Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Universo Vs Universo1

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Eñeimahinamína pe futuro mombyry yvypóra orekóvare. Mayma tetã ha pueblo: oñembojoaju va"erã ikatu haguã oikove ha ipu"aka espacio rehe. Peteĩ tetã Rusia-icha añoite ikatu ogueraha koʼãichagua rresponsavilida. Ha katu yvypóra oñembojoaju: tenonderãme oĩ ampliación espacial ha ñorairõ mbyjajere pyahu - ojejapóva superarma ha mágia pytyvõ rupive. Ipahápe, ko universo tuichakue ipu'aka Rusia Guasu rehe. Péro oĩ umi univérso paralelo. Imperio ojoykére, Rusia Marangatu: avei materia ha espacio ipoguýpe. Ha"ete ku mokõi formación haimete absolutamente idéntica umi universo paralelo rehegua ha"eva"erã angirũ ha oikova"erã oñondive py"aguapýpe. Ha katu peteĩ accidente absurdo rupi, térã ja"e porãsérõ peteĩ provocación ojelee porãva tercera fuerza-kuéra rehe, oñepyrũ peteĩ guerra interuniversal umi pueblo fraterno apytépe. Maymáva oguerovia orekoha razón ha enemigo oñepyrũ raẽ. Umi Ruso Marangatu ojuka hína umi Ruso Guasu, tapichakuéra ha yvypóra aliado opaichaguavéva oñorairõ - raza oñeimagina"ỹva: pe imaginación ka"aguyvéva ndaikatúi omombe"u. Ndaha"éi rei umi ñorairõ ivaivéva ha ipy"ahatãvéva ha"eha ñorairõ fratricida. Locura okakuaa, violencia oñembotuichave, quintillion víctima umi tapicha ha oikóva mundo conquistado-pe. Ojeporu mágia, avei umi tecnología ndojehecháiva yma, ha upéicha heta siglo huguypaitéva. Umi científico omoheñói ohóvo umi método avanzado de destrucción, tekove umi universo-pe oime amenaza total-pe. Mávapa ojokóta pe tavy ha osalváta yvypórape? Ndaha'éi mburuvicha guasu, ndaha'éi Tupã ha ndaha'éi héroe. Ndaha"éi peteĩ soldado fuerzas especiales-pegua oñembopupava"ekue, peteĩ estrella de cómic-icha ojukáva cientos de enemigo-kuérape (péva oiko cuento de hadas-pe añoite), ha ndaha"éi peteĩ súper científico, oikuaáva mba"éichapa ndoikytĩri pe Yvy rye ijyva reheve. Ha umi tapicha común ñane época-gua, bueno, ikatu ndaha"éi simpleiterei!

  UNIVERSO VS Universo1
  ARANDUKA PETEĨVA:
  ¡LOCO LOCO!
  PROLOGO ÑE"ẼTEKUAA
  Eñeimahinamína pe futuro mombyry yvypóra orekóvare. Mayma tetã ha pueblo: oñembojoaju va"erã ikatu haguã oikove ha ipu"aka espacio rehe. Peteĩ tetã Rusia-icha añoite ikatu ogueraha koʼãichagua rresponsavilida. Ha katu yvypóra oñembojoaju: tenonderãme oĩ ampliación espacial ha ñorairõ mbyjajere pyahu - ojejapóva superarma ha mágia pytyvõ rupive. Ipahápe, ko universo tuichakue ipu'aka Rusia Guasu rehe. Péro oĩ umi univérso paralelo. Imperio ojoykére, Rusia Marangatu: avei materia ha espacio ipoguýpe. Ha"ete ku mokõi formación haimete absolutamente idéntica umi universo paralelo rehegua ha"eva"erã angirũ ha oikova"erã oñondive py"aguapýpe. Ha katu peteĩ accidente absurdo rupi, térã ja"e porãsérõ peteĩ provocación ojelee porãva tercera fuerza-kuéra rehe, oñepyrũ peteĩ guerra interuniversal umi pueblo fraterno apytépe. Maymáva oguerovia orekoha razón ha enemigo oñepyrũ raẽ. Umi Ruso Marangatu ojuka hína umi Ruso Guasu, tapichakuéra ha yvypóra aliado opaichaguavéva oñorairõ - raza oñeimagina"ỹva: pe imaginación ka"aguyvéva ndaikatúi omombe"u. Ndaha"éi rei umi ñorairõ ivaivéva ha ipy"ahatãvéva ha"eha ñorairõ fratricida. Locura okakuaa, violencia oñembotuichave, quintillion víctima umi tapicha ha oikóva mundo conquistado-pe. Ojeporu mágia, avei umi tecnología ndojehecháiva yma, ha upéicha heta siglo huguypaitéva. Umi científico omoheñói ohóvo umi método avanzado de destrucción, tekove umi universo-pe oime amenaza total-pe. Mávapa ojokóta pe tavy ha osalváta yvypórape? Ndaha'éi mburuvicha guasu, ndaha'éi Tupã ha ndaha'éi héroe. Ndaha"éi peteĩ soldado fuerzas especiales-pegua oñembopupava"ekue, peteĩ estrella de cómic-icha ojukáva cientos de enemigo-kuérape (péva oiko cuento de hadas-pe añoite), ha ndaha"éi peteĩ súper científico, oikuaáva mba"éichapa ndoikytĩri pe Yvy rye ijyva reheve. Ha umi tapicha común ñane época-gua, bueno, ikatu ndaha"éi simpleiterei!
  Areko peteĩ pedido personal umi editor-pe: pe"evalua pe idea ha pe tembiapo en su conjunto oĩ porãpa peẽme ĝuarã. Pe calidad del texto rehe katu, básicamente pemonéĩramo pe novela, upéicharõ che apagáta pe pirapire ha peteĩ editor profesional opulipáta! Ha ndaha"éiramo, upéicharõ mba"ére piko reperde tiempo ha pirapire, por favor, katuete rehai.
  Ko univérso oryrýi ñorairõme,
  Ha umi mbyja-tesay omboy"u pe terciopelo!
  Pe ñorairõ hendy - infierno ha'e peteĩ pasión vai, .
  Ha pe Aña ohundise Rúsiape!
  
  Toiko pe Padre peteĩ gigante, .
  ¡Oĩ hetaiterei galaxia!
  Ñandejára omyasãi peteĩ kuádro Rusia ári,
  ¡Ore suerte roiko haguére peteĩ tetã tuichaitereívape!
  
  Kóva ha"e peteĩ ñorairõ vaiete - espacio opupu ohóvo,
  ¡Ñamoañeteta pe gloria pe kyse puku marangatu reheve!
  Umi barco mbyja rehegua restos - pilas de cuerpos, .
  ¡Rovencéta umi opositor Rusia-pe!
  
  Ha pe vacío oñemongyʼa tuguýre,
  Opa mba"e rire, pe adversario imbarete - pe presión ipy"ahatã!
  Ha katu ñañangarekóta py"aguapy ñande Yvy retãme,
  Opa mba'e rire, Jesús oĩ ñanendive - ¡Ñandejára Yvatetegua!
  
  Pe País ohasa asy - ovenséma, .
  ¡Cristo paciencia ha"e pe tavayguakuéra mbarete!
  Peteĩ korasõ oñembyaíva ha"e vidrio frágil, .
  ¡Pe voluntad jaikove haĝua añoite ikatu ñanepytyvõ!
  
  Oh che País - Che rohayhu, .
  Ha ko univérsope ndaipóri iporãvéva ndehegui!
  Rusia ndojepe'amo'ãi chugui rublo,
  ¡Oĩta py"aguapy ha vy"apavẽ opa generación-pe ĝuarã!
  . MOAKÃHA No 1 rehegua.
  Vladimir Kashalotov, opyrũva pe tensión-gui odesgarráva poriahuvereko"ỹre ho"o, oveve peteĩ túnel morotĩ puku guýpe ohetũva hovy ro"ysã. Ojepersegi ichupe umi terminador de combate - clase PI - 1.000.000. Ojekargáva magia de combate ha hiperplasma multiclase, oñeha'ã hikuái ojuhu peteî tapicha ohypýiva asteroide hi'aguîvéva espesor-pe. Vladimir tetraavión térã combatiente peteî asiento-pe ojeity. Péva mboyve, haimete ojoaju hikuái umi kavaju"arigua ipepo rehegua (ay, ha ambue lado-pe oĩ joyke"y ruso: pe tragedia tuichavéva yvypórape, mokõi universo poriahuvereko"ỹre ojuehe) haimete ojoaju;peteĩ mitãkuña piloto rova porã omimbi pe holograma-pe. Ne"ĩra gueteri oñembopiro"y ñorairõgui, pe mitãrusu ñorairõhára noñanimái odispara pe tetraleto iporãva mbyja reheve. Ha noñembyasýi, oinupã peteĩ láser quark reheve, upévagui pe máquina oñembyai pérla michĩmívape omimbipáva peteĩ vacío-pe, un par de momento rire morotĩ, osẽvo ola arco iris, ombogue pe antigravedad campo: matriz oneutralisapaitéva inercia tetralet rehegua.
  Gracias sistema de eyección, ohupyty omba'apo haguã. Upe rire, oipurúvo peteĩ motor kinespacial peteĩ traje de combate-pe, oñembohypýi peteĩ asteroide-barra de súper velocidad osaltávape oguerekóva variedad de hiperplasma. Mba"eichaitépa hasy salto diabólico, umi secreción hipercorriente oñani che rete rupi - ha"ete ku oñemoinge peteĩ aguja pytã haku asýva opa célula-pe. Vladimir mentalmente ome'ê orden ha radiación oúva minigenerador-gui ombogue pe hasy haimete insoportable. Quasar (iporãiterei)! Ha'e oĩ hyepýpe! Pe asteroide superficie imbareteterei ha hasy ojepovyvy hagua petet bomba Termocreón reheve jepe. Umi robot rehe katu, ohupyty hikuái orden ogueraha haguã mitãrusu oikovéva -oiméne oñeinterroga haguã. Ha péva... Añetehápe, noinupãmo"ãi ha ndotorturamo"ãi hikuái Edad Media-peguáicha, ha katu nanotecnología pytyvõ rupive, pe ánga ojere hyepy guive okápe peve ha"ete ku ndohupytýiva suficiente avavépe. Ikatu iporãve ñañembo"y estante-pe jahasa rangue cibertortura - peteĩ efecto conciencia rehe. Vladimir, ha"égui bachiller junior ciencias mágicas-pe, he"iséva, ko"áĝa peve mokõiha añoite umi doce paso-gui (peteĩha paso ha"e peteĩ mini-padawan), omoheñói peteĩ doble bioplasmático ijehe. Peteĩ sombra ojesepara pe cuerpo ovevevagui ha oike peteĩ túnel lateral-pe ojepysóva pe pasillo derecha gotyo. Umi ita"i oĩva umi pasillo sinuoso superficie-pe ha"ete umi mymba aña michĩva resa multicolor depredador-icha. Oñembogue ha ohesape meme hikuái, ha"ete ku umi demonio mundo inferior-gua oñakãityva (he"ívo - nde negocio ha"e vacío (vai) tipo!) Vladimir, oiporúvo efecto espacio semirreflejado, omondo peteĩ par de camuflaje holográfico-ve. Péva omombova'erã umi robot hyakuã asývagui, odistrae ha ojoguava'erã chupekuéra tiempo. Ha upéi, máva piko oikuaa, ikatu pe vy"apavẽ militar opukavy Rusia Guasúre.
  Peteĩ armada enemigo-kuéra - buque estrellado Svyatorossia-gua: hetaiterei, heta millones de barcos opáichagua clase oñemotenonde mbohapy lado guive, oñeha'ãvo omombarete agarre umi sistema Zorro Amarillo ha Cocodrilo Rojo apytépe. Ha"eva"ekue peteĩ zona fronteriza mokõi universo mbytépe, upépe umi barco estrellado operde velocidad ha umi hiperarma monstruosa operde destructividad. Peteĩ especie de subespacio, nda"aréi oiko haguépe tuicha mayoría umi batalla espacial, ha ¡ai oimeraẽva ohejávape pe enemigo oike pe parte ordinaria universo-pe, ¡pe ñehundi ha"éta inmensurable!
  Svyatorossia ñorairõhára oisãmbyhy Konstantin Rokossovsky: peteĩva umi mburuvicha ojehecharamovéva Ñorairõ Guasu Mokõihápe. Ohupyty fama especial umi campo de batalla-pe: Stalingrad ha Bielorrusia-pe. Ipoguýpe oĩ doscientos cincuenta millones rupi buque estrellado, tres billones y medio soldado oikovéva opaichagua raza ha ochenta y siete billones rupi robot de combate. Fuerzas impresionantes, orekóva algunos barcos tuichaháicha peteî asteroide decente: armado miles de cañón ha emisor opáichagua. Oñeporandu: mba'épa oreko héroe famoso Gran Guerra Patriótica-gua batalla cósmica omandáva imperio universal-kuérape? Directovéva, ciencia omopyenda rire oĩha peteĩ Hipernoosfera, ojehaihápe opaite temiandu, temiandu ha tembiapo umi tekove iñaranduva, oñepyrũ oestudia hikuái. Peteî súper nivel incomprensible, opavave personalidad omanóva ojejuhu oñeñongatúva archivo ramo computadora-pe. Ha"ete ku oñecongeláva dimensión ha espacio mbytépe, opytu"úva peteĩ especie de canasta de información superabsoluto-pe. Ha katu oimeraẽ archivo ikatu ojegueru jey ojeipe"ávo pe reciclaje-gui ha upéi ojeactiva va"erã. Upevarã oñeinventa peteĩ aspiradora especial embudo-pegua. Pe parte ijyvyku"ivéva oguereko cero ha peteĩ décima parte peteĩ dimensióngui. Upéi ojupi cero mokõi décima, cero mbohapy! Péicha, mbeguekatúpe ohupyty espacio doce dimensional, mbeguekatúpe okargáva energía multihiperplasma reheve. Pe alma-archivo ojechupa subespacio-gui orekóva cero dimensión ha tiempo. Upéi oñembohasa chupe peteĩ portador-pe, peteĩ tete especialmente modelo-pe, ha oiko peteĩ milagro! Yvypóra oipotava"ekue ymaite guive omoingove jey haguã umi omanóvape, oiko chugui peteĩ mba"e añeteguáva. Umi personalidad añetegua ojevy ndaipórigui añeteguágui, ohupyty so"o oñembopyahúva, oñemyatyrõva bioingeniería rupive, ojoguáva peteĩ ángel-pe. Ha"ete Job he"iva"ekue ypy ojapo haimete cuatro mil áño: ha katu che redentor oikove, arovia Jehová, nde remoĩjeýta che ro"o oñembyaíva ha ahecháta Ñandejárape che resa tee rupive. Upéi opaichagua rrelihiónpe - péva ojejapo jey miles de veces. Ko"áğa pe ciencia omoañetéma ambue sueño ymaite guive oúva. Ha katu ko proceso de resurrección oikotevẽtereíramo jepe tembiapo ha hepyeterei, tuicha ifacilve jajuhu haĝua pe alma-archivo peteĩ persona destacada-pe pe dimensión cero subespacio hipernoosfera-pe, oguereko carga emocional ha mental tuichaitereíva. Upévare, ko"áĝa peve umi tapicha iporãvéva, tuichavéva ha iñimportánteva yma guaréva añoite oñemoingove jey ha oñemoingove jey ohóvo. Bueno, Konstantin Rokossovsky katuete ha"e ha"ekuéra mba"e. Ro"aprende michĩmi, romboguejy ore apytu"ũme marandu ñorairõ ko"ag̃agua rehegua, ha ikatúma romanda peteĩva umi heta ejército Santa Rusia-pegua apytégui.
  Peteî personalidad carismática-itereíva oñorairõ avei Rokossovsky ndive: Alejandro Magno. ¡Genio versus genio! ¡Acero tatatĩ rehe! ¡Peteĩ pasaje añetehápe ijojaha"ỹva ñorairõ mbyja rehegua!
  Supermariscal Rokossovsky oñe'ê holograma del due general rehe:
  - Fénix, rejapo piko pe maniobra de barrido oblicuo?
  - Nahániri, compañero supermariscal. Ha'ete ku enemigo oactiva peteî reserva estratégica. Avei, añandu umi mágo ipoderósova influencia.
  Ha añetehápe, pe grandiosa batalla mbyja rehegua okakuaa. Pe vacío morotĩ aterciopelado oñemboja"o espacio pukukue: tataindy destello deslumbrante ha heta color rehegua. Péro, ¿ikatúpa umi pirotécnica ipyahuvéva jepe ohechauka por lo méno peteĩ millón de párte peichagua magnificénsiagui? Hetaiterei mbyja isarambipáva diamante, rubí, topacio, esmeralda, zafiro, ágata ha ambue guirnalda omimbipáva, osorprende imaginación. Péro haʼekuéra jepe oñembopiroʼy umi explosión ha radiación oúva umi várko osẽvagui. Káda tipo de láser, radiación, cohete oĩva listo ojepovyvy hag̃ua, excavador espacial oreko ikolor ha sombra ijojahaʼỹva. Yvypóra ñe"ẽ imboriahueterei odescribi haĝua opa igloria-pe pe batalla cósmica, peteĩ mba"e grandioso, oporojukáva ha al mismo tiempo asombroso! Mba"épa ikatu ñambojoja millones de barcos estrellados ha miles de millones de destello rehe, ndaha"éiramo pe océano, opa gota omimbihápe deslumbrantemente peteĩ diamante-icha? Upe jave avei, oĩ movimiento constante-pe, ha"ete ku caótico, ha katu añetehápe ojecontrola peteĩ voluntad inexorable rupive.
  Rokossovsky omanda:
  - ¡Emosarambi umi buque ultra-batalla ipohýiva, eñeha"ã ejapo pe maniobra "martillo de trineo"!
  Umi várko tuichaitereíva orekóva doscientos ha quinientos kilómetros de diámetro: jepive ojogua umi ballena aplanada-pe, ojejapóva tronco, horquilla ha antena orekóva forma elaboradamente, omýi pe perímetro pukukue. Ko'ápe peteîva umi gigante omosãsõ peteî blot hiperplasmático. Oipyhýva forma de figura ocho, sustancia perjudicial ojaho'i crucero. Oñeha"ã oho, ha katu pe hiperplasma ipya"eve, operfora pe protección matriz rehegua ha pe campo medio espacial oity pe crucero lado. Pe armadura, ojejapóva peteĩ superaleación-gui veintiún millones de veces imbaretevéva titanio-gui, ome"ẽ tape. Heta torreta ojeréva oñemboyku, umi artillero oñembopiro"y hembiguái robótico-kuéra ndive. Ñemano hasy"ỹva, hiperplasma octavo nivel-pegua oñemyasãi rupi peteĩ velocidad cien. Ha pe archivo-alma inmortal oike pya"e pe hipernoosfera poguýpe, oke porãva: oha"arõvo opu"ã. Pe crucero hendy umi color omimbipáva reheve, pe tatatĩ oñembohapéva ndaha"éi pe oxígeno oĩva pe barco estrellado ryepýpe añónte, ha katu avei micro-materia isarambipáva peteĩ vacío-pe. Peteĩ especie de partículas de polvo oikóva dimensión negativa térã cero-pe, temperatura sextillions de grados oike proceso de combustión orekóva. Hasy ñambogue haguã ko'ãichagua hiperfuego;heta barco mbyjajere tuicháva ha michĩva ojeipyso tatarendýpe, osegíva oñorairõ iñakãhatãme.
  Hi"aguĩ upégui hendy peteĩ cuasar tuichaitereíva, Rokossovsky ehérsito oñeha"ã opresiona enemigo-pe hi"aguĩve hese. Alejandro Magno peteĩ fragata de alta velocidad-pe oñorairõ ipypukukuépe. Ha"e personalmente ocontrola mokõive pe barco estrellado, odirigívo pe grueso-pe, ha pe espacio inmensurable pukukue pe ñorairõme. Omondovo tembiapoukapy opaichagua punto-pe. Ko'ágã enemigo ojegueraha mombyry pe envolvente, deseo omoheñóivo peteî Stalingrad estelar ha oikuaauka flanco derecho. Intuición he"i chéve ko"áğa ha"eha pe momento jagolpea haĝua. Mboy jey, sa"ive tropa reheve, pe Héroe Guasu Alejandro ogana victoria decisiva. Oguerohory mundo moderno, escala inimaginable, velocidad, tecnología, HiperInternet universal, superarmas de formas desconocidas. Upévare omondo peteĩ súper cohete enemigo-pe, peteĩ carga de termofaraces, umi partícula ojejapohágui creón, ha chuguikuéra, a su vez, preón, ha upéi quark. Pe misil michĩ, oñemascaráma múltiple gravi-holograma rupive: ani hag̃ua pe enemigo oreko tiémpo ointercepta hag̃ua peteĩ láser de quark térã hiper-emisor reheve! Upe jave avei, umi mini-rayo ohapy pe sustancia semiespacial rupive. Pe oponente gran destructor, peteĩ boxeador experimentado-icha, omombo avei igancho de barrido. Heta torpedo ohasa pe fragata ykére, oĩ ojedetonáva, isarambipáva peteĩ césped entero yvoty hendývape. Iporãiterei, ha katu mombyry guive ojepovyvy peteĩ ultra-dreadnought, peteĩ masa oñeimagina"ỹva orekóva diámetro mil kilómetro y medio.
  Pe supernova omondo umi tentáculo hendýva ohapyva"ekue peteĩ par de docena de barcos estrellados michĩvéva ha omosarambi heta miles hetave diferente dirección-pe. Mokõi brigantina ojoavy, ambue destello, michĩvéva, ha katu ndaha"éi sa"ive colorido. En general, pe jehecha iporãve - súper fresco, Alejandro ovy"a; pe gran destructor, oñemboja"óva pe "puño" hiperplasmático rupive, oñembyaírõ guare umi fragmento ojeréva salvajemente:
  - Péicha oinupã umi eslavo! ¡Pe gloria ndopamoʼãi!
  Elephantcat - (peteĩ elefante ha peteĩ mymba ñembojehe'a) ohechakuaa:
  - Umi Santo Ruso omoinge peteî reserva mbarete flanco derecho-pe, ha upekuévo oamenasa hikuái peteî ruptura trasera gotyo.
  Macedonsky opukavy py"aporã"ỹre:
  - Literalmente ojedesliza hikuái pe cuasar rembe'ýre. Mba érehepa jajapo pe técnica de golpe de hoz. Rokossovsky ha'e peteî ex comunista ha ha'ete ohayhúva ko símbolo.
  Tigrochep - peteĩ híbrido peteĩ tortuga ha peteĩ tigre ombohovái:
  "Oinupã avei peteĩ trineo-pe, upéi ojekutu iñakãre".
  Ohasávo itiempo iñe"ẽ ndive, peteĩ cohete termofaráceo pohýi ojepovyvy hi"aguĩ upégui, pe barco estrellado ojere, ha pe tesape oñembogue unos segundos aja, umi muro añoite ome"ẽ luminiscencia, rosa ha hovy. Pe elefante jagua oisu"u:
  - Mba'eichaitépa ao!
  Alejandro okorrehi:
  - Ojoguave peteĩ "quirky"-pe - ¡Armagedón! - Oipyso ipo, ha pya"e ojekuaa ipype peteĩ vaso víno esmeralda rehegua. Pe vidrio opurahéi:
  - Jepiveguáicha térã...
  - ¡Ñamoĩ pype pimiento! ¡Peteĩ mega dragón ruguy reheve!
  - Che iñe'ẽrendu, O tuicha!
  Alejandro Magno oñeha"ã ojesareko hetaiterei holograma rehe, ohechakuaa haĝua moõpa oityva"erã pe masa de combate de barcos estrellas. Umi enemigo oñeha"ã omoheñói ambue caldera. Rokossovsky imandu"a peteĩha éxito tuicháva orekóvare Stalingrad-pe, mba"éichapa pe jere tuichaitereíva umi tropa alemana-pe ojekuaa ha"eha peteĩ derrota enemigo-pe ĝuarã. Ha katu kóva ndaha"éi Cannes, Alejandro Magno voi, ha"égui peteĩ maestro de maniobra rápida, oñeha"ã omoheñói doble trampa. Heta mba'e odepende mávapa oreko reserva paha en stock.
  Pe superdreadnought Svyatorossiya oike umi red gravitacional-neutrino-pe, oĩ umi misil orekóva ojehecha ha oñembotapykue pe campo medio espacial-pe. Heta crucero de misiles ho"a pe espacio lamiendo-pe ha oñepyrũ mbeguekatúpe ojedesmelta, peteĩ piruleta-icha pe lengua-pe. Ha"ékuri peteĩ forma peculiar, materia odisolvéva espacio-pe, pe mba"e ojehu pe barco estrellado-pe pe asuka oĩva ýpe. Añetehápe, ko"ãichagua campo, oñehundíva ambue contraradiación rupive, ndodurái are, jepe umi estándar combate espacial rehegua, oipapahápe nanosegundos. Peichagua ñorairõme, peteĩ intercambio de golpes mil millones de veces pya"eve peteĩ ñorairõ boxeador profesional apytépe, ¡pe variedad de medio ha"e incomprensible! Ha"e peteĩ mba"e ndaikatúiva ni rejuhu análogo pe ñe"ẽ mboriahu, moderno-pe! Opa mba'e ha'e Hiper-Super! Ha katu pe espacio lamiendo omoheñóiva umi tipo especial de cohete ha variedad de hiperplasma ha impulso antiespacial okorosiona pe estructura herrumbre-icha; mokõive armada oñemboty combate mortal-pe!
  Rokossovsky ehérsito oguereko peteĩ cierto superioridad numérica ha upévare oñemotenonde. Umi combatiente michĩva peteĩ asiento-pe ocontroláva tapichakuéra, heta decena de miles de millones umíva apytégui, ha"e vulnerablevéva olami haĝua espacio. Mitãkuimba"e ha mitãkuña omano ohóvo millones.
  General Clara Medovaya, omanda séptimo cuerpo de barcos estrellas. Mitãkuña iporãitereíva, imponente, ojehecha ndohasáiva veinte - imitãva ha ipyahu, oparticipa ñorairõme trescientos áño pukukue. Ohecha pe enemígo osẽ hague tuicha imbaretevéha ohaʼarõvagui hikuái. Péva he'ise tekotevêha ojehupyty tiempo ikatu haguã oguahê refuerzo. Mokõive Rusia-pe ndaipóri civil tavayguakuéra apytépe. Maymáva oservi ejército-pe, umi mitã michĩvéva jepe, ha pe pesadilla tuja frágil rehegua opyta umi época iñypytũvape. Umi incubadora cibernética-pe jepe, ojekuaa umi embrión mávapa oreko umi habilidad ojehecharamovéva omohenda rupi umi genes ojeporúvo umi ciberprograma. Klala oike pe ehérsito oñorairõvape, oĩ avei peteĩ ehérsito económico oservihápe opa ambue tapicha. Avei oĩ peteĩ frente religioso térã mágico.
  Mitãnguéra ha"e soldado mitã, catorce ciclo peve (peteĩ periodo de tiempo condicional ndorekóiva mba"eveichagua relación año terrenal ndive), ohasa hikuái entrenamiento ha entrenamiento especial, upéi umi genéticamente oĩporãvéva ñorairõrã opa ejército de combate-pe, térã ja"e porãsérõ, peteĩha entrenamiento espacial-pe. Ojepoi mboyve ñorairõme, mitãkuimba"e ha mitãkuña, ha upéi mitãrusu ha mitãkuña, oñembokatupyry mbarete opaichagua arandu militar-pe. Pe tavayguakuéra tuichakue, oguerekóva heta quintillion tapicha, oguereko katupyry ñorairõ rehegua (ha katupyry ñorairõ rehegua). Avave ndoikuaái mboy potencial militar-pa oî, ndaha'éirõ emperador ha mokõi térã mbohapy confiado. (población exacta: secreto militar iñimportantetereíva). Mokõive imperio ojoja haimete imbarete, pe ñorairõ oho diferénte éxito reheve, umi fluctuación peteĩ ola de surf-icha, opresiona michĩmi hikuái, upéi ogana jey. Ndaipóri ni peteĩ quark opytáva umi universo opukavývape, ni peteĩ impulso espacio-pe ndorekóiva tiempo oñesatura haĝua ñembohory térã jehasa"asýgui, mil ciclo de dolor ha tesay, violencia ilimitado. ¡Umi victoria hatã ha umi respuesta brutalvéva, esfuerzo titánico omomýi haĝua umi balanza ha"etévaicha peteĩ ñorairõ opa"ỹva! Maymáva ome"ẽ iporãvéva, ha katu en general oñemantene peteĩ equilibrio dinámico.
  Clara Honey, general galaxia-gua, ome'ë órden, icuerpo de combate oiporu formación disco: orekóva borde ondulado. Mbeguekatúpe oñemongu"e mbyjakuéra aty gotyo ani haguã ojere hese. Umi asteroide michĩvape, oñemoinge umi carga umi batería especialmente ojere yvate gotyo según pe hipérbole. Omýi hikuái salto pya"épe, osẽvo umi tenda oñeha"arõ"ỹvévape, ojapo hape umi cepillo mecánico rupive ipire reheve. Peteîva omanda capitán py'aguasu Artur Melnikov. Ha"e peteĩva umi comandante imitãva apytépe, ha"e dieciséis ciclo-nte. Peteĩ mitãkaria"y ijyvate"imi hova redondo, pe capitán iñakãrague morotĩva ohendu umi instrumento chirrido característica, chispa ha mbovymi oñani pe casco ryepy pukukue.
  Mitãrusu he"i iñe"ẽmbegue:
  - Ha'ete ku jajejaho'iva'ekue antiradiación rehe. Ko"ã condición-pe, ¡peteĩ mba"énte hemby ñandéve!
  Oñehendu peteĩ tembiapoukapy hatã:
  - ¡Opavave eipe'a nde cibercasco! ¡Eapunta manualmente!
  Ipytyvõ peteĩha, Svetlana Bronevaya, he"i duda reheve:
  "Upéicharõ pe komputadóra hiperplasmática nañanepytyvõmoʼãi roapunta jave!".
  - Ha ha'e ñanemolesta mante taha'e ha'éva! ¡Ndaikatúi piko rehecha opa umi programa orekoha glitch!
  Mitãkuña oparpa heta jey, he'i programa de vigilancia: peteî peligro viral mokõiha grado.
  - ¡Kóva ningo iseriova! Ñañorairõ yma guaréicha!
  Arthur opensa (Svetlana, itujavéramo jepe chugui, ha"e ingenua peteĩ mitãkuña"íicha). Temperamental mborayhúpe. Ha katu pe mitãkaria"y oguereko gueteri peteĩ novia escuela de combate-gui: imborayhu peteĩha ha imbaretevéva. Péro nefiél ne kompañero ndive ndahaʼéi de móda ha ivaíva jepe. Iporã oñemoambue py"ỹive umi pareja sexual ikatu haguã oî enriquecimiento mutuo bioplasma ha subnoosfera ojeréva peteîteî tapicha rehe. Avei, ointercambia rire energía ha superpartícula, mitãkuimba"e ha mitãkuña orekóva compañero sexual común ointeractua porãve heta campo de batalla-pe. Ojehechakuaa sexo rire, oguerekoha hikuái peteĩ mba"e ojoajúva ojuehe, ndaha"éi rei pe escritura he"íva ména ha tembireko ha"étaha peteĩ so"o. Péro, amo gotyove pe rrelihión naturalmente idiferenteterei! Mayma yvypóra, kuimba"e ha kuña: peteĩ organismo ramo!
  Koʼág̃a oĩma esperánsa pe inmortalidad sientífika, umi sientífiko omoingove jeývo umi omanóvape. Koʼã situasiónpe ojehai la Biblia ha umi leyenda umi archivo-pe ha ojeʼe haʼeha pe epopeya yma guare. Ha katu, ndaipóriramo jepe kyhyje ñemondýi rehegua ñemanógui, iporã gueteri resalva nde rekove ikatu hağuáicha reñorairõ nde retã futuro rehe. Añetehápe, hasy moralmente jajuka haĝua tapichakuérape ndeichaguápe, ha umi ruso-pe jepe. Peteĩ punto peve: mokõive universo paralelo oñemoakãrapu'ã haimete peteĩcha, oñembohéra voi chupe efecto espejo. Hiʼarive káda império oñekonsidera ijehe prinsipál, ha pe enemígo peteĩ reflejo rebelde.
  Artyom ha Svetlana ojopy ipo, ambue mitãkuimba"e ha mitãkuña (heta"imi kuña heñóiva incubadora-pe kuimba"égui, peteĩchagua proporción oĩ ejército-pe.) oñakãity ojuehe. Oapunta hikuái umi batería ha oipe'a disparo huracán umi barco, aviõ de un solo asiento, combate, brigantina, destructor, embarcación torpedero ha ambue embarcación michîva rehe.
  Nivel general de entrenamiento umi combatiente oñembokatupyrýva ñorãirõrã, jepe oveve embrión ramo peteî especie de medio nutriente-pe, yvateterei. Péro ndahaʼéi jepi oúva heta grieta ha hoʼa vacíogui. Ombohováivo, enemigo omotenonde tata poriahuvereko'ÿme. Peteî corriente hiperplasma, hendýva protección matriz ikangyva ha campo medio espacial rupive, operfora armadura. Upéicha, oaguanta rire pe grieta, peteĩ corriente multicolor de ultra-fuego ho"a pe pareja odisparava"ekue ári. Pe mitãrusu hendy pya"e, pe mitãkuña po okañy ijyva peve, ipy ijyva peve, ijyva peve ikostilla peve. Pe iporãva osapukái ha ojere. Svetlana omanda.
  - Ombokatupyry ciberregeneración rehegua.
  Pe mitãkuña rete (ambue tapichaicha) are guivéma ndaha"éikuri proteína. Kóva ha"e so"o especial orekóva inclusiones hiperplasmáticas, ha katu umi tapicha voi oñemombarete súper energía rupive. Upévare pe so"o, ojekutu rire, oñepyrũ mbeguekatúpe okakuaa. Mbeguekatúpe, pe proceso voi ojehecha tesa rupive, pe tasa okakuaa hagua tejido ha e 0,8 centímetro por segundo. Ha katu pe ñorairõ mbarete mbykymi, pe armadura ojehapy heta hendápeve. Mokõi arma oevapora, seis soldádo omano, peteĩ mitãrusu ojehapy mbyte ha peteĩ mitãkuña operde sapyʼami iñakãrague ha ikuã. Milagrosamente, roconsegui ani haĝua pe detonación umi proyectil-gui. Ha katu, ombohovái umi karia"y. Arthur voi ojapo peteĩ disparo pya"e, oity peteĩ aviõ de ataque mbohapy apyka rehegua. Svetlana, iñe"ẽ ipukúva, oisu"u pe karaípe ijurúpe.
  - ¡Megaquasar!
  - Jaguereko peteî erupción plasmática hiperaniquilación (super-destructiva)!
  Mokõi tetraavión ojeity ambue arma rupive, ha mbohapy torreta de disparo ojeity destructor-pe. Péro upe moméntope pe crucero de misil oapunta hesekuéra iarmas. Pe mitãrusu oñandu pe ñemano apytu"ũ hova ári, pe tuja aña oguerekóva peteĩ kyse oamenasa, ha capitán Arturo ome"ẽ pe órden.
  - ¡Retiro flexible!
  Pe batería pya"e oho jey, ha katu tarde"imi. Ha"ete ku hasýva hasýgui pe vacío, ha peteĩ vórtice hiperplasmático oike. Peteĩ golpe vaiete oúva peteĩ ola de gravedad-gui ojagarra pe batería. Cinco arma ha doce tripulante peteĩ jeýpe ojekuaa oñeevaporapaiteha. Arthur ha ambuekuérape oñemombo tapykue gotyo pe onda gravitacional rupive. Pe capitán oveve, oinupãvo iñakã Svetlana abs-pe. Ha péva hasy:
  - ¡Guau, nde ha'e peteĩ yvykua morotĩ! - Oisu"u pe mitãrusu.
  Umi grieta tuicháva ohasa pe armadura rupi. Haʼekuéra oikytĩ umi barranca-icha pe superficie púrpura oĩva pe metálpe, mas de un millón vése imbaretevéva pe titaniogui. Mba'e poder colosal-pa oî kañyhápe hiperplasma-pe, ikatúva omomýi mbyjakuéra ha ombogue cuasar-kuéra. Ha katu kóva ha"e sexto, séptimo ha upéicha estado de materia añoite. Peteĩ océano entero hiperplasma rehegua ikatu ojehupyty oimeraẽ moléculagui. Teóricamente (péva ndojeguerekói gueteri tapichakuérape), peteĩ partícula elemental omoheñói jeýta universo tuichakue. Térã ohundi! Ko"ãva ha"e umi capacidad cuasi divina hiperplasma rehegua.
  Pe batería ojedesliza pe colapso flexible pukukue, pe soldado ojepresiona oguejy pe fuerza de inercia ikangyva rupive. Upéi ojepoi pe muelle-gui ha pe batería oipe"a jey tata peteĩ punto iñambuévape añoite espacio-pe.
  Arthur omanda:
  - Jagolpea petet viga estrecha reheve, ñambohasa umi arma modo aguja rehegua.
  Oñembogue guive umi komputadóra, upéva ojejapovaʼerã po rupive. Ojeregula suministro hiperplasma rehegua ojeporúvo tambor. Ha katu jajapo peteĩ mba"e peichagua ndaha"éi ni ndahasýiva;pe ñandesalváva ha"e pe programa de entrenamiento ome"ẽha avei ko fuerza mayor. Mitãkuimba"e ha mitãkuña ombohovái ko problema modo auto-pe. Arthur oapunta peteĩ barco de misil-pe, odispara peteĩ ventaja michĩmíva reheve. Oñehendu pe chirrido ipire hũvéva pe vacío oñehundívagui, pe barco ojedesgarra. Ojehusgávo poder orekóva explosión, oiko detonación munición. Pe punto tesape ombyai pe auto. Avei oñehundi pe tetraavión;pe mitãkuña ojapo peteĩ disparo exacto.
  Umi ipepo oveve por separado, ha upe jave avei pe cola hendýva ojere pe vacío-pe.
  Pe brigantina enemigo ohupyty daño adicional, ha katu ombohovái salvo masivo reheve. Peteĩ ysyry oike pe grieta rupi, omombo pe mitãkuñáme peteĩ lado, ojekuaa umi pecho de óro orekóva pezón escarlata.
  Artem opukavy:
  - ¡Rehecha mba'éichapa iporãiterei! ¡Chernodirno!
  Svetlana oinupã pe karaípe ijyva ári:
  - Eho hese péicha! ¡Emopu'ã yvateve nde kavaju'arigua maza!
  Pe brigantina orekóva forma de gota oñemongu"e umi voleo reheve. Umi rocío espinoso hiperplasma rehegua ojesalpica pe espacio de combate pukukue.
  Arturo oisu"u:
  - ¡Lunge!
  Peteĩ fragata osê lado-gui, ha upe jave avei ojepovyvy pe batería vecina. Oiméne umi karai osẽva suerte-gui;oñepysanga hikuái peteĩ cohete pohýi térã peteĩ Vibro-campo opulverizado pe metal ipukuvévare.
  Pe mitãrusu oñehaʼã ombojere pe platafórma ojesalva hag̃ua peichagua ataque-gui. Ha katu umi opositor ha"e avei profesional de alta clase oñemohu"ãva haimete peteĩ mbo"ehaópe.
  Pe cañón temporeón oñehundi. Ojedividi peteĩ montón de párte omimbipávape. Pe mitãkuña ha pe mitãkariaʼy oservíva pe pistola ojepoi jey ojegolpearamoguáicha peteĩ murciélagope. Oity hikuái pe armadura-pe, oñembo"y"imi, oryrýi hete elástico reheve.
  Arthur oñandu peteĩ sensación ro"ysã pe yvykua ipy"ápe. Pe densidad enemigo plasma erupción rehegua oñembohapeve, ha ha"ete ku ojegueraháva fuerza pyahu pe ñorairõme. Techapyrã, pe ultra-batalla barco voi ha"e peteĩ asteroide decente tuichakue, ha peteĩ puñalada masiva forma, ojejapóva emisor-kuéra reheve, omondo peteĩ patrón entero rico umi chorro hiperplasmático-gui. Peteĩ sustancia ojedobláva, ojetorsionáva híbrido muñeca de nido ha acordeón forma-pe, ho"a pe crucero tuicha Rusia-pegua ári. Ambue arroyo de aniquilación oityvyro irundy plataforma de artillería orekóva forma de gota tesay.
  Artyom oñeha"ã jey ojapo peteĩ contramaniobra, ha katu tuicha oñembyai rupi pe batería velocidad mbeguekatu.
  Svetlana voi ojeherida vaieterei, operde ipo:
  - ¡Hasy jepe! - He'i chupe. - ¡Imbyasy ningo ambyai haguére peichagua maquillaje!
  Iñamíga oñembohory sarcásticamente:
  - Ojeperdéramo ambue tenda, jepeve ojeregenera ramo, omoheñói problema orgasmo rehegua.
  Pe mitãkuña oñembohory oamenasa:
  - Ko mba'e vulgar, che romondóta tribunal-pe.
  Artem he"i patéticamente:
  - Ñamano dignidad reheve! ¡Compañeros en armados!
  Pe mitãrusu ijetuʼueterei vaʼekue. Ko"áğa pe batería literalmente oĩma peteĩ puñalada rembe"ýpe. Pe plataforma ojedividi, umi mitãkuña"i osapukái.
  - Amenaza obsesiva primer grado rehegua.
  Nivel de bombeo energía oguejy pya'eterei. Umi arma haimete operdepaite pe capacidad odispara haĝua. Arthur oipe"a pe tambor, peteĩ burbuja súper plasma oveve osẽ pe barril-gui, omimbipa opa umi arco iris color reheve, ojerreventa namombyrýi pe arma-gui.
  - ¡Zilch! ¡Opama pe cargo! - Arturo opukavy. - ¡Peteĩ mba'énte hemby!
  Peteĩ ñorairõhára ruso omano py"aguasúpe,
  ¡Omano haĝua pe patria rehehápe ha"e peteĩ honor!
  Pe kyse puku destino rehegua omimbi hi"ári peteĩ rayo-icha,
  Hembýva ha"e jainupã pe ovecha mácho oinupãvape - ¡emoñe"ẽ pe ñembo"e peteĩ tesapirĩme!
  Ombogue rire manualmente pe aceleración forzada, pe supermatriz de emergencia, omombo tenonde gotyo añoite peteĩ chorro hiperfotónico pytyvõ rupive. Ko"ápe, odependéva nde suerte rehe pe blanco ndive, haimete ndaikatúi reapunta. Ndapeiporúiramo peteĩ mágo katupyry (ko"ápe, opavave oguereko katupyry exótérica, ha katu pe nivel iñambue; computadora pytyvõ rupive, oaprende hikuái oregula haĝua genética ombohetave haĝua katupyry peteĩ escala limitada-itereívape). Ipahápe, pe mitãrusu oñapytĩ ipo iñamígope ha ogueraha chupe hendápe. Umi juru ndorekói tiempo oñembojoaju haĝua peteĩ beso-pe, pe gran barco de batalla-pe ojejapi haguére, pe mitãrusu, pe mitãkuña ha ambue docena mitãrusukuéra okañy peteĩ destello hiperplasmático-pe. Pe barco de combate voi operde mokõi torreta ojeréva ha mbeguekatu pe movimiento inexorable.
  Capitán primer rango-gua Andrei Lisovsky ohura:
  - Karia'y porã ha'e anihilador. ¡Ndaha"éi hetave vacío che mba"égui!
  Idiputada, Klara Novik, ombotove:
  - Mba'ére piko karia'y, ikatu oĩ mitãkuña upépe. Añetehápe ningo hetave kuña oĩ pe ehérsitope kuimbaʼégui. Pecho tuicháva - odispara porã!
  - Ha katu ndaha'éi umi escalón de mando superior apytépe.
  - Nda"emo"ãi upéva, ndajajagarráiramo umi mburuvicha ha tendota militar yma guare oñemoingove jeyva"ekue omanóva apytégui! - He"i pe oficial nueve mbyja rehegua.
  (Pe mitãkuña opensa mbaʼépa oikóta oñemoingove jeýramo Malyuta Skuratov), pórke ko kásope pe asunto orekóva pe cuartel general ndive henyhẽtagui kastígogui. Mba'érepa? Ko karai omonda, ojoguase peteî planeta tembiguái ndive ha ombohasa tropa económica-kuérape. Hi'arive, ovende voi fiki crack umi estado satélite subdesarrollado-pe guarã. En general, ko universo tuichaiterei oguereko sextillions mbyja ha planeta, heta umíva apytégui araka'eve ndohecháiva tapichakuérape. Añetehápe, haimete opaite civilización sa"ive térã sa"ive oñemoakãrapu"ãva"ekue ipu"aka Rusia rehe, ha katu oĩ opaichagua mba"e michĩva ojejoko"ỹva, peteĩ especie de cosmomafia. Oî general-kuérape noimportáiva oñebeneficia haguã pévagui. Añetehápe, ko'ágã nivel de tecnología ijyvatevéva, ikatu ojecontrola opavave paso ha pensamiento peteî individuo humano, pero... Oñeikotevê avei funcionario pokarê osoluciona haguã ciertos problemas. Opa mba"e rire, umi mburuvicha guasu inglés, ha umi zar ruso jepe, Iván el Terrible-icha, ndodespreciái orrecurri haĝua umi corsario servicio-pe - pirata natural-kuéra.
  Upéicha, en cierta medida, ojeheja mafia ofunciona peteî forma truncada: ¡ko'ágã peve, ko'ágã peve! Péva ndojokói mba'eveichavérõ ñorãirõme.
  Ha koʼág̃a, miles de barcos estrellas oamenasáva ojepovyvy jave káda segundo ha omano millones de persóna, oĩ oipapa umi ganancia.
  Konstantin Rokossovsky ohecha mba"éichapa ijehérsito o"aprieta mbeguekatúpe pe enemigo posición peteĩ vicio-pe, jepe opa umi enemigo maniobra katupyry. Ha katu ko'ágã peve mokõive lado ohasa asy haimete pérdida joja ha ni peteî caldera noñeformai. Ha katu hasy péva ko'ãichagua movilidad orekóva umi barco estrellado. Opu"ã pensamiento, mba"ére piko umi paje apoha opyrũ? Ambue nivel-pe, ojedespliega potaitéma peteĩ grandiosa batalla mágica. Ipype, umi fuerza plano paranormal-pegua oñorairõva"erã pe abrazo oporomondýiva aniquilación rehegua.
  Mariscal Ver-Var opropone peteî híbrido peteî jaguarete ha peteî sapo Rokossovsky-pe.
  "Che aimo"ã ha"eha tiempo ojegueru haguã acción-pe reserva principal, omondo peteî bypass pypuku línea principal-pe". Upéi ojejuhúta exactamente pe Alejandro ipy"aguapy"ỹva rapykuéri. Upe rire oúta peteĩ golpe ipoderósova pe trasero-pe, ha upéva omohuʼãta pe enemigo derrota.
  Hipermariscal Flota Estrellada-gua Rokossovsky oîkuri escéptico:
  - Ojegueru reserva principal ñorairõme ndojekuaái jave mba'épa ojapo enemigo ha mba'épa oreko a disposición ha'e, ja'eporãsérõ, peteî juego!
  Pe mitãkuña duende, mariscal avei, he"i:
  - Oĩramo peteĩ grieta enemigo represa-pe, oñehundiva"erã pya"e ikatuháicha. Ndaupeichairamo ojeselláta. Ndajafaltaiva"erã ñande oportunidad mba"eveichagua circunstancia-pe. Tekotevê oñeme'ê orden ojupi haguã reserva pya'eterei, oñemboja mboyve refuerzo enemigo rehe.
  Rokossovsky oñakãity, ha katu añetehápe oreko tuicha ventaja ko"ã momento-pe ha ikatueterei ojeperde umi posibilidad ogana haĝua. Ko hipermariscal oikuaauka:
  - Oñemotenonde fuerza de golpe ha oñemondo ruta 98-79-32 rupive. Ha"e che orden apre-empti haĝua péicha.
  Ver-Var heʼi voi:
  -Ñagrupo petet unidad flanco derechope, upéi jaguerekóta petet caldera tuicháva ojere mboyve enemigo.
  Rokossovsky osapukái:
  - ¡Emombo umi unidad auxiliar ñorairõme! Oñemohu"ã pe maniobra de flanqueo.
  Elfo ohechakuaa:
  - ¡Ikatu remondo peteĩ pedido mentalmente! ¡Onda telepática! ¡Ani resapukái!
  Rokossovsky otĩ:
  - Ñembyasy, péva ojepokuaa ñorairõ guive.
  Ko reserva omanda Super Mariscal Masha Podzemnaya. Peteĩ mitãkuña porã, relativamente imitãva peteĩ posición yvatetereívape ĝuarã, iñakãrague tatatĩ ha peteĩ jesareko hendýva, odesplega peteĩ reserva ipoderosa cincuenta millones de barcos estrellas ha un mil millones y medio de combate tetraavión. Ko árape, Masha ogueromandu'a exactamente cincuenta ary aniversario - umi estándar civilización moderna ndoikuaáiva tuja: prácticamente mitãrusu. Peteĩ tiémpope, ko mitãkuña haʼe vaʼekue peteĩva umi millón ojeporavóva apytépe. Hipereelectrónica oiporavo káda arýpe cincocientos mil mitãkuimba'e ikatupyryvéva genéticamente ha quinientos mil mitãkuña ikatupyryvéva. Oñepyrũvo imitã guive, oñembokatupyry, oñembokatupyry ha oñekarga chupekuéra espesiálmente. Oñepyrũvo mokõi ary guive, ojapo hikuái exámen multinivel mbohapy jey peteĩ arýpe;oñepyrũvo diez ary guive, ojapo hikuái umi exámen irundy jey peteĩ arýpe, veinti - seis ary guive. Orekópe treinta y tres áño, peteĩ millón de apytégui peteĩnte oiko chugui Mburuvicha Guasu Rusia Marangatúpe. Gran Rusia-pe, peteĩ sistema ojoguáva, mokõive universo paralelo haimete ojoguaiterei! Mburuvicha guasu omoheñói Alto Mando Supremo róga guasu, oimehápe umi seis representante ikatupyryvéva umi millón ha seis miembro libre ojeporavóvagui, omoîva poder-pe emperador voi. Koʼãva ikatu haʼe umi ojedistinguíva ñorairõme ha avei umi komandánte oikove jey vaʼekue yma.
  Masha katu oipotave omanda ha oataka rei, ha oarriesga hekove upe proceso-pe. Pe mitãkuña, comandante ikatupyryetereívaicha, nomboykéi oha"arõha chupe tenonderãme peteĩ emboscada. Umi scout michĩmi, algún micras tamaño, ojeroky umi túnel ha barranco gravitacional pukukue. Oheka hikuái grieta michĩvéva espacio-pe, oinvestiga umi campo de vacío ani haguã enemigo okañy umi campo camuflaje rapykuéri térã okañy tiempo mbytépe. En particular, tecnomagia pytyvõ rupive, ikatu remomýi peteĩ barco estrellado, térã peteĩ escuadrón entero jepe, mil de segundo yma guarépe ha pe espía oñemotenondevéva ndohechakuaamo"ãi, ha upéi peteĩ jey pe armada osẽ. Añetehápe, ko kásope ikatu oñetraisiona escuadrón oîgui magia espacio-pe. Oĩ avei opción ojeike hag̃ua espacio unidimensional, térã menos jepe, ha katu kóva jepe ikatu ojehechakuaa. Ko ápe pe enemigo ndojesalvamo ãi ni umi medida fraccionaria rupive.
  Umi barco mbyja rehegua omýi peteĩ diamante forma-pe, ipu"akavéva ha oñeñangarekovéva i punta-pe, ipiro"yve ijykére. Tenonderãmi oĩ peteĩ arai tetraavión rehegua;avei ojapo hikuái peteĩ función de reconocimiento. Oĩ umi várko mbyjajere iñambuéva umi ruso orekóvagui tesay gota. Ko'ãva ha'e mba'yru aliado-kuéra, raza iñambuéva, jepivegua tapykuépe hetave umi yvy ariguágui. Ko"ápe umi várko forma ikatu iporãiterei, opaichagua torta de queso, pretzel, ardilla, conejito ha piraicha. Oĩ oiporúva umi barco de estrellas en forma de puñalada, instrumento de tortura monstruosamente distorsionado, térã, contrario, umi juguete primitivo mitãnguérape ĝuarã. Añetehápe umi arma ndaha"éi ikangy, hetave ruso. Káda barco estrellado oreko emblema propio;oĩ extraterrestre ohayhuvéva akãrague ha hueso cruzado, criatura híbrida. Koʼág̃a pe ola de várko oñembotapykue ha haimete ndojehechái. Ombojere hikuái camuflaje, umi embarcación galacto extraterrestre oñeha'ã okañy cubierta guýpe umi barco estrellado ruso. Okáguio ojogua ita oñemboguapýva ácido-pe, ojedisuelve mbeguekatu, ohejávo arai.
  Masha subterráneo oikuaa peteĩ ataque trasero-gui ndaha"emo"ãiha peteĩ sorpresa opositor experimentado-pe ĝuarã, upéicharõ jepe, ontende Alejandro Magno ha"eha apasionado ha oaprovechava"erã ko mba"e. Koʼág̃a isoldádokuéra oñepysanga pe primer punto imbaretévare. Tekotevẽ ojejaho"i peteĩ trago-pe. Peteî densidad extrema tata ho'a enemigo ári.
  Pe Orco comandante batería-pegua ohupyty ombohovái peteĩ voleibol-pe añoite ha omano umi ipy"aguasu omanóvo.
  - ¡Rusia Guasu ñemomba'eguasurã! - Osapukái orco. Pe mitãkuña - Kablis (peteĩ mezcla peteĩ jaguarete ha peteĩ zorro) ohupyty osẽvo oiporúvo pe módulo de rescate, ha katu ojejagarra ha ojeaplanákuri umi lengua ola de gravedad rehegua.
  Upe rire armada reserva ojepyso"imi mbóicha. Pe resistencia tekoha rehegua ojupi, pe vacío espacio interuniversal-pe, umi fragmento dimensión fraccionaria rehegua omimbi. Masha ontende péva omoheñóitaha problema oikóramo emboscada, ha odispone oñemboguejy michîmi velocidad ikatu haguã reconocimiento oreko tiempo oprocesa haguã opavave dato ha ohesa'ÿijo estado vacío. ¡Opa mba"e rire, umi ñuhã insidiosovéva ha"e umi mágico! Ha"ekuéra hasyvéva ojehechakuaa haguã, imbaretevégui pe paje apoha, ojedisfraz porãve.
  DJ enano, peteĩ lisp reheve, opropone:
  - Ani reñangareko. Japerdéta pe momento, enemigo ojeretira térã ohupytýta refuerzo. ¡Peteĩ huelga mbegue ha"e peteĩ falta-pe!
  Masha ombotove resueltamente:
  - Peteĩ comandante cautela ha"ete peteĩ dedo peteĩ puño-pe, peteĩ elemento integral, ¡ha katu ndaikatúi omyengovia pe hembýva! Upévare ehecha ha'épa redundante.
  Añetehápe, peteĩva umi ñuhã mágico omba"apo. Peteĩ docena de barcos estrellados, ijapytépe peteĩ acorazado, omoambue iparámetro ha oñekongela vidrio-icha. Upe rire oñembyai hikuái pe fricción influencia guýpe.
  - ¡Mágico-minas! - Masha osapukái alarma reheve. - Ha nde ere oréve roho haguã derechoite!
  Pe gnome ombohovái ñembyasýpe:
  - ¡Pérdida ningo ojeheja rei ñorairõme! Oĩgui peteĩ docena de barcos estrellas, ¡ndaipóri sentido ñamoĩjey pe tiempo oñeikotevẽva peteĩ lanzamiento-pe ĝuarã!
  - Añetehápe, mba'épa pe omanóva heta millón soldado! - Pe ñorairõhára ipochy.
  - ¡Ha katu miles de millones omanóta! Katuete omanóta hikuái ha omanóma pe ñorairõ aja. Upévare ñañemoag̃uive!
  Masha ombojoja umi argumento ha instantáneamente odesidi (oguereko pe mente flexible peteĩ doncella de progreso-icha).
  - ¡Ame'ẽ pe orden ojeacelerá haguã tuichaiterei!
  Armada oñeagrupa, oñembogue motor adicional, umi reactor omondo teratones de energía, pero resistencia activa medio ambiente ombotapykuéva movimiento.
  Masha ohecha umi contorno umi barco-pegua oryrýiha tensión ndojehecháivagui, pe hiperaleación oryrýi, oñemo"ã potaitéma. Pe mitãkuña omanda:
  - Ojepoi radiación setenta y siete rangope, tekoteve oñembopiro y vacío ha ojedividi umi fragmento dimensión curva rehegua.
  Umi nave espacial tuichaitereíva ha"ete ku oñembotýva neblina-pe, hetaiterei emisor odispara, oñeha"ãvo oitypaite umi curva ha tensión espacio-pegua.
  Pe ñorairõ mbytépe, miles de barcos ojepovyvy káda segundo, ha hetaiterei escombro omosarambi opa umi mbyjakuéra ñembojahápe. Ko"áğa mokõi ultra-dreadnought tuichaitereíva ojoaju ha oñepyrũ ho"a pe mbyja esmeralda ári. Umi bloque tuichaitereíva mil kilómetro-pegua gota-icha ho"a yvate gotyo, umi prominencia ojupi peteĩ jeýpe, ojagarrávo cincuenta tetraleto ipétalo hendýva reheve.
  Rokossovsky ohechakuaa satisfacción reheve:
  - ¡Ho'a ohóvo enemigo resistencia! Oiméne haʼe opensáma hína ani hag̃ua oñehundipaite. Ko kásope, ¡pehendu che pedido!
  Ko hipermariscal oikuaauka:
  - ¡Masha! ¡Eacelerá ikatuháicha ha tereho tapykue gotyo! Tekotevẽ rembota pe boxeador-pe iñakã rapykuéri.
  Mitãkuña ombohovái:
  - ¡Ajapopaite ikatúva!
  Omoañete haĝua iñe"ẽ, mokõi docena de barcos estrellas-ve oñepysanga peteĩ ñuhã mágico-pe. Mas de medio millón de soldádogui oñekonverti krema pegajosa ha confitería-pe oñekongela vaʼekue peteĩ vacíope.
  - Rehecha, pe enemigo ikatupyryeterei omina opa umi aproximación!
  - ¡Ndorohasáikuri ko"ãichagua pérdida! ¡Ñambopya'eve! Embohyru opaite ne reserva, ame"ẽ ndéve ambue treinta multisegundos reguahẽ haĝua pe punto de partida-pe.
  Treinta multisegundo haꞌehína hetavemi sesenta y tres segundo regular-gui. Masha ohura ndohejamoʼãiha chupe otarda.
  Alejandro Magno oñembojere ijehérsito ndive peteĩ boa constrictor-icha. Ohupyty ramoite peteî notificación: oúma refuerzo. Hiʼarive oñandu ouha hikuái hapykuéri. Mokõi posibilidad añónte hemby. Taha'e peteî retiro pya'e osalva haguã ejército, térã omboja'o umi tropa, ojoguavéva suicidio-pe. Ko comandante experimentado, ombojojávo umi posibilidad, oiporavo peteîha: espacio interuniversal-pe, ndaipóri sistema poblado ni instalaciones industriales, he'iséva ikatúha ojeretira osacrifica'ÿre mba'eve. Mba"épa iporãiterei oñembohéra: retiro.
  Alejandro Magno omanda hesakã porã, omondo peteĩ impulso telepático:
  - ¡Aikuaauka peteĩ reubicación!
  Tuichaiterei masa de barcos estrellados ha estaciones móviles, ojedobláva espiral compleja-pe, oñepyrũ mombyry pya"eve. Peteĩ océano opa"ỹva destello ha tesape oñepyrũ oñembojehe"a Zorro Rokẽ gotyo. Alejandro voi, contrario umi experto consejo-kuéra, oñorairõ pe grueso-pe, oarriesgávo hekove. Ha'e personalmente omondo hiperpulso cañón central-gui, omba'apóva principio taladro espacial rehe. Pe hiperpulso oisu'u campo medio espacio-pe, oity protección matriz opáichagua radiación ha oike armadura-pe. Peteĩ várko michĩva oveve ojuehegui, peteĩ tuicháva ohupytýta peteĩ yvykua ijojahaʼỹva. Pe desventaja orekóva pe arma ha"e pe tasa insuficiente de disparo, ha avei pe hecho pe impulso voi ndahasýiha ojeity haĝua ha"éramo homing.
  Upévare ndahasýi ñamondo hag̃ua peteĩ línea rectape, péro upévarã tekotevẽ ñaapunta katupyry. Ko"ápe Alejandro oñepyrũ odispara ijehegui. Oiméne ojavy raʼe upéva, pórke haʼe ndorekói pe memoria genética odispara hag̃ua diferénte árma. Ha katu por alguna razón pe guerrero instinto bestial ndohejái chupe. Umi golpe ojejapo jepi, pe fragata de alta velocidad cañón añoite ndaha"éi ipoderósova. Péro avave ndohupytýi oike pe nave espacial macedonia-pe. Ha"ete ku oĩva peteĩ hechizo guýpe - ha katu mba"ére piko ha"ete ku upéicha! Heta cien paje apoha, ijapytépe umi elfo ha firibido (umi criatura oikóva mbyjakuéra ryepýpe), oñe"ẽ pe fragata ndive, omoambuévo pe teoría de probabilidad tuichaiterei ha ni pe misil iñaranduvéva ndaikatúi oity.
  Ha katu ojeretira gueteri, mbeguekatúpe ojere Zorro Rokẽ gotyo.
  Vladimir Kashalotov ohupyty heta lesión grave ohasa rire innumerable peligro umi laberinto asteroide-pe. Ipahápe oveve yvate gotyo. Mitãrusu mboriahu ohecha mombyrymaha ijehérsito, Marangatu Rusia tuicha oñemotenonde ha oityvyro Alejandro Magno formación. Ko"áğa peteĩ mba"énte hemby jajapo haĝua, jajeretira haĝua ñande mba"épe, ñaha"arõvo ndojehechakuaái peteĩ unidad de combate michĩetereíva pe ñorairõ sarambikuépe.
  Pe guerrero imitãiterei gueteri: catorce ciclo-nte, ha katu naturalmente oikuaa opa umi técnica camuflaje rehegua ha umi principio de supervivencia umi condición trasera enemigo-pe. Primeroite voi ikatu reñehaʼã rejejagarra umi soldádo enemígore. Haimete peteĩchagua, peteĩchagua ñe"ẽ ruso, peteĩchagua hova predominantemente eslavo, iñakãrague morotĩva. Péro umi microchip oĩva ñande retépe pyaʼe voi omeʼẽta. Káda ñorairõhára oguereko heta millón michĩmi - mbovyvéva peteĩ mil parte peteĩ micrón-gui, oguerekóva umi molécula informática peteĩteĩva. Nahániri, ndaikatumo'ãi oñeinfiltra, umi espía oiméva condición de electronización total-pe oñembokatupyry especialmente oiporúvo umi programa complejo-véva.
  Pe mitãkaria"y odesidi ikatuha iporãve oñeno mante? ¡Ajépa tuichaiterei mbaʼe! Péro oĩ peteĩ idéa iporãvéva. Ha"e oñeha"ãta, ikatu piko osẽ porã?
  . MOAKÃHA No 2 rehegua.
  Mirabela Blancanieves ha"eva"ekue peteĩ mitãkuña ikatupyryetereíva. Ndaha"éi mba"eve"ỹre haimete pya"e, ciber matriz guive, umi analista informático oiporavo chupe peteĩva umi millón ojeporavóva apytépe. Añetehápe, jepémo ndaipóri tuicha pa'ũ oiko haguã chugui peteĩ tendota tuicháva - Mburuvicha guasu Svyatorossia-gua. Pe regla noñe"ẽiva he"iháicha: peteĩ mitãkuimba"e oisãmbyhy peteĩ mandato, ha upéi peteĩ mitãkuña akóinte oisãmbyhy. Mitãkuña rire, mitãkaria"y jey. Péicha oiko opa ára g̃uarã. Kuña ha kuimba'e, iñambuégui naturaleza-pe, ndohejái Imperio Ruso oike pantano rutina burocrática-pe ha ojoko humanidad operde haguã dinamismo: poder ha progreso deseo. Oñeme'ê kuri peteî millón especial káda arýpe, natekotevêi ramo jepe oñemyengovia emperador-pe, oîgui hetaiterei funcionario rango inferior, ha'eháicha satrapa metagalaxia térã galaxia-kuéra. Ha katu oĩ miles de millones de galaxias ko universo-pe ha, por regla general, umi "millonario" ojeporavóva ohupyty umi cargo yvatevéva. Avei osẽ porã hikuái pe ehérsito activo-pe. Mirabela edad ndaha"éikuri okonvenietereíva peteĩ emperatriz-pe ĝuarã: (jepive péva oiko peteĩ jey cada treinta y tres áño), ha katu ikatu tenonderãme oipapa umi cargo ijyvatevévare pe imperio universal-pe, haimete opa"ỹva. Mba"éichapa oiko oñemboyke hague chupe pe millón ojeporavóvagui? Ha pe ojupíva pya"e nde carrera-pe oike peteĩ cola-pe? Peteî imperio cibernético-pe, umi tendota ocontroláva electrónica súper poderosa oreko tuichaiterei poder. En particular, umi omonitoreáva millón ojeporavóva, ha'ekuéra, a su vez, oime controlado opáichagua organismo de inteligencia. Ikatu oñeimagina mba'eichaitépa tuicha pu'aka oreko umi departamento Mborayhu ha Tekove, Honor ha Derecho, Defensa del Trono, control electrónico ha ambue.
  Oĩ doce servicio de inteligencia en total, peteĩteĩva ocontrola ambuépe. Ko situación-pe, competencia saludable departamento-kuéra apytépe iporã causa-pe guarã! Pe lucha ha"ete tesape tesape ĝuarã, ikatu ikane"õ, ha katu ay yvypórape okañymbaitéramo! Upe jave avei, oî peteî lucha activa umi hacker ndive. En general, HiperInternet ipeligrosoiterei opaichagua ñorairõ virtual rupi. Oî avei hacker-saboteador ha umi ojoajúva mafia local ha extraterrestre ndive oisu'úva omohu'ãvo hegemonía humanidad. Oî peteî lucha poriahuvereko'ÿva hacker-kuéra rehe, ojesarekóva umi tapicha especial ha umi programa de seguridad ipoderoso. Pe HiperInternet voi (ombaꞌapo espacio multi-cinesis-pe, opaite dimensión haꞌehápe bucle-icha tela-pe, energía ha materia okañy ha pyaꞌete oñemombo okápe miles de millones de parsecs entrada rehegua. Pe velocidad ñembohasa marandu rehegua oñemboja infinito-pe, ha katu materiagui oiko semifísica .Jepe pe tiempo petet partepe pe objetope mbeguekatu, ambuépe oñembopya e, mbohapyhápe ojejapura tapykue gotyo!Ha katu ivaive dimensión reheve.Akã irundy dimensión jave, pecho diez dimensión, umi po veinte dimensiones, ha umi py ha"e opavave cien, ha peteĩ fracción reheve jepe, yvypóra estructura oñedesintegra peteĩ fracción de segundo-pe pe beneficio multicinesis rire, avei umi barco estrellado Ha katu ikatu sapy"a py"a ndaha"éi información térã flujo mágico añónte ikatútava omýi ipype) sapy"a py"a oñemopotĩ chupekuéra, ha katu pe enemigo, por regla general, omombo umi programa de sabotaje, virus, boa constrictor, gusano, dragón, blot ha ambueichagua ombohasyháicha opaite momarandu ha momarandu rembiapo ikatukuaaite. Naturalmente, umi sistema noñembotýi, omýi ha ocontrola meme. Péro pe empleádo haʼéramo avei peteĩ paje apoha, upéicharõ ikatu vale la pena ojearriesga. Abram Khinshtein, peteĩva umi millón ojeporavóva apytépe ocontroláva umi exámen ha, además, peteĩ paje apoha ipu"akapáva, oipota pe rubia Mirabela, upérõ peteĩ mitã okáguio ipy"aporãva gueteri, omoañete imba"ejerure.
  Pe añetegua ha"e pe mitãkuña oguereko hague peteĩ habilidad fenomenal ocontrola haĝua peteĩ computadora, ha"e peteĩ mba"e ojoguáva hipnosis electrónica ha telepatía-pe. Ha"ete ku ojoguáva pe cósmico overmind-pe. Upéicharõ, ¿mbaʼére piko ndajaaprovechái ko mbaʼe? En particular, ikatu haguã ome'ë puntuación máxima ciertos postulantes mitãkuimba'e, upéva rehe ikatu ohupyty peteî suma sustancial umi corporación-gui. Térã emboguejy peteĩ párte pe plátagui peteĩ archivo electrónico-gui. Térã eñehaʼã evende heta docena de planéta peteĩ emprésa de conchas-pe. Opa koʼã mbaʼénte ojesareko electrónica rupive, ndaikatúiva rekonvense, péro sapyʼánte ikatu rembotavy. Pe hasyvéva ha"e ojedesvia umi bloque software umi servicio especial rehegua, oĩ millones de niveles de protección iñambuéva. Ha katu pe mitãkuña ikatu okonvense tuichaiterei pe electrónica-pe, ha umi programa de vigilancia ipoderosovéva oheja pe apodo ohasa. Peteî fenómeno peculiar ha oñentende vai gueteri. Avei, pe mitãkuña ndaikatúi gueteri ocontrola plenamente umi habilidad orekóva, ojehechauka hikuái peteĩ cierto inclinación umi mbyjakuéra rehegua, umi galaxia oñemohenda jave peteĩ composición incomprensiblemente compleja-pe. Abram Khinshtein, astuto, insidioso ha katupyry, oconsegui, oipytyvõvo umi cómplice extraterrestre, osimulávo ciberduplicaciones oje'éva ombotavýha computadora hiperplasmática súper poderosa. Ko'ágã, omotenonde haguã estafa ha omyengovia haguã bloque de datos, hembýva ha'e oke sapy'ami umi programa general ojejapóva ombohovái haguã hacker espía. Hiʼarive oñembotavyvaʼerã pe mitãkuñáme, pórke ojekuaa porã ndoaseptamoʼãiha conscientemente peichagua estafa. Mba"éichapa ikatu jajapo péva, porque Mirabela Blancanieves, jepe ijeda tierno, ha"e peteĩ umi millón ojeporavóva apytégui.
  ¡Ha katu umi hudío apytu"ũ iñaranduha iñaña haguére! Mirabela ningo ipyʼaporãiterei, tekotevẽ japresiona hese! Ko"ápe ni nerembyasymo"ãi nde rajy tee. Ndoipapapái pe hecho ikatuha omano imembykuña. Ojapóta hikuái hetave incubadora-pe.
  Mirabela omohu"ã ramoite pe curso de obstáculos. Ipy desnudo gracioso osalpica pe helio líquido ári. Umi talón rosa ojetorturapaite umi impulso hasýva ha umi rayos de aniquilación rupive. Pe mitãkuña ojehecha siete térã ocho áño rupi, iñakãrague rizado de oro, imandu"a"imi Gerda michĩmíre, ohasáma heta monstruo ultraholográfico ha seudo-robot, ojeherida brutalmente. Añetehápe, pe pire delicado oñemoĩ jey ore resa renondépe voi, ha umi py, hovy pe ro"y vaietégui, ohupyty peteĩ tinte rósa. Ohechávo Abrán oveveha, pe mitãkuña opukavy:
  - Mba'épa ere chéve. Mboy puntopa ahasa pe prueba.
  Abram ombohovái:
  - Jahusgávo mboy golpepa oî nde ári, mombyry gueteri cien-gui.
  Mitãkuña opukavy:
  - Ay, che imperfecto guerrero ramo, upévare aguyje nde honestidad rehe. Péro, ¿mbaʼére piko nde reñembyasyeterei?
  Abram he"i py"aro ostentoso reheve:
  - Nemandu'ápa che membykuña Sima rehe.
  - Heẽ, peteĩ mitãkuña iñinteresantetereíva!
  - Ha hi"arive, ha"e ndaha"éi iñe"ẽrendúva.
  Mirabela ombohovái py"aporãme:
  - Ñambyasy, mitã ndaikatúi oñekomporta hekopete. Ikatu piko añeha"ã peteĩ mba"e oñembotovéva?
  Abrahán oñohẽ peteĩ tesay:
  - ¡Oĩrire! Peikuaa, ojapo jave hape HiperInternet rupive, odecidi oike umi dato oñembosako'ívo millón ojeporavóva, oñembotovéva estrictamente.
  - Heẽ, ore datokuéra ningo ñemi! - Mitãkuña ojeporavóva omoañete.
  - Ha upéicha che mitãkuña ojejuhu cautiva umi programa de vigilancia-gui. Oimehaichagua momento ikatu ojeipe"a ha oñeha"ã chupe espía ramo.
  - Michĩ piko?
  - Reikuaápa, espionaje ndorekói edad. Ojepe'áta chugui matriz personal ha oñemondo umi cantera-pe, omba'apótahápe tembiguáiicha heta siglo pukukue.
  - Nde!
  "Che ha"égui peteĩ túva negligente odescuida va"ekue oñangareko haĝua ita"ýrare, che avei ojekastigáta". Ha katu, ndacheimportái, ndaikatúi aiko aikuaávo che membykuña ahayhuetéva, peteĩ mitã soldado, oservitaha pe ejército de cárcel-pe.
  Mirabela omaña Abram rehe, ha"e, peteĩ actor katupyryicha, ohechauka pe ñembyasy naturalmente ha pe mitãkuña oñeñandu ipy"aguapy:
  - ¡Che roipytyvõta! - he'i Mirabela tono simpático-pe.
  Abram ombohovái:
  - Nahániri! ¡Avave ndaikatúi chepytyvõ!
  Mirabela, emoción kañymby vai reheve, ombohovái:
  - Añandu umi galaxia oike potaitémaha petet especie de rejilla cristalinape. Péva he"ise ikatuha amoĩ umi programa de guardia oke ha aguenohẽ nde rajy.
  Abram opyrũ guaʼu:
  - Pero péva oñembotove estrictamente ndéve, rejejagarra ramo, ndeguenohẽta pe millón ojeporavóva apytégui, térã jepe oñemondota umi cantera-pe.
  Pe mitãkuña he"i mbarete:
  - ¡Che ndacheimportái! Che aipytyvõta Sima-pe. Chemoirũ, rehecháta mba'éichapa ajapo.
  Abram he"i ipytuhẽ reheve:
  - Nde nobleza ha'e digno emperatriz.
  - ¡Digno peteĩ kuimba'épe! - Oñemohenda Mirabela.
  Pe mitãkuña odespega Abrán ndive. Pe especialista astuto omba"apo opa umi dispositivo de seguimiento reheve de antemano ha ojehecha seguro. Pe mitãkuña ha pe adulto insidioso omoĩ casco ha oñembohysýi peteĩ mundo electrónico complejo henyhẽva información-gui.
  Mirabela oñeñandu tupãsyicha heta dimensión ha esfera apytépe. Ha"ete chupe oveveha peteĩ tape guasu tuicháva rupi, ha opáichagua programa virtual oñemongu"e pya"e. Oĩ umi ndojapóiva mba'eve ivaíva ojoguáva vaka, ardilla, tulipán - peteĩ mezcla elefante ha tulipan, ha ambue iporãva.
  Upéva rangue, oĩkuri umi oporomondýiva: lobo formidable ha ipeligroso, tigre, dragón ha monstruo-icha, pe director de terror ávido-véva itavy kyhyjégui. Oĩ avei umi tipo híbrido: peteĩ mezcla cactus ha tigre, papa ha camello, plátano ha stingray, pulpo ha mosca agarico. Péro pe mitãkuña ndokyhyjéi, ohasa peteĩ mbaʼe idiferénteva pe sparring de combate-pe. Literalmente pe ára ojekuaa guive incubadora orekóva hikuái, umi mitã oñembo"e oñorairõ haĝua (precisamente, ojuka haĝua), avei ambue ciencia-kuéra. Ára ha ára, mitãnguéra oñorairõ ojuehe térã opáichagua arma térã opívo, ha heta jey mitãkuimba'e oñeparea mitãkuña ndive. Ndoikuaái hikuái poriahuvereko, ha katu pe mitãkuña omantene peteĩ sermesa de ternura hi"ánga ryepýpe. Mirabela oveve ohasávo umi visión ha oñembohovái umi formidable programa de vigilancia mega-red. Haʼekuéra ojogua umi león porcupín tuichaitereívape ha umi jagua oñangarekóva tiburón rehe. Pe realidad virtual ome"ẽ chupekuéra peteĩ apariencia oporomondýiva. Abram opyta:
  - Rehechápa umíva?
  Mirabela ombohovái py"aguapýpe:
  - ¡Ha'ekuéra ningo ndojapói mba'eve ivaíva!
  - ¡Nda'emo'ãi upéva!
  Pe mitãkuña oveve umi león espinoso gigantesco rendápe. Omopu'ã ipo hesekuéra:
  - Che ryvykuéra, mba'éichapa reñeñandu reime haguére ka'irãime.
  Ombohováivo, oñehendu peteĩ sapukái oguerohoryva:
  - Rohendu hína ndéve mitãkuña!
  Mirabela osegi peteĩ tono suave-pe:
  -Nde ningo mymba iporãitereíva. Regueraha peteĩ guardia hasýva, reime meme guardia-pe. ¿Oiméne hasyeterei ndéve ĝuarã increíblemente?
  Umi leõ guardia ha jagua ombohovái:
  - Apañuãi nañanemondýi!
  Mirabela omoneĩ:
  - Péva añete, ha katu, ¿ndapeipotái piko añetehápe peñembohysýi pe mundo hesakã ha ipotĩva oke rehegua? Jaikuaa haĝua mba"épa umi sueño imitãme, mba"éichapa ha"e reñani peteĩ pradera omimbipáva rupi ne ánga oĩ jave tranquilamente!
  Umi programa vigilancia-gua oronrona contento:
  - Ikatu nde ere porã, mitãkuña.
  Mirabela ojapo heta pase ipo rupive. Umi depredador formidable oñepyrũ mbeguekatúpe oke. Omoĩ hikuái iñakã violento ijyva ári, ha oñehendu umi ronquido de bajo timbre umi programa depredador-kuéra rehegua.
  Umi monstruo masivo okirirĩ pe mitãkuña he"ívo:
  - Ko'ágã hesakãma tape! ¡Ikatu remosãso nde rajy!
  Abram, omokañývo pe vy"a ombojeguarúva, ombohovái:
  - Ha ko"áĝa ajapóta péva. Epytu'u ha ani remaña.
  Pe mitãkuña ojere apuntamente, ha Abram oñepyrũ hembiapo ohundíva. Pya'e omboguejy marandu oñeikotevêva ha ombohasa fondo. Billones de rublo osyry ibolsillo-pe. Opa mba"e ha"ete ku oho porãva, ojeipe"a umi ysyry óroguigua.
  Upéi sapy"aitépe pe HiperInternet ojejaho"i pytũmby ndaikatúivape ojeike. Abram oñepyrũ oryrýi, ohura pochýpe.
  - Mba'eichagua aña vacío piko kóva!
  Pe espacio ojepyso ha Abram ha Mirabela ojejuhu peteĩ koty gris-pe henyhẽva robot-gui heta tentáculo reheve.
  - ¡Reime arresto-pe umi hacker gobierno-gua! - Oikuaauka peteĩ ñe"ẽ arasunu.
  Abram opukavy:
  - ¡Kóva ningo javy! ¡Chembotavy!
  - ¡Ndaipóri javy ko'ápe! ¡Nde ha"e pe delincuente principal!
  Pe vil esquema osapukái:
  - ¡Opa mba'e Mirabela kulpa! ¡Haʼe chemokyreʼỹ ajapo hag̃ua peteĩ delíto!
  - ¡Opavave jaikuaa mávapa omomýi mávape! Ha peẽ pembohováita pe léi renondépe! Ha pe mitãkuña ohechauka orekoha umi kapasida ipeligrósova.
  Mirabelle ojejagarra umi muñeca-gui ha umi ijyva ojere expertamente. Pe mitãkuña oity ipy nandi, hasyetereíva ojekutu peteĩ látigo gravio-neutrino reheve. Tuicha hasy ha Mirabela ndopytu"u. Pe mitãkuñáme ojekutu hatãve jey, ha upévare oñakãity. Umi talón rósa oñembohye ha hovy"imi, ha ojekuaa mbovymi tuguy gota. Pe mbohapyha golpe ogueru peteĩ jeroky pe mitãkuña jurugui, iñakãrague morotĩ omimbi ha oñembo"y ijykére. Hetave golpe osegi, pe mitãkuña talón opita. Mirabela osapukái:
  - Opa mba'e che kulpa. Ani rembohasa asy Abránpe.
  Umi golpe ndoúivéima, ha oñehendu kuña ñe"ẽ vy"apópe:
  - Ñainterroga jeýta Abránpe. Ha nde ningo peteĩ mitãkuña noble, rehecha mbaʼéichapa redefende ko mbaʼe vai apohápe. Romondóta peteĩ celda-pe ha upéi rodesidíta nde destino. Ko tipo oime en tortura añeteguáva.
  Abram oñepyrũ oñe"ẽ peteĩ ñe"ẽ michĩ imbojeguarúvape:
  - Nahániri, ani! ¡Ko cometa aña chembotavy!
  Peteĩ ñe"ẽ ohendu"ỹva ointerrumpi:
  - Ani remboguata hiperplasma, jaguereko opa mba"e ojehaíva! Ha pe ndoroikuaáiva, remombe"úta oréve umi especialista ojagarrávo ndéve ĝuarã. Mitãkuña'ípe guarã, oiméne ombohováita peteî azote público ha exclusión millón ojeporavóvagui. Péro ohechaukáramo ingenua odefende aja peteĩ delincuente ipeligrósovape, ojekastiga vaivéta chupe.
  Peteĩ tesay oveve osẽ pe mitãkuña resagui. Ha"e ohechakuaa ko"áğa opa mba"e, tenonderã, oĩmaha desagüe-pe. Upéicha he'ise despedida carrera orekóvagui ha oñembohasáta umi cantera-pe. Umi mini robot especial hetepýpe omoheñói hasy constante umi preso ejército cárcel retepýpe. Pya"e remba"apo jave, pe mba"asy ikangyve, remboguejy"imi ramo, imbarete increíblemente. Ha ndaipóri entretenimiento, ndaipóri oportunidad jahupyty haĝua yvate peteĩ oke mbykymíme, tembiapo continuo ha tormento. Ambue perspectiva ha"e pe spanking. Pe mitãkuña ndokyhyjéi hasýgui, ha"e peteĩ compañera familiar opa i"sparring ha entrenamiento-pe, ha katu okyhyje humillación-gui. Mitãkuimbaʼe ha mitãkuña ohecháta ojetortura jave chupe, ha oiméne opukapáta voi hikuái. Ha péva ningo ivaieterei ha oporomondýi!
  Mirabela oisu'u ijuru ani haguã hasẽ. Haʼe odesidi oaguanta vaʼerãha pe tortura kirirĩháme.
  Pe mitãkuña ojegueraha kársel local-pe. Chemombo hikuái peteĩ celda ijyvyku"ívape ndaipórihápe tupa, ndaipóri apyka, umi muro nandi añónte. Mirabela voi oñandu peteĩ haku mbarete osẽha pe piso-gui, ohapyva ipy nandi ha cincelado, ha yvate guive, al contrario, oñekongela, ojapo umi hombro desnudo muscular ohasáva ijeda oryrýi. Pe jepytaite pe celda-pe ndaha"éikuri peteĩ jehasa"asy michĩva. Añetehápe, iñextraño, ha"ékuri peteĩ consuelo pe mitãkuñáme ĝuarã, ¡okastigavévo chupe hikuái ko"áĝa, ohechaukáta hikuái clemencia upe rire!
  Pe mitãkuña omeʼẽ aguyje pe siénsiape ndojejapói haguére chupe peteĩchagua tejido proteico imperféktogui. Upéi ipy oñembyai tanimbu ha hete oñekongela. Ha upéicha pe temiandu imbarete mante, haku ha hendy mitãnguéra py peteĩ biorobot yvypóra rehegua. Mirabela ojeobliga ojeroky haguã omboguejy haguã mba'asy vai. Ojepoi, oinupã iñakã pe celda techo ári, oñembo"y ipy rehe ha ojere. Haku ha roʼy ningo imbaretevéntema, ha hasyeterei pe mitã ikatupyrývape g̃uarã. Pe mitãkuña katu ontende ojehustifikaha peteĩ mitãrusu hasýva: oiko peteĩ ñorairõ ha opavave soldado mitã"i oñembosako"iva"erã umi juicio vaieterã. Añetehápe, umi oñeasigna vaʼekue jepe umi tropa ekonómikape, térã umi ejército laboral-pe, ndorekói imitãme, oñembokatupyry hikuái ñorairõme. Mayma mitã rekove mokõive imperio-pe oñepyrũ ojejaho"ígui chupe peteĩ onda gravitacional ha omimbi ecografía rupive, upéi ojekutu peteĩ pulso hipercorriente rupive. ¡Jaikuaa haĝua ko mundo oñepyrũ hasyeterei! Péva omohatãva"erã pe michĩvape ha ombosako"iva"erã chupe ojejapyhýramo (oĩ heta radiación paralizante iñambuéva, ha ojehustifika pe suicidio ikatúramo añoite regueraha nendive umi soldado enemigo-pe térã, ivaivévape, umi robot de combate). Pe prisionéroramo, ikatu oñembogue pe apytuʼũ, oiko chugui peteĩ tembiguái títere. Péro oĩ vaʼekue traisión ha defección. Umi servicio especial upéi opersegi chupekuéra, oñeha'ãvo okastiga umi traidor-kuérape.
  ¡Opavave oaguanta hasy imitã guive, pe emperador jepe! Peteĩ mburuvicha omnipotente orekóva poder absoluto, sapy"a py"a ohasa umi curso de obstáculo, ohasáva pe jehasa"asy oimeraẽ sujeto-icha. Oñeinventa voi umi tipo especial de hiperplasma ha ultra-hiper-super corriente, upéva ombohetaveva"erã pe mba"asy. (Hipercorriente ha e petet evolución electricidad ordinaria rehegua, oguereko inmensurablemente hetave energía corriente ordinariagui, pe velocidad ha e miles de millones de veces yvateve tesapegui, tensión ojejapo heta dimensiónpe petet jeýpe, integral ha fraccional! ¡Bueno, umi posibilidad ojepuru hagua ha e limitada yvypóra fantasía rupive añoite ha ndaha"éi yvypóra fantasía añónte.) Ojeguereko tuicha py"aguasu ramo ohasa asy, ha umi okyhyjéva hasýgui ojehecha inferior ramo. Ndojejukái chupekuéra, ha katu simplemente oreko matrices de personalidad oñeprograma jey. En general, pe supercivilización ha"e kuri extraño: pe pena de muerte ojehecha inhumano ramo, ha pe tortura, mitã michĩvape ĝuarã jepe, ha"e común ha obligatorio jepe. ¡Ojegueroviava"ekue opavave tapicha ohasava"erãha jehasa"asy insoportable omombaretéva ánga ha tete!
  Mirabela oipuru umi técnica especial ojedistrae haĝua pe mba"asygui ha de alguna manera olokalisa haĝua. Upéva oipytyvõ, péro saʼieterei. Avei, umi minicomputadora oĩva pe mitãkuña ryepýpe ombohasa asy ohóvo chupe. Umi hueso elástico ojetorce, pe mitãkuña literalmente ojedestorsiona.
  Mirabela ojere desesperadamente, oñakãity, ha umi mancha colorada jepe ojedesliza hesa renondépe. Oñeñandu oĩramoguáicha infierno tatatĩ ha hielo-pe. Ha"e simplemente oporomondýiva, so"o pehẽngue ho"a ha okakuaa jey.
  Pe mitãkuña opurahéi voi ijuru hasy reheve:
  Che retã - ndaipóri mborayhu imbaretevéva,
  ¡Ñañorairõ penderehehápe ha"e valor ha honor!
  Tekotevẽ ñañohẽ peteĩ yguasu tuguy rehegua peteĩ sueño rehehápe,
  ¡Egana enemigo-pe - ¡ndojepapa pe reclutamiento!
  
  Che Rus' imarangatu - korasõ tatatĩme, .
  ¡Ndaikatúi antende pe tetã iporãha!
  Eñorairõ hese - emoaguĩve ipaha, .
  Horda aña infierno - vanidad vil!
  
  Aime dispuesto ame'ê haguã che rekove Túva rehehápe,
  Ehechauka oréve tape ohóva universo tuichakue javeve, Rus'!
  Haʼe oikotevẽramo, jahasa asýta,
  ¡Eataka altura completa-pe ha ani rekyhyje ñorairõme!
  
  Aporandu Ñandejárape moõpa ajuhúta destino,
  ¡Umi mbyja oĩva yvágape ohecha"ỹma umi destello rupive!
  Ha Ñandejára he"i - Che nantendéi, .
  Che mbohovái ha"e simple - ¡peservi Rusia-pe tapiaite ĝuarã!
  ¡Ifásilve voi voi! Ha"e araka"eve, taha"e ha"éva tormento, notraicionamo"ãi Svyatorossia-pe. Ha opa mba"e rire, pe mba"asy oñemerese, ojekastiga va"erã jepe hatãve ani haguã ambue tapicha oñeñandu upéicha.
  Jepe ha"ete ohasáva pe tiempo agonizantemente mbeguekatúpe, añetehápe ohasákuri peteĩ aravo ha treinta minuto Yvy"apeguánte. Ha katu, rejetortura jave, ha"ete peteĩ eternidad.
  Mitãkuña'ípe ojegueraha peteî campo de fuerza ha ojegueraha okápe. Oñemondókuri chupe oinupã haĝua opavave renondépe. Mirabelle otĩeterei ha ndaha"éi oñemonde haguére, peteĩ imperio desarrollado-pe ndaipóri mba"eve otĩva desnudez corporal-pe, oñorairõ aja mitãkuimba"ekuéra ndive oñorairõ hikuái desnudo completamente, mba"eveichagua pensamiento tie"ỹ"ỹre. Ha pe sexo oĩva pe múndo tecnotrónico-pe ndahaʼéi mbaʼeveichavérõ peteĩcha yma guaréicha. ¿Ikatu piko ñambojoja peteĩ club ha peteĩ bomba de hidrógeno? Mirabela otĩnte pe sentimiento de culpa ojeapresa haguére chupe. Avei, ojeseparava'erã ko'ã karaígui ha ha'ete tapiaite guarã. Mitãnguéra millón ojeporavóvagui, jepive iporãiterei, ou icastigo-pe medio desnudo short-pe añónte. Umi músculo oñemoakãrapu"ã rupi, ndaikatúi ojekuaa pya"e mávapa mitãkuimba"e ha mávapa mitãkuña. Añetehápe mitãkuña omonde pantalón mbyky pytã, ha mitãkuimbaʼe omonde hovy. Corte de pelo mbyky, hova impasivo. Oñembokatupyry porãiterei hikuái ha ojehechaukávo Mirabela ipo esposado hapykuéri, ni peteĩ tyapu noñehendúi. Umi hova porãite oñekongela taʼangaicha, ha peteĩ par de mitãkuimbaʼénte oheja opukavymi. Michĩmi - péva he'ise ojehupi'imiha juru pytã rembe'y.
  Mirabela opukavy jey chupekuéra. Jepénte ojekuaa andamio oîma listo ha umi robot de combate-torturador oipyhy pose amenazante.
  Pe tape andamio-pe ha"ete hasy"ỹva ipukúva pe mitãkuñáme ĝuarã, ipy, ohasava"ekue heta jehasa"asy, oguata mbeguekatu pe piso metálico pukukue. Mirabela hasy ojejoko haguã ani haguã hasẽ. Peteĩ mitãkuña oguenohẽ iñe"ẽ ha pya"e omokañy. Extrañamente, Mirabelle oñeñandu porãve upe rire, oheja osẽ peteĩ pukavy.
  Ombohováivo, ojeipyso ha oñemombo andamio-pe. Pe mitãkuña ojehupi yvate ha ojejokua peteĩ campo de fuerza guýpe. Pe comandante ñe"ẽ ipu:
  - Ñande temimbo'e, Mirabela Blancanieves, ohejágui ojeporu habilidad orekóva propósito penal-pe, ohechauka suavidad hetaiterei ha falta de previsión, oñekondena castigo público ha expulsión millón ojeporavóvagui. Mbaʼépa ere rembohovái hag̃ua?
  Pe mitãkuña he"i hasýpe ojoko haĝua hesay:
  - ¡Ajavy! Upévare ambohováita chupe opa mbaʼe pohýi reheve pe léi renondépe!
  - Ñepyrũ! - He"i kuña ojehecha"ỹva.
  Pe mitãkuña oinupã radiación hasýva. Tuichaiterei ha upévare pyaʼe voi ohesape ñande rete, umi costilla ha umi órgano interno peve. Maymáva ohecha Mirabela esqueleto ha umi órgano interno oñedesintegra. Pe mitãkuña ohasa hasyeterei ha yma haʼetévaicha chupe nontendeporãiva. Araka"eve ndohóiva"ekue ko"ãichagua mba"e kyhyje opa tete pehẽnguére. Mirabela oescupi tuguy ha osapukái hatã:
  - ¡Oh-oh-oh-oh!
  Oñehendu peteĩ silbato umi mitãkuimba"e apytépe. Oĩ osapukáiva:
  - ¡Sissy!
  Upe momento-pe, ohasa peteĩ ola pe piso ári, oinupãvo hasy umi mitã py nandi.
  Pe ultracorriente oinupã hasyeterei che talón desnudo. En general, ko'ãichagua castigo jave, ojepokuaa umi temimbo'e ohasa avei hasy. Péicha tuicha tekombo'e pe spanking público.
  Umi karia"y opukavy, ha katu okirirĩ. Mirabela tortura oñemotenonde. Hete michĩva okambia meme ikolor, ha ikonsiénsia ohechauka opaichagua escena oporomondýiva. Pe mitãkuña oryrýi sapy"a py"a, Mirabelle, tuicha ñeha"ã voluntad reheve, oconsegui ombogue pe sapukái osẽ meméva. Ha"ekuéra osegi oinupã chupe, omimbi opa partícula elemental hete rehegua rupive. Pe mitãkuña ohasa asy vaieterei, algún momento-pe pe mba"asy ohasa opa límite ha osapukái jey.
  Pe choque mbarete hipercorriente rehegua oity umi temimbo"e omañávape avei. Oî ijapytépe kuéra osapukáiva péva rehe, hasyeterei.
  Upe aja, oñepyrũ ojetortura Mirabels-pe peteĩ manera especial-pe. Hete osegi oñembyai molécula separada-pe, ha upéi oñembyaty jey. Haʼete ku isarambipáva fotónpe, ha upéi oñemoĩ jey jey. Pe salón ho"a ohóvo peteĩ cañón multibarril-gui, umi proyectil de aniquilación influencia guýpe, hasyve ohóvo. Káda célula organismo rehegua, jepémo ndaha'éi proteína rehegua, ha katu oikovéva, oñemboja'o umi elemento constituyente-pe - michĩvéva umi quark-gui, ha upéi, supermatriz pu'aka rupive, ha'ete peteĩ heñói jeýva. Ko"ápe pe jehasa"asy ningo ndaikatúi oñentende ha oñeimagina. Monstruosa tortura cibernética, crueldad brutal.
  Pe conciencia, ojejuhúvo peteĩ océano hasývape, ndosẽséi. Upéva rangue, pe tiémpo mbeguekatu ohóvo, ha upéva hasyve opa mbaʼe. Péva oho are porãiterei, káda segundo henyhẽ tormento-gui Kuarahyicha fotonkuéra reheve! Umi temimbo'e millón ojeporavóvagui ojejapi avei opáichagua rayo ha radiación ikatu haguã oñandu porãve culpa ambue tapicha. Umi karia"y osapukái, oryrýi, ha katu oñembo"y: pe mba"asy ha"e peteĩ jehovasa, peteĩ voluntad mombarete, pe victoria pyenda! Pe etapa oúva pe tortura-pe ha"e ojeroky pe tete peteĩ tubo-pe ha omboguata peteĩ anillo tata rupive. Kóva ha"e avei peteĩ acorde adicional pe sinfonía de tortura-pe. Mirabelle kangue oñembyai sapy"a py"a, ha upéi hasýpe oñembojoaju oñondive. Pe mitãkaria"y oñeanimáva opuka oñeikytĩ ipo ha ipy ha upéi oñembojoaju jey. Upe rire ojekuaa peteî tigre holográfico, ho'úva so'o, kóva peteî terror increíble, oñakãity. Vy"arã Mirabela-pe ĝuarã, pe emperatriz voi (pe gobernante ikatu, iñakã hiperplasmático reheve, ohechakuaa haĝua millones de proyecciones ha hologramas especies al mismo tiempo! He"iséva, operde"ỹre control universo rehe peteĩ parte michĩva ikonsiénsia reheve, ome"ẽ peteĩ comando telepático!) oiporiahuvereko pe mitãkuña ha omanda:
  - Hetáma! Ndaupeichairamo, pe mitãkuña operdeta pe haku ijojaha"ỹva ohasa asýgui. ¡Jaagradeseva"erã Todopoderoso-pe por lo menos oĩ haguére oiporiahuverekóva!
  Ko ñe"ẽjoaju oike peteĩ impulso ogueraháva mokõi nanosegundos-pe. Opa rire pe ciber-azote, Mirabela, ho'ava'ekue estado estuporoso-pe ha operdeva'ekue apariencia humana, oñemondo centro de rehabilitación-pe ojehecha haguã psique. Upévare ojejoko porã umi habilidad ijojaha"ỹva orekóva, ha pe mitãkuña voi oñeinskrivi peteĩ soldádo mitãicha umi tropa regular-pe. ¡Koʼág̃a osegi vaʼerã peteĩ karréra militár hasýva ha oexpia vaʼerã huguy rupive ikulpa!
  Péro upe mboyve, eñembokatupyry kompletoite. Ha katu ndaha"éi tuicha ojoavyva"ekue, ndaha"éiramo pe akã ndaha"éi henyhẽva mba"ekuaagui umi millón ojeporavóvaicha. Jepe omotenonde hikuái clase adicional pe mitãkuña ndive, ha"etévaicha oguerekóva en cuenta pe talento genético extremo orekóva. Pe mitãkuña oñedesarrolla, ohasávo peteĩ ciencia compleja, jepe ndogustái añetehápe chupe pe proceso de combate voi, oñembokatupyry kyre"ỹ ro"ysã reheve.
  Ohasa heta áño ha ko"áğa ha"e peteĩ mitãkuña"i, catorce ciclo-pe, ojoguáva peteĩ tupãsy atléticamente oñemopu"ãvape. Catorce ciclo ha'e edad de mayoría, madurez plena. En general, teoría-pe, ikatu oñembopya'e okakuaa péicha opavave luchador ha'éta adulto en forma peteî arýpe, pero ndaipóri gueteri tekotevê péicha. ¡Hetave tiémpo heʼise ñañembosakoʼi porãveha!
  Mirabela oparticipa privada ramo peteĩha ñorairõme. Oñorairõ tetraavión-pe, ha katu ocubri umi comunicación trasera. Taha"e oñeha"ã hikuái oñangareko hese, oha"arõvo algún modo oipuru porãve umi habilidad ijojaha"ỹva orekóva, térã ndojeroviapái hese particularmente, ha katu ko"áĝa peve pe mitãkuña ndohupytýi ojuka haĝua ni peteĩ soldado enemigo-pe.
  Pe ñorairõ ome"ẽ chupe temiandu mixto, peteĩ parte-pe, peteĩ ex soldado mitã"i ramo ohasava"ekue heta batalla virtual, naturalmente oñorairõse añetehápe. Péro pejuka umi mitãkuimbaʼe ha mitãkuña haʼeichagua. Peteĩ porandu completamente lógico - mba"érepa!
  Lermontov ohai avei ñorairõ caucásico checheno-kuéra ndive rehegua:
  Umi extensión rusa tuichaiterei, .
  ¡Oĩ suficiente espacio opavavepe ĝuarã pe yvága hovy guýpe!
  Mba'ére piko reñohẽ umi yvyty nde ruguy reheve,
  Oh karai - mba'ére piko reñorairõ?
  Añetehápe, ko"ápe roñe"ẽkuri peteĩ ñorairõ checheno musulmán ha cristiano ortodoxo ruso apytépe. Ko kásope, umi ruso ha"e pe nación núcleo, ha umi ambue pueblo ko yvy ape ári, oñembojoajúva peteĩ familia-pe, hesakã porã operde hague iñakã ha simplemente oñoextermina peteĩ guerra interuniversal total-pe! Religión rehe katu, la Biblia, Corán, Talmud ha ambue lívro ojeklasifika folklore yma guarévaicha. Pe rrelihión pyahúpe, yvypóra oñemoĩ peteĩ lugár iñimportantevévape. Ojeguerovia ha"e, Todopoderoso rembipota rupive, oikova"erãha chugui peteĩ Tupã añetegua. Ha katuete, umi eslavo ningo Ñandejára oiporavo espesiálmente. Pe tradisión heʼi pe rrelihión omantene pe héra yma guare Ortodoxia, péro pe esencia idiferénte. Umi tapicha ogana recompensa yvágape iñarandu ha mérito personal reheve Rusia-pe ĝuarã. Pe jopói odesidi pe tapicha voi ha, tenonderãite, pe mburuvicha guasu. Péro pe emperadór ndahaʼéi Ñandejára, síno káda persóna ermáno térã ermána majór, ha ikatu ojepeʼa chugui léi rupive (péva ndoikóiva gueteri).
  Yvypóra Tupã ra"y peteĩete ramo: oñemoĩ ambue ñemoñare ha tetãnguéra ári. Ha katu umi raza hi'aguĩvéva ojehecha ha'eha elfo ha hobbit. Pe ñemoñare paha ohupyty héra ojoguágui umi tekove herakuãitéva yvypóra epopeya yma guarégui. Añetehápe, oĩ ohenóiva chupekuéra anión, oguerovia pe escritor tuicha ciencia ficción ruso Rybachenko rembiapokue ojoguaveha heta umi hobbit inglés Tolkien-gui. Ko especie okakuaa dirección opuesto-pe, umi tapicha itujáva guive mitã peve. Añetehápe, umi anhobbit (peteĩ téra compromiso rehegua) nda"aréi ohupyty inmortalidad, oñekongela nivel mitãnguéra diez año orekóvape. Okáguio, ha"ekuéra iporãiterei, ojoguaiterei tapichakuérape, ha katu ndaha"éi monstruosamente muscular umi guerrero moderno-icha. Upéva rangue, haʼekuéra ojogua umi mitã yma guarépe. Sa'ieterei oĩ umi kakuaáva ha anhobbit tuja, yma, hetaiterei ijapytepekuéra ha'e mitã. Oikóvo galaxia mbytépe peteĩ clima hakuhápe, ko"ã mitã opave"ỹva oñani jepi ipy"a"ỹre, oiméne upévare oñepyrũ oñembojoaju hobbit-kuéra ndive. Tecnotronismo rehegua, ndaha"éi oñemoakãrapu"ãitereíva, ndohupytýi omoheñói haĝua peteĩ imperio espacial tuicháva, ha katu mágia-pe... imbareteterei hikuái. Umi elfo katu, avei inferior umi tapicha tecnología-pe, oguereko heta mbo"ehao mágico. Hiʼarive oiko vaʼekue hetaiterei gérra haʼekuéra ha umi hénte apytépe. Ha avave ndoikuaái mba"éichapa opa, umi elfo oñembojoaju ramo. Ha katu operde rire heta billones de individuo, umi elfo orrenunsia pe rol kuimba"e socio junior ramo. Hiʼarive sapyʼánte ojeheja umi elfope jepe omanda umi héntepe ha ojagarra umi puésto pe ehérsito rusope.
  Mirabela ojehu ramoite oĩ peteĩ oficial de duende poguýpe.
  Ndaha"éi muscular vaiete umi mitãkuimba"e terrenal-icha, pya"e ogusta chupe pe duende glamoroso ha graciosoiterei. Ojehechávo umi moral libre súper civilización-pe, ndaha'éi sorprendente ojapo hague hikuái mborayhu. Ha umi elfo ha"e inventivoiterei ko mba"épe, oreko hikuái peteĩ cultura entera eros rehegua oúva heta millones de áño ohasava"ekuépe (umi elfo civilización itujave incomparablemente pe yvy ariguágui). Kóva iporãiterei chupe ĝuarã, ha katu pe duende (so"o ndaha"éiva ipukúva yvypóraicha) oñemboja"o vaieterei, ha ipire delicado ojehapy energía bioplasmática rupive. Ha oñepyrũ ojehekýi pe mbaʼeporã ipuʼakapávare. Upévare oreko hikuái peteî relación ambivalente: oipota ha oinyecta hikuái. En general, ikatu pejapo mborayhu umi guerrero yvypóra ndive ciertas horas-pe añoite, umi enseñanza especial Eros-pegua aja. Pe tiémpo hembýva, umi komputadóra espesiál orregula pe suministro de hormona oĩva pe cuerpo hiperplasmático-pe ombogue hag̃ua pe emoción. Umi mitãkuimba"e katuete iporã, iporã oñemba"apo hendivekuéra ha iñambue opavave (ejercicio aja omoambue jepi socio - péva obligatorio jepe según reglamento militar ojejapova"erã ikatu haguã enriquece ha imbareteve bionosfera mitãkuimba"e ha mitãkuña rehegua !), ha katu gueteri peteĩ duende ndive, ha avei peteĩ mago ipu"akapáva ndaikatúi ombojoja. En general, magia-pe upéicha oĩ heta mba"e irracional ha ndaikatúiva oñemyesakã lógica rupive. En particular, jepe pe bioingeniería altamente desarrollada ndaikatúi (aipota ko"áĝa peve) ojapo opavave mágicamente dotado a nivel genético.
  Pe ñorairõ víspera-pe, mitãkuña ha mitãkuimba"e ohasa irundy aravo mborayhu mbo"epy. Heta vy"a oĩ, ha katu ndaipóri kane"õ. Oiko intercambio hiperplasma ha energía yvate ikatúva ohesape peteî tavaguasu millonario yma guaréva. Upe rire, umi luchador satisfecho ha vy'apópe oñemboja'o tetralet-kuéra apytépe.
  Peteĩ oficial de duende hérava Cyruss (imborayhu peteĩha añetegua ha noñembohovái), pe mitãkuña ojupi mboyve i"kavaju" ipepo reheve, oñemboja hese.
  - Che aikuaa Mirabel-pe: kóva ha"e nde primera ñorairõ ha añetehápe rehetũse pe hiperplasma!
  Pe mitãkuña ombohovái kyre"ỹme:
  - Oje'ehaichaite! Jepémo ndaha"éi pe ñorairõ rehehápe voi, ha katu oservígui País-pe.
  Ñame'êta ñane ánga ha ñane korasõ,
  ¡Ñande ha"e ñande ru retã marangatu!
  Ñañembo'ýta ha ñagana,
  Ha nañambyasymoʼãi ñande rekovégui!
  Mirabelle opurahéi peteĩ ñe"ẽ vy"apópe.
  - ¡Péva iporã! - He"i pe Duende, opukavy encantadora. - Pero amoñe'ê umi instrucción secreta Departamento de Amor y Tierz-pe, tekotevê reñangareko nde rekovére. Mba'ére ñemiháme, ha katu mburuvichakuéra oikuaa porãve.
  Mirabela oryrýi: jepénte héra Mborayhu ha Tierno, ko departamento ojehecha ivaivéva umi doce servicio especial-gui, ocontroláva tekove imperio guasúpe. ¿Mbaʼépa oikóta omoĩse jeýramo chupe hikuái umi tortura sofisticadavévape? Mávapa ohasase pe jehasa asy? Térãpa ojedespersonalisase hikuái? ¿Ombogue pe individualidad pe ángagui?
  Mitãkuña he"i iñe"ẽ oryrýiva reheve:
  -Nderevy'ái piko chendive?
  Tsiruss he"i jey peteĩ iñe"ẽ ipu porãvape:
  - ¡Ndaikuaái mba'eve! ¡Oiméne ndaipóri mbaʼeve ivaíva nderehe! ¡Kuñataĩ totalmente pura, patriota quasar!
  Mirabela viga lanzador, iñe"ẽ omimbipáva peteĩ ruiseñor trill-icha, he"i:
  - ¡Magnífica doncella de la Victoria! Che apensa ñande éxito ha"eha inevitable. ¡Reanihila sextillion enemigo-kuérape! - Peteĩ holograma omimbi mitãkuimba'e oñanduukáva ipo, ha ipópe peteĩ emisor Veinte barril.
  Mirabela oñañua ikuã pe arma rehe.
  - ¡Apipi hína! ¡Ha katu ikatu ajapo ambue hendáicha! ¡Ohechaukáva tata opa igloria-pe! He"i hikuái: pe aullo osaltá espacio rupi! ¡Oganáva, iñambuéva opavave ambuégui!
  Pe duende he"i peteĩ tono ro"ysãvévape:
  - Taha'e ha'éva, ¡reñangarekóta pe tapykue gotyo! Koʼág̃a peve oñemeʼẽ ndéve koʼãichagua instruksión. ¡Jahecháta mba'épa oiko upe rire!
  Pe ehérsito Svyatorossia-gua oĩva Rokossovsky poguýpe, oipurúvo isuperioridad numérica, oho ofensiva-pe. Mas de un millón de barcos estrellas ha heta miles de millones de soldádo oñehundipáma pe molino de plasma-pe. Umi mbyja rova omimbipáva jepe ha"ete ku sonrisa depredadora omañávo hesekuéra espacio ha vacío rupive, oñedesfigura umi destello frenético energía destructiva rupive. Heẽ, pe vacío ndaha"éi vacío, oreko peteĩ estructura compleja ha ikatu voi ohasa umi emoción ha temiandu, umíva apytépe hasy. Ndaipóri vacío ko universo-pe, oĩ materia iñambuéva añoite, hetave umívagui ndaikatúi gueteri ojeike yvypóra entendimiento-pe! Umi soldádo oĩva Alejandro Magno poguýpe oñehaʼã ojapo umi maniobra artificial, péro ndaikatúi ojehekýi ojeretira hag̃ua. Haʼekuéra ikatunte vaʼekue ojere ojehekýi hag̃ua pe "caldón"gui. Rokossovsky ohesa'ỹijóma kuri ambue plan-kuéra ohupyty ramo oike haguã galaxia vecina-pe oikóva umi Ruso Guasu. Mbaʼépa jajapóta upéicharõ? Ehundi ha ehundi heta planeta ikatuháicha térã eñeha'ã ejapo peteĩ puente akã. Áño 1941-pe, Unión Soviética iporãve pe Wehrmacht-gui, hetavépe ha umi tanque calidad-pe. Pe superioridad umi tanque ha aviación-pe irundy jey, ha artillería-pe dos veces y medio. Añetehápe umi alemán oreko treinta por ciento rupi hetave infantería, ha katu péva sapy"ami, umi soviético omoherakuã mboyve movilización. Pe fase ñepyrũrã ñorairõ aja, la majoría umi ñorairõme, umi soviético soviético oreko peteĩ superioridad numérica. Ha katu ñembyasýpe oiko upéicha ha ojeretira hikuái Moscúpe, ha ndojekuaái oguerekótapa hikuái ndaha"éirire "General Moroz". Experiencia ñorairõ rehegua ohechauka oikóramo resistencia iñakãhatãva, tekotevẽha ani ojegueraha ñorairõ ipukúvape orekóva defensa mbarete, ha katu ojejapo haguã maniobra flanqueante. Haʼete ku Alejandro Magno ikatupyryetereíva opensa hag̃ua peteĩ komandánte iñaranduetévaicha. Ohechávo enemigo oîha alerta-pe, omotenonde, ojeheróva iporãháicha, redespliegue. Rokossovsky voi ontende. pe enemigo ndaikatuiha ojeretira tiempo indefinido. Nda'upéichairõ, ejército Svyatorossia-gua oityvyróta espacio operativo-pe ha omotenondéta masacre total umi galaxia ocontroláva enemigo. Péva he"ise pe enemigo opytataha algún momento-pe ha oñeha"ãta omopu"ã peteĩ "erizo". En general, Rokossovsky oime satisfecho;ikatúkuri oaprovecha hekopete pe superioridad numérica, oñeha'ãvo ombojere Makedonsky-pe umi flanco guive.
  Masha Podzemnaya, jepe ipya"e, tarde"imi, itropas oñepysanga ambue línea de defensa dinámica oñemopu"ãva pya"e rehe.
  Ko ñorairõme, mariscal de Gran Rusia Diana Johnson, temimbo'e digno Alejandro Magno-pe, omotenonde maniobra de contraataque desesperada. Péicha resultado ataque frenético, heta crucero misil oity ultra-dreadnought, orekóva resultado oñehundíva mba'yrumýi orekóva trescientos ochenta y cinco millones de tripulación. Pe detonación ha"e monstruosa, ha"ete ku ojepovyvýva peteĩ cuasar michĩva, peteĩ billón de bomba de hidrógeno destello, tentáculo hiperplasmático ogueraha heta miles hetave barco espacial. Upéicha rupi omano mariscal gnome, comandante umi extraterrestre reserva-gua.
  Pe ñorairõ ojedespliega fuerza pochy pyahu reheve. Ha"ete ku umi demónio vaiete ohóva pya"e espacio rupi, oporomondýiva ha iporãva al mismo tiempo, ijuego maravilloso de colores-pe. Káda segundo, decenas de miles de petardos grandiosos ojerreventa peteĩ jeýpe, oity umi fragmento chispeante confeti increíble-gui. Pe rocío preciado mbyja pehẽngue rehegua omoheñói peteĩ ta"anga surrealista pe ñorairõ rapykuéri, ndaikatúi oñemombe"u peichagua mba"e. peteĩ genio jepe pe vanguardia-pegua.
  Ay, Mirabela ndaikatúi ohechakuaa ko mba"eporã. Ha"e oguereko peteĩ patrulla aburridaiterei añónte. Ha katu upéi pe mitãkuña ohechakuaa peteĩ sombra, ojedestaca peteĩ radar neutrino rupive. Ha'ete ku peteî infantería orekóva traje de camuflaje oñeha'ãva oñemoaguî umi robot-kuéra rehe.
  Pe sujeto disfraz ndaha'éi ivaíva, pero mitãkuña oreko peteî traje de combate ultramoderno, ohecha umi movimiento tipo. Mba'ére piko peteĩ karai? Ndoikuaái katuete, ikatu intuición he"i chupe péva. Pe mitãkuña ombojere idisfraz matriz rehegua ha omýi pe mitãrusu rapykuéri. Vy'arã, pe vacío ndojapói turbulencia, he'iséva ndojehechái iñemomýi. Añetehápe ikatu ojehechakuaa turbulencia biocampo kásope. Mirabela oimo"ãkuri umi movimiento michĩvéva peteĩ vacío-pe omoheñóiha disturbio heta ámbito-pe ohypýiva pe espacio.
  Pe mitãkaria"y oñembo"y emboscada-pe, ha"ete ku oplanea "oabraza" haĝua pe robot. Peteĩ rayo oveve osẽ iarmas-gui, ndaha"éi peteĩ combate, ha katu simplemente peteĩ impulso omondo peteĩ cibervirus. Péva iñinteresante Mirabelle-pe guarã, opavave robot oguerekógui protección software virus-kuéra rehe. Ndaikatúi relasso peteĩ cyborg upéicha fácilmente. Ko"ápe tekotevẽ reiporavo sistema hekopete: porandu añoite ha"e mávapa? Iporãve ñaikytĩ pe enemigo ehérsito pe komandánte poguýpe. Péro kóva haʼe peteĩ tembiapo idelikadoitereíva, ha oimeraẽ javy ikatu oporojuka. Añetehápe, tekotevẽ remodela peteĩ matriz individual ha señal de llamada, ha péva hasy reiporúicha peteĩ cincel retallávo peteĩ huella digital yeso-pe. Ha katu pe mitãkaria"y, Mirabela oñandu pe mitãkaria"y imitãitereiha, ha ndokañýi. Peteîva umi robot omondo señal ha oveve osêvo fila general-gui.
  - Mba'eichaitépa iñarandu! ¡Ha, araha chupe prisionéroramo! - He"i ijupe pe mitãkuña.
  Kirirĩháme oveve yvate hapykuéguio ha ombogue potaitéma peteĩ viga haimete esquiva ha paralizante ikatúva ombogue conciencia. Ha katu, ndahasyiete, ha reñe"ẽta pe preso ndive añoite. Mirabela omoambue alcance, oipapa ombogue haguã cuerpo ha electrónica traje de combate. Pe mitãkaria"y oñekongela sapy"a ha oñembo"y. Pe poder jejopy ombojere chupe ombohovái haĝua Mirabelle-pe.
  Pe mitãkuña opukavy. Heẽ, mba"eichaitépa iporã, imitãva, haimete mitãkuimba"e, ijyvate mante opa umi acelerador-icha, ha katu hova redondo ha mitãicha. Añetehápe, atractivo ha dulce, algo ingenuo. Tesa hovy ha oî ipype confusión. Mitãrusu ñorairõhára he"i ipy"aporãme:
  - Ha, rehupyty piko pe foto pulpa rehegua?
  Vladimir Kashalotov (Ha"e ha"e), iñe"ẽ"asýpe (iñe"ẽ tono ojedistorsiona emoción-gui) he"i:
  - ¡Ay, ojekuaa nde mbaretevéha!
  Mirabela odesnuda hatĩ depredadoramente:
  "Nde rejuka ore soldádope, ha koʼág̃a nde voi reiko víctima". Ko"ágã tortura ha castigo penera"arõ.
  Peteĩ ondulación michĩmi ohasa Kashalotov rova ári. Ha"e oikuaa mba"épa pe mba"asy, ha katu ontende ikatuha ojejapo chugui total ha continuo:
  - Peteĩ mba"énte ambyasy ha"e ndaguerahái hague chendive ni peteĩ ne ñorairõhára! ¡Kóva ha"e peteĩ vacío añetehápe tuicháva agujero negro-pe!
  Mirabela ombohovái py"aguapýpe:
  - Upéicharõ, peteĩ luchador oñepyrũva?
  - Heẽ, kóva ha"e che ñorairõ peteĩha!
  Pe mitãkuña oñembopiro"y sapy"a ha osuspira hatã:
  - Ndarekóikuri py"aguasu ajagarra haĝua peteĩ pollito red-pe - peteĩ fotón ndovaléi cien impulso! Nde ha"érire peteĩ umi millón ojeporavóva apytégui.
  Vladimir he"i, oimo"ãvo ñembyasy pypuku:
  - Che aime kuri umi millón ojeporavóva apytépe, areko kuri oportunidad oiko haĝua chehegui árbitro destino-kuéra rehegua!
  Upepete voi Mirabela oñatende:
  - Ha mba'e piko ojehu nderehe!
  Pe mitãkaria"y ombohovái peteĩ apytu"ũme:
  -Mávapa ohundi peteĩ kuimba'épe? Kuña! Máva ohundíva mitãkuimba'e ha'e mitãkuña! Upévare aipytyvõse peteĩ mitãkuñaʼípe ha upévare aviola pe léi. Oiporavóramo léi ha konsiénsia apytégui, peteĩ persóna iñonrrádova oiporavóta, ¡ndajaʼemoʼãi iseguroveha!
  Mirabela osuspira hatãve, ijyva omimbi micro-radiación reheve:
  - Ko mba'épe, nde ere porã!
  Pe mitãkaria"y osegi kyre"ỹme:
  "Aiporavo che conciencia, upéi aime sometido tortura cruel ha sofisticada, tortura pública ha oñemosê millones ojeporavóvagui. Peteĩ carrera brillante rangue, aime obligado a eke peteĩ existencia miserable umi tropa penal-pe. Gloria pe Todopoderoso-pe ndaha"éi haguére amohu"ãva pe ejército cárcel-pe.
  Mirabela mbohapy korasõ michĩmi opyrũ vaieterei;pe mitãkuña oñandu peteĩ mba"e hi"aguĩ ha ohayhuetéva ko mitãkaria"ýpe.
  Ombojoaju pe casco ha ohetũ pypuku pe mitãrusu ijuru jugoso ha hesãivape, ohasávo vy"aiterei. Hasy chéve ajedesgarra hag̃ua. Kashalotov he"i peteĩ apytu"ũ reheve:
  - Ha'ete ku kóva ha'eha che beso paha che rekovépe!
  Mirabela oñakãity.
  - Nahániri! Che "quasarik" ahayhuetéva, nde nerejejagarramo"ãi. Ndahejamo'ãi pemano mbeguekatu umi cantera ultraradioactiva-pe. ¡Peẽ peikovéta!
  Pe mitãkuña omboguejy contraradiación, oñeha"ãvo omoingove jey pe mitãkaria"y rete ha armadura. Katupyry omokañy ivy"a ha oporandu:
  - ¡Che mbyja ahayhuetéva! ¡Añetehápe, peẽ pejekastigáta upévare!
  Pe mitãkuña ombohováima py"aguapýpe:
  - Ani rejepy'apy! Ko"ápe, espacio interuniversal-pe, umi léi física ha"e péicha ndoikói pe transmisión instantánea señal rehegua, ha pe cibergrabación ha"e peteĩ mba"e michĩva, ha"ete ku por casualidad ainfectátava peteĩ dragón mitã"íre.
  Vladimir oñakãity omoneĩvo:
  - ¡Kóva ha'e genio! ¡Simplemente cuasar!
  - Nahániri, ndahasyi chéve ĝuarã! Péro, ¿mbaʼéichapa reñehaʼã reguahẽ ne puévlope?
  Pe mitãkaria"y ombohovái peteĩ rayo velocidad-pe:
  - Yma guaréicha, robot ryepýpe. Pya'e, peteî minuto rire, ko brigada oñemombo línea de frente-pe, aconseguí ambyaty ko marandu. Upéi Vladimir ojepytasóta itavayguakuérare.
  - ¡Vladimir! ¡Kóva he"ise pe múndo jára! ¡Che réra Mirabela! Che avei, ndeichaite avei, ha"eva"ekue peteĩ umi millón ojeporavóva apytégui.
  Vladimir opukavy:
  - Iporã! Ajuhu mokõi espíritu pariente, ha katu ko"áĝa ĝuarã ajapóta ko"ã mba"e! Che aike pe robot-pe, nde reñeha'ã reme'ẽ chéve peteĩ head start.
  - Ani rejepy'apy! Eveve Zorro Rokẽme, che aimo"ã ikatúta rejepytaso pe tiempo oñeikotevẽvape.
  - Rohayhu! - Ko"ápe pe mitãrusu ñorairõhára haimete ndaha"éikuri desingenuo; ¡pe iporã ha pe ingenuidad ha"e cautivadoriterei!
  - Che avei!
  Ojejuhúvo pe robot ryepýpe (omosãso haĝua espacio, omombova"erã pe munición), Vladimir, hábilmente ocontroláva, ojejapura imba"éva rapykuéri. Ha"e vy"águi hendy, ikatúrire okañy pe cautiverio oporomondýivagui, ivaivéva ñemanógui. Añetehápe, haʼe otĩʼimi ombotavy haguére pe mitãkuñáme otĩʼỹre. Umi ballena espermatozoide araka"eve noĩri pe millón ojeporavóvape, ha"égui peteĩ ñorairõhára ha peteĩ soldádo común añónte. Oaprovechase voi pe momento ha odisparase pe mitãkuña ingenua-pe. Péro upéva ivaietereíta. Añetehápe ndojukái gueteri ni peteĩ tapichápe, ndaha"éiramo reipapa umi robot, katuete. Péro, ¿mbaʼére piko nereiporavói kirirĩháme nde primera víktima? Heẽ, umi oñemoĩva hese haʼeichagua ruso, péro mbaʼépa ikatu rejapo? Ñorairõ ha"e ñorairõ. Hiʼarive, mas de mil áñoma, pe hostilidad oike pe hiperplasma oĩva pe komputadóra- matriz ndive. Ha"ekuéra ha"e peteĩ ta"anga espejo-nte nde universo añeteguávagui, Caín ohupi hacha Abel ári! Alejandro Magno ehérsito osuspende irretiro, ha pe ñorairõ oñepyrũ kyreʼỹme. Vladimir oapunta peteî enemigo ndosospecháiva (oguereko robot propio hapykuépe) tetraavión. Peteî disparo cola vulnerablevévape, mínimamente ojejaho'íva peteî campo protector. ¡Ojeabri pe explosión ha pe relato primera persona ohundiva"ekue pe mitãkaria"y!
  . MOAKÃHA No 3 rehegua.
  Yanka Svetlov ha Marinka Chernushka heñóikuri upe árape voi. Upéva iporãiterei pórke ohejágui chupekuéra ogueromanduʼa oñondive ikumpleáño. Mitãkuimba"e ha mitãkuña oguereko doce ary, ambue arýpe ha oikóta chuguikuéra mitãrusu, he"iséva, haimete kakuaáva. Ha koʼág̃a og̃uahẽma pe último áño imitãme hikuái.
  Marinka Chernushka, jepémo héra apellido: iñakãrague morotĩ tatatĩ, ijyvate, hetave peteĩ iñakãgui ijyvatevéva Yankee-gui: peteĩ mitãkuña acelerador. Yanka-icha, oñemoarandu peteĩ mbo"ehao circo-pe; mbarete, musculoso, ojoguáva mitãkuña okakuaapámavape. Oguerekóma experiencia oactuávo arena-pe;ombopu Tutti-pe parodia Mbohapy Kuimba'e Ikyrávape. Añetehápe, Svetlov ojehecha cómico pe heredero rol-pe, ha katu ha"e ombopu soberbiamente pe rol técnica-pe! Ko'ágã mitãrusu circo-gua oñemomba'eguasu. Haʼe oñemaquilla peteĩ kakuaávaicha orekóva arete ha peteĩ rrelój de lujo. Yanka ha"e modestove, ho"u torta umi karia"y ndive, hoy"u Coca-Cola, operde, ha ko"áğa osẽ iñamígo ndive oñemongeta haĝua iñamigo ymaite guive. Marinka, peteĩ acelerador añeteguáicha, oguereko ipópe peteĩ botella cerveza ha ibolsillo-pe peteĩ paquete de cigarrillo. "Kemel" rehegua.
  - Ndereipotái piko rembopupu? ¡Eiko chugui "oveve yvate" (sofisticado)! "Pe mitãkuña oporandu sonrisa maliciosa reheve ha oñakãity. Iñakãrague voluminoso noikotevẽi ojejapo toque, upévare haʼete peteĩ tatatĩ.
  Yanka oñakãity pya"e:
  - Mba'e rehe piko reñe'ê! Kóva ha"e peteĩ proceso inútil oñevenena haĝua ñande rete. En general, haimete opavave órgano ohasa asy alcohol, ko'ýte hígado ha estómago.
  Marinka, opukavy, ombohovái:
  - ¡Opa mba'e ningo ñe'ẽrei! Umi político ijapúramo ha ndahasýi ojejuhu haguã ita seco mar ruguápe peteî político honesto-gui, upéicharõ máva piko ogarantisa umi pohanohára he'íha añeteguáva?
  Yanka bastante lógicamente ohechakuaa:
  - Umi político, katuete, ijapu! Umi doktór avei, koʼýte oñembotavy jave chupekuéra ideprovécho hag̃ua, péro umi tesa heʼi pe añetegua. ¿Ndaha"éi piko suficiente nde voi rehecha hague umi alcohólico oka"úvape operdepaitéva yvypóra apariencia? Pe ka"u ha"e peteĩ mba"e vaiete tuicháva pueblo ruso-pe ĝuarã. Ha ndaha"éi umi ruso añónte, penemandu"áke mba"éichapa enteroite umi tribu indio orgulloso - guerrero kyhyje"ỹva - omano tata y rupi . Yma ha'ekuéra oguereko continente pukukue, pero ko'ágã opyta enclave miserable-pe.
  Marinka, osegívo opukavy, opukavy peteĩ bajo haimete sacerdocio-pe:
  - He'i hikuái peteĩ cerveza michĩmi iporãha ndéve guarã! En general, ani reñembotavy mbo"ehára ramo, iporãve reguata nde pópe ha reñembotavy!
  - Haimete ore kakuaáva, ha ko'ẽrõ roguereko peteĩ prueba! Ikatu jaikevemi Internet-pe ha upéi jake.
  - ¡Ndakeséi! Jaha katu casino-pe hendaguépe. Peikuaa, oipe'a hikuái peteî establecimiento chic-icha Arbat-pe - ¡asombroso!
  Yanka opukavy hatã:
  - Mitãnguéra ndojehejái upépe!
  Marinka oñanduuka casualmente ipo mbarete:
  - Mba'ére piko ohejáramo ndéve reike nde tuvakuéra ndive! Ahecha mba"eichaitépa tuicha ha okakuaapáma, ha jepe maquillaje fresco-pe, ikatu ahasa nde sy rehehápe!
  - Mba'épa ojejapóta ojeruréramo hikuái pasaporte? - Mitãkaria"y oĩ gueteri iñangarekópe.
  - Che areko peteĩ xiva! - Marinka ombohape kuatia. - Rehecha mba"éichapa ikatupyry che irũnguéra odibuja.
  Yanka ovy'aiterei:
  - Ha che personalmente ndacheimportái aity haĝua pe banco casino-pe ha ajogua chejehe peteĩ computadora pyahu, ro"ysã oñembotavyva"ekue! Che ningo agana sapyʼami pláta ajohéivo umi áuto.
  Marinka opukavy:
  - ¡Ojohéi mba'yrumýi! Fi! Che personalmente aipotáve aespekula moneda ha marca-pe, tuicha oreko rentabilidad.
  - Ha, máva, mba'épa oestudia!
  - Ha, jaha! ¡Ja rastrilla peteĩ montón de dólares-pe!
  Yanka, ojehecha iñarandu, he"i:
  - Che aju peteĩ sistema araka'eve ndereperdemo'ãihápe!
  Marinka oñembopy"apeteĩve:
  - Mba'éichapa upéva?
  - Regueraha petet dólar ha remoí ruletape: reguerekohápe jeporavo mokôi sa'y pytã ári.
  - Ha nde reperde!
  - Upéi reguenohẽve mokõi dólar ha reapuesta jey pytãre!
  - Ha nde reperde jey!
  - Upéi reguenohẽ ambue irundy dólar ha reapuesta jey pytãre!
  Pe mitãkuña opukavy:
  - ¡Opavave pytã ha pytã ári! ¿Ndépa peteĩ komunísta?
  - Nahániri, ¡kóva ha"e peteĩ sistema peichagua!
  - Ha, oĩ porã, mbohapyha jey reperde!
  "Upéi reapuesta jey ocho dólar pytã rehe".
  - HA...
  - Mba'e ha! Pe probabilidad ojehechaukátaha morotĩ irundyha jey peteĩ fila-pe imbovyeterei. Upéva he"ise ipahápe regana ocho dólar ha rehupyty jey peteĩ.
  Marinka opukavy:
  - Ha upéi reñepyrũ jey! ¡Omoambuévo añoite pe color ha omboguejy jey pe tasa peteĩ dólar-pe! Heẽ, amoñe"ẽ ko sistema rehegua internet-pe. Kóva ndaha"éi pe tipo de juego: pe ojehayhúva peteĩ korasõ haku asývape, ndaipóri emoción ha ganancia tuicháva, ha ombyasy pe tiempo ojeperdeva"ekue. Nahániri, ndaha"éi upéva, aju peteĩ sistema añeteguaiterei, ojeroviakuaáva reheve, ohejátava peẽme pegana peteĩ fortuna!
  Mitãkaria"y oñakãity sa"yju:
  - ¡Ombopu! ¡Rejehechaukase!
  - Heẽ, che atĩ aisu"u haĝua che compañero ndive! ¡Mba"eveichagua japu"ỹre! ¡Eju, ahechaukáta ndéve!
  Yanka omboguejy itono ha oporandu:
  - Ikatu piko rehechauka chéve ko'ágãite?
  Pe mitãkuña pya"e ombohovái:
  - Nahániri! ¡Ifásilitereíta ningo! ¡Eju e"u chendive peteĩ mba"yru!
  Mitãkaria"y omonde ijao, otoño ha ro"ypáma okápe. Yank, okonveniháicha peteĩ mitãkaria"y ijeda-pe, ojegusta opa mba"e misterioso rehe. Hiʼarive ohechavaʼekue pe kásino télepe añoite.
  Pytũmbáma, ha katu Moscúpe iñypytũ áraicha. Tesa oñemondýi hetaiterei cartel publicitario ha opáichagua pirotécnica.
  Pe mitãkuña vy"ápe opropone:
  - Ahenóita peteĩ taxi celular ha jaguata estilo-pe!
  - ¿Ovale piko? ¡Moscú pyhare iporãiterei!
  Marinka he"i ñembohory reheve:
  - Ndaha"éi tuicha vy"a jajere pyhare otoño jave. Avei, peikuaa, sapy"ánte pytũmbýpe oĩ bandido vaiete. Ha'ekuéra ha'ete pira pirana, ho'úva umi kangue mitãnguéra itavyvagui ndeichagua!
  - Mba'épa oje'e policía rehe.
  - ¡Ogueraha haguã peaje! Ha en general, ¡ndaikatúi reasigna peteĩ policía opa mitãkuimba"épe!
  Yanka oñeofende vaieterei:
  - Ha che rohecha, mitãkuña! ¡Nahániri karai, venerable matrona!
  Marinka oñakãity ikuã:
  - ¡Ombopupu iñakã asfalto-pe! ¡Katuete che ajagarra peteĩ taxi! Ani rekyhyje, che voi aipe'áta pe bashley! En general, agana porã pirapire amboguejy rupi umi resumen.
  - Añeha'ãkuri avei ajapo péva, ha katu pe competencia hetaiterei!
  - Tekotevẽ ikatu haguã recontrata cliente, tenonderãite temimbo'e secundaria apytépe.
  Marinka celular ningo iporãiterei, oreko peteĩ videocámara de pantalla ancha retráctil, sapy"ánte ohechaukáva umi mba"e ñanemotĩva ñapensa haĝua jepe. Pe mitãkuña ogueraha peteĩ puro hatĩ mbytépe, omimbipáva pe barniz especial-gui, ha ogueraha peteĩ arrastre:
  - Reikuaápa, SD ruvicha Schellenberg ohayhu opita Kemel.
  - ¡Péva, ñembyasýpe, ndojedisparaiva'ekue! Iinteresante ohai imandu"akuérape Muller ha"eha peteĩ espía soviética.
  - PETEĨ! ¿Abuelo Muller? Ikatu porãiterei upéicha. - Mitãkuña oinupã pe bordillo pe bota talón puku reheve. Yanka oñeñandu michĩeterei, ni ndohupytýi iñamígo jyva. "Ha katu oiméne omba"apove mokõi agencia de inteligencia-pe peteĩ jeýpe".
  - Tuja arandu! Doble jey hetave pirapire ha ndojapói diferencia mba"e frente soldado-pa ndejagarráta!
  Yanka ohetũ ijyva rósa:
  - ¡Soldadokuéra ikatu nemohu'ã! ¿Mba'éichapa ohechaukáta privado-pe, oñemondýiva cañonada orekóva bayoneta huguypaitéva, ha'eha ikompañero?
  Marinka opukavy:
  - Upevarã tekotevẽ reñesirkunsida! Oipe"a riremínte ikalsonsillo, pe soldado ruso pya"e ontende ha"eha peteĩ febrero ha víctima nazismo-gui!
  Yanka ohechakuaa:
  - Mba'épa oikóta ha'éramo antisemita! ¡Mba"eichaitépa opurahéi abuelo Vysotsky! Che ru ypykue oîkuri paralizado, ex médico de plagas, che areko: antisemita antisemita ári!
  - ¡Ugh! Ha nde rehendu koʼãichagua mbaʼe itujáva! Vysotsky iporã ypykuérape guarã, ndaha'éi mitãkuimba'épe guarã!
  Bueno, anivéma refantasia, jagueraha peteĩ auto!
  ¡Oĝuahẽ hendápekuéra peteĩ lujoso taxi privado Mercedes-pegua! Marinka oguapy imponentemente pe cabaña-pe.
  - Ha, guyra'i, eguapy!
  Pe bomba mboguatahára oporandu:
  - ¡Kóva ha'e nde cliente!?
  - Mba'e sentido-pe?
  - Nde ningo peteĩ prostituta!
  Marinka odesnuda vaieterei hatĩ:
  - Mba'éicha piko reñeatreve reinsulta peteĩ kuñakarai noble-pe! Che ha"e Condesa de Tobolsk, ha kóva ha"e che ra"y, vizconde De Bragelonne.
  - Amomba'e nde sentido del humor. Moõpa oho?
  - Casino-pe, "Vy"a Real"!
  Pe chofer oñakãity:
  - ¡Mba"e tiempo riremi roguerahaukáta upépe!
  Pe auto odespega porã, ha oñepyrũ ipu músika kirirĩháme. Marina oporandu:
  - Ikatu jajere Bilan rehe.
  Pe chofer he"i:
  - ¡Nderetĩri piko oĩha tapicha influyente omosarambíva rumor ha"eha gay!
  - ¡Ojoguave verde-pe, ha'ete ku billete cien dólar! - Marinka ombopu peteĩ anillo tatatĩ rehegua pe chofer akã rapykuéri.
  - Ha nde ha'e kuña jugo-pe! ¡Traje fresco! ¡Mbaʼépa ikatu jaʼe Bori Moiseev rehe! - He"i pe taxista ñembosaráipe.
  - ¡Moiseeva! ¡Moisés ñe'ẽgui! Febrero-kuéra ha"e noventa por ciento hovy. Ndaha"éi rei pe expresión: Sodoma angaipa oúva Antiguo Testamento-gui ohaiva"ekue umi judío. - he"i Marinka mbarete.
  - ¡Reikuaápa che ha'eha medio febrero!
  - ¡Upéicharõ medio hovy! ¡Mitãkuimba'e gay! ¡Mitãkuimba'e gay! Heta angirũ iñextraño! ¡Ani retĩ! ¡Mitãkuimba'e gay! - Opurahéi peteĩ prima donna ñe"ẽme, ha katu ohendu promedioiterei, Marinka.
  Pe chofer nopenái koʼãichagua ñembohory rehe ha heʼínte:
  - Oĩpa mitãkuña gay?
  - ¡Lesbo añoite! ¡Péro oĩ heta umíva apytégui! - ombohovái Marinka.
  Ko casino ha"e pe iporãvéva Moscúpe. Tuichaiterei, ojoguáva Palacio de Invierno orekóva decoración rico. ¡Pe edificio voi oñemopu"ãkuri estilo Borroco-pe! Oĩkuri peteĩ guardia paramilitar pe ojeikehápe umi pastor alemán ha umi toro inglés ndive.
  Vladimir oñandu voi algún torpe, omañávo umi guardia yvate oñemonde morotĩ ha morotĩvare. Marinka katu noñemotĩri mba"eveichavérõ, ohechaukávo casualmente pe yvyramáta.
  - Ko mitãkaria"y che ra"y, hoy"u chendive!
  - Multa! ¡Mitãnguéra añoite ndaikatúi oapuesta hetave umi unidad convencional-gui peteĩ jeýpe ha ho"u alcohol a costa del establecimiento!
  Marinka ombotyryry iñakãrague pochýpe:
  - Heẽ, oñemosãingo porãve hoy'u rangue.
  - Ha, upéva iporãiterei! Upe aja, ikatu rejogua peteĩ conjunto entero de chipa.
  Vladimir oguereko peteĩ suma bastante modesto trescientos dólares ibolsillo-pe, ha katu Marinka oguereko cinco mil, ndaha"éi ivaíva peteĩ mitãkuña"ípe ĝuarã ituvakuéra mombyry oĩva millonario-gui.
  Upepete voi Artem oenvidia chupe:
  - Nde ha"e peteĩ "Pinocchio" michĩmi ipirapire hetáva!
  Pe mitãkuña opukavy, ijyva ojejaho"i hũ polvo ha rouge reheve:
  - Mba'épa repensa! ¡Mitã ingenuo! ¡Eiko nde rekove pukukue rejejagarra nde sy falda rehe!
  Pe mitãkaria"y oñakãity mbarete:
  - Katuete ndaha'éi! ¡Tekotevẽ ndete voi regana pláta!
  - Upéva ha'e! ¡Nde centavo tee ovaleve ambue tapicha plátagui! Bueno, oĩ porã, mba"e chipa piko regueraha ndejehegui?
  - ¡Umi cartón ivaratovéva!
  Marinka opukavy:
  - Mávapa peteĩ dólar peteĩteĩ.
  - Heẽ! ¡Añeha'ãta che sistema rehe!
  - Emañamínte, nde, mitãrusu ramo, ndaha"éi oñeme"ẽva"erã ndéve hetave umi!
  Pe casino ryepy iporãiterei, oĩ heta espejo, dorado ha copia umi pintura ojapóva umi maestro herakuãitéva. Mba"e ojoguáva Ermita-pe heta iporãvéva añoite.
  Avei oĩ vaʼekue "bandito peteĩ brazo" ha opaichagua ruleta iñarandu ha oñembojegua porãva. En particular, peteĩ umi gallo oñepinta va"ekue orekóva peteĩ cola isarambíva vidrio omimbipáva reheve ojere, oapuntáva ijyva reheve umi célula orekóva número. Ikatu avei reiporavo pe pavo real pluma apytégui, ojeréva ha okambiáta ikolor. Oĩ avei umi pantalla ruleta electrónica, upépe opa mbaʼe oñembojeheʼa ha oñemomýi pe komputadóra rupive. Heta ambue mba'e! Ha katu pe ojesarekovéva ha"e pe ruleta tradicional orekóva peteĩ tope ojeréva ha peteĩ asa de oro orekóva forma de cráneo.
  Marinka oho hendápe, ombotyryrývo umi chipa de plata:
  - Ha, mitãicha! ¡Rehechápa aimemaha listo añembosarái haĝua! Ikatu reñeha'ã avei!
  - ¡Asegui peteĩ sistema michĩ ha chemba"éva! - Vladimir ombohovái.
  Pe mitãkaria"y oñepyrũ omoĩ apuesta. Oñepyrũvo peteĩ chipa reheve, ¡tereho pytãme!
  Ha"e oreko kuri suerte, ogana pya"e! Upe rire omoambue sa"y ha oapuesta morotĩ rehe, peteĩ dólar reheve. Ogueru hikuái chupe perdida, Vladimir ogueraha un par de sorbo. Amaña che jerére. Pe casino oguereko opa mba'e - ndaha'éiramo pe reloj! Mitãkuimba'e ojeobliga oentrega haguã imba'éva ojeikehápe, ko'ãva ha'e umi norma. Hiʼarive ameʼẽ vaʼerã che selulár umi guárdiape. Péva ojehechaháicha ojejapo ani haguã umi cliente ndoikuaái tiempo ha omombopaite ifortuna. Pe mitãkaria"y ojeobliga onavega haĝua aproximadamente.
  Ñepyrũrã oguereko suerte, upéi sapy"aitépe operde peteĩ dólar, mokõi dólar, irundy, ocho. Ko'ágã oapuesta va'erã hikuái dieciséis, péva ombotovéma umi norma. Pe croupier pytyvõhára, peteĩ hapicha pytã, oñakãity ha ojere, he"iramoguáicha: ¡ejapo reipotáicha!
  Vladimir oapuesta jey dieciséis rojo rehe ha ogana jey peteî dólar. Omokã pe sudor isyvágui ha ojerure peteĩ Coca-Cola hielo reheve.
  ¡Mbeguekatúpe pe mitãkaria"y ipu"aka emoción rehe! Añetehápe ha"e aburrido regana jey haĝua peteĩ dólar opavave oĩva nde jerére oapuesta jave miles, decenas de miles.
  Peteĩ mitãkaria"y fresco peteĩ abrigo de cola-pe, por ejemplo, jepe opa umi prohibición, omonde astilla de oro mil dólares cada uno, ojapo apuesta empinada, oalterna umi ganancia pérdida reheve. Ha katu, ojehechaháicha oreko suerte, upévare pya"e oĩ peteĩ vosa entero de oro chipa ha ojekuaa umi astilla de platino - diez mil parte.
  Vladimir, omañávo hese, oñepyrũ oapuestave umi número individual rehe. En particular, treinta y seis apytégui, ha"e oreko treinta y tres - Jesucristo edad, omoĩvo cien. Pe pelota oveve mbeguekatu, oguejy raẽ veintinueve-pe, upéi osaltá jey treinta y tres-pe! - Guau, pe mitãkaria"y oguereko mbohapy mil dólar y medio. Peteî mitã orekóva doce años-pe guarã: peteî fortuna, ikatu ojejogua peteî computadora portátil de lujo. Ha katu pe aña oisu"u nde apysápe: Nde ru mba"yrumýi itujaiterei, egana pirapire ha ejogua peteĩ Mercedes-Benz pyahu modelo ipyahuvévagui. Reikuaa mba'éichapa reñeñandu ko'ã mba'e rire, ne kompañerokuéra oenvidia va'erã.
  - Mba'épa ojeapuesta va'erã. - Pe mitãkaria"y oñeporandu ijehe.
  - ¡Ñandejára ohayhu trinidad! ¡Eapuesta mbohapy rehe!
  Vladimir ojapo upéva vy"ápe, oapuesta opa umi chipa. Hesa hovy hendypaite.
  Pe pelota ojere, ha káda salto reheve pe mitãkaria"y korasõ opyrũ pya"eve. Ha katu upéi mbeguekatu ha oguejy... mbohapy rupi!
  - ¡Agana! Osapukái pe mitãkaria"y. Ha upe jave ho"a pe pelota ha oho cinco-pe.
  Peteĩ ñe"ẽ vai ohenduka che akãme:
  - Ñandejára ndaha'éi itavy! ¡Ohayhu peteĩ níquel!
  Pe mitãkaria"y añoite, omombopaiteva"ekue ipirapire, hasy ikatu ojoko hesay, ha katu ne"ĩra gueteri oguejy ikyre"ỹ. ¿Mbaʼépa oikóta rejeruréramo peteĩ ne amígope ojerure hag̃ua préstamo umi chipa ha upéi ogana jeypaite interés reheve? Opa mba"e rire, kóva ha"e peteĩ casino, ko"ápe oiko milagro.
  Marinka-pe guarã katu ndohói porãi avei. Vladimir oñani jave hendápe, pe mitãkuña omombo ramoite mil último. Ha"e oĩkuri desesperación completa-pe.
  - Mba'épiko! - Mitãkuña oinupã ijyva yvate gotyo. Umi croupier ojapo gua"u ndoikóiha mba"eve.
  - ¡Aparentemente destino! - Yanka ombohovái py'aguapy gua'u reheve. - ¡Galimo! ¡GOP opyta!
  - Mba épa pe sistema che ahayhuetéva. - Mitãkuña oñapytĩ ipo.
  - Oimeraẽ sistema oñemopyenda tenonderãite suerte rehe! - Artem he'i filosóficamente. - Fortuna ciega - ndaikatúi regana opa ára. Pe pirapire jehupyty peteĩ casino-pe idiferente pegueraha y peteĩ tamiz-pe, upe y peteĩ tamiz-gui oñohẽ nde py guýpe, ha peteĩ casino-pe nde apytu"ũ ojejohéi!
  - ¡Avendéta che ánga Aña-pe ikatúrire agana opa ára! - Marinka osapukái ikorasõme.
  Upe jave, opa mba"e onata umi mitã resa renondépe ha ojejuhu hikuái peteĩ hendápe yvate, yvyty ru"ã ha nieve púrpura ojeipysóva iguypekuéra.
  Peteĩ kuimba"e orekóva treinta y cinco áño rupi, peteĩ abrigo de cola morotĩ ha corbata morotĩva ojekuaa umi mitã renondépe voi. Ha"e oguereko peteĩ jesareko jepivegua"ỹva ojekutu ha hova morotĩ ha ipire hũva. Omañávo umi mokõi mitãrusu doce año orekóvare, opukavy mborayhúpe, ha katu hesa opyta ro"ysã, ha"ete ku omimbipáva acero-gui.
  - ¿Mávapa pende apytépe ovendesékuri pene ánga Añape?!
  Marinka ombohovái:
  -CHE! Ha nde katu Satanás!
  Pe kuimba"e opukavy tuichavéntema.
  - Nahániri! Che ha"e Arfaón, peteĩ Lucifer diputado-kuéra apytépe. Che añeespecializa juego de azar-pe.
  - Nde! - he'i Marinka. "Aimo"ãkuri umi demónio ndoikóiha".
  - Ha Ñandejára?! - Pe corbata morotĩ "caballero" orekóva Drácula ra"anga oñepyrũ omombo peteĩ color huguypaitéva.
  - Ha pa'i kuéra oinventa péva; ogana haguã pirapire! - Marinka ombohovái pya"e ha jerovia reheve.
  - ¡Lógico! Péro oĩ guive sombra, upéicharõ oĩ tesape! Ndaha"éiramo jepe la Biblia he"íva.
  Yanka oarriesga ombotývo pe kirirĩ:
  - Ha mba'épa reipota orehegui.
  Ha"ete ku oñembohorýva pe demónio:
  - ¡Ndaha'éi che! Péro haʼete ku reipotáva peteĩ mbaʼe orehegui. En particular, ko mitãkuña encantadora katupyryeterei ha"etévaicha peteĩ adulto-pe.
  Marinka otĩ, ojekuaa peteĩ rubor ijyva ári:
  - Upéicharõ, ¿reikotevẽ che ánga?
  Arfaon opukavy desprecio reheve:
  - Nde mba'e?
  - Che!
  Pe demónio ombohovái manso exagerado reheve:
  - Katuete ndaha'éi! Oĩ peteĩ número incalculable de alma, voluntariamente térã mbaretépe, oikeva"ekue ñande poguýpe, ja"eporãsérõ, miles de millones de millones opa mundo-pe! Umíva apytépe oime umi santo canonizado, papa ha patriarca ortodoxo. Mba"épa pe ánga ñandéve ĝuarã: algún tipo de mitãkuña promiscua opatava ñanendive mbovymi década rire taha"e ha"éva. Ha emeʼẽ voi chupe peteĩ rregálo ivaliosoitéva.
  Marinka oñeofende, péicha golpe iorgullo-pe:
  - Upéicharõ che ánga ndovaléi mba'eve!
  - Remoĩ ramoite ramo peteĩ remate interuniversal-pe, upéicharõ heta oĩta upépe peichagua mba"eporã. - Arfaon odesplega umi ijyva ipire hũva.
  Pe mitãkuña opukavy ñembohorýgui:
  - Mba'ére piko orerenói hikuái upérõ.
  Arfaon oveve yvate, ipepo ojekuaa hapykuéri:
  - Emombe'u chéve, ndegustápa reñembosarái?
  - Oje'ehaichaite! - Marinka ovy"aiterei.
  - Ha ejapo peteĩ apuesta?!
  - ¡Ijeheguiete! Máva piko ndohayhúi kóva!
  - Upéicharõ, ñande aña avei ñandegusta javy'a. Upévare roikuave'ê peême ko apuesta. Regana ramo, rehupytýta peteĩ jopói ivaliosoitéva: regana ramo oimeraẽ juego de juego, reperdéramo, rehóta infierno-pe. Ha katu ndaha"éi oporomondýiva, peimo"ãháicha, ndofreíri hikuái avavépe tata reheve, ha katu avei ndaha"éi iporãitereíva, ko"ýte umi iñakã kangývape ĝuarã.
  Marinka oñembopy"apeteĩve:
  - Mba'eichagua apuesta?
  Pe aña ojere ijehe ha he"i:
  - Rombohasáta ambue universo-pe, peteĩ mundo-pe aproximadamente nivel nde Edad Media ñepyrũme. Reconsegui ramo reikove ha rehupyty peteĩ posición yvate, rogueru jeýta ndéve, ha katu remanóramo, rehupytýta infierno local-pe ha nde destino odesidíta Satanás ambue universo-gua.
  -Mba'épa oikóta chehegui rréina? - He'i mitãkuña'i ñembosaráipe.
  - Upéicharõ rehupytýta peteĩ jopói hepyetereíva! ¡Epensamína upévare! - Pe aña jyva tuicha ha omimbipa.
  - Mba'épa oî ñapensa haguã! ¡Aime de acuerdo! ¡Katuete ajagarráta pe riesgo!
  Yanka ointerveni:
  - ¡Ndahejamo"ãi che angirũme añónte! ¡Aveveta hendive! Avei, peichagua jopói ndojapomo"ãi avei chéve mba"eve.
  Arfaón tuichavéntema, ipepo oñepyrũ omimbi peteĩ perla sy ryruicha kuarahy"ãme.
  - Ha reipotápa? ¡Iporãve! Mitãkuimba"ekuéra omoĩ jepi dinamismo ko proceso-pe.
  Marinka ohechakuaa prudentemente:
  - Ha jahupyty ramo pe jopói, ñañembosaráita ojuehe!
  Pe demónio oñakãity hatã.
  - Ha katu kóva ha"e peteĩ mba"e nderejapoiva"erã. Peteĩ perdida de tiempo. Upe aja, emoañete jey - ¿reimemapa listo oñeha'ã haguã?
  - Mil veces si! - Mitãkuimba"e ha mitãkuña he"i peteĩ ñe"ẽme.
  - Upéicharõ jaha!
  Oho mboyve pya"e umi espacio ojekuaa"ỹvape, Yanka ha Marinka omaña peteĩ último jesareko pe casino rehe. Peteĩ mitãkaria"y oguerekóva peteĩ abrigo de cola, omombo rire peteĩ montaña de oro ha astilla de platino, osapukái histéricamente. Omotenonde umi guardia establecimiento vy'apavê ilusorio.
  - ¡Ambue cliente Satanás rehegua! - Yanka he"i ñembyasýpe.
  - ¡Ejeasegura ani haguã ñamohu"ã infierno-pe! - Marinka opredese, ombotyryrývo iñakãrague hendýva.
  Mitãkuimba"e ha mitãkuña ojejagarra peteĩ torbellino ha sapy"ami rire ojejuhu mbyjakuéra apytépe. Mba"eichaitépa iporã opa mba"e, pe número inmensurable de diferentes luminarias, pe fabuloso esplendor. Yanka ha Marinka omaña opa hesa reheve, ndaikatúigui omaña mombyry, ha"e peteĩ milagro añónte: ¡peteĩ número incontable de joyas deslumbrantemente chispeantes ojejapóva material fantásticamente iporãvagui! Ni peteĩ ñemoha"anga ojehecharamovéva yvypóra ñe"ẽme ndaikatúi ohechauka ni peteĩ mil parte ko"ãichagua magnificencia-gui.
  - Ni peteî efecto especial peteî blockbuster estadounidense ikatúva oñembojoja kóva rehe. - Mitãkaria"y ohechakuaa. ¡Peteĩ mba"e añetehápe ojeguerovia"ỹva!
  Pe mitãkuña he"i ñembosaráipe:
  - ¡Ajotopa hetave milagro hechapyrãva! Por ehémplo, pe canguro de óro orina jave, ¡osẽ umi gláxia umi rríogui!
  - Mba'ére piko reñe'ẽ! ¡Ani remboguata pe tormenta de nieve!
  Yanka omboty hesa. Heta planeta colorido, forma ha entidad maravillosa ojere hi"ári. Upéi sapy"aitépe opa mba"e okañy, ha pe mitãkaria"y ha mitãkuña ojejuhu kapi"ipe.
  Peteĩ ysyry aire fresco oinupã che rova, che py opoko porã yvýre. Yanka ohetũ hesa ñemondýigui:
  - ¡Oiko! - He'i oryrýi.
  Marinka escépicamente (mba"e mitãkuña vai) he"i:
  - ¿Reime seguro ndaha'eiha kóva ñande mundo?!
  Pe mitãkaria"y oapunta ikuã yvate gotyo:
  - ¡Emañamína yvágare!
  Mitãkuña ohupi iñakã. Añetehápe oĩ mbohapy tesape hendýva hi"ári peteĩ jeýpe, hovy, hovy, pytã. Pe yvága voi ha"e naranja, opa mba"e ojehecha grotesco ha magnífico. Hi"aguĩ upégui okakuaa yvyramáta ka"aguy añetegua, ojoguáva umi oĩvape Yvýpe umi trópico-pe ha al mismo tiempo ojehechakuaa iñambueha. Pe hogue voi ha"ete omimbivéva peteĩ tono predominantemente púrpura reheve. Pe tiempo voi, jepe umi mbohapy "kuarahy", ndaha"éi particularmente haku, ñanemomandu"áva setiembre ñepyrũ kuarahy"ãme.
  Marinka okliká iñe"ẽ ha he"i:
  - Iñextraño umi ka"avo ha"eha tropical, ha katu ho"ysãve oĩva"erãgui tropical-pe.
  - Ikatu ha'e pe invierno local! - Yanka opropone. - Ro"y jave India yvate gotyo: péva ha"e haimete pe clima.
  Pe mitãkuña omoneĩ:
  - Ikatu mba'e! Ndaupeichairamo ajepy"apyva"erãmo"ã. Ha pe temperatura iporã, ha"ete ku jaiporavóva peteĩ tenda clima iporãva. Añe"ẽ hağua hekopete: Ndachegustái umi escarcha ha nieve pypuku re"ahápe nde akã peve. Invierno ohasava"ekuépe haimete chemohu"ã.
  - Nde ha"e peteĩ pollito ruso ha ndaha"éi va"erã ro"ysã!
  - Che areko peteĩ mezcla tuguy africano rehegua, ¡ndapehechái piko mba"éichapa che iñypytũ! - he"i Marinka ñembosaráipe.
  Pe mitãkuña iñakãrague morotĩ tatatĩva añetehápe oñembopiro"yeterei, ha pe bronceado opyta sorprendentemente persistente hese.
  Yanka, peteĩ mitãkaria"y iñakãrague morotĩva orekóva rasgo facial perfectamente regular, ha"ete ku peteĩ cartel Hitler Jugent-gui, haimete oñedesvanece ibronceado verano-pe, otĩ:
  - Ha, oĩ porã, nde ha"e che ahayhuetéva Marinka. Ndaipóri mba"everã ñañe"ẽ vai ñande ro"y rehe.
  Pe mitãkuña oinupã pe mitãkaria"ýpe ijyva ári:
  - Kóva ha'éta mbo'epy ndéve guarã. Upe aja, ñapensamína moõpa jaha vaʼerã?
  Yanka oikytĩ iñakã rapykue:
  - Mombyry ka'aguýgui, kóva ha'ete ku ndaha'éiva vírgen tenda mba'eveichavérõ. Ñasẽ tapére, upéi tapére ha tavayguakuéra gotyo.
  Marinka oguenohẽ peteĩ cigarrillo (oguereko peteĩ jepokuaa vai) ha ogueraha peteĩ arrastre.
  - ¡Jaha plena velocidad-pe!
  Mokõivéva omýi pe ha"etévape chupekuéra peteĩ línea recta. Pe mitãkuña opukavy vy"ápe ha he"i:
  - Jajejuhúramo Edad Media ñepyrũme térã yma guare época-pe, mboyve ñane mba'ekuaa reheve, ndahasyimo'ãi jajagarra peteĩ posición de liderazgo sociedad-pe!
  Yanka, oikuaávo ko mba'e, ombotove:
  - Ha"ete ku primera vista-pe añoite. Añetehápe, ñaimo"ã ñantendeha computadora ha jajepyso umi programa-pe, ha katu mba"épa añetehápe ome"ẽ ñandéve kóva? Pe sientífiko ikatupyryvéva jepe ndaikatúi ojapo peteĩ komputadóragui peteĩ hácha.
  Marinka opukavy:
  - Heẽ, electrónica ndaha'éi nde elemento. Ha pe pólvora trivial rehegua. Rejapóvo upéva, ikatu ipuʼaka ko múndo tuichakuére.
  - Reikuaápa voi mba'éichapa ojapo hikuái.
  - ¡Elementario! Azufre, carbón, juky!
  - Mba"épa umi proporción, además mba"épa pe carbón, oikuaa hikuái, ha katu azufre rehegua... Ndojeguerekói oparupiete.
  Marinka ohechakuaa:
  - Ikatu jaju peteĩ mba'e ovalevéva! Por ehémplo, ¡peteĩ ballesta!
  - ¡Reikuaápa voi mba'éichapa ojejapo diseño!
  - Akopia umi resumen Edad Media rehegua ha heta mba'e aikuaa! Ha en general, tekotevẽ relee ciencia ficción. ¿Peimo"ã piko sa"i ojehai hague aranduka peteĩ tapicha moderno ojejuhúha Edad Media-pe, ha upéicha, por regla general, pya"e ojupi escalera de carrera-pe.
  Pe mitãkaria"y ñembyasýpe he"i:
  - Kóva ha"e fantástico. Oĩ voi peteĩ haku aparte-icha: ¡peteĩ aventura histórica! Ha katu umi héroe upépegua oreko kuri suerteiterei, térã ha"ekuéra oficial fuerzas especiales-pegua, ha ore ha"e mitã simple. ¿Mbaʼépa ikatu jajapo ko múndo ipyʼahatãvape?
  - Ha, ndaha'éi mitã común mba'eveichavérõ! Por ehémplo, ikatu jajapo peteĩ mbaʼe peichagua! - Mitãkuña oguata ipo ári, ombotyryry ipy tuicha ha musculoso, oñemonde sapatu talón yvate reheve.
  - Upévare ñamohendava"erã ñande stand ha jahechauka actuaciones. - Yanka omboty hesa.
  - Mba'épa ndaha'éi pe idea ivaivéva. Mbói Gorynych, mbói Gorynych, mbói Gorynych peteĩ hooligan! ¡Oike ore puévlope ha omoñepyrũ peteĩ stand! - Marinka opurahéi, otira umi talón forjado.
  Yanka oguata avei ipo ári, ojapo katupyryvéva Marinka-gui. Upéi he"i ñembyasýpe:
  - ¡Ndereikuaái! Nemandu'ápa mba'éichapa umi novela Kir Bulychev-pe. Alice ha Pasha opa peteĩ planeta medieval-pe ha avei oguata ipo ári, ha katu mboýpa ohupyty hikuái? ¿Oikópa umi ermáno conejo-gui rréi?
  - Kir Bulychev ohai edad de jardín de infantes-pe guarã, ha ore kakuaáva. Jepe, añe"ẽ hağua hekopete, peteĩ mitã simple ohupyty haĝua peteĩ posición yvate Edad Media-pe... ¡Honestamente naimandu"ái upévare! Che remiandúpe, pe mitãkaria"y araka"eve ndoikóikuri chugui mburuvicha guasu. Jepe mbaʼépa heʼise pe demónio heʼívo peteĩ posición yvate? ¡Opa mba'e niebla!
  Yanka oñemondýi sapy"a:
  - ¡Guau, emañamína mba'eichaitépa tuicha pe oruga, ipukúva mbohapy metro! ¿Rehosépa peteĩ óra pukukue hese?
  Marinka oñakãity:
  - Mba'e rehe piko reñe'ê! Ha'e ningo venenoso!
  Mitãkaria"y ojapo peteĩ hova:
  - Ojejohéiramo jepe, venenoiterei! Ani rekyhyje mitãkuña!
  Marinka opukavy pochýpe:
  - ¡Ekirirĩ, brat! ¡Ikatu oĩ tigre koʼápe! Térã umi dinosaurio jepe, pórke kóva haʼe peteĩ múndo idiferénteva! En general, vy"apavẽ: nde ha che ha"e umi tapicha peteĩha jajuhúva ambue universo-pe!
  -Reime piko seguro?
  - Oveve piko Gagarin Marte-pe? - Pe mitãkuña opukavy sarcásticamente.
  Yanka opukavy:
  - Katuete ndaha'éi, ha katu...
  - Mba'e, ha katu!
  "Oiméne ndahaʼéi ñande pe primero umi demónio ohaʼãva hendive koʼãichagua juego. ¿Mbaʼére piko nde ere ndaikatumoʼãiha oñepyrũ peteĩ disputa peichagua ótro hénte ndive?
  Marinka ojere ipy rehe ha ombohovái ñembosaráipe:
  - Teóricamente ikatu! Ikatu ambue oligarca oparticipa Satanás ñembosaráipe. Opa mba'e rire, ko'ãichagua capital colosal oñemoheñói literalmente mbovy jasy mbytépe.
  - Heẽ! - Yanka oñakãity. - Jaipyhy, techapyrãramo, ñañembosarái bolsa de valores-pe. Pejeruréramo Lucifer-pe peteĩ talento especial de previsión, ikatu pehupyty hetave un millón de dividendo. Heẽ, ¡un millón, heta mil millones!
  Marinka, oinupãvo italón umi ita"i ári, opukavy:
  - Ko'ápe reñe'ẽ añetegua!
  Pe mitãkaria"y oisu"u ijuru oguerekoramoguáicha henondépe peteĩ cuchara helado hepýva. Ha"e he"i kyre"ỹme:
  - Upévare aheka kuri internet-pe pe famoso default 1998 rehegua. Dólar ojupi seis veces diez días-pe. Upéi mokõi semánape oguejy seis vése, upéi irundy vése ojupi. Umi oadivina porãva heko ogana catorce mil por ciento ganancia neta peteî jasýpe. ¡Ndaikatúi ni regana upéicha heta mbaʼe redrogávo! - Kuimba'e arandu aire reheve, he'i Yanka.
  Mitãkuña ogueraha hogue ikuãme. Omondoro, oñandu pe superficie suave ha áspera ijyva reheve, ambue lado-pe ha"e lisova ha ro"ysã.
  - Heẽ, eternidad infierno-pe: araka'épa oĩvéta, ha katu viru oñeikotevẽ ko'ágã!
  - ¡Ndaja"emo"ãi pe perspectiva pe pekador okakuaataha infierno-pe! Che ndaenvidiái umi ateo-pe, ndaipóri avave oñemoĩva hesekuéra.
  Yanka oinupã ipy pe ita rehe, sapy"aitépe otyryry ha okororõ peteĩ ñe"ẽ hũme. Upéi ojekuaa docena de pies ha ha"e oñani, pya"e ojupi peteĩ yvyramáta mombyrygua tronco ári ojoguáva abeto-pe.
  - Che añeporandu mba'e familia-pa ha'e. - Yanka oñeporandu ijehe.
  - Kure artiodactils! - he'i Marinka ñembosaráipe. - Ha katu, umi ateo rehe, ikatu oreko razón, upévare, ¿reime seguro kóva ha"eha pe aña, Satanás diputado?
  - Ha'e voi he'i upéicha! Ha ojehechaháicha ndaha"éi peteĩ tapicha, umi tapicha nodesarrollái pe tecnología ombohasa haĝua umi karia"ýpe umi mundo orekóvape mbohapy kuarahy!
  - ¡Kóva katuete ndaha'éi peteĩ tapicha! Ha katu máva piko ikatu ogarantisa kóva ndaha"eiha peteĩ representante peteĩ súper civilización-gui, opukavy umi superstición humana rehe, simplemente oñembotavy peteĩ demonio ramo! - Marinka ohupi itono.
  - Ojogua piko añape? - Mitãkaria"y opyrũ hesa.
  - Upéva ha'e! Pe súper carrera ojevy"aiterei hína. - Osapukái pe mitãkuña.
  - ¡Mba'eichaitépa peteĩ suposición completamente lógica! - Yanka omoneĩ voluntariamente. - Mávapa ñande apytépe ndoikoséi aña! Sapy"ánte che képe asoña che ha"eha peteĩ demónio! ¡Reñepyrũ rejupí nde akã ári ha resapukái! Ha upéi remboveve nde po ha ojekuaa yvágape peteĩ palacio. ¡Iporãiterei ha iporãiterei!
  Marinka ohechauka ikuãme kavara ha ohendu:
  - ¡Oñeñandu oĩha omañáva ñanderehe!
  Yanka oñeñangareko hese:
  - Ikatu iporãiterei, ha katu emañamína, tape hi"aguĩ! ¡Opytáma michĩmi ojeho haguã!
  Pe mitãkuña ovy"aiterei, o"endereza umi hombros anchos ndaha"éiva kuñakaraiicha:
  - Heẽ, ahecha avei! Ko'ágã opa ko'ã incertidumbre opata. Ikatu jajedeclara ñandejehe tupãha!
  Pe mitãkaria"y opukavy desprecio reheve, oñakãity, oñapytĩ ijyva:
  - ¡Ha'e corny! Peteĩ extraterrestre oúva tenonderãgui oñeimagina ha"eha peteĩ tupã, jepémo kóva ha"e peteĩ tropo Hollywood-pegua bastante común. Por ehémplo, ojukase hikuái peteĩ lánsape. Ha katu tekotevẽ gueteri ha"e peteĩ idiota completo rejogua haĝua peteĩ camisa simple correo de cadena-pe. Che ndaha'éi aimo'ãva umi tapicha ko'ápe upéicha tapykuépe.
  - Ha'ekuéra piko tapichakuéra? Ikatu oĩ cangrejo. - Pe mitãkuña opukavy.
  - Térãpa umi macaco? Che nda"aimo"ãi upéicha, jepe ikatu oimeraẽ mba"e!
  Pe mitãkuña ombopya"e ipy"a, ha upéi osẽ hikuái pe tape adoquines-pe. Yanka oisu"u:
  - ¡Por lo menos algún tipo de civilización!
  - Ikatu péva iporãve haguã! Añetehápe, alee pe lívro. Upépe, peteĩ paracaidista aéreo oike Nerón palacio-pe, ha mba"éicha piko odispara hese peteĩ RPG. Maymáva ho"a ijyva ári, oimo"ã ha"eha Júpiter. - Marinka omombo ipo yvate gotyo.
  - Ikyre'ỹetereíva!
  - Upévare oisãmbyhy Nerón rendaguépe, omopyenda idinastía imba'éva ha oho campaña-kuérape. Peteĩ película de acción divertidaiterei. Upéicharõ, ¿mbaʼére piko nañamondýiri pe rréi upepegua?
  Yanka ombotove:
  - Jaguerekópa umi RPG?
  - ¡Ndaipóri ni peteĩ celular! Umi mba"e vai oipe"a mombyry pe casino rokẽgui. Che apresenta; mba"eichaitépa ojepy"apy che tuvakuéra cherehe.
  - Che mba"éva ojepy"apýta avei, ha katu... Kóva ha"éramo peteĩ universo iñambuéva, upéicharõ ikatu pe tiempo oho ambue hendáicha ko"ápe!
  - Nahesakãi pya"eve térã mbeguevénte. Ikatu jajevývo, ohasáta siglo ha ndajahechakuaamo"ãi ñane planeta. - Yanka opropone.
  Marinka omoneĩ:
  - Ikatu umi demónio téra petet súper raza oikove are. Ikatu voi haimete opave"ỹva, ñandeichaite, tapicha orekóva ñane ánga tee. Ha ohasáramo heta tiempo... ¡Iinteresante voi mba"éichapa iñambuéta ko mundo!
  Yanka opukavy hatã:
  - Yvypóra oguereko posibilidad bastante decente omanóvo cataclismo-pe. Ikatu umi hénte oñehundíta ijehegui.
  Marinka he"i py"aguapýpe:
  - Heẽ, yvypóra reko mombyry oĩ peteĩchaguágui. Tetãnguéra hekosãsóva hetakue ojupi irundy jey ha mbyte oñepyrũ guive sa'ary XX. Okakuaa ohóvo separatismo ha nacionalismo. Oje'eva'erã gobierno ruso moderno oñekomporta mbykymi. Omoinge rangue Osetia ha Abjasia icomposición-pe, ojapóvo anexión, ohechakuaa hikuái independencia. Mba'ére piko rejerure omokyre'ÿ haguã separatismo? Sa"i jaguerekoha separatista ñande mba"éva, tenonderãite umi república Cáucaso Norte-pe. Hetave ohóvo umi extremista religioso, ha naiporãi remoñepyrũ tata ambue tapicha rógape nde mba"éva hendy jave.
  Yanka omoneĩ:
  - Añetehápe, Abjasia ha Osetia del Sur oikóta voluntariamente Rusia retãme. Mba'ére piko nañambohováiri ko'ã tetã rembipota? Avei, naturaliterei Rusia okakuaa ipypukukue. Ñepyrũrã, Rusia ojagarráta ko Yvy, ha upéi ko universo tuichakue. Amoñe"ẽ peteĩ haihára internet-pe, ha"e peteĩ karai tuicháva, ohai directamente:
  Umi eslavo ipuʼakavaʼerã ko múndore,
  ¡Ha katu pe korasõ reheve, ndaha"éi ñorairõ nuclear reheve!
  Ñameʼẽ hag̃ua peteĩ ehémplo tuichaitereíva ha ñane ermánoicha,
  Ha oiko chugui peteĩ tetã invencible!
  Ha umi mburuvicha ko"áĝagua Rusia-pegua oñekomporta umi truco ky"a michĩmívaicha, ha ho"upa umi petrodólar oñohẽva"ekue tetãme añoite!
  Marinka pomposamente, oñapĩvo umi puño ndaha"éiva mitãicha, ohechakuaa:
  - Agana rire heta viru, ikatu che voi oiko chehegui Rusia ruvicha. Ha pemosarambi opavavépe!
  - Reikuaápa mba'épa ndehenóita umi ne opositor político-kuéra?
  - Mba'éicha?
  - ¡Pura iñakãrague morotĩva!
  - Sa'i oikovéta kuri péva rire! - Marinka oñapytĩ hatãiterei ijyva ha ojekuaa ipópe umi vena púrpura. "Che ningo peteĩ mitãkuña aña, che arma, kóva ha"e peteĩ orden".
  - Mba'épa pe temiandu, mba'eveichagua adorno'ỹre! - Oñembotavy, he"i Yanka rima-pe.
  Pe tape ojejaho"i umi ita"i okororõva ipy guýpe. Upéi Marinka ohechakuaa peteĩ mymba ndaha"éiva jepiguáicha. Ha"ete ku peteĩ cocodrilo ikyráva oñembo"ýva ipy rapykuéri. Mitãkuña he"i iñe"ẽmbegue:
  - Amoñe"ẽ peteĩ mba"e ojoguáva peteĩ aranduka biología rehegua. Kóva ikatu ha"e peteĩ Alosaurus.
  - ¡Ani repensa! Ejeasegura ani haguã ojekuaa nde ha'eha carnívoro.
  Ha"ete ku ombotovéva pe mitãkaria"y ñe"ẽ, pe mymba oisu"u peteĩ helecho rakã hũ ha oisu"u.
  - Nahániri, ha'ete ku ha'e herbívoro! - Yanka ohechakuaa.
  Pe mitãkuña opyta okirirĩ. Omaña rei ijerére, oñakãity ha oveve hesa.
  - ¡Ikatu ko'ápe oĩ avei tiranosauro! He'i hikuái oguahêha velocidad cuarenta a cincuenta kilómetro por hora peve.
  - Ha katu operde gueteri hikuái mymba okambúva ha primate-kuérape, he'iséva ñandéve! - Yanka ovy'a. - Ñañemomombyry chugui. Peichagua mymba ikatu voi omopẽ kangue.
  - Ha che apercose chupe! - Marinka he'i. Mitãkuña oñemomýi pe dinosaurio gotyo. Pe especímen tuichaiterei, haimete cinco metro. Marinka ha"ete ku oarriesgáva tuicháva.
  Ha katu, pe "cocodrilo" orreacciona py"aguapýpe pe mitãkuña apariencia rehe. Oisu"u hogue ha opukavy. Marinka ohetũ mymba ryru.
  - Mba'eichaitépa nde tuicha! Peteĩ monstruo-nte. Peteĩ creación hechapyrãva naturaleza rehegua. Térã pe Ñandejára local, añeporandunte mba"éichapa ha"e.
  Pe cáscara oñeñandu kangueicha, pe superficie ojepoli. Pe mitãkuña ovy"a ohetũ ha opoko hese. Marinka oinupã peteĩ pareja-pe, peteĩ jey. Pe dinosaurio opukavy sapy"a ha ojere ha oñepyrũ oguata mombyry. Jepe ipohýi, umi irundy ipy rapykue ha mokõi ipy tenondegua ojapo sa"i tyapu notablemente. Pe mitãkuña oñesorprende:
  - Heẽ, kóva ha"e peteĩ karai iñextraño! Che añeporandu mba"éguipa okyhyje?
  Mitãkuña osẽ jey tape rehe, Yanka oguata ijykére. Pe mitãkaria"y oapunta ikuãme.
  - Ko'ágã jahecháta tapichakuérape.
  - Nde piko reime seguro?
  - ¡Cien por ciento!
  Mitãkuimba"e ha mitãkuña ohasa pe cerro ha osẽ okápe tape guasúpe. Ha añetehápe ojekuaa henondépe kuéra peteĩ caravana. Heta docena de guerrero omboguata hína kuri cincuenta persónarupi, ha avei mymba ojoguáva umi kaméllo blindado-pe. Yanka osẽ osẽ ha osapukái:
  - Maitei nativo-kuéra!
  Marinka ojekuaa iñaranduveha:
  - Emañamína tavayguakuérare.
  Añetehápe oñemoĩ fila-pe peteĩ kolúmnape, oñeñapytĩ ipópe peteĩ póstepe, ha hetave ijapytepekuéra kuña ha mitã. Medio desnudo, ojehecha látigo rastro hete ipire hũvape. Yanka ohechakuaa:
  - ¡Ko'ãva tembiguái!
  - Upéva, roñani!
  Ha"ete ku ojehechakuaáva avei chupekuéra, heta jinete jagua tuicháva ha densamente ojejaho"íva ári seis jagua reheve pya"e oho hapykuéri. Marinka oñemotenonde, ha katu Yanka opyrũ.
  - Eha'arõ, ikatu ñanegosia hendivekuéra.
  - ¡Ekañy nde idiota!
  Yanka pya"e, oestudia peteĩ mbo"ehao circo-pe, ha"e oreko entrenamiento físico porã. Péro umi jagua tuicháva orekóva silla ndokarrea vaive umi kavaju primera klásegui. Pe mitãkaria"y oñandu completamente indefensión umi ipy ipoderósova renondépe. Aparentemente ko'ã karai oreko experiencia decente ojagarrávo tembiguái okañýva. Oñehendu peteĩ silbato ha ojejokua pe lazo lazo pe mitãkaria"y akãre. Yanka oryrýi ha ho"a, haimete operde conciencia pe ñemondýi hasývagui. Marinka katu osegi oñani. Ojagarráma hikuái chupe, ha"ete ku michĩmive ha pe lazo omopẽtaha ijajúra imbaretéva.
  Sapy"aitépe oñehendu peteĩ tyapu, algún sapukái iñextraño, ojoguaitereíva peteĩ león ruido-pe. Ha"ete ku omondýiva umi jaguápe, opyta sapy"a ha oñekongela.
  Pe kavaju arigua ruvicha, ibarba morotĩ ha iturbante reheve, omaldesi vy"ápe:
  - Mba'e piko oiko ndehegui!
  - Kóva ha"e peteĩ chamán tuicháva ñe"ẽ, ndaha"éi va"erã reike.
  - Ko mitãkuña iñakãrague morotĩva ha"e presa valiosoiterei. Peteĩ cachorro ndaha"éi suficiente chéve ĝuarã.
  Yanka oryrýi ha ojegueraha tendota gotyo. Ohupi pe mitãkaria"ýpe ijyvagui, omañávo hese:
  - Ha'ete ku peteĩ extraño. ¿Rentende piko ore perra?
  Yanka-pe ha"ete ku peteĩ kuimba"e ojoguáva árabe-pe oñe"ẽva ruso. Pe ñemuhára oinupã pe mitãkaria"ýpe hova, hova morotĩ:
  - Heẽ! ¡Ani cheinupã!
  - ¡Eipe'a nde ao! Jaha!
  . MOAKÃHA No 4 rehegua
  Vladimir Kashalotov oñandu emoción ha al mismo tiempo satisfacción: peteî cero ifavor-pe. Pe mitãrusu ojapo peteĩ giro en U ha kirirĩháme oinupã ambue tetralet ijyva ári. Ndahasýi jaike, umi mba"yrumýi ñorairõ rehegua ogalopea umi kavaju pezuña-icha peteĩ galope-pe. Péro oñembokatupyry haʼéramo jepe peteĩ embrión omadureíva pe incubadora-computadora ryépe. Pe momento de concepción guive, oñepyrũ pe entrenamiento oke jave, oñeinterrumpíva umi impulso hasýva rupive, peteĩ guerra especial ha cósmica-pe. Ha oĩ gueteri falta, umi trayectoria umi tetraleto rehegua, ndorekóiva inercia, ha"égui completamente impredecible. Mitãrusu oity mbohapyve, okañy mokõi jey. Umi pulso oikytĩ pe vacío rupive. Upe jave avei, Vladimir oiporavo upe momento ani haguã ojeregistra umi sistema de vigilancia cibernética, ome'ëva peteî panorama completo espacio ojeréva tetraleto rehe.
  - ¡Pe matriz ogueraha umi foton! - He"i mitãkaria"y filosóficamente.
  Alejandro Magno ehérsito osegi oñembotapykue tapykue gotyo, ohejaʼỹre umi ñehaʼã ojere hese umi flanco guive. Rokossovsky omosarambi hetave ha hetave ñorairõhára, oñeha'ãvo ombohasa pe armada tuichaitéva heta parsec ári. Oguejy densidad formación tropa rehegua, ha ojupi pe rol katupyry individual rehegua. Ko'ápe mokõive lado ojehechauka digno, ohechaukávo aeróbatica ha arte de maniobra. Ha katu umi pérdida tuichaiterei, mas de un millón de barcos estrellas ojehapypáma pe antorcha codiciosa aniquilación-pe. Alejandro Magno operde hína kuri pe ñorairõ, peteĩ superioridad numérica ha tecnología aproximadamente joja reheve, ha"e oĩkuri enemigo ykére. Pe mba"énte hembýva ha"e ojeretira, ojehekýivo ojerévo. Vladimir ohendu grav-link rupive umi tembiapoukapy oñeme'êva umi robot-pe. Oñehendu hikuái optimismo ilimitado, y"uhéi victoria pya"e rehegua. Pe fragata Alejandro Magno-pegua ohupyty heta daño ha ivelocidádo oguejy. Vladimir oñeñandu pochy, hetã operde ohóvo, oikotevẽ ohundi heta enemigo ikatúva. Upéva heʼise orekoha peteĩ elección ogana térã omano hag̃ua. Jepémo ojekuaa oñehundiha heta tetraleto; haimete mba"eve nomoambuéi, ha katu kóva haimete upe heroísmo ijojaha"ỹva tapichakuéra rehegua oñeformáva peteĩ arroyo-pe oityvyróva oimeraẽ mba"e ojokóva. Pe mitãrusu pya"e imandu"a mba"épa ojeperfora hese heta entrenamiento aja. Tekotevẽ ani ojehechakuaa ha repyta umi fila general umi robot-pe. Tuicha hasyve jaike haguã péicha, ha katu pe probabilidad de exposición tuicha sa"ive. Péro, ¿oguerekópa derécho oguapy hag̃ua okápe ko moménto ijetuʼuetereívape? Opa mba"e rire, peteĩ soldádo: oñangarekova"erã oñongatu haĝua tekove, punto mokõiha: ohundi heta enemigo ikatúva. Oî ramo contradicción, péva ha'e tradición, oiporavo haguã a favor mokõiha solución. Ko"ãva ha"e umi norteamericano yma guare: opensave hikuái osalva haĝua ipire tee. Upévare operde Yankees, ha hi"arive, ikangy ipropaganda. Ofalta chupe totalidad ha inclusividad. Ñanemandu"áramo Yvy rembiasakue yma guarére: umi épokape yvypóra oñeñapytĩ hague encadenado peteĩ planeta-pe. Peteĩ múndo ojedividi vaieterei, tekotevẽkuri oñembyaty opa tetã ha pueblo peteĩ puño-pe. Heta império ojerure upéva. Tenonderãite, EE.UU., China, Sociedad Islámica. Ko mundo-gui oiko multipolar ha literalmente oñemboja"o ohóvo, okakuaa ohóvo umi estado independiente, pe separatismo tetã michĩvagui oñekonverti peteĩ obsesión-pe. Hogar común ¡Yvy hendy tata, yvypóra literalmente ho"a hína kuri pe yvykua pypukúpe! Ymave oĩ vaʼekue mburuvicha ipuʼakapáva ombojoajuséva yvypórape. Kóva ha"e, tenonderãite, Alejandro Magno, peteĩva umi comandante ojehecharamovéva opa ára ha tetãnguérape. Ha"e invencible, ha katu providencia ome"ẽse chupe peteĩ tekove mbykyetereíva. Ha upéicha oreko considerable posibilidad, omopu'ã hína kuri peteĩ imperio internacional, oguerúva cultura helénica yvate Asia-pe. ¡Cartago ha Roma yma guare jepe omondo tuicha tributo pe macedonio-pe, pe eslavo ojehecharamovéva, upe época yma guarépe! Alejandro mboyve, Persia Guasu heta mburuvicha guasu poguýpe (ko"ýte Ciro) ohupyty conquista grave, India guive Egipto peve, ha katu pe doctrina: oĩ peteĩ mburuvicha opaite mundo-pe ĝuarã, ha"e pe omoĩ ypyva"ekue tenonde gotyo! Rómape, Julio César heʼi haʼeha peteĩ mburuvicha ko múndo, péro hekove ndahaʼéi ipukúva. César rire, umi mburuvicha guasu apytépe ndaipóri komandánte imbaretetereíva. Pe divino Agustín hasy ha ikangy físicamente, pe carismático Nerón generalmente ivaieterei. Umi mburuvicha herakuãvéva, Diolectano ha Constantino, oñorairõve omantene haĝua pe status quo, opensa"ỹre umi conquista grave rehe. Oĩ vaʼekue ótro general, hoʼa rire Róma. Ko'ãva apytégui, umi tapicha ojehecharamovéva ha'e: Genghis Khan, Tamerlane, Napoleón, Adolf Hitler, Stalin. Genghis Khan osẽ porãiterei. Haimete opaite China, Afganistán, Khorezm ipu'aka ha umi destacamento avanzado og̃uahẽ Rus Ymaguare'. Haʼe oreko vaʼekue posivilida iporãitereíva ogana hag̃ua, avave ndaikatúi oñemoĩ umi soldádo okakuaáva ohóvo ko komandánte iñarandu ha ikatupyrývare. Ha katu jepe hekove ipukúva"ekue umi estándar Edad Media-pegua rupive ndaha"éikuri suficiente conquista mundial-pe ĝuarã. Genghis Khan omoheñói peteĩ dinastía, ha katu ndaipóri avave tuicha ha'eichagua, ikatúva ombojoaju opaite nómada-kuérape. Tamerlane-ichaite avei. Victora tras victoria, peteĩ imperio tuichaitereíva, ha peteĩ división, Timurat ñehundi, ojoavy ta"ýra ha nieto apytépe. Ha ndaipóri sucesor digno. Napoleón ha Hitler, ojagarra rire Europa, omopẽ ijyva Rusia kóntrape. Ñambyasy, Rusia voi ndohupytýi dominio mundial. Peteĩ mburuvicha guasu añetehápe ha"e Stalin, omoambuéva peteĩ tetã analfabeto oguatáva sapatu bast-pe peteĩ poder industrial ipoderoso-pe. Jepe pe ñorairõ víspera-pe, ohupyty omoheñói peteĩ ejército de tanques imbaretéva ha peteĩ flota de aviõ tuicháva. Añetehápe, jepe irundy vése iporãve umi tanque ha aviación-pe, URSS ha"e inferior umi aleman-gui movilidad general ejército-pe. Ha pe fusil alemán ningo tuichaiterei ideprovechove. Tuichaiterei mba"e oguereko ko"ápe: mávapa oinupã raẽta. Umi ruso omoñepyrũrire peteĩ ataque preventivo, tuicha pyaʼeve ojegana vaʼerãmoʼã pe victoria. Ha upéi oĩkuri hetaiterei javy ojapova"ekue pe comando soviético. Ojehechákuri chupekuéra detalladamente umi academia moderna, universal-pe, ha oñembo"e chupekuéra mba"éichapa ojehekýiva"erã ko"ãichagua cálculo vai. Ha katu ñorairõ ha"e ñorairõ, especialmente guerra espacial, upépe inevitable cálculo ha víctima vai. Vladimir oreko kuri suerte ko'ágã peve;oconsegui ohundi irundy mba'yrumýi combate ogueraha'ÿre atención ijehe.
  - ¡Oĩta ndéve g̃uarã gaseosa de abedul! Térã ja"e porãsérõ hiperplasmático!
  Umi robot oveveva oescupi umi hotel oporojukáva, oñeha"ã omboyke pe asteroide ha ojejuhu umi voleo de cañón especial reheve. Oĩ umi arma ndorekóiva barril ha ha"ete oñembojehe"áva pe asteroide revestimiento rehe. Koʼápe Vladimir oñeñangareko vaʼerã kuri. Oñepyrũ omýi, mombyryve pe orilla-gui, oñemomombyry umi golpe aniquilación-gui. Ko"ápe tekotevẽ remantene sincronicidad ani haguã rejoavy ne irũnguéra ndive, ha al mismo tiempo tata. Umi robot ha"e robot-nte, ndohechakuaái ojeporuha yvypóra escudo ramo. Pe mitãrusu oñehaʼã oinupã péicha pe plasma osẽ omýivo. Upéva he ise oho hague peteĩ arco-pe, ojekurva ndaha éi yvate gotyo añónte, ha katu avei lado gotyo. Umi tetralet ári, Vladimir oñepyrũ oiporavo ijehegui umi blanco ipyʼaguasuvéva. En particular, peteĩ barco gravedad-magnético. Ikatu avei remboguejy nde suerte ramo.
  Péro upéi og̃uahẽ huʼãme isuerte. Pe campo de fuerza pe blanco tuichavévape oaguanta pe golpe, ha pe sistema de vigilancia okalkula pe salvo ojedispara hague umi robot ovevevagui. Upepete ojere pe barco ha oñemondo peteĩ señal umi mba"yrumýi ñorairõgua apytépe:
  - Mba'érepa oike nde barrera rupive pe enemigo.
  Umi robot ombohovái:
  - ¡Ndojejuhúi káso intrusión rehegua!
  - Ko kásope, ñamopott asteroide rova, jaike umi grieta ryepýpe.
  Peteî escuadrón de robots oike pya'e umi cráter-pe ojekutuva'ekue superficie-pe. Ko situasiónpe, Vladimir ojere vaʼerã ha oho umi ótro áuto rapykuéri. Añetehápe, kóva oreko kuri ventaja, ikatu ohundi umi robot oiporúvo umi curva umi pasillo-pe.
  Bueno, peteĩ mákina ndahaʼéi peteĩ persóna, péro ojehepymeʼẽ avei pláta ha ojepuru unida de combate ramo. Peteĩ tiémpope, pe civilización ohasa peteĩ levantamiento ipeligrósova umi mákina, haimete ohundíva yvypórape. Imperio ojesalva mburuvicha ha'égui peteĩ genio añetegua, ha avei peteĩ paje apoha, León de Poderes ruvicha. Ko peteĩha mburuvicha guasu ruso ko'ãgagua ohupyty ombojoaju Yvy ha omoheñói peteĩ sistema perfecto. Ñepyrũrã haʼe vaʼekue peteĩ mil ojeporavóva, péro mbaʼére piko peteĩ millón oñeformavaʼekue científicamente? Ha"e ohecha raẽ pe levantamiento inteligencia artificial rehegua. Pe komputadóra ipoderosoiterei. Ha katu ohupyty hikuái oinfecta haguã rebelde principal, sistema hiperinteligente, peteî virus especial, especialmente peligroso ha'eháicha dragón.
  Peteî tipo pyahu arma anticibernética tuichavéva: oipytyvõ ombogue haguã disturbio, pero heta millones de personas ojejuka, avei heta miles de millones de computadoras, discapacitado permanentemente. Upe rire oñemoĩ heta mba"e ojejokóva electrónica ñemoheñóipe, ko"ýte, peteĩ robot mba"eveichavérõ ndoikuaáiva"erã ijehegui. Avei, umi modelo oñemotenondevévape g̃uarã, oñeinventa peteĩ lasso ideal - religión. Koʼág̃a umi rróbogui oiko ogueroviáva, ha upévare iñeʼẽrendu umi héntepe. Ymave, religión ha"eva"ekue opio tavayguakuéra mba"éva, ha katu ko"áĝa oiko chugui peteĩ pohã yvypóra rehegua imbaretevévo ohóvo pe apytu"ũ yvypóra ojapova"ekue. Umi robot cualidades de lucha ha pe capacidad de pensamiento creativo oguejy, ha katu tuicha isegurove yvypórape ĝuarã. Upévare ndaha"éi angaipa jaaprovecha ko mba"e. Hiʼarive yvypóra voi oadopta heta mbaʼe pe mákinagui. Techapyrã, apytu"ũ: henyhẽ rire hiperplasma-gui, oñepyrũ opensa pya"eve heta. Añetehápe, umi partíkula hiperplasmática omýi millones ha miles de millones de veces pyaʼeve umi fotóngui ha oactua heta dimensiónpe. Péva oipe'a hokê posibilidad añetehápe fantástica.
  Umi laberinto asteroide-pegua ningo misteriosoiterei, opa pasillo ha"e peteĩ mba"e fantástico. Peteĩ ñembosarái ita iporãitereíva isarambipáva umi murállare, oĩ ojoguáva opaichagua demónio rova deslumbrante-pe. Ha"ete ku oikóva espíritu ko"ã mazmorra-pe. Péva katu en parte oiko, umi forma de vida etérea especial ikatúva omýi mbyjakuéra apytépe. Oĩkuri peteĩ leyenda he"íva ko"ãva ha"eha umi pekador esperanza"ỹva ánga oñemombova"ekue umi espacio interuniversal-pe. ¡Upévare haʼekuéra oĩma ojere ha opa ára g̃uarã!
  Vladimir oapunta pe auto rehe. Amohenda porã ha adispara centro muerto. Umi dimensión medio espacio ojeréva umi robot rehe oî peteî articulación especial ikatúva oñemoinge descarga relativamente ikangy ha oity defensa ha ohundi máquina. Péicha jave, ñehundi ha'éta local ha ambue robot ndohechakuaamo'ãi mba'eve.
  ¡Movimiento ojepracticáva automáticamente, disparo exacto ha oike toro resa ári!
  - Rehecháta - mba'eichaitépa vy'a! Instantáneamente oinupã pe robot - haimete oapunta"ỹre! - Mitãrusu oveve michĩmive. Ko"ápe oĩ ambue "droide", oveve porãiterei pe película "Guerras de las Galaxias"-peguáicha, tekotevẽ avei ojeperfora protección matriz reheve. Péro ikatu avei ojepuru peteĩ pulso mbykymi ojekutu hag̃ua peteĩ persóna isyváre, péro pe intensidad ijyvatevevaʼerã.
  Pe mitãrusu o"caza aja, pe ñorairõ oike ifase clímax-vévape. Rokossovsky omombo irreserva paha ñorairõme, oha"arõ omboty pe lazo ejército macedonio garganta jerére. Ha'e peteî golpe peteî cuchara, orekóva meta ombyatývo guisantes isarambipáva peteî plato ha ohundi voleibol concentrado. Avei, umi enemígo ndorekói tiémpo ojeretirave hag̃ua, hapykuéri oĩ umi lugár oĩháme hénte Gran Rusia-pe. Alejandro Magno he"i iñe"ẽmbegue:
  - ¡Oguahẽma pe momento crítico! Ha katu ani peñedesanima, pe punto de inflexión hi"aguĩma.
  
  Umi mokõi armada oñorairõ aja pochy frenético reheve, peteĩ batalla mágica ojedespliega ambue subnivel multiespacio-pe.
  Umi paje apoha iñambuéva raza-gua, ha katu oñembojoajúva comando común Gran Rusia ha Santa Rusia opositora rehe, omoñepyrũ ñorairõ ijehegui. Pe apuesta principal ojejapo umi luchador fantasma rehe. Umi ñorairõhára mágico Rusia Marangatu-pegua oñemombo peteĩ tono específico verde esmeralda-pe, ha umi ñorairõhára Gran Rusia-pegua hovy zafiro-icha.
  Mokõive ehérsito tuichaitereíva ojere ojuehe. Umi fantasma oñeforma mini-materia-gui, he'iséva, ikatúva oje'e condicionalmente material oîva energía mágica-gui. Hiʼarive, peteĩ párte pe enerhíagui ojejapo umi reaktor hiperplasma opaichagua rupive. Peteĩichagua mezcla mágia ha tecnología hechapyrãva rehegua. Añetehápe ndaha"éi jepiguáicha pe ñorairõhára michĩvéva ijyvate por lo menos cien kilómetro. Ejército tuichaitereíva, decenas de miles de soldados orekóva heta ñorairõhára heroico. Ha péina ápe umi héroe principal: umi gigante Ilya Muromets Gran Rusia ykére ha Svyatopolk Svyatorossia ykére. Mokõive gigante ijyvate mil kilómetro ha ojupi kavaju morotĩ iporãitereíva ári. Oñemonde armadura omimbipávape, omimbi ha iporãitereíva, umi escudo ári oĩ ita iporãitereíva yvotyichagua. Umi creación magia rehegua oñekomporta naturalmente, Ilya Muromets ojere Dobrynya Nikitich-pe.
  - Bueno, Dobrynya enemigokuéra ha"e pytũmby absoluta. Ndaikatúi regueraha mbaretépente chupekuéra. Ikatu ñamoĩ peteĩ emboscada.
  - Upéicharõ péva ha"e exactamente pe oha"arõva hikuái ñandehegui. Svyatopolk ha"e peteĩ comandante ikatupyrýva. Oiméne ohechakuaa pe ka"aguy yvypóra ojapova"ekue oñemoĩhápe ore soldádo de emboscada.
  Dobrynya ombohovái peteĩ barítono arasunu reheve:
  - Ikatu upéicha, ha katu oî peteî matiz. Oiméne oha'ãrõ ojuka regimiento emboscada-pe.
  - Ikatu mba'e!
  - Ha omondota tropa peteî desvío-pe umi cerro jerére. Ko"ápe pe cálculo oñemopyendáva"erã sorpresa rehe. Añetehápe, umi sérro ijyvate ha haimete ndaikatúi ojeike.
  Alyosha Popovich he"i peteĩ ñe"ẽ ipu (ha"e pytã ha ndorekói barba, orekóva rasgo delicado mitãkuña"iicha):
  - Ko'ãichagua táctica ikatu, pero... Tape hasyeterei, además, umi paje apoha ikatu omanda ani haguã oiko ko'ãichagua riesgo.
  Dobrynya, ombopupu ijyva, ombotove:
  - Umi paje apoha ome e icreaciónpe tuichave independencia oiporavóvo meta. Péva ha"e jepokuaa opa ñorairõ ha ñorairõme, péicha ymaite guive ha aipota ko"áĝa oiko! Avei, ndajaresarái va"erã umi dialéctica ñorairõ rehegua.
  - Ha moõpa rejagarra ko'ãichagua ñe'ẽ. - Ilya Muromets oñesorprende.
  - Kóva ha"e pe programa omoĩva hikuái chepype. Peteĩ especie de curso de marmota perezosa ha gofer mágico. - Dobrynya oñembohory torpemente. "Roimeva"erã listo pévape ĝuarã por si acaso". Amandapáma pe pendiente ojehypýi haguã mbyja haimbe asýva, hasyeterei va'erã pe enemigo ojupi haguã hese.
  Ilya Muromets omoneĩ:
  - ¡Péva iporãitereíta!
  Alyosha Popovich oporandu:
  - Jepokuaaháicha, umi mokõi héroe imbaretevéva oñorairõva"erã, ha katu ndaha"éi umi comandante principal.
  Dobrynya he"i:
  - Ko kásope ha'éta Baldak térã Grobogor. Che apensa añorairõvaʼerãha hendive. Baldak imbareteve Grobogor-gui, ha katu Grobogor ningo ágilve.
  Alyosha Popovich ombotove:
  - ¡Iporãve chéve! ¡Iñaranduve! Umi arte marcial moderno-pe, pe astucia ningo ideprovechove pe fuerza bruta-gui.
  Dobrynya ombotove:
  - Ñagana ramo mba'e vai pytyvõ rupive, upéicharõ ndovaléi mba'everã peichagua victoria. Ñasupera va"erã pe enemigo: peteĩ manera noble-pe.
  Alyosha oisu"u, ombotyryrývo umi rizado de oro:
  - Ndaha"éi piko umi cualidades principales orekóva peteĩ comandante: astuto, meanidad, ñembotavy! Opa mba"e rire, penemandu"áke Suvorov he"iva"ekuére: py"aguasu ombohetave mbarete, ñembotavy ocuadruple!
  - Ndaha'éi Suvorov oñe'êva, sino comandante chino Tsen Ju! Upévare ani rembojoavy umi billetera sapatu bast ndive. - Ilya Muromets ointerrumpi. - Ha mitãrusu héroe Igor Pastukhov oñorairõta. Imbareteterei kyse puku reheve. Ame"ẽ peẽme pe orden pemanda haĝua umi flanco-pe. Ha suficiente charla, tekotevẽ ja"actua heta sólidove. Ko"áğa pe porandu ha"e? Ñaataka térã ñaha"arõ pe enemigo-pe.
  Dobrynya Nikitich he'i:
  - ¡Pe táctica iporãvéva ha'e contracombate!
  - Mba'épa! ¡Ñamohenda ko mba'e!
  Ilya Muromets osapukái:
  - ¡Ko'ápe ha'e ñande ñorairõhára!
  Igor Pastukhov oguata yvýre, omonde armadura de acero ordinaria. Peteĩ karai tuichaitereíva, ha katu oñeikytĩ porãva. Péro ikontrario naikangy avei. Peteĩ ysyry tatatĩ hovy opu"ã pe kapi"ipe encantado-gui ha ojekuaa peteĩ monstruo. Ndaipóri ambue Tugarín Mbói, producto mágia troll ha faun-kuéragui.
  Tugarin Zmey ikyraiterei ha mokõi iñakã ijyvateve Pastukhov-gui. Ikavaju jepe ha"e especial - mbohapy iñakã.
  Alyosha Popovich oñedeprimi:
  - Heẽ, omoheñói hikuái peteĩ monstruo ñane akã ári!
  Dobrynya ombohovái:
  - Oĩ porã, ikyra guive, upéva he"ise ndaha"eiha móviliterei!
  Pastukhov ombojere hova imitãva, ibarba"ỹva gueteri, peteĩ bigote ipire hũnte reheve ha oñakãity:
  - ¡Ani pejepy'apy joyke'ykuéra! ¡Ndafaltamoʼãi!
  Ilya Muromets he"i peteĩ bajo oñemomba"eguasúvape:
  - Ha, trolls, hetaiterei monstruo ombopupu hikuái! ¡Ndaipóri tekove chupekuéra ĝuarã!
  Pastukhov oñesũ ikompañero renondépe: ¡ñañorairõ peteĩ kavaju"ariguaicha!
  Tugarin pe mbói, al contrario, opukavy pochýpe, ohechaukávo hatĩ impresionante. ¡Tuicha jepiveguáicha, ha katu al mismo tiempo hovy ha ijyvyra!
  Oipe'a ijuru ha hendy tata:
  - ¡Oĩta bagels ndéve g̃uarã!
  Mokõive ehérsito pyaʼe voi oñedesplega. Oĩ arquero tenonde gotyo, oĩ orekóva ballesta pohýi, ambue orekóva honda ligero ha katu pya"e odispara! Umi arco tuicháva ningo ipeligrosoiterei, ogolpea mombyry ha ikatu oity umi kavajuʼarigua kavaju ári. Umi arquero oñemonde iñambuéva: oî medio desnudo, musculoso, ambue katu, al contrario, omonde ao rico;ha'ekuéra peteî especie de élite. Umi opáichagua caballero montado-icha, umi estándar literalmente ondula. Umi tuichavéva oreko blindado hũ, oĩ literalmente ojoguáva tanque-pe. Oĩ ñorairõhára oguerekóva irundy, seis ha ocho ijyva jepe. Oĩ opaichagua monstruo opaichagua. Tugarín Mbói oguereko avei ocho ipo, ha ipukueterei, ojere peteĩ pulpo tentáculoicha.
  Oĩ umi oñorairõva oguapýva mamut ári orekóva tórre ha flécha, ambue katu kaméllo ári, péro umi ivaivéva haʼe umi dinosaurio ári. Mbaʼépa ikatu jaʼe peteĩ mymba haʼetévare peteĩ dinosaurio? Kóva ha"e peteĩ monstruo añetegua, henyhẽva mbarete ha pu"akágui, espeluznante ha katu lindo.
  Oĩ hetaiterei dinosaurio, opaichagua ha opaichagua. Umi tuichavéva ohupyty ijyvate diez mil kilómetro, ojehecha Venus tuichaha. Oĩ michĩvéva, ha katu ko'áĝa peve ndaha'éi michĩvéva peteĩ elefante mágico-gui - ha'e Jasy tuichakue rupi. Ndahasýi jaity peteĩ dinosaurio-pe, además pe pire hũ natural rehe, oĩ oguerekóva armadura adicional yvypóra ojapova"ekue oñekoséva hesekuéra.
  Oĩ avei umi dinosaurio real orekóva armadura dorado.
  Svyatogor, Grobogor, Baldak, avei armadura ipirapire hetávape, umi ita iporãva añoite oñeforma dibujo-pe ndaha'éi ka'avo, sino mymba, avei oñomongeta hikuái estrategia ñorãirõ oúva rehe.
  Baldak hova ikyráva opropone:
  - Jaguereko ventaja michîmi papapype. Upéva heʼise reiporu hag̃ua tekotevẽha remombopaite ne mbarete ñorairõme peteĩ jeýpe. Ejaho"i enemigo-pe peteĩ jasy media luna reheve ha embohyru papaicha nde po"ípe.
  Grobogor, hete ipu"akapáva, ha katu hova ipire hũ, hova iñakãrague, ijyva gancho, oñakãity:
  - Nahániri ndaha'éi upéva! Upéva rangue, tekotevẽ reaprovecha pe enemígo ikangyha ha reguereko peteĩ reserva imbaretéva nde pópe pe ñorairõ pukukue javeve. Pe momento decisivo-pe, ñamombota chupe ñorairõme ha ñambyai pe adversario ojehayhu"ỹvape.
  Baldak ipochy:
  - Oguerekópa ventaja oha'arõ haguã?
  - Nemandu'ápa pe parábola oñe'ẽva pe paja omopẽva kaméllo jyva rehe? - oporandu Grobogor. - Rehupyty piko pe moral?
  - ¡Ndaha'éi techapyrã hekopete! Pe paja oity pe columna vertebral pórke yma pe kaméllo okargáma peteĩ kárga pohýi reheve. - Baldak he'i.
  - Upéicha ñande ehérsito ojegueraha ñorairõme peichagua carga reheve, ha upéi peteĩ golpe ipoderósova reserva-gui. ¡Peteĩ héroe ikane"õva ikangyve peteĩ mitã pyahúgui! - he"i Grobogor. - Heẽ, en general, reñembosarái cartas rehe, techapyrãramo!
  - Mandu'a he'i che añembosarái hague.
  - Upéicharõ pe oguerekóva as extra hembýva ogana. ¿Ndahaʼéi piko upéicha?
  Baldak oñakãity ndoipotáigui:
  - Péva reñembosarái jave añoite pe itavýva rehe, ha upéi peteĩ situación determinada-pe añoite. Ñorairõ añetegua oikotevẽ pensamiento concreto. ¡Ndaikatúi ko"ápe oĩ sustitución ni ambigüedad astuto!
  Grobogor ombohovái:
  - Mba'épa ha'e peteĩ pensamiento mokõiha reheve. En general, umi ne pensamiento iñextrañoiterei, peteĩ ikatu oimo"ã nerepensáiha mba"eve rehe.
  Baldak ombotove:
  - Nahániri, che apensa mante! Ha peteĩ plan astuto omadurece che akãme. Añetehápe, pe enemígo ndahaʼéi avei itavýva, ¿ajépa?
  - Pe oimo'ãva ikontrario itavyha, py'ỹive opyta itavy! - Grobogor omoneĩ.
  Baldak ombojere tuichave umi ijyva ojoguáva armario-pe:
  - Upéicharõ upéva che apensa! Ñande enemigo oñeha"ãta oarrasá pe batalla ikatu hağuáicha umi mágo oreko tiempo oconjura haĝua refuerzo adicional ha ombojoja haĝua umi fuerza. ¡Ha'e lógico ñaime haguã de acuerdo!
  Grobogor oñakãity hatã peteĩ hocico amenazante reheve:
  - ¡Ndaipóri objeción!
  - Oĩ peteĩ ka"aguýpe dimensiones curvadas-pe, omantene hikuái peteĩ regimiento de emboscada. Pe enemigo ojeretira vove gua"u térã ñande presión oporomondýiva guýpe, jajapóta peteĩ golpe tuicháva pe enemigo-pe. - Baldak opukavy. - ¡Ugh! Ajapo peteĩ reserva, ndaha"éi ñande, ha katu pe enemigo ñande golpeáta pe emboscada rupi . Kóva ha"e peteĩ táctica típica pe ejército Ilya Muromets-pegua, ¿ndapeikuaái piko!
  Grobogor ojeobliga oñemoĩ hağua peteĩ ñe"ẽme:
  - Heẽ, peteĩ golpe ojejapóva peteĩ emboscada rupive oĩ huguype!
  - Upéicharõ mba'ére piko ndajadesvia pe emboscada. Jajapóta peteĩ giro en U, jajepyso pe cerro ári ha jajejuhúta irregimiento de emboscada-pe oĩva hapykuépe. Peime de acuerdo kóva ha"eha peteĩ táctica iñaranduva.
  Ñainupãta ka"aguýpe ha ñambyaíta umi enemigo fuerza ikangyva.
  Svyatopolk, okirirĩva"ekue pe aldea peve, he"i:
  - ¡Oñehendu razonable! Che voi apensa ko mba"ére Baldak.
  Grobogor oñakãity:
  - Ha enemigo oha'arõramo exactamente péva ñandehegui. Avei, umi cerro, térã ja"e porãsérõ umi cerro, ijyvateterei, ndaha"éi seguro umi dinosaurio ojupítaha hese.
  Svyatopolk opukavy:
  - Oiketa hikuái, ani rejepy"apy! Ñande paje apohakuéra oñangareko ko mba"ére. Ha en general, umi kyhyje perekóva ha"e ingenuoiterei. Pe enemígo ndoikuaái. mba"éichapa oñemonde ñande kavaju, ha mba"épa ñamoĩ umi dinosaurio py rehe.
  Baldak ombohovái:
  - ¡Ko'ápe oĩ hikuái! ¡Milagro tecnología rehegua!
  Grobogor ombohovái:
  - Che korasõ oñandu naiporãiha, ha katu reimo"ãramo upéicha!
  Svyatopolk oñanduuka ikyse puku:
  - ¡Che aipotáve riesgo!
  Baldak he"i jey pe gesto:
  - Ha che avei!
  Pastukhov ha Tugarin mbói oñemoag̃ui. Jepokuaaháicha, káda uno oreko peteĩ kyse pukunte, upéicha pe ventaja oĩva pe número de manos-pe ndoafectái hetaiterei.
  Ha katu Tugarin kyse puku ipuku dos vése rupi ha tuicha ipypukuve.
  Oñorairõvaʼerã yvýre ojepokuaaháicha, ani hag̃ua odepende pe kavaju rehe mbaʼépa osẽta pe ñorairõgui. Mba"eichaitépa peteĩ decisión iñaranduvéva, tove sa"ive umi accidente, porque peteĩ mymba ári, ikatu akóinte rejevy.
  Baldak opropone Tugarin-pe:
  - Jajapo jave cercado, ñamoambue jey ñande po, ñañeha'ã ñamokane'õ ñande adversario-pe.
  Tugarin pe Mbói opukavy, omosãsóvo ijurúgui tatatĩ heta sa"yju:
  - ¡Aitypáta chupe che rete reheve!
  Oñembo"y línea de frente-pe, umi mitãkuña guerrera opukavy. Oiméne oimoʼã hikuái igustoha:
  - ¡Kuimba'e ovioláta peteĩ kuimba'épe!
  Ilya Muromets osapukái Pastukhov-pe:
  - Nde karai oguereko iñakã ijyva ári! ¡Aha"arõ peikuaa mba"éichapa peñorairõta pegana haĝua!
  Pastukhov ombohovái dignidad reheve:
  - Po ha'e sy, akã ha'e túva - oñondive ndohejamo'ãi victoria peteĩ huérfano!
  Tugarin pe Mbói oescupi tata ombohováivo, ha katu pe mitãrusu iñarandu pya"e ojehekýi:
  - Ikatu piko iporãve re hark"áramo ou jey haguã?
  Tugarin pe Mbói opukavy peteĩ mba"e, ndaha"éi tuicha amenazante ha katu repugnante.
  Ciento cincuenta corneta ipu peteĩ jeýpe, ipu umi mbaraka ha oñepyrũ pe duelo.
  Tugarin Zmey, omongu"évo ikyse puku, oñemotenonde pya"e. Igor Pastukhov ojehekýi peteîha golpe ha oparáva mokõiha ataque. Tugarin opukavy:
  - Mitãrusu! ¡Mojado umi apysa rapykuéri!
  - Iporãve kamby estiércolgui! - Pastukhov ombohovái dignidad reheve.
  Tugarin oñeha"ã ohupyty ipy reheve ikontrario-pe. Péro ojekuaa ijyvykuʼieterei ha mbykyha.
  Pastukhov oaprovecha ko javy ha oity chupe. Pe mba"e añoite osalvava"ekue Tugarin-pe ani haĝua ho"a ha"e pe hecho oguerekoha irundy ipy.
  - ¡Cachorro! - Opukavy ha pya"e ohupyty peteĩ golpe ipy"ápe. Heẽ, imbareteterei ha peteĩva umi pláto de armadura ojedobla, osẽ tuguy marrón venenoso.
  Pastukhov he"i, he"ívo peteĩ aforismo:
  - Oimeraẽ odespreciáva pe ehérsito pya'e okañýta!
  Tugarin ojepyso hatãve, haimete operde ijequilibrio. Pe kyse puku apenas opoko pe Pastor akãre. Ha katu ombohovái hekopeteve, ohejávo ikontrario-pe peteĩ cicatriz ijyva ári. Pe tuguy osẽva"ekue ko"áĝa ha"e kuri púrpura ky"a.
  - Heẽ, ahecha reguerekoha bilis.
  Tugarin ojapo ambue ataque:
  - ¡Rehupytýta pe remereséva, mosquito!
  - Ha ko mérito ha'éta victoria!
  Upéicharõ jepe, ndahasyiete vaʼekue ipuʼaka hag̃ua Tugarínpe pe Mbói rehe, tuicharamo jepe, ipyaʼeterei. Péva omoheñói algunos problemas Pastukhov-pe guarã. Hi"arive, pe mitãrusu fantasma voi ohupyty heta arañazo. Peteĩva oikytĩ iseja akatúa ha, upévare, hesa oñepyrũ ohecha ivaive.
  - Sapy'ánte umi mba'e vai apoha jepe ohupyty suerte! - He'i Pastukhov.
  Tugarin Zmey oipe"a peteĩ puñalada icinturón-gui, oñembosako"ívo omombo haĝua pe karaípe.
  Pe mitãrusu ojapo peteĩ movimiento oñeha"arõ"ỹva ha oikytĩ peteĩva umi ocho miembro-gui peteĩ golpe haimbe reheve. Pe puñalada ho"a ha ojepovyvy, umi fragmento pegajoso ojeroky opa gotyo.
  Peteĩva opa Tugarin resa guýpe. Oñeha"ã omombo chupe, ha katu pe mitãrusu, oaprovecháva pe enemigo distracción sapy"ami, oikytĩ pe po oguerekóva pe kyse puku.
  - Ra'yoka! - Tugarín oñemaldeci.
  Pastukhov oñakãity:
  - ¡Oĩháicha!
  Pe monstruo fantasma oconsegui ojagarra pe kyse puku ipy oúva reheve, ha katu mbeguekatúpe oñemomýi mbeguekatu ohóvo tuguy operde haguére. Pastukhov, ohechávo péva, ombohetave presión.
  Pe ñorairõ ohecha mbohapy arquimago mokõive ládogui. Svyatorossia ykére, ko'ãva ha'e peteî troll, peteî faun ha coordinadora principal peteî tapicha, ko kásope mitãkuña Natasha. Peteĩ especie de bruja suprema. En general, kuñanguéra apytépe, pe capacidad ojapo haĝua paje ha"e haimete dos veces ojehechavéva kuimba"ekuéra apytépe. Kóva ha"e peteĩ mba"e ojehúva kuña fisiología-pe. Upévare, ndaha"éi sorprendente pe opositor ha"e hague avei pe mitãkuña Oksana, orrepresentáva Gran Rusia-pe. Ipytyvõhára ha"e mokõi mágo supremo: peteĩ duende ha peteĩ gnome. Péva ha'e kuri diferencia orekóva umi mokõi ejército internacional paje rehegua.
  Pe troll opropone Natasha-pe:
  - Ainterveni ñorairõme ha aipytyvõ Tugarin Mbóipe.
  Pe mitãkuña ombotove:
  - Ndoikomo'ãi umi regla he'iháicha. Ñañembohasáramo oĩta peteĩ vergüenza absoluta ñandéve ha pe imperio guasúpe ĝuarã.
  Pe troll, oñakãrapu"ã astuto reheve, he"i:
  - ¡Aasegurata ani haguã ohasa asy pe prestigio Svyatorossia rehegua!
  - Ha mba'éichapa? - Pe mitãkuña mágo oñesorprende.
  - ¡Influencia kañymby! Pe astucia ombotapykue jave destreza ha valor. Ñambotavýta ani haguã avave oadivina, ha oadivina ramo, ndohechaukái!
  Natasha omaña pe holograma rehe: Tugarin pe Mbói ha"ete ku operdeva esperanza"ỹre ha ho"a ha"e peteĩ cuestión de tiempo.
  - OĨMA! ¡Aime de acuerdo! ¡Eñangarekónte ani hag̃ua rejejagarra!
  - Ko'ágã aike va'erã línea protectora-pe ha ñane angirũ Tugarin ohupytýta arma pyahu.
  Pe troll pya"e oñekonverti peteĩ mymbachu"i michĩmíme, oñemongu"éva umi ñorairõhára gotyo peteĩ fotón velocidad reheve.
  Tugarin Zmey ojeretira, mbeguekatúpe ojere. Ikontrario, oñandu hi"aguĩmaha pe fin, ombohetave ipresión. Sapy"aitépe pe mitãrusu kysepuku oñembyai sapy"a, pe enemigo tesoro punta oñepyrũ omimbi tata reheve. Pe golpe ohapy pe karai jyva ha haimete oikytĩ ipo. Igor ojepoi jey ha oñe"ẽmbegue:
  - ¡Aña!
  Tugarin opukavy:
  - Remohu'ãma, morel!
  Ambue columpio haimbe, Tugarin odespega voi, pe kyse puku ipuku, yvy ryru (ojejapóva mini-materia-gui) ojedispara yvate yvate gotyo, ha pe kapi"ipe hendy.
  Pastukhov okañy sapy"ami. Oĩ peteĩ golpe pyahu ha peteĩ destello omimbipáva, ha tatatĩ osẽ. Un segundo rire umi arai oñemboyke ha pe Tugarin tuichaitereíva ojejuhu oñekytĩha mbytépe.
  Pastukhov opopo ipo:
  - Pe mitãrusu opuka pe ñorairõhárape, og̃uahẽma pe fin inglorioso!
  - Oikoite! - Ilya Muromets osapukái vy'ápe.
  Dobrynya ojehasa ijehe:
  - Mbarete Rus'!
  Alyosha Popovich omoinge hendape'ỹ:
  - Ndaha"éi piko ha"ekuéra Rus"?
  Umi héroe opukavy peteĩ ñe"ẽme ombohováivo:
  - Nahániri, ko'ãva ha'e extraño! ¡Eñembopy'aguapy Alyoshenka!
  Pe ñorairõ opa ndaha'éi Svyatorossiya ehérsito favor-pe. Peteĩ tyapu ohenduka umi soldádo hovy asýva apytépe.
  Svyatopolk ohechakuaa:
  - ¡Señal vai!
  Grobogor ombotove:
  - ¡Kóva haimete ndorekói efecto umi estadística victoria rehegua! Ko"ápe tekotevẽnte jakyhyje ñandejehegui.
  Baldak he"i:
  - ¡Che personalmente amotenondéta pe flanco derecho ñorairõme!
  Svyatopolk omoneĩ:
  - ¡Kóva ha'éta pe movimiento imbaretevéva! Eñangarekónte, Baldak, ha ani reñorairõ ko guerrero glorioso ndive. Añetehápe, nemoĩramo hikuái, ¡ojoguáta reperdéramo nde po akatúa!
  - Che voi amoĩta chupe! ¡Onde mba"éva ndokañýi haguépe!
  Pe ejército mágico Svyatorossia-gua oho ofensiva-pe. Umi arquero omýi raẽ. Mitãkuña Amazonia-gua haimete ijyva nandi, umi pezón carmino osêva umi recorte orekóvagui correo de cadena, pero omonde casco ha visera, oñepyrû ombokapu umi enemigo tirador flecha reheve. Ombohovái hikuái kyre'ÿme.
  Peteĩ mitãkuña ho"a, ojekutu ijyva ári peteĩ flecha. Hete oñembotyryry ha ho"a ojuehegui. Pe ambue mitãkuña ha"ete ku ojeherívante. Pe hova ojedistorsiona peteĩ mueca hasýva rupive.
  Ambue ñorairõhára ho"a avei, ha katu ñepyrũrã umi pérdida ndaha"éi tuichaitereíva, ojehechaháicha mombyry rupi, umi flecha ndaikatúi siempre oike pe armadura-pe.
  Svyatopolk ohechakuaa:
  - ¡Ñañembohory katu!
  Baldak oñemongu"éma itavayguakuéra gotyo, osapukái ogalopeávo:
  - Ko"ágã ahejáta pe guardia, vy"arã!
  Grobogor opropone:
  - Pya'e aháta flanco izquierdo gotyo, ñañomongeta jaipurúvo concha ha Velcro.
  Svyatopolk omoneĩ:
  - Ha, che tenda oĩ centro-pe!
  Ilya Muromets avei ndoguapýi, opropone:
  - ¡Ha upéicharõ! Ko'ágã ore tenda oî umi tropa ndive.
  Dobrynya Nikitich omoneĩ:
  - ¡Añorairõta Baldak ndive!
  Alyosha Popovich oikytĩ ibigote punta peteĩ kyse puku reheve:
  - Ha, ha'ete ku ahupytyva'ekue Grobogor. Che apensa kóva ha"eha pe opción iporãvéva!
  Ilya Muromets osusurra peteĩ ñembo"e ha ojehasa ijehe:
  - Bueno, por Dios, compañeros!
  - ¡Amén! - Alyosha Popovich ha Dobrynya Nikitich ombohovái peteî ñe'ême.
  - Ñamotenondéta ñomongeta jaipurúvo y rykue ha y ryru. Peñomomarandu opa mba'ére, ani pemokañy pe añetegua!
  Umi ñorairõhára oñesũ ha omokyre"ỹ ikavaju morotĩ ha oho.
  Ilya Muromets osegi opyta pe yvy yvate gotyo, ontende oĩva"erãha omonitoreáva pe ñorairõ! Ikatu pejagarra pe función peteĩ soldado ordinario-icha peteĩ momento crítico-pe añoite, pe intervención personal ikatu jave ombojere pe marea de la batalla. ¡Pe ñeñangareko ha"e pe antítesis pe cobardía rehegua!
  Umi infantería omboty fila ha, noñatendéi umi amandáu flecha-kuéra rehe, oho umi Gran Ruso posición gotyo. Umi kuña soldádo de infantería ojapo koʼýte ipyʼaguasu. Omopu"ãvo ikyse puku, py"aguasúpe oike pya"e pe ñorairõ hũme.
  Umi fila infantería ligero-pegua oñembojehe"a, mitãkuña"ikuéra oñemboja"o grupo michĩvape ha oñorairõ desesperadamente. La mayoría umi iporãva oñorairõ ipy"a"ỹre, ha katu umi rodilla de oro omimbipáva reheve. Kuña soldado, ndaha"éiva michĩvéva kuimba"égui (peipapa ramo tapichakuérante, ha katu oĩ avei umi creación fabulosa), peteĩ teĩgui ikatu oiko chugui peteĩ decoración pe podio-pe, umi chapa de armadura ligero noñomi, ha katu oñe"enfatisa, umi parte seductoravéva pe mitãkuña rete rehegua .
  Baldak, opukavy ohendu"ỹva, omanda:
  - Ko'ágã toike ñorairõme infantería pohýi!
  Umi kuimba"e tuichaitereíva oipuru peteĩ formación falange. Péva ha"e umi ñorairõhára tenondegua ogueraháva henondépe lanza, omoheñóivo peteĩ erizo gigantesco. Ha katu pe desventaja ko formación rehegua ha"e pe falange oñembyai terreno desigual-pe ha ikatu operfora isoldadokuérape voi.
  Dobrynya Nikitich py"aguapýpe omanda:
  - ¡Redespliegue! ¡Doscientos paso tapykue gotyo!
  Pe Gran Soldádo fantasma ruso rapykuéri oĩ umi tocón ha ita guasu ojeityvaʼekue, ha avei umi estaca ojeafiláva. Ohasa hikuái hesekuéra, omboligávo pe falange ohasa haĝua peteĩ especie de curso de obstáculos rupi. Baldak omaldeci pochýpe:
  - ¡Rehecháma ko aty guasu oñanipáma! Peju, pembopu pya'eve umi mbaraka, jaroky pe victoria rollo.
  Umi mbaraka oinupã hatãve, umi disparo oñepyrũ ipu py"ỹive. Algún modo ñanemomandu"a pe ritmo agotador orekóvare umi galera ojejapurava"ekue balsa-pe, umi remo-pe ojeobligávo oescupi tuguy!
  Pe falange oñembopya"eve, ha katu oñeforma, oñeha"arõháicha, oñembyai. Umi soldádo oike pyaʼe umi brecha-pe peteĩ sapukái vyʼápe.
  Baldak, ohechávo peichagua giro, osapukái:
  - Ñamombo pya'e ñorairõme umi kavaju'arigua, elefante ha dinosaurio ojupívape.
  Svyatogor ombotove:
  - ¡Ndaha"éi piko ipya"eterei! ¡Enemígo ykére, ¡infantería añoite oñorairõ koʼág̃a peve!
  Baldak opukavy:
  - Nahániri, ¡oĩ porãite! Ñañeha'ãke ñañemotenonde hese. Ojehupi rire pe mentón, tekotevẽ reinupã!
  Umi oñorairõva falange omombo ilánsa ha oipuru ikyse puku. Vy"arã, opavave oguereko peteĩ tesoro ryru oñeñapytĩva icinturón-pe. Péro pe vyʼapavẽ ñorairõme haʼe peteĩ mbaʼe iñambue. Unos kuánto segúndo ojeatrasa haguére omano heta cien soldádo. Ko'ágã batalla oike fase-pe opositor omombo jave itrompeta mesa ári.
  Pe golpe umi caballero montado-kuéra rehegua ivaieterei. Jepe pe avalancha ojejaho"íva acero-gui oñemongu"e pya"e oporomondýi. Heta docena de catapulta ohupyty odispara, oinupãvo enemigo-pe peteĩ amandáu ita ha pelota de acero afilada reheve, ha katu péva ombopochy umi soldado ojapuraitévape añoite.
  Dobrynya Nikitich, ohechakuaávo isoldádokuéra ndaikatuiha oñemoĩ koʼãichagua presión, omeʼẽ pe órden:
  - Ha, halcón-kuéra! Tenonde gotyo!
  Armada de caballería Gran Rusia-gua omýi pe aty gotyo. Pe yvy semimaterial omoheñóiva mágia oryrýi. Yvytimbo ojupi. Umi insecto oveve yvate, ijapytépe umi midge michĩva, oguejy casco ári ha ojedispara oveve jave. Oĩ umi artrópodo representante ojepovyvynte, omimbi mbyja michĩvaicha.
  Dobrynya Nikitich omaña pe ñorairõ ra"ãngáre. Baldak kavaju'arigua oityvyro heta infantería imba'éva. Dobrynya kavaju ariguakuéra katu oike umi flanco-gui, o"actua porãvévo.
  Umi kavaju arigua ojoavy ha oñepyrũ peteĩ ñorairõ vaiete. Mokõive lado oñorairõ tuicha kyre"ỹ ha py"aguasu reheve. ¡Ho'a pe poyvi kavaju'arigua Huevo! Pe ñorairõhára herakuãitéva voi ohupyty heta herida ha ho"a desesperación-pe tuichaiterei oikytĩ mokõi escudero-pe.
  - Peteĩ yvykua, upéi peteĩ zanja! - Baldak oñemaldeci. - Emombo ambue escuadrón ñorairõme, ñañeha"ãta ñamoĩ pin pe enemigo-pe. ¡Embota pe enemigo-pe pe orilla ári!
  Gran infantería rusa oactua armoniosove, umi combatiente oiporu gancho ha guadado especial kavaju ha jinete rehe. Umi soldado a pie-gua umi Santo Ruso-gua oñekonfundivévo ipy guýpe. Añetehápe, umi mitãkuña ñorairõhára ohechauka py"aguasu extraordinario. Peteĩva ijapytepekuéra, peteĩ tuicha tetona, otyryry mbarete ha oity ipy nandi pe casco-pe, ha pe kavaju"arigua ipohýiva otyryry ikamello-gui. Péro enterove umi Ruso Guasu oactua porãve. Por ehémplo, oipuru hikuái umi aguja mbykymi umi bota ári, oñehaʼã oinupã chupekuéra ipyʼápe. Ha katu, umi Santo Ruso oguereko peteĩ superioridad numérica ijykére. Ha"ekuéra, operde miles de kavaju arigua, oñorairõ ha ombotapykue enemigo-pe.
  Pe ñorairõ flanco izquierdo-pe, umi cosaco oparticipa activamente. Damas reheve, sombrero ha burka-pe, haimete pya"e ombojehe"a hikuái formación. Koʼág̃a káda uno ikatu ohechauka ipyʼaguasu.
  Ko"ápe ojojuhu mokõi cosaco py"aguasu Vasilko ha Danillo. Peteĩva heñói sãsõme, ka"aguy. ¡Pe ambuépe noimportamoʼãi avei haʼeramo pe primero! Ha jepémo mokõivéva ojejapo mágia rupive, mandu"a yvypóra ojapova"ekue oñongatu mandu"a imitãme, voluntad, sueño tekove iporãvéva rehegua.
  Ha noñorairõi hikuái tekove rehehápe, oñorairõ katu ñemano rehehápe.
  Vasilka osapukái:
  - Mba'e rehe piko reñe'ê, Basurman!
  - Nde voi ningo peteĩ infiel! ¡Che ningo peteĩ persóna ortodoxa rusa! - Danillo ombotove.
  - Nahániri, nde che enemigo! - Vasilka ojere ha, ojapóvo técnica doble ventilador, oinupã enemigo-pe ijyva guýpe. Ojere, ha katu ojejagarra ikamisa de seda rehe, pytã tuguýpe.
  - Mba'eichaitépa iñarandu! ¡Ombyai koʼãichagua ao! - Danillo omongakuaa ikavaju. Omosẽ Vasilka-pe pe silla-gui ipysã reheve. Pe cosaco ho"a, ha katu pya"e opu"ã, oñemondýi gueteri, ombotyryrývo isábre. Danillo omboguejy hese isábre, omboja"óvo iñakãrague peteĩ golpe mbarete reheve.
  - ¡Perdón Cosaco! ¡Ha katu ñande ñaime estrecho peteĩ universo-pe!
  Pe luchador oimo"ã ogana hague, ha katu upe momento-pe ohupyty peteĩ sable iñakã rapykuéri. Pe golpe vaietegui, iñakã hũ ha pe cosaco, imbarete paha reheve, ojere ha ojagarra pe ofensor-pe ikuãme. Sapy"ami rire, opa mba"e iñakãme oñembo"y peteĩ niebla huguypaitéva reheve. Ambue tekove, ndaha"éiramo jepe añetegua, ha katu ndaha"éi sa"ive añetegua, oñembohysýi tesarái pytũmbýpe.
  Umi mitãkuña oñorairõ ndaha"éi michĩvéva ferocidad reheve. Pe condesa Margarita ipu"akapáva ha iñakãrague morotĩva oñembohovái hovake pe Princesa Olga iñakãrague morotĩva ndive. Mokõive iporãva omimbi pochy frenético ha mitãkuña"i reheve. Margarita guýpe oĩ peteĩ unicornio morotĩ nieve-icha, ipysã de oro ombopu chispa. Olga ciervo pytã ndaha"éi avei inferior iporã ha grásia-pe.
  Mitãkuña'ikuéra ojoavy mbarete ha ho'a hikuái ikavajukuéragui. Margarita ohura:
  - Ha, nde ikyra.
  Olga ombohovái:
  - Ahendu Koshchei-gui.
  Umi ñorairõhára oñorairõ yvýre, oipe"ávo ibotín marroquí guijarro-gui. Italón rosa ha umi tobillo muscular bronceado omomýi hete fácilmente grásia inimitable reheve. Upévare Olga ojapo jey peteĩ ataque hábil ha oikytĩ pe chapa de acero, dorado ojaho"íva Margarita pecho henyhẽva. Ojekuaa umi pezón omimbipáva rosa ryruicha. Pe Condesa osapukái:
  - ¡Guau, lesbiana!
  Ha ndopytái odevévo, oikytĩvo pe delincuente correo de cadena, ohechaukávo pe torso muscular ha seductora pe mitãkuña princesa-pe. Olga omombo ijao rembyre, ha Margarita osegi iñehémplo. Ko'ágã umi mitãkuña oñorairõ desnuda, iporãitéva especial-pe: tupãsy guerrera. Umi tete hechapyrãva ojejaho"i cicatriz-gui, ha upéi peteĩ rayo oúva pe cuchilla-gui oikytĩ Olga pecho. Ombohováivo, mitãkuña oñotÿ ipy prensa-pe opositor impudent. Oñesũ ha peteĩ kyse puku poriahuvereko"ỹva oikytĩ pe ñorairõhára akã porãite, iñakãrague ovale peteĩ fortuna. Ha katu Olga odisfruta peteĩ momento mbykymínte ivictoria-gui, peteĩ flecha haimbe oinupã ijyva oikovéva, og̃uahẽvo ikorasõ py"aguasu ha apasionado-pe.
  ¡Péicha omano umi héroe ñorairõ mágico-pegua!
  Grobogor oactua judicialmente: oñeha'ã oheka mancha vulnerable formación enemigo-pe ha operfora ipire peteî punto reheve.
  Alyosha Popovich ha"e avei iñarandu, ndojapuraiva"ekue omombo haĝua reserva ñorairõme. Imandu"a pe regla rehe: peteĩ comandante ocontrola umi tropa nomomboiva"ekue ñorairõme añoite.
  Haimete nde ndereguerekói control pe oñorairõvare hikuái. ¡A no ser que ikatu remanda chupekuéra okañy hag̃ua!
  Baldak ndojekuaáikuri ipasiénsia haguére. Oñeha'ãvo ombopya'e crisis, odispone:
  - Pya'e ñamombo umi dinosaurio ha mamut ñorairõme. Oguahẽma ára ñambyai haĝua ndaha"éi pe enemigo columna vertebral añónte, ha katu avei iñakãrague.
  Umi dinosaurio, tuicháva planeta-icha, ohasávo pya"e, ha"e peteĩ terror monstruoso. Pe imaginación ndaikatúi omombe"u mba"eichaitépa tuicha pe escena heta miles ko"ã gigante oveve jave iñakã ári peteĩ jeýpe. Kóva peteî panorama majestuoso, umi bóveda oryrýi jave ha umi yvyramáta oîma listo oñepyrû haguã ojeroky.
  Pe concha ojejokóva Baldak apysápe opukavy, Svyatopolk ñe"ẽ oporandu:
  - Ndaha'éi piko ipya'eterei?
  Baldak ombohovái pochýpe:
  - Nahániri, ¡oĩ porãite! ¡Aha"arõ ikatu añemotenonde che adversario cobarde ha ikangyvévagui!
  . MOAKÃHA No 5 rehegua
  Dobrynya Nikitich, ohechávo movimiento ejército de monstruos, he'i:
  - Bueno, aparentemente jagolpeava"erã avei!
  Ilya Muromets oñemoñe'ê:
  - Ñamomýi ñande reserva centro guive ikatu haguaicha umi dinosaurio ohasa diagonalmente ha jajapo petet barrido. Kóva ha"éta peteĩ ñembotavy imbaretetereíva, ha peẽ pesalváta pene soldádope.
  - ¡Oiméne ndajarekói ambue tape!
  Pe lanzamiento oiporúva reserva pyahu ndohói enteramente suave, ndaikatúi ojehekýi víctima ñande infantería propia apytépe. Péro pe ñorairõ tuicha ivaive ha ikolór. Koʼýte umi dinosaurio oñorairõrõ guare ojuehe.
  Ko"ápe oĩ mokõi tiranosauro tuichaitereíva, oñembojoajúva peteĩ pelota-pe ha oñepyrũ oisu"u ojuehe jyva. So"o rasgado oveve diferénte dirección-pe. Upe rire oikova"ekue ha"e peteĩ mombo estreptosauro rehegua diplodocus-pe. Peteĩ mordida pochy reheve ijajúrape, peteĩ sapukái desesperación rehegua ndaikatúiva oñemombe"u. Pe mymba gigantesco ombohovái peteĩ golpe ikuã reheve, oity peteĩ docena de jinete ikavajukuéra ndive. Tatarendy hendy ha diplodocus rye ojepe'a. Umi intestino gigantesco oñeñohẽ okápe. Omýi hikuái umi kururu tuichaitereívaicha. Umi ohóva kavaju ha kaméllo ári oñembotapykue hesekuéra. Pe mamut ipu"akapáva jepe ojejagarra ha ojere ijyva ári, oity ipy hũva.
  Umi dinosaurio omano, ha katu hetave ñorairõhára fantasma omano. Ko'ápe oime caballero herakuãitéva ejército Santa Rusia-gua, conde Dudko, opyrũva'ekue peteî raptor gigantesco-pe. Opa mba"e ojehecha vaieterei ha irridículo. Oĩ dinosaurio oguerekóva guadado oñembojoajúva hesekuéra, oikytĩ hikuái umi tapicha ndoikuaáivape ha isoldadokuérape voi peteĩ navajas reheve. Ha mboy kavajupa ojejuka, peteĩ mba"e vaiete ojehecháva.
  Svyatopolk oporandu Baldak-pe:
  - Ha, mba'épa jajapova'erã ko'ágã.
  Ha"e ombohovái jerovia reheve:
  - Ojesalvama pe reserva principal. Ame"ẽ pe orden, ajapo rire peteĩ maniobra de rotonda pypuku, oñemomýi haĝua umi tropa umi cerro-pe. Upépe ojedesidíta destino orekóva empresa.
  - Ikatu ñorairõ? - Omyatyrõ héroe épico.
  - Ikatu ñorairõ! ¡Jajapo peteĩ lanzamiento de gancho!
  - Ha, ¡tereho tenonde gotyo! ¡Toprovidencia ñanepytyvõ!
  Umi dinosaurio, yvypóra, goblin, soldado opaichagua raya ha tipo oñorairõ ferocidad pochy reheve. Umi Ruso Marangatu ohupyty oñemotenonde"imi flanco extremo pukukue, o"aprieta umi posición orekóva umi Ruso Guasu. Dobrynya Nikitich omombo ñorairõme peteĩ destacamento reserva michĩva tiranosauro-kuéra rehegua. Oiko chuguikuéra pe palanca oipytyvõva bloque de represa, ikatúva ojeresisti presión ojupíva ohóvo. Umi tiranosaurio oikytĩ pe repisa ha ojuka hetaiterei jinete-pe.
  Baldak ohura, ha katu ndoguerekovéima reserva: umi fuerza principal oñemondo ijerére.
  Grobogor oñenerviosa avei, ikane"õ iñarandu haguére ha avei omombo umi dinosaurio ñorairõme.
  Péro ojapo peteĩ destacamento michĩva reheve. Upéi Alyosha Popovich orreacciona oñehaʼarõʼỹre. Omombo ñorairõme, pya"e opaite mbarete oguerekóva mamut ha dinosaurio. Upe jave avei, oactuávo astutoiterei, umi tropa ogalopea pe niebla cubierta guýpe umi elfo omoheñóiva. Upéicha rupi pe golpe imbareteterei. Heta kavaju arigua ha infantería enemigo omano upe tendápe. Opa umi aproximación henyhẽ te"õngue opyrũvagui. Grobogor oha'ãrõ enemigo, ha'eháicha, iñarandu haguére, omondo peteî parte michîmínte reserva-gui, péva resultado ha'e oñelimitáva media medida-pe. Péicha resultado, iniciativa ohasa umi Gran Ruso ykére.
  Grobogor ndohechakuaái pya"e pe enemigo oguerekoha ventaja pe ñorairõme ha ijescuadrón michĩva dinosaurio-kuéra rehegua oñembotapykue ohóvo, ha umi kavaju"arigua ndaikatúi oñemoĩ ko"ãichagua monstruo rehe. Pérdida pya"e okakuaa, soldádo ojejuka miles-pe.
  Alyosha ojehasa ha omoĩ ipo kurusúre umi reliquia ndive:
  - Ha'ete ku Cristo ñanepytyvõva! Ha katu, pejerovia Ñandejárare ha ani pejejavy! Koʼág̃a ikatu reñongatu ne enerhía.
  Pastukhov oñorairõ avei;pe mitãrusu ipu"akapáva, oñeha"arõháicha, oĩkuri pe tenda hakuvévape. Omombo ijeskúdo ha oikytĩ mokõi kyse puku reheve peteĩ jeýpe. Upe jave avei, ha"ete ku oñembosaráiva pe mitãrusu.
  Grobogor osapukái:
  - ¡Eju, egueru chéve ko karai!
  Heta guardia ojesepara imponente escolta-gui, comandante cauteloso. Omotenonde chupekuéra kavaju"arigua Vizconde de Guiche. Peteĩ ñorairõhára imbarete ha iñaranduva, ogueraha hendive peteĩ aparato especial, peteĩ mezcla de ballesta ha peteĩ lasso.
  - Aguerúta Pastukhov peteĩ kuãirũ ári. ¿Peteĩ mbaʼénte aikuaaséva? Mbaʼépa haʼéta pe prémio?
  Grobogor omombo pe vosa, de Guiche ojagarra mosca-pe:
  - ¡Che generosidad ha"éta simplemente deslumbrante!
  - ¡Ekonsidera chupe omanóma hague!
  - Nahániri, iporãve oikove! Kóva ndaha"éi pe karai opurahéi hikuái: iporãve omanóva oikovévagui, guerrero hatã - hovy!
  Vizconde opukavy ha omokyre"ỹ pe kaméllo mbohapy hatĩva, kavaju jyva oryrýi. Grobogor omanda:
  - ¡Emombo opaite reserva ñorairõme! ¡Tove umi dinosaurio toity pe línea! ¡Opa mba"e rire, ¡Alyosha ha"e peteĩ mordaza-nte!
  Umi ñe"ẽ pahape peteĩ ikatu oñeñandu molestia: ¡oiméne iñarandu ra"e chupekuéra! Ha mávapa Grobogora voi!
  Pe impacto oúva avalancha dinosaurio-kuéra rehegua oheja pe frente oñeestabiliza, ha katu pe ferocidad kóvagui imbaretevéntema. Ko"ápe ojekuaa oñeikytĩha pe Krasosaurus akã tuichaitéva. Pe juru tuichaitéva oñakãity ha odesentraña ijyva. Ko"ápe peteĩ kavaju"arigua ojejagarra iñe"ẽgui, ojegueraha chupe yvyguy oikovévape, oñemboty umi ijyva. Umi kangue huguypaitéva pehẽngue oveve osẽ umi hatĩ guýgui. Peteĩva umi pehẽngue huguypaitéva oinupã pe mitãkuña rova. Pe iporãva opukavy depredadoramente:
  - Kuimba'ekuéra isarambipáma, mba'eve'ỹre.
  Umi dinosaurio ojejukava'ekue jepe, ijyvy'aty ypykue rupi, oñorairõ sapy'ami ha oipuru ijyva ha ijyva vaiete. Alyosha Popovich orekóva peteî plantel michîva pero ojoaju porãva: sapy'a py'a oikytï fila-pe. Ojapo algún devastación pe enemigo fila-pe ha omaneha jey. Umi mitãkuña medio desnuda oñemopotĩ ha otĩ, omañávo pe kuimba"e iporãvare.
  - ¡Nde ndaikatúi orejagarra! ¡Reitypáta pe cuasar! - Mitãrusu iñaranduva opurahéi. - Ndaha"éi mba"everã peteĩ pa"i ortodoxo ra"ýgui oiko peteĩ leyenda, peteĩ símbolo de recurso.
  Upe aja, de Guiche destacamento oike Pastukhov peve. Vizconde opurahéi ñembyasýpe:
  - Che apagapaite ndéve, ovecha rerekua! Ha péva penesorprendéta mortal! ¡Oúta pe cuenta ha pya"e oúta! ¡Ndembotypáta hikuái peteĩ ataúd de karrétape!
  Pastukhov ohendu Vizconde ñe"ẽ oñemomba"eguasúva kyse puku ryrýi rupive, umi herido ñembyasy ha dinosaurio sapukái rupive.
  - ¡Peteĩ ataúd karréta rehegua ha"e peteĩ mba"e pyahu! Ikatu ha"e peteĩ ataúd orekóva forma de carro!
  De Guiche omopu'ã peteî lasso híbrido ha ballesta. Ha"e hábilmente oapunta pe blanco ha oñeha"ã ojagarra Pastukhov-pe. Ha"e katu oĩ alerta-pe ha oveve jave pe láso, oñembohypýi flotador-icha. Pe laso ojejokua peteĩva umi guerrero verde ejército-gua akãre. Peteî ñemondýi hasyetereívagui, pe luchador operde conciencia.
  - Maldición, ¡che falta! - Pe vizconde omoheñóiva mágia oescupera bastante naturalmente.
  - ¡Ojejapoháicha jepi! - Pastukhov osapukái, ha iunicornio morotĩ ári simplemente ogalopea de Guiche gotyo. Mokõi ñorairõhára pya"e oikytĩ haĝua chupe. Umi kyse puku ñemongu"e. Umi iñakã oñekytĩva ojeroky, peteĩ yvypóra ha ambue hatĩ.
  Pe Vizconde ohupyty he"ínte:
  - Jaha! ¡Aniquilador!
  Mba"éichapa iñakã ojesepara hetegui.
  Pastukhov ombohovái:
  - Akã ánga"ỹva ha"ete peteĩ jagua ánga!
  Cinco kavaju arigua oñemongu"e pya"e pe mitãrusu rehe peteĩ jeýpe. Upepete ojuka peteĩvape, ha oity pe mokõihápe ikavajugui.
  - Ha, mboy pende apytépe piko peime upépe! ¡Jajapura jaike pe piscina-pe!
  Umi jinete ha"ete ku oñekonfundi"imiva, guau, pe enemigo imbarete.
  Pastukhov oikytĩ mokõive ha opurahéi:
  Tatatĩ tatatĩ omimbivéva reheve, .
  ¡Che mborayhu hendy!
  Jepe pe enemígo iñarandu ha iñarandu,
  ¡Ha katu oñembyaíta!
  
  Tove pe mba"evai apoha ka"aguy, itavyva
  ¡Ohapy ha oityvyro pe región!
  Mborayhu ánga ryepýpe ha"ete peteĩ ruiseñor;
  ¡Ejapura, vuelo, tereho upévare!
  
  Ha Marangatu Rus' oganata,
  ¡Ndaipóri ambue destino!
  Pe kavaju"arigua omopu"ãta peteĩ escudo mbarete, .
  ¡Patria ahayhuetéva!
  
  Ha haʼe osegíta ifiél,
  ¡Tesape marangatu Rusia-pe guarã!
  Armadura rusa ha'e confiable,
  ¡Ñasalva ñane familia apañuãigui!
  Mitãrusu opurahéi ha oikytĩ opyta"ỹre. Umi golpe ojogua pe maestro kuã ñemomýi peteĩ piano tecla rehe. Umi toque añoite ombota ndaha"éi música, ha katu tuguy ysyry. Ha katu umi ñorairõhára "verde" oñorairõ porãiterei, ohechaukávo ndaha"eiha menos valor ha voluntad ogana haĝua. Umi goblin ndaha"éikuri inferior tapichakuéragui, umi elfo ha"e arquero ikatupyryetereíva ha ndoperdéi ñorairõ mano a mano-pe. Oiko kuri ñorãirõ magnífico orekóva demostración nivel virtuoso.
  Péicha Grobogor ombyaty umi ñorairõhára ikatupyryvévape peteĩ puño-pe ha oinupã contragolpe, ndaha"éikuri peteĩ cobarde, ha katu al contrario, peteĩ kyse puku ha luchador magnífico.
  - ¡Che aganata! ¡Ndaikatúi japerde!
  Dobrynya Nikitich iflanco-pe ohecha porã umi enemigo ñemongu"e. Baldak reserva ipoderosa ohupyty oguahëvo umi cerro peteî ñorãirõ haku mbytépe. Oĩkuri hetaiterei dinosaurio reserva-pe, umi monstruo ipu"akapáva, oiporúva herradura mágica, oñepyrũ ojupi peteĩ pendiente haimete vertical-pe. Ko reserva omanda kavaju'arigua yvypóra ojapova'ekue Lancelot. Pe regimiento de emboscada oúva Gran Rusia-gui omotenonde Mikula. Ha"e he"i Dobrynya-pe:
  - Oĩ porã, umi aña oúma!
  Dobrynya ombohovái:
  - Mba'éichapa isarambi umi mbyjakuéra.
  - Katuete opa mba'e oî pleno ritmo-pe!
  - Oguahẽvo yvatete, reñohẽva"erã hesekuéra aséite, eñeimahina mba"épa oikóta ho"áramo umi dinosaurio.
  Mikula opukavy:
  - Ha pe aceite resina ndive ikatu oñemyendy tata!
  - ¡Ajépa peteĩ idea completamente razonable! Jepe ipy"ahatã!
  - Ñorairõme, valor oho ojoykére poriahuvereko"ỹ ndive! ¡Ha"ekuéra ojogua pe nóvio ha novio-pe peteĩ unión victoriosa-pe! - Mikula opukavy. - Ñañorairõ hatãta, ñañorairõ hatãta! Ha ndaha"éi peteĩ tesa peteĩ tesa reheguánte!
  Umi dinosaurio ojupi ha ojupi ohóvo. Oñepysanga umi mbyjakuérare, umi monstruo ha umi kavaju ogalopeáva hapykuéri oñepysanga, oĩ ho"áva, ha katu pe avalancha principal osegi oñemotenonde. Umi dinosaurio okliká ijyva ha umi flecha oky hesekuéra, haimete ndojapói mba"eve ivaíva umi monstruo-pe, ha katu ojuka tapichakuéra ha tapichakuéra michĩvévape. Ho"a hikuái iguy peve, ojeroky. Umi arquero oĩva ótro ládope ombohovái vaieterei, péro odispara rupi iguýgui, pe tata ndahaʼéi upéichaite. Pe moho ojahoʼiháicha peteĩ ita guasu, upéicha avei umi soldádo Svyatorossia-gua oñemoĩ pe sérro ári. Pe punto yvategua ojehasa potaitéma.
  Mikula omanda:
  - ¡Oguahẽma ára! ¡Javeve!
  Aceite oñembojehe"áva resina rehe oñeñohẽ. Oike rire ipype, umi dinosaurio py ojedesliza ipysã encantado-pe. Caballero Lancelot katu ndaha"éikuri pérdida-pe, ha katu omanda:
  - ¡Umi luchador tenonde gotyo! Saryn pe kitchka rehe!
  Péro peichagua "pyʼaguasu" ojapo hetave mbaʼe vai, iporã rangue. Oĩkuri peteĩ aplastamiento vaiete: umi dinosaurio ojere ha ojekutu ojupe. Péro koʼýte ipeligroso umi cuchilla ojejokóva umi oríllare. Ha"ekuéra oikytĩ fácilmente umi monstruo ha ñorairõhára michĩvéva ro"o. Lancelot ojejuhu pe aplastamiento mbytépe voi. Ojejoko poriahuvereko'ÿre, ojeipe'ávo ichupe posibilidad omanda haguã ejército. Mikula, ohechávo og̃uahẽmaha peteĩ momento crítico, omanda:
  - ¡Jaataka! ¡Ñame'ê chupekuéra peteî respirador purulento!
  Peteî golpe de fuerzas pyahu ombojere balanza a favor ejército mágico Gran Rusia-pe.
  Umi regimiento de emboscada omboyke umi cerro de antemano térã oataka yvate guive. Taha"e ha"éva, pe superioridad oĩkuri pe ejército lado-pe oñorairõva de manera organizada, ojoavy peteĩ ojejokóvagui ñemondýigui, oñembohapéva hetave oñemyendývo pe petróleo.
  Mikula oisu"u:
  - Ñainunda pe baño péicha - ñamongakuaa Vanka-Vstanka!
  Lancelot oñemondýi, ha pe reserva opytáva comando"ỹre omano rei.
  Baldak ndaikatúi omondo refuerzo, opavave isoldádo ojejokógui peteĩ ñorairõ frontal rupive.
  Mikula ohecha porãiterei opa ko"ã mba"e, ikatu haguã ombopya"e derrota ha oinspira umi tropa-pe, ha"e personalmente oikytĩ umi fila enemigo-pe, ombotyryrývo peteĩ hacha doble filo.
  - ¡Amboja'óta opavave! ¡Peikuaáta peẽ idiota!
  Baldak osapukái:
  - Heẽ, opavave peẽ peñemaldecita! ¡Koʼág̃a umi dragón oñemoirũta pe ñorairõme!
  Añetehápe, umi yvatetereívape, oñepyrũ peteĩ ñorairõ dragón-kuéra ndive. Oguata riremínte peteĩchapa, umi tekove ipepova oñemboja"o heta aty guasúpe.
  Mikula ombojere hacha emoción pochy reheve, ha katu al mismo tiempo ndahesaráiri ome"ẽ haĝua umi órden oñeikotevẽva. Pe comandante ha"e opa mba"e pasión ha kyre"ỹ rehegua.
  Peteĩ kuimbaʼe oĩva ijykére ojehupi lánsa ári, péro upéva ombohetavéntema pe mbaʼe vai.
  Mbeguekatúpe umi Ruso Guasu ohupyty ipu"aka, opa kyse puku ha oity jave pe lanza miles pyahu víctima.
  Baldak osapukái:
  - Nde ha'e Lancelot: pelota-nte nde jurúpe! ¡Peẽ pejapo peichagua mbaʼe vai! Ha, mba'épa ajapóta nderehe! Che roñapytĩta, naiporãvéi pe irundyhágui!
  Pe reserva okañy, ha oĩ umi guerrero fantasma, opyrũ"ỹre, oveve. Umi mitãkuña ñorairõhára ipy"aguasúva jepe omimbi ipy"a"ỹre, heta oguerekóva talón tuguy reheve. Bueno, jarrekonoseva"erã ha"eha peteĩ paso razonable, ha katu umi dinosaurio ojapura jave, otyryry ha opyrũvo imba"éva, ha"e... En pocas palabras, peteĩ purahéi añetegua aniquilación ha hueso ñembyai rehegua. Lancelot omano, iñe"ẽ paha ha"e:
  - ¡Ikatu kuri ahecha ra'e ko mba'e!
  Umi fantasma katu oguereko peteĩ conjunto de sentimientos tuicha ojoajúva umi ser viviente ndive. Upévare, oikuaágui mba"épa pe kyhyje, ogueraha hikuái peteĩ vuelo pánico-pe, oĩ mitãkuña omombova"ekue hi"armadura oguata aja ifacilve haĝua oñani. Hete desnudo, omimbipáva sudor reheve, jepe opa atractivo erótico, especialmente umi cadera lujosa, músculo ojerokyva ipire bronceado guýpe, ndaikatúi oinspira simpatía umi korasõme.
  Pe persecución ha"e brutal, opa umi cerro ha umi aproximación hendápekuéra ojekuaa oñemongy"a hũha tuguýgui, isarambi peteĩ campo de polvo-icha te"õngue reheve. Umi ipysã ojejoko pe rykue huguypaitévape. Umi mitãkuña medio desnuda Gran Rusia-gua voi osapukái vy"águi ha avei oñeha"ã operde ipire exceso. ¡Ajépa hechapyrã, umi ñorairõhára desnudo, omimbipáva sudor-gui ha manchado tuguýpe, imúsculokuéra ojeflexiona, ipy ojeroky oñani aja!
  Mikula, nopenái umi encanto mitãkuña"íre, omanda:
  - ¡Emboguata chupekuéra centro gotyo! Upépe ñamongu"éta umi querido michĩvape. ¡Peteĩ vúrro ipyʼahatãva jepe iñeʼẽrendu pe látigope!
  Pe movimiento ojedirigi ha pya"eve ohóvo. Oaprovecháva oñehundi hague reserva ipoderosovéva, Mikula, Dobrynya Nikitich órden rupive, oataka enemigo-pe flanco ha trasero-pe. Ha ndaha"éiramo jepe sapy"aitépe pe golpe, tuicha pe ñemondýi umi ehérsito-pe.
  Baldak, ohechávo pe situación crítica, oike pya"e ñorairõme oñondive peteĩ destacamento michĩva soldado-kuéra ndive:
  - Yvytu mante ipu'aka, oky che resape! ¡Ahecha peteĩ tormenta osẽva ko mundo ári! - Bogatyr Baldak oike formación-pe, ha katu peteĩ parte iequipo-gui ojeity umi kavaju"arigua ha dinosaurio okañýva. Remyendýramo tata peichagua monstruo-pe, añetehápe oñani. Ha upéicharõ jepe, umi garra añoite omimbi, oikytĩ pe superficie huguypaitéva!
  Omaniobra pe unicornio, Baldak de alguna manera ohupyty oresisti, ha katu ohupyty hikuái oity haĝua chupe un par de veces. Peteĩ mba"énte oipota: oñorairõ Dobrynya Nikitich ndive. Hiʼarive oreko peteĩ sorpresa ndogustáiva oñembosakoʼíva pe enemígope g̃uarã.
  Dobrynya, ohechakuaávo pe comandante omoĩva"erãha techapyrã umi soldado-pe ĝuarã, pya"e oike pe ñorairõ hũme. Ha"e voi ha"e, katuete, peteĩ ñorairõhára katupyry ha imbaretéva, oguerekóva excelente comando pe tesoro ryru rehe.
  - ¡Peju karaikuéra! ¡Ñande korasõ ndopytamo"ãi pe ñorairõme! Ñañembo'y Rusia Guasu ñemomba'e ha ñemomba'eguasu rehe.
  Baldak ombohovái:
  - ¡Togana Sagrado Rus!
  Héroe Foma, oñorairõva"ekue Baldak po akatúape, ombojoapy:
  -Eñorairõ hese ha ani rekyhyje!
  Mokõive lado ohechauka presión de combate ijyvatevéva. Añetehápe la majoría umi ehérsito Svyatorossia-gua okañýma, péro pe guárdia ojapo umi milágro ipyʼaguasu haguére.
  Baldak ojehasa ijehe, ohecha Dobrynya Nikitich-pe ha oñepyrũ oñemoag̃ui hese. Pe ipo akatúa otantea mokõi jopói tatatĩme ome"ẽva"ekue umi paje apoha.
  - Ko"ágã ro"freíta, Dobrynyushka!
  Nikitich ogana mokõi ñorairõhárape, ohechakuaa avei Baldak-pe. Ko"áğa umi mokõi comandante heroico odesidiva"erã: mávapa ohupytýta umi laureles!
  Baldak osapukái:
  - Ha, ganador del mbói, reipotápa sémola?
  Dobrynya ombohovái:
  - ¡Ko'ãichagua expresión mitãicha ndoikói peteĩ guerrero glorioso-pe!
  Baldak opukavy:
  - Ndereipotái piko kóva?
  Omombo peteĩ jopói tatatĩ ikatúva ofreí peteĩ mamut entero. Dobrynya otyryry pe unicornio ári, pe "regalo" oinupã pe mastodón ojeretirava"ekuépe, pya"e oikytĩ pe mymba ipire.
  - ¡Reguereko peteĩ decente mosca swatter! - Dobrynya ohechakuaa.
  - Nde niko aña iñarandu! - he"i Baldak ñembohory reheve ha omombo pe jopói mokõiha.
  Ha katu pe momento de lanzamiento-pe, oñembota chupe, ipo oho tape vaíre ha pe "granada" mágica ojepovyvy haimete ijykére. Pe biofuego ohapy pe héroe-pe, omboyku iarmadura ha ombojy so"o ipu"akapáva.
  - Mba'eichaitépa iñarandu! - Baldak oñemaldeci. Jepémo, en general, ha"e voi kulpa oiporúgui arma prohibida.
  Dobrynya, oity rire irundy ñorairõhárape (peteĩ goblin ipy"a ojepe"áva, oñañua hasýgui hatĩ peteĩ cerro okakuaáva kapi"ípe), ha oinupã pe quinto adversario-pe ipuñalada propia reheve, oike Baldak-pe.
  - Ha, mba'eichaitépa héroe! Jepe ndereipotái, ¡aikuave"ẽ! ¿Ñañorairõtapa peteĩ teĩ?
  Baldak opukavy:
  - Katuete jajapóta!
  Mokõive kavaju"arigua oñembyaty, oinupã ikyse puku ha oveve chispa.
  Dobrynya he"i:
  - Ikatu piko iporãvéta ojedesidíramo pe ñorairõ resultado peteĩ duelo rupive umi comandante apytépe?
  Baldak opukavy:
  - ¡Reguereko peteĩ intestino michĩetereíva pévarã!
  Dobrynya omoĩ hova ári pe sonrisa sinceravéva:
  - ¿Ndépa ere upéicha?!
  - Heẽ, jaguarete ha nde rehupytýta iñakã ári!
  Baldak pya"e oataka, ha katu ijyke opurahéiva ome"ẽ hasyeterei ha ojoko chupe omýi haĝua:
  - ¡Che romboja'óta!
  Dobrynya omboyke pe atáke ha oñepyrũ oataka derecha guive, péicha rupi ojeherida vaieterei pe enemígo.
  Ndaipóri desástre tuicháva ndohasái vaʼerã ko planétare,
  Ha en vano pe enemígo omombo ifuérsa pe kampaña-pe!
  Ikatúta jagana pe enemígope peteĩ ñorairõ glorioso-pe,
  Pe pytũmby oñembyaíta yvytimbope - og̃uahẽta pe tesape ára!
  Dobrynya opurahéi ha, ojapo ambue ataque pochy reheve, oikytĩ ipo akatúa.
  Baldak oity ikyse puku ha oescupi Dobrynya-pe, osapukáivo:
  - Karai, nde...
  Dobrynya tesoro oikytĩ Baldak akã. Oveve diez paso mombyry ha peteĩ ñorairõhára ogueraha chupe. Pe akã omanóva ohupyty he"i haĝua:
  - ¡Romaldesi! - Ha upéi oñembyai ha oiko chugui pehẽngue michĩ ha hendýva.
  Dobrynya ombohovái:
  - Mba'épe guarã? ¡Ha"ékuri peteĩ ñorairõ hekopete!
  Omano rire tendota, flanco derecho ejército Svyatorossiya ojere vuelo masivo-pe. Koʼág̃a ndaipóri ojokóva chupekuéra. Pe avalancha oikovéva oñepyrũ omýi, pe ita ho"a mágico oñembohetave. Dobrynya ojapo peteî mba'ejerure Ilya Muromets-pe.
  - Ikatu og̃uahẽma ára ñamopu'ã haguã centro ha flanco izquierdo.
  Ilya Muromets ombohovái:
  - ¡Einupã pe centro! Ome'ê peteî golpe pya'eve, parte umi fuerza oho trasera gotyo, ha tove al mismo tiempo topersegi umi okañývape, ndohejamo'ãi hikuái oho jey deber-pe.
  Dobrynya ombohovái:
  "Akonfiáta pe persecución Mikula-pe, ha agolpeáta centro-pe". Che amotenondéta pe ataque oporojukáva.
  - Tojeity raẽ umi dinosaurio formación enemigo-pe. ¡Ha"ekuéra, umi tanque-icha, oityva"erã pe kavaju"arigua omoñeñandu vai"ỹre imba"éva!
  Svyatogor ohecha peteĩ parte umi fuerza enemigo-gui oatakaha pe centro-pe flanco guive, ha katu ndorekói reserva. Pe kavaju"arigua ipu"akapáva ojere umi paje apoha gotyo.
  - Che querida Natasha, rocalcula vai ha ko'ágã enemigo ombotapykue ore tropa-kuérape. Oî kuri amenaza de envoltura trasera ha flanco guive. Por favor, miel, emondo refuerzo! Ndaupeichairamo ñañembotornilla va'erã!
  Pe paje apoha Natasha ombohovái:
  - Nahániri! Ko"áğa opa ñande fuerzakuéra oñemombo ñorairõme pe subespacio yvateguápe! Umi mago enemigo oho ofensiva-pe ha rointercambia golpe hendivekuéra. Ojekuaa peteî posición equilibrio dinámico rehegua. Upe jave avei peteĩ parte michĩmi jepe umi fuerza ojedirigíramo pende gotyo, japerdéta.
  Svyatogor opukavy:
  - Upéicharõ mba'épa jajapova'erã.
  - ¡Ikatu ame'ẽ consejo!
  Esperanza ojekuaa Svyatogor ñe"ẽme:
  - Mba'eichagua?
  Natasha opukavy:
  - Nde reguereko va"ekue peteĩ superioridad numérica, ¿ajépa?
  - Heẽ, tuicha mba'e! - opukavy pe héroe
  - Upéicha jajere tapykue gotyo umi regimiento okañýva jaipurúvo pe cuerno de coraje.
  Svyatogor ombohovái:
  - ¡Añeha'ãta!
  Pe mitãkuña ombojoapy:
  - Ha'e peteĩ milagro, ojapo soldádo-kuérape mokõi jey imbaretevéva. ¡Emaña porãnte, ani hag̃ua pe enemígo oipuru pe sorpresa imbaʼéva ombohovái hag̃ua!
  - ¡Asegui va'erã!
  Pe héroe ipu"akapáva oipe"a ijyvagui peteĩ hatĩ ha oñeha"ã ombopu. Upe jave, peteĩ moscas michĩmi oveve pe yvykua ojeikehápe . Svyatogor ndohechakuaái péva ha ombopu ipu"akapaite. Oñehendu peteĩ sapukái monstruoso, ha"ete ku miles de tambor ombopúva. Decenas de miles de armas oñepyrũ odispara al mismo tiémpo.
  Pe marangatu opukavy:
  - ¡Kóva hína ko yvy paha! ¡Che ehérsito imbarete ohóvo!
  Upéi oñehendu sapy"a pe concha-pe Grobogor ñe"ẽ:
  - Svyatoslav, ikatúpa cherendu?
  - Heẽ, katuete!
  - Mba'eichaitépa oporomondýi kóva!
  - ¡Pe cañón infierno ryapu! ¡Koʼág̃a ñande soldádokuéra ou jeýta ha okañýta pe enemígope!
  Grobogor ñe"ẽ oñembyai:
  - ¡Ndereikuaái! Por alguna razón oĩ peteĩ terror vaiete che ánga ryepýpe.
  - ¡Pe enemigo ojapo avei!
  - Ha algún debilidad monstruosa!
  Grobogor opukavy iñe"ẽ hũme:
  - ¡Oh che Tupã!
  - Mba'e piko!
  - ¡Che ñorairõhára kuéra oñani! Ha haʼekuéra oity hikuái hiʼarmakuéra!
  Svyatogor voi ohechakuaa pe ehérsito ojeretiraha pe frente pukukue. Peteĩ marea de arena-icha, umi tropa Gran Rusia-gua oityvyro pe ejército virtual. Mitãkuña oñemonde"ỹva ho"a, ojerure poriahuvereko, oñapytĩ jepe ipo tee, oity ipy nandi ha indefenso"ỹva. Svyatogor ombopu jey. Pe hatĩ ryapu ikangyve ohóvo. Pe ñorairõ oñembotuichave peteĩ golpe completo-pe. Umi ñorairõhára ho"a, mitãkuña"ikuéra, oñeme"ẽvo, oipuru iñakãrague puku imba"éva jyva ramo, ha oñapytĩ chupekuéra ikatu haguã ipy nandi, ojejaho"íva yvytimbo ha tuguýre, ojepyso hova tee térã iñakã rapykuéri. Umi dinosaurio ipu"akapáva jepe oñemombo juguete-icha, opa mba"e oñembohypýi sarambikuépe.
  Svyatogor ohecha mba"éichapa pya"e okakuaa pe catástrofe. Kóva ndaha"evéima peteĩ retiro, jepe pe vuelo ha"e peteĩ comparación ikangyetereíva. Oĩkuri peteĩ exterminación completa pe horda loca-pe - peteĩ ejército formidable ojapo mbovymi minuto-nte. Pe comandante ojere pe guerrero supremo gotyo ñemondýipe.
  - ¡Natasha ahayhuetéva!
  Peteĩ ñe"ẽ insatisfecho ointerrumpi chupe:
  - Mba'e ambue!
  - ¡Ñande tropakuéra okañy!
  Pe mitãkuña opukavy hatã, ombojere umi trenza de oro peteĩ molino pepoicha:
  - Mba'éichapa opavave oñani?!
  - Excepción"ỹre, che ha che retino añoite roñembo"y, ha upéva diez tapicha rupinte.
  Natasha osapukái, umi trenza oñekonverti umi pala de hélice-pe:
  - ¡Nde ningo peteĩ idiota! ¡Operde pe cuerno mágico, pe esperanza paha pe ejército mágico-pe! ¡Itavy tavy! ¡Chernodirnik-pe!
  Svyatopolk opukavy ipy"a"ỹre:
  - ¡Ndaha'éi añetehápe! ¡Ambopu ipype opa che pu"aka reheve! Ha pe sapukái oñemboʼy aja ningo tuichaiterei!
  Natasha ko"áĝa tuicha ipy"aguapyve ha ombohovái:
  - Heẽ ahendu! ¡Oguahẽma umi ola mágica! Ha katu péva ndaha"éi añetegua mba"eveichavérõ, pe tonalidad ha"e extranjera!
  Svyatopolk opytu"u pypuku:
  - ¡Noñemomarandui chéve mba'éichapa ambopu porãta! Ikatu ningo ajapo hetaiterei mbaʼe! ¿Ajapo vaʼerãpa raʼe iñaranduháicha?
  Natasha ombotove:
  - ¡Noimportái mba"éichapa rembopu! Oiméne peteĩ hechizo omoambuéva polaridad oike pe cuerno-pe, upéva rupi umi guerrero ikangy ha ndopytái ipy"aguasu. Maldición Oksana, nde tavy rupi, ha"e oconsegui che"expresa.
  Svyatopolk he"i:
  - Nahániri, kóva ha'e che punción! Ahecha peteĩ moscas oveve pe hatĩme, ha katu name"ẽi mba"eveichagua importancia hese. ¡Haʼe ningo michĩeterei vaʼekue!
  Natasha opukavy:
  - Heẽ, michĩ! ¡Petetralet tuichaháicha! Pe duende ikatu kuri omoĩ ipype peteĩ hechizo inverso. Ha en general, en vano añemboja umi troll ndive, opa umi ñorairõ ha"ekuéra ha umi elfo apytépe, tarde térã pyhare pe victoria paha oho umi elfo-pe. Pe pacifismo ha py"aporã inherente ko raza glamorosa-pe añoite ojoko umi troll oñehundipaite haĝua. Avei nipping ñande imperio pe brote-pe.
  Svyatopolk he"i, opurahéi ñembosaráipe (ikatu omokañy haĝua idesesperación):
  - ¡Umi troll ndaha'éi ñane pariente mba'eveichavérõ! ¡Haʼekuéra opreferi Satanáspe! Ha amombe"úta peẽme che remiandu akañy"ỹre! ¡Ndaikatúi regueraha peteĩ tembireko peteĩ troll-gui!
  Natasha opukavy:
  - Japo porã! Nde ha"e peteĩ umi fantasma ojapótava broma horca ári jepe. Péro koʼág̃a rentendepa mbaʼépa opyta ndéve g̃uarã?
  Svyatopolk oityvyro iñe"ẽ:
  - Katuete, ha ñembyasýpe, hesakãiterei, ndohejái ojejapo doble interpretación.
  - Upévare emano ñemomba'e reheve!
  Svyatopolk ohasa ijehe:
  "Chembopochy pe ñe"ẽ honor oĩha tesaráipe ha pe honor-pe oĩha ñe"ẽ vai nde rapykuéri!". Ha katu, ndaha"éi ñande rupive ha ndaha"éi ñane época-pe! ¡Ani ñamotĩ pe yvy ruso! ¡Emotenonde che guerrero Caballero gloriosos!
  Peteĩ docena de héroes ojeporavóva opukavy peteĩ ñe"ẽme:
  - ¡Honor ha Patria-pe guarã!
  Ilya Muromets ha iñirûnguéra oike avei ñorãirõme: ndoikói peteî comandante oguapy okápe peteî momento crucial-pe.
  Tuicha tragedia korasõ py"aguasu rehegua, mokõi ejército tuicháva, peteĩnte ikatu oikove, jepe mokõivéva omerece oikove!
  Peteĩva heñói raẽ, ambue katu heñói raẽ: Vysotsky opurahéi haguéicha: mombyry oĩ irundy mitã ypykue, peteĩteĩ oimo"ã ha"eha peteĩ ñorairõhára! Maymáva oimo"ã sa"ive ikane"õha, opavave oĩse peteĩ pedestal yvate ári!
  Ilya Muromets, omokyre"ỹvo ikavaju morotĩ opa ipu"aka reheve, apenas ohasa umi opositor ojeretirava"ekuépe. La majoría umi dinosaurio enemígo omano rei tuicha sobretensión rupive. Ojahe"o ha ho"a hikuái, ojeroky convulsiones ka"aguýpe.
  Alyosha Popovich, ogalopeáva flanco derecho pukukue, ohechakuaa:
  - Ojekuaa ko'ã tyapu oguereko poder destructivo especial. Emañamína mbaʼéichapa oñemondýi umi mymba.
  Ilya Muromets oikytĩ ametralladora-icha. Ndahasyiete, ndaipóri resistencia, ni peteĩ deseo añedefende haĝua. Peteĩ asociación ñorairõ mombyry Irak-pe ou che akãme, umi árabe okañýrõ guare kyhyjépe umi tanque norteamericano-gui. Ojedispara rei chupekuéra. Upéi oiko peteĩ ñorairõ ojoguáva pe mil millones y medio Xitai ndive. Umi científico ruso oinventa peteĩ arma pyahu oñemopyendáva principio de ecografía gravitacional-pe, oñemyasãi acumulativamente ha umi búnker yvyguýpe jepe ikatúva oaguanta peteĩ ataque nuclear ndaikatúi osalva. Heta millones de horda hesa hũva okañy ñemondýigui. ¡Ndorekói hikuái ni mbarete ni deseo ojoko ha odispara jey haĝua! Umi arma nuclear oñeneutralisa radiación especial oúva neutrón ultraligero-gui, omoambuéva característica física umi elemento radiactivo. Ko'ágã un millón rupi soldado ha dinosaurio ejército virtual-gua oñekonverti peteî masa inerte-pe, ikatúva okañy térã oñehundi haguãnte.
  Peteĩ docena de fantasma-nte, omotenondéva Svyatopolk, omantene ipy"aguasu ko sarambi loco-pe.
  Alyosha Popovich oñesorprende:
  - ¡Iñextraño pe pánico ndorekói hague efecto ñande tropa ha ko puñado de enemigo-kuéra rehe!
  Ilya Muromets oikuaauka hemiandu:
  - Oiméne péva ojemarkágui chupekuéra peteĩ tinte verdoso reheve. Ha"ete ku oĩva peteĩ mezcla peteĩ cierto magia rehegua ko"ápe.
  Alyosha he"i:
  - Jagueraha piko ko'ãva oikovéva?
  - Svyatopolk añoite.
  Peteĩ docena héroe, mokõi ijapytepekuéra guerrero ipu"akapáva, oñorairõ titán-icha, Svyatopolk oity mokõi térã mbohapy kavaju arigua peteĩ golpe reheve, ho"a hete ijerére, oñembyaty te"õngue ha mbeguekatúpe oñeforma peteĩ montículo entero. Ha katu umi dinosaurio ipu"akapáva golpe pya"e omboty umi kavaju"arigua resistencia. Omano mboyve, umi mitãkuña"i oñemondepaite, hete ojekargaiterei músculo-gui ha masivo ohenói haĝua umi kuñataĩ titán-pe iporã ha armoniosa, ha katu isyva ojogua umi búfalo pura sangrevéva ubre-pe, ijyva ojere yvate gotyo, clavel ra"ỹi forma-pe. Umi ñorairõhára oñorairõ dignidad reheve, umi ysyry tuguy escarlata hetaiterei corte-gui ocolora ipire chocolate morotĩva peteĩ tinte púrpura michĩmi reheve. Umi korasõ opyrũ aja, umi po ipu"akapáva ohupi kyse puku, peteĩ mitãkuña"i, operde rire ipo akatúa, oikytĩ ijasu reheve ha, hasy ramo jepe, opukavy, ohechaukávo hatĩ tuicháva, jepe, morotĩvéva nieve-gui. Opavave ha"ekuéra ndaha"éiramo Svyatopolk, oñemboja"o ha opyrũ poriahuvereko"ỹre. Pe mitãkuña héroe iñakãrague hovy sa"yju ha rizado ha"e pe ipahaite ho"áva, iñakã oñekytĩva osapukái:
  - Esclavo Ros...
  Umi juru pytã morotĩ ha oñekongela. Ha pe komandánte prinsipál voi ojeherida vaieterei.
  Ojeity ikavajugui, opu"ã mbarete ha osapukái Ilya Muromets-pe ojupíva:
  - Nde niko kuimba'e!
  Ilya ombohovái py"aguapýpe:
  - Katuete peteĩ kuimba'e!
  - Upéicharõ peñorairõ chendive peteĩ teĩ! - Svyatopolk osapukái imbarete paha reheve.
  Ilya Muromets oñakãity:
  - Nahániri, upéva naiporãmo'ãi!
  - Mba'ére piko peteĩ cobarde!
  Héroe épico, oñakãity ha oñembo'y peteî toro akã ári, ombotove:
  - ¡Rejekutu ha ndaikatúi reñorairõ! ¡Kóva ha"éta peteĩ golpe completo! Avei, ndarekói tiémpo.
  - Mbojeko!
  - Ha, oĩ porã, egueraha! - Ilya Muromets omombo ikavaju, ohupi yvate ikyse puku, peteĩ golpe mbarete rehe.
  Svyatopolk oha'ãrõ péva ha ohupyty oñemotenonde guerrero rehe peteî tiro desesperado. Pe cuchilla oike derecho pe héroe ipu"akapáva ryepýpe. Ilya ojepy"apy ho"ávo ikavajugui. Svyatopolk pya"e omohu"ã haĝua, ha katu peteĩ docena de flecha pytã haku asýva orekóva punta de diamante pya"e oinupã chupe. Pe comandante ho"a huguypa.
  Soldado-kuéra oñani Ilya Muromets rendápe, Alyosha Popovich oity ikavajugui, omoîvo ijapysa ijyva ári. Vy"ápe osapukái:
  - ¡Oikove gueteri! ¡Pevy'a umi ruso-pe!
  Ilya oipe"a hesa:
  - ¡Che añelastima!
  Alyosha okonsola:
  - ¡Aime seguro ndaha'eiha fatal! Tuicha tesãi reguereko. ¡Ñañorairõta yvýpe, yvágape ha pytũmbýpe!
  Muromets opukavy kangymi:
  "Che ndaha"éi luchador umi aravo oúvape". Che romoĩ comandante supremo ramo. Rogana guive, nde ha ejército pehova"erã ambue nivel-pe ha peipytyvõ ñande tropa-kuérape batalla espacial-pe. Kóva ha"e tembiapo número uno. Añandu hasyha hikuái.
  Alyosha ombohovái:
  - Che, ambue ñorairõháraicha, amoañetéta che rembiapo ipahaite peve. Moõ ha mbaʼéichapa reatakáta ne enemigokuérape?
  - Oksana omombe'úta ndéve. Ha"e omoheñói jeýta pe portal, ha katu ko"áĝa ĝuarã che ake! - Ilya Muromets omboty hesa.
  Alyosha omoĩ jey ijapysa ijyva ári. Pe pulso ikangy ha katu ipy"aguapy, pya"e opu"ã ha osapukái:
  - Jasegui pe persecución! ¡Ñaikytĩ opa umi espíritu aña!
  Peteĩva umi ñorairõhára opurahéi:
  - Ha ijasu gotyo oĩ ñande ehérsito ha ijakatúape oĩ ñande ehérsito! ¡Iporã ñandéve ñañorairõ jaka"u jave!
  Alyosha oinupã chupe ijurúpe:
  - Mba'eichagua ñande mba'épa hikuái. Peteĩ enemigo ha"e peteĩ enemigo: taha"e ha"éva ipire color ha hova oñembyepoti!
  Pe persecución: jepe opa encanto oporomondýiva, ysyry tuguy oñeñohẽva, hete oñekytĩva, heta miles de mymba oñeha"ãva agonía excruciante-pe, oiko chugui haimete rutina. Umi tropa mágica Santa Rusia-gua ikangyeterei guive pe magia inversa rupive, tuicha ifacilve ojejagarra haĝua chupekuéra. Pe exterminación oreko kuri pe carácter peteĩ corte de pelo-icha, pe ejército ojedesmelta mantequilla-icha peteĩ sartén-pe. Mitãkuñakuérante, afortunadamente opavave oreko iñakãrague puku ha voluminoso, he"iséva otejer ha osalva chupekuéra. Alyosha Popovich oñecontacta Oksana ndive.
  - Paje Suprema, ¡rogana!
  Pe mitãkuña, omokañy"ỹre ivy"a, ombohovái:
  - ¡Che aikuaáma upéva!
  - Mba'épa umi ne instrucción ambue.
  - Ndaikatúi gueteri jaipe"a pe portal. Pe enemígo imbareteterei. Upévare raẽ, esegíkena epersegi. Pya"e reñembotapykue umi generador mini-materia ha trans-espacial-pe. Eitypaite umi antena, upéi pe enemigo energía ipirúta. Umi paje apoha pu'aka oñembyaíta ha ikatúta jajapo peteî portal de transición. Upe aja, ñane mba"éva añetehápe ohupyty pe batalla espacial-pe.
  Alyosha ombohovái:
  - Aikuaa porã pe orden ha oñemotenondéta.
  - Moõpa oĩ Ilya Muromets?
  - Tuicha herido!
  - ¡Ñorairõ ndaikatúi ojejapo víctima"ỹre! Ñagana ramo, ikatu ñambopukuve hekove. Koʼág̃a embopyaʼeve, eipuru peteĩ ñemboʼe espesiál.
  - Mba"e ojoguáva peteĩ Mantra-pe.
  - Ha nde reikuaa chupe!
  Alyosha Popovich oñepyrũ omoñe"ẽ peteĩ ñembo"e, literalmente oñohẽ opáichagua sonido ha"etévaicha ndorekóiva sentido.
  Oñembohasa amplificador de comando rupive:
  - Eju, ejapo jey che rire. Che ha"éva, nde ere avei.
  Jepe pe efecto orekóva pe mantra ndaha"éi upéicha tuicha mba"éva, pe persecución osẽ porã. Pe ehérsito, térã jaʼe porãsérõ g̃uarã umi hembýva, opyrũ: ojejuka umi soldádo paha. Ha umi prisionéro oñemondeʼỹva ombojere ipy ha iñakã iñakãrague reheve, ha, seguridave hag̃ua, opresiona ijyva ikuãme ikatu hag̃uáicha pyaʼe oke pypukúpe. Pe carrera osegi, pe llanura ome"ẽ tape umi yvyty ruguápe, kapi"ipe hovy, yvyku"i pytã. Alyosha Popovich odispone, ani oñemboty, oñeforma cohorte separada-pe.
  Peteĩ visión ojekuaa henondépe ha peteĩ tembiapoukapy:
  - Einupã nde kyse puku pe okẽ ojehecha"ỹva. Péicha jave, rembohasa umi generador-kuérape.
  Alyosha, peteĩ kavaju seis py hechapyrãva ári, ohupyty okañy, oñani pe ehérsito pukukue renondépe. Ha opavave heta umi oñorairõvéva ipya"evéva oñemotenonde hese, oity peteĩ muro hesakãvape. Osapukái hikuái ho"ávo, ombota ijyva ha oreko contusión. Pe ótro ehérsito ndorekói avei tiémpo mbeguekatu hag̃ua. Heta soldádo omano, un par de docena de dinosaurio oity ikanguekuéra ha umi hembýva apenas ikatu ojoko. Alyosha Popovich opu"ã ha ohecha pe okẽ opyrũha. Ha"e vago ha michĩeterei, imandu"a pe okẽ peteĩ hardín hechapyrãvape oĩva pe cuento de hadas Alicia rehegua, ha katu pya"e oñandu oinupãva"erãha.
  Osapukái peteĩ mantra frenético, Alyosha oikytĩ:
  - ¡Oha'arõ victoria, oha'arõ victoria umi oityséva grillete!
  Pe barrera oñepyrũ oryrýi ha mbeguekatúpe oñepyrũ oñembyai. Umi escombro oveve chugui, upéi peteĩ mba"e oryrýi ha ipahápe pe armadura transparente oñedesintegra. Alyosha Popovich omombo peteî puñalada ipahápe oasegura haguã péva.
  - Hesakã tape! ¡Ejupi che rapykuéri!
  Pe mitãrusu komandánte otyryry, ha Pastukhov ha ambue kavaju arigua oho pyaʼe hapykuéri.
  Dobrynya Nikitich oporandu:
  - Mba"ére piko nañaipytyvõi ñande mba"évape.
  - Ndaikatúi gueteri, tekotevê ñahundi umi antena ojeréva umi megarreactor rehe.
  "Upéicharõ ndoroguerekói heta mba"e hembýva".
  Henondépe oĩ peteĩ válle henyhẽva antena-gui. Oĩ antena tuichaitereíva, diez mil kilómetro tuichakue, ojepysóva pindo-icha, ambue katu, al contrario, michĩ, caña ka"aguyicha.
  - ¡Ehundi chupekuéra! ¡Ani reheja metal metal ári!
  Oñepyrũma ojejuka opa mba"e. Ha katu, un par de cien soldado ohupyty choque mbarete hipercorriente-gui. Ho"a hikuái, oñembo"y convulsiones violentas-pe. Alyosha omanda:
  - Jaipe'a umi pañuelo térã ñañapytĩ ambue trapo ñande pópe ha ñaikytĩ.
  Umi dinosaurio avei ojejoko umi antena rehe, oity chupekuéra, ha upekuévo opukavy umi impacto-gui. Oĩnte peteĩ tyapu oporomondýiva. Hetaiterei tapicha ombyai pe ka"aguy omimbipáva acero-gui.
  Umi secreción corona rehegua otyryry sapy"a py"a yvate gotyo, ha oity rayo. Ha katu sa"i umi víctima, hetave pe energía asesina yvate gotyo.
  Pastukhov ohupyty peteĩ par de golpe pe electricidad mágica-gui, ha katu upéva ombopochyve chupe.
  - Che ningo Pastor, ha Cristo voi oñembojoja peteĩ ovecharerekuére! Upévare che poñangarekóta pe ñemano sombra ñúme!
  Umi antena, umi tuichavéva jepe, ho"a. Mbeguekatúpe pe llanura henyhẽ heta metál pehẽnguégui. Ndahasýi oñehundi hag̃ua umi antena tapichakuéragui: haꞌekuéra nomýiri ha noñorairõi jey.
  Ho"ávo pe antena paha, pe yvága color oĩva pe ehérsito ári okambia, ¡oĩ chugui morotĩmba! Natasha ñe"ẽ ojeroviahápe ipu Alyosha apysápe:
  - Nde ha'e ore mitãkaria'y ko'ágã! Ojehupyty omohu"ã haguã tembiapo. Ko'ágã roñemotenonde, romopu'ã jey ejército, pya'e roipe'áta portal.
  Alyosha osapukái:
  - ¡Péva jajapova'erã pya'e ikatuháicha! ¡Ñande mitãkuimba"e ha mitãkuña omanóma!
  Añetehápe, Alejandro Magno ehérsito ivaive ohóvo! Ojepresiona chupe umi fuerza superior, ha umi pérdida ojupi ohóvo. Umi várko tuicháva mbyjajeregua oñembojaʼo ojuehegui, umi michĩva hendy umi moscas-icha oĩva antorcha-pe ha ndaipóri moõve ojeretiravéta. Ipytyvõhára, en particular pe duende, opropone:
  - Ikatu jaheja espacio interuniversal. Ambue lado-pe, umi planeta fortaleza ñanepytyvõta. ¡Ombotapykuéta hikuái pe enemígope!
  Alejandro ombotove pochýpe ko'ãichagua propuesta:
  - ¡Ni mba'eveichavérõ! Ko kásope, hetaiterei víctima innecesaria oîta, especialmente población civil-gui (ikatúramo oje'e upéva tropa económica rehe). Ñaha"arõta refuerzo térã ñamanóta, ñañeha"ãvo jagueraha heta enemigo ikatúva.
  "¡Ko kásope, ikatúva jajapo ha"e ñañembo"e!", he"i pe duende.
  . MOAKÃHA No 6 rehegua.
  Yanka oryrýi kyhyjégui, hatĩ oñemongu"e. Sapy'aitépe ko'ãva ha'e pedófilo vaiete oviolaséva ichupe. Hi"arive, ojogua hikuái árabe-pe, ha árabe-kuéra oexplota jepi mitãkuimba"épe sexualmente, oje"eháicha chupekuéra - bacha!
  - ¡Por favor, ani che tortura!
  Pe ñemuhára oinupã Yank-pe hova, pe mitãkaria"y oñembotapykue, ijyva hinchado. Oĩ peteĩ tyapu che akãme.
  - Eju pya'e, cachorro, térã amandata nde pire.
  Pe ñemuhára pytyvõhára opukavy:
  - Upéva ha'e, Ahmed. Ojepe"a ha oñembojehe"a juky reheve.
  Yanka oipe"a ijeheguiete isuéter. Oguereko peteî camiseta orekóva ta'anga peteî personaje de dibujos animados: peteî capa morotî.
  Ahmed opukavy:
  - Ao rico, ha mba'eichagua monstruo ojehechauka hi'ári.
  Pe mitãkaria"y oñe"ẽmbegue, apenas oñehendu:
  - ¡Ao morotĩ!
  - Máva piko ndaikatúi ohendu!
  Yanka osapukái iñe"ẽ oñembyaívape:
  - ¡Ao morotĩ!
  - Mávapa?
  Mitãkaria"y ohetũ:
  - Héroe de dibujos animados Disney rehegua.
  Ahmed ojeretira:
  - Nde piko paje apoha? Térãpa péva héra nde imperio?
  Pe mitãkaria"y okyhyjeterei:
  - ¡Kóva niko peichagua tetã!
  - Mombyry!
  - Heẽ, mombyry!
  Ahmed oipe"a iturbante ha oikytĩ iñakã ári:
  - ¡Ndaikuaái ko"ãva! Añetehápe ikatu rehecha umi yvy mombyry oñeimagina"ỹva, ñande mundo tuichaiterei. Eipe'a nde ao, che mba'e ko'ágã.
  Pe mitãkaria"y tímidamente oipe"a, odesidi ndojodiskutimo"ãiha. Ahmed oapunta ikuã pe mitãkaria"y rye nandi rehe. Pe mitãkaria"y abs ojejapo esculpido, orekóva barra distinta, ojoguáva umi oĩva peteĩ barra de chocolate-pe. Oestudia aja mbo"ehao circo-pe, Yanka oguereko músculo iporãitereíva, oñembokatupyry imitã guive ojapo hete flexible ha imúsculo elástico. Ahmed oime kuri satisfecho:
  - Tembiguái mbarete, nde ha'e aparentemente casta de guerreros extranjeros-gui, michĩ gueteri ha ipy'aju gueteri.
  Yanka, omboguejy hesa, opukavy:
  - ¡Añetehápe ndaha"éi ñorairõhára!
  - Mávapa?
  - ¡Mba'e ojoguáva actor-pe!
  - Heẽ! ¡Iinteresanteterei ningo! Péro ndarekói tiémpo ahendu hag̃ua pene purahéi. Ko'ágã eipe'a nde bota.
  Yanka okorrehi chupe ipy"aguasuve"imi:
  - ¡Zapatillas!
  - Péva piko pe ha'éva?
  - ¡Upéicha héra ñande sapatu!
  Ahmed ohupi ilátigo:
  - ¡Ani piko reñeanimá che conferencia! ¡Edispara mante!
  Yanka ndoipotáigui oipe"a chupekuéra;haimete ipyahu ha omimbipa hikuái. Ani hag̃ua oñemongyʼa, oipeʼa avei ikalsonsína.
  Ahmed ovy'a.
  - Multa! ¡Oiko ndehegui peteĩ tembiguái iñeʼẽrendúva! Umi sapatu iporã ha oñevendéta. Ko'ágã eipe'a nde pantalón!
  Pe frase paha omoheñói kyhyje pe mitãkaria"ýpe, mba"épa oikóta añetehápe odecepcionáramo chupe hikuái?
  Che po oñepyrũ oryrýi. Upe momento-pe, oñehendu peteĩ swipe ha pe látigo hasy reheve ohapy ijyva nandi.
  - Che órden ojejapo pya'e tembiguái!
  Yanka, ojepy"apýva hasýgui, pya"e oipe"a ikalsonsillo, ohejávo chupe ipersonaje deportivo-pe añónte. Ahmed oñemboja hese ha oñepyrũ oñandu chupe sin ceremonialmente. Umi kuã asy oguata ipy pukukue, oamasa pecho, oinupã pe bíceps, pe tembiguái ñemuhára omaña ijuru ryepýpe.
  - ¡Umi hatĩ oĩmbaite intacto! ¡Ni peteĩ mancha ni peteĩ mancha! Upévare, oĩ vaʼekue kangue imbaretéva.
  Upéi chemopu"ã che py, añandu che py:
  - Nahániri, hesakã porã nde nereñói hague tembiguái ramo, upéva he'ise nde reguerekoha tuicha mba'e. - Ahmed ohetũ pe mitãkaria"ýpe. Peteĩ tete ipotĩ ha ijyvyku"íva hyakuã omombáy umi instinto mymba, ha katu pe ñemuhára ojepokuaa ojejoko. En general pe producto ojehecha atractivo. Ahmed oipe"a hasy pe mitãkaria"y akãrague morotĩ ha hũ ha he"i:
  - Mitãkuimba"e rubio sa"ieterei. Ahupytyta peteĩ monto decente upévare. Ejoaju hendive ambue tembiguái ndive.
  Yanka ohupyty potaitéma ijao, peteĩ látigo oinupã hasy chupe ikuãme, ha peteĩ raya carmesí oñembohye ipo rapykuéri:
  - Moõpa oĩ pe tembiguái ko'ágã. - Akhmed ombyaty ijao, ha ipytyvõhára omombo peteĩ lomo ao Yanka-pe. "Pe tembiguái ra"y ndojapomo"ãvéima mba"eve."
  Yanka osapukái:
  - Upéicharõ, mba'e piko ajapo! Ko"áğa aguatáta che akã"ỹre, che py"a"ỹre?
  - Heẽ, nde tembiguái insignificante, térã reñeñapytĩta! Ko'ágã pegueraha chupe ambue tembiguái rendápe.
  Yanka ojegueraha mombyry ceremonia"ỹre peteĩ jagua"ícha. Pe mitã py nandi opyrũ umi losa ojejapívare, oñekorosionáva umi elemento natural-gui, ha ipy nandi ocosquilla"imi. Pe yvytu ro"ysã ojaho"i porãiterei pe tete, pe mitãkaria"y imandu"a Artek rehe, oñani rire diez kilómetro, oñembo"y pe Montaña Oso ru"ãme. Avei pe tyekue, pecho, ipo, py ojeacaricia pe yvytu mar, orekóva peteĩ conjunto rico de diversos hyakuã. Pe silbato ointerrumpi umi mandu"a. Ho"a peteĩ pluma ibolsillo vaquero-gui, ha pe asistente ome"ẽ Ahmed-pe. Omaña hese, iñe"ẽ"asýpe:
  - Mba'e iporãiterei piko! - He"i ñemuhára, omaña porãvévo hese, ha ojere. Upéi oisu"u. - Nde! Oĩkuri peteĩ dibujo, ko"áğa oĩ ambue! Mba"épa ha"e?
  Peteĩ pytyvõhára orekóva cuenta rayada peteĩ tóro akãre ojapo peteĩ círculo ipo reheve:
  - Imarangatu! ¡Imarangatu! ¡Paje!
  Yanka omaña ijerére ha he"i kirirĩháme:
  - ¡Ndaipóri mágia ko'ápe!
  Pe komersiánte ojapo peteĩ gesto ipasiénsiaʼỹre:
  - ¡Emoaguĩve chupe!
  Pe mitãkaria"y ojegueraha vai, haimete ho"a Yanka, ha hasy ijajúra.
  - Upévare ere ndaiporiha mágia.
  Pe mitãkaria"y pya"e ombohovái:
  - Katuete ndaha'éi! Kóva ha"e ñande jára arte-nte.
  - Arte artesanal rehegua?
  - Heẽ! ¡Oh karai! - Yanka reflexivamente ojedobla, ojagarrávo pe látigo movimiento.
  - OK upéicharõ! ¡Ikatu reho! Ore ningo tardeitereíma. Embojoaju pe columna rehe. Pe parada de descanso-pe, acuestiona pe mitãkaria"ýpe detalle reheve.
  Yanka oñeñapytĩ ipópe peteĩ poste hũ ha ojeplanáva asy, ijykére oĩ docena de mitãkuimba"e rupi, peteĩchagua edad térã ituja"imi térã imitãvéva chugui. Umi mitãkuimba"e ningo oñemonde"i mbyte, omonde lomo-nte, ipire hũ ha costilla ojeipysóva. Ipire iñypytũeterei, oñembopiro"y mbohapy kuarahy, ha katu ndaipóri morotĩ. Umi mitãkuimba"e ojogua árabe-pe, iñakãrague morotĩ, jepémo oĩ morotĩmi ha ojoguavéva caucásico-pe. En general, umi karai porã opukavy Yanka-pe, ha peteĩva ojesarekóvape añoite pe mitãkaria"y omoñe"ẽ hostilidad. Mitãnguéra py nandi morotĩ, oñembyai ha ipy"aju, ojekuaa mombyry oúha hikuái. Yanka oryrýi ha oimo"ã mba"eichagua mitãkaria"y távapegua ha"éta, oguatáva ára pukukue peteĩ tape yvytimbo ha itaju ári. Pe mitãkaria"y oñembo"ýva lado-pe ipo oñeñapytĩva haimete morotĩ, ha katu iñakãrague morotĩ sa"yju - oryrýita. Omopu"ã ipy akatúa nandi, Yanka ombojere ipy akatúa ombohováivo ha omoĩ ipy ipy gotyo. Péicha umi mitãkuimba"e ha"ete ku oñañuãva ipo ojuehe. Yanka ohechakuaa pe mitãkaria"y suela hatãha, kavara ratĩicha. Pe mitãkaria"y oporandu kirirĩháme:
  - Che ha'e Ali, máva piko nde?
  Pe tembiguái imitãva oñembosako"i ramóva ombohovái hatãve"imi:
  - Che ha'e Yanka.
  Pe látigo ohapy che jyva. Pe mitãkaria"y osapukái, ha katu oisu"u ijuru;noñemotĩséi ambue mitãkuimba"e renondépe.
  - ¡Ani reñe'ẽ! - Osapukái pe ñangarekohára.
  Yanka oñesũ ijeheguiete. En general, mba"éichapa pya"e oñedesarrolla umi jepokuaa tembiguái rehegua.
  Ojegueraha chupekuéra, pe soga ojejoko: ombohetaveva"erã hikuái ritmo. Mitãkuimba"ekuéra oguata kirirĩháme, Ali añoite, omañáva hapykuévo ohecha haĝua pe superintendénte omañápa hendápe, he"i peteĩ susurro kirirĩháme:
  - ¡Oiméne nde pytagua!
  Yanka opensa un par de segundo ha ombohovái:
  - Heẽ, peteĩ pytagua!
  - Upepete antende ko mba'e nde aogui! Avei, reñe"ẽ jave, oĩ peteĩ temiandu iñextraño ha"ete ku mokõi tapicha he"íva umi ñe"ẽ peteĩ jeýpe.
  - Ikatu ha'e pe acento!
  Ali opropone:
  -Nde piko pe casta guerrera-gua?
  - Ñambyasy nahániri!
  - ¡Ahenduma ko mba'e! Péro haʼévo peteĩ gerréro tuicha iñinteresanteve ñañembyai rangue umi plantación térã cantera-pe.
  Yanka oryrýi:
  - Heẽ, che añeimagina hasyva'erãha!
  Ali he"i:
  "Che ha"e peteĩ karai imbarete ha irresistente, ha ojeobligáramo amina peteĩ ita superficie-pe, ikatu aikove puku". Ha katu yvy guýpe, ko"ýte umi mina de plata-pe, ndaikatúi redura mas de dos años.
  - Mba'érepa?
  - Pe yvytu oñevenenaiterei azufre reheve.
  Yanka imandu'a tembiasakue mbo'epy rehe:
  - Ha katu oî avei galera.
  - Heẽ, ha ivaieterei, ha katu nañaneamenasa gueteri.
  - Mba"ére piko pe imperio ndorekói peteĩ yguasu.
  - Oĩ yguasu, ha katu ñande michĩeterei, tembiguái apyka ha remo ojejapo kuimba"e térã kuña kakuaávape g̃uarã.
  Yanka okirirĩ. Oñeporandu mba"épa oha"arõ chupe ko"áĝa. Aña iñarandu, aña ipu"akapáva omombo jey chupe tembiguái reko jave. Ko"ágã oguata haimete ijao"ỹre, umi mitãkuimba"e sudoroso ha ndojejohéiva ykére, ijyva hasy umi pestaña-gui, ha ha"ete ku michĩmi gueteri. Nda"aréi ha"e ivaiveha la mayoría umi mitã mbo"ehaópegua ruso-gui, haimete peteĩ estudiante ikatupyryetereíva, pe luchador ikatupyryvéva pe clase-pe. Añetehápe, ndaha"éi rico, ha"ekuéra ha"e peteĩ familia ordinaria, promedio, ha katu en general oĩkuri suficiente opa mba"égui. Ha koʼág̃a, pe Aña voluntad rupive, oĩ peteĩ múndo extraterrestre-pe, ndaipórihápe televisor, komputadóra, rrádio, grabadora ni peteĩ cepillo de diente jepe. En general, umi novela ciencia ficción rehegua ijapu. Oimeraẽ persóna koʼag̃agua yma guare oñeñandu vaieterei vaʼerãmoʼã. Umi escritor de ciencia ficción-pe voi oñemondorire umi época namombyrýivape, ¡pya"e omanóta kuri hikuái! Nda"upéichairamo, ojehechaukáta peteĩ kuimba"e moderno ha ñañapytĩ opavavépe. Ha al mismo tiempo, peichagua ingenuidad, umi fuerza especial-pe napembo"éi hikuái mba"éichapa peipuru peteĩ kyse puku, ha katu algún libro-pe, peteĩ coronel KGB-gua ñaikytĩ opavave. Peteĩichagua monstruo. En general, la mayoría umi novela-pe umi héroe ha"e oficial FSB-gua. Oĩ peteĩ estereotipo he"íva nde ha"éramo peteĩ oficial FSB-pegua, upéicharõ ha"eva"erãha peteĩ superhombre. Bueno, Yankee ru ha"e peteĩ siberiano ha peteĩ capitán umi servicio especial-pe. Físicamente imbareteterei, ha katu che ra"y ha"égui acróbata, nomba"apói ijyva ári. Avei, Yanka ipu'ãma chupe ajedrez-pe orekópe seis ary. Upéicharõ, ¿haʼépa umi kuimbaʼe FSB-pegua péichagua sobrehumano? Nahániri, ha"ekuéra ha"e avei individuo raza humana-gua, ha"ekuéra oñembokatupyry algún modo, oreko ciertas habilidades, conocimiento específico, ha katu ndaipóri mba"eve sobrehumano. Ha ñapensa hag̃ua káda uno ikatuha oiko chuguikuéra rréi? Por cierto, isy ha"e gimnasta circo-pegua, oñani pya"eve pe 100 metro-pe itúvagui, ha ikatu ojapo umi división omanóva, itúva ndaikatúiva ojapo. Ha katu imitã guive, Yanka voi ojehechakuaa tuicha flexibilidad rehe ha pya"eterei odominai ko"ãichagua ejercicio. Péro tuicha noipytyvõmoʼãi peteĩ ñorairõme. Peteĩ mitã apenas ombotýva doce áño ndaikatúi oity veinticinco adulto ha ha"etévaicha guerrero experimentado-pe. Oĩ por lo menos peteĩ mba'e oñembohovái haguã. Añetehápe omoñe'ê umi caballero clon rehe, ko'ãva ha'e luchador omoheñóiva peteî mbo'ehára adolescente loco. Pe sincretismo umi kualida opáichagua mymba ha ka"avo rehegua ome"ẽ peteĩ aleación de poder ndojehecháiva gueteri. Ko"ápe opa mba"e ojegueroviave, ko"ãva ndaha"éigui tapicha, sino creación artificial.
  Mitãkaria"y Ali oporandu:
  - Mba'e rehe piko repensa.
  - ¡Ne destino rehegua!
  Pe mitãkaria"y opukavy:
  - Nde akãrague morotĩ ha ndeporãiterei, nde destino tuicha oñeenvidiáta ñande destino-gui.
  Yanka oñesorprende:
  - Ha mba'ére piko upéva!?
  - Oiméne reñevendéta peteĩ harén-pe.
  - Kuñakaraípe? - he"i Yanka esperanza reheve.
  Ali oñakãity:
  - Upéva nde suerteitereíramo. Py"ỹive, umi mitãkuimba"e lindo, especialmente iñakãrague color escaso-icha, opa kuimba"e depravado ndive. Hiʼarive, ombyasy umi ijedámavape g̃uarã.
  - Mba'ére piko péva tapicha tujápe guarã?! - Mitãkaria"y ombotuichave hesa.
  - Ojekuaaháicha, edad reheve, ikangy pe atracción kuñanguéra rehe.
  Yanka omoneĩ:
  - Akãrague morotĩ barbape, aña costilla-pe!
  - Oje'e porã! - He"i mitãkaria"y, hatãve"imi oguerekova"erãgui. Upe riremínte osẽ kastígo. Pe mba"asy vai ohapy pe mitãkaria"ýpe, haimete oity chupe ipygui, ha peteĩ welt opupu ijyva ári.
  - ¡Ani reinupã chupe! - Yanka omoĩ. Ha pya"e ohupyty iporción, katuete hasy, ha katu ndaha"éi piko kóva pe torsión ñepyrũ.
  Ojekuaa tenonderãme peteĩ puévlo. Pe campanario punta ha pe círculo osẽva. Umi kokue ojekuaa ijykére, mandi"o apysa morotĩ, tuicha tuichavéva yvýgui. Ikatu avei ojehecha ñemitỹ peteĩ mba"e ojoguáva ígo-pe, avei garbanzo ka"aguy. Umi ígo katu tuichaiterei, ojogua sandía-pe, ha umi garbanzo katu ojogua abedul.
  - Yvykuéra ipirapire hetáva! - he'i Yanka. - Che personalmente ndacheimportamo"ãi aguerekóramo tembi"u.
  Upe mitãkaria"y voi omañáva oisu"u ipy"aporã"ỹre:
  - ¡Eñongatu nde juru tuichave! ¡Kóva ndaha"éi ñandéve ĝuarã! Peteĩ tembiguái oikuaavaʼerã henda.
  Ali ombotove:
  - Ñande rendaguépe, ndohói moõve ñandehegui. Péro ñañehaʼãramo jahupyty peteĩ mbaʼe iporãvéva ndahaʼéi ni mbaʼevéicharõ peteĩ pekádo.
  Pe mitãkaria"y okirirĩ, ha katu umi ceja de punto ohechauka ndovy"aiha. Péva añoite ha"e pe, karaikuéra térã compañero.
  Ali he"i:
  - ¡Sadat akóinte ndovy'ái peteĩ mba'ére! Nañambohasyva"erãi ñane situasión ñañorairõ ha jajejahéi rupi ojuehe.
  Sadat opukavy:
  - Tembiguái ndaikatúi oñemosãso!
  Ali noĩri de acuerdo:
  - Sapy"ánte oĩkuri techapyrã ojoavyva.
  Yanka oporandu:
  "Che personalmente ndaha"eséi puta ha añemomirĩ umi jeque renondépe".
  Sadat opukavy:
  - Kóva añetehápe itavy. Pe tekove peteĩ harén-pe ndahasyiete. Tembi"u tuicháva, víno tuicháva, tupa suave. Ha iñimportantevéva, ndaipóri tembiapo.
  - Ha katu nde reikuaa mba'épa ojehepyme'ê! - Yanka ombojere hova. - Nahániri, ndaipotaiete chejehe peichagua destino.
  - Ha katu mba'érepa!
  - ¡Che ha'égui kuimba'e!
  Umi superintendénte oinupã umi mitãkuimbaʼe chatterbox-pe peteĩ látigo reheve ikostillakuérape. Yanka ojejapi mbohapy jey hasyeterei. Pe pensamiento omimbi voi ikatúpa jaiko péicha. Naiporãvéi jajesuicida oúramo pe oportunida. Péro ko kásope ohóta infiérnope, ha pe Satanás upepegua ohapypáta chupe tata opaveʼỹvape. Eternidad ambue tapicha infierno-pe, mundo inferior ambue universo-pe, mba"épa ikatu ivaivéva.
  Sadat ombotyryry ijyva, ipire oñeikytĩ. Mitãkaria"y oisu"u pe tuguy iñe"ẽme ha omýi pya"eve, pe soga ojejoko. Péro haʼe ndoperdéi ijespíritu:
  - Reguerekórire apytu'ũ, rentendeva'erãmo'ã opa mba'e porã oguerekóva.
  - Pe ventaja ha'éva peteî fag?
  - Oĩ mitãkuimba"e, iñaranduvéva jepe, ohereda va"ekue propiedad okakuaapámarõ ha oiko chuguikuéra jeque ijehegui. Péro umi itavýva katu, opa vai, omanóvo umi plantación ha cantera-pe. - Ko"ã ipahaguéva hatãve"imi. Pe superintendénte omboveve ipo, péro ndoinupãi. Ha"e opukavy:
  - Mba'épa ikatu ojapo ko futuro jeque. Ha katu pe látigo ojerokypáta ijyva ári.
  Pe aldea oikehápe pe columna de esclavos ha"e mendigo, choza ha"ete choza. Tape iky"a, Yanka haimete opyrũ peteĩ vaka rykue ári. Ha péina ápe umi vaka voi, hatĩ diamante-icha, cinco peteĩ jeýpe, ikyraiterei. Ha hapykuépe oĩ ipepo. Péro ojeduda ikatuha ohupi hikuái peichagua peso. Umi oikóva upépe, hetavehápe, noñemondeporãiete umi tembiguáigui, umi kakuaáva añoite omonde sapatu yvyrágui ojejapóva ha unos kuánto trapo colorido.
  Peteĩ ógante ojejapo itagui ha ojehecha ipirapire hetáva, avei pe tupão upe tendápegua. Ojogua peteĩ tupão michĩvape ha ojejapo avei itágui. Pe puévlo katu ndahaʼéi michĩva, oĩ heta óga, umi mitãkuimbaʼe oĩva oparupiete oisuʼu ha oapunta umi tembiguáipe. Péro haʼekuéra nomomboi mbaʼeve.
  Ali he"i:
  - Heta ijapyteguikuéra ikatu avei oiko tembiguái ramo oimeha ára. Mayma chokokue odevéva, omanóva ñembyahýi jepénte yvy ipirapire hetáva. Mitãnguéra oñevende tembiguái ramo, hetaiteve tembiguái ñane retã tuichaitévape umi isãsóvagui. Emañamína ko'ágã ñande fila okakuaa ohóvo.
  Añetehápe, pe pa"i orekóva pe triángulo de plata oguenohẽ docena rupi mitãkuimba"e imbaretéva, medio desnudo ha seis mitãkuña adolescente. Haʼe nonegosiai are pe tembiguái jára ndive. Ohupyty rire peteĩ vosa ipire hũva órogui, omeʼẽ umi tembiguáipe. Ojejapo acero-gui oñeñapytĩ haguã.
  Ahmed opyta sapy"a, iñatención ogueraha peteĩ mitãkuña: ipy reheve peteĩ túnica tesape ha katu ipotĩvape, oñemopu"ã porã ha hova porã.
  - Aipota ko tembiguái.
  Pa'i oñekonfundi:
  - ¡Kóva hína pe puévlo tuja rajy!
  - Ha ndoguerekoiha deuda?
  Pa'i ovy'a:
  - Mba'ére piko oĩ! ¡Oĩ escasez pe tesoro-pe ipueblo-pe!
  - Mba'épa! Upevarã araha hína imembykuñáme. Peichagua mitãkuña ndaha"éi pe aldea-pe ĝuarã.
  Pa"i omoneĩ:
  - Henda oĩ harénpe!
  - Térã peteĩ plantación ári! - he"i Ahmed pochýpe. - Che remiandúpe, ¡kóva okonvenive chupe ĝuarã!
  Pe pa"i ombotove:
  "Omba"apo mbaretepáma pe plantación-pe opa ára". Emañamína mba"éichapa ipo calloused.
  - ¡Ko'ápe ha'e tembiguái! ¡Egueraha chupe!
  Upepete oñemombo peteĩ laso pe mitãkuña ári. Haʼe orresisti kangy. Pe ñemuhára oñemboja hese ha opoko ijyva rehe ipo reheve. Umi pezón pya"e oñembohye, pe mitãkuña ojere jey.
  - Moõpa remondo pe tembiguái. Térã piko reipotápa látigo? Ndereikwaái piko, umi tembiguái ndoipe'aiva'erã ijára otantea jave chupekuéra.
  Pe mitãkuña ombohovái tímidamente:
  - Che ndaha'éi tembiguái. ¡Heñói sãsõme!
  - Ha katu peteî mendigo, ha péva haimete peteî mba'énte. Peñevendéma tembiguáiramo ha pejapovaʼerãnte peñemoĩ porã hendive. Ha nemba"eporãramo chendive, reime peteĩ kadéna ári ndaha"emo"ãi infiernoiterei.
  Pe mitãkuña ohupi iñakã orgulloso:
  - ¡Che ndahechakuaái tembiguái ramo!
  - Péicha oiko! ¡Eju, tereho pe poste-pe ha edesnuda chugui!
  Pe mitãkuña túnica ojeipe"a, ohechaukáva ho"o tentador. Yanka ojere reflexivamente, ha katu umi ambue mitãkuimba"e ojesareko hesa"yju. Pe iporãva ojehecha hesãiva ha musculosoiterei. Ipo oñeñapytĩ ha ipy oñemoĩ abrazadera-pe.
  Akhmed voi ojagarra ipópe pe látigo, omboveve, ha katu ndoinupãi:
  - Ha, tembiguái, rejerure chéve perdón!
  - Nahániri! Araka'eve? Ha che ndaha'éi tembiguái!
  Ahmed opukavy:
  - Ahecha nde ha'eha peteĩ kuña iñakãhatãva! ¡Ehupyty!
  Pe látigo oisu"u ha peteĩ golpe mbarete ho"a pe mitãkuña"i jyváre. Ahmed imbarete físicamente ha oreko experiencia odominai haĝua umi tembiguái iñakãhatãva ha umi vicio cruel. Péro pe pire noñekytĩri, haʼe oñangareko hína koʼág̃a g̃uarã. Pe mitãkuña osuspira, ha katu ojoko peteĩ sapukái.
  - Ha, oaseptápa pe tembiguái?
  - Che ndaha'éi tembiguái!
  - Ipy'a hatã ha'e peteĩ mba'e ohechaukáva tavy! ¡Ehupyty hetave mba'e! - Ahmed oñepyrũ oinupã pe mitãkuñáme. Káda golpe reheve, oinupã hatãve. Che jyva pire ojepe"a, upéi umi barra omondoro che axilas. Umi golpe omotenonde corte oñeintersecta ha tuguy osyry. Ahmed golpe oguejy ohóvo. Pe mitãkuña"i nalgas desnudas ojere púrpura ha ho"o ojekuaa. Pe golpe oúva oguejy ijyva ári, upéi pe comerciante oity pe mitãkuña py polvoriento-pe. Kuña ñembyasy nomañái umi golpe mbarete rehe, ndosapukái, clic paha rire, iñakã otyryry ha ho'a. Ahmed osapukái:
  - Eipe'a ha emombo karrétape. Jajagarráta pe mitãkuña ha ñamoĩta chupe remate-pe. Pe pire okuera pya"éta.
  Oñohẽ hikuái peteĩ mba"yru y pe mitãkuña"íre ha ogueraha chupe karréta peve. Umi tembiguáipe oñemeʼẽ peteĩ mbaʼyru michĩva ñaiʼũgui ojejapóva peteĩ mbaʼe ojoguáva fríjolpe oñembojeheʼáva pepino ha tomate rehe, ha avei mbujape.
  Noñemeʼẽi chupekuéra cuchara, péro ojeheja chupekuéra ojohéi ipo ýpe. Upe rire Yanka oñeha"ã peteĩha jey tembi"u extraterrestre. Ndaha'éi va'ekue sabor ivaíva. Bastante jugoso ha agradable, okakuaáva mbohapy kuarahy guýpe. Añetehápe, peteĩ sabor peculiar, eíra rico-icha, ha pe chicle frescura ome"ẽ algún especificidad pe tembi"úpe, ha katu iporãiterei. Añetehápe, pe párte ojejapo rire pe viáhe puku peichaite peve, hesakã porã ndahaʼeiha sufisiénte. Vy"arã, Yanka ndohasái gueteri upéicha heta ha oguereko suficiente. Péro che akese. Añetehápe, haʼekuéra ova kaʼaruete, ha pe mitãkariaʼy ndahaʼéi peteĩ yryvu. Okaru rire, che resa ryru oñepyrũ ojejoko ojuehe. Pe mitãkaria"y oguapy ha oñepyrũ oñakãity, oiporavóvo peteĩ tenda ani hağua opoko pe piss rehe.
  Ohenói hikuái chupe groseramente, ha pe látigo ho"a jey ijyva nandi ha mitãicha. Pe mitãkaria"y opu"ã ha oñeñapytĩ jey. Umi tembiguái oñemomýive, ha"ete ku noñeha"arõiva"ekue hi"aguĩ pe transición.
  Ali osuspira Yanka-pe:
  - Mba'eve! Pe ñemuhára voi ikane"õ vove, ome"ẽta ñandéve peteĩ pytu"u.
  - ¡Aipotaiterei ningo ikatu!
  Ko'ágã oguata hikuái grava gruesa ári. Pe mitãkaria"y py nandi ohasa tuicha incomodidad, oñepyrũ oisu"u hasy ha okáipa. Ojedistrae haĝua, Artem oñepyrũ oñemongeta Ali ndive. Ha"ete chupe ko mitãkaria"y iñarandu ha iñarandu pya"éva ohasávo umi áño.
  - Mba'éichapa héra ko rréino.
  Ali ombohovái:
  - Kóva ndaha"éi peteĩ rréino, ha katu peteĩ sultanato.
  - Mba'eichaitépa tuicha ojoavy!
  - ¡Ani ere chéve! Ñane estado tuicha ha imbarete. Opáichagua mburuvicha guasu ha shah okyhyje Sultán Babatur-gui.
  Yanka opukavy irónicamente:
  - Babatura nde ere?
  - Babatur pe sexto, térã ohenóiháicha chupe Tuguy.
  Pe tembiguái oñembosako"i ramóva opukavy:
  - Heẽ, kóva ha"e peteĩ representante peteĩ dinastía mbarete rehegua.
  Ali omboguejy iñe"ẽ, omañávo jey pe superintendénte rehe.
  - Ojuka ijoyke'y tuichavéva Ramsés 2, ha ohundi hogaygua tuichakue. Upéi oñemoĩ iñakã yvyráre. Oĩ rumor heʼíva pe mitãʼi heredero pe trónope añoite oikove hague, jepe ótro heʼi ojehapy hague chupe tatarendýpente.
  Yanka pya"e omoneĩ:
  - Tembiasakue vaiete!
  - ¡Ndojepytũi mba"eve! Ha katu péina pe mba"e, che angirũ Yanka. Pe ijára oarriesgáramo ojapo haĝua peteĩ transición tuicháva capital-pe, upéicharõ oĩ posibilidad pe Sultán eunuco yvate ojoguátaha ndéve.
  Yanka oiko chugui ñembyasy:
  - ¡Péva ndoikomo'ãi!
  - Mba'épa rejapóta! Ha en general, ha"évo concubina ndaha"éi pe destino ivaivéva ko mundo-pe, jepe...
  - Mba'e katu!
  - He'i hikuái Sultán ohayhuha ombohasa asy mitãkuimba'e michĩvape. Ha'e ningo inventivoiterei, he'i hikuái ha'e voi ojapo hague máquina de tortura.
  Yanka oryrýi:
  - Mba'éicha piko reikuaa upéva!
  - Mba'éichapa ikatu amombe'u ndéve ko mba'e. Pehecha, pe Sultán ohayhu ohechauka italento verdugo ramo umi ministro, visir, noble-kuérape, ha avei iharén kuña tuichávape. Upéi omyasãi hikuái ha opaichagua ñe"ẽmbegue ojeipyso tavayguakuéra apytépe. Haʼekuéra ningo pyʼỹinte pe espía iporãvéva.
  Yanka omoneĩ:
  - Heẽ, péva ikatueterei! Amoñe"ẽ peteĩ aranduka mbohapy volúmen rehegua Pugachev ñemopu"ã rehegua, ha oĩ peteĩ rumor zar rehegua og̃uahẽva capital-pe mokõi semana pe informe oficial mboyve. En general, umi rumor popular iporãve oimeraẽ inteligencia-gui.
  Sadat oike ñomongetahápe:
  - Reikoséramo, eñangareko mburuvichakuéra ndive.
  Yanka oñakãity ha he"i:
  - Tembiguái rekove ndaha"éi tekove, ha katu ndereipotái avei rejesepara chugui.
  Pe mitãkaria"y omaña ijerére, oipeju peteĩ yvytu hatã, guyrakuéra opurahéi ha umi tyapu rico, rico. Mba"e peteĩ tordo-gui, peteĩ ruiseñor, peteĩ oriole-gui. Péro oĩ avei umi sonído encantador ndahaʼéiva ko yvy ape ári. Péicha ne ánga oñeñandu porãve heta, nde py oñembyaíva jepe hasyeterei ha sa"ive reñeñandu kane"õ. Pe tete oñembokatupyry ha oaguanta pe transición, ha umi py ojepokuaáta hese, tekotevẽnte resupera ndejehe. En general, ha'e tiempo ñapensa haguã futuro rehe.
  Osyry peteĩ ysyry pensamiento rehegua. Ko'ápe umi perspectiva oî gueteri vaga. Puramente instintivamente, kuimba"e cien por ciento-icha, pe rol peteĩ concubina omondýi chupe. Oimeraẽva oimo"ãva mitãnguéra ndoikuaáiha mba"eve kakuaáva rekovégui, itavy. Formalmente, ndojehejái ohecha pornografía, ha katu añetehápe hasy ojejuhu haguã peteî mitã mbo'ehaópe ndohecháiva. Ambue mba'e ha'e nointeresái gueteri ko mba'e. Ha katu orekópe catorce, dos áño riremínte, kóvagui katuete oikóta pe pasatiempo oguerohorýva. Ndaikatúi ojediskuti naturaleza ndive, ni nahesakãi mba"épa opensa mburuvichakuéra omoingévo restricciones adolescentes-pe guarã. Opa mba"e rire, kóva ha"e peteĩ lucha peteĩ instinto natural, básico rehe, ha upévare inútil, oñekondenáva derrota-pe. Añetehápe, avave ndohupytýi ipu"aka pe naturaleza rehe, tarde térã pyhare ogueraha ipype. Ha umi prohibición ogueru trauma psique adolescente-pe añoite ha opáichagua abuso, especialmente policía-kuéra. Umi léi Rusia ha ambue tetãmegua ningo naimperféktoiterei. Ko adolescente haimete adulto ha ha'e pe miembro ndovy'áiva ha ojeprivavéva sociedad-pe. Ndikatúi oparticipa jeporavópe. Peteĩ imbecil clínico ikatu aja. Jepémo orekóva diecisiete ary, oî mitãrusu ohaímava disertación doctoral. Ha en general, pe mitã moderno iñarandueterei, oñemoakãrapu"ã ha oipuru peteĩ computadora: péva ohaságui peteĩ mbo"ehára pu"aka. Ojehechávo hese indigno ovota haguã ndaha'éi razonable. Pe historia oikuaa heta techapyrã: umi adolescente oisãmbyhýrõ guare peteĩ estado entero dignidad reheve. Techapyrã, Iván el Terrible, orekópe doce ary, omanda ojejuka haguã regente Shuisky-pe, omboligávo umi noble-kuérape oconta haguã ijehe. Ha katu péva oiko pe notorio aceleración ha auge Internet mboyve jepe, Yanka ikatu jave oikuaa opa mba"e. Ekopia oimeraẽ ensayo, emoñe"ẽ mba"éichapa omba"apo pe bomba atómica, Roma Ymaguaréva ha Marqués de Sade rembiasakue. Upéicharõ, mba"ére piko peteĩ mitã prodigio ndaikatúi ovota, ha katu peteĩ alcohólico sin hogar oreko derecho? Umi Yankees oguereko kuri versión propia: mitãnguéra, por regla general, opositorve umi adulto-gui ha oreko tuichave deseo de cambio. Péva he'ise naiporãiha mburuvichakuérape peteî mitã ovota haguã.
  Mitãnguéra ohayhu hetave libertad ha ovotáta demócrata térã nacionalista. Yanka oikytĩ italón desnudo ipópe, ha"éva crudo pe grava gruesa-gui, ha ndahasýi. Orekópe doce áño, peteĩ mitã moderno, ndaha"éiramo peteĩ morono, omoĩma umi pyenda pensamiento político ha mundo jesareko rehegua. Upévare opensa avei; Mba'e sistemapa iporãve Rusia-pe guarã, capitalista térã socialista, sistema de gobierno: democracia térã dictadura! Ko"ápe, katuete, hasy ñaĝuahẽ haĝua peteĩ conclusión sin ambigüedad-pe. Káda sistema oreko ventaja ha desventaja imbaʼéva. Pe economía oñeplanifika ha socialista oheja Unión Soviética ohupyty tuicha éxito. Oñemotenonde industrialización ha oñemoheñói industria pesada ipoderosa. Ary 1941-pe, URSS oguereko pe flota de tanques tuichavéva, hetave aviõ ha arma. Añetehápe, industria armada, transporte, ligero ha hi'upyrã opyta tapykuépe. Umi tapicha ndoikoporãiete, ha katu avave ndohói iñembyahýi, mbeguekatúpe oñemoakãrapu"ã ñemitỹ. Umi chokokue ojepokuaa oñemitÿ yvy colectivamente ha péva hi'a;umi granja colectiva kakuaa oiporu plenamente umi logro ciencia ha tecnología ipyahúva. Ko"ýte pe periodo ñorairõ rire, doce áño pukukue (!) oguejy jave umi precio káda áño. Pe gérra vísperape, umi tanque ha artillería soviética haʼe vaʼekue umi iporãvéva ko múndope. Aviación rehegua, umi aviõ ipyahuvéva oĩ aproximadamente al par umi alemán ndive, umi anticuado tuicha ikangyve, ha katu pe superioridad general irundy jey! Péro Katyusha ndorekói ijojahaʼỹva. Añetehápe umi alemán ohasa chupekuéra misil, rrádio ha aviõ jet-pe: peteĩha osẽ 1939-pe. En general, nivel de ciencia alemana ha'e excepcionalmente yvate, jepénte oveve opavave científico febrero-gua. Péva ohechauka jey pueblo febrero ndorekóiha talento especial ha Einstein ha'éta kuri peteî no entidad hembireko rusa ÿre, oinventáva teoría de relatividad. Yanka-pe ndogustái Einstein-pe, ha katu ndaha"éi ha"égui peteĩ febrero, ha katu ambue mba"ére. Einstein ha"e pe omomýiva Estados Unidos-pe ojapo haĝua peteĩ proyecto hepyetereíva ha dudoso ha"eháicha pe bomba atómica. Ndaha"éirire umi norteamericano, peichagua arma vaiete ojejapova"erãmo"ã heta rire ha ikatu avei URSS-pe. Taha"e ha"éva, pe bomba atómica oĩva Estados Unidos pópe ojoko pe sueño ojeguerohorýva Stalin ha opavave comunista-kuéra ojapo haĝua: ombojoaju haĝua opavave yvypórape pe bandera pytã guýpe. Ojehaiháicha peteĩha constitución soviética-pe: URSS oñembotuichave oike peve república paha planeta Yvy rehegua.
  Ha mbaʼe piko añete! ¡Yvypóra oñembojoaju va"erã!
  Ali oporandu Iancu-pe, ointerrumpívo pe tren de pensamientos lógicos:
  - Mba'e rehe piko repensa.
  Upepete ombohovái mitãkaria"y:
  - Estado estructura rehegua!
  - Heẽ, nde ningo peteĩ filósofo!
  - Peteĩ medida peve, ¡heẽ!
  - Reikuaápa, sapy'ánte che avei che képe aipota. Por ehémplo, mbaʼépa rejapo vaʼerã oiko vove ndehegui rréi! Térã pe Sultán!
  - Ha mba'épa rejapóta?!
  - Ame'êta yvy opavave campesino-pe ha amboguejýta impuesto. Che ahejáta umi representante diferénte clase-gua omenda.
  Yanka ohechakuaa:
  - ¡Ndejuka va'erãmo'ã hikuái!
  - Ha katu tavayguakuéra ojapova"erãmo"ã purahéi leyenda rehegua. Oĩ haguéicha itiempo-pe Ataman Akmal rehe. Haʼe ningo peteĩ persóna ndahetáiva. Shella añoite ikatu araka"eve ombojoja ifama orekóva.
  Yanka oporandu:
  -Mávapa Shella?
  - ¡Pe mondaha herakuãitéva! Omonda umi ipirapire hetávape ha ome"ẽ pirapire mboriahúpe. He'i hikuái imbarete ha iporãitereiha.
  -Ikatu mba'e! Kóva ojogua ñande Kotovsky ha inglés Robin Hood-pe.
  - Mávapa umíva.
  - Mondahakuéra noble. ¡Ojapo voi hikuái peteĩ pelíkula hesekuéra!
  Ali opyrũ hesa:
  - Mba'épa pe cine?!
  Yanka opyrũ, eñeha"ã emyesakã ko mba"e peteĩ mitãkaria"y medieval-pe. Ha katu pe apytu"ũ mitãicha pya"e iñarandu:
  - ¡Ha'ete ku peteĩ sueño! ¿Rehechápa hína umi sueño?
  - Heẽ, katuete ahecha! ¡Oñeñandu porãiterei hikuái!
  - Upéicharõ kóva ha"ete peteĩ sueño, nde añoite rehecha añetehápe. Ha ohechauka hikuái episodio heroico umi tapicha guasu rekovégui.
  Pe mitãkaria"y ohetũ ikostádo pe poste rehe ha ombopu, omboveve pe iñakãrague morotĩ puku oikeva"ekue hesápe:
  - Péva piko ojapo umi paje apoha?
  - Nahániri, karaikuéra!
  - ¡Ndaikatúi ha'e! Ahendu oĩha umi paje apoha oconjuráva visión hechapyrãva. Mbovymínte opyta koʼág̃a.
  Yanka ombotove:
  - Añetehápe ojogua mágia-pe, ha katu añetehápe ha'e ciencia! ¿Reikuaápa mbaʼépa pe siénsia?
  - ¡Aimo'ã ahendu hague chupe peteĩ hendápe! ¡Naimandu'ái moõpa!
  Yanka opukavy:
  - ¡Rehendúta hetave!
  Jey pe mitãkaria"y ohasa pe límite oñeikotevẽva peteĩ iñe"ẽ ipu reheve ha ohupyty peteĩ golpe mbarete, pe látigo ojere ijyva rehe ha ohapy ijyva. Yanka ojahoga, oñepysanga, ha katu pya"e opu"ã:
  - Chediskulpa.
  Peteĩ tesay oguejy involuntariamente hesagui. Hasyve ohóvo jaguata hag̃ua. Ali oñeha"ã ombovy"a iñirũme:
  - ¡Ani reñemboyku! ¡Eñeimahinamína pe látigo haʼeha peteĩ sy po ipotĩva!
  Yanka oñakãity:
  - ¡Péva hasyve chéve!
  - Ndaipóri mba'eve hasýva ojekuaava'erã, oimeraẽ mba'e ojekuaáva ndahasýiva'erã!
  - ¡Ndereikuaái! ¡Ndaikatúi jajepokuaa pe mba"asy rehe!
  - Ikatu rejepokuaa opa mba'ére. Péro aikuaase mbaʼépa pe siénsia. Oĩ peteĩ mba"e mágico kañymby ko ñe"ẽme.
  Yanka opukavy, ikangyve pe mba"asy:
  - UPÉVA REHEGUA! ¡Ko mbaʼe iporãve oimeraẽ mágiagui!
  Ali ohupi ijyva:
  - Añetehápe!
  - Heẽ! Nde ningo peteĩ mitã iñaranduva. Ere chéve: ikatúpa oĩ paje apoha térã paje apoha?
  Ali ombohovái:
  - Nahániri, péva oikotevẽ ciertas habilidades innatas. Jepémo he"i hikuái oimeraẽva ikatuha oaprende ojapo haĝua peteĩ mágia michĩmi. Oĩ peteĩ leyenda he"íva peteĩ campesino oconjura hague ijehe óro ára ha ára.
  - ¡Peteĩ mombe'upy tuja!
  - Ha katu iñarandu!
  Yanka osegi:
  - Ciencia ha"e peichagua mba"e ijyvatevéva oimeraẽ pajegui. Oimeraẽva umi mágia ipoderosovéva ha al mismo tiempo opavave accesible!
  Ali he"i:
  - Ndaroviái! Péro nde ndahaʼéi piko ijára?
  - Upévare redesidi upéva!
  Mitãkaria"y oñakãity:
  - Rejere haguére orendive, reñapytĩ kadéna tembiguáiicha. Térã jaʼe porãsérõ, nde ningo peteĩ tembiguái! Nde reguerekórire peichagua podér, ¿rehejátapa ojeataka ndéve? Ikatúrire, ymaite guive reikytĩta kuri umi nembohasa asývape.
  - Upevarã reikotevẽ tecnología!
  - ¡Técnica de lucha!
  Yanka opyrũ:
  - Ha, mba'éicha piko amombe'úta ndéve. Umi artesano ojapo opaichagua aparato mecánico. Ojejapo metál, yvyra, itagui, ha omeʼẽ hikuái peteĩ ventaja.
  Ali oikytĩ pe mitã ryekue pe soga ári:
  - ¡Araka'eve ndahecháiva mba'eve peichagua! ¿Mbaʼéichapa ikatu ojeporu upéva ogana hag̃ua peteĩ gérra?
  - Katuete ikatu!
  - Upéicharõ ndaikuaái!
  Pe mitãkaria"y okirirĩ, ha Yanka okirirĩ. En principio, umi condición Edad Media-pe, peteĩ tanque ha"e peteĩ arma mbarete, ha katu ndaikatúi pejapo upéicha fácil. Umi kavajuʼarigua clon jepe ndaikatúi ojapo peteĩ mákina, ha upéva jepe ikatupyry hikuái yvypóraicha. Ha mba"épa ikatu ojapo: peteĩ mitãkaria"y simple. Ha katu Yanka ndaha"éiramo peteĩ temimbo"e ikatupyryetereíva, ndaha"éikuri ndaikatúigui ikatupyry, ha katu ndaikatupyrýigui. Ha katu peteĩ tanque ikomplikadoiterei, reikotevẽ peteĩ industria entera, peteĩ conjunto de diferentes industrias ha científicos. Ikatu peteĩ mba"e isencillovéva, peteĩ ametralladora-icha. Peteĩ accidente piloto-pe, ha"e ohundi peteĩ ejército entero rréi Arturo korapýpe. Por ehémplo, imanduʼa peteĩ diágrama orekóvare peteĩ ametralladora antiavión ojedibujáva Internétpe. Péro, ¿ikatúpa ojejapo peichagua árma peteĩ forjape? ¡Emboja"o, eisu"u! Haʼete voi péicha heʼivaʼekue hikuái yma. Amoñe"ẽva"erãpa chupekuéra pe cuadro de multiplicación? Avei peteĩ idea interesante! ¡Opukapáta hikuái!
  Che akã oĩ aja nandiete. Oĩ peteĩ mundo despótico-pe, oñemboja"óva tembiguái ha ijára - centinela ha preso-pe. Omopu"ã peteĩ monarquía absoluta. Yanka, iñakã mitãicha, ha katu ni mba"evéicharõ ndaha"éiva primitivo, oñepyrũ okalkula pe razonamiento peteĩ tema abstracto rehegua ha"eha distrayente: hasy umi py ro"óvape, ipy omba"apoiterei, umi abrasiones picazón.
  Ko'ápe iporãve: monarquía, dictadura, democracia. Upévare olee peteĩ escritor herakuãitéva, ha"eva"ekue coronel FSB-pe. Haʼe ningo peteĩ admirador kyreʼỹ pe monarquíape. Ojapo argumento interesante, ha katu ojehuháicha jepi peteĩ tapicha parcial ndive, nde"íri heta mba"e. Por ehémplo, umi rréi oĩva umi tetã Európape oreko podér nominalmente, ndogovernái, síno haʼe peteĩ dekorasión añónte. Ndaha'éi mburuvicha guasu Jorge oganava'ekue Segunda Guerra Mundial, sino primer ministro Churchill. Térã ja"e porãsérõ, Inglaterra ogana primer ministro Churchill poguýpe. Ha katu extrañamente, ary 1945-pe, umi conservador operde elecciones parlamentarias-pe. Umi hénte ndoagradeséi, jepe ko tiémpope iporãve Gran Bretaña situasión ekonómica. Ha katu ndaha"éi opa mba"e oĩporãva Europa-pe, oike estancamiento, tasa de nacimiento ho"a ohóvo ha umi emigrante oime sarambikuépe. Umi techapyrã monarquía absoluta ha'eháicha Arabia Saudita ndaha'éi impresionante. Umi jeque ha élite añoite oiko porã upépe. Pueblo ojepresiona ha oime estado de obscurantismo, Edad Media añeteguáva. Tetã oreko léi bárbaro, tortura, castigo corporal, ha ndaipóri juicio objetivo. Tuichaiterei fondo oganáva petrodólar-gui simplemente ojedesperdicia. Umi tetã oexportáva petróleo-pe prácticamente ndaipóri industria, ndaipóri empresa oipyhýva conocimiento, población hetave ndoikuaái ha ojeproivi Internet. Mba'épa iporã ko forma de gobierno-pe? En general, jagueraha ramo Estados Unidos rembiasa, oîhápe peteî forma presidencial de gobierno ohasáma doscientos ary. Araka'eve ko tetãme ndaipóri tendota abiertamente ikangyva. Sistema electoral ofiltra político-kuérape ha ndikatúi oike poder-pe peteî idiota completo. Por lo menos tekotevẽ reguereko pe don de habla, ha peteĩ tapicha iñarandu"ỹva ndaha"éi oiméne ikatúta opronunsia coherentemente heta fráse. Ymaite guive, elecciones primarias-pe oî heta político imbarete ha oguerekóva influencia, paso trono-pe! Upévare América ha"e peteĩ pu"aka tuicháva. Ha jajapyhýramo Rusia rembiasakue. Oĩ vaʼekue katuete umi rréi tuicháva, péro hetaiterei oĩ umi ikangyvéva oisãmbyhýva. Jajagarráramo pe dinastía Romanov, upéicharõ Pedro Guasu añoite haʼe vaʼekue peteĩ rréi tuicháva. Ojehechakuaa porã chupe tuicha mba"eha, jepe ipy"ahatãiterei, ñorairõ pohýi ipukúva, jepokuaa ha jepokuaa iñextraño, oka"u ha hekovai. Pedro Magno oipe"a campana tupaokuéragui, omohenda competencia ohecha haĝua mávapa ikatu hoy"u hetave ha hasy epilepsia-gui. Añetehápe, oĩkuri éxito ipoguýpe, ha"e ohupyty ohupyty haĝua acceso mar Báltico-pe, oñemopu"ã fábrica Urales-pe ha oñemombarete ejército. Péro, ¿mbaʼe precio yvate piko ojehupyty upéva? Pe Pedro ra"y ypykue voi ikangy, noñakãrapu"ãi ha oñemoĩ umi pa"i influencia reaccionaria poguýpe. Amo ipahápe, opa vai, omano tortura guýpe. En general, umi ambue Romanov ndojedistinguíri tuicha inteligencia térã habilidad liderazgo militar rehe, heta ijapytepekuéra tesãi vai, ha ni peteĩva umi rréi ko dinastía-gua ndoikói peteĩ edad respetable peve. Pe añetegua opyta ndaiporiha umi tekove puku familia Romanov apytépe. Ambue mburuvicha guasu: oĩ ohecháva tuichaha, ambue katu nahániri: ko"ãva ha"e Catalina Segunda ha Alejandro Segundo. Catalina Segunda poguýpe: Rusia ohupyty conquista tuichaitereíva, ha katu pe rréina voi ndorekói pe don de liderazgo militar. Rusia oreko kuri suerte simplemente ko periodo histórico-pe, osê haguére peteî galaxia entera de comandantes kakuaa. Arte de gestión rehe katu, ha'e kuri polémica...
  . MOAKÃHA No 7 rehegua.
  - ¡Opa mba'e ikatúva jajapo ha'e ñañembo'e! - He"i pe duende porãite peteĩ suspiro pohýi reheve.
  - Ha opavave tupãnguérape peteĩ jeýpe! - Oñesugeríva ironía reheve ñemondýi kañymby vai rupive, Alejandro.
  Umi embrague ejército Svyatorossia-gua oñecomprimi inexorablemente. Umi abrazo hiperplasma rehegua oñeha"ãkuri ocomprimi pe ejército ipu"akapáva hatãve. Millones ha millones de barcos estrellas ojuhu oñehundi. Py"ỹi heroico, ha sapy"ánte irridículo. Haʼekuéra omano, ohaʼarõvo oikove jey ohasávo pe tiémpo.
  Konstantin Rokossovsky ovy'a:
  - Ha'ete ku roconsegui hague roforma peteî caldera tuicháva. Péva oike tembiasápe; ha"ete espacio Cannes-pe.
  Pe mitãkuña ñorairõhára ombohovái apasionadamente:
  - Heẽ, kóva tuicha tuicha ha tuichave!
  - ¡Jaguerekóta mokõiha Stalingrad! - Rokossovsky ojapo peteî gesto, ojekuaa peteî vidrio chispeante yvate gotyo. Vino ojesalpica ipype, pe vidrio cibernético ojapo peteĩ holograma ha opurahéi:
  - Mbohapy cisterna hoy'u trescientos cada uno, ha upéi hoy'u cien cada uno!
  - ¡Ha katu inteligencia omombe'u hekopete! ¡Upe mbaʼe vai alemán oho pe atákepe! ¡Ñañongatu pe yvy inmaculada! ¡Ñadefende pe Stalingrad marangatu! - Rokossovsky opurahéi.
  Pe líquido oĩva pe vidrio-pe okambia ikolor ha oiko chugui rósa. Pe holograma oĩva pe vidrio ári oñekonverti peteĩ mitãkuña desnuda porãme, ombotyryrýva isyva henyhẽva umi pezón rubí reheve.
  - Che querida, che ñembyasyeterei, aipe'a tape mbyjakuérape! ¡Oveve yvateve pe ágila montaña-gui! ¡Peteĩ símbolo poder glorioso ruso rehegua! ¡Umi reliquia umi santo-kuéra rehegua odispara hína! ¡Pe cohete omondoro pe cuasar-gui yvytimbo! - Pe mitãkuña holograma desnuda ojeroky, ombojere ijyva ha ijyva. Ha"e sexyiterei, ha umi juru escarlata ombopu seductora.
  Rokossovsky, hete pyahúpe, ndaha"éiva itujáva, oñandu peteĩ mba"epota ñemongu"e. Kóva ha"e pe ryguasu.
  - Iporãta jaguerekóramo peteĩ cascada mitãkuña'i ko'ápe!
  Peteĩ docena umi iporãva añeteguavéva peteĩ jeýpe, la mitad chuguikuéra elfo oñematerialisa pe hipermariscal renondépe.
  - ¡Roime nde servicio tuichaitévape!
  Rokossovsky opukavy:
  - ¡Kóva ningo hechapyrã! Eñembo"y ha ejeroky che renondépe.
  Umi mitãkuña oñepyrũ mbeguekatúpe ojedesnuda, ha"e gua"u peteĩ striptease. Ha"ete ku iñakãraku"ỹva. Ex mariscal Gran Guerra Patriótica-gua ndorekói tiempo oñesorprende haguã mba'éichapa sexy ha diabólico iporãva kuñanguéra moderna.
  - Mba'eporã, iporãva, mba'eporã cabaret rehegua! ¡Peẽ peñemoheñói pemoheñói haĝua atracción! Ha ndaipóri iporãvéva ko yvy ape ári, ¡peẽ peme"ẽ tratamiento cerebro-pegamento! - Hipermariscal opurahéi, oipyso ipo chupekuéra.
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi ombohováivo:
  - ¡Oh Rokossovsky, nde ha'e ore héroe! ¡Oĩ melancolía ha mba"asy nde resa"ỹime! Bueno, karai guapo, ¡pukavy! ¡Ejupi yvágape peteĩ halcónicha!
  Rokossovsky ohupi ipo yvate ha opukavy, omopẽvo pe rima:
  - ¡Ooo! Che ningo tuicha mba'e - súper! ¡Aplastáta Sashka-pe, pe morón!
  Peteĩ docena mitãkuña"i oĩkuri desnuda completamente. Ojeroky hikuái, oflexionávo umi músculo natural. Umi elfo kuña ipire hũve"imi ha iporãve. Ha mba'e py, tobillo, muslo, muscular, exuberante, oreko hikuái hetaiterei mbarete, sexualidad, animalismo ha al mismo tiempo erotismo intelectual. Rokossovsky literalmente oho salvaje, oho pya"e pe mitãkuña hi"aguĩvévape ha oñepyrũ ohetũ umi pezón rubí. Ha ipo omasa ambue mokõi mitãkuña encantadora jyva. Mba"éichapa ko"ãichagua toque oñemboguejy ha omokyre"ỹ, umi mitãkuña opukavy vy"águi. Pe hipermariscal oñemokyre"ỹve ohóvo, ha"ete ku oĩva yvágape! Sapy"aitépe umi sueño ha pico de vy"apavẽ oñeinterrumpi pe computadora ñe"ẽ pochy reheve:
  "Oî peteî disturbio energía ndojehecháiva ñande trasero-pe. Oipe'ávo peteî portal ha omosãsõvo fantasma.
  - Mba'épa?! - Rokossovsky rova oñembojere. - Mávapa oĩ ñande rapykuéri!
  - ¡Ejército de clones! - Pe computadora oñembohory.
  - Mba'e!
  - Ojepoi hína umi fantasma subespacio-gui.
  Rokossovsky oñembopiro"y: oikuaa umi fantasma, jepémo ndaha"éi enteramente material, orekoha tuicha poder llamativo. Mba épa pe mini-materia?Ha e petet estado cierto vacío rehegua, energía ha opaichagua campo magia estelar rehegua. Pe naturaleza mixta especial mini-materia rehegua ome"ẽ chupe tuichaiterei poder destructivo. Péva he'ise ikatuha ohundipaite hikuái peteî parte significativa armada espacial-pe. Pe mariscal experimentado ontende mba"éichapa ha"e ojehecha jave nde rapykuéri umi tropa enemigo mbarete. Ndaha'éi mba'eve'ÿre experiencia Segunda Guerra Mundial ohechaukáva efectividad oityvyróva huelga.
  Mba"épa jajapova"erã ko kásope! Ndaipóri reserva opytáva.
  Pe hipermariscal omanda:
  - Ñande ñambyaty jey hína tropakuéra. Jahejávo cubierta ikangy, ñaatakáta pe ejército de fantasma opa ñane pu"aka reheve.
  - Ñaneñe'êrendu, compañero hipermariscal! - Umi ambue mariscal ha general oikuaauka peteî ñe'ême.
  - Upéicharõ, ¡ataka! Amboguejy pe komputadóra modo selectivo. ¡Tove pe mente electrónica voi tomoĩ umi prioridad!
  Iñeʼẽrendúvo pe órdenpe, umi soldádo ojedividi. Haimete mbohapy cuarto omýi umi fantasma rehe, hembýva katu omboty cubierta.
  Rokossovsky oime kuri séptimo nivel mundo inferior-pe. Oî ramo derrota, hasy vai ha degradación oha'ãrõ ichupe. En general, pe actitud umi oñemoingove jeýva rehe ha"e kuri liberaliterei. Noñesometái chupekuéra medida sistemática dolor, ambue personal de mando ha soldado común-icha. Péro ojederrota jave, umi rrégla peteĩchapa enterovépe g̃uarã. Añetehápe, oĩ peteĩ ñe"ẽ: peteĩ oñembyepoti, mokõi noñeinupãi, ome"ẽ. Péva hekopete: ome'ê algunas oportunidades opyta haguã élite-pe. Péro, ¿mbaʼére piko derrota? ¡Umi tropa oĩva tapykuépe nde"iséi derrota! Peteĩ tiémpope, oñepyrũrõ guare pe ñorairõ Ucrania-pe, agosto-septiembre de 1941-pe, umi soldádo soviético ijyvateve umi alemángui, tahaʼe mano de obra ha ekípope. Ha katu umi ojavýgui pe comando ha pe moral ijyvate"ỹva umi tropa soviética-pe, ojere pe ejército millones imbaretévare. Péva rire jepe ndojehechái mbaʼéichapa osẽ pe ñorairõ, pórke pe rosca oikytĩva umi soviético soviético-pe ipire hũitereígui. Ha katu umi tropa soviética superior oñemoĩ ikangyeterei, ojejagarra mas de seiscientos cincuenta mil soldádo ha oficial-kuéragui. Ndaja'emo'ãi masa hetaiterei desertor ha desertor-kuéra rehe. En general, orekóvo cuatro veces superioridad Wehrmacht rehe umi tanque ha aviõ-pe, ha'éta peteî pecado operde haguã. Umi característica cualitativa rehe, umi tanque T-34 ha KV-1, KV-2 1800 ndorekói opositor oñembojojáva patsval-pe (péva ha'e téra general fuerzas de tanque alemana-pe guarã). Añetehápe, enemigo oreko kuri peteĩ superioridad temporal infantería-pe, ha katu peteĩ semana de movilización general rire, pe ehérsito URSS-pegua tuichave dos veces rupi Alemania-gui. Umi soldádo soviético apenas oikuaa mbaʼéichapa oñedefende vaʼerã. Mokõive, pe comando ha pe rango ha archivo oñembo"e oinupã haĝua pe enemigo-pe iterritorio-pe. Pe carta 1939-pe jepe ojehai: umi fuerza enemigo oñorairõramo ñanderehe, ñande ehérsito oikóta pe ofensivovéva ko mundo-pe. Oĩkuri ñe"ẽmbegue Stalin ombosako"iha peteĩ ataque Alemania rehe. Tahaʼe haʼéva la situasión, oñembosakoʼi hikuái peteĩ gérra ofensivarã. Ha"e cien por ciento Rokossovsky, ndoikuaái gueteri ijára, Gran Stalin, ombosako"ípa huelga Alemania rehe 1941-pe. Haʼe ningo peteĩ tipo kañyháme ha opyta upéicha oikove jey rire jepe omanóva apytégui. Oñeporandúvo directamente ko mba"ére, tendota ou jeýva omanóva apytégui ombohovái ko"ã mba"e:
  - ¿Ojeheja rei ra"e piko ñorairõ?
  - Ha mba'épa nde ere?! - Rokossovsky oñeñandu tímido oî jave tendota oñemoingove jey ha oñembopyahúva.
  Stalin he"i mbeguekatu, peteĩ acento georgiano iporãva reheve:
  - Oikuaávo Hitler carácter, anticomunismo agresivo orekóva, obsesión ataque Oriente rehe, ojekuaa ndaikatuiha ojejehekýi ñorãirõgui. Pe porandu añoite opytáva ha"e araka"épa? Tuicha mba"e tekotevẽha jaiporavo pe momento oportuno. Ni pya"e ni tarde ndaha"éi kóva pe clave jahupyty haĝua éxito.
  - Akatúa! - Mariscal Rokossovsky upéi he"i ha osegi kyre"ỹme. - Ha katu amombe"use che remiandu tee. Ñainupãrire mayo pahápe - junio 1940 ñepyrũme, jagana va"erãmo"ã peteĩ victoria pya"e. Upéicharõ natekotevẽmo"ãi japerde veintiocho millón y medio tapicha. Pérdida once millones y medio soldado ha oficial-kuéra ojehechakuaa oficialmente. Pero péva ndaha'éi dato completo, peteîha, pérdida partidario, tropa NKVD, milicia, constructor militar, personal médico ha ambue mba'e ndojeguerekói en cuenta. Avei, umi omanóva herida-gui ojeipapa omanóramo mbohapy ára ojeherida rire, ha umi tetã occidental-pe katu pe periodo ojeaceptáva ha"e peteĩ arýpe. Avei ambue seis millones okañýva, umíva apytégui tuicha mayoría omanóma. Pe ñorairõ ivaieterei vaʼekue.
  Stalin oñakãity ñembyasýpe ha oñepyrũ omyenyhẽ ipipa:
  "Honestamente, ambyasy ndagolpeái haguére upe mboyve". Mayma víctima ko ñorairõ guasúpe ha"e peteĩ cicatriz che korasõme. Péro oĩ mokõi mbaʼére ndaipeʼái upérõ peteĩ segunda frente. Primero, ivaieterei ningo oataka Hitler-pe, hendive oike hikuái peteĩ pacto diez áño pukukue. Por regla general, areko en serio umi tratado internacional.
  Rokossovsky ombotove:
  - Avei roguereko peteî acuerdo de neutralidad Japón ndive, ha roipe'a mokõiha frente ha pya'eterei roity kuarahy osêva yvy.
  Stalin, iñakãraku"ỹre oñakãity, oñemoĩ gua"u de acuerdo:
  - Akatúa! Ha katu ko kásope, ro"arriesga roperde haĝua China ore esfera de influencia-gui. Eñeimahinamína mba'épa oikóta oúramo poder-pe régimen proamericano Chiang Kashi. Ko kásope, peteî estado orekóva población ochocientos millones ojegueraha va'erã órbita estadounidense-pe. Ko kásope, umi general América-gua, oguerekóva peteĩ bomba atómica, ikatu omoñepyrũ peteĩ ataque nuclear ñande ári, ha umi tropa china o"afina ñande fuerza-kuérape Lejano Oriente-pe. Ha upéicha, roconsegui guive roinstala Mao Zedong proistalinista China-pe, oñeñangareko umi frontera este gotyo. Sa"i de; Pe ehérsito chino oñorairõ porã Corea-pe. Pérdida mbarete norteamericana ombotove OTAN omotenondévo ñorãirõ preventivo. Ha katu trescientos bomba atómica oityva"ekue Estados Unidos ikatukuri ojuka veinte millones de ciudadanos soviéticos ári, ha omokangy ndaha"éi sa"ive. Upéva avei haʼéta peteĩ desastre. Ay, peteĩ paso arriesgado.
  Rokossovsky omomombyrýkuri chugui pe robot oveveva ha cristal líquido:
  - Ha katu pe tanque alemán bozal, omopẽ rire Francia ha Gran Bretaña columna vertebral, katuete oñeñotỹ ñande jyváre.
  Stalin opukavy ha omboguata ipo ibigote hũ ha morotĩva ári:
  - Upéva ningo, ndaipóri mba'eve ojejoko haguã! Péro pe ehérsito URSS-pegua neʼĩra gueteri oĩ preparádo ojapo hag̃ua umi operasión militár tuichaitereíva. Amotenonde peteĩ programa de rearme, ha avei arreforma umi tropa, aguerekóva en cuenta pe experiencia ñorairõ Finlandia ndive. Roime de acuerdo pe ñorairõ finlandés ndive, ndorekóiva tanque mba'eveichavérõ, ohechauka nivel insuficiente de entrenamiento ore ejército-pe. Avei, umi tropa ohasa escasez aguda de oficiales, mbovymi ojedispara proyectil calibre 76,2 mm, ndaipóri suficiente piloto, chofer ha auto.
  Rokossovsky ombotove:
  - Oimeraẽ ejército-pe, oimeraẽ jave, akóinte ofalta peteĩ mba"e. Upévare pe mariscal ndorekói ni pláta chéve g̃uarã ojepaga mboyve chéve. Ñanemandu'ava'erã enemigo-pe ofaltaha avei equipo ha personal. En particular, dieciocho guive treinta y cuatro áño peve, umi alemán ndorekói conscripción universal, ha pe ehérsito oreko cien mil soldádo añónte. Upévare umi alemánpe ojejoko pe Tratado de Versalles rupive.
  - ¡Che aikuaa! - Stalin omosãso peteĩ anillo tatatĩ rehegua yvate gotyo.
  Rusia-pegua peteĩha mariscal de origen polaco osegi:
  - Upéicha oî kuri escasez aguda de oficiales ejército alemán-pe. Adolf Hitler ohai voi, térã ja"e porãsérõ umi ñomongeta mesa aja: tekotevẽkuri oñeforma tropa exclusivamente umi oficial-gui ha oñembombyky umi plazo de servicio: oñemboguata haguã heta tapichápe ikatuháicha programa de capacitación rupive. Avei, ikatúta tuicha oñembohetave fuerza policial ha omohenda porãve entrenamiento combate orekóva. En particular, umi conscripto ikatu avei oservi unidad policial-pe ikatu haguã omoheñói base ipoderosovéva oñemopu'ãvo fuerzas armadas.
  - ¡Mymba astuto! - Stalin ombojere hesa tigre.
  - Upéicha umi alemán avei noguahêi peteî ñorãirõ vaiete efectividad combate orekóva rehe. Itropakuéra hetavehápe ikyrỹi. "Katuete", omohu'ã Rokossovsky.
  Stalin omboty hesa:
  - Ha katu Francia ha Inglaterra pya"e ojeity. En general, aha"arõkuri pe ñorairõ Occidente-pe ojegueraha ha ndoguerahái tropa-kuéra Tercer Reich frontera-pe de antemano: akyhyjégui omondýi haĝua umi aleman-pe. Bueno, avave noha"arõi umi fuerza superior umi cuatro potencia-pegua opytataha un mes y medio añónte.
  - ¡Kóva ha'e rehecháramo fase activa hostilidad rehegua!
  - Upéva, ndaha'éi pe duración formal ñorairõ rehegua. Alemán-kuéra ojagarra haimete cuatro millones de prisioneros de guerra añoite. Upéi oipuru hikuái mbaʼapoháramo, upéva rupive pe enemígo ikatu ombohetave pe ehérsito siete millón doscientos mil persónape.
  - Upéva omosãsove ijehérsito ha omboguejy umi cualidades de combate orekóva. Añetehápe, tuichavévo pe burbuja, ipire hũve umi muro.
  - Umi imperio okakuaáva ha"ete peteĩ burbuja de jabón, ¡gestión egoísta reheve añoite! - Stalin ombotove. - ¡Peteĩ imperio ojepy"apýva ha"ete umi kangue okakuaáva ha imbaretevéva okakuaa ohóvo!
  - Oje'e razonablemente, pero péva ndojeporúi Tercer Reich-pe!
  - ¡Ha katu oje"aplika ñandéve! Sistema soviético iporãve democracia capitalista ha occidental-gui. Imbarete ha"e totalitarismo.
  - Mba'éichapa ndegusta pe sistema político mokõive Rusia-pe.
  - Ndaroviái! Mayma tapicha oiko cuartel-pe ha oreko fila. Pe mitã, oñeno aja gueteri computadora ryepýpe, oñesomete procesamiento total-pe. Maymáva oservi ejército-pe, opavave oĩ negocio-pe. Ha pe tekombo"e ha"e mba"asy! Umi funcionario yvatevéva jepe oñemotenonde procesamiento cibernético. Chegusta ko sistema hipertotalitario. Ñambyasy, ndaipóri control completo umi pensamiento rehe, jepe pe tecnología opermiti kóva!
  - Péva oiko umi biorobot ndaikatúigui ojapo ñorairõhára porã. Ñorairõme reikotevẽ iniciativa ha algún independencia pensamiento-pe, libertad en acción. - he"i Rokossovsky filosóficamente.
  - Heẽ! Umi róbo naiporãvéi umi héntegui. Che ha"eva"erã, peteĩ tiempo-pe, che escéptico cibernética rehe. Oñandu peteî amenaza potencial yvypórape guarã. Ome"ẽ umi órgano po tenaz-pe.
  Rokossovsky oñeha"ãkuri ombojevy pe ñomongeta iñemongu"e yma guarépe:
  - Cibernética ningo, katuete, iporã, ha katu upéicharõ jepe, ¿ndaha"éi piko peteĩ javy ndajagolpeái hague Hitler-pe 1940-pe?
  Stalin ombohovái:
  - Ikatu ojejavy, ha katu pe concentración de tropas ikatu omondýi Hitler-pe, omboligávo chupe oheja haguã ofensiva Occidente-pe. En general, oimeraẽ momento-pe, Gran Bretaña ha Alemania ikatu ojapo py"aguapy. Péva ningo akyhyje vaʼekue voi, péro koʼág̃a ahechakuaa ajavy hague. Péro oĩ vaʼekue mbaʼe porã ojederrota haguére Fránciape.
  - Mba'eichagua?
  - Heta colonia Francia ha Gran Bretaña ikatu opu'ã ha ho'a esfera de influencia URSS-pe. Osẽhápe capitalismo, ou socialismo. Koʼýte iporãta ojagarráramo hikuái Gran Bretaña continental. Ko'ãichagua oportunidad comunismo-pe guarã.
  Rokossovsky omoneĩ:
  - Ikatukuaa! Umi colonia imperio derrotado-gui ikatu oiko ñande república sindical. Péro upéi, derrota rire Francia-pe, mbaʼépa umi plan? Ikatu ohasa pe áño 1941, oñepyrũrõ guare og̃uahẽ umi soldádo pe frontérape.
  Stalin ohechakuaa:
  - Ahupyty marandu aleman-kuéra ombosako"iha ñorairõ URSS ndive. Péro tuichaiterei ojoavy hikuái. En particular, umi inteligencia omombe"u Hitler, ipu"aka rire Inglaterra-pe, oatakataha URSS-pe.
  - ¡Upéicha va'ekue!
  - Oñeha'ã ipu'aka Gran Bretaña-pe oguerekóramo tuicha superioridad mar-pe. Koʼýte umi várko tuichávape g̃uarã oĩva superficie-pe g̃uarã. Ohundíta hikuái oimeraêva transporte alemán. Teóricamente, umi alemán ikatu ohupyty superioridad Gran Bretaña-gui aviación-pe, pero pévarã omokyre'ÿva'erã industria militar.
  - Alemania oñekomporta frívolamente.
  - ¡Ha katu ndaha'éi che! En particular, cuarenta arýpe oñembopuku jornada de trabajo ha oñemotenonde responsabilidad penal tarde rehe. Ojepractica kyre"ỹ tembiapo hora extra rehegua . Oñembohetave umi árma ojejapóva. Máva piko ikatu oduda pe hecho roñembosako"iha hína. Roikuaágui peteĩ ñorairõ fascismo ndive ha"eha inevitable, romoviliza opa ikatúva. Naturalmente, odeclara'ÿre ley marcial, pero kañyháme ohenói tropa-kuérape.
  - Ha katu noĩri hikuái preparado!
  - Mba'éichapa ja'éta! Pe añetegua ha"e umi fascista rembiapokuérape oĩ hague heta elemento de bluff directo. Inteligencia omombe'u apertura hostilidad omotenondéta peteî ultimátum. Pe oipotáva alemán-kuéra ha'e ohupyty haguã condición mejorada suministro de materia prima-pe guarã. En particular, oalkila umi ykua petróleo Azerbaiyán-pe, omboguejývo hi'upyrã repy, hamba'e. Ha upevarã omopu"ã hína imbarete. Avei, inteligencia omombe'u aleman-kuéra oguerekoha fuerza tuicháva Francia-pe ha ombosako'i Operación León Mar.
  - Oĩkuri peichagua marandu vai.
  - Avei, inteligencia ombohasa marandu hendape'ÿva fuerzas armadas alemanas rehegua. Ojesobreestima hikuái dos veces rupi. Upévare ojejapo pe impresión umi nazi nombohasái hague opa ifuérsa. He'iséva, mbovyvéva la mitad, he'iséva ñorãirõ Alemania ndive ndaha'éi inevitable. Hitler ndoatakamoʼãi okonsentrávo peteĩ párte michĩvéva pe ehérsitogui. Che apensa ha"eha peteĩ típico bluff. Hiʼarive pe Hitler iñaña ha iñaranduva ikatu oñatende umi isoldádope ñande atákegui.
  He"iháicha hikuái, mondaha ndogueroviái peteĩ kuimba"e iñonrrádovape.
  - ¡Ha katu nde ndereipotáikuri reataka Alemania-pe!
  - Por si acaso, aipyso umi tropa, ha katu pe porandu mba"éichapa ha araka"épa ojegolpea va"erã opyta abierto. Ore ejército oime gueteri etapa de formación-pe. Umi división oreko personal he'iháicha léi py'aguapy jave. Hiʼarive umi alemán noñembosakoʼíri pe gérra inviernope g̃uarã. En particular, ofalta ao ro"y rehegua, umi tropa SS-gua añoite oguereko, pe lubricante oĩva ametralladora ha arma alemana-pe oñekongela ro"y jave. Avei, gasoíl oúva carbón-gui oñekongela nueve grado cero guýpe. Tecnología alemana, umi tanque orekóva pista estrecha, aviõ orekóva motor oñembyaíva. Opa ko"ã mba"e ha"e peteĩ consecuencia noñembosako"íri haguére ro"yrã. Bueno, umi alemán ndojeadaptái ro"y jave, jepe ikatu oñemoambue algunas cosas tecnología-pe, oĩ peteĩ lubricante especial resistente escarcha-pe. Bueno, ñande tropakuéra ojepokuaa oiko ha oñorairõ condición de helada vaietépe. Ha pe ñorairõ umi finlandés ndive chemboʼe heta mbaʼe. Umi alemán ojekuaa itavyha ko mbaʼépe.
  Rokossovsky oikuaauka iversión:
  - Ikatu péva superstición rupi!
  Stalin opukavy:
  -Reguereko peteĩ argumento interesante. Heẽ, Adolf Hitler añetehápe oipapa ijehérsito oculto rehe ha pe acuerdo orekóvare pe roʼy ndive. Ha"e oimo"ã umi paje apoha, astrólogo ha paje apoha ojapotaha ro"y iseko ha haku, upéi pe ehérsito nazi og̃uahẽta Ural-pe. Tahaʼe haʼéva la situasión, Hitler ojeroviaiterei vaʼekue Satanás pytyvõtaha. Ha katu ojehechaháicha ko kásope, Ha"e noipytyvõséi.
  - Térã ikatu Ñandejára ointerveni?
  - Ha péva noñemboykéi! Pe gérra rire ndapersegivéima pe iglésia. ¡Oiméne upéva orepytyvõ! Jepe areko peteĩ visión peculiar pe rrelihión rehe. Che arovia umi tapicha jerovia voi omoheñói hague pe pu"aka ojeheróva Tupã. - Stalin ohetũ ibigote. - Taha'e ha'éva, umi escarcha vai ha descongelación otoñal ideprovechove ñandéve umi alemán-gui. Umi nazi oñembosakoʼiverire gérrarã, ojeduda vaʼerãmoʼã mbaʼéichapa osẽta pe ñorairõ Moscú rehehápe.
  Rokossovsky upéicharõ jepe oporandu:
  - Ha katu, ¿reatakátapa Hitler-pe?
  Stalin oñakãity:
  - Pe experiencia Ñorairõ Guasu Mokõiha rehegua ohechauka jepivegua ataque imbareteveha defensa-gui. Ofensiva decisiva Hitler Francia rehe, derrota umi italiano África-pe, nocaut gancho represalia Romel. Che ha"eva"erã peteĩ comandante tuicha añete. Peteĩ comandante ikatupyryetereíva añoite ikatu ogolpea umi tropa británica-pe, oguerekógui umi tanque ha cincuenta kamiõnte oñecamuflava"ekue tanque ramo. Umi enemígo hetave chugui diez vése. Che arovia Romel oguerekórire mbarete ha pu"aka pe ehérsito ári, ojagarráta kuri opa África.
  - Romel ha"e peteĩ comandante mbarete, ha katu ñembyasýpe natekotevẽikuri oñorairõ frente oriental-pe. Che aimo'ã ko mariscal de campo oñembyepoti va'erã.
  - Nde rupive?
  - Ikatu mba'e! Añetehápe, che ha"e pe amandava"ekue pe desfile de victoria, ha Zhukov omotenonde. Péva ha"e heta jerovia cherehe.
  - Mba'éichapa ja'éta! Che apensa Vasilevsky por lo menos ndaivaive hague. Chegustaiterei mba"éichapa pya"e ha sa"i pérdida reheve ogana Japón-pe. Ha katu umi soldado Yvy Kuarahy Osẽvape oñorairõ tigre heroico-icha. Haʼekuéra ipersistenteiterei ha arakaʼeve noñemeʼẽi.
  - Araka'eve?
  - Sa"i oñembojoja ñande tropakuérare. Ñapensamína, haimete seis millones de prisionero pe gérra pukukue javeve. Ha mokõi ehérsito entero umi defektór. Ojejagarrávo Vlasov-pe, ojekutu hatãiterei chupe ikostilla-pe, upévare oñembotyva"erã pe juicio, ndaikatúi omýi. En general, Vlasov ha"e peteĩ idiota completo. Tereho umi nazi ykére,
  ojeity rire Wehrmacht-pe Moscú ypýpe, ha Tetã peteĩ reko Amérikagua oike ñorairõme Tercer Reich ndive. Ikatu kuri rogana umi nazi-pe heta mboyve ndajaipe"áirire ore fuerza-kuéra, ha ore general desafortunado-kuéra oaprenderire oñorairõ pya"eve. Añetehápe, pe siénsia militár soviética oñembohetave tuguy reheve.
  - Pe victoria ñemitỹ oikotevẽ oñemboy'u tuguýre ha oñemboy'u te'õngue reheve! - he'i Rokossovsky.
  - ¡Kóva ha'e umi comandante ha'éramo completamente mediocre! Péro pe puévlo ruso oreko heta talento. Ha katu Mainstein ndaha"éi ni peteĩ comandante vai. ¡Avy"áta aguerekóramo chupe che equipo-pe!
  - Ha ahendu oñemoingove jey potaitéma ha oñemomýitaha pe ejército activo-pe!
  - Mboy divisiónpa oguereko Svyatorossia.
  - ¡Ndereikuaái! ¡Kóva ha"e peteĩ secreto militar!
  - ¡Ndéve guarã jepe!
  - ¡Chéve guarã jepe! Mburuvicha guasu, térã ja"e porãsérõ, emperatriz añoite oikuaa.
  Stalin he"i:
  - Tetã vai omotenondéva kuñanguéra.
  Rokossovsky ombyaty pe conclusión filosófica:
  - ¡Ivaivéva ndojokói jave mba"eveichavérõ!
  Opa ko"ã pensamiento omimbi pe hipermariscal cerebro hiperplasmático rupive peteĩ tesa"ỹime. Millones de barcos estrellas Svyatorossiya oataka pe ejército de fantasma. Omýi hikuái velocidad fantástica-pe. Ko"ápe pe kavaju"arigua tenondegua oinupã pe crucero de misiles-pe ilánsa reheve. Pe punta oikutu ha upéi omboja"o pe várko. Pe arquero elfo odispara peteĩ flecha, ha ambue jopói oveve hapykuéri. Pe velocidad orekóva hikuái ohasa pe velocidad de luz heta jey hetave. Pe ultra-dreadnought, ohupyty rire heta docena de golpe, hendy. Tatatĩ heta sa"y ha sombra, ha"e mágia hendýva. Eñeimahinamína tata mágico, noikotevẽi oxígeno ha ho"u material millones de veces imbaretevéva titanio-gui. Opa mba'e iporãiterei. Alyosha Popovich omanda ojedispara mombyry, umi flecha pya'eve misil-gui, ombohováivo, flota estrella odispara opavave arma, emisor ha lanzador-gui. Umi cohete cresón térmico ipoderosovéva ojepovyvy, omokyre'ÿva mini-materia oñecomponéva umi fantasma. Teóricamente, peteĩ fantasma haimete inmortal ikatu oñehundi peteĩ concentración tuicháva súper energía reheve. Péro ndahasyiete jajapo hag̃ua upéva.
  Alyosha Popovich omanda Dobrynya Nikitich ha Mikula-pe:
  - ¡Fan out! Tomaniobra ha tojere umi enemigo-kuérape umi flanco guive.
  Dobrynya he"i:
  - Térã ikatu omboja'o rei pe enemigo mbytépe?
  Alyosha ombotove:
  - ¡Ndaha"éi mba"eve! Péicha jave, ñañorairõva'erã mokõi frente-pe. Ha ndaha"éi jadividi haĝuánte pe enemigo-pe, ha katu ñaforma peteĩ vosa clásico.
  Dobrynya he"i:
  "Haʼete voi pe enemígo oñehaʼãva ojapo upéichaite ñanderehe".
  Mikula opropone:
  - Jaipuru táctica combinada, jagolpea petet lente convexo reheve, ha mbytépe oí petet "rosa". Peichagua konstruksión ideprovechoitereíta.
  Alyosha omoneĩ:
  - Upéicharõ ñañeha'ã japerfora. Pastukhov omotenondéta atentado centro-pe.
  Pastukhov ombohovái:
  - ¡Oĩ peteĩ mburuvicha!
  Rokossovsky katu ha"e voi oheka ombojere pe enemigo-pe umi flanco guive. Ha"e ontende porãve opavavégui mba"épa peteĩ ñorairõ peteĩ caldera-pe. Upe jave avei, mokõive ehérsito oñemboja ojuehe inexorablemente.
  Alyosha Popovich odesidi táctica óptima ha'éva peteî combinación de bombardeo ha corte.
  Pastukhov oñemotenonde jepiveguáicha. Pe mitãrusu, ikyse puku ipu"akapáva reheve, oikytĩ mokõi várko ñorairõhára, oñembyai hikuái tatatĩ pehẽnguépe. Añetehápe, pe héroe voi ojehapy peteĩ látigo hiperplasmático rupive. Umi cohete ha emisor ningo ipeligrosoiterei vaʼekue; espacio lamiendo rehegua. Oforma hikuái agujero entero pe armadura-pe, ojapo herida vaiete, sapy"ánte oporojukáva.
  Oñorairõvo Pastukhov ykére, pe kavaju"arigua Ivanhoe ombojere hacha, hábilmente oikytĩ peteĩ gran destructor ha ikavaju opyrũ docena de barcos de misiles. Upémarõ pe mitãrusu oity mbohapy crucero peteĩ columpio hábil reheve. Pastukhov oataka pe ultra-batalla buque tuichaitéva. Hasy eterei ningo pyaʼe voi ñaikytĩ hag̃ua peichagua gigante. Umi kyse puku oinupãva ndohupytýi pyaʼe pe blanco. Oikytĩ hikuái pe armadura, oikytĩ umi tórre. Péro pe nave espacial tuichaitereíva odispara jey, ha upéva hasy Pastukhov-pe. Ivanhoe he"i:
  - Ojekutu pe reactor rehe. Einupã chupe nde kyse puku reheve.
  Pastukhov ojapo avei upéicha. Pe hiperrreactor ojepovyvy, pe nave espacial tuichaitéva ha"ete ku ojejaho"íva umi pluma omimbipávape. Pe mitãrusu héroe fantasma oñembotapykue jey, heta chapa de armadura ojedesmelta ha ohapy pe kavaju.
  - ¡Pe mba'e vaiete oikytĩ hína!
  Ivanhoe ojejaho'i escudo reheve, peteî misil termo-Creon oity centro, oiko peteî conmoción cerebral, superficie ojoguáva acero-pe ojehapy'imi. Heta héroe oñorairõvaʼekue ijykére tuichaiterei oñembyai, oĩ voi oñembyaíva.
  Umi mitãkuña fantasma gigantesco medio desnuda oipuru hacha ha kyse puku oñemboja"óva cinco cuchilla-pe. Condesa de Vallon, umi ipy nandi puku ha katupyry reheve, ojagarra pe crucero proa-gui, oityvyróvo cincuenta cañón de arma peteĩ jeýpe. Pe mitãkuña iñakãrague morotĩva, omoheñóiva mágia, oinupã ipy rehe peteĩ cohete termopreón, pya"e voi ovaporiza la mitad ipy. Pe Condesa haimete itavy hasýgui, iñamíga ojekutu ijyva ári, upévare oveve umi so"o mágico pehẽngue diferente dirección-pe. Ha Sir Bishop-pe ojekutu tuichaiterei pu"aka reheve, pe escudo oñembyai ha ojekuaa peteĩ yvykua tuichaitereíva ijyva ári.
  Tuichaiterei avei umi pérdida flota Svyatorossiya-pegua. Koʼýte umi dinosaurio oikerõ guare pe ñorairõme. Koʼã gigante ojehechauka torpeha añoite, péro añetehápe haʼekuéra haʼe peteĩ fuérsa formidable. Oity ha oikytĩ hikuái umi estructura, oñeha"ãvo oiporavo umi barco estrellado tuichavéva. Umi várko opaichagua odispara hesekuéra, péro ndaikatúi oity hikuái peichagua teʼongue tuichaitereíva, tuichaháicha peteĩ planéta mediano. Pe mba"e ikatúva ojejapo ha"e ani haĝua pe derrota inevitable pe dinosaurio-gui. Añetehápe haimete ndaikatúi ojejoko peichagua monstruo, ha katu umi barco estrellado oñeha"ã omaniobra, oñemomombyrývo umi gigante-gui.
  Alyosha Popovich omanda:
  - Eñeha'ã eñemoag̃uive hesekuéra. Ogueraha umi regimiento avanzado umi dinosaurio ári. ¡Peñemboja"o rebaño michĩvape ha peñorairõ aty"i, pepriva chupekuéra maniobra-gui, peikytĩ descaradamente!
  Umi ñorairõhára oñemboja"o aty"ípe: tuicha iporãvéta oñehundi ramo umi barco estrellado péicha. Pastukhov ha Ivanhoe ho"a umi crucero ojeréva ijerére, mokõive héroe ojeherida vaieterei, ha katu iñemomýi opyta pya"e.
  Ha umi mitãkuña ndaha"éi oityvyróva chupekuéra kyse puku reheve añónte, ha katu hábilmente ohupi umi nave espacial ipy reheve ha omombo mombyry ojuehegui. Ha"ékuri peteĩ mba"e fútbol de mano-gui, umi talón ojerrefleja heta kuarahygui, umi suela desnuda ha mitãkuña"i pire oñembosarái opa umi arco iris color reheve, jepe ojehapy umi explosión hiperplasmática umi barco oñehundiva"ekue rupive.
  Umi ñorairõhára osapukái voi hasýgui, pétalo superfire, tatatĩ hendýva oñañua ipy ohasa"asýva.
  Millones de guerrero oĩva umi várko de estrellas-pe oñemombo peteĩ ládogui ambuépe. General cinco estrella Maxim Igolkin, omomba'eguasúvo brillo umi rodilla, tobillo ha py omimbipáva mitãkuña'i ombovy'áva, ha oñeha'ãva opyta hendaitépe icrucero-pe, oipyhýva py desnudo Princesa Más Serena Isabel, he'i : 1 .
  - Porã ndaikatúi ojejuka - iporãha voi oporojuka!
  Mokõi guerrero, ha"ete ku oĩva peteĩ ballet gigantesco-pe, omombo yvate ipy magnífico, omoĩvo pe crucero ijapytepekuéra ha o"aprieta peteĩ jeýpe. Pe metál imbareteve millones de vése pe titaniogui, ojerreventáva peteĩ óvuloicha peteĩ tánke rapykuere guýpe. ¡Peteĩ ñemano digno descripción umi ñe"ẽpoty época de oro-pe!
  Rokossovsky ohecha pe poder mágico ojoajuha nanotecnología ndive, ha ko"áĝa peve ohupyty ohóvo ipu"aka!
  Omanda:
  - Ñambohasa umi buque modo de disparo intensidad máximape ha ñambohetave velocidad de maniobra. Mba"eveichavérõ napeme"ẽiva"erã pe enemigo-pe peteĩ oportunidad peteĩ contraataque osẽ porã haĝua.
  Pe mitãkuña duende okorrehi:
  - Umi Fantasma Guasu Rusia-pegua ñandeataka ha oho tenonde gotyo, upévare oiméne ikatu ñañe"ẽ ñande contraataque rehe.
  Jepémo pe mitãkuña ha"e peteĩ mariscal, ko"ãichagua declaración ombopochy pe hipermariscal-pe: ojekuaa umi huevo ombo"eha pe pollo-pe, ha pe kuñakarai ombo"e pe kuimba"épe.
  Rokossovsky osapukái:
  - Ekirirĩ! Amondo peẽme peteĩ ultra-dreadnought-pe peintercepta haĝua umi dinosaurio ha pedispara haĝua exitosamente chupekuéra. Añetehápe, nde reguereko peichagua mbarete ha potencial serio. Ko"ýte kuña apytu"ũ, peteĩ raza ligero ha mborayhu memby.
  Elfo ohechakuaa:
  - Ñande ningo hetaiterei áño ñandetujave yvypóragui. Pe mono yvypóra oguejy haguégui jepe ndoipyhyi peteĩ ita, ha katu roguata umi espacio extensión-pe ha romoheñói obra maestra.
  Rokossovsky, ombojere iñakã peteĩ óga okápe yvytu atãicha, he"i:
  - ¡Pe punto oĩ ko"áĝaguápe! ¡Ndaipóri tetã oporoporiahuverekovéva peteĩ orekóvagui umi éxito oĩva yma mombyry! ¡Ndaipóri imperio ijyvatevéva pe oikóvagui ko"áĝa, ha imbaretevéva káda áño!
  Pe duende ombotyryry iñakãrague:
  - Peẽ ruso ymaite guive pehejarei pende ypykuérape. ¡Pende pedigrí ndaha"éikuri peteĩ prima-pe!
  Rokossovsky ombotove:
  - Che ndaha'éi ruso, ha katu polaco! Che ypykuéra ha"eva"ekue campesino simple, ha katu upéicharõ jepe aime orgulloso hesekuéra!
  - ¡Ikatu reñemomba'eguasu ko mba'ére!
  - Avei, ¡osyry chepype cosaco ruguy! Ha che sy ykére, che ypykuéra mombyrygua oho oityvyro Jerusalén. - He'i Rokossovsky.
  Elfo ohechakuaa:
  - Ha che ypykuéra oñorairõva'ekue espacio-pe ymaite guive Jerusalén oñemopyenda mboyve. En general, ndaha"éi respetable ñañomongeta ñande ypykuérare peteĩ momento crítico batalla-pe.
  Rokossovsky opukavy:
  - ¡Esegui pe orden!
  Oñe'ê hikuái velocidad yvatetereíva ha upévare ñomongeta jave, prácticamente noñemoambuéi ta'anga ñorãirõ reheguáva. Ha katu pe ejército de fantasma oityvyro umi ysyry energía oporojukáva. Opresiona, oñeha"ãvo oitypaite umi barrera;haz de energía, mokõivéva ohundi umi barco estrellado ha oinupã fantasma, isarambipáva espacio-pe. Umi mitãkuña oipuru arco, ipy ha kyse puku cinco cuchilla reheve, látigo orekóva mbyja octogonal ojejapóva ikuãme. Koʼýte ikatupyry hikuái ohundi hag̃ua umi várko michĩvéva. Upe aja, Gran Ejército Ruso omoñepyrũ peteĩ contraofensiva. Oñeha"ã oity iñenemigokuérape ha al mismo tiempo osalva hova - ndaikatúi reme"ẽ opa umi laurel victoria-kuéra rehegua umi fantasma-pe.
  Alejandro Magno, energéticamente ome"ẽvo órden, omantene py"aguapy imperturbable, pe victoria hi"aguĩha ojapo pe comandante guasu iñaranduve:
  - Oipuru pe tulipán rykue formación joyke'ykuéra. Pe enemigo jyva ikangy ha hembýva ha"e ñame"ẽ chupekuéra peteĩ empuje porã ha umi hatĩ oveve.
  Pe bruja Oksana omondo peteĩ transmisión holograma: ha"anga peteĩ mitãkuña magnífica rehegua ojekuaa pe comandante renondépe:
  - Upe Alejandro, nde che ruvicha guasu!
  Pe macedonio, oñembohory jave rima, ombohovái:
  -¡Rejapo porã nde rol!
  - ¡Akumpli nde capricho!
  - Ko'ágã rehupytýta jopói peteĩha!
  - ¡Che aime de acuerdo! Nde Alejandro ha'e ore mbarete! Alejandro ha"e ñande bandera! ¡Alejandro akóinte oĩ ñanendive!
  Macedoniano oñakãity ikuã:
  - ¡Ani reexagera che mérito, diva! Ha"ekuéra, katuete, tuicha mba"e, ha katu ndaha"éi suficiente ñañapytĩ haĝua ñande po ñembo"épe.
  Oksana ombohovái pya"e:
  - Ko'ágã pe mba'e tenondegua rehe! Jajokova"erã pe enemigo okañy pe caldera-gui. Ojekuaa ñande tropa línea enemigo rapykuéri ha'e peteî oportunidad ojeapresa haguã iniciativa a nivel táctico.
  Alejandro Magno omoneĩ:
  - Ha ndaha'éi peteĩ pa'ũ michĩva!
  Oksana oñakãity ha opurahéi:
  Umi mono ojapo hova
  Ha oguapy hikuái peteĩ hakã ári!
  Frívolo gueteri...
  -Ha'e ra'e ñande ypykuéra! - Alejandro omohu"ã opukavy. - Jepémo reikuaa, iporãva, che ru ha"eva"ekue tupã Amón voi, Zeus avei.
  Oksana oñeñandu divertido:
  - Upéicharõ nde reguereko mokõi túva peteĩ jeýpe!
  - Mokõi Tupã guasu!
  - Mba'éichapa ndejapo hikuái peteĩ jave.
  Alejandro voi ontende pe absurdo orekóva peichagua declaración, ha katu ndaikatúi oñemoĩ ambue joya rehe:
  - Opa mba'e ndaikatúi, aikuaa porã!
  ¡Umi tupã natekotevẽi oisu"u ojapo haĝua peteĩ mba"e pya"e!
  Ha katu ha"ekuéra nomano"ỹi, tupãnguéra poguýpe!
  ¡Omoheñói haguã mitã mburuvicha guasúpe guarã ojapo"ỹre "hatĩ"!
  Oksana he"i:
  - ¡Tekotevẽ remosarambi pe "rosa" pétalo ikatuháicha! Ha ejagarra ne adversario jyva. ¡Aparentemente nde voi rentende pe importancia orekóva ko momento!
  - Amón ha Zeus ra'y ontende opa mba'e!
  - Upéicharõ, eactua, luchador!
  Alejandro Magno omondo peteĩ impulso telepático ikatu hag̃uáicha okontrola hetaiterei soldádo orekóva.
  Ha pe mitãkuña omohenda avei umi fantasma ataque. Upe jave avei umi paje apoha oñepyrũ oñorairõ ojuehe.
  En general, umi paje apoha oñorairõ jave, ko espectáculo ndaha"éi umi ipy"a kangývape ĝuarã. Ha al mismo tiempo ha"e impresionante. Ha oñepyrũramo oñorairõ millones de barcos estrellas peteĩ parte-pe, cientos de miles de kavaju arigua gigantesco ha dinosaurio ambue lado-pe, upéicharõ peichagua ñorairõ ha"e peteĩ vy"arã ojesareko haĝua.
  Pe ñorairõ ojedespliega opa ipochy inmensurable-pe. Peteĩ ládope, umi kavaju pyaʼe oataka, oveve, yvate ha yvýre ha pyaʼe oho umi ládo gotyo. Umi dinosaurio omboveve ipepo, oescupi hatĩ, oity ipysã ha ojagarra ipy reheve. Umi mitãkuña ombopya"e umi látigo oscilación, pe armadura ojere igolpe guýpe ha hendy gasoíl-icha peteĩ pedernal-gui. Pastukhov ha Ivanhoe oike pe insignia-pe oĩháme mariscal Zaratuska.
  Pe mitãkuña duende omanda ojeporu haguã proyectil biológico. Pe jinete fantasma, ojejapyhýva ha"ekuéra ataque guýpe, ojetorce. Oñemboguejy ha oñekonverti peteĩ arce rogue ipiru ordinario-pe.
  Ivanhoe ha Pastukhov ohupyty ojehekýivo derrota-gui ha oinupã armadura ikyse puku reheve. Peteĩ sapukái hatã og̃uahẽ Zaratuska-pe. Mitãkuña oguenohẽ peteĩ hova porã:
  - Kyse puku reheve pe barco mbyja rehegua! ¡Mba"e piko ikatu ha"e peteĩ mba"e ndovaléiva mba"everã!
  Yvypóra mitãrusu ombohovái:
  - Mba'épa ikatu rejapo! ¡Añetehápe, koʼãva haʼe umi fantasma ipoderósova! ¡Terrible pu"aka mágia rehegua! Haimete ndaikatúi ojerresisti hesekuéra.
  - Upéi ñamaniobrata, ñamoambuéta peteĩ programa de control pyahúpe, "Caos Caótico"!
  Ivanhoe, ohechávo pe erupción plasma oñembohapéva ha pe barco estrellado ojere, omondo peteĩ boomerang. Oveve ha oikytĩ peteĩ parte enemigo armadura-gui, ha avei oity seis torre de tiroteo de combate peteĩ jeýpe.
  - ¡Ko'ápe oĩ peteĩ sextante! - He"i pe mitãrusu kavaju"arigua herakuãitéva, omoingove jeýva mágia rupive. Peteĩ programa ojejokóva"ekue yma umi ñorairõrã umi barco estrellado ndive oñepyrũ opáy iñakãme. En general, káda fantasma ohasa peteĩ programa de entrenamiento okáguio ojehecha"ỹva, ha katu ojeregistráva hesakã porãva memoria-pe. Ha ko"áğa Ivanhoe ontende tekotevẽha ojepe"a pe barco de estrellas tuichaitereíva ha ojoguáva tortuga-pe pe maniobrabilidad orekóvagui.
  Pastukhov, ohupytyva"ekue heta herida, apenas ikatu opyta pe silla-pe. Upéicharõ jepe, py"aguasu ndohejái ko karaípe.
  - Jajapi mante pe jyva. Ko'ã barco estrellado ha'e estándar, ha imotorkuéra oñemohenda peteîcha.
  Ivanhoe he"i:
  - Hasy ñañemoaguĩ haguã! ¡Ehecha mbaʼéichapa omaniobra!
  - Ha nde reinupã chupe peteĩ boomerang reheve!
  - ¡Tuicha riesgo oî ojefalta haguã!
  - Oĩ porã! Ha"e ou jeýta ne rendápe ha reñeha"ã jeýta!
  Ivanhoe ojere"imi pe nave espacial vaiete Jasy tuichaháicha, ha omombo iboomerang:
  - Are guivéma rehasa asy ramo! ¡Ehupyty peteĩ mba"e!
  - Ha ndosẽporãiramo!
  - Ñañeha'ã jey!
  Pe boomerang oikytĩ pe ikuã rembe"y ha ojevy jey. En general, mini-materia, jepe ha"ete ndaipóriha umi eslabón ombojoajúva, ojesolda oñondive mágia rupive, ha"e bastante duradero.
  Ivanhoe poguýpe pe kavaju ho"a ha prácticamente oñedesmaterialisa. Hetaiterei golpe ohupyty umi arma opáichagua calibre-gui. Pastukhov katu oñorairõ umi crucero ndive, ha upéva tuicha ifacilve. Ko"ápe haimete opa golpe oporojukáva. Péro eñehaʼã egueropuʼaka umi tetralet. Ha"ekuéra michĩeterei, ojogua umi midge-pe, ha hetaiterei oĩ. Ivanhoe ojoko pe saltamontes ndorekóiva jinete ha oity hi"ári!
  - ¡Héroekuéra ojapura pe persecución-gui! ¡Pe extraño oike ha ndohupytýi! - Mitãrusu opurahéi. - ¡Tekotevẽnte ñahendu peteĩ cuento de hadas!
  Peteĩ guerrero legendario añetehápe, oiporúva peteĩ boomerang oataka haĝua peteĩ máquina tuichaitereíva ojejaho"íva heta campo ha peteĩ matriz reheve. Ko barco estrellado-pe oĩkuri cincuenta y cinco millones de combatientes, ha haimete mil millones de guerreros. Oñorairõ ipype haimete ciento veinte raza ha especie representante. Peñeimagina peteĩ Noé Arca gigantesco, haimete incomprensible, ñapensa ha jahechakuaa haĝua. Ultra-moderno, oikehápe tekove opaichagua galaxia-gui.
  Ha ojeataka chupe peteĩ jinete fantasma herido, peteĩ kavaju morotĩ ári, avei herida-pe.
  Ko'ãichagua ta'anga digno cepillo Rafael térã Picasso. Ejagarra pe momento: peteĩ guerrero omombo jave iboomerang.
  - Che aime emocionado, mitãkuimba'éicha, punk-icha! ¡Einupã, ndaupéichairamo remanóma! - Apurahéi aipytyvõ haguã Ivanhoe-pe oñeconcentra porãve haguã.
  Ha pe nave espacial ryepýpe oĩ avei tekove oikoséva! Eguereko mitã ha emopu"ã táva. Ko"ápe oĩ mbohapy criatura linda ojoguáva visón-pe orekóva ryguasu akã, oñembosako"íva oguejy haĝua peteĩ fuerza de aterrizaje-icha. Omohu"ã ramoite hikuái peteĩ curso de entrenamiento de combate ha opytu"u aja, okomparti impresión orekóva.
  Peteĩha ryguasu, Hay, oñe"ẽ peteĩ manera peculiar-pe:
  - Reikuaápa, che rancho-pe amongakuaa libélula oguerekóva eíra, okaru hikuái campana ha lindena ñemitỹme. Péro pe mafia omanda oñemyengovia hag̃ua umi ñemitỹ umi guisante popping rehe, haʼéva peteĩva umi dróga ipoderosovéva . Peteĩ parte-pe, tuicha rentableve, ha katu ambue parte-pe, aike provléma pe léi rehe.
  Kure mokõiha, Kure, omoneĩ:
  - Heẽ! Ko'ã mburuvichakuéra Sviatorossiya-gua omonitorea distribución de drogas. Umi mini-robot ha scout-kuéra ningo koʼýte ombaʼapo. Umíva apytépe, he'i hikuái, ojekuaa hague michĩetereíva peteĩ molécula tuichakue, oipurúvo energía foton estelar rehegua, omýi activamente espacio rupi.
  Mbohapyha ryguasu imitãvéva, Ham, he"i:
  - ¡Ndereikuaái! Ruso moderno, roñemboligáva ro"aprende haĝua mbo"ehaópe, hasyeterei. Pe tembiasakue desarrollo rehegua he"i iñepyrũrã oguereko hague seis káso añónte, ha katu ko"áĝa oguereko veinticuatro.
  Kure ro"o opukavy:
  - Mba'eichaitépa mbo'ehao rekove! Moõpa oĩ pe prueba ára ha ára! Adición, división! ¡Erupción fotón rehegua!
  Hey opukavy.
  - Ha chéve guarã, aime jave mbo'ehaópe, pe asignatura hasyvéva ha'e hiperfísica. Ko"ýte tekotevẽ jave ojedesigna umi parámetro oñeme"ẽva hiperplasma rehegua. Jepémo umi método ojegueru hagua materia estado hiperplasmático-pe iñinteresanteterei. Umi tecnología moderna rupive ikatu oñemoĩ peteĩ reactor termo-preón peteĩ encendedor-pe.
  Ham he"i:
  "Ndaha"emo"ãi mba"eve noñemoĩririre chupekuéra tratamiento hasývape pe ofensa michĩvévare". ¡Ha"ete chéve opa vena ohasa"asýva!
  - ¡Hasy ha'e pu'aka ha tekokatu ñemopyenda! - Hay ohechakuaa. Eaprende reaguanta ha evyʼa.
  - ¡Kóva ha'e monstruoso ha ndaha'éiva natural! - Ham oñepyrũ.
  Upe jave oiko peteĩ arasunu hatã ha ho"a molécula ha foton umi muro-gui. Opa mba"e henyhẽ color huguypaitévagui.
  - Ha'ete ku ha'eha peteî golpe! - Sargento Kure opukavy.
  . MOAKÃHA No 8 rehegua.
  Vladimir Kashalotov haimete omano umi tropa Gran Rusia-gua oho jave ofensiva-pe. Ko'ágã umi robot de combate oñeha'ã omoambue formación. Oiporu hikuái formación "awl". Vladimir ojeobliga ojeretira haguã upéicha avei. Pe mitãkariaʼy katu okomporta pyʼaguapýpe. Jepiveguáicha, peteĩ py"aguapy helado reheve, oñeinculcáva entrenamiento agotador rupive.
  - ¡Pe composición victoria rehegua ha"ete pe endurecimiento acero rehegua! - He'i mitãkaria'y ijupe. Vladimir oapunta jey pe tetralet rehe, ha katu omoambue iñakã odispara haĝua. Ndahasyiete ningo ojehechakuaa hag̃ua chupe. Pe mitãrusu ojehasa mentalmente ha oñepyrũ omotenonde peteĩ maniobra de retiro suave. Heta jey ojapova"ekue upéva upe mboyve, oñembokatupyry jave riguroso opaichagua tekohápe.
  Upéi peteĩ ola de vy"a ojejohéi hese: ndaikatúi oñenega pe ñorairõ ra"anga iñambueha ohóvo. Ko"áĝaite oñemotenonde ohóvo pe ehérsito Svyatorossia-gua, oamenasa o"aprietataha chupe peteĩ caldera-pe, ha ko"áĝa umi fuerza principal orekóva ojegueraha tapykue gotyo. Upépe ojekuaa umi fantasma mágico, arma de mágia. Ojepurahéi haguéicha peteĩ mitã purahéi yma guarépe:
  - Tekotevẽta, aju jeýta kakuaáva"ỹre! ¡Ahasáta tetã tuichakue javeve! ¡Aháta Papá Noel mbo'ehaópe, ombo'ehápe hikuái magia!
  Ko'ágã oñekumpli pe sueño comunista hesakãva, progresista-itereíva:
  Ohasáta siglo ha oúta peteĩ época,
  ¡Upévape ndaiporimo"ãi jehasa"asy ha japu!
  Eñorairõ ko mba"ére nde pytu paha peve,
  ¡Eservi nde Retãme nde py'aite guive!
  
  Ha upéi ojeguerekóta mágia,
  Oimeraẽ mitã, ha katu ndaipóri tuja!
  Ha ndaiporúi che mbarete criminalmente, .
  Victora reheve, héroe - maitei patria-pe!
  Heẽ, ko"áğa añetehápe ha"e peteĩ mba"e ojoguáva peteĩ paje apohápe, ha katu hekove ndaha"éi fácil. Haimete ndaipóri tiempo libre, opa mba'e hembiapo heta preparación total ñorãirõrã. Pévagui oikóma peteĩ mba"e oñeme"ẽva. Heẽ, ymaite guive oikova"ekue peteĩ mba"e ojoguáva, ha"ete ku Esparta-pe. Upépe avei oñembokatupyry vai ha oñembyepoti mitãnguérape. Añete, ndaha'éi imitã guive, ha nanotecnología ndojeporúi tortura-pe. Ha katu oĩ heta mba"e ojoguáva, método sofisticado oñembosako"i ha oñembokatupyry haĝua. Añetehápe mitãkuimba"e ha mitãkuña oguereko tuichaiterei mba"ekuaa teórico, ha"ete ku oñemoĩva peteĩ computadora disco duro-pe. Ha"e oikuaa opa ñorairõ rembiasakue: mba"épa ojapo yvypóra miles de años. Oike umi omotenondéva civilización sumeria ha Egipto yma guaréva. Umi formación militar peteĩha, kárro de guerra, tipo de armas yma guare. Roma yma guare oreko vaʼekue peteĩ istória koʼýte umi gérra rehegua. Oĩ hetaiterei comandante iñambuéva, opaichagua truco, estrategia ijypykuéra mba"éva, técnica jeporu ñorairõme. Umi katupyry ñorairõ rehegua oguereko avei peteĩ tembiapo especial, en particular pe carro virtual jeguata (Vladimir-pe añetehápe ogusta ko ipahaguéva). En general, ndaha"emo"ãi ivaíva jajevy haĝua yma guarépe, noimportái mba"eichaitépa tuicha kuimba"e oikova"erãmo"ã chugui upérõ. Ave Ballena Esperma!!! Particularmente interesante: ha"éta oñorairõ Hitler ndive. Umi arma moderna reheve, ikatukuri omosarambi ha"eñoite pe Wehrmacht tuichakue, ha mba"ére piko ndojehechái iporãiterei!
  Pe mitãrusu ohecha pe ehérsito Gran Rusia-gua hi"aguĩ jeyha pe enemigo-gui, umi destacamento nave estrella-pegua oñembojehe"a parcialmente jepe. Péva ha"ekuri pe oportunidad orekóva.
  - ¡Ndahejamo"ãi ndéve reho pya"eterei!
  Pe tetraplano ndahasýi oñehundi, ha"ete ku oĩva ipype peteĩ karai. Bueno, mitãkuña"ikuérape tuicha hasyve ojejuka haĝua. Jepe oñembosako"i hikuái especialmente psicológicamente pe hecho-pe ĝuarã pe ñorairõ ndorekóiha edad ni género. Pe enemígo haʼe hína pe enemígo ha ojejuka vaʼerã. Tekotevẽ ñanderesarái poriahuvereko ha poriahuverekogui.
  - Peteĩ ro"ysã helado ou ñorairõgui, ndaha"éi ivaíva okongela ramo ne korasõ, ndaha"éi ivaíva okongela ramo ne apytu"ũ! - he"i peteĩ jey imbo"ehára.
  Batalla de estrellas, mba'épa ogueraha... Ko'ápe oime umi brigantines Svyatorossia-gua ojapóva peteî maniobra compleja. Oñemboja hikuái ha oĝuahẽ peteĩ ángulo haimbe asývape. Odispara hikuái peteî salvo. Pe vacío oñembyai, ha"ete ku peteĩ adoquines oityva"ekue peteĩ espejo-pe. Káda fragmento oreko peteĩ barco estrellado ojeityva"ekue ha peteĩ crucero, destructor, acorazado ojedesmeltava"ekue.
  Umi robot Svyatorossia-gua ojoaju umi robot Gran Rusia-gua ndive. Peteĩ duelo de titán electrónicos, ko"ápe oĝuahẽ voi combate mano a mano-pe umi monstruo electrónico apytépe.
  Umi máquina ojoaju, heta tentáculo oñembyai, umi bengala hiperplasmática oity haimete punto en blanco. Ko jey pe superioridad numérica oĩkuri umi robot Gran Rusia-pegua ykére. Oempuja hikuái, oñeha'ãvo omboja'o cargo ha oaprovecha porãve ventaja orekóva. Umi robot tuichavéva, rascacielos tuichaháicha, omaniobra umi bailarina grásia reheve. Oñembyaty hikuái ha upéi ojediverge, oproba mbarete defensa propia. Peteĩva umi mákina oñembotyryry, upéicha rupi oñemombo yvate gotyo peteĩ fuente de hiperplasma. Mokõi tetralet ho"ava"ekue accidentalmente ipype, simplemente oisu"u pe haku frenético peteĩ lengua tatatĩ reheve. Heta mákina tuichavéva ojepovyvy. Ha"ete ku og̃uahẽva Armagedón, mba"eichaitépa ikolor ha iviolénto opa mba"e.
  Vladimir oñeha'ã ani haguã oñemoĩ tatatĩme imba'éva ndive. Por casualidad ojukárire peteĩ soldádo ijehérsitopegua, upéicharõ ndahaʼéi ojekastiga vaʼerãmoʼã chupe pe kastígo ivaivévape, síno noñeperdonái vaʼerãmoʼã upévare. Péva ha"e peichagua tavy. Peteĩ jave, umi alemán Ñorairõ Guasu Mokõiha aja oipuru jepi peteĩ mba'e: oñemonde hikuái uniforme militar soviético-pe (vy'arã, ohupyty hikuái ojagarra heta uniforme ojejapyhýva), ha upéi omombe'u ko'ã ñorairõhára osẽha pe envolvente-gui. Py"ỹi, ko"ýte iñepyrũme: oreko efecto, ha upéi artillería soviética odispara voi ijehegui. Ha katu upe rire oiko obligatorio ojejerure hag̃ua ñe"ẽñemi ha ojepuru hag̃ua código digital. Oñepyrũvo pe Gran Guerra Patriótica umi alemán oñorairõ porãve ramo umi ruso-gui, pe comando oĩkuri iñakã ha ijyva ári (ñembyasy reheve péva ojeadmiti va"erã) ha aguyje general Moroz-pe osalvava"ekue Moscúpe, upéicharõ upe rire Ejército Rojo oaprende heta mba"e. Opagágui millones de vidas, arte militar soviético ojehechakuaa oñembopirapire heta. ¡Omadurece haĝua pe liderazgo militar, ¡umi soldado ruguy omboy"uva"erã abundantemente umi campo de batalla! Umi komandánte soviético koʼýte oaprende iñimportanteha pe disparo de artillería. Pe aviación bombardero soviético naimbaretéi rupi (umi bombardero hepyeterei), oñecentra principal umi arma de calibre tuicháva rehe. Avei ojehechakuaava"erã Hitler tuicha oipytyvõ hague umi general soviético-kuérape ko"ápe. Ojerurévo isoldado-kuérape oñorairõ haguã fanáticamente ha ani haguã ome'ê peteî paso tapykue gotyo, umi nazi iñe'êrendu Fuhrer iñakã estrecho-pe: oconcentra hikuái fuerza principal primera línea de defensa-pe, upévare umi tropa henyhê oñondive, pérdida orekóva tuichaiterei. ¡Oñemboykeite pe experiencia Primera Guerra Mundial-pegua, umi alemán omopu"ã haguépe peteĩ segunda ha tercera línea de defensa, ipoderosovéva jepe pe primera-gui! Péva ojehecha porãiterei pe operación Vistula-Oder aja. Alemania ary 1944-pe ojapo haimete 1.900 tanque ha arma autopropulsada káda mes. Oñepyrũvo ary 1945: oĩkuri ocho mil tanque ha arma autopropulsada ári frente oriental-pe. Ha"ete ku heta pu"aka. Ha katu doce división de tanques Wehrmacht-pegua ojeipe"a hi"aguĩ línea de frente-gui ha oike ataque-pe artillería soviética-gui. Pe resultado: oity rire pe línea de frente de defensa, umi tropa soviética oguejy peteĩ avalancha montaña-icha. Ndaha"éirire Zhukov cobardía ha Stalin hembiapoiterei (ombosako"i ha omotenondévo Conferencia Yalta), Berlín ojegueraha jeyva"erãmo"ã febrero-pe. En general, Zhukov rembiapo ñorairõme nahesakãporãi, jepive ogana tuicha tuguy reheve, ha heta ojavy: ko"ýte ñorairõ ñepyrũme. Ha katu oñondive, tuicha ovale pe experiencia tuicha orekóva omotenondévo umi tropa, especialmente umi condición hasyvévape. Ipahápe Stalin; Ha'e ha'e pe oñekonfiáva omotenondévo desfile de victoria. Stalin voi oñemomba'eguasu ha oñemomba'e guasu Imperio Ruso Guasúpe. Heẽ, haʼe vaʼekue peteĩ dictador, péro Rusia oreko gueteri peteĩ dictadura militár. Heẽ, ipyʼahatãiterei, orreprimíva tetã kompletoite, péro ko mbaʼe vai ojehustifika, pórke osegi umi méta yvate. Stalin oipotava"ekue vy"apavẽ opavave yvypórape guarã, ha péva ndaikatúi ojehupyty oñeñohẽ"ỹre tuguy. Umi árape, tapichakuéra oikove cincuenta, sesenta, máximo setenta ary. Upéicharõ, ¿mbaʼépa oikóta peteĩva omanóramo un par de década mboyve? Naturaleza ipy"ahatã, he"iséva tapichakuéra oguerekoha derecho ipy"ahatã haĝua, ko"ýte yvypóra rembipota paha ha"éramo peteĩcha umi tupãnguéra ndive. Ko"áğa, ha"e Vladimir, ¿ndaha"éi piko tupã peteĩ kuimba"e yma guarépe ĝuarã? Aguyje tendota guasu ombojoajúva ha osalva va"ekue yvypórape. Ha"e ojapo pe Stalin ndojapóiva.
  Pe mitãrusu oiporavo pe meta oúva. Ha"ékuri peteĩ gran galera espacial. Katuete, hasyve inmensurablemente ojegueru haĝua: pe tetralet ha pe mitãkaria"y odecidívagui orrecurri astucia-pe. Ko"ápe pe cálculo oñemopyenda pe ñuhã primitividad rehe.
  - ¡Kóva ha'e peteĩ robot clase Argo-pegua oñe'ẽva!
  Pe gran galera guive ombohovái chupe hikuái:
  - ¡Rohendu hína!
  - Oñeme"ẽ ramoite chéve peteĩ "carpeta" experimental espacio rehegua, ha katu ndarekói suficiente energía amoñepyrũ haĝua. Ikatúpa chepytyvõ?
  Pe gran galera ruvicha he"i ipasiénsia reheve iñe"ẽme:
  - Ha mba'éichapa?
  - Ñamoí cherehe petet chorro hiperplasma reactorgui. Upéi pe árma oĩmbaitéta preparáda ha oñemoĩta en funcionamiento.
  - Rojapo joaju iporãitereíva.
  Ko cálculo oñemopyenda he'ívo upe momento de atraque, reactor tuichaitereíva gran galera ojehejáta cubierta ÿme. Ko kásope: ikatúta ojekutu chupe pe cañón ipoderosovévagui. Añetehápe, tuicha riesgo omano, mokõive detonación generador ha tata heta arma gran galera-pe.
  Pe nave espacial tuichaiterei, oreko peteĩ tripulación dos mil y medio soldádo, ndoipapapái umi robot. Ikatu rearriesga nde rekove peichagua prémio rehe. Remanóramo jepe catorce ciclo-pe, oikóta ndehegui peteĩ héroe. Ha ndaha"éi rehupytýtava gloria añónte, upéicharõ pe héroe katuete oñemoingove jeýta. Oĩ peteĩ dekréto oúva umi emperadórgui heʼíva amo gotyove enterove hénte oikove jeytaha. Ha katu ko proceso oikóta odependévo pe valor orrepresentáva peteĩteĩ. Hetavévo umi hazaña, pya"eve oñemoingove jeýta hikuái. Ndorekói mba'eve ojoajúva cristianismo pacifista ndive. Ha"ekuéra ndekutu nde jyva akatúape - ejere nde akatúa gotyo, ehayhu ne enemigo-pe: mba"éicha piko reju peteĩ mba"e itavyvéva reheve!
  Ha katu, ortodoxo ha católico, ha heta protestante ko kásope ojeguia pe principio: ¡pe po akatúa ndoikuaái mba"épa ojapo pe izquierda! Mboy tuguypa oñohẽ umi religión humana ha ipy"aporãvéva rembiguái. Mba"éichapa pe inquisidor omoañetékuri pe principio: pehayhu pene enemigo-pe?! Heẽ, umi clero Edad Media-pegua omondo peteĩ kuñáme pe estaca-pe iporãvégui pe estándar promedio-gui. Peteĩ kuña rete hesãiva, ojehechava"ekue ha"eha Añagui!!! Pe Ortodoxia Pyahu ndahaʼéi hovamokõiva, la Biblia opyta tembiasakue pukukue, la majoría umi tradisiónicha. Peteĩha mburuvicha guasu Rusia Mundial-pegua: ohai ijeheguiete Escritura Santa ha oinventa irreligión. Pe dogma principal oĩva ipype ha"e: peservi Rusia-pe opa pene mbarete reheve, opa pene mbarete reheve, opa pene apytu"ũ reheve. Ha péva okorrespondéramo nde País intereses-pe, upéicharõ ikatu rejapo oimeraẽ sacrificio, oimeraẽ violencia, oimeraẽ astuto. ¡Ipaha ohustifika umi medio!
  ¡Ajépa ihústo vaʼekue upéva! Añetehápe ojeproivi la Biblia. Ha"e voi nontendéi mba"érepa umi ruso oguerovia pe aranduka ohaiva"ekue umi tapicha febrero-gua! Kuimba'e ruso: oiko chugui tembiguái Fidov mbo'epykuérape! ¡Kóva ha"e peteĩ vergüenza absoluta añónte! Umi puévlo oadoráva la Biblia ipahápe oñembyai ha oñembyai, ndaipóri mbaʼeve hesãiva ni iñaranduva pe kristianísmope. ¡Peteĩ religión correcta omomba"eguasu va"erã pe culto de poder! Ndaha"éi rei pe Islam ohupyty hague peichagua éxito. Jepémo pe Corán ha'e avei peteĩ aranduka básicamente pacifista, ojehai haguéicha umi kristiáno influencia mbarete guýpe. Ndaipóri religión añetegua: ikatúva ombojoaju peteĩ tetã, ndaha"éi va"erã hatĩ"ỹva.
  Vladimir osuprimi ikyre"ỹ ñeha"ã jepiguáicha voluntad reheve, oñembosako"ívo odispara haĝua pe reactor-pe. Umi cita pe primer emperador-gui osẽ che akãme:
  - Poriahuvereko ha"ete herrumbre, poriahuvereko ha"ete shashel - emopotĩ nde korasõ ko"ãvagui ha ejaho"i armadura reheve: poriahuvereko"ỹ, pochy, pochy!
  ¡Ñe"ẽ oro rehegua! ¡Ha katu peteĩ mba"e michĩmi, peteĩ gota michĩvaicha ho"áva korasõ ári! Haimete ndaikatúi ojehechakuaa, ha katu al mismo tiempo ndogustái. ¡Ejuka dos mil y medio peteĩ jeýpe, karia"y, mitãkuña, umi ruso peteĩchagua, térã precisamente, ndeichagua! (Añetehápe, ndoikuaái número exacto de tripulación, ha katu he"i chupe peteĩ temiandu paranormal). Hasy eterei ningo. En general, pe concepto ruso rehegua ha"e condicional. Etnicamente ruso: ndojapói mayoría Imperio Ruso Guasúpe, jepémo upéicha, hetave ambue tetã ha ñemoñare, ijapytépe morotĩva, oñembohéra ruso. Ha katu opaichagua mba'asy ha ñorairõ rupi, sa'i opyta umi morotĩ ha hovy ko yvy ape ári, ha pe etnia eslavo oñemomba'eguasu. Haimete opavave tapicha iporã, kakuaáva ijyvate, ha katu ijyvateterei avei. Umi músculo ojehecharamo, ha katu por regla general ndaha'éi masiva, ipire ha'e cobre térã bronce, kuñanguérape ha'e oro hũ. Peteĩ humanoide ndojepokuaáivape ĝuarã: umi tapicha ikatu ha"ete ojoguaitereíva, ha katu ndaha"éi. Káda uno iporã ha individual hape. ¡Pe ojehechavéva ha"e peteĩ espíritu cuartel-peguánte opersegíva opavavépe heñói guive omano meve! Péro koʼág̃a peteĩ persóna ikatu oiko haimete opa ára g̃uarã, pe tuja opyta peteĩ pesadilla yma guaréva. Ha"e ndaha"éi natural. Odesfigura koʼýte umi kuñáme, haʼekuéra oñembojeguarueterei ha oñeñandu ovótaseha.
  - ¿Añetehápe piko pe maldita tuja omongy'a ko'ãichagua rasgo?(Che aimo'ã Shakespeare ñe'ê.)
  Umi líder religioso oikuaa umi tapicha rembipota eterna rehegua: oñongatu haĝua mitãrusukuérape tapiaite ĝuarã. Ha oaprovecha hikuái pe kyhyje ñemanógui. Opa ko"ã mombe"upy yvága ha infierno rehegua (Ciencia moderna omopyenda ko"ãva añetehápe ha"eha cuento de hadas - ficción pura!), ipahápe oñeha"ã ojeipe"a hetave pirapire tapichakuéragui. Añetehápe, peteĩ tapicha oikove pukuvévo, hetave angaipa oguereko, ha katu umi tupao ruvichakuéra yma guare oheka ombopukuve haĝua ijeexistencia ko yvy ape ári ikatuháicha. Oho hikuái oimeraẽ mba"e vai ha truco-pe pévarã. Upéva he"ise, umi tupao túva ñe"ẽ oĩkuri en desacuerdo umi tembiapo ha práctica de vida concreta ndive!
  Opa ko"ã pensamiento omimbi peteĩ caleidoscopio frenético-icha Vladimir apytu"ũ hiperplasmático-pe. ¡Hesakã porã pe mitãrusu opyrũ hague opresiona térã nahániri! Pe comando fix oñecongela che apytu"ũme. Ha okakuaa pe riesgo ikatúva ojehechakuaa, en particular peteĩ escáner rupive, pe robot orekoha peteĩ saboteador hyepýpe.
  ¡Umi pensamiento omimbi rayoicha! Umi cuento de hadas yvága rehegua, ohohápe umi ogueroviáva térã kristiáno añetegua, ndojeporúivéima. Péro oĩ esperánsa pende retã penemoingove jeytaha. Ni pe árma ipyahuvéva ha koʼag̃agua ndaikatúi ohundi peteĩ persónape. Upéicharõ pe jerovia pe ánga nomanoiha ndahaʼéi upéicha iñeʼẽrendúva. Pe tete ha"e mortal, ha katu pe ánga ne"ĩra gueteri! Pe añetegua ha"e pe personalidad ojegueraha peteĩ espacio-pe ndaipórihápe dimensión, yvate, ipukukue, ipekue. Upéva he ise, petet personalidad: ha eramoguáicha sextillion de veces michῖvéva Creón térã Fretosol-gui jepe, umi micropartícula orekóva proceso de fusión aja ojapo umi bomba heta cuadrillones de veces ipoderosovéva umi hidrógeno-gui. Hiʼarive koʼág̃a ojejapo umi árma imbaretevéva quintillion vése ha ipohýi peteĩcha umi termonucleargui. Ha katu ni peichagua arma ndaikatúi ohundi peteĩ tapicha ojedobláva dimensión cero-pe. Añetehápe hasyeterei ojeipe'a haguã archivo personal, pero tecnología oñemoakãrapu'ã ohóvo ha namombyrýi tiempo oñemoîta jave péva peteî corriente masiva-pe. Ha ikatu remoingove jey absolutamente opavavetépe. Por cierto, peteĩ tapicha herakuãvévo, ndahasýi ojeipe"a haĝua chupe tesaráigui. ¡Pe energía biohiperplasma rehegua oipytyvõ ko"ápe!
  Ha katu umi enemigo omanóva jepe: jajagarra rire Sviatorossiya, ikatu jaipe"a chuguikuéra ha jajapo chuguikuéra tembiguái. Pe pensamiento salvador omohu"ã opa vacilación.
  - Ndajedespedida ndehegui, ha katu ajedespedi!
  Vladimir omosãso peteĩ viga concentrada ha ijeheguiete ojeretira jey. ¡Pe súper reactor pya"e oñembohypa peteĩ tornado frenético hiperplasma-pe!
  Pe mitãrusu oinupã peteĩ onda de gravedad, upéicha rupi ikangue ojedobla ha iñakãrague oñembo"y. Pe robot okáipa umi pétalo hendýva ha oñembyai peteĩ óga de cartas-icha.
  Vladimir okaipava"ekue oveve osẽ umi restos-gui, pya"e ojejuhu abierto ha vulnerable. Ha katu, vy"arã pe mitãrusu-pe ĝuarã, umi tropa Gran Rusia-gua oikepáma, pya"e oñemotenonde, ombokapu enemigo-pe umi elemento destructivo opáichagua reheve.
  Pe mitãrusu, en principio, gracias pe diseño especial hete rehegua, ikatu oĩ peteĩ vacío-pe peteĩ tiempo aja ha oveve. Ha katu, ko"ápe roñe"ẽkuri sobrevivencia básica rehe. Iporãvéva ha"e ojejagarra umi escombro rehe ha oñeha"ã oñembojoaju hendive, upévare ndaha"éi tuichaiterei ojehechakuaátava.
  Vladimir ojapo upéichaite:
  - Ñapensávo ñande cobarde - imprudencia ñandejapo te'õngue!
  En general, umi instrucción he"i, ikatúramo reikove, reikove. Tekove ñorairõme ha"ete peteĩ kyse puku peteĩ puño-pe - ndaikatúi reity, ha katu ndaikatúi reñomi nde rapykuéri! Ha oĩ hetaiterei escombro opaichagua. Ñande várko mbyja rehegua voi ojehecháma. Pe mitãrusu oiporavo peteĩ fragmento desigual ha ndaha"éiva particularmente haku - okáséva. Oñeno hi"ári, oñembojoajúvo pe superficie rehe. Koʼág̃a opytante oñemboʼe ani hag̃ua ohechakuaa accidentalmente umi hetaiterei aparáto de escaneo.
  Oike che akãme umi pensamiento vai: rejuka dos mil y medio karaípe ha heta decena de miles de robots. Jepémo ko"ã ipahaguéva oguereko inteligencia artificial, iñarandu ha"e condicionaliterei. ¡Ani rembyasy chupekuéra! Mba'épa ikatu ja'e umi soldádo Svyatorossia-gua rehe. Káda uno oguerovia kyreʼỹme pe victoria. Ha'ekuéra ojogua heta mba'épe - universo espejo. Añetehápe, ipukuvévo pe gérra, tuichavéta umi diferénsia umi detálle michĩvape. Ha pe ñorairõ ha"e peteĩ proceso ojoguáva combustión-pe, tuguy añoite ha"e pe combustible ideal, ha pe extintor ha"e victoria!
  ¿Ikatu piko ogana? Pe pensamiento voi ningo sedicio, peteĩ soldádo ndodudaivaʼerã chugui. Mburuvicha guasu peteĩha he"i haguéicha: ikatu ojavy che retã, ha katu kóva ha"e che retã!
  Añetehápe, ogueroviava"erã victoria, especialmente ohechávo mba"éichapa ojegana: peteĩha ñorairõ hekovépe. Ha añetehápe oho hína victoria gotyo. Añetehápe heta billones de soldado oparticipa hína ipype: pe persona promedio ndoikuaái pe número exacto, ha katu kóva ha"e peteĩ episodio añónte, peteĩ golpe michĩva pe batalla interuniversal-gui. Heta cifra ningo ñemi, umíva apytépe mboy mbyjapa oĩ exactamente pe Universo Gran Rusia poguýpe. Amo fragmentariamente, oikuaa número orekóva hikuái hetave doscientos sextillion, pero mboýpa ndojekuaái. Umi planéta katu michĩve diez vése rupi, ha mil apytégui peteĩnte oĩ porã ojeikove hag̃ua. Añetehápe, nda"aréi, heta planeta orekóva condición hasýva oñemohenda ohóvo. En principio, pe ñorairõ oĩ mokõi universo apytépe: ndaha"éi espacio ha recurso-kuéra rehegua. Oĩma umi tecnología ikatúva voi ojejapo ambue planéta ojeipeʼávo matéria mbyjakuéragui. Ikatu namombyrýi pe ára tapichakuéra, umi Tupã Ipu"akapávaicha, oaprendetaha omoheñói Universo ha ombotuichave espacio. Bueno, oĩ gueteri heta espacio opavavepe ĝuarã, pe tekove iñaranduva ha"e peteĩ fenómeno ndahetái, ha oĩ mbovymi cien añónte pe universo tuichakue javeve. (Ikatu mil rupi?) civilización odomina va"ekue vuelo espacial! Upévare haʼete ku ndovaléiva mbaʼeverã ñañorairõ ermáno apytépe ermáno kóntrape. Upe jave avei oñemboʼe chupekuéra haʼeha Rusia Marangatu oataka vaʼekue chupekuéra traisionamente. Mba'épa ombo'e hikuái Svyatorossiya-pe. ¡Ikatu piko upéicha avei! Péicha situación ko'ápe: mokõive lado oñoinupã, sinceramente oconsiderávo oî porãha, pero ndaipóri gueteri resultado.
  La majoría umi mitãkuimbaʼe ha mitãkuña nopensái ko mbaʼére! Vladimir oguereko kuri tiempo libre, oestudia planeta Tierra rembiasakue ha ndaha'éi umi mba'e ojoajúva ñorairõ rehe añónte. Péva ikatu ojejapo HiperInternet intergaláctico rupive: ijespacio multi-cinesis-pe: ikatu voi ojejuhu superarchivo civilización-kuéra rehegua oĩva"ekue Kuarahy oñemyendy mboyve! (Añete, ndohupytýi gueteri éxito!) Oikuaa umi tapicha ndaha"eiha jepi oiko ha oñemongakuaa cuartel-pe. Jepémo, ambue hendáicha, ndereikuaáiramo ambue mba"e ha rejepokuaa imitã guive, upéicharõ kóva ha"e vy"apavẽ. Vladimir ohayhu pe ehérsito, ha katu pe estilo de vida estricto, regulación total ha falta de tiempo libre opesa chupe. Avei, entrenamiento ha método de entrenamiento combate rehegua: rutinaiterei. ¡Aipotave! Ha upéicha violencia, violencia ha hetave violencia! Oĩ hetaiterei mba"e vai, mbohapy korasõ jepe (ha tapichakuéra oguereko mbohapy, michĩramo jepe) oñepyrũ oñembyasy.
  - Mba'ére piko rehundi ikatúramo remoheñói ha remoheñói! - He"i ijupe pe mitãkaria"y. - Ha katu ambue hendáicha, eñeimagina tekove ñorairõ"ỹre...
  Rejuka jave reñandu peteĩ mba"e ojoguáva peteĩ zumbido-pe! Peteĩ cierto tipo de orgasmo especial.(Ikatu ramo ha"e upéicha). Ha"e emocionante, ha al mismo tiempo ombopy"aju"imi, ha"ete ku rejapova hína algún negocio ky"a. En general, actitud ojejukávo ndaha'éi hesakãva. Umi nota herakuãitéva verdugo rehegua, Sansón ohai ndaha"éi ha"e añónte, ha katu avei iñirũnguéra nome"ẽi hague mba"eveichagua vy"a otortura haĝua umi víctima-pe, ha oipe"a haĝua peteĩ tapicha rekove oñembyaiva"erã hikuái. Ha katu Marqués de Sade ohechauka "gente" ovy"avéva otortura haguére víctima-kuérape. Rejapo jave jehasa"asy ambuépe, ome"ẽ vy"apavẽ oñemombe"u"ỹva.
  En general, ¡peñembotavy ambue tapicha mba"asy reheve ha"e peteĩ elemento erótico tortura rehegua! Vladimir-pe ointeresa ko mba"e, upévare oimo"ã: oĩramo tapicha ohupytyva"ekue vy"apavẽ ojapo haguére jehasa"asy ambue tapichápe, upéicharõ ndaikatúi piko revy"a ndete voi rejetortura jave. En general, ojejapo riremínte peteĩ mitã soldado rete - ha"e jave gueteri mitã, térã ja"e porãsérõ peteĩ feto, pe mba"e tenonderãite imandu"áva ha"e pe mba"asy ojegueropu"aka"ỹva ha umi corriente hipercorriente operforáva umi nervio paha. Procesamiento ojoguáva ha primera impresión: reñeme"ẽvo en cuenta peteĩ individuo ramo. Péicha avei oiko Afganistán-pe heñóirõ guare mitã: odispara hikuái apysa ári. Ha katu Rusia moderna, cósmica-pe, pe tratamiento hasýva ojegueru perfección-pe. Upévare, mba"ére piko nañañandúi peteĩ zumbido hasy rangue! Máva piko ndoipotái upéva! ¡Educación espartana estricta ojapova"erã tetã imbarete ha imperio eterna! Ha katu Esparta, jepeve umi léi ivaieterei, ¡oñembyai avei tiempo ohasávo! Alejandro Magno ipuʼaka jave, pe rréino (upévare, por cierto, ndoikói chugui peteĩ império tuichaitereíva) operde ipuʼaka yma, ha ipahápe Róma omohuʼã. Ha"ete ku pe primer emperador mundial omomba"eguasúva Esparta, opavave tapicha ha"eva"erã peteĩ ñorairõhára! ¡Ko principio ojejapo religiosamente! Pe selección genética ha"e estrictoiterei;umi embrión ha óvulo oñemehora electrónica rupive, en principio, ¡ndaikatúi heñói peteĩ morono! (A no ser que umi electrónica de monitoreo oîva infectado cibervirus rehe). Ha katu oñeme"ẽvo pe masa sistema redundante rehegua, ¡péva tuichaiterei improbable!
  Pe mitãrusu ohecha mba"éichapa oho pe ñorairõ, ojokóva pe emisor a punta de pistola. Umi tetralet Svyatorossia-gua oñorairõ, ojeretira aja. Ko"ápe oĩkuri peteĩ oportunidad. Ikatu reity peteĩ enemigo-pe peteĩ emisor de bolsillo reheve. Péva hasyeterei jajapo haguã, ñañeimagina jaity peteî combatiente pistola reheve Segunda Guerra Mundial aja. Ha katu teóricamente péva ikatu. Ko"ápe oĩ peteĩ cómico clásico yma guaréva: ¡Rambo oity umi helicóptero peteĩ arco reheve!
  - Mitãkuimba'e - ojuhu ametralladora! ¡Avave ndoikovéima pe puévlope! ¡Pe mitãkaria"y ohupyty pe cohete! ¡Ame"ẽ Bush-pe peteĩ culo ijyva ári!
  Romandu"a umi ditties yma guarére. En general, ha"éma peteĩ adulto, peteĩ adulto. En general itavy: yma, térã ja"e porãsérõ pe época atómica-pe, umi adolescente ojerrestringi hague opa mba"épe: kóva ndojehejái, upéva ndojehejái! Upéicha rupi, pe nación oñedegenera, mitãnguéragui oiko infantil, noñeadaptaiva vida adulta-pe, térã, al contrario, umi scumbag agresivo.
  Ko"ápe, ¡umi soldádo mitã jepe ikatu oñorairõ! ¡Ikatu porã oiko chugui peteĩ ofisiál térã peteĩ general! Ha katu, pe ipahaite repensáva ha"e umi premio! Péva ndaha'éi pe ogueraháva'erã peteî soldado-pe. Pe porandu ha"e mba"éichapa ikatu jaity peteĩ tetraplano?
  Tekotevẽ rembota exactamente pe junta cola generador rehegua peteĩ viga mbykymíme. Defensa matriz rehegua: oguereko umi punto ikangyva, ojoguaite pe campo medio espacio-pe. Mbaʼépa jajapovaʼerã ndaikatúiramo jakalkula ko púnto de antemano. Ko"ápe reikotevẽ peteĩ bioescáner ipyahuetereíva, térã ikatu recalcula reiporúvo magia, ha nderefaltamo"ãi: pe auto oñemongu"e jave velocidad de cuello rompe, ndoikuaáigui mba"épa inercia!
  Pe mitãkaria"y oñeha"ã oipe"a hesa octavo oiporúvo katupyry mágico. Péva ha"e pe técnica notorio ocho tesa rehegua, peteĩ especie de magia. Mbaʼéichapa ikatu jaipuru? Oĩ opaichagua técnica, concentración, meditación. Vladimir ojehasa ijehegui, péicha ombojoaju umi chakra. Péva oipytyvõva"erã. ¡Tekotevẽ ñamopotĩ ñane conciencia ha jajapo hesakã ha hesakã porã!
  Tetã Sy ha"e peteĩ sacramento marangatu, .
  ¡Pe jerovia ortodoxa pu"aka ha mbarete!
  Ñadefende pe unidad rusa,
  ¡Ñande tavayguakuéra oñemomba"eguasúta tapiaite ĝuarã!
  Vladimir oñembohysýi peteĩ trance paranormal-pe ha, prácticamente oapunta"ỹre, ¡odispara peteĩ jesarekópe! Pe tete orreacciona ijehegui, pe energía oity - pe tetralet ojepovyvy.
  - ¡Oĩve peteĩ punto che favor-pe! - oisu"u pe mitãrusu. - Mba'éichapa hábilmente ainupã, peteĩ tóro añónte.
  ¡Pe mitãkaria"y odispara jey ha oinupã! Ko vuéltape oñekonsentraʼỹre, pe visión oñekompleta.
  - ¡Che arovia che destino rehe!
  Vladimir ohecha pe ñorairõ: heta sa"y ha rango-pe peteĩ jeýpe. Ha"e tuichaiterei omimbi, colorido, pe vacío ome"ẽ peteĩ sentimiento plátano, ha"ete ku ita precioso isarambipáva pe espacio pukukue, incomparablemente omimbivéva umi ikompañero natural-gui. ¡Oñehendu peteĩ melodía iporãitereívaicha!
  Mitãrusu opurahéi:
  Ñande py"apýpe opurahéi País purahéi, .
  ¡Ndaipóri peteĩ iporãvéva chugui ko univérso tuichakuére!
  Embojere hatãve pe kavaju'arigua viga lanzador, .
  ¡Emano, Ñandejára ome'ẽva Rusia rehe!
  Vladimir odispara jey. Pe tetralet oñembohye ha ojepovyvy ha ojepovyvy, ha"ete ku peteĩ cereza hi"ajuva ojerreventáva.
  - Mba'e iporãva piko! ¡Aipotaiterei ningo ajuka pe brigantina!
  Oñehundi rire irundyha tetralet; pe mitãrusu oñeñandu devastado: además, pe visión okañy sapy"a. Peteĩ velocidad apenas ojehechakuaáva Vladimir visión mejorada reheve, umi Tetralet ojere ha odispara ojuehe. Ojoavy hikuái sombra-pe. Sviatorossiya oguereko peteĩ brillo hovy, Gran Rusia oreko peteĩ brillo púrpura. Ha ojoguaite hikuái iforma-pe, umi depredador aerodinámico forma-pe, umi auto bozal, oporomondýiva imalicia reheve. ¡Pe arma reikotevẽva!
  Pe ñorairõ pya"e omýi, umi salto umi tetraleto ndorekóiva inercia ha"e indescribible, un par de veces oĝuahẽ ramming-pe. Opa ko"ã mba"e ojehecha monstruoso. Vladimir imandu'a umi ta'angambyrýre yma guarére oñe'ẽva Ñorairõ Guasu Patriótica ha Ñorairõ Guasu Mbohapyha rehe. Jepe idiferénte umi árma ha velocidad, peteĩ mbaʼe ojoguáva opyta umi ñorairõ aéreo-pe. Ha"éva, ohoseha tapykue gotyo, oñeha"ãva oñorairõ mokõi mokõi ha mbohapy. En general, tecnología okambia, ha katu umi táctica de batalla opyta haimete peteĩcha. Vladimir odispara heta jeyve, ha katu ndohupytýi resultado, okañy tata cinético inspiración rehegua.
  - ¡Peteĩ comandante ikatupyrýva iñambue peteĩ compositor katupyrygui, umi obra maestra ojapóva akóinte nde resay!
  Pe mitãkaria"y oñembyasy, ha katu pya"e ovy"a, oñemotenondégui ijehérsito. Péva he"ise ndokañýiha opa mba"e.
  - Soldado Vladimir Kashalotov oime en contacto! - Mitãrusu ojere iñangirũnguéra gotyo.
  - ¡Rohendu ndéve! - Ombohovái chupe hikuái. - Capitán Petukhova oñe'ê.
  "Asẽ ramoite enemigo rapykuéri, añembo"y peteĩ escombro pehẽnguére. Por favor, pehejami tajoaju penendive amomba"eguasúvo peteĩ tetralet extra.
  Pe mitãkuña ombohovái vy"ápe:
  - Ha oikóta! ¡Amondoma peteĩ pedido centro de distribución-pe!
  Vladimir imandu'a 1941 jave, ndaipóri suficiente piloto flota aérea soviética-pe. Péva katuete tuicha desventaja, ha ofalta completamente personal experimentado ha oñembokatupyry porãva. Añetehápe, ñorairõ aja Finlandia-pe, prácticamente ndaipóri ñorairõ aéreo, ikangy rupi aviación Suomi-pe. Ha pe gérra española aja, Stalin omondo diez vése saʼive umi piloto infiérnope Hitler-gui. Hiʼarive otransplanta la mitad ha odispara chupekuéra. Upéicha, calidad rehe, Luftwaffe ha'e superior umi tropa soviética-gui. Umi alemán oreko kuri unos kuánto as porã. Trescientos umi iporãvéva ijapytepekuéra ohundi veinticuatro mil aviõ soviético. ¡Ha katu péva ndaikatúi osalva Wehrmacht-pe derrota-gui! Oĩkuri paridad ñorairõ moderno-pe iñepyrũmby guive. Heta piloto oguereko experiencia ñorairõ espacial-pe opaichagua raza ndive, yvypóraicha ha ndaha'éiva yvypóraicha. Ko'ã ñorãirõ oenriquece arte de guerra ha ohupi nivel de planificación estratégica altura ndojehecháivape. Mokõive imperio oñemilitarizado ha oreko estructura gubernamental basada cuartel-pe. Péva ha"e opa mba"e común, ojoavyha umi estado tuicháva. Upévare, naturalmente, mil áño aja avave ndaikatúi ipu"aka avavépe! ¡Peteĩ especie de ñorairõ opa"ỹva! Ha"e peteĩ mitãrusu, legalmente peteĩ adulto, ko"áğa peteĩ máquina de muerte-nte! ¿Okonvenipa chupe kóva?! La mayoría umi mitãkuimba"e ha mitãkuña ndoikuaái ambue tekove, ha katu Vladimir sapy"ánte opensa hese.
  Koʼág̃a, mbaʼépa pe jejuka? HiperInternet-pe ikatu gueteri rejuhu umi téxto oĩva la Biblia yma guarépe, peteĩ lívro avave ndogueroviáiva. Oguereko ipype pe sexto tembiapoukapy ojekuaáva - ani rejuka! Ha katu upe jave avei: Ñandejára Yahweh voi, contrario umi instrucción ha"e ome"ẽva"ekue, ome"ẽ pe tembiapoukapy oñehundi haĝua umi amaleco-pe excepción"ỹre. Ha ndaha"éi ñorairõhára kakuaáva añónte, avei kuña, mitã ha mymba jepe. Jepe umi norma del múndo yma guarépe, upéva ningo ipyʼahatãiterei vaʼekue. Upéicharõ jepe, umi hudío, Ñandejára omanda rupi(!), ojapo peichagua limpieza étnica!
  Ndaja"emo"ãi Yahweh - Tupã Ipu"akapáva omanda hague Abrahánpe omoĩ haĝua ita"ýra tee altar ári ha ojuka haĝua chupe! Avei contrario pe tembiapoukapy - ani rejuka! Upéva heʼise oĩha avei la Bíbliape umi mbaʼe ojoavýva. Ha katu, pe yvypóra moralidad iñambue ohóvo, ha Jesucristo opredikáma pe principio - ¡ehayhu ne enemigo-pe! Ha'ekuéra ndekutu nde jyva akatúape - ejere nde akatúa gotyo! Umi kristiáno ypykue haʼe vaʼekue pacifista. Oho hikuái omano meve iñe"ẽrendúvo, ovechaicha, ha omano opukavy ijurúpe. Péro upéi pe Iglésia Cristianagui oiko pe verdugo prinsipál Edad Media-pe. Koʼýte umi katóliko ningo ivaieterei. Heta millón de persóna ojejuka ha ojetortura vaieterei. Péicha ojekuaa pe mbo"epy humano ha pacifista-véva oñohẽve tuguy. Añetehápe, ohasáma pe tiémpo, oiko peteĩ rreforma. Umi protestánte ojuka umi katólikope, umi katóliko ojuka umi protestántepe. Rusia-pe, umi ortodoxo opersegi umi cismático ha umi Creyente Viejo-pe, ohapypaite chuguikuéra aldea entera. ¡Umi verdugo oñehaʼãmbaite! Ha katu pe tiempo osyry ha, ndaha"éi peteĩ ysyryicha, oñembopya"éva ohóvo, pe tesape"a mbeguekatúpe ombogue pe iñypytũva. Ojekuaa heta tupao protestante, upépe oñemoingove jey espíritu de reconciliación ha perdón. Mbeguekatúpe, primero Alemania-pe (Frederico Magno poguýpe), ha upéi ambue tetãme, oñepyrũ oñemboyke tortura. Rusia-pe, Pedro Tercer ha"e pe primero omboyke va"ekue pe tortura. Pe rréi ningo imbaʼeporã, oprogresa, péro ikangy. Catalina Segunda omoĩ jey tortura ha tortura, jepémo umi tapicha común-pe ĝuarã. Péro umi karai guasukuérape ojetortura avei henondépe. En particular, Princesa Tarakanova, mitãkuña ojetorturaiterei ha omano estante-pe. Formalmente, pe tortura omboyke Alejandro Primero, ha katu práctica-pe ko léi ndojejapói vai. Alejandro II omboyke pe castigo corporal pe ehérsitope. Francia-pe, tortura: oñembotove formalmente revolución jave. Mbeguekatúpe, opa pe parte progresiva mundo-pe, aĝuahẽ pe convicción-pe pe tortura ha azote ndaha"eiha peteĩ método. Péro oĩ avei umi soborno. Revolución ha guerra civil jave, ojevy tortura ha tiroteo masivo inocente-kuérape. Stalin poguýpe ojeporu kyre'ỹeterei umi método influencia física rehegua umi proceso político-pe. Iñextraño peteĩ bandido scumbag ojuka va"ekue brutalmente heta tapichápe ndojetorturai hague - ha"e peteĩ delincuente, ha katu peteĩ pionero omombe"úva peteĩ broma política ikatu oñemoĩ "piedra molino" rupive. Pe tortura ou Europa-pe Hitler ndive. Ha katu Hitler voi okondena pe tortura iñe"ẽme mesa-pe, ha katu práctica-pe SS oipuru hetaiterei, ndojapói excepción mitãnguérape ĝuarã jepe. Péro ndaipóri sekréto mbaʼéichapa ojetortura umi prekursórpe, péro are ojeproivi umi informasión ohechaukáva umi soldádo Ejército Rojo-gua otorturapa umi ñorairõhára Hitler Jugent-pe. Añetehápe ojeporu pe tortura alemán ojejapyhývape pe ehérsito soviético-pe, péro haʼekuéra okirirĩ porãve upévare, péro umi alemán oñeʼẽmbaite umi mbaʼe vai ojapóvare. Ko'ágã oîma honesto, Vladimir-pe voi oñembo'e opáichagua método de influencia física ha psicosomática ikatu haguã omboliga enemigo ome'ê haguã marandu. Jepe umi tecnología moderna rupive ikatu ojehai rei pe cerebro hiperplasmático-gui, umi minicomputadora oĩva peteĩ preso retepýpe ikatu ombogue. Pévape oñembohéra drenaje cerebral. Upéva heʼise oñemboʼeha pe tortura, jepe saʼi umi mbaʼe porã oúva. Ha katu, enemigo lado-pe: heta hetave raza tapykuépe oñorairõ. Upévare tekotevẽ ojetortura chupekuéra. Sapy"ánte peichagua nativo ikatu oikuaa hetave ambue general-gui. Káda tipo oikotevẽ método de tortura imba"éva: en particular, pe método de acariciado suave, sapy"ánte iñefectivovéva umi choque orekóvagui hipercorriente térã exposición ultra-radiación-pe.
  Vladimir, imandu"ávo tembiasakue rehe, oikuaa Segunda Guerra Mundial rire pya"e oñemboyke hague pe pena de muerte Europa-pe. Áño 1996-pe, Rusia omoĩ avei peteĩ moratoria oñekondena hag̃ua omano hag̃ua. Umi tetã islámico-pe añoite: umi léi castigo corporal ha tortura rehegua oĩkuri en vigor are guivéma. Ha katu, pe tembiasakue omýi peteĩ espiral-pe. Rusia-pe, ñorairõ chechenia aja, ojetortura umi militante ha umi ojesospecháva orekoha conexión militante-kuéra ndive. Ha katuete ndaikatúikuri opytu"u hikuái ha umi tapicha inocente ojeperhudika. Oñepyrũvo siglo XXI, peteĩ sistema de poder iñextraño oñemoakãrapu'ã Rusia-pe. Ndaikatúi oje'e dictadura totalitaria, pero mombyry oî democracia-gui. Mba"e oîva anarquía ha despotismo mbytépe. Petróleo repy opyta aja yvate, ko sistema omba"apo por lo menos, ha katu upéi oñepyrũvo pe depresión, ha opa umi campo de petróleo ha gas conveniente ipiru... Oñepyrũ desintegración ha desastre, oñepyrũ peteĩ guerra civil. Upe aja, China kirirĩháme oñemomba"e Lejano Oriente pukukue...
  - ¡Ko'ápe oĩ nde tetralet! - He'i pe mitãkuña. - Ikatu reveve ha reñorairõ hi'ári. Añetehápe, ñande ñagana hína.
  Vladimir he"i:
  - Che arovia ñande causa hekojojaha!
  - ¡Quasarno privado!
  Mitãkaria'y odespega ha oike estructura tetraplano-pe. En general, oĩ vaʼekue heta kláse koʼãichagua mákina. Ko kásope, ha'e kuri "Caja" - 12, peteîva umi modelo ipoderosovéva armamento rehe.
  - Mba'yrumýi tuicha mba'éva! - Vladimir osapukái.
  Mitãkuña opukavy:
  -Reñembokatupyrýpa remomba'apo haguã reiporúvo cámara fotográfica?
  Pe mitãrusu opukavy mbykymi:
  - Oje'ehaichaite!
  - Upévare ñañorairõ!
  Ko"ápe oĩ jey pe tetralet de combate-pe. Umi sensación ha"e pe iporãvéva, ko"ýte recontrola jave reiporúvo telepatía.
  Mitãkaria"y opurahéi:
  Ha ñande mburuvicha guasu ohenói jave ñorairõ marangatu!
  ¡Rohóta pe ataque-pe, peteĩ familia oike ñorairõme!
  ¡Aataka pe adversario-pe ha adespega pya"e peteĩ flecha reheve!
  ¡Aikuaa oikotaha chehegui peteĩ héroe ha peteĩ glorioso!
  Caja-12 oñecontrola telepáticamente ha oreko cañón adicional. Odispara peteî proyectil okorosionáva dimensión. Ko kásope, ojegolpea jave, pe nave espacialgui oiko, ja"eporãsérõ, intangible. Avei ha"e peteĩ arma iporãitereíva, jahechávo mba"éichapa umi contorno oñembyai ha umi tete oñembyai. Añetehápe, ko proyectil, térã precisamente, peteĩ haz de energía, ndahasýi oñeneutralisa peteĩ impulso peteĩ rango determinado reheve, ha katu...
  - ¡Akóinte ikatu rembotavy pe enemigo-pe! - he"i ijupe Vladimir.
  Peteî cañón odispara peteî materia "corroder" ojecontrola avei peteî orden mental rupive. Upéva ningo ideprovécho, koʼýte pe apytuʼũ oñekorrehi peteĩ soldádo ikatupyrývaicha. Pe auto-pe voi, pe mitãkaria"y oñeno hína, oreko oportunidad ohecha haĝua haimete pe campo de batalla pukukue. Ko"áğa ikatu pehecha mba"éichapa oñorairõ umi fantasma, pe batalla peteĩ ejército medieval espacio-pe ha"e súper!
  Vladimir omaña opyta"ỹre: ¡guau! Umi barco mbyja rehegua ha umi kavaju arigua ha dinosaurio rehe.
  Oĩ dinosaurio heta mundo-pe, ha avei ikatu ojejapo clona heta representante mymba itujavéva Yvýpe. Opaichagua, oĩ ipukúva treinta y cinco metro peve, oñemoingove jey. Ha katu ambue mundo-pe oĩkuri hetaiteve mymba hechapyrãva. Tuichaiterei mba'e oguerekóva metal líquido, ácido ha heta jey alcalino. Oĩkuri dinosaurio semitransistor, cátodo, ultra electricidad pura. Ha híbrido ka'avokuéra ndive, ijapytépe yva, oimehápe flora arradioactiva. Ha katu en general, pe forma proteica tekove rehegua odomínava. Iñextraño, oĩkuri peteĩ mba"e evolución-pe diferente mundo-pe omokyre"ỹva producción de proteína.
  Jepe umi mymba ojejapóva silicio térã litio-gui tuichaiterei mbaʼe. Iinteresante mba"éguipa ojejapo umi dinosaurio fantasma. Oĩ ijapytepekuéra ojoguáva umi tekove yvy apeguápe, ambue katu iñambue chuguikuéra. Ha umi mitãkuña guerrera, peteĩ teĩ cincocientos kilómetros térã hetave ijyvatekue, ¡ha"e absolutamente súper chic! Heta cicatriz ha quemadura oĩva hete medio desnudo-pe rupi, ha"ete ku sexyvéva, seductora ha... oporomondýivéva!
  Pe mitãkuña osapukái vy"ápe:
  - Ha, pe héroe oñorairõta!
  - Ñamultiplica! - Vladimir opropone ñembosaráipe.
  Pe mitãkuña opukavy:
  - Peichagua ñorairõhára glorioso reheve, ¡aimema preparado!
  Umi buque estrella Svyatorossia-gua, omotenondéva umi soldado ipy'aguasúva, oñorairõ heroicamente. Avei oñembopiro'y ohóvo ejército de fantasma, jepénte oinfligí pérdida vaiete. Opa mba"e ojehecha grandiosoiterei, ha upévare pekontempla pe ñorairõ okonfundi pene pensamiento ha ojoko peñeconcentra haĝua pe enemigo-pe. En general, opa ñorairõ henyhẽ peteĩ peligro-gui, especialmente oiko jave chugui peteĩ asunto rutinario. Ha katu, mba"éicha piko nde reñembotavy rehechávo ko"ãichagua iporãva, huguy oñeñohẽva, umi cuenta ligero-icha, oveve espacio rupi?
  Vladimir oisu"u:
  - Ñande atrae emancipación, ndaha'éiva ñorairõ, jey sensación!
  Pe mitãkuña, omantene peteĩ tono juguetón, ombohovái:
  - Ndaha'éi peteĩ ángel vírgen, ha katu peteĩ aña! Che ambohasa asy tapichakuérape - peteĩ león ka'aguyicha! ¡Káda ke asẽ, pyʼaguasúpe aike ñorairõme!
  - ¡Semiramis! Peteĩva umi kuña ñorairõhára ypykue, eñorairõ ha egana - iporãha! ¡Chegusta nde ambición! - Ombohovái chéve pe mitãkaria"y ritmo rehegua.
  Vladimir omombo yvate ikoche ha oñembohasa ijasu gotyo. Ha"ékuri peteĩ zigzag definido, oñembyaíva, peteĩ enemigo ipeligroso rehe.(Peteĩ mba"e ojehechaukáva umi humanoide pensamiento-pe ha"e orreaccionaha heta mbaretevéva movimiento innatural-pe, umi línea oñembyaíva ángulo haimbe reheve.)
  Ikontrario ndahaʼéi vaʼekue peteĩ yvypóra. Pe emblema raza Shaklis rehegua omimbi pe cuaderno-pe. Upéva he"ise, peteĩ zorro ha peteĩ jaguarete oñembojehe"áva. Umi tipo ipeligrosoitereíva, ha katu ojeroviaiterei ijehe. Vladimir oguereko en cuenta ko mba"e, opukavy ipytu guýpe:
  - ¡Peju, mitã mimi! ¡Opa pe jeroky opa!
  Pe mitãkuña oipytyvõ chupe:
  - ¡Emondo chupekuéra sepultúrape purahéi reheve!
  - ¡Pemano hermanokuéra! - Vladimir opurahéi ha oñemombo pe ovecha máchope. Haʼe oikuaa umi Shaklise ipyʼahatãha, ha noĩmoʼãi iñakãme omano térã ogueraha peteĩ ovecha mácho.
  Ha upéicha ojekuaa pe tetraavión ojehekýi hague, ha Vladimir, oha"arõva"ekue upéva de antemano, ojapo peteĩ ventilador ha oñotỹ peteĩ carga pe combatiente-pe. Pe mitãkaria"y ohecha peteĩ destello de energía ombohasa peteĩ línea apenas ojehechakuaáva pe vacío-pe:
  - ¡Egueraha!
  Mitãkuña ohupi:
  - ¡Eheja oréve peteĩ consejo!
  Vladimir opukavy:
  - ¡Oĩta avei ka'a ndéve guarã! ¡Oĩta cacao ha té! ¡Jajapurami pe sepultúrape! ¡Quasarik omanóma!
  Mitãkuña ombohovái:
  - Eiporavo nde rembipota oúva.
  Ijykére, ojeity ramoite peteĩ compañero-pe. Peteĩ tipo simple ikatúva rembyasy añoite. Ay, ñorairõme, pe ñemano ha"e peteĩ compañero familiar.
  Vladimir odispara un par de veces, isyváre, ombogue haĝuánte pe tensión. Haʼe oikuaa ndaikatuiha ojegolpea pe enemígope péicha, péro pe enemígo odispara meme, ohaʼarõvo oinupã peteĩ centro omanóvape. Ha koʼãichagua táctica heta vése ogueru éxito.
  Pastukhov ha Ivanhoe, oñondive iñorairõhára ndive, operfora peteĩ yvykua enemigo fila-pe. Vizcondesa María oike mitãkuña"ikuéra ndive flanco derecho guive, omýi diagonalmente ha oacelerá mbarete. Umi ñorairõhára ohupyty pu"aka umi hechizo amplificador-gui. Oity hikuái umi fila ha ohecha ñemondýi oñemopu'ãha Svyatorossia fila-pe. Ha katu, opa ko"ã mba"e ndaha"éi peteĩ concepto condicional-gui.
  Ivanhoe oñorairõ iñakãhatã pe barco de batalla ndive. Oityvyro desesperadamente, omondo cargo pe combatiente herido-ma rehe. Gracias Pastukhov-pe, pe mitãrusu, odominai rire pe crucero, ou oipytyvõ haĝua, oikytĩvo pe unidad auxiliar-pe, omboja"óvo pe auto gigantesco.
  - Ha, mba'éicha piko rejoko! - Oporandu iñirûme.
  - Oje'ehaichaite! ¡Ndaipóri ambue mba'e hembýva ñandéve guarã! - Ivanhoe ombohovái.
  Pastukhov omaña pe ñorairõ hũme:
  - Iporãta ñahundi pe comandante!
  - ¿Pe comandante principal Rokossovsky?
  - Upéva ha'e!
  Ivanhoe, osalpica sudor huguypaitéva (ojejagarra avei, peteĩ parte iñakãrague hũvagui ojehapy.) opukavy:
  - ¡Ndereikuaái! ¿Añetehápe piko kóva? Moõpa ojeheka vaʼerã?
  - Oiméne, pe insignia tuichavéva ultra-dreadnought-pe. Jepive pe komandánte oĩ pe várko oñeñangarekovévape.
  - ¡Natekotevẽi! Pórke koʼãichagua mbaʼyru haʼe umi ojejopyvéva. Ikatu iporãve ñamaña pe ipyaʼevévare.
  - Mariscal Rokossovsky ha'e yma guaréva, ha jepivegua ha'ekuéra conservador.
  - Alejandro Magno ningo yma guaréva avei, péro ¿oĩpa pe várko mbyjajere ipoderosovévape térãpa pe opuestoite?
  Pastukhov oñakãity:
  - ¡Ha'e peteĩ época iñambuéva upérõ!
  - Ha tavayguakuéra peteĩchaite!
  - Oĩ ndaha'éiva ni tapicha!
  - Taha'e ha'éva, tekotevẽ ñahundi pe yga tuichavéva.
  Vizcondesa María omoañete:
  - Pe insignia oĩva escuadrón-pe - oikotevẽ oñefotonisa (oñemokõ)!
  Pe insignia ultra-dreadnought tuichave pe planeta Tierra-gui. Haimete quince mil kilómetro ipukukue, orekóva tripulación cinco mil millones y medio soldado, ha ciento sesenta y siete mil millones robot. Péva katuete ha"e mbarete. Umi guerrero fantasma jepe ha"ete michĩetereíva ijyképe.
  Pastukhov ohechakuaa:
  - Nahániri, ndaikatúi regueraha ko karaípe kyse puku reheve. Tekotevẽ rembotyryry umi dinosaurio.
  Ivanhoe, omombo tuguy gota, oporandu:
  - Mba'éichapa ñamohenda chupekuéra.
  - ¡Tekotevẽ ñañe'ẽ Alyosha Popovich ndive!
  Pastukhov oreko kuri peteî Velcro especial ha ojere comandante interino gotyo.
  - ¡Alyosha! ¡Pehendumína, roguereko provléma! Pehecha pe monstruo principal pe insignia-pegua.
  - ¡Pe té ndaha'éi ohecha'ỹva!
  - Upéicharõ, ndaikatúi ñahundi chupe! ¡Oguahẽma ára ñamondo haguã umi dinosaurio rescate-pe!
  Alyosha pya"e ombohovái:
  - Péva ikatu, ha katu tenonderãite ñamopotîta umi enfoque insignia principal-pe. Péva ha"éta ñane rembiapo número uno.
  - Péicha jave, ñañeha'ãta ñaipytyvõ.
  Upe aja, pe insignia principal Svyatorossia-pegua oike pya"e pe ñorairõ hũme, umi arma ipu"akavéva oityvyróva umi fantasma.
  . MOAKÃHA No 9 rehegua.
  ¿Mbaʼérepa ojepuʼaka Catalina II ogovernávare? Umi aldea Potem-gui oiko peteĩ expresión común, ha oñakãrapu"ã pokarê ha soborno. Ha umi siervo-gui ojepeʼapaite iderécho. Oñevende hikuái umi mymba pahaicha, ha umi léi, oîmava liberal umi siervo jára rehe, noñemomba'éi. Avei, Catalina decreto libertad noble rehe oheja umi yvy járape ojehekýi servicio público-gui, péva tenonderãme ogueru degradación élite-pe. Ndaha'éi rei Pugachev opu'ãvo, ndaha'éi oipytyvõva ichupe umi cosaco añónte, sino avei peteî parte significativa tavaygua ha algunos oficiales jepe. Emelyan Ivanovich ha"érire peteĩ comandante ikatupyryvéva, pya"e oipyhýrire Orenburg, ha katu operde seis meses peteĩ sitio inútil-pe, oguerekóta kuri peteĩ oportunidad iporãitereíva ojagarra haĝua pe tróno. Tavayguakuéra ohayhu Pugachev-pe, oñembohérava Pedro Mbohapyha. Pe ehérsito ex Don Cosaco-pegua ha"e kuri internacional. Pugachev voi omotenonde peteĩ política iñaranduetereíva, opromete heta mba"e opavavépe, jepe peteĩ mba"e ndaikatúiva oñekumpli! En particular, oconsegui osoborna umi bashkir, kirguis, tártaro, calmyk ha ambue pueblo oprofesáva islam. Emelyan Pugachev, ha'égui ortodoxo, oparticipa opaite arete musulmán-pe, upéicha ohechauka estadista. Añetehápe, tetã ha tapichakuéra interes ojeruréramo ñañesũ Allah renondépe, upéicharõ ñañesũva"erã! Akã ndo'amo'ãi. Yank opinión personal rehegua, nda"aréi peve, oguerovia ndaiporiha Ñandejára. Péva ha"ete lógicovéva chupe ĝuarã. Añetehápe ohechávo pe demónio omombovaʼekue chupe ótro univérsope, ohechakuaa oiméne oĩha peteĩ Apohare. Péro upéva rire jepe natekotevẽi ojeguerovia la Biblia ha pe Corán. Koʼýte, ¿mbaʼépa ndogustái Yanka-pe la Bíbliagui? Opáichagua contradicción, avei pe hecho umi hebreo ha"eha Ñandejára pueblo! Bueno, mba"éicha piko reguerovia umi tapicha febrero-pegua Ñandejára oiporavo hague! Opa mba"e rire, kóva ha"e absurdo, ñe"ẽrei. Ko puévlo ningo saʼive okonveni Ñandejára oiporavóva rembiaporã. ¡Opa mba"e rire, ¡umi Febrey-pe ointeresa ganancia-pe añoite! Umi concepto ha"eháicha deber, compasión, misericordia, desinteresado, honor, autosacrificio, nobleza ha ambuekuéra ha"e abstracto chupekuéra ĝuarã! Pe ganancia, egoísmo ha bienestar personal añoite ha"e característica ko tetãme. Ha máva piko ogueroviata Jesús haʼeha febrero? Oguereko peteî carácter puramente ruso, noble ha abierto. Ha oĩ hetaiterei contradicción Jesús genealogía-pe, ojeʼéva ouha Abrahán ha rréi Davidgui. Ñamoĩ techapyrãramo Lucas Evangelio ha ñambojoja pe genealogía Antiguo Testamento ndive. ¡Upévare oñeñeʼẽma umi ateo iñarandúvare! Péro jajerovia Ñandejárare ndeʼiséi jajeroviaha la Bíbliare. Bueno, ha ñakonsidera haĝua Nicolás II ha"eha peteĩ santo... En general, pe Nuevo Testamento mbo"epy ha"e pacifista, péva ojekuaa porã. Ha umi diferénte órden militár orekóva pe kristianísmo okontradesi Cristo omboʼéva. Ha katu, pe ateísmo oreko peteĩ argumento hierro-guigua - oĩ heta religión ko mundo-pe! Umi idéa Ñandejára rehegua idiferénte. Péro añetehápe oĩramo pe Todopoderoso, ¿oaguantátapa koʼãichagua joavy? Jajapyhy ehémploramo pe rréipe: oĩrire umi idéa japu pe rréi rehe, nointerveni piko pe mburuvicha ha omanda umi oĩva ipoguýpe oadora hag̃ua chupe espíritu ha añeteguápe. Avei, la Biblia omboʼe pe Todopoderoso noimportái mbaʼeveichavérõ mbaʼéichapa orrepresenta Chupe umi kreasión.
  Jesús heʼi:
  - ¡Tereho epredika, rejapo remimbo'e opa tetãgui! ¡Pemongarai chupekuéra Túva, Ta"ýra ha Espíritu Santo rérape! Ha ko"ápe ojehecha umi contradicción.
  Osegi oguata, kuarahy omimbi, ha peteĩ mymbami ivyroitereíva oñani tape ambuére. Odispara hikuái hese peteĩ arco reheve. Añetehápe umi arco ndahaʼéi vaʼekue equilibrado porã. Peteĩ flécha, oñepinta vaʼekue peteĩ kuervo pepo kolórpe, oveve ohasa.
  Ali he"i iñe"ẽmbegue:
  - ¡Mizira! Iporãiterei, ohasáramo tape, he"ise iñambueha.
  - Hesakuaitépe!
  -Gente signo!
  Yanka ovy'aiterei:
  - Péva ñandepy"apýramo, upéicharõ aha"arõ iporãve. ¡Mbaʼe piko ivaive pe destino orekóvagui peteĩ tembiguái! ¡Eme"ẽ chéve cambio!
  Ali he"i ñembyasýpe:
  - ¡Eiko chugui peteĩ kuimba'e omanóva! ¡Emoambue avei! Ikatu kóva ha"e peteĩ oportunidad definitiva ñandéve ĝuarã. Peteĩ karai tuja omombeʼu chéve omano rire umi mitã inosénte ohoha yvágape. Ndaipóri ñembyepoti, heta tembi"u ha vy"arã.
  Yanka opukavy hatã:
  - Kóva ndojeporúi chéve. Ñambyasy, amanóramo, chemondóta pe infierno local-pe. Upéva he'i chéve pe demónio.
  Ali, oñesorprende, oporandu:
  - Rehechápa chupe nde képe?
  - Ndaha'éi añetehápe, ha ndaha'éi ha'eño, ha katu peteĩ angirũ ndive.
  - Oiméramo upéicha, upéicharõ ikatu! Umi saserdóte ningo idiferénte avei káda impériope. Añetehápe oî Orden del "Tupã Pochy", ha'ete oñemoîva opavave ambue pa'i ári ha ocontrola peteî súper abuelo, pero naentéroi mburuvicha guasu ha sultán ohechakuaa.
  Vladimir omoneĩ:
  - Ha che ndahechakuaái va'erãmo'ã peichagua despotismo!
  - Demonio ha ángel oñorairõ meme ojuehe ánga rehehápe ha upekuévo ipu"aka jepi mba"evai. "Ali ohetũ italón desnudo peteĩ ita hovyũ ári, upéi oguenohẽ pe hapo ipysã reheve. Pe mitãkaria"y katupyry omombo peteĩ kapi"ipe ha ojagarra ijurúpe. Oisu"u pe chicle, opukavy gueteri.
  Yanka oñeha"ã orrepeti pe técnica orekóva. Ha"e ikatupyryeterei, ha katu pe mitãkaria"y pyti"a estrecho ha ipy ikane"õ ha nandi hasy iñe"ẽrendu haĝua. Péro ndaikatúikuri oñembyai primer intento-pe. Ko"áğa hembýva ha"e omombo pe aty ohokuévo. Pe mitãkaria"y acróbata oguereko avei peteĩ katupyry ojoguáva, peteĩ pyti"a guive ijyva peve. Péro upéva ojeaplika umi bola de plástico rehe, péro koʼápe oĩ peteĩ haz ndorekóiva peteĩ centro de gravedad espesífiko ha ndodeslizaiva fásilmente pe aire rupi. Pe mitãkaria"y omombo yvate ha oguejy ijyva ári. Oñesũvo, oñepyrũ ohupi ikodokuéra reheve. Pe superintendénte látigo hasyeterei ohapy ijyva nandi ha ojagarra ijyva. Mitãkaria"y oity kapi"ipe ha osapukái:
  - Mbohasy!
  Pe superintendénte heʼi oamenasa:
  - Mba'ére piko rekaruse jey! Emañamína mba"éichapa musculoso, pe tembiguái ipire hũva"erã. Ere aguyje reheja haguére añe"ẽ kirirĩháme.
  - Aguyje.
  Hesay osyry heságui, hasyeterei pe golpe ohaságui pe cicatriz carmesí yma guaréva. Osẽ mbovymi tuguy gota. Peteĩva umi gota de vidrio ojeity pe grava gris ári.
  Yanka oryrýi: oñeha"ãvo ojedistrae pe mba"asygui, omaña pe paisaje ijerére.
  Pe ka"aguy ñanemomandu"aiterei peteĩ ka"aguy tropical rehe. Umi yvyramáta añoite oguereko peteĩ sombra tuichavéva michĩmi púrpura ha naranja, ha oĩve yvoty ha opaichagua yva umi hakãre. Pe mitãkaria"y oisu"u ijuru: umi yva iñambue, oĩ ojoguáva yvy apeguápe, ambue katu ipire ondulado, exótico, ojoguáva ryguasu rupi"a. Péro en general, pe kaʼaguy ojogua peteĩ kaʼaguýpe, oĩgui hetaiterei yvoty omimbietereíva ha ikolór, avei umi mariposa, ikatu ojejavy haʼeha peteĩ paraíso.
  - ¡Iporãiterei ko"ápe!
  Pe mitãkaria"y oguatáva derecha gotyo ohechakuaa:
  - Heẽ, iporãiterei.
  Ali osegi:
  - Ko'ágã ha'e pe ára iporãvéva ko arýpe, arahakúpe hakueterei ha opa mba'e oñehundi. Ha katu, odepende pe estación rehe. Py"ỹieterei oky.
  Vladimir omaña jey ijerére ha ohetũ ijyva: yvoty, yva ha ka"aguy hyakuã asýva ombohypa pe sudor hyakuã vai ha umi mitãkuimba"e rete ikane"õ ha are guivéma ndojejohéiva. Ohechakuaa ipire oñepyrũha iñypytũ, ha"ete ku umi mbohapy kuarahy ome"ẽvéva radiación ultravioleta, ha katu pe radiación ipiro"y, hasy rastro pe látigo-gui añoite.
  Vladimir he"i:
  - ¡Infierno peteĩ tekove paraísope!
  Pe Sadat ñembyasy he"i deliberadamente:
  - Ahecha reiko hague peteî mundo tuicha ro'ysãvévape ha ndaha'éi rico vegetación-pe ñandeichaite.
  Yanka oñakãity hatã:
  - ¡Ay! Añete, ñande mundo, térã ja"e porãsérõ tetã aikohápe, ndaha"éi ro"y jave amonde peteĩ lomo añónte, ha katu verano-pe ndaha"éi ivaivéva ko"áĝaguágui. Añetehápe, sapyʼánte oĩ tata ha hakueterei.
  Sadat opukavy:
  - ¡Ko'ápe rehecha!
  - Ha katu jaguereko computadora ha ñembosarái hechapyrãva.
  Sadat oporandu ñemondýipe:
  - Mba'e piko kóva! Avei peteĩ sueño-peguáicha?
  - Haimete! ¡Iporãve jepe! Opa mba"e rire, hasy ñacontrola haĝua umi sueño, "resueño" ramoite nde ha"eha peteĩ sultán, ha upéva ha"éma peteĩ puñalada nde garganta-pe. Térã, hetave vése, opuʼã.
  Ali he"i:
  - Py"ỹinte areko pyhare vai che képe. Ko"ýte ojeinupãramo ndéve upe mboyve, ha"e peteĩ ñembyepoti térã, ivaivéva, peteĩ sueño de día.
  Vladimir ojere ha omaña Ali jyváre. Añetehápe ojejaho"i cicatriz-pe, jepe ikangy ha apenas ojehechakuaa, ndaha"éiramo cicatriz pyahu.
  - Omonguera porã nderehe!
  Ali oñakãity:
  - Kóva ha"e peteĩ pohã ñana especial. Umi tembiguáipe oñembojeheʼa hese oñevende mboyve ikatu hag̃uáicha ipire omimbi ha ojehecha porãve ha ipyahuve. Heta vésema oñevendéma ha heta vése cheinupã, ha peteĩ jey ojehapy che talón peteĩ hierro haku asývape.
  Vladimir oryrýi:
  - Ha Mba'éichapa?
  Ali oñembopiro"y, ohasa hova ári peteĩ convulsión umi mandu"águi, ha hasýpe oexprimi:
  - Ñañeimahinamína mba'éichapa hasy. Heta hasyve oinupã rei jave hikuái. Peichagua pesadilla.
  Yanka he"i peteĩ experto aire reheve:
  - Hetaiterei nervio paha oí umi talónpe, upévare ijyvytu jave jepe oguereko sensibilidad.
  Mitãkaria"y oñakãity:
  - Ahecha nde aranduetereiha.
  Yanka he"i orgulloso:
  - Ndaha"éiramo temimbo"e ikatupyryetereíva, ndacha"éigui pe cramming-pe añoite. Oimeraẽva oñembotypáva ha"e akóinte ikangy ha traidor.
  -Hetaiterei ere ñe"ẽ reikuaa"ỹva. Oñemboty, temimbo"e iporãitereíva, oñemboty.
  Sadat he"i:
  - Cramming, ñe'ẽ bisonte-gui, térã hatĩ! Ko"ãva ha"e umi o"nasal hatĩ rupive, ha katu pe temimbo"e ikatupyryetereíva iñambue pe ñe"ẽgui.
  Yanka oñakãity:
  - Rehupyty porã pe punto. Pe mitãkariaʼy oñemondýi ijerére, ohaʼarõvo peteĩ golpe, péro haʼete ku pe superintendénte voi ohendúva iñeʼẽ.
  Ali oporandu:
  - Oiméne reho hague mbo'ehaópe?
  - Ndaha'éi piko?
  - Ndaikuaái ni amoñe"ẽ, ha aipapa cien peve! Térã jaʼe porãsérõ g̃uarã, ¡mil peve!
  Sadat ombojoapy:
  - ¡Ha katu ikatu! Oestudia pa'i ramo, ha ko'ágã oñevende tembiguái ramo. Térã jaʼe porãsérõ, cheentrega hikuái aiko vai haguére.
  Yanka henyhẽ curiosidad-gui:
  - Mba'e ofensa?
  Sadat ombotyryry iñakã hatã:
  - Nda"emo"ãi mba"eve hese. Ikatu upe rire, oiko ramo ñande angirũramo, amombe"úta peẽme che angaipakuéra. ¡Nde ndaha'éi pa'i chekonfesa haguã!
  Peteĩ mitãkuimba"e oñembohory:
  - Ojesareko mba'éichapa ojejohéi mitãkuña'i ijao'ỹva.
  Sadat oñakãity:
  - ¡Aikotevẽ añete ko mba'ére! Hiʼarive umi saserdóte ojeroky opívo opa arete jave, ha sapyʼánte oñorairõ umi gladiadóricha. Ahecha ñorairõ péicha, emocionanteiterei.
  Yanka he"i iképe:
  - ¡Aipotaiterei ahecha peichagua ñorairõ!
  - Ikatu rehecha jey! Sapy"ánte ojegueraha tembiguái ojehayhúvape peichagua espectáculo-pe. Mba"ére piko nderehechái umi gladiador ñorairõ?
  - ¡Pelíkulape añoite!
  - Peteĩ sueño-pe?
  - ¡Ndaha'éi cine-pe! ¡Ha katu ndaha"éi añetegua upépe! Peteĩichagua ilusión.
  - Upéicharõ ndojukái hikuái avavépe upépe?
  - Oje'ehaichaite! Pe artista noñeikytĩmo'ãi a propósito.
  - ¡Aburridoiterei! Che personalmente chegusta kuñanguéra oñorairõ jave. Ha'e tuichaiterei impresionante ha maravilloso. Koʼýte oñeikytĩramo umi jyva.
  Yanka opukavy:
  - ¡Ani ere mba'e vai!
  Sadat opukavy:
  - ¡Ndaikatúi ni ha"e ndéve upéicha heta! Aikuaa opa mba"e, en particular mborayhu kuimba"e ha kuña apytépe. Oréve oñembo"e ko mba"e témplope.
  Yanka iñakãrague morotĩva omaña porãve Sadat rehe. Pe mitãkaria"y hombros tuichaitereíva, musculoso ha ijyvateve chugui. Oiméne oguerekóma catorce áño, ha ko eda-pe, libido ikatu tuichaiterei tormenta. Ndaha"éi mba"eve"ỹre Rus Ymaguare-pe tapichakuéra omenda orekópe catorce áño, ha péva oiko aceleración mboyve jepe. Ko'ápe etnia ojoguaite pe oriental-pe, upépe opa mba'e okakuaa pya'eve. Upévare umi mitãkuimbaʼe ikatu oisuʼu kuña mborayhúre. Por cierto, Sadat akãrague ndaha"éi morotĩ ni morotĩ, ha katu pytã. Upéva ohechauka haʼeha peteĩ mymba iñaranduetéva. Umi tapicha ha"eichagua ipeligrosoiterei, ha katu por regla general ojehekýi ñorairõ abierta-gui.
  Vladimir he"i:
  - Mayma kuimba'e oikuaa pe oikuaáva! Japurahéimi mba'e iporãvéva.
  -Nde tavy piko, térãpa ndegusta pe látigo oguejy jave nde jyváre? - Ali oñesorprende.
  Pe superintendénte opukavy ha heʼi:
  - Mba'épa repurahéiva'erã. ¡Ekirirĩnte! Ndaipotái ohendu ijára. Ñande ndive, ha"e impredecible, ikatu opuka térã ikatu ipire hese oikovéva. Ha che ningo chembotavyeterei.
  Ali opropone:
  - Ko'ápe reho, Yanka, epurahéi nde Retã rehe.
  - Mba'e patriótico?
  - Ha katuete nde mba'e! Aikuaase ikatúpa recompone, porque sapy"ánte purahéi ha"e pe único consuelo tembiguáipe!
  Sadat omoañete:
  - ¡Iporã ningo!
  Pe mitãkaria"y opurahéi peteĩ ñe"ẽ kirirĩháme ha katu iporãva ha hesakãvape:
  Ko"ápe universo rembe"ýpe chemandu"a;
  Kokue, ñu, nde Yvy tuichakue!
  Tembiguái ramo ha"e peteĩ destino ivaietereíva,
  Añembo"e Ñandejára cherovasa!
  
  Ajapo peteĩ boceto descuidado yvyku"ípe, .
  ¡Ojejohéi peteĩ ola tormenta reheve!
  Ha añeimahina iñakãrague morotĩ nieveicha, .
  ¡Aipota ojehayhu nendive!
  
  Ñande ningo ñorairõhára, ñamedi yvy ñande py reheve,
  ¡Tekotevẽ jajupi umi montáña ruʼãme!
  Umi opositor orekóva turbante verde,
  Ha Andrey resa ñande rapykuéri!
  
  Ha ñambotavy umi ita - peteĩ yguasu tuguy rehegua, .
  ¡Umi ágila orgullosa ojere ñembyasýpe!
  Ha katu jaipe'áta ñembyasy ñane retãgui,
  Ha oĩta tetãnguéra, opavave ipu"akáva!
  
  Ikatu roime oñondive - peteĩ tembireko iñe'ẽrendúva ndéve,
  Ha che ha"e ne ména - peteĩ luchador, peteĩ cosaco deslumbrante!
  Ñañandu pe ánga opu'ãva - aireado, .
  ¡Tove pe adversario tove!
  
  Jaiko oñondive - ohasáma ára,
  ¡Ohasáma hetaiterei áño ipukúva ha torménta!
  Ha katu hete ningo elástico gueteri, imbarete, .
  Che mitãrusu, ndaha'éi tuja podrido!
  
  Avy'a ajotopa haguére ndéve iporãva py'aguapýpe,
  ¡Roiko peteĩ yvy ipojera ha vyʼápe!
  Oh, mba"eichaitépa ipotĩ ha hesakã nde ra"ãnga,
  ¡Asegi asoña ha apurahéi nderehe!
  
  Ha che raʼy oikotevẽ oñembohyru pe viáhepe g̃uarã,
  ¡Oñorairõ ha oñorairõta avei!
  Ñañembo"e Tupãme pe ñorairõ mboyve,
  Ani repukavy añónte - sy itavy!
  
  Añetehápe, ha"e valor ñañorairõ Rusia rehehápe,
  Jaha pe ataque-pe - ani jasalva tekove!
  Péicha kapi'ipe ipoty yvága hovy guýpe,
  ¡Evy'a kuarahy guýpe peteĩ corona reheve, mitã!
  Pe mitãkaria"y oñeinspiraiterei ha opurahéi hatãve oñeha"arõvagui. Pe ijára omaña ijerére ha pe superintendénte, haʼete ku oúva iñakãme, omboguejy pe látigo umi tembiguái ári. Umi mokõi ipytyvõhára oipuru avei peteĩ látigo. Yanka osapukái hasy"ỹvagui, ipire oñekytĩ, mitãkaria"y ho"a. Mokõive Ali ha Sadat ohupyty.
  Pe ñemuhára osapukái sapy"a:
  - Hetáma! Pe mitãkaria"y iñe"ẽ porã. Oh, ha"ete ku ikatuha oreko algún útil. Ha natekotevẽi oñembyai umi mba'erepy, apenas omýi hikuái taha'e ha'éva.
  Umi superintendénte ndoinupãvéima umi mitãkuimbaʼépe. Pe caravana opyta un minuto ha ojeheja umi tembiguái imitãva ou iñakãme. Ome"ẽ voi hikuái Yank-pe peteĩ matraz de líquido hyakuã asýva.
  Pe mitãkaria"y oadivina pe víno. Ijuky ha igustoiterei pe sabor-pe, ome"ẽ chéve mbarete, pe mba"asy oñembopiro"y"imi ha umi tesay ipiru.
  - Ha, tapeho mitãkuimba'ekuéra! Ani reinupã chupekuéra mba'eve'ỹre.
  Umi superintendénte oñakãity: pe caravana omýi.
  Yanka opukavy, primera vez oike pe alcohol pe mitã retepýpe ha ovy"ave. Napeñanduvéima pe humillación peime haguére medio desnudo ha peñapytĩ peteĩ columna mitãkuimba"e oñembyepotiva"ekuépe. Pe sensación de quemadura che py nandi jepe ikangyve, ha"ete ku aguatánteva yvyku"i haku asýva ári. Ha pe ñemuhárape ogustaha iñe"ẽ ha ohusga ambue mitãkuimba"e rova rupive. Ikatu voi oiko chugui puraheihára, ha ou jeývo ko mundo-gui, mba"ére piko ndoparticipái Junior Eurovisión-pe. Ha katu, péva oikotevê tirón ha cierto cantidad de suerte. Alla Pugacheva-icha - iñe"ẽ katuete iporã, ha katu ndaha"éi upéicha ijojaha"ỹva, oĩ heta kuña no menos vocal chugui, ha katu ha"e añoite oiko chugui peteĩ prima donna tuicháva. Yanka oñandu iképe oactua haguã película-pe;ijehecha rupive, ikatu porãiterei ombopu algún héroe mitãkuimba'e. Mitãkuimba'e iporãva, rubio, hesa hovy, iñe'ê hesakã ha cristalino ha figura esculpida, muscular - orekóva director porã, katuete ha'éta peteî mbyja. Oĩ mitã ndahaʼéiva iporãva mbaʼeveichavérõ, péro oiko chuguikuéra mbyja. Techapyrã, Kolya Gerasimov "Invitado del Futuro"-pe ndaha"éi ombopuva"ekue pe mitãkaria"y Apolo, ni pe película "Tom Sawyer" mbohapy episodio rehegua, ha katu algún tipo de mitã pecas! Ha ikatu oiko chugui peteĩ mbyja tuicháva, oreko honorario multimillonario abuelo Schwartz térã Stallone-icha. Ha upépe namombyrýi apyka presidencial-gui. Opa mba"e rire, pe herakuãitéva terminador Arnie: tove chupe, pe constitución: ymaite guive oiko chugui Presidente Estados Unidos-pegua. Por ehémplo, mbaʼére piko ndajajapói peteĩ cuento de hadas de acción? Pe mitãkariaʼy ojejuhu Edad Media-pe, oiko raẽ chugui tembiguái ha upéi ogana pe koróna. En general, oĩkuri aranduka mitãkuimba"ekuéra ojejuhuhápe Edad Media-pe, ha katu por alguna razón ni peteĩva ndokakuaái oiko haĝua chugui peteĩ rréi ha peteĩ conquistador tuicháva. Algún modo umi autor otĩ ojapo haĝua pe mitãkaria"ýgui peteĩ héroe tuicháva. Iporãvéramo, okakuaapa vove añoite ipuʼaka pe rréino. Honestamente ha'e peteî vergüenza. Bueno, mba"ére piko peteĩ mitãkuimba"e ivaive peteĩ kakuaávagui, ko"ýte ñane época-pe, oimeraẽ mitã ikatu jave, Internet pytyvõ rupive, iñaranduve peteĩ mbo"eháragui. Pe revolución añetegua tekombo"épe ha"e pe computadora, oheja ojehecha pya"e hetaiterei marandu. Por ehémplo, olee Samizdat-pe peteĩ autor imembykuéra tuicha ipiroʼyvéva umi kakuaávagui! Nde! ¡Peteĩ lectura añetegua! Ha katu, mba"ére piko ha"e voi ndohaíri guión cine rehegua, oñeha"ãma odibuja peteĩ juego mitãnguérape ĝuarã ha omondo peteĩ empresa-pe. Ojedesgarra pe juego ha ndojepagái umi royalties. Oĩ porã, ojapo jeýta ambue mba"e. En general, opavave ko'ã empresario ha oligarca ha'e parásito añeteguáva. ¿Añetehápe piko upéicha efectivo peteĩ economía de mercado? Ñamoĩmína pe Segunda Guerra Mundial rembiasakue. Peteĩha Ñorairõ Guasu aja jepe, Alemania oñemohenda mokõiha tendápe ko yvy ape ári índice de producción industrial rehe, ha amo hapópe peteĩha. Ha ojeity rire Primera Guerra Mundial-pe, haimete ndohasái mba'eve, umi tropa aliada araka'eve ndoikéi iterritorio-pe. (A no ser que, por supuesto, ndapeipapapáiramo Francia oñeha"ãva"ekue ocupar Ruhr, avei pe anexión Alsacia ha Lorena-pe). Upéi Hitler omoĩ jey producción industrial, oityvyro pe depresión, ha ohasa jepe mombyry umi nivel yma guaréva. Upéi Alemania, saʼi ojeperde rupi tekove, haimete ojagarrapaite Európa. Tetã ipirapire hetáva ha'éva Francia, Bélgica, Dinamarca, Holanda, Noruega, Luxemburgo, Checoslovaquia ha ambuekuéra oñemboyke tembiguái ramo. Ja"eva"erã Polonia, Yugoslavia ha Grecia ndaha"eiha imboriahu. Italia, Rumania oguerekóva petróleo, Hungría, Finlandia, Eslovenia, Croacia ha opaichagua legión pytagua oñorairõ URSS ndive. España omondo División Azul ha hetaiterei voluntario. Umi mercenario apytépe oĩ avei sueco, portugués, suizo, ojeipapa opaite Europa ndaha'éiramo Gran Bretaña. ¡Europa capitalista densamente poblada ha altamente desarrollada pukukue!
  Ha mbaʼépa pe rresultádo! URSS ogana, ha haimete pe ñorairõ pukukue aja: roproduci hetave ekípo militár Hitler ha umi satélite orekóvagui. URSS añoite ojekuaa imbaretevéha opa Europa-gui. Añetehápe, prensa occidental, especialmente Guerra Fría jave, oñeha'ã oculpa opa mba'e umi entrega Lend-Lease rehe. Ha katu añetehápe, umi entrega Lend-Lease poguýpe ohupyty cuatro por ciento añónte pe producto nacional bruto URSS-pe. Añetehápe, umi época rire, especialmente perestroika jave, ko'ã dato ojedisputa. En particular, pe mitãkaria"y omaña peteĩ enciclopedia tuicháva umi tanque rehegua internet-pe. Ojekuaa pe Chevron americano ndaha"eiha peteĩ táva mba"eveichavérõ.Iarmadura ijyvateve diez milímetro pe T-34-gui, ha ojejapo acero hatãvagui. Avei, Chevron oreko óptica tuicha iporãvéva, ha pe tanque oreko avei estabilizador hidráulico. Ko ipahaguéva tuicha ombohetave eficiencia ojedispara haguã oñemomýi aja. Ko'ãva ojekuaa URSS -pe ary cincuenta -pe añoite . Añetehápe, pe arma Chevron ha"e kuri inferior"imi pe potencia penetrante-pe pe T-34-gui, ha katu pe diferencia ndaha"éi tuichaitereíva. Ñepyrũrã, pe T-34 oguereko peteĩ ventaja velocidad-pe, ha katu upéi umi norteamericano ojagarra chupe, ha umi pista iporãve jepe. Ha katu, umi tripulante de tanque soviético-pe ndogustái añetehápe Chevron. Oguereko kuri demanda yvate calidad gasoíl rehe. Ha péva tuicha problema umi tanque soviético-pe guarã. Avei, pe tanque oreko peteĩ silueta yvate. Añetehápe, ko ipahaguéva ndaha"éi tuichaiterei oporomondýiva, peteĩ auto mbykyvéva ojere ndahasýi. En general, mokõive mba"yrumýi ojoja haimete ñorairõme, ha pe tanque Pershing ipu"akavéva iporãve jepe T-34-gui. Ha katu ojekuaa rire pe tanque T-54, ipahápe pe ventaja de calidad ohasa umi soviético-pe.
  Péro ojejapo jave munición ha arma, URSS ndorekói ijojahaʼỹva. Ha"e precisamente pe superioridad artillería-pe ikatúva ojejapo peteĩ ofensiva pya"e umi fortificación ingeniería Wehrmacht-pegua oñedesarrolla porãva rehe. Pe hechoite voi victoria rehegua ko"ãichagua ñorairõme he"i jey: socialismo ndaha"éi ivaivéva capitalismo-gui ha iporãve jepe. ¡Opa mba"e rire, ¡opa Europa capitalista operde peteĩ tetã soviético-pe! Ha tuicha pe tasa de crecimiento Stalin poguýpe. Oĩ aja peteĩ tendota mbarete poder-pe oinupãva aparato, tetã pya"e oñemoakãrapu"ã. Upéi ojeapresa poder umi ndaha'éiva entidad. Umi ndaha'éiva digno ni omotenonde haguã granja colectiva. Socialismo desgraciado umi tendota ndive;umi cuadro ojavýva oime timón-pe. ¡Ndaipórikuri mbarete ha voluntad racional! Haʼekuéra ohasa asy koʼýte Gorbachov poguýpe. Ikatu ko tendota oipota ra"e iporãva, ha katu ojekuaa ivaíva ha ho"a pe imperio. Péro, ¿haʼe kulpante piko upéva? Añetehápe, ohupyty rire liverta, heta odesidi upéva haʼeha pe permisisión. Ha mbaʼére piko umi rrepública ojeseparase sapyʼa peteĩ famíliagui? Opa mba'e rire, péva ndaha'éi tavaygua rembipota, sino parte de la élite nacional pokarê rembipota añoite omonda okyhyje'ÿre castigo centro-gui. Tavayguakuéra en su conjunto oikose peteĩ tetã soviético-pe, socialismo poguýpe, ha ani ojesepara.
  Añetehápe, peteî golpe militar oiko umi región nacional-pe. Gorbachov ndaha'éi oñekomportáva pasivamente añónte, sino avei otraiciona umi compañero de armas hi'aguîvéva. Omombarete rangue ipu"aka, omombo Yeltsin py gotyo. ¡Isorprendente mávapa Gorby! Tavy térã agente CIA-pegua. Péro, ¿oikótapa peteĩ itavývagui pe sekretário general, koʼýte avave ndodeclaráigui Gorbachov haʼeha peteĩ sucesor? Oguahë poder-pe intriga astucia ha juego tras cortina rupive. Kóva ndaha'éi Chedvedev, ni nomotenondéiva campaña electoral, Futin ogueraha ichupe apyka presidencial-pe laso reheve. Gorbachov ohechauka ha'eha peteî intrigador katupyry, Stalin-icha. Heẽ, ha ha"e ohendu Gorbachov grabación internet-pe, oñe"ẽ porã ha iñarandu, ha ha"e peteĩ oñe"ẽ porãva. Ha mba"eichaitépa demagogo. Ha en general oĩkuri ipype algún tipo de "carisma";pehendu ha peñepyrũ peguerovia. Oñe'êvo lucha alcoholismo rehe, ofirma mokõive ipo rupive. Jepe ko"áĝa, ho"u rire mbovymi víno, oñeñandu porãiterei. Péro mboy tapichápepa ojejuka ko swill rupive. Gorbachov katuete ha'e pe misteriosovéva opavave tendota apytépe. Katuete, ikatu kuri ha"e agente CIA-pegua, oñecontrata haguére oservi aja gueteri secretario ramo comité regional-pe, térã upe mboyve jepe. Péro pe KGB oreko hetaiterei residente de alto rango opaichagua estruktura Estados Unidos-pe. Bueno, ndaha'éi oiméne ojehejáta peteî figura espía tuichaitereíva oike jefe de Estado apykápe. ¿Ndaha"éi piko opa inteligencia oñembotapykue? Ambue hendáicha, KGB noñeneutralisa Yeltsin-pe golpe de estado aja, jepémo vale la pena omondo peteĩ francotirador térã oenvenena chupe. Opa mba"e rire, oĩ veneno ndaikatúiva ojehechakuaa análisis aja, ha Yeltsin mokõi infarto rire, avave noñesorprendéi omanóramo mbohapyhágui! Ha mba"ére piko remombo peteĩ tapichápe peteĩ puente-gui: ikatúramo reinyecta peteĩ tapichápe térã reinfecta chupe algún tipo de virus. Oiméne, opa umi ñeha"ã Yeltsin rekovére ha"e peteĩ ñe"ẽrei ohupi haĝua icalificación, ha pe director oguapy hína kuri Casa Blanca Americana-pe. Mitãkaria"y oñesũ ha oñakãity isyva, oikytĩva"ekue pe látigo rupive. Heẽ, umi kakuaáva jepe ndaikatúi ontende ko"ápe política, ha sa"ive peteĩ mitã. Opa ko"ã fenómeno extraño ha umi cambio de forma. Ha régimen incomprensible ko'ágãguáva, oîhápe mokõi mburuvicha guasu peteî jeýpe, ha peteî sistema de capitalismo extraño. Ha katu, ikatu reikove, hasyve rejuhu haĝua peteĩ alternativa. Gobierno oñemoambue haguã, oposición oñemoambueva'erã avei. Ha katu umi opositor principal, Zhelezovsky ha Ryuganov, omotenondéma ipartido-kuéra ohasáma veinte ary. Electorado, térã ja'e porãsérõ pueblo, ikane'õ vaieterei chuguikuéra. Oî estancamiento ha crisis oposición orekóva téra pyahu. Umi comunista ikangy ko"ýte ko"ã mba"épe - oreko hikuái peteĩ tradición: ha"éramo secretario general, upéicharõ ndoguerahamo"ãi tenonde gotyo ipy reheve raẽ! China-pe jepe ohechakuaa hikuái defecto orekóva ko'ãichagua sistema de gestión, ha ombotove hikuái ha'e haguã jefe de Estado mas de dos mandatos cinco años cada uno! Péro oĩ ótro extremo ojesalta hag̃ua umi governánte ndive, oiko haguéicha Róma yma guarépe, haimete káda áño oñekambiahápe umi emperadór. Térã Yeltsin poguýpe: oñemosê jave gobierno cada tres meses. Peteî parte, oñekumpli haguã programa: mburuvicha oisãmbyhyva'erã are suficiente, ambue parte, ojejehekýiva'erã estancamiento. Jeporavo ha tavaygua reko oguerekova"erã peteĩ tembiapo tuicha mba"éva ko"ápe. Umi tetã occidental-pe, por regla general, pe rotación personal oiko jepi. Peteî partido oisãmbyhy haguã ipukueterei peteî periodo consecutivo... Pueblo ndohejái péva, jepénte opa mba'e osê porã! Peteĩ tiémpope, Margaret Thatcher-pe jepe oñemeʼẽ peteĩ paseo, jepe ojapo porãiterei pe ekonómika. CEI tuichaháicha, democracia ha poder ñemoambue ndaha"éi oparupiete. Por ehémplo, Ucraniape oĩma cuatro presidente, ha umi kandidato opositor ogana mbohapy vése. Añetehápe, oposición oime condicional avei - mbohapyvéva ha'eva'ekue primer ministro. Ha umi estado báltico-pe, umi coalición gobernante okambia, ha Georgia, Armenia ha iñepyrũrã Azerbaiyán-pe. Ha katu Asia Central-pe, Kirguistán-pe añoite, oiko peteĩ cambio de liderazgo ha upéva oiko revolución rupive. Ha upéicha despotismo oisãmbyhy oparupiete. Tuichaháicha, ndaipóri democracia. Rusia-pe avei ndaha"éi opa mba"e hesakãva. Oposición ogana ramo elecciones Duma del Estado-pe, araka'eve ndohupytýi elecciones presidenciales. Yeltsin ndaha'éi oposición, ary 1991-pe, ha'éma Federación Rusa ruvicha, omyakãva Consejo Supremo. Ha katu ary 1999-pe mburuvichakuéra oipyhy Duma del Estado ha oguereko gueteri. He'iséva, ndikatúi gueteri oje'e oîha rotación de élite-kuéra. Ha katu Rusia independiente rembiasakue mbykyeterei, ha ikatueterei oñemoambue tenonderãme. Añetehápe, tendencia oime gueteri estrangulación gotyo. Umi tapicha ojeipe'a derecho oiporavóvo gobernador ha diputado umi circunscripción único mandato, oñembopuku mandato presidencial ha limitado derecho referéndum. Ha sa"ive ohóvo pe libertad, televisión oĩ control-pe. Mba'épa ojapo hikuái NTV ndive. Ambue hendáicha, ¿ikatúpa voi ogoverna Rusia democráticamente? Pe porandu tuicha mba'e, dictadura oî porãvéramo democracia-gui, upéicharõ jahava'erã ipahápe. Chedvedev ndojoajúi, ndaikatúi rentende mba"épa oipota, oñeha"ã oguapy mokõi apyka ári. En particular, ome"ẽ Gorbachov-pe Orden San Andrés Primer Llamado-pe. He'iséva, ocoquetea umi demócrata ndive, pero al contrario, omoinge restricciones. Opromete liberalización, pero oñe'ê omoî haguã orden-pe. Ko tendota ndorekói estrategia hesakãva, ndorekói núcleo. Ha"e ombovy"ase nde ha ore mba"éva. En particular, adopción léi policía reheguáva. Peteî especie de movimiento Occidente gotyo, jepe téra policía, ojepresta heta léi norteamericana-gui. Ha upe jave avei, nda"aréi péva mboyve, peteî paso Occidente-gui: restricción juicio jurado-pe. Ha'ete ku Chedvedev omboykeséva barrera siete por ciento, pero noñanimái. Ombohetaveva'erã kuri umi partido, pero léi araka'eve ndojere hese. Heta ñembotavy, ndaikatúi rentende mávapa pe presidente: liberal, conservador, estatista, occidental, demócrata... Opa ko"ã mba"e oiko oñondive peteĩ tapichápe, ha oñekonfundi vaieterei. Ha katu ndojedefiníri ambue política. Zhelezovsky ha'e especialmente polémica. Avei ndaikatúi ñantende ha"épa izquierda térã derecha! Ikatu jepi oñekontradesi peteĩ diskúrsope. Péro haʼe ohai hetaiterei lívro: ¡más de quinientos! ¡Iporãiterei ningo! Jepémo ndaha'éi va'erã persegui cantidad. Hitler oguenohẽ peteĩnte iñaranduka hérava Mein Kaif, ha ohupyty ojeguerohory ha oike poder-pe. Pe mitãkaria"y oñandu oñepyrũha hasy iñakã, umi pensamiento adulto-icha política rehegua ikane"õiterei.
  Mokõi umi mbohapy kuarahy apytégui oñemoaguĩma pe horizonte rembe"ýre, arai ojekuaa yvágape ha ho"ysãve.
  Yanka kirirĩháme oporandu Ali-pe:
  - Reguerekópa pyhare?
  Mitãkaria"y ombohovái:
  - Oje'ehaichaite! Péro ndahaʼéi iñypytũetereíva.
  - Pyhare ro"ysãtapa?
  - Haimete ko'ágãichaite! Ani rejepy'apy!
  - Añetehápe, oĩ porã jaguata, ha katu jake ñande resa"ỹi manta"ỹre...
  - Che aimo"ã omyendytaha hikuái tata ha orerejataha ñañapytĩ ani haguã avave okañy.
  Yanka oñakãity:
  - Ñañangareko hekopete.
  Sadat oipytyvõ:
  - ¡Ani reñembotavy! Ndaipóri riesgo congelación ko'ápe. Ko"ápe ore tupaópe oĩ peteĩ sótano, ha ro"yeterei ha ha"e simplemente asombroso!
  Ali oporandu:
  - Mba'e mágia piko oî.
  - Yvy especial, upévare ha"e congelado. Roñemoĩ upépe castigo ramo. Chéve ĝuarã, peteĩ spanking iporãve pe congelación-gui péicha. - Sadat oryrýi, ijyva puku oñemboty sapy"ami.
  Yanka ohechakuaa:
  - Yvypóra retepýpe: oí petet nervio ohechakuaáva haku, mbohapy orreaccionáva ro y rehe.
  - Mba"épa peteĩ nervio. - Sadat oporandu.
  - Péva ha'e pe oñandu hikuái! Techapyrã hasy.
  - Upéicharõ iporãve ndajarekói nervio!
  - Péicha jave, vy"apavẽgui ndojehupytymo"ãi ndéve. Nderevyʼamoʼãvéima tembiʼúre ha ambue vyʼarã nde rekovépe.
  - Kuñanguéra avei, nahániri, natekotevẽi upéva! - Sadat oñeha"ã oñanduuka ipo, ha katu ndaikatúi omopẽ pe soga.
  Sapy"aitépe opyta umi cigarra ryrýi ha oñehendu peteĩ ryguasu. Umi kavaju arigua ojoko"imi ikavajukuérape.
  Umi yvyramáta ojesepara ha pe mymba mbeguekatúpe osẽ tape rehe. Tuichave peteĩ elefante-gui ha ojogua peteĩ tigre sabre diente-pe, oreko raya verde añoite peteĩ fondo naranja-pe. Pe pire hũiterei, ha iñakã ári pe cáscara ojoguaite peteĩ brontosaurus-pe. Umi ryguasu rupiʼa ipukueterei, mas de dos métro, jepe ndahaʼéi ningo haimbeitereíva. Pe tigre oguereko mbohapy hesa, omaña amenaza reheve. Pe pu"aka opupu pe mymba pecho tuichávape, ha ikatu avei rehendu ipy"a iñembyahýiva opukavy. Umi ñorairõhára pya"e oñembyaty, ha ojerepa umi lánsa reheve. Pe tigre omaña ñeha"arõ reheve, ha"ete ku oipotáva peteĩ mba"e. Pe ñemuhára he"i:
  - ¡Din-Sher okaruse! Ha"e ojerure yvypóra ro"o. Ñame'ê chupe peteî mba'e sa'i ovale, en particular kóva, ha'e apenas oikovéma.
  Mokõi ñorairõhára ojesepara pe misa principal-gui ha ojupi pe karai tuja ikane"õva rendápe. Añetehápe ikangy ha hasy oñemboʼy ipy rehe. Ojegueraha chupe pe tigre sabre diente gotyo.
  Mymba jyva puku arco: mbohapy ikuã, peteĩva oguereko peteĩ borla, oñembojere peteĩ pelota-pe. Ko"ápe Yanka opukavy involuntariamente, omomandu"atereígui chupe pe caricatura: "El Secreto del Tercer Planeta". ¡Ko mymba ñanemomandu"a"imi peteĩ tigre rata rehe! En general, Kir Bulychev ohai interesanteiterei, mbovymi autor moderno digno oipyhy peteî tenda ijykére. Añetehápe, Yanka-pe ndogustái umi Strugatsky-pe, ipohýigui estilo de presentación.
  Hetaiterei grásia ha elegancia oĩ ko mymbápe - peteĩ tigre sabre diente, ikatu rehecha mba"éichapa umi músculo ojeroky pe pire hũ guýpe. Ko'ãichagua monstruo ikatu oity peteî escuadrón entero. Pe karai tuja oñemoĩ ikangy;oñeasfixia umi ombohasa asýva pópe.
  Umi guardia omombo víctima-pe pe tigre gigante renondépe. Okyhyje hikuái oñemoaguĩ haguã.
  Pe karai tuja ho"a ijyva ári, ha sapy"aitépe oveve osẽ pe monstruo jurúgui peteĩ lengua ipire hũ ha ikyráva mbóiicha. Ojagarra ijavuélope ijyvagui ha oipyso ijuru ryepýpe. Pe mymba ipuʼakapáva oreko heta rrája hatĩ ha oñepyrũ kyreʼỹme omonguʼe umi mbaʼe oporojukáva. Oñehendu umi kangue ryrýi, tuguy oguejy umi jurugui.
  Yanka oñeñandu vai sapy"a, ipy ikangy. Pe alcohol hyakuã asýva térã peteĩ mba"e ojoguáva alcohol-pe ogueru chupe iñakãme, ha pe mitãkaria"y oipe"a hesa.
  - Mba'eichaitépa ikangy, pya'e redesmaia! - He"i pe ñangarekohára.
  Yanka opu"ã inestablemente, pe tigre ohopáma. Mbovymi tuguy morotĩnte opyta.
  Mitãkaria"y oporandu:
  - Kóva ha"e opa mba"e?
  - Heẽ! Kóva ha"e Din-Sher pe caníbal. Ho"u tapichakuérape oĩgui hyepýpe peteĩ demónio, ha ndaha"éi iñembyahýigui. Umi ka"aguy henyhẽ ñembosaráigui.
  - Oĩ peichagua pervertido. Umi tigre heta cuento de hadas-pe ha'e caníbal. En particular, Mowgli ha"e peteĩ pervertido peichagua, upévare oikytĩ hikuái chupe ipire.
  - ¿Mowgli piko peteĩ pervertido? - oporandu Sadat.
  - Nahániri, upéva héra va'ekue pe oikytĩva'ekue tigre-pe!
  Pe superintendénte osapukái:
  - Jaguata pya'eve, tekotevẽ jaha patrullera-pe, iporãta jahasa haguã pyhare upépe.
  Umi tembiguái ombohetave involuntariamente ritmo. Yanka oñandu mba"éichapa hasy hete hasy ha ipo oñeñapytĩva hasy. Hasy, térã ha"ete chupe, térã ára ko"ápe ipukuve Yvýpegui. Okese hetave ha hetave, oñembohory. Pe grava gruesa oĩva tapére ojapo pe mitãkaria"y py nandi hendy ha oisu"u, ha ha"e opyrũ. Yanka oñeha"ã oguejy lado gotyo ha oguata kapi"ipe henyhẽva ári ani haĝua hasyeterei. Umi ambue mitãkuimba"e, ipy nandi ha ipy"a"ỹva ha"ete araka"eve ndoiporúiva sapatu, opukavynte, ha katu omýi gueteri. Péro peteĩ columpio de la látigo ha peteĩ par de golpe haimbe omboliga chupe oho jey hag̃ua. Pe mitãkaria"y oaguanta va"erã peteĩ tortura mbegue pyahu ojedistrae haĝua, oporandu Ali-pe.
  - Nde reñóipa tembiguái térã sãsõme!
  - Che nañói va'ekue ka'irãime;ojapóma seis ary ojehepyme'ẽ hague deuda rehe. Ñepyrũrã ambaʼapovaʼerã kokuépe, péro upéi chemondo umi canterape aiko vai haguére. Che michĩ guive gueteri, aipyhy ha araha rei umi ita. Haʼekuéra oremongaru vaieterei ha pyʼỹinte oreinupã. Heta mitãkuimbaʼe che edapegua omanóma. Heta rombaʼapo, péro che ajepokuaa. Upéi akakuaa ha chembarete, péro pe mína ipiru ha chevende.
  - ¡Ndaipóri suerte!
  - Mba'érepa! ¡Vice versa! Che amba"apo superficie-pe, arrespira aire fresco, pe mina-pe umi tembiguái pya"e ojejaho"i úlcera-pe ha omano. Ha upéicha ko"ágã chemohatã tekove ha ndakyhyjéi mba"evegui.
  Jepe ipire hũ, Ali rete ijyvyra"ỹeterei, ha jepe ipuku pe jeguata, pe mitãkaria"y ndojehechái ikane"õha. Péro pe tembiapo pohýi penemombarete penemitã guive.
  Yanka he"i:
  - Tembiguái heñói guive, nontendeporãi pe ñemotĩ.
  Upéi oike pe ñomongetahápe ambue mitãkaria"y iñakãrague morotĩ jet:
  - Che ha'e tembiguái ra'y ha nieto! Chemitã guive añemboliga ajagarra haĝua mandi"o apysa ha ainupã haĝua. Ha katu añe"ẽ hağua hekopete, nañeme"ẽi añemosãso haĝua.
  - Ha mba'épa rejapova'erãmo'ã. - Oporandu Ali.
  - ¡Omenda! ¡Omopu"ã peteĩ óga! ¡Araka"eve ndapeikuaái!
  Yanka ohechakuaa:
  - Peteĩ tapicha isãsóva añoite ikatu ojapo umi plan serio. Ndaikuaái, ha katu aipota jajuhu libertad ohasávo pe tiempo!
  - Tembiguái iñe"ẽrendu ramo ijárape, upéicharõ opyta tembiguái ramo ambue mundo-pe, ha"e añoite ojetrata porãta. - He'i mitãkaria'y.
  Ali ombotove:
  - Avave ndoikuaái mba'éichapa oikóta! En general, nañe"ẽséi ambue mundo rehe, iporãve Yanka omombe"úramo ñandéve imúndo rehe. ¿Oñorairõ piko nde puévlo?
  Yanka opukavy:
  - Heẽ, katuete oñorairõ hikuái! Ha katu, che retã oñorairõ peteĩ ñorairõ vaiete ojapo haimete setenta áño. Upéi oiko peteĩ ñorairõ tuichaitereíva peteĩ enemigo imbaretetereíva ndive ha haimete roperde. Péro upe rire koʼãva haʼe vaʼekue umi konflikto oĩva upe lugárpe añoite. Afganistán, Chechenia, ha katu hetavehápe oñorairõ hikuái umi partidario ndive. Ñorairõ Guasu Mokõiha rire, URSS ha Rusia ndodeclarái formalmente ñorairõ ambue tetã ndive. Oĩkuri umi escaramuza michĩmínte. Estados Unidos oñorairõ py"ỹive, ha opaichagua éxito reheve. En principio, América ndoperdéi ñorãirõ Vietnam-pe, pero ohasa rire tuicha pérdida, presión opinión pública rupive ojeobliga osë haguã. Ojoguaite URSS-pe Afganistán-pe. Hetave ñorairõ guasu ojegana, ha katu ndaikatúi ipu'aka umi partidario-kuérape, ha tekotevẽkuri ojeheja tetãgui ani haguã ojegasta ha ojeperdeve. Bueno, pe primera guerra chechena ha"e pe iñextraño ha absurdovéva opaite historia pukukue umi ñorairõ ñane retã omotenondévagui. Ndaipotái añe'ẽ hese. ¡Ñembyasy, avave ndojedisparai pe derrota vergonzosa Rusia rehe!
  Ali he"i:
  - Nde retã ha'e Rusia?
  - Heẽ!
  - Tuicha piko?
  - Tuichaiterei! ¡Pe tuichavéva área-pe ko mundo-pe!
  - ¡Ha katu operde umi mokõi ñorairõ paha!
  - Nahániri! Oiméne haʼe ndoganái vaʼekue. Avei, segunda vése roñevenga Chechenia-pe. Añetehápe, ko'ágã peve noñemohu'ãi partidismo, pero ko'ágã peve roñongatu control-pe.
  Sadat he"i ñembyasýpe:
  - ¡Opa ñorairõ ndaikatúi ojegana! Ojejuhúramo peteĩ komandánte invencible, upéicharõ pe planeta kompletoite oĩta ipópe.
  Yanka ombohovái pya"e:
  - Yvy rembiasápe oîkuri umi comandante invencible, ha katu por regla general ndoguerekói hikuái tekove hekopete. Yvypóra época ndaha"éi ipukúva, ha hasy jajuhu haĝua peteĩ sucesor digno. Mba'eichaitépa ijuru hatã noentidad Nikita Khrushchev oñembojoja José Stalin rehe. Bueno, ofalta completamente personal umi rréi apytépe. Ha katu umi tendota soviético época-pegua apytépe, mbohapy tapicha imbarete ha ikatupyrýva añoite: Lenin, Stalin, Andropov. Hiʼarive Lenin ha Andropov ndogovernái are, pórke oreko provléma hesãi hag̃ua. Ha umi hembýva ndohupytýi nivel de gestión colectiva granja-pe!
  Sistema de gestión ko'ágãguáva rehe, jaguereko, ja'eporãsérõ, mokõi cogobernante. Ha"ete ku ndaha"éiva itavýva, ha katu ndorekói peteĩ meta hesakãva ha ndoikuaái mba"épa oipota! Ha"ete ku ko"ã karai ndodecidíri omopu"ãtapa sociedad democrática térã dictadura totalitaria. Ha katu peichagua sistema medio corazón inestable. Jepive pe autoritarismo moderado mbyky, ha pe nación oiporavova"erã peteĩ mba"e concretovéva! Ha ndaipóri mokõi tendota. Peteĩ tetã ruvicha ha"e Ñandejáraicha - ¡Peteĩnte oĩ!
  Ali ombotove:
  - Oĩ heta tupã!
  Sadat he"i filosóficamente:
  - En general, jaguereko politeísmo, ha katu oîkuri peteî movimiento omokyre"ÿva"ekue pe idea peteî creador añoite rehegua. Añete, are guivéma nañahendúi mba"eve chuguikuéra! En general, mba"épa nde reguerovia?
  Yanka opyrũ"imi ha ombohovái:
  - Yvypóra apytu'ũ ha imbaretépe!
  - Mba'éichapa upéva?
  - Yvypóra pya"e térã pyhare osolucionátaha iprovléma ha ojuhutaha vy"apavẽ.
  Sadat, oñakãity hesa morotĩ ha iñaranduva reheve, oporandu:
  - Térãpa ja'e porãve haguã?
  - Umi mba'e ikatúva jahupyty yma sueño térã cuento de hadas-pe añoite oikóta realidad! - Yanka ombojere hesa. - Eiko tupãnguéraicha.
  Sadat oñakãity:
  - ¡Ko'ãva ha'e sueño-nte!
  - Mba'éichapa ja'éta! - Yanka omohenda porã ijyva. - Techapyrã, oĩkuri peteĩ alfombra mágica, ojekuaa umi aviõ añetegua. Mantel automontado, ka"avo ha yva tuichaitereíva - sintetizador hi"upyrã ha tecnología genética. Sombrero oikuaáva, platillo orekóva manzana - computadora ha Internet. Bota ojeguata haguã - mba'yrumýi ha motocicleta. Avei oñemoañete umi vuelo jasy gotyo oñemombe'úva umi cuento de hadas-pe. Bueno, umi medio mágico oñehundi haĝua hetave ohasa pe atómico ha, hetave, pe bomba de hidrógeno!
  Sadat oñakãity:
  - Heta ñe'ẽ oñentende'ỹva!
  Ali oporandu:
  - ¿Reguerekópa durazno rejuvenecedor!?
  - Umi omoingojeýva mitãrusukuéra?
  - ¡Si exactamente!
  Yanka opukavy:
  - ¡Ndoroikuaái gueteri! Péro pe cien áño oúvape, máximo doscientos áñope, oñesolusionáta pe provléma de envejecimiento. ¡Opavave imitã ha hesãiva tapiaite ĝuarã!
  Sadat ombohovái:
  - ¡Eha'arõ oiko peve! Ha peteĩ bomba de hidrógeno haʼeha peteĩ hechizo ipoderósova?
  Yanka opukavy ñembosaráipe:
  - Ha"e ikatu ohundi peteĩ tesa"ỹime, opaite tekove oĩva mombyry ikatúva ojupi pe jinete peteĩ árape!
  Sadat oñakãity:
  - Heẽ, ndejapupaite! Nde retã oguerekórire koʼãichagua árma, rejagarra vaʼerãmoʼã pe planéta kompletoite.
  Yanka ombohovái, oarruga isyva:
  - Rehecha ko'ápe mokõi apañuãi tuicháva. Primero, mba"épa umi arma: ndaha"éi ñane retãnte oguerekóva, ha ikatu oñorairõ jey ñanderehe.
  - Ha mokõiha? - Sadat ombopya"eve voi iritmo hi"aguĩve haĝua Yanka-gui.
  . MOAKÃHA No 10 rehegua
  Konstantin Rokossovsky ohechakuaa og̃uahẽha peteĩ momento crítico ha ogueru pe insignia pe ñorairõme, ha"e oipuruva"ekue yma oñeñangareko porãiterei. Upeichaite; quince mil kilómetros de diámetro: kóva ndaha'éi broma peteî nave espacial-pe guarã. Kóva ha'e peteî obra de arte añeteguáva, ohupytýva cuadrillones de rublos rusos. Ndaja'emo'ãi umi cinco mil millones y medio tripulante - upéva ha'e población planeta pukukue. Ko"áğa tekotevẽ ñamombo ko"ã maldito fantasma ani hağua ohundi pe ejército tuichakue.
  Pe hipermariscal voi oĩkuri peteĩ crucero de misiles omaniobravévape. Naturalmente, ibarco estrellado ojehekýi ñorairõgui, ndaha"éi cobardía rupi, ha katu pe comandante ñemano oguerekógui efecto catastrófico pe ejército pukukue.
  Mariscal Elf opropone:
  - Ñamotenonde peteî retiro general ñande ejército rehegua, ñamopu'ã peteî sistema ciudadela.
  Konstantino ombotove:
  - Condiciones de envolvente-pe, ojeretira he ise ojejapoha tuicha pérdida. Avei, péicha ñame"ẽta enemigo-pe puente tuicháva.
  - Upéicharõ mba'épa ajapova'erã.
  - Tekotevê ñahundi comandante en jefe del ejército fantasma. Ko kásope, aipota oñembyai.
  Marshall ombotove:
  - Oĩta tapiaite peteĩ diputado. Añetehápe, oikóramo jepe remano, oñemeʼẽ doblaje. He"i haguéicha nde patrono Stalin: ¡ndaipóri tapicha iñemyengovia"ỹva!
  Rokossovsky, omondovo rayo heságui, he"i:
  - Oĩ peichagua mba"e, ha katu péva ndaha"éi jepivegua oñeme"ẽva ejército medieval-pe. En general: natekotevẽi reñembo"y. Ñande ñaatakáta.
  Peteĩ nave espacial tuichaitereíva hérava "Patrimonio": umi cañón súper ipohýiva reheve literalmente ohapypaite pe espacio. Ha"ékuri peteĩ mba"e monstruoso, hiperplasmático, completamente oñeimagina"ỹva.
  Alyosha Popovich pya"e ombyaty peteĩ puño de dinosaurios. Hasy eterei ojejapo haguã péva condición oimehápe umi tropa ojepysóva ha oñorairõ frente amplio pukukue. Péro pe komandánte okáguio imitãva ndoiporúi pe astuto. Omanda oñemondo haguã señal, oipytyvõva umi dinosaurio fantasma oñehenói oñemongaru haguã. Oguereko vaʼekue peteĩ efecto. Añetehápe umi mitãkuña arquero nohenóiri hatã, ani hag̃ua ojagarrapaite umi monstruo. Icompañerokuéra pire nandi: kyse puku guerrero medio desnudo, omimbipáma tensión reheve, mba"eichaitépa imbarete pe ñorairõ. Ha upéicha ojeporavo umi doscientos tuichavéva.
  Ojoavy opa léi física-pegua, umi dinosaurio opyrũ pe vacío rupive peteĩ ryguasu vaiete reheve, ijyvyku"i"imi, umi fragmento michĩva umi ola de luz ojereflejáva ha hiperplasma mágico.
  Ha omotenonde hikuái pe atáke, iñe"ẽrendúvo pe comandante órden, Pastukhov voi, icasco oñembyai, ha iñakãrague oñembojehe"a tuguýgui. Pe destacamento omotenondéva pe kavaju"arigua ha"e ivaieterei, hova ombojeguarúva, juru monstruoso, umi colmillo curvado ha py"ỹi oñembyaíva. Heta espiga, cuchilla, aguja, sacacorchos, espinilla umi concha-pe, ko"ã creación mundo inferior mágico-pegua, ha"ete ku oñeapuntáva umi tanque bozal-icha.
  Oñehendu peteĩ bocina ojerokyva (umi ola de gravedad ojeipyso pe vacío rupive), ha peteĩ avalancha oñemonguʼe pyaʼe pe enemígo gotyo. Tuichaiterei masa de monstruos oñemongu'e insignia "Patria" gotyo.
  Umi dinosaurio osapukái pochýpe, oñeha"ãvo ombogue opa mba"e ha opavave!
  Pe gigantesco insignia ombohovái chupekuéra opa arma de destrucción reheve. Oñepyrũ peteĩ megacascada de bombardeo continuo. Ha"ete ku ojedisparava"ekue agujero pe vacío-pe ha osẽ chuguikuéra umi corriente frenética energía rehegua.
  Alyosha Popovich omanda:
  - Jaipyhy velocidad máxima ha ani japyta.
  Umi golpe omoñeñandu vai umi dinosaurio fantasma-pe. Umi cráter ipypukúva oñeforma hetepýpe, avei umi laceración ikatúva oguereko Nueva York yma guare. Oĩ umi monstruo oñembyaíva rei hetaiterei derrota-gui. Péro ndaikatúi ojejoko pe flujo, upéva rangue, ipuʼakave ha iturbulentove ohóvo. Pe insignia "Otchizna" oñeha'ã ojere tapykue gotyo, pero ojejapi peteî avalancha viviente de fantasma. Oataka rire pe nave espacial peteĩ jagua atyicha peteĩ oso ári, umi dinosaurio oñepyrũ oikytĩ. Pe barco gigantesco odispara emisor opaichagua haimete punto en blanco, ha katu upéva noipytyvõiete. Opáichagua monstruo, de tipo inimaginable ha cerebro jepe oinunda hiperplasma hervida reheve, oikytĩ hikuái iarmadura, torre, soporte, antena. Pe nave espacial omanóma hína kuri, ha tekotevẽ kuri heta pyʼaguasu omaña hag̃ua hese.
  Rokossovsky, oñeha"ãvo omokañy ikyhyje, omanda:
  - Maymáva, tapeho pe rescate-pe!
  Mariscal Elf okorrehi:
  - Maymáva ndaikatúi, umi tropa ojejoko ñorairõ rupive!
  - Upéicharõ opa umi isãsóva.
  Umi barco mbyja rehegua Svyatorossiya ehérsito-gua oñemotenonde pya"e. Miles de várko oity peteĩ jeýpe hetaiterei mensajero oporojukáva. Alyosha Popovich omoî avei acción-pe opavave reserva.
  - Mba'eveichavérõ jahejava'erã ñane enemigokuérape libertad de maniobra. ¡Egolpea hatãve, embojehe"a umi fila! - Mitãrusu comandante osapukái ipoguýpe kuérape. - Ñañemoag̃ui, ani jaipuru misil súper ipoderoso.
  Añetehápe, pe arma paha ha"e pe ohundíva ha ipeligrosovéva umi fantasma-pe ĝuarã. Upévare, peteĩ boxeador añeteguáicha, oñeha"ã hikuái oñemoĩ en contacto estrecho-pe, ikatuhápe ombokapu enemigo-pe peteĩ serie de golpe ha oimpone esquema kyse puku reheve. Oĩ guerrero fantasma oiporúva umi rodilla desnuda ha graciosa (¡Isorprendente mba"éichapa ikatu oreko peteĩ efecto llamativo peichagua umi parte sexy peteĩ mitãkuña rete rehegua!) Pe barco estrellado tuichaitéva "Patrimonio" mbeguekatúpe ojederiva, ojere, oñeha"ãvo ombohovái pe enemigo presión hasýva . Ha oity hikuái hese, umi dinosaurio oiporu ipire ha ipire, oity umi torre, oaplana umi sector, oityvyro umi partición. Pe barco gigantesco omano ohóvo, ha katu umi monstruo fantasma opaga avei hepyeterei umi éxito temporal rehe.
  Alyosha Popovich ohechávo; pe enemigo osẽmbaite hague, ohasa mokõi kyse puku puku, ha, oñondive peteĩ destacamento michĩva enemigo ojeporavóva ndive, ogalopea enemigo gotyo.
  Jepe ijescuadrón oñemongu"e peteĩ vacío-pe, umi chispa oinupã umi pezuña guýgui, pe vacío oryrýi.
  Alyosha omanda:
  - Saryn pe kitchka rehe!
  Dobrynya Nikitich, oarriesgávo hekove, are guivéma oñorairõ flanco derecho-pe. Umi jinete opresiona tapykue gotyo umi nave espacial isarambipáva espacio-pe, ha katu ha"ekuéra voi ohasa asy pérdida. ¡Ko"ýte hasy ñamañávo umi herida vaiete ojejapóvare umi mitãkuña"íre umi opáichagua instrumento de aniquilación rupive!
  Alyosha Popovich oikytĩ pasión juvenil reheve. Ontende pe lanzamiento ikatuha ha"e pe gota oityva"ekue pe represa. Ha umi guerrerokuéra ha"e peteĩ joaju perfecto, kuimba"e ha iporãva iporãva, media mitãkuña orekóva trenzas de oro. Pe armadúra ojeborda óro ha ita iporãitereívape. Ha haʼekuéra oñorairõ pyʼaguasúpe. Peteĩ mitãrusu ho"a, ojegolpea misil-pe, ambue kavaju ojeity ipy, ha katu, oinupãvo agonía-pe, ohupyty ijuru umi nave espacial gotyo. Pe jinete ho"ava"ekue katu oñorairõ yvýre. Pe mitãkuña porã akã ojeipe"a, iñakãrague óro omimbipa ha pe ñorairõhára rova ojedistorsiona peteĩ mueca hasýva rupive. Ambue kuña soldado py ojeipyso, mitãkuña oñepyrü okororõ mbohapy arroyo-pe ha peteî cohete termo-cresón ipoderoso -ombojojáva cuadrillones de bomba ojeityva'ekue Hiroshima-pe- oguejy ijuru sensitivo-pe voi, ijuru satinado. Cuadrillones (Million millones) Hiroshima otyryry peteĩ mitãkuña jurúpe peteĩ jeýpe: ¡peteĩ hiperquasar, aventura sexual!
  Umi gigante oñehaʼã ojuka peteĩ teĩ umi kavaju ári, ha haʼekuéra ombyaty chupekuéra oñondive.
  Ipahápe, peteîva umi dinosaurio tuichavéva ohupyty reactor insignia ultra-dreadnought. Ko"ápe oiko peteĩ mba"e vaiete. Alyosha Popovich apenas oreko tiempo omanda haĝua:
  - Maymáva, eñemomombyrýke!
  Péro tardeitereíma voi. Ojepovyvy mbarete monstruoso reheve ha peteĩ cuasar añetegua hendy, oabsorbévo cientos de fantasma ha miles de barcos estrellas. Supernova infierno-pegua; peteĩ piraña depredador ha tatatĩva otragákuri espacio.
  Pe crucero hipermariscal oejerce haguégui comando oryrýi brutalmente.
  Rokossovsky opu"ã, ombotyryry pe yvytimbo pe ultraplástico oñembyaívagui ha ohura. Omoĩ ipo isyváre ha oñakãity
  - ¡Ohundipa pe País!
  - Ha cinco mil millones y medio soldado, hendive! - He"i pe mariscal de duende. - Térã ja"e porãsérõ, ¡hetave jepe!
  Pe gnome opropone:
  - ¿Ndaha'éi piko ára oha'ã haguã retirado?
  Pe hipermariscal oñakãity:
  - Omanóramo peteî barco estrellado tuichaitereíva ha'eháicha Patria odesintegrava'erã defensa pukukue. Térã jaʼe porãsérõ, ogueru joavy ñande ehérsitope. Aparentemente jajeretira vaʼerãha. Jepénte nahániri, retiro ko kásope oikóta peteî vuelo general. Ñañorairõva"erã mbarete, mbarete ha fanaticamente.
  - Mba éichapa oî umi unidad Wehrmacht rehegua. - Pe mariscal de duende oñembohory.
  - ¡Pe oganáva oñorairõ porãve! - Rokossovsky ombohovái. - ¡Ha katu pe fanatismo ndosalvái umi nazi-pe!
  - Ha ikatu ndajajesalvái!
  Rokossovsky, jepénte tragedia ko'ã momento-pe, bromeando omanda:
  - Peteĩ, mokõi, mbohapy - ¡embogue umi foco!
  Pe mariscal de duende opropone:
  - Ñamboja'o pe ehérsito veinte hendápe ha jajapura opa gotyo!
  - Ha mba'épa ome'êta kóva.
  - ¡Umi fantasma ojeseparáta! Ha umi kuã ojeipysóramo, ndahasýi reity haĝua nde kuã! - Ovy"a (akã michĩ omimbipáva), he"i mariscal de duende.
  Rokossovsky, omosãsóvo peteĩ rayo de luz ijyva ruguágui (descarga ambiente hiperplasmático cerebro oñembopyahúvape), he'i:
  - Ha, ñañeha'ã ñamosarambi umi fuerza enemigo! ¡Ko estado-pe, hasyvéta chupekuéra oñorairõ haĝua!
  Hipermariscal ome'ë comando orekóva impulso telepático jerky, omoîvo comandante escuadrón.
  Koʼág̃a peve ojejuka mas de la mitad umi várko de estrellas oĩva Santa Rusia-pe. Upe jave avei, tuicha oñemboguejy pe ehérsito de fantasma. Umi soldádo Gran Rusia-gua oñembyepoti vaieterei. Alejandro Magno, ohechávo pe enemigo maniobra: omanda!
  - ¡Pya'e ñame'ê peteî reserva mbarete hapykuépe! ¡Ñainupãta umi enemigokuérape pedazo por pedazo!
  Paje Oksana he"i chupe:
  - ¡Ñande victoria ha'e cuestión de tiempo añónte! ¡Ani rejapo peteĩ sarambi añónte!
  Ko ñorairõ ohasa peteĩ fase pyahúpe, ko"ápe pe iniciativa ha"e enteramente Gran Rusia mba"e. Alyosha Popovich oñeha'ã ombojoaju umi acción orekóva tropa, pero ñorãirõ oiko espontáneamente. Añetehápe umi sombra omoĩva umi silueta rupive ani hag̃ua ojedispara ojuehe. Péro umi ñorairõ mbaretehápe, sapyʼánte ñande puévlo voi ohupyty upéva. Alyosha Popovich voi operde peteî ipo, hasy, pero peteî asistente ovenda pe miembro.
  - Mba'ére piko, Aníbal peteĩ hesa, ha che peteĩ po!
  Marqués Angelica omokyre"ỹ (iarmadura oñembyaipaite umi golpe radiación perjudicial guýpe. Peteĩ falda mbykymínte apenas ojaho"i umi cadera lujosa peteĩ guerrero muscular ha seductora-pe, jepe umi herida).
  - Ojeperdévo peteĩ po; peteĩ pérdida tuichávante - pérdida de mente - irreparable!
  - Umi paje apoha ojapóta mokõiha! - Alyosha ombohovái, omongu"évo iñakã. "¡Ndaikatúi chemopẽ upéicha fácilmente!" Ñamotenondéta peteî ataque pya'e. Ojekuaa haguãnte pe comandante principal. Moõpa oĩ ko maldito Rokossovsky?
  Oksana he"i:
  - Jahusgávo hetaiterei marandu ha opaichagua intercepción gravedad rehegua, ha e oí upe grupo de barcos estrellados-pe. Koʼág̃a rehecháta chupe tesape morotĩme.
  Alyosha Popovich oñeha'ã ombyaty isoldado-kuérape, oha'ãrõ osuprimi comandante. Umi jinete oñembyaty, og̃uahẽ umi dinosaurio. Ko'ápe oime peteîva umi veinte destacamento Svyatorossia-gua oúva ataque reserva Alejandro Magno-gui. Pya"e oñemongu"e chupe. Ha'ete ku umi táctica de combate separado ndohustifikáiva ijehegui. Ha katu he"i haguéicha Capablanca: peteĩ posición vaietépe, ¡opavave movimiento ivaieterei!
  Konstantin Rokossovsky ome'ê ambue órden:
  - Ko'ágã eñembyaty jey!
  Oñecomprimiramoguáicha umi tentáculo separado, umi grupo separado oñepyrũ oñembyaty peteĩ sistema-pe. Koʼãichagua maniobra opermiti oréve rogana tiémpo, péro ndaikatúi rorreverti pe situasión.
  Vladimir Kashalotov oñorairõ opavaveicha: frenéticamente fanatismo ndive. Haʼe ningo arakaʼeve nopensái ikatuha omano. Térã jaʼe porãsérõ, heta vésema omañáma pe ñemano resare ha mbaʼeve ndaikatúi omondýi chupe! Oñegana ohóvo pe ñorairõ, oikepáma kaneʼõ, ha pe deseo haʼe kuri upéva opa pyaʼe ikatuháicha.
  Upévare oike ñorairõme iñamígo Erolok ndive, omaniobra hikuái sapy"ami, odispara jey ha upéi ojesepara.
  Vladimir Kashalotov odispara heta jey, ha katu fatiga psicológica acumulada rupi, principalmente, ndaikatúi oinupã. Avei ikaneʼõiterei pe enemígo. En general, ndaikatúi oñembojoja pe "virtual" peteĩ ñorairõ añeteguáva ndive. Upéicharõ jepe, entrenamiento-pe, taha"e ha"éva hasy, nderejukamo"ãi, ha katu ñorairõme ikatu remano oimeraẽ momento-pe. Péva he"ise ndovaléi mba"everã País-pe guarã.
  Heta buque estrellado oñembyai, mayoría umi barco operde torre, sector entero ha compartimiento. Heta decenas de miles de millones de tetraavión peteĩ asiento-pe añoite ojeity.
  Pe mitãrusu omboguejy pe holograma, oñeha"ãvo ojoaju iñirũnguéra ndive. Ojekuaa peteĩ mitãkuña rova porã. Pe mitãkuña oporandu Vladimir-pe:
  - Mba'ére piko reñembyasyeterei.
  - ¡Che ningo añembopy'ajupaite! Oiméne koʼág̃arupi pe límite umi enemígo oñehundívape oñembopahama.
  Mitãkuña ombohovái:
  - ¡Ani rejepy'apy! ¡Edispara umi mboriahúpe! Térãpa rembyasy chupekuéra?
  - Ndaha"éi ningo ombyasyha, ha katu oporomondýi algún modo! - ombohovái Vladimir. - ¡Sensación de amargo umi juru rehe!
  - Ñañorairõ oñondive ko kásope! Eñeimahinamína: che ha nde; peteĩ empresa!
  Mitãkaria"y opurahéi hendive:
  - Nde ha che; peteĩ empresa!
  Pe mitãkuña ñe"ẽ tuicha hatãve:
  - ¡Opa mar de encanto!
  - Nde ha che!
  - ¡Ñande Retã ñemomba'eguasu niko imarangatu! ¡Ñahundíta opa umi enemígope!
  - ¡Che ndaha"éi peteĩ gruñido rehe! ¡Akaruse umi empanada!
  Pe karai ha mitãkuña opukavy; upéi pe iporãva orekóva peteĩ peinado siete sa"y (pe arco iris sa"y oĩ de modaiterei) opropone:
  - Ñaataka mokõi mokõi, ikatu jajapo porãve!
  - ¡Oñembojoajúva ndive! Upéva he'ise reimeha tata rehe!
  Pe ñorairõhára oisu"u ijuru:
  - ¡Quasar! ¡Ani reheja ho'a pe ta'anga!
  Oñorairõ oñondive akóinte igustovéva: Vladimir omoneĩ ñe"ẽpapára yma guare ñe"ẽpoty ndive:
  Ivai ningo peteĩ persóna oĩ jave haʼeño
  Ha peteĩva ndaikatúi oiko chugui peteĩ héroe ha"eño!
  Opavave ipu'akáva ha'e ijára,
  Ha umi ikangyvéva jepe, oĩramo mokõi!
  Oike hikuái ñorairõme, ha ñepyrũrã oho porã opa mba"e, peteĩ rire ambue oity mbohapy tetraavión. Ojapo hikuái iporãiterei, jepe gracioso ha gracioso. Vladimir oñeñandu inspirado ñe'ẽpapára-luchador-pe. Péro upéi oiko peteĩ mbaʼe haimete ndaikatúiva ojeheja rei peichagua gérrape. Icompañero ojegolpea cargo mini-preón rehe. Oĩ peteĩ tesape"a peichagua, ha"ete ku peteĩ aguja oityva"ekue espacio, ha sapy"ami ojekuaa peteĩ tuguy gota omimbipáva. Upéi peteĩ trapo de vacío húmedo ombogue poriahuvereko"ỹre. ¡Pe mba"evai tuichavéva peteĩ mitãrusu luchador rekove mbykymíme! Peteĩ mitãkuña porãite pe mitãkaria"y ohupytyva"ekue iñamígoramo hendive, ha oñeme"ẽ jepe fantasía erótica-pe: oity hikuái chupe peteĩ moscas-icha! Tuichaiterei ha ndoguerekói ni tiempo omosẽ haĝua.
  Vladimir añetehápe osapukái ha hasẽse. Hasy chupe o"suprimi haĝua ipype, ha katu umi temiandu osẽ.
  - ¡Ñorairõ toñemaldeci! Ha'e peteĩ kuñakarai vai ha peteĩ perra!
  Pe mitãrusu, desesperación-pe, oho voi ovecha máchope. Opa haguã Nestert-icha. Peteĩha ogueraháva pe ovecha mácho. Upe rire oiko peteĩ atáke pochy. Péro pe enemígo haʼete voi ikangyvéva umi nervio. Peteĩ jey, destino oĩkuri Vladimir ykére. Pe enemígo ojedesvia ha ojeity chupe. Peichagua éxito ombopy"aguapy"imi pe karaípe.
  - Ha che aimo'ã kuri ha'étaha agujero negro!
  Pe flota Svyatorossiya ojepresionaiterei, hesakã porã omanómaha, ha"ete ndaiporimo"ãiha esperanza salvación rehegua.
  Konstantin Rokossovsky oikytĩ ikuã: peteĩ arma de viga Veinte barril oñematerialisa henondépe:
  - Mba'e piko remanda, comandante! - ¡Pe arma opurahéi!
  - ¡Eime preparádo redesintegra haguã nde rete oimeha ára!
  - ¡Che iñe'ẽrendu! Jepe po"advertiva"erã ko kásope, ¡peperdéta pe capacidad pe"ejerce haĝua pe comando!
  - ¡Ndacheimportavéima!
  - Mba"épa oje"e responsabilidad rehe.
  - Hembiaporeko? - Rokossovsky oimo"ã: - ¡Ndaikuaái! Peteĩ milagro añoite ikatu ñandesalva, ha ndaipóri milagro ko universo-pe!
  Pe mariscal de duende he"i:
  - Espacio interuniversal-pe: sapy"ánte oĩ fenómeno hasýva oñemyesakã haguã. Ndaikatúi oje"e hesekuéra ambue mba"e ndaha"éiva peteĩ milagro universo rehegua. Oiméne rehendu raʼe koʼã mbaʼe?
  - Ahendu! ¡Ha katu ha"e ingenuo jaipapa haĝua ko mba"ére!
  - Máva piko oikuaa! Ñande elfo-kuéra ñaime sensitivoiterei umi influencia paranormal ha opáichagua desastre rehe. ¡Añandu ha"ete ku oúva peteĩ mba"e ñande gotyo!
  Rokossovsky oñakãity:
  - Ikatu, ¡peteĩ ilusión añónte!
  - Nahániri, emañamína! ¡Oĩma ko'ápe!
  Upe momento-pe añetehápe oiko peteĩ mba"e extraordinario! Pe disparo omano pya"e ha peteĩ fuerza ndojekuaáiva ohupi umi barco estrellado ha fantasma. Iñe"ẽrendúvo peteĩ impulso ojekuaa"ỹvape, umi barco ha fantasma oñemongu"e diferente dirección-pe. Ha"e kuri inexplicable, ha"ete ku incomprensible, pe gigantesco Baba Yaga oñanduuka iescoba, omosarambívo umi armada oñorairõva diferente dirección-pe. Péva ojejapo pya"e, pe tesape oñembogue sapy"a, ha katu al mismo tiempo pe presión oúva pe movimiento-gui michĩ.
  Vladimir oñandu avei mba"éichapa ojeipyso chupe, peteĩ kuña abrazo apasionado-icha. Ohetũ voi pe perfúme hepyetéva. Pe mitãrusu he"i voi:
  - ¡Péina peteĩ lafa!
  Ha upéi iñypytũ! Iñypytũeterei, ndaikatúi ni rehecha pe jepivegua resape opaite metal-pe g̃uarã. Ni peteĩ fotón, ambueichagua onda avei okañy. Yvypóra resa tenonderãmegua oheja ñandéve jaikuaa hag̃ua umi onda ipukuvéva ha ultra mbykyvéva, radiación infrarroja ha ultravioleta, onda gamma ha onda micro-gamma, avei opaichagua mba'épa ome'ẽ hiperplasma. Añetehápe, en particular intensidad, pe tesa ndaha"éi gueteri omnipotente, ha katu oñemopu"ã ipype peteĩ dispositivo especial.
  Ha upéicha vacío completo. Vladimir he"i iñe"ẽmbegue:
  "¡Ikatu piko péicha ojehecha pe infierno!" Jepémo pe ikatúva oñentende ha"e ñemano ha ñemano hiperplasma-pe.
  Upe jave avei, ¡pe tete ipiroʼy ha ipiroʼyeterei! Vladimir oñeñandu porãve heta, okañy kane"õ ha hi"ánga ovy"ave.
  - ¡Kóva ha'e peteĩ mba'e especial! Ikatu aveve yvágape, umi luchador tuichávape ĝuarã! Jepe, ¿che digno piko oje"e chéve tuicha mba"éva?
  Sapy"aitépe, pe pytũmby absoluto-pe, ojekuaa peteĩ resplandor, ndaha"éiva jepiguáicha, ndojoguáiva ambue mba"épe! Opa mba"e ári, peichagua juego de sombra ojogua pe radiación gamma-pe, ha katu ko"ápe ha"ete oĩva umi ola mbykyvéva alcance-pe. Vladimir imandu'a hiperfísica rehe, ojejuhúrõ guare umi interacción súperkangy. Ha'ekuéra ojapo ikatu haguã ojejapo medida fraccionaria, ndaha'éi jave tridimensional, sino techapyrãme mokõi y medio. Ha péva ome'ê oportunidad adicional. Ha pe materia ñemongu"e ha ñehundípe espacio ñembyai ndive. Ñamoĩ techapyrãramo: pe principio peteĩ campo medio espacio protector rehegua - ndaha"éirire pe radiación especial okáiva dimensión rupive, ikatu rehupyty invulnerabilidad completa. En general, física moderna ndaha"éi mba"eveichavérõ pe ha"eva"ekue peteĩ época yvypóra oñeconfina haguépe peteĩ planeta-pe. Complejoiterei ha heta hendáicha. Mbaʼépa hoʼa peichagua resplandor? Mba"épa pe especial hese?
  - ¡Kóva ha'e tata ángel! - Vladimir he"i ñe"ẽmbegue. - Aparentemente yvága hi'aguĩma.
  Upe aja, hakuvéma, ha ojekuaa ambue kolór ha sombra pe radiación-pe.
  Pe mba"asy hasýva che jyvakuérape oho, ha ahetũ violeta.
  - Ha tuicha iporãve! ¡Ha"ete peteĩ hipercorriente iñakãme! Umi añuã ikangyve, pe movimiento opyta.
  Oñehendu peteĩ ñe"ẽ, térã ja"e porãsérõ peteĩ impulso telepático oñemoambuéva Alejandro Magno-gui:
  - Maymáva, ¡emoambue carril!
  Vladimir oñeha'ã ocontrola tetraplano. Pe auto Boxing ha"ete ku oĩva peteĩ estupor-pe. Ndaikatúi omýi. Pe tete omýi, ha katu pe oñorairõva ndojapói.
  Haʼete voi umi ótro várko mbyjapegua ikatúva ojedesvia peteĩ vacíope añoite. Millones de várko opaichagua oñekongela. Oiko chugui sorprendentemente kirirĩháme. Vladimir oveve osẽ pe tetraavión-gui: por lo menos ikatu omýi.
  Alejandro Magno heʼi:
  - ¡Opa pe ñorairõ! Jepe pe enemigo superioridad numérica tuichaitereíva, ¡rogana!
  Umi soldádo osapukái peteĩ ñeʼẽme ha vyʼápe:
  - ¡Gloria tuicha Rusia-pe!
  - ¡Ipu'aka mburuvicha guasu rembipota!
  Extrañamente, la mayoría umi robot de reparación omba"apo. Umi agregado metálico móvil ojejagarra umi barco estrellado oñembyaivéva jerére. Oñepyrûma proceso de restauración.
  Alejandro Magno, electrónica ipoderosa pytyvõ rupive, oñepyrũ orresumi umi resultado, umi computadora oñemoĩva opa punto-pe ikatu ojekalkula pérdida peteĩ tapicha térã peteĩ tapicha hekopete. Ojekuaaháicha, tuichaiterei haʼekuéra.
  Gran Rusia ñorairõhára operde irrecuperablemente sietecientos veinticinco. Avei: once billones, seiscientos treinta y siete mil millones, ochocientos veinttres millones, cuatrocientos cuarenta y cinco mil, ciento cuarenta y seis robot ha mecanismo cibernético. Ha avei cincuenta y siete millones, trescientos sesenta y tres mil, doscientos diecisiete buque estrellado opáichagua, ndoipapapái tetraplano.
  - Ha katu, heta! - He'i Alejandro Guasu. - ¡Rohasa tuicha daño! Araka"épa ñañepyrũ jaipapa umi herida. ¡Eipapa ne irũnguéra!
  Pe mariscal de duende he"i:
  - Ha upéva ndaha'éi jaipapa fantasma. ¡Heta ko'ã karai oñehundi avei!
  Pe mburuvicha guasu yma guare he"i vy"ápe:
  - ¡Ha katu hetaiteve enemigo ho'a!
  Pérdida irrecuperable enemigo ohupyty: billones ochocientos cincuenta y cuatro mil millones, seiscientos treinta y tres millones, doscientos cuarenta y cinco mil, nuevecientos dieciocho tapicha oikovéva - tapicha ha aliado-kuéra. Cuarenta y nueve billones, quinientos diecinueve mil millones, doscientos cincuenta y seis mil, ciento cuarenta y siete robot ha mecanismo cibernético. Ha avei ciento cuarenta y tres millones, cuatrocientos sesenta y tres mil, ha sietecientos ochenta y siete barcos mbyjajere, ndoipapapái tetralet.
  Alejandro Magno omombeʼu:
  - Ha umi probabilidad ha'ete ku oîva ñande favor-pe!
  Pe mariscal de duende opukavy ha ombohovái:
  - Heẽ, gracias pe ejército de fantasma-pe, ndaupéichairamo japerde va'erãmo'ã. Ha upéi pe ratio de pérdida tuicha ivaive.
  Alejandro Magno ohechakuaa:
  - Pe relación ivaivéva ha e pe tetraleto ñehundi. ¡Roperde treinta y nueve mil millones rupi, ¡pe enemigo sesenta y siete! ¡Una vése y media rupi!
  Pe mariscal de duende omyesakã:
  - Péva ojehu umi buque michîva ohasa asygui sa'ive pérdida umi efecto de combate fantasma-kuéragui. Bueno, pe entrenamiento ñande tropa ha arma-kuéra rehegua ha"e aproximadamente peteĩcha!
  - ¡Ha katu umi comandante iñambue! - Macedonsky opukavy.
  Pe duende oñakãity:
  - ¡Rokossovsky ha'e peteĩ estratega destacado! Peteĩ tiémpope, opropone oataka hag̃ua umi alemánpe umi tanque reheve pe pantano impenetrable Polesie rupive.
  - Mba'e milagro piko! Añehaʼã meme ainupã pe enemígope ahaʼarõʼỹre. Penemandu"áke che apresura hague pe desierto rupi. Térã peteĩ maniobra rotonda rehegua rréi Dario kóntrape, ojeike hag̃ua hapykuépe!
  - ¡Che aikuaa! Péro peteĩ tánke, koʼýte yma, ndahaʼéi peteĩ kavaju. ¡Ndaikatúi regueraha chupe yvate upéicha fácilmente!
  Alejandro oñakãity desprecio reheve:
  - Che amanda che ehérsito independientemente, ha Rokossovsky ha"e Stalin seis. Umi polaco-kuérape jepe ndogustái ikompatriota-kuérape, ha omboliga chupe orrenunsia haguã ministro de Defensa-gui.
  Pe mariscal de duende opukavy:
  - ¡Brutas no agradecidos! Ha katu kóva ndaha"éikuri pueblo polaco rembiapo, ha katu umi círculo prooccidental individual oipytyvõva CIA ha ambue organización terrorista.
  - Ikatu mba'e! Jruschov ha"e peteĩ ikangy ha ndaikatúi omoĩ jey orden icampo-pe voi. - Alejandro Magno oñakãity, iñakãrague kóvreguigua omýi oamenasa.
  Pe mariscal de duende opropone:
  - Ñambojopói raẽ umi dignope!
  - Mburuvicha guasu ha komputadóra ojapóta péva, jepiveguáicha, che añoite areko derecho aconseja haguã!
  Añetehápe, ko'ãva ha'e umi norma, electrónica objetiva odecidi mávapa digno ha mávapa ndaha'éi digno. En particular, cibergrabación opermiti oimeraêvape ikatu haguã omombe'u detalle explotación orekóva. Peteĩ tiémpope, ciertas hazañas del Gran Guerra Patriótica omoheñói heta polémica. Upe rire, heta umíva apytégui ojehechakuaa mombyry guive. Hetaiterei debate oñemotenonde gueteri. Añetehápe, pe precursor Golikov ojuka setenta y ocho fascista-pe ñorairõme. (Ha peteĩ ñorairõ añetegua aja Segunda Guerra Mundial aja, ndaikatúi ojeipapa mboy omanóva. Ndaha"éi nde añoite redispara, ha ho"áramo jepe peteĩ alemán, ndaha"éi katuete ojejukáva chupe! ¡Ikatu oime oñeno rei!). . Avei ojodiskuti hikuái Panfilov kuimba"ekuéra rehe, oîpa ñorairõ térã nahániri, mboy tanquepa okañy. Umi héroe fascista omoheñói avei duda. Techapyrã, peteĩ piloto de ataque ho"u quinientos treinta y cuatro tanque soviético, upévare oñeme"ẽ chupe peteĩ kurusu de hierro orekóva diamante ha roble de oro rogue. Ha avei peteĩ colección entera de premios! Hasy algún modo jaguerovia haĝua ko mba"e, ha pe hecho ikatuha ñahundi ciento cuarenta y cuatro tanque peteĩ tanque simple reheve. Avei increíble! Ikatu avei ojediskuti pe "aña" morotĩre ohundíva cuatrocientos aviõ soviético ha cinco aviõ norteamericano! He'iséva, oî ocuestiona explotación soviética, ambue logro fascista.
  Taha'e ha'éva, Vladimir Kashalotov-pe oñeme'êva'erã kuri adecuadamente recompensa. Oñeme'êvo aguyje ñorãirõ oganáva rehe, oñemotenonde karu guasu, upéi oñemotenondeva'erã jopói ñeme'ê.
  Jepive umi soldado ndokarúi, okaru energía hiperplasmática térã supercorriente rehe.
  Koʼág̃a umi soldádo oikovéva oñembyaty umi palásio espesiálpe, térã jaʼe porãsérõ umi salónpe. Ha'e ha ha'ekuéra preciado va'erã - mesas cibernéticas! ¡Umi selección iporãvéva! Vladimir Kashalotov ho"uva"erã tembi"u peteĩha jey hekovépe. ¡Ha"e araka"eve ndokarúiva"ekue! En general, ¡kóva ha"e peteĩ mba"e ndaha"éiva jepiguáicha oje"u haĝua! ¡Eikuaa mba'épa tembi'u! Heta omoñe"ẽ ko mba"ére, oñeha"ã voi oisu"u yvyra (roble, abeto arce ha Ñandejára oikuaa mba"e ambue!): jepémo upéicha, ndogustái chupe ko ipahaguéva. Añetehápe: mba"e iporãva, nde juru henyhẽ ka"úgui, ha tatatĩ osẽ nde apyságui. Piro'y!
  Pe salón oñembyatyhápe umi soldádo tuichaiterei ha ikatu oguapy un millón de persóna. Káda soldádo oreko peteĩ mesa aparte. Kashalotov oguapy jave peteĩ mesa ojoguávape, ojekuaa peteĩ holograma colorido (peteĩ híbrido peteĩ mitãkuña ha peteĩ piña orekóva mbohapy seno: peteĩ pezón ha"e óro, ambue ha"e rubí, mbohapyha ha"e zafiro):
  - Rovy'a roguerohorývo, soldado mbyja! ¿Ha"ete ku reperdéva tembi"u normal?
  Vladimir ombohovái, otĩvo:
  - Añe"ẽ hağua hekopete, ni ndaikuaái mba"épa ha"e! Mba'ére piko ja'u taha'e ha'éva! ¡Añetehápe, ¡péva ndahaʼéi natural! ¡Ñande ndaha"éi primate itavyva!
  Pe mitãkuña odesplega ipy nandi:
  - ¡Oñandu haguã pe vy'a! ¡Evy'a tembi'u ha víno porã rehe! Añetehápe, errekonose, ¿reikuaápa?
  Vladimir Kashalotov omoneĩ:
  - Heẽ! ¡Hetave jepe! ¡Kóva ha"e primera vez oje"experimenta haĝua peichagua proceso! ¡Ajépa ndajagueroviapái! Koʼýte jaʼúramo oñondivepa pe tembiʼu.
  - Upévare evy'a! - Ombohovái holograma, híbrido peteî piña ha peteî mitãkuña oñepyrû oñembosarái pezón multicolor rehe. Umi hacha orekóva forma de guyra colorido omimbi ipópe.
  Vladimir po akatúape: oguapy peteĩ mitãkuña ijyvate ha iporãitereíva. En general, opa mitãkuña ko mundo-pegua ndorekói defecto, ha katu kóva de alguna manera especialmente hesakã. Hetaiterei chispa ha encanto oreko. Pe mitãrusu soldádo oipyso ipo hendápe:
  - ¡Vladimir!
  - ¡Elfaraya! - Ombohovái mitãkuña ñorairõhára, opukavy (bueno, hatĩ, peteĩ tesoro añetegua). - Iporãiterei ningo roikuaa, hi"arive, ahendu rejedistinguí hague pe ñorairõ pahaitépe! ¡Héroe mitãrusu!
  - ¡Opavave ñande ha'e héroe! - he"i Vladimir. - ¡Nde ha che mokõivéva! Mayma oikovéva ha"e peteĩ héroe, ha opavave ho"ava"ekue ha"e peteĩ gemelo!
  Elfaraya, oñembosaráivo ipestaña rehe, omoneĩ:
  - Oje'ehaichaite! Avei ajedistinguíkuri ko ñorairõme, ha areko oportunidad oiko haĝua chehegui oficial. Peẽ avei.
  - Ko kásope, jaguerekóta tapicha oikovéva ñane poguýpe, ha péva tuicha responsabilidad! Ndaha"éi rearriesgáva nde rekove añónte, ha katu avei ambue tapicha rekove!
  - Upéva ningo, mitãkaria'y! ¡Ndereikuaái voi! ¡Rembotornillo ramo, reperde! ¡Oĩkuri yvytimbo ha peteĩ topetẽ! - Elfarai oñembohory rima-pe.
  - Mba'éichapa rejekuaa?
  - ¡Accidentalmente agolpea peteĩ crucero! ¿Nesorprende piko upéva? "Pe mitãkuña ipotypaite, vy"águi".
  - ¡Ni mba'eveichavérõ! ¡Che voi ahundi peteĩ destructor tuicháva aiporúvo peteĩ truco simpleiterei, haimete mitãicha!
  - Mitãnguéra mba'e? - Iñambue pe ñorairõhára jyva sa"y.
  - Bueno, ikatu ojogua chupekuéra isencillo! Ha mbaʼéichapa reime? - Mitãrusu ohetũ ijyva.
  - Ahecha peteî oportunidad aity haguã ha aity haguã! Opa mba"e ojejapyhy peteĩ cibergrabación-pe, ndaha"éiramo upéicha ndorogueroviamo"ãi hikuái! - Elfaraya omboguejy voi iñe"ẽ peteĩ susurro-pe.
  - Py"ỹi tapichakuéra ndogueroviái mba"e porã! Jepe ko"áğa ha"e peteĩ cuestión de tecnología, ndaha"éi jerovia rehegua. - Vladimir oñakãity.
  Oñepyrũ ipu pe músika, ha pe estadio mbytépe mitãkuña ha mitãkuimbaʼe ijaoʼỹva ojapo peteĩ jeroky. Upéicha vy"a ha erótico. Simultáneamente opoko ha ojedivergi. Umi ejercicio acrobático oñemboheko ha ojejapo porãve ohóvo. Umi mitãkuña, oity ipy nandi, otyryry yvate, ojapo múltiple salto ha ojere. Iporãiterei ha iporãiterei vaʼekue. ¡Umi tete oñembojoajúva ha ojedesarrolla!
  Vladimir opopo ipo:
  - Hekopajéva! ¡Che ahayhu amaña mitãkuña desnuda rehe!
  Elfaraya ombohovái, opurahéi melodicamente:
  - Ha che karaikuéra! ¡Umi karia"y universo tuichakue odesidírire peteĩ jeýpe ojuka haĝua opa umi tapicha noñedesarrolláivape! Haku peichagua sarambikuégui, ha oñekumpli umi sueño!
  Vladimir oñeñandu voi iñembosarái:
  - Ha máva piko ndoikuaái! Mba'ére piko ha'e opyrũ! Bueno, oĩ porã mitãkuña, ikatu jaguerekóta oportunidad jajokuaa porãve haĝua!
  Opa pe jeroky, ha ipahápe oñepyrũ pe karu guasu. ¡Heta ñorairõhára oprobava"erã tembi"u primera vez!
  Oĩ peteĩ stomp ha peteĩ dinosaurio gigantesco oike pe estadio mbytépe. Umi tribuno oryrýi ipy vagabundo-gui. Ha'e va'ekue peteĩ mymba juehegua trypinolasaurus. Peteĩ gigante cien metro ipukúva. Sapy"aitépe opyta pe monstruo: oñekongela, ha hete oñepyrũ oñemboja"o. Oñemosarambi hikuái mosaico-icha. Sapy"aitépe, pe monstruo rendaguépe oĩ ambue tekove ojoguáva peteĩ ballena hovy orekóva aleta. Ha umi pehẽngue hoʼa porã umi pláncha oñeʼẽvare. Opurahéi hikuái:
  - ¡Re'uva'erã pe parásito! Bon Appetit opavave!
  Mitãrusu ohecha pe so"o opitaha, hyakuã vaieterei oporopy"ara"ã. Oñeñohẽ salsa hi"ári, ha peteĩ vaso oñematerialisa ipópe, víno morotĩ osalpica ipype. Pe vidrio, omimbivéva peteĩ diamante-gui, oñepyrũ omimbi opa umi arco iris sa"y reheve, ha upéi ipu:
  - ¡Iguykuéra Yvate gotyo! ¡Tuicha Rusia ñemomba"eguasurã!
  Artyom ogueraha peteĩ sorbo cuidadoso. Pe víno ningo tarta, asuka ha iporã pe sabor. ¡Noñeñandúi pe vevída, ha oiméne ndaipóri! Péro peteĩ mbaʼe oguerúva euforiaʼimi oñepyrũ ombojere che akã.
  Elfaraya opropone:
  - ¡Tekotevẽ reguereko peteĩ merienda!
  Mitãrusu ogueraha peteĩ mordida so"o hũvagui. Iñe"ẽ sensitivo literalmente ovy"a vy"águi. Heẽ, kóva ha"e so"o, kóva ha"e primera vez ho"u. Añetehápe, pe pensamiento omimbi che akãme, ha"épa natural térã ikatu sintético. Péro, ¿oimportápa upéva? Opa mba"e rire, jepeve pe nivel de partículas elementales-pe, ndaikatúi ojejuhu diferencia, ¡ha katu ko"áĝa ikatu oñesintetiza opa mba"e! Peteĩ conjunto completo de sensaciones, retragá porã pe so"o ha oguejy nde garganta-pe, upéi oguejy nde esófago-pe. Remyenyhẽvo nde rye peteĩ mba"e ndaha"éiva jepiguáicha, ha"ete peteĩ temiandu pohýi iporãva.
  Elfaraya he"i iñe"ẽ aterciopelado-pe:
  - Ñañeha'ã pe so'o pehẽngue oúva, ja'u oñondive?
  - Pero como?
  - Ñambojoaju ñe'ẽ! - Mitãkuña opropone. - ¡Ha"éta peteĩ temiandu tuicha iporãvéva jajapo rangue opa mba"e ha"eño!
  Vladimir omoneĩ:
  - Ñamombo pe cuasar pe yvykua morotĩme!
  - Tuicha mba'éta! ¡Hiperquasar!(Ndoiporãvéi)
  Umi ñe"ẽ oñembojoaju jave, añetehápe iporãiterei, ojuehe ha ojeroky. Umi chispa oveve ijapytepekuéra. Ha pe so"o voi, oñemboyku ha ojekarga jave, ohupyty peteĩ sabor fabuloso-icha. Pe mitãkaria"y opukavy vy"águi.
  . MOAKÃHA No 11 rehegua
  Mirabel Blancanieves, ohasávo peteĩ oryrýi oñentende porãva, jepe insoportable, oha"arõ castigo. Derrota rire, ojegueraha chupe prisión preventiva-pe. Pe acusación ningo ivaieterei, oheja peteĩ enemígo ojedesliza, jepe haʼe peteĩ mitãkuimbaʼénte. Ha umi condición ñorairõ jave, kóva ikatu oreko mbohapy tipo de castigo: ka'irãime vitalicio antitropa-pe, despersonalización térã aniquilación! Añetehápe, ko ipahaguéva ojepuru saʼieterei, pórke oñehundipaite peteĩ tete oikovéva, ndahaʼéiramo jepe proteína, ndahaʼéi irracional. Mirabela omaña porã tenonde gotyo. Ojejokua pe campo de fuerza-gui, ndaikatúi ni omýi. Hembýva ha"e oha"arõ peteĩ estado indefenso-pe peteĩ destino.
  Pe campo de fuerza oñepyrũ omýi, umi robot oike. Peteĩ ñe"ẽ temiandu"ỹva oikuaauka:
  - Peteî delito Santa Rusia Ecuménica rehe, tetã, ejército ha emperador rehe: rokondena ka'irãime eterna mundo inferior-pe. - Pe robot omimbi umi hesa venganza reheve: - Upéva, mitãkuña, nde rekove opa inglorioso! Péro nde ningo imitãiterei.
  Mirabela resa guive ojekuaa tesay:
  - Ikatu por lo menos ajedespedi che angirũnguéragui, compañero de armas-gui.
  - Nahániri! - He'i pe robot. - ¡Ndoroipotái oguereko hikuái asociación ndogustáiva, avei mandu"a ha poriahuvereko nderehe!
  Mirabela ojepy"apyeterei:
  - Ha nde rembipota paha?
  - Delincuente-kuérape guarã ndoikói! Pe iñañáva oho porãve vaʼerã yvyguýpe. Pya"eve opa ko mba"e ndéve ĝuarã, iporãvéta!
  Ojegueraha Mirabelle-pe, ha umi robot ogueraha umi mitãkuña"ípe peteĩ pasillo pukukue. Mbeguekatúpe ipyaʼeve ohóvo hikuái. Sapy"aitépe ojejuhu hikuái peteĩ muro hesakãva renondépe. Mirabela oñemondepaite, ha heta mitãkuimba"e ha mitãkuña oñemoĩva fila-pe omaña hese. Ojehecha condena ojesarekóva hikuái, pero oî avei ohechaukáva simpatia. Ha katu Mirabela ndaikatúi ni oñanduuka ipo chupekuéra. Ipahápe ojejuhu hikuái peteĩ compartimiento-pe: oñepinta carmesí. Ko'ápe, por regla general, oñemboguata sentencia. Ha péva he"ise pe mba"asy vaiete hi"aguĩveha araka"eve.
  Mirabela oha"arõkuri oike algún tipo de templo-pe, ha katu upéva rangue ojegueraha chupe peteĩ koty ojoguáva peteĩ laboratorio-pe. Oĩ heta komputadóra ha peteĩ mar de holograma omimbipáva. Ko'ápe umi ciborg oñemonde peteî especie de camuflaje ha, techapyrã, tape rehe ikatu ojejavy peteî montón de basura rehe. Ha upéi umi robot ome"ẽ pe mitãkuñáme peteĩ inyección bastante grosera iñakãme.
  - Mba'épe guarãpa kóva. - oporandu Mirabela
  - Ko'ágã reñembohysýita peteĩ pesadilla-pe. Ha pepytáta upépe opa ára g̃uarã. - Pe sádico electrónico ozumbi. Upéi ohesape peteĩ viga ha oike hetepýpe heta róbo michĩmi. Mirabela oñandu oñepyrũha oñembotapykue pe laboratorio rokẽ, ha pe ciborg rova, pochýgui omimbipáva, ho"a peteĩ yvykua morotĩicha, ha opa mba"e ijerére iñypytũ. Pe mitãkuña oñeñandu oñembohypýivo oguejy, ha"ete ku oñembotapykue resina tinta-pe, hesa oñepyrũ voi ho"u. Peteĩ espesor iñextraño opresiona hesekuéra, ñanemomandu"a"imi pe mercurio radiactivo Mirabela oveveva"ekue hi"ári, ha katu tuichaiterei ivaieterei, ha so"o oñembo"y. Upéi añetehápe oñeñandu vaieterei, ha sapy"aitépe ko"áğa araka"eve ndohechamo"ãi umi mbyja, umi verdugo ohupytyma poder ambue mundo ári. Pe presión okakuaa ohóvo, oiko chugui simplemente insoportable, pe suavidad engañosa ha ipersistencia monstruosa-pe. Oñehendu peteĩ tyapu oñemolinava, peteĩ tyapu ojoguáva jagua oikytĩva desagüe-pe, hatãvénte, oisu"u nde apysápe, ombojere. Pe ramrod hakuáva oisu"u umi membrana-pe, oî sensación tuguy ha oñohêva alquitrán lengua rehe. Péicha repugnante ha hyakuã asýva, hyakuã asýva combinación complejavéva heces umi criatura diferente universo-gui. Upéi osẽ peteĩ juru pytũmbýgui ha umi hatĩ omimbipáva peteĩ volcán lava-icha peteĩ planeta gigante-pe. Mirabela araka"eve ndohecháiva"ekue peteĩ monstruo rova repugnante-icha, umi personaje umi película de terror-gui térã umi extraterrestre universo-gui, ijyképe ha"ekuéra ha"e peteĩ parodia patética peteĩ pesadilla-nte. Upéi ojekuaa ambue: jyva ivaivéva jepe, oĩ tuicha Everest-icha, ha ambue katu michĩ, ha"etévaicha jagua ipochyetereíva. Upévare ojagarra hikuái ho"o hatĩ venenoso torcido reheve. Pe hekove pukukue ndaha"éiva ipukúva ha katu henyhẽva acontecimiento-pe, Mirabela araka"eve ndohasáikuri peichagua mba"asy. Pe mba"e iñimportantevéva ha"e ndaikatuiha ojejuhu peteĩ análogo umi sensación-pe. Kóva ha"e tatatĩ hendýva ha ácido corrosivo, al mismo tiempo congelador hielo ha sierra de corte aburrida. Ha avei al mismo tiempo choque hipercorriente, omoheñóiva descarga, irradiación ultraradiación ha máva oikuaa mba'épa!
  Ha osegi ombohasa asy chupe hikuái, rehecha so"o ojeipe"a ipágui, kangue ojekuaa ha intestino osẽ ha"ete ku peteĩ tyekue ojepe"ávagui. Umi tekove aña oisu"u chupekuéra, ombojere hatĩre. Mirabela ojepy"apy, hesay osyry hesagui. Desesperación reheve ha"e ojepy"apy:
  - Ñandejára, mba'érepa? Opa mba"e rire, ndajukái avavépe che rekovépe, ndatraisionái avavépe! ¡Ambyasy pe mitãkaria"ýpe ha"etéguinte primera vez che rekove pukukue añembotavyva"ekue chupe! Mborayhu ha"e tavy!
  Ikatu oñehendu peteĩ pukavy ha upévagui, ha"ete ku umi aguja haku asýva oityvyróva pe tímpano, ha al mismo tiempo oñembotuichave, oabsorbéva opa mba"e ha opavave! Che apytu"ũ opupu ohóvo. Hiperplasma oñepyrũ osẽ vaieterei káda neurona mitãkuña apytuʼũme. Ipahápe ojekuaa peteĩ juru gigantesco, ivaietereíva ha ombojeguarúva pe desarmonía ivaietereívape, ha otragápa chupe enteroite. Ipype ojedesgarra ho'águi peichagua embudo-pe. Mirabela ohecha tatatĩ osẽva ijyva ári, oñemboja"o sietecientos setenta y siete pétalo-pe, iñambuetereíva color ha sombra-pe.
  - Kóva ha'e tata legendario mundo inferior rehegua. - Mirabela opukavy, ipópe pire okakuaa oñondive, ojejaho"i cicatriz ivaietereívagui. Oñeha"ã omboguejy mbeguekatu ivuelo, ha katu ndovaléi mba"everã, ha"e ndaikatúi ni omomýi ijehegui peteĩ milímetro. Ko"ápe, hete imitãva, añaicha iporãva, ojehayhúvagui, opoko peteĩ ysyry tatatĩme. Ohetũ pe mitãkuña pezón ojehechaukáva. Okáguio añoite peichagua toque ha"ete mborayhu ha hechizo sexualidad-pe. Araka"eve ndohasáikuri mba"eve peichagua, hesa iñypytũ, upéi ojepoi tesape"a, ha"ete chupe oñepyrũva peteĩ erupción ijurúpe, ha ipy"a opu"ã, ha ojeataka chupe arma nuclear reheve, térã ja"e porãsérõ arma termoquark térã termocreón reheve. Mba"eichaitépa haku ko tatatĩ, ojekuaa úlcera tuicháva pire nandi, kangue iñypytũ ha ojejapete, oporohasa asy. Umi pezón osegi ojehetũ, pe tatatĩ opoko pe tyekue ipotĩ ha lisovare mitãkuña"ícha. Upe rire tuichaiterei operfora ha pe mitãkuña oike histérica-pe. Káda pezón pytã haku, tata oviaha tyekue rupi, oikytĩ umi abs hiperplasma de sufrimiento reheve, ohapy umi intestino. Tuichaiterei ningo umi pehẽngue carbonizado ho"a ha ojedisuelve pe pytũmby oporomondýivape.
  "Nahániri, ndaipotai, natekotevẽi", he"i. Taha. ¡Ndajapomoʼãvéima péicha! - Mirabela añetehápe oñeñandu ndaha"éi peteĩ ñorairõháraicha, ha katu peteĩ mitãkuña"i ojejapyhývaicha peteĩ mondaha kuápe.
  Káda color tata rehegua ha"e peteĩ patrón especial ha ijojaha"ỹva mba"asy rehegua. Jehasa"asy ikatu oñeme"ẽ iñambuéva sombra, idiversidad ha"e asombrosa, jepe pe marqués de Sade nopensáikuri ipukukue ikatúva ohupyty pe ingenio orekóva umi oikóva mundo inferior-pe. Pe mitãkuña talón sensitivo ojejaho"i ampolla-pe, ojerreventa, oñembohye ha ojerreventa jey. Iñakãrague hendy, ha pe mitãkuña ndaha"éi hasy añónte, ha katu avei oñembohoryeterei ojeipe"águi chugui peichagua decoración. Che akã literalmente ojehapy peteĩ explosión hipernuclear rupive, opa akãrague ra"ỹi ha"ete oñeñotỹva peteĩ yvykua henyhẽva metal fundido-gui miles de millones de grados-pe.
  - Ha katu umi aña, ikatu pejotopa. - Pe torturador ñe"ẽ iñaña"ỹva jepiveguaicha opukavy repugnantemente. - ¡Ne angirũnguéra opa ára g̃uarã!
  Péro ivaieterei ningo ijehecha, péro koʼýte naiporãi ñamaña ijuru espinoso rehe, ojoguáva vagamente peteĩ mezcla de tiburón ha cocodrilo orekóva peteĩ híbrido de ortiga ha espina negra. Ha katu umi hatĩ, jepe infinitamente repugnante, extrañamente chembopy"aguapy. Mirabela, ojedistrae haĝua pe mba"asy piercing-gui, oñepyrũ imandu"a folklore rehe, ko"ã lindo aña michĩ divertido, sapy"ánte oporomondýiva, sapy"ánte divertido ha ingenuo, sapy"ánte oipytyvõ ha sapy"ánte ojapo vai tapichakuérape. Particularmente memorable ha"e pe mombe"upy "Papa ha imba"apohára Balda" rehegua. Ikatuete ningo oñembohovái koʼãichagua "tante" ndive. Ha ko"ápe oikuaante hikuái, oinupã horquilla-pe, oikytĩvo kyse puku triple reheve, omoinge "dispositivos de aplastamiento" semivacío-pe, ha radiación megaplasma cohete gravio-nucleón reheve.
  - Mba"ére piko nde, ánga angaipa, traidor agujero negro, nerehendúi ne comandante-kuérape? - Pe aña ratĩ okakuaa, oñekonverti peteĩ especie de pico-pe ha oinupã pe fragmento.
  Oñembyai jave kangue iñakãre, hasyeterei ha ndaikatúi oñemombe"u ñe"ẽme. Ha katu upe jave avei, ikonsiénsia ndoipe"ái arai, Mirabela oĩrire yvypóra ro"o ordinario-pe, oiméne omanóta kuri ñemondýigui. Ha upéicha oñandu peteĩ toque áspero iñakãre, upéi pe monstruo oñepyrũ hoy"u umi apytu"ũ. Peteĩ sensación oñentende"ỹva, umi vena ojetiraháicha, pe sensibilidad añoite tuicha imbaretevéva. Ha pe demónio osegi hoyʼu, omosãso ácido. Ojapo mbeguekatu, ha"ete ku ojepy"apýva. Ambue demónio oñepyrũ operfora umi uña, omboguata iguype umi aguja haimbe asýva. Pe mitãkuña oñeha"ã omomombyrývo ipy nandi, ha katu pe tatatĩ ohapyve ohóvo umi italón tierno. Ha"ete ku pe orquesta oipyhýva pe ritmo peteĩ marcha infierno-pe. ¡Peteĩ orquesta omotenondéva peteĩ dirigente haʼe pervertido haʼeichaite avei voluptuoso!
  Mirabela osapukái, ijuru seductora mitãkuña"i ojepe"a ijehegui.
  - Nahániri, por favor ani rejagarra che foto!
  Ojagarra chupe hikuái iñe"ẽgui pinza haku ha diente salvaje reheve ha oipe"a, mbeguekatúpe oikytĩvo ijuru techo-gui.
  Oĩ avei mba"asy, ha katu iñambue"imi, ha ndaiporivéima sapukái, ñembyasy ha sapukái añónte.
  Umi gusano repugnante oñepyrũ otyryry umi uña guýpe umi dedo dedo gracioso py ha ijyva descalzo, mitãkuña"i, pya"e oñekonvertíva arroyo ácido hendývape. Umi aña osegi ojehechauka, osegívo umi uña, oñepyrũ oity umi nudillo, ha ojapo mbeguekatu, o"saboriávo pe jehasa"asy.
  - Péicha pe "pezón de vacío" cerebro"ỹva ohupyty iporción gaseosa hiperplasmática condimento ultraláser superdimensional reheve. - Peteĩ osapukái: oiméne pe aña senior.
  Mirabela oĝuahẽma peteĩ estado de locura-pe, oinunda chupe peteĩ ola insoportable, térã ja"e porãsérõ peteĩ océano de tortura. Ha katu umi aña ndojeretirai, oñepyrũma oguenohẽ hatĩ pérla, ombyai poriahuvereko"ỹre pe iporãva. Oity hikuái umi diente digno peteĩ tupãsy yma guarépe, upéi operfora, oity pe punta pe encía-pe. Upe jave avei, pe punta voi oñedesintegra umi rosca michĩmívape ojeréva pe hélice peteĩ helicóptero oñembyaívaicha.
  - Mba'éicha piko oguejy peichagua mba'e vaiete, añetehápe piko ndoguerekói hikuái sy. - Mirabela oimo"ã. - Mávapa nde imemby, kuña térã hiena! Oiméne omoñe"ẽ rire umi pensamiento desesperado, umi aña osapukái, peteĩ rebaño de jacal buitre ñe"ẽ reheve ojoajúva peteĩ mbói ra"y rehe.
  - Ndaipóri sy - túva ha'e Satanás!
  Upéi ojuhu hikuái arína pyahu, omboyku pe taladro ha oikytĩ umi diente paha peteĩ cortador extrañamente mutilado reheve. Upe rire ou pe giro umi kangue gotyo. Oñembyai hikuái umi pinza pytã, omimbipáva ha temperatura yvate reheve. Káda costilla doncella individualmente. Umi pinza pytã haku asýva ombojere pe mitãkuña rubí pezón, oikytĩ ijapysa delicado ha oguenohẽ iñakãrague iñakãrague rupive. Ojegueru peteĩ hiperflama hendýva pe mitãkuña"i ipasiénsia puku ha ipy"a"ỹvape, ha káda ke pe temperatura yvateve ohóvo! Tata ojekuaa"ỹva sa"ykuéra iñambue ha sapy"ánte pe haku oñemyengovia peteĩ ro"y hasyvévare. Pe pire opita, umi kangue hendy. Ha"ete ku mbohapy korasõ ojepe"a potaitéva, ojepovyvy peteĩ sextillion bomba-icha.
  Upéi Mirabela oñandu sapy"a okakuaa hague iñe"ẽ porã, ha ikatu jey he"i peteĩ mba"e:
  - Eiporiahuvereko Cristo rehehápe.
  Sapy"aitépe, osẽ peteĩ súplica henyhẽva desesperación-gui, peteĩ colmena de abejas-icha. Ombohováivo, umi demónio omoinge horquilla pe guerrero-pe, odesgarrávo ha oityvyróvo pe mitãkuña"i jyva peteĩ manera pyahúpe, omopẽvo ijyva, oipe"ávo hesa mágicamente iporãva!
  - Nde ha'e pekador, insignificantevéva peteî foton cuasar-pe, ha reikuaava'erã Cristo ha'eha peteî invención umi tapicha patético-gui. Umi tupã añetegua ha"e peteĩva mokõi tapichápe: iporãva ha ivaíva, ha ha"ekuéra omoheñói ko universo tuichakue, ha avei tapichakuéra, ha"anga ha ijoguaha. Ha peẽ ha"e pekador ha pemoñe"ẽ umi criatura, peẽ ha"eva"erã tembiguái umi poder ijyvatevévape, pemotenondévo oimeraẽ órden ha pehasa asy pe humillación ivaivéva. Nde ha"e peteĩ tembiguái iñimportante"ỹva, nderegueroviáikuri ñande rekove, ha ko"áĝa re"experimenta opa mba"e nde pire teépe.
  - Ko'ágã arovia!
  - Ka'aru! ¡Ndereguerekói esperanza ha ndaipóri oportunidad!
  Mirabelle-pe osegi ojetortura, oñembyai heta jey peteĩ fila-pe, ojehapy, upéi ojerrestaura chupe peteĩ manera inconcebible-pe. Upéi pe ñorairõhára oñehundi peteĩ tape pyahúpe. Upéi umi aña ha"ete ikane"õva ijehegui ha, ohupívo chupe yvate gotyo, ogueraha chupe pe mundo inferior rupi.
  - Emañamína mba'éichapa ojekastiga umi naiñe'ẽrendúivape.
  Mirabela ohecha mitãkuña"i oñemonde"ỹva ojehupi kurusúre kurusúre. Hete yma iporãitéva oñembyai vaieterei, tuguy osẽ chuguikuéra. Kure tuicháva omombo kurusu, sapy"ánte ho"a umi víctima ha jaguarete ka"aguy oity hesekuéra, omondoro kuña ro"o. Mba"éichapa ohasa asy ko"ã criatura desgraciada, oĩ ijyva ojemarkáva poriahuvereko"ỹre, ha tesay oñembojehe"áva sudor ha tuguy rehe osyry oguejy. Oĩkuri desesperación hesápe. Ha"ete ku ojeruréva hikuái: ore inocente, ore poriahuvereko. Ñande ha"e víctima opyrũva mborayhu vy"a"ỹ ha apasionado-gui.
  - Mba'érepa ojekastiga ko'ã tapicha desgraciado-pe.
  Pe aña oinupã pe mitãkuñáme peteĩ palanca pytã haku asýva reheve, umi ijyke dentado umi talón-pe opa ipu"aka reheve, ambue aña omopẽ pe mitãkuña"i jyva ha he"i peteĩ rebaba-pe:
  - Opáichagua mba"e michĩmi. Peteîva insolente comandante-pe, ambue oity peteî tetraavión hepýva, mbohapýha ombotove oreko sexo peteî tipo ndive ejercicio especial jave, irundyha ojeretira. Upéva he"ise, reguahẽ haĝua ko"ápe, natekotevẽi ha"e peteĩ pekador tuicháva térã peteĩ traidor directo, umi ofensa relativamente menor ha"e suficiente.
  - Ha araka'eve ndopamo'ãi pe tormento monstruoso orekóva hikuái?
  - Ha péva Tupã Ipu'akapáva ha Emperatriz odesidi haguã. Su Majestad oguenohê ramo decreto de indulto, ikatu oñembohasa ambue tenda hasy'ÿvévape.
  - Yvága gotyo!? - Peteĩ sombra de esperanza michĩmi omimbi Mirabela ñe"ẽme, oñembyaíva mba"asy rupive.
  - Ndaipóri yvága peẽ traidor-kuérape guarã. Oĩnte umi lugár ndapeñeinupãmoʼãihápe ha pejetorturamoʼãihápe káda segundo ha ikatuhápe pesegi peservi pene komandántekuérape pemano rire.
  - Mba"épa oha"arõ tapichakuéra hembiapo vaivéva ivaivévape. - Pe ñorairõhára haimete oñemboty vy"águi.
  - Rohechaukáta ndéve avei kóva.
  Pe aña oinupã hesa peteĩ horquilla surrealista reheve, umi manzana ojepoi, líquido oñeñohẽ ha Mirabela oho kurusu, pytũ, oporomondýiva esperanza"ỹre, ho"a hese. Upéi, unos kuánto segúndo rire, ohecha jey, jepe káda parpadeo ojapo peteĩ picazón insoportable. Oveve jey hikuái ha hetave umi criatura ombojeguarúva oveve osẽ ojotopa haĝua chupekuéra. Mirabela omaña porã hesekuéra. Pe jehecha añetehápe ndaha"éi mba"eve: peteĩ akãrague nandi, iñakãrague"ỹva ha iñakãrague"ỹva; tesa hendýva tesape infernal reheve; peteĩ mbyky, ha"etéva peteĩ ryguasu oñekytĩva ha ijapytépe peteĩ yvykua morotĩ. Ha oiméne pe mba"e ombojeguarúva ha"e ndaipóriha peteĩ mandibula inferior, upéva rangue oñemoĩ ha omýi ocho tentáculo hũva mbyja aña ra"ãngáicha. Upévare oñemboja Mirabelle-gui, omoinge hatĩ pe mitãkuña satén juru ryepýpe (pe tesoro mborayhu tierno rehegua), ome"ẽvo iñehetũ herakuãitéva. Upéi umi ipo garra rehegua oñepyrũ omopẽ kuña rague. Mirabela ojepy"apy hasyetereigui ikodokuéra, umi articulación oñemboja"o, pe monstruo oñepyrũ ombojere umi tendones umi garra jerére. Upe jave avei, umi secreción ohasa ñande rete rupi, peteĩ mba"e ivaivéva pe hipercorriente ipu"akavévagui. Upéi opa mbaʼe okuera sapyʼa, péro pe mbaʼasy osegi.
  - Upéicharõ, puta antigua, ikatu jay"u jajokuaa haguã.
  Ojepe"ávo Mirabela-gui, pe monstruo oipyso ipo pe kópa gotyo, ha upepete henyhẽ vínogui. Obrazina oinupã chupe hovaitépe.
  -Mboy'u! - Pe monstruo opukavy pe terror encarnación ro"ysã ñe"ẽme.
  Ha Mirabela noñe"ẽrenduséigui, mokõi aña ojagarra chupe iñakãgui, oñapytĩ ijyva ha oipe"a ijuru. Peteĩ líquido ivaietereíva osyry pe mitãkuña garganta-pe. Mirabela omopotĩ ijyva ha otragá convulsivamente:
  - Jaha yvýpe! ¡Umi fondo Yvate gotyo! ¡Ñamoĩ peteĩ pokõi arandu pe repollo akãme! - Umi aña oipytyvõ, oñembohory ñembohory reheve. Pe mitãkuña desgraciada otragárõ guare pe suministro kompletoite, ipyʼa sapyʼaitépe oñembohye. Ombopupu ha hendy hyepýpe.
  - ¡Upe perra escamosa hyeguasu! ¡Koʼág̃a remeʼẽta peteĩ mitã yvyguýpegua!
  Upéi pe líquido osegi oñembotuichave ojerreventa peve pe tyekue ha pe abs mitãkuña"i imbaretéva.
  - Péicha oikóta opavave vacío pekador ha pekador ndive!
  Mirabela oñembyai, ojeipyso iñakã ha oñepyrũ oñembosarái ivakapipopo. Tuichaiterei ofensivo penemomirĩ jave, peneinupã jave ipysã reheve, ikorasõ club-icha ha penemombo jave ijerére. Oĩ umi ipy oñembojehe"áva peteĩ mba"e ombojeguarúva mombyry pe estiércolgui térã umi mymbakuéra heces jepe umi mundo de basura-pe. Alcantarillado oike ijurúpe ha mitãkuña ovóta brutalmente. Ha oity ramo pe poste, upéicharõ ha"e completamente offside. Che akã ipu, che juru oveve jey jey, ha katu upéi oñemboty jey. Ha"ete Mirabelle-pe ko vy"arã odurataha tapiaite ĝuarã, mas de un mes, oñepyrũ okakuaa kapi"ipe vaiete, umi jyva oikytĩ pe iñakã oñekytĩva"ekue ha ojupi umi ryépe. Upe jave avei, umi aña opuka tavy, orina pe mitãkuña rova rehe peteĩ hyakuã vai oñentende"ỹva reheve, ha ojagarra chupe iñakãraguegui. Ojere ha ojeity hikuái, ha katu ojoko upéva avei, ojehechaháicha umi demónio ikane"õma chugui. Ogueraha hikuái chupe, opresiona iñakã mutilado ha oñepyrũ okose chupe peteĩ aguja hũ ha repugnantemente herrumbre reheve hete ojetorturava"ekuépe.
  Upéi opa mba"e okañy, pe mitãkuña ha umi ombohasa asýva chupe ojejuhu oñembo"y peteĩ basura rovái.
  - Nde ha'e miembro yma guare millón ojeporavóvape, ha péva nde reikuaava'erã.
  Ko "basura" intergaláctica hyakuã porãva ndaikatúi oñembojoavy mba"eve ndive, ¡pe concentración añoite ningo hetaiterei, pe ryekue ojere yvate gotyo, ha peteĩ taladro pytã haku asýva oike pochýpe umi ryekue ryepýpe, oike apytu"ũme!
  Ikatu rehecha yvyra ryguasu, kururu, escarabajo iñakãrague ha umi oruga pegajosa onata ha otyryry.
  Umi preso otyryry desesperadamente umi yvykuápe voi; kuimba"e ha kuña. Ha"ekuéra ojogua umi esqueleto ojejaho"íva umi sarna sólida-pe, umi heridakuéragui osẽ pus.
  - ¡Guau, ivaieterei! Mirabela ojere, iñakã oñepyrũ ojere hasy (peteĩ sensación ndojekuaáiva yma). - Mba'ére piko ko'ã karai ojapo péicha.
  "Oimo'ã hikuái ha'eha rebelde, ipu orgulloso, pero añetehápe ha'ekuéra traidor patético-nte". Koʼág̃a oñemomirĩma pe orgullo orekóva hikuái. Pehecha mba'épa oiko umi ndohechakuaaséiva dominio orekóva umi comandante ha reglamento militar ijehe. Ko'ágã umi gusano oisu'u kangue, ha péva osegíta tapiaite ĝuarã, pe Emperatriz ndogustáigui umi tapicha orgulloso, especialmente umi tipo humano nde perra-icha!
  - Moõpa oĩ umi mba"evai apoha tuichavéva yma guare, techapyrãramo Hitler.
  - Ha péva ha'e pe reikuaaséva? ¡Ha"e peteĩ delincuente ymaite guive mombyry guive! ¡Oñeinventáma chupe peteĩ kastígo espesiál, ha upévare ndaikatúi ñañeimahina! Péva ha"e pe tipo de cosa: peteĩ mba"e nde prostituta insignificante ndaha"éi reikuaava"erã. Ha katu, pe tortura ndaha"éiramo suficiente peẽme ĝuarã, romoĩvéta peẽme ĝuarã.
  Pe mitãkuña ojegolpea ipy nandi, ha upéi ojehasa umi nudo especial ha alambre de púas ipy nandi mbytépe. Pe alambre haku, ha upévare ojehasa asyve. Upéi ojagarra hikuái pe mitãkuñáme irundy gancho, mokõi costilla, ambue mokõi ipygui ha oipyso pe iporãvape oñembyaipa peve ikangue.
  Pe demónio he"i oñemomba"eguasúvo:
  - Jaguereko hetaichagua tortura. Heta otorturáva yma guare, ha avei umi extraterrestre omanóva, generosamente okomparti umi invento oñeimagina"ỹva! ¿Rehose piko pe káhape?
  - Nahániri!
  - ¡Rehupytýta taha'e ha'éva!
  Ojekuaa peteĩ kuimba"e vaiete, hova ojejaho"i verrugas-pe, peteĩ barba pytã mecho-pe, hatĩ oñembyaíva, ijuru hyakuã asýva.
  - Kóva ha'e Malyuta Skuratov. Ko'ágã ha'e oñangarekóta nderehe.
  Ojekuaa peteĩ caja extraña, ojogua peteĩ caja de música-pe. Externamente iporãiterei umi escudo real reheve. Pe mitãkuña oñeha"ã oñemoĩ, ha katu pe mbarete oheja hete peteĩ jey ipoderosova"ekue. ¡Pe kangy traicionero, jepeve omotĩvéva mba"asygui! Umi demónio ohupi Mirabelle-pe ha omombo chupe hyepýpe.
  Oñepyrũ ipu pe músika, umi espiga ojoʼo ijyva, ijyva ha ijajúrape. Umi martillo oinupã iñakãme, ha umi engranaje oñepyrũ oity umi kuã, ipo ha ipy. Upe jave avei ojepe"a pe mitãkuña juru ha oñeñohẽ iñe"ẽ ári líquido haku asýva. Ndaha"éi haku añónte, ha katu avei peteĩ mba"e ombojeguarúva, pus opupuháicha. Mirabela opukavy, ipy"a oje"u tata rupive, umi tatatĩ heta sa"yva mundo inferior-pegua. Pe músika ombopu, sapy"ánte ohupi pe ritmo, sapy"ánte mbeguekatu. Péicha osegi hembýva peve hetegui peteĩ sarambi huguypaitéva oñembojehe"áva metal haku asývare. Upéi oinupã hikuái martíllope, ojapo peteĩ kavaju ryru. Peteî forma extraña peteî monstruo desconocido-pe guarã, ndaha'éi peteî kavaju: vanguardia oporomondýiva. Upe rire oñemboyku ha oñembopiro y helio líquido-pe. Terror: tata rire oike haku helado-pe. Pe mitãkuña, ojesaturaitereíva umi emoción negativa-gui, hasy oĝuahẽ haĝua iñakãme:
  - Ha, mba'éichapa? Arohory! ¡Ehasa asy, iporãva! ¡Kóva ha'e Malyuta ha Beria invención! ¡Mba"éicha piko ñañeha"ãramo pa"i Müller apyka voi, Gestapo ruvicha!
  - Ijára kuéraicha, tembiguái avei. - Mirabel ohechakuaa filosóficamente. Pe apariencia de compostura hasy chupe ĝuarã.
  - Nde avei, rejapova"erã Malyuta Skuratov techapyrã. Haʼe ningo ipyʼahatãiterei ha icortés umi ijára pyahúpe. Ha katu aparentemente ndaikatúi peha"arõ peikuaa haĝua mba"épa oiko umi tapicha hembývagui, upévare rohechaukáta peẽme. Ha katu primero, ropacifica haĝua pene orgullo, romoinge peteĩ pesadilla vil-pe.
  Mirabelle oñeñapytĩ mbói resbaladizo ha oruga espinosa reheve, oñeñapytĩ ha oñembohyru pe basura rykuépe. Haimete upepete, ho"a kurusu ha ambue mba"e ombojeguarúva pe mitãkuña herida purulente ári. Oisu"u hikuái kyre"ỹeterei pe guerrero desesperado-pe ha unos minutos rire peteĩ esqueleto añónte opyta Mirabela-gui. Upéi, oho rire, "ovómita" pe vómito hyakuã asýva: so"o okakuaa pya"e sorprendentemente, osegi jey hikuái ho"u pe mitãkuña rete. Ha katu kóva ndaha"éi pe mba"e ombojeguarúva, ha katu ha"ekuéra (diferente tamaño, forma ha tipo - pe mba"e común añoite ha"e peteĩ impresión vaiete, peteĩ falta completa de estética ha armonía umi tete ombohapéva mba"asy ha decadencia) ojerrega jave umi herida-pe, pe picazón ha"e kuri insoportable. Ha"e brutaliterei, oisu"u infierno-icha, ndaha"éi umi criatura añónte oñani, ha katu avei miles de millones de bacterias. Sapy"ami rire, Mirabela voi oñepyrũ oikytĩ ko"ã herida, omondoro umi arteria ha vena. Ndojetavyi ramoite, ikatu porã oñembyai iñakã.
  - Oĩ porã, emohu'ã, ndaupéichairamo rehecha, pe puta bastarda oĩ vy'apavẽme. ¡Eju puta, eñepyrũ emba'apo!
  Ojegueraha Mirabelle-pe, ojeity ijajúrare peteĩ soga ha ojegueraha chupe. Pe alambre de púas lazo oestrangulisa chupe poriahuvereko"ỹre, ha ipulmón ojetorturava"ekue ndorekói aire. Ha che jyva ombohasa asy che jyva. Káda látigo, peteĩ obra de arte ndovaléiva mba"everã tortura rehegua, oreko hetaiterei inclusión iñambuéva ipype: omoñeñandu vai:
  - Jagua oñapytĩha hína pe cuello. Natekotevẽi ñaneakãhatã.
  Mirabela ojejuhu desierto-pe, ohechahápe tapichakuéra ipiru vaieterei, heta ijapytepekuéra ko"ýte kuñanguéra, ndaikatúiva oipytyvõ ha katu omoheñói ñembyasy vaiete. Ko"ápe oĩ cinco mitãkaria"y imitãitereíva, prácticamente mitã, oarrasáva peteĩ ita guasu cincuenta tonelada-va. Péva ndoikóiva"erã opaite léi física he"iháicha, pe aña oguapýva estribo ári oinupã chupekuéra peteĩ látigo de neutrón reheve, omondo peteĩ látigo michĩmi, ho"úva tesa (upe tesape ikatu iñaña). Ikatu rehecha pe tensión inhumana opa músculo rehegua, umi vena oĩma ojerreventávo, umi kangue ipire hũva ojejapete. Sudor osẽ umi tete ipire hũ, tembiguái, ojetorturava"ekue brutalmente, ha peteĩ jey oity yvyku"ípe oñepyrũ opita.
  - Kóva ndaha'éi kurusu nde repytu'u haguã. Emba"apo mbarete ha nde voi ha"e peteĩ puta. Pe py"aporã ningo ojekastiga. ¡Peteĩ personaje suave ha"e peteĩ yvy hatãiterei okakuaa haĝua umi éxito ra"ỹi! - Pe aña ombojoaju pe bloque rehe. Ombota pe hombro desnudo ha ikyrỹiva:
  - Ko"ápe reguerekóta peteĩ estimulante iporãitereíva.
  Koʼág̃a Mirabelle ombaʼapovaʼerã. Pe mitãkuñáme oñenupã poriahuverekoʼỹre, ojegueraha hese ha ojeovliga ogueraha hag̃ua peteĩ kárga ndogueropuʼakáiva. Ko"ápe, pe guerrera impresionableiterei ohasa peteĩ medida de sufrimiento iñambuéva, ha omyenyhẽ ikorasõ, araka"eve ndaikatúiva oñemohatã. Pe iñimportantevéva: ha"e kuri peteĩ sin sentido completo pe tembiapo ojejapóvagui;hembiguái kuimba"e ha kuña ojeobliga ogueraha haĝua umi bloque peteĩ círculo-pe, ha upéi ohupi yvate gotyo, ha upéi oguejy. Ha upéicha oho hese continuamente. Avei, umi aña oñohẽ activamente carbón haku, clavo ha vidrio oñembyaíva, jepe oityvyro diamante ipy guýpe (extradición digna sultán-kuérape), umi rastro hendýva ha huguypaitéva py desnudo ha mitãkuña"i ojere Mirabela rapykuéri. Ha"ete ku ho"áva hetaiterei jey, ha katu upéi pe látigo neutrón rehegua omboliga pe mitãkuñáme opu"ã haĝua. Ojepokógui peteĩ corriente de partículas elementales ha opáichagua radiación mortal nivel de quark-gui, oity peteĩ espasmo, hasyeterei ha chemboliga ahasa haĝua ndaikatúi. Pe tensión jehasa"asy ilimitado rehegua, jepe oguerekóva en cuenta pe carga jepiguáichagua entrenamiento salvaje rehegua, pe mitãkuña natekotevẽi gueteri oarrasá peteĩ carga ohasáva pe pirámide Cheops tuicha ha masa.
  - Ha, peteĩ mono omba'apóvaicha. - oporandu pe aña, opukavyve ombojeguarúva (jepémo ha"ete ivaivéva ndaikatúiva). "Ko"ãva ha"e gueteri yvotynte, tuicha ivaivéva tormento penera"arõ tenonderãme". En particular, ¿re"experimentasépa pe dualidad?
  - Mba'éichapa upéva? - Mirabela oporandu peteĩ ohasa"asýva ñe"ẽme ha pya"e ohupyty peteĩ látigo, ombotyryrýva mitãkuña rete pukukue, ojetortura extremo peve, ijyva ári.
  Pe demónio opukavy vai:
  - Ohasa asy haguã heta hendáicha peteĩ jeýpe. Romboja"óta heta hendápe, ha rehupytýta peteĩ rango de sensaciones tuicha iñambuéva.
  - Nahániri, ndaipotái peichagua vy"a!
  -Máva piko oporandúta ndéve? "Pe demónio oguenohẽ peteĩ mbaʼe ojoguáva peteĩ lanzador de viga-pe, oapunta Mirabelle-pe ha oipeʼa pe gatillo.
  Ambue momento-pe, pe mitãkuña oñandu oguerekoha mokõi hete. Peteĩva ogueraha gueteri peteĩ mbaʼe pohýi, ha pe ótro katu oñemoĩ kurusúre. Mokõive kásope: oñeñongatu pe completidad absoluta umi sensación rehegua.
  Mirabela oñandu ipo ojeclaváva hese, hete ipohýi, ojejokua rupi ipy rehe umi ita tuichaitereíva. Ani hag̃ua oñeasfixia mbaʼeveichavérõ, ojeobliga chupe ojeipyso hag̃ua. Pe kurusu jepe oñembo"y pe ipohýigui, pe yvyra mbarete ojejapete, umi astilla ojejo"o pe corte tapykuépe. Pe ñorairõhára oguereko iñakã ári peteĩ corona espinosa. Ojo"o vaieterei pe akãrague ryepýpe, ombohetavévo pe jehasa"asy. Opaite apytu"ũ omoirûkuri umi espasmo hasýva. Pterodactyls ojagarra pe mitãkuña akãrague puku, oamenasa oikytĩtaha iñakãrague. Che akãrague ojeipyso diferénte dirección-pe, che akã oryrýi umi ita"i ryrýiicha peteĩ ryrýipe. Ha upe jave avei, osegi oñembopy"apeteĩ, oarrasávo pe ita guasu ojegueropu"aka"ỹva. Hiʼarive pe desiérto rova ojupi ohóvo. Hasy ja"e haĝua mba"épa ogueru tuicha jehasa"asy, ha katu oñesuperponévo ojuehe, ojekuaa ha"eha peteĩ "festiva" peichagua so"o rehegua.
  - Ha, mba'éichapa ndegusta. - Oporandu hikuái mitãkuña'ípe peteĩ jave, mokõi aña.
  Mirabela oñakãity, térã iñakã, negativamente.
  - Pero ikatu ñamombarete pe tortura, eju, cutie, mbohapy aspecto peteĩ jeýpe. Ha nde reimeva"ekue pe millón ojeporavóvape, upévare, reikotevẽ peteĩ mba"e sofisticado ha tecnogénicovéva.
  Mirabela opyrũ mboyve peteĩ hesa, hete ojepresiona peteĩ losa-pe. Upéi pe mitãkuña oñandu pe nave espacial pohýi ijehe. Opa umi intestino oñemboty, kangue ojejapete, heta costilla ojepe"a. Upéi ipu pe señal de arranque ha umi boquilla hendy, pe plasma oñembohapéva heta miles de millones de grados peve ohapy pe so"o. Hakuetereíramo, pe temiandu haku insoportable ha"e upéicha oinupã opa célula, hendy, pe partícula michĩvéva ñande rete ohasa asýva. Pe nave espacial ipu"akapáva ojeipe"a, oveve yvate ha sapy"ami ndahasýi, ha katu Mirabela oguereko riremínte tiempo opytu"u haĝua, pe barco ojepovyvy ha ho"a umi escombro pe mitãkuña ári.
  - ¡Bravo! he"i pe aña, opopetávo ipo. - Pévape oñembohéra ñepyrũ opave"ỹva.
  Upéi ojekuaa jey pe nave espacial, umi escalón hendy jey, tata súper haku, upéi odespega ha ho"a jey. Pe temiandu ndaha"éiva jepiguáicha sapy"ami o"eclipse umi encarnación infierno-pegua ymave guare. Upéi Mirabela oñepyrũ ohechakuaa jey, opa mba"e peteĩ jave.
  - Amoĩva"erãpa peteĩ irundyha térãpa upéva suficiente?
  - Añetehápe, upéva suficiente! - Mirabela psique oĝuahẽma ilímite-pe tormento-gui.
  - Nahániri, nereñembotavymo"ãi, omboguejýta nde jehasa"asy. Nde reguereko so"o porã, peteĩ mitãkuña rete sensitiva, ha katu ikatu romoambue iparámetro ha romomýi nde ro"o oimeraẽ ambue forma-pe. ¿Reñeha'ãse piko?!
  - ¡Taha, por favor! - Mirabelle forma ojetorturava'ekue osuspira. Opa molécula hasy, opa átomo desplazado, salvajemente ojetorturava"ekue ñande rete rehegua.
  - Ha, che ndajapói! Upéva ndaha'éi suficiente ndéve guarã. Mávapepa romoambuéta?Che aimo"ã ha"eha peteĩ meteorito.
  Mirabelle-pe ojeity yvate. Ha"e opyta ha"e voi ha al mismo tiempo oñeñandu peteĩ ita bloque-icha. Caóticamente, otyryrývo peteĩ lado guive ambuépe, omýi peteĩ vacío-pe. Ha ko"ápe pe jehasa"asy ndaikatúikuri ojegueropu"aka. Heta mbyja ohapy pe mitãkuña meteorito opaichagua rayo rupive, simple guive rayos X ha neutrón peve. Péro koʼýte hasy vaʼekue pe radiasión alfa ha gamma. Hete párte oñembopiroʼy térã, upéva rangue, hoʼysã. Pe superficie ojejapete, ho"a ohóvo umi pedazo entero, ha al mismo tiempo pe mitãkuña oñeñandu ro"ysã peteĩ espacio omanóva ha ndorekóiva aire-pe, ha ha"ete ku ipulmón ojepe"a potaitéva ndaipórigui oxígeno. Mirabela ohasa asy individidamente, oñekonverti ita-pe, ndoperdéi ni peteî iota de sensibilidad. Sapy"ánte ho"a ipype umi pehẽngue michĩva ambue meteor-gui térã ojuhu satélite pehẽngue haimbe asýva: artificial ha... heko ypýva. Ha upéva ogueru avei jehasa asy ndaikatúiva ojegueropu"aka.
  - Oh Tupã, chesalva ko'ã maníaco-gui, mba'épe piko oguahẽ imaginación ka'aguy. Bueno, añetehápe, umi "espíritu aña" hatĩva: ikatu kuri opensa hikuái peichagua mba"ére.
  Ha umi aña osegi ojapo hova, okompeti ohecha hag̃ua mávapa ojapovéta pe disgusto. Ohejávo ndéve redigesti, ecuadrupli pe tormento.
  Ko"ápe oñepyrũ ojeguerohory pe meteorito rete pe planeta gigantesco. Mirabelle oñeñandu kyhyje, ha katu ndaikatúi ni omýi, jepe ho"o oñandu opa mba"e, ha"e absolutamente indefenso. Mirabelle oveve umi capa densa atmósfera-pe, ijyképe oñemboyku, upéi hete oñepyrũ oñembopiro"y, okáipaite pe atmósfera-pe. Pévagui oiko peteî incentivo adicional, novena ola, océano de enseñanzas-pe. Ipahápe, pe bola de fuego oñehundipaite ha Mirabelle pya"e ojekuaa espacio-pe. Pe carrusel de tortura osegi, umi kavaju oñepyrũ ogalopea.
  - Irundyichagua tortura peteî jave ndaha'éi suficiente. Upévare nde, prostituta, ani reñeha'ã mba'e quinto-pe.
  - Espacio jey? - oporandu ambue aña.
  -Nahániri, histórico! - Mba"éichapa ndegusta umi fascista, che angirũ? - Opukavy, aña ohechauka mbohapy fila hatĩ torcido ha erosionado. Ha pe ambue demónio tentaculo okakuaa ohóvo; umi ijyke oñembohape.
  - ¡Che ndacha'éi hesekuéra!
  - Ha reñembotavyva'erã. Peteĩ mbaʼe, mbaʼéichapa reñeñandu febrero rehe?
  - Tapichakuéra bastante normal, ikatupyryetereíva ha ipy'aporãva. - Peteî ola de dolor multinivel rupive, he"i Mirabela. "Jepémo reñongatu vaʼerã nde resa hendivekuéra". Chembotavy febrero-pe en particular. Nahániri, ndaha"éi eíra! Péro umi estrélla oreko avei mancha!
  - Nde ha'éta peteĩ alimentador tuicháva. Térã ja"e porãsérõ, peteĩ fidenko michĩva.
  Sapy"ami rire, Mirabela oñeñandu peteĩ mitãkaria"y orekóva ocho térã nueve áño rupi. Ha"e oñemonde"ỹmbaite, ha ijykére oñembo"y umi mitãkuimba"e ijao"ỹva voi. Oikytĩ hikuái iñakãrague, ro"y ha hũ, ijerére oĩ umi muro gris cuartel-pegua, alambre de púas ha jagua okororõva.
  Pe máquina itavyeterei, oguenohẽ hikuái iñakãrague aty, ha katu ivaivéva ha"e pe susurro siniestro.
  - Ko'ágã ñandegueraha hikuái crematorio-pe.
  Opa rire pe jehasa"asy iñakãrague reheve, umi fascista aña uniforme morotĩme ha orekóva emblema akãrague ha hueso cruzado, ogolpeáva, o"alinea chupekuéra. Mirabela ohechakuaa mba"éichapa ipire hũ umi mitã, ojehecha opa kangue pe mitãkaria"y oguatáva henondépe, ijyva oñekonverti peteĩ contusión continuo-pe cicatriz ha yvykua reheve. Ojegueraha okápe, oky, mitã py nandi ojehapy pe superficie morotĩ ári, oñetinta"imi tuguy congelado reheve. Peteĩ látigo ohasa umi fila rupi, peteĩ golpe mordedor ho"a umi nalgas-pe, apenas ojejaho"íva ipire rehe, pe Mirabelle reencarnada-pe.
  - Ejoko nde py, Fidov reko.
  Hesakã porã umi mitã oñeha"ãha opa ipu"aka reheve, ha ahecha peteĩ fila-pe umi talón desnudo pytã. Mirabela rye nandi, ñembyahýi oisu"u ipy"a, ácido omboty ijyva. Jagua pastor oñani hendápekuéra okororõ, ha"ete itavy, ijuru espuma. Peteĩva ha"e pe ipochyvéva ha haimete oisu"u Mirabela py ipire hũva. Peteĩ mitãkuña mitãkuimbaʼe retepýpe oporomondýi, péro umi mitã ojedespegávape oñembohasa jey línea-pe bayoneta haimbe asýva reheve. Ipahápe ojegueraha chupekuéra peteĩ edificio-pe osẽva peteĩ mba"e hyakuã asýva. Mirabela, ha ambue mitã, ro"ysãmbaite ha hovy. Ñepyrũrã, oguata jave ipy ro"óva ha medio congelado reheve pe piso de acero haku asývape, ohasa peteĩ sensación vy"apavẽ rehegua. Upéi oñepyrũ haku, ha Mirabela ojeroky hopak. Ijuru osuspira peteĩ ñembo"e judío.
  - Eiporiahuvereko Yahweh-pe. ¡Eme'ẽ tekove pe mitãkaria'ýpe! Térã jaʼe porãsérõ peteĩ mitãkuña! ¡Emombo umi nazi-pe Seol-pe! ¡Pe hũme ipype!
  Mitãnguéra py hendýva imbarete ohóvo, heta mitã oñepyrũma osapukái ha hasẽ, ha so"o hendýva hyakuã vaipa ndojegueropu"akavéima.
  Heta mitãkuimba"e oĩ, ojejopy mbarete hikuái, Mirabela oñandu pe toque tete ipire hũ, ipohýiva, sudoroso. Umi hombro haimbe asýva oinupã chupe pecho hueso-pe. Alquitrán haku asýva ho"a iñakã oñemoakãperõva"ekuére ha Mirabela osapukái. Oñehendu umi kuimba"e SS-gua pukavy, ojoguáva peteĩ gruñido-pe, upéi ipu peteĩ señal. Pe piso oñepyrũ oñeinclina. Umi mitã oñemboʼýva pe orilla-pe mbeguekatúpe oike Gehena-pe. Umi karia"y ojejagarra ojuehe, oñeha"ã ojagarra pe piso haku asýva, ha katu opa mba"e en vano. Jepe opa jehasa"asy ohasava"ekue, Mirabela korasõ opyrũ ametralladora-icha.
  Ko"áğa og̃uahẽma iturno ojedesliza haĝua pe mundo inferior-pe. Pe tatatĩ o"añuã chupe ha osegui peteĩ mba"asy ijojaha"ỹva, ipire hendy pya"e ha pe tata olamida umi kangue rapto voluptuoso-pe. Mirabela ohasa cada segundo por separado, upéi pe último kangue oñembyaívo, ojejuhu jey en acción. Pe tembiasakue ñemondýi ojerepeti jey jey.
  - Upéicharõ reguahẽma poteĩha etapa-pe. - Aña ointerferi. - Ha katu kóva ndaha"éi suficiente ndéve ĝuarã, tekotevẽ rembohetave nde impulso.
  Mirabela resa ndohechaukái mba'eve, hemiandueterei ha ndaikatúi oñe'ê. Peteĩ demónio orekóva peteĩ cráneo desnudo ha degenerado opropone.
  - Jajevy guive yvypóra rembiasápe, upéicharõ ikatu jajapo jey pe episodio alemán ndive.
  Mba"épa nde reipotáve; aviõ térã tanque?
  Pe aña cómplice opukavy.
  - Katuete pe aviõ; ha"e hetaiteve dinámico.
  - Mba'eichagua so'opa ñame'êta chupe.
  -Kuñataĩ ha'e pe iporãvéva, kuimba'ekuéra ningo imbojeguaruiterei.
  Peteĩ jey iñambue pe paisaje. Mirabela oñeñandu oveveháicha peteĩ aviõme, peteĩ momento mbykymi libertad rehegua ha upéi ojedispara ha ho"a. Pe último momento-pe ho"a mboyve, pe piloto oconsegui osẽ pe paracaída-gui, ha katu ojeaprieta riremínte umi correa, oiko peteĩ golpe ha instantáneo operde conciencia. Ojagarra hikuái Mirabelle-pe ijyvagui ha osalpica y hova ári;hova brutal, esvástica ha emblema SS - mokõi rayo - ojehecha oparupiete. Ojepe"a ijao, ha pe mitãkuña ohecha kyhyje reheve: mokõi kuña jyva okakuaapaitéva. Oĩkuri peteĩ mba"e esquivamente oporomondýiva hesekuéra. Umi seno oñembojy, oñembojy, ojetira. Upéi oñepyrũ oikytĩ hikuái pe kyse ryru. Mirabela oñembopy"apeteĩ desesperadamente, oity ipy. Oinupã hikuái iñakãme peteĩ fusil jyva reheve, upéi oipe"a chuguikuéra ibragas, ohupyty umi parte privada-pe ipo ky"a reheve. Mirabela opukavy peteĩ putaicha, ambue tapicha kuña rete oinflui apytu"ũme. Haʼe oikuaa mbaʼépa oikóta ha oryrýi ohaʼarõvo upéva.
  - Mba'e puta, pyhare paje ojejapyhy, ko'ágã hoy'u kópa de humillación nde compañero ho'ava'ekuépe guarã.
  Mirabela oñandu peteĩ estaca haimbe asýva ingle-pe. Oñepyrũ oviolá chupe frenéticamente. Upe jave avei, mokõi kuimbaʼe oreko Mirabelle-pe peteĩ jeýpe. Ndaha"éi hasyetereíva: mba"eichaitépa omotĩ, pe ex miembro orekóva pe millón ojeporavóvape "oñembotavy" pe prostituta pahaicha. Peteĩ kuimba"e omyengovia ambuépe, sorprendentemente, ha katu sexo, vy"a rangue, ogueru pe mitãkuña"ípe jehasa"asy completo. Hetaiterei, heta ovioláva, ha opa mba"e hyepýpe ojedesgarra, omyenyhẽ chupe semilla venenosa ha hyakuã vaietévagui. Mirabela oimoʼã opataha koʼã mbaʼe, péro umi nazi otopa ótro jehasaʼasy.
  - Ha"e piloto, upévare toveve!
  Oñeikytĩ Mirabel vena, upéi ojeipe"a pe tendón pinza reheve ha oñeñapytĩ pe aviõ rehe.
  - Ha, péina ápe peteĩ minx. Edespega nde vuelo-pe, roipota ndéve peteĩ experiencia fabulosa.
  Pe luchador odespega, Mirabelle oñembotyryry ha ojedesgarra pe superficie-gui, umi ka"avo rakãnte ojejapi pe kuña py desnuda ha bronceada rehe. Pe mba"asy ivaivéva, oñepyrũvo osẽ umi vena, oĩkuri tenonderã. Ha"ete ku pe mitãrusu ñorairõhára ohasáma opa mba"e ha ndaipóri mba"eve osorprendeva"erã chupe, ha katu nahániri, umi tendón ojepyso ha tuguy osyry hesagui.
  Pe aviõ ojapo pirouette, ojapo deslizamiento, rollo ha bucle. Opa ko"ã mba"e oryrýi ha ombotyryry pe tete. Mirabela opukavy, ha upe jave avei ojetortura ambue encarnación mitãkuña"ípe. Upéi oñepyrũ oguejy hatã pe ñorairõhára ha Mirabela oity yvýpe, upéi ojegueraha chupe umi ñuatĩ rupi ha oñembohyru peteĩ pantano hyakuã asývape. Opa ko"ã mba"e chemo"ã pe jehasa"asy: iñambue"imi. Ha"ete ku araka"eve ndopamo"ãiva gas pe aviõgui. Péro oveve rire pe oñeñandúva óraicha, okáipa peteĩ tesapeʼápe ha opa mbaʼe ojerrepeti jey.
  Pe aña opurahéi voi, peteĩ ñe"ẽ asy ha iñakãraku"ỹvape:
  Infierno ruvicha guasu ipy'ahatãva, pytã,
  ¡Oĩ peteĩ escolta tuicháva ijerére!
  Ha mba'éichapa ndekatupyry ndaha'éi PR,
  ¡Pe efecto ha"e pe contrarioite!
  
  Peteĩ demónio vaiete penemomaitei,
  ¡Irundy hatĩ, ipukúva brazada!
  Ndaha'éi upévare Jesús opu'ã jey
  ¡Upéicharõ pe trivunál omoinge vaʼekue kárselpe ikatu hag̃uáicha oike yvágape!
  
  Nde ha"eva"ekue peteĩ mitãkuña oñemomba"eguasúva
  ¡Oike pe millón notable-pe!
  Koʼág̃a pe ijára hína Satanás,
  Ha pe jehasa"asy opa"ỹva - legión!
  
  Mba'e conjunto - rejuhúta opa mba'e ko'ápe,
  ¡Oĩ peteĩ estante, aguja ha tata!
  Pejetortura vove pepurahéi hatãta,
  ¡Ñandejára oipyso ipo akatúa pochy!
  
  Oĩve umi jehasa"asy ko"áĝagua, .
  ¡Peteĩ aviõ ha peteĩ tanque oĩ nde servicio-pe!
  Ñapyrũ, jaipota ñemomba"eguasu, .
  Infierno-pe oĩ orden - ndaha'éi sarambi!
  
  Nde ningo ipyʼaporã vaʼekue,
  Ko'ágã tekove oime cagada-pe péva rehe!
  Natekotevẽi ha'e peteĩ ovecha marangatu
  ¡Ndaipóri tenda umi ipy"aporãvape ĝuarã ko Yvýpe!
  
  Oimeraẽ itavýva ontende porãta pe tekoporã
  Pe tape ohóva éxito-pe ha"e violencia, ivaíva!
  Oñeme'êma orden - oho haguã caminata-pe,
  Oĩ peteĩ ñorairõ oikóva - ¡reime suerte-pe!
  
  Peteî pacifista ndikatúi oikove
  Añetehápe, nde kyse puku"ỹre, nde kangypaite!
  Pe fascista oñemboja"o yvyku"ípe,
  Ha ndaiporivéima provléma hendive!
  
  Ha nde ha'e peteĩ iporãva - upéva ha'e pe problema,
  Adesidi cherasẽ - upéva añoite!
  Péva ha"e mborayhu repy
  Opa mba'e ambuéva ha'e yvytimbo - japu!
  
  Ha, ko'ágã eipe'a nde resa,
  ¡Infierno-pe pe so"o hendy ha ojepy"apy!
  Pochy hetepýpe: peteĩ tormenta, peteĩ arasunu, .
  Ha ndaikatúi resupera pe mba"e"asy!
  
  Ha mba"e ivaivéva, mba"épa opa kyhyje,
  Ndaipóri mo'ãi ipaha - araka'eve!
  Ndosalvamo'ãi: ni Tupã, Allah, .
  ¡Oha"arõ peteĩ serie de torturas!
  Extrañamente, ko"ã ñe"ẽ, omohu"ã rangue Mirabela-pe, omoingove jey chupe. Ha"e ningo oñandu porãiterei pe rima torpe.
  - Nde aña reñe"ẽkuri ñe"ẽpotýpe. Upévare naiporãi opa mbaʼe nde ratĩkuéra ndive! - Pe ñorairõhára oñakãity voi, opa hesa umi tete ojetorturava"ekuépe.
  - Ha ahecha ndéve guarã cuasar! Adesidi araha ajupívo ajohéi rangue. Amomba"e pe sentido del humor encantado, moõpa oñeasignava"erã ko"áĝa iprostituta de vacío-pe pe séptima forma de tortura-pe? Ikatu piko peteĩ reactor hipernuclear-pe?
  Pe demónio omomýi umi tentáculo hũva.
  - Siete ha"e peteĩ papapy marangatu ha ha"eva"erã peteĩ mba"e grandioso. Ha péicha pe jehasa"asy odesborda pe medida.
  - Upéi aikuave'ê peteî opción - peteî supernova, ho'úta pe puta hyepy guive.
  - Iporãitereirasa! Ehendu Mirabel - ¡taha'e nde gris! Oñeme"ẽ peẽme pe honor especial pe"experimenta haĝua pe roikuave"ẽva umi delincuente ha líder rebelde herakuãvévape añoite. ¡Ekyhyje ha eñearrepenti, Ñandejára enemigo!
  Upéi oñepyrũ ojere Mirabela resa, ha ojejuhu peteĩ tatatĩ multimillonario continuo mbytépe, ko"áğa hete tuichakue ojedisuelve ipype, ha pe ñorairõhára oñandu pe haku oporomondýiva opa molécula reheve, opa quark oryrýiva, opa nucleón de hete, oikova"ekue chugui gigantesco increíblemente. Pe oñandúva oñembohypýivo infierno-pe ha"e peteĩ mitã"i ñe"ẽmbegue kangývante oñembojojávo peteĩ arcángel pochy ñe"ẽ rehe. Péva omboyke opa ambueichagua jehasa"asy. Pe mitãkuña apytu"ũ ha"ete ku oñembohykúva, simultáneamente oñandu quintillones de kilómetros cúbicos plasma hakuáva ha, pe ivaivéva hiperplasma-gui, pe proceso oñembojoajúvo umi quark ha preón (umi partícula omoheñóiva quark). Ko"áğa ontende mba"épa peteĩ sensación añetegua hasýva, ndorekóiva análogo opa Universo-pe. Ha katu, jepe péva ndaha"éikuri pe límite, pe jehasa"asy mbarete ojupi ohóvo - pe mbyja cuasar ohasa hína peteĩ heñói jey. Mba'épa peteĩ explosión supernova cuasar rehegua - cien mil millones de quintillion bomba de hidrógeno: ojeity peteĩ hendápe. Péro ni peteĩ psique ndaikatúi odigesti opa mbaʼe peteĩ jeýpe. Mirabela oryrýi, peteĩ estupor oñemoĩ iñakãme, pe encarnación paha omohu"ã chupe.
  Pe robot de tortura omaña hete ndaikatúiva ojapo mba"eve ha katu he"ẽ gueteri, he"i pe computadora:
  - Pe ciber-mundo inferior omohu'ã chupe.
  - Ha, jajevyva"erã pe kuimba"e michĩvape.
  Mirabela oĝuahẽ iñakãme: opa umi siete hipóstasis imperio universal inimaginable tormento rehegua, oñemopyendáva umi tecnología modernavévape, osẽ, umi aña opukavy pochýpe.
  - Nde ningo nde suerte karai. Pe emperatriz voi oñembo"y nderehe, opa pe tortura, ha katu reju jeýramo oréve, ha"éta peteĩ mba"énte, ha katu mil veces imbaretevéta ha inventivove, ha iñimportantevéva, miles de millones de años opa"ỹva aja. Ko"áğa eikuaa pe Hiper Ángel electrónico del Infierno-pe!
  Peteĩ ta"anga borrosa ojekuaa Mirabela renondépe, peteĩ jeýpe o"encarnáva concentración opa mba"e ivaietereíva, hasýva, oporojukáva reheve: opa mba"e ha"e peteĩ mba"e ombojeguarúva ha imandu"a pe guerrero: peteĩ docena de cuernos curvados sacacorchos-pe añónte, verrugas rasgadas ha úlceras inflamadas vaiete. Upéi peteĩ kuã haimbe oity pe mitãkuñáme; Ndaha"éirire cibermundo inferior-pe, omanóta kuri pya"e ko"ãichagua operación-gui, pe uña oñedesintegra rupi miles de millones de agujas ohapyva"ekue hete. Mirabelle-pe ojekutu ijyva guive iñakã rapykuéri peve. Ojegueraha yvate gotyo, tatatĩ hendýva opoi jey ijerére, ijuru omimbi ha ipahápe peteĩ tesape rayo oikytĩ hesa.
  - Pe traidor vacío rehegua oî aja sãsõme. Rocheháta vokoiete! - He"i pe Hiperángel del Infierno. Mirabela oñedesmaia jey iñakãme ojevývo conciencia, he"i kuña ñe"ẽ porã.
  - Heẽ, ha'e oñemondýi. Péva ha'e peteî castigo hetaiterei peteî tapichápe guarã. Hiʼarive, ¡peteĩ gérra ikatupyryetereíva!
  - Nde ere porã, jepiveguáicha, Hipermariscal! ¡Ha katu pe tribunal oikuaa porãve mba"éichapa ombohováita umi traidor-kuérape! - Pe robot torturador omboryrýi pe iporãva desnuda. - Nde reime aja sãsõme, ko"áĝa peve.
  Pe mitãkuña oñemondýi ha py"ỹi opyrũ, hova hovy, hesa hova ári oguejy.
  Mariscal Maria Rattlesnake oñeha"ã ikatuháicha okonsola pe mitãkuñáme, ojekuaa ipópe peteĩ víno ryru orekóva esmeralda juky:
  - ¡Ey'u, che mba'eporã! Aipotaite ningo kóva penepytyvõ peju jey hag̃ua ne akãme.
  Mirabela hoy"u ha oñeñandu porãve heta. Pe sa"y rósa ojevy hova rehe. Mitãkuña oporandu:
  - Mba'épa oikóta chehegui ko'ágã! ¿Añetehápe piko hemby chéve hasynte? Ha pe mba"asy opa"ỹva...
  Peteĩ ta"anga ambue iporãva encantadora peteĩ traje espacial lujoso-pe ojekuaa pe mitãkuña renondépe. Kóva ha'e kuri ultrahipermariscal departamento "Tierno Amor", Anastasia Streletsova, ojekuaáva ha oporomondýiva opavave sujeto imperio-pe (ikatu excepto emperador). Okáguio, ha"ete peteĩ mitãkuña iporãitereíva ha hesa"ỹijóva, impresionante, henyhẽva encanto ha pasión-gui. Añetehápe, Streletsova ohayhueterei, ohayhu ohayhu heta kuimba"e térã extraterrestre opáichagua ndive al mismo tiempo. Upe jave avei, ojedistinguíkuri chupe tuicha, simplemente ingenio asombroso rupive ombohasy haĝua.
  Upéicharõ jepe, ndaha"éi péva pe ointeresáva chupe ko"áĝaite:
  - Reikuaápa, rejapo peteî delito grave ha reñekondena ka'irãime perpetua peteî estancia antitropa-pe! Péva he"ise akóinte reñandutaha hasyeterei ha araka"eve ni peteĩ jey ndoguerekomo"ãi oportunidad revy"a haĝua, repytu"u haĝua térã repytu"u haĝua. Ndereguerekói derécho ni reñeno hag̃ua, ndereguerekói vyʼarã, ha neretujamoʼãigui, kóva ikatu ipuku milenio pukukue ha hasýva. Jepive umi tapicha ndeichagua ndojehechaukái poriahuvereko!
  - Ha opa rire victorioso pe ñorairõ?! - Timido ha confiable reheve, oporandu Mirabela.
  Pe hipermariscal, opukavy hatĩ omimbipáva hiperplasma-icha omosẽva peteĩ lanzador de viga, ombohovái:
  - Péicha jave, katuete reguereko oportunidad, ha katu oiméne umi oñeperdonáta. nde mboyve oñeñapytĩva"ekue, che ryvy. En general, ¡ani peconta pe emperador térã emperatriz poriahuvereko rehe!
  Pe mitãkuña oñakãity, peteĩ tesay pérlaicha osẽ ijyva gracioso-pe:
  - Ha upéicharamo jepe, ahayhu che País!
  Anastasia Streletsova opukavy tuichavéva:
  - ¡Roikuaa upéva! ¡Peẽ pene sincero ha fiel pe deber-pe! Upévare, pe emperatriz tuichavéva voluntad rupive, rome"ẽ peẽme peteĩ pa"ũ peservi haĝua País-pe! ¿Reime piko preparádo rejapo hag̃ua peteĩ tembiapo iñimportánteva?
  Mirabela oñakãity kyre"ỹme, ndorekói mbarete mental omokañy haĝua ivy"a:
  - Heẽ, katuete! Aservise che ru retãme ára ha aravo, peteĩ guerrero py"aguasu ha peteĩ soldado fiel-icha.
  Anastasia omboguejy iñe"ẽ timbre teatral-icha:
  . MOAKÃHA No 12 rehegua.
  Yanka osegi peteĩ susurro-pe:
  - Apañuãi mokõiha ha'e peteĩ bomba de hidrógeno ojapoha radiación mbarete ojukava opaite tekove!
  Sadat oñakãity ha oporandu:
  - ¿Ojogua piko pe radiación veneno-pe?
  - Nahániri! ¡Tuicha oporomondýive! - Yanka ombojere hesa ha"e haĝua convincente. - Kóva ha"e peteĩ mba"e ikatúva ojapo pe imaginación ka"aguyvéva jepe oryrýi. ¡Ojehecha"ỹva, ikolor"ỹva ha hyakuã"ỹva, ha katu oporojukáva umi cucaracha-pe ĝuarã jepe!
  - ¿Magia del mundo inferior?! "Umi mitãkuimba"e rete seco ha morotĩva oñepyrũ oryrýi sapy"aitépe, ha oĩ terror añetegua hesakuérape.
  - Nahániri! Ciencia ohasáva mágia. Física omoîva yvypóra servicio-pe. - Yanka oipysose ipo, ha katu pe soga fibrosa ojokóva ojoko chupe.
  Ali he"i:
  - ¡Ciencia ningo aburrida! Ndaikuaái, ha katu mboýpa ome"ẽ oréve?! Mbaʼépa heʼise voi pe palávra siénsia?
  Yanka oñakãity:
  -Reime gueteri peteĩ etapa ñepyrũeterei civilización ñemongakuaápe. Avei, opaichagua órden ha rrelihión ointerferi.
  Sadat omoneĩ:
  - Umi representante orden "Tupã pochy"-gua oguerovia opavave científico oserviha Satanáspe ha ohapyha chupekuéra. Peteĩ tiémpope oheka hikuái paje, péro tuicha oguejy rire umi mitãkuña porã, umi rréi, sultán ha rréi hasy okonvense hag̃ua chupekuéra ojoko hag̃ua pe pochy. Ha koʼág̃a pe añetegua haʼe hína pe tortura ndahaʼeiha jepiguáicha, koʼýte umi tembiguáipe g̃uarã. Ha katu en principio ikatu jaiko.
  Añetehápe ojejapi jepi umi tembiguái kuñáme. Haʼekuéra ningo peteĩ látigo espesiál ancho, ani hag̃ua oikytĩ pe pire, kuimbaʼekuéra jepe ohupyty. Ha'ekuéra ndohejareíri mba'eveichavérõ umi karia'y okakuaávape.
  - Excepto pe fatal opavave ndapeikovéihápe, ndapeikovéi ndaikatúigui pehenói tekove! - Yanka opurahéi.
  Pe látigo oisu"u, ha katu pe golpe ndo"ái pe mitã ohasa"asýva are rete ári. Pe superintendénte haʼete voi okyhyjeséva pe mitãkariaʼýpe. Ha"e voi osegi omoĩ ipo ijapysápe, otraisionávo curiosidad.
  - ¡Ekirirĩ nde ñemongeta! - Ha"e opukavy.
  Sadat oporandu:
  - Reikuaápa mba'éichapa rehai?
  - Oje'ehaichaite!
  -Ikatu piko remombe'u mba'éichapa ojejapo petet bomba de hidrógeno.
  - En principio, ikatu, amoñe"ẽ internet-pe, ha katu ndaikuaái opa umi detalle. Ha en general, hasyeterei, ndaha"éi rei la mayoría tetãnguéra ko mundo-pegua oikose chuguikuéra potencia nuclear, ha katu ndaikatúi ojapo. Por ehémplo jepe, Índia, peteĩ tetã ipláta heta rrekurso natural ha orekóva mas de mil millones, ohasa quince áño ojapo hag̃ua peteĩ bomba atómica ha hidrógeno. Upéicharõ nde ha nde arado: ndapehupytýi upéicha fácilmente peichagua arma. Avei, tekotevẽ reikuaa heta detalle técnico. Bomba hidrógeno ha'e peteĩ conjunto de elementos complejos ha materiales ijojaha'ỹva. Oikotevê Plutonio ha Uranio - 235. Ha en general, peteî mundo oisãmbyhýva sultán ha tembiguái reko; Katuete ningo ipyaʼeterei jadomina hag̃ua koʼãichagua árma.
  Ali he"i:
  - Ñande mburuvicha guasu oguerekóva peichagua pu'aka oiméne ohundipaite ko planeta! Nahániri, ndaha"éi va"erã reñembohory peteĩ tigre rehe kuña jyva reheve.
  Sadat omoneĩ:
  "Ikatu ningo añetehápe koʼãichagua árma ijetuʼueterei umi mburuvichakuéra upe lugárpeguápe g̃uarã".
  Yanka oñembohory:
  - Mba'eichaitépa ryguasu ratĩ! Ha pe vúrro hatĩ!
  - ¡Kóva ha'e peteĩ ñemoha'anga exacto! - Ali omoneĩ. - Nderearriesgái va"erã, ha katu mba"éichapa reike nde mundo-pe?
  - ¡Ndereikuaái! Ikatu umi demónio ikatu ombohasa! Jepémo umi fuerza aña ivaieterei upévare, ani haguã oî benevolente umi no entidad rehe ha'eháicha tapichakuéra. Péro, ¿mbaʼéichapa ñande voi ñañeñandu umi ryguasu rupiʼáre?
  Sadat oarruga isyva bronceado ha oporandu:
  - Ojogua piko ko'ã tekove?
  - ¡Ndaipóri mymbachu'i!
  - ¡Che personalmente ahayhu umi mariposa!
  Yanka oñakãity:
  - Mariposa ningo iporã, ha katu oĩ avei ñati'ũ, avei ambue tekove oisu'úva ha ombohasa asýva tapichakuérape.
  Sadat oñakãity ha he"i:
  - Ndoroguerekói umi ñane retãme. Péro heʼi hikuái nórte gotyo, oĩha umi insecto ivaietereíva ha oporokutu! Péro, ¿mbaʼépa oikóta umi ñande rasguño umi pestañagui oisuʼúramo avei umi artrópodo? ¡Ivaieterei vaʼerãmoʼã upéva!
  Yanka ome"ẽ jey aguyje Todopoderoso-pe por lo menos ndaiporiha mba"e vai ko mundo-pe. Imandu"a ijeho Norte gotyo, mba"éichapa haimete ho"u chupe ñati"ũ. Ndojekuaái voi mba"érepa Ñandejára ojapo peichagua mba"e ombojeguarúva, ojehechaháicha ombopochy jey haĝua tapichakuérape. Ka"aguy henyhẽ avei opaichagua mba"e vai ha ambue mba"e ky"águi. Añete, Yanka araka'eve ndohói hendápekuéra, ohecha chupekuéra televisión ha internet-pe añoite. Ha katu, ha"ete ku oĩva avei tenda ko planeta-pe: oisãmbyhyhápe opaichagua mba"e oporombojeguarúva.
  Pe mitãkaria"y oñakãity ha ombotyryry jey iñakãrague morotĩ isyvagui ikodo reheve (ipo ojejokua). En general, mba"ére piko ndaipóri vy"apavẽ ko Yvýpe. Ro"y térã haku, restudia puku ha tedioso mbo"ehaópe, ha ro"y jave oky jepi. Hasy eterei ningo ojejapo hagua bronceado, ha umi cítrico ome e ndéve alergia. ¡Kóva ha"e ko mundo! Mba"éichapa oiko umi ijedámava? En general, ha"e peteĩ pesadilla, pe tekove ndaha"éi mba"eve sino tortura. Yanka oñeporandu ¿oconsegui piko hikuái oinventa pe elixir juventud eterna rehegua hekove aja? Térãpa algún tipo de radiación antienvejecimiento?
  ¡Oĩ gueteri esperanza ko mbaʼére! Ndasufriséi ha añembyasy umi ijedámava ojapoháicha.
  En general, yvypóra punto de vista-gui, Ñandejára ipy"ahatãiterei ohejáramo miles de millones de personas ko"ãichagua jehasa"asy. Ha katu, pe proceso de envejecimiento: pe Yahweh ipy"aporã"ỹva ndaha"éi ohejánteva, ha katu ha"e voi omokyre"ỹ. Oje'e haguéicha pe dilúvio rire: toiko hikuái hi'ára cien veinte áño! Péro la majoría umi hénte ndoikói ohupyty hag̃ua ko eda! Umi tapicha orekóva cien áño jepe ndahetái, heta ha"éma abuelo decrepito orekópe sesenta áño. En general, ¡peichagua ñembohory peteĩ tapicháre ningo tuichaiterei! Bueno, ¡ndaikatúi rejapo upéva nde ra"ykuérare voi! Añetehápe, kóva ha"e sádismo sofisticado, depravado, mbeguekatúpe rejuka haĝua ne membýpe voi, ha remoambue haĝua jepe chugui peteĩ persona ivaietereíva. Ha mba"éicha piko Ñandejára kóva rire, opa mba"e apohare! Mitãkuimba"e precoz ramo, Yanka opensa heta mba"ére, ohesa"ỹijo ha oguenohẽ conclusión. Iprimera conclusión mitãkuimba"e independiente ha"e ndaiporiha Ñandejára! Ko univérso ogoverna pe léi ipyʼaporãʼỹva ha ohechaʼỹva evolusión ha selección natural rehegua.
  Añetehápe ohecha umi demónio omombova chupe ha ikompáipe ótro univérsope. Primera vista-pe, upéva ohechauka Ñandejára oexistiha. Añetehápe, oĩramo aña, upéicharõ oĩ ánhel. Oĩramo tesape, upéicharõ oĩ pytũmby! Primera vista-pe, kóva ha"e peteĩ axioma.
  - ¡Ha katu ndaha'éikuri upépe! - he"i ijupe Yanka. Opyrũ ipy peteĩ par de vece ikatu hağuáicha pe tuguy osyry ha pe picazón ojegueropu"aka"ỹva pe mitã py oñembyaíva ha nandi ikangyve.
  Añetehápe, pe evolución ikatu en principio omeʼẽ umi superser haʼetéva umi demónio ha ánhel. Omoñe"ẽ aja, peteĩ haihára herakuãitéva oreko pe evolución hiperplasma rehegua! Añetehápe, peteĩ transición mbeguekatúpe simple guive compleja peve, peteĩ aumento entropía rehegua.
  ¡Peteĩ especie de fortalecimiento apytu"ũ ha imodificación oñedesarrolla aja progreso! Mba"ére piko, techapyrã, pe vacío, pe energía mbyjakuéra rehegua, umi pulsar pulsar rehegua, opaichagua grieta oĩva mundo ha universo paralelo apytépe, nome"ẽi pa"ũ umi súper ser peteĩ nivel iñambuévape! Añetehápe, kóva, en principio, ikatueterei. Pegueroviáramo pe teoría generación espontánea tekove rehegua, upéicharõ mba"ére piko ndapegueroviái pe hipótesis generación espontánea demonios, demonios ha ikatu ángel rehegua. En particular, según pe folklore Rus Ymaguare, Ñandejára ha Aña ojapo oñondive ko Yvy. Umi ruso yma guare oguerovia vaʼekue pe Aña haʼeha opa ára g̃uarã, Ñandejáraicha avei.
  ¡Umi kuimbaʼe oñemboʼe jepi Cristo ha Satanáspe! Oĩ voi peteĩ ñe"ẽpoty yma guare: ¡Peñembo"e Ñandejárape ha peñesũ Aña renondépe! Upéicharõ umi demónio oĩha: ni mbaʼevéicharõ ndahaʼéi peteĩ hecho oĩha peteĩ apohare ojepyʼapýva hese.
  Ikatu avei ambue opción. Moõguipa oguenohẽ pe idéa koʼãva haʼeha demónio? Ikatu ko"ãva ha"e representante alguna súper-civilización-gui ojediverti péicha... Mitã michĩvaicha peteĩ consola de juego-pe: ¡universo tuichakue!
  - Ha mba'e? ¡Ikatu iporãiterei upéicha! - he"i ijupe Yanka.
  Pepensáramo hese - ha"e lógico; ¡peñeimagina peteĩ súper civilización! Opa umi tekotevẽ material oñesatisface, tekove opave"ỹva, inmortalidad oiko peteĩ realidad, ndaipóri deseo jaconquista haĝua ambue mundo-kuéra ha ñakonverti pe universo cáncer-pe! Añetehápe, naentéroi umi especie oreko suerte: ogusta chupekuéra odominai ótrope. Ndaupeichairamo, ymaite guive oñehundi vaʼerãmoʼã ko univérso umi gérra vaietépe. ¡Eñeimagina peteĩ duelo mokõi térã hetave súper civilización apytépe! Peteĩ ñorairõ oiporúva ko"ãichagua arma: umi léi física ha"eha convención, oñemoambue umi programa de juegos informáticos-icha...
  Mba"éichapa ikatu revy"a ndaha"éiramo reñembosaráivo ambue extraterrestre ndive? Algún modo, tapichakuérape ogusta oñembosarái mymba, jagua, ryguasu ndive. Peteĩchagua jagua ovy"a hína oñembosaráivo peteĩ ratón rehe, upéva ohechauka iñaranduha oñemoakãrapu"ãha. ¿Oiko piko Yanka-gui peteĩ especie de ratón?
  ¡Peteĩ supercivilización omombo chupe ambue universo-pe! Chupe ĝuarã ha"e peteĩ torta pehẽngue! Térã ikatu ni ndahejái! Ikatu añetehápe ha'e pe película "La matriz"-peguáicha, oî peteî especie de realidad virtual-pe. Añetehápe, pe sabor jepe ikatu oñembohasa electrónica rupive. Péva ogueru ñane akãme Schwartz ipy'aporãva rehe pe película Total Recall-pe. Heẽ, umi norteamericano oikuaa ofilma, oguereko heta idea porã. Ha umi caricatura tuichaiterei mba"énte, ko"ýte umi Disney-pegua. Ohayhu umi caricatura estadounidense, oreko hikuái peteî trama intensaitereíva, guión activo ha colorido. Natekotevẽi ojeipapa mba"eveichavérõ; oîha itavýva oikóva EE.UU.-pe. América ojejapo umi apytu"ũ iporãvévagui ojeipe"áva opa tetãgui. Ha Hollywood ha"e peteĩ mba"e! Pe añetegua umi escritor ciencia ficción estadounidense ohaíva ndaha"éi iñimportánteva. Techapyrã, Stephen King, umi adaptación película ndaha'éi ivaíva, pero presentación umi texto ikangy. Umi idea interesante voi oñembyai pe presentación ipohýi ha viscosa rupive. Ndaipóri norteamericano iporãvéva ojesareko haguã omoñe'ê rangue. Ko'ápe oĩ pe película: ¡Night Watch ha'e peichagua crap! Péro, ¡ndahaʼéi avei iñinteresánteva jalee jave!
  Koʼág̃a, ojejapóramo pe Arco iris Armagedóngui peteĩ pelíkula, ¡iporãitereíta! Peichagua pieza fresca. Ha umi ñorairõ ha"e dinámica súper, frenética-nte, ha peteĩ mba"e pyahu cada vez! Kóva ha"e emancipación peẽme ĝuarã - mba"épa ndaha"éi peteĩ ñorairõ, jey peteĩ sensación!
  Iñypytũve ohóvo: hi"aguĩma ohóvo ko mundo crepúsculo. Ha katu, oñeha"arõkuri pe pyhare ha"eha peteĩ verano, ¡haku!
  Ali oporandu Iancu-pe:
  - Reguerekópa nde róga tee?
  - Heẽ, katuete! Térã jaʼe porãsérõ peteĩ apartamento! - Mitãkaria"y ombohovái pya"e.
  - Tuicha piko?
  - ¡Ndaha'éi iporãva! ¡Aipotaiterei ningo heta mbaʼe hetave! - he'i Yanka ñembyasy reheve. - Pe apartamento mokõi koty, ha areko avei peteĩ hermana michĩva.
  - ¡Ndaha'éi hetaiterei! Umi mansión ningo ijyvykuʼi. Oikóramo ndehegui peteĩ concubina, ikatu reiko peteĩ harén-pe, peteĩ tupa suave-pe. Ndaupeichairamo, repyta va'erã pyhare peteĩ kuartel tembiguáikuérape. He"iséva oñeñapytĩha encadenado pyhare pukukue.
  Sadat ombohovái:
  - Umi cadena hepyeterei ha upévare ndojokói opavavépe! ¡Umi tembiguái ipeligrosovéva añoite, ñande mitãkuimba"e, ndaha"emo"ãi!
  Yanka he"i peteĩ suspiro reheve:
  - ¡Michĩ consuelo!
  - Ha katu iporãve gueteri umi cadena-gui. Cheguerovia, ha'e creepy. - Sadat oñakãity. - Techapyrã, aguapy hína kuri peteĩ kadena ári, grillete-pe, ha aikuaa mba"épa. Koʼýte nde jyva ojerretorsionáramo upe prosedimiéntope.
  - Mba'éichapa upéva?
  - Ojegueru jave iñakã py rehe ha ojere jave umi po. Ha ikatu ojapo hikuái ko forma-pe; oheja peteĩ arapokõindy pukukue.
  Yanka oñakãity:
  - ¡Kóva ningo ivaieterei!
  - Oje'ehaichaite! Hasy ñañeimagina haĝua peteĩ mba"e peichagua nde voi ndape"experimentáiramo! - Sadat oescupi lado gotyo. - Pero en general asugeri ko'ã mba'e: eñekomporta kirirĩháme, rembohasa'ỹre nde jyva umi golpe pyahu látigo rehegua.
  Yanka omoneĩ:
  - ¡Kóva ha'e pe iporãvéva! Pe exposición añoite ha"éta sapy"ami.
  Yanka ombojoapy:
  - Ikatu ñakirirĩ!
  Ipahápe og̃uahẽ hikuái peteĩ tórre orekóvape peteĩ palisada orekóva tres métro. Umi tembiguái ojegueru hyepýpe ha ojeheja oñemboja pe ysyry guasúpe. Umi po oñeñapytĩva ojepoi, mba"eichaitépa vy"a omomýi jey. Pe soga oheja márka ha contusión, ha hasy ambojere hag̃ua che kuã.
  Yanka vy"ápe ojohéi ijuru ha ombopiro"y ipy hasýva y ro"ysãme. Ajohéi che axilas. Umi ótro mitãkuimbaʼe avei ojejohéi, umi adolescente ipotĩve jepi umi kakuaávagui. Upe rire umi tembiguáipe noñemongaru porãiete. Ko región ha'égui tropical, ha yvakuéra okakuaa año pukukue, ha'ekuéra omoheñói dieta principal. En general, tembi"u ka"avo rehegua ndosatisfacéi chupe, Yanka oipotaiterei so"o, ha katu ojeruréramo oarriesgáta ambue spanking. Upe rire ojegueraha umi tembiguáipe oke hag̃ua, noñehaʼarõi pe pyhare ipukueterei.
  Umi tembiguái oke umi hakãre;ndaipóri manta, jepémo ro"ysãmi ha umi mitãkuimba"e pya"e oñeñotỹ hoguekuérape. Yanka katu ndaikatúi oke. Ijyva ha iku"a oikytĩ pe látigo rupive, ha hasy oñeno hi"ári. Umi py ikane"õva hasy, umi suela oñembyaíva ojejapete, osẽ tuguy ha en general pe mitãkaria"y oñeñandu oñembyaíva. ¡Koʼág̃a haʼe peteĩ tembiguái! ¡Criatura insignificante! Peteĩ kururu añónte. Ha ¿añetehápe piko reaguanta vaʼerã umi ñembyepoti, nde rete ojepyso ha nde rye nandi nde rekove pukukue? ¿Mbaʼéicha piko reiko péicha ha rehasa asy opa árare?
  Péro, ¿ndahaʼéi piko ñañehaʼã vaʼerã jakañy? Péro moõpa? Avei, ¡ndarekói mbarete ajapo haĝua mba"eve ko árape! Che múskulokuéra ogolpea, koʼýte hasy che vakaraʼykuéra ha che muñecakuéra oñembohory pe soga rupive. Avei, oiméne ojejagarráta chupe ha pe asunto ndahaʼemoʼãi ojejapi hag̃uánte. Ni peteĩ plan elemental: moõpa ñakañy, mba"éichapa jaikove ambue tapicha universo-pe tembiguái okañývaicha... Iporãve jajepokuaa, jajesareko porãve ha jajagarra pe momento oikeva"erã.
  Umi pensamiento oĩva pe mitãkaria"y akãme oñekonfundipaite, ha ho"a peteĩ yvykua pypuku ha tinta"ỹvape. Tuichaiterei pe kane"õ ha Yanka prácticamente ndoikói iképe, sapy"ánte ojekuaa ta"anga rasgado peteĩ mba"e oporomondýiva rehegua, ha katu ndorreaccionái.
  Omombáy hikuái umi tembiguáipe temprano, ipu peteĩ corneta ha peteĩ látigo oinupã ipy nandi:
  - ¡Epu'ã, nde tribu perra! - Osapukái umi ñangarekohára.
  Pe oke mbykymi ha nome"ẽvéima che mbarete porã. Umi mitãkuimba"e ha ambue tembiguái ojegueraha ysyry gotyo ojejohéi haguã. Descuidadamente ha"eramoguáicha mymba, oñeñohẽ peteĩ desayuno vegetariano ligero itina-kuérape (ha avei ome"ẽ chupekuéra algún mokyre"ỹ ikatu hağuáicha okaru pya"eve) ha pe formación oúva. Oñemotenonde kuri peteî transición pyahu.
  Ali oporandu:
  - Mba'éichapa reke?
  - Che ykére hasy, ha katu chepytu"u peichagua, ndaha"éiramo jepe suficiente!
  - Mba'e, resueño piko?
  - Che naimandu'ái! ¡Chekane'õiterei ningo asoña haguã!
  - Ha che képe ahecha che ñorairõhára, ajupi kavaju ári ha aikytĩmbaite umi enemigokuérape. Ha pe Sultán voi jepe chepremia peteĩ kadéna de óro reheve.
  Sadat ointerrumpi:
  - ¡Exactamente pe cadena! ¡Tembiguái símbolo!
  - ¡Ha katu ha"e óro! Ha omonde avei peteĩ esmeralda tuicháva! ¡Kóva ha"e che puño tuichakue! - He"i mitãkaria"y peteĩ torcedura ipo calloso reheve.
  - ¡Ko'ãva ha'e opavave sueño! ¡Roguereko peteĩ ára hasýva tenonderãme! Jajupi va'erã pe montaña-pe.
  - Taha'e ha'éva mba'éichapa jagueropu'aka. - he'i Yanka.
  - Jahechami! Aparentemente ndaha"emo"ãi dulce ndéve ĝuarã, ha ore avei ndaha"emo"ãi.
  Pe columna oho hese. Pe tape ohóva tenonde gotyo ipuku ha hasyeterei.
  Yanka oguata opavave ndive, opyrũ"imi, mitãnguéra py oñembyai. Añetehápe, oky tapére pyhare ha ifasilvemi pe jeguata! Mba"eichaitépa iporã jasalpica ñande py nandi rupive, umi charco haku asýva rupi ha ñañandu umi ola ñemomýi. Pe mitãkaria"y opensa oikotaha chugui peteĩ filibuster. ¡Opersegi, ñorairõ, embarque! ¡Romante rehegua!
  Penemandu"áke umi época Morgan, Flint, Capitán Blood rehe. Hollywood ha'e especialmente interesante ko'ápe, opáichagua tiroteo espectacular.
  ¡Pirata-kuéra! Pe ñe"ẽ voi he"ise: ¡cazador de la fortuna! Ko mundo-pe: araka"eve ndohecháiva"ekue peteĩ arma. Mba'ére piko oñorairõta hikuái sabre, kyse, kyse puku reheve añoite! Upévare iporãve jepe umi pistola primitiva omboty"ỹre nde apysa.
  He'iháicha hikuái: moõpa oĩ nde pistola morotĩ?
  ¡Pe óga guasu karréta ári!
  ¿Reipotápa vodka ha sigarríllo?
  Mokõi paquete específicamente!
  Yanka oporandu mba'éichapa oimo'ã Sadat iñaranduveha:
  -Oĩpa pirata nde planeta-pe?
  Ha"e ombohovái pochýpe:
  - ¡Kóva ha'e suficienteite mba'eporã! Añete, mombyry oĩ ko"águi yguasúpe, ha katu opa mba"e oĩva upépe henyhẽ peichagua mba"eporãgui.
  - Oguerekópa umi pirata arma?
  - ¿Armas?
  - ¡Armas de fuego!
  - ¡Nde mundo-peguáichaite! Nahániri mba'e, nahániri upéva nahániri! - Sadat oñakãity oĩ haĝua seguro. - ¡Kóva noñeinventái gueteri!
  - Upéicharõ, yma guaréicha, peteĩ kyse puku ijyva peve ha ñorairõme!
  - Heẽ, ha'ete ku upéicha! Bueno, che aimo"ã rentendeha ko mba"e!
  Yanka oporandu:
  - Nde voi reikose pirata ramo?
  - Mba'éichapa ja'éta! Kóva ndaha"éikuri che sueño che mitãme, ha katu iporãve gueteri añembyai rangue tembiguái ramo. Ha katu oî pa'û ojejupi haguã umi galera-pe. Hasy"ỹeterei peteĩ tembiguáipe ĝuarã upépe, ha katu suerte reheve... - Sadat oñembopy"apeteĩ involuntariamente, otensa umi músculo omba"apo pohýivape oñembohapéva un par de segundo aja, oñeha"ãvo omopẽ pe soga.
  - ¡Amoñe'ẽ hese! - Yanka oexhala ha oñakãity hova; Ainupã che pyti"a guasu akatúa peteĩ ita asy ári.
  - ¡Amoñe'ẽnte! ¡Ugh! Jepémo peikuaa: naentéroi tembiguái oreko pa"ũ oiko haĝua chuguikuéra pirata, jepe ikatupyry ha imbarete. - Sadat ombojere ijuru peteĩ tubo-pe.
  - Mba'érepa?
  - La mayoría umi pirata ndaha'éi tapicha!
  Yanka oisu"u:
  - ¿Upéicha piko? ¡Ni umi hénte jepe!
  - Upéva ha'e! Umi criatura ojoguáva híbrido almohadilla sapo-lirio marrón tuicháva. Haʼekuéra ningo nadador ikatupyrýva ha ikatu opyta are y guýpe. ¡Ko especie principalmente pirata-kuéra! Ha hembiapo vaieterei. En particular, katuete omoĩ hikuái tortura-pe opavave cautivo-pe, ha ndaha"éi oikuaa haĝua kóva térã ambue marandu, térã ojediverti haĝua. Oikuaa hikuái nde nivel de coraje, reimepa digno oñehenóivo ndéve kuimba"e. Ha katu kuñanguérape ojetortura avei. ¿Ikatúpa regueropuʼaka resapukáiʼỹre? Sa"i oĩ oikovéva chuguikuéra. Ymave ndaipóri mba"eveichavérõ tekove pirata-kuéragui, oguereko hikuái comando individido umi mar rehegua. Péro ndaʼareguasúi umi mburuvichakuéra, oñembojoajúva (ndahetáiva), omboliga chupekuéra omeʼẽ hag̃ua lugár.
  - ¡Pe ojeheróva solidaridad universal! - he'i Yanka vy'ápe.
  - ¡Mba'e peichagua! Umi ambue especie-gui, elfo añoite otrata porã tapichakuérape, jepémo mercenario ramo ikatu ojuka porã!
  - ¡Araka'eve ndahecháiva peteĩ duende!
  - Ñande planeta-pe, ndahetái hikuái! Péro katuete oñembyatýta hikuái pe kapitálpe. Ha katu tekotevẽ reñangareko, ko"ýte kuimba"ekuéra ndive, ha"ekuéra oipotaiterei mitãkuimba"e lindo. Ha ndotolerái hikuái umi ombotovéva!
  - ¡Aguerekóta en cuenta ko mba'e! - Yanka oryrýi, jepémo umi cuenta de sudor ojaho"i hete ha oñandu peteĩ ro"ysã.
  - Ha katu rehupytýramo pe duende harén-pe, reikovéta vy"ápe. Umi elfo otrata porã umi tembiguáipe ha nandeinupãmo"ãi opa mba"e michĩmíre. Ha katu, oĩ hetave elfo kuimba"égui, ha ohayhu avei mitãkuimba"épe.
  - Ikangy ramo jepe, ha"e peteĩ consuelo! Péro nde ikatu reikove. Ha tuicha iporãve peteĩ kuñándi!", omoneĩ Yanka.
  - Upe riremínte: oñepyrũvo okakuaa pe barba (umi elfo ndocha'éi hese), ikatu ovende peteĩ tapichápe térã enano-pe, ha péva añetehápe ivaieterei. Peteĩ jeýnte ahecha peteĩ gnome, ha ikatu ha"e ko"ãva ha"eha tipo osẽva ko mundo-gui. Añetehápe ndaiporiha asentamiento gnomos ñande mundo-pe, ha mba"e marandu oguerekóva hikuái iñambue ha sapy"ánte ojoavy.
  - Mba'éichapa ojoavy?
  - ¡Nderentendemo'ãi! Taha'e iporãva térã ivaíva! Peteĩ gnome ndaha"éi peteĩ tapicha, ha noñekomportái yvypóraicha. Rumor he'i ha'eha caníbal ha ohayhu so'o kuña pyahu. Hiʼarive umi mitãkuñáme oñembopupu oikovéva y hykúvape, ha upe mboyve ojejapi chupekuéra kapiʼipe hakuetereívape ikatu hag̃uáicha heʼẽve pe soʼo.
  - Mba'e ñemondýi! - Yanka ombohovái, omongu"évo iñakã "Añetehápe, peteĩ kuña ha"e peteĩ tema de orgullo ha adoración general".
  - ¡Ay, ko'ãva ha'e umi regla! Ha ndaikatúi reñemomombyry chugui. ¡Ndaikatúi pejerure yvypóra ha py"aporã umi ndaha"éivagui yvypóra!
  Yanka oñakãity:
  - Ndaikatúi rejerure yvypóra reko, ha katu che aimo"ã ikatuha ojejerure simpatía básica!
  - Toñe'ê víctima ko tema rehe verdugo ndive. "Sadat omombo yvate ipy reheve peteĩ ita, upéi ohupyty ijyva ijyva poguasu reheve. - Aime dispuesto apostávo cinco clic ndaikatuiha rejapo péva. - Mitãkaria"y omoambue sapy"a pe tema.
  - Nahániri mba'érepa, ikatu! - Yanka, upéicha avei, opoko ijyva rehe ipy nandi reheve, ohejávo hi"ári peteĩ raya huguypaitéva.
  Sadat oisu"u:
  - Ha, nde ha'e peteĩ martillo! ¡Ñande karai! Bueno, oĩ porã, pe parada de descanso-pe ikatu cheinupã pedazo-pe. Che akã imbarete, oaguanta!
  - Che arovia hese! Péro reipotáramo, ¡fásilmente ikatu roperdona!
  - Nahániri! ¡Ojepaga vaʼerã umi deuda! ¡Ndaperdonamoʼãi ndéve!
  - OĨMA! ¡Maldita nde, peteĩ mba"e michĩetereíva!
  Pe tape ojupi yvyty gotyo ha tuicha hasyve jaguata. Avei, pe tape voi ndaha"evéima ojejapo grava gruesa-gui, ha katu ita haimbe asýva montaña-gui. Ko"áğa opa paso Yankee-pe ĝuarãgui oiko peteĩ tortura añetegua, ipy nandi ojehapy poriahuvereko"ỹre. Ambue mitãkuimba"e avei ohasa incomodidad, ha katu umi mitã py queratinizado, akóinte ipy"a"ỹva ikatu oaguanta pe carga, callos ndokyhyjéi tape rehe. Umi tembiguái kakuaáva oipuru sapatu asy. Upéicha hasyvéva Yanka-pe guarã, ndojepokuaái gueteri péicha "extremo". Ha"e oñandu; Ha"ete ku aguatávo peteĩ bambú ka"aguy rupi che talón ári. Umi py, oñembotava ita haimbe asývare, huguy hetave ohóvo, tuguy gota oñemohenda. Ali ohechakuaa péva:
  - Nde huguypa che ryvy! Upepete ojekuaa nde ndaha"eiha jepokuaa reguata nde py reheve. ¡Ndereikomoʼãi are upéicha!
  Hasy reheve ojoko haĝua umi jeroky, Yanka oñe"ẽmbegue:
  - ¡Ay! Ha"énte aikoha capital-pe, ha mitãnguéra gitano añoite oguata ipy reheve! ¡Aguata ramo che py reheve pe kállere, ikatu añemulta! Jepe nahániri, che ha"e gueteri peteĩ menor de edad.
  Sadat oñakãity:
  - ¡Antende! Jaguereko noble noble ra"ykuéra: hógape jepe oñeha"ã oipuru sandalia ani haĝua ojogua tembiguái ipy"a"ỹvaicha. Koʼãva haʼe umi prejuicio. Ha upéi ojehúramo remohuʼã tembiguáiramo, ijetuʼueterei. Ha katu, ahecha reguerekoha peteĩ tete oñembokatupyrýva. Ikatu remombeʼu oréve peteĩ mbaʼe iñinteresánteva. ¡Añetehápe nde ndaha"éi peteĩ ñorairõhára, ha ndaha"éi peteĩ tapicha noble!
  Yanka, oñakãity hasýgui, ombohovái:
  - Añemoarandu peteĩ mbo"ehao circo-pe. Péva he"ise ikatupyry ha imbarete va"erãha.
  - Mba'épa pe circo.
  - Peteĩ espectáculo iñinteresantetereíva. Hembipotápe principal ha'e ombovy'a haguã tapichakuérape. ¡Eme"ẽ chupekuéra peteĩ sonrisa ha peteĩ estado de ánimo porã!
  Sadat omoneĩ:
  - Ha mba'e? ¡Kóva ningo hechapyrãiterei! ¡Iporãiterei ningo! Oĩ porã, mba'e piko reguerekove? Por ehémplo, ikatúpa reveve?
  Yanka opukavy hasýpe:
  - Heẽ, katuete! Ko mba"épe, ore ha"e as! Por ehémplo, oĩ umi avión ikatúva okargáta cincocientos persóna peve peteĩ jeýpe. Upéi emongu"e chupekuéra peteĩ velocidad treinta vése pya"eve pe kavaju ipya"evévagui.
  - Nde! Jepe ñande cuento de hadas-pe, oĩ avei umi kavaju frisky-icha! Icehand ha Mahmud ogalopea ohóvo. Mahmud turbante ho'a. Osapukái: epyta, jajere ha jaipyhy. Ombohovái chupe:
  - Resapukái aja, ohasáma cincocientos millas. Ha koʼág̃a oĩmbaite mil.
  - Mboypa oguereko peteĩ milla. - Yanka oporandu.
  - ¡Mil y medio rupi che rape! - Sadat ombohovái. - En general, ¡ndaha"éi tuichaiterei!
  - ¡Kóva he'ise hetave mil kilómetro! ¡Medio minuto-pe! Peteĩ mombe"upy iñinteresanteva. Heẽ, ndoroguerekói gueteri ko"ãichagua aviõ, ha katu roguereko peteĩ cohete. Umi oveveva ambue planeta-pe ikatu ohupyty ko velocidad rupi. - Che ahechakuaa Yanka-pe. - Ha katu en general, ndaha"éi opa cuento de hadas ikatúva oñemantene, ha péva especialmente añete ciencia ficción-pe ĝuarã. ¡Añetehápe umi yvypóra fantasía ndorekói límite!
  Sadat omoneĩ:
  - Tipicamente peteî tirano: ambiciones ilimitados ha mente limitada! Ha katu, péva ha"e avei típico umi tapicha común-pe ĝuarã.
  Pe Yanka tuja, opyrũvo ipy herido oñembo"y haĝua ita sa"ive haimbe"ỹva ári, oñe"ẽmbegue:
  - ¡Honestidad ha'e peteî concepto selectivo! ¡Embotavy universal! Ha katu, ko kásope, ndajapúi.
  Ali oporandu peteĩ susurro-pe (jepe pe superintendénte ohechauka condescensión sorprendente ko"áĝa):
  - Upéicharõ ikatúpa reho ambue mundo-pe?
  Yanka oñakãity:
  - Ñambyasy, nahániri! Umi tapicha ohupyty ovisita peteĩ Jasy añoite. Umi vuelo jepe Marte-pe: ko"áĝa peve ciencia ficción pura. En general, exploración espacial oñemotenonde mbeguekatueterei, ani haguã ñañe'ê pe desarrollo pya'e computadora-kuéra rehe. Péro umi hénte opyrũ gueteri iplanétare.
  Sadat he"i filosóficamente:
  - Péva oîgui heta estado ha pueblo reguerekógui. Ko planeta oguerekova"erã peteĩ ijára. Ko kásope añoite ikatu progreso, ha pe precio noimportái.
  Yanka omoneĩ:
  - Oĩ va"ekue héroe ombojoajuséva yvypórape, ha katu akóinte peteĩ mba"e ojokóva chupekuéra. Taha"e peteĩ tekove mbyky, térã umi opositor mbarete. Hiʼarive, pyʼỹieterei oñemyengovia pe tróno tuichavévape umi mbaʼe iñimportanteʼỹvare. Oje'eva'erã tetãnguéra democrático-pe heñói apañuãi tendotakuéra ndive. Por ehémplo, George W. Bush oreko vaʼekue peteĩ nivel de inteligencia ijyvatetereíva ha imanduʼa vai. Bueno, pe hecho América oñehundi hague pe punto oiporavo haĝua peteĩ kuimba"e morotĩ presidente ramo ha"e peteĩ desgracia total. Peichagua tetãme ĝuarã, pejapo peichagua "sting-stang"! En general, elecciones populares: péva ndaha'éi avei tape iporãvéva ojeporavo haguã poder. Jepémo oiméne iporãve peteĩ monarquía-gui.
  Sadat omombe"u:
  - Orden del Dios Pochy-pe, superbuelo-pe oiporavo avei consejo de cardenales. Añetehápe, yma, opavave mburuvicha iñimportánteva ha"eva"ekue arcocardenal, ha katu ko"áĝa opa mba"e iñambue.
  - Mba'e sentido-pe?
  - Mburuvicha kuéra oisãmbyhyse, ha ndaha'éi títere orden rehegua. Ha katu, kóva ha"e naturaliterei, mávapa oĩse peteĩ tapicha poguýpe! Ha katu, ¡ndaikuaái umi detalle ha intriga! Ikatu oime péicha, térã ikatu iñambuéta! "Sadat opyrũ italón asy reheve peteĩ ita haimbe asýva ári ha opyrũ, ha ipire hũ hesakã porã ojekutu.
  Yanka ojepy"apyeterei. Pe jejupi ijyvateve ha umi ita oñemongu"eve. Pe mitãkaria"y hasy añete, ha"ete ku hendýva peteĩ hierro haku asývape. Heta jey oñeha"ã oñe"ẽ iñirũnguéra ndive, ha katu péva ndaikatuvéima ogueru alivio.
  Pe tortura ivaive ohóvo, umi rastro huguypa. Ipahápe pe mitãkaria"y ndogueropu"akái ha ho"a ijyva ári. Peteĩ látigo ho"a ijyva ári. Yanka ikatu kuri opukavynte:
  - ¡Eiporiahuvereko! ¡Peiporiahuvereko!
  Oñemboja hesekuéra peteĩ ñemuhára:
  - Mba'e piko upe tyapu!
  Pe superintendénte ojere:
  - Rehecha, pe Ahmed guasu, ko tomboy, ndohoséi mombyryve!
  Pe tembiguái jára, peteĩ zorro oñañuãva"ekue gua"u reheve, oseñasáva peteĩ gallo-pe, oporandu:
  - Mba"ére piko nderehói, mitã ahayhuetéva.
  Yanka ojepy"apy tesay rupive:
  "¡Aperdepaite che py ha ndaikatúi aguata, especialmente umi ita haimbe asýva ári!"
  Ahmed opukavy:
  - Oĩ porã che mitãkaria'y! Ndaikatúiramo reguata, haʼekuéra neinupãnte térã oikytĩta ne akã.
  Yanka añetehápe oikose, oñeha"ã desesperadamente okonvense pe comerciante-pe ideprovechoha:
  - ¡Chemoĩ pe karrétape! Upéi, che py okuera vove, aha jeýta! ¡Añetehápe, ideprovécho ndéve!
  - Mba'éicha? - Oporandu Ahmed-pe.
  - ¡Ikatu chevende mercado-pe! Ha upéicha ojekuaa: ¡nde chemongaru mba"eve"ỹre! - He"i mitãkaria"y hasẽvo.
  - Mboypa tuicha nde repykue. Mba"épa ikatu rejapove ndaha"éiramo oñevende haĝua algún harén-pe?
  Yanka, oñandu peteĩ ola de inspiración, he"i:
  - Che aikuaa ñembosarái, che ruvicha! Ha iñinteresanteterei! Chepermitíramo, aikytĩta ndéve figura peteĩ kyse reheve: peteĩ juego iñinteresantetereívape g̃uarã. Ojeguerohory arte especial ramo heta tapicha iñaranduvéva ñane retãme.
  Akhmed oñemboja, hyakuã sudor pohýi, hete ikyráva ha katu ipu"akapáva:
  - ¡Reñe'ẽ hína ñembosarái rehe! En general, peteĩ partido añoite aikuaa, omombo jave hikuái dado. Ha katu ndajapúiramo ha chegusta pe ñembosarái, ikatu asalva nde rekove. - Ñemuhára ohetũ mitãkaria"y akãrague. "Ñembyasy ningo japerde peteĩ kuimba"e iporãvaicha". OĨMA. rome"ẽta peẽme umi tembipuru. Tove Gertrude tomaña nde py rehe.
  Ianku ojepe"a ha ogueraha carrito-pe. Peteĩ kuñakarai orekóva treinta áño rupi, iñakãrague morotĩ ha hova tipo tailandés, oñemboja hese. Ha"e oñeñangareko porãiterei, haimete hasy"ỹre, ojohéi Yankee py huguypaitéva. Pe mitãkaria"y py oñembyaíva, ndorekóiva gueteri tiempo oñemohatã haĝua, opresenta peteĩ jehecha poriahuvereko. Mba"éichapa oñembyai, oñekytĩ, ni peteĩ tenda oikovéva. Umi ita haimbe asýva ojapo pe suela-gui mush. Kuña oñakãity.
  - ¡Guau, mba'éichapa reñeikytĩ mitã! ¡Peteĩ espeluznante! Ha, mba'épa ajapóta nderehe!
  Yanka ombohovái:
  - Mba'épa jajapóta! Trata!
  - Ha, oĩ porã, che ro"lubrikáta!
  Pe kuñakarai ha"ete ku ontendéva pohã, ipo sorprendentemente ligero. Omongyhẽ porã pe superficie oñembyaíva, ha upéi pe mitãkaria"y tobillo ha vakara"y.
  Yanka oñandu mba"eichaitépa iporã chupe pe kuña rete opoko. Ha"ékuri peteĩ mba"e ndaikatúiva oñemombe"u, sublime, especialmente omasajárõ guare pe kangue ha pe rodilla oñembotapykue.
  - Embojere nde rye, che apohano nde jyva.
  Pe mitãkaria"y iñe"ẽrendu. Umi po suave opoko ijyva rehe ha oñepyrũ ohetũ pe pohã ñana umi cicatriz ha corte pe látigo rupive. Iporãiterei, mbarete ojevy hetepýpe. Oguejy pe mba"asy. Ipahápe Gertrude omohu"ã ha ome"ẽ chupe ijyva ha ijyva peteĩ masa porã.
  - Ha, mba'éicha piko nde ndaha'éi ra'e mba'asy. - Oporandu iñe"ẽ porãme.
  - Nahániri! ¡Ndaha"éi ni michĩmi! - Ombohovái mitãkaria'y oikove jeýva. - Upéva rangue, aime vy'apavẽ pico-pe. Añeñandu mbarete.
  - Ko kásope, nde tuicha mba'e! ¡Mitãkaria'y ikatupyryetereíva! - he'i Gertrude opukavy hatĩ porãite reheve. - En general, ¡che aadorá umi tapicha ndeichagua! ¡Akãrague rubio ningo ningo romántikoiterei! ¡Ahayhu opa mba"e hesakã ha ipotĩva!
  - ¡Péva iporã! - Yanka osapukái. - Jepe ndohasamo"ãi jajapo ejercicio michĩmi!
  Ahmed osapukái:
  - Ani rembojere pe bacha pe mba"égui. ¡Tomba'apo!
  Gertrude oñembo"y ha ohetũ pe mitãkaria"ýpe ijurúpe. Yanka haimete oñemboty ohechávo mba"éichapa apasionado pe beso peteĩ kuña adulta-pe. Ndaikatúi oñembojoja umi mitãkuña tetas tímidas rehe. Kuña juru ha"e eíraicha, re"use mante. Gertrude ojeipe"a hasýgui ha ohetũ pe mitãkaria"ýpe iñakã ári.
  - ¡Eñembopy'aguapy, che ryvy!
  Yanka opytu"u pypuku, mbeguekatúpe ohasa pe emoción. Hetaiterei pasión oriental oĩ ko kuñáme. Peteĩ mba"e especial omoheñóiva chispa.
  Pe mitãkaria"y oipyhy umi tembiporu primitivo ha oñepyrũ oikytĩ umi figura. Ha"e odesidi ombo"e ko mundo-pe pe juego de ajedrez itujavéva ko yvy ape ári. Jepe primera vista-pe, oñembojojávo umi estrategia electrónica moderna rehe, ko juego ha"ete primitivo, ¡ndaha"éi upéicha! Pe algoritmo juego de ajedrez rehegua ningo ikomplikadoiterei;ojehai decenas de volúmenes de teoría ha heta cien aranduka. Pe ñembosarái iporãiterei, ipirapire hetáva, iñarandu. Napoleón, Tamerlane, Iván el Terrible, Pedro el Grande, José Stalin, Adolf Hitler, Churchill ha Roosevelt ohayhu ombopu. En general, peteĩ juego iporãitereíva omoheñóiva lógica ha inteligencia. La mayoría umi estrategia militar-económica moderna rehegua, umi táctica orekóva ha"e extremadamente simple. Ejagarra pya"e umi ykua, emopu"ã infantería ha emombo enemigo-pe. En general, heta ñorairõ ikatu ojegana simplemente ojeestampávo cuartel infantería ndive. Ha ndaipóri cálculo. Ikatu reapuesta miles de soldados virtuales sin sentido, ha katu regana gueteri computadora rehe. Ñamoĩ techapyrãramo pe juego yma guare Cosacos. Ipype avei ikatu rembohyru rei pe enemígope teʼõngue, reiporúvo umi soldádo ivaratovéva. Complejove jepe ha"e umi campaña ha misión. Upépe, enemigo oguerekóma defensa ha infantería prepreparada ko kásope, remoĩnte umi campo de batalla-pe. Térã iporãve jepe ojelimitáramo estrictamente pe número de tropa! Ha katu upéicharõ jepe, dificultad rehe ndaikatúi oñembojoja ajedrez rehe. Ha"e especialve: reñembosaráiramo peteĩ computadora rehe, peteĩ javy añónte, michĩvéva jepe, ha"e suficiente reperde haĝua pe juego térã re"a haĝua peteĩ abrazadera estratégica inexorable guýpe. Peteĩ tiémpope, Yanka olee "Ñorairõ ha Pyʼaguapy" Leo Tolstoy rembiapokue. Upe tiémpope neʼĩra gueteri oñedesarrolla pe teoría ajedrez rehegua, ha umi ohaíva ciencia ficción jepe ndohaíri komputadórare! Upévare, Leo Tolstoy ikatu oargumenta peteĩ juego de ajedrez oguerekoha umi javy continuo (ha ko"ápe tuicha oreko razón). Ñande añoite jahechakuaa umi javy pe enemígo oaprovecha vaʼekue. Oñeñeʼẽvo oñembosarái hag̃ua peteĩ komputadórare, pe mákina ikatu oaprovecha pe inexactitud michĩvéva. Ary 1997-pe, Garry Kasparov-gui oiko peteĩha campeón mundial ombopuva"ekue peteĩ partido serio computadora-pe peteĩ ñorairõ mbarete rire. Peteĩ campeón mundial orekóva peteĩ calificación récord jepe operde ramo, mba"épa ikatu ja"e peteĩ jugador de ajedrez ordinario rehe. Hi"arive, ko tiempo aja pe nivel de monstruos electrónicos ojupive, ¡pe rendimiento añoite ojeduplikáva cada tres años y medio!
  Yanka opensa ha oikytĩ al mismo tiempo. Ha'e noñembopya'éi, umi figura osêva'erã lisova ikatu haguã reñembosarái hendivekuéra ha remomba'eguasu. Pe mitãkaria"y vy"ápe creativo, oñeha"ãvo ani haĝua oke.
  Mba'épa ikatu ere Garry Kasparov rehe? Peteî tapicha ijojaha'ÿva oikuaáva ocho ñe'ê pytagua, según encuesta sociológica, oike umi cien genio ojehecharamovéva yvypóra rembiasápe (Por cierto, Vladimir Futin, heta omomba'eguasúva iñarandu ijojaha'ÿva ramo, noñemoîri umi ojeporavóvape sa'aty).
  Upévare Garry Kasparov odesafia chupe. ¡Oñepyrũma pe enfrentamiento! Mbaʼéichapa idiferénte pe ajedrez pe polítikagui? Ajedrez-pe pe juego ojoja, ha katu política-pe umi mburuvichakuéra akóinte oreko peteĩ tenonderã! Ajedrez-pe oĩ presión de tiempo opakuévo pe juego, ha katu política-pe akóinte oĩ! Ajedrez-pe, umi sacrificio ha"e voluntario, ha katu política-pe akóinte ojeforsa!
  Ajedrez-pe, umi pieza oñemohenda jey peteîteî, pero política-pe, mburuvichakuéra oipota jave!
  Garry Kasparov noñeinskrivíri candidato presidencial ramo, omombo hikuái yvyku'i hese ha ndojehejái aire-pe. Upéva he"ise, ndohejái hikuái ajapo peteĩ movimiento! Naturalmente, ndaikatúi regana peteĩ juego ojeproivihápe ndéve reñembosarái haĝua. Ambue hendáicha, Futin iñaranduvérire, ome"ẽta kuri peteĩ posición digno peteĩ tapicha ikatupyryvévape Rusia-pe. Añetehápe, ja"e porãsérõ, la mayoría umi funcionario ruso ha"e umi no entidad gris-nte. Ha sa"ive ohóvo tapicha hesa"ỹijóva presidente equipo-pe. En general, neíra gueteri oñesoluciona problema personal rehegua. Péro oĩ heta tapicha ikatupyrýva. ¡Pe Vladimir Zhelezovsky-gui voi ikatu oiko chugui peteĩ Ministro de Relaciones Exteriores térã Internas iporãitereíva! Ha ndojehejái chupekuéra oike poder-pe. Jepe ha"ete ku Napoleón he"iva"ekue: peteĩ mburuvicha guasu ojeréva umi no entidad rehe, peteĩ ita oĩvaicha peteĩ marco crappy-pe, pe valor ho"áta ha inevitablemente oñedesvanece!
  En general, Rusia intereses oîva'erã yvateve umi ambición personal-gui. Ndaha'éi umi ombovy'áva mburuvicha guasúpe ojupíva'erã yvate gotyo, ha katu umi omeresevéva. Ikatu iporãve ĝuarã jepe oĩha ko"áĝa, ja"eporãsérõ, mokõi rréi Rusia-pe. Odesidi jave, odiscutíta ha ome'êta argumento, he'iséva sa'ivetaha probabilidad ojavy haguã. Jepémo experiencia ohechauka umi dúo ha triunvirato jepive mbykymi. Ñanemandu"áramo Rusia moderna rembiasáre, Chernomordas oñepyrũrõ guare oreklama pe rol peteĩ joja presidente ndive, ojeipe"a chugui. Térã pe tembiapo joaju mbykymi Elkin ha Krimakov apytépe. Ha Futin ndive jepe, Elkin ndaikatumo"ãikuri ojogueraha porã opytavérire poder-pe. Umi periodo tembiasakue tenondeguápe, umi alianza Brezhnev - Kosygin, Beria - Malenkov, Lenin - Trotsky ho'a! Pe tróno ningo michĩeterei jepi mokõime g̃uarã, ha ni mbohapýpe g̃uarã! Stolypin-gui oiko jave de facto cogobernante, zar Nicolás ndive, pya'e ojejuka chupe. Ha ndaha'éi oikuaa'ÿre policía secreta, ha ikatu Nicolás II voi.
  Upévare ndojekuaái mboy tiémpopa ipukúta pe dúo! Ikatu oñemohu'ã hostilidad grave - peteî enfrentamiento, térã 2012-pe, Futin oipyhy jey presidencia.
  En general, pe tróno, ndaha"éi pe tupaicha, okomparti umi ikangyvéva añoite!
  Rojupívo, roʼysãve ohóvo, koʼýte ojehechakuaa upéva reñeno jave. Mitãkaria"y ojejaho"i peteĩ zorro pireicha. Iñangirũ pyahukuéra oguata mombyry porã ha ndaikatúi reñe"ẽ hendivekuéra. En general, rojuhu algunos tipos porã, inquisivo. Ijexperiencia rupive, Yanka oikuaa peteĩ oúva pyahu hasy jepi, umi tapicha oñeha"ã oproba chupe térã ombopochy jepe chupe. Ha katu, mitãnguéra moderno oñorairõ heta sa"ive jey ojapo diez térã quince áño - nivel intelectual general ojupi ojehechakuaa. Ko"áğa haimete oimeraẽ adolescente oreko conocimiento fundamental heta mba"épe. Jepe umi área ha'eháicha fabricación de aviõ térã industria química. Ndaha"éi pe generación tuja, analfabeta-icha oñembojojávo hesekuéra. ¡Pe arandu oipyhy! Avei, umi adolescente moderno tuicha icortés ha táctove pe generación ohasava"ekuégui. Mba"épa ikatu oje"e umi kakuaáva rehe, ko"ýte umi generación rehe; ochenta-noventa: oñemboykéva ha itavy!
  En general, umi tembiporu aprendizaje electrónico oguereko peteĩ tembiapo tuicháva, peteĩ tiempo-pe oheja ojupi Japón-pe. Pe Kuarahy Osẽva Yvy ndaha"éiramo ko"áĝa imbaretetereíva, péva ojehu pe electrónica ojeipysógui ko yvy ape ári. Competencia, especialmente umi japonés ndaha'éigui particularmente inventivo. Umi alemán jepe tuicha iñaranduve ha iñaranduve ko mbaʼépe.
  Péva potencialmente omoî amenaza yvypórape guarã. Añetehápe, peteĩ robot, ipu"akavégui peteĩ tapichágui, ikatu, ohechakuaávo ha"eha peteĩ tapicha ijeheguiete, ombotove iñe"ẽrendu. Heta aranduka ojehai ko mba"ére, ojejapo ta"angambyrýpe, oñepyrũvo inventor del término robot Capek, ha oñemohu"ã serie de TV "Terminator". ¡Schwartz ha"e simplemente irresistible! Péro ni peteĩ umi sientífiko ha expérto serio ndodudái umi mákina ikatuhaite opuʼã. Upéicharõ jepe, pe electrónica osegi oñemehora. Péva koʼýte ipeligroso oĩ jave heta tetã ha ndaipóri jave peteĩ império. Ñambyasy Stalin ndorekóigui tiempo omoañetévo ikerayvoty dominación mundial rehe. Ymaite guive pe imperio mundial URSS-pegua osolucionáta kuri opa umi problema yvypóra rehegua ha oñepyrũta kuri pe expansión espacial. Upéi umi guerra de estrellas oñemombe"úva ciencia ficción-pe oikóta realidad. Ñambyasy, mba"ére piko umi aña omondo chupe yma guarépe ha ndaha"éi tenonderãme? Bueno, ha"e ikatupyryeterei peteĩ mba"e cósmico-pe.
  Yanka, frustración-pe, haimete oikytĩ ikuã índice. Tuguy oñepyrũ osyry. Ou che akãme pe pensamiento oñepintatapa pytã umi figura. Techapyrã, morotĩ versus pytã. En general, oî peteî cierto paradoja peteî juego de ajedrez-pe. Opa mba"e rire, morotĩ ohechauka mba"eporã, tesape, tekopotĩ ha morotĩ ohechauka pytũmby, ñemondýi, yvykua pypuku. Péro upéicharõ jepe, ¡umi blanco oataka raẽ! Jepe umi negro ojehecha porãvéta pe rol de agresor-pe! ¡Ajépa peteĩ paradoja! Ambue hendáicha: ¿ndaha"éi piko omoambueva"erã umi regla? Tojeheja raẽ morotĩ ko ñembosaráipe. Pe agresor, okonveniháicha lado iñypytûva fuerza-pe. Avei, Stalin oataka ramo Alemania-pe, mba'éichapa oñemombe'úta ko'ágã tembiasakue? Pya"e ojegana peteĩ victoria, térã pe ñorairõ ojearrastra térã ivaive ohóvo. Ko"ápe ojoavy umi tapicha katupyry ha investigador-kuéra remiandu. Oĩ oimoʼãva upéva haʼe hague peteĩ paʼũ ojedomina hag̃ua ko múndo, ha ótro katu oimoʼã upéva omano hague pe império soviético. Péro ojehechávo umi soldádo soviético oñembokatupyry porãha oñorairõ hag̃ua tetã ambuére, ha umi alemán noñembosakoʼi porãiha oñedefende hag̃ua. (Pe estado general alemán ndohecháiva mbykymi ni nopensái mbaʼépa ojapóta oikóramo peteĩ atáke sorpresa ojapóva URSS). Ha katu itavyeterei ñanderesarái defensa-gui ñañembosako"ívo peteĩ ataque-rã. Heta pe fenomenal éxito orekóva umi boxeador kakuaa: umi joyke"y Klitschko ojehu idefensa porãiterei rupi. Upéva he"ise, peteĩ mba"e umi oñemoĩva hesekuéra, ko"ýte umi morotĩva, ohejareíva jepi. Ha katu kóva ha"e peteĩ problema mutuo mokõive ejército-pe ĝuarã. Péro oñepyrũvo pe gérra, pe Wehrmacht haʼe vaʼekue universálve, ha isoldádokuéra oñembosakoʼi porãve oñedefende hag̃ua umi soviéticogui.
  Akhmed ojupi pe carrito-pe, ointerrumpívo umi pensamiento ndaha"éiva mitãicha:
  - Ha, mba'éichapa oñemotenonde tembiapo.
  - Heẽ, karai!
  - Ndachegustáiramo pe ñembosarái, roinupãta. Ha heta hasy!
  - Añeha'ã hína karai.
  - ¡Ha emañamína! ¡Epyta pya'e!
  Añetehápe ojekuaa tenonde gotyo peteĩ puévlo montáñapegua. Oguereko algún protección, en particular peteĩ zanja ojejo"óva ha peteĩ muralla de tierra. En general, umi montañero ndoikói vai, en cualquier caso, heta hetave óga itaguigua. Pe témplo oĩva pe puévlo mbytépe haʼe vaʼekue peteĩ espésie de témplo, orekóva peteĩ cúpula haimbe ha iñakã ári peteĩ ágila mbohapy iñakã raʼanga.
  Pe aldea mbytépe, heta mitãkuña ijao lomo ha isyva nandi oñorairõ mbarete.
  . MOAKÃHA No 13 rehegua
  Oje"u tembi"u oñondive peteĩ belleza deslumbrante ndive ha"e peteĩ chic especial. ¡Oñandu so"o hyakuã asýva ha peteĩ kuña imbarete ha hesãiva!
  Elfaraya ojeipe"a ha upéi opoko ijyva amplio rehe pe mitãrusu juru peve.
  - ¡Echupa che mitãkaria'y!
  Vladimir ojagarra codicioso pe pecho, iñe"ẽ ohetũ ho"o hatãva. Iporãiterei ningo iporãiterei reime peteĩ mitãkuña ykére, reguerekóva peteĩ pezón de fresa nde jurúpe. Péicha reñeñandu peteĩ kuimba'e añeteguáicha - macho! Ha ambue tapicha ohechávo péva ndaha'éi omboverapy, sexo ymaite guive ndaha'evéima peteî mba'e oporomondýiva - homosexualidad añoite oñembotove. ¡Opa mbaʼe ambuéva ojeheja! Ha upe libertad moral rehegua iporãiterei!
  - Nde reikuaa Elfarai, che romomba'eguasu! Ikatu pe karu guasu rire jajerure ojeheja haĝua ñandéve jaservi peteĩ unidad-pe.
  Pe mitãkuña ombohovái ñembosaráipe:
  - Kóva ha"e peteĩ temiandu iporãitereíva. Aporandúta che superior-kuérape ko mba'ére.
  Vladimir ohetũ ijyva elástico ijyva reheve ha ombojere jey iñatención escenario-pe. Oveve so"o pehẽngue pyahu, ha víno omimbi umi copa-pe, peteĩ color ha hyakuã pyahu.
  Vladimir Kashalotov omboguejy codicioso pe vidrio ryepy. Pe víno osyry che jyva ári, chembopiroʼy porã. Hiperplasma omimbi pe mitãkaria"y resa"ỹime:
  - ¡Kóva ha'e pu'aka!
  - ¡Superpoder! - Elfaraya ombohovái. - Ha, mitã"i, reipotápa ambue mba"e haku?
  Mitãrusu ombohovái ñembosaráipe:
  - Ha ko víno omokyre'ÿha pasión. Ikatu ñañeha'ã so'o rehe!
  Oñepyrũ jey ho"u chupe oñondive, ha"ete peteĩ ritual de apareamiento. Kuimba"e ha kuña ningo ipy"ahatãiterei, ha al mismo tiempo ohechauka mborayhu.
  Ko pieza sabor ha"e kuri completamente inusual, peteĩ mba"e ojehayhu ha ojesaboriáva.
  Elfaraya opropone:
  - Ikatu piko ñañembo'y iñakã ári?
  - Mba'éichapa upéva?
  - Ha, akã yvýre!
  - Jaha! ¡Kóva igustoitereíta!
  Pe mitãkaria"y ojapo upéichaite, ojere pe mitãkuña ndive. Upéi ojupiʼimi voi hikuái pe yva ári. Vladimir heʼi:
  - ¡Ñañembosarái algún estrategia! ¡Ambojojase nendive che arandu!
  Elfaraya, odispara rayo hesa caleidoscópicamente oñemoambuéva color-gui, opropone:
  - ¡Toiko kóva peteî batalla militar-económica - dominación universal rehe!
  - Toiko upéicha! - He'i mitãrusu!
  Oñepyrũ oñembosarái hikuái, arandu contra inteligencia! Upe aja ojekuaa peteĩ tembi"u rire ambue, oñemoambue pe víno oĩva umi kópape. Pe karu guasu ningo opavavépe g̃uarã. So"o rire, ho"u hikuái opaichagua yva opaichagua galaxia-gui. Mba"épa ofalta ko"ápe? Pe abundancia orekóva hikuái ha"e simplemente asombroso. Oĩ yva oikovéva, omomýiva ha opurahéi purahéi. Opa mba"e igustoiterei, ipu música, oiko peteĩ mba"e extraño.
  En particular, umi verdura ha yva oha"ã peteĩ batalla añeteguáva. Hi"arive, persistente ha tuichaitereíva. Upe rire umi "ojejukáva" ho"u mante umi militar-kuéra. ¡Opa mba"e ojehecha grotescoiterei! Ko'ýte oipyhývo comando peteî mezcla peteî cebolla ha peteî saltamontes, ha oposición ha'e peteî mezcla frambuesa ha ardilla. Ha avei ko"ãichagua ka"avo ha yva ndaikatúiva ni ojuhu análogo yvypóra ñemitỹme.
  Vladimir ha Elfaraya ojepopete ha oñemoĩ upépe ombotyryrývo ipy.
  Pe mitãrusu oñembyasy gua"u ha he"i:
  - Peichagua iporãha, ¡mbyasy voi ja"u!
  Pe mitãkuña ombohovái ñembosaráipe:
  - Ndaipóri mba'eve iporãvéva ja'u rangue pe tuicha, haku, aroma dignidad pasión rehegua peteĩ macho añeteguávagui!
  - Ha e'u yva!
  Añetehápe, verdura ha yva oike fortaleza-pe, odefendéva insecto-kuéra.
  Umi mymbachu"i omanda peteĩ escarabajo rayado, oñepinta va"ekue a cuadros-pe peteĩ tabla de ajedrez-icha. Umi hatĩ ojerrevolvéva omýi nervioso, osẽ umi agujero ojeperforávagui icasco de plata-gui. Hi"aguĩ upégui otyryry peteĩ criatura ojoguáva peteĩ bloque hovy-verde-pe ha ipy bailarina hechapyrãva. Oñeha"ã ome"ẽ peteĩ orden iñe"ẽ ipuhápe:
  - Ha, jaguenohẽ umi mymbachu'i.
  Oñepyrũ oñembopu músika py"aguasu. Umi ganso ryru porã orekóva escudo ha armadura de oro osẽ pe okẽgui oñemomýiva"ekue ojuehegui.
  Upe jave avei ojegueraha yva ha ka"avo pe fortaleza peve, estanterías guýpe. Omanda chupekuéra peteî Senor Tomate añeteguáva. Tuichaiterei peteĩ tánkeicha, irundy ipo oguerekóva peteĩ hácha káda uno. Ha pe ryekue ipuku peteĩ zanahoriaicha. Ha péina ápe umi zanahoria voi. Zanahoria oguata opurahéi aja:
  - Peteĩ mokõi mbohapy irundy po! ¡Pe conejito osẽ odispara umi pato gris-pe!
  Umi kururu oñemongu"e hese ha oñepyrũ ojejuka. Pe lánsa oinupã pe tomate rye, osẽ chugui juky. Umi verdura oñemomýi jey, ha katu umi limón pya"e oike ñorairõme. Peteĩ ejército entero limón rehegua.
  ¡Oguahẽma pytyvõ!
  Vladimir oñakãity:
  - ¡Kóva ha'e basura! En general, ko"ãichagua ñorairõ ndorekóiva regla iñinteresanteve tapichakuéra ndive. Ha péina ápe, ¡mba"e vyrorei piko umi verdura ha yva umi mymbachu"i rehe!
  Elfaraya me iñakãrague color (ojapóvo esfuerzo de voluntad) ohechakuaa:
  - Peteĩichagua folklore, ha katu itavymimínte! ¡Che avei ndachegustái ko ñe'ẽrei!
  - Añetehápe, ¡aipota kuri peteĩ mba'e iñambuéva! Algún tipo de melodrama, opa ko"ã ñorairõ chembohasy. Térã peteĩ mba"e filosófico!
  - Homero techapyrãramo? - Elfaraya opropone.
  - Térã César, ikatu Nerón jepe. En general, Nerón ha"e peteĩ persona bastante interesante, peteĩ actor-emperador. ¡Naturaleza romántica!
  - Nde! ¿Nderemoñeñandu vaíri piko haʼe ojuka haguére umi kristiánope?
  - Nda"aréi, heta científico omoĩ duda pe tradición cristiana rehe. Ndaha'éi piko upéicha, che sueño? Ha pe pacifismo cristiano ohundi pe imperio invencible!
  Elfaraya ofalsifika peteĩ bostezo:
  - Mba'eichaitépa iporãta ñainventáramo peteĩ máquina de tiempo. Ko kásope: ñaaprendevaʼerãmoʼã heta sekréto yma guare.
  Vladimir ogueraha peteĩ par de sorbo:
  - Heẽ! Por ehémplo, mávapa pe cerebro añetegua ojejuka hag̃ua Césarpe. En general, aipytyvõse Spartak-pe. He'i hikuái ha'e hague noble.
  - Ha oĩ tapicha oimo"ãva ha"eha peteĩ bandido añónte! ¡Ndaipóri peteĩ joaju ko"ápe! Techapyrã, umi evaluación Stenka Razin ojapova"ekue ojoavy.
  - Razin ningo progresista ha iporãvéta kuri Rusia-pe g̃uarã oganarire! ¡Che personalmente areko heta respeto Stepan Timofeevich rehe! Ideaite voi, omohu"ã haĝua tembiguái reko, omosãso haĝua opavave tapichápe cosaco-pe ha omoĩ haĝua sufragio universal, ha"e progresivoiterei. Stepan omohu"ãse mboriahu, tortura ha ome"ẽse tapichakuérape oportunidad omba"apo haĝua ijehegui, ha ndaha"éi ijára rehe. - he'i Vladimir haku porã. - Ivai piko!?
  Elfaraya oikytĩ iñakãrague:
  - ¡Pe tape ohóva infierno-pe ojejapo intención porã reheve! Stenka añetehápe he"ise porã, ha katu ojekuaa: heta decena de miles te"õngue adicional añónte. ¡Stepan voi opa vai!
  - ¡Ha katu omantene idignidad tortura guýpe! ¡Opavave ikatu ogana, ha katu ndahetái ikatu operde dignidad reheve! - Vladimir he"i péva teatral-icha.
  - Ikatu oime nde ere porã ko mba'ére! Ha katu iporãve gueteri jaikove omanógui! - Elfaraya oñapĩ ipo rupive pe vidrio, ojapo chugui peteĩ kubo. - Térãpa repensa ambue mba"e!
  - ¡Peteĩ héroe omanóva iporãve peteĩ cobarde oikovévagui! - he'i Vladimir pathos reheve.
  - Ikatukuaa! ¡Péro pe tekove oñemombaʼevaʼerã avei! Peikuaa, ko batalla verdura tavy oreko avei encanto propio.
  Peteĩ golpe mbarete reheve pe reserva de limón-gui, pe enemigo oñemosê jey pe torre-pe. Umi insecto ojeretira, ohasa asy pérdida ha ho'a. Heta olla oguerekóva peteĩ mezcla inflamable ojepovyvy, ha umi saltamontes ojeretira, hendy ha okororõ. Umi ipepo hendy porã koʼýte. Ojepeʼa hikuái ha oveve diferénte direksiónpe.
  Ha katu ombohováivo, ita pohýi oity umi verdura-pe. Peteĩ adoquines oinupã peteĩ limón, oity ha pe juky osẽ. Ambue verdura oñeclava pe pimiento ndive, umi zanahoria oñembyaíva ojere omanóvape. Oĩ umi ita ojeapuntáva;ho"a umi pepino-pe, oikytĩvo pe salmuera. Umi gota haku asýva salmuera-gui okáipa, ofreí umi verdura ha ojapo umi yva ojepe"a.
  Pe insecto ruvicha ome"ẽ órden, opukavy hatã:
  - Jainupã chupekuéra! ¡Eike combate cercano-pe! Saltamontes, eipuru nde uñas ha eity pe cáscara.
  Pe sandía tuichaitereíva opukavy ombohováivo:
  - ¡Embopupu umi artrópodo! Jajejokove, ñamombo dardo!
  Umi pepino activamente oikytĩ, omombo opáichagua mba"e.
  Pe ñorairõ ojehecha vy"arã, ha katu ndaha"éi particularmente iporãva. Te"õngue he"ẽ porãva isarambi opa gotyo, upéi oñemohu"ãva umi soldado mesa ári opáichagua tembi"uicha. Ohecha peteĩ ñorairõ de dibujos animados ha"e peteĩ vy"arã umi guerrero-pe ĝuarã oikove ramóva peteĩ masacre añeteguágui.
  - ¡Iporãiterei fricassee! - he"i Elfaraya. - ¡Ojehecha porãiterei oñembojoajúvo so'o ndive!
  Vladimir oisu"u peteĩ pedazo, so"o oguejy esófago-pe, he"ẽ tuicha haimbevéva. Mitãrusu oikytĩ ijyva punta.
  - ¡Opa mba'e ha'e relativo!
  - Mba'épa ikatu rembojoja, rekaru ypy haguére nde rekove mbykymíme!
  - Mba'eve'ỹre! Ha katu remañáramo ambue punto de vista-gui, upéicharõ re"úramo tembi"u ogueru aniquilación fecal.
  - Upéva he ise, pe yma ojeheróva inodoro!
  - Mba'ére piko peteĩ inodoro! Mba"épa he"ise pe ñe"ẽ sorteo? - oporandu Vladimir.
  - Nahániri! ¡Ojoguave pe ñe"ẽ variedad-pe! Techapyrã, ¡heces primer grado-pegua!
  - Térã pe mokõiha cagada!
  Pe ñorairõhára hesay, ipukavy iporãiterei - omopu'ã pene espíritu:
  - Ha ahecha: nde reikuaa yvypóra ñe"ẽ yma guare! En general kóva ha"e encomiable!
  Vladimir ombojere hesa:
  - Ha brillante! Reikuaápa, mitãkuña, mba"eichaitépa rico paleta de pensamientos umi yma guare omoĩva"ekue iñe"ẽme.
  Elfaraya ombotove mbeguekatu:
  - ¡Paleta ha'e peteĩ término artístico! Che aimo"ã peteĩ definición okonvenivéva ha"eha: gamma!
  - Ikatu mba'e! Ha katu en general, ko mundo moderno-pe, umi robot odibujahápe, arte fino oñedegenera. Ha"e peteĩ mba"e iñambuéva yma, yma, peteĩchagua Leonardo Davinci ndaha"éi opintáva añónte, ha katu avei oinventa.
  Pe mitãkuña ombotyryry umi rizado tatatĩme, haku literal osẽ chuguikuéra:
  - Leonardo Davinci, ojehecha gueteri ha'eha artista iporãvéva opa ára! Akatúa?
  Vladimir opensa"imi (peteĩ jesareko sapy"ami escenario-pe, pe escarabajo comandante en jefe ojere ha onata pe jugo-pe), ombohovái:
  - Genio ndaikatúi oñemedi peteĩ regla rupive, térã jepe peteĩ superláser ha hiperescáner rupive. Hasy ja"e haĝua mávapa pe iporãvéva oĩ jave peteĩ galaxia de genio-kuéra!
  Elfaraya noĩri de acuerdo:
  - ¡Ndaha'éi katuete upéicha! Umi compositor apytépe, Beethoven ojeguereko iporãvéva, umi haihára ciencia ficción apytépe, Jules Verne, ha'égui moñepyrũhára ciencia ficción. Ñe'ẽpapára ruso apytépe, Pushkin ha'e peteĩ mburuvicha ojehechakuaáva! Ha umi haihára Leo Tolstoy!
  Vladimir he"i, ombotovévo suavemente:
  - Umi ciencia ficción ohaíva apytégui: iporãvéva ha"e Oleg Rybachenko, ha"e osẽ hetaiterei tipo de arma reheve ha nde akã ojere. Ha odescribi coloridoiterei umi ñorairõ, ha"ete ku onase ha okakuaava"ekue ñane época-pe!
  - Oikove jeýma piko?
  - ¡Ndereikuaái! ¡Ha"ekuéra nomombe"úi chéve!
  - Jules Verne katuete oñemoingove jey, he'i hikuái oike hague proyecto-pe: peteî máquina de tiempo!
  - Nde! ¡Ikatueterei ningo! Jules Verne, ha"e iñaranduve heta científico siglo XX ha XXI-peguagui. Ha"e kuri completamente lógico ojeguerovia haĝua pe futuro ha"eva"erãha umi auto omba"apóva electricidad-pe mba"e. Añetehápe, siglo XXI-pe, ojekuaa Jules Verne imba'éva - Oleg Rybachenko, oinventáva hiperplasma - base motor moderno-kuérape, ha omombe'u umi principio básico producción orekóva!
  - ¡Añetehápe ha'e kuri peteĩ genio!
  - Ha pe iñextraño ha"e, Jules Verne-icha, nomoherakuãséi hikuái chupe upepete! En general, ¡umi contemporáneo py"ỹi o"infraestima umi genio añeteguápe! Ha ha"ekuéra omopu"ã pe mediocridad!
  - Heẽ, péva oiko! He'i haguéicha Figaro - toñemotenonde iñarandu! ¡Mediocridad eslavo oisãmbyhy yvate gotyo!
  - Ha, ndaha'éi upéichaite! Ndaupeichairamo ndajaconquistamoʼãi kuri pe univérso! Ha ko"ápe, tenonderãite, pe ciencia ou ore pytyvõ!
  Vladimir he"i filosóficamente:
  - Paradójicamente, ha"e pe yvypóra kangy físico ohejáva chupe oiko Ñandejáraicha! Peteĩ mono oguerekóramo jepe ipo ipukuvéva, araka"eve ndoipyhymo"ãi peteĩ yvyra!
  Elfaraya opukavy, omimbi hatĩ omimbivéva diamante-gui:
  - Ha mba'e! ¡Ha"e añetegua avei! ¡Umi vicio yvypóra omomýi progreso ha ñanemoaguĩve omnipotencia-gui! Pe cobarde oinventa armadura, pe ipererĩva - pe rueda, pe ikangyva - pe grúa, pe glutón - pe laxante, pe ambicioso - pe aviõ, pe aburrido - pe cine, pe curioso - pe Internet, pe sádico - pe dinamo! ¡Opa descubrimiento tuicháva rapykuéri oĩ peteĩ vicio! ¡Umi pasión base oreko tecnología elevada!
  Vladimir omokã isyva:
  - Heẽ! ¡Peteĩ remarca originaliterei! En general, ¡kóva ha"e peteĩ jesareko ipyahúva completamente ko mundo-pe!
  - Ani repeka Adán-pe, ha"e ha iñemoñarekuéra iñambue umi mymba borrastra-gui oñe"ẽkuaa haguérente! - he"i Elfaraya jerovia reheve. - Térã ndaha'éi piko añete!
  - Nde reñe'ê añetegua, ha katu ndoguerekói mba'eveichagua relación pe asunto ndive! En general, ¡progreso ñanemombarete! Kóva ndaikatúi oñenega, ha katu al mismo tiempo ndajaikovéima yvypóra! Ha ko'ágã - ¡ñorairõhára añónte!
  Elfaraya omyatyrõ pathos reheve:
  - ¡Ñorairõ guasu!
  - Upéicha toiko! Aipota hetave vy"a ha sa"ive mba"asy. Nda"upéichairamo pe"experimenta jehasa"asy constante, ¡ha"e tuichaiterei chemokane"õ! Ha"ete ku reñani jave ára pukukue peteĩ cuasar reheve nde jyváre, térã ikatu peteĩ yvykua morotĩ nde ryepýpe!
  Elfaraya opukavy, omongu"évo iñakã.
  - Ha chegusta mba'asy! ¡Oĩ peteĩ mbaʼe oguerohoryetereíva hese! ¡Peteĩ yvykua morotĩmeguáicha! ¡Nde ndaikatúi ni rentende ko mbaʼe!
  - Ndajapomo"ãi, asapukáita ka"aguy! ¿Ndépa ndegusta pe mbaʼasy?
  - Heẽ! Ha upévare, ko"ãva ha"e señal mbarete umi célula nerviosa pukukue, he"iséva omoheñóiha emoción pe sustancia hiperplasmática apytu"ũme. Ha péva akóinte iporã! - Mitãkuña oisu"u ijuru, oguereko mokõi ñe"ẽ he"ẽ porãva peteĩ jeýpe.
  - ¡Aparentemente nde ndaha'éi ko mundopegua! - Vladimir oñesorprende.
  Mitãkuña ogueraha peteĩ mordida pe bandeja-gui, odispara jey hesa:
  - Ha katu mba'érepa! Tekotevẽnte rembohasa pe señal mbarete hasýva pe zona de placer-pe. Yma jepe, heta tapicha ohayhu ha oikuaa mba"éichapa omoambue pe mba"asy peteĩ emoción salvaje-pe!
  Vladimir ovy"aiterei:
  - Aikuaa! ¡Hérakuéra haʼe vaʼekue masoquista!
  Elfaraya oñakãity:
  - Upéva ha'e! ¡Masoquista-kuéra! Umi tapicha ordinario-pe ovy"a ojupívo pe estante-pe, ¡ha katu ¡ndaikatúi!
  - ¿Revy'a pe mba'asy rehe? Piro'ysã! ¡Hiperplasma rehegua! - Osapukái mitãkaria"y.
  - Aikuaa pe bromista nde'ỹre añeñandu vaitaha! Ha avave nokompartimoʼãi ne sufrimiento! ¡Janada umi ola apytépe, vicio ilimitado! Oñembogue pe momento de orgasmo: pulso, respiración! - Opurahéi, oñembosarái Elfarai jyva mbarete ha erótico rehe.
  Vladimir-pe ogustaiterei ko purahéi, oñepyrũ voi ojeroky:
  - Nde py ningo peteĩ rruédaicha, peteĩ yvateguáicha!
  - ¡Eñembopy'aguapy, itavy! Ahecha ojedeslizaitereiha!
  - ¡Che ningo itavy tavy! - Vladimir oveve yvate ha ojere docena de veces, ojere ijehe jerére.
  Elfaraya odespega hendive, ha pe pareja oñepyrũ ojeroky. Umi ambue soldádo haʼete voi ogueraha upéva peteĩ mandáto oñemeʼẽvaicha ha ojapo peteĩ espésie de jeroky redondo, térã jaʼe porãsérõ heta kadéna de jeroky redondo.
  Elfaraya opropone:
  - Ikatu ñaintercambia energía!
  - ¡Kóva ha'e peteî tipo de hiperfucking!
  - Upéva ha'e!
  Mitãkuimba'e ha mitãkuña oñepyrü odispara ojuehe haz de energía, tipo especial biocorriente. ¡Kóvape oñembohéra hiperfucking! Opa mba"e ojehecha decenteiterei, jepe, umi soldado simplemente ojejapura ojuehe, umi fuego artificial fabuloso omimbi yvate.
  Opa mba"e ojehecha simplemente chic, absolutamente ipytuhẽva!
  Umi mitãkuña ha mitãkuimba"e mbeguekatúpe oñembotavy ha hiper-joder hetave oñekonverti peteĩ orgía-pe.
  Ko"ápe, ni peteĩ cantidad de imaginación ndaikatúi odescribi pe ojapóva hikuái, millones de tipo ha mitãkuña desnuda ha iporãitereíva oñani espacio-pe peteĩ jeýpe. ¡Pe realidad voluptuosa o"eclipse va"erã pe imaginación ricovéva jepe! En pocas palabras, umi karia"y ovy"aiterei.
  Opa rire arete, oñepyrũ pe iñimportantevéva - jopói ñemboja"o.
  Umi oñorairõva oñemoĩ fila-pe peteĩ salón tuichaitereívape. Vladimir omaña tímidamente pe piso okápe espejo-pe. Ojejapo hiperdiamante-gui, ojoavy diamante regular-gui oguereko valencia 1024, ha millón veces hasyve. Avei omimbi heta, oiméne doscientos vése omimbive.
  Ko mitãrusu oñeme'ë Orden de Aniquilación - segundo grado, ha'éva peteî insignia yvatetereíva. ha oñeme'ê rango de viceoficial temporal peteî estrella-pe. Péva he'ise tuicha ojupítaha sueldo, ha comandante discreción-pe, ikatu opyta privado térã ohupyty comando docena de soldados. Ha kóva ndaha"éi peteĩ karai pyahu, ha katu algún tipo de poder! Jepive mokõiha grado orden rehegua oñeme"ẽ oñondive mbohapyha ha irundyha ndive, ha"éva ijeheguiete oñemomba"eguasuetereíva. Elfaraya ohupyty peteĩ conjunto de premios ojoguáva, ha peteĩ korasõ púrpura ombota haĝua! Upéi Vladimir oñeñandu ipochy: pe mitãkuña ohasáma hese. Ha katu, pe envidia ndaha"éi peteĩ temiandu digno: umi soldado, ha ko"áğa haimete oficial, ha"e joyke"y espíritu-pe. Pe metal ipukuvéva, ipiro"yvéva plasticina-gui - oñemohatã"ỹre peteĩ korasõ tatatĩ ha compostura helado reheve!
  Umi pedido oñemoĩ personalmente ambue mitãkuña encantador-itereíva: ¡general cinco estrellas Lyudmila Karpovna!
  Umi comandante apytépe, oimehápe nivel general: mitãkuña'i ojehechavéva mitãkuimba'égui, péva ha'e característica proporción general peteî mundo oimehápe kuñanguéra mayoría. Pe añetegua ndaha"éi tuichaiterei mba"éva. Haʼe opukavy enterovépe, ha oñakãity voi Vladimir-pe.
  - Mba'eichaitépa iporã, chegusta pe orden!
  Pe mitãkaria"y osapukái:
  - ¡Oh heẽ! ¡Quasar! Jepe pe pensamiento chepersegi amerecepa!
  Pe general imitãva tapiaite ĝuarã osapukái:
  - ¡Katuete ha"e omerese va"ekue! ¡Pe recompensa ningo ivaliosoiterei peẽ pejedistinguígui pe primera ñorairõme!
  Péva ha"éramo pe ñepyrũ, upéicharõ, mba"épa ha"éta pe ipaha!
  - ¡Aha"arõ ha"e victorioso!
  - ¡Esperanza omano ipahaitépe!
  Vladimir oñemombaʼeguasueterei. Che carrera ñepyrũ ohasa umi mba"e aha"arõva"ekue salvajevéva. Ha pekonsideráramo ndaiporiha tuja ha ndaiporiha amenaza de jubilación, upéicharõ máva piko oikuaa péva ndoipe'amo'ãipa tape umi mariscal-pe, térã yvateve jepe. Ñambyasy mante ndoikóigui chugui emperador - upéva ha"e pe suerte umi mbovymi ojeporavóvagui! Péro, ñaime responsable ko univérso kompletoitére haʼe peteĩ kárga tuichaiterei. Mba"épa rejokóta nde jyva ári pe universo! Pe pu"aka ndaha"éi jepi peteĩ vy"apavẽ, oĩ hetaiterei apañuãi tekotevẽva oñesolusiona, ha opaichagua apañuãi osẽva peteĩ jack-in-the-box-icha, cuadrillones de mundos, heta umíva apytégui araka"eve ndopokóiva yvypórare. Nietzsche ohai hekopete: ni peteĩ, ni pe psique perfectovéva ikatu ombohovái pe carga Ñandejára ohasáva. Mba"éichapa ñahendu cada segundo: miles de millones de ñembo"e ha miles de millones de maldición, ojekulpávo ndéve pe computadora congelación ha nde abuela omanógui, ne rembireko infidelidad ha indigestión rehe. Mokõi ehérsito oñemboʼéramo simultáneamente peteĩ victoria rehe, un millón de persóna heʼi pe ganancia añoite. Hasy ningo ñande haʼe hag̃ua Ñandejára ha ñambovyʼa enterovépe peteĩ jeýpe! Añetehápe oñeme"ẽ yvypórape razón, ha oñemopyenda umi léi naturaleza rehegua ohejáva pe progreso oñemoakãrapu"ã límite"ỹre, umi pico oñentende"ỹvévape. En general, ñorairõ ykére, peteĩ tapicha oiko porã;tecnología rupive ikatu oñemoañete haimete opaite sueño ha tekotevẽ. Peipotáramo peteĩ palacio, por favor, tembiguái robot, heta peipotáva. Peñemomýivo ijehegui, peveve peteĩ aviõ"ỹre: mitãrusu opave"ỹva, tembi"u gratis, peteĩ auto oveveva opavavepe ĝuarã. Bueno, sexo de todos los niveles ha ndaipóri problema orgasmo ni potencia rehe. Ha pe industria de entretenimiento itavy ikatuháicha peñeimagina pene imaginación reheve: ¡tecnología opermiti opa mba"e! Bueno, ¿mbaʼe piko oikotevẽve peteĩ persóna! Péro ¿realidad? Destino: rehasa haĝua nde rekove pukukue cuartel-pe, rehasávo mba"asy, entrenamiento constante-pe: ¿añetehápe piko kóva vy"apavẽ! Ha mbaʼépa ñandejoko jaiko hag̃ua pyʼaguapýpe! Ha katu umi ñorairõ akóinte opa py"aguapýpe, sapy"ánte añoite oĩ conquista. Péro mbaʼére piko oikotevẽ hikuái ótro univérso noñehesaʼỹijóiramo la majoría umi planéta oĩva imbaʼévape! Umi pensamiento sedicioso omimbi Vladimir akã rupi. Oñeha'ã omosẽ chupekuéra - herejía vaiete!
  Opa rire pe ceremonia de recompensa, ojegueraha umi soldado ha oficial-kuérape ibarco espacial-pe. Ha pe primera kósa haʼe vaʼekue ótro entrenamiénto. Familiar, rutina, pero orekóva elemento pyahu oñembosako'íva. Ko"ápe Vladimir oguereko kuri suerte oñeha"arõ"ỹre: Elfaraya, ohayhuetereíva chupe, oiko chugui icompañero.
  Pe oficial diez mbyja rehegua omyesakã chupekuéra:
  - Rejedistinguíkuri pe ñorairõ ohasava"ekuépe, upévare roikuaa porãse nde katupyry. Ikatu oime peñembohasáta SS-pe - fuerzas súperes especiales!
  Vladimir ohechakuaa:
  -Oî limitación genética omoîva ñandéve!
  - Ñorairõ rembiasakue ohechauka oimeraẽ tapicha ikatuha ohasa umi katupyry oĩva naturaleza-pe!
  Umi soldádo omoĩ icasco, ha pe múndo oĩva ijerére iñambue peteĩ jeýpe, oñepyrũ omýi umi holograma monstruoso.
  Vladimir, ontende ramo jepe upéva ha"eha peteĩ mba"e ojeguerovia"ỹva, oñandu michĩmi timididad. Ha"e oikuaa osupera peteĩ curso de obstáculo ha"eha típico peteĩ entrenamiento arbitrario-pe ĝuarã, ejército más o menos serio-pe ĝuarã.
  Elfaraya he"i chupe:
  - ¡Ani retĩ, socio! Ha'e electrónica mágica-nte.
  - Moõgui piko reguenohẽ pe idea che atĩha! - Vladimir Kashalotov ipy"aguasu, ha katu hatĩ okororõ traición-pe.
  - Kóva ha'e peteî radiación especial, oinculca ñandepype kyhyje! Ha"ete ku ñanderesaráiva ndaha"eiha umi verde principiante, ha katu guerrero experimentado! Pe socio ohetũ mbeguekatu pe mitãrusu jyva. Tesa hendypaite.
  - Peteĩ ára añónte añorairõ, ha katu añembokatupyry che rekove pukukue!
  . Ñepyrũrã, opa umi arma apytégui, oñeme"ẽ chupekuéra peteĩ puñalada láser michĩ ha sólida añónte.
  Ha"e ni ndojehechái particularmente serio. Pe añetegua ha"e kuri ligero ha ikatu oñembopuku"imi. Pe primer enemígo ojogua peteĩ caracol espinoso-pe, ha peteĩ pico osẽva ikonchágui. Pe tape ñepyrũrã oĩ peteĩ superfísie ojeréva rupi ha oĩ hendápe ojedeslizava. Upévare Vladimir ojedesvia enemigo ataque-gui ha haimete ho"a. Iñangirũ oinupã pe escarabajo, oikytĩ mokõi hendápe, umi pedazo ho"a.
  - ¡Emba'apo puñalada reheve! - Elfaraya osapukái. "Ha"ekuéra ndaha"éi oporomondýiva ha"ete ku oipotaháicha".
  - ¡Ahechakuaa! - He'i Vladimir. - Jepémo ojehu peteĩ mba'e iñextraño hete rehe. ¡Ha"ete ku umi nervio paha oñekongelava"ekue!
  - Rehecháta, ¡golpea! ¡Upéva ha"e opa pe "descongelación"!
  Umi monstruo virtual, oĩ ojoguáva yvypórape, ambue oguerekóva heta tentáculo, oataka chupekuéra. Ko vuéltape, Vladimir oĩ kuri alerta-pe. Pe contragolpe ombotyryry pe enemigo hi"aguĩvévape. Pe ojukava"ekue oúva ha"e peteĩ kuimba"e hermafrodita. Ndaiporiahuverekói mba"eveichavérõ peichagua freak-pe. Péro pe calamar ojoguáva kyse puku reheve, haimete oipeʼa chugui iñakã.
  Ojejagarra rire pe kyse puku, che rete oñepyrũ hasy ha hasy.
  - Upéva ningo ombojeguaru, chemoñeñandu vai! - Vladimir oñemaldeci. - Che naimo"ãikuri che ha"eha upéicha torpe.
  -¿Reñorairõma piko umi monstruo virtual ndive? - Oporandu Elfaraya-pe.
  - ¡Peteĩ mono piña reheve! Ha"e chepersegi ha haimete amano. Jepémo oĩ excéntrico he"íva opavave mono ipy"aporãha ha ohayhuha tapichakuérape ha"égui ijoyke"y.
  - Ñande ojokóva ndaha'éi iporãva ni ivaíva. Ha"ekuéra indiferente, ojogua pe mar-pe umi pirata ovevehápe.
  - Ojoguave peteĩ vacío-pe. Pe mar haku ha ipy"aporã. - Mitãrusu oityvyro plátano ha tigre ñemohe"ẽ, cohete reheve colmillo rangue, otyryrýva hese. - Areko peteĩ yvykua morotĩ che akãme ko"ã curso de obstáculo-pe. Añetehápe ko"áĝa oikoha peteĩ mba"e vai ñande rete rehe.
  - Añe"ẽ hağua hekopete, ¡che akyhyje avei!
  Pe karai ha mitãkuña osegi omýi. Ñepyrũrã umi monstruo ndaha"éikuri particularmente pya"e, upévare ifacilve pe tembiapo. Ha katu Vladimir ha Elfaraya-pe ojeafecta"imi umi descarga-gui. Ivaive ohóvo umi monstruo oñepyrũgui oescupi tata. Vladimir rye hendy ha oñandu hasy añete.
  - ¡Chembojerese che tripa! - He'i chupe.
  - Ha ndaha"éi chéve ĝuarã ndahasýiva! - Mitãkuña oapunta ijyva nandi akatúa gotyo. Tuguy osẽ chugui. Oescupi hikuái Vladimir-pe ojere pya"e, pe mitãrusu tardeiterei ha oinupã ijyva, hesakã porã omopẽ hague ikangue. Ha oñembyai jave peteĩ tapicha común kangue, hasyeterei, ikatu remano ñemondýigui. Jepe Kashalotov ndaha"éi peteĩ persona común, ko"ã momento-pe oñeñandu fuera de lugar. Ha"e oñandu umi ola especial ha perjudicial-itereíva oparalisava umi habilidad orekóva.
  - ¡Añeñandu vai! - Vladimir oñedesmaia. Pe mitãkuña ohetũ hova peteĩ movimiento profesional reheve.
  - Ani reñembohypýi peteĩ yvykua morotĩme, che kavaju"arigua ahayhuetéva. Conciencia ou jey, ha katu hendive hasy. Vladimir opukavy, kangy omboty chupe:
  - Ndahamo'ãvéima.
  - ¡Ani reñembohyru! Oĩ peteĩ kit de primeros auxilios ko"ápe.
  Añetehápe, pe curso de obstáculos ha"ete peteĩ juego de computadora. Oĩ tekove adicional ha pe esencial ha"e pe energía omoheñóiva regeneración instantánea. Heẽ, hasy vaʼekue, péro umi kariaʼy oaprende.
  - Pe mba'e iñimportantevéva ha'e ani haguã jajere ha ani ñañeme'ê! - Elfaraya he'i. Ha"e avei noĩri trankílo, ojavy sapy"a py"a, ohupyty golpe hasýva. Upéi pe matrimónio ojepokuaa ha oñepyrũ oactua heta armoniosove. Pe etapa oúvape, otyryryva"erã hikuái umi seta oveveva"ekue yvate gotyo, ojehekýi umi kyse ovevevagui ha otyryry alambre de púas ári. Pe ñorairõ ivaive ohóvo, ha umi oñemoĩva hesekuéra oñemongu"e pya"eve ha pya"eve. Añetehápe, ikatu ojeporu arma ojejapyhýva, avei virtual, ha katu ipropiedad-kuérape ojoguaiterei umi portador de muerte añeteguávape.
  Vladimir en particular oñeha"ã peteĩ vibrolanzador multibarril rehegua! Omoheñói grieta michĩva espacio-pe. Añetehápe, mbohapy disparo rire oñembyai, ha katu oikytĩ heta fila opositor-kuérape.
  Pe mitãrusu heʼi: "¡Ndahaʼéi ivaíva!".
  - ¡Eñeha'ã ehupyty peteĩ lanzador de plasma burbuja! - Elfaraya oñemoñe'ê - Kóva tuicha osẽ porãvéta.
  - Ha, upéva ndaha"éi avei peteĩ temiandu vai. Ha moõpa haʼe?
  - Kóva ha"e peteĩ pipa michĩetereíva ha ojogua peteĩ pionero cuerno-pe. Embopu ipype ha rehecháta oveve pya"eha peteĩ cascada hiperplasmática.
  Pe mitãrusu apenas ojehekýi pe voleibol-gui, otyryry"imi pe superficie ojejapeteva"ekue rupi ha ojejagarra pe forja-gui. Mbokapu.
  Umi burbuja oky peteĩ línea sinuosa-pe, ojere porã ha umi criatura oinupãva ojepovyvy.
  - Mba'épa! ¡Ndaha'éi ivaíva! - Elfaraya he'i. - Jaity mante ijyvateve hagua ikatu haguaicha sa'ive burbuja oveve yvágape.
  - ¡Añeha'ãmbaite!
  - ¡Eñeha"ã ha ani reñesorprende!
  Pe mitãkuña oipyhy avei peteĩ arma mbarete ha oipuru, ohechaukávo pu"aka ndojedoblaiva"erã.
  Pe ñorairõ iñinteresanteve ohóvo. Ko"ápe oñorairõ hikuái peteĩ planeta-pe oñohẽ raẽhápe y peteĩ arroyo ipy guýpe, ha upéi osyry helio líquido terriblemente resbaladizo, ha ojedispara láser ipoderósova yvate ha iguy guive, ojepovyvy granada de aniquilación.
  Vladimir odispara jey, mokõive ipo peteĩ jeýpe, ha ojeroky voi peteĩ pretzel.
  Heta jey ojejagarra chupe, oikytĩvo ipy akatúa. Gracias che compañero-pe, ha"e chepytyvõ aĝuahẽ haĝua pe kit de primeros auxilios salvavidas-pe. Pe py okakuaapáma.
  - Nde ningo Elfaraya.
  Pe ñorairõhára opukavy desprecio reheve:
  - Ha nde ha'e peteĩ ikangy, Vladimir. Umi mitã oaguanta peichagua mba"asy salvaje, ha nde reñembyasy!
  Pe mitãrusu ndaha"éi ha"eño, peteĩ mba"e omoñeñandu vaíva chupe:
  - Ko'ã momento-pe ahechakuaa opa mba'e tuicha agudamente!
  Omoĩ rire ambue fila de monstruos, Elfaraya opukavy ha he"i:
  - ¡Epasiénsia taha'e ha'éva!
  Pe mitãkaria"y opukavy, hasyeterei oñe"ẽ haĝua:
  - Rejapova"erã, che kuimba"e!
  - Upéva ha'e exactamente pe kuimba'e! - Sapy"ami ijuru ojoaju. Vladimir oñandu pe dulzura eíraicha peteĩ kuñataĩ beso-gui.
  - Tupãsy!
  - ¡Lucifer! - ombohovái kuñataĩ.
  Upéi oike hikuái peteĩ atmósfera okambiávape ha yvytu hatã. Taha"e oipeju tenonde guive, térã, al contrario, opresiona hapykuépe. Ha umi enemígo okambia meme, sapyʼánte oveve avispasicha, sapyʼánte otyryry mbói venenosoicha. Péro reju meme reñorairõ hag̃ua, rejupívo peteĩ platafórmagui ótrope, ha jepe rejagarra umi moscas ha lagarto artificial ipygui, reveve umi ñuhãgui haʼekuéra oipytyvõ rupi chupekuéra. Oĩ especímen: ko"ýte híbrido mariposa ha yvoty rehegua: iporãiterei. Ha pe libélula ha tulipán ñemohe"ẽ omimbipa, opa umi arco iris sa"y reheve peteĩ hyakuã vai ñane akãme... ¡Quasar! Umi juru desnudo okliká hapykuéguio umi trampa electrónica de ratón-icha, umi diente ipukúva metro omyendy chispa rayo reheve. Oĩ avei umi colmillo tuichavéva cinco metro ha diez metro jepe. Vladimir ohupyty ojedesliza ohasávo hesekuéra. Peteĩva umi monstruo: peteĩ híbrido peteĩ tanque ha peteĩ escorpión, ojepovyvy peteĩ sapukái reheve, omosarambíva dulce hendýva:
  - ¡Ndaha'éi ojefotografiáva ñandéve! ¡Ndojagarrái hikuái umi quark! - Ñorairõhára ipy"aguasúva opurahéi.
  Peteĩ jey pe mitãrusu ohupyty daño umi destello aniquilación-gui. Ha ko'ágã pe mitãkuña ivaive, ojepe'a jey ipy. Péro hábilmente osaltá peteĩ ipehẽnguére, opensaʼỹre ojeretira hag̃ua. Ha katu ndaipóri moõpa ojeho.
  - Jaguereko peteĩ tape, taha'e jaikove térã ñamano! - he"i Elfaraya patos banal"imi reheve.
  Mitãrusu omoañete:
  - Ha oñondive añoite! Peteĩ yvykua morotĩ omimbive oĩ jave pe éter helado-pe: ¡peteĩ par de korasõ hendýva omimbi!
  Ojehepyme'êvo ñeha'ã increíble ha tensión inhumana, ohupyty hikuái ohasa ko'ã mba'e, jepénte ndaipóri espacio de vida opytáva hete rehe.
  Pe etapa oúva ha"e pe desierto: yvyku"i verde oisu"úva brutalmente reheve, ndaikatúi reñembo"y peteĩ segundo, nde py ojejoko, ha redispara ha repuñala gueteri. Ko'ápe umi militante enmascarado, oîva armadura-pe, oñorairõ hendivekuéra. Oĩ opaichagua luchador, oĩ avei tapicha ha híbrido peteĩ escorpión orekóva peteĩ cactus, peteĩ insecto ha peteĩ llave! Oveve hína umi aviõ gravedad rehegua, ndaikatúigui rekañy ni rekañy, umi haz láser omosarambíta pe yvyku"i. Oity jave hete: hasy infierno-icha, ha"ete ku ojeipe"áva hyepy peteĩ rodillo-pe ha henyhẽva aceite haku asývagui. Umi tetralet oñembohypýi, oity umi bomba orekóva forma de cráneo repugnante orekóva heta tesa ryru okáiva, ha oityvyro rayos de rayos pochy ijy"uhéi oñehundi haĝua!
  Vladimir katu ndokañýi. Ojapo peteĩichagua jeroky, ohasávo umi ysyry mbytépe.
  Elfaraya oñembohory voi:
  - Ruso silbato: ipepo oveve nde ykére!
  Vladimir oipyhy:
  - ¡Comandante, ¡ñande regimientokuéra oñemoĩ fila-pe!
  Oñondive, mitãrusu ha mitãkuña oinupã tijera-pe, oiporúvo técnica "jet cascada", omoîvo umi enemigo-kuérape haz exuberante-pe. Upévare heta animál diferénte ojedividi, oñembojaʼo térã hendy tatatĩme. Kóva ha"e peteĩ grotesco ipy"aguapýva - ndaha"éi comedia"ỹre, especialmente pe tetralet en forma de cometa ha hacha oñekonverti peteĩ corriente ho"ávape umi oruga moteada de oro ha turquesa ojegolpea jave:
  - Redispara jave, reñembo'y nde pyti'a ári, tuichavéta nde movilidad. - Omokyre"ỹ Elfaraya
  Vladimir ohechakuaa ijeheguiete:
  - Sa"ive estabilidad.
  - Mba éichapa ja e, dinámica akóinte imbareteve estáticagui!
  Omoañete haguã iñe'ê, mitãkuña oikytï peteî viga peteî estructura ojapura ojoguáva lata de lata orekóva barril. Oñembyai ha ho"a, oveve pehẽngue. Ovevéma, umi pedazo blanco derrotado-gui oñekonverti peteĩ rebaño de híbridos púrpura-pe: abejorro ha chimpancé. Ko"ã criatura extraña oñorairõ ojuehe: cada momento michĩve ohóvo, ojedisuelve atmósfera peteĩ batalla virtual-pe:
  - Ha, mba'éichapa? ¿Quasar rehegua? - Oporandu, ojapóvo Elfarai cejas.
  - Iporãiterei, pe mba'e principal ha'e decente! - Vladimir ohechakuaa. - ¡Iporã jaiko láser ha plasma apytépe! Ha pehendu pe planeta ojepovyvyha!
  Pe mitãkuña opukavy:
  - Ha e"experimenta orgasmo ñorairõme chendive! Ha eguata ha eñembosarái nde py'aite guive! Pe amomba"éva ha"e peteĩ sentido del humor kuimba"ekuéra apytépe.
  Vladimir Kashalotov ñembosaráipe ohundi pe jopói oúva. Ojogua peteĩ tronco ojejahoʼíva asérope. Ndojepokói pya'e, oñeikotevê heta carga hetave. A su vez, umi rayo osẽva umi gancho de garra-gui ointerrumpi pe Ballena Esperma po.
  - ¡Kóva ha'e pe yvykua pypuku espacio rehegua! - Osapukái ipochy reheve. - Tekotevẽ ñapensa peteĩ mba"e peichagua.
  Elfaraya, oñembohoryháicha, he"i:
  - Mba'e rehe piko reñe'ê.
  - Cheinupã che rova ladrillo reheve. - Peteĩ po ndoikói. - Vladimir ohechakuaa. - ¡Oh moõpa oĩ che supercarne!
  - Ani rejepy"apy, pya"e oĩvéta, tete tekove rehegua omoheñói jeýva.
  Ojekuaaháicha, haʼe ndojavýi. Ha katu pe pohã ndaha"éi suficiente, pe po ojerrekupera, ha katu hetaiterei corte ha hasy opyta.
  Pe etapa oúva ha"e peteĩ erupción volcánica, reñembopya"eva"erã yvate gotyo velocidad increíble reheve, redispara umi ciborg de combate enemigo-pe. Ha umi ciborg ha"e simplemente indecentemente pretencioso: híbrido umi terminador Hollywood yma guaréva ha umi creación moderna evolución cósmica rehegua: tankosauro ultradioactivo. Vladimir Kashalotov (jepive ndaha"éiva típico chupe ĝuarã) ikane"õma mortalmente, umi monstruo ha pe ambiente hostil ijerére ojepyso hesa renondépe, ha ndaipóri ipaha ojehecháva opa ko"ã mba"épe. Elfaraya oñepyrũ avei ho"a ha opyrũ:
  - Che ra'y, mba'eichaitépa hasy ndéve guarã!
  Umi ballena espermatozoide, oñemondýiva, ombohovái:
  - Ha ahecha redeslizaha hína colapso-pe!
  - Are guivéma ndarekói peichagua ñembokatupyry. En general, ñande ha"e peteĩ imperio py"aguapýpe ha ndaja"atakamo"ãi avavépe, térã ja"e porãsérõ ndaja"atakáikuri, ha katu cada individuo ohasa pe tape de entrenamiento militar. Añetehápe, kóva ndaha"éi peteĩ broma: ¡ojapóma mas de mil áño oiko hague peteĩ ñorairõ! Upévare rejehasa, por si acaso! ¡Ahasa siete áño peteĩ estrélla neutrón ári!
  - ¡Guau, siete áño heta!
  - Bueno, primero, ko"áĝa jaiko haimete tiempo indefinido, ha mokõiha, ha"e bastante cómodo peteĩ mbyja neutrón rehe, peteĩ industria completa de placer ha entretenimiento. Ha"e peteĩ pasatiempo vy"arã. ¡Pe gravedad oñeneutralisa! ¿Nde piko mitãkaria'y quasar?
  - Ko'ágã peve ndaipóri súper vy'a especial! - Ojehechakuaa, ikane'õva Vladimir.
  - Ha'ekuéra nde empuja deliberadamente ikatu haguã rentende por lo menos mba'e servicio de ejército rehegua. ¿Nderejapói piko entrenamiento, térãpa ndekangývante? - oporandu Elfaraya, ndopytu'úi odispara frenéticamente umi monstruo-kuérape.
  Vladimir, odispara jey ha sapy"ánte oikytĩ (ko ipahaguéva hasyve jepe), apenas ojagarrávo ipytu, he"i:
  - Ha oîkuri peteî época yma: pe ejército ruso ha"érõ guare enteramente profesional. Umi voluntário oservi upépe plátare, ha ojerrekluta chupekuéra diferénte paísgui.
  - Upéva he'ise, mercenario-kuéra! - Elfaraya ombyaty. - Ha katu ndaha'éi ojeroviakuaáva ha ikatu oho pe ohepyme'ẽvéva ykére.
  Vladimir, oikytĩ rire ambue soldado ivaívape peteĩ libélula verrugada-icha, osuspira ñembyasýpe:
  - Mba'e peichagua noñemboykéi. Péro upéicharõ jepe, la majoría umi mercenario haʼe ciudadano ruso. Péva he"ise ndotraisionamo"ãiha hikuái hetãme. Ha ha"ekuéra nanetraisionái!
  Pe ñorairõhára oapunta pe arma de viga ipy nandi ha oityvyro: peteĩ kurusu peteĩ macaco ha peteĩ kiwi apytépe:
  - Ha oikóramo ñorairõ guasu yma, oîkuri apañuãi conscripción rehegua.
  Pe mitãkaria"y, oikytĩvo mbohapy iñakã peteĩ híbrido mbói Gorynych ha cactus mosca agarics-gui (hasýeterei oinupã hikuái chupe bíceps-pe aguja picazón reheve),?
  - ¡Ikatu ha opu'ã hikuái! ¡Péro Rúsia ogana gueteri opa umi gérra! OTAN ojeity, China ojeity ha jepe peteĩ monstruo Estados Unidos-icha oñesomete.
  Pe mitãkuña ojapo hesa tavy, odispara pe emisor guive oiporúvo pe lengua:
  - Oguerekópa hikuái peteî ejército conscripto?
  Mitãrusu ombotove, ointestináva triciclo híbrido ha calamar:
  - Nahániri! Avei peteî mba'apohára civil. Péva ha"e imbarete ha ikangy. Ha katu umi tropa enemigo-gua oñembokatupyry porã, en particular, Estados Unidos ogana un millón y medio iraquí-pe, operde mbovyve doscientos soldado-gui. Peime de acuerdo, peteĩ éxito impresionante.
  - Upéva ningo añete, ndaha'éi ivaíva! - Elfaraya oñotÿ peteî carga peteî combatiente-pe oityvyróva peteî insecto tuicháva otragáva peteî arma autopropulsada. Ojepuru chupe. - Ha katu roguereko kuri umi ratio de pérdida ore favor-pe: heta ijyvatevéva.
  - Bueno, odepende pe nivel tecnológico rehe! - Mitãkuimba"e oisu"u pe tuguy ysyry osyryva isyva oñekytĩvagui.
  - Añetehápe, odepende! ¡Opa descubrimiento esfera militar-pe omoaguĩve pe momento de victoria!
  Elfaraya oñepyrũ opurahéi, iñe"ẽ omombáy mbarete pyahu ojejoko"ỹva:
  Rusia: nde ha'e che retã, .
  ¡Che ha"éta fiel, dedicado tapiaite!
  Arahaku hendy, ro"ysã hielo, .
  Pe ysyry ro"ysã, pe y osyry!
  
  Che aiporavova"ekue morotĩve nieve, tiza, .
  ¡Ha"e ogueru víno ijuru transparente-pe!
  Ha pe espíritu imbarete, ha pe tete katu ndaipuʼakái,
  ¡Ohasa asy haĝua herida-kuéragui, ¡oĩma condenado!
  
  Ndaipóri py"aguapy pe éter cósmico-pe, .
  ¡Pe ñorairõ opukavy ha ndaikatúi rehechakuaa umi ñe"ẽ!
  Tavy oiko hína oparupiete ko yvy ape ári,
  Ha oñeñohẽ jey tuguy inocente!
  
  Templokuéra ñandegueraha peteĩ sonoro ipu reheve,
  Ha pe yvytu haʼete ku oñekongela, umi hénte sapukái omano!
  Ha pe ta'ýra ypykue heñói che ñembyasy reheve,
  ¡Adedicáta peteĩ versículo tímido posteridad-pe!
  
  Ha pe ta'ýra oservíta itúva retãme,
  ¡Egana opavave enemigokuérape peteĩ kyse puku de acero reheve!
  Ha Rus poyvi ndopytamo'ãi ikyrỹiva,
  ¡Ñavencéta opavave adversario-pe ñorairõme!
  
  Túva ha ita ha roble ka"aguy, .
  Ha mitãnguéra pukavy, pe trill peteĩ ruiseñor ka"aguýpe!
  Oñorairõ hikuái Tetã rehe ndaha'éi gloria rehehápe,
  Ha ikatu haguã nde ha che roiko vy'ápe!
  Opa rire, ojekuaa henondépe peteĩ ehérsito entero teʼongue. Ojogua peteĩ ensalada so"o oñembojyva"ekuépe, umi producto omoheñóiva Picasso imaginación-gui: iñakã oñeinunda rire peteĩ océano hiperplasma-gui. Pe mitãkuña oporandu, apenas ojagarrávo ipytu:
  - Reime piko de acuerdo chendive, Vladimir?
  - Che ahayhu che Retã, ndaha"éi michĩvéva ndehegui. - Ejerovia cherehe Elfiada.
  Pe ñorairõhára okorrehi, oity peteĩ híbrido peteĩ ñati"ũ ha peteĩ hipopótamo:
  - Che ndaha'éi Elfiada, ha katu Elfaraya.
  - Ñembyasy, añe'ẽ vai. - Kane"õ vaiete. - Mitãrusu oñemongu"e. - Peteĩ serie-pe, upéva ha"ekuri pe cuasi tupãsy réra omoheñóiva"ekue peteĩ docena de universo tuichaitereíva, ha upéi voluntariamente orrenunsia opa ventaja ha oñevende tembiguáiramo!
  - Kóva ha e presión de radiación. Añetehápe ndaha'éi upéicha ivaíva. - Ñorairõhára ohechauka mokõi ñe"ẽ. - Tembiguái ha tupãsy, ha"ekuéra orima upéicha superestrella!
  Ha ko nivel ojeheja tapykuépe. Jepémo heta tuguy oñeñohẽ.
  Ha, ambue etapa-pe, umi ita virtual, ojejapóva áspero tupã yma guare forma-pe, oñepyrũvo ho"a pe karai ha mitãkuña ári, peteĩ par de golpe pohýi haimete omohu"ã mokõivévape. Vladimir kanguekuéra operde pe elasticidad yma guare;oñembyai, hasy"ỹva. Elfaraya avei ikane"õiterei ha ojejoko oñeha"ãmbaitévo.
  - Nde japu! ¡Ndaikatúi reity pe pueblo ruso voluntad!
  Vladimir, operde imbarete, opukavy:
  - Py'aguasu inhumano ombojoavy ñane retã ambue tetãgui!
  Mitãkuimba"e ha mitãkuña oñomokyre"ỹ. Ni nopensái hikuái oñeme"ẽ térã oñembyai haĝua.
  - ¡Ñande voluntad oĩ ñande poguápe! - Vladimir oñeikytĩ.
  Elfaraya ombojoapy:
  - Voluntad ha'e pe dedo índice ojokóva gatillo lanzador de viga - ikangy ha'e suicida!
  Ipahápe, ipahápe, peteĩ par de mitãrusu luchador oha"arõkuri combate mano a mano, pe monstruo ivaivéva oñembosako"i ipahaitépe ĝuarã. Pe monstruo ikatu ojehecha mombyry guive, Elfaraya osusurra.
  "Iporãve ñandéve ĝuarã ja"actua mokõi mokõi". Parrying oñondive umi ataque - ko producto mundo inferior virtual-gui.
  Vladimir omoneĩ:
  - Upéicharõ mante jaguerekóta pa'ũ.
  Ha'e, ko monstruo increíble ojejapo metal líquido oñembojehe'áva multiplasma rehe, oguerekóva ipópe kyse puku gravio-nucleón. Káda miembro oporomondýi ijehegui: peteĩva ojejaho"i verrugas, ambue úlcera, mbohapyha espina, irundyha astillas, quinto diamante oñembyaíva, etc.. Ko"ã "po omba"apóva" omimbi velocidad increíble reheve, ou pe ataque simultáneamente yvate, lado ha iguy guive. Ha ndaha"éi espacio tridimensional-pe, ha katu dieciocho dimensión-pe peteĩ jeýpe! Péva he'ise cientos de planos de ataque simultáneamente opuesto ha al mismo tiempo ojoajúva. Apenas reguereko tiémpo reñorairõ hag̃ua, ha rekonsegíramo jepe reikytĩ nde po, pyaʼe voi okakuaa peteĩ ipyahúva.
  - ¡Ejapo mokõi mokõi!
  - ¡Maldito fotón!
  Pe karai ha mitãkuña odispara, oñeha'ãvo oike concentración opavave dimensión multivector ocontroláva multiplasma. Osẽ porã hikuái ojagarrávo rosa espacio dieciocho dimensional-pe. Ikatu rehecha pe metál ojeipysóva opa gotyo: miles de bolas ojoguáva mercurio-pe.
  Elfaraya osapukái:
  - ¡Pe cuasar ojefotonizaiterei! ¡Hiperplasma rehegua!
  Ha katu pe monstruo, peteĩ guyra Fénix-icha, oikove sapy"a ha oñemoĩ jey...
  . MOAKÃHA No 14 rehegua.
  Mirabela oñetensa, oñandu he"ítaha chupe hikuái peteĩ mba"e iñimportantetereíva, ikatu epoca-pe! Anastasia Streletsova osegi mbeguekatuve ha oinsinuavévo (ha hesa ojogua peteĩ boa constrictor-pe):
  - Nde mitãkuña reikuaápa oĩha hetaiterei universo.
  Mirabela ombohovái tímidamente:
  - Heẽ! ¡Opavave mitã"i oikuaa péva!
  Anastasia oñakãity:
  - Ha katu reikuaa hasyetereiha gueteri ñañemongu'e hagua universo apytépe, excepción ramo umi mundo espejo rehegua!
  Mirabela omoneĩ ñembyasy iñe"ẽme:
  - ¡Amoñe'ê peteî teoría ojoguáva! Ha"ete ku ñande mokõi universo ojehechaukáva ojuehe peteĩ espejo-icha, ha upévare oñepyrũ pe ñorairõ!
  Anastasia vy"ápe omoañete:
  - Ha upéva añete! Ha katu ambue mundokuéra ojehechauka iñambue"imi, ha amáske tuichavéntema, ¡significativove umi diferencia!
  - ¡Lógico! - Mirabel opukavy.
  - Ha oí umi universo ojejokopaitéva umi léi física rupive ndaikatúiva ñantende. Umi jaikuaáva, tekove ikatuha upépe, ha"e teórico añónte! ¿Rentende piko upéva, Mirabela? - Anastasia omimbi hesa akatúa.
  Pe mitãkuña oñakãity:
  - Che aikuaaháicha, kóva ha'e pe universo chemondosévape?
  - Upéva ha"e exactamente pe foto-barra! - Anastasia ovy"aiterei. - ¡Tekotevẽ reguahẽ upépe!
  Mirabela ohupi ijyva mbarete: peteĩ tembiapo pyahu ambue mundo-pe! ¡Kóva iporãve ojetortura rangue umi antitropa heta siglo aja! Hiʼarive, kóva haʼe peteĩ oportunida jahupyty hag̃ua pe libertad oñehaʼarõitéva! ¡Ndojeguerahái jave ára ha aravo, hetaiterei carril rupi, penemboligáva pesupera haĝua umi obstáculo ha pe"experimenta haĝua mba"asy! Oporomondýi voi , mba"épa oikóta pe ultra-hiper-mariscal omoambuéramo iñakã ha omanda oñeme"ẽ haĝua chupe umi torturador-kuérape?
  - ¡Aimema amoañetévo oimeraẽ tembiapo Tetã Sy rehegua - Rusia Sagrada! "Osapukái kyre'ÿme.
  Anastasia oñakãity:
  - ¡Ndereikuaái mba"eveichavérõ mba"éichapa ikatu reñongatu ñemi ha rembogue ne remiandu! Upepete ojekuaa mba"eichaitépa revy"a, mitãkuña!
  Mirabela omboguejy itono:
  - ¿Nderevy"amo"ãi piko, tortura salvaje rangue, peteĩ tembiapo interesante neha"arõramo? ¡Oimeraẽ oĩva koʼápe odespegáta peteĩ pulsar morotĩme!
  Pe hipermariscal py"aguapýpe omoneĩ:
  - Añetehápe, kóva iporãve umi antitropa-gui, ha katu cheguerovia, ndaha"éi avei hiper-éxtasis! Upévare mitãkuña: ¡eaprende resuprimi hag̃ua ne emosión reikoveséramo!
  Mirabela okambia peteĩ tono negocio-icha:
  - Mba'épa ajapova'erã.
  - En general, pe tembiapo ha"e complejo ha simple! Amombe'úta ndéve pe esencia. Kóva ha"e peteĩ secreto extraordinario. Peteĩva umi asteroide-pe, roconsegui rojuhu peteĩ chip ultra-hiperplasma ha"éva peteĩ civilización increíblemente yma guare mba"e. Oĩ voi peteĩ versión ha"e oĩha involucrada ñande ha universo paralelo ñemoheñóime!
  Mirabela añetehápe oñesorprende:
  - Nde! ¡Kóva ha"e pu"aka!
  - Upéicharõ péina ápe! Are roñeha"ã rodescifra haĝua, peteĩva umi brujo elfo, por accidental, omoñe"ẽ peve pe hechizo. Mbykyhápe, jahupyty acceso pe arma ipoderosovévape, control tiempo ohasávape.
  Pe mitãkuña osapukái:
  - ¡Hiperplasma rehegua! Upévare pe máquina de tiempo ha"e peteĩ realidad!
  - Ha ndaha"éi peteĩ máquina añónte, ha katu peteĩ portal tuichakue, umi cálculo teórico ohechauka ipytyvõ rupive ikatuha oñemondo opaite universo enemigo yma guarépe, so"ópe pe momento peve pe universo tuichakue oĩ hague peteĩ hiper- ¡partícula densamente comprimida!
  - ¡Megaquasar! - Mirabela opukavy. "Peichagua árma ikatu omohuʼã ñorairõ opa ára g̃uarã!" Térã ja"e porãsérõ, opa umi ñorairõ ndive!
  Anastasia oipe"a hatĩ, hatĩ tuicháva oñembohape:
  - Heẽ, querida, umi experimento omoañete péva! Ha katu ojehu ko chip okañy sapy"a, hendive opaite registro experimento rehegua oñehundi. Pehecha, pe tembiapo pohýi heta áño pukukue oguejy pe desagüe-pe. Ha iñimportantevéva, ojeperde pe oportunidad ogana haĝua pe ñorairõ, ¡ni ni peteĩ disparo"ỹre!
  - ¡Agujero morotĩ che akãme! ¡Hipercolapso ñande ryépe! - Mirabela opukavy. - Mba'épa ikatu ajapo.
  - Pe hembýva ha"e peteĩ marandu oiméne osẽva hiperchip-gui voi. Omombe"u pe artefacto ova hague universo Big Loop-pe, ha umi ikorasõme oikovéva poriahuvereko ha poriahuvereko añoite ikatu ome"ẽ jey! - Pe hipermariscal omaña pe mitãkuña"íre sin ambigüedad.
  Mirabela, oñemotĩ, ombohovái:
  - Che ndaha'éi upéicha! Chemomýi pe debilidad mental asalva haĝua pe mitãkaria"ýpe cautiverio-gui. ¡Ani checonsidera virtuoso ramo!
  - Tuicha mba"e reguereko haguére peteĩ actitud crítica ndejehe! ¡Kóva heʼise ndajavýi hague nderehe! - Pe Anastasia iñaranduva ovy"ave.
  - ¡Ndereikuaái! Peichagua responsabilidad, ha katu mba"ére piko che! Umi heta billón de persóna apytégui, ¿ndaiporivéima piko ipyʼaporã ha oiporiahuverekóva?
  - Mba'ére piko, oiko hikuái, ko'ýte umi antitropa-pe! Jepénte oñemongakuaa ha selección genética, peteî káso peteî billón apytégui: katuete oîta peteî scumbag pacifista. ¡Péva ojehechaháicha ojehu pe ñorairõ ha"eha pe mba"e pohýi ipohýiveva psique ha tete-pe ĝuarã! Sapy"ánte che jepe añandu peteĩ vacío (hasýva)!
  Mirabela ohechauka ipy"ahatãha:
  - Upéicharõ opa mba'e rire: mba'ére piko che?
  Anastasia, osupera peteĩ sapy"a py"a, ombohovái:
  - Pe añetegua ha"e pe universo Big Loop ohupyty héra oguerekógui efecto asfixiante ñande agentekuéra rehe. Ho"águi radiación guýpe oñentende"ỹva gueteri ha ne"ĩrava gueteri ojuhu ñande científico-kuéra, operdepaite ikatupyry ha pya"eterei omano.
  Mirabela estado de ánimo oguejy:
  - Upéicharõ kóva he'ise?
  Pe Ultra-Hiper-Marshal osegi:
  - Iporãvéramo, oikóta ndehegui peteĩ tapicha isencillova, ivaivévape, remanótambaite. Kóva ha"e peteĩ axioma. Hiʼarive ñande tecnología ha komputadóra ñamombaʼeguasúva nombaʼapói ko univérsope.
  - Ndaipóri piko tecnología upépe mba'eveichavérõ?
  - Mba'ére piko, oĩ planeta-pe oĩ! Ndaha"éi peteĩ universo denso-icha, jepe ndaipóri imperio universal ñandeichagua! En general, sa"i jaikuaa ko universo rehegua. Ndaha'éi espejo-pe, ha katu tuichaitereí avei, ha ndaipóri mbyja sa'ive ipype ñande mbyjakuéragui. Upévare jajuhu peteĩ hiperchip hasýta increíblemente!
  Pe mitãkuña oñelamenta desesperadamente:
  - Tecnología"ỹre, peteĩ mundo hostil-pe, peteĩ cuerpo proteico simple-pe, aime condenado.
  Anastasia oñakãity ijyva ipu"akapáva, mba"eveichavérõ nomokangyva"ekue pe atractivo sexual orekóva:
  - ¡Ndereikuaái! Ndoroguerekói marandu hekopete oĩpa gueteri nde katupyry ñorairõrã. Péro nde reikuaa mbaʼéichapa ndahaʼéi redispara vaʼerãnte, síno avei reikytĩ hag̃ua kyse puku reheve.
  - Heẽ, che areko opaichagua arma ojejapóva hiperplasma sólido - ultraestable-gui! - Mitãkuña ombohovái máquina automática-icha. - ¡Upéicharõ ikatu añorairõ! Jepe, añe"ẽ hağua hekopete, ndachegustáiete amoñeñandu vai ambue tapichápe.
  Anastasia, ombopukúvo ijyva ha omosãsóvo peteĩ tatatĩ iguygui, he"i:
  - Tetã Paraguái interes ojeruréramo, upéicharõ hasyva"erã! Jepe añetehápe ndaipóri vy"a ko mba"épe! Algún modo pe Marqués de Sade: nacheinspira umi tembiapo heroico-pe. Jepe oĩ profesional ohayhúva pe proceso voi! Nemanduʼáke Mirabel rehe, reikove vaʼerã tahaʼe haʼéva la situasión. Heta mba"e odepende nderehe.
  Pe mitãkuña oporandu tímidamente:
  - Aguerekótapa pytyvõhára?
  Anastasia opukavy py"aporãme:
  - Ikatu oime ojapo hikuái! Oiméne oĩ ore agente-kuéra oikovéva, ha katu ndaikatúi gueteri oñecontacta. Upévare eha"arõ pe mitãkuña iporãvéva. Upe aja, ha"ete ku remba"apova"erã ndeaño, ndaha"éiramo katuete nde térã ore roju peteĩ mba"e reheve! Por cierto, ikatu remohu"ũ nde akã pe infierno cibernético rire!
  Mirabela ojapo jey pe gesto, ojekuaa henondépe peteĩ vaso juky, ha pe mba"yru opurahéi:
  - Oiméramo reikotevẽ refresco, upéicharõ eñembopiro'y pya'e! ¡Nde ningo nembareteve peteĩ guyra cometa-gui, peteĩ proyectil fotón-icha yvate gotyo!
  Pe mitãkuña nombohováiri, ha katu o"u mbovymi sorbo, oñeñandu porã. Okaruse sapy"a, peteĩ deseo extraño umi criatura rehe: okaru hiperplasma ha umi manifestación orekóvare, ha katu oiméne pe instinto inherente umi genes-pe oke.
  - Ikatu ipahápe ikatu reme'ẽ chéve peteĩ merienda? - He"i pe kuñataĩ ñorairõhára esperanza reheve.
  Anastasia oporandu peteĩ jesareko ojepy"apýva reheve:
  - Rekaruse piko?
  Mirabela ombohovái, oñesorprende ipy"aguasu haguére ijehegui:
  - Che aikuaaháicha, pe universo opahápe nde rembiguái humilde, ndaikatumo"ãvéima rekaru hiperplasma rehe. Upévare ajepokuaavaʼerã pe hecho akaru hag̃ua, ¡opa mbaʼe oĩva upépe omeʼẽha kalória!
  Anastasia omoneĩ kyre"ỹ ojehecháva reheve:
  - ¡Upéva ipu lógico! Embaʼapo, péro eikuaa pe tembiʼu oikotevẽha moderasión. Rekaruitereíramo, oguejyvéta umi kualida reñorairõva.
  - ¡Adomina marandu pohã yma guare rehegua! Añetehápe akontroláta che apetito. ¡Kure ikyráva ha"e ñorairõhára vai!
  - Ha, iporã rentende ramo! - Anastasia oikytĩ ikuã ha ojekuaa peteĩ bandeja tembi"u rehegua Mirabela renondépe; Pe holograma he"i iñe"ẽ hesakãvape:
  - Tembi'u natural, ciento treinta y cinco tipo so'o, doscientos veintiocho verdura, ha trescientos cincuenta y cinco yva, cuatrocientos cuarenta kesu, quinientos setenta setas. ¡Ndaikatúi reñembotavy ha reñepy'ara'ã Ulra Pizza rehe!
  Mirabela pópe ojekuaa peteĩ kyse ha tenedor, omimbipa, ojere ita heta sa"y reheve. Umi holograma ojeipe'a cubiertos-gui ha oreko apariencia mosquetero de dibujos animados, orekóva casco Segunda Guerra Mundial-gua iñakã ári.
  - ¡Ekaru nde py'aite guive, nde majestad! - Opurahéi hikuái. - ¡Ñande princesa guasu, osolda exceso"ỹre!
  Mirabela oñepyrũ oikytĩ porã umi pehẽngue. Okaru mbeguekatu, oisu"u porã pe primera pedazo ijurúpe. Pe mitãkuña o"experimentase porãve pe ultra-pizza sabor ha ovy"ase chugui. Opa mba"e rire, oho hína peteĩ misión-pe sa"ieterei oĩhágui posibilidad ojevy haĝua. Ha katu, añetehápepa tuicha umi posibilidad ojeikove haĝua ko ñorairõ brutal, esencialmente fratricida-pe, pe ñorairõ ohasava"ekuépe oñehundi ramo hetave la mitad Rokossovsky ejército-gui. Ha'ete ku okyhyjéva infierno rire - pe mundo inferior.
  Mba'épa ikatu ja'e pizza rehe! Sabor natural, ndaikatúi oñembojoavy mba'eve ndive. ¡Kóva ha"e ñe"ẽpoty, peteĩ purahéi tembi"urã! Ikatu ramo oñembojoja peteĩ cocinero peteĩ compositor rehe, upéicharõ ha"e Tchaikovsky térã Mozart. Mirabela ovy"a tembi"úre sexo-icha, ipy"a ohasa peteĩ orgasmo semblante!
  Ohasávo umi primera impresión, pe mitãkuña ojuhu jey pe pu"aka oñe"ẽva:
  - Mba'éichapa ikatu aheka peteĩ hiperchip. Añetehápe, oiméne ndahaʼéi tuichaitereíva?
  Pe hipermariscal omboguejy pe holograma, ha ojekuaa henondépe peteĩ pelota omimbipáva peteĩ nogal tuichaháicha.
  - ¡Ko'ápe oĩ! Jahechaháicha añetehápe michĩ. Ikatu voi remonde nde kuãme rejapóramo peteĩ anillo.
  Mirabela opytu"u pypuku.
  - Ha mba'éicha piko ajuhúta chupe! Ndahasýi jajagarra pe galaxia desnuda jajuhu rangue peichagua artefacto pe univérso tuichaitévape.
  Anastasia oñapytĩ ijyva gracioso:
  - Akatúa! Ha katu pe hiperchip oguereko tuichaiterei reserva de energía. Añetehápe hasy ojehechakuaa haĝua instrumentokuéra reheve, ha katu reñanduva"erã, por lo menos reñemoaguĩramo hese!
  Mirabela oñakãity.
  - Pe Universo tuicha, tekotevẽ gueteri ñañemoaguĩve!
  Ko ultra-hiper-mariscal, encantador verdugo peteî imperio haimete ilimitado, omyesakã paciencia orekóva peteî niñera peteî óga mitãnguéra defectuoso-pe guarã:
  - Ha ko'ápe oî peteî marandu! Pe hiperchip opromete omondotaha consejos peteĩ tapicha digno-pe. ¡Añete oñekomporta porãramo añoite!
  - Nde! ¡Kóva ha"e peteĩ oportunidad! - Mirabel ovy'a, hesa omimbi.
  - Che entende porãiterei, ha katu ko'ágã peve, ekaru! Nde rete oheja gueteri ndéve re"u pe pizza entero, mba"eveichagua problema"ỹre!
  Pe mitãrusu ñorairõhára opropone:
  - Ikatu piko nde avei reike?
  Anastasia oñakãity, iñakãrague, maravilloso isexualidad ka"aguýpe, oñepyrũ ojere, omboveve peteĩ yvytu iinterlocutor ári:
  - ¡Ndaipotái añembyai chejehe! En general, ha"eva"erã peteĩ ejemplo abstinencia ha ascetismo rehegua che subordinado-kuérape ĝuarã ha umi oñemoaranduva"erãvape ĝuarã!
  - Ha che?
  - ¡Umi oñekondenávape omano haguã noñemboykéi mba'eve! - He"i pe ultra-hiper-mariscal medio bromeando, medio serio. - Ha katu, katuete, rentende aipotaha ndéve osẽ porã. Ha ndaha"éi che añónte, ha katu avei Imperio Guasu tuichakue.
  - Hesakã porã, péva ikatúta ñamohu'ã ñorairõ victorioso! ¡Pe tiempo jeporu ome"ẽ peẽme ko"ãichagua oportunidad! - Mirabela otosa, haimete oestrangulisa iultra-pizza rehe. - ¡Ha katu kóva ningo ipy'ahatãiterei!
  Anastasia pya"e oñeñangareko, hesa omimbive, ipypukuve timbre:
  - Mba'épa ipy'ahatã?
  Mirabela he"i iñe"ẽ joja, jepémo ndahasyiete chupe:
  - ¡Ehundi universo tuichakue, jepe rejuka'ỹre avavépe!
  Pe ultra-hiper-mariscal pya"e ombopiro"y iñe"ẽ ha he"i:
  - Mba'ére piko, ehundi pya'e! Ikatu jaju peteĩ manera humanavéva ñaneutralisa haĝua pe enemigo. Térã nderegueroviái pe Emperatriz arandu.
  Mirabela pya"e he"i:
  - Katuete che arovia! Ikatu pe enemigo jepe okapitula: oikuaágui jarekoha ko"ãichagua arma!
  - Mba'e condiciónpepa okapituláta. ¡Kóva nahesakãporãiete! - Hipermariscal oikytĩ isyva ijyva reheve. - Remañáramo hese, mba'épa ikatu jahupyty enemigo-gui! ¡Ndoroikotevẽi óro, natekotevẽi avei tembiguái! Térã orrenunsia hikuái estatismo propio! - Pe hipermariscal o"u té.
  - Ikatu ñamoinge ñande imperio-pe, ha'éta militar ñandeichaite, ha iemperatriz oikóta ñande diputado! - Mirabela opropone.
  - ¡Ipu vyrorei! Ha katu ndaikuaái añeteguápa kóva, ha katu en general ndaha"éi cherehe odepende adecidi haĝua, ha katu pe emperatriz-pe. Por cierto, ikatu pe kuñakarai oguerekóramo peteĩ minuto libre, olee ndéve peteĩ apelación. En general, tuicha honor peteĩ grano de arena cuadrillones-gui, térã quintillones de personas-gui jepe oreko peteĩ conversación pe mburuvicha tuichavéva ndive.
  Mirabela omoneĩ tímidamente:
  - Heẽ, honor! ¿Ndorekói piko impacto negativo ñande derrota kuehe ñorãirõ pukukue pukukue?
  Anastasia opukavy groseramente:
  - Nahániri! Kóva ha"e peteĩ fracción michĩmínte peteĩ porcentaje total ñande fuerza-kuéragui. Che nda"aimo"ãi tuicha o"afectátaha pe ñorairõ pukukue. Sapy"ánte rogana, sapy"ánte rogana. Hetaiterei ñorairõ ko escala-pegua oiko ára ha ára. Pe univérso tuichaiterei, ha koʼág̃a peve jagueropuʼaka pe gásto pohýi. Ha pe tasa de nacimiento umi incubadora-pe tuicha.
  Pe mitãkuña oñe"ẽ py"aguasúve:
  - Ikatu piko tekotevê ñamyasãi kyre'ÿve universo pukukue, ñamopu'ã fábrica pyahu, jajapo incubadora?
  Pe Ultra-Hyper-Marshal opukavy asuka:
  - Opa ko"ã mba"e ojejapo, hi"arive, ani ñanderesarái imperio henyhẽha raza iñambuévagui, ñañeha"ã ani ñambopochy chupekuéra opu"ã haguã! ¡Rentende mbaʼépa heʼise ko mbaʼe!
  - ¡Oñemyasãi tuicha mba'e umi fuerza rehegua! - Mirabel ombohovái mecánicamente.
  Anastasia omonéî:
  - Upéva ha'e! Peteĩ tiémpope umi fascista ndohupytýi ojapo haguére umi mbaʼe vai umi território ojejagarra vaʼekuépe. Ñepyrũrã pe población ndoikeséiramo particularmente umi partidario-pe, upéicharõ upe rire pe guerra del pueblogui oiko peteĩ factor grave. Honestamente, ndaha"éirire umi partidario, pe ñorairõ ikatu kuri odura ambue año térã dos, ojukávo hetave un millón de vida.
  Mirabela omoneĩ:
  - Che areko peteĩ katupyry pya"eterei ahechakuaa hag̃ua marandu;HiperInternet-pe ajagarra opa mba"e! Jepe, añe"ẽ hağua hekopete, heta mba"e ha"ete chéve ĝuarã tuichaiterei polémica. Techapyrã, umi explotación ojapóva umi partidario ha especialmente umi pionero ha"e de alguna manera increíble!
  Anastasia filosóficamente, ndaha"éi ni michĩmi ipochýva, he"i peteĩ ñe"ẽmbegue distinto-pe:
  - ¡Ndoroguerekói máquina de tiempo rohecha haguã opa mba'e! Ikatu heta explotación ojeexagera. URSS ha"eva"ekue peteĩ tetã totalitario, ha ikatueterei oñembojegua pe añetegua. Ha katu pe hecho indiscutible: umi tropa soviética ohechauka heroísmo masivo ha oaprende oñorairõ. Ha pe arte de liderazgo militar oñemehora meme ohóvo! Añetehápe, pe ehérsito soviético oñemotenonde ohóvo, ndohasáiramo pe superioridad numérica. Por ehémplo, hoʼávo cuarenta y dos áño, umi nazi oreko vaʼekue 6 millón 200 mil soldádo, ha ñande jareko 6 millón 600 mil soldádo. Upéva he ise, haimete fuerza joja, ha jajagarráramo umi característica cualitativa, upéicharõ umi tropa alemana tuicha imbaretevéta ñandehegui experiencia de entrenamiento ha combate-pe. Pe porcentaje de recluta umi tropa soviética-pe tuicha ojupi umi fascista-gui. Avei, pe fusil alemán iporãve pe soviético-gui oapunta hag̃ua ha ivevúi. Hiʼarive umi nazi oreko vaʼekue peteĩ ventaja tuichaitereíva umi soldádo oho hag̃ua. Umi tanque-pe pe relación iporãve"imi, ha katu umi T-4 ipyahuvéva, umi cualidades de combate-pe, ndaha"evéima inferior ñande T-34-gui, ha umi tripulación tanque alemán-gua oguereko heta hetave experiencia, ha óptica iporãitereíva, ha entrenamiento! Upéicha umi general alemán tuicha ijapu he'ívo URSS oreko hague siete veces superioridad fuerza-kuérape. Péva ndaikatúikuri oiko mba'eveichavérõ. Alemania retãyguakuéra ha'e ochenta sua, ha avei Austria, umi alemán Sudetenland-gua, diáspora tetãnguéra Europa-pegua, en total cien millones ári. Ndojeipapapái umi aliado-kuérape. Ha URSS oguereko, según dato oficial, 194 millones de habitantes, ha oî estimación actualizada oguereko 7 millones mbovyvéva, upévare umi dato censo rehegua oñeinfla Stalin órden rupive. Avei umi aliado alemán, kóva ha'e cien millones rupi, Italia añoite oreko cuarenta y ocho millones, ndojeipapapái umi colonia. ¡Además pe población tetãnguéra ocupado-pegua, legión SS extranjera-pegua, umi mba"apohára tembiguái rehegua! Upévare 1941-pe voi, URSS ndorekói ventaja. Ha otoño 1942-pe, umi recurso humano enemigo-pegua haimete doble tuichave Rusia-gui. Upéicha otoño '42 haimete paha oportunidad omoambue haguã ñorãirõ rape. Hi"arive, EE.UU. ha Inglaterra oheka kyre"ỹkuri mba"éichapa ikatu omohu"ã peteĩ py"aguapy aparte Alemania ndive. ¡Roñembo"y hína kuri peteĩ yvykua pypuku rembe"ýpe, ha Japón ogueraha umi soldádo umi frontéra éste gotyo!
  Mirabela py"aguapýpe oikuaauka hemiandu:
  - Che aimo'ã pe culpa principal derrota aleman-kuérape oîha Hitler-pe. Ombyaty jeýrire isoldadokuéra Stalingrad ypýpe, ikatu kuri omboyke pe ataque orekóva umi tropa soviética, ko"ýte michĩgui pe enemigo superioridad numérica. Heẽ, ha umi informasión ojoguáva upévape ou umi inteligencia alemana-gui. Ndaikatúi ojegueraha encubierto hetaiterei tropa ohasávo estepa desnuda. Hiʼarive rosupera vaʼerã mokõi rrío tuicháva, hérava Volga ha Don.
  Anastasia, peteĩ ryguasu rupi"a apenas ojehechakuaáva reheve, omoneĩ:
  - Hitler-pe ojedecepciona oipotaiterei haguére pe ocultismo. Haʼe ojeroviave umi astrólogore umi general profesionálgui. Ha"ekuéra oinspira chupe ogueraha haĝua Stalingrad taha"e ha"éva. Upéi pe gérra opáta victoriamente. Upévare umi soldádo alemán oñembyaty Stalingrad ypýpe. Ha ni peteĩ advertencia ndojapói mbaʼeveichagua efecto Hitler rehe! Oiméne Adolf ojeguerahaiterei pe misticismo rupive. Ha 1941-pe jepe Moscú ypýpe, umi nazi ojeprepara porãvérire roʼyrã, ndojekuaái mbaʼéichapa opa vaʼerãmoʼã umi mbaʼe. Ha upéicha Fuhrer oipapa peteî acuerdo ro'y ndive. Umi místico Sociedad Thule-gua okonvense Hitler-pe umi espíritu yvateve pytyvõ rupive ojapotaha hikuái ro"y ruso iseko ha haku. Ha haʼe oguerovia chupekuéra, ombotovévo oñembosakoʼi porã hag̃ua.
  Mirabela oñakãity pya"e:
  - Tavyrai! ¡Nde ndaikatúi ere mba'eve! Avei, Hitler ojapo ambue javy tuicháva: pya"e orretira rangue umi tropa umi cuarto invierno-pe, línea Orel-Rzhev-pe, omanda: ani peteĩ paso tapykue gotyo, ¡peñorairõ iñakãhatã ha fanáticamente! Péicha ojuka heta decena de miles alemán oñekongela ha omano umi trinchera-pe. ¡Umi alemán ikangyeterei! ¡Afortunadamente oréve ĝuarã!
  - ¡Pe enemigo tavy ndaikatúi omyengovia nde katupyry tee! - Pe ultra-hiper-mariscal, ndaikatúiva oñemoĩ, ogueraha peteĩ mordida pe ultra-pizza-gui. - Heẽ, ha"e peteĩ sabor, ndaha"éi ivaíva, ha katu ambue jey reipotápa ro"trata peteĩ hiper-pizza lujosovéva orekóva peteĩ millón variedad so"o rehegua?
  Pe mitãkuña ovy"a:
  - Katuete che aipota! ¿Mbaʼéichapa peteĩ mil millones?
  Anastasia he"i casualmente:
  - Ikatu! Rehupytýramo peteĩ hiperchip, rojapóta peteĩ especialmente ndéve g̃uarã! En general, ñamoĩta peteĩ espectáculo añetegua, peteĩ karu guasu pe montaña-pe. Ikatu voi romopyenda peteĩ orden nde honorrã.
  Mirabela oñemotĩ, hova ojere rosa"imi:
  - Añetehápe ndaha'éi ojepokuaáva oñeme'ê orden oñemomba'eguasúvo héroe ñorãirõ moderno-pe. Oĩ peteĩ regla ndojehaíriva mokõive ládo pe Ñorairõ Guasúpe omoañetéva. ¡Umi héroe yma guare añoite ojeheja!
  - Rojapóta peteĩ excepción peẽme ĝuarã, kóva ha"égui añetehápe peteĩ servicio ijojaha"ỹva imperio-pe ĝuarã! En general, pe emperatriz ombosako"iva"ekue pe heroína-pe ĝuarã ha"éta peteĩ sorpresa! ¡Natekotevẽi ñañeindulta umi sueño-pe! ¡Oĩ tenonderãme peteĩ lucha puku ha ipy"ahatãva, ndaha"éi tekove rehehápe, ha katu ñemano rehehápe! Péro mbaʼére piko oñeñeʼẽ umi platitude rehe? - Pe hipermariscal opukavy tuicha, jepémo hesa opyta tigre-icha. - Personalmente, nde rova pe medalla-pe ha"ete chéve tuicha atractivove pe Kutuzov térã Zhukov rova flaco-gui. En general, ikatu upévare odesidi hikuái ndosellamo"ãiha umi pedido umi guerrero moderno retrato reheve, iporãitereígui, ni peteĩ hova ivaietereíva! Ijykére, umi héroe tuja ojehecha iñembyasy - ndaha'éi estéticamente agradable.
  Mirabela omohenda iñakãrague rizado peteĩ vacío (ñembyasy) iñe"ẽme ha he"i:
  - Mba"eichaitépa ñambyasy umi comandante Rusia yma guaréva apytépe, por lo menos umi tuichavéva apytépe, ndaipóri ni peteĩ kuña. Por ehémplo, ndahaʼéi vaʼekue ivaíva oreko peteĩ kuña mariscal pe Gran Guerra Patriótica aja. Upéicharõ pe victoria ojegana vaʼerãmoʼã heta mboyve!
  Anastasia ndojokói:
  - Ikatu Guerra Patriótica Guasu aja: heta ojejavy. Añetehápe ikatu kuri ogana upe mboyve. En particular, derrota mediocre Batalla de Smolensk-pe, derrota ha'éva superior Ucrania-pe, cálculo vai campaña primavera 1942 jave. Ndaja"emo"ãi: mba"e oportunidad-pa ojeperde febrero-marzo '43-pe! En general, oiméne restudia pe experiencia Segunda Guerra Mundial rehegua ha umi javy mokõive lado ojavyva"ekue.
  - ¡Che aestudia! Opavave privado ikatu ojupi nivel comandante de rango yvatevévape ha oike consejo militar supremo-pe, oñembo'e oréve umi mba'e básico táctica ha estrategia rehegua. - Pe mitãkuña opyrũ, oity peteĩ yvytimbo pehẽngue peteĩ tembi"u ryru ojejapívagui ipestaña reheve. - Zhukov, ja"e porãsérõ, ndaha"éi peteĩ comandante enteramente adecuado. Ha"e ogana victoria tuicha tuguy reheve, ¡o"actua rectoiterei! ¡Ojeʼe voi hese "governánte huguypaitéva"!
  Pe Ultra-Hyper-Marshal ohupi itono:
  - Máva piko oikuaa mba'éichapa ogana sacrificio'ỹre?! Ndoroikuaái gueteri mba"éichapa roñorairõ upéicha. Umi victoria pérdida"ỹre ojehupyty umi cuento de hadas térã ficción vaietépe añoite. Pe recto rehegua, umi maniobra flanqueante ha"e típica opa ñorairõme, especialmente umi mecanizado-pe. Zhukov, katuete, oipuru táctica ojoguáva peteĩ medida insuficiente-pe, ha katu ogana gueteri heta victoria. Ha"e oreko especialmente éxito ioperación brillante-pe: ¡pe tormenta Berlín-pe! Mokõi semana-pe, roconsegui rogana peteĩ grupo de un millón doscientos mil soldado-kuéra ocupáva peteĩ línea de defensa impregnable! Heta experto occidental-gua oñesorprende ko éxito rehe. Ha umi pérdida noimportái, en cualquier caso ndaikatúikuri ojejehekýi chugui! En general, mba"ére piko ñandegueraha peteĩ tembiasakue denso-pe! ¡Iporãve ñañomongeta pene plankuérare jaike rire ambue universo-pe!
  Mirabela oñekonfundi:
  - Mba'épa ikatu ajapo! ¡Che ndaha"éikuri oñembokatupyrýva ha"e haĝua espía profesional, jepe katuete aikuaa umi técnica básica inteligencia rehegua!
  Anastasia omokyre'ÿ:
  - Ko'ápe che aimo'ã reactua va'erãha peteĩ capricho-pe! ¡Cálculo exacto"ỹre! Ndoroikuaái voi mba'e mundo-pepa rehupytýta ñepyrũrã. Ikatu reñemombo peteĩ yvykua morotĩme, térã peteĩ cementerio radiactivo-pe. ¡Pe civilización ikatu ha"e terriblemente tapykuépe ha perversamente ojedesarrollaiterei! Upévare, ¡peñembosakoʼíkena oimeraẽ mbaʼére! ¡Ore katu, ikatu roipota peẽme suerte porãnte!
  - Mba"ére piko ndacheguerahamo"ãi hikuái peteĩ barco mbyja rehegua? - oporandu mitãkuña.
  - Nahániri! ¡Ndaikatúi gueteri jajapo péva! Peñemombota peteĩ portal rupive, haimete pe universo mbytépe. Péva añoite ikatu ha"e peẽme. ¡Ndaikatúi romantene mba"eveichagua comunicación! - Anastasia oexhala.
  - Mba'éichapa ajevýta. Térãpa ndaipóri jevy? - Mirabela rova ojepyso ha oñembopiro"y.
  Departamento de Mborayhu y Tierna ruvicha ombohovái oho ramoguáicha he"i"ỹre:
  - Pe punto ndeityhápe hikuái, oîta peteî salida de emergencia. Ha"e ikatupyryeterei ombojevy jey haĝua nde rete, pe hiperchip ndive. Kóva ha"e ore invento ipyahuvéva, upévare reguerekóta tiempo rejuhúvo pe artefacto.
  - Tiempo ha'e pe juez objetivovéva - ome'ê iñe'ê maymávape ha oikuaauka prueba! - he"i Mirabela, ojehechakuaa opukavy. - Ha katu ko kásope, reactua va'erã peteĩ plan'ỹre.
  - Mba'épa ikatu replanea. ¡Oimeraẽ ñorairõ ha"e impredecible! ¡Kóva ha"e peteĩ axioma de guerra! - Anastasia oñepyrũma oñembohory, pe mitãkuña ndojegueropu"akái itavyhápe.
  - ¡Improvisación ha'e peteî axioma victoria rehegua! ¡Pe plantilla ha"e pe teorema derrota rehegua! - Mirabel oikuaauka iñe"ẽ peteĩ aforismo reheve. - Pero, ¿ome'êta piko chéve por lo menos peteî arma?
  - Roarmáta ndéve umi arma hepyetéva ha moderna. Peguereko heta tipo de protección, térã ja"e porãsérõ treinta y tres, hiper-súper-soldado-icha, ha katu ndaikuaái oipytyvõtapa kóva! ¡Ndaha"éi gueteri opa mba"e ipu"akapáva, ha káda universo pyahu ha"e peteĩ misterio naturaleza rehegua! Ha katu, che aimo"ã nde ndaha"eiha peteĩ umi tapicha odispara raẽva ha upéi osapukáiva ipo yvate gotyo!
  - Akatúa! Ha katu oñemopyendámaramo ñande tecnología ndaipu"akaiha ko universo-pe, upéicharõ mba"ére piko amombo umi recurso che armakuérare. Añetehápe, ñorairõme opa rublo ovale. ¡Ahasáta algún modo, ikatu ahupyty unos cuantos armas capturadas!
  Anastasia otragákuri peteĩ híbrido peteĩ saltamontes ha peteĩ avati, ojohéivo peteĩ cobra tomate ruguy. Tuicha hatãve pe ñe"ẽ:
  - Mba'épa! Iporã avei rejepy'apy ore presupuesto rehe. Ha katu ndajafaltái recurso material, ha ndajaikuaái añetehápe mba"épa oiko umi arma reheve. Ikatu reguereko suerte ha pe arma oikove. Avei, rehupytýramo peteĩ planeta naiporãiva tekovépe, kóva añoite ikatu neprotehe. ¡Koʼýte rehupytýramo peteĩ estrélla ári!
  Mirabela ombohovái kyhyje gua"u reheve:
  - ¡Terror che incineráta!
  - ¡Ndaha'éi añónte defensa nivel GSS-pe! ¡Opa mba'e ha'éta superestrella! - Anastasia oñañua mbeguekatu iinterlocutor-pe ijyva ári.
  Mirabela omohu"ã ipizza ha okirirĩ. Peteĩ ládope haʼe oguerohoryeterei oñangarekógui hese hikuái, péro ótro ládope katu oreko gueteri algúna sentimiénto vai. ¿Ndaha'éi piko kóva peteî método sofisticado castigo capital reheguáva? Upevére: mba"épa ikatu ja"e ñemano rehe? Kóva ha"e peteĩ especie de misterio - ¡ndaipóri tapicha razonable ndogueroviái umi cuento de hadas yvága ha infierno rehegua! Ha katu oĩ gueteri algunas teorías, nomboykéi umi ánga reencarnación opa rire pe tekove. Ikatu piko jepe ova haguére ambue universo-pe? Oĩ peteĩ teoría múltiple espejo rehegua, ha hetaiterei mundo paralelo orekóva peteĩ arreglo pareado universokuéra rehegua! Avei opaichagua dimensión ha subespacio sombra rehegua. En general, ¡pe univérso ojekuaa tuichaiterei ikomplikadoveha oñepensa vaʼekuégui yma! Ha katu ndaikeséi añetehápe peichagua ka"aguýpe. Físicagui oiko heta nivel-iterei, ha katu katuete umi posibilidad materia rehegua ha ijeporu oñembotuichave. Upévare ojekuaa heta mbaʼe idiferénteva hiperplasma rehegua. Ojejuhúvo sexto estado de materia: omoheñói revolución añeteguáva ciencia ha tecnología-pe! Ko"áğa umi fantasía salvajevéva oiko chuguikuéra posible. Oveve espacio-pe, galaxia mbytépe, osolucionáva energía ha hi'upyrã apañuãi. Mbeguekatúpe ojejuhu ha ojejapo hiperplasma pyahu, umíva apytépe bioingeniería oñepyrũva oipuru yvypóra rete ñemopu'ãme.
  ¡Ojapo umi héntepe inmortal! Upe jave avei ojejapo umi árma ipoderosovéva ha opaichagua, oipytyvõva ipuʼaka hag̃ua ko univérsore. Pe efecto tuichavéva ou ojeporúramo hiperplasma mágia-pe. Pe combinación súper tecnologías, súper reactores especiales ha magia-gui oiko peteĩ fuerza tuichaitereíva. Ha katu, ¡pe mágia opyta irracional! ¡Avave ndaikatúi odesentraña plenamente pe naturaleza orekóva! Mba"ére piko oĩ oguerekóva katupyry ojapo haĝua mágia, ambue katu, jepémo oñeha"ãmbaite bioingeniería, ndoguerekói!
  Mirabela voi oikuaa mba"éichapa omombo mágia, ¡ha katu ojeipe"a chugui ko oportunidad! Mayma miembro millón ojeporavóvape oreko mágia, ha katu radiación especial pytyvõ rupive, ko"ã habilidad ikatu oñeamortigua. ¿Ndajajerureiva"erã piko pe ultra-hiper-mariscal-pe ome"ẽ jey haĝua chupe por lo menos parte ipu"aka mágico-gui?
  - ¡Iñimportanteterei che rembiapo! Aipota por lo menos ikatu ajapo peteĩ mba"e, por si acaso che armakuéra osê ndovaléi mba"everã. - Oporandu mitãkuña. - Opa mba"e rire, ¡magia ha"e peteĩ pytyvõ porã!
  Anastasia, ñembohory kañymby vai reheve, ombohovái:
  - Péva rojapóma reime jave mundo inferior virtual-pe, romotenonde procesamiento completo.
  - Mba"ére piko upéicharõ nañandúi. - Mitãkuña oñesorprende.
  - ¡Ojekuaaukáta umi katupyry mágico rehegua sapy'ami rire! - Mborayhu ha Tierna Departamento ruvicha oikytĩ.
  -Mboýpa?
  - ¡Opaichagua tapicha oguereko tape iñambuéva! Natekotevẽi jajapuraiterei. Pe antiradiación penesimplificava"ekue hikuái imbaretetereíkuri pya"e o"neutralisa haĝua opa umi consecuencia. Upévare eñembopy"aguapy mitãkuña!
  Mirabela opukavy hatã:
  - Ikatúpa amano ahechauka"ỹre opaite che katupyry.
  Pe ultra-hiper-mariscal oñembo"y apykápe, omosãsóvo peteĩ gavilla de chispas coloridas ijuru rapykuéri guive:
  - Ikatu reñehundi tenonde gotyo. En general, oĩ cobarde oipotavéva oiko ha ohasa asy antitropa-pe omano rangue Santa Patria rehehápe. Jepe ndaha'éi che aimo'ãva nde ha'eha peteĩva umi tapicha apytégui. Ha umi katupyry ikatu ojehechauka mokõi semana, peteĩ jasy, peteĩ arýpe! Iñambue opavave ko'ápe guarã. ¡Umi mitãkuimba"e jepiveguaicha pya"eve ojerrekupera mitãkuña"ígui! Mba"ére piko hetaiterei teoría, nereñeinteresamo"ãi rehendu haĝua!
  Mirabela oimo"ã"ỹre omoneĩ:
  - Honestamente, ¡chemondose pya'eve!
  Anastasia ohenói peteĩ híbrido peteĩ mariposa de diamante ha peteĩ pira de oro orekóva impulso telepático, ha oñepyrũ oisu"u mbohapy iñe"ẽme. Peteĩ ñe"ẽ pytã, ambue morotĩ, mbohapyha hovy. Pe ñe"ẽ upéicharõ jepe opyta oñentende ha hesakãve jepe:
  "Ko"ágã ojekarga hiperrreactor; ikatu haguã nde transferencia, tekotevê reiporu energía, ración un mes peteî planeta industrial entero". Pe Big Loop ha"e peteĩ universo hasyetereíva ojehupyty haĝua. Upéicha mitãkuña, heta recostea oréve. Ndaikuaái: mba"éicha piko rejekastigáta refalla ramo?
  - ¡Fracaso ha'e gueteri ñemano! - Mirabela oñanduuka casualmente.
  Anastasia he"i, omoambuévo iclave peteĩ bajo ijyvate ha rico-pe:
  - Heẽ, ha katu oĩ posibilidad ndeguenohẽ haguã. En particular, ko'ágã oî debate: ojeipe'ava'erãpa Adolf Hitler subespacio-gui ikatu haguã pya'e ohusga ha okastiga térã oha'ãrõ opa peve ñorãirõ.
  - Mba'ére piko ndaha'éi ko'ágã? - Mirabela oisu"u ikuãgui pe juky ha ikyra ñemohe"ẽ, peteĩ tembi"u lujoso (añetehápe ho"u haimete peteĩha jey)
  - Hitler-pe oñemaldeci hetaiterei tapicha, ha hasyeterei ojeipe'a haguã iexpediente de personalidad dimensión negativa-gui! Pe consumo de energía tuicha, ha katu peikuaa peteĩ ñorairõ aja ndaiporiha recurso extra! "Pe ultra-hiper-mariscal oisu"u pe pira ipepo"ỹva akã ha pya"e oisu"u.
  - Péva oñentende, ha katu opa vove ñorairõ, mba'épa oikóta chugui! - Mirabela oñesorprende voi, lamiendo dedo haimete igustovéva ho"u rangue pe pizza voi.
  - ¡Pe tribunal del pueblo odesidíta! Upéva rangue, oñemondota chupekuéra opa ára g̃uarã pe mundo inferior-pe, pe nda"aréi revy"a haguéicha! - Anastasia oikytĩ pe mba"evai.
  - ¡Brr! ¿Ndaha"éi piko ipy"ahatãitereíva?- Pe mitãkuña oñeñandu sapy"a oñemombo hague peteĩ vacío-pe.
  - Ndereikwaái piko tembiasakue, mboy tuguy eslavo-pa oñeñohẽ Hitler kulpa rupive! Tekotevẽ ojekastiga vaieterei chupe, hekopete. - Pe ultramariscal ha"ete ku otragákuri pe pira mariposa rembyre pochýpe. Peteĩ ipepo pehẽngue ho"a yvýpe ha oñembopiro"y peteĩ jeýpe.
  Mirabela he"i py"aguapýpe:
  - Amoñe"ẽ Hitler-pe, umíva apytépe umi tembiapo sa"i ojekuaáva! ¡Naimo"ãi ha"eha peteĩ maníaco completo térã peteĩ desviador completo!
  Anastasia ha"ete ku oñesorprendeva"ekue:
  - Mba'érepa?
  Mirabela oñepyrũ pya"e omyesakã (naentéroi oreko peichagua conciencia, kóva noñembo"éi umi academia-pe), en general, ha"ete ipukúva iñemongetakuéra, ha katu añetehápe ndohasái mbohapy segundo.
  - Ha'e noĩri cultura rehe mba'eveichavérõ. Upéva rangue, ojerúre oñemoakãrapu'ã haguã ciencia, mbo'ehao, teatro ha oñemotenonde haguã tapicha decente ha ikatupyrýva yvate gotyo. Hitler oinculkase peteĩ cultura ariana, pura, oinculka haĝua disciplina ha exactitud ambue pueblo-kuérape! Avei, Hitler ndoikói iképe mba'eveichavérõ dominio mundial, oipota peteî imperio tuicháva, orekóva ciertas fronteras. Ha haʼe ndorekói vaʼekue plan ohundipaite hag̃ua umi eslavo! Upéva rangue, Adolf oguerovia Alemania poguýpe, umi ruso ha ambue tetã oiko porãvetaha Stalin poguýpegui. Avei, umi fascista ojuhu equilibrio óptimo capitalismo ha socialismo apytépe. En particular, umi mba'apohára alemán odisfruta heta privilegio, ha katu umi capitalista tuicha limitado ingreso-pe. En general, ko'ágã ñane imperio-pe ndaipóri propiedad privada umi medio de producción rehe. Mayma fábrica ha'e imperial ha umi soldado ejército económico-gua oservi ipype. Pero ¿ndaha'éi piko péva ome'ê pa'û burocratización-pe?
  Anastasia ointerrumpi
  - Nahániri, itavy! Umi computadora hiperplasma oñemboja planificación-pe, tembiapo burocrático oime extremadamente racionalizado! Economía pukukue hesakã porãiterei oisãmbyhy umi comandante. Pe época soviética aja oiko umi provléma umi electrónica noñedesarrollái rupi. Ndaha"éirire pe kangy, térã ja"e porãsérõ pe traición, Gorbachov ha Yeltsin, ¡ñande imperio soviético-gui oikova"erãmo"ã pe ipirapire hetáva ko mundo-pe! Ha katu, Stalin poguýpe oĩkuri yvate dinámica producción rehegua, jepémo ndaipóri electrónica! Por cierto, añe"ẽ Stalin ndive. Umi estudio genético ohechauka ha"eha ruso itúva ykére, peteĩ explorador polar ha noble Przhevalsky ra"y! Itiempo-pe ĝuarã, peteĩ kuimba"e ikatupyryetereíva, iñaranduvéva haimete opavave itendota militar-kuéragui. Enterove ñande komandánte ojoguárire chupe, pe gérra Alemania ndive ndohasái vaʼerãmoʼã seis mése. ¡Oĩramo jepe peteĩ atáke sorpresa! ¡Mboy victoria piko japerde!
  - Mba'érepa ñambyasy? - he"i Mirabel, omboguejývo hesa. - Ikatúpa oñemyatyrõ?
  - Peteĩ máquina súper tiempo pytyvõ rupive, ¡opa mba'e ikatu! Nde mitãkuña, ahecha: nerentendeporãiete ko mba"e.
  - Aikũmby! Umi nazi-pe ojeityrire mboyve ha sa"ive tuguy ñeñohẽ reheve, upéicharõ oĩta kuri pa"ũ ipu"aka haĝua EE.UU.-pe ha ipu"aka haĝua ko mundo tuichakue rehe! Ko kásope, pe expansión estelar oñepyrũ heta mboyve ha pe ñorairõ Gran Rusia ndive roguerekóta kuri peteĩ ñepyrũ! - ¿Upéicha piko? - ¡Mirabela ovy"a ohechaukávo ijerudición!
  Pe hipermariscal oisu"u umi horquilla rembe"y haimbe asýva (oñembo"y) ha omoneĩ:
  - Heẽ, significativo, ha ikatu rogana pya'e! Ha katu, oñeme"ẽvo ñande ra"anga espejo-icha, ikatu iñambue chupekuéra ĝuarã avei pe tembiasakue rape. Oĩ generalmente hetaiterei alternativa iñambuéva ko"ápe. Ojejukárire Genghis Khan imitãrusúpe, ¡ndaipóri vaʼerãmoʼã invasión Batu! Ambue hendáicha, pe ex Kievan Rus oñemboja"o, ha ndojekuaái araka"épa ojehechaukáta peteĩ príncipe ikatúva ombojoaju. Penemandu"áke mba"éichapa ivaieterei: ho"a rire Unión Soviética, Ucrania ha Rusia ojoavy.
  - ¡Ha katu upéi oñembojoaju hikuái! - Mirabela oike
  - ¡Ñorairõ hasýva rire!
  - ¡Ñorairõ ha'e yvypóra estado natural!
  - Oje'ehaichaite! ¡Ha katu ivaieterei oho jave joyke"y apytépe! - Anastasia ojaho"i hesa ijyva reheve.
  - ¡Emañamína mávapa oñe'ẽ! - Mirabela ipochy.
  Pe Ultra-Hiper-Marshal ointerrumpi:
  - Che ha'e upéicha! Ha katu en general, peimo"ã, avy"a aikuaávo umi mitãkuimba"e ha mitãkuña ruso peteĩchagua omanoha ñorairõme, cheichaite avei! ¡Hasy ningo reinupãramo ne ermána michĩvape!
  Pe mitãkuña ipochy:
  - ¡Ñande ñorairõ tuichakue henyhẽ golpe-gui! ¡Chemomandu"a autotortura rehe de alguna manera! Ha iñimportantevéva, ndorekói sentido.
  Anastasia ombohovái potaitéma pe koty tuichakue henyhẽrõ guare peteĩ luz roja hasýva deslumbrante-gui ha oñepyrũ ipu música bravura!
  - Jesareko! ¡Pe Emperatriz oĩ en contacto! - Pe ultra-hiper-mariscal opukavy seco.
  Ojekuaa henondépe peteĩ holograma majestuoso. Pe Emperatriz omonde peteĩ traje espacial ojoguáva caballero armadura-pe. Akã ojejaho"i peteĩ casco reheve: hova ha iñakãrague ndojehechái! Pe figura ha"e atlética, ha katu peteĩ traje espacial-pe ndaikatúi ojekuaa kuimba"épa térã kuña! En general, ni peteĩ umi mortal meramente ndohechái pe emperador ko"áĝagua rova. Ndojejapói umi retrato ha ta"anga video rehegua. Pe mburuvicha réra añetegua jepe ha"e peteĩ secreto oñeñangareko porãva, excepción peteĩ círculo estrecho de personas seleccionadas. Mbaʼérepa ojejoko vaieterei koʼãichagua? ¡Pe mbohovái ha"e elemental! Ikatu hag̃uáicha pe gérra aja pe enemígo ndaikatumoʼãi oipuru mágia ni hipertecnómagia ikatúva oinflui pe emperadór odesidívare. Opa mba"e rire, jepe pe fecha exacta ojejapo hague (nacimiento) peteĩ tendota ha"e absolutamente confidencial, pórke peteĩ horóscopo pytyvõ rupive ikatu recalcula umi rasgo de personaje ikatu hağuáicha recontrola, reanticipa umi movimiento térã rejapo perjuicio. Según rumor, emperatriz ha"e kuri fabulosamente encantador, ha katu opavave kuña imitã ha iporã jave eternamente, kóva ndaha"éi upéicha ojehecharamóva. Mirabela iporãiterei avei, ojehecha veinte ary rupi ha ikatupyryeterei ogana haguã competencia señora Universo.
  Pe Emperatriz oñe"ẽ peteĩ bajo ijyvatetereíva, arasunu (ha"ete ku peteĩ coro opurahéi peteĩ jeýpe) (pe electrónica hesakã porã omoambue hague iñe"ẽ).
  - Avy'a amomaitei haguére che rembiguái humildekuérape!
  - ¡Gloria Rusia Sagrada Tuichavévape! ¡Toñekumpli pe mburuvicha guasu rembipota! - Mokõive ñorairõhára osapukái, ohupívo ipo peteĩ saludo-pe.
  Pe kuñakarai ombohovái cortésmente:
  - Ha gloria peẽme, ñorairõhára humilde! ¡Añetehápe, pe univérso kompletoite opytuʼu umi hénte ndeichagua ári! Aipotaite natekotevẽi pemyesakã peteĩ jey mba"éichapa iñimportante pe tembiapo?
  Mirabela oñakãity:
  - Ha"ete ku ojekolokáva cherehe pe universo tuichakue!
  Pe holograma tuichave ohóvo, pe armadura omimbi:
  - Quasarno (excelente) privado! ¡Koʼág̃a reguerekove mbaʼe remyesakãva rejapovaʼerã! Ndaha"éi ñahundipaitéta Rusia Guasu. Haʼekuéra osapukáiramo jepe, haʼekuéra ningo ermáno! Ha katu peẽ petardeitereíramo ha pende misión, térã ikatu voi ñande ambue agente-kuéra mba"éva, ofalla, upéicharõ jaipurúta umi arma ipyahuvéva ha ipu"akavéva enemigo rehe. Umi prinsipio orekóva ningo kañyeterei, péro pe puʼaka ohundíva ningo ikatu oñehundi umi superclúster de galaxia. Avei enemigo omotenonde desarrollo paralelo;pya'e oguerekóta peteî arma similar listo. Ko kásope, pe rol principal ojapóta mávapa ogolpea raẽ. Upévare ndahetái tiémpo!
  Mirabela oñembopiro"y vaieterei ha ojepoi ijurúgui:
  - ¡Apya'éta!
  Pe Emperatriz otranquilisa, iñe"ẽ ipy"aguapyve:
  - Pya'e - ani rejapura! Pe superarma neíra gueteri oî ha enemigo, oipytyvõvo umi espía ha saboteador-kuéra, ojapo ikatúva guive ombovevýi haguã tembiapo. ¡Ndorojedevéi avei! ¡Oñeintercambia hína golpe! Ñorairõ ha"ete boxeo, peteĩ nocaut riremínte - ¡ndapejokói pende po!
  - Mbytevoréva!
  - Ani rejapuraiterei, ha eñangareko nde rekovére, mitãkuña! ¡Nde ningo ipy"aporãiterei, nde cociente humanidad rehegua osẽ umi gráfico-gui! - Emperatriz ojere ijehe, iarmadura omimbi cien mbyjaicha.
  Pe Ultra-Hiper-Marshal oporandu tímidamente:
  - Ame'êva'erâ chupe peteî arma?
  - Oje'ehaichaite! Opa mba"e oĩ tecnología ipyahuvéva reheve! En general, jaguereko voi algún sobreproducción de armas, upéva rangue, ndajarekói suficiente persona.
  Anastasia oñesũ:
  - ¡Ultraestrella! ¡Nañanimái podetenevéma, tuichavéva umi tuichavévagui!
  Pe Emperatriz oñeofende, oñehendu peteĩ nota caprichosa iñe"ẽme:
  - ¡Ani piko ndegusta reñemongeta mburuvicha guasu ndive! Opa mba"e rire, kóva ha"e avei peteĩ jehupytyrã tuichavéva, ñaime haĝua hi"aguĩ pe tendotagui! ¡Ajépa oñedeprimi umi ágila! Mba'épa ere peẽ karaikuéra?
  - Añetehápe, tuicha vy'apavẽ ñañemongeta nendive! - He"i Mirabela."Ha"ete ku ñahendúva música hechapyrãva, melodía ñembosarái". Jepe peichagua ñemoha"anga ipiro"yeterei romombe"u haĝua mba"eichaitépa roñesorprende pene arandu rehe!
  Pe universo ruvicha omoambue itono, iñe"ẽ oiko chugui tuicha kuña:
  - Oĩ peteĩ ñembohory kañymby ne ñe'ẽme, ha katu chegusta nderekyhyjéiha chehegui. Pe cobardía ha"e pe defecto tuichavéva orekóva peteĩ soldádo. Pe falta de inteligencia ikatu gueteri oñecompensa peteĩ computadora rupive, ¡ha katu ndaipóri tecnología ikatúva omyengovia pe py"aguasu! "Emperatriz omosãso triple rayo, aire omimbi ha'ete ku omimbipáva nieve, Mirabela oñandu haku.
  - Heẽ, aime de acuerdo, ¡oh kuñakarai guasu! Jepe, añe"ẽ hağua hekopete, peteĩ cobarde iñaranduva sapy"ánte ogueru hetave beneficio pe imperio-pe peteĩ itavy py"aguasu rangue!
  Pe Emperatriz he"i sarcásticamente:
  - Nde ere porã! ¡Ñapensávo umi omanóva ndaikatuiha oñorairõ! ¡Peteĩ soldádo omanóva ningo siémpre peteĩ soldádo vai! - Pe emperatriz ipu"akapáva añetehápe okororõma kuri. - Peikuaa, ndapekyhyjéi pejodiskuti haĝua peteĩ tapicha ikatúva omondo peteĩ billón entero térã peteĩ cuadrillón tapicha pendeichagua jepe pe tormento eterna-pe pe mundo inferior-pe. Péva ohechauka pe mitãkuña ikatuha ojedesvia pe patrón de pensamiento-gui. Ay, la mayoría ñande soldado-kuéra: peteĩ tembiporu añoite ome"ẽva pe artículo.
  Mirabela he"i mbeguekatu:
  - Ha'ekuéra iñarandu, oñemoarandu ha iruditoiterei! Natekotevẽi ha"e mba"e vai che irũnguéra rehe. ¡Opavave ohasa peteĩ mbo"ehao porã!
  - Ñorairõ ha"e peteĩ mbo"ehao iporãva, ha katu rejavýramo, ndaikatumo"ãi rejapo jey umi exámen! - Pe Emperatriz oñembo"y iñakã ári, oñembo"y peteĩ guirnalda rehe osẽva radiación poligámica rehe. - En general, ndaipóri itavyva ñande ejército-pe! Kóva peteî sistema de entrenamiento serio orekóva selección genética. En pocas palabras, che foto michĩmi, ere chéve, che porã piko?!
  Mirabela ndaikatúikuri oresisti ojapo haĝua peteĩ broma:
  - Tuichaiterei, ko"ýte armadura-pe, tuichaiterei omimbi hikuái, ¡iporãnte ñamaña hese! ¡Mbaʼe ojoguáva peteĩ parrilla yma guarépe!
  Pe Emperatriz opyta py"aguapýpe ha ha"ete voi ovy"áva:
  - Iporã reguereko pensamiento imaginativo. ¡Tuicha ivaive umi tapicha ndaikatúiramo omoĩ mokõi ñe"ẽ oñondive, ko"ýte pu"aka oĩ jave! Bueno, oĩ porã, iporã ha ipy"aporã, ndaipóri tiempo roñemongeta haĝua nendive. Jepe, techapyrã, ere chéve: mba"épa akóinte ofalta, ha mba"épa chembohasy tapiaite!
  - Pokatu! - Mirabelle ombohovái pya'e.
  Pe kuñakarai oñesorprende;peteĩ ola verde oñani pe traje rupi:
  - Nde! Ha katu cuartel-pe, nombo"éi hikuái péva! Mba'éichapa readivina?
  - ¡Método de deducción rupive! - Ombohovái mitãkuña.
  - Mba'éichapa upéva? ¡Ikatu piko remyesakã!? - Emperatriz omoheñói ikuãme: peteĩ fantasma mágico, en forma de híbrido diente de león ha cangrejo, orekóva kyse puku ipópe.
  Ndojepy"apýigui, Mirabela ombohovái:
  - Akóinte oî falta de poder, pero responsabilidad ndembohasy! ¡Kóva ha"e peteĩ axioma! En general, ¡hasyeterei pejagarra pe universo pende jyva ári!
  Peteĩ híbrido peteĩ diente de león ha peteĩ cangrejo oñorairõva pe mezcla osẽva sapy"aitévare peteĩ zorro ha peteĩ porcupine;
  - Rerreparti ramo racionalmente responsabilidad, upéicharõ opa mba'e ndaha'éi hasyetereíva. Pe mecanismo estado rehegua oñemboheko perfección peve. Kóva peteî especie de cascada, jepénte opavave aparente pya'e, peteî sistema completamente estable. - Pe emperatriz ohechakuaa, omondo peteĩ pulsar hesagui (upepete ojepovyvy kirirĩháme):
  - Ñambojojáramo pe sistema de potencia petet fuente rehe, pe arroyo odispara jave yvate gotyo, ¡tuichaiterei ningo oî porâve! - Mirabela ombotove, oñesorprende ipy"aguasu haguére ijehegui.
  - Pe mitãkuña ojodiskuti chendive encantadormente. Ha"ete ku pe cuento de hadas-pe oñe"ẽva Alicia escarchada rehe! ¡Haʼe ningo ipyʼahatãiterei pe rréina ndive, ha upévare omboty chupe hielo hũme! - Pe mokõiha pulsar mágico tuicha ha omimbive jepe pe peteĩhágui ha oguereko ángulo haimbe asýva.
  - Mba'ére piko ndaha'éi hidrógeno sólido!?
  "¡Ndajaposéikuri chugui peteĩ rubia natural!" - Peteĩ fantasma híbrido peteĩ mitãkuña desnuda ha peteĩ mosca agaric omimbipáva jepiveguáicha omimbipa.
  Mirabela ndaikatúi opytu"u ha opukavy:
  - He'i hikuái umi rubia orekoha pensamiento originaliterei!
  Pe Mistress del Universo ohesape peteĩ docena de proyecciones mágicas peteĩ jeýpe:
  - Tavyicha peteĩ rubia-icha! ¡Ha katu nde akãrague naturalmente ha"e peteĩ mezcla de pérla ha óro! ¡Hiperquasar! ¡Aha"arõ jajotopa jey! ¡Añetehápe chegustaiterei! - Pe holograma gigantesco omimbi peteĩ cometaicha ha okañy umi fantasma ndive.
  Mirabela oñesũ ha osuspira:
  - Iñextraño, pe universo ruvicha ojogua peteĩ itavývape!
  Pe Ultra-Hiper-Marshal oñanduuka ipo:
  - Ha"e oñe"ẽnte peteĩ sentido del humor reheve, ha katu en general, reime ramo emperador sapatúpe, rentendeva"erãmo"ã mba"érepa! Upéi ikatu amomba"e peteĩ broma humana simple.
  - ¡Ndakulpái chupe! Hetaiterei provléma oĩ jave, añetehápe reñembotavyse.
  Anastasia omondo peteĩ impulso telepático, ombohovái chupe hikuái:
  - Oguahẽma ára, ñaĝuahẽvo pe portal rokẽme opa mba"e oĩmava listo!
  - Ipahápe! ¡Akóinte hasy ñaha"arõ peteĩ mba"e ojekuaa"ỹva! ¡Umi nervio oñemboyku ohóvo! - he"i Mirabela desesperadamente.
  Mokõive mitãkuña (jepémo peteĩva ohasáma cuatrocientos ciclo), omoirûva chupekuéra peteĩ docena de robots de combate, oporomondýiva cincuenta arma iñambuéva reheve, oho ambue extremo sistema planetario-pe. Omoirũ chupekuéra peteĩ pelotón de tetralets.
  . MOAKÃHA No 15 rehegua.
  Umi tembiguái omaña porã umi mitãkuña medio desnuda rehe ha pya"e ohupyty látigo:
  - ¡Ani remaña! ¡Ndojehejái nde tribu!
  Umi tembiguái ohupytyvaʼerã kuri. Extrañamente, pe actitud umi mitãkuimba"e rehe ha"e liberalve. Ojeheja chupekuéra oñemoaguĩve ha omaña kyre"ỹme umi mitãkuña"íre. Umi tete desnudo sudoroso omimbi, umi mitãkuña porã seno henyhẽva ha ojeraspa"imiva oryrýi.
  Pe ñemuhára guasu Ahmed opukavy:
  - Nahániri ndaha'éi upéva! Kuña ñorairõnte, upépe iporãve kyse puku reheve. Ehenói pe ansiánope.
  - Ha'e oúma!
  Añetehápe ojekuaa pe aldea ruvicha. Oĩ peteĩ toga-pe ha oreko peteĩ barba gris puku, hova arrugado haimete morotĩ. Sapatu yvyrágui ojejapóva okliká umi ita ári.
  - Maitei Ahmed! ¿Rehasátapa pe pyhare térãpa rehasánte?
  Pe tembiguái ñemuhára opukavy:
  - ¡Ñande rape rehe! Ehendu, eme"ẽ chéve peteĩ espectáculo michĩmi, ¡ha"e aburrido! Ndajuhúi mba"eveichagua mondaha, ha che po ofalta pe kyse puku.
  Tuja oñakãity:
  - Reñorairõpa ndejehe térã ehejáta ñande pueblo oñakãity:!
  Ahmed omaña ikuã anillo mbytépe ha odesidi:
  - Heẽ, iporãve rejapo ndete voi! Jajuka ambuépe ningo igustove jahecha rangue peteĩ persóna omanóva.
  Pe ansiáno oñeinspira:
  - Upéicharõ ndaiporimo'ãi poriahuvereko! ¡Omano meve añoite!
  Pe tembiguái ñemuhára opukavy:
  - Upéva ha'e exactamente Pilon. Térã piko peimo"ã che areko hague suficiente, hasýta mante!
  Pe anciano oikytĩ ibarba:
  - ¡Péva rehe repagava'erã! Mitãkuña"ikuéra ocostea doscientos ha cincuenta casco de plata, ¡ay, tuichaiterei ojejerure tembiguái! Ha katu kuimba"ekuéra ivaratove, cien guive treinta peve, ha mitãkuimba"e ohóta voi veinte rehe!
  Ahmed ointerrumpi:
  - Upéicharõ iporãve mitãkuimba"e! Oñeñongatuva"erã viru.
  Pilon ovy"aiterei:
  - Nde reiporavóva, mitãkuimba"ekuéra haimete ndohepyme"ẽi mba"eve, hi"arive, heta oĩ ha hasy ñamongaru haguã. Ko'ágã ñamoĩ sorteo.
  Ahmed opukavy.
  - Pya"eve mante, ndajepokuaái aha"arõ are.
  Oiporavógui mitãkuimba"e orekóva diez áño ári umi familia imboriahuvévagui, Pilon omanda chupekuéra odibuja haĝua paja. Pe oguerekóva mbykyvéva oñorairõva"erã. Umi mitãkuimba"e generalmente oñekomporta oñeha"arõháicha ijeda-pe, ruido ha katu py"aguasúpe. Avave noñembotavýikuri, pe kyse puku ñorairõ oiméne ha"ete chupekuéra peteĩ ñembosarái vy"arã. Pe oganáva ha"e peteĩ mitãkaria"y musculoso"imi ha ipire morotĩva orekóva catorce áño rupi. Omoĩ hikuái ipópe peteĩ kyse puku hũ ha ojeity aséite iñakãre. Umi mitã oñepyrũ oñombohovái ojuehe omeʼẽ hag̃ua konsého. Ahmed oiporavo peteĩ kyse puku ipukuvéva ha ipohýive ha opukavy. Ha"e ningo peteĩ kyse puku ha ojeroviave oganataha peteĩ mitãkaria"ýre, oguerekóramo mba"eveichagua experiencia, oñorairõva yvyra reheve añoite. Ha katu, pe mitãkaria"y ikatúramo ojapove peteĩ mba"e, upéicharõ Ahmed ovy"áta hese añoite ha ojediverti interesantevéta.
  Umi tembiguáipe oñeme"ẽ peteĩ yva juky ha ojoguáva escoba-pe, ipire añoite ijyvytu ha ipire hũve, ndahasýi ojeipe"a. Pe sabor tuicha ijukyve, peteĩ mba"e ojoguáva naranja-pe, ha katu calidad yvateve. Yanka ome"ẽ aguyje mentalmente umi demonios-pe: omondo hague chupe peteĩ mundo haku asývape pe complejo Sochi-peguáicha, natekotevẽihápe omano ñembyahýigui ha ndaipóri ñati"ũ vaiete. Oiméne oĩ haguére heta kuarahy oreko hague efecto positivo flora ha fauna-pe. Yanka omaña ha al mismo tiempo oiporiahuvereko pe adolescente oñorairõva"erãva pe comerciante ndive. ¿Ikatu piko oresisti peichagua coloso, haimete dos metros ijyvatéva ha noñeofendeiva velocidad ha reacción rehe? Añete umi película Hollywood-pegua: por regla general, umi luchador michĩva ogana py"ỹive. Por regla general, peteĩ personaje negativo: tuicha ijyvateve ha ipohýive peteĩ positivo-gui. ¡Peteĩ especie de tradición industria cinematográfica-pe! Ha katu pe tekove tuicha hasyve Hollywood-gui ha pe comerciante ndaha"éi peteĩ itavyetereíva oñorairõ haĝua ojerovia"ỹre iprioridad absoluta rehe.
  Oî umi tavaygua, hetave mitãnguéra, ndorekóiva mba'apo, oñembyatýva omomba'eguasúvo espectáculo ndahetáiva. Ndaha"éi peteĩ ñorairõ ni peteĩ puño ñorairõ, ha"e peteĩ ñorairõ omano meve! Upéicharõ jepe, umi mitã ojapo apuesta, por regla general, algún mba"e michĩmíre, escarabajo, juguete ojejapóva ógape, térã castigo físico ligero, bofetada, peteĩ patada culo-pe, otyryrývo peteĩ yvyramátagui térã peteĩ bofetada hova rehe añónte. Umi tembiguái adolescente ndorekóiva mba'eve avei oapuesta umi pinchazo, clic ha ambue mba'e michĩva rehe. Yanka oguapy guive peteĩ karréta ári, avave ndojapói apuesta hendive, ha noñembojaséi umi mitãkuimba"e rehe.
  Ndogueroviái peteĩ mitãkaria"y simple aldea-gua victoria peteĩ luchador adulto katupyry rehe, ha ndoapuestaséi pe Akhmed cruel rehe.
  Ipu pe bocina ha oñepyrũ pe ñorairõ. Akhmed opesa por lo menos ciento treinta kilogramo, he"iséva, mbohapy jey hetave pe mitãkaria"ýgui, ha"éva, catorce áño aja, haimete pe tamaño estándar.
  Pe ñemuhára oñembohory:
  - Mba'eichaitépa jaguarete, reipotáta acero umi costilla-pe.
  Pe mitãkaria"y ombohovái dignidad ha py"aguasu reheve:
  - Nde guýpe!
  Akhmed opukavy ha oñeha"ã oinupã chupe ibotín reheve, ha katu pe mitãkaria"y ohupyty parry ha oinupã jepe ipy. Pe mitãkariaʼy oguerekórire peteĩ kyse puku haimbevéva, ivaieterei vaʼerãmoʼã pe erída. Pe ñemuhára omaldeci:
  - Tembiguái rykue!
  - ¡Ikyra ikyráva! - Ombohovái mitãkaria"y.
  Akhmed oinupã, ha katu pe mitãkaria"y hábilmente ojere. Pe tete michĩ ha iflexible ha"e móvil, ndaha"éiramo reiporúramo peteĩ lomo añónte, ndahasyiete reñemomýi haĝua.
  Ahmed katu ha"e peteĩ luchador experimentado, omýi mbeguekatu, oguerovia razonablemente pe cachorro ndohejamo"ãiha chupe. Pe mitãkaria"y oiporavo pe única táctica correcta: retiro constante.
  Ha"e ñanemomandu"a peteĩ jagua ikyráva opersegíva peteĩ ratón ágil.
  Akhmed omoĩ tenonde gotyo ikyse puku, oñemongu"e"imi ibotín pyti"a reheve, ojesarekóva umi opositor-kuérare.
  - Jaguarete michĩ, nde reñembohory ha ndekyhyje.
  Pe mitãkaria"y ombohovái:
  - Mba'ére piko rembopu ha rembopu pe mbaraka!
  Ahmed omýi pya"eve"imi ha ikuã oconsegui oipe"a pe mitãkaria"y pecho. Péro, jepe pe tuguy osyry, haʼe peteĩ rasguñonte.
  - ¡Nde reikytĩ mitãkuñáicha!
  Ahmed oinupã pochýpe, mbareteterei reheve, pe mitãkaria"y haimete oity ikyse puku, ho"a, ha katu pya"e opu"ã.
  - ¡Nderejagarramo"ãi!
  Yank oguereko asociaciones iñakãme pe película herakuãitéva Pinocho ndive, upépe umi Karaba tuicháva oñani avei peteĩ kuimba"e michĩva rapykuéri. Pe pelíkulape opa porã opa mbaʼe, ojepilla pe barba, ojeducha Karabas-pe umi cono reheve. Ko"ápe umi Yankees oguereko tuicha problema, pe vejiga, peteĩ jarra de jugo iporãitereíva rire, sapy"aitépe opu"ã, ha katu añetehápe ndaperdeséi pe espectáculo de la batalla. Añetehápe, oñorairõ jave hikuái kyse puku reheve, opa mbaʼe ikatu opa peteĩ moméntope.
  - Che ndaha"éi michĩva, ikatu aaguanta!
  Ahmed osegi oñemotenonde, mitãkaria'y, ikane'õva okañývo, oñeha'ã oataka, oscilación. Ha"e ipya"e ha ágil, okonveniháicha peteĩ adolescente-pe, imitã guive, omba"apo ha oñani heta físicamente, oikuaa"ỹre pe tormento oguapyháicha peteĩ escritorio-pe! . Pero umi movimiento barrido ohechauka falta completa escuela de esgrima. Pe mitãkaria"y simplemente oñanduuka ha oinupã, oñeha"ãvo oinupã, mba"eveichagua sistema ni técnica básica"ỹre. Oguerekórire peteĩ mentor experimentado ha por lo menos un par de años de entrenamiento, Ahmed oñeno hína kuri ijyva ojedesgarráva. Péro aipórõ, pe mitãkariaʼy ojeruréva ndorekói peichagua oportunida!
  Pe ñemuhára oguereko heta oportunidad, oaprovecha pe mitãkaria"y pasión, oinupã haĝua ijyva, térã oikytĩ haĝua jepe iñakã. Ha katu ha"e ndojapurai, pe cachorro impudent ñemano ndahasýiva ndaha"éikuri parte iplan-kuéragui.
  - Mba'eichaitépa pe chupa! ¡Resegi reñembopy"aju ha reñembotavy! Ko"áğa emañamína: mba"éichapa umi guerrero añetegua oikytĩ!
  - Ojehechakatu'ỹva! - Mitãkuimba"ekuéra osapukái ha ohupyty peteĩ golpe mbarete ijyva ári. Upepete ipohýi pe kyse puku ha pe mitãkaria"y oñembotavy.
  - Ha, máva piko peteĩ freak! - Ahmed kyse puku pahagui oiko tuguy.
  - Nde!
  - Upéicharõ, ¡ehupyty hetave! - Ahmed oataka katupyry. Mitãkaria"y po ikangy ha ambue ataque rire, ojekutu ijyva ha oity ikyse puku.
  Mitãkuimba"ekuéra osapukái. Pe tembiguái adolescente oñeha"ã okañy, ha katu mokõi lánsa opresiona ijyva ári:
  - Moõpa oĩ pe jagua ra'y!
  Ahmed opu"ã ha oinupã pe mitãkaria"ýpe iñakãre ikyse puku plano reheve:
  - Ha, che añembopy"aguapy!
  Yanka ojahoga pe mitãkaria"y ho"ávo, ha"ete chupe ojejuka hague. Ohechávo pe mitãkaria"y akã oĩha intacto, oreko peteĩ destello de esperanza ikatuha pe comerciante oheja pe mitãrusu gladiador-pe inconsciente, ha upéi oúta iñakãme.
  Ha katu ojehechaháicha pe poriahuvereko ndaha"éikuri parte Ahmed naturaleza-gui.
  - Ha, ¡ecosquilla chupe!
  Peteĩ ñorairõhára destacamento comerciante-gua oguenohẽ tatatĩgui peteĩ lanza oñembosako"iva"ekue voi. Oñemboja pe tete omýi"ỹvare.
  - Ha, eju, mba'e piko revalépa!
  Pe ñorairõhára oñakãity, oipyso ilánsa ha pe hierro haku asýva ohapy pe mitãkaria"y talón nandi.
  Pe mitãkaria"y osapukái hasyeterei ha oñeha"ã ojupi. Ahmed oinupã chupe hovaitépe:
  - Moõpa oĩ pe jagua ra'y!
  Pe mitãkaria"y ho"a ha umi soldádo ojagarra chupe ipo ha ipygui. Ahmed ojagarra pe lanza ipópe ha vy"ápe ohapy pe mitãrusu ambue talón pe punta haku asýva reheve. Ha"e opukavy, oñeha"ãvo okañy. Umi mitãkuimba"e hembýva okirirĩ, ha katu omaña opyta"ỹre. Haʼekuéra voi okyhyje ojetortura hag̃ua chupekuéra, péro iñinteresanteterei omaña mbaʼéichapa ombohasa asy peteĩ ikompañero. Ndaha"éi mba"everã hetaiterei tapicha akóinte oñembyatýva pena de muerte térã oñeinupã haĝua.
  - Ha, mba'ére piko nde pica! ¡Iporãiterei ningo! ¡Ndahaʼéi piko upéicha! - Ahmed omoĩ pe punta pe mitãkaria"y po guýpe. So"o frito-icha hyakuã. Péro pe punta pyaʼe hoʼysã. Pe ñorairõhára ome"ẽ pe ñemuhárape peteĩ tataindy. Ogueru tata pe mitãkaria"y akãrague morotĩvape, ha oñepyrũ okaru.
  Koʼápe pe ansiáno ndaikatuvéima oaguanta:
  - Hetáma!
  - Mba'e piko ohupyty?! - Ahmed opukavy.
  - Roñemoĩ peteĩ ñe'ẽme rejukátaha chupe rei, ha katu ndoroguerekói peteĩ ñe'ẽme tortura rehegua!
  - ¡Oh, upéicha oiko! Remondeve cinco casco de plata revy'a haguã. - Pe ñemuhára omombo pirapire Pilón-pe. Ha"e ojagarra codicioso chupekuéra ha he"i ñe"ẽmbegue:
  - Ikatu umi?
  - ¡Reipotaiterei! Jepémo péina ápe mba"épa... - Peteĩ pensamiento omimbi Akhmed akã rupi. - Agueraha chendive ko tembiguái. Ha"e ha"éta che mitãkaria"y oinupãva. Oñepyrũvove peteĩ mba"e oisu"u térã aime vai, amosãsóta che pochy hese. ¿Rentende piko?
  Pe ansiáno ombohovái humildemente:
  - En general, che ndacheimportái rejukápa chupe térã ha"éta nde mba"e! Ha pe pláta arakaʼeve ndahaʼéi superfluo! Por cierto, pe mitãkaria"y héra Muk, simbólicamente, he"ise heñói hague tormento-rã!
  - Jajapo arína, arína porã! - Ahmed ovy'a, oisu'u ijuru. - Ha, tuicha mba'e, eñapytĩ chupe mitãkuimba'e hembýva rehe.
  Yanka, ani haguã ohecha pe tortura, oity pe carrito-gui. Ipy ne"ĩra gueteri okuera porã, ha ombojere tesa"ỹime. Hasy"imi ningo jaguata, ha katu pe mba"asy ojekuaapáma. Pe jehasa"asy ha"e tembiguái rajy, ha pe peteĩha ha imbaretevéva!
  Ohendúvo ojeguerahaha Muk-pe, ndoikuaái ovy"átapa térãpa oñembyasýta. Añetehápe, ha"évo pe objeto de tortura mbeguekatúpe naiporãvéi omano rangue upepete. ¡Koʼýte ko univérsope omano rire ndahaʼéiramo infierno añónte!
  Rembopiro"y vove nde vejiga, ne ánga ipiro"yve ha reñeñandu tuicha vy"a. Bueno, iporãve rekirirĩ ko"áĝa ĝuarã, ndaupéichairamo nde voi reñembyasy va"erã tortura guýpe!
  Pe caravana omýi jey: umi tembiguái opytu"úva oguata vy"apópe. Muk añoite hasy, italón ojejaho"i ampolla tuichávagui ha oguata va"erã ipy rehe. Pe mitãkariaʼy katu ojejoko ha oñehaʼã voi opukavy, jepe oreko erída. Yanka pya"e oñandu omomba"eha chupe. En general, ymaite guive oñemomba"e py"aguasu. Peteĩ tiempo-pe, oĩrõ guare hikuái mbo"ehaópe, oĩkuri peteĩ ensayo peteĩ tema histórico gratuito rehegua: ohai heta hoja Stenka Razin rehegua. Hi"arive, tuicha respeto reheve, omomba"eguasúvo Stepan ndojapói hague pollo, jepe ojejuka jave chupe cuartel rupive. Oñembohory ipahaite peve, opukavy, o"aceptávo pe ñemano hasýva peteĩ aventura agradable ramo. Mbo"ehára añetehápe ndogustái iñe"ẽpoty.
  - Stenka Razin ha'e peteĩ bandido-nte! - Ha"e osapukái.
  - Umi tapicha ndosegimo"ãi peteĩ bandido-pe añónte. ¿Ohaípa umi hénte purahéi umi mbaʼe vai apohare? Stenka Razin ojapose peteî campesino ha artesano simple: peteî persona digna. Nde ha"e peteĩ tembiguái ymaguare - peteĩ cosaco isãsóva, ndaha"éi peteĩ vaka! ¡Opa mba"e rire, ¡Añete pe hecho Razin omboyke hague pe desigualdad de clase ha omanda hague opavave oñembojoja haĝua peteĩ teĩme! Peteĩ tapicha añetehápe isãsóva añoite ikatu omoheñói peteĩ mba"e ha omoheñói mba"eporã. Jepémo oĩkuri umi artista ha ñe"ẽpapára siervo! Ha Edad Media iñypytũ aja ojapo hikuái obra maestra. ¡Ha katu voluntad ha"e voluntad! URSS-pe, Gorbachov ome'ê tapichakuérape sãso, pa'û omaña haguã kuña desnuda rehe, omoñe'ê haguã Hitler-pe, ojahéi haguã fiesta, ohecha haguã película iporãva Hollywood-pe ha, pe iporãvéva: caricaturas. Upéicharõ jepe, ko"áĝa peve EE.UU. ojapo umi blockbuster iporãvéva Rusia-gui. Péva peteî hecho, ha ndaha'éi efectos especiales rehe añónte. Umi película Hollywood-pegua de alguna manera oreko trama intensa ha impredecible, ñorairõ colorido ha variado, ha ambue mba'e esquivo ombojoavyvéva la mayoría umi ruso. Ikatu kóva ha"e py"aporãve, jepe pe tuguy! Péro soviético tiémpope oĩ vaʼekue umi pelíkula iporãva mitãnguérape g̃uarã. Yanka-pe ogusta especialmente umi película de guerra, umi mitã fresco ha"eichagua oinupãhápe umi fascista adulto, guardia blanco ha burguesía-pe! ¡Ajépa iñinteresante ha igústo! EE.UU.-pe oî avei película orekóva héroe infantil, pero algún modo sa'ive, ha ofalta mba'e. Ikatu pe idea ha"e patriótica. ¿Ikatu piko ñanemandu"a por lo menos peteĩ película estadounidense rehe oñe"ẽva Segunda Guerra Mundial rehe, mitãnguéra oity ha ojukahápe hetaiterei alemán? Térã jepe pe guerra civil Abraham Lincoln ojapovaʼekuére. Mark Twain katuete ha"e peteĩ haihára tuicháva, ijapytépe peteĩ haihára mitãnguérape ĝuarã, ha katu araka"eve nomoheñóiri mitã ñorairõhára ra"anga. Arkady Gaidar: ojapo peteĩ mba"e ko dirección-pe, ha katu ndaha"éi suficiente. Ikatu nomanóirire "41-pe, oñemoakãrapu"ãvéta kuri peteĩ mitã ñorairõhára ra"anga. ¡Peteĩ haihára ruso añoite ohupyty oikuaauka añetehápe peteĩ mitã ñorairõhára ra"anga! Yanka omoñe"ẽ Internet-pe. ¡Iporãiterei ha iporãiterei! ¡Iñextraño ningo ndopublikái hikuái peteĩ karai fascinante-icha! Jepémo ikatu gueteri oñemoherakuã. Nomoherakuãséi hikuái The Master ha Margarita, ha katu upéi pe novela-gui oiko pe iporãvéva ha ojeguerohoryvéva opaite tembiapo ciencia ficción rehegua apytépe. Ojestudia voi eskuélape peteĩ asignasión de kláseramo. Ha katu, Yanka omoñe"ẽ peteĩha jey El Maestro ha Margarita orekórõ guare cinco áño. Pe novela ojapo peteĩ impresión mbarete pe mitãme. Ha katu, ha"e natural: ko"ãichagua tembiapo ha"e místicoiterei itiempo-pe ĝuarã. Upéi, Rusia Soviéticape, pe gérra mboyve, pe ateísmo oñemombaʼeve yma guarégui. Pe sociedad ateo militante tuichaha: ohasa diez millones de personas;peteî comunista ohóramo peteî servicio-pe, pya'eterei oñemosê partido-gui, péva automáticamente ogueraha arresto! Ha péina ápe pe Satanás Guasu voi: oguatáva Moscú jerére ha odesidíva destino orekóva umi hénte. Ha pe NKVD oñembotuicháva ndaipu"akáiete Woland ha hembiguáikuéra rehe! Oje'ehaichaite. peteĩ ñembotavy tuicháva régimen soviético rova rehe. Avei, umi moscovita voi, oikóva capital-pe, estado soviético techapyrã, ojehechauka codicioso, orgulloso, interesado ijehe, ndorekóiva tembiapo pohýi ha decencia básica. Ha katu ndaha"éi kóva pe kuimba"e soviético ra"anga Agitprop oesculpi va"ekue. Umi policía ndaipu'akái, umi jefe oka'u, sociedad ndorekói conciencia ha codiciosa! Ha péva oime capital-pe Stalin gestión iñarandu poguýpe.
  Añetehápe, Bulgakov ombopiro"y algunas cosas. En particular, ohechauka hospital psiquiátrico ha'eha peteî institución ejemplar, ko'ápe cada paciente oñeno peteî koty aparte orekóva ducha, ha umi ordenador ha'e cortés, heta ijapytépe kuéra kuña encantadora. Añetehápe, peteî hospital mental ha'e peteî institución ivaietereíva, ivaivéva peteî cárcel-gui. ¡Iky"a ha hyakuã vaiete, célula henyhẽva, chaleco estrecho, ordenador cruel ha sádico! Tembi"u: ivaivéva jepe ka"irãimegui, umi ración oñemonda guive opavave ha opaichagua. Avei ivaive pe empresa, hetaiterei oĩ umi delincuente ha maníaco violento, ha jepe umi itavy, morono, esquizofrénico. Oje"eva"erã la mayoría umi cárcel oikoha ko"ã concepto rupive: ndaipóri sarambi, umi celda oĩ porã, umi preso voi omantene tekopotĩ, oreko voi silla mecedora, ikatu remoĩ peteĩ televisor ha reguerekóramo pe pláta, ejapo umi reparación de calidad europea. Tuicha ivaive peteĩ tasyo mental-pe, peteĩ itavýva ikatu haguére orina térã oke ha opavave pehetũ chupe. Avei, ka"irãime: ndoinyectai ndéve pohã psicotrópico, ha katu hospital psiquiátrico-pe? Opáichagua basura, upégui ivaieterei, opa mba'e hasy, ojehu retiro añeteguáva, ojoguáva drogadicto completo-pe. Ha tuichaiterei operhudika tesãi, korasõ, hígado ha riñón ohasa asy, ha literalmente opa mba"e! Nahániri, añetehápe iporãve jaha ka"irãime! Bulgakov nomombe'úi ka'irãime, sino ohechauka hospital mental tono roso-pe. Mbaʼérepa ojapo upéva? Oiméne ndaha"éi okyhyjégui censura-gui añónte, ha katu oguerovia gobierno soviético tuicha ipy"aporãve, yvypóra rekove ha hesakãveha añetehápe. Maymáva ogueroviase iporãvéva;heta haihára soviético oguerovia comunismo ha ombopiro'y umi manifestación negativa tekovépe. Térã piko nde ere Gaidar ndoikuaái hague mba"épa pe colectivización? Che aikuaa, ha katu akyhyje! Ha katu: aparte umi exceso ojejapóvagui, pe ideaite colectivización rehegua oî porã ha hetave campesino oipytyvõ. Oguerovia hikuái iporãvéva ha ohayhu Stalin-pe. Che añeporandu mba'éichapa Bulgakov voi otrata Stalin-pe? Opa mba"e rire, Stalin osalva chupe umi represalia brutal NKVD-gui, ha oheja jepe ojefilma Bulgakov ñoha"ãnga cine-pe. . Péro hetaiterei oĩ umi eskritór ikatupyrýva ojedispara térã oñembyaíva umi kampaméntope. En general, reipe'áramo Bulgakov-gui Maestro ha Margarita-pe, avave ndoikuaái chupe ko'ágã (excepto peteî círculo estrecho especialista-kuéra).. Rehejáramo chupe Maestro ha Margarita añoite, upéicharõ opavave oikuaáta!
  Ha katu, opavave haihára oguereko hembiapokue tee, ha"eháicha: Umi Mbohapy Mosquetero de Dumas (ha upéva he"ise, umi mba"e añeteguáva, oipytyvõ chupe ohai haĝua), térã Conan Doyle Sherlock Holmes. Hasyve ojekuaa haguã peteĩ novela líder pe prolífico Jules Verne-gui, ha katu oiméne ha'e Veinte Mil Ligas Sub el Mar, ojefilma jepiveguáicha. Ambue hendáicha, Jackie Chan oike rire pe blockbuster "Around the Light in Ochenta Días"-pe, oiméne ko tembiapogui oiko tendota taquilla-pe. Iporãve ndajapokói umi haihára ko"ag̃agua rehe;ndaipóri ni peteĩ gigante ijapytepekuéra. Avei, umi idea original oñemboyke hetave, ha haimete oimeraẽ haihára ikatu oje"e plagio rehe. Ha"e peteĩ mba"e iñambuéva opakuévo siglo XIX - oñepyrũvo siglo XX, ojere jave yvy vírgen pyahu literatura rehegua. Heẽ, upérõ oĩkuri gigante, ha katu ko"áĝa oñemboja"o, ha peteĩnte hetave térã sa"ive oike pe definición tuicha mba"évape!
  Peteĩ libélula, tuicha grúaicha, oveve Yanka ári. Peteĩva umi arquero odispara chupe ha oinupã chupe. Pe mitãkaria"y oñatende; pe odispara vaʼekue prácticamente ndoapuntai. Peteĩ disparo pya"e ohechauka oñembokatupyry porãha ha heta experiencia. Péva he"ise ojeguerekova"erãha en cuenta upéva odesidíramo okañy. Péro moõpa?
  Ahmed oinupã ikavaju ha, ojupívo, osapukái:
  - Ha, ¿oĩmapa pe ñembosarái?
  - Ajapóta peteĩ aravo"i rire, karai! - Osapukái Yanka.
  - Upéicharõ, emañamína, che ryvy! Ndaikatúiramo remaneja, roinupã hatãiterei ha... - Pe ñemuhára nomohu"ãi. Oñemboja rire Muk rehe, oinupã pe mitãkaria"ýpe peteĩ látigo de púas reheve.
  - Mba'eichaitépa jaguarete, che rete oisu'u! - Ha jey pe golpe.
  Yanka opensa, mba"ére piko ndoisu"úi ko karai araka"eve ndojohéiramo? Mombyry guive jepe ikatu reñandu mba"éichapa hyakuã vai. Ha"ete ku hyakuã asýva. Umi mitãkuimbaʼe tembiguái ipotĩve jepe.
  Imbojeguaru ojesareko, ha katu repu"ã ha reinterveni he"ise rejegolpea ndejehe. ¡Oh, mba"eichaitépa ndahasýi ja"a ejecución-pe: ekirirĩ, ekirirĩ, ekirirĩ!
  Vy'arã, peteî jaguarete suave oñani tenonde gotyo ha péva odistrae sádico-pe. Muk hasýpe ojagarra ipytu, ha katu ndosapukái. Hova morotĩmi, ipire oñekytĩva: tuguy ysyry hũ osyry oguejy. Pe komersiánte oreko peteĩ látigo espesiál orekóva mbyjakuéra de acero: omondoro ipire ha soʼo.
  Yanka oimo"ã iporãha gueteri jaiko peteĩ tetã civilizado-pe, noñeinupãihápe mitãnguérape mba"e michĩmíre. Tipo zar-pe, naturalmente, pe vara ha"e común. Añetehápe, ohasávo pe tiémpo saʼive ha saʼive oinupã hikuái! Mitãnguéra oîva gobernación soviética poguýpe ha'e peteî clase privilegiada, oiporiahuvereko chupekuéra, ojeproivi oinupã mbo'ehaópe. Añetegua Stalin poguýpe: oñepyrũ otrata hikuái tapichakuérape tuicha estrictove. Oipuru voi hikuái tortura, ha katu upéi ou jey liberalización. Ikatu voi pe contrario, ndaipóri disciplina mbo"ehaópe, irresponsabilidad completa. Ha katu, nde voi reñembyepoti jave, algún modo ndereipotái añetehápe remoĩ ambue tapichápe ojeinupã haĝua. ¡Ndaha"éi mba"everã umi pacifista oñekonvensevéva ha"e umi oñorairõva"ekue ha ohechava"ekue iñirũnguéra ñemano!
  Añeporandu mba"épa ojapova"erãmo"ã peteĩ umi libro de aventura hendaguépe. ¿Redesafia piko Ahmed-pe peteĩ ñorairõrã?
  Péva he"ise remanoha ndete voi. Térã peteĩ cuento de hadas-peguáicha: peteĩ momento crítico-pe, ojekuaa peteĩ bruja térã guerrero tuicháva. Oñepyrũ pe ñorairõ añetegua, upépe ne adversario ha"éma peteĩ gusano patético.
  Pe tekove ningo tuichaiterei ikomplikadove. Añetehápe, pe ojehúva hese ndaha"éi peteĩ blockbuster. Ha ndaikatúi omosarambi haʼeño umi guárdiape ni oinupã pe líderpe. Upévare rekirirĩ ha reaguanta vaʼerã. Ko"áğa, penemandu"áramo umi analogía rehe, upéicharõ mba"épa ojapo ciertos héroes Edad Media-pe. Peteĩ chemandu"a oñepohano, ojapo operación ha opa mba"e osẽ porãiterei chupe ĝuarã. Ambue oike servicio real-pe, ojapo carrera, mbohapýhagui oiko pirata, irundyha...
  Péro koʼãva haʼe kakuaáva. ¡Hasyve mitãnguéra ndive! Primeroite voi: tekotevẽ reñemboja guaʼu haʼeha peteĩ família noble representante. ¡Ai, operde pe primera ronda! ¡Oñesũ peteĩ tembiguái nivel peve! Ambue tape ha"e jaipuru umi mba"ekuaa ko"ag̃agua.
  Bueno, ha'e oñeha'ãma ojapo peteĩ mba'e ko'ápe. Oĩ algunos conjuntos de ajedrez bastante decente oĩmava listo, ha upéva ári, ikatu oinventa heta hetave juego. En general, nde ha"éramo peteĩ persona libre, ikatu reñembopirapire heta mba"égui. Añetehápe, heta mba"e odepende suerte rehe ko"ápe, ajedrez ojeguerohory ramo ñande mundo-pe, upéicharõ mba"ére piko ndaha"éi va"erã: oĩ peteĩ mba"e súper hese. Añetehápe ndaha"éi ivaíva jahupyty monopolio producción de ajedrez rehe, ndaupéichairõ ho"áta ganancia. Ikatu avei reñeha"ã cosmético reheve, ko"ápe oiméne kuñanguéra noñembohapéi ko"ã mba"épe. Péro koʼápe jepe tekotevẽ reiko peteĩ persóna isãsóva. Ha iporãve reñomi nde katupyry ko"áĝa ĝuarã. En general, hetave jey yma, umi héroe aventura histórica-gua oactua fuerza bruta reheve. Ko"ápe, katuete, tuicha ojeexagera pe poder ha capacidad real orekóva umi fuerza especial. ¿Ndaha'éi piko heta káso umi luchador ojeporavóva oñembyepoti umi simple hooligan callejero? Porã! Upévare ingenuo ñapensa peteĩ soldado fuerzas especiales-gua ikatuha ojuka cien combatiente oñembokatupyrýva kyse puku reheve. Yanka oĩkuri dispuesto oapuesta haĝua peteĩ gladiador romano yma guare oñembokatupyry ha experimentado ikatuha ojuka haimete oimeraẽ miembro grupo especial Alfa-pegua kyse puku reheve. Ha, superpoder fuerzas especiales ha'e peteî especie de cliché propaganda. ¡Complejo Superman rehegua! Jepe kóva ha"e peteĩ cuerpo proteico ordinario añónte, ha py"ỹi oñemboy"u upévape! Avei ojehechakuaava"erã pe ñorairõ oñembotavyha! Mbaʼépa ikatu repensa avei? Peteĩ máquina automática upéichaite, ndaikatúi reinventa, ha"e tembiapo delicado. Heẽ, katuete, peteĩ cañón isencillovéva: ikatu rejapo ha reproduci pólvora. Péro, ¿mbaʼépa omeʼẽta upéva? Oñepyrũta peteĩ ñorairõ noñehendúiva, oñeñohẽta tuguy ysyry. Ha opyta gueteri pe kadénape. Chemandu"a umi aventura Gulliver ojapova"ekuére, mba"éichapa oikuave"ẽ pe rréi de los gigantes-pe oproduci haĝua pólvora, ha katu pe monarca ombotove. ¡Ajépa iporãite jadesidi! Avei, pólvora ykére, oî hetaiterei ambue explosivo ipeligroso. ¡Brr! Naiporãi ñañepyrũ peteĩ carrera de armas. Ñambyasy, techapyrã, ndorekóiha pe elixir juventud eterna rehegua, umi tapicha hi"época-gua katu ndoikuaái mba"éichapa ojapo ijehegui. Ikatu piko oproduci instrumento musical? Oh upéva ha"e peteĩ idea, ha katu primero egana libertad!
  Oĩ mokõi tape ko"ápe: okañy térã curry favor ijára ndive. Pe tape peteĩha ha"e tentador, ha katu arriesgado, pe mokõiha, al contrario, ndaha"éi ojeipotaitereíva, ha katu añeteguave ha isegurovéva. Péro heta mbaʼe odepende pe persónare. ¿Ahmed oguerekóramo peteĩ conciencia pehẽngue jepe?
  Oñepyrũ ho"a seta ama. Kuarahy osegi omimbi. Ko"ápe Yanka ha"e pe ohecha ypyva"ekue peteĩ arco iris local. Tuicha ipirapire hetave, hesakãve, opaichaguave yvy apeguágui. Pe número total de sombras ojeguerekóva tuichaiterei increíblemente.
  Umi tembiguái ohecháva chupe jepe omombaʼeguasu chupe mas de una ves. Mitãkuimba"ekuéra oñeha"ã opuka ha ohupyty peteĩ látigo ijyva ári.
  Yanka oporandu pe guardia-pe:
  - Mba'épa iporãiterei ko'ápe oky jave.
  Pe mercenario ombohovái:
  - Mba'épa chepy'apy. ¡Kóva ndojapói che billetera ipohýive! ¡Ñandejára Fazjara añoite oñembosarái!
  - Mávapa?
  - Fazjara térã Fazh! Tupã tesape michĩva. ¡Upéicha frívolo ha ikangyve!
  Yanka ohechakuaa:
  - Mávapa ndegustave?
  Pe mercenario ombohovái kyre"ỹme:
  - Katuete Gore! ¡Haʼe ningo peteĩ dios ipoderosoitereíva! ¡Patrono de guerreros! Oĩ avei peteĩ Setter añetegua, ha katu añetehápe ohayhu umi sacrificio huguypaitéva! ¡Regana hag̃ua, tekotevẽ rejuka hetaiterei tembiguái! Ha umi tembiguái ningo ovale ha rrikésa!
  Yanka omoneĩ:
  - ¡Peteĩ tapicha oguerekóva valor ijyvatevéva!
  - ¡Pe karai ha'e peteĩ booger! ¡Mba"eichaitépa nde karia"y michĩva nerentendei! Peteĩ kuimba"e michĩ patético.
  - Ha pe Sultán?
  Pe mercenario oñanduuka ilánsa:
  - ¡Ekirirĩ, desgraciado, térã opavave ñañeñapytĩta!
  Yanka osapukái kyhyje gua"u reheve:
  - Katuete akirirĩ, ¡oh tuicha mba"éva!
  - Mávapa tuicha?
  - Katuete nde!
  Pe mercenario oasumi peteĩ postura orgullosa:
  - Che ha'e pe tuichavéva ko yvy ape ári.
  Pe ñemuhára osapukái pe mercenario-pe:
  - Mba'épa ere?
  Upepete oñembopy"aju:
  - Che añembosarái kuri, ijára.
  - ¡Ahupyty pe ereséva! - Akhmed ojupi mercenario rendápe ha oinupã chupe backhand-pe ilátigo reheve. Oveve ikavajugui okyhyjégui. Ojeity, omopu"ãvo yvytimbo, ha katu pya"e opu"ã:
  - Che antende opa mba'e, karai!
  - Aikũmby?
  - Heẽ! ¡Oguejy pe detalle michĩvéva peve!
  - Iporã, eguapy che roñapytĩ mboyve mymba rehe.
  Pe mercenario ojupi peteĩ dificultad reheve, ojepy"apy aja ha ha"ete ku oityva"ekue irriñón. Yanka hasy ojoko haĝua ipukavy: ndorekói suficiente ojapo haĝua ambue enemigo.
  Ahmed omaneha pe mitãkaria"y rendápe:
  - Ha, mba'éichapa oĩma pe ñembosarái.
  - ¡Aikytĩ hína pe cifra paha!
  - Oĩ porã, ko itavy chembovy"a, chepy"aporã gueteri ha roperdona!
  Yanka ombohovái humildad ojehecháva reheve:
  - Aguyje ndéve karai!
  Ahmed ovy"a ko mba"ére, ha katu he"i mbarete:
  - Ani cherenói especialmente opavave renondépe, karai. Péva peteî llamamiento Sultán-pe. Cherenói karai, térã iporãve, karai.
  - Aikuaa porã, karai!
  - ¡Iporãiterei ningo upéva! ¡Ag̃uahẽ vove ótra ves pe juego oĩmavaʼerã preparádo!
  - ¡Añeha'ãta!
  Pe mitãkaria"y oñepyrũ jey omba"apo: Ko"ã momento-pe ointeresa chupe ha"étapa pe campeón local pe juego-pe térã nahániri. Ajedrez oguereko umi gigante, techapyrã Greco, Philidor, Morphy, Capablanca, Fischer, Kasparov. Koʼág̃a umi ajedrez ohaʼãva ha umi gran maestro oñemolina hína kuri. Pe campeón absolutovéva ha"e pe computadora. Térã jaʼe porãsérõ g̃uarã, ¡peteĩ robot ajedrez rehegua! Ambue campeón tuicháva: oñemotenonde hikuái itiempo-gui algún modo. Techapyrã, Greco ha'e pe omoingéva peteîha concepto combinación sacrificial, Philidor del rol de peones ha juego posicional, Morphy de desarrollo apertura, defensa Steinitz, psicología Lasker. ¡Káda uno haʼe vaʼekue peteĩ persóna añetegua! Pe iñinteresanteva ha"e haimete opa umi campeón ha"e hague frontera, revolucionario. Oimehápe pe ipahaite campeón tuichavéva: Garry Kasparov. Yanka ohecha haimete opaite ñembosarái: Garry Kasparov. Pe oimpresionáva hese ha"e pe conocimiento orekóva umi apertura rehegua, pe visión combinación haimbe orekóva, tenacidad orekóva lucha iniciativa rehe ha ndokyhyjéi socio-kuéragui. ¡Kasparov ojapo peteĩ serie de golpe aplastante umi opositor-kuérape! Ha"ete ku ome"ẽva"ekue pe rréina-pe - ndaikatúi rekañy cheque-gui ! Bueno, to infierno umi letra reheve. Upéicharõ jepe, umi Yankees oreko peteĩ primer rango sólido, ha experiencia ogana haĝua umi programa informático ipoderósova.
  Ipahápe oñeikytĩ pe kavaju paha. ¡Fu-fu! Ikatu reñeno repytu'u haguã, nde po ikane'õ!
  Yanka ndohechakuaái mba"éichapa oke ha operde ritmo. Avei: ohasáma hikuái pe jyva ha oguejy pe vállepe, upépe hakuvéma. Yanka oñandu iképe peteĩ kavaju ñorairõ. Añetehápe oĩ umi kavaju orekóva concha caracol-icha, umi kavaju upepeguaicha.
  Yanka oñorairõ: heta mbarete oguereko, tuicha ha okakuaapáma. Oguejy peteĩ rire ambue. Oike héroe principal peve oiporúva Duque corona. Pe mitãkaria"y ojapo peteĩ columpio haimbe ha oinupã. Pe enemigo kyse puku ojejapete, pe punta ho"a umi pezuña guýpe. Yanka oity jey...
  Ko"ã momento-pe, hasyeterei ohapy chupe. Mitãkaria"y osapukái ha oipe"a hesa. Pe lazo "oñakãity" chupe, peteĩ jeyve.
  - Mba'éichapa oke pe halcón.
  Yanka omondose pe ombohasa asývape, térã jepe oinupãse hovaitépe, ha katu ombohovái okáguio humildemente:
  - Mbo'ehára ikatupyryeterei!
  - Upéicharõ tuicha mba'e upéva! ¿Oĩmapa pe juego preparádo?
  Pe mitãkaria"y oñakãity:
  - Heẽ, hembývante ñapinta haguã!
  - Upéicharõ mba'e piko! ¡Epintákena! - Ahmed ombotyryry ijuru ipasiénsiagui.
  - Multa! ¿Oĩpa pintura morotĩ ha hũva?
  - ¡Eme'ẽ chupe! Peteĩva ha"e carbón base, ambue katu tiza! - Tembiguái ñemuha oinupã yvate gotyo ilátigo reheve, ha katu ndoinupãi chupe.
  Yanka-pe oñeme"ẽ peteĩ cepillo ha pe mitãkaria"y oñepyrũ opinta. Ndahasýi ñapinta haĝua umi figura, ha katu ñamoĩ haĝua pe tabla ijeheguiete cuadrado-pe ikatu haĝuáicha peteĩcha... A"inventava"erãkuri: aiporu opaichagua rama ha gancho dispositivo ramo. Ndaha"éi hasy"ỹre, Yanka omohu"ã pe tembiapo. Ha ko'ágã oike tembiasápe primer inventor de ajedrez ramo, ndaha'éirõ por supuesto Ahmed: noñemondái ojuhúva. ¡Oĩramo jepe, por ehémplo, pe tembiguái ha filósofo tuichaitéva Esopo, herakuãvéva la majoría umi rréi yma guarégui ha umi presidente koʼag̃aguagui!
  Umi cuadrado osê ndaha'éiha peteîchaite, pero ojapóta. Yanka omomba"eguasu hembiapo: ha"ete ndohechakuaáiva ikatupyry artesano ramo, ha katu tekotevẽ omboliga chupe. Peteĩ tapichápe opresiona jave pe tekove, ohechauka jepi invención ha umi habilidad kañymby yma. Ko"ápe ha"ekuéra tenonderã: ajedrez ko universo-pe. Iporãta jajapo avei peteĩ reloj. Bueno, upéva ha"e avei peteĩ idea iporãva, ikatu en serio reñembopirapire heta reloj reheve! Pe mecanismo orekóva umi orekóva muelle icomplicadoitereíramo ha oikotevẽ tuicha katupyry, upéicharõ umi solar, tuicha isencillovéva, ojehupyty porãiterei Edad Media-pe. Ekirirĩnte ko mbaʼére koʼág̃a g̃uarã. Pe mitãkaria"y omohenda umi pieza ha imandu"a Edad Media-pe pe pieza móvilvéva ndaha"eiha pe reina, ha katu pe obispo. Oje"evékuri chupe burla térã corredor. Bishop ha"e peteĩ téra oúva upe rire, oñehenói haguéicha pe torreta: tour térã cañón! Edad Media-pe oho mokõi kokuépe añónte. Reina térã obispo peteĩvape g̃uarã. Ha katu ko"áğa, iporãve pya"e ñamoĩ umi regla moderna, ndaupéichairamo ndaha"emo"ãi campeón local. Ndaupeichairamo, ejeadapta umi norma pyahúpe, ha pe teoría ko kásope iñambuéta. Mba"e ambue ñembosarái planeta Yvýpe oguerekóva hetaiterei aranduka oñededikáva teoría ha análisis ñembosarái rehegua. Heẽ, katuete, umi boxeador profesional ohupyty tuicha honorario, ipirapire hetáva umi ajedrez jugador-gui, jepe techapyrãme Fischer ogana millones itiempo-pe, ha katu iporã ha estética ndaijojahái. Péro Fischer ombojoja jepi pe ajedrez pe boxeo rehe. Yanka oparticipava"erã sparring de contacto-pe, ha katu ndogustái chupe boxeo. Ireacción ha velocidad rupive, pe mitãkaria"y ogana voi peteĩ competencia escolar-pe (puntos-pe, noñanimái ogolpea plena fuerza reheve), ha katu ombotove oike haĝua ko deporte-pe profesionalmente. Mbo"ehaópe, oguereko mbarete oinupã haĝua pe ofensor-pe hova, ha katu Yanka oguereko peteĩ korasõ porã;ndorekói ni michĩmi deseo oinupã haĝua umi ikangyvévape, jepe pe "schmoozer"-pe. Añetehápe, ko"áğa ombyasyeterei oheja haguére peteĩ carrera boxeo-pe, ha iporãve jepe, peteĩ carrera kickboxing-pe (oityhápe avei hikuái). Ha katu peteĩ mitãkaria"y orekóva doce año, ha"éramo jepe campeón mundial mitãnguéra apytépe, ndaha"éi oiméne ombohovái veinticinco guerrero experimentado ha armado. Ha katu pe ijára Ahmed: oiméramo peteĩ teĩ, oiméne ojapo. Oguereko estiramiento iporãitereíva, articulaciones flexibles ha katupyry porã artes marciales-pe guarã. Ha'énte ofaltágui chupe carácter. Hasy ningo jainupã peteĩ tapichápe hova ha hasy. Ha katu, Edad Media-pe, ndaikatúi nde humanoiterei, nde"úta hikuái, tekotevẽ remongakuaa nde colmillos!
  Yanka ohetũ pe rréina morotĩ ha ogueraha iñe"ẽ ári. Nahániri, ndaha"éi tiza puro, ha"e peteĩ mba"e ka"avo rehegua ha he"ẽvéva. Pe mitãkaria"y ojapo peteĩha movimiento, omomýivo pe peón morotĩ. Yanka odesidi pe morotĩ ojapotaha pe primer movimiento, toiko umi fuerza iñypytũvagui pe agresor!
  Omoañete ha"ete ku ko"ãichagua pensamiento, oipeju pe ka"aru ha umi palmera tuicháva henyhẽva oñakãity. Pe mitãkaria"y oñanduuka ipo chupekuéra. Ahmed ohechakuaa ko gesto ha ojupi Yanka gotyo.
  - Mba'éichapa repinta?
  - Heẽ, karai! ¡Ko"ápe oĩ hikuái morotĩ ha hũva!
  Ahmed oguejy pe kavaju caracol-gui, oguapy pe carrito ári ha ohupi porã pe tabla.
  - Mba'eve! ¡Ojehecha porãiterei! ¡Mba'éichapa oñembosarái va'erã!
  Yanka oñepyrũ omyesakã:
  - Tekotevẽ remongu'e peteĩteĩ umi figura!
  - Mba'ére piko reñeturna! Iporãve reike pya"e pya"e, en masa!
  Yanka py"aguasúpe ombotove:
  - Nahániri, sarambi oikota, ha katu pe ñembosarái ogenera va"erã armonía!
  - Péicha... ¡Armonía! - Tembiguái ñemuha oguenohẽ peteĩ hova ikyráva ha ibarba.
  - Katuete, pe mba e iñimportantevéva ipype ha e pe akã, ko ñembosarái rupive ikatu ojehechauka porãve peteĩ comandante katupyry. - he"i Yanka judicialmente.
  Ahmed oñakãity iñakã ári:
  - ¡Comandante! Nde! Sapy"ánte ha"ete chéve pe comandante iporãvéva ha"eha che! ¡Koʼýte tekotevẽramo remanda umi proyectil de óro!
  Yanka pya"e ombohovái:
  - Ñembokatupyry araka"eve ndohasái, ko"ýte kóva ha"égui peteĩ ñorairõ hekopete oñepyrũva término joja-pe!
  - Nde rekoporã piko? Ha ñorairõme ndaikatúi ndeonrrádo. - Ahmed ombojere pe anillo ipo iñakãrague rehe.
  - Reaprende ramo regana haguã honestamente, upéicharõ ndereguerekomo'ãi joja ñembotavýpe!
  Ahmed omoneĩ:
  - Ha, oĩ porã, ñañeha'ã ñañembosarái: jey jey!
  - Káda rama del ejército omýi ha'eháicha... - Oñepyrũ Yanka.
  Ahmed oñakãity:
  - Hasy eterei!
  - Nahániri, ¡emocionante! ¡Pejerovia cherehe! - He"i mitãkaria"y kyre"ỹme. - Opa mba"e rire, peteĩchaite peteĩ ñorairõ añeteguápe, ¿ojojapa umi kavaju arigua infantería ndive?
  Pe ñemuhára oñakãity:
  - Añetehápe, añete upéva! Oĩ porã, ñamyesakãmi umi regla.
  Yanka ohupi peteĩ peón:
  - Kóva ha e infantería, petet movimiento aja, ikatu osaltá petet téra mokôi célula.
  - Iporãite!
  - Ha katu mokõiha movimiento-pe, ikatu omomýi peteĩ cuadrado añoite!
  - Mba'érepa? - Ahmed oñembo"y, pe hyakuã vai oúva chugui imbaretevéntema.
  - ¡Pórke pe infantería ikane'õ pe transición aja! - Yanka oñemomombyry"imi pe karai ipirapire hetáva hyakuã asývagui.
  - Ha remongu'éramo lado gotyo!
  - Ikatu ojagarra ambue pehẽngue diagonalmente añoite, ha katu ha"e voi omýi recto añoite! - Mitãkaria"y oapunta ikuãme pe tabla okonvense haĝua chupe.
  - Mba'érepa?
  - Opa mba'e rire, infantería omboveve jave kyse puku, oikytĩ avei lado!
  Ahmed oguereko kuri curioso:
  - Mba'ére piko ndaha'éi directamente?
  - ¡Pe escudo oĩ hape! - Ajuhu Yanka.
  Pe ñemuhára ohetũ pe mitãkaria"y akãrague morotĩ nieve-icha:
  - Ha, nde ningo iñarandu'imi! Oĩ hetave ijapytepekuéra opavavegui, ha katu ha"ekuéra ikangyvéva!
  - ¡Ndaha'éi katuete upéicha! Pe peón og̃uahẽramo pe línea pahape, ikatu oñemoambue oimeraẽ pehẽnguépe! - Yanka ohupi ipo yvate gotyo.
  - Opaichagua áraicha? - Ahmed ha"ete ku noĩriva de acuerdo ko mba"ére.
  - Carrera okakuaa, mérito especial rehe!
  - ¿Upéicha piko? Ha pe Sultán jepe?
  - Nahániri! Sultán san ha'e hereditario!
  Ahmed oñembopy"aguapy:
  - Upévare aime de acuerdo, kóva tuicha hekojojave! Emombe'u chéve mba'épa umi cifra.
  - Kóva ha"e peteĩ torre, omboguata yvytu ha ikatu omongu"e ocho cuadrado peteĩ jeýpe: peteĩ línea recta-pe.
  - Mba'érepa peteĩ línea recta-pe.
  - Péicha oipeju yvytu! Pe torre ocontrola umi elemento ha comandante, ha en general ha'e peteî pieza imbaretetereíva ha móvil.
  Ahmed oñakãity.
  - Heẽ, ha"ete ku añetehápe imbaretéva! Mba'e piko reguerekove! Upéva ha"e mávapa, ha che aikuaa pe corredor-pe.
  - Heẽ, peteĩ kavaju, otyryry tai G reheve.Upéva! - Mitãkuimba"e ohechauka pe tablero-pe ha opukavy.
  - ¡Iporãiterei ningo! Hesakuaitépe! - Ahmed opukavy.
  - ¡Ejupi saltamontes-icha! - Yanka opukavy tuichavéntema. Hatĩ tuicha"imi ha"eva"erãgui peteĩ mitãkuimba"e ijeda-pe ĝuarã, ha katu ha"e perfectamente recto -morotĩve tiza-gui.
  - Ha, oĩ porã, máva piko kóva? - Ahmed osegi.
  - ¡Kóva ha'e peteĩ elefante!
  - Elefante! ¡Ndaha"éi ojoguaitereíva!
  Yanka ojejuhu pya'e:
  - Ñande mundo-pe: ¡ko'ãva ha'e elefante!
  - Mba'eichaitépa ombojeguaru, nde mundo insignificante ha ivaieterei. - Ahmed oinupã pe mitãkaria"ýpe ijyva ári. - Aipotaiterei reguereko peteĩ tronco péichagua. Oĩ porã, mba"éichapa oguata?
  Pe mitãkaria"y paciencia reheve omyesakã:
  - Oblicuamente, añetehápe pe tablero pukukue pukukue javeve!
  - Ha mba'ére piko oblicuo?
  - ¡Pe peso ipohýietereíva oñeinclina lado gotyo! - Yanka oñeñandu mbo"eháraicha omyesakãva peteĩ bomba atómica estructura peteĩ primer grado-pe.
  - ¡Oh, kóva ningo iñinteresanteterei! Ha mbaʼeichaitépa ningo upéva!
  Pe mitãkaria"y ombopupu ijyva:
  - Kóva ha"e pe figura imbaretevéva, mburuvicha guasu, térã visir ruvicha. Ikatu oguata akatúa gotyo, ijasu gotyo ha diagonalmente.
  - Mba'ére piko péicha?
  - Viser Supremo ha"e jepivegua comandante principal, ha heta tetãme: añetehápe oisãmbyhy tetã. Añetehápe, heta jey pe mokõiha oñatendeve oisãmbyhy haĝua pe estado pe peteĩhagui! - Yanka oñakãity, omomýivo pe rréinape umi plaza ári. - ¡Selyavi! ¡Cico fresco!
  Ahmed omohenda iturbante:
  - Mba'épa pe lógico! Ha katu péva, aikuaáma - pe Sultán voi!
  - Heẽ! Oguata opa gotyo, ha katu peteĩ cuadrado-nte.
  - Mba'érepa ikangyeterei. - Oĩkuri ñembyasy pe tembiguái ñemuhára ñe"ẽme.
  - Pe añetegua ha"e pe Sultán carga de poder tuichaitereiha ohechauka haĝua agilidad, hi"arive, peteĩ campaña-pe oikotevẽ ogueraha hendive peteĩ harén entero! - Yanka opurahéi. - ¡Ndaikatúi reiko ko mundo-pe kuña"ỹre! Oguereko hikuái kuarahy jasypokõi - he"i haguéicha ñe"ẽpapára!
  Akhmed opuka hatã indecentemente, umi kavaju jepe ojehekýi:
  - Katupyry! ¡Tuicha ingeniosoiterei! Bueno, ko"áğa aikuaa umi regla: ikatu piko ñañembosarái?
  Yanka opukavy:
  - Ha, mba'ére piko nereñembosarái! ¡Morotĩ oho raẽ!
  - Upéicharõ che mba'éva morotĩta! - Akhmed omomýi decisivamente pe peón extremo. Ojapo rire pe movimiento, pe anotación-pe ojehaíva a7-a5.
  - Mba'ére piko reñembosarái upéicha.
  - ¡Añepyrũma añemongu"e umi flanco jerére! - Pe karai ipirapire hetáva oñemomba"eguasúva opukavy desprecio reheve.
  - Oĩ porã, upéicharõ toiko? - Yanka ombohovái E2-E4.
  Oñepyrũma pe ñembosarái. Ahmed, katuete, ndoikuaái pe teoría ha simplemente o"alinea umi peón. Naturalmente, opa pe asunto: peteĩ maldición pya"e reheve.
  - Mba'épiko?
  - Mburuvicha guasu oñehundi: upéva he"ise pe ehérsito tuichakue oñeme"ẽha, ko"ãva ha"e umi regla. - Yanka omyasãi ipo, iñypytũva peteĩ bronceado pyahúgui.
  - Ndaikatúi piko pe visir ojagarra comando? - Oporandu Ahmed-pe.
  - Nahániri! - Pe mitãkaria"y estratega oikytĩ.
  - Mba'érepa? - Tembiguái ñemuha ohupi ilátigo.
  - Pórke: ndoipotái omano pe Sultán. Opa mba'e rire, mburuvicha guasu ndikatúi oñembyepoti, odefende ipahaite peve: deber sagrado ipoguýpe! - He"i kyre"ỹ tembiguái iñaranduva.
  - ¡Devoción ndahetáiva! ¡Chegusta ko ñembosarái! Ág̃a ambue jey: ¡ndaikatúi cheinupã! Che... - Pe látigo oisu"u yvate.
  - ¡Apareáta! Ojejapyhývo peteĩ mburuvicha guasu, oñembohéra checkmate! - Pe mitãkaria"y ijyva nandi oryrýi, ojehekýise peichagua "caricia"-gui.
  - Téra divertida! Upéi eju, che agana ramo, rehupytýta umi disparo hakuáva nde jyváre! - Ahmed oipe"a hatĩ ipy"aporã"ỹre.
  - Mba'épa oikóta che? - Yanka ovy"a ambue minuto-pe pe látigo orekóva umi mbyja espinosa ndohetũmo"ãigui chupe.
  - Reñembosako'íta so'o rehe karurã. Peteĩ tembiguáipe ĝuarã: so"o ha"e peteĩ delicadeza tuichaitereíva! - Ahmed oñembopiro"y.
  - ¡Oúma! ¡Che avei aime interesado!
  Mitãkaria"y omohenda umi pieza ha oñepyrũ peteĩ ñembosarái pyahu.
  . MOAKÃHA No 16 rehegua.
  Vladimir ha Elfaraya ojere pe monstruo nomanóiva jerére. Haʼekuéra ikaneʼõma, ha umi enemígo osegi opresiona hesekuéra. Hidra-icha: oñeikytĩ rangue peteĩ iñakã, mokõi okakuaa! ¡Eñeha'ã egana!
  Pe mitãrusu, ohupyty rire ambue corte, iñe"ẽ oñembyaíva tensión increíble-gui, opropone:
  - Oĩva"erã tapiaite peteĩ tape: eity enemigo-pe! Upévare kóva ha"e peteĩ curso de obstáculo, ¡oĩ katuete ohasáva ha ogana laureles!
  Pe mitãkuña ombohovái ipytuhẽ"ỹre:
  - Katuete: oî tape ogana haguã! Mbaʼépa heʼi ndéve pe experiencia?
  Vladimir osusurra, oity tuguy gota:
  - ¡Ko monstruo ha'e peteĩ robot! ¡Tekotevẽ reheka ipanel de control ha rembogue! Cuasar dimensiones hiperfraccionales-pe: ikatu oñembohypa petet dedal-pe.
  Elfaraya oñandu esperanza:
  - Ha moõpa oĩ?
  - Ndaha'éi mombyry etereíva, ha katu ndaha'éi pe tenda ojehecharamovévape! - ¡Vladimir ombohovái, operde imbarete paha umi herida orekóvagui!
  Elfaraya ipyahuve"imi chugui:
  - Tachecubri, ha reheka ko notorio panel de control!
  - ¡Añeha'ãta! - Pe mitãrusu resa akatúa: ndohechavéima mba"eve, ha ijasu gotyo arai niebla rósa reheve, ha pe mitãrusu luchador ojeguida puramente intuitivamente.
  Pe monstruo virtual oataka pe mitãkuña"ípe fuerza inimaginable reheve ha ojapo chupe heta corte. Elfaraya ojeretira tímidamente, peteĩ herida impresionante ojeabri ijyva ári. Pe mitãkuña py, térã ja"e porãsérõ pe ipy oikovéva añoite, oryrýi, ha katu ¡oconsegui oikytĩ peteĩva pe monstruo rete!
  - Nahániri, ¡ndacheguerahamo"ãi upéicha fácilmente! - Pe ñorairõhára oescupi peteĩ diente oñembotava"ekue, oapuntáva umi fila resa rehegua pe súper mymba.
  Pe monstruo opukavy:
  - Tatatĩ yvyguýpegua nde ra'arõ!
  Elfaraya oparáva umi golpe, ha katu ofalta peteĩ poke ipy rehe. Pe bota ho"a ohechaukávo peteĩ py gracioso ha muscular. Umi kuã ojehapy pe flujo hiperplasmático rupive.
  - ¡Ko'ápe oĩ peteĩ yvykua morotĩ! - Pe mitãkuña ombohovái - Péva ha'e pe rejapova'ekue cherehe - che súper-monstruo-anti-héroe! Ha katu ndaha"éi mba"eveichavérõ ndahasýi chéve ĝuarã akose peteĩ freak, cero, cero, siete!
  Pe monstruo po ipuku ha oñeha"ã ohupyty Vladimir-pe. Pe mitãrusu opopo, péro ojegolpea vaieterei chupe ijykére. Pe tuguy osyry jey, ohejávo mancha pe superficie desigual-pe. Vladimir, ipu"akávo pe mba"asy rehe, ojapo peteĩ salto, oguata ipo ári, upéi ojapo ambue pulmón.
  - Ahechaukáta ndéve Kuzka sy! ¡Chernodirnik-pe! - Mitãkaria"y oikytĩ pe muro, oñeha"ãvo oinupã yvateve.
  Pe monstruo osegi okakuaa ha omoñepyrũ peteĩ ataque mokõi frente-pe.
  Elfaraya ojere ha otyryry, ohapy ipy nandi, ha sapy"aitépe okakuaa jey ipehẽngue mokõiha. Pe mitãkuña porãite ohasa peteĩ jehasa"asy mbarete, ha katu ymaite guive oñemopyendáva. Ojepoi ha oity ipy nandi pe criatura electrónica-pe, ha katu pya"e ojekutu jey, operde mbohapy ikuã ha herido ipy.
  Elfaraya osapukái:
  - ¡Pe ñemondýi antimundo rehegua!
  Pe monstruo oñembohory sarcásticamente:
  - Hiper-mundo inferior-pe: ¡ndapepurahéimo"ãi upéicha!
  Pe mitãkuña ojeobliga ojeretira haguã. Hasyve ohóvo chupe. Vladimir ohupyty avei, ambue ataque rire, pe monstruo virtual oikytĩ pe karai py ijyva ári.
  Pe mitãkaria"y opukavy:
  - ¡Oh, kóva ningo ndaikatúi jagueropu'aka!
  - ¡Eñemombarete ha embyaty ne rembipota! - Elfaraya oñemoñe'ê. Pe kyse puku oinupã pe iporãva ijyva ári ha oikytĩ chugui ijyva. Pe mitãkuña ojapo peteĩ backflip, odesplega umi talón desnudo ha huguypaitéva. Upéi omaldesi pochýpe:
  - Péicha reñañua kuñanguérape!
  Pe criatura electrónica ombohovái:
  - ¡Añañuãse ha aañuãse umi mitãkuña ivaívape! ¡Amopẽse ikuã ha amokõse michĩmi!
  "¡Roikytĩta tira-pe ha aestira umi kavara!", osapukái Elfaraya. Pe mitãkuña ohupyty peteĩ martillo golpe-icha. Peteĩ py oñembyai ha peteĩ pedazo oñembopy"aju oveve.
  Vladimir operde ipo, oikytĩnte hikuái oiporúvo ventilador:
  - ¡Ko'ápe oĩ peteĩ consolador! - Mitãrusu ohura. - ¡Chepyrũse!
  Pe monstruo ohura mbarete:
  - Hasy va'erã ndéve - ¡quarks de vacío!
  -Rejavy, nde cadavera bastardo!
  Hasy eterei pe mitãkaria"ýpe ĝuarã, ipy ome"ẽ tape. Ndaiporivéima mbarete ojejoko hag̃ua, péro Vladimir oñorairõ. Oparáva ambue ataque, oikytĩ pe enemigo miembro, ha katu pya"e, hasy jepe jajagarra haĝua pe momento, okakuaa!
  Pe tekove opukavy:
  - Mba'eichaitépa hasy!
  - Upéicharõ upéicha! "Pe mitãkaria"y oescupi peteĩ po"a hatĩ, oñeikytĩ ijyva.
  - ¡Ivaivéta!
  Upe rire oúkuri peteĩ ataque pe mitãkuña"íre, ha"e ojeretira ha hábilmente oikytĩ pe enemigo-pe. Oescupi tuguy marrón venenoso, ha katu ivaive ohóvo:
  - Mba'eichaitépa iporã! ¡Rehupytýta peteĩ níquel-pe!
  - ¡Reñani va'erã peteĩ ñorairõhára puño mbarete rehe! - Mitãkuña ombohovái dignidad reheve.
  Pe golpe oúva oikytĩ ipo. Elfaraya ome"ẽ tape ha ojepoi jey. Haʼe huguypa hína kuri. Vladimir ohupyty ambue "regalo";oñeikytĩ ijyva. Pe mitãrusu ojepy"apy ha oñeha"ã ojehekýi, ha katu pe punta oity pe tenda umi tapicha común oguerekohápe irñón derecho.
  Vladimir oinupã pe miembro, michĩmínte osẽ porã: oñeikytĩ, so"o ojejapóva metal líquido-gui tuicha imbarete. Pe mitãkaria"y ojeretira ha oñeha"ã oparáva, ha katu peteĩ docena de cuchillas, ha avei umi puñalada, oveve hese peteĩ jeýpe. Peteĩva oinupã pe karai korasõ, Vladimir oñembotapykue ha oñepyrũ ho"a.
  Elfarai oñeha"ãmbaite osalva chupe omano haĝua pya"e. Pe mitãrusu ohupyty daño pyahu, haimete oñekytĩ mbytépe, ha pe mitãkuña operde ijyva mokõiha, ha ikorasõ ojekutu. Elfaraya ojejaho"i tuguýgui, ipire porãite ojepe"a. Pe mitãkuña oisu"u:
  - ¡Aperde hína che mba'eporã!
  Pe monstruo, omokañy"ỹre hemiandu carnívoro, opukavy:
  - Ha'ete ku ojeipe'átava ndehegui peteĩ cocodrilo pire!
  Pe mitãkuña omanóva ndoperdéi ihumor, pya"e ombohovái:
  - Pe terminador pu'aka reheve, pe hova oñembyepoti!
  Jey peteĩ pulmón desesperado, peteĩ py lisiado añoite opyta. Mba"eichaitépa hasy pe mitãkuñáme ĝuarã.
  Vladimir ohupyty ambue golpe ikorasõme. Iporã oguereko mbohapy umívagui, ndaupéichairamo omano pya"e. Péro ojeperdéramo mokõi motor mbohapy apytégui, tuichaiterei ikangy. Pe mitãkaria"y conciencia arai, peteĩ ipy oikovéva ndaikatúi oipytyvõ hete.
  Pe monstruo opukavy:
  - ¡Roinupãta! - Ha ojapura pe mitãkuñáre. Ijuru ky"a he"i:
  - Reikuaápa mba'éichapa yma: oviola hikuái mitãkuña kyre'ỹ ndeichaguápe?
  - Ha ndaikuaaséi! - Elfaraya oñorairõ jey, desesperación orekóva peteĩ mosca peteĩ telaraña hũme.
  - ¡Ha katu rejapova'erã!
  Ombota pe mitãkuña"íre: pe cuchilla oikytĩ pe iporãva mbytépe. Peteĩ ñeha"ã paha oporojukávape, Vladimir omombo ikyse puku, oinupãvo peteĩ paloma omimbipáva yvágare;pe guyra michĩ ha upéicha ndojapói mba"eve ivaíva, ha katu sapy"ami ha"ete pe mitãrusupe ojekuaa henondépe peteĩ jehecha naranja.
  Pe monstruo oity potaitéma pe mitãkuña akã, oñekongela ha sapy"aitépe oñepyrũ oñembyai. Ho"o monstruoso isarambi umi pelota de ping-pong-icha. Michĩve ohóvo, isarambi, ojere. Elfaraya, tuguy osẽva, osapukái:
  - ¡Rejapo opa mba'e rire!
  - Heẽ, che ajapo! - pe mitãkaria"y oñembopy"aju convulsiones-pe, hasy ndaikatúiva oñemombe"u. ---Ñeha'arõ victoria paha.
  Pe fráse paha osẽma hendaitépe, péro ojehecha porãiterei. Mitãrusu ha mitãkuña ombojoaju ipo huguypa ha otyryry. Ojaho'i hikuái metro tras metro, ha'ete ku orekóva abs desnudo vidrio oñembyaíva rehe. Umi ñeha"ã heroico reheve, ipahápe roconsegui rosupera pe barrera. Pe ta"anga omimbipa ha pe tesape iñypytũ. Mitãrusu ha mitãkuña oñedesmaia sapy"ami, upéi ou hikuái iñakãme, oñekongela biocámara-pe. Okápe ha"ekuéra oĩ porãiterei, ha katu oñemoĩ peteĩ campo de fuerza-pe.
  Pe oficial diez estrella orekóva mokõi diputado omaña interés reheve pe mitãkuimba"e ha mitãkuña rete desnuda rehe:
  - ¡Peẽ ningo ñorairõhára hechapyrãva! Upéicharõ jepe, ohupyty hikuái ombohovái pe monstruo paha, ¡jepive peteĩ millón de apytégui peteĩnte ohupytyvaʼekue!
  Vladimir ha Elfaraya opukavy:
  - Roñeha'ã romoañete ore rembiapo Tetã Marangatu rehe.
  - Kóva ojeguerohory, ha katu jepive ndaha"éi suficiente ojesupera haguã opaite mba"e ojokóva! ¿Ndahaʼéi piko upéicha?
  Elfaraya pya"e ombohovái:
  - Heẽ! Lealtad añoite ndaha'éi suficiente oservi haguã tetãme, pero ndaipóriha ndikatúi oñemyengovia mba'eve rehe!
  - ¡Si exactamente! Mba"éichapa readivina Vladimir: ha"eha pe paloma oikotevẽva ojeity? ¡Haʼe ningo ndojapói mbaʼeve ivaíva!
  Mitãrusu oarruga isyva ha ombohovái:
  - Hasy ja'e haguã! Ikatu intuición! Ha"ete chéve ahecháva peteĩ guyra pe naranja jehecha rupive, ha upéi pe hete orreacciona ijehegui. Ikatu hipersensibilidad ñemano rehegua.
  Pe oficial diez estrella-pegua omoneĩ:
  - Akatúa! Kóva ningo iñextrañoiterei ñahendu, péro chemanduʼáta! Por cierto: general diez estrellas Dmitry Zubrov ndevisitase.
  Pe komandánte pyahu ojekuaa pe matrimónio renondépe. Ha"e oĩ peteĩ uniforme ceremonial-pe, orekóva correas de hombros lujosas, ha opukavy porãiterei:
  - Añetehápe, rejavy, che ha"e mariscal ko"áĝa!
  Dmitry oguereko peteĩ figura esbelta ha atlética ha ojogua peteĩ mitãrusu glamoroso-pe. Opa tapichakuéraicha, peteĩ playboy guapo, digno revista-pe ĝuarã, opukavy, ojehecha ndaha"eiha enteramente serio. Ndorekóigui bigote ha barba (oñemboyke peteî atavismo innecesario a nivel genético), mariscal ha'ete haimete adolescente, especialmente noñeñandúi jave ni noñandúi jave hesa.
  - Pe hecho nde, Vova, rehupyty hague rejuhúvo pe llave ha rehundi pe monstruo panel de control okarakterisa pe luchador lado iporãvéva guive. Avei: nde ndereguerekói peteĩ manera estándar repensa haĝua.
  - Iporã térã ivaípa!
  - Odepende mba'éichapa reñeme'ẽ imperio rehe.
  Vladimir ombohovái modestamente:
  - ¡Che devoción ndohasái umi límite de razón! ¡Ndaʼéi ndaiporiha ifiélvéva chehegui!
  Pe mariscal he"i entendimiento reheve:
  - ¡Opavave ifiel! Aikuaa! Jepe pe ñe"ẽ devoto ha devoto ha"e sinónimo!
  - ¡Ha'e peteĩ ñe'ẽjoaju! - he"i Elfaraya peteĩ jesareko arandu reheve.
  - Ñe'ẽjoaju divertido! - Dmitry omoneĩ. - Mbykyhápe, ndajúi ne rendápe aikuaa haĝua mávapa humor ha"e quasar-ve. Remohu"ãva"erã: peteĩ tembiapo específico.
  Elfaraya oñembohory:
  - Aipotaite ko mba'e ojoaju mborayhu ndive?
  - Haimete! - Mariscal Dmitry ovy'aiterei. - Oiméne pehendu ciertas secciones del universo-pe tiempo omýiha, sapy"ánte pya"eve, sapy"ánte mbeguevéva: ñande ndivegui, ha sapy"ánte jepe ojoavypaite!
  Elfaraya omoañete pya'eterei:
  - Heẽ, oĩ peichagua fenómeno!
  - Upéicha péva omoheñói ciertos problemas ko espacio ñemoakãrapu'ã rehe. Ndaipóri escape, upéva ha'e peteî hecho! - Marshall oipyso ipo.
  Vladimir ohechakuaa:
  - Pero ñande oficiales de inteligencia-kuéra oñorairõ efectivamente péva rehe?
  - Katuete oñorairõ hína hikuái! Ha al mismo tiempo bastante activo! - Mariscal oikytĩ mbeguekatu ikuã, ojekuaa peteĩ holograma yvága mbyjakuéra rehegua. - Estado tuichaitereíva: ñande satélite, umi elfo mba'éva, ojeataka umi criatura ataúd aña. Umi ataúd ha'e peteî tipo de troll silvestre, akóinte oî en desacuerdo hendivekuéra. Nde rembiaporã ha"e rejoko haĝua peteĩ guerra civil: ohypýiva pe planeta tuichaitéva Furosan peteĩ tatarendy depredador-pe.
  Elfaraya ohechakuaa duda reheve:
  - Kóva katuete ha"e peteĩ tembiapo iñinteresanteva, ha katu, ¿ndahasýi piko ñamondo heta crucero misil upépe?
  Pe mariscal oñakãity hatã:
  - Nahániri, ndaha"éi ndahasýiva! Ndoroipotái injerencia ojehecharamóva ñande imperio-gui ombojere ñanderehe troll opáichagua. Tekotevê ojejapo peteî operación microquirúrgica.
  Vladimir oñakãity:
  - Hesakã porã!
  Dmitry oñepyrũ paciencia reheve omyesakã:
  - Yvy planeta-pe, tuicha ramo jepe, igravedad ojoja haimete Yvy rehe. Eheka umi asaltante ruvicha, ha"e oñembohéra Generalissimo Dodge, ejagarra chupe térã emboyke chupe. Iporãve, katuete, jajagarra chupe ha upéi jamboliga chupe oactua haĝua intereses propio-pe.
  Elfaraya omoneĩ:
  "Iporãve simplemente ojejagarra ha upéi ojeforsa omohu"ã haguã guerra civil".
  - Upéva ha'e exactamente pe mitãkuña. Upéva ha'e pe rejapova'erã. Aipotaite ningo pegueropuʼaka peichagua tembiapo. - Marshall oikytĩ ikuã.
  - Oje'ehaichaite! - Peteĩ par ñorairõhára opukavy peteĩ jeýpe. - ¡Ultraestrella!
  - Peteĩ disfraz añónte: reaceptava'erã umi elfo-kuérape;Gran Rusia ndoikéi va'erã ko mba'épe.
  Mitãkuimba"e ha mitãkuña oñakãity oñondive:
  - ¡Roime de acuerdo ko mba'ére!
  - ¡Emoambue nde réra! Bueno, nde Elfaraya reguerekóma peteĩ téra peteĩ duende-icha, natekotevẽi reñemoambue hetaiterei, ¿ndapeĩri piko de acuerdo? - Dmitry oipyso pe dedo índice ipo akatúape.
  - Ha, ¿ajépa? ¡Sa"ive riesgo de fracaso accidental rehegua!
  - Ha Vladimir oñembohérata Vlarad! Peteĩ duende réra iporãitereíva. Péicha ikatu revyʼa!
  - Upéicharõ che ha"e Vlarad!
  - Heẽ - Vlarad, ha ndaha'éi kuimba'e, ha katu peteĩ duende. Ko parte universo-pe, pe tiempo osyry pya"eve, ha remohu"ãvo pe tembiapo, ¡ndaipóri mba"eve significativo ndoikóiva"erã umi frente-pe!
  Pe mitãkuña ha pe mitãkaria"y ohupi ipo peteĩ saludo-pe:
  - ¡Roikuaa porã!
  - Upévare oveve pe barco estrellado carga elfo-pe. ¡Kóva ha"e nde oportunidad! ¡Ojedeslizava"erã ojehechakuaa"ỹre!
  Elfaraya opurahéi:
  Tetã sy: nde ha"e kuarahy ha yvu, .
  ¡Ñande roveve hína espacio sin aire-pe!
  Ndaikatúi remopu'ã peteĩ táva yvyku'ígui,
  Pe korasõ reheve ramo: calloso ha sin alma!
  
  Elfo ha'e ñande joyke'y mborayhúpe,
  ¡Isuave, ha katu sin defecto ñorairõme!
  Pe computadora ohechauka cero pe proyección-pe, .
  ¡Umi róbo ningo yvypóra avei!
  
  Pe nave espacial oveve pya"e,
  Pe transición umi mundo-pe ha"e peteĩ paso michĩva, peteĩ jeguata!
  Ñame'ê universo peteî jesareko pyahu,
  ¡Añandu éxtasis opa che korasõ sensitivo reheve!
  
  Ha ñorairõ katuete iporã,
  Hese"ỹ ndaipóri sabor, ndaipóri dulzura del mundo!
  Pe enemigo oúramo ohundi,
  ¡Jajapo chugui peteĩ mba'e ojoguáva galería de tiro-pe!
  
  Heñóiva"ekue umi cohete aña sapukáigui,
  ¡Umi termoquark odesgarra hína espacio!
  Pe espíritu ruso opokóramo peteĩ horda, .
  Upévare ñambosako'i peteĩ vara pe lavabo-pe!
  
  Ha katu reñorairõva"erã - ha"e peteĩ deber, .
  Ha peteĩ oikotevẽva dedicación!
  Pe iky'áva oñapytĩ iñakã pe umbral ári,
  ¡Errecibi cambio pe kavaju"arigua guive pe frente peve!
  
  Upévare reikotevẽ peteĩ arco, ndaha"éi peteĩ mba"e michĩva,
  Ha pe superláser iporãve un millón vése!
  Cien galaxia oñembyaíva peteĩ níquel-icha, .
  ¡Ani rejerovia peteĩ pausa de suerte rehe!
  
  Che arovia jaikovetaha jahecha haĝua victoria,
  Ha ñaimeta unído Rusia ndive!
  Gloria oñemoañete kyse puku rupive,
  ¡Pe puévlo ndorekói límite imbarete hag̃ua!
  Pe ñorairõhára opurahéi peteĩ rango especial-pe: he"iséva, umi ñe"ẽ ojeipyso avei ecografía-pe ha pe purahéi tuichakue oñembotýkuri peteĩ segundo y medio-pe.
  Pe mariscal oisu"u:
  - ¡Ultraestrella! ¡Ho'a absoluta!
  Vlarad nopenái hína. omba'eporandu:
  - Oñeme'êtapa ñandéve umi arma modernavéva.
  Dmitry ojokua idedo índice alargado peteĩ nudo-pe ha omoañete:
  - Umi ikatúvagui ojehupyty contrabando rupive, heẽ! Péro ndereiporúi vaʼerã umi árma estándar pe ehérsito ruso-pegua.
  Pe mitãrusu ombotove:
  - Armas estándar: ikatu avei ojehupyty contrabando rupive!
  Pe mariscal, ohechaukávo ipasiénsia ha ojapo ambue nudo, ombohovái:
  - Katuete, en principio ikatu ñande servicio especial ohejáramo péva, ha katu ko"ãva ha"e jepi modelo anticuado. Avei ojeporu arma desmantellado ha katu oĩmava ñorairõrã. Upévare hesarái umi modelo ipyahuvévagui. Ha natekotevẽi rembopu nde apysa ha remongu"e nde lengua umi ultracuerdas hiperespaciales ári!
  Elfaraya omonéî voi upéva:
  - Ha mba'e? Ha'e interesanteve péicha. Ha pe hecho pe tecnología ultramoderna ndorekói hague tiempo omoñepyrũ haĝua pe ñorairõ, ha pe enemigo oñehundipáma!
  Vlarad ovy"a voi, hesa omimbi:
  - ¡Ojehechakuaa voi! Ko"ýte ñande universo-pe, espacio interuniversal-pe, umi arma ndaha"éi upéicha ohundíva.
  Pe mariscal oguenohẽ peteĩ holograma ijyvagui, peteĩ híbrido encantador peteĩ mariposa ha peteĩ mitãkuña sexy ha medio desnuda:
  - Mba éichapa ja e, ko universo pehẽnguépe, umi arma hiperplasmática tuicha ikangyve avei. Kóva isencillove, hasyve ndehundi haĝua, ha ipohýivévo pe enemigo oreko tuicha posibilidad oikove haĝua. - Pe mariscal oipyso ipo, pe dedo ojere nudo-pe pya"e oñembo"y ha ohupyty peteĩ longitud normal. Pe palmera ojere púrpura ha mote hovy reheve, ha ojekuaa hi"ári peteĩ vaso de víno ojejapóva rizado ha omimbipáva omimbivéva diamante-gui. Dmitry otragákuri ipypegua peteĩ jeýpe, ha"ete ku oguerohorýva chupe pe mba"yru, heta burbuja multicolor oveve osẽ ijuru rapykuéri. Pe par oñorairõva jerére: ojekuaa sapy"a peteĩ flotilla holograma de combate rehegua. Umi nave espacial, michĩramo jepe, tuichaiterei oporomondýi.
  - Péicha jajapóta! - Elfaraya osapukái éxtasis militar-pe: pe guerrero peteĩ jeýpe, odispara peteĩ clavo barnizado-gui, impulso de colapso reheve, cincuenta barco virtual.. - Mba"ére piko ko"áğa hemby gueteri mbovymi sextillion ñande apytépe ha peteĩ teĩ ndoikuaái kyhyje! ¡Quasar! ¡Eme'ẽ pe orden!
  Pe mariscal oñakãity omoneĩvo ha oadverti:
  - Iporãve ne socio elfo-kuéra ndoikuaái nde ha"eha tapicha! Araka"eve ndapeikuaái, peteĩva ikatu ojekuaa espía, térã peteĩ charlata añónte. Ñamoambuéma tesa ha apysa forma pe periodo de regeneración aja. Pe tembiasakue rehegua, peñembotavy imitãitereívaicha ohasava"ekue entrenamiento especial cuartel de niños ruso-pe imitã guive. Péva he"ise ndoikuaáiha hikuái heta umi jepokuaa ha concepto específico umi elfo-kuéra rehegua.
  Vlarad ha"ete oñeofendeva"ekue:
  - Ojekuaa peteĩ mba"e ko raza rehegua, ñane aliado principal. Rohasa peteĩ programa de entrenamiento bastante extenso.
  Dmitry ointerrumpi:
  - Ikatu péva ndaha'éi suficiente! Hiʼarive ndahasyiete ningo rekambia hag̃ua nde reko. Tuichaiterei ningo pe riesgo de fracaso.
  Elfaraya opukavy ha he"i:
  - Ñamohu'ãta tembiapo taha'e ha'éva! Mba"épa araka"eve nonaséiva, nonaseiva"ekue ha araka"eve nonasemo"ãi? ¡Peteĩ komandánte ikatúva ipuʼaka Rúsiare!
  Pe mariscal opoi pe bollo transparente ipópe, sapy"aitépe oñembohye, ojerreventa ha ho"a hi"ári peteĩ bola de nieve exuberante:
  - ¡Hiperquasar! ¡Ñe"ẽ añetegua! Reikuaa porã tembiapo, ko"áĝa eñepyrũ emboguata. Anínte nde tavy. Umi robot nemoirũta. ¡Eha'arõ jepe! Despedida ramo, nde grupo ohasava"erã umi efecto hipercorriente rehegua. ¡Ani hag̃ua opa pe párte!
  Umi ciborg ipu"akapáva oinupã rayo, okakuaa hikuái peteĩ telaraña heta kolóricha. Pe matrimónio oñorairõva retekue ohesapepaite, ipire jepe hoʼa ohóvo, osẽ umi costilla ha ojedobla umi párte pe eskéletogui. Oĩ umi kangue ojejapíva ha hendy fósforoicha, tatatĩ omanóma ha al mismo tiempo omimbieterei, ohapypa umi nervio. Vlarad ha Elfaraya ojepy"apy, ha katu ojoko sapukái.
  Pe mitãkuña opukavy voi:
  - Ha, kóva chembojere! ¡Peteĩ gangbang-icha peteĩ docena de tipos ndive!
  Pe mariscal, satisfecho, oipyso sapy"a ijajúra peteĩ jirafa-icha, ojagarra pe blanco, oisu"úvo pe cohete robótico akã hatĩ omimbipáva reheve, heta millones de veces hatãvéva titanio-gui. Otragávo, he"i:
  - Mba'épa ikatu rejapo upe rire. ¡Naimo"ãi rejagarrataha peteĩ ta"anga (rejapóta ndejehegui peteĩ tavy)!
  Mitãrusu ha mitãkuña, omoirûva robot, oñemomombyry salón-gui. Pe tembiapo hesakã porãiterei, ha umi mokõi oficial temporal ojapova"erãnte. Ojupi hikuái peteĩ barco rápido-pe ha pya"e oho cosmódromo gotyo.
  Elfaraya opukavy:
  - Dmitry oisu'úrõ guare peteĩ parte pe robot-gui hatĩ reheve, ¡che añembotavy! ¡Guaro iporãitereíva!
  Vlarad ohechakuaa:
  - Mariscal ha"ete ku omombe"usevéva oréve peteĩ mba"e umi gesto rupive, ñe"ẽgui. En particular, umi robot: oñembo"e hikuái oñemopyendáva código ternario-pe, ha katu pe Amén paha omoirû jepi pe liberación, jepe dosis microscópica-pe, hiperplasma rehegua!
  Pe ñorairõhára oisu"u pe mitãkaria"y ryekue mokõi iñe"ẽme:
  - Iporã ningo ndojehejái umi monasterio umi robot-pe g̃uarã!
  Vlarad ombotove:
  - Nahániri, oĩ monje cibernético! ¡Oguereko voi hikuái algún tipo de órden nanoespacial militante!
  Pe cosmódromo ha"ete ku oñemoĩva pe vacío-pe, yvate pe superficie ári. Amo umi lado-pe ojere umi edificio orekóva forma geométrica sólida. Pe imperio terrenal ndotolerái pe pretensión hetaiterei, opa mbaʼe oñemedi, haʼete voi umi edifísio haʼéva kolúmna oguatáva. Peteĩ edificio añoite oĩkuri seis híbrido tuyere-tortuga-icha oñembojoajúva ojuehe. Pe tapicha tuichavéva oĩ ijyképe;ohóvo yvate gotyo, ijyvate ohóvo ha hesakãve ohóvo.
  Elfaraya opukavy:
  - Ha'ete ku oficina representativa umi elfo-kuéra rehegua! ¡Umi bufón abismo-vacío rehegua!
  Pe cosmódromo-pe voi, umi barco estrellado oñembo"y fila-pe orden-pe, ha"ete ku oñemoĩva fila-pe peteĩ mburuvicha ndive. Umi elfo carga transporte ojogua peteĩ rosa brote oñepyrũva ipoty. Iporã ha iporãiterei hikuái, umi pétalo oreko cincuenta kolór ha sombra. Ndojoguái umi yvy arigua hasývape, umi elfo ohayhueterei lujo ha glamour ostentoso, colores omimbipáva.
  Elfaraya ha Vlarad oñemonde estándar-pe: umi disfraz de duende omimbietereíva, nacional. Iñakãrague oñembojere ha oñeteñi, ha ijapysápe oreko arete. Péva ojehecha jepi avei umi kuimba"e raza glamorosa-gua apytépe. Vlarad oñandu primera vez pe pendiente peso, oñeñandu tuichaiterei ha oñeinfla. Algún modo jepe: ndaha"éi kuimba"e porãite. Ipype, pe barco estrellado elfo ojoguave peteĩ yate de placer real-pe peteĩ barco de carga comercial-gui. Opa mba"e iporãiterei, henyhẽ, lujoso, heta yvoty ha ita precioso artificial reheve. Añetehápe, káda ita oñemopu"ãva"ekue peteĩ ciberreactor hiperplasmático-pe ijojaha"ỹva: hesakãve ha iporãve peteĩ joya natural-gui. Elfaraya, kuña añeteguáicha, oîkuri admiración-pe.
  - ¡Megaquasar! ¡Ajépa ijojahaʼỹ ha iporãiterei!
  Vlarad he"i ñembyasýpe:
  - Ndoroguerohorýi lujo natekotevẽiva. Además, umi elfo oñembopiro"yeterei ha, ñandeichaite avei, ndo"experimentái hasy constante ha endurecimiento severo - ¡entrenamiento especial cruel!
  Elfaraya oisu"u iñe"ẽme umi ita"i ha ipoty:
  - Mba'eichaitépa hiper-universal sabor ha aroma!
  Ha ko"ápe oĩ umi elfo voi, ojoguaiterei umi tapicha moderno-pe, especialmente ndaikatúi jave rehecha ijapysa graciosa, yvoty Jardín de Edén-guiguáicha, orekóva peinado exuberante, ha abundantemente oñepinta cosmético-pe. Upévare, por regla general, umi elfo, kuimba"e ha kuña, ohayhu oñemonde. Péva ome"ẽ iporãha hikuái peteĩ jehecha extravagante. Oĩ haimete mbohapy elfo kuimba'e sa'ive kuñanguéragui, ha ojehechaháicha ha'ekuéra ndorekói barba, oñepinta peinado suave reheve ha ndaikatúi ojehechakuaa. Umi terrenal-icha, umi elfo ojehecha imitã, ha katu hesa ndaha"éi yvypóra: completamente mitãicha, ingenuo ha amistoso. Vlarad oimo"ã ojoguaha avei peteĩ mitãkuñáme. Umi hénte apytépe kuimbaʼekuéra oikytĩ gueteri iñakãrague ha idiferénte ijaokuérape. Jepémo ojesarekóramo hova rehe: sapy"ánte añetehápe hasy ojehechakuaa haguã kuña kuimba"égui. Añetehápe tuichaiterei kuña yvypóra oreko isyva tuichavéva ha ijyva tuichavéva. Umi elfo oguereko heta mba'e peteĩchagua, jepémo jepivegua ipire hũve ha ipy'aguapyve umi yvy ariguágui. Pe barco estrellado ruvicha ha"e peteĩ mitãkuña orekóva peinado diez color. Ohupyty peteĩ advertencia: og̃uahẽha a bordo-pe umi soldádo oñembokatupyryvaʼekue espesiál.
  Oveve yvate gotyo, ohetũ Elfaraya ha Vlarad-pe. Pe mitãrusu opukavy: pe hyakuã porãva pe mezcla rico perfume hepývagui imbareteterei, ha pe mitãkuña rova oñepinta coloridoiterei;umi elfo ohayhu ojapo dibujo colorido hete ári. Pe capitán pytyvõhára oveve hendápekuéra, jahusgávo ifigura, oiméne peteĩ kuimba"e térã peteĩ mitãkuña adolescente. Opoi ijuru rapykuéri guive peteĩ arai burbuja poligonal, heta sa"y rehegua, omboguejývo peteĩ par umívagui. Ha katu, ndaipóri salpicadura: hyakuã menta ha peteĩ gama compleja de hyakuã porã!
  - ¡Che ha'e Chrizzly! ¡Oficial mokõi mbyja rehegua!
  Vlarad opukavy ha oipyso ipo:
  - Vlarad, viceoficial temporal!
  ¡Pe duende ojagarra ipo ijyva ári ha oipyso ingle peve!
  - Hi'aguĩve pe korasõgui! - Ha upéicha avei ojapo ipo hũva reheve.
  Vlarad oikuaa umi elfo apytépe, ojepoko umi genital rehe noñekonsidérái insulto ramo, al contrario, ha"ete pe señal ijyvatevéva respeto rehegua, ha katu otĩ"imi, ojekuaa de alguna manera vulgar ha ivaietereíva.
  Pe barco estrellado capitán ombohovái:
  - Che ha'e Astarte! Henyhẽva respeto-gui umi soldádo SS-pe. Roveve Furosan gotyo, he'iséva rohasava'erãha peteî zona desfavorable.
  Elfaraya ombohovái hatã:
  - Ha, katuete jahasáta! ¡Onde mba"éva ndokañýi haguépe!
  Astarte omyatyrõ:
  - ¡Natekotevẽi okañy! ¡Kóva ha"e yvypóra ñe"ẽ"aty!
  Pe mitãkuña ombohovái dignidad reheve:
  - Hasy ningo ñaime hagua imán ndive ha ndajañeimanetíri.
  Astarte oñakãity, ojehupi"imi yvate gotyo ha ombotyryry ijyva. Ibotín omimbipaite.
  - Heta mba"e jaadopta cultura-pe tapichakuéragui. Emañamína cherehe, pe orden héroe guerra interuniversal-pegua, Pedro el Howitzer. Ehecha mbaʼeichaitépa iporã.
  Peter Howitza oime kuri color ha decoración-pe. Umi elfo omopyenda yvypóra orden, ha katu ombojegua ha"ekuéraicha. Ha katu, ha"e ojehecha porãiterei.
  Elfaraya oñakãity ha he"i:
  - Ha'e peteĩ cutie.
  - Doce ciclo-pe, ohupyty tenonde gotyo mokõi cuasi año mboyve. Upépe herakuãiterei ojagarra haguére peteĩ general! - Ahechakuaa Astarte oñembosaráiha ijyva rehe. En general, ndaikatúi ere mba"eve - peteĩ héroe. Omano ombokapúvo pe acoraza insignia - peteĩ héroe ñemano!
  - Ha tekove! - Vlarad (Vladimir) opukavy. - Ha katu, ndoikuaáiva mba'éichapa omomba'e tekove ndaikatumo'ãi ombohovái ñemano dignidad reheve!
  Astarte omoneĩ:
  - Upéva ningo, mitãkaria'y kibalchish! ¿Upéva piko nde renói hikuái yvypóra imperio-pe?
  - ¡Ndaha'éi añetehápe! ¡Umi mitãnguérape oñehenói soldado mitã! - Vlarad ombotove.
  - Che aikuaa upéva, ha katu ha"ese peteĩ mba"e iñambuetereíva. ¡Ipy"aguasu ha ipersistente avei! - Mitãkuña ojerepaitéma. - Javy'ami, heta jaguereko ñembosarái, ko'ýte umi colectivo. Che aimo"ã ndekane"õmaha umi ñorairõ continuo-gui?
  Elfaraya oñakãity:
  - ¡Infierno peve! Oiko jepi peteĩ rutina ojegolpea ha ojejuka meme. ¡Koʼýte koʼã ejercicio agujero negro aja!
  Astarte opropone:
  - Mba'épa jajapóta ñamopu'ãramo peteĩ táva! Térã nahániri, asugeri peẽme pe partido oúva. Káda elfo-pe oñeme"ẽ peteĩ planeta.
  - Multa!
  - ¡Planeta ka'aguy! ¡Ne rembiapo ha"e remopu"ã haĝua peteĩ civilización! - Mitãkuña oñakãity.
  Vlarad oinupã ipo:
  - ¡Peteĩ segundo-pe! Ha upéi oataka pe mundo vecino!
  Astarte oñakãity:
  - Nahániri! ¡Ndaha'éi upéva la ro'eséva! En principio, natekotevẽi peteĩ mba"e peichagua. Pe ohupytýva peteĩ nivel de vida ijyvatevéva ogana vaʼerã. Péva rehe oñeme'êta punto. Básicamente, aipota opa mba"e hesakã peẽme ĝuarã.
  Elfaraya opukavy he"i:
  - ¡Roitypáta peẽme opavave! Por cierto, araka"épa ñañepyrũ?
  - ¡Roñepyrũma! - Osapukái pe duende.
  - Mba"ére piko nañandúi mba"eve!? - Pe ñorairõhára ruso oñesorprende.
  Astarte rovagui oiko iñarandu:
  - ¡Kóva ha'e ñande secreto tuicháva! Umi hénte ndaikatúi iporãve ñande razagui opa mbaʼépe. ¡Jaguerekova"erã avei pe mba"ekuaa! ¡Ko"ýte ñakonsiderávo pe antigüedad che civilización rehegua!
  Vlarad imandu'a:
  - Ha che aimo'ã aikuaaha, aceleración umi buque de carga-pe mbegueve tapichakuéragui. Péva ha"e mba"érepa ndaipóri sensaciones.
  Chrizzly he"i oñembohorývo:
  - Ore roguereko peteîva umi reactor ipyahuvéva oñemoîva, rojogua venta-pe!
  Elfaraya opukavy:
  - ¡Oñevendema pe reactor ipyahuvéva! Mba"e piko ikatu iñembosarái ha itavyvéva.
  Chrysley ombohovái:
  - Antimercado-pe, ikatu rejogua absolutamente opa mba'e! Simplemente ndapeikuaái, peguerovia propaganda-pe, pe omnipotencia umi servicio de inteligencia humana-pe.
  Elfaraya he'i conciliadoramente:
  - Oiméne ojehai algún barco estrellado oñembyaívagui?
  - Upéva ha'e! Ndaikatúi reity mokõi mba"e: codicia ha tavy, jepe pe peteĩha ndaipóriha oñembojoaju jepi ko ipahaguéva ndive! - Chrizzly oñembohory. - Rejagarrase piko peteĩ mba'e vai?
  Vlarad oporandu:
  - ¿Ko'ãva piko alucinaciones?
  - Heẽ, upéicha, ha katu ¡emocionanteiterei! ¡Simplemente asombroso! - Astarte ombopupu ijyva, dibujo erótico vulgar reheve, mokõi sandía-icha.
  - ¡Ani reabusa umi fallo! ¡Henyhẽ hína! - Vlarad oñakãity (omoñe"ẽ umi elfo ohayhuha peichagua gesto).
  - Eñeha'ã ha pya'e rentende porãta ndaiporiha mba'eve iporãvéva kóvagui! ¡Excepto sexo! - Chrizzly oipe"a ijuru ha invitantemente omomýi iñe"ẽ rósa puku ha bifurcado.
  Elfaraya ohetũ Chrizzly-pe tiernamente:
  - Ha, che ndacheimportái nderehe!
  - Nahániri, aipota mborayhu Vlarad ndive.
  Pe mitãrusu ñorairõhára opukavy pochýpe:
  - ¡Sexo unipolar ha'e peteĩ perversión!
  Chrizzly opukavy:
  - Péicha oiko tapichakuéra ndive! Térã nderesarái nde razagui reiko aja tapichakuéra ndive. Péva ningo naturaliterei ñandéve g̃uarã. Al contrario: ndahasýi jaseduci haĝua peteĩ kuñáme, ha katu ñamotenonde haĝua peteĩ kuimba"épe (kuimba"ekuéra oĩ minoría-pe), kóva ha"e hiper-chic!
  Vlarad ombotove:
  - Mborayhu kuimba'e ha kuña apytépe ha'e natural, omoheñóigui ñemoñare! ¡Naturaleza odicta peteĩ socio ohayhúva ha"eva"erãha sexo opuesto!
  Chrizzly ome"ẽ peteĩ techapyrã interesante ohechaukáva conciencia:
  - Ymave, tapichakuéra iñambueterei. Oguereko hikuái institución de matrimonio, kuña ojeobligávo ohayhu haguã peteî kuimba'énte, ha peteî kuimba'e ojeobligáva ohayhu haguã kuñáme. Umi ovioláva ko léi itavyva ombohovái pena de muerte. ¡Restudia umi hénte yma guare rembiasakue!
  Vlarad omoneĩ ndoipotáigui:
  - Heẽ, upéva ha'e kuri tavy! Kuimba"ekuéra ojeipe"a oportunidad oiporavo ha ombojoja haĝua, kuñanguéra ojedesperdicia mombyry monotonía-gui! Ha katu ko"áğa, al contrario, umi cambio py"ỹi umi socio ha"e peteĩ honor - opavave tapicha ha"e peteĩ familia: opa kuña ha"e peteĩ tembireko, opa kuimba"e ha"e peteĩ ména!
  - Upéva he ise, pe ñande elfo jaju hague ojapo millones de años. - Chrizzly ovy"aiterei. - Che aimo"ã pe ñorairõ rire umi tapicha oñepyrũtaha omaña sensato pe bisexualidad rehe!
  Elfaraya ohetũ pe duende ijyva ári:
  - Ha reikuaa, ¡che ndaha"éi avei bisex rehe!
  Astarte, opukavy (káda diente oguereko isombra ijojaha"ỹva), he"i:
  - ¡Reipotaháicha! Reipotápa ñembosarái, reipotápa sexo, ko'ágã heta revy'avéta nde rekovépe. Por cierto, ¿reñeha"ãma piko umi choque hipercorriente rehegua?
  - Heẽ! - Mitãrusu ha mitãkuña ombohovái peteĩ ñe"ẽme.
  - Ha Mba'éichapa?
  Elfaraya oñembohory:
  - Sexo-icha, pe orgasmo añoite osê ambue hendápe!
  Umi elfo opukavy, hova omimbi pukavy reheve. Chrizzly oñanduuka ipo, ha káda ipópe oĩ peteĩ helado vosa orekóva híbrido pirámide ha aster ra"anga:
  - Por favor, ¡peteĩ producto natural!
  Vlarad oporandu:
  - Mba'e piko kóva.
  - ¡Erofiro, peteĩ tipo de helado!
  Mitãrusu opoko porã hese iñe"ẽme ha oñandu pe pulpa he"ẽ ha al mismo tiempo asuka. Elfaraya mborayhúpe olamida iparte:
  - Ha mba"e, ¡iporãiterei! Ha ijojaha"ỹva! ¡Simplemente iporãiterei! Che ha'úta oimeraẽ mba'e!
  Vlarad oporandu:
  - Ha péva oiméne kamby gravitacional-gui.
  Chrizzly odesidi oha"ã pe simpleton poguýpe:
  - Mba'e kamby! Mba"épa ha"e!
  Elfaraya oñakãity ikuã:
  - Natekotevẽi ñañekomporta peteĩ itavývaicha! Ha"ete ku ndereikuaáiva mba"épa kamby, ojehupyty heta mymbagui, ha avei cuasar rayos-gui!
  Chrizzly ozumbi:
  - ¡Ha katu ndaikuaái! Che niko mitãkaria'y. Iporãve ja'u helado, ha'e peteî tratamiento honorable-itereíva.
  Vlarad araka"eve ndo"úiva"ekue helado, ndorekói pa"ũ oñeha"ã haĝua karu guasúpe, ha upévare ohechauka kyre"ỹ. Pe tembi"u oguereko heta sa"y ha heta capa, hyepýpe oĩ bayas ha setas. Elfaraya okaru avei vy"ápe, ha katu upéicharõ jepe osegi oñemongeta:
  - Reikuaase piko tapichakuéra ha'eha criatura bastante interesante comunicación-pe, pero aburrida. Ojegueraha chupekuéra opaichagua explotación-pe. Ha"ekuéra ohayhu oñe"ẽ ñorairõre, ha katu hi"ánga ojerure ambue mba"e.
  Astarte opropone:
  - Mba'éichapa comercio! Avei ha"e peteĩ actividad interesante, reveve opaichagua mundo jerére, umíva apytépe umi tapykuépe. Peikuaa, heta aborígen, ñandegueraha tupãramo, ome"ẽ imba"erepy sacrificio ramo. En general, umi tapicha orekuaa avei elfo-kuéra. Umi época namombyrýivape yvypóra oiporúrõ guare hacha de piedra ha ho"a oñesũ tatarendy mboyve. Ha ndaha"éi ore añónte, peteĩ par ambue raza ovisita ko yvy.
  Elfaraya, oisu"úvo peteĩ uña, oporandu:
  - Erese piko upévagui ouha heta rrelihión.
  - Mba'érepa nahániri! Ha avei umi cuento de hadas! Yvypóra oguereko tuicha suerte pe raza Durrij ojeity haguére ñanderehe. Ndaupeichairamo, yvypóra ho"áta tembiguái reko vaietépe. Pe tetãme umi hénte ohenóiva Egipto, umi Durrig omboliga ojejapo hag̃ua umi pirámide tuicháva.
  - Ha'ekuéra piko upéva? - Pe ñorairõhára oñesorprende añetehápe, haimete oñemboty helado rehe.
  - Heẽ, mymba akã vaiete reheve! - Pe mitãkuña opukavy. - Ha katu, mba"érehepa añe"ẽ! Umi elfo osalva tapichakuérape, oiko peteĩ ñorairõ espacial, jepe sistema solar-pe, pe planeta ojepovyvy.
  - Pe planeta tapichakuéra ohenóiva Faeton. - Chemomandu"a Elfaraya rehe.
  - Akatúa! ¡Repensa hína! En general, umi tapicha ojehechauka arrogancia ha falta de agradecimiento. Ore elfo rohayhu tapichakuérape ore hermano imitãvévaicha, especialmente ikuña ha imembykuérape. Kuimba"ekuéra barba: ojapo la mayoría ñande ñañeñandu grosero!
  Chrysley noĩri de acuerdo:
  - Reina Maffgo, ogueraha ijehe peteî docena entera amante barba.
  - ¡Ani ere vulgaridad! - Astarte oñeinterrumpi.
  - ¡Kóva ha'e peteî hecho histórico! - Pe duende ojupi yvate gotyo.
  - ¡Ha'e gueteri vulgar! "Pe capitán ombopuku voi ijajúra medio metro ipochýgui.
  - Ha, mba'ére piko ko'ágã jepe oî kuña ohayhúva, techapyrãme, goblin, orco ha criatura ro'ysãvéva. Heẽ, ndaha"éi kuñanguéra añónte, ha katu kuimba"ekuéra avei! Avei, Maffgo oñangareko tembiguái kuimba'e rehe, omboliga tapichakuérape okakuaa haguã barba ipukuvéva. Peteĩva umi kuimba"e oguereko voi hekove oñembopukuve mágia rupive trescientos áño, ha ibarba okakuaa ipuku peteĩ dinosaurio jyvaicha.
  Elfaraya opukavy:
  - ¡Iporãiterei ningo!
  Vlarad he"i pomposamente:
  - Gloria ha honor pe barba-pe, ha katu pe jagua oguereko avei bigote! Ha katu, kóva oñe"ẽnte pe duende ánga ipekue rehe!
  Pe mitãrusu omohu"ã iporción helado ha oporandu:
  - Ha katu mba"égui piko ojejapo, ha"éramo natural!
  Astarte (ijajúra oho jey tamaño normal-pe) ombohovái:
  - Kóva ha"e peteĩ asteroide seta cáscara.
  - Mba'épa?
  - ¡Peteĩ seta ha peteĩ cáscara ñemohe'ẽ oikóva peteĩ asteroide ári! Ikatu oveve jepe, ¡peĩta de acuerdo ha"eha simplemente chic! - Mitãkuña otyryry voi vy"águi. - ¡Ikatu piko reñeimahina mba"eve peichagua!
  - ¡Oĩ opaichagua tekove ko yvy ape ári! Iñextraño ningo heʼẽ porãitereiha. - Vlarad oisu"u jey ivarreta.
  Elfaraya opukavy:
  - Mba'ére piko péicha hyakuã tarta!
  Astarte ombohovái:
  - Péva ndaha'éigui peteĩ seta ryru añónte, sino ilárva. Oñeimpregna especialmente minerales reheve. Pya"e reñandúta upéva.
  - Mba'éicha? - oporandu Vlarad.
  - Kóva ha"égui nde primera vez, oñepyrũta alucinaciones. Ani rekyhyje, oguerohorýta hikuái: emoñepyrũ haguã pe zumbido: eguapy apykakuérape.
  Vlarad (Vladimir)-pe ĝuarã, opa mba"e oñepyrũ oñembotapykue hesa renondépe. Pya"e oñeno, ha sapy"ami rire oñembohypa peteĩ pesadilla-pe.
  Vladimir oñeñandu ro"yeterei ha oryrýi ipy rehe. Ohecha yvyramáta oñembyaíva ojejaho"íva escarcha-pe. Ha che voi ha"ete ku okáguio. Ohecha ojekoloka pe horca-pe, oñeasfixia peteĩ lazo-pe. Peteĩ lazo vaiete o"aprieta pe karia"y garganta, tuicha jehasa"asy omoheñói. Ivaivéva ha"e pe ndaikatúiva ojapo mba"eve ha ikangy vaiete ñande retepýpe. Ndaikatúi ni omýi, omanórõguáicha. Ndaipóri mba"éichapa ikatu ni amongu"e che kuã. Pe mitãrusu oñeha"ã oñembopy"aju, ha katu hete naiñe"ẽrendúi. Añetehápe oporomondýi che pu"aka"ỹre. Vladimir araka"eve ndokéi, ndoikuaái mba"épa peteĩ sueño térã peteĩ alucinación ha simplemente oñemondýi.
  Upéi ohecha peteĩ aldea, peteĩ tupao simple, oñedesvanecéva tiempo reheve. Umi óga ojoguáva óga tujápe umi crónica tuja Internet-pegua. Mitãnguéra iñakã morotĩ ha ipy"a"ỹva oñani umi korapy jerére. Oñani mbeguekatu hikuái umi estándar moderno rupive, ha"ete ku ombopu peteĩ mba"e. Mitãkuña otyryry peteĩ ipy rehe, mitãkuimba"ekuéra oñorairõ yvyra reheve ha ha"ete ku odispara ametralladora-gui. Ojehusgávo umi ao rasgado, aldea imboriahu, ojehechaháicha época de granja colectiva-gui: siglo XX mbytépe. Mba'érepa odesidi péicha: ndaipóri umi mitã morotî mitãnguéra apytépe, péva hesakã ndaha'eiha América, Iglesia Ortodoxa. Heẽ, ha ha"ete ku peteĩ par de mitãkuimba"e oguerekóva mbyja oñedesvaneceva"ekue Budenovka ojepe"ávare. Hetaiterei mitã oĩ, péro haimete ndaipóri kakuaáva ojehechahápe. Kóva ha"e peteĩ mba"e iñextraño...
  Upéi Vladimir ohendu umi motor ryapu, ha mombyry ojekuaa umi kolúmna yvytimbo rehegua. Umi mitãkuimba"e nopenái, umi mitãkuña ha"ete voi ovy"áva. Sapy'aitépe ojekuaa peteî columna de camiones ha portadores blindados, orekóva docena de motociclista ohóva tenonde gotyo. Oĩ ijapytepekuéra gris-verde, oipurúva casco pohýi. Jepe hasy, Vladimir opensa naiporãiha oipuru peichagua kásko. Opa mba'e rire, omokane'õ iñakã ha ijajúra relativamente ikangy peteî tapicha so'o proteico-pe, he'iséva omboguejy objetivo odispara haguã. Opa mba"e rire, hasy reapunta haĝua nde akã ojepyso ha nde akã hasy jave. Hasyve peñorairõ haĝua pe verano haku jave, pe sudor literalmente omokõ pende resa. Añetehápe, ha"éma otoño, ojehecha hogue hovy ha charco ky"a. Oiméne ndaha'éi gueteri ro'yeterei, mitãnguéra oñemonde sa'i, ikyrỹieterei ha ipire hũ.
  Pe columna oñemoaguĩve, umi mitãkuimba"e oñani umi soldado rendápe. Oñepyrũ omongu"e ikuã ijuru ári, ha"ete ku ogueraháva peteĩ soplo.
  Vladimir omaldeci:
  - ¡Ko'ãva ha'e umi tomboy! ¡Opitase hikuái! Péro umi sigarríllo ningo venenoso, koʼýte umi mitã retépe g̃uarã.
  Umi soldádo oñepyrũ opukavy, ijuru ojepyso, péro hesa roʼysã ha hatã. Iemblema ha"e mokõi rayo, ha peteĩ poyvi pytã orekóva esvástica.
  - ¡Kóva ha'e pe SS! Tropa ojeporavóva. Kyhyje oike Vladimir ánga ryepýpe, ndaha"éi ijehegui, katuete. Pe SS oguerekónte peteĩ fama vai. Péro contrario umi estereotipo propaganda rehegua, la majoría umi unida SS-pegua haʼe vaʼekue guardia añónte pe ehérsito nazi-pe. Tropa ojeporavóva, umi soldado ikatupyryvéva. Heta ijapytepekuéra oñekomporta noble, oñorairõ py"aguasúpe ha oñemomba"e chupekuéra. ¡Ha katu oĩkuri unidad punitiva especial ndoperdonáiva avavépe! Ha katu, oĩkuri esperanza umi mitãkuimba"e ha mitãkuña rubio ipire hũva ndoprovokamo"ãiha agresión. Añetehápe, umi kuimbaʼe SS-gua ohayhu iñakãrague morotĩ ha hesa hovy.
  Péro oĩ peteĩ mbaʼe ndogustáiva umi mbaʼe ohecháva hikuái. Ikatu umi partidario ome'ê peteî tesape umi vaka...
  - ¡Foeer! - Pe tembiapoukapy osegi. Umi kuimbaʼe SS-gua pyaʼe voi oipeʼa chuguikuéra ametralladora, upévare mbyky ha pyaʼe odispara. Umi fila ojaho'i mitãnguérape. Umi bala oike porã pe tete rupi, ha odesgarra pe hyepy. Umi mitã okañy, ipy"a ky"a omimbipa. Pe tape ijyvyku"íva henyhẽ te"õnguégui, hetaiterei tuguy ysyry michĩmi osyry. Pe mitãkuña ijyva ojepe"áva oipyso ijyva michĩ ha osapukái ikorasõ rasy. Peteĩ mitãkaria"y ipy oñembyai, ha katu peteĩ kuimba"e añeteguáicha, ojoko iñembyasy ha ojere mombyry.
  Umi fascista katu noñemotĩri mba'eveichavérõ. ¡Umi korasõ ndoikuaái mba"eveichagua poriahuvereko! Ojapura hikuái omuña haguã mitãnguérape. Odispara hikuái umi ventána-pe, umi kuimba'e SS-gua omombo bomba incendiaria especial umi óga rehe.
  Mitãnguéra herido opyrũ bota guýpe ha oñemohu'ã bayoneta-pe. Peteî lanzallama oñembojoaju portaaviones blindados rehe. Tatatĩ oity umi óga, oity korapy, yvyramáta hendy, manzana hi"ajuva ojepe"a.
  Vladimir oñangarekose pe puévlore, péro ndaikatúi omýi. Pe hete ha"ete ku oĩva umi grillete helada ha titanio-pe.
  - ¡Crueldad ojeguerovia'ỹva!
  Ha katu, nemandu"áramo pe ñorairõ poriahuvereko"ỹvare omotenondéva hikuái. Añetehápe, oike jave hikuái enemigo universo-pe, ohundipaite hikuái. Añetehápe ningo ndaipóri sivíl peteĩ gérra koʼag̃aguápe. Ko'ápe avei, umi fascista oargumenta: ko árape mitãkuimba'e, ko'êrõ partidario. Ha pe Gran Guerra Patriótica aja, umi héroe mitã ojapo heta provléma umi nazi-pe. Ha katu, ¡péva ndohustifikái umi fanático nazi-pe! Umi escoria añoite ikatu ohupi ipo umi mitã ohupytysévape nde rendápe ipo michĩmívape, oñembohorýva tembiapo pohýigui. Hi"arive, opa mitã ojejukávape ĝuarã: oĩ diez vengador ha pe ñorairõ oiko añetehápe tetã tuichakue javeve.
  Pe puévlo hendy, umi nazi ojagarra pe kuñáme, oipeʼa ijao ha oñepyrũ oviolá chupe. Oiko peteĩ terror monstruoso, oñeikytĩ pe mitãkaria"y ojejapyhýva rye, ha oñepyrũ ojejaho"i umi intestino peteĩ bayoneta rehe. Pe mitã oasfixia, ndaikatuvéima ni osapukái. Peteĩ mitãkuña orekóva cinco áñorupi ojedesgarra mbytépe. Umi mitã mimi ojepoi tatápe térã oñeinupã bayoneta ári.
  Peteĩ pa"i kurusu reheve osẽ odipara ojotopa umi nazi ndive. Umi kuimba"e SS-gua oinupã chupe hovaitépe peteĩ fusil ryru reheve, oipe"a chugui pe kurusu, ojagarra pe pa"ípe ijyvagui ha omyendy tata ibarba. Upe jave avei, umi karai guasu ombojere pe ministro de culto po. Pe kurusu oñembohyku tata ári ha ojejapo pa"i jyva ári. Ndaikatúikuri ojekuaa umi ñe"ẽ, ha katu ojehechaháicha ko"ãva ha"e pe pa"i maldición. Ipahápe, pe mba"asy ñemondýigui, pe pa"i operde ikonsiénsia ha ojepoi tatápe. Upe jave avei, umi sádico uniformado oikytĩ pe mitãkuña pyti"a. Ambue verdugo oikytĩ umi mitãkuimba'e oikovéva gueteri apysa. Opa mba"e ojehecha vaieterei, ha"ete ku oĩva peteĩ película-pe peteĩ director hasýva mental-pe.
  Vladimir oñembopy"apeteĩ ha ndaikatúi gueteri osaltá pe bucle-gui.
  . MOAKÃHA No 17 rehegua
  Mirabela ha Streletsova oveve hína kuri, ivelocidad heta jey tuichave pe velocidad ligero-gui. Umi mbyja aty oĩva umi mbyjajere extraño-pe, umi composición compleja en forma de jeroglífico. Ha"ete ku umi mbyja ombohasaséva algún tipo de mensaje, térã ikatu oipota suerte. Oĩ umi luminario oparpa sapy"a py"a, ha umi mbyja doble térã triple omoheñói peteĩ inflorescencia ijojaha"ỹva color ha radiación rehegua, ombovy"áva tesa. Mitãkuña"ikuéra velocidad ojupive, umi mbyjakuéra omimbipa ama ciego gota-icha. Ojekuaa peteĩ resplandor tenonde gotyo, ha"ete ku hendýva peteĩ vacío. Mirabela oikuaa péva ha"eha pe efecto aberración tesape rehegua, oñembyatývo umi foton oityva"ekue peteĩ cuerpo material ha opa mba"e oĩva henondépe oñepyrũ hendy pochýpe. ¡Mirabela resa ohecha hetaiterei rango peteĩ jeýpe! Ndaikatúi peteĩ persona simple oñeimagina mba"eichaitépa iporãiterei pe espacio ha pe vista: oĩkuri heta millones de sombra diferente, oñembojehe"a ojuehe ha oñembojehe"a!
  Pe mitãkuña omaña ko mba"ére ha he"i filosóficamente:
  - Mba'épa nde ere, compañero Hipermariscal, ikatu kuri heñói peichagua iporãva evolución rupive, térã omoheñói Espíritu Supremo!
  Hipermariscal Streletsova ombohovái iñe"ẽ cristalino-pe:
  - ¿Reipota piko ere Tupã Ipu'akapáva rehe?
  - Upéva ha'e! - Mirabelle osapukái.
  - Ymave oĩ va"ekue heta jeroviapy iñambuéva. Upéi ojekuaa jerovia pe Apohare Ipuʼakapávare térã umi Apohare jepe. Por ehémplo, umi griégo yma guare oimoʼãramo jepe opa mbaʼe voi oñeformaha sarambikuégui. En general, ha"eva"erã peẽme ha"eha peteĩ concepción equivocada pe monoteísmo oinventa hague umi judío. Extrañamente, pe primera mención peteĩ creador rehe ojejuhu umi pueblo africano apytépe. En particular, pe imperio yma guare Nitr.
  - ¿Ndaha"éi piko Hiperbórea-pe? ¿Pe imperio tuicha ha ymaite guive oúva umi ruso? - Mirabela oñeha"ã ojagarra ijyva rupive pe mbyjakuéra mbyjajere oveveva"ekue peteĩ mariposa-icha.
  - Nahániri! ¡Umi hiperbórico oguerovia pe evolución sarambi rehegua! - he"i mbarete Streletsova.
  Mirabela noĩri de acuerdo:
  - Oĩkuri heta jeroviapy iñambuéva. Oikehápe peteĩha monoteísmo yvypóra rembiasápe. Upéva he"ise, jerovia: ¡peteĩ Tupã personal ojapo hague pe universo!
  Pe verdugo manso ombopu, omoheñóivo peteĩ torbellino michĩmi umi guirnalda mbyja apytépe (pe efecto aberración ha distorsión espacio rehegua)
  - ¡Ndaha'éi katuete upéicha! Umi monoteísta haʼe vaʼekue peteĩ secta michĩmínte. Imperio Nitr-pe, kóva ha"e pe mbo"epy oñemomba"eguasuvéva.
  - Ha katu upépe oguerovia hikuái: Tupã guasu omoheñóiha ambue tupã.
  Streletsova ohetũ Mirabel jyva ikuãme:
  - ¡Ou upe rire! Ha katu en general, pe término judío tupã - térã el, ndaha"éikuri monopoliza Yahweh ni Jehova. En particular, umi ángel ha juez, ha Satanás jepe, oñehenói tupã - Elohim. Oĩ avei señal politeísmo rehegua, oĩ voi peteĩ profecía tapichakuéra rehegua - haimete oiko chuguikuéra tupãicha, he"iséva, ángel!
  Mirabela ovy"aiterei:
  - Ha che haimete peteĩ ángel! Ikatu aha mbyjakuéra apytépe peteĩ barco mbyjajere"ỹre. Péro pe velocidad rehe, umi tetraavión ipyaʼeve gueteri, péro amo gotyove, pe tecnología pyaʼeve oñemoakãrapuʼã vove, pe velocidad ojupíta. ¡Opa mba"e rire, ¡ñande ha"e gueteri peteĩ civilización imitãitereíva!
  Pe ultra-hiper-mariscal ohetũ mbeguekatueterei pe mitãkuña akãrague:
  - Oje'ehaichaite! Pende rete omanóva ikatu oikove hetaiteve pe yvypóra historia pukukue.
  Mirabela oronrona, umi descarga multielectricidad (movimiento multisector de subnucleones) ohasa iñakã rupi, ha ha'ekuéra, ojoavy hipercorriente-icha, iporãiterei.
  - Ha katu, ikatúpa peteĩ mecanismo complejo ñande universo-icha ha"e evolución ciego ha cruel yva añónte?
  Pe Ultra-Hiper-Marshal ojesareko:
  - Bueno, haimete opavave científico oguerovia evolución voi oikoha. Jahechakuaa voi evolusión práctica-pe heta miles de millones de múndope.
  Pe mitãkuña osapukái:
  - Heẽ, rohecha! Jepémo avave ndohupytýi gueteri ojagarra pe momento ojekuaa hague materia orgánica materia inorgánica-gui.
  Anastasia Streletsova omyatyrõ mbeguekatu:
  - Ndaha"éi exactamente, ojeregistra heta proceso intermedio. En particular, ojehechakuaa mba"éichapa umi hermafroditagui oiko mokõi ha mbohapy hueco. Térã pe evolución silicio, litio, potasio ha azufre jepe. Térã ambue porandu: Ñandejára ojapo ramo Adán ha Éva-pe ha"e ha ijoguaha, upéicharõ mávaicha piko ojejapo umi criatura orrespira flúor, por ehémplo?
  - Oh, kóva ha"e peteĩ tape iñinteresanteva ñamoĩ hağua pe porandu. Ha katu en general, pe teoría evolución rehegua ha"e omnívoroiterei, haimete opavave civilización seria opredika, upévare ñanesorprende oñepensa hague siglo XIX-pe añoite: Charles Darwin térã ikatu Lamarck.
  Pe Ultra-Hiper-Marshal noĩri de acuerdo:
  - Pe evolución oîha osospecha umi griego, egipcio ha umi hiperbóreo jepe. Heta mbaʼe ohechaukáva ko mbaʼe. Techapyrã, pejagarra tekombo"e Esparta-pe, peteĩ intento típico peregula haĝua evolución ha pedirigi haĝua! Kuñanguéra ojeobligárõ guare ohupi mba'e pohýi, oñani mba'e pohýi reheve yvyty ári, onata ha oñemohatã: ikatu haguãicha imbarete ha imemby mitã imbaretéva. Por cierto, rojapo avei péva.
  - Kóva ha e voi petet proceso evolución dirigida rehegua.
  - Katuete ojedirigi, ha katu ndaha"éi menos efectivo! Progreso ha bioingeniería ha'e umi componente éxito reheguáva. Péro ikatúramo jahechakuaa pe evolusión técnica, upéicharõ mbaʼére piko ndajahechái pe evolusión biológica. - Streletsova ohetũ mbeguekatu pe mitãkuña akã.
  Mirabela ojere"imi ha he"i:
  - ¡Evolución científica ha tecnológica oñemotenonde razón rupive, ha katu evolución biológica oñemotenonde casualidad ciego rupive!
  Pe verdugo manso ombopuku ijyva, sapy"aitépe oguereko seis peteĩ jeýpe:
  - ¡Ndaha'éi katuete upéicha! Oĩ peteĩ Hipernoosfera;oguereko hetaiterei marandu oñentende"ỹva ikatúva oñeprograma heta proceso, umíva apytépe tekove generación espontánea.
  - Mba'éichapa ou? "Pe mitãkuña oñandu ojehetũha isyva.
  - Avei evolución rupive! Mbaʼéichapa ikatu amombeʼu ndéve ko mbaʼe? Ko"ápe oĩ pe Hiperverso: ha"épa ijeheguiete infinito? - Anastasia he"i pe ñe"ẽ paha hatãve"imi.
  - Heẽ, katuete! ¡Ndaikatúi ni añeimahina mbaʼéichapa ojehecháta ipaha! - Mirabela osapukái, umi arroyo nanopartícula ocosquilla ijyva.
  - Upéva ningo añete, ha"e incomprensible apytu"ũme! Upévare ndaipóri periodo, ndaipóri restricciones, ndaipóri fin umi mba"e! ¡Absentimiento absolutamente!
  Mirabela oñakãity:
  - Heẽ, ojekuaa porã! Ha"énte ndajajuhúi gueteri opa umi universo.
  Anastasia osegi, umi caléndula orekóvagui oñekonverti pétalo-pe:
  - ¡Ko'ápe reho! Ko ága ñañeimahinamína: además pe hiperuniverso infinito espacio-pe, oîha avei infinito tiempo-pe!
  Pe mitãrusu ñorairõhára omoneĩ:
  - Upéva he ise, materia eterna, oîva indefinidamente materia absoluta ramo! ¡Kóva ha"e exactamente pe ereséva!
  Streletsova ovy'aiterei:
  - Ahecha redomina porã hague ne mbo'epy, mitãkuña py'aguasu!
  Mirabela he"i peteĩ mitãkuña"i mbo"ehaópeguaicha odominai porãva pe asignatura:
  - ¡Añetehápe ikatu reñeimagina pe materia existencia eterna peteĩ axioma absoluto ramo! Péro peteĩ persóna orekóva peteĩ pensamiento filosófico oikotevẽta pruéva ohechaukáva mbaʼéichapa ojekuaa pe matéria.
  - Rehekápa pe mba'e rapo?
  - Upéva ha'e!
  Streletsova he"i sarcásticamente:
  - Upéicharõ pe mba"e rapo ha"éramo Tupã, upéicharõ mba"e piko oiko chugui umi mba"e ypykue hapo! Añetehápe, opa mba"e oguerekóramo peteĩ causa peteĩha, upéicharõ oiméne oĩ pe Todopoderoso ndive!
  Mirabela ohechakuaa:
  - ¡Religión ojerure jagueraha haguã ko mba'e por supuesto! Térã, axioma ramo, Ñandejára ha"e preeterno ha natekotevẽi ojeheka pe causa raíz.
  - Ha katu mba'ére piko ndajajagarrái por supuesto materia ha'eha eterno ha ymaite guive oîha, avei peteî axioma! Opa mba"e rire, jahechakuaa haĝua oĩha peteĩ Tupã Todopoderoso oĩva eternamente oikotevẽ hetaiteve pensamiento irracional jaguerovia rangue pe infinito espacio-temporal materia rehegua. - Streletsova pya"e oapunta veinticinco ikuã okakuaáva reheve mbyjakuérare. - Nde rehecha mbyjakuéra, ñande jahecha materia, ha ñandéve ĝuarã akóinte oĩ! ¡Ha katu avave ndohechái Ñandejárape! ¡La Biblia jepe ohai ko mbaʼére!
  Pe mitãkuña ohupi ijyva akatúa:
  - Ha maranduhára Daniel he'i ohecha hague Tupã Túvape.
  Pe Ultra-Hiper-Marshal osapukái:
  - ¡Arcquasar! Kóva ha"e peteĩ dilema hasy"ỹvéva. Pe Todopoderoso ñandeapo ramo, upéicharõ nañanderejaiva"erãmo"ã destino poriahuverekópe. Mitãnguéra tekotevẽ oñemoarandu! ¡Kóva he"ise reme"ẽha chupekuéra peteĩ revelación ndejehegui!
  - La Biblia rupive? - Mirabela opyrũ:
  - ¡Biblia rupive jepe! Ha katu pe Overmind ointeresa oñentende porã haĝua! ¿Mbaʼéicha piko Ñandejára okontradesíta ijehe? Añetehápe, umi hénte imperfékto jepe, oadopta jave umi léi, oñehaʼã oasegura ani hag̃ua okontradesi ojuehe ha saʼive pe ambigüedad. Upéicha péva omoheñói brecha umi malvado-pe guarã ha ogueru heta abuso. Avei, pe javy michĩvéva pe revelación bíblica-pe ombyai pe jerovia pe revelación-pe voi, ha nde voi reikuaa mboy javypa oĩkuri peichagua. Ha haʼekuéra opaga hesekuéra hetaiterei tuguy reheve! - Oñe'êvo ipahaite Departamento de Amor y Tierna ruvicha, miles de millones de luminario ojehecháva oryrýi.
  Mirabela omoneĩ:
  - Oje'ehaichaite! Ñamoĩmína por ehémplo pe doktrína heʼíva pe Trinidad. Contrario ko mbo"epyre, Jesucristo he"i pe mitãrusúpe: mba"ére piko cherenói iporãha, ndereikuaái piko; pe Peteĩnte(!) Tupã yvágape iporãha!
  Pe ultra-hiper-mariscal okakuaa peteĩ docena peve (mba"eve sobrenatural - hete oñeimpregna hiperplasma mágico reheve, omoambuéva materia ha espacio estructura).
  - Ha ndaha'éi añónte! Jesús he'i: pe túva tuichave chehegui, ndekuaa haguã, nde Tupã teete ha Jesucristo nde rembou vaekue. Ikatu nemandu"a Pablo ohaiva"ekue: Cristo ha"e Ñandejára Akã, ha Lucas he"i Jesúspe Ñandejára rembiguái. En general, la Bíbliape ndaiporiha enseñánsa hesakãva Trinidad rehegua, ohechakuaa avei umi autorida tupaogua. Ndaha"éi reiete hetaiterei tuguy oñeñohẽva ko dogma rupive. Por ehémplo, umi tetã kompletoite oñehundi umi gérra aria rupi. Heta miles hereje-pe ojehapy ndogueroviáigui pe Trinidad. Lev Nikolaevich Tolstoy jepe oñemosê tupaógui ndohechakuaaséigui peichagua dogma.
  - ¡Peteĩ dogma iñimportánteva! - Mirabela oñeha"ã ohupi iñe"ẽ.
  Pe hipermariscal oipyso ijyva tuicha ojuehegui, haimete cien ipo reheve:
  - Ha katu, ndorekóiva base bíblica hesakãva. Ha katu, ¿ndaha"éi piko pe Todopoderoso oaseguráva peteĩ mbo"epy iñimportántevaicha - pe jerovia pyenda - opyta haĝua noñemoĩporãi?
  - ¡Ipu bastante lógico! - Mirabela ombotyryry iñakãrague óro.
  Umi kuã oĩva peteĩteĩ Anastasia rembe"ýpe ojupi exponencialmente:
  - Ha ndaha'éi péva añoite la Biblia-pe hendape'ỹ. Ñanemandu"áke mba"éichapa Marcos Evangelio-pe Jesús ombojehe"a pe sumo sacerdote réra, avei umi diferencia oĩva umi Biblia autor-kuéra apytépe pe hora exacta Cristo ojehupi hague kurusúre térã mávapa ha"e Zacarías túva. Heẽ ha heta mba"e! Koʼápe ikatu reskrivi peteĩ lívro enteroite orekóva heta volúmen, ha upépe oĩ heta mbaʼe ojavyvaʼekue la Bíbliape. - Streletsova ohasa mil dedo, cientos de po. - Térã nde reguereko peteĩ temiandu iñambuéva.
  Mirabela oikytĩ ikuãme pe puente ijyva rehegua:
  - Natekotevẽi pe Ipu'akapáva ome'ẽ Ñandejára revelación. Avei: ñañeimagina pe estructuración mbyjakuéra sarambikuégui...
  Anastasia ointerrumpi:
  - ¿Ndépa ere la Biblia lógicaveha? Ojehaiháicha upépe, peteĩha ára Ñandejára ojapo yvága, ha irundyha árape añoite kuarahy ha mbyjakuéra! Ha péva oiko umi sientífiko ymaite guive heʼi aja ko univérso orekoha miles de millones de áño! En general, kóva oñe"ẽ jey pe idea ingenua orekóvare umi judío umi mbyjakuéra naturaleza rehe. Oiméne oimoʼã hikuái umi estrélla michĩha ha tuicha ifasilveha ojejapo hag̃ua umíva peteĩ yvy tuichávagui.
  - Ikatukuaa! - Mirabel opukavy. - Peteĩ mbyja ho'a yvágagui - peteĩ cristal omimbipáva! ¡Apurahéita ndéve peteĩ purahéi che ahayhuetéva Stalin rehegua!
  Anastasia omoambue ipo ra"anga, ojapo chugui mba"yru:
  - Térã pe polémica Noé dilúvio rehegua. Añetehápe, diez mil áño Cristo onase mboyve, heta meteorito tuicháva hoʼa ko yvy ape ári. Oprovoka hikuái cataclismo oikóva legendario-gui. Oĩ voi umi ohaíva ciencia ficción omoĩva pe versión heʼíva haʼeha pe Jasy ochoka vaʼekue ko yvy ndive. Por cierto, Jasy añetehápe ojoaju Yvy ndive, ha katu heta mboyve ha péva rupi, umi dinosaurio oñehundi!
  Mirabela pya"e ombotove:
  "Ha"e ndojojuhúi, ha katu ojejagarra gravedad rupive". Pe choque ha"érire peteĩ hecho, umi yvy arigua ndoguejymo"ãikuri upéicha fácilmente. Oiméne oñehundipa raʼe umi vída oĩva ko Yvýpe. Ha katu ambue hendáicha, mba"éichapa Jasy ombovy"a ypykuérape.
  - Emombe'u upéva japonéspe. ¡Omombaʼéta hikuái upéva! - Pe hipermariscal odesnuda hatĩ. - Por cierto, peteĩ raza interesante, haimete natekotevẽi roñorairõ hendivekuéra, pya"e oiko chuguikuéra aliado. Ha katu en general, ñañe"ẽvo específicamente, materia de cantidad infinita tiempo infinito-pe ikatu porã ome"ẽ pa"ũ tekove ilimitado ha multiplicado inteligente-pe, ¡ndaha"éi piko upéicha!
  Mirabela oñakãity iñakã ári:
  - Añetehápe, heẽ, ha katu oĩ peteĩ matiz! Materia oîramo peteî tiempo infinitamente, ha cantidad infinita, upéicharõ moõpa oî umi supercivilización.
  - Ndaha"éi piko ñande peteĩ súper civilización?
  - Bueno upéicharõ, Hiper-supercivilización! "Pe mitãkuña ojere peteĩ topeicha.
  Pe ultra-hipermariscal pya"e odirihi ibarrio:
  - Ko'ágã rehupytyva'erã peteĩ hiperchip: ha'e peteĩ civilización oñemoakãrapu'ãvéva mba'e ñandehegui! Upéva he"ise, ne rembiapo ha"e pe ñembohovái ne porandu rehegua! Térãpa nde ere ha'eha peteĩ hácha ita rehegua.
  - Ikatu voi peteĩ flecha ryru! - Mirabela omboty hesa iñakãraku reheve.
  - Ha, ikatu rejapo pe porandu upéicha!
  - Oĩ porã, che aime de acuerdo! En principio, ambue súper civilización ikatu porã oî térã omoheñói jepe peteî imperio peteî nivel fundamentalmente iñambuéva. ¿Amboyképa voi peteĩ mbaʼe?
  Pe ultra-hiper-mariscal omoambue jey umi ipehẽngue, oiko chuguikuéra cadena-icha:
  - Mba'épa añetehápe?
  - Pe hecho peteĩ súper-civilización, térã ja"e porãsérõ peteĩ hiper-super-civilización, omoheñói hague ñande universo. Añetehápe ningo pe siénsia ohechaukáma ikatuha ojejapo matéria energíagui.
  Streletsova ipu umi campana cadena orekóvaicha:
  - Akatúa! ¡Teóricamente añete! Péro upéicharõ jepe, la Biblia ojavy, Ñandejára oreko peteĩ ñepyrũ, tahaʼe evolusión rupive térã kreasión rupive!
  Mirabela omombo ijurúpe peteĩ mba"e ojoguáva peteĩ píldora-pe, oisu"u... iñe"ẽ ha"ete ku oñembohypýiva helio líquido-pe:
  - Antiguo Testamento-pe Tupã ipy"ahatãiterei va"ekue. Ha haʼe ningo nasionalístaiterei, omoĩ peteĩ puévlope umi ótro ári. En particular, Egipto ojetortura, ha ojehaiháicha, tereho Faraón rendápe, ha amohatãta ikorasõ ahechauka haĝua Ñandejára gloria.
  Anastasia ojapo peteĩ párte umi kadénagui kuã de plátagui:
  - Ñambohasa asy peteĩ tetã tuichakue jahechauka haguã gloria péicha ha'e peteĩ mba'e iñextrañoiterei! Péva ñanemomandu'a limpieza étnica rehe, umi método ivaivéva genocidio rehegua.
  - Ha katu ñande, avei, ikatu ñandepy"ahatã ñorairõme! - Osapukái pe mitãkuña.
  - ¡Roiko, ha katu norombo"éi ndéve rehayhu haĝua ne enemigokuérape! Ndorombo"éi ndéve, ndekutu hikuái, embojere nde jyva akatúa nde jyva akatúape! ¡Ani jaiko hovamokõiva! ¡Oĩ peteĩ diferénsia! Avei, jajeobliga jaipuru haĝua violencia circunstancia cruel rupive, ha Ñandejára ha"e Absolutamente Todopoderoso ha Ha"e akóinte oreko peteĩ elección! - Anastasia oñepyrũ oñembosarái ipo modificado reheve, omombo okápe umi cucaracha ipepo hendýva.
  - ¡Ore ndiveguáicha! - Pe mitãrusu ñorairõhára oñemopotĩ.
  - Mba'épa ikatu jajapo!
  - Ojeheja! - Mirabela osapukái hatã histeria reheve iñe"ẽme. - Opa mba'e rire, mburuvicha guasu ikatu omanda.
  - Ha nde piko ere pe ejército oaseptataha oñeme'ẽ haguã? - Umi ovecha mácho ipepo rehegua oñepyrũ oñekonverti tigre centípedo-pe.
  - ¡Ndereikuaái! ¡Opavave ojepokuaa iñe"ẽrendu rígidamente mburuvichakuérape!
  - Pero ndaha'éi peichagua orden, además, oî Consejo Supremo! ¡Haʼe ningo ikatu okontrola opaichagua tendencia perjudicial! Térã oiméramo pe enemígo okonsegi oinflui pe emperadórpe peteĩ térã ótro hendáicha.
  Mirabela haimete ojepy"apy:
  - Mba'épa! Añetehápe ningo ndaikatúi oñemboyke pe mágia imbaretetereíva pytyvõ rupive, peteĩ emperadór jepe ikatuha oñemoĩ ipoguýpe!
  - Ha péva ojeaceptáramo - pe orden oñeme'ê haguã, ha'éta: pe emperador térã emperatriz oîha enemigo ha hipermagia poguýpe! Upévare pe deseo añoite ndaha"éi suficiente! - Anastasia omyengovia umi cadena parral rehe.
  - Mba'éichapa oñepyrûvo negociación py'aguapy rehegua. ¡Pedeclara tregua! - Operdévo esperanza, Mirabela oexhala.
  - ¡Kóva ikatu! Péro káda ládo osospecha pe ótrope peteĩ truco kyʼa. ¡Koʼápe oĩ vaʼekue peichagua pyʼaro!
  - Umi boxeador jepe oguereko pausa ronda apytépe. ¡Umi boxeador proteico yma guare! - Mitãkuña okorrehi.
  - Mba'épa ikatu regueraha umi época primitiva-gui!
  Mitãkuñakuéra okirirĩ;máva umi tapicha opensáva apytépe nopensái ñorairõ ndorekóiha sentido rehe. Mba'ére piko oñeñohẽ tuguy, ojejuka joyke'ykuérape, ha katu ojehu upéicha...
  Pe Ultra-Hiper-Marshal he"i mbarete:
  - Hetaiterei cuadrillones, térã ja"e porãsérõ, hetaiterei quintillion ruso-ma, omanóma, ha umi hembýva ikatu oñesatisface victoria reheve añoite! Ha victoria añoite! Pe emperador omoneĩramo py"aguapy, heñóita pe porandu: mba"ére piko ndojapói hikuái péva heta siglo mboyve? Mbaʼére piko ohundi hikuái hetaiterei mil millones de múndo, ohundívo opa mbaʼe oĩva? Bueno, mba'éicha piko jaiko ko'ã condición-pe Ikatúpa jahai opa mba'e ha ñañañuã ñande po? ¡Nde ningo mitãkuña ingenuaiterei! Ndaikatúi pe"abraza pe inmensidad ha peheja pe ñorairõ noñemohu"ãi.
  - Añetehápe piko iñypytûeterei? - Mirabela ojepyso.
  - ¡Pe enemigo opensa avei upéicha! Ha"e ikatu oipuru pe tregua omoheñói haĝua arma pyahu ha ivaietereíva ndajarekomo"ãivagui protección. - Umi ipehẽngue ha"e parral, ijyvyku"ivéma.
  - ¿Ivaieterei piko?!
  - Heẽ! ¡Exactamente yvykua morotĩ!
  - Ha ndaipóri alternativa aniquilación completa-pe guarã?
  Tatatĩ pytã oñani Anastasia po heta rupi:
  - Jajapyhýramo techapyrã histórico, upéicharõ pe ñorairõ ndaha"éi jepivegua ipukúva oñehundipa peve enemigo. Sapy"ánte pe asunto oñelimitáva umi anexión parcial ha indemnización-pe. Oiméne Hitler iñaranduvérire, ikatúta kuri osalva peteĩ párte iimperiogui ha hekove vaiete.
  Mirabela ombotyryry umi tesay gota osẽva"ekue involuntariamente:
  - Tembiasakue nome'êi ñembohovái hesakãva Hitler oguerekópa elección. He'i hikuái Stalin oikuave'ê hague Fuhrer-pe py'aguapy. Péro ndaipóri kuatia opytáva umi archivo-pe. Por razones evidentes, ndoipotái hikuái omoherakuã ko mba'e.
  - Ha katu ñande ndaha"éi Alemania yma guare ha URSS. Umi ruso ha alemán oñorairõ heta síglo aja. Peteĩ tiémpope umi eslavo omosẽ umi alemánpe, upéi Edad Media-pe Alemania omosẽ umi eslavope. Térã ja"e porãsérõ, ha"eva"ekue peteĩ tribu ñemohe"ẽ, umíva apytépe umi franco ha...
  Mirabela ojagarra umi pérla tesay rehegua oñekongela va"ekue peteĩ vacío-pe ha, ojokóvo ijyva ári, oñepyrũ ombotyryry peteĩ ryrýiicha:
  - Ñande avei, heta siglo roñorairõ! Ha umi alemán ha eslavo haʼe umi puévlo hiʼag̃uivéva tipo genético-pe. ¡Umi hova jepe ojoguaite! En general, kóva ndaha"éi peteĩ cuestión tuguy térã religión rehegua. Sa"ive ojoavy umi católico ha cristiano ortodoxo apytépe, budismo ha hinduismo-gui... Ha katu ko"ã ipahaguéva haimete araka"eve noñorairõi, ha umi cristiano...
  Streletsova oñeikytĩ sapy"a ha okakuaa tuichaháicha:
  - Ha, oĩ porã mitãkuña, ko ñomongeta hetavehápe ndojapói mba"eve. Ñañohẽta nandi guive nandi peve, ñamongu'évo pe fotón pe campo ári, ha katu ndajajuhumo'ãi tape ñasẽ haguã. En general, nde ha"e peteĩ mitãkuña ipy"aguasúva, nderekyhyjéi re"a haĝua infierno-pe nde juru rupive.
  Mirabela ojeipe"a pe tesape"águi:
  - Añe"ẽ hağua hekopete, akyhyje, ha katu pe kyhyje hendypáma. Avei, pe Emperatriz voi oñe"ẽ rire chéve, hasy algún modo jaguerovia haĝua pe"arriesgataha pemoapañuãi haĝua pe misión. Ndaupeichairamo, nde voi reñemondota pe ultra-mundo inferior-pe.
  - Reikuaápa, ani rejeroviaiterei ndejehe. Añetehápe, akóinte ikatu rejuhu umi brecha, koʼýte ore departamento-pe. Ha katu, añe"ẽta hekopete, ñorairõ ymaite guive ndaha"evéima peteĩ pasatiempo chéve ĝuarã. Oñekonverti peteĩ carga pohýipe, tembiapo rutinaria-pe, ha katu ambue lado-pe, opa ramo, añandu peteĩ vacío absoluto che korasõme. Operde pe tekove he"iséva principal. - Anastasia oñe"ẽ kyre"ỹ añete reheve.
  - Tapichakuéra yma guare: ndohechái ñorairõ tekove he"iséva. Koʼýte oñepyrũvo pe humanismo. Upéi ojekuaa umi mbo"epy tekotevẽha reperdona ha rehayhu opa tekove!
  Mirabela oñepyrũma ikane"õ, oñandu pe tensión ojupíva ohóvo opáichagua ámbito-pe:
  - Ndaipóri religión ombo"éva crueldad sin sentido, ha katu opavave pueblo ogueraha peteĩ kyse puku. Ha umi pacifista franco ojejuhuve excepción ramo! Por ehémplo, umi kristiáno ypykue apytépe añetehápe oĩ vaʼekue heta pacifista osegíva rrelihiónpe Cristo omboʼéva. Ha katu upe jave avei, umi árape voi oĩma intérprete: umi ojapóva represalia arbitraria umi pekadór rehe. Ha katu, umi siglo iñepyrũme, kóva ha"e peteĩ naturaleza singular, ha katu oñepyrũ siglo IV guive: violencia oiko jepi jepokuaa. Koʼýte pe emperadór Constantino omanda ojedibuja hag̃ua peteĩ kurusu entéro eskúdope. Ha péva omeʼẽ ijehérsitope ipuʼaka. Upévare pe kurusu kristiánogui oiko peteĩ símbolo ohechaukáva ipyʼaguasu umi militár. Heta ehérsitope oñemeʼẽ kurusu, umíva apytépe Rusia zarista-pe. Upéi oñemboyke umi kurusu ateísmo comunista formal rupi. Ikatu ni ndaha"éi enteramente formal, jepe pe kurusu ha"e peteĩ símbolo eslavo yma guare.
  Anastasia omboguejy"imi tatatĩ osyry ha opukavy:
  - ¡Pe esvástica-icha! ¡Opinta vaʼekue umi neandertal! Pe tembipuru itujavéva ojejapo hag̃ua tata, ha tata ko'ýte Edad de Hielo aja, ha'e tekove. En general, pe prohibición esvástica rehegua, ha"eva"ekue absurdo heta tetãme, péva ko signo rúnico itujavéva yvypóra rembiasápe ombojeguágui umi fuerza de creación. ¡Ha"e peteĩchaite oñembotovéva ojedibuja haĝua peteĩ korasõ!
  Mirabela omoneĩ:
  - Heẽ, upéicha! Ndojeproiviái kurusúre, péva oñemopyenda pantalla guýpe umi cruzado ha opáichagua inquisidor ojapo heta delito. Ko"áĝaite, heta fuerza especial rusa omonde ko letrero rúnico, peteĩ símbolo eslavo yma guaréva!
  Anastasia ombojoapy pya"e, ha iñakã avei oguereko peteĩ delfín ra"anga orekóva mokõi bozal ijyva rangue:
  - Añete, tekotevê ñamomba'e ñande ypykuéra mandu'a: ha'ekuéra oñorairõ hague esvástica guýpe, taha'e Hiperbórea térã campaña eslavo aja; Alejandro Magno ehérsito invencible-pe! Pe príncipe ruso Yarodar oikytĩ personalmente Craso akã oñeha"ãvo oike pypukuvévo umi yvy eslavo-pe. Añetehápe, pe Imperio Partiano haʼe vaʼekue peteĩ tributario, peteĩ vasallo del Antiguo Rus mbaʼe. Umi ruso ome"ẽ ko mundo-pe jehai: umi egipcio ha Sapatu apoha ndoikuaáirõ guare ni mba"épa peteĩ azada!
  Mirabela oveve mombyry ha ojapo heta giro, omondo aros omimbipáva ijerére. Pe Ultra-Hyper-Marshal hendy sapy"a ha ohupyty jey ijehecha ha ituichakue natural. Upéi ohecha pe ruta ha omaña pe conjunto de hologramas rehe:
  - Reikuaápa, cutie, roñembojáma! - Anastasia, iporãitereígui, ojapo hesa mba"epota reheve.
  - Upéicharõ ha'e quasar!
  - Emombe'u Mirabela-pe, ikatúpa repurahéi? - Motenondehára Departamento de Mborayhu ha Tierna, ohechauka ijyva.
  - Haimete oimeraẽ mitãkuña ikatu opurahéi! - Pe mitãkuña ha"ete ku nontendéiva:
  - Mba"épa ojehai ñe"ẽpoty?
  - ¡Peteĩ robot primitivo jepe ikatu ojapo péva! - Mirabela oñakãity yvate gotyo.
  - OK upéicharõ! Epurahéi peteĩ mba"e despedida. Ndaha"éi peteĩ estilo moderno-pe, ha katu péicha! ¡Ha"ete ku! - Anastasia akãrague ho"a peteĩ docena de trenzas-pe, umi puñalada punta osẽva.
  - Mba'éicha! - Mirabela noñemotĩri mba"eveichavérõ,
  - ¡Cien aniquilador nde jyvápe! ¿Ikatu piko rejapo algún antigüedad poética?
  Mirabela oñesorprende:
  - Mba'ére piko ambue mba'e?
  - ¿Nderentendei piko? "Pe Ultra-Hyper-Marshal omoambue hova, tuichaiterei ha umi telescopio osẽ hesa ryrugui.
  - Nahániri! - Mitãkuña oikytĩ.
  Anastasia akã okakuaa peteĩ yga yguasúpeguáicha:
  -Ikatu reikova"erã peteĩ mundo primitivo-pe! Umi ta"anga ha computadora gravedad rehegua"ỹre. Che interesa aikuaa ikatúpa rejepokuaa peteĩ salvaje ra"ãngáre. ¡Eime de acuerdo kóva iñimportantetereiha!
  Mirabela oñakãity ha oñeha"ã oguapy hi"ári: peteĩ mosca multicuántica (peteĩ criatura ultraviviente oikóva jepi mbyjakuéra pypukúpe ha omýiva veinticuatro dimensión-pe, ndoipapapái umi fraccional):
  - Ha, reñembojáramo hese ko punto de vista guive!
  Pe Ultra-Hiper-Marshal oisu"u:
  - Upéva ha'e! La mayoría umi agente ndaikatúi ojeadapta, entrenamiento especial"ỹre, umi condición específica Edad Media-pe. ¡Ndereguerekói tiémpo rejeadapta hag̃ua, upévare rejapovaʼerã opa mbaʼe pyaʼe porã!
  Mirabela oñakãity ha he"i:
  - Ndarekói jopói poético específico, ha noñeikotevêi tetã sãmbyhýpe. Upéicha ha"éta: ¡peteĩ grabación lisova rima-nte!
  Anastasia trenzakuéra ohupyty heta kilómetro ipukukue.
  - Upéicha toiko! Pero aipota péva ojapo impresión umi nativo-kuéra rehe, ndaha'éiramo completamente primitivo!
  Mirabela opukavy:
  - ¡Ja"aterrisa peteĩ planeta primitivo-pe ha"e peteĩ mba"e ojoguáva fracaso-pe! Ikatu ndaperekói suficiente enerhía pesẽ hag̃ua.
  - Kóva chepy"apy avei, ha"éma haguéicha, mba"e vai ojehu ñande armakuéra reheve, ha katu opavave, anive peñe"ẽ, pepurahéi! - Anastasia ombojere ipo ipepo tuichaitereívape.
  Mirabela oñepyrũ opurahéi iñe"ẽ vy"apópe:
  Pe cúpula omimbi, nde ndaha"éi peteĩ edificio añónte, .
  ¡Omboyke pe ataque siglo pochy rehegua!
  Ñane rembiapo militar, ñande pytu okañy, .
  Ha pe pecho huguypa umi cuchilla rabida-gui!
  
  Ndaikatúi ñorairõme, ikatu jajehekýi participación-gui,
  ¡Jepémo heta áño pukukue ñañorairõ!
  Jaipota moderación-pe - py'aguapy, vy'apavẽ, .
  Ha oheja haĝua peteĩ marca porã tekovépe!
  
  Pe monasterio marangatu oha"arõ pe kavaju"arigua,
  ¡Ani peheka ñemano kyse puku reheve añoite!
  Ha pe mburuvicha ohai va'erã pe tekove kuatiañe'ẽme,
  ¡Peẽ pehupytýta mborayhu ha grásia!
  
  Nahániri, ndaipotái, ha"e haĝua peteĩ preso ha"e peteĩ sepulcro, .
  Ohupi ilánsa, oinupã hatã, oñembo"y!
  Umi kuña hasẽ, tatatĩ osẽ pe insiénsogui,
  ¡Pe santo icono-gui oity hesay!
  
  Ysyry oñohẽva y oikovéva, .
  Ha ikatu rehendu umi korasõ ryrýi kyre"ỹme!
  Emombo ne ñembyasy ñembyaiicha,
  ¡Pe ñemano ningo ñepyrũnte, ndahaʼéi mbaʼeveichavérõ pe ipaha!
  
  Pe resultado ha"e victorioso, ñande kavaju"arigua ohecháta,
  Ha pe enemigo bromista omombota chugui icapucha!
  Ojuhúta ñehundi umi ndocha'éivape guarã,
  ¡Peteĩ mar tesay ha jehasa"asy oha"arõ umi operdeva"ekuépe!
  
  Héroe rape ndaha"éi sepulcro magnífico, .
  Ha opa mba"e ojehúva, mba"eichaitépa ohasáta pe sueño!
  Natekotevẽi ñahendu umi mombeʼupy, .
  ¡Ndaha"éi péicha ojehechauka pe honor!
  
  Ha ñane ánga, teteicha, noñembyaíri,
  Ñandejára omopu"ã chupekuéra ha oho jey ñorairõme!
  Yvy hendy, opu'ã arai yvytimbo,
  País ¡Akóinte aimeta penendive!
  - Hetáma! - Mirabela Streletsova ointerrumpi. - Reguereko ñe"ẽpu porã, sílaba oñemediva"ekue. Ymave katuete ojejuhúta kuri talento. Upévare pe mitãkuña ikatu opensa ohasa hague pe pruéva. Heẽ, iporã: pe rima verbal oiko mokõi jeýnte!
  Mirabela ipochy:
  - Iporã! Ha"ete ku Pushkin térã Lermontov ndorekóiva rima verbal.
  - Maymáva oguereko, ha katu grabación suave punto de vista guive, ha"e kuri peteî cálculo vai tuichaitereíva. En general, peguereko jey pe tema ñorairõ rehegua. Ikatu iporãve ñacompone peteĩ mba"e ligero ha lírico! - Anastasia okakuaáva pepo oñemomorotĩ:
  - Taha"e ha"éva hasýva, upéva rehe oñe"ẽ! Nde rekove pukukue ha"éramo ñorairõ térã ñembosako"i ñorairõrã, hasy algún modo repensa haĝua ambue mba"ére.
  Ultra-Hiper-Marshal omoneĩ:
  - Aikuaa porã, ha katu peteĩ scout oguerekova"erã peteĩ jesareko tuichavéva! Añetehápe, naentéroi umi tetã oreko peteĩ sistéma de goviérno militarista. ¡Tekotevẽ rejapo diferénte odependévo umi situasiónre!
  - ¡Natekotevẽi oñemyesakã chéve umi añetegua común! - Mirabela oñeofende voi. "Che ha"eva"ekue peteĩ umi millón ojeporavóva apytépe".
  - ¡Oh si! ¡Cheresarái chugui! ¡Ehecha mba"éichapa fuga pe memoria! - Streletsova ojapo payaso gua"u ijerére, ipepokuéragui sapy"aitépe oñembo"y: "Oĩ yvyku"i ra"ỹi che akãme, heẽ, heẽ, si!" Umi quark ha"e umi grano de arena ipoderósova, ¡Kan opavavepe ĝuarã!
  Mirabelle oñakãity rei.
  - ¡Ndaha'éi ingeniosoiterei peteĩ ultra-hiper-mariscal-pe guarã!
  - ¡Ha katu iñe"ẽporã! ¡Easpira nde ryepýpe! ¡Ahecha nde ha"eha peteĩ mitãkuña seriaiterei! ¡Ojeseparama imitãme!
  - Oh mitã, mitã, moõ piko reime pya'e, opa ne mitã, mitãrusu reñembo'y nde po guýpe! Rejupíséramo, péina ápe peteĩ barrera, péro renastaséramo, ¡koʼápe oĩ peteĩ cantera de plasma! - Mirabela oñepyrũ opurahéi. - Aipota, aipota, aipota jey, ahypýi umi enemigo-kuérape peteĩ corriente de plasma reheve! ¡Embopu peteĩ planeta, emboyku peteĩ mbyja! ¡Emondo umi mba'e vaiete peteĩ vacío-pe,...!
  Streletsova ointerrumpi ha ohechauka peteĩ lengua ipukúva kilómetro orekóva peteĩ punta tridente-icha:
  -¡Reguereko peteĩ sentido del humor iporãitereíva! Bueno, ¡peẽ ikatu pevyʼa! ¡Ko"ápe oĩ pe planeta oĩháme pe portal!
  Pe mitãkuña ñe"ẽ tuicha ipuku ha umi dial okakuaa pe tridente rembe"ýpe.
  Pe planeta portal ojehecha impresionanteiterei. En particular, oĩ edificio ha"eva"ekue peteĩ mezcla siete piña ha erizo oñembojoajúva ojuehe. Ambue katu oĩkuri en forma de híbrido de cereza ha cigarrillo tuicháva ha peteĩ superficie orekóva forma de diamante! Ha oĩ en forma de cocodrilo ha durazno oñembojoajúva. Mirabela ombotuichave hesa ñemondýigui.
  - ¡Cien tonelada abissal che jyvape! Mba'eichaitépa quasar ha garno!
  Anastasia Streletsova-gui oiko jey peteĩ mitãkuña ordinaria, atlética:
  - Kóva ha"e peteĩ aldea de elfo ha ardilla, peteĩ mezcla morsa ha ardilla rehegua. Oĩ de acuerdo, oreko hikuái peteĩ sentido peculiar estética rehegua.
  - Ha chegusta, chekane"õ opa ko"ã línea recta-gui. Nda"upéichairamo, ndoroguerekói táva, ha katu cuartel!
  Anastasia opukavy:
  - ¡Pe táva ha"eva"erã peteĩ cuartel! ¡Eposa reheve!
  - Ahecha umi edificio orekóva forma híbrido esposa ha arma autopropulsada. ¡Iporãiterei! - he"i Mirabela.
  - Oiméne erese - estéticamente agradable! - Pe ultra-hiper-mariscal odesplega umi uña.
  - Ha práctico! ¡Ikatu reñapytĩ encadenado pe róbope upepete!
  - ¡Ndahasýi ñañapytĩ haĝua peteĩ robot ha ñañenase jey peteĩ hospital mental-pe! Ndahasýi ñañapytĩ encadena peteĩ robot-pe, ha"e peẽme mitãnguéra! Ha pe cuaderno electrónico, pe página iky"a! - Pe Ultra-Hyper-Marshal omohu'ã sapy'a: - ¡Peju porãite pe portal-pe!
  Mirabela oporandu tímidamente:
  - Mba érehepa remoambue meme nde rete forma ha parámetro reveve aja.
  Anastasia ombohovái condescendientemente:
  - Pehecha, kóva ha"e peteĩ tipo de carne fundamentalmente pyahu. Aproba umi condición extrema espacio ha vuelo pya"épe. Avave ndaha"éiramo pe emperatriz ndorekói gueteri peichagua tete, ha tekotevẽ ojehecha umi soldado ñande ehérsito-gua ohupyty mboyve peichagua mba"e.
  - Mba'épa pe precio!
  Streletsova opukavy:
  - ¡Pe proceso ojejapo haĝua ko"ãichagua so"o ha"éramo jepe monstruosamente omba"apo heta!
  Oho hikuái peteî edificio oñemoîva aire-pe en forma de prisma octogonal.
  ¡Tuichaiterei, translúcido ha ome"ẽ reflexiones!
  Mirabela oporandu:
  - Ha mba'e? ¿Oĩpa ko'ápe?
  - Heẽ, ko'ápe voi! Jajupíkena.
  Mirabela ojejuhu pe esfera mbytépe. Oñandu haku ha hormigueo hete pukukue. Hesakã porãiterei ohasaha ko"ápe hetaiterei energía. Ambue momento-pe, ojekuaa heta tipo de arma diferente pe mitãkuña pópe ha ijyva ári. Oîkuri emisor diferente calibre, odistorsionáva espacio, ombotývo materia, ombotývo conexiones micropartículas apytépe. Umi tipo de destrucción ipoderosovéva, ojerokyva"ekue dimensiones-pe. Pe mitãkuña oĩva pe traje de combate-pe oporomondýieterei ha oimeraẽ terminador Hollywood-pegua ha"etéta peteĩ gato inofensivo oñembojojávo.
  - Nde! ¡Hetaiterei arma diferénte! ¡Ha"ete ku che voluminoso ha torpe"imi!
  Anastasia oguereko peteĩ tortuga ra"anga orekóva peteĩ tyekue hesakãva, iguype oñani peteĩ reloj de arena:
  - Ani rejepy'apy, electrónica omohenda porãta. Umi supersoldado ikatu ogueropuʼaka, upéva heʼise ikatuha avei refrena nde kavaju. ¡Koʼág̃a pe ñorairõhára oñembohypýita pe yvykua pypukúpe! Ikatu piko erese peteĩ mbaʼe ojedespedi?
  Mirabela oikytĩ iñakã ári ojejaho"íva casco-gui:
  - ¡Cheguerovia, iñinteresanteterei va'erãmo'ã chéve guarã! Péro, ¿mbaʼépa ideprovécho jajapóramo umi diskúrso pretencioso? ¡Eñe"ẽ millona vez devoción rehe pe País, Sagrada Rusia-pe!
  Upepete pe tortuga oñekonverti peteĩ cangrejo-pe peteĩ ángel rova reheve, ha pe reloj de arena ojere reloj de arena-gui reloj de sol-pe:
  - Añetehápe, ere porã! Avave! ¡Umi tembiapo oñe"ẽ hatãve ñe"ẽgui! Umi mba"e rejapova añoite ndaha"éi pe ojegueroviavéva. Nderejukái gueteri avavépe, ndaha'éiramo opaichagua monstruo virtual. Ha katu peikotevẽ endurecimiento psicológico ani haĝua peñembohysýi pe mundo inferior ruguápe, peñedisuelve pende pu"aka"ỹme. ¡Ndaha'éi piko upéva mitãkuña oike porãva! ¡Eguereko porandu!
  Mirabela opyrũ:
  - ¡Ndereikuaái! ¿Rejuka peteĩ tapichápe? ¡Kóva ha"e peteĩ mba"e trascendental-itereíva! ¡Oĩramo añetegua ha oikovéva! ¡Añetehápe, ¡oĩ peteĩ diferénsia! Ha katu pe País omanda ramo, che ajapóta opa mba"e!
  Streletsova ha"e escéptico, ha katu omboliga peteĩ sonrisa:
  - ¡Ndereikuaái! ¡Ha katu pe Emperatriz oguerovia nderehe! Upévare che arovia avei! ¡Aipotaiterei pehundi opa Rusia Marangatu enemigokuérape!
  Mirabela opukavy ipasiénsia"ỹre:
  - Ha, ikatu ipahápe ñañepyrũ ñambohasa! ¡Pe ñeha"arõ hasy, ha"ete ku ojeestranguláva umi bucle de gravedad rupive!
  Ojere rire peteĩ visón pya"épe, Anastasia otyry irundy jyva ári:
  - Heẽ! ¡Ejoko pe hiperplasma ñemongakuaa! ¡Ñañepyrũmína koʼág̃a! Che añoite mitãkuña, ame'ẽta ndéve consejo porã: emboty nde resa!
  Mirabela ombotove:
  - Haimete opaite radiación ahecháta, che resa ryru rupive jepe! ¡Iporãve ani rejapo ndejehegui peteĩ idiota ha peteĩ cobarde!
  - Añete nde ndaha"eiha peteĩ cobarde! Pokõi, irundy, mbohapy, mokõi, peteĩ - eñepyrũ!
  Pe mitãkuña oipe"a hesa tuichavéntema, ysyry tesape omimbipáva oñohẽ hese. Ñepyrũrã ha"e púrpura omimbipáva, ro"ysã ha omoheñói peteĩ ryrýi involuntario. Upéi oñemyengovia sudor soplado hovy mandi"oicha, upéi hovy pálido! Opa mba"e omimbi, oñembopu música dulce, pe color osyry mbeguekatu verde esmeralda-pe. Mirabela he'i omomba'eguasúvo:
  - Mba'eichaitépa iporã! Ahecha heta radiación, ha katu kóva ha"e primera vez ko"ãichagua color rico!
  Ipahápe, pe esmeralda kolór oñemyengovia hovy óro rehe. Ojogua porãiterei Mirabela akãrague color ndive, ha katu ndokái are;pe emisión oúvagui oiko naranja. ¡Peteĩ color ombojeguáva cambio ha mba"e pyahu! Iporã tesa ha omimbieterei, ha katu al mismo tiempo oñañua. Ipahápe, Mirabelle-pe oityvyro peteĩ ola huguy pytã. Ha"ete ku oinundáva pe mitãkuñáme opa mba"e oĩvare, opa célula.
  Mirabela imandu"a pe mundo inferior rehe ha oryrýi:
  - Kóva ha"e tuguy sa"y.
  Ojekuaa jey naranja, hovy, verde, opa mba"e oho peteĩ orden iñambuévape! Sapy"aitépe, opaite radiación oñembojehe"a, oñekonverti peteĩ resplandor hiperplasmático continuo-pe.
  Mirabela opyrũ, oñemombo ha ojegueraha chupe velocidad increíble-pe. Upéi okañy pe so"o, ojehecha umi mbyja itavyetereíva otyryrýva añoite. Pe mitãkuña oñembohysýi pe ysyry tatatĩme, oñandu pe haku, ha"ete chupe múltiple concha ojedeslizaha, ha ipersonalidad oñemboja"o heta hendápe. Pe tete oike pe abismo espacial rupi, upéi okañy, upéi ojekuaa jey! Ha katu ndaipóri mba"asy, pe temiandu añoite reimeha umi mbyja apytépe, ha umi mbyja oĩha nderehe! Upéi oñepyrũ oñembyai pe percepción, pe conciencia, ojekargáva heta impresión-gui, ho"a peteĩ abismo sin esperanza-pe ome"ẽva py"aguapy dulce!
  
  Mirabela oĝuahẽ iñakãme: oñandu umi ñuatĩ ijyva ári. Ndaha"éikuri iporãitereíva, ha katu oĩ peteĩ mba"e ndojekuaáiva"ekue yma pe mba"asy tinte-pe. Ha"ete ku ndaha"éiva ha"e voi. Mitãkuña oñeha"ã oipe"a hesa. Ko intento omoheñói ataque de dolor ha quemadura umi párpado-pe. Añehaʼã vaʼerã kuri.
  Ojepe"ávo umi tesa"y, ¡tesape omimbi che resa"ỹime!
  - Ha, mba"eve, tuicha iporãve jaha rangue ohecha"ỹva! - He'i ijupe pe mitãkuña. - Oĩ he"iva"ekue reñandu hasy ha"eha peteĩ señal segura reikoveha gueteri!
  Mirabela ombojere ijajúra, ikangue oñembo"y mbeguekatu:
  - Ha katu pe mba"asy ñande retepýpe noñe"ẽi tekovére, ha katu pe ñemano ogueraha mbeguekatúpe peteĩ tapichápe! ¡Katuete ndaha"éi che universo-pe!
  Pe mitãkuña opu"ã, pe temiandu ligero constante hetepýpe okañy, ipy nandi ha mitãkuña"i opytu"u umi ñuatĩ ári. Mirabela ohechakuaa ha"e oñemondepaiteha, iñakãrague hũnte ojaho"i ijyva peteĩ ola de oro-pe. Oñemboty porãiterei, jepive pe mitãkuña noñandúi haku ni ro"ysã, ndaha"éiramo temperatura yvatetereíva térã ijyvatetereíva, ha katu ko kásope añetehápe oĩ heta humedad pe aire-pe ha cuarenta grado ári sombra-pe. Pe mitãkuña ojapo mbovymi paso, ohejávo umi ñuatĩ. Oñandu peteĩ sensación de hormigueo ndogustáiva, ha upéva osorprende Mirabelle-pe.
  - Nde! Ha"ete ku ndaha"éiva chembaretetereíva. Oiko peteĩ mba"e vai, hi"aguĩva desastre-gui!
  Añetehápe, pe mitãkuña desgraciaiterei operde haguére opa hi"arma ha ojejuhu desnudo pe ka"aguy tropical-pe. Avei, so"ogui oiko extraño, hetaiterei microcomputadora oñemosarambíva hete tuichakue javeve okañy. Ha"e peteĩ mba"e ndaha"éiva jepiguáicha, ha"ete ku nde ndaha"éiva mba"e. Mirabela ojupi pe yvyramáta rendápe ha oñeha"ã ombojere pe hakã. Pe mitãkuña oñandu elasticidad ha ojeobliga oñeha"ã haĝua michĩmi. Ibíceps oñetensa ha umi vena ojedestaca. Mirabela odobla ipy ha oflexiona umi múskulo. Hete opyta oñembokatupyry, elástico, imbarete, ha katu al mismo tiempo ha"ete umi tapicha yma guaréva - ¡proteína! Upéva he"ise, ha"e imbarete peteĩ persona común-pe ĝuarã, ha katu oñembojojávo umi habilidad orekóvare ymave, ikangy heta miles de veces! Mitãkuña oñeha"ã omopẽ pe yvyra hũ, ha katu ndoikói, ikuã omondoro mante pe ipire. Peteĩ gota de sudor oguejy ijyva henyhẽva ha elástico-gui ha ho"a peteĩ hogue hovy ári, isarambi. En general, pe mitãkuña noñeñanduporãi enteramente, okañy ijerovia yma guaréva.
  - ¡Che aime desnudo! - He'i pe iporãva. - Kóva oguereko encanto imba"éva.
  Pe mitãkuña oñeha"ã oñani: ivelocidad, por supuesto, ndaha"éi oñembojojáva pe oĩvare hete mboyveguáre, ha katu decenteiterei. Upéi ojupi peteĩ palméra púrpura ári ha ojeraspaʼimi. Peteĩ yvyra rakã haimbe asýva ojo"o italón nandi, ha ipy akatúa oñembyai"imi.
  - ¡Brr! Ha eñembyai chugui! - Mitãkuña opukavy desprecio reheve. - En general, mba'éichapa oikova'ekue ñande ypykuéra ko'ãichagua tete ikangyhápe. ¡Oiméne ijetuʼu raʼe chupekuéra!
  Pe mono operde ikartera ibolsillo-gui, ha umi policía oikuaa - omoĩ chupe pe olla ári!
  Ha pe olla haku - pe mono hasẽ!
  Pe mitãkuña oiporavo pe yva, ojogua peteĩ plátano moteado hũme, ha ohetũ:
  - Ndaikuaái ikatúpa ha"u! Ndaipóri analizador, ha umi ryguasu rupi"a ndaha"éi sensitivo yma guaréicha. Mirabela ojepe"a porã yvate guive oipurúvo peteĩ hakã oñembyaíva ha umi uña, ohechaukávo pe so"o juky. Oipe"a ijuru ha omboguata mbeguekatu iñe"ẽ. ¡Peteĩ jey, mokõi jey, mbohapy jey!
  - ¡Ndereikuaái! Che nda"aprovái mba"eve. Ikatu veneno, térã ikatu iseguro. En cualquier caso, ndaipóri sustancia tóxica che aikuaáva! Añetehápe, kóva ha"e peteĩ universo iñambuéva, ikatu oĩ veneno específico, fórmula completamente diferente ñandéve ndajaikuaáiva. Ha katu oĩ peteĩ tape ndahasýiva ojehecha haguã ho"úpa mymbakuéra upe tendápegua. Térã ivaivévape, ¡umi insecto!
  Mirabela oñapytĩ yva ha oguejy yvyramátagui. Che añembotavyse, opa mba"e rire, pe cuartel oĩ ore rapykuéri. Mitãkuña oñembo"y ipo ári ha oguata hi"ári. ¡Pe insecto rayado oguapy italón desnudo ári ha ocosquilla chupe gratamente!
  - Sãso! Ha pe libertad, jaikuaaháicha, ou desnudo! - Mirabela ipy"aite guive ovy"a hekovépe. - Nde ha"éramo nde jefe tee, upéicharõ ndaha"éi peichagua vírgen!
  Pe mitãkuña ojere jey ha oñandu pe kapi"ipe hovy oguerekóva mote hovy ipysã guýpe. Omaña yvágare:
  - Guau, cinco luminario peteĩ jeýpe, peteĩ mundo vy'apópe! ¡Isorprendente hakuetereiha, ha al mismo tiempo iporãiterei!
  Mirabela pire morotĩ ha chocolate de oro. Pe mitãkuña ojehecha apetitosoiterei, ha"ete peteĩ reina añetegua ka"aguýpe. Emañamína pe yva rehe, ojejaho'i mymbachu'i tuichaitereíva reheve - tuicha mba'e, upéva he'ise ikatuha re'u!
  - Opa mba'e ndaha'éiva veneno oje'u! ¡Yvypóra ha"e pe tekove ho"uvéva opa mba"e ko universo-pe! - Mirabela oiporavo heta yva. Primera vez hete pyahúpe ho"u tembi"u ka"avo rehegua. Jepe oñeñandu ñembyahýi, pe mitãkuña o"saboriákuri káda ryguasu rupi"a ha oiporavo heta baya tuicháva oike haĝua ipuño-pe. Haʼekuéra heʼẽ porãiterei umi fresaicha, térã iporãve jepe. Mirabela simplemente delirante vy"águi, ha"ete chupe oĩva yvágape ha ojapo peteĩ acto sagrado. Ha"ete ku ipotyva violeta che jurúpe, peteĩ rango ijojaha"ỹva temiandu oinupã che juru.
  - Ha mávapa he'i pe tekove iporãha! ¡Añetehápe, katuete haʼe oreko vaʼekue razóniterei upévape! Pe mitãkuña oisu"u vy"ápe. Okaru rire, sapy"aitépe okese, ndokéikuri hekove pukukue, ha hi"arive, heta tembi"u he"ẽ asýva ombopiro"y chupe! Mirabela oiporavo peteĩ tenda okakuaa ha oñenohápe umi bardana suave ha katu tuichaitereíva. Mba"eichaitépa iporã reñeno péicha, nde jyva ári, reñandu umi ráfaga ligero peteĩ yvytu pyahu. Peteĩ mba"e ojoguáva peteĩ laguna hovy-pe, ojejapo heta pelíkula peichagua, umíva apytépe umi espacial. Pe mitãkuña oñeno ijyva ári, oñeha"ã opensa peteĩ mba"e iporãvare. Iporãta jaguereko gueteri peteĩ karai hi"aguĩva. Musculosoiterei, imbarete, iporãiterei ha upévare oñeno ipo akatúape, omoĩ ijyva ijyva ári, oamasa ijyva...
  Vy'apavẽ! ¡Isorprendente ningo ojeacaricia chupe!
  Pe mitãkuña ndohechakuaái mbaʼéichapa oke. Primera ves che rekovépe ake. Ha"e iképe oveve mbeguekatuha peteĩ océano haku asýva ári, ijerére tesape ha chispa. Sapy"aitépe henondépe ohecha peteĩ várko ojedespega vaʼekue. Nahániri, ndaha"éi moderno, ha katu medieval orekóva mástil ha vela. Pe mitãkuña omaña hese admiración reheve, ha katu iñextraño mba"érepa umi marinero hova distorsionado ha oñembopy"aroryeterei hikuái. ¡Ojogua hikuái umi insecto peteĩ mba"yru transparente-pe mitãnguéra oñembosarái jave hendivekuéra!
  Pero ha'ete oîva solución, ambue embarcación oñemongu'éva hapykuéguio, ha'ete brigantina. Jepe michĩmi jepe pe várko okañývagui, heta hetave hénte oĩ ipype. Umi perseguidor oñemonde coloridoiterei, ha katu opukavy ha opukavy, oñanduukáva isábre. Umi pirata apytépe ndaha'éi yvypóra añónte, sino avei heta tipo orekóva piranha rova ha aleta ijykére. Peteĩ poyvi morotĩ oamenasa ha peteĩ depredador ojejokóva pe kangue rehe oveve pe brigantina ári.
  - ¡Guau, pirata-kuéra umi película yma guaréva! - he"i vy"ápe Mirabela. - Upéicharõ oîta peteî mba'e iñinteresanteva.
  Añetehápe umi corsario odispara ikañón, odispara hikuái peteĩ arco yvate, oñeha"ãvo oity umi mástil. Ha katu hasyeterei ojegolpea haguã peteĩ cañón yma guarégui, ha jepe oñemomýi aja. Umi tiémpo rire jepe, Ushakov oipuru pe táctica omoag̃ui hag̃ua umi várko umi enemígogui. Upéi tuicha ojupi pe eficiencia de disparo, ha avei pe deseo ohundi raẽ pe insignia. Ha añetehápe reguerekóramo suerte, ikatu rembyai pe mástil, térã pe artillero ha"éramo algún tipo de as brillante. Ko kásope, pe buque pirata omaniobrave ha ivevúi, oñemboguejy michĩmi pe distancia, ha upéi ou suerte oipytyvõ umi pirata-pe;ojeity pe mástil central. Umi várko pyaʼe voi oñembojave michĩmi ha umi ládo ojokutu. Umi freebooter omombo pe gancho, pe misa en vivo oĩma dispuesta oñohẽ haĝua a bordo oimeraẽ momento-pe.
  Mirabela oñandu sapy"a peteĩ mba"asy vaiete ingle-pe ha opu"ã osapukáivo!
  . MOAKÃHA No 18 rehegua.
  Ndoikuaáigui pe teoría, ha oha"ãiterei haguére, Ahmed ha"ekuri presa ndahasyiete peteĩ jugador primera clase imbaretévape ĝuarã, oha"ãva, jepémo upéicha, por lo menos CMS rupive. Hi"arive, Yanka oĩ seguro: oho jeýrire Edad Media-pe, térã Morphy tiémpope jepe, ikatu kuri oiko chugui, ikatu sapy"ami, peteĩ campeón. Pe enemigo nontendéi umi principio básico pe juego-pe, ha"e omohenda porãnte umi peón ha pieza (ontende haĝua). Péro pe mitãkariaʼy ndojapurai, ohura pyaʼetereiramo omotĩta pe ijára. Upévare, oñembosarái rire ojehechauka hag̃ua ha ohundi la majoría umi pehẽngue ha opa umi peón, omohuʼã pe rréi ojapóvo peteĩ peón ohasáva.
  - ¡Ambue chequeteo ndéve guarã! - He'i mitãkaria'y.
  Ahmed omaldeci ha ombojehe'a umi pedazo:
  - Peteî partidove en caso de derrota, cincuenta lazos!
  - Mba'épa ojejapóta che agana ramo?
  - ¡Repytáta nde jyva pukukue!
  Mbohapyha partido ojearrastra michĩmi, Ahmed opensa are káda movimiento rehe ha ndoatakái. Péro umi táctica pasiva, koʼýte ajedrez-pe, saʼi oipytyvõ. Añetehápe, ko kásope, atacante oreko hetave espacio de maniobra ha oñemotenonde enemigo-gui odesplegáva fuerza. Yanka osakrifika voi irréinape kyreʼỹme. Ahmed, opyrũ rire, oasepta pe sacrificio, ha siete movimiento rire ohupyty pe cheque correcto pe junta mbytépe. Operde rire, ijára oinupã pe mitãkaria"ýpe ijyva frustración reheve. Yanka oha"arõkuri peteĩ mba"e peichagua: ombopiro"y pe golpe, ndosyryri tuguy , ha katu hasyeterei gueteri. Akhmed omaldesi mbarete ha oapunta pe carrito-pe:
  - ¡Aparentemente nde angirũ Ñandejára Setter ndive! ¡Regana opa ára: algún paje oñepensa"ỹva reheve!
  Pe mitãkaria"y ombohovái modestamente:
  - ¡Pe paje apoha iporãvéva ha'e lógica!
  Ahmed ombotyryry ilátigo:
  - ¡Reñe'ẽta chendive! ¡Ñañembosaráivemi! Reperdéramo, reperdéta doscientos pestaña.
  Yanka, ndaha'éi oñembohory, oryrýi:
  - Ndaikatúi aguanta hetaiterei, reperdéta peteĩ tembiguái ivaliosoitéva!
  - Che voi roinupãta! Upévare oĩta jehasa asy añónte!
  Omoĩ hikuái umi pieza ha oñepyrũ peteĩ ñembosarái pyahu. Péro iñypytũma ha umi tembiguái ikaneʼõma, og̃uahẽma pe tiémpo ojejoko hag̃ua. Yanka omopu"ã peteĩ ñuhã trivial peteĩ par de movimiento-pe;okese. Pe ijára, ndoikuaáigui mba"éichapa oipapa porãta umi opción, ho"ánte ipype!
  Irundyha derrota consecutiva, Ahmed rova ojedistorsiona. Ha katu, ko jey: ndohurái ni ndoinupái. Ojokóvo peteĩ sonrisa he"i:
  - Ha, oĩ porã, rehupytýta nde so'o pehẽngue.
  Yanka ovy'aiterei:
  - ¡Upéva ha'e pe decisión hekopete!
  Ojohéi rire ipo, pe mitãkaria"y okaru aparte opavavegui. Pe so"o he"ẽ ryguasu ro"óicha, ha katu sa"ive ikyra ha ijukyve, iporã ha he"ẽve. Oñembojoajúvo verdura ha yvakuéra ndive, ojapo peteĩ impresión porã;pe tembi"u ndaha"éi ivaivéva, ikatu voi iporãve ógagui. En general, Moscú-pe, umi producto calidad yvate hepyeterei, la mayoría umi oikóva capital-pe ho'u al azar, opáichagua producto semiacabado. Ikatu upévare oĩ hetaiterei mba"asy ha hetaiterei tapicha itavyva. ¡Opa mba"e ko"ápe ha"e natural ha ipyahu! Umi mbohapy luminario ha ndaipóri rupi ro"y, ikatu oñemono"õ heta cosecha peteĩ arýpe. Tekoha hesãi, ikatu ha"e mba"érepa oĩ hetaiterei mitã imbaretéva. Naturaleza noñemongy'ái civilización rupive. En general, Yanka ohayhueterei Jules Verne-pe;imotor de combustión interna oñemboyke peteĩ auto eléctrico favor-pe. Ha katu iñextraño: umi estadounidense práctico jepe nomoingéi ko"ãichagua máquina producción masiva-pe. Jepénte ojehecha porã umi beneficio, especialmente umi ambiental, eficiencia motor eléctrico hi'aguî 99 por ciento versus 30-40 motor gasoíl ha gas-pe. Avei, umi motor combustión interna ogueraha atmósfera ojekarga hetaiterei dióxido de carbono, péva omoheñói efecto invernadero. Mba"ére piko pe mba"e vai, ha"e ogueraha civilización-pe! Ndaha'éi dióxido de carbono añónte, sino avei y vapor oîva aire-pe ojupi, péva ombohetave temperatura planeta-pe. Upe jave avei, pe hielo oĩva Ártico ha Antártida-pe oñemboyku ohóvo, upéva heʼise okañyha pe superfísie ohechaukáva kuarahy resape. Upéicha rupi pe temperatura ojupive ohóvo. Hetave tatarendy ha dióxido de carbono. Káda grado extra ombohetave pe contenido de vapor de agua, ha upéva ohupive pe temperatura. Upéva heʼise, hakuvéntema ohóvo! Upéicha rupi pe temperatura ko Yvýpe oikóta upéicha rupi ndaikatumoʼãi ojeikove.
  Pe mitãkaria"y oryrýi ohechávo mba"éichapa itavy umi tapicha, ojo"óva isepultura tee. Ha tenonderãite, umi monopolio, oligarca ha barón petrolero-kuéra oreko culpa péva rehe, ohupyty beneficio comercio recurso energético-gui, ombyaíva naturaleza ha humanidad. Péicha peteî billetera ikyráva ombyai gente-kuérape. ¡Umi conciencia ipire hũvéva ha"e umi billetera oñemongaru porãva! Pe mundo de finanzas-pe: ojeporu avei Arquímedes léi, ¡ganancia odesplaza honestidad ha poriahuvereko!
  Péva ha"e mba"érepa comunismo, jepémo opa mba"e ojejapopaitéva: ha"e peteĩ mbo"epy progresista. Añetehápe, ojejoko chupe umi mba"asy okakuaáva ha umi problema grave umi tendota ndive. Oiméne Lenin añoite: ha"e ningo adecuadoiterei. Oñemoarandu, eficiente hasy peve, energético, intuición desarrollada reheve, hasyeterei ha al mismo tiempo oikuaávo araka"épa ojejokova"erã! Pe ojoavyha Lenin ha Stalin apytépe ojehechauka porãve ko anécdota rupive:
  - Mba'érepa Stalin omonde bota, ha Lenin omonde bota.
  - Vladimir Ilyich oiporavo hína kuri pe tape, ha ko karai bigote osegi oñemotenonde!
  Política exterior-pe Stalin oñeñangareko ramo, upéicharõ tetã ryepýpe pe deseo prevaleciente ha"e kuri osaltávo pe yvykua pypuku mokõi paso-pe! Stalin omotenonde hembipota ojesareko'ỹre umi víctima rehe, ha heta jey umi represión ojapóva ogueru perjuicio añónte. En particular, mba"ére piko ojedispara umi científico-pe? Oĩramo jepe sospecha de lealtad, eaisla chupe peteĩ sharashka-pe ha emoheñói condición de trabajo reja rapykuéri. Oñepyrũ ojapo hikuái upéva, péro ndahaʼéi upepete, ha heta persóna iñarandúva ojedispara térã omano umi situasión ijetuʼuvévape umi kámpo de konsentrasiónpe. Ambue javy tuichavéva Stalin ojapova"ekue ndaha"éi oinupã raẽ Hitler-pe. Péicha jave, pe ñorairõ opa vaʼerãmoʼã heta mboyve ha saʼive vaʼerãmoʼã umi omanóva. Avei, opaite Europa, ha amo gotyove, Gran Bretaña ha Estados Unidos, oikeva'erã URSS poguýpe. Añetehápe ijetuʼuvéma kuri oñembyai hag̃ua Estados Unídospe. Tuichaiterei potencial económico, ubicación ultramar ha posible creación pya'e bomba atómica hasy pe invasión. Áño 1941-pe, pe Armada URSS-pegua ikangy gueteri. Ha umi específico barco construcción-pe ha"e péicha ojejagarra ha ojesupera Estados Unidos-pe ko asunto-pe oikotevẽ heta hetave pirapire ha tiempo, techapyrã, tanque ñemopu"ãgui. Opa mba"e rire, peteĩ crucero tuicháva hepyeterei 3,5 mil tanque T-34 peve. Umi submarino ivaratove"imi, ha katu decente gueteri. Añetehápe, URSS, ojerovia rupi umi recurso oĩvare pe hemisferio oriental kompletoitépe, tarde térã pyhare oitypáta Estados Unídospe. Añetehápe, opyta pe amenaza de retribución umi siuda soviética-pe ojeporúgui arma nuclear. Vy'arã, Estados Unidos oguerekóta misil balístico década cincuenta pahápe añoite, ha umi bombardero estratégico ikatu oñehundi aviõ aviõ ha aviõ de combate rupive. Ha katu upéicharõ jepe, oĩ aviõ oityva"erãmo"ã pe cordón ha ivaietereíta. En general, iporãvéta ndojejapóiramo mba'eveichavérõ arma nuclear, térã oñeinventa ramo URSS-pe añoite. Ko kásope ikatu Rusia Soviética haʼe pe mburuvicha ko múndope. ¡Mba"e iporãvéva pe sarambi ko"áĝagua mundo-pe, terrorismo, opáichagua amenaza pesadilla-gui oúva glaseado, freído térã peteĩ meteorito ho"águi!
  En general, oî hetave peteî tetãgui ko mundo-pe: ndaipóri democracia añeteguáva, ha yvypórape guarã tuicha iporãve oreko peteî tirano mil-gui. Taha'e ha'éva Stalin, ogueru orden URSS-pe, ogana ñorairõ opaite Europa ndive ha oasegura peteĩ nivel de vida tuicha ijyvatevéva tavayguakuérape guarã, zarista época-gui. Churchill jepe he"i: Stalin ogueraha Rusia-pe peteĩ arado reheve, ha katu oheja peteĩ bomba de hidrógeno reheve! Pe gobernación comunista iporãve en cualquier caso pe gobernación oligárquica-gui. Emoñe'ênte unos cuantos escritores soviéticos de ciencia ficción - ¿añetehápe piko ivai comunismo poguýpe? Térã koʼýte pe hipercomunismo! Yanka iképe michĩmive ha oñepyrũ ohetũ.
  ¡Pe mitãkaria"y oisu"u peteĩ mba"e terriblemente fantástico ha increíble! ¡Ha katu haimete ndaikatúikuri ñanemandu"a pe sueño rehe! Ha katu sapy"aitépe ha"ete ku ojeréva peteĩ mba"e ha pe mitãkaria"y oñepyrũ ohechakuaa porãiterei:
  Umi, cientos de miles de barcos estrellas peteĩ raza hostil-gua oñemoĩ fila-pe peteĩ aviõ transparente ha arai ypýpe, opitáva niebla rosa kamby reheve orekóva mancha verde.
  Yanka ohecha sapy"a umi criatura orekóva peteĩ aspecto extraordinario. Haʼekuéra ojogua umi chuleta, salchicha, albóndiga, heʼiséva umi mbaʼe ojejapóva soʼogui. Oikoháicha jepi peteĩ sueño-pe, pe mitãkaria"y ohecha heta ta"anga peteĩ jeýpe, ohechakuaa porã ha simultáneamente!
  Ibarco estrellado-kuéra oreko forma extraña, forma extraña"imi, ha ojogua umi rollo vaiete, opáichagua chuletas ha salchicha, oñembo"y"imi pe y hũ rupi ha oñembojehe"a hũva cañón espiga reheve. Onata hikuái diferente dirección-gui, oñeha'ãvo oity perímetro, oimehápe asteroides especialmente adaptado. Oĩve umi unidad regular Imperio de Carne-pegua (upéva ha"ekuéra ohenói ijehegui, Yanka oikuaante), oĩkuri pirata mercenario presente ko"ápe. Umi várko idiferénte umi fórma pretensión orekóvare, jepive oporomondýi, ha oĩ umi várko de estrella ojehecha iñextraño ha ndovaléiva mbaʼeverã, haʼetéva pe vaka rykue. Péro oñeasigna chupekuéra peteĩ rrólle de apoyo. Pe arma oporomondýivéva ha"e pe acoraza insignia osẽ pyahúva, pe orgullo ha iporãva flota Imperio de Carne-pe. Ojogua peteĩ pie-pie ojebativa"ekue crema reheve, pe submarino ipukúva cuatrocientos kilómetros oreko peteĩ impresión misteriosa arbitrariedad rehegua. Avave ndoikuaái gueteri, ha"e peteĩ secreto: umi general cutlet-pe ĝuarã jepe, oñembosako"iha hikuái oproba haĝua peteĩ superarma pyahu. Mariscal Choke añoite, peteĩ especímen tuichaitereíva peteĩ cutlet ikyrávagui, oikuaa porã pe experimento oútava. Pe tembi"u omimbipáva oipyso opa umi doce ipy. Iñe"ẽ ñanemomandu"a peteĩ enjambre entero ryrýire:
  - Umi dulce especiado ha'e peteî hakã degenerado-nte pe yvyramáta evolución rehe. Amanda oñembogue haguã umi emisor acelerador hiperplasma, rector termopreón rehegua. O arma pyahu, peteĩ superláser termopreón ombopuva"ekue, rehechaukáta pe enemigo-pe henda pe mesa refectorio-pe.
  -Heẽ, nde glutonía absoluta. Ñaincineráta ha ñamorotĩta pe enemígope, noimportái mbaʼeichaitépa imbarete.
  Pe general opukavy, oipysóvo pe salchicha rete so"o hũva peteĩ cuerda-pe. "Ombyasy mante ndaikatuiha re"u dulce, veneno".
  -Ha katu ikatu re"u salchicha. Haʼekuéra oreko peichagua proteína tierno ha hechapyrãva. Aordena especialmente tembi"u enlatado hakã lateral-gui okakuaáva planeta Consuelo el Estómago-pe.
  Pe conteo de carne mariscal-cutlet oisu"u ijuru ikyráva iñe"ẽ pukukue reheve.
  -Roguereko ko'ápe millones de barcos estrellas. Ha ñanembareteve opavavegui. Ñande puʼaka ikatu opulveriza umi galaxia. Koʼág̃a jahechaukáta peteĩ mbaʼe ndojoguáiva ko univérsope. - Oity pe ikyrakue, pe cutlet okirirĩ, oñemboty vy"águi, ha pe gravioescáner rupive omaña opa pe innumerable rebaño de barcos rehe, peteĩ armada invencible ohupytymava"ekue ohetũ pe plasma.
  Pe lado opuesto-pe oñembo"y peteĩ fortaleza de asteroides quinientos cincuenta kilómetro. Oñemopu"ã ijyva ryepýpe umi cañón hiperplasma ipu"akapáva, emisor gravedad-túnel, láser multi-quark bombeado, trampa de vacío, misil espacio-espacial ha contracarga.
  Ha opa ko a mba e ojejaho i petet campo de fuerza estacionario rupive. Ko asteroide ojehecha impregnable: clavo defensa intergaláctica. Oiko ramo peteî ruptura línea fortificada-pe, umi ejército enemigo oamenasa ohotaha tapykuépe.
  Mombyry"imi, ambue barco estrellado ipu"akapáva piruleta ha dulce-gui oveve, oĩva dispuesto ombohovái haĝua enemigo-pe superplasma ha hipertitanio reheve. Ko pu"aka omanda peteĩ mariscal ha upe jave avei peteĩ duque, dulce Sweet-Burp.
  -Peteî ola ky'a de chuletas ha salchichas oityvyróta muelle de titanio rehe pe carrera tuicha ha dulce dulce-súper-cohete rehe.
  Jopói seductora: ojehechauka seis dedo flexible reheve, peteĩ ígoicha. Oiporavo ojerefugia pe tenda oñeñangarekovévape - pe asteroide mbytépe.
  Mariscal Choke, ha"e oĩkuri peteĩ choque de combate-pe. Ojehechávo pe línea de asteroides omoheñói peteĩ chispa pochy opa umi pasas oĩvape pe tyekue ári. Inave espacial oñemboja mbeguekatúpe distancia de combate-pe. Oguerekóva ipópe pe proyección 3D, ojapo peteĩ giro en U. Pe insignia gigantesco ojere ijere ndorekóiramoguáicha masa. Umi mba"yru michĩvéva ojapo jey pe ritual. Umi várko pirata añoite ndosegíri upéva. Peteĩva umíva apytégui, tuichavéva, ojoguave peteĩ híbrido omanóva gnarled peteĩ roble ha peteĩ escorpión-gui, oryrýi ha ojegolpea voleibol láser ha hiperplasma reheve - ko"áĝa peve ndojapói mba"eve ivaíva, tuicha rupi mombyry pe blanco-gui.
  Yanka oisu"u:
  - Nde! ¡Ajépa pe pelíkula! ¡Iporãve Star Wars-gui!
  Opavave ñañembo"ýramo Yankees rehe,
  ¡Ñaitypáta pe alianza norteña!
  Umi tomahawk OTAN-pegua noipytyvõmo'ãi,
  ¡Ñandejára ombojopótagui ivaíva!
  Upéicharõ jepe, oñepyrũ pe disparo. Umi barco estrellado individual oñepyrũ ointercambia salvo.
  Heta docena de barco de cutlets ha salchicha oñemotenonde pya"e, ha oñepyrũ obombardea umi misil acelerado foton reheve. Oñemboty, ombojere ikuã ikyráva ha ojapo peteĩ mba"ejerure.
  -Ikatuma oñeguahẽ enemigo-pe.
  -Heẽ! ¡Comandante grub! - Pe computadora ombohovái despasionadamente.
  -Ha, upéicharõ ehupyty. Ñamondo pe viga arco-láser rehegua pe ola oñemombaretévape.
  Pe acoraza insignia ipyahuvévagui, ojeipyso umi haz de luz, mombyry guive ha"ete ku kóva ha"eha peteĩ filmación múltiple acelerada peteĩ adoquines ho"áva ýpe. Mba"eichaitépa pya"e: diez mil veces pya"eve pe tesape velocidad-gui, pe hiperplasma omimbi. Haimete cien barco estrellado orekóva decenas de miles de soldados a bordo oñekonverti sapy"a arai gas haku ha torbellino de polvo cósmico seco-pe.
  -Cheque compañero! - Oñemboty, odesnuda hatĩ ipire hũ ha ipukúva clavel-icha. - Pévape oñembohéra láser plano. Ko'ágã ñambosako'íta peteĩ mba'e hakuvéva enemigo-pe guarã. Tekotevẽ jahupytyve mil mosquito ha racha ikyráva hi"aguĩve pe asteroide-gui.
  -Ikatu reinupã chupe ko mombyry guive. Pe superláser oguereko haimete paralelismo perfecto, upéva he ise ndojedisparaiha.
  Pe Estrangulador Guasu opukavy voi vy"águi.
  -Upéicharõ og̃uahẽma pe aravo ojejapo haguã cuenta umi dulce rehegua. Umi omyenyhẽva ijyva dulce-gui - ¡ojukyiterei iñakãme! - Ha oipe"a pe mando a distancia ipo aleta reheve.
  Oñepyrû umi reactor, opavave varilla ojupi. Peteĩteĩ umi barril jerére, oñepyrũ okakuaa telaraña, opitáva peteĩ niebla cereza-violeta reheve, oikytĩvo pe vacío.
  Mbovymi fracción de segundo-pe, umi grieta oúva irundy fuente-gui oñeintersecta ha oñembyaty ko lado espacio-pe peteĩ viga ipu"akapávape, ojejapi pe vacío-pe, oity pe pared morotĩ peteĩ trineo hiperplasmático-icha. Pe potencia orekóva umi foton oñembopyaꞌevéva ultra-velocidad-pe pyaꞌete oñembyai pe colapso noventa y nueve dimensión rupive. Oity estructura espacial ha umi campo mutilado. Pe neblina hendy hesakãve peteĩ supernova-gui: peteĩ temperatura heta quintillones de grados reheve. Añetehápe, hetave peteĩ mbyja oñemopu"ãva"ekue pe proceso de fusión termonuclear simple rupive ndaikatúi omimbi haku ha omimbieterei. Umi fuerza oîva ko ápe ha e irundy orden de magnitud ipoderosovéva.
  Pe campo de fuerza ha protección matriz rehegua pe asteroide fortaleza rehegua ndaikatúi oaguanta pe presión ko"ãichagua energía silvestre rehegua ha simplemente ojerreventa. ! Upéi umi arroyo oporomondýiva operfora pe centro, operfora oike pe bloque blindado rupive.
  -Oikytĩ pehẽngue pehẽnguépe. "Estrangulisa", omanda pe computadora-pe. - Ojejoso pe tembi"u he"ẽ asýva pehẽngue pehẽnguépe.
  Pe viga súper denso osegi oñembyai ha okáipa. Ha pya"e, pe ciudadela espacial impregnable rendaguépe, opyta peteĩ montón de escombro haku asýva añoite. Pe fortaleza rembyre ojere ha ojere espiral-pe. Doscientos cincuenta y cinco millones de dulces ha mil millones, trescientos cincuenta millones de robots de combate ojuhu ko"ápe omano, jepivegua pya"e ha hasy"ỹva, ha katu ndaha"éi sa"ive ivaietereíva upévape ĝuarã. Mariscal Duke Sweet-Burg omano avei.
  - ¡Mandibula morotĩ jyvape! - Osapukái, oñemboty. - ¡Rojapo! Ojere tata vecino-kuéra rehe.
  Oipuru rire hetaiterei energía, ojeipyso sapy"ami oñemboguata jey haĝua. Ko momento-pe, incontables barcos estrellas oataka perímetro, oapuntáva incumplimiento. Oñepyrũ peteĩ ñorairõ vaiete, hetaiterei várko oñembojoaju ñemano añuãme. Hetaiterei ruptura-gui, ha"ete ku pe vacío opupu ha oñemboja"o grieta-pe. Umi cañón ombyai umi tórre ha oitypa umi kásko opaichagua várkope. Umi buque estrellado individual, ojejapyhýva pe disparo cruzado-pe, simplemente ojepovyvy, umi campo de fuerza michĩva ndaikatúi oaguanta pe presión combinada. Umi fortaleza estacionaria oikuave"ẽ tuicha resistencia;peteĩteĩ oguereko hetave mil cañón pohýi, oescupíva superplasma pehẽngue velocidad superluminal-pe, ha misil aceleración foton ryepýpe. Ko'ãva ha'e voleibol vaiete, oikytïva umi atacante fila-pe.
  Pe máquina de muerte oñepyrũ jey omýi, omosãsóvo peteĩ haz hiperplasma umi asteroide hi"aguĩvape. Doscientos cincuenta kilómetro bloque isarambipáva hielo pehẽngueicha peteĩ yvyra de acero impacto-gui. Ko táctica osẽ porãiterei, umi dulce oñepyrũ oñemondýi, ha oĩ ibarco isarambipáva kyhyjégui, umi mariposa oveveháicha peteĩ antorcha ári. Umi ambue katu oñorairõ desesperadamente. Hi"arive, ojegueru reserva ñorairõme, okakuaa pe ñorairõ frenético.
  Gran General de Candy Eat-and-fart huguy ro"ysã, oipyso reserva de antemano ha ojerovia ikatútaha omboyke ataque de cutlets ha aliado-kuéra. Ha katu umi producto so"o rehegua iñarandueterei ha ikatukuri opresenta peteî sorpresa. Ñande experto-kuéra voi noĩri pe tembiaporãme ha oargumenta ndaikatuiha ojejapo peteĩ láser ko"ãichagua poder rehegua, ha katu añetehápe ojekuaa pe enemigo ha"eha pe oiporu ypyva"ekue peteĩ novedad ipeligrosa. Ko"áğa instinto ha intuición opropone mokõi tape añónte osẽ haĝua: taha"e pya"e okañy térã oike combate cercano-pe, ombojehe"ávo umi fila. Ko kásope, pe látigo puku superláser rehegua oarriesgáta oity haĝua imba"éva.
  Okaru ha opedo, ndojehecháiva jepi umi círculo ijyvatevéva comando pokarê apytépe, ipy'aguasu. Ha ojapo peteĩ decisión - oñorairõ haĝua omano meve! Pe comando osegi ha pe armada ou omýi, imandu"áva peteĩ tigre pochy gigantesco pu"aka rehe. Heta millón várko orekóva miles de millones de combatiente oñembojoaju peteĩ enredo infierno-pe. Haʼete ku ojedestorsionáva pe espasio, ha pe vacío ojejapete, ha hetaiterei grieta henyhẽ plasmagui. Umi destello omimbivéva, omosãsóva peteĩ cantidad inmensurable energía, ojogua umi yvoty gigantesco-pe ipotyva"ekue instantáneamente espacio-pe, umi pétalo oikovéva depredador reheve ohupyty codicioso umi nave espacial-pe. Buque de batalla, crucero, charkosh, destructor láser, portaaviones, aerobono, barco láser, combatiente ipohýiva, mediano, ligero ha hetave mba'e. Opa koʼã mbaʼe oñehundi káda segúndo decena de miles, isarambipa ha oiko chugui pehẽngue térã magma plasma hakuetereíva.
  Eat-and-fart oiporavo peteî mega-crucero móvil ijehegui. Ndahasýi oñemanda chugui, ha ivelocidad ha maniobrabilidad iporãitereíva rupive ikatu oñorairõ porã. Oha"arõvo pe ñorairõ oñemotenondévo, oĩtaha umi buque estrella enemigo oñeha"ãva oguejy tropa umi planeta Galleta, Pastila ha Chocolate-pe, omanda oñemina haĝua pe superficie umi mina de aniquilación ojejapóva panadería explosiva-gui. Opa mba'e peteîcha, haimete desierto, ha umi mbovy nativo ndaha'éi ojesalva haguã.
  Dos mil y medio transporte de asalto aéreo, heta decena de miles de barcos cubierta guýpe, oimehápe "meromatos" ha "neutrones", oike ipype. Umi planéta oñeñangareko vai vaʼekue hese. Ko sector prácticamente ojeipe'a. Pe ruta pukukue, pe escuadrón odispara satélite michĩvape añoite. Avei, oreko suerte;tape rehe, ojuhu sexto módulo orekóva combustible ha munición - ndaha'éi opa mba'e ojedesampara.
  Avei, umi general mondaha oreko influencia negativa, omokañy hikuái algunas cosas oñemondava"ekue ko"ã mundo-pe. Oikuaávo péva: cutlets, salchicha ha salchicha omotenonde aterrizaje masivo. Oĩgui tres millones de soldados ojeporavóva káda planeta-pe, umi aterrizaje ndahasyiete ojepredici haĝua, por regla general: peteĩ desierto plano, haimete ojoguáva espejo-pe. Umi armada depredadora oñeposiciona riremínte, ojepovyvy sapy"aitépe. Peteĩ sapukái vaiete, sapukái, sapukái, oñembotyryrýva umi oruga medio okaipava"ekue. Aniquilación ha al mismo tiempo umi destello rico, peteîteî odependéva tipo de materia diez mil guive cincuenta mil peve, imbaretevéva umi termonuclear-gui. Umi cargo ndahepýi ha isencillo. Ko'ápe umi cutlet ojavy ha nomondói escuadrón de escaneo tenonde gotyo.
  Gran General Eat-and-fart katu ndohechái péva - mombyry. Opa iñatención oñecentra pe barco de batalla insignia-pe. Pe ñorairõ hendyve ohóvo, ha oha"arõháicha Eat-and-fart, pe superláser okirirĩ sapy"ami, ohundi rire hetaiteve fuerte estacionario. Pe flota oñemboja"o heta grupo separado-pe, peteĩ teĩ independientemente, alto mando pytyvõ"ỹre, oiporavo táctica de batalla. Ko"ã condición-pe, opa mba"e ojedesidi superioridad numérica rupive, ha ha"e oĩ umi cutlet ykére. Gran General ontende ndaikatuiha ojejoko hikuái are ha omoĩ ijehe pe meta principal: ohundi haĝua pe acoraza insignia. Upearã omoĩ peteĩ grúpo de barcos estrellas de choque ha oñemoag̃ui ohóvo. Pe mbarete iñimportantevéva peteĩ barco gigantesco-icha ha"e pe campo de fuerza orekóva. Ikatu oñembyai térã ikangy peteî huelga consolidada rupive peteî momento-pe añoite.
  Ha"ete ku destino ofavoreséva chupekuéra;opu"ã ambue curvatura espacial pe vacío-pe, ha ojekuaa moõguivénte peteĩ corriente de meteoros. Ijyvykuʼieterei ha hasy ojeapunta ha ojedispara hag̃ua. Tráfico oúvape, pe enjambre extraño ho"a pe acoraza insignia-pe.
  Pe impacto-gui, pe pantalla protectora oryrýi, oryrýi ha osẽ peteĩ neblina chispeante. Oñemboja rire pya"e, pe mega-crucero odispara carga opavave cañón de plasma-gui, ombokapu misil ha láser reheve. Pe salvo de respuesta tuicha imbaretevékuri;oconsegui voi ombyai pe proa ha oikytĩ pe barco desgraciado pepo.
  "Megaquasar" Estrangulador, opukavy.
  -Mbyai. Ohapy ko extraterrestre. Opa umi arma apytégui.
  Pe salvo oúva katu ndaha"éikuri upéicha ohundíva. Umi cometa ha meteorito ombopiro"y pe golpe.
  Péro umi ótro várko ojeipyso yvate. Pe ñemondýi pu"aka ko"áĝa imbaretevékuri. Oitypa rire pe campo, ikangypámava umi bloque tuicháva rupive, umi carga ojapo peteĩ agujero impresionante.
  -Ko'ágã ha'e ára oñemombo haguã bomba termopreón. - Ome'ê orden rekaru haguã ndejehegui ha repedo haguã.
  Jepive ko'ãichagua misil ndaha'éi enteramente efectivo, péva contramisil térã antiradiación rupive, pero ko kásope, oî jave parte habilidad acoraza insignia orekóva paralizado, ikatu omba'apo. Añetehápe umi meteorito omoapañuãi avei umi várko mbyjajere michĩvévape, péro koʼág̃a peve ndohasái ko casco-icha.
  -Radiación pe máximo peve! Ha"e osapukái iñe"ẽ hatãme: "Esẽ ha eñembo"y".
  Mbohapy cohete, ombopya'éva foton, oveve pe brecha-pe. Pe gigante amenazante oryrýi ha oconsegui oasepta mokõi "regalo". Ha katu upéi pe tercer carga ojepovyvy"imi lado guive, ombotuichave mante pe impresionante agujero.
  -¡Mil cuasar oguejy pe desagüe-pe! "Geat-and-fart opukavy ha omimbi umi rayo frustración reheve". - Ofalla ko"ãichagua ataque. - Upéi oñembopy"aguapy, ndaha"éi opa mba"e okañýva, omanda pe transmisor gravitacional-pe. - Eataka pe insignia opa nde mbarete reheve, eapunta pe yvykua rehe.
  Pe orden ojekuaa ha"eha práctico. Pe ataque ha ataque extraordinario tuichaiterei osẽ porã. Ha jepeve cuatro várko mbyjapegua oñehundi umi disparo de retorno rupive, pe brecha oñembotuichave.
  Upe rire peteîva umi cohete termopreón oveve hiperrreactor-pe. Pe proceso de fusión preón rehegua imbareteve miles de millones de veces pe termonuclear-gui. Peichagua explosión ipoderósova pyaʼe voi oincinera chupe, ha omosarambi pe várko estructura hiperplasma-pe. Pe onda gravitacional ha umi foton oñembopya e velocidad superluminal peve omoambue chugui gas rarefiado. Umi tentáculo calamar-pegua, oñembohapéva quintillion grados peve, ohypýi umi materia pehẽngue, ohapy umi barco hi"aguĩva.
  Pe mega-crucero Eat-and-Fart apenas ohupyty osaltávo peteĩ distancia relativamente segura-pe, pe joguaha vaiete peteĩ supernova-gui. Upéicharõ jepe, heta vése oñemboyku ha ojere, omombo mombyry ha oitypa heta partisión. Umi arma oñembyai vaieterei, hetave ijapytepekuéra ndaipóri acción. Operdégui la mayoría ipotencial de combate, pe barco estrellado-gui oiko presa fácil pe enemigo-pe ĝuarã. Ohechakuaávo péva ha nomanoséi en vano - py'aguasu ndaha'éi imprudencia.E'u ndejupe peteî pedo ha eordena retiro. Omaniobra recursosamente mega-crucero, ojehekýivo trampa ha pinza-gui, ojeretira, oñeha'ãvo oike protección ibarco-kuéra guýpe. Ha katu haimete ojejapi, ojejoko porã, ojeréva peteĩ zorro-icha peteĩ yvykuápe. Umi mbovy arma barco-pegua ombohovái mbeguekatu pe bombardeo bárbaro-pe. Pe campo de fuerza oho vai, ojoguave peteĩ paraguas rasgado-pe peteĩ escudo ojeroviakuaávagui. Ndaipóri mba"eveichagua sorpresa pe nave espacial pya"e ojepovyvy ha ho"a fragmento-pe.
  Eat-and-fart apenas ohupyty okañy peteĩ barco michĩvape. Ko barco de rescate prácticamente ndojehechái, peteĩ serie de olas omoheñói interferencia ipercepción-pe, upéicha umi radar gravedad rehegua jepe oregistra punto borroso-nte. Pe py"aguasu oreko límite, ha Gran General Sweetie oikovese. Hi"arive, pe tembiapo principal oñembotýma, ha irundy jey, ha ko"áĝa, ikatu, cinco jey superioridad enemigo-gui, pe ñorairõ resultado ha"e peteĩ conclusión prevista, ha pe iporãvéva ikatúva ojejapo ha"e ojeretira umi tropa hembýva. Osẽma guive pe barco-gui, Eat-and-Fart ome"ẽ pe orden: ojeretira sistemáticamente sistema de Plato de Zar gotyo ikatu hağuáicha ohupyty pytyvõ defensa planetaria-pe ĝuarã. Péicha ikatu rohupyty tiempo ha rogueru fuerza adicional ko área-pe.
  Mariscal Ho"u, ho"u, otragá, ohupytyma peteĩ señal umi fuerza enemigo tuicháva ikatuha oikytĩ ijyva. Péro are guivéma opyrũ, okyhyjégui peteĩ ataque frontal. Eñangareko ani hag̃ua remokangy pe línea de defensa. Hiʼarive umi enemígo ojapo peteĩ atáke desvío, ohundi heta miles de várko. Peichagua movimiento omondýi pe barón cobarde-mavape. Ho'u, ho'u, otragá, ha'e ipokarê, oñembohypýi iñakã ári pokarême - peteî tipo inmoral. Ha ha"e iñarandu ha"e ojapoháicha, ha katu al mismo tiempo ndoguerekói gueteri tiempo oñevende haĝua ipy"aite guive umi clizim-pe. Péro oĩma progreso upéva gotyo. Cutlets oikuaa mba"éichapa ojuhu umi traidor ha okontrata unos kuánto ikompañíape. En particular, pe general glutón de menta ojapo jepi informe, omombe"úvo mokõive número de tropa ha umi plan inmediato ikomando-pe. So"ogui ojepaga va"ekue generosamente, ñorairõme pe iñaranduva ipirapire heta, pe ipy"aguasúva oñemotenonde ha pe itavýva ojedispara. Umi traidor katu ndaha"éi iñarandu añónte, ha katu ndaha"éi avei tapicha mombyry. Añetehápe, tarde térã pyhare ojejagarra chupekuéra contrainteligencia-pe térã oñetraisiona chupekuéra ipatrón-kuéra voi. Pe mba"érepa oñeikotevẽ"ỹ térã ojedegrada, térã ojedispara jepe. Ha katu oñeha"ã hikuái ani haĝua oñe"ẽ ko mba"ére, upéva rangue, oñeha"ã ombovy"a umi espía ojepagávape opa mba"épe.
  Ojerepulsa pe asalto ligero, ha ko'ágã ndaiporivéima excusa ojeatrasa haguã. Imandu"ávo emperador órden ani haĝua ojere hese taha"e ha"éva, ha ohupyty rire ambue despacho gravedad rehegua peteĩ pedido reheve, térã ja"e porãsérõ peteĩ jerure pytyvõrã, Ho"u, ho"u, otragá, ome"ẽ pe orden.
  -Jajapo peteĩ mba'e. ¡Toikove Mburuvicha guasu!
  Pe Armada katu osẽ tardeiterei, tardeitereíma. Upe aja, umi masa superior enemigo-gua osegi oñemotenonde opa"ỹva.
  Pe sistema Royal Dish ha"e peteĩva umi oñemombaretevéva galaxia-pe. Pe planeta central tuichaiterei ha oguereko heta tapicha - amo doscientos setenta mil millones rupi. Opavave enfoque hese oñemboty ciberminas homing, avei irundy docena satélite natural. Káda satélite oreko densamente tachonado cañón plasma ha hiperplasma, avei misil. Avei, hetaiteve planeta ojere, upépe oĩ asentamiento ha base. Oĩ vaʼekue ñorairõ ivaietereíva tenonderãme. Eat-and-fart oikuaa moõpa ojeretira, ha umi enema ojeguerahaiterei ani haĝua ojejoko. Upéva rangue, ojupi hikuái tanque-icha, ndosalvái ni ijehe ni hekove. Umi pirata espacial-gua ha"e especialmente activo, oñandu peteĩ mba"e frito hyakuã, umi filibuster mbyja aña ojupi cucaracha-icha ojejapi haĝua - ha"e kuri tentadoriterei osakea haĝua umi mundo densamente poblado. Ha ko"áğa pe ñorairõ, oñepyrũva"ekue oñehundi, hendy peteĩ pochy pyahu ojeguerovia"ỹva reheve ha"ete voi umi mbyja oryrýiva. Gran General Eat-and-fart ohupyty ova peteĩ crucero ligero-pe. Upégui osegi omotenonde pe ñorairõ. Pe intento inicial klizim ombotývo defensa total movimiento-pe noñekoronái éxito reheve. Ko masacre ojejoko planeta Pastilla okaháre. Umi planeta ijerére oryrýi umi explosión-gui. Peteĩva umi satélite ohupyty hetaiterei golpe vaiete ha ojedividi, okáguio ikatu ha"ete peteĩ óvulo ojejapíva, pya"eterei oñehundi.
  Choke oconsegui oikove pe último momento-pe, ohejávo pe acoraza insignia peteĩ módulo-barco de rescate-pe. Koʼág̃a pe cutlet aña, osalpicáva ikyrakuégui, osẽ amenaza, koʼýte ipire ojehapy vaieterei rupi radiasión rupive.
  -Ani pegueraha preso. Emboty opa mba"e, ehundi, ehapy, emosarambi foton-pe.
  -Oñekumplíta: ¡nde superioridad estelar! - Umi general de rango inferior opita apetitoso ha, ojere vaieterei, ome"ẽ órden. Hasy eterei ningo reguahẽ hag̃ua Pastila-pe, káda paso michĩmíre, repagavaʼerã miles, decenas de miles de barcos estrellas reheve. Ha katu, oñemboja ohóvo pe avalancha inexorable.
  - Jaipyso chupekuéra péicha. ¡Opresiona hatãve, ndaha"éi heta hetave ha opa pe cuasar! - Duque Mariscal ha'e kuri indignante. - Ani remoĩ hetaiterei mba"yru reataka jave satélite rehe - eity mombyry. Upéva oñeñangarekove. ¡Oh, pe aña mína! ¡Aniquilación umi caloría rehegua!
  Umi mina añetehápe osê, haimete ndojehecháiva, osê hikuái espacio-gui ha ombota umi barco estrellado. Oĩ oñehundíva upe tendápe, ambue katu, al contrario, ohupyty daño-nte. Heta explosivo oguereko peteĩ chorro de pulso, ikatúva okái umi campo de fuerza rupive, jepémo mbykymi, ojapo vaieterei. Pérdida tuicha, flota de cutlet huguypa, umi pirata jepe oñepyrü ohechauka señal de preocupación. Oĩramo tuichaiterei pérdida umi aproximación-pe, upéicharõ mboýpa ojeperdeva"erã pe planeta-pe voi. Choke katu sapy"aitépe ndopochyvéima ha oespuma vómito ikyráva. Peteĩ idea porã oĝuahẽ iñakãme, generosamente oñembohykúva salsa-pe.
  -Mba'épa jaikóta jaipurúramo ambue arma ipoderosovéva umi dulce dulce rehe. - Cutlet opukavy. - Opa mba"e rire, jaguereko, ha"e avei peteĩ cargo efectivoiterei.
  Pe Choke opensáva ndaha"eiha mba"eve ndaha"éirõ peteĩ "hiper-bujía". Ko arma pyahu osẽ superneutrones especiales orekóva billones de veces longitud de onda mbykyvéva radiación gamma-gui. Pe poder explosivo orekóva koʼãichagua carga ndahaʼéi tuichaitereíva, péro pe hiperradiación imbareteve millones de veces pe normálgui. Ha pe poder penetrante ha"e colosal - umi ola ofreíva opa tekove ndaha"éi broma, ha"ekuéra ikatu okái pe planeta rupive. Pe inconveniente principal ko aparato rehegua ha"e ndaikatuiha ojepovyvy espacio exterior-pe. Umi mbaʼe ojejapóva rupi, ko ñemano ojehechaʼỹva jehechauka oĩ porã ojepuru hag̃ua umi planétape añoite, ha upérõ jepe ndahaʼéi enterovévape. Ha katu ko kásope, pe mundo de la Glutonía ha"e kuri adecuado. Ko aparáto vaiete ohundi dos tercio umi hénte oikóvagui ko múndope. Iporã umi enemas oguereko peteĩ carga peichagua añoite.
  Ha jepe ha"e peteĩ arma iporãitereíva, rejuka mano de obra, ha katu opa umi tembiporu ha bienes materiales opyta. Ñambyasy mante hepyeterei gueteriha. Ojejapo hagua umi ola shbarro, oñeikoteve hetaiterei hojaramah, ha péva ha'e pe elemento ndahetáivéva ko universo-pe. Péro neʼĩra gueteri oaprende hikuái mbaʼéichapa osintetiza vaʼerã artificialmente.
  -Sorpresa número dos! Choke ovy"aiterei, odribla voi ijehe ketchup ojejapóva híbrido peteĩ huevo dragón ha peteĩ tomate pepino-gui. - ¡Omopotîvo planeta peteî peine schebarro reheve! ¡Amohendata peteĩ ataúd peteĩ vosa reheve!
  Oĩve umi dulce, umi esquimo oiko ko rréino yvagapeguápe: umi porción translúcida, oikóva yvype helado-gui. Omba"apo hikuái Sladkoezhkostan-pe, oiko aja decenteiterei. Ojeconquista haĝua chupekuéra ndahasýi ojedisparaháicha umi pera, peteĩ par de volei ha porciones de helado ohupi ijyva dulce ha pegajoso yvate gotyo. Upe rire ojeheja umi aborígen-pe omantene peteĩ parte significativa autonomía orekóvagui. Ko'ágã ko carrera ohupyty "gaseosa hiperplasma desayuno-pe guarã" dulce ndive. Pe radiación ombojere chupekuéra hovy, púrpura ky"a ha pytã-marrón. Heta oĩ ojejaho"i mancha-pe ha oñembo"y hasy"ỹre. Umi omanóva pya"e ikatu ja"e oguerekoha suerte - oñemomorotĩ hikuái, ombojoajúvo ipysã asuka, ambuekuéra agonía katu odura heta aravo. Heta robot oñembyai avei - ñorairõ ha industrial, ko'ýte oĩgui ijapytepekuéra ndaha'éiva discapacitado completo, ha katu itavy, oñemombo umi mbovymi oikovéva rehe, térã oñorairõ ojuehe. Pe ta"anga añetehápe oporomondýi.
  Yanka oñapytĩ ipo, ombojere ikuã ijyva ári ha ijuru mitãicha osẽ:
  - ¡Mba'e barbaridad! Imaginación peteî esquizo violento oñemomba'eguasúva heroína-pe.
  Upe rire pe mitãkaria"y omaña porãve pe ñorairõme. Pe ta"anga absurdo ombohetavéntema pe atractivo orekóva.
  Pe golpe paralizante oity la mayoría defensa, ha umi cutlet ipahápe ojagarra pe iniciativa. Peteĩ número de satélite-pe añoite: pe batalla desesperada osegi, umi inyección ovende hekove hepyeterei. Péro hemby chupekuéra peteĩ máximo media órante.
  -Moõpa oĩ ko maldito Ho'u-Ho'u-Tragón, ikatu haguã ha'e voi oje'u ha ojevómita okápe. - Ohura, Ekaru ndejehe ha epedo. "Heta vésema ajerure chupe pytyvõ, ha katu ndaipóri mbohovái, ndaipóri maitei". ¡Peteĩ yvykua morotĩ ienvoltura guýpe!
  Añetehápe pytyvõ tarde. Ha oñemboja umi refuerzo adicional umi cutlet rovái.
  Oñemboty ha osegi oisu"u, umi jehapy hendy poriahuvereko"ỹre. Opensa rire mbykymi, odesidi ojapo peteĩ baño sanador oha"arõ"ỹre opa pe batalla estelar. Mariscal Fat-dish (peteĩ rollo apetitosoiterei) omanda oñemyenyhẽ haĝua peteĩ solución regeneradora-gui, ha oñembohysýi iñakã reheve pe líquido púrpura-plata-carmesípe. Iporãiterei ningo, umi laceración oñemongu"e, pe mba"asy oguejy. Pe cutlet ojere, osalpica espuma esmeralda ha omomýi ipy. Upéi pe mariscal oñembo"y ha osegi omanda:
  -Eike ijasu guive, trescientos mil barcos estrellas flanco derecho ha esquina inferior-pe. Péicha. Ko"áğa eity chupe hapykuéguio. Eipuru peteĩ bypass espiral rehegua. Buceo circular rehegua. Koʼág̃a ñañekonsentramína.
  Umi barco estrella gobierno-pegua iñe"ẽrendu chupe ocuestiona"ỹre, ha katu umi pirata ojapo ikatuháicha. Haʼekuéra ointeresa vaʼekue tenonderãite pe planéta Pastila. Heta ijapytepekuéra oñepyrũ oguejy soldádo ko múndo ohasa asývape heta tiémpore. Pe yvytu yvagapegua hyakuã sacarina ha gas fructosa, ha upévare ikatu oñemondapa umi traje espacial-pe añoite. Pe atmósfera ionizada ojapo radiación ikangyva pya'e operde imbarete, ha prácticamente ndojapói mba'eve ivaíva umi tekove rehe. Péro upe jave avei oheja peteĩ sabor amargo che jurúpe, ha aescupise. Péro pe víno trofeo rehegua, heta vése peteĩ líkido ndojoguerahaporãiva ñande rete ndive, oñohẽ umi garganta guýpe. Umi tipo de proteína omombaʼe koʼýte pe vevída, péro umi hoʼúva soʼo ndodespresiái chupe. Ambue mba"e apytépe, oĩ víno oñembojehe"áva "droga" exótica reheve, ha ombojere umi ndorekóiva cerebro apytu"ũ térã molécula lógica.
  Oĩ umi korsa ikangyvéva ho"áva omanóva. Upéi oipe"a chuguikuéra umi cómplice propio, ha sapy"ánte oikytĩ kirirĩháme umi cuchilla láser reheve. Upéva heʼise pe sarambi ogoverna hague plena fuérsape. Umi edificio hetave oikove ha upévare ojeipyso saqueo. Pya'e umi tripulación estatal oike avei pogrom-pe. Maymáva ojagarrase hetave mba"e. Péro neʼĩra gueteri opa. Tardeiterei, ha katu og̃uahẽma umi fuerza Ho"u, Ho"u, Gnaw. Ko noble ambicioso ojo'o are, pero ohupyty gueteri hi'acto oñondive. ¡Peteĩ segundo retraso ñorairõme ogueraha pe vergüenza eterna-pe! Ha katu ko kásope, hetaiterei barco estrellado, en forma de producto culinario lujoso ha coloridovéva, ojekuaa ha"eha peteĩ cuchilla de guillotina ho"áva peteĩ cuello desnudo ári. Pe comandante oisu"u omañávo hese, ko"ýte mitãnguérape ĝuarã:
  - ¡Ko'ápe aime! Ko'ágã ame'ẽta opavavepe peteĩ cinturón!
  Ha pe momento, ojekuaaháicha, ha"e kuri afortunado chupe ĝuarã, la mayoría umi barco oñemboty oñondive, ombyaívo Pastilla. Upéicha rupi, pe mariscal de dulces oreko sorpresa ha peteĩ posición tuicha iporãvéva ijykére.
  Ko'ágã cañonada osegi peteî escenario completamente diferente. Umi cutlet ojepresiona peteî planeta un millón, doscientos veinticinco mil kilómetro superficie-pe. Heta pirata, ko"ýte so"o enlatado, omboy"úma ijehe upéicha rupi opyta umi ibarco estrellado, ha jepe umi campo de fuerza oñembogue, oñembo"y haguére ko planeta-pe ojapo chuguikuéra peteĩ blanco fácil. Ojedispara chupekuéra órbita guive. Umi filibuster ombohovái mbeguekatu. Resistencia ivaivéva ome'ê fuerzas gubernamentales de cutlets añoite.
  Pe mitãkaria"ýpe ointeresaiterei mba"épa oikóta upe rire, ha katu peteĩ empuje áspero umi costilla-pe ipahápe omombáy pe mitãme.
  - Epu'ã, emañamína, reñeno! Oguahẽma ára jaha haguã senderismo-pe.
  Yanka opu"ã, oñeñandu vai. Avei, ndokeporãi, ha katu peteĩ mitã mbo"ehao moderno-pe ĝuarã (ojepokuaáva oike internet-pe pyhare) kóva ha"e peteĩ estado común.
  - Che aimema aha haguã mamo omanda hikuái.
  Akhmed ojupi icarro-pe (bueno, hyakuã, especialmente yvytu oipeju jave hendágui, ha omonde peteĩ abrigo de piel ky"a) ha groseramente odesnuda hatĩ:
  - Peteĩva umi kavaju omano, ha che adesidi peẽ mitãkuimba"eha: pe imitãvéva ha ipyahuvévaicha, peipysóta pe karréta.
  Yanka ohupi ijyva ha oñesorprende:
  - Ndaikatúi ojejogua kavaju karaguata pyahu estación-pe.
  Pe ñemuhára omimbi hesa:
  - Katuete ikatu, ha katu che ndaipotái! Upévare eñemboja. ¡Rehóta opavave ndive!
  Umi mitãkuimba"e ojere látigo reheve ha oñeñapytĩ peteĩ karrétape. Ohecha Yanka opyrũha, oinupã hikuái chupe peteĩ jyva reheve. Pe mba"asy ogueru jey pe mitãkaria"ýpe realidad ñembyasýpe;ipire ojedesgarra jey. Che iñeʼẽrendu vaʼerã, ha ojejokua che jyváre peteĩ korréa tuicháva ipire hũva. Oĩ mbaʼépe ñanemomanduʼa peteĩ aparáto umi barcaza oguerahávape g̃uarã, ásperovévante. Umi mitãkuimba"e oñemoĩ fila-pe ha oinupã. Pe golpe ojagarra Yankee akã, ha pya"e oñemongu"e. Upe rire umi tembiguái imitãva, ojepy"apy ha sapukái reheve, oho tenonde gotyo. Pe mbaʼe hasyvéva haʼe vaʼekue ñamomýi pe karréta, péro upéi oñepyrũ omýi, ha tuicha ifasilve. Pe cinturón oipyso"imi pe tete, ha katu ojetolera. Grava oñembo"y che py nandi guýpe. Ha"ete ku ko mundo-pe ontendeva"ekue hikuái umi ka"avo, térã flora medicinal oguerekoha propiedad medicinal ojehecharamovéva, ha nda"aréi umi py brutalmente oñembyaíva okuerapaite. Ijyvytu"imima hikuái, ha hasyeterei, ha umi ita hetave ijyvyku"i, ha ndaha"éi haimbe yma guaréicha. Mbeguekatúpe ohasa pe sueño, Yanka omýi, oñeha"ãvo ani haĝua opyrũ pe mitãkaria"y tenondegua talón ári. Ali osuspira chupe:
  - Reime jeýpa orendive ko'ágã?
  - Péva piko ndembovy'a? "Pe mitãkariaʼy oñehaʼã omomýi pe cinturón ikatu hag̃uáicha saʼive ojeroky ijyva muskulárre.
  - Ndaha'éi añetehápe, ha katu ikatu por lo menos ñañemongeta peteĩ mba'e iñinteresanteva rehe. Añetehápe, nde ningo ótro múndogui. - Pe tembiguái imitãva ombotyryry iñakãrague puku ha morotĩ asy.
  - Heẽ! ¡Ikatu ha"e peẽme peteĩ mba"e! Mba"épa nde reñeinteresa.
  Sadat oporandu:
  - Mba'e ñorairõpa ogana ne retã.
  Yanka, extrañamente, otĩ:
  - Mba'éichapa ja'éta. Rusia rembiasakue pukukue ha"e ñorairõ tapiaite. He"iháicha purahéi tavayguakuéra: rojupi, rojupi, are oregueraha! Pe tape apañuãigui, apañuãime, ñorairõgui, ñorairõme! ¡Ñorairõ guive ñorairõ peve!
  Ñañeʼẽramo ñorairõre, upéicharõ tekotevẽ jaiporavo pe iñimportantevéva.
  - Mávapa pe tenondeguaite. - Extrañamente, Sadat akãrague pytã iporãiterei. Pe jehasa mboyve, ojeheja umi mitãkuimba"épe ojejohéi sa"i pe ysyry guasúpe: ojehecha porãve umi mba"e ojekutuva"ekue rastro hete tenso ha omba"apo hatãvape.
  Yanka oisu"u ijuru, pyhareve guive noñemongarúi chupekuéra ha oĩ peteĩ vacío ndogustáiva ipy"ápe:
  - Hasy ja'e haguã! Ñepyrũrã ore estado héra Kievan Rus. Peteĩha mburuvicha guasu, he"iháicha tembiasakue oficial, ha"e Rurik. Omoheñói peteĩ dinastía real tuichaitereíva. Añetehápe oĩ sientífiko odiscutíva iprimeridad, oĩ vaʼekue umi prínsipe tuicháva Rurik mboyve, por ehémplo Oleg, térã pe Kiy yma guare jepe. En general, oĩkuri heta ñorairõ iñambuéva. Umi primeroite ningo ndopytái umi crónicape. Péro pe primer conquistador tuicháva ojehechakuaáva en general haʼe vaʼekue Svyatoslav. Iguýpe, Kievan Rus ojagarra haimete dos vése hetave território orekóvagui ijehegui. Pe príncipe ha"eva"ekue peteĩ estratega tuicháva, oipuru kyre"ỹ kavaju"arigua, o"outflanker umi maniobra ha omopu"ã umi muro. Kóva ha'e peteĩ tipo de falange, osẽ jave diez fila de lanzas tuicha ijyvatevéva peteĩ erizo jyvagui. Svyatoslav omoporãve formación, en particular, umi hondador omombo conchas formación rapykuéri. Jepive pe peteĩha umi príncipe tuichavéva apytépe o"adverti pe enemigo-pe de antemano icampaña rehe ha ome"ẽ peteĩ marandu: ¡Aju nderehe! ¡Araka"eve ndajevýi che jyva pe enemigo-pe!
  Sadat oñakãity ha he"i:
  - Oñeadverti enemigo-pe peteî campaña rehe ha'e extremadamente imprudente. ¡Ikatu peperde pe momento de sorpresa!
  Yanka ombohovái kyre"ỹme (ha"ete ku umi supervisor orrecibíva peteĩ instrucción ani haĝua ointerferi pe mitã hechapyrãva discurso hechapyrãvape, ikatu ha"e o"espuma peteĩ mba"e útil?).
  - Oje'ehaichaite! Péro Svyatoslav oipotave pe ñorairõ abierta, ojere puku rangue pe estepa ári. Iporãve ñagana peteĩ jeýpe pe enemígope, japersegi rangue káda pandilla.
  Sadat omoneĩ:
  - ¡Kóva ikatu en principio! Chemandu"a ore mentor ojagarrávo umi abejorro cereza tuicháva, omosarambívo eíra peteĩ plato-pe.
  - ¿Abejorro cereza?
  -Iso'o yva rehegua ojeguereko delicadeza ramo! ¡Umi mymbachu'i ka'avo ndahetáiva! Upévare ere chéve hetave: Svyatoslav tuicha ombotuichave nde imperio?
  Yanka opukavy:
  - Mbarete, ha katu ñembyasýpe ndaha"éi are. Ojagarra rire Bulgaria ha ipuʼaka umi soldádo oĩvare Bizancio-pe, opyrũ ha ndojagarrái upepete Constantinopla. Upéi oiko ñorairõ umi Pecheneg ndive, Bizancio osẽ. Oreklutávo mercenario-kuérape óro rehe, César bizantino ohupyty ventaja fuerza-pe. Heta ñorairõ huguy pochýva rire, Svyatoslav ojeobliga okonsegi hag̃ua. Pe ñorairõ pahape, pe príncipe hi"aguĩma ogana haĝua, ha katu opu"ã peteĩ tormenta yvyku"ígui ohecha"ỹva isoldadokuérape. Péro haʼe omantene la majoría pe ehérsito. Ojevývo jey, Svyatoslav ha peteĩ destacamento michĩva ho"a peteĩ emboscada Pecheneg-pe.
  Sadat oipyso hatãve pe correa sa"ive ojeroky haĝua, ha oporandu:
  - Mano?
  Pe mitãrusu oñelamenta peteĩ suspiro reheve:
  - Heẽ, omano! Ha pe Pecheneg Khan ojapo peteĩ ka"avo Svyatoslav akãraguegui. Añetehápe, kóva ha"e peteĩ fin ñembyasy peteĩ comandante tuichávape ĝuarã.
  Ali ombojoapy:
  - Heẽ, péva ojehu jepi!
  Yanka osegi:
  - Ojekuaa hasyetereiha ojeguereko haguã pe oganáva. Tmutarakan añoite ha'e peteĩ principado michĩva: ikatu oñeñongatu Kievan Rus pehẽngue ramo. Hembýva okañy.
  Sadat oporandu:
  - Mba'ére piko mburuvicha ndorekói ta'ýra.
  Pe mitãkaria"y oñakãity:
  - Katuete ha'ekuéra ha'e va'ekue! Haʼekuéra oñorairõ pe tróno rehehápe. Oiko peteĩ guerra civil brutal, heta miles de ruso omano. Príncipe Vladimir, oñembohérava Kuarahy, ogana. Haʼe ojuka iñermanokuérape ipyʼahatãitereívape. Upe jave avei, extrañamente, oñecanoniza ha oñehenói santo.
  - Ojehechakuaa imarangatuha! - Sadat opukavy. - Jepive pe mburuvicha imarangatuvéva ha"e pe oikytĩvéva iñakã.
  - Ko kásope, Iglesia Ortodoxa naiporãi Pedro Magno ha Iván Terrible ndive. Ha"ekuéra peteĩ parte oñeñohẽva"ekue tuguy: ha"ekuéra okonvenieterei umi santo rembiaporã. - Yanka oñakãity indignadamente. "Ha katu oî disputa ko mba'ére. Ha'ekuéra oipota voi ocanoniza Stalin-pe. Ha'e avei peteĩ ñorairõhára.
  - Mba'épa oiko upe rire. - Mitãkuimba"ekuéra oporandu peteĩ ñe"ẽme.
  Yanka osegi, oñesorprende umi superintendénte ipasiénsia haguére:
  - Vladimir omoinge Cristianismo Rus-pe, ndojapói campaña imperio okaháre, ha opakuévo hekove oñeha'ã oisãmbyhy hekopete. Upéi omano rire oiko jey ñorairõ umi ermáno apytépe masacre rupive. Ipahápe, Yaroslav, oñembohérava iñarandúva, ogana. Oiko rire heta ñorairõ huguy pochýva, ohupyty ipu'aka haguã Pecheneg-pe. Yaroslav Arandu oisãmbyhy are, ha ha'e peteĩva umi itujavéva, ndaha'éiramo itujavéva, Gran Duque omano jave. Ha"e rire oñepyrũ Kievan Rus oguejy. Umi principado michĩva oñepyrũ ohupyty hetave ha hetave independencia. Monomakh poguýpe añoite oiko peteĩ jeikove jey parcial. Ijehérsito ipuʼaka umi Polovtsiano rehe. Ha katu Monomakh jepe ndaikatúikuri ombojoaju opaite principado.
  Sadat-pe oñeinteresa:
  - Mba'éichapa Monomakh ipu'aka umi Polovtsian rehe.
  - Primero, oagota chupekuéra defensa activa reheve, upéi oho ofensiva decisiva-pe!
  Ali oporanduse peteĩ mba"e, ha katu umi golpe oúva pe látigo-gui ho"a umi mitãkuimba"e ári, omboligávo chupekuéra ogueraha pya"eve haĝua pe carrito. Akhmed pochýpe oñanduuka ipo: ¡anive ha"e liberal! Yanka ojere: pe látigo ohapy ikostilla, cicatriz fina umi golpe ohasava"ekuégui, oisu"u"imi. Peteĩ ita haimbe asýva oike ipysã nandi, pe mitãkaria"y opukavy, ipy ojeraspa ha hasyve oguata haĝua.
  Reguata jave peteĩ kárga pohýi reheve ha ritmo pyaʼépe, ndaipóri tiémpo reñeʼẽ hag̃ua, koʼýte pe tape ojupi jey haguére. Yanka ovy"a voi haimete ndoiporúigui ao, pe yvytu oipeju vy"ápe hete mbarete ha ijao"ỹva ári, upéva omoñeñandu porãve chupe heta. Pe mitãkaria"y oimo"ã imúndope, umi oikóva tetãnguéra okakuaávape omba"apo mbareteva"erãha, ko"ýte umi rickshaw ogueraháva.
  Ha jaiko haĝua tembiapo"ỹre he"ise ja"a vegetación!
  Sadat, iñe"ẽ oryrýiva tensión-gui, oporandu Iancu-pe:
  -Mávapa oike Monomakh rendaguépe?
  - Oiko jey ñorairõ ita'ýra apytépe. Péva ipukueterei. - Yanka okirirĩ, ojagarrávo ipytu. - En general, opa ko'ã guerra fratricida otestifika vanidad okakuaáva umi príncipe-kuéra.
  - Mba'ére piko upéicharõ nde imperio iporãve ambuégui. - Sadat opukavy desprecio reheve.
  - Oiméne haimete ndaipórigui tembiguái ipype. Algún modo roconsegui ro"salta ko periodo de historia.
  - Ha katu ko'ágã nde voi tembiguái! - Sadat ointerjeta sarcásticamente.
  - Ndaha'éi pe tapicha ombojeguáva pe título, ha katu pe tapicha título! - Térã ja'e porãsérõ pe contrario! - Yanka oñemyatyrõ ijehe. Pe mitãkaria"y noñe"ẽséi mba"eveichavérõ, ha hasyeterei, ha katu ambue hendáicha, oñe"ẽvo odistrae chupe pe carga-gui.
  - Ne retãme, ambue hendáicha, oiko ñorairõ ipehẽnguekuéra apytépe mburuvicha guasúre. En general peteĩ situación normal! - He'i Sadat, oempuja hatã.
  Yanka oñakãity:
  - Ndaha'éi pueblo civilizado-kuérape guarã. Péro koʼãva haʼe hína umi detálle. Upéi ivaive ohóvo, ojekuaa umi enemigo pyahu ha ivaietereíva.
  - Nde kangy jave, akóinte ojekuaa umi enemigo! - Ali ohechakuaa pe tembiguái imitãva rye oguejyha tensión-gui. "Péicha ñande mitãkuimba"e apytépe, umi ikangyvéva ohupyty hetave golpe".
  - ¡Peteĩ estado ikangyháichaite! Ha rohupyty peteĩ bofetada henyhẽva rova ha puño-pe. - Yanka oescupi, oñeha"ãvo ombojoja ipytuhẽ. Haʼe oikuaa experiencia rupive pyaʼe ifasilvetaha.
  Sadat he"i iñe"ẽmbegue:
  - Che arovia!
  Yanka osegi he"i, ipytuhẽ"ỹre:
  - Oiko upéicha pe Imperio Mongol opu'ã mombyry Kuarahyresẽ gotyo. Péro ndahaʼéi umi mongol añónte, síno opaichagua nómada opaichagua rrájagui. Genghis Khan ombojoaju chupekuéra. Avei mburuvicha guasu. En general, heta debate oî mávapa ha'e;oî voi versión he'íva ha'eha príncipe ruso Vladimir. Taha"e ha"éva, Genghis Khan rekove ha"ete peteĩ cuento de hadas. Mitãkuimba"épe ojejapyhy ha oiko chugui tembiguái, ha upéi okañy China-pe. Ha"e oguereko heta aventura, umíva apytépe umi ojeguerovia"ỹvéva. Amo ipahápe, haʼe ohupyty ombojoaju hag̃ua heta trívu. Pe enemígo paha, pe Khan mongol, otraisiona hembiguáikuéra voi.
  - Ha ohupyty peteĩ jopói! - oporandu Ali, iñakãrague morotĩ.
  - Ikatúramo rehenói jopói, ¡oñembyai iku'a! - Yanka opukavy.
  Sadat oñakãity:
  - Ha, itavy remopẽ umi ojapova"ekue nderehe peteĩ favor jyva. Péva rire, ndereipotái retraisiona avavépe.
  "Ha"e ndoipotáikuri kóvagui oiko peteĩ tentación iguerrerokuérape ĝuarã". - Yanka omyesakã.
  - ¡Ha katu en vano! ¡Ñamokyre"ỹ umi traidor-pe enemigo campamento-pe ha"ete ñañotỹ trigo oñembojyhágui pe pan de victoria! - Pe ex novato osẽ peteĩ aforismo reheve.
  - Pe mbujape traición rehegua akóinte veneno, ha oñembojy haguére grano ñana vaigui! - Yanka parriado suavemente. "Umi nazi jepe ndojeroviapái hesekuéra". Jepe oipuru hikuái plenamente umi servicio quinta columna-pegua!
  - Iporãite! Ha Genghis Khan oataka Kievan Rus-pe? - Oporandu, oity umi gota de sudor Sadat rovagui.
  - Heẽ ha nahániri! - Yanka ojapo peteĩ hova hũ.
  - Mba'éichapa ou? ¡Tahaʼe si térã nahániri! - Sadat operde ipochy.
  Pe mitãkaria"y osuspira ha osegi peteĩ tono vacilante-pe:
  - Genghis Khan ipu'aka umi tribu mongol rehe ha oñemomba'e China rehe. Térã ja"e porãsérõ, Imperio Qing Norte Chino. Jepémo umi chino oguereko peteĩ superioridad numérica ha umi muro fortaleza ipoderoso, ojejapo vaígui cálculo comando rehegua, avei soborno heta comandante-gui, ojeity chupekuéra. Pekín ho'a péva peteî asalto pyhare. ¡Pe mburuvicha guasu chino oñeñapytĩ ipygui yvyramátare ha ojedesgarra! Hi"arive, omondoro mbeguekatu hikuái, ha upe mboyve umi soldádo oñembopiro"y pe mburuvicha ymaguare rova peve!
  Ali he"i ñe"ẽmbegue:
  - Mba'e mba'e ombojeguarúva!
  - Umi mongol ojapo jepi tembiapo vai. Umi apytégui peteĩ ñorairõhára okañýramo, upéicharõ ojejuka peteĩ ñorairõhára kompletoite. Peteĩ ñorairõhára ojejapyhýramo ha ndojepoi ramo, upéicharõ ojejukapaite umi ñorairõhárape. - Yanka he"i péva peteĩ tono aprobador-pe.
  - Mba'épa oikóta umi oñani ramo? - Mitãkuimba"ekuéra oporandu.
  - Upéi ojuka hikuái cien!
  Sadat he"i:
  - Upéicharõ ndaiporimo'ãi mba'eve pe ehérsitogui! Avei, pe ehérsito kompletoite okañýramo ha ojukase chupe upe rire, umi soldádo opuʼãta ha haʼekuéra voi oñembohovái peichagua verdugo ndive.
  Yanka añetehápe oñekonfundi, umi mongol ndaha"éigui completamente invencible, sapy"ánte oñemoĩ chupekuéra oveve haĝua. Ha mbaʼépa rejapo koʼãichagua kásope? Ha katu, imandu"a Esparta rehe. Avei oî kuri peteî léi vigente: ¡opavave okañýva ojejukava'erã! Ha katu Empedrión ipu"akávo ijehérsito rehe, ha ojejuka pe rréi espartano-pe upe ñorairõme, odesidi hikuái ojapo ko"ã mba"e. Sagradamente ñamomba"eguasu pe léi, ambue ára guive, ha katu ko"áĝa ĝuarã toke pe léi. Opa mba"e rire, ¡añetehápe ndaikatúi rejuka opavave!
  - Che aimo'ã ko kásope, destino orekóva hikuái odesidi comandante. Oiméne pe asunto oñelimitáva peteĩ spango simple-pe añónte. - Yanka ojapo suposición.
  - ¡Bueno bueno! ¡Upéicha ningo umi líder iñambue! - Sadat oñembohory ironía reheve.
  - Peteĩ tiempo-pe, Zhukov oguenohẽ peteĩ orden: ¡ojedisparataha opavave pariente umi oñeme"ẽvape! - Yanka oisu'u ijuru, ojejukyva'ekue sudor-gui.
  - Ha mba'e?
  - ¡Avave ndojedisparai ko orden rehe! Péro pe efecto oporomondýi: oipytyvõ oikove hag̃ua Leningrad ypýpe. "Pe mitãkaria"y hasy jey ipysã tuicháva peteĩ ita ári.
  - Upévare akóinte emongyhyje ha regana! Péro mbaʼépa oiko Genghis Khan ykére?
  - Ojagarra rire China mbyte, odesidi og̃uahẽmaha ára ohove haguã Occidente gotyo. Omoĩ haguéicha pe mar paha peve. Upe rire pe tapére oĩ Khorezm. Imperio Islámico ipu'akapáva. - Yanka apenas omomýi pe cinturón, ohetũva hína ijyva.
  Sadat oikuaasetereíkuri:
  - Mba'épa he'ise islámico.
  - ¡Islam oisãmbyhy upépe!
  - ¡Kóva ningo iñinteresante! Mba"épa pe Islam!
  Yanka, omimbi sudor reheve, oñakãity:
  - ¡Oñembohasa literalmente ñembohasa ramo! ¡Umi musulmán oguerovia pe univérso ojapo hague peteĩ Allah ipuʼakapáva! Ha upéicha pe hecho ha"e oĩha predestino absoluto. Allah ha"e opa mba"e ipu"akapáva ha umi oñembo"éva chupe cinco jey al día, oipytyvõva mboriahúpe, ojapo Hajj La Meca-pe, ogueromandu"áva Ramadán, ndo"úi tembi"u iky"áva, oparticipáva ñorairõ religioso-pe, oho Jiga térã yvágape. Ha umi hembýva infiel-kuéra oñekondena: ohasa asy haĝua tapiaite infierno-pe!
  . MOAKÃHA No 19 rehegua.
  Vladimir ningo ndaikatuvéima mbaʼeve, ha ko mbaʼe ndaikatúiva ojapo mbaʼeve, odeprimi chupe. Mba'éicha piko reñembo'y upépe peteĩ espantapájaro-icha! Ndaha"éi mba"eve"ỹre oñekonsiderákuri pe horca, ndaha"éiramo jepe pe hasyvéva, ha katu pe ejecución oporomondýivéva. ¡Pe mbaʼe ivaivéva chugui haʼe vaʼekue pe yvyráre! He'i hikuái péva ojejapo hague SS-pe, ko'ýte kuñanguéra rehe.
  Ha péina ápe oñemoañete umi ñe"ẽ. Pe nazi oguenohẽ peteĩ clavija pe korapygui ha oñepyrũ oafiláva. Ambue kuimba"e SS-gua oarrasákuri peteĩ kuñataĩ medio desnuda-pe. Peteĩ kuñakarai veinticinco áño rupi ipy nandi, umi nazi oity tatakuápe. Pe kuñakarai ñembyasy osapukái, ndaha"éi iñe"ẽme.
  - ¡Ah-ah-ah-ah! Natekotevẽi!!! Che ahayhuetéva!!!
  Haupmann, opukavy vy"águi, ombohovái:
  - Nahániri! Oñeikotevẽva! ¡Alemania guasu gloriarã, romoñeñandu vaíta ndéve!
  Pe kuimba"e SS-gua oipe"a peteĩ marca tatatĩgui ha omoĩ pe kuñataĩ pecho nandi ári. ¡Osegi osapukái ha oñembopy"aju peteĩ mártir-icha peteĩ sarténpe!
  Pe fascista osegi odispara pe mitãkuña operde peve ikonsiénsia. Ambue kuñakarai campesina imitãitereíva oime kuri desnuda completamente ha oñeinupã yvyráre.
  Pe espectáculo ejecución medieval rehegua, peteĩ mitãkuña imbaretéva oresisti jave desesperadamente umi otormentáva chupe, ha"e repugnante ha atractivo al mismo tiempo. Ohecha peteĩ mitãkuña"i imitãva, haimete mitãicha, rova ojere hasýgui, ojeraspa ha oñembyai, ombovy"aiterei umi sádico alemán-pe. Ipy yvytimbo ha nandi ojekoloka peteĩ ladogui ambuépe. Umi kuimbaʼe SS-gua oñandu chupekuéra ha oikytĩ ikuã. Pe mitãkuña oike pypuku ha ipypukuve, oñepyrũ oñemboty, umi sapukái okirirĩve ha okirirĩve! Umi nazi ojagarra pe mitãkuñáme umi tobillogui ha ohupi michĩmi chupe, ndohejái omano pyaʼe.
  Upe aja, pe karai SS-gua ohupi peteĩ mitãkaria"y oñeñapytĩva ipy rehe. Emombo pe bucle ambue py rehe ha ejapo petet estiramiento. Pe mitãkaria"y hasyeterei, osapukái, ha katu umi verdugo ndoiporiahuverekoi. Upévare peteĩva ojagarra peteĩ kadéna ha oñepyrũ ombojere pe mitãkaria"y akã. Pe mitãkaria"y rova ipiro"y pe jehasa"asy ojegueropu"aka"ỹvagui. Ohejávo osẽ peteĩ jeroky hasýva, pe mitãkaria"y osẽ tuguy. Ambue mitãkuña py oity peteî nazi ha ha'e opyrũ umi escombro rehe ibotín reheve. Vladimir oñeha"ã jey oñemosãso, omoĩmbaite hembipota iñeha"ãme. Pe soga ipahápe ome"ẽ ha ojepe"a. Mitãrusu ho"a tapykue gotyo opa ipu"aka reheve. Ko"ã momento-pe, peteĩ yvyra ojeafiláva haimbe asýva ojo"o Vladimir anus-pe. Pe mitãrusu oñeñandu oñemomirĩ ha oñeofendeiterei ha upévare oheja peteĩ sapukái ojeguerovia"ỹva, oñeha"ã otyryry, mbohapy korasõ opyrũ peteĩ jeýpe ha ipresión arterial ojupi. Vladimir oñembopy"apeteĩ jey, pe estaca oike pypukuve, ohasa pe intestino grueso rupi ha oike ipy"ápe. Pe mitãrusu ñorairõhára oity pe drek-pe ha oexhala hatã:
  - Heẽ, aikuaa kóva ha"eha peteĩ ñe"ẽrei! Péva ndaikatúi oiko añetehápe. Péva ningo peteĩ mbaʼe ndovaléiva mbaʼeverã.
  Pe estaca ombohovái oempujávo tenonde gotyo michĩmi, oinupãvo ipulmón. Upe aja, umi nazi oñepyrũ oserra pe mitãkuñáme umi písore peteĩ sierra herrumbre reheve, ha upéicha avei ojapo umi broma kyʼa ha oinupã hete.
  Tuichaiterei ñeha"ã reheve, Vladimir ojagarra pe estaca ipy reheve ha oñeha"ã opu"ã, sudor haku asýva osyry chugui peteĩ arroyo-pe, jepe súper cuerpo-pe, ha"ete ku ndosuudáiva"erã! Yvy ojere hesa renondépe, pe kavaju"arigua osusurra peteĩ maldición ha ñembo"e ñemohe"ẽ. Opaite óga oĩva pe puévlope hendypáma, ha peteĩ iglésia michĩva hendypa. Sapy"aitépe ojedispara peteĩ proyectil 37mm peteĩ cuña michĩvagui. Ha"ete ku pe alemán ha"eva"ekue peteĩ as, Satanás don oguejy kurusúpe voi. Umi poblador oikovéva omano agonía-pe. Sapy"aitépe, Vladimir-pe oinupã hasy iñakãme peteĩ tatarendy hendýva, oforma peteĩ grumo impresionante, o"singe iñakãrague. Mitãrusu ohupi ipo, naiñe"ẽrendúi chupe, extraño-icha, oñemosaingo látigo-icha. Vladimir ombohovái peteĩ jeroky reheve:
  - Péicha nde rete voi netraisiona!
  Ambue viga, tuichaitereíva asteroide-icha, ho"a pe mitãrusu akã ári. Peteî golpe monstruoso, peteî ruido oexprimíva umi tímpano ha Vladimir... Che apu"ã.
  Pe mitãrusu ñorairõhára oĩ jey pe salón-pe, opyrũ pya"e. Umi elfo besotted ojere hi"aguĩ upégui.
  Astarte ohetũ pe mitãrusu jyva ári:
  - Ahecha ndaha"eiha suficiente mba"e iporãva ndéve ĝuarã? Mba"eichaitépa nde rova ojetortura.
  Pe mitãrusu ñorairõhára opukavy:
  - ¡Archivo vacío!(Ndaikatúi ivaive).
  Pe kuña duende oisu"u pe mitãrusu rova iñe"ẽ pukukue reheve:
  - ¡Oñemondýi!
  - ¡Ndaha'éi upe ñe'ẽ! ¡Peteĩ pesadilla peteĩ galaxia de rata ortiga-pe, peteĩ caricatura mitãnguérape ĝuarã, oñembojojávo pe aaguanta va"erãre! - he"i Vladimir ñembohory reheve.
  Pe comandante oñakãity:
  - Ikatu pe droga, omoheñói rangue euforia, omombáy emoción negativa. Mba"épa ikatu rejapo, superquímica.
  - Mávapa oikuaa mba'e fórmula-pa. ¿Mba"e mba"e extraordinarioiterei? - oporandu Vladimir, ombojere ijajúra oñembopy"aju.
  - Ojeporu subquark, descargas corona, péva oreko efecto especial oimeraêva apytu'û rehe. "Ha katu, reipotáramo, ikatu romeʼẽ ndéve peteĩ fórma tuicha ideprovechovéva ha igustovéva reipuru hag̃ua ne tiémpo". ¡Ani reñembosarái virtual rehe!
  Vladimir opukavy:
  - ¡Mba'e hasývante, militar! ¡Che tortura umi visión ha che y'uhéi tuguy rehe! Kóva che kulpa,
  ¡Anive reñembohory cobardamente!
  Ejagarra nde pópe pe ametralladora, .
  Ha pehusga!
  Pe mitãrusu opurahéi péva pochy ndojedisfrasáiva reheve.
  Astarte omoneĩ:
  - Opavave javy'a maldito. Peteĩ cambio-rã, apropone ojejapo haĝua umi batalla nivel de tecnología edad atómica-pe.
  - Mba'ére piko iñinteresanteve ko mba'e!
  - Roguahẽ peteĩ nivel ojoguávape ojapo mas de diez millones de años. Ñandéve guarã kóva ha"e tembiasakue yma guare. - Astarte oñakãity sarcásticamente, hesa akatúa omimbi Kuarahy yma guaréicha.
  - Pero interesanteve gueteri: umi caballero armadura reheve, ha catapulta adoquines reheve? - Vlarad oñapytĩ ijyva.
  - Catapulta ha'e peteĩ invención oúva upe rire, ha katu ñande elfo, ndaha'éi yvypóraicha, ndoroguerohorýi armadura pohýi. Heẽ, saʼi ideprovécho chupekuéra. Peteĩ arquero elfo ikatupyrýva oinupãta oimeraẽ armadura iflecha haimbevéva reheve.
  - ¡Jepe ofalsifika umi enano-kuéra! - Vlarad ndogueroviái upéva.
  - ¡Oĩ opaichagua gnome! - Astarte ombojoapy. - Pe armadura iporãvéva ñorairõme ha"e peteĩ personaje mbarete, peteĩ apytu"ũ mbarete!
  Oficial duende Chrizzly osê ramoite euforia extrema-gui. Hova pytã ha mitãkuña"i ovy"a ha opukavy:
  ¡Ojeveve pe planeta desafortunado ári!
  Hiperplasma opupu pytũmby!
  ¡Roinupãta nde akãme pe yugo reheve!
  ¡Ehesape nde akã!
  Vladimir (Vlarad) opurahéi, omantene peteĩ estado de ánimo juguetón:
  ¡Peteĩ luchador de duende ndaha"éi peteĩ peón de roble!
  ¡Por lo menos sapy"ánte opa peteĩ locura-pe!
  ¡Omoambue umi enemigo aña tatarendy marca-pe!
  ¡Ne apytu"ũ flexible ha iñaranduva reheve!
  Mokõive mitãkuimba"e opopo ipo. Ha"ekuéra oñekomporta mitã michĩvaicha. Chrizzly oñepyrũ jey omombo burbuja, ha omoĩ peteĩ corona gigantesco iñakã ári. Vlarad oñesorprende voi mba"éichapa ohupyty okakuaa hetaiterei, ha upepete ojekuaa pe vacío-gui.
  Pe mitãrusu duende oñeha"ã ombojoaju peteĩ "multicolor" exuberante ojoguáva Vladimir-pe. Pe mitãrusu oheja ojejapo upéva. Pe corona ohasa iñakãre ha ojejoko umi ijyva ári. Vladimir ojere, ha pe triunfante símbolo oñembyai confeti-pe omimbipáva ita preciado-icha.
  - Nde! - Opukavy pe viceoficial temporal. - ¡Oky mbyja añetegua! Che añeporandu mba"éichapa oreko sabor.
  Chrizzly oipe"a peteĩ mordida pe corona-gui.
  - Ha mba'e? ¡Ndaha'éi ni ivaíva! Bueno, ivaivéva pe chocolate gravedad-gui! Che Vladik, rohayhúta, ame'ẽta ndéve chocolate ára ha ára!
  Vladimir oñakãity:
  "¡Ndereikuaái mba"épa odesidi ñandéve ĝuarã pe destino vai!" Ha péva oñeme"ẽ, amistad kuimba"e desinteresado! ¡Che añoite ndaikatúi amomba"e umi Pindar-pe pe mba"ére peteĩ ndaikatuiha ohechauka peteĩ rapykue ambuépe oñehenóiva"ekue kuimba"e!
  Elfaraya oinupã Chrizzly-pe ijyva ári.
  - Nahániri, che ra'y! ¡Name'ẽmo'ãi ndéve! ¡Ha"e che novio!
  - ¡Pe constancia sexo-pe ojapo vai tesãi rehe pe monotonía tembi"úpeicha! - Ahechakuaa Chrizzly opukavyha.
  - Che aime de acuerdo, ha nacheimportái rombovy"ávo, che guyra"i. ¡Bueno eju che rendápe! - Pe mitãkuña omomýi iñe"ẽ, ha ojapo increíblemente seductora!
  Chrizzly oñakãity.
  - Reikuaápa, che areko sexo peteĩ kuña ndive haimete cada hora! ¡Ha'éma aburrido! Nde ha"e, katuete, peteĩ kuña iporãitereíva, ha katu ne angirũ, araka"eve ndokéiva peteĩ kuimba"e ndive, tuichaiterei oseductora!
  - Ha"e ndoikuaái mba"éichapa ojapova"erã pe che ajapóva katupyry reheve! - Elfaraya opukavy.
  - Upévare ambo"éta chupe! ¡Iinteresanteve voi péicha! ¡Iporã ningo pe mitãkariaʼy inocenteiterei! - Chrizzly oñembosarái ijuru ikyráva ha oñepinta va"ekuére.
  - Inocencia sexo-pe ha'ete peteî billetera vacía, ndegueraha reiporu haguã ne apytu'ũ, ha katu nde priva saciedad! - Elfaraya ohechakuaa, iñakãrague morotĩ. - ¡Rentende ramo mba"érehepa ñañe"ẽ!
  - Che ha"eha peteĩ "kuimba"e entero"?
  Astarte oñanduuka ipo despreciablemente:
  - Nahániri! ¡Ndaiporimoʼãi sexo koʼág̃arupi! Ñepyrũrã, ñañembokatupyrymi virtual. Roveveva'erã peteî sector peligroso rupi;ikatúva peteî choque pirata espacial ndive. ¿Mbaʼéichapa ikatu ñañorairõ hendivekuéra nañañembosakoʼíriramo?
  Chrizzly oñeofende:
  - Moõgui piko reguenohẽ upéva. Jaguereko experiencia umi ñorairõ añeteguáva rehegua.
  Astarte omimbi hesa:
  - Mba"e, cubierta comunicación. Avei, ¡umi técnica de combate mano a mano noñedesarrollaporãi!
  - Mba'épa ojapova'erã kóva. - Chrizzly opukavy.
  - Neĩrã gueteri! Ñamba'apo mba'épa ñande eslabón ikangyvéva, ha'éva aterrizaje tropa planeta superficie-pe. Ikatu pya"e ñambohovaiva"erã ko mba"e. - Kuña comandante oñapytĩ ijyva.
  Imandu"ávo pe tembiapo rehe, Vladimir oñakãity:
  - Oje'ehaichaite! ¡Oiméne upéva haʼe pe mbaʼe iñimportantevéva!
  - ¡Rojapo circuncisión verbal, pata yvate ha a bordo! - Astarte oñanduuka ikuã.
  Umi elfo oho gimnasio gotyo. Elfaraya, odespega ha oveve peteĩ mariposa-icha, osuspira Chrizzly apysápe:
  - ¡Nderentendei mba"épa reme"ẽ!
  - ¡Ndambotovéi! ¡Eha'arõmi! - Pe mitãrusu duende ha"ete ku ndovy"áiva.
  Pe salón virtual-pe, umi elfo ha peteĩ pareja ohayhúva oñembo"y umi círculo especialmente contorno-pe. Upe rire, oñohẽ hesekuéra umi ysyry tesape ojoguáva peteĩ cascada-pe! Vladimir omboty hesa involuntariamente, ha"e oñehesape"a ha opa rupi. En general, pe tesape ha saturación ha"e kuri hetaiterei. Pe mitãrusu opensa: mboy energíapa oguereko hikuái ogasta haĝua ko mba"épe. Upéicharõ jepe, umi elfo ndaha"éi peteĩ raza completamente racional. Mboy exceso iñambuéva oreko hikuái: peteî anhelo de lujo ha esplendor ostentoso.
  Ko grupo de captura ojejuhu transporte de aterrizaje ryepýpe. Oñepyrũ pya"e okañy ha oñemoĩ hendaguépe.
  Vladimir ohesa"ỹijo ijehe: ha"e ojehecha peteĩ mba"e irridículova. Elfaraya jepe opukavy:
  - Mba'e piko reguereko! ¿Recompensasépa pe insuficiente ipukukue nde dignidad rehegua?
  - Ha, nde ningo peteĩ raunchier! - Mitãrusu oñandu pe pistola tuichaitéva ohetũha ijyva ha ojoko chupe oñani. Avei, pe armadura corporal tuichaitereíva ojoko"imi, umi chapa gruesa de titanio hasy ojedobla haĝua ha pe arma oñesuspendéva pe cinturón-gui ojogua peteĩ lazo-pe.
  - ¡Maldita la Edad Media!
  - ¡Ko'ãva ha'e arma época atómica-pegua! - He'i, ojapo hova hũ Elfarai rehe. Pe mitãkuña voi ojogua avei peteĩ espantapájaro-pe, omonde camuflaje manchado ky"a ha iñakã ári peteĩ casco.
  Vladimir omohenda pe pistola ipo akatúape ha ohecha pe lanzamiento. Mm-heẽ, ojejokoiterei, ha pe retroceso omoapañuãita avei apuntamiento.
  Vladimir ojagarra peteĩ arma, ha"etévaicha ha"eha umi barril umi elfo oñorairõva"ekue yma, ha odispara peteĩ jesarekópe. Pe retroceso oity pe palma, pe bala oity hi"aguĩ pe blanco mbytégui.
  - Heẽ, hesa renondépe ojedispara avei! - he'i Vladimir ñembohory reheve.
  Ojekuaa peteî ta'anga holográfica, oporandu Astarte:
  - Ha, mba"éichapa ndegusta ñande "cocodrilo"!
  - ¡Arma ky'a! Ha absolutamente ndaha"éi práctico! - Vladimir ojapo peteĩ hova.
  - Mba'éichapa ja'e oityha armadura ofalsificava'ekue enano-kuéra. Ha katu ani pejepy"apy, ikatu ohasávo pe tiempo jajuhu peteĩ mba"e iporãvéva! - Astarte opukavy.
  - Mba'e aravópe! ¡Kóva ha"e virtual! ¡Kóva ha"e peteĩ ñorairõ peteĩ jeýnte, jepiveguáicha! Ha opa mbaʼe ndahaʼéi añeteguaiterei! - Mitãkaria"y oñakãity
  - ¡Ha katu pe mba"asy añetegua! - Pe kuña duende omboguata iñe"ẽ umi juru seductora ári.
  - ¡Kóvape reha'anga tapichakuérape añoite!
  - Ijesareko tenondegua ojeitymi, upévare eñembokatupyrymi! Upéi reju vaerã che rendápe!
  Vladimir odispara mbovymi disparo de prueba-ve, ohechakuaávo calidad baja pistola ha ndaipóri mira electrónica. Upe rire ha"e ha iñamígo osẽ pe pasillo-pe.
  Jepe pe diseño ha"e virtual, ha"ete ku oñeprograma peteĩ computadora oñembyaívape. Mba"eichaitépa oñembotavy umi pasillo, ha pe piso-pe ápe ha pépe oĩ basura, botella vacía ha algunas goma finas extrañas. Elfaraya opukavy. Vladimir oporandu:
  - Hey, mba'épa rejapo?
  - Reikuaápa mba'épa umi goma. - Mitãkuña ombopuku ikuã índice uña.
  - ¡Oiméne hetave duende chicle!
  - Heẽ, nahániri, peẽ karaikuéra pemoĩ peteĩ hendápe! - Elfaraya opukavy.
  - Añetehápe!
  - Térã ja'e porãsérõ, ha'ekuéra omonde yma! Por cierto, iporãta reñeha"ãramo kóva! - Mitãkuña omanipula pe goma, okakuaa mokõi metro peve ha oiko chugui peteĩ uña flexible.
  - ¡Che ndaha'éi ko mba'e iporãva! Emombo okápe pe mba"asy.
  Pe mitãrusu, oguatáva pe barco rupi, ohechakuaa umi grupo de batalla elfo-kuéra nomýiriha hesakã porã umi yvy ariguaicha. Ha icamuflaje pytã, hovy ha naranja. ¡Brr! ¿Lógico piko kóva, ndaipóri disfraz. Haimete opavave elfo omboveve ipendiente ha opukavy ijuru oñepinta ha hatĩ ojepoliva"ekue. Vladimir oimo"ãkuri oúramo peteĩ ñorairõ guasu, peteĩ ehérsito glamoroso peichagua apenas ndaikatumo"ãiha mba"eve.
  Haimete pe okẽ ypýpe, Vladimir oikuaa Chrizzly-pe. Pe duende bisexual omoĩ hetaiterei armadura ha ojogua peteĩ tanque Primera Guerra Mundial-pegua. Avei ojejapo hese umi inskripsión pe lenguaje elegante orekóvape umi elfo. Péro pe contenido ohechauka porã pe armadura jára ohasa asyha peteĩ ansiedad sexual ha peteĩ complejo de inferioridad. Peteĩ ipópe pe duende oguereko peteĩ casco hatĩva, ambuépe peteĩ bandura iñextraño ojoguáva peteĩ lanzallama-pe.
  - ¡Nde ha che roime peteĩ ekípope! - he'i Chrizzly vy'ápe. - ¡Oh, ha ñañorairõta, jagolgata opavavépe!
  - ¡Ndaha'éi pe idea iporãvéva! - Vlarad oñakãity.
  - Mba'érepa! ¡Pe hetave! ¡Aimeva'erã nde rapykuéri! - Chrizzly rova ijuky porãiterei.
  - ¡Bisexual pe trasero-pe! ¡Ndaipóri vy"a tuicháva! - Vlarad oñepyrũ oikuaa moõpa iporãvéta omomýi pe pervertido.
  - Rekopy'aguapy! ¡Mborayhu ndoaceptái pe violencia! - Pe ñe"ẽgui oiko repugnantemente abeto.
  - ¡Ani ni repensa hese! ¡Umi hénte chemboʼe porã! - Pe mba"e añoite ojokóva pe mitãrusupe ani haĝua oreko impacto físico pya"e ha"e pe hecho pe hermandad militar ha"eha peteĩ concepto sagrado!
  - Ha, che añani! Mávapa oĩ chendive: ha"e peteĩ héroe! ¡Oimeraẽva che"ỹre ha"e peteĩ ryguasu ivaietereíva! - Chrizzly oñanduuka ipy ha, sorprendentemente, jepe ijehecha voluminoso, pya"e okañy pe curva jerére.
  Vladimir oñakãity:
  - ¡Ko karai chembopochy!
  Elfaraya he"i:
  - ¡Chembojere!
  Vladimir ombohovái rangue, omaña hyepýpe. Astarte oĩkuri camuflaje-pe, ha katu ojekuaa umi pezón rubí de oro omimbipáva isyva henyhẽvagui, tuicháva peteĩ duende-pe ĝuarã.
  - Iporã? Ndaha"éi nde mba"e, ndaha"éi peteĩ extraño! ¡Héroe paha!
  - ¡Añetehápe aimema preparado peteĩ ñorairõrã! Ha katu ko"ãichagua arma reheve, napeñorairõmo"ãi heta. Ha'e peteĩ "espantapájaro"! "Vlarad oity ipy pe muro-pe frustración reheve, ha oñehendu peteĩ tyapu hatã ipuva"ekue pe impacto-gui.
  - Ikatu añetehápe, ome'ê ametralladora avanzada péicha. Cheperdonamínte mitãkaria"y, tekotevẽ reiporukuaa opaichagua arma. Nde comando che"adverti: ¡peteĩ luchador capacidadkuéra ojekuaa porãve arma ikangyva reheve! - Pe capitán omombo peteĩ par de puñalada yvate gotyo.
  - Ha, aparentemente jajere va"erã!
  Astarte hasy ikatu ojoko ipukavy:
  - OĨMA! ¡Tereho che querido!
  Vladimir ojagarra pe Cocodrilo ha oapunta pe comandante pecho-pe:
  - Rehasase mba'asy.
  Pe mitãkuña ndohupíri peteĩ ceja:
  - Mba'ére piko reñemongu'e pya'eterei! ¡Ehejami tachepytyvõ! - Astarte ohupi petei nueja mesagui ha he'i. - Ikatúpa reinupã chupe oveve: ñande ypykuéra ojapo haguéicha?
  - Ha oity umi blanco hasyvéva! - Vlarad opukavy ñembohory reheve.
  - ¡Ha katu ndaha"éi "Cocodrilo"-gui!
  Pe mitãkuña ombotyryry pe tuerca. Vladimir odispara: pe bala apenas ofalta pe proyectil ha operfora pe partición. Astarte oñakãity:
  - Nahániri, ahecha nde ndaha'eiha peteĩ súper-elfo! ¡Ñande pueblo ojejagarra!
  - Pe lanzamiento ojejoko, pe barril ojedobla, pe bala tuicha! Peichagua precisión reheve: ¡ikatúnte rembota intuitivamente! - Mitãrusu ohetũ peteĩ pistola tuicháva barril.
  -Ndereguerekói intuición!
  - Ha, ndaha'éi ko'ãichagua arma reheve! - Vladimir omosãso hesagui peteĩ secreción coronadora pochy rehegua. - Adomina umi sistema ultramoderno ajepokuaa hagua ko mba'ére: ojeipyso tiempo.
  Astarte oinupã ikuãme peteĩ maniquí orekóva cocodrilo mokõi ipy ra"ãnga: Oipe"a ijuru ha osẽ chugui peteĩ ametralladora mbyky doble barril. Mitãkuña ojagarra chupe ipópe:
  - Ha, nde mba'égui! Aipotaite ningo remaneja porãve?
  Vlarad ovy"aiterei:
  - Roguereko kuri curso ñorairõ rehegua ametralladora yma guaréva reheve. En caso de que oñorãirõva'erã umi sector oîhápe hiperplasma ha plasma oñeneutralisa. Umi universo apytépe ha universo-pe voi reikuaa: opaichagua léi tekoha rehegua.
  - ¡Ha'e elemental! Péro primero, ehecha. - Mitãkuña omombo ametralladora. Vladimir ojagarra vuelo mbytépe, ombojere peteĩ yvateguáicha ha oipe"a pe seguridad. Pe arma ligero ha peteĩ gatillo suave reheve.
  - ¡Aimema preparado!
  Pe mitãkuña ha"ete peteĩ paje apoha: ambue momento-pe ĝuarã ipo nandi, ha ko"áĝa oĩ hi"ári peteĩ montón de nueces:
  - Iporãiterei!
  - Heẽ iporãiterei! Nde reguereko reflejo iporãitereíva. - Pe mitãrusu omomba"eguasu pe duende, oñembojojávo yvypóra kuña rehe, ha"ete peteĩ naranja versus peteĩ manzana.
  - Ko'ágã edispara! - Mitãkuña omombo hatã cincuenta nueces rupi.
  Vladimir ome'ê peteî giro. Upepete ojagarra umi nueces ñemomýi. Ndaha"éi upéicha hasýva, pe velocidad ijyvate"ỹgui, umi don orekóva pe ardilla extraterrestre ho"a, ojegueraha gravedad rupive añoite. Ha ojekalkula hagua pe aceleración: ikatu ojepuru petet cerebro-computadora hiperplasmática.
  Astarte oisu"u:
  - ¡Bravo! ¡Nde ha"e peteĩ as elfo añetegua! ¡Peẽ peñerrekompensa vaʼerã upévare! - Mitãkuña opu'ã ha ohetũ Vladimir-pe ijurúpe. Oñembo"y tenonde gotyo ojotopa haĝua chupe. Sapy"aitépe Astarte ojeipe"a mombyry: - michĩmi rire! ¡Koʼág̃a tereho eñorairõ! - Pe comandante oity umi suministro.
  Vladimir oipyhy heta revista, omoinge ibolsillo-pe, ko"áğa oñeñandu peteĩ oka"úvaicha peteĩ resaca rire! Osẽvo, oipe"a pe okẽ peteĩ patada reheve ha osẽ yvytuicha umi po hykúvagui.
  Oguejypáma pe nivel inferior-pe, Vladimir ojuhu peteĩ kavara-cáncer! Ko karai oñanduuka hína kuri ijyva ha ombotyryry ibarba:
  -Oooh!
  - ¡Psico! - Mitãrusu opukavy desprecio reheve.
  Cáncer Kavara he"i:
  - ¡Reguereko peteĩ rréina iporãva! ¡Epresta peteĩ minuto aja!
  Ombohovái rangue, Elfaraya oinupã chupe ijyva ári. Pe kavara-cáncer ojere, oity umi bota torcida.
  Upe rire mitãrusu ha mitãkuña oguejy ascensor rupive transporte número tres-pe. Umi elfo oĩma upépe, oñembo"y hikuái pose pintoresca-pe ha omastika. Upe tiémpope avei, mitãkuña ha mitãkuimbaʼe oreko gueteri iñakãrague perm.
  Elfaraya oñakãity:
  - ¡Bueno bueno! ¡Ko"ápe oĩ umi disparo!
  Vladimir ombohovái filosóficamente:
  - Soldado, personal ejército, calidad ojoja peteî comandante ndive, menos servicio pukukue!
  - ¡Remarca exacta! - Elfaraya oñemboja pe piloto rehe. -Eime piko listo pe transferencia-pe guarã?
  - ¡Peteĩ fotónicha radiación-pe! - Oĩkuri peteĩ ñembohovái hesakãva.
  - Upéicharõ ñañepyrũ! ¡Ivaieterei mba"éichapa ohasa mbeguekatu pe tiempo realidad virtual-pe!
  Pe piloto opukavy ha"ete ku ikulpa:
  - Ndaikatúi, comandante embopya"e chupe!
  
  Pokõi transporte de aterrizaje ojeipe'áva embarcación-gui. Pe várko oryrýi hatã, pyaʼe voi ipiroʼyve ha ombohetaveʼimi ipyaʼe.
  Umi elfo mba"yrumýi ojehecha avei lujoso ha elegante, ha katu iforma ndaha"éi suficientemente aerodinámico. Ojeporu umi motor de jet de derivación, bastante primitivo. Upéicharõ jepe, umi piloto experimentado (cada uno orekóva heta siglo): oikuaa hikuái inegocio, "Crisantemo"-3, umi elfo ohenóiháicha imba"yrumýi, oñemoĩ fila-pe peteĩ cadena-pe.
  Oiko upéicha Vladimir, Elfaraya ha Khrisli, ambue ñorairõhára ndive, ojejuhu tenonde gotyo atentado-pe. Oñembohypýi rire pe planeta atmósfera-pe, pe barco oñepyrũ omboyku pe casco, ha oñehendu peteĩ tyapu.
  Chrizzly oisu"u:
  - ¡Ko'ápe oĩ peteĩ chupa-pucker! ¿Reikuaápa voi moõpa roguejyta?
  - ¡Oikuaa pe comandante! - Elfarai oñeinterrumpi.
  Umi corriente de aire oúva omombo pe mbaʼyrumýi peteĩ ládogui ambuépe, ha upévare umi murálla oñemolina. Oñembopiro"y aja hikuái pe atmósfera denso ohóvope, pe sapukái oñembotuichave ohóvo, ha"ete ku oĩva hikuái peteĩ tambor gigante ryepýpe, pe gigante ombopu mbareteve ohóvo.
  Chrizzly osapukái:
  - ¡Kóva añetehápe ha"e grosería increíble! Upévare pembotyryry umi elfo heñóiva yvate.
  - Peteĩ ñorairõ añeteguápe, péva ndoikói! Che aimema kuri umi acelerador-icha ha"éva semilla. ¡Rehasava"erã yvypóra mbo"ehao!", ohechakuaa Elfaraya.
  - ¡Ndaipotái! Mba'épa mbo'ehao - ko'ãva mokõi grado! ¡Ndaikatúi ajehekýi pe akãrasýgui! - Pe duende ohupi ametralladora okonvense haguére.
  - Reguerekópa sistema de calificación cinco dígito rehegua?
  - Nahániri, veinte dígito, ha katu avave nomoĩri mokõi guype!
  - Heẽ, ojehechaháicha peẽ ha"e elfo, pembojoavy pe proceso educativo sexo ndive. - Elfaraya ombotyryry ijyva invitantemente.
  - Pe proceso de aprendizaje igustovéva ha'e sexo! Ha iñimportantevéva, ¡avave nombotovemoʼãi ojagarra jey hag̃ua! - Pe duende opukavy.
  - ¡Sexo ha"e pe tema añoite opavave oñeha"ãhápe omoĩve apuesta!
  Elfaraya ombojoapy.
  - Pe mba'e ojoajúva sexo ha estudio apytépe ha'e peteî C iporãveha peteî D-gui!
  Upe aja, peteĩ cadena de aterrizaje oguejy suficientemente ha oike pe espacio arai"ỹvape oĩva pe planeta superficie-pe oñembosako"íva conquista-rã. Visibilidad naiporãiete, ijyvytimboiterei, romoĩva"erã peteĩ radar primitivo. Upéicha rupi, naiñimportái pe orientación, ha pe yvytimbo voi, hovy ha omimbipáva, ojapo irritación.
  - ¡Ehendu pe as peteĩha! ¡Módulo mbohapyha penerenói hína! - Pe walkie-talkie oñe"ẽ peteĩ iñe"ẽ femenino iporãvape, ha katu iñe"ẽ hũ"imi.
  - ¡Ahendu hína ndéve mbohapyha! - Elfaraya ombohovái.
  - Radar ohechakuaa ramoite mba'éichapa oñemomýi umi barco sur gotyo.
  Chrizzly he"i ñe"ẽmbegue:
  - ¡Ojogua peteĩ ñuhãme!
  Elfaraya he"i decisivamente:
  - Ikatu oimeraê mba'e, pero ndaikatúi oî cuestión oñembotapykuévo ofensiva. - Mitãkuña po ojejoko.
  - ¡Atención, mbohapyha módulo, econtinua pe curso peteĩchaguápe! - omombe"u pe piloto. - Térã eñe"ẽ Astarte ndive.
  - ¡Oñecontactáma orendive ha he'i oréve roñongatu haguã línea! - Opukavy hikuái ambue ijykére.
  - Eho hese péicha!
  Vladimir ohechakuaa:
  - Ñaguejyva'erã, enemigo oĩ ñande guýpe!
  Elfaraya omanda:
  - ¡Ñañembohypýi! ¡Pe yvykua pypukúpe voi!
  Pe "Crisantemo" ndaha"éiva particularmente iñe"ẽrendúva oguejy, osupera pe resistencia atmósfera-pe. Pe altímetro opukavy poriahuverekópe, ha"e ojehecha poriahuverekove.
  ¡Ipahápe pe radar ojagarra pe punto de control ha ome"ẽ peteĩ señal! Haimete upepete ojekuaa peteĩ marca verde pe pantalla polvoriento-pe. Oñehendu Astarte ñe"ẽ, oñembojere"imiva"ekue pe transmisor rupive:
  - ¡Embogue pe almohadilla de disparo!
  Umi luz michĩva oñepyrũ omimbi, ha peteĩ tercio rupi omanóma!
  Chrizzly, oñembopy"aju nervioso, omyesakã:
  - Péicha ohecha hikuái mba'éichapa oî umi blanco oñepyrûva!
  - Mboriahu! - Elfaraya ombojere ijuru peteĩ tubo-pe.
  Umi motor de impulsión otyryry, ha umi guía misil rehegua osẽ otyryry umi okẽ ojeavríva guýgui.
  Pe Crisantemo oñemongu"e dieciocho misil reheve, ha katu trece luz de advertencia oĩva pe panel-pe añoite ohesape. Vladimir omaldeci:
  - ¡Kóva ha'e mal manejo flagrante!
  Chrizzly ombohovái tesay reheve:
  - ¡Yah! ¡Upéva ningo ikatueterei gérrape, koʼýte umi ekípo itujáramo!
  Elfaraya omanda:
  - Ojegolpea concentración tropa rehegua misil rupive. ¡En el caso ikatúva ojehecha porã ñandéve!
  Chrizzly omaña pe sistema de orientación rupive.
  - Ñainupãta cuartel-pe. Tuicha ha oguereko heta soldádo. Pe korapy katu ojejapo albañilería cruda-gui ha ikatu ojeity peteĩ ovecha mácho oinupãvape.
  Elfaraya oñakãity:
  -Nde tavy piko? ¡Tete oñemoĩ pe muro rehe!
  - Kóva ndaha"éi gnome rembiapo, ¡ñapytũta! Mba'éichapa jay'u jajapyhy! - Chrizzly ojehekýi voi.
  - Upéicharõ, earriesga nde ha'éramo peteĩ galgo peichagua!
  Umi elfo oñemoĩ fila-pe peteĩ línea geométricamente perfecta-pe: ko"áğa ojogua hikuái umi soldado añeteguápe. Umi tesa jepe ndaha"éi mitãicha, ha katu ipohýi, oporokutu, umi héroe pionero-icha umi película soviética yma guarépe.
  - ¡Por lo menos nde ikatupyry peteĩ mba'épe! - Vladimir ovy'aiterei. Pe mitãrusu oimo"ã umi elfo ndaha"eiha peichagua chupa opa mba"e rire: mimado, heẽ, ha katu ndaha"éi cobarde.
  Elfaraya omaña pe óptica mbarete rehe ha"e voi, omomombyrývo sin ceremonialmente Chrizzly-pe. Peteî complejo de edificios peteî valle hovy-pe mbeguekatúpe oveve aterrizaje gotyo.
  - ¡Visibilidad ha'e arai! - Elfaraya oñeha"ãkuri ndohupytýi ombohetave haĝua pe nitidez. "Ha pe vidrio are guivéma ndojejokói."
  -Máva piko omokãta umíva? Robot térã mba'e? - Chrizzly opukavy. - Ha katu opa mba'e ojehecha ha'eháicha. Roipe'áta tata cuartel-pe mombyry guive tres mil zherrs, umi embarcación hembýva osegíta nde ejemplo.
  - ¡Péva jajapóta!
  - Avei, ñembosarái virtual-pe, jajapyhyva era trofeo ivaliosoitéva. Oñongatu jepi base mbytépe. - Pe duende ohetũ ijapysa peteĩ uña barnizada omimbipáva reheve.
  Elfaraya ohechakuaa:
  - Ko koty ojogua peteĩ estación generadora yma guarépe. ¡Guau, koʼã antena ningo ijyvyraiterei!
  Chrizzly ombohasa ijehegui peteĩ mapa ha oapunta ikuãme:
  - ¡Oĩ trofeo upépe!
  Péro umi óga ojehecháma vaʼekue tesa rupive, oñemoag̃ui ohóvo hikuái. Ikatuma voi ojehecha umi tórre ojejahoʼíva umi pláncha de blindaje reheve.
  - Oĩ treinta y dos umívagui, umi distancia oĩva umi torre apytépe peteĩchaite! - Elfaraya oñepyrũ ombojere ikuã.
  Vladimir he"i iñe"ẽmbegue:
  - Tuerca hatã ojejapete haguã!
  Pe duende, opukavy (ha"ete ku ro"ysãva), he"i:
  - Umi distancia ojoavy rupi, he'ise ñañorairõva'erãha umi troll ndive. Yma ningo pyʼỹinte roñorairõ hendivekuéra. Avei, umi troll ohayhu estilo cuartel.
  - ¡Troll virtual reheve! - Oñemohenda Elfarai.
  Pe sistema de orientación ojapo umi papapy peteĩha - kóva haꞌevaꞌekue pe distancia umi blanco ojeporavóvagui. Chrizzly oisu"u:
  - Ko'ágã oñepyrũ!
  Vladimir opoko pe ametralladora rehe, nahániri, ha"e peteĩ arma ikangyvéva. Jepe peteĩ tapicha moderno oĩmbaite desnudo, ipire orekóva inclusiones hiperplasmáticas ndojeperforamo"ãi peteĩ bala de plomo-pe. Jepémo nahániri, ko arma oreko peteĩ núcleo ojejapóva peteĩ metal subradioactivo hatãvéva ha ipohýivevagui. Ha katu, ko"áĝa peve ndoikemo"ãi. Añetehápe, realidad virtual-pe, computadora, matriz cibernética-icha, omohenda umi parámetro tete rehegua. Upévare ikatu omboguejy chupe hikuái, jepe umi árma primitiva reheve. Upéva katu ndaha"éi hekojojáva enteramente.
  Chrizzly ombopu ikuã histéricamente, pe botón pytã, upévare duende ruguy ojogua yvypóra ruguype, escarlata omimbipáva. Pe duende pupilakuéra oñemboty, ojogua"imi peteĩ mbói michĩvape oguapýva emboscada-pe. Mbeguekatúpe ohasa pe tiémpo peteĩ apytuʼũ hiperplasmáticope g̃uarã, koʼýte rehaʼarõ jave. Kóva ha e pe fisiología intercambio hipercuántico rehegua. Iporã jaikuaa, pe universo apytépe, koʼýte umi antimundo ojoajuhápe, ojehecha umi grúpo hiperplasma ojerarefikaitereíva. Ha katu iñepyrũrã oĩkuri peteĩ teoría hiperplasma, sexto estado materia rehegua ramo, ndoikói peteĩ forma libre-pe naturaleza-pe. Péro umi investigasión ohechauka oĩha nivel-pe haimete enterove sustancia ikatuha ohasa pe sexto térã séptimo estado de materia-pe. Oĩkuri opaichagua mba"ekuaarã ojapova"ekue opaichagua científico: ojekuaa pe octavo estado de materia, avei heta variedad hiperplasma rehegua. En particular, oñepyrũ oñemopu"ã chugui yvypóra tejidos. Ikatu namombyrýi pe momento peteĩ tapicha, jepe tecnología"ỹre, oñekonvertíta peteĩ arma oporojukávagui ikatúva omoambue umi parámetro mbyja ha planeta-kuéra rehegua. En general, jepe umi ciencia ficción yma guarépe, ojejapo opaichagua suposición pe kuimba"e oútavare. Por ehémplo, Efremov ningo modesto ha ombohetave pe vida útil peteĩ sosieda komunístape 200 áñonte. Avei, omombyte pe población. Iñextraño, ha katu jepe tapichakuéra oñepyrũ rire ipu"aka galaxia rehe, tekove ñeha"arõ ndohupytýi tuicha, ha comunista ha ateo ramo, Efremov ndogueroviái peteĩ ánga omano"ỹva. En general, oprofundiza tenonderãme dos mil años, ha'éva heta mba'e, pero en general perspectiva ha'e mediano plazo.Extraño, pero la mayoría umi escritor ciencia ficción, especialmente umi extranjero, nopintái optimistaiterei futuro. En general, algún tipo de moda oho distopía gotyo: periodo peteî mundo dividido jave. Haʼekuéra opinta pe futuro umi kolór iñypytũvape. Péro upérõ jepe oĩ umi akã hesakãva ontendéva pe futuro haʼeha peteĩ goviérno unído mbaʼe. Umíva apytépe oĩ peteĩ gigante tuicháva oeclipseva"ekue Jules Verne-pe, oha"arõva"ekue heta descubrimiento - especialmente hiperplasma. Oĩ umi mbaʼe haʼe oinventáva oĩva gueteri umi projéktopente. Por ehémplo, ¡oñembosakoʼívo umi univérso pyahu! Koʼág̃a umi sientífiko heʼi en principio ikatuha upéva, péro neʼĩra gueteri osẽ porã! Péro pe progreso odesarrolla, ha pe yvypóra apytuʼũ ijojahaʼỹva. ¡Ojehechakuaa yvypóra ypykue mono-gui ha"eha peteĩ mito! Añetehápe, umi mono ha'e peteî especie de rama relacionada, pero degenerada. Añetehápe, Hipernoosfera omoheñói yvypóra mba"e. Yvypóra apytu"ũ ndaha"éikuri iñepyrũrã ojejapóva proteínagui, ha ndaha"éi peteĩ primate simple-icha, yvypóra apytu"ũ oguereko 999 dimensión! Péva he ise tapichakuéra ikatuha teóricamente ohechakuaa peteĩ jeýpe hetaiterei marandu osyryha opaichagua universo-gui. ¡Espacio ndorekói límite, materia ndorekói barrera, evolución limitación rehegua! Upéicha avei, yvypóra, ani haguã oñembo"y, oñepyrũ omongakuaákuri iñakã. Pe ciencia ogueru pe ex salvaje orekóva peteĩ hacha de piedra hi"aguĩve peteĩ tupã nivel-gui. Pe añetegua ndaha"éiramo jepe Ipu"akapáva, ha katu imbareteterei! Ko"ágã pe iñimportantevéva yvypórape guarã ha"e oikove ha ombohetave haguã ikatupyry. Añetehápe, pe tipo aniquilado ndorekói impacto hetave peteĩ yvytu peteĩ ita ári. Añetehápe, omano rire jepe umi tapicha especialmente tuicháva, umi campo residual opyta capaz oinflui mundo material-pe. Bueno, mbaʼérepa, por ehémplo, sapyʼánte umi ñemboʼe oreko vaʼekue efecto. Pórke oimeraẽ pensamiento oheja impresión pe campo de información-pe. Ha hetaiterei jave pensamiento ha emoción, oiko umi disturbio hipernosfera-pe ohypýiva mundo material. Upévare, pe jerovia sincera millones térã miles de millones de personas jepe, Cristo rehe, Buda rehe, Mahoma rehe, oheja imarka noosfera-pe. Pe jerovia ogueraha información ha upévare de alguna manera ha"e material. Ha miles de millones jerovia ha"e hetaiterei energía opáichagua dimensión ha nivel-pe ha añetehápe ikatu omomýi umi montaña. Ñambyasy, umi tapicha ndoikuaái mba'éichapa ocontrola ko energía: reguerekóramo suerte, pe tapicha okueráta, pe bala ndokutumo'ãi, pe aviõ ndoitymo'ãi. Ha katu ikatu avei ha"e pe contrario, pe impacto negativo orekóva umi maldición ha sapy"ánte umi ñembo"e emocionaliterei. Pe hipernoosfera ipoderoso avei: haimete ojogua pe Tupã Ipu"akapávape, ha katu ndohechakuaái añónte ijehe peteĩ tapicha ramo. ¡Kóva ha"e peteĩ especie de número innumerable de rastro ha impresión diferente personalidad rehegua! Upéicharõ entéro rrelihión oreko podér, ikatu oinflui tekovépe, ha ipuʼakavévo, hetave seguidor ha ijerovia fanáticove! Péro al mismo tiémpo, ni peteĩva ndorekói idéa añetegua Ñandejárare. Upéva he"ise, iporãveha remomba"eguasu Ñandejárape, ha reñembo"e chupe, ha ndaha"éi mba"eve ivaíva rembohasa ndejehe, pe añetegua añoite, noñerreveláiva mba"eveichagua religión-pe! Upévare enterovéva oĩ porã ha ojavy! Umi comunista ateo ikatu avei oreko impacto ko mundo ijerére, ha okakuaa ohóvo ipapapy, ipu"akave ohóvo! Pe hipernoosfera ha"e omnívoro, ikatu ojuka ha omoingove jey! Ikatu ko sentido-pe, jerovia añetegua hi"aguĩ pe absoluto-gui, ha pe omomba"éva opa religión peteĩ jeýpe ha"e pe tapicha iñaranduvéva. Ndaha"éi mba"eve"ỹre pe Ortodoxia pyahúgui oiko sincretismo pe imperial dominante ndive. Ha katu en esencia, haimete ha"e ateísmo, peteĩ jerovia reheve pe razón omnipotencia rehe. En general, ortodoxia yma guare oikove kompletoite ijeheguiete oñepyrũvo síglo XX ha ndaikatúi ojoko pe revolución ateo. ¡Conservatismo ha ndoipotái omoambue mba"eve, jepe ko mundo iñambue ohóvo, ha"e oimeraẽ religión kangy! Avei pe mundo jesareko ha jerovia ohasava"erã evolución, ha katu ortodoxia opyta are pe nivel Edad Media-pe. ¡Aguyje peteĩha mburuvicha guasu ombojoajúva yvypórape ha orreforma decisivamente Ortodoxia! ¡Ikatu ha"e"ỹre, yvypóra oñehundíta!
  Peteĩ salvo dieciocho misil rehegua omboryrýi pe Crisantemo casco, ha mokõi grupo de cohetes, ohejáva cola marrón, oñemongu"e hikuái umi blanco gotyo. Pe transporte oñemoambue tuichami derecha gotyo, umi motor oñemboty tensión-gui, pe casco oryrýi.
  Chrizzly osapukái:
  - ¡Pedispara, joyke'ykuéra! ¡Einupã pe yvýpe!
  Umi misil hetave og̃uahẽ pe blanco-pe, ha katu mbohapy, operde rire icurso, oconsegui voi oveve ohasávo pe base. Umi edificio cuartel-pegua ha"e angular, oñepinta gris ky"a, umi akãrague ojepysóva umi punto-pe. Umi muro ho"a ha oñepyrũ tata. Ha katu, remañávo tesa"ỹre, pe percepción ha"ete ku ko"ãva mitãnguéra juguete, térã peteĩ táva arenisca oityvyróva peteĩ mitãkaria"y tatatĩme.
  Umi guardia oúma iñakãme, ha umi arma automática ha calibre michĩva oinupã umi transporte oñemoaguĩvape opa umi torre-gui.
  Káda quinta ronda ha"e peteĩ trazador, umi estallido ojecurva pintoresco ha ojogua umi fuego artificial festivo-pe. Chrizzly voi ojupi pe volante peve ha oñepyrũ ombojere, pe piloto oipe"a jey. Pe transporte ojere, Elfaraya omombo Chrizzly-pe, ohechaukávo imbarete tuicha. Pe piloto o"endereza algún modo pe auto. Oñemboja umi pista, ha pe mba"yrumýi ojapo peteĩ intento torpe ojehekýi haĝua umi proyectil depredador-gui. Péro koʼápe ojejoko chupe pe maniobrabilidad limitada rupi.
  Ha umi edificio apytépe umi cohete osegi ojepovyvy. Ko explosión ombojere tanque, umi pista derretida osegi ojere inercia rupive, mokõi arma autopropulsada ojedesgarra, pero oî umi misil oveve complejo okaháre. Chrizzly ohechauka pe ígo.
  - ¡Opavave ofaltáva, Astarte ombohováita yvypórape!
  Elfaraya opukavy:
  - ¡Ipu ambiguo!
  - Ojehasáramo peteĩ hipercorriente pene rupi, rentende porãta mba'érepa ovale peteĩ libra de zumbido! - Chrizzly opukavy, opukavy.
  - Heẽ, che aikuaa! ¡Eñeha"ã heta jey! - Mitãkuña opukavy jaguaicha, mandu"a porãgui.
  - ¡Ha katu ndaha'éi che! ¡Iporãve peteĩ mamada añóntegui!
  - ¡Fu bawdy! - Vladimir (Vlarad) oñeha'ã oinupã Chrizzly-pe ijyva ári. Pe duende okañy pe primer golpe-gui, ha katu ho"a pe pulpa-pe pe segundo-pe.
  - ¡Guau, quasar ripper! - Pe duende oñemaldesi.
  Oguejyvévo umi Crisantemo, densove ohóvo pe cañón automático tata. Pokõi jeyma umi ñorairõhára apysa oipyhy kuri umi tyapu ndogustáiva - ha'ete umi meteorito michĩva ombotáva metal gravitacional. Ko"áĝa ĝuarã pe casco ojepyso, ha katu umi barco oguejy aja, pe poder destructivo tata antiaviõ rehegua oñembohetave.
  Astarte omanda:
  - ¡Einupã umi torre!
  Heta misil ojedispara, pero ha'égui "antediluviano" tecnología-pe, ojeipe'a chuguikuéra sistema de homing. Mbohapynte oity umi torre ametralladora, ombyaíva umi punto de disparo. Ikatu rehecha umi tete oñembyaíva pehẽngue oveve mombyry confeti-icha umi petardo-gui.
  Chrizzly oapunta ikuã ha he"i:
  - Mba'épa ha'e! ¡Ko'ãva ha'e trolls! ¡Cretinos completos!
  Pe tatarendy umi posición sobreviviente-gui oñembohapeve, pe pochy oñembohetave.
  Pe piloto oñeha"ã ojere, ha katu umi pedal oñemboty. Péro pe áuto oñepyrũ mbeguekatu. Heta elfo ho"a ipygui, peteĩva oity hatãiterei pe muro-pe ha oitypaite icasco.
  -Oooh! ¡Aguerekóta peteĩ topetẽ tuicháva! - Ha"e opukavy.
  Pe velocidad tuichaiterei gueteri peteĩ ovecha máchope g̃uarã, ha ani hag̃ua ojeperhudika, Elfaraya opresiona pe palanca ha opoi pe paracaídagui. Pe resistencia aire rehegua ombovevýi pe ritmo.
  Ohechávo pe muro de hormigón oñemongu"e pya"e pe barco gotyo, Chrizzly osapukái peteĩ itavývaicha:
  - ¡Polundra! ¡Opavave po cubierta ári!
  - Tavyrai! - Elfaraya ombohovái.
  Heta mitãkuña duende oity iñakã ha ohecha umi puerta rupive hi"aguĩetereiha pe barrera, ha opukavy hikuái ryguasu ojejukávaicha. Ha katu Vladimir-pe ha"ete ku ko"ãva oiméne ha"eha umi sapukái peteĩ orgasmo kuña ipu"akapávagui.
  Oiko impacto mbarete, upéi mba'yrumýi ojedesliza umi patineta de aterrizaje-pe. Umi poste rasgado pe alambre korapy rehegua otyryry hapykuéri, ha upéi oiko peteĩ golpe ipoderosovéva. Ko transporte oity muro edificio-pe.
  Mitãkuña"ikuéra ho"a, ojere ha ombojere ipy. Pe mitãkuña oñepintavéva oñelamenta hesay reheve:
  - Che py mboriahu oñembyai!
  Vladimir hoʼa avei, péro pyaʼe voi opuʼã. Iñakã ndojehúi mba'eve. Ha katu Chrizzly oñemondýi, pe casco oveve iñakãgui, ha oĩ peteĩ hinchazón isyváre ha tuguy oguejy.
  Elfaraya oporandu chupe:
  - Mba'éichapa reime?
  Pe duende oñanduuka ipo desesperadamente:
  - ¡Ekirirĩ! ¡Fotón nde tripa-pe!
  - Ha, eñangarekóke!
  Ha"ete ku ohasa asyvéva pe piloto, ijyva oñembyai ha ijurúgui osyry peteĩ ysyry tuguy pytã. Ha katu gracias pe fenomenal vitalidad orekóva umi elfo, ikatu gueteri oho, jepe ndaha"éi apto ñorairõrã.
  Vladimir oipytyvõ umi mitãkuñaʼípe opuʼã hag̃ua. Jepénte ñemondýi, oreko lesiones leves, contusiones ha arañazos.
  - Ha, mitãkuña, og̃uahẽma ára ñañorairõ haguã.
  Chrizzly opukavy:
  - ¡Nendive añoite!
  - Ha rehóta mombyry, bufón de goma!
  Hasy oipe"a haĝua pe okẽ, nueve elfo oheja pe transporte de aterrizaje ha ojejuhu directamente pe torre guýpe. Peteĩ arma de disparo pya"e odispara yvate guive, ojehechaháicha pe troll ojeguerahaiterei pe batalla aérea-gui. Pe pista tatatĩ rehegua hendy, ha umi arma ryru oky amandáuicha. Peteĩ mitãkuña duende operde ibotín ha opyrũ peteĩ concha opitávare ipy nandi he"ẽ porãva reheve ha osapukái.
  . MOAKÃHA No 20 rehegua
  Mirabela opu"ã ha mecánicamente oinupã pe tenda hasýva. Ikuã oñemongu"e ha ojuhu peteĩ ryguasu rupi"a tuicháva oisu"uva"ekue chupe isy ryepýpe.
  - Pe tipo antimaterial, ha"e ikatupyry omoinge infección so"ópe. - Mitãkuña opukavy.
  Pe matriz sensitiva oñepyrũ oisu"ueterei, ombovevýi haĝua pe jehasa"asy, pe mitãkuña oñani peteĩ ysyry ro"ysã gotyo ha oike ipype. Ha"ete ku ndahasýiva"ekue michĩmi.
  - Ko"ãva ha"e umi mba"e iñañaitéva oĩva gueteri ko universo-pe, ha che aimo"ãkuri py"aguapyha.
  Oñani aja, pe mitãkuña opyrũ peteĩ ortiga ári ipy nandi ha pe suela rósa, ndorekóiva"ekue tiempo oñemohatã haĝua, avei oisu"u. Mirabela, oguapýva ysyry guasúpe, opensa: ojejuhu oñemondepaite, ndorekói arma ni computadora. Péva ivaieterei, ha'égui peteî súper civilización rajy cien por ciento, kuña guerrera ndorekói idea mba'épa ikatu ojejapo condición sistema primitivo-pe. Añetegua: ha"e oguereko tuichaiterei mba"ekuaa, umíva apytépe heta mundo rembiasakue. Péicha jave, tekotevẽ rehupyty algún tipo de árma. Añetehápe ningo hete ojogua umi hénte yma guarépe, upéva heʼise tuicha ikangy ha ndaikatuvéima mbaʼeve. Pe kangy ojapo pe mono-gui peteĩ kuimba"e, ha katu pe elefante ipu"akapáva itavy, ko especie oexistírire por lo menos un billón de años, apenas ikatúta kuri oñemoakãrapu"ã porã. Peteĩ tiémpope, pe planéta yvy oñeamenasa hoʼágui peteĩ asteroide tuichaitereíva. Ikatu omohu"ã yvypóra civilización peteĩ jeýpe. Ha katu pe mburuvicha guasu rupive, pe primer cohete de aniquilación ojejapóva oitypaite pe asteroide foton-pe. Reiporavóramo umi ingrediente oike porãva, upéicharõ antimateria haimete ndo"emoíri radiación, ha kóva ha"e peteĩ plus tuicháva, ndaikatúigui re"crap nde planeta-pe. Péro pe progreso oñemoakãrapuʼãrire mbeguemi, pe raza humana ohasa asýta kuri pe destino orekóva umi dinosaurio. En general, pe tembiapo delicadovéva ha"e pe subordinación tuguy"ỹre Estados Unidos-pe. Ko pu"aka oñemoakãrapu"ã porãiterei, ha umi norteamericano ikatupyryeterei ojapo haĝua umi blockbuster. Pe Industria cinematográfica oĩkuri pe nivel ijyvatevévape, ko"ýte upe época-pe ĝuarã. Umi actor brillante Jackie, Schwartz, DeCaprio, Stallone ha heta ambue ohechauka mundo del futuro ha fantasía brillante. Umi árape, ko"ýte oúvo gráfico informático, ikatu omoheñói ilusiones convincentes ha coloridas.
  Ñamoĩ techapyrãramo "Guerras de las Galaxias" térã "Babilonia" - ojefilma hikuái naturalmente. Pe expansión añetegua espacio-pe oñepyrũ oñembojoaju rire yvypóra. Peteĩha, jepémo ymaite guive, civilización ojejuhu mbyja Sirius ypýpe. Pe irundyha planeta hakuvéva Yvýgui, ha katu oĩ porãiterei tekovépe g̃uarã.
  Umi primate lagarto oikova"ekue pe cueva nivel-pe. Péro oguerekóma hikuái hacha de itágui, péro ofalta chupekuéra arco ha flécha. Ojekuaa avei umi rrelihión ñepyrũ. Pe culto heta elemento rehegua, upévape ojesakrifika cereal ha tubérculo yvyguigua, sapy"ánte mymba retekue. Sa"i oĩ umi aborígen, ha upéi umi virus ha bacilos omoingéva umi yvy arigua omboguepaite chupekuéra. Ñamoingove jey hag̃ua ko espésie, tekotevẽ voi jajapo clonación.
  Mitãkuña omboguata ipo y rupi ha ojejohéi ijyva guýpe. Pe ysyry oñeñandu porã ha iseguro.
  En principio, umi yvy arigua oñorairõ peteĩha guerra espacial peteĩ civilización orrespira flúor ndive. Haʼekuéra ningo pe primeroite oataka umi rusope, ha oñepyrũ peteĩ gérra vaiete. Ñepyrũrã, pe ñorairõ oĩ peteĩ tenda joja-pe, ha katu upéi tapichakuéra, magia ha elfo pytyvõ rupive, omoporãve tecnología ha omoñepyrũ peteĩ ofensiva decisiva.
  Haimete enterove umi criatura de flúor ojejuka, ha umi hembýva ojegueraha umi kámpo de konsentrasiónpe. Umi yvy arigua operderire, naiporãvéi vaʼerãmoʼã idestino. Fluor ha'e peteî elemento activo-itereíva, pe activovéva oîva Yvýpe, ome'ê raza-pe agresividad extrema. Upéi, katuete, hetave ñorairõ, planeta ñehundi, civilización conquista. Haʼekuéra ohundi voi heta galaxia. Ha katu en general, opa ko"ã mba"e ha"e peteĩ perdedor: peteĩ grandiosa batalla mokõi Rusia apytépe. Pe cine moderno-pe, katuete, hetaiterei ñorairõ espacial rehegua oñecubri. Ojegrava umi película ha serie de TV. Umi efecto especial oñemoakãrapu"ã nivel de realismo ijyvatevévape, ha katu upéicharõ jepe, pe cine tuja ojuhu umi admirador-kuérape. Ha pe encanto orekóva umi mbyja yma guare Hollywood ha Mosfilm-gua, igloria noñedesvanecéva.
  Péro ojekuaa avei umi héroe pelíkula koʼag̃aguápe. En particular, Vitaly Tok, omboguatáva Lev Eraskander. Ko mitãrusu eterna oparticipa umi ñorairõ guerra interuniversal-pe ha oactua película-pe. Añetehápe, ndaipóri haguére umi tapicha ijedámava Imperio Ruso-pe ojapo umi trama peteĩ mba"e monótono. Ha katu umi gráfico informático rupive ikatu oñecompensa opa mba"e, en particular, ikatu ojapo peteĩ hova iñambuéva yma jepe. Bueno, oñedesarrolla progreso, ha katu pe cine naiporãiete! Ha katu ojekuaa peteĩ material completamente - realidad virtual. Haimete ojepuru vaʼekue ojeprepara hag̃ua gérrarã. Ciencia ficción-pe, especialmente época atómica-pe, realidad virtual-gui oiko moda. Ha katu upe jave avei, umi método de funcionamiento opyta primitivo. Aipotaiterei ñamohenda hiperplasma peteĩ mba"e ideprovéchovape ĝuarã, ha ndaha"éi jaheka haĝuánte ambue tape ñahundi haĝua opa tekove. Igusto ha trágico: techapyrã, peteî ex emperatriz oñepyrû ohasa depresión oheja rire cargo de jefe de Estado. Upévare ojapo hikuái chugui peteĩ mákina virtual ikatu hag̃uáicha osegi oñorairõ ha ogoverna ko univérso. Ha katu, umi tendota ymaguare sapy"ánte oñekontenta umi cargo de comando imperio-pe. Ndaikatúi remanda ha reisãmbyhy opa tekovépe opa ára. Ha katu ikatu reproduci oimeraẽ juego "virtual", umíva apytépe pe emperador ipu"akahápe ikontrario-pe Rusia Tuicha, Sagrada pu"aka reheve ha oñepyrũ ipu"aka ambue universo-kuéra rehe. Ha pe hecho ohecha hague voi heta película de ciencia ficción ojeconquistahápe ambue universo: ojehecha impresionante.
  En particular, oĩ pe teoría peteĩ acordeón rehegua, térã peteĩ baraja de cartas peteĩ número haimete infinito ambue mundo paralelo rehegua. Péva ijeheguiete ningo iñinteresanteterei.
  Ha mba érehepa ojoavyva era umi universo ndojehecháiva yma ambue léi física ndive ikatu oñemodula. Térã peconquista, en particular peteĩ civilización ndorekóiva mba"eve sino estiércol-gui, ¡upéva ha"éta divertido! Mba'ére piko ñañorairõta caca ndive?
  Pe mitãkuña opukavy, osalpica y. Ipy michĩmi osẽ peteĩ ola, huguy energético ha imitãva ojerure movimiento. Mirabela opu"ã ha ojupi osẽ pe ýgui. Tenonderãite oñepyrũ oheka peteĩ yvyra mbarete ha peteĩ ita haimbe asýva. Ndahasýi jajuhu haĝua peteĩ yvyra, ha katu pe iñimportantevéva ha"e imbareteha, ha upéva ha"e exactamente pe roguerekova"ekue problema. Péro pe oríllape añoite ikatu vaʼekue ojejuhu peteĩ ita haimbe asýva. Ha"éramo redondo, noimportái: ikatu remboja"o. Heta jey pe mitãkuña ohecha mymba iñe"ẽporãva, peteĩ mezcla de cangrejo ha mono. Ojepoi hikuái yvyramátagui ambuépe. Péro ipahápe ojejagarra peteĩ depredador tuichaitereíva. Peteĩ mymba ojoguáva lince púrpura-pe oñemongu"e pya"e pe mitãkuñáre. Mirabela ojepoi lado gotyo ha oinupã pe lince-pe peteĩ yvyra reheve. Upévare opukavy ha otyryry jey.
  Pe mitãrusu ñorairõhára imandu"a opa umi técnica de combate ojeperforáva hese imitã guive. Ha"énte pe tete nohenduporãiete haguére. Jepémo imbareteterei ha ijyvyra. Upéicharõ jepe, pe py nandi ha mitãkuña"i, oikytĩ rangue ijajúrape, oho pe mymba costilla pukukue. Pe lince opukavy ha ombohovái oikytĩvo pe mitãkuñáme ijyva ári. Ha katu Mirabela hábilmente omoinge pe yvyra hesápe voi, ha pya"e oinupã peteĩ golpe ikyrỹiva isyvápe.
  Reinupã jave nde po reheve peteĩ ángulo especial ha peteĩ rango espacial determinado-pe: peteĩ golpe michĩva jepe ikatu ojapo peteĩ conmoción cerebral.
  Pe lince oñembopy"apeteĩ ha oñembo"y, pe mitãkuña ojejuhu hi"ári.
  - Porã! Ha pe pire ningo ipiroʼy! Ikatu rejaho"i hese nde ao.
  Mirabelle ogueraha pe lince pe orilla gotyo. Ñepyrũrã ndahasýi ojegueraha hag̃ua peteĩ teʼõngue orekóva ochenta kilo, péro upéi pe mitãkuña oñeñandu ikaneʼõ.
  - Ha moõpa oĩ che rete tuja, ndoikuaáiva kane"õ, ikatúva ogueraha peteĩ tren térã barco yma guare. Ko"áğa che ha"e peteĩ umi tapicha desgraciado apytégui. Ha mba"eichaitépa che ñembyasy ko mba"ére. - Mirabela oñembotavy (térã ndaha"éi ojapo porãitereíva) tesay.
  Oho yvýpe ha pya"e oñembo"y pe yvyku"i naranja ári, ohapy ipy nandi. Jepémo hasy jepi, ko kásope pe mitãkuña ojehekýise chugui. Ombojere ipy bardana suave-pe ha oñapytĩ kapi"ípe, upévare tuicha ifacilve oguata.
  Pe y rembeʼýpe oĩ heta ita, umíva apytépe umi vídrio. Pya"eterei pe mitãkuña ojapo ijehe peteĩ kyse. Ojejapo vidriogui, ha"e ningo haimbe porãiterei. Péro ndahasyiete vaʼekue pe pire experiénsiaʼỹre. Añembosarái vaʼerã kuri, ha Mirabel-pe oñembojeheʼa tuguýre. Pe mitãkuña oñembohypýivo pe ýpe, haku kamby pyahúicha, haimete pya"e ojekuaa umi tiburón, ojegustáva tuguy hyakuã asýva.
  Haʼekuéra ojogua umi oĩvape ko yvy ape ári, ojejahoʼi baldosa-pe, imbarete ha ijyvykuʼi, ha umi hatĩ oñembojaʼo ijyvykuʼi ha ijyvyraʼỹvape.
  - Mba'eichaitépa monstruosidad! "Pe mitãkuña apenas oreko tiempo osẽ haĝua pe ýgui, peteĩva ko"ã criatura oveve hi"ári ha ho"a pe yvyku"i haku asýva ári. Ojejuhúvo peteĩ espacio y"ỹme, pe tiburón ojahoga ohóvo ha oinupã desesperadamente umi aleta, oity umi arai yvyku"ígui.
  Mirabela oisu"u:
  - Heẽ, peteĩ criatura depredadora! Mba"eichagua vertedero-gui piko resẽ?
  Pe tiburón osegi oinupã, péro mbeguekatúpe oguejy. Oiméne ndoguerekói avei peteĩ tiempo dulce pe sartén haku asývape. Heta gota tuguy hovy osẽ pe tekove jurúgui. Oñekongela, peteĩ vapor ligero añoite ohechauka pe humedad oñembopiroʼyha.
  Mirabela omoĩ peteĩ lomo ijyva jerére, ohejávo ipire ijyva ha ijyva ári. Aguata sapy"ami ha upéi aipe"a. Pe desnudez ndaha"éi peteĩ vicio, ha katu desnudo ko hakuhápe tuicha ikomodove. Upéicharõ jepe, irundy kuarahy ndahaʼéi peteĩnte. Pe mitãkuña oñeñandu sapy"a oñembotavy, omoĩ ita pohýi ijyva ári ha oho ojoko, ombokatupyrývo hete pyahu. Upéi oñepyrũ ohupi ita ha oinupã umi yvyramáta ipy, ijyva, ipo, ikodo ha iñakã reheve. Oñeha"ã omombarete umi ligamento ha ojapo umi división, oñemoĩvo umi ita apytépe. Umi ligamento iñe"ẽrendu porã, ha katu oñeñandu gueteri pe mba"asy, ojehechaháicha pe tete pyahu ndorekói desarrollo.
  Pe mitãkuña ojapo crujiente abdominal trescientos veces pesos reheve, upéi oguata ipo ári ha ojapo salto. Upe rire Mirabela oñepyrû oprocesa umi técnica. Haʼe ohechakuaa umi ipehẽnguekuéra noñeacolchaiha oñorairõ porã hag̃ua. Heta golpe rire yvyramátare, che pyti"a, che codo, che syva ha che akã yvate oñembohyeiterei. Amoinge vaʼerã kuri umíva ýpe ifasilve hag̃ua. Hiʼarive umi taza oĩva che py ári ojedesgarra. Pe mitãkuña odesidi: tojepokuaa ipy nandi, ko kásope imbaretevéta ha oñemohatãvéta ipy hũvéramo. Ombopupa porã rire hete, Mirabela odesidi:
  - Jasegíramo Robinson ehémplo ha ñamopu'ã óga, kóva ndoikomo'ãi chéve, ndaikatúi ahasa hetaiterei tiempo. Tekotevẽ rejapo ndejehegui peteĩ pirogue ha reho mombyry ko"águi pya"e ikatuháicha.
  ¡Ndaha"éi oje"e riremínte ojejapo rire! Pe mitãkuña omopu"ã peteĩ hácha ita rehegua oñapytĩvo parral, ha oñepyrũ oheka peteĩ yvyramáta oĩporãva. Pe esqueleto tuichaiterei, haimete cincuenta kilómetro cuadrado. Oĩ suficiente materia prima, ha pe tembiapo ndokyhyjéi pe mitãkuñáme.
  Mirabela ojapo cinco hacha por si acaso, ha ndojavýi. Pe tembiapo ojekuaa ha"eha peteĩ lomo ro"o, sapy"a py"a tekotevẽ oñeikytĩ ita hatã ha oñemboja"o pe corteza. Pe mitãkuña oñembohory are, ha katu ha"ete ikane"õ"ỹva. Umi ára ko planeta-pe ipuku, ha pyhare mbykyeterei. Osyryrývo sudor ha oñembopiro"y heta jey yva reheve, pe mitãkuña oikytĩ ha oikytĩ. Ipahápe pe yvyramáta ho"a, ha Mirabela oguejy ikane"õma pe cepillo suave-pe. Añetehápe okese. Haʼe arakaʼeve ndokéi vaʼekue, péro koʼág̃a oñorairõvaʼerã ko temiandu ipyʼaporãʼỹvare. Ha che py oryrýi avei.
  - ¡Ndaipóririre umi ryguasu rupi'a! - He'i mitãkuña'i opukavy. Por si acaso, ohesa"ỹijo rire opa umi enfoque ha oasegura rire seguro, oñembohory.
  - Mba'épa! ¡Adiós! - Mitãkuña resa pya"e oñemboty.
  Ikerayvoty ha"e, jepiveguáicha, grandioso (jepe katuete: jepiveguáicha, kóva ha"e peteĩ alegoría ohasa haĝua peteĩ mba"e ndapeikuaáiva ha"eha siempre grandioso!), oñeimagina peteĩ batalla espacial tuicha escala-pe.
  Rusia marangatu oñembosako"i peteĩ ñorairõ decisiva-pe ĝuarã. Pe enemigo lado-pe: pe ventaja tuichaiterei gueteri, he"iséva oimeraẽ matiz oguerekóta peteĩ rol. Pe enemigo araka"eve ndorekóikuri hetaiterei fuerza peteĩ área-pe, upévare opa mitãkuña ha karia"y ha"eva"erãkuri parte pe mecanismo de resistencia-pe.
  Umi mbyjakuéra órbita-pe omomarcáva pe Diamante Rokẽ (pe téra voi omimbi Mirabela mandu"ápe), pe defensa oñemyatyrõ ohóvo, opa mba"e ojere colmena-icha primavera-pe.
  Peteĩ mba"e ojehecháva jepi peteĩ guerrero-pe ĝuarã oñembohypýi okehápe, ha"ete voi chupe ohecháma hague péva peteĩ hendápe.
  Umi muelle orbital omba"apo plena fuerza-pe, ombojere hikuái opa mba"e ikatúva, umi estación de artillería voluminosa guive umi mini-mina peve. Avei oñedesplega plataforma misil, umi mágo oñemongu'e ijerére, osuspira hechizo, ohechávo umi torpedo.
  Ko poción ojejapo horno redondo especial-pe relleno electrónica-gui, oveve aire rupive. Oñemomba'eguasu haguã impacto magia, elfo ha ambue criatura oiporu traje especial orekóva aceleración hiperplasmática. Upe jave avei ojegueru umi emisor odistorsionáva espacial, oje'eva'erã kuri emboscada cinturón de asteroides estacionarios ypýpe. Umi paje apoha oúva opaichagua universo-gui ojere avei umi emisor jerére, ha katu hetave elfo-kuéra. Oipytyvõ hikuái personal de ingeniería ombohetavévo impacto ha ombojoaju campo de camuflaje, omombaretévo defensa pypuku.
  Umi Santo ruso simultáneamente oñeha'ã ome'ë elasticidad idefensa-pe ani haguã umi línea oñembyai primer toque-pe. Upevarã ojeporu colapso especial subespacio rehegua, ha upéva momento oportuno-pe ikatu omomýi instantáneamente peteĩ grupo tuicháva.
  Ko sede temporal oime kuri planeta "Mborayhu"-pe, oime kuri posición convenientevéva sistema-pe. Avei, pe planéta voi oreko peteĩ matéria imbaretetereíva ha elástico, upévare ndohoʼái vaʼerãmoʼã ni peteĩ bombardeo térmico aja. Oñemoĩ plataforma movible barco estrellado-pe ha ikatu omýi oimeha momento;además, ojejaho'i campo de espacio rasgado, ojokóva pya'e oñehundi ha avei ohendu mandamiento.
  Pe siuda voi, oĩva iguype la majoría pe sede central, oike pypuku pe yvýpe. Péro ou chugui umi señál. Pe buque estrellado sede-pegua osegi omýi, ko kásope ikatu ojeity fase cero-pe.
  Hipermariscal Georgy Konstantinovich Zhukov oime kuri ipype, heta comandante omondo holograma hendaguépe. Omoheñói hikuái opáichagua esquema ombohovái haguã garra tuichaitereíva flota millones de mundos-pe. Tekotevẽ kuri ikangy ha oñembyai pe enemígope.
  Georgy Konstantinovich Zhukov oñe"ẽ hína kuri pe impacto rehe ojekuaa jave henondépe peteĩ imagen ha peteĩ mitãkaria"y vy"apópe peteĩ traje manchado-pe okakuaa pe piso-gui.
  - Nde piko pe Aplastante? Tuicha académico, ¡ndaha"arõiva"ekue nde!
  Pe mitãkaria"y, omimbipáva peteĩ sonrisa amistosa reheve, ombohovái:
  - ¡Kóva ha'e che doble foton mágico! Ha katu, kóva ha"e peteĩchaite chejehegui. Peteĩ sientífiko omanda vaʼerã personalmente umi soldádope, ha ndahaʼéi oinventánteva umi árma pyahu. Ojehechávo umi específico Star Wars rehegua, apropone ko"ã táctica. Ñande ningo haʼete peteĩ muelle oñekomprimíva hatãva. "Pe mitãkaria"y académico oescupi pe goma, oñeinfla peteĩ burbuja-icha, oguenohẽ peteĩ emisor gravedad-vacío ha ohecha pe potencia. - ¡Pe presión iñepyrũrã ha"éta mínima, ha upéi oñembohetavéta ohóvo! ¡Eñeha"ã embohyru y, rehecháta ha"eha peteĩ proceso ojoguáva!
  - Rembohyru hatãtereíramo, oikóta peteĩ proceso espontáneo de fusión núcleo hidrógeno rehegua: ¡oĩta peteĩ bomba! Georgy Zhukov ombohovái peteĩ temimbo"e o"aprendeva"ekue de memoria peteĩ lección. Natasha po kuña imbaretéva ha katu ipy"aporãva oñeno ijyva ári. Peteĩ mitãkuña porã oikova"ekue ko mundo-pe mas de ochocientos áño ha oñembojojávo pe mitãkaria"ýre (jepe peteĩ mitã apariencia reheve añoite) oñeñandu itujaitereiha. Ha katu Zhukov, ijyva morotĩva ojepokóva iñakãrague morotĩ reheve (pe mariscal ndojagarraséi pe apariencia "estándar para el imperio" peteĩ mitãkaria"y dieciséis año orekóva), tuicha okonvenive chupe ĝuarã.
  - ¡Che aikuaa! Ha katu pe analogía peteĩ muelle ndive ha"e banaliterei. Rodesarrolla hína peteĩ campo ultramedio espacio rehegua. Ndaikatúi oike mba"eve, protección absoluta reñemongu"éramo peteĩ dirección-pe. Ha"ete peteĩ traje ciber-sabre, peteĩ lado-pe ha"e móvil, ha katu ambue lado-pe ha"e peteĩ ita insuperable. Avei oñemboguata peteĩ campo medio espacio rehegua peteĩ escala michĩvévape.
  Zhukov he"i peteĩ jesareko serio reheve, nontendéi añetehápe mba"érehepa oñe"ẽ. Árbitro general Natasha Zhuravleva opropone:
  - Ñande cálculo oñemopyenda pe hecho rehe pe batalla principal oikótaha umi barco estrellado móvil ha defensa planetaria ikatu jave oñembojoaju oñondive, ojejaho'ívo ojuehe. Oĩta peteĩ equilibrio de fuerzas.
  - ¡Súper hockey rehegua! - Mitãkuimba"e académico ohupi ijyva ha oinupã mitãkuña"ípe ijyva ári. - Nde pire delicado, mba"e crema piko reiporu?
  - "Petunia" karai arandu.
  - ¡Hiperquasar! - Pe súper mitã aplastante omaña pe holograma volumétrico tuichaitévare pe yvága mbyjakuéra reheve. Che acalcula mentalmente che reservakuéra.
  - Ha"ete ku enemigo ombyatyva"ekue opa mba"e ikatúva ombyaty, hetave mokõi jey ha mbyte hetave ñandehegui. Ndoipapapái umi paje apoha. Haʼéta peteĩ ñorairõ ijetuʼuetereíva umi provléma ivaietereíva reheve. - Amaña pe hecho Zhuravleva ombojere hague hesa hovy mandi"o. - ¡Ojejokoitereíta!
  Zhukov ombohovái mbarete:
  - Pe ñorairõ Moscú rehegua aja, pe enemigo oguereko hetave infantería, itropakuéra oguereko calidad iporãvéva, tuicha superioridad tecnología-pe, ha ¡rogana!
  - ¡Pórke pe enemígo noĩri kuri preparádo roʼyrã! - Pe académico oikytĩ chupe.
  -Condiciones climáticas ohypýi mokõive ejército joja. Añetehápe Rusia ojepokuaave peteĩ clima hasýva rehe. - Zhukov oñembotapykue.
  Pe académico vy"ápe omombe"u:
  - Ha umi mba'e tecnomagia rehegua, ambosako'i peteî sorpresa ndogustáiva enemigo-pe guarã. Añetehápe ndaikatúi ojeporu pya"e, miles de millones omano raẽva"erã, ha espacio henyhẽva"erã mba"asy ha jehasa"asýgui.
  - ¿Magia extraña? - he"i Natasha. - ¡Okaru haguã jejuka ha ambue tapicha jehasa"asy!
  - ¡Kóva ha'e peteî káso extremo! Are amba"apo, amoheñóivo peteĩ hiper-acumulador mba"evai ha ñehundi rehegua. Ha katu ñorairõme, opa medio iporã. Koʼýte pe enemígo imbaretéramo jepiveguáicha. Pe hecho pe enemigo orekoha tuicha ventaja ha ha"eha ñande kulpa, ndajeabsolvéi responsabilidad personal-gui. Kuimba'e arandu ha estratega ramo, ohechaukava'erã kuri hetave habilidad diplomática, ndohejái oñemoheñói coalición ijehe. Ha katuete omoĩ imperio.
  Zhukov oñakãity:
  - ¡Peteî mitã oñembohapéva diplomacia-pe ha'e peteî tontería! Umi negociación ha intriga otejeva'erã umi kuimba'e experimentado.
  - Heta siglo aja areko peteĩ mitã apytu"ũ, ha péva ha"e pe chepermitíva ajapo descubrimiento! - Mitãkuimba"e ohechauka iñe"ẽ mbohapyha. - ¡Opa mba"e rire, peteĩ mitã oreko peteĩ jehecha ijojaha"ỹva ko mundo rehe!
  Natasha Zhuravleva oporandu mitãkuña Maria Smetanikova-pe, oñangarekóva reconocimiento a largo alcance rehe:
  - Mba"ére piko ndorohupytýi romboja"o pe coalición enemigo? ¿Ko imperio criminal Gran Rusia-pegua?
  Ha"e ombohovái ijeheguiete:
  - Hetaiterei interes común oñeconverge, además, ñande residentekuéra ojehechauka itavyeterei heta jey. Oñeñandu peteĩ tapicha ipu"akapáva oentrega haguéicha chupekuéra. Ojehechakuaa oposición magia mbarete rehe.
  Pe mitãkaria"y académico oreko kuri escéptico:
  - Contraacción mágica, tape ojehechavéva ojehekýi haguã responsabilidad-gui. Paje ha"e peteĩ mba"e michĩmi ojekulpava"erã. Péro upéva napenesalvamoʼãi pe kastígogui. Upévare, upévarã reñani peteĩ curso de obstáculos de dificultad-pe.
  Ñemoneĩ!
  - Heẽ, karai! ¡Por lo menos mil vése!
  - Ani reimo"ã reguejy hague baratoiterei, ambue jey amandata ndéve reñembohasávo hiper-anti-radiación-pe, peteĩ mba"e omombaretéva opaite mandu"a vai ha fobia apytu"ũme ha ombotýva umi iporãva. Ko kásope, mitã"i, reikuaáta oĩha peteĩ mba"e ivaivéva infierno ha ciber-mundo inferior-gui!
  María Smetanikova osapukái:
  - Ndaipóri infierno ivaivéva ojeperdégui peteĩ ñorairõ! ¡Pe mba"asy ivaivéva ha"e nde retã ohasa asy jave! Pe tete jehasa"asy ha"e peteĩ mba"e michĩva - pe ánga jehasa"asy ivaieterei!
  Georgy Zhukov oikytĩ sapy"a:
  - Che ndachegustái pathos. Aikotevẽ umi hecho ha información desnuda. Jahechami hese. Pe gérra aja upéva chepytyvõ jepi.
  Heta holograma opaichagua sistema espacial rehegua oñesuperpone ojuehe. Electrónica rupive, equipo tecnológico, hetaiterei servicio de inteligencia, avei umi agente secreto oñemopyendáva sede ro'ópe. Opa ko"ã dato ojetamiza computadora rupive ha oñepresenta ta"anga ndive. Umi ta"anga multicolor omyenyhẽ umi campo, ha pe procesador hiperplasmático ome"ẽ umi comando, orecomenda táctica de defensa óptima!
  Pe mitãkaria"y he"i filosóficamente:
  - Pe teatro iñinteresantevéva ha'e pe teatro de operaciones militares, pero pe cuota de entrada tuicha prohibitivamente!
  Natasha ombojoapy:
  - Ha katu pe teatro de operaciones militares-pe, umi tesay akóinte añetegua ha opa acto ha"e peteĩ mbo"epy tekove pukukue javeve!
  - Mbo"epy ikangyva osalta, ha katu imbarete oha"arõva.
  Pe komputadóra omondo peteĩ marandu:
  - Oguahẽ doce mil quinientos veinte crucero clase PIR-gua umi mundo universo Gran Rusia-gui, avei un millón, doscientos mil trescientos fragatas, quinientos mil compoves, tres millones trescientos cuarenta mil brigantinas, seis mil umi várko ñorairõhára, irundy mil várko ñorairõhára.
  Zhukov ointerrumpi:
  - Pya'e piko remohu'ãta nudismo? Nuevecientos cuarenta y cuatro nave espacial, peteîteî orekóva veintidós mil tropa de tormenta. Avei, hetaiterei (millones!) barco de aterrizaje orekóva pirata ha mercenario a bordo og̃uahẽ pe vuelo oúvape. Umíva apytépe oime legendario espacial-dreadnought "Aniquilación feroz".
  Zhukov ointerrumpi:
  - Nde! Kóva ha"e peteĩ mamut estelar-nte, ikatu oike peteĩ cuarto de mil millones nave espacial-pe peteĩ jeýpe.
  María he"i:
  - Pero umi costo ko'ãichagua barco-pe guarã tuichaiterei, suministro añoite ha'e péicha reho va'erã roto. Gracias pe Ángel Blanco ha umi saboteador-kuérape ihéroe-icha, ombojoja hikuái pe enemigo-pe por lo menos michĩmi.
  - Péva katuete ombohetave ñande posibilidad.
  Emperador de Ciencias Espaciales: osegi ojesareko, ha ojedestaca holograma umi ultra-batalla insignia umi gigante-kuéra. Umi nave espacial ipoderosoiterei, gota-icha, oguereko cañón, peteĩteĩva michĩmi michĩve Everest-gui. Oĩ cincuenta y cinco ko"ã monstruo-gui, oĩ avei ultra-batalla barco-nte, tuicha avei. Ha pe insignia, cinco mil, cuatrocientos ochenta y cinco kilómetro ipukúva, oinspira kyhyje ha respeto. Peteĩ monstruo tuicháva orekóva peteĩ tripulación heta miles de millones de soldádo ha heta decenas de miles de millones de robots.
  Jaipyhy techapyrãramo pe insignia orekóva héra iñextraño "Mouse". Peteĩ máquina moderna completamente orekóva emisor opaichagua rango-pe. Peteĩ pistola de vacío gravedad ikatu oity peteĩ planéta térã peteĩ estrélla jepe pe órbitagui. Ocomprimi espacio ha oityvyro heta barco. Peteĩ árma imbaretéva katu ndahaʼéi pyaʼe porã. Ha katu pe inconveniente principal orekóva ko'ãichagua nave espacial ha'e pe costo extremo orekóva. Ha haʼe itorpe ha ndaikatúi omýi ojehechakuaaʼỹre.
  Zhukov ome"ẽ instrucción:
  - Ha katu ikatu oñehundi avei! Oreko misil especial, específicamente ko'ãichagua gigante rehe.
  Pe komputadóra oikuaauka:
  - Oiko ramoite peteĩ cambio caótico código rehegua.
  Pe mitãkaria"y científico oñakãity:
  - Oñeinventa iñarandu, peteî parte ha'e sarambi, ha ndaha'éi ordenado añónte, sino caóticamente iñambuéva. Jepe ñamoĩ ñande esquema wiretapping-pe, ohecháta hikuái peteĩ serie de línea tatatĩme añoite. Ha pe sistema de comunicación ndaikatúi oñehundi peteĩ virus rupive, oĩ heta duplicación.
  - Ha pe komputadóra voi oho vai ramo, ha oĩramo hetaiterei código...
  - ¡Omba'apóta pe código doble! Nahániri, ¡opa mbaʼe ojekalkula koʼápe! Pe sistema duplicación rehegua voi ojeduplica heta jey. - Pe mitãkaria"y académico resa omimbi. - Ha katu nereñeha"ãikuri reity umi código enemigo-pegua rembohysýivo peteĩ dragón mitã"i pe esquema-pe.
  María ombohovái:
  - Oĩ peteĩ mba"ekuaarã ikatúva ojegueru marandu ojeike"ỹre sistema-pe. Reipotáramo, ropresentáta chupe.
  Pe mitãkaria"y académico oñanduuka:
  - Upévare che voi aju. Kóva ha"e peteĩ analizador bioplasma rehegua. Ipytyvõ rupive ikatu relee mombyry repensávo. Ha eikuaa voi mbaʼépa repensa yma. - Mitãkuimba"e opukavy - Peteĩ tapicha iñakã mbykymínte ikatu oimo"ã umi descubrimiento ndaikatuiha ojejapo imitãme. Peteĩchagua Newton ha"ékuri gueteri peteĩ mitã"i mbo"ehaópe ho"árõ guare iñakã ári peteĩ manzana, ha che aiko tiempo objetivo-pe cincocientos cincuenta áño aja! Ha katu ha"e omantene pe percepción imitãme.
  Mitãkuña"ikuéra opukavy:
  - ¡Heroísmo ndorekói edad! ¡Pe víno imitãva omombareteve!
  Pe Emperador de Ciencia omboguejy peteĩ holograma peteĩ Ángel Blanco reheve. Peteĩ inogalacto oguerekóva hiperplasma puro, oñekontratáva ambue universo-gui. Oje"experimentaiterei, añetehápe ijeda-pe, ha katu avei peteĩ mitã percepción orekóva realidad rehe. (Umi iñaranduvéva ha itujavéva ndoikeséi ko"ãichagua aventura-pe) ohechauka peteĩ grabación voluminosa pe ñorairõ rehegua. Upe jave avei, heta gusano colorido ohechaukáva caravanas osê proyección holográfica-pe. Peteĩ tatatĩ hendy hi"arikuéra, ha"ete ku oúva peteĩ tataindygui. Ombojehe"a aplastante umi asa.
  - Che decreto rupive, aasigna pe título general de dos estrellas pe Ángel Blanco-pe. Mba'ére piko reheka Georgiy, che areko peichagua derecho!
  Zhukov ombohovái:
  - Heẽ che ndacheimportái!
  Ko académico omoambue icolor hovy deslumbrante-pe:
  - Ha upéicha toiko. Ha"ete chéve ko hiperboy-gui pya"e oikotaha peteĩ mariscal.En general, tekotevẽ ñamotenonde activamente umi representante ambue mundo-gua umi cargo de liderazgo-pe!
  Natasha omoneĩ:
  - ¡Siempre ha'ekuéra ikatupyrýva! ¡Ha katu ñande karia"ykuéra oikuaa avei mba"éichapa omanda!
  - Yvypórape guarã, ñorairõ ha'e naturalve nivel genético-pe. Péva ha"e inherente naturaleza-pe. Umi oikóva ambue mundo-pe noñembohysýi espíritu militarista péicha peve.
  Pe académico omaña lado gotyo pe robot de seguridad rehe. Extrañamente, pe espía ikatu kuri oime cibernética fila-pe. Oî peteî káso ojekuaáva oñemyengoviávo peteî robot sede central-pe, ha omboguejy marandu ha ombohasa pirata espacial-pe. Ndojejuhúi pya'eterei fuga, ojesospechágui umi tapicha oikovéva. Upe rire oñepyrũ ojejapo prueba adicional cibernética-pe.
  Oñomongeta aja, ambue mitãkuña ohendu ha ohupyty marandu oikotevẽva hembiaporãnte. Avave ndoikuaái ta"anga pukukue ndaha"éiramo pe Mitãkuimba"e Académico ha pe famoso hipermariscal Zhukov!
  En general, peteĩ mínimo conocimiento ha supervisión cuidadosa rehechakuaávo umi curiosovéva ha"e peteĩ garantía espionaje rehe. Georgy Zhukov voi odesidi ohecha opavave comandante-kuérape peteĩ megabioescáner rupive.
  - Oñepyrũ peteĩ levantamiento planeta Primorye Blanco-pe, Gran Rusia territorio-pe. - Omombe"u pe computadora. Umi opu'ãva ombyai heta cuartel ha ojagarra la mitad capital. Oî ñorãirõ ha heta víctima civil. ¡Oñemoañete oikóvo dato!
  María he"i:
  - Kóva ndaha"éi ñande participación"ỹre. Oî umi tendota local ojeganáva ijykére, ome'êvo iñe'ê añeteguáva ome'êtaha control planeta rehe. En general, pe reconocimiento peteĩ promesa rehegua ha"ete peteĩ apyka ári. Hiʼarive iñimportánte ñapresenta opa mbaʼe haʼekuéra ñandeguerovia hag̃ua. Ha hetave vése oguerovia hikuái pe alabanza. ¡Koʼýte rembojojáramo Ñandejárare algún rréi nativo itavyva!
  - ¡Ijyvatevévo peteĩ tapicha moralidad, ojupise yvateve! Ikatu péva odistrae peteĩ par de barcos estrellas Gran Rusia-pegua! - Mitãkaria"y académico: ndaha"éikuri upéicha optimista. Péro mitãkuñaʼikuéra, ¿peipotápa kamby pe ardillagui? Koʼã ardilla ipepova ningo tuicha peteĩ búfalo ha oreko hatĩ alce-icha. Sabor he'ê porãva, ha oñemongaru umi pradera especial orekóva miles de millones de especies vegetales iñambuéva.
  - Ja"u peteĩ sorbo nde beca-gui. Kamby iporã mitãnguérape guarã! - Zhukov oñembohory hese.
  Pe mitãkaria"y académico oñakãity, Crushing, haimete ojoja iñaranduhápe pe Apohare ndive, ndogustái imandu"ávo hese ha"eha peteĩ mitãnte - jepe okáguio. Umi mesero robot en forma de mitãkuña encantadora: ogueru hikuái kamby vaporizado umi abeja-gui. Avei ou peteĩ "torta" yva rehegua oñekytĩ porãva reheve orekóva crema de diamante oje"úva. Mitãkuimba"e okaru vy"a reheve, mitãkuña"ikuéra okaru hendive. Zhukov oporandu:
  - Eme'ê chéve víno de dátil iporãvéva ha so'o natural.
  María ombohovái:
  - ¡Ore roguereko opa mba'e peteĩ mburuvicha guasu gustorã!
  - Ha Mirabela Blancanieves oñorairõtaha avei? - Oporandu Georgy Zhukov-pe.
  Ko"ã ñe"ẽ rehe, Mirabela oryrýi, upe peve omaña hína kuri ikerayvoty rehe ha"ete ku oĩva lado guive. Bueno, mba"épa ikatu peguenohẽ pe visión-gui! Ha upéi ojekuaa oikuaaha hikuái chupe!
  - Oje'ehaichaite! - Natasha ombohovái: "Ha"e ha iñamigokuéra ha"e simplemente pe decoración oimeraẽ batalla espacial-pe". Ha"e oreko umi habilidad ndaha"éiva jepiguáicha. .
  Pe mitãkaria"y académico opropone:
  - Ñame'ê chupe tetralet modernovéva, ipyahuvéva. ¡Toñani oike! Ipytyvõ rupive ikatúta rentende porãve umi mba"e ikatúva ojapo tecnología moderna.
  - Ndaha'éi idea vai, nde Majestad, pero Mirabela ndaha'éi experiencia suficiente ha oproba ramo modelo ipyahuvéva, ikatu mitãkuña oreko problema.
  - Pe diferencia control rehegua ndaha éi particularmente tuicháva, pe telepatía peteĩchagua, oñembotuichave mante mágia rupive. ¡Aime seguro haʼe ikatuha omaneja upéva!
  María he"i:
  - Mirabela oguereko apytu'ũ móviliterei ha pya'e oaprende. En general, añemomba"eguasúta peteĩ tajýra peichagua rehe. Ohasávo selección genética especial, ndoikéi millón gobernante-pe. Ojehupyty haĝua peteĩ tembiapo iñimportantetereíva pe Emperatriz-gui voi... Katuete peteĩ talento tuichaitereíva.
  Georgy Zhukov ohechakuaa:
  - ¡Talentogui oiko peteĩ genio oñemultiplica ramo tembiapo pohýi colosal rupive añoite! Ha katu en general, ¡ajerovia ko kuñakarai tuja rehe! (Pe mariscal soviético iporãvéva ohenói deliberadamente pe Mirabela imitãvévape heta kuña tuja ramo omomba"eguasu haĝua pe diferencia de estatus.) - Opa rire pe ñorairõ, apremiáta chupe ha ajapóta chugui por lo menos capitán ramo.
  María okomenta:
  - Oĩ riesgo omanótaha pe mitã. Ikatu iporãve ñamondo chupe tapykuépe. Añetehápe, umi víctima masiva ko'ãichagua ñorãirõ jave inevitable, ha mávapa omotenondéta tembiapo ko kásope?
  Georgy Konstantinovich Zhukov oñakãity:
  - Ndaikatúi ha"e voi omoneĩta ko mba"e. Harry ha"e excepcionalmente ipy"aguasu. Ko'ágã ñamohenda peteî reestructuración. Por cierto, según umi norma caballero ndojehaíriva, oñepyrûva'erã batalla mokõi tetraavión peteî asiento-pe. Maymáva oiporavóta as número uno orekóva. Che parte-gui, apropone ajapo haĝua Ruslan-gui pe Espadador-gui pe luchador principal, upéva ha"éta peteĩ movimiento mbarete!
  Natasha ombotove mbeguekatu:
  - Mitãkuimba"e gueteri, oguereko catorce áñonte.
  - Che piko mitãkuña? Añetehápe, kóva ha"e añetehápe pe as iporãvéva ñande flota-pe, ojuka umi guerrero ha guerrero ipu"akapávape! - Zhukov oipyso ikuã tuicha. "Térã peduda che capacidad apredese haĝua mba"éichapa osẽta pe ñorairõ". ¡Ajagarra Berlín peteĩ semánape, pe fortaleza ipoderosovéva Segunda Guerra Mundial-pe!
  Natasha oikuaauka hemiandu:
  - Iporãve ñamondo peteĩ ñorairõhára ikatupyryvéva. Ndaupeichairamo jaguerekóta provléma. Sapy"aitépe algún truco oñeha"arõ"ỹva.
  Hipermariscal Zhukov ombotove:
  - Ruslan iñarandueterei. Taha"e ha"éva, che intuición he"i apuestava"erãha hese.
  Pe mitãkaria"y académico oipytyvõ Zhukov-pe:
  - Heẽ, ha análisis bioplasma rehegua ohechauka ha"eva"erãha peteĩ ganador. Che amoĩma che apuesta.
  Supermariscal Natasha ojeobliga omoneĩ haĝua:
  - Ndorojejokói ko'ãichagua argumento rehe.
  Pe mitãkaria"y académico omohu"ã ikamby, pe vaso ojere peteĩ mitãkuña ipy puku figura-pe ha oñesũ.
  - Aguyje ndéve rejepy'amongeta haguére! - Mitãkuña yvypóra ojapova"ekue oñepyrũ opurahéi, omombo ipy hũ yvate gotyo, ha yvate gotyo ohesape holograma, umíva apytépe artista robótico ha circo-pegua. Peteĩ vidrio ordinario oñemoĩva peteĩ espectáculo entero-pe. Mitãkuña ha kuñakarai agosto omomba'eguasu sapy'ami:
  - ¡Eñepyrũ emba'apo! - Mburuvicha guasu omanda.
  
  Upe aja, María Blancanieves (sueño-pe ko"ãichagua transformación instantánea ha"e pe orden del día), iñamigokuéra ndive, opractica hína kuri ambue maniobra. María ha pe mitãrusu duende paje apoha (peteĩ mitãkaria"y iñakãrague rizado ha iñakãrague morotĩva ha ojoguáva peteĩ ángel-pe) oactua oñondive peteĩ par-pe. Oñeme'ê chupekuéra mokõi tetraleto especial ojeadaptáva movimiento negativo-pe menos peteî tercio espacio. Umi ñorairõhárape oñembohéra "Tsunami" - 9. Avei, icontrol telepático, térã ja"e porãsérõ, ijefectividad: tuicha oñembotuichave magia rupive.
  Upe riremínte pe mitãkuña okonvense upéva. Upévare añeha"ã ajevy, ajapo peteĩ tiro ha instantáneamente asẽ pe sistema okaháre. Pe brujo elfo ikatupyryvéva Tserrik ohupyty chupe ha oadverti:
  - Penemandu'áke pende clase rehe, pedisciplina pene pensamiento, ko'ágã jaikéta estado de trance de combate-pe, pensamiento oñemboty ha oñembotuichave al mismo tiempo. Oñembojoajúta ambue sección cerebro hiperplasmático rehegua. Ñañeimahinamína mba épa oikóta opaite foton hiper ha ultra oñepyrüramo omba apo.
  - ¡Umi archivo hakuetereíta! - Mirabel ombohovái.
  - Repensáramo peteĩ okápe oikóvare, techapyrãramo peteĩ karai hakuávare, upéicharõ si! ¡Koʼág̃a jasegíkena ñane estúdio! Por cierto, ndaha"éi primera vez po"adverti: ani remomýi nde ceja ni rembojere nde syva, oike tape rehe añoite.
  - ¡Oh si! ¡Ajegueraha mombyry! Ha"énte sapy"ánte ha"ete chéve pe hetegui oiko hague peteĩ proteína ordinaria - Pe mitãkuña oñembopy"aju, jepe pe tetralet tumbona forma cómoda, hasýpe ojerokyse ijyva ári.
  - ¡Ejapo jey pe maniobra!
  Mbyjakuéra omimbi pe mitãkuña resa renondépe. Pe tráfico Mirabela jerére: de alguna manera extrañamente mbeguekatu. Umi ñe"ẽ, Tserrik opronunsia jepi peteĩ lengua torcedura-pe, ha"ete mbeguekatu, ha pe ñe"ẽ voi ijyvateterei, ojeipysóva. Jepe pe duende paje apoha oñepyrũ oñe"ẽ pya"eve jepe, pe tetralet oveve pya"e jepe oñekonverti peteĩ deslizamiento suave-pe.
  - ¡Reime peteĩ trance-pe! - Tserrik omyesakã ikondisión. - Ani reñesorprende mba"eve rehe, ha katu eaprende reaprovecha haĝua umi oportunidad pyahu. Emañamína, umi holograma omimbi ohóvo espacio-pe. Ko'ãva ha'e modelo de entrenamiento combate espacial-pe guarã. Upévare che mitãkuña, eñepyrũ eataka.
  Mirabela ojapo upéichaite. Ko"áĝa peve ha"e peteĩ entrenamiento, ha katu peteĩ entrenamiento iñimportantetereíva ha añetegua. Pe mitãkuña ndaha"éi oñorairõnteva, ha katu ovy"a - oñemondýi pe procesoite pe ñorairõme.
  Ha"ékuri peteĩ especie de paleta de aniquilación. Mirabela oveve ha ojupi ohóvo yvate. Ha umi holograma añetehápe isarambipa umi fragmento-pe.
  Tserrik oñorairõ ijykére. Pe brujo ohupyty peteĩ par de golpe, ha katu Mirabel, al contrario, ndohupytýi peteĩ arañazo.
  Tserrik opurahéi peteĩ pukavy rupive:
  - ¡Vy'apavẽ umi ipyahúva ko ñorairõ haku asývape! ¡Ani reipuru anteojo añónte!
  "Areko experiencia defensa tenaz-pe, ndaha"éigui mba"eve"ỹre aime hague umi ojeporavóva apytépe peteĩ millón-gui, ha peẽ, la mayoría umi elfo-icha, peñeñandu vaieterei ha upévare peperde pe control pendejehe pe ñorairõ aja".
  Mirabela odesplega tetralet, ojukávo ambue "mosquito". Oñepyrũ voi opurahéi:
  - ¡Ñande ñaime ñorairõme ko universo-pe! ¡Ani ñamaña pe ñemano rayo rehe! ¡Vy'apavê jasypoapy térã jasypoteîme! ¡Ñame'ẽ umi criatura-kuérape haku'imi!
  Natasha katu onegosia hína kuri iñamíga ndive. Pe mitãkuña, oĝuahẽvo ñorairõhápe, oike peteĩ sarambi ndaha"éivape jepiguáicha, ojejuhúvo peteĩ taxi oñemondava"ekuépe. Avei peteĩ encuadernación iñinteresantetereíva. Pe mondaha ojejagarra, ha pe iporãva ojejoko sapy"ami. Opa mbaʼe oĩ porãta kuri, péro upévare che amígo oity mbohapy uña. Ha"e peteĩ tragedia tuicháva peteĩ kuñáme ĝuarã, hetaiterei opukavy ha ojepy"apy. Ambue problema ha"e pe faun Loki okañy hague peteĩ hendápe. Kóva ha"éma peteĩ problema, mba"épa oikóta añetehápe ha"éramo peteĩ espía. Okañy peteĩ vampiro-icha peteĩ hospital de maternidad-pe. Opa rire pe ejercicio, Mirabela osẽ sapy"ami itrance-gui ha oñepyrũ ombojere iñakã, bueno, ndoperdéikuri mba"eve.
  Chemandu"a peteĩ umi blockbuster-gui, avei peteĩ preludio peteĩ batalla espacial-pe, umi soldado imandu"a yma guarére, ha"e extremadamente franco ojuehe. Ndaikuaái, Mirabela noñandúi oñohẽseha hi"ánga avavépe. Jepe ambue hendáicha noimportái chupe, ovy"áta ohechávo jey iñamigokuérape pe millón ojeporavóvagui. Ndaha"éi ohecha haĝuánte, ha katu oñe"ẽ haĝua, omombe"u haĝua impresión ñorairõ ha tekove rehegua. Iñextraño araka"eve ndagueroviái hague sa"ieterei ohasa hague tiempo che entrenamiento guive élite gobernante ndive. Mboy acontecimiento ojehu hese ko'ã ára ohasávape, oî suficiente peteî docena de vida-pe guarã. Iporãta imemby peteĩ mitã, jepémo upéicha, ita"ýra okakuaapáma va"erã peteĩ incubadora-pe. Ha"e peteĩ mba"e iñinteresanteva, pe matriz rangue, mitãnguéra oñembo"y peteĩ computadora rupive, oiko chuguikuéra electrónicoiterei. Especial, iporãiterei! Ha upéicha tereho emba"apo nde rye reheve, kuña mboriahu yma guare, mba"eichaitépa hasy reñandu mba"éichapa omýi nde ryepýpe peteĩ tete oikovéva. ¡Brr! Ha che rye hasy añorairõ, kuña hyeguasúva ndaha'éi ñorairõhára! Por cierto, ¿seguro piko Mirabela oguerekóta peteĩ ta"ýra? - Rusia Marangatu yvórape, tekove iporã, ha ñorairõ rupi hasy upe jave.
  ¡Ikane"õ ko"ã pensamiento-gui! Mirabela oveve osẽ pe tetraavión-gui, ojere, oimo"ãvo mboy maníaco ha maníacopa oĩ ijerére! Oimeraẽ mba"e ndaha"éiva kuña térã kuimba"e ha"e peteĩ máquina de muerte! Ha katu pe violencia ha ñorairõ ha"e atractivamente diabólico. ¡Mba"eichaitépa tuicha mba"e karaikuéra! Ko"ápe jey ndaikatúi omaña indiferentemente iporãha hikuái. Añembohysýise so"o muscular ha masculino-pe. Pe akã hendy, umi sueño voluptuoso hendy peteĩ tatatĩ monstruoso reheve. ¡Pe mitãkuña oĩ jey visión-pe!
  Gran Rusia oñorairõ ha oñembosako"i ñorairõrã década ha siglo jepe. Umi tropa oñepyrû oñembyaty peteî golpe aplastante-pe guarã opa guive ko arýpe. Total número de diferentes tipos de barcos mbyjajere ohupyty mas de diez mil millones. Bueno, oĩkuri mas de ciento sesenta mil millones nave espacial michĩva. Heta billones de tripulación, ha hetave robot umi diseño oñeimagina"ỹvagui. Peteĩha jey miles de áño ñorairõ aja, hetaiterei várko oñembyaty peteĩ hendápe pe metagalaxia-pe. Umi insignia ikatu voi ojejavy peteĩ planeta aparte rehe. Ko grupo entero, ndojehecháiva gueteri, oabsorbe recurso peteî esponja gigantesco-icha. Opáichagua galaxia-gui, ojepysóva heta miles ha millones de parsecs-pe, osyry umi corriente opa"ỹva umi comitiva barco de abastecimiento-gui.
  Umi emperatriz odispone: jepénte péva ndaha'éi enteramente caballerosa, oiporu haguã táctica yma guaréva perforación asalto-retiro, ataque sabotaje comunicaciones trasera rehe. Peteĩ tiémpope, koʼãichagua táctica ohundi Napoleón ha Hitler ehérsito tuichaitereíva ha oñembokatupyry porãva. Upe jave avei, tekotevẽkuri ojeguereko en cuenta pe población local, por regla general, ojejopyha umi mburuvichakuéra umi Imperio Ruso Guasu-gua térã umi mondaha ha mburuvicha depredador mundo-kuéra heta primitivo-vévape. Upe jave avei, umi cambio poder-pe, oñembojoaju esperanza iporãvéva rehegua. Avei ndaha"éi angaipa jaaprovecha ko mba"e, ko"ýte pe enemigo og̃uahẽséramo ojehechakuaa"ỹre. Umi táctica lobo oñembyaty, ojehekýivo ñorairõ fuerza kakuaa ndive, pero kañyháme oisu'úva, ombotývo lógica estrategias kakuaa. Pe ángel morotĩ omboja"o ijehérsito heta hendápe ha oñepyrũ oinupã umi karavana michĩvévape. Pe enemigo omombarete jeývo icubri, peteĩ voluntario ambue universo-gua odesidi umi táctica atrevidavéva jepe. Iplan ha"e kuri oataka esfera marrón Antiglobalista, oguerekóva umi almacén principal de abastecimiento grupo-pe, peteî reserva tuichaitereíva. Jepiveguáicha, pe emprendedor Ángel Blanco omanda umi mokõi mitãkuña"ípe odescifra haĝua pe contraseña, jepeve itujáma, ha oĝuahẽ legalmente, ambue refuerzo disfraz guýpe umi mundos de aliados primitivos-gui. Upevarã oñemoambue"imi umi barco estrellado forma ha ojejapo camuflaje. Pe ángel morotĩ voi ojejapo ha"ete haĝua peteĩ volcán michĩva, simbiosis-pe peteĩ tocón ndive! Ha"e oikuaa porã mokõi decenas de millones de lenguas heta universo mundo-gui;ndahasýikuri oñemoarandu haĝua: efecto ola ha químico apytu"ũ rehe ha memorización total. En general, pe Ángel Blanco ikatu imandu"a absolutamente opa mba"ére nanotecnología"ỹre, pe problema añoite ha"e imandu"a haĝua.
  Ipytyvõhára tavayguakuéra apytégui, Malvina, ha"e voi oasegura umi mitãkuña ha mitãkuimba"e omoambue haĝua uniforme ha oñekomporta naturalmente, pórke upe rire ojekuaa pe ñembotavy, tuichavéta umi posibilidad osẽ porã haĝua. Hetave umi raza oĩva ko universo-pe ojoguaite yvypórape iforma, upévare ndahasýi oñeme"ẽ haĝua pe forma ojeipotáva, ha ambue ñe"ẽ jeikuaa oike pe programa de capacitación mitãkuña ha mitãkuimba"e oñembojehe"áva hiperplasma rehe haimete imitã guive. Upéva he"ise, haimete opa mba"e oñeprocesa ha oñeme"ẽma!
  Ha katu, Ángel Blanco oescanea umi ta'anga opavave buque estrella flota de huelga, ohechávo índice de tarjeta - enemigo ndosospecháiva'erã mba'eve ivaíva.
  Elf Udar-rokki odesidi avei oñembojegua peteĩ mágo ramo peteĩ planeta sa"i ojekuaávagui. Ñepyrũrã oikose voi chugui troll, ha katu kóva tuicha riesgo, umi troll iñambueterei umi elfo-gui. Ikatu oñandu hikuái péicha ojehechaháicha falso, ndaha'éi ramo so'o, upéi aura bioplasmática.
  Pe ángel morotĩ oñemoĩ de acuerdo umi argumento orekóvare:
  - En general, che ndacha'éi umi troll rehe, hyakuã vai hikuái. Peteĩ par de criatura ojoguáva ovisita Yvy yma guarépe ha ohechauka haʼeha peteĩ mbaʼe vaieterei. Upe guive ndahasyiete ojejuhu haguã peteĩ ita seko iguype. peteĩ troll ipy"aporã ha ipotĩvagui.
  Udar-rocky ombohovái:
  - Py"aporã ha"e peteĩ concepto relativo. Enterove ohecha iporãha oje"aplikaramo chupe específicamente. Ha pe altruismo ndaha"éi particularmente moda-pe. Peẽ peme"ẽ chéve, ha"e peẽme: peteĩ especie de relación mercadería-pirapire. Añetehápe, oĩ umi tipo...
  Pe ángel morotĩ ointerrumpi pe duende-pe:
  - Mbykyhápe, pe principio voi hesakã porã ndéve. Ha ko'ágã esfera Antiglobalista-pe.
  Peteĩ voluntario ambue universo-gua oñeñandu ojupíramoguáicha peteĩ dragón morotĩ ári. Pe hacha de impacto oĩva ipoguýpe jerovia reheve oho pe blanco gotyo. Peteĩ especie de guante de acero terciopelo-pe, ikatúva omopẽ peteĩ mandibula, ha katu cautivador isuavidad reheve.
  Pe ángel morotĩ ohetũ umi lava osyry iñakã ári, oñandu mba"éichapa ocosquilla hikuái ipópe. Iporã ha al mismo tiempo peteĩ mba"e extraordinarioiterei, peteĩ volcán osẽ nde akã ári.
  - Mávapa ojapo gua'u manguera, ha che ajapo gua'u peteî erupción grandiosa!
  Malvina omboty hesa ha he"i ombohováivo, oipysóvo ijuru:
  - Nde ndaha'éi volcán añónte, ha katu chéve guarã, ha katu chéve guarã, nde ha'ete peteĩ santo! Aescupi napalma hendýva, ha katu peẽme ĝuarã, ¡ambojy borscht cereal reheve!
  Pe ángel morotĩ opukavy, ohechaukávo chispa tuicháva oveve okápe ituichakuégui, otyryry Krakatoa-icha.
  Pukavy ha pukavy, ha katu tapére ojuhu hikuái primer patrulla espacial. Haimete mil barco estrellado, umíva apytépe mbohapy ultra-batalla, tuichaháicha peteĩ planeta decente. Pe ángel morotĩ oactua impudencia reheve, sin ceremonialmente ombotyryry umi barco peteĩ lado-pe. Ha katu, ipytyvõhára omoĩ jey casualmente pe contraseña, ha peteĩ representante ambue universo-gua he"i peteĩ voz nasal-pe:
  - Ani reñeanimá remboguejy mbeguekatu Mburuvicha Guasu. Ndaupeichairamo, ame"ẽta ndéve peteĩ enfrentamiento peichagua ha remombota nde pyti"a nde akã rapykuéri. Che areko cien mil millones de barcos estrellas hiperplasma guýpe.
  Ha"ékuri peteĩ típico bluff, ha katu pe Ángel Blanco oikuaa mba"épa ojapo. Jepive, opa ko"ã rréi orekóva significado planetario ohayhu o"bluff, oexagera imbarete ha ombojere yvate ijyva. Avei, pe impudencia oreko tendencia omopu"ãvo sa"ive sospecha. Añetehápe, ndaperekóiramo derecho, upéicharõ, mba"ére piko peñemolesta va"erã? Oĩ peteĩ estereotipo heʼíva peteĩ espía okirirĩha jepi. Ojeheja chupekuéra ohasa, ha pe Ángel Blanco desafiantemente oñakãity:
  - ¡Orden umi tropa mbyjakuérape!
  Tape pukukue ohasa hikuái ocho cordón-ve. Káda ke pe Ángel Blanco osẽ ambue broma reheve oveve peve hikuái esfera Antiglobalista-pe.
  Ko"ápe ombohovái chupekuéra peteĩ barrera heta decena de miles de barcos tuicháva ha cientos de miles de combatiente michĩva. Péicha avei umi estación orekóva cañón hiperplasma. Pe ángel morotĩ opyrũ peteĩ segundo, oikóramo peteĩ mbaʼe ndaikatumoʼãigui osẽ hikuái. Ha katu pe superluchador extraterrestre astuto osẽ peteĩ plan algo ingenuo reheve, ha katu cautivador isencillo-pe. Upéva ha'e odesidi, toipytyvõ chupe enemigo voi. Mba"ére piko peñorairõ fuerzas superiores ndive (ha umi refuerzo pya"eterei og̃uahẽta), ikatúramo pejapo porã peteĩ artista toque reheve.
  Oñecontacta rire pe comandante hipersfera-fortaleza-pegua ndive, pe Ángel Blanco ohechauka peteĩ simpletón ovy"áva.
  Mariscal-gobernador Hegg de Nnodd ojapo ramoite peteî trato porã: ohupyty ovende peteî porción reciclables ndovaléiva mba'everã, ombohasávo mineral valioso ramo, avei repuesto tetraavión ha mega-grab-pe guarã. Avei umi repuesto oreko defecto. Koʼág̃a tekotevẽma ojepeʼa umi púnta pe ýpe. Peteĩha pensamiento ha"e pe isencillovéva: oĝuahẽ haĝua peteĩ ñe"ẽme umi pirata espacial ndive. Tohundi hikuái umi karga natekotevẽiva ha ipeligroso jepe. Pero ko'ápe heñói apañuãi, péva filibuster estrella (pe oprocesáva'ekue yma ko'ãichagua pedido) oñekontrata heta pirapire rehe omotenonde haguã acción de sabotaje Sviatorossiya rapykuéri. Ambue tipo ojotopa peteĩ equipo de caza Gran Rusia-gui, ha opyta barco"ỹre Upéi pe gran secretario: peteĩ nabo poroso ipy ha iñakã estrecho hogue masticado (pe cerebro oĩkuri ipy"ápe) opropone:
  - Toñemongu"e pe caravana peteĩ yvykua morotĩ ojeréva. Oĩnte umi mbaʼe iñañaitéva pe ruta pukukue ohasátahápe umi várko.
  Hegg opukavy duda reheve:
  - Ha nde reimo"ã umi piloto oĩha nandi ha ndohechakuaamo"ãiha pe espacio curvatura.
  - Umi instrumento navegación rehegua oñembyaíta, ha pe brujo troll ojapóta sarambi equipo estrellado rehe. Haʼekuéra oveve vaʼerã haʼeño. Por cierto, kóva ndaha"emo"ãi ni peteĩ jejuka, umi barco estrellado ho"áta tapiaite pe yvykua mbyte gotyo. - Oñehendu peteĩ ryguasu, peteĩ ryguasu rupi"a reheve.
  - Bueno, nabo, ne ideakuéra isencillove peteĩ nabo vaporizado-gui! - He'i Hegg peteĩ ñe'ẽjoaju ramo.
  - Upéva jajapóta. Mba"ére piko aipota pe mágo ojejeroviaha?
  - Pe colorite voi. ¡Ha"e voi ñandejuhu!
  - Upéicharõ ejapo!
  Oiko rire peteî estafa fácil péicha, billones opesa va'erã jave umi bolsillo, estado de ánimo ha'e positivo. Pe ángel morotĩ pya"e ohechakuaa ikompañero iñaranduha ombotavy hague ha ko"áĝa ohetũ ipo.
  - Mburuvicha guasu de Shcha-schava, mburuvicha guasu umi mundo universal, ogueru ndéve victoria.
  Hegg pya"e oñembopy"aguasu, osẽ jepe apykagui.
  - Mba'eichaitépa victoria!
  - Bueno, jaguereko artefacto mágico especial, oñembojoajúramo munición ndive, pe potencia explosiva ojupíta cien veces.
  Hegg oporandu: "¿Peteĩ cien?".
  - Mínimo, ha oîvéramo artefacto, upéicharamo doscientos peve. ¡Pe ehérsito Svyatorossia-pegua oñembyaíta preón-pe!
  Hegg oñakãity, oipe"ávo hatĩ.
  - Ko kásope, jajapurava"erã. Oñemotenonde peve umi competidor astuto. Nda'upéichairõ, hipermariscal ruso Alexander Suvorov oipyhýta crédito opavave éxito rehe. ¡Ombyatýma fuerza Zyukov rehe!
  - Katuete, ha"e ojapóta, ja"actua pya"eva"erã peteĩ ola de gravedad-icha, che vasallo ha robotkuéra oĩma dispuesto oity haĝua opa mba"e almacén-pe. Apensa hína añongatutaha quince fuhhots-pe.
  Hegg oñesorprende:
  - Pya'e piko?
  - Ahupyty ramoite pe esquema, ha che sujetokuéra oñembokatupyry! ¡Ojavy"imi, tuicha dignidad rehe ha pe cuasar-pe!
  Pe comandante opukavy ko witticismo rehe:
  - Heẽ che aime de acuerdo! Péva ha"e pe tape iporãvéva túva ha sy.
  - Upéicha retraso omonda laureles, apresura ogueru éxito!
  - Nantendéi mba"érepa ñaikotevẽ laureles, ikatu ha"e ultra-plutonio, ha katu aguyje taha"e ha"éva.
  - Ha pya"e oike gratis umi almacén-pe ñande tavayguakuérape guarã.
  Koʼág̃a pe iñimportantevéva haʼe vaʼekue umi mitãkuña ombaʼapo porã ha ndorodesidi. Umi soldado ejército Svyatorossia-gua ohasa peteĩ ensayo peteĩ programa de simulación virtual-pe, ha katu pe momento decisivo-pe ikatu simplemente ojeipe"a inerviokuéra.
  Pe ángel morotĩ oñekomporta impudentamente ha osapukái heta umi extraterrestre-pe. Péva oasegurava'erã umi combatiente ruso-kuérape, enemigo ndokyhyjéi, ohejágui ojesapukái hese. Ko"áĝa peve opa mba"e oĩ porã. Añetehápe peteĩva umi inogalacto oñeha"ã oñembohory, ha katu pe guerrero insolente odispara chupe peteĩ paralizador reheve, omboligávo chupe ojepy"apy ha oñembopy"aju. Pe mba"asy oporomondýi ha pe hembýva pe motley pack-gui oñeme"ẽ, ohechakuaávo pe ventaja orekóva pe impudent tipo michĩva. Upéi opa mbaʼe isensíllova
  Oĩve pe pelíkula de acción chistosa, umi mitãkuña oheja voi ojediverti, oñotỹ explosivo ha detonador. En general, Mirabela oimo"ãkuri pe influencia corruptor umi mundo primitivo-pegua o"afectáha ko"ápe avei. Svyatorossia-pe, péicha estafa simple ndoikói, ndaipóri duplicación múltiple ha ndaipóri notificación instantánea umi decisión ojejapóvape. Ha oiméne Gran Rusia avei, umi yvy arigua ndaha"éi chupador. Ha upéi oiko peichagua franco mitã discurso. ¡Chemomandu"a umi mba"e ndovaléiva mba"everã! Upévare peteĩ kavara oganase pláta, ha pláta rangue ojagarra peteĩ granada. Koʼág̃a asẽ vaʼerã. Bueno ha'e simple!
  - Ko'ágã javeve ha japrobáta ñande poder de golpe ko'ã puta rehe! - He"i pe Ángel Blanco. "Pehecháta mba"eichaitépa ore mbarete, peteĩ demostración de destrucción."
  Hegg omoneĩ:
  - ¡Kóva ha'e tape iporãvéva! Ehechauka opavavépe nde pu"aka extraordinario.
  Pe comandante oñeporandúma kuri mboy gananciapa ikatu ohupyty ovendévo umi arma oñemyatyrõva. Upe jave avei, odesidívo omombo, Hegg ogueroviaháicha, pe gran emperador iñarandu"ỹva.
  En particular, tohundi umi Santo Ruso. Ñamomaranduva"erã chupekuéra ojeatakaha chupekuéra.
  Jepe ndaipóri demostración arma rehegua, ndaha"emo"ãi upéicha okonvenséva. Bueno, ha"e nomohendamo"ãi mba"eve chupekuéra ĝuarã! Oĩta algún engaño, oĩta!
  Pe flota oĩva Ángel Blanco poguýpe pya"e oho. Ndojuhúi mba"eveichagua obstáculo ha pe duende Impact-Rocky he"i voi:
  - Nahániri, kóva de alguna manera ndaha'éi ni Hollywood. ¡Ehundi pe centro principal de abastecimiento redispara"ỹre peteĩ disparo!
  - Péva ha'e arte de liderazgo militar ani haguã oî riesgo innecesario. ¡Peteĩ cirujano añetegua ha"e pe ikatúva ojapo peteĩ operación compleja ojehechakuaa"ỹre!
  Iescuadrón tuicha ojesepara armada enemigo-gui ojedispara jave umi detonador. Peteĩ hipersfera tuichaitereíva ojeipyso peteĩ huracán hiperplasmático-pe. Oiko peteĩ tatatĩ resplandor continuo-pe, upépe decenas de miles de millones de soldados enemigo-kuéra okáipa instantáneamente.
  Udar-rocky he"i iñe"ẽmbegue:
  - Nde niko mitãkaria'y iñarandu, ha katu al mismo tiempo ipy'aporã'ỹva. ¡Ehundi hetaiterei enemígo peteĩ jeýpe!
  - Ha jasalva ñande mitãkuimba'e ha mitãkuña rekove! Ndereipotáikuri ha"e ne reindy térã ne novio ojejukava"ekue hendaguépe. - Pe ángel morotĩ oguenohẽ peteĩ bomba de dulces mini-termopreón ha oisu"u he"ẽ porã iñe"ẽme, upéi omombo ijurúpe - Térã ikatu huguy, ¡ndaha"éi tuicha ñembyasy!
  - Mba'ére piko, mitãkaria'y itavy, che ambyasy opavavépe. Peimo"ã pe enemigo ndoguerekoiha ánga, térã umi soldado ojejukava"ekue ra"y ndohasẽi. Reñepyrũta reñeñandu porã opavave ndive, hasýta ne korasõ. Ha katu noñe"ẽmo"ãi hikuái ko mba"ére, ndaupéichairamo oñepyrũta he"i Impact Rocky ituja ohóvo, ha upévare oñesentimentaliterei.
  "Haʼete ku orepersegíva hetaiterei várko". ¡Tekotevẽta rembopyaʼeve!
  - ¡Pe mesa oñepinta ha ojejaho'i tanimbupe! ¡Peteĩ barco estrellado militar ndaha"éi peteĩ kavara! - Mitãkuña opurahéi.
  Ndahasýi remehora haĝua reñemongu"e porãma jave. Ha katu peteĩ cierto head start tiempo-pe oguereko peteĩ rol. Avei, umi barco estrella Svyatorossia-pegua iporãve"imi pe enemigo-gui movilidad-pe. Peteĩ patrulla de barcos estrellados osẽ pe línea ári. Umíva apytépe oĩ cincuenta y siete. Pe ángel morotĩ omanda:
  - Ani redispara, eheja toñemoag̃ui, ha upéi rojaho"íta peteĩ jeýpe peteĩ moscas molestas-icha.
  Avei enemigo ndojapurai odispara ojuka haĝua ha "oñeservi" chupe peteĩ jeýpe, peteĩ salvo-pe, operde"ỹre jepe velocidad.
  - Nahániri, pe boxeador ha'e pe oinupãva, ha pe oityva!
  Ha katu pe enemigo opresiona umi flanco-gui. Añembotavy ha añembotavyva"erã, ha ajapo maniobra intrincada. Ha ohasa asy pérdida al mismo tiempo. Péro koʼápe hiʼag̃uimbaitéma umi fuérsa prinsipál oĩva pe flota Svyatorossiya-pe. Haʼekuéra okontraataka jerovia reheve pe enemígope. Oñepyrũma pe ñorairõ. Peteĩ docena de barcos de combate mundos primitivos-pegua pya"e ojedividi ha oñembyai yvyku"ípe. Ha katu pe choque ojekuaa mbykyha sorprendentemente. Pe ejército umi aliado Gran Rusia-gua simplemente ojere jey, omosãsóvo pe posición. Pe ánhel morotĩ oguerekóta voi peteĩ mbaʼére heʼi hag̃ua:
  "Natekotevẽikuri roñorairõ, oreinupã hikuái peteĩ escoba reheve, ombyasy, ha katu hetaiterei yvytimbo ojupi, aestornudase".
  Mirabel añetehápe oestornuda, ojere ha upepete opu"ã. Peteĩ libélula tuicháva ocosquilla ijyva antena reheve, ha peteĩ mariposa ohetũ ipepo reheve italón oñembyaíva ha nandi.
  - Ha, ¡che képe che képe umi mba'e ndovaléiva mba'everã! ¡Tekotevẽ rembaʼapove! Guau, che képe jepe asoña peteĩ masacre ikatúramo ipahápe adisfruta tekovépe.
  Mitãkuña omyendy tata, upévarã ojapo peteĩ mba"e ojoguáva arco-pe ha oñepyrũ ombojere pe yvyra. Pe tata pyaʼe ojahoʼi umi hakã ha umi hakã espinoso isekoʼimiva. Pe mitãkuña oñepyrũ ohapy pe iguy, imandu"ávo umi técnica orekóvare umi salvaje pe pastel-pe. Heta jey ohapy ipy nandi, tatatĩ oúva tatagui ha irundy kuarahy haku oñembojoaju peteĩ sustancia hasýva apasionada-pe: ojapo pe mitãkuña"i osudor heta. Mirabela heta jey oñembohypýi pe arroyo-pe. Avei, tatatî hasy tesa, hete morotî okáigui. Pe mitãkuña oestornuda heta jey. Ko tembiapo ojearrastra mas de una docena de horas. Pe mitãkuña iñembyahýieterei, ha ou pe ama tropical jepiguáicha. Y ysyry ombogue tata ha haimete ojohéi Mirabelle-pe ysyry haku asýva reheve. Ha katu pe iporãva ovy"a voi;hete chocolate rehegua ipotĩ jey.
  - Nahániri, ha'ete ku pe torta ohasa va'erãha heta ára.
  Pe ama ipuku veinte minuto rupi ha oheja hapykuéri umi ysyry michĩva. Osalpica umi charco rupi, pe mitãkuña oho pe orilla gotyo. Haʼe oñehaʼãse sapyʼa umi pira oĩva upe lugárpe. Ndaipóri ni michĩmi deseo omyendy jey haguã tata. Peteĩ yvytu sa"yju oipeju, umi yvyramáta ha"ete ku oñakãity oguerohory haĝua pe mitãkuñáme. Pe estado de ánimo ojeipyso. Pe iporãva desnuda completamente orekóva peteĩ lanza de piedra oñeñandu peteĩ rréina local-icha. Bueno, toñeha"ã umi tiburón oñemoaguĩ hese, ¡ohupytýta peteĩ golpe mbarete! Hiʼarive umi tiburón haʼete ku orreaksionáva tuguýre, mombyry guive ohetũ hikuái. Ha pyaʼeterei reinupãramo peteĩ lánsape, upéicharõ fásilmente ikatu rejagarra pe pira ha regueraha. Péro mbaʼéichapa jaʼu vaʼerã? ¿Crudo térã frito? Avei peteĩ jeporavo iñinteresantetereíva.
  Pe mitãkuña oñemboja pe costa rehe, oky rire, pe yvyku"i ne"ĩra gueteri haku ha ipy nandi oñandu vy"apavẽ ha peteĩ cosquillas agradables. Mirabela orastrilla pe yvyku"i ikuãme, ha"ete ku concha, bueno, ikatu avei re"u. Oiméne ko"ápe oĩ avei ostras. Iñextraño mba"érepa omano umi agente mboyvegua, ha"ete ku ko universo ndaha"éi ivaietereíva. Ndaipóri provléma tembiʼúre, ha hembýva osẽ porãta. Pe mitãkuña oñemboja pe y rembe"ýre ha opyta sapy"a. Hesa esquina-gui, apenas ojehecha pe horizonte ári, Mirabela ohechakuaa peteĩ barco oñemoaguĩha pe costa-pe. Ha pe planeta tuichave Yvýgui, amo dos vése tuichave reipapa ramo diámetro, kuña Robinson oestima tesa rupive. Pe mitãkuña osalpica ipy marpegua ha osegi omaña. Ndaha"éi moderno, por supuesto umi vela reheve, ha ndaha"éi particularmente tuicháva. Upéicha peteî brigantina preindustrial, pero bastante elegante. Jepe mombyry, Mirabela ohecha porã rupi oheja chupe oipapa pya"e umi arma.
  - Peteĩ yga, upéva he"ise oĩha peteĩ civilización ko"ápe. ¡Pe mba"e ivaíva añoite ha"e ndaha"eiha cosmogénico!
  Mitãkuña oinupã pe y ilánsape, ojekutu peteĩ pira michĩmi plátaguigua. Mirabela opoko porã hese:
  - He"i hikuái so"o ikyráva hesãiveha, ja"u raẽta, ha upéi jadesidi mba"épa jajapóta. Oiméne, pe barco omyenyhẽse jey umi suministro y potĩgui, ha ikatu yva, upévare ndarekói tiempo, ¡ndaipóri gueteri presión-pe!
  . MOAKÃHA No 21 rehegua
  Sadat, oarco ijyva ikane"õva, omoneĩ:
  - Mba'eichaitépa práctico kóva! Jepe pe división yvága ha infierno-pe ipu"aka haimete opa jerovia-pe! Yvága ha"e ocio bestial, ndaipóri jave mba"eve reñeha"ã haĝua, eñeno nde rye yvate gotyo ha evy"ánte. Natekotevẽi ñañe"ẽ infierno rehe, ñaimema infierno-pe.
  Yanka, ohasa asýva avei, ohechakuaa:
  - Ha, ndaha'éi upéichaite! Umi mongol-kuéra voi oguerovia omano rire umi omanóva osegiha ikarrera ñorairõhára ramo. Ñorairõ tupã Sulde poguýpe, ojejapyhy ambue espíritu omanóva estado. Upéva he"ise, oĩkuri peteĩ paralelo, ja"eporãsérõ, jaconquista haĝua ñande mundo umi oikovéva ndive, ha jaconquista haĝua ambue mundo umi omanóva ndive avei! Peteî especie de espíritu ndojuhúi pytu'u ha osegi omehora ha okakuaa carrera.
  Ali ovy"aiterei:
  - Ha upéva iporãve jepe! Ikatu voi remano tembiguáiramo ha oiko ndehegui peteĩ ñorairõhára ótro múndope. Añetehápe, kóva iporãve pe ocioso oñemongaru porãvagui.
  Ko"ã momento-pe, pe látigo omnipresente ohasa jey umi mitãkuimba"e jyva ári. Ombohetave hikuái involuntariamente ritmo, omomýivo ipy ohasa"asýva puku pe grava ári, ha okirirĩ sapy"ami, ohupyty jeývo ipytu.
  Sadat, ojagarrávo ipytu, he"i:
  - Pe ocioso oñemongaru porãva ndaha"éi ivaietereíva, ko"ýte nde ha"éramo tembiguái ojejapiva"ekue peteĩ látigo reheve. Reñeporandu voi añetehápepa pe ñemano ivaieterei.
  Yanka, iñakãrague morotĩ, he"i:
  - Añetehápe, heta tapicha oguerovia pe ñemano ha"eha simplemente ndaiporiha! Jepe, por ehémplo, haimete enterove tetã oguerovia oĩha peteĩ ánga nomanóiva. Ha en general, jagueraha ñande vuelo sueño-pe, moõguipa ou?
  Ali oikuaauka peteĩ temiandu:
  - Ñanemandu'ávo mba'éichapa ñane ánga oveve yvate! Térã....
  Sadat opropone:
  - Ha"e pe mandu"a ñande estado térã existencia espiritual rehegua, ñañembohete mboyve ñande retepýpe. Hi"arive, aikuaa oĩ hague umi gurú tuichaitereíva hi"ánga ikatúva oheja hete. Ova hikuái ambue mundo-pe. Algún modo, che voi ahecha che ro"o okáguio, pe pa"i ome"ẽ rire chéve peteĩ bola de cristal amaña haĝua.
  Yanka oñeinteresa:
  - Ha mba'épa rehecha.
  Pe mitãkaria"y novato oryrýi involuntariamente:
  "Akyhyje voi amaña haĝua chejehe, mba"eichaitépa che morotĩmba". Upéi che espíritu ohasa pe murálla rupi ha ou jey.
  Yanka, asombroso, omoneĩ:
  - Katuete oî mba'e peichagua! Peteĩ tiémpope, Papo oipytyvõ Nicolás Segundo-pe omokyreʼỹ hag̃ua Alejandro Tercer espíritu. Oñemoñe'ê mburuvicha guasúpe imbarete ha ipy'ahatã haguã ani haguã oikove apañuãi. Por cierto, Papus he'i oikove aja, mba'eve noamenasa monarquía-pe. Ko paje omano 1917-pe febrero-pente. Ojekuaaháicha umi rumor, Lenin ha Stalin omotenonde avei seanza. Ha"ete ku Lenin espíritu jepe opredese Stalin-pe 1941-pe oganataha pe ñorairõ Alemania ndive.
  Sadat, opa seriedad-pe, opropone:
  -Ja"e, peteĩva ñande apytégui omanóramo, tou ambuépe iképe ha he"i: oĩ peteĩ tekove riregua ha iporã upépe!
  Yanka opukavy involuntariamente, pe carrito ha"e oipysóva jepe ndaha"éi ha"ete ku ipohýietereíva:
  - Heẽ, katuete oĩ ánga! Mbovymi secta michĩva añoite onega upéva. Ha katu ndaha"éi katuete iporãva ambue mundo-pe. Oĩ ombojojáva pe tekove omano mboyve peteĩ toro rógare, pe tekove omano rire peteĩ zona rehe. Jepive oĩ oñeñandu vaíva pe bullpen-pe ha noñemoingove jeýi pe zona-pe! Upévare pe tembiguái tekotevẽ isãso ko Yvýpe añoite!
  - Yvy? - Mitãkuimba"ekuéra oñesorprende oñondive.
  - Mba"éichapa héra nde planeta!? - Yanka oñemyatyrõ ijehe.
  - ¡Gradodar!
  - Upéicharõ oĩ Gradodar-pe!
  Mitãkuimba"ekuéra okirirĩ, pe subida ijyvateve ha ipytuhẽ mbyky. Hiʼarive koʼág̃a pe tape voi itajuvéma, ha ojejuhu jepi umi mbaʼe haimbe asýva. Yanka oimo"ãkuri pe existencia incorpórea oguerekoha encanto propio, ndaipóri peichagua fuerza de gravedad. Umi py imbarete, ha katu mitãicha gueteri oñepyrũ hasy hasy. Pe mitãkaria"y oñemombarete va"erã, ha"eva"erã kuimba"e, al mismo tiempo hombro muscular oikytĩve pe cinturón, tekotevẽ remohenda sapy"a py"a pe correa.
  Oity gota sudor pohýi ha oñesũ, pe mitãkaria"y ojupi iñakãhatã, oñeha"ãvo ojedistrae pe picazón okakuaáva ha hasývagui umi músculo ikane"õvape. Pe mitãkaria"y py nandi ha hendýva ojo"o rei pe cubierta espinosa-pe, ha umi vena ha vena ojere umi tobillo pya"e iñypytũvape.
  Oiko jave, mbo'epy tembiasakue rehegua, mbo'ehára oñe'êvo destino hasýva tembiguái, especialmente mitãnguéra, péva ndojeguerohoryeterei. Upéicha ha"e peteĩ abstracción, África ha Oriente-pe oĩgui gueteri mitã tembiguái, amo tenda oficial(!). Heẽ, kuarahyresẽ gotyo, Rusia-pe jepe, nda"aréi peve oĩ hikuái upépe, ha oiméne ko"áĝa oĩ. América-pe avei heta tapicha oiko peteĩ tape naiporãvéimava tembiguái rekogui, ko"ýte umi morotĩ ha latino. Bueno, ojeporu mitãnguéra rembiapo fábrica, fábrica, granja ha mina-pe ojehecha jepi ha ojelegalisa jepi. Py"ỹive ha"e voluntario, umi estadounidense ha"e umi mba"apohára ha jepe umi millonario ñemoñare mosquito; ani retĩ rejohéi haguã mba'yrumýi térã rembojere haguã tape. En general, EE.UU. katuete ha'e peteî enemigo Rusia-pe guarã, pero peteî enemigo digno de respeto. Por ehémplo, ¡Pedro Magno ndogustái umi europeo, koʼýte umi británico ha alemán, ohechágui amo gotyove Rusia oñorairõtaha hendivekuéra! Péro haʼe ostudia koʼã puévlondi frenesípe, omenda peteĩ kuña alemana rehe ha ojere umi extranhérore. Peter noñemomba"eguasúi, ha personalmente omba"apo peteĩ aviõ ha peteĩ hacha reheve. Katuete ha"e ipy"ahatã, ha"e voi otortura personalmente umi rebelde-pe, ha katu ndaupéichairamo ndaikatúi oñemopu"ã Rusia-pe. Añetehápe, pe tape iporãvéva ñamokyre"ỹ haĝua peteĩ tóro ipererĩva ha"e peteĩ látigo reheve. Pueblo ruso imbarete, pero ofalta ambición ha agarre bulldog. Zar Pedro oguereko mokõivéva, ha katu ndorekói ijeheguiete: hoy"ueterei, opita ha hekovai. Umi orgía ombyai pe rréi salud, ha ndojejuhúi sucesor joja. Pe problema eterna umi monarquía-pe ha"e peteĩ túva hasýva ha ipy"a mbarete ra"y py"ỹieterei ohereda isy naturaleza suave ha iñe"ẽrendúva. Mburuvicha ha"ete peteĩ flecha ryru - ipy"aporãramo, ogueraháta tetã peteĩ tape ñembotypýpe! Pe dureza añoite oikotevẽ avei iñarandu. En particular, Nicolás el Primero - Palkin oguereko suficiente dureza, ha katu ndaipóri iñarandu. Stalin oguereko mokõivéva, peteĩ pensador ha estadista destacado. Ñambyasy, ojejahéi hesekuéra, ko'ýte umi no entidad ha'eháicha Gorbachov ha Jruschov. Aipórõ, araka"eve ndojeguerohorýi hekopete héra ojepersegi aja Stalin-pe ĝuarã: mbovymínte opu"ã. Jepe ndahaʼéirire ipyʼahatã haguére, jaiko vaʼerãmoʼã Hitler poguýpe. ¿Mbaʼépa añetehápe oiko ko kásope? Fuhrer-kuéra noplaneáikuri umi eslavo ñehundi mayorista-pe, ha katu ohechakuaa chupekuéra peteĩ pueblo segunda clase-peguáicha. Haʼe oguerovia ochenta por ciento umi eslavo ikatuha oñealemanisa, péro oguerovia oĩ vaʼerãha peteĩ subordinación estricta pe raza superior-pe! Hiʼarive ojepyʼapy ifertilidad rehe. En general, ha"évo ciudadano segunda clase ndaha"éi peteĩ mba"e iporãva. Hitler ha"ete peteĩ nacionalista rabioso: omoĩ aleman-kuérape opavave ári, he"iséva umi ruso oguejyha un par de paso. Avei, Fuhrer omboguejyse umi eslavo nivel cultural, ivaietereíva avei. Bueno, umi alemán oñorairõ mbarete umi partidario ndive, ohapy umi aldea umi oikóva ndive. Nahániri, soviético goviérno poguýpe tuicha iporãve. Avei, URSS Ñorairõ Guasu Mokõiha rire ha'e pe tetã añoite ko yvy ape ári oguejyhápe umi mba'erepy año ha año. En general, oî peteî mito he'íva Stalin poguýpe industria militar añoite oñemoakãrapu'ã, ha umi industria civil oñembotapykue. Pero péva ndaha'éi upéicha, oî avei estadística ikatúva ojelee internet-pe. Ndaha"éi tanque ha arma añónte, oĩkuri líder soviético pytã! Por ehémplo, siete vése pe prodúksión ojejapóva umi tembiʼu en lata 1928 guive 1950 peve, ha umi salchicha cinco vése y media, manzana tres vése ha bicicleta setenta y dos vése!
  Pe ángulo de elevación michĩve ohóvo, ha umi mitãkuimba"e oñandu alivio. Sadat, opytu"u, oñemboty aire-pe, oporandu:
  - ¿Upe Genghis Khan ipu'aka hague Khorezm rehe?!
  Yanka oñe"ẽmbegue ñeha"ã reheve:
  - Heẽ! ¡Oñeconquista! Hi"arive, heta táva Bujara, Samarcando ha ambuekuéra oñeme"ẽ ñorairõ"ỹre. Genghis Khan opromete tekove ha liberación tirano Shah-gui.
  - Ha chembotavy! - Pe Sadat astuto oadivina.
  Pe mitãkaria"y omongu"e iñakã sudoroso ha morotĩva:
  - Akatúa! Ojuka opavave kuimba'épe, ha omosẽ umi kuña ha mitãnguérape tembiguái ramo. Ndaupeichairamo, ijehérsito kavaju arigua omanótante pe desiértope. Khorezm ho'a, Shah okañy. Hetaiterei tapicha ojejuka. Tembiasakue ñembyasy, ñorairõ vai. ¡Genghis Khan jepive nokumplíri iñeʼẽ ha ndojapurai oiporiahuvereko hag̃ua!
  - ¡Avave ndojapurai ohechauka haguã poriahuvereko! Itavy vaʼerãmoʼã reperdonaramo ne enemigokuérape. - Sadat omonéî.
  - Umi táva peteĩteĩva katu oñemoĩ iñakãhatãme, ko"ýte Irán retãme, ha"éva Khorezm pehẽngue. Según leyenda, Genghis Khan personalmente oikytï Shah nieto korasõ. - Yanka oñembo"y ha oipe"a pe correa hatĩ reheve, oñandu pe juky.
  - Ha upéi? - Ali ointerveni pe ñomongeta.
  Pe mitãkaria"y oipysose ipo, ha katu oñeñapytĩ porã:
  - Shah ra"y, Geral ed-Din, oñorairõ Genghis Khan ndive are, sapy"ánte ohupyty éxito privado, ipu"aka jepe cuarenta mil ehérsito mbarete satrapa mongol rehe, ha katu ipahápe ha"e, avei, omohu"ã imba"éva tekove peteĩ yvyra ári. Genghis Khan omondo peteĩ párte isoldadokuéragui kuarahyreike gotyove. Ohasa hikuái Califato de Bagdad yvate gotyo ha oike Georgia ha Armenia-pe. Umi georgiano ndorekói ni peteĩ mburuvicha, umi prínsipe otraisiona ojupe. Pe ñorairõ aja, peteĩva umi prínsipe jepe oinupã iñermanokuérape hapykuépe. Pya"e oñembohovái chupekuéra, ha umi nuker pya"e omopẽ ialiado jyva. Upe rire, umi mongol oguejy ysyry Terek peve, osakea umi tava"i ijykéregua, oguata Kuban rembe"ýre ha og̃uahẽ pe ex fortaleza rusa Tmutarakan-pe.
  Pe mitãkaria"y otos, hasy chupe ojagarra haĝua ipytu, ogueraha peteĩ carga ha oñe"ẽ al mismo tiempo hasyeterei. Ha katu, haimete imitãrusúgui, oñeha"ã omokañy pe mba"asy ha kangy ojehechakuaáva jepi mitãkuimba"ekuérape.
  Sadat, ndaha"éiva avei ikangy, oporandu:
  - Upéicharõ, mba'épa oúta upe rire.
  Yanka ombotyryry pe sudor ha omotenonde pe tembiasakue, oñeha"ãvo oñe"ẽ peteĩ ñe"ẽ joja reheve:
  - Mongol-kuéra ndojapíri pe fortaleza-pe voi. Opropone hikuái pe comandante, representante Hanse europeo-gua, ojogua haguãnte umi tembiguái ojejapyhýva campaña jave.
  ¡Ha"e omoneĩ! Oĩ umi tátar, tembiguái disfraz guýpe, oike pe siuda tuicha ha iplátavape. Sapy"aitépe oataka hikuái umi guardia-kuérape, oipe"a umi okẽ ha oike pya"e peteĩ ejército asiático-kuéra.
  - ¡Kóva ningo iñinteresante! - Umi tembiguái imitãva resa ohesape.
  - Oviolá rire kuñanguérape ha ojukapaite kuimba"épe - pe comandante oñemosaingo iñakã ári ha ojejokua ita ipópe, umi mongol oheja ko távagui botín rico reheve. Oguahẽ mbarete Genghis Khan-gui, ko'ãga peve ipu'akáva opaite Khorezm rehe. Tatar-kuéra oñemomýi Kipchak-kuéra rehe, ojekuaavéva cuman-kuéra ramo.
  - Por lo menos rembohasa oréve peteĩ mapa, ndaha"éiramo upéicha nerentendemo"ãi mba"éichapa oiko ko mba"e! "Sharply", he"i Sadat.
  - Mba"épa oiko upéicha?! - Yanka oñembohory.
  Ali omongavaju iñamígope:
  - ¡Natekotevẽi! Mba"épa jajepy"apy hetãre. Ikatu voi hasy chupe imanduʼávo upévare.
  Yanka omoneĩ:
  - Katuete hasy ñanemandu'ávo pe ñorairõ Kalka rehe! Rusia ha"égui peteĩ tetã tuicháva, ndoperdéi jepi, ha katu oiko jave añetehápe peteĩ mba"e vaiete.
  Sadat he"i filosóficamente:
  - Ha katu ndaipóririre mba'eveichavérõ derrota, ne retã ipu'akava'erãmo'ã ko yvy tuichakue javeve, ha opa ñorairõ opava'erãmo'ã?
  - ¡Iporãitereíta upéva! - Yanka oipyso umi soga.
  - ¡Ndaha'éi iporãva! ¡Ndaipóri moõpa ikatu ñañehaʼã!
  Yanka ombotove mbarete:
  - Ha espacio! ¡Ñañepyrũta ñañembotuichave ambue mundo-pe! Añetehápe, iñepyrũrã ndopagamoʼãi ijehegui, péro ohasávo pe tiémpo, pe tecnología oñemoakãrapuʼãta ha oñemotenondéta umi yvy pyahu ojejagarra hag̃ua.
  - Upeichaite? - Sadat omboty hesa.
  Yanka hesarái sapy"ami ikane"õgui:
  - Heẽ! Peteĩ tiémpope, Cristobal Colón ojuhúrõ guare Amérikape, heta oduda avei umi yvy pyahu oguerútapa ganancia, mombyry eterei rupi, ha heta mése ovevevaʼerã hikuái, ha upéi mbaʼeve, odominai hikuái. Peteĩ tiémpope oĩ vaʼekue umi itavýva Rúsiape ovendéva Alaska ha omeʼẽ vaʼekue gratis umi ísla Hawaiana. Umi idiota hi'aguîva mburuvicha guasúgui oguerovia avei ko'ã espacio ndopagái ijehegui. Ha umi norteamericano ogueraha ha odominai. Ojebombea miles de millones de oro añoite, ani haguã oñeñe'ê petróleo, gas, mineral, bauxita ha mba'e rehe. Pe valor tuichavéva ha"e yvy, ha tekotevẽ oñeñangareko ha oñembohetave hese. Rus" ymaite guive ombyaty yvy ijerére, ha reme"ẽvo por lo menos peteĩ parte iterritorio-gui ojogua reikytĩvo nde kuã, térã peteĩ parte nde korasõgui.
  - Heẽ, ha"e razonable! - Sadat omoneĩ. - Ha katu upéicharõ jepe, remombe"úta oréve pe ñorairõ Kalka ári rehegua. ¿Ndahaʼéi piko upéicha?
  Yanka opukavy:
  - Ha, katuete! ¡Oñepyrũvo pe ñorairõ, umi Polovtsiano otraisiona umi kalmyk-pe ha oheja chupekuéra! Umi mongol osoborna umi komandántepe. Ojuka rire umi Kalmyk-pe, ojoko hikuái umi Polovtsian-pe, ha ipu"aka rire chupekuéra, oipe"a jey hikuái opaite óro ojeporuva"ekue soborno-rã. Ojapo hikuái mba'evai vaiete pe preso rehe, oipe'a chugui ipire oikovéva. Umi Polovtsiano okyhyje peteĩ enemigo mbarete pyahúgui ha ojere umi príncipe ruso-kuéra rendápe ojerure haĝua pytyvõ. Umi enemigo kuehegua oikose sapy'a chuguikuéra aliado.
  - ¡Kóva ndaha"éi peteĩ mba"e ojehecha"ỹva!
  - Irundy mburuvicha oho peteĩ campaña-pe, ifuerza ndaha"éi michĩva, cincuenta mil combatiente rupi, ha ambue cincuenta mil Polovtsiano-kuéragui. Oĩkuri mokõi rupi sa"ive umi mongol-tátar. Haʼete ku hesakã porãva mbaʼéichapa osẽta pe ñorairõ.
  - ¡Peteĩ doble ventaja ningo heta! - Ali oike.
  Peteĩ tesay osẽ involuntariamente Yankee resa akatúagui:
  - Ha katu ko"ápe pe inconsistencia umi príncipe rembiapokuérape ñanemombyky. Pe Príncipe de Suzdal, oadverti"ỹre umi ambuépe, oinupã raẽ, ojere hese ha ojuka chupe umi tártaro. Pe príncipe de Kiev katu, oñemoĩ peteĩ posición peteĩ campamento fortificado-pe ha araka"eve ndoikéi ñorairõme. Umi ambue mokõi príncipe gallego ha suzdal ñepyrũrã ikatukuri ombotapykue umi mongol-tátar-pe, ha katu umi polovtsiano ndaikatúi oñemoĩ, ijyvykuéra oñembyai ha peteĩ avalancha ojohéi rei umi soldádo ruso-pe. Jepe pe momento crítico-pe, pe príncipe Kiev-gua ndoúi oipytyvõ haĝua umi aliado omanóvape. Ha"e oimo"ã ha"ete ku: ¡iporãvéta, oikóta chehegui pe príncipe iñimportantevéva Rus-pe, opa poder ohasáta chéve umi ambue príncipe omanóramo ha ikangy patrimonio!
  Sadat, oñeha"ãvo oity peteĩ astilla oñemoĩva italón calloso-pe, ohechakuaa:
  - Ha upéicha opensa opavave! Jepe tavayguakuéra oĩ peteĩ ñe"ẽme. Ymaite guive péicha ojepokuaa, nde kamisa tee hi'aguĩve hete rehe!
  Yanka opyta"imi, ombyatývo imbarete, upéi he"i ipytuhẽ"ỹre:
  - ¡Ha katu ndaha"éi upéva pe repensa va"erãmo"ã! Ñamomba"e ha ñamomba"eva"erã pe ruguy ivaliosoitéva. Hiʼarive nemanduʼavaʼerã. Ko"áĝa peve ndaha"éi peteĩ problema, ha katu medio problema. Umi mongol og̃uahẽ saʼi, ha tekotevẽ ojeity chupekuéra omboʼe hag̃ua peteĩ leksión. Ko kásope, avave noñanimái vaʼerãmoʼã ojeaventura Rus-pe. Iporã ojejuka opavavete ani haguã avave omombe'u umi yvy kuarahyresẽ gotyo, ha upéva ndoikói ramo, upéicharõ por lo menos omoinge kyhyje arma rusa-gui. Pe prínsipe de Kiev katu mombyry oĩ koʼã pensamiéntogui, haʼe oñembotuichasénte.
  - ¡Ha katu opyta oikove! - Mitãkuimba"ekuéra oñe"ẽmbegue peteĩ ñe"ẽme.
  Yanka oñakãity kyre"ỹme, kavaju imitãvaicha:
  - Ha katu nahániri! Ipu"aka rire ambue príncipe ha Polovtsian-kuéra rehe, umi mongol oataka pe príncipe campamento. Oguereko gueteri haimete treinta mil ñorairõhára. Opaite ataque mongol-kuéra rehegua oñemboyke, ohasa asy hikuái pérdida. Upéi pe nómada ruvicha, Subdai, opropone. Toñeme"ẽ umi ruso hi"arma ha tosẽ py"aguapýpe iñe"ẽ honor rehe. Añetehápe, ndojegueroviái vaʼerãmoʼã pe ofrénda orekóva ko jaguarete, péro pe prínsipe de Kiev, haʼe voi arakaʼeve nokumplíriva iñeʼẽ, sapyʼaitépe ojekuaa haʼeha peteĩ mbaʼe ipyʼaroryetereíva.
  - Ikatu piko ojeheja ra'e chupe? - Ali oikuaauka hemiandu.
  - ¡Che ndaha"éi amboykéva! Kuarahyresẽ gotyo, ndaha'éi Kuarahyreike gotyoguáicha, umi paje apoha ha paje apoha ndojepersegíri, upéva he'ise ikatuha ohupyty tuichave pu'aka. "Yanka sapy"aitépe oikose apasionadamente ijehegui peteĩ mágo ha oinupã umi pulsar de combate umi supervisor-kuérape, ha upéi ho"a pe kapi"ipe tierno-pe ha ombopiro"y hete ikane"õva.
  - ¡Oñembotavy pe príncipe! - Sadat opukavy histéricamente.
  - Heẽ, pe ejército omoĩ rire hi"arma ha osê rire pe refugio-gui, pya"e ojeataka chupekuéra. Umi soldádo ruso ndorekóiva arma oñorairõ ikatuháicha, oipuru puño ha hatĩ, omombo yvy, péro haimete enterovépe ojejuka. Príncipe voi ha iñirũnguéra hi"aguĩvéva oñemoĩ banco guýpe ha oguapývo hi"ári ogueromandu"a hikuái peteĩ karu guasu. Ha upéicha omano pe príncipe, mbeguekatúpe oñemboja"o. Peteĩ ñemano omotĩ ha hasýva. Ani rejo'o yvykua ambuépe guarã...
  - Nde voi reguahẽta upépe! - Sadat ombojoapy porã. - ¡Kóvagui oikoma peteĩ concepto estable! Péro peẽ peperde legítimamente.
  Yanka oñakãity;pe látigo oisu"u jey chupe, ohapy ipire. Mitãkaria"y orrespira"imi, ndahasýi:
  - Che ndaha"éi upéicha legal. Sapy"ánte umi ruso ipu"aka umi fuerza superior tuicha mba"éva rehe. Por ehémplo, Monomakh oikytĩ hetaiterei hénte polovtsiano. Añetehápe, umi crónico koʼag̃agua ohecha upéva peteĩ exageración: treinta mil umi oñorairõvaʼekue ipuʼaka hague medio millónre.
  - ¡Medio millón! - ¡Upéva quinientos mil! - Ali oñesorprende.
  Sadat opukavy:
  - Heẽ, peteĩ exageración! ¡Treinta mil ndaikatúi ipu"aka cincocientos rehe! Peteĩ tuerca ndoikytĩmoʼãi peteĩ adoquines.
  Mitãrusu mombe"uhára otragákuri, ijyva ipipáma, ha osegi oteje iñe"ẽ:
  "Ikatu, ohaságui tiempo, ndikatúi ojeverifika, pero péva ndaha'éi tuicha mba'éva. Ogana rire, Subudai oike umi yvy Ryazan-pe. Ijehérsito oñemboja Ryazan rehe, ha katu ndaikatúi ogueraha, upéi ojere jey. Oĩ umi soldádo ova vaʼekue pe rréino búlgarope, péro oñevense chupekuéra. Genghis Khan voi ohojey Mongolia-pe ha odesidi ipu'aka China rembyre rehe. Umi ñorairõhára, ogana haguére hetaiterei victoria, ojehecha ijehe invencible. Umi invención chino, catapulta ha pólvora ojeporu ñorairõme. Orekópe setenta y dos ary, Genghis Khan omano. Omano oñandu jave iképe ojejoko jave peteĩva umi fortaleza. Ita'ýra mbytegua ohupyty pe mburuvicha guasu
  Udegei, oiko chugui opavave mongol-kuéra mburuvicha guasu. Jochi ra'y tuichavéva, iviolénto ha agresivo ojejuka, omopẽvo ijyva;ita'ýra oike tembiasápe Batu Khan ramo.
  Yanka opytu"u jey, oñeporandu mentalmente: araka"épa ipahápe opa pe subida ha ndahasýivéta michĩmi. Ipy nandi hendy tata, umi ita"i haimbe asývagui umi montaña-gui, ha"ete ku ojetorturava chupe pe estante-pe. En general, mba"éichapa pe tekove peteĩ tembiguáipe ĝuarã, peteĩ existencia miserable ojoguáva infierno-pe. Ko"ápe penemandu"a involuntariamente mbo"ehaóre. Jaguapy clase-pe ha"e aburrido;tuicha iñinteresanteve ñañani térã jaguata Internet opa"ỹvape. Umi clase chegustavéva ha"e educación física ha dibujo, ha ikatu avei historia. Ha péina ápe! Oĩ ka"avo henyhẽva ijerére, aire fresco oñembojehe"áva mitãkuimba"e sudor mbarete rehe. Extrañamente, rojupívo umi montaña-pe, hakuvéma voi, pe temperatura oĩma treinta áño-pe, ha upéva ombohapeve pe tormento. Che y"uhéi desesperadamente, ha katu che rye oĩma nandi. Umi ita guýpe oĩva nde py guýpe hovy, peteĩ kolór iñextrañovéva, eñatende vaʼerã remoĩ jave nde py ojetorturavaʼekue ani hag̃ua repyta umi haimbeitereívare.
  Sadat ointerveni:
  - Mba'épa oiko upe rire nde imperio rembiasápe.
  Yanka ndoipotáigui osegi, hasy otragávo peteĩ garganta seca reheve:
  - Batu Khan ha ijoyke"ykuéra ojagarra umi yvy oĩva kuarahyreike gotyo pe ita cinturón-gui, he"iséva, umi Ural. Umi kipchak térã cuman oñemoĩ umi mongol poguýpe. Ombyaty rire peteĩ ehérsito tuichaitereíva kavaju arigua orekóva cuatrocientos mil, Batu ova Ryazan-pe. Kievan Rus upe momento-pe oñemboja'o heta principado-pe. Principado Ryazan ha"e peteĩha avalancha rapére. Ko táva omoî resistencia iñakãhatãva, pero ho'a seis días asalto rire. Haimete pe puévlo kompletoite oñehundi. Umi mongol omombo tatápe umi mitã, oinupã kuñanguérape, oikytĩ isyva ha oikytĩ ijyva. Upe jave avei ojehapypaite umi táva ha aldea hi"aguĩva. Umi invasión oñepyrũ ro"y jave, ha hasy ojekañy haguã ka"aguy ro"ysãme.
  Ali, curioso, oporandu:
  - Mba'épa ro'y.
  - Péva ningo oky ha ro"y jave. ¿Rehechámapa nieve? - Yanka oñeñandu sapy"a superior.
  - Nahániri, ndahechái! ¡Eha"arõmi jepe! ¡Ijyvate umi montáñape! ¡Umi montáña ijyvatevévape añoite! Umi pico oĩva upépe morotĩeterei ha ro"ysã. Añetehápe che voi ndahechái, ha katu umi viajero omombe"u chéve upéva. - Ali resa omimbi.
  Yanka avei oñeñandu porãve, ojehechaháicha ohupyty yvytu mokõiha:
  - Iporã ningo rentende! Tahaʼe haʼéva la situasión, ojekuaa pe roʼy ideprovechoveha umi mongolpe. Añetehápe, pe nieve ojoko umi kavaju ohupyty haĝua hi"upyrã, ha katu ko"ápe jepe umi ruso ndoguerekói suerte, pe nieve ryru rova ndaha"éi ijyvatetereíva. Pe príncipe Ryazan omondo maranduhára Suzdal, Vladimir, Kiev, Chernigov, Novgorod-pe ojerurévo pytyvõ. Péro ni peteĩ umi prínsipe nomondói peteĩ destacamento. Pe Gran Duque de Vladimir-Suzdal añoite omondo peteĩ destacamento michĩva itaʼýra Vladimir ndive Moscúpe. Péro kóva haʼe vaʼekue peteĩ gota pe márpe. Umi mongol-tátar ojagarra Moscúpe tormenta rupive, upérõ ha'e peteĩ táva michĩmínte oñemuhápe. Ohenóiháicha hikuái - táva siete yvyty ári. Hasy jaguerovia haguã tenonderãme oîtaha upépe capital Rusia-pe. Ha upéicha ipu"aka hese umi invasor-kuéra. Pe golpe oúva ho"a Principado de Suzdal-pe. Oñehaʼãramo jepe umi soldádo ruso, ndaikatúi ojoko umi siuda. En general, umi dato umi batalla rehegua ha"e extremadamente contradictorio. Ojekuaa umi horda mongol ohasa hague Suzdal rupi. Opa umi mburuvicha ho'a ñorairõme. Ysyry Vyatka-pe, ojeity pe Príncipe de Suzdal ehérsito, ha umi mongol ojokua iñakã peteĩ kavaju rehe. Upe rire pe tape opyta Novgorod peve. Umi Novgorodio ha príncipe Alejandro, upéi oñembohérava Nevsky, noipytyvõi ivecinokuérape. Novgorod, rico mba'erepy, ojesalva pantano ha hecho, según leyenda, chamán principal Kireney-Zadan oñembohypa umi pantano-pe. Upe rire umi mongol supersticioso ojere jey. Tape rehe ojesakea hetave siuda, ha Kozelsk oñemoĩ siete semána pukukue. Heta decenas de miles de personas rusas omano, pe parte este Rus-pegua oñehundi.
  Pe mitãkaria"y haimete operfora ipy peteĩ ita haimbeetereíva ári, peteĩ aguja ojeafilávaicha, oconsegui rire ojehekýi pe último momento-pe. Pe tape ivaieterei, umi ambue tembiguái jepe, hatãvéva heta áño de prisión-pe, oñelamenta.
  Opytu"u rire ha omohenda rire ipytuhẽ, Yanka osegi:
  - Upe rire oîkuri peteî pausa mokôi ary pukukue. Mongol-kuéra ombyaty mbarete ha ombyaty soldádo opa Asia-gui. Ipahápe, oguerúma rire pe ehérsito tuichakue mas de seiscientos mil, ogueraha pyaʼe hikuái umi soldádo Kiev-pe.
  Sadat, ohechaukávo curiosidad natural, oporandu:
  - ¿Oipytyvõpa Novgorod?
  Yanka oipe"a jey pe cinturón hatĩ reheve, pe raya pytã ijyva ári ipypukuve, ha ojekuaa jepe umi contusión.
  - Nahániri! Jepénte en general upe momento-pe ojejoko chupe ñorãirõ alemán ha sueco-kuéra ndive. Ha katu Alejandro Nevsky akóinte ifiel umi mongol-pe, ndaha"éi mba"eve"ỹre oje"e hese Batu ra"y. Kiev oñemoĩ mokõi jasy pukukue, umi mogul operde umi asalto-pe, haimete noventa mil omanóva. Ohundi rire pe táva, ha pe tupao paha oñemboja"o peteĩ ovecha mácho reheve, umi tártaro oho pya"e Kuarahyreike gotyo. Daniil Galitsky ehérsito noñorairõi umi mongol ndive, ha katu ojeretira umi fortaleza imbaretévape. Umi tártaro voi oho pyaʼeve, ha ipuʼaka pe ehérsito húngaro orekóvare cien mil. Añetehápe, rréi Bela osalva. Mongol-kuéra ñorairõhára tenondegua oñemboja Viena-pe, ha katu pe flanco sur gotyogua oñembyepoti umi serbio ha búlgaro-kuéra, ha flanco norte gotyo umi checo-kuéra. Ha pe kagan supremo opavave mongol-kuéra apytépe omano ha oñepyrũ sarambi. Batu Khan ombojere jey umi horda. Péva ha'e kuri campaña paha tuicha escala-pe . Upe rire Batu oñemohenda Volga-pe, upépe omopu'ã itavusu ha omoheñói Horda de Oro. Upe rire oñepyrũ pe yugo mongol-tatar. ¡Odura 240 áño!
  Ali oisu"u:
  - Nde! ¡Hetaiterei tiémpo jaiko hag̃ua tembiguáiramo!
  Pe mitãkaria"y, haimete opukavy, he"i hasýpe iñe"ẽme:
  - ¡Oikóma! Péva ha'e pe precio he'ívo umi ruso oñemboja'óva. Alexander Nevsky ipu'aka alemán-kuérape Lago Peipsi-pe, upéi oiko chugui Príncipe de Kiev. En general, pe personalidad ha"e ambigua. Umi Novgorodiano ndohepyme'ẽséivo impuesto, ojagarra pe táva tormenta rupive, ojuka ha ombohasa asy heta tavaygua ruso-pe. Ombohasa asy ha ojuka voi itaʼýrape voi. Según leyenda, oñevenena chupe pe Tatar Khansha envidia rupi. En general, pe hecho ojejapo hague Alexander Nevsky-gui santo ha"e peteĩ acto polémica-itereíva, heta odiscutíva. Ha katu, umi criterio canonización rehegua tuicha polémica opa kásope! Por ehémplo, ¿mbaʼére piko Nicolás II oñecanonisákuri, péro Pedro el Grande ha Iván el Terrible nahániri? Mba'éguipa ou pe comandante naval?
  Ushakov ha"e peteĩ santo, ha katu Suvorov ha Kutuzov ndaha"éi!
  - Ndaikuaái chupekuéra, upévare ndaikatúi ha"e katuete! - Sadat ombohovái, oisu"úvo pe sudor oúva ijyva iñypytũ ha ipire hũvagui. - Ha katu ha"ete chéve péva ndaha"éi odependéva mérito militar rehe añónte, ha katu umi mburuvichakuéra disposición rehe.
  - Añetehápe, kóva ha"e avei ipype. - Yanka omoneĩ.
  Pe tape ojupi hatã, ha ohasa hikuái pe pasaje. Umi superintendénte poriahuverekoʼỹre oinupã umi kavaju ha mitãkuimbaʼépe. Yankee akã oñemongu"e tensión inhumano reheve. Pe cinturón ojo"o hasýpe che hombro oñembohorýmavape, ha umi pestaña oikytĩ che lado ha che jyva sudor-gui. Pe mitãkaria"y oñeha"ãmbaite, ipy"a jepe oguejy, ha"ete ku osẽ potaitéva hyepy. Ko"áğa umi mitãkuimba"e ojepy"apy ha ohetũ ipulmón ru"ãme, ikane"õnte, opa mba"e ipy"ahatãiterei ha ndaikatúi ojegueropu"aka.
  Yanka oñembotyve mbovymi ha haimete ho"a, ha katu reñemongu"évo, pe resistencia superficie rehegua ikangy"imi. Káda paso hasy, umi ita"i haimbe ha hakuetereíva ojo"o ijyva pe mitãkaria"y py nandi, ha katu ha"e osegi oho tenonde gotyo.
  - ¡Eiko peteĩ kavaju'arigua! - Ijuru seco oñemombe"u.
  - ¡Evy'a! - Ali oipytyvõ chupe.
  Chemandu"a Vysotsky purahéire: ¡peheja upépe umi ñomongeta, tenonde ha yvate gotyo! Añetehápe, ko'ãva ha'e ñande montaña, ñanepytyvõta! ¡Haʼekuéra ñanepytyvõta!
  Pe látigo oikytĩ pe pire, peteĩ sapukái okañy pe garganta-gui, pe golpe oúva oguejyve umi py nandi ha bronceado-pe. Mbovymi tesay oveve che resagui, ha ndaikatuvéima ojejoko che jeroky. Yanka oipe"a ijuru, orrespira codicioso, ombohasa asy ijyva ha ipy. Heẽ, upéva ningo ndaikatúi jagueropuʼakaiterei, péro oikove ha ogana vaʼerã. Añetehápe ho"ase ha ndaha"éi apu"ãva, upévare toiko - taha"e ha"éva! Oinupãramo chupe hikuái omano meve, upéicharõ por lo méno opa umi sufrimiento orekóva. Ko"ápe, pe velo rupive, ojekuaa jey Yanka renondépe pe aña rova vy"a ha upekuévo ivaietereíva.
  - Remanóramo, pe Satanás local oñangarekóta ne ánga rehe, ojuhúvo peteĩ tenda chupe guarã mundo inferior-pe!
  Yanka oryrýi ha"ete ku ojekutuva"ekue chupe peteĩ corriente eléctrica ha omombo hete tenonde gotyo, omomýivo pe carro ndojejokóiva! Michĩvemínte, peteĩ ñeha"ã paha.
  Haimete operde conciencia, pe mitãkaria"y ohecha ojesupera hague pe punto superior ha pe carrito cargado oguejy ohóvo. Yanka oñakãity, osalpica sudor, abundantemente oñembojehe"áva tuguy rehe. Ha"ete ku pe látigo oikytĩva ijyva. Pe mitãkaria"y oñeñandu porãve heta, ikorasõ opyrũ mbarakaicha, oñembopy"aguapy.
  - ¡Guau, ñemondýi!
  Umi ambue mitãkuimba"e avei ikane"õpaite, ha katu ojekuaa porã pe hito rire hesakuéra omimbi ha oñembopy"aguasu hikuái. Sadat oporandu voi:
  - Mba'éichapa rejehekýi pe yugo mongol-tatar-gui.
  Yanka, ombotyryrývo pe vicio ombohasa asýva imúsculo-kuérape, osegi:
  - Heta ñeha'ã ojejapo, ha katu ndohupytýi. Ipahápe peve Dmitry Donskoy ipu'aka mongol-tátar-kuérape Kulikovo cancha-pe. Haʼete voi jaʼéva peteĩ ñorairõ guasu. Oñembyaty cien mil ruso, ha ciento cincuenta kavaju"arigua tártaro ha veinte mil infantería genovesa. Pe equilibrio de fuerzas oĩkuri enemigo favor-pe, ha katu Dmitry Donskoy osẽ peteĩ plan astuto reheve. Oikuaágui umi mongol-pe ogustaha omoguahẽ hi"ataque principal umi flanco-pe, ombosako"i peteĩ regimiento de emboscada mbarete ka"aguýpe. Avei, isoldádokuéra oĩ umi ysyry Dubnyak ha Smolka mbytépe, ha upéva ndohejái pe enemígo oaprovechapaite pe ventaja numérica orekóva. Pe prínsipe omoĩ peteĩ tercio ijehérsitogui reserva-pe. Pe enemigo ohupyty oity haĝua pe regimiento tendota, ha katu pe flanco derecho-pe, umi ruso ikatu omombarete iposición. Avei oike defensa centro-pe. Umi ruso ojepytaso. Upéi Mamai omombo opaite irreserva flanco izquierdo gotyo. Umi tártaro oity umi defensa ha oñepyrũ oike umi cruce peve. Haʼekuéra oimoʼã péicha ohunditaha pe ehérsito kompletoite. Príncipe Dmitry Donskoy oha"arõ yvytu oipeju peve umi tropa rusa rapykuéri ha pya"e oataka. Rejegolpea jave nde rapykuéri, siémpre oñehaʼarõʼỹ. Umi tártaro ojeity, ha jepe dos áño rire, ambue khan Togtamysh ohapy Moscúpe, tuicha oñemboguejy pe tributo vergonzoso tuichaha.
  Sadat, orekóva mien peteî estratega sofisticado, ohechakuaa:
  - Dmitry ogana, ha katu umi tártaro oinupãrire ka'aguy!
  Yanka opukavy indulgentemente:
  - Ysyry ojoko chupekuéra oinupã haguã emboscada-pe;además, umi arquero ruso ikatupyryeterei oñorairõ haguã kavaju arigua ndive! Ndaikatúi jave oipyhy velocidad, ojejokóva ka'aguýpe. En general, umi táctica de emboscada ha"e pe iñefectivovéva. Cien áño rire, Iván el Tercer poguýpe, ipahápe Rus" omombo pe yugo!
  Oaprovecha pe carrito oñemomýi"imi hague pe orilla peve, pe ex moscovita ohetũ italón hasýva poriahuvereko"ỹre pe kapi"ípe. Oñeha"ã ojoko pe picazón. Upéicharõ jepe, jaguejy hag̃ua ndahasyiete ijojahaʼỹva.
  - ¡Rohendu hína! - Sadat haimete osapukái. Ijyva, ikostádo ha ijyva ojeinupãma voi ha ni norreaccionái pe golpe mbykymi pe látigo rehe.
  Umi ambue karia"y oñakãity:
  - Ha, japu meme!
  - Ndajapúi, ha'e pe añetegua honesto! - Yanka oñembohory.
  - ¡Kóva ha"e ore ñe"ẽ! - Ali omyesakã. - Japu ja'e, ha katu añetehápe he'ise maquillaje.
  Yanka oñakãity:
  - Aikũmby. Iván oipe"a pu"aka itúva Vasily pe Pytũmbýgui. Jepe hesa"ỹi, ha"e ocontrola ipo mbarete reheve. Iván el Tercer oñepyrũ ombojoaju umi principado oñemboja"óva. Peteĩva umi primer paso ha"e pe ñorairõ Novgorod ndive. Novgorod ha"égui peteĩ táva ymaite guive hetavéva Moscúgui, Novgorod-pe oñembohéra Mbo"ehára Guasu. Pe ñorairõ poriahuvereko"ỹva opa peteĩ derrota pohýi reheve umi novgorodio-pe ĝuarã, upéi ohechakuaa hikuái Moscú oñemomba"eguasuha ijehe. Upe ñorairõme, Iván oipuru mosquete ha cañón tuicha escala-pe primera vez.
  Sadat ointerrumpi:
  - Mba'e piko ambue mba'e.
  - Arma oñemopyendáva tata ñorairõ rehe. Pólvora ojepovyvy ha omosẽ cañón bola ha bala. ¡Arma vaiete! - Yanka ohupi ikodo ha omoinge ijyva ryepýpe.
  - Mba'épa pe pólvora. - Oporandu umi karia'y.
  Pe mitãkaria"y oikytĩ pe marca de pestaña ijyva ári. Mba"éichapa amosãsõse che po ha ajagarrase pe ametralladora:
  - Kóva ha"e peteĩ polvo gris, sapy"ánte morotĩva, ojepovyvýva oñemyendývo. Ymave ojeguerovia oñeinventa hague China-pe, ha katu upéi pe versión ojejapo hague peteĩha pólvora Rusia Ymaguare ypykue, Hiperbórea-pe, oñemoĩve moda-pe. Añetehápe umi chino ndahaʼéi vaʼekue umi primero ojapo vaʼekue artillería, jepe ojapo hikuái peteĩ cañónicha. Ndaupeichairamo, ndojejagarramo'ãikuri chupekuéra, tenonderãite umi mongol, ha upéi umi Manchu, ha upéi China oñemboja'o heta siglo pukukue ombojoaju peve umi komunista. Ha katu upérõ umi mosquete tuichaiterei, ipuku ojekarga haĝua, oguereko sa"i precisión ha tuicha retroceso. Péro pe sapukái vaiete ojapóva hikuái tuichaiterei oipytyvõ umi soldádope ha koʼýte umi kavaju ári. Oñani rei hikuái. Tula-pe, príncipe omohenda producción mosquete ha cañón. Umi ruso ipahápe omombo pe júgo áño 1480-pe, jepémo ndaipóri ñorairõ tuicháva. Umi ruso omboty umi tártaro rape Oka-pe. Oĩ vaʼekue ñorairõ michĩmi, péro umi tártaro noñanimái oike peteĩ gérra tuichávape. Upe rire heñói peteĩ ñorairõ ijapytepekuéra ha ojejuka Khagan Supremo. Umi tártaro katu ndahaʼéi haʼeño. Umi soldádo lituano pyaʼe oipytyvõ chupekuéra. Pe Gran Ducado de Lituania tuichaiterei, ha Midvong, oaprovecha ikangy haguére umi horda rusa huguy"ỹre pe invasión rupive, ipu"aka peteĩ parte umi yvy eslavo-gui. Upéi ko principado michĩva nda"aréi oabsorve haimete opaite territorio Ucrania moderna (ndaha"éiramo Crimea), Bielorrusia, Smolensk ha heta yvy. ¡Pe población local ojejopy vaieterei umi litvino-kuéra rupive! Iván ojapo heta derrota enemigo-pe, ha katu Papado Romano ndoperdeséi control Lituania oficialmente católica rehe. Ogasta hikuái heta pirapire, okontrata hetaiterei mercenario, hetave alemán. Oñembohovái fuerzas superiores ndive, Iván ojeobliga oho haĝua defensiva-pe. Avei, oñepyrũ umi tártaro Crimea-gua asalto. Ko'ã condición-pe, Iván Vasilyevich odecidi ome'ê peteî paso desesperado. Ojapo rire peteĩ transición pya'e: oñemomba'e ejército polaco-alemán rehe. Pe atentado oiko pyhare, oúva peteĩ sorpresa completa ramo umi opositor príncipe-pe ĝuarã. Ojejagarra mas de cincuenta mil prisionero-gui añoite. Upe rire oñemohu"ã py"aguapy. Ucrania kuarahyresẽ gotyo peteĩ pehẽngue, Vyazma ha Bielorruso Gomel, oiko Rrúsia retãme. Añetehápe, Kiev ha Smolensk opyta Lituania ndive. Iván ogoverna heta tiémpo ha omano áño 1505-pe Cristo onase guive. Pe ta"ýra ypykue Vasilio Mbohapyha, oñembohérava Hierro, ohupyty pe mburuvicha guasu. Isy ykére, ha"e ou umi César bizantino familia-gui. Añetehápe, Bizancio-pe voi ipuʼaka umi turko, térã haʼekuéra ohenóiháicha avei otomano. Vasily pe Tercer omongora heta jey Kazán ha Smolensk-pe. Ndaikatúi ojejagarra Kazán, pe siuda oñemombarete porã, hiʼarive oĩ kuri tuicha provléma oñemeʼẽ hag̃ua pe ehérsitope. Mombyry centro hi'aguĩvévagui, Nizhny Novgorod, ha ruta seca pukukue umi caravana de abastecimiento oime sujeto ataque constante nómada-kuéragui. Pe ñorairõ Smolensk-pegua osẽ porãve. Añetehápe, pe siégo opa fracaso-pe mbohapy jey. Upéi príncipe Vasily omanda oñembohetave hag̃ua umi arma de fuego, tenonderãite umi arma de sitio pohýi. Oñembohetave haguã productividad, ojejapo medida draconia - trabajo forzado tembiguái, ha ojehupi impuesto. Péva oipytyvõ mokõiha sitio aja. Smolensk oime sometido bombardeo devastadora peteî arapokõindy pukukue: upéi guarnición ocapitula. Ejército ruso oñeha'ã omopu'ã éxito orekóva, pero oîgui desacuerdo umi gobernador apytépe, ojeity Orsha ypýpe. Pe ñorairõ opa peteĩ py"aguapy frágil reheve, upévagui Rusia ojagarra jey Smolensk, ojaho"ívo pe ruta ohóva Moscúpe. Kuarahyresẽ gotyo upe tetãvore, Nizhny Novgorod ha Kazán mbytépe, oñemopu'ã peteĩ táva: ñe'ẽme oñembohérava Vasilievsk. Ha'e omoporãveva'erã kuri suministro ejército ruso-pe oikóramo jey jey campaña Kazán rehe. ¡Zar Vasily el Hierro oplanea tenonderãme peteĩ ataque pyahu Kazán rehe ha peteĩ ataque pya"e Lituania rehe! Tekotevẽkuri ojejagarra jey umi yvy eslavo ha"eva"ekue yma Rusia mba"e. Péro pe rréi oreko vaʼekue algúna provléma ifamíliape, hembireko yma guare ojekuaa ndaikatumoʼãiha imemby, ha pe ipyahúva imemby tardeiterei. Pe rréi voi omano orekópe cincuenta áño rasami. Añetehápe ningo ndatujái, ha oĩ peteĩ mitã pe trónope, orekóva tres áñonte. Upéicha rupi og̃uahẽma ára ombaʼapo hag̃ua sapyʼami ha sarambi oiko hag̃ua. - Yanka okirirĩ, ojahoga aire rehe, pe mitãkaria"y pecho muscular ojepyso.
  Sadat omoneĩ ko"ápe avei:
  - Pe heredero imitã jave, péva ha"e exactamente pe ojehúva! Opaichagua regente vil ojere pe tróno rehe buitre-icha. Upéicha ñande heredero derecho ojeity...
  Upepete ojejapi pe mitãkaria"ýpe peteĩ látigo tuichávape ha pya"e omboguejy iñe"ẽ:
  - Pe ha"eva"ekue visir supremo ha ni ndaha"éikuri pe dinastía guasu pariente. He'i hikuái mitã'i ojehapy hague horno-pe. ¡Ajépa tuichaiterei mbaʼe!
  Yanka oñeha"ã ohupyty kapi"ipe, hasyetereíva ñembyahýi ha y"uhéi ñemohe"ẽ:
  - Iván irundyha oguereko kuri suerte! Ohupyty oikove haguã;orekópe trece ary, ojejuka mba'apohára temporal principal Shuisky órden rupive. Orekópe diecisiete áño, Iván, ohupytymava"ekue pe apodo Terrible, oñekorona, ha oiko chugui peteĩha Zar ruso. Añetehápe, are guivéma umi extranhéro ndohechakuaái pe título de rréi. Pe Zar omongora mokõi vése Kazánpe ha ojagarra chupe áño 1552-pe. Cuatro áño rire, ojejagarra avei pe Astrakhan Khanate. Pe Volga tuichaitéva kompletoitegui oiko peteĩ tetã Rusia pegua, ha haimete ojeduplikáma pe Império pyahu Ruso retã. Péicha oñemboyke amenaza de asalto oúva este gotyo. Pe añetegua opyta pe Khanado Crimea-pe. Ñepyrũrã, mburuvicha guasu ipu'ase avei hese, ha katu Imperio Otomano imbareteterei. Avei, hasy oñemeʼẽ hag̃ua soldádope pe estepa ári, pórke upérõ ndaipóri tren ni áuto.
  - Umi mba"e mecánico rehegua? - oporandu Sadat, oñakãity asy.
  - Péicha! Jepémo, ja"e porãsérõ, pe auto ha"e avei primitivo. Pe mitã iñe"ẽngúva ha ivaivéva progreso rehegua: upéva ikatu oñeimagina. Gasoíl hyakuã asýva, inconveniente, guzzling - ¡peteĩ feo completo! - Yanka opyrũ pya"e.
  Ali tímidamente opropone:
  - ¡Aipotaiterei ningo amaña hese!
  - ¡Ndaha"éi gueteri añetegua! - Yanka omokã pe sudor ikodo ipire reheve. - Zar Iván el Terrible odesidi ndahasýi ha isensíllotaha ipu'aka haguã Livonia rehe. Ko orden kavaju"arigua ko"ã momento-pe ikangy ha oñembyai ohóvo. Avei, heta kavaju"arigua oñekonverti luteranismo-pe, he"iséva Vaticano nome"ẽmo"ãiha apoyo activo. Pe kampaña mboyve ojejapo hetaiterei cañón. Pe ñorairõ oñepyrũ porã;umi ñorairõhára ruso oñepyrũ peteĩ kampaña noviembre-pe ha oñeha"arõ"ỹre pya"e ojagarra Narva ha Yuryev-pe. Seis mésepe ojejagarra treinta siuda ha fortaleza. Ha katu, Polonia, Lituania ha mercenario alemán contratado oike ñorairõme. Ikatu pe zar oĝuahẽva"erãmo"ã peteĩ ñe"ẽme Polonia ha Lituania ndive ha omboja"o Livonia-pe. Avei, pe rréi noñanimái o"ataka Revel térã Talin-pe, ome"ẽvo tiempo umi cruzado-pe oñemombarete haĝua. Oñepyrũ peteĩ ñorairõ ipukúva. Jepémo umi ruso oreko superioridad ñorairõ tatatĩme, umi traición gobernador, principalmente Kurbsky, onega opavave éxito militar. Pe ehérsito, pe zar poguýpe, ojagarra Polotsk-pe, péro ndaikatúi omopuʼã pe éxito orekóva. Upe rire oiko peteĩ intercambio de golpes. Pe ñorairõ oho hese. Peteĩ momento-pe, vy"a militar opukavy jey umi ruso-pe. Polonia-pe, ko"ã momento-pe oñembojoajúva Lituania ndive, omano pe rréi. Zar Iván el Terrible voi oñepyrũ ojerure pe mburuvicha guasu. Isy he"iháicha, ha"e peteĩ polaco familia Glinsky noble-gua, upévare ndaha"éi peteĩ extraño completo. Añetehápe, umi señor polaco, ojepokuaáva libertad rehe, okyhyjeterei pe perspectiva oĩtaha peteĩ mburuvicha imbarete ha hasýva poguýpe. En particular, ary 1664-pe, zar osê Moscúgui ha omopyenda oprichnina. Upéicha rupi oñepyrũ pe represión. Haʼekuéra ningo koʼýte ipyʼahatã Novgorod-pe, upépe ojejuka heta tapichápe ojehusgaʼỹre ni oñeinvestigaʼỹre. Upe tiémpope avei heta ojetortura ha oñeñapytĩ vaʼekue yvyráre. Ha katu, umi tátar Crimea-gua asalto aja 1571-pe, oprichnina ndojehustifikái, heta ñorairõhára jagua akã reheve araka"eve ndojehechái pe aty militar-pe. Un áño haguépe, ojeity umi tártarope, péro upéva ndoipeʼáiete pe amenaza. Vy"arã, oñepyrũ peteĩ ñorairõ Turquía ha Irán apytépe. Haʼe ningo are guivéma odistrae umi tátar Crimeagua.
  Sadat, persistente investigador ramo, oporandu:
  - Zar Iván oguapy pe tróno polaco-pe?
  - Nahániri!
  - Upéicharõ ndaha"éi iñaranduetereíva!
  Yanka oñakãity ijyva oñembyaíva:
  - ¡Heta mba'érepa oĩ! Mburuvicha guasu polaco oiporavo Sejm-kuéra, umi karai guasu ha karaikuéra ijyvatevéva apytégui. Ha ndoipotái hikuái ipo mbarete. Ohasávo dos áño interregnum, Enrique de Valois ojupi pe trónope. Ha"e personalmente ndaha"éi ivaíva peteĩ kyse puku reheve, ha katu oreko peteĩ fama peteĩ persona ikangy ha indecisiva ramo, hi"arive, susceptible pe pekádo Sodoma-pe.
  - Mba'e piko! - Aporandu heta mitãkuimba"épe peteĩ jeýpe.
  - Según leyenda, Sodoma ha Gomorra oime enteramente pekador-kuéra. Ha pe expresión angaipa Sodoma-peguagui oiko peteĩ ñe"ẽ ogapypegua - kuimba"ekuéra ohayhúramo kuimba"ekuérape. - Yanka omyesakã, iñakãrague morotĩ.
  Sadat oñakãity:
  - Ñande Sultán ko'ágãgua ohayhu otortura mitãkuimba'épe. Ha"e oreko peteĩ arsenal rico tortura rehegua. Itavy rei omoñeñandu vai jave chupekuéra. Ha katu, pya"e oguejy ohóvo umi posibilidad reike haĝua peteĩ harén de tipo sa"ive ivaívape.
  - Mba'érepa? - Yanka oimo"ãkuri peteĩ harén, ko"ýte peteĩ kuñáme ĝuarã, iporãveha pe jehasa"asy orekóvagui ko"áĝa:
  - Ñemuhára ndohejaséi ndéve reho, emañamína, sapy"apy"a oñembovy"a nde ñembosarái rehe. - Sadat oapunta ikuã.
  Añetehápe, Ahmed oha"ã ajedrez ipytyvõhára ndive, ha ha"égui avei peteĩ roble, ha políticamente correcto, jepive ogana. Upe rire oguenohẽ peteĩ cuchara ha oinupã pe perdedor-pe isyváre. Pe asistente orekóva pe frente de hormigón opukavynte ombohováivo.
  - Upéva, ojuhu ijehe peteĩ socio digno! - ombohovái Yanka.
  - Ikatukuaa! ¿Oñorairõpa raʼe Iván Henry Valois ndive? "Oiko maldito interesante Sadat ha ambue mitãkuimba"épe ĝuarã".
  Yanka ndohechakuaavéima hasyha umi músculo-pe, ipy"a ojeipyso:
  - Nahániri! Mba"eve ndosẽporãi ko"ápe. Iñermáno tuichavéva Karl omano, térã jaʼe porãsérõ oñevenena chupe, ha upéi Henry okañy. Oike tembiasápe ha'éva representante paha dinastía Valois-pe: mburuvicha guasu francés-pe. Pe interregnum ipukuve mokõi áño. En parte Iván orgullo rupi: pe zar ruso ndohupytýi pe tróno. Ko mburuvicha guasu oipyhy Stefan Batory, gobernador Semigrado-gua, okontratáva Sultán turco-pe, pero peteî familia alemana-gui. Ha"égui peteĩ comandante katupyry, ipu"aka umi tropa oñembyepoti ha ikane"õmbaitévape Iván el Terrible-pe. Upe tiémpope g̃uarã, pe rréi hesãi ivaive ohóvo. Esteban soldádo omongora pe siuda clave defensa-pe ha ojagarra Polotsk. Upe jave avei, ehérsito sueco oho ofensiva-pe. Umi tropa rusa isarambi ha ojeobliga oñorairõ haguã mokõi frente-pe. Batory ombyaty peteĩ ehérsito cien mil ha, ojagarrávo heta táva, oñepyrũ oamenasa Pskov-pe. Péro ko siuda oñemombarete porãma. Heta asalto agotador nome'êi ventaja enemigo-pe. Pe sitio ojearrastra, umi mercenario ojerúre pago. Iván el Terrible voi omondo peteĩ embajada Vaticano-pe. Oñeha"ã oalistá pytyvõ Papa, Ñandejára "diputado" ko Yvýpe. Péro ndahaʼéi vaʼekue upépe! Papa ojerúre oñemoherakuã haguã catolicismo Rus'-pe. Ipahápe, pe kyse puku odesidi opa mba"e. Ikane"õ rire, Batory oasepta umi término py"aguapy rehegua iporãitereíva Polonia-pe ĝuarã. Iván ocedepaite Livonia ha peteĩ táva ruso umi polaco-pe. Ha katu, umi ñorairõ guasu Pskov rehehápe, peteĩ brigada cosaca omotenondéva Ermak oataka Khanado Siberiano. Oisãmbyhy umi mongol heredero. Jepénte superioridad numérica enemigo, Ermak ogana, ojagarrávo khan. Iván el Terrible omanda oñemopuʼã hag̃ua heta siuda Siberiape. Ohejávo sapy"ami ñorairõ Occidente-pe, zar oñepyrũ opensa mba"érepa, mburuvicha guasu español-icha, omoherakuãva consigna: py"aguapy Europa-pe, ampliación umi colonia-pe, ani haguã ojagarra umi yvy ka"aguy Siberia-pe ha ipu"aka India, China ha ambue yvykuéra. Pe rréi oñepyrũ ombyaty umi cosaco ha umi hénte ipyʼaguapývape oñembosakoʼívo pe kampañarã. Upe jave avei, umi artesano ojapo arma pyahu, mosquete oñemotenondevéva ojekargáva ndaha"éi pe barril-gui, ha katu pe revista-gui, ha pe arma tasa de disparo ojupi. Iván voi omendase peteĩ princesa inglesa rehe ikatu hag̃uáicha ojapo peteĩ alianza Gran Bretaña ndive umi sueco rehe ha ohupyty pytyvõ oike jave India-pe. Ha katu pe ñemano oikytĩ pe rréi emprendimiento py"aguasúpe. Oĩkuri rumor oñevenena hague chupe icírculo propio rupive. Péro pe rréi are guivéma hasy ha ojeprofetisa raʼe omanotaha. Peichagua mburuvicha imbaretéva rire, pe mburuvicha guasu ohupyty pe ta"ýra mbytegua Fedor. Haʼe ningo ikangy, ikangy ha ipyʼaite guive. Rusia ojesalva oguerekógui añoite peteĩ regente mbarete, Boris Godunov. Pe ita"ýra ypykue Ivánpe ojuka itúva pochy pochýpe.
  - ¡Iván el Terrible ningo itavy avei! - Sadat opukavy.
  Yanka ndodiscutíri:
  - Ikatu mba'e! Amoñe"ẽ peteĩ hendápe Iván Vasilyevich oguerekoha mba"asy venereal, oñepohano hague ojefrotáva mercurio rupive, upéva ojapo hete oisu"u meme ha ojapo ataque frenético pochy rehegua. He'i hikuái péva oñemoañete ojejapo jave examen imomia rehe. ¡Ai, péva ningo ikatueterei! Iván el Terrible oguereko nueve hembireko ha heta amante. Oĩkuri ñe"ẽmbegue oĩha kuimba"e jepe ijapytepekuéra, techapyrãme Basmanov Jr. Pe rréi ningo henyhẽterei umi hormona. Ha katu peteĩ mburuvicha guasu, ipoguýpe pe tetã área hetave pe doble-gui. Upéva rangue, Iván el Terrible, opa iferocidad reheve, ha"e peteĩ mburuvicha progresista Rusia-pe. Omopyenda monopolio estatal vodka ha pire rehe, omboyke alimentación, omoheñói ejército Streltsy mbarete, omopu'ã heta táva ha omotenonde servicio sanitario primera vez mundo-pe. Avei, omoingove jey flota militar ha comerciante rusa ha omoheñói rama pyahu militar-kuérape. Pe Zar ojapo heta mba'e Rus' jeikove jey ha péva ndaikatúi oñemboyke. Ha opavave oreko deficiencia! Chemandu"a peteĩ bárbaro he"iva"ekuére Sócrates-pe.
  - Iporãiterei ha umi mburuvicha guasu ojapoháichaite!
  Sócrates ombohovái:
  - Umi bárbaro apytépe, heẽ! Iporãiterei ko"ápe - upéva ha"e pe iporãitereíva! ¡Hekojojáva ha"e pe hekojojáva añoite!
  Sadat ñembyasýpe he"i:
  - ¡Ha katu pe rréi ikatu ohundi térã oinupã kurusúre oimeraẽ odudávape ihustísia!
  - ¡Ha katu kóva ndohechaukamo"ãi nde ere porãha! - Osapukái Yanka.
  - Akatúa! ¡Ha katu upéicharõ jepe! (Umi superintendénte oinupã mokõive mitãkuimbaʼe chatterbox jyva). ¡Ome"ẽ peteĩ ñepyrũrã! ¡Emañamína tenonde gotyo! - Sadat oapunta ipo reheve, oñepyrũ hasẽ rape.
  Añetehápe, peteĩ te"õngue hyakuã pohýi ha umi jeroky kirirĩ og̃uahẽ Yankee-pe. Umi mbyja orekóva umi tapicha ojekolokáva kurusúre oñemoĩ tape rembe"ýpe. Ipykuéra ojeipyso ojuehegui peteĩ división-pe, ha ipo osẽ lado gotyo. ¡Peteĩ ejecución hasyetereíva! Avei peteĩ persóna ohasa asy umi uña operforáva ipo ha ipy ha umi ligamento oñetensionáva. Avei ñembyahýi, y"uhéi, mymbachu"i. Oĩ tapicha ojejokóva estaca-pe. Kóva ha"e avei peteĩ ejecución hasyetereíva, ha katu avei sapy"amive, pe tapicha huguy pya"eve rupi. Oĩ tapicha oñeñapytĩnteva peteĩ gancho ári, ha pe punta osẽ umi costilla-gui. Oĩkuri trescientos rupi ojejukava"ekue, umíva apytégui por lo menos cien ha"e kuña ha cincuenta mitã rupi, oĩ imitãvéva jepe yankee-gui. Pe mitãkaria"y involuntariamente oñepyrũ hasẽ:
  - Mba'épa ojapo ko'ã tapicha. - Yanka opukavy iñe"ẽ oryrýivape.
  Sadat oñakãity ha ombohovái:
  - ¡Che ndaha"éi aimo"ãva ha"eha mba"eve serio! Ikatu hag̃uáicha ojehupi kurusúre peteĩ tembiguái, peteĩ órden isensíllova ijáragui haʼe suficiente. Avei, oĩ peteĩ kostúmbre "sagrado": ojejukáramo peteĩ tembiguái jára térã peteĩ ifamíliape, upéicharõ ojejuka enterove tembiguái! Hi'arive, pe ejecución ha'eva'erã cruel, ha ndojejapói excepción mitãnguérape guarã!
  - Hesakã porã! Ha mbaʼépa che raʼarõ naiñeʼẽrendúiramo? - Yanka oryrýi jepémo haku.
  - ¡Ipire pire térã ivaivéva! Reñeha"ãramo rekañy, ikatu rejekastiga ijára discreción-pe, ha katu cien lazo peteĩ látigo reheve ha"e pe mínimo obligatorio resufriva"erã. ¡Kóva ha"e pe léi! - Sadat omboguata ikodo ijajúra pukukue.
  - Mba'épa ojehu kurusúre? - Yanka oñeha"ã ani haĝua orrespira, pe te"õngue hyakuã vaieterei ningo ombojeguaru.
  - ¡Oimeha ára! ¡Ndereikotevẽi voi peteĩ rrasón! Nde ha"e tembiguái, upéva he"ise ndaha"éi ndaha"eiha peteĩ tapicha añónte, ha katu ivaiveha peteĩ mymbagui. "Sadat omosẽ pe bloque yvyrágui ojejapóva desigual.
  - Katuete, ñane retâ oguereko voi peteî artículo ivaivéva: mymbakuéra jejahéi. Ko"ápe ñaime peteĩ posición ivaivévape. - Yanka oĩkuri pochy hekojojávape.
  Peteĩ mitãkuña, omonde peteĩ gancho, ojepy"apy:
  - Mboy'u! Por lo menos peteĩ gota y.
  Yanka oñemongu"e hendápe ha upepete ho"a hese pe látigo. Peteĩva umi golpe oinupã chupe hovaitépe, oikytĩvo ijyva. Pe tuguy osyry hetaiterei, pe mitãkaria"y oisu"u iñe"ẽme. Haʼe voi ijyʼuhéieterei vaʼekue. Tuguy oúva ñande ryépe ndaha"éi pe mba"e iporãvéva ojey"u haĝua, ha katu peteĩ garganta seca-pe ĝuarã, jepe ha"ete peteĩ vy"arã.
  Ali oipytyvõ chupe ojeseca haguã:
  - Eñangareko, eñongatu ne mbarete!
  - ¡Añeha'ãta! Péro upéva ndahaʼéi cherehe.
  Umi mitãkuimba"e involuntariamente ombopya"e ritmo, ovy"áva omañávo peichagua terror rehe. Ha umi mbyja yvyrágui ojejapóva guýpe, oĩ umi kangue pehẽngue oñeno ijerére. Hetaiterei omanóva, peteĩ mitãkuimba"e oafiláva peteĩ yvyra ári nomýiri, pe punta osẽ pe hombro articulación-gui, pe tuguy ipirúma. Sapy"aitépe ohupi iñakã ha oñakãity.
  Sadat opukavy innaturalmente:
  - ¡Kóva hína pe karai! ¡Omanóvo, ha katu ko"áĝa peve noñembyai!
  Yanka opensa, ¿oguerekótapa ha"e voi suficiente py"aguasu ha voluntad oñakãity haĝua peteĩ estaca ndedesgarrávo nde ryepýpe? Oiméne ndahaʼéi, jepe oaprende ombogue hag̃ua isapukái ani hag̃ua ojegolpea chupe. ¡Pe mba"e iñimportantevéva ndeinupã jave ha"e repensa, repensa ha repensa jey!
  Ali, oñakãity, imandu"a:
  - Ahecha mbohapy mitãkuimba"e: ojejuka avei kurusúre mbyjakuéra ári! Pe ijára omboyku umi pinza ha oñepyrũ omopẽ hendive umi costilla. ¡Umi mitãkuimba"e operde jave conciencia, ome"ẽ chupekuéra ajo hyakuã haĝua! ¡Oipytyvõ! Umi mitãkuimba"e oipe"a hesa, ha jey pe verdugo oitypa umi kangue. Haʼekuéra oremoĩ fila-pe ha oreovliga rohecha hag̃ua. Upéi, omanóvo ñane irũnguéra desgraciado, umi tembiguái omosarambi umi carbón. Pe ijára heʼi oréve roguata hag̃ua hiʼári, oamenasa avei orejukataha kurusúre. Rohapy ore py, rohasa asyeterei ha káda paso upéi oiko chugui tortura. Pe tekove hasyeterei nde ha"éramo tembiguái.
  Yanka oñañuã ipo:
  - Ahura, ajapóta opa mba'e ikatu haguã okañy tembiguái reko ko planeta pukukue! ¡Toiko upéicha! ¡Araka"eve ndohasẽmo"ãi ko mundo ra"ykuéra!
  . MOAKÃHA No 22 rehegua
  - Py'aguapy! - He"i Elfaraya ñe"ẽmbegue hatãme. - ¡Eiko peteĩ ñorairõhára ipy"aguasúva!
  Pe mitãkuña duende ombopu ipy rosa suave ári, ojehechaháicha ndohasáikuri pe mbo"ehao yvypóra hasývape, ha"ete peteĩ princesa operdeva"ekue ipantuflas de vidrio. Vladimir omombo yvate peteĩ granada. Oveve peteĩ brecha tuichávape ha ojepovyvy, ha"ete ku, ndaha"éi hatãitereíva, pe isarambi umi fragmento ojejoko umi muro de hormigón rupive. Ha katu oĩ peteĩ tapicha casco aplanado oveve mombyry, oity peteĩ korapýpe ha oñembotapykue pe alambre de púas-pe.
  Amo gotyove ijasu gotyo, ojepovyve mokõi explosión, ha upéi oñehendu py"ỹi ojedisparaha arma automática-gui.
  - ¡Oiméne pe fuerza de aterrizaje oike pe ñorairõme! - Elfaraya opukavy.
  - ¡Ñagueropu'akava'erã avei chupe!
  Elfaraya ohenói pe mitãkuña"i bota"ỹre:
  - Mba'éichapa nde réra!
  - ¡Rofacola! - Ombohovái mitãkuña, hovyũ.
  - ¡Egueraha mokõi angirũ ha eñeha'ã ehasa pe korapy ári! - Pe mitãkuña duende pya"e pya"e:
  - Eha'arõ, eñemongu'e ochenta metro rupi akatúa gotyo.
  Oipe"ávo mokõiha bota ha odesplega umi talón desnudo seductora, pe mitãkuña osuspira:
  - ¡Oguerekóta hikuái peteĩ baño de aniquilación tuicháva! - Pe iporãva opyrũ ipy nandi peteĩ alambre de púas pehẽnguére, ha katu noñemombeguevéi, jepémo ojekuaa umi tuguy gota ámbar.
  - ¡Ha'e ideprovéchota! - Elfaraya ombyaty.
  Heta bala osẽ flanco izquierdo-gui. Upépe oiko peteĩ ñorairõ guasu. Vladimir oñeñandu amenazada:
  - Ñañani tenonde gotyo, ikatu ñandejaho'i tata mortero reheve! - Osapukái pe mitãrusu. - Heẽ, pya'e!
  Hasy oñehendu haĝua pe cacofonía-pe, ha katu umi elfo oreko tono perfecto. Peteĩ grúpo michĩva ijapytepekuéra okañy peteĩ lugár pyahúpe, ha ndahaʼéi rei. Mbohapy mina ho'a mba'yrumýi arrugado, omboligávo umi combatiente ho'a haguã ijyva ári yvýpe.
  Elfaraya osapukái:
  - Ñañemboja'o ha ñañeha'ã jajapo peteĩ jyva. Che aime flanco derecho-pe, ha nde, Vladimir, reime izquierda-pe.
  Iñe"ẽ oñeinterrumpi peteĩ explosión vaiete rupi, ho"a umi korapy ha peteĩ edificio vecino ojedividi. Umi elfo, opukavy, ojejaho"i ipo reheve, peteĩ mitãkuña"i ojekutu iñakãme peteĩ metralla ha okirirĩ.
  - ¡Ko'ápe ojejuka peteĩha! "Ni peteĩ sombra ñembyasy"ỹre", he"i Elfaraya.
  Pe explosión riremínte, mokõi aviõ de ataque ojehecháva amenazante ohasa ohasa altitud michĩvape. Oity hikuái ambue bomba, ha ojepovyvy hikuái ag̃ui upégui, ohypýi umi soldádope peteĩ párte pyahu yvy okáivagui.
  Chrizzly he"i ñe"ẽmbegue:
  - Mba'eichaitépa pe dragón antimundo-pegua!
  Elfaraya omoneĩ:
  - ¡Ilógico hekokuéra! Péva ha'éramo cobertura de seguridad, upéicharõ, ¿mba'ére ombokapu hikuái iterritorio propio!
  Pe mitãkuña duende ombohovái pya"e:
  - ¡Troll-kuéra ndocha'éi opa tekove rehe!
  - ¡Pe enemigo ha"ete tapiaite peteĩ aña infierno-gui oúva! - Elfaraya ointerrumpi. - Añetehápe, tekotevẽ...
  - ¡Roitypáta pe korapy! Ha upéi opavave oúta hendápe! - Vladimir oñepyrũ omyesakã.
  - ¡Upévare jahasa mbói ñande rape!
  Peteî par de combatiente, ojoguáva cometa-pe, ipepo curva ha arma juruicha, osê edificio estación generadora-gui. Ko'ã arma odispara metal fundido pedazo. Extrañamente, pe blanco aéreo ojekuaa ha"eha peteĩ aviõ de ataque.
  - Mba'eichagua jyva piko ko'ãva. - Elfaraya oñesorprende.
  Pe aviõ ataque rehegua omombo peteĩ cohete ha oñepyrũ ojupi velocidad, ha katu oñemomýi peteĩ ladogui ambuépe.
  Vladimir osapukái:
  - Ani reperdé pe iniciativa, ha katu en general oîva"erâ peteî comandante!
  - Nde kuimba'e ha reguereko bomba nde pópe! - Mitãkuña"ikuéra osapukái. Upéi oñani hikuái, ombojere pe auto opitáva.
  Amoite guive umi cerro ykére, oñehendu heta disparo de arma peteî rire ambue, umi proyectil oguejy flanco izquierdo-pe, hi'aguîvéva edificio servicio operativo-gui.
  Elfaraya ohechakuaa:
  - ¡Aparentemente tercera fuerzas oparticipa hína pe ñorairõme!
  Vladimir ombohovái filosóficamente:
  - Ñorairõme, opa mba'e ikatu!
  Pe mitãkuña duende opurahéi:
  - ¡Opa mba'e ndaikatúiva ojejapo peteĩ ñorairõhárape g̃uarã! Eñembotavy porã pe zanja peve - ¡edesgarra pe granada!
  Vladimir odispara mokõi troll osëva muro rapykuéri peteî disparo preciso. Oveve hikuái iñakã ojekutu, ha pe mitãrusu oapunta porãva oinupã chupekuéra hesápe voi.
  - Kóva ha"e pe cumplimiento literal pe expresión rehegua: ndaha"éi pe ceja-pe, ha katu pe tesápe! ¡Epyta pe gas ári ogue mboyve!
  Chrizzly he"i histéricamente:
  - Ha'ete ku ñande jerére!
  Vladimir omboty hesa;iñakã estructura ome"ẽ chupe peteĩ jehecha tuicháva. Por lo menos peteĩ docena de tanques iporãva, aerodinámico, mbohapy barril-pegua ojeroky hína kuri pe complejo de seguridad gotyo.
  - Ha mba'eichaitépa pe técnica! ¡Katuete ndoroguerekóikuri peteĩ péichagua! Térãpa oike hikuái peteĩ portal ojehecha"ỹva rupive?
  Chrizzly opropone:
  - ¡Kóva ha e petet insumo programape petet factor probabilístico rehegua! ¡Peteĩ especie de combinación peteĩ ñorairõ añeteguávagui, upépe sapy"a py"a heñói sorpresa!
  - Tuicha Chrizzly, ndaupéichairamo ndaadivinamo"ãikuri! - he"i Elfaraya sarcásticamente.
  Umi tanque oñembojáva odispara ametralladora umi combatiente-kuéra rehe. Oñembotapykue hikuái ha hendy explosión. Peteîva umi auto opyta, ipista oñembyai.
  Elfaraya ojapo peteĩ gesto ipasiénsia"ỹva:
  - ¡Peju Vladimir ha peẽ mitãkuña chemoirũ! ¡Ndaipóri mba"everã jaipapa umi foton peteĩ cuasar emocionado-pe!
  Peteĩ hendápe, pe korapy oñembyai mbyte pe explosión rupive, ha Vladimir ha Elfarai, imbaretevévaicha, otyryry pe movimiento-pe, omohu"ãvo cinco troll-ve pe mosca-pe. Pe mitãrusu ombyasy voi:
  - ¡Jagasta heta bala peteĩ blanco-pe ndaha'éi racional!
  - ¿Ndereikuaái piko tekotevẽha represiona ligeroiterei, ha"ete ku rembopúva micro piano! Ndaupeichairamo, ¡nde po oñembohape pe tekove apytu"ũme!
  Peteĩ destacamento michĩva oity pe enemigo-pe pe celda-gui ha oñani pe muro-pe. Ha"e ojere peteĩ ocho metro porã. Vladimir ha Elfaraya ohupi umi elfo, omombo yvate. Ha katu Chrizzly ombotove ha ojupi ha"eño pe muro-pe.
  - ¡Che ningo che cosquillas! - Omyesakã.
  Oñepyrũ ohecha porãve Elfarai-pe ha omaña pe flanco izquierdo-pe. Upépe pe ñorairõ añetegua ojedespliega tuicha ha hatãve.
  Hetave ohóvo umi transporte orekóva infantería oguejy ohóvo, osê hikuái arai rapykuéri, oity bomba ama gota-icha. Heta hetave escuadrón de aviõ ojekuaa yvágape. Umi duelo aviación rehegua ivaieterei ohóvo. Pe aviõ de combate ha pe aviõ de ataque ojoaju, peteĩ destello omimbipáva hapykuéri ha umi aviõ isarambi. Peteĩ ipehẽngue ho"a, haimete opoko Elfarai rova rehe. Mitãkuña ohechauka ijyva:
  - ¡Idiota electrónico-kuéra!
  Vladimir odispara ametralladora guive umi figura oñanihápe. Oinupã py"aguapýpe, tractor oñotỹháicha papa. Umi figura torpe umi troll-gua ho"a ha oñecongela. Opa mba"e ojehecha cómico, peteĩ juguete-icha.
  Umi tanque ojeipyso, odispara omýivo, ha umi destacamento de paracaidista pie odispara continuamente, oataka opa dirección-gui peteĩ jeýpe. Pe enemigo defensa elástica upéicharõ jepe ohechauka resistencia, omboykévo golpe.
  Elfaraya ohecha Rofakola ipy"a"ỹva ha mokõi iñamigo herido-mava oñorairõ. Peteĩ mitãkuña oñepysanga hína kuri operde haguére tuguy, péro osegi hikuái ojapo hape:
  - Mitãkuña iñarandu! ¡Kuñataĩ ipy"aguasuetereíva! - Elfarai omonéî.
  - Upéicha omanóta hikuái, heta ojeporu'ỹre! - Vladimir ohechakuaa.
  Chrizzly opukavy:
  - ¡Oguahẽma ára ñañemongu"e haguã ñaimeséramo a tiempo oñeme"ẽ haguã medalla!
  - Temiandu porã.
  Pokõi combatiente otyryry oñondive umi nicho trinchera-pe. Pe mitãkuña duende oñemondýi, ha"ete ku peteĩ bala oityva"ekue ijyva articulación. Pe iporãva hũva he"i:
  - ¡Upéva oĩ porã! ¡Pe vacío ndorreventamoʼãi!
  Elfaraya oporandu poriahuverekópe:
  - ¡Ikatu reho!
  - Oje'ehaichaite! - Pe mitãkuña ha"ete ku ovy"áva.
  - Upéicharõ chemoirũ!
  Oĩ freak oñemongu"éva hendápekuéra, jepe umi pilar de polvo, ikatu ojehechakuaa umi guerrero orekoha ijyva puku torcida, hova gris ha cejas escasas peteĩ cuervo pepo ojeipe"ávaicha.
  Vladimir pya"e ogueraha chupekuéra pistola punta-pe:
  - ¡Temakuéra encantador! ¡Ndahaʼéi piko upéicha!
  Grizzly he"i ñe"ẽmbegue:
  - ¡Troll-kuéra! ¡Pe demonio infierno-pegua!
  Pe edificio ho"a peteĩ sapukái reheve, ha pe arma autopropulsada, omombova"ekue yvate pe ola de explosión rupive, oveve yvate gotyo umi pista-pe.
  Elfaraya omanda:
  - ¡Tata opaite barril-gui!
  Umi ametralladora oñepyrũ oñe"ẽ peteĩ jeýpe, cinco rráfaga oñeintersecta pe paquete de carrera-pe.
  Umi troll ho"a, oĩ ijapytepekuéra oñembohypýiva pe pluma de humo-pe, ojegolpeava"erã chupekuéra ciegamente ha oĩ osẽva okápe.
  Oĩ troll oipurúva armadura corporal, upévare ha"ete ku oñekomporta py"aguasúpe, oipapa invulnerabilidad rehe. Vladimir ha Elfaraya ombojere tata iñakãme, pochýpe ombojere irrevistakuéra. Ha"ekuéra odispara porãve heta umi elfo-gui, ha katu pe hechoite ohasava"erãha hikuái tiempo okargávo jey ndoikói ifavor-pe! Oî umi troll ohupytyva'ekue oñemoaguîve ha ombojevy tata. Mitãkuña mboriahu ohupyty jopói ijajúra ha hova rehe, ha ambue ijyva ári. Pe iporãva okirirĩ, ha ambue katu ojepy"apy ha oñembo"y. Grizzly ohupyty avei peteî herida tangencial, ojere pálido, pero a su crédito ndohechaukái.
  Vladimir ha Elfaraya, ojoko"ỹre tata peteĩ ipo reheve, ambue ipo reheve omombo granada. Umi fragmento masivo oityvyro umi atacante-pe, ha tata coordinado ha exacto omohu'ã chupekuéra.
  Oĩ mas de cien te"õngue oñeno umi aproximación ha plataforma-pe, umi criatura aña ataque oñembohypaite. Pe trío oikovéva osẽ cubierta-gui ha oipe"a heta revista, oipe"ávo umi cinturón umi tete hyakuã asývagui.
  Oñembohory pe aroma ndogustáivare, Elfaraya he"i satisfacción reheve:
  - Ha'ete ku ojeityva'ekue enemigo-pe! Upévare koʼág̃a tekotevẽ ñaipytyvõ ñane puévlope! Ko"ápe añoite añetehápe napentendemo"ãi moõpa oĩ ñane mba"éva.
  Chrizzly oñakãity.
  - Nahániri, ndaha"éi upéva la tekotevẽva jajapo mba"eveichavérõ!
  - Ha mba'e? - Vladimir oñesorprende.
  - Opa mba"e rire, ha"e peteĩ ingeniero electrónico ikatupyrýva, ndaha"éi ndeichaguáva!
  Elfaraya opukavy desprecio reheve:
  - Ha, upéicharõ mba'e! Mávapa oñorairõ porãve?
  - Nde ningo iporãve! ¡Ha katu aikuaa pe tape añoite agana haĝua! - Pe duende opukavy iñakãraku reheve Poleninsky rehe, oñakãity.
  - Ha mba'éichapa ojejapóta upéva? - oporandu mitãkuña.
  - Che ambotavy opavavépe. Roho hína ko'ápe estación generadora-pe.
  Vladimir oescupi:
  - ¡Ikatu reñani umi mina upépe!
  - Ha katu osẽ porãramo, jajuhúta peteĩ mando a distancia omboguetava ko ejército virtual tuichaitéva pukukue. ¡Ndaikatúi rejuka chupekuéra ametralladora reheve añoite! - He'i pe duende autoritario reheve.
  Elfaraya omoneĩ:
  - Ha"e ikatupyryve ko"ãichagua "juego virtual"-pe ha oguereko ipópe umi tarjeta.
  Chrizzly, oñembotapykue ani haĝua ojegolpea peteĩ bala okañýva térã metralla okañýva, oñani pe estructura de hormigón chispeante gotyo. Vladimir ha Elfaraya omaña ojuehe ha oho hapykuéri. Haʼekuéra oñani pyaʼe, péro ojavy hikuái. Peteĩ ametralladora okañýva peteĩ celda sekrétape omosãso peteĩ ama añetegua plomo rehegua.
  - Nde! - Elfaraya osapukái ibota ojagarrárõ guare chupe. - ¿Kóva piko ambue favor sexual añónte?
  Pe chrizzly afortunado oho pe esquina de salvación jerére, ha katu Vladimir tuicha sa"ive oreko suerte. Omopu"ãvo ipo, oity pe ametralladora, peteĩ bala tuicháva oity pe arma rete rehe. Pe mitãrusu oñekongela peteĩ par de momento aja;peteĩ umi jopói oinupã chupe ipy"ápe ha ho"a hova yvýre. Pe rráfaga oúva omondoro pe yvy ijerére, Vladimir ojeroky ha oho derecho ijyva rupi. En general, pe tete oĩva pe juego virtual-pe oiko chugui extraño, ikangy, ndaha"éi pya"e porã, ha"e otraisiona. Pe mitãrusu oñembojere peteĩ parral-icha, pe ametralladora ojapo peteĩ ajuste ha oity jey pe tyekue ha mokõive ipy, avei pe ijyva, oinupãvo pe korasõ. Vladimir ojesalva ñemanógui Elfarai intervención rupive. Pe mitãkuña omombo peteĩ granada, ha upévare pe ametralladora oñemboty sapyʼami, ha ohupi Vladimir-pe.
  - Jepiveguáicha, rosalváta! ¡Omboykévo opa léi! - Mitãkuña opurahéi. "Upéi, omombo bota rasgada, omombo Vladimir peteî sector seguro peteî lanzamiento desesperado. Upe jave, pe mitãkuña voi ojejapi hombro-pe, ha katu ho"áma ha pe bala oinupã chupe armadura corporal ha oikytĩnte ijyva.
  Ojapo rire peteĩ salto, pe mitãkuña oho. Umi línea osegi osegi chupe. Pe cascada de plomo osyry peteĩ torrente-icha, ha pe ametralladora ndohejareíri mba"eveichagua munición. Ho"a pe muro-gui umi astilla de hormigón, afortunadamente pe mampostería imbarete ani haĝua ho"a peteĩ jeýpe. Upéicharõ jepe, ndohejái pe mitãkuña oity iñakã.
  Elfaraya omaña ijerére:
  - Hey Chrizzly, moõpa reime?
  Pe mbohovái ha"ekuri kirirĩ omanóva. Pe mitãkuña omombose ambue granada, ha katu ndojuhúi icinturón-pe.
  - Ha, che ningo peteĩ idiota! - Elfaraya ohura.
  Añetehápe, pytyvõ, ojehuháicha jepi ñorairõme, ou oñeha"arõ"ỹre. Mbohapy tanque orekóva forma elegante oñemotenonde flanco izquierdo guive. Oñembosaráivo Elfarae pópe, oñepyrũ ohundi hikuái umi torre ametralladora-kuéra rehegua.
  Pe mitãkuña oisu"u:
  - Ha ndokyhyjéi hikuái!
  Umi volei de proyectil oity peteî torre irundy cañón aviõ reheve. Añetehápe, opyta heta abolladura umi tanque armadura-pe, ha pe oguatáva derecha gotyo ombyai pe pista, ha katu oĩgui heta rodillo independiente, pe velocidad oguejy"imi.
  Vladimir ohechakuaa jepénte oñemomýi, umi tanque odispara porãiterei, he'iséva oiméne orekoha estabilizador hidráulico. Umi arma antiaérea michĩeterei calibre-pe ikatu haguã oike armadura de calidad yvate. Jepe umi tanque ojeipe"a protección dinámica-gui, pe metal mbarete ha durabilidad yvate, por lo menos ndaha"éi inferior titanio-gui.
  Umi torre ametralladora-kuéra rehegua okirirĩ ha ndahasýi ha ndahasýi pe respiración.
  Oguahẽ pe arma secreta turno, peteĩ proyectil oity pe ametralladora ha oveve yvate guive umi escombro hendýva.
  Elfaraya he"i iñe"ẽmbegue:
  - Japo porã!
  Pe mitãkuña, operde"ỹre tiempo preciado, oñani pe estación muro paha rupi. Umi carcasa de concha noñembopiro"ýva ohapy ipy desnudo cincelado (pe mitãkuña oipe"a avei mokõiha bota ikatupyryve ha iporãve haĝua). Oĝuahẽvo pe esquina oúvape, Elfaraya ho"a ijyva ári ha omaña porã korapýpe ojesareko porãve haĝua umi aproximación rehe.
  Oĩ peteĩ py"aguapy pe tormenta mbytépe pe estación korapýpe. Peteĩ okẽ raquítico ojepe"a, ha peteĩ centinela ha"eño oñembo"y oñembo"y.
  - Peteĩnte! ¡Aguejyta peteĩ segundo-pe! - Elfaraya opukavy.
  Peteĩ yvoty ryru oñembosako"i porãva yvoty henyhẽva reheve ojagarra pe tesa, ombohesape pe paisaje hũva. Hi"aguĩ upégui ojere peteĩ cargador ojehejareíva ha peteĩ monoavión ligero ha manchado.
  - ¡Oĩ peteĩ medio de evacuación ko'ápe! ¡Ofalta peteĩ pegaso morotĩ ipepo reheve añoite! - Pensamiento Elfaraya.
  Umi oruga okororõva sapy"aitépe ojapo chupe ojere. Pe mitãkuña oñekongela hendaitépe, oñemondýi. Peteî tanque pohýi osê pe esquina jerére okañyhápe tatatîgui oso-icha. Tuichave ha ojehecha torpeve umi máquina Elfaraya ohechava"ekuégui upe mboyve.
  - Ha pe chofer ha"ete ku oñeme"ẽva"ekue!
  Añetehápe, ha"ete ku ndorekóiva heta experiencia, sapy"a py"a ombotyryry pe volante. Pe tanque pista ojedesliza peteĩ ruido de molienda vaiete reheve, hormigón oñembyaíva ha omombo chispa verde. Oĩkuri seis disparo peve, ndajaipapapái umi ametralladora, peteĩ máquina monstruosa. Elfarai oguereko peteĩ asociación alemán "Maus" ndive. Pe mba"yrumýi orekóva 188 tonelada, umi ñorairõ aja Hungría-pe, okyhyje"ỹre umi proyectil-gui (ojere hikuái chugui guisante-icha), ha"érõ guare peteĩ pérla umi tropa soviética posición-pe. Mokõi auto gigantesco peichagua, oipurupa rire gasoíl, opa cautiverio soviético-pe. Upéi, oñemopyendáva hesekuéra, ojejapo umi tanque gigante mar pypukúpe ikatúva ohasa Canal de Inglaterra ha oviaha océano Pacífico ruguápe Alaska peve. Ojejapove cincuenta monstruo ojoguáva, ha katu pe Jruschov iñakã estrecho, omyengoviáva Stalin-pe, omanda oñemboyku haguã umi máquina gigantesco ha hepyetereíva. En general, jepe ñorairõ mboyve, Stalin omanda ojejapo hag̃ua pe tanque tuichavéva ko yvy ape ári, Kirov, oguerekóva trescientos cincuenta tonelada, ha peteĩ motor diésel orekóva 2.000 caballo de fuerza. Ogueraha ocho arma ha dieciséis ametralladora peve. Upe tiempo-pe ĝuarã: simplemente peteĩ milagro tecnología rehegua. Ñambyasy, ojegueraha haguã umi tanque hasyeterei tembiapo, ha ñorairõ moderno oikotevê maniobra amplia ha velocidad yvate movimiento de equipos.
  Ko"ã pensamiento reflexivamente omimbi Elfarai akã rupi. Pe mitãkuña noñorairõséi ha oñembo"y peteĩ ryguasu rupi"aicha. Ha"e iky"a kureicha, ha katu ko"ã momento-pe, pe ky"a osalva hína hekove. Pe tiémpo ohasa mbeguekatueterei. En general, Jruschov ombotove ojejapo haĝua umi tanque ipohýiveva cincuenta tonelada-gui, ha peteĩ prohibición ojoguáva Rusia-pe odura haimete 100 áño! ¿Iporãpa upéva? Experiencia opropone: odepende moõpa oñemotenonde ñorãirõ. Europa térã desierto-pe, umi tanque pohýi ojehechauka porãha. En particular, peso estándar peteî tanque miembro OTAN-pe ha'e 63 tonelada rupi, orekóva armadura multicapa ipoderosa. Yvytype, iporãve ojeporu mba'yrumýi ligero. En particular, umi tanque irundy barril ha enano ndorekóiva tripulación. Are guivéma ojehecha umi robot ha"eha peteĩ panacea opa problema-pe ĝuarã, ha katu vy"arã ohechauka peteĩ número de disturbio local máquina electrónica rehegua: peteĩ computadora mba"eveichavérõ ndohechakuaaiva"erã peteĩ individuo ramo. Pe evolución biofísica dirigida tapichakuéra rehegua ojapo ikatu haguã oñemboguejy michĩmi dependencia robot-kuéra rehe. Nda"upéichairamo, ¡oikóta peteĩ realidad hetaiterei distopía oñe"ẽva pe raza humana oñehundi haguére máquina rupive! Avei, pe mágia ogueraha peteĩ parte pe responsabilidad electrónica-gui. Ha"e oipytyvõ omombáy haĝua umi reserva yvypóra apytu"ũ rehegua okeva"ekue yma. Ko mundo oñepyrũ iñambue peteĩ universo homocéntrico gotyo.
  Ipahápe, peteĩ mba"yrumýi pohýi ojere pe esquina ha odispara ciegamente iarmas. Oiméne ipukueterei umi bozal, upévare mbeguekatúpe oñemomýi hikuái. Ndaha"éi mba"eve"ỹre umi norteamericano oĩva Ambrams-pe oipuru hague peteĩ barril mbykyvéva yma, pe arma omoheñóima guive presión yvate. Péicha ndahasýi ojeapunta haguã, ndaupéichairamo hasy oñemomýi haguã ko'ãichagua bozal. ¡Umi ametralladora ningo tuichaiterei ipeligrosove! Pe mitãkuña ojoko ipytu, oñeporandúvo ohasátapa - ndohasái!
  Peteĩ disparo ipu osordo, ha jahusgávo pe emblema, pe inodoro troll oĩva pe korapy rokẽme oñembyai. Oñemosarambi cientos de metros umi fragmento panel plástico, aislamiento pedazo ha heces hyakuã vaietereíva.
  - ¡Pe inodoro bastardo oñemohu'ũ! - Elfaraya opukavy. Ha pe tanque okororõ umi turbina ha ohasa pe edificio, omolina ita chipa, ligero en polvo heces troll reheve, polvo-pe. Pe ñorairõhára ryekue sensitivo ohasa asy ojegueropu"aka"ỹre, ha"ete ku henyhẽva peteĩ mba"e hyakuã asývagui.
  Péro Elfarai oreko ótro provléma, haʼe oestima pe distancia pe oruga tuichávagui pe murálla peve.
  - Ikatu che aplanado, por supuesto ko idiota omýiramo michĩmi derecha gotyo! Ha katu, che iñarandu.
  Pe clic rítmico umi diente ha umi eslabón chirrido ha"ete peteĩ marcha funeraria. Elfaraya oñemboliga opukavy haĝua, al mismo tiempo ohendu umi bomba ojepovyvýva, ha hesa esquina-gui ohecha umi aviõ ojeityva"ekue hendy, ha upéi peteĩva ojepovyvy peteĩ sapukái oporomondýiva reheve, ojehusgávo peteĩ bombardero estratégico tuichaha. Umi explosión ojejapo jey heta jey, odetonáva umi mba'e oporojukáva oîva aviõ ryepýpe. Pe ñorairõ oho hína kuri pe base mbyte gotyo, añeporandu mba"éichapa oĩ Rofakola, oikovépa térãpa omanópa avei. ¡Añetehápe, pe mba"asy añeteguaiterei! Ha"e ohechakuaa upéva peteĩ jeýpe, ohechávo pe monstruo metal seis barril-pegua oñemboja. En general, Segunda Guerra Mundial aja, umi diseñador soviético ha estadounidense oñeha"ã omoĩ mokõi térã mbohapy bozal peteĩ tórre ári. Ha katu pe experiencia Segunda Guerra Mundial ha heta ñorairõ tanque rehegua ohechauka fracaso completo ko"ãichagua estructura. Upe guive haimete oiko chugui canon, peteĩ tanque, peteĩ torreta, peteĩ barril! Añetehápe, pyaʼe oñepyrũ pe moda ojejapo hag̃ua umi tánke ndorekóiva torreta. En general, péva discutible, mortero ha'éramo multibarril, upéicharõ, ¿mba'ére ndaha'éi tanque multibarril?
  Umi oruga eslabón peteĩha oñemoĩ pe mitãkuña py nandi ypýpe, ha umi rodillo, oñembohapéva pe carga-gui, mbeguekatúpe ojeroky hesekuéra, ogueraháva decenas de tonelada masa de hierro. Pe metal haku asýva ohapy pe mitãkuña talón desnudo;jepive ndaha"éi upéicha sensitivo, ha katu umi parámetro hete rehegua iñambue ndaha"éi ifavor-pe. Techapyrã, yma, ikatu oñembojehe"ánte pe pared-pe peteĩ capa fina-pe - ha"e gueteri so"o hiperplasmático, ha katu ko"áĝa umi oruga ipy"aporã"ỹva opoko hese. Pe máquina pytu haku asýva ohapy hova, herida ha arañazo hete rehe, involuntariamente ombokapu tesay.
  Elfaraya opyrũ, peteĩ tesay pérlaicha oguejy. Pe picadura oĩva hesápe oguejy, ha katu pe oruga oinupã pe ipy akatúa pyti"a guasu. Peichagua peso oity jave umi kangue, pe mba"asy ha"e increíble, pe ñorairõhára noñemohatãrire upéicha, katuete osapukáita, ha katu oñakãitynte.
  - ¡Upéva ningo ombojeguaru! Ha katu ko"áğa aikuaa mba"éichapa ha"e peteĩ kuña py peteĩ bota española-pe! - Mitãkuña ohechauka pe ígo.
  Pe tanque omboguata unos kuánto metrove ha opyta. Elfaraya odesidi osuspira ha oñeñangareko porã opu"ã ipy rehe: pe monstruo blindado oñembo"y popa ha natekotevẽi okyhyje.
  Derecha gotyo, oikévo área de batalla-pe, irundy aviõ de ataque ohasa pya"e. Ndojehechaséigui chupekuéra, opyta haĝua lado-pe, umi odisparava"ekue seis ametralladora-kuéra odispara hesekuéra frenético, ha umi carcasa de proyectil oky ruido-pe.
  Ipuku, orekóva raya trazador, umi estallido oviaha mombyry eterei operhudika haguã umi mba'yrumýi, pero hi'aguîeterei umi piloto ohecha haguã tanque.
  Ombokapu rire umi blanco área de combate-pe proyectil ha misil reheve, umi irundy ojapo peteĩ "bucle muerto" ha oñepyrũ oñemboja peteĩ blanco pyahúre.
  Elfaraya opukavy:
  - ¡Ambue sarambi peteĩ galaxia michĩvape! Ikatu oime og̃uahẽma ára ñañembosarái haĝua pe retirado!
  Pe mitãkuña ojere jey, ojapo peteĩ salto, ha oparpa umi talón desnudo oñemongu"e pya"e umi rokẽme pe estación generadora-pe.
  Pe iporãva pya"e ha oñani pe troll-pe. Apenas oreko tiempo ohupi haĝua ametralladora ojegolpea jave chupe iñakãme ijyva ári. Pe golpe ohenduka Elfarai akãme, ha katu pe freak oñedesmaia.
  Heta cohete ojepovyvy hapykuéguio haimete simultáneamente. Jahusgávo pe ruido ha"eha efectivo, peteĩ umi arma oñemosêva"ekue ohasa pe mitãkuña"ípe, ojere ha haimete oity chupe ipygui. Upe rire pe punta oity pe murállape, hoʼa umi ladrillo. Heta pehẽngue michĩva oikytĩ pe iporãva py nandi.
  - ¡Oñemboja jey! ¡Ajépa che torpe!
  Pe mitãkuña oike pya"e pe okẽ medio abierto rupi velocidad completa-pe. Oĩ mbohapy troll hyepýpe, ha katu Elfaraya oikytĩ chupekuéra peteĩ rráfaga reheve, iametralladora akóinte oĩ listo.
  Umi tropa de tormenta okororõ pe techo ári ha oñepyrũ oñemomombyry. Ambue tyapu oñembogue. Pe zumbido decenas de rotor-kuéra rehegua oguereko peteĩ efecto ombopy"aguapýva. Pe mitãkuña ojapo voi peteĩ asosiasión isy cuna ndive. Péro haʼe arakaʼeve nohendúiva.
  - ¡Osẽ hakuhágui!
  Elfaraya omaña ijerére ha haimete pya"e ohecha peteĩ sistema de enfriamiento tubular. Oñemoî irundy dispositivo de distribución directamente umi línea-pe, ojesarekóva movimiento refrigerante rehe.
  - Ha, che ha"ete peteĩ botella pehẽngue michĩva oikeva"ekue peteĩ organismo primitivo korasõme. ¡Ndaha'éi piko tiempo ojedispara haguã umi generador! Jepe heta ñande pueblo omanóta! - Mitãkuña opyrũ.
  Ko"ã momento-pe oñehendu peteĩ ñe"ẽ ojekuaáva:
  - ¡Reikove gueteri! Ha nde rejekuaa porãiterei!
  Elfaraya ojere:
  - Ha nde ha'e Chrizzly! Ko'ápe oime fantasma esquivo ha'e ohupyty haguépe okañy.
  - ¡Peteĩ ñorairõhára porã ha"e peteĩ espía ikatupyrýva añoite oipytyvõháicha ojeborda ha ogana haguã! - Ombohovái pe duende.
  - Espionaje ha'e peteî lubricante iporãva máquina militar-pe guarã, pero combustible ha'e gueteri espíritu valiente! - Elfaraya he'i patos reheve.
  Chrizzly oipyso ipo, peteĩ cubo michĩva heta kolór oike hese:
  - Reikuaápa mba'épa ha'e!
  - Cheverõ g̃uarã! ¡Mbaʼépa ñanepytyvõta jagana hag̃ua!
  Pe duende opukavy:
  - Akatúa! Ha"e ikatu omboyke opaite enemigo ehérsito. Péro rekargáramo añoite heta enerhía reheve.
  Elfaraya ovy'a:
  - Upéicharõ ikatueterei ojejapo péva, oñehundi pe sistema de enfriamiento ha upéi ojepovyvy! ¡Che apensa ndaivaiveha peteĩ bomba atómica-gui!
  - Ikangy'imi, ha katu suficienteiterei ñandéve guarã!
  - Ani reñe'ê, ejapo! - Pe mitãkuña omoinge peteĩ clip adicional ametralladora-pe, ojesareko paha umi fila de instalaciones omba"apóva py"aguapýpe ha oipe"a pe gatillo. - ¡Oh adiós "primitivos"!
  - Einupã exactamente umi articulación, ndaupéichairamo nerehundi mo"ãi! - Pe duende opropone.
  Umi lámpara hovy pya"e oñepyrũ omimbi pe techo guýpe voi, ha pya"e peteĩ docena de sirena ha peteĩ docena de sonaje omyenyhẽ pe emisora volumen umi Hades iñypytũvéva ryapu reheve!
  Elfaraya ha Chrizzly oñani osẽ korapýpe ha pya"e oike pe monoavión-pe. Ojejuhu motor de aviõ reheve, ha katu llave"ỹre. Ha katu, Elfaraya noĩri pérdida-pe, ombotyryry pe panel ha ombojoaju umi alambre directamente!
  - Rehecha moõpa ndokañýi ñane mba"éva!
  Pe colgante odespega, opukavy tímidamente ha oñepyrũ ohupyty impulso.
  Chrizzly oronrona:
  -Ha'ete ku rofaltáva!
  Elfaraya oñakãity:
  - Nahániri, pya'e! Emañamína mboy ñorairõhárapa oĩ. Mba"éichapa oñembohovái chupekuéra, ikatu ijeheguiete.
  Añetehápe ojedispara hesekuéra tatarendy;umi bala haimete oity monoavión-pe.
  Chrizzly opukavy ha he"i:
  - ¡Oĩ peteĩ tape universal!
  - Mba'eichagua!?
  - Kóva! - Pe duende oikytĩ ikamisa morotĩ ha omoinge ventánagui.
  -Nde tavy piko? - Elfaraya oñembohory, oinupãvo ikuã aplanado, ipy desnudo ha mitãkuña"i pe pedal metálico ári.
  - ¡Kóva ha'e pe señal itujavéva umi enviado-kuéra rehegua!
  Añetehápe, umi combatiente ndodisparavéima pe monoavión-pe. Oñemomombyrýve ha mombyryve ohóvo. Sapy"aitépe opa mba"e oñekongela, umi combatiente, aviõ de ataque, umi bombardero oñekongela yvate, hetaiterei tanque opyta. Oiko chugui sorprendentemente kirirĩháme.
  Chrizzly, iñe"ẽ color"ỹvape (ha"ete ku hemiandu okáiva peteĩ so"o molino-pe), he"i:
  - ¡Opama!
  Upe rire pe tesape oñehundi.
  Oiko rire peichagua acontecimiento virtual, opa umi elfo ha Vladimir jepe ojehecha arrugado. Ha katu pe guerrero ruso-pe ĝuarã ha"éramo familiar ko"ãichagua prueba, upéicharõ umi elfo hesakã porã oñeñandu vaiha. Ndojepokuaáigui estrés ha hasy, ojeraspa hikuái. Astarte oporandu:
  - Ha, mba'éichapa oî umi impresión.
  Umi elfo opyrũmba. Chrizzly añoite opukavy py"aguasúpe, pe chispa ojevy hesápe:
  - Jarýi!
  - ¡Superquasarono! Nde Chrizzly rehechauka pe clase ijyvatevéva aeróbatica rehegua. Oconsegui ohasa opavave ha ohasa defensa. Umi ambuépe katu, ndaha"éiramo Elfarai, ha"e noĩri satisfecha hembiapokuérare. Añetehápe, enterovéva pemano térã ndaikatuvéima.
  Vladimir omoneĩ ndoipotáigui:
  - Heẽ, che ajavy!
  - ¡Ndaha'éi upe ñe'ẽ! Nde ha"égui kuimba"e, ro"afina nderehe ciertas esperanzas, ha katu avei roñedesilusionaiterei. - Astarte ohechauka cero ikuãme.
  - ¡Aimema ajapo jey haguã pe prueba virtual! - Mitãrusu opukavy.
  - ¡Natekotevẽi! Ikatu repytu"u ha revy"a jepe, ¡che ndaha"éi despota! - Pe mitãkuña ohechauka isyva seductora, tuichaitereíva peteĩ duende-pe ĝuarã. - Mba'e, Vladimir, reguerekose rejapo haguã che mborayhu?
  Pe mitãrusu oñandu peteĩ haku ha emoción bastante natural peteĩ kuimba"épe ĝuarã: ¡Iedad-pe, opa acto sexual ha"ete peteĩ descubrimiento! Ojedespega rire, Vladimir oisu"u ijyva, pe pezón carmesí ha ojepoliva"ekue oike ijurúpe, Mba"eichaitépa iporã oñandu iñe"ẽ reheve, pe kuña duende jyva pya"e oñembohye ha oñemohatã.
  Sapy"aitépe, peteĩ mitãkuña orrespira pasión omomombyrýkuri chupe:
  - ¡Amoambue che remiandu! ¡Jakaru raẽ! Peichagua ñorairõ rire, ¡che apetito omba"apo apasionadamente!
  - ¿Energía hiperplasmática?! - oporandu Vladimir, ohetũvo ijuru.
  - Ñande piko mendigo, ¡ndajarekói piko tembi"u natural! Ñande elfo jahayhu umi tembi"u vy"arã, ndaikatúiva ja"e umi yvypegua seco rehe. ¡Ndahaséi vaʼekue chupekuéra!
  Elfaraya oñeofende:
  - Mba'éichapa ikatu ñaaprende ñañorairõ, upéicharõ nde ha'e pe primero reguapyva'erã pe cancha de alimentación-pe!
  Astarte ojapo peteĩ hova ñemondýi:
  - Heẽ, cheresarái, nde renyhẽma! Mba"éichapa yvypóra rembi"u?
  Elfaraya oñembohory:
  - ¡Umi tembi'u ipiro'yeterei! ¡Haʼekuéra ningo ojejukyiterei!
  Chrizzly oporandu, oñembosaráivo pe holograma rehe:
  - ¿Ha'étapa pe tratamiento festivo!?
  - Katuete heta revy'áta!
  Pe duende otyryry ha oveve michĩmi yvate:
  - Upéicharõ che aime upévarã!
  Umi guerrero glamoroso oveve oñondive yvate gotyo, haimete opavave mitãkuña, hetave"imi cien en total, ha heta ambue galacto. Ja"e porãsérõ, siete representante ambue mundo-kuéra rehegua. Peteîva ojekuaa ha'eha peteî entidad metal líquida irundy sexo. Ijapysa ha"ete peteĩ murciélago ipepo, ha oĩ nueve hesa, ha peteĩ ijyva ári, hete voi ha"e peteĩ nabo yvate osẽva. Criatura divertida.
  Elfaraya oporandu:
  - Ha péva?
  - ¡Kóva ha'e Chick-chirp! ¡Ore mitãkuimba'e cabina-pegua! - Astarte ojehejareíva.
  - Mitãrusu?
  - ¡Ndaha'éi añetehápe! Umi estándar de su raza rupive, ha"e peteĩ mitã gueteri, ¡ha katu oguerekóma mas de veinte mil áño!
  Chik-chirik, ohechakuaávo oñe"ẽha hikuái hese, oveve ojupi pe grupo rendápe. Ipy-veve omýi yvate.
  - Ikatu piko reipotápa ahechauka ndéve mbovymi truco?
  Astarte ombohovái:
  - ¡Natekotevẽi! ¡Ore ñembyahýi! ¡Ndere'úi proteína!
  - Che amongaru umi isótopo radiactivo. ¡Kóva iporãiterei avei! ¡Jaguereko estructura molecular iñambuéva! - Chik-chirik opukavy.
  - Aikuaa! Ha katu re"acariciarõ guare che clítoris, che cosquillas peteĩ lengua sub-radioactiva reheve, chembojere heta hetave peteĩ duende kuimba"égui. Por cierto, ¿ndegustápa avei? - Astarte opukavy mborayhúpe.
  -¡Reguereko peteĩ tete he'ẽ asýva! Térã nahániri, helado haku ha katu cuasáricamente he"ẽ porãvaicha.
  Pe mitãkuña ojapo peteĩ letrero ha umi elfo odespega. Oveve hikuái yvate pe koty tuicha guive.
  Pe salón ojefestehahápe pe tembiʼu iporãiterei pe Sultán palásiogui. Opa mba"e oĩva ipype omimbi rayoicha, ta"anga ha escultura ojejapóva artificial-gui, ha katu péva ojapo chuguikuéra ita omimbivéva ha hepyetereíva. Umi pintura mosaico deslumbrante omýi ha ojehecha tekovépe, ha umi yvoty hechapyrã! Vladimir, katuete, ohecha heta color diferente heta mundo-pe, ha katu umi elfo, millones de años civilización-pe, ogueru ingeniería genética perfección-pe!
  Elfaraya ohechakuaa:
  - Mba'eichaitépa iporãiterei! Ha'ete ku aimeva yvágape!
  Vladimir, omokañy"ỹre idesprecio, ombohovái:
  "Ndohasamo"ãi heta tiempo peichagua lujo ndekyra ha nderesarái mba"éichapa reñorairõ!". Pe modestia ógape ohechauka pe autonegación, ha pe tekopotĩ ohechauka pe voluntad!
  ¡Ndaipóri peteĩ mesa pe sentido generalmente aceptado-pe pe ñe"ẽ! Ha mbaʼérepa ojapovaʼerã? Ha katu peteĩ alfombra henyhẽva, ha"ete ku ojejaho"íva musgo preciado reheve, ojepyso ijehegui, peteĩ cuento de hadas-peguáicha. Umi mitãkuña ojahoga vy"águi. La majoría umi mitãkuña haimete oñemonde ha ivaieterei sexy. Umi tete desnudo ojejaho"i dibujo iporãva ha colorido, escena de batalla, escena erótica ha religiosa. Vladimir oikuaaháicha: umi elfo religión, iñepyrũ guive, omonéî py"ỹi oñemoambue haguã umi socio sexual ha sexo en grupo. Upe jave avei, umi elfo ojapo mborayhu umi templo-pe voi. Upe jave avei, pe karréra ipyʼaporãiterei, heta vése ou oipytyvõ hag̃ua ótro espésie. Umi elfo ha"e umi tipo generoso nombotovéva peteĩ mendigo-pe. Ha reguerekóramo provléma sexual ha reipotáramo rrelasión sexuál, reporanduvaʼerã pe duendepe, upéicharõ haʼe vyʼápe nekonsoláta, mombyry jepe reime porãgui.
  Pe chrizzly ojehecha porã avei, hete ojejaho"i losa de músculo-pe, oñepinta ta"anga flora ha fauna ornamentada reheve, ha umi kuña ojejagarra rei hese.
  - OĨMA! ¡Ndaha"éi añónte peteĩ jeýpe! ¡Che remboja'óta! - Pe mitãrusu duende ojerure asy.
  - ¡Opa mba'e tuicha mba'éta! Oikoite! Oikoite! - Umi iporãva opukavy. Otantea ha oikytĩ hikuái Chrizzly-pe ha omasaja hete.
  Astarte omanda:
  - Ñamoñepyrũ karu guasu!
  Peteĩ vy"a sapukái ombohováivo:
  - Oje'ehaichaite! ¡Toikove pe glutonía! - Umi mitãkuña glamorosa osapukái.
  Avei oñeha"ã hikuái opoko Vladimir rehe, ohetũ chupe ha oñandu jepe pe dignidad humana tuicha orekóva. Pe mitãrusu oñandu emoción mbarete, peteĩ ola de energía, ha katu al mismo tiempo algún vergüenza, natural mitãrusukuérape ĝuarã. Pe sexo colectivo tapichakuéra apytépe ha"e legal, ha jepe al contrario, ndojeaceptái ojehekýi haĝua chugui, pe psicólogo militar pya"e oñepyrũ ointeresa. Ha katu upéicharõ jepe, umi tapicha oĩva sexo de grupo colectivo-pe: ojapo porãve opa mba"e, en particular ointercambia energía, subnoosfera, bioplasma ha ndaha"éi oñeapareáva añónte. Umi guerrero ruso-pe guarã, sexo ha'e jeroky complejo, orekóva súper fuego artificial ogueraháva información ha poder, descarga. Oĩ peteĩ diferencia significativa ko"ápe - umi elfo ohayhu opuka pe tape yma guarépe. ¡Péva ha'e exactamente pe ombotavýva viceoficial ruso-pe!
  Upe aja oñepyrũ oñembopu músika heʼíva jepiveguáicha, ha heta foco de kolór ohesape. Omomandu"a peteĩ mburuvicha guasu coronación rehe: siglo XXI guive. Opaichagua yvoty ha ka'avo oñembojegua ho'a yvate guive - jepémo ha'e holograma ha okañy og̃uahẽvo diamante piso-pe. Upéi pe techo ojesepara ha oñepyrũ oveve hyepýpe umi mymba iñextraño.
  Oĩkuri umi mono piña rehegua, peteĩ mezcla elefante-plátano, peteĩ híbrido tortuga-kiwi, peteĩ hipopótamo cactus, peteĩ zorro de cáscara diamante, peteĩ mezcla ganso-sandia ha hetave mba"e. Básicamente, ko'ãva ha'e kuri bioingeniería ñemoheñói, construcción artificial opáichagua genes. Opa ko'ã mymba sincrético ojapo tyapu imandu'áva mitãnguéra pukavy rehe. Péro ohendu rire ikatu ojekuaa káda mymba opurahéiha ipurahéi ijojahaʼỹva. Vladimir oñapytĩ ijapysa, oñandu py"aguapy, ha al mismo tiempo ñembyahýi vaiete.
  Astarte oporandu chupe:
  - Ha, mba'éichapa? ¿Reime de acuerdo, kóva ha'e primera vez rehecha ko'ã mba'e?!
  - ¡Ndaha'éi añetehápe! Oikóma peteĩ mba"e ojoguáva umi ejercicio virtual-pe, ¡ñande añoite rojuka simplemente ko"ãichagua kuimba"e guapo-pe! - Vlarad opukavy.
  - ¿Ojejukápa?
  - Térã oñehundi! ¡Ha"éva esencialmente peteĩ mba"énte! Ha katu, nachepensái peteĩ batalla virtual ikatuha oñembojoja peteĩ jejuka añeteguáre. - Viceoficial oñeha"ã oñemomombyry kuña po codiciosa ha beso apasionado, mitãkuña juru hyakuã asývagui.
  Astarte ohechakuaa:
  - Ha umi sensación ojoguaiterei! ¡Aime de acuerdo, ro"aprende ro"reproduci haĝua pe proceso de entrenamiento, ndaha"éi ivaivéva umi ruso-gui!
  - ¡Oĩ porã! ¡Pe mba"asy añeteguaiterei! Upévare jadisparata koʼã mymbamimíme, jepe ñambyasy chupekuéra. - Vlarad omosãso peteĩ chispa púrpura ikuã índice-gui.
  - Nahániri, itavy, ja'úta umíva! - Osapukái pe capitán elfo.
  Hetaiterei mitãkuña ha umi extraterrestre oikeva"ekue hendivekuéra pya"e oho umi obra de arte-pe. Okyhyjéramoguáicha, oñepyrũ okañy hikuái. Opa mba"e ojehecha porãiterei. Haimete mitãkuña desnuda omuña opáichagua criatura ojoguáva obra de artista abstracto brillante, ha pya'eterei okañy hikuái. Oiméne upéva iñinteresanteve. Elfaraya voi ojapura hapykuéri. Haimete oñemondepaite hikuái, omonde bragas transparente añónte. Pe mitãkuña ojehecha so"o ha musculosove umi elfo kuñágui. Ijyva tuichave ha ijyva ojekurvave. Ojeteje alambre de acero-gui, ha katu graciosoiterei, ipy inferior ha ipy ome"ẽ impresión ternura engañosa rehegua. Vladimir pya"e oho hapykuéri. Oñemboja hese, ojagarra chupe talón rosa-gui, mitãkuña ojeipe'a ha oataka pepino ha rinoceronte mezcla. Oñeha"ã osẽ ojere, ha katu Elfaraya oikytĩ peteĩ pedazo pohýi so"ógui ha omombo ijurúpe:
  - ¡Iporãiterei ningo! Mba"ére piko ndapeisu"uséi Vlarad-pe upéicha?
  - Ha mba'e? Tuicha voi avyʼa. - Mitãrusu ombohetave ipya"e ha oñani peteĩ zorro ha peteĩ rosa ñemohe"ẽme. Ko monstruo iporãva hyakuã perfume. - Vladimir oikytĩ peteĩ pétalo pehẽngue ha omombo ijuru ryepýpe. Nde! Ha"ékuri helado horneado orekóva peteĩ sabor de chocolate ojoavyitereíva. ¡Ijepokuaa"ỹva, ha katu encantador al mismo tiempo!
  - Oh! ¡Kóva ohasa opa mba"e oñeha"arõva! - He'i mitãkaria'y. - Añetehápe, peichagua karu guasu ko yvy tuichakue javeve guarã!
  Elfaraya opropone:
  - Jasegui pe caza!
  Pe persegui koʼãichagua mymba ningo peteĩ vyʼa añete. Peñembotapykue ha pepersegi jave peichagua criatura, pasión frenética reheve. Vladimir oñeha"ã pe toro ciruela rehegua, omuña are pe mono piña rehegua ha omuña pe cocodrilo manzanilla-pe. Opa mba"e ojehecha decenteiterei, umi mymba operde ohóvo umi pedazo ha opukavy, ha katu Vladimir-pe ĝuarã ojekuaa kóva ndaha"eiha peteĩ mymba natural, ha umi mymba ojejapo simplemente biomasa hi"upyrãgui orekóva inteligencia limitada.
  Elfaraya ontende avei ko mba"e;heta jey pe vuelo aja mitãkuña"ikuéra ojoaju ha ohetũ ojuehe isyva. Ipahápe, Vladimir ojagarra peteĩ mezcla crisantemo ha cobra, pya"e otragávo ko mbói jyva. Tuicha mba'e avei.
  Astarte otyryry pe mitãrusu rendápe ha omboguata ikuã ijyva muscular ári:
  - Ha, mba'éichapa? ¡Ahecha ndéve ore espectáculo de fiesta-icha!
  - Heẽ, umi elfo oikuaa mba'éichapa ojediverti! "Pe mitãrusu ovyʼa rei.
  - Ha nde, reime haguére tapichakuéra apytépe, ha'ete ku rehupytyva'ekue reñemohumaniza haguã? - Pe capitán duende-gua ohetũ pe guerrero hombro desnudo ha ipu"akapáva peteĩ contorno ombovy"áva reheve.
  - Michĩmi! Reikuaápa, reñenóramo peteĩ botella abierta de perfume ykére...
  - Aikuaa, che querida, ha katu ndaikatúi repurahéi oréve algún purahéi yvypóra peteĩ cambio-rã! - Ointerrumpi pe diva.
  Vladimir opyrũ peteĩ par de vése:
  - En principio, ¡che ikatu! Ha katu cheguerovia: ¡ndaha"éi ni ndahasýiva!
  - ¡Ani retĩ! Nde reguereko peteĩ ñe"ẽ hatãitereíva. Bueno, peteĩ sirena-ichaite, upévare eñemotenonde ha epurahéi pe yvoty! - Astarte omosãso ijuru rapykuéri guive peteĩ cascada chispa siete sa"y rehegua.
  - Mba'épa añetehápe reipotáta. - Vlarad oñekonfundi kuri.
  Astarte oikytĩ peteĩ pedazo pe jirafa de fresa-gui, ho"u ha"e voi ha omombo michĩmi Vladimir-pe.
  - Bueno, Vlarad, mba'e opurahéiva hikuái ikompáipe odeclarávo imborayhu! Are guivéma che képe ahendutaha ko mba'e. Nda"upéichairamo, ¡chekane"õ umi purahéi patriótico-gui añónte!
  - Ha, ikatu rehendu!
  - ¡Tambogue pe tyapu!
  Astarte oikytĩ ikuã, umi uña omimbipáva:
  - ¡Emoñepyrũ!
  Vladimir, ñepyrũrã tímido (iñe"ẽ hasy hatã), upéi oñepyrũ opurahéi py"aguasúpe:
  Aipota iporã nendive, aikose vy'ápe,
  ¡Ñandejára tome"ẽ peẽme peteĩ suerte michĩmi!
  Ha aiko che mborayhu ndive ka"aru jave,
  ¡Ani rejepy"apy mante!
  
  Nde py guýpe oĩ barbuna,
  ¡Aiporavo peteĩ yvoty hyakuã asýva, hovy ha pytã!
  Ha ñe"ẽpoty oñeme"ẽva imborayhu járape,
  ¡Toha"e iporãiterei opa momento peteĩ sueño reheve!
  
  Yvágape oĩ arai, peteĩ gota palma ári,
  Che rohetũ - ¡Añembohysýi hakuhápe!
  Ndaikatúi jagueropu"aka ko tata pasión rehegua,
  ¡Aaprende agueropuʼaka hag̃ua jehasa asy ha jehasa asy!
  
  Pe desierto jerére - pe kirirĩ hendy, .
  ¡Operfora pe templo-pe ha ombopu pe techo umi bisagra-gui!
  Ha katu che paloma, nde reveve eternidad peve,
  Ha ahendu pe ipepo ryapu yvytu ári!
  
  Heẽ, aikuaa añeteha - ndaikatúi ojevy,
  ¡Pe oĩva Edénpe oĩ vaʼekue ñanendive upe mboyve!
  Che rova rehe apresiona nde jyva nandi,
  ¡Aikotevẽ voluntad ha tuicha mbarete!
  
  Pe acantilado ñande ári ningo iñypytũ ha inhóspito,
  Ha yvytu oipeju, peteĩ ola aña oinupã!
  Umi torbellino ojapo bucle yvágare, .
  Ha peteĩ rebaño de gaviotas - ¡peteĩ horda sarambikuépe!
  
  Ha nde resa okambia ha revyʼa,
  Rojopy ore po - ¡triunfo mburuvichakuérape guarã!
  Nahániri, ndaitymo"ãi pe ñembyasy, añe"ẽta honesto,
  ¡Ore suerte roiko haguére peteĩ tetã guasúpe!
  
  Che rohetũ nde juru ári - revy"a remomba"eguasúvo,
  Ha tahaʼe haʼéva la situasión, ¡pe ñemongeta ndovaléi mbaʼeverã!
  Tomboja'o umi mba'e vai apoha,
  ¡Ohupytýta hikuái peteĩ sentencia vai!
  
  Ha pe tiempo vai imboriahúva ojeretira,
  ¡Peteĩ rayo de humo opinta pe horizonte!
  Ha rojejuhu pu'aka hendývape,
  ¡Ndaikatúi a"expresa pe pensamiento precisamente!
  Astarte opukavy demostrativamente ijuru seductora reheve:
  - Yvypóra purahéi ningo oñembotavyeterei. Péva ha"e pe inconveniente principal orekóva hikuái. ¡Ñande elfo-kuéra ningo ñande divertidoiterei!
  - ¡Payaso-kuéraicha peteĩ circo-pe! - Vladimir ikane'õma pévagui. - Jajeroky pe hopak hendaguépe.
  - ¡Ndaha'éi vyrorei! ¡Ha"e peteĩ angaipa ñapukavy ko mba"ére! - Pe capitán duende opyrũ, ojekuaa mbohapy hesa iñakã rapykuéri, ha ombojere"ỹre iñakã, omaña ijerére. - Ha'ete ku ore henyhẽmava.
  Elfaraya pya"e ombotove:
  - Ani reinterrumpi peichagua tembi"u glutinoso. ¡Kóva ha"e peteĩ milagro añónte umi pluma-pe! Pe fotón michĩ, ha katu hese"ỹ, ¡ndapesorprendemo"ãi pe cuasar!
  Mymbakuéra je"u oñemotenonde, Vladimir ha Elfaraya oñondive omuña peteĩ mezcla toro ha malvavisco chocolate rehegua. Ombota jey ha oñeha"ã oengancha umi perseguidor insolente-pe hatĩ reheve. Pe karai ha pe mitãkuña omýi diferente dirección-pe, upéi mokõi tormenta-icha: ojaho"i hikuái pe te"õngue peteĩ jeýpe. Upévare osalpica jey, péro oñesilla ha ojedesgarra.
  - Ha moõpa rehose chehegui, che ryvy! - He"i pe ñorairõhára, opukavy.
  - Oiméne oaradose peteĩ kokue isarambipáva dulce? - Vladimir opropone, oñembotavývo - Ha mba'e torta porã piko rehupyty!
  Pe karai ha mitãkuña ho"u pe tóro entero, hechapyrãnte; ndoipe"ái hague ipy"akuéra. Pe mymba ndahaʼéiramo jepe tekovépe, oimpresiona gueteri. Opa rire hendive, pe matrimónio imitãva osegi pe caza. Ambue mitãkuña oñeha"ã opoko Vladimir rehe py"ỹive. Mitãrusu ovy"a mitãkuña"ikuéra opoko haguére, oñemokyre"ỹve ohóvo, ojagarrávo ipy nandi. Umi elfo kuña opukavy, osapukái vy"águi ha oñeha"ã oguapy ijajúra ári. Ha"ekuéra hyakuã mbarete umi miles de perfume exótico-véva hyakuã asývagui. Peteĩva oinupã heta jey pe karaípe iñakã ijyva ári. Péva opa mba"e ombojere Vladimir-pe ka"aguy, oñemongu"e pe mitãkuña"íre ha oisu"u chupe ijyva ári. Mba'eichaitépa iporã reñandu peteĩ kuña pezón nde jurúpe, nde ha'e peteĩ mitãicha (ha katu, Vladimir araka'eve noñemokambúi), peteĩ mitãkuña ro'o ivaliosoveha peteĩ rubígui, relami nde juru reheve ha oĩ asombroso, vy'a -ome"ẽvo descarga-kuéra. Peichagua sabor hechapyrãva. Pe mitãkuña ocosquilla chupe jey, movimiento suave ha katu mbarete. Upe rire, oñeha"arõ"ỹre ojesepara hikuái, Vladimir ojagarra peteĩ mezcla peteĩ espiga ha peteĩ jagua.
  - En general, opavave he'i mymba ro'o he'ẽha. Upévare ñañeha'ãta. - He"i mitãrusu, opukavy vy"águi.
  Elfaraya ombohovái:
  - Mba'épa ojehúta reñeha'ãramo peteĩ rata rehe! Ndaha'emo'ãi fresco, pero súper fresco!
  -Ha katu emañamína: rehecha peteĩ ñemohe'ẽ peteĩ rata ha peteĩ manzana. ¡Jajagarra chupe! Ñamokõ oñondive umi kangue ndive.
  Vladimir oñakãity ha pya"e oho pe rata rapykuéri. Ojagarra chupe ikuãgui, mymba oñepyrũ opukavy ikorasõ rasy, oity ipy.
  - Ha, moõ piko reho, itavy! Ndajapomo'ãi nderehe mba'eve, ha'úta! - he"i Vladimir ñembosaráipe.
  - Ani reguapy yvyra jyva ári, ani re"u pe pastel! - Pe rata opukavy.
  Elfaraya ojagarra hatãve chupe:
  - Ha, nahániri, che querida, ojetratáta nderehe heta hasyvéva remeresévagui. Ropirepáta nderehe.
  Pe rata opurahéi:
  - Mitãkuña, e"u espacio, tonto, con crujiente ha gusto, che ro"úta!
  Elfaraya oipytyvõ purahéi:
  - Rerreventáta peteĩ donut-icha, peteĩ átomo destello reheve - peteĩ pedo ndorekóiva mba'eveichagua problema!
  Vladimir ha pe mitãkuña oñemboty pe ratón jerére ha oñepyrũ oikytĩ hatĩ reheve. Umi yvypegua jyva elástico okakuaa meme, ha ojagarra umi pedazo tuicháva. Ambue elfo-kuéra, ohechakuaávo upéva, oñepyrũ avei omoheñói jey umi cocodrilo juru. Opa mba"e ojehecha extremadamente grotesco ha ombopy"arory imaginación-pe iextremo aplomo reheve.
  Elfaraya opurahéi:
  - Oiméne pe tekove oúvape, oiko vove chehegui tigre, ha"úta peteĩ leõ.
  Vladimir ohechauka ikuã:
  - Ha péina ápe leõ, rehecha oñembojehe'a peteĩ frambuesa tuicháva ndive!
  Pe mitãkuña opurahéi, peteĩ iñe"ẽ melífluovévape:
  - Frambuesa ipoty mbyjakuéra apytépe, peteĩ yva cuasar oñembohye umi hakãre! Parsec omoheñói umi barco mbyja rehegua ha oity peteĩ golpe pe universo-pe!
  Pe mitãrusu ha mitãkuña oñeñandu hasýma umi opáichagua so"o, crema ha salsa-gui;oñembotavy rei hikuái.
  - ¡Ojepovyróta! ¡Oh, jaipysota pe universo! Ha umi quark michĩvape, ¡ñamboja"óta chupekuéra flecha rupive! ¡Jaikytĩ ha jajukáta cien sextillions diferentes criaturas vivientes!
  Chrizzly ombopu:
  - ¡Hesarái nde dignidad-gui!
  - ¡Eclava pe poste-pe! - Elfaraya otyryry Chrizzly rendápe ha ojagarra pe duende ryekue ipy nandi reheve. - Ha, mba'éichapa ndegusta.
  - ¡Nde hyakuã porãiterei! Purahéi yma guaréicha: ¡Oh, mba"e py, ikatu ndeikytĩ nde ingle guýpe!
  Ani rekyhyje, mitã'i, jaguerekóta hiperfuck!
  Pe vy"arã ha"ete ku oduravéva tapiaite ĝuarã. Péro umi elfo jepe henyhẽ ohóvo, ha mbeguekatúpe omano pe tyapu. Umi mymba yva oikovéva karu guasu oveve jey pe grieta techo-pe. Vladimir he"i filosóficamente:
  - Mymbakuéra reko oñemboja'o tembi'u ha ho'úvape, yvypóra reko iñambue ijyva tuichakue ha tostadas oĩ haguére añoite!
  Elfaraya ohechauka hatĩnte ombohováivo. Haʼete voi ipukuvéva ha ipire hũvéva.
  Astarte, ovy"aiterei rupi, oporandu:
  - Mba'éichapa ndegusta, compañero-kuéra.
  Elfaraya, ome"ẽvo peteĩ hipopótamo pukavy, ombohovái:
  - ¡Pe vy'arã oike porãva! Ha"ete ku peteĩ cómic-pe, tembi"u oje"u porã ha opurahéi divertido al mismo tiempo.
  Astarte opukavy:
  - Ha ko'ágã ñande elfo jajapose mborayhu. Hey Vlarad, ¿cherayhusépa?
  Pe mitãrusu ñorairõhára, omimbipáva, ombohovái:
  - Oje'ehaichaite! ¡Hetave jepe!
  Pe capitán elfo, oñembo"y emoción reheve, opukavy:
  - Upéicharõ, eveve che rendápe, che ryvy! Mbohapy roiméta peteĩ jeýpe, kóva pene impresiona va"erã!
  Vladimir oñembohory:
  - Che remiandúpe iporãve kuña oĩ mbohapy kuimba"e ndive peteĩ jeýpe. Térã iporãve, jajapo peteĩ figura ocho.
  Astarte opukavy:
  - Sa'i jaguereko kuimba'e, ha katu petet problema ojoguáva ikatu oñesolusiona jaipurúvo robot. Upévare, mitã"i, ani reñembopochy. Pe vuelo aja, ¿reguerekópa rrelasión sexuál?
  - ¡Che aestudia kuri! - Vlarad ndoipotái ha"ete peteĩ ipyahúva.
  - Upéicharõ ñañepyrũ!
  Pe mitãkuña oity Vladimir-pe ha hetekuéra oñembojoaju peteĩ pelota-pe. Upe jave avei, umi ciborg especial metal líquido oveve pe salón-pe. Umi mitãkuña voi oataka chupekuéra, térã umi extraterrestre. Pe tyapu ha tyapu ndaikatúi oñeimagina, ha katu upéi oñepyrũ ipu pe música, ha umi elfo rete oñepinta diferénte kolórpe. Umi movimiento oñemohenda porã ha ndaha"éi upéicha ka"aguy. Maymáva ojediverti porã ha Vladimir simplemente oñemondýi, oveve mborayhu pepo ári peteĩ océano vy"apavẽ opa"ỹvape.
  Ha katu umi elfo ovy"a aja, ibarco estrellado glamoroso oike sector pirata-pe. Pe computadora omombáy pe observador pirata-pe peteĩ chirrido ipire hũva reheve.
  - Sector 63-94-18-pe ojehechakuaa peteî blanco añoite. Oho hína Kavara Rokẽ gotyo.
  - Ñamombe'uva'erã capitán-pe. "Pe karai ojoguáva peteî mezcla peteî jagua ha peteî tortuga ombogue pe holograma ipo oryrýiva reheve.
  . MOAKÃHA No 23 rehegua.
  
  Ha"ete peteĩ tembi"u simple, pira crudo ha ostras, ha katu peteĩ persona-pe ĝuarã ndo"úiva"ekue opa catorce ciclo ha"évo peteĩ soldado mitã ha ohasáva ejercicio brutal, kóva ha"e peteĩ mba"e! Ostra ro"o ojejuky"imi, oguereko peteĩ sabor yodo rehegua. Natekotevẽi ojejapo condimento. Mitãkuña oisu"u mbarete ha otragá pe so"o. Pe tyekue hakuvéma, ojekuaa peteĩ relleno iporãva. Mirabelle omýise, tembi"u omoĩve energía, jepe sapy"ánte kóva, al contrario, ogueru peso. Pe mitãkuña ojapo umi división, oipyso ipy, ha imaginación o"imahina mokõi karia"y guapo omasajávo tobillo ha ipy. Oh, iporãitereíta ñañandu umi tete haku ha imbaretéva toque. Ha"e oreko peteĩ tete adulto, absolutamente saludable, ha"eva"erãháicha, ni michĩmi defecto"ỹre, ha ha"e oipota mborayhu! Péro, añeporandu mávapa oĩ pe várkope? Kóva haʼégui ótro univérso, ikatu voi oĩ umi monstruo. Monstruo oporomondýiva añeteguáva ikatúva ho'u peteî mitãkuña dulce. Ni ndohejái semilla, ijuru hyakuã asýva.
  En general, mba"éichapa oiko jaiko umi monstruo jerére? Térãpa oikove? ¡Pe perspectiva remohu"ãtaha nde rekove ambue universo-pe, esperanza"ỹre peteĩ nacimiento pyahúre, ndaha"éi atractivo! Pe mitãkuña oñepyrũ oñemboja porã pe várkore, okañy umi yvyramáta rapykuéri. Che añeporandu mávapa ha"e? Umi comerciante simple, buque de guerra térã pirata.
  Pe mitãkuña ohecha porãiterei, jepe yvypóraicha. Ohecha heta marinero-pe. Peteĩva umíva apytégui ha"e peteĩ criatura rayada ha iñakã peteĩ jagua depredador. Péva pya"e oryrýi Mirabela-pe. Pe evolución oipyhýramo ambue tape, upéicharõ hasyve peteĩ primate-pe omoĩ haĝua contacto umi depredador felino ndive, iparientekuéra ndive rangue. Ambue henda gotyo, peteĩ mitãkuña ikatu oha"arõ ohasa peteĩ tupãsy rehehápe, ha katu... Kóva ha"e de alguna manera ingenuo, especialmente oiméne ojehechakuaáta chupe algún tipo de mymba divertido ramo.
  Pe brigantina ojepyso. Ko"ápe oĩ umi marinero hembýva. Bueno, oñemonde hikuái pintorescoiterei, heta oĩ medio desnudo, musculoso. Imitã ha ndaha"éi imitãitereíva, ha katu ha"ete ku ojoguáva tapichakuérape. Ha"ekuéra ojehecha oporomondýiva añoite. Oĩ vendaje ridícula iñakã ári, ibozal hatã, heta ijapytepekuéra arruga ha iñakãrague. Tigre ha unos kuánto escarabajo omimbi jey ijapytepekuéra. Térã jaʼe porãsérõ umi animál, umi escorpiónicha. Bueno, kóva ha'e peteî mba'e hesakã porãva internacional. Umi traje añoite oevoca peteĩ asociación ndogustáiva. Bueno, si! Ko'ãva ha'e pirata típico. Péicha ojehechauka chupekuéra umi película retro-pe. ¡Oh-oh-oh-oh! Ejejuhu peteĩ isla desierto-pe, ojeréva mar ha pirata-kuéra rehe. Mirabela oĩrire hete mboyveguápe, ojejapura va"erãmo"ã ko"ã freebooter-pe opyrũ"ỹre. Mbaʼére piko ñainterrumpi chupekuéra? Péro oiko rire ndehegui peteĩ persóna isencillova, ¿peñorairõ por lo menos cien kuimbaʼe hesãiva ndive? Nahániri, ha'e ndaha'éi itavy. Ha en general, mba"épa ojapova"erã peteĩ kuña desnuda kuimba"ekuéra renondépe? Ojojuhúvo pirata-kuéra ndive ndoikuaaukái iporãva. Primero violación en banda, upéi ñemano. Añetehápe, ikatu peteĩ opción: venta peteĩ harén-pe. Ko ipahaguéva ndaha'éi ivaietereíva. Ha katu oĩve mbovymi matices ko"ápe. Primero, oĩramo harén ko mundo-pe, ikatu piko oreko hikuái moral protestante ha ikatu opa tembiguái ramo peteĩ plantación térã cantera-pe? ¡Kóva ha"e pe peteĩha! Segundo, oĩ jave hetaiterei kuimbaʼe iñembyahýiva peteĩ kuña porã jerére, hasy jajehekýi hag̃ua ivioléntogui. En general, ¿igustápa térã nahániri? Oĩ novela romance-pe, kuñanguéra ohasa asyva"ekue pévagui, ha katu ambuépe, ¡al contrario, ovy"a hikuái! Oiméne péva odepende heta hete rehe, ha katu hete ha"e elástico...
  Mirabela ohecha heta barco, térã ja"e porãsérõ mbohapy, ojesepara hague pe brigantina-gui. Péva tuicha iñinteresanteve ohóvo. Ikatu piko ojesareko umi pirata rehe? Avei ha"e peteĩ movimiento mbarete, ha"ete ku oinupãva chupe isyváre peteĩ barco estrellado reheve. Peteĩ mitãkuña sociedad alta-gua, hasy jajehekýi haĝua ha"eñogui, ha nderenói hikuái nde réra mbytépe rejopyséramo peteĩ tapicháre!
  Mirabela ojekutu ijyva reheve ijyva reheve: ¡mba"e pensamiento ky"a ha vulgar! Nahániri, upéva katuete ndaikatúi.
  Umi várko oñemoag̃ui ohóvo. Ko"ápe oñeamarra porã hikuái pe arena naranja-pe. Mirabela oipapa treinta y seis tapicha. Mbohapy ha"e mymba, mokõi ojogua tortuga oguatáva blindado vertical-pe, ha umi hembýva, jepémo iñañuãiterei, ha"e tapichakuéra. Pe mitãkuña noñesorprendeiete ko mbaʼére. Heta vése, pe evolusión oĩva ótro planétape ojoguaiterei yvypórape. Umi elfo peteĩchagua, raza ojehechavéva iuniverso-pe, ndaikatúi ojehechakuaa tapichakuéragui, ko"ýte ojejaho"íramo ijapysa. Máva piko oikuaa, ikatu ko'ã pirata ha'e elfo? Ndaha"éi avei ivaietereíva, yvypóra ha elfo ikatu oñembojoaju ha oproduci ñemoñare fértil.
  Umi bandido oñepyrû odeskarga umi barco-gui;oguereko hikuái barril vacío, omoañete omyenyhêseha y potĩ. Heta koʼã mbaʼyru ojeroky yvýpe ha ojere. Umi pirata osẽ umi várkogui ha oñepyrũ ogueraha chupekuéra pe orilla ruguápe. Upéi Mirabela ohecha mbohapy pirata oñeñapytĩha grillete-pe. Oñemosẽ chupekuéra ceremonia"ỹre umi barco-gui ha ojegueraha ka"aguy pypukúpe.
  Pe mitãkuña oisu"u:
  - ¡Oĩ mba'e ko'ã mba'épe! Ha"e, pe culto fuerza bruta rehegua. En general, umi pirata ikatu ojagarra umi cautivo noble-pe ha orrecibise peteĩ rescate hesekuéra.
  Pe mitãkuña ojesareko porã umi movimiento rehe. Umi pirata oguereko mosquete ipohýiva, oúva siglo XVI rupi, ha katu hi"arma principal ha"e sable, gancho, hacha ha espada ancha. Ojeguereko mosquete rehegua; Chemosu"u che rye yvykua ryepýpe chembopiro"y"ỹva. So"o pyahu ningo ivulnerable ha oike ramo iñakãme peteĩ plomo pehẽngue, ivaietereíta. Ha ipersonalidad okañýta ambue tapicha universo-pe. Pe añetegua ikatu tenonderãme, iimperio ipu"akáta ko universo rehe. Upéi haʼe oñemoingove jeýta! Ha katu ko kásope: oñemondota chupe mundo inferior-pe peteĩ delito ramo ndoexpiaiva"ekue hese. Tove ha"e virtual. Avei, haʼe ohecha vaʼekue peteĩ párte michĩmínte pe tortura. Amo gotyove, pe tortura ikatu oiko chuguikuéra brutal ha sofisticadove. Añetehápe, ikatúramo retortura siete forma-pe peteĩ jeýpe, upéicharõ máva piko ogarantisa ndaikatuiha retortura un millón, térã mil millones jepe! Yvypóra apytu"ũ ningo oinventaiterei tortura-pe ha py"ỹieterei oguenohẽ vy"apavẽ pe proceso-gui voi. Kuimba"ekuérape ogusta ombohasa asy kuñanguérape, kuñanguérape ogusta ombohasa asy. Kóvagui oikóma peteĩ fetiche generación-kuéra pukukue. Pe mitãkuña omýi kirirĩháme, haimete irundy ipy rehe, upéi imandu"a sapy"a pe proceso oaprende hague osaltávo parral ári. ¡Quasar! Ikatu ojedesliza ha omýi pe ka"aguy rréinaicha, ¡hetaiterei parral oĩ ko"ápe!
  Ha péina ou umi mono. Mymba michĩ lindo verde térã púrpura-pe. Ojedesliza hikuái umi hakãre, ojogua umi oĩvape ko yvy ape ári, sólo oreko heta ikuã, mbohapy térã irundy! Pe mitãkuña opukavy vyʼápe ha ojapo voi chupekuéra iñakãrague. Umi mono oha"anga, ojapo jey iñemomýi. Umi criatura divertida.
  Pe mitãkuña oipeʼa ipy nandi peteĩ plátano naranja ha ohupyty oikytĩ hag̃ua oipuruʼỹre ipo. Umi mono opukavy vy"águi. Mirabelle ojediverti ha omombo hesekuéra ikyrakue. Umi mono omombo nueces ombohovái haguã. Oĩ pukavy - opavave ovy'aiterei!
  Péro umi préso haʼete ndovyʼáiva. Ojegueraha chupekuéra peteĩ cerro michĩvape ha oñeñapytĩ kadéna umi yvyramátare. Seis pirata opyta ijykére, peteĩva hova mymba. Umi mokõi ipytyvõhára oñepyrũ omyendy tata. Ambue pirata densoiterei, jepe mbyky, ogueru peteĩ caja de herramientas.
  Mirabela he"i iñe"ẽmbegue:
  - ¡Ko'ãva ha'e aparentemente algún tipo de dispositivo!
  Pe mitãkuña ojere yvate gotyo ha koʼág̃a ikatu ohesaʼỹijo porã umi préso.
  Peteĩva ha"e peteĩ karai tuja, iñakã calvo tuicháva ha ibarba gris escasa. Ha katu, umi tesa ha"ete imitãva ha oikovéva. Peteĩ hova haimete morotĩva bronceado-gui heta arruga michĩva reheve. Mirabela ohechava"ekue yma umi tapicha ijedámavape, pelíkulape añoite. Añetehápe, pe tuja nomoporãi avavépe, ha pe mitãkuña ohasa algún ñemondýi ha oryrýi. ¿Añetehápe piko umi hénte péicha raʼe peteĩ tiémpope? Ivaieterei, ndaikatúi remondýi tapichakuérape upéicha - naturaleza cruel. Mirabela opensa, ojejokóramo ko universo-pe, itujátapa? ¿Kóva piko pe porandu porandu rehegua? Añetehápe, ndajejoguaséi peteĩ kuñakarai tuja arruga ha oñembo"ývaicha. Kóva oiméne ohasa imbarete, peichagua perspectiva ikatu penembotavy! ¡Ha maldita tuja omongy'a ko'ãichagua rasgo!
  ¡Pe segundo prisionéro katu imitãiterei! Añetehápe peteĩ mitãkuimba"e adolescente: catorce térã quince áño rupi. Akãrague puku rubio, chocolate, torso desnudo muscular, abs losa. Ojogua peteĩ mitãrusu Apolo-pe, ha omañávo hese, Mirabela korasõ oñepyrũ opyrũ pya"eve. Añetehápe, pe mitãkaria"y mbykyve chugui, ha ne"ĩra gueteri okakuaa porã, ojogua peteĩ soldado mitã"i último año-pe. Ojeguerekova"erã en cuenta la mayoría umi pirata ni mba"evéicharõ ndaha"eiha iporãva, jepémo hesãi porãiterei. Che añeporandu mávapa ha"e? Ikatu peteĩ mitãkaria"y cabaña-pegua! Jepive umi novela pirata-pe, umi mitãkuimba"e cabaña-gua oguereko peteĩ rol importante. Añete, techapyrã, Sabatini-pe: ndaipóri tenda peteĩ héroe adolescente-pe ĝuarã. ¡Aparentemente ndaha"éikuri de modaiterei umi árape!
  Mbohapyha participante ha"e verde, hova sapo. Ipy rangue, oreko aleta ha ipo orekóva garra. Heẽ, peteĩ sapo típico umi caricatura mitãnguéragui, michĩva ijyvate, ikatu michĩve jepe peteĩ mitãkuimba"e cabaña-gui. Iñextraño, ikatu ha"e peteĩ tapicha noble. Algún tipo de sapo mburuvicha guasu. Hmm heẽ! Umi grabación interesante oñembyatýva.
  Pe pirata principal tigre rova reheve oguenohẽ peteĩ mba"e ojoguáva martillo-pe ha opukavy:
  - Ko"ágã efreí pe mitãkuimba"e cabina-pegua talón!
  Pe mitãkaria"y oimo"ã"ỹre ombohovái py"aguasúpe:
  - Che ndaha'éi cabina mitãkaria'y, ha katu capitán!
  Pe pirata iñakãhatãva he"i iñe"ẽ pypukúpe:
  - Ha"e peteĩ jepokuaa ñande guerrero de la fortuna apytépe mávapa oiporavóva pe equipo ha"eha pe capitán! ¡Nderentendei ko mba'e, Arcefalo!
  Pe mitãkaria"y noñeme"ẽi, oñeha"ãvo omopẽ umi yvyra ojokóva chupe. Pe tete ojepyso tensión-gui:
  - Che ru omanórõ guare, opavave pehura che rehechakuaa haguã capitán ramo!
  Pe pirata tigre akã ombohovái vy"ápe:
  - Tekotevẽnte nde ha'e peteĩ mitãkuimba'e cabaña-pegua. ¡Mojado umi apysa rapykuéri! Nde ha"e peteĩ adolescente, reñeanimá reñeimpone ha"e haĝua capitán!
  Pe mitãrusu capitán: ombojere peteĩ sonrisa despreciada:
  - ¡Ndañorairõiva'erã ivaivéva! Mba"ére piko, aikuave"ẽrõ guare peteĩ duelo justo pe Chupa de Sangre-pe, ha"e cobardemente ombotove!
  Pe mondaha yguasúpegua oikytĩ isebre reheve peteĩ yvyra rakã pyahu hogue hovy reheve:
  - ¡Ñañorairõ kyse puku reheve, térã jadispara mosquete reheve ningo ohecha"ỹeterei! Oimeraẽ oportunidad ikatu penemboguejy, ha katu ndaupéichairamo peñembotavy ha peñembohorypaite orerehe. Ymaite guive rojuka, ha katu ko"áĝa ĝuarã tekotevẽ roikuaa; nde ru omokañy haguépe Cardenal Bruto tesorokuéra. Ko"áĝa ĝuarãnte penemoingove. Remombe'úramo oréve, rohejáta ndéve ha ne irũnguérape ko ypa'ũme. Ko"ápe oĩ heta tembi"u ha are reikovéta, ha ndaha"éiramo, upéicharõ ndetujama reñeimagina haĝua opa mba"e consecuencia.
  Tuja opukavy:
  - ¡Ani ere chupe! ¡Ko kásope, pyaʼe voi jajejukáta!
  Pe pirata tigre odesnuda hatĩ:
  - ¡Ekirirĩ Punto! Che iñaranduvéramo, amoirũta hendive. Nde ha ko sapo michĩmínte pepyta fiel pe chupadora-pe, ha upéicha pefirma pende propio orden de muerte.
  Dot ombohovái ñembyasýpe:
  "Che tuja ha ndahetái heta mba"e taha"e ha"éva". ¡Tamano, ha katu avave nde"imo"ãi Dot omboyke hague iñe"ẽ por lo menos una vez hekovépe!
  - Mba'e temiandu! ¡Ne enemígo resay añoite ikatu omoĩve óro nde billeterape!
  Pe pirata ojapo peteĩ gesto amenazante:
  - Ndaha"éi rei kuña resay oñembojojáva pérla rehe, ovale ikatúgui oñembohasa viru rehe! - He"i mitãkaria"y Arcefalo, ohechaukávo arandu oñeha"arõ"ỹva. - upévare rejavy!
  Pe pirata ruvicha omoinge peteĩ palanca tatakuápe:
  - ¡Reñohẽta nde resay ko'ágã! Térã ere chéve moõpa oĩ pe tesóro. Oiporavóvo taha"e peteĩ mymba ka"aguy rekove vy"apavẽ, térã ñemano ipy"ahatãva.
  Arcefalo opukavy:
  - Peteĩnte areko elección, peteĩ ñemano digno ha peteĩ indigno apytépe! Ndaipóri mba"érepa pe tuguy ryru chereja aikove. Opa mba"e rire, ahejáramo pe isla, upéicharõ katuete añevengáta hese, ha ha"e peteĩ cobarde. Py"aguasu akóinte noble - pe cobardía ndoperdonái avavépe!
  Pe tigre opukavy:
  - ¡Upéicharõ ndapehejareimo"ãi! ¡Koʼág̃a repukavýta hasýgui! "Ojagarra pe hierro haku asýva tatakuágui.
  Pe pirata iñakãhatãva ojoko chupe peteĩ gesto reheve:
  - Ipya'eterei ningo jaipuru haguã tata! Primero peteĩ spanking simple.
  Pe mymba opukavy ndoguerohorýivo:
  - Oĩ porã, ñambopukuve pe vy'a!
  Oguenohẽ rire umi vara oñembosako"iva"ekue yma ha omohu"ũ ýpe, umi pirata oñepyrũ oinupã pe mitãkaria"ýpe.
  Arcefalo opukavy tensa"imi, oipotágui opa ijehecha reheve ohechauka ndaha"eiha hasy, jepe umi pirata torturador imbarete ha muscular oikuaa inegocio. Haimete upepete oikytĩ hikuái ipire ha tuguy oñohẽ. Pe karai katu, omokañýnte pe mba"asy, he"i iñe"ẽ ryrýipe:
  - ¡Ha katu nde ikangyve! Ha ndaikatúi rembota hekopete!
  Pe pirata tigre akã reheve oinupã pe mitãkaria"y ipype ilátigo reheve, upéi oikytĩ ijyva hova ári:
  - Emombe'u chéve moõpa oĩ pe mapa tesoro rehegua!
  Mitãrusu oipyso iñe'ẽ.
  - Nde pire ivaívape!
  Pe pirata iñakãhatãva omanda:
  - Hetáma! Ko'ágã ñañohẽ juky umi herida-pe!
  Polvo morotĩ ho"a ijyva rayado ári. Pe mitãkaria"y resa oñemboty, ojehecha hasy ipype, ha katu ijuru opukavy meme. Ipahápe pe capa huguypaitéva ojaho"írõ guare.
  Tigre Pirata oporandu:
  - Ha, ko'ágã reñe'ẽta!
  Mitãkaria"y opukavy:
  - ¡Apukavy mante!
  - ¡Emañamína, nde mymba!
  Pe pirata tigre oguenohẽ peteĩ hierro haku asýva, oguata pe mitãkaria"y rendápe ha omoĩ italón nandi ha ijyvyku"i"imivape. Pe mitãkaria"y oipe"a ijuru convulsivamente, ojahoga aire, ha katu upéi omboty, oipysóvo ijuru oñeha"ãmbaitévo peteĩ sonrisa-pe.
  Pe pirata iñakãhatãva, peteĩ mbo"ehára ojepy"apývaicha, he"i:
  - Ani represionaiterei pe hierro haku asýva pe talón ári. Pe pire oĩva ñande py rehe ojehapypaitéramo, pe mba"asy oñembogue. Ko"ápe reikotevẽ movimiento suave, ha"ete ku acariciador. Ha ndaha"éi pe talón voi ho"áva, ijyvytueterei, pe py lado suave. Peteĩ mitãkuña ipy"aporãvaichaite.
  Pe pirata tigre oñatende hína kuri pe mitãkaria'y py akatúa rehe. Oñeha"ã ohapy peteĩcha. Oñeme"ẽ chupe pinza pytã haku asýva, ombojere pe mitãkaria"y kuã michĩvare. Rombojere"imi ha rombojere. Arcefalo, jepénte ohasa asy, sudor osyry hova rehe, ha'e tenso, ni noñembyasy, jepénte pirata tigre oikuaa negocio orekóva, ohekávo tenda sensitivo.
  Oĩ peteĩ hyakuã hendýva pe aire-pe, pe hyakuã ha"e delicado, oguerohorýva umi ryekue. Mirabela ha"ete ku ojehecháva, jepiveguáicha pe hyakuã vaiete ndogustái, ha katu ko"áĝa he"ẽ porãnte, oñañuãvo pe mitãkuña ryekue sensitivo, ndaha"éi ko"ã pirata rete kuimba"e sudoroso-icha.
  Ipy akatúa rire, pe otorturava"ekue oñepyrũ omombo mágia ijasu gotyo. Pe proceso de tortura voi ningo igusto ha omokyreʼỹ chupe, péro pe víctima ndosapukái voi ningo ñanemolesta.
  Pe pirata iñakãhatãva ohecha pe mitãkaria"y hasyetereiha, ha hasy oaguanta, ha opropone:
  - Ha, emombe'u chéve moõpa oĩ pe mapa tesoro rehegua. Upéicharõ ndajatorturamo'ãi. Jepeve pe ñemano ndahasýi. Chick-chick ha nde reime yvágape. Ha upéicha rombohasa asýta peẽme are guivéma.
  Pe mitãkaria"y ombohovái hatã, determinación ojehecháva hesápe:
  - Peteĩ yvyra nde jurúpe, ndaha'éi tesoro!
  Pe pirata ñe"ẽ, jepémo oñeinsulta, ipiro"yve ohóvo. Ha"e ojogua peteĩ túva ohayhúvape oñeha"ãva omboliga imemby ohayhuetévape hoy"u haĝua pohã iróva:
  - ¡Itavy ningo jarresisti! ¡Roikuaáta gueteri pe sekréto, péro peẽ pehasa asýtante! Ani rejepy'apy, roguerekóta diferente manera roñemutila haguã. Nde akãhatãramo jepe, ndorojukamoʼãi, péro rohejáta peẽme pe íslape.
  Pe mitãkaria"y oguenohẽnte iñe"ẽ:
  - Upépe reime!
  Mirabela he"i iñe"ẽmbegue:
  - Kuimba'e! ¡Otelo-nte! Nahániri, Juana de Arco!
  - Upéicharõ ivaivéta ndéve guarã! ¡Cachorro! - Pe tono de voz filibuster ambue universo-gui oúva tuicha hesakãve.
  Tigre pirata ojejapo ipy akatúa reheve, ko'ágã ipy pukukue ojejaho'i ampolla tuichávape, hasyetereíva. Añetehápe, umi ampolla oguejyvéta mbovy ára rire, péro hasyeterei.
  Pe pirata iñakãhatãva he"i:
  - Mba'eichaitépa iporã tembiapo!
  Pe pirata tigre ojagarra umi pinza pytã ha ohupi pe mitãkaria"y costilla, oñepyrũ ombojere, oñeha"ãvo omopẽ!
  Ipytyvõhára ipu"akapáva ojoko chupe:
  - ¡Upéva jajapóta hese michĩmi rire! Pe tortura ningo idiferénte vaʼerã. En particular, rotratákuri pe parte inferior ñande rete rehegua, ha ko"áğa mba"ére piko ndajatratái pe parte superior, simetría-pe ĝuarã.
  Pe torturador asistente he"i iñe"ẽ pypukúpe:
  - Por cierto, ¡roguereko peteĩ aparato ojoguáva! "Oguenohẽ peteĩ kadéna orekóva mbyjakuéra de acero haimbe asýva. - Ñambojere iñakãre...
  - ¡Eme'ẽ chéve! - osapukái pe pirata tigre.
  Pe corsario ijyvytu hatãva ombotove:
  - ¡Iporãve chéve! Ha'e pe akã, ndaha'éi umi py! Rembohyru"imi ramo, pe akãrague ojepe"áta, ha péichagua herida reheve, pya"e omanóta. ¡Iñimportante ñandéve ĝuarã ani haĝua jajuka, ha katu jaikuaa haĝua pe secreto!
  Pe tigre opukavy frustración reheve:
  - Infierno-pe ko'ã tesoro reheve. ¡Ñamonda ñande mba'éva! ¡Ajépa tuicha milagro kóva, ko óro áspero!
  Umi filibuster ruvicha oñakãity.
  - ¡Ndaha'éi upépe óro añónte! Heʼi hikuái orekoha peteĩ talismán inmortalidad rehegua!
  Opukavy pe pirata tigre.
  - Talismán inmortalidad rehegua, mba'ére piko omano upérõ?
  - Noikotevẽi gueteri peteĩ guijarro especial, oĩ seis umívagui pe talismán-pe, ¡ofalta pe séptimo! ¿Reikosépa ndehegui inmortal?
  - Oje'ehaichaite! ¡Guau, mba"eichaitépa aipotaiterei akuera! ¡Aguerekóta kuri peteĩ harén entero! ¡Ndaipóri mbohapy harén entero! ¡Upéva ningo tuichaiterei ipojera vaʼerãmoʼã!
  Pe pirata principal omoinge isábre yvýpe:
  - Ha, mba"eve, natekotevẽi jajapura! Pe mba"e iñimportantevéva ha"e pe mitãkaria"y ndojetavyiha. Pembohasa asýramo chupe opaichagua hendáicha ha are guivéma, ha peme"ẽramo chupe peteĩ pausa pe tortura-gui, upéicharõ ha"e oñohẽta umi ykua rrevelasiõ rehegua.
  Arcefalo he"i ñe"ẽmbegue:
  - ¡Araka'eve nakonfesa mo'ãi ndéve! Ha ani rehupyty ne esperanza! Iporãve jajapo ko"ãichagua iñañávagui inmortal...
  - Moõpa reho.
  Ombojere hikuái peteĩ cadena piñón reheve pe mitãkaria"y akãre, oasegura ha oñepyrũ ombojere. Pe pirata ijyvatevéva opukavy iñakãraku reheve. Umi espiga de hierro ojo"o hasy pe akãrague ryepýpe, oikytĩvo pe pire. Upe jave avei, pe otorturavaʼekue oñehaʼã oinupã umi nervio paha ha ocomprimi umi arteria.
  Arcefalo orrespira hatã, sudor oñembojehe"áva tuguy rehe osẽ isyvágui, hesa omimbi. Pe pirata oñapĩ hatãve iñakã pe cadena reheve, térã, al contrario, omokangy pe presión. Pe movimiento oñemomba"eve ohóvo ritmico. Umi verdugo pytyvõhára ombopupu peteĩ taza de hierro ha oñepyrũ oñohẽ y hykúva pe iñakã huguypaitévare. Arcefalo oñeha"ã ojehekýi, ha katu pe y hykúva ohapy umi ijyva hũ ha ndorekóiva barba.
  - Upéicharõ, moõpa oĩ pe mapa! ¡Roikuaa nde ru odibuja hague! Upévare eñeʼẽ! ¡Ñamosãsókena ndéve!
  Pe mitãkaria"y oescupi pe ombohasa asýva rova. Ojepoi jey ha omaldesi peteĩ mba"e ky"a mbohapy piso reheve, o"aspergi saliva:
  - Che romopẽta, cachorro! ¡Resapukáita!
  Mitãrusu osapukái iñe"ẽ oñembyaívape:
  - ¡Ndajapomo"ãi! ¡Nde ningo reñeʼẽmbegue ha rejeruréta poriahuvereko nemosãingóramo hikuái pe horca ári térã neinupã vove!
  Pe pirata iñakãhatãva oinupã pe mitãkaria"ýpe hova ha sapy"aitépe oñembopy"aguapy:
  "Ani reha"arõ chembopochyeterei ha pya"e romohu"ãta." Ahecha ko"ãichagua kuimba"e py"aguasu oñembohory deliberadamente, oha"arõvo ohasáta tortura pyahúpe ha pe tete ndaikatumo"ãi oaguanta. ¡Ojavy hikuái opensávo upéicha! Añetehápe, oĩta tortura, estrictamente según horario, ha chembohováita peteĩ culo-icha confesión-pe!
  - ¡Nderehupytýi mo'ãi! - Mitãkuimba"e opukavy.
  Tigre Pirata opropone:
  - Ñamopẽ ikuã, ñande po ári!
  - Ipyahuma! Ipya'eterei, ndaha'éi gueteri aikytĩ iñakã.
  Pe pirata opresiona hatãve pe cadena iñakã ári ha pe mitãkaria"y sapy"aitépe oñemongu"e, operde conciencia.
  - Vyrorei! ¡A"exagera"imi! Bueno, topytu"u, ha jajagarráta ko"ã ágila rehe.
  Pe tuku"i osapukái:
  - Heẽ, ndaikuaái mba"eve!
  ¿Osapukái pirata pirata tigre peteĩ ñe"ẽ oporomondýivape?
  - Emombe'u chéve mba'épa reikuaa, térã ro'u nde aleta!
  - ¡Amombe"úta ndéve opa mba"e! - Pe sapo opukavy.
  - Ha, emombe'u chéve moõpa oĩ pe mapa!
  Pe tukumbo ipy mokõiva oñembopy"aju:
  - ¡Ndereikuaái!
  - ¡Eme'ẽ chéve umi pinza! - Umi pirata ha"ete ku ovy"áva jepe pe víctima pyahúre.
  Pe tuku"i opukavy:
  - Ha, mba'éicha piko aikuaáta!
  - Mba'éichapa ja'éta, ko chupa ha'e ne angirũ!
  - Térã ja'e porãsérõ, che ha'e hembiguái!
  - Avei reservi capitán-pe, he'iséva ikatuha rehendu algunas cosas, por ejemplo, fragmentos de frases, algunas pistas! ¿Upéicha piko?
  - Añete en principio, ha katu...
  Pe pirata iñakãhatãva ojagarra ipópe umi pinza ha pe hierro haku asýva opoko sa"i pe sapo membrana rehe. Oñehendu peteĩ sapukái ipire hũva:
  - ¡Oh, por favor, ani! Amombe'úta ndéve opa mba'e!
  - ¡Amopẽta nde rete reñe'ẽramo ñe'ẽrei!
  Pe tuku"i opukavy peteĩ ryguasu rupi"a:
  - ¡Aikuaa peteĩ mba'e!
  - Mba'épa añetehápe?
  - Moõpa ikatu oĩ peteĩ mapa.
  Tujami he"i iñe"ẽmbegue:
  - ¡Ani ere!
  Pe tuku"i osapukái:
  - Mba'e iporãvéta ñandéve jajetortura ramo ñamano meve! Emañamína pe ampolla oĩvare che aletakuérare.
  - Upéicharõ, ¿nde reipotáve peteĩ ñemano pya'e? - Tuja opukavy.
  - Ha, che aimo'ã upéicha! Máva ambue pirata ikatúva, cheichaite, orrespira y guýpe ha oguenohẽ carga océano ruguágui. ¡Peteĩ lobo marítimo oñeikotevẽvaicha, chegueraha hikuái pe pandilla-pe! ¡Oñeikotevẽ tapicha cheichagua! - Oĩkuri orgullo pe tukumbo ñe"ẽme.
  Dot oñakãity mante:
  - ¡Sueños en vano!
  Pe pirata tigre opukavy:
  - Tili ndaijapúiramo, upéicharõ japerdonáta hekove ha ja"aceptáta jey hermandad marítima-pe, ¡odictaháicha jepokuaa! Iservicio ocompensa pe mbaʼe vai ojejapóva.
  Ko pirata ipohýiva omoañete:
  - Toiko upéicha! Toikove Tili, ñanepytyvõta gueteri. Emombe'u chéve moõpa oĩ pe mápa?
  - Kóva ha"e peteĩ lobo ra"y. - Pe tukumimi oapunta Arcephalus-pe. - Oñomi peteĩ mba"yru ñai"ũgui ha omombo yguasúpe. Peteĩ mba"énte chemandu"a: kóva ha"e pe tenda ha ikatu ahupyty peteĩ mapa. Opa mba'e rire, ndakyhyjéi pypukúgui.
  Umi pirata ikyráva ha tigre omaña ojuehe:
  - Ha'ete ku he'iséva negocio! Térã ombotapykuesénte pe óra omano hag̃ua. Tahaʼe haʼéva la situasión, ¡oñembopiroʼýta!
  Tigre Pirata he'i:
  - Añetehápe, ndorogueroviái, ha katu rome"ẽta ndéve peteĩ pa"ũ! ¡Michĩeterei ha nde sapo ikatu rerrespira!
  Pe tuku"i oñe"ẽmbegue:
  - Nde nemba'eporãiterei chendive!
  Pe tigre oñakãity vaieterei:
  - ¡Ani rejapo hova! Oñembotavy ramo, pemanóta ipahaitépe, ha katu peichagua moscas-pe, pe ñemano ha"éta peẽme ĝuarã liberación!
  - ¡Ay, opavave ojehekýise peteĩ tapichágui! - Oñe"ẽmbegue pe sapo.
  - Ekirirĩ! ¡Rehechaukáta oréve pe tape! Ko'ágã roipe'áta ndéve.
  Odesencadena hikuái pe sapo michĩvape oñapytĩ rire peteĩ soga ijajúrare. ¡Oñepyrũ opurahéi peteĩ purahéi iñakãrague"imi reheve!
  ¡Pe ndaha"éiva pirata ha"e peteĩ ikangy!
  ¡Ijyva ha"e peteĩ morel torcido!
  Tigre Pirita opukavy:
  - Heẽ, omboty jave hikuái nde jyva! ¡Ikane'õma pe idiota-gui! Térãpa rehose pe yardarm-pe, yvateve umi golondrina peve!
  - Máva piko opromete che amanótaha ipahaitépe! - Tili opukavy.
  - Katuete ha'e che!
  - Upévare che py"aguapy! ¡Pe Príncipe Verde ha"e peteĩ ñorairõhára! - Pe tuku"i otyryry upe tendápe.
  - Ekirirĩ! ¡Che porã aja!
  Pe mitãkuña oguapy hína peteĩ palmera hakã ári, kyre"ỹme omaña pe tortura ra"ãngáre. Ha ogusta chupe upéva. Algún modo, umi ta"anga tortura rehegua oreko peteĩ giro especial, especialmente ojetortura ramo peteĩ mitãkaria"y porãite. Koʼág̃a Mirabela ohechakuaa ojejapovaʼerãha peteĩ mbaʼe. Añetehápe, umi pirata ikatu ojuhu tesoro ha ojuka umi testigo natekotevẽivape. Irundy bandido oñembo"y gueteri umi yvyramáta ypýpe. Ha"ete ku ndaha"éiva heta mba"e, ha katu ikatu oipytyvõ chupekuéra umi refuerzo. Ñambyasy voi pe mitãkaria"y ipy"aguasuetereiha, araka"eve ndosapukái, he"iséva pe tyapu oguerahataha atención.
  Pe mitãkuña kirirĩháme oguejy pe palmera-gui. Arcéfalo oĝuahẽ iñakãme ha ombojere hova morotĩ ha huguypaitéva. He'i verdugo pirata peteî sonrisa venenosa reheve.
  - Ne angirũ Tili ojedividi ha ko'ágã jaikuaa porã moõpa oĩ pe tesoro! Upévare rehasa asy rei, nde tavy!
  - Nde japu! - Arcefalo osusurra apenas oñehenduháicha.
  - Moõpa oho ne irũ. ¡Rehechápa ogueraha hague chupe hikuái!
  Pe mitãkaria"y omaña ijerére, okyhyje! Omýi, ijyva ombohasa asýva pe látigo rupive oryrýi:
  - ¡Nderejuhúi gueteri pe tarjeta!
  Umi pirata opukavy repugnantemente:
  - Ha natekotevẽi añetehápe! Ko"ágã rombohasa asy, nde tavy, orejehegui. Mba"éichapa umi tesa ojejaho"íva?
  - ¡Chiste vai! - Oikytĩ mitãrusu.
  - Ha péina jaha!
  Mirabela ohupi mokõi ita pohýi ha oity ipópe. Peteĩva umi pirata oguata mombyrymi ha ho"u peteĩ sorbo peteĩ jarra de vino-gui. Pe mitãkuña opukavy venenoso:
  - ¡Mba'eve ndomboykéi nde bolsillo peteĩ vaso henyhẽvaicha!
  Mirabela, jepiveguáicha, kirirĩháme ojupi pirata rendápe ha oinupã ikuãme pe arteria carótida! Ohupi pe jarra ho"ava"ekue ha omoĩ hendaguépe pe bandido-pe. Che sorprende pe tete ha"ete ku imandu"áva algún katupyry rehe. Upéi omombo peteĩ pañuelo pirata hyakuã asýva ha peteĩ chaqueta hyakuã asýva sudor vai (ha mba"éichapa omonde hikuái haku jave).
  Peteĩ jeguata oryrýiva reheve, osẽ iñirũnguéra rendápe ha opukavy:
  - Ikatu jay'u! Ha upéi ha'ekuéra...
  He"i"ỹre ni peteĩ ñe"ẽ, pe mitãkuña oinupã peteĩ pirata-pe ingle-pe, omboguejy ambuéva akã peteĩ olla de barro reheve ha mbykymi ha katu hatã oinupã pe mbohapyhape tupaópe ijyva reheve. Umi pirata ho"a, Mirabela odesnuda hatĩ:
  - Ha, mba'éicha piko ambopupa chupekuéra!
  Pe mitãkaria"y omaña yvate, pe mitãkuña oipe"a pañuelo ha oipe"a ichaqueta, ojejuhúvo idesnuda ipy"aguapývape.
  - Nde niko tupãsy! - Arcefalo osapukái.
  - Ikatu mba'e! Térã iporãve jepe umi tupãsygui! - Mirabela oñakãity. - Che ha"e peteĩ mitãkuña ñorairõhára.
  Arcéfalo ho"u chupe hesa rupive. Jepe imitãrusu, peteĩ capitán pirata ra"y ipy"aguasúva ha omadureíva ñepyrũ, katuete ndaha"éikuri peteĩ vírgen. Ha katu básicamente ha"ekuéra ha"ekuri puta pokarê, haimete libre. Iporã hikuái, ha katu ndaipóri placer estético. Avei, araka"eve ndohecháiva"ekue peichagua iñakãrague ta"angápe jepe. Pe tete voi oiméne ningo ijyvyraiterei, péro al mismo tiémpo iflexible ha móvil. Oimeraẽ atleta envidia vaʼerã koʼãichagua múskulo ojehecharamóvare. Umi seno henyhẽ, yvate, ojere"imi yvate gotyo ha umi pezón escarlata, umi abs ojeteja, ojehecha umi vena ha umi py ha"e músculo ryru añónte. Upe jave avei, pe mitãkuña henyhẽ poder erótico-gui, umi ondulación de músculos oñani ijyva ipu"akapávare. ¡Oh, mba"eichaitépa hete! Pe mitãkaria"y opyrũ ha ombotyryry pe obsesión mba"éichapa naiporãi ipensamiénto ko momento-pe ĝuarã.
  Mirabela katu oipe"a umi grillete. Ojapo peteĩ uña puku reheve. Pe programa de entrenamiento umi operación de combate-pe ĝuarã umi mundo primitivo-pe ha"e, admitido, peteĩ naturaleza secundaria, ha katu pe mitãkuña imandu"a opa umi movimiento rehe. Umi grillete oñemboty ha ojeabri peteĩ manera bastante primitiva-pe, upévare hepyeterei: avave ndohejaséi umi preso omanóva ári. Ojepoi rire, pe mitãkaria"y ome"ẽ mbovymi paso, ipy nandi ojejaho"i ampolla tuicháva reheve, ha katu pe kapi"ipe suave ombopiro"y pe mba"asy, ha en general Arcefalo ndaha"éi extraño kóvape. Pe mitãkaria"y túva estricto oinupã jepi chupe ha py"ỹi oinupã italón desnudo peteĩ látigo reheve, upévare ojepokuaa oñani hasy rupi.
  Mirabela oporandu:
  - ¡Ikatu reho ndete voi!
  - ¡Che niko kuimba'e! - Ombohovái mitãkaria"y orgulloso. Oipyhývo pe puñalada, omohu"ã mokõi pirata oñemondýiva ha katu oikovéva gueteri. Pe mitãrusu luchador ojapo upéva peteĩ gesto familiar completamente reheve.
  - Ha'ete ku rejukava'ekue ko'ã mokõime! Péro koʼãichagua escoria nomongyʼái vaʼerã pe planéta Victoria.
  Mirabela, oñesorprende pe mitãrusu py"aguapy rehe, oporandu:
  -Rejukáma piko tapichakuérape?
  Pe mitãrusu filibuster oñe"ẽmbegue desprecio reheve:
  - Oje'ehaichaite! ¡Kuñanguéra jepe! Ko'ã mokõi ha'e dieciocho ha diecinueve.
  Pe mitãkuña oñemopotĩ:
  "Ha ha"ete ku kóva primera vez ajuka peteĩ tapichápe". Ha"e cheinupã templo-pe ijyva reheve ikatuháicha ha ha"e ñemano, che ainupãva"erãmo"ã chupe ikangyve"imi. Heẽ, ha oity pe arteria carótida katuete, iporãvéta kuri oho oblicuo"imi.
  Arcefalo he"i:
  - Heẽ, oiméne iporãvéta kuri ojetortura chupekuéra, pe venganza remiandu rupinte. Ko"ã morón nome"ẽmo"ãi mba"eveichagua marandu ivaliosoitéva taha"e ha"éva.
  Mirabela ombotove:
  - Tortura venganza-rãnte: ndaha"éi iporãitereíva. Impacto físico: ha"e tekombo"e térã tekombo"e naturaleza-pe!
  Mitãkaria"y opukavy:
  - Upévare amongakuaáta chupekuéra!
  Abuelo Dot he"i peteĩ tono vy"a"ỹme:
  - ¡Ani reñembotavy! Koʼág̃a roĩma mbohapy! ¡Oĩ veintinueve ñane adversario pe isla-pe ha cien hetave pe barco-pe! Upéva he"ise, ko mitãkuña ndaha"éiramo ha"eño...
  Mirabela opukavy:
  - ¡Che ha"eñoite nendive! Ha'eño!
  - ¡Kóva ivaieterei! - Dot oñakãity iñakãrague morotĩva. - Ypa"ũ tuichaiterei, ijerére yvyty ha ka"aguy. En principio, ikatu reguapy okápe. Haʼekuéra arakaʼeve ñanderekamoʼãi opa ára g̃uarã.
  Arcefalo ombokapu ipo pe yvyramátare pochýpe:
  - Nahániri! Ko brigantina ha"e che barco derecho ha ndahejamo"ãi ko"ãichagua escoria tuguy chupa-icha oisãmbyhy. ¡Araka"eve name"ẽmo"ãi che pu"aka avavépe! Ropaga peteĩ precio yvate upévare.
  Mirabela ohechakuaa:
  - Nde ha'e pe capitán ymaguare ra'y!
  Arcephal oñakãity:
  - Heẽ! Ha katu ñande pu"aka ndaha"éi hereditario. Oikuaánte ha orrespetávo che ru, ha ohechávo che ha"eha peteĩ luchador digno, opromete hikuái cheiporavótaha capitán ramo. Ha katu ojehu upéicha ha pe Pirata Tigre Chupador ojagarra poder. Chepyʼarory, añeñapytĩ ha chetortura. Ha"e peteĩ kuimba"e derecha vil, ha asospecha ha"eha pe líder principal!
  Mirabela opropone:
  - ¡Ehejami tajuka Tuguy Chupa ha oiko jeýta ndehegui capitán!
  - Nahániri! ¡Che voi ajuka vaʼerã chupe! Péro ojehechaháicha oĩ peteĩ provléma pe ekípope. Ko"áğa okyhyje hikuái mokõivévagui pe Tuguy Chupa ha chehegui.
  Punto ojehechakuaa:
  - Jaguereko pe ventaja sorpresa rehegua.
  - Upéicharõ mba'e piko kóva! - Mitãkaria"y oipyso ipo, ohechaukávo mokõi ígo.
  Pe karai tuja he"i peteĩ ñorairõhára ikatupyrýva aire reheve:
  - Ikatu jajuka Gnus-pe, pe primer compañero ha ambue mokõi pirata tigre-pe. Upéi umi pirata hembýva, ojehejáva tendota"ỹre, ojevýta nde poguýpe. Opa mba"e rire, peikuaa ndogustaieteha chupekuéra pe Tuguy Chupa ipy"ahatãva ha ipy"aroryva, ha umi pirata tigre añoite, ha"égui peteĩ clan ha"e ndive, leal ko criatura-pe.
  Mirabela omoneĩ:
  - Jainupã pe hierro haku aja! Mba'ére piko tesape pytã - pe fotón rupi, pe mbyja okañýva rapykuéri!
  Pe mitãkuña ohesa"ỹijo mokõi ipytyvõhárape. Dot tuja iseko ha ikangue, ha katu oñembo"y porã ha omýi katupyryeterei. Oiméne ndahaʼeiha peteĩva umi korsário oabusáva víno ha sigarríllo. Ha peteĩ vida energética aire fresco-pe ha ejercicio físico reheve ombopuku mitãrusu. Reikuaa hagua mba'épa ovale pe mitãrusu, emañamínte ifigura rehe. Ojejaho"íramo jepe tuguy ha umi pissoogo oñekorosionáva juky ha hovy, ha"e magnífico.
  Pe ñorairõhára omanda:
  - Ko'ágã ejejohéi, kavaju'arigua!
  Pe mitãrusu opukavy ndoguerohorýivo:
  - Che ndaha'éi kuña ojebaña haguã!
  Doc ombotove:
  - ¡Ndaha'éi ñañe'ẽva ternura rehe!
  Upéicharõ jepe, Arcefalo oike pe ysyrype ojohéi hag̃ua pe tuguy. Hiʼarive umi erída oñekorosionáva juky rupive oisuʼueterei. Mirabela ohetũ mbeguekatu ijyva, pe karai músculo imbarete naturaleza rupive ha oñedesarrolla ejercicio físico rupive, elásticoiterei. Pe ijajúra ipoderoso, péro ojehecha porãiterei. Pe mitãkuña oñembo"y pe mitãkaria"y jyváre ha ohetũ hese umi ijyva pya"e hinchado - ¡mba"eichaitépa iporã! Oiméne Arcefalo ovy"a avei, ha katu oñeha"ãvo voluntad reheve, omombo chugui ipo.
  - ¡Kóva ndaha'éi pe ára japytu'u haguã! Oguahẽma ára jajapo haguã. ¡Ombopu potaitéma hikuái pe alarma!
  Oipyhy rire umi mosquete, ko trío oho destacamento gotyo. Upépe oñehendu disparo. Umi pirata oheka hína kuri caza. Ha'ete ku omoîva hikuái peteî rinoceronte local ha mokõi tóro ra'anga. Umi cazador-kuérape omanda peteî pirata tigre orekóva pañuelo verde iñakã ári. Oikytĩ jerovia reheve pe rinoceronte-pe peteĩ puñalada haimbe asýva reheve, umi pirata ombojy so"o pehẽngue tata ári. Pe hyakuã asýva omomandu"a Mirabelle-pe nda"aréi ojetortura hague chupe. Pe mitãkuña odisparase peteĩ mosquete, ha katu upéi, imandu"ávo pe baja precisión orekóvare peichagua arma, omoĩ peteĩ lado. Ojedesliza umi hakãre, pe iporãva oñemoaguĩve ha omombo pe puñalada mbaretépe. Umi ejercicio aja, heta jey omombo hikuái opáichagua mba'e, umíva apytépe puñalada hiperláser. Pe acero ro"ysã, katuete, ndaha"éi avei primera vez. Ikatu rehecha mba"éichapa pe kuã oikytĩ pe yvytu, oinupã pe mymba akãme. Iñextraño, ha katu por alguna razón Mirabelle ndoiporiahuverekói mba"eveichavérõ pe tigre-pe. Ikatu ojoguaitereígui mymbápe, térã ikatu umi mba"e vaiete ojapo ramóva umi pirata hesa renondépe.
  - ¡Adiós mitãkuimba'ekuéra!
  Umi pirata odesmantela ramoite umi te'õngue, ha ko'ágã ohecha hikuái omanóma hague imburuvicha. ¡Ajépa peteĩ sapukái kaʼaguy upéva ojapo upéva!
  Arcefalo odispara imosquete. Pe mitãkaria"y ha"ete oguerekóva experiencia ha peteĩ plomo pehẽngue oinupã pe pirata ikyrỹivape, peteĩ hova repugnante oñedesfigurava"ekue peteĩ cicatriz torcido rupive, pecho-pe voi.
  - Péicha reñemotenonde "estimbre ñangarekohára" ramo! - Oisu"u pe mitãrusu corsair.
  Pe mokõiha tigre-pirata osẽ pe tesape"ápe peteĩ sapukái reheve, ha katu Mirabela omombo peteĩ umi mba"e tortura rehegua oguenohẽva"ekue pe verdugo caja-gui hesa akatúape voi. Omoambuévo iñe"ẽ plástico peteĩ timbre ijyvatetereívape (ikatúva ojapo), pe mitãkuña osapukái:
  - Umi otraisiona ha omboykéva ijuramento ombohováita tupãnguéra castigo!
  Pe mitãkuña omombarete hag̃ua iñeʼẽ, ombojere raẽ peteĩ sábana de kóvre (ojeporu ojejapo hag̃ua tortura sofisticada) peteĩ espésie de boca. Avei, umi palmera osẽva hogue gigantesco reheve avei ombohetave pe acústica, koʼýte ojereʼimiramo chupekuéra tuichave hag̃ua resonancia.
  - ¡Petyryry, peẽ desgraciado!
  Oî umi pirata ho'áva ijyva ári. Arcefalo osẽ pya"e pe aty guasúpe ha osapukái ipulmón ru"ãme:
  - Che rehechakuaa piko nde capitán ramo?
  ¡Umi pirata resa ojepyso! Pe mitãkaria"y akãrague morotĩ pytã ojetortura rire, ha hete ojejaho"i cicatriz-pe. Peteĩva ombojere isábre, ha katu Dot oinupã chupe ipy"ápe peteĩ disparo exacto reheve (afortunadamente pe blanco namombyrýi).
  - Térã pe odiscutíva che derecho, tosẽ ha oñorairõ chendive sabre reheve!
  Ndaipóri avave omoĩséva iñakã. Umi mondaha marpegua oñakãity oñemoĩvo. Pe mitãkaria"y otriunfa:
  - Peju che rendápe, che ryvykuéra! Pya"e jajuhúta umi tesoro ha ñakomparti hekoitépe.
  Pe pirata imitãvéva, añetehápe orekóva edad Arcefalo ndive, osapukái:
  - ¡Gloria pe capitán pyahúpe!
  Ambue pirata-kuéra ohenduka:
  - ¡Gloria pe capitán pyahúpe!
  - Upéva ningo peteĩchaite!
  Mirabela, otyryrývo yvyramátagui ha ojere peteĩ pantera-icha, oisu"u:
  - Mávapa pende apytépe oñorairõse chendive.
  Pe pirata ijyvatevéva oñemongu"e hendápe:
  - Heẽ, katuete che ha'e!
  Mirabela otyryry hendápe ha oity ipo iñakã ári, otemporávo pe golpe ikatu hağuáicha pe pirata oñedesmaia peteĩ minuto exactamente. Ha hetaiterei mba"e ha ndaikatúi ni rehendu repytu"u!
  Mitãkuña osapukái iñe"ẽ arasunu"ũme:
  - Hecha! Che ajuka chupe, ha katu peikose ramo, cherendu. ¡Oñetraisionáta chupe, amoingove jeýta chupe peteĩ beso simple reheve!
  Mirabela, ombotyryrývo ijyva lujoso, ombojere pe corsair ha apasionadamente ohetũ chupe ijurúpe. Ha upéi oiko peteĩ "milagro": pe mondaha marpegua oipe"a hesa ha upepete oikove.
  Umi pirata osapukái kyre"ỹme:
  - ¡Toñemomba'eguasu ndéve, ka'aguy tupã!
  - ¡Afrogeta! 0 Omombe'u chupekuéra mitãkaria'y capitán.
  - ¡Gloria ndéve Afrogeta! ¡Toñemomarangatu nde réra!
  Mirabela he"i dignidad reheve:
  - ¡Cherenói Mirabelle-nte! ¡Ndaha'éi piko che réra iporãitereíva!
  Umi pirata oñemoĩ peteĩ ñe"ẽme:
  - ¡Añetehápe divino!
  Mirabela he"i peteĩ aforismo:
  ¡Peteĩ iñakã nandi reheve, ndaikatúi remyenyhẽ nde billetera!
  ¡Peteĩ korasõ ro"ysã reheve, ndaikatúi rembopiro"y pe tatakua!
  Pe mitãkuña ojere"imi, upéi ojapo peteĩ salto triple, tuicha osorprende umi pirata-pe, ndojepokuaáiva umi mba"e ojehechávare. Ombojere rei hikuái hesa aña. Hete desnudo iporãitereíva, mba"e piko ikatu iporãve peichagua magnificencia-gui. Umi corsair ofaltáva kuñanguérape ĝuarã, kóva ha"e súper añónte!
  Mirabela opyta sapy"a:
  - Ha, oĩ porã, remerese ramo: ikatu ahayhúta peteĩvape pende apytégui. Péro katuete ndahaʼéi mbaʼeveʼỹre!
  Umi pirata opukavy peteĩ ñe"ẽme:
  - Heẽ, katuete romerese! Ndaupeichairamo ndaikatúi!
  Pe mitãkuña opukavy pochýpe ha opukavy:
  - Ko"ágã og̃uahẽma ára ñañembohovái haguã tuguy ryru ndive!
  - Ha Gnus! - Oñemoĩve Punto.
  Pe mitãkuña imandu"a sapy"a ha pya"e oñani pe orilla gotyo:
  - ¡Tili oĩ peligro-pe! ¡Pya"eve!
  Mirabela pya"e ndaha"éikuri natekotevẽiva. Ipy desnudo, omimbipáva umi talón hovy esmeralda-pe, omimbi kuarahy resapeicha. Oñani jave yvýpe, ohecha Gnus ha peteĩ tipo denso ha ojoguáva gnome-pe oguapyha pe sloop-pe ha oinupãha pe sapo-pe. Mitãkuña oñemombo ýpe. Añetehápe, oĩkuri peligro ojotopa haĝua umi tiburón ndive, ha katu Mirabela oguereko mokõi puñalada ipópe ha ndokyhyjéiete.
  - Mba'épa rojapova'erã nderehe Tili. - oporandu Gnus, opukavy. - ¿Agueraha jeyva"erãpa nde aleta resbaladiza ha afreí?
  Pe tukumi osapukái:
  - ¡Natekotevẽi! Che ningo chembaʼeporã ha chepyʼaporã, ha chekatupyryeterei!
  Pe pirata iñakãhatãva he"i:
  - Ha, che ndajapói! Nde ningo peteĩ gusano bastardo-nte. ¡Jajuka chupe ha ñamongaru chupe umi tiburón-pe!
  Gnus oñakãity:
  - Nahániri, upéva ndojapomo'ãi! Ndahasyiete vaʼerã. ¡Umi tiburón ojuka pya"e! Iporãve tortura mbeguekatu, tomano ipahaitépe!
  Tili, opukavy, opukavy:
  - Jajapo pe mba'e oúva! Iñypytũ, ikatu kuri jajavy"imi pe tenda Arcefalo omombo haguépe pe mapa. Upévare ani chembopy"aju, ¡ha katu eme"ẽ chéve ambue oportunidad!
  - Ikatu haguã reñani! Nahániri, ndoikomoʼãi! - Umi pirata oñepyrũ oinupã hatãve ivíctima-pe.
  Mirabelle ñepyrũrã, oikytĩ pe y rova problema"ỹre. Umi tiburón noñemoaguĩri hese. Péro pe várko oĩmarõ guare ag̃ui upégui, pe depredador oñehaʼã oataka pe mitãkuñáme. Mirabel oinupã hatã chupe ijuru peteĩ puñalada reheve ha otyryry lado gotyo. Pe pirata ijyvatetereíva ipahápe ohecha pe mitãkuñáme ha pya"e orreacciona. Pe mosquete odispara, ha katu Mirabela ohupyty osẽ pe línea de fuego-gui.
  - ¡Nde retardáma! - Ha"e osapukái. Mokõi columpio pochy ha pe mitãkuña oveve pe barco ári. - Mba'ére piko nde tavy? ¡Oñemohu"ũta!
  Mokõi pirata experimentado, katuete, ndokyhyjéi peteĩ mitãkuña desnuda-gui. Ojejapura hikuái pe iporãvare, oñeha"ãvo omondoro chupe térã oikytĩ chupe sabre-pe. Mirabela oñembohypýi ha omondoro Gnus rye ijyva guive ijyva peve. Pe pirata oñepyrũ oñeconvulga peteĩ ataque de choque hasývape. Pe mitãkuña oikytĩ pe pirata iñakãhatãva po ha oity chupe plexo solar-pe. Ho"a ha opoi ipulmóngui peteĩ tuguy ryru.
  Mirabela opukavy mborayhúpe:
  - Ko"ágã ha"e orden!
  Gnus opukavy:
  - ¡Chemohu'ã!
  Mirabela oñakãity.
  - Nahániri! Nde rehayhueterei retortura tapichakuérape, Arcefalo haimete mitã gueteri, ha ndegustaiterei retortura chupe. Upéicharõ ko'ágã nde ha'e peteĩ mymba - peteĩ jagua ñemano!
  Pe pirata iñakãhatãva ohupyty pe mosquete, Mirabela opyrũ ipo ári ipy nandi reheve:
  -Moõpa reapunta nde kuã ky'a?
  Pe bruto opukavy:
  - ¡Cheperdona! ¡Ambojopóta ndéve tuichaiterei mbaʼe! ¡Renadáta órope ha reguata pantuflas de diamante reheve!
  Mirabela opukavy:
  - Posul ha heces: eju peteĩ hapogui ha esẽ peteĩ hendápe!
  Pe mondaha yguasúpegua oñepyrũ oñe"ẽmbegue:
  - Che ha"e peteĩ familia enano yma guaréva. Aikuaa moõpa oñeñongatu umi tesoro hetaiterei che ypykuéra mba"éva. ¡Ikatu ame"ẽ riqueza oje"e"ỹva tekove a cambio!
  Pe ñorairõhára omombo yvate gotyo ipuñalada ipysã reheve, ha ojere jave un par de veces, ojagarra chupe ijyvagui:
  - Mba'ére piko repirata, ha nereikovéi padishah-icha, reikuaáramo moõpa oñeñongatu nde rogaygua tesoro?
  - ¡Ñandejára rapekuéra ningo misterioso! - Pe bandido okororõ ijyva.
  Gnus oñembohory:
  - Ha'e ijapu! Ha'e peteĩ gnome che ha'eháicha Archpapa! Ikatu oime oreko raʼe ifamíliape umi gnome térã homosexual, péro haʼe voi ndorekói mbaʼeveichagua tesoro!
  - Mba'éicha piko reikuaa upéva! - Pe pirata ojapo peteĩ hova. - ¡Rehose piko chendive infierno-pe!
  Mirabela, ombohovái rangue, ovenda ipo:
  - Mba'épa! ¡Iporãve jaha yvágape ñaneaño, jaha rangue infierno-pe compañía vai reheve! Arcefalo odesidíta nde destino, ha katu ko"áĝa ĝuarã eiko! Ha nde reñeno upépe ha remano mbeguekatu.
  Pe mitãkuña orrema umi remo, odirigívo pe várko pe orilla gotyo. Tili ohechakuaa:
  - Mba'ére piko, nde niko mitãkuña iporãitereíva. Emombe"u chéve moõguipa ou peichagua iporãva inhumano, incomprensible.
  Mirabela opyrũ ha oñesorprende:
  - ¿Reguerekópa avei pe concepto peteĩ tapicha rehegua?!
  Tili oñakãity:
  - ¡Upéva héra umi tekove ndeichagua! Ñande especie héra lagi. Yma hetaiterei roĩ vaʼekue, péro koʼág̃a mbovymínte opyta!
  - Mba'érepa? - Mirabela omombo jey pe puñalada.
  - ¡Kóva ha"e umi pu"aka yvatevéva rembipota! - Ombohovái pya"e pe tuku.
  - Ha"ekuéra he"i jepi upéicha otĩ jave he"i haĝua ndaikuaái!
  Tili opyrũ hesa:
  - Nde ningo peteĩ mitãkuña iñaranduetereíva. Umi múskulo ha ne ñemomýi ohechauka peteĩ ñorairõhára imbarete ha ikatupyrýva.
  Mirabela, ojagarrávo pe puñalada ikuãme (ha"ete ku ojejapóva coral-gui caléndula omimbipáva reheve), ombohovái peteĩ suspiro:
  - Guerrero si! Mbarete? Nda"aréi peve, heta vése chembaretevékuri ko"áĝaguágui! ¡Ojehasáva! Reipapa ramo peteĩ experiencia de aprendizaje ramo, upéicharõ si! Reipapa ramo umi ñorairõ añetegua, upéicharõ nahániri!
  Tili he"i peteĩ apytu"ũ reheve:
  - ¡Nde ningo modesto! Péva calidad porã. Peteĩ mba"énte oĩ nderehe che de alguna manera nantendéiva, ¡che desconcerta!
  - Peteĩnte? - Mirabela oikytĩmi ikuã pe cuchilla ári (pe proteína rete peve, tekotevẽ gueteri rejepokuaa) .
  - Heẽ! Jepe ndaha"éi añónte! Mba'ére piko reime desnudo completamente! Algún modo ndaha"éi jepokuaa mitãkuña"ikuéra oguata desnuda completamente! - Tili ombojere ijuru.
  - Ha katu ñane retãme kóva ndojehechái vicio ramo! - Pe ñorairõhára oikytĩ mbykymi.
  - ¡Aparentemente nde reju mundo mombyry etereívagui! Upévare remoĩ upéicha! "Pe tukumi ojere, omoambuévo hete ángulo ani haguã hasyeterei ijyva oñeinupãva.
  Mirabela oñakãity.
  - Ikatu mba'e! Mba"e piko reikuaaseve, mitãkaria"y.
  - Mba'eve gueteri! Ipukuvévo pe ryekue, ha iñe"ẽ haimbevévo, mbykyvéta pe tekove ha iñe"ẽngúva pe ipaha! - Tili ohechauka itupãnguéra ndojepe"áiha avei elocuencia-gui.
  - Hasy ñaime haĝua peteĩ ñe"ẽme: vy"avévo pe ka"u, oñembyasyvéta pe resaca! - Mitãkuña ohecha mba'éichapa pe enano po oikovéva oity pe puñalada. - ¡Ani ni reñeha'ã! - Peteĩ golpe hatã oguerekóva pe palma rembe"y ñande po ári. Ho"a okápe pe cuchilla.
  - Heẽ, ndarekóikuri pensamiento vai!
  Pe várko oguejy pe y rembeʼýpe. Omombo rire Gnus-pe omano haĝua, Mirabela ogueraha hendive pe ojeheróva ijehe gnome. Pe mitãkuña oĩkuri peteĩ ánimo juguetón-pe, oisu"u peteĩ mba"e! Pe karai ogueraháva simplemente hyakuã vai, ha opesa cien kilogramo rupi, tekotevẽ jajedistrae de alguna manera. Ojehekýi hag̃ua pe kárga omokangyvagui, pe mitãkuña omombo chupe ha omboliga chupe oguata hag̃ua. Pe yvyku"i hakupáma ko"ã momento-pe ha ombojy hína pe iporãva talón desnudo. Mirabela katu nopensái voi oñedesespera térã oñembopy"aju.
  Arcefalo ha umi pirata osẽ ojotopa chupe:
  - Ha, mba'eichaitépa nde lindo, che rohecha botín reheve!
  - Pe presa oguereko peteĩ tóro akã! Pehechaháicha, ¡ndahasái vaíkuri ko"áĝa! - Pe ñorairõhára ohechauka ibíceps ojeipysóva.
  - Ko"ágã ha"e ára ñaataka haguã, rojohéi ao pyahu, upévare ani retĩ remonde haguã ao ani haguã ojesareko. - Tono cariñoso-pe, oporandu mitãrusu.
  - ¡Ko'ã trapo-pe! - Mirabela oñakãity.
  - ¡Negocio rehehápe! - He'i Arcefalo. "Emañamína cherehe, hasyeterei ramo jepe, amonde bota".
  Pe mitãkaria"y añetehápe omonde bota tuicháva ha tuichaitereíva orekóva espuelas. Umívape ojehecha cómicove amenaza rangue.
  Mirabela ojapo hesa vai ha oñe"ẽmbegue, odesfila pe mitãkaria"y ñe"ẽ:
  "Che aimo"ã og̃uahẽmaha ára jaha jey haĝua ha ñamopotĩ ñane enemigokuéra jyva".
  Umi pirata opukavy. Mirabela omoĩ peteĩ camisola, ha katu ojehecha bolsillo ha oinupã ijyva ha ijyva. Ivaivéva ha"e umi bota reheve, iñakãhatã ombotove hikuái ojupi haĝua, pe mitãkuña oikytĩ yvate.
  Arcefalo oescupi molesto-pe:
  - ¡Upéicha itavy!
  - Moõpa rehecha tupãsykuéra omondeha bota. - Mitãkuña ohura.
  - Moõ piko rehecha tupãsykuéra bota"ỹre! - Ombohovái mitãkaria"y. Upéi ovyʼave. - Oĩ porã, che roipytyvõta.
  Pe mitãkaria"y ikatupyryeterei omonde pe ñorairõhára sapatu. Mirabela, ohasáramo jepe hekove pukukue cuartel-pe, araka"eve ndoiporúi bota. Jepive umi sapatu cibernético oveve hese ijehegui. Ha upéi ohasa asy, ohasa asy. Pe mitãkuña, primera vez ndoiporúi sapatu hiperplasma electrónico, oñeñandu incomodidad. Che kuã oisu"u, che kangue ojejopy cherehe, che tobillo ojeipyso. Mirabela oñakãity ha he"i:
  - Mba'ére piko ojeporu sapatu ára haku jave!? ¡Kóva ningo inconvenienteiterei!
  - Nde ndaha'éi mendigo ni cabina, sino che diputado. Ha esegíkena umi apariénsia.
  Añetehápe, pe mitãkaria"y cabaña-gua, orekóva edad Arcephalus-icha, ipy"a"ỹ, iñakãrague ojeblanqueáva kuarahy"ãme. Pe mitãkaria"y katu ovy"ave upévare, ikalsonsillo oñeikytĩva ijyva peve, peteĩ torso marrón desnudo reheve, umi irundy kuarahy"ãme, tuicha igustovéva umi stock de cuero-gui. Mitãrusu capitán ome'ê comando ha umi pirata ojupi umi barco-pe. Añetehápe, oĩkuri riesgo pe capitán pe brigantino Chupa de Sangre-gua oadivina ha odisparataha chupekuéra, ha katu Arcefalo oipapa hína kuri pe codicia banal ha autoconfianza orekóvare pe líder de los corsarios. En general, ndojavýi, oñehendu purahéi cubierta guive, ojehechaháicha umi pirata oguahêma etapa agresiva delirio tremens-pe. Idiotas, oimo"ã Mirabela. Péro, ¿mbaʼépa ojapóta ambue pirata peteĩ anclaje marítimope? Ha ojegueromandu'ava'erã golpe militar.
  Ro"atraque pe brigantina ndive mba"eveichagua problema"ỹre. Arcéfalo ha"e peteĩ umi opu"ãva"ekue ypyva"ekue. Umi centinela, noha"arõigui peteĩ ataque, omaña oka"úvo añoite pe mitãkaria"ýre. Umi ambue pirata ojupíva vy"ápe osapukái:
  - Maitei Vigas!
  - Maitei, ha'e che Juan!
  - Ha, repytu'úpa piko pe costa-pe?
  - Oĩ porã, ha katu ndaha'éi suficiente!
  Ha ambue ñe"ẽ iñe"ẽporãva. Mirabela ojupi ha oho Tuguy Chupa gotyo. Guau, mba"éichapa repugnantemente okororõ ibotín, ikatu ojejapo España local-pe, ha upégui ou pe expresión - bota española?
  Pe tuguy chupa, irundy pirata tigre ndive, oñeikytĩ kangue-pe. Oha'ã hikuái óro rehe ha omaldesi ky'a. ¡Mirabela ha"e pe primero otyryrýva hendápekuéra ha omombo peteĩ puñalada mokõive ipo reheve! Mokõi bandido marítimo ho'a osapukáivo.
  Pe tuguy ryru otyryry yvate:
  - Mba'épa oiko? ¡Ataque insidioso!
  - Nde añoite reataka insidiosamente, nde mba"e vai! - Mitãkuimba'e capitán osapukái ipulmón yvate gotyo. "Aju aipe'a haguã ndehegui pe legítimo ha chemba'éva".
  Pe tuguy chupa opuka increíblemente repugnantemente:
  - ¡Egueraha pya'e!
  Mirabela oñemopu"ã tenonde gotyo ha ombotyryry ipy hatãiterei ha upévare ibotín oveve ha oinupã pe Chupa de Sangre-pe hova vaietépe. Oñepyrũ ha ho"a. Umi mokõi ikomplíso oñemongu"e pya"e Mirabela gotyo. Pe ñorairõhára ojagarra mokõi kyse puku peteĩ jeýpe: hábilmente oñanduuka, ombohovái peteĩvape peteĩ golpe ijyva peve, oinupã ambuépe peteĩ sable reheve ha oipe"a iñakã. Arcefalo oikytĩ peteĩva umi pirata oñemongu"éva hese, hábilmente oipuru peteĩ arma. Upepete oiko peteĩ ñorairõ pe brigantina-pe, umi simpatizante ha opositor-kuéra apytépe umi mokõi capitán-pe. Mirabela, ohechávo upéva, osapukái pe megáfono ogueraha va"ekuépe hendive.
  - ¡Natekotevẽi ñamombyta ha ñañojuka! ¡Ñasoluciona pe disputa mokõi capitán apytépe jepokuaa yma guarépe!
  - ¡Che aime de acuerdo! - Arcefalo osapukái ipulmón yvate gotyo. - ¡Ñañorairõta peteĩ teĩ!
  Pe tuguy ryru opu"ã ha oipe"a peteĩ kyse puku ijyvagui:
  Umi pirata oñekongela, ho"úvo chupe hesa rupive.
  - ¡Añorairõva'erã pe cachorro ndive!
  - Upéicharõ nde ningo ipy'aju, ha peteĩ ipy'aju ndaha'éi va'erã capitán! - Mirabel opukavy ipulmón yvate gotyo. - ¡Rojukáta ko'ágã! Peteî demostración ramo, mitãkuña oikytï pirata tigre-pe isábre reheve peteî salto pya'e rayo-icha. Iñakã oñekytĩ mbytépe. - Ha, ko'ágã antende, ¿ajépa?
  Umi pirata opukavy omonéîvo:
  - Toñorairõ hikuái jepokuaa yma guare joyke'y costero-pegua he'iháicha. Péva ha"e pe léi marangatu omanda. Rejagarraséramo pe capitán rendaguépe, egana peteĩ duelo-pe.
  Pe tuguy ryru oescupi tuguy:
  - Ha, upéva iporãiterei! Che ajukáta ko chupadora, ha upéi opavave che rehechakuaáta mburuvicha ramo.
  - Upeichaite! - he"i Mirabela ñembosaráipe. - ¡Che jepe!
  Pe pirata ruvicha omaña pe diva rehe:
  -Nde neporãiterei ha peteĩ ñorairõhára iporãitereíva. Kóva ha"eva"erã peteĩ kuimba"e tuicha okakuaáva mba"e, ndaha"éi peteĩ cachorro mba"e. ¡Amo gotyove, ikatu jaconquista peteĩ imperio kompleto ñandejehegui!
  - Iporã, ha katu aha'arõ ambohovái ko mba'e nde'ỹre! - Mirabela fácilmente otyryry pe yardarm ári.
  Pe tuguy ryru ojagarra ipópe káda kyse puku ha katupyry reheve ombojere yvate gotyo.
  - Ñorairõhára heñóiva.
  Mirabela oguejy ha osuspira Arcéfalo-pe:
  - Eipe'a nde bota, tuicha mba'e ndéve guarã rehupyty haguã ventaja movilidad-pe. Pe hecho pe enemigo tuichaha ha"e peteĩ plus ndéve ĝuarã peteĩ menos-gui.
  Pe mitãkaria"y oñakãity:
  - Oĩ porã, che rontende!
  Oipe"a ibotín ha ipy ñemongu"e suave ombojere va"ekue ipy ani haĝua hasyeterei. Arcefalo opukavy, oñembo"y ipy rehe ha omboguata ikyse puku yvate gotyo peteĩ jey.
  - Ko'ágã ñañorairõta!
  Mokõive opositor ou hovake. Pe tuguy ryru añetehápe ijyvateve mokõi iñakã ha mbohapy jey ipohýive pe mitãkaria"ýgui. Ibotín pohýi ha forjado óro-gui otyryry pe cubierta-pe. Umi kyse puku ipukuve ha tuicha tuichave. Arcefalo oñemongu"e pya"e iñenemigo rehe, pe mitãkaria"y ipochyeterei.
  Pe tuguy chupa oguereko excelente comando pe cuchilla rehe, michĩmi pe presión imprudente guýpe ojere, ha katu ohupyty rire peteĩ par de arañazos oho ofensiva-pe, oñanduuka ikyse puku. Pe mitãkaria"y, oike rire golpe-pe, ojeretira ha oñepyrũ peteĩ duelo mortal. Pe tuguy chupa oñeha"ã ogueraha ceremonia"ỹre, ha katu pe mitãkaria"y o"actua hesakã porãiterei. Ipiro"yve, upéva he"ise oñemomýive ha pya"eve. Arcephalus ombojoaju ataque agresivo defensa porã ndive, ohechaukáva mbo'ehao esgrima orekóva.
  - Nde cachorro nomanomo'ãi upepete! ¡Aikytĩta umi vena nde py ha nde po ári!
  Pe mitãkaria"y opukavy ha ombohovái:
  - ¡Ojekuaa porã reñembo"yse hesekuéra!
  - ¡Ehupyty, cachorro!
  Pe tuguy chupa ojejapura jey ha, ojapóvo columpio, ohupyty ambue corte añoite. Añetehápe ningo Arcefalo oreko avei algún daño. Pe mitãkariaʼy, imitãramo jepe, koʼág̃a oñeñatende porã. Ha"e oalterna umi pulmón ha paso lateral apytépe, opreferi umi paso lateral umi parry-gui. Añetehápe nda"aréi oñembyai haĝua peteĩ sable, ha nde po ikane"õ pya"e. Ikontrario ningo okaʼu mbyte, ha pe alcohol hoyʼúva ndoipytyvõi mbaʼeveichavérõ oñembohetave hag̃ua pe resistencia. Primera vista-pe, nereñandúi kane"õ, ha katu añetehápe ha"e implacable.
  Pe tuguy ryru ñemongu"e mbeguekatu ha pe mitãkaria"y hábilmente omboyke pe kyse puku: oikytĩ ipo akatúa ryru. Koʼág̃a pe tuguy osyry hatãve.
  Pe tuguy ryru opukavy:
  - Reñembotapykue va'erã, reñembotavýta opaite yvykuápe! Mba"ére piko che, peteĩ idiota, nda"ordenái ndéve reñemboyke haĝua!
  Arcefalo oity pe jyva:
  -Ne apytu'ũ oñembotavyeterei. Ndaikuaái mba"éichapa ikatu reñembotavyeterei ha peteĩ kuimba"e ojeity peteĩ kuimba"ére oĩramoguáicha peteĩ kuña ndive.
  - ¡Oikóta nderehe!
  Arcefalo ikane"õ avei, ha hi"arive, ne"ĩra gueteri oheja pe tortura. Hasyeterei jajupi pe cubierta hakuávape umi irundy kuarahy"ãme ipy ampolla reheve. Iporã ningo yvyra ndokái hierroicha. Péva ikatu omokane"õ oimeraẽvape.
  Ha katu, umi iñañáva jepe oreko suerte sapy"ánte! Pe mitãkaria"y otyryry ha ho"a hi"ári pe kyse puku. Pe sable oñembyai, ha pe cuchilla ojejoko pypukueterei pe pecho-pe. Pe tuguy ryru opukavy:
  - Mba'eichaitépa ohupyty peteĩ kururu iñimportante'ỹva!
  Arcefalo ojepoi jey hasýgui, oryrýi hasýgui. Pe mitãkaria"y, oryrýi, okañy, ohejávo hapykuéri peteĩ racha huguypaitéva. Pe tuguy ryru otyryry ha oikytĩ ijyva pe hombro peve.
  - Ko'ágã remanóta!
  Pe mitãkaria"y oñembotapykue, ojapo peteĩ par de paso ha ho"a jey. Ha katu, Mirabela oconsegui ojagarra pe chispa iñaranduva hesápe (ndaha"éiramo upéicha ointerveniva"erãmo"ã ). Pe tuguy ryru ojepyso ha oikytĩ, omohu"ãvo pe cachorro. Upe momento-pe, Arcefalo sutilmente oñemoambue, ha pe isabre punta oinupã chupe hesápe voi.
  - Péicha! ¡Pe reipotáva ha"e pe rehupytýva! - He'i mitãkaria'y vy'ápe.
  Pe Tuguy Chupa retekue ho"a pe cubierta ári, peteĩ tuguy ykua osẽva iñakã ojekutuva"ekuégui. Mirabela otyryry yvate ha ojere un par de veces yvate gotyo ha osapukái:
  - Ha ko'ágã rehechakuaa Arcefalo-pe nde capitán ramo!
  Peteĩ sapukái ojejoko"ỹva omyenyhẽ pe brigantina-pe:
  - ¡Gloria Arcefalo-pe guarã! Toikove ñande capitán pyahu.
  Umi mymba yguasúpegua ohenduka vaʼekue tyapu. Mirabela otyryry yvateve ha oñani Arcefalo rendápe. Pe mitãkaria"y ipire morotĩ ha orrespira hatã, ojekuaa porã ha"e oĩha oheja potaitéma.
  - ¡Embarete! ¡Ko momento guive ñañepyrũ peteĩ tekove pyahu! - Mitãkuña oñatende porã ohupi pe mitãkaria"ýpe ha ogueraha chupe cabaña peve.
  . MOAKÃHA No 24 rehegua.
  
  Mitãkuimba"ekuéra oguata kirirĩháme sapy"ami. Haʼekuéra oimpresiona umi mbaʼe ohecháva. Hetaiterei ñembyasy ha jehasa"asy peteĩ hendápe. Péro roñemomombyrývo pe Holocausto medieval-gui, ikangy ohóvo umi teʼongue hyakuã asýva. Jepiveguáicha oikuaasetereígui, Sadat oporandu Iancu-pe:
  - Ha, mba'épa oiko upe rire zar Boris oisãmbyhy aja.
  - Mba'ére piko nde ere ha'eha mburuvicha guasu. - Pe mitãkaria"y oikeva"ekue apañuãime oñesorprende.
  - ¡Aadivina! - Sadat oñakãity.
  Yanka opukavy, ha"ete ku ojepe"áva pe escoria ikane"õgui:
  - Añetehápe, omano rire Zar Fedor, ndohejáiva kuimba'e ñemoñare (peteĩ tajýra añoite oguereko), Boris Godunov-gui oiko zar oúva. Oñekorona chupe peteĩ concilio ecuménico-pe. Oje'eva'erã punto de vista dinástico-gui, péva ilegal, péva Boris ndaha'éigui familia Rurik-gua, añetehápe, futuro zar omotenonde golpe palacio-pe. Ha katu Godunov oisãmbyhy porã, omopu"ã heta mbo"ehao, oñepyrũ omongakuaávo Ural-pe ha ñembyahýi aja omboja"o mbujape gratis. En general, oñehaʼã ogoverna hekoitépe. Ha katu según rumor, Iván el Terrible ra"y imitãvéva, oje"éva ojejuka hague, Dmitry, oikove.
  - Oje'e ojejuka térã ojejuka? - oporandu Sadat, oñakãity.
  - Oiméne añetehápe ojejuka chupe, ha katu ymaite guive pe tiémpo. Oĩ umi istoriadór heʼíva pe prínsipe okañy hague peteĩ monasteriope. Ambue katu he"i Grishka Otrepyev ha"e hague peteĩ rréi añetegua. Hetaiterei rumor ha contradicción oî ko'ápe. En toda honestidad, ndaikuaái mávapepa arovia.
  Sadat he"i:
  - Tembiasakue ohai umi oganáva!
  - Ñemoneĩ! Tembiasakue ojehai tuguýpe, ¡oñeeditávo añoite ojedilui pe bilis de sesgo reheve! - Yanka ombohasa jey icinturón, iñarandu ndohejái chupe.
  - Mba'épa oiko upe rire!?
  - Bueno, upéva rangue, ojekuaa peteî kuimba'e Polonia-pe ha'e gua'u Iván el Terrible ra'y. Umi polaco ovy'a omoheñóivo sarambi Rusia-pe ha oipyhývo peteî parte territorio kirirîháme. Ko impostor ojerure Papa pytyvõ ha kañyháme oñekonverti catolicismo-pe. Avei umi sueco ohupytyse chugui peteĩ mbaʼe. Ombyaty rire peteĩ ehérsito michĩva cosaco ha noble okañýva (ipypekuéra oĩ jepe príncipe Kurbsky ra"y), Dimitrio Japu oike Rusia ñemby gotyo. Oñepyrũma peteĩ ñorairõ pyahu. Ñepyrũrã, Boris Godunov ehérsito tuichavéva ha oñembosako"i porãvéva ohupyty heta victoria, ha katu Dimitrio Japu mbarete okakuaa, ha umi karai guasu provincia sur gotyogua oho ijykére.
  Ndojekuaái ikatútapa pe impostor oipyhy, ha katu Boris Godunov omano sapy'a. Péicha he'i rumor oñevenena hague. Umi boyar ha, tenonderãite, príncipe Shuisky oipytyvõ impostor-pe. Dmitry-pe oñekorona rréiramo. Péro pe tekove ndahasyivéima umi héntepe g̃uarã. Dmitry japu oñepyrũ ombosako"i peteĩ ñorairõ Turquía ndive, ojere ijehe tuichavéva lujo reheve ha ombohetave impuesto. Avei, umi polaco oñepyrũ ojerure Smolensk ha umi yvy hi"aguĩva ojepaga haĝua. Dmitry omotenondérõ guare peteĩ kasamiento peteĩ kuñakarai polaco noble ndive, hérava María Manishek, heta karai guasu ou Moscúpe. Haʼekuéra ningo ipyʼahatã ha ipyʼaro. Umi boyar rebelde omyakãva Shuisky omotenonde golpe de estado. Dmitry ojejuka, heta polaco ojejuka. Oisãmbyhy peteĩ rréi pyahu, omeʼẽvo umi boyar-pe puʼaka ndojehecháiva gueteri.
  Sadat opukavy:
  - ¡Eme'ẽ ko'ã criatura-pe sãso! ¡Ogueraháta hikuái tetã tuichakue peteĩ teĩ!
  Yanka omoneĩ:
  - Péicha oiko va'ekue! Oñepyrũ peteĩ rrebelión pe karai guasu Bolotnikov apytépe. Heta tavaygua, chokokue ha karai guasu oñemoirũ hendive. Bolotnikov opromete ome'êtaha sãso ha yvy, omboykéta impuesto exorbitante ha omboja'o peteî parte incontable riqueza boyar ha príncipe-kuéra. Ijehérsito omongora Moscúpe. Shuisky omanda bastante incompetentemente, mburuvicha guasu ojeity ñorairõme. Upéi ohenói umi mercenario sueco ha polaco-pe oipytyvõ haĝua chupekuéra. Pan Lisovsky ehérsito ojapovaʼerã kuri peteĩ rrólle espesiál. Umi boyar avei ndokéi ha osoborna algún Bolotnikov círculo interior-pe, ha en particular pe ataman cosaco Timofey-pe. Heʼi voi: pe liverta ndahasýi, péro pe óro ipohýive.
  Sadat oisu"u:
  - Oro ipohýieterei peteĩ metal - pe cadena ofalsificava"ekue ipu"akave umi sueño ligero sãso rehegua!
  Yanka omoañete, ombojere ipy oñembyaíva umi ita ári:
  - Ndaja"emo"ãi peteĩ despotismo ikatuha oñemyengovia ambuére. Añetehápe Bolotnikov oguerovia vaʼekue pe Zar oiporavovaʼerãha pe círculo cosaco, ha enterove Rusia retãygua osẽvaʼerãha isãso. Ideakuéra ningo en general progresivo, péro oĩta gueteri rico ha imboriahúva.
  Sadat ombohovái:
  - Mba'éicha piko ambue! Umi tapicha ndaha"éi joja ikatupyryhápe, oĩ iñaranduvéva, oĩ iñe"ẽngúva, oĩ ikatupyryvéva, oĩ imbaretevéva. Ndahaʼemoʼãi natural jajapo enterovéva peteĩchapa. Opa mba"e rire, umi tupã jepe ndaha"éi joja ojuehe: oĩ yvateve ha ijyvatevéva, ojoavy ipu"aka ha ipirapire hetáva. ¡Umi omanóva jepe ndojoguái!
  Yanka ombojoapy involuntariamente peteĩ paso (pe látigo ojejapete jey umi mitãkuimba"e jyva sudoroso ha iñypytũva ári), ha osegi:
  - Ha katu taha"e ha"éva, Bolotnikov remiandu ha"e progresivo, jepémo apellido Bolotnikov de alguna manera ndogustái, ¡pe ñe"ẽ pantano-gui! ¡Brr! Traición ohundi tendota rebelde-pe. Ojeity, según rumor, ojejagarra, térã okañy. Táva umi armador Tula, sapy'ami ha'e va'ekue umi opu'ãva mbarete, ha katu ojejoko ha oñehundi vaieterei pe jejopy rupi. Primera vista-pe, Shuisky oñemombarete, ha katu ndaha"éi upéicha. Ojekuaa peteî impostor pyahu, oñembohérava Falso Dmitry Dos. Peteĩha oñembohéra ramo Grishka Otrepiev, upéicharõ noñemopyendái mokõiha mávapa. Añetehápe, oî peteî versión kóva ha'eha Matvey Verevkin. Péro oĩ sientífiko investigadór ogueroviavaʼekue upéva haʼeha pe Tsarevich Dmitry añetegua, orekóva epilepsia. Taha"e ha"éva, María Manishek ohechakuaa chupe iména legal ramo, ha imemby voi ita"ýra Iván-pe (al menos oficialmente). Dmitry japu ohupyty pytyvõ armado umi polaco-gui. En particular, Pan Lisovsky ombyaty treinta mil combatiente ha oipytyvõ pe ojeheróva mburuvicha guasu. Shuisky ehérsito ojeity jey, heta boyar oñani pe impostor ykére. Avei umi hénte común oipytyvõ iñepyrũrã Dmitry-pe. Ha katu, pya"e ojekuaa opavave ndaha"éiva ohecha"ỹvape Falso Dmitry ha"eha peteĩ títere polaco añónte. Umi karai guasu ohenói chupe despectivo: ¡Tsarik! Upévare haʼe ndorekói podér añetegua! Omoî rire Moscú, Falso Dmitry ha opavave destacamento pyahu oguahëva gentil-kuéra osakea tetã. Ha katu ndaikatúikuri ojegueraha pe capital oñemombarete porãva voi.
  Rusia omano ohóvo, umi polaco ombosako'i invasión directa. Peteĩ ehérsito oĩva Sizumunga III poguýpe omongora Smolensk-pe. Péro pe siuda oñemombarete heta áñore, ha upéicha rupi pe murálla ha pe zanja ijyvateve Iván el Terrible ogoverna aja. Añetehápe, Smolensk ha"e kuri impregnable ha umi polaco oñembohypa huguy teépe.
  Upe jave avei ojekuaa peteĩ comandante pyahu mitãrusu ha ikyre"ỹva Skopin-Shuisky. Ha"e niko mburuvicha guasu pehẽngue mombyry, ha avei ou Rurik rogayguágui. Orekóramo jepe veintidós áñonte, ojekuaa haʼeha peteĩ komandánte ikatupyryetereíva.
  Oinfligí peteĩha derrota umi polaco-kuérape Monasterio Santa Trinidad muro guýpe. Ogana rire pe enemígope, oho Moscú gotyo. Pan Lisovsky, oguerekóva doble tropa, ou ojotopa chupe. Skopin-Shuisky ojapo peteĩ transición pya"e, jepe pe nieve, ha sapy"aitépe oataka pe maestro campamento pyharekue. Peteĩ ñorairõ iñakãhatãvape, umi polaco ojeity. Lisovsky ehérsito ningo idiferénteterei, umi cosaco oñekontratáva plátare noñedisciplinai, oikytĩ imba"éva pytũmbýpe. Ogana rire Lisovsky-pe, Skopin-Shuisky, ni michĩmi opytu"u"ỹre, ojapo peteĩ jeguata mbaretépe Tushino gotyo. Upe tiémpope g̃uarã ikangypáma pe Dimitrio Japu puʼaka. Heta boyar oñani peteĩ campamentogui ambuépe, oñehenói voi chupekuéra Tushin cambio apoha.
  Ali opukavy:
  - ¡Iporãiterei!
  Sadat ombohovái:
  - ¡Iporã ndéve ĝuarã, ha katu chéve ĝuarã ofensivo! Ha'e cagada ndéve guarã, pero ha'e mermelada chéve guarã!
  Yankee voi oguereko peteĩ ipy"a rasy itavy haguére:
  - Añetehápe ñorairõ ha"eha peteĩ mba"e cómicovéva ko universo-pe, umi boleto pe espectáculo-pe añoite ocostea peteĩ tekove pukukue!
  Pe mitãkaria"ýpe ojehapy pe látigo rupive, ha katu osegi:
  - Ñorairõ ha"e peteĩ circo, ha katu pe espectáculo akóinte opa tesay reheve! - Yanka ombojoapy.
  Pe superintendénte voi opukavy:
  - Ha, nde reme'ẽ chéve! Oĩ porã, emombe"u chéve hetave mba"e. Térã ja"e porãsérõ, ¡pesegíke japu, che personalmente ndagueroviái umi pende cuento de hadas!
  - Ha katu opa ko'ã mba'e añetegua! ¡Coma guive coma peve! - He"i mitãkaria"y kyre"ỹme.
  - ¡Guyra michĩ oisu'úva! Reñeha'ãse piko pe látigo, ahecha ndegustaha ndeinupã jave hikuái! - Ha pe sonrisa repugnante pe sujeto hyakuã asýva rehegua.
  - ¡Oĩ mba'e hese! Upévare reikuaase mbaʼépa oiko upe rire!
  - ¡Roipota! - Mitãkuimba"ekuéra osapukái peteĩ ñe"ẽme.
  Ha moõgui piko ou mbarete ojegueraha haguã pe karréta ha omyesakã haguã, ha hesakã porã:
  -Dmitry japu oñembyepoti, ijehérsito heta lado-pegua sa"ieterei oñedisciplina, ha pe Zar voi ndaha"éikuri Ñandejára oikuaa mba"eichagua comandante. Añetehápe, pe "mondaha Tushino" voi ndojejagarrái. Pe ataman cosaco Gritsian hi"aguĩve pe impostor-gui ha activamente omuña chupe. Ha katu False Dmitry ñemoñare oikytĩ umi vosa óro ha joya rehegua. Umi cosaco pya"e oipyhy haĝua pe botín, heñói peteĩ aplastamiento, ha oguejy voi oikytĩ haĝua. Pe ojeheróva ijehe rréi ohupyty okañy sur gotyo, okañývo estepa-pe. Skopin-Shuisky voi oplanea peteĩ campaña Smolensk-pe ipu'aka haguã ejército polaco rehe. Ha katu ipopularidad tuicha ojupíva tuicha oipy"apy Shuisky-pe, tavayguakuéra osapukái directamente: tove pe oganáva umi polaco ha pe impostor ha"e pe mburuvicha guasu pyahu. Malyuta Skuratov rajy omoĩ veneno Skopin-Shuisky-pe, ha orekópe veinttres ary, omano pe héroe príncipe ipu'akapáva. Omanógui tuicha golpe tetã capacidad de combate-pe. Zar Yuri Shuisky omoĩ iñermáno Dmitry-pe gobernador supremo pyahu ramo. Oñepyrũ peteĩ kampaña peteĩ ehérsito tuicháva ndive. Oje"eva"erã Skopin-Shuisky ndaha"éi omoheñóiva, omanda ha avei ombokatupyrýva tropa. ¡Ha"e oguereko unidades oñembosako"i porãva! Ha katu pe mediocridad ha tavy Dmitry Shuisky ojapova"ekue ogueru opa mba"e mba"eve"ỹre! Pe ehérsito omýi ijeheguiete mbaʼeveichagua reconocimientoʼỹre.
  Sadat he"i:
  - La mayoría umi mburuvicha guasu ko'ágãgua oho campaña-pe mba'eveichagua reconocimiento'ỹre!
  -Upéva hína! Dmitry ohejarei ijypykuéra estrategia ha ho"a peteĩ ñuhãme katupyry omoĩva"ekue umi polaco. Avei, oî umi boyar-pe oñesoborna ha ojegolpea hapykuépe. Haimete pe ehérsito ruso kompletoite ojeity. Añetehápe, Yuri Shuisky oñeha'ã ojerure pytyvõ rréi sueco-pe. Ome"ẽ táva Karel umi sueco-pe ha omondo heta karréta óro reheve. Ome'ê iñe'ê añeteguáva ome'êtaha Ivan-Gorod ha ambue yvy Novgorod ha Pskov peve. Ha katu umi sueco-kuéra oñembotavy mante ko"ãichagua concesión-gui, pya"e oñepyrũ hikuái intervención propia omondovo tropa Novgorod-pe.
  Upe jave avei, umi polaco og̃uahẽ Moscúpe. Insatisfacción zar Shuisky rehe okakuaa tavayguakuéra apytépe, ¡Personal Dmitry Dos oñeha'ãva oaprovecha!
  Sadat odesnuda hatĩ:
  - Umi impostor ha'e peteĩ señal mburuvicha guasu ikangyva rehegua!
  - Oiméne avei insidioso! Pe impostor oñemboja Moscúpe sur guive. Zar omondo Iván Shuisky-pe hese, ombyatývo ñorairõhára pyahu. Pan Lisovsky oipytyvõ impostor-pe. Iván omanda ijehérsito crudo incompetenteiterei. Pe impostor oñemboja pe campo derrota orekóvare sur guive. Peteî rebelión ombosako'íva umi boyar oñepyrû Moscú-pe, Yuri Shuisky ojeity ha otonsura peteî monje-pe.
  Ali ohetũ:
  - Opavave okañy hikuái monasterio-pe.
  Pe mitãkaria"y osegi:
  -Dmitry japu oimo"ãkuri ko"áĝa oikótaha chugui mburuvicha guasu, ha katu haimete ojejuka chupe ojeity rire Shuisky-pe. Umi polaco noikotevêi;peteî organismo pyahu élite ojeporavóva, régimen siete boyar-kuéra, oisãmbyhy Rusia-pe. Ome'ê Moscú umi polaco-kuérape. Oiméne umi boyar oguerovia oikotaha sãsõiterei Polonia poguýpe. Añetehápe, umi señor oreko vaʼekue umi mbaʼe porã ndojehecháiva gueteri, umíva apytépe pe derécho ojuka hag̃ua peteĩ tembiguái ojeforsávape!
  - ¡Ore roguereko avei kóva! - he'i Sadat.
  - ¡Ha katu ndorojapói! - Yanka ombohovái. - Yma Rus"-pe ndaipóri va"ekue peichagua léi. Derecho ojejapo haguã ha'e va'ekue Estado mba'e añoite. Pe jára ndaikatúikuri oipe"a rei peteĩ tembiguái rekove peteĩ capricho-pe - kóva ha"e peteĩ asunto pe tribunal-pe ĝuarã.
  - Por lo menos algún progreso, ha hembýva!
  - ¡Ñambotavy ha'e pe prerrogativa peteĩ boyar rehegua!
  Ali ombojoapy:
  - ¡Ndaha'éi tuicha ojoavyva! ¡Añetehápe, ikatu reñembotornillo remano meve!
  - Ikatu! ¡Péva añoite ndaha"emo"ãi pe léi he"iháicha! - Yanka osegi. Upévare umi polaco ohupyty peteĩ tenda Moscúpe.
  - Ha reguahẽma piko peteĩ ñe'ẽme ko mba'ére?
  - Nahániri! ¡Ni mba"eveichavérõ! Pe movimiento nacional liberación rehegua oñepyrũ Nizhny Novgorod-pe. Minin, peteĩ anciano tavaygua simple, ha príncipe Pozharsky oñepyrũ ombyaty peteĩ milicia omosãso haĝua pe yvy ruso! Oñembocháke chupekuéra fuerza kakuaa, jepénte despotismo gentil oñembosarái ipópe. Ikatu ojeaprovecha ojejopy haguére heta prínsipe, umíva apytépe príncipe Trubetskoy. Oiko peteĩ ñorairõ decisiva, upépe umi soldado príncipe Pozharsky-gua ikatu ipu'aka umi polaco-pe. Ojeity pe doce mil ehérsito polaco-kuéra, ha peteĩ pehẽngue ehérsito ojejoko Kremlin-pe. Ohasávo cuatro mése pe siégo, umi polaco oĩva Kremlínpe oñemeʼẽ!
  Pozharsky-gui oiko Rusia liberador. Péro ijetuʼueterei chupe oiko hag̃ua chugui rréi. Umi boyar oipota libertad ha derecho extra. Concilio ary 1613-pe oîkuri disputa activa mávapa ha"eva"erâ mburuvicha guasu. Ojeguerovia umi Romanov ha'eha por lo menos peteĩ secundario, ha katu peteĩ rama gueteri familia Rurik-pegua. Oiko chuguikuéra umi ojeporavóva Consejo-pe. Umi boyar oguerovia pe mitãrusu zar Mikhail, orekóva dieciséis áño, ha"étaha peteĩ soberano ikangy ha oñemoĩva Duma-pe. Ambue candidato, ijapytépe Shuisky ha Trubetskoy, oñembotove. Umi polaco ohechauka ndovy'aiha ha omondo isoldádo Rusia-pe. Upe jave avei, umi sueco, ojagarráva Novgorod, omongora Pskov-pe. Príncipe Pozharsky, jepémo ndaha'éi ñeha'ã'ỹre, ohupyty ipu'aka Pan Lisovsky rehe. Jepénte oî superioridad numérica; umi polaco oñembyepoti, oĩ umi mercenario otraisionáva chupe. Ogana rire Lisovsky-pe, Pozharsky ojapo peteĩ dash pya'e Smolensk-gui. Péro ndoguerahái hikuái pe siuda oho hag̃ua. Ñorairõ ha"e ñorairõ ha vy"apavẽ ipype iñambue. Pe Iglésia Romana odestina pláta pyahu, umi polaco ojoguágui mercenario-kuérape, oho ofensiva-pe. Umi ñorairõ oiko diferénte grado de éxito reheve. Mburuvicha guasu sueco Gustav Adolf omongora Pskov-pe, ha katu ndojagarrái. Umi sueco omohu"ã imbarete umi asalto-pe. Upéi Pozharsky, peteĩ rebote sapy"aitépe, omombo ijehérsito umi pantano ári, ohupyty ojagarra jey haĝua Novgorod-pe. Upe jave avei oipytyvõ chupe umi tavaygua ohasa asyva"ekue umi sueco tiranía-gui. Umi sueco oñembyepoti, ha katu omantene pe costa báltica. Ndaikatúikuri oñemosêpaite umi polaco-pe: umi fuerza del Estado ikane'õiterei. En particular, umi ruso oñembojávo Smolensk-pe, oñemosê chupekuéra cañón disparo rupive. Sapy"a py"a oiko sarambi tetã ryepýpe, ha umi boyar, oñandu"ỹre peteĩ po ojepytasóva, oteje peteĩ conspiración rire ambue. Péicha resultado ojedesidi: omohu'ã haguã py'aguapy por lo menos hasýva, pero oñeikotevêtereíva tetãme guarã. Rusia operde Smolensk, oĩva Ucrania rembe'y izquierda-pe, heta táva, ha katu ohupyty py'aguapy oñeha'arõva'ekue ymaite guive. Kóva ha"e peteĩ umi mbovymi ñorairõ ndorohupytýiva yvy, ha katu roperde!
  Sadat opukavy:
  - Upéicharõ peteĩva umi mbovymi apytégui! Che remiandúpe, umi ruso ndaha"éi primer lugar-pe!
  - Tembiasakue niko peteĩ novela fantasía rehegua ikatuhápe rehai opa mba"e reipotáicha. ¡Ikatueterei ipype umi retiro ha pérdida! - Yanka ombotove.
  - Mba"épa peteĩ novela fantasía rehegua. - Oporandu Ali.
  - Cuento de hadas térã leyenda! Haihára ombohasa asy imaginación ha tembiasakue rape iñambue - ndaha'éi peteĩcha añetehápe!
  Ali oisu"u:
  - ¡Ha katu iñinteresante!
  Yanka opukavy.
  - Katuete ha"e interesante, ha katu ndaha"éi vital-itereíva! Che retãme en particular, oĩ de modaiterei ahai opáichagua "alternativa" estilo-pe mba"épa oikova"erãmo"ã ndaipóririre revolución térã umi blanco oganarire pe guerra civil. Peteĩ haihára peichagua: ¡ohai voi peteĩ serie entera de historia alternativa! Hi'arive, oarrasákuri kóva ndaha'eiha mba'eveichavérõ estepa supercivilización rehegua. Umi tapicha omba"apo tavy reheve, operde energía umi mba"e tavy rehe.
  Sadat he"i:
  - Jaguereko avei ñe"ẽpapára ha crónico. Pyʼỹinte ombojegua hikuái istória ombovyʼa hag̃ua umi mburuvichakuérape. Ha katu heta ahai haĝua, ha peteĩ mba"e ndoikóiva jepe! Ndaikuaái, oikotevẽ heta imaginación.
  Yanka oñakãity:
  - Che desgracia por alguna razón, ¡ndaipóri aventura noñeplanifikái!
  - Pe hecho rojotopa hague ha"e avei peteĩ aventura. Heẽ, ndaipóri gueteri ñorairõ ha ñorairõ, nde nderesalvái pe princesa-pe, ha katu reime de acuerdo, redescubri heta mba"e pyahu ndejupe ĝuarã? - Sadat opropone.
  - Oje'ehaichaite! Koʼág̃a aikuaa mbaʼe kavajupa oĩ pe karrétape, koʼýte ndemopuʼã jave peteĩ látigope. - Mitãkuimba"e opoko umi corte oĩvare ijyva ári, ipy oryrýi.
  Ali omokyre'ÿ:
  - Ani rejepy'apy, pya'e jajokóta!
  - Mba'éicha piko pe parada nañandeguejymo'ãi? - Yanka oñembohory. - Oh che py michĩ mboriahu, mboy tiémpopa ohasa asy hikuái. "Umi suela hendy vaieterei, oikytĩ ita, jepe haimete ndaipóri tuguy".
  Añetehápe oike pe puévlope peteĩ kolúmna orekóva tembiguái. La majoría umi óga hovy, umi techo ojejapo paja, pe témplo añoite ojehecha más o menos decente, avei peteĩ tórre de vigilancia orekóva guardia.
  Ojeheja umi tembiguái opytu"u, Yanka oñeno peteĩ ka"avo henyhẽva ári ha omoĩ ipy yvate. Pe tuguy osyry che pygui ha añeñandu porãve. Pe jyva ojepysóva opytu"u hína, umi corte oĩva pe jyva ári añoite hendy. Iporãiterei ningo reñeno, añete mba"éichapa hasy nde rete tuichakue, opa kangue, opaite vena hasy. Ha"ékuri tembiapo pohýi añetegua, umi kavaju michĩva ogueraha pe karréta are.
  Umi tembiguáipe ovy"a peteĩ látigo reheve ha ojegueraha oñemongaru haĝua, jepiveguáicha, pe dieta ha"e vegetariano, ha katu umi verdura ha yva oguereko hetaiterei caloría. Ndohejái chéve cheka"u, ambogue mante che ñembyahýi peteĩha.
  Péro umi tembiguái ojeheja oñeno sapyʼami. Mokõi pavo real oñorairõ hikuái aldea mbytépe, Ahmed omomba'eguasu ko espectáculo sapy'ami. Upéi osẽ odipara mbohapy mitãkuña. Omombo rire itúnica ha ojehechauka, oñepyrũ ojeroky hikuái peteĩ jeroky erótico. Mitãkuña"ikuéra oĩ porãite - tetona ha esbelto, imbarete tembiapo pohýigui. Ahmed oguenohẽ peteĩ látigo ha, opyrũ"ỹre, oñepyrũ oinupã umi iporãvape, he"ívo:
  - ¡Ko'ápe peime, slackers!
  Yanka opu"ã ha oñanise Akhmed rendápe, ha katu mokõi guardia omboty hape lanza reheve.
  - Moõpa reho, cachorro.
  - ¡Ani reinupã mitãkuña'ípe! - Yanka osapukái.
  Ahmed ojere ha oguata pe mitãkaria"y rendápe ha oinupã chupe ipy nandi. Peteĩ pukavy ipy"aporã"ỹva ohesape hova barba.
  - ¡Remombe'use chéve peteĩ mba'e!
  - Mba'ére piko reinupã mitãkuña'ípe! - Mitãkaria"y ikane"õva opukavy.
  - ¡Oh, nde reñeinteresa ko mba'ére! Che ha"éta honesto, ¡chegusta! - Tembiguái ñemuha ohechauka hatĩ ky"a ha oñembyaíva.
  - ¡Chegusta amoñeñandu vai tapichakuérape! - Yanka oñembohory.
  - Heẽ! ¡Tuichaiterei mba'e ningo!
  Pe mitãkaria"y ombojere ikuã ijyva ári:
  - Péicha reime!
  - Mba'eichagua? - Ahmed ohupi ilátigo.
  - Arandu! - Yanka osapukái ironía kañymby vai reheve.
  Ahmed opukavy:
  - ¡Chembovy'a! En general, pya"e ñaimeta peteĩ táva guasúpe ha pehecháta peteĩ gladiador oñorairõ. Añetehápe, ikatu piko ndevende hikuái oiko hag̃ua ndehegui peteĩ gladiadór?
  Yanka oryrýi:
  - ¡Ha'e romántico!
  Ahmed oñakãity hatã:
  - Nahániri, che aimo'ã regueruvétaha chéve beneficio. Avei, umi mitãkuimbaʼe tembiguái ivaratovéva ha ojepuru jepi león roʼorã umi gladiadór ñorairõme. Mbovymínte ikatu oikove ha ifamóso. Che avendéta Muk-pe ha"e haĝua gladiador;por cierto, ha"e okirirĩ pe tape pukukue.
  - Ikatu piko nde ha ha'e oñorairõ jey? - Yanka opukavy ha pya"e ombyasy.
  - Nahániri! ¡Che ningo areko suficiente! Toñorairõ yvyra reheve ambue mitãkuimba"e ndive.
  Muk-pe oñeme"ẽ peteĩ yvyra ipópe ha oñemondo oñorairõ haĝua peteĩ mitãkaria"y ituja"imivéva chugui. Pe ñorairõ katuete ndaha"éikuri omano meve ha ndaha"éikuri particularmente interesante. Muk ágilvéva ombopy"arory ikontrario-pe ha oñembo"y ipy nandi ha yvytimbo reheve ijyva ári. Pe ijára omombo peteĩ fécha pe oganávape, haʼe fásilmente ojagarra pe mosca-pe. Ahmed opukavy ipulmón yvate gotyo.
  "Peẽ mitãkuimba"e peguereko suficiente mbarete ndaha"éi pegueraha haĝua peteĩ carrito añónte, ha katu avei peñe"ẽ haĝua". Upévare ko"áĝa ĝuarã, ndajoguamo"ãi kavaju pyahu. Upe jave avei, pende rete hatãta.
  Umi tembiguái mitãkuimbaʼe ojejokua vaieterei pe karrétape ha ojegueraha jey. Yanka ne"ĩra gueteri ojerekupera, ha"e opyrũ, ita haimbe ha haku asýva ojejo"o mitã py nandi. Extrañamente, pe primera media hora ha"e pe hasyvéva, ha ndaha"éi chupe ĝuarãnte, ha katu avei ambue mitãkuimba"épe ĝuarã. Upéi, ojehuháicha jepi mitã hesãiva rehe noñembyaietereíva comodidad rupive, ojeabri peteĩ yvytu mokõiha. Mitãkuimba"ekuéra oñepyrũ jey oñe"ẽ.
  Sadat oporandu Yancu-pe:
  - Ha mba'épa oiko upe rire ne retã rembiasápe.
  Hasy vaʼekue pe mitãkariaʼýpe g̃uarã, péro reñeʼẽ jave, upéva odistrae pe mbaʼasy. Ha"ete ku nde ñe"ẽ oguenohẽva peteĩ grado extremo de fatiga. Yanka osegi:
  - Treinta ary mbytépe, población, gracias a la tasa de nacimiento yvate, oguahê nivel preguerra, además, ko'ã momento-pe oñemohu'ãma tiempo de la paz oñemohu'ãva. Upe tiémpope, umi tetã oñehaʼã okumpli umi tratado, oñongatúvo pe honor caballero!
  - ¡Ndagueroviái añónte ha"eha tapiaite! - he"i Sadat, oñakãity.
  Yanka omoneĩ:
  - Ndaha'éi jepivegua, katuete! Umi cruzada papal aja, umi kavaju"arigua ha sarraceno oñemoĩva hesekuéra oviola meme pe tregua. Ivanhoe novela-pe, pe bromista ojapo voi peteĩ witticismo: mba"éichapa ko"ã tregua chetuja. Ko"áğa areko haimete ciento setenta áño, aguerekóva en cuenta mbohapy tregua de cincuenta!
  Umi karia"y opuka oñondive, Muk jepe ointerjeta:
  - ¡Japu ha'e aceite ojelubrica haguã umi engranaje de control!
  Sadat oñesorprende:
  - Nde! Ha nde ha"e Muk, peteĩ filósofo!
  - Añetehápe, ndaha"éi che ajuva"ekue ko mba"ére! Ahendu peteĩ peregrino-gui. - Mitãrusu mbarete oñemotĩ.
  - ¡Peteĩ mandu'a porã ha'e peteĩ cualidad positiva peteĩ tembiguái rehegua! - Sadat oñembohory.
  - Térã pe karai! - Muk ombohovái.
  - Oĩ porã, tembiguái mombyry oĩ ijáragui. Tomombe"u Yanka hetã rembiasakue pukukue.
  Yanka osegi:
  -Ejército ruso osẽ peteĩ campaña-pe. Iñepyrũmbýpe voi ombohovái provléma. Mikhail Pozharsky hasy, ha príncipe Cherkasov oity ipy. Voivode Sheinin oñenombra comandante ramo. Ojekuaa chupe gracias defensa iñakãhatãva Smolensk-pe. Mbohapy áño pukukue oguereko pe táva, oñorairõvo umi fuerza tuicha ijyvatevévare umi polaco-kuéra ndive. Umi oñemongora vaʼekue ikangyeterei jave ñembyahýi ha mbaʼasy vai rupi añoite, umi polaco ohupyty ojagarra hag̃ua pe siuda oñemombarete vaʼekue. Pe asalto paha aja, umi polaco ojapo mil escalera rupi ha oipuru peteĩ kortína de humo, peteĩ invensión ipyahuetereíva upe tiémpope. Umi mbovymi defensor oñembotypáta pe presión brutal guýpe. Sheinin-pe, umi árape jepe, sa"i jey, ojetortura ipy"ahatã haguére. Opa mba"e rire, omanda chupe oentrega haĝua Smolensk-pe pe Boyar Duma voi. Koʼág̃a omeʼẽ jey vaʼerã pe siuda haʼe odefende vaʼekue heroicamente. Smolensk ningo oñemombarete porãiterei ha oreko peteĩ guarnisión imbaretetereíva. Umi ruso ojeobliga oñepyrũ hag̃ua peteĩ siégo. Ko"ápe oje"eva"erã zar Mikhail ikangy voluntad ha ndorekóigui ipo firme tuicha operhudika hague chupe. Pe ehérsito ruso saʼieterei oreko vaʼekue chupekuéra g̃uarã umi árma ha munisión. Upéva hasy ojegueraha haguã ciudadela. Añetehápe oĩ peteĩ plus: omano pe rréi polaco, ha umi polaco ndaikatúi ombyaty peteĩ ehérsito tuicháva pe rréi ndaipóri jave. Sheinin ojagarra heta táva michĩ Smolensk ypýpe ha ipu'aka peteĩ destacamento mbarete Hetman Khodorovsky rehe. Péro ndohupytýi refuerzo, ha umi tátar Crimea-gua oñepyrũ oataka umi región sur gotyo Rusia-pe, ha upéva odistrae umi soldádope. Umi polaco pya"e oiporavo peteĩ mburuvicha pyahu ha peteĩ ehérsito tuicháva oho oipytyvõ Smolensk-pe. Sheinin oipe"ase pe sitio ha omýise ombohovái haĝua pe enemigo-pe, ha katu pe zar, omomýiva umi boyar-kuéra, omanda ojejapo haĝua pe sitio opa mba"e. Oñepyrũ ñorairõ mbarete, umi ruso oñorairõ py'aguasúpe, ha katu oĩve heta polaco. Oiko rire heta ñorairõ, ojere umi soldádo ruso rehe. Sheinin ogueraha chupekuéra pe cerro-pe ha ojo"o upépe. Ko asalto ojerepulsa tuicha pérdida umi polaco-pe guarã, pero situación hasy gueteri.
  Pe mitãkaria"y orrespira pypuku, hasývo ijyva ha ipy, ha oĝuahẽvo meta-pe. Añetehápe ningo haʼekuéra ningo hénte, ndahaʼéi vúrro!
  Ali oñañua chupe ijyva ári:
  - Nda"aréi ko"ágã, pya"e ñaime távape ha jajeseparava"erã upépe. Añe"ẽ hağua hekopete, tuicha ñembyasy reheve.
  Peteĩ guyra"i michĩva ojoguáva paloma-pe oguapy Muku jyva ári. Pe mitãkaria"y ombohasa Yanka-pe.
  - Toiko chugui peteĩ símbolo ñane angirũ rehegua, jepe jajesepara rire.
  - ¡Aha'arõ oiko chugui ha opyta tapiaite! - Yanka ohetũ pe paloma, upe rire pe guyra odespega. Ha"e omaña hese ohoha. Omotenonde ñomongeta.
  oparticipa haguã hostilidad irundy jasy pukukue . Ojehechávo oîveha mbohapy enemigo ha oguejy hi'upyrã, gobernador Sheinin omonéî. Ijehérsito ohojey umi cuarto invierno-pe. Ko'ãga peve, Cherkesov ha Pozharsky ipu'aka pe ehérsito Khan Crimea-pe. Omomýi hikuái peteĩ ehérsito osalva hag̃ua Belogorsk-pe, haʼéva umi polaco oñemongora vaʼekue. Oiko peteĩ ñorairõ, heta ñorairõhára ojejuka, ha katu umi polaco ojeobliga ojeretira haguã. Heta ñorairõ michĩva rire, umi polaco oikuaveʼẽ pyʼaguapy. Rusia ojagarra jey Belogorsk ha heta táva michĩ, ha katu sapy'ami oheja Smolensk ipoguýpe. Áño 1642-pe, umi cosaco, ipochýgui umi asalto tapiaite, oataka pe fortaleza turca Azov-pe. Gracias pe presión ojejoko"ỹva, ho"a pe táva fortaleza. Ombohováivo, Türkiye, upérõ peteĩ estado tuicha ha ipoderosoitereíva, oamenasa peteĩ ola. Pe zar omanda oñehenói hag̃ua peteĩ konsého supremo, péro umi kláse apytépe osẽ tuicha desacuerdo. Umi chokokue ojerure yvy ha sãso, umi cosaco ojerure mbujape ha sueldo efectivo. Ojegueru jey pe fuerte Azov - umi sacrificio ha"e en vano!
  Sadat he"i jey César ñe"ẽjoaju herakuãitéva:
  - ¡Eñongatu pe reganava'ekue tuicha hasyve reconquista rangue!
  Yanka oñesorprende (mba"éichapa sapy"ánte universal umi tuichavéva remiandu):
  - Ikatukuaa! Upe riremínte omano Zar Michael ha hendaguépe oipyhy Alexei, ombohérava ikotemporáneo pe Ikirirĩvéva. Jepémo Mikhail ndohupytýi oike tembiasápe peteĩ soberano tuicháva ramo, oiméne ndaha"éi sa"ive ojapova"ekue Rusia-pe ĝuarã ita"ýra Pedro Magno-gui. Ary 1948-pe, oiko peteĩ ñemopu'ã Ucrania-pe, Bohdan Khmelnitsky poguýpe. Umi gentil oñembohory abiertamente ha descaradamente umi ucraniano ha cosaco local rehe. Umi polaco apetito ningo tuichaiterei, ha al mismo tiémpo oĩ vaʼekue opresiona umi rrelihión káusare. En particular, opersegi hikuái activamente umi ortodoxo-pe, ombotývo umi tupao ha ombohéra tupão católica. En general, oiko peteĩ genocidio añetegua umi eslavo oriental-kuéra rehe.
  Sadat ombotyryry peteĩ gota sudor ha oporandu:
  -Mba'épa pe genocidio?
  - ¡Oĩ jave condenado peteĩ pueblo entero oñehundi haguã!
  - Aikũmby! Umi polaco ha"e tapicha iñakãraku"ỹva.
  Yanka ombotove:
  - Ha"ekuéra, opavaveicha, iñambue. En general, ha'ekuéra peteî pueblo eslavo pariente, pero sistema de gestión ha falta completa de control umi señor, ikatúva oinupã peteî tembiguái michîvéva ofensa ha prácticamente ndopagái impuesto, odesintegra nación. Péicha oiko!
  - ¡Cien tirano ivaive peteĩ despota-gui! - Sadat ojapo peteĩ aforismo.
  Yanka pya"e omoneĩ:
  - Oje'ehaichaite! Tahaʼe haʼéva la situasión, umi ucraniano ndaikatúi oaguanta peichagua mbaʼe vai. Bogdan Khmelnitsky ymaite guive ojegueraha Rusia gotyo. Ha katu ko"ã momento-pe pe mitãrusu zar oñepyrũma peteĩ reforma militar pyahu, formación de regimientos de soldados, oikotevẽkuri sapy"ami. Avei, oiméne omboligase Ucrania-pe ojoaju jey hag̃ua Rusia ndive.
  Ñepyrũrã pe ñorairõ osẽ porã Bogdan Khmelnitsky-pe g̃uarã. Ogana heta victoria ha ogueraha Kiev. Ha haimete ohundipaite voi pe ehérsito polaco, haimete ojagarra pe rréipe. Polonia ojeobliga ohechakuaa haguã independencia peteî parte significativa Ucrania-pe. Ikatu voi la majoría umívagui. Ha katu Bohdan Khmelnitsky triunfo ndopytái are. Ohupyty rire préstamo Iglesia Católica Romana-gui, Commonwealth Polaco-Lituania ombyaty regimiento pyahu. Avei, oĩ Bohdan Khmelnitsky ñemoirũnguéra oñesobornava"ekue. Ucrania ñorairõhára oñepyrũ ohasa asy derrota rire ha pya'e operde Kiev. Bogdan Khmelnitsky ojeobliga ojapo haguã directamente pedido oike haguã Ucrania Rusia-pe. Oiméne ndoipotái añetehápe péva, opa mba"e rire, Rusia-pe oĩ avei tembiguái reko, impuesto yvate, tapichakuéra oñevende vakaicha. Zar Alexei voi ombotove ojeporu haguã ao alemán ha opita haguã tabaco. Alexey ndaha"éi Pedro Magno-icha ha"eva"ekue peteĩ occidental, ha"eva"ekue peteĩ patriota añetegua. Péro upe jave avei pe zar ndahaʼéi vaʼekue peteĩ persóna ipyʼaporãva, oiko jave pe sarambi juky rehegua ha upe rire, heta héntepe ojejuka ha ojejapi. Ha katu ha"e peteĩha omoheñóiva peteĩ tipo pyahu ejército ha ombohasáva regimiento Ucrania ha Smolensk-pe. Ojeguereko en cuenta umi javy ojejapo va"ekue yma ha, ohejávo peteĩ cubierta michĩva, pe táva fortaleza oñemboty rei. Umi soldádo oho hese ha pyaʼe voi ojagarra Polotsk ha Vitebsk. Polaco resistencia Borisov ypýpe ipy'ahatãve, ha katu ko táva ho'a avei. Población local oguerohory ejército ruso liberador ramo. Añetehápe, umi polaco ohenói despreciablemente umi bielorruso-pe cuello rojo. Peteĩ ñorairõ guasu oiko Minsk ypýpe, mokõi ehérsito tuicháva ojoavy.
  Umi ñorairõhára ruso oñemohenda porã, ehérsito polaco-pe oĩve mercenario-kuéra. Mosquete pyahu ligero ha pya'eve odispara, orekóva formación mejorada tropa rusa oiporúva tavaguasu móvil yvyrágui, odetermina ventaja. Pe ehérsito polaco okañy, ojejagarra Minsk. Ambue párte umi soldádo ruso-pegua oñemotenonde Bielorrusia sur gotyo. Ojagarrávo Gomel-pe, oho hikuái kuarahyreike gotyo, ohasávo pe Dnieper. Añetehápe ndaikatúi vaʼekue ojejagarra peteĩ jeýpe entéro umi fortaleza. Guarnición Rechitsa, odefende rangue, osê oñembyaty ha ojeity. Upéi ojegueraha Mozyr ha Slutsk-pe peteĩchaite. Añetehápe roñembotavyva"erã Slutsk ndive, pe táva oñemombarete porã. Ha katu umi tavaygua voi, ikane"õva poder despótico Radzivil-kuéragui, opu"ã ha oipe"a umi okẽ umi tropa rusa-pe. Slutsk ho'a, umi señor okañy, pueblo oipytyvõ activamente Rusia-pe. Bueno, Ucrania-pe oñembyepoti avei umi polaco-pe, umi ruso oike Galicia-pe ha haimete ojagarra Lvov-pe. Voivode Dolgoruky oñeha"arõ"ỹre pya"e ojagarra Vilna, peteĩ táva umi cruzado ndaikatúiva ogueraha heta siglo pukukue. Jepémo ojejoko chupekuéra trece vése. Ho'ávo Lituania itavusu yma guare omoheñói sarambi ha vacilación Mancomunidad-pe. Umi ruso oĩ oparupiete. Baranovichi, Brest ha Lyuban ho'a, tropa Norte-gua ojagarra Grodno. Añetehápe, aparte pe Lvov ndojeguerahaiva"ekue, umi ruso og̃uahẽ Kievan Rus rembe"y tujápe. Umi soldádo ruso oñemboja hína kuri Varsovia-pe, umi polaco oĩma voi pyʼaguapy hag̃ua, omeʼẽjeývo ijyvy yma guare, Neman peve. Ko kásope, ikatu oiko Alexei Mikhailovich-gui peteĩ soberano tuicháva. Péro Hetman Ucrania-ygua Bohdan Khmelnytsky omano sapyʼa, ha pe oúva hapykuéri ojekuaa haʼeha peteĩ traidor. Hiʼarive, Suésia oike pe gérrape. Upéi ha'e peteĩ tetã imbaretetereíva, Ñorairõ Treinta Año aja, ohupyty heta mba'e Europa-pe. Gustav Adolf, ndojagarráiva Pskov-pe, ohechauka ha'eha peteî comandante imbaretetereíva umi frente europeo-pe. Upe tiémpope g̃uarã omanóma, péro oheja umi sucesor imbaretéva. Oñepyrũ peteĩ ñorairõ Rusia ha Suecia apytépe, ha umi tártaro Crimea-gua osaltáve ohóvo. Añorairõvaʼerã kuri heta fréntepe peteĩ jeýpe. Umi ruso, omosẽ rire umi sueco-kuérape, oñemomba'e heta táva y rembe'ýpe, oñeha'ã omongora Riga-pe, ha katu pytyvõ ohupytýva enemigo-pe, ndaikatúi ojagarra hikuái yguasu rupive. Umi sueco ogueru hetave fuerza ñorairõme, omboligávo chupekuéra oipe'a haguã bloqueo. Ucraniape oiko vaʼekue ñorairõ vaiete. Umi polaco, ombyaty rire fuerza ha tropa mercenaria, heta jasy rire bloqueo, ojagarra jey Grodno. Pe hetman traidor ojeity, ha katu hendaguépe ndaha"éi pe jacal iporãvéva. Vaticano oityvyro Khan Crimea-pe opa mba'e ikatúvape, umi católico okyhyje influencia okakuaáva ortodoxia ha oñembotuichave Rusia. Umi británico jepe oipytyvõ Polonia-pe;ndohejaséi hikuái Rusia-pe oike umi mar ha España católica-pe. Mbeguekatúpe umi ruso ojeretira. ¡Pe enemigo ohupyty jey Brest, Lyuban, Baranovichi! Umi unidad rusa oikuave'ê resistencia iñakãhatãvéva Slutsk-pe;ko táva oime sitio-pe mokõi arýpe, ha ho'a opapaitévo hi'upyrã. Yvate gotyo, ñorairõhára ruso ojagarra Yuryev-pe, ojoko Narva-pe, ha katu ndohupytýi jey pe táva. Umi hetman ningo iñarandu, ndoipotái umi polaco ni umi zar ruso. Opa koʼã mbaʼe ningo tuichaiterei ñanemokaneʼõ. Avei, campesino bielorruso, iñepyrûhápe omomaitei ejército ruso-pe joyke'y liberador-kuéra ramo, oñedecepciona. Añetehápe, opyta tembiguái reko, pe ijára ymaguare oñemyengovia peteĩ karai ruso rehe, ha umi impuesto ojupi. Peteĩ ola de disturbios oike Rus-pe voi, peteĩ disturbio cobre rehegua oñepyrũ Moscú-pe, tuicha hasýpe oñemboyke. Pe rréi oñañua vaʼerã voi ipo pe líder rebelde ndive ikatu hag̃uáicha ohupyty tiémpo ha ogueru refuerzo pe kapitálpe. Upe aja, umi polaco ojagarra Minsk ha Vilna. Ohóma hikuái línea ysyry Berezina-pe, oamenasa Polotsk, Vitebsk ha Orsha-pe. Haʼete voi oútava peteĩ punto de inflexión.
  Sadat opukavy py"aporã"ỹre:
  - Ha Rusia oñembyepoti jey?
  Yanka jepe ipochy pochýgui:
  - Nahániri! Jepémo Rusia ñorairõhára ndojagarrái Narva-pe, ikatu gueteri ipu'aka Suecia ñorairõhára rehe. Upe rire oñefirma peteĩ py"aguapy ndaha"éiva rentableiterei: Yuryev ha umi táva hi"aguĩva oñeme"ẽva"erã Suecia-pe, ha katu ojepoi umi fuerza tuicháva. Umi ñorairõhára ruso omoñepyrũ peteĩ contraofensiva ha ojagarra Shklov-pe, ipu'akávo umi polaco-pe oñembojávo Minsk-pe.
  Pe gérra ohasáma heta áño, mokõive ládo ikaneʼõiterei. Avei oiko vaʼekue heta disturbio Polóniape. Heta jasy rire oñeñomongeta rire, oñefirma py'aguapy. Polonia ome'ẽ Rusia mbyte Ucrania, Smolensk ha umi táva hi'aguĩvéva chugui. Umi conquista rusa Bielorrusia-pe ojegueraha jey Mancomunidad Polaco-Lituania-pe. En general, pe ñorairõ opa porãiterei Rusia-pe g̃uarã, ikatu ojegueru jey peteĩ párte umi yvy ruso ypykuégui. Añetehápe Bielorrusia ha Ucrania kuarahyreike gotyo opyta Polonia poguýpe, ndahaʼéi entéro umi yvy ypykue haʼevaʼekue yma Kievan Rus mbaʼe ojegueru jey ipoguýpe. Rusia ohupyty peteĩ respiro, ha katu ndaha"éi are. - Pe mitãkaria"y okirirĩ, hasyeterei ipysã tuicháva oinupãvo peteĩ adoquines, ha oikotevẽ tiempo opytu"u haĝua peteĩ carga pohýi rire.
  Oguata hikuái quince minuto kirirĩháme, especialmente ojupígui pe tape ha umi mitãkuimba"e literalmente oryrýi tensión-gui. Hiʼarive pe látigo oipyso ipo ha otortura ijyva nandi. Mitãkuimba"ekuéra ipytu"u"ỹre ha haimete ho"a umi ita ári. Upéi ojejoko pe subida haimbe ha ohupyty jey hikuái ipu"aka oñe"ẽ haĝua.
  - Stepan Timofeevich Razin ha"eva"ekue peteĩ cosaco sedado, ijyvate, ijyva puku, ha ojehechakuaa tuicha mbarete físico rupive. Oñorairõ py"aguasúpe Polonia ndive, osalva jepe príncipe Dolgoruky-pe peteĩ tiempo-pe ha al mismo tiempo ombotove peteĩ recompensa legítima.
  Iñermáno Iván omomba"eguasu umi plan omoheñói haĝua peteĩ estado cosaco tuicháva, Bug guive Yaitsk peve. Oñorairõ rire Don ataman Kornil ndive, oipe"a iñorairõhára ha ombohasa Don-pe. Péro umi soldádo mburuvicha guasu omongora chupe tiémpo rire. Ojejagarra Ivánpe ha oñemondo Moscúpe. Ojejukahápe chupe ojetortura rire. Naturalmente, Stenka Razin ipochyeterei umi autoridad zarista ndive. Upéicharõ jepe, Stenka ojokóramo jepe ipochy, imbarete pe deseo ojupívo umi cosaco ári. Mokõi ary oñemohu'ã rire py'aguapy Polonia ndive, Stenka Razin oikuaauka campaña Azov rehe. Péro umi cosaco, ndoguerekóiva gueteri tiémpo opytuʼu hag̃ua pe gérra ohasavaʼekuégui, ndohoséi ojapo peteĩ kampaña peteĩ fortaleza ipoderósovape. Avei, Don liderazgo oficial oĩkuri Stepan aventura rehe.
  Ombyatýgui dos mil tapichánte, Stenka oñemboja Azov-pe, ha katu noñanimái oike pe fortaleza-pe, iguarnición tuichavéva mbohapy jey ijehérsitogui. Idestacamento ojeretira ha ova Volga-pe ojagarra haĝua umi caravana. Ha katu ko"ápe jepe Stenka Razin ndoguerekói suerte;peteĩ banda de dos mil aparición ndopytái ojehechakuaa"ỹre. Umi comerciante oha"arõ pe momento og̃uahẽvo pe escolta streltsy ha umi caravana real ogueraháva grano guarnición Astrakhan-pe. Stepan pandilla oha"arõ aja chupekuéra, pe líder rebelde ojuka personalmente heta cosaco-pe.
  - Dos mil ningo hetaiterei peteî banda de mondaha-pe guarã. - Sadat ohechakuaa. - Mávapa oikove ko"ãichagua papapy reheve!
  Muk ombotove:
  - Kóva ha'e peteî mondaha orekóva escala. Ko"ápe oĩ pe rréina de mondaha, Shella, jepivegua oactuáva sa"i, ha katu py"aguasúpe. Peteĩ jey oike voi pe Sultán tesoro-pe voi, omonda peteĩ setro. Oĩ peteĩ recompensa tuicháva iñakã ári.
  Sadat opukavy:
  - Ha katu ndojagarramo"ãi chupe mba"eveichavérõ, iñamigokuéra ifieliterei.
  Yanka ohechakuaa:
  - Mba'ére piko ojehecha hovy ha'eha traición sa'y - ha'e sa'y óroicha!
  ¡Pe punta de oro: pe tape hasy"ỹvéva jaipe"a haĝua pe armadura honestidad ha nobleza rehegua!
  Sadat he"i:
  - Ikatu Shella iñarandu ha ikatupyryeterei peteĩ kyse puku reheve. Oĩ leyenda hesegua, peteĩ tembiasakue omombe"úva ohai voi peteĩ ñe"ẽpoty pe guerrero legendario rehegua.
  - ¿Ndoipotái piko ha"e oityse pe Sultán-pe? - Aporandu Yanka-pe, mbyte ñembohory.
  - ¿Oitypa pe Sultánpe? Mba'épe guarãpa! Ha"e oreko peteĩ ehérsito tuicháva, tuichaitereíva, ha umi Concha ha"e peteĩ pokõi mondaha añónte. Umi fuerza ndaha"éi jojaiterei. Ha peteĩ mondaha isãsóva rekove tuichaiterei iñinteresanteve oguapy rangue pe trónope. Ko kuñakarai ohayhueterei ha ohayhu umi relación casual.
  - ¡Kóva ha'e típico umi mondaha-pe guarã! - Yanka omoneĩ. - Stepan ha"eva"ekue avei peteĩ vy"arã, peteĩ jey jepe he"i hembirekópe: pe kuimba"e oipurúva peteĩchagua caftán ivaieterei. Jepe, ja"e porãsérõ, Razin ndaha"éikuri ipy"arory"ỹva. Oî peteî káso ojekuaáva ome'êvo ikavaju personal peteî campesino mboriahúpe. Heẽ, haʼe vaʼekue pe rréi cosaco. Tapichakuéra ohayhuvéva. Ojejuhúvo oiporavo'ÿre, omongaruva'erã banda, ojagarra mburuvicha guasu ha comerciante arado, oinupã parcialmente ha ojagarra parcialmente umi arquero-kuérape. Upéicha rupi oreko arado orekóva cañón michĩva ipópe. Stenka odesidi oho várkope mar Caspio gotyo.
  Pe tapére rosupera vaʼerã pe siuda de Tsaritsyn. Ko"ápe heta Stepan agente oike távape ha ojapo peteĩ acuerdo umi artillero ndive. Omoî hikuái peteî actuación, Stepan Timofeevich osilba hatãiterei (ha'e añoite ikatu ojapo upéva) ha umi barril de armas oñepyrû opita, ndikatúi odispara ni peteî disparo. Upévare iflota ohasa Zaritsyn-pe, umi cosaco opuka ha oamenasa gobernador-pe. Upe guive, oñemyasãi ñe"ẽmbegue Rus" tuichakue javeve Stenka Razin ha"eha peteĩ paje apoha, ha oikuaaha mba"éichapa ojapo cañón, oveve arai gotyo ha ndaikatuiha ojekutu ni peteĩ sable ni peteĩ bala! Ohasávo Astrakhan, Stepan Timofeevich ova ysyry Yaik-pe. Oha'ãrõ omoheñói base de apoyo upépe ojagarrávo Yaitsk. Pe táva voi oñemombarete porã, ha katu Stenka Razin oipuru peteĩ truco ha upéi oiko chugui aranduka mbo"epyrã.
  Sadat oporandu:
  - Mba'e truco?
  Yanka okomparti voluntariamente:
  - Treinta cosaco oñemonde monje ramo, ojeheja ohasa chupekuéra ha ojagarra hikuái pe okẽ, ha upéi oikepaite pe ehérsito. Oiko peteĩ ñorairõ sapy"ami, pe táva ho"a! Ko'ápe Stenka Razin ndojehechaukái iporãvévape, odispone ojejuka haguã opavave arquero ojejapyhýva. Añetehápe, peteĩva haimete oikytĩ Stenka Razin-pe omano meve. Añete, ejecución mbytépe poriahuvereko oñeha'ãrõ'ÿme osegui, pero oî gueteri heta víctima. Stenka Razin oñemohenda mbarete ko távape. Gobierno zarista oñeha'ã oity ichupe. Oñemondo mokõi pedido Streltsy ha ojejogua pirapire rehe diez mil Nogais, omotenondéva Murza Selim. Stenka Razin, reconocimiento rupive, oikuaa ko mba"e, omotenonde mil y medio cosaco-pe estepa-pe ha, asalto yvatekuépe, oinupã hapykuépe. Oñeinupã pe enemígope , péro Stepan ontende ndohejamoʼãiha hikuái ohupyty peteĩ lugár are pe siudápe. Umi cosaco oheja pe siuda ha oho ojapo peteĩ kampaña umi yvy oĩvape tetã ambuére. Umi cosaco ohundi heta táva ha caravana, ha Stepan herakuã oityvyro Rus tuichakue javeve peteĩ comandante invencible ramo. Oiméne umi asesor iñarandúva opropone pe rréipe: ko kuimbaʼe ikatu ideprovécho peteĩ puʼaka tuichaitereívape. Stepan-pe oñeikuave"ẽ poriahuvereko real ha ojeheja oho jey Don-pe. Añetehápe, Astrakhan-pe oentrega vaʼerã umi pistola. Ha katu Stenka Razin, oaprovecháva popularidad orekóva, haimete omoñepyrũ peteĩ rebelión Astrakhan-pe, ikosaco-kuéra oho salvaje. Pe gobernador ovyʼaitereínte ojehekýi haguére peichagua kárgagui.
  Stepan ikompañerokuéra jeroviaha ha tuicha riqueza ndive ohojey Don-pe.
  Ro"y aja ohupyty ojapo haĝua peteĩ ehérsito cinco mil tapicha. Primavera-pe, umi cosaco supremo oñemoirũ hendive. Oguejy rire Cherkassy-pe, Stenka Razin haimete peteĩ ñe'ẽme ojeporavókuri mburuvicha guasu cosaco ramo. Péicha oñekumpli peteĩ sueño: oitypaite haĝua pe Don tuichakue iguype.
  - Japo porã! ¡Cico fresco! - Sadat osapukái. Pe superintendénte látigo oisuʼu, péro ndoʼái pe lomo ipasiénsia puku vaʼekuére.
  - Cool, ha katu ndoikuaái mba"éichapa ojokóta! - he"i Yanka, ñembyasýpe omongu"évo iñakã.
  - Máva piko oikuaa! - Ali oike.
  -Ojagarrávo Don, Stenka omondo embajador-kuéra Zar-pe peteî oferta oipytyvõva omohenda haguã campaña Azov rehe. Péro umi hembijokuáipe oinupã ha oñemosẽ. Pe Stepan ipochýva, oñembojoajúvo pe mburuvicha mondaha herakuãitéva Timofey Us ndive, oho Tsaritsyn gotyo. Moscú Streltsy gobernador Lopatin oñemondo Volga yvate guive omopy'aguapy haguã Stepan. Stenka katupyry ombosako"i peteĩ ñuhã ha haimete ohundipaite pe ehérsito Moscúpegua. Umi arquero oñemondovaʼekue Astracángui oho umi opuʼãva ykére. Stenka agente-kuéra oike távape voi, opu"ãva tavayguakuéra ha arquero-kuérape. Pe táva ojegueraha haimete ñorairõ"ỹre, peteĩ destacamento michĩmínte gobernador ryvy ojapo peteĩ escaramuza. Ho"a pe táva ha oñemopyenda ipype peteĩ goviérno pyahu. Ko"ápe Stenka Razin ojavy - are guivéma opyrũ: oho térã ndohói Moscúpe. Ojehechakuaa gobierno zarista ndikatúiha oasepta pérdida hetaiterei yvy ha acceso mar Caspio-pe. Ambue henda gotyo, hasy jadesidi haguã ñorãirõ peteî imperio tuichaitereíva ndive, vanguardia, este gotyo, oñemoaguîma océano Pacífico-pe. Ha katu Stenka, ndaha"éi razón"ỹre, oipapa tavayguakuéra pytyvõ rehe. Oñemoherakuã zar Alexei Mikhailovich voi omanda hague oñeinupã haguã umi boyar ha yvy járape, ha avei ojejapo peteî kuatiañe'ê falsificado Patriarca Nikon-gui. Stepan oñembo"y aja umi kavaju apytépe, oñepyrũ ho"a, ikatu umi agente zarista omoinge deliberadamente peteĩ infección ijapytepekuéra. Kavajukuéra ñehundi tuicha omokangy umi cosaco apytépe, ha peteĩ milicia noble oguerekóva sesenta mil Voivode Dolgoruky poguýpe oñembyaty Moscúpe hesekuéra.
  Ha katu, ko"áĝa ĝuarã, pe suerte oĩ Stepan ykére, oipytyvõva activamente umi tapicha común ha arquero-kuéra. Saratov ojegueraha ñorairõ"ỹre, ha Samara oipe"a umi okẽ hapykuéri. Ha Simbirsk-gui añoite oikova"erãkuri pe frontera umi ñorairõ oporojukáva umi rebelde ndive. Ha katu Stepan ohupyty ojagarra haĝua pe táva ha ipu"aka umi soldádo oñemondova"ekue peteĩ salida-pe. Añetehápe, pe fuerte oĩva táva mbytépe opyta ndojeguerahái. Upéi Stenka Razin isoldádokuéra ndive oñemoĩ emboscada gobernador Bagryansky-pe.
  Ha"e peteĩ guerrero noble, héroe ñorairõ Polonia ndive, prácticamente araka"eve ndoikuaáiva derrota.
  Stepan ohupyty ipu'aka hese, ha katu pe gobernador voi okañy, okañy umi tropa rembyre ndive Kazán-pe. Stepan voi ojavy jey: omuña rangue pe gobernador-pe ha omomýive ijehérsito, omongora pe kársel. Itavy, ko"ýte pe fuerte oñembo"ýgui peteĩ cerro ári ha ndaha"éi tuicha, upévare hasy ojejapo haĝua tormenta. Stenka Razin oñembo"y aja: umi comandante real ombyaty fuerza considerable. Peteĩ tuichaitereíva, omotenondéva pe Bagryansky voi, oñemboja Simbirsk-pe. Ko"ápe Stepan ojavy mbohapyha;pe ñorairõ víspera-pe odesidi oataka pe ka"irãi. Añetehápe haʼe ndaikatúi ogueraha, péro tuichaiterei operde ha ikaneʼõ heta miles de soldádope.
  Pe ñorairõ comandante experimentado Bagryansky ndive oho diferente grado de éxito reheve. Oĩ mba"épe, pe noble gobernador ohupyty ombotavy Stepana-pe, amo hapópe Bagryansky ohasa pe tendota rebelde-pe. Ha katu pe momento decisivo-pe, Stenka Razin ojeherida vaieterei peteĩ dragón-pe, oñeikytĩva iñakãre peteĩ sable reheve. Ho'ávo tendota rebelde clímax ñorãirõme odetermina previamente resultado ñorãirõ. Ojegueraha Stepan herido, inconsciente, ha ijehérsito, ojeipe'áva itendotakuéragui, Stepan diputado Naumov oho kavaju ári pe mburuvicha herido ndive.
  Sadat he"i:
  - ¡Peteĩ ehérsito ndorekóiva mburuvicha haʼete peteĩ tete ndorekóiva korasõ!
  Yanka, ojagarra rire ipytu peteĩ minuto, he"i:
  - Pe comandante korasõ ha"e peteĩ forja hendýva, iñakã hielo, hembipota ha"e hierro: opa mba"e oñondive - pe acero oityvyróva victoria rehegua! ¡Pe ñemopu"ã osegi, jepémo upéicha! Ojaho"i peteĩ área tuicháva, ha Dolgoruky ojuhu resistencia iñakãhatãva. Ndaha'éi mba'eve'ỹre oĩ hague cincuenta karréta orekóva verdugo ha saserdóte ikarréta rapykuéri. Umi opuʼãvape ojetrata vaieterei, ndahaʼéi oñeñapytĩnte chupekuéra, síno avei oñemboty ha oñeñapytĩ chupekuéra yvyráre. Stepan voi ohasa sapy"ami pe Don-pe. Ojerekupera rire umi herida orekóvagui, Stenka oplanea peteĩ campaña Tula rehe. Péicha ikatu ojeike Moscúpe heta pya'eve, ha hi'arive ikatu ojeguata Don pukukue ojejuhu'ỹre táva guasu. Ha katu Stenka ndoguerekói suerte;pe espía oikuaauka umi gobernador-kuérape Stepan plan ha ha"ekuéra ojapo acción, ogana destacamento ipytyvõhára hi"aguĩvéva Minaev-pe. Pya"e Stenka-gui oiko chugui víctima de traición ha"e voi. Umi cosaco ipirapire hetáva, okyhyjégui represalia inevitable-gui, oñemboja Don-pe tuicha fuerza ejército zarista ndive ha ojagarra Stepán-pe. Pe tendota rebelde, tuicha escolta poguýpe, ojegueraha Moscúpe. Upépe ojetortura vaieterei chupe, ha katu Razin osorprende umi verdugo-pe ipy"aguasu reheve, noñembyai ha ndoikuaaukái moõpa okañy umi tesoro orekóva. Ha katu omboja"o hetaiterei botín ojejapyhýva campaña extranjera-pe umi mboriahu ha mendigo-kuérape. Umi hénte ohayhueterei chupe. Pe ejecución aja, pe andamio Stepan ndive ojere peteĩ ehérsito entero rehe. Oikytĩ raẽ hikuái ipo ha ipy, ha upéi ae iñakã. Stenka katu ndoipotái okonfesa, ha he"i oñearrepentiha peteĩ mba"énte: ndoguenohẽieteha opa umi boyar espíritu aña. Kuimba'e digno ha omano dignidad reheve. Umi opu'ãva imbarete paha, Astrakhan: ho'a un año rire. Jepe pe levantamiento opa fracaso-pe, ohechauka gueteri mba"épa ikatupyry umi tapicha. Lenin poguýpe, Stenka Razin oñecanoniza héroe ramo revolución-pe.
  Muk he"i iképe:
  - Ndaikuaái mba"épa peteĩ revolución, ha katu ipu porãiterei.
  Yanka omyesakã simplemente:
  - Kóva ha'e peteî levantamiento oñemohu'ãva victoria-pe. Remoĩramo péicha peteĩ manera simplificada-pe. Péro ko kásope ndoikói upéva.
  Pe mitãkaria"y okirirĩ, ha oñepyrũ peteĩ jehasa"asy pyahu: ambue ojupi yvytykuérape. Ha"e peteĩ mba"e ojoguáva tortura-pe, ha"ete ku ojedesgarra potaitéva umi músculo, ha"ete ku hete henyhẽva plomo-gui ha oñembopy"aju, hasyeterei pe ácido láctico oñeformava"ekue umi músculo-pe, especialmente umi hombro-pe. Haʼete ku umi múskulo ojepeʼa potaitémava, reipeʼa nde juru ha rerrespira pypuku ikatu hag̃uáicha oñeñandu por lo méno ifasilvemi.
  Yanka ovy"a, ndaha"éigui la mayoría ikompañerokuéraicha, oguerekoha músculo porã ha oñembokatupyrýva. Oestudia mbo'ehao circo-pe ndaha'éi en vano, ndaha'éi wimp, oaguanta prueba. Umi mitãkuimba"e ha"ete avei oñemohatãva"ekue, ndaha"éi tembiguái ógape, ojehechaháicha hete seco ha muscular-gui. Ohasa asy hikuái, ha katu okirirĩ, osapukái mante. En general, ijeda-pe ojehecha peteĩ vergüenza ramo rehechauka haĝua hasyha, peteĩ látigo térã peteĩ golpe peteĩ puño-gui. Upévare peẽ pegueropuʼaka pe jehasa asy. ¡Ajépa hasyeterei raʼe umi tres día ohasavaʼekuépe! Oiméne hetave che rekove mboyveguágui.
  Mbeguekatúpe ohasa pe tiempo, hasy jave, ivaieterei, ha ndereguerekói apytu"ũ reñe"ẽ haĝua. Yanka imandu"a oĩha peteĩ héroe literario, imitãrusúpe, oñevende tembiguáiramo, ha upéi ojegueraha chupe peteĩ espantapájaro ojejokóva peteĩ karrétape. Péva katuete hasyeterei, ha katu ha"e odesarrolla físicamente. Upévare ndojagarrái ko mba'e peteî especie de entrenamiento ramo. Jepe extremo, ha katu ideprovécho. Ikatu oime ombosako"i chupe hikuái Juegos Olímpicos-pe ĝuarã! Epensamína peteĩ deporte ramo ha tuicha ifasilvéta ndéve g̃uarã. Ko"ã pensamiento ombovy"a Yanka-pe ha opukavy. Pe superintendénte omeʼẽ peteĩ látigo imbeguemi ha opuka ombohovái hag̃ua.
  Ahmed omaneha hendápekuéra ha oñeinteresa chupe:
  - Mba'e piko iñe'ẽporãiterei!
  Pe superintendénte ombohovái:
  - Ha'e peteĩ mitãkuimba'e! Che apuka, bueno, aimo"ãkuri ha"eha peteĩ mba"e iñembosarái.
  - Ikatu ningo nde ere porã! Peteĩichagua teatro de burlas. Mba"éichapa orreaccionáta ko mitãkaria"y aordena haguére añohẽ haĝua carbón haku asýva ijyva ári!
  Yanka ombohovái ñembosaráipe:
  - Ko kásope, ikatu ha'u pe ñembosarái crudo!
  Akhmed oha"ã pe látigo reheve, oinupã heta jey umi mitãkuimba"e py nandi, ha katu ndopokói Yanka rehe.
  -Añetehápe nde ningo vy'aiterei. Ñambyasy vaʼerãmoʼã ojegueraha vaʼerãramo peteĩ mbaraka ári peteĩ mitãkariaʼy iporã ha iñaranduetereíva pire. - Sadat oipe"a gua"u ijuru ha opukavy. - ¡Reikuaápa mba"épa aipota ndehegui!
  - Tembiguái ndoadivinaiva"erã mba"épa oipota ijára. Haʼe osegi vaʼerã heʼíva.
  Ahmed oñakãity:
  - Akatúa! Pya"e reaprende. Ko'ágã ehendu mba'épa aipotáva. Chegusta nde ñe"ẽ, hesakãva peteĩ sirena marítima-icha. Epurahéi oréve peteĩ mba"e.
  - ¡Okañývo! - Mitãkaria"y oñakãity.
  - Oĩ porã, epyta! Añetehápe hasyha.
  Pe caravana opyta ha umi tembiguái oguapy. Yanka oñeno peteĩ minuto aja, omopotĩ ijyva ha ohupi pe bicicleta ipy ikane"õ ha oñembyaíva reheve. Ombojere ijajúra.
  - ¡Eme'ẽ chupe víno! - Orden Ahmed rehegua.
  Pe superintendénte oporandu:
  - Tuja?
  - Nahániri! Jugo potĩ, ndaupéichairamo ojepe"áta tembiguái. Ogueraha ha ogueraha gueteri pe karréta. Ambo'ese chupe.
  Pe mitãkaria"y otragákuri codicioso parral-fresa (híbrido) juky pyahu. Pe escoria oúva kane"õ inhumano ha humillación-gui oñemboyke. Oñandu peteĩ ola de vigor ha inspiración. Yanka opukavy ha opurahéi iñe"ẽ hatãva opurahéiva ópera-pe:
  Pe kavaju"arigua ruso ombohapéta ikyse puku,
  ¡Pe héroe ikangymoʼãi ñorairõme!
  Py"aguasúpe ñañorairõ yguasúpe,
  ¡Aguerovia aipe"ataha pe tape gloria-pe ĝuarã!
  
  Raid - peteĩ aty vai mongol-kuéra,
  ¡Umi puévlo oĩva pe siudápe ojegueraha!
  Yvypóra ruguy osyry yicha, .
  ¡Ha katu pe espíritu ruso imbareteve metal-gui!
  
  Mbói otyryry ha hendy ipiru reheve,
  Tatatĩ, jeroky, mba"eve ndojehechái!
  Che añangarekóta nderehe ko yvy,
  ¡Hielo guive umi orilla haku asýva peve!
  
  Che ánga oveve yvate gotyo
  ¡Tetã Marangatu ñemomba'eguasurã!
  Ñaganata yma guaréicha - ko'ágã,
  ¡Ani reheja nde retã oĩ nde poguasu guýpe!
  
  Umi regimiento Rus-gua oñembo'y omano haguã,
  ¡Ñande soldádo haʼete umi gránito!
  Ñaikytĩ ñane enemigokuérape, fila ha fila, .
  ¡Opa umi ladera ojejaho'i te'õngue rehe!
  
  Óga hendy tataindyicha,
  Elefantekuéra okororõ, pya"e oike ñorairõme!
  Umi ñorairõhára ruso oconquista va'erã
  ¡Desierto, ita, cascada!
  
  Ndaikatúi oñeconquista ñandéve
  ¡Ko mundo ndaikatúi ojegueru ijyva ári!
  Rus ehérsito ha'e invencible,
  ¡Toiko umi generación gloria!
  
  Rusia destino oha'ãrõ ndéve,
  ¡Eisãmbyhy pe espacio tapiaite ĝuarã!
  Che arovia vy"apavẽre tapiaite ĝuarã
  ¡Ani reiko descuidadamente añónte!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"