από οξύ πόνο και προσπάθησε να πηδήξει. Ο Αχμέτ τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο:
  - Πού είναι το μοσχάρι τσακάλι!
  Το αγόρι έπεσε και οι στρατιώτες τον άρπαξαν από τα χέρια και τα πόδια. Ο Αχμέτ πήρε το δόρυ στα χέρια του και με ευχαρίστηση έκαψε την άλλη φτέρνα του εφήβου με την καυτή άκρη. Ούρλιαξε προσπαθώντας να ξεφύγει. Τα υπόλοιπα αγόρια σιώπησαν, αλλά παρακολουθούσαν χωρίς να σταματήσουν. Οι ίδιοι φοβόντουσαν να βασανιστούν, αλλά ήταν τόσο ενδιαφέρον να δούμε το μαρτύριο ενός συνομήλικου. Δεν είναι για τίποτα που τόσοι πολλοί άνθρωποι μαζεύονται πάντα για τη θανατική ποινή ή το μαστίγωμα.
  - Λοιπόν, γιατί φαγούρα! Είναι πολύ ωραίο! Δεν είναι! - Ο Αχμέντ έβαλε την άκρη κάτω από το μπράτσο του αγοριού. Μύριζε σαν τηγανητό κρέας. Ωστόσο, η άκρη ψύχθηκε γρήγορα. Ο πολεμιστής έδωσε στον έμπορο μια δάδα. Έφερε τη φωτιά στα σκούρα μαλλιά στο κεφάλι του αγοριού και άρχισε να φουντώνει.
  Εδώ ο γέροντας δεν άντεξε άλλο:
  - Αρκετά!
  - Τι φτάνει;! - γάβγισε ο Αχμέτ.
  - Συμφωνήσαμε ότι απλά θα τον σκότωνες, αλλά δεν είχαμε συμφωνία για βασανιστήρια!
  - Α, έτσι είναι! Φοράς άλλα πέντε ασημένια κράνη για τη διασκέδαση. - Ο έμπορος πέταξε χρήματα στον Πιλόν. Τα άρπαξε λαίμαργα και μουρμούρισε:
  - Ίσως δέκα;
  - Πολλα θες! Αν και να τι... - Μια σκέψη πέρασε από το κεφάλι του Αχμέντ. - Παίρνω μαζί μου αυτόν τον σκλάβο. Θα είναι το αγόρι μου που μαστιγώνει. Μόλις κάτι αρχίσει να με φαγούρα ή έχω κακή διάθεση, θα απελευθερώσω την οργή μου πάνω του. Καταλαβαίνεις?
  Ο γέροντας απάντησε ταπεινά:
  - Γενικά, δεν με νοιάζει αν τον σκοτώσεις ή θα είναι δικός σου! Και τα χρήματα δεν είναι ποτέ περιττά! Παρεμπιπτόντως, το όνομα του αγοριού είναι Muk, συμβολικά σημαίνει ότι γεννήθηκε για βασανιστήρια!
  - Να κάνουμε αλεύρι, καλό αλεύρι! - Ο Αχμέτ χάρηκε, γλείφοντας τα χείλη του. - Λοιπόν, ωραία, δέστε τον με τα υπόλοιπα αγόρια.
  Η Yanka, για να μην δει τα βασανιστήρια, πήδηξε από το κάρο. Τα πόδια του δεν είχαν ακόμη επουλωθεί πλήρως και τα τύλιξε με κουρέλια. Ήταν λίγο επίπονο το περπάτημα, αλλά ο πόνος είχε ήδη γίνει οικείος. Τα βάσανα είναι η κόρη της σκλαβιάς και η πρώτη και η πιο δυνατή!
  Όταν άκουσε ότι τον έπαιρναν τον Μουκ, δεν ήξερε αν να χαρεί ή να λυπηθεί. Εξάλλου, το να είσαι αντικείμενο αργού βασανιστηρίου δεν είναι καλύτερο από το να πεθάνεις αμέσως. Ειδικά αν σε αυτό το σύμπαν μετά θάνατον δεν υπάρχει μόνο κόλαση!
  Όταν ανακουφίζετε την κύστη σας, η ψυχή σας γίνεται πιο ανάλαφρη και αισθάνεστε πολύ πιο χαρούμενοι. Λοιπόν, είναι καλύτερα να παραμείνετε σιωπηλοί προς το παρόν, διαφορετικά θα πρέπει να στεναχωρήσετε κάτω από τα βασανιστήρια!
  Το καραβάνι ξανακίνησε: οι ξεκούραστοι σκλάβοι περπατούσαν πιο εύθυμα. Μόνο ο Muk δυσκολεύτηκε• οι φτέρνες του ήταν καλυμμένες με μεγάλες φουσκάλες και έπρεπε να περπατήσει στις μύτες των ποδιών του. Το αγόρι, ωστόσο, κρατήθηκε και προσπάθησε μάλιστα να χαμογελάσει, παρά τα τραύματά του. Η Γιάνκα ένιωσε αμέσως σεβασμό γι' αυτόν. Γενικά, το θάρρος πάντα εκτιμούνταν. Κάποτε, όταν ήταν στο σχολείο, υπήρχε ένα δοκίμιο για ένα δωρεάν ιστορικό θέμα: έγραψε πολλά φύλλα για τη Στένκα Ραζίν. Επιπλέον, με μεγάλο σεβασμό, τονίζοντας ότι ο Στέπαν δεν έκανε τσοκ άουτ, ακόμη και όταν εκτελέστηκε με τέταρτο. Αστειεύτηκε μέχρι το τέλος, χαμογέλασε, αποδεχόμενος τον οδυνηρό θάνατο ως μια ευχάριστη περιπέτεια. Ο δάσκαλος πραγματικά δεν άρεσε το δοκίμιό του.
  - Η Στένκα Ραζίν είναι απλά ένας ληστής! - Φώναξε.
  - Οι άνθρωποι δεν θα ακολουθούσαν απλώς έναν ληστή. Γράφει ο κόσμος τραγούδια για απατεώνες; Η Στένκα Ραζίν ήθελε να κάνει έναν απλό αγρότη και τεχνίτη: έναν άξιο άνθρωπο. Είσαι πρώην σκλάβος - ελεύθερος Κοζάκος, όχι βοοειδή! Άλλωστε το γεγονός ότι ο Ραζίν κατάργησε την ταξική ανισότητα και διέταξε να εξισωθούν όλοι ένας προς έναν είναι αλήθεια! Μόνο ένας πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει κάτι και να δημιουργήσει ομορφιά. Αν και υπήρχαν δουλοπάροικοι καλλιτέχνες και ποιητές! Και κατά τον σκοτεινό Μεσαίωνα δημιούργησαν αριστουργήματα. Αλλά η θέληση είναι θέληση! Στην ΕΣΣΔ, ο Γκορμπατσόφ έδωσε στους ανθρώπους ελευθερία, την ευκαιρία να κοιτάζουν γυμνές γυναίκες, να διαβάζουν τον Χίτλερ, να μαλώνουν το πάρτι, να παρακολουθούν καλές ταινίες του Χόλιγουντ και, αυτό που είναι ιδιαίτερα ωραίο: κινούμενα σχέδια. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ παράγουν καλύτερες υπερπαραγωγές από ό,τι στη Ρωσία. Αυτό είναι γεγονός και όχι μόνο όσον αφορά τα ειδικά εφέ. Οι ταινίες του Χόλιγουντ έχουν κατά κάποιο τρόπο πιο έντονες και απρόβλεπτες πλοκές, πιο πολύχρωμες και ποικίλες μάχες και κάτι άλλο άπιαστο που διακρίνει τις περισσότερες Ρωσικές. Ίσως αυτό είναι περισσότερη ευγένεια, παρά το αίμα! Ωστόσο, στη σοβιετική εποχή υπήρχαν καλές παιδικές ταινίες. Στον Γιάνκα άρεσαν ιδιαίτερα οι πολεμικές ταινίες, όπου κουλ παιδιά σαν κι αυτόν χτυπούν ενήλικες φασίστες, λευκούς φρουρούς και αστούς! Πόσο ενδιαφέρον και αστείο είναι! Στις ΗΠΑ υπάρχουν και ταινίες με παιδικούς ήρωες, αλλά κατά κάποιο τρόπο είναι λιγότερες και κάτι λείπει. Ίσως η ιδέα είναι πατριωτική. Είναι δυνατόν να θυμηθούμε τουλάχιστον μια αμερικάνικη ταινία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου παιδιά σπάνε και σκοτώνουν αγέλες Γερμανών; Ή ακόμα και για τον εμφύλιο πόλεμο του Αβραάμ Λίνκολν. Ο Μαρκ Τουέιν είναι αναμφίβολα ένας σπουδαίος συγγραφέας, συμπεριλαμβανομένου και παιδικού συγγραφέα, αλλά ποτέ δεν ανέπτυξε την εικόνα ενός παιδιού πολεμιστή. Arkady Gaidar: έκανε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά όχι αρκετά. Ίσως αν δεν είχε πεθάνει το '41, η εικόνα ενός παιδιού πολεμιστή να είχε αναπτυχθεί περισσότερο. Μόνο ένας Ρώσος συγγραφέας κατάφερε να αποκαλύψει αληθινά την εικόνα ενός παιδικού πολεμιστή! Η Yanka το διάβασε στο Διαδίκτυο. Υπέροχο και πολύ δροσερό! Είναι παράξενο που δεν δημοσιεύουν έναν τόσο συναρπαστικό τύπο! Αν και μπορεί ακόμα να δημοσιευθεί. Δεν ήθελαν να δημοσιεύσουν το The Master and Margarita, αλλά στη συνέχεια το μυθιστόρημα έγινε το καλύτερο και πιο δημοφιλές από όλα τα έργα επιστημονικής φαντασίας. Μελετήθηκε ακόμη και στο σχολείο ως εργασία στην τάξη. Ωστόσο, ο Γιάνκα διάβασε τον Δάσκαλο και τη Μαργαρίτα για πρώτη φορά όταν ήταν πέντε ετών. Το μυθιστόρημα έκανε έντονη εντύπωση στο παιδί. Ωστόσο, είναι φυσικό: ένα τέτοιο έργο είναι πολύ μυστικιστικό για την εποχή του. Τότε, στην προπολεμική Σοβιετική Ρωσία, ο αθεϊσμός ήταν πιο επιθετικός από ποτέ. Το μέγεθος της κοινωνίας των μαχητών αθεϊστών: ξεπερνούσε τα δέκα εκατομμύρια άτομα• αν ένας κομμουνιστής παρευρέθηκε σε λειτουργία, τον έδιωχναν αμέσως από το κόμμα, κάτι που αυτομάτως οδηγούσε στη σύλληψη! Και εδώ είναι ο ίδιος ο Μεγάλος Σατανάς: περπατά στη Μόσχα και αποφασίζει για τη μοίρα των ανθρώπων. Και το περίφημο NKVD είναι απολύτως ανίσχυρο ενάντια στον Woland και τους υπηρέτες του! Σίγουρα. ένα μεγάλο χαστούκι στο σοβιετικό καθεστώς. Επιπλέον, οι ίδιοι οι Μοσχοβίτες, κάτοικοι της πρωτεύουσας, ενός υποδειγματικού σοβιετικού κράτους, παρουσιάζονται ως άπληστοι, περήφανοι, με συμφέροντα, χωρίς σκληρή δουλειά και στοιχειώδη ευπρέπεια. Αλλά αυτή δεν είναι η εικόνα του Σοβιετικού άνδρα που σμίλεψε ο Agitprop. Η αστυνομία αβοήθητη, τα αφεντικά μεθυσμένα, η κοινωνία χωρίς συνείδηση και λαίμαργη! Και αυτό είναι στην πρωτεύουσα υπό τη σοφή διαχείριση του Στάλιν.
  Φυσικά ο Μπουλγκάκοφ μετριάστηκε κάποια πράγματα. Συγκεκριμένα, έδειξε το ψυχιατρείο ως ένα υποδειγματικό ίδρυμα, όπου κάθε ασθενής ξαπλώνει σε ξεχωριστό δωμάτιο με ντους, και οι εντολείς είναι ευγενικοί, πολλές από αυτές γοητευτικές γυναίκες. Στην πραγματικότητα, ένα ψυχιατρείο είναι ένα τρομερό ίδρυμα, είναι χειρότερο από μια φυλακή. Τρομερή βρωμιά και δυσωδία, υπερπλήρη κελιά, ζουρλομανδύα, σκληροί και σαδιστές εντολοδόχοι! Φαγητό: ακόμα χειρότερο από τη φυλακή, αφού τα μερίδια τα κλέβουν όλοι και όλοι. Η παρέα είναι επίσης χειρότερη, υπάρχουν πολλοί βίαιοι εγκληματίες και μανιακοί, ακόμα και ανόητοι, ανόητοι, σχιζοφρενείς. Πρέπει να πούμε ότι οι περισσότερες φυλακές ζουν σύμφωνα με τις ακόλουθες έννοιες: κανένα χάος, τα κελιά είναι τακτοποιημένα, οι ίδιοι οι κρατούμενοι διατηρούν την καθαριότητα, είναι εξοπλισμένοι ακόμη και με κουνιστές καρέκλες, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια τηλεόραση και, αν έχετε τα χρήματα, να κάνετε επισκευές ευρωπαϊκής ποιότητας. Είναι πολύ χειρότερο σε ένα ψυχιατρείο, γιατί ένας ανόητος μπορεί να ουρήσει ή να πάει για ύπνο και όλοι τον μυρίζετε. Εξάλλου, στη φυλακή: δεν σου κάνουν ένεση ψυχοφάρμακων, αλλά στο ψυχιατρείο; Διάφορα σκουπίδια, από τα οποία είναι πολύ κακό, όλα πονάνε, συμβαίνει πραγματική απόσυρση, όπως αυτή ενός εντελώς τοξικομανή. Και είναι πολύ επιβλαβές για την υγεία, υποφέρουν η καρδιά, το συκώτι και τα νεφρά, και κυριολεκτικά τα πάντα! Όχι, είναι πραγματικά καλύτερο να πας φυλακή! Ο Μπουλγκάκοφ δεν περιγράφει τη φυλακή, αλλά απεικόνισε το ψυχιατρείο σε ροζ τόνους. Γιατί το έκανε αυτό; Πιθανώς όχι μόνο επειδή φοβόταν τη λογοκρισία, αλλά πίστευε ότι η σοβιετική κυβέρνηση ήταν πολύ πιο ευγενική, πιο ανθρώπινη και πιο λαμπερή από ό,τι στην πραγματικότητα. Όλοι θέλουν να πιστεύουν στο καλύτερο• πολλοί Σοβιετικοί συγγραφείς πίστευαν στον κομμουνισμό και άμβλυναν τις αρνητικές εκδηλώσεις της ζωής. Ή πιστεύετε ότι ο Γκάινταρ δεν ήξερε τι είναι η κολεκτιβοποίηση; Το ήξερα, αλλά φοβόμουν! Ωστόσο: εκτός από τις υπερβολές που διαπράχθηκαν, η ίδια η ιδέα της κολεκτιβοποίησης ήταν σωστή και η πλειονότητα της αγροτιάς την υποστήριξε. Πίστευαν στους καλύτερους και αγαπούσαν τον Στάλιν. Αναρωτιέμαι πώς αντιμετώπισε ο ίδιος ο Μπουλγκάκοφ τον Στάλιν; Άλλωστε, ο Στάλιν τον έσωσε από τα βάναυσα αντίποινα του NKVD και επέτρεψε ακόμη και να γυριστούν τα έργα του Μπουλγκάκοφ στις αίθουσες. . Αλλά υπάρχουν τόσοι ικανοί συγγραφείς που πυροβολήθηκαν ή σάπισαν σε στρατόπεδα. Γενικά, αν έπαιρνες τον Δάσκαλο και τη Μαργαρίτα από τον Μπουλγκάκοφ, κανείς δεν θα τον ήξερε τώρα (εκτός από έναν στενό κύκλο ειδικών).. Αν του άφηνες μόνο τον Δάσκαλο και τη Μαργαρίτα, τότε θα το ήξεραν όλοι!
  Ωστόσο, κάθε συγγραφέας έχει τα δικά του αριστουργήματα, όπως: Οι Τρεις Σωματοφύλακες του Δουμά (και δηλαδή τα γεγονότα, τον βοήθησαν να τα γράψει) ή τον Σέρλοκ Χολμς του Κόναν Ντόιλ. Είναι πιο δύσκολο να προσδιορίσει κανείς ένα κορυφαίο μυθιστόρημα από τον παραγωγικό Ιούλιο Βερν, αλλά το πιθανότερο είναι το Twenty Thousand Legs Under the Sea, καθώς γυριζόταν πιο συχνά. Από την άλλη πλευρά, αφού ο Jackie Chan πρωταγωνίστησε στο blockbuster "Around the Light in Eighty Days", ίσως αυτό το έργο έγινε ο ηγέτης στο box office. Είναι καλύτερα να μην αγγίζετε σύγχρονους συγγραφείς• δεν υπάρχει ούτε ένας γίγαντας ανάμεσά τους. Επιπλέον, οι πρωτότυπες ιδέες έχουν ως επί το πλείστον εξαντληθεί και σχεδόν κάθε συγγραφέας μπορεί να κατηγορηθεί για λογοκλοπή. Ήταν διαφορετικό το θέμα στα τέλη του δέκατου ένατου - στις αρχές του εικοστού αιώνα, όταν αναδυόταν φρέσκο παρθένο έδαφος της λογοτεχνίας. Ναι, τότε υπήρχαν γίγαντες, αλλά τώρα συνθλίβονται, και μόνο ένας λίγο πολύ ταιριάζει στον ορισμό του μεγάλου!
  Μια λιβελλούλη, μεγάλη σαν γερανός, πέταξε πάνω από τη Γιάνκα. Ένας από τους τοξότες την πυροβόλησε και τη χτύπησε. Το αγόρι έδωσε προσοχή. ο σκοπευτής ουσιαστικά δεν σκόπευε. Μια γρήγορη βολή δείχνει καλή προπόνηση και μεγάλη εμπειρία. Αυτό σημαίνει ότι αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη εάν αποφασίσει να τραπεί σε φυγή. Αλλά πού?
  Ο Αχμέτ μαστίγωσε το άλογό του και, ανεβαίνοντας, φώναξε:
  - Λοιπόν, είναι έτοιμο το παιχνίδι;
  - Θα το κάνω σε μια ώρα, κύριε! - αναφώνησε η Γιάνκα.
  - Κοίτα λοιπόν, καλή μου! Αν δεν αντέχεις, θα σε μαστίγω τόσο δυνατά που... - Δεν τελείωσε ο έμπορος. Έχοντας πλησιάσει τον Muk, χτύπησε το αγόρι με ένα αγκαθωτό μαστίγιο.
  - Τι τσακαλάκι, με φαγούρα το κορμί μου! - Και πάλι το χτύπημα.
  Ο Γιάνκα σκέφτηκε, γιατί να μην φαγούρα αν αυτός ο τύπος δεν πλένεται ποτέ; Ακόμα και από μακριά μπορείς να νιώσεις πώς βρωμάει. Μυρίζει σαν κάθαρμα. Τα αγόρια-σκλάβοι είναι ακόμα πιο καθαρά.
  Είναι αηδιαστικό να παρακολουθείς, αλλά το να σηκωθείς και να επέμβεις σημαίνει να χτυπήσεις τον εαυτό σου. Ω, πόσο εύκολο είναι να πέσεις στην εκτέλεση: σιωπή, σιωπή, σιωπή!
  Ευτυχώς, ένας χνουδωτός κάπρος έτρεξε μπροστά και αυτό αποσπά την προσοχή του σαδιστή. Ο Μακ πήρε την ανάσα του με δυσκολία, αλλά δεν φώναξε. Το πρόσωπο έγινε ελαφρώς χλωμό, το κομμένο δέρμα: λεπτά ρεύματα αίματος κυλούσαν προς τα κάτω. Ο έμπορος είχε ένα ειδικό μαστίγιο με ατσάλινα αστέρια: έσκιζε δέρμα και κρέας.
  Η Yanka σκέφτηκε ότι ήταν ακόμα καλό να ζεις σε μια πολιτισμένη χώρα, όπου τα παιδιά δεν μαστιγώνονταν για μικροπράγματα. Στην τσαρική εποχή, όπως ήταν φυσικό, η ράβδος ήταν κοινή. Αλήθεια, με τον καιρό δέρνουν όλο και λιγότερο! Τα παιδιά υπό σοβιετική κυριαρχία ήταν μια προνομιούχα τάξη, τα λυπήθηκαν, το χτύπημα απαγορεύτηκε στα σχολεία. Η αλήθεια επί Στάλιν: άρχισαν να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους πολύ πιο αυστηρά. Χρησιμοποίησαν ακόμη και βασανιστήρια, αλλά μετά ήρθε ξανά η φιλελευθεροποίηση. Ίσως και το αντίθετο, δεν υπάρχει πειθαρχία στο σχολείο, πλήρης ανευθυνότητα. Ωστόσο, όταν εσείς οι ίδιοι μαστιγώνεστε, κατά κάποιο τρόπο δεν θέλετε πραγματικά να υποβάλετε τους άλλους σε μαστίγωμα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο πεπεισμένοι ειρηνιστές είναι αυτοί που πολέμησαν και είδαν τον θάνατο των συντρόφων τους!
  Αναρωτιέμαι τι θα έκανε ένα από τα βιβλία περιπέτειας στη θέση του. Θα προκαλούσες τον Αχμέντ σε αγώνα;
  Αυτό σημαίνει να πεθάνεις ο ίδιος. Ή όπως σε παραμύθι: σε μια κρίσιμη στιγμή εμφανίζεται μια μεγάλη μάγισσα ή πολεμιστής. Η πραγματική μάχη ξεκινά, όπου ο αντίπαλός σας είναι ήδη ένα αξιολύπητο σκουλήκι.
  Η ζωή είναι πολύ πιο περίπλοκη. Άλλωστε αυτό που του συμβαίνει δεν είναι υπερπαραγωγή. Και δεν είναι σε θέση να σκορπίσει μόνος του τους φρουρούς ούτε να μαχαιρώσει τον αρχηγό. Πρέπει λοιπόν να σιωπήσεις και να αντέχεις. Τώρα, αν θυμάστε τις αναλογίες, τότε τι έκαναν ορισμένοι ήρωες στο Μεσαίωνα. Ένας θυμάμαι ότι του έκανε θεραπεία, του έκανε εγχειρήσεις και όλα του πήγαν υπέροχα. Άλλος μπήκε στη βασιλική υπηρεσία κάνοντας καριέρα, ο τρίτος έγινε πειρατής, ο τέταρτος...
  Ωστόσο, πρόκειται για ενήλικες. Είναι πιο δύσκολο με τα παιδιά! Πρώτα απ 'όλα: πρέπει να προσποιηθείτε ότι είστε εκπρόσωπος κάποιας ευγενούς οικογένειας. Αλίμονο, έχασε τον πρώτο γύρο! Σκυφτός στο επίπεδο του σκλάβου! Ένας άλλος τρόπος είναι η χρήση της σύγχρονης γνώσης.
  Λοιπόν, προσπαθεί ήδη να κάνει κάτι εδώ. Υπάρχουν μερικά αρκετά αξιοπρεπή σετ σκακιού που πρόκειται να είναι έτοιμα, και εκτός από αυτό, μπορεί να εφεύρει πολλά περισσότερα παιχνίδια. Γενικά, αν είσαι ελεύθερος άνθρωπος, μπορείς να γίνεις πλούσιος από αυτό. Είναι αλήθεια ότι πολλά εξαρτώνται από την τύχη εδώ, αν το σκάκι είναι δημοφιλές στον κόσμο μας, τότε γιατί να μην είναι: υπάρχει κάτι σούπερ σε αυτό. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι κακό να αποκτήσεις το μονοπώλιο στην παραγωγή σκακιού, διαφορετικά τα κέρδη θα πέσουν. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και με καλλυντικά, εδώ ίσως οι γυναίκες να μην επιδίδονται σε αυτό. Ωστόσο, ακόμα και εδώ πρέπει να είσαι ελεύθερος άνθρωπος. Και είναι καλύτερα να κρύψετε τις ικανότητές σας προς το παρόν. Γενικά, πιο συχνά στο παρελθόν, ήρωες ιστορικών περιπετειών ενεργούσαν με ωμή βία. Εδώ, φυσικά, η ισχύς και οι πραγματικές δυνατότητες των ειδικών δυνάμεων είναι πολύ υπερβολικές. Δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις που επίλεκτοι μαχητές ξυλοκοπούνται από απλούς χούλιγκανς του δρόμου; Κόσμιος! Είναι λοιπόν αφελές να πιστεύουμε ότι ένας στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων μπορεί να σκοτώσει εκατό εκπαιδευμένους μαχητές με σπαθιά. Ο Γιάνκα ήταν έτοιμος να στοιχηματίσει ότι ένας καλά εκπαιδευμένος και έμπειρος αρχαίος Ρωμαίος μονομάχος θα μπορούσε να σκοτώσει σχεδόν οποιοδήποτε μέλος της ειδικής ομάδας Άλφα με σπαθιά. Και, η υπερδύναμη των ειδικών δυνάμεων είναι ένα είδος προπαγανδιστικού κλισέ. Σούπερμαν σύμπλεγμα! Αν και αυτό είναι απλώς ένα συνηθισμένο σώμα πρωτεΐνης, και συχνά πίνεται σε αυτό! Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η μάχη γίνεται βαρετή! Τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε; Ένα αυτόματο μηχάνημα ακριβώς όπως αυτό, δεν μπορείς να το εφεύρεις, είναι λεπτή δουλειά. Ναι, φυσικά, ένα πιο απλό κανόνι: μπορείς να φτιάξεις και να παράγεις μπαρούτι. Τι θα δώσει όμως αυτό; Θα αρχίσει ανήκουστος πόλεμος, θα χυθούν ρυάκια αίματος. Και θα παραμείνει στην αλυσίδα. Θυμήθηκα τις περιπέτειες του Γκιούλιβερ, πώς πρόσφερε στον βασιλιά των γιγάντων να παράγει μπαρούτι, αλλά ο μονάρχης αρνήθηκε. Τι σοφή απόφαση! Επιπλέον, εκτός από την πυρίτιδα, υπάρχουν και πολλά άλλα επικίνδυνα εκρηκτικά. Brr! Δεν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις κούρσα εξοπλισμών. Είναι κρίμα που, για παράδειγμα, δεν έχει το ελιξίριο της αιώνιας νιότης, ενώ οι άνθρωποι της εποχής του δεν ξέρουν πώς να το κάνουν οι ίδιοι. Ίσως να παράγει μουσικά όργανα; Ω, αυτή είναι μια ιδέα, αλλά πρώτα αποκτήστε ελευθερία!
  Υπάρχουν δύο τρόποι εδώ: τρέξτε μακριά ή με κάρυ με τον ιδιοκτήτη. Το πρώτο μονοπάτι είναι δελεαστικό, αλλά επικίνδυνο, το δεύτερο, αντίθετα, δεν είναι πολύ επιθυμητό, αλλά πιο ρεαλιστικό και ασφαλές. Ωστόσο, πολλά εξαρτώνται από τον άνθρωπο. Αν ο Αχμέντ έχει έστω και ένα κομμάτι συνείδησης;
  Η μανιταρόβροχή άρχισε να πέφτει. Ο ήλιος συνέχισε να λάμπει. Εδώ η Yanka ήταν η πρώτη που είδε ένα τοπικό ουράνιο τόξο. Ήταν πολύ πιο πλούσιο, πιο φωτεινό, πιο ποικιλόμορφο από το γήινο. Ο συνολικός αριθμός των αποχρώσεων που ήταν διαθέσιμες ήταν απίστευτα μεγάλος.
  Ακόμη και οι σκλάβοι που την είδαν τη θαύμασαν περισσότερες από μία φορές. Τα αγόρια προσπάθησαν να γελάσουν και δέχθηκαν ένα μαστίγιο στην πλάτη τους.
  Η Γιάνκα ρώτησε τον φρουρό:
  - Τι είναι απίστευτα όμορφο εδώ όταν βρέχει;
  Ο μισθοφόρος απάντησε:
  - Τι με νοιάζει; Αυτό δεν κάνει το πορτοφόλι μου πιο βαρύ! Απλώς ο Θεός Fazjara παίζει!
  - ΠΟΥ?
  - Fazjara ή Fazh! Θεότητα του μικρού φωτός. Τόσο επιπόλαιο και μάλλον αδύναμο!
  Η Yanka σημείωσε:
  - Ποιος σου αρέσει περισσότερο;
  Ο μισθοφόρος απάντησε με ενθουσιασμό:
  - Φυσικά Γκορ! Είναι ένας πολύ δυνατός θεός! Προστάτης των πολεμιστών! Υπάρχει και αληθινός Σέττερ, αλλά του αρέσουν πολύ οι αιματηρές θυσίες! Για να κερδίσετε, πρέπει να σκοτώσετε πάρα πολλούς σκλάβους! Και οι σκλάβοι είναι αξία και πλούτος!
  Η Yanka συμφώνησε:
  - Ένα πρόσωπο υψίστης αξίας!
  - Ο άνθρωπος είναι μπούγκερ! Πόσα δεν καταλαβαίνεις μικρέ! Ένα αξιολύπητο ανθρωπάκι.
  - Και ο Σουλτάνος;
  Ο μισθοφόρος κούνησε το δόρυ του:
  - Σώπα, άθλιο, αλλιώς θα μας καρφώσουν όλοι!
  Η Γιάνκα αναφώνησε με προσχηματικό φόβο:
  - Φυσικά και είμαι σιωπηλός, ω υπέροχο!
  - Ποιος είναι μεγάλος;
  - Φυσικα εσυ!
  Ο μισθοφόρος πήρε μια περήφανη στάση:
  - Είμαι ο μεγαλύτερος στον κόσμο.
  Ο έμπορος φώναξε στον μισθοφόρο:
  - Αυτό που είπες?
  Αμέσως στρίμωξε:
  - Πλάκα έκανα, ιδιοκτήτη.
  - Κατάλαβα τι εννοείς! - Ο Αχμέντ πήδηξε στον μισθοφόρο και τον χτύπησε πίσω με το μαστίγιο του. Πέταξε από το άλογό του από φόβο. Συνετρίβη, σηκώνοντας σκόνη, αλλά αμέσως πήδηξε:
  - Τα καταλαβαίνω όλα, αφέντη!
  - Το έπιασα?
  - Ναί! Μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια!
  - Λοιπόν, κάτσε πριν σε δέσω στο θηρίο.
  Ο μισθοφόρος ανέβηκε με λίγη δυσκολία, ενώ βογκούσε και προφανώς του έριξε τα νεφρά. Ο Γιάνκα δυσκολεύτηκε να συγκρατήσει το γέλιο του: δεν του έφταναν για να κάνει άλλον εχθρό.
  Ο Αχμέντ οδήγησε στο αγόρι:
  - Λοιπόν, πώς είναι έτοιμο το παιχνίδι;
  - Κόβω την τελευταία φιγούρα!
  - Εντάξει, αυτός ο ανόητος με διασκέδασε, είμαι ακόμα ευγενικός και σε συγχωρώ!
  Η Γιάνκα απάντησε με ορατή ταπεινοφροσύνη:
  - Σας ευχαριστώ, κύριε!
  Ο Αχμέτ χάρηκε με αυτό, αλλά είπε αυστηρά:
  - Μη με φωνάζεις ειδικά μπροστά σε όλους, αφέντη. Αυτή είναι μια έκκληση προς τον Σουλτάνο. Πείτε με κύριο, ή καλύτερα, κύριε.
  - Κατάλαβα, κύριε!
  - Αυτό είναι υπέροχο! Όταν φτάσω την επόμενη φορά το παιχνίδι θα πρέπει να είναι έτοιμο!
  - Θα προσπαθήσω!
  Το αγόρι επέστρεψε στη δουλειά: Αυτή τη στιγμή τον ενδιέφερε αν θα ήταν ο τοπικός πρωταθλητής στο παιχνίδι ή όχι. Το σκάκι είχε τους γίγαντες του, για παράδειγμα τον Γκρέκο, τον Φίλιντορ, τον Μόρφι, τον Καπαμπλάνκα, τον Φίσερ, τον Κασπάροφ. Τώρα σκακιστές και γκραν μάστερ αλέθονταν. Ο πιο απόλυτος πρωταθλητής είναι ο υπολογιστής. Ή πιο συγκεκριμένα, ένα ρομπότ σκακιού! Άλλοι μεγάλοι πρωταθλητές: ήταν κατά κάποιο τρόπο μπροστά από την εποχή τους. Για παράδειγμα, ο Greco ήταν ο πρώτος που εισήγαγε την έννοια του θυσιαστικού συνδυασμού, ο Philidor του ρόλου των πιονιών και του παιχνιδιού θέσης, η Morphy της ανάπτυξης ανοίγματος, η άμυνα Steinitz, η ψυχολογία Lasker. Καθένας τους ήταν πραγματικό πρόσωπο! Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι σχεδόν όλοι οι πρωταθλητές ήταν σύνοροι, επαναστάτες. Συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου μεγάλου πρωταθλητή: Γκάρι Κασπάροφ. Ο Yanka παρακολούθησε σχεδόν όλα τα παιχνίδια: ο Garry Kasparov. Αυτό που ήταν εντυπωσιακό γι 'αυτόν ήταν η γνώση του για τα ανοίγματα, το έντονο συνδυαστικό του όραμα, η επιμονή του στον αγώνα για την πρωτοβουλία και η έλλειψη φόβου για τους συνεργάτες του. Ο Κασπάροφ έδωσε μια σειρά από συντριπτικά χτυπήματα στους αντιπάλους του! Φαίνεται σαν να χάρισε τη βασίλισσα - δεν μπορείς να ξεφύγεις από το ματ ! Λοιπόν, στο διάολο με τους στίχους. Ωστόσο, οι Yankees έχουν μια σταθερή πρώτη θέση και εμπειρία στο να νικήσουν ισχυρά προγράμματα υπολογιστών.
  Τελικά το τελευταίο άλογο κόβεται. Φου-φου! Μπορείς να ξαπλώσεις να ξεκουραστείς, τα χέρια σου είναι κουρασμένα!
  Ο Γιάνκα δεν παρατήρησε πώς αποκοιμήθηκε και έχασε το ρυθμό του. Επιπλέον: είχαν ήδη διασχίσει την κορυφογραμμή και κατέβηκαν στην κοιλάδα, όπου ήταν πιο ζεστά. Η Γιάνκα ονειρεύτηκε έναν αγώνα αλόγων. Είναι αλήθεια ότι μερικά από τα άλογα έχουν κοχύλια σε σχήμα σαλιγκαριού, όπως τα ντόπια άλογα.
  Ο Γιάνκα παλεύει: έχει πολλή δύναμη, είναι μεγάλος και ώριμος. Κατεβάζει το ένα μετά το άλλο. Σπάει στον κεντρικό ήρωα που φορά το στέμμα του Δούκα. Το αγόρι κάνει μια απότομη αιώρηση και χτυπάει. Το σπαθί του εχθρού ράγισε, η άκρη έπεσε κάτω από τις οπλές. Η Γιάνκα ξαναχτυπά...
  Αυτή τη στιγμή ο έντονος πόνος τον καίει. Το αγόρι ουρλιάζει και ανοίγει τα μάτια του. Η θηλιά τον "ζεμάτισε" για άλλη μια φορά.
  - Πώς κοιμήθηκε το γεράκι;
  Η Γιάνκα ήθελε να διώξει τον βασανιστή ή ακόμα και να τον γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο, αλλά απάντησε εξωτερικά ταπεινά:
  - Πολύ καλός κύριος!
  - Λοιπόν, αυτό είναι υπέροχο! Είναι έτοιμο το παιχνίδι;
  Το αγόρι έγνεψε καταφατικά:
  - Ναι, το μόνο που μένει είναι να το βάψεις!
  - Λοιπον, πως παει! Ζωγράφισέ το! - Ο Αχμέτ έσφιξε τα χείλη του από ανυπομονησία.
  - Πρόστιμο! Υπάρχει ασπρόμαυρη βαφή;
  - Δώσε τον! Το ένα είναι με βάση τον άνθρακα, το άλλο είναι κιμωλία! - Ο δουλέμπορος σφύριξε στον αέρα με το μαστίγιο του, αλλά δεν τον χτύπησε.
  Στη Γιάνκα δόθηκε ένα πινέλο και το αγόρι άρχισε να ζωγραφίζει. Είναι εύκολο να ζωγραφίσεις τις φιγούρες, αλλά να βάλεις τον ίδιο τον πίνακα σε τετράγωνα έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφα... Έπρεπε να τσιμπήσω: χρησιμοποιώντας διάφορα κλαδιά και γάντζους ως συσκευές. Όχι χωρίς δυσκολία, ο Γιάνκα τελείωσε τη δουλειά. Και τώρα θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος εφευρέτης του σκακιού, εκτός φυσικά και αν ο Ahmed: η ανακάλυψή του δεν είναι κλεμμένη. Αν και υπήρχε, για παράδειγμα, ο μεγάλος σκλάβος-φιλόσοφος Αίσωπος, που έγινε πιο διάσημος από τους περισσότερους αρχαίους βασιλείς και σύγχρονους προέδρους!
  Τα τετράγωνα δεν βγήκαν πολύ ομοιόμορφα, αλλά θα γίνει. Ο Yanka θαύμαζε τη δουλειά του: δεν φαινόταν να παρατηρεί το ταλέντο του ως τεχνίτης, αλλά η ανάγκη τον ανάγκασε. Όταν ένας άνθρωπος πιέζεται από τη ζωή, δείχνει συχνά εφευρέσεις και προηγουμένως κρυμμένες ικανότητες. Εδώ είναι πρώτα: το σκάκι σε αυτό το σύμπαν. Καλό θα ήταν να φτιάξουμε και ένα ρολόι. Λοιπόν, αυτό είναι επίσης μια καλή ιδέα, μπορείτε να γίνετε πλούσιοι σοβαρά με ρολόγια! Αν ο μηχανισμός αυτών με ελατήρια είναι πολύ περίπλοκος και απαιτεί μεγάλη επιδεξιότητα, τότε τα ηλιακά, που είναι πολύ πιο απλά, είναι αρκετά προσιτά στον Μεσαίωνα. Απλώς μείνε σιωπηλός για αυτό προς το παρόν. Το αγόρι τακτοποίησε τα κομμάτια και θυμήθηκε ότι στο Μεσαίωνα το πιο κινητό κομμάτι δεν ήταν η βασίλισσα, αλλά ο επίσκοπος. Πιο συχνά τον αποκαλούσαν γελωτοποιό ή δρομέα. Επίσκοπος είναι μεταγενέστερο όνομα, όπως ακριβώς ονομάστηκε ο πύργος: γύρος ή κανόνι! Στο Μεσαίωνα πήγε μόνο σε δύο χωράφια. Βασίλισσα ή επίσκοπος για ένα. Αλλά τώρα, είναι καλύτερα να εισαγάγετε αμέσως σύγχρονους κανόνες, διαφορετικά δεν θα είναι τοπικός πρωταθλητής. Διαφορετικά, προσαρμοστείτε στους νέους κανόνες και η θεωρία σε αυτή την περίπτωση θα είναι διαφορετική. Ποιο άλλο παιχνίδι στον πλανήτη Γη έχει τόσες πολλές εκατοντάδες βιβλία αφιερωμένα στη θεωρία και την ανάλυση των παιχνιδιών; Ναι, φυσικά, οι επαγγελματίες πυγμάχοι λαμβάνουν μεγάλες αμοιβές, πιο πλούσιοι από τους σκακιστές, αν και για παράδειγμα ο Φίσερ κέρδισε εκατομμύρια στην εποχή του, αλλά η ομορφιά και η αισθητική είναι ασύγκριτα. Ωστόσο, ο Φίσερ συχνά συνέκρινε το σκάκι με την πυγμαχία. Ο Yanka έπρεπε να συμμετάσχει σε πυγμαχία επαφής, αλλά δεν του άρεσε η πυγμαχία. Λόγω της αντίδρασης και της ταχύτητάς του, το αγόρι κέρδισε ακόμη και έναν σχολικό διαγωνισμό (στα σημεία, χωρίς να τολμήσει να χτυπήσει με πλήρη δύναμη), αλλά αρνήθηκε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό το άθλημα. Στο σχολείο, είχε αρκετή δύναμη για να χτυπήσει τον δράστη στο πρόσωπο, αλλά ο Γιάνκα είχε καλή καρδιά• δεν είχε την παραμικρή επιθυμία να χτυπήσει τους αδύναμους, ακόμη και τον "σχμούζερ". Αλήθεια, τώρα μετάνιωσε βαθιά που εγκατέλειψε μια καριέρα στην πυγμαχία, και ακόμα καλύτερα, μια καριέρα kickboxing (όπου κάνουν και κλωτσιές). Ωστόσο, ένα δωδεκάχρονο αγόρι, ακόμα κι αν ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής μεταξύ των παιδιών, είναι απίθανο να τα βγάλει πέρα με είκοσι πέντε έμπειρους και ένοπλους πολεμιστές. Αλλά ο ιδιοκτήτης Ahmed: αν ένας εναντίον ενός, μάλλον το έκανε. Έχει εξαιρετικές διατάσεις, εύκαμπτες αρθρώσεις και καλές ικανότητες για πολεμικές τέχνες. Απλώς του λείπει ο χαρακτήρας. Είναι κατά κάποιο τρόπο δύσκολο να χτυπήσεις ένα άτομο στο πρόσωπο και να προκαλέσεις πόνο. Ωστόσο, στον Μεσαίωνα, δεν μπορείς να είσαι πολύ ανθρώπινος, θα σε φάνε, πρέπει να κάνεις κυνόδοντες!
  Ο Γιάνκα μύρισε τη λευκή βασίλισσα και την πήρε στη γλώσσα του. Όχι, δεν είναι καθαρή κιμωλία, είναι κάτι φυτικό και πιο εύγευστο. Το αγόρι έκανε την πρώτη κίνηση, μετακινώντας το μαύρο πιόνι. Ο Γιάνκα αποφάσισε ότι το μαύρο θα έκανε την πρώτη κίνηση, αφήστε τις σκοτεινές δυνάμεις να γίνουν ο επιτιθέμενος!
  Σαν για να επιβεβαιώσει τέτοιες σκέψεις, φύσηξε το βράδυ και οι μεγάλοι καταπράσινοι φοίνικες έγνεψαν καταφατικά. Το αγόρι τους κούνησε το χέρι του. Ο Αχμέντ παρατήρησε αυτή τη χειρονομία και πήδηξε προς τη Γιάνκα.
  - Πώς το έβαψες;
  - Μάλιστα κύριε! Εδώ είναι ασπρόμαυρα!
  Ο Αχμέτ κατέβηκε από το άλογο του σαλιγκάρι, κάθισε στο κάρο και σήκωσε προσεκτικά τη σανίδα.
  - Τίποτα! Φαίνεται όμορφη! Ακριβώς πώς να το παίξετε!
  Η Γιάνκα άρχισε να εξηγεί:
  - Πρέπει να μετακινήσετε τις φιγούρες μία προς μία!
  - Γιατί εναλλάξ! Είναι καλύτερα να βιαστείτε αμέσως, μαζικά!
  Η Yanka αντέτεινε ευθαρσώς:
  - Όχι, θα υπάρξει χάος, αλλά το παιχνίδι θα πρέπει να δημιουργήσει αρμονία!
  - Έτσι... Αρμονία! - Ο δουλέμπορος έβγαλε ένα χοντρό, γενειοφόρο πρόσωπο.
  - Φυσικά, το κύριο πράγμα σε αυτό είναι το κεφάλι, αυτό το παιχνίδι σας επιτρέπει να δείξετε με μεγαλύτερη σαφήνεια τις ικανότητες ενός διοικητή. - είπε συνετά η Γιάνκα.
  Ο Αχμέντ έξυσε την κορυφή του κεφαλιού του:
  - Διοικητή! Ουάου! Μερικές φορές μου φαίνεται ότι ο καλύτερος διοικητής είμαι εγώ! Ειδικά αν χρειάζεται να κουμαντάρετε χρυσά κοχύλια!
  Η Γιάνκα απάντησε γρήγορα:
  - Η προπόνηση δεν βλάπτει ποτέ, ειδικά αφού πρόκειται για μια δίκαιη μάχη που ξεκινά επί ίσοις όροις!
  - Είσαι ειλικρινής; Και στον πόλεμο δεν μπορείς να είσαι ειλικρινής. - Ο Αχμέντ στριφογύρισε το δαχτυλίδι στο τριχωτό χέρι του.
  - Αν μάθεις να κερδίζεις τίμια, τότε δεν θα έχεις ίσο στην εξαπάτηση!
  Ο Αχμέτ συμφώνησε:
  - Λοιπόν, εντάξει, ας προσπαθήσουμε να παίξουμε: ξανά και ξανά!
  - Κάθε κλάδος του στρατού κινείται με τον δικό του τρόπο... - άρχισε η Γιάνκα.
  Ο Αχμέτ κούνησε το κεφάλι του:
  - Είναι πολύ δύσκολο!
  - Όχι, είναι συναρπαστικό! Πίστεψέ με! - Είπε το αγόρι με ενθουσιασμό. - Τελικά, το ίδιο συμβαίνει και σε έναν πραγματικό πόλεμο, οι ιππείς είναι ίσοι με το πεζικό;
  Ο έμπορος έξυσε τη μύτη του:
  - Στην πραγματικότητα, αυτό είναι αλήθεια! Εντάξει, ας εξηγήσουμε τους κανόνες.
  Η Γιάνκα πήρε ένα πιόνι:
  - Αυτός είναι ένας πεζικός, κατά την πρώτη κίνηση, μπορεί να πηδήξει είτε ένα είτε δύο κελιά.
  - Ενδιαφέρον!
  - Αλλά στη δεύτερη κίνηση, μπορεί να μετακινήσει μόνο ένα τετράγωνο!
  - Γιατί? - Ο Αχμέτ έγειρε πιο κάτω, η δυσοσμία από αυτόν έγινε πιο δυνατή.
  - Γιατί το πεζικό κουράζεται κατά τη μετάβαση! - Η Γιάνκα απομακρύνθηκε ελαφρώς από τον βρωμερό πλούσιο.
  - Και αν το μετακινήσεις στο πλάι!
  - Μπορεί να πιάσει μόνο ένα άλλο κομμάτι διαγώνια, αλλά ο ίδιος κινείται μόνο ευθεία! - Το αγόρι έδειξε με το δάχτυλό του τον πίνακα για να τον πείσει.
  - Γιατί?
  - Άλλωστε, όταν ένας πεζός κουνάει ένα ξίφος, κόβει και στο πλάι!
  Ο Αχμέτ ήταν περίεργος:
  - Γιατί όχι απευθείας;
  - Η ασπίδα είναι στο δρόμο του! - Βρήκα τη Γιάνκα.
  Ο έμπορος χάιδεψε τα ξανθά μαλλιά του αγοριού:
  - Λοιπόν, είσαι λίγο πονηρός! Είναι περισσότεροι από όλους, αλλά είναι οι πιο αδύναμοι!
  - Όχι σίγουρα με αυτόν τον τρόπο! Αν το πιόνι φτάσει στην τελευταία γραμμή, μπορεί να μεταμορφωθεί σε οποιοδήποτε κομμάτι! - Ο Γιάνκα σήκωσε το χέρι του.
  - Όπως κάθε άλλη φορά; - Ο Ahmed φάνηκε να διαφωνεί με αυτό.
  - Αύξηση σταδιοδρομίας, για ιδιαίτερες αξίες!
  - Έτσι είναι; Και μάλιστα ο Σουλτάνος;
  - Οχι! Το Sultan san είναι κληρονομικό!
  Ο Αχμέτ ηρέμησε:
  - Συμφωνώ λοιπόν, αυτό είναι πολύ πιο δίκαιο! Πες μου ποια είναι τα στοιχεία.
  - Αυτό είναι ένα πύργο, το οδηγεί ο άνεμος και μπορεί να κινήσει οκτώ τετράγωνα ταυτόχρονα: σε ευθεία γραμμή.
  - Γιατί σε ευθεία γραμμή;
  - Έτσι φυσάει ο άνεμος! Το πύργο ελέγχεται από τα στοιχεία και τον διοικητή και γενικά είναι ένα πολύ δυνατό και κινητό κομμάτι.
  Ο Αχμέτ κούνησε το κεφάλι του.
  - Ναι, φαίνεται ότι είναι πολύ δυνατό! Τι άλλο έχεις! Αυτός είναι, και ξέρω τον δρομέα.
  - Ναι, ένα άλογο, πηδάει με το γράμμα G. Αυτό είναι! - Το αγόρι το έδειξε στον πίνακα και χαμογέλασε.
  - Είναι αστείο! Ακριβώς! - Ο Αχμέντ γέλασε.
  - Πήδα σαν ακρίδα! - Η Γιάνκα χαμογέλασε ακόμα πιο πλατιά. Τα δόντια του είναι κάπως μεγαλύτερα από ό,τι θα έπρεπε για ένα αγόρι της ηλικίας του, αλλά είναι τέλεια ίσια - πιο λευκά από την κιμωλία.
  - Λοιπόν, εντάξει, ποιος είναι αυτός; - συνέχισε ο Αχμέτ.
  - Αυτός είναι ελέφαντας!
  - Ελέφαντας! Όχι πολύ παρόμοια!
  Η Yanka βρέθηκε αμέσως:
  - Στον κόσμο μας: αυτοί είναι ελέφαντες!
  - Τι βδέλυγμα, ο κόσμος σου είναι ασήμαντος και άσχημος. - Ο Αχμέτ χτύπησε το αγόρι στη μύτη. - Μακάρι να είχες ένα μπαούλο σαν αυτό. Εντάξει, πώς περπατάει;
  Το αγόρι εξήγησε υπομονετικά:
  - Λοξά, πραγματικά για όλο το μήκος του ταμπλό!
  - Και γιατί είναι λοξό;
  - Το πολύ μεγάλο βάρος γέρνει στο πλάι! - Η Yanka ένιωθε σαν δασκάλα που εξηγούσε τη δομή μιας ατομικής βόμβας σε ένα μαθητή της πρώτης δημοτικού.
  - Ω, αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον! Και τι φιγούρα είναι αυτή!
  Το αγόρι φούσκωσε τα μάγουλά του:
  - Αυτή είναι η πιο δυνατή φιγούρα, η βασίλισσα ή ο αρχιβεζίρης. Μπορεί να περπατήσει προς τα δεξιά, προς τα αριστερά και διαγώνια.
  - Γιατί είναι έτσι;
  - Ο Ανώτατος Βεζίρης είναι τις περισσότερες φορές ο κύριος διοικητής, και σε πολλές χώρες: στην πραγματικότητα κυβερνά τη χώρα. Άλλωστε, συχνά ο δεύτερος δίνει μεγαλύτερη σημασία στη διακυβέρνηση του κράτους από τον πρώτο! - Η Γιάνκα έγνεψε καταφατικά, μετακινώντας τη βασίλισσα στα τετράγωνα. - Σελιάβι! Κουλ τύπος!
  Ο Αχμέτ προσάρμοσε το τουρμπάνι του:
  - Τι είναι λογικό! Αλλά αυτό, το ξέρω ήδη - ο ίδιος ο Σουλτάνος!
  - Ναί! Περπατά προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά μόνο ένα τετράγωνο.
  - Γιατί είναι τόσο αδύναμο; - Υπήρχε απογοήτευση στη φωνή του δουλέμπορου.
  - Το γεγονός είναι ότι το βάρος της εξουσίας του Σουλτάνου είναι πολύ μεγάλο για να δείξει ευελιξία, εκτός αυτού, σε μια εκστρατεία πρέπει να φέρει μαζί του ένα ολόκληρο χαρέμι! - Η Yanka τραγούδησε. - Δεν μπορείς να ζήσεις στον κόσμο χωρίς γυναίκες! Περιέχουν τον ήλιο του Μάη - όπως είπε ο ποιητής!
  Ο Αχμέντ γέλασε άσεμνα δυνατά, ακόμα και τα άλογα ξέφυγαν:
  - Πνευματώδης! Πολύ πνευματώδης! Λοιπόν, τώρα ξέρω τους κανόνες: ίσως μπορούμε να παίξουμε;
  Η Γιάνκα χαμογέλασε:
  - Λοιπόν, γιατί να μην παίξουμε! Το μαύρο πάει πρώτο!
  - Τότε το δικό μου θα είναι μαύρο! - Ο Αχμέντ μετακίνησε αποφασιστικά το ακραίο πιόνι. Έχοντας κάνει την κίνηση, η οποία στον σχολιασμό γράφεται a7-a5.
  - Γιατί έπαιζες έτσι;
  - Αρχίζω να κυκλοφορώ στα πλάγια! - Ο αλαζονικός πλούσιος γρύλισε περιφρονητικά.
  - Εντάξει, ας είναι; - Απάντησε η Γιάνκα Ε2-Ε4.
  Το παιχνίδι έχει ξεκινήσει. Ο Αχμέτ, φυσικά, δεν ήξερε τη θεωρία και απλώς παρέταξε τα πιόνια. Όπως ήταν φυσικό, το θέμα έληξε: με μια γρήγορη κατάρα.
  - Τι είναι αυτό?
  - Ο βασιλιάς έχει καταστραφεί: αυτό σημαίνει ότι ολόκληρος ο στρατός παραδίδεται, αυτοί είναι οι κανόνες. - Ο Γιάνκα άπλωσε τα χέρια του, σκοτεινιασμένος από το φρέσκο μαύρισμα.
  - Δεν μπορεί ο βεζίρης να αναλάβει την εντολή; - ρώτησε ο Αχμέντ.
  - Οχι! - Το αγόρι στρατηγικής έκοψε.
  - Γιατί? - Ο δουλέμπορος σήκωσε το μαστίγιο.
  - Γιατί: δεν θέλει να πεθάνει ο Σουλτάνος. Άλλωστε, ο βασιλιάς δεν νικιέται, υπερασπιστείτε τον μέχρι τέλους: το ιερό καθήκον των υπηκόων του! - Είπε με θέρμη ο σοφός σκλάβος.
  - Σπάνια αφοσίωση! Μου αρέσει αυτό το παιχνίδι! Την επόμενη φορά: δεν μπορείς να με νικήσεις! Εγώ... - Το μαστίγιο σφύριξε στον αέρα.
  - Θα ζευγαρώσω! Όταν συλλαμβάνεται ένας μονάρχης, λέγεται ματ! - Οι γυμνοί ώμοι του αγοριού έτρεμαν, ήθελε να αποφύγει ένα τέτοιο "χάδι".
  - Αστείο όνομα! Τότε έλα, αν κερδίσω, θα πάρεις δέκα καυτές βολές στην πλάτη σου! - Ο Αχμέτ ξεγύμνωσε τα δόντια του άσχημα.
  - Τι και αν εγώ? - Η Γιάνκα χάρηκε που στο επόμενο λεπτό το μαστίγιο με τα φραγκόσυκα αστέρια δεν θα τον χάιδευε.
  - Θα σας κεράσουν κρέας για δείπνο. Για έναν σκλάβο: το κρέας είναι μια πολύ μεγάλη λιχουδιά! - μαλάκωσε ο Αχμέντ.
  - Ερχεται! κι εμένα με ενδιαφέρει!
  Το αγόρι τακτοποίησε τα κομμάτια και ξεκίνησε ένα νέο παιχνίδι.
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο. 16.
  Ο Βλαντιμίρ και η Ελφαράγια έκαναν κύκλους γύρω από το αθάνατο τέρας. Ήταν ήδη εξαντλημένοι και ο εχθρός συνέχισε να τους πιέζει. Σαν ύδρα: αντί να κοπεί ένα κεφάλι, φύτρωσαν δύο! Προσπαθήστε να κερδίσετε!
  Ο νεαρός άνδρας, έχοντας δεχτεί άλλο ένα κόψιμο, με τη φωνή του να σπάει από απίστευτη ένταση, πρότεινε:
  - Πρέπει πάντα να υπάρχει τρόπος: να νικήσει τον εχθρό! Γι' αυτό είναι μια διαδρομή με εμπόδια, κάποιος σίγουρα θα την περάσει και θα κερδίσει δάφνες!
  Η κοπέλα απάντησε λαχανιασμένη:
  - Φυσικά: υπάρχει τρόπος να κερδίσεις! Τι σου λέει η εμπειρία;
  Ο Βλαντιμίρ ψιθύρισε, ρίχνοντας σταγόνες αίματος:
  - Αυτό το τέρας είναι ρομπότ! Πρέπει να βρείτε τον πίνακα ελέγχου του και να τον απενεργοποιήσετε! Κβάζαρ σε υπερκλασματικές διαστάσεις: μπορεί να πνιγεί σε δακτυλήθρα.
  Η Ελφαράγια ένιωσε ελπίδα:
  - Και που είναι;
  - Όχι πολύ μακριά, αλλά όχι στο πιο προφανές μέρος! - απάντησε ο Βλαδίμηρος, χάνοντας τις τελευταίες του δυνάμεις από τις πληγές του!
  Ο Ελφαράγια ήταν λίγο πιο φρέσκος από αυτόν:
  - Άσε με να σε καλύψω, και εσύ ψάξε για αυτόν τον περιβόητο πίνακα ελέγχου!
  - Θα προσπαθήσω! - Το δεξί μάτι του νεαρού: δεν έβλεπε πια τίποτα, και το αριστερό ήταν συννεφιασμένο με ροζ ομίχλη και ο νεαρός μαχητής καθοδηγήθηκε καθαρά διαισθητικά.
  Το εικονικό τέρας επιτέθηκε στο κορίτσι με ασύλληπτη δύναμη και της προκάλεσε πολλά κοψίματα. Η Ελφαράγια υποχώρησε δειλά, με μια εντυπωσιακή πληγή ανοιχτή στον ώμο της. Τα πόδια της κοπέλας, ή μάλλον το μόνο πόδι που επέζησε, έτρεμαν, αλλά κατάφερε να κόψει ένα από τα μέλη του τέρατος!
  - Όχι, δεν θα με πάρεις τόσο εύκολα! - Ο πολεμιστής έφτυσε ένα χτυπημένο δόντι, στοχεύοντας στις σειρές των ματιών του υπερ-θηρίου.
  Το τέρας γουργούρισε:
  - Οι φλόγες του κάτω κόσμου σε περιμένουν!
  Ο Ελφαράγια αντέκρουσε τα χτυπήματα, αλλά έχασε ένα τρύπημα στο πόδι. Η μπότα διαλύθηκε αποκαλύπτοντας ένα χαριτωμένο, μυώδες πόδι. Τα δάχτυλα κάηκαν από την υπερπλασματική ροή.
  - Εδώ είναι μια μαύρη τρύπα! - Απάντησε η κοπέλα - Αυτό μου κάνεις - σουπερ-τέρας-αντιήρωάς μου! Αλλά δεν μου είναι καθόλου εύκολο να ράψω ένα φρικιό, μηδέν, μηδέν, εφτά!
  Τα χέρια του τέρατος επιμήκυναν και προσπάθησε να φτάσει στον Βλαντιμίρ. Ο νεαρός κλώτσησε, αλλά χτυπήθηκε σοβαρά στο πλάι. Το αίμα κύλησε ξανά, αφήνοντας λεκέδες στην ανώμαλη επιφάνεια. Ο Βλαντιμίρ, ξεπερνώντας τον πόνο, έκανε μια τούμπα, περπάτησε στα χέρια του και μετά έκανε άλλη μια βόλτα.
  - Θα σου δείξω τη μητέρα του Kuzka! Τσερνοντίρνικ! - Το αγόρι έκοψε τον τοίχο, προσπαθώντας να χτυπήσει ψηλότερα.
  Το τέρας συνέχισε να μεγαλώνει σε μέγεθος και εξαπέλυσε επίθεση σε δύο μέτωπα.
  Η Ελφαράγια στριφογύρισε και πήδηξε, καίγοντας τα γυμνά της πόδια και το δεύτερο άκρο της αναπτύχθηκε ξαφνικά. Η όμορφη κοπέλα βίωσε ισχυρό, αλλά μακροχρόνιο μαρτύριο. Πήδηξε και κλώτσησε το ηλεκτρονικό πλάσμα με το γυμνό της πόδι, αλλά δέχθηκε αμέσως αντίκρουση, χάνοντας τρία δάχτυλα και τραυματίζοντας το πόδι της.
  Η Ελφαράγια ούρλιαξε:
  - Η φρίκη του αντικόσμου!
  Το τέρας κορόιδεψε σαρκαστικά:
  - Στον υπερ-κάτω κόσμο: δεν θα τραγουδήσεις έτσι!
  Το κορίτσι αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Της γινόταν όλο και πιο δύσκολο. Ο Βλαντιμίρ το πήρε επίσης, μετά από μια άλλη επίθεση, το εικονικό τέρας έκοψε το πόδι του άντρα στο γόνατο.
  Το αγόρι βόγκηξε:
  - Α, αυτό είναι ανυπόφορο!
  - Να είσαι δυνατός και να συγκεντρώσεις τη θέλησή σου! - συμβούλευσε η Ελφαράγια. Η λεπίδα του σπαθιού χτύπησε την καλλονή στο στήθος και της έκοψε τη θηλή. Το κορίτσι έκανε ένα backflip, αναβοσβήνει τις γυμνές, ματωμένα τακούνια της. Μετά έβρισε θυμωμένα:
  - Έτσι χαϊδεύεις τις γυναίκες!
  Το ηλεκτρονικό πλάσμα απάντησε:
  - Θέλω μόνο να αγκαλιάσω και να αγκαλιάσω τα άσχημα κορίτσια! Θέλω να τους σπάσω τα δάχτυλα και να τα σκίσω σε μικρά κομμάτια!
  "Θα σε κόψω σε λωρίδες και θα τεντώσω τις κατσίκες!" φώναξε η Ελφαράγια. Το κορίτσι το πήρε σαν σφυρί. Ένα πόδι έσπασε και ένα κομμάτι που έσπασε πέταξε.
  Ο Βλαντιμίρ έχασε το χέρι του, απλά το έκοψαν χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα:
  - Ορίστε ένα dildo! - Ο νεαρός ορκίστηκε. - Θέλεις να με πατήσεις!
  Το τέρας ορκίστηκε άγρια:
  - Θα είναι δύσκολο για εσάς - κουάρκ κενού!
  -Κάνεις λάθος, πτωματάκι κάθαρμα!
  Ήταν πολύ δύσκολο για το αγόρι, τα πόδια του υποχώρησαν. Δεν υπήρχε δύναμη να κρατηθεί άλλο, αλλά ο Βλαντιμίρ πάλεψε. Αντιμετώπισε άλλη μια επίθεση, έκοψε το άκρο του εχθρού, αλλά αμέσως, ακόμη και δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τη στιγμή, μεγάλωσε!
  Το πλάσμα ούρλιαξε:
  - Τι πονος!
  - Ετσι κι έτσι! "Το αγόρι έφτυσε μια χούφτα δόντια, το ζυγωματικό του κόπηκε.
  - Θα είναι ακόμα χειρότερα!
  Ακολούθησε επίθεση στο κορίτσι, υποχώρησε και έκοψε επιδέξια τον εχθρό. Έφτυσε δηλητηριώδες καφέ αίμα, αλλά έγινε ακόμα πιο τρομερό:
  - Τι ομορφιά! Θα το πάρεις σε νίκελ!
  - Θα πέσεις σε γροθιά στρατιώτη γερό! - απάντησε με αξιοπρέπεια η κοπέλα.
  Το επόμενο χτύπημα της έκοψε το χέρι. Η Ελφαράγια υποχώρησε και πετάχτηκε πίσω. Αιμορραγούσε. Ο Βλαντιμίρ έλαβε άλλο ένα "δώρο"• το γόνατό του κόπηκε. Ο νεαρός βόγκηξε και προσπάθησε να αποφύγει, αλλά η άκρη τρύπησε το μέρος όπου οι απλοί άνθρωποι έχουν το δεξί τους νεφρό.
  Ο Βλαντιμίρ χτύπησε το άκρο, τα κατάφερε μόνο ελαφρώς: κόπηκε, η σάρκα από υγρό μέταλλο έγινε πολύ πιο δυνατή. Το αγόρι υποχώρησε και προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί, αλλά μια ντουζίνα λεπίδες, καθώς και στιλέτα, πέταξαν εναντίον του αμέσως. Ένας από αυτούς τρύπησε την καρδιά του άντρα, ο Βλαντιμίρ τρεκλίστηκε και άρχισε να πέφτει.
  Η απέλπιδα προσπάθεια του Ελφαράι τον έσωσε από τον άμεσο θάνατο. Ο νεαρός άνδρας έλαβε νέα ζημιά, σχεδόν κόπηκε στη μέση και η κοπέλα έχασε το δεύτερο στήθος της και η καρδιά της τρυπήθηκε. Η Ελφαράγια ήταν γεμάτη αίματα, το όμορφο δέρμα της ξεφλούδιζε. Το κορίτσι σφύριξε:
  - Χάνω την ομορφιά μου!
  Το τέρας, χωρίς να κρύψει τη σαρκοβόρα του συγκίνηση, βρυχήθηκε:
  - Είναι σαν να σου αφαιρέσουν το δέρμα ενός αλιγάτορα!
  Η ετοιμοθάνατη δεν έχασε το χιούμορ της, απάντησε αμέσως:
  - Με τη δύναμη του τερματιστή, το πρόσωπο θα χτυπηθεί!
  Και πάλι μια απελπισμένη πτώση, μόνο ένα ανάπηρο πόδι έμεινε. Πόσο δύσκολο ήταν για το κορίτσι.
  Ο Βλαντιμίρ δέχθηκε άλλο ένα χτύπημα στην καρδιά. Είναι καλό που έχει τρία από αυτά, αλλιώς άμεσο θάνατο. Αλλά η απώλεια δύο στους τρεις κινητήρες προκαλεί σημαντική αποδυνάμωση. Η συνείδηση του αγοριού ήταν θολωμένη• το ένα πόδι που επέζησε δεν μπορούσε να στηρίξει το σώμα του.
  Το τέρας ούρλιαξε:
  - Θα σε μαχαιρώσω! - Και όρμησε στο κορίτσι. Το άσεμνο στόμα του είπε:
  - Ξέρεις πώς παλιά: βίαζαν τόσο σφριγηλά κορίτσια όπως εσύ;
  - Και δεν θέλω να ξέρω! - Η Ελφαράγια αντέδρασε, με την απόγνωση μιας μύγας σε έναν χοντρό ιστό.
  - Αλλά εσύ πρέπει να!
  Χτύπημα στο κορίτσι: η λεπίδα έκοψε την ομορφιά στη μέση. Σε μια τελευταία θανατηφόρα προσπάθεια, ο Βλαντιμίρ πέταξε το σπαθί του, χτυπώντας ένα περιστέρι που τρεμοπαίζει στον ουρανό• το πουλί ήταν μικρό και τόσο ακίνδυνο, αλλά για μια στιγμή φάνηκε στον νεαρό ότι ένα πορτοκαλί θέαμα είχε εμφανιστεί μπροστά του.
  Το τέρας ήταν έτοιμο να συντρίψει το κεφάλι του κοριτσιού, πάγωσε και ξαφνικά άρχισε να θρυμματίζεται. Η τερατώδης σάρκα του σκορπίστηκε σαν μπάλες του πινγκ-πονγκ. Γίνονταν όλο και μικρότεροι, σκορπισμένοι, αναπηδώντας. Η Ελφαράγια, με ρέψιμο αίματος, φώναξε:
  - Το έκανες τελικά!
  - Ναι το εκανα! - το αγόρι συσπάστηκε σε σπασμούς, πονούσε απερίγραπτα. ---Μας περιμένει η τελική νίκη.
  Η τελευταία φράση ήταν ήδη παράταιρη, αλλά φαινόταν πολύ εκφραστική. Ο νεαρός και η κοπέλα ένωσαν τα ματωμένα χέρια τους και σύρθηκαν. Κάλυψαν μέτρο μετά από μέτρο, σαν με γυμνούς κοιλιακούς πάνω σε σπασμένο γυαλί. Με ηρωικές προσπάθειες καταφέραμε τελικά να ξεπεράσουμε το φράγμα. Η εικόνα τρεμόπαιξε και το φως σκοτείνιασε. Ο νεαρός και η κοπέλα λιποθύμησαν για μια στιγμή και μετά συνήλθαν παγωμένοι στον βιοθάλαμο. Εξωτερικά ήταν αρκετά άθικτα, αλλά κρέμονταν σε ένα πεδίο δύναμης.
  Ο αστυνομικός δέκα αστέρων με δύο αναπληρωτές κοίταξε με ενδιαφέρον τα γυμνά σώματα του αγοριού και του κοριτσιού:
  - Είστε υπέροχοι μαχητές! Παρόλα αυτά, κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα με το τελευταίο τέρας, που συνήθως μόνο ένας στο εκατομμύριο τα κατάφερνε!
  Ο Βλαντιμίρ και η Ελφαράγια γάβγισαν:
  - Προσπαθήσαμε να εκπληρώσουμε το καθήκον μας προς την Ιερή Πατρίδα.
  - Αυτό είναι αξιέπαινο, αλλά συνήθως δεν αρκεί για να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια! Δεν είναι?
  Η Ελφαράγια απάντησε γρήγορα:
  - Ναί! Η πίστη από μόνη της δεν αρκεί για να υπηρετήσει τη χώρα, αλλά η απουσία της δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα!
  - Ναι ακριβώς! Πώς μάντεψες Βλαντιμίρ: ότι ήταν το περιστέρι που έπρεπε να καταρριφθεί; Ήταν τόσο ακίνδυνος!
  Ο νεαρός ζάρωσε το μέτωπό του και απάντησε:
  - Δύσκολο να πω! Ίσως διαίσθηση! Μου φάνηκε ότι είδα ένα πουλί μέσα από το πορτοκαλί θέαμα, και μετά το σώμα αντέδρασε από μόνο του. Ίσως υπερευαισθησία στο θάνατο.
  Ο αξιωματικός δέκα αστέρων συμφώνησε:
  - Σωστά! Είναι πολύ περίεργο να το ακούω, αλλά θα το θυμάμαι! Παρεμπιπτόντως: ο στρατηγός δέκα αστέρων Ντμίτρι Ζούμπροφ θέλει να σε επισκεφτεί.
  Ο νέος διοικητής εμφανίστηκε μπροστά στο ζευγάρι. Ήταν με μια τελετουργική στολή, με πολυτελείς ιμάντες ώμου, και χαμογέλασε λαμπερά:
  - Στην πραγματικότητα, κάνεις λάθος, είμαι στρατάρχης τώρα!
  Ο Ντμίτρι είχε μια λεπτή, αθλητική σιλουέτα και έμοιαζε με λαμπερό νεαρό άνδρα. Όπως όλοι οι άνθρωποι, ένας όμορφος, άξιος για περιοδικά playboy, χαμογέλασε, δείχνοντας όχι εντελώς σοβαρός. Λόγω της έλλειψης μουστάκι και γενειάδας (ένας περιττός αταβισμός εξαλείφθηκε σε γενετικό επίπεδο), ο στρατάρχης φαινόταν σχεδόν έφηβος, ειδικά όταν δεν συνοφρυώθηκε ή δεν στρίμωξε τα μάτια του.
  - Το γεγονός ότι εσύ, Vova, κατάφερες να βρεις το κλειδί και να καταστρέψεις τον πίνακα ελέγχου του τέρατος χαρακτηρίζει τον μαχητή από την καλύτερη πλευρά. Άλλωστε: δεν έχεις τυπικό τρόπο σκέψης.
  - Είναι καλό ή κακό!
  - Ανάλογα με το πόσο αφοσιωμένος είσαι στην αυτοκρατορία.
  Ο Βλαντιμίρ απάντησε σεμνά:
  - Η αφοσίωσή μου δεν ξεπερνά τα όρια της λογικής! Δεν λέω ότι δεν υπάρχει πιο πιστός από εμένα!
  Ο στρατάρχης είπε με κατανόηση:
  - Όλοι είναι πιστοί! Ξέρω! Αν και η λέξη αφοσιωμένος και αφοσιωμένος είναι συνώνυμες!
  - Είναι λογοπαίγνιο! - είπε η Ελφαράγια με έξυπνο βλέμμα.
  - Αστείο λογοπαίγνιο! - Ο Ντμίτρι συμφώνησε. - Εν ολίγοις, δεν ήρθα σε εσάς για να μάθω ποιανού το χιούμορ είναι πιο κβάζαρ. Πρέπει να ολοκληρώσετε: μια συγκεκριμένη εργασία.
  Η Ελφαράγια αστειεύτηκε:
  - Ελπίζω αυτό να συνδέεται με την αγάπη;
  - Σχεδόν! - Ο Στρατάρχης Ντμίτρι ήταν ευχαριστημένος. - Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι σε ορισμένα τμήματα του σύμπαντος ο χρόνος κινείται, άλλοτε πιο γρήγορα, άλλοτε πιο αργά: από ό,τι με εμάς, και μερικές φορές ακόμη και εντελώς αντίθετα!
  Η Elfaraya επιβεβαίωσε εύκολα:
  - Ναι, υπάρχει τέτοιο φαινόμενο!
  - Άρα αυτό δημιουργεί ορισμένα προβλήματα με την ανάπτυξη αυτού του χώρου. Δεν υπάρχει διαφυγή, αυτό είναι γεγονός! - Ο Μάρσαλ άπλωσε τα χέρια του.
  Ο Βλαντιμίρ σημείωσε:
  - Αλλά οι αξιωματικοί πληροφοριών μας το παλεύουν αποτελεσματικά;
  - Φυσικά και τσακώνονται! Και ταυτόχρονα αρκετά δραστήρια! - Ο Στρατάρχης έσπασε ελαφρά τα δάχτυλά του, εμφανίστηκε ένα ολόγραμμα του έναστρου ουρανού. - Αρκετά απέραντο κράτος: ο δορυφόρος μας, που ανήκει στα ξωτικά, δέχτηκε επίθεση από κακά πλάσματα από φέρετρο. Τα φέρετρα είναι ένα είδος άγριου τρολ, είναι πάντα σε αντίθεση μαζί τους. Ο στόχος σας είναι να αποτρέψετε έναν εμφύλιο πόλεμο: ο οποίος έχει τυλίξει τον τεράστιο πλανήτη Furosan σε μια αρπακτική φωτιά.
  Η Ελφαράγια σημείωσε αμφίβολα:
  - Αυτό είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον έργο, αλλά δεν θα ήταν ευκολότερο να στείλετε πολλά πυραυλικά καταδρομικά εκεί;
  Ο στρατάρχης κούνησε το κεφάλι του απότομα:
  - Όχι, δεν είναι πιο εύκολο! Δεν θέλουμε πολύ εμφανείς παρεμβάσεις από την αυτοκρατορία μας για να στρέψει τα τρολ κάθε είδους εναντίον μας. Είναι απαραίτητο να γίνει μικροχειρουργική επέμβαση.
  Ο Βλαντιμίρ έγνεψε καταφατικά:
  - Είναι σαφές!
  Ο Ντμίτρι άρχισε να εξηγεί υπομονετικά:
  - Προσγειωθείτε στον πλανήτη, αν και είναι μεγάλος, η βαρύτητά του είναι περίπου ίση με αυτή της Γης. Βρείτε τον αρχηγό των επιδρομέων, αυτοαποκαλείται Generalissimo Dodge, αιχμαλωτίστε τον ή εξοντώστε τον. Είναι καλύτερα, φυσικά, να τον αιχμαλωτίσετε και μετά να τον αναγκάσετε να ενεργήσει για τα δικά του συμφέροντα.
  Η Ελφαράγια συμφώνησε:
  "Είναι απλά καλύτερο να το συλλάβουμε και μετά να το αναγκάσουμε να τερματίσει τον εμφύλιο πόλεμο".
  - Αυτό ακριβώς είναι το κορίτσι. Αυτό πρέπει να κάνεις. Ελπίζω να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο έργο. - Ο Μάρσαλ έσπασε τα δάχτυλά του.
  - Ασφαλώς! - Ένα ζευγάρι πολεμιστών γάβγισε αμέσως. - Ultrastar!
  - Απλώς ένα πρόσχημα: πρέπει να αποδεχτείτε τα ξωτικά• η Μεγάλη Ρωσία δεν πρέπει να εμπλακεί σε αυτό το θέμα.
  Το αγόρι και το κορίτσι έγνεψαν μαζί:
  - Συμφωνούμε με αυτό!
  - Άλλαξε το όνομά σου! Λοιπόν, εσύ Elfaraya έχεις ήδη ένα όνομα σαν ξωτικό, δεν πρέπει να σε αλλάξουν πολύ, δεν συμφωνείς; - Ο Ντμίτρι άπλωσε τον δείκτη στο δεξί του χέρι.
  - Λοιπον ναι? Λιγότερος κίνδυνος τυχαίας αστοχίας!
  - Και ο Βλαντιμίρ θα μετονομαστεί σε Vlarad! Όμορφο όνομα ξωτικού. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διασκεδάσετε!
  - Λοιπόν, είμαι ο Vlarad!
  - Ναι - Vlarad, και όχι ένας άντρας, αλλά ένα ξωτικό. Σε αυτό το μέρος του σύμπαντος, ο χρόνος κυλά γρηγορότερα, και μέχρι να ολοκληρώσετε την εργασία, τίποτα σημαντικό δεν θα πρέπει να συμβεί στα μέτωπα!
  Το κορίτσι και το αγόρι σήκωσαν τα χέρια τους σε έναν χαιρετισμό:
  - Καταλαβαίνουμε!
  - Πετάξτε λοιπόν στο διαστημόπλοιο φορτίου ξωτικού. Αυτή είναι η ευκαιρία σας! Πρέπει να γλιστρήσει απαρατήρητη!
  Η Ελφαράγια τραγούδησε:
  Πατρίδα: είσαι ο ήλιος και η άνοιξη,
  Επιπλέουμε σε χώρο χωρίς αέρα!
  Δεν μπορείς να χτίσεις μια πόλη από την άμμο,
  Αν με την καρδιά: σκληροτράχηλη και άψυχη!
  
  Τα ξωτικά είναι τα ερωτευμένα αδέρφια μας,
  Ευγενικό, αλλά άψογο στη μάχη!
  Ο υπολογιστής έδειξε μηδενικά στην προβολή,
  Και τα ρομπότ είναι άνθρωποι!
  
  Το διαστημόπλοιο πετά γρήγορα,
  Η μετάβαση στους κόσμους είναι ένα μικρό βήμα, ένας περίπατος!
  Ας δώσουμε στο σύμπαν μια νέα ματιά,
  Νιώθω έκσταση με όλη μου την ευαίσθητη καρδιά!
  
  Και ο πόλεμος είναι σίγουρα καλός,
  Χωρίς αυτό δεν υπάρχει γεύση, δεν υπάρχει γλύκα του κόσμου!
  Αν ο αντίπαλος ήρθε να καταστρέψει,
  Ας το μετατρέψουμε σε κάτι σαν σκοπευτήριο!
  
  Γεννημένος στο βρυχηθμό των κακών ρουκετών,
  Τα θερμοκάρκ σκίζουν τον χώρο!
  Αν το ρωσικό πνεύμα αγγίξει μια ορδή,
  Ας ετοιμάσουμε λοιπόν ένα καλάμι στη λεκάνη!
  
  Αλλά πρέπει να πολεμήσετε - είναι καθήκον,
  Και αυτό που θέλει αφοσίωση!
  Ο ακάθαρτος κόλλησε το κεφάλι του στο κατώφλι,
  Λάβετε ρέστα από τον ιππότη στο μέτωπο!
  
  Γι' αυτό χρειάζεσαι ένα τόξο, δεν είναι ασήμαντο,
  Και το superlaser είναι ένα εκατομμύριο φορές καλύτερο!
  Εκατό γαλαξίες συνθλίβονται σαν νικέλιο,
  Μην βασίζεστε σε ένα τυχερό διάλειμμα!
  
  Πιστεύω ότι θα ζήσουμε για να δούμε τη νίκη,
  Και θα είμαστε ενωμένοι με τη Ρωσία!
  Η δόξα επιβεβαιώθηκε με το σπαθί,
  Ο λαός δεν έχει όρια στις δυνάμεις του!
  Ο πολεμιστής τραγούδησε σε ένα ειδικό εύρος: δηλαδή, τα λόγια ξέσπασαν και σε μορφή υπερήχου και ολόκληρο το τραγούδι ολοκληρώθηκε σε ενάμιση δευτερόλεπτο.
  Ο στρατάρχης σφύριξε:
  - Ultrastar! Απόλυτη κατάρρευση!
  Ο Βλάραντ δεν δίνει σημασία. ερωτηθείς:
  - Θα μας δοθούν τα πιο σύγχρονα όπλα;
  Ο Ντμίτρι έδεσε τον μακρόστενο δείκτη του σε κόμπο και επιβεβαίωσε:
  - Από ό,τι μπορεί να αποκτηθεί μέσω λαθρεμπορίου, ναι! Αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τυπικά όπλα του ρωσικού στρατού.
  Ο νεαρός αντέτεινε:
  - Τυπικά όπλα: μπορούν να ληφθούν και μέσω λαθρεμπορίου!
  Ο στρατάρχης, δείχνοντας υπομονή και κάνοντας άλλον κόμπο, απάντησε:
  - Φυσικά, καταρχήν είναι δυνατό εάν οι ειδικές υπηρεσίες μας το επιτρέπουν, αλλά αυτά είναι συνήθως ξεπερασμένα μοντέλα. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται παροπλισμένα αλλά πολεμικά όπλα. Ξεχάστε λοιπόν τα πιο πρόσφατα μοντέλα. Και δεν χρειάζεται να χτυπάτε τα αυτιά σας και να περνάτε τη γλώσσα σας πάνω από υπερχωρικές υπερχορδές!
  Η Elfaraya μάλιστα το ενέκρινε:
  - Και τι? Είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον με αυτόν τον τρόπο. Και το γεγονός ότι η υπερσύγχρονη τεχνολογία δεν είχε χρόνο να ξεκινήσει τη μάχη, και ο εχθρός είχε ήδη εκμηδενιστεί!
  Ο Vlarad ήταν ακόμη χαρούμενος, με τα μάτια του να αστράφτουν:
  - Είναι ακόμη και αισθητό! Ειδικά στο σύμπαν μας, στον διασυμπαντικό χώρο, τα όπλα δεν είναι τόσο καταστροφικά.
  Ο στρατάρχης κυκλοφόρησε ένα ολόγραμμα από το νύχι του, ένα γοητευτικό υβρίδιο μιας πεταλούδας και ενός σέξι, ημίγυμνου κοριτσιού:
  - Πώς να πούμε, σε αυτό το μέρος του σύμπαντος, τα υπερπλασματικά όπλα είναι επίσης πολύ πιο αδύναμα. Αυτό είναι πιο απλό, είναι πιο δύσκολο να σε καταστρέψει και όσο πιο βαρύς ο εχθρός έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει. - Ο στρατάρχης άπλωσε την παλάμη του, το δάχτυλο στριμμένο σε κόμπους ίσιωσε αμέσως και απέκτησε κανονικό μήκος. Η παλάμη έγινε μοβ με κίτρινες κηλίδες και ένα ποτήρι κρασιού σκαλισμένο με μπούκλες και αστραφτερό πιο λαμπερό από διαμάντια εμφανίστηκε πάνω του. Ο Ντμίτρι κατάπιε το περιεχόμενό του με μια πτώση, προφανώς του άρεσε το ποτό, πολλές πολύχρωμες φυσαλίδες πέταξαν πίσω από το στόμα του. Γύρω από το ζεύγος μάχης: εμφανίστηκε ξαφνικά ένας στολίσκος από ολογράμματα μάχης. Τα διαστημόπλοια, αν και μικρά, ήταν πολύ τρομακτικά.
  - Έτσι θα το κάνουμε! - Ο Ελφαράγια φώναξε με στρατιωτική έκσταση: ο πολεμιστής αμέσως, πυροβολώντας από ένα λουστραρισμένο καρφί, με παρορμήσεις κατάρρευσης, πενήντα εικονικά πλοία.. - Γιατί τώρα έχουμε μείνει ακόμα μερικά εκατομμύρια από εμάς και ο καθένας δεν ξέρει φόβο! Κβάζαρ! Δώστε την παραγγελία!
  Ο στρατάρχης έγνεψε επιδοκιμαστικά και προειδοποίησε:
  - Είναι καλύτερα οι ξωτικοί συνεργάτες σας να μην ξέρουν ότι είστε άνθρωποι! Ποτέ δεν ξέρεις, ένας από αυτούς μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι κατάσκοπος ή απλώς ένας φλυαρίας. Έχουμε ήδη αλλάξει το σχήμα των ματιών και των αυτιών κατά την περίοδο της αναγέννησης. Όσο για την ιστορία, προσποιηθείτε ότι είστε πολύ νέοι άνθρωποι που έχουν περάσει ειδική εκπαίδευση στους παιδικούς στρατώνες της Ρωσίας από τη βρεφική ηλικία. Αυτό σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν πολλά από τα έθιμα και τις συγκεκριμένες έννοιες των ξωτικών.
  Ο Vlarad φάνηκε προσβεβλημένος:
  - Κάτι για αυτή τη φυλή, τον βασικό μας σύμμαχο, είναι γνωστό. Περάσαμε από ένα αρκετά εκτεταμένο πρόγραμμα προπόνησης.
  Ο Ντμίτρι διέκοψε:
  - Αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό! Επιπλέον, δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξετε τη δική σας συμπεριφορά. Ο κίνδυνος αποτυχίας είναι πολύ μεγάλος.
  Η Ελφαράγια χαμογέλασε και παρατήρησε:
  - Θα ολοκληρώσουμε την εργασία σε κάθε περίπτωση! Αυτό που δεν γεννήθηκε ποτέ, δεν γεννήθηκε και δεν θα γεννηθεί ποτέ; Ένας διοικητής ικανός να κατακτήσει τη Ρωσία!
  Ο στρατάρχης άφησε το διάφανο κουλούρι από την παλάμη του, ξαφνικά φούσκωσε, έσκασε και μια πλούσια χιονόμπαλα έπεσε από πάνω:
  - Υπερκουάζαρ! Ειλικρινά λόγια! Καταλαβαίνετε την εργασία, ξεκινήστε τώρα να την εφαρμόζετε. Απλά μην είσαι ανόητος. Ρομπότ θα σας συνοδεύουν. Περίμενε όμως! Ως αποχαιρετιστήριο, η ομάδα σας πρέπει να βιώσει τις επιπτώσεις του υπερρέματος. Για να μην ξεμείνουμε χωρίς χρέωση!
  Ισχυροί σάιμποργκ χτυπήθηκαν με κεραυνό, μεγάλωσαν σαν πολύχρωμος ιστός. Τα σώματα του μαχόμενου ζευγαριού φωτίστηκαν από μέσα και πέρα, ακόμη και το δέρμα έπεφτε, τα πλευρά προεξείχαν και τμήματα του σκελετού ήταν λυγισμένα. Μερικά από τα κόκαλα ράγισαν και κάηκαν σαν σπίρτα, η φλόγα ήταν νεκρή και ταυτόχρονα πολύ λαμπερή, καίγοντας τα νεύρα. Ο Βλαράντ και η Ελφαράγια βόγκηξαν, αλλά συγκρατούσαν τις κραυγές τους.
  Το κορίτσι μάλιστα χαμογέλασε:
  - Λοιπόν, αυτό με ανάβει! Σαν συμμορία με καμιά δεκαριά παιδιά!
  Ο στρατάρχης, ικανοποιημένος, άπλωσε ξαφνικά το λαιμό του σαν καμηλοπάρδαλη, έπιασε τον στόχο, δαγκώνοντας το κεφάλι του ρομποτικού πυραύλου με τα αστραφτερά δόντια του, αρκετά εκατομμύρια φορές πιο σκληρά από το τιτάνιο. Αφού κατάπιε, είπε:
  - Τι μπορείς να κάνεις μετά; Δεν νομίζω ότι θα βγάλεις φωτογραφία (θα κοροϊδέψεις)!
  Ο νεαρός και η κοπέλα, συνοδευόμενοι από ρομπότ, απομακρύνθηκαν από την αίθουσα. Το έργο ήταν εξαιρετικά σαφές και οι δύο έκτακτοι αξιωματικοί έπρεπε μόνο να το εκτελέσουν. Επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο και γρήγορα κατευθύνθηκαν προς το κοσμοδρόμιο.
  Η Ελφαράγια γέλασε:
  - Όταν ο Ντμίτρι δάγκωσε μέρος του ρομπότ με τα δόντια του, τρελάθηκα! Πανέμορφος τύπος!
  Ο Vlarad σημείωσε:
  - Ο στρατάρχης φαινόταν να θέλει να μας πει κάτι περισσότερο με τις χειρονομίες του παρά με τα λόγια. Συγκεκριμένα, τα ρομπότ: προσεύχονται με βάση τον τριαδικό κώδικα, αλλά το τελευταίο Αμήν συνήθως συνοδεύεται από την απελευθέρωση, έστω και σε μικροσκοπικές δόσεις, υπερπλάσματος!
  Ο πολεμιστής έγλειψε τη μύτη του αγοριού με δύο γλώσσες:
  - Είναι καλό που δεν επιτρέπονται τα μοναστήρια για ρομπότ!
  Ο Vlarad αντιτάχθηκε:
  - Όχι, υπάρχουν κυβερνητικοί μοναχοί! Έχουν ακόμη και κάποιου είδους μαχητικές εντολές νανοδιαστημικής!
  Το κοσμοδρόμιο φαινόταν να κρέμεται στο κενό, ψηλά πάνω από την επιφάνεια. Κάπου στα πλάγια αιωρούνταν κτίρια συμπαγών γεωμετρικών σχημάτων. Η γήινη αυτοκρατορία δεν ανέχτηκε την υπερβολική επιδεξιότητα, τα πάντα ήταν μετρημένα, φαινόταν ακόμη και ότι τα κτίρια ήταν κολώνες. Μόνο ένα κτίριο είχε τη μορφή έξι υβριδίων tuyere-χελώνας στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Το μεγαλύτερο άτομο βρίσκεται στη βάση• καθώς κινείται προς την κορυφή, το μέγεθός του μειώνεται και η φωτεινότητά του αυξάνεται.
  Η Ελφαράγια γέλασε:
  - Μοιάζει με αντιπροσωπεία των ξωτικών! Άβυσσος-κενό μπουφόν!
  Στο ίδιο το κοσμοδρόμιο, τα διαστημόπλοια στέκονταν σε τακτοποιημένες σειρές, σαν παραταγμένα με χάρακα. Η μεταφορά φορτίου των ξωτικών έμοιαζε με μπουμπούκι τριαντάφυλλου που είχε αρχίσει να ανθίζει. Ήταν όμορφα και χαριτωμένα, τα πέταλα είχαν πενήντα χρώματα και αποχρώσεις. Σε αντίθεση με τους σκληρούς γήινους, τα ξωτικά αγαπούσαν πολύ την πολυτέλεια και την επιδεικτική αίγλη, τα φωτεινά χρώματα.
  Η Elfaraya και ο Vlarad ήταν ντυμένοι με στάνταρ: πολύ φωτεινές, εθνικές στολές ξωτικών. Τα μαλλιά της ήταν κατσαρά και βαμμένα και είχε σκουλαρίκια στα αυτιά της. Αυτό ήταν επίσης κοινό μεταξύ των ανδρών της λαμπερής φυλής. Ο Vlarad ένιωσε το βάρος των σκουλαρίκια για πρώτη φορά, ένιωσε τεράστιος και φουσκωμένος. Κάπως ακόμη: όχι αρκετά άντρας. Στο εσωτερικό, το διαστημόπλοιο των ξωτικών έμοιαζε περισσότερο με βασιλικό γιοτ αναψυχής παρά με εμπορικό φορτηγό πλοίο. Όλα ήταν τόσο κομψά, καταπράσινα, πολυτελή, με πολλά λουλούδια και τεχνητές πολύτιμες πέτρες. Πράγματι, κάθε πέτρα που κατασκευαζόταν σε έναν υπερπλασματικό κυβερνοαντιδραστήρα ήταν ασύγκριτα: πιο φωτεινή και πιο όμορφη από ένα φυσικό κόσμημα. Η Ελφαράγια, σαν αληθινή γυναίκα, ήταν σε θαυμασμό.
  - Μεγακουάζαρ! Πόσο μοναδικό και υπέροχο!
  Ο Βλάραντ παρατήρησε με θλίψη:
  - Δεν μας αρέσει η περιττή πολυτέλεια. Επιπλέον, τα ξωτικά είναι πολύ χαϊδεμένα και, όπως εμείς, δεν βιώνουν συνεχή πόνο και σοβαρή σκλήρυνση - σκληρή ειδική εκπαίδευση!
  Η Ελφαράγια έγλειψε τα βότσαλα με τις γλώσσες της και άνθισε:
  - Τι υπερ-καθολική γεύση και άρωμα!
  Και εδώ είναι τα ίδια τα ξωτικά, πολύ παρόμοια με τους σύγχρονους ανθρώπους, ειδικά όταν δεν μπορείτε να δείτε τα χαριτωμένα αυτιά τους, σαν λουλούδια από τον κήπο της Εδέμ, με πλούσια χτενίσματα και άφθονα βαμμένα με καλλυντικά. Έτσι, κατά κανόνα, τα ξωτικά, άνδρες και γυναίκες, αγαπούσαν να ντύνονται. Αυτό έδωσε στην ομορφιά τους μια υπερβολική εμφάνιση. Υπάρχουν περίπου τρία λιγότερα αρσενικά ξωτικά από τις γυναίκες και στην εμφάνιση είναι χωρίς γενειάδα, βαμμένα με χνουδωτά χτενίσματα και δεν διακρίνονται. Όπως τα γήινα, τα ξωτικά φαίνονται νέα, αλλά τα μάτια τους δεν είναι ανθρώπινα: εντελώς παιδικά, αφελή και φιλικά. Ο Βλάραντ σκέφτηκε ότι έμοιαζε και αυτός με κορίτσι. Μεταξύ των ανθρώπων, οι άντρες είχαν ακόμη κοντά τα μαλλιά τους και είχαν διαφορές στα ρούχα. Αν και κοιτάζοντας το πρόσωπο: μερικές φορές είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσεις ένα θηλυκό από ένα αρσενικό. Είναι αλήθεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπινων γυναικών έχουν μεγαλύτερο στήθος και φαρδύτερους γοφούς. Τα ξωτικά έχουν σχεδόν το ίδιο πράγμα, αν και είναι συνήθως πιο λεπτά και πιο εύθραυστα από τα γήινα. Ο κυβερνήτης του διαστημόπλοιου ήταν ένα κορίτσι με δεκάχρωμο χτένισμα. Έλαβε μια προειδοποίηση: ότι στρατιώτες που είχαν υποβληθεί σε ειδική εκπαίδευση έφταναν στο πλοίο.
  Πετώντας ψηλά, φίλησε την Ελφαράγια και τον Βλαράντ. Ο νεαρός άντρας τσακίστηκε: η μυρωδιά του πλούσιου μείγματος ακριβού αρώματος ήταν πολύ έντονη και το πρόσωπο της κοπέλας ήταν πολύχρωμα βαμμένο• στα ξωτικά άρεσε να κάνουν χρωματιστά σχέδια στο σώμα. Ο βοηθός του καπετάνιου πέταξε κοντά τους, κρίνοντας από τη σιλουέτα του, πιθανότατα άντρας ή έφηβη. Έλυσε ένα σύννεφο από πολυγωνικές, πολύχρωμες φυσαλίδες πίσω από το στόμα του, σκουπίζοντας μερικές από αυτές. Ωστόσο, δεν υπήρξε πιτσίλισμα: μύριζε μέντα και μια πολύπλοκη γκάμα από ευχάριστες μυρωδιές!
  - Είμαι η Chrizzly! Αξιωματικός δύο αστέρων!
  Ο Βλάραντ χαμογέλασε και άπλωσε το χέρι του:
  - Vlarad, προσωρινός υπαξιωματικός!
  Το ξωτικό πήρε το χέρι του στην παλάμη του και το άπλωσε στη βουβωνική χώρα του!
  - Πιο κοντά στην καρδιά! - Και το ίδιο έκανε και με το γλαφυρό χέρι του.
  Ο Vlarad ήξερε ότι μεταξύ των ξωτικών, το άγγιγμα των γεννητικών οργάνων δεν θεωρείται προσβολή, αντίθετα, είναι σαν το υψηλότερο σημάδι σεβασμού, αλλά ήταν λίγο αμήχανος, αποδείχθηκε κάπως χυδαίο και άσχημο.
  Ο καπετάνιος του αστροπλοίου απάντησε:
  - Είμαι η Αστάρτη! Γεμάτη σεβασμό για τους στρατιώτες των SS. Θα πετάξουμε στο Furosan, που σημαίνει ότι θα πρέπει να διασχίσουμε μια δυσμενή ζώνη.
  Η Ελφαράγια απάντησε δυνατά:
  - Λοιπόν, φυσικά θα περάσουμε! Εκεί που το δικό μας δεν χάθηκε!
  Η Astarte διορθώθηκε:
  - Δεν χρειάζεται να εξαφανιστείτε! Αυτή είναι η ανθρώπινη αργκό!
  Το κορίτσι απάντησε με αξιοπρέπεια:
  - Είναι δύσκολο να είσαι με μαγνήτη και να μην μαγνητίζεσαι.
  Η Αστάρτη έγνεψε καταφατικά, σηκώθηκε ελαφρά στον αέρα και τίναξε τους γοφούς της. Οι μπότες της ήταν αστραφτερές.
  - Έχουμε υιοθετήσει πολλά στον πολιτισμό από ανθρώπους. Κοιτάξτε εμένα, το τάγμα του ήρωα του διασυμπαντικού πολέμου, του Πέτρου του Χάουτζερ. Δείτε πόσο όμορφος είναι.
  Ο Peter Howitza ήταν με χρώμα και διακοσμητικά. Τα ξωτικά καθιέρωσαν την ανθρώπινη τάξη, αλλά τη διακόσμησαν με τον δικό τους τρόπο. Ωστόσο, φαινόταν αρκετά καλός.
  Η Ελφαράγια στραβοκοίταξε και παρατήρησε:
  - Είναι χαριτωμένος.
  - Σε δώδεκα κύκλους, έφτασε στο μέτωπο δύο σχεδόν χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Εκεί έγινε διάσημος για την αιχμαλωσία ενός στρατηγού! - Παρατήρησα την Αστάρτη να παίζει με τον κορμό της. Γενικά, δεν μπορείτε να πείτε τίποτα - ήρωας. Πέθανε ανατινάζοντας το θωρηκτό - ο θάνατος ενός ήρωα!
  - Και η ζωή! - Ο Vlarad (Vladimir) γάβγισε. - Ωστόσο, όποιος δεν ξέρει να εκτιμά τη ζωή δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον θάνατο με αξιοπρέπεια!
  Η Αστάρτη συμφώνησε:
  - Σωστά, κιμπαλτσισέ αγόρι! Έτσι σε λένε στην ανθρώπινη αυτοκρατορία;
  - Όχι πραγματικά! Τα παιδιά λέγονται παιδιά στρατιώτες! - αντέτεινε ο Βλάραντ.
  - Το ξέρω, αλλά εννοώ κάτι τελείως διαφορετικό. Γενναίος και επίμονος επίσης! - Το κορίτσι τελείωσε το γύρισμα. - Ας διασκεδάσουμε λίγο, έχουμε πολλά παιχνίδια, ειδικά συλλογικά. Νομίζω ότι βαρεθήκατε τους συνεχείς πολέμους;
  Η Ελφαράγια έγνεψε:
  - Στην κόλαση! Το συνεχές απεργίες και οι δολοφονίες έχουν γίνει ρουτίνα. Ειδικά κατά τη διάρκεια αυτών των ασκήσεων μαύρης τρύπας!
  Η Astarte πρότεινε:
  - Κι αν χτίσουμε μια πόλη! Ή όχι, σας προτείνω το επόμενο παιχνίδι. Σε κάθε ξωτικό δίνεται ένας πλανήτης.
  - Πρόστιμο!
  - Άγριος πλανήτης! Το καθήκον σας είναι να οικοδομήσετε έναν πολιτισμό! - Το κορίτσι έκλεισε το μάτι.
  Ο Vlarad χτύπησε τα χέρια του:
  - Σε ένα δευτερόλεπτο! Και μετά επιτεθείτε στον γειτονικό κόσμο!
  Η Αστάρτη κούνησε το κεφάλι της:
  - Οχι! Δεν εννοούμε αυτό! Καταρχήν, δεν χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο. Αυτός που θα πετύχει υψηλότερο βιοτικό επίπεδο θα κερδίσει. Θα δοθούν πόντοι για αυτό. Βασικά, ελπίζω ότι όλα είναι ξεκάθαρα για εσάς.
  Η Ελφαράγια είπε γελώντας:
  - Θα σας νικήσουμε όλους! Με την ευκαιρία, πότε ξεκινάμε;
  - Έχουμε ήδη ξεκινήσει! - Τσίριξε το ξωτικό.
  - Γιατί δεν ένιωσα τίποτα!; - Ο Ρώσος πολεμιστής ξαφνιάστηκε.
  Το πρόσωπο της Αστάρτη έγινε πονηρό:
  - Αυτό είναι το μεγάλο μας μυστικό! Οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι ανώτεροι από τη φυλή μας σε όλα. Πρέπει να έχουμε και την τεχνογνωσία! Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την αρχαιότητα του πολιτισμού μου!
  Ο Vlarad θυμήθηκε:
  - Και νομίζω ότι ξέρω, η επιτάχυνση στα φορτηγά πλοία είναι πιο αργή από ότι στους ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν αισθήσεις.
  Ο Chrizzly είπε προσβεβλημένος:
  - Έχουμε εγκαταστήσει έναν από τους νεότερους αντιδραστήρες, τον αγοράσαμε με έκπτωση!
  Η Ελφαράγια ξέσπασε σε κλάματα:
  - Ο νεότερος αντιδραστήρας κυκλοφορεί! Τι πιο γελοίο και ανόητο.
  Η Chrysley απάντησε:
  - Στο anti-market, μπορείτε να αγοράσετε τα πάντα! Απλώς δεν ξέρετε, πιστεύετε στην προπαγάνδα, στην παντοδυναμία των ανθρώπινων υπηρεσιών πληροφοριών.
  Η Ελφαράγια δήλωσε συμβιβαστικά:
  - Μάλλον ξεγραμμένο από κάποιο κατεστραμμένο διαστημόπλοιο;
  - Αυτό είναι! Δεν μπορείς να νικήσεις δύο πράγματα: την απληστία και τη βλακεία, αν και η απουσία του πρώτου συχνά συνδυάζεται με το δεύτερο! - αστειεύτηκε ο Chrizzly. - Θέλεις να προλάβεις κάποιο πρόβλημα;
  Ο Vlarad ρώτησε:
  - Αυτά είναι παραισθήσεις;
  - Ναι, έτσι, αλλά τόσο συναρπαστικό! Απλά καταπληκτικό! - Η Αστάρτη φούσκωσε τα μάγουλά της, με χυδαία ερωτικά σχέδια, σαν δύο καρπούζια.
  - Μην κάνετε κατάχρηση δυσλειτουργιών! Είναι γεμάτο! - Ο Vlarad κούνησε το δάχτυλό του (διάβασε ότι τα ξωτικά λατρεύουν μια τέτοια χειρονομία).
  - Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε αμέσως ότι τίποτα δεν είναι καλύτερο από αυτό! Εκτός από το σεξ! - Ο Chrizzly άνοιξε το στόμα του και κίνησε προσκλητικά τη μακριά, διχαλωτή ροζ γλώσσα του.
  Η Ελφαράγια φίλησε τρυφερά την Κρίζλι:
  - Λοιπόν, δεν σε πειράζει!
  - Όχι, θέλω αγάπη με τον Vlarad.
  Ο νεαρός πολεμιστής μόρφασε θυμωμένος:
  - Το μονοπολικό σεξ είναι διαστροφή!
  Ο Chrizzly γκρίνιαξε:
  - Έτσι είναι με τους ανθρώπους! Ή ξεχάσατε τη φυλή σας ενώ ζούσατε με ανθρώπους. Αυτό είναι απολύτως φυσικό για εμάς. Αντίθετα: δεν είναι δύσκολο να αποπλανήσεις μια γυναίκα, αλλά να προωθήσεις έναν άντρα (τα άντρες είναι μειοψηφία), αυτό είναι υπερ-σικ!
  Ο Vlarad αντιτάχθηκε:
  - Η αγάπη μεταξύ αρσενικού και θηλυκού είναι φυσική, καθώς γεννά απογόνους! Η φύση υπαγορεύει ότι ένας ερωτευμένος σύντροφος πρέπει να είναι του αντίθετου φύλου!
  Ο Chrizzly έδωσε ένα ενδιαφέρον παράδειγμα που δείχνει την επίγνωση:
  - Στην αρχαιότητα οι άνθρωποι ήταν τελείως διαφορετικοί. Είχαν τον θεσμό του γάμου, όταν μια γυναίκα αναγκαζόταν να αγαπήσει μόνο έναν άντρα, και ένας άντρας αναγκαζόταν να αγαπήσει μια γυναίκα. Όσοι παραβίασαν αυτόν τον ανόητο νόμο αντιμετώπιζαν τη θανατική ποινή. Μελετήσατε την ιστορία των αρχαίων ανθρώπων!
  Ο Vlarad συμφώνησε απρόθυμα:
  - Ναι, αυτό ήταν βλακεία! Οι άντρες στερήθηκαν τη δυνατότητα επιλογής και σύγκρισης, οι γυναίκες σπαταλήθηκαν μακριά από τη μονοτονία! Αλλά τώρα, αντίθετα, οι συχνές αλλαγές συντρόφων είναι τιμή - όλοι οι άνθρωποι είναι μια οικογένεια: κάθε γυναίκα είναι σύζυγος, κάθε άνδρας είναι σύζυγος!
  - Δηλαδή, αυτό στο οποίο καταλήξαμε εμείς τα ξωτικά πριν από εκατομμύρια χρόνια. - Ο Chrizzly ήταν ενθουσιασμένος. - Νομίζω ότι μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα αρχίσουν να βλέπουν την αμφιφυλοφιλία πιο λογικά!
  Η Ελφαράγια χάιδεψε το ξωτικό στον ώμο:
  - Και ξέρεις, δεν είμαι ούτε κατά του bisex!
  Η Αστάρτη, χαμογελώντας (κάθε δόντι είχε τη δική του μοναδική απόχρωση), είπε:
  - Οπως θέλεις! Θέλετε παιχνίδια, θέλετε σεξ, τώρα θα διασκεδάσετε πολύ περισσότερο στη ζωή σας. Παρεμπιπτόντως, έχετε δοκιμάσει σοκ υπερέντασης;
  - Ναί! - Ο νεαρός και η κοπέλα απάντησαν ομόφωνα.
  - Και πως?
  Η Ελφαράγια αστειεύτηκε:
  - Όπως το σεξ, μόνο ο οργασμός βγαίνει σε διαφορετικό μέρος!
  Τα ξωτικά γέλασαν, τα πρόσωπά τους φωτίστηκαν από χαμόγελα. Ο Chrizzly κούνησε τα χέρια του και σε κάθε χέρι υπήρχε μια σακούλα παγωτού σε σχήμα υβριδίου πυραμίδας και αστέρα:
  - Παρακαλώ, ένα φυσικό προϊόν!
  Ο Vlarad ρώτησε:
  - Τι είναι αυτό?
  - Ερωφηρώ, ένα είδος παγωτού!
  Ο νεαρός το άγγιξε προσεκτικά με τη γλώσσα του και ένιωσε τον γλυκό και ταυτόχρονα ξινό πολτό. Η Ελφαράγια έγλειψε με αγάπη το μερίδιό της:
  - Και τι, είναι πολύ γοητευτικό! Και ασύγκριτο! Απλά υπέροχο! Θα φάω οτιδήποτε!
  Ο Vlarad ρώτησε:
  - Και αυτό είναι μάλλον από βαρυτικό γάλα.
  Ο Chrizzly αποφάσισε να παίξει κάτω από το απλό:
  - Τι γάλα! Τι είναι!
  Η Ελφαράγια κούνησε το δάχτυλό της:
  - Δεν χρειάζεται να συμπεριφέρεσαι σαν ανόητος! Σαν να μην ξέρετε τι είναι το γάλα, λαμβάνεται από πολλά ζώα, καθώς και από ακτίνες κβάζαρ!
  Ο Chrizzly βουίζει:
  - Μα δεν ξέρω! Είμαι αγοράκι. Καλύτερα να φάτε παγωτό, είναι πολύ τιμητική απόλαυση.
  Ο Vlarad δεν είχε φάει ποτέ παγωτό πριν, δεν είχε την ευκαιρία να το δοκιμάσει στη γιορτή και γι' αυτό έδειξε ενθουσιασμό. Το πιάτο ήταν πολύχρωμο και πολυεπίπεδο, μέσα υπήρχαν μούρα και μανιτάρια. Η Elfaraya έφαγε επίσης με ευχαρίστηση, αλλά παρόλα αυτά συνέχισε να συνομιλεί:
  - Θέλετε να ξέρετε ότι οι άνθρωποι είναι αρκετά ενδιαφέροντα πλάσματα στην επικοινωνία, αλλά βαρετά. Ελκύονται από κάθε είδους κατορθώματα. Τους αρέσει να μιλούν για πόλεμο, αλλά η ψυχή τους απαιτεί κάτι άλλο.
  Η Astarte πρότεινε:
  - Τι θα λέγατε για το εμπόριο! Είναι επίσης μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, πετάτε γύρω από διαφορετικούς κόσμους, συμπεριλαμβανομένων των οπισθοδρομικών. Ξέρετε, πολλοί αυτόχθονες, που μας παίρνουν για θεούς, δίνουν τον πλούτο τους ως θυσία. Γενικά, ο κόσμος γνώρισε και εμάς τα ξωτικά. Σε εκείνες τις όχι και τόσο μακρινές εποχές που η ανθρωπότητα χρησιμοποιούσε πέτρινα τσεκούρια και έπεσε κατάκοιτη μπροστά σε μια λάμψη φωτιάς. Και όχι μόνο εμείς, μερικές άλλες φυλές επισκέφτηκαν τη γη.
  Η Ελφαράγια, γλείφοντας ένα καρφί, ρώτησε:
  - Θέλετε να πείτε ότι από εδώ προέρχονται πολλές θρησκείες;
  - Γιατί όχι! Και επίσης παραμύθια! Η ανθρωπότητα είναι πολύ τυχερή που η φυλή του Durrij ηττήθηκε από εμάς. Διαφορετικά, το ανθρώπινο γένος θα έπεφτε σε σκληρή σκλαβιά. Στη χώρα που οι άνθρωποι αποκαλούσαν Αίγυπτο, οι Durrigs ανάγκασαν την κατασκευή μεγάλων πυραμίδων.
  - Αυτοί ήταν; - Η πολεμίστρια ξαφνιάστηκε ειλικρινά, σχεδόν πνιγμένη από το παγωτό της.
  - Ναι, με τόσο τρομερά κεφάλια ζώων! - Το κορίτσι χαμογέλασε. - Ωστόσο, τι λέω! Τα ξωτικά έσωσαν ανθρώπους, έγινε μια διαστημική μάχη, ακόμα και στο ηλιακό σύστημα, ο πλανήτης ανατινάχθηκε.
  - Ο πλανήτης που οι άνθρωποι αποκαλούν Φαέθοντα. - Μου θύμισε την Ελφαράγια.
  - Σωστά! Σκέφτεσαι! Γενικά, οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται από αλαζονεία και έλλειψη ευγνωμοσύνης. Εμείς τα ξωτικά αγαπούσαμε τους ανθρώπους ως μικρότερα αδέρφια μας, ειδικά τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Άντρες με γένια: έκαναν τους περισσότερους από εμάς να νιώθουμε χυδαία!
  Η Chrysley διαφώνησε:
  - Η βασίλισσα Μαφγκώ, πήρε τον εαυτό της μια ντουζίνα γενειοφόρους εραστές.
  - Μη λες χυδαιότητες! - διέκοψε η Αστάρτη.
  - Αυτό είναι ιστορικό γεγονός! - Το ξωτικό σηκώθηκε στον αέρα.
  - Είναι ακόμα χυδαίο! "Η καπετάνιος επιμήκυνε ακόμη και το λαιμό της κατά μισό μέτρο από αγανάκτηση.
  - Λοιπόν, γιατί ακόμα και τώρα υπάρχουν γυναίκες που αγαπούν, για παράδειγμα, καλικάντζαρους, ορκ και πιο δροσερά πλάσματα. Ναι, όχι μόνο γυναίκες, αλλά και άνδρες! Επιπλέον, ο Maffgo φρόντιζε τους άνδρες σκλάβους, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να έχουν μακρύτερα γένια. Σε έναν από τους άντρες μάλιστα παρατάθηκε δια μαγείας η ζωή του κατά τριακόσια χρόνια και τα γένια του μεγάλωσαν όσο η ουρά ενός δεινοσαύρου.
  Η Ελφαράγια γέλασε:
  - Είναι αστείο!
  Ο Vlarad είπε πομπωδώς:
  - Δόξα και τιμή στο μούσι, αλλά η γάτα έχει και μουστάκι! Ωστόσο, αυτό μιλάει μόνο για το εύρος της ψυχής του ξωτικού!
  Ο νεαρός τελείωσε τη μερίδα του παγωτού και ρώτησε:
  - Μα από τι είναι φτιαγμένο, αν είναι φυσικό!
  Η Αστάρτη (ο λαιμός της επέστρεψε στο κανονικό μέγεθος) απάντησε:
  - Αυτό είναι ένα κέλυφος μανιταριού αστεροειδούς.
  - Τι?
  - Ένα μείγμα μανιταριού και κοχυλιού που ζει σε έναν αστεροειδή! Ικανό ακόμη και να πετάξει, θα συμφωνήσετε ότι είναι απλά κομψό! - Το κορίτσι μάλιστα πήδηξε από χαρά. - Μπορείτε να φανταστείτε κάτι τέτοιο!
  - Υπάρχουν διαφορετικά πλάσματα στο σύμπαν! Είναι περίεργο που έχει τόσο καλή γεύση. - Ο Βλάραντ έγλειψε ξανά το ραβδί του.
  Η Ελφαράγια μύρισε:
  - Γιατί τέτοια μυρωδιά τάρτας!
  Η Αστάρτη απάντησε:
  - Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι απλώς ένα κέλυφος μανιταριού, αλλά η προνύμφη του. Είναι ειδικά εμποτισμένο με ορυκτά. Σύντομα θα το νιώσετε.
  - Πως? - ρώτησε ο Βλάραντ.
  - Επειδή είναι η πρώτη σας φορά, θα αρχίσουν οι παραισθήσεις. Μη φοβάσαι, θα είναι ευχάριστα: για να ξεκινήσει το βουητό: κάτσε στις καρέκλες.
  Για τον Vlarad (Vladimir), όλα άρχισαν να θολώνουν μπροστά στα μάτια του. Έσπευσε να ξαπλώσει και μια στιγμή αργότερα βυθίστηκε σε έναν εφιάλτη.
  Ο Βλαντιμίρ ένιωσε έντονο κρύο και τρέμουλο στα πόδια του. Είδε τσαλακωμένα δέντρα καλυμμένα με παγωνιά. Και τον εαυτό μου σαν απ' έξω. Είδε τον εαυτό του κρεμασμένο στην αγχόνη, να ασφυκτιά σε μια θηλιά. Μια τρομερή θηλιά έσφιξε το λαιμό του άντρα, προκάλεσε μεγάλη ταλαιπωρία. Το χειρότερο ήταν η αδυναμία και η τρομερή αδυναμία στο σώμα. Δεν μπορούσε καν να κουνηθεί, σαν να είχε πεθάνει. Δεν υπήρχε τρόπος να κουνήσω ούτε το δάχτυλό μου. Ο νεαρός προσπάθησε να συσπαστεί, αλλά το σώμα του δεν υπάκουσε. Έγινε πραγματικά τρομακτικό λόγω της αδυναμίας μου. Ο Βλαντιμίρ δεν κοιμήθηκε ποτέ, δεν ήξερε τι είναι ένα όνειρο ή μια παραίσθηση και ήταν απλά σε σοκ.
  Μετά είδε ένα χωριό, μια απλή εκκλησία, ξεθωριασμένη με τον καιρό. Κατοικίες που μοιάζουν με παλιά σπίτια από παλιά διαδικτυακά χρονικά. Ασπροκέφαλα, ξυπόλητα παιδιά έτρεχαν στις αυλές. Έτρεξαν αργά με τα σύγχρονα πρότυπα, προφανώς παίζοντας κάτι. Τα κορίτσια πηδούσαν στο ένα πόδι, τα αγόρια πάλεψαν με ξύλα και έμοιαζαν να πυροβολούν από πολυβόλα. Αν κρίνουμε από τα σκισμένα ρούχα, το χωριό είναι φτωχό, προφανώς από την εποχή των συλλογικών αγροκτημάτων: στα μέσα του εικοστού αιώνα. Γιατί το αποφάσισε: δεν υπήρχαν μαύροι ανάμεσα στα παιδιά, δεν είναι η Αμερική, η Ορθόδοξη Εκκλησία. Ναι, και φαίνεται ότι μερικά αγόρια έχουν ξεθωριασμένα αστέρια στα ξεφλουδισμένα τους Budenovka. Υπάρχουν πολλά παιδιά, αλλά δεν φαίνονται σχεδόν ενήλικες. Αυτό είναι παράξενο...
  Τότε ο Βλαντιμίρ άκουσε το βρυχηθμό των μηχανών και στήλες σκόνης εμφανίστηκαν από μακριά. Τα αγόρια δεν έδωσαν σημασία, τα κορίτσια έδειχναν μάλιστα χαρούμενα. Ξαφνικά εμφανίστηκε μια στήλη από φορτηγά και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, με μια ντουζίνα μοτοσικλετιστές να επέβαιναν μπροστά. Μερικά από αυτά είναι γκριζοπράσινα, φορώντας βαριά κράνη. Παρά τον πόνο, ο Βλαντιμίρ σκέφτηκε ότι δεν ήταν καλή ιδέα να φοράει ένα τέτοιο κράνος. Εξάλλου, κουράζει το κεφάλι και τον σχετικά αδύναμο λαιμό ενός ατόμου σε σάρκα πρωτεΐνης, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνει τον στόχο της βολής. Εξάλλου, είναι δύσκολο να στοχεύσεις όταν ο λαιμός σου είναι τεντωμένος και το κεφάλι σου πονάει. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να παλέψεις το ζεστό καλοκαίρι• ο ιδρώτας κυριολεκτικά μούσκεψε τα μάτια σου. Είναι αλήθεια ότι είναι ήδη φθινόπωρο, είναι ορατά κίτρινα φύλλα και βρώμικες λακκούβες. Προφανώς δεν έχει πολύ κρύο ακόμα, τα παιδιά είναι ντυμένα ελαφρά, πολύ κουρελιασμένα και αδύνατα.
  Η στήλη πλησίασε, τα αγόρια έτρεξαν στους στρατιώτες. Άρχισαν να κινούν τα δάχτυλά τους πάνω από το στόμα τους, σαν να έπαιρναν μια ρουφηξιά.
  Ο Βλαντιμίρ έβρισε:
  - Αυτά είναι τα αγοροκόριτσο! Θέλουν να καπνίσουν! Αλλά τα τσιγάρα είναι δηλητηριώδη, ειδικά για το σώμα των παιδιών.
  Οι στρατιώτες αρχίζουν να χαμογελούν, τα χείλη τους τεντώνονται, αλλά τα μάτια τους είναι ψυχρά και σκληρά. Το έμβλημά τους είναι δύο κεραυνοί και μια κόκκινη σημαία με μια σβάστικα.
  - Αυτό είναι το SS! Επιλεγμένα στρατεύματα. Ο φόβος μπήκε στην ψυχή του Βλαντιμίρ, όχι για τον εαυτό του, φυσικά. Τα SS είχαν απλώς κακή φήμη. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα προπαγανδιστικά στερεότυπα, η πλειοψηφία των μονάδων των SS ήταν απλώς φρουροί του ναζιστικού στρατού. Επιλεγμένα στρατεύματα, οι καλύτεροι στρατιώτες. Πολλοί από αυτούς συμπεριφέρθηκαν ευγενικά, πολέμησαν γενναία και τους σεβάστηκαν. Υπήρχαν όμως ειδικές τιμωρητικές μονάδες που δεν λυπήθηκαν κανέναν! Ωστόσο, υπήρχε ελπίδα ότι τα αδύνατα ξανθά αγόρια και κορίτσια δεν θα προκαλούσαν επιθετικότητα. Άλλωστε, οι άνδρες των SS λατρεύουν τα ξανθά μαλλιά και τα μπλε μάτια.
  Αλλά υπάρχει κάτι που δεν αρέσει στις απόψεις τους. Ίσως οι παρτιζάνοι έδωσαν φως στα βοοειδή...
  - Φούερ! - Ακολουθεί η εντολή. Οι άνδρες των SS άρπαξαν αμέσως τα πολυβόλα τους, τόσο σύντομοι και γρήγοροι. Οι ουρές καλύπτουν τα παιδιά. Οι σφαίρες διαπερνούν ακριβώς το σώμα, σχίζοντας το εσωτερικό. Τα παιδιά τρέχουν μακριά, τα βρώμικα τακούνια τους αναβοσβήνουν. Ο σκονισμένος δρόμος είναι γεμάτος πτώματα, πολλά μικροσκοπικά ρυάκια αίματος κυλούσαν. Η κοπέλα με το στομάχι της σχισμένο άπλωσε τα χέρια της και ούρλιαξε σπαραχτικά. Ένα αγόρι είχε σπάσει το πόδι του, αλλά σαν αληθινός άντρας, συγκρατούσε τα βογκητά του και σύρθηκε μακριά.
  Οι φασίστες όμως δεν ντράπηκαν καθόλου. Οι καρδιές δεν ήξεραν οίκτο! Έτρεξαν να κυνηγήσουν τα παιδιά. Πυροβόλησαν στα παράθυρα, οι άνδρες των SS πέταξαν ειδικές εμπρηστικές βόμβες στα σπίτια.
  Τα τραυματισμένα παιδιά τα ποδοπάτησαν κάτω από τις μπότες και τα τελείωσαν με ξιφολόγχες. Στο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού προσαρτήθηκε φλογοβόλο. Οι φλόγες χτύπησαν τα σπίτια, γκρεμίζοντας φράχτες, δέντρα έκαιγαν, ώριμα μήλα έσκασαν.
  Ο Βλαντιμίρ ήθελε να προστατεύσει το χωριό, αλλά δεν μπορούσε να κινηθεί. Το σώμα είναι σαν σε παγωμένα, τιτάνιο δεσμά.
  - Απίστευτη σκληρότητα!
  Ωστόσο, αν θυμάστε τον ανελέητο πόλεμο που κάνουν. Εξάλλου, όταν εισβάλλουν στο σύμπαν του εχθρού, καταστρέφουν τα πάντα. Άλλωστε, δεν υπάρχουν άμαχοι σε έναν σύγχρονο πόλεμο. Κι εδώ οι φασίστες μαλώνουν: σήμερα αγόρι, αύριο παρτιζάνος. Και κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, τα παιδιά ήρωες προκάλεσαν πολλά προβλήματα στους Ναζί. Ωστόσο, αυτό δεν δικαιολογεί τους φανατικούς ναζί! Μόνο τα αποβράσματα μπορούν να σηκώσουν το χέρι στα παιδιά που απλώνουν το χέρι σε εσάς με τα χεράκια τους, αποκαμωμένα από τη σκληρή δουλειά. Επιπλέον, για κάθε παιδί που σκοτώνεται: υπάρχουν δέκα εκδικητές και ο πόλεμος γίνεται πραγματικά πανεθνικός.
  Το χωριό φλέγεται, οι Ναζί έπιασαν τη γυναίκα, της έσκισαν τα ρούχα και άρχισαν να τη βιάζουν. Επικρατεί ένας τερατώδης τρόμος, το στομάχι του αιχμαλωτισμένου αγοριού κόπηκε και τα έντερα άρχισαν να τυλίγονται γύρω από μια ξιφολόγχη. Το παιδί ασφυκτιά, δεν μπορούσε πλέον ούτε να ουρλιάξει. Ένα κορίτσι περίπου πέντε ετών σχίστηκε στη μέση. Τα βρέφη τα πετούσαν στη φωτιά ή τα καρφωσαν πάνω σε ξιφολόγχες.
  Ένας ιερέας με σταυρό έτρεξε να συναντήσει τους Ναζί. Οι άνδρες των Ες Ες τον χτύπησαν στο πρόσωπο με ένα ντουφέκι, αφαίρεσαν τον σταυρό, άρπαξαν τον ιερέα από τα χέρια και έβαλαν φωτιά στα γένια του. Την ίδια ώρα οι μεγαλόσωμοι έστριψαν τα χέρια του υπουργού λατρείας. Ο σταυρός θερμάνθηκε στη φωτιά και εφαρμόστηκε στο στήθος του ιερέα. Ήταν αδύνατο να ξεχωρίσω τις λέξεις, αλλά προφανώς αυτές ήταν οι κατάρες του ιερέα. Τελικά από το σοκ του πόνου ο ιερέας έχασε τις αισθήσεις του και ρίχτηκε στη φωτιά. Την ίδια στιγμή, οι σαδιστές με στολή έκοψαν τα δάχτυλα των ποδιών του κοριτσιού. Άλλοι δήμιοι έκοψαν τα αυτιά των αγοριών που ήταν ακόμα ζωντανά. Όλα έμοιαζαν τρομερά, σαν σε ταινία ενός ψυχικά άρρωστου σκηνοθέτη.
  Ο Βλαντιμίρ συσπάστηκε και ακόμα δεν μπορούσε να πηδήξει από τον βρόχο.
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο 17
  Η Μιραμπέλα και η Στρελέτσοβα πετούσαν, η ταχύτητά τους ήταν πολλές φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός. Σωροί αστεριών σε περίεργους αστερισμούς, σύνθετες συνθέσεις σε μορφή ιερογλυφικών. Φαινόταν ότι τα αστέρια ήθελαν να μεταφέρουν κάποιου είδους μήνυμα ή ίσως να ευχηθούν καλή τύχη. Μερικά φωτιστικά αναβοσβήνουν κάθε τόσο, και διπλά ή τριπλά αστέρια δημιουργούσαν μια μοναδική ταξιανθία χρωμάτων και ακτινοβολίας, ευχάριστη στο μάτι. Η ταχύτητα των κοριτσιών αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, τα αστέρια τρεμόπαιζαν σαν σταγόνες τυφλής βροχής. Μια λάμψη εμφανίστηκε μπροστά, σαν να φλεγόταν ένα κενό. Η Μιραμπέλα γνώριζε ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα της εκτροπής του φωτός, όταν τα φωτόνια που καταρρίφθηκαν από ένα υλικό σώμα συσσωρεύτηκαν και όλα μπροστά άρχισαν να φλέγονται μανιασμένα. Τα μάτια της Μιραμπέλα είδαν εκατοντάδες σειρές ταυτόχρονα! Είναι αδύνατο για έναν απλό άνθρωπο να φανταστεί πόσο υπέροχος ήταν ο χώρος και η θέα: υπήρχαν πολλά εκατομμύρια διαφορετικές αποχρώσεις, ήταν στρωμένα το ένα πάνω στο άλλο και ανακατεμένα!
  Το κορίτσι το κοίταξε και είπε φιλοσοφικά:
  - Τι νομίζεις, σύντροφε Υπερμάρσαλ, τέτοια ομορφιά θα μπορούσε να έχει προκύψει μέσω της εξέλιξης, ή δημιουργήθηκε από το Υπέρτατο Πνεύμα!
  Η υπερστρατάρχης Στρελέτσοβα απάντησε με κρυστάλλινη φωνή:
  - Εννοείς τον Παντοδύναμο Θεό;
  - Αυτό είναι! - αναφώνησε η Μιραμπέλ.
  - Παλιά υπήρχαν πολλές διαφορετικές πεποιθήσεις. Τότε εμφανίστηκε η πίστη στον Παντοδύναμο Δημιουργό ή ακόμα και στους Δημιουργούς. Αν και, για παράδειγμα, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ιδέες ότι τα πάντα δημιουργήθηκαν από το χάος. Γενικά, πρέπει να σας πω ότι είναι λανθασμένη αντίληψη ότι ο μονοθεϊσμός επινοήθηκε από τους Εβραίους. Παραδόξως, η πρώτη αναφορά ενός μόνο δημιουργού βρίσκεται μεταξύ των αφρικανικών λαών. Συγκεκριμένα, η αρχαία αυτοκρατορία του Νιτρ.
  - Δεν είναι στην Υπερβορέα; Η μεγάλη και αρχαιότερη αυτοκρατορία από την οποία προήλθαν οι Ρώσοι; - Η Μιραμπέλα προσπάθησε να πιάσει με την παλάμη της τον αστερισμό των αστεριών που φτερουγίζουν σαν πεταλούδα.
  - Οχι! Οι υπερβόρειοι πίστευαν στην εξέλιξη του χάους! - είπε αυστηρά η Στρελέτσοβα.
  Η Μιραμπέλα διαφώνησε:
  - Υπήρχαν πολλές διαφορετικές πεποιθήσεις. Συμπεριλαμβανομένου του πρώτου μονοθεϊσμού στην ανθρώπινη ιστορία. Δηλαδή, πίστη: ότι ένας προσωπικός Θεός δημιούργησε το σύμπαν!
  Ο ευγενικός δήμιος φύσηξε, προκαλώντας έναν ελαφρύ ανεμοστρόβιλο ανάμεσα στις αστρικές γιρλάντες (η επίδραση της εκτροπής και της παραμόρφωσης του χώρου)
  - Όχι σίγουρα με αυτόν τον τρόπο! Οι μονοθεϊστές ήταν μόνο μια μικρή αίρεση. Στην αυτοκρατορία των Νιτρ, αυτή ήταν η κυρίαρχη διδασκαλία.
  - Εκεί όμως πίστεψαν: ότι ο κύριος Θεός δημιούργησε άλλους θεούς.
  Η Στρελέτσοβα χάιδεψε το μάγουλο της Μιραμπέλ με το δάχτυλό της:
  - Ήρθε αργότερα! Αλλά γενικά, ο εβραϊκός όρος θεός - ή ελ, δεν μονοπωλήθηκε από τον Γιαχβέ ή τον Ιεχωβά. Συγκεκριμένα, οι άγγελοι και οι δικαστές, ακόμη και ο Σατανάς, ονομάζονταν θεοί - Ελοχίμ. Υπήρχαν επίσης σημάδια πολυθεϊσμού, υπήρχε ακόμη και μια προφητεία για τους ανθρώπους - σχεδόν έγιναν σαν θεοί, δηλαδή άγγελοι!
  Η Μιραμπέλα ενθουσιάστηκε:
  - Και είμαι σχεδόν άγγελος! Μπορώ να ταξιδέψω ανάμεσα σε αστέρια χωρίς διαστημόπλοιο. Ωστόσο, όσον αφορά την ταχύτητα, τα τετραπλάνα εξακολουθούν να είναι πιο γρήγορα, αλλά στο μέλλον, όταν η τεχνολογία εξελιχθεί ακόμη πιο γρήγορα, η ταχύτητα θα αυξηθεί. Εξάλλου, είμαστε ακόμα ένας πολύ νέος πολιτισμός!
  Ο υπερ-υπερ-στρατάρχης χάιδεψε πολύ απαλά τα μαλλιά του κοριτσιού:
  - Ασφαλώς! Το αθάνατο σώμα σας μπορεί να ζήσει πολύ περισσότερο από ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας.
  Η Μιραμπέλα γουργούρισε, εκκενώσεις πολλαπλού ηλεκτρισμού (πολυτομεακή κίνηση υποπυρηνιών) πέρασαν από το κεφάλι της και, σε αντίθεση με το υπερρέμα, είναι αρκετά ευχάριστες.
  - Κι όμως, θα μπορούσε ένας τόσο περίπλοκος μηχανισμός όπως το σύμπαν μας να είναι μόνο ο καρπός της τυφλής και σκληρής εξέλιξης;
  Ο Ultra-Hyper-Marshal επέστησε την προσοχή:
  - Λοιπόν, σχεδόν όλοι οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ίδια η εξέλιξη λαμβάνει χώρα. Έχουμε παρατηρήσει ακόμη και την εξέλιξη στην πράξη σε πολλά δισεκατομμύρια κόσμους.
  Το κορίτσι αναφώνησε:
  - Ναι, παρακολουθήσαμε! Αν και κανείς δεν έχει καταφέρει ακόμα να πιάσει τη στιγμή που εμφανίστηκε οργανική ύλη από ανόργανη ύλη.
  Η Αναστασία Στρελέτσοβα διόρθωσε απαλά:
  - Όχι ακριβώς, έχει καταγραφεί μια σειρά από ενδιάμεσες διεργασίες. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε πώς οι ερμαφρόδιτες έγιναν δύο και τρεις κοίλες. Ή την εξέλιξη του πυριτίου, του λιθίου, του καλίου, ακόμη και του θείου. Ή μια άλλη ερώτηση: αν ο Θεός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή του, τότε με ποιανού δημιουργήθηκαν τα πλάσματα που ανέπνεαν φθόριο, για παράδειγμα;
  - Ω, αυτός είναι ένας ενδιαφέρον τρόπος να θέσετε την ερώτηση. Αλλά γενικά, η θεωρία της εξέλιξης είναι τόσο παμφάγα, που κηρύσσεται από όλους σχεδόν τους σοβαρούς πολιτισμούς, που προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σκεφτόταν μόνο τον δέκατο ένατο αιώνα: ο Κάρολος Δαρβίνος ή ίσως ο Λαμάρκ.
  Ο Ultra-Hyper-Marshal διαφώνησε:
  - Το ότι υπάρχει εξέλιξη το υποπτεύονταν οι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι ακόμα και οι Υπερβόρειοι. Υπάρχουν πολλά στοιχεία για αυτό. Για παράδειγμα, πάρτε την εκπαίδευση στη Σπάρτη, μια τυπική προσπάθεια ρύθμισης της εξέλιξης και κατεύθυνσής της! Όταν οι γυναίκες αναγκάζονταν να σηκώνουν βάρη, να τρέχουν με φορτία στα βουνά, να κολυμπούν και να σκληραίνουν: για να είναι δυνατές και να γεννούν γερά παιδιά. Παρεμπιπτόντως, το κάναμε και αυτό.
  - Αυτή είναι ήδη μια διαδικασία κατευθυνόμενης εξέλιξης.
  - Φυσικά είναι στοχευμένο, αλλά δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικό! Η πρόοδος και η βιομηχανική είναι τα συστατικά της επιτυχίας. Αλλά αν μπορούμε να παρατηρήσουμε την τεχνική εξέλιξη, τότε γιατί όχι τη βιολογική εξέλιξη. - Η Στρελέτσοβα χάιδεψε απαλά το λαιμό του κοριτσιού.
  Η Μιραμπέλα τραβήχτηκε ελαφρά και παρατήρησε:
  - Η επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη καθοδηγείται από τη λογική, αλλά η βιολογική εξέλιξη καθοδηγείται από την τυφλή τύχη!
  Ο ευγενικός δήμιος μήτεψε τα χέρια της, ξαφνικά απέκτησε έξι από αυτά ταυτόχρονα:
  - Όχι σίγουρα με αυτόν τον τρόπο! Υπάρχει μια Υπερνόσφαιρα• περιέχει ακατανόητες ποσότητες πληροφοριών που καθιστούν δυνατό τον προγραμματισμό πολλών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της αυθόρμητης δημιουργίας ζωής.
  - Πώς προέκυψε; "Το κορίτσι ένιωσε το στήθος της να χαϊδεύεται.
  - Επίσης ως αποτέλεσμα της εξέλιξης! Πώς μπορώ να σας το εξηγήσω αυτό; Εδώ είναι το Υπερσύμπαντο: είναι το ίδιο το άπειρο; - Η Αναστασία είπε την τελευταία λέξη λίγο πιο δυνατά.
  - Ναι σίγουρα! Δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς θα είναι το τέλος της! - αναφώνησε η Μιραμπέλα, ρυάκια από νανοσωματίδια γαργαλούσαν τα ρουθούνια της.
  - Σωστά, είναι ακατανόητο στο μυαλό! Δεν υπάρχει λοιπόν περίοδος, περιορισμοί, τέλος στα πράγματα! Εντελώς απών!
  Η Μιραμπέλα έγνεψε καταφατικά:
  - Ναι, είναι προφανές! Απλώς δεν έχουμε ανακαλύψει όλα τα σύμπαντα ακόμα.
  Η Αναστασία συνέχισε με τους κατιφέδες της να γίνονται πέταλα:
  - Ορίστε! Τώρα φανταστείτε: ότι εκτός από το άπειρο του υπερσύμπαντος στον χώρο, υπάρχει και το άπειρο στον χρόνο!
  Ο νεαρός πολεμιστής συμφώνησε:
  - Δηλαδή αιώνια ύλη, υφιστάμενη επ' αόριστον ως απόλυτη ύλη! Αυτό ακριβώς εννοούσες!
  Η Στρελέτσοβα ήταν ενθουσιασμένη:
  - Βλέπω ότι έχεις κατακτήσει καλά τα μαθήματά σου, γενναίο κορίτσι!
  Η Μιραμπέλα είπε σαν μαθήτρια που έχει κατακτήσει καλά το θέμα:
  - Μπορείτε πραγματικά να φανταστείτε την αιώνια ύπαρξη της ύλης ως απόλυτο αξίωμα! Αλλά ένα άτομο με φιλοσοφική νοοτροπία θα απαιτήσει στοιχεία για το πώς εμφανίστηκε η ύλη.
  - Ψάχνετε για τη βασική αιτία;
  - Αυτό είναι!
  Η Στρελέτσοβα παρατήρησε σαρκαστικά:
  - Τότε αν η βασική αιτία είναι ο Θεός, τότε ποια έγινε η βασική αιτία των πρώτων αιτιών! Άλλωστε, αν όλα έχουν μια πρώτη αιτία, τότε πρέπει να είναι με τον Παντοδύναμο!
  Η Μιραμπέλα παρατήρησε:
  - Η θρησκεία απαιτεί να το θεωρούμε δεδομένο! Ή, ως αξίωμα, ο Θεός είναι προαιώνιος και δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε τη βασική αιτία.
  - Μα γιατί να μην το θεωρήσουμε δεδομένο ότι η ύλη είναι αιώνια και πάντα υπήρχε, επίσης αξίωμα! Άλλωστε, η αναγνώριση της ύπαρξης ενός αιώνια υπάρχοντος Παντοδύναμου Θεού απαιτεί πολύ πιο παράλογη σκέψη από την πίστη στο χωροχρονικό άπειρο της ύλης. - Η Στρελέτσοβα έδειξε αμέσως με είκοσι πέντε ξεπερασμένα δάχτυλα στα αστέρια. - Εσείς βλέπετε αστέρια, εμείς βλέπουμε την ύλη, και για εμάς υπάρχει πάντα! Αλλά κανείς δεν έχει δει ποτέ τον Θεό! Ακόμη και η Αγία Γραφή γράφει για αυτό!
  Η κοπέλα ανασήκωσε το δεξί της φρύδι:
  - Και ο προφήτης Δανιήλ ισχυρίστηκε ότι είδε τον Θεό Πατέρα.
  Ο Ultra-Hyper-Marshal αναφώνησε:
  - Αρχκουάζαρ! Αυτό είναι ένα αρκετά δύσκολο δίλημμα. Αν ο Παντοδύναμος μας δημιούργησε, τότε δεν θα έπρεπε να μας είχε εγκαταλείψει στο έλεος της μοίρας. Τα παιδιά πρέπει να μορφωθούν! Αυτό σημαίνει να τους δώσεις μια αποκάλυψη για τον εαυτό σου!
  - Μέσω της Βίβλου; - Η Μιραμπέλα ανοιγόκλεισε:
  - Ακόμη και μέσω της Βίβλου! Αλλά το Overmind ενδιαφέρεται να γίνει κατανοητό σωστά! Πώς μπορεί ο Θεός να έρχεται σε αντίθεση με τον εαυτό του; Εξάλλου, ακόμη και οι ατελείς άνθρωποι, όταν υιοθετούν νόμους, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι δεν έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους και να ελαχιστοποιήσουν την ασάφεια. Αυτό λοιπόν δημιουργεί παραθυράκια για τους απατεώνες και οδηγεί σε πολλές καταχρήσεις. Επιπλέον, το παραμικρό λάθος στη Βιβλική αποκάλυψη υπονομεύει την πίστη στην ίδια την αποκάλυψη, και εσείς ο ίδιος γνωρίζετε πόσα τέτοια λάθη υπήρξαν. Και τα πλήρωσαν άφθονα με αίμα! - Στα τελευταία λόγια του επικεφαλής του Τμήματος Αγάπης και Τρυφερότητας, δισεκατομμύρια ορατοί φωτιστές ανατρίχιασαν.
  Η Μιραμπέλα συμφώνησε:
  - Ασφαλώς! Πάρτε, για παράδειγμα, το δόγμα της Τριάδας. Σε αντίθεση με αυτή τη διδασκαλία, ο Ιησούς Χριστός είπε στον νεαρό: γιατί με λες καλό, δεν το ξέρεις; ότι μόνο ένας(!) Θεός στον παράδεισο είναι καλός!
  Ο αριθμός των βραχιόνων του υπερ-υπερ-στρατάρχη έχει αυξηθεί σε μια ντουζίνα (τίποτα υπερφυσικό - το σώμα είναι εμποτισμένο με μαγικό υπερπλάσμα, αλλάζοντας τη δομή της ύλης και του χώρου).
  - Και όχι μόνο! Ο Ιησούς είπε: ότι ο πατέρας είναι μεγαλύτερος από μένα, για να σε γνωρίσουν, τον μόνο αληθινό Θεό, και τον Ιησού Χριστό, που έστειλες. Μπορείτε να θυμάστε ότι ο Παύλος έγραψε: Ο Χριστός είναι η Κεφαλή του Θεού, και ο Λουκάς αποκάλεσε τον Ιησού υπηρέτη του Θεού. Γενικά, το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη διδασκαλία για την Τριάδα στη Βίβλο αναγνωρίστηκε και από τις εκκλησιαστικές αρχές. Δεν είναι άδικο που έχει χυθεί τόσο αίμα εξαιτίας αυτού του δόγματος. Για παράδειγμα, ολόκληρες χώρες καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα των πολέμων του Αρειανού. Πολλές χιλιάδες αιρετικοί κάηκαν επειδή δεν πίστευαν στην Τριάδα. Ακόμη και ο Λεβ Νικολάεβιτς Τολστόι αφορίστηκε από την εκκλησία λόγω της απροθυμίας του να αναγνωρίσει ένα τέτοιο δόγμα.
  - Σημαντικό δόγμα! - Η Μιραμπέλα προσπάθησε να υψώσει τη φωνή της.
  Η υπερστρατάρχης άνοιξε τα χέρια της πολύ μακριά, με σχεδόν εκατό χέρια:
  - Κι όμως, χωρίς σαφή βιβλική βάση. Αλλά δεν φρόντισε ο Παντοδύναμος ότι μια τόσο σημαντική διδασκαλία - το θεμέλιο της πίστης - δεν είχε διατυπωθεί ξεκάθαρα;
  - Ακούγεται πολύ λογικό! - Η Μιραμπέλα τίναξε τα χρυσαφένια μαλλιά της.
  Ο αριθμός των δακτύλων σε κάθε άκρο της Αναστασίας αυξήθηκε εκθετικά:
  - Και αυτή δεν είναι η μόνη ανακρίβεια στη Βίβλο. Ας θυμηθούμε πώς στο Ευαγγέλιο του Μάρκου ο Ιησούς μπέρδεψε το όνομα του αρχιερέα, καθώς και τις διαφορές μεταξύ των συγγραφέων της Βίβλου σχετικά με την ακριβή ώρα της σταύρωσης του Χριστού ή ποιος ήταν ο πατέρας του Ζαχαρία. Ναι και πολλά άλλα! Εδώ θα μπορούσατε να γράψετε ένα ολόκληρο βιβλίο πολλών τόμων που απαριθμεί τα πολυάριθμα λάθη της Βίβλου. - Η Στρελέτσοβα σταύρωσε χίλια δάχτυλα, εκατοντάδες χέρια. - Ή έχετε διαφορετική άποψη.
  Η Μιραμπέλα έξυσε τη γέφυρα της μύτης της με το δάχτυλό της:
  - Δεν είναι απαραίτητο ο Παντοδύναμος να δώσει την αποκάλυψη του Θεού. Επιπλέον: φανταστείτε τη δόμηση των αστεριών από το χάος...
  Η Αναστασία διέκοψε:
  - Πιστεύεις ότι η Βίβλος είναι πιο λογική; Όπως είναι γραμμένο εκεί, την πρώτη μέρα ο Θεός δημιούργησε τον ουρανό, και μόνο την τέταρτη μέρα τον ήλιο και τα αστέρια! Και αυτό ενώ οι επιστήμονες έχουν από καιρό διαπιστώσει ότι το σύμπαν είναι δισεκατομμυρίων ετών! Γενικά, αυτό για άλλη μια φορά μιλάει για την αφελή ιδέα των Εβραίων για τη φύση των αστεριών. Πιθανότατα νόμιζαν ότι τα αστέρια ήταν μικρά και ήταν πολύ πιο εύκολο να τα δημιουργήσουν παρά μια μεγάλη γη.
  - Πιθανώς! - Η Μιραμπέλ γέλασε. - Ένα αστέρι έπεσε από τον ουρανό - ένα φωτεινό κρύσταλλο! Θα σου πω ένα τραγούδι για τον αγαπημένο μου Στάλιν!
  Η Αναστασία άλλαξε το σχήμα των χεριών της, μετατρέποντάς τα σε κουβάδες:
  - Ή η διαμάχη για τον κατακλυσμό του Νώε. Πράγματι, δέκα χιλιάδες χρόνια πριν από τη γέννηση του Χριστού, αρκετοί μεγάλοι μετεωρίτες έπεσαν στη γη. Προκάλεσαν κατακλυσμούς που έγιναν θρυλικοί. Ορισμένοι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας πρόβαλαν ακόμη και την εκδοχή ότι ήταν η Σελήνη που συγκρούστηκε με τη γη. Παρεμπιπτόντως, η Σελήνη συγκρούστηκε πραγματικά με τη Γη, αλλά πολύ νωρίτερα και εξαιτίας αυτού, οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν!
  Η Μιραμπέλα αντιτάχθηκε αμέσως:
  "Δεν συγκρούστηκε, αλλά πιάστηκε από τη βαρύτητα". Αν η σύγκρουση ήταν γεγονός, οι γήινοι δεν θα είχαν κατέβει τόσο εύκολα. Πιθανότατα, η ζωή στη Γη θα είχε καταστραφεί. Αλλά από την άλλη, πώς η Σελήνη ευχαριστούσε τους προγόνους.
  - Πες το στους Ιάπωνες. Θα το εκτιμούσαν! - Ο υπερστρατάρχης ξεγύμνωσε τα δόντια της. - Παρεμπιπτόντως, ένας ενδιαφέρον αγώνας, σχεδόν δεν χρειάστηκε να πολεμήσουμε μαζί τους, έγιναν γρήγορα σύμμαχοι. Αλλά γενικά, μιλώντας συγκεκριμένα, η ύλη άπειρης ποσότητας σε άπειρο χρόνο θα μπορούσε κάλλιστα να προκαλέσει απεριόριστη και πολλαπλάσια ευφυή ζωή, δεν είναι έτσι!
  Η Μιραμπέλα έξυσε την κορυφή του κεφαλιού της:
  - Στην πραγματικότητα, ναι, αλλά υπάρχει μια απόχρωση! Αν η ύλη υπάρχει για απείρως μεγάλο χρονικό διάστημα και η ποσότητα της είναι άπειρη, τότε πού είναι οι υπερπολιτισμοί;
  - Δεν είμαστε υπερ-πολιτισμός;
  - Λοιπόν, Υπερ-υπερπολιτισμός! "Το κορίτσι στριφογύριζε σαν τοπ.
  Ο υπερ-υπερ-στρατάρχης κατεύθυνε αμέσως τον θάλαμό της:
  - Τώρα πρέπει να αποκτήσετε ένα hyperchip: ανήκει σε έναν πιο ανεπτυγμένο πολιτισμό από τον δικό μας! Δηλαδή, το καθήκον σας είναι η απάντηση στην ερώτησή σας! Ή νομίζετε ότι είναι ένα πέτρινο τσεκούρι.
  - Ίσως και αιχμή βέλους! - Η Μιραμπέλα στένεψε πονηρά τα μάτια της.
  - Λοιπόν, μπορείτε να κάνετε την ερώτηση έτσι!
  - Εντάξει, συμφωνώ! Κατ' αρχήν, ένας άλλος υπερ-πολιτισμός μπορεί κάλλιστα να υπάρχει ή ακόμη και να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία σε ένα θεμελιωδώς διαφορετικό επίπεδο. Αποκλείω κάτι;
  Ο υπερ-υπερμάρσαλ τροποποίησε ξανά τα άκρα της, έγιναν σαν αλυσίδες:
  - Τι ακριβώς?
  - Το γεγονός ότι ένας υπερ-πολιτισμός, ή μάλλον ένας υπερ-υπερ-πολιτισμός, δημιούργησε το σύμπαν μας. Άλλωστε, η επιστήμη έχει ήδη αποδείξει ότι είναι δυνατή η δημιουργία ύλης από ενέργεια.
  Η Στρελέτσοβα χτύπησε σαν τις αλυσίδες από τις καμπάνες της:
  - Σωστά! Θεωρητικά αληθές! Αλλά ακόμα κι έτσι, η Βίβλος είναι λάθος• ο Θεός έχει αρχή, είτε με εξέλιξη είτε από δημιουργία!
  Η Μιραμπέλα πέταξε κάτι παρόμοιο με ένα χάπι στο στόμα της, το μάσησε... η γλώσσα της φαινόταν βουτηγμένη σε υγρό ήλιο:
  - Στην Παλαιά Διαθήκη, ο Θεός ήταν πολύ σκληρός. Και ήταν εξαιρετικά εθνικιστής, βάζοντας έναν λαό πάνω από τους υπόλοιπους. Συγκεκριμένα, η Αίγυπτος βασανίστηκε, και όπως είναι γραμμένο, πήγαινε στον Φαραώ, και θα σκληρύνω την καρδιά του για να δείξω τη δόξα του Θεού.
  Η Αναστασία μετέτρεψε μέρος των αλυσίδων σε ασημένια κορδόνια:
  - Το να βασανίζεις μια ολόκληρη χώρα για να δείξεις δόξα με αυτόν τον τρόπο είναι αρκετά περίεργο! Αυτό θυμίζει εθνοκάθαρση, τις χειρότερες μεθόδους γενοκτονίας.
  - Αλλά και εμείς μπορούμε να είμαστε σκληροί στον πόλεμο! - αναφώνησε το κορίτσι.
  - Συμβαίνει, αλλά δεν σας μαθαίνουμε να αγαπάτε τους εχθρούς σας! Δεν σας διδάσκουμε, σας χτυπούν, γυρίστε το αριστερό σας μάγουλο στο δεξί σας μάγουλο! Ας μην είμαστε υποκριτές! Υπάρχει μια διαφορά! Επιπλέον, είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε βία από σκληρές συνθήκες, και ο Θεός είναι Απόλυτα Παντοδύναμος και έχει πάντα επιλογή! - Η Αναστασία άρχισε να παίζει με τα τροποποιημένα της χέρια, πετώντας έξω φλογερές φτερωτές κατσαρίδες.
  - Όπως και με εμάς! - Ο νεαρός πολεμιστής κοκκίνισε.
  - Τι μπορούμε να κάνουμε!
  - Παραδοθείτε! - φώναξε δυνατά η Μιραμπέλα με υστερία στη φωνή της. - Άλλωστε ο αυτοκράτορας μπορεί να το παραγγείλει.
  - Και πιστεύετε ότι ο στρατός θα δεχτεί την παράδοση; - Τα φτερωτά κριάρια άρχισαν να μετατρέπονται σε σαρανταποδαρούσες τίγρεις.
  - Δεν ξέρω! Όλοι έχουν συνηθίσει να υπακούουν άκαμπτα στις αρχές!
  - Όχι όμως τέτοια διαταγή, εξάλλου υπάρχει το Ανώτατο Συμβούλιο! Είναι σε θέση να ελέγξει διάφορες βλαβερές τάσεις! Ή σε περίπτωση που ο εχθρός κατάφερνε να επηρεάσει τον αυτοκράτορα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
  Η Μιραμπέλα σχεδόν γκρίνιαξε:
  - Τι! Άλλωστε, δεν αποκλείεται με τη βοήθεια πολύ δυνατής μαγείας ακόμη και ένας αυτοκράτορας να υποταχθεί!
  - Και αν αυτό γίνει δεκτό - η εντολή να παραδοθεί, θα είναι: ότι ο αυτοκράτορας ή η αυτοκράτειρα είναι υπό τον έλεγχο του εχθρού και υπερμαγεία! Δεν αρκεί λοιπόν από μόνη της η επιθυμία! - Η Αναστασία αντικατέστησε τις αλυσίδες με κλήματα.
  - Τι θα λέγατε για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων; Κηρύξτε ανακωχή! - Χάνοντας την ελπίδα, εξέπνευσε η Μιραμπέλα.
  - Αυτό είναι πιθανό! Αλλά κάθε πλευρά υποπτεύεται την άλλη για ένα βρώμικο κόλπο. Υπήρχε τέτοια πίκρα εδώ!
  - Ακόμα και οι πυγμάχοι έχουν διαλείμματα μεταξύ των γύρων. Οι αρχαίοι πυγμάχοι πρωτεΐνης! - Διόρθωσε το κορίτσι.
  - Τι να πάρεις από τους πρωτόγονους χρόνους!
  Τα κορίτσια σώπασαν• ποιος ανάμεσα στους σκεπτόμενους ανθρώπους δεν έχει σκεφτεί την ανοησία του πολέμου. Γιατί να χύσεις αίμα, να σκοτώσεις αδέρφια, αλλά έτυχε...
  Ο Ultra-Hyper-Marshal είπε αποφασιστικά:
  - Τόσα τετράδα δισεκατομμύρια, ή ακριβέστερα, ήδη πολλά πεμπτοκατομμύρια Ρώσοι, έχουν πεθάνει που οι υπόλοιποι μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο με νίκη! Και μόνο νίκη! Εάν ο αυτοκράτορας συμφωνήσει να κάνει ειρήνη, θα προκύψει το ερώτημα: γιατί δεν το έκαναν αυτό αρκετούς αιώνες νωρίτερα; Γιατί κατέστρεψαν τόσα δισεκατομμύρια κόσμους, καταστρέφοντας ό,τι υπάρχει; Λοιπόν, πώς μπορούμε να ζήσουμε σε αυτές τις συνθήκες;Είναι δυνατόν να διαγράψουμε τα πάντα και να σφίξουμε τα χέρια; Είσαι πολύ αφελής κορίτσι! Δεν μπορείς να αγκαλιάσεις την απεραντοσύνη και να αφήσεις τον πόλεμο ημιτελή.
  - Είναι αλήθεια τόσο σκοτεινά; - Η Μιραμπέλα έπεσε.
  - Το ίδιο σκέφτεται και ο εχθρός! Μπορεί να χρησιμοποιήσει την εκεχειρία για να δημιουργήσει νέα, τρομερά όπλα από τα οποία δεν θα έχουμε προστασία. - Τα άκρα είναι κλήματα, έχουν γίνει πιο χοντρά.
  - Τόσο άσχημα?!
  - Ναί! Ακριβώς μαύρη τρύπα!
  - Και δεν υπάρχει εναλλακτική στον πλήρη αφανισμό;
  Κόκκινες φλόγες πέρασαν από τα πολλά χέρια της Αναστασίας:
  - Αν πάρουμε ιστορικά παραδείγματα, τότε ο πόλεμος δεν κράτησε πάντα μέχρι την πλήρη καταστροφή του εχθρού. Μερικές φορές το θέμα περιοριζόταν σε μερικές προσαρτήσεις και αποζημιώσεις. Ίσως αν ο Χίτλερ ήταν πιο έξυπνος, θα μπορούσε να σώσει μέρος της αυτοκρατορίας του και τη δική του άθλια ζωή.
  Η Μιραμπέλα τίναξε τα σταγονίδια δακρύων που είχαν εμφανιστεί ακούσια:
  - Η ιστορία δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση για το αν ο Χίτλερ είχε επιλογή. Λένε ότι ο Στάλιν πρόσφερε στον Φύρερ ειρήνη. Όμως δεν έχουν μείνει έγγραφα στα αρχεία. Για ευνόητους λόγους, δεν ήθελαν να το διαφημίσουν αυτό.
  - Αλλά δεν είμαστε η αρχαία Γερμανία και η ΕΣΣΔ. Ρώσοι και Γερμανοί πολέμησαν για πολλούς αιώνες. Κάποτε οι Σλάβοι έδιωξαν τους Γερμανούς και μετά τον Μεσαίωνα η Γερμανία τους Σλάβους. Ή μάλλον, ήταν ένα μείγμα φυλών, συμπεριλαμβανομένων Φράγκων και...
  Η Μιραμπέλα έπιασε τα δάκρυα μαργαριτάρια παγωμένα στο κενό και, κρατώντας τα στη γροθιά της, άρχισε να τα κουνάει σαν κουδουνίστρα:
  - Και εμείς παλεύουμε αιώνες! Και οι Γερμανοί και οι Σλάβοι είναι λαοί κοντά σε γενετικό τύπο. Ακόμα και τα πρόσωπα είναι παρόμοια! Γενικά, αυτό δεν είναι θέμα αίματος ή θρησκείας. Υπάρχει μικρότερη διαφορά μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων Χριστιανών παρά μεταξύ Βουδισμού και Ινδουισμού... Αλλά οι τελευταίοι σχεδόν ποτέ δεν πολέμησαν, και οι Χριστιανοί...
  Η Στρελέτσοβα αποκόπηκε απότομα και μεγάλωσε σε μέγεθος:
  - Λοιπόν, εντάξει κορίτσι, αυτή η κουβέντα είναι ως επί το πλείστον άκαρπη. Θα χύνουμε από άδειο στο άδειο, οδηγώντας το φωτόνιο σε όλο το πεδίο, αλλά δεν θα βρούμε διέξοδο. Γενικά είσαι γενναίο κορίτσι, δεν φοβάσαι να πέσεις στην κόλαση από τη γλώσσα σου.
  Η Μιραμπέλα απομακρύνθηκε από το φως:
  - Για να είμαι ειλικρινής, φοβάμαι, αλλά ο φόβος έχει ήδη καεί. Εξάλλου, αφού μου μίλησε η ίδια η αυτοκράτειρα, είναι κάπως δύσκολο να πιστέψω ότι θα διακινδυνεύατε να διακόψετε την αποστολή. Διαφορετικά, εσείς οι ίδιοι θα σταλθείτε στον υπερ-κάτω κόσμο.
  - Ξέρεις, μην είσαι πολύ σίγουρος για τον εαυτό σου. Εξάλλου, μπορείτε πάντα να βρείτε παραθυράκια, ειδικά στο τμήμα μας. Ωστόσο, θα είμαι ειλικρινής, ο πόλεμος έχει πάψει να είναι χόμπι για μένα. Έχει μετατραπεί σε βαρύ φορτίο, δουλειά ρουτίνας, αλλά από την άλλη, αν τελειώσει, θα νιώσω ένα απόλυτο κενό στην καρδιά μου. Χάστε το κύριο νόημα της ζωής. - Η Αναστασία μίλησε με ειλικρινή ενθουσιασμό.
  - Οι άνθρωποι στα αρχαία χρόνια: δεν θεωρούσαν τον πόλεμο νόημα της ζωής. Ειδικά κατά την αυγή του ουμανισμού. Τότε εμφανίστηκαν οι διδασκαλίες ότι πρέπει να περιθάλψεις και να αγαπάς όλα τα ζωντανά!
  Η Μιραμπέλα είχε ήδη αρχίσει να κουράζεται, νιώθοντας την αυξανόμενη ένταση σε διάφορα πεδία:
  - Καμία θρησκεία δεν διδάσκει παράλογη σκληρότητα, αλλά όλοι οι λαοί κουβαλούν ένα σπαθί. Και οι ειρηνικοί ειρηνιστές είναι πιο πιθανό να βρεθούν ως εξαίρεση! Για παράδειγμα, μεταξύ των πρώτων χριστιανών υπήρχαν πράγματι πολλοί ειρηνιστές που ακολουθούσαν θρησκευτικά τις διδασκαλίες του Χριστού. Αλλά την ίδια στιγμή, ήδη εκείνες τις μέρες υπήρχαν διερμηνείς: εκείνοι που διέπραξαν αυθαίρετα αντίποινα εναντίον αμαρτωλών. Ωστόσο, στους πρώτους αιώνες, αυτό ήταν μοναδικό, αλλά ξεκινώντας από τον τέταρτο αιώνα: η βία έγινε κοινή πρακτική. Συγκεκριμένα, ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος διέταξε να χαράξουν έναν σταυρό σε όλες τις ασπίδες. Και αυτό έδωσε στον στρατό του τη νίκη. Έτσι ο χριστιανικός σταυρός έγινε σύμβολο στρατιωτικής ανδρείας. Σταυροί απονεμήθηκαν σε πολλούς στρατούς, συμπεριλαμβανομένης της τσαρικής Ρωσίας. Στη συνέχεια οι σταυροί καταργήθηκαν λόγω του τυπικού κομμουνιστικού αθεϊσμού. Ίσως ούτε καν εντελώς επίσημος, αν και ο σταυρός είναι ένα αρχαίο σλαβικό σύμβολο.
  Η Αναστασία μείωσε ελαφρώς τη ροή της φλόγας και γάβγισε:
  - Σαν τη σβάστικα! Το ζωγράφισαν οι Νεάντερταλ! Η παλαιότερη συσκευή για την παραγωγή φωτιάς, και φωτιάς ειδικά κατά την Εποχή των Παγετώνων, είναι η ζωή. Γενικά, η απαγόρευση της σβάστικας, η οποία ήταν παράλογη σε πολλές χώρες, επειδή αυτό το παλαιότερο ρουνικό ζώδιο στην ιστορία της ανθρωπότητας συμβολίζει τις δυνάμεις της δημιουργίας. Είναι το ίδιο με το να απαγορεύεις το σχέδιο καρδιάς!
  Η Μιραμπέλα συμφώνησε:
  - Ναι, σωστά! Η σταύρωση δεν απαγορεύεται, με το σκεπτικό ότι κάτω από το παραβάν οι σταυροφόροι και διάφοροι ανακριτές διέπραξαν πολλά εγκλήματα. Αυτή τη στιγμή, πολλές ρωσικές ειδικές δυνάμεις φορούν αυτό το ρουνικό σύμβολο, ένα αρχαίο σλαβικό σύμβολο!
  Η Αναστασία πρόσθεσε ταχύτητα και το κεφάλι της πήρε επίσης το σχήμα δελφινιού με δύο ρύγχους αντί για ρουθούνια:
  - Σωστά, πρέπει να σεβαστούμε τη μνήμη των προγόνων μας: ότι πολέμησαν κάτω από τη σβάστικα, είτε κατά τη διάρκεια της υπερβόρειας είτε των σλαβικών εκστρατειών. στον αήττητο στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Ο Ρώσος πρίγκιπας Yarodar έκοψε προσωπικά το κεφάλι του Κράσσου όταν προσπάθησε να πάει βαθύτερα στα σλαβικά εδάφη. Εξάλλου, η Παρθική Αυτοκρατορία ήταν υποτελής, υποτελής της Αρχαίας Ρωσίας. Οι Ρώσοι έδωσαν στον κόσμο να γράφει: όταν οι Αιγύπτιοι και οι Παπουτσήδες δεν ήξεραν καν τι είναι τσάπα!
  Η Μιραμπέλα πέταξε μακριά και έκανε πολλές στροφές, βγάζοντας φωτεινούς κρίκους γύρω της. Το Ultra-Hyper-Marshal ξαφνικά φούντωσε και ανέκτησε τη φυσική του εμφάνιση και μέγεθος. Στη συνέχεια έλεγξε τη διαδρομή και κοίταξε το σύνολο των ολογραμμάτων:
  - Ξέρεις, γλυκιά μου, πλησιάζουμε ήδη! - Η Αναστασία, έχοντας γίνει πολύ όμορφη, έκανε τα μάτια της λάγνα.
  - Άρα είναι κβάζαρ!
  - Πες Μιραμπέλα, μπορείς να τραγουδήσεις; - Προϊστάμενος του Τμήματος Αγάπης και Τρυφερότητας, έδειξε τους κυνόδοντες της.
  - Σχεδόν κάθε κορίτσι μπορεί να τραγουδήσει! - Το κορίτσι δεν φαινόταν να καταλαβαίνει:
  - Τι γίνεται με τη συγγραφή ποίησης;
  - Ακόμη και ένα πρωτόγονο ρομπότ μπορεί να το κάνει αυτό! - Η Μιραμπέλα κούνησε το κεφάλι της στον αέρα.
  - Εντάξει τότε! Τραγουδήστε κάτι αντίο. Όχι σε μοντέρνο στυλ, αλλά έτσι! Λες και! - Τα μαλλιά της Αναστασίας διαλύθηκαν σε μια ντουζίνα πλεξούδες, με τις άκρες των στιλετών να προεξέχουν.
  - Πως! - Η Μιραμπέλα δεν ντρεπόταν καθόλου,
  - Εκατό εξολοθρευτές στην αγκαλιά σου! Μπορείτε να κάνετε κάποια ποιητική αρχαιότητα;
  Η Μιραμπέλα ξαφνιάστηκε:
  - Γιατί αλλιώς;
  - Δεν καταλαβαίνω? "Η Ultra-Hyper-Marshal άλλαξε το πρόσωπό της, έγινε τεράστιο και τηλεσκόπια βγήκαν από τις κόγχες των ματιών της.
  - Οχι! - Το κορίτσι έκοψε.
  Το κεφάλι της Αναστασίας έχει γίνει το μέγεθος μιας θαλάσσιας βάρκας:
  -Μπορεί να χρειαστεί να ζήσεις σε έναν πρωτόγονο κόσμο! Χωρίς συσκευές απεικόνισης βαρύτητας και υπολογιστές. Με ενδιαφέρει να μάθω αν μπορείς να συνηθίσεις την εικόνα ενός άγριου. Συμφωνώ ότι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό!
  Η Μιραμπέλα ανασήκωσε τους ώμους της και προσπάθησε να καθίσει πάνω της: μια πολυκβαντική μύγα (ένα εξαιρετικά ζωντανό πλάσμα που συνήθως ζει στα βάθη των άστρων και κινείται σε είκοσι τέσσερις διαστάσεις, χωρίς να υπολογίζονται οι κλασματικές):
  - Λοιπόν, αν το προσεγγίσεις από αυτή τη σκοπιά!
  Ο Ultra-Hyper-Marshal σφύριξε:
  - Αυτό είναι! Οι περισσότεροι πράκτορες δεν μπορούν να προσαρμοστούν, χωρίς ειδική εκπαίδευση, στις συγκεκριμένες συνθήκες του Μεσαίωνα. Δεν έχετε χρόνο να προσαρμοστείτε, επομένως πρέπει να κάνετε τα πάντα εν κινήσει!
  Η Μιραμπέλα συνοφρυώθηκε και παρατήρησε:
  - Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο ποιητικό χάρισμα και δεν χρειάζεται για τη διακυβέρνηση της χώρας. Έτσι θα είναι: απλώς μια ομαλή ηχογράφηση με ομοιοκαταληξία!
  Οι πλεξούδες της Αναστασίας έφτασαν σε μήκος πολλά χιλιόμετρα.
  - Ας είναι! Ελπίζω όμως αυτό να κάνει εντύπωση στους ιθαγενείς, αν δεν είναι εντελώς πρωτόγονοι!
  Η Μιραμπέλα ούρλιαξε:
  - Η προσγείωση σε έναν πρωτόγονο πλανήτη ισοδυναμεί με αποτυχία! Μπορεί να μην έχετε αρκετή ενέργεια για να βγείτε έξω.
  - Και εμένα με ανησυχεί αυτό, όπως ήδη είπα, κάτι κακό συμβαίνει με τα όπλα μας, αλλά όλοι, σταματήστε να μιλάτε, τραγουδήστε! - Η Αναστασία μετέτρεψε τα χέρια της σε τεράστια φτερά.
  Η Μιραμπέλα άρχισε να τραγουδά με την απολαυστική φωνή της:
  Ο θόλος αστράφτει, δεν είσαι απλώς ένα κτίριο,
  Απέκρουσε την επίθεση των μανιασμένων αιώνων!
  Το στρατιωτικό μας έργο, η ανάσα μας χάνεται,
  Και το στήθος είναι ματωμένο από τις λυσσασμένες λεπίδες!
  
  Είναι αδύνατο στον πόλεμο, μπορούμε να αποφύγουμε τη συμμετοχή,
  Αν και παλεύουμε πολλά χρόνια!
  Θέλουμε με μέτρο - μόνο ειρήνη, ευτυχία,
  Και να αφήσει ένα καλό σημάδι στη ζωή!
  
  Το ιερό μοναστήρι περιμένει τον ιππότη,
  Απλά μην ψάχνεις τον θάνατο με σπαθί!
  Και ο ηγεμόνας θα το γράψει στο βιβλίο της ζωής,
  Θα λάβετε αγάπη και χάρη!
  
  Όχι, δεν θέλω, το να είσαι φυλακισμένος είναι τάφος,
  Σήκωσε το δόρυ του, χτύπησε δυνατά, στάθηκε!
  Οι γυναίκες έκλαιγαν, ο καπνός κάπνιζε από το θυμίαμα,
  Ο άγιος από την εικόνα έριξε τα δάκρυά του!
  
  Ρεύματα χύνονται ζωντανό νερό,
  Και μπορείτε να ακούσετε τον ενθουσιασμένο χτύπημα της καρδιάς!
  Πέταξε τις λύπες σου σαν φθορά,
  Ο θάνατος είναι μόνο η αρχή, όχι το τέλος!
  
  Το αποτέλεσμα είναι νικηφόρο, ο ιππότης μας θα δει,
  Και ο εχθρός γελωτοποιός θα πετάξει την κουκούλα του!
  Θα βρει καταστροφή για όσους μισούν,
  Μια θάλασσα δακρύων και βασανιστηρίων περιμένει τους ηττημένους!
  
  Το μονοπάτι των ηρώων δεν είναι υπέροχοι τάφοι,
  Και όλα αυτά που έγιναν, πώς θα περάσει το όνειρο!
  Δεν χρειάζεται να ακούς παραμύθια,
  Δεν εκφράζεται έτσι η τιμή!
  
  Και οι ψυχές μας, όπως τα σώματα, δεν σάπισαν,
  Ο Κύριος τους ανέστησε και ξαναπήγε στη μάχη!
  Η γη καίγεται, σύννεφα σκόνης σηκώθηκαν,
  Πατρίδα θα είμαι πάντα μαζί σου!
  - Αρκετά! - διέκοψε η Μιραμπέλα Στρελέτσοβα. - Έχετε καλή αίσθηση της ομοιοκαταληξίας, μετρημένη συλλαβή. Στην αρχαιότητα, αναμφίβολα θα είχε βρεθεί ταλέντο. Έτσι το κορίτσι μπορεί να θεωρήσει ότι πέρασε το τεστ. Ναι, καλά: η λεκτική ομοιοκαταληξία εμφανίστηκε μόνο δύο φορές!
  Η Μιραμπέλα αγανάκτησε:
  - Καλά! Λες και ο Πούσκιν ή ο Λέρμοντοφ δεν είχαν λεκτική ομοιοκαταληξία.
  - Όλοι το είχαν, αλλά από την άποψη της ομαλής ηχογράφησης, ήταν ένας σοβαρός λάθος υπολογισμός. Γενικά, έχεις και πάλι το θέμα του πολέμου. Ίσως θα ήταν καλύτερα να συνθέσω κάτι ανάλαφρο και λυρικό! - Άσπρισαν τα φτερά της μεγαλωμένης Αναστασίας:
  - Ό,τι πονάει, γι' αυτό μιλάει! Όταν όλη σου η ζωή είναι είτε πόλεμος είτε προετοιμασία για πόλεμο, είναι κάπως δύσκολο να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο.
  Ο Ultra-Hyper-Marshal συμφώνησε:
  - Καταλαβαίνω, αλλά ένας πρόσκοπος πρέπει να έχει ευρύτερη οπτική! Εξάλλου, δεν έχουν όλα τα έθνη ένα μιλιταριστικό σύστημα διακυβέρνησης. Πρέπει να ενεργείτε διαφορετικά ανάλογα με τις περιστάσεις!
  - Δεν χρειάζεται να μου εξηγήσεις τις κοινές αλήθειες! - Η Μιραμπέλα μάλιστα προσβλήθηκε. "Ήμουν ένα από τα επιλεγμένα εκατομμύρια".
  - Ω ναι! Το ξέχασα! Δείτε πόσο διαρροή είναι η μνήμη! - Η Στρελέτσοβα προσποιήθηκε τον κλόουν, τα φτερά της έγιναν ξαφνικά νύχια. "Υπάρχουν κόκκοι άμμου στο κεφάλι μου, ναι, ναι, ναι!" Τα κουάρκ είναι ισχυροί κόκκοι άμμου, Khan σε όλους!
  Η Μιραμπέλ απλώς κούνησε το κεφάλι της.
  - Όχι πολύ πνευματώδης για έναν υπερ-υπερ-στρατάρχη!
  - Μα είναι αστείο! Κάντε ηλεκτρική σκούπα στο στομάχι σας! Βλέπω ότι είσαι πολύ σοβαρό κορίτσι! Ήδη αποχωρίστηκε την παιδική ηλικία!
  - Ω παιδική, παιδική, πού βιάζεσαι, όλα σου τα παιδικά, παιδικά στέκεσαι μασχάλια! Αν θέλετε να πηδήξετε, εδώ είναι ένα εμπόδιο, αλλά αν θέλετε να κολυμπήσετε, εδώ είναι ένα λατομείο πλάσματος! - Η Μιραμπέλα άρχισε να τραγουδάει. - Θέλω, θέλω, θέλω πάλι, να βρέξω τους εχθρούς με ένα ρεύμα πλάσματος! Ανατινάξτε έναν πλανήτη, λιώστε ένα αστέρι! Στείλτε τα καθάρματα στο κενό, στο...!
  Η Στρελέτσοβα διέκοψε και έδειξε μια γλώσσα μήκους χιλιομέτρου με άκρη σε σχήμα τρίαινας:
  -Έχεις εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ! Λοιπόν, μπορείτε να χαρείτε! Εδώ είναι ο πλανήτης όπου βρίσκεται η πύλη!
  Η γλώσσα του κοριτσιού επιμήκυνε σημαντικά και τα καντράν μεγάλωσαν στις άκρες της τρίαινας.
  Ο πλανήτης της πύλης φαινόταν πολύ εντυπωσιακός. Συγκεκριμένα, ορισμένα κτίρια ήταν ένα μείγμα από επτά ανανάδες και σκαντζόχοιρους στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλο. Άλλα είχαν τη μορφή ενός υβριδίου από μεγάλα κεράσια και τσιγάρα με επιφάνεια σε σχήμα ρόμβου! Και μερικά με τη μορφή ενός συνδυασμού κροκόδειλου και ροδάκινου. Η Μιραμπέλα άνοιξε τα μάτια της από έκπληξη.
  - Εκατό αβυσσαλέοι τόνοι στον κώλο μου! Πόσο κβάζαρ και γκαρνό!
  Η Αναστασία Στρελέτσοβα έγινε ξανά ένα συνηθισμένο, αθλητικό κορίτσι:
  - Αυτό είναι ένα χωριό με ξωτικά και σκίουρους, ένα μείγμα θαλάσσιου ίππου και σκίουρου. Συμφωνώ, έχουν μια ιδιαίτερη αίσθηση αισθητικής.
  - Και μου αρέσει, έχω βαρεθεί όλες αυτές τις ευθείες γραμμές. Διαφορετικά, δεν έχουμε πόλεις, αλλά στρατώνες!
  Η Αναστασία γάβγισε:
  - Η πόλη να είναι στρατώνας! Με χειροπέδες!
  - Είδα κτίρια σε σχήμα υβριδίου χειροπέδων και αυτοκινούμενων όπλων. Πολύ όμορφος! - είπε η Μιραμπέλα.
  - Μάλλον ήθελες να πεις - αισθητικά ευχάριστο! - Ο υπερ-υπερ-στρατάρχης άστραψε τα νύχια της.
  - Και πρακτικό! Μπορείτε να αλυσοδέσετε το ρομπότ αμέσως!
  - Δεν είναι δύσκολο να δεσμεύσεις ένα ρομπότ και να ξαναγεννηθείς σε ψυχιατρείο! Δεν είναι δύσκολο να αλυσοδέσεις ένα ρομπότ, σου λέω παιδιά! Και το ηλεκτρονικό σημειωματάριο, η σελίδα είναι βρώμικη! - Ο Ultra-Hyper-Marshal τελείωσε απότομα: - Καλώς ήρθατε στην πύλη!
  Η Μιραμπέλα ρώτησε δειλά:
  - Γιατί αλλάζατε συνεχώς το σχήμα και τις παραμέτρους του σώματός σας κατά τη διάρκεια της πτήσης;
  Η Αναστασία απάντησε συγκαταβατικά:
  - Βλέπετε, αυτός είναι ένας θεμελιωδώς νέος τύπος σάρκας. Το δοκίμασα σε ακραίες συνθήκες διαστήματος και γρήγορης πτήσης. Κανείς εκτός από την αυτοκράτειρα δεν έχει ακόμη τέτοιο σώμα, και πρέπει να ελεγχθεί πριν αποκτήσουν κάτι τέτοιο οι στρατιώτες του στρατού μας.
  - Τι γίνεται με την τιμή!
  Η Στρελέτσοβα γρύλισε:
  - Ενώ η διαδικασία δημιουργίας μιας τέτοιας σάρκας είναι τερατώδης έντασης εργασίας!
  Κατευθύνθηκαν σε ένα κτίριο που κρεμόταν στον αέρα με τη μορφή ενός οκταγωνικού πρίσματος.
  Ήταν τεράστιο, ημιδιαφανές και έβγαζε αντανακλάσεις!
  Η Μιραμπέλα ρώτησε:
  - Και τι? Ειναι εδω?
  - Ναι, εδώ! Ας πηδήξουμε.
  Η Μιραμπέλα βρέθηκε στο κέντρο της σφαίρας. Ένιωθε ζεστασιά και μυρμήγκιασμα σε όλο της το σώμα. Ήταν ξεκάθαρο ότι από εδώ περνούσαν τεράστιες μάζες ενέργειας. Την επόμενη στιγμή, πολλά διαφορετικά είδη όπλων εμφανίστηκαν στα χέρια και τους ώμους του κοριτσιού. Υπήρχαν εκπομποί διαφορετικών διαμετρημάτων, παραμορφώνοντας το χώρο, σπάζοντας την ύλη, σπάζοντας τις συνδέσεις μεταξύ μικροσωματιδίων. Οι πιο ισχυροί τύποι καταστροφής, κατεβάζοντας διαστάσεις. Το κορίτσι με τη στολή μάχης ήταν τόσο τρομακτικό που κάθε εξολοθρευτής του Χόλιγουντ θα φαινόταν σαν ένα αβλαβές γατάκι σε σύγκριση.
  - Ουάου! Πάρα πολλά διαφορετικά όπλα! Φαίνομαι λίγο ογκώδης και αδέξιος!
  Η Αναστασία πήρε τη μορφή μιας χελώνας με διάφανη κοιλιά, κάτω από την οποία έτρεχε μια κλεψύδρα:
  - Μην ανησυχείς, τα ηλεκτρονικά θα το λύσουν. Οι υπερστρατιώτες μπορούν να αντεπεξέλθουν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να χαλιναγωγήσετε το άλογό σας. Τώρα ο πολεμιστής θα βουτήξει στην απύθμενη άβυσσο! Ίσως θέλετε να πείτε κάτι αντίο;
  Η Μιραμπέλα έξυσε το πάνω μέρος του καλυμμένου με κράνος κεφαλιού της:
  - Πιστέψτε με, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για μένα! Αλλά τι νόημα έχει να κάνει κανείς προσχηματικούς λόγους; Μιλήστε για εκατομμυριοστή φορά για αφοσίωση στην Πατρίδα, την Ιερή Ρωσία!
  Η χελώνα μετατράπηκε αμέσως σε καβούρι με πρόσωπο αγγέλου και η κλεψύδρα έγινε από κλεψύδρα σε ηλιακό ρολόι:
  - Βασικά, έχεις δίκιο! Κανένας! Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις! Μόνο τα πράγματα που κάνετε δεν είναι τα πιο εύλογα. Δεν έχετε σκοτώσει ακόμη κανέναν, εκτός από διάφορα εικονικά τέρατα. Χρειάζεσαι όμως ψυχολογική σκλήρυνση για να μην βουτήξεις στον πάτο του κάτω κόσμου, διαλυόμενος στη δική σου αδυναμία. Δεν είναι σωστό κορίτσι! Έχετε ερωτήσεις!
  Η Μιραμπέλα δίστασε:
  - Δεν ξέρω! Να σκοτώσει έναν άνθρωπο; Αυτό είναι κάτι τόσο υπερβατικό! Αν είναι αληθινός και ζωντανός! Τελικά, υπάρχει διαφορά! Αλλά αν διατάξει η Πατρίδα, θα τα κάνω όλα!
  Η Στρελέτσοβα ήταν δύσπιστη, αλλά ανάγκασε ένα χαμόγελο:
  - Δεν ξέρω! Αλλά η Αυτοκράτειρα πιστεύει σε εσένα! Οπότε το πιστεύω κι εγώ! Σας εύχομαι να εξοντώσετε όλους τους εχθρούς της Αγίας Ρωσίας!
  Η Μιραμπέλα μουρμούρισε ανυπόμονα:
  - Λοιπόν, ίσως μπορέσουμε επιτέλους να ξεκινήσουμε τη μεταφορά! Η αναμονή είναι επώδυνη, σαν να σε στραγγαλίζουν οι βρόχοι της βαρύτητας!
  Έχοντας μετατραπεί σε ένα γρήγορο βιζόν, η Αναστασία πήδηξε σε τέσσερις ουρές:
  - Ναί! Σταματήστε την αναπαραγωγή υπερπλασμάτων! Ας ξεκινήσουμε τώρα! Μόνο που είμαι κορίτσι, θα σου δώσω μια καλή συμβουλή: κλείσε τα μάτια σου!
  Η Μιραμπέλα αντιτάχθηκε:
  - Θα δω σχεδόν όλη την ακτινοβολία, ακόμα και μέσα από τα βλέφαρά μου! Καλύτερα να μην κάνεις τον εαυτό σου ηλίθιο και δειλό!
  - Είναι αλήθεια ότι δεν είσαι δειλός! Πέντε, τέσσερα, τρία, δύο, ένα - ξεκινήστε!
  Η κοπέλα άνοιξε τα μάτια της ακόμη πιο διάπλατα, ρεύματα λαμπερού φωτός χύθηκαν πάνω της. Στην αρχή ήταν έντονο μοβ, έκανε κρύο και προκαλούσε ένα ακούσιο ρίγος. Έπειτα αντικαταστάθηκε από αραβοσίτου-μπλε φυσώντας ιδρώτας και μετά γαλάζιο! Όλα λαμπύριζαν, η γλυκιά μουσική έπαιζε, το χρώμα κυλούσε απαλά στο σμαραγδένιο πράσινο. Η Μιραμπέλα είπε με θαυμασμό:
  - Τι ομορφιά! Έχω δει πολλή ακτινοβολία, αλλά είναι η πρώτη φορά τόσο πλούσια χρώματα!
  Τέλος, το σμαραγδί χρώμα αντικαταστάθηκε από το χρυσοκίτρινο. Ταίριαζε πολύ με το χρώμα των μαλλιών της Mirabela, αλλά δεν έκαιγε για πολύ• η επόμενη εκπομπή έγινε πορτοκαλί. Ένα χρώμα που συμβολίζει την αλλαγή και κάτι νέο! Ευχάριστο στο μάτι και πολύ λαμπερό, αλλά ταυτόχρονα χαϊδευτικό. Τελικά, η Mirabelle κυριεύτηκε από ένα κόκκινο κύμα. Φαινόταν ότι πλημμύριζε το κορίτσι με ό,τι υπήρχε, κάθε κελί.
  Η Μιραμπέλα θυμήθηκε τον κάτω κόσμο και ανατρίχιασε:
  - Αυτό είναι το χρώμα του αίματος.
  Πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο εμφανίστηκαν ξανά, όλα πήγαν με άλλη σειρά! Ξαφνικά, όλη η ακτινοβολία αναμείχθηκε, μετατρέποντας σε μια συνεχή υπερπλασματική λάμψη.
  Η Μιραμπέλα ανοιγόκλεισε, πετάχτηκε και παρασύρθηκε με απίστευτη ταχύτητα. Τότε η σάρκα εξαφανίστηκε, μόνο τρελά ορμούμενα αστέρια ήταν ορατά. Το κορίτσι βυθίστηκε στο πύρινο ρυάκι, νιώθοντας τη ζέστη, της φαινόταν ότι πολλά κοχύλια ξεγλιστρούσαν και η προσωπικότητά της χωριζόταν σε πολλά μέρη. Το σώμα διείσδυσε μέσα από τη χωρική άβυσσο, μετά εξαφανίστηκε, μετά εμφανίστηκε ξανά! Αλλά δεν υπήρχε πόνος, μόνο η αίσθηση ότι ήσουν στα αστέρια, και τα αστέρια ήταν μέσα σου! Τότε η αντίληψη άρχισε να καταρρέει, η συνείδηση, υπερφορτωμένη με πολλές εντυπώσεις, έπεσε σε μια απελπιστική άβυσσο που χαρίζει γλυκιά γαλήνη!
  
  Η Μιραμπέλα συνήλθε: ένιωσε τα αγκάθια στην πλάτη της. Δεν ήταν πολύ ευχάριστο, αλλά υπήρχε κάτι άγνωστο στο παρελθόν στην απόχρωση του πόνου. Είναι σαν να μην είναι ο εαυτός της. Η κοπέλα προσπάθησε να ανοίξει τα μάτια της. Η απόπειρα προκάλεσε επίθεση πόνου και καψίματος στα βλέφαρα. Έπρεπε να κάνω μια προσπάθεια.
  Όταν άνοιξαν τα βλέφαρα, το φως έλαμψε στα μάτια μου!
  - Λοιπόν, τίποτα, είναι πολύ καλύτερο από το να τυφλώνεσαι! - Είπε η κοπέλα στον εαυτό της. - Κάποιος είπε ότι το να νιώθεις πόνο είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι είσαι ακόμα ζωντανός!
  Η Μιραμπέλα γύρισε το λαιμό της, τα κόκαλά της τσάκισαν απαλά:
  - Ωστόσο, ο πόνος στο σώμα δεν μιλάει για ζωή, αλλά για το ότι σιγά σιγά ο θάνατος παίρνει τον άνθρωπο! Όχι βέβαια στο σύμπαν μου!
  Το κορίτσι σηκώθηκε, η αίσθηση της συνεχούς ελαφρότητας στο σώμα της εξαφανίστηκε, τα γυμνά, κοριτσίστικα πόδια της ακουμπούσαν στα αγκάθια. Η Μιραμπέλα παρατήρησε ότι ήταν εντελώς γυμνή, μόνο τα πυκνά μαλλιά της κάλυπταν τους ώμους της σε ένα χρυσαφένιο κύμα. Ήταν αρκετά βουλωμένο, συνήθως η κοπέλα δεν ένιωθε ζέστη ή κρύο, εκτός από πολύ υψηλές ή εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά στην περίπτωση αυτή υπήρχε πραγματικά πολλή υγρασία στον αέρα και πάνω από σαράντα βαθμούς στη σκιά. Το κορίτσι έκανε μερικά βήματα αφήνοντας τα αγκάθια. Ένιωσε ένα δυσάρεστο μυρμήγκιασμα, το οποίο εξέπληξε τη Μιραμπέλ.
  - Ουάου! Φαίνεται ότι δεν έχω γίνει πολύ δυνατός. Κάτι κακό συνέβη, κοντά στην καταστροφή!
  Πράγματι, η κοπέλα ήταν πολύ άτυχη που έχασε όλα της τα όπλα και βρέθηκε γυμνή στην τροπική ζούγκλα. Επιπλέον, η σάρκα έγινε ξένη, πολλοί μικροϋπολογιστές που κυκλοφορούσαν σε όλο το σώμα εξαφανίστηκαν. Είναι τόσο ασυνήθιστο, είναι σαν να μην ανήκεις. Η Μιραμπέλα ανέβηκε στο δέντρο και προσπάθησε να λυγίσει το κλαδί. Το κορίτσι ένιωσε ελαστικότητα και αναγκάστηκε να κάνει κάποια προσπάθεια. Οι δικέφαλοί της τεντώθηκαν και οι φλέβες ξεχώρισαν. Η Μιραμπέλα λύγισε το πόδι της και λύγισε τους μυς της. Το σώμα της παρέμενε γυμνασμένο, ελαστικό, δυνατό, αλλά ταυτόχρονα ήταν σαν των ανθρώπων στα αρχαία χρόνια - πρωτεΐνη! Δηλαδή, είναι αρκετά δυνατή για έναν απλό άνθρωπο, αλλά σε σύγκριση με τις προηγούμενες ικανότητές της έχει αποδυναμωθεί αρκετές χιλιάδες φορές! Το κορίτσι προσπάθησε να σπάσει το χοντρό δέντρο, αλλά δεν πέτυχε• τα δάχτυλά της έσκισαν μόνο το φλοιό. Μια σταγόνα ιδρώτα κύλησε από το γεμάτο, ελαστικό στήθος της και έπεσε πάνω σε ένα πράσινο φύλλο σκορπίζοντας. Σε γενικές γραμμές, το κορίτσι δεν ένιωθε εντελώς άνετα, η προηγούμενη εμπιστοσύνη της χάθηκε.
  - Είμαι γυμνός! - Είπε η καλλονή. - Αυτό έχει τη δική του γοητεία.
  Το κορίτσι προσπάθησε να τρέξει: η ταχύτητά της, φυσικά, δεν ήταν συγκρίσιμη με αυτή στο προηγούμενο σώμα της, αλλά αρκετά αξιοπρεπής. Στη συνέχεια, ανέβηκε σε έναν μοβ φοίνικα και γρατσουνίστηκε ελαφρά. Ένα κοφτερό κλαδάκι έσκαψε στη γυμνή φτέρνα του και το δεξί του δάχτυλο του ποδιού ήταν ελαφρώς μελανιασμένο.
  - Μπρρ! Και να πάθει ζημιά από αυτό! - Το κορίτσι βούρκωσε περιφρονητικά. - Γενικά πώς ζούσαν οι πρόγονοί μας σε τόσο αδύναμα σώματα; Πρέπει να τους ήταν δύσκολο!
  Ο πίθηκος έχασε το πορτοφόλι του από την τσέπη του και η αστυνομία το έμαθε - τον έβαλε στο γιογιό!
  Και η κατσαρόλα είναι ζεστή - η μαϊμού κλαίει!
  Η κοπέλα διάλεξε το φρούτο, που έμοιαζε με χοντρή στίγματα μπανάνα, και το μύρισε:
  - Δεν ξέρω αν μπορώ να το φάω! Δεν υπάρχει αναλυτής και τα ρουθούνια δεν είναι τόσο ευαίσθητα όσο πριν. Η Μιραμπέλα ξεκόλλησε προσεκτικά την κορυφή χρησιμοποιώντας ένα σπασμένο κλαδί και τα νύχια της, αποκαλύπτοντας τη ζουμερή σάρκα. Άνοιξε το στόμα της και έτρεξε απαλά τη γλώσσα της. Μία, δύο, τρεις φορές!
  - Δεν ξέρω! δεν εχω δοκιμασει τιποτα. Μπορεί να είναι δηλητηριώδες ή μπορεί να είναι ασφαλές. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχουν τοξικές ουσίες που να ξέρω! Είναι αλήθεια ότι αυτό είναι ένα διαφορετικό σύμπαν, μπορεί να υπάρχουν συγκεκριμένα δηλητήρια, εντελώς διαφορετικοί τύποι άγνωστοι σε εμάς. Ωστόσο, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να ελέγξετε αν το τρώνε τα ντόπια ζώα. Ή στη χειρότερη, έντομα!
  Η Μιραμπέλα κρέμασε τα φρούτα και κατέβηκε από το δέντρο. Ήθελα να χαζεύω• άλλωστε οι στρατώνες ήταν πίσω μας. Το κορίτσι στάθηκε στα χέρια της και περπάτησε πάνω τους. Το ριγέ έντομο κάθισε στη γυμνή της φτέρνα και την γαργάλησε ευχάριστα!
  - Ελευθερία! Και η ελευθερία, ως γνωστόν, έρχεται γυμνή! - Η Μιραμπέλα απολάμβανε ειλικρινά τη ζωή. - Αν είσαι το αφεντικό του εαυτού σου, τότε δεν είσαι και τόσο παρθένα!
  Το κορίτσι γύρισε ξανά και ένιωσε το πράσινο γρασίδι με τις μπλε κηλίδες κάτω από τη σόλα της. Κοίταξε τον ουρανό:
  - Πω πω, πέντε φωτιστές ταυτόχρονα, ένας χαρούμενος κόσμος! Είναι εκπληκτικό που είναι τόσο ζεστό, και ταυτόχρονα υπέροχο!
  Το δέρμα της Μιραμπέλα ήταν μαυρισμένο και χρυσαφένιο σοκολάτα. Το κορίτσι φαινόταν πολύ ορεκτικό, φαινόταν σαν μια πραγματική βασίλισσα της ζούγκλας. Κοιτάξτε το φρούτο, είναι καλυμμένο με αρκετά μεγάλα έντομα - υπέροχο, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το φάτε!
  - Ό,τι δεν είναι δηλητηριώδες είναι βρώσιμο! Ο άνθρωπος είναι το πιο παμφάγο πλάσμα στο σύμπαν! - Η Μιραμπέλα μάζεψε πολλά φρούτα. Για πρώτη φορά στο νέο της σώμα, έτρωγε φυτικές τροφές. Παρά το αίσθημα της πείνας, το κορίτσι απολάμβανε κάθε βλαστάρι και μάζεψε αρκετά μούρα αρκετά μεγάλα για να χωρέσουν στη γροθιά της. Είχαν γεύση τόσο καλή όσο οι φράουλες, ή ακόμα καλύτερα. Η Μιραμπέλα απλώς παραληρούσε από χαρά, της φαινόταν ότι ήταν στον παράδεισο και έκανε μια ιερή πράξη. Ήταν σαν να άνθισαν βιολέτες στο στόμα μου, μια μοναδική γκάμα συναισθημάτων χτύπησε τη γλώσσα μου.
  - Και ποιος είπε ότι η ζωή είναι όμορφη! Φυσικά σε αυτό είχε αναμφίβολα πολύ δίκιο! Το κορίτσι σφύριξε από ευτυχία. Αφού έτρωγε, ξαφνικά θέλησε να κοιμηθεί, δεν είχε κοιμηθεί όλη της τη ζωή, και εξάλλου το άφθονο γλυκό φαγητό την χαλαρώνει! Η Μιραμπέλα διάλεξε ένα μέρος όπου φύτρωναν μαλακές αλλά τεράστιες κολλιτσίδες και ξάπλωσε. Τι ωραίο είναι να ξαπλώνεις έτσι, ανάσκελα, νιώθοντας τις ελαφριές ριπές ενός φρέσκου αερίου. Κάτι σαν μπλε λιμνοθάλασσα, έχουν γυριστεί πολλές τέτοιες ταινίες, συμπεριλαμβανομένων και των διαστημικών. Το κορίτσι ξάπλωσε ανάσκελα προσπαθώντας να σκεφτεί κάτι ευχάριστο. Θα ήταν ωραίο να υπάρχει ακόμα ένας άντρας κοντά. Τόσο μυώδης, δυνατός, όμορφος που ξάπλωσε στο δεξί της χέρι, έβαλε την παλάμη του στο στήθος του, ζύμωσε τις θηλές του...
  Ευδαιμονία! Είναι καταπληκτικό να σε χαϊδεύουν!
  Η κοπέλα δεν πρόσεξε πώς την πήρε ο ύπνος. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, με πήρε ο ύπνος. Ονειρευόταν ότι επέπλεε αργά σε έναν ζεστό ωκεανό, με φώτα και λάμψεις τριγύρω. Ξαφνικά μπροστά της βλέπει ένα ατημέλητο πλοίο. Όχι, όχι μοντέρνο, αλλά μεσαιωνικό με κατάρτια και πανιά. Το κορίτσι τον κοιτάζει με θαυμασμό, αλλά είναι περίεργο γιατί οι ναυτικοί έχουν τόσο παραμορφωμένα πρόσωπα και ταράζουν τόσο πολύ. Μοιάζουν με ζωύφια σε διάφανο βάζο όταν τα παιδιά παίζουν μαζί τους!
  Αλλά φαίνεται να υπάρχει λύση, ένα άλλο σκάφος ορμάει από πίσω, φαίνεται μπριγκαντίνα. Αν και είναι ελαφρώς μικρότερο σε μέγεθος από το πλοίο που φεύγει, υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι σε αυτό. Οι διώκτες είναι ντυμένοι πολύ χρωματιστά, ενώ τσιρίζουν και ουρλιάζουν κουνώντας τα σπαθιά τους. Μεταξύ των πειρατών δεν υπάρχουν μόνο άνθρωποι, αλλά και αρκετοί τύποι με πρόσωπα πιράνχας και πτερύγια στα πλάγια. Μια μαύρη απειλητική σημαία με ένα αρπακτικό κολλημένο στο κόκαλο κυματίζει πάνω από το μπριγκαντίν.
  - Πω πω πειρατές από την εποχή των αρχαίων ταινιών! - είπε χαρούμενη η Μιραμπέλα. - Θα υπάρξει λοιπόν κάτι ενδιαφέρον.
  Πράγματι, οι κουρσάροι έριξαν τα κανόνια τους• πυροβόλησαν σε ψηλό τόξο, προσπαθώντας να γκρεμίσουν τα κατάρτια. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να χτυπηθεί από ένα αρχαίο κανόνι, και μάλιστα κατά την κίνηση. Ακόμη και σε μεταγενέστερους χρόνους, ο Ουσάκοφ χρησιμοποίησε την τακτική να φέρει τα πλοία του πιο κοντά στον εχθρό. Στη συνέχεια, η απόδοση πυροδότησης αυξήθηκε σημαντικά, συν την επιθυμία να βυθιστεί πρώτα η ναυαρχίδα. Και αν είστε πραγματικά τυχεροί, μπορείτε να βλάψετε τον ιστό ή εάν ο βολάντης είναι κάποιο είδος λαμπρό άσου. Σε αυτή την περίπτωση, το πειρατικό πλοίο ήταν πιο ευέλικτο και ελαφρύτερο, η απόσταση μειώθηκε ελαφρώς και στη συνέχεια η τύχη ήρθε να βοηθήσει τους πειρατές• ο κεντρικός ιστός καταρρίφθηκε. Τα πλοία πλησίασαν γρήγορα λίγο ακόμα και οι πλευρές χτυπήθηκαν μεταξύ τους. Οι freebooters έριξαν το γάντζο, η ζωντανή μάζα ήταν έτοιμη να χυθεί στο σκάφος ανά πάσα στιγμή.
  Η Μιραμπέλα ένιωσε ξαφνικά έναν τρομερό πόνο στη βουβωνική χώρα και ξύπνησε ουρλιάζοντας!
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο 18.
  Μη γνωρίζοντας τη θεωρία και τον τζόγο, ο Ahmed ήταν πολύ εύκολη λεία για έναν δυνατό παίκτη πρώτης κατηγορίας, ο οποίος παίζει, ωστόσο, τουλάχιστον λόγω του CMS του. Επιπλέον, ο Γιάνκα ήταν σίγουρος: αν είχε επιστρέψει στον Μεσαίωνα, ή ακόμα και στην εποχή του Μόρφι, θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γίνει, ίσως προσωρινά, πρωταθλητής. Ο εχθρός δεν καταλάβαινε τις βασικές αρχές του παιχνιδιού, απλώς τακτοποίησε όμορφα πιόνια και κομμάτια (για την κατανόησή του). Ωστόσο, το αγόρι δεν βιαζόταν• το να βρίζει πολύ γρήγορα θα ταπείνωνε τον ιδιοκτήτη. Έτσι, αφού ταξίδεψε για επίδειξη και κατέστρεψε τα περισσότερα κομμάτια και όλα τα πιόνια, τελείωσε τον βασιλιά φτιάχνοντας ένα περασμένο πιόνι.
  - Άλλο ένα ματ για σένα! - Είπε το αγόρι.
  Ο Ahmed έβρισε και ανακάτεψε τα κομμάτια:
  - Ένα ακόμη παιχνίδι σε περίπτωση ήττας, πενήντα μαστιγώματα!
  - Κι αν κερδίσω;
  - Θα μείνεις με μια ολόκληρη πλάτη!
  Το τρίτο παιχνίδι άργησε λίγο, ο Αχμέτ σκεφτόταν πολύ ώρα για κάθε κίνηση και δεν επιτέθηκε. Ωστόσο, οι παθητικές τακτικές, ειδικά στο σκάκι, ελάχιστα βοηθούν. Πράγματι, σε αυτή την περίπτωση, ο επιτιθέμενος έχει περισσότερο χώρο για ελιγμούς και είναι μπροστά από τον εχθρό στην ανάπτυξη δύναμης. Ο Γιάνκα θυσίασε ακόμη και τη βασίλισσα του ενθουσιασμένος. Ο Αχμέντ, αφού δίστασε, δέχτηκε τη θυσία και μετά από επτά κινήσεις δέχθηκε το σωστό ματ στο κέντρο του ταμπλό. Έχοντας χάσει, ο ιδιοκτήτης χτύπησε το αγόρι στη μύτη απογοητευμένος. Ο Γιάνκα περίμενε κάτι τέτοιο: άμβλυνε το χτύπημα, δεν έτρεξε αίμα, αλλά ήταν ακόμα αρκετά οδυνηρό. Ο Αχμέντ έβρισε άγρια και έδειξε το κάρο:
  - Είσαι φαινομενικά φιλικός με τον Θεό Σέττερ! Κερδίζεις όλη την ώρα: με κάποια αδιανόητη μαγεία!
  Το αγόρι απάντησε σεμνά:
  - Ο καλύτερος μάγος είναι η λογική!
  Ο Αχμέτ κούνησε το μαστίγιο του:
  - Θα μου μιλήσεις! Ας παίξουμε λίγο ακόμα! Αν χάσεις, θα χάσεις διακόσιες βλεφαρίδες.
  Η Γιάνκα, χωρίς να αστειεύεται, ανατρίχιασε:
  - Δεν αντέχω τόσο πολύ, θα χάσεις έναν πολύτιμο σκλάβο!
  - Θα σε νικήσω μόνος μου! Άρα μόνο μαρτύριο θα υπάρχει!
  Τοποθέτησαν τα κομμάτια και ξεκίνησε ένα νέο παιχνίδι. Ωστόσο, είχε ήδη σκοτεινιάσει και οι σκλάβοι είχαν εξαντληθεί• είχε φτάσει η ώρα της στάσης. Ο Γιάνκα έφτιαξε μια ασήμαντη παγίδα με μερικές κινήσεις• ήθελε να κοιμηθεί. Ο ιδιοκτήτης, μη γνωρίζοντας πώς να μετρήσει σωστά τις επιλογές, απλά έπεσε μέσα του!
  Στην τέταρτη συνεχόμενη ήττα, το πρόσωπο του Αχμέτ παραμορφώθηκε. Ωστόσο, αυτή τη φορά: δεν βρίζει ούτε χτύπησε. Κρατώντας ένα χαμόγελο είπε:
  - Λοιπόν, εντάξει, θα πάρεις το κομμάτι κρέας σου.
  Η Yanka ήταν ενθουσιασμένη:
  - Αυτή είναι η σωστή απόφαση!
  Αφού έπλυνε τα χέρια του, το αγόρι έτρωγε χωριστά από όλους τους άλλους. Το κρέας είχε γεύση σαν χοιρινό, αλλά ήταν λιγότερο λιπαρό και πιο ζουμερό, ευχάριστο και νόστιμο. Σε συνδυασμό με λαχανικά και φρούτα, έκανε καλή εντύπωση• το φαγητό δεν ήταν χειρότερο, ίσως και καλύτερο από το σπίτι. Γενικά, στη Μόσχα, τα προϊόντα υψηλής ποιότητας είναι πολύ ακριβά• οι περισσότεροι κάτοικοι της πρωτεύουσας τρώνε τυχαία, διάφορα ημικατεργασμένα προϊόντα. Ίσως γι' αυτό υπάρχουν τόσες πολλές ασθένειες και τόσοι πολλοί τρελοί. Όλα εδώ είναι φυσικά και φρέσκα! Λόγω των τριών φωτιστικών και της απουσίας χειμώνα, είναι δυνατή η συγκομιδή πολλών σοδειών το χρόνο. Το περιβάλλον είναι υγιές, γι' αυτό ίσως υπάρχουν τόσα πολλά δυνατά παιδιά. Η φύση δεν μολύνεται από τον πολιτισμό. Γενικά, ο Yanka αγαπούσε πολύ τον Ιούλιο Βερν• ο κινητήρας εσωτερικής καύσης του απορρίφθηκε υπέρ ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αλλά αρκετά περίεργα: ακόμη και οι πρακτικοί Αμερικανοί δεν εισήγαγαν τέτοιες μηχανές στη μαζική παραγωγή. Αν και τα οφέλη, ειδικά τα περιβαλλοντικά, είναι προφανή, η απόδοση ενός ηλεκτροκινητήρα είναι κοντά στο 99 τοις εκατό έναντι 30-40 στους βενζινοκινητήρες και τους κινητήρες αερίου. Επιπλέον, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης οδηγούν στην υπερφόρτωση της ατμόσφαιρας με διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Γιατί το άθλιο πράγμα, παρασύρει τον πολιτισμό! Δεν αυξάνεται μόνο η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και οι υδρατμοί στον αέρα , γεγονός που αυξάνει τη θερμοκρασία του πλανήτη. Την ίδια στιγμή, οι πάγοι στην Αρκτική και την Ανταρκτική λιώνουν, πράγμα που σημαίνει ότι η επιφάνεια που αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου εξαφανίζεται. Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Ο αριθμός των πυρκαγιών και του διοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται. Κάθε επιπλέον βαθμός αυξάνει την περιεκτικότητα σε υδρατμούς, γεγονός που ανεβάζει ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία. Δηλαδή γίνεται όλο και πιο ζεστό! Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία στη Γη θα γίνει τέτοια που η ζωή θα είναι αδύνατη.
  Το αγόρι ανατρίχιασε με το πόσο ανόητοι είναι οι άνθρωποι, σκάβοντας τον τάφο τους. Και πρώτα απ' όλα, τα μονοπώλια, οι ολιγάρχες και οι βαρόνοι του πετρελαίου φταίνε γι' αυτό• επωφελούνται από το εμπόριο ενεργειακών πόρων, καταστρέφοντας τη φύση και την ανθρωπότητα. Έτσι, ένα χοντρό πορτοφόλι καταστρέφει τους ανθρώπους. Οι πιο αδύνατες συνειδήσεις είναι αυτές των καλοφτιαγμένων πορτοφολιών! Στον κόσμο των οικονομικών: ισχύει και ο νόμος του Αρχιμήδη, το κέρδος αντικαθιστά την ειλικρίνεια και τη συμπόνια!
  Γι' αυτό ο κομμουνισμός, παρ' όλες τις υπερβολές του: είναι μια προοδευτική διδασκαλία. Είναι αλήθεια ότι τον εμπόδιζαν οι αυξανόμενοι πόνοι και τα σοβαρά προβλήματα με τους ηγέτες. Ίσως μόνο ο Λένιν: ήταν αρκετά επαρκής. Μορφωμένος, αποτελεσματικός σε σημείο ασθένειας, ενεργητικός, με ανεπτυγμένη διαίσθηση, αρκετά σκληρός και ταυτόχρονα να ξέρει πότε να σταματήσει! Η διαφορά μεταξύ Λένιν και Στάλιν τονίζεται καλύτερα από αυτό το ανέκδοτο:
  - Γιατί ο Στάλιν φοράει μπότες και ο Λένιν φοράει μπότες;
  - Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς διάλεγε τον δρόμο, και αυτός ο μουστακαλής τύπος συνέχιζε να βιάζεται!
  Αν στην εξωτερική πολιτική ο Στάλιν ήταν προσεκτικός, τότε στο εσωτερικό της χώρας επικρατούσε η επιθυμία να πηδήξει την άβυσσο σε δύο βήματα! Ο Στάλιν επιδίωκε τον στόχο του χωρίς να σεβαστεί τα θύματα και συχνά οι καταστολές του έφερναν μόνο κακό. Συγκεκριμένα, γιατί να πυροβολούν επιστήμονες; Εάν υπάρχει ακόμη και υποψία πίστης, απομονώστε τον σε sharashka και δημιουργήστε συνθήκες εργασίας πίσω από τα κάγκελα. Άρχισαν να το κάνουν αυτό, αλλά όχι αμέσως, και πολλοί έξυπνοι άνθρωποι πυροβολήθηκαν ή πέθαναν στις πιο δύσκολες συνθήκες των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Το άλλο μεγαλύτερο λάθος του Στάλιν ήταν ότι δεν χτύπησε πρώτα τον Χίτλερ. Σε αυτή την περίπτωση, ο πόλεμος θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα και θα υπήρχαν λιγότερα θύματα. Επιπλέον, όλη η Ευρώπη, και στο μέλλον, η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα περνούσαν υπό τον έλεγχο της ΕΣΣΔ. Είναι αλήθεια ότι ήταν πιο δύσκολο να συντρίψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι τεράστιες οικονομικές δυνατότητες, η τοποθεσία στο εξωτερικό και η πιθανή ταχεία δημιουργία ατομικής βόμβας έκαναν την εισβολή δύσκολη. Το 1941, το ναυτικό της ΕΣΣΔ ήταν ακόμα σχετικά αδύναμο. Και οι ιδιαιτερότητες της ναυπηγικής είναι τέτοιες που το να καλύψει και να προσπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό το θέμα απαιτούσε πολύ περισσότερα χρήματα και χρόνο από, για παράδειγμα, την κατασκευή δεξαμενών. Άλλωστε, ένα μεγάλο καταδρομικό κοστίζει όσο 3,5 χιλιάδες άρματα μάχης T-34. Τα υποβρύχια είναι λίγο φθηνότερα, αλλά και πάλι αξιοπρεπή. Είναι αλήθεια ότι η ΕΣΣΔ, βασιζόμενη στους πόρους ολόκληρου του ανατολικού ημισφαιρίου, αργά ή γρήγορα θα συνέτριβε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι αλήθεια ότι η απειλή ανταπόδοσης στις σοβιετικές πόλεις από τη χρήση πυρηνικών όπλων παρέμεινε. Ευτυχώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν βαλλιστικούς πυραύλους μόνο στα τέλη της δεκαετίας του '50 και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά θα μπορούσαν να καταστραφούν από αεριωθούμενα και μαχητικά αεροσκάφη. Ωστόσο, κάποια αεροπλάνα θα διέσχιζαν τον κλοιό και θα ήταν τρομερό. Γενικά, θα ήταν καλύτερα να μην δημιουργηθούν καθόλου πυρηνικά όπλα ή να εφευρέθηκαν μόνο στην ΕΣΣΔ. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό η Σοβιετική Ρωσία να είναι ο κυρίαρχος του κόσμου. Τι καλύτερο από το σημερινό παγκόσμιο χάος, την τρομοκρατία, διάφορες εφιαλτικές απειλές από πάγο, τηγάνισμα ή πτώση μετεωρίτη!
  Γενικά, υπάρχουν περισσότερες από μία χώρες στον κόσμο: δεν υπάρχει αληθινή δημοκρατία, και για την ανθρωπότητα είναι πολύ καλύτερο να έχει ένας τύραννος από χίλιους. Ό,τι κι αν ήταν ο Στάλιν, έφερε τάξη στην ΕΣΣΔ, κέρδισε τον πόλεμο εναντίον όλης της Ευρώπης και εξασφάλισε ένα πολύ υψηλότερο βιοτικό επίπεδο για τους ανθρώπους από ό,τι στην τσαρική εποχή. Ακόμα και ο Τσόρτσιλ είπε: Ο Στάλιν πήρε τη Ρωσία με ένα άροτρο, αλλά την άφησε με μια βόμβα υδρογόνου! Η κομμουνιστική διακυβέρνηση είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερη από την ολιγαρχική. Απλώς διαβάστε μερικούς σοβιετικούς συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας - είναι πραγματικά κακό στον κομμουνισμό; Ή κυρίως υπερκομμουνισμός! Η Γιάνκα ονειρεύτηκε λίγο ακόμα και άρχισε να μυρίζει.
  Το αγόρι ονειρευόταν κάτι τόσο τρομερά φανταστικό και απίστευτο! Αλλά ήταν σχεδόν αδύνατο να θυμηθώ το όνειρο! Αλλά ξαφνικά κάτι φάνηκε να ανατρέπεται και το αγόρι άρχισε να αντιλαμβάνεται πολύ καθαρά:
  Δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες διαστημόπλοια μιας εχθρικής φυλής παρατάχθηκαν κοντά σε ένα διάφανο, θολό αεροπλάνο, καπνίζοντας με γαλακτώδη ροζ ομίχλη με πράσινες κηλίδες.
  Η Yanka είδε ξαφνικά πλάσματα με εξαιρετική εμφάνιση. Θύμιζαν κοτολέτες, λουκάνικα, κεφτεδάκια, δηλαδή κρεατοσκευάσματα. Όπως συμβαίνει συχνά σε ένα όνειρο, το αγόρι είδε πολλές εικόνες ταυτόχρονα, αντιλαμβανόμενες καθαρά και ταυτόχρονα!
  Τα διαστημόπλοιά τους είχαν περίεργα σχήματα, λίγο περίεργα και έμοιαζαν με τρομερά ρολά, διάφορα παϊδάκια και λουκάνικα, ελαφρώς πεπλατυσμένα από το πάχος του νερού και πυκνά γεμάτα με αιχμηρά κανόνια. Κολύμπησαν από διαφορετικές κατευθύνσεις, προσπαθώντας να διαπεράσουν την περίμετρο, που αποτελείται από ειδικά προσαρμοσμένους αστεροειδείς. Εκτός από τις τακτικές μονάδες της Αυτοκρατορίας του Κρέατος (έτσι αποκαλούσαν τους εαυτούς τους, ο Yanka απλώς το ήξερε), υπήρχαν εδώ μισθοφόροι πειρατές. Τα πλοία τους διακρίνονταν από τα επιτηδευμένα σχήματά τους, συνήθως τρομακτικά, και μερικά διαστημόπλοια έμοιαζαν παράξενα και παράλογα, σαν κοπριά αγελάδας. Ωστόσο, τους ανατέθηκε ένας βοηθητικός ρόλος. Το πιο τρομερό όπλο ήταν το θωρηκτό που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το καμάρι και η ομορφιά του στόλου της Meat Empire. Μοιάζει με πίτα-πίτα σαντιγί, το μήκους τετρακοσίων χιλιομέτρων υποβρύχιο έχει μια απόκοσμη εντύπωση αυθαιρεσίας. Κανείς δεν ήξερε ακόμη, ήταν μυστικό: ακόμη και για τους στρατηγούς των κοτλέτων, ότι ετοιμάζονταν να δοκιμάσουν ένα νέο υπερόπλο. Μόνο ο Marshal Choke, ένα αρκετά μεγάλο δείγμα μιας λιπαρής κοτολέτας, γνώριζε καλά το επικείμενο πείραμα. Το γυαλιστερό πιάτο άπλωσε και τα δώδεκα πόδια του. Η φωνή του θύμιζε το βουητό ενός ολόκληρου σμήνους:
  - Οι πικάντικες καραμέλες είναι απλώς ένα εκφυλισμένο κλαδί στο δέντρο της εξέλιξης. Δίνω εντολή να ενεργοποιηθούν οι επιταχυνόμενοι εκπομποί του υπερπλάσματος, θερμοπρεόν rector. Ω νέο όπλο, ένα υπερλέιζερ με αντλία θερμοπρεόν, θα δείξεις στον εχθρό τη θέση του στο τραπέζι της τραπεζαρίας.
  -Ναι, η απόλυτη λαιμαργία σου. Θα αποτεφρώσουμε και θα μαυρίσουμε τον εχθρό, όσο δυνατός κι αν είναι.
  Ο στρατηγός γάβγισε, τραβώντας το χοντρό σαρκώδες σώμα του λουκάνικου σε ένα κορδόνι. "Είναι κρίμα που δεν μπορείς να φας γλυκά, είναι δηλητηριώδη".
  -Μα μπορείς να φας λουκάνικα. Έχουν τόσο τρυφερή και υπέροχη πρωτεΐνη. Παραγγέλνω ειδικά κονσερβοποιημένα τρόφιμα από το πλαϊνό κλαδί τους που φυτρώνει στον πλανήτη Solace the Stomach.
  Ο κόμης κοτλέ μαρσάλ έγλειψε τα παχουλά χείλη του με τη μακριά γλώσσα του.
  -Έχουμε εκατομμύρια διαστημόπλοια εδώ. Και είμαστε πιο δυνατοί από όλους. Η δύναμή μας είναι ικανή να κονιορτοποιεί τους γαλαξίες. Τώρα θα δείξουμε κάτι που δεν έχει όμοιο στο σύμπαν. - Ρίχνοντας το λίπος, η κοτολέτα σώπασε, πνίγηκε από χαρά, και μέσα από το γραβιοσάνερ κοίταξε ολόκληρο το αναρίθμητο κοπάδι των πλοίων, μια ακατανίκητη αρμάδα που είχε ήδη καταφέρει να μυρίσει το πλάσμα.
  Στην απέναντι πλευρά βρισκόταν ένα φρούριο αστεροειδών πεντακοσίων πενήντα χιλιομέτρων. Ενσωματωμένα στην κοιλιά του υπήρχαν πανίσχυρα κανόνια υπερπλάσματος, εκπομποί σηράγγων βαρύτητας, λέιζερ με αντλία πολλαπλών κουάρκ, παγίδες κενού, πύραυλοι από το διάστημα στο διάστημα και τα αντίθετα φορτία.
  Και όλα αυτά καλύπτονται από ένα σταθερό πεδίο δύναμης. Ο αστεροειδής θεωρήθηκε απόρθητος: το καρφί της διαγαλαξιακής άμυνας. Σε περίπτωση διάρρηξης της οχυρωμένης γραμμής, οι εχθρικοί στρατοί απείλησαν να πάνε προς τα πίσω.
  Σε μικρή απόσταση, άλλα πανίσχυρα αστρόπλοια από γλειφιτζούρια και καραμέλες επέπλεαν, έτοιμα να συναντήσουν τον εχθρό με υπερπλάσμα και υπερτιτάνιο. Αυτή τη δύναμη διοικούσε ένας στρατάρχης και ταυτόχρονα ένας δούκας, η καραμέλα Sweet-Burp.
  -Ένα βρώμικο κύμα από κοτολέτες και λουκάνικα θα σκάσει στην τιτάνιο προβλήτα της μεγάλης και γλυκιάς ράτσας της καραμέλας-υπερ-πύραυλου.
  Σαγηνευτικό δώρο: απεικονίζεται με έξι εύκαμπτα δάχτυλα, σαν σύκο. Επέλεξε να καταφύγει στο πιο προστατευμένο μέρος - το κέντρο του αστεροειδούς.
  Στρατάρχης Τσοκ, ήταν σε πολεμικό σοκ. Το θέαμα της σειράς των αστεροειδών προκάλεσε μια έξαλλη λάμψη και στις δέκα σταφίδες που βρίσκονται στο στομάχι. Το διαστημόπλοιο του πλησίαζε σταδιακά την απόσταση μάχης. Κρατώντας την τρισδιάστατη προβολή στα χέρια του, έκανε μια αναστροφή. Η γιγάντια ναυαρχίδα στριφογύριζε γύρω από τον άξονά της σαν να μην είχε μάζα. Τα μικρότερα αγγεία επαναλάμβαναν το τελετουργικό. Μόνο τα πειρατικά πλοία δεν ακολούθησαν το παράδειγμά τους. Ένα από αυτά, το μεγαλύτερο, μάλλον έμοιαζε με ένα γρυλισμένο νεκρό υβρίδιο βελανιδιάς και σκορπιού, ανατρίχιασε και χτυπήθηκε με βόλια λέιζερ και υπερπλάσμα - μέχρι στιγμής ακίνδυνο, λόγω της μεγάλης απόστασης από τον στόχο.
  Η Γιάνκα σφύριξε:
  - Ουάου! Τι ταινία! Πιο cool από Star Wars!
  Αν όλοι σταθούμε ενάντια στους Γιάνκηδες,
  Θα συντρίψουμε τη βόρεια συμμαχία!
  Τα τομαχόκ του ΝΑΤΟ δεν θα βοηθήσουν,
  Γιατί ο Θεός θα ανταμείψει το κακό!
  Παρόλα αυτά, τα γυρίσματα άρχισαν. Μεμονωμένα διαστημόπλοια άρχισαν να ανταλλάσσουν σάλβο.
  Αρκετές δεκάδες πλοία με κοτολέτες και λουκάνικα όρμησαν προς τα εμπρός και άρχισαν να βομβαρδίζουν με πυραύλους με επιτάχυνση φωτονίων. Τσοκ, γύρισε το λιπαρό του δάχτυλο και έκανε μια παράκληση.
  -Ο εχθρός μπορεί ήδη να φτάσει.
  -Ναί! Commander grub! - απάντησε απαθής ο υπολογιστής.
  - Λοιπόν, πάρε το. Στέλνουμε τη δέσμη του τόξου-λέιζερ στο πιο σαρωτικό κύμα.
  Από το νεότερο θωρηκτό ναυαρχίδα, ακτίνες φωτός απλώθηκαν, από μακριά φαινόταν ότι αυτό ήταν ένα πολλαπλά επιταχυνόμενο γύρισμα ενός λιθόστρωτου που πέφτει στο νερό. Πόσο γρήγορα: δέκα χιλιάδες φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός, το υπερπλάσμα άστραψε. Περίπου εκατό διαστημόπλοια με δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες επί του σκάφους μετατράπηκαν ξαφνικά σε καυτά σύννεφα αερίων και ανεμοστρόβιλους ξηρής κοσμικής σκόνης.
  -Ματ! - Τσοκ, ξεγύμνωσε τα λεπτά και μακριά του δόντια σαν γαρύφαλλα. - Αυτό ονομάζεται επίπεδο λέιζερ. Τώρα θα ετοιμάσουμε κάτι πιο ζεστό για τον εχθρό. Πρέπει να πλησιάσουμε στον αστεροειδή χίλιες ακόμα μύξα και λωρίδες λίπους.
  -Μπορείς να τον χτυπήσεις από αυτή την απόσταση. Το superlaser έχει σχεδόν τέλειο παραλληλισμό, που σημαίνει ότι δεν διαλύεται.
  Το Great Choke γρύλισε ακόμη και από ενθουσιασμό.
  -Τότε έφτασε η ώρα του απολογισμού για τα γλυκά. Όσοι γεμίζουν την κοιλιά τους με γλυκά - τους αλατίζει το μυαλό! - Και τράβηξε το τηλεχειριστήριο με τα χέρια του βατραχοπέδιλου.
  Οι αντιδραστήρες ξεκίνησαν, όλες οι ράβδοι σηκώθηκαν. Γύρω από κάθε βαρέλι, άρχισαν να αναπτύσσονται ιστοί αράχνης, καπνίζοντας με μια ομίχλη κερασιο-βιολετί, διασχίζοντας ακριβώς το κενό.
  Σε λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου, οι ρωγμές που προέρχονταν από τέσσερις πηγές διασταυρώθηκαν και συγκεντρώθηκαν σε αυτήν την πλευρά του διαστήματος σε μια ισχυρή δέσμη, έπεσαν στο κενό, χτυπώντας τον μαύρο τοίχο σαν μια υπερπλασματική βαριοπούλα. Η δύναμη των φωτονίων που επιταχύνθηκε σε υπέρτατες ταχύτητες έσπασε αμέσως την κατάρρευση των ενενήντα εννέα διαστάσεων. Κατέστρεψε χωροταξικές κατασκευές και ακρωτηρίασε χωράφια. Η ομίχλη φλεγόταν πιο φωτεινή από ένα σουπερνόβα: με θερμοκρασία πολλών εκατομμυρίων βαθμών. Φυσικά, περισσότερα από ένα αστέρια που κατασκευάστηκαν με τη διαδικασία της απλής θερμοπυρηνικής σύντηξης δεν μπορούν να λάμπουν τόσο ζεστά και λαμπερά. Οι δυνάμεις που εμπλέκονται εδώ είναι τέσσερις τάξεις μεγέθους ισχυρότερες.
  Το πεδίο δυνάμεων και η προστασία μήτρας του αστεροειδούς του φρουρίου δεν μπόρεσαν να αντέξουν την πίεση μιας τέτοιας άγριας ενέργειας και απλώς έσκασαν. Θραύσματα από διάφορες προστατευτικές ουσίες ψεκάζονται ακαριαία σαν πιτσιλιές βραστό νερό στην ηλιακή επιφάνεια! Στη συνέχεια τρομακτικά ρεύματα διαπέρασαν το κέντρο, διαπερνώντας ακριβώς το θωρακισμένο μπλοκ.
  -Κόψτε το σε κομμάτια. "Πνίγησε", διέταξε τον υπολογιστή. - Ψεκάστε το γλυκό πιάτο σε θραύσματα.
  Η εξαιρετικά πυκνή δέσμη συνέχισε να θρυμματίζεται και να καίγεται. Και σύντομα, στη θέση της απόρθητης διαστημικής ακρόπολης, έμεινε μόνο ένας σωρός από καυτά συντρίμμια. Τα ερείπια του φρουρίου στριμμένα και στριμμένα σε σπείρες. Διακόσια πενήντα πέντε εκατομμύρια καραμέλες και ένα δισεκατομμύριο, τριακόσια πενήντα εκατομμύρια ρομπότ μάχης βρήκαν τον θάνατό τους εδώ, συνήθως γρήγορο και ανώδυνο, αλλά όχι λιγότερο τρομερό για αυτό. Πέθανε και ο στρατάρχης Duke Sweet-Burg.
  - Μαύρο σαγόνι στον κώλο! - Φώναξε, πνίξε. - Τα καταφέραμε! Ρίξτε φωτιά στους γείτονες.
  Αφού εξαντλήθηκε τόση ενέργεια, χρειάστηκε λίγος χρόνος για επανεκκίνηση. Αυτή τη στιγμή αμέτρητα διαστημόπλοια επιτέθηκαν στην περιφέρεια, με στόχο το ρήγμα. Ξέσπασε σφοδρή μάχη, εκατοντάδες χιλιάδες πλοία ενώθηκαν στην αγκαλιά του θανάτου. Από την πληθώρα των ρήξεων φαινόταν ότι το κενό έβραζε και σχίστηκε σε ρωγμές. Τα κανόνια κατέστρεψαν πύργους και τρύπησαν το κύτος διαφόρων πλοίων. Μεμονωμένα διαστημόπλοια, που πιάστηκαν στη διασταυρούμενη πυρά, απλώς εξερράγησαν• πεδία μικρής δύναμης δεν μπορούσαν να αντέξουν τη συνδυασμένη πίεση. Τα ακίνητα φρούρια πρόσφεραν σοβαρή αντίσταση• καθένα από αυτά διέθετε περισσότερα από χίλια βαριά κανόνια, που έφτυναν κομμάτια υπερπλάσματος σε υπερφωτεινές ταχύτητες και βλήματα με επιτάχυνση φωτονίων. Αυτά ήταν τρομερά βολέ που κούρεψαν τις τάξεις των επιτιθέμενων.
  Η μηχανή θανάτου άρχισε να κινείται ξανά, εξαπολύοντας μια δέσμη υπερπλάσματος σε κοντινούς αστεροειδείς. Τούβλα διακόσια πενήντα χιλιομέτρων σκορπισμένα σαν κομμάτια πάγου από την πρόσκρουση ενός χαλύβδινου ραβδιού. Αυτή η τακτική ήταν πολύ αποτελεσματική, οι καραμέλες άρχισαν να πανικοβάλλονται και μερικά από τα πλοία τους σκορπίστηκαν από φόβο, σαν πεταλούδες που πετούσαν πάνω σε μια δάδα. Οι άλλοι πάλεψαν απελπισμένα. Επιπλέον, οι εφεδρείες μπήκαν στη μάχη, η ξέφρενη μάχη μεγάλωσε.
  Ο Μεγάλος Στρατηγός του Candy Eat-and-fart ήταν ψύχραιμος, συγκέντρωνε εφεδρείες εκ των προτέρων και ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να αποκρούσει την επίθεση των κοτολετών και των συμμάχων τους. Αλλά τα προϊόντα κρέατος είναι πολύ πονηρά και μπόρεσαν να παρουσιάσουν μια έκπληξη. Οι δικοί μας ειδήμονες δεν ήταν στο ύψος τους και υποστήριξαν ότι ήταν αδύνατο να δημιουργηθεί ένα λέιζερ τέτοιας ισχύος, αλλά στην πραγματικότητα αποδείχθηκε ότι ο εχθρός ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε μια επικίνδυνη καινοτομία. Τώρα το ένστικτο και η διαίσθηση πρότειναν μόνο δύο τρόπους εξόδου: είτε να φύγετε γρήγορα είτε να αρχίσετε να μάχεστε στενά, ανακατεύοντας τις τάξεις. Σε αυτή την περίπτωση, το μακρύ μαστίγιο του superlaser θα κινδύνευε να γκρεμίσει το δικό του.
  Το Eat-and-fart, το οποίο δεν εμφανιζόταν συχνά μεταξύ των υψηλότερων κύκλων διεφθαρμένης διοίκησης, ήταν γενναίο. Και πήρε μια απόφαση - να πολεμήσει μέχρι θανάτου! Ακολούθησε η εντολή και η αρμάδα κινήθηκε, θυμίζοντας τη δύναμη μιας γιγαντιαίας θυμωμένης τίγρης. Αρκετά εκατομμύρια πλοία με δισεκατομμύρια μαχητές μπλέκονται σε ένα κολασμένο κουβάρι. Φαινόταν ότι ο χώρος ήταν παραμορφωμένος, και το κενό είχε ραγίσει, και αναρίθμητες ρωγμές γεμίστηκαν με πλάσμα. Οι πιο λαμπερές λάμψεις, απελευθερώνοντας μια αμέτρητη ποσότητα ενέργειας, έμοιαζαν με γιγάντια λουλούδια που άνθισαν αμέσως στο διάστημα, με τα αρπακτικά ζωντανά πέταλα να απλώνουν άπληστα το χέρι στα διαστημόπλοια. Θωρηκτά, καταδρομικά, charkoshe, αντιτορπιλικά λέιζερ, πλοία μεταφοράς πυραύλων, αερομπόνους, βάρκες λέιζερ, βαριά, μεσαία, ελαφρά μαχητικά και πολλά άλλα. Όλα αυτά καταστρέφονταν κάθε δευτερόλεπτο από δεκάδες χιλιάδες, σκορπίζοντας σε θραύσματα ή σε πολύ θερμαινόμενο μάγμα πλάσματος.
  Το Eat-and-fart επέλεξε ένα κινητό mega-cruiser για τον εαυτό του. Ήταν εύκολο να κουμαντάρεις από αυτό και η υψηλή ταχύτητα και η εξαιρετική ευελιξία του κατέστησαν δυνατή την επιτυχή μάχη. Προβλέποντας ότι καθώς προχωρούσε η μάχη, μερικά από τα εχθρικά διαστημόπλοια θα προσπαθούσαν να προσγειώσουν στρατεύματα στους πλανήτες Biscuit, Pastila και Chocolate, διέταξε την εξόρυξη της επιφάνειας με νάρκες εξόντωσης φτιαγμένες από ψήσιμο εκρηκτικών. Παρόλα αυτά, είναι σχεδόν έρημοι, και οι λίγοι ιθαγενείς δεν πρέπει να γλιτώσουν.
  Δυόμισι χιλιάδες αερομεταφερόμενα επιθετικά μεταφορικά μέσα, υπό την κάλυψη πολλών δεκάδων χιλιάδων πλοίων, συμπεριλαμβανομένων των "μερομάτων" και "νετρονίων", διείσδυσαν σε αυτά. Οι πλανήτες ήταν ελάχιστα προστατευμένοι. Ο τομέας είναι πρακτικά ανοιχτός. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η μοίρα πυροβόλησε μόνο μικρούς δορυφόρους. Επιπλέον, ήταν τυχεροί• στο δρόμο, συνάντησαν έκτη μονάδες με καύσιμα και πυρομαχικά - δεν εκκενώθηκαν όλα.
  Επιπλέον, οι κλέφτες στρατηγοί είχαν αρνητική επιρροή• έκρυβαν μερικά από τα κλεμμένα πράγματα σε αυτούς τους κόσμους. Γνωρίζοντας αυτό: οι κοτολέτες, τα λουκάνικα και τα λουκάνικα πραγματοποίησαν μια τεράστια προσγείωση. Με τρία εκατομμύρια επιλεγμένους στρατιώτες σε κάθε πλανήτη, τα σημεία προσγείωσης δεν είναι δύσκολο να προβλεφθούν, κατά κανόνα: μια επίπεδη, σχεδόν καθρέφτης έρημος. Μόλις οι αρπακτικές αρμάδες τοποθετήθηκαν, εξερράγησαν αμέσως. Ένας τρομερός βρυχηθμός, κραυγές, τσιρίσματα, σπασμωδικά άκρα μισοκαμμένων κάμπιων. Οι εκμηδενιστικές και ταυτόχρονα πλούσιες λάμψεις, η καθεμία ανάλογα με τον τύπο της ύλης από δέκα χιλιάδες έως πενήντα χιλιάδες, είναι ισχυρότερες από τις θερμοπυρηνικές. Οι χρεώσεις είναι σχετικά φθηνές και απλές. Εδώ οι κοτολέτες έκαναν λάθος και δεν έστειλαν ομάδες σάρωσης μπροστά.
  Ο μεγάλος στρατηγός Eat-and-fart, ωστόσο, δεν το είδε αυτό - πολύ μακριά. Όλη του η προσοχή ήταν στραμμένη στο θωρηκτό ναυαρχίδα. Η μάχη φούντωσε όλο και περισσότερο, και όπως περίμενε ο Eat-and-fart, το superlaser σώπασε προσωρινά, έχοντας προηγουμένως καταστρέψει πολλά ακόμη σταθερά οχυρά. Ο στόλος χωρίστηκε σε πολλές ξεχωριστές ομάδες, καθεμία από τις οποίες ανεξάρτητα, χωρίς τη βοήθεια υψηλής διοίκησης, επέλεξε τακτικές μάχης. Σε αυτές τις συνθήκες, όλα κρίνονταν από την αριθμητική υπεροχή και ήταν στο πλευρό των κοτολέτας. Ο Μεγάλος Στρατηγός κατάλαβε ότι δεν μπορούσαν να αντέξουν για πολύ και έθεσε τον κύριο στόχο: να καταστρέψει το θωρηκτό. Για να το κάνει αυτό, συγκέντρωσε μια ομάδα από διαστημόπλοια σοκ και ερχόταν όλο και πιο κοντά. Η πιο σημαντική δύναμη ενός τέτοιου γιγαντιαίου πλοίου είναι το πεδίο ισχύος του. Μπορεί να σπάσει ή να αποδυναμωθεί μόνο με μια ενοποιημένη απεργία σε ένα σημείο.
  Φαινόταν ότι η μοίρα τους ευνοούσε• μια άλλη χωρική καμπυλότητα εμφανίστηκε στο κενό και ένα ρεύμα μετεωριτών εμφανίστηκε από το πουθενά. Ήταν πολύ παχύ και δυσκόλευε τη στόχευση και τη βολή. Στην αντίθετη κίνηση, το παράξενο σμήνος έπεσε πάνω στο θωρηκτό ναυαρχίδα.
  Από την πρόσκρουση, η προστατευτική οθόνη έτρεμε, δονήθηκε και εξέπεμπε μια αστραφτερή ομίχλη. Έχοντας έσπευσε πιο κοντά, το μέγα-καταδρομικό εκτόξευσε γομώσεις από όλα τα κανόνια πλάσματος, το εκτόξευσε με βλήματα και λέιζερ. Η ανταπόκριση ήταν πολύ ισχυρότερη• κατάφερε ακόμη και να βλάψει την πλώρη και να κόψει το φτερό του άτυχου πλοίου.
  Ο Τσοκ "Μεγκακουάζαρ" γρύλισε.
  -Καταστρέφω. Κάψτε αυτόν τον εξωγήινο. Από όλα τα όπλα.
  Το επόμενο σάλβο, ωστόσο, δεν ήταν τόσο καταστροφικό. Κομήτες και μετεωρίτες άμβλυναν το χτύπημα.
  Αλλά άλλα πλοία τράβηξαν. Η δύναμη του σοκ αυτή τη φορά ήταν ισχυρότερη. Έχοντας συνθλίψει το γήπεδο, ήδη αποδυναμωμένο από μεγάλα μπλοκ, οι γομώσεις έκαναν μια εντυπωσιακή τρύπα.
  -Τώρα είναι η ώρα να πετάξουμε τη βόμβα θερμο-πρεον. - Έδωσε εντολή να φας τον εαυτό σου και να κλανίσεις.
  Συνήθως ένας τέτοιος πύραυλος δεν είναι εντελώς αποτελεσματικός, λόγω αντιπυραυλικών ή αντιραδιενέργειας, αλλά σε αυτή την περίπτωση, όταν μέρος των ικανοτήτων του ναυαρχίδας του θωρηκτού ήταν παράλυτο, θα μπορούσε να λειτουργήσει. Φυσικά, οι μετεωρίτες προκάλεσαν προβλήματα και σε μικρότερα διαστημόπλοια, αλλά και πάλι δεν υπέφεραν τόσο πολύ όσο αυτός ο σκάφος.
  -Ακτινοβολία στο μέγιστο! Φώναξε με δυνατή φωνή, "Κάντε και κλάντε".
  Τρεις πύραυλοι, επιταχυνόμενοι από φωτόνια, πέταξαν στο ρήγμα. Ο απειλητικός γίγαντας ανατρίχιασε και κατάφερε να δεχτεί δύο "δώρα". Στη συνέχεια όμως η τρίτη γόμωση εξερράγη ελαφρά από το πλάι, διευρύνοντας μόνο την εντυπωσιακή τρύπα.
  -Χίλια κβάζαρ στον αγωγό! "Ο γρίπος και η κλανιά βρυχήθηκε και έλαμψαν κεραυνοί απογοητευμένοι". - Αποτυχία μιας τέτοιας επίθεσης. - Μετά ηρέμησε, δεν χάθηκαν όλα, διέταξε τον πομπό της βαρύτητας. - Επιτεθείτε στη ναυαρχίδα με όλη σας τη δύναμη, στοχεύστε την τρύπα.
  Η παραγγελία αποδείχθηκε πρακτική. Η εξαιρετική επίθεση και η επίθεση ήταν μεγάλη επιτυχία. Και παρόλο που τέσσερα διαστημόπλοια καταστράφηκαν από τα πυρά της επιστροφής, το χάσμα διευρύνθηκε.
  Μετά από αυτό, ένας από τους πυραύλους θερμοπρεόν πέταξε στον υπεραντιδραστήρα. Η διαδικασία της σύντηξης preon είναι δισεκατομμύρια φορές ισχυρότερη από τη θερμοπυρηνική. Μια τόσο ισχυρή έκρηξη το αποτέφρωσε αμέσως, σκορπίζοντας τη δομή του πλοίου σε υπερπλασία. Το βαρυτικό κύμα και τα φωτόνια που επιταχύνθηκαν σε υπερφωτεινή ταχύτητα το μετέτρεψαν σε ένα σπάνιο αέριο. Τα πλοκάμια του καλαμαριού, που θερμάνθηκαν σε πενταδισεκατομμύρια μοίρες, κατέκλυσαν κομμάτια ύλης, καίγοντας κοντινά πλοία.
  Το mega-cruiser Eat-and-Fart μόλις και μετά βίας κατάφερε να πηδήξει σε μια σχετικά ασφαλή απόσταση, από την τρομερή ομοιότητα ενός σουπερνόβα. Ωστόσο, έλιωσε και αναποδογυρίστηκε πολλές φορές, πετώντας το μακριά και συνθλίβοντας μια σειρά από χωρίσματα. Τα όπλα υπέστησαν μεγάλη ζημιά, τα περισσότερα από αυτά ήταν εκτός μάχης. Έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος του μαχητικού δυναμικού του, το διαστημόπλοιο έγινε εύκολη λεία για τον εχθρό. Το να το συνειδητοποιήσεις αυτό και να μην θέλεις να πεθάνεις μάταια - το θάρρος δεν είναι απερισκεψία. Φάε μια κλανιά και διατάξε μια υποχώρηση. Ελιγμός ευρηματικά στο μέγα καταδρομικό, αποφεύγοντας παγίδες και λαβίδες, υποχώρησε προσπαθώντας να μπει υπό την προστασία των πλοίων του. Κι όμως ήταν σχεδόν χτυπημένος, μπλοκαρισμένος με ασφάλεια, περικυκλωμένος σαν αλεπού στην τρύπα. Τα λιγοστά πυροβόλα του πλοίου απάντησαν νωχελικά στον βάρβαρο βομβαρδισμό. Το πεδίο δύναμης πήγε στραβά, περισσότερο σαν σκισμένη ομπρέλα παρά μια αξιόπιστη ασπίδα. Δεν είναι περίεργο που το διαστημόπλοιο εξερράγη σύντομα και έπεσε σε θραύσματα.
  Το Eat-and-fart μετά βίας κατάφερε να ξεφύγει σε μια μικρή βάρκα. Αυτό το σκάφος διάσωσης ήταν πρακτικά αόρατο, μια σειρά από κύματα δημιουργούσαν παρεμβολές στην αντίληψή του, με αποτέλεσμα ακόμη και τα ραντάρ βαρύτητας να καταγράφουν μόνο θολά σημεία. Το θάρρος έχει τα όριά του και ο Μεγάλος Στρατηγός Sweetie ήθελε να επιβιώσει. Επιπλέον, το κύριο καθήκον έχει ολοκληρωθεί, και με μια τετραπλή, και τώρα, ίσως, πενταπλάσια υπεροχή του εχθρού, το αποτέλεσμα της μάχης είναι προδιαγεγραμμένο και το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να αποσυρθεί τα υπόλοιπα στρατεύματα. Φεύγοντας ήδη από το πλοίο, ο Eat-and-Fart έδωσε εντολή: να υποχωρήσει συστηματικά προς το σύστημα του Tsar"s Dish για να λάβει υποστήριξη για την πλανητική άμυνα. Αυτό μας επέτρεψε να κερδίσουμε χρόνο και να φέρουμε επιπλέον δυνάμεις σε αυτόν τον τομέα.
  Ο Στρατάρχης Φάτε, φάτε, κατάπιε, έχει ήδη λάβει ένα σήμα ότι μεγάλες εχθρικές δυνάμεις μπορούν να κόψουν το πίσω μέρος του. Ωστόσο, δίστασε για αρκετή ώρα, φοβούμενος μια κατά μέτωπο επίθεση. Προσέξτε να μην αποδυναμώσετε τη γραμμή άμυνας. Επιπλέον, ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση εκτροπής, καταστρέφοντας πολλές χιλιάδες πλοία. Μια τέτοια κίνηση τρόμαξε τον ήδη δειλό βαρόνο. Φάε, φάε, κατάπιε, ήταν διεφθαρμένος, βυθισμένος με τα μούτρα στη διαφθορά - ανήθικος τύπος. Και είναι πονηρός με τον τρόπο του, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει προλάβει ακόμη να πουληθεί ολόψυχα στα κλιζομ. Αλλά έχει ήδη σημειωθεί κάποια πρόοδος προς αυτό. Ο Κοτλέτς ήξερε πώς να βρίσκει προδότες και προσέλαβε κάποιους από το περιβάλλον του. Συγκεκριμένα, ο λαίμαργος στρατηγός του νομισματοκοπείου παρήγαγε τακτικά εκθέσεις, αναφέροντας τόσο τον αριθμό των στρατευμάτων όσο και τα άμεσα σχέδια της διοίκησης του. Τα προϊόντα κρέατος πληρώνονταν γενναιόδωρα• στον πόλεμο ο έξυπνος πλουτίζει, ο γενναίος προλαβαίνει και ο ανόητος πυροβολείται. Οι προδότες, όμως, δεν είναι μόνο έξυπνοι, αλλά ούτε και απόμακροι άνθρωποι. Άλλωστε αργά ή γρήγορα πιάνονται από την αντικατασκοπεία ή προδίδονται από τους ίδιους τους εργοδότες. Ο λόγος που έγινε περιττός ή υποβιβάστηκε, ή και πυροβολήθηκε. Ωστόσο, προσπάθησαν να μην μιλήσουν γι' αυτό, αντίθετα, προσπάθησαν να ευχαριστήσουν τους πληρωμένους κατασκόπους με κάθε δυνατό τρόπο.
  Η ελαφριά επίθεση αποκρούστηκε και τώρα δεν υπήρχε πλέον καμία δικαιολογία για καθυστέρηση. Θυμούμενος την εντολή του αυτοκράτορα να αποφύγει την περικύκλωση πάση θυσία, και έχοντας λάβει άλλη μια αποστολή βαρύτητας με ένα αίτημα, ή μάλλον μια παράκληση για βοήθεια, Φάτε, φάτε, κατάπιε, έδωσε εντολή.
  - Ας παίξουμε. Ζήτω ο Αυτοκράτορας!
  Η Αρμάδα ξεκίνησε, όμως, πολύ αργά• ήταν ήδη πολύ αργά. Εν τω μεταξύ, οι ανώτερες μάζες του εχθρού συνέχισαν την ατελείωτη προέλασή τους.
  Το σύστημα Royal Dish ήταν ένα από τα πιο ενισχυμένα στον γαλαξία. Ο κεντρικός πλανήτης ήταν τεράστιος και πυκνοκατοικημένος - περίπου διακόσια εβδομήντα δισεκατομμύρια. Όλες οι προσεγγίσεις σε αυτό ήταν φραγμένες με νάρκες στον κυβερνοχώρο, καθώς και τέσσερις δωδεκάδες φυσικούς δορυφόρους. Κάθε δορυφόρος είναι γεμάτος με πυροβόλα πλάσματος και υπερπλάσματος, καθώς και πυραύλους. Επιπλέον, περιστρέφονταν αρκετοί ακόμη πλανήτες, στους οποίους υπήρχαν οικισμοί και βάσεις. Υπήρχαν σοβαρές μάχες μπροστά. Ο Eat-and-fart ήξερε πού οπισθοχωρούσε, και οι κλύσματα παρασύρθηκαν πολύ για να σταματήσουν. Αντίθετα, σκαρφάλωναν σαν τανκς, μη γλυτώνοντας ούτε τον εαυτό τους ούτε τη ζωή τους. Οι πειρατές του διαστήματος ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι, διαισθανόμενοι τη μυρωδιά κάτι τηγανητού, κακά αστέρια νταραβέρι σκαρφάλωσαν σαν κατσαρίδες για να μαρμελάδα - ήταν πολύ δελεαστικό να λεηλατήσουν πυκνοκατοικημένους κόσμους. Και τώρα η μάχη, που είχε αρχίσει να σβήνει, φουντώνει με μια νέα απίστευτη μανία που φαίνεται ακόμη και ότι τα αστέρια τρέμουν. Ο Grand General Eat-and-fart κατάφερε να μετακινηθεί σε ένα ελαφρύ καταδρομικό. Από εκεί συνέχισε να ηγείται της μάχης. Η αρχική προσπάθεια των klizim να σπάσουν την ολική άμυνα εν κινήσει δεν στέφθηκε με επιτυχία. Το μακελειό κόλλησε στις παρυφές του πλανήτη Παστίλα. Οι γύρω πλανήτες σείστηκαν από τις εκρήξεις. Ένας από τους δορυφόρους δέχτηκε τόσα πολλά τρομερά χτυπήματα που χωρίστηκε• από έξω μπορεί να φαίνεται ότι έσκαγε ένα αυγό, τόσο γρήγορη ήταν η καταστροφή του.
  Ο Choke κατάφερε να επιβιώσει την τελευταία στιγμή, αφήνοντας το θωρηκτό ναυαρχίδα σε μια μονάδα-σκάφος διάσωσης. Τώρα η κακιά κοτολέτα, που πιτσιλίζει λίπος, εξέπεμπε απειλές, ειδικά αφού το δέρμα της είχε καεί σοβαρά από την ακτινοβολία.
  -Μην κρατάτε αιχμαλώτους. Καταπνίξτε τα όλα, καταστρέψτε τα, κάψτε τα, σκορπίστε τα σε φωτόνια.
  -Θα εκπληρωθεί: η αστρική σου υπεροχή! - Οι στρατηγοί κατώτερου βαθμού κάπνιζαν ορεκτικά και στριμώχνοντας τρομερά έδιναν διαταγές. Ήταν πολύ δύσκολο να φτάσεις στην Παστίλα• για κάθε μικροσκοπικό βήμα, έπρεπε να πληρώσεις με χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες διαστημόπλοια. Ωστόσο, η αδυσώπητη χιονοστιβάδα πλησίαζε.
  - Στίψέ τα έτσι. Πιέστε πιο δυνατά, όχι πολύ περισσότερο και το τέλος του κβάζαρ! - Ο Στρατάρχης Δούκας ήταν εξωφρενικός. - Μην τοποθετείτε πάρα πολλά πλοία όταν επιτίθενται σε δορυφόρους - χτυπάτε σε μεγάλη απόσταση. Αυτό είναι πιο προσεκτικό. Ω, τα ορυχεία του διαβόλου! Εξόντωση θερμίδων!
  Οι νάρκες βγήκαν στην πραγματικότητα, σχεδόν αόρατες, αναδύθηκαν από το διάστημα και εμπόδισαν τα διαστημόπλοια. Κάποια καταστράφηκαν επί τόπου, άλλα, αντίθετα, υπέστησαν μόνο ζημιές. Πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν εξοπλισμένοι με παλμικό εκτοξευτή, ικανό να καεί μέσα από πεδία δύναμης, αν και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προκαλώντας τρομερές ζημιές. Μεγάλες απώλειες, ο στόλος των κοτοπουλών ήταν αφαίμαξη, ακόμη και οι πειρατές άρχισαν να δείχνουν σημάδια ανησυχίας. Αν υπάρχουν τόσο μεγάλες απώλειες στις προσεγγίσεις, τότε πόσα θα πρέπει να χαθούν στον ίδιο τον πλανήτη. Ο Σοκ, όμως, ξαφνικά σταμάτησε να μαίνεται και να εκτοξεύει λιπαρούς εμετούς. Μια καλή ιδέα ήρθε στο κεφάλι του, γενναιόδωρα εμποτισμένο με σάλτσα.
  -Κι αν χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο πιο ισχυρό όπλο ενάντια στις γλυκές καραμέλες; - Η κοτολέτα γέλασε. - Άλλωστε, το έχουμε, είναι επίσης μια πολύ αποτελεσματική χρέωση.
  Αυτό που σκέφτηκε ο Τσοκ δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα "υπερ-μπουζί". Αυτό το νέο όπλο εξέπεμπε ειδικά υπερνετρόνια με ένα τρισεκατομμύριο φορές μικρότερο μήκος κύματος από την ακτινοβολία γάμμα. Η εκρηκτική ισχύς ενός τέτοιου φορτίου δεν είναι μεγάλη, αλλά η υπερακτινοβολία είναι εκατομμύρια φορές ισχυρότερη από την κανονική. Και η διεισδυτική δύναμη είναι κολοσσιαία - τα κύματα που τηγανίζουν όλα τα ζωντανά δεν είναι αστεία, είναι ικανά να καούν στον πλανήτη. Το κύριο μειονέκτημα της συσκευής είναι ότι δεν μπορεί να εκραγεί στο διάστημα. Λόγω των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών της, αυτή η ενσάρκωση του αόρατου θανάτου ήταν κατάλληλη για χρήση μόνο σε πλανήτες και ακόμη και τότε όχι σε όλους. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο κόσμος του Gluttony ήταν κατάλληλος. Αυτή η τρομερή συσκευή κατέστρεψε τα δύο τρίτα του πληθυσμού αυτού του κόσμου. Είναι καλό που τα κλύσματα είχαν μόνο μία τέτοια φόρτιση.
  Και παρόλο που είναι ένα πολύ καλό όπλο, σκοτώνεις ανθρώπινο δυναμικό, αλλά όλος ο εξοπλισμός και τα υλικά περιουσιακά στοιχεία παραμένουν. Κρίμα που είναι ακόμα πολύ ακριβό. Για να δημιουργηθούν κύματα shbarro, απαιτείται μεγάλη ποσότητα hojaramah, και αυτό είναι το πιο σπάνιο στοιχείο στο σύμπαν. Αλλά δεν έχουν μάθει ακόμη πώς να το συνθέτουν τεχνητά.
  - Έκπληξη νούμερο δύο! Ο Τσοκ ήταν πολύ ευχαριστημένος, έριξε ακόμη και κέτσαπ από ένα υβρίδιο αυγού δράκου και ντομάτας αγγουριού. - Καθαρισμός του πλανήτη με μια χτένα schebarro! Θα κανονίσω ένα φέρετρο με μια τσάντα!
  Εκτός από τα γλυκά, οι Εσκιμώοι ζούσαν σε αυτό το ουράνιο βασίλειο: ημιδιαφανείς, στεριανές μερίδες παγωτού. Εργάστηκαν για τη Sladkoezhkostan, ενώ ζούσαν αρκετά αξιοπρεπώς. Η κατάκτησή τους ήταν τόσο εύκολη όσο το ξεφούσκωμα των αχλαδιών, μερικά βόλια και μερίδες παγωτού σήκωσαν τα γλυκά, κολλώδη πόδια τους στην κορυφή. Μετά από αυτό επετράπη στους Αβορίγινες να διατηρήσουν ένα σημαντικό μέρος της αυτονομίας τους. Τώρα αυτή η φυλή έλαβε "κουάκερ υπερπλάσμα για πρωινό" μαζί με καραμέλα. Η ακτινοβολία τα έκανε μπλε, βρώμικα μοβ και κόκκινο-καφέ. Πολλοί ήταν καλυμμένοι με κηλίδες και έστριβαν από αφόρητους πόνους. Όσοι πέθαναν αμέσως μπορούμε να πούμε ότι ήταν τυχεροί - μαύρισαν, κολλώντας τα ζαχαρούχα βατραχοπέδιλα τους, ενώ η αγωνία των άλλων κράτησε πολλές ώρες. Πολλά ρομπότ υπέστησαν επίσης ζημιές - τόσο πολεμικά όσο και βιομηχανικά, ειδικά επειδή μερικά από αυτά δεν ήταν εντελώς ανάπηρα, αλλά τρελάθηκαν, πετώντας τους λίγους επιζώντες ή παλεύοντας μεταξύ τους. Η εικόνα ήταν πραγματικά τρομακτική.
  Ο Γιάνκα έσφιξε τα χέρια του, στριφογύρισε το δάχτυλό του στον κρόταφο και από τα παιδικά του χείλη ξέσπασαν:
  - Τι βαρβαρότητα! Η φαντασία ενός βίαιου σχίζου που έχει παρακάνει την ηρωίνη.
  Μετά από αυτό το αγόρι κοίταξε ακόμη πιο προσεκτικά στη μάχη. Ο παραλογισμός της εικόνας αύξησε μόνο την ελκυστικότητά της.
  Το παραλυτικό χτύπημα χτύπησε το μεγαλύτερο μέρος της άμυνας και οι κοτολέτες πήραν τελικά την πρωτοβουλία. Μόνο σε συγκεκριμένο αριθμό δορυφόρων: η απελπισμένη μάχη συνεχίστηκε, οι ενέσεις πούλησαν ακριβά τη ζωή τους. Ωστόσο, τους έμεινε μόνο μισή ώρα το πολύ.
  -Πού είναι αυτό το καταραμένο Φάε-Φάε-Χελιδόνι, για να τον κατασπαράξουν και να τον κάνουν εμετό. - Ορκίστηκε, Φάτε τον εαυτό σας και κλανιά. "Του έχω ήδη ζητήσει βοήθεια τόσες φορές, αλλά καμία απάντηση, κανένα γεια". Μια μαύρη τρύπα κάτω από το περιτύλιγμά του!
  Η βοήθεια άργησε πράγματι. Και πρόσθετες ενισχύσεις πλησίασαν τις κοτολέτες απέναντι.
  Πνίγω και συνέχισε να φαγούρα, τα εγκαύματα έκαιγαν αλύπητα. Μετά από μια σύντομη σκέψη, αποφάσισε να κάνει ένα θεραπευτικό μπάνιο χωρίς να περιμένει το τέλος της αστρικής μάχης. Ο Marshal Fat-dish (ένα πολύ ορεκτικό ρολό) διέταξε να το γεμίσουν με ένα αναγεννητικό διάλυμα και βούτηξε με το κεφάλι στο μωβ-ασημί-βυσσινί υγρό. Ήταν πολύ ευχάριστο, τα τραύματα μυρμήγκιασαν, ο πόνος υποχώρησε. Η κοτολέτα τσαλακώθηκε, πιτσίλιζε σμαραγδένιο αφρό και κινούσε τα πόδια της. Τότε ο στρατάρχης έσκυψε και συνέχισε να δίνει διαταγές:
  -Ελάτε από αριστερά, τριακόσιες χιλιάδες διαστημόπλοια στη δεξιά πλευρά και στην κάτω γωνία. Σαν αυτό. Τώρα σπρώξτε τον από πίσω. Χρησιμοποιήστε μια σπειροειδή παράκαμψη. Κυκλική κατάδυση. Τώρα ας συγκεντρωθούμε.
  Τα κυβερνητικά διαστημόπλοια τον υπάκουσαν αδιαμφισβήτητα, αλλά οι πειρατές ενήργησαν όσο καλύτερα μπορούσαν. Ενδιαφέρονταν κυρίως για τον πλανήτη Παστίλα. Πολλοί από αυτούς άρχισαν να αποβιβάζουν στρατεύματα σε αυτόν τον πολύπαθο κόσμο. Ο ουράνιος αέρας μύριζε ζαχαρίνη και αέριο φρουκτόζης, και επομένως ήταν δυνατό να ληστέψεις μόνο με διαστημικές στολές. Η ιονισμένη ατμόσφαιρα παρήγαγε ασθενή ακτινοβολία που έχασε γρήγορα τη δύναμή της και ήταν πρακτικά ακίνδυνη για τα ζωντανά πράγματα. Αλλά ταυτόχρονα άφησε μια πικρή γεύση στο στόμα μου, και ήθελα να φτύσω. Ωστόσο, το τρόπαιο κρασί, συχνά ένα υγρό ασυμβίβαστο με το σώμα, χύθηκε στους λαιμούς. Οι πρωτεϊνικοί τύποι εκτιμούσαν ιδιαίτερα το αλκοόλ, αλλά όσοι έτρωγαν κρέας δεν το περιφρονούσαν. Μεταξύ άλλων, ορισμένα κρασιά ήταν καρυκευμένα με τόσο εξωτικό "ναρκωτικό" που παραμόρφωσε το μυαλό ή τα λογικά μόρια όσων δεν είχαν μυαλό.
  Μερικοί από τους πιο αδύναμους κουρσάρους έπεσαν νεκροί. Στη συνέχεια τους γδύνονταν από τους δικούς τους συνεργούς και μερικές φορές τους έκοβαν αθόρυβα με λεπίδες λέιζερ. Δηλαδή το χάος επικρατούσε ολοταχώς. Τα κτίρια επιβίωσαν ως επί το πλείστον και ως εκ τούτου οι λεηλασίες ήταν ανεξέλεγκτες. Σύντομα και κρατικά πληρώματα συμμετείχαν στο πογκρόμ. Όλοι ήθελαν να αρπάξουν περισσότερα. Ωστόσο, δεν είχε τελειώσει ακόμα. Πολύ αργά, αλλά οι δυνάμεις του Eat, Eat, Gnaw έχουν φτάσει. Ο φιλόδοξος ευγενής έσκαβε για πολύ καιρό, αλλά παρόλα αυτά τα κατάφερε. Η καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου στη μάχη οδηγεί σε αιώνια ντροπή! Αλλά σε αυτή την περίπτωση, πολλά διαστημόπλοια, με τη μορφή των πιο πολυτελών και πολύχρωμων γαστρονομικών προϊόντων, αποδείχθηκαν ότι ήταν μια λεπίδα γκιλοτίνας που κατέρρευσε σε γυμνό λαιμό. Ο διοικητής σφύριξε όταν τον κοίταξε, ειδικά για τα παιδιά:
  - Εδώ είμαι! Τώρα θα δώσω σε όλους μια ζώνη!
  Και η στιγμή, όπως αποδείχτηκε, ήταν τυχερή γι 'αυτόν• τα περισσότερα πλοία συνωστίστηκαν μαζί, καταστρέφοντας το Pastila. Κατά συνέπεια, ο στρατάρχης είχε έκπληξη και πολύ καλύτερη θέση στο πλευρό του.
  Τώρα ο κανονιοβολισμός ακολούθησε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Οι κοτολέτες πιέστηκαν στην επιφάνεια ενός πλανήτη ενός εκατομμυρίου διακόσιων είκοσι πέντε χιλιομέτρων. Πολλοί πειρατές, ειδικά κονσερβοποιημένα κρέατα, έχουν ήδη πιει σε τέτοιο βαθμό που τα διαστημόπλοιά τους παραμένουν, και ακόμη και με τα πεδία δυνάμεων κλειστά, η στάση στον πλανήτη τους κάνει εύκολο στόχο. Πυροβολήθηκαν από τροχιά. Οι φιλίμπαστερ απάντησαν νωχελικά. Σοβαρότερη αντίσταση παρείχαν μόνο οι κυβερνητικές δυνάμεις των κοτολάδων.
  Το αγόρι ενδιαφέρθηκε πολύ για το τι θα συνέβαινε στη συνέχεια, αλλά ένα τραχύ σπρώξιμο στα πλευρά τελικά ξύπνησε το παιδί.
  - Σήκω, κοίτα, είσαι ξαπλωμένος! Ήρθε η ώρα να κάνετε πεζοπορία.
  Η Γιάνκα πετάχτηκε όρθια, νιώθοντας ενοχλημένη. Επιπλέον, δεν κοιμόταν αρκετά, αλλά για έναν σύγχρονο μαθητή (που συνηθίζει να σερφάρει στο Διαδίκτυο τη νύχτα) αυτό είναι μια κοινή κατάσταση.
  - Είμαι έτοιμος να πάω όπου παραγγέλνουν.
  Ο Αχμέντ ανέβηκε (καλά, μύριζε, ειδικά όταν ο αέρας φυσούσε από την κατεύθυνσή του και φορούσε ένα βρώμικο γούνινο παλτό) και ξεγύμνωσε αγενώς τα δόντια του:
  - Ένα από τα άλογα πέθανε, και αποφάσισα ότι ήσασταν αγόρια: ως το πιο νέο και φρέσκο, θα τραβούσατε το κάρο.
  Ο Γιάνκα ανασήκωσε τα φρύδια του και ξαφνιάστηκε:
  - Δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα νέο άλογο σαλιγκάρι στο σταθμό.
  Ο έμπορος άστραψε τα μάτια του:
  - Φυσικά και μπορείς, αλλά δεν το θέλω! Μπείτε λοιπόν. Θα πας με όλους τους άλλους!
  Τα αγόρια μαζεύτηκαν με μαστίγια και τα έδεσαν σε ένα κάρο. Βλέποντας ότι ο Γιάνκα δίσταζε, τον μαστίγωσαν με μαστίγιο. Ο πόνος επανέφερε το αγόρι στη θλιβερή πραγματικότητα• το δέρμα του σκίστηκε ξανά. Έπρεπε να υπακούσω και ένα φαρδύ λουρί από ακατέργαστο δέρμα ήταν δεμένο στο στήθος μου. Κατά κάποιο τρόπο θύμιζε συσκευή για φορτηγίδες, μόνο πιο τραχιά. Τα αγόρια παρατάχθηκαν και μαστιγώθηκαν. Το χτύπημα έπιασε το λαιμό του Γιάνκι και όρμησε αμέσως. Μετά από αυτό οι νεαροί σκλάβοι, με στεναγμούς και κλάματα, προχώρησαν. Το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να μετακινήσεις το κάρο, αλλά μετά άρχισε να κινείται και έγινε πολύ πιο εύκολο. Η ζώνη τράβηξε ελαφρά το σώμα, αλλά ήταν ανεκτή. Χαλίκι τσακίστηκε κάτω από τα γυμνά μου πόδια. Φαίνεται ότι σε αυτόν τον κόσμο κατάλαβαν ότι τα βότανα ή η φαρμακευτική χλωρίδα είχε πιο έντονες φαρμακευτικές ιδιότητες και πριν από λίγο καιρό τα βάναυσα σπασμένα πόδια επουλώθηκαν εντελώς. Είχαν ήδη γίνει ελαφρώς πιο τραχιά, και δεν πονούσαν τόσο πολύ, και οι πέτρες ήταν κυρίως στρογγυλές και όχι αιχμηρές όπως πριν. Σταδιακά το όνειρο πέρασε, η Yanka μετακόμισε, προσπαθώντας να μην πατήσει στα τακούνια του μπροστινού αγοριού. Ο Άλι του ψιθύρισε:
  -Είσαι πάλι μαζί μας τώρα;
  - Σε κάνει ευτυχισμένο αυτό; "Το αγόρι προσπάθησε να μετακινήσει τη ζώνη έτσι ώστε να τρίβεται λιγότερο στο μυώδες στήθος του.
  - Όχι πραγματικά, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να συζητήσουμε για κάτι ενδιαφέρον. Τελικά είσαι από άλλο κόσμο. - Ο νεαρός σκλάβος κούνησε τα μακριά, κατάμαυρα μαλλιά του.
  - Ναί! Μπορώ να σου πω κάτι! Τι σας ενδιαφέρει.
  Ο Σαντάτ ρώτησε:
  - Ποιους πολέμους κέρδισε η χώρα σας;
  Η Yanka, παραδόξως, ντρεπόταν:
  - Πώς να το πω? Ολόκληρη η ιστορία της Ρωσίας είναι συνεχείς πόλεμοι. Όπως λέει και το δημοτικό τραγούδι: καβαλήσαμε, καβαλήσαμε, μας πήρε πολύ! Το μονοπάτι από το πρόβλημα, στο πρόβλημα, από τον πόλεμο, στον πόλεμο! Από πόλεμο σε πόλεμο!
  Αν μιλάμε για πολέμους, τότε πρέπει να διαλέξουμε τον πιο σημαντικό.
  - Ποιο ήταν το πρώτο; - Παραδόξως, τα κόκκινα μαλλιά του Σαντάτ ήταν αρκετά προσεγμένα. Πριν από τη διάβαση, τα αγόρια αφέθηκαν να ξεπλυθούν ελαφρά στο ρέμα: τα ίχνη των ξυλοδαρμών έγιναν πιο ευδιάκριτα στο τεταμένο, σκληραγωγημένο από τη δουλειά σώματά τους.
  Ο Γιάνκα έγλειψε τα χείλη του, δεν είχαν ταΐσει από το πρωί και υπήρχε ένα δυσάρεστο κενό στο στομάχι του:
  - Δύσκολο να πω! Στην αρχή το κράτος μας ονομαζόταν Κίεβο Ρως. Ο πρώτος μεγάλος πρίγκιπας, σύμφωνα με την επίσημη ιστορία, ήταν ο Ρούρικ. Ίδρυσε μια μεγάλη βασιλική δυναστεία. Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι επιστήμονες αμφισβητούν την πρωτοκαθεδρία του• υπήρχαν σπουδαίοι πρίγκιπες πριν από τον Ρουρίκ, για παράδειγμα τον Όλεγκ, ή ακόμα και τον αρχαίο Κί. Γενικά, έγιναν πολλοί και διαφορετικοί πόλεμοι. Οι πρώτοι δεν έμειναν καν στα χρονικά. Αλλά ο πρώτος γενικά αναγνωρισμένος μεγάλος κατακτητής ήταν ο Svyatoslav. Υπό αυτόν, η Ρωσία του Κιέβου κατέλαβε σχεδόν το διπλάσιο έδαφος από το ίδιο. Ο πρίγκιπας ήταν ένας σπουδαίος στρατηγός, χρησιμοποιούσε ενεργά ιππικό, παρακάμπτοντας ελιγμούς και χτίζοντας τείχη. Αυτός είναι ένας τύπος φάλαγγας, όταν δέκα σειρές λόγχες βγαίνουν πολύ πιο χοντρές από τις ράχες ενός σκαντζόχοιρου. Ο Svyatoslav βελτίωσε τον σχηματισμό, συγκεκριμένα, οι σφεντόνες έριξαν κοχύλια στο πίσω μέρος του σχηματισμού. Συνήθως ο πρώτος από τους μεγάλους πρίγκιπες προειδοποιούσε εκ των προτέρων τον εχθρό για την εκστρατεία του και έδινε ένα μήνυμα: Έρχομαι εναντίον σου! Ποτέ δεν γύρισα την πλάτη στον εχθρό!
  Ο Σαντάτ κούνησε το κεφάλι του και παρατήρησε:
  - Η προειδοποίηση του εχθρού για μια εκστρατεία είναι εξαιρετικά απερίσκεπτη. Μπορείτε να χάσετε τη στιγμή της έκπληξης!
  Ο Γιάνκα απάντησε με ανυπομονησία (οι επιβλέποντες φαινόταν ότι έλαβαν μια οδηγία να μην παρεμβαίνουν στις υπέροχες ομιλίες του υπέροχου παιδιού, μήπως θα ξεστομίσει κάτι χρήσιμο;).
  - Ασφαλώς! Αλλά ο Σβιατόσλαβ προτίμησε την ανοιχτή μάχη από τη μακρά περιπλάνηση στη στέπα. Είναι καλύτερα να νικήσεις τον εχθρό αμέσως παρά να κυνηγάς κάθε συμμορία.
  Ο Σαντάτ συμφώνησε:
  - Αυτό καταρχήν είναι δυνατό! Θυμάμαι τον μέντορά μας να πιάνει μεγάλους βομβίλους κερασιάς, απλώνοντας μέλι σε ένα πιάτο.
  - Κεράσι βομβίνοι;
  -Το κρέας των φρούτων τους θεωρείται λιχουδιά! Σπάνια φυτικά έντομα! Πες μου λοιπόν περαιτέρω: Ο Σβιατόσλαβ επέκτεινε πολύ την αυτοκρατορία σου;
  Η Γιάνκα αναστέναξε:
  - Δυνατά, αλλά δυστυχώς όχι για πολύ. Αφού κατέκτησε τη Βουλγαρία και νίκησε τα στρατεύματα του Βυζαντίου, δίστασε και δεν κατέλαβε αμέσως την Κωνσταντινούπολη. Μετά έγινε πόλεμος με τους Πετσενέγους, ξεκίνησε το Βυζάντιο. Επιστρατεύοντας μισθοφόρους για χρυσό, ο Βυζαντινός Καίσαρας πέτυχε πλεονέκτημα σε δυνάμεις. Μετά από αρκετές αιματηρές μάχες, ο Svyatoslav αναγκάστηκε να παραχωρήσει. Στην τελευταία μάχη, ο πρίγκιπας ήταν κοντά στη νίκη, αλλά ξέσπασε μια καταιγίδα σκόνης που τύφλωσε τα στρατεύματά του. Ωστόσο, διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος του στρατού. Όταν επέστρεφε πίσω, ο Svyatoslav και ένα μικρό απόσπασμα έπεσαν σε μια ενέδρα Pecheneg.
  Ο Σαντάτ τράβηξε το λουράκι πιο σφιχτά για να τρίβεται λιγότερο και ρώτησε:
  - Νεκρός;
  Ο νεαρός βόγκηξε με έναν αναστεναγμό:
  - Ναι, πέθανε! Και ο Χαν Πετσενέγκ έφτιαξε ένα πυκνό από το κρανίο του Σβιατόσλαβ. Για να είμαι ειλικρινής, αυτό είναι ένα θλιβερό τέλος για έναν μεγάλο διοικητή.
  Ο Αλί πρόσθεσε:
  - Ναι, αυτό συμβαίνει συχνά!
  Η Yanka συνέχισε:
  - Αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ δύσκολο να διατηρηθεί αυτό που κερδήθηκε. Μόνο το Tmutarakan ήταν ένα μικρό πριγκιπάτο: ήταν δυνατό να διατηρηθεί ως μέρος της Ρωσίας του Κιέβου. Τα υπόλοιπα χάθηκαν.
  Ο Σαντάτ ρώτησε:
  - Γιατί ο πρίγκιπας δεν είχε γιους;
  Το αγόρι έγνεψε καταφατικά:
  - Φυσικά και ήταν! Πολέμησαν για τον θρόνο. Υπήρξε ένας άγριος εμφύλιος πόλεμος, πολλές χιλιάδες Ρώσοι πέθαναν. Ο πρίγκιπας Βλαντιμίρ, με το παρατσούκλι ο Ήλιος, κέρδισε. Σκότωσε τα αδέρφια του με εξαιρετική σκληρότητα. Ταυτόχρονα, παραδόξως, αγιοποιήθηκε και ονομάστηκε άγιος.
  - Αναγνωρίστηκε ως άγιος! - Ο Σαντάτ χαμογέλασε. - Συνήθως ο ηγεμόνας που είναι ο πιο άγιος είναι αυτός που έχει κόψει τα περισσότερα κεφάλια.
  - Σε αυτή την περίπτωση, η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι δίκαιη με τον Μέγα Πέτρο και τον Ιβάν τον Τρομερό. Τους χύθηκε εν μέρει αίμα: ήταν αρκετά κατάλληλοι για τον ρόλο των αγίων. - Ο Γιάνκα κούνησε το κεφάλι του αγανακτισμένος. "Ωστόσο, υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με αυτό. Θέλουν ακόμη και να αγιοποιήσουν τον Στάλιν. Είναι και πολεμιστής.
  - Τι έγινε μετά? - Ρώτησαν από κοινού τα αγόρια.
  Ο Γιάνκα συνέχισε, έκπληκτος με την υπομονή των επιτηρητών:
  - Ο Βλαδίμηρος εισήγαγε τον Χριστιανισμό στη Ρωσία, δεν έκανε εκστρατείες εκτός της αυτοκρατορίας και στο τέλος της ζωής του προσπάθησε να κυβερνήσει δίκαια. Μετά μετά τον θάνατό του έγινε πάλι πόλεμος μεταξύ των αδελφών με σφαγές. Στο τέλος, ο Γιαροσλάβ, με το παρατσούκλι ο σοφός, κέρδισε. Μετά από μια σειρά από αιματηρές μάχες, κατάφερε να νικήσει τους Πετσενέγους. Ο Γιαροσλάβ ο Σοφός βασίλεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα και ήταν ένας από τους παλαιότερους, αν όχι ο παλαιότερος, Μεγάλος Δούκας τη στιγμή του θανάτου του. Μετά από αυτόν, άρχισε η παρακμή της Ρωσίας του Κιέβου. Τα μικρά πριγκιπάτα άρχισαν να αποκτούν όλο και μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Μόνο κάτω από το Monomakh υπήρξε μερική αναβίωση. Ο στρατός του νίκησε τους Πολόβτσιους. Ωστόσο, ακόμη και ο Monomakh δεν μπόρεσε να ενώσει όλα τα πριγκιπάτα.
  Ο Σαντάτ ενδιαφέρθηκε:
  - Πώς νίκησε ο Μονομάχ τους Πολόβτσιους;
  - Πρώτα, τους εξάντλησε με ενεργή άμυνα, μετά πέρασε σε μια αποφασιστική επίθεση!
  Ο Άλι ήθελε να ρωτήσει κάτι, αλλά χτυπήματα από το μαστίγιο έπεσαν στα αγόρια, αναγκάζοντάς τα να σέρνουν το κάρο πιο γρήγορα. Ο Αχμέντ κούνησε θυμωμένος το χέρι του: σταματήστε να είστε φιλελεύθεροι! Ο Γιάνκα στριφογύρισε: το μαστίγιο του έκαιγε τα πλευρά, λεπτές ουλές από προηγούμενα χτυπήματα, φαγούρασαν λίγο. Μια κοφτερή πέτρα μπήκε στη γυμνή του φτέρνα, το αγόρι βόγκηξε, το πόδι του γρατσουνίστηκε και έγινε πιο δύσκολο να περπατήσει.
  Όταν περπατάς με βαρύ φορτίο και με γρήγορο ρυθμό, δεν υπάρχει χρόνος για κουβέντα, ειδικά που ο δρόμος ανηφόρισε ξανά. Ο Γιάνκα χάρηκε μάλιστα που δεν φορούσε σχεδόν καθόλου ρούχα• το αεράκι φυσούσε ευχάριστα στο δυνατό, γυμνό του σώμα, που τον έκανε να νιώθει πολύ καλύτερα. Το αγόρι σκέφτηκε ότι στον κόσμο του, οι κάτοικοι των αναπτυσσόμενων χωρών πρέπει να δουλέψουν σκληρά, ειδικά οι ράβδοι με ρίκσα.
  Και το να ζεις χωρίς εργασία σημαίνει να φυτεύεις!
  Ο Σαντάτ, με τη φωνή του να τρέμει από ένταση, ρώτησε τον Ιάνκου:
  -Ποιος διαδέχθηκε τον Μονομάχ;
  - Έγινε πάλι καυγάς μεταξύ των γιων του. Αυτό συνεχίστηκε για πάρα πολύ καιρό. - Ο Γιάνκα σώπασε, κόβοντας την ανάσα του. - Γενικά, όλοι αυτοί οι αδελφοκτόνοι πόλεμοι μαρτυρούσαν την αυξανόμενη ματαιοδοξία των πριγκίπων.
  - Γιατί τότε η αυτοκρατορία σας είναι καλύτερη από άλλες; - ο Σαντάτ βούρκωσε περιφρονητικά.
  - Ίσως επειδή δεν υπήρχαν σχεδόν σκλάβοι σε αυτό. Κάπως καταφέραμε να παρακάμψουμε αυτή την περίοδο της ιστορίας.
  - Μα τώρα είσαι σκλάβος ο ίδιος! - παρενέβη σαρκαστικά ο Σαντάτ.
  - Δεν είναι το πρόσωπο που κοσμεί τον τίτλο, αλλά ο τίτλος του ατόμου! - Ή μάλλον το αντίθετο! - διορθώθηκε ο Γιάνκα. Το αγόρι δεν ήθελε να μιλήσει καθόλου, και ήταν τόσο δύσκολο, αλλά από την άλλη, η συζήτηση του αποσπούσε την προσοχή από το φορτίο.
  - Στη χώρα σας, όπως και αλλού, έγινε πόλεμος μεταξύ συγγενών για τον θρόνο. Γενικά μια φυσιολογική κατάσταση! - είπε ο Σαντάτ πιέζοντας δυνατά.
  Ο Γιάνκα κούνησε το κεφάλι του:
  - Όχι για πολιτισμένους λαούς. Αλλά αυτά είναι τόσο λεπτομέρειες. Μετά έγινε ακόμα χειρότερο, εμφανίστηκαν νέοι, τρομεροί εχθροί.
  - Όταν είσαι αδύναμος, πάντα εμφανίζονται εχθροί! - Ο Άλι παρατήρησε ότι το στομάχι του νεαρού σκλάβου κρεμούσε από την ένταση. "Έτσι από εμάς τα αγόρια, όσοι είναι αδύναμοι δέχονται περισσότερα πλήγματα".
  - Σαν αδύναμο κράτος! Και πήραμε ένα ολόκληρο χαστούκι στο πρόσωπο και τις σφαλιάρες. - Ο Γιάνκα έφτυσε, προσπαθώντας να εξομαλύνει την αναπνοή του. Ήξερε εκ πείρας ότι σύντομα θα ήταν πιο εύκολο.
  Ο Σαντάτ ψιθύρισε:
  - Πιστεύω!
  Η Γιάνκα συνέχισε να λέει με κομμένη την ανάσα:
  - Έτυχε να εμφανιστεί η Μογγολική Αυτοκρατορία μακριά στην Ανατολή. Ωστόσο, δεν περιλάμβανε μόνο Μογγόλους, αλλά διάφορους νομάδες όλων των λωρίδων. Ο Τζένγκις Χαν τους ένωσε. Επίσης μεγάλος κυβερνήτης. Γενικά, υπάρχει πολλή συζήτηση για το ποιος είναι• υπάρχει ακόμη και μια εκδοχή ότι είναι ο Ρώσος πρίγκιπας Βλαντιμίρ. Σε κάθε περίπτωση, η ζωή του Τζένγκις Χαν μοιάζει με παραμύθι. Ως παιδί συνελήφθη και έγινε σκλάβος και στη συνέχεια κατέφυγε στην Κίνα. Είχε πολλές περιπέτειες, συμπεριλαμβανομένων των πιο απίστευτων. Τελικά, κατάφερε να ενώσει πολλές φυλές. Ο τελευταίος εχθρός, ο Μογγόλος Χαν, προδόθηκε από τους ίδιους τους υπηρέτες του.
  - Και έλαβε ανταμοιβή! - ρώτησε ο Άλι μορφάζοντας.
  - Αν μπορείς να το πεις ανταμοιβή, τους έσπασε η πλάτη! - Η Γιάνκα γέλασε.
  Ο Σαντάτ κούνησε το κεφάλι του:
  - Λοιπόν, είναι ανόητο να σπας την πλάτη αυτών που σου έκαναν χάρη. Μετά από αυτό, δεν θα θέλετε να προδώσετε κανέναν.
  "Δεν ήθελε αυτό να γίνει πειρασμός για τους πολεμιστές του". - εξήγησε η Γιάνκα.
  - Αλλά μάταια! Το να ενθαρρύνεις τους προδότες στο στρατόπεδο του εχθρού είναι σαν να καλλιεργείς σιτάρι από το οποίο ψήνεται το ψωμί της νίκης! - Ο πρώην αρχάριος σκέφτηκε έναν αφορισμό.
  - Το ψωμί της προδοσίας είναι πάντα δηλητηριώδες, και επειδή ψήνεται από ζιζάνια! - Ο Γιάνκα απέκρουσε ομαλά. "Ακόμη και οι Ναζί δεν τους εμπιστεύονταν". Αν και χρησιμοποίησαν στο έπακρο τις υπηρεσίες της πέμπτης στήλης!
  - Ενδιαφέρον! Και ο Τζένγκις Χαν επιτέθηκε στη Ρωσία του Κιέβου; - ρώτησε ρίχνοντας σταγόνες ιδρώτα από το πρόσωπο του Σαντάτ.
  - Ναι και ΟΧΙ! - Η Γιάνκα έκανε μια πονηρή γκριμάτσα.
  - Πώς κι έτσι? Είτε ναι είτε όχι! - Ο Σαντάτ έχασε την ψυχραιμία του.
  Το αγόρι αναστέναξε και συνέχισε με παραπαίους τόνους:
  - Ο Τζένγκις Χαν κατέκτησε τις μογγολικές φυλές και επιτέθηκε στην Κίνα. Ή μάλλον, η βορειοκινεζική αυτοκρατορία Qing. Αν και οι Κινέζοι είχαν αριθμητική υπεροχή και ισχυρά τείχη φρουρίου, λόγω λανθασμένων υπολογισμών της διοίκησης, καθώς και δωροδοκίας αρκετών διοικητών, ηττήθηκαν. Το Πεκίνο έπεσε ως αποτέλεσμα νυχτερινής επίθεσης. Ο Κινέζος αυτοκράτορας ήταν δεμένος από τα πόδια του σε δέντρα και κομματιάστηκε! Επιπλέον, το έσκισαν αργά και πριν από αυτό οι στρατιώτες ανακουφίστηκαν στο πρόσωπο του πρώην ηγεμόνα!
  Ο Άλι μουρμούρισε:
  - Τι αηδία!
  - Οι Μογγόλοι συχνά διέπρατταν σκληρές πράξεις. Εάν ένας στους δέκα πολεμιστές έφευγε, τότε εκτελούνταν ολόκληροι δέκα. Εάν ένας πολεμιστής αιχμαλωτιζόταν και δεν ελευθερωνόταν, τότε και οι δέκα σκοτώθηκαν. - Το είπε η Γιάνκα με επιδοκιμαστικό ύφος.
  - Κι αν έτρεχαν και οι δέκα; - ρώτησαν τα αγόρια.
  - Μετά εκτέλεσαν εκατό!
  Ο Σαντάτ παρατήρησε:
  - Άρα δεν θα μείνει τίποτα από τον στρατό! Επιπλέον, εάν ολόκληρος ο στρατός φύγει και θέλουν να τον εκτελέσουν μετά από αυτό, οι στρατιώτες θα επαναστατήσουν και οι ίδιοι θα αντιμετωπίσουν έναν τέτοιο δήμιο.
  Ο Γιάνκα ήταν πραγματικά μπερδεμένος, γιατί οι Μογγόλοι δεν ήταν εντελώς ανίκητοι, μερικές φορές τους έβαζαν σε φυγή. Και τι έκανες σε τέτοιες περιπτώσεις; Ωστόσο, θυμήθηκε τη Σπάρτη. Υπήρχε και νόμος σε ισχύ: όλοι οι φυγάδες να εκτελούνται! Όταν όμως ο Εμπέδριον νίκησε τον στρατό τους και ο Σπαρτιάτης βασιλιάς σκοτώθηκε στη μάχη, αποφάσισαν να κάνουν το εξής. Τιμούμε ιερά τον νόμο, από την επόμενη μέρα, αλλά προς το παρόν ας κοιμηθεί ο νόμος. Μετά από όλα, δεν μπορείτε πραγματικά να εκτελέσετε όλους!
  - Νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση, η μοίρα τους αποφασίστηκε από τον διοικητή. Ίσως το θέμα περιοριζόταν σε ένα απλό χτύπημα. - Η Γιάνκα έκανε υποθέσεις.
  - Λοιπόν λοιπόν! Έτσι είναι οι άστατοι ηγέτες! - αστειεύτηκε με ειρωνεία ο Σαντάτ.
  - Κάποτε, ο Ζούκοφ έδωσε εντολή: ότι όλοι οι συγγενείς όσων παραδοθούν θα πυροβοληθούν! - Ο Γιάνκα έγλειψε τα χείλη του, που είχαν γίνει αλμυρά από τον ιδρώτα.
  - Και τι?
  - Κανείς δεν πυροβολήθηκε με αυτή τη διαταγή! Αλλά το αποτέλεσμα ήταν τρομακτικό: βοήθησε να επιβιώσει κοντά στο Λένινγκραντ. "Το αγόρι τραυμάτισε ξανά το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του σε μια πέτρα.
  - Πάντα τρομοκρατείτε λοιπόν και θα κερδίσετε! Τι έγινε όμως μετά τον Τζένγκις Χαν;
  - Έχοντας κατακτήσει τη μισή Κίνα, αποφάσισε ότι ήταν καιρός να προχωρήσει περισσότερο προς τη Δύση. Όπως το έθεσε μέχρι την τελευταία θάλασσα. Επόμενος στο δρόμο ήταν ο Χορεζμ. Ισχυρή Ισλαμική Αυτοκρατορία. - Ο Γιάνκα με δυσκολία κούνησε τη ζώνη, που του έτριβε το στήθος.
  Ο Σαντάτ ήταν περίεργος:
  - Τι σημαίνει Ισλαμικό;
  - Εκεί κυβέρνησε το Ισλάμ!
  - Αυτό είναι ενδιαφέρον! Τι είναι το Ισλάμ!
  Η Γιάνκα, που λάμπει από τον ιδρώτα, ανασήκωσε τους ώμους:
  - Κυριολεκτικά μεταφράζεται ως υποβολή! Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από έναν παντοδύναμο Αλλάχ! Και έτσι το γεγονός είναι ότι υπάρχει απόλυτος προορισμός. Ο Αλλάχ είναι παντοδύναμος και όσοι προσεύχονται σε αυτόν πέντε φορές την ημέρα, βοηθούν τους φτωχούς, κάνουν το Χατζ στη Μέκκα, τηρούν το Ραμαζάνι, δεν τρώνε ακάθαρτο φαγητό, δεν λαμβάνουν μέρος σε θρησκευτικούς πολέμους, πηγαίνουν στη Τζίγκα ή στον παράδεισο. Και οι υπόλοιποι άπιστοι είναι καταδικασμένοι: να υποφέρουν για πάντα στην κόλαση!
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο 19.
  Ο Βλαντιμίρ ήταν απολύτως αβοήθητος και αυτή η αδυναμία τον καταθλίβει. Πώς μπορείς να κρεμαστείς εκεί σαν σκιάχτρο! Δεν ήταν για τίποτα που η αγχόνη θεωρήθηκε, αν και όχι η πιο οδυνηρή, αλλά η πιο επαίσχυντη εκτέλεση. Το μόνο χειρότερο από αυτήν ήταν να το καρφώσουν! Λένε ότι αυτό ασκήθηκε στα SS, ειδικά κατά των γυναικών.
  Και εδώ είναι η επιβεβαίωση των λέξεων. Ο Ναζί έβγαλε ένα μανταλάκι από τον φράχτη και άρχισε να το ακονίζει. Άλλοι άνδρες των SS έσερναν μια ημίγυμνη νεαρή γυναίκα. Τα ξυπόλυτα πόδια μιας γυναίκας περίπου είκοσι πέντε ετών, οι Ναζί χύθηκαν στη φωτιά. Η άτυχη γυναίκα ούρλιαξε, όχι με τη φωνή της.
  - Αχ αχ αχ αχ! Δεν χρειάζεται!!! Αγαπητοί!!!
  Ο Χάουπμαν, χαμογελώντας από ευχαρίστηση, απάντησε:
  - Οχι! Απαραίτητη! Για τη δόξα της μεγάλης Γερμανίας, θα σας πληγώσουμε!
  Ο άνδρας των SS πήρε μια μάρκα από τη φωτιά και την τοποθέτησε στο γυμνό στήθος της νεαρής γυναίκας. Συνέχισε να ουρλιάζει και να συσπάται σαν μάρτυρας στο τηγάνι!
  Ο φασίστας συνέχισε να πυροβολεί μέχρι που η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της. Μια άλλη πολύ νεαρή αγρότισσα ήταν εντελώς γυμνή και καρφωμένη.
  Το θέαμα μιας μεσαιωνικής εκτέλεσης, όταν ένα δυνατό κορίτσι αντιστέκεται απεγνωσμένα στους βασανιστές της, είναι αποκρουστικό και ταυτόχρονα ελκυστικό. Το να βλέπεις ένα νεαρό, σχεδόν παιδικό, πρόσωπο κοριτσιού στριμμένο από τον πόνο, γρατσουνισμένο και μελανιασμένο, είναι πολύ ευχάριστο στους Γερμανούς σαδιστές. Τα σκονισμένα, γυμνά της πόδια κρέμονται από άκρη σε άκρη. Οι άνδρες των SS τα νιώθουν και τους κόβουν τα δάχτυλα. Το κορίτσι βυθίζεται όλο και πιο βαθιά, αρχίζει να πνίγεται, οι κραυγές γίνονται όλο και πιο ήσυχες! Οι Ναζί παίρνουν το κορίτσι από τους αστραγάλους και το σηκώνουν ελαφρώς ψηλά, μην το αφήνουν να πεθάνει γρήγορα.
  Εν τω μεταξύ, ο άνδρας των SS σηκώνει ένα αγόρι δεμένο από το πόδι του. Ρίξτε τη θηλιά στο άλλο πόδι και κάντε ένα τέντωμα. Το αγόρι πονάει πολύ, ουρλιάζει, αλλά οι δήμιοι είναι ανελέητοι. Έτσι ένας από αυτούς παίρνει μια αλυσίδα και αρχίζει να στρίβει το κεφάλι του αγοριού. Το πρόσωπο του αγοριού γίνεται κατακόκκινο από την αφόρητη ταλαιπωρία. Βγάζοντας ένα οδυνηρό βογγητό, το αγόρι ρεγίζει αίμα. Μια άλλη κοπέλα έσπασε τα πόδια από ναζί και ποδοπατούσε τα ερείπια με τις μπότες του. Ο Βλαντιμίρ πάλι προσπάθησε να ελευθερωθεί, έβαλε όλη του τη θέληση στην προσπάθειά του. Το σχοινί τελικά υποχώρησε και έσπασε. Ο νεαρός έπεσε προς τα πίσω με όλη του τη δύναμη. Αυτή τη στιγμή, ένας απότομα ακονισμένος πάσσαλος έσκαψε στον πρωκτό του Βλαντιμίρ. Ο νεαρός ένιωσε τόσο ταπεινωμένος και προσβεβλημένος που έβγαλε έναν απίστευτο βρυχηθμό, προσπάθησε να πηδήξει, τρεις καρδιές χτύπησαν ταυτόχρονα και η αρτηριακή του πίεση ανέβηκε. Ο Βλαντιμίρ συσπάστηκε για άλλη μια φορά, ο πάσσαλος πήγε ακόμα πιο βαθιά, περνώντας από το παχύ έντερο και τρύπησε στο στομάχι. Ο νεαρός πολεμιστής κλώτσησε τον ντρέκ και εξέπνευσε απότομα:
  - Ναι, ξέρω ότι αυτό είναι ανοησία! Αυτό δεν μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα. Αυτό είναι εντελώς παράλογο.
  Ο πάσσαλος απάντησε σπρώχνοντας προς τα εμπρός λίγο ακόμα, τρυπώντας τους πνεύμονές του. Εν τω μεταξύ, οι Ναζί άρχισαν να πριονίζουν το κορίτσι στους ορόφους με ένα σκουριασμένο πριόνι, ενώ έκαναν άσεμνα αστεία και χαστουκίζουν το σώμα της.
  Με τρομερή προσπάθεια, ο Βλαντιμίρ άρπαξε τον πάσσαλο με τα πόδια του και προσπάθησε να σηκωθεί, καυτός ιδρώτας έτρεχε από πάνω του σε ένα ρυάκι, αν και στο σούπερ σώμα του, φαίνεται ότι δεν έπρεπε να ιδρώσει! Η γη στριφογύριζε μπροστά στα μάτια του, ο ιππότης ψιθύρισε ένα μείγμα από κατάρες και προσευχές. Όλα τα σπίτια του χωριού είχαν ήδη πάρει φωτιά, και ένα εκκλησάκι φλεγόταν. Ξαφνικά ένα βλήμα 37 χιλιοστών εκτοξεύτηκε από μια μικρή σφήνα. Φαίνεται ότι ο Γερμανός ήταν άσος, το δώρο του Σατανά προσγειώθηκε ακριβώς στο σταυρό. Οι επιζώντες πέθαναν με αγωνία. Ξαφνικά, ο Βλαντιμίρ χτυπήθηκε οδυνηρά στο κεφάλι από ένα φλεγόμενο πυρίμαχο, το οποίο σχημάτισε ένα εντυπωσιακό εξόγκωμα, που βουίζει τα μαλλιά του. Ο νεαρός σήκωσε τα χέρια του, δεν τον υπάκουσαν, σαν ξένοι, κρεμάστηκαν σαν μαστίγια. Ο Βλαντιμίρ απάντησε με ένα βογγητό:
  - Έτσι σε προδίδει το ίδιο σου το σώμα!
  Μια άλλη δέσμη, τεράστια σαν αστεροειδής, έπεσε στο κεφάλι του νεαρού. Ένα τερατώδες χτύπημα, ένα βρυχηθμό που σφίγγει τα τύμπανα και ο Βλαντιμίρ... Ξύπνησα.
  Ο νεαρός πολεμιστής ήταν πίσω στο χολ, βλεφαρίζοντας γρήγορα. Κοντά περιπλανιόντουσαν ξωτικά.
  Η Αστάρτη χάιδεψε τον νεαρό στο μάγουλο:
  - Βλέπω ότι δεν ήταν αρκετά ευχάριστα για σένα; Τι βασανισμένο πρόσωπο που έχεις.
  Ο νεαρός πολεμιστής μουρμούρισε:
  - Κενό αρχείου! (Δεν μπορεί να γίνει χειρότερο).
  Το θηλυκό ξωτικό έγλειψε το μέτωπο του νεαρού με τη μακριά γλώσσα του:
  - Σοκαρισμένος!
  - Όχι αυτή η λέξη! Ένας εφιάλτης σε έναν γαλαξία από αρουραίους τσουκνίδας, ένα παιδικό καρτούν, σε σύγκριση με αυτό που έπρεπε να αντέξω! - είπε ο Βλαντιμίρ με εκνευρισμό.
  Ο διοικητής κούνησε το κεφάλι της:
  - Ίσως το ναρκωτικό, αντί να προκαλεί ευφορία, ξύπνησε αρνητικά συναισθήματα. Τι μπορείς να κάνεις, υπερχημεία.
  - Ποιος ξέρει τι φόρμουλες; Κάτι εντελώς ασυνήθιστο; - ρώτησε ο Βλαντιμίρ, περιστρέφοντας τον μουδιασμένο λαιμό του.
  - Η χρήση υποκουάρκ, εκκενώσεων κορώνας, αυτό έχει ιδιαίτερη επίδραση σε κάθε εγκέφαλο. "Ωστόσο, αν θέλετε, μπορούμε να σας προσφέρουμε έναν πολύ πιο βολικό και ευχάριστο τρόπο να περάσετε το χρόνο σας." Δεν θέλετε να παίξετε εικονικά!
  Ο Βλαντιμίρ χαμογέλασε:
  - Απλά κάτι σκληρό, στρατιωτικό! Με έχουν βασανίσει οράματα και διψάω για αίμα! Αυτό είναι δικό μου λάθος,
  Σταμάτα να γκρινιάζεις δειλά!
  Πάρε το πολυβόλο στα χέρια σου,
  Και κρίνετε!
  Ο νεαρός το τραγούδησε αυτό με απροκάλυπτο θυμό.
  Η Αστάρτη συμφώνησε:
  - Ας διασκεδάσουμε όλοι λίγο. Για μια αλλαγή, προτείνω να διεξαχθούν μάχες στο επίπεδο της τεχνολογίας της ατομικής εποχής.
  - Γιατί αυτό είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον!
  - Φτάσαμε σε παρόμοιο επίπεδο πριν από δέκα εκατομμύρια χρόνια. Για εμάς αυτή είναι αρχαία ιστορία. - Η Αστάρτη έκλεισε το μάτι σαρκαστικά, το δεξί της μάτι φωτίστηκε σαν τον αρχαίο Ήλιο.
  - Αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρον: από ιππότες με πανοπλίες και καταπέλτες με λιθόστρωτα; - Ο Βλάραντ έσφιξε τις γροθιές του.
  - Οι καταπέλτες είναι μεταγενέστερη εφεύρεση, αλλά εμείς τα ξωτικά, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, δεν μας αρέσει να φοράμε βαριά πανοπλία. Ναι, λίγη χρησιμότητα έχουν. Ένας καλός ξωτικός τοξότης θα τρυπήσει οποιαδήποτε πανοπλία με το πιο αιχμηρό βέλος του.
  - Ακόμη και σφυρηλατημένο από νάνους! - Ο Βλάραντ δεν το πίστευε.
  - Υπάρχουν διάφοροι τύποι καλικάντζαρους! - πρόσθεσε η Αστάρτη. - Η καλύτερη πανοπλία στον πόλεμο είναι ένας δυνατός χαρακτήρας, ένα δυνατό μυαλό!
  Ο αξιωματικός των ξωτικών του Chrizzly μόλις βγήκε από την ακραία ευφορία. Το κατακόκκινο, κοριτσίστικο πρόσωπό του ήταν ενθουσιασμένο και χαμογελαστό:
  Πετούσε πάνω από τον άτυχο πλανήτη!
  Υπερπλάσμα που βράζει σκοτάδι!
  Θα σε χτυπήσω στο κεφάλι με τον ζυγό!
  Φώτισε το κεφάλι σου!
  Ο Vladimir (Vlarad) τραγούδησε διατηρώντας παιχνιδιάρικη διάθεση:
  Ο μαχητής των ξωτικών δεν είναι δρυς πιόνι!
  Τουλάχιστον μερικές φορές καταλήγει σε τρελοκομείο!
  Μετατρέπει τους κακούς εχθρούς σε πυροβόλα!
  Με το ευέλικτο, έξυπνο μυαλό σας!
  Και τα δύο αγόρια χτύπησαν τα χέρια τους. Συμπεριφέρονταν σαν μικρά παιδιά. Ο Chrizzly άρχισε να πετάει πάλι φυσαλίδες και ακούμπησε ένα γιγάντιο στεφάνι στο κεφάλι του. Ο Vlarad εξεπλάγη ακόμη και πώς κατάφερε να μεγαλώσει τόσο πολύ και αμέσως εμφανίστηκε από το κενό.
  Το νεαρό ξωτικό προσπάθησε να συνδέσει ένα παρόμοιο πλούσιο "πολύχρωμο" στον Βλαντιμίρ. Ο νεαρός επέτρεψε να γίνει αυτό. Το στεφάνι πέρασε από το κεφάλι και κόλλησε στους ώμους. Ο Βλαντιμίρ στριφογύρισε και το σύμβολο του θριαμβευτή θρυμματίστηκε σε κομφετί που αστράφτουν σαν φωτισμένες πολύτιμες πέτρες.
  - Ουάου! - Ο προσωρινός υπαξιωματικός γέλασε. - Πραγματική αστρική βροχή! Αναρωτιέμαι τι γεύση έχει.
  Ο Κρίζλι δάγκωσε μια μπουκιά από το στεφάνι.
  - Και τι? Δεν είναι καν κακό! Λοιπόν, χειρότερο από τη σοκολάτα βαρύτητας! Θα Vladik, θα σε αγαπώ, θα σου δίνω σοκολάτες κάθε μέρα!
  Ο Βλαντιμίρ κούνησε το δάχτυλό του:
  "Δεν ξέρεις τι κακή μοίρα αποφάσισε για εμάς!" Και αυτό είναι δεδομένο, ανιδιοτελής ανδρική φιλία! Μόνο που δεν μπορώ να σεβαστώ τους Πίνδαρους για τον λόγο ότι δεν μπορεί κανείς να εκθέσει τα οπίσθιά του σε έναν άλλον που τον έλεγαν άντρα!
  Η Ελφαράγια χτύπησε τον Κρίζλι στη μύτη.
  - Όχι αγόρι μου! Δεν θα σου το δώσω! Είναι το αγόρι μου!
  - Η σταθερότητα στο σεξ είναι τόσο επιβλαβής για την υγεία όσο η μονοτονία στο φαγητό! - Παρατήρησα τον Chrizzly να τρίζει.
  - Συμφωνώ, και δεν με πειράζει να σε διασκεδάσω, πουλάκι μου. Λοιπόν έλα σε μένα! - Η κοπέλα κούνησε τις γλώσσες της, και το έκανε απίστευτα σαγηνευτικά!
  Ο Κρίζλι κούνησε το κεφάλι του.
  - Ξέρεις, κάνω σεξ με μια γυναίκα σχεδόν κάθε ώρα! Είναι ήδη βαρετό! Είσαι, φυσικά, μια υπέροχη γυναίκα, αλλά η φίλη σου, που δεν έχει κοιμηθεί ποτέ με άντρα, είναι πολύ πιο σαγηνευτική!
  - Δεν ξέρει πώς να κάνει αυτό που εκτελώ με μαεστρία! - φώναξε η Ελφαράγια.
  - Λοιπόν θα τον μάθω! Είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον με αυτόν τον τρόπο! Καλά που το αγόρι είναι εντελώς αθώο! - Ο Chrizzly έπαιξε με τα παχουλά, βαμμένα χείλη του.
  - Η αθωότητα στο σεξ είναι σαν ένα άδειο πορτοφόλι, σε κάνει να χρησιμοποιείς τον εγκέφαλό σου, αλλά σου στερεί τον κορεσμό! - παρατήρησε η Ελφαράγια μορφάζοντας. - Αν καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε!
  - Ότι είμαι "ολόκληρος άντρας";
  Η Αστάρτη κούνησε το χέρι της περιφρονητικά:
  - Οχι! Δεν θα υπάρχει σεξ αυτή τη στιγμή! Αρχικά, ας εξασκηθούμε λίγο εικονικά. Θα πετάξουμε σε έναν επικίνδυνο τομέα• είναι δυνατή μια σύγκρουση με διαστημικούς πειρατές. Πώς μπορούμε να τους πολεμήσουμε αν δεν είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι;
  Ο Chrizzly προσβλήθηκε:
  - Από πού το πήρες; Έχουμε εμπειρία πραγματικών μαχών.
  Η Αστάρτη άστραψε τα μάτια της:
  - Τι, κάλυψη επικοινωνιών. Επιπλέον, οι τεχνικές μάχης σώμα με σώμα δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένες!
  - Τι να κάνει αυτό; - γκρίνιαξε ο Chrizzly.
  - Οχι ακόμα! Ας δουλέψουμε ποιος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος μας, δηλαδή η προσγείωση στρατευμάτων στην επιφάνεια του πλανήτη. Είναι πιθανό ότι σύντομα θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό. - Η γυναίκα διοικητής έσφιξε τις γροθιές της.
  Θυμούμενος την εργασία, ο Βλαντιμίρ έγνεψε:
  - Ασφαλώς! Ίσως αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα!
  - Κάνουμε λεκτική περιτομή, πατώντας ψηλά και εν πλω! - Η Αστάρτη κούνησε τα δάχτυλά της.
  Τα ξωτικά κατευθύνθηκαν στο γυμναστήριο. Η Ελφαράγια, απογειωμένη και φτερουγίζοντας σαν πεταλούδα, ψιθύρισε στο αυτί του Κρίζλι:
  - Δεν καταλαβαίνεις τι παρατάς!
  - Δεν αρνούμαι! Περίμενε λίγο! - Το νεαρό ξωτικό φαινόταν να μην είναι χαρούμενο.
  Στην εικονική αίθουσα ξωτικά και ένα ερωτευμένο ζευγάρι στέκονταν σε ειδικά διαγραμμένους κύκλους. Μετά από αυτό, ρυάκια φωτός παρόμοια με καταρράκτη χύθηκαν πάνω τους! Ο Βλαντιμίρ έκλεισε άθελά του τα μάτια• διαφωτίστηκε διαμέσου. Γενικά, η φωτεινότητα και ο κορεσμός ήταν υπερβολικοί. Ο νεαρός σκέφτηκε: πόση ενέργεια πρέπει να ξοδέψουν για αυτό. Ωστόσο, τα ξωτικά δεν είναι μια εντελώς λογική φυλή. Πόσες διαφορετικές υπερβολές έχουν: λαχτάρα για πολυτέλεια και επιδεικτική λαμπρότητα.
  Η ομάδα σύλληψης βρέθηκε μέσα στο μεταφορικό μέσο προσγείωσης. Άρχισαν να τρέχουν γρήγορα και να παίρνουν τις θέσεις τους.
  Ο Βλαντιμίρ εξέτασε τον εαυτό του: φαινόταν κάπως γελοίος. Ακόμα και η Ελφαράγια γέλασε:
  - Τί έχεις! Θέλετε να αντισταθμίσετε το ανεπαρκές μήκος της αξιοπρέπειάς σας;
  - Λοιπόν, είσαι λάτρης! - Ο νεαρός ένιωσε ότι το τεράστιο πιστόλι του έτριβε τους αστραγάλους και τον εμπόδιζε να τρέξει. Επιπλέον, η τεράστια θωράκιση σώματος ήταν κάπως περιοριστική, οι χοντρές πλάκες τιτανίου καθιστούσαν δύσκολη την κάμψη και το όπλο που κρεμόταν από τη ζώνη έμοιαζε με θηλιά.
  - Χαμός στον Μεσαίωνα!
  - Αυτά είναι όπλα της ατομικής εποχής! - Είπε, κάνοντας μια ξινή μούτρα στον Ελφαράι. Η ίδια η κοπέλα έμοιαζε επίσης με σκιάχτρο, φορώντας βρώμικο καμουφλάζ και κράνος στο κεφάλι της.
  Ο Βλαντιμίρ προσάρμοσε το πιστόλι στο δεξί του χέρι και έλεγξε την εκτόξευση. Μμ-ναι, είναι πολύ σφιχτό και η ανάκρουση θα διαταράξει επίσης τη στόχευση.
  Ο Βλαντιμίρ άρπαξε ένα όπλο, προφανώς την κάννη εκείνων που πολεμούσαν τα ξωτικά στην αρχαιότητα, και πυροβόλησε με μια ματιά. Η ανάκρουση χτύπησε την παλάμη, η σφαίρα χτύπησε κοντά στο κέντρο του στόχου.
  - Ναι, καταρρίπτεται και το μπροστινό του σκοπευτικό! - είπε ο Βλαντιμίρ με ενόχληση.
  Εμφανίστηκε μια ολογραφική εικόνα, η Αστάρτη ρώτησε:
  - Λοιπόν, πώς σου αρέσει ο "αλιγάτοράς" μας!
  - Βρώμικο όπλο! Και απολύτως όχι πρακτικό! - Ο Βλαντιμίρ έκανε μια γκριμάτσα.
  - Πώς να πούμε ότι σπάει την πανοπλία που σφυρηλατήθηκε από νάνους. Αλλά μην ανησυχείτε, ίσως με τον καιρό βρούμε κάτι καλύτερο! - Η Αστάρτη γέλασε.
  - Τι ώρα! Αυτό είναι εικονικό! Αυτός είναι ένας αγώνας εφάπαξ, όπως πάντα! Και δεν είναι όλα αληθινά! - Το αγόρι συνοφρυώθηκε
  - Μα ο πόνος είναι αληθινός! - Το θηλυκό ξωτικό πέρασε τη γλώσσα του πάνω από τα σαγηνευτικά χείλη.
  - Σε αυτό μιμείτε μόνο ανθρώπους!
  - Το μπροστινό του βλέμμα είναι ελαφρώς γκρεμισμένο, γι' αυτό εξασκηθείτε λίγο! Τότε θα έρθεις σε μένα!
  Ο Βλαντιμίρ έριξε μερικές ακόμα δοκιμαστικές βολές, σημειώνοντας τη χαμηλή ποιότητα του πιστολιού και την έλλειψη ηλεκτρονικού σκοπευτηρίου. Μετά από αυτό, μαζί με τον φίλο του βγήκαν στο διάδρομο.
  Αν και το σχέδιο ήταν εικονικό, προφανώς ήταν προγραμματισμένο σε έναν χαλασμένο υπολογιστή. Πόσο μπερδεμένοι ήταν οι διάδρομοι, και στο πάτωμα εδώ κι εκεί υπήρχαν σκουπίδια, άδεια μπουκάλια και μερικά περίεργα λεπτά λάστιχα. Η Ελφαράγια γέλασε. Ο Βλαντιμίρ ρώτησε:
  - Γεια σου τι κάνεις?
  - Ξέρεις τι είναι τα λαστιχάκια; - Η κοπέλα επιμήκυνε το νύχι του δείκτη της.
  - Το πιο πιθανό ξωτικό τσίχλα!
  - Ναι, όχι, ρε παιδιά τα φορέστε σε ένα μέρος! - μύρισε η Ελφαράγια.
  - Πραγματικά!
  - Ή μάλλον, το φορούσαν στα αρχαία χρόνια! Παρεμπιπτόντως, θα ήταν ωραίο να το δοκιμάσετε! - Η κοπέλα παραβίασε το λάστιχο, που μεγάλωσε μέχρι τα δύο μέτρα και έγινε ένα εύκαμπτο καρφί.
  - Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα! Πετάξτε τη μόλυνση.
  Ο νεαρός άνδρας, περπατώντας μέσα από το πλοίο, σημείωσε ότι οι ομάδες μάχης των ξωτικών δεν κινούνταν τόσο καθαρά όσο οι γήινοι. Και το καμουφλάζ τους είναι κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί. Brr! Είναι λογικό αυτό, όχι συγκάλυψη. Σχεδόν όλα τα ξωτικά τινάζουν τα σκουλαρίκια τους και χαμογελούν τα βαμμένα χείλη και τα γυαλισμένα δόντια τους. Ο Βλαντιμίρ σκέφτηκε ότι αν επρόκειτο για μια σοβαρή μάχη, ένας τόσο λαμπερός στρατός δύσκολα θα ήταν ικανός για τίποτα.
  Σχεδόν κοντά στην πόρτα, ο Βλαντιμίρ συνάντησε τον Κρίζλι. Το αμφιφυλόφιλο ξωτικό φόρεσε τόση πανοπλία που έμοιαζε με τανκ από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επιπλέον, έγιναν επιγραφές στην κομψή γλώσσα των ξωτικών. Το περιεχόμενο, ωστόσο, έδειξε ότι ο ιδιοκτήτης της πανοπλίας υπέφερε σαφώς από σεξουαλικό άγχος και ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας. Στο ένα χέρι το ξωτικό κρατούσε ένα κράνος με κέρατο, στο άλλο μια παράξενη μπαντούρα που έμοιαζε με φλογοβόλο.
  -Εσύ και εγώ είμαστε στην ίδια ομάδα! - είπε χαρούμενα ο Chrizzly. - Α, και θα τσακωθούμε, θα τους τσακίσουμε όλους!
  - Δεν είναι η καλύτερη ιδέα! - Ο Βλάραντ κούνησε το κεφάλι του.
  - Γιατί! Το περισσότερο! Θα είμαι πίσω σου! - Το πρόσωπο της Chrizzly έχει γίνει αρκετά γλυκό.
  - Αμφιφυλόφιλος στα μετόπισθεν! Καμία μεγάλη χαρά! - Ο Βλάραντ άρχισε να καταλαβαίνει πού θα ήταν καλύτερο να μετακινήσει τον διεστραμμένο.
  - Χαλαρώστε! Η αγάπη δεν δέχεται βία! - Η φωνή έγινε αποκρουστικά ερυθρελάτη.
  - Μην το σκέφτεσαι καν! Ο κόσμος με δίδαξε καλά! - Το μόνο πράγμα που κράτησε τον νεαρό από την άμεση σωματική πρόσκρουση ήταν το γεγονός ότι η στρατιωτική αδελφότητα είναι ιερή έννοια!
  - Λοιπόν, έτρεξα! Ποιος είναι μαζί μου: είναι ήρωας! Όποιος χωρίς εμένα είναι άθλιο γουρούνι! - Ο Chrizzly κούνησε το πόδι του και, παραδόξως, παρά την ογκώδη εμφάνισή του, εξαφανίστηκε γρήγορα γύρω από την στροφή.
  Ο Βλαντιμίρ κούνησε το κεφάλι του:
  - Αυτός ο τύπος με εκνευρίζει!
  Η Elfaraya δήλωσε:
  - Με ανάβει!
  Αντί να απαντήσει, ο Βλαντιμίρ κοίταξε μέσα. Η Αστάρτη ήταν καμουφλαρισμένη, αλλά οι λαμπερές χρυσορουμπινί θηλές του γεμάτου στήθους της, αρκετά μεγάλες για ξωτικό, ήταν εκτεθειμένες.
  - Καλά? Ούτε δικός σου, ούτε ξένος! Τελευταίος ήρωας!
  - Είμαι πραγματικά έτοιμος για αγώνα! Αλλά με τέτοια όπλα, δεν θα πολεμήσετε πολύ. Είναι "σκιάχτρο"! "Ο Vlarad χτύπησε το πόδι του στον τοίχο απογοητευμένος και ένας δυνατός ήχος κουδουνίσματος ακούστηκε από την πρόσκρουση.
  - Ίσως πραγματικά, δώστε ένα τόσο εξελιγμένο πολυβόλο. Με συγχωρείς αγόρι, πρέπει να μπορείς να χρησιμοποιείς όλα τα είδη όπλων. Η εντολή σας με προειδοποίησε: οι δυνατότητες ενός μαχητή αποκαλύπτονται πληρέστερα με αδύναμα όπλα! - Ο καπετάνιος πέταξε δυο στιλέτα στον αέρα.
  - Λοιπόν, προφανώς θα πρέπει να αναποδογυρίσουμε!
  Η Αστάρτη με δυσκολία συγκρατούσε το γέλιο της:
  - ΕΝΤΑΞΕΙ! Πήγαινε καλή μου!
  Ο Βλαντιμίρ άρπαξε τον Αλιγάτορα και τον έδειξε στο στήθος του διοικητή:
  - Θέλεις να βιώσεις πόνο;
  Το κορίτσι δεν σήκωσε το φρύδι:
  - Γιατί κινείσαι πολύ γρήγορα! Ασε με να σε βοηθήσω! - Η Αστάρτη πήρε ένα παξιμάδι από το τραπέζι και είπε. - Μπορείς να τον πετάξεις: όπως έκαναν οι πρόγονοί μας;
  - Και χτυπήστε πιο δύσκολους στόχους! - μουρμούρισε εκνευρισμένος ο Βλάραντ.
  - Όχι όμως από το "Alligator"!
  Το κορίτσι πέταξε το παξιμάδι. Ο Βλαντιμίρ πυροβόλησε: η σφαίρα μόλις έχασε το κέλυφος και τρύπησε το χώρισμα. Η Αστάρτη κούνησε το κεφάλι της:
  - Όχι, βλέπω ότι δεν είσαι σούπερ-ξωτικό! Πιάστηκαν οι δικοί μας!
  - Η εκτόξευση είναι σφιχτή, η κάννη είναι λυγισμένη, η σφαίρα είναι μεγάλη! Με τέτοια ακρίβεια: μπορείτε να το χτυπήσετε μόνο διαισθητικά! - Ο νεαρός μύρισε την κάννη ενός μεγάλου πιστολιού.
  -Δεν έχεις διαίσθηση!
  - Λοιπόν, όχι με αυτό το είδος όπλου! - Ο Βλαντιμίρ έβγαλε μια κορυφαία εκκένωση θυμού από τα μάτια του. - Κατέκτησα τα υπερσύγχρονα συστήματα για να το συνηθίσω: χρειάζεται χρόνος.
  Η Αστάρτη χτύπησε με το δάχτυλό της ένα ομοίωμα σε σχήμα δίποδου κροκόδειλου: Άνοιξε το στόμα του και ένα κοντό δίκαννο πολυβόλο πήδηξε από μέσα του. Το κορίτσι τον έπιασε με την παλάμη της:
  - Λοιπόν, από το δικό σου! Ελπίζω να το χειριστείς καλύτερα;
  Ο Vlarad ήταν ενθουσιασμένος:
  - Είχαμε μαθήματα πολέμου με αρχαία πολυβόλα. Σε περίπτωση που πρέπει να παλέψετε σε τομείς όπου το υπερπλάσμα και το πλάσμα έχουν εξουδετερωθεί. Ανάμεσα στα σύμπαντα και στο ίδιο το σύμπαν γνωρίζετε: διαφορετικούς νόμους της φύσης.
  - Είναι στοιχειώδες! Αλλά πρώτα, ελέγξτε. - Το κορίτσι πέταξε το πολυβόλο. Ο Βλαντιμίρ το έπιασε κατά τη διάρκεια της πτήσης, το στριφογύρισε σαν μπλούζα και έβγαλε την ασφάλεια. Το όπλο ήταν ελαφρύ με μαλακή σκανδάλη.
  - Είμαι έτοιμος!
  Το κορίτσι είναι σαν μάγος: για άλλη μια στιγμή η παλάμη της ήταν άδεια, και τώρα υπήρχε ένα σωρό ξηρούς καρπούς πάνω της:
  - Πανεμορφη!
  - Ναι πολυ ωραια! Έχετε εξαιρετικά αντανακλαστικά. - Ο νεαρός θαύμαζε το ξωτικό, σε σύγκριση με τα ανθρώπινα θηλυκά, ήταν σαν πορτοκάλι εναντίον μήλου.
  -Τώρα πυροβολήστε! - Το κορίτσι πέταξε απότομα περίπου πενήντα καρύδια.
  Ο Βλαντιμίρ έδωσε σειρά. Κατάλαβε αμέσως τις κινήσεις των παξιμαδιών. Δεν είναι τόσο δύσκολο, γιατί η ταχύτητα είναι σχετικά χαμηλή, τα δώρα του εξωγήινου σκίουρου πέφτουν παρασυρόμενα μόνο από τη βαρύτητα. Και για να υπολογίσετε την επιτάχυνση: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υπερπλασματικό εγκέφαλο-υπολογιστή.
  Η Αστάρτη σφύριξε:
  - Μπράβο! Είσαι πραγματικός άσος των ξωτικών! Θα ανταμειφθείτε για αυτό! - Το κορίτσι πήδηξε και φίλησε τον Βλαντιμίρ στα χείλη. Έσκυψε μπροστά για να τη συναντήσει. Ξαφνικά η Αστάρτη απομακρύνθηκε: - λίγο αργότερα! Τώρα πήγαινε να πολεμήσεις! - Ο διοικητής έριξε τις προμήθειες.
  Ο Βλαντιμίρ πήρε πολλά περιοδικά, τα έβαλε στις τσέπες του, τώρα ένιωθε σαν μεθυσμένος μετά από hangover! Καθώς έφευγε, άνοιξε την πόρτα με μια κλωτσιά και πήδηξε έξω σαν άνεμος από βρεγμένα χέρια.
  Ήδη κατεβαίνοντας στην κατώτερη βαθμίδα, ο Βλαντιμίρ αντιμετώπισε έναν κατσικίσιο καρκίνο! Αυτός ο τύπος κουνούσε τα νύχια του και κουνούσε τα γένια του:
  -Ωωω!
  - Ψυχοπαθής! - Ο νεαρός ρουθούνισε περιφρονητικά.
  Ο Cancer Goat είπε:
  - Έχεις μια δροσερή βασίλισσα! Δανειστείτε το για ένα λεπτό!
  Αντί να απαντήσει, η Ελφαράγια τον κλώτσησε στο σαγόνι. Το κατσικάκι-καρκίνο αναποδογυρίζει κλωτσώντας τις στραβά μπότες του.
  Μετά από αυτό, ο νεαρός άνδρας και το κορίτσι κατέβηκαν μέσω του ανελκυστήρα στο μεταφορικό νούμερο τρία. Τα ξωτικά ήταν ήδη εκεί, στέκονταν σε γραφικές πόζες και μασούσαν. Ταυτόχρονα, τα κορίτσια και τα αγόρια εξακολουθούσαν να έχουν τα μαλλιά τους περμανάντ.
  Η Ελφαράγια κούνησε το κεφάλι της:
  - Λοιπόν λοιπόν! Ιδού τα πλάνα!
  Ο Βλαντιμίρ απάντησε φιλοσοφικά:
  - Ιδιωτικός, στρατιωτικός, η ποιότητα είναι εφάμιλλη του διοικητή, μείον τον χρόνο υπηρεσίας!
  - Ακριβής παρατήρηση! - Η Ελφαράγια πλησίασε τον πιλότο. -Είστε έτοιμοι για τη μεταγραφή;
  - Σαν ένα φωτόνιο στην ακτινοβολία! - Υπήρχε ξεκάθαρη απάντηση.
  - Τότε ας ξεκινήσουμε! Είναι τρομερό πόσο αργά περνάει ο χρόνος στην εικονική πραγματικότητα!
  Ο πιλότος έτριξε σαν να έφταιγε:
  - Δεν μπορώ, διοικητή τάχυσέ τον!
  
  Πέντε μεταφορές προσγείωσης χωρίστηκαν από το σκάφος. Το πλοίο λικνίστηκε δυνατά, έγινε αμέσως πιο ελαφρύ και ανέβασε λίγο την ταχύτητά του.
  Τα οχήματα των ξωτικών έμοιαζαν επίσης πολυτελή και κομψά, αλλά το σχήμα τους δεν ήταν αρκετά βελτιωμένο. Χρησιμοποιήθηκαν κινητήρες εκτόξευσης, μάλλον πρωτόγονοι τζετ. Παρόλα αυτά, έμπειροι πιλότοι (μερικών αιώνων ο καθένας): ήξεραν τη δουλειά τους, τα "Χρυσάνθεμα"-3, όπως αποκαλούσαν τα ξωτικά τα οχήματά τους, παραταγμένοι σε μια αλυσίδα.
  Έτυχε ότι ο Βλαντιμίρ, η Ελφαράγια και ο Κρισλί, μαζί με άλλους μαχητές, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της επίθεσης. Έχοντας βυθιστεί στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, το πλοίο άρχισε να ζεσταίνει το κύτος και ακούστηκε ένα βουητό.
  Ο Chrizzly σφύριξε:
  - Ορίστε ένα κορόιδο! Ξέρεις πού θα προσγειωθούμε;
  - Ο διοικητής ξέρει! - Διακόπηκε ο Ελφαράι.
  Τα εισερχόμενα ρεύματα αέρα πέταξαν το όχημα από άκρη σε άκρη, προκαλώντας λείανση των τοίχων του. Καθώς ζεσταίνονταν στην όλο και πιο πυκνή ατμόσφαιρα, ο βρυχηθμός αυξανόταν, φαινόταν ότι βρίσκονταν μέσα σε ένα γιγάντιο τύμπανο, το οποίο ο γίγαντας χτυπούσε όλο και πιο δυνατά.
  Ο Chrizzly φώναξε:
  - Αυτό είναι πραγματικά απίστευτη αγένεια! Ταρακουνήστε λοιπόν τα κορυφαία ξωτικά.
  - Σε έναν πραγματικό πόλεμο, αυτό δεν συμβαίνει! Έχω πάει ήδη σε τέτοιους επιταχυντές που είναι σπόροι. Πρέπει να περάσεις από το ανθρώπινο σχολείο!" παρατήρησε η Ελφαράγια.
  - Δεν θέλω! Τι είναι το σχολείο - αυτοί είναι δύο βαθμοί! Δεν μπορώ να αποφύγω τον πονοκέφαλο! - Το ξωτικό σήκωσε το πολυβόλο του για να πείσει.
  - Έχετε πενταψήφιο σύστημα αξιολόγησης;
  - Όχι, εικοσάψήφιο, αλλά κανείς δεν το βάζει κάτω από δύο!
  - Ναι, προφανώς είστε ξωτικά, έχετε μπερδέψει την εκπαιδευτική διαδικασία με το σεξ. - Η Ελφαράγια κούνησε τους γοφούς της ελκυστικά.
  - Η πιο ευχάριστη διαδικασία μάθησης είναι το σεξ! Και το πιο σημαντικό, κανείς δεν θα αρνηθεί να το ξαναπάρει! - Το ξωτικό γάβγισε.
  - Το σεξ είναι το μόνο θέμα όπου όλοι προσπαθούν να βάλουν περισσότερα πονταρίσματα!
  πρόσθεσε η Ελφαράγια.
  - Το κοινό μεταξύ σεξ και σπουδών είναι ότι το C είναι καλύτερο από το D!
  Εν τω μεταξύ, μια σειρά από σκάφη προσγείωσης κατέβηκε αρκετά χαμηλά και μπήκε στον ασύνεφο χώρο στην επιφάνεια του πλανήτη που ήταν προετοιμασμένος για κατάκτηση. Η ορατότητα δεν ήταν πολύ καλή, είχε πολύ σκόνη, έπρεπε να ενεργοποιήσουμε ένα πρωτόγονο ραντάρ. Ως αποτέλεσμα, ο προσανατολισμός δεν ήταν σημαντικός και η ίδια η σκόνη, κίτρινη και γυαλιστερή, προκάλεσε ερεθισμό.
  - Άκου τον πρώτο άσο! Η ενότητα τρία σε καλεί! - Το walkie-talkie μίλησε με μια ευχάριστη θηλυκή, αλλά κάπως βραχνή φωνή.
  - Τρίτον σε ακούω! - απάντησε η Ελφαράγια.
  - Το ραντάρ μόλις εντόπισε την κίνηση των πλοίων στο νότο.
  Ο Chrizzly μουρμούρισε:
  - Μοιάζει με παγίδα!
  Η Ελφαράγια είπε αποφασιστικά:
  - Μπορεί να είναι οτιδήποτε, αλλά δεν μπορεί να τεθεί θέμα περιορισμού της επίθεσης. - Η γροθιά του κοριτσιού έσφιξε.
  - Προσοχή, τρίτη ενότητα, συνεχίστε στην ίδια πορεία! - ανέφερε ο πιλότος. - Ή επικοινωνήστε με την Astarte.
  - Ήδη επικοινώνησε μαζί μας και μας είπε να κρατήσουμε τη γραμμή! - Έτριξαν στην άλλη άκρη.
  - Συνέχισε έτσι!
  Ο Βλαντιμίρ σημείωσε:
  - Πρέπει να κατεβούμε, ο εχθρός είναι από κάτω μας!
  Η Elfaraya διέταξε:
  - Ας βουτήξουμε! Στην ίδια την άβυσσο!
  Το μη ιδιαίτερα υπάκουο "Χρυσάνθεμο" κατέβηκε, ξεπερνώντας την αντίσταση της ατμόσφαιρας. Το υψόμετρο χτύπησε θλιβερά, φαινόταν μάλλον αξιολύπητος.
  Το ραντάρ έπιασε τελικά το σημείο ελέγχου και έδωσε σήμα! Σχεδόν αμέσως, ένα πράσινο σημάδι εμφανίστηκε στη σκονισμένη οθόνη. Η φωνή της Αστάρτη, ελαφρώς παραμορφωμένη από τον πομπό, ακούστηκε:
  - Ενεργοποιήστε το shooting pad!
  Μικρά φώτα άρχισαν να τρεμοπαίζουν, και περίπου το ένα τρίτο από αυτά ήταν νεκρά!
  Ο Chrizzly, σπασμένος νευρικά, εξήγησε:
  - Έτσι ελέγχουν την κατάσταση των αρχικών στόχων!
  - Φτωχός! - Η Ελφαράγια έσφιξε τα χείλη της σε ένα σωλήνα.
  Οι μηχανές κίνησης στριφογύρισαν και οι οδηγοί βλημάτων σύρθηκαν έξω από κάτω από τις ανοιγμένες πόρτες.
  Το Χρυσάνθεμο είχε δεκαοκτώ βλήματα, αλλά μόνο δεκατρία προειδοποιητικά φώτα στον πίνακα ήταν αναμμένα. Ο Βλαντιμίρ έβρισε:
  - Αυτό είναι κατάφωρη κακοδιαχείριση!
  Ο Chrizzly απάντησε δακρυσμένα:
  - Ναι! Αυτό είναι πολύ πιθανό στον πόλεμο, ειδικά αν ο εξοπλισμός είναι παλιός!
  Η Ελφαράγια διέταξε:
  - Χτυπήστε τις συγκεντρώσεις στρατευμάτων με πυραύλους. Σε περίπτωση που φανούμε καθαρά!
  Ο Chrizzly κοίταξε μέσα από το σύστημα καθοδήγησης.
  - Θα χτυπήσουμε τον στρατώνα. Είναι μεγάλοι και έχουν πολλούς στρατιώτες. Όσο για τον φράχτη, είναι κατασκευασμένος από ακατέργαστη τοιχοποιία και μπορεί να γκρεμιστεί με κριάρι.
  Η Ελφαράγια κούνησε το κεφάλι της:
  -Είσαι τρελός? Κορμί στον τοίχο!
  - Αυτό δεν είναι δουλειά των καλικάντζαρων, θα ξεπεράσουμε! Πώς να πιείτε ας σπάσουμε! - Ο Chrizzly μάλιστα απέφυγε.
  - Τότε ρισκάρε αν είσαι τόσο λαγωνικό!
  Τα ξωτικά παρατάχθηκαν σε μια γεωμετρικά τέλεια γραμμή: τώρα μοιάζουν με πραγματικούς στρατιώτες. Ακόμη και τα μάτια έγιναν όχι παιδικά, αλλά αυστηρά, διαπεραστικά, όπως αυτά των πρωτοπόρων ηρώων των παλιών σοβιετικών ταινιών.
  - Τουλάχιστον είσαι ικανός για κάτι! - Ο Βλαντιμίρ ήταν ευχαριστημένος. Ο νεαρός νόμιζε ότι τα ξωτικά δεν ήταν τελικά τόσο κορόιδα: χαϊδεμένα, ναι, αλλά όχι δειλά.
  Η Ελφαράγια κοίταξε η ίδια τα δυνατά οπτικά, απωθώντας ασυνήθιστα τον Κρίζλι μακριά. Ένα σύμπλεγμα κτιρίων σε μια γαλάζια κοιλάδα επέπλεε αργά προς το σκάφος προσγείωσης.
  - Η ορατότητα είναι συννεφιασμένη! - Η Ελφαράγια προσπάθησε ανεπιτυχώς να αυξήσει την ευκρίνεια. "Και το ποτήρι δεν έχει σκουπιστεί για πολύ καιρό".
  -Ποιος θα τα σκουπίσει; Ρομπότ ή τι; - ψιθύρισε ο Chrizzly. - Μα όλα φαίνονται ως έχουν. Θα ανοίξουμε πυρ στους στρατώνες από απόσταση τριών χιλιάδων zherrs, τα υπόλοιπα σκάφη θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.
  - Θα το κάνουμε αυτό!
  - Επιπλέον, στο εικονικό παιχνίδι, θα πρέπει να συλλάβουμε πολύτιμα τρόπαια. Συνήθως αποθηκεύονται στο κέντρο της βάσης. - Το ξωτικό έτριψε το αυτί του με ένα βερνικωμένο καρφί.
  Η Ελφαράγια σημείωσε:
  - Αυτό το δωμάτιο μοιάζει με αρχαίο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής. Πω πω, αυτές οι κεραίες είναι τόσο στραβές!
  Ο Chrizzly σκιαγράφησε αυτόματα έναν χάρτη και έδειξε με το δάχτυλό του:
  - Υπάρχουν τρόπαια εκεί!
  Ωστόσο, τα κτίρια ήταν ήδη ορατά με γυμνό μάτι• πλησίαζαν. Ήταν ήδη δυνατό να δούμε πύργους επενδεδυμένους με πλάκες πανοπλίας.
  - Είναι τριάντα δύο, οι αποστάσεις μεταξύ των πύργων είναι ίδιες! - Η Ελφαράγια άρχισε να λυγίζει τα δάχτυλά της.
  Ο Βλαντιμίρ ψιθύρισε:
  - Σκληρό καρύδι!
  Το ξωτικό, γρυλίζοντας (σαν ψύχραιμο), παρατήρησε:
  - Αφού οι αποστάσεις είναι ίδιες, σημαίνει ότι πρέπει να πολεμήσουμε τα τρολ. Στην αρχαιότητα τσακωνόμασταν συχνά μαζί τους. Επιπλέον, τα τρολ λατρεύουν το στυλ στρατώνα.
  - Με εικονικά τρολ! - Διορθώθηκε ο Ελφαράι.
  Το σύστημα καθοδήγησης παρήγαγε τους πρώτους αριθμούς - αυτή ήταν η απόσταση από τους επιλεγμένους στόχους. Ο Chrizzly σφύριξε:
  - Τώρα αρχίζει!
  Ο Βλαντιμίρ άγγιξε το πολυβόλο, όχι, ήταν ένα μάλλον αδύναμο όπλο. Ακόμα κι αν ένας σύγχρονος άνθρωπος είναι εντελώς γυμνός, το δέρμα του με υπερπλασματικά εγκλείσματα δεν θα τρυπηθεί από σφαίρα μολύβδου. Αν και όχι, αυτό το όπλο έχει έναν πυρήνα κατασκευασμένο από πολύ σκληρότερο και βαρύτερο υπο-ραδιενεργό μέταλλο. Ωστόσο, και πάλι δεν θα διαρρεύσει. Είναι αλήθεια ότι στην εικονική πραγματικότητα, ο υπολογιστής, σαν μια κυβερνητική μήτρα, ορίζει τις παραμέτρους του σώματος. Έτσι μπορούν να τον ρίξουν κάτω, ακόμα και με πρωτόγονα όπλα. Κάτι που όμως δεν είναι απόλυτα δίκαιο.
  Ο Chrizzly χτυπούσε τα δάχτυλά του υστερικά, το κουμπί ήταν κόκκινο, οπότε το αίμα των ξωτικών είναι παρόμοιο με το ανθρώπινο αίμα, έντονο κόκκινο. Οι κόρες του ξωτικού στένεψαν• έμοιαζε κάπως με μια μικρή οχιά που κάθεται σε ενέδρα. Ο χρόνος περνά πολύ αργά για έναν υπερπλασματικό εγκέφαλο, ειδικά όταν περιμένεις. Αυτή είναι η φυσιολογία της υπερκβαντικής ανταλλαγής. Είναι ενδιαφέρον ότι μεταξύ του σύμπαντος, ειδικά στις διασταυρώσεις των αντικόσμων, παρατηρήθηκαν σμήνη από εξαιρετικά σπάνια υπερπλασία. Αλλά αρχικά υπήρχε μια θεωρία ότι το υπερπλάσμα, ως η έκτη κατάσταση της ύλης, δεν εμφανίζεται σε ελεύθερη μορφή στη φύση. Όμως η έρευνα έχει δείξει ότι σε ορισμένα επίπεδα σχεδόν όλες οι ουσίες μπορούν να περάσουν στην έκτη ή έβδομη κατάσταση της ύλης. Υπήρξαν διάφορες εξελίξεις από κάθε είδους επιστήμονες: εμφανίστηκε η όγδοη κατάσταση της ύλης, καθώς και πολλές ποικιλίες υπερπλασμάτων. Συγκεκριμένα, από αυτό άρχισαν να κατασκευάζονται ανθρώπινοι ιστοί. Ίσως δεν είναι μακριά η στιγμή που ένα άτομο, ακόμη και χωρίς τεχνολογία, θα μετατραπεί σε ένα θανατηφόρο όπλο ικανό να αλλάξει τις παραμέτρους των αστεριών και των πλανητών. Γενικά, ακόμη και στην αρχαία επιστημονική φαντασία, διατυπώθηκαν διάφορες υποθέσεις για τον άνθρωπο του μέλλοντος. Για παράδειγμα, ο Efremov ήταν σεμνός και αύξησε το προσδόκιμο ζωής σε μια κομμουνιστική κοινωνία μόνο σε 200 χρόνια. Επιπλέον, περιόρισε τον πληθυσμό. Είναι περίεργο, αλλά ακόμη και όταν οι άνθρωποι άρχισαν να κατακτούν γαλαξίες, το προσδόκιμο ζωής δεν αυξήθηκε σημαντικά και ως κομμουνιστής και άθεος, ο Εφρεμόφ δεν πίστευε σε μια αθάνατη ψυχή. Γενικά, εμβαθύνθηκε στο μέλλον για δύο χιλιάδες χρόνια, που είναι πολλά, αλλά γενικά η προοπτική είναι μεσοπρόθεσμη.Περίεργο, αλλά οι περισσότεροι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, ειδικά οι ξένοι, δεν ζωγράφισαν το μέλλον και πολύ αισιόδοξα. Γενικά, κάποιο είδος μόδας έχει πάει προς τις δυστοπίες: την περίοδο ενός διχασμένου κόσμου. Ζωγραφίζουν το μέλλον με σκούρα χρώματα. Ωστόσο, υπήρχαν και τότε λαμπερά κεφάλια που κατάλαβαν ότι το μέλλον ανήκε σε μια ενιαία κυβέρνηση. Ανάμεσά τους ήταν ένας μεγάλος γίγαντας που επισκίασε τον Ιούλιο Βερν, ο οποίος περίμενε πολλές ανακαλύψεις - ειδικά το υπέρπλασμα. Μερικά από τα πράγματα που εφηύρε εξακολουθούν να υπάρχουν μόνο σε έργα. Για παράδειγμα, η δημιουργία νέων συμπάντων! Τώρα οι επιστήμονες λένε ότι καταρχήν αυτό είναι εφικτό, αλλά δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί! Αλλά η πρόοδος αναπτύσσεται και το ανθρώπινο μυαλό είναι μοναδικό. Έχει αποδειχθεί ότι η καταγωγή του ανθρώπου από τον πίθηκο είναι μύθος! Στην πραγματικότητα, οι πίθηκοι είναι ένα είδος συγγενούς, αλλά εκφυλισμένου κλάδου. Στην πραγματικότητα, η Υπερνόσφαιρα γέννησε τις ανθρώπινες υποθέσεις. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν ήταν αρχικά κατασκευασμένος από πρωτεΐνη, και σε αντίθεση με ένα απλό πρωτεύον, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είχε 999 διαστάσεις! Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι θεωρητικά ικανοί να αντιλαμβάνονται ταυτόχρονα μια μεγάλη ποικιλία ροών πληροφοριών από διαφορετικά σύμπαντα. Ο χώρος δεν έχει όρια, η ύλη δεν έχει φραγμούς, εξέλιξη των περιορισμών! Με τον ίδιο τρόπο και ο άνθρωπος για να μη μείνει ακίνητος άρχισε να αναπτύσσει τον εγκέφαλό του. Η επιστήμη έχει φέρει τον πρώην άγριο με ένα πέτρινο τσεκούρι πιο κοντά στο επίπεδο ενός θεού. Ενώ η αλήθεια δεν είναι Παντοδύναμη, αλλά πολύ δυνατή! Τώρα το πιο σημαντικό πράγμα για την ανθρωπότητα είναι να επιβιώσει και να αυξήσει τις δυνατότητές της. Άλλωστε, ο εκμηδενισμένος τύπος δεν έχει περισσότερη πρόσκρουση από ένα αεράκι σε ένα βράχο. Είναι αλήθεια ότι ακόμη και μετά το θάνατο ιδιαίτερα μεγάλων ανθρώπων, τα υπολειμματικά πεδία παραμένουν ικανά να επηρεάσουν τον υλικό κόσμο. Λοιπόν, γιατί, για παράδειγμα, μερικές φορές οι προσευχές είχαν αποτέλεσμα. Γιατί κάθε σκέψη αφήνει το αποτύπωμά της στο πεδίο της πληροφορίας. Και όταν υπάρχουν πάρα πολλές σκέψεις και συναισθήματα, συμβαίνουν διαταραχές στην υπερνόσφαιρα που επηρεάζουν τον υλικό κόσμο. Επομένως, η ειλικρινής πίστη εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων ανθρώπων, στον Χριστό, στον Βούδα, στον Μωάμεθ, άφησε το σημάδι της στη νοόσφαιρα. Η πίστη μεταφέρει πληροφορίες και επομένως είναι κατά κάποιο τρόπο υλική. Και η πίστη των δισεκατομμυρίων είναι τόση πολλή ενέργεια σε διάφορες διαστάσεις και επίπεδα που μπορεί πραγματικά να μετακινήσει βουνά. Δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν ήξεραν πώς να ελέγξουν αυτή την ενέργεια: αν είστε τυχεροί, το άτομο θα θεραπευτεί, η σφαίρα δεν θα χτυπήσει, το αεροπλάνο δεν θα συντριβεί. Αλλά μπορεί να είναι και το αντίστροφο, ο αρνητικός αντίκτυπος των κατάρα και μερικές φορές οι υπερβολικά συναισθηματικές προσευχές. Η υπερνόσφαιρα είναι επίσης ισχυρή: σχεδόν σαν τον Παντοδύναμο Θεό, αλλά απλώς δεν αναγνωρίζει τον εαυτό της ως άτομο. Αυτό είναι ένα είδος αναρίθμητου αριθμού ιχνών και αποτυπωμάτων διαφορετικών προσωπικοτήτων! Όλες λοιπόν οι θρησκείες έχουν δύναμη, μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή, και όσο πιο ισχυρές είναι, τόσο περισσότερους οπαδούς έχουν και τόσο πιο φανατική η πίστη! Αλλά την ίδια στιγμή, κανένας δεν έχει αληθινή ιδέα για τον Θεό. Δηλαδή, καλύτερα να δοξάζεις τον Θεό, και να του προσεύχεσαι, και δεν είναι βλαβερό να σταυρώνεις τον εαυτό σου, μόνο την αλήθεια, που δεν αποκαλύπτεται σε καμία θρησκεία! Άρα όλοι έχουν δίκιο και άδικο! Οι άθεοι κομμουνιστές μπορούν επίσης να έχουν αντίκτυπο στον κόσμο γύρω τους, και καθώς ο αριθμός τους αυξάνεται, γίνεται όλο και πιο ισχυρός! Η υπερνόσφαιρα είναι παμφάγος, μπορεί να σκοτώσει και να αναστήσει! Ίσως με αυτή την έννοια, η αληθινή πίστη είναι κοντά στο απόλυτο, και όποιος σέβεται όλες τις θρησκείες ταυτόχρονα είναι ο πιο σοφός άνθρωπος. Δεν είναι τυχαίο που η νέα Ορθοδοξία έγινε συγκρητισμός με την αυτοκρατορική κυρίαρχη. Στην ουσία όμως είναι σχεδόν αθεϊσμός, με πίστη στην παντοδυναμία της λογικής. Γενικά, η αρχαία Ορθοδοξία ξεπέρασε πλήρως τον εαυτό της στις αρχές του εικοστού αιώνα και δεν μπόρεσε να σταματήσει την αθεϊστική επανάσταση. Ο συντηρητισμός και η απροθυμία να αλλάξει οτιδήποτε, αν και ο κόσμος αλλάζει, είναι η αδυναμία κάθε θρησκείας! Η κοσμοθεωρία και η πίστη πρέπει επίσης να υποστούν εξέλιξη, αλλά η Ορθοδοξία παρέμεινε στο επίπεδο του Μεσαίωνα για πάρα πολύ καιρό. Ευχαριστώ τον πρώτο μεγάλο ηγεμόνα που ένωσε την ανθρωπότητα και αναμόρφωσε αποφασιστικά την Ορθοδοξία! Είναι πιθανό ότι χωρίς αυτό, η ανθρωπότητα θα χαθεί!
  Ένα σάλβο από δεκαοκτώ βλήματα τίναξε το κύτος του Χρυσάνθεμου και δύο ομάδες ρουκετών, αφήνοντας καφέ ουρές, όρμησαν προς τους στόχους τους. Η μεταφορά μετατοπίστηκε κάπως βαριά προς τα δεξιά, οι μηχανές έπνιγαν από την ένταση, η γάστρα έτρεμε.
  Ο Chrizzly φώναξε:
  - Πυροβολήστε, αδέρφια! Χτύπα το πάτωμα!
  Οι πύραυλοι έφτασαν ως επί το πλείστον στον στόχο τους, αλλά τρεις, έχοντας χάσει την πορεία τους, κατάφεραν ακόμη και να περάσουν από τη βάση. Τα κτίρια των στρατώνων ήταν γωνιακά, βαμμένα σε ένα βρώμικο γκρι, με κρανία να προεξέχουν στα σημεία. Οι τοίχοι κατέρρευσαν και ξέσπασε φωτιά. Ωστόσο, όταν κοιτάς με γυμνό μάτι, η αντίληψη είναι σαν να είναι παιδικά παιχνίδια ή μια αμμώδης πόλη που συνθλίβεται από ένα φλογερό αγόρι.
  Οι φρουροί είχαν ήδη συνέλθει και αυτόματα, μικρού διαμετρήματος πυροβόλα χτύπησαν τα μεταγωγικά που πλησίαζαν από όλους τους πύργους.
  Κάθε πέμπτος γύρος ήταν ένας ιχνηλάτης, οι εκρήξεις κυρτώνονταν γραφικά και έμοιαζαν με εορταστικά πυροτεχνήματα. Ο ίδιος ο Chrizzly πήδηξε μέχρι το τιμόνι και άρχισε να το γυρίζει, ο πιλότος το τράβηξε πίσω. Η μεταφορά γύρισε, η Elfaraya πέταξε την Chrizzly, δείχνοντας τη σημαντική της δύναμη. Ο πιλότος ίσιωσε με κάποιο τρόπο το αυτοκίνητο. Οι ράγες πλησίασαν και το όχημα έκανε μια αδέξια προσπάθεια να αποφύγει τα αρπακτικά βλήματα. Αλλά εδώ τον εμπόδιζε ο περιορισμένος ελιγμός.
  Και ανάμεσα στα κτίρια οι πύραυλοι συνέχισαν να εκρήγνυνται. Η έκρηξη ανέτρεψε το τανκ, τα λιωμένα του ίχνη συνέχισαν να περιστρέφονται με αδράνεια, δύο αυτοκινούμενα όπλα σκίστηκαν, αλλά μερικοί από τους πύραυλους πέταξαν έξω από το συγκρότημα. Ο Chrizzly έδειξε το σύκο.
  - Όποιος λείψει, η Αστάρτη θα το αντιμετωπίσει ανθρώπινα!
  Η Ελφαράγια γέλασε:
  - Ακούγεται διφορούμενο!
  - Όταν περάσει ένα υπερρέμα από το πέος, θα καταλάβετε γιατί αξίζει τον κόπο ένα κιλό βουητό! - γκρίνιαξε η Κρίζλι χαμογελώντας.
  - Ναι ξέρω! Το δοκίμασα πολλές φορές! - Το κορίτσι γουργούρισε σαν γάτα, από ευχάριστες αναμνήσεις.
  - Αλλά όχι εγώ! Καλύτερα από μια απλή πίπα!
  - Φου μπούντι! - Ο Βλαντιμίρ (Βλάραντ) προσπάθησε να χτυπήσει τον Κρίζλι στον κώλο. Το ξωτικό ξέφυγε από το πρώτο χτύπημα, αλλά έπεσε στον πολτό στο δεύτερο.
  - Πω πω, κβάζαρ αντεροβγάλτη! - Το ξωτικό καταράστηκε.
  Όσο πιο χαμηλά κατέβαιναν τα Χρυσάνθεμα, τόσο πιο πυκνή γινόταν η αυτόματη βολή των κανονιών. Ήδη πέντε φορές τα αυτιά των μαχητών είχαν πάρει δυσάρεστες ήχους - σαν μικροί μετεωρίτες να χτυπούν σε μέταλλο βαρύτητας. Προς το παρόν το κύτος άντεξε, αλλά καθώς τα πλοία κατέβαιναν, η καταστροφική δύναμη των αντιαεροπορικών πυρών αυξήθηκε.
  Η Astarte παρήγγειλε:
  - Χτύπησε τους πύργους!
  Εκτοξεύτηκαν αρκετοί πύραυλοι, αλλά όντας "προκατακλυσμιαία" στην τεχνολογία, στερήθηκαν το σύστημα υποδοχής. Μόνο τρεις χτύπησαν τους πύργους πολυβόλων, καταστρέφοντας τα σημεία βολής. Μπορούσες να δεις μέρη από σπασμένα σώματα να πετούν μακριά σαν κομφετί από κροτίδες.
  Ο Chrizzly έδειξε το δάχτυλό του και παρατήρησε:
  - Τι είπα! Αυτά είναι τρολ! Πλήρεις κρετίνες!
  Τα πυρά από τις επιζώντες θέσεις εντάθηκαν ακόμη περισσότερο, η μανία αυξήθηκε.
  Ο πιλότος προσπάθησε να κάνει όπισθεν, αλλά τα πεντάλ μπλοκάρουν. Ωστόσο, το αυτοκίνητο άρχισε να επιβραδύνει. Πολλά ξωτικά έπεσαν από τα πόδια τους, το ένα έπεσε στον τοίχο τόσο δυνατά που συνέτριψε το κράνος του.
  -Ωωω! Θα έχω μεγάλο χτύπημα! - γκρίνιαξε.
  Η ταχύτητα ήταν ακόμα πολύ υψηλή για ένα κριάρι, και για να μην τραυματιστεί, η Ελφαράγια πάτησε το μοχλό και απελευθέρωσε το αλεξίπτωτο. Η αντίσταση του αέρα επιβράδυνε τον ρυθμό.
  Βλέποντας τον τσιμεντένιο τοίχο να ορμάει προς το πλοίο, ο Chrizzly ούρλιαξε σαν ανόητος:
  - Πολούντρα! Ολα τα χέρια στο κατάστρωμα!
  - Βλάκας! - απάντησε η Ελφαράγια.
  Αρκετά ξωτικά έβγαλαν τα κεφάλια τους και είδαν μέσα από τα φινιστρίνια ότι το φράγμα ήταν πολύ κοντά και τσίριξαν σαν τα γουρούνια που σφάζονται. Ωστόσο, φάνηκε στον Βλαντιμίρ ότι ήταν πιθανότατα οι κραυγές ενός ισχυρού γυναικείου οργασμού.
  Υπήρξε ισχυρή πρόσκρουση, μετά την οποία το όχημα γλίστρησε πάνω στα πλαγιολισθητήρες. Οι σκισμένοι στύλοι του συρμάτινου φράχτη πήδηξαν πίσω του και στη συνέχεια υπήρξε ένα ακόμη πιο δυνατό χτύπημα. Η μεταφορά χτύπησε στον τοίχο του κτιρίου.
  Τα κορίτσια έπεσαν κάτω, αναποδογυρίζοντας και στριφογυρίζοντας τα πόδια τους. Το πιο βαμμένο κορίτσι γκρίνιαξε με δάκρυα:
  - Έσπασε το καημένο μου το πόδι!
  Ο Βλαντιμίρ έπεσε επίσης, αλλά αμέσως πήδηξε επάνω. Το κεφάλι του δεν τραυματίστηκε. Αλλά ο Chrizzly έπαθε σοκ, το κράνος πέταξε από το κεφάλι του και υπήρχε ένα πρήξιμο στο μέτωπό του και έσταζε αίμα.
  Η Ελφαράγια τον ρώτησε:
  - Πώς είσαι?
  Το ξωτικό κούνησε τα χέρια του απελπισμένα:
  - Κάνε ησυχία! Φωτόνιο στο έντερό σου!
  - Λοιπόν, πρόσεχε!
  Ο πιλότος φαινόταν να έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο, το στήθος του ήταν τσακισμένο και ένα ρεύμα κόκκινου αίματος κύλησε από το στόμα του. Αλλά χάρη στην εκπληκτική ζωτικότητα των ξωτικών, ήταν ακόμα σε θέση να πάει, αν και δεν ήταν κατάλληλος για μάχη.
  Ο Βλαντιμίρ βοήθησε τα κορίτσια να σηκωθούν. Παρά το σοκ, υπέστησαν ελαφρά τραύματα, μώλωπες και γρατζουνιές.
  - Λοιπόν, κορίτσια, ήρθε η ώρα να πολεμήσουμε.
  Ο Chrizzly γκρίνιαξε:
  - Μόνο μαζί σου!
  - Και θα φύγεις, λαστιχένια!
  Με δυσκολία στο άνοιγμα της πόρτας, εννέα ξωτικά έφυγαν από το μεταφορικό μέσο προσγείωσης και βρέθηκαν ακριβώς κάτω από τον πύργο. Ένα όπλο ταχείας βολής πυροβολούσε από ψηλά, προφανώς το τρολ παρασύρθηκε πολύ από την αερομαχία. Η πύρινη διαδρομή φλογιζόταν και οι κάλυκες των όπλων έπεφταν σαν χαλάζι. Ένα από τα κορίτσια των ξωτικών έχασε την μπότα της και πάτησε με το νόστιμο γυμνό της πόδι πάνω σε ένα κάπνισμα και ούρλιαξε.
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο 20
  Η Μιραμπέλα πήδηξε όρθια και χτύπησε μηχανικά το πονεμένο σημείο. Τα δάχτυλά της μυρμήγκιασαν και ανακάλυψε ένα μεγάλο μυρμήγκι που την είχε δαγκώσει στη μήτρα.
  - Ο τύπος αντι-υλικού, είναι ικανός να εισάγει μόλυνση στη σάρκα. - Το κορίτσι γρύλισε.
  Η ευαίσθητη μήτρα άρχισε να φαγούρα πολύ, για να απαλύνει την ταλαιπωρία, το κορίτσι έτρεξε σε ένα δροσερό ρυάκι και βυθίστηκε σε αυτό. Φαίνεται να έχει γίνει λίγο πιο εύκολο.
  - Αυτά είναι τα άσχημα πράγματα που υπάρχουν ακόμα σε αυτό το σύμπαν, και νόμιζα ότι ήταν ειρηνικό.
  Ενώ έτρεχε, η κοπέλα πάτησε μια τσουκνίδα με το γυμνό της πόδι και η ροζ σόλα, που δεν είχε προλάβει να σκληρύνει, επίσης φαγούρα. Η Μιραμπέλα, καθισμένη στο ρέμα, σκέφτηκε: βρέθηκε εντελώς γυμνή, χωρίς όπλα και υπολογιστές. Αυτό είναι κακό, όντας εκατό τοις εκατό κόρη ενός υπερ-πολιτισμού, η γυναίκα πολεμίστρια δεν είχε ιδέα τι θα μπορούσε να γίνει υπό τις συνθήκες ενός πρωτόγονου συστήματος. Αλήθεια: είχε τεράστιες γνώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας πολλών κόσμων. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πάρετε κάποιο είδος όπλου. Εξάλλου, το σώμα της έγινε σαν αυτό των αρχαίων ανθρώπων, που σημαίνει πολύ πιο αδύναμο και αβοήθητο. Η αδυναμία έκανε τον πίθηκο άνθρωπο, αλλά ο πανίσχυρος ελέφαντας είναι ανόητος• αν αυτό το είδος υπήρχε για τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο χρόνια, δύσκολα θα μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά. Κάποτε, ο πλανήτης Γη απειλήθηκε από την πτώση ενός αρκετά μεγάλου αστεροειδούς. Θα μπορούσε να βάλει τέλος στον ανθρώπινο πολιτισμό αμέσως. Αλλά χάρη στον μεγάλο κυβερνήτη, ο πρώτος πύραυλος εξολόθρευσης που δημιουργήθηκε συνέτριψε τον αστεροειδή σε φωτόνια. Εάν επιλέξετε τα σωστά συστατικά, τότε η αντιύλη δεν εκπέμπει σχεδόν καμία ακτινοβολία, και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, γιατί δεν μπορείτε να χάσετε τον πλανήτη σας. Αλλά αν η πρόοδος είχε αναπτυχθεί λίγο πιο αργά, η ανθρώπινη φυλή θα είχε υποστεί τη μοίρα των δεινοσαύρων. Γενικά, το πιο λεπτό έργο ήταν η αναίμακτη υποταγή των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή η δύναμη ήταν αρκετά ανεπτυγμένη και οι Αμερικανοί ήταν ιδιαίτερα καλοί στο να φτιάχνουν υπερπαραγωγές. Η κινηματογραφική βιομηχανία ήταν στο υψηλότερο επίπεδο, ειδικά για εκείνη την εποχή. Οι λαμπροί ηθοποιοί Jackie, Schwartz, DeCaprio, Stallone και πολλοί άλλοι έδειξαν τον κόσμο του μέλλοντος και τη λαμπρή φαντασία. Εκείνες τις μέρες, ειδικά με την εμφάνιση των γραφικών υπολογιστών, μπόρεσαν να δημιουργήσουν πειστικές, πολύχρωμες ψευδαισθήσεις.
  Πάρτε, για παράδειγμα, το "Star Wars" ή το "Babylon" - γυρίστηκαν τόσο φυσικά. Η πραγματική επέκταση στο διάστημα ξεκίνησε μετά την ενοποίηση της ανθρωπότητας. Ο πρώτος, αν και μάλλον πρωτόγονος, πολιτισμός συναντήθηκε κοντά στο αστέρι Σείριος. Ο τέταρτος πλανήτης ήταν θερμότερος από τη Γη, αλλά αρκετά κατάλληλος για ζωή.
  Τα πρωτεύοντα θηλαστικά της σαύρας ζούσαν στο επίπεδο της σπηλιάς. Ωστόσο, είχαν ήδη πέτρινα τσεκούρια, αλλά τους έλειπαν τόξα και βέλη. Εμφανίστηκαν και οι απαρχές της θρησκείας. Η λατρεία πολλών στοιχείων, στην οποία θυσιάζονταν δημητριακά και πήλινοι κόνδυλοι, μερικές φορές πτώματα ζώων. Υπήρχαν σχετικά λίγοι Αβορίγινες και στη συνέχεια οι ιοί και οι βάκιλλοι που εισήγαγαν οι γήινοι εξάλειψαν σχεδόν όλους αυτούς. Για να αναβιώσουμε αυτό το είδος, χρειάστηκε ακόμη και να καταφύγουμε στην κλωνοποίηση.
  Η κοπέλα πέρασε τα χέρια της μέσα από το νερό και πλύθηκε κάτω από την αγκαλιά της. Το ρεύμα ένιωθε ωραίο και ασφαλές.
  Κατ' αρχήν, οι γήινοι πολέμησαν τον πρώτο τους διαστημικό πόλεμο με έναν πολιτισμό που αναπνέει φθόριο. Ήταν οι πρώτοι που επιτέθηκαν στους Ρώσους και άρχισε ένας άγριος πόλεμος. Αρχικά, η μάχη ήταν ισότιμη, αλλά στη συνέχεια οι άνθρωποι, με τη βοήθεια της μαγείας και των ξωτικών, βελτίωσαν την τεχνολογία τους και εξαπέλυσαν μια αποφασιστική επίθεση.
  Σχεδόν όλα τα φθοριούχα πλάσματα σκοτώθηκαν και τα υπολείμματα οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αν οι γήινοι είχαν χάσει, η μοίρα τους δεν θα ήταν καλύτερη. Το φθόριο είναι ένα πολύ ενεργό στοιχείο, το πιο ενεργό που υπάρχει στη Γη, έδωσε στη φυλή εξαιρετική επιθετικότητα. Μετά, φυσικά, υπήρξαν περισσότεροι πόλεμοι, καταστροφή πλανητών, κατάκτηση πολιτισμών. Κατέστρεψαν ακόμη και αρκετούς γαλαξίες. Αλλά συνολικά, όλα αυτά ήταν χαμένα: με φόντο μια μεγαλειώδη μάχη μεταξύ των δύο Ρωσιών. Στον σύγχρονο κινηματογράφο, βέβαια, έχουν καλυφθεί πολυάριθμες διαστημικές μάχες. Γυρίστηκαν ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Τα ειδικά εφέ έχουν εξελιχθεί στο επίπεδο του υψηλότερου ρεαλισμού, αλλά και πάλι ο παλιός κινηματογράφος βρήκε τους θαυμαστές του. Και η γοητεία των αρχαίων σταρ του Χόλιγουντ και της Μοσφίλμ, η αξέχαστη δόξα τους.
  Εμφανίστηκαν όμως και σύγχρονοι κινηματογραφικοί ήρωες. Συγκεκριμένα, ο Vitaly Tok, ο οποίος υποδύθηκε τον Lev Eraskander. Αυτή η αιώνια νεολαία συμμετείχε στις μάχες του διακοσμικού πολέμου και έπαιξε σε ταινίες. Είναι αλήθεια ότι η απουσία ηλικιωμένων στη Ρωσική Αυτοκρατορία έκανε τις πλοκές κάπως μονότονες. Αλλά τα γραφικά υπολογιστών έκαναν δυνατή την αντιστάθμιση των πάντων• συγκεκριμένα, μπορούσαν να κάνουν ένα διαφορετικό πρόσωπο ακόμη και στην αρχαιότητα. Λοιπόν, η πρόοδος έχει αναπτυχθεί, αλλά ο κινηματογράφος δεν είναι πολύ καλός! Ωστόσο, εμφανίστηκε μια εντελώς υλική - εικονική πραγματικότητα. Χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά για την προετοιμασία του πολέμου. Στην επιστημονική φαντασία, ειδικά της ατομικής εποχής, η εικονική πραγματικότητα έχει γίνει της μόδας. Αλλά ταυτόχρονα, οι μέθοδοι λειτουργίας του παρέμειναν πρωτόγονες. Μακάρι να μπορούσαμε να προσαρμόσουμε το υπερπλάσμα για κάτι χρήσιμο και όχι απλώς να αναζητήσουμε έναν άλλο τρόπο να καταστρέψουμε όλα τα ζωντανά όντα. Είναι αστείο και τραγικό: για παράδειγμα, μια πρώην αυτοκράτειρα άρχισε να βιώνει κατάθλιψη αφότου άφησε τη θέση του αρχηγού του κράτους. Την έκαναν λοιπόν μια εικονική μηχανή για να συνεχίσει να παλεύει και να κυβερνά το σύμπαν. Ωστόσο, οι πρώην ηγέτες μερικές φορές είναι ικανοποιημένοι με τις θέσεις διοίκησης στην αυτοκρατορία. Δεν μπορείς να διοικείς και να κυβερνάς όλα τα ζωντανά πράγματα συνεχώς. Ωστόσο, μπορείτε να αναπαράγετε οποιοδήποτε "εικονικό" παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένου αυτού όπου ο αυτοκράτορας νικά τον αντίπαλό του με τη δύναμη της Μεγάλης, Ιερής Ρωσίας και αρχίζει να κατακτά άλλα σύμπαντα. Και το γεγονός ότι παρακολούθησε μάλιστα αρκετές ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπου κατακτώνται άλλα σύμπαντα: φαίνεται εντυπωσιακό.
  Συγκεκριμένα, υπάρχει η θεωρία ενός ακορντεόν, ή μιας τράπουλας ενός σχεδόν άπειρου αριθμού άλλων παράλληλων κόσμων. Αυτό από μόνο του είναι αρκετά ενδιαφέρον.
  Και γιατί να είναι παράλληλα; Ή να κατακτήσεις, συγκεκριμένα με έναν πολιτισμό που δεν αποτελείται από κοπριά, αυτό θα ήταν αστείο! Γιατί πάμε σε πόλεμο με τα κακά;
  Το κορίτσι γέλασε, πιτσιλίζοντας νερό. Τα ποδαράκια της αναδεύονταν ένα κύμα• το ενεργητικό, νεανικό της αίμα απαιτούσε κίνηση. Η Μιραμπέλα πήδηξε και σκαρφάλωσε από το νερό. Πρώτα από όλα, άρχισε να ψάχνει για ένα γερό ραβδί και μια κοφτερή πέτρα. Δεν είναι δύσκολο να βρεις ένα ραβδί, αλλά το κυριότερο είναι ότι είναι δυνατό και αυτό ακριβώς είχαμε προβλήματα. Αλλά η εύρεση μιας αιχμηρής πέτρας ήταν δυνατή μόνο στην ακτή. Αν είναι στρογγυλό, δεν πειράζει: μπορείτε να το χωρίσετε. Αρκετές φορές το κορίτσι είδε αστεία ζώα, ένα μείγμα από καβούρια και πιθήκους. Πηδούσαν από δέντρο σε δέντρο. Αλλά τελικά πιάστηκε ένα αρκετά μεγάλο αρπακτικό. Ένα ζώο που έμοιαζε με μωβ λύγκα όρμησε στο κορίτσι. Η Μιραμπέλα πήδηξε στο πλάι και χτύπησε τον λύγκα με ένα ραβδί. Έτσι γρύλισε και πήδηξε ξανά.
  Η νεαρή πολεμίστρια θυμόταν όλες τις τεχνικές μάχης που της είχαν τρυπήσει από τη βρεφική ηλικία. Απλώς το σώμα δεν άκουγε πολύ καλά. Αν και ήταν αρκετά δυνατό και μυώδες. Ωστόσο, το γυμνό, κοριτσίστικο πόδι, αντί να κόψει στο λαιμό, πήγε κατά μήκος των πλευρών του θηρίου. Ο λύγκας ούρλιαξε και απάντησε ξύνοντας το κορίτσι στον μηρό. Αλλά η Μιραμπέλα βούτηξε επιδέξια το ραβδί κατευθείαν στο μάτι και αμέσως έδωσε ένα τραχύ χτύπημα στο μέτωπο.
  Όταν χτυπάτε με την παλάμη σας σε μια ειδική γωνία και ένα συγκεκριμένο χωρικό εύρος: ακόμη και ένα μικρό χτύπημα μπορεί να προκαλέσει διάσειση.
  Ο λύγκας συσπάστηκε και κούμπωσε• το κορίτσι βρέθηκε από πάνω της.
  - Όχι άσχημα! Και η γούνα είναι απαλή! Μπορείτε να καλύψετε τη γύμνια σας με αυτό.
  Η Μιραμπέλ έσυρε τον λύγκα προς την ακτή. Στην αρχή ήταν εύκολο να μεταφέρει ένα σφάγιο ογδόντα κιλών, αλλά μετά το κορίτσι ένιωσε κουρασμένο.
  - Και πού είναι το παλιό μου κορμί, μη γνωρίζοντας την κούραση, ικανό να τραβήξει ένα αρχαίο τρένο ή πλοίο. Τώρα είμαι ένας από τους άτυχους ανθρώπους. Και πόσο στεναχωριέμαι για αυτό. - Η Μιραμπέλα προσποιήθηκε (ή όχι πολύ προσποιημένα) δάκρυα.
  Βγήκε στη στεριά και στάθηκε αμέσως στην πορτοκαλί άμμο, καίγοντας τα γυμνά της πόδια. Αν και ο πόνος είναι συνηθισμένος, σε αυτή την περίπτωση το κορίτσι ήθελε να τον αποφύγει. Τύλιξε τα πόδια της σε μαλακές κολλιτσίδες και τα έδεσε με γρασίδι, έτσι ήταν πολύ πιο εύκολο να περπατήσει.
  Υπήρχαν πολλές πέτρες στην ακτή, μεταξύ των οποίων και γυάλινες. Πολύ γρήγορα το κορίτσι έφτιαξε ένα μαχαίρι στον εαυτό της. Κατασκευασμένο από γυαλί, ήταν αρκετά αιχμηρό. Αλλά το ξεφλούδισμα χωρίς εμπειρία δεν ήταν τόσο εύκολο. Έπρεπε να κάνω το βιολί και η Μιραμπέλ λερώθηκε με αίμα. Όταν το κορίτσι βούτηξε στο νερό, ζεστό σαν φρέσκο γάλα, εμφανίστηκαν σχεδόν αμέσως καρχαρίες, που έλκονταν από τη μυρωδιά του αίματος.
  Ήταν όμοια με αυτά της γης, σκεπασμένα με κεραμίδια, έντονα πεπλατυσμένα και φαρδιά και τα δόντια χωρίζονταν σε στραβά και ίσια.
  - Τι τέρας! "Το κορίτσι μόλις πρόλαβε να πηδήξει από το νερό• ένα από αυτά τα πλάσματα πέταξε από πάνω της και έπεσε στην καυτή άμμο. Βρίσκοντας τον εαυτό του σε έναν άνυδρο χώρο, ο καρχαρίας λαχανιάστηκε και χτυπούσε απελπισμένα τα πτερύγια του, σηκώνοντας σύννεφα άμμου.
  Η Μιραμπέλα σφύριξε:
  - Ναι, ένα αρπακτικό πλάσμα! Από τι χωματερή βγήκες;
  Ο καρχαρίας συνέχισε να χτυπάει, αλλά σταδιακά υποχώρησε. Προφανώς δεν πέρασε γλυκά ούτε στο ζεστό τηγάνι. Από το στόμα του πλάσματος βγήκαν αρκετές σταγόνες πράσινου αίματος. Πάγωσε, μόνο ένας ελαφρύς ατμός έδειχνε ότι η υγρασία εξατμιζόταν.
  Η Μιραμπέλα τοποθέτησε ένα εσώρουχο γύρω από τους γοφούς της, αφήνοντας το δέρμα στο στήθος και τους ώμους της. Περπάτησα για λίγο και μετά το έβγαλα. Το γυμνό δεν είναι κακό, αλλά το γυμνό σε αυτή τη ζέστη είναι πολύ πιο άνετο. Ωστόσο, τέσσερις ήλιοι δεν είναι ένας. Το κορίτσι ξαφνικά ένιωσε βαριεστημένο, έβαλε βαριές πέτρες στους ώμους της και πήγε για τζόκινγκ, εκπαιδεύοντας το νέο της σώμα. Τότε άρχισε να σηκώνει πέτρες και να χτυπά τα δέντρα με τα πόδια, τα γόνατα, τα χέρια, τους αγκώνες και το κεφάλι της. Προσπάθησε να δυναμώσει τους συνδέσμους της και έκανε τα σχίσματα, κρεμασμένη ανάμεσα στις πέτρες. Οι σύνδεσμοι υπάκουσαν καλά, αλλά ο πόνος ήταν ακόμα αισθητός, προφανώς το νέο σώμα δεν είχε ανάπτυξη.
  Η κοπέλα έκανε κοιλιακούς τριακόσιες φορές με βάρη, μετά περπάτησε στα χέρια της και έκανε τούμπες. Μετά από αυτό, η Μιραμπέλα άρχισε να επεξεργάζεται τις τεχνικές. Ανακάλυψε ότι τα άκρα της δεν ήταν αρκετά γεμάτα για να πολεμήσει με επιτυχία. Μετά από μια σειρά χτυπημάτων στα δέντρα, οι κνήμες, οι αγκώνες, το μέτωπο και το πάνω μέρος του κεφαλιού μου πρήστηκαν πολύ. Έπρεπε να τα βουτήξω σε νερό για να το κάνω πιο εύκολο. Επιπλέον, οι κούπες στα πόδια μου σκίστηκαν. Το κορίτσι αποφάσισε: αφήστε τα γυμνά της πόδια να το συνηθίσουν, σε αυτήν την περίπτωση θα είναι πιο δυνατή και πιο σκληρή αν το πόδι γίνει πιο χοντρό. Έχοντας αντλήσει καλά το σώμα της, η Μιραμπέλα αποφάσισε:
  - Αν ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ρόμπινσον και χτίσουμε ένα σπίτι, αυτό δεν θα μου ταιριάζει, δεν μπορώ να περάσω τόσο πολύ χρόνο. Πρέπει να κάνετε τον εαυτό σας πιρόγα και να απομακρυνθείτε από εδώ το συντομότερο δυνατό.
  Δεν ειπώθηκε νωρίτερα! Το κορίτσι έφτιαξε ένα πέτρινο τσεκούρι δένοντας κλήματα και άρχισε να ψάχνει για ένα κατάλληλο δέντρο. Ο σκελετός ήταν αρκετά μεγάλος, περίπου πενήντα τετραγωνικά χιλιόμετρα. Υπήρχαν αρκετές πρώτες ύλες και η δουλειά δεν τρόμαξε το κορίτσι.
  Η Μιραμπέλα έφτιαξε πέντε τσεκούρια για κάθε ενδεχόμενο και δεν έκανε λάθος. Η δουλειά αποδείχτηκε σπασμωδική• κάθε τόσο ήταν απαραίτητο να κόβουμε το σκληρό βράχο και να κόβουμε τον φλοιό. Το κορίτσι ταλαιπωρήθηκε για πολλή ώρα, αλλά φαινόταν ακούραστο. Οι μέρες σε αυτόν τον πλανήτη ήταν μεγάλες και η νύχτα ήταν πολύ μικρή. Έσταζε ιδρώτα και δροσιζόμενη με φρούτα αρκετές φορές, η κοπέλα ψιλοκόβησε και ψιλοκόβε. Τελικά το δέντρο κατέρρευσε και η Μιραμπέλα βυθίστηκε εξαντλημένη στο μαλακό πινέλο. Ήθελε πολύ να κοιμηθεί. Δεν είχε κοιμηθεί ποτέ πριν, αλλά τώρα έπρεπε να πολεμήσει αυτό το αδίστακτο συναίσθημα. Και τρέμουν και τα πόδια μου.
  - Να μην υπήρχαν μυρμήγκια! - είπε η κοπέλα με ένα βογγητό. Για κάθε ενδεχόμενο, αφού εξέτασε όλες τις προσεγγίσεις και βεβαιώθηκε ότι ήταν ασφαλής, χασμουρήθηκε.
  - Τι! Αντίο! - Τα μάτια του κοριτσιού έκλεισαν αμέσως.
  Το όνειρό της ήταν, όπως πάντα, μεγαλειώδες (αν και φυσικά: όπως πάντα, αυτό είναι μια αλληγορία του να βιώνεις κάτι που δεν ξέρεις ότι είναι πάντα μεγαλειώδες!), φανταζόταν μια μεγάλης κλίμακας διαστημική μάχη.
  Η αγία Ρωσία ετοιμαζόταν για μια αποφασιστική μάχη. Από την πλευρά του εχθρού: το πλεονέκτημα είναι ακόμα πολύ μεγάλο, πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε απόχρωση θα παίξει ρόλο. Ο εχθρός δεν είχε ποτέ τόσες πολλές δυνάμεις σε μια περιοχή, επομένως κάθε κορίτσι και άντρας έπρεπε να είναι μέρος του μηχανισμού αντίστασης.
  Στις τροχιές των αστεριών που πλαισιώνουν την Πύλη του Διαμαντιού (το ίδιο το όνομα έλαμψε στη μνήμη του Μιραμπέλα), η άμυνα βελτιωνόταν, τα πάντα γυρνούσαν σαν κυψέλες την άνοιξη.
  Ένα συνηθισμένο θέαμα για έναν πολεμιστή που βυθίστηκε στον ύπνο, της φαινόταν μάλιστα ότι το είχε ήδη δει αυτό κάπου.
  Οι τροχιακές αποβάθρες λειτούργησαν σε πλήρη ισχύ, έβγαλαν ό,τι μπορούσαν, από ογκώδεις σταθμούς πυροβολικού μέχρι μίνι νάρκες. Αναπτύχθηκαν επίσης πλατφόρμες πυραύλων, μάγοι έτρεχαν γύρω τους, ψιθυρίζοντας ξόρκια, μαγεύοντας τις τορπίλες.
  Το φίλτρο παρασκευαζόταν σε ειδικούς στρογγυλούς φούρνους γεμάτους με ηλεκτρονικά, που πετούσαν στον αέρα. Για να ενισχύσουν την επίδραση της μαγείας, τα ξωτικά και άλλα πλάσματα χρησιμοποιούσαν ειδικές στολές με υπερπλασματική επιτάχυνση. Ταυτόχρονα, εισήχθησαν εκπομποί που παραμορφώνουν το διάστημα, υποτίθεται ότι τους έκαναν ενέδρα κοντά στη ζώνη των ακίνητων αστεροειδών. Μάγοι από διαφορετικά μέρη του σύμπαντος αιωρούνταν επίσης γύρω από τους εκπομπούς, αλλά κυρίως ξωτικά. Βοήθησαν το προσωπικό μηχανικών να αυξήσει τον αντίκτυπό του και να προσαρτήσει ένα πεδίο καμουφλάζ, ενισχύοντας την άμυνα σε βάθος.
  Οι Άγιοι Ρώσοι προσπάθησαν ταυτόχρονα να δώσουν την αμυντική τους ελαστικότητα για να μην σπάσουν οι γραμμές με το πρώτο άγγιγμα. Για αυτό, χρησιμοποιήθηκαν ειδικές υποδιαστημικές καταρρεύσεις, οι οποίες την κατάλληλη στιγμή μπορούσαν να μετακινήσουν αμέσως μια μεγάλη ομάδα.
  Η προσωρινή έδρα βρισκόταν στον πλανήτη "Love", κατέλαβε την πιο βολική θέση στο σύστημα. Επιπλέον, ο ίδιος ο πλανήτης αποτελούνταν από ένα τόσο ισχυρό και ελαστικό υλικό που δεν θα έπρεπε να είχε καταρρεύσει ούτε κατά τη διάρκεια ενός θερμικού βομβαρδισμού. Τοποθετήθηκε στην κινητή πλατφόρμα του διαστημόπλοιου και μπορούσε να κινηθεί ανά πάσα στιγμή• επιπλέον, καλυπτόταν από ένα πεδίο σχισμένου χώρου, που το εμπόδιζε να καταστραφεί αμέσως και να ακούσει εντολές.
  Η ίδια η πόλη, κάτω από την οποία βρισκόταν το αρχηγείο στο μεγαλύτερο μέρος της, έμπαινε βαθιά στο έδαφος. Ωστόσο, σήματα ήρθαν από αυτόν. Το διαστημόπλοιο της έδρας συνέχισε να κινείται, οπότε θα μπορούσε να ριχτεί στη φάση μηδέν.
  Ο υπερστρατάρχης Georgy Konstantinovich Zhukov ήταν παρών σε αυτό, πολλοί διοικητές έστειλαν ολογράμματα στη θέση τους. Ανέπτυξαν διάφορα σχέδια για να αντιμετωπίσουν το τεράστιο νύχι του στόλου των εκατομμυρίων κόσμων. Ήταν απαραίτητο να αποδυναμωθεί και να αποκοπεί ο εχθρός.
  Ο Γκεόργκι Κονσταντίνοβιτς Ζούκοφ συζητούσε για τον αντίκτυπο όταν μια εικόνα εμφανίστηκε μπροστά του και ένα χαρούμενο αγόρι με στίγματα φύτρωσε από το πάτωμα.
  - Είσαι ο Crushing One; Μεγάλος ακαδημαϊκός, δεν σε περίμενα!
  Το αγόρι, λάμποντας με ένα φιλικό χαμόγελο, απάντησε:
  - Αυτό είναι το μαγικό μου διπλό φωτονίων! Ωστόσο, αυτό είναι το ίδιο με τον εαυτό μου. Ένας επιστήμονας πρέπει να διοικεί προσωπικά τα στρατεύματα και όχι απλώς να εφεύρει νέα όπλα. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του Star Wars, προτείνω τις ακόλουθες τακτικές. Είμαστε σαν ένα σφιχτά συμπιεσμένο ελατήριο. "Το ακαδημαϊκό αγόρι έφτυσε την τσίχλα, φούσκωσε σαν φούσκα, έβγαλε έναν πομπό βαρύτητας-κενού και έλεγξε την ισχύ. - Η πίεση αρχικά θα είναι ελάχιστη και στη συνέχεια θα αυξάνεται όλο και περισσότερο! Δοκίμασε να στύψεις νερό, θα δεις ότι είναι παρόμοια διαδικασία!
  - Αν πιέσετε πολύ δυνατά, θα συμβεί μια αυθόρμητη διαδικασία σύντηξης πυρήνων υδρογόνου: θα υπάρξει μια βόμβα! Ο Γκεόργκι Ζούκοφ απάντησε σαν μαθητής που είχε απομνημονεύσει ένα μάθημα. Το δυνατό αλλά ευγενικό θηλυκό χέρι της Νατάσα βρισκόταν στην αγκαλιά του. Ένα όμορφο κορίτσι έζησε στον κόσμο για περισσότερα από οκτακόσια χρόνια και σε σύγκριση με το αγόρι (έστω και μόνο με την εμφάνιση ενός παιδιού) ένιωθε πολύ μεγάλη. Αλλά ο Ζούκοφ, του οποίου οι κροτάφοι είχαν αγγιχθεί με γκρίζα μαλλιά (ο στρατάρχης δεν ήθελε να αναλάβει την εμφάνιση "πρότυπο για την αυτοκρατορία" ενός δεκαεξάχρονου αγοριού), ήταν πολύ πιο κατάλληλος γι 'αυτήν.
  - Το ξέρω! Αλλά η αναλογία με ένα ελατήριο είναι πολύ μπανάλ. Αναπτύσσουμε ένα πεδίο εξαιρετικά μισού διαστήματος. Δεν μπορεί πλέον να το διαπεράσει τίποτα, απόλυτη προστασία αν κινηθείς προς μία κατεύθυνση. Είναι σαν ένα κοστούμι cyber-saber, από τη μια πλευρά είναι κινητό, αλλά από την άλλη είναι ένας ανυπέρβλητος βράχος. Επίσης η υλοποίηση ημιδιαστήματος πεδίου σε μικρότερη κλίμακα.
  είπε ο Ζούκοφ με ένα σοβαρό βλέμμα, χωρίς να καταλαβαίνει τι ακριβώς μιλούσε. Η γενική διαιτησία Natasha Zhuravleva πρότεινε:
  - Ο υπολογισμός μας βασίζεται στο γεγονός ότι η κύρια μάχη θα συμβεί όταν τα κινητά διαστημόπλοια και οι πλανητικές άμυνες μπορούν να αλληλεπιδράσουν μαζί, καλύπτοντας το ένα το άλλο. Θα υπάρξει ισορροπία δυνάμεων.
  - Σούπερ χόκεϊ! - Το ακαδημαϊκό αγόρι σήκωσε την παλάμη του και χτύπησε το κορίτσι στο μάγουλο. - Έχεις λεπτό δέρμα, τι κρέμα χρησιμοποιείς;
  - "Πετούνια" άρχοντας της επιστήμης.
  - Υπερκουάζαρ! - Το συντριπτικό σούπερ παιδί κοίταξε το τεράστιο ογκομετρικό ολόγραμμα του έναστρου ουρανού. Υπολόγισα νοερά τα αποθέματά μου.
  - Φαίνεται ότι ο εχθρός έχει μαζέψει ό,τι μπορούσε να μαζέψει, είναι πάνω από δυόμισι φορές περισσότεροι από εμάς. Χωρίς να υπολογίζουμε τους μάγους. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας με σοβαρά προβλήματα. - Κοίταξα το γεγονός ότι η Zhuravleva γούρλωσε τα γαλάζια μάτια της. - Θα είναι πολύ σφιχτό!
  Ο Ζούκοφ απάντησε έντονα:
  - Κατά τη διάρκεια της μάχης για τη Μόσχα, ο εχθρός είχε περισσότερο πεζικό, τα στρατεύματά του ήταν καλύτερης ποιότητας, σημαντική υπεροχή στην τεχνολογία και κερδίσαμε!
  - Γιατί ο εχθρός δεν ήταν έτοιμος για χειμώνα! - Τον έκοψε ο ακαδημαϊκός.
  -Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν εξίσου και τους δύο στρατούς. Είναι αλήθεια ότι η Ρωσία είναι πιο συνηθισμένη σε ένα σκληρό κλίμα. - Ο Ζούκοφ παραπαίει.
  Ο ακαδημαϊκός ανέφερε με χαρά:
  - Και σε θέματα τεχνομάγου ετοίμασα μια δυσάρεστη έκπληξη στον εχθρό. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως• δισεκατομμύρια πρέπει πρώτα να πεθάνουν και ο χώρος πρέπει να γεμίσει με πόνο και βάσανα.
  - Παράξενη μαγεία; - είπε η Νατάσα. - Να τρέφονται με φόνο και μαρτύρια άλλων!
  - Αυτή είναι μια ακραία περίπτωση! Δούλεψα για πολύ καιρό, δημιουργώντας έναν υπερσυσσωρευτή του κακού και της καταστροφής. Αλλά στον πόλεμο, όλα τα μέσα είναι καλά. Ειδικά αν ο εχθρός είναι ασυνήθιστα δυνατός. Το ότι ο εχθρός έχει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα και φταίμε εμείς, δεν απαλλάσσομαι από προσωπική ευθύνη. Ως λόγιος άνθρωπος και στρατηγός, θα έπρεπε να είχε δείξει περισσότερες διπλωματικές ικανότητες, μην αφήνοντας να δημιουργηθεί ένας συνασπισμός εναντίον του. Και φυσικά δημιούργησε την αυτοκρατορία του.
  Ο Ζούκοφ κούνησε το κεφάλι του:
  - Ένα παιδί που ασχολείται με τη διπλωματία είναι ανοησία! Οι διαπραγματεύσεις και οι ίντριγκες πρέπει να υφαίνονται από έμπειρους άνδρες.
  - Έχω το μυαλό ενός παιδιού εδώ και αρκετούς αιώνες, και αυτό είναι που μου επιτρέπει να κάνω ανακαλύψεις! - Το αγόρι έδειξε μια τριπλή γλώσσα. - Άλλωστε ένα παιδί έχει μοναδική άποψη για τον κόσμο!
  Η Natasha Zhuravleva ρώτησε την κοπέλα Maria Smetanikova, η οποία επιβλέπει την αναγνώριση μεγάλης εμβέλειας:
  - Γιατί δεν καταφέραμε να χωρίσουμε τον εχθρικό συνασπισμό; Αυτή η εγκληματική αυτοκρατορία της Μεγάλης Ρωσίας;
  Εκείνη απάντησε αυτόματα:
  - Πάρα πολλά κοινά ενδιαφέροντα συνέκλιναν, επιπλέον, οι κάτοικοί μας εμφανίστηκαν ανόητα αρκετές φορές. Είναι σαν να τους παρέδωσε κάποιος ισχυρός. Η αντίθεση στην ισχυρή μαγεία είναι εμφανής.
  Το ακαδημαϊκό αγόρι ήταν δύσπιστο:
  - Μαγική αντίδραση, ο πιο συνηθισμένος τρόπος αποφυγής ευθυνών. Λίγο φταίει η μαγεία. Αλλά αυτό δεν θα σας σώσει από την τιμωρία. Επομένως, για αυτό θα τρέξετε μέσα από μια διαδρομή με εμπόδια αυξημένης δυσκολίας.
  Συμφωνώ!
  - Ναι, αφέντη! Τουλάχιστον χίλιες φορές!
  - Μη νομίζεις ότι κατέβηκες τόσο φτηνά, την επόμενη φορά θα σε διατάξω να εκτεθείς σε υπερ-αντι-ακτινοβολία, κάτι που ενεργοποιεί όλες τις αρνητικές αναμνήσεις και φοβίες στον εγκέφαλο και μπλοκάρει τις θετικές. Σε αυτή την περίπτωση, μικρέ, θα ξέρεις ότι υπάρχει κάτι χειρότερο από την κόλαση και τον κυβερνοχώρο!
  Η Μαρία Σμετανίκοβα φώναξε:
  - Δεν υπάρχει χειρότερη κόλαση από το να χάσεις μια μάχη! Ο χειρότερος πόνος είναι όταν υποφέρει η πατρίδα σου! Το βασανιστήριο του σώματος είναι ασήμαντο - το βασανιστήριο της ψυχής είναι τρομερό!
  Ο Γκεόργκι Ζούκοφ έκοψε απότομα:
  - Δεν μου αρέσει το πάθος. Χρειάζομαι απλά στοιχεία και πληροφορίες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό. Κατά τη διάρκεια του πολέμου αυτό με βοήθησε συχνά.
  Πολυάριθμα ολογράμματα διαφόρων διαστημικών συστημάτων ήταν τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο. Μέσω ηλεκτρονικών, τεχνολογικών ομάδων, πολυάριθμων υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς και μυστικών πρακτόρων ενσωματωμένων στη σάρκα του αρχηγείου. Όλα αυτά τα δεδομένα κοσκινίστηκαν σε υπολογιστές και παρουσιάστηκαν μαζί με εικόνες. Πολύχρωμες εικόνες γέμισαν τα πεδία και ο υπερπλασματικός επεξεργαστής εξέδωσε εντολές, προτείνοντας βέλτιστες τακτικές άμυνας!
  Το αγόρι παρατήρησε φιλοσοφικά:
  - Το πιο ενδιαφέρον θέατρο είναι το θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων, αλλά η είσοδος είναι απαγορευτικά υψηλή!
  Η Νατάσα πρόσθεσε:
  - Όμως στο θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων τα δάκρυα είναι πάντα αληθινά και κάθε πράξη είναι μάθημα ζωής!
  - Ένα μάθημα που οι αδύναμοι προσπερνούν, αλλά οι δυνατοί ανυπομονούν.
  Ο υπολογιστής έστειλε ένα μήνυμα:
  - Δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια είκοσι καταδρομικά της κλάσης PIR έφτασαν από τους κόσμους του σύμπαντος της Μεγάλης Ρωσίας, καθώς και ένα εκατομμύριο, διακόσιες χιλιάδες τριακόσιες φρεγάτες, πεντακόσιες χιλιάδες κομπόβες, τρία εκατομμύρια τριακόσιες σαράντα χιλιάδες μπριγκαντίνες, έξι χιλιάδες θωρηκτά, τέσσερις χιλιάδες θωρηκτά.
  Ο Ζούκοφ διέκοψε:
  - Θα τελειώσεις σύντομα τον γυμνισμό; Εννιακόσια σαράντα τέσσερα διαστημόπλοια, το καθένα με είκοσι δύο χιλιάδες stormtroopers. Επιπλέον, στην επόμενη πτήση έφτασαν πολλά (εκατομμύρια!) αποβατικά πλοία με πειρατές και μισθοφόρους. Ανάμεσά τους είναι το θρυλικό διαστημικό dreadnought "Ferocious Annihilation".
  Ο Ζούκοφ διέκοψε:
  - Ουάου! Αυτό είναι απλώς ένα αστρικό μαμούθ• μπορεί να χωρέσει ένα τέταρτο του δισεκατομμυρίου διαστημόπλοια ταυτόχρονα.
  Η Μαρία παρατήρησε:
  - Αλλά τα έξοδα για τέτοια πλοία είναι τεράστια, η προμήθεια από μόνη της είναι τέτοια που θα χαλάσεις. Χάρη στον Λευκό Άγγελο και σε σαμποτέρ σαν τους ήρωές του, ισοπέδωσε τον εχθρό τουλάχιστον λίγο.
  - Αυτό αναμφίβολα αυξάνει τις πιθανότητές μας.
  Emperor of Space Science: συνέχισε να κοιτάζει και επισημάνθηκαν ολογράμματα των ναυαρχίδων υπερ-θωρηκτών των γιγάντων. Τα διαστημόπλοια είναι πολύ ισχυρά, σε σχήμα σταγόνας, γεμάτα με κανόνια, καθένα από τα οποία είναι ελαφρώς μικρότερο σε μέγεθος από το Έβερεστ. Υπάρχουν πενήντα πέντε από αυτά τα τέρατα, υπάρχουν επίσης εξαιρετικά θωρηκτά, επίσης τεράστια. Και η ναυαρχίδα, μήκους πέντε χιλιάδων, τετρακοσίων ογδόντα πέντε χιλιομέτρων, εμπνέει φόβο και σεβασμό. Ένα μεγάλο τέρας με πλήρωμα πολλών δισεκατομμυρίων στρατιωτών και αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια ρομπότ.
  Πάρτε για παράδειγμα τη ναυαρχίδα με το περίεργο όνομα "Mouse". Ένα εντελώς μοντέρνο μηχάνημα με εκπομπούς σε ποικίλες σειρές. Ένα πιστόλι βαρύτητας-κενού είναι ικανό να χτυπήσει έναν πλανήτη ή ακόμα και ένα αστέρι εκτός τροχιάς. Συμπιέζει το διάστημα και συνθλίβει πολλά πλοία. Ένα δυνατό όπλο, ωστόσο, όχι αρκετά γρήγορο. Ωστόσο, το κύριο μειονέκτημα ενός τέτοιου διαστημόπλοιου είναι το υπερβολικό κόστος του. Και είναι αδέξιος και δεν μπορεί να κινηθεί απαρατήρητος.
  Ο Ζούκοφ δίνει οδηγίες:
  - Κι όμως μπορεί να καταστραφεί κι αυτό! Έχουμε ειδικούς πυραύλους, ειδικά εναντίον τέτοιων γιγάντων.
  Ο υπολογιστής ανακοίνωσε:
  - Μόλις συνέβη μια χαοτική αλλαγή κώδικα.
  Το αγόρι επιστήμονας έκλεισε το μάτι:
  - Έξυπνα εφευρέθηκε, από τη μια πλευρά είναι χάος, και όχι απλώς τακτοποιημένο, αλλά χαοτικά μεταβαλλόμενο. Ακόμα κι αν συμπεριλάβουμε το σχήμα μας στις υποκλοπές, θα δουν μόνο μια σειρά από πύρινες γραμμές. Και το σύστημα επικοινωνίας δεν μπορεί να καταστραφεί από έναν ιό• υπάρχει πολλαπλός διπλασιασμός.
  - Και αν ο ίδιος ο υπολογιστής πάει στραβά, και υπάρχουν πολλοί κωδικοί...
  - Ο διπλός κωδικός θα λειτουργήσει! Όχι, όλα υπολογίζονται εδώ! Το ίδιο το σύστημα αντιγραφής αντιγράφεται πολλές φορές. - Τα μάτια του ακαδημαϊκού αγοριού έλαμψαν. - Αλλά δεν προσπαθήσατε να σπάσετε τους κωδικούς του εχθρού βάζοντας ένα μωρό δράκο στο σχέδιο.
  Η Μαρία απάντησε:
  - Υπάρχει μια τεχνογνωσία που σας επιτρέπει να κάνετε λήψη πληροφοριών χωρίς να μπείτε στο σύστημα. Αν θέλεις, θα σου τον γνωρίσω.
  Το ακαδημαϊκό αγόρι το είπε:
  - Οπότε το σκέφτηκα μόνος μου. Αυτός είναι ένας αναλυτής βιοπλάσματος. Με τη βοήθειά του μπορείτε να διαβάσετε σε απόσταση σκέψης. Και μάθετε ακόμη και τι σκεφτόσασταν στο παρελθόν. - Το αγόρι χαμογέλασε - Μόνο ένας στενόμυαλος άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί ότι οι ανακαλύψεις δεν μπορούν να γίνουν στην παιδική ηλικία. Ο ίδιος Νεύτωνας ήταν ακόμη μαθητής όταν του έπεσε ένα μήλο στο κεφάλι και έζησα στον αντικειμενικό χρόνο πεντακόσια πενήντα χρόνια! Διατήρησε όμως την αντίληψη της παιδικής ηλικίας.
  Τα κορίτσια χαμογέλασαν:
  - Ο ηρωισμός δεν έχει ηλικία! Το νεανικό κρασί είναι πιο δυναμωτικό!
  Ο Αυτοκράτορας της Επιστήμης άνοιξε ένα ολόγραμμα με έναν Λευκό Άγγελο. Ένας ινογαλαξίας που αποτελείται από καθαρό υπερπλάσμα, που έχει προσληφθεί από ένα άλλο σύμπαν. Πολύ έμπειρος, στην πραγματικότητα της ίδιας ηλικίας, αλλά και με την παιδική αντίληψη της πραγματικότητας. (Όσοι είναι πιο έξυπνοι και μεγαλύτεροι δεν θέλουν να εμπλακούν σε μια τέτοια περιπέτεια) έδειξε μια ογκώδη καταγραφή της μάχης. Ταυτόχρονα, πολλά χρωματιστά σκουλήκια που έδειχναν τροχόσπιτα βγήκαν στην ολογραφική προβολή. Μια φλόγα έκαιγε πάνω τους, σαν από δάδα. Έτριψε συντριπτικά τις λαβές.
  - Με διάταγμά μου, αποδίδω τον τίτλο του στρατηγού δύο αστέρων στον Λευκό Άγγελο. Γιατί κοιτάς Γεώργιο, έχω τέτοιο δικαίωμα!
  Ο Ζούκοφ απάντησε:
  - Ναι, δεν με πειράζει!
  Ο ακαδημαϊκός άλλαξε το χρώμα του σε εκθαμβωτικό μπλε:
  - Και έτσι να είναι. Μου φαίνεται ότι αυτό το hyperboy θα γίνει σύντομα στρατάρχης.Γενικά, πρέπει να προωθήσουμε πιο ενεργά εκπροσώπους άλλων κόσμων σε ηγετικές θέσεις!
  Η Νατάσα συμφώνησε:
  - Με την προϋπόθεση ότι είναι ικανοί! Αλλά και τα παιδιά μας ξέρουν να κάνουν κουμάντο!
  - Για τους ανθρώπους, ο πόλεμος είναι πιο φυσικός σε γενετικό επίπεδο. Αυτό είναι εγγενές στη φύση. Οι κάτοικοι άλλων κόσμων δεν είναι εμποτισμένοι με το μιλιταριστικό πνεύμα σε τέτοιο βαθμό.
  Ο ακαδημαϊκός έριξε μια λοξή ματιά στο ρομπότ ασφαλείας. Παραδόξως, ο κατάσκοπος θα μπορούσε να ήταν στις τάξεις της κυβερνητικής. Υπάρχει μια πολύ γνωστή περίπτωση που αντικαταστάθηκε ένα ρομπότ στο αρχηγείο και κατέβασε πληροφορίες και τις έδωσε στους πειρατές του διαστήματος. Η διαρροή δεν ανακαλύφθηκε αμέσως, υποπτευόμενοι ζωντανά άτομα. Μετά από αυτό, η κυβερνητική άρχισε να υποβάλλεται σε πρόσθετες δοκιμές.
  Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, τα άλλα κορίτσια άκουσαν και έλαβαν μόνο τις πληροφορίες που χρειάζονταν για τη δουλειά τους. Κανείς δεν γνώριζε την πλήρη εικόνα εκτός από το Academician Boy και τον διάσημο υπερστρατάρχη Zhukov!
  Γενικά, η ελάχιστη γνώση και η προσεκτική επίβλεψη όταν παρατηρείτε τους πιο περίεργους αποτελούν εγγύηση κατά της κατασκοπείας. Ο ίδιος ο Georgy Zhukov αποφάσισε να ελέγξει όλους τους διοικητές με έναν mega-bioscanner.
  - Ξεκίνησε μια εξέγερση στον πλανήτη White Primorye στο έδαφος της Μεγάλης Ρωσίας. - Ανέφερε ο υπολογιστής. Οι αντάρτες κατέστρεψαν αρκετούς στρατώνες και κατέλαβαν τη μισή πρωτεύουσα. Γίνονται μάχες και πολλές απώλειες αμάχων. Τα δεδομένα επιβεβαιώνονται!
  Η Μαρία δήλωσε:
  - Δεν είναι χωρίς τη συμμετοχή μας. Μερικοί από τους τοπικούς ηγέτες κέρδισαν με το μέρος τους, υποσχόμενοι να δώσουν τον έλεγχο του πλανήτη. Γενικά, η αναγνώριση σε μια υπόσχεση είναι σαν σε μια καρέκλα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να τα παρουσιάζουμε όλα με τέτοιο τρόπο ώστε να μας πιστεύουν. Και τις περισσότερες φορές πιστεύουν στην κολακεία. Ειδικά αν συγκρίνεις κάποιον ηλίθιο ιθαγενή βασιλιά με τον Θεό!
  - Όσο χαμηλότερη είναι η ηθική ενός ανθρώπου, τόσο πιο ψηλά θέλει να ανέβει! Ίσως αυτό να αποσπάσει την προσοχή μερικά διαστημόπλοια της Μεγάλης Ρωσίας! - Ακαδημαϊκό αγόρι: δεν ήταν τόσο αισιόδοξος. Ωστόσο, κορίτσια, θα θέλατε λίγο γάλα από τον σκίουρο; Αυτοί οι φτερωτοί σκίουροι έχουν το μέγεθος ενός βουβάλου και έχουν κέρατα σαν άλκες. Νόστιμη γεύση, και βόσκονται σε ειδικά λιβάδια με δισεκατομμύρια διαφορετικά είδη φυτών.
  - Ας πιούμε μια γουλιά από την υποτροφία σας. Το γάλα κάνει καλό στα παιδιά! - πείραξε ο Ζούκοφ.
  Το ακαδημαϊκό αγόρι συνοφρυώθηκε, ο Crushing, σχεδόν ισάξιος σε νοημοσύνη με τον Δημιουργό, δεν του άρεσε όταν του υπενθύμισαν ότι ήταν απλώς παιδί - αν και εξωτερικά. Ρομπότ σερβιτόροι με τη μορφή γοητευτικών κοριτσιών: έφεραν αχνιστό γάλα από μέλισσες. Συνοδευόταν επίσης από ένα όμορφα κομμένο "κέικ" φρούτων με βρώσιμη κρέμα διαμαντιών. Το αγόρι είχε ένα σνακ με ευχαρίστηση, τα κορίτσια έφαγαν μαζί του. Ο Ζούκοφ ρώτησε:
  - Δώσε μου καλύτερο κρασί χουρμά και φυσικό κρέας.
  Η Μαρία απάντησε:
  - Έχουμε τα πάντα για το γούστο ενός μεγάλου διοικητή!
  - Και ότι θα πολεμήσει και η Μιραμπέλα η Χιονάτη; - ρώτησε ο Γκεόργκι Ζούκοφ.
  Σε αυτά τα λόγια η Μιραμπέλα ανατρίχιασε, μέχρι τότε έβλεπε το όνειρό της σαν από το περιθώριο. Λοιπόν, τι μπορείτε να πάρετε από το όραμα! Και μετά αποδεικνύεται ότι την ξέρουν!
  - Ασφαλώς! - Απάντησε η Νατάσα: "Αυτή και οι φίλοι της είναι απλώς η διακόσμηση κάθε διαστημικής μάχης". Έχει τις δικές του πολύ ασυνήθιστες ικανότητες. .
  Το ακαδημαϊκό αγόρι πρότεινε:
  - Δώστε της το πιο μοντέρνο, νεότερο tetralet. Αφήστε το να τρέξει! Με τη βοήθειά του, θα μπορέσετε να κατανοήσετε καλύτερα τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.
  - Δεν είναι κακή ιδέα, Μεγαλειότατε, αλλά η Μιραμπέλα δεν είναι αρκετά έμπειρη και αν δοκιμάσει το νεότερο μοντέλο, η κοπέλα μπορεί να έχει προβλήματα.
  - Η διαφορά στον έλεγχο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, η ίδια τηλεπάθεια, απλώς ενισχύεται από μαγεία. Είμαι σίγουρη ότι μπορεί να το αντέξει!
  Η Μαρία δήλωσε:
  - Η Μιραμπέλα έχει πολύ κινητό εγκέφαλο και μαθαίνει γρήγορα. Γενικά θα ήμουν περήφανος για μια τέτοια κόρη. Χωρίς να υποβληθεί σε ειδική γενετική επιλογή, δεν κατάφερε να εισέλθει στο κυρίαρχο εκατομμύριο. Να λάβει ένα τόσο σημαντικό έργο από την ίδια την αυτοκράτειρα... Αναμφίβολα τεράστιο ταλέντο.
  Ο Γκεόργκι Ζούκοφ σημείωσε:
  - Το ταλέντο γίνεται ιδιοφυΐα μόνο αν πολλαπλασιαστεί με κολοσσιαία σκληρή δουλειά! Αλλά γενικά, εμπιστεύομαι αυτήν την ηλικιωμένη κυρία! (Ο καλύτερος Σοβιετικός στρατάρχης αποκάλεσε σκόπιμα την πολύ νεότερη Μιραμπέλα ηλικιωμένη γυναίκα για να τονίσει τη διαφορά στο status.) - Μετά τη μάχη, θα την ανταμείψω και θα την κάνω τουλάχιστον καπετάνιο.
  Η Μαρία σχολίασε:
  - Υπάρχει κίνδυνος να πεθάνει το μωρό. Ίσως είναι καλύτερα να τον στείλεις πίσω. Τελικά, οι μαζικές απώλειες κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου πολέμου είναι αναπόφευκτες, και ποιος θα φέρει εις πέρας το έργο σε αυτή την περίπτωση;
  Ο Γκεόργκι Κωνσταντίνοβιτς Ζούκοφ κούνησε το κεφάλι του:
  - Είναι απίθανο ο ίδιος να συμφωνήσει σε αυτό. Ο Χάρι είναι εξαιρετικά γενναίος. Τώρα ας κανονίσουμε μια αναδιάρθρωση. Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με τους άγραφους ιπποτικούς κανόνες, η μάχη πρέπει να ξεκινήσει με δύο μονοθέσια τετραπλάνα. Ο καθένας θα επιλέξει τον νούμερο ένα άσο του. Από την πλευρά μου, προτείνω να κάνω τον Ruslan the Swordbearer τον κύριο μαχητή, αυτό θα ήταν μια δυνατή κίνηση!
  Η Νατάσα αντέτεινε απαλά:
  - Είναι ακόμα αγόρι, είναι μόλις δεκατεσσάρων ετών.
  - Είμαι κορίτσι; Άλλωστε, αυτός είναι πραγματικά ο καλύτερος άσος του στόλου μας, σκότωσε ισχυρούς πολεμιστές και πολεμιστές! - Ο Ζούκοφ άνοιξε διάπλατα τα δάχτυλά του. "Ή αμφιβάλλετε για την ικανότητά μου να προβλέψω το αποτέλεσμα της μάχης". Πήρα το Βερολίνο σε μια εβδομάδα, το πιο ισχυρό φρούριο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!
  Η Νατάσα εξέφρασε την άποψή της:
  - Είναι καλύτερα να στείλετε έναν πιο έμπειρο στρατιώτη. Διαφορετικά θα έχουμε προβλήματα. Ξαφνικά κάποιο απροσδόκητο κόλπο.
  Ο Υπερστρατάρχης Ζούκοφ αντιτάχθηκε:
  - Ο Ρουσλάν είναι πολύ έξυπνος. Σε κάθε περίπτωση, η διαίσθησή μου λέει ότι πρέπει να στοιχηματίσω πάνω του.
  Το ακαδημαϊκό αγόρι υποστήριξε τον Ζούκοφ:
  - Ναι, και η ανάλυση του βιοπλάσματος δείχνει ότι πρέπει να είναι νικητής. Έχω ήδη βάλει το στοίχημά μου.
  Η υπερστρατάρχης Νατάσα αναγκάστηκε να συμφωνήσει:
  - Δεν έχουμε αντίρρηση σε τέτοια επιχειρήματα.
  Το ακαδημαϊκό αγόρι τελείωσε το γάλα του, το ποτήρι μετατράπηκε σε φιγούρα μακρυπόδιου κοριτσιού και υποκλίθηκε.
  - Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας! - Το τεχνητό κορίτσι άρχισε να τραγουδά, πετώντας ψηλά τα λεπτά πόδια της και ολογράμματα φωτίστηκαν από πάνω, συμπεριλαμβανομένων ρομποτικών καλλιτεχνών και ερμηνευτών τσίρκου. Ένα συνηθισμένο ποτήρι έκανε μια ολόκληρη παράσταση. Τα κορίτσια και η αυγουστιάτικη κυρία θαύμασαν για λίγο:
  - Φτάνω στη δουλειά! - διέταξε ο αυτοκράτορας.
  
  Εν τω μεταξύ, η Μαρία Χιονάτη (στα όνειρα τέτοιες στιγμιαίες μεταμορφώσεις είναι η σειρά της ημέρας), μαζί με τις φίλες της, εξασκούσε έναν ακόμη ελιγμό. Η Μαρία και ο νεαρός μάγος των ξωτικών (ένα σγουρό, χρυσόμαλλο αγόρι που έμοιαζε με άγγελο) έδρασαν μαζί σε ένα ζευγάρι. Τους δόθηκαν δύο ειδικά τετραλέτια προσαρμοσμένα για κίνηση σε αρνητικό μείον ένα τρίτο διάστημα. Τα μαχητικά ονομάζονταν "Τσουνάμι" - 9. Επιπλέον, ο τηλεπαθητικός τους έλεγχος, ή μάλλον η αποτελεσματικότητά του: ενισχύθηκε πολύ από τη μαγεία.
  Η κοπέλα σύντομα πείστηκε για αυτό. Έτσι προσπάθησα να γυρίσω, έκανα ρίψη και αμέσως βγήκα έξω από το σύστημα. Ο πιο έμπειρος μάγος των ξωτικών Τσέρικ την προσπέρασε και την προειδοποίησε:
  - Θυμηθείτε τα μαθήματα σας, πειθαρχήστε τη σκέψη σας, τώρα θα μπούμε σε κατάσταση έκστασης μάχης, η σκέψη θα περιοριστεί και θα επεκταθεί ταυτόχρονα. Θα συνδεθούν επιπλέον τμήματα του υπερπλασματικού εγκεφάλου. Φανταστείτε τι θα συμβεί αν αρχίσουν να λειτουργούν όλα τα υπερ και τα υπερφωτόνια.
  - Τα αρχεία θα υπερθερμανθούν! - απάντησε η Μιραμπέλ.
  - Αν σκέφτεσαι έναν αουτσάιντερ, για παράδειγμα έναν καυτό τύπο, τότε ναι! Τώρα ας συνεχίσουμε τις σπουδές μας! Παρεμπιπτόντως, δεν είναι η πρώτη φορά που σας προειδοποιώ: μην κουνάτε τα φρύδια σας και μην συνοφρυώνετε το μέτωπό σας, απλώς εμποδίζεται.
  - Ω ναι! Παρασύρθηκα! Απλώς μερικές φορές μου φαίνεται ότι το σώμα έχει γίνει μια συνηθισμένη πρωτεΐνη - Το κορίτσι συσπάστηκε, παρά το άνετο σχήμα της ξαπλώστρας του τετραλέτου, ήθελε οδυνηρά να κυλήσει στην πλάτη του.
  - Επαναλάβετε τον ελιγμό!
  Αστέρια έλαμψαν μπροστά στα μάτια του κοριτσιού. Η κίνηση γύρω από τη Μιραμπέλα: κάπως περίεργα επιβραδύνθηκε. Οι λέξεις, που συνήθως προφερόταν από τον Τσερρίκ με γλωσσοστροφές, έμοιαζαν αργές και η ίδια η φωνή ήταν πολύ χαμηλή, τράβηξε. Αν και ο μάγος των ξωτικών άρχισε να μιλάει ακόμα πιο γρήγορα, ακόμη και η γρήγορη πτήση του τετραλέτου μετατράπηκε σε ομαλή ολίσθηση.
  - Είσαι σε έκσταση! - Ο Τσέρικ εξήγησε την κατάστασή της. - Μην εκπλαγείτε με τίποτα, αλλά μάθετε να εκμεταλλεύεστε νέες ευκαιρίες. Κοίτα, τα ολογράμματα αναβοσβήνουν στο διάστημα. Αυτά είναι μοντέλα εκπαίδευσης για διαστημική μάχη. Λοιπόν κορίτσι μου, άρχισε να επιτίθεται.
  Η Μιραμπέλα έκανε ακριβώς αυτό. Μέχρι στιγμής ήταν μια προπόνηση, αλλά πολύ ζωτική και ρεαλιστική. Το κορίτσι όχι μόνο πάλεψε, αλλά το απόλαυσε - έμεινε έκπληκτη από την ίδια τη διαδικασία της μάχης.
  Ήταν ένα είδος παλέτας αφανισμού. Η Μιραμπέλα επέπλεε και ανέβαινε ψηλά. Και τα ολογράμματα είναι αρκετά ρεαλιστικά διασκορπισμένα σε θραύσματα.
  Ο Τσερρίκ πάλεψε δίπλα του. Ο μάγος έλαβε μερικά χτυπήματα, αλλά ο Mirabel, αντίθετα, δεν έλαβε μια γρατσουνιά.
  Ο Τσέρικ τραγούδησε μέσα από ένα χαμόγελο:
  - Ευτυχισμένοι αρχάριοι σε αυτήν την καυτή μάχη! Μην φοράτε μόνο γυαλιά!
  "Έχω εμπειρία στην επίμονη άμυνα, γιατί δεν ήταν για τίποτα που ήμουν ανάμεσα στους εκλεκτούς ενός εκατομμυρίου και εσείς, όπως τα περισσότερα ξωτικά, είστε πολύ συναισθηματικοί και ως εκ τούτου χάνετε τον έλεγχο του εαυτού σας κατά τη διάρκεια της μάχης".
  Η Mirabela ανέπτυξε το tetralet, σκοτώνοντας ένα άλλο "κουνούπι". Άρχισε μάλιστα να τραγουδάει:
  - Είμαστε σε πόλεμο στο σύμπαν! Ας μην κοιτάμε την αχτίδα του θανάτου! Καλό Ιανουάριο ή Ιούλιο! Ας δώσουμε στα πλάσματα λίγη θερμότητα!
  Η Νατάσα, στο μεταξύ, διαπραγματευόταν με τη φίλη της. Το κορίτσι, φτάνοντας στο πεδίο της μάχης, μπήκε σε ένα ασυνήθιστο χάος, βρίσκοντας τον εαυτό της σε ένα κλεμμένο ταξί. Επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον δέσιμο. Ο κλέφτης πιάστηκε, και η καλλονή κρατήθηκε προσωρινά. Όλα θα ήταν καλά, αλλά ως αποτέλεσμα, ο φίλος μου έσπασε τρία καρφιά. Είναι μια μεγάλη τραγωδία για μια γυναίκα, τόσο πολύ βρυχάται και στενάζει. Ένα άλλο πρόβλημα ήταν ότι ο φανός Loki είχε εξαφανιστεί κάπου. Αυτό είναι ήδη ένα πρόβλημα, τι κι αν είναι πραγματικά κατάσκοπος. Εξαφανίστηκε σαν βρικόλακας σε μαιευτήριο. Μετά την άσκηση, η Μιραμπέλα βγήκε προσωρινά από την έκσταση και άρχισε να γυρίζει το κεφάλι της, καλά, δεν είχε χάσει τίποτα.
  Θυμήθηκα ένα από τα blockbusters, επίσης ένα προοίμιο μιας διαστημικής μάχης, οι στρατιώτες θυμούνται το παρελθόν, είναι εξαιρετικά ειλικρινείς μεταξύ τους. Δεν ξέρω, η Μιραμπέλα δεν ήθελε να ξεχυθεί η ψυχή της σε κανέναν. Αν και από την άλλη δεν την πειράζει, θα χαιρόταν να ξαναδεί τους φίλους της από το επιλεγμένο εκατομμύριο. Όχι απλά για να δεις, αλλά για να μιλήσεις, να πεις εντυπώσεις για τον πόλεμο και τη ζωή. Είναι περίεργο που δεν θα πίστευα ποτέ ότι είχε περάσει τόσο λίγος χρόνος από την εκπαίδευσή μου με την άρχουσα ελίτ. Πόσα γεγονότα της έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες, μερικά είναι αρκετά για μια ντουζίνα ζωές. Θα ήταν ωραίο να γεννήσει ένα παιδί, ωστόσο, ο γιος της θα έπρεπε ήδη να μεγαλώνει σε θερμοκοιτίδα. Είναι ενδιαφέρον όταν, αντί για τη μήτρα, τα παιδιά αναδεύονται από έναν υπολογιστή, γίνονται τόσο ηλεκτρονικά. Ιδιαίτερο, δροσερό! Κι έτσι πήγαινε να κοπιάσεις την κοιλιά σου, καημένες γυναίκες της αρχαιότητας, πόσο οδυνηρό είναι να νιώθεις πώς κινείται μέσα σου ένα ζωντανό σώμα. Brr! Και το στομάχι μου δυσκολεύει τον αγώνα, η έγκυος δεν είναι πολεμίστρια! Παρεμπιπτόντως, η Μιραμπέλα θα έχει σίγουρα γιο; - Στον κόσμο της Αγίας Ρωσίας, η ζωή είναι καλή, και λόγω του πολέμου είναι ταυτόχρονα δύσκολη.
  Βαρέθηκες από αυτές τις σκέψεις! Η Μιραμπέλα πέταξε έξω από το τετραπλάνο, στριφογύρισε, σκεπτόμενη πόσοι μανιακοί και μανιακοί υπήρχαν τριγύρω! Ό,τι δεν είναι γυναίκα ή άντρας είναι μηχανή θανάτου! Αλλά η βία και ο πόλεμος είναι ελκυστικά διαβολικά. Τι υπέροχα παιδιά! Εδώ πάλι δεν μπορεί να κοιτάξει αδιάφορα την ομορφιά τους. Θέλω να βυθιστώ σε μυώδη, αρρενωπή σάρκα. Το κεφάλι φλέγεται, ηδονικά όνειρα καίγονται από μια τερατώδη φλόγα. Το κορίτσι είναι ξανά σε οράματα!
  Η Μεγάλη Ρωσία πολεμά και προετοιμάζεται για πόλεμο για δεκαετίες και ακόμη και αιώνες. Τα στρατεύματα άρχισαν να συσσωρεύονται για ένα συντριπτικό χτύπημα από το τέλος του έτους. Ο συνολικός αριθμός των διαφορετικών τύπων διαστημόπλοιων έχει φτάσει πάνω από δέκα δισεκατομμύρια. Λοιπόν, υπήρχαν πάνω από εκατόν εξήντα δισεκατομμύρια μικρά διαστημόπλοια. Πολλά τρισεκατομμύρια πλήρωμα και ακόμη περισσότερα ρομπότ με τα πιο αδιανόητα σχέδια. Για πρώτη φορά μετά από χιλιάδες χρόνια πολέμου, τόσα πολλά πλοία συγκεντρώθηκαν σε ένα μέρος στον μεταγαλαξία. Οι ναυαρχίδες θα μπορούσαν ακόμη και να θεωρηθούν εσφαλμένα ως ξεχωριστός πλανήτης. Ολόκληρη αυτή η ομάδα, χωρίς προηγούμενο σε αριθμό, απορρόφησε πόρους σαν γιγάντιο σφουγγάρι. Από διάφορους γαλαξίες, που εκτείνονται σε πολλές χιλιάδες και εκατομμύρια παρσέκ, έρεαν ατελείωτα ρεύματα νηοπομπών πλοίων εφοδιασμού.
  Οι αυτοκράτειρες διέταξαν: αν και αυτό δεν είναι εντελώς ιπποτικό, να χρησιμοποιηθούν οι αρχαίες τακτικές της διάτρησης επιδρομής-απόσυρσης, επιθέσεων δολιοφθοράς στις πίσω επικοινωνίες. Κάποτε, τέτοιες τακτικές κατέστρεψαν τους τεράστιους, καλά εκπαιδευμένους στρατούς του Ναπολέοντα και του Χίτλερ. Ταυτόχρονα, ήταν απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι ο τοπικός πληθυσμός, κατά κανόνα, καταπιεζόταν από τις αρχές των Μεγάλων Ρωσικών Αυτοκρατοριών ή από τους ληστές και τους αρπακτικούς ηγεμόνες πολύ πιο πρωτόγονων κόσμων. Ταυτόχρονα, με τις αλλαγές στην εξουσία συνδέθηκε η ελπίδα για το καλύτερο. Δεν είναι επίσης αμαρτία να το εκμεταλλευτείς αυτό, ειδικά αν ο εχθρός θέλει να φτάσει απαρατήρητος. Οι τακτικές των αγώνων λύκων, αποφεύγοντας μάχες με μεγάλες δυνάμεις, αλλά κρυφά τσιμπώντας, σπάζοντας τη λογική των μεγάλων στρατηγικών. Ο λευκός άγγελος χώρισε τον στρατό του σε πολλά μέρη και άρχισε να χτυπά μικρότερα καραβάνια. Όταν ο εχθρός επανειλημμένα ενίσχυσε την κάλυψη του, ένας εθελοντής από άλλο σύμπαν αποφάσισε να ακολουθήσει ακόμη πιο τολμηρές τακτικές. Το σχέδιό του ήταν να επιτεθεί στην καφέ αντι-παγκοσμιοποίηση σφαίρα, η οποία περιείχε τις κύριες αποθήκες εφοδιασμού του ομίλου, ένα τεράστιο απόθεμα. Όπως πάντα, ο επιχειρηματίας Λευκός Άγγελος διέταξε τα δύο κορίτσια να αποκρυπτογραφήσουν τον κωδικό πρόσβασης, ακόμα κι αν ήταν κάπως ξεπερασμένος, και να φτάσουν νόμιμα, υπό το πρόσχημα μιας ακόμη ενίσχυσης από τους κόσμους των πρωτόγονων συμμάχων. Για το σκοπό αυτό άλλαξε ελαφρά το σχήμα των αστροπλοίων και εφαρμόστηκε καμουφλάζ. Η ίδια ο λευκός άγγελος έφτιαξε τον εαυτό της για να μοιάζει με ένα μικρό ηφαίστειο, σε συμβίωση με ένα κούτσουρο! Μιλούσε άπταιστα δύο δεκάδες εκατομμύρια γλώσσες από τους κόσμους πολλών συμπάντων• δεν ήταν δύσκολο να τις μάθει: κυματικές και χημικές επιδράσεις στον εγκέφαλο και συνολική απομνημόνευση. Γενικά, ο Λευκός Άγγελος είναι σε θέση να θυμάται απολύτως τα πάντα χωρίς νανοτεχνολογία, το μόνο πρόβλημα είναι να θυμάται.
  Η βοηθός του από τον κόσμο, η Μαλβίνα, φρόντισε η ίδια τα κορίτσια και τα αγόρια να αλλάξουν στολές και να συμπεριφερθούν φυσικά, γιατί αργότερα θα αποκαλυπτόταν η εξαπάτηση, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες επιτυχίας. Οι περισσότερες φυλές στο σύμπαν είναι παρόμοιες σε σχήμα με τους ανθρώπους, επομένως δεν είναι δύσκολο να δοθεί το επιθυμητό σχήμα και η γνώση άλλων γλωσσών περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης για κορίτσια και αγόρια αναμεμειγμένα με υπερπλασία σχεδόν από τη βρεφική ηλικία. Δηλαδή σχεδόν όλα έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία και έχουν προβλεφθεί!
  Ωστόσο, ο Λευκός Άγγελος σάρωσε τις εικόνες όλων των διαστημόπλοιων του στόλου απεργίας, ελέγχοντάς τες με το ευρετήριο καρτών - ο εχθρός δεν πρέπει να υποψιαστεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
  Ο Elf Udar-rokki αποφάσισε επίσης να ποζάρει ως μάγος από έναν ελάχιστα γνωστό πλανήτη. Αρχικά ήθελε να γίνει τρολ, αλλά αυτό είναι μεγάλο ρίσκο• τα τρολ είναι πολύ διαφορετικά από τα ξωτικά. Μπορούν να αισθανθούν ένα τόσο προφανές ψεύτικο, αν όχι της σάρκας, τότε της βιοπλασματικής αύρας.
  Ο λευκός άγγελος συμφώνησε με τα επιχειρήματά της:
  - Γενικά σιχαίνομαι τα τρολ, βρωμάνε. Μερικά παρόμοια πλάσματα επισκέφτηκαν την αρχαία Γη και αποδείχθηκαν πολύ αρνητικά. Από τότε ήταν πιο εύκολο να βρεις ξερολιθιά στο κάτω μέρος. παρά ένα ευγενικό και καθαρό τρολ.
  Ο Udar-Rocky απάντησε:
  - Η ευγένεια είναι μια σχετική έννοια. Ο καθένας το θεωρεί καλό αν ισχύει ειδικά για αυτόν. Και ο αλτρουισμός δεν είναι ιδιαίτερα στη μόδα. Μου δίνεις, σου λέω: ένα είδος σχέσης εμπορεύματος-χρήματος. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν είδη...
  Ο λευκός άγγελος διέκοψε το ξωτικό:
  - Εν ολίγοις, η ίδια η αρχή είναι σαφής για εσάς. Και τώρα στη σφαίρα της Αντι-Παγκοσμιοποίησης.
  Ένας εθελοντής από ένα άλλο σύμπαν ένιωσε σαν να καβαλούσε έναν λευκό δράκο. Το τσεκούρι πρόσκρουσης υπό τις διαταγές του κινήθηκε με σιγουριά προς τον στόχο. Ένα είδος ατσάλινο γάντι σε βελούδο, ικανό να σπάσει ένα σαγόνι, αλλά σαγηνεύει με την απαλότητά του.
  Ο λευκός άγγελος χάιδεψε τις ροές λάβας στο κεφάλι του, νιώθοντας πώς του γαργαλούσαν την παλάμη. Είναι ευχάριστο και ταυτόχρονα κάτι εντελώς ασυνήθιστο, ένα ηφαίστειο εκρήγνυται στο κεφάλι σου.
  - Ποιος προσποιείται ότι είναι λάστιχο, και εγώ προσποιούμαι ότι είμαι μια μεγαλειώδης έκρηξη!
  Η Μαλβίνα στένεψε τα μάτια της και είπε ως απάντηση τεντώνοντας τα χείλη της:
  - Δεν είσαι απλώς ένα ηφαίστειο, αλλά για μένα, αλλά για μένα είσαι σαν άγιος! Έφτυσα αναμμένο ναπάλμ, αλλά για σένα θα μαγειρέψω μπορς με δημητριακά!
  Ο λευκός άγγελος ξέσπασε σε γέλια, δείχνοντας μεγάλες σπίθες να ξεπετάγονται πέρα από το μέγεθός τους, βρόντηξε σαν Κρακατόα.
  Γέλια και γέλια, αλλά στο δρόμο συνάντησαν την πρώτη διαστημική περίπολο. Περίπου χίλια διαστημόπλοια, συμπεριλαμβανομένων τριών υπερ-θωρηκτών, στο μέγεθος ενός αξιοπρεπούς πλανήτη. Ο λευκός άγγελος ενήργησε με αυθάδεια, σπρώχνοντας ασυνήθιστα τα πλοία στην άκρη. Ωστόσο, ο βοηθός του επανέφερε τυχαία τον κωδικό πρόσβασης και ένας εκπρόσωπος ενός άλλου σύμπαντος είπε με ρινική φωνή:
  - Μην τολμήσεις να επιβραδύνεις τον Μεγάλο Αυτοκράτορα. Αλλιώς θα σου δώσω τέτοια αναμέτρηση που θα πετάξεις τις οπλές σου πίσω από το κεφάλι σου. Έχω εκατό δισεκατομμύρια διαστημόπλοια κάτω από υπερπλάσμα.
  Ήταν μια τυπική μπλόφα, αλλά ο Λευκός Άγγελος ήξερε τι έκανε. Συνήθως, όλοι αυτοί οι βασιλιάδες με πλανητική σημασία αγαπούσαν να μπλοφάρουν, να υπερβάλλουν τη δύναμή τους και να σηκώνουν τη μύτη τους. Επιπλέον, η αναίδεια τείνει να προκαλεί λιγότερες υποψίες. Πράγματι, αν δεν έχετε δικαιώματα, τότε γιατί να ασχοληθείτε; Υπάρχει ένα στερεότυπο ότι ένας κατάσκοπος είναι συνήθως ήσυχος. Τους άφησαν να περάσουν και ο Λευκός Άγγελος έσφιξε προκλητικά το σαγόνι του:
  - Τάξη στα στρατεύματα των αστεριών!
  Στην πορεία πέρασαν ακόμη οκτώ κλοιούς. Κάθε φορά ο Λευκός Άγγελος έβγαζε ένα άλλο αστείο μέχρι που πέταξαν στην αντι-παγκοσμιοποίηση σφαίρα.
  Εδώ τους συνάντησε ένα φράγμα από πολλές δεκάδες χιλιάδες μεγάλα πλοία και εκατοντάδες χιλιάδες μικρά μαχητικά. Καθώς και σταθμοί με κανόνια υπερπλασμάτων. Ο λευκός άγγελος δίστασε για ένα δευτερόλεπτο, γιατί αν συνέβαινε κάτι δεν θα μπορούσαν να βγουν έξω. Αλλά ο πονηρός εξωγήινος υπερμαχητής σκέφτηκε ένα κάπως αφελές σχέδιο, αλλά σαγηνευτικό στην απλότητά του. Έτσι αποφάσισε, ας τον βοηθήσει ο ίδιος ο εχθρός. Γιατί να πολεμήσετε με ανώτερες δυνάμεις (και οι ενισχύσεις θα έρθουν πολύ γρήγορα), αν μπορείτε να το κάνετε προσεκτικά με το άγγιγμα ενός καλλιτέχνη.
  Έχοντας έρθει σε επαφή με τον διοικητή της υπερσφαίρας-φρούριο, ο Λευκός Άγγελος απεικόνισε έναν ευχαριστημένο απλό άνθρωπο.
  Ο Στρατάρχης-Κυβερνήτης Hegg de Nnodd έκανε μόλις μια καλή συμφωνία: κατάφερε να πουλήσει μια μερίδα ανακυκλώσιμων υλικών χωρίς αξία, περνώντας τα ως πολύτιμα ορυκτά, καθώς και ανταλλακτικά για τετραπλάνα και μεγα-αρπαγές. Τα ανταλλακτικά ήταν επίσης ελαττωματικά. Τώρα ήταν απαραίτητο να αφαιρέσουμε τα άκρα στο νερό. Η πρώτη σκέψη ήταν η πιο απλή: να έρθει σε συμφωνία με τους πειρατές του διαστήματος. Αφήστε τους να καταστρέψουν περιττά και ακόμη και επικίνδυνα φορτία. Αλλά εδώ προέκυψαν προβλήματα, αφού ο star filibuster (αυτός που προηγουμένως επεξεργαζόταν τέτοιες παραγγελίες) προσλήφθηκε για πολλά χρήματα για να πραγματοποιήσει ενέργειες δολιοφθοράς στο πίσω μέρος της Sviatorossiya. Ένας άλλος τύπος έπεσε σε μια ομάδα κυνηγιού από τη Μεγάλη Ρωσία και έμεινε χωρίς πλοία. Τότε ο μεγάλος γραμματέας: ένα πορώδες γογγύλι με πόδια και ένα στενό κεφάλι με μασημένα φύλλα (ο εγκέφαλος βρισκόταν στο στομάχι) πρότεινε:
  - Αφήστε το τροχόσπιτο να ρουφήξει μια περιπλανώμενη μαύρη τρύπα. Υπάρχουν μόνο τέτοια άσχημα πράγματα κατά μήκος της διαδρομής όπου θα περάσουν τα πλοία.
  Ο Χεγκ γρύλισε αμφίβολα:
  - Και νομίζεις ότι οι πιλότοι είναι τόσο άδειοι που δεν θα παρατηρήσουν την καμπυλότητα του διαστήματος.
  - Τα όργανα πλοήγησης θα καταστραφούν και ο μάγος των τρολ θα προκαλέσει όλεθρο στην ομάδα του αστροπλοίου. Θα πετάξουν μόνοι τους. Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν θα είναι καν φόνος• τα διαστημόπλοια θα πέφτουν για πάντα προς το κέντρο της τρύπας. - Ακούστηκε ένα τρίξιμο, με συριγμό.
  - Λοιπόν, γογγύλι, οι ιδέες σου είναι πιο απλές από ένα γογγύλι στον ατμό! - είπε ο Χεγκ ως λογοπαίγνιο.
  - Αυτό θα κάνουμε. Γιατί ελπίζω ότι ο μάγος είναι αξιόπιστος;
  - Το ίδιο το χρώμα. Μας βρήκε ο ίδιος!
  - Ετσι κάνε το!
  Μετά από μια τόσο εύκολη απάτη, όταν τα τρισεκατομμύρια έπρεπε να βαραίνουν τις τσέπες, η διάθεση ήταν θετική. Ο λευκός άγγελος κατάλαβε αμέσως ότι ο ομόλογός του είχε απατήσει έξυπνα και τώρα του έτριβε τα χέρια.
  - Ο μεγάλος αυτοκράτορας de Shcha-schava, ο κυρίαρχος των συμπαντικών κόσμων, σας έφερε τη νίκη.
  Ο Χεγκ ανασηκώθηκε αμέσως, πηδώντας από την καρέκλα του.
  - Τι νίκη!
  - Λοιπόν, έχουμε ειδικά μαγικά αντικείμενα, αν συνδυαστούν με πυρομαχικά, η εκρηκτική δύναμη θα αυξηθεί εκατό φορές.
  "Εκατό;" ρώτησε ο Χεγκ.
  - Τουλάχιστον, και αν υπάρχουν περισσότερα αντικείμενα, τότε έως και διακόσια. Ο στρατός της Svyatorossia θα καταρρεύσει σε preons!
  Ο Χεγκ έσφιξε τα δόντια του βγάζοντας τα δόντια του.
  - Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να βιαστούμε. Μέχρι που προηγήθηκαν οι πονηροί ανταγωνιστές. Διαφορετικά, ο Ρώσος υπερστρατάρχης Alexander Suvorov θα αναλάβει τα εύσημα για όλη την επιτυχία. Έχει ήδη συγκεντρώσει δυνάμεις εναντίον του Ζιούκοφ!
  - Φυσικά, θα το κάνει, πρέπει να δράσουμε τόσο γρήγορα όσο ένα κύμα βαρύτητας, οι υποτελείς και τα ρομπότ μου είναι έτοιμα να συντρίψουν τα πάντα σε αποθήκες. Σκέφτομαι να το κρατήσω στα δεκαπέντε φούχοτ.
  Ο Χεγκ ξαφνιάστηκε:
  - Τόσο γρήγορα?
  - Μόλις έλαβα το πρόγραμμα και τα θέματά μου είναι εκπαιδευμένα! Λίγο λάθος, για μεγάλη αξιοπρέπεια και στο κβάζαρ!
  Ο διοικητής γρύλισε με αυτόν τον πνευματισμό:
  - Ναι εγώ συμφωνώ! Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνεις γονέας.
  - Άρα η καθυστέρηση κλέβει δάφνες, η βιασύνη φέρνει την επιτυχία!
  - Δεν καταλαβαίνω γιατί χρειαζόμαστε δάφνες, ίσως είναι υπερπλουτώνιες, αλλά σας ευχαριστώ πάντως.
  - Και άμεσα ελεύθερη πρόσβαση στις αποθήκες για τους ανθρώπους μας.
  Τώρα το κυριότερο ήταν ότι τα κορίτσια δούλεψαν με ακρίβεια και δεν μας απογοήτευσαν. Οι στρατιώτες του στρατού της Svyatorossia πέρασαν από μια πρόβα σε ένα εικονικό πρόγραμμα προσομοίωσης, αλλά την αποφασιστική στιγμή τα νεύρα τους μπορούσαν απλά να σπάσουν.
  Ο λευκός άγγελος συμπεριφέρθηκε αυθάδη και φώναξε πολύ στους εξωγήινους. Αυτό θα πρέπει να καθησυχάσει τους Ρώσους μαχητές• ο εχθρός δεν είναι τρομακτικός, αφού αφήνει τον εαυτό του να τον φωνάζουν. Μέχρι στιγμής όλα ήταν καλά. Είναι αλήθεια ότι ένας από τους ανόγαλακτους προσπάθησε να φωνάξει, αλλά ο αυθάδης πολεμιστής τον πυροβόλησε με παράλυση, αναγκάζοντάς τον να στενάζει και να συσπάται. Ο πόνος ήταν τρομακτικός και η υπόλοιπη ετερόκλητη αγέλη ενέδωσε, αναγνωρίζοντας το πλεονέκτημα του αυθάδου μικρού τύπου. Τότε όλα ήταν απλά
  Εκτός από τη χιουμοριστική ταινία δράσης, τα κορίτσια επέτρεψαν ακόμη και να γλεντήσουν, τοποθετώντας εκρηκτικά και πυροκροτητές. Γενικά, ο Μιραμπέλα πίστευε ότι η διαφθορική επιρροή των πρωτόγονων κόσμων επηρέαζε και εδώ. Στη Svyatorossia, μια τόσο απλή απάτη δεν λειτούργησε• δεν υπήρξε πολλαπλή επανάληψη και καμία άμεση ειδοποίηση στις αποφάσεις που ελήφθησαν. Και μάλλον και η Μεγάλη Ρωσία, οι γήινοι δεν είναι κορόιδα. Και τότε γίνεται μια τέτοια ειλικρινής συζήτηση μωρού. Μου θυμίζει σκέτη ανοησία! Έτσι, ένας τράγος ήθελε να βγάλει χρήματα και αντί για χρήματα άρπαξε μια χειροβομβίδα. Τώρα έπρεπε να φύγω. Λοιπόν είναι απλό!
  - Τώρα θα πετάξουμε και θα δοκιμάσουμε την χτυπητική μας δύναμη σε αυτές τις πόρνες! - είπε ο Λευκός Άγγελος. "Θα δείτε πόσο δυνατοί είμαστε, μια επίδειξη καταστροφής".
  Ο Χεγκ συμφώνησε:
  - Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος! Δείξτε σε όλους την εξαιρετική σας δύναμη.
  Ο διοικητής αναρωτιόταν ήδη πόσο κέρδος θα μπορούσε να βγάλει πουλώντας βελτιωμένα όπλα. Ταυτόχρονα, αποφασίζοντας να πετάξει, όπως πίστευε ο Χεγκ, τον θαμπό μεγάλο αυτοκράτορα.
  Συγκεκριμένα, ας το καταστρέψουν οι Άγιοι Ρώσοι. Πρέπει να τους προειδοποιήσουμε ότι δέχονται επίθεση.
  Αν και δεν υπάρχει επίδειξη όπλων, δεν θα είναι τόσο πειστική. Λοιπόν, δεν θα τους κανονίσει τίποτα! Θα υπάρξει κάποιο κόλπο, θα υπάρξει!
  Ο στόλος υπό τη διοίκηση του Λευκού Αγγέλου αναχώρησε γρήγορα. Δεν συνάντησε κανένα εμπόδιο και το ξωτικό Impact-Rocky παρατήρησε ακόμη:
  - Όχι, αυτό κατά κάποιο τρόπο δεν είναι καν το Χόλιγουντ. Καταστρέψτε το κύριο κέντρο ανεφοδιασμού χωρίς να πυροβολήσετε!
  - Αυτή είναι η τέχνη της στρατιωτικής ηγεσίας για την αποφυγή περιττών κινδύνων. Πραγματικός χειρουργός είναι αυτός που είναι σε θέση να κάνει μια πολύπλοκη επέμβαση απαρατήρητη!
  Η διμοιρία τους διαχωρίστηκε σημαντικά από την εχθρική αρμάδα όταν εξερράγησαν οι πυροκροτητές. Μια τεράστια υπερσφαίρα βυθίστηκε σε έναν υπερπλασματικό τυφώνα. Μετατράπηκε σε μια συνεχή πύρινη λάμψη, στην οποία δεκάδες δισεκατομμύρια εχθρικοί στρατιώτες κάηκαν αμέσως.
  Ο Ούνταρ-ρόκι ψιθύρισε:
  - Είσαι ένα έξυπνο αγόρι, αλλά ταυτόχρονα και αδίστακτο. Καταστρέψτε τόσους πολλούς εχθρούς ταυτόχρονα!
  - Και σώστε τις ζωές των αγοριών και των κοριτσιών μας! Δεν ήθελες να είναι η αδερφή ή ο φίλος σου που σκοτώθηκε στη θέση τους. - Ο λευκός άγγελος έβγαλε μια βόμβα ζαχαροπλαστικής με μίνι θερμοπρέον και την έγλειψε νόστιμα με τη γλώσσα του και μετά την πέταξε στο στόμα του - Ή ίσως το αίμα του, δεν λυπάται τόσο!
  - Γιατί, ανόητο αγόρι, τους λυπάμαι όλους. Νομίζεις ότι ο εχθρός δεν έχει ψυχή ή τα παιδιά των σκοτωμένων στρατιωτών δεν κλαίνε. Θα αρχίσεις να συμπονάς με όλους, θα πονέσει η καρδιά σου. Ωστόσο, δεν θα μιλήσουν για αυτό, διαφορετικά θα αρχίσουν να λένε ότι η Impact Rocky γερνάει και γι' αυτό έχει γίνει υπερβολικά συναισθηματική.
  "Φαίνεται ότι μας καταδιώκουν μεγάλες μάζες πλοίων". Θα χρειαστεί να επιταχύνετε!
  - Το τραπέζι είναι βαμμένο και καλυμμένο με στάχτη! Ένα στρατιωτικό διαστημόπλοιο δεν είναι κατσίκα! - Το κορίτσι τραγούδησε.
  Δεν είναι εύκολο να βελτιωθείς όταν ήδη κινείσαι αρκετά καλά. Αλλά ένα συγκεκριμένο ξεκίνημα στο χρόνο παίζει ρόλο. Επιπλέον, τα διαστημόπλοια της Svyatorossia ήταν ελαφρώς ανώτερα από τον εχθρό σε κινητικότητα. Μια περιπολία από διαστημόπλοια πήδηξε έξω από τη γραμμή. Ήταν πενήντα επτά από αυτούς. Ο λευκός άγγελος διέταξε:
  - Μην πυροβολείτε, αφήστε τον να πλησιάσει, και μετά θα σας καλύψουμε όλους αμέσως σαν ενοχλητική μύγα.
  Ο εχθρός επίσης δεν βιαζόταν να ανοίξει πυρ για να σκοτώσει και "σερβιρίστηκε" αμέσως, σε ένα σάλβο, χωρίς καν να χάσει ταχύτητα.
  - Όχι, ο πυγμάχος είναι αυτός που χτυπάει, και αυτός που γκρεμίζει!
  Κι όμως ο εχθρός πίεσε από τα πλάγια. Έπρεπε να συσπάσω και να χτυπήσω, και να κάνω περίπλοκους ελιγμούς. Και να υποστούν απώλειες ταυτόχρονα. Εδώ, ωστόσο, οι κύριες δυνάμεις του στόλου Svyatorossiya ήταν ήδη κοντά. Με αυτοπεποίθηση αντεπιτέθηκαν στον εχθρό. Η μάχη έχει αρχίσει. Μια ντουζίνα θωρηκτά πρωτόγονων κόσμων χωρίστηκαν αμέσως και θρυμματίστηκαν σε σκόνη. Ωστόσο, η σύγκρουση αποδείχθηκε εκπληκτικά σύντομη. Ο στρατός των συμμάχων της Μεγάλης Ρωσίας απλώς κινήθηκε προς τα πίσω, ελευθερώνοντας τη θέση. Ο λευκός άγγελος θα έχει ακόμη και έναν λόγο να πει:
  "Δεν χρειάστηκε να τσακωθούμε, μας χτύπησαν με μια σκούπα, είναι κρίμα, αλλά σηκώθηκε πολύ σκόνη, ήθελα να φτερνιστώ".
  Η Μιραμπέλ στην πραγματικότητα φτερνίστηκε, γύρισε και ξυπνούσε αμέσως. Μια μεγάλη λιβελούλα γαργαλούσε τα ρουθούνια της με τις κεραίες της και μια πεταλούδα της χάιδεψε τη μελανιασμένη, γυμνή φτέρνα της με τα φτερά της.
  - Λοιπόν, ονειρεύτηκα ανοησίες! Πρέπει να δουλέψετε περισσότερο! Ουάου, ακόμα και στα όνειρά μου ονειρεύομαι ένα μακελειό όταν επιτέλους μπορώ να απολαύσω τη ζωή.
  Το κορίτσι άναψε φωτιά, γι' αυτό έφτιαξε κάτι σαν τόξο και άρχισε να στροβιλίζει το ραβδί. Η φωτιά τύλιξε γρήγορα τα κλαδιά και τα σχετικά ξερά αγκάθια κλαδιά. Το κορίτσι άρχισε να καίει τον πάτο, υπενθυμίζοντας τις τεχνικές των αγρίων στην πίτα. Πολλές φορές έκαψε τα γυμνά της πόδια, οι φλόγες από τη φωτιά και η ζέστη των τεσσάρων ήλιων συνδυάστηκαν σε μια οδυνηρά παθιασμένη ουσία: έκανε το κορίτσι να ιδρώσει πολύ. Η Μιραμπέλα έκανε μια βουτιά στο ρέμα αρκετές φορές. Επιπλέον, ο καπνός προκάλεσε πόνο στα μάτια, το σώμα έγινε μαύρο από το κάψιμο. Το κορίτσι φτέρνισε πολλές φορές. Η δουλειά κράτησε πάνω από δώδεκα ώρες. Το κορίτσι ήταν πολύ πεινασμένο και ήρθε η συνηθισμένη τροπική μπόρα. Ρεύματα νερού έσβησαν τη φωτιά και σχεδόν παρέσυραν το Mirabelle με ζεστά ρυάκια. Ωστόσο, η καλλονή χάρηκε κιόλας• το σοκολατένιο κορμί της έγινε και πάλι καθαρό.
  - Όχι, φαίνεται ότι η τούρτα θα χρειαστεί να περάσει αρκετές μέρες.
  Η βροχή κράτησε περίπου είκοσι λεπτά και άφησε πίσω του μικρά ρυάκια. Πιτσιλίζοντας μέσα από τις λακκούβες, το κορίτσι κατευθύνθηκε προς την ακτή. Ξαφνικά θέλησε να δοκιμάσει τα ντόπια ψάρια. Δεν υπήρχε η παραμικρή επιθυμία να ανάψει ξανά τη φωτιά. Ένα ελαφρύ αεράκι φυσούσε, τα δέντρα φάνηκαν να γνέφουν καλωσορίζοντας το κορίτσι. Η διάθεση έχει ανέβει. Η εντελώς γυμνή καλλονή με ένα πέτρινο δόρυ ένιωθε σαν ντόπια βασίλισσα. Λοιπόν, ας προσπαθήσουν οι καρχαρίες να την πλησιάσουν, θα πάρουν δυνατό χτύπημα! Επιπλέον, οι καρχαρίες φαίνεται να αντιδρούν στο αίμα• το μυρίζουν από μεγάλη απόσταση. Και αν το χτυπήσεις με ένα δόρυ τόσο γρήγορα, τότε μπορείς εύκολα να πιάσεις το ψάρι και να το φέρεις έξω. Πώς όμως να το φάτε; Ωμό ή τηγανητό; Επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή.
  Η κοπέλα πλησίασε την ακτή• μετά τη βροχή, η άμμος δεν είχε ζεσταθεί ακόμα και τα γυμνά της πόδια ένιωθαν ευδαιμονία και ένα ευχάριστο γαργάλημα. Η Μιραμπέλα τράβηξε την άμμο με τα δάχτυλά της, έμοιαζε με κοχύλια, καλά, μπορείς να τα φας κι εσύ. Μάλλον υπάρχουν και στρείδια εδώ. Είναι περίεργο γιατί πέθαναν οι προηγούμενοι πράκτορες, φαίνεται ότι αυτό το σύμπαν δεν είναι τόσο κακό. Δεν υπάρχουν προβλήματα με το φαγητό, και τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν. Το κορίτσι πλησίασε την άκρη του νερού όταν ξαφνικά σταμάτησε. Με την άκρη του ματιού της, ελάχιστα ορατή πάνω από τον ορίζοντα, η Μιραμπέλα παρατήρησε ότι ένα πλοίο πλησίαζε στην ακτή. Και ο πλανήτης είναι μεγαλύτερος από τη Γη, περίπου δύο φορές μεγαλύτερος αν μετρήσετε σε διάμετρο, υπολόγισε ο θηλυκός Ροβινσώνας με το μάτι. Η κοπέλα πιτσίλισε το θαλασσινό της πόδι και συνέχισε να κοιτάζει. Όχι μοντέρνα, φυσικά με πανιά, και όχι ιδιαίτερα μεγάλα. Μια προβιομηχανική μπριγκαντίνα λοιπόν, αλλά αρκετά κομψό. Παρά την απόσταση, το έντονο όραμα της Μιραμπέλα της επέτρεψε να μετρήσει γρήγορα τα όπλα.
  - Ένα πλοίο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας πολιτισμός εδώ. Το μόνο κακό είναι ότι δεν είναι κοσμογονικό!
  Η κοπέλα χτύπησε το νερό με το δόρυ της, ένα μικρό ασημένιο ψαράκι τρυπήθηκε. Η Μιραμπέλα το άγγιξε προσεκτικά:
  - Λένε ότι το ωμό κρέας είναι πιο υγιεινό, θα το φάμε πρώτα και μετά θα αποφασίσουμε τι να κάνουμε. Πιθανότατα, το πλοίο θέλει να αναπληρώσει τα αποθέματά του με γλυκό νερό, και ίσως φρούτα, οπότε δεν έχω χρόνο, δεν είμαι ακόμα υπό πίεση!
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο 21
  Ο Σαντάτ, λυγίζοντας την κουρασμένη του πλάτη, συμφώνησε:
  - Πόσο πρακτικό είναι αυτό! Αν και ο διαχωρισμός σε παράδεισο και κόλαση επικρατεί σχεδόν σε όλες τις πίστεις! Ο παράδεισος είναι κτηνώδης αδράνεια, όταν δεν υπάρχει τίποτα για να προσπαθήσεις, απλά ξαπλώστε με το στομάχι ψηλά και απόλαυσε. Δεν χρειάζεται να μιλάμε για κόλαση, είμαστε ήδη στην κόλαση.
  Η Γιάνκα, επίσης υποφέρουσα, παρατήρησε:
  - Λοιπόν, όχι ακριβώς! Οι ίδιοι Μογγόλοι πίστευαν ότι μετά θάνατον οι νεκροί συνέχισαν την καριέρα τους ως πολεμιστές. Υπό την ηγεσία του θεού του πολέμου Sulde, κατακτώνται οι πολιτείες άλλων νεκρών πνευμάτων. Δηλαδή, υπήρχε ένας παραλληλισμός, σαν να λέγαμε, να κατακτήσουμε τον κόσμο μας με τους ζωντανούς, και να κατακτήσουμε έναν άλλο κόσμο και με τους νεκρούς! Ένα είδος πνεύματος δεν βρίσκει ανάπαυση και συνεχίζει να βελτιώνεται και να μεγαλώνει την καριέρα του.
  Ο Αλί ενθουσιάστηκε:
  - Και αυτό είναι ακόμα καλύτερο! Μπορείς ακόμη και να πεθάνεις ως σκλάβος και να γίνεις πολεμιστής στον επόμενο κόσμο. Άλλωστε αυτό είναι καλύτερο από την καλοφαγωμένη αδράνεια.
  Αυτή τη στιγμή, το πανταχού παρόν μαστίγιο πέρασε ξανά από την πλάτη των αγοριών. Αύξησαν άθελά τους τον ρυθμό τους, κουνώντας τα πολύπαθα πόδια τους πάνω από το χαλίκι, και έμειναν για λίγο σιωπηλοί, ξαναβρίσκοντας την ανάσα τους.
  Ο Σαντάτ, έχοντας πάρει την ανάσα του, παρατήρησε:
  - Η καλοφαγωμένη αδράνεια δεν είναι και τόσο άσχημη, ειδικά όταν είσαι σκλάβος που χτυπιέσαι με μαστίγιο. Αναρωτιέσαι ακόμη αν ο θάνατος είναι πραγματικά τόσο κακός.
  Η Γιάνκα, κάνοντας μορφασμούς, είπε:
  - Στην πραγματικότητα, πολλοί πιστεύουν ότι ο θάνατος είναι απλώς ανυπαρξία! Αν και, για παράδειγμα, σχεδόν όλα τα έθνη πιστεύουν στην ύπαρξη μιας αθάνατης ψυχής. Και γενικά, πάρτε τις πτήσεις μας στα όνειρα, από πού προέρχονται;
  Ο Αλί εξέφρασε μια σκέψη:
  - Θυμόμαστε πώς οι ψυχές μας ανέβηκαν πάνω από την επιφάνεια! Ή....
  Ο Σαντάτ πρότεινε:
  - Είναι η ανάμνηση της πνευματικής μας κατάστασης ή ύπαρξης, πριν από την ενσάρκωση. Επιπλέον, ξέρω ότι υπήρχαν μεγάλοι γκουρού των οποίων οι ψυχές μπορούσαν να αφήσουν το σώμα τους. Μετακόμισαν σε άλλους κόσμους. Κάπως έτσι, ακόμη κι εγώ ο ίδιος παρατήρησα τη σάρκα μου απ' έξω, αφού ο ιερέας μου έδωσε μια κρυστάλλινη μπάλα να κοιτάξω.
  Η Yanka ενδιαφέρθηκε:
  - Και τι είδες;
  Το αγόρι αρχάριος ανατρίχιασε ακούσια:
  "Φοβόμουν ακόμη και να κοιτάξω τον εαυτό μου, πόσο χλωμή είχα γίνει". Μετά το πνεύμα μου πέρασε από τον τοίχο και επέστρεψε.
  Η Γιάνκα, συγκλονιστική, συμφώνησε:
  - Σίγουρα υπάρχει κάτι τέτοιο! Κάποτε, ο Πάπους βοήθησε τον Νικόλαο τον Β' να προκαλέσει το πνεύμα του Αλεξάνδρου του Τρίτου. Συμβούλεψε τον βασιλιά να είναι δυνατός και σκληρός για να αποφύγει περαιτέρω προβλήματα. Παρεμπιπτόντως, ο Πάπους είπε ότι όσο είναι ζωντανός τίποτα δεν απειλεί τη μοναρχία. Αυτός ο μάγος πέθανε το 1917 μόλις τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με φήμες, ο Λένιν και ο Στάλιν έκαναν επίσης συναυλίες. Φαίνεται ότι ακόμη και το πνεύμα του Λένιν προέβλεψε στον Στάλιν το 1941 ότι θα κέρδιζε τον πόλεμο με τη Γερμανία.
  Ο Σαντάτ, με κάθε σοβαρότητα, πρότεινε:
  -Ας πούμε, αν ο ένας από εμάς πεθάνει, ας έρθει στον άλλο σε ένα όνειρο και ας πει: υπάρχει μια μεταθανάτια ζωή και είναι καλά εκεί!
  Ο Γιάνκα χαμογέλασε ακούσια, ακόμη και το καρότσι που τραβούσε δεν φαινόταν τόσο βαρύ:
  - Ναι, φυσικά και υπάρχουν ψυχές! Μόνο μερικές μικρές αιρέσεις το αρνούνται αυτό. Αλλά δεν είναι απαραίτητα καλό στον επόμενο κόσμο. Κάποιος συνέκρινε τη ζωή πριν από το θάνατο με ταυρομαχία, τη μετά θάνατον ζωή με μια ζώνη. Συνήθως κάποιος αισθάνεται άσχημα μέσα στο ταύρωμα και δεν ανασταίνεται στη ζώνη! Άρα ο σκλάβος χρειάζεται να γίνει ελεύθερος μόνο στη Γη!
  - Γη; - Τα αγόρια ξαφνιάστηκαν μαζί.
  - Πώς ονομάζεται ο πλανήτης σας!; - διορθώθηκε ο Γιάνκα.
  - Γκραντόνταρ!
  - Λοιπόν, είναι στο Gradodar!
  Τα αγόρια σώπασαν, η ανάβαση έγινε ακόμα πιο απότομη και τους κόπηκε η ανάσα. Επιπλέον, ο ίδιος ο δρόμος ήταν πλέον ακόμη πιο βραχώδης και αιχμηρά αντικείμενα συναντούσαν όλο και πιο συχνά. Η Yanka σκέφτηκε ότι η ασώματη ύπαρξη έχει τη δική της γοητεία, δεν υπάρχει τέτοια δύναμη βαρύτητας. Τα δυνατά, αλλά ακόμα πολύ παιδικά πόδια αρχίζουν να πονούν οδυνηρά. Το αγόρι πρέπει να δυναμώσει, πρέπει να είναι άντρας, ταυτόχρονα ο μυώδης ώμος του κόβει τη ζώνη όλο και περισσότερο, πρέπει να προσαρμόζετε το λουρί από καιρό σε καιρό.
  Ρίχνοντας σταγόνες βαρύ ιδρώτα και σκύβοντας, το αγόρι σκαρφάλωσε με πείσμα, προσπαθώντας να αποσπάσει την προσοχή του από την αυξανόμενη, επώδυνη φαγούρα στους κουρασμένους μύες του. Τα γυμνά, φλεγόμενα πόδια του αγοριού απλώς έσκαψαν μέσα στο αγκαθωτό κάλυμμα και οι φλέβες και οι φλέβες διογκώθηκαν στους αστραγάλους του που σκουραίνουν γρήγορα.
  Όταν, κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος ιστορίας, ο δάσκαλος μίλησε για τη δύσκολη μοίρα των σκλάβων, ειδικά των παιδιών, αυτό δεν έτυχε πολύ καλής υποδοχής. Άρα είναι αφαίρεση, αφού στην Αφρική και στην Ανατολή υπάρχουν ακόμη παιδιά σκλάβοι, σε ορισμένα μέρη επίσημα(!). Ναι, στα ανατολικά, ακόμη και στη Ρωσία, ήταν εκεί μέχρι πρόσφατα, και ίσως είναι και τώρα. Στην Αμερική, επίσης, πολλοί άνθρωποι ζουν με τρόπο που δεν είναι καλύτερος από τη σκλαβιά, ειδικά οι μαύροι και οι Λατίνοι. Λοιπόν, η χρήση της παιδικής εργασίας σε εργοστάσια, εργοστάσια, αγροκτήματα και ορυχεία είναι κοινή και συχνά νομιμοποιημένη. Τις περισσότερες φορές είναι εθελοντικό, οι Αμερικάνοι είναι εργασιομανείς, ακόμη και οι μώλωπες απόγονοι εκατομμυριούχων. μη διστάσετε να πλύνετε αυτοκίνητα ή να σκουπίσετε τους δρόμους. Γενικά, οι ΗΠΑ είναι σίγουρα εχθρός της Ρωσίας, αλλά εχθρός άξιος σεβασμού. Για παράδειγμα, ο Μέγας Πέτρος δεν συμπαθούσε τους Ευρωπαίους, ειδικά τους Βρετανούς και τους Γερμανούς, προβλέποντας ότι στο μέλλον η Ρωσία θα πολεμούσε μαζί τους! Μαθήτευσε όμως με τους λαούς αυτούς με φρενίτιδα, παντρεύτηκε μια Γερμανίδα και περικυκλώθηκε από ξένους. Ο Πέτρος δεν ήταν περήφανος και δούλευε προσωπικά με αεροπλάνο και τσεκούρι. Φυσικά ήταν σκληρός, βασάνιζε ακόμη και προσωπικά τους επαναστάτες, αλλά διαφορετικά ήταν αδύνατο να αναδειχθεί η Ρωσία. Εξάλλου, ο καλύτερος τρόπος για να ξεσηκώσεις έναν τεμπέλικο ταύρο είναι με ένα μαστίγιο. Ο ρωσικός λαός είναι δυνατός, αλλά του λείπει η φιλοδοξία και το μπουλντόγκ. Ο Τσάρος Πέτρος είχε και τα δύο, αλλά του έλειπε η αυτοπειθαρχία: έπινε πολύ, κάπνιζε και πορνευόταν. Τα όργια υπονόμευσαν την υγεία του βασιλιά και δεν βρέθηκε ίσος διάδοχος. Το αιώνιο πρόβλημα των μοναρχιών είναι ότι ο γιος ενός σκληρού, με ισχυρή θέληση πατέρα πολύ συχνά κληρονομεί την απαλή, υπάκουη φύση της μητέρας του. Ένας κυβερνήτης είναι σαν την αιχμή του βέλους - αν είναι ευγενικός, θα οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο! Μόνο η σκληρότητα θέλει και εξυπνάδα. Συγκεκριμένα, ο Νικόλαος ο Πρώτος - Πάλκιν είχε αρκετή σκληρότητα, αλλά υπήρχε έλλειψη ευφυΐας. Ο Στάλιν είχε και τα δύο, έναν εξαιρετικό στοχαστή και πολιτικό. Δυστυχώς, συκοφαντήθηκε από τους διαδόχους του, ειδικά από μη οντότητες όπως ο Γκορμπατσόφ και ο Χρουστσόφ. Αλίμονο, το όνομά του δεν εκτιμήθηκε ποτέ σωστά κατά τη διάρκεια της δίωξης για τον Στάλιν: μόνο λίγοι στάθηκαν όρθιοι. Αν και αν όχι για τη σκληρότητά του, θα έπρεπε να ζούμε υπό τον Χίτλερ. Τι πραγματικά συνέβη σε αυτή την περίπτωση; Ο Φύρερ δεν σχεδίαζε τη χονδρική εξόντωση των Σλάβων, αλλά τους αντιλαμβανόταν ως λαό δεύτερης κατηγορίας. Πίστευε ότι ογδόντα τοις εκατό οι Σλάβοι μπορούσαν να γερμανοποιηθούν, αλλά πίστευε ότι έπρεπε να υπάρχει αυστηρή υποταγή στην ανώτερη φυλή! Επιπλέον, ανησυχούσε για τη γονιμότητά τους. Γενικά, το να είσαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας δεν είναι καλό. Ο Χίτλερ ήταν σαν ένας λυσσασμένος εθνικιστής: έβαζε τους Γερμανούς πάνω από όλους, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ρώσοι ήταν μερικά βήματα πιο κάτω. Επιπλέον, ο Φύρερ ήθελε να χαμηλώσει το πολιτιστικό επίπεδο των Σλάβων, το οποίο ήταν επίσης πολύ κακό. Λοιπόν, οι Γερμανοί πολέμησαν σκληρά τους παρτιζάνους, καίγοντας χωριά μαζί με τους κατοίκους τους. Όχι, υπό σοβιετική κυριαρχία ήταν πολύ καλύτερα. Επιπλέον, η ΕΣΣΔ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν η μόνη χώρα στον κόσμο στην οποία οι τιμές μειώθηκαν από χρόνο σε χρόνο. Γενικά, υπάρχει ένας μύθος ότι επί Στάλιν αναπτύχθηκε μόνο η στρατιωτική βιομηχανία, ενώ οι μη στρατιωτικές βιομηχανίες έμειναν στάσιμες. Αλλά αυτό δεν είναι έτσι, υπάρχουν επίσης στατιστικά στοιχεία που μπορείτε να διαβάσετε στο Διαδίκτυο. Όχι μόνο τανκς και όπλα, υπήρχαν κόκκινοι Σοβιετικοί ηγέτες! Για παράδειγμα, η παραγωγή κονσερβοποιημένων τροφίμων αυξήθηκε από το 1928 έως το 1950 επτά φορές, και τα λουκάνικα κατά πεντέμισι φορές, τα μήλα κατά τρεις φορές και τα ποδήλατα κατά εβδομήντα δύο φορές!
  Η γωνία ανύψωσης έγινε μικρότερη και τα αγόρια ένιωσαν ανακούφιση. Ο Σαντάτ, παίρνοντας μια ανάσα, πνιγμένος στον αέρα, ρώτησε:
  - Ότι ο Τζένγκις Χαν κατέκτησε το Χορεζμ;!
  Η Γιάνκα μουρμούρισε με προσπάθεια:
  - Ναί! Νικηθείς! Επιπλέον, μια σειρά από πόλεις της Μπουχάρα, της Σαμαρκάνδης και άλλων παραδόθηκαν χωρίς μάχη. Ο Τζένγκις Χαν υποσχέθηκε ζωή και απελευθέρωση από τον τύραννο Σάχη.
  - Και με ξεγέλασε! - μάντεψε ο πονηρός Σαντάτ.
  Το αγόρι κούνησε το ιδρωμένο, ωραίο κεφάλι του:
  - Σωστά! Σκότωσε όλους τους άνδρες και οδήγησε τις γυναίκες και τα παιδιά στη σκλαβιά. Διαφορετικά, ο ιππικός του στρατός θα πέθαινε στην έρημο. Ο Χορέζμ έπεσε, ο Σάχης χάθηκε. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Θλιβερή ιστορία, ποταπός πόλεμος. Ο Τζένγκις Χαν συνήθως δεν κράτησε τον λόγο του και δεν βιαζόταν να δείξει έλεος!
  - Κανείς δεν βιάζεται να δείξει έλεος! Θα ήταν ανόητο να γλιτώσεις τους εχθρούς σου. - Ο Σαντάτ ενέκρινε.
  - Μεμονωμένες πόλεις, ωστόσο, αντιστάθηκαν πεισματικά, ειδικά στην επικράτεια του Ιράν, που αποτελεί τμήμα του Χορεζμ. Σύμφωνα με το μύθο, ο Τζένγκις Χαν έκοψε προσωπικά την καρδιά του εγγονού του Σάχη. - Ο Γιάνκα έσκυψε και τράβηξε το λουρί με τα δόντια του, νιώθοντας την αλμύρα.
  - Και μετά? - Ο Άλι παρενέβη στη συζήτηση.
  Το αγόρι ήθελε να ανοίξει τα χέρια του, αλλά ήταν δεμένα σφιχτά:
  - Ο γιος του Σάχη, ο Geral ed-Din, πολέμησε με τον Τζένγκις Χαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μερικές φορές πέτυχε ιδιωτικές επιτυχίες, ακόμη και νίκησε τον σαράντα χιλιάδες στρατό του Μογγόλου σατράπη, αλλά στο τέλος τελείωσε και αυτός ζωή σε πάσσαλο. Ο Τζένγκις Χαν έστειλε μέρος των στρατευμάτων του πιο δυτικά. Πέρασαν τα βόρεια του Χαλιφάτου της Βαγδάτης και μπήκαν στη Γεωργία και την Αρμενία. Οι Γεωργιανοί δεν είχαν ούτε έναν άρχοντα, οι πρίγκιπες πρόδωσαν ο ένας τον άλλον. Κατά τη διάρκεια της μάχης, ακόμη και ένας από τους πρίγκιπες χτύπησε τα αδέρφια του στο πίσω μέρος. Αντιμετωπίστηκαν γρήγορα και οι πυρηνικοί πυροβολητές έσπασαν γρήγορα την πλάτη του συμμάχου τους. Στη συνέχεια, οι Μογγόλοι κατέβηκαν στον ποταμό Terek, λεηλατώντας γειτονικά χωριά, περπάτησαν κατά μήκος του Κουμπάν και έφτασαν στο πρώην ρωσικό φρούριο Tmutarakan.
  Το αγόρι έβηχε, δυσκολευόταν να πάρει την ανάσα του, να κουβαλήσει ένα φορτίο και ταυτόχρονα να μιλήσει ήταν πολύ δύσκολο. Ωστόσο, όντας σχεδόν έφηβος, προσπάθησε να κρύψει τον πόνο και την αδυναμία που συνήθως χαρακτηρίζουν τα αγόρια.
  Ο Σαντάτ, επίσης όχι αδύναμος, ρώτησε:
  - Τι ακολουθεί λοιπόν;
  Η Γιάνκα τίναξε τον ιδρώτα και συνέχισε την ιστορία, προσπαθώντας να μιλήσει με ομοιόμορφη φωνή:
  - Οι Μογγόλοι δεν εισέβαλαν στο ίδιο το φρούριο. Πρότειναν στον διοικητή, εκπρόσωπο των ευρωπαϊκών Hanse, απλώς να αγοράσει τους σκλάβους που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.
  Συμφώνησε! Μερικοί από τους Τατάρους, με το πρόσχημα των σκλάβων, μπήκαν στη μεγάλη και πλούσια πόλη. Επιτέθηκαν ξαφνικά στους φρουρούς, άνοιξαν τις πύλες και όρμησε μέσα ένας στρατός από Ασιάτες.
  - Αυτό είναι ενδιαφέρον! - Τα μάτια των νεαρών σκλάβων φωτίστηκαν.
  - Αφού βίασαν τις γυναίκες και σκότωσαν όλους τους άνδρες - ο διοικητής κρεμάστηκε ανάποδα και του έδεσαν πέτρες στα χέρια, οι Μογγόλοι έφυγαν από αυτή την πόλη με πλούσια λάφυρα. Έφτασαν ενισχύσεις από τον Τζένγκις Χαν, ο οποίος εκείνη τη στιγμή είχε κατακτήσει όλο το Χορεζμ. Οι Τάταροι κινήθηκαν εναντίον των Κιπτσάκων, περισσότερο γνωστοί ως Κουμάνοι.
  - Θα πρέπει τουλάχιστον να μας σχεδιάσετε έναν χάρτη, αλλιώς δεν θα καταλάβετε πώς έγινε αυτό! "Απότομα", είπε ο Σαντάτ.
  -Τι συμβαίνει έτσι;! - Η Γιάνκα αγανάκτησε.
  Ο Άλι επέπληξε τον φίλο του:
  - Δεν χρειάζεται! Τι μας νοιάζει η χώρα του; Ίσως και να τον πονάει να το θυμάται.
  Η Yanka συμφώνησε:
  - Σίγουρα πονάει να θυμόμαστε τη μάχη στο Kalka! Όντας μια σπουδαία χώρα, η Ρωσία δεν έχανε συχνά, αλλά όταν συνέβη ήταν πραγματικά μια τραγωδία.
  Ο Σαντάτ παρατήρησε φιλοσοφικά:
  - Αλλά αν δεν υπήρχαν καθόλου ήττες, η χώρα σας θα είχε κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο και όλοι οι πόλεμοι θα είχαν τελειώσει;
  - Αυτό θα ήταν υπέροχο! - Η Γιάνκα τράβηξε τα σχοινιά.
  - ΟΧΙ καλα! Δεν υπήρχε πουθενά να αγωνιστεί!
  Η Γιάνκα αντιτάχθηκε έντονα:
  - Και χώρο! Θα ξεκινούσαμε την επέκταση σε άλλους κόσμους! Φυσικά, αρχικά, δεν θα πλήρωνε τα χρήματα, αλλά με τον καιρό θα αναπτυσσόταν η τεχνολογία και η κατάκτηση νέων εδαφών θα γινόταν προτεραιότητα.
  - Σίγουρος? - Ο Σαντάτ στένεψε τα μάτια του.
  Ο Γιάνκα ξέχασε για λίγο την κούρασή του:
  - Ναί! Κάποτε, όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική, πολλοί αμφισβητούσαν επίσης αν τα νέα εδάφη θα έφερναν κέρδος, επειδή ήταν πολύ απομακρυσμένα και έπρεπε να πλεύσουν για αρκετούς μήνες, και μετά τίποτα, τα κυριάρχησαν. Κάποτε υπήρχαν ανόητοι στη Ρωσία που πούλησαν την Αλάσκα και έδωσαν δωρεάν τα νησιά της Χαβάης. Οι ηλίθιοι κοντά στον βασιλιά πίστευαν επίσης ότι αυτοί οι χώροι δεν πλήρωναν τον εαυτό τους. Και οι Αμερικάνοι τα πήραν και τα κυριάρχησαν. Μόνο χρυσός αξίας δισεκατομμυρίων αντλήθηκε, για να μην αναφέρουμε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μετάλλευμα, βωξίτη και ούτω καθεξής. Η μεγαλύτερη αξία είναι η γη, και πρέπει να προστατευτεί και να αυξηθεί. Η Ρωσία ανέκαθεν συγκέντρωνε εδάφη γύρω από τον εαυτό της, και η παραίτηση τουλάχιστον μέρους της επικράτειάς της ισοδυναμεί με κόψιμο του δακτύλου σας ή μέρους της καρδιάς σας.
  - Ναι, είναι λογικό! - Ο Σαντάτ συμφώνησε. - Αλλά και πάλι, θα μας μιλήσετε για τη μάχη στην Κάλκα. Δεν είναι?
  Η Γιάνκα αναστέναξε:
  - Λοιπόν, φυσικά! Στο απόγειο της μάχης, οι Πολόβτσιοι πρόδωσαν τους Καλμίκους και τους εγκατέλειψαν! Οι Μογγόλοι δωροδοκούσαν τους διοικητές. Αφού σκότωσαν τους Καλμίκους, πρόλαβαν τους Πολόβτσιους και αφού τους νίκησαν, πήραν πίσω όλο το χρυσάφι που είχε χρησιμοποιηθεί για δωροδοκία. Έκαναν τρομερές θηριωδίες στον κρατούμενο, σκίζοντας το δέρμα του ζωντανό. Οι Πολόβτσιοι φοβήθηκαν έναν νέο ισχυρό εχθρό και στράφηκαν στους Ρώσους πρίγκιπες για βοήθεια. Οι χθεσινοί εχθροί θέλησαν ξαφνικά να γίνουν σύμμαχοι.
  - Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο!
  - Τέσσερις πρίγκιπες πήγαν σε εκστρατεία, οι δυνάμεις τους δεν ήταν λίγες, περίπου πενήντα χιλιάδες μαχητές, συν άλλες πενήντα χιλιάδες από τους Πολόβτσιους. Υπήρχαν περίπου δύο λιγότεροι Μογγόλο-Τάταροι. Φαινόταν ότι το αποτέλεσμα της μάχης ήταν ξεκάθαρο.
  - Το διπλό πλεονέκτημα είναι πολύ! - μπήκε ο Άλι.
  Ένα δάκρυ κύλησε ακούσια από το δεξί μάτι του Γιάνκι:
  - Αλλά εδώ η ασυνέπεια στις πράξεις των πριγκίπων μας απογοήτευσε. Ο πρίγκιπας του Σούζνταλ, χωρίς να προειδοποιήσει τους άλλους, χτύπησε πρώτος, περικυκλώθηκε και σκοτώθηκε από τους Τάταρους. Ο πρίγκιπας του Κιέβου, αντίθετα, πήρε θέση σε ένα οχυρωμένο στρατόπεδο και δεν μπήκε ποτέ στη μάχη. Οι άλλοι δύο πρίγκιπες της Γαλικίας και του Σούζνταλ μπόρεσαν στην αρχή να απωθήσουν τους Μογγόλους-Τάταρους, αλλά οι Πολόβτσιοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν• οι τάξεις τους συντρίφθηκαν και μια χιονοστιβάδα απλώς παρέσυρε τα ρωσικά στρατεύματα. Ούτε την κρίσιμη στιγμή, ο πρίγκιπας του Κιέβου δεν ήρθε να βοηθήσει τους ετοιμοθάνατους συμμάχους του. Προφανώς σκέφτηκε: τόσο το καλύτερο, θα γίνω ο σημαντικότερος πρίγκιπας στη Ρωσία, όλη η εξουσία θα περάσει σε εμένα αν πεθάνουν οι άλλοι πρίγκιπες και η κληρονομιά τους εξασθενήσει!
  Ο Σαντάτ, προσπαθώντας να βγάλει ένα θραύσμα που ήταν ενσωματωμένο στη φτέρνα του, παρατήρησε:
  - Και αυτό πιστεύουν όλοι! Ακόμα κι αν ο λαός είναι ενωμένος. Αυτό είναι από καιρό το έθιμο, το δικό σου πουκάμισο είναι πιο κοντά στο σώμα!
  Ο Γιάνκα σταμάτησε, μαζεύοντας τις δυνάμεις του και μετά είπε λαχανιασμένη:
  - Αλλά αυτό δεν έπρεπε να σκεφτείς! Πρέπει να σεβαστούμε και να εκτιμήσουμε το πολύτιμο ρωσικό αίμα. Επιπλέον, θα πρέπει να θυμάστε. Μέχρι στιγμής δεν είναι πρόβλημα, αλλά μισό πρόβλημα. Οι Μογγόλοι έφτασαν σε μικρούς αριθμούς και πρέπει να νικηθούν για να δώσουν ένα μάθημα. Σε αυτήν την περίπτωση, κανείς δεν θα τολμούσε να τολμήσει στη Ρωσία. Συνιστάται να σκοτωθούν όλοι μαζί, ώστε να μην μιλήσει κανείς για τα εδάφη στα ανατολικά, και αν αυτό αποτύχει, τότε τουλάχιστον ενσταλάξτε τον φόβο για τα ρωσικά όπλα. Ο πρίγκιπας του Κιέβου, ωστόσο, ήταν μακριά από αυτές τις σκέψεις• ήθελε μόνο να εξυψώσει τον εαυτό του.
  - Μα έμεινε ζωντανός! - Τα αγόρια φλυαρούσαν από κοινού.
  Ο Γιάνκα κούνησε το κεφάλι του δυναμικά, σαν νεαρό άλογο:
  - Αλλά όχι! Αφού νίκησαν τους άλλους πρίγκιπες και τους Πολόβτσιους, οι Μογγόλοι επιτέθηκαν στο στρατόπεδο του πρίγκιπα. Είχε ακόμα σχεδόν τριάντα χιλιάδες πολεμιστές. Όλες οι επιθέσεις των Μογγόλων αποκρούστηκαν, υπέστησαν απώλειες. Τότε ο αρχηγός των νομάδων, Σουμπουντάι, πρότεινε. Ας παραδώσουν οι Ρώσοι τα όπλα τους και ας φύγουν εν ειρήνη στον τιμητικό τους λόγο. Φυσικά, δεν έπρεπε να πιστέψει κανείς την προσφορά αυτού του τσακαλιού, αλλά ο πρίγκιπας του Κιέβου, που ο ίδιος δεν κράτησε ποτέ τον λόγο του, ξαφνικά αποδείχθηκε τόσο ευκολόπιστος.
  - Ίσως του έκαναν μάγια; - Ο Άλι εξέφρασε τη γνώμη του.
  - Δεν το αποκλείω! Στην ανατολή, σε αντίθεση με τη Δύση, οι μάγοι και οι μάγοι δεν διώκονταν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσαν να αποκτήσουν μεγαλύτερη δύναμη. "Ο Γιάνκα θέλησε ξαφνικά με πάθος να γίνει ο ίδιος μάγος και να χτυπήσει τα πάλσαρ μάχης στους επιτηρητές και μετά να πέσει στο τρυφερό γρασίδι και να χαλαρώσει το εξαντλημένο σώμα του.
  - Ο πρίγκιπας εξαπατήθηκε! - Ο Σαντάτ γέλασε υστερικά.
  - Ναι, αφού ο στρατός κατέθεσε τα όπλα και έφυγε από το καταφύγιο, δέχθηκαν αμέσως επίθεση. Άοπλοι Ρώσοι στρατιώτες πολέμησαν όσο καλύτερα μπορούσαν, χρησιμοποιώντας γροθιές και δόντια, πετώντας χώμα, αλλά σχεδόν όλοι σκοτώθηκαν. Ο ίδιος ο πρίγκιπας και οι στενότεροι συνεργάτες του τοποθετήθηκαν κάτω από παγκάκια και καθισμένοι πάνω τους γιόρτασαν ένα γλέντι. Και έτσι ο πρίγκιπας πέθανε, σιγά σιγά συνθλίβοντας. Ένας ταπεινωτικός και επώδυνος θάνατος. Μην σκάβεις τρύπα για κάποιον άλλο...
  -Θα φτάσεις μόνος σου! - πρόσθεσε ομαλά ο Σαντάτ. - Αυτό έχει ήδη γίνει μια σταθερή ιδέα! Όμως έχασες νόμιμα.
  Ο Γιάνκα κούνησε το κεφάλι του• το μαστίγιο τον τσίμπησε ξανά καίγοντας το δέρμα του. Το αγόρι ανέπνευσε λίγο, έγινε πιο εύκολο:
  - Δεν νομίζω ότι είναι τόσο νόμιμο. Κατά καιρούς οι Ρώσοι νίκησαν σημαντικές ανώτερες δυνάμεις. Για παράδειγμα, ο Monomakh έκοψε αμέτρητες ορδές Πολόβτσιων. Είναι αλήθεια ότι οι σύγχρονοι χρονικογράφοι το θεωρούν υπερβολή: ότι τριάντα χιλιάδες μαχητές του νίκησαν μισό εκατομμύριο.
  - Μισό εκατομμύριο! - Πεντακόσιες χιλιάδες δηλαδή! - Ο Άλι ξαφνιάστηκε.
  Ο Σαντάτ βούρκωσε:
  - Ναι, υπερβολή! Τριάντα χιλιάδες δεν μπορούν να νικήσουν τα πεντακόσια! Ένα καρύδι δεν θα σπάσει ένα λιθόστρωτο.
  Ο νεαρός αφηγητής κατάπιε, ο λαιμός του είχε ήδη στεγνώσει, και συνέχισε να υφαίνει την ομιλία του:
  "Ίσως, λόγω του χρόνου, να είναι αδύνατο να επαληθευτεί, αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό. Μετά τη νίκη, ο Subudai επιτέθηκε στα εδάφη Ryazan. Ο στρατός του πλησίασε το Ριαζάν, αλλά δεν μπόρεσε να το πάρει, μετά από το οποίο κύλησε πίσω. Μερικοί από τους στρατιώτες μετακόμισαν στο βουλγαρικό βασίλειο, αλλά ηττήθηκαν. Ο ίδιος ο Τζένγκις Χαν επέστρεψε στη Μογγολία και αποφάσισε να κατακτήσει την υπόλοιπη Κίνα. Οι πολεμιστές του, έχοντας κερδίσει τόσες νίκες, θεωρούσαν τους εαυτούς τους ανίκητους. Στις μάχες χρησιμοποιήθηκαν κινεζικές εφευρέσεις, καταπέλτες και πυρίτιδα. Σε ηλικία εβδομήντα δύο ετών, ο Τζένγκις Χαν πέθανε. Πέθανε όπως ονειρευόταν κατά την πολιορκία ενός από τα φρούρια. Ο μεσαίος γιος του κληρονόμησε τον θρόνο
  Ο Udegei, που έγινε ο αυτοκράτορας όλων των Μογγόλων. Ο μεγαλύτερος, ο πιο βίαιος και επιθετικός γιος του Jochi σκοτώθηκε, σπάζοντας την πλάτη του• ο γιος του έμεινε στην ιστορία ως Batu Khan.
  Ο Γιάνκα έκανε πάλι διάλειμμα, αναρωτήθηκε νοερά: πότε θα τελειώσει επιτέλους η ανάβαση και θα γίνει λίγο πιο εύκολο. Τα ξυπόλυτα πόδια του παίρνουν φωτιά, από τα κοφτερά βότσαλα των βουνών, σαν να τον βασανίζουν στο ράφι. Γενικά πώς είναι η ζωή για έναν δούλο, μια μίζερη ύπαρξη παρόμοια με την κόλαση. Εδώ θυμάσαι άθελά σου το σχολείο. Το να κάθεσαι στην τάξη είναι βαρετό• είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να τρέχεις ή να σερφάρεις στο ατελείωτο Διαδίκτυο. Τα αγαπημένα μου μαθήματα είναι η φυσική αγωγή και το σχέδιο, ίσως και η ιστορία. Και εδώ! Υπάρχει πλούσια βλάστηση τριγύρω, καθαρός αέρας ανακατεμένος με δυνατό ιδρώτα. Παραδόξως, καθώς ανεβαίναμε στα βουνά, έγινε ακόμη πιο ζεστή, η θερμοκρασία ήταν ήδη στα τριάντα, γεγονός που ενέτεινε το μαρτύριο. Διψάω απελπισμένα, αλλά το στομάχι μου είναι ήδη άδειο. Τα βότσαλα κάτω από τα πόδια σας είναι μπλε, ένα μάλλον περίεργο χρώμα• να είστε προσεκτικοί όταν τοποθετείτε τα βασανισμένα πόδια σας για να μην πατήσετε πάνω σε πολύ αιχμηρά.
  Ο Σαντάτ παρενέβη:
  - Τι συνέβη στη συνέχεια στην ιστορία της αυτοκρατορίας σας;
  Ο Γιάνκα συνέχισε απρόθυμα, ήταν επώδυνο να καταπιεί με στεγνό λαιμό:
  - Ο Μπατού Χαν και τα αδέρφια του κατέλαβαν τα εδάφη δυτικά της πέτρινης ζώνης, δηλαδή τα Ουράλια. Οι Κιπτσάκοι ή Κουμάνοι υποτάχθηκαν στους Μογγόλους. Έχοντας συγκεντρώσει έναν τεράστιο στρατό ιππικού τετρακοσίων χιλιάδων, ο Batu μετακόμισε στο Ryazan. Η Ρωσία του Κιέβου εκείνη τη στιγμή κατακερματίστηκε σε πολλά πριγκιπάτα. Το πριγκιπάτο Ryazan ήταν το πρώτο στο μονοπάτι της χιονοστιβάδας. Η πόλη προέβαλε πεισματική αντίσταση, αλλά έπεσε μετά από μια επίθεση έξι ημερών. Ολόκληρος σχεδόν ο πληθυσμός καταστράφηκε. Οι Μογγόλοι πετούσαν μωρά στη φωτιά, όρμησαν πάνω στις γυναίκες, τους έκοψαν το στήθος και τους άνοιξαν την κοιλιά. Την ίδια ώρα κάηκαν όλες οι κοντινές πόλεις και χωριά. Οι εισβολές άρχισαν το χειμώνα και ήταν δύσκολο να κρυφτείς στα κρύα δάση.
  Ο Άλι, περίεργος, ρώτησε:
  - Τι είναι ο χειμώνας;
  - Αυτό είναι όταν χιονίζει και κάνει κρύο. Έχετε δει ποτέ χιόνι; - Η Γιάνκα ένιωσε ξαφνικά ανώτερη.
  - Όχι, δεν το είδα! Περίμενε ένα λεπτό όμως! Είναι ψηλά στα βουνά! Μόνο στα ψηλότερα βουνά! Οι κορυφές εκεί είναι τόσο λευκές και κρύες. Πραγματικά δεν το έχω δει ο ίδιος, αλλά οι ταξιδιώτες μου το είπαν. - Τα μάτια του Άλι έλαμψαν.
  Η Yanka ένιωσε επίσης καλύτερα, προφανώς πήρε έναν δεύτερο αέρα:
  - Καλά που κατάλαβες! Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι ο χειμώνας μάλλον ωφέλησε τους Μογγόλους. Είναι αλήθεια ότι το χιόνι εμπόδισε τα άλογα να πάρουν τροφή, αλλά και εδώ οι Ρώσοι ήταν άτυχοι, το κάλυμμα των χιονοστιβάδων δεν ήταν αρκετά παχύ. Ο πρίγκιπας Ριαζάν έστειλε αγγελιοφόρους στο Σούζνταλ, το Βλαντιμίρ, το Κίεβο, το Τσέρνιγκοφ, το Νόβγκοροντ ζητώντας βοήθεια. Κανένας όμως από τους πρίγκιπες δεν έστειλε απόσπασμα. Μόνο ο Μέγας Δούκας του Βλαντιμίρ-Σούζνταλ έστειλε ένα μικρό απόσπασμα με τον γιο του Βλαντιμίρ στη Μόσχα. Αλλά αυτό ήταν μόνο μια σταγόνα στη θάλασσα. Οι Μογγόλο-Τάταροι κατέλαβαν τη Μόσχα με θύελλα• εκείνη την εποχή ήταν μόνο μια μικρή εμπορική πόλη. Όπως την αποκαλούσαν - η πόλη σε επτά λόφους. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι στο μέλλον η πρωτεύουσα της Ρωσίας θα είναι εκεί. Και έτσι κατακτήθηκε από τους εισβολείς. Το επόμενο χτύπημα έπεσε στο Πριγκιπάτο του Σούζνταλ. Όσο κι αν προσπάθησαν οι Ρώσοι στρατιώτες, δεν μπορούσαν να κρατήσουν τις πόλεις. Γενικά τα στοιχεία για τις μάχες είναι εξαιρετικά αντιφατικά. Είναι γνωστό ότι οι ορδές των Μογγόλων πέρασαν από το Σούζνταλ. Όλοι οι πρίγκιπες έπεσαν στη μάχη. Στον ποταμό Βιάτκα, ο στρατός του πρίγκιπα του Σούζνταλ ηττήθηκε και οι Μογγόλοι έδεσαν το κεφάλι του σε ένα άλογο. Στη συνέχεια το μονοπάτι βρισκόταν στο Νόβγκοροντ. Οι Νοβγκοροντιανοί και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος, που αργότερα ονομάστηκε Νιέφσκι, δεν βοήθησαν τους γείτονές τους. Το Νόβγκοροντ, πλούσιο σε αγαθά, σώθηκε από τους βάλτους και το γεγονός ότι, σύμφωνα με το μύθο, ο κύριος σαμάνος Kireney-Zadan πνίγηκε στους βάλτους. Μετά από αυτό οι δεισιδαίμονες Μογγόλοι γύρισαν πίσω. Στο δρόμο, πολλές ακόμη πόλεις λεηλατήθηκαν και το Κοζέλσκ αντιστάθηκε για επτά εβδομάδες. Πολλές δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι πέθαναν, το ανατολικό τμήμα της Ρωσίας καταστράφηκε.
  Το αγόρι παραλίγο να τρυπήσει το πόδι του σε μια πολύ κοφτερή πέτρα, σαν ακονισμένη βελόνα, έχοντας καταφέρει να αποφύγει την τελευταία στιγμή. Ο δρόμος ήταν φοβερός, ακόμα και τα άλλα σκλάβα αγόρια, πιο σκληραγωγημένα από τα χρόνια της αιχμαλωσίας, γκρίνιαζαν.
  Μετά από μια παύση και προσαρμόζοντας την αναπνοή του, ο Γιάνκα συνέχισε:
  - Μετά την οποία ακολούθησε μια παύση δύο ετών. Οι Μογγόλοι συσσώρευσαν δύναμη και συγκέντρωσαν στρατεύματα από όλη την Ασία. Τελικά, έχοντας ανεβάσει το μέγεθος του στρατού σε περισσότερες από εξακόσιες χιλιάδες, έσπευσαν στρατεύματα στο Κίεβο.
  Ο Σαντάτ, δείχνοντας φυσική περιέργεια, ρώτησε:
  - Βοήθησε το Νόβγκοροντ;
  Ο Γιάνκα τράβηξε ξανά τη ζώνη με τα δόντια του, η κόκκινη λωρίδα στο στήθος του έγινε πιο βαθιά και εμφανίστηκαν ακόμη και μώλωπες.
  - Οχι! Αν και γενικά εκείνη τη στιγμή περιοριζόταν από τον αγώνα κατά των Γερμανών και των Σουηδών. Ωστόσο, ο Αλέξανδρος Νιέφσκι ήταν πάντα πιστός στους Μογγόλους• δεν ήταν για τίποτα που ονομαζόταν γιος του Μπατού. Το Κίεβο αντιστάθηκε για δύο μήνες, οι Mughals έχασαν στις επιθέσεις, περίπου ενενήντα χιλιάδες σκοτώθηκαν. Έχοντας καταστρέψει την πόλη και η τελευταία εκκλησία καταστράφηκε με ένα κριάρι, οι Τάταροι έσπευσαν στη Δύση. Ο στρατός του Daniil Galitsky δεν πολέμησε τους Μογγόλους, αλλά υποχώρησε σε ισχυρά φρούρια. Οι ίδιοι οι Τάταροι όρμησαν περαιτέρω, νικώντας τον ουγγρικό στρατό των εκατό χιλιάδων. Αλήθεια, ο βασιλιάς Μπέλα έσωσε. Οι κύριες δυνάμεις των Μογγόλων πλησίασαν τη Βιέννη, αλλά η νότια πλευρά χτυπήθηκε από τους Σέρβους και τους Βούλγαρους και τη βόρεια πλευρά από τους Τσέχους. Και ο υπέρτατος κάγκαν όλων των Μογγόλων πέθανε και άρχισε η αναταραχή. Ο Μπατού Χαν γύρισε τις ορδές του πίσω. Αυτή ήταν η τελευταία του εκστρατεία μεγάλης κλίμακας . Μετά από αυτό ο Batu εγκαταστάθηκε στο Βόλγα, όπου έχτισε την πρωτεύουσα και ίδρυσε τη Χρυσή Ορδή. Μετά από αυτό άρχισε ο μογγολο-ταταρικός ζυγός. Κράτησε 240 χρόνια!
  Ο Άλι σφύριξε:
  - Ουάου! Τόσος χρόνος για να είσαι σκλάβος!
  Το αγόρι, σχεδόν κλαίγοντας, είπε με πόνο στη φωνή του:
  - Έχει ήδη συμβεί! Αυτό είναι το τίμημα για το γεγονός ότι οι Ρώσοι είναι διχασμένοι. Ο Αλέξανδρος Νιέφσκι νίκησε τους Γερμανούς στη λίμνη Πέιψι και στη συνέχεια έγινε Πρίγκιπας του Κιέβου. Γενικά, η προσωπικότητα είναι διφορούμενη. Όταν οι Νοβγκοροντιανοί αρνήθηκαν να αποτίσουν φόρο τιμής, κατέλαβε την πόλη θύελλα, σκότωσε και βασάνισε πολλούς Ρώσους. Βασάνισε και εκτέλεσε ακόμη και τον ίδιο του τον γιο. Σύμφωνα με το μύθο, δηλητηριάστηκε από τον Τατάρ Χάνσα από ζήλια. Γενικά, το γεγονός ότι ο Αλέξανδρος Νιέφσκι έγινε άγιος ήταν μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη πράξη, πολλοί το αμφισβήτησαν. Ωστόσο, τα κριτήρια αγιοποίησης είναι πολύ αμφιλεγόμενα σε όλες τις περιπτώσεις! Γιατί, για παράδειγμα, ο Νικόλαος Β' αγιοποιήθηκε, αλλά ο Μέγας Πέτρος και ο Ιβάν ο Τρομερός όχι; Από τι είναι ο διοικητής του ναυτικού;
  Ο Ουσάκοφ είναι άγιος, αλλά ο Σουβόροφ και ο Κουτούζοφ όχι!
  - Δεν τους ξέρω, οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά! - απάντησε ο Σαντάτ, γλείφοντας τον ιδρώτα από τα σκοτεινά, αδυνατισμένα μάγουλά του. - Αλλά μου φαίνεται ότι αυτό εξαρτάται όχι μόνο από τη στρατιωτική αξία, αλλά από τη διάθεση των αρχόντων.
  - Φυσικά και αυτό είναι μέρος του. - συμφώνησε η Γιάνκα.
  Ο δρόμος ανηφόριζε απότομα, και πέρασαν το πέρασμα. Οι επιτηρητές μαστίγωσαν αλύπητα και τα άλογα και τα αγόρια. Το κεφάλι του Γιάνκι βούιζε από απάνθρωπη ένταση. Η ζώνη έσκαψε οδυνηρά στον ήδη ταλαιπωρημένο ώμο μου και οι βλεφαρίδες μου άνοιξαν τα πλευρά και την πλάτη μου μούσκεμα στον ιδρώτα. Το αγόρι προσπάθησε με όλη του τη δύναμη, το στομάχι του βούλιαξε, φαινόταν ότι το εσωτερικό του κόντευε να ξεκολλήσει. Τώρα τα αγόρια γκρίνιαζαν και μύριζαν στα πνευμόνια τους, μόλις εξαντλημένα, όλα ήταν τόσο σκληρά και αφόρητα.
  Ο Γιάνκα συσπάστηκε μερικές ακόμη φορές και κόντεψε να πέσει, αλλά όταν κινείσαι, η αντίσταση της επιφάνειας εξασθενεί λίγο. Κάθε βήμα ήταν οδυνηρό• αιχμηρά, πολύ καυτά βότσαλα έσκαβαν τα νύχια τους στα γυμνά πόδια του αγοριού, αλλά εκείνο συνέχισε να προχωράει.
  - Γίνε ιππότης! - ψιθύρισαν τα ξερά χείλη.
  - Ευθυμία! - Ο Άλι τον στήριξε.
  Θυμήθηκα το τραγούδι του Vysotsky: αφήστε τις συνομιλίες, μπροστά και πάνω, εκεί! Άλλωστε αυτά είναι τα βουνά μας, θα μας βοηθήσουν! Θα μας βοηθήσουν!
  Το μαστίγιο κόβει το δέρμα, μια κραυγή ξεφεύγει από το λαιμό, το επόμενο χτύπημα είναι πιο χαμηλά στα γυμνά, μαυρισμένα πόδια. Μερικά δάκρυα πέταξαν από τα μάτια μου και δεν ήταν πλέον δυνατό να συγκρατήσω τους στεναγμούς μου. Η Γιάνκα ανοίγει το στόμα της, αναπνέει λαίμαργα, τεντώνει τους κοιλιακούς και τα πόδια της. Ναι, αυτό είναι εντελώς ανυπόφορο, αλλά πρέπει να επιβιώσει και να κερδίσει. Θέλω πολύ να πέσω και να μην σηκωθώ, οπότε ας είναι - ό,τι γίνει! Αν τον χτυπήσουν μέχρι θανάτου, τότε τουλάχιστον όλα του τα βάσανα θα τελειώσουν. Εδώ, μέσα από το πέπλο, εμφανίζεται ξανά μπροστά στη Γιάνκα το χαρούμενο και ταυτόχρονα τρομερό πρόσωπο του δαίμονα.
  - Αν πεθάνεις, ο τοπικός Σατανάς θα φροντίσει την ψυχή σου, βρίσκοντάς της μια θέση στον κάτω κόσμο!
  Ο Γιάνκα ανατριχιάζει σαν να τον τρύπησε ηλεκτρικό ρεύμα και πετάει το σώμα του μπροστά, κινώντας το ατίθασο κάρο! Λίγο ακόμα, μια τελευταία προσπάθεια.
  Σχεδόν χάνει τις αισθήσεις του, το αγόρι βλέπει ότι το κορυφαίο σημείο έχει ξεπεραστεί και το φορτωμένο κάρο κατεβαίνει. Η Γιάνκα κουνάει το κεφάλι της, πιτσιλίζοντας ιδρώτα, ανακατεμένο άφθονο με αίμα. Φαίνεται ότι το μαστίγιο του έξυσε το μάγουλο. Το αγόρι νιώθει πολύ καλύτερα, η καρδιά του χτυπά σαν τύμπανο, ηρεμεί.
  - Ουάου, φρίκη!
  Τα άλλα αγόρια ήταν επίσης εντελώς εξουθενωμένα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι μετά το ορόσημο τα μάτια τους φωτίστηκαν και ξεσηκώθηκαν. Ο Σαντάτ μάλιστα ρώτησε:
  - Πώς ξεφορτώθηκες τον μογγολοταταρικό ζυγό;
  Ο Γιάνκα, αποτινάσσοντας τη μέγγενη που βασάνιζε τους μύες του, συνέχισε:
  - Υπήρξαν αρκετές προσπάθειες, αλλά ήταν ανεπιτυχείς. Μέχρι που τελικά ο Ντμίτρι Ντονσκόι νίκησε τους Μογγόλους-Τάταρους στο γήπεδο του Κουλίκοβο. Ήταν σαν να λέμε μια σκληρή μάχη. Συγκεντρώθηκαν εκατό χιλιάδες Ρώσοι, και εκατόν πενήντα ιππείς Τάταροι και είκοσι χιλιάδες Γενουάτες πεζοί. Η ισορροπία των δυνάμεων ήταν υπέρ του εχθρού, αλλά ο Ντμίτρι Ντονσκόι είχε ένα πονηρό σχέδιο. Γνωρίζοντας ότι στους Μογγόλους αρέσει να κάνουν την κύρια επίθεσή τους στα πλευρά, ετοίμασε ένα ισχυρό σύνταγμα ενέδρας στο δάσος. Επιπλέον, τα στρατεύματά του βρίσκονταν μεταξύ των ποταμών Dubnyak και Smolka, γεγονός που δεν επέτρεψε στον εχθρό να εκμεταλλευτεί πλήρως το αριθμητικό πλεονέκτημά του. Ο πρίγκιπας τοποθέτησε το ένα τρίτο του στρατού του σε εφεδρεία. Ο εχθρός κατάφερε να συντρίψει το ηγετικό σύνταγμα, αλλά στη δεξιά πλευρά, οι Ρώσοι μπόρεσαν να ενισχύσουν τη θέση τους. Υποχώρησε και η άμυνα στο κέντρο. Οι Ρώσοι άντεξαν. Στη συνέχεια, ο Mamai πέταξε όλες τις εφεδρείες του στην αριστερή πλευρά. Οι Τάταροι έσπασαν τις άμυνες και άρχισαν να διαπερνούν τις διαβάσεις. Νόμιζαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα κατέστρεφαν ολόκληρο τον στρατό. Ο πρίγκιπας Ντμίτρι Ντονσκόι περίμενε μέχρι να φυσήξει ο άνεμος στο πίσω μέρος των ρωσικών στρατευμάτων και έσπευσε να επιτεθεί. Όταν χτυπιέσαι στην πλάτη, είναι πάντα απροσδόκητο. Οι Τάταροι ηττήθηκαν και, παρόλο που δύο χρόνια αργότερα, ένας άλλος χάν Τογκταμίς έκαψε τη Μόσχα, το μέγεθος του επαίσχυντου φόρου τιμής μειώθηκε σημαντικά.
  Ο Σαντάτ, με την έννοια ενός εκλεπτυσμένου στρατηγού, παρατήρησε:
  - Ο Ντμίτρι κέρδισε, αλλά αν οι Τάταροι είχαν χτυπήσει το δάσος!
  Η Γιάνκα χαμογέλασε επιεικώς:
  - Το ποτάμι τους εμπόδισε να χτυπήσουν στην ενέδρα• επιπλέον, οι Ρώσοι τοξότες είναι πολύ αποτελεσματικοί στον αγώνα κατά των ιππέων! Όταν δεν μπορούν να ανεβάσουν ταχύτητα, κολλημένοι στο δάσος. Γενικά, οι τακτικές ενέδρας είναι οι πιο αποτελεσματικές. Εκατό χρόνια αργότερα, υπό τον Ιβάν τον Τρίτο, οι Ρώσοι έριξαν τελικά τον ζυγό!
  Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι το κάρο είχε μετακινηθεί λίγο στην άκρη, ο πρώην Μοσχοβίτης έτριψε την ανελέητα πονεμένη φτέρνα του στο γρασίδι. Προσπάθησε να σταματήσει τη φαγούρα. Ωστόσο, η κατηφόρα είναι ασύγκριτα πιο εύκολη.
  - Ακούμε! - Ο Σαντάτ σχεδόν φώναξε. Οι ώμοι, τα πλευρά και η πλάτη του ήταν ήδη τόσο χτυπημένα που δεν αντέδρασε ούτε στο σύντομο χτύπημα του μαστίγιου.
  Τα άλλα παιδιά έγνεψαν καταφατικά:
  - Λοιπόν, ας συνεχίσουμε να λέμε ψέματα!
  - Δεν λέω ψέματα, λέω την ειλικρινή αλήθεια! - Η Γιάνκα προσβλήθηκε.
  - Αυτή είναι η ρήση μας! - εξήγησε ο Άλι. - Λέμε ψέματα, αλλά στην πραγματικότητα σημαίνει make up.
  Η Γιάνκα έγνεψε καταφατικά:
  - Καταλαβαίνω. Ο Ιβάν πήρε την εξουσία από τον πατέρα του Βασίλι τον Σκοτεινό. Αν και ήταν τυφλωμένος, έλεγχε με σταθερό χέρι. Ο Ιβάν ο Τρίτος άρχισε να ενώνει τα κατακερματισμένα πριγκιπάτα. Ένα από τα πρώτα βήματα είναι η μάχη με το Νόβγκοροντ. Όντας πολύ πιο αρχαία πόλη από τη Μόσχα, το Νόβγκοροντ ονομαζόταν Μέγας Διδάσκαλος. Η ανελέητη μάχη έληξε με μια βαριά ήττα για τους Novgorodians, μετά την οποία αναγνώρισαν την υπεροχή της Μόσχας πάνω από τους εαυτούς τους. Σε εκείνη τη μάχη, ο Ιβάν χρησιμοποίησε μουσκέτες και κανόνια σε μεγάλη κλίμακα για πρώτη φορά.
  Ο Σαντάτ διέκοψε:
  - Τι άλλο είναι αυτό;
  - Όπλα βασισμένα στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς. Η πυρίτιδα εκρήγνυται και διώχνει οβίδες και σφαίρες. Τρομερό όπλο! - Ο Γιάνκα σήκωσε τον αγκώνα του και τον τρύπωσε στο πιγούνι του.
  - Τι είναι η πυρίτιδα; - Ρώτησαν τα παιδιά.
  Το αγόρι έξυσε το σημάδι της βλεφαρίδας στο ζυγωματικό του. Πώς ήθελα να λύσω τα χέρια μου και να πάρω το πολυβόλο:
  - Αυτή είναι μια γκρίζα, μερικές φορές λευκή σκόνη που εκρήγνυται όταν αναφλέγεται. Παλαιότερα πίστευαν ότι εφευρέθηκε στην Κίνα, αλλά στη συνέχεια έγινε πιο μοντέρνα η εκδοχή ότι η πρώτη πυρίτιδα δημιουργήθηκε στον πρόγονο της Αρχαίας Ρωσίας, την Υπερβορέα. Είναι αλήθεια ότι οι Κινέζοι δεν ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν πυροβολικό, αν και έμοιαζαν με κανόνι. Διαφορετικά, δεν θα είχαν κατακτηθεί, πρώτα από τους Μογγόλους, και μετά από τους Μάντζους, και μετά η Κίνα κατακερματίστηκε για αρκετούς αιώνες μέχρι να ενωθεί από τους κομμουνιστές. Ωστόσο, τότε τα μουσκέτα ήταν πολύ ογκώδη, χρειαζόταν πολύ χρόνο για να φορτωθούν, είχαν χαμηλή ακρίβεια και υψηλή ανάκρουση. Όμως ο τρομερός βρυχηθμός που έκαναν είχε τρομερή επίδραση στα στρατεύματα και ιδιαίτερα στα άλογα. Απλώς έφυγαν τρέχοντας. Στην Τούλα, ο πρίγκιπας οργάνωσε την παραγωγή μουσκέτων και κανονιών. Οι Ρώσοι έριξαν τελικά τον ζυγό το 1480, αν και δεν υπήρξε μεγάλη μάχη. Οι Ρώσοι έκλεισαν το μονοπάτι των Τατάρων στο Oka. Υπήρχαν μικρές αψιμαχίες, αλλά οι Τάταροι δεν τόλμησαν να εμπλακούν σε μια μεγάλη μάχη. Μετά από την οποία προέκυψε μια διαμάχη μεταξύ τους και ο Υπέρτατος Khagan σκοτώθηκε. Οι Τάταροι, ωστόσο, δεν ήταν μόνοι. Λιθουανικά στρατεύματα έσπευσαν να τους βοηθήσουν. Το Μεγάλο Δουκάτο της Λιθουανίας έγινε τεράστιο και ο Μιντβόνγκ, εκμεταλλευόμενος την αποδυνάμωση των αναίμακτων ρωσικών ορδών από την εισβολή, κατέκτησε μέρος των σλαβικών εδαφών. Στη συνέχεια, αυτό το πρόσφατα μικρό πριγκιπάτο απορρόφησε σχεδόν ολόκληρη την επικράτεια της σύγχρονης Ουκρανίας (εκτός από την Κριμαία), τη Λευκορωσία, το Σμολένσκ και πολλά εδάφη. Ο ντόπιος πληθυσμός καταπιέστηκε βάναυσα από τους Litvins! Ο Ιβάν προκάλεσε αρκετές ήττες στον εχθρό, αλλά ο Ρωμαϊκός Παπισμός δεν ήθελε να χάσει τον έλεγχο της επίσημα καθολικής Λιθουανίας. Ξόδεψαν πολλά χρήματα, προσλαμβάνοντας τεράστιους αριθμούς μισθοφόρων, κυρίως Γερμανούς. Αντιμέτωπος με ανώτερες δυνάμεις, ο Ιβάν αναγκάστηκε να περάσει στην άμυνα. Επιπλέον, άρχισαν οι επιδρομές των Τατάρων της Κριμαίας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Ιβάν Βασίλιεβιτς αποφάσισε να κάνει ένα απελπισμένο βήμα. Έχοντας κάνει μια γρήγορη μετάβαση: επιτέθηκε στον πολωνο-γερμανικό στρατό. Η επίθεση σημειώθηκε τη νύχτα, η οποία ήταν μια πλήρης έκπληξη για τους αντιπάλους του πρίγκιπα. Μόνο περισσότεροι από πενήντα χιλιάδες αιχμάλωτοι συνελήφθησαν. Μετά την οποία συνήφθη ειρήνη. Μέρος της ανατολικής Ουκρανίας, η Βιάζμα και το Λευκορωσικό Γκόμελ, έγιναν μέρος της Ρωσίας. Είναι αλήθεια ότι το Κίεβο και το Σμολένσκ παρέμειναν με τη Λιθουανία. Ο Ιβάν βασίλεψε για αρκετό καιρό και πέθανε το 1505 από τη γέννηση του Χριστού. Ο μεγαλύτερος γιος Βασίλι ο Τρίτος, με το παρατσούκλι του Σιδήρου, κληρονόμησε τον θρόνο. Από την πλευρά της μητέρας του καταγόταν από την οικογένεια των Βυζαντινών Καίσαρων. Είναι αλήθεια ότι το ίδιο το Βυζάντιο κατακτήθηκε από τους Τούρκους ή όπως αποκαλούνταν και οι Οθωμανοί. Ο Βασίλης ο Τρίτος πολιόρκησε πολλές φορές το Καζάν και το Σμολένσκ. Δεν ήταν δυνατό να καταληφθεί το Καζάν• η πόλη ήταν καλά οχυρωμένη• επιπλέον, υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με τον ανεφοδιασμό του στρατού. Είναι μακριά από το πλησιέστερο κέντρο, το Νίζνι Νόβγκοροντ, και κατά μήκος της ξηρής διαδρομής τα καραβάνια ανεφοδιασμού υπόκεινται σε συνεχείς επιθέσεις από νομάδες. Η Μάχη του Σμολένσκ ήταν πιο επιτυχημένη. Είναι αλήθεια ότι η πολιορκία κατέληξε σε αποτυχία τρεις φορές. Τότε ο Πρίγκιπας Βασίλι διέταξε αύξηση της παραγωγής πυροσβεστικών όπλων, κυρίως βαρέων πολιορκητικών όπλων. Για να αυξηθεί η παραγωγικότητα, λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα - καταναγκαστική εργασία σκλάβων και αυξήθηκαν οι φόροι. Αυτό βοήθησε κατά τη δεύτερη πολιορκία. Το Σμολένσκ υποβλήθηκε σε καταστροφικούς βομβαρδισμούς για μια εβδομάδα: μετά τον οποίο η φρουρά συνθηκολόγησε. Ο ρωσικός στρατός προσπάθησε να αξιοποιήσει την επιτυχία του, αλλά λόγω διαφωνιών μεταξύ των κυβερνητών, ηττήθηκε κοντά στην Όρσα. Ο πόλεμος έληξε με μια εύθραυστη ειρήνη, με αποτέλεσμα η Ρωσία να ανακαταλάβει το Σμολένσκ, καλύπτοντας τη διαδρομή προς τη Μόσχα. Στα ανατολικά της πολιτείας, μεταξύ Νίζνι Νόβγκοροντ και Καζάν, χτίστηκε μια πόλη: στην καθομιλουμένη το παρατσούκλι Βασίλιεφσκ. Υποτίθεται ότι θα βελτιώσει τον ανεφοδιασμό του ρωσικού στρατού σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων εκστρατειών εναντίον του Καζάν. Ο Τσάρος Βασίλι ο Σιδερένιος σχεδίαζε στο μέλλον μια νέα επίθεση στο Καζάν και μια γρήγορη επίθεση στη Λιθουανία! Ήταν απαραίτητο να ανακαταλάβουμε τα σλαβικά εδάφη που προηγουμένως ανήκαν στη Ρωσία. Όμως ο βασιλιάς είχε κάποια οικογενειακά προβλήματα, η προηγούμενη σύζυγός του αποδείχθηκε στείρα και η νέα γέννησε πολύ αργά ένα παιδί. Ο ίδιος ο βασιλιάς πέθανε σε ηλικία μόλις πενήντα ετών. Φυσικά, δεν ήταν μεγάλος, και υπήρχε ένα παιδί στο θρόνο, μόλις τριών ετών. Ως αποτέλεσμα, ήρθε η ώρα των προσωρινών εργαζομένων και της αναταραχής. - Η Γιάνκα σώπασε, λαχανιάζοντας αέρα, το μυώδες στήθος του αγοριού ανατινάχθηκε.
  Ο Σαντάτ συμφώνησε και εδώ:
  - Όταν ο κληρονόμος είναι νέος, αυτό ακριβώς συμβαίνει! Κάθε λογής άθλιοι αντιβασιλείς περικύκλωσαν τον θρόνο σαν γύπες. Έτσι ανατράπηκε ο νόμιμος κληρονόμος μας...
  Αμέσως το αγόρι χτυπήθηκε με ένα μεγάλο μαστίγιο και αμέσως χαμήλωσε τη φωνή του:
  - Αυτός που ήταν ο ανώτατος βεζίρης και ούτε καν συγγενής της μεγάλης δυναστείας. Λένε ότι το αγοράκι κάηκε στο φούρνο. Τι φρίκη!
  Η Γιάνκα προσπάθησε να φτάσει στο γρασίδι, ένα πολύ οδυνηρό μείγμα πείνας και δίψας:
  - Ο Ιβάν ο τέταρτος ήταν τυχερός! Κατάφερε να επιβιώσει• σε ηλικία δεκατριών ετών, ο κύριος προσωρινός εργάτης Shuisky σκοτώθηκε με εντολή του. Στα δεκαεπτά του, ο Ιβάν, που είχε ήδη λάβει το παρατσούκλι ο Τρομερός, στέφθηκε και έγινε ο πρώτος Ρώσος Τσάρος. Είναι αλήθεια ότι ο τίτλος του βασιλιά δεν αναγνωρίστηκε από ξένους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Τσάρος πολιόρκησε δύο φορές το Καζάν και το κατέλαβε το 1552. Τέσσερα χρόνια αργότερα κατακτήθηκε και το Χανάτο του Αστραχάν. Ολόκληρος ο τεράστιος Βόλγας έγινε ρωσικό κράτος και το έδαφος της νέας Ρωσικής Αυτοκρατορίας σχεδόν διπλασιάστηκε. Έτσι, εξαλείφθηκε η απειλή επιδρομών από τα ανατολικά. Η αλήθεια παρέμεινε το Χανάτο της Κριμαίας. Αρχικά, ο βασιλιάς ήθελε να την κατακτήσει, αλλά η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν πολύ δυνατή. Επιπλέον, ήταν δύσκολο να ανεφοδιαστούν στρατεύματα σε όλη τη στέπα, επειδή εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν τρένα ή αυτοκίνητα.
  - Μηχανικά προϊόντα; - ρώτησε ο Σαντάτ στραβοκοιτάζοντας πονηρά.
  - Σαν αυτό! Αν και, για να είμαι ειλικρινής, το αυτοκίνητο είναι επίσης πρωτόγονο. Το πιο χαζό και άσχημο παιδί της προόδου: αυτό μπορεί να φανταστεί κανείς. Μυρωδάτη, άβολη, πλημμυρισμένη βενζίνη - μια πλήρης ασχήμια! - Η Γιάνκα ανοιγόκλεισε γρήγορα.
  Ο Άλι πρότεινε δειλά:
  - Μακάρι να μπορούσα να τον κοιτάξω!
  - Δεν είναι ακόμα ρεαλιστικό! - Ο Γιάνκα σκούπισε τον ιδρώτα με τον ξεφλουδισμένο αγκώνα του. - Ο Τσάρος Ιβάν ο Τρομερός αποφάσισε ότι θα ήταν ευκολότερο και απλούστερο να κατακτήσει τη Λιβονία. Αυτό το ιπποτικό τάγμα μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε αποδυναμωθεί και υποβαθμιστεί. Επιπλέον, πολλοί ιππότες ασπάστηκαν τον Λουθηρανισμό, πράγμα που σημαίνει ότι το Βατικανό δεν θα παρείχε ενεργή υποστήριξη. Πριν την εκστρατεία κατασκευάστηκε μεγάλος αριθμός κανονιών. Ο πόλεμος ξεκίνησε με επιτυχία• τα ρωσικά στρατεύματα ξεκίνησαν εκστρατεία τον Νοέμβριο και απροσδόκητα συνέλαβαν γρήγορα τον Νάρβα και τον Γιούριεφ. Σε έξι μήνες καταλήφθηκαν τριάντα πόλεις και φρούρια. Ωστόσο, η Πολωνία, η Λιθουανία και μισθωμένοι Γερμανοί μισθοφόροι μπήκαν στον πόλεμο. Ίσως ο τσάρος θα έπρεπε να είχε έρθει σε συμφωνία με την Πολωνία και τη Λιθουανία και να διχάσει τη Λιβονία. Επιπλέον, ο βασιλιάς δεν τόλμησε να εισβάλει στο Revel ή στο Talin, δίνοντας στους σταυροφόρους χρόνο να ενισχυθούν. Ξεκίνησε ένας παρατεταμένος πόλεμος. Αν και οι Ρώσοι είχαν υπεροχή στη φλογερή μάχη, οι προδοσίες του κυβερνήτη, κυρίως του Κούρμπσκι, αναίρεσαν όλες τις στρατιωτικές επιτυχίες. Ο στρατός, υπό την προσωπική ηγεσία του τσάρου, κατέλαβε το Πόλοτσκ, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την επιτυχία του. Ακολούθησε ανταλλαγή χτυπημάτων. Ο πόλεμος συνέχισε. Κάποια στιγμή, η στρατιωτική ευτυχία χαμογέλασε ξανά στους Ρώσους. Στην Πολωνία, η οποία μέχρι τότε είχε ενωθεί με τη Λιθουανία, ο βασιλιάς πέθανε. Ο ίδιος ο Τσάρος Ιβάν ο Τρομερός άρχισε να διεκδικεί τον θρόνο. Σύμφωνα με τη μητέρα του, ήταν Πολωνός από την ευγενή οικογένεια Glinsky, επομένως δεν ήταν εντελώς ξένος. Είναι αλήθεια ότι οι Πολωνοί άρχοντες, συνηθισμένοι στις ελευθερίες, φοβήθηκαν από την προοπτική να βρεθούν κάτω από έναν τόσο ισχυρό και σκληρό μονάρχη. Συγκεκριμένα, το 1664, ο τσάρος εγκατέλειψε τη Μόσχα και ίδρυσε την oprichnina. Ως αποτέλεσμα, άρχισε η καταστολή. Ήταν ιδιαίτερα σκληροί στο Νόβγκοροντ, όπου πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν χωρίς δίκη ή έρευνα. Ταυτόχρονα, πολλοί βασανίστηκαν και καρφώθηκαν. Ωστόσο, κατά την επιδρομή των Τατάρων της Κριμαίας το 1571, η oprichnina δεν δικαιώθηκε• πολλοί πολεμιστές με κεφάλια σκύλων δεν εμφανίστηκαν ποτέ στη στρατιωτική συγκέντρωση. Ένα χρόνο αργότερα, οι Τάταροι ηττήθηκαν, αλλά αυτό δεν εξάλειψε εντελώς την απειλή. Ευτυχώς, ξεκίνησε ένας πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ιράν. Αποσπούσε την προσοχή των Τατάρων της Κριμαίας για πολύ καιρό.
  Ο Σαντάτ, επίμονος ως ερευνητής, ρώτησε:
  - Ο Τσάρος Ιβάν κάθισε στον πολωνικό θρόνο;
  - Οχι!
  - Άρα δεν είναι πολύ έξυπνος!
  Ο Γιάνκα ανασήκωσε τους μελανιασμένους ώμους του:
  - Υπήρχαν πολλοί λόγοι! Ο Πολωνός βασιλιάς επιλέχθηκε από το Sejm, από τους πιο ευγενείς ευγενείς και άρχοντες. Και δεν ήθελαν σταθερό χέρι. Μετά από δύο χρόνια μεσοβασιλείας, ο Ερρίκος του Βαλουά ανέβηκε στο θρόνο. Προσωπικά δεν ήταν κακός με το ξίφος, αλλά είχε τη φήμη ενός αδύναμου και αναποφάσιστου ανθρώπου, επιπλέον, επιρρεπούς στο αμάρτημα των Σοδόμων.
  - Τι είναι αυτό! - Ρώτησα πολλά αγόρια ταυτόχρονα.
  - Σύμφωνα με το μύθο, τα Σόδομα και τα Γόμορρα αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από αμαρτωλούς. Και η έκφραση αμαρτία των Σοδόμων έχει γίνει οικιακή λέξη - όταν οι άνδρες αγαπούν τους άνδρες. - εξήγησε η Γιάνκα μορφάζοντας.
  Ο Σαντάτ συνοφρυώθηκε:
  - Ο σημερινός μας Σουλτάνος λατρεύει να βασανίζει αγόρια. Έχει ένα πλούσιο οπλοστάσιο βασανιστηρίων. Απλώς τρελαίνεται όταν τους πληγώνει. Ωστόσο, οι πιθανότητές σας να μπείτε σε ένα χαρέμι λιγότερο κακού τύπου μειώνονται ραγδαία.
  - Γιατί? - Ο Γιάνκα σκέφτηκε ότι ένα χαρέμι, ειδικά για μια γυναίκα, ήταν καλύτερο από το τρέχον μαρτύριο του:
  - Ο έμπορος δεν θα θέλει να σε αφήσει να φύγεις, κοίτα, διασκεδάζει με το παιχνίδι σου κάθε τόσο. - Ο Σαντάτ έδειξε το δάχτυλό του.
  Πράγματι, ο Αχμέτ έπαιζε σκάκι με τον βοηθό του και αφού ήταν και βελανιδιάς, και πολιτικά ορθός, συνήθως κέρδιζε. Μετά από αυτό έβγαλε ένα κουτάλι και χτύπησε τον ηττημένο στο μέτωπο. Ο βοηθός με το τσιμεντένιο μέτωπο μόνο χαμογέλασε ως απάντηση.
  - Αυτό ήταν, βρέθηκε άξιος συνεργάτης! - απάντησε η Γιάνκα.
  - Πιθανώς! Μάλωσε ο Ιβάν με τον Ερρίκο Βαλουά; "Έγινε πολύ ενδιαφέρον για τον Σαντάτ και τα άλλα αγόρια".
  Ο Yanka δεν πρόσεχε πλέον τον πόνο στους μυς του, η διάθεσή του ανέβηκε:
  - Οχι! Τίποτα δεν λειτούργησε εδώ. Ο μεγαλύτερος αδερφός του Καρλ πέθανε, ή μάλλον δηλητηριάστηκε, μετά τον οποίο ο Ερρίκος τράπηκε σε φυγή. Έμεινε στην ιστορία ως ο τελευταίος εκπρόσωπος της δυναστείας των Βαλουά: στον γαλλικό θρόνο. Η μεσοβασιλεία κράτησε άλλα δύο χρόνια. Εν μέρει λόγω της υπερηφάνειας του Ιβάν: ο Ρώσος Τσάρος δεν πήρε τον θρόνο. Τον θρόνο κατέλαβε ο Stefan Batory, κυβερνήτης του Semigrad, ο οποίος προσέλαβε τον Τούρκο σουλτάνο, αλλά από γερμανική οικογένεια. Όντας επιδέξιος διοικητής, νίκησε τα χτυπημένα και εντελώς εξαντλημένα στρατεύματα του Ιβάν του Τρομερού. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η υγεία του βασιλιά είχε επιδεινωθεί. Τα στρατεύματα του Στέφανου πολιόρκησαν την πόλη κλειδί στην άμυνα και κατέλαβαν το Πόλοτσκ. Την ίδια στιγμή, ο σουηδικός στρατός πέρασε στην επίθεση. Τα ρωσικά στρατεύματα διασκορπίστηκαν και αναγκάστηκαν να πολεμήσουν σε δύο μέτωπα. Ο Batory συγκέντρωσε έναν στρατό εκατό χιλιάδων και, έχοντας καταλάβει πολλές πόλεις, άρχισε να απειλεί τον Pskov. Αλλά αυτή η πόλη έχει οχυρωθεί πλήρως. Αρκετές εξαντλητικές επιθέσεις δεν έδωσαν πλεονέκτημα στον εχθρό. Η πολιορκία κράτησε, οι μισθοφόροι ζήτησαν πληρωμή. Ο ίδιος ο Ιβάν ο Τρομερός έστειλε πρεσβεία στο Βατικανό. Προσπάθησε να ζητήσει την υποστήριξη του Πάπα, του "αναπληρωτή" του Θεού στη Γη. Αλλά δεν ήταν εκεί! Ο Πάπας ζήτησε να ανακηρυχθεί ο Καθολικισμός στη Ρωσία. Στο τέλος το σπαθί αποφάσισε τα πάντα. Έχοντας εξαντλήσει τον εαυτό του, ο Batory αποδέχτηκε όρους ειρήνης που ήταν αρκετά ευνοϊκοί για την Πολωνία. Ο Ιβάν παραχώρησε όλη τη Λιβονία και μια ρωσική πόλη στους Πολωνούς. Ωστόσο, στο αποκορύφωμα των μαχών για το Pskov, μια ταξιαρχία Κοζάκων με επικεφαλής τον Ermak επιτέθηκε στο Χανάτο της Σιβηρίας. Διοικήθηκε από τους κληρονόμους των Μογγόλων. Παρά την αριθμητική υπεροχή του εχθρού, ο Ερμάκ κέρδισε, αιχμαλωτίζοντας τον Χαν. Ο Ιβάν ο Τρομερός διέταξε την κατασκευή πολλών πόλεων στη Σιβηρία. Έχοντας εγκαταλείψει προσωρινά τον πόλεμο στη Δύση, ο τσάρος άρχισε να σκέφτεται γιατί, όπως ο Ισπανός βασιλιάς, που διακήρυξε το σύνθημα: ειρήνη στην Ευρώπη, επέκταση στις αποικίες, να μην αρπάξουν τα άγρια εδάφη της Σιβηρίας και να κατακτήσουν την Ινδία, την Κίνα και άλλα εδάφη. Ο βασιλιάς άρχισε να συγκεντρώνει Κοζάκους και ορμητικούς ανθρώπους για την προετοιμασία της εκστρατείας. Ταυτόχρονα, οι τεχνίτες κατασκεύασαν νέα όπλα, πιο προηγμένα μουσκέτα που φορτώθηκαν όχι από την κάννη, αλλά από τον γεμιστήρα και ο ρυθμός πυρκαγιάς του όπλου αυξήθηκε. Ο ίδιος ο Ιβάν ήθελε να παντρευτεί μια Αγγλίδα πριγκίπισσα για να συνάψει συμμαχία με τη Βρετανία κατά των Σουηδών και να κερδίσει υποστήριξη κατά την εισβολή στην Ινδία. Αλλά ο θάνατος διέκοψε τα τολμηρά εγχειρήματα του βασιλιά. Υπήρχαν φήμες ότι δηλητηριάστηκε από τον ίδιο του τον κύκλο. Ωστόσο, ο βασιλιάς ήταν άρρωστος για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο θάνατός του είχε προβλεφθεί εκ των προτέρων. Μετά από έναν τόσο ισχυρό κυρίαρχο, ο θρόνος κληρονόμησε ο μεσαίος γιος Fedor. Ήταν αδύναμος, αδύναμος και ευσεβής. Η Ρωσία σώθηκε μόνο από το γεγονός ότι είχε έναν ισχυρό αντιβασιλέα, τον Μπόρις Γκοντούνοφ. Ο μεγαλύτερος γιος Ιβάν σκοτώθηκε από τον πατέρα του σε μια κρίση θυμού.
  - Τρελός είναι και ο Ιβάν ο Τρομερός! - Ο Σαντάτ γουργούρισε.
  Η Yanka δεν διαφώνησε:
  - Μπορεί! Κάπου διάβασα ότι ο Ιβάν Βασίλιεβιτς έπασχε από αφροδίσια νοσήματα, θεραπεύτηκε με τρίψιμο υδραργύρου, που έκανε το σώμα του να φαγούρα συνεχώς και να προκαλέσει ξέφρενες κρίσεις θυμού. Λένε ότι αυτό επιβεβαιώθηκε κατά την εξέταση της μούμιας του. Αλίμονο, αυτό είναι πολύ πιθανό! Ο Ιβάν ο Τρομερός είχε εννέα συζύγους και πολλές ερωμένες. Υπήρχαν φήμες ότι ανάμεσά τους υπήρχαν ακόμη και άνδρες, για παράδειγμα ο Basmanov Jr. Ο βασιλιάς ήταν υπερκορεσμένος με ορμόνες. Και όμως ένας μεγάλος ηγεμόνας, υπό τον οποίο η έκταση της χώρας υπερδιπλασιάστηκε. Μάλλον, ο Ιβάν ο Τρομερός, παρ' όλη την αγριότητα του, είναι ένας προοδευτικός ηγεμόνας της Ρωσίας. Καθιέρωσε το κρατικό μονοπώλιο στη βότκα και τις γούνες, κατάργησε τη διατροφή, δημιούργησε έναν ισχυρό στρατό Streltsy, έχτισε πολλές πόλεις και εισήγαγε μια υπηρεσία υγιεινής για πρώτη φορά στον κόσμο. Επιπλέον, αναβίωσε τον ρωσικό στρατιωτικό και εμπορικό στόλο και δημιούργησε νέους κλάδους του στρατού. Ο Τσάρος έκανε πολλά για την αναβίωση της Ρωσίας και αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί. Και όλοι έχουν ελλείψεις! Θυμάμαι τι είπε ένας βάρβαρος στον Σωκράτη.
  - Είναι υπέροχο και αυτό που κάνουν οι βασιλιάδες!
  Ο Σωκράτης απάντησε:
  - Ανάμεσα στους βαρβάρους, ναι! Είναι υπέροχο εδώ - αυτό είναι υπέροχο! Δίκαιο είναι μόνο ό,τι είναι δίκαιο!
  Ο Σαντάτ παρατήρησε με λύπη:
  - Αλλά ο βασιλιάς μπορεί να σταυρώσει ή να βάλουν στο στήθος όποιον αμφιβάλλει για τη δικαιοσύνη του!
  - Αλλά αυτό δεν θα αποδείξει ότι έχετε δίκιο! - αναφώνησε η Γιάνκα.
  - Σωστά! Αλλά ακόμα! (Οι επόπτες χτυπούν τις πλάτες και των δύο φλυαριών αγοριών). Δίνει ένα προβάδισμα! Κοιτάξουμε μπροστά! - Ο Σαντάτ έδειξε με το χέρι του, αρχίζει ο δρόμος του κλάματος.
  Πράγματι, μια βαριά μυρωδιά πτώματος και ήσυχοι στεναγμοί έφτασαν στον Γιάνκι. Αστέρια με σταυρωμένα άτομα κρέμονταν στο δρόμο. Τα πόδια τους ήταν ανοιχτά σε ένα σχίσιμο και τα χέρια τους ήταν έξω στα πλάγια. Πολύ οδυνηρή εκτέλεση! Ένα άτομο υποφέρει επίσης από νύχια που τρυπούν τα χέρια και τα πόδια του και τεντώνονται οι σύνδεσμοι. Επίσης πείνα, δίψα, έντομα. Μερικοί άνθρωποι έχουν κολλήσει σε πασσάλους. Αυτή είναι επίσης μια πολύ επώδυνη εκτέλεση, αλλά είναι επίσης πιο φευγαλέα, αφού το άτομο αιμορραγεί πιο γρήγορα. Μερικοί άνθρωποι απλώς καρφώθηκαν σε ένα γάντζο, η άκρη του οποίου προεξείχε από τα πλευρά. Εκτελέστηκαν περίπου τριακόσιοι, εκ των οποίων τουλάχιστον οι εκατό ήταν γυναίκες και περίπου πενήντα παιδιά, μερικά ακόμη νεότερα από τον Γιάνκι. Το αγόρι άθελά του άρχισε να κλαίει:
  - Τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι; - μουρμούρισε η Γιάνκα με τρεμάμενη φωνή.
  Ο Σαντάτ κούνησε το κεφάλι του και απάντησε:
  - Δεν νομίζω ότι είναι κάτι σοβαρό! Για να σταυρωθεί ένας δούλος αρκεί μια απλή εντολή από τον ιδιοκτήτη. Επιπλέον, υπάρχει ένα "ιερό" έθιμο: αν σκοτωθεί ένας ιδιοκτήτης σκλάβων ή ένα μέλος της οικογένειάς του, τότε όλοι οι σκλάβοι εκτελούνται! Επιπλέον, η εκτέλεση πρέπει να είναι σκληρή και δεν γίνονται εξαιρέσεις για τα παιδιά!
  - Είναι σαφές! Και τι με περιμένει σε περίπτωση ανυπακοής; - Η Γιάνκα ανατρίχιασε παρά τη ζέστη.
  - Το δέρμα ξεφλουδίζει ή χειρότερα! Εάν επιχειρήσετε να δραπετεύσετε, μπορεί να τιμωρηθείτε κατά την κρίση του ιδιοκτήτη, αλλά εκατό χτυπήματα με μαστίγιο είναι το ελάχιστο υποχρεωτικό που πρέπει να υποστείτε. Αυτός είναι ο νόμος! - Ο Σαντάτ πέρασε τον αγκώνα του κατά μήκος του λαιμού του.
  - Τι γίνεται με τη σταύρωση; - Η Γιάνκα προσπάθησε να μην αναπνεύσει, η μυρωδιά του πτώματος ήταν τρομερά αηδιαστική.
  - Οποτεδήποτε! Δεν χρειάζεται καν λόγος! Είσαι σκλάβος, που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν είσαι άνθρωπος, αλλά χειρότερος από ζώο. "Ο Σαντάτ έδιωξε το ανώμαλο ξύλινο μπλοκ.
  - Φυσικά, η χώρα μας έχει ακόμη και ένα άρθρο που είναι χειρότερο: κακοποίηση ζώων. Εδώ είμαστε σε χειρότερη θέση. - Η Γιάνκα ήταν σε δίκαιη οργή.
  Ένα κορίτσι, φορώντας ένα γάντζο, γκρίνιαξε:
  - Πιες! Τουλάχιστον μια σταγόνα νερό.
  Η Γιάνκα όρμησε κοντά της και αμέσως το μαστίγιο έπεσε πάνω του. Ένα από τα χτυπήματα τον χτύπησε στο πρόσωπο, κόβοντάς του τη μύτη. Το αίμα έτρεξε αρκετά άφθονο, το αγόρι το έγλειψε με τη γλώσσα του. Ο ίδιος διψούσε πολύ. Το αίμα από τη μύτη δεν είναι ό,τι καλύτερο για να πιεις, αλλά σε έναν ξεραμένο λαιμό, ακόμα κι αυτό φαίνεται σαν απόλαυση.
  Ο Άλι τον βοήθησε να στεγνώσει:
  - Πρόσεχε, φύλαξε τη δύναμή σου!
  - Θα προσπαθήσω! Αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμένα.
  Τα αγόρια άθελά τους επιτάχυναν τον ρυθμό τους, που απολαμβάνουν να κοιτάζουν μια τέτοια φρίκη. Και κάτω από τα ξύλινα αστέρια, υπάρχουν θραύσματα οστών που βρίσκονται τριγύρω. Υπήρχαν τόσοι πολλοί νεκροί, ένα από τα αγόρια που ακονιζόταν σε έναν πάσσαλο ήταν ακίνητο, η άκρη βγήκε από την άρθρωση του ώμου, το αίμα είχε ήδη στεγνώσει. Ξαφνικά σήκωσε το κεφάλι του και έκλεισε το μάτι.
  Ο Σαντάτ χαμογέλασε αφύσικα:
  - Αυτός είναι ο τύπος! Πεθαίνει, αλλά ακόμα δεν έχει σπάσει!
  Ο Γιάνκα σκέφτηκε, θα είχε ο ίδιος αρκετό θάρρος και θέληση να κλείσει το μάτι όταν ένας πάσσαλος σε σκίζει μέσα σου; Πιθανότατα όχι, αν και έχει μάθει να καταπνίγει τις κραυγές του από το να χτυπηθεί. Το κύριο πράγμα όταν σε χτυπούν είναι να σκεφτείς, να σκεφτείς και να ξανασκεφτείς!
  Ο Άλι, σφίζοντας τα δόντια του, θυμήθηκε:
  - Είδα τρία αγόρια: σταυρώθηκαν κι αυτά στα αστέρια! Ο ιδιοκτήτης ζέστανε τις λαβίδες και άρχισε να σπάει τα πλευρά με αυτές. Όταν τα αγόρια έχασαν τις αισθήσεις τους, τους έδωσε σκόρδο να μυρίσουν! Βοήθησε! Τα αγόρια άνοιξαν τα μάτια τους και πάλι ο δήμιος συνέτριψε τα κόκαλα. Μας έβαλαν σε σειρά και μας ανάγκασαν να παρακολουθήσουμε. Μετά, όταν πέθαναν οι δύστυχοι σύντροφοί μας, οι δούλοι σκόρπισαν τα κάρβουνα. Ο ιδιοκτήτης μας διέταξε να περπατήσουμε πάνω τους, απειλώντας επίσης να μας σταυρώσει. Κάψαμε τα πόδια μας, ταλαιπωρηθήκαμε τρομερά και κάθε βήμα μετά έγινε βασανιστήριο. Η ζωή είναι πολύ δύσκολη όταν είσαι σκλάβος.
  Η Γιάνκα του έσφιξε το χέρι:
  - Ορκίζομαι, θα κάνω τα πάντα για να εξαφανιστεί η σκλαβιά σε ολόκληρο τον πλανήτη! Ας το έτσι! Ποτέ δεν θα κλάψουν τα παιδιά αυτού του κόσμου!
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο 22
  - Ησυχια! - είπε η Ελφαράγια με δυνατό ψίθυρο. - Να είσαι γενναίος πολεμιστής!
  Το ξωτικό φύσηξε στο απαλό ροζ πόδι της, προφανώς δεν είχε περάσει από το σκληρό ανθρώπινο σχολείο, έμοιαζε με πριγκίπισσα που είχε χάσει τη γυάλινη παντόφλα της. Ο Βλαντιμίρ πέταξε μια χειροβομβίδα. Πέταξε σε μια μεγάλη πολεμίστρα και έσκασε, όπως φαινόταν, όχι πολύ δυνατά• η διασπορά των θραυσμάτων εμποδίστηκε από τους τοίχους από σκυρόδεμα. Αλλά το πεπλατυσμένο κράνος κάποιου πέταξε μακριά, έπεσε σε έναν φράχτη και μπλέχτηκε στα συρματοπλέγματα.
  Κάπου αριστερά, έγιναν άλλες δύο εκρήξεις και στη συνέχεια ακούστηκαν συχνοί πυροβολισμοί από αυτόματα όπλα.
  - Φαίνεται ότι η δύναμη προσγείωσης έχει μπει στη μάχη! - μουρμούρισε η Ελφαράγια.
  - Να τον αντέξουμε κι εμείς!
  Η Ελφαράγια κάλεσε το κορίτσι χωρίς μπότα:
  - Ποιο είναι το όνομά σου!
  - Ροφακόλα! - Το κορίτσι απάντησε κοκκινίζοντας.
  - Πάρε δύο φίλους και προσπάθησε να περάσεις τον φράχτη! - Το ξωτικό όρμησε αμέσως:
  - Περιμένετε, μετακινηθείτε περίπου ογδόντα μέτρα δεξιά.
  Βγάζοντας τη δεύτερη μπότα της και αναβοσβήνει τις σαγηνευτικές γυμνές της γόβες, το κορίτσι ψιθύρισε:
  - Θα κάνουν ένα μεγάλο λουτρό εξολόθρευσης! - Η καλλονή πάτησε με το γυμνό της πόδι σε ένα κομμάτι συρματόπλεγμα, αλλά δεν επιβράδυνε, παρά τις κεχριμπαρένιες σταγόνες αίματος που εμφανίστηκαν.
  - Θα είναι χρήσιμη! - το συνόψισε η Ελφαράγια.
  Αρκετές σφαίρες ήρθαν από την αριστερή πλευρά. Εκεί γινόταν μια σοβαρή μάχη. Ο Βλαντιμίρ ένιωσε να απειλείται:
  - Ας τρέξουμε μπροστά, μπορούν να μας καλύψουν με πυρά όλμων! - φώναξε ο νεαρός. - Ναι, βιαστείτε!
  Ήταν δύσκολο να ακουστεί στην κακοφωνία, αλλά τα ξωτικά έχουν τέλειο τόνο. Μια μικρή ομάδα από αυτούς κατέφυγε σε νέο μέρος, και όχι για τίποτα. Τρεις νάρκες έπεσαν πάνω στο τσαλακωμένο όχημα, αναγκάζοντας τους μαχητές να καταρρεύσουν με την κοιλιά τους στο έδαφος.
  Η Ελφαράγια φώναξε:
  - Ας χωρίσουμε και ας προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε μια κορυφογραμμή. Είμαι στη δεξιά πλευρά και εσύ, Βλαντιμίρ, είσαι στα αριστερά.
  Τα λόγια της διακόπηκαν από μια τρομερή έκρηξη, οι φράχτες έπεσαν και ένα γειτονικό κτίριο χωρίστηκε. Τα ξωτικά, τσιρίζοντας, καλύφθηκαν με τα χέρια τους, ένα από τα κορίτσια χτυπήθηκε στο κεφάλι από σκάγια και σώπασε.
  - Εδώ είναι ο πρώτος που σκοτώθηκε! "Χωρίς σκιά λύπης", είπε η Ελφαράγια.
  Αμέσως μετά την έκρηξη, δύο επιθετικά αεροσκάφη με απειλητική εμφάνιση πέταξαν σε χαμηλό ύψος. Έριξαν άλλη μια βόμβα, και εξερράγησαν εκεί κοντά, πλημμυρίζοντας τους στρατιώτες με μια νέα μερίδα καπνιστού χώματος.
  Ο Chrizzly μουρμούρισε:
  - Τι δράκος του αντικόσμου!
  Η Ελφαράγια συμφώνησε:
  - Η συμπεριφορά τους είναι παράλογη! Αν αυτό είναι κάλυψη ασφαλείας, τότε γιατί βομβαρδίζουν το δικό τους έδαφος!
  Το ξωτικό απάντησε αμέσως:
  - Τα τρολ μισούν όλα τα ζωντανά!
  - Ο εχθρός μοιάζει πάντα σαν δαίμονας από την κόλαση! - διέκοψε η Ελφαράγια. - Στην πραγματικότητα, είναι απαραίτητο...
  - Θα σπάσουμε τον φράχτη! Και τότε όλοι οι άλλοι θα έρθουν κοντά του! - άρχισε να εξηγεί ο Βλαντιμίρ.
  - Ας περάσουμε λοιπόν!
  Ένα ζευγάρι μαχητών, παρόμοιο με χαρταετούς, με κυρτά φτερά και όπλα σε σχήμα στόματος, πήδηξε έξω από το κτίριο του σταθμού παραγωγής. Αυτά τα όπλα εκτόξευαν κομμάτια λιωμένου μετάλλου. Παραδόξως, ο εναέριος στόχος αποδείχθηκε ότι ήταν ένα αεροσκάφος επίθεσης.
  - Τι γαϊδουράκια είναι αυτά; - Η Ελφαράγια ξαφνιάστηκε.
  Το επιθετικό αεροσκάφος εκτόξευσε έναν πύραυλο και άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα, ενώ ταλαντευόταν από πλευρά σε πλευρά.
  Ο Βλαντιμίρ φώναξε:
  - Μην χάσετε την πρωτοβουλία, αλλά γενικά πρέπει να υπάρχει ένας διοικητής!
  - Είσαι άντρας και έχεις βόμβες στα χέρια σου! - Τα κορίτσια ούρλιαξαν. Έπειτα έτρεξαν, περιστρέφοντας το αυτοκίνητο που κάπνιζε.
  Από κάπου στην πλευρά των λόφων ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί ο ένας μετά τον άλλο, οι οβίδες έπεσαν στην αριστερή πλευρά, πιο κοντά στο κτίριο των επιχειρησιακών υπηρεσιών.
  Η Ελφαράγια σημείωσε:
  - Προφανώς τρίτες δυνάμεις παίρνουν μέρος στη μάχη!
  Ο Βλαντιμίρ απάντησε φιλοσοφικά:
  - Στον πόλεμο όλα είναι πιθανά!
  Το ξωτικό τραγούδησε:
  - Όλα τα ακατόρθωτα είναι δυνατά για έναν στρατιώτη! Σύρετε στην τάφρο προσεκτικά - σκίστε τη χειροβομβίδα!
  Ο Βλαντιμίρ πυροβόλησε δύο τρολ που πήδηξαν πίσω από τον τοίχο με ακριβή βολή. Πέταξαν με τρυπημένα τα κεφάλια και ο εύστοχος νεαρός τους χτύπησε ακριβώς στο μάτι.
  - Αυτή είναι η κυριολεκτική εκπλήρωση της έκφρασης: όχι στο φρύδι, αλλά στο μάτι! Πάτησε το γκάζι πριν σβήσει!
  Ο Chrizzly είπε υστερικά:
  - Φαίνεται ότι είμαστε περικυκλωμένοι!
  Ο Βλαντιμίρ έσφιξε τα μάτια του• η δομή του κεφαλιού του έδινε μια ευρεία θέα. Τουλάχιστον μια ντουζίνα όμορφες, εξορθολογισμένες, τρίκανες δεξαμενές κυλούσαν προς το συγκρότημα ασφαλείας.
  - Και τι τεχνική! Σίγουρα δεν είχαμε τέτοιο! Ή μήπως διείσδυσαν μέσω μιας αόρατης πύλης;
  Ο Chrizzly πρότεινε:
  - Αυτή είναι μια είσοδος στο πρόγραμμα ενός πιθανολογικού παράγοντα! Ένα είδος συνδυασμού ενός πραγματικού πολέμου, στον οποίο κάθε τόσο προκύπτουν εκπλήξεις!
  - Υπέροχο Chrizzly, αλλιώς δεν θα το φανταζόμουν! - είπε σαρκαστικά η Ελφαράγια.
  Πλησιάζοντας τανκς πυροβόλησαν πολυβόλα κατά των μαχητών. Έσπασαν και ξέσπασαν εκρήξεις. Ένα από τα αυτοκίνητα σταμάτησε, η πίστα του ήταν χαλασμένη.
  Η Ελφαράγια έκανε μια ανυπόμονη χειρονομία:
  - Έλα Βλαντιμίρ και εσύ κορίτσια με ακολουθείς! Δεν έχει νόημα να μετράμε τα φωτόνια ενός ενθουσιασμένου κβάζαρ!
  Σε ένα μέρος, ο φράχτης γκρεμίστηκε κατά το ήμισυ από την έκρηξη και ο Βλαντιμίρ και ο Ελφαράι, ως οι πιο δυνατοί, πήδηξαν εν κινήσει, τερματίζοντας άλλα πέντε τρολ εν κινήσει. Ο νεαρός μάλιστα μετάνιωσε:
  - Το να ξοδεύετε πολλές σφαίρες σε έναν στόχο δεν είναι ορθολογικό!
  - Δεν ξέρετε ότι πρέπει να πατάτε πολύ ελαφρά, σαν να παίζετε μικροπιάνο! Διαφορετικά, τα χέρια σας είναι ακονισμένα μέχρι τον πυρήνα της ζωής!
  Ένα μικρό απόσπασμα χτύπησε τον εχθρό έξω από το κελί και έτρεξε στον τοίχο. Πέρασε αρκετά οκτώ μέτρα. Ο Βλαντιμίρ και η Ελφαράγια σήκωσαν τα ξωτικά, πετώντας τα επάνω. Ωστόσο, ο Chrizzly αρνήθηκε και ανέβηκε μόνος του στον τοίχο.
  - Είμαι γαργαλητό! - Αυτός εξήγησε.
  Άρχισε να παρατηρεί τον Ελφαράι πιο άνετα και κοίταξε στην αριστερή πλευρά. Εκεί η πραγματική μάχη εκτυλισσόταν όλο και πιο πλατιά και σκληρά.
  Όλο και περισσότερα μεταφορικά με πεζικό αποβιβάζονταν• αναδύονταν πίσω από τα σύννεφα, ρίχνοντας βόμβες σαν σταγόνες βροχής. Όλο και περισσότερες μοίρες αεροσκαφών εμφανίστηκαν στον ουρανό. Οι αεροπορικές μονομαχίες έγιναν όλο και πιο άγριες. Το μαχητικό και το επιθετικό αεροσκάφος συγκρούστηκαν, ακολούθησε μια φωτεινή λάμψη και τα αεροπλάνα σκορπίστηκαν. Ένα από τα θραύσματά τους έπεσε, σχεδόν αγγίζοντας το μάγουλο του Ελφαράι. Το κορίτσι έδειξε τη γροθιά της:
  - Ηλεκτρονικοί ηλίθιοι!
  Ο Βλαντιμίρ πυροβόλησε από ένα πολυβόλο στις φιγούρες που έτρεχαν. Χτύπησε ήρεμα, σαν τρακτέρ που σπέρνει πατάτες. Οι αμήχανες φιγούρες των τρολ έπεσαν και πάγωσαν. Όλα έμοιαζαν κωμικά, σαν παιχνίδι.
  Τα άρματα μάχης σηκώθηκαν, πυροβολώντας καθώς κινούνταν, και αποσπάσματα πεζών αλεξιπτωτιστών πυροβόλησαν συνεχώς, επιτιθέμενοι από όλες τις κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Η ελαστική άμυνα του εχθρού έδειξε ωστόσο ανθεκτικότητα, απωθώντας χτυπήματα.
  Η Ελφαράγια είδε την ξυπόλητη Ροφακόλα και τις δύο ήδη τραυματισμένες φίλες της να τσακώνονται. Ένα από τα κορίτσια τρελάθηκε από την απώλεια αίματος, αλλά συνέχισαν να κάνουν το δρόμο τους:
  - Έξυπνα κορίτσια! Πολύ γενναία κορίτσια! - Ενέκρινε ο Ελφαράι.
  - Άρα θα πεθάνουν, χωρίς μεγάλη χρησιμότητα! - παρατήρησε ο Βλαντιμίρ.
  Ο Chrizzly τσίριξε:
  - Ήρθε η ώρα να κινηθούμε αν θέλουμε να είμαστε έγκαιρα για τη διανομή των μεταλλίων!
  - Καλή ιδέα.
  Πέντε μαχητές πήδηξαν μαζί στις κόγχες των χαρακωμάτων. Το ξωτικό ξαφνιάστηκε• φαινόταν σαν μια σφαίρα να την είχε τρυπήσει τον ώμο. Η χλωμή καλλονή είπε:
  - Αυτό είναι εντάξει! Το κενό δεν θα σκάσει!
  Η Ελφαράγια ρώτησε με συμπόνια:
  - Μπορείτε να πάτε!
  - Ασφαλώς! - Το κορίτσι φαινόταν χαρούμενο.
  - Τότε ακολούθησέ με!
  Κάποια φρικιά ορμούσαν προς το μέρος τους, παρά τους στύλους της σκόνης, ήταν δυνατό να διακρίνει κανείς ότι οι πολεμιστές είχαν μακριές στραβά μύτες, γκρίζα πρόσωπα και αραιά φρύδια σαν μαδημένο φτερό κορακιού.
  Ο Βλαντιμίρ τους πήρε αμέσως υπό την απειλή όπλου:
  - Γοητευτικά θέματα! Δεν είναι!
  Η Γκρίζλι μουρμούρισε:
  - Τρολ! Ο διάβολος της κόλασης!
  Το κτίριο κατέρρευσε με ένα βρυχηθμό και το αυτοκινούμενο όπλο, που πετάχτηκε από το κύμα έκρηξης, πέταξε προς τα πάνω στις ράγες του.
  Η Ελφαράγια διέταξε:
  - Φωτιά από όλα τα βαρέλια!
  Τα πολυβόλα άρχισαν να μιλάνε αμέσως, πέντε ριπές διασταυρώθηκαν στο τρέξιμο.
  Τα τρολ έπεσαν, μερικά από αυτά βούτηξαν στο λοφίο του καπνίσματος, έπρεπε να χτυπηθούν στα τυφλά και κάποιοι πήδηξαν έξω στα ανοιχτά.
  Μερικά τρολ φορούσαν θωράκιση, οπότε προφανώς συμπεριφέρονταν με τόλμη, υπολογίζοντας στο άτρωτο. Ο Βλαντιμίρ και η Ελφαράγια έστρεψαν τη φωτιά τους στο κεφάλι, γυρίζοντας με μανία τα περιοδικά τους. Πυροβόλησαν πολύ καλύτερα από τα ξωτικά, αλλά το ίδιο το γεγονός ότι έπρεπε να αφιερώσουν χρόνο στο reloading δεν τους λειτούργησε! Μερικά από τα τρολ κατάφεραν να πλησιάσουν και να ανταποδώσουν τα πυρά. Η καημένη έλαβε ένα δώρο στο λαιμό και στο πρόσωπο και ένα άλλο στο στήθος. Η καλλονή σώπασε και η άλλη βόγκηξε και έστριψε. Ο Γκρίζλι δέχθηκε επίσης μια εφαπτομενική πληγή, χλώμιασε, αλλά προς τιμήν του δεν το έδειξε.
  Ο Βλαντιμίρ και η Ελφαράγια, χωρίς να σταματήσουν τα πυρά με το ένα χέρι, πέταξαν χειροβομβίδες με το άλλο. Τεράστια θραύσματα κατέκλυσαν τους επιτιθέμενους και τα συντονισμένα και ακριβή πυρά τους τελείωσαν.
  Πάνω από εκατό πτώματα κείτονταν στις προσεγγίσεις και στην εξέδρα• η επίθεση των κακών πλασμάτων είχε πνιγεί εντελώς. Η τριάδα που επέζησε ξεπήδησε από το εξώφυλλο και αφαίρεσε αρκετά περιοδικά, αφαιρώντας τις ζώνες από τα σώματα που βρωμούσαν.
  Γκριμάτσες στο δυσάρεστο άρωμα, η Ελφαράγια είπε με ικανοποίηση:
  - Φαίνεται ότι ο εχθρός νικήθηκε! Τώρα λοιπόν πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους μας! Μόνο που εδώ δεν θα καταλάβετε που είναι τα δικά μας.
  Ο Κρίζλι κούνησε το κεφάλι του.
  - Όχι, δεν είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε καθόλου!
  - Και τι? - Ο Βλαντιμίρ ξαφνιάστηκε.
  - Τελικά, είναι ένας έμπειρος μηχανικός ηλεκτρονικών, σε αντίθεση με εσάς!
  Η Ελφαράγια βούρκωσε περιφρονητικά:
  - Λοιπόν, τι! Ποιος παλεύει καλύτερα;
  - Είσαι καλύτερος! Αλλά ξέρω τον μόνο τρόπο να κερδίσω! - Το ξωτικό χαμογέλασε πονηρά στον Πολενίνσκι, στραβίζοντας τα μάτια του.
  - Και πώς να το κάνουμε αυτό; - ρώτησε το κορίτσι.
  -Τους εξαπάτησα όλους. Κατευθυνόμαστε εδώ προς τον σταθμό παραγωγής.
  Ο Βλαντιμίρ έφτυσε:
  - Μπορείτε να συναντήσετε ορυχεία εκεί!
  - Αλλά αν πετύχει, θα βρούμε ένα τηλεχειριστήριο που θα απενεργοποιήσει ολόκληρο αυτόν τον τεράστιο εικονικό στρατό. Δεν μπορείς να τους σκοτώσεις μόνο με πολυβόλα! - είπε το ξωτικό με αυταρχικό τρόπο.
  Η Ελφαράγια συμφώνησε:
  - Είναι πιο έμπειρος σε τέτοια "εικονικά παιχνίδια" και κρατά τα χαρτιά στα χέρια του.
  Ο Chrizzly, κάνοντας την πάπια για να μην χτυπηθεί από μια αδέσποτη σφαίρα ή αδέσποτα σκάγια, έτρεξε προς την κατασκευή από αφρώδη σκυρόδεμα. Ο Βλαντιμίρ και η Ελφαράγια κοιτάχτηκαν και τον ακολούθησαν. Έτρεχαν γρήγορα, αλλά έκαναν λάθος. Ένας πολυβολητής που κρυβόταν σε ένα μυστικό κελί εξαπέλυσε μια πραγματική βροχή μολύβδου.
  - Ουάου! - Ούρλιαξε η Ελφαράγια όταν την έπιασε η μπότα της. - Είναι μια ακόμη σεξουαλική χάρη;
  Ο τυχερός Chrizzly πήγε στη γωνία, αλλά ο Vladimir ήταν πολύ λιγότερο τυχερός. Κουνώντας τα χέρια του, έριξε το πολυβόλο, μια μεγάλη σφαίρα χτύπησε το σώμα του όπλου. Ο νεαρός πάγωσε για μερικές στιγμές• ένα από τα δώρα τον χτύπησε στο στομάχι και έπεσε με τα μούτρα. Η επόμενη έκρηξη έσκισε το έδαφος γύρω του, ο Βλαντιμίρ κύλησε και πέρασε κατευθείαν από τον ώμο του. Γενικά, το σώμα στο εικονικό παιχνίδι έγινε εξωγήινο, αδύναμο, όχι αρκετά γρήγορο, πρόδωσε. Ο νεαρός έστριψε σαν κλήμα, ο πολυβολητής έκανε μια προσαρμογή και χτύπησε ξανά το στομάχι και τα δύο πόδια, καθώς και το στήθος, τρυπώντας την καρδιά. Ο Βλαντιμίρ σώθηκε από τον θάνατο με την παρέμβαση του Ελφαράι. Το κορίτσι πέταξε μια χειροβομβίδα, με αποτέλεσμα το πολυβόλο να σβήσει για μια στιγμή και σήκωσε τον Βλαντιμίρ.
  - Όπως πάντα, θα σε σώσω! Παραβίαση όλων των νόμων! - Το κορίτσι τραγούδησε. "Στη συνέχεια, πετώντας τη σκισμένη μπότα της, πέταξε τον Βλαντιμίρ σε έναν ασφαλή τομέα με μια απελπισμένη ρίψη. Εκείνη τη στιγμή, η ίδια η κοπέλα χτυπήθηκε στην ωμοπλάτη, αλλά έπεφτε ήδη και η σφαίρα τρύπησε την πανοπλία της και γρατζουνούσε μόνο την πλάτη της.
  Αφού έκανε μια τούμπα, το κορίτσι έφυγε. Οι γραμμές συνέχισαν να την ακολουθούν. Ο μολύβδινος καταρράκτης κυλούσε σαν χείμαρρος και ο πολυβολητής δεν φύλαξε πυρομαχικά. Θραύσματα σκυροδέματος έπεσαν από τον τοίχο, ευτυχώς η τοιχοποιία ήταν αρκετά δυνατή ώστε να μην καταρρεύσει μονομιάς. Παρόλα αυτά, δεν άφησε την κοπέλα να βγάλει το κεφάλι της έξω.
  Η Ελφαράγια κοίταξε τριγύρω:
  - Γεια σου Chrizzly, που είσαι;
  Η απάντηση ήταν νεκρική σιωπή. Η κοπέλα ήθελε να ρίξει άλλη μια χειροβομβίδα, αλλά δεν τη βρήκε στη ζώνη της.
  - Λοιπόν, είμαι ηλίθιος! - Ορκίστηκε η Ελφαράγια.
  Είναι αλήθεια ότι η βοήθεια, όπως συμβαίνει πάντα στον πόλεμο, ήρθε απροσδόκητα. Τρία κομψά άρματα μάχης προωθήθηκαν από την αριστερή πλευρά. Παίζοντας στα χέρια του Elfarae, άρχισαν να καταστρέφουν πύργους πολυβόλων.
  Το κορίτσι σφύριξε:
  - Και δεν φοβούνται!
  Βολές οβίδων κατέστρεψαν έναν πύργο με τέσσερα κανόνια αεροσκαφών. Είναι αλήθεια ότι είχαν μείνει πολλά βαθουλώματα στη θωράκιση των δεξαμενών και αυτός που περπατούσε στα δεξιά κατέστρεψε την πίστα, αλλά λόγω της παρουσίας πολλών ανεξάρτητων κυλίνδρων, η ταχύτητα επιβραδύνθηκε ελαφρώς.
  Ο Βλαντιμίρ παρατήρησε ότι παρά την κίνηση, τα τανκς πυροβόλησαν με μεγάλη ακρίβεια, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα ήταν εξοπλισμένα με υδραυλικό σταθεροποιητή. Τα αντιαεροπορικά πυροβόλα ήταν πολύ μικρά σε διαμέτρημα για να διεισδύσουν σε πανοπλίες υψηλής ποιότητας. Αν και οι δεξαμενές στερούνταν δυναμικής προστασίας, η αντοχή και η ανθεκτικότητα του μετάλλου ήταν υψηλή, τουλάχιστον όχι κατώτερη από το τιτάνιο.
  Οι πύργοι των πολυβόλων σώπασαν και η αναπνοή γινόταν όλο και πιο εύκολη.
  Ήρθε η σειρά του μυστικού όπλου, μια οβίδα χτύπησε το πολυβόλο και φλεγόμενα συντρίμμια πέταξαν από ψηλά.
  Η Ελφαράγια ψιθύρισε:
  - Μπράβο!
  Το κορίτσι, χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο, έτρεξε στον τελικό τοίχο του σταθμού. Τα μη κρύα περιβλήματα από το κοχύλι έκαψαν τα λαξευμένα γυμνά πόδια της (η κοπέλα έβγαλε και τη δεύτερη μπότα της για να την κάνει πιο επιδέξιη και να φαίνεται όμορφη). Έχοντας φτάσει στην επόμενη γωνία, η Ελφαράγια έπεσε με το στομάχι της και κοίταξε προσεκτικά στην αυλή για να δει καλύτερα τις προσεγγίσεις.
  Επικράτησε μια ηρεμία μέσα στην καταιγίδα στην αυλή του σταθμού. Μια ξεχαρβαλωμένη πύλη ήταν μισάνοιχτη και ένας μοναχικός φρουρός στεκόταν καμπουριασμένος.
  - Μόνο ένα! Θα το κατεβάσω σε ένα δευτερόλεπτο! - ψιθύρισε η Ελφαράγια.
  Ένα περιποιημένο παρτέρι με πλούσια λουλούδια τράβηξε τα βλέμματα• φώτιζε το θαμπό τοπίο. Ένας εγκαταλελειμμένος φορτωτής και ένα ελαφρύ μονοπλάνο με στίγματα αιωρούνταν κοντά.
  - Υπάρχει ένα μέσο εκκένωσης εδώ! Λείπει μόνο ένας λευκός Πήγασος με φτερά! - σκέφτηκε η Ελφαράγια.
  Το ξαφνικό βρυχηθμό από κάμπιες που γρύλιζαν την έκανε να γυρίσει. Η κοπέλα πάγωσε στη θέση της, σαστισμένη. Ένα βαρύ τανκ αναδύθηκε από τη γωνία όπου κρυβόταν από τη φωτιά σαν αρκούδα. Ήταν πολύ μεγαλύτερο και φαινόταν πιο αδέξιο από τα μηχανήματα που είχε δει η Elfaraya πριν.
  - Και ο οδηγός φαίνεται να έχει υποχωρήσει!
  Πράγματι, προφανώς χωρίς μεγάλη εμπειρία, τράνταζε το τιμόνι κάθε τόσο. Οι ράγες του τανκ γλίστρησαν με έναν τρομερό θόρυβο, θρυμματίζοντας σκυρόδεμα και πετώντας πράσινους σπινθήρες. Ακούστηκαν έξι πυροβολισμοί, χωρίς να υπολογίζουμε τα πολυβόλα, ένα τερατώδες μηχάνημα. Ο Elfarai είχε σχέση με το γερμανικό "Maus". Όταν το όχημα των 188 τόνων, κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ουγγαρία, χωρίς φόβο για οβίδες (το αναπήδησαν σαν μπιζέλια), ήταν ένα μαργαριτάρι στις θέσεις των σοβιετικών στρατευμάτων. Δύο τέτοια γιγάντια αυτοκίνητα, έχοντας εξαντλήσει τη βενζίνη, κατέληξαν στη σοβιετική αιχμαλωσία. Στη συνέχεια, στη βάση τους, δημιουργήθηκαν γιγάντιες δεξαμενές βαθέων υδάτων ικανές να διασχίσουν τη Μάγχη και να ταξιδέψουν κατά μήκος του βυθού του Ειρηνικού Ωκεανού στην Αλάσκα. Παρήχθησαν ακόμη πενήντα παρόμοια τέρατα, αλλά ο στενόμυαλος Χρουστσόφ, που αντικατέστησε τον Στάλιν, διέταξε να λιώσουν τα γιγάντια και πανάκριβα μηχανήματα. Γενικά, ακόμη και πριν από τον πόλεμο, ο Στάλιν διέταξε την κατασκευή του μεγαλύτερου τανκ του κόσμου, του Kirov, βάρους τριακόσιων πενήντα τόνων και ενός κινητήρα ντίζελ 2.000 ίππων. Κουβαλούσε μέχρι και οκτώ όπλα και δεκαέξι πολυβόλα. Για εκείνη την εποχή: απλά ένα θαύμα της τεχνολογίας. Δυστυχώς, η μεταφορά δεξαμενών είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και ο σύγχρονος πόλεμος απαιτεί μεγάλους ελιγμούς και υψηλές ταχύτητες κίνησης εξοπλισμού.
  Αυτές οι σκέψεις πέρασαν αντανακλαστικά στο κεφάλι του Ελφαράι. Το κορίτσι δεν ήθελε να τσακωθεί και κουλουριάστηκε σαν σαύρα. Ήταν βρώμικη σαν γουρούνι, αλλά αυτή τη στιγμή η βρωμιά της έσωζε τη ζωή. Η ώρα περνούσε πολύ αργά. Γενικά, ο Χρουστσόφ απαγόρευσε την παραγωγή τανκς βαρύτερων από πενήντα τόνους και μια παρόμοια απαγόρευση στη Ρωσία κράτησε σχεδόν 100 χρόνια! Είναι σκόπιμο αυτό; Η πείρα προτείνει: εξαρτάται από το πού διεξάγεται ο πόλεμος. Στην Ευρώπη ή στην έρημο, τα βαριά τανκς έχουν αποδειχθεί καλά. Συγκεκριμένα, το τυπικό βάρος ενός άρματος μάχης μέλους του ΝΑΤΟ είναι περίπου 63 τόνοι, με ισχυρή πανοπλία πολλαπλών στρωμάτων. Στα βουνά, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ελαφρύτερα οχήματα. Συγκεκριμένα, μη επανδρωμένα τετράκαννα, νάνικα άρματα μάχης. Για πολύ καιρό, τα ρομπότ θεωρούνταν πανάκεια για όλα τα προβλήματα, αλλά ευτυχώς έδειξαν μια σειρά από τοπικές ταραχές ηλεκτρονικών μηχανών: ένας υπολογιστής σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναγνωρίζει τον εαυτό του ως άτομο. Η βιοφυσικά κατευθυνόμενη εξέλιξη των ανθρώπων κατέστησε δυνατή τη μείωση κάπως της εξάρτησης από τα ρομπότ. Διαφορετικά, πολυάριθμες δυστοπίες για την εξόντωση της ανθρώπινης φυλής από τις μηχανές θα γίνονταν πραγματικότητα! Επιπλέον, η μαγεία ανέλαβε μέρος της ηλεκτρονικής ευθύνης. Βοήθησε στην αφύπνιση των προηγουμένως αδρανών αποθεμάτων του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ο κόσμος άρχισε να αλλάζει προς ένα ομοκεντρικό σύμπαν.
  Τελικά, ένα βαρύ όχημα έστριψε στη γωνία και πυροβόλησε στα τυφλά τα όπλα του. Οι μουσούδες ήταν ίσως πολύ μακριά, γεγονός που επιβράδυνε την κίνησή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αμερικανοί στο Ambrams χρησιμοποιούσαν μια πιο κοντή κάννη στην αρχαιότητα, καθώς το όπλο ήδη δημιουργεί υψηλή πίεση. Αυτό διευκολύνει τη στόχευση, διαφορετικά τέτοια ρύγχη είναι δύσκολο να μετακινηθούν. Τα πολυβόλα είναι πολύ πιο επικίνδυνα! Η κοπέλα κράτησε την αναπνοή της, αναρωτούμενη αν θα περνούσε - δεν θα περνούσε!
  Ένας πυροβολισμός ακούστηκε εκκωφαντικά και, αν κρίνουμε από το έμβλημα, η τουαλέτα τρολ στην είσοδο της αυλής έγινε κομμάτια. Θραύσματα πλαστικών πάνελ, κομμάτια μόνωσης και περιττώματα με φρικτή δυσοσμία σκορπίστηκαν εκατοντάδες μέτρα.
  - Η τουαλέτα του κάθαρμα ήταν βρεγμένη! - ψιθύρισε η Ελφαράγια. Και η δεξαμενή γάβγισε τις τουρμπίνες της και πέρασε από το κτίριο, αλέθοντας πέτρινα ροκανίδια, ελαφρά κονιοποιημένα με περιττώματα τρολ, σε σκόνη. Τα ευαίσθητα ρουθούνια του πολεμιστή υπέφεραν αφόρητα, σαν να γέμισαν δυσωδία.
  Ωστόσο, η Ελφαράι είχε άλλα προβλήματα• υπολόγισε την απόσταση από τη φαρδιά κάμπια μέχρι τον τοίχο.
  - Θα μπορούσα να με πλακώσουν, αν βέβαια αυτός ο ηλίθιος κινηθεί λίγο δεξιά! Ωστόσο, είμαι έξυπνος.
  Το ρυθμικό χτύπημα των δοντιών και το τρίξιμο των συνδέσμων έμοιαζαν με κηδεία. Η Ελφαράγια ανάγκασε τον εαυτό της να χαμογελάσει, την ίδια στιγμή άκουσε βόμβες να εκρήγνυνται και με την άκρη του ματιού της είδε τα αεροπλάνα που καταρρίφθηκαν να καίγονται, και μετά ένα από αυτά εξερράγη με έναν τρομακτικό βρυχηθμό, αν κρίνουμε από το μέγεθος ενός στρατηγικού βομβαρδιστικού. Οι εκρήξεις επαναλήφθηκαν πολλές φορές, πυροδοτώντας το θανατηφόρο περιεχόμενο της κοιλιάς του αεροπλάνου. Η μάχη κινούνταν προς το κέντρο της βάσης, απορώ πώς τα πάει η Ροφακόλα, αν ζει ή αν πέθανε κι αυτή. Τελικά, ο πόνος είναι τόσο αληθινός! Το αντιλαμβάνεται αμέσως, βλέποντας το μεταλλικό τέρας των έξι βαρελιών να πλησιάζει. Γενικά, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Σοβιετικοί και Αμερικανοί σχεδιαστές προσπάθησαν να τοποθετήσουν δύο ή τρία ρύγχος σε έναν πύργο. Αλλά η εμπειρία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και οι πολυάριθμες μάχες των τανκς έδειξαν την πλήρη αποτυχία τέτοιων δομών. Από τότε έγινε σχεδόν κανονάκι, ένα τανκ, ένας πυργίσκος, ένα βαρέλι! Είναι αλήθεια ότι η μόδα για τα τανκς χωρίς πυργίσκο άρχισε σύντομα. Γενικά αυτό είναι συζητήσιμο, αν το γουδί είναι πολύκαννο, τότε γιατί όχι και πολύκαννο τανκ;
  Οι πρώτοι σύνδεσμοι των κάμπιων βρίσκονταν κοντά στα γυμνά πόδια του κοριτσιού και οι κύλινδροι, θερμαινόμενοι από το φορτίο, κύλησαν αργά κατά μήκος τους, μεταφέροντας δεκάδες τόνους σιδερένιας μάζας. Το καυτό μέταλλο έκαψε τα γυμνά τακούνια της κοπέλας• συνήθως δεν είναι τόσο ευαίσθητη, αλλά οι παράμετροι του σώματός της δεν άλλαξαν υπέρ της. Για παράδειγμα, πριν, μπορούσε απλώς να λερωθεί στον τοίχο σε ένα λεπτό στρώμα - ήταν ακόμα υπερπλασματική σάρκα, αλλά τώρα οι ανελέητες κάμπιες την άγγιζε. Η καυτή ανάσα της μηχανής έκαψε το πρόσωπο, πληγές και γρατσουνιές στο σώμα, ακούγοντας άθελά τους τα δάκρυα.
  Η Ελφαράγια ανοιγόκλεισε, ένα μαργαριταρένιο δάκρυ κύλησε κάτω. Το τσίμπημα στα μάτια υποχώρησε, αλλά η κάμπια τσίμπησε το μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού. Όταν ένα τέτοιο βάρος συνθλίβει τα κόκαλα, ο πόνος είναι απίστευτος, αν η πολεμίστρια δεν ήταν τόσο σκληρή, αναμφίβολα θα ούρλιαζε, αλλά έτριξε μόνο τα δόντια της.
  - Αυτό είναι αηδιαστικό! Αλλά τώρα ξέρω πώς είναι για τα πόδια μιας γυναίκας με ισπανική μπότα! - Το κορίτσι έδειξε το σύκο.
  Το τανκ οδήγησε λίγα μέτρα ακόμα και σταμάτησε. Η Ελφαράγια αποφάσισε να αναστενάσει και σηκώθηκε προσεκτικά στα πόδια της: το θωρακισμένο τέρας στεκόταν προς τα πίσω και δεν υπήρχε λόγος να φοβάται.
  Στα δεξιά, μπαίνοντας στην περιοχή της μάχης, έσπευσαν τέσσερα επιθετικά αεροσκάφη. Μη θέλοντας να τους δουν, να παραμείνουν στο περιθώριο, οι πυροβολητές έξι πολυβόλων άνοιξαν ξέφρενα πυρ εναντίον τους και οι κάλυκες έπεσαν θορυβώδης βροχή.
  Μακριά, με λωρίδες ανίχνευσης, οι εκρήξεις ταξίδεψαν πολύ μακριά για να βλάψουν τα οχήματα, αλλά αρκετά κοντά για να εντοπίσουν οι πιλότοι το τανκ.
  Έχοντας ανατινάξει στόχους στην περιοχή μάχης με οβίδες και βλήματα, οι τέσσερις έκαναν έναν "νεκρό βρόχο" και άρχισαν να πλησιάζουν έναν νέο στόχο.
  Η Ελφαράγια χαμογέλασε:
  - Άλλο ένα χάος σε έναν μικρό γαλαξία! Ίσως ήρθε η ώρα να παίξουμε το retirade!
  Το κορίτσι στριφογύρισε ξανά, κάνοντας τούμπες, και αναβοσβήνοντας τα γυμνά της τακούνια όρμησε προς τις πύλες του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής.
  Η καλλονή ήταν γρήγορη και έτρεξε στο τρολ. Μετά βίας πρόλαβε να σηκώσει το πολυβόλο του όταν χτυπήθηκε στη μύτη με το κεφάλι. Το χτύπημα αντηχούσε αμυδρά στο κεφάλι του Ελφαράι, αλλά ο φρικιό λιποθύμησε.
  Αρκετοί πύραυλοι εξερράγησαν από πίσω σχεδόν ταυτόχρονα. Αν κρίνουμε από το βρυχηθμό ήταν αποτελεσματικό, ένα από τα όπλα που εκτοξεύτηκαν προσπέρασε το κορίτσι, στριφογυρίζοντας και παραλίγο να το χτυπήσει από τα πόδια. Μετά από το οποίο η άκρη έπεσε στον τοίχο, έπεσαν τούβλα. Πολλά μικρά θραύσματα έκοψαν τα γυμνά πόδια της καλλονής.
  - Πάλι γαντζώθηκε! Πόσο αδέξιος είμαι!
  Η κοπέλα πέρασε ορμητικά από τη μισάνοιχτη πύλη με πλήρη ταχύτητα. Υπήρχαν τρία τρολ μέσα, αλλά η Ελφαράγια τα έκοψε με μια έκρηξη, με το πολυβόλο της πάντα έτοιμο.
  Οι καταιγίδες έτρεξαν ακριβώς πάνω από την οροφή και άρχισαν να απομακρύνονται. Άλλοι θόρυβοι ήταν πνιγμένοι. Το βουητό δεκάδων ρότορων είχε ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Η κοπέλα μάλιστα δημιούργησε μια σχέση με το νανούρισμα της μητέρας της. Που όμως δεν άκουσε ποτέ.
  - Βγήκα από τη ζέστη!
  Η Ελφαράγια κοίταξε τριγύρω και σχεδόν αμέσως είδε ένα σωληνωτό σύστημα ψύξης. Απευθείας στις γραμμές εγκαταστάθηκαν τέσσερις συσκευές διανομής, οι οποίες παρακολουθούσαν την κίνηση του ψυκτικού μέσου.
  - Λοιπόν, είμαι σαν ένα μικρό κομμάτι μπουκαλιού που διείσδυσε στην καρδιά ενός πρωτόγονου οργανισμού. Δεν είναι καιρός να ενεργοποιήσετε αυτές τις γεννήτριες! Αν και πολλοί δικοί μας άνθρωποι θα πεθάνουν! - Η κοπέλα δίστασε.
  Αυτή τη στιγμή ακούστηκε μια γνώριμη φωνή:
  -Επέζησες ακόμα! Και φαίνεσαι υπέροχη!
  Η Ελφαράγια γύρισε:
  - Και είσαι η Chrizzly! Εδώ είναι το άπιαστο φάντασμα όπου κατάφερε να κρυφτεί.
  - Ένας καλός πολεμιστής είναι τόσο καλός κατάσκοπος όσο βοηθάει στο κέντημα και τη νίκη! - απάντησε το ξωτικό.
  - Η κατασκοπεία είναι ένα καλό λιπαντικό για τη στρατιωτική μηχανή, αλλά το καύσιμο εξακολουθεί να είναι το γενναίο πνεύμα! - είπε με πάθος η Ελφαράγια.
  Ο Chrizzly άπλωσε την παλάμη του, ένας μικρός πολύχρωμος κύβος εφάρμοσε πάνω της:
  - Ξέρεις τι είναι!
  - Υποθέτω! Τι θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε!
  Το ξωτικό χαμογέλασε:
  - Σωστά! Είναι σε θέση να απενεργοποιήσει όλους τους εχθρικούς στρατούς. Αλλά μόνο αν το επαναφορτίσετε με πολλή ενέργεια.
  Η Ελφαράγια ήταν χαρούμενη:
  - Άρα είναι πολύ πιθανό να το κάνετε αυτό, να καταστρέψετε το σύστημα ψύξης και μετά θα εκραγεί! Νομίζω ότι δεν είναι χειρότερο από μια ατομική βόμβα!
  - Λίγο πιο αδύναμο, αλλά αρκετά για εμάς!
  - Μη μιλάς, πράξε! - Η κοπέλα έβαλε ένα πρόσθετο κλιπ στο πολυβόλο, έριξε μια τελευταία ματιά στις σειρές των εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν ειρηνικά και πάτησε τη σκανδάλη. - Ω αντίο "πρωτόγονοι"!
  - Χτύπα ακριβώς στις αρθρώσεις, αλλιώς δεν θα το καταστρέψεις! - πρότεινε το ξωτικό.
  Κίτρινες λάμπες άρχισαν αμέσως να αναβοσβήνουν ακριβώς κάτω από το ταβάνι, και αμέσως μια ντουζίνα σειρήνες και μια ντουζίνα κουδουνίσματα γέμισαν την ένταση του σταθμού με τους ήχους του πιο σκοτεινού Άδη!
  Η Ελφαράγια και ο Κρίζλι έτρεξαν έξω στην αυλή και πήδηξαν αμέσως στο μονοπλάνο. Βρέθηκε με κινητήρα τζετ, αλλά χωρίς κλειδί. Ωστόσο, η Ελφαράγια δεν είχε χάσει, τράνταξε από τον πίνακα και συνέδεσε απευθείας τα καλώδια!
  - Βλέπεις πού δεν χάθηκαν τα δικά μας!
  Το ανεμόπτερο απογειώθηκε, τσίριξε δειλά και άρχισε να αποκτά ορμή.
  Ο Chrizzly γουργούρισε:
  -Φαίνεται ότι μας έλειψε!
  Η Ελφαράγια κούνησε το κεφάλι της:
  - Όχι γρήγορα! Κοίτα πόσοι μαχητές υπάρχουν. Πώς να τα αντιμετωπίσετε, ίσως αυτόματα.
  Πράγματι, μια έκρηξη πυροβολήθηκε εναντίον τους• οι σφαίρες παραλίγο να χτυπήσουν το μονοπλάνο.
  Η Chrizzly χαμογέλασε και είπε:
  - Υπάρχει ένας καθολικός τρόπος!
  - Οι οποίες!?
  - Αυτό! - Το ξωτικό έσκισε το λευκό του πουκάμισο και το έβγαλε από το παράθυρο.
  -Είσαι τρελός? - Η Ελφαράγια στριφογύρισε, χτυπώντας το πεπλατυσμένο δάχτυλό της, το γυμνό, κοριτσίστικο πόδι της στο μεταλλικό πεντάλ.
  - Αυτό είναι το πιο παλιό σημάδι απεσταλμένων!
  Πράγματι, τα μαχητικά σταμάτησαν να πυροβολούν κατά του μονοπλάνου. Απομακρυνόταν όλο και πιο πολύ. Ξαφνικά πάγωσαν όλα, μαχητικά, επιθετικά αεροσκάφη, βομβαρδιστικά πάγωσαν στον αέρα, πολλά τανκς σταμάτησαν. Έγινε εκπληκτικά ήσυχο.
  Ο Chrizzly, με μια άχρωμη φωνή (φαίνεται ότι τα συναισθήματά του κάηκαν σε μια μηχανή κρέατος), είπε:
  - Εχει τελειώσει!
  Μετά από αυτό το φως έσβησε.
  Μετά από ένα τέτοιο εικονικό γεγονός, όλα τα ξωτικά, ακόμη και ο Βλαντιμίρ φαίνονταν τσαλακωμένα. Αλλά αν για τον Ρώσο πολεμιστή τέτοιες δοκιμές ήταν γνωστές, τότε τα ξωτικά ένιωσαν σαφώς άσχημα. Ασυνήθιστοι στο άγχος και τον πόνο, γρατσούνισαν τον εαυτό τους. Η Αστάρτη ρώτησε:
  - Λοιπόν, πώς είναι οι εντυπώσεις σου;
  Τα ξωτικά δίστασαν. Μόνο ο Chrizzly γάβγισε με τόλμη, η λάμψη επέστρεψε στα μάτια του:
  - Εξαιρετικό!
  - Σουπερκουαζαρόνο! Εσύ Chrizzly έδειξες την υψηλότερη κατηγορία ακροβατικών. Κατάφερε να ξεπεράσει τους πάντες και να περάσει την άμυνα. Όσο για τις υπόλοιπες, εκτός από την Ελφαράι, είναι δυσαρεστημένη με τις πράξεις τους. Στην πραγματικότητα, όλοι ή πέθανες ή ήσασταν ανίκανοι.
  Ο Βλαντιμίρ συμφώνησε απρόθυμα:
  - Ναι, έκανα λάθος!
  - Όχι αυτή η λέξη! Εφόσον είσαι άντρας, εναποθέσαμε κάποιες ελπίδες σε σένα, αλλά και απογοητευτήκαμε πολύ. - Η Αστάρτη έδειξε ένα μηδέν με τα δάχτυλά της.
  - Είμαι έτοιμος να ξανακάνω το εικονικό τεστ! - Ο νεαρός γάβγισε.
  - Δεν χρειάζεται! Μπορείτε να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε, δεν είμαι δεσπότης! - Η κοπέλα αποκάλυψε το σαγηνευτικό στήθος της, που ήταν αρκετά μεγάλο για ξωτικό. - Τι, Βλαντιμίρ, έχεις την επιθυμία να κάνεις έρωτα μαζί μου;
  Ο νεαρός ένιωσε μια ζέστη και τον ενθουσιασμό εντελώς φυσικό για έναν άντρα: Στην ηλικία του, κάθε σεξουαλική πράξη είναι σαν ανακάλυψη! Έχοντας απογειωθεί, ο Βλαντιμίρ ρούφηξε το στήθος της, η κατακόκκινη, γυαλισμένη θηλή μπήκε στο στόμα του, Πόσο ευχάριστο ήταν να το νιώθεις με τη γλώσσα του, τα στήθη του θηλυκού ξωτικού διογκώθηκαν και σκληρύνθηκαν αμέσως.
  Ξαφνικά, ένα κορίτσι με πάθος τον έσπρωξε μακριά:
  - Άλλαξα γνώμη! Ας φάμε πρώτα μεσημεριανό! Μετά από μια τέτοια μάχη, η όρεξη μου άνοιξε με πάθος!
  - Υπερπλασματική ενέργεια;! - ρώτησε ο Βλαντιμίρ, γλείφοντας τα χείλη του.
  -Είμαστε ζητιάνοι, δεν έχουμε φυσική τροφή! Τα ξωτικά αγαπάμε τις απολαύσεις του φαγητού, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για τους ξεραμένους γήινους. Δεν ήθελα να τους μιμηθώ!
  Η Ελφαράγια προσβλήθηκε:
  - Πώς να μάθεις να πολεμάς, τότε είσαι ο πρώτος που κάθεσαι στην ταΐστρα!
  Η Αστάρτη έκανε ένα μπερδεμένο πρόσωπο:
  - Ναι, ξέχασα, έχεις ήδη χορτάσει! Πώς είναι η ανθρώπινη κουζίνα;
  Η Ελφαράγια αστειεύτηκε:
  - Τα πιάτα είναι πολύ πικάντικα! Είναι υπερβολικά αλατισμένα!
  ρώτησε ο Chrizzly παίζοντας με το ολόγραμμα:
  - Το κέρασμα θα είναι γιορτινό!;
  - Φυσικά και θα διασκεδάσετε πολύ!
  Το ξωτικό πήδηξε και πέταξε λίγο στον αέρα:
  - Τότε είμαι υπέρ!
  Οι λαμπεροί πολεμιστές πέταξαν στον αέρα μαζί, σχεδόν όλοι ήταν κορίτσια, λίγο περισσότεροι από εκατό συνολικά, και αρκετοί άλλοι γαλαξίες. Πιο συγκεκριμένα, επτά εκπρόσωποι άλλων κόσμων. Το ένα φαίνεται να είναι μια οντότητα υγρού μετάλλου τεσσάρων φύλων. Τα αυτιά του είναι σαν τα φτερά μιας νυχτερίδας, και υπάρχουν εννέα μάτια, και ένα στο στομάχι του, το ίδιο το σώμα είναι ένα γογγύλι με τις κορυφές που προεξέχουν. Αστείο πλάσμα.
  Η Ελφαράγια ρώτησε:
  - Και αυτό?
  - Αυτό είναι Chick-chirp! Το αγόρι της καμπίνας μας! - Η Αστάρτη εγκαταλείφθηκε.
  - Αγόρι;
  - Όχι πραγματικά! Με τα πρότυπα της φυλής του, είναι ακόμα παιδί, αλλά είναι ήδη πάνω από είκοσι χιλιάδες χρόνια!
  Ο Chik-chirik, συνειδητοποιώντας ότι μιλούσαν για αυτόν, πέταξε στην ομάδα. Τα πόδια-βατραχοπέδιλά του κινούνταν στον αέρα.
  - Ίσως θέλετε να σας δείξω μερικά κόλπα;
  Η Αστάρτη απάντησε:
  - Δεν χρειάζεται! Πεινάμε! Δεν τρως πρωτεΐνη!
  - Καταβροχθίζω ραδιενεργά ισότοπα. Αυτό είναι επίσης πολύ καλό! Έχουμε διαφορετικές μοριακές δομές! - Ο Τσικ-τσιρίκ τσίριξε.
  - Ξέρω! Αλλά όταν χάιδευες την κλειτορίδα μου, γαργαλώντας με με μια υποραδιενεργή γλώσσα, με άναψε πολύ περισσότερο από ό,τι ένα αρσενικό ξωτικό. Παρεμπιπτόντως, σας άρεσε και εσάς; - Η Αστάρτη γουργούρισε στοργικά.
  -Έχεις γλυκό κορμί! Ή όχι, όπως το ζεστό αλλά πεντανόστιμο παγωτό.
  Το κορίτσι έκανε ένα σημάδι και τα ξωτικά απογειώθηκαν. Επιπλέουν στον αέρα αφού το δωμάτιο ήταν ευρύχωρο.
  Η αίθουσα όπου γιορταζόταν το γεύμα ήταν πιο πολυτελής από το παλάτι του Σουλτάνου. Τα πάντα μέσα του άστραψαν σαν αστραπή, αγάλματα και γλυπτά από τεχνητά, αλλά αυτό τα έκανε ακόμα πιο φωτεινά, πολύτιμους λίθους. Οι εκθαμβωτικοί πίνακες με μωσαϊκό συγκινήθηκαν και έμοιαζαν με ζωή, και τα λουλούδια ήταν εκπληκτικά! Ο Βλαντιμίρ, φυσικά, είδε πολλά διαφορετικά χρώματα σε πολλούς κόσμους, αλλά τα ξωτικά, κατά τη διάρκεια των εκατομμυρίων ετών του πολιτισμού τους, έφεραν τη γενετική μηχανική στην τελειότητα!
  Η Ελφαράγια σημείωσε:
  - Τι υπέροχη ομορφιά! Είναι σαν να είμαι στον παράδεισο!
  Ο Βλαντιμίρ, χωρίς να κρύψει την περιφρόνησή του, απάντησε:
  "Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για μια τέτοια πολυτέλεια να σε παχύνει και να ξεχάσεις πώς να παλεύεις!" Η σεμνότητα του σπιτιού συμβολίζει την αυταπάρνηση και η καθαριότητα συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης!
  Δεν υπήρχε τραπέζι με τη γενικά αποδεκτή έννοια του όρου! Και γιατί να έπρεπε; Όμως ένα καταπράσινο χαλί, σαν να είναι καλυμμένο με πολύτιμα βρύα, απλώνεται από μόνο του, σαν σε παραμύθι. Τα κορίτσια λαχάνιασαν από χαρά. Τα περισσότερα από τα κορίτσια ήταν σχεδόν γυμνά και τρομερά σέξι. Τα γυμνά σώματα καλύπτονται με όμορφα, πολύχρωμα σχέδια, σκηνές μάχης, ερωτικές και θρησκευτικές σκηνές. Από όσο γνώριζε ο Βλαντιμίρ: η θρησκεία των ξωτικών, από την αρχή της γέννησής της, ενέκρινε συχνές αλλαγές σεξουαλικών συντρόφων και ομαδικό σεξ. Την ίδια στιγμή, τα ξωτικά έκαναν έρωτα ακριβώς στους ναούς. Ταυτόχρονα, η φυλή είναι αρκετά ευγενική, έρχεται συχνά να σώσει άλλα είδη. Τα ξωτικά είναι γενναιόδωροι τύποι που δεν αρνούνται έναν ζητιάνο. Και αν έχετε σεξουαλικά προβλήματα και θέλετε σεξ, θα πρέπει να ρωτήσετε το ξωτικό, τότε θα σας παρηγορήσει ευχαρίστως, ακόμα κι αν είστε μακριά από το να είστε όμορφοι.
  Το chrizzly φαινόταν επίσης καλό, το σώμα του καλυμμένο με μυϊκές πλάκες, ζωγραφισμένες με εικόνες περίτεχνης χλωρίδας και πανίδας, και τα θηλυκά απλά προσκολλήθηκαν σε αυτό.
  - ΕΝΤΑΞΕΙ! Όχι όλα ταυτόχρονα! Θα με σκίσεις! - παρακάλεσε το νεαρό ξωτικό.
  - Όλα θα πάνε υπέροχα! Σούπερ! Σούπερ! - Οι καλλονές τσίριξαν. Ψάφισαν και έξυσαν τον Chrizzly και του έκαναν μασάζ στο σώμα.
  Η Αστάρτη διέταξε:
  - Ας ξεκινήσουμε το γλέντι!
  Ένας βρυχηθμός απόλαυσης ως απάντηση:
  - Ασφαλώς! Ζήτω η λαιμαργία! - Τα λαμπερά κορίτσια ούρλιαξαν.
  Προσπάθησαν επίσης να αγγίξουν τον Βλαντιμίρ, να τον χαϊδέψουν, ακόμη και να νιώσουν την μεγάλη ανθρώπινη αξιοπρέπειά του. Ο νεαρός άνδρας ένιωσε έντονο ενθουσιασμό, ένα κύμα ενέργειας, αλλά ταυτόχρονα και κάποια αμηχανία, φυσική για τη νεολαία. Το συλλογικό σεξ μεταξύ ανθρώπων είναι νόμιμο, και ακόμη και αντίθετα, δεν γίνεται αποδεκτό να το αποφύγεις, ο στρατιωτικός ψυχολόγος αρχίζει αμέσως να ενδιαφέρεται. Ωστόσο, οι άνθρωποι στο συλλογικό τους ομαδικό φύλο: κάνουν τα πάντα πιο όμορφα, ιδιαίτερα ανταλλάσσουν ενέργεια, υπονοόσφαιρα, βιοπλάσμα και δεν ζευγαρώνουν απλώς. Για τους Ρώσους πολεμιστές, το σεξ είναι σύνθετοι χοροί, με σούπερ πυροτεχνήματα που μεταφέρουν πληροφορίες και δύναμη, εκκενώσεις. Υπάρχει μια σημαντική διαφορά εδώ - στα ξωτικά αρέσει να γαμούν με τον παλιομοδίτικο τρόπο. Αυτό ακριβώς είναι που μπερδεύει τον Ρώσο υπαξιωματικό!
  Εν τω μεταξύ, άρχισε να παίζει ασυνήθιστα εκφραστική μουσική και πολλοί πολύχρωμοι προβολείς άναψαν. Θύμιζε τη στέψη ενός μονάρχη: από τον εικοστό πρώτο αιώνα. Διάφορα λουλούδια και διακοσμητικά λαχανικά έπεσαν από ψηλά - αν και ήταν ολογράμματα και εξαφανίστηκαν όταν έφτασαν στο διαμαντένιο πάτωμα. Τότε το ταβάνι χώρισε και παράξενα ζώα άρχισαν να πετούν μέσα.
  Υπήρχαν μαϊμούδες ανανά, ένα μείγμα ελέφαντα-μπανάνα, ένα υβρίδιο χελώνας-ακτινίδιο, ένας κάκτος ιπποπόταμος, μια αλεπού με κέλυφος διαμαντιών, ένα μείγμα χήνας-καρπούζι και πολλά άλλα. Βασικά, αυτά ήταν η δημιουργία της βιομηχανικής, η τεχνητή κατασκευή διαφόρων γονιδίων. Όλα αυτά τα συγκριτικά ζώα έβγαζαν ήχους που θύμιζαν παιδικό γέλιο. Ωστόσο, μετά την ακρόαση, ήταν δυνατό να προσδιοριστεί ότι κάθε ζώο τραγουδά το δικό του μοναδικό τραγούδι. Ο Βλαντιμίρ κρέμασε τα αυτιά του, νιώθοντας γαλήνη, και ταυτόχρονα τρομερή πείνα.
  Η Αστάρτη τον ρώτησε:
  - Λοιπόν, πώς; Συμφωνείτε, είναι η πρώτη φορά που το βλέπετε;!
  - Όχι πραγματικά! Κάτι παρόμοιο έχει ήδη συμβεί σε εικονικές ασκήσεις, μόνο που απλά σκοτώσαμε τόσο ωραίους άντρες! - γάβγισε ο Βλάραντ.
  - Σκοτώθηκε;
  - Ή εκμηδενίστηκε! Που είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα! Ωστόσο, δεν νομίζω ότι μια εικονική μάχη μπορεί να συγκριθεί με μια πραγματική δολοφονία. - Ο υπαξιωματικός προσπάθησε να ξεφύγει από τα άπληστα χέρια των θηλυκών και τα παθιασμένα φιλιά, τα μυρωδάτα στόματα κοριτσιών.
  Η Αστάρτη σημείωσε:
  - Και οι αισθήσεις είναι πολύ παρόμοιες! Συμφωνώ, μάθαμε να αναπαράγουμε την εκπαιδευτική διαδικασία, όχι χειρότερα από τους Ρώσους!
  - Είναι σωστό! Ο πόνος είναι πολύ αληθινός! Θα πυροβολήσουμε λοιπόν αυτά τα ζωάκια, αν και τα λυπόμαστε. - Ο Βλάραντ έβγαλε μια μωβ σπίθα από τον δείκτη του.
  - Όχι ρε βλάκα, θα τα φάμε! - φώναξε ο καπετάνιος των ξωτικών.
  Πολλά κορίτσια και οι εξωγήινοι που ενώθηκαν μαζί τους έσπευσαν στα έργα τέχνης. Σαν φοβισμένοι άρχισαν να τρέχουν μακριά. Όλα έμοιαζαν αρκετά αστεία. Σχεδόν γυμνά κορίτσια κυνηγούν διάφορα πλάσματα που μοιάζουν με έργα λαμπρών αφηρημένων καλλιτεχνών και γρήγορα τρέχουν μακριά. Αυτό είναι ίσως ακόμη πιο ενδιαφέρον. Η ίδια η Ελφαράγια όρμησε πίσω τους. Ήταν σχεδόν εντελώς γυμνοί, φορούσαν μόνο διάφανο εσώρουχο. Το κορίτσι φαινόταν πιο σαρκώδες και πιο μυώδες από τα θηλυκά ξωτικά. Το στήθος της ήταν μεγαλύτερο και οι γοφοί της πιο καμπυλωτοί. Υφαντό από ατσάλινο σύρμα, αλλά πολύ χαριτωμένο, το κάτω πόδι και τα πόδια δίνουν την εντύπωση παραπλανητικής τρυφερότητας. Ο Βλαντιμίρ όρμησε πίσω της. Τον προσπέρασε, τον άρπαξε από τη ροζ φτέρνα, η κοπέλα απελευθερώθηκε και επιτέθηκε στο μείγμα αγγουριού και ρινόκερου. Προσπάθησε να στραγγίξει, αλλά η Ελφαράγια έσκισε ένα βαρύ κομμάτι από τη σάρκα και το πέταξε στο στόμα της:
  - Τόσο νόστιμο! Γιατί δεν θέλεις να δαγκώσεις τον Βλάραντ έτσι;
  - Και τι? Έχω μάλιστα μεγάλη χαρά. - Ο νεαρός ανέβασε ταχύτητα και έπεσε πάνω σε ένα μείγμα αλεπούς και τριαντάφυλλου. Αυτό το όμορφο τέρας μύριζε άρωμα. - Ο Βλαντιμίρ έσπασε ένα κομμάτι από το πέταλο και το πέταξε στο στόμα του. Ουάου! Ήταν ψημένο παγωτό με πολύ αντίθετη γεύση σοκολάτας. Ασυνήθιστο, αλλά και γοητευτικό ταυτόχρονα!
  - Α! Αυτό ξεπερνά κάθε προσδοκία! - Είπε το αγόρι. - Στην πραγματικότητα, μια τέτοια γιορτή για όλο τον κόσμο!
  Η Elfaraya πρότεινε:
  - Ας συνεχίσουμε το κυνήγι!
  Το να κυνηγάς τέτοια ζώα είναι πραγματική απόλαυση. Όταν προσπερνάς και κυνηγάς ένα τέτοιο πλάσμα, με ξέφρενο πάθος. Ο Βλαντιμίρ δοκίμασε τον δαμασκηνόταυρο, κυνήγησε τον ανανά μαϊμού για πολλή ώρα και κυνήγησε τον αλιγάτορα χαμομηλιού. Όλα φαίνονταν αρκετά αξιοπρεπή, τα ζώα έχασαν κομμάτια και μούγκριζαν, αλλά για τον Βλαντιμίρ ήταν προφανές ότι αυτό δεν ήταν φυσικό ζώο και τα ζώα δημιουργήθηκαν απλώς από βιομάζα τροφίμων με περιορισμένη νοημοσύνη.
  Το κατάλαβε και η Ελφαράγια• αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της πτήσης τα κορίτσια συγκρούστηκαν και χάιδεψαν το ένα το στήθος του άλλου. Τελικά, ο Βλαντιμίρ έπιασε ένα μείγμα από χρυσάνθεμο και κόμπρα, καταπίνοντας γρήγορα την ουρά αυτού του φιδιού. Υπέροχο επίσης.
  Η Αστάρτη πήδηξε προς τον νεαρό και πέρασε τα δάχτυλά της στους μυώδεις ώμους του:
  - Λοιπόν, πώς; Σας βλέπω ότι σας αρέσει η εορταστική μας παράσταση!
  - Ναι, τα ξωτικά ξέρουν να διασκεδάζουν! "Ο νεαρός απλά ακτινοβόλησε.
  - Κι εσύ, όντας ανάμεσα σε ανθρώπους, φαίνεται ότι κατάφερες να εξανθρωπίσεις τον εαυτό σου; - Ο καπετάνιος των ξωτικών χάιδεψε τους γυμνούς, δυνατούς ώμους του πολεμιστή με ένα υπέροχο περίγραμμα.
  - Λίγο! Ξέρεις, αν ξαπλώσεις δίπλα σε ένα ανοιχτό μπουκάλι με άρωμα...
  - Το ξέρω, αγαπητέ, αλλά δεν μπορείς να μας πεις κάποιο ανθρώπινο τραγούδι για αλλαγή! - διέκοψε η ντίβα.
  Ο Βλαντιμίρ ανοιγόκλεισε μερικές φορές:
  - Καταρχήν, μπορώ! Αλλά πιστέψτε με: δεν είναι καν εύκολο!
  - Μην ντρέπεσαι! Έχεις πολύ τσιριχτή φωνή. Λοιπόν, σαν σειρήνα, προχώρα και τραγούδησε το λουλούδι! - Η Αστάρτη απελευθέρωσε έναν καταρράκτη επτάχρωμων σπινθήρων πίσω από το στόμα της.
  - Τι ακριβώς θέλεις; - Ο Βλάραντ μπερδεύτηκε.
  Η Αστάρτη έκοψε ένα κομμάτι από τη φράουλα καμηλοπάρδαλη, έφαγε η ίδια λίγο και πέταξε λίγο στον Βλαντιμίρ.
  - Λοιπόν, Vlarad, κάτι που τραγουδούν στην κοπέλα τους δηλώνοντας την αγάπη τους! Ονειρευόμουν να το ακούσω εδώ και πολύ καιρό. Διαφορετικά, έχω βαρεθεί μόνο τα πατριωτικά τραγούδια!
  - Λοιπόν, μπορείτε να ακούσετε!
  - Άσε με να ανοίξω τον ήχο!
  Η Αστάρτη έσπασε τα δάχτυλά της, με τα νύχια της να αστράφτουν:
  - Μύηση!
  Ο Βλαντιμίρ, στην αρχή δειλά (η φωνή του έγινε οδυνηρά δυνατή), μετά άρχισε να τραγουδά όλο και πιο τολμηρά:
  Θέλω ομορφιά μαζί σου, θέλω να ζήσω στην ευτυχία,
  Είθε ο Κύριος να σας δώσει λίγη τύχη!
  Και περιπλανηθείτε με την αγαπημένη μου το βράδυ,
  Απλά μην ανησυχείς!
  
  Υπάρχουν κολλιτσίδες κάτω από τα πόδια σου,
  Διάλεξα ένα μυρωδάτο λουλούδι, κίτρινο και κόκκινο!
  Και αφιέρωσε ποιήματα στην αγαπημένη του,
  Κάθε στιγμή με ένα όνειρο να είναι υπέροχη!
  
  Υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό, μια σταγόνα στην παλάμη,
  Σε φίλησα - βύθισα στη ζέστη!
  Δεν μπορούμε να αντέξουμε αυτή τη φωτιά του πάθους,
  Έχω μάθει να υπομένω τα βάσανα και τα μαρτύρια!
  
  Γύρω από την έρημο - η σιωπή καίει,
  Τρυπάει στον κρόταφο και φυσάει τη στέγη από τους μεντεσέδες του!
  Μα περιστέρι μου, πετάς στην αιωνιότητα,
  Και ακούω τη φασαρία των φτερών στον άνεμο!
  
  Ναι, ξέρω ότι είναι αλήθεια - δεν μπορεί να επιστραφεί,
  Αυτό που υπάρχει στην Εδέμ ήταν μαζί μας πριν!
  Πίεσα το γυμνό σου στήθος στο πρόσωπό μου,
  Χρειάζομαι θέληση και μεγάλη δύναμη!
  
  Ο γκρεμός από πάνω μας είναι σκοτεινός και αφιλόξενος,
  Και ο άνεμος φυσάει, ένα κακό κύμα μαστίγια!
  Οι ανεμοστρόβιλοι κάνουν βρόχους στον ουρανό,
  Και ένα κοπάδι γλάροι - μια άτακτη ορδή!
  
  Και το βλέμμα σου άλλαξε και έγινε χαρούμενο,
  Σφίξαμε τα χέρια - θρίαμβος για τις αρχές!
  Όχι, δεν θα σπάσω τη θλίψη, θα είμαι ειλικρινής,
  Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια μεγάλη χώρα!
  
  Σε φιλώ στο στόμα - χαίρεσαι να θαυμάζεις,
  Και ότι και να γίνει, η κουβέντα είναι άσκοπη!
  Ας μοιράσουν τα λάφυρα οι καταχραστές,
  Θα τους επιβληθεί αυστηρή ποινή!
  
  Και η βαρετή κακοκαιρία υποχωρεί,
  Μια αχτίδα καπνού ζωγραφίζει τον ορίζοντα!
  Και βρεθήκαμε σε φλεγόμενη δύναμη,
  Δεν μπορούσα να εκφράσω τη σκέψη με μεγαλύτερη ακρίβεια!
  Η Αστάρτη χασμουρήθηκε επιδεικτικά με το σαγηνευτικό στόμα της:
  - Τα ανθρώπινα τραγούδια είναι πολύ βαρετά. Αυτό είναι το βασικό τους μειονέκτημα. Εμείς τα ξωτικά είμαστε τόσο αστείοι!
  - Σαν κλόουν σε τσίρκο! - Ο Βλαντιμίρ έχει βαρεθεί αυτό. - Ας χορέψουμε το χοπάκ.
  - Δεν είναι αστείο! Είναι αμαρτία να χαμογελάς σε αυτό! - Ο καπετάνιος των ξωτικών ανοιγόκλεισε, τρία μάτια φάνηκαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και χωρίς να γυρίσει το κεφάλι της, κοίταξε γύρω της. - Φαίνεται ότι έχουμε ήδη χορτάσει.
  Η Ελφαράγια αντιτάχθηκε αμέσως:
  - Δεν πρέπει να διακόπτετε ένα τόσο κολλώδες γεύμα. Αυτό είναι απλά ένα θαύμα στα φτερά! Το φωτόνιο είναι μικρό, αλλά χωρίς αυτό, δεν θα εκπλήξετε το κβάζαρ!
  Η καταβρόχθιση των ζώων συνεχίστηκε, ο Βλαντιμίρ και η Ελφαράγια κυνηγούσαν μαζί ένα μείγμα από ταύρο και σοκολατένια marshmallows. Κότσησε πίσω και προσπάθησε να γαντζώσει τους θρασύς διώκτες με τα κέρατά του. Ο τύπος και το κορίτσι κινήθηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, μετά σαν δύο θύελλα: κάλυψαν το κουφάρι αμέσως. Πιτσίλισε λοιπόν ξανά, αλλά σέλασαν και σχίστηκαν.
  - Και πού θέλεις να πας από μένα, καλή μου! - είπε ο πολεμιστής γελώντας.
  - Μάλλον θέλει να οργώσει ένα χωράφι γεμάτο καραμέλες; - πρότεινε ο Βλαντιμίρ, χαζεύοντας - Και τι ωραία κέικ που παίρνεις!
  Ο τύπος και το κορίτσι έφαγαν ολόκληρο τον ταύρο, απλά καταπληκτικό. που δεν τους έσκασε το στομάχι. Ακόμα κι αν το θηρίο δεν έχει φυσικό μέγεθος, είναι ακόμα εντυπωσιακό. Αφού τελείωσε μαζί του, το νεαρό ζευγάρι συνέχισε το κυνήγι. Άλλα κορίτσια προσπάθησαν να αγγίξουν τον Βλαντιμίρ όλο και πιο συχνά. Ο νεαρός απολάμβανε τις πινελιές των κοριτσιών, γινόταν όλο και πιο ενθουσιασμένος, πιάνοντας τα γυμνά τους πόδια. Τα θηλυκά ξωτικά τσίριξαν, ουρλιάζοντας από χαρά, και προσπάθησαν να καθίσουν στο λαιμό του. Μύριζαν τόσο έντονα τα αρώματα χιλιάδων από τα πιο εξωτικά αρώματα. Ένας από αυτούς χτύπησε τον τύπο με το κεφάλι του στο στομάχι πολλές φορές. Όλα αυτά γύρισαν τον Βλαντιμίρ τρελά, όρμησε στο κορίτσι και τη δάγκωσε στο στήθος. Πόσο ευχάριστο είναι να νιώθεις τη θηλή μιας γυναίκας στο στόμα σου, είσαι σαν παιδί (όμως, ο Βλαντιμίρ δεν θήλασε ποτέ), ότι η σάρκα ενός κοριτσιού είναι πιο πολύτιμη από ένα ρουμπίνι, τη γλύφεις με τη γλώσσα σου και υπάρχουν καταπληκτικές, ευχαρίστηση - δίνοντας εκκρίσεις. Τόσο υπέροχη γεύση. Η κοπέλα τον γαργαλάει πίσω, με απαλές αλλά δυνατές κινήσεις. Μετά από αυτό, ξέφυγε απροσδόκητα, ο Βλαντιμίρ συνέλαβε ένα μείγμα από στάχυ και γάτα.
  - Γενικά όλοι λένε ότι το κρέας της γάτας είναι νόστιμο. Θα το δοκιμάσουμε λοιπόν. - Είπε ο νεαρός γουργουρίζοντας από ευχαρίστηση.
  Η Ελφαράγια απάντησε:
  - Κι αν δοκιμάσεις έναν αρουραίο! Δεν θα είναι ωραίο, αλλά σούπερ κουλ!
  -Μα κοίτα: βλέπεις ένα μείγμα αρουραίου και μήλου. Ας την πιάσουμε! Ας το καταπιούμε μαζί με τα κόκαλα.
  Ο Βλαντιμίρ έγνεψε καταφατικά και όρμησε πίσω από τον αρουραίο. Το έπιασε από την ουρά, το ζώο άρχισε να τσιρίζει σπαρακτικά, κλωτσώντας τα πόδια του.
  - Λοιπόν, που πας, ανόητη! Δεν θα σου κάνω τίποτα, απλά θα το φάω! - είπε παιχνιδιάρικα ο Βλαντιμίρ.
  - Μην κάθεσαι στο κούτσουρο του δέντρου, μην φας την πίτα! - Ο αρουραίος έτριξε.
  Η Ελφαράγια την άρπαξε πιο σφιχτά:
  - Λοιπόν, όχι, καλή μου, θα αντιμετωπίσεις πολύ πιο σκληρά απ' όσο σου αξίζει. Θα σε ξεφλουδίσουμε.
  Ο αρουραίος τραγούδησε:
  -Κορίτσι, φάε χώρο, ανόητη, με τσακωμό και κέφι, θα σε φάω!
  Η Elfaraya υποστήριξε το τραγούδι:
  - Θα σκάσεις σαν ντόνατ, με ένα φλας ατόμου - μια κλανιά χωρίς κανένα πρόβλημα!
  Ο Βλαντιμίρ και το κορίτσι κλείστηκαν γύρω από το ποντίκι και άρχισαν να το σκίζουν με τα δόντια τους. Τα ελαστικά σαγόνια των γήινων αυξάνονταν συνεχώς σε μέγεθος, αιχμαλωτίζοντας μεγάλα κομμάτια. Άλλα ξωτικά, παρατηρώντας αυτό, άρχισαν επίσης να αναπαράγουν τα στόματα των κροκοδείλων. Όλα έμοιαζαν εξαιρετικά γκροτέσκα και συγκλόνισαν τη φαντασία με την ακραία ατάκα τους.
  Η Ελφαράγια τραγούδησε:
  - Μάλλον στην επόμενη ζωή, όταν γίνω τίγρη, θα φάω ένα λιοντάρι.
  Ο Βλαντιμίρ έδειξε το δάχτυλό του:
  - Και εδώ είναι το λιοντάρι, βλέπετε είναι ανακατεμένο με ένα μεγάλο βατόμουρο!
  Η κοπέλα τραγούδησε με ακόμα πιο γλυκιά φωνή:
  - Τα σμέουρα ανθίζουν ανάμεσα στα αστέρια, ένα φρούτο κβάζαρ φουσκώνει στα κλαδιά! Ο Parsec γέννησε διαστημόπλοια και χτύπησε το σύμπαν!
  Ο νεαρός άνδρας και το κορίτσι ένιωθαν ήδη άρρωστοι από τα διάφορα είδη κρέατος, κρέμες και σάλτσα• απλώς είχαν τρελαθεί.
  - Θα εκραγεί! Ω, θα ανατινάξουμε το σύμπαν! Και σε μικρά κουάρκ, θα τα χωρίσουμε με βέλη! Θα σκίσουμε και θα σκοτώσουμε εκατό εξάξια διαφορετικά ζωντανά πλάσματα!
  Ο Chrizzly χτύπησε:
  - Ξεχάστε την αξιοπρέπειά σας!
  - Καρφώστε το στο πόστο! - Η Ελφαράγια πήδηξε στον Κρίζλι και άρπαξε τη μύτη του ξωτικού με τα γυμνά πόδια της. - Λοιπόν, πώς σου αρέσει;
  - Μυρίζεις τόσο ωραία! Όπως στο αρχαίο τραγούδι: Ω, τι πόδια, να σε κόψουν κάτω από τη βουβωνική χώρα!
  Μη φοβάσαι, μωρό μου, θα πάθουμε υπεργάμα!
  Η διασκέδαση φαινόταν να κρατάει για πάντα. Αλλά ακόμη και τα ξωτικά έχουν χορτάσει, και σταδιακά ο θόρυβος κόπηκε. Τα ζωικά φρούτα που επέζησαν από τη γιορτή πέταξαν πίσω στη ρωγμή της οροφής. Ο Βλαντιμίρ είπε φιλοσοφικά:
  - Ο κόσμος των ζώων χωρίζεται σε τροφές και σε τρώγοντες, ο κόσμος των ανθρώπων διαφέρει μόνο στο μέγεθος του στομάχου τους και στην παρουσία του τοστ!
  Η Ελφαράγια έδειξε μόνο τα δόντια της ως απάντηση. Έμοιαζαν να έχουν γίνει πολύ μακρύτερα και πιο αιχμηρά.
  Η Αστάρτη, όντας εξαιρετικά ευχαριστημένη, ρώτησε:
  - Πώς σας φάνηκε σύντροφοι;
  Η Ελφαράγια, βγάζοντας ένα χαμόγελο ιπποπόταμου, απάντησε:
  - Ακριβώς η σωστή ποσότητα ψυχαγωγίας! Είναι σαν σε κόμικ, το φαγητό καταβροχθίζεται και τραγουδάει αστεία ταυτόχρονα.
  Η Αστάρτη χαμογέλασε:
  - Και τώρα εμείς τα ξωτικά θέλουμε να κάνουμε έρωτα. Γεια σου Vlarad, θέλεις να με αγαπήσεις;
  Ο νεαρός πολεμιστής, ακτινοβολώντας, απάντησε:
  - Ασφαλώς! Ακόμα περισσότερο!
  Ο καπετάνιος των ξωτικών, στριφογυρίζοντας από ενθουσιασμό, φώναξε:
  - Τότε πέτα σε μένα, καλή μου! Θα είμαστε τρεις ταυτόχρονα, αυτό πρέπει να σας εντυπωσιάσει!
  Ο Βλαντιμίρ αστειεύτηκε:
  - Κατά τη γνώμη μου, είναι καλύτερο για μια γυναίκα να είναι με τρεις άντρες ταυτόχρονα. Ή ακόμα καλύτερα, φτιάξτε έναν αριθμό οκτώ.
  Η Αστάρτη αναστέναξε:
  - Έχουμε λίγους άντρες, αλλά ένα παρόμοιο πρόβλημα μπορεί να λυθεί χρησιμοποιώντας ρομπότ. Λοιπόν, μωρό μου, μην στεναχωριέσαι. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, κάνατε σεξ;
  - Διάβαζα! - Ο Vlarad δεν ήθελε να φαίνεται σαν αρχάριος.
  - Τότε ας ξεκινήσουμε!
  Το κορίτσι όρμησε στον Βλαντιμίρ και τα σώματά τους μπλέκονταν σε μια μπάλα. Την ίδια στιγμή, ειδικά cyborg υγρού μετάλλου πέταξαν στην αίθουσα. Τα ίδια τα κορίτσια τους επιτέθηκαν ή οι εξωγήινοι. Ο θόρυβος και ο θόρυβος ήταν αδιανόητοι, αλλά μετά άρχισε να παίζει η μουσική και τα σώματα των ξωτικών βάφτηκαν με διαφορετικά χρώματα. Οι κινήσεις έγιναν τακτικές και δεν έγιναν τόσο άγριες. Όλοι περνούσαν καλά και ο Βλαντιμίρ απλά ένιωσε δέος, κουνώντας τα φτερά της αγάπης σε έναν απέραντο ωκεανό ευδαιμονίας.
  Ωστόσο, ενώ τα ξωτικά διασκέδαζαν, το λαμπερό αστρόπλοιο τους μπήκε στον τομέα των πειρατών. Ο υπολογιστής ξύπνησε τον πειρατή παρατηρητή με ένα λεπτό τρίξιμο.
  - Στον τομέα 63-94-18, εντοπίστηκε ένας μόνο στόχος. Προχωρά προς την Πύλη της Κατσίκας.
  - Πρέπει να αναφερθούμε στον καπετάνιο. "Ο τύπος που έμοιαζε με μείγμα γάτας και χελώνας άνοιξε το ολόγραμμα με τρεμάμενα χέρια.
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο 23.
  
  Φαινόταν σαν ένα απλό γεύμα, ωμά ψάρια και στρείδια, αλλά για ένα άτομο που δεν είχε φάει και τους δεκατέσσερις κύκλους του να είναι παιδί στρατιώτης και να υποβληθεί σε βάναυσες ασκήσεις, αυτό ήταν κάτι! Το κρέας των στρειδιών είναι ελαφρώς αλατισμένο, με γεύση ιωδίου. Δεν χρειάζεται καρύκευμα. Το κορίτσι μασάει ζωηρά και καταπίνει το κρέας. Το στομάχι γίνεται πιο ζεστό, εμφανίζεται ένα ευχάριστο γέμισμα. Η Mirabelle ήθελε να κινηθεί, το φαγητό πρόσθεσε ενέργεια, αν και μερικές φορές αυτό, αντίθετα, οδηγεί σε βάρος. Η κοπέλα έκανε τα χωρίσματα, απλώνοντας τα πόδια της και η φαντασία της απεικόνιζε δύο όμορφους τύπους να της κάνουν μασάζ στους αστραγάλους και τα πόδια της. Ω, θα ήταν τόσο καλό να νιώθεις το άγγιγμα καυτών, δυνατών σωμάτων. Έχει ένα ενήλικο, απόλυτα υγιές σώμα, όπως πρέπει, χωρίς το παραμικρό ελάττωμα, και θέλει αγάπη! Ωστόσο, αναρωτιέμαι ποιος είναι στο πλοίο; Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα άλλο σύμπαν, μπορεί κάλλιστα να υπάρχουν τέρατα. Πραγματικά τρομακτικά τέρατα ικανά να καταβροχθίσουν ένα γλυκό κορίτσι. Ούτε να αφήνει σπόρους, με βρωμερά στόματα.
  Γενικά, πώς είναι να ζεις περιτριγυρισμένος από τέρατα; Ή να επιβιώσει; Η προοπτική να τερματίσετε τη ζωή σας σε άλλο σύμπαν, χωρίς ελπίδα νέας γέννησης, δεν είναι ελκυστική! Το κορίτσι άρχισε να πλησιάζει προσεκτικά το πλοίο, κρυμμένο πίσω από τα δέντρα. Αναρωτιέμαι ποιος είναι; Απλοί έμποροι, πολεμικά πλοία ή πειρατές.
  Η όραση του κοριτσιού ήταν πολύ οξεία, αν και αρκετά ανθρώπινη. Εντόπισε αρκετούς ναύτες. Ένα από αυτά ήταν ένα ριγέ πλάσμα με το κεφάλι μιας αρπακτικής γάτας. Αυτό έκανε αμέσως τη Μιραμπέλα να τρέμει. Εάν η εξέλιξη πήρε διαφορετικό δρόμο, τότε είναι πολύ πιο δύσκολο για ένα πρωτεύον θηλαστικό να έλθει σε επαφή με αρπακτικά αιλουροειδών παρά με τους συγγενείς του. Από την άλλη, μια κοπέλα θα μπορούσε να περιμένει να περάσει για θεά, αλλά... Αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο αφελές, ειδικά από τη στιγμή που πιθανότατα θα εκληφθεί ως κάποιο είδος αστείου ζώου.
  Ο μπριγκαντίν ταλαντεύτηκε. Εδώ είναι και οι υπόλοιποι ναύτες. Λοιπόν, είναι ντυμένοι πολύ γραφικά, πολλοί είναι μισογυμνοί, μυώδεις. Νέοι και όχι πολύ νέοι, αλλά μοιάζουν με ανθρώπους. Φαίνονται απλά τρομακτικά. Υπάρχουν γελοίοι επίδεσμοι στα κεφάλια τους, οι μουσούδες τους είναι άγριες, πολλοί από αυτούς είναι ζαρωμένοι και τριχωτές. Ανάμεσά τους αναβοσβήνουν ξανά τίγρεις και μερικά σκαθάρια. Ή μάλλον πλάσματα, όπως οι σκορπιοί. Λοιπόν, αυτό είναι κάτι που είναι ξεκάθαρα διεθνές. Μόνο τα κοστούμια προκαλούν έναν δυσάρεστο συνειρμό. Λοιπον ναι! Αυτοί είναι τυπικοί πειρατές. Έτσι προβάλλονται σε ρετρό ταινίες. Ω-ω-ω-ω! Βρείτε τον εαυτό σας σε ένα έρημο νησί, περιτριγυρισμένο από θάλασσα και πειρατές. Αν η Mirabela ήταν στο προηγούμενο σώμα της, θα είχε ορμήσει σε αυτούς τους freebooters χωρίς δισταγμό. Γιατί να τους διακόψω; Έχοντας γίνει όμως απλός άνθρωπος, τσακώνεσαι με τουλάχιστον εκατό υγιείς άντρες; Όχι, δεν είναι τρελή. Και γενικά τι πρέπει να κάνει μια γυμνή γυναίκα παρουσία ανδρών; Η συνάντηση με πειρατές δεν προμηνύει καλό. Πρώτα ομαδικός βιασμός και μετά θάνατος. Είναι αλήθεια ότι μια επιλογή είναι δυνατή: πώληση σε ένα χαρέμι. Το τελευταίο δεν είναι τόσο κακό. Αλλά υπάρχουν μερικές ακόμη αποχρώσεις εδώ. Πρώτον, αν υπάρχουν χαρέμια σε αυτόν τον κόσμο, ίσως έχουν προτεσταντική ηθική και θα μπορούσε να καταλήξει ως σκλάβα σε μια φυτεία ή σε λατομεία; Αυτό είναι το πρώτο! Δεύτερον, όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί πεινασμένοι άντρες γύρω από μια όμορφη γυναίκα, είναι δύσκολο να αποφύγεις τη βία. Γενικά είναι ευχάριστο ή όχι; Σε κάποια ρομαντικά μυθιστορήματα, οι γυναίκες υπέφεραν από αυτό, αλλά σε άλλα, αντίθετα, το χάρηκαν! Αυτό μάλλον εξαρτάται πολύ από το σώμα, αλλά το σώμα της είναι ελαστικό...
  Η Μιραμπέλα είδε ότι αρκετές βάρκες, ή μάλλον τρεις, είχαν χωρίσει από το μπριγκαντίν. Αυτό γινόταν πολύ πιο ενδιαφέρον. Ίσως παρακολουθήσετε τους πειρατές; Είναι επίσης μια δυνατή κίνηση, σαν να τον χτυπάς στο μέτωπο με ένα διαστημόπλοιο. Ένα κορίτσι από την υψηλή κοινωνία, είναι δύσκολο να αποφύγεις τη μοναξιά και σε φωνάζουν με το μεσαίο σου όνομα αν θέλεις να γαμήσεις κάποιον!
  Η Μιραμπέλα χτύπησε τον εαυτό της στο μάγουλο με τη γροθιά της: τι βρώμικες και χυδαιές σκέψεις! Όχι, σίγουρα δεν είναι δυνατό.
  Οι βάρκες πλησίαζαν όλο και περισσότερο. Εδώ έδεσαν ομαλά στην πορτοκαλί αμμουδιά. Η Μιραμπέλα μέτρησε τριάντα έξι άτομα. Τρία ήταν ζώα, δύο έμοιαζαν με θωρακισμένες όρθιες που περπατούσαν χελώνες και οι υπόλοιπες, αν και μάλλον άγριες στην εμφάνιση, ήταν άνθρωποι. Το κορίτσι δεν εξεπλάγη ιδιαίτερα από αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εξέλιξη σε άλλους πλανήτες έτεινε προς την ανθρώπινη ομοιότητα. Τα ίδια ξωτικά, η πιο κοινή φυλή στο σύμπαν τους, δεν διακρίνονται από τους ανθρώπους, ειδικά αν τα αυτιά τους είναι καλυμμένα. Ποιος ξέρει, ίσως αυτοί οι πειρατές είναι ξωτικά; Όχι και πολύ άσχημα, οι άνθρωποι και τα ξωτικά μπορούσαν να διασταυρωθούν και να παράγουν γόνιμους απογόνους.
  Οι ληστές άρχισαν να ξεφορτώνουν από τις βάρκες• είχαν άδεια βαρέλια, γεγονός που επιβεβαίωσε την επιθυμία τους να αναπληρώσουν τα αποθέματα γλυκού νερού. Αρκετά από αυτά τα δοχεία κύλησαν στο έδαφος και περιστράφηκαν. Οι πειρατές πήδηξαν από τις βάρκες και άρχισαν να τις σέρνουν στον πάτο της ακτής. Τότε ο Μιραμπέλα είδε ότι τρεις πειρατές ήταν δεμένοι. Τους έσπρωξαν χωρίς τελετές έξω από τις βάρκες και τους έσυραν στα βάθη του δάσους.
  Το κορίτσι σφύριξε:
  - Υπάρχει κάτι σε αυτό! Δηλαδή, η λατρεία της ωμής βίας. Γενικά, οι πειρατές μπορεί να έχουν αιχμαλωτίσει ευγενείς αιχμαλώτους και να θέλουν να λάβουν λύτρα για αυτούς.
  Το κορίτσι παρακολουθούσε προσεκτικά τις κινήσεις. Οι πειρατές είχαν δυσκίνητα μουσκέτα, που χρονολογούνται περίπου από τον δέκατο έκτο αιώνα, αλλά τα κύρια όπλα τους ήταν τα σπαθιά, τα άγκιστρα, τα τσεκούρια και τα ξίφη. Διαθεσιμότητα μουσκέτων; Με έκανε να ρουφήξω δυσάρεστα στο λάκκο του στομάχου μου. Η νέα της σάρκα είναι ευάλωτη και αν μπει ένα κομμάτι μόλυβδου στο κεφάλι της, θα είναι πολύ κακό. Και η προσωπικότητά της θα εξαφανιστεί στο σύμπαν κάποιου άλλου. Η αλήθεια μπορεί να είναι στο μέλλον, η αυτοκρατορία της θα κατακτήσει αυτό το σύμπαν. Τότε θα αναστηθεί! Αλλά σε αυτή την περίπτωση: θα σταλεί στον κάτω κόσμο ως έγκλημα που δεν το έχει εξιλεώσει. Ας είναι εικονικό. Εξάλλου, είχε δει μόνο ένα μικρό μέρος των βασανιστηρίων. Στο μέλλον, τα βασανιστήρια μπορεί να γίνουν ακόμη πιο βάναυσα και πιο περίπλοκα. Άλλωστε, αν μπορείς να βασανίσεις με επτά μορφές ταυτόχρονα, τότε ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν μπορείς να βασανίσεις με ένα εκατομμύριο, ούτε καν ένα δισεκατομμύριο! Το ανθρώπινο μυαλό είναι πολύ εφευρετικό στα βασανιστήρια και πολύ συχνά αντλεί ευχαρίστηση από την ίδια τη διαδικασία. Στους άντρες αρέσει να βασανίζουν γυναίκες, στις γυναίκες αρέσει να βασανίζουν. Αυτό έχει γίνει ήδη φετίχ για γενιές. Η κοπέλα κινήθηκε σιωπηλά, σχεδόν στα τέσσερα, μετά θυμήθηκε ξαφνικά τη διαδικασία που έμαθε να πηδά στα κλήματα. Κβάζαρ! Μπορεί να γλιστράει και να κινείται σαν τη βασίλισσα της ζούγκλας, υπάρχουν πολλά αμπέλια εδώ!
  Και έρχονται οι μαϊμούδες. Χαριτωμένα ζωάκια σε πράσινο ή μοβ. Γλιστρούν κατά μήκος των κλαδιών, παρόμοια με αυτά στη γη, μόνο που έχουν πολλές ουρές, τρεις ή τέσσερις! Η κοπέλα χαμογελά χαρούμενα και μάλιστα τους κάνει μύτη. Οι μαϊμούδες μιμούνται, επαναλαμβάνουν την κίνησή της. Αστεία πλάσματα.
  Η κοπέλα μαδάει μια πορτοκαλί μπανάνα με τα γυμνά της πόδια και καταφέρνει να την ξεφλουδίσει χωρίς να χρησιμοποιήσει τα χέρια της. Οι πίθηκοι τσιρίζουν από χαρά. Η Mirabelle διασκεδάζει και τους πετάει τσόφλια. Οι πίθηκοι πετούν καρύδια ως απάντηση. Υπάρχει γέλιο - όλοι είναι πολύ εορταστικοί!
  Αλλά οι κρατούμενοι δεν φαίνεται να διασκεδάζουν. Τους πήγαν σε ένα μικρό λόφο και τους αλυσόδεσαν στα δέντρα. Έξι πειρατές έμειναν δίπλα του, ο ένας με πρόσωπο θηρίου. Οι δύο βοηθοί του άρχισαν να ανάβουν φωτιά. Ένας άλλος πολύ πυκνός, αν και κοντός, πειρατής έφερε ένα κουτί με εργαλεία.
  Η Μιραμπέλα ψιθύρισε:
  - Αυτές είναι προφανώς κάποιου είδους συσκευές!
  Το κορίτσι αιωρήθηκε στην κορυφή και μπορούσε τώρα να εξετάσει προσεκτικά τους κρατούμενους.
  Ένας από αυτούς ήταν ένας γέρος, με μεγάλο φαλακρό κεφάλι και αραιή γκρίζα γενειάδα. Ωστόσο, τα μάτια έμοιαζαν νέα και ζωντανά. Ένα πρόσωπο σχεδόν μαύρο από το μαύρισμα με πολλές μικρές ρυτίδες. Η Μιραμπέλα είχε ξαναδεί ηλικιωμένους, μόνο στις ταινίες. Φυσικά, τα γηρατειά δεν κάνουν κανέναν όμορφο και το κορίτσι βίωσε κάποιο σοκ και ανατριχίλα. Ήταν κάποτε οι άνθρωποι έτσι; Είναι τρομερό, δεν μπορείς να τρομοκρατήσεις ανθρώπους όπως αυτό - σκληρή φύση. Η Μιραμπέλα σκέφτηκε, αν κολλήσει σε αυτό το σύμπαν, θα γεράσει; Αυτό είναι το ερώτημα των ερωτήσεων; Φυσικά, δεν ήθελα να μοιάζω με μια ζαρωμένη, καμπουριασμένη ηλικιωμένη γυναίκα. Αυτό ίσως ξεπερνά τις δυνάμεις της, μια τέτοια προοπτική μπορεί να σε τρελάνει! Έχει βεβηλώσει τέτοια χαρακτηριστικά τα καταραμένα γηρατειά!
  Ο δεύτερος κρατούμενος, αντίθετα, ήταν πολύ νέος! Στην πραγματικότητα ένα έφηβο αγόρι: περίπου δεκατεσσάρων ή δεκαπέντε ετών. Μακριά ξανθά μαλλιά, σοκολατένιο, μυώδης γυμνός κορμός, πλάκες κοιλιακοί. Έμοιαζε με νεαρό Απόλλωνα και όταν τον κοιτούσε, η καρδιά της Μιραμπέλα άρχισε να χτυπά πιο γρήγορα. Είναι αλήθεια ότι το αγόρι είναι πιο κοντό από αυτήν και δεν είναι ακόμα αρκετά ώριμο, μοιάζει με παιδί στρατιώτη του τελευταίου έτους. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι περισσότεροι πειρατές δεν είναι καθόλου όμορφοι, αν και είναι αρκετά υγιείς. Αναρωτιέμαι ποιος είναι; Ίσως ένα αγόρι καμπίνας! Συνήθως στα πειρατικά μυθιστορήματα, τα αγόρια από την καμπίνα παίζουν σημαντικό ρόλο. Είναι αλήθεια, για παράδειγμα, στο Sabatini: δεν υπήρχε θέση για έναν έφηβο ήρωα. Προφανώς δεν ήταν πολύ της μόδας εκείνη την εποχή!
  Ο τρίτος συμμετέχων ήταν πράσινος, με πρόσωπο βατράχου. Αντί για πόδια, είχε βατραχοπέδιλα και χέρια με νύχια. Ναι, ένας τυπικός βάτραχος από παιδικά κινούμενα σχέδια, μικρός σε ανάστημα, ίσως και μικρότερος από ένα αγόρι καμπίνας. Είναι περίεργο, μπορεί να είναι ευγενές άτομο. Κάποιο είδος βασιλιά βατράχου. Χμμ ναι! Συγκεντρώθηκαν ενδιαφέροντα πλάνα.
  Ο κύριος πειρατής με το πρόσωπο μιας τίγρης έβγαλε κάτι σαν σφυρί και γρύλισε:
  - Τώρα τηγανίστε τις γόβες του αγοριού καμπίνας!
  Το αγόρι απροσδόκητα απάντησε με τόλμη:
  - Δεν είμαι καμπίνα, αλλά καπετάνιος!
  Ο εύσωμος πειρατής είπε με βαθιά φωνή:
  - Είναι έθιμο ανάμεσα σε εμάς τους πολεμιστές της τύχης ότι όποιος επιλέξει η ομάδα είναι αρχηγός! Δεν το κατάλαβες αυτό, Αρκέφαλε!
  Το αγόρι δεν το έβαλε κάτω, προσπαθώντας να σπάσει τις ράβδους που τον δένουν. Το σώμα έστριψε από την ένταση:
  - Όταν πέθαινε ο πατέρας μου, όλοι ορκιστήκατε να με αναγνωρίσετε ως καπετάνιο!
  Ο πειρατής με κεφάλι τίγρης απάντησε περιφρονητικά:
  - Απλώς πρέπει να είσαι καμπινέ. Νέος και άπειρος! Είσαι έφηβος, τολμάς να επιβληθείς ως καπετάνιος!
  Ο νεαρός καπετάνιος: έστριψε ένα περιφρονητικό χαμόγελο:
  - Δεν παλεύω χειρότερα! Γιατί, όταν πρόσφερα μια δίκαιη μονομαχία στον Bloodsucker, εκείνος δειλά αρνήθηκε!
  Ο ληστής της θάλασσας έκοψε με το σπαθί του ένα φρέσκο κλαδί με μπλε φύλλα:
  - Η ξιφομαχία ή η σκοποβολή με μουσκέτα είναι πολύ τυφλή! Οποιαδήποτε ευκαιρία μπορεί να σας ρίξει κάτω, αλλά διαφορετικά είστε περιορισμένοι και είστε εντελώς προσβεβλημένοι για εμάς. Σας σκοτώσαμε πριν από πολύ καιρό, αλλά προς το παρόν πρέπει να μάθουμε. όπου ο πατέρας σου έκρυψε τους θησαυρούς του Γκρος-Καρδινάλιος. Μόνο σε κρατάει ζωντανό προς το παρόν. Αν μας το πεις, θα αφήσουμε εσένα και τους φίλους σου σε αυτό το νησί. Υπάρχει άφθονο φαγητό εδώ και θα ζήσεις πολύ, και αν όχι, τότε είσαι αρκετά μεγάλος για να φανταστείς όλες τις συνέπειες.
  Ο γέρος γρύλισε:
  - Μην του το πεις! Σε αυτή την περίπτωση θα σκοτωθούμε αμέσως!
  Ο πειρατής τίγρης ξεγύμνωσε τα δόντια του:
  - Σώπα Dot! Αν ήμουν πιο έξυπνος, θα ήμουν μαζί του. Εσείς και αυτό το μικρό βατραχάκι είστε οι μόνοι που μείνατε πιστοί στο κορόιδο και έτσι υπέγραψαν το δικό σας θανατικό ένταλμα.
  Η Dot απάντησε με θλίψη:
  "Είμαι μεγάλος και δεν μου έχουν απομείνει πολλά". Αφήστε με να πεθάνω, αλλά κανείς δεν θα πει ότι ο Dot αθέτησε τον λόγο του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του!
  - Τι συναισθήματα! Μόνο τα δάκρυα του εχθρού σου μπορούν να προσθέσουν περισσότερο χρυσό στο πορτοφόλι σου!
  Ο πειρατής έκανε μια απειλητική χειρονομία:
  - Δεν είναι άδικο που τα γυναικεία δάκρυα συγκρίνονται με μαργαριτάρια• είναι πολύτιμα γιατί μπορούν να ανταλλαχθούν με χρήματα! - Είπε το αγόρι ο Αρκέφαλος, δείχνοντας απροσδόκητη σοφία. - άρα κάνεις λάθος!
  Ο αρχηγός των πειρατών βύθισε έναν λοστό στη φωτιά:
  - Θα ρίξεις δάκρυα τώρα! Ή πες μου πού είναι ο θησαυρός. Επιλέγοντας είτε τη χαρούμενη ζωή ενός άγριου, είτε τον σκληρό θάνατο.
  Ο Αρκέφαλος γέλασε:
  - Έχω μόνο μια επιλογή, ανάμεσα σε έναν άξιο θάνατο και έναν ανάξιο! Δεν υπάρχει λόγος να με αφήσει ζωντανό ο αιμοβόρος. Άλλωστε, αν φύγω από το νησί, τότε φυσικά θα τον εκδικηθώ, και είναι δειλός. Το θάρρος είναι πάντα ευγενές - η δειλία δεν λυπάται κανέναν!
  Η τίγρη γάβγισε:
  - Δεν θα σε γλιτώσω λοιπόν! Τώρα θα ουρλιάζεις από τον πόνο! "Έπιασε το καυτό σίδερο από τη φωτιά.
  Ο εύσωμος πειρατής τον σταμάτησε με μια χειρονομία:
  - Είναι πολύ νωρίς για χρήση φωτιάς! Πρώτα ένα απλό χτύπημα.
  Το θηρίο γρύλισε δυσαρεστημένα:
  - Εντάξει, ας παρατείνουμε την ευχαρίστηση!
  Έχοντας βγάλει προηγουμένως προετοιμασμένες ράβδους και τις μούσκεμα με νερό, οι πειρατές άρχισαν να μαστιγώνουν το αγόρι.
  Ο Αρκέφαλος χαμογέλασε κάπως τεταμένα, θέλοντας με όλη του την εμφάνιση να δείξει ότι δεν πονούσε, αν και οι δυνατοί και μυώδεις πειρατές βασανιστές ήξεραν τη δουλειά τους. Σχεδόν αμέσως έκοψαν το δέρμα και χύθηκε αίμα. Ο τύπος, όμως, κρύβοντας μόνο τον πόνο, είπε με κουδουνίσια φωνή:
  - Μα είσαι μάλλον αδύναμος! Και δεν μπορείς να χτυπήσεις σωστά!
  Ο πειρατής με το κεφάλι της τίγρης χτύπησε το αγόρι στα πόδια με το μαστίγιο του και μετά έκοψε το μάγουλό του στο πρόσωπο:
  - Πες μου πού είναι ο χάρτης του θησαυρού!
  Ο νεαρός έβγαλε τη γλώσσα του:
  - Στην άθλια γούνα σου!
  Ο εύσωμος πειρατής διέταξε:
  - Αρκετά! Τώρα ας ρίξουμε αλάτι στις πληγές!
  Λευκή σκόνη έπεσε πάνω στη ριγέ πλάτη του. Τα μάτια του αγοριού στένεψαν, ο πόνος φαινόταν μέσα τους, αλλά το στόμα του συνέχισε να χαμογελά. Όταν τελικά το αιματοβαμμένο στρώμα το σκέπασε.
  Ο Tiger Pirate ρώτησε:
  - Λοιπόν, τώρα θα μιλήσετε!
  Το αγόρι ψέλλισε:
  - Θα γελάσω μόνο!
  - Κοίτα, θηρίο!
  Ο τίγρης πειρατής έβγαλε ένα καυτό σίδερο, πλησίασε το αγόρι και το έβαλε στη γυμνή, ελαφρώς σκονισμένη φτέρνα του. Το αγόρι άνοιξε σπασμωδικά το στόμα του, λαχανιάζοντας αέρα, αλλά στη συνέχεια το έκλεισε, τεντώνοντας τα χείλη του με μεγάλη προσπάθεια ώστε να χαμογελάσει.
  Ο εύσωμος πειρατής, σαν φροντισμένος δάσκαλος, παρατήρησε:
  - Μην πιέζετε πολύ το καυτό σίδερο στη φτέρνα. Εάν το δέρμα στα πόδια έχει καεί εντελώς, ο πόνος θαμπώνει. Εδώ χρειάζεσαι απαλές, σαν χαϊδευτικές κινήσεις. Και δεν είναι η ίδια η φτέρνα που έχει πέσει, είναι πολύ τραχιά, η μαλακή πλευρά του ποδιού. Σαν ευγενικό κορίτσι.
  Ο πειρατής τίγρης περιποιούταν το δεξί πόδι του αγοριού. Προσπάθησε να το καψαλίσει ομοιόμορφα. Του έδωσαν καυτές λαβίδες, οι οποίες τυλίχτηκαν γύρω από τα μικρά δάχτυλα του αγοριού. Τα λυγίσαμε λίγο και τα γυρίσαμε. Ο Αρκέφαλος, παρά την ταλαιπωρία, ο ιδρώτας κυλούσε στο πρόσωπό του, ήταν τεταμένος, δεν βόγκηξε καν, αν και ο τίγρης πειρατής ήξερε τη δουλειά του, αναζητώντας ευαίσθητα μέρη.
  Υπήρχε μια καυστική μυρωδιά στον αέρα, η μυρωδιά ήταν λεπτή, γαργαλώντας ευχάριστα τα ρουθούνια. Η Μιραμπέλα ήταν σαν μαγεμένη, συνήθως η μυρωδιά του καψίματος είναι δυσάρεστη, αλλά τώρα είναι απλά νόστιμη, χαϊδεύει την ευαίσθητη μύτη του κοριτσιού, όχι σαν αυτά τα ιδρωμένα ανδρικά σώματα πειρατών.
  Μετά το δεξί πόδι, ο βασανιστής άρχισε να κάνει μαγικά στο αριστερό. Η ίδια η διαδικασία του βασανισμού ήταν ευχάριστη και συναρπαστική γι' αυτόν, αλλά το γεγονός ότι το θύμα δεν ούρλιαξε καν ήταν ενοχλητικό.
  Ο εύσωμος πειρατής είδε ότι το αγόρι πονούσε πολύ και με δυσκολία το άντεξε και του πρότεινε:
  - Λοιπόν, πες μου πού είναι ο χάρτης του θησαυρού. Τότε δεν θα βασανίσουμε. Κι ας είναι εύκολος ο θάνατος. Chick-chick και είσαι στον παράδεισο. Και έτσι θα σας βασανίζουμε για πολύ καιρό.
  Το αγόρι απάντησε κοφτά, με αποφασιστικότητα ορατή στα μάτια του:
  - Πάσσαλος στο στόμα σου, όχι θησαυρός!
  Η φωνή του πειρατή, παρά την προσβολή, έγινε ακόμη πιο απαλή. Έμοιαζε με έναν στοργικό πατέρα που προσπαθούσε να αναγκάσει το αγαπημένο του παιδί να πιει πικρό φάρμακο:
  - Είναι ανόητο να αντιστέκεσαι! Θα μάθουμε ακόμα το μυστικό, αλλά εσείς θα υποφέρετε! Μην ανησυχείτε, θα έχουμε διαφορετικούς τρόπους για να σας ακρωτηριάζουμε. Ακόμα κι αν πεισμώσεις, δεν θα σε σκοτώσουμε, αλλά θα σε σακατέψουμε αφήνοντάς σε στο νησί.
  Το αγόρι μόλις έβγαλε τη γλώσσα του:
  - Εδώ είσαι!
  Η Μιραμπέλα ψιθύρισε:
  - Ιππότης! Μόνο Οθέλλο! Όχι, Joan of Arc!
  - Τότε θα είναι ακόμα χειρότερα για σένα! Κουτάβι! - Ο τόνος της φωνής του φιλιμάστερ από άλλο σύμπαν έγινε πολύ πιο οξύς.
  Ο Pirate Tiger έχει τελειώσει με το αριστερό του πόδι, τώρα ολόκληρο το πόδι του είναι καλυμμένο με μεγάλες φουσκάλες, κάτι που είναι πολύ επώδυνο. Είναι αλήθεια ότι οι φουσκάλες θα υποχωρήσουν σε λίγες μέρες, αλλά είναι τόσο επώδυνο.
  Ο εύσωμος πειρατής παρατήρησε:
  - Τι καλή δουλειά!
  Ο τίγρης πειρατής πήρε την καυτή λαβίδα και πήρε το πλευρό του αγοριού, άρχισε να το στρίβει προσπαθώντας να το σπάσει!
  Ο ισχυρός βοηθός του τον σταμάτησε:
  - Θα του το κάνουμε λίγο αργότερα! Τα βασανιστήρια πρέπει να είναι πιο ποικίλα. Συγκεκριμένα, περιποιηθήκαμε το κάτω μέρος του σώματος, και τώρα γιατί όχι και το πάνω μέρος, για συμμετρία.
  Ο βοηθός βασανιστή είπε με βαθιά φωνή:
  - Παρεμπιπτόντως, έχουμε παρόμοια συσκευή! "Έβγαλε μια αλυσίδα με αιχμηρά ατσάλινα αστέρια. - Ας το τυλίξουμε γύρω από το κεφάλι...
  - Δώσε μου! - φώναξε ο τίγρης πειρατής.
  Ο εύσωμος κουρσάρος αντιτάχθηκε:
  - Καλυτέρα εγώ! Είναι το κεφάλι, όχι τα πόδια! Αν το πιέσεις λίγο, το κρανίο θα σκάσει, και με τέτοια τραύματα, θα πεθάνει γρήγορα. Είναι σημαντικό για εμάς να μην σκοτώνουμε, αλλά να μάθουμε το μυστικό!
  Η τίγρη βρυχήθηκε απογοητευμένη:
  - Στο διάολο με αυτούς τους θησαυρούς. Ας κλέψουμε τους δικούς μας! Τι θαύμα είναι αυτό, αυτός ο ακατέργαστος χρυσός!
  Ο αρχηγός των φιλίμπαστερ κούνησε το κεφάλι του.
  - Δεν υπάρχει μόνο χρυσός εκεί! Λένε ότι έχει φυλαχτό αθανασίας!
  Ο τίγρης πειρατής γέλασε.
  - Φυλαχτό της αθανασίας, γιατί πέθανε τότε;
  - Δεν χρειάζεται ακόμη ένα ειδικό βότσαλο, υπάρχουν έξι από αυτά στο φυλακτό, το έβδομο λείπει! Θα ήθελες να γίνεις αθάνατος;
  - Ασφαλώς! Ουάου, πόσο θα ήθελα να είχα γιατρευτεί! Θα είχα ολόκληρο χαρέμι! Δεν υπάρχουν τρία ολόκληρα χαρέμια! Όλα αυτά θα ήταν τόσο γενναιόδωρα!
  Ο κύριος πειρατής κόλλησε τη σπαθιά του στο έδαφος:
  - Λοιπόν, τίποτα, δεν χρειάζεται να βιαστούμε! Το κύριο πράγμα είναι ότι το αγόρι δεν τρελαίνεται. Εάν τον βασανίσετε με διάφορους τρόπους και για μεγάλο χρονικό διάστημα, και του δώσετε ένα διάλειμμα από τα βασανιστήρια, τότε θα χύσει τα ελατήρια της αποκάλυψής του.
  Ο Αρκέφαλος μουρμούρισε:
  - Δεν θα σου το εξομολογηθώ ποτέ! Και μην ανεβάζεις τις ελπίδες σου! Καλύτερα να κάνεις τέτοιους απατεώνες αθάνατους...
  - Πού πηγαίνεις?
  Τύλιξαν μια αλυσίδα με γρανάζια γύρω από το κεφάλι του αγοριού, το ασφάλισαν και άρχισαν να το στρίβουν. Ο κοντόχοντρος πειρατής χαμογέλασε πονηρά. Οι σιδερένιες αιχμές έσκαψαν οδυνηρά στο κρανίο, σχίζοντας το δέρμα. Την ίδια στιγμή, ο βασανιστής προσπάθησε να χτυπήσει τις νευρικές απολήξεις και να συμπιέσει τις αρτηρίες.
  Ο Αρκέφαλος ανέπνεε βαριά, ιδρώτας ανακατεμένος με αίμα έσταζε από το μέτωπό του, τα μάτια του έλαμπαν. Ο πειρατής είτε έσφιξε πιο σφιχτά το κεφάλι του με την αλυσίδα, είτε, αντίθετα, αποδυνάμωσε την πίεση. Η κίνηση γινόταν όλο και πιο ρυθμική. Οι βοηθοί του δήμιου έβρασαν μια σιδερένια κούπα και άρχισαν να ρίχνουν νερό με ατμό στο ματωμένο κεφάλι. Ο Αρκέφαλος προσπάθησε να αποφύγει, αλλά το βραστό νερό έκαψε τα τρυφερά, χωρίς γενειάδα μάγουλά του.
  - Πού είναι λοιπόν ο χάρτης! Ξέρουμε ότι το σχεδίασε ο πατέρας σου! Μίλα λοιπόν! Ας σε ελευθερώσουμε!
  Το αγόρι έφτυσε στο πρόσωπο του βασανιστή. Πήδηξε πίσω και έβρισε με τριώροφη χυδαιότητα, ψεκάζοντας σάλιο:
  - Θα σε σπάσω, κουτάβι! Θα ουρλιάζεις!
  Ο νεαρός ούρλιαξε με σπασμένη φωνή:
  - Δεν θα το κάνω! Είστε εσείς που θα γκρινιάζετε και θα εκλιπαρείτε για έλεος όταν σας κρεμούν στην αγχόνη ή σας ανασηκώνουν!
  Ο εύσωμος πειρατής χαστούκισε το αγόρι στο πρόσωπο και ξαφνικά ηρέμησε:
  "Μην περιμένεις να με θυμώσεις τόσο πολύ που θα σε τελειώσω γρήγορα". Έχω δει τόσο γενναίους άνδρες να πειράζονται σκόπιμα, ελπίζοντας ότι θα προχωρήσουν σε νέα βασανιστήρια και το σώμα δεν θα μπορέσει να το αντέξει. Κάνουν λάθος που το πιστεύουν! Φυσικά και θα υπάρξουν βασανιστήρια, αυστηρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, και θα μου απαντήσεις σαν γάιδαρο στην εξομολόγηση!
  - Δεν θα το πάρεις! - Το αγόρι έσπασε.
  Ο Tiger Pirate πρότεινε:
  - Ας του σπάσουμε τα δάχτυλα, στα χέρια μας!
  - Είναι νωρίς! Είναι πολύ νωρίς, δεν έχω βγάλει ακόμα το κεφάλι.
  Ο πειρατής πίεσε την αλυσίδα πιο δυνατά στο κεφάλι του και το αγόρι ξαφνικά χωλαίνει, χάνοντας τις αισθήσεις του.
  - Χάλια! Το παράκανα λίγο! Λοιπόν, αφήστε τον να ξεκουραστεί, και θα αναλάβουμε αυτούς τους αετούς.
  Ο μικρός βάτραχος ψέλλισε:
  - Ναι, δεν ξέρω τίποτα!
  Ο τίγρης πειρατής βρυχήθηκε με τρομακτική φωνή;
  - Πες μου τι ξέρεις, αλλιώς θα σου ψήσουμε τα πτερύγια!
  -Θα στα πω όλα! - Ο βάτραχος τσίριξε.
  - Λοιπόν, πες μου που είναι ο χάρτης!
  Ο δίποδος βάτραχος συσπάστηκε:
  - Δεν ξέρω!
  - Δώσε μου τη λαβίδα! - Οι πειρατές έδειχναν ακόμη και χαρούμενοι για το νέο θύμα.
  Ο μικρός βάτραχος τσίριξε:
  - Λοιπόν, πώς μπορώ να ξέρω!
  - Πώς να πω, αυτό το κορόιδο είναι φίλος σου!
  - Ή μάλλον, είμαι υπηρέτης του!
  - Υπηρέτησες και τον καπετάνιο, που σημαίνει ότι μπορούσες να ακούσεις κάποια πράγματα, για παράδειγμα, θραύσματα φράσεων, κάποιες υποδείξεις! Ετσι είναι?
  - Σωστό κατ' αρχήν, αλλά...
  Ο εύσωμος πειρατής πήρε τη λαβίδα στα χέρια του και το καυτό σίδερο άγγιξε ελαφρά τη μεμβράνη του βατράχου. Ακούστηκε ένα λεπτό τσιρίγμα:
  - Α, μην το κάνεις! Θα σου πω τα πάντα!
  - Θα σου σπάσω το άκρο αν λες βλακείες!
  Ο μικρός βάτραχος τσίριξε σαν ποντίκι:
  - Ξέρω κάτι!
  - Τι ακριβώς?
  - Πού θα μπορούσε να υπάρχει χάρτης;
  Ο γέρος ψιθύρισε:
  - Μην πεις!
  Ο μικρός βάτραχος ψέλλισε:
  - Τι θα ήταν καλύτερο για εμάς αν μας βασάνιζαν μέχρι θανάτου! Κοιτάξτε τη φουσκάλα στα βατραχοπέδιλά μου.
  - Δηλαδή προτιμάς έναν γρήγορο θάνατο; - Ο γέρος αναστέναξε.
  - Λοιπόν, έτσι νομίζω! Ποιος άλλος πειρατής μπορεί, όπως εγώ, να αναπνεύσει υποβρύχια και να ανασύρει φορτίο από τον βυθό του ωκεανού. Σαν απαραίτητο θαλάσσιο λύκο θα με πάρουν στη συμμορία! Άνθρωποι σαν εμένα χρειάζονται! - Υπήρχε περηφάνια στη φωνή του βατράχου.
  Ο Dot απλώς κούνησε το φαλακρό του κεφάλι:
  - Μάταια όνειρα!
  Ο πειρατής τίγρης γάβγισε:
  - Αν ο Τιλί δεν λέει ψέματα, τότε θα του χαρίσουμε τη ζωή και θα τον δεχτούμε ξανά στη ναυτική αδελφότητα, όπως επιβάλλει το έθιμο! Η υπηρεσία του αποζημιώνει την αδικία.
  Ο βαρύς πειρατής επιβεβαίωσε:
  - Ας το έτσι! Αφήστε τον Τίλι να ζήσει, θα μας βοηθήσει ακόμα. Πες μου που είναι ο χάρτης;
  - Αυτό είναι ένα λύκο. - Το μικρό βατράχιο έδειξε τον Αρκέφαλο. - Το έκρυψε σε ένα πήλινο δοχείο και το πέταξε στη θάλασσα. Θυμήθηκα μόνο ένα πράγμα: αυτό είναι το μέρος και μπορώ να πάρω έναν χάρτη. Άλλωστε δεν φοβάμαι το βάθος.
  Οι παχουλές και οι τίγρεις πειρατές κοιτάχτηκαν μεταξύ τους:
  - Φαίνεται ότι εννοεί επιχείρηση! Ή απλώς θέλει να καθυστερήσει την ώρα του θανάτου του. Σε κάθε περίπτωση, θα ζεσταθεί!
  Ο Tiger Pirate δήλωσε:
  - Φυσικά, δεν σας πιστεύουμε, αλλά θα σας δώσουμε μια ευκαιρία! Τόσο μικρός που μπορείς να αναπνεύσεις ο φρύνος!
  Ο μικρός βάτραχος μουρμούρισε:
  - Είσαι πολύ ευγενικός μαζί μου!
  Ο τίγρης χτύπησε τα δόντια του τρομερά:
  - Μην κάνεις γκριμάτσες! Σε περίπτωση εξαπάτησης, θα πεθάνεις τελευταίος, αλλά σε τέτοιες μύγες που ο θάνατος θα είναι για σένα λύτρωση!
  - Αλίμονο, όλοι θέλουν να ξεφορτωθούν κάποιον! - Ο φρύνος μουρμούρισε.
  - Σκάσε! Θα μας δείξεις τον δρόμο! Τώρα θα σε λύσουμε.
  Έλυσαν την αλυσίδα του μικρού βατράχου αφού του έδεσαν ένα σχοινί στο λαιμό. Άρχισε να τραγουδάει ένα τραγούδι με ένα ελαφρύ κουτσό!
  Αυτός που δεν είναι πειρατής είναι αδύναμος!
  Το ρουθούνι του είναι στραβό μορέλι!
  Ο Πυρίτης Τίγρης βρυχήθηκε:
  - Ναι, όταν σου κλείσουν το λαιμό! Κουράστηκα ήδη τον ηλίθιο! Ή θέλεις να πας στο ναυπηγείο, ψηλότερα μέχρι τα χελιδόνια!
  - Ποιος υποσχέθηκε ότι θα πεθάνω τελευταίος! - τσίρισε η Τίλι.
  - Φυσικά και είμαι εγώ!
  - Οπότε είμαι ήρεμος! Ο Πράσινος Πρίγκιπας είναι πολεμιστής! - Το βατραχάκι πήδηξε επί τόπου.
  - Σκάσε! Αρκεί να είμαι καλά!
  Το κορίτσι καθόταν σε έναν διακλαδισμένο φοίνικα, κοίταξε με ανυπομονησία την εικόνα των βασανιστηρίων. Και της άρεσε. Κάπως έτσι, οι εικόνες βασανιστηρίων έχουν ιδιαίτερη τροπή, ειδικά αν ένα όμορφο αγόρι βασανίζεται. Τώρα η Μιραμπέλα κατάλαβε ότι κάτι έπρεπε να γίνει. Εξάλλου, οι πειρατές μπορούν να βρουν θησαυρό και να σκοτώσουν περιττούς μάρτυρες. Τέσσερις ληστές στέκονταν ακόμα κοντά στα δέντρα. Δεν φαίνεται πολύ, αλλά ενισχύσεις μπορεί να τους βοηθήσουν. Είναι ακόμη κρίμα που το αγόρι είναι τόσο θαρραλέο, δεν φώναξε ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι ο θόρυβος θα τραβήξει την προσοχή.
  Το κορίτσι κατέβηκε σιωπηλά από τον φοίνικα. Ο Αρκέφαλος συνήλθε και γύρισε το χλωμό, ματωμένο πρόσωπό του. είπε ο πειρατής δήμιος με ένα δηλητηριώδες χαμόγελο.
  - Ο φίλος σου ο Τίλι χώρισε και τώρα ξέρουμε ακριβώς πού βρίσκεται ο θησαυρός! Μάταια λοιπόν έπαθες, ανόητε!
  - Λες ψέμματα! - ψιθύρισε μετά βίας ο Αρκέφαλος.
  - Πού πήγε ο φίλος σου; Βλέπεις τον πήραν!
  Το αγόρι κοίταξε γύρω του, φοβήθηκε! Κινήθηκε, οι ώμοι του που βασανίζονταν από το μαστίγιο έτρεμαν:
  - Ακόμα δεν θα βρείτε την κάρτα!
  Οι πειρατές γέλασαν αηδιαστικά:
  - Και δεν είναι πραγματικά απαραίτητο! Τώρα θα σε βασανίσουμε, ανόητε, τον εαυτό μας. Τι θα λέγατε για κουρασμένα μάτια;
  - Κακό αστείο! - Κόψε νεαρέ.
  - Και πάμε!
  Η Μιραμπέλα σήκωσε δύο βαριές πέτρες και τις έσκυψε στα χέρια της. Ένας από τους πειρατές προχώρησε λίγο πιο πέρα και ήπιε μια γουλιά από μια κανάτα με κρασί. Το κορίτσι χαμογέλασε δηλητηριώδη:
  - Τίποτα δεν αδειάζει τις τσέπες σου όσο ένα γεμάτο ποτήρι!
  Η Μιραμπέλα, όπως πάντα, πήδηξε σιωπηλά στον πειρατή και χτύπησε με το δάχτυλό της την καρωτίδα! Σήκωσε την κανάτα που έπεσε και έβαλε τον ληστή στη θέση του. Ήμουν έκπληκτος που το σώμα φαινόταν να θυμάται κάποιες δεξιότητες. Έπειτα πέταξε ένα βρωμερό πειρατικό μαντίλι και ένα σακάκι που μύριζε άσχημο ιδρώτα (και πώς το φοράνε σε τέτοια ζέστη).
  Με ένα τρεμάμενο βάδισμα, βγήκε στους συναδέλφους της και γρύλισε:
  - Ίσως μπορούμε να πιούμε ένα ποτό! Και μετά αυτοί...
  Χωρίς να πει λέξη, η κοπέλα κλώτσησε έναν από τους πειρατές στη βουβωνική χώρα, κατέβασε το κεφάλι ενός άλλου με ένα πήλινο δοχείο και γρονθοκόπησε τον τρίτο στον κρόταφο απότομα αλλά απότομα με τη γροθιά της. Οι πειρατές κατέρρευσαν, η Μιραμπέλα ξεγύμνωσε τα δόντια της:
  - Λοιπόν, πώς τα έσκασα!
  Το αγόρι σήκωσε το βλέμμα, το κορίτσι έσκισε το κασκόλ της και έβγαλε το σακάκι της, βρίσκοντας τον εαυτό της μέσα στην εκπληκτική γυμνότητά της.
  - Είσαι θεά! - αναφώνησε ο Αρκέφαλος.
  - Μπορεί! Ή ακόμα πιο cool από θεές! - Η Μιραμπέλα έγνεψε καταφατικά. - Είμαι ένα κορίτσι πολεμιστή.
  Ο Αρκέφαλος την καταβρόχθισε με τα μάτια του. Παρά τα νιάτα του, ο γενναίος και πρόωρος γιος ενός πειρατή καπετάνιου δεν ήταν σίγουρα παρθένος. Αλλά βασικά ήταν διεφθαρμένες, σχεδόν ελεύθερες πόρνες. Είναι καλά, αλλά όχι αισθητική απόλαυση. Άλλωστε τέτοια μαλλιά δεν είχε ξαναδεί ούτε σε φωτογραφίες. Το ίδιο το σώμα είναι ίσως πολύ μυώδες, αλλά ταυτόχρονα ευέλικτο και κινητό. Κάθε αθλητής θα ζηλέψει τέτοιους εξέχοντες μύες. Το στήθος είναι γεμάτο, ψηλό, ελαφρώς αναποδογυρισμένο με κατακόκκινες θηλές, οι κοιλιακοί με πλακάκια, οι φλέβες φαίνονται και τα πόδια είναι απλώς δέσμες μυών. Ταυτόχρονα, το κορίτσι είναι γεμάτο ερωτική δύναμη, κυματισμοί μυών τρέχουν κατά μήκος των ισχυρών μηρών της. Ω τι σώμα! Το αγόρι ανοιγόκλεισε και απομάκρυνε την εμμονή με το πόσο ακατάλληλες ήταν οι σκέψεις του για αυτή τη στιγμή.
  Η Μιραμπέλα, στο μεταξύ, άνοιξε τα δεσμά. Το έκανε με ένα μακρύ νύχι. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης για επιχειρήσεις μάχης σε πρωτόγονους κόσμους ήταν, ομολογουμένως, δευτερεύοντος χαρακτήρα, αλλά το κορίτσι θυμόταν όλες τις κινήσεις. Τα δεσμά κλείνουν και ανοίγουν με έναν μάλλον πρωτόγονο τρόπο, επομένως είναι αρκετά ακριβά: κανείς δεν θα ήθελε να τα αφήσει σε νεκρούς κρατούμενους. Έχοντας ελευθερωθεί, το αγόρι έκανε μερικά βήματα, τα γυμνά του πόδια ήταν καλυμμένα με μεγάλες φουσκάλες, αλλά το μαλακό γρασίδι μείωσε τον πόνο, και γενικά ο Arcephalus δεν ήταν ξένος σε αυτό. Ο αυστηρός πατέρας του αγοριού το μαστίγωσε συχνά και συχνά μαστίγωσε τις γυμνές φτέρνες του με ένα μαστίγιο, έτσι ήταν συνηθισμένος να τρέχει μέσα από τον πόνο.
  Η Μιραμπέλα ρώτησε:
  - Μπορείτε να πάτε μόνοι σας!
  - Ειμαι άνδρας! - απάντησε περήφανα το αγόρι. Σηκώνοντας το στιλέτο, τελείωσε δύο ζαλισμένους αλλά ζωντανούς πειρατές. Ο νεαρός μαχητής το έκανε αυτό με μια εντελώς οικεία χειρονομία.
  - Φαίνεται ότι σκότωσες αυτούς τους δύο! Αλλά τέτοια αποβράσματα δεν πρέπει να μολύνουν τον πλανήτη Βικτώρια.
  Η Μιραμπέλα, έκπληκτη από την ψυχραιμία του νεαρού, ρώτησε:
  -Έχετε ήδη σκοτώσει ανθρώπους;
  Ο νεαρός φιλάνθρωπος μουρμούρισε περιφρονητικά:
  - Ασφαλώς! Ακόμα και γυναίκες! Αυτά τα δύο είναι το δέκατο όγδοο και το δέκατο ένατο.
  Το κορίτσι κοκκίνισε:
  "Και φαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που σκοτώνω άνθρωπο". Με χτύπησε στον κρόταφο με τη γροθιά της όσο πιο δυνατά μπορούσε και ήταν θάνατος, έπρεπε να τον είχα χτυπήσει λίγο πιο αδύναμο. Ναι και χτύπησε στην καρωτίδα σίγουρα, καλύτερα να πήγαινε λίγο λοξά.
  Ο Arcephalus παρατήρησε:
  - Ναι, ίσως θα ήταν καλύτερο να τους βασανίσουμε, έστω και μόνο λόγω του αισθήματος της εκδίκησης. Αυτοί οι ηλίθιοι δεν θα παρέχουν ούτως ή άλλως πολύτιμες πληροφορίες.
  Η Μιραμπέλα αντιτάχθηκε:
  - Βασανιστήρια μόνο για εκδίκηση: όχι πολύ ωραία. Φυσική επίπτωση: έχει είτε εκπαιδευτικό είτε εκπαιδευτικό χαρακτήρα!
  Το αγόρι βούλιαξε:
  - Θα τα μεγαλώσω λοιπόν!
  Ο παππούς Dot είπε με έναν μάλλον χαρούμενο τόνο:
  - Μην είσαι ανόητος! Τώρα είμαστε τρεις! Υπάρχουν είκοσι εννέα αντίπαλοί μας στο νησί και άλλοι εκατό στο πλοίο! Δηλαδή αν αυτό το κορίτσι δεν είναι μόνο του...
  Η Μιραμπέλα μόρφασε:
  - Είμαι μόνος μαζί σου! Μόνος!
  - Αυτό είναι κακό! - Ο Dot έξυσε το φαλακρό του κεφάλι. - Το νησί είναι αρκετά μεγάλο, περιτριγυρισμένο από λόφους και ζούγκλα. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να το καθίσετε έξω. Δεν θα μας αναζητήσουν ποτέ για πάντα.
  Ο Αρκέφαλος χτύπησε με θυμό τη γροθιά του στο δέντρο:
  - Οχι! Αυτό το μπριγκαντίν είναι το νόμιμο καράβι μου και δεν θα επιτρέψω να το κυβερνήσουν τέτοια αποβράσματα σαν αιμοβόρες. Δεν θα παραδώσω ποτέ τη δύναμή μου σε κανέναν! Το πληρώσαμε ακριβό.
  Η Μιραμπέλα σημείωσε:
  - Είσαι γιος του πρώην καπετάνιου!
  Ο Άρκεφαλ έγνεψε:
  - Ναί! Αλλά η δύναμή μας δεν είναι κληρονομική. Απλώς γνωρίζοντας και σεβόμενοι τον πατέρα μου, και βλέποντας ότι ήμουν άξιος αγωνιστής, ορκίστηκαν να με επιλέξουν για καπετάνιο. Αλλά συνέβη ώστε ο Πειρατής της Τίγρης Bloodsucker να καταλάβει την εξουσία. Έμεινα άναυδος, δεσμώθηκα και βασανίστηκα. Είναι ένα άθλιο δεξί χέρι και υποψιάζομαι ότι είναι ο κύριος αρχηγός!
  Η Μιραμπέλα πρότεινε:
  - Άσε με να σκοτώσω τον Bloodsucker και θα ξαναγίνεις καπετάνιος!
  - Οχι! Πρέπει να τον σκοτώσω μόνος μου! Αλλά υπάρχει ένα προφανές πρόβλημα με την ομάδα. Τώρα φοβούνται και το Bloodsucker και εμένα.
  Σημειώνεται τελεία:
  - Έχουμε το πλεονέκτημα της έκπληξης.
  - Τι από αυτό λοιπόν! - Το αγόρι άπλωσε τα χέρια του, επιδεικνύοντας δύο σύκα.
  Ο γέρος είπε με τον αέρα ενός έμπειρου πολεμιστή:
  - Μπορούμε να σκοτώσουμε τον Γκνους, τον πρώτο σύντροφο και δύο άλλους πειρατές τίγρεις. Τότε οι υπόλοιποι πειρατές, που έμειναν χωρίς αρχηγούς, θα επιστρέψουν υπό τις διαταγές σας. Μετά από όλα, ξέρετε ότι δεν τους αρέσει πραγματικά ο σκληρός, άπληστος Bloodsucker, και μόνο οι πειρατές τίγρεις, που ανήκουν στην ίδια φυλή με αυτόν, είναι πιστοί σε αυτό το πλάσμα.
  Η Μιραμπέλα συμφώνησε:
  - Ας χτυπήσουμε όσο είναι ζεστό το σίδερο! Γιατί το φως γίνεται κόκκινο - λόγω του φωτονίου, πίσω από το δραπέτη αστέρι!
  Η κοπέλα εξέτασε τους δύο βοηθούς της. Ο Old Dot ήταν στεγνός και αποστεωμένος, αλλά στεκόταν όρθιος και κινούνταν αρκετά επιδέξια. Προφανώς δεν είναι από τους κουρσάρους που κάνουν κατάχρηση κρασιού και καπνού. Και μια ενεργητική ζωή στον καθαρό αέρα και με σωματική άσκηση παρατείνει τη νεότητα. Για να καταλάβετε τι αξίζει ο νεαρός, απλά κοιτάξτε τη φιγούρα του. Ακόμα και καλυμμένο με αίμα και διαβρωμένα από το αλάτι, γαλαζοπράσινα pissoogs, είναι υπέροχο.
  Ο πολεμιστής διέταξε:
  - Τώρα πλύσου, νεαρέ ιππότη!
  Ο νεαρός μουρμούρισε δυσαρεστημένος:
  - Δεν είμαι γυναίκα για να κάνω μπάνιο!
  Ο γιατρός αντιτάχθηκε:
  - Δεν μιλάμε για τρυφερότητα!
  Ωστόσο, ο Arcephalus βυθίστηκε στο ρέμα για να ξεπλύνει το αίμα. Επιπλέον, οι πληγές που διαβρώθηκαν από το αλάτι τσιμπούσαν πάρα πολύ. Ο Μιραμπέλα έτριψε απαλά την πλάτη του, οι μύες του άντρα είναι από τη φύση τους δυνατοί και αναπτύχθηκαν μέσω σωματικής άσκησης, πολύ ελαστικοί. Ο λαιμός είναι δυνατός, αλλά φαίνεται όμορφος. Το κορίτσι έγειρε στην πλάτη του αγοριού και έτριψε τις αμέσως πρησμένες θηλές της πάνω της - τι καλά! Ο Αρκέφαλος ήταν φαινομενικά επίσης μακάριος, αλλά με μια προσπάθεια θέλησης, της πέταξε τα χέρια.
  - Δεν είναι καιρός να λιαζόμαστε! Ήρθε η ώρα να δράσουμε. Κοντεύουν να χτυπήσουν τον κώδωνα του κινδύνου!
  Αφού μάζεψε τα μουσκέτα, η τριάδα κατευθύνθηκε προς το απόσπασμα. Εκεί ακούστηκαν πυροβολισμοί. Οι πειρατές κυνηγούσαν για κυνήγι. Φαίνεται σαν να έβαλαν το ομοιότυπο ενός τοπικού ρινόκερου και δύο ταύρων. Τους κυνηγούς διέταξε ένας πειρατής τίγρης με ένα πράσινο μαντίλι στο κεφάλι. Έκοψε με σιγουριά τον ρινόκερο με ένα κοφτερό στιλέτο, οι πειρατές τηγάνισαν κομμάτια κρέατος πάνω από τη φωτιά. Η μυρωδιά θύμισε στη Mirabelle το πρόσφατο βασανιστήριό της. Η κοπέλα ήθελε να πυροβολήσει ένα μουσκέτο, αλλά στη συνέχεια, θυμούμενη τη χαμηλή ακρίβεια ενός τέτοιου όπλου, το άφησε στην άκρη. Γλιστρώντας κατά μήκος των κλαδιών, η ομορφιά σύρθηκε πιο κοντά και πέταξε το στιλέτο με δύναμη. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, πέταξαν επανειλημμένα διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων στιλέτα υπερλέιζερ. Ο κρύος χάλυβας, φυσικά, δεν είναι επίσης η πρώτη φορά. Μπορείτε να δείτε πώς η λεπίδα έκοψε τον αέρα, χτυπώντας το θηρίο στο λαιμό. Είναι περίεργο, αλλά για κάποιο λόγο η Mirabelle δεν λυπάται καθόλου την τίγρη. Ίσως επειδή μοιάζει πάρα πολύ με ζώο, ή ίσως λόγω των σκληροτήτων που έκαναν οι πειρατές μπροστά στα μάτια της.
  - Αντίο παιδιά!
  Οι πειρατές μόλις ξήλωσαν τα πτώματα, και τώρα είδαν ότι ο αρχηγός τους ήταν νεκρός. Τι άγριο κράξιμο προκάλεσε αυτό!
  Ο Αρκέφαλος εκτόξευσε το μουσκέτο του. Το αγόρι φαινόταν να έχει εμπειρία και ένα κομμάτι μόλυβδο χτύπησε τον άθλιο πειρατή, με ένα αποκρουστικό πρόσωπο παραμορφωμένο από μια στραβή ουλή, ακριβώς στο στήθος.
  - Έτσι πήρατε προαγωγή σε "φύλακας κοπριάς"! - ψιθύρισε ο νεαρός κουρσάρος.
  Ο δεύτερος πειρατής-τίγρης πήδηξε στο ξέφωτο με ένα ουρλιαχτό, αλλά η Μιραμπέλα πέταξε ένα από τα αντικείμενα βασανιστηρίων που έβγαλε από το κουτί του δήμιου ακριβώς στο δεξί μάτι. Αλλάζοντας την πλαστική φωνή της σε εξαιρετικά χαμηλό τόνο (θα μπορούσε να το κάνει), η κοπέλα φώναξε:
  - Όσοι πρόδωσαν και αθέτησαν τον όρκο τους θα αντιμετωπίσουν την τιμωρία των θεών!
  Για να ενισχύσει τη φωνή της, η κοπέλα τύλιξε πρώτα ένα φύλλο χαλκού (χρησιμοποιούνταν για περίπλοκα βασανιστήρια) σε ένα είδος επιστόμιου. Επιπλέον, οι φοίνικες που προεξέχουν με γιγάντια φύλλα αύξαναν επίσης την ακουστική, ειδικά αν γυρίζονταν ελαφρά για μεγαλύτερη αντήχηση.
  - Τρέμετε, κακομοίρηδες!
  Μερικοί από τους πειρατές έπεσαν στα γόνατα. Ο Arcephalus όρμησε έξω στη συνάντηση και φώναξε στην κορυφή των πνευμόνων του:
  - Με αναγνωρίζεις ως καπετάνιο σου;
  Τα μάτια των πειρατών άνοιξαν διάπλατα! Τα ξανθά μαλλιά του αγοριού έγιναν κόκκινα μετά από βασανιστήρια και το σώμα του ήταν καλυμμένο με ουλές. Ένας από αυτούς κούνησε το σπαθί του, αλλά ο Dot τον χτύπησε στο στομάχι με εύστοχη βολή (ευτυχώς ο στόχος δεν ήταν μακριά).
  - Ή όποιος αμφισβητεί τα δικαιώματά μου, ας βγει να με πολεμήσει με σπαθιά!
  Δεν υπήρχε κανείς πρόθυμος να βάλει το κεφάλι του. Οι ληστές της θάλασσας έσκυψαν το κεφάλι υποταγμένοι. Το αγόρι θριάμβευσε:
  - Ελάτε κοντά μου, αδέρφια μου! Σύντομα θα βρούμε τους θησαυρούς και θα τους μοιραστούμε δίκαια.
  Ο νεότερος πειρατής, στην πραγματικότητα στην ίδια ηλικία με τον Αρκέφαλο, φώναξε:
  - Δόξα στον νέο καπετάνιο!
  Άλλοι πειρατές συμμετείχαν:
  - Δόξα στον νέο καπετάνιο!
  - Το ίδιο είναι!
  Η Μιραμπέλα, πηδώντας από το δέντρο και στριφογυρίζοντας σαν πάνθηρας, σφύριξε:
  - Ποιος από εσάς θέλει να τσακωθεί μαζί μου;
  Ο ψηλότερος πειρατής όρμησε κοντά της:
  - Ναι, φυσικά και είμαι!
  Η Μιραμπέλα πήδηξε προς το μέρος του και χτύπησε την παλάμη της στην κορυφή του κεφαλιού του, χρονομετρώντας το χτύπημα έτσι ώστε ο πειρατής να λιποθυμήσει για ακριβώς ένα λεπτό. Και τόσο πολύ που δεν μπορούσες να ακούσεις ούτε την αναπνοή!
  Το κορίτσι φώναξε με βροντερή φωνή:
  - Βλέπω! Τον σκότωσα, αλλά αν θέλεις να ζήσεις, άκουσέ με. Θα προδοθεί, θα τον ξαναζωντανέψω με ένα απλό φιλί!
  Η Μιραμπέλα, κουνώντας τους πολυτελείς γοφούς της, γύρισε τον κουρσάρο και τον φίλησε με πάθος στα χείλη. Και τότε συνέβη ένα "θαύμα": ο ληστής της θάλασσας άνοιξε τα μάτια του και αμέσως ήρθε στη ζωή.
  Οι πειρατές φώναξαν με ενθουσιασμό:
  - Δόξα σε σένα, θεά του δάσους!
  -Αφρογέτα! 0 Τους είπε το αγόρι καπετάνιος.
  - Δόξα σε σένα Αφρογέτα! Να είναι αγιασμένο το όνομά σου!
  Η Μιραμπέλα είπε με αξιοπρέπεια:
  - Απλώς φώναξέ με Mirabelle! Δεν είναι υπέροχο το όνομά μου!
  Οι πειρατές συμφώνησαν:
  - Πραγματικά θεϊκό!
  Η Μιραμπέλα είπε έναν αφορισμό:
  Με άδειο κεφάλι δεν μπορείς να γεμίσεις το πορτοφόλι σου!
  Με κρύα καρδιά δεν μπορείς να ζεστάνεις την εστία!
  Το κορίτσι στριφογύρισε λίγο και μετά έκανε μια τριπλή τούμπα, εκπλήσσοντας πολύ τους πειρατές, που δεν ήταν συνηθισμένοι στα αξιοθέατα. Απλώς έβγαλαν τα κακά τους μάτια. Το υπέροχο γυμνό της σώμα, τι καλύτερο από τέτοια μεγαλοπρέπεια. Για τις κουρσάρες που λείπουν γυναίκες, αυτό είναι απλά σούπερ!
  Η Μιραμπέλα σταμάτησε ξαφνικά:
  - Λοιπόν, εντάξει, αν το αξίζεις: ίσως αγαπήσω έναν από εσάς. Μα φυσικά όχι για τίποτα!
  Οι πειρατές βρυχήθηκαν από κοινού:
  - Ναι, φυσικά και το αξίζουμε! Αλλιώς δεν γίνεται!
  Το κορίτσι χαμογέλασε θυμωμένα και γάβγισε:
  - Τώρα ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τον αιμοβόρο!
  - Και ο Γκνους! - Προστέθηκε τελεία.
  Το κορίτσι θυμήθηκε ξαφνικά και έτρεξε να τρέξει στην ακτή:
  - Η Τιλί κινδυνεύει! Πιο γρήγορα!
  Η βιασύνη της Μιραμπέλα δεν ήταν περιττή. Τα γυμνά της πόδια, που λαμπύριζαν στις σμαραγδένιες γαλάζιες γόβες, άστραψαν σαν ηλιαχτίδες. Όταν έτρεξε στη στεριά, είδε ότι ο Γκνους και ένας πυκνός τύπος που έμοιαζε με καλικάντζαρους κάθονταν στη λωρίδα και μαστίγωσαν τον βάτραχο. Η κοπέλα πετάχτηκε στο νερό. Φυσικά, υπήρχε κίνδυνος να πέσει πάνω σε καρχαρίες, αλλά η Μιραμπέλα είχε δύο στιλέτα στα χέρια της και παντελή έλλειψη φόβου.
  - Τι να σε κάνουμε Τιλί; - ρώτησε ο Γκνους, χαμογελώντας. - Να πάρω πίσω τα γλιστερά σου βατραχοπέδιλα και να τα τηγανίσω;
  Ο μικρός βάτραχος ούρλιαξε:
  - Δεν χρειάζεται! Είμαι ευγενικός και ευγενικός και πολύ καλός!
  Ο εύσωμος πειρατής είπε:
  - Λοιπον δεν! Είσαι απλά ένα κάθαρμα σκουλήκι. Ας τον σκοτώσουμε και ας τον ταΐσουμε στους καρχαρίες!
  Ο Γκνους κούνησε το κεφάλι του:
  - Όχι, αυτό δεν θα κάνει! Θα είναι πολύ εύκολο. Οι καρχαρίες σκοτώνουν γρήγορα! Καλύτερα αργό μαρτύριο, ας πεθάνει τελευταίος!
  Ο Τίλι, κλαίγοντας, γρύλισε:
  - Ας κάνουμε το επόμενο! Ήταν σκοτεινά, θα μπορούσα να είχα κάνει ελαφρώς λάθος με το μέρος όπου ο Αρκέφαλος έριξε τον χάρτη. Οπότε μην με απογοητεύσεις, αλλά δώσε μου άλλη μια ευκαιρία!
  - Για να φύγεις μακριά! Όχι, δεν θα λειτουργήσει! - Οι πειρατές άρχισαν να χτυπούν ακόμα πιο δυνατά το θύμα τους.
  Mirabelle στην αρχή, κόψτε την επιφάνεια του νερού χωρίς προβλήματα. Οι καρχαρίες δεν την πλησίασαν. Όταν όμως η βάρκα ήταν ήδη κοντά, ο αρπακτικός προσπάθησε να επιτεθεί στο κορίτσι. Η Μιραμπέλ τη χτύπησε απότομα στο στόμα με ένα στιλέτο και πήδηξε στο πλάι. Ο κοντόχοντρος πειρατής είδε τελικά το κορίτσι και αντέδρασε αμέσως. Το μουσκέτο πυροβόλησε, αλλά ο Μιραμπέλα κατάφερε να πηδήξει από τη γραμμή του πυρός.
  - Είσαι καθυστερημένος! - Φώναξε. Δύο εξαγριωμένες κούνιες και το κορίτσι πέταξε στη βάρκα. - Γιατί έχεις τρελαθεί; Θα είναι υγρό!
  Δύο έμπειροι πειρατές, φυσικά, δεν φοβήθηκαν ένα γυμνό κορίτσι. Όρμησαν στην καλλονή προσπαθώντας να την κάνουν κομμάτια ή να την κόψουν με σπαθιά. Η Μιραμπέλα βούτηξε και άνοιξε την κοιλιά του Gnus από το στήθος στα έντερα. Ο πειρατής άρχισε να σπάζει σε μια κρίση επώδυνου σοκ. Η κοπέλα έκοψε το χέρι του εύσωμου πειρατή και τον κλώτσησε στο ηλιακό πλέγμα. Έπεσε και έβγαλε θρόμβο αίματος από τους πνεύμονές του.
  Η Μιραμπέλα χαμογέλασε πολύ στοργικά:
  - Τώρα είναι παραγγελία!
  Ο Γκνους γρύλισε:
  - Τελείωσε με!
  Η Μιραμπέλα κούνησε το κεφάλι της.
  - Οχι! Σου αρέσει πάρα πολύ να βασανίζεις ανθρώπους, ο Αρκέφαλος είναι ακόμα σχεδόν παιδί και σου άρεσε να τον βασανίζεις. Τώρα λοιπόν είσαι θηρίο - σκύλος θάνατος!
  Ο εύσωμος πειρατής άπλωσε το μουσκέτο, η Μιραμπέλα πάτησε το χέρι του με το γυμνό της πόδι:
  -Πού δείχνεις τα βρώμικα δάχτυλά σου;
  Ο θηριώδης ούρλιαξε:
  - Λυπήσου με! Θα σε ανταμείψω πολύ γενναιόδωρα! Θα κολυμπάς στα χρυσά και θα περπατάς με διαμαντένιες παντόφλες!
  Η Μιραμπέλα γέλασε:
  - Posul και σκαμνί: προέρχονται από την ίδια ρίζα και βγαίνουν στο ίδιο μέρος!
  Ο ληστής της θάλασσας άρχισε να φλυαρεί:
  - Είμαι από μια αρχαία οικογένεια νάνων. Ξέρω πού φυλάσσονται οι αμέτρητοι θησαυροί των προγόνων μου. Μπορώ να δώσω αμύθητα πλούτη με αντάλλαγμα τη ζωή!
  Η πολεμίστρια πέταξε το στιλέτο της στον αέρα με τα δάχτυλα των ποδιών της, και όταν γύρισε μερικές φορές, το έπιασε από τη λαβή:
  - Γιατί πειρατές, και δεν ζεις σαν παντισάχ, αν ξέρεις πού φυλάσσονται οι θησαυροί της οικογένειάς σου;
  - Γιατί οι δρόμοι του Κυρίου είναι μυστηριώδεις! - Ο ληστής χτύπησε το σαγόνι του.
  Ο Γκνους γκρίνιαξε:
  -Λέει ψέματα! Είναι ένας καλικάντζαρος σαν να είμαι ο Αρχπαπάς! Μπορεί να είχε καλικάντζαρους ή ομοφυλόφιλους στην οικογένειά του, αλλά ο ίδιος δεν κατέχει θησαυρούς!
  - Πώς το ξέρεις αυτό! - Ο πειρατής έκανε μια γκριμάτσα. - Θέλεις να πας στο διάολο μαζί μου!
  Ο Μιραμπέλα, αντί να απαντήσει, έδεσε το χέρι του:
  - Τι! Είναι καλύτερα να πας στον παράδεισο μόνος παρά στην κόλαση με κακή παρέα! Ο Arcephalus θα αποφασίσει για τη μοίρα σας, αλλά προς το παρόν ζήστε! Και ξαπλώνεις εκεί και πεθαίνεις αργά.
  Το κορίτσι κωπηλατούσε τα κουπιά, κατευθύνοντας τη βάρκα προς την ακτή. Ο Τίλι σημείωσε:
  - Γιατί, είσαι τόσο όμορφο κορίτσι. Πες μου από πού προήλθε τέτοια απάνθρωπη, ακατανόητη ομορφιά.
  Η Μιραμπέλα ανοιγόκλεισε και ξαφνιάστηκε:
  - Έχεις και την έννοια του ανθρώπου;!
  Η Τίλι έγνεψε καταφατικά:
  - Αυτό είναι το όνομα των πλασμάτων από το είδος σας! Το είδος μας ονομάζεται λάγκι. Κάποτε ήμασταν πολλοί, τώρα όμως έχουμε μείνει λίγοι!
  - Γιατί? - Η Μιραμπέλα πέταξε ξανά το στιλέτο.
  - Αυτή είναι η βούληση των ανώτερων δυνάμεων! - απάντησε αμέσως ο βάτραχος.
  - Συνήθως το λένε όταν ντρέπονται να πουν δεν ξέρω!
  Ο Τίλι ανοιγόκλεισε τα μάτια του:
  - Είσαι πολύ έξυπνο κορίτσι. Οι μύες και οι κινήσεις σας αποκαλύπτουν έναν δυνατό και έμπειρο πολεμιστή.
  Η Μιραμπέλα, έχοντας πιάσει το στιλέτο με τα δάχτυλά της (σαν να ήταν σκαλισμένα από κοράλλι με γυαλιστερούς κατιφέδες), απάντησε αναστενάζοντας:
  - Πολεμιστή ναι! Ισχυρός? Μέχρι πρότινος ήμουν πολλές φορές πιο δυνατός από τώρα! Εμπειρος! Αν το υπολογίζετε ως μαθησιακή εμπειρία, τότε ναι! Αν μετράς πραγματικές μάχες, τότε όχι!
  Ο Τίλι παρατήρησε με μια ανάσα:
  - Είσαι σεμνός! Αυτό είναι καλής ποιότητας. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα σε εσάς που κατά κάποιο τρόπο δεν καταλαβαίνω, με μπερδεύει!
  - Μόνο ένα? - Η Μιραμπέλα έξυσε ελαφρώς το δάχτυλό της στη λεπίδα (στο πρωτεϊνικό σώμα, πρέπει ακόμα να το συνηθίσεις)
  - Ναί! Αν και όχι μόνο! Γιατί είσαι εντελώς γυμνός! Κατά κάποιο τρόπο δεν συνηθίζεται τα κορίτσια να κυκλοφορούν εντελώς γυμνά! - Ο Τίλι στρογγύλεψε το στόμα του.
  - Μα στη χώρα μας αυτό δεν θεωρείται βίτσιο! - Ο πολεμιστής έκοψε για λίγο.
  - Προφανώς είστε από πολύ μακρινούς κόσμους! Γι' αυτό το έθεσες έτσι! "Το μικρό βατράχιο γύρισε, αλλάζοντας τη γωνία του σώματός του για να μην πονάει τόσο πολύ η χτυπημένη πλάτη του.
  Η Μιραμπέλα κούνησε το κεφάλι της.
  - Μπορεί! Τι άλλο ήθελες να μάθεις αγόρι μου;
  - Τίποτα ακόμη! Όσο πιο μακριά είναι η μύτη και όσο πιο αιχμηρή η γλώσσα, τόσο πιο σύντομη είναι η ζωή και τόσο πιο χαζό το τέλος! - Ο Τίλι έδειξε ότι ούτε οι θεοί του στερήθηκαν την ευγλωττία.
  - Είναι δύσκολο να διαφωνήσεις: όσο πιο διασκεδαστικό είναι το ποτό, τόσο πιο θλιβερό το hangover! - Το κορίτσι είδε πώς το χέρι του νάνου που επέζησε έσφιξε το στιλέτο. - Μην προσπαθήσεις καν! - Δυνατό χτύπημα με την άκρη της παλάμης στο μπράτσο. Η λεπίδα έπεσε έξω.
  - Ναι, δεν είχα κακές σκέψεις!
  Το σκάφος προσγειώθηκε στην ακτή. Έχοντας πετάξει τον Γκνους για να πεθάνει, η Μιραμπέλα έσυρε μαζί της τον αυτοαποκαλούμενο καλικάντζαρο. Το κορίτσι είχε παιχνιδιάρικη διάθεση, κάτι σφύριζε! Ο τύπος που κουβαλούσε απλώς βρωμούσε και ζύγιζε περίπου εκατό κιλά, πρέπει με κάποιο τρόπο να αποσπάσουμε την προσοχή μας. Για να απαλλαγεί από το εξουθενωτικό βάρος, η κοπέλα τον πέταξε και τον ανάγκασε να περπατήσει. Η άμμος είχε ζεσταθεί εκείνη τη στιγμή και έψηνε τα γυμνά τακούνια της καλλονής. Η Μιραμπέλα, ωστόσο, δεν σκέφτηκε καν να απελπιστεί ή να τσαντιστεί.
  Ο Αρκέφαλος και οι πειρατές βγήκαν να την συναντήσουν:
  - Λοιπόν, τι χαριτωμένος είσαι, σε βλέπω με λάφυρα!
  - Το θήραμα έχει κεφάλι ταύρου! Όπως καταλαβαίνετε, αυτή τη φορά δεν έκανα λάθος! - Η πολεμίστρια έδειξε τους διογκωμένους δικέφαλους της.
  - Τώρα είναι η ώρα να επιτεθούμε, πλύναμε καινούργια ρούχα, οπότε μη διστάσετε να φορέσετε ρούχα για να μην τραβήξετε την προσοχή. - Με στοργικό ύφος, ρώτησε ο νεαρός.
  - Σε αυτά τα κουρέλια! - Η Μιραμπέλα συνοφρυώθηκε.
  - Για χάρη των επιχειρήσεων! - είπε ο Αρκέφαλος. "Κοίταξέ με, παρόλο που πονάει πολύ, φοράω μπότες".
  Το αγόρι φορούσε πράγματι μεγάλες, υπερμεγέθεις μπότες με σπιρούνια. Σε αυτά φαινόταν περισσότερο κωμικός παρά απειλητικός.
  Η Μιραμπέλα έκανε κακά μάτια και μουρμούρισε, παρελαύνοντας τη φωνή του αγοριού:
  "Νομίζω ότι είναι καιρός να επιστρέψουμε και να κλωτσήσουμε τον κώλο των εχθρών μας".
  Οι πειρατές γέλασαν. Η Μιραμπέλα φόρεσε μια καμιζόλα, αλλά φαινόταν φαρδιά και τσιμπούσε τους ώμους και τους γοφούς της. Το χειρότερο ήταν με τις μπότες, αρνήθηκαν πεισματικά να σκαρφαλώσουν, το κορίτσι έσκισε την κορυφή.
  Ο Αρκέφαλος έφτυσε ενοχλημένος:
  -Τόσο ανόητο είναι!
  - Πού έχετε δει θεές να φοράνε μπότες; - Ορκίστηκε το κορίτσι.
  - Πού έχεις δει θεές χωρίς μπότες! - απάντησε το αγόρι. Μετά έγινε πιο χαρούμενος. - Εντάξει, θα σε βοηθήσω.
  Το αγόρι φόρεσε αρκετά επιδέξια τα παπούτσια του πολεμιστή. Η Μιραμπέλα, αν και πέρασε όλη της τη ζωή στους στρατώνες, δεν φόρεσε ποτέ μπότες. Συνήθως τα cybernetic παπούτσια πετούσαν πάνω της μόνα τους. Και μετά υποφέρετε, υποφέρετε. Το κορίτσι, για πρώτη φορά που δεν φορούσε ηλεκτρονικά παπούτσια υπερπλασίας, ένιωσε δυσφορία. Τα δάχτυλά μου τσίμπησαν, τα κόκκαλά μου πιέστηκαν πάνω μου, οι αστραγάλοι μου σφίγγονταν. Η Μιραμπέλα συνοφρυώθηκε και παρατήρησε:
  - Γιατί να φοράτε παπούτσια με τόσο ζεστό καιρό!; Αυτό είναι τόσο άβολο!
  - Δεν είσαι ζητιάνος ή καμπανούλα, αλλά ο αναπληρωτής μου. Και συνέχισε την εμφάνιση.
  Πράγματι, το αγόρι της καμπίνας, της ίδιας ηλικίας με τον Αρκέφαλο, ήταν ξυπόλητο, με μαλλιά ασπρισμένα από τον ήλιο. Το αγόρι, όμως, ήταν μάλλον χαρούμενο γι' αυτό, με το παντελόνι του κομμένο μέχρι τα γόνατα, με γυμνό καφέ κορμό, στους τέσσερις ήλιους, πολύ πιο ευχάριστο από ό,τι σε δερμάτινα κοντάκια. Ο νεαρός καπετάνιος έδωσε την εντολή και οι πειρατές επιβιβάστηκαν στις βάρκες. Φυσικά, υπήρχε ο κίνδυνος να μαντέψει ο καπετάνιος του αιματηρού Bloodsucker και να τους πυροβολήσει, αλλά ο Arcephalus υπολόγιζε στην κοινότοπη απληστία και αυτοπεποίθηση του αρχηγού των κουρσάρων. Σε γενικές γραμμές, δεν έκανε λάθος, το τραγούδι ακουγόταν από το κατάστρωμα, προφανώς οι πειρατές είχαν φτάσει στο επιθετικό στάδιο του παραλήρημα. Ηλίθιοι, σκέφτηκε η Μιραμπέλα. Ωστόσο, τι άλλο θα έκανε ένας πειρατής σε ένα θαλάσσιο αγκυροβόλιο; Και το στρατιωτικό πραξικόπημα πρέπει να γιορταστεί.
  Ελλιμενιστήκαμε στο μπριγκαντίν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο Αρκέφαλος ήταν ένας από τους πρώτους που ανέβηκαν. Οι φρουροί, χωρίς να περίμεναν επίθεση, έριξαν μόνο μια μεθυσμένη ματιά στο αγόρι. Οι άλλοι αναρριχητές πειρατές αναφώνησαν χαρούμενα:
  - Γεια σου Δοκάρια!
  - Γεια, είμαι Γιάννης!
  - Λοιπόν, χαλάρωσες στην ακτή;
  - Εντάξει, αλλά όχι αρκετά!
  Και άλλες αστείες παρατηρήσεις. Η Μιραμπέλα ανέβηκε και κατευθύνθηκε προς το Bloodsucker. Πω πω, πόσο αηδιαστικά τρίζουν οι μπότες της, ίσως να είναι φτιαγμένες στην τοπική Ισπανία, και από εκεί προήλθε η έκφραση - ισπανική μπότα;
  Ο αιμοβόρος, μαζί με τέσσερις πειρατές τίγρεις, κόπηκαν σε κόκαλα. Έπαιζαν για χρυσό και έβριζαν βρώμικα. Η Μιραμπέλα ήταν η πρώτη που πήδηξε κοντά τους και πέταξε ένα στιλέτο με τα δύο χέρια! Δύο ληστές της θάλασσας έπεσαν κάτω ουρλιάζοντας.
  Ο αιμοβόρος πετάχτηκε:
  - Τι συνέβη? Ύπουλη επίθεση!
  - Μόνο εσύ επιτίθεστε ύπουλα, κάθαρμα! - Το αγόρι καπετάνιος φώναξε στην κορυφή των πνευμόνων του. "Ήρθα να σου πάρω ό,τι είναι νόμιμο και μου ανήκει".
  Ο αιμοβόρος γέλασε απίστευτα αηδιαστικά:
  - Πάρτο αμέσως!
  Η Μιραμπέλα πήδηξε προς τα εμπρός και τράνταξε το πόδι της τόσο δυνατά που η μπότα της πέταξε και χτύπησε το Bloodsucker στο πονηρό πρόσωπο. Τρελάδισε και έπεσε. Οι δύο συνεργοί του όρμησαν προς τη Μιραμπέλα. Η πολεμίστρια άρπαξε δύο ξίφη ταυτόχρονα: τα κούνησε επιδέξια, συνάντησε το ένα με ένα χτύπημα στο γόνατο, χτύπησε το άλλο με ένα σπαθί και έβγαλε το κεφάλι. Ο Αρκέφαλος έκοψε έναν από τους πειρατές που όρμησαν πάνω του• χειρίστηκε επιδέξια ένα όπλο. Αμέσως ξέσπασε καυγάς στο μπριγκαντίν, μεταξύ οπαδών και αντιπάλων των δύο καπεταναίων. Η Μιραμπέλα, βλέποντας αυτό, φώναξε στο μεγάφωνο που είχε πάρει μαζί της.
  - Δεν χρειάζεται να ακρωτηριάζουμε και να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον! Ας λύσουμε τη διαμάχη δύο καπεταναίων σύμφωνα με το αρχαίο έθιμο!
  - Συμφωνώ! - φώναξε ο Αρκέφαλος στην κορυφή των πνευμόνων του. - Θα παλέψουμε ένας εναντίον ενός!
  Ο αιμοβόρος σηκώθηκε και έβγαλε ένα σπαθί από τη ζώνη του:
  Οι πειρατές πάγωσαν καταβροχθίζοντας τον με τα μάτια τους.
  - Πρέπει να τσακωθώ με το κουτάβι!
  - Είσαι λοιπόν δειλός, και ο δειλός δεν πρέπει να είναι καπετάνιος! - Η Μιραμπέλ γάβγισε στην κορυφή των πνευμόνων της. - Θα σε σκοτώσω τώρα! Ως επίδειξη, το κορίτσι χτύπησε τον πειρατή τίγρης με το σπαθί της σε ένα αστραπιαίο άλμα. Το κεφάλι του κόπηκε στη μέση. - Λοιπόν, τώρα κατάλαβα, σωστά;
  Οι πειρατές βρυχήθηκαν επιδοκιμαστικά:
  - Ας πολεμήσουν κατά το αρχαίο έθιμο της παραλιακής αδελφότητας. Αυτό προστάζει ο ιερός νόμος. Αν θέλεις να πάρεις τη θέση του αρχηγού, κέρδισέ την σε μονομαχία.
  Ο αιμοβόρος έφτυσε αίμα:
  - Λοιπόν, αυτό είναι ωραίο! Θα σκοτώσω αυτό το κορόιδο, και τότε θα με αναγνωρίσετε όλοι ως αρχηγό.
  - Φυσικά! - είπε περιπαιχτικά η Μιραμπέλα. - Ακόμα και εγώ!
  Ο αρχηγός των πειρατών κοίταξε τη ντίβα:
  -Είσαι πολύ όμορφη και ένας υπέροχος πολεμιστής. Αυτό πρέπει να ανήκει σε έναν μεγαλόσωμο άνδρα, όχι σε ένα κουτάβι. Στο μέλλον, θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε μια ολόκληρη αυτοκρατορία για τον εαυτό μας!
  - Καλή ιδέα, αλλά ελπίζω να το αντιμετωπίσω χωρίς εσένα! - Η Μιραμπέλα πήδηξε εύκολα στην αυλή.
  Ο αιμοβόρος πήρε κάθε σπαθί στα χέρια του και τα έστριψε επιδέξια στον αέρα:
  - Ένας γεννημένος πολεμιστής.
  Η Μιραμπέλα πήδηξε κάτω και ψιθύρισε στον Αρκέφαλο:
  - Βγάλτε τις μπότες σας, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εσάς να αποκτήσετε πλεονέκτημα στην κινητικότητα. Το γεγονός ότι ο εχθρός είναι μεγάλος είναι περισσότερο θετικό για εσάς παρά μείον.
  Το αγόρι έγνεψε καταφατικά:
  - Εντάξει, σε καταλαβαίνω!
  Έβγαλε τις μπότες του και τα απαλά ποδαράκια με τα οποία είχε τυλίξει τα πόδια του για να μην είναι τόσο έντονος ο πόνος. Ο Αρκέφαλος τσακίστηκε, σηκώθηκε στις μύτες των ποδιών του και πέρασε το σπαθί του στον αέρα άλλη μια φορά.
  - Τώρα θα πολεμήσουμε!
  Και οι δύο αντίπαλοι ήρθαν αντιμέτωποι. Ο αιμοβόρος ήταν πράγματι δύο κεφάλια ψηλότερος και τρεις φορές βαρύτερος από το αγόρι. Οι βαριές, σφυρηλατημένες σε χρυσό μπότες του χτυπούσαν στο κατάστρωμα. Τα ξίφη ήταν μακρύτερα και πολύ πιο ογκώδη. Ο Αρκέφαλος όρμησε στον εχθρό του, το αγόρι ήταν έξαλλο.
  Ο αιμοβόρος είχε εξαιρετικό έλεγχο της λεπίδας, ελαφρώς υπό την απερίσκεπτη πίεση που υποχώρησε, αλλά αφού δέχτηκε μερικές γρατσουνιές, πήγε στην επίθεση, κουνώντας τα ξίφη του. Το αγόρι, έχοντας δεχτεί χτυπήματα, υποχώρησε και άρχισε μια θανάσιμη μονομαχία. Ο αιμοβόρος προσπάθησε να το πάρει χωρίς τελετή, αλλά το αγόρι ενήργησε πολύ ξεκάθαρα. Ήταν πιο ελαφρύ, πράγμα που σήμαινε ότι ήταν πιο κινητό και πιο γρήγορο. Ο Arcephalus συνδύασε επιθετικές επιθέσεις με καλή άμυνα, επιδεικνύοντας τη σχολή του στην ξιφασκία.
  - Εσύ κουτάβι δεν θα πεθάνεις αμέσως! Θα κόψω τις φλέβες στα πόδια και στα χέρια σου!
  Το αγόρι γέλασε και απάντησε:
  - Προφανώς θέλεις να κρεμαστείς από αυτά!
  -Πάρε το κουτάβι!
  Ο αιμοβόρος όρμησε ξανά και κάνοντας κούνιες, δέχθηκε μόνο ένα άλλο κόψιμο. Είναι αλήθεια ότι και ο Arcephalus υπέστη κάποια ζημιά. Το αγόρι, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ενεργούσε πλέον προσεκτικά. Εναλλασσόταν μεταξύ lunges και sidesteps, προτιμώντας τα sidesteps από τα parries. Πραγματικά δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να σπάσετε ένα σπαθί και τα χέρια σας κουράζονται γρήγορα. Ο αντίπαλός του ήταν μισομεθυσμένος και το αλκοόλ που ήπιε δεν βοήθησε καθόλου στην αύξηση της αντοχής. Με την πρώτη ματιά, δεν αισθάνεσαι κουρασμένος, αλλά στην πραγματικότητα είναι αμείλικτο.
  Οι κινήσεις του αιμοβόρου επιβραδύνθηκαν και το αγόρι παρέκαμψε επιδέξια το σπαθί: έκοψε τις φλέβες του δεξιού του χεριού. Τώρα το αίμα κυλούσε πολύ πιο έντονα.
  Ο αιμοβόρος βρυχήθηκε:
  - Θα σε καρφώσουν, θα σε γαμήσουν σε όλες τις τρύπες! Γιατί εγώ, ένας ηλίθιος, δεν διέταξα να σε ατιμάσουν!
  Ο Αρκέφαλος κλώτσησε το γόνατο:
  -Το μυαλό σου είναι πολύ διεστραμμένο. Δεν ξέρω πώς μπορείς να γίνεις τόσο βάναυσος που ένας άντρας να πετάξει τον εαυτό του σε έναν άντρα σαν να ήταν με μια γυναίκα.
  - Θα σου συμβεί!
  Ο Αρκέφαλος ήταν επίσης κουρασμένος, και εξάλλου δεν είχε φύγει ακόμη από τα βασανιστήρια. Ήταν πολύ οδυνηρό να πηδήξεις στο θερμαινόμενο κατάστρωμα στους τέσσερις ήλιους με τα πόδια με φουσκάλες. Είναι καλό που το ξύλο δεν καίει τόσο πολύ όσο ο σίδηρος. Αυτό μπορεί να εξουθενώσει οποιονδήποτε.
  Ωστόσο, ακόμη και οι απατεώνες είναι τυχεροί μερικές φορές! Το αγόρι γλίστρησε και το σπαθί έπεσε από πάνω του. Το σπαθί έσπασε και η λεπίδα κόλλησε αρκετά βαθιά στο στήθος. Ο αιμοβόρος γρύλισε:
  - Τι ασήμαντο σκουλήκι πήρε!
  Ο Αρκέφαλος πήδηξε πίσω με δυσκολία, τρέμοντας από τον πόνο. Το αγόρι, ανατριχιάζοντας, έφυγε τρέχοντας αφήνοντας πίσω του μια αιματηρή ράβδωση. Ο αιμοβόρος πήδηξε και έκοψε την πλάτη του στην ωμοπλάτη.
  - Τώρα θα πεθάνεις!
  Το αγόρι τρεκλίστηκε, έκανε μερικά βήματα και έπεσε ξανά. Ωστόσο, η Μιραμπέλα κατάφερε να πιάσει την πονηρή λάμψη στα μάτια του (αλλιώς θα είχε παρέμβει). Ο αιμοβόρος ταλαντεύτηκε και έκοψε, τελειώνοντας το κουτάβι. Εκείνη τη στιγμή, ο Αρκέφαλος μετατοπίστηκε διακριτικά και η άκρη του σπαθιού του τον χτύπησε ακριβώς στο μάτι.
  - Σαν αυτό! Αυτό που ήθελες είναι αυτό που πήρες! - είπε το αγόρι με περιφρόνηση.
  Το πτώμα του Bloodsucker κατέρρευσε στο κατάστρωμα, ένα σιντριβάνι αίματος αναβλύζει από το τρυπημένο κεφάλι του. Η Μιραμπέλα πήδηξε ψηλά και αναποδογύρισε μερικές φορές στον αέρα και αναφώνησε:
  - Και τώρα αναγνωρίζεις ως καπετάνιο τον Αρκέφαλο!
  Ένας ακατάσχετος βρυχηθμός γέμισε το μπριγκαντίν:
  - Δόξα στον Αρκέφαλο! Ζήτω ο νέος μας καπετάνιος.
  Τα θαλάσσια πλάσματα ήταν θορυβώδη. Η Μιραμπέλα πήδηξε πιο ψηλά και έτρεξε μέχρι τον Αρκέφαλο. Το αγόρι ήταν χλωμό και ανέπνεε βαριά, ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν στα πρόθυρα να το παρατήσει.
  - Να είσαι δυνατός! Από αυτή τη στιγμή ξεκινάμε μια νέα ζωή! - Το κορίτσι σήκωσε προσεκτικά το αγόρι και το μετέφερε στην καμπίνα.
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Νο 24.
  
  Τα αγόρια περπατούσαν σιωπηλά για αρκετή ώρα. Τους εντυπωσίασε αυτό που είδαν. Τόση θλίψη και βάσανα σε ένα μέρος. Καθώς όμως απομακρυνόμασταν από το μεσαιωνικό Ολοκαύτωμα, η μυρωδιά των πτωμάτων εξασθενούσε. Όπως πάντα περίεργος, ο Σαντάτ ρώτησε τον Ιάνκου:
  - Λοιπόν, τι έγινε στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Τσάρου Μπόρις.
  - Γιατί νομίζεις ότι είναι βασιλιάς; - Το αγόρι που μπήκε σε μπελάδες ξαφνιάστηκε.
  - Το μάντεψα! - Ο Σαντάτ κούνησε το κεφάλι του.
  Η Γιάνκα χαμογέλασε, σαν να είχε ξεφλουδίσει το απόβρασμα από την κούραση:
  - Πράγματι, μετά το θάνατο του Τσάρου Φέντορ, ο οποίος δεν άφησε κανέναν αρσενικό απόγονο (είχε μόνο μια κόρη), ο Μπόρις Γκοντούνοφ έγινε ο επόμενος τσάρος. Στέφθηκε σε Οικουμενική Σύνοδο. Πρέπει να ειπωθεί ότι από δυναστική άποψη, αυτό ήταν παράνομο, αφού ο Μπόρις δεν ήταν από την οικογένεια Ρουρίκ• στην πραγματικότητα, ο μελλοντικός τσάρος πραγματοποίησε πραξικόπημα στο παλάτι. Ωστόσο, ο Γκοντούνοφ κυβέρνησε καλά, έχτισε πολλά σχολεία, άρχισε να αναπτύσσει τα Ουράλια και κατά τη διάρκεια της πείνας μοίρασε ψωμί δωρεάν. Γενικά, προσπάθησε να κυβερνήσει δίκαια. Αλλά σύμφωνα με φήμες, ο νεότερος γιος του Ιβάν του Τρομερού, που φέρεται να σκοτώθηκε, ο Ντμίτρι, ήταν ζωντανός.
  - Δήθεν σκοτώθηκε ή δολοφονήθηκε; - ρώτησε ο Σαντάτ στραβοκοιτάζοντας.
  - Το πιο πιθανό είναι να σκοτώθηκε, αλλά ο καιρός ήταν πολύς καιρός. Μερικοί ιστορικοί λένε ότι ο πρίγκιπας ήταν κρυμμένος σε ένα μοναστήρι. Άλλοι λένε ότι ο Grishka Otrepyev ήταν πραγματικός βασιλιάς. Υπάρχουν πάρα πολλές φήμες και αντιφάσεις εδώ. Με κάθε ειλικρίνεια, δεν ξέρω ποιον να πιστέψω.
  Ο Σαντάτ παρατήρησε:
  - Η ιστορία γράφεται από τους νικητές!
  - Συμφωνώ! Η ιστορία γράφεται με αίμα, μόνο όταν η επεξεργασία αραιώνεται με τη χολή της προκατάληψης! - Ο Γιάνκα άλλαξε ξανά τη ζώνη του, η εξυπνάδα του δεν τον άφησε.
  - Τι έγινε μετά!?
  - Λοιπόν, μάλλον, εμφανίστηκε ένας άντρας στην Πολωνία που προσποιήθηκε ότι ήταν ο γιος του Ιβάν του Τρομερού. Οι Πολωνοί ήταν ευτυχείς να δημιουργήσουν αναταραχή στη Ρωσία και να καταλάβουν μέρος του εδάφους στην ησυχία. Ο απατεώνας ζήτησε την υποστήριξη του Πάπα και προσηλυτίστηκε κρυφά στον καθολικισμό. Κάτι ήθελαν να πάρουν και οι Σουηδοί από αυτόν. Έχοντας συγκεντρώσει έναν μικρό στρατό Κοζάκων και φυγάδων ευγενών (μεταξύ αυτών ήταν ακόμη και ο γιος του πρίγκιπα Κούρμπσκι), ο Ψεύτικος Ντμίτρι μπήκε στη νότια Ρωσία. Ένας νέος πόλεμος έχει ξεκινήσει. Αρχικά, ο μεγαλύτερος και καλύτερα οργανωμένος στρατός του Μπόρις Γκοντούνοφ κέρδισε αρκετές νίκες, αλλά οι δυνάμεις του Ψεύτικου Ντμίτρι αυξήθηκαν και οι ευγενείς των νότιων επαρχιών πέρασαν στο πλευρό του.
  Είναι άγνωστο αν ο απατεώνας θα μπορούσε να αναλάβει, αλλά ο Μπόρις Γκοντούνοφ πέθανε ξαφνικά. Σύμφωνα με φήμες δηλητηριάστηκε. Οι μπόγιαρ και, πρώτα απ 'όλα, ο πρίγκιπας Shuisky υποστήριξαν τον απατεώνα. Ο Ντμίτρι στέφθηκε βασιλιάς. Ωστόσο, η ζωή δεν έγινε πιο εύκολη για τους ανθρώπους. Ο ψεύτικος Ντμίτρι άρχισε να προετοιμάζει έναν πόλεμο με την Τουρκία, περικυκλώθηκε με ακόμη μεγαλύτερη πολυτέλεια και αύξησε τους φόρους. Επιπλέον, οι Πολωνοί άρχισαν να απαιτούν το Σμολένσκ και τα κοντινά εδάφη ως πληρωμή. Όταν ο Ντμίτρι κανόνισε έναν γάμο με μια ευγενή Πολωνή, τη Μαρία Μάνισεκ, πολλοί ευγενείς ήρθαν στη Μόσχα. Ήταν θορυβώδεις και άτακτοι. Οι εξεγερμένοι βογιάροι με επικεφαλής τον Σούισκι έκαναν πραξικόπημα. Ο Ντμίτρι σκοτώθηκε, πολλοί Πολωνοί σκοτώθηκαν. Ένας νέος βασιλιάς βασίλεψε, παρέχοντας πρωτοφανή εξουσία στους βογιάρους.
  Ο Σαντάτ μόρφασε:
  - Δώστε σε αυτά τα πλάσματα ελεύθερα! Θα διαλύσουν όλη τη χώρα κομμάτι-κομμάτι!
  Η Yanka συμφώνησε:
  - Έτσι ήταν! Μια εξέγερση ξέσπασε μεταξύ του ευγενή Μπολότνικοφ. Πολλοί κάτοικοι της πόλης, αγρότες και ευγενείς ενώθηκαν μαζί του. Ο Μπολότνικοφ υποσχέθηκε να δώσει ελευθερία και γη, να καταργήσει τους υπέρογκους φόρους και να μοιράσει μέρος του αμέτρητου πλούτου των βογιάρων και των πριγκίπων. Ο στρατός του πολιόρκησε τη Μόσχα. Ο Shuisky διέταξε μάλλον ανίκανα, ο βασιλιάς ηττήθηκε στη μάχη. Στη συνέχεια κάλεσε για βοήθεια Σουηδούς και Πολωνούς μισθοφόρους. Ο στρατός του Παν Λισόφσκι επρόκειτο να παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο. Οι μπόγιαρ επίσης δεν κοιμήθηκαν και δωροδόκησαν μερικούς από τον στενό κύκλο του Μπολότνικοφ, και συγκεκριμένα τον Κοζάκο αταμάν Τιμοφέι. Είπε μάλιστα: η ελευθερία είναι εύκολη, αλλά ο χρυσός είναι πιο βαρύς.
  Ο Σαντάτ σφύριξε:
  - Ο χρυσός είναι πολύ βαρύ μέταλλο - η αλυσίδα που σφυρηλατείται από αυτόν ξεπερνά τα ελαφριά όνειρα της ελευθερίας!
  Ο Γιάνκα επιβεβαίωσε, ανακατεύοντας τα σπασμένα του πόδια στις πέτρες:
  - Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι ένας δεσποτισμός μπορεί να αντικατασταθεί από έναν άλλο. Είναι αλήθεια ότι ο Μπολότνικοφ πίστευε ότι ο Τσάρος έπρεπε να επιλεγεί από τον κύκλο των Κοζάκων και όλος ο λαός της Ρωσίας έπρεπε να γίνει ελεύθερος. Οι ιδέες του ήταν γενικά προοδευτικές, αλλά θα υπήρχαν ακόμα πλούσιοι και φτωχοί.
  Ο Σαντάτ απάντησε:
  - Πως αλλιώς! Οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι στις ικανότητές τους, άλλοι είναι πιο έξυπνοι, άλλοι είναι πιο χαζοί, άλλοι πιο επιδέξιοι, άλλοι πιο δυνατοί. Θα ήταν αφύσικο να γίνουν όλοι ίσοι. Εξάλλου, ακόμη και οι θεοί δεν είναι ίσοι μεταξύ τους: υπάρχουν υψηλότεροι και κατώτεροι, διαφέρουν σε δύναμη και πλούτο. Ούτε οι νεκροί δεν είναι ίσοι!
  Η Γιάνκα πρόσθεσε άθελά της ένα βήμα (το μαστίγιο ράγισε ξανά στις ιδρωμένες, σκούρες πλάτες των αγοριών) και συνέχισε:
  - Αλλά σε κάθε περίπτωση, οι ιδέες του Bolotnikov είναι προοδευτικές, αν και το επώνυμό του Bolotnikov είναι κατά κάποιο τρόπο δυσάρεστο, από τη λέξη βάλτο! Brr! Η προδοσία κατέστρεψε τον ηγέτη των επαναστατών. Ηττήθηκε, σύμφωνα με φήμες, συνελήφθη, ή εξαφανίστηκε. Η πόλη των οπλουργών Τούλα, για κάποιο διάστημα ήταν προπύργιο των ανταρτών, αλλά πολιορκήθηκε και καταστράφηκε σοβαρά ως αποτέλεσμα της πολιορκίας. Με την πρώτη ματιά, ο Shuisky δυνάμωσε τον εαυτό του, αλλά δεν ήταν έτσι. Εμφανίστηκε ένας νέος απατεώνας, με το παρατσούκλι False Dmitry Two. Εάν ο πρώτος ονομαζόταν Grishka Otrepiev, τότε η ταυτότητα του δεύτερου δεν έχει εξακριβωθεί. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια εκδοχή ότι αυτός είναι ο Matvey Verevkin. Ωστόσο, ορισμένοι ερευνητές πίστευαν ότι αυτός ήταν ο πραγματικός Tsarevich Dmitry, ο οποίος έπασχε από επιληψία. Σε κάθε περίπτωση, η Maria Manishek τον αναγνώρισε ως νόμιμη σύζυγό της, και μάλιστα γέννησε τον (τουλάχιστον επίσημα) γιο του Ivan. Ο Ψεύτικος Ντμίτρι έλαβε ένοπλη υποστήριξη από τους Πολωνούς. Συγκεκριμένα, ο Παν Λισόφσκι συγκέντρωσε τριάντα χιλιάδες αγωνιστές και υποστήριξε τον αυτοαποκαλούμενο βασιλιά. Ο στρατός του Σούισκι ηττήθηκε ξανά, πολλοί βογιάροι έτρεξαν στο πλευρό του απατεώνα. Ο απλός κόσμος υποστήριξε επίσης αρχικά τον Ντμίτρι. Ωστόσο, σύντομα έγινε φανερό σε όλους όσοι δεν ήταν τυφλοί ότι ο Ψεύτικος Ντμίτρι ήταν απλώς μια Πολωνική μαριονέτα. Οι ευγενείς τον αποκαλούσαν υποτιμητικό: Τσαρίκ! Άρα δεν είχε πραγματική δύναμη! Έχοντας πολιορκήσει τη Μόσχα, ο Ψεύτικος Ντμίτρι και όλα τα νέα αφιχθέντα αποσπάσματα των ευγενών λεηλάτησαν τη χώρα. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να πάρει το ίδιο το καλά οχυρωμένο κεφάλαιο.
  Η Ρωσία πέθαινε, οι Πολωνοί ετοίμαζαν απευθείας εισβολή. Ένας στρατός υπό τη διοίκηση του Sizumunga III πολιόρκησε το Σμολένσκ. Η πόλη, ωστόσο, οχυρώθηκε σε αρκετά χρόνια, αυξάνοντας το ύψος του τείχους και της τάφρου κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ιβάν του Τρομερού. Στην πραγματικότητα, το Σμολένσκ ήταν απόρθητο και οι Πολωνοί πνίγηκαν στο ίδιο τους το αίμα.
  Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε ένας νέος νέος και ενεργητικός διοικητής Skopin-Shuisky. Ήταν μακρινός συγγενής του βασιλιά και επίσης καταγόταν από την οικογένεια Ρουρίκ. Αν και ήταν μόλις είκοσι δύο ετών, αποδείχθηκε ότι ήταν ένας πολύ επιδέξιος διοικητής.
  Επέφερε την πρώτη ήττα στους Πολωνούς κάτω από τα τείχη της Μονής Αγίας Τριάδας. Έχοντας νικήσει τον εχθρό, κινήθηκε προς τη Μόσχα. Ο Παν Λισόφσκι, που είχε διπλάσιο στρατό, ήρθε να τον συναντήσει. Ο Skopin-Shuisky έκανε μια γρήγορη μετάβαση, παρά το χιόνι, και ξαφνικά επιτέθηκε στο στρατόπεδο του πλοιάρχου τη νύχτα. Σε μια πεισματική μάχη οι Πολωνοί ηττήθηκαν. Ο στρατός του Λισόφσκι ήταν πολύ ετερόκλητος, οι Κοζάκοι που προσλήφθηκαν για χρήματα δεν ήταν πειθαρχημένοι, κόβοντας τους δικούς τους στο σκοτάδι. Έχοντας νικήσει τον Lisovsky, ο Skopin-Shuisky, χωρίς την παραμικρή ανάπαυλα, έκανε μια αναγκαστική πορεία προς το Tushino. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η δύναμη του Ψεύτικου Ντμίτρι είχε αποδυναμωθεί. Πολλοί μπόγιαρ έτρεχαν από στρατόπεδο σε στρατόπεδο, τους έλεγαν ακόμη και τους αλλαγμένους του Τούσιν.
  Ο Άλι γέλασε:
  - Πολύ αστείο!
  Ο Σαντάτ απάντησε:
  - Είναι αστείο για σένα, αλλά είναι προσβλητικό για μένα! Είναι σκατά για σένα, αλλά είναι μαρμελάδα για μένα!
  Ο ίδιος ο Yankee είχε πόνο στο στομάχι από βλακεία:
  - Είναι αλήθεια ότι ο πόλεμος είναι ένα από τα πιο κωμικά πράγματα στο σύμπαν, τα εισιτήρια μόνο για την παράσταση κοστίζουν μια ζωή!
  Το αγόρι κάηκε από το μαστίγιο, αλλά συνέχισε:
  - Ο πόλεμος είναι τσίρκο, αλλά η παράσταση τελειώνει πάντα με δάκρυα! - πρόσθεσε η Γιάνκα.
  Ο ίδιος ο επιστάτης γέλασε:
  - Λοιπόν, μου το δίνεις! Εντάξει, πες μου περισσότερα. Ή μάλλον συνέχισε να λες ψέματα, προσωπικά δεν πιστεύω στα παραμύθια σου!
  - Κι όμως όλα αυτά είναι αλήθεια! Από κόμμα σε κόμμα! - είπε το αγόρι με πάθος.
  - Πουλάκι που σφυρίζει! Θέλεις να δοκιμάσεις το μαστίγιο, βλέπω να σου αρέσει όταν σε μαστιγώνουν! - Και το αηδιαστικό χαμόγελο του βρωμερό θέματος.
  - Υπάρχει κάτι σε αυτό! Θέλετε λοιπόν να μάθετε τι συνέβη στη συνέχεια!
  - Θέλουμε! - φώναξαν ομόφωνα τα αγόρια.
  Και από πού ήρθε η δύναμη να σύρετε το κάρο και να εξηγήσετε, και ξεκάθαρα:
  -Ο ψεύτικος Ντμίτρι χτυπήθηκε, ο πολύπλευρος στρατός του ήταν πολύ λίγο πειθαρχημένος και ο ίδιος ο Τσάρος δεν ήταν ο Θεός ξέρει τι είδους διοικητής. Είναι αλήθεια ότι ο ίδιος ο "κλέφτης Tushino" δεν πιάστηκε. Ο Κοζάκος αταμάνος Γκριτσιάν ήταν πιο κοντά στον απατεώνα και τον καταδίωκε ενεργά. Αλλά η συνοδεία του Ψεύτικου Ντμίτρι άνοιξε τις σακούλες με χρυσό και κοσμήματα. Οι Κοζάκοι όρμησαν να μαζέψουν τα λάφυρα, ξέσπασε μια συντριβή και έφτασε μέχρι και να τεμαχίσουν. Ο αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς κατάφερε να διαφύγει στο νότο, χάνοντας στις στέπες. Ο ίδιος ο Skopin-Shuisky σχεδίασε μια εκστρατεία στο Σμολένσκ για να νικήσει τον πολωνικό στρατό. Αλλά η απότομα αυξημένη δημοτικότητά του ανησύχησε πολύ τον Shuisky, οι άνθρωποι φώναξαν ευθέως: ας είναι ο νικητής των Πολωνών και ο απατεώνας ο νέος βασιλιάς. Η κόρη του Malyuta Skuratov πρόσθεσε δηλητήριο στον Skopin-Shuisky και σε ηλικία είκοσι τριών ετών, ο ισχυρός ήρωας πρίγκιπας πέθανε. Ο θάνατός του επέφερε ισχυρό πλήγμα στη μαχητική ικανότητα της χώρας. Ο Τσάρος Γιούρι Σούισκι διόρισε τον αδελφό του Ντμίτρι ως νέο ανώτατο κυβερνήτη. Ξεκίνησε εκστρατεία με μεγάλο στρατό. Πρέπει να ειπωθεί ότι ο Skopin-Shuisky όχι μόνο σχημάτισε, διοικούσε, αλλά και εκπαίδευσε στρατεύματα. Είχε καλά προετοιμασμένες μονάδες! Αλλά η μετριότητα και η βλακεία του Ντμίτρι Σούισκι τα έφεραν όλα στο μηδέν! Ο στρατός κινήθηκε μόνος του χωρίς καμία αναγνώριση.
  Ο Σαντάτ παρατήρησε:
  - Οι περισσότεροι από τους σημερινούς βασιλιάδες πηγαίνουν σε εκστρατείες χωρίς καμία αναγνώριση!
  -Αυτό είναι! Ο Ντμίτρι αμέλησε τη στρατηγική των προγόνων του και έπεσε σε μια παγίδα που έστησαν επιδέξια οι Πολωνοί. Επιπλέον, μερικά από τα αγόρια δωροδοκήθηκαν και χτυπήθηκαν στα πίσω. Σχεδόν ολόκληρος ο ρωσικός στρατός ηττήθηκε. Είναι αλήθεια ότι ο Yuri Shuisky προσπάθησε να ζητήσει την υποστήριξη του σουηδού βασιλιά. Παρέδωσε την πόλη Karel στους Σουηδούς και έστειλε πολλά κάρα με χρυσό. Υποσχέθηκε να εγκαταλείψει τον Ivan-Gorod και άλλα εδάφη μέχρι το Novgorod και το Pskov. Αλλά οι Σουηδοί έγιναν θρασείς από τέτοιες παραχωρήσεις• σύντομα άρχισαν τη δική τους επέμβαση στέλνοντας στρατεύματα στο Νόβγκοροντ.
  Την ίδια ώρα οι Πολωνοί έφτασαν στη Μόσχα. Η δυσαρέσκεια για τον Τσάρο Σούισκι μεγάλωσε μεταξύ των ανθρώπων, την οποία ο Ψεύτικος Ντμίτρι Δύο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί!
  Ο Σαντάτ ξεγύμνωσε τα δόντια του:
  - Οι απατεώνες είναι σημάδι αδύναμων βασιλιάδων!
  - Μάλλον και ύπουλο! Ο απατεώνας πλησίασε τη Μόσχα από τα νότια. Ο Τσάρος έστειλε τον Ivan Shuisky εναντίον του, συγκεντρώνοντας νέα στρατεύματα. Ο Παν Λισόφσκι βοήθησε τον απατεώνα. Ο Ιβάν διοικούσε τον ακατέργαστο στρατό του πολύ ανίκανα. Ο απατεώνας πλησίασε το πεδίο της ήττας του από τα νότια. Μια εξέγερση που οργανώθηκε από τους βογιάρους ξέσπασε στη Μόσχα, ο Γιούρι Σούισκι ανατράπηκε και έκανε μοναχό.
  Ο Άλι μύρισε:
  - Όλοι κρύβονται στο μοναστήρι.
  Το αγόρι συνέχισε:
  -Ο ψεύτικος Ντμίτρι νόμιζε ότι τώρα θα γινόταν βασιλιάς, αλλά σκοτώθηκε σχεδόν αμέσως μετά την ανατροπή του Σούισκι. Οι Πολωνοί δεν το χρειάζονταν• στη Ρωσία βασίλευε ένα νέο εκλεγμένο σώμα ελίτ, το καθεστώς των επτά βογιαρών. Παρέδωσε τη Μόσχα στους Πολωνούς. Προφανώς οι μπόγιαρ πίστευαν ότι θα ζούσαν πολύ ελεύθερα κάτω από την Πολωνία. Πράγματι, οι άρχοντες είχαν πρωτοφανή οφέλη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να εκτελέσουν έναν αναγκαστικό σκλάβο!
  - Το έχουμε κι αυτό! - είπε ο Σαντάτ.
  -Μα δεν το κάναμε! - απάντησε η Γιάνκα. - Στην αρχαία Ρωσία δεν υπήρχε τέτοιος νόμος. Το δικαίωμα της εκτέλεσης ανήκε αποκλειστικά στο κράτος. Ο κύριος δεν μπορούσε απλώς να αφαιρέσει τη ζωή ενός σκλάβου από καπρίτσιο - αυτό ήταν θέμα του δικαστηρίου.
  - Τουλάχιστον κάποια πρόοδο, και τα υπόλοιπα!
  - Το ξυλοδαρμό είναι προνόμιο ενός μπογιάρ!
  Ο Αλί πρόσθεσε:
  - Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά! Μετά από όλα, μπορείτε να βιδώσετε τον εαυτό σας μέχρι θανάτου!
  - Μπορώ! Μόνο που αυτό δεν θα είναι σύμφωνα με το νόμο! - συνέχισε η Γιάνκα. Ως αποτέλεσμα, οι Πολωνοί κέρδισαν ερείσματα στη Μόσχα.
  - Και έχετε συμβιβαστεί με αυτό;
  - Οχι! Σε καμία περίπτωση! Το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα ξεκίνησε στο Νίζνι Νόβγκοροντ. Ο Μινίν, ένας απλός γέροντας πολίτης, και ο πρίγκιπας Ποζάρσκι άρχισαν να συγκεντρώνουν μια πολιτοφυλακή για να απελευθερώσουν τη ρωσική γη! Αντιμετώπιζαν μεγάλες δυνάμεις, αν και ο δεσποτισμός των ευγενών έπαιξε στα χέρια τους. Ήταν δυνατό να εκμεταλλευτεί την καταπίεση ορισμένων πριγκίπων, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Τρουμπέτσκοϊ. Έγινε μια αποφασιστική μάχη, όπου οι στρατιώτες του πρίγκιπα Ποζάρσκι μπόρεσαν να νικήσουν τους Πολωνούς. Ο δώδεκα χιλιοστός στρατός των Πολωνών ηττήθηκε και μέρος του στρατού αποκλείστηκε στο Κρεμλίνο. Μετά από τετράμηνη πολιορκία, οι Πολωνοί στο Κρεμλίνο παραδόθηκαν!
  Ο Ποζάρσκι έγινε ο απελευθερωτής της Ρωσίας. Αλλά το να γίνει βασιλιάς ήταν πολύ δύσκολο για αυτόν. Τα αγόρια ήθελαν ελευθερία και επιπλέον δικαιώματα. Στο συμβούλιο του 1613 υπήρξαν ενεργές διαφωνίες σχετικά με το ποιος θα έπρεπε να είναι βασιλιάς. Πιστεύεται ότι οι Romanov ήταν τουλάχιστον δευτερεύον, αλλά παρόλα αυτά κλάδος της οικογένειας Rurik. Έγιναν οι εκλεκτοί του Συμβουλίου. Οι μπόγιαρ πίστευαν ότι ο νεαρός Τσάρος Μιχαήλ, δεκαέξι ετών, θα ήταν ένας αδύναμος και υποταγμένος κυρίαρχος στη Δούμα. Άλλοι υποψήφιοι, συμπεριλαμβανομένων των Shuisky και Trubetskoy, απορρίφθηκαν. Οι Πολωνοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και έστειλαν τα στρατεύματά τους στη Ρωσία. Την ίδια εποχή, οι Σουηδοί, που κατέλαβαν το Νόβγκοροντ, πολιόρκησαν το Πσκοφ. Ο πρίγκιπας Pozharsky, αν και όχι χωρίς προσπάθεια, κατάφερε να νικήσει τον Pan Lisovsky. Παρά την αριθμητική υπεροχή? οι Πολωνοί ξυλοκοπήθηκαν, κάποιοι από τους μισθοφόρους τον πρόδωσαν. Έχοντας νικήσει τον Λισόφσκι, ο Ποζάρσκι έκανε μια γρήγορη κίνηση από το Σμολένσκ. Αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την πόλη σε κίνηση. Ο πόλεμος είναι πόλεμος και η ευτυχία σε αυτόν είναι μεταβλητή. Η Ρωμαϊκή Εκκλησία διέθεσε νέα χρήματα, οι Πολωνοί, έχοντας αγοράσει μισθοφόρους, προχώρησαν στην επίθεση. Οι μάχες έγιναν με διάφορους βαθμούς επιτυχίας. Ο Σουηδός βασιλιάς Gustav Adolf πολιόρκησε το Pskov, αλλά δεν κατάφερε να το καταλάβει. Οι Σουηδοί εξάντλησαν τις δυνάμεις τους στις επιθέσεις. Τότε ο Ποζάρσκι, με μια ξαφνική ανάκαμψη, ρίχνοντας τον στρατό του στους βάλτους, κατάφερε να ανακαταλάβει το Νόβγκοροντ. Ταυτόχρονα τον βοηθούσε και οι κάτοικοι της πόλης που είχαν υποφέρει από την τυραννία των Σουηδών. Οι Σουηδοί ηττήθηκαν, αλλά διατήρησαν τις ακτές της Βαλτικής. Δεν ήταν δυνατό να εκδιωχθούν εντελώς οι Πολωνοί: οι δυνάμεις του κράτους ήταν υπερβολικά εξαντλημένες. Συγκεκριμένα, όταν οι Ρώσοι πλησίασαν το Σμολένσκ, απομακρύνθηκαν από τα πυρά των κανονιών. Ξεσπούσαν ταραχές κάθε τόσο στο εσωτερικό της χώρας και οι μπόγιαρ, χωρίς να αισθάνονται σταθερό χέρι, έπλεκαν τη μια συνομωσία μετά την άλλη. Ως αποτέλεσμα, πάρθηκε μια απόφαση: να συναφθεί μια ειρήνη που ήταν τουλάχιστον δύσκολη, αλλά εξαιρετικά απαραίτητη για τη χώρα. Η Ρωσία έχασε το Σμολένσκ, μέρος της αριστερής όχθης της Ουκρανίας, πολλές πόλεις, αλλά κέρδισε την πολυαναμενόμενη ειρήνη. Αυτός ήταν ένας από τους λίγους πολέμους στους οποίους δεν κερδίσαμε γη, αλλά τη χάσαμε!
  Ο Σαντάτ βούρκωσε:
  - Ένας από τους λίγους λοιπόν! Κατά τη γνώμη μου, οι Ρώσοι δεν είναι στην πρώτη θέση!
  - Η ιστορία είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας όπου μπορείς να γράψεις τα πάντα όπως θέλεις. Υποχωρήσεις και απώλειες είναι αρκετά πιθανές σε αυτό! - Η Γιάνκα αντιτάχθηκε.
  - Τι είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας; - ρώτησε ο Αλί.
  - Παραμύθι ή θρύλος! Ο συγγραφέας καταπονεί τη φαντασία του και η πορεία της ιστορίας γίνεται διαφορετική - όχι η ίδια όπως στην πραγματικότητα!
  Ο Άλι σφύριξε:
  - Μα είναι ενδιαφέρον!
  Η Γιάνκα αναστέναξε.
  - Φυσικά είναι ενδιαφέρον, αλλά όχι πολύ ζωτικής σημασίας! Ειδικά στη χώρα μου, είναι πολύ της μόδας να γράφω διάφορες "εναλλακτικές" με το στυλ του τι θα γινόταν αν δεν είχε γίνει επανάσταση ή αν οι λευκοί είχαν κερδίσει τον εμφύλιο πόλεμο. Ένας τέτοιος συγγραφέας: έγραψε μάλιστα μια ολόκληρη σειρά εναλλακτικής ιστορίας! Επιπλέον, έσυρε ότι αυτό δεν είναι καθόλου η στέπα του υπερπολιτισμού. Οι άνθρωποι μοχθούν γύρω από τη βλακεία, σπαταλούν ενέργεια σε ανόητα πράγματα.
  Ο Σαντάτ παρατήρησε:
  - Έχουμε και ποιητές και χρονικογράφους. Συχνά εξωραΐζουν την ιστορία για να ευχαριστήσουν τους κυβερνώντες. Αλλά να γράψω πολλά, ακόμα και κάτι που δεν υπάρχει! Δεν ξέρω, θέλει πολλή φαντασία.
  Ο Γιάνκα κούνησε το κεφάλι του:
  - Είμαι άτυχος για κάποιο λόγο, δεν έχουν προγραμματιστεί περιπέτειες!
  - Περιπέτεια είναι και το ότι γνωριστήκαμε. Ναι, δεν υπάρχουν ακόμη μάχες και μάχες, δεν σώσατε την πριγκίπισσα, αλλά συμφωνείτε, ανακαλύψατε πολλά νέα πράγματα για τον εαυτό σας; - πρότεινε ο Σαντάτ.
  - Ασφαλώς! Τώρα ξέρω ποιο άλογο είναι στο κάρο, ειδικά όταν σε σπρώχνουν με ένα μαστίγιο. - Το αγόρι άγγιξε τα κοψίματα στην πλάτη του, τα πόδια του έτρεμαν.
  Ο Αλί ενθάρρυνε:
  - Μην ανησυχείς, θα σταματήσουμε σύντομα!
  - Πώς δεν θα μας προσγειώσει η στάση; - αστειεύτηκε η Γιάνκα. - Αχ καημένα μου ποδαράκια, πόσο υπέφεραν. "Τα πέλματα κάηκαν πολύ άσχημα, κόπηκαν από πέτρες, αν και δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου αίμα".
  Πράγματι, μια στήλη με σκλάβους μπήκε στο χωριό. Τα περισσότερα σπίτια ήταν κίτρινα, οι στέγες ήταν αχυρένιες, μόνο ο ναός φαινόταν λίγο πολύ αξιοπρεπής, καθώς και μια σκοπιά με φρουρούς.
  Οι σκλάβοι αφέθηκαν να ξεκουραστούν, ο Γιάνκα ξάπλωσε σε έναν καταπράσινο θάμνο και έβαλε τα πόδια του. Το αίμα έτρεξε από τα πόδια μου και ένιωσα καλύτερα. Η τεντωμένη πλάτη ακουμπούσε, μόνο τα κοψίματα στην πλάτη έκαιγαν. Είναι τόσο καλό να ξαπλώνεις, είναι αλήθεια πώς πονάει όλο σου το σώμα, πονάει κάθε κόκκαλο, κάθε φλέβα. Ήταν πραγματικά σκληρή δουλειά, τα αλογάκια έσερναν το κάρο για πολλή ώρα.
  Οι σκλάβοι ενθουσιάστηκαν με ένα μαστίγιο και τους πήγαιναν για να τους ταΐσουν• όπως πάντα, η διατροφή ήταν χορτοφαγική, αλλά τα λαχανικά και τα φρούτα ήταν αρκετά πλούσια σε θερμίδες. Δεν με άφησαν να μεθύσω, απλώς κατέπνιξα την πρώτη μου πείνα.
  Ωστόσο, οι σκλάβοι αφέθηκαν να ξαπλώσουν για λίγο. Δύο παγώνια τσακώνονταν στο κέντρο του χωριού, ο Αχμέτ θαύμαζε για αρκετή ώρα αυτό το θέαμα. Τότε τρία κορίτσια έτρεξαν έξω. Αφού πέταξαν τους χιτώνες τους και εκτέθηκαν, άρχισαν να χορεύουν έναν ερωτικό χορό. Τα κορίτσια ήταν σωστά - μπούστο και λεπτή, δυνατά από τη σκληρή δουλειά. Ο Αχμέτ έβγαλε ένα μαστίγιο και, χωρίς δισταγμό, άρχισε να μαστιγώνει τις καλλονές λέγοντας:
  - Ορίστε, τεμπέληδες!
  Ο Γιάνκα πήδηξε όρθιος και θέλησε να τρέξει στον Αχμέντ, αλλά δύο φρουροί του έκλεισαν το δρόμο με λόγχες.
  - Πού πας, κουτάβι;
  - Μην χτυπάτε κορίτσια! - φώναξε η Γιάνκα.
  Ο Αχμέτ γύρισε και πλησίασε το αγόρι και το μαστίγωσε στα γυμνά του πόδια. Ένα αγενές χαμόγελο φώτισε το γενειοφόρο πρόσωπό του.
  - Κάτι ήθελες να μου πεις!
  - Γιατί χτυπάτε κορίτσια! - Το κουρασμένο αγόρι γρύλισε.
  - Α, σε ενδιαφέρει αυτό! Θα είμαι ειλικρινής, μου αρέσει! - Ο δουλέμπορος έβγαλε τα βρώμικα, σάπια δόντια του.
  - Μου αρέσει να πληγώνω τους ανθρώπους! - Η Γιάνκα αγανάκτησε.
  - Ναί! Είναι μεγάλη χαρά!
  Το αγόρι στριφογύρισε το δάχτυλό του στον κρόταφο:
  - Έτσι είσαι!
  - Οι οποίες? - Ο Αχμέτ σήκωσε το μαστίγιο του.
  - Έξυπνο! - αναφώνησε η Γιάνκα με κακώς κρυφή ειρωνεία.
  Ο Αχμέτ γέλασε:
  - Με διασκέδασες! Γενικά, σύντομα θα είμαστε σε μια μεγάλη πόλη και θα δείτε έναν αγώνα μονομάχων. Στην πραγματικότητα, ίσως θα μπορούσαν να σε πουλήσουν για να γίνεις μονομάχος;
  Η Γιάνκα ανατρίχιασε:
  - Είναι ρομαντικό!
  Ο Αχμέτ κούνησε απότομα το κεφάλι του:
  - Όχι, νομίζω ότι θα μου φέρεις περισσότερο όφελος. Επιπλέον, τα αγόρια-σκλάβοι είναι τα φθηνότερα και χρησιμοποιούνται συχνά για κρέας λιονταριού σε αγώνες μονομάχων. Μόνο λίγοι μπορούν να επιβιώσουν και να γίνουν διάσημοι. Θα πουλήσω τον Muk για να γίνει μονομάχος• παρεμπιπτόντως, είναι σιωπηλός σε όλη τη διαδρομή.
  - Ίσως πάλι τσακωθείτε εσείς κι αυτός; - θόλωσε η Γιάνκα και το μετάνιωσε αμέσως.
  - Οχι! Αρκετά ανέχτηκα! Αφήστε τον να τσακωθεί με ξύλα με ένα άλλο αγόρι.
  Ο Muk έλαβε ένα ραβδί στα χέρια του και τον έστειλαν να πολεμήσει με ένα αγόρι λίγο μεγαλύτερο από αυτόν. Ο αγώνας σίγουρα δεν ήταν μέχρι θανάτου και δεν ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ο πιο ευκίνητος Muk ζάλισε τον αντίπαλό του και στάθηκε με το γυμνό, σκονισμένο πόδι του στο στήθος του. Ο ιδιοκτήτης έριξε ραντεβού στον νικητή, ο οποίος το έπιασε εύκολα. Ο Αχμέτ βρυχήθηκε στην κορυφή των πνευμόνων του.
  "Εσείς, αγόρια, έχετε αρκετή δύναμη όχι μόνο να σύρετε ένα κάρο, αλλά και να μιλήσετε". Επομένως, προς το παρόν, δεν θα αγοράσω νέο άλογο. Ταυτόχρονα, τα σώματά σας θα σκληρύνουν.
  Τα αγόρια-σκλάβοι αγκυροβολήθηκαν στο κάρο και εκδιώχθηκαν ξανά. Ο Γιάνκα δεν είχε συνέλθει ακόμα, κουτσούσε, κοφτερές, καυτές πέτρες έσκαβαν στα γυμνά πόδια του παιδιού. Παραδόξως, το πρώτο μισάωρο ήταν το πιο δύσκολο, και όχι μόνο για εκείνον, αλλά και για τα άλλα αγόρια. Στη συνέχεια, όπως συμβαίνει συχνά με υγιή παιδιά που δεν είναι πολύ κακομαθημένα από την άνεση, άνοιξε ένας δεύτερος άνεμος. Τα αγόρια άρχισαν πάλι να μιλάνε.
  Ο Σαντάτ ρώτησε τον Γιανκού:
  - Και τι συνέβη αργότερα στην ιστορία της χώρας σας.
  Ήταν δύσκολο για το αγόρι, αλλά όταν μιλάς, αποσπά την προσοχή από τον πόνο. Η γλώσσα σας φαίνεται να αναδεικνύει έναν ακραίο βαθμό κόπωσης. Η Yanka συνέχισε:
  - Στα μέσα της δεκαετίας του '30, ο πληθυσμός, χάρη στο υψηλό ποσοστό γεννήσεων, έφτασε στο προπολεμικό επίπεδο, επιπλέον, αυτή τη στιγμή είχε τελειώσει η εποχή της ειρήνης. Εκείνες τις μέρες, οι χώρες προσπάθησαν να συμμορφωθούν με τις συνθήκες, διατηρώντας την ιπποτική τιμή!
  - Απλώς δεν πιστεύω ότι είναι πάντα! - είπε ο Σαντάτ τσακίζοντας.
  Η Yanka συμφώνησε:
  - Όχι πάντα, φυσικά! Κατά τη διάρκεια των παπικών σταυροφοριών, οι ιππότες και οι Σαρακηνοί που τους αντιμάχονταν παραβίαζαν συνεχώς την εκεχειρία. Στο μυθιστόρημα του Ivanhoe, ο γελωτοποιός έκανε ακόμη και έναν πνευματισμό: πώς αυτές οι ανακωχές με έχουν γεράσει. Τώρα είμαι σχεδόν εκατόν εβδομήντα χρονών, λαμβάνοντας υπόψη τρεις ανακωχές των πενήντα!
  Τα παιδιά γέλασαν μαζί, ακόμη και ο Muk παρενέβη:
  - Τα ψέματα είναι λάδι για λίπανση εργαλείων ελέγχου!
  Ο Σαντάτ εξεπλάγη:
  - Ουάου! Και είσαι ο Muk, ένας φιλόσοφος!
  - Στην πραγματικότητα, δεν το σκέφτηκα αυτό! Άκουσα από έναν προσκυνητή. - Η δυνατή νεολαία ντράπηκε.
  - Η καλή ανάμνηση είναι θετική ιδιότητα του δούλου! - πείραξε ο Σαντάτ.
  - Ή ο κύριος! - απάντησε ο Μουκ.
  - Εντάξει, ο σκλάβος είναι μακριά από τον αφέντη. Αφήστε τον Γιάνκα να πει ολόκληρη την ιστορία της χώρας του.
  Η Yanka συνέχισε:
  -Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε εκστρατεία. Στην αρχή αντιμετώπισε προβλήματα. Ο Μιχαήλ Ποζάρσκι αρρώστησε και ο πρίγκιπας Τσερκάσοφ έσπασε το πόδι του. Διοικητής ορίστηκε ο Βοεβόδα Σέινιν. Έγινε διάσημος χάρη στην επίμονη άμυνα του Σμολένσκ. Για τρία ολόκληρα χρόνια κράτησε την πόλη, πολεμώντας τις εξαιρετικά ανώτερες δυνάμεις των Πολωνών. Μόνο όταν οι πολιορκημένοι αποδυναμώθηκαν σοβαρά από την πείνα και τον λοιμό, οι Πολωνοί κατάφεραν να καταλάβουν την οχυρή πόλη. Κατά την τελευταία επίθεση, οι Πολωνοί έφτιαξαν περίπου χίλιες σκάλες και χρησιμοποίησαν μια κουρτίνα καπνού, μια αρκετά νέα εφεύρεση εκείνη την εποχή. Οι λίγοι αμυντικοί θα πνιγούν κάτω από τη βάναυση πίεση. Ο Σεϊνίν, ακόμη και εκείνες τις μέρες, σε μια σπάνια περίπτωση, βασανίστηκε για το πείσμα του. Άλλωστε, έλαβε εντολή να παραδώσει το Σμολένσκ από την ίδια την Μπογιάρ Δούμα. Τώρα έπρεπε να επιστρέψει την πόλη που τόσο ηρωικά υπερασπιζόταν. Το Σμολένσκ ήταν άριστα οχυρωμένο και είχε πολύ ισχυρή φρουρά. Οι Ρώσοι αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν μια πολιορκία. Εδώ πρέπει να ειπωθεί ότι η αδυναμία θέλησης του Τσάρου Μιχαήλ και η έλλειψη σταθερού χεριού τον έβλαψαν πολύ. Ο ρωσικός στρατός είχε πολύ λίγα όπλα και πυρομαχικά για αυτούς. Πράγμα που δυσκόλεψε την κατάληψη της ακρόπολης. Είναι αλήθεια ότι υπήρχε ένα συν: ο Πολωνός βασιλιάς πέθανε και οι Πολωνοί δεν μπορούσαν να συγκεντρώσουν μεγάλο στρατό απουσία του βασιλιά. Ο Σεϊνίν κατέλαβε πολλές μικρές πόλεις κοντά στο Σμολένσκ και νίκησε ένα ισχυρό απόσπασμα του Χέτμαν Χοντορόφσκι. Αλλά δεν έλαβε ενισχύσεις και οι Τάταροι της Κριμαίας άρχισαν να επιτίθενται στις νότιες περιοχές της Ρωσίας, γεγονός που αποσπά την προσοχή των στρατευμάτων. Οι Πολωνοί εξέλεξαν βιαστικά νέο βασιλιά και ένας μεγάλος στρατός πήγε να σώσει το Σμολένσκ. Ο Σέινιν ήθελε να άρει την πολιορκία και να κινηθεί για να συναντήσει τον εχθρό, αλλά ο τσάρος, παρακινούμενος από τους βογιάρους, διέταξε να κρατήσει την πολιορκία με κάθε κόστος. Ξέσπασαν σφοδρές μάχες, οι Ρώσοι πολέμησαν γενναία, αλλά ήταν πολλοί περισσότεροι Πολωνοί. Μετά από μια σειρά μαχών, τα ρωσικά στρατεύματα περικυκλώθηκαν. Ο Sheinin τους πήγε στο λόφο και έσκαψε εκεί. Η επίθεση αποκρούστηκε με μεγάλες απώλειες για τους Πολωνούς, αλλά η κατάσταση παρέμεινε δύσκολη.
  Το αγόρι πήρε μια βαθιά ανάσα, καθώς πονούσαν η πλάτη και τα πόδια του και όταν έφτασαν στο γκολ. Άλλωστε άνθρωποι είναι, όχι γαϊδούρια!
  Ο Άλι τον χάιδεψε στον ώμο:
  - Δεν θα αργήσει πολύ τώρα, σύντομα θα είμαστε στην πόλη και θα πρέπει να χωρίσουμε τους δρόμους μας εκεί. Για να είμαι ειλικρινής, με μεγάλη λύπη.
  Ένα μικρό πουλί που έμοιαζε με περιστέρι κάθισε στην παλάμη του Muku. Το αγόρι το έδωσε στη Γιάνκα.
  - Ας γίνει σύμβολο της φιλίας μας, ακόμα κι αφού χωρίσουμε.
  - Ελπίζω να γίνει και να μείνει για πάντα! - Η Yanka χάιδεψε το περιστέρι και μετά το πουλί απογειώθηκε. Την παρακολούθησε να φεύγει. Συνέχισε τη συζήτηση.
  τη συμμετοχή σε εχθροπραξίες για τέσσερις μήνες . Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπήρχαν άλλοι τρεις εχθροί και ότι οι προμήθειες τροφίμων είχαν εξαντληθεί, ο κυβερνήτης Sheinin συμφώνησε. Ο στρατός του επέστρεψε στα χειμερινά διαμερίσματα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Τσερκέσοφ και ο Ποζάρσκι είχαν νικήσει τον στρατό του Χαν της Κριμαίας. Μετακίνησαν στρατό για να σώσουν το Belogorsk, το οποίο πολιορκήθηκε από τους Πολωνούς. Έγινε μάχη, πολλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, αλλά οι Πολωνοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Μετά από αρκετές μικρές αψιμαχίες, οι Πολωνοί πρόσφεραν ειρήνη. Η Ρωσία ανακατέλαβε το Μπελογόρσκ και αρκετές μικρές πόλεις, αλλά εγκατέλειψε προσωρινά την κατοχή του Σμολένσκ. Το 1642, οι Κοζάκοι, εξαγριωμένοι από τις συνεχείς επιδρομές, επιτέθηκαν στο τουρκικό φρούριο του Αζόφ. Χάρη στην αχαλίνωτη πίεση, η πόλη-φρούριο έπεσε. Σε απάντηση, η Τουρκία, τότε ένα τεράστιο και πολύ ισχυρό κράτος, απείλησε με κύμα. Ο τσάρος διέταξε να συγκληθεί ένα ανώτατο συμβούλιο, αλλά προέκυψαν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των τάξεων. Οι αγρότες ζητούσαν γη και ελευθερία, οι Κοζάκοι ζητούσαν ψωμί και μισθούς σε μετρητά. Το φρούριο του Αζόφ επιστράφηκε - οι θυσίες ήταν μάταιες!
  Ο Σαντάτ επανέλαβε τη διάσημη φράση του Καίσαρα:
  - Το να κρατήσεις αυτά που κέρδισες είναι πολύ πιο δύσκολο από το να κατακτήσεις!
  Η Yanka ξαφνιάστηκε (πόσο καθολικές είναι μερικές φορές οι σκέψεις των μεγάλων):
  - Πιθανώς! Σύντομα ο Τσάρος Μιχαήλ πέθανε και τη θέση του πήρε ο Αλεξέι, με το παρατσούκλι από τους συγχρόνους του ο πιο ήσυχος. Αν και ο Μιχαήλ δεν κατάφερε να μείνει στην ιστορία ως μεγάλος κυρίαρχος, δεν έκανε ίσως τίποτα λιγότερο για τη Ρωσία από τον γιο του Πέτρο τον Μέγα. Το 1948, μια εξέγερση ξέσπασε στην Ουκρανία υπό την ηγεσία του Bohdan Khmelnitsky. Οι ευγενείς χλεύαζαν ανοιχτά και ευθαρσώς τους Ουκρανούς και τους ντόπιους Κοζάκους. Οι ορέξεις των Πολωνών ήταν απλώς υπερβολικές και ταυτόχρονα υπήρχε καταπίεση για θρησκευτικούς λόγους. Συγκεκριμένα, καταδίωξαν ενεργά τους Ορθοδόξους, κλείνοντας εκκλησίες και μετονομάζοντάς τους σε καθολικές εκκλησίες. Γενικά, υπήρξε μια πραγματική γενοκτονία των Ανατολικών Σλάβων.
  Ο Σαντάτ τίναξε μια σταγόνα ιδρώτα και ρώτησε:
  -Τι είναι γενοκτονία;
  - Όταν ένας ολόκληρος λαός είναι καταδικασμένος σε εξαφάνιση!
  - Το έπιασα! Οι Πολωνοί είναι κάθαρμα άτομα.
  Η Yanka αντιτάχθηκε:
  - Αυτοί, όπως όλοι, είναι διαφορετικοί. Σε γενικές γραμμές, είναι ένας συγγενής σλαβικός λαός, αλλά το σύστημα διαχείρισης και η παντελής έλλειψη ελέγχου των αρχόντων, που μπορούσαν να καρφώσουν έναν δούλο για την παραμικρή παράβαση και ουσιαστικά δεν πλήρωναν φόρους, διέλυσαν το έθνος. Έτσι έγινε!
  - Εκατό τύραννοι είναι χειρότεροι από έναν δεσπότη! - Ο Σαντάτ έκανε έναν αφορισμό.
  Η Yanka συμφώνησε πρόθυμα:
  - Ασφαλώς! Σε κάθε περίπτωση, οι Ουκρανοί δεν άντεξαν τέτοια ανομία. Ο Μπογκντάν Χμελνίτσκι έχει προσελκύσει εδώ και καιρό τη Ρωσία. Αλλά εκείνη τη στιγμή ο νεαρός τσάρος είχε ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική μεταρρύθμιση, το σχηματισμό συνταγμάτων στρατιωτών, χρειαζόταν λίγο χρόνο. Επιπλέον, ίσως ήθελε να αναγκάσει την Ουκρανία να επανενωθεί με τη Ρωσία.
  Στην αρχή ο πόλεμος ήταν επιτυχής για τον Μπογκντάν Χμελνίτσκι. Κέρδισε αρκετές νίκες και πήρε το Κίεβο. Και μάλιστα κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά τον πολωνικό στρατό, σχεδόν αιχμαλωτίζοντας τον βασιλιά. Η Πολωνία αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία ενός σημαντικού τμήματος της Ουκρανίας. Ίσως ακόμη και το μεγαλύτερο μέρος του. Αλλά ο θρίαμβος του Bohdan Khmelnitsky δεν κράτησε πολύ. Έχοντας λάβει δάνεια από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η Πολωνο-Λιθουανική Κοινοπολιτεία συγκέντρωσε νέα συντάγματα. Επιπλέον, κάποιοι από το περιβάλλον του Bohdan Khmelnitsky δωροδοκήθηκαν. Ο ουκρανικός στρατός άρχισε να υποφέρει ήττα μετά την ήττα και σύντομα έχασε το Κίεβο. Ο Μπογκντάν Χμελνίτσκι αναγκάστηκε να υποβάλει απευθείας αίτημα για ένταξη της Ουκρανίας στη Ρωσία. Ίσως δεν το ήθελε πραγματικά αυτό, τελικά, στη Ρωσία υπήρχε επίσης δουλοπαροικία, υψηλοί φόροι, οι άνθρωποι πωλούνταν σαν βοοειδή. Ο ίδιος ο Τσάρος Αλεξέι απαγόρευσε να φοράμε γερμανικό φόρεμα και να καπνίζουμε καπνό. Σε αντίθεση με τον Μέγα Πέτρο που ήταν Δυτικός, ο Alexey ήταν πραγματικός πατριώτης. Ταυτόχρονα όμως, ο τσάρος δεν ήταν καλόβολος• κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του αλατιού και μετά από αυτήν, πολλοί άνθρωποι εκτελέστηκαν και μαστιγώθηκαν. Ωστόσο, ήταν ο πρώτος που δημιούργησε έναν νέο τύπο στρατού και μετέφερε συντάγματα στην Ουκρανία και το Σμολένσκ. Τα προηγούμενα λάθη λήφθηκαν υπόψη και, αφήνοντας ένα μικρό κάλυμμα, η πόλη-φρούριο απλώς μπλοκαρίστηκε. Τα στρατεύματα προχώρησαν και κατέλαβαν αμέσως το Polotsk και το Vitebsk. Η πολωνική αντίσταση κοντά στο Μπορίσοφ ήταν πιο επίμονη, αλλά και αυτή η πόλη έπεσε. Ο ντόπιος πληθυσμός υποδέχτηκε τον ρωσικό στρατό ως απελευθερωτές. Άλλωστε, οι Πολωνοί αποκαλούσαν περιφρονητικά τους Λευκορώσους κοκκινιστές. Μεγάλη μάχη έγινε κοντά στο Μινσκ, δύο μεγάλοι στρατοί συγκρούστηκαν.
  Τα ρωσικά στρατεύματα ήταν καλά οργανωμένα, ο πολωνικός στρατός αποτελούνταν κυρίως από μισθοφόρους. Νέα ελαφρύτερα και ταχύτερα μουσκέτα, με βελτιωμένο σχηματισμό ρωσικών στρατευμάτων που χρησιμοποιούν κινητές ξύλινες πόλεις, καθόρισαν το πλεονέκτημα. Ο πολωνικός στρατός τράπηκε σε φυγή, το Μινσκ καταλήφθηκε. Ένα άλλο τμήμα των ρωσικών στρατευμάτων προχώρησε στα νότια της Λευκορωσίας. Έχοντας καταλάβει το Gomel, κινήθηκαν δυτικά, διασχίζοντας τον Δνείπερο. Είναι αλήθεια ότι δεν ήταν δυνατό να πάρεις όλα τα φρούρια ταυτόχρονα. Η φρουρά Ρεχίτσας αντί να αμυνθεί βγήκε να συναντήσει και ηττήθηκε. Στη συνέχεια, ο Mozyr και ο Slutsk ελήφθησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Έπρεπε πραγματικά να ασχοληθούμε με το Slutsk, η πόλη ήταν καλά οχυρωμένη. Αλλά οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης, που είχαν κουραστεί από τη δεσποτική δύναμη των Ρατζίβιλων, επαναστάτησαν και άνοιξαν τις πύλες στα ρωσικά στρατεύματα. Το Σλούτσκ έπεσε, οι άρχοντες τράπηκαν σε φυγή, ο λαός υποστήριξε ενεργά τη Ρωσία. Λοιπόν, στην Ουκρανία χτυπήθηκαν και οι Πολωνοί, οι Ρώσοι διέρρηξαν τη Γαλικία και παραλίγο να καταλάβουν το Lvov. Ο βοεβόδας Ντολγκορούκι κατέλαβε απροσδόκητα γρήγορα τη Βίλνα, μια πόλη που οι σταυροφόροι δεν μπορούσαν να πάρουν για αρκετούς αιώνες. Αν και πολιορκήθηκαν δεκατρείς φορές. Η πτώση της πρώην πρωτεύουσας της Λιθουανίας προκάλεσε σύγχυση και αμφιταλαντεύσεις στην Κοινοπολιτεία. Οι Ρώσοι είναι παντού. Το Baranovichi, το Brest και το Lyuban έπεσαν, στρατεύματα από το Βορρά κατέλαβαν το Grodno. Μάλιστα, εκτός από το ακατάσχετο Λβοφ, οι Ρώσοι έφτασαν μέχρι τα παλιά σύνορα της Ρωσίας του Κιέβου. Τα ρωσικά στρατεύματα πλησίαζαν τη Βαρσοβία, οι Πολωνοί ήταν ακόμη έτοιμοι να κάνουν ειρήνη, επιστρέφοντας τα προηγούμενα εδάφη τους, μέχρι το Neman. Σε αυτή την περίπτωση, ο Αλεξέι Μιχαήλοβιτς μπορεί να είχε γίνει ένας μεγάλος κυρίαρχος. Όμως ο Χέτμαν της Ουκρανίας ο Μπόχνταν Χμελνίτσκι πέθανε ξαφνικά και ο διάδοχός του αποδείχθηκε προδότης. Επιπλέον, η Σουηδία μπήκε στον πόλεμο. Τότε ήταν μια πολύ δυνατή χώρα• κατά τον Τριακονταετή Πόλεμο, απέκτησε σημαντικές κτήσεις στην Ευρώπη. Ο Γκούσταβ Αδόλφος, που δεν κατάφερε να πάρει το Πσκοφ, έδειξε ότι είναι πολύ δυνατός διοικητής στα ευρωπαϊκά μέτωπα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε ήδη πεθάνει, αλλά άφησε ισχυρούς διαδόχους. Ένας πόλεμος άρχισε μεταξύ Ρωσίας και Σουηδίας και οι επιδρομές των Τατάρων της Κριμαίας εντάθηκαν. Έπρεπε να πολεμήσω σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Οι Ρώσοι, έχοντας απωθήσει τους Σουηδούς, κατέλαβαν πολλές παράκτιες πόλεις, προσπάθησαν να πολιορκήσουν τη Ρίγα, αλλά λόγω της βοήθειας που έλαβε ο εχθρός, δεν μπόρεσαν να την καταλάβουν δια θαλάσσης. Οι Σουηδοί έφεραν όλο και περισσότερες δυνάμεις στη μάχη, αναγκάζοντάς τους να άρουν τον αποκλεισμό. Τρομερές μάχες μαίνονταν στην Ουκρανία. Οι Πολωνοί, έχοντας συγκεντρώσει δυνάμεις και στρατεύματα μισθοφόρων, μετά από πολύμηνο αποκλεισμό, ανακατέλαβαν το Γκρόντνο. Ο προδότης χέτμαν νικήθηκε, αλλά τη θέση του πήρε όχι το καλύτερο τσακάλι. Το Βατικανό επιχείρησε με κάθε δυνατό τρόπο τον Χαν της Κριμαίας, οι Καθολικοί φοβήθηκαν την αυξανόμενη επιρροή της Ορθοδοξίας και την επέκταση της Ρωσίας. Ακόμη και οι Βρετανοί παρείχαν βοήθεια στην Πολωνία• δεν ήθελαν να αφήσουν τη Ρωσία στις θάλασσες και την Καθολική Ισπανία. Σταδιακά οι Ρώσοι υποχώρησαν. Ο εχθρός κατάφερε να ανακαταλάβει Μπρεστ, Λιουμπάν, Μπαρανοβίτσι! Οι ρωσικές μονάδες πρόβαλαν την πιο πεισματική αντίσταση στο Σλούτσκ• η πόλη ήταν υπό πολιορκία για δύο χρόνια και έπεσε μόνο όταν τελείωσαν τελείως τα αποθέματα τροφίμων. Στο βορρά, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τον Γιούριεφ, απέκλεισαν τη Νάρβα, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη. Οι χέτμαν ήταν πονηροί• δεν ήθελαν τους Πολωνούς ούτε τους Ρώσους τσάρους. Όλα αυτά ήταν τρομερά εξαντλητικά. Επιπλέον, η λευκορωσική αγροτιά, η οποία αρχικά υποδέχτηκε τον ρωσικό στρατό ως αδέρφια των απελευθερωτών, ήταν απογοητευμένη. Εξάλλου, η δουλοπαροικία παρέμεινε, ο πρώην κύριος αντικαταστάθηκε από έναν Ρώσο κύριο και οι φόροι αυξήθηκαν. Ένα κύμα ταραχών σάρωσε την ίδια τη Ρωσία• μια ταραχή χαλκού ξέσπασε στη Μόσχα, η οποία κατεστάλη με μεγάλη δυσκολία. Ο βασιλιάς χρειάστηκε μάλιστα να δώσει τα χέρια με τον αρχηγό των επαναστατών για να κερδίσει χρόνο και να φέρει ενισχύσεις στην πρωτεύουσα. Εν τω μεταξύ, οι Πολωνοί κατέλαβαν το Μινσκ και τη Βίλνα. Έχουν ήδη μετακινηθεί στη γραμμή του ποταμού Berezina, απειλώντας το Polotsk, το Vitebsk και την Orsha. Φαινόταν ότι επρόκειτο να έρθει μια καμπή.
  Ο Σαντάτ χαμογέλασε αγενώς:
  - Και η Ρωσία χτυπιέται ξανά;
  Η Yanka κοκκίνισε ακόμη και από θυμό:
  - Οχι! Αν και ο ρωσικός στρατός δεν κατέλαβε τη Νάρβα, ήταν ακόμα σε θέση να νικήσει τον σουηδικό στρατό. Μετά την οποία υπογράφηκε μια όχι πολύ κερδοφόρα ειρήνη: ο Yuryev και οι κοντινές πόλεις έπρεπε να παραχωρηθούν στη Σουηδία, αλλά απελευθερώθηκαν μεγάλες δυνάμεις. Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν αντεπίθεση και κατέλαβαν τον Σκλόφ, νικώντας τους Πολωνούς καθώς πλησίαζαν το Μινσκ.
  Ο πόλεμος είχε ήδη διαρκέσει αρκετά χρόνια, και οι δύο πλευρές ήταν εξαιρετικά εξαντλημένες. Υπήρξαν επίσης μια σειρά ταραχών στην Πολωνία. Μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων, υπογράφηκε ειρήνη. Η Πολωνία έδωσε στη Ρωσία τη μισή Ουκρανία, το Σμολένσκ και τις πιο κοντινές της πόλεις. Οι ρωσικές κατακτήσεις στη Λευκορωσία επέστρεψαν στην Πολωνο-Λιθουανική Κοινοπολιτεία. Γενικά, ο πόλεμος τελείωσε με μεγάλη επιτυχία για τη Ρωσία• ήταν δυνατή η επιστροφή μέρους των αρχικών ρωσικών εδαφών. Είναι αλήθεια ότι η Λευκορωσία και η δυτική Ουκρανία παρέμειναν υπό την Πολωνία• δεν επιστράφηκαν υπό έλεγχο όλα τα αρχικά εδάφη που ανήκαν προηγουμένως στη Ρωσία του Κιέβου. Η Ρωσία έλαβε μια ανάπαυλα, αλλά όχι για πολύ. - Το αγόρι σώπασε, τραυμάτισε σοβαρά το μεγάλο του δάχτυλο του ποδιού όταν χτύπησε σε λιθόστρωτο και χρειάστηκε χρόνο για να πάρει ανάσα μετά από ένα βαρύ φορτίο.
  Περπάτησαν για δεκαπέντε λεπτά σιωπηλοί, ειδικά από τη στιγμή που ο δρόμος ανέβηκε και τα αγόρια κυριολεκτικά ανατρίχιασαν από την ένταση. Επιπλέον, το μαστίγιο απλώνει το χέρι και βασανίζει γυμνές πλάτες. Στα αγόρια κόπηκε η ανάσα και παραλίγο να σωριαστούν στα βράχια. Τότε η απότομη άνοδος σταμάτησε και ανέκτησαν τη δύναμη του λόγου.
  - Ο Στέπαν Τιμοφέβιτς Ραζίν ήταν ένας ήρεμος Κοζάκος, ψηλός, με φαρδιούς ώμους και διακρινόταν για μεγάλη σωματική δύναμη. Πολέμησε γενναία με την Πολωνία, έσωσε ακόμη και τον πρίγκιπα Ντολγκορούκι κάποια στιγμή και ταυτόχρονα αρνήθηκε μια νόμιμη ανταμοιβή.
  Ο αδερφός του Ιβάν είχε σχέδια για τη δημιουργία ενός μεγάλου κράτους των Κοζάκων, από το Μπουγκ μέχρι το Γιαίτσκ. Έχοντας μαλώσει με τον Don Ataman Kornil, απέσυρε τα στρατεύματά του και τα μετέφερε στο Don. Όμως τα βασιλικά στρατεύματα τον περικύκλωσαν εγκαίρως. Ο Ιβάν συνελήφθη και στάλθηκε στη Μόσχα. Εκεί που εκτελέστηκε μετά από βασανιστήρια. Όπως ήταν φυσικό, η Στένκα Ραζίν θύμωσε πολύ με τις τσαρικές αρχές. Παρόλα αυτά, ενώ ο Στένκα συγκρατούσε τον θυμό του, η επιθυμία να υψωθεί πάνω από τους Κοζάκους ήταν έντονη. Δύο χρόνια μετά τη σύναψη της ειρήνης με την Πολωνία, η Στένκα Ραζίν ανακοίνωσε εκστρατεία κατά του Αζόφ. Αλλά οι Κοζάκοι, που δεν είχαν ακόμη χρόνο να ξεκουραστούν από τον προηγούμενο πόλεμο, ήταν απρόθυμοι να πάνε σε μια εκστρατεία σε ένα ισχυρό φρούριο. Επιπλέον, η επίσημη ηγεσία του Ντον ήταν ενάντια στην περιπέτεια του Στέπαν.
  Έχοντας συγκεντρώσει μόνο δύο χιλιάδες άτομα, ο Στένκα πλησίασε το Αζόφ, αλλά δεν τόλμησε να εισβάλει στο φρούριο, του οποίου η φρουρά ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από τον στρατό του. Το απόσπασμά του υποχώρησε και κινήθηκε στον Βόλγα για να αρπάξει καραβάνια. Αλλά και εδώ η Stenka Razin ήταν άτυχη• η εμφάνιση μιας μπάντας δύο χιλιάδων δεν πέρασε απαρατήρητη. Οι έμποροι περίμεναν τη στιγμή που έφτασαν η συνοδεία με τα βασιλικά καραβάνια μεταφέροντας σιτηρά στη φρουρά του Αστραχάν. Ενώ η συμμορία του Στέπαν τους περίμενε, ο ηγέτης των ανταρτών σκότωσε προσωπικά αρκετούς Κοζάκους.
  - Δύο χιλιάδες είναι πάρα πολλά για μια συμμορία ληστών. - παρατήρησε ο Σαντάτ. - Ποιος βιοπορίζεται με τέτοια νούμερα!
  Ο Muk αντιτάχθηκε:
  - Αυτός είναι ένας ληστής με ζυγαριά. Εδώ είναι η βασίλισσα των κλεφτών, η Σέλα, που συνήθως ενεργεί σε μικρό αριθμό, αλλά τόσο τολμηρά. Κάποτε μπήκε στο θησαυροφυλάκιο του ίδιου του Σουλτάνου, κλέβοντας ένα σκήπτρο. Υπάρχει ένα μεγάλο κέρδος στο κεφάλι της.
  Ο Σαντάτ βούρκωσε:
  - Αλλά δεν θα την πιάσουν ούτως ή άλλως, οι φίλοι της είναι πολύ πιστοί.
  Η Yanka σημείωσε:
  - Γιατί το κίτρινο θεωρείται το χρώμα της προδοσίας - είναι χρωματισμένο σαν χρυσό!
  Η χρυσή συμβουλή: ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεπεράσεις την πανοπλία της ειλικρίνειας και της αρχοντιάς!
  Ο Σαντάτ παρατήρησε:
  - Ίσως η Shella είναι πολύ πονηρή και αριστοτεχνική με το σπαθί. Υπάρχουν θρύλοι για αυτήν, ένας παραμυθάς έγραψε ακόμη και ένα ποίημα για τον θρυλικό πολεμιστή.
  - Δεν ήθελε να ανατρέψει τον Σουλτάνο; - ρώτησα τη Γιάνκα, μισοαστεία.
  - Ανατροπή του Σουλτάνου; Σε τι χρησιμεύει! Έχει έναν μεγάλο, απλά τεράστιο στρατό, και οι Shells είναι μόνο μια χούφτα ληστών. Οι δυνάμεις είναι πολύ άνισες. Και η ζωή ενός ελεύθερου ληστή είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από το να κάθεται στο θρόνο. Αυτή η γυναίκα είναι πολύ αγαπημένη και λατρεύει τις περιστασιακές σχέσεις.
  - Αυτό είναι χαρακτηριστικό για τους ληστές! - συμφώνησε η Γιάνκα. - Ο Στέπαν ήταν και γλεντζής, είπε μάλιστα μια φορά στη γυναίκα του: ο άντρας που φοράει το ίδιο καφτάνι είναι κακός. Αν και, για να είμαι ειλικρινής, ο Ραζίν δεν ήταν άπληστος. Είναι γνωστή η περίπτωση που έδωσε το προσωπικό του άλογο σε έναν φτωχό αγρότη. Ναι, ήταν ο βασιλιάς των Κοζάκων. Το αγαπημένο του κόσμου. Βρίσκοντας τον εαυτό του χωρίς επιλογή, έπρεπε να ταΐσει τη συμμορία, κατέλαβε τα άροτρα του βασιλιά και των εμπόρων, εν μέρει χτύπησε και εν μέρει αιχμαλώτισε τους τοξότες. Ως αποτέλεσμα, είχε στο χέρι του άροτρα με μικρά κανόνια. Η Στένκα αποφάσισε να πλεύσει στην Κασπία Θάλασσα.
  Στο δρόμο έπρεπε να ξεπεράσουμε την πόλη Tsaritsyn. Εδώ αρκετοί από τους πράκτορες του Στέπαν μπήκαν στην πόλη και έκαναν συμφωνία με τους πυροβολητές. Έβαλαν μια παράσταση, ο Στέπαν Τιμοφέεβιτς σφύριξε πολύ δυνατά (μόνο αυτός μπορούσε να το κάνει) και οι κάννες των όπλων άρχισαν να καπνίζουν, δεν μπορούσαν να πυροβολήσουν ούτε μια βολή. Έτσι ο στόλος του πέρασε από τον Τσαρίτσιν, οι Κοζάκοι γέλασαν και απείλησαν τον κυβερνήτη. Από τότε, οι φήμες έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη Ρωσία ότι η Στένκα Ραζίν είναι μάγος και ξέρει πώς να μαγεύει κανόνια, πετά στα σύννεφα και δεν μπορεί να χτυπηθεί ούτε από σπαθί ούτε από σφαίρα! Έχοντας παρακάμψει το Αστραχάν, ο Stepan Timofeevich μετακόμισε στον ποταμό Yaik. Ήλπιζε να δημιουργήσει μια βάση υποστήριξης εκεί καταλαμβάνοντας το Yaitsk. Η ίδια η πόλη ήταν καλά οχυρωμένη, αλλά η Στένκα Ραζίν χρησιμοποίησε ένα τέχνασμα που αργότερα έγινε σχολικό βιβλίο.
  Ο Σαντάτ ρώτησε:
  - Τι κόλπο;
  Η Yanka μοιράστηκε πρόθυμα:
  - Τριάντα Κοζάκοι ντυμένοι μοναχοί, τους άφησαν να περάσουν και κατέλαβαν την πύλη, και μετά εισέβαλε όλος ο στρατός. Έγινε μια φευγαλέα μάχη, η πόλη έπεσε! Εδώ ο Στένκα Ραζίν δεν έδειξε τον εαυτό του στα καλύτερά του, διατάζοντας την εκτέλεση όλων των αιχμαλωτισμένων τοξότων. Είναι αλήθεια ότι ένας από αυτούς παραλίγο να χακάρει τη Στένκα Ραζίν μέχρι θανάτου. Είναι αλήθεια ότι στη μέση της εκτέλεσης ακολούθησε απροσδόκητα έλεος, αλλά υπήρχαν ακόμα πολλά θύματα. Η Στένκα Ραζίν έχει εγκατασταθεί σταθερά στην πόλη. Η τσαρική κυβέρνηση προσπάθησε να τον νοκ-άουτ. Στάλθηκαν δύο παραγγελίες Streltsy και δέκα χιλιάδες Nogais, με επικεφαλής τον Murza Selim, αγοράστηκαν έναντι χρημάτων. Η Stenka Razin, χάρη στην αναγνώριση, το έμαθε, οδήγησε ενάμιση χιλιάδες Κοζάκους στη στέπα και, στο ύψος της επίθεσης, χτύπησε στο πίσω μέρος. Ο εχθρός νικήθηκε, αλλά ο Στέπαν κατάλαβε ότι δεν θα του επέτρεπαν να αποκτήσει θέση στην πόλη για πολύ. Οι Κοζάκοι εγκατέλειψαν την πόλη και έκαναν εκστρατεία σε υπερπόντια εδάφη. Οι Κοζάκοι κατέστρεψαν πολλές πόλεις και καραβάνια και η φήμη του Στέπαν βροντούσε σε όλη τη Ρωσία ως ανίκητος διοικητής. Προφανώς οι σοφοί σύμβουλοι πρότειναν στον βασιλιά: αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να είναι χρήσιμος σε μια τεράστια δύναμη. Στον Στέπαν προσφέρθηκε βασιλικό έλεος και του επιτράπηκε να επιστρέψει στο Ντον. Είναι αλήθεια ότι στο Αστραχάν έπρεπε να παραδώσει τα όπλα. Ωστόσο, ο Στένκα Ραζίν, εκμεταλλευόμενος τη δημοτικότητά του, σχεδόν ξεκίνησε μια εξέγερση στο Αστραχάν, οι Κοζάκοι του αγρίεψαν. Ο κυβερνήτης ήταν πολύ χαρούμενος για να απαλλαγεί από ένα τέτοιο βάρος.
  Ο Στέπαν με τους πιστούς του συντρόφους και τα μεγάλα πλούτη του επέστρεψαν στο Ντον.
  Κατά τη διάρκεια του χειμώνα κατάφερε να σχηματίσει στρατό πέντε χιλιάδων. Την άνοιξη, οι ανώτατοι Κοζάκοι ενώθηκαν μαζί του. Έχοντας κατέβει στο Cherkassy, ο Stenka Razin εξελέγη σχεδόν ομόφωνα ανώτατος αρχηγός των Κοζάκων. Έτσι ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα: να συντρίψει ολόκληρο τον Ντον κάτω από τον εαυτό του.
  - Μπράβο! Κουλ τύπος! - αναφώνησε ο Σαντάτ. Το μαστίγιο του επόπτη σφύριξε, αλλά δεν έπεσε στην πολύπαθη πλάτη.
  - Ωραίο, αλλά δεν ήξερε πώς να το σταματήσει! - είπε ο Γιάνκα κουνώντας λυπημένα το κεφάλι του.
  - Ποιός ξέρει! - μπήκε ο Άλι.
  -Έχοντας καταλάβει το Ντον, η Στένκα έστειλε πρεσβευτές στον Τσάρο με προσφορά να βοηθήσουν στην οργάνωση μιας εκστρατείας κατά του Αζόφ. Αλλά οι απεσταλμένοι του μαστιγώθηκαν και εκδιώχθηκαν. Ο εξαγριωμένος Στέπαν, ενωμένος με τον διάσημο οπλαρχηγό Τιμοφέι Ους, κινήθηκε προς το Τσάριτσιν. Ο κυβερνήτης του Στρέλτσι της Μόσχας Λοπατίν στάλθηκε από το πάνω μέρος του Βόλγα για να ειρηνεύσει τον Στέπαν. Η Στένκα ετοίμασε επιδέξια μια παγίδα και κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά τον στρατό της Μόσχας. Οι τοξότες που στάλθηκαν από το Αστραχάν πέρασαν στο πλευρό των επαναστατών. Οι πράκτορες του Στένκα διείσδυσαν στην ίδια την πόλη, οι οποίοι επαναστάτησαν τον λαό και τους τοξότες. Η πόλη καταλήφθηκε σχεδόν χωρίς μάχη, μόνο ένα μικρό απόσπασμα του αδελφού του κυβερνήτη οργάνωσε μια αψιμαχία. Η πόλη έπεσε και σε αυτήν εγκαταστάθηκε νέα κυβέρνηση. Εδώ η Στένκα Ραζίν έκανε ένα λάθος - δίστασε για πολύ καιρό: να πάει ή να μην πάει στη Μόσχα. Είναι προφανές ότι η τσαρική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί την απώλεια τόσο μεγάλης έκτασης και πρόσβασης στην Κασπία Θάλασσα. Από την άλλη, είναι δύσκολο να αποφασίσεις για έναν πόλεμο με μια τεράστια αυτοκρατορία, η εμπροσθοφυλακή της οποίας, στα ανατολικά, πλησίαζε ήδη τον Ειρηνικό Ωκεανό. Ωστόσο, η Στένκα, όχι χωρίς λόγο, υπολόγιζε στη στήριξη του κόσμου. Ανακοινώθηκε ότι ο ίδιος ο Τσάρος Αλεξέι Μιχαήλοβιτς διέταξε τον ξυλοδαρμό των αγοριών και των γαιοκτημόνων και συντάχθηκε επίσης πλαστό γράμμα του Πατριάρχη Νίκωνα. Ενώ ο Στέπαν στεκόταν ανάμεσα στα άλογα, άρχισε να πέφτει• είναι πιθανό οι τσαρικοί πράκτορες να εισήγαγαν σκόπιμα μια μόλυνση ανάμεσά τους. Η απώλεια αλόγων αποδυνάμωσε πολύ τις τάξεις των Κοζάκων και μια ευγενής πολιτοφυλακή που αριθμούσε εξήντα χιλιάδες υπό τη διοίκηση του Βοεβόδα Ντολγκορούκι συγκεντρώθηκε στη Μόσχα εναντίον τους.
  Και όμως, προς το παρόν, η τύχη ήταν με το μέρος του Stepan, ο οποίος βοηθήθηκε ενεργά από απλούς ανθρώπους και τοξότες. Ο Σαράτοφ καταλήφθηκε χωρίς μάχη και ο Σαμάρα άνοιξε τις πύλες μετά από αυτό. Και μόνο το Simbirsk έπρεπε να γίνει το σύνορο των θανατηφόρων μαχών με τους επαναστάτες. Ωστόσο, ο Στέπαν κατάφερε να καταλάβει την πόλη και να νικήσει τα στρατεύματα που στάλθηκαν σε μια πτήση. Είναι αλήθεια ότι το φρούριο στο κέντρο της πόλης παρέμεινε ακατάσχετο. Τότε ο Στένκα Ραζίν με τα στρατεύματά του έστησε ενέδρα στον κυβερνήτη Μπαγριάνσκι.
  Ήταν ένας ευγενής πολεμιστής, ένας ήρωας του πολέμου με την Πολωνία, που ουσιαστικά ποτέ δεν γνώρισε την ήττα.
  Ο Στέπαν κατάφερε να τον νικήσει, αλλά ο ίδιος ο κυβερνήτης διέφυγε, φυγαδεύοντας με τα υπολείμματα των στρατευμάτων του στο Καζάν. Ο ίδιος ο Στέπαν έκανε πάλι ένα λάθος: αντί να καταδιώξει τον κυβερνήτη και να προχωρήσει περαιτέρω τον στρατό του, πολιόρκησε τη φυλακή. Ήταν ανόητο, ειδικά επειδή το φρούριο βρισκόταν σε ένα λόφο και δεν ήταν μεγάλο σε μέγεθος, γεγονός που δυσκόλευε την καταιγίδα. Ενώ η Στένκα Ραζίν στεκόταν: οι βασιλικοί διοικητές συσσώρευσαν σημαντικές δυνάμεις. Ένας τεράστιος, με επικεφαλής τον ίδιο Μπαγριάνσκι, πλησίασε το Σιμπίρσκ. Εδώ ο Στέπαν έκανε ένα τρίτο λάθος• την παραμονή της μάχης αποφάσισε να εισβάλει στη φυλακή. Είναι αλήθεια ότι δεν μπόρεσε να το πάρει, αλλά υπέστη μεγάλες απώλειες και κούρασε πολλές χιλιάδες στρατιώτες.
  Η μάχη με τον έμπειρο διοικητή Bagryansky συνεχίστηκε με διάφορους βαθμούς επιτυχίας. Κατά κάποιο τρόπο, ο ευγενής κυβερνήτης κατάφερε να εξαπατήσει τη Στέπανα, κατά κάποιο τρόπο ο Μπαγρυάνσκι ξεπέρασε τον ηγέτη των επαναστατών. Αλλά την αποφασιστική στιγμή, η Στένκα Ραζίν τραυματίστηκε σοβαρά από έναν δράκουλο, κομμένος στο κεφάλι με μια σπαθιά. Η πτώση του ηγέτη των επαναστατών στο αποκορύφωμα της μάχης προκαθόρισε την έκβαση της μάχης. Ο τραυματίας, αναίσθητος Στέπαν απομακρύνθηκε και ο στρατός του, στερημένος από τους αρχηγούς του, ο αναπληρωτής του Στέπαν, Ναούμοφ, έφυγε μαζί με τον πληγωμένο αρχηγό.
  Ο Σαντάτ παρατήρησε:
  - Στρατός χωρίς διοικητή είναι σαν σώμα χωρίς καρδιά!
  Ο Γιάνκα, αφού πήρε μια ανάσα για ένα λεπτό, είπε:
  - Η καρδιά του διοικητή είναι ένα φλεγόμενο σφυρήλατο, το κεφάλι του είναι πάγος, η θέλησή του είναι σίδηρος: όλα μαζί - το σπάσιμο του χάλυβα της νίκης! Η εξέγερση όμως συνεχίστηκε! Κάλυψε μεγάλη έκταση και ο Ντολγκορούκι συνάντησε πεισματική αντίσταση. Δεν ήταν τυχαίο που πίσω από την άμαξα του υπήρχαν πενήντα κάρα με δήμιους και παπάδες. Οι αντάρτες αντιμετώπισαν σκληρά, όχι μόνο απαγχονίστηκαν, αλλά και τετράπηκαν και καρφώθηκαν. Ο ίδιος ο Στέπαν πέρασε λίγο χρόνο στο Ντον. Έχοντας συνέλθει από τις πληγές του, ο Στένκα σχεδίασε μια εκστρατεία εναντίον της Τούλα. Με αυτόν τον τρόπο ήταν δυνατή η διάβαση στη Μόσχα πολύ πιο γρήγορα, και επιπλέον ήταν δυνατό να περπατήσετε κατά μήκος του Ντον χωρίς να συναντήσετε μεγάλες πόλεις. Αλλά ο Στένκα ήταν άτυχος• ο κατάσκοπος ενημέρωσε τους κυβερνήτες για τα σχέδια του Στέπαν και ανέλαβαν δράση, νικώντας το απόσπασμα του πλησιέστερου βοηθού του Μίναεφ. Η Στένκα σύντομα έγινε θύμα προδοσίας και ο ίδιος. Οι πλούσιοι Κοζάκοι, φοβούμενοι τα αναπόφευκτα αντίποινα, πλησίασαν το Ντον με μεγάλες δυνάμεις του τσαρικού στρατού και κατέλαβαν τον Στέπαν. Ο ηγέτης των ανταρτών, υπό μια τεράστια συνοδεία, μεταφέρθηκε στη Μόσχα. Εκεί βασανίστηκε βάναυσα, αλλά ο Ραζίν εξέπληξε τους δήμιους με το θάρρος του, δεν έσπασε και δεν αποκάλυψε πού ήταν κρυμμένοι οι θησαυροί του. Ωστόσο, μοίρασε πολλά λάφυρα που αιχμαλωτίστηκαν σε ξένες εκστρατείες σε φτωχούς και ζητιάνους. Ο κόσμος τον αγαπούσε πολύ. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης, το ικρίωμα με τον Στέπαν περικυκλώθηκε από έναν ολόκληρο στρατό. Του έκοψαν πρώτα τα χέρια και τα πόδια και μόνο μετά το κεφάλι του. Η Στένκα, ωστόσο, αρνήθηκε να ομολογήσει και είπε ότι μετάνιωσε μόνο για ένα πράγμα: ότι δεν είχε βγάλει εντελώς έξω όλα τα κακά πνεύματα των βογιαρών. Άξιος άνθρωπος και πέθανε με αξιοπρέπεια. Το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών, το Αστραχάν: έπεσε ένα χρόνο αργότερα. Αν και η εξέγερση κατέληξε σε αποτυχία, έδειξε ακόμα τι ήταν ικανός ο λαός. Επί Λένιν, η Στένκα Ραζίν αγιοποιήθηκε ως ήρωας της επανάστασης.
  Ο Μακ είπε ονειρεμένα:
  - Δεν ξέρω τι είναι επανάσταση, αλλά ακούγεται όμορφο.
  Η Yanka εξήγησε απλά:
  - Αυτή είναι μια εξέγερση που έληξε με νίκη. Αν το θέσει έτσι με απλοποιημένο τρόπο. Αλλά σε αυτή την περίπτωση αυτό δεν συνέβη.
  Το αγόρι σώπασε και άρχισε ένα νέο μαρτύριο: άλλη μια ανάβαση στα βουνά. Ήταν κάτι σαν βασανιστήριο, φαινόταν ότι οι μύες ήταν έτοιμοι να σχιστούν, το σώμα φαινόταν να έχει γεμίσει με μόλυβδο και ήταν μουδιασμένο, ήταν πολύ επώδυνο από το γαλακτικό οξύ που είχε σχηματιστεί στους μύες, ειδικά στους ώμους. Φαίνεται ότι οι μύες κοντεύουν να σκάσουν, ανοίγεις το στόμα σου και αναπνέεις βαθιά για να το νιώσεις τουλάχιστον λίγο πιο εύκολο.
  Ο Yanka ήταν χαρούμενος που, σε αντίθεση με τους περισσότερους συνομηλίκους του, είχε καλούς, εκπαιδευμένους μύες. Η φοίτηση στη σχολή του τσίρκου δεν ήταν μάταιη, δεν είναι μάγκας, θα αντέξει τη δοκιμασία. Τα αγόρια φαίνεται επίσης να έχουν σκληραγωγηθεί, δεν είναι σκλάβοι του σπιτιού, όπως φαίνεται από το στεγνό, μυώδες σώμα τους. Υποφέρουν, αλλά σιωπούν, δεν μπορούν παρά να φωνάξουν. Γενικά στην ηλικία τους θεωρείται ντροπή να δείχνεις ότι πονάς, από μαστίγιο ή χτύπημα από γροθιά. Άρα υπομένεις το μαρτύριο. Πόσο πόνο είχε βιώσει τις τελευταίες τρεις μέρες! Ίσως περισσότερο από ό,τι σε ολόκληρη την προηγούμενη ζωή μου.
  Ο χρόνος περνάει πολύ αργά, όταν πονάς, είναι τρομερό και δεν έχεις αρκετή ανάσα για να μιλήσεις. Ο Γιάνκα θυμήθηκε ότι υπήρχε ένας λογοτεχνικός ήρωας που, όταν ήταν αγόρι, πουλήθηκε ως σκλάβος, και μετά τον οδήγησε ένα σκιάχτρο που ήταν συνδεδεμένο σε ένα κάρο. Αυτό φυσικά είναι πολύ δύσκολο, αλλά έχει αναπτυχθεί σωματικά. Γι' αυτό μην το εκλάβετε ως ένα είδος εκπαίδευσης. Αν και ακραίο, αλλά χρήσιμο. Ίσως τον προετοιμάζουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Σκεφτείτε το ως άθλημα και θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς. Αυτές οι σκέψεις έκαναν τον Γιάνκα να αισθάνεται αστείος και γέλασε. Ο επόπτης έδωσε ένα μάλλον νωθρό χτύπημα με το μαστίγιο του και γέλασε ως απάντηση.
  Ο Αχμέτ τους πλησίασε με το αυτοκίνητο και ενδιαφέρθηκε:
  - Τι είναι τόσο αστείο!
  Ο επιστάτης απάντησε:
  - Είναι αγόρι! Γέλασα, λοιπόν, μου φάνηκε αστείο.
  - Ίσως έχεις δίκιο! Ένα είδος θεάτρου γελωτοποιών. Πώς θα αντιδράσει αυτό το αγόρι που παραγγέλνω να του ρίξω αναμμένα κάρβουνα στο στομάχι!
  Η Γιάνκα απάντησε χαριτολογώντας:
  - Σε αυτή την περίπτωση, μπορώ να φάω το παιχνίδι ωμό!
  Ο Αχμέντ έπαιξε με το μαστίγιο, χτυπώντας τα γυμνά πόδια των αγοριών πολλές φορές, αλλά χωρίς να αγγίξει τη Γιάνκα.
  -Είσαι πραγματικά πολύ αστείος. Θα ήταν κρίμα αν το δέρμα ενός τόσο όμορφου και πνευματώδους αγοριού έπρεπε να τραβηχτεί σε ένα τύμπανο. - Ο Σαντάτ προσποιήθηκε ότι άνοιξε διάπλατα το στόμα του και χασμουρήθηκε. - Ξέρεις τι θέλω από σένα!
  - Ένας σκλάβος δεν πρέπει να μαντεύει τι θέλει ο κύριος. Πρέπει να ακολουθεί τις εντολές του.
  Ο Αχμέτ έγνεψε καταφατικά:
  - Σωστά! Μαθαίνεις γρήγορα. Άκου τώρα τι θέλω. Μου άρεσε η φωνή σου, καθαρή σαν σειρήνα θάλασσας. Τραγουδήστε μας κάτι.
  - Στο τρέξιμο! - Το αγόρι κούνησε το κεφάλι του.
  - Εντάξει, σταμάτα! Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο.
  Το καραβάνι σταμάτησε και οι δούλοι κάθισαν. Ο Γιάνκα ξάπλωσε για ένα λεπτό, καθάρισε το λαιμό του και σήκωσε το ποδήλατο με τα κουρασμένα, μελανιασμένα πόδια του. Έστριψε το λαιμό του.
  - Δώστε του κρασί! - Παραγγείλετε τον Αχμέντ.
  Ο επιστάτης ρώτησε:
  - Παλαιός?
  - Οχι! Καθαρό ζουμί, αλλιώς θα πάρουν τον σκλάβο. Πρέπει ακόμα να σύρει και να τραβήξει το κάρο. Θέλω να τον διδάξω.
  Το αγόρι κατάπιε λαίμαργα φρέσκο χυμό σταφυλιού-φράουλας (υβριδικό). Τα αποβράσματα από την απάνθρωπη κούραση και την ταπείνωση διαλύθηκαν. Ένιωσε ένα κύμα σθένους και έμπνευσης. Ο Γιάνκα χαμογέλασε και τραγούδησε με τη δυνατή φωνή του τραγουδιστή όπερας:
  Ο Ρώσος ιππότης θα ακονίσει το σπαθί του,
  Ο ήρωας δεν θα αποδυναμωθεί στη μάχη!
  Πολεμάμε γενναία στη θάλασσα,
  Πιστεύω ότι θα ανοίξω τον δρόμο προς τη δόξα!
  
  Επιδρομή - μια κακιά ορδή Μογγόλων,
  Τα χωριά της πόλης παρασύρθηκαν!
  Το ανθρώπινο αίμα ρέει σαν νερό,
  Αλλά το ρωσικό πνεύμα είναι πιο δυνατό από το μέταλ!
  
  Το φίδι σέρνεται και καίγεται με το κεντρί του,
  Καπνός, γκρίνια, τίποτα δεν φαίνεται!
  Θα σε προστατέψω γη,
  Από τον πάγο στις ζεστές ακτές!
  
  Η ψυχή μου πετάει στην κορυφή
  Για τη δόξα της Αγίας Πατρίδος!
  Θα κερδίσουμε όπως πριν - τώρα,
  Μην αφήσετε την πατρίδα σας να είναι κάτω από τον αντίχειρά σας!
  
  Τα συντάγματα της Ρωσίας είναι έτοιμα να πεθάνουν,
  Οι στρατιώτες μας είναι σαν γρανίτες!
  Κουρεύουμε τους εχθρούς μας, σειρά με σειρά,
  Όλες οι πλαγιές είναι καλυμμένες με πτώματα!
  
  Τα σπίτια καίγονται σαν πυρσοί,
  Οι ελέφαντες βρυχώνται, ορμούν στη μάχη!
  Ρωσικά μαχητικά θα κατακτήσουν
  Έρημοι, βράχοι, καταρράκτες!
  
  Δεν μπορούμε να κατακτηθούμε
  Ο κόσμος δεν μπορεί να γονατίσει!
  Ο στρατός της Ρωσίας είναι ανίκητος,
  Ας είναι η δόξα των γενεών!
  
  Η μοίρα της Ρωσίας σας περιμένει,
  Κυβερνήστε τον χώρο για πάντα!
  Πιστεύω στην ευτυχία για πάντα
  Απλά μην ζεις ανέμελα!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"