Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

I-Universe Vs Universe1

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Cabanga ngekusasa lesintu elikude. Wonke amazwe nabantu: kumele babumbane ukuze baphile futhi banqobe indawo. Izwe elinjengeRussia kuphela elikwazi ukuthatha umthwalo onjalo. Kodwa isintu sibumbene: phambili ukunwetshwa komkhathi nezimpi ezintsha zezinkanyezi - eziqhutshwa ngosizo lwezikhali ezinkulu nemilingo. Ekugcineni, yonke indawo yonke inqotshwa iRussia Enkulu. Kodwa kukhona ama-universe afanayo. Embusweni oseduze, iRussia Engcwele: futhi yanqoba indaba nendawo. Kwakubonakala sengathi ukwakheka okubili okucishe kufane kwendawo yonke efanayo kufanele kube abangane futhi kuhlalisane ngokuthula. Kodwa ngenxa yengozi engenangqondo, noma kunalokho ukucasulwa ngokucophelela kwamabutho esithathu, impi ye-interuniversal yaqala phakathi kwabantu abangabangane. Wonke umuntu ukholelwa ukuthi uqinisile futhi isitha saqala kuqala. AmaRussia Angcwele abulala amaRussia Amakhulu, abantu kanye nabahlanganyeli abahluke kakhulu besintu balwa - izinhlanga ezingenakucatshangwa: umcabango onamandla kakhulu awukwazi ukuzichaza. Akuyona ize ukuthi izimpi ezimbi kakhulu nezinonya ziyizimpi zomndeni. Ukuhlanya kuyakhula, udlame luyakhula, izigidi eziyizisulu zabantu kanye nezakhamuzi zomhlaba onqotshiwe. Kusetshenziswa umlingo, kanye nobuchwepheshe obungakaze bubonwe ngaphambili, njalo njalo emakhulwini eminyaka ambalwa anegazi. Ososayensi bakha izindlela ezithuthuke kakhulu zokucekela phansi, ukuphila endaweni yonke kusengozini enkulu. Ubani ozomisa ubuhlanya futhi asindise isintu? Hhayi inkosi, hhayi uNkulunkulu, futhi hhayi iqhawe. Hhayi isosha lamabutho akhethekile ampontshelwe, njengenkanyezi yencwadi yamahlaya ebulala amakhulu ezitha (lokhu kwenzeka kuphela ezinganekwaneni), hhayi usosayensi omkhulu, owaziyo ukuthi akazange aklebhule kanjani isibeletho soMhlaba ngekhala lakhe. Futhi abantu abavamile kusukela esikhathini sethu, kahle, mhlawumbe akulula neze!

  I-UNIVERSE VS UNIVERSE1
  IBHUKU LOKUQALA:
  UHLANYA OLUHLANYAYO!
  PROLOGUE
  Cabanga ngekusasa lesintu elikude. Wonke amazwe nabantu: kumele babumbane ukuze baphile futhi banqobe indawo. Izwe elinjengeRussia kuphela elikwazi ukuthatha umthwalo onjalo. Kodwa isintu sibumbene: phambili ukunwetshwa komkhathi nezimpi ezintsha zezinkanyezi - eziqhutshwa ngosizo lwezikhali ezinkulu nemilingo. Ekugcineni, yonke indawo yonke inqotshwa iRussia Enkulu. Kodwa kukhona ama-universe afanayo. Embusweni oseduze, iRussia Engcwele: futhi yanqoba indaba nendawo. Kwakubonakala sengathi ukwakheka okubili okucishe kufane kwendawo yonke efanayo kufanele kube abangane futhi kuhlalisane ngokuthula. Kodwa ngenxa yengozi engenangqondo, noma kunalokho ukucasulwa ngokucophelela kwamabutho esithathu, impi ye-interuniversal yaqala phakathi kwabantu abangabangane. Wonke umuntu ukholelwa ukuthi uqinisile futhi isitha saqala kuqala. AmaRussia Angcwele abulala amaRussia Amakhulu, abantu kanye nabahlanganyeli abahluke kakhulu besintu balwa - izinhlanga ezingenakucatshangwa: umcabango onamandla kakhulu awukwazi ukuzichaza. Akuyona ize ukuthi izimpi ezimbi kakhulu nezinonya ziyizimpi zomndeni. Ukuhlanya kuyakhula, udlame luyakhula, izigidi eziyizisulu zabantu kanye nezakhamuzi zomhlaba onqotshiwe. Kusetshenziswa umlingo, kanye nobuchwepheshe obungakaze bubonwe ngaphambili, njalo njalo emakhulwini eminyaka ambalwa anegazi. Ososayensi bakha izindlela ezithuthuke kakhulu zokucekela phansi, ukuphila endaweni yonke kusengozini enkulu. Ubani ozomisa ubuhlanya futhi asindise isintu? Hhayi inkosi, hhayi uNkulunkulu, futhi hhayi iqhawe. Hhayi isosha lamabutho akhethekile ampontshelwe, njengenkanyezi yencwadi yamahlaya ebulala amakhulu ezitha (lokhu kwenzeka kuphela ezinganekwaneni), hhayi usosayensi omkhulu, owaziyo ukuthi akazange aklebhule kanjani isibeletho soMhlaba ngekhala lakhe. Futhi abantu abavamile kusukela esikhathini sethu, kahle, mhlawumbe akulula neze!
  Nginesicelo sami siqu kubashicileli: hlola umbono nokuthi ingabe umsebenzi uwonke ukulungele yini. Ngokuqondene nekhwalithi yombhalo, uma ngokuyisisekelo uvumela inoveli, ngizokhokha imali futhi umhleli oyingcweti uzoyipholisha! Futhi uma kungenjalo, kungani uchitha isikhathi nemali, sicela uqiniseke ukuthi uyabhala.
  Umkhathi wazamazama empini,
  Futhi izinkanyezi-izinyembezi zanisela ivelvet!
  Impi iyasha - isihogo siyisifiso esibi,
  Futhi uDeveli ufuna ukubhubhisa iRussia!
  
  Izwe Lobaba libe yisiqhwaga,
  Kunemithala eminingi!
  INkosi yendlala isembozo phezu kweRussia,
  Sinenhlanhla yokuhlala ezweni elikhulu!
  
  Lena impi embi kakhulu - isikhala siyabila,
  Siyoqinisa inkazimulo ngenkemba engcwele!
  Ukuwohloka kwemikhumbi yezinkanyezi - inqwaba yemizimba,
  Sizonqoba abaphikisi baseRussia!
  
  Futhi ivacuum ingcoliswe igazi,
  Phela isitha sinamandla - ingcindezi inonya!
  Kepha sizokuvikela ukuthula komhlaba wethu wendabuko,
  Phela uJesu unathi - uNkulunkulu oPhezukonke!
  
  Izwe loBaba liyahlupheka - seliphelelwe yisikhathi,
  Ukubekezela kukaKristu kungamandla abantu!
  Inhliziyo ephukile iyingilazi ephukile,
  Isifiso sokuphila kuphela esingasisiza!
  
  Oh my Motherland - ngiyakuthanda,
  Futhi endaweni yonke akekho omuhle ukudlula wena!
  I-Russia ngeke iphucwe i-ruble yayo,
  Kuyoba nokuthula nenjabulo kuzo zonke izizukulwane!
  . ISAHLUKO No.
  U-Vladimir Kashalotov, ephelelwa amandla ngenxa yokucindezeleka ngokungenasihawu edwengula inyama yakhe, wandizela ngaphansi komhubhe omude omnyama owawushaya okuluhlaza okwesibhakabhaka. Walandelwa izinqamuleli zokulwa - ikilasi PI - 1,000,000. Bakhokhiswa umlingo wokulwa kanye ne-hyperplasm yezigaba eziningi, balwela ukuthola umuntu owacwila kugqinsi lwesibhakabhaka esiseduze. I-tetraplane kaVladimir noma i-fighter yesihlalo esisodwa yadutshulwa. Ngaphambi kwalokhu, ama-knights anamaphiko (maye, futhi ngakolunye uhlangothi abazalwane baseRussia: inhlekelele enkulu kunazo zonke yesintu, izindawo ezimbili ezibhubhisa ngokungenasihawu) cishe zashayisana; ubuso obuhle be-pilot yentombazane bakhanya ku-hologram. Engakacasulwa yimpi, leli qhawe elincane alizange lilokothe lidubule i-tetralet yobuhle bezinkanyezi. Futhi akazange azisole, wayishaya nge-quark laser, ngenxa yalokho umshini wadilika waba amaparele amancane acwebezelayo endaweni engenalutho, okwathi ngemva kwemizuzwana embalwa yaphenduka yaba mnyama, yakhipha amaza othingo, yacisha i-anti-gravity. inkambu: i-matrix eyasusa ngokuphelele inertia ye-tetralet.
  Ngenxa yesistimu yokukhipha, ikwazile ukusebenza. Ngemva kwalokho, esebenzisa injini ye-kinespatial egqoke isudi yokulwa, wacwila entweni ye-asteroid-speed jumping ehlanganisa izinhlobo ze-hyperplasm. Yeka ukweqa okunzima ngokukaSathane, ukuphuma kwe-hypercurrent kugeleza emzimbeni wami - njengokungathi inaliti eshisayo ifakwe kuwo wonke amaseli. UVladimir wanikeza umyalo ngokwengqondo futhi imisebe evela kujeneretha encane yacisha ubuhlungu obucishe bubekezeleleke. I-Quasar (enhle kakhulu)! Ungaphakathi! Ingaphezulu le-asteroid linamandla kangangokuthi kunzima ukuyiqhumisa ngisho nangebhomu le-Thermocreon. Amarobhothi wona athola umyalelo wokuba athathe le nsizwa iphila - mhlawumbe ayoyiphenya. Futhi lokhu ... Yiqiniso, ngeke bashaye futhi bahlukumeze njengaseNkathini Ephakathi, kodwa ngosizo lwe-nanotechnology, umphefumulo uzoguqulwa ngaphakathi kuze kube yilapho ungeke ubonakale wanele kunoma ubani. Mhlawumbe kungcono ukulenga endaweni yokubeka esikhundleni sokuhlushwa nge-cyber - umphumela wokwazi. U-Vladimir, ekubeni yi-bachelor encane yesayensi yemilingo, okungukuthi, kuze kube manje kuphela okwesibili kwezinyathelo eziyishumi nambili (isinyathelo sokuqala siyi-mini-padawan), wazenzela i-bioplasmic double. Isithunzi esihlukene nomzimba endizayo sangena emhubheni oseceleni ophumela kwesokudla sephaseji. Amatshe amatshe aphezu kwamaphasishi amazombezombe ayebonakala njengamehlo anemibala eminingi ezilwane ezincane zodeveli. Baqhubeka becisha futhi bekhanyisa, kwakubonakala sengathi amademoni angaphansi komhlaba ayecwayiza (ethi - ibhizinisi lakho liyi-vacuum (libi) guy!) U-Vladimir, esebenzisa umphumela wesikhala esibonakalisiwe, wakhipha ama-holographic camouflages ambalwa. Lokhu kufanele kulahle amarobhothi ephunga lawo, kuphazamise futhi kuthenge isikhathi. Futhi-ke, ngubani owaziyo, mhlawumbe injabulo yezempi izomamatheka eRussia Enkulu.
  I-armada yezitha - izinkanyezi zezinkanyezi zaseSvyatorossia: amakhulu ezinkulungwane, izigidi eziningi zemikhumbi yezigaba ezihlukahlukene zathuthuka zisuka ezinhlangothini ezintathu, zizama ukuqinisa ukubamba phakathi kwezinhlelo ze-Yellow Fox kanye neNgwenya Ebomvu. Kwakuyindawo yomngcele phakathi kwemikhathi emibili, lapho imikhumbi yezinkanyezi yalahlekelwa khona isivinini kanye nezikhali ezinkulu eziyingozi zalahlekelwa ukucekela phansi kwazo. Uhlobo lwe-subspace, lapho iningi lezimpi zasemkhathini zisanda kwenzeka, futhi maye kunoma ubani ovumela isitha ukuba singene engxenyeni evamile yendawo yonke, ukubhujiswa kuyoba okungenakulinganiswa!
  Ibutho Svyatorossia wayala uKonstantin Rokossovsky: omunye wabaphathi ezivelele kakhulu kweMpi Yezwe II. Wazuza udumo olukhethekile ezinkundleni zempi: eStalingrad naseBelarus. Ngaphansi komyalo wakhe kwakukhona imikhumbi yezinkanyezi engaba izigidi ezingamakhulu amabili namashumi amahlanu, amasosha aphilayo ezinhlanga ezihlukahlukene angaba yizigidi eziyizinkulungwane ezingamashumi ayisishiyagalombili nesikhombisa. Amandla ahlaba umxhwele, anemikhumbi ethile elingana ne-asteroid ehloniphekile: ehlome ngezinkulungwane zamanoni kanye neziqhumane zazo zonke izinhlobo. Umbuzo uphakama: iqhawe elidumile leMpi Yezwe Elikhulu lihlangene ngani nempi ye-cosmic elawula imibuso yendawo yonke? Ngokuqondile, ngemva kokuba isayensi isungule ukuthi kuneHypernoosphere, lapho yonke imicabango, imizwelo, nezenzo zezidalwa ezihlakaniphile zilotshwa khona, zaqala ukuyifunda. Ezingeni eliphakeme elingaqondakali, bonke abantu abashonile batholakala begcinwe njengamafayela kukhompyutha. Zazinjengokungathi ziqhwakele phakathi kobukhulu nesikhala, ziphumule ohlotsheni lukabhasikidi wolwazi oluningi kakhulu. Kodwa noma yiliphi ifayela lingabuyiswa ngokulikhipha emgqonyeni wokugaywa kabusha bese lizosebenza. Ngale njongo, kwasungulwa isicoci se-funnel-vacuum esikhethekile. Ingxenye ewumngcingo yayihlanganisa uziro kanye nengxenye eyodwa kweshumi yobukhulu. Khona-ke yanda yaba yiziro ezimbili kweshumi, ziro ezintathu! Ngakho, kancane kancane ifinyelela isikhala esinezinhlangothi eziyishumi nambili, kancane kancane ishaja ngamandla e-multi-hyperplasma. I-soul-file ikhishwe esikhaleni esincane esinobukhulu obuziro kanye nesikhathi. Wabe esedluliselwa kumthwali, umzimba owenziwe imodeli, futhi kwenzeka isimangaliso! Iphupho lesintu lesikhathi eside lokuvusa abafileyo selifezekile. Abantu bangempela babuya ekungabibikho kwangempela, bezuza inyama evuselelwe, ethuthukisiwe yi-bioengineering, efana neyengelosi. Kubonakala sengathi uJobe wayengowokuqala ukusho eminyakeni ecishe ibe izinkulungwane ezine edlule: kodwa umhlengi wami uyaphila, ngiyakholwa uJehova, uzobuyisela inyama yami ebolile futhi ngizobona uNkulunkulu ngamehlo ami. Khona-ke ezinkolweni ezihlukahlukene - lokhu kwaphindwa izikhathi eziyizinkulungwane. Manje isayensi isifeze elinye iphupho lakudala. Kodwa nakuba le nqubo yokuvuka inzima kakhulu futhi ibiza kakhulu, kulula kakhulu ukuthola ifayela lomphefumulo lomuntu ovelele ku-zero dimension ye-subspace ye-hypernoosphere, iqukethe amacala amakhulu kakhulu angokomzwelo nangokwengqondo. Ngakho-ke, kuze kube manje kuphela abantu abangcono kakhulu, abakhulu nababalulekile besikhathi esidlule abavusiwe futhi bayavuswa. Nokho, uKonstantin Rokossovsky ngokungangabazeki ungowabo. Sifunde okuncane, ukulanda ulwazi mayelana nezimpi zanamuhla ebuchosheni bethu, futhi singakwazi kakade ukuyala enye yamabutho amaningi aseRussia Engcwele.
  Umuntu onomusa kakhulu ulwa noRokossovsky: u-Alexander Omkhulu. I-Genius ngokumelene ne-genius! Insimbi ngokumelene nelangabi! Isiqephu esiyingqayizivele ngempela sempi yezinkanyezi!
  USupermarshal Rokossovsky ukhulume nehologram ye-elf general:
  - Phoenix, ingabe wenze i-oblique sweep maneuver?
  - Cha, comrade supermarshal. Isitha sibonakala sivule indawo yokulondoloza amacebo. Ngaphezu kwalokho, ngizwa ithonya lemilingo enamandla.
  Futhi ngempela, i-grandiose star battle yakhula. Ubumnyama obucwebezelayo be-vacuum bahlukaniswa endaweni yonke: iziqhumane zomlilo ezicwebezelayo, ezinemibala eminingi. Nokho, ingabe ngisho ne-pyrotechnics ethuthuke kakhulu iyakwazi ukubonisa okungenani ingxenye yesigidi yobuhle obunjalo? Izinkanyezi ezingenakubalwa ezihlakazeke ngedayimane, irubi, itopazi, isimaragidu, isafire, i-agathe nezinye izigodi ezikhanyayo, ezimangalisayo emcabangweni. Kodwa ngisho nawo afiphala ngokumelene nesizinda sokuqhuma nemisebe evela emikhunjini eqhumayo. Uhlobo ngalunye lwe-laser, imisebe, i-rocket elungele ukuqhuma, i-space digger inombala wayo kanye nomthunzi oyingqayizivele. Ulimi lwabantu lumpofu kakhulu ukuba lungachaza ngenkazimulo yalo yonke impi ye-cosmic, into enkulu, ebulalayo futhi ngesikhathi esifanayo emangalisayo! Yini esingaqhathanisa nayo izigidi zezinkanyezi nezinkulungwane zezigidi zokukhanya, ngaphandle kolwandle, lapho lonke iconsi licwebezela njengedayimane? Ngesikhathi esifanayo, uhlala enyakaza, ebonakala enesiphithiphithi, kodwa empeleni elawulwa yintando engenakugwenywa.
  Rokossovsky imiyalo:
  - Faka imikhumbi yempi enzima kakhulu, zama ukwenza indlela "yehammer"!
  Imikhumbi emikhulu esuka kumakhilomitha angamakhulu amabili kuya kwamakhulu amahlanu ububanzi: imvamisa ifana nemikhomo eyisicaba, egcwele iziqu, izimfoloko, nezimpondo ezimise kahle, ihamba eduze komjikelezo. Lapha omunye wemidondoshiya wakhipha i-hyperplasmic blot. Ithatha isimo somfanekiso wesishiyagalombili, into elimazayo yamboza i-cruiser. Wazama ukuhamba, kodwa i-hyperplasma yayishesha, ibhoboza isivikelo se-matrix futhi inkundla ye-half-space yazulazula ohlangothini lwe-cruiser. Izikhali, ezenziwe nge-superalloy enamandla izikhathi eziyizigidi ezingamashumi amabili nanye kune-titanium, zayeka. Ama-turrets amaningana ajikelezayo ancibilika, izibhamu zahwamuka kanye nezisebenzi zabo ezingamarobhothi. Ukufa okungenabuhlungu uma kuqhathaniswa, njengoba i-hyperplasm yezinga lesishiyagalombili isakazeka ngesivinini esiphindwe izikhathi eziyizigidi eziyizinkulungwane eziyikhulu kunokukhanya, okusho ukuthi umfutho wobuhlungu awunaso isikhathi sokufika ebuchosheni. Futhi i-file-soul engafi igijimela ezingalweni ze-hypernoosphere, elala zwi: ilindele ukuvuswa. I-cruiser ivutha ngemibala egqamile, ilangabi aligqugquzelwa umoya-mpilo kuphela ngaphakathi kwenkanyezi, kodwa futhi yi-micro-matter ehlakazwe endaweni engenalutho. Uhlobo lwezinhlayiya zothuli ezihlala endaweni enegethivu noma eyiziro, izinga lokushisa lama-sextillions of degrees libandakanya inqubo yawo yokuvutha. Kunzima ukucisha umlilo omkhulu kangaka, izinkanyezi eziningi ezinkulu nezincane zigcwele umlilo, ziqhubeka nokulwa ngenkani.
  I-quasar enkulu iyavutha eduze, ibutho likaRokossovsky lizama ukucindezela isitha eduze kwalo. U-Alexander Omkhulu ugibela izimpi ze-frigate ezinesivinini esikhulu phakathi nendawo. Ulawula yena mathupha kokubili inkanyezi, eyiqondisa phakathi kwayo, kanye nendawo yonke engenakulinganiswa yempi. Ukuthumela imiyalo kumaphuzu ahlukahlukene. Manje isitha sathathwa ngokuzungeza, isifiso sokudala i-stellar Stalingrad futhi siveze uhlangothi olungakwesokudla. Intuition ingitshela ukuthi manje yisikhathi sokushaya. Kukangaki, ngamabutho ambalwa kakhulu, i-Great Hero u-Alexander yanqoba ukunqoba okubalulekile. Wayethanda izwe lanamuhla, isikali esingenakucatshangwa, isivinini, ubuchwepheshe, i-HyperInternet jikelele, izikhali ezinkulu zezinhlobo ezingaziwa. Ngakho-ke uthumela i-super-rocket esitheni, inkokhelo ye-thermofaraces, izinhlayiya okwenziwa kuzo ama-creons, futhi kuzo, ngokulandelana, ama-preons, bese kuba ama-quarks. I-missile incane, imbozwe ama-gravi-holograms amaningi: ukuze isitha singabi naso isikhathi sokuyinqamula nge-quark laser noma i-hyper-emitter! Ngesikhathi esifanayo, ama-mini-ray avutha ngokusebenzisa i-semi-spatial substance. Umbhubhisi omkhulu wezimbangi, njengomshayisibhakela onolwazi, naye uphonsa ihuku lakhe elishanelayo. Ama-torpedo amaningi ayedlula eceleni kwe-frigate, amanye awo aqhuma, asakazeka otshanini obugcwele izimbali ezivuthayo. Kuhle kakhulu, kodwa ekudeni kwaqhuma i-ultra-dreadnought, inqwaba engacabangeki enobubanzi obuyikhilomitha eyinkulungwane nengxenye.
  I-supernova yakhipha amatende avuthayo ashisa imikhumbi yezinkanyezi ezimbalwa futhi yahlakaza izinkulungwane ezimbalwa ngaphezulu ngezindlela ezihlukene. Kungqubuzana ama-brigantine amabili, enye i-flash, encane, kodwa enemibala eminingi. Ngokuvamile, umbono muhle kakhulu - super cool, Alexander ujabule; lapho umbhubhisi omkhulu, echotshozwa "isibhakela" se-hyperplasmic, siphahlazeka saba yizicucu ezizungezayo:
  - Yile ndlela amaSlav ashaya ngayo! Inkazimulo ngeke iphele!
  Elephantcat - (ingxube yendlovu nekati) yaphawula:
  - AbaseRussia abaNgcwele baye bethula indawo yokugcina eqinile ngakwesokudla, futhi ngesikhathi esifanayo basongela ukuphumelela ngemuva.
  UMacedonsky wamamatheka ngokungenamusa:
  - Zishibilika ngokoqobo emaphethelweni e-quasar. Kungani senza inqubo yesiteleka sesikela? U-Rokossovsky ungumkhomanisi wangaphambili futhi ubonakala ethanda lolu phawu.
  I-Tigrochep - i-hybrid yofudu kanye nengwe yaphendula:
  "Uphinde washaywa ngesando, wabe eseshaya ekhanda."
  Ngokuhamba kwesikhathi ngamazwi akhe, i-rocket enzima ye-thermofaraceous yaqhuma eduze, inkanyezi yenkanyezi yaphenduka, futhi ukukhanya kwacima imizuzwana embalwa, izindonga kuphela zakhipha ukukhanya, okubomvu nokuluhlaza okwesibhakabhaka. Ikati lendlovu lakhala:
  - Yeka ingubo!
  U-Alexander ulungise:
  - Kufana "nenkabi" - I-Armagedoni! - Welula isandla sakhe, futhi ingilazi yewayini lesimaragidi yavela khona manjalo kuyo. Ingilazi yacula:
  - Njengenhlalayenza noma ...
  - Engeza pepper! Ngegazi likadrako omkhulu!
  - Ngiyalalela, O omkhulu!
  U-Alexander Omkhulu wazama ukulunguza inqwaba yama-hologram, ukuze athole ukuthi angaphahlaza kuphi inqwaba yemikhumbi yezinkanyezi. Isitha sazama ukwakha enye i-cauldron. U-Rokossovsky wakhumbula impumelelo yakhe yokuqala enkulu e-Stalingrad, ukuthi ukuzungeza okukhulu kwamasosha aseJalimane kwaba ukunqotshwa kwesitha. Kodwa lokhu akusiyo iCannes, u-Alexander Omkhulu ngokwakhe, eyingcweti yokuqondisa ngokushesha, uzama ukudala ugibe oluphindwe kabili. Okuningi kuncike ekutheni ubani onesigcinelo sokugcina esitokweni.
  I-Svyatorossiya superdreadnought yagijimela kumanethiwekhi e-gravitional-neutrino, eminye imicibisholo yayo yaboniswa futhi yabhajwa endaweni yesikhala esiwuhhafu. Inqwaba yama-missile cruiser yawela endaweni yokukhotha futhi yaqala ukuncibilika kancane, njenge-lollipop olimini. Kwakuyisimo esingavamile, into encibilika emkhathini; into efanayo yenzeka kumkhumbi wezinkanyezi njengoshukela emanzini. Yiqiniso, insimu enjalo, ebhujiswe amanye ama-counter-radiation, ayizange ihlale isikhathi eside, ngisho namazinga okulwa emkhathini, lapho kubalwa khona ama-nanoseconds. Empini enjalo, ukushintshana kwamagalelo ashesha ngokuphindwe izikhathi eziyizigidi eziyinkulungwane kunempi yabashayisibhakela abakhokhelwayo, izindlela ezihlukahlukene aziqondakali! Kuyinto ongakwazi ngisho nokuthola izifaniso olimini olumpofu, lwesimanje! Konke ku-Hyper-Super! Kodwa indawo ekhothayo ekhiqizwe kabusha izinhlobo ezikhethekile zamarokhethi nezinhlobonhlobo ze-hyperplasma kanye ne-anti-spatial impulses yagqwalisa isakhiwo njengokugqwala; womabili ama-armadas avalelwe empini yokufa!
  Ibutho likaRokossovsky lalinokuphakama okuthile kwamanani ngakho-ke lithuthukile. Ama-fighters amancane anesihlalo esisodwa alawulwa abantu, amashumi ezinkulungwane zezigidigidi zabo, asengozini enkulu yokukhotha isikhala. Abafana namantombazane bafa ngezigidi.
  UGeneral Clara Medovaya, uyala iqembu lesikhombisa lezinkanyezi. Intombazane enhle kakhulu, ebukekayo, ebukeka ingekho ngaphezu kwamashumi amabili - encane futhi entsha, ibibambe iqhaza ezimpini iminyaka engamakhulu amathathu. Uyabona ukuthi isitha siphenduke saba namandla kakhulu kunalokho abebekulindele. Lokhu kusho ukuthi kuyadingeka ukuthola isikhathi ukuze ukuqinisa kufike. Kuwo womabili amaRussia azikho izakhamuzi phakathi kwabantu. Wonke umuntu ukhonza ebuthweni, ngisho nezingane ezincane kakhulu, futhi iphupho elibi lokuguga elibuthakathaka lihlala enkathini yobumnyama. Nakuma-incubator e-cybernetic, imibungu iyanqunywa ukuthi ubani onamakhono avelele ngokulungisa izakhi zofuzo kusetshenziswa izinhlelo ze-cyber. UKlala wangena ebuthweni lokulwa, kukhona nebutho lezomnotho lapho bonke abanye abantu bekhonza khona. Kukhona ne-front yezenkolo noma imilingo.
  Izingane zingamasosha ezinyane, kuze kufike emijikelezweni eyishumi nane (isikhathi esinemibandela esingahlangene nonyaka wasemhlabeni), zithola ukuqeqeshwa nokuqeqeshwa okukhethekile, ngemva kwalokho labo abafanelekela impi kakhulu ngokwezakhi zofuzo bagcine sebeyibutho lempi, noma kunalokho, okokuqala ekuqeqesheni emkhathini. Ngaphambi kokuphonswa empini, abafana namantombazane, bese kuba izinsizwa nezintombi, babeqeqeshwe ngokujulile kuzo zonke izinhlobo zokuhlakanipha kwezempi. Isibalo sonke sabantu, esibalelwa ezigidini eziningi zabantu, sasinamakhono empi (kanye nalawo aphelele). Akekho owayazi ukuthi zingaki ibutho lezempi elalingase libe khona, ngaphandle kombusi kanye nezithenjwa ezimbili noma ezintathu. (isibalo sangempela: imfihlo yezempi ebaluleke kakhulu). Yomibili le mibuso yayicishe ilingane ngamandla, impi yaqhubeka ngempumelelo ehlukahlukene, njengokuguquguquka kwegagasi le-surf, yacindezela kancane, yabe isinqoba. Akukho neyodwa i-quark esele endaweni yonke eklabalasayo, akukho nowodwa umfutho emkhathini ongazange ube nesikhathi sokugcwala inzondo noma ukuhlupheka, imijikelezo eyinkulungwane yobuhlungu nezinyembezi, ubudlova obungenamkhawulo. Ukunqoba okukhulu kanye nezimpendulo ezinonya kakhulu, imizamo ye-titanic yokuhambisa isikali salokho okwase kubonakala njengempi engapheli! Wonke umuntu unikeze konke okusemandleni akhe, kodwa kukho konke ukulingana okunamandla kwagcinwa.
  UClara Honey, ujenene womthala, wanikeza imiyalo, amabutho akhe okulwa asebenzisa ukwakheka kwediski: enemiphetho enamagagasi. Waya kancane kancane eqonde eqoqweni lezinkanyezi ukuze agweme ukuzungezwa. Kuma-asteroid amancane, amashaji afakwa kumabhethri asontelwe ngokukhethekile ngokuvumelana ne-hyperbole. Zanyakaza ngokushesha, zigxumela ngaphandle ezindaweni ebezingalindelekile, zidlula emabhulashini anoboya. Omunye wabo uyalwa ukaputeni onesibindi u-Artur Melnikov. Ungomunye wabaphathi abancane, imijikelezo eyishumi nesithupha kuphela. Umfana omude onobuso obuyindilinga, ukapteni onezinwele ezimhlophe wezwa ukukhala kwezinsimbi, izinhlansi nezinombolo ezincane kugijima ngaphakathi kwesigqoko sokuzivikela.
  Yahleba lensizwa:
  - Kubukeka sengathi besimbozwe nge-anti-radiation. Kulezi zimo, sinento eyodwa kuphela esele!
  Kuzwakala umyalo omkhulu:
  - Wonke umuntu akhumule izigqoko zakho ze-cyber! Khomba ngokwakho!
  Umsizi wakhe wokuqala, uSvetlana Bronevaya, ngokungabaza:
  "Khona-ke ikhompyutha ye-hyperplasmic ngeke isisize lapho sikhomba!"
  - Futhi uyasihlupha kuphela noma kunjalo! Awuboni zonke izinhlelo zinezinkinga!
  Intombazane yacwayiza izikhathi eziningana, uhlelo lwe-watchdog lwathi: ingozi yegciwane lezinga lesibili.
  - Lokhu kubucayi! Asilwe njengasezinsukwini zakudala!
  U-Arthur wacabanga (uSvetlana, nakuba emdala kunaye, akanangqondo njengentombazane encane). Umoya oshisayo othandweni. Kodwa-ke, umfana usenayo intombi evela esikoleni sokulwa: uthando lwakhe lokuqala noluqine kakhulu. Kodwa ukwethembeka kumlingani wakho akuyona imfashini futhi kuyingozi. Kutuswa ukushintsha abalingani bocansi kaningi ukuze kube nokunothiswa okufanayo kwe-bioplasm kanye ne-subnoosphere ezungeze umuntu ngamunye. Ngaphezu kwalokho, ngemva kokushintshanisa amandla nama-superparticles, abafana namantombazane anabalingani bobulili abavamile bahlanganyela kangcono kakhulu enkundleni yempi. Kungabonakala ukuthi ngemva kocansi, banokuthile okufanayo komunye nomunye, akukhona nje ukuthi umbhalo uthi indoda nomkayo bayoba nyamanye. Nokho, esikhathini esizayo inkolo ngokwemvelo yaba yehluke ngokuphelele! Sonke isintu, abesilisa nabesifazane: njengento eyodwa!
  Manje kunethemba lokungafi kwesayensi, lapho ososayensi bevusa abafileyo. Ngaphansi kwalezi zimo, iBhayibheli nezinganekwane zalotshwa ezinqolobaneni futhi kuthiwa zabhalwa umlando wasendulo. Kodwa-ke, nakuba kungekho ukwesaba ukufa okuthukile, kuseyinto efiselekayo ukusindisa impilo yakho ukuze ulwele ikusasa lezwe lakini. Yiqiniso, kunzima ngokuziphatha ukubulala abantu abafana nawe, ngisho namaRussia. Kuze kube seqophelweni elithile: womabili ama-universe ahambisanayo akhula acishe afane, ayeze abizwe ngokuthi umphumela wesibuko. Ngaphezu kwalokho, umbuso ngamunye wawuzibheka njengoyinhloko, futhi isitha sasiwumfanekiso ovukelayo.
  U-Artyom no-Svetlana bacindezela izandla zomunye nomunye, abanye abafana namantombazane (kwakukhona abesifazane abazalelwa kuma-incubators kancane kunamadoda, isilinganiso esifanayo sasisebuthweni.) baqhwebana. Baqondise amabhethri futhi bavula umlilo wesiphepho ezikebheni, izindiza ezihlala esihlalweni esisodwa, ama-fighters, ama-brigantines, ababhubhisi, izikebhe ze-torpedo nezinye izitsha ezincane.
  Izinga elijwayelekile lokuqeqeshwa kwabalweli ababeqeqeshelwe impi, ngisho nalapho bentanta njengemibungu ohlotsheni lwezakhi zomsoco, laliphezulu kakhulu. Kodwa azizange zivele njalo emifantwini eminingi kanye nokuwa kwe-vacuum. Saphendula, isitha saqhuba umlilo waso ongenazwelo. Umfudlana we-hyperplasma, ovutha phakathi kwesivikelo se-matrix esibuthakathaka kanye nenkambu yesikhala esiyingxenye, ugwaze izikhali. Ngakho-ke, lapho imelana nokuqhekeka, umfudlana onemibala eminingi we-ultra-fire wehlela umbhangqwana odubulayo. Insizwa yasha ngokushesha, ingalo yentombazane yanyamalala yafika ehlombe, umlenze wayo wafinyelela edolweni, umzimba wayo wafinyelela ezimbanjeni. UNobuhle wahayiza futhi wahlehla. Kuyalela uSvetlana.
  - Nika amandla ukuvuselelwa kwe-cyber.
  Umzimba wentombazane (njengabanye abantu) wawungenawo amaprotheni isikhathi eside. Lena inyama ekhethekile ene-hyperplasmic inclusions, kuyilapho abantu ngokwabo benikezwa amandla amakhulu. Ngakho inyama, ngemva kokulinyazwa, yaqala ukukhula kancane kancane. Kancane kancane, inqubo ngokwayo ibonakala ngeso lenyama, izinga lokukhula kwezicubu lingamasentimitha angu-0.8 ngomzuzwana. Kodwa impi enzima yaba eyesikhashana; izikhali zashiswa kwezinye izindawo eziningi. Izibhamu ezimbili zahwamuka, kwafa amasosha ayisithupha, insizwa eyodwa yashiswa ingxenye, futhi intombazane yaphuka isikhashana isikhumba neminwe. Ngokuyisimangaliso, sakwazi ukugwema ukuqhunyiswa kwamagobolondo. Nokho, abafana bayaphendula. U-Arthur ngokwakhe wathatha isibhamu esisheshayo, wakhipha indiza yokuhlasela ehlalisa abantu abathathu. USvetlana, ulimi lwakhe lunwetshiwe, wakhotha umfana ezindebeni zomlomo.
  - I-Megaquasar!
  - Masibe nokuqhuma kwe-plasma hyperannihilation (ebhubhisa kakhulu)!
  Kudutshulwe ama-tetraplanes amabili ezinye izibhamu, kwathi izibhamu ezintathu zadubuleka kumbhubhisi. Kodwa kungaleso sikhathi lapho i-missile cruiser iqonde khona kubo ngezibhamu. Insizwa yezwa umoya wokufa ebusweni bayo, isalukazi esibi esiphethe isikele sasongelwa, futhi uKaputeni u-Arthur wakhipha umyalo.
  - Ukuhlehla okuguquguqukayo!
  Ibhethri lagijima labuyela emuva, kodwa seliphuzile kancane. Kwakubonakala sengathi i-vacuum yayibuhlungu ngenxa yobuhlungu, futhi i-hyperplasmic vortex yadlula. Ukushaywa okubi okuvela kwigagasi lamandla adonsela phansi kubambe ibhethri. Izibhamu ezinhlanu kanye nabasebenzi abayishumi nambili ngesikhathi esisodwa kuvele ukuthi kwase kuhwamuka ngokuphelele. U-Arthur nabanye bajikijelwa emuva yigagasi lamandla adonsela phansi. Ukapteni wandizela phezu, washaya ikhanda lakhe ku-abs kaSvetlana. Futhi lokhu kunzima:
  - Hawu, ungumgodi omnyama! - Yabubula insizwa.
  Imifantu emikhulu yadabula izikhali. Badabula njengemihosha endaweni ensomi yensimbi, enamandla izikhathi ezingaphezu kwesigidi kune-titanium. Imaphi amandla amakhulu afihlwe ku-hyperplasm, ekwazi ukunyakaza izinkanyezi nokucisha ama-quasars. Kodwa lesi isimo sendaba kuphela sesithupha, sesikhombisa, njalonjalo. Ulwandle lonke lwe-hyperplasm lungatholakala kunoma iyiphi i-molecule. Ngokwethiyori (lokhu akukatholakali kubantu), inhlayiya eyodwa yokuqala izokhiqiza indawo yonke. Noma bhubhisa! Lawa amandla we-quasi-divine we-hyperplasm.
  Ibhethri liyashelela ekugoqeni okuguquguqukayo, isosha licindezelwa phansi amandla abuthakathaka e-inertia. Khona-ke intwasahlobo iyakhululwa futhi ibhethri iphinde ivule umlilo kuphela endaweni ehlukile esikhaleni.
  U-Arthur uthi:
  - Shaya ngogongolo oluncane, shintsha izibhamu zibe yimodi yenaliti.
  Njengoba amakhompyutha evaliwe, lokhu kufanele kwenziwe mathupha. Lawula ukunikezwa kwe-hyperplasma usebenzisa isigubhu. Kodwa ukwenza into efana nalena akulula nakancane; okusisindisayo ukuthi uhlelo lokuqeqesha luphinde luhlinzekele le force majeure. Abafana namantombazane babhekana nale nkinga ngemodi ezenzakalelayo. U-Arthur uqondisa isikebhe esicitshwayo, esidubula ngomthofu omncane. I-squeak thinnest ye-vacuum ebhujisiwe izwakala, isikebhe sidatshulwa sibe yizicucu. Uma ubheka amandla okuqhuma, ukuqhunyiswa kwezinhlamvu kwenzeka. Indawo ekhanyayo ibhubhisa imoto. I-tetraplane nayo yacekelwa phansi; intombazane yenza ukudubula okunembile.
  Amaphiko andiza ngokuhlukana, futhi ngesikhathi esifanayo umsila ovuthayo uzungeza ku-vacuum.
  I-brigantine yesitha ithola umonakalo owengeziwe, kodwa iphendula ngama-salvo amakhulu. Umfudlana ungena emfantwini, uphonsa intombazane eceleni, eveza amabele asagolide anezingono ezibomvu.
  U-Artem uyakhala:
  - Uyabona ukuthi kuhle kangakanani! I-Chernodyrno!
  USvetlana washaya umfana edolweni:
  - Qhubeka nomsebenzi omuhle! Phakamisa i-knight yakho phezulu!
  I-brigantine emise okweconsi yayigcwele ama-volleys. Amaconsi angamazolo e-hyperplasm asakazeka kuyo yonke indawo yokulwa.
  U-Arthur wabhala:
  - Lunge!
  Kwavela i-frigate eceleni, futhi ngesikhathi esifanayo ibhethri elingumakhelwane laqhuma. Kubukeka sengathi abafana bebephelelwe yinhlanhla; bazithela phezu kwe-rocket esindayo noma i-Vibro-field ephihlize insimbi eqinile kakhulu.
  Le nsizwa yazama ukusonta inkundla ukuze isinde kulokhu kuhlaselwa. Kodwa abamelene nabo bangochwepheshe bezinga eliphezulu abaphothule cishe esikoleni esifanayo.
  I- tempropreon cannon yacekelwa phansi. Lalihlukaniswa laba yinqwaba yezingxenye ezikhazimulayo. Intombazane nomfana owayephakela isibhamu bajikijelwa emuva sengathi bashaywe ngelulwane. Bashayeka phansi kwezikhali zempi, zisicaba kancane, ziqhaqhazela ngemizimba enwebekayo.
  U-Arthur wezwa kubanda emgodini wesisu sakhe. Ukushuba kokuqhuma kwe-plasma yesitha kwaqina, futhi kwabonakala sengathi amandla amasha ayengenelwe empini. Isibonelo, i-ultra-battleship ngokwayo ilingana ne-asteroid ehloniphekile, futhi ukwakheka kwenkemba enkulu, egcwele ama-emitters, ikhiphe iphethini ecebile yamajethi e-hyperplasmic. Into egobile, esontekile ngesimo se-hybrid kanodoli ohlala esidlekeni kanye ne-accordion, yawela ku-cruiser yaseRussia enkulu. Okunye ukubhujiswa kwembubhiso kuchoboze izinkundla zezikhali ezine ezimise okwe-teardrop.
  I-Artyom iphinde yazama ukwenza i-counter-maneuver, kodwa ngenxa yomonakalo omkhulu ijubane lebhethri lehla.
  USvetlana ngokwakhe walimala kabi, walahlekelwa ingalo yakhe:
  - Kubuhlungu nokho! - Wathi. - Kuyadabukisa ukuthi ngonakalise izimonyo ezinjalo!
  Umngane wakhe wabhuqa wathi:
  - Ukulahlekelwa enye indawo, ngisho noma kwenzeka ukuzalwa kabusha, kudala izinkinga nge-orgasm.
  Intombazane yasabisa ngokuncokola:
  - Le nto enenhlamba, ngizokuthumela enkantolo.
  U-Artem wabhala ngokudabukisayo:
  - Ake sife ngesithunzi! Amaqabane ezandleni!
  Le nsizwa yabhekana nobunzima obukhulu. Manje ibhethri lase liphezu konqenqema lwenkemba. Umsamo wahlukana, amantombazane asemancane ahayiza.
  - Usongo Obsessive of the degree yokuqala.
  Izinga lokumpompa amandla lehla ngokushesha. Izibhamu zicishe zaphelelwa amandla okudubula. U-Arthur wadonsa isigubhu, ibhamuza le-super plasma landiza liphuma emgqonyeni, licwebezela ngayo yonke imibala yothingo, laqhuma bude buduze nesibhamu.
  - Zinhle! Inkokhelo isiphelile! - U-Arthur wabubula. - Kukhona into eyodwa kuphela esele!
  Iqhawe laseRussia lifa ngesibindi,
  Ukufela izwe lobaba kuwudumo!
  Inkemba yesiphetho ikhazimula phezu kwakhe njengomsebe;
  Osekusele wukushaya inqama yokushaya - funda umthandazo ngokuphazima kweso!
  Ngemva kokuvula ngesandla ukusheshisa okuphoqelekile, i-supermatrix ephuthumayo, waphonsa phambili kuphela ngosizo lwendiza ye-hyperphoton. Lapha, kuye ngenhlanhla yakho ngethagethi, cishe akunakwenzeka ukuhlose. Ngaphandle kokuthi usebenzise amakhono omlingo (lapha, wonke umuntu unamakhono e-exoteric, kodwa izinga lihlukile; ngosizo lwamakhompiyutha, bafunde ukulawula izakhi zofuzo ukwandisa amakhono ngesilinganiso esilinganiselwe kakhulu). Ekugcineni, insizwa yacindezela isandla sayo kumngane wayo yamdonsela kuye. Izindebe zazingenaso isikhathi sokuhlangana ekuqabuleni; ngenxa yokugingqika komkhumbi wempi omkhulu, insizwa, intombazane kanye nabanye abantu abasha abayishumi nambili banyamalala nge-hyperplasmic flash. Umkhumbi wempi ngokwawo ulahlekelwe ama-turrets amabili ajikelezayo futhi wehlisa ukunyakaza kwawo okungenakunyakaziswa.
  Ukaputeni wezinga lokuqala u-Andrei Lisovsky wafunga:
  - Abafana abalungile bangababhubhisi. Akuna-vacuum engaphezu kweyami!
  Iphini lakhe, uKlara Novik, uphikile:
  - Kungani guys, mhlawumbe kukhona amantombazane lapho. Phela baningi abantu besifazane ebuthweni kunabesilisa. Amabele amakhulu - ahluma kahle!
  - Kepha hhayi phakathi kwama-echelons aphezulu womyalo.
  - Ngeke ngisho lokho, ngaphandle uma sithatha ababusi nabaholi bezempi besikhathi esidlule bavuswa kwabafileyo! - Kusho isikhulu sezinkanyezi eziyisishiyagalolunye.
  (Le ntombazane yacabanga ukuthi kuzokwenzekani uma uMalyuta Skuratov evuswa), ngoba kulokhu indaba yakhe ne-quartermaster general izobe igcwele isijeziso. Kungani? Umfana uyantshontsha, ufuna ukuthenga iplanethi enezigqila futhi adlulisele emabuthweni ezomnotho. Ngaphezu kwalokho, waze wathengisa i-fiki crack emazweni angakathuthukisiwe ngesathelayithi. Ngokuvamile, indawo yonke inkulu kakhulu futhi inezigidigidi zezinkanyezi namaplanethi, eziningi zazo ezingakaze zibabone abantu. Yiqiniso, cishe zonke izimpucuko ezingathuthukisiwe ziye zanqotshwa yiRussia, kodwa kunezinto ezincane ezingalawuleki ezihlukahlukene, uhlobo lwe-cosmomafia. Abanye ojenene abanankinga ngokwenza inzuzo kulokhu. Yiqiniso, ngezinga eliphezulu lamanje lobuchwepheshe, kungenzeka ukulawula zonke izinyathelo nemicabango yomuntu ngamunye, kodwa... Izikhulu ezikhohlakele nazo ziyadingeka ukuze kuxazululwe izinkinga ezithile. Phela, amakhosi angamaNgisi, ngisho nama-tsars aseRussia, njengo-Ivan the Terrible, awazange adelele ukuphendukela ezinsizeni zangasese - izigebengu zemvelo.
  Ngakho-ke, ngezinga elithile, i-mafia ivunyelwe ukusebenza ngendlela enqanyuliwe: okwamanje, okwamanje! Lokhu akuyiphazamisi nakancane impi.
  Futhi manje, lapho izinkulungwane zezinkanyezi ezisongelayo ziqhuma njalo ngomzuzwana futhi kufa izigidi zabantu, othile ubala inzuzo.
  UKonstantin Rokossovsky ubona ukuthi ibutho lakhe licindezela kanjani kancane kancane isikhundla sesitha, naphezu kwawo wonke amakhono esitha. Kodwa-ke, kuze kube manje zombili izinhlangothi zilahlekelwa cishe ngokulinganayo futhi akukho nelilodwa i-cauldron eselikhekile. Nokho, lokhu kunzima ngokuhamba okunjalo kwezinkanyezi. Kuvuka imicabango, kungani izangoma zithandabuza? Kwelinye izinga, impi yemilingo emikhulu isizovela. Kuyo, amandla endiza ye-paranormal kufanele abhekane nokwanga okwesabekayo kokubhujiswa.
  UMarshal Ver-Var uhlongoze i-hybrid yengulube nexoxo eRokossovsky.
  "Ngicabanga ukuthi sekuyisikhathi sokuthi kusetshenziswe indawo yokugcina imali, siyithumele endaweni ejulile yemigqa emikhulu." Khona-ke uzozithola engemuva kuka-Alexander ongaphumuli. Ukushaywa okunamandla ngemuva kuzolandela, okuzoqedela ukunqotshwa kwesitha.
  I-Starfleet Hypermarshal Rokossovsky yayingabaza:
  - Ukuletha inqolobane enkulu empini lapho kungaziwa ukuthi isitha siphetheni nokuthi yini esinayo, ukusho okungenani, ukugembula!
  Intombazane ye-elf, nayo i-marshal, yathi:
  - Uma kukhona ukuqhekeka edamini lesitha, kufanele libhujiswe ngokushesha ngangokunokwenzeka. Uma kungenjalo izovalwa. Akumele siphuthelwe yithuba lethu ngaphansi kwanoma yiziphi izimo. Kudingekile ukunikeza umyalo wokunyusa indawo yokulondoloza ngokushesha, ngaphambi kokuba ukuqinisa kusondele esitheni.
  U-Rokossovsky wahwaqabala, kodwa empeleni unenzuzo enkulu okwamanje futhi kungenzeka ukuthi aphuthelwe amathuba akhe okuwina. I-hypermarshal yamemezela:
  - Qhubekela phambili ibutho lesiteleka futhi ulithumele ngomzila 98-79-32. Kungumyalelo wami ukuthi ngikhiphe ngale ndlela.
  U-Ver-Var waze waphakamisa:
  -Masiqoqe iyunithi ohlangothini lwesokudla, khona-ke sizoba ne-cauldron enkulu ngaphambi kokuba isitha sijike.
  U-Rokossovsky wamemeza:
  - Phonsa amayunithi asizayo empini! Qedela umsebenzi we-flanking.
  U-Elf waphawula:
  - Ungathumela i-oda ngokwengqondo! Igagasi le-Telepathic! Ungamemezi!
  U-Rokossovsky wayenamahloni:
  - Uxolo, lokhu kube umkhuba kusukela impi.
  Lesi siqiwi sasilawulwa nguSuper Marshal Masha Podzemnaya. Intombazane enhle, esemncane ngenxa yesikhundla esiphakeme kangaka, enezinwele ezivuthayo kanye neso elivuthayo, yathumela inqolobane enamandla yezinkanyezi eziyizigidi ezingamashumi amahlanu kanye nama-tetraplane fighters ayizigidi eziyinkulungwane nengxenye. Kulolu suku, uMasha wagubha iminyaka yakhe engamashumi amahlanu - ngezindinganiso zempucuko yesimanje engakwazi ukuguga: cishe ubuntwana. Ngesinye isikhathi, le ntombazane yayingomunye wezigidi ezikhethiwe. Ama-Hyperelectronics akhethwa minyaka yonke izinkulungwane ezingamakhulu amahlanu zabafana abanesiphiwo sofuzo kanye nezinkulungwane ezingamakhulu amahlanu zamantombazane angcono kakhulu. Kusukela beseyizinsana, baqeqeshwa ngokukhethekile, baqeqeshwa futhi banikezwa amandla. Kusukela eneminyaka emibili, bathatha izivivinyo zamazinga amaningi kathathu ngonyaka, kusukela eminyakeni eyishumi, babhala izivivinyo kane ngonyaka, kusukela eminyakeni engamashumi amabili kuya kwesithupha. Eminyakeni engamashumi amathathu nantathu, oyedwa kuphela esigidini owaba uMbusi waseRussia Engcwele. E-Great Russia, uhlelo olufanayo , zombili izindawo ezihambisanayo zicishe zifane ngokuphelele! Umbusi wakha indlunkulu ye-Supreme High Command, eyayihlanganisa abameleli abanekhono abayisithupha abavela ezigidini ezikhethiwe kanye namalungu akhululekile ayisithupha, abekwa esikhundleni umbusi ngokwakhe. Laba kungaba yilabo ababezihlukanisa ezimpini kanye nabaphathi besikhathi esidlule abavusiwe.
  Nokho, uMasha wakhetha ukumane ayale futhi ahlasele, ebeka ukuphila kwakhe engozini kule nqubo. Intombazane, njengomkhuzi onekhono kakhulu, ayizange ikhiphe ukuthi ilindelwe umqamekeli ngaphambili. Ama-scouts amancane, alingana ne-micron, afafazwa kuwo wonke amahubhe nama-gravitational gullies. Babheka umfantu omncane emkhathini, baphenya izikhala ukuze bavimbele isitha ukuba singacashi ngemuva kwamasimu okucasha noma ukubaleka phakathi nezikhathi. Ikakhulukazi, ngosizo lwe-technomagic, ungakwazi ukuhambisa inkanyezi, noma ngisho neqembu lonke, inkulungwane yesekhondi esikhathini esidlule futhi inhloli ethuthuke kakhulu ngeke ikubone, bese kuthi uma i-armada iphume. Yiqiniso, kulesi simo i-squadron ingakhashelwa ukuba khona komlingo emkhathini. Kukhona futhi inketho yokufaka indawo enohlangothi olulodwa, noma ngisho nokususa isikhala, kodwa nalokhu kungatholwa. Lapha isitha ngeke sisindiswe ngisho nangezilinganiso ezincane.
  Izinkanyezi zihamba ngendlela yedayimane, enamandla kakhulu futhi evikelekile ekugcineni, ilula emaphethelweni. Ngaphambili kancane kunefu lama-tetraplanes; futhi enza umsebenzi wokuhlola. Eminye imikhumbi yezinkanyezi ihlukile kweyaseRussia emise okwe-teardrop. Lezi yizitsha zabalingani, izinhlanga ezihlukene, ngokuvamile ezingemuva kakhulu kunezasemhlabeni. Lapha imilo yemikhumbi ingaba yinhle kakhulu, ngesimo samaqebelengwane ahlukahlukene, ama-pretzels, ama-squirrels, ama-bunnies, nezinhlanzi. Abanye basebenzisa izinkanyezi ezinjengamadaga, amathuluzi ahlanekezelwe ngendlela esabekayo, noma, ngokuphambene, amathoyizi ezingane zasendulo. Yiqiniso, izikhali azibuthakathaka, ikakhulukazi isiRashiya. Inkanyezi ngayinye inomfanekiso wayo; abanye abafokazi bakhetha ama-skulls nama-crossbones, izidalwa ezixubile. Manje igagasi lemikhumbi liyafiphala futhi licishe lingabonakali. Bavula i-camouflage, izitsha ze-galacts zangaphandle zizama ukucasha ngaphansi kwesembozo sezinkanyezi zaseRussia. Ngaphandle, kubukeka njengamatshe afakwe ku-asidi, ancibilika kancane, ashiye ifu.
  UMasha ongaphansi komhlaba wayazi ukuthi ukuhlasela okuvela ngemuva kwakungeke kube isimanga kumphikisi wakhe onolwazi, noma kunjalo, waqonda ukuthi u-Alexander Omkhulu wayenothando futhi kufanele asebenzise lokhu. Manje amabutho akhe afica iphuzu lokuqala elinamandla. Idinga ukumbozwa nge-gulp eyodwa. Ukuminyana okwedlulele komlilo kwawela phezu kwesitha.
  Umkhuzi webhethri we-Orc ukwazile ukuphendula nge-volley eyodwa kuphela futhi wafa ukufa kwesibindi.
  - Ukuze inkazimulo Russia Omkhulu! - I-orc yamemeza. Intombazane - uKablis (ingxube yengulube nempungushe) yakwazi ukugxuma isebenzisa imodyuli yokuhlenga, kodwa yanqotshwa futhi yabekwa isicaba yizilimi zamagagasi adonsela phansi.
  Ngemva kwalokho i-armada egciniwe yelula kancane njengenyoka. Ukumelana nemvelo kwanda, endaweni engenalutho yesikhala esiphakathi nendawo yonke, izingcezwana zobukhulu obuyingxenye zakhanya. UMasha waqonda ukuthi lokhu kuzodala izinkinga uma kwenzeka kubaqamekele, futhi wayala ukuthi ijubane lincishiswe kancane ukuze ukubuyiswa kabusha kube nesikhathi sokucubungula yonke idatha nokuhlaziya isimo se-vacuum. Phela, izicupho ezikhohlisayo kakhulu ziyimilingo! Yizona okunzima kakhulu ukuzibona, ngoba uma umthakathi enamandla, kungcono azifihle.
  U-DJ omncane, one-lisp, uphakamise:
  - Ungaqapheli. Sizophuthelwa isikhathi, isitha sizohlehla noma sithole ukuqinisa. Ukushaya kancane kufana nokugeja!
  UMasha uphikise ngokuqinile:
  - Isexwayiso somkhuzi sinjengomunwe esibhakeleni, isici esibalulekile, kodwa asikwazi ukuthatha isikhundla sabanye! Ngakho-ke bheka ukuthi ayisebenzi yini.
  Ngempela, enye yezicupho zomlingo yasebenza. Imikhumbi yezinkanyezi eyishumi nambili, okuhlanganisa nomkhumbi wempi owodwa, yashintsha imingcele yayo futhi yabanda njengengilazi. Ngemva kwalokho zadilika ngaphansi kwethonya lokungqubuzana.
  - Izimayini zeMagik! - UMasha wababaza nge-alamu. - Futhi usitshele ukuthi siqhubekele phambili!
  I-gnome yaphendula ngokudabukisayo:
  - Ukulahlekelwa akunakugwenywa empini! Ngenxa yokuthi kunezinkanyezi eziyishumi nambili, akusizi ukusetha kabusha isikhathi esidingekayo sokuphonswa!
  - Yebo, kuyini ukufa kwezigidi ezimbalwa zamasosha! - Iqhawe wathukuthela.
  - Kodwa izigidigidi zizofa! Bazofa nakanjani futhi sebevele bafa phakathi nempi. Ngakho ake sisondele!
  UMasha waqhathanisa izingxabano futhi wathatha isinqumo ngaso leso sikhathi (wayenomqondo oguquguqukayo wentombazane ethuthukayo).
  - Nginikeza umyalo wokusheshisa kakhulu!
  I-armada iqoqwe, izinjini ezengeziwe zavulwa, ama-reactor akhipha ama-teratons wamandla, kodwa ukumelana okusebenzayo kwemvelo kwehlisa ukunyakaza.
  UMasha wabona ukuthi ama-contours emikhumbi ayezamazama ngenxa yokungezwani okungakaze kube khona, i-hyperalloy yayidlidliza, isizophela. Intombazane yayala:
  - Khipha imisebe ebangeni angamashumi ayisikhombisa nesikhombisa, udinga ukuthambisa i-vacuum futhi uhlukanise izingcezu zobukhulu obugobile.
  Imikhumbi-mkhathi emikhulu yayibonakala igubuzelwe yinkungu, izindiza eziphumayo eziningi zazidubula, zizama ukuchoboza wonke amajika nokushuba kwesikhala.
  Maphakathi nempi, izinkulungwane zemikhumbi zaziqhuma njalo ngomzuzwana, futhi inqwaba yemfucumfucu yayisakazeka yonke indlela eya ezinkanyezini. Manje ama-ultra-dreadnoughts amabili amakhulu ashayisana futhi aqala ukuwela phezu kwenkanyezi yesimaragidu. Amabhulokhi amakhulu amise okwehla ngamakhilomitha ayinkulungwane awela phezulu, ukuvelela kwakhuphuka ngokushesha, abamba ama-tetralet angamashumi amahlanu ngamacembe awo avuthayo.
  U-Rokossovsky waphawula ngokwaneliseka:
  - Ukumelana nesitha kuyawa! Ngokunokwenzeka, usecabanga kakade ngokugwema ukubhujiswa okuphelele. Kulokhu, lalela umyalo wami!
  I-hypermarshal yamemezela:
  - Masha! Sheshisa ngangokunokwenzeka futhi uye ngemuva! Udinga ukushaya i-boxer ngemuva kwekhanda.
  Intombazane yaphendula:
  - Ngenza konke engingakwenza!
  Ukuqinisekisa amazwi akhe, izinkanyezi eziyishumi nambili ngaphezulu zitheleleke ogibeni lomlingo. Amasosha angaphezu nje kwengxenye yesigidi aphenduka ukhilimu onamathelayo kanye nesiphuzo esijiyile endaweni engenalutho.
  - Uyabona, isitha sembe ngobuchule zonke izindlela!
  - Asizange silahlekelwe ukulahlekelwa okunjalo! Asisheshise! Khama zonke izinqolobane zakho, ngikunika amanye amasekhondi amaningi angamashumi amathathu ukuze ufinyelele lapho uqala khona.
  Amasekhondi amaningi angamashumi amathathu angaphezulu kancane kwemizuzwana engamashumi ayisithupha nantathu. UMasha wafunga ukuthi ngeke amvumele ukuba aphuze.
  U-Alexander Omkhulu wagxuma nebutho lakhe njenge-boa constrictor. Usanda kuthola isaziso: ukuqinisa kuyeza. Ngaphezu kwalokho, wezwa sengathi beza ngemuva kwakhe. Kwasala amathuba amabili kuphela. Ukuhlehla ngokushesha ukusindisa amasosha, noma ukuhlukanisa amasosha, okubukeka njengokuzibulala. Umkhuzi onolwazi, eqhathanisa amathuba, wakhetha owokuqala: endaweni ye-interuniversal, kwakungekho izinhlelo ezinabantu abaningi noma izindawo zezimboni, okusho ukuthi wayekwazi ukuhlehla ngaphandle kokudela lutho. Ibizwa ngani kahle kanje: retreat.
  U-Alexander Omkhulu wayala ngokucacile, ethumela i-telepathic impulse:
  - Ngimemezela ukuthutha!
  Izixuku ezinkulu zezinkanyezi neziteshi ezihambayo, ezigoba kuma-spirals ayinkimbinkimbi, zaqala ukuhamba ngokushesha okukhulu. Ulwandle olungapheli lwamabani nezibani lwaqala ukuhlangana ngaseSangweni Lempungushe. U-Alexander ngokwakhe, ngokuphambene neseluleko sochwepheshe, walwa phakathi nendawo, ebeka ukuphila kwakhe engozini. Wathumela yena mathupha i-hyperpulse esuka ku-cannon emaphakathi, esebenza ngomgomo wokubhola emkhathini. I-hyperpulse iluma endaweni eyisikhala esiwuhhafu, ibhodloza isivikelo se-matrix yemisebe ehlukahlukene futhi ingene ezimbathweni. Umkhumbi omncane uzondiza uhlukane, omkhulu uzothola umgodi omangalisayo. Ububi besikhali izinga lomlilo elinganele, kanye neqiniso lokuthi umfutho ngokwawo kulula ukuwuwisa uma usekhaya.
  Ngakho-ke, kulula ukuyithumela ngomugqa oqondile, kodwa lokhu kudinga ukuhloswe okunekhono. Lapha u-Alexander waqala ukuzidubula. Lokhu kungenzeka ukuthi kwakuyiphutha, ngoba wayengenayo inkumbulo yofuzo yokudubula izikhali ezihlukahlukene. Kodwa ngenxa yesizathu esithile imvelo yeqhawe lesilwane ayizange imdumaze. Amahithi ayevamile, kuphela inganono ye-frigate enesivinini esiphezulu yayingenawo amandla anele. Kodwa akekho okwaziyo ukungena emkhathini waseMacedonia. Ubonakala ethakathiwe - kodwa kungani kubonakala sengathi kunjalo! Abathakathi abangamakhulu amaningana, kuhlanganise nama-elves nama-firibid (izidalwa ezihlala ngaphakathi kwezinkanyezi), bakhuluma ne-frigate, beshintsha inkolelo-mbono yamathuba kangangokuthi ngisho nomcibisholo ohlakaniphe kakhulu wawungakwazi ukushaya.
  Kodwa kusafanele ahlehle, kancane ahlehle ngaseSangweni Lempungushe.
  UVladimir Kashalotov uthole ukulimala okubi kakhulu ngemva kokudlula ezingozini ezingenakubalwa kuma-labyrinths e-asteroid. Ekugcineni yandizela phezulu. Insizwa empofu yabona ukuthi ibutho layo selikude, iRussia Engcwele yayithuthuke kakhulu futhi yachoboza ukwakheka kuka-Alexander Omkhulu. Manje kwase kusele into eyodwa kuphela ukuthi sibuyele kwesethu, sinethemba lokuthi ibutho elincane kangako lokulwa lalingeke liqashelwe obishini lwempi.
  Iqhawe lalisemncane kakhulu: imijikelezo eyishumi nane kuphela, kodwa ngokwemvelo wayazi wonke amasu okufihla kanye nezimiso zokusinda ezimeni ezingemuva zesitha. Okokuqala, ungazama ukuzinamathisela emasosheni esitha. Zicishe zifane, ziwulimi lwesiRashiya olufanayo, zifana kakhulu nobuso besiSlavic, ezinezinwele ezimhlophe. Kodwa ama-microchips atholakala emzimbeni azokunikeza ngokushesha. I-fighter ngayinye iqukethe izigidi ezimbalwa ezincane - ngaphansi kwenkulungwane ye-micron, ehlanganisa ama-molecule ekhompyutha ngayinye. Cha, ngeke kwenzeke ukungena, izinhloli ezimweni ze-electronization ephelele ziqeqeshwe ngokukhethekile ngokusebenzisa izinhlelo eziyinkimbinkimbi kakhulu.
  Umfana wabona kungcono avele alale phansi? Yeka umnyakazo! Kodwa kunombono ongcono. Uzozama, mhlawumbe izosebenza?
  . ISAHLUKO No. 2.
  UMirabela Snow White wayeyintombazane enesiphiwo esikhulu. Akuyona ize ukuthi cishe ngokushesha, kusukela esibelethweni se-cyber, abahlaziyi bekhompyutha bamkhethe njengomunye wesigidi esikhethiwe. Yiqiniso, nakuba lingekho ithuba elikhulu kakhulu lokuba umholi omkhulu - uMbusi waseSvyatorossia. Ngokomthetho ongashiwongo: umfana ubusa isikhathi esisodwa, bese intombazane ibusa njalo. Ngemva kwentombazane, umfana futhi. Kunjalo phakade. Owesifazane nowesilisa, njengoba behlukile ngokwemvelo, abavumeli uMbuso WaseRussia ukuba ungene exhaphozini lesimiso sokuphatha futhi uvimbele isintu ekulahlekelweni amandla aso: isifiso samandla nenqubekelaphambili. Unyaka ngamunye kwabelwa isigidi esikhethekile, ngisho noma singekho isidingo sokuthatha isikhundla sombusi, ngoba kunezikhulu eziningi ezisezingeni eliphansi, njengama-satrap of metagalaxies noma imithala. Nokho, kunezinkulungwane zezigidi zemithala endaweni yonke futhi, njengomthetho, "osozigidi" abakhethiwe bathola izikhundla eziphakeme. Benza kahle nasebuthweni elisebenzayo. Iminyaka ka-Mirabela yayingafaneleki neze ku-empress: (imvamisa lokhu kwenzeka kanye njalo eminyakeni engamashumi amathathu nantathu), kodwa esikhathini esizayo wayekwazi ukubala izikhala eziphakeme kakhulu embusweni wendawo yonke, cishe ongapheli. Kwenzeka kanjani ukuthi akhishwe esigidini esikhethiwe? Futhi ukukhuphuka okusheshayo komsebenzi wakho kwangena emsileni? Embusweni we-cybernetic, abaholi abalawula ama-electronics anamandla amakhulu banamandla amakhulu. Ikakhulukazi, labo abaqapha izigidi ezikhethiwe, bona, balawulwa yizinhlangano ezihlukahlukene zezobunhloli. Umuntu angacabanga ukuthi yimaphi amandla amakhulu iminyango Yothando Nokuphila, Ukuhlonishwa Namalungelo, Ukuvikelwa Kwesihlalo Sobukhosi, ukulawulwa kwe-electronic kanye neminye.
  Kunezinsizakalo zezobunhloli eziyishumi nambili sezizonke, ngayinye yazo ilawula enye. Kulesi simo, ukuncintisana okunempilo phakathi kweminyango kuhle ngesizathu! Ukuzabalaza kufana nokukhanya emehlweni, kuyakhathaza, kodwa maye kumuntu uma kunyamalala ngokuphelele! Ngesikhathi esifanayo, kukhona ukulwa okusebenzayo ngokumelene nabaduni. Ngokuvamile, i-HyperInternet isibe yingozi kakhulu ngenxa yezimpi ezihlukahlukene ezibonakalayo. Kukhona futhi abaduni-saboteurs nalabo abahlotshaniswa ne-mafia yendawo kanye nabafokazi abaphupha ngokuqeda i-hegemony yesintu. Kukhona ukulwa okungenamusa ngokumelene nabaduni, okugadwa abantu abakhethekile nezinhlelo zokuphepha ezinamandla. I-HyperInternet ngokwayo (isebenza esikhaleni se-multi-kinesis, lapho zonke izilinganiso zifana nezihibe endwangu, amandla kanye nodaba zinyamalala futhi ziphonswa ngaphandle kwezigidigidi zamapharamitha wokufaka. Isivinini sokudlulisa ulwazi sisondela ngokungapheli, kodwa indaba iba yi-semi-physical .Nesikhathi kwenye ingxenye yento siyehlisa ijubane,kwenye ijubane,kweyesithathu ihlehle ihlehle!Kodwa kubi kakhulu.Ikhanda uma linezinhlangothi ezine,isifuba sinezinhlangothi eziyishumi,izingalo zingamashumi amabili. ubukhulu, futhi imilenze yonke ikhulu, futhi ngisho nengxenye, isakhiwo somuntu sihlakazeka ngomzuzwana wokuhlukaniswa ngemuva kokuhlomula kwe-multikinesis, kanye nezinkanyezi Kodwa mhlawumbe ngezikhathi ezithile ulwazi noma ukugeleza kwemilingo kuzokwazi hamba kuyo) njalo ziyasuswa, kepha isitha, njengomthetho, siphonsa izinhlelo zokucekela phansi, amagciwane, ama-boa constrictors, izimpethu, amadragons, ama-blots nezinye izinhlobo ezenza umsebenzi wakho konke ukuxhumana nokuxhumana kube nzima njengoba kungenzeka. Ngokwemvelo, izinhlelo azivaliwe, zihamba njalo futhi zilawula. Kodwa uma isisebenzi siphinde sibe wizadi, khona-ke kungase kuyifanele ingozi. U-Abram Khinshtein, omunye wezigidi ezikhethiwe olawula izivivinyo futhi, ngaphezu kwalokho, umthakathi onamandla, wayefuna u-Mirabela omhlophe, ngaleso sikhathi owayesengumntwana omnene, ukuba afeze isicelo sakhe.
  Iqiniso liwukuthi intombazane yayinamandla amakhulu okulawula ikhompyutha, kwakuyinto efana ne-electronic hypnosis kanye ne-telepathy. Kwaba sengathi usefana ne-cosmic overmind. Ngakho kungani ungasebenzisi leli thuba? Ikakhulukazi, ukuze unikeze amaphuzu aphezulu kubafaki bezicelo abangabafana abathile, ongathola isamba esikhulu ezinkampanini. Noma dawuniloda ingxenye yemali efayelini logesi. Noma zama ukuthengisa amaplanethi ambalwa enkampanini yegobolondo. Konke lokhu kuphela okugadwa yi-electronics, ongeke ukwazi ukuyincenga, kodwa ngezinye izikhathi ungakhohlisa. Into enzima kakhulu ukudlula amabhlogo wesofthiwe wezinsizakalo ezikhethekile, kunezigidi zamazinga ahlukene okuvikela. Kodwa intombazane yayingakwazi ukukholisa i-electronics kangangokuthi izinhlelo ezinamandla kakhulu zokubuka zingavumela isiteketiso. Isenzakalo esingajwayelekile futhi esingakaqondwa kahle. Ngaphezu kwalokho, intombazane ayikwazanga ukulawula amakhono akhe ngokugcwele; bazibonakalisa ngokuthambekela okuthile kwezinkanyezi, lapho imithala ihlelwe ngendlela eyinkimbinkimbi engaqondakali. U-Abram Khinshtein, onobuqili, okhohlisayo futhi onekhono, wakwazi, ngosizo lwabangane bakhe bangaphandle, ukulingisa ukuphindaphinda kwe-cyber okwakufanele akhohlise amakhompiyutha anamandla amakhulu we-hyperplasmic. Manje, ukwenza umkhonyovu futhi kushintshe idatha ye-data, okusele nje ukulalisa okwesikhashana izinhlelo ezijwayelekile eziklanyelwe ukulwa nabaduni bezinhloli. Ngaphezu kwalokho, intombazane kwakudingeka ikhohliswe, ngoba kusobala ukuthi ngeke ivume ngokuqaphela umkhonyovu onjalo. Indlela yokwenza lokhu, ngoba uMirabela Snow White, naphezu kweminyaka yakhe encane, ungomunye wezigidi ezikhethiwe.
  Kodwa ingqondo yamaJuda inobuqili bobubi! UMirabela unomusa kakhulu, sidinga ukufaka ingcindezi kukho! Lapha awuzweli ngisho nendodakazi yakho. Indaba yokuthi intombazane yakhe ingase ishone ayibalwa. Bazokwenza okuningi kuma-incubator.
  UMirabela wayesanda kuqeda izifundo zesithiyo. Izinyawo zakhe ezinhle ezingenalutho zazichaphaza phezu kwe-helium ewuketshezi. Izithende ezibomvana zihlushwa ngokuphelele yizisusa zobuhlungu nemisebe yokuqothula. Le ntombazane yayibukeka ineminyaka eyisikhombisa noma eyisishiyagalombili, enezinwele ezigoqene zegolide, ezikhumbuza uGerda omncane, edlulile izilo eziningi ze-ultra-holographic namarobhothi angama-pseudo, yalimala kabuhlungu. Yiqiniso, isikhumba esithambile sabuyiselwa phambi kwamehlo ethu, futhi imilenze, eluhlaza okwesibhakabhaka emakhazeni amabi, yathola umbala obomvana. Ibona u-Abram endiza, intombazane yamamatheka:
  - Uzongitshelani? Mangaki amaphuzu engiphumelele isivivinyo?
  Impendulo ivela ku- Abram:
  - Uma sibheka inani lamahithi akuwe, kusekude nekhulu.
  Intombazane yaphefumula:
  - Maye, angiphelele njengeqhawe, ngakho ngiyabonga ngokwethembeka kwakho. Kodwa kungani ubukeka udabukile?
  U-Abrama wakhuluma ngokucasuka okukhulu:
  - Uyayikhumbula indodakazi yami uSima?
  - Yebo, intombazane ethakazelisa kakhulu!
  - Futhi ngaphandle kwalokho, akalaleli.
  Impendulo ivela ku- Mirabela:
  - Ngeshwa, ingane ayikwazi ukuziphatha kahle. Mhlawumbe ngizamile okuthile okwenqatshelwe?
  U-Abrahama wakhala izinyembezi:
  - Ukube bekunjalo! Uyazi, ngenkathi enza indlela yakhe nge-HyperInternet, wanquma ukungena kudatha yokulungiswa kwesigidi esikhethiwe, okunqatshelwe ngokuphelele.
  - Yebo, idatha yethu iyimfihlo! - Intombazane ekhethiwe iqinisekisile.
  - Ngakho-ke intombazane yami yazithola isithunjwe izinhlelo ze-watchdog. Noma nini wayengakhishwa futhi azame njengenhloli.
  - Incane kangaka?
  - Uyazi, ubunhloli abunaminyaka. Uzophucwa i-matrix yakhe siqu futhi athunyelwe ezinkwalini, lapho ezosebenza khona njengesigqila amakhulu eminyaka.
  - Hewu!
  "Njengobaba obudedengu ongazange anakekele indodana yakhe, nami ngizojeziswa." Nokho, anginendaba, angikwazi ukuphila ngazi ukuthi indodakazi yami ethandekayo, isosha lengane, izokhonza ebuthweni lasejele.
  UMirabela wabuka u-Abram, owathi njengomdlali onekhono, waveza usizi ngokwemvelo kangangokuthi intombazane yazizwa ingakhululekile:
  - Ngizokusiza! - Kusho uMirabela ngezwi elinozwela.
  Impendulo ivela ku- Abram:
  - Cha! Akekho ongangisiza!
  UMirabela, ngenjabulo efihlekile, waphendula:
  - Ngizwa sengathi imithala isizongena ohlotsheni lwe-crystal lattice. Lokhu kusho ukuthi ngingalalisa izinhlelo zonogada bese ngikhipha indodakazi yakho.
  U-Abram wazenza ukungabaza:
  - Kodwa lokhu kwenqatshelwe ngokuphelele kuwe, uma ubanjwa, uzokhishwa esigidini esikhethiwe, noma uthunyelwe ngisho nasezikhwameni.
  Intombazane yasho ngesankahlu:
  - Anginandaba! Ngizomsiza uSima. Ngilandele, uzobona ukuthi ngenza kanjani.
  U-Abrama wathi ephefumula:
  - Umhlonishwa wakho ufanelwe yi-empress.
  - Ifanele indoda! - Kulungiswe Mirabela.
  Intombazane yahamba no-Abrama. Uchwepheshe onobuqili usebenze nawo wonke amadivaysi okulandelela kusengaphambili futhi wazibona ephephile. Intombazane kanye nomuntu omdala okhohlisayo bafaka izigqoko zokuzivikela futhi bangena ezweni eliyinkimbinkimbi ye-elekthronikhi egcwele ulwazi.
  U-Mirabela wazizwa engunkulunkulukazi phakathi kobukhulu nezinhlaka eziningi. Kuye kwabonakala sengathi wayendiza emgwaqeni omkhulu, futhi izinhlelo ezihlukahlukene ezibonakalayo zazigijima. Ezinye ezingenabungozi zifana nezinkomo, izingwejeje, ama-tulips - ingxube yezindlovu nama-tulips, nobunye ubuhle.
  Ngokuphambene nalokho, kwakukhona ezesabekayo: izimpisi ezesabekayo neziyingozi, amahlosi, amadragoni, nezilo ezinjalo kangangokuthi umqondisi osabekayo owayeshiseka kakhulu wayezosangana ngenxa yokwesaba. Kukhona nezinhlobo ezixubile: ingxube ye-cactus nengwe, amazambane nekamela, ubhanana ne-stingray, ingwane kanye ne-fly agaric. Nokho, le ntombazane ayiyesabi, isihlangabezane nokunye okuhlukile ekuqeqesheni ukulwa. Ngokwezwi nezwi kusukela ngosuku i-incubator yabo yavela, izingane zafundiswa ukulwa (ngokunembile, ukubulala), kanye nezinye isayensi. Nsuku zonke, izingane zilwa zodwa noma ngezikhali ezihlukahlukene noma zinqunu, futhi ngokuvamile abafana bahlanganiswa namantombazane. Abakwazi ukuhawukelwa, nokho intombazane yagcina ukubukeka kwesisa emphefumulweni wayo. UMirabela udlula embonweni futhi ubhekene nezinhlelo ezesabekayo ze-mega-network watchdog. Afana namabhubesi amakhulu anezingungumbane nezinja ezigada oshaka. Iqiniso elibonakalayo libanika ukubukeka okwesabekayo. U-Abram uyama:
  - Uyababona?
  Impendulo ivela ku- Mirabela:
  - Azinangozi ngokuphelele!
  - Bengingeke ngisho lokho!
  Intombazane indizela emabhubesini amakhulu anameva. Ubaqhweba ngesandla.
  - Zithandwa zami, nizizwa kanjani ngokuboshwa?
  Kuphendula, kuzwakala ukubhonga kokwamukela:
  - Sikulalele ntombazane!
  UMirabela waqhubeka ngezwi elipholile:
  -Uyizilwane ezinhle kakhulu. Uphethe unogada onzima, uhlale uqaphile. Kumele kube nzima kakhulu kuwe?
  Kuphendula amabhubesi nezinja:
  - Ubunzima abusesabi!
  UMirabela wavuma:
  - Lokhu kuyiqiniso, kodwa awufuni ngempela ukungena ezweni elikhanyayo, elihlanzekile lokulala? Ukuze uthole ukuthi ayini amaphupho obuntwana, kunjani ukugijima endaweni ekhanyayo lapho umphefumulo wakho ukhululekile!
  Izinhlelo ze-watchdog zaneliseka:
  - Mhlawumbe uqinisile, ntombazane.
  UMirabela wenza amaphasi ambalwa ngezandla zakhe. Izilwane ezesabekayo kancane kancane zaqala ukuzumeka. Babeka amakhanda abo anobudlova emadolweni abo, futhi kuzwakala ukuhona okuphansi kwezinhlelo zezilwane ezidla ezinye.
  Izilo ezinkulu zathula lapho intombazane ithi:
  - Manje indlela isicacile! Ungayikhulula indodakazi yakho!
  U-Abrama, efihla injabulo yakhe enengekayo, waphendula:
  - Futhi ngizokwenza lokhu manje. Nethezeka futhi ungalunguzi.
  Intombazane yafulathela, futhi u-Abrama waqala umsebenzi wakhe wokubhubhisa. Ngokushesha wakhipha imininingwane edingekayo futhi wadlulisela izimali. Izigidigidi zama-ruble zangena emaphaketheni akhe. Konke kwakubonakala kuhamba kahle, kwakuvuleka imifudlana esagolide.
  Khona-ke kungazelelwe i-HyperInternet yambozwa ubumnyama obungenakungena. U-Abrama waqala ukuthuthumela, wafunga ngokuthukuthela:
  - Hlobo luni lwe-vacuum devilry lolu!
  Isikhala sanyakaza futhi u-Abram noMirabela bazithola sebesendlini empunga egcwele amarobhothi anamatende amaningi.
  - Uboshiwe abaduni bakahulumeni! - Kumenyezelwe izwi elidumayo.
  U-Abrama wamemeza:
  - Lokhu kuyiphutha! Ngikhohlisiwe!
  - Alikho iphutha lapha! Uyisigebengu esikhulu!
  Umqambi omubi wamemeza:
  - Konke kuyiphutha likaMirabela! Wangikhuthaza ukuba ngenze ubugebengu!
  - Sonke siyazi ukuthi ubani owakhuthaza! Futhi uzophendula phambi komthetho! Futhi intombazane yabonisa ukuthi inamakhono ayingozi.
  UMirabelle wabanjwa izihlakala futhi izingalo zakhe zazisontekile ngobuchule. Intombazane yakhahlela izinyawo zayo ezingenalutho, ezashaywa kabuhlungu kakhulu ngesiswebhu se-gravio-neutrino. Kwaba buhlungu kakhulu uMirabela waphelelwa umoya. Intombazane yaphinde yashaywa kakhudlwana, yaze yagedla amazinyo. Izithende ezibomvana zazivuvukele kancane futhi ziluhlaza okwesibhakabhaka, kwavela amathonsi ambalwa egazi. Igalelo lesithathu laletha ukububula ezindebeni zentombazane, izinwele zayo ezimhlophe zacwebezela futhi zama ekugcineni. Kwalandela amagalelo amaningi, izithende zentombazane zazibhema. U-Mirabela wamemeza:
  - Konke kuyiphutha lami. Ungamhlukumezi u-Abrama.
  Amagalelo ayeka, kwezwakala izwi lowesifazane elijabulayo.
  - Sizophenya u-Abrama futhi. Nawe uyintombazane ehloniphekile, uyabona ukuthi usivikela kanjani lesi sigebengu. Sizokuthumela esitokisini bese sinquma isiphetho sakho. Lolu hlobo lubhekene nokuhlukunyezwa kwangempela.
  U-Abrama waqala ukukhuluma ngezwi elincane elinengeka kakhulu:
  - Cha, ungakwenzi! Lo sathane wenkanyezi enomsila ungikhohlisile!
  Izwi elivala izindlebe liphazamise:
  - Musa ukushayela i-hyperplasma, sinakho konke okubhalwe phansi! Futhi esingakwazi, uzositshela uma ochwepheshe bethatha izintambo kuwe. Ngokuqondene nentombazane, cishe izobhekana nokushaywa komphakathi kanye nokukhishwa kwesigidi esikhethiwe. Kodwa uma ebonisa ukungazi ngenkathi evikela isigebengu esiyingozi, uzojeziswa kanzima kakhulu.
  Kwaphuma unyembezi entombini. Wabona ukuthi manje yonke into, ikusasa lakhe, seliphelile. Ngakho kusho ukuvalelisa emsebenzini wakhe futhi uzodluliselwa ezinkwalini. Amarobhothi amancane akhethekile emzimbeni enza ubuhlungu obungapheli emizimbeni yeziboshwa zamasosha asejele. Uma usebenza ngokushesha, izinhlungu ziba buthakathaka; uma wehlisa ijubane kancane, ziba namandla ngendlela emangalisayo. Futhi akukho ukuzijabulisa, akukho ithuba lokuthola phezulu ebuthongweni obufushane, umsebenzi oqhubekayo nokuhlukunyezwa. Elinye ithemba wukushaya. Intombazane ayesabi ubuhlungu, ingumngane ojwayelekile kukho konke ukuqeqeshwa nokuqeqeshwa kwayo, kodwa yesaba ukuhlazeka. Abafana namantombazane bazoyibuka ihlushwa, futhi mhlawumbe bayoze bahleke. Futhi lokhu kuyihlazo futhi kuyethusa!
  UMirabela waziluma umlomo ukuze angakhali. Wanquma ukuthi kufanele abekezelele ukuhlukunyezwa ethule.
  Intombazane yayiswa ejele lendawo. Bangijikijela esitokisini esiminyene lapho kwakungekho mbhede, izihlalo, izindonga ezingenalutho. U-Mirabela ngokwakhe wayenomuzwa wokuthi ukushisa okunamandla kwakuphuma phansi, okwashisa imilenze yakhe engenalutho, e-chiseled, futhi kusukela phezulu, ngokuphambene nalokho, kwakubanda, okubangela ukuba amahlombe akhe angenalutho anemisipha ayengaphezu kweminyaka yakhe aqhaqhazele. Ukuhlala esitokisini kwakungeyona into encane. Kuyiqiniso ukuthi, ngokumangazayo, kwakuyinduduzo entombazaneni; lapho beyijezisa kakhulu manje, bazobonisa ukuyekelela okwengeziwe kamuva!
  Le ntombazane ibonge isayensi ukuthi ayizange idalwe ngezicubu ezifanayo zamaprotheni ezingaphelele. Khona-ke imilenze yakhe yayiyodilika ibe umlotha futhi umzimba wakhe ubanda. Futhi ngakho-ke umuzwa unamandla kuphela, ukushisa nokushiswa kwezinyawo zezingane ze-biorobot yomuntu. UMirabela uphoqeleka ukuthi adanse ukuze ehlise izinga lobuhlungu. Wagxuma eshaya ngekhanda ophahleni lwesitokisi, wama ngezinzwane wase eshwibilika. Ukushisa namakhaza kwashuba, kwaba buhlungu kakhulu kumntwana ophiwe. Kodwa-ke, le ntombazane yaqonda ukuthi ubuntwana obunzima bufanelekile: kwakukhona impi futhi wonke amasosha ezingane kufanele alungele ukuvivinywa okunzima. Phela nalabo abajutshwe emabuthweni ezomnotho, noma amasosha, abakhuli, bayaqeqeshwa ukulwa. Ukuphila kwayo yonke ingane emibusweni yomibili iqala ngokuthi imbozwe igagasi lamandla adonsela phansi futhi ikhanya nge-ultrasound, bese igwazwa yi-hypercurrent pulse. Ukwazi leli zwe kuqala ngobuhlungu obunzima! Lokhu kufanele kuqinise omncane futhi kumlungiselele uma kwenzeka ebanjwa (kunemisebe eminingi ehlukene ekhubazekile, futhi ukuzibulala kufaneleka kuphela uma ungathatha amasosha ezitha noma, okubi kakhulu, ukulwa namarobhothi nawe). Ekuthunjweni, ubuchopho bungacishwa, buphenduke isigqila sopopayi. Nokho, kwakukhona ukukhashelwa nokuhlubuka. Abezinkonzo ezikhethekile babe sebezingela, bezama ukujezisa amambuka.
  Wonke umuntu wabekezelela ubuhlungu kusukela ebuntwaneni, ngisho nombusi! Umbusi onamandla onke onamandla aphelele, ngezikhathi ezithile wayedlula ezindleleni zezithiyo, ebhekana nokuhlupheka okufanayo nanoma yisiphi isifundo. Izinhlobo ezikhethekile ze-hyperplasma kanye ne-ultra-hyper-super current zaze zasungulwa, okufanele zandise ubuhlungu. (I-Hypercurrent iwukuziphendukela kwemvelo kukagesi ojwayelekile, uqukethe amandla amaningi ngokungenakulinganiswa kunawamanje ajwayelekile, ijubane liphakeme ngokuphindwe ngezigidigidi kunokukhanya, i-voltage yenziwa ngezilinganiso eziningi ngesikhathi esisodwa, kokubili okubalulekile nokuyingxenye! Nokho, amathuba okusebenzisa alinganiselwe! kuphela ngemicabango yabantu hhayi nje kuphela.) Ukuhlupheka kwakubhekwa njengeqhawe elikhulu, futhi labo abesaba ubuhlungu babebhekwa njengabaphansi. Ababulawanga, kodwa bamane bahlelwa kabusha abafundi babo bakamatikuletsheni. Ngokuvamile, i-supercivilization yayingavamile: isigwebo sentambo sibhekwa njengokungenabuntu, futhi ukuhlukunyezwa, ngisho nezingane ezincane, kuvamile futhi kuyimpoqo. Kwakukholelwa ukuthi wonke umuntu kufanele abhekane nokuhlupheka okungabekezeleleki okuqinisa umphefumulo nomzimba!
  U-Mirabela wasebenzisa amasu akhethekile ukuze aziphazamise ezinhlungwini futhi ngandlela thize azenze zasendaweni. Lokhu kwasiza, kodwa ngezinga elilinganiselwe kakhulu. Ngaphezu kwalokho, lawo makhompiyutha amancane ayengaphakathi entombazaneni amhlupha kakhulu. Amathambo anwebekayo ayesontekile, intombazane yasonteka ngokoqobo.
  UMirabela wanyakaza kakhulu, egedla amazinyo, kwaze kwashelela ngisho namabala anemibala phambi kwamehlo akhe. Wayezizwa sengathi usesihogweni esishisayo nesibandayo. Kwavele kwasabisa, kwawa izingcezu zenyama zaphinde zakhula.
  Intombazane yaze yacula ngezindebe ezibuhlungu:
  Izwe lakithi - alukho uthando olunamandla,
  Ukukulwela kuwubuqhawe nodumo!
  Kudingeka ukuchitha ulwandle lwegazi ngephupho,
  Nqoba isitha - ukuqasha akubaleki!
  
  U-Rus wami ungcwele - elangabini lezinhliziyo,
  Angikwazi ukuqonda ubuhle bezwe!
  Mlweleni - sondeza isiphetho,
  Isihogo esibi esibi - ize!
  
  Sengikulungele ukunikela ngempilo yami ngenxa yezwe loBaba,
  Sibonise indlela eya endaweni yonke, Rus'!
  Uma eyidinga, sizohlupheka,
  Hlasela ngobude obugcwele futhi ungesabi empini!
  
  Ngabuza uNkulunkulu ukuthi ngingasitholaphi isiphetho,
  Izinkanyezi esibhakabhakeni zaziphuphuthekisa ngokubaneka!
  Futhi iNkosi yathi - Angikuqondi,
  Impendulo yami ilula - sebenzela iRussia kuze kube phakade!
  Kwaze kwaba lula! Akasoze, kungakhathaliseki ukuthi yini ukuhlushwa, ukukhaphela Svyatorossia. Futhi emva kwakho konke, ubuhlungu bufanele, kufanele futhi bujeziswe ngokuqinile ukuze abanye bangazizwa ngendlela efanayo.
  Nakuba isikhathi sasibonakala sihamba kancane kabuhlungu, empeleni kwase kudlule ihora nemizuzu engamashumi amathathu kuphela yoMhlaba. Nokho, lapho uhlushwa, kubonakala sengathi ingunaphakade.
  Intombazane yathathwa yinkundla yezempi yayisihudulela ngaphandle. Wathunyelwa ukuba abhaxabulwe obala. UMirabelle wayenamahloni kakhulu hhayi ngenxa yokuthi wayenqunu, embusweni othuthukile kwakungekho lutho oluyihlazo ebunqunu bomzimba; ngesikhathi sokuhlukana nabafana balwa benqunu ngokuphelele, ngaphandle kwemicabango engcolile. Futhi ubulili emhlabeni we-technotronic akufani neze nasendulo. Kungenzeka yini ukuqhathanisa iklabhu nebhomu le-hydrogen? UMirabela waphoxeka kuphela ngokuzizwa enecala lokuthi uboshiwe. Ngaphezu kwalokho, kuzofanele ahlukane nalaba bafana futhi kubonakala unomphela. Izingane ezivela esigidini esikhethiwe, ngokuvamile zihle kakhulu, zafika ekujezisweni kwazo zihamba ze-shorts kuphela. Ngenxa yemisipha ethuthukisiwe, awukwazi ukusho ngokushesha ukuthi yimuphi umfana nokuthi iyiphi intombazane. Yiqiniso, amantombazane agqoka izikhindi ezibomvu, futhi abafana bagqoka okwesibhakabhaka. Ukugunda izinwele ezimfushane, ubuso obungenasici. Baqeqesheke ngendlela yokuthi kuqhamuke uMirabela eboshwe izandla ngemuva kungezwakali ngisho umsindo. Ubuso obuhle babanda njengezithixo, futhi abafana abambalwa kuphela abazivumela ukuba bamoyizele kancane. Kancane - lokhu kusho ukuphakamisa kancane imiphetho yomlomo obomvu.
  Naye uMirabela emamatheka ebabuka. Nakuba kwakucacile ukuthi i-scaffold yayisivele isilungile futhi amarobhothi-abahlukumezi bathatha izimo ezisongelayo.
  Indlela eya esikafeni yayibonakala iyinde kabuhlungu entombazaneni, imilenze yayo, eyayibhekane nokuhlupheka okukhulu, yayihamba kancane igudla phansi kwensimbi. UMirabela kwaba nzima ukuzibamba ukuthi angakhali. Enye yamantombazane yakhipha ulimi yalufihla ngokushesha. Okuxakayo ukuthi, uMirabelle wazizwa engcono ngemva kwalokho, wavele wahleka.
  Eziphendulela wathathwa waphonswa esikafini. Intombazane yaphakanyiselwa emoyeni yavinjwa ngaphansi kwenkundla yezempi. Kwezwakala izwi lomkhuzi:
  - Njengoba umfundi wethu, uMirabela Snow White, evumele amakhono akhe ukuba asetshenziselwe izinjongo zobugebengu, wabonisa ukuthamba ngokweqile nokuntula ukubona izinto kusengaphambili, ugwetshwa isijeziso somphakathi nokuxoshwa kwesigidi esikhethiwe. Ufuna ukuthini uma uphendula?
  Intombazane yasho ngobunzima ukubamba izinyembezi:
  - Ngenze iphutha! Ngakho ngizamphendulela ngamandla wonke phambi komthetho!
  - Qala! - Kusho owesifazane ongabonakali.
  Intombazane yashaywa imisebe yobuhlungu. Yayinamandla kangangokuthi yawukhanyisa ngokushesha umzimba, kwaze kwaba sezimbanjeni nasezithweni zangaphakathi. Wonke umuntu wabona uhlaka lwamathambo kaMirabela kanye nezitho zangaphakathi ezihlakazekayo. Le ntombazane yabhekana nobuhlungu obukhulu kangangokuthi ngaphambili kwakubonakala bungaqondakali kuyo. Akukaze kwenzeke izinto ezesabekayo ezinjalo zehlele zonke izingxenye zomzimba. UMirabela wakhafula igazi futhi wakhala kakhulu:
  - Oh-oh-oh-oh!
  Kwezwakala umlozi phakathi kwabafana. Othile wamemeza:
  - Sissy!
  Ngaleso sikhathi, igagasi ladlula phansi, lashaya izinyawo ezingenalutho zezingane kabuhlungu.
  I-ultra-current ishaye izithende zami ezingenalutho kabuhlungu. Ngokuvamile, phakathi nezijeziso ezinjalo, kuyisiko ukuba abafundi nabo bezwe ubuhlungu. Lokhu kwenza ukushaywa komphakathi kufundise kakhulu.
  Izinsizwa zaqhweba, kodwa zathula. Kwaqhubeka ukuhlukunyezwa kukaMirabela. Umzimba wakhe omncane wawulokhu ushintsha imibala, futhi ukwazi kwakhe kubonisa izigcawu ezihlukahlukene ezesabekayo. Intombazane yayiqhaqhazela njalo, uMirabelle, ngomzamo omkhulu wentando, wakwazi ukucisha ukumemeza okwakulokhu kuqhuma njalo. Baqhubeka nokumshaya, bekhanya kuzo zonke izinhlayiya eziyisisekelo zomzimba wakhe. Intombazane yahlupheka kakhulu, ngesinye isikhathi ubuhlungu beqa yonke imingcele futhi yamemeza futhi.
  Ukushaqeka okunamandla kwe-hypercurrent kwahlasela nabafundi ababukele. Abanye babo baklabalasa bezwa lokhu, kwakubuhlungu kakhulu.
  Phakathi naleso sikhathi, uMirabels waqala ukuhlushwa ngendlela ekhethekile. Umzimba wakhe wawulokhu uqhekeka ube ama-molecule ahlukene, bese uzihlanganisa kabusha. Kwabonakala sengathi yahlakazeka yaba ama-photons, yabe isibuyiselwa futhi. Ihholo lalibhidlika ngenxa yenganono enemiphongolo eminingi, ngaphansi kwethonya lamagobolondo okubhubhisa, kwaba buhlungu kakhulu. Ingqamuzana ngalinye lezinto eziphilayo, kungakhathaliseki ukuthi lingeyona iphrotheni, kodwa eliphilayo, lahlakazeka libe yizakhi zalo eziyinhloko - ezincane kunama-quarks, futhi, ngamandla e-supermatrix, lalifana nokuzalwa kabusha. Lapha ukuhlupheka kungakhoni ukukuqonda nokukucabanga. Ukuhlukunyezwa kwe-inthanethi okubi kakhulu, unya olunesihluku.
  Unembeza, wazithola usolwandle lobuhlungu, akafunanga ukuphuma. Kunalokho, isikhathi sancipha, okwenza konke kwaba buhlungu nakakhulu. Lokhu kwaqhubeka isikhathi eside impela, umzuzwana ngamunye wawugcwele ukuhlushwa njengeLanga ngama-photons! Abafundi abavela ezigidini ezikhethiwe baphinde bashaywa ngemisebe ehlukahlukene nemisebe ukuze bazizwe kangcono benecala labanye. Abafana bakhala, bathuthumela, kodwa bema: ubuhlungu buyisibusiso, ukuqinisa intando, isisekelo sokunqoba! Isigaba esilandelayo sokuhlushwa kwaba ukugingqa isidumbu eshubhuni bese sidlulisa indandatho yomlilo. Lokhu futhi kuyi-chord eyengeziwe ku-symphony yokuhlushwa. Amathambo kaMirabelle ayephuka njalo ngemva kwalokho, bese elukwa ndawonye kabuhlungu. Umfana owaba nesibindi sokuhleka wanqunywa izingalo nemilenze waphinde waxhunywa. Ngemva kwalokho kwavela ingwe ye-holographic, eshwabadela inyama, lokhu kuyisimangaliso esimangalisayo, ukugedla kwamazinyo. Ngenhlanhla u-Mirabela, u-Empress ngokwakhe (umbusi uyakwazi, ngobuchopho bakhe be-hyperplasmic, ukubona izigidi zokuqagela kanye nezinhlobo ze-holograms ngesikhathi esifanayo! Okusho ukuthi, ngaphandle kokulahlekelwa ukulawula indawo yonke ngengxenye encane yokwazi kwakhe, nikeza umyalo we-telepathic!) wahawukela intombazane futhi wayala:
  - Kwanele! Uma kungenjalo, intombazane izolahlekelwa ukufudumala kwayo okuyingqayizivele ekuhluphekeni. Kufanele simbonge uSomandla ngokuthi okungenani kukhona onobubele!
  Lesi sisho singena kumfutho othathe ama-nanosecond amabili. Ngemuva kokuphela kokushaywa ku-inthanethi, uMirabela, owayengene esimweni sokuquleka futhi elahlekelwe ukubukeka kwakhe njengomuntu, wathunyelwa esikhungweni sokuhlunyeleliswa ukuze ahlolwe ingqondo yakhe. Ngakho-ke amakhono akhe ayingqayizivele avinjelwa ngokuphephile, futhi intombazane ngokwayo yabhaliswa njengesosha lezinyane emabuthweni avamile. Manje kwase kudingeka aphishekele umsebenzi wezempi onzima futhi ahlawulele icala lakhe ngegazi!
  Kodwa ngaphambi kwalokho, thola ukuqeqeshwa okuphelele. Nokho-ke awubanga mkhulu umehluko, ngaphandle kokuthi ikhanda lalingagcwele ulwazi njengalelo lesigidi esikhethiwe. Nakuba benza amakilasi engeziwe nentombazane, ngokusobala becabangela ithalente layo elidlulele lofuzo. Le ntombazane yathuthuka, idlula isayensi eyinkimbinkimbi, nakuba yayingayithandi ngempela inqubo yokulwa ngokwayo, yaqeqeshwa ngomdlandla obandayo.
  Kwadlula iminyaka futhi manje useyintombazane esencane, esemijikelezweni eyishumi nane, ebukeka njengonkulunkulukazi owakhiwe ngokomdlalo. Imijikelezo eyishumi nane iminyaka yeningi, ukuvuthwa okugcwele. Ngokuvamile, ngombono, kungenzeka ukusheshisa ukukhula kangangokuthi bonke abalwi bazoba ngabantu abadala ngonyaka, kodwa asikho isidingo esinjalo okwamanje. Isikhathi esengeziwe sisho ukulungiselela okungcono!
  UMirabela ubamba iqhaza njengomuntu ozimele empini yakhe yokuqala. Walwa nge-tetraplane, kodwa wahlanganisa ukuxhumana okungemuva. Kungakhathaliseki ukuthi bazama ukumnakekela, benethemba lokuthi ngandlela-thile bazosebenzisa amakhono akhe ayingqayizivele ngokuphumelelayo, noma babengamethembi ngokukhethekile, kodwa kuze kube manje intombazane yayingakaze ikwazi ukubulala isosha elilodwa lesitha.
  Impi yamnika imizwa exubile, ngakolunye uhlangothi, njengesosha lengane elake ladlula ezimpini eziningi ezibonakalayo, ngokwemvelo wayefuna ukulwela okwangempela. Kodwa ngakolunye uhlangothi, bulala abafana namantombazane njengaye. Umbuzo onengqondo ngokuphelele - kungani!
  U-Lermontov wabhala ngempi yaseCaucasia namaChechens:
  Ama-expanses aseRussia makhulu,
  Kunendawo eyanele yawo wonke umuntu ngaphansi kwesibhakabhaka esiluhlaza!
  Ufafazelani izintaba ngegazi lakho,
  Hawu ndoda - nilwelani?
  Ngempela, lapha sasikhuluma ngempi phakathi kwama-Muslim Chechens namaKristu ase-Russian Orthodox. Kulokhu, amaRussia ayisizwe esiwumgogodla, futhi abanye abantu bomhlaba, abahlanganiswe emndenini owodwa, ngokusobala balahlekelwe izingqondo zabo futhi bamane baqothula omunye nomunye empini ephelele ye-interuniversal! Ngokuqondene nenkolo, iBhayibheli, iKoran, iTalmud nezinye izincwadi zihlukaniswa njengezinganekwane zasendulo. Enkolweni entsha, umuntu wathatha indawo eyinhloko. Kukholakala ukuthi kufanele, ngentando kaMninimandla onke, abe nguNkulunkulu wangempela. Futhi-ke, amaSlav akhethwe ngokukhethekile nguNkulunkulu. Ngokwesiko, le nkolo yagcina igama layo langaphambili elithi ubu-Orthodoxy, kodwa ingqikithi yaba ehlukile. Abantu bathola imivuzo ezulwini ngobuhlakani babo kanye nezimfanelo zabo zomuntu siqu eRussia. Umvuzo unqunywa umuntu ngokwakhe futhi, okokuqala, umbusi. Kodwa umbusi akayena uNkulunkulu, kodwa umfowabo noma udadewabo omdala womuntu ngamunye, futhi angasuswa ngokomthetho (okungakenzeki).
  Umuntu njengendodana kaNkulunkulu ezelwe yodwa: umi ngaphezu kwezinye izinhlanga nabantu. Kodwa-ke, izinhlanga eziseduze zibhekwa njengama-elves nama-hobbits. Umjaho wokugcina uthole igama lawo ngenxa yokufana kwawo nezidalwa ezidumile ezivela emlandweni wasendulo wabantu. Yiqiniso, abanye bababiza ngokuthi ama-anions, bekholelwa ukuthi ukudalwa komlobi omkhulu wesayensi yesayensi yaseRussia uRybachenko kufana kakhulu ne-hobbits ye-English Tolkien. Lolu hlobo lukhula ngokuphambene, kusukela kubantu abadala kuya ezinganeni. Yiqiniso, i-anhobbits (igama lokuyekethisa) isanda kuzuza ukungafi, iqhwa ezingeni lezingane ezineminyaka eyishumi. Ngaphandle, bahle, bafana kakhulu nabantu, kodwa abanamandla amakhulu njengamaqhawe esimanje. Kunalokho, bafana nalezo zingane zasendulo. Bambalwa kakhulu abantu abadala kanye nezinyamazane ezindala; ezikhathini zasendulo, iningi labo kwakungabantwana. Njengoba ziphila maphakathi nomthala endaweni efudumele, lezi zingane zaphakade zazigijima zingafake zicathulo, mhlawumbe yingakho zaqala ukuhlotshaniswa nezinto ezizithandayo. Ngokuphathelene ne-technotronism, azithuthukisiwe kakhulu, zehlulekile ukudala umbuso wendawo enkulu, kodwa ngomlingo ... zinamandla kakhulu. Ama-Elves, nawo, angaphansi kwabantu kwezobuchwepheshe, ayenezikole eziningi zemilingo. Ngaphezu kwalokho, kwakukhona uchungechunge lwezimpi phakathi kwabo nabantu. Futhi akekho owaziyo ukuthi kwaphetha kanjani, uma ama-elves ehlangene. Kodwa njengoba elahlekelwe izigidigidi zabantu ngabanye, ama-elves ayeka indima yokuba umlingani omncane wendoda. Ngaphezu kwalokho, ngezinye izikhathi ngisho nama-elves ayevunyelwe ukuyala abantu futhi athathe izikhundla ebuthweni laseRussia.
  UMirabela uvele waba ngaphansi kwesikhulu se-elf.
  Wayengadlali kabi njengabafana basemhlabeni, wavele walithanda idlozi elikhazimulayo nelinomusa kakhulu. Uma sicabangela ukuziphatha okukhululekile kwempucuko ephakeme kakhulu, akumangalisi ukuthi benza uthando. Futhi ama-elves ahlakaniphile kakhulu kule ndaba, anesiko lonke le-eros elisukela ezigidini eziningi zeminyaka (impucuko yama-elves indala ngokungenakuqhathaniswa kuneyasemhlabeni). Lokhu kwakumangalisa kuye, kodwa idlozi (inyama yalo engaqinile njengeyabantu) yachotshozwa kanzima, futhi isikhumba sayo esithambile sashiswa amandla e-bioplasmic. Futhi waqala ukugwema ukuthintana nobuhle obunamandla. Ngakho-ke, babenobudlelwane obungacacile: bayabufuna futhi bayabujova. Ngokuvamile, ungenza uthando namaqhawe abantu ngamahora athile kuphela, phakathi nezimfundiso ezikhethekile ze-Eros. Isikhathi esisele, amakhompiyutha akhethekile ayelawula ukuhlinzekwa kwamahomoni emzimbeni we-hyperplasmic ukuze akhulule isasasa. Abafana bahle impela, bahle ukusebenza nabo futhi bonke bahlukile (ngesikhathi sokuzivocavoca bavame ukushintsha abalingani - lokhu kuyisibopho ngokwemithetho yezempi okufanele yenziwe ukuze kucebise futhi kwenziwe i-bionosphere yabafana namantombazane ibe namandla. !), kodwa namanje ne-elf, kanye nomlingo onamandla akakwazi ukuqhathanisa. Ngokuvamile, emilingo njengalokhu kuningi okungenangqondo futhi okungenakuchazwa nge-logic. Ikakhulukazi, ngisho ne-bioengineering ethuthuke kakhulu ayikwazi (ngiyethemba kuze kube manje) yenza wonke umuntu abe nesiphiwo somlingo ezingeni lofuzo.
  Ngobusuku bangaphambi kwempi, intombazane nabafana bafundiswa uthando amahora amane. Kwakugcwele injabulo, kodwa kungekho ukukhathala. Kwakukhona ukushintshaniswa kwe-hyperplasma namandla aphezulu akwazi ukukhanyisa idolobha lesigidi ezikhathini zasendulo. Ngemva kwalokho, ama-fighters anelisekile futhi ajabule asakazwa phakathi kwe-tetralets.
  Isikhulu esibizwa ngokuthi uCyruss (uthando lwayo lokuqala lweqiniso nolungaphendulwa), ngaphambi kokuba intombazane igibele "ihhashi" layo elinamaphiko, lasondela kuye.
  - Ngiyazi uMirabel: lena yimpi yakho yokuqala futhi ufuna ngempela ukuhogela i-hyperplasma!
  Intombazane yaphendula ngomdlandla:
  - Ngokuqinisekile! Nakuba kungengenxa yempi ngokwayo, kodwa ngenxa yokukhonza uBaba.
  Sizonikela umphefumulo nenhliziyo yethu,
  Siyizwe lethu elingcwele!
  Sizoma sinqobe,
  Futhi ngeke sizisole ngokuphila kwethu!
  UMirabelle wacula ngezwi elimnandi.
  - Lokhu kuhle! - Kusho i-Elf, emamatheka ngokuthakazelisayo. - Kodwa ngifunde imiyalelo eyimfihlo yoMnyango Wezothando Nesisa, udinga ukunakekela impilo yakho. Kungani ngasese, kodwa iziphathimandla zazi kangcono.
  U-Mirabela waqhaqhazela: naphezu kwegama elithi Love and Tenderness, lo mnyango wawubhekwa njengomubi kakhulu wezinkonzo ezikhethekile eziyishumi nambili, ezilawula ukuphila embusweni omkhulu. Kuthiwani uma befuna ukumhlukumeza futhi okuyinkimbinkimbi? Ubani ofuna ukuzwa ukuhlushwa? Noma bazofuna ukwenza depersonalize? Sula ubuntu obubodwa emphefumulweni?
  Intombazane yathi ngezwi eliqhaqhazelayo:
  -Awujabule ngami?
  U-Tsiruss uphindaphinda ngezwi elikhalayo:
  - Angazi lutho! Cishe akukho lutho olungalungile ngawe! Intombazane emsulwa ngokuphelele, i-quasar patriot!
  Umjikijeli kaMirabela, onezwi elicwebezelayo njenge-nightingale, uthe:
  - Intombi Enhle Yokunqoba! Ngicabanga ukuthi impumelelo yethu ayinakugwenywa. Uzoqothula izitha ze-sextillion! - Ihologram yakhanya ngesimo somfana enyakazisa isandla sakhe, futhi ezandleni zakhe i-emitter engama-Twenty-barreled.
  UMirabela enyakazisa isikhali ngomunwe.
  - Ngiyachama! Kodwa ngingakwenza ngendlela ehlukile! Ibonisa umlilo kuyo yonke inkazimulo yayo! Bathi: ukuhhewula kweqa emkhathini! Ukunqoba, ngokuhlukile kunabo bonke abanye!
  Indlovukazi iphawule ngephimbo elibandayo:
  - Kunoma yikuphi, uzoqapha ingemuva! Kuze kube manje unikezwe imiyalelo enjalo. Sizobona ukuthi kwenzekani ngokulandelayo!
  Ibutho laseSvyatorossia ngaphansi komyalo kaRokossovsky, lisebenzisa ukuphakama kwezinombolo, laqhubeka nokuhlasela. Imikhumbi yezinkanyezi engaphezu kwesigidi nezigidigidi zamasosha kakade sezibhujiwe emshinini wokugaya i-plasma. Ngisho nobuso obucwebezelayo bezinkanyezi babubonakala bunjengokucasuka lapho uzibuka emkhathini nasendaweni engenalutho, onakaliswe ukukhanya okukhulu kwamandla abhubhisayo. Yebo, i-vacuum ayilona ize, inesakhiwo esiyinkimbinkimbi futhi ingaba nemizwa nemizwa, kuhlanganise nobuhlungu. Akukho ubuze endaweni yonke, kunezinhlobo zezinto ezihlukene kuphela, eziningi zazo ezingakafinyeleli ekuqondeni komuntu! Amasosha ngaphansi komyalo ka-Alexander Omkhulu azama ukwenza amasu okwenziwa, kodwa awakwazanga ukugwema ukuhlehla. Bangakwazi ukuhlehla ukuze bagweme "i-cauldron." U-Rokossovsky wayesevele ecubungula ezinye izinhlelo uma ekwazi ukungena emthaleni ongumakhelwane owakhiwe amaRussia amakhulu. Yini-ke okufanele uyenze? Bhubhisa futhi ucekele phansi amaplanethi amaningi ngangokunokwenzeka noma uzame ukwakha isihloko sebhuloho. Ngo-1941, iSoviet Union yayiphakeme kune-Wehrmacht, kokubili ngezinombolo nasezingeni lamathangi. Ukuphakama emathangini nasezindizeni kwakuphindwe kane, futhi ngezikhali izikhathi ezimbili nengxenye. Yiqiniso, amaJalimane anezingane ezingaba amaphesenti angaba ngamashumi amathathu ngaphezulu, kodwa lokhu kungokwesikhashana, ngaphambi kokuba amaSoviet amemezele umhlangano. Phakathi nesigaba sokuqala sempi, ezimpini eziningi, amasosha aseSoviet ayenobukhulu bezinombolo. Kodwa ngeshwa kwenzeka ukuthi bahlehlela eMoscow, futhi akwaziwa ukuthi babeyokubamba yini ukube kwakungeyena "uGeneral Moroz." Okuhlangenwe nakho kwezempi kubonise ukuthi uma kwenzeka ukumelana nenkani, akudingekile ukuthi ungadonseleki ezimpini ezithatha isikhathi eside ezinokuzivikela okuqinile, kodwa ukwenza ama-flanking amasu. Kubonakala sengathi u-Alexander Omkhulu uyakwazi ukucabanga njengomkhuzi ohlakaniphile. Ngokubona ukuthi isitha siqaphile, yenza, njengoba kubizwa kahle, ukuthunyelwa kabusha. U-Rokossovsky ngokwakhe uyaqonda. ukuthi isitha asikwazi ukuhlehla unomphela. Uma kungenjalo, ibutho laseSvyatorossia lizoqhuma endaweni yokusebenza futhi lenze ukubulawa kwabantu abaningi emithala elawulwa yisitha. Lokhu kusho ukuthi isitha sizoma ngesikhathi esithile futhi sizame ukwakha "i-hedgehog". Ngokuvamile, u-Rokossovsky wanelisekile, wakwazi ukusizakala ngokufanele ukuphakama kwezinombolo, ezama ukumboza uMakedonsky emaceleni.
  UMasha Podzemnaya, naphezu kwakho konke ukuxhamazela kwakhe, wayephuzile kancane; amabutho akhe awela komunye umugqa wokuzivikela owakhiwe ngokushesha.
  Kule mpi, uMarshal waseRussia Enkulu uDiana Johnson, njengomfundi ofanelekayo ka-Alexander Omkhulu, wenza ubuqili bokulwa nokuhlasela. Ngenxa yalokhu kuhlasela okushubile, abashayeli bezindiza abaningana bahlasela i-ultra-dreadnought, okuholele ekucekeleni phansi kwemoto nabasebenzi bayo abayizigidi ezingamakhulu amathathu namashumi ayisishiyagalombili nanhlanu. Ukuqhunyiswa kwakunyantisa, njengokungathi kuqhume i-quasar encane, ukukhanya kwamabhomu e-hydrogen ayisigidi sesigidi, amathentekele e-hyperplasmic akhukhula eminye izinkulungwane ezimbalwa zemikhumbi yasemkhathini. Ngenxa yalokho, i-gnome marshal, umkhuzi we-reserve aliens, yafa.
  Impi yaqala ngamandla amasha anolaka. Kwakubonakala sengathi amademoni asabekayo ayegijima emkhathini, esabekayo futhi emuhle ngesikhathi esisodwa, ekudlaleni kwawo okumangalisayo kwemibala. Njalo ngomzuzwana, amashumi ezinkulungwane eziqhumane ezinkulu ziqhuma ngesikhathi esisodwa, ziwisa izingcezwana ezicwebezelayo ze-confetti emangalisayo. Amazolo ayigugu ezingcezu zenkanyezi azala isithombe esisemuva ngokumelene nesizinda sempi; akunakwenzeka ukuchaza into enjalo. ngisho nobuhlakani be-avant-garde.
  Maye, uMirabela akakwazanga ukubukisisa lobu buhle. Wayene-patrol eyisicefe kuphela. Kodwa-ke intombazane yabona isithunzi, saqokonyiswa yi-radar ye-neutrino. Kubukeka sengathi ibhungu elihamba ngezinyawo eligqoke isudi yokufihla ikhanda lizama ukusondela emarobhothini.
  Ukuzifihla kwesihloko akukubi, kodwa intombazane ine-suti yokulwa ye-ultra-modern, ibona ukunyakaza komfana. Kungani umfana? Akazi ngokuqinisekile, mhlawumbe intuition yakhe imtshela lokhu. Intombazane yavula i-matrix disguise yayo yase ilandela le nsizwa. Ngenhlanhla, i-vacuum ayidali isiyaluyalu, okusho ukuthi ukunyakaza kwayo akubonakali. Yiqiniso, ingatholwa esimweni se-biofield turbulence. UMirabela wayecabanga ukuthi ukunyakaza okuncane endaweni engenalutho kubangela ukuphazamiseka emikhakheni eminingi egcwele isikhala.
  Umfana wama eqamekele, ngokusobala ehlela "ukucisha" irobhothi. Kwaphuma umsebe esibhamu sakhe, hhayi esokulwa, kodwa umfutho othumela igciwane le-cyber. Lokhu kuyathakazelisa ku-Mirabelle, ngoba wonke amarobhothi anokuvikelwa kwesofthiwe kuma-virus. Awukwazi ukulahla i-cyborg kalula kanjalo. Lapha udinga ukukhetha uhlelo olufanele: umbuzo kuphela ukuthi iyiphi? Kungcono ukugawula ibutho lesitha ngaphansi komkhuzi. Kodwa lona umsebenzi obucayi kakhulu, futhi noma yiliphi iphutha lingabulala. Phela, udinga ukumodela i-matrix ngayinye kanye nophawu lwezingcingo, futhi lokhu kunzima njengokusebenzisa ishizolo ukuze uqophe isigxivizo somunwe kusimende. Kodwa umfana, uMirabela unomuzwa wokuthi umfana usemncane kakhulu, futhi akalahlekanga. Elinye lamarobhothi lathumela isignali futhi landizela ngaphandle komugqa ojwayelekile.
  - Yeka ubuqili! Hhayi-ke ngizomthatha ngiboshiwe! - Intombazane yazitshela.
  Wandiza ngokuthula esuka ngemuva futhi wayesezovula insimbi ecishe ibe nzima, ekhubazekile eyayingavala ukwazi. Nokho, kulula kakhulu, futhi uzovele ukhulume nesiboshwa. UMirabela ushintshe uhla, ebala ngokucisha umzimba kanye ne-electronics yesudi yokulwa. Avele aqaqeke umfana aqonde. Ukubamba amandla kwamjikisa ukuthi abhekane noMirabelle.
  Yamamatheka intombi. Yebo, yeka ukuthi muhle kangakanani, omncane, cishe umfana, mude kuphela njengawo wonke ama-accelerator, kodwa onobuso obuyindilinga, obunobungane. Yebo, kukhangayo futhi kumnandi, kuthe ukungazi. Amehlo aluhlaza okwesibhakabhaka futhi kukhona ukudideka kuwo. Iqhawe elincane lathi ngomusa:
  - Hhayi-ke, usitholile isithombe se-pulp?
  UVladimir Kashalotov (Kwakunguyena), ngokuthuka (iphimbo lezwi lakhe lihlanekezelwe ngenxa yenjabulo) wathi:
  - Maye, uphenduke waba namandla!
  UMirabela ukhiphe amazinyo akhe ngokudla:
  "Ubulele amasosha ethu, manje nawe usuyisisulu." Manje ukuhlushwa nokujeziswa kukulindile.
  Umsindo omncane wadlula ebusweni bukaKashalotov. Wayazi ukuthi ubuhlungu buyini, kodwa waqonda ukuthi bungenziwa buphelele futhi buqhubeke:
  - Okuwukuphela kwento engizisola ngayo ukuthi angizange ngihambe namunye wabalwi bakho! Lesi i-vacuum enkulu yembobo emnyama!
  Impendulo ivela ku- Mirabela:
  - Ngakho-ke, i-fighter yokuqala?
  - Yebo, lena impi yami yokuqala!
  Intombazane yavele yathamba futhi yabubula kakhulu:
  - Angizange ngibe nesibindi sokubamba itshwele enethini - i-photon eyodwa ayiwafanele ama-impulses ayikhulu! Ukube ubungomunye wesigidi esikhethiwe.
  UVladimir wathi, ethatha usizi olukhulu:
  - Ngangiphakathi kwesigidi esikhethiwe, ngaba nethuba lokuba umxazululi weziphetho!
  UMirabela waqaphela ngokushesha:
  - Futhi kwenzekani kuwe!
  Umfana waphendula ngokuphefumulela phezulu:
  -Ubani obhubhisa indoda? Mfazi! Obhubhisa umfana intombazane! Ngakho ngangifuna ukusiza intombazanyana eyodwa futhi ngenxa yalokhu ngephula umthetho. Lapho ekhetha phakathi komthetho nonembeza, umuntu othembekile uyokhetha, ingasaphathwa eyokuphepha!
  U-Mirabela wabubula kakhulu nakakhulu, izihlathi zakhe zicwebezela ngemisebe emincane:
  - Kulokhu, uqinisile!
  Umfana waqhubeka ngomdlandla:
  "Ngakhetha unembeza wami, okwathi ngemva kwalokho ngahlukunyezwa ngesihluku, ngahlukunyezwa emphakathini futhi ngaxoshwa esigidini esikhethiwe. Esikhundleni sokuthola umsebenzi okhaliphile, ngiphoqeleka ukuba ngiphile kabuhlungu embuthweni wamasosha. Udumo kuSomandla ukuthi angigcinanga ebuthweni lasejele.
  Izinhliziyo ezincanyana ezintathu zikaMirabela zishaya kakhulu; intombazane yezwa okuthile okusondelene nokuthandekayo kulo mfana.
  Waxhuma umakalabha wase eqabula lensizwa wajula ezindebeni zayo ezinoju, ezinempilo, ejabulela ubumnandi obukhulu. Kwaba nzima ukuzidabula. Kashalotov wathi ephefumula:
  - Kubukeka sengathi lokhu ukuqabula kwami kokugcina empilweni yami!
  Anikine ikhanda uMirabela.
  - Cha! "I-quasarik" yami ethandekayo, ngeke uthunjwe. Ngeke ngikuvumele ukuthi ufe kancane enkwalini ye-ultra-radioactive. Uzophila!
  Intombazane yavula i-counter-radiation, izama ukuvuselela umzimba nezikhali zomfana. Wayifihla ngobuchule injabulo yakhe futhi wabuza:
  - Inkanyezi yami ethandekayo! Phela uzojeziswa ngalokhu!
  Intombazane isivele yaphendula ngomoya ophansi:
  - Ungakhathazeki! Lapha, emkhathini wamazwe ngamazwe, imithetho yemvelo ifana nokuthi ukudluliswa kwesignali ngokushesha kungenzeki, futhi ukuqoshwa ku-inthanethi kuyinto encane, njengokungathi ngengozi ngizoyithelela ngodrako omncane.
  UVladimir wavuma ngekhanda:
  - Lona ubuhlakani! Simply quasar!
  - Cha, akunzima kimi! Kodwa uhlose ukufika kanjani kubantu bakini?
  Umfana waphendula ngesivinini sombani:
  - Njengangaphambili, esiswini serobhothi. Ngokushesha, ngomzuzu, leli qembu lizophonswa phambili, ngikwazile ukuqoqa lolu lwazi. Khona-ke uVladimir uzobambelela kubantu bakhe.
  - UVladimir! Lokhu kusho ukuthi lowo ophethe umhlaba! Igama lami nginguMirabela! Nami, njengawe, ngangingomunye wesigidi esikhethiwe.
  UVladimir waphendula:
  - Kuhle! Ngithole imimoya emibili eyizihlobo, kodwa okwamanje ngizokwenza okulandelayo! Ngizongena irobhothi, uzama ukunginika ikhanda.
  - Ungakhathazeki! Ndizela eSangweni Le-Fox, ngicabanga ukuthi uzokwazi ukulinda isikhathi esidingekayo.
  - Ngiyakuthanda! - Lapha iqhawe elincane cishe alizange libe ne-diingenuous; ubuhle kanye ne-naivety kuheha kakhulu!
  - Nami futhi!
  Ezithola esesiswini serobhothi (ukuze akhulule isikhala, kwakudingeka alahle izinhlamvu), uVladimir, elawula ngobuhlakani, wagijimela eyakhe. Wayechichima injabulo, uma nje engase aphunyuke ekuthunjweni okwesabekayo, okubi kunokufa. Yiqiniso, wayenamahloni kancane ukuthi wayekhohlise intombazane ngokungenamahloni. Imikhomo yesidoda ayikaze ifakwe esigidini esikhethiwe, ekubeni nje iqhawe nesosha elivamile. Wayesefuna nokubamba lowo mzuzu adubule intombazane engazi lutho. Kodwa lokho kungaba kubi kakhulu. Impela akakabulali noyedwa umuntu ngaphandle uma ubala amarobhothi vele. Nokho, kungani ungakhethi buthule isisulu sakho sokuqala? Yebo, abaphikisi bakhe bangamaRussia njengaye, kodwa yini ongayenza? Impi iyimpi. Ngaphezu kwalokho, iminyaka engaphezu kwenkulungwane, ubutha buye bangena kanye ne-hyperplasm yesibeletho se-computer. Bayisithombe sesibuko somkhathi wakho wangempela, uKhayini waphakamisa imbazo yakhe phezu kuka-Abela! Ibutho lika-Alexander Omkhulu lakumisa ukuhlehla, futhi impi yaqala ngamandla avuselelwe. U-Vladimir uhlose isitha esingaqaphile (wayenerobhothi lakhe ngemuva) i-tetraplane. Ukudutshulwa emsileni osengozini kakhulu, ombozwe kancane inkambu yokuvikela. Ukuqhuma kanye ne-akhawunti yomuntu wokuqala owabhujiswa umfana ivuliwe!
  . ISAHLUKO No. 3.
  U-Yanka Svetlov noMarinka Chernushka bazalwa ngosuku olufanayo. Lokhu kwaba kuhle ngoba kwabavumela ukuthi bagubhe ndawonye usuku lwabo lokuzalwa. Umfana nentombazane baneminyaka eyishumi nambili ubudala, omunye unyaka futhi bazoba intsha, okungukuthi, cishe abantu abadala. Futhi manje unyaka wokugcina wobungane babo usufikile.
  U-Marinka Chernushka, naphezu kwesibongo sakhe: izinwele ezibomvu ezivuthayo, ezinde, ezingaphezu kwekhanda elide kune-Yankee: intombazane esheshayo. NjengoYanka, ufunda esikoleni sesekisi; eqinile, enemisipha, ebukeka njengentombazane evuthiwe. Usevele unesipiliyoni sokudlala enkundleni; udlale uTutti emdlalweni we-Three Fat Men. Yiqiniso, uSvetlov wayebukeka ehlekisayo endimeni yendlalifa, kodwa wadlala indima enhle kakhulu mayelana namasu! Manje umlingisi osemusha osekisini uyaziqhenya. Wazakhela okomuntu omdala enamacici newashi likanokusho. U-Yanka unesizotha kakhulu, wadla amaqebelengwane nezinsizwa, waphuza i-Coca-Cola, walahlekelwa, futhi manje waphuma nomngane wakhe ukuze baxoxe ngobungane bakhe besikhathi eside. U-Marinka, njenge-accelerator yangempela, uphethe ibhodlela likabhiya esandleni sakhe kanye nephakethe likagwayi ephaketheni lakhe. "Kemele".
  - Awufuni ukuyibilisa? Yiba "abandiza kakhulu" (abayinkimbinkimbi)! "Kubuza le ntombazane imamatheka kabi inikine ikhanda. Izinwele zakhe ezicwebezelayo zazingadingi ukuthintwa, ngakho zazifana nelangabi.
  U-Yanka wanikina ikhanda ngokushesha:
  - Ukhuluma ngani! Lena inqubo engenamsebenzi yokufaka ushevu emzimbeni. Ngokuvamile, cishe zonke izitho zihlushwa utshwala, ikakhulukazi isibindi nesisu.
  U-Marinka, ehleka, waphendula:
  - Konke kungamampunge! Uma osopolitiki beqamba amanga futhi kulula ukuthola itshe elomile olwandle kunosopolitiki othembekile, pho ubani ongaqinisekisa ukuthi odokotela bakhuluma iqiniso?
  U-Yanka waphawula ngokunengqondo:
  - Osopolitiki, kunjalo, baqamba amanga! Odokotela nabo, ikakhulukazi uma bekhohliswa ukuze bazuze, kodwa amehlo akhuluma iqiniso. Akwanele yini ukuthi wena ngokwakho uye wabona izidakwa ezidakiwe ezilahlekelwe ukubukeka komuntu? Ukudakwa kuyinhlekelele enkulu yabantu baseRussia. Futhi hhayi amaRussia kuphela, khumbula ukuthi zonke izizwe zamaNdiya aziqhenyayo - amaqhawe angesabi - zafa kanjani ngenxa yamanzi omlilo . Bake baba ngabanikazi bezwekazi lonke, kodwa manje basele nemigodi edabukisayo.
  U-Marinka, eqhubeka nokusineka, wagquma cishe ngebhesi yobupristi:
  - Bathi ubhiya omncane kuhle kuwe! Ngokuvamile, ungazenzi uthisha, kungcono ukuhamba ngezandla zakho futhi ukhohlise nxazonke!
  - Cishe singabantu abadala, futhi kusasa sinesivivinyo! Singangena ku-inthanethi kancane bese silala.
  - Angifuni ukulala! Asiye ekhasino kunalokho. Uyazi, bavule indawo enjalo ye-chic e-Arbat - emangalisayo!
  U-Yanka waphefumulela phezulu:
  - Izingane azivunyelwe lapho!
  U-Marinka waphakamisa isandla sakhe esinamandla ngokunganaki:
  - Kungani uma bekuvumela ukuba ungene nabazali bakho! Ngiyabona ukuthi ubukeka emkhulu futhi evuthiwe, futhi ngisho nasezimonyoni ezipholile, ngingamdlulisela kumama wakho!
  - Kuthiwani uma becela ipasipoti? - Umfana wayesagadile.
  - Ngine-xiva! - U-Marinka uvule idokhumenti. - Uyabona ukuthi abangani bami badweba ngobuchule kanjani.
  U-Yanka wayejabule:
  - Futhi mina ngokwami anginankinga nokugqekeza ibhange ekhasino futhi ngizithengele ikhompuyutha entsha, ekhohlisayo! Ngakwazi ukuthola imali ngokuwasha izimoto.
  U-Marinka wachaza:
  - Ukugeza izimoto! Fi! Mina ngokwami ngikhetha ukuqagela ngezinhlobo zemali namamaki, kunenzuzo enkulu kakhulu.
  - Awu, ubani, yini okufanele uyifunde!
  - Awu, ake sihambe! Ake siqoqe inqwaba yemali!
  U-Yanka, ebukeka ehlakaniphile, waphawula:
  - Ngiqhamuke nohlelo ongasoze walahlekelwa kulo!
  U-Marinka waba nopopayi nakakhulu:
  - Kanjani lokho?
  - Uthatha idola ulifake ku-roulette: lapho unokuzikhethela kwemibala emibili kokubomvu.
  - Futhi ulahlekelwe!
  - Bese ukhipha amadola amabili ngaphezulu bese ubhejela okubomvu futhi!
  - Futhi ulahlekelwa futhi!
  - Bese ukhipha amanye amadola amane bese ubhejela okubomvu futhi!
  Intombazane yakhala:
  - Konke kubomvu nokubomvu! Ingabe uyikhomanisi?
  - Cha, lolu uhlelo olunjalo!
  - Awu, kulungile, ulahlekelwa okwesithathu!
  "Ube usuphinde ubheje amadola ayisishiyagalombili ngokubomvu."
  -FUTHI...
  - Yini futhi! Amathuba okuthi okumhlophe kuzovela okwesine ngokulandelana aphansi kakhulu. Okusho ukuthi ekugcineni uwine amadola ayisishiyagalombili bese uthola elilodwa.
  U-Marinka wahosha:
  - Bese uqala kabusha! Kuphela ngokushintsha umbala bese wehlisa izinga futhi libe yidola! Yebo, ngifunde ngalesi simiso ku-inthanethi. Lolu akulona uhlobo lomdlalo: yini ethandekayo enhliziyweni efudumele, akukho injabulo kanye nokuwina okukhulu, futhi kuyisihawu ngesikhathi esichithiwe. Cha, akunjalo, ngiqhamuke nohlelo lwangempela, oluthembekile oluzokuvumela ukuthi uwine ingcebo!
  Umfana wanikina ikhanda elilula:
  - Ukushaya ikhwela! Ufuna ukubukisa!
  - Yebo, nginamahloni ukushaya ikhwelo nomngane wami oseceleni! Ngaphandle kwamanga! Woza, ngizokukhombisa!
  U-Yanka wehlisa izwi lakhe wabuza:
  - Mhlawumbe ungangibonisa khona manje?
  Intombazane yaphendula ngokushesha:
  - Cha! Kuzoba lula kakhulu! Woza uzophuza nami!
  Umfana wagqoka ijazi lakhe, kwakusekwindla futhi kwase kubanda ngaphandle. U-Yank, njengoba kufanele umfana wentanga yakhe, wakhangwa yikho konke okungaqondakali. Ngaphezu kwalokho, wayebone ikhasino kuphela ku-TV.
  Kwase kumnyama, kodwa eMoscow kwakumnyama njengemini. Amehlo ayejatshuliswa yinqwaba yezingqwembe zokukhangisa kanye nezinhlobonhlobo ze-pyrotechnics.
  Intombazane yasikisela ngenjabulo:
  - Ngizobiza itekisi yeselula futhi sizogibela ngesitayela!
  - Ingabe kuwufanele? I-Moscow ebusuku inhle kakhulu!
  UMarinka wathi ngokucasuka:
  - Akuyona intokozo enkulu ukuzulazula ebusuku ekwindla. Ngaphandle kwalokho, uyazi, ngezinye izikhathi ebumnyameni kuba nezigelekeqe ezesabekayo. Bafana nenhlanzi yepiranha, edla amathambo ezingane eziyiziphukuphuku njengawe!
  - Kuthiwani ngamaphoyisa?
  - Ukuze uthathe ama-tolls! Futhi ngokuvamile, awukwazi ukwabela wonke umfana iphoyisa!
  U-Yanka ucasulwe kakhulu:
  - Futhi ngiyakubona, ntombazane! Cha mnumzane, umatroni ohloniphekile!
  U-Marinka wanyakazisa umunwe wakhe:
  - Uzokhipha ikhanda lakhe ku-asphalt! Yebo ngigibela itekisi! Ungesabi, ngizoyisusa mina i-bashley! Ngokuvamile, ngenza imali enhle ngokulanda izifinyezo.
  - Ngazama ukwenza lokhu futhi, kodwa ukuncintisana kukhulu kakhulu!
  - Udinga ukwazi ukuqasha amaklayenti, ikakhulukazi phakathi kwabafundi basesikoleni esiphakeme.
  Iselula kaMarinka inhle kakhulu, inekhamera yevidiyo yesikrini esibanzi ehoxiswayo, ngezinye izikhathi ebonisa izinto ezinamahloni ngisho nokuzicabanga. Intombazane yathatha ugwayi phakathi kwamazinyo ayo, ayecwebezela kuvanishi okhethekile, yadonsa:
  - Uyazi, isikhulu se-SD uSchellenberg wayethanda ukubhema uKemel.
  - Okuyinto, ngeshwa, ayizange idutshulwe! Kuyathakazelisa ukuthi ubhala ezincwadini zakhe ukuthi u-Muller uyinhloli yaseSoviet.
  - A! Umkhulu Muller? Kungase kube njalo. - Intombazane yashaya unqenqema ngesithende eside sebhuthi yayo. U-Yanka wazizwa emncane kakhulu, engafinyeleli ngisho nasesifubeni somngane wakhe. "Kodwa kungenzeka ukuthi usebenzela izinhlaka ezimbili ngesikhathi esisodwa."
  - Indoda endala ehlakaniphile! Imali ephindwe kabili futhi akwenzi mehluko ukuthi yimaphi amasosha azokubamba!
  U-Yanka uphulule isihlathi sakhe esiphinki:
  - Amasosha angakuqeda! Uzofakazela kanjani kwabangasese, emangazwe yi-cannonade ene-bayonet enegazi, ukuthi ungumlingani wakhe?
  U-Marinka wahleka:
  - Ukuze wenze lokhu udinga ukusokwa! Lapho nje ekhumula ibhulukwe lakhe, isosha laseRussia lizoqonda ngokushesha ukuthi liyi-February futhi liyisisulu sobuNazi!
  U-Yanka waphawula:
  - Kuthiwani uma e-anti-Semite! Yeka ukuthi umkhulu uVysotsky wahlabelela kanjani! Umkhulu wami wayekhubazekile, owayengudokotela wezinambuzane, ngine-: anti-Semite on anti-Semite!
  - Uh! Futhi ulalela izinto ezindala kangaka! I-Vysotsky ilungele amadlozi, hhayi abafana!
  Hhayi-ke, yeka ukucabanga, asithole imoto!
  Itekisi yangasese yakwaMercedes kanokusho yeza kubo! U-Marinka wahlala phansi ngokumangazayo ekamelweni.
  - Awu, inyoni encane, hlala phansi!
  Umshayeli webhomu wabuza:
  - Leli iklayenti lakho!?
  - Ngamuphi umqondo?
  - Uyisifebe!
  U-Marinka ukhiphe amazinyo akhe kabi:
  - Ungalokotha kanjani uhlambalaza intokazi ehloniphekile! Ngingu-Countess waseTobolsk, futhi lena yindodana yami, uViscount De Bragelonne.
  - Ngiyawazisa umuzwa wakho wamahlaya. Kuphi?
  - Ekhasino, "Royal Happiness"!
  Umshayeli wavuma ngekhanda:
  - Ngizofika lapho ngokushesha!
  Imoto isuke kahle, kukhale umculo othule. UMarina wabuza:
  - Mhlawumbe sizovula i-Bilan.
  Umshayeli waphawula:
  - Awunamahloni ngokuthi abanye abantu abanethonya basakaza amahlebezi okuthi uyisitabane!
  - More like green, like a hundred dollar bill! - UMarinka waqhumisa indandatho yentuthu ngemuva kwekhanda lomshayeli.
  - Futhi ungowesifazane ejusi! Ingubo enhle! Kuthiwani ngoBori Moiseev! - Umshayeli wetekisi wathi edlala.
  - Moiseeva! Ezwini elithi Mose! UFebhuwari unamaphesenti angamashumi ayisishiyagalolunye oluhlaza okwesibhakabhaka. Akukona ize ukuthi inkulumo ethi: isono saseSodoma savela eTestamenteni Elidala elabhalwa amaJuda. - Marinka wathi kabuhlungu.
  - Uyazi ukuthi ngiyingxenye kaFebhuwari!
  - Ngakho isigamu okwesibhakabhaka! Isitabane! Isitabane! Abangane abaningi abangajwayelekile! Ungabi namahloni! Isitabane! - Wacula ngezwi le-prima donna, kodwa ngokuzwa okuphakathi kakhulu, u-Marinka.
  Umshayeli wakushaya indiva lokho kuhleka usulu futhi waphawula kuphela:
  - Ingabe akhona amantombazane angama-gay?
  - Lesbo kuphela! Kodwa ziningi zazo! - Marinka waphendula.
  Le khasino yayihamba phambili eMoscow. Okukhulu, okufana ne-Winter Palace enemihlobiso ecebile. Isakhiwo ngokwaso sakhiwe ngesitayela se-Borroco! Kwakukhona unogada wezempi emnyango nabelusi baseJalimane nama-bulldog angamaNgisi.
  UVladimir waze wazizwa engakhululekile, ebuka onogada abade abagqoke ezimhlophe nezimnyama. Nokho, uMarinka akazange abe namahloni, ebonisa isihlahla ngokunganaki.
  - Lo mfana uyindodana yami, uphuza nami!
  - Kuhle! Izingane kuphela ezingakwazi ukubheja amayunithi avamile angaphezu kweshumi ngesikhathi futhi ziphuze utshwala ngezindleko zokusungulwa!
  U-Marinka wanikina izinwele zakhe ngokucasuka:
  - Yebo, angamane azilengise kunokuphuza.
  - Hhayi-ke, kuhle lokho! Okwamanje, ungathenga isethi yonke yama-chips.
  UVladimir wayenemali ephansi kakhulu yamadola angamakhulu amathathu ephaketheni lakhe, kodwa iMarinka yayinezinkulungwane ezinhlanu, okuyinto engalungile ngentombazane abazali bayo abakude nosozigidi.
  Ngokushesha u-Artem wamfela umona:
  - Uyi-"Pinocchio" ecebile encane!
  Intombazane yabhodla, izihlathi zayo zimbozwe ngempushana ne-rouge:
  - Ubucabangani! Ingane engenalutho! Phila impilo yakho yonke ubambelele esiketini sikanyoko!
  Umfana wanikina ikhanda ngamandla:
  - Vele akunjalo! Udinga ukuzuza imali ngokwakho!
  - Yilokho kuphela! Isenti lakho libiza ngaphezu kwesenti lomunye umuntu! Awu, kulungile, yimaphi ama-chips ozowathathela wona?
  - Amakhadibhodi ashibhe kunawo wonke!
  U-Marinka wahleka:
  - Yiziphi eziyidola elilodwa lilinye?
  - Yebo! Ngizozama isistimu yami!
  - Bheka nje, wena, njengomuntu osemusha, akufanele unikezwe ngaphezu kweshumi!
  Ingaphakathi lekhasino laliwubukhazikhazi, linezibuko eziningi, ama-gilding, namakhophi emidwebo yongcweti abadumile. Okuthile okufana neHermitage kuhle kakhulu.
  Kwakukhona "nezigelekeqe ezihlomile" kanye nama-roulette ahlukahlukene anobuqili, ahlotshiswe ngokucebile. Ikakhulukazi, elinye lamaqhude apendiwe anomsila ogcwele ingilazi ekhanyayo laliphotha, likhomba ngoqhwaku lwalo ezitokisini ezinezinombolo. Ungase futhi ukhethe ezimpapheni zomsila wepigogo, ezingaphenduka futhi zishintshe imibala. Kwakukhona nezikrini ze-roulette ze-electronic, lapho yonke into yayixubene futhi ihanjiswe yikhompyutha. Ezinye izinto eziningi! Kodwa okwadonsela ukunaka okukhulu kwakuyi-roulette yendabuko enento ezungezayo ephezulu nesibambo segolide esimise kogebhezi.
  U-Marinka waya kuye, edlalisa ama-chips akhe esiliva:
  - Awu, njengengane! Uyabona ukuthi sengikulungele ukudlala! Mhlawumbe nawe ungakuzama!
  - Ngilandela uhlelo oluncane nolwami! - UVladimir waphendula.
  Umfana waqala ukubhejwa. Ukuqala nge-chip eyodwa, iya kokubomvu!
  Waba nenhlanhla, wawina ngaso leso sikhathi! Ngemuva kwalokho washintsha imibala wabheja ngomnyama, ngedola elilodwa elifanayo. Bamlethela ukulahlekelwa, uVladimir wathatha amakhefu ambalwa. Ngaqalaza. Ikhasino yayinakho konke - ngaphandle kwewashi! Umfana waphoqeleka ukuthi anikele ngeyakhe emnyango, yimithetho lena. Ngaphezu kwalokho, kwadingeka nginikeze onogada omakhalekhukhwini bami. Ngokusobala lokhu kwenziwa ukuze amakhasimende angasazi isikhathi futhi achithe yonke ingcebo yawo. Umfana waphoqeleka ukuba azulazule cishe kakhulu.
  Ekuqaleni waba nenhlanhla, wabe eselahlekelwa idola elilodwa, amadola amabili, amane, ayisishiyagalombili. Manje kwasekumele babheje ishumi nesithupha, okwakuvele kunqatshelwe yimithetho. Umsizi we-croupier, umfo obomvu, wacisha iso wase efulathela, njengokungathi uthi: yenza ngokuthanda kwakho!
  UVladimir waphinda wabheja ishumi nesithupha ngokubomvu futhi wazuza idola elilodwa. Wesula umjuluko esiphongweni wacela iCoca-Cola eneqhwa.
  Kancane kancane umfana wagcwala injabulo! Kuyisicefe ngempela ukubuyisela idola elilodwa lapho wonke umuntu oseduze kwakho ebheja izinkulungwane, amashumi ezinkulungwane.
  Umfana oyedwa opholile ogqoke ijazi lomsila, ngokwesibonelo, naphezu kwakho konke ukuvinjelwa, wadlala amashidi egolide ezinkulungwane zamaRandi lilinye, ebheja imiqansa, eshintshanisa amawini ngokulahlekelwa. Nokho, ngokusobala wayenenhlanhla, ngakho ngokushesha kwakukhona isikhwama sonke segolide chips kanye chips platinum - ezinkulungwane eziyishumi.
  UVladimir, embuka, waqala ukubheja izinombolo ngabanye. Ikakhulukazi, kwabangamashumi amathathu nesithupha, uneminyaka engamashumi amathathu nantathu - iminyaka kaJesu Kristu, ebeka ikhulu. Ibhola landiza lihamba kancane, laqala lahlala kumashumi amabili nesishiyagalolunye, laphinde lagxumela kweleshumi nantathu! - Hawu, umfana wayenezinkulungwane ezintathu nengxenye zamadola. Enganeni eneminyaka eyishumi nambili: ingcebo, ungathenga ilaptop ewubukhazikhazi. Kodwa udeveli uyakuhleba endlebeni yakho: Imoto kayihlo yindala kakhulu, zuza imali futhi uthenge iMercedes-Benz entsha yohlobo lwakamuva. Uyazi ukuthi uzizwa kanjani emva kwalokhu, ofunda nabo bazoba nomona.
  - Yini ongabheja kuyo? - Umfana wazibuza.
  - UNkulunkulu uthanda uZiqu-zintathu! Bheja kokuthathu!
  U-Vladimir wakwenza lokho ngokujabula, ebheja wonke ama-chips. Amehlo akhe aluhlaza ayevutha.
  Ibhola lajikeleza, futhi ngokugxuma ngakunye inhliziyo yomfana yashaya ngokushesha. Kodwa wabe esehlisa ijubane futhi wehla... ngamathathu!
  - Ngiphumelele! Wamemeza umfana. Futhi ngaleso sikhathi ibhola lawa laya kwabahlanu.
  Kwaduma izwi elinonya ekhanda lami:
  - UNkulunkulu akasona isiwula! Uthanda i-nickel!
  Kuphela umfana owayesaphaze yonke imali yakhe, kwakunzima ukubamba izinyembezi, kodwa injabulo yakhe yayingakapheli. Kuthiwani uma ucela umngane wakho ukuthi akuboleke ama-chips bese uwawina wonke ngenzalo? Phela i-casino, izimangaliso zenzeka lapha.
  Nokho, nakuMarinka izinto zazingahambi kahle. Lapho uVladimir egijimela kuye, intombazane yayisanda kuchitha izinkulungwane zayo zokugcina. Wayesephelelwe yithemba ngokuphelele.
  - Kuyini lokhu! - Intombazane yashaya izibhakela emoyeni. Izigebengu zenza sengathi akwenzekanga lutho.
  - Ngokusobala isiphetho! - U-Yanka uphendule ngokuzola okuzenzisa. - Galimo! GOP yima!
  - Iluphi uhlelo engiluthandayo? - Intombazane yahlanganisa izandla zayo.
  - Noma yiluphi uhlelo ngokuyinhloko lusekelwe enhlanhleni! - U-Artem waphawula ngefilosofi. - Inhlanhla eyimpumputhe - awukwazi ukunqoba ngaso sonke isikhathi. Ukwenza imali ekhasino kuhlukile ekuphatheni amanzi ngesisefo, ukuthi amanzi ngesisefo athela ngaphansi kwezinyawo zakho, kanti ekhasino ugezwa ingqondo!
  - Ngingathengisa umphefumulo wami kuDeveli uma ngingawina ngaso sonke isikhathi! - UMarinka wamemeza ezinhliziyweni zakhe.
  Ngaleso sikhathi, yonke into yabhukuda phambi kwamehlo ezingane futhi zazithola sezisendaweni ethile ephakeme, iziqongo zezintaba neqhwa elinsomi lisakazeka ngaphansi kwazo.
  Kuqhamuke indoda elinganiselwa emashumini amathathu nanhlanu egqoke ijazi elimnyama nothayi omhlophe phambi kwezingane. Wayenobuso obuhlaba ngendlela engavamile nobuso obuphaphathekile, obuncane. Ebuka lezi zinsizwa ezimbili ezineminyaka eyishumi nambili ubudala, wamamatheka ngothando, kodwa amehlo akhe ahlala ebanda, sengathi acwebezela ngensimbi.
  - Ubani kini obefuna ukuthengisa umphefumulo wakho kuDeveli?!
  Impendulo ivela ku- Marinka:
  -Mina! Futhi wena unguSathane!
  Indoda yamamatheka kakhulu.
  - Cha! Ngingu-Arphaon, elinye lamasekela ka-Lucifer. Ngigxile ekugembuleni.
  - Hewu! - Kusho uMarinka. "Ngangicabanga ukuthi amademoni awekho."
  - Futhi uNkulunkulu?! - Ithayi elimhlophe "lomnumzane" elinesithombe sikaDracula laqala ukwenza umbala onegazi.
  Abapristi baqamba lokhu; ukwenza imali! - Marinka waphendula ngokushesha nangokuzethemba.
  - Okunengqondo! Kodwa njengoba kukhona ithunzi, khona-ke kukhona ukukhanya! Nakuba lingesilo okushiwo iBhayibheli.
  U-Yanka wazifaka engozini yokwephula ukuthula:
  - Futhi yini oyifunayo kithi?
  Idemoni labonakala licasukile:
  - Hhayi mina! Kodwa kubonakala sengathi ubufuna okuthile kithi. Ikakhulukazi, le ntombazane ebukekayo ezenza ngobuchule ibukeke njengomuntu omdala.
  U-Marinka wayenamahloni, kwavela amahloni ezihlathini zakhe:
  - Ngakho udinga umphefumulo wami?
  U-Arfaon wagiya ngokudelela:
  - Eyakho?
  - Mina!
  Idemoni laphendula ngobumnene obedlulele:
  - Vele akunjalo! Kunenani elingenakubalwa lemiphefumulo okuthe, ngokuzithandela noma ngamandla, yaba ngaphansi kokulawula kwethu, ake sithi, izigidi zezigidi zezigidi emhlabeni wonke! Phakathi kwabo kukhona abangcwele abangcwele, opapa kanye nezinzalamizi zama-Orthodox. Uyini umphefumulo kithi: uhlobo oluthile lwentombazane eziphatha kabi ezogcina inathi emashumini ambalwa eminyaka noma kunjalo. Futhi ngisho nokumnika isipho esibalulekile ngokubuyisela.
  U-Marinka wayecasukile, okwabangela ukuziqhenya kwakhe:
  - Ngakho-ke umphefumulo wami awubalulekile!
  - Uma uvele uyifake endalini ye-interuniversal, khona-ke kuzoba nenala yobuhle obunjalo lapho. - U-Arfaon ukhanyise amazinyo akhe amancane.
  Intombazane yahonqa ngokucasuka:
  - Kungani basibiza ngaleso sikhathi?
  U-Arfaon wandiza phezulu, amaphiko avela ngemuva kwakhe:
  - Ngitshele, uyathanda ukudlala?
  - Ngokuqinisekile! - Marinka wayejabule.
  - Futhi wenze ukubheja?!
  - Ngokwakho! Ubani ongakuthandi lokhu!
  - Ngakho, nathi amademoni sithanda ukuzijabulisa. Ngakho-ke sikunikeza ukubheja okulandelayo. Uma uwina, uzothola isipho esibalulekile: uma uwina noma yimuphi umdlalo wokugembula, uma uhlulwa, uzoya esihogweni. Kodwa akusabi, njengoba ucabanga, abafaki muntu ngomlilo, kodwa futhi akumnandi kakhulu, ikakhulukazi kulabo abanezingqondo ezibuthakathaka.
  U-Marinka waba nopopayi nakakhulu:
  - Hlobo luni lokubheja?
  Idimoni laphenduka ekseni lathi:
  - Sizokudlulisela komunye umkhathi, emhlabeni cishe ezingeni leNkathi Ephakathi. Uma ukwazi ukusinda futhi uzuze isikhundla esiphakeme, sizokubuyisela emuva, kodwa uma ufa, uzophelela esihogweni sendawo futhi isiphetho sakho sizonqunywa uSathane wenye indawo yonke.
  - Kuthiwani uma ngiba indlovukazi? - Intombazane yathi idlala.
  - Khona-ke uzothola isipho esiyigugu! Cabanga ngakho! - Amazinyo edemoni aba makhulu futhi acwebezela ngokukhazimulayo.
  - Yini ongacabanga ngayo! Ngiyavuma! Impela ngizozifaka engozini!
  Kungenelele u-Yanka:
  - Ngeke nje ngishiye umngane wami! Ngizondiza naye! Ngaphandle kwalokho, isipho esinjalo ngeke singilimaze nami.
  I-Arphaon yanda ngosayizi, amaphiko akhe aqala ukucwazimula njengegobolondo likamama weparele elangeni.
  - Futhi uyafuna? Konke kungcono! Abafana bavame ukwengeza amandla kule nqubo.
  U-Marinka waphawula ngokuhlakanipha:
  - Futhi uma sithola isipho, sizodlala ngokumelene nomunye!
  Idemoni lanikina ikhanda kanzima:
  - Kodwa lokhu kuyinto okungafanele uyenze. Ukumosha isikhathi. Okwamanje, qinisekisa futhi - ingabe usukulungele ukuhlolwa?
  - Izikhathi eziyinkulungwane yebo! - Umfana nentombazane basho ngazwi linye.
  - Bese sihamba!
  Ngaphambi kokuphuthuma ezindaweni ezingaziwa, uYanka noMarinka babuka okokugcina ekhasino. Umfana ogqoke ijazi likamsila, echithe intaba yegolide namashidi e-platinum, waklabalasa. Waholwa onogada bokusungulwa kwenjabulo yamanga.
  - Elinye iklayenti likaSathane! - Yanka waphawula ngokudabukisayo.
  - Qiniseka ukuthi asigcini esihogweni! - Marinka wabikezela, shaking wakhe scalding izinwele.
  Umfana nentombazane babanjwa isivunguvungu kwathi ngemva kwesikhashana bazithola sebephakathi kwezinkanyezi. Yeka ukuthi kuhle kangakanani, inani elingenakulinganiswa lezinkanyiso ezihlukahlukene, ubukhazikhazi obumangalisayo. U-Yanka noMarinka babheka ngawo wonke amehlo abo, bengakwazi ukubheka eceleni, kwakumane kuyisimangaliso: inqwaba yamatshe ayigugu acwebezelayo enziwe ngezinto ezinhle ngendlela emangalisayo! Akukho nokukodwa ukuqhathanisa okuphawulekayo olimini lwabantu okungaveza ngisho nengxenye eyinkulungwane yobuhle obunjalo.
  - Akukho mphumela owodwa okhethekile we-blockbuster waseMelika ongaqhathaniswa nalokhu. - Umfana waqaphela. Into engakholeki ngempela!
  Intombazane yaphawula ngokudlala:
  - Ngiye ngahlangana nezimangaliso ezimangalisayo! Ngokwesibonelo, lapho ikhangaru esagolide ichama, kwavela imithala emifudlaneni!
  - Kungani ukhuluma! Musa ukushayela isiphepho esishisayo!
  U-Yanka wavala amehlo akhe. Amaplanethi amaningi amibalabala, amafomu amangalisayo nezinhlangano zazindaza ngaphezu kwakhe. Kwabe sekunyamalala yonke into, umfana nentombazane bazithola sebesotshanini.
  Umoya ohlanzekile wangishaya, izinyawo zami zathinta phansi kahle. U-Yanka wacikica amehlo akhe ngokumangala:
  - Kwenzeka! - Wathi eqhaqhazela.
  U-Marinka ngokungabaza (yeka intombazane embi) waphawula:
  - Uqinisekile ukuthi lokhu akulona izwe lethu?!
  Umfana wakhomba umunwe phezulu:
  - Bheka esibhakabhakeni!
  Intombazane yaphakamisa ikhanda. Nangempela kwakuvutha amalambu amathathu phezu kwabo kanye, eluhlaza, eluhlaza okwesibhakabhaka, ebomvu. Isibhakabhaka ngokwaso sasiwolintshi, yonke into yayibukeka iyinhle futhi iyinhle. Eduze kwakhula izihlahla zehlathi zangempela, ezifana nalezo eziseMhlabeni ezindaweni ezishisayo futhi ngesikhathi esifanayo zihluke ngokuphawulekayo. Amahlamvu ngokwawo ayebonakala ekhanya ngombala onsomi ngokuyinhloko. Isimo sezulu ngokwaso, naphezu "kwamalanga" amathathu, sasingashisi kakhulu, sikhumbuza ukuqala libalele kukaSepthemba.
  U-Marinka uchofoze ulimi lwakhe wayesethi:
  - Kuyamangaza ukuthi izitshalo zisezindaweni ezishisayo, kodwa kupholile kunalokho okufanele kube ezindaweni ezishisayo.
  - Mhlawumbe ubusika bendawo! - U-Yanka uphakamise. - Ebusika enyakatho yeNdiya: cishe lesi simo sezulu.
  Intombazane yavuma:
  - Kungenzeka! Ngaphandle kwalokho ngabe kufanele ngikhathazeke. Futhi izinga lokushisa limnandi, kubukeka sengathi sikhethe indawo enesimo sezulu esihle. Uma ngikhuluma iqiniso: Angithandi isithwathwa nesithwathwa esijulile lapho uwe uze ufike entanyeni yakho. Ubusika obudlule bucishe bangiqeda.
  - Uyinkukhu yaseRussia futhi akufanele ubanda!
  - Nginengxube yegazi lase-Afrika, awuboni ukuthi ngimnyama kangakanani! - UMarinka uthe ngokudlala.
  Intombazane ebomvu enezinwele ezibomvu yayisukwe kakhulu, futhi ukubomvu kwahlala kubelesele ngokumangalisayo.
  U-Yanka, umfana onezinwele ezimhlophe onezici zobuso ezivamile, njengokungathi uvela ku-poster ka-Hitler Jugent, i-tan yakhe yasehlobo icishe yafiphala, wayenamahloni:
  - Awu, kulungile, unguMarinka wami othandekayo. Asikho isidingo sokunyundela ubusika bethu.
  Intombazane yathinta umfana ehlombe:
  - Lokhu kuzoba isifundo kuwe. Okwamanje, ake sicabange ukuthi singaya kuphi?
  U-Yanka wanwaya ingemuva lekhanda lakhe:
  - Kude nehlathi, lokhu kubonakala kungeyona indawo emsulwa nhlobo. Asiphume singene endleleni, singene emgwaqeni sibheke ebantwini.
  U-Marinka wakhipha ugwayi (unomkhuba omubi) futhi wadonsa.
  - Masihambe ngesivinini esigcwele!
  Bobabili bahamba ngendlela ebonakala sengathi iqondile. Intombazane yamomotheka ngokwenama futhi yathi:
  - Uma sizithola sisezikhathini zokuqala zeNkathi Ephakathi noma yasendulo, ngaphambi kolwazi lwethu, ukuthatha isikhundla esiphambili emphakathini ngeke kube nzima!
  U-Yanka, ngolwazi lwalolu daba, wenqaba:
  - Kubonakala kuphela ekuqaleni. Eqinisweni, sicabanga ukuthi siyawaqonda amakhompyutha futhi siphuthaza ezinhlelweni, kodwa lokhu kusinika ini ngempela? Ngisho nososayensi ohlakaniphe kakhulu akakwazi ukuphendula ikhompuyutha ibe yizembe.
  U-Marinka wahleka:
  - Yebo, izinto zikagesi aziyona into yakho. Futhi mayelana nesibhamu esincane. Ngokukwenza, unganqoba umhlaba wonke.
  - Uyazi nokuthi bakwenza kanjani?
  - Okuqala! Isibabule, amalahle, i-saltpeter!
  - Yiziphi izilinganiso, ngaphandle kwalokho amalahle ayini, bayazi, kodwa mayelana nesibabule ... Ayitholakali yonke indawo.
  U-Marinka waphawula:
  - Mhlawumbe singaqhamuka nokunye okuzuzisa kakhulu! Isibonelo, i-crossbow!
  - Uyazi nokuthi ungaklama kanjani!
  - Ngikopishe izifinyezo ngeNkathi Ephakathi futhi ngazi okuningi! Futhi ngokuvamile, udinga ukufunda inganekwane yesayensi. Ucabanga ukuthi zimbalwa izincwadi ezilotshiwe mayelana neqiniso lokuthi umuntu wanamuhla uzithola eseNkathini Ephakathi, ngakho-ke, njengomthetho, ukhuphuka ngokushesha izinga lomsebenzi.
  Umfana waphendula ngokudabukisayo:
  - Lokhu kumnandi. Kukhona ngisho nokushisa okuhlukile okunjalo: i-adventure yomlando! Kodwa amaqhawe alapho ayenenhlanhla enkulu, noma ayeyizikhulu zamabutho akhethekile, futhi singabantwana abalula. Yini esingayenza kuleli zwe elinonya?
  - Hhayi-ke, akuzona izingane ezijwayelekile nhlobo! Ngokwesibonelo, singenza into efana nale! - Intombazane yayihamba ngezandla zayo, inyakazisa imilenze yayo emikhulu, enemisipha, igqoke izicathulo ezinezithende eziphakeme.
  - Ngakho-ke kufanele sihlele idokodo lethu futhi sibonise ukusebenza. - Yanka unciphise amehlo akhe.
  - Okungewona umqondo omubi kakhulu. Inyoka Gorynych, inyoka Gorynych, inyoka Gorynych a hooligan! Wangena esigodini sakithi futhi waqala idokodo! - U-Marinka wacula, edonsa izithende zakhe ezakhiwe.
  U-Yanka naye wahamba ngezandla zakhe, ekwenza ngobuchule kakhulu kunoMarinka. Wabe esethi ngokudabukisa:
  - Angazi! Uyakhumbula ukuthi kanjani kumanoveli kaKir Bulychev. U-Alice noPasha bagcina besemhlabeni wenkathi ephakathi futhi bahamba ngezandla zabo, kodwa bazuze kangakanani? Onogwaja sebengamakhosi?
  - UKir Bulychev wabhala iminyaka yasenkulisa, futhi singabantu abadala. Nakuba, ukwethembeka, ukuze ingane elula ifinyelele isikhundla esiphakeme eNkathini Ephakathi ... Angikhumbuli ngobuqotho lokho! Ngokubona kwami umfana akakaze abe yinkosi. Nakuba lalisho ukuthini idemoni ngesikhundla esiphakeme? Kunenkungu yonke!
  U-Yanka wethuka ngokuzumayo:
  - Hawu, bheka ukuthi isibungu sikhulu kangakanani, amamitha amathathu ubude! Ungathanda ukugibela kuyo ihora?
  U-Marinka wanikina ikhanda:
  - Ukhuluma ngani! Unobuthi!
  Umfana wenza ubuso:
  - Ngisho noma igezwa, inobuthi kakhulu! Ungesabi ntombazane!
  U-Marinka wakhonkotha ngokucasuka:
  - Thulani, brat! Kungase kube namahlosi lapha! Noma ngisho nama-dinosaurs, ngoba leli yizwe elihlukile! Ngokuvamile, siyakuhalalisela: mina nawe singabantu bokuqala ukuzithola sikwenye indawo yonke!
  -Uqinisekile?
  - Ingabe uGagarin wandizela ku-Mars? - Intombazane grinned ngokubhuqa.
  U-Yanka wahleka:
  - Akunjalo, kodwa ...
  - Yini, kodwa!
  "Mhlawumbe asisibokuqala ukudlala nabo amadimoni. Ucabanga ukuthi kungani ingxabano enjalo yayingeke iqale kwabanye abantu?
  U-Marinka wasonta ezithendeni zakhe futhi waphendula ngokudlalayo:
  - Ngokucatshangelwa kungenzeka! Kungenzeka ukuthi amanye ama-oligarch ahlanganyela emidlalweni kaSathane. Phela, imali enkulu kangaka yenziwa phakathi nezinyanga ezimbalwa.
  - Yebo! - U-Yanka wavuma ngekhanda. - Thatha, isibonelo, ukudlala esitokisini. Uma ucela uLusifa ithalenta elikhethekile lokubona izinto kusengaphambili, ungathola izabelo ezingaphezu kwesigidi esisodwa. Yebo, isigidi, izigidigidi eziningi!
  U-Marinka, eshaya izithende zakhe ematsheni, wakhala:
  - Lapha ukhuluma iqiniso!
  Umfana wakhotha izindebe zakhe sengathi uphethe u-ayisikhilimu obizayo phambi kwakhe. Wathi ngenhliziyo:
  - Ngakho-ke bengibheka ku-inthanethi mayelana nokuzenzakalelayo okudumile kwango-1998. Idola likhuphuke ngokuphindwe kasithupha ezinsukwini eziyishumi. Kwathi emasontweni amabili yehla izikhathi eziyisithupha, ngemuva kwalokho yaphakama kane. Labo abaqagela ngendlela efanele ukuziphatha kwakhe bathola izinkulungwane eziyishumi nane zamaphesenti enzuzo eyinsalela ngenyanga. Awukwazi ngisho nokuhola imali engaka ngokudayisa izidakamizwa! - Ngomoya wendoda efundile, kusho uYanka.
  Intombazane yathatha iqabunga ngeminwe yayo. Wayidabula, ezwa indawo ethambile, emagebhugebhu ngesandla sakhe; ngakolunye uhlangothi yayibushelelezi futhi ibanda.
  - Yebo, ingunaphakade esihogweni: kuyoba nini okuningi, kodwa imali iyadingeka manje!
  - Ingasaphathwa ithemba isoni sikhulela esihogweni! Anginamona abangakholelwa kuNkulunkulu; akekho ongamelana nabo.
  U-Yanka waphonsa unyawo lwakhe etsheni, elavele lagxuma futhi lakhala ngezwi elincanyana. Kwabe sekubonakala imilenze eyishumi nambili wagijima, ngokushesha wagibela esiqwini sesihlahla esikude esasifana nefir.
  - Kazi ungubani umndeni? - Yanka wazibuza.
  - Ingulube ye-artiodactyls! - Kusho uMarinka ngokuncokola. - Nokho, mayelana nabangakholelwa kuNkulunkulu, mhlawumbe baqinisile, ngakho ingabe uqinisekile ukuthi lo udeveli, isekela likaSathane?
  - Wathi kanjalo ngokwakhe! Futhi ngokusobala akuyena umuntu, abantu abazange bathuthukise ubuchwepheshe bokudlulisa abafana emazweni anelanga amathathu!
  - Lokhu akuyena neze umuntu! Kodwa ubani ongaqinisekisa ukuthi lona akuyena ummeleli wempucuko ephakeme kakhulu, ehleka izinkolelo-ze zabantu, imane izenze idemoni! - Marinka waphakamisa ithoni yakhe.
  - Ingabe ubukeka njengedemoni? - Umfana wacwayiza amehlo akhe.
  - Yilokho kuphela! Umjaho omkhulu ujabulisa kakhulu. - Intombazane yababaza.
  - Yeka ukucabanga okunengqondo ngokuphelele! - U-Yanka wavuma ngokuzithandela. - Ubani phakathi kwethu owayengafuni ukuba udeveli! Kwesinye isikhathi emaphusheni ami ngike ngiphuphe ngiyidimoni! Uqala ukugxuma phezu kwekhanda lakho futhi uklabalase! Bese uzulisa isandla sakho bese kuvela isigodlo esibhakabhakeni. Kuhle futhi kupholile!
  U-Marinka wabonisa imbuzi ngeminwe yakhe futhi walalela:
  - Kuzwakala sengathi kukhona osibhekile!
  U-Yanka waqaphela:
  - Kungase kube kuhle kakhulu, kodwa bheka, umgwaqo useduze! Kusele ingcosana kuphela!
  Intombazane yayijabule, iqondisa amahlombe ayo abanzi njengenkosikazi:
  - Yebo, ngiyayibona futhi! Manje konke lokhu kungaqiniseki kuzophela. Mhlawumbe singazimemezela ukuthi singonkulunkulu!
  Umfana wahona ngokudelela, wanikina ikhanda, wafingqa izibhakela:
  - Kuyinto corny! Umfokazi ovela esikhathini esizayo uzibona engunkulunkulu, nakuba lokhu kuyi-trope yaseHollywood evamile. Ngokwesibonelo, bazama ukubulala omunye ngomkhonto. Kodwa kusafanele ube isilima esiphelele ukuze uthenge ihembe lemeyili elilula. Angicabangi ukuthi abantu lapha bahlehlele emuva ngaleyo ndlela.
  - Bangabantu? Mhlawumbe izinkalankala. - Intombazane giggled.
  - Noma ama-macaques? Angicabangi kanjalo, nakuba kungenzeka noma yini!
  Yashesha intombazane, base bephumela emgwaqeni wamatshe. U-Yanka wabhala:
  - Okungenani uhlobo oluthile lwempucuko!
  - Mhlawumbe lokhu kungcono! Eqinisweni, ngayifunda incwadi. Lapho, i-paratrooper ehamba emoyeni yangena esigodlweni sikaNero, futhi yayingamdubula kanjani i-RPG. Wonke umuntu waguqa ngamadolo, ecabanga ukuthi iJupiter. - Marinka waphonsa izandla zakhe phezulu.
  - Kuyahlekisa!
  - Ngakho wabusa esikhundleni sikaNero, wasungula ubukhosi bakhe, futhi waqhubeka nemikhankaso. Ifilimu yesenzo esihlekisayo impela. Pho singayithuki ngani inkosi yendawo?
  U-Yanka uphikile:
  - Ingabe sinawo ama-RPG?
  - Akukho ngisho umakhalekhukhwini! Izigangi zayisusa emnyango wekhasino. ngethula; indlela abazali bami abakhathazeke ngayo ngami.
  - Ezami zizokhathazeka futhi, kodwa... Uma lokhu kuyindawo ehlukile, khona-ke mhlawumbe isikhathi siya ngokuhlukile lapha!
  - Akucaci ngokushesha noma kancane. Mhlawumbe lapho sibuya, kuzodlula amakhulu eminyaka futhi singayiboni iplanethi yethu. - Yanka wasikisela.
  U-Marinka wavuma:
  - Kungenzeka ukuthi amademoni noma uhlanga super baphile isikhathi eside. Mhlawumbe ngisho ingunaphakade, njengathi, abantu abanemiphefumulo yethu siqu. Futhi uma isikhathi esiningi sidlula ... Kuyathakazelisa ngisho nokuthi umhlaba uzoshintsha kanjani!
  U-Yanka waphefumulela phezulu:
  - Isintu sinamathuba amahle kakhulu okufa ezinhlekeleleni. Kungenzeka ukuthi abantu bazozibhubhisa.
  U-Marinka waphendula ngokuthula:
  - Yebo, ubuntu bukude nobunye. Isamba senani lezifunda ezizimele senyuke izikhathi ezine nengxenye kusukela ekuqaleni kwekhulu lamashumi amabili. Ukwehlukana nobuzwe kuyakhula. Kumele kushiwo ukuthi uhulumeni wanamuhla waseRussia uziphatha ngendlela emfishane. Esikhundleni sokuhlanganisa i-Ossetia ne-Abkhazia ekubunjweni kwayo, okwenza i-annexation, baqaphela ukuzimela kwabo. Kungani ucela ukukhuthaza ukuhlukana? Ukuthi sinabahlukanisi abambalwa ngokwethu, ikakhulukazi kumariphabhuliki aseNyakatho yeCaucasus. Bayanda abashisekeli benkolo, futhi akukuhle ukubhula umlilo endlini yomunye umuntu lapho owakho ushunqa.
  U-Yanka wavuma:
  - Ngempela, i-Abkhazia neSouth Ossetia yayizoba yingxenye yeRussia ngokuzithandela. Kungani ungahlangabezani nezifiso zalaba bantu? Ngaphezu kwalokho, kungokwemvelo ukuthi iRussia ikhule ngobubanzi. Okokuqala, iRussia izonqoba uMhlaba, bese kuba indawo yonke. Ngifunde umbhali oyedwa ku-inthanethi, ungumfana omuhle, ubhala ngokuqondile:
  AmaSlav kumele anqobe umhlaba,
  Kodwa ngenhliziyo, hhayi ngempi yenuzi!
  Ukunikeza isibonelo sobungani obukhulu, bobuzalwane,
  Futhi ube yizwe elingenakunqotshwa!
  Futhi ababusi bamanje baseRussia baziphatha njengamaqhinga angcolile, futhi badla kuphela ama-petrodollar atheleke ezweni!
  U-Marinka ngokugqama, ecindezela izibhakela ezazingezona ezezingane, waphawula:
  - Ngemva kokuwina imali eningi, ngingaba umongameli waseRussia ngokwami. Futhi uhlakaze wonke umuntu!
  - Uyazi ukuthi abaphikisi bakho bezepolitiki bangakubiza ngani?
  - Kanjani?
  - Ihule elinezinwele ezibomvu!
  - Bambalwa ababengasinda ngemva kwalokhu! - UMarinka waqinisa izibhakela zakhe kanzima kwaze kwavela imithambo ensomi ezandleni zakhe. "Ngiyintombazane embi, isikhali sami, lokhu kungumyalelo."
  - Uyini umbono, ngaphandle kokuhlobisa! - Edlala, u-Yanka wathi ngemvumelwano.
  Umgwaqo wawugandaywe ngamatshe abeklabeza. Khona-ke uMarinka waqaphela isilwane esingavamile. Wayebukeka njengengwenya ekhuluphele emi ngemilenze yangemuva. Intombazane yahleba:
  - Ngifunde into efanayo encwadini yebhayoloji. Lokhu kungenzeka i-Alosaurus.
  - Ungacabangi! Qiniseka ukuthi awuphenduki ube isilwane esidla inyama.
  Njengokungathi siphikisa amazwi omfana, isilo saluma igatsha eliwugqinsi futhi salihlafuna.
  - Cha, kubukeka sengathi udla uhlaza! - Yanka waqaphela.
  Ithule intombazane. Avele aqalaze, acwebise amehlo akhe.
  - Kungase kube nama-tyrannosaurs lapha futhi! Bathi bafinyelela isivinini esifinyelela kumakhilomitha angamashumi amane kuya kwamashumi amahlanu ngehora.
  - Kodwa balahlekelwa izilwane ezincelisayo kanye nezinkawu, okungukuthi, kithi! - U-Yanka wayejabule. - Masihlale kude naye. Isilo esinjalo singaphula ngisho namathambo.
  - Futhi ngifuna ukumbamba! - UMarinka uthe. Intombazane yasondela idayinaso. Isifanekiso sasisikhulu impela, cishe amamitha amahlanu. UMarinka wayebonakala ezifaka engozini enkulu.
  Nokho, "ingwenya" yasabela ngomoya ophansi ekubukekeni kwentombazane. Wahlafuna amaqabunga wabhodla. UMarinka waphulula igobolondo lesilwane.
  - Yeka ukuthi ungakanani! Isilo nje. Indalo emangalisayo yemvelo. Noma uNkulunkulu wakhona ngiyazibuza nje ukuthi unjani.
  Igobolondo lalizwakala njengethambo, ingaphezulu lipholishiwe. Intombazane yayijabulela ukuyiphulula nokuyithinta. UMarinka washaya izithandani, kanye. Idayinaso yavele yaquma yaphenduka yaqala ukuhamba. Naphezu kwesisindo esinzima, imilenze emine yangemuva nemilenze emibili yangaphambili yenza umsindo omncane ngokuphawulekayo. Intombazane yamangala:
  - Yebo, lo mfana oyinqaba! Kazi wayesabani?
  Intombazane yaphinde yaphuma yangena emgwaqeni, uYanka wahamba eduze kwayo. Umfana ekhomba ngomunwe.
  - Manje sizobona abantu.
  - Uqinisekile?
  - Amaphesenti ayikhulu!
  Umfana nentombazane badlula egqumeni bagxumela emgwaqweni onguthelawayeka. Nangempela kwaqhamuka umahambanendlwana phambi kwabo. Amaqhawe amaningana ayeshayela cishe abantu abangamashumi amahlanu, kanye nezilwane ezifana namakamela ahlomile. U-Yanka ugxume waphuma wamemeza:
  - Sawubona bomdabu!
  U-Marinka wabonakala ehlakaniphe kakhudlwana:
  - Bheka abantu.
  Nempela babekleliswe ensikeni, beboshelwa ogxotsheni ngezandla, futhi iningi labo kwakungabesifazane nabantwana. Banqunu ingxenye, iminonjana yeziswebhu ibonakala emizimbeni yabo ecashile. U-Yanka waphawula:
  - Lezi izigqila!
  - Yilokho, sigijima!
  Kubonakala sengathi nabo baqashelwe; abagibeli abaningi bezinja ezinkulu, ezimbozwe ngokuminyene ezinezinja eziyisithupha baziphuthuma. UMarinka wahola, kodwa uYanka wangabaza.
  - Linda, mhlawumbe singaxoxisana nabo.
  - Lahla wena siphukuphuku!
  U-Yanka waphuthuma, efunda esikoleni sesekisi, wayenokuqeqeshwa okuhle ngokomzimba. Kodwa izinja ezinkulu ezifakwe izihlalo zazigijima kakhulu kunamahhashi esigaba sokuqala. Umfana wazizwa engenakuzisiza ngokuphelele phambi kwezidladla zabo ezinamandla. Ngokusobala laba bafana babenolwazi oluhle lokubamba izigqila ezibalekile. Kuzwakala ikhwelo futhi iluphu ye-lasso isongwe entanyeni yomfana. U-Yanka waqhaqhazela wawa, wacishe waquleka ngenxa yokwethuka okubuhlungu. UMarinka yena waqhubeka nokugijima. Babembamba, kubonakala nje ukuthi kancane nje futhi intambo izophuka intamo yakhe eqinile.
  Kusenjalo kuzwakale ukuduma, ukubhonga okungajwayelekile, okufana ncamashi nokwebhubesi. Kubukeka sengathi wazethusa izinja, zavele zama zaqanda amanga.
  Umholi wabagadi bamahhashi, enentshebe emnyama nesigqoko, uqalekisiwe ngentokozo;
  - Ube yini!
  - Leli yizwi le-shaman enkulu, akufanele uhileleke.
  - Le ntombazane enezinwele ezibomvu iyisisulu esiyigugu kakhulu. Umdlwane owodwa awunele kimi.
  Waqhaqhazela uYanka wadonselwa kumholi. Waphakamisa umfana esifubeni, wambheka.
  - Kubukeka sengathi umfokazi. Uyasiqonda nondindwa wethu?
  Ku-Yanka kwakubonakala sengathi indoda eyayifana ne-Arab ikhuluma isiRashiya. Umthengisi washaya umfana ebusweni, isihlathi sakhe saba nsomi:
  - Yebo! Ungangishayi!
  - Khumula izingubo zakho! Woza!
  . ISAHLUKO No. 4
  UVladimir Kashalotov wazizwa ejabule futhi ngesikhathi esifanayo nokwaneliseka: iqanda elilodwa elivuna yena. Le nsizwa yenza i-U-turn, ithule igwaze enye i-tetralet ngemuva. Akulula ukungena, izimoto zokulwa zigabavula njengezinselo zamahhashi lapho egabavula. Kodwa waqeqeshwa ngisho nalapho esewumbungu okhula esibelethweni se-incubator-computer. Kusukela ngesikhathi sokukhulelwa, ukuqeqeshwa kwaqala ebuthongweni, kuphazanyiswa imizwa yobuhlungu, empini ekhethekile, ye-cosmic. Futhi kwakukhona ama-miss, njengoba ama-trajectories ama-tetralets, angenayo inertia, ayengalindelekile ngokuphelele. Le nsizwa yadubula abanye abathathu, yaduka kabili. Ama-pulses anqamula i-vacuum. Ngesikhathi esifanayo, uVladimir wakhetha isikhathi ukuze angabhalwa izinhlelo zokubhekwa kwe-cybernetic, enikeza umbono ophelele wendawo ezungeze ama-tetralets.
  - I-matrix idonsa ama-photon! - Umfana wathi ngefilosofi.
  Ibutho lika-Alexander Omkhulu laqhubeka lihlehliselwa emuva, ngaphandle kokuyeka imizamo yokulizungeza lisuka emaceleni. U-Rokossovsky wahlakaza amabutho amaningi, ezama ukwelula i-armada enkulu phezu kwama-parsecs amaningana. Ukuminyana kokwakheka kwamabutho kwehla, futhi indima yekhono ngalinye yanda. Lapha izinhlangothi zombili zabonakala zifanelekile, zibonisa i-aerobatics kanye nobuciko bokuqondisa. Kodwa ukulahlekelwa kwakukhulu kakhulu; kakade kwase kushiswe imikhumbi yezinkanyezi engaphezu kwesigidi esibani esihahayo sokubhubhisa. U-Alexander Omkhulu wayehlulwa empini, ngokuphakama kwezinombolo kanye nobuchwepheshe obulinganayo obulinganayo, wayesohlangothini lwesitha. Okuwukuphela kwento eyayisele kwakuwukuhlehla, ukugwema ukuzungezwa. U-Vladimir walalela nge-grav-link emiyalweni enikezwe amarobhothi. Bazwakala benethemba elingenamkhawulo, ukomela ukunqoba okusheshayo. I-frigate ka-Alexander Omkhulu yathola umonakalo eminingana futhi ijubane layo lehla. UVladimir wazizwa ethukuthele, izwe lakhe lilahlekelwa, kwakudingeka abhubhise izitha eziningi ngangokunokwenzeka. Okusho ukuthi, unokukhetha ukunqoba noma ukufa. Nakuba kusobala ukuthi ukucekelwa phansi tetralets eziningana; ngeke kushintshe cishe lutho, kodwa lobu cishe yilabo ubuqhawe obungenakuqhathaniswa babantu abakha umfudlana ochoboza noma yisiphi isithiyo. Le nsizwa yasheshe yakhumbula lokho okwakugxiliswe kuyo phakathi nezikhathi zokuqeqeshwa eziningi. Udinga ukugwema ukuqashelwa futhi uhlale ezinhlwini ezijwayelekile zamarobhothi. Kunzima kakhulu ukungena ngale ndlela, kodwa amathuba okuchayeka aphansi kakhulu. Kodwa ngakolunye uhlangothi, ingabe unalo ilungelo lokuhlala ngaphandle kulesi sikhathi esibucayi? Phela, isosha kufanele: linakekele ukulondoloza ukuphila, iphuzu lesibili: liqothule izitha eziningi ngangokunokwenzeka. Uma kwenzeka ukuphikisana, lokhu kuyisiko, ukukhetha ngokuvumelana nesixazululo sesibili. Laba ngabantu baseMelika basendulo: bacabanga kakhulu ngokulondoloza isikhumba sabo. Yingakho abakwaYankees belahlekile, futhi ngaphandle kwalokho, inkulumo-ze yabo ibuthakathaka. Wayentula ngokuphelele kanye nokubandakanywa. Uma sikhumbula umlando wasendulo woMhlaba: ngalezo zikhathi lapho isintu sasiboshelwe iplanethi eyodwa. Izwe elihlukene kakhulu, kwadingeka ukuba kuqoqelwe zonke izizwe nabantu ngesibhakela esisodwa. Imibuso eminingana yayifuna lokho. Okokuqala, i-USA, i-China, i-Islamic Society. Umhlaba wawusuba ngama-multipolar futhi uhlukaniswa ngokoqobo, inani lemibuso ezimele lalikhula, ukuhlukana kwezizwe ezincane kwase kuphenduka inkanuko. Ikhaya elivamile Umhlaba wawuvutha, isintu sasiwela kwalasha ngokoqobo! Ezikhathini zangaphambili, kwakunababusi abanamandla ababefuna ukuhlanganisa isintu. Lona, okokuqala, u-Alexander Omkhulu, omunye wabaphathi abavelele kunazo zonke izikhathi nabantu. Wayengenakunqotshwa, kodwa ukuhlinzeka wayefuna ukumnika impilo emfushane kakhulu. Futhi ngakho wayenamathuba amaningi, wakha umbuso wamazwe ngamazwe, eletha isiko eliphakeme lamaHellenic e-Asia. Ngisho neCarthage neRoma yasendulo yathumela isigqoko esikhulu kumlimi waseMakedoniya, isiSlav esivelele kunazo zonke, enkathini yasendulo! Ngaphambi kuka-Alexander, iPheresiya Omkhulu ngaphansi kwamakhosi amaningana (ikakhulukazi uKoresi) wazuza ukunqoba okukhulu, kusukela eNdiya kuya eGibhithe, kodwa imfundiso: kukhona umbusi oyedwa emhlabeni wonke, wayengowokuqala ukubeka phambili! ERoma, uJulius Caesar wafuna ukuba umbusi wezwe, kodwa ukuphila kwakhe kwakungekude ngokwanele. Ngemva kukaKhesari, phakathi kwababusi babengekho abaphathi abaqinile ngokwanele. U-Augustine waphezulu wayegula futhi ebuthakathaka ngokomzimba, uNero onekhono ngokuvamile wayesabeka. Ababusi abadume kakhulu, uDiolectanus noConstantine, balwa kakhulu ukuze balondoloze isimo, ngaphandle kokucabanga ngokunqoba okukhulu. Kwakukhona abanye ojenene, ngemva kokuwa kweRoma. Kulaba, abantu abavelele kakhulu: Genghis Khan, Tamerlane, Napoleon, Adolf Hitler, Stalin. UGenghis Khan uphumelele kakhulu. Wanqoba cishe yonke i-China, i-Afghanistan, i-Khorezm, kanye namabutho athuthukile afika e-Ancient Rus '. Wayenamathuba amahle kakhulu okuwina; akekho owayengamelana namabutho akhula njalo alo mkhuzi onobuqili nonekhono. Kodwa ngisho nokuphila kwakhe isikhathi eside ngokwezindinganiso zeNkathi Ephakathi kwakunganele ekunqobeni umhlaba. UGenghis Khan wasungula uhlu lozalo, kodwa kwakungekho muntu omkhulu njengaye, okwazi ukuhlanganisa zonke izihambi. NjengoTamerlane. Ukunqoba ngemva kokunqoba, umbuso omkhulu, nokuhlukana, ukubhujiswa kweTimurat, ukuxabana phakathi kwamadodana nabazukulu. Futhi wayengekho owayefanelekayo esikhundleni. UNapoleon noHitler, ngemva kokunqoba iYurophu, bahlukana neRussia. Ngeshwa, iRussia ngokwayo yehlulekile ukubusa umhlaba. Umbusi omkhulu ngempela kwakunguStalin, owaguqula izwe elingafundile elihamba ngezicathulo ze-bast libe amandla emboni enamandla. Ngisho nangaphambi kwempi, wakwazi ukwakha ibutho eliqinile lamathangi kanye nendiza enkulu yezindiza. Yiqiniso, nakuba kwakuphindwe kane ngaphezu kwamathangi nezindiza, i-USSR yayingaphansi kwamaJalimane ekuhambeni kwebutho. Futhi isibhamu saseJalimane sasinembe kakhulu. Kudlale indima enkulu lapha: ngubani ozoshaya kuqala. Ukube amaRussia aqale isiteleka sangaphambi kwesikhathi, ukunqoba bekuyozuzwa ngokushesha okukhulu. Futhi-ke kwakukhona amaphutha ambalwa enziwa umyalo weSoviet. Bahlolisiswa ngokuningiliziwe ezikhungweni zesimanje, ezitholakala emhlabeni wonke, futhi bafundiswa indlela yokugwema ukubala okunjalo okungalungile. Kodwa impi iyimpi, ikakhulukazi impi yasemkhathini, lapho ukubalwa kabi kanye nokufa kwabantu kungenakugwema. UVladimir waba nenhlanhla kuze kube manje; wakwazi ukuqothula izimoto ezine zokulwa ngaphandle kokuheha ukunaka kuye.
  - Kuzoba khona iphalishi le-birch kuwe! Noma esikhundleni se-hyperplasmic!
  Amarobhothi endizayo akhafule amahhotela abulalayo, azama ukudlula i-asteroid, futhi ahlangana namavolley of cannon ezikhethekile. Ezinye zezibhamu bezingenayo imiphongolo futhi zibonakala zixutshwe nocwecwe lwesibhakabhaka. Lapha uVladimir kwadingeka aqaphele. Waqala enyakaza, eqhela eduze konqenqema, eqhela ezitelekeni zokuqothula. Lapha udinga ukugcina ukuvumelanisa ukuze ungangqubuzani nozakwenu, futhi ngesikhathi esifanayo umlilo. Amarobhothi amarobhothi nje, awaboni ukuthi asetshenziswa njengesihlangu somuntu. Le nsizwa yazama ukushaya ngendlela yokuthi i-plasma iqhume ngokuhamba. Okusho ukuthi, yahamba nge-arc, ingagobilenga phezulu kuphela, kodwa futhi nasohlangothini. Ngaphezu tetralets, uVladimir waqala ukukhetha okuhloswe ngesibindi yena. Ikakhulukazi, isikebhe esine-gravity-magnetic. Ungakwazi futhi ukuyidubula phansi uma unenhlanhla.
  Kodwa inhlanhla yakhe yaphela. Inkundla yempoqo yethagethi enkulu imelane nokushaywa, futhi isistimu yokugada yabala ukuthi i-salvo yaxoshwa kumarobhothi andizayo. Ngokushesha isikebhe saphenduka futhi kwathunyelwa isignali phakathi kwezimoto zokulwa:
  - Kungani isitha singene ngomgoqo wakho?
  Impendulo ivela ku- robot:
  - Awekho amacala okungenwa atholakele!
  - Kulesi simo, hlanza ubuso be-asteroid, ungene emifantwini.
  Iqembu lamarobhothi ligijime langena emigodini eshayeke phezulu. Kulesi simo, uVladimir kwadingeka ajike futhi ahambe ngemuva kwezinye izimoto. Yiqiniso, lokhu kube nenzuzo, ungabhubhisa amarobhothi usebenzisa ukugoba kwamaphasishi.
  Hhayi-ke, umshini awuyena umuntu, kodwa futhi ubiza imali futhi usetshenziswa njengeyunithi yokulwa. Ngesinye isikhathi, impucuko yabhekana nokuvukela okuyingozi kwemishini, okwacishe kwacekela phansi isintu. UMbuso wasindiswa kuphela yiqiniso lokuthi umbusi wawo wayengungqondongqondo wangempela, futhi futhi ungumthakathi, umholi weBhubesi Lamandla. Lo mbusi wokuqala waseRussia wezikhathi zanamuhla ukwazile ukuhlanganisa uMhlaba futhi adale uhlelo oluphelele. Ekuqaleni kwakuyinkulungwane ekhethiwe, kodwa kungani isigidi esakhiwe ngokwesayensi? Wabona kusengaphambili ukuvukela kobuhlakani bokwenziwa. Ikhompyutha isinamandla kakhulu. Kodwa bakwazi ukuthelela isihlubuki esiyinhloko, uhlelo lwe-hyperintelligent, ngegciwane elikhethekile, eliyingozi kakhulu elifana nodrako.
  Uhlobo olusha lwesikhali esikhulu esilwa nokusetshenziswa kwe-inthanethi: lusize ukuqeda isiphithiphithi, kodwa izigidi ezimbalwa zabantu zabulawa, kanye nezigidigidi eziningi zamakhompyutha, akhutshazwa unomphela. Ngemva kwalokho inani lemikhawulo yethulwa ekuthuthukisweni kwe-electronics, ikakhulukazi, i-robot akufanele ngaphansi kwezimo ziqaphele. Ngaphezu kwalokho, kumamodeli athuthuke kakhulu, i-lasso ekahle yasungulwa - inkolo. Manje amarobhothi asephenduke amakholwa, ngakho-ke alalela abantu. Ngaphambili, inkolo yayiwumcabango wabantu, kodwa manje isiyisidakamizwa sobuntu samandla akhulayo engqondo eyenziwe umuntu. Izimfanelo zokulwa zamarobhothi kanye nekhono lokucabanga ngobuciko kwehlile, kodwa sekuphephe kakhulu esintwini. Ngakho akusona isono ukusizakala ngalokhu. Ngaphezu kwalokho, umuntu ngokwakhe usethathe okuningi emshinini. Isibonelo, ubuchopho: ngemva kokugcwala kwe-hyperplasm, baqala ukucabanga ngokushesha okukhulu. Phela, izinhlayiya ze-hyperplasmic zishukumisa izigidi nezigidi zezikhathi ngokushesha kunama-photon futhi zisebenza ngezindlela eziningi. Lokhu kuvula amathuba amahle ngempela.
  Ama-labyrinths e-asteroid ayimfihlakalo, wonke amaphasishi ayinto enhle kakhulu. Umdlalo wamatshe ayigugu ahlakazeke ezindongeni, amanye afana nobuso obuhlukahlukene obucwebezelayo bamademoni. Kwakubonakala sengathi imimoya yayihlala kule migodi. Lokhu, nokho, kwakuyingxenye yecala, amafomu akhethekile e-ethereal ekwazi ukuhamba phakathi kwezinkanyezi. Kwakunenganekwane yokuthi lena kwakuyimiphefumulo yezoni ezingenathemba ephonswe ezindaweni ezihlanganisa umhlaba wonke. Ngakho bayozulazula phakade!
  UVladimir waqonda emotweni. Ngasilungisa kahle futhi ngadubula phakathi nendawo. Emuva kwezilinganiso ze-half-space ezizungeze amarobhothi kukhona inhlanganisela ekhethekile engafakwa ngokukhipha okubuthakathaka futhi iphule ukuzivikela futhi ibhubhise umshini. Kulokhu, ukubhujiswa kuzoba sendaweni futhi amanye amarobhothi ngeke abone lutho.
  Ukunyakaza okuzijwayeza ngokuzenzakalela, ukudubula okunembile kanye kwesokudla neso lenkunzi!
  - Uzobona - yeka injabulo! Ngokushesha shaya irobhothi - cishe ngaphandle kokukhomba! - Le nsizwa yandiza kancane ngaphezulu. Nansi enye "i-droid", intanta kahle njengakwifilimu ethi "Star Wars", nayo idinga ukubhobozwa ngokuvikelwa kwe-matrix. Kodwa-ke, i-pulse emfushane ingasetshenziswa futhi ukushaya umuntu ebunzini, kodwa umfutho kufanele ube phezulu.
  Ngesikhathi le nsizwa izingela, impi yangena esigabeni sayo somvuthwandaba. U-Rokossovsky waphonsa inqolobane yakhe yokugcina empini; wayethemba ukuthi uzoqinisa intambo emphinjeni webutho laseMakedoniya. Kwaba ukushaya ngeladi, ngenhloso yokuqoqa uphizi ohlakazekile epuletini futhi uwabhubhise ngamavoli agxilile. Ngaphezu kwalokho, isitha sasingenaso isikhathi sokuhlehla ngokuqhubekayo; ngemuva kwabo kwakunezindawo ezinabantu abaningi baseRussia Enkulu. U-Alexander Omkhulu wahleba:
  - Isikhathi esibucayi sesifikile! Kodwa ungadangali, ukuguquka kwesimo kuseduze.
  
  Ngenkathi ama-armadas amabili elwa ngokufutheka okukhulu, impi yomlingo yayiqhubeka kwelinye izinga elincane le-multi-space.
  Abathakathi bezinhlanga ezahlukene, kodwa behlanganiswe umyalo ofanayo weRussia Enkulu kanye neRussia Engcwele ephikisanayo, baqala impi yabo. Ukubheja okukhulu kwenziwa kuma-phantom fighters. Amaqhawe omlingo aseRussia Engcwele ayephonswa ngombala othize we-emerald-greenish, futhi amaqhawe aseRussia Enkulu ayeyisafire-blue.
  Womabili amabutho amakhulu aphendukelana wodwa. Ama-Phantom akhiwa kusuka ku-mini-matter, okungukuthi, lokho okungabizwa ngokuthi impahla enemibandela ehlanganisa amandla omlingo. Ngaphezu kwalokho, ingxenye yamandla yenziwa ama-hyperplasma reactors ezinhlobo ezahlukahlukene. Uhlobo lwenhlanganisela yomlingo nobuchwepheshe obumangalisayo. Kuyinto engavamile ngempela ukuba iqhawe elincane libe okungenani amakhilomitha ayikhulu ubude. Amabutho amakhulu, amashumi ezinkulungwane zamasosha anamaqhawe amaningi angamaqhawe. Futhi nanka amaqhawe ayinhloko: i-giant Ilya Muromets kusukela ohlangothini lwe-Great Russia kanye ne-Svyatopolk kusukela ohlangothini lweSvyatorossia. Zombili lezi zidondoshiya zingamakhilomitha ayinkulungwane ubude futhi zigibele amahhashi amnyama amahle. Egqoke izikhali ezikhazimulayo, ezikhazimulayo futhi ezinhle kakhulu, ezihlangwini kukhona amatshe ayigugu asesimweni sezimbali. Indalo yomlingo iziphatha ngokwemvelo, u-Ilya Muromets waphendukela kuDobrynya Nikitich.
  - Yebo, izitha zikaDobrynya ziwubumnyama obukhulu. Awukwazi ukuvele uwathathe ngenkani. Mhlawumbe sizobeka abaqamekeli.
  - Ngakho yilokhu kanye abakulindele kithi. U-Svyatopolk ungumkhuzi onolwazi. Cishe walibona ihlathi elenziwe abantu lapho kwakubekwe khona amasosha ethu.
  U-Dobrynya waphendula ngezwi elidumayo:
  - Mhlawumbe kunjalo, kodwa kune-nuance eyodwa. Cishe ulindele ukubulala ibutho labaqamekeli.
  - Kungenzeka!
  - Futhi uyothumela amabutho aphambukele emagqumeni. Lapha ukubala kuzosuselwa ekumangaleni. Phela amagquma ayimiqansa futhi akungeneki kuyo.
  U-Alyosha Popovich waphawula ngezwi elikhalayo (ubomvu futhi akanantshebe, unezici ezibucayi njengezentombazane):
  - Amaqhinga anjalo angenzeka, kodwa ... Indlela inzima kakhulu, ngaphezu kwalokho, abathakathi bangayala ukugwema ingozi enjalo.
  U-Dobrynya, ephakamisa isifuba sakhe, waphikisa:
  - Abathakathi banikeza indalo yabo ukuzimela okukhulu ekukhetheni imigomo. Lona umkhuba wazo zonke izimpi nezimpi, lokhu bekulokhu kunjalo futhi ngithemba ukuthi kuzoba ngalesi sikhathi! Ngaphezu kwalokho, akumelwe sikhohlwe dialectics of war.
  - Futhi uwathathephi amagama anjalo? - U-Ilya Muromets wamangala.
  - Lolu wuhlelo abalufaka kimina. Uhlobo lwenkambo yama-marmot angamavila nama-gopher omlingo. - U-Dobrynya wenza ihlaya kabi. "Sizobe sikulungele lokhu uma kwenzeka." Sengiyalile ukuthi umthambeka ufafazwe ngezinkanyezi ezicijile, kuzoba nzima kakhulu ukuthi isitha sikhuphuke.
  U-Ilya Muromets wavuma:
  - Lokhu kuzoba kuhle kakhulu!
  U-Alyosha Popovich wabuza:
  - Ngokwesiko, amaqhawe amabili anamandla kufanele alwe, kodwa hhayi abaphathi abakhulu.
  U-Dobrynya uphakamise:
  - Kulokhu kuzoba yi-Baldak noma i-Grobogor. Ngicabanga ukuthi kufanele ngilwe naye. U-Baldak unamandla kunoGrobogor, kodwa uGrobogor uyashesha kakhulu.
  U-Alyosha Popovich uphikile:
  - Ngingcono! Ubuqili obengeziwe! Kubuciko besimanje bokulwa, ubuqili busebenza kakhulu kunamandla anonya.
  U-Dobrynya wenqabile:
  - Uma sinqoba ngosizo lobubi, khona-ke ukunqoba okunjalo kuyoba yize. Kufanele sinqobe isitha: ngendlela ehloniphekile.
  U-Alyosha washaya ikhwela, enyakazisa ama-curls akhe asagolide:
  - Akuzona yini izimfanelo eziyinhloko zomkhuzi: ubuqili, ubuxhwanguxhwangu, inkohliso! Phela, khumbula lokho uSuvorov akusho: isibindi siphindaphinda amandla, ukukhohlisa okuphindwe kane!
  - Kwakungeyena uSuvorov owakhuluma, kodwa umkhuzi wamaShayina uTsen Ju! Ngakho-ke ungaphambanisi izikhwama nezicathulo ze-bast. - U-Ilya Muromets uphazamisekile. - Futhi iqhawe elincane u-Igor Pastukhov uzolwa. Unamandla kakhulu ngezinkemba. Ngikunika umyalelo wokuyala amahlangothi. Futhi ingxoxo eyanele, sidinga ukwenza ngokuqine kakhulu. Manje umbuzo uthi? Sihlasela noma silinde isitha.
  U-Dobrynya Nikitich uphakamise:
  - Iqhinga elingcono kakhulu ukulwa nokulwa!
  - Ini! Ake sikulungise lokhu!
  U-Ilya Muromets wamemeza:
  - Nangu umlwi wethu!
  U-Igor Pastukhov wahamba ngezinyawo, wayegqoke izembatho zensimbi ezivamile. Insizwa enkulu, kodwa esike kahle. Kodwa nembangi yakhe yayingebuthakathaka. Kwenyuka intuthu ephuzi otshanini obuloyiwe futhi kwavela inunu. Akekho omunye ngaphandle kukaTugarin Inyoka, umkhiqizo womlingo wama-troll nama-fauns.
  UTugarin Zmey wayekhuluphele kakhulu futhi enamakhanda amabili amade kunoPastukhov. Ngisho nehhashi lakhe lalikhethekile - linamakhanda amathathu.
  U-Alyosha Popovich wacindezeleka:
  - Yebo, badala i-monster emakhanda ethu!
  Impendulo ivela ku- Dobrynya:
  - Kulungile, njengoba ekhuluphele, lokho kusho ukuthi akahambi kakhulu!
  U-Pastukhov waphendulela ubuso bakhe obusha, obungenazintshebe namadevu amancane kuphela ngakubo futhi waqhweba:
  - Ningakhathazeki bafowethu! Ngeke ngehluleke!
  U-Ilya Muromets uthe ku-bass ehamba phambili:
  - Hhayi-ke, ama-troll, akhiphe izilo eziningi kangaka! Akukho ukuphila kubo!
  U-Pastukhov wakhothamela umlingani wakhe: ake silwe njenge-knight!
  I-Tugarin inyoka, ngokuphambene nalokho, yacasuka, ikhombisa amazinyo ahlaba umxhwele. Zazinkulu ngendlela engavamile, kodwa ngesikhathi esifanayo ziluhlaza futhi zigwegwile!
  Wavula umlomo wavutha amalangabi:
  - Kuzoba nama-bagels kuwe!
  Womabili amabutho ahlakazeka ngokushesha. Kunabacibishelayo ngaphambili, abanye benemicibisholo esindayo, abanye abanezihlilingi ezilula kodwa ezidubula ngokushesha! Imicibisholo emikhulu iyingozi kakhulu, ishaya kude futhi ikwazi ukuwisa ama-knights agibele. Abacibisheli bagqoke ngendlela ehlukile: abanye banqunu-nqunu, banemisipha, kanti abanye, ngokuphambene nalokho, bagqoka izingubo ezicebile; bawuhlobo lwe-elite. Njengama-knights ahlukahlukene agibele, izindinganiso ziyanyakaza ngokoqobo. Okukhulu kunawo wonke ahlome ngezikhali, amanye abukeka njengamathangi. Abanye abalwi banezingalo ezine, eziyisithupha ngisho neziyisishiyagalombili. Kukhona izilo ezihlukahlukene zazo zonke izinhlobo. I-Tugarin the Snake nayo inezingalo eziyisishiyagalombili, futhi zinde kakhulu, ziphenduka njengamathente e-octopus.
  Amanye ama-fighters ahlala phezu kwama-mammoths anemibhoshongo nemicibisholo, amanye emakameleni, kodwa ezimbi kakhulu yilawo aphezu kwama-dinosaurs. Yini engashiwo ngesilo esinjenge-dinosaur? Lesi isilo sangempela, esigcwele amandla namandla, esisabisayo kodwa esihle.
  Kunama-dinosaur amaningi, ezinhlobo nezinhlobo ezahlukene. Ezinkulu zifinyelela ubude obungamakhilomitha ayizinkulungwane eziyishumi, okubhekwa njengobukhulu beVenus. Ezinye zincane, kodwa azikho zincane kunendlovu enomlingo - zilingana nobukhulu beNyanga. Akulula ukunqoba idayinaso; ngaphezu kwesikhumba esiwugqinsi semvelo, abanye banezivikelo ezengeziwe ezenziwe umuntu ezithungelwe kuzo.
  Kukhona futhi izibankwakazi zasebukhosini ezinezivikelo ezicwebeziwe.
  U-Svyatogor, uGrobogor, u-Baldak, futhi ezikhali ezicebile kakhulu, kuphela amatshe ayigugu akha imidwebo hhayi yezitshalo, kodwa yezilwane, baphinde baxoxe ngesu lempi ezayo.
  U-Baldak onobuso obunamafutha uphakamise:
  - Sinenzuzo encane ngezinombolo. Lokhu kusho ukuthi ukuze uyisebenzise, udinga ukuphonsa wonke amandla akho empini ngesikhathi esisodwa. Mboza isitha ngenyanga ecwebezelayo futhi usikhame njengezambane esibhakeleni sakho.
  UGrobogor, onamandla emzimbeni, kodwa onobuso obuncane, ubuso obucijile, ikhala elixhumekile, wanikina ikhanda:
  - Cha akunjalo! Ngokuphambene nalokho, udinga ukusizakala ngeqiniso lokuthi isitha sibuthakathaka futhi ugcine inqolobane eqinile phakathi nayo yonke impi. Ngesikhathi esiwujuqu, sizomphonsa empini futhi siphule isitha esizondwayo.
  U-Baldak uthukuthele:
  - Ukuba nenzuzo ukulinda?
  - Uyawukhumbula umzekeliso wotshani olwaphula umhlane wekamela? - kubuza uGrobogor. - Ingabe uthole isimilo?
  - Akusona isibonelo esilungile! Utshani lwaphuka umgogodla ngoba ikamela lalikade lisindwa umthwalo osindayo. - Kusho uBaldak.
  - Ngakho-ke ibutho lethu lizodonselwa empini ngomthwalo onjalo, bese kuba nokushaywa okunamandla okuvela endaweni yokulondoloza. Iqhawe elikhathele libuthakathaka kunengane esanda kuzalwa! - kusho uGrobogor. - Yebo, ngokuvamile, udlala amakhadi, isibonelo!
  - Inkumbulo ithi ngidlalile.
  - Ngakho-ke noma ngubani one-ace eyengeziwe kwesokunxele uyawina. Akunjalo?
  U-Baldak wavuma ngekhanda ngokunganaki:
  - Lokhu kuphela uma udlala isiwula, bese kuphela esimweni esithile. Impi yangempela idinga ukucabanga okuphathekayo. Angeke kube khona ukushintshwa noma ukungaqondakali kobuqili lapha!
  Impendulo ivela ku- Grobogor:
  - Ngithini ngomcabango wesibili? Ngokuvamile, imicabango yakho iyinqaba, umuntu angase acabange ukuthi awucabangi lutho.
  U-Baldak uphikile:
  - Cha, ngicabanga nje! Futhi icebo lobuqili lavuthwa ekhanda lami. Phela isitha asisona isilima, akunjalo?
  - Lowo ocabanga ukuthi ophikisana naye uyisiwula ngokuvamile uhlala eyisiwula! - Grobogor wavuma.
  U-Baldak uphendule amahlombe akhe afana nekhabethe laba banzi nakakhulu:
  - Ngakho-ke yilokho engikucabangayo! Isitha sethu sizozama ukukhipha impi ukuze izangoma zibe nesikhathi sokuhlanganisa ukuqiniswa okwengeziwe nokulinganisa amandla. Kunengqondo ukuvuma!
  UGrobogor wavuma ngekhanda kakhulu ngekhala elisongelayo:
  - Akukho ukuphikisa!
  - Usehlathini elinobukhulu obugobile, bazogcina ibutho labaqamekeli. Lapho isitha sihoxa ngokuzenzisa noma ngaphansi kwengcindezi yethu esabekayo, siyobhekana negalelo elinzima. - U-Baldak wakhwehlela. - Uh! Ngibekile, akuthina, kodwa isitha sizosishaya ngenxa yokucasha . Leli iqhinga elijwayelekile lebutho lika-Ilya Muromets, ubungeke yini wazi!
  UGrobogor waphoqeleka ukuthi avume:
  - Yebo, igazi labo lishaywa ngenxa yokucathamela;
  - Pho kungani singadluli lapho siqamekele khona. Sizokwenza i-U-turn, sijike phezu kwegquma futhi sizithole siseqenjini labo labaqamekeli elingemuva. Vuma ukuthi leli yisu elihlakaniphile.
  Sizogadla ehlathini futhi sicekele phansi amandla esitha abuthakathaka.
  USvyatopolk, owayethule kwaze kwaba yilapho idolobhana, lathi:
  - Kuzwakala kunengqondo! Ngacabanga ngalokhu mina Baldak.
  UGrobogor waphendula:
  - Futhi uma isitha silindele lokhu ngqo kithi. Ngaphezu kwalokho, amagquma, noma kunalokho amagquma, aphakeme kakhulu, angiqiniseki ukuthi ama-dinosaurs azowakhuphuka.
  U-Svyatopolk wahleka:
  - Bazongena, ungakhathazeki! Izangoma zakithi zazikunakile lokhu. Futhi ngokuvamile, ukwesaba kwakho kuwubuwula kakhulu. Isitha asazi. ukuthi amahhashi ethu agqoke kanjani, nokuthi sibeka ini ezidlalweni zama-dinosaur.
  Impendulo ivela ku- Baldak:
  - Nampa! Izimangaliso zobuchwepheshe!
  Impendulo ivela ku- Grobogor:
  - Inhliziyo yami izwa ukuthi akulungile, kodwa uma ucabanga kanjalo!
  USvyatopolk waphakamisa inkemba yakhe:
  - Ngikhetha ingozi!
  U-Baldak uphinde wathi:
  - Nami futhi!
  I-Pastukhov ne-Tugarin izinyoka zasondelana. Ngokwesiko, ngamunye wabo wayenenkemba eyodwa kuphela, ukuze inzuzo enanini lezandla ayizange ithinte kakhulu.
  Nokho, inkemba kaTugarin yayicishe iphindwe kabili ubude futhi ibanzi kakhulu.
  Kumele balwe ngezinyawo ngokwesiko, ukuze umphumela wokulwa unganciki ehhashini. Yeka isinqumo esihlakaniphile kunalokho, makube nezingozi ezimbalwa, ngoba esilwaneni, ungahlehla njalo.
  U-Baldak uphakamise ku-Tugarin:
  - Uma ubiyela, shintsha izandla kaningi, zama ukuqeda umphikisi wakho.
  I-Tugarin Inyoka yabhodla, ikhipha amalangabi anemibala eminingi emlonyeni wayo:
  - Ngizomchoboza ngomzimba wami!
  Emi phambili, amantombazane angamaqhawe agigitheka. Ngokusobala babecabanga ukuthi kuyahlekisa:
  - Indoda izodlwengula indoda!
  U-Ilya Muromets wamemeza kuPastukhov:
  - You guy has ikhanda emahlombe akhe! Ngithemba ukuthi uzobona ukuthi ungalwa kanjani ukuze uwine!
  Impendulo ivela ku- Pastukhov:
  - Izandla zingumama, inhloko ubaba - zihlangene ngeke zishiye ukunqoba intandane!
  I-Tugarin iNyoka iphendula, kodwa insizwa ehlakaniphile yavika ngokushesha:
  - Mhlawumbe kungcono uma uhlabelela ukuze ibuye?
  I-Tugarin iNyoka yabhodla okuthile, hhayi ngendlela eyingozi kakhulu njengokunengeka.
  Kwakhala izimbungulu eziyikhulu namashumi amahlanu ngesikhathi esisodwa, izigubhu zashaya, kwaqala ukuqhudelana.
  U-Tugarin Zmey, ephakamisa inkemba yakhe, wagijima waya phambili. U-Igor Pastukhov uvimbe igalelo lokuqala futhi wanciphisa ukuhlasela kwesibili. U-Tugarin wabhala:
  - Nsizwa! Imanzi ngemuva kwezindlebe!
  - Ubisi olungcono kunomquba! - Pastukhov waphendula ngesithunzi.
  UTugarin wazama ukufinyelela imbangi yakhe ngonyawo lwakhe. Kodwa kuvele kushubile futhi kufushane.
  U-Pastukhov wasebenzisa leli phutha futhi wamkhubeka. Okuwukuphela kwento eyasindisa uTugarin ekuweni ukuthi wayenemilenze emine.
  - Umdlwane! - Wakhonkotha futhi ngokushesha wathola igalelo esiswini. Yebo, iqine kangangokuthi elinye lamapuleti ezikhali agobile, igazi elinsundu elinoshevu laphuma.
  U-Pastukhov waphawula, ekhuluma i-aphorism:
  - Noma ubani odelela ibutho kuyodingeka abaleke ngokushesha!
  U-Tugarin washwibeka kakhulu, wacishe walahlekelwa ibhalansi yakhe. Inkemba yaze yafika ekhanda likaMelusi. Nokho, waphendula ngokunembayo, eshiya imbangi yakhe isibazi esihlathini. Igazi elaphuma kulokhu lalibukhwebezane elingcolile.
  - Yebo, ngiyabona ukuthi unenyongo.
  UTugarin wenze okunye ukuhlasela:
  - Uzothola okukufanele, snotty!
  - Futhi lokhu kufaneleka kuyoba ukunqoba!
  Noma kunjalo, kwakungelula ukunqoba uTugarin Inyoka; naphezu kobukhulu bakhe, wayeshesha kakhulu. Lokhu kwadala izinkinga ezithile kuPastukhov. Ngaphezu kwalokho, i-phantom encane yathola imihuzuko eminingi. Omunye wabo wamsika ishiya langakwesokudla, ngenxa yalokho, iso lakhe laqala ukubona okubi nakakhulu.
  - Kwesinye isikhathi ngisho nama-scoundrels athola inhlanhla! - Kusho uPastukhov.
  U-Tugarin Zmey wakhipha insangu ebhandeni lakhe, elungiselela ukuyijikijela kumfana.
  Le nsizwa yenza umnyakazo ebingalindelekile yanqamula isitho esisodwa kweziyisishiyagalombili ngenxeba elibukhali. Inkemba yawa yaqhuma, izingcezu ezinamathelayo zafuthwa nhlangothi zonke.
  Omunye wabo wagcina ngaphansi kweso likaTugarin. Wazama ukumjikijela, kodwa insizwa, isebenzisa isiphazamiso sesikhashana sesitha, yanqamula isandla esibambe inkemba.
  - Udoti! - U-Tugarin uqalekisiwe.
  U-Pastukhov waphakamisa amahlombe:
  - Njengoba kunjalo!
  I-phantom monster ikwazile ukubamba inkemba ngesidladla sayo esilandelayo, kodwa ukunyakaza kwayo kancane kancane kwaba nokuvilapha ngenxa yokulahlekelwa igazi. U-Pastukhov, ebona lokhu, wandisa ingcindezi.
  Impi yayibukwe ama-archmage amathathu nhlangothi zombili. Ohlangothini lwe-Svyatorossia kwakuyi-troll, i-faun, kanye nomxhumanisi oyinhloko womuntu, kulokhu intombazane uNatasha. Umthakathi ophakeme. Ngokuvamile, phakathi kwabesifazane, ikhono lokuthakatha cishe liphindwe kabili kunamadoda. Lokhu kuyisimo se-physiology yabesifazane. Ngakho-ke, akumangazi ukuthi umphikisi wakhe wayeyintombazane u-Oksana, emele iRussia Enkulu. Abasizi bakhe babengabalumbi abakhulu ababili: i-elf kanye ne-gnome. Lona kwakungumehluko phakathi kwamabutho amabili abathakathi bamazwe ngamazwe.
  I-troll yasikisela uNatasha:
  - Ake ngingenele empini futhi ngisize uTugarin Inyoka.
  Intombazane yaphikisa:
  - Ngeke kube ngokuvumelana nemithetho. Uma sidalulwa kuyoba nehlazo eliphelele kithi nombuso omkhulu.
  I-troll, eqhweba ngobuqili, yaphawula:
  - Ngizoqinisekisa ukuthi udumo lweSvyatorossia aluhlupheki!
  - Futhi kanjani? - Intombazane engumlingo yamangala.
  - Ithonya elifihliwe! Lapho ubuqili bushaya ubuhlakani nobuqhawe. Sizokopela ukuze kungabikho muntu ozoqagela, futhi uma beqagela, ngeke bakufakazele lokho!
  UNatasha wabheka ihologram: I-Tugarin iNyoka ibonakala ilahlekelwa ngokungenathemba futhi ukuwa kwakhe kwakuyindaba yesikhathi.
  - KULUNGILE! Ngiyavuma! Qaphela nje ukuthi ungabanjwa!
  - Manje ngizongena emgqeni wokuzivikela futhi umngane wethu uTugarin uzothola isikhali esisha.
  I-troll ngokushesha yaphenduka isinambuzane esincane, esagijima saya kumasosha ngesivinini se-photon.
  U-Tugarin Zmey wahlehla, wahlehla kancane. Umphikisi wakhe, enomuzwa wokuthi ukuphela kwase kuseduze, wandisa ingcindezi yakhe. Ngokushesha inkemba yensizwa yaphuka ngokuzumayo, isihloko sengcebo yesitha saqala ukukhanya ngomlilo. Igalelo lashisa ihlombe lensizwa lacishe lamnqamula ingalo. U-Igor wabuyela emuva futhi wabubula:
  - UDeveli!
  U-Tugarin wamamatheka:
  - Usuqedile, morel!
  Okunye ukushwibeka okubukhali, uTugarin waze wamuka, inkemba yande, izigaxa zenhlabathi (ezenziwe ngezinto ezincane) zadubula emoyeni, utshani bavutha umlilo.
  U-Pastukhov wanyamalala isikhashana. Kwaqhuma okusha nokukhanya okukhanyayo, kwaphuma intuthu. Ngomzuzwana kamuva amafu ashabalala futhi iTugarin enkulu yazithola isinqamuke phakathi.
  U-Pastukhov washaya izandla zakhe:
  - Le nsizwa yaqhuma iqhawe, isiphetho esibi sesifikile!
  - Super! - U-Ilya Muromets wababaza ngenjabulo.
  U-Dobrynya wabhala:
  - I-Rus Eqinile '!
  U-Alyosha Popovich ufake ngokungafanele:
  - Ababona abakwaRus?
  Amaqhawe akhonkotha ngazwi linye ephendula:
  - Cha, laba abangaziwa! Yehlisa umoya Alyoshenka!
  Impi yaphela hhayi esivuna ibutho Svyatorossiya. Kwaduma inhlokomo phakathi kwamasosha aluhlaza.
  U-Svyatopolk waphawula:
  - Uphawu olubi!
  UGrobogor uphikise:
  - Lokhu cishe akunawo umthelela ezibalweni zokunqoba! Lapha kudingeka sizesabe thina kuphela.
  U-Baldak uthi:
  - Ngizohola uhlangothi olungakwesokudla empini!
  USvyatopolk wavuma:
  - Lokhu kuzoba umnyakazo onamandla kakhulu! Bheka nje, Baldak, futhi ugweme ukulwa naleli qhawe elikhazimulayo. Phela uma bekubeka phansi, kuzofana nokulahlekelwa ingalo yangakwesokudla!
  - Ngizombeka phansi mina! Lapho okwethu akuzange kunyamalale!
  Ibutho lemilingo laseSvyatorossia laqhubeka nokuhlasela. Abacibishelayo bathuthe kuqala. Amantombazane ase-Amazon anamabele acishe angenalutho, izingono ze-carmine eziphuma ekusikeni kwe-mail chain, kodwa egqoke izigqoko namavisor, aqala ukuhlasela abacibisheli besitha ngemicibisholo. Basabela ngenkuthalo.
  Enye yamantombazane yawa, yashaywa umcibisholo esifubeni. Umzimba wakhe wadlikizela wahlukana phakathi. Enye intombazane kwakungathi ilimele nje. Ubuso babuhlanekezelwe yizinhlungu ezibuhlungu.
  Amanye ama-fighters nawo awela, kodwa ekuqaleni ukulahlekelwa kwakungeyona enkulu ikakhulukazi, ngokusobala ngenxa yebanga, imicibisholo ayikwazanga ukungena njalo kuzikhali.
  U-Svyatopolk waphawula:
  - Masikhale kodwa!
  U-Baldak wayesevele egijimela kubantu bakubo, wamemeza njengoba egabavula:
  - Manje ngizoshiya unogada, kuzoba mnandi!
  UGrobogor uphakamise:
  - Ngizohamba ngokushesha ngiye ohlangothini lwesobunxele, sizoxhumana sisebenzisa amagobolondo ne-Velcro.
  USvyatopolk wavuma:
  - Hhayi-ke, indawo yami iphakathi nendawo!
  U-Ilya Muromets naye akazange ahlale phansi, waphakamisa:
  - Khona-ke! Manje indawo yethu isikanye namasosha.
  UDobrynya Nikitich wavuma:
  - Ngizolwa noBaldak!
  U-Alyosha Popovich unqamule isihloko samadevu ngenkemba:
  - Hhayi-ke, kubukeka sengathi ngithole uGrobogor. Ngicabanga ukuthi lena inketho engcono kakhulu!
  U-Ilya Muromets wahleba umthandazo futhi wawela:
  - Yebo, ngoNkulunkulu, maqabane!
  - Amen! - U-Alyosha Popovich noDobrynya Nikitich baphendule ngazwi linye.
  - Sizoqhuba ingxoxo sisebenzisa iminduze yamanzi neminduze yamanzi. Yazisanani ngakho konke, ningalifihli iqiniso!
  Amaqhawe akhothama ahlohla amahhashi awo amnyama agibela.
  U-Ilya Muromets waqhubeka ehlala endaweni ephakeme, waqonda ukuthi umuntu kufanele aqaphe impi! Ungathatha kuphela umsebenzi wesosha elijwayelekile ngesikhathi esibucayi, lapho ukungenelela komuntu siqu kungaguqula impi. Ukuqapha kuwukuphikisa ubugwala!
  Ama-infantrymen avala izikhundla futhi, ngokunganaki isichotho semicibisholo, athuthela ezikhundleni zamaRussia amakhulu. Amasosha wesifazane ahamba ngezinyawo enza isibindi ikakhulukazi. Besikaza izinkemba zabo, baqunga isibindi baphuthuma phakathi kwempi.
  Amazinga okukhanya okuhamba ngezinyawo ahlanganisiwe, amantombazane ahlukana abe ngamaqembu amancane futhi alwe kanzima. Iningi lonobuhle lilwe lizifakile izicathulo, kodwa ngamaphepha amadolo acwebezelayo. Amasosha wesifazane, hhayi ngaphansi kwamadoda (uma ubala abantu kuphela, kodwa futhi kwakukhona indalo emangalisayo), ngayinye ingaba umhlobiso we-podium, amapuleti ezikhali ezikhanyayo awazange afihle, kodwa kunalokho agcizelele, izingxenye eziyenga kakhulu zomzimba wentombazane. .
  U-Baldak, ebhonga ngokuvala izindlebe, wayala:
  - Manje vumela amasosha ahamba ngezinyawo aye empini!
  Amadoda amakhulu asebenzisa ukwakheka kwe-phalanx. Yilapho amaqhawe ayishumi okuqala ephethe imikhonto phambi kwawo, enza i-hedgehog enkulu. Nokho, okubi kwalokhu kwakheka kwakuwukuthi i-phalanx yaphuka endaweni engalingani futhi yayikwazi ukubhoboza amasosha ayo.
  U-Dobrynya Nikitich wayala ngomoya ophansi:
  - Ukuthunyelwa kabusha! Amagxathu angamakhulu amabili emuva!
  Ngemuva kwamasosha ama-Great Russian phantom kwakunezigxobo ezigawuliwe namatshe, kanye nezigxobo ezicijile. Badlula kubo, bephoqa i-phalanx ukuba ihambe phakathi kohlobo oluthile lwezithiyo. U-Baldak wathuka ngokucasuka:
  - Uyabona lesi siphithiphithi sesivele siyasebenza! Wozani, shayani izigubhu ngokushesha, sigingqa umqulu wokunqoba.
  Izigubhu zashaya kakhulu, izibhamu zaqala ukushaya kaningi. Ngandlela-thile kwakusikhumbuza isigqi esikhandlayo semikhumbi egijimela umkhumbi, lapho abagwedli bephoqeleka ukuba bakhafule igazi!
  I-phalanx yashesha, kodwa ukwakheka kwayo, njengoba umuntu angalindela, kwaphazamiseka. Amasosha aphuthuma ezimfantwini ekhala ngenjabulo.
  U-Baldak, ebona ukujika okunjalo, wamemeza:
  - Phonsa ama-knights agibele, izindlovu nama-dinosaurs empini ngokushesha.
  U-Svyatogor uphikile:
  - Akusekude kakhulu! Ngasohlangothini lwesitha, yizingane kuphela ezilwa kuze kube manje!
  U-Baldak wabhala:
  - Cha, kulungile! Ake sizame ukuya phambi kwakhe. Uma isilevu siphakanyisiwe, udinga ukusishaya!
  Ama-phalanx fighters aphonsa imikhonto yawo futhi asebenzisa izinkemba zawo. Ngenhlanhla, wonke umuntu wayenebhokisi lomcebo eliboshwe ebhandeni lakhe. Kodwa injabulo empini yinto eguquguqukayo. Imizuzwana embalwa yokubambezeleka yaholela ekufeni kwamakhulu amaningi amasosha. Manje impi isingene esigabeni lapho umphikisi ephonsa amakhadi akhe ecilongo etafuleni.
  Ukushaywa kwama-knights agibele kubi. Ngisho nalapho i-avalanche egcwele insimbi igijima yayisabeka. Ama-catapults amaningana akwazi ukudubula, ashaya isitha ngesichotho samatshe namabhola ensimbi acijile, kodwa lokhu kwawacasula amasosha agijimayo.
  U-Dobrynya Nikitich, eqaphela ukuthi amabutho akhe akakwazanga ukumelana nokucindezela okunjalo, wanikeza umyalo:
  - Hhayi-ke, ama-falcons! Phambili!
  I-armada yamahhashi yaseGreat Russia yathuthela emhlanganweni. Umhlaba we-semi-material odalwe umlingo wazamazama. Kwavuka uthuli. Izinambuzane zandizela phezulu, kuhlanganise nama-midges amancane, zahlala phezu kwezigqoko, futhi zadutshulwa phansi lapho zindiza. Abanye babameleli be-arthropods bavele baqhuma, bekhanya njengezinkanyezi ezincane.
  U-Dobrynya Nikitich walunguza esithombeni sempi. Ibutho lamahhashi likaBaldak lachoboza amasosha alo amaningi ahamba ngezinyawo. Abagibeli bamahhashi bakaDobrynya bangena bevela eceleni, benza ngokucophelela.
  Amasosha agibele amahhashi ashayisana futhi kwaqala impi enzima. Zombili izinhlangothi zalwa ngamandla amakhulu nobuqhawe. Ifulegi le-knight Egglot liwile! Iqhawe elidumile ngokwalo lathola amanxeba amaningana futhi lawela ekuphelelweni yithemba kangangokuthi lagawula ama-squire alo amabili.
  - Umgodi, bese kuba umsele! - Baldak uqalekisiwe. - Phonsa elinye iqembu empini, sizozama ukuphoqa isitha. Phusha isitha onqenqemeni!
  I-Great Russian infantry yenza ngokuvumelana kakhulu, ama-fighters asebenzisa izingwegwe ezikhethekile nama-scythe ngokumelene namahhashi nabagibeli. Ngenkathi amasosha ahamba ngezinyawo amaRussia aNgcwele ayedidekile kakhulu ngaphansi kwezinyawo. Yiqiniso, amantombazane angamaqhawe abonisa isibindi esingavamile. Omunye wabo, omkhulu onamabele, wagxuma ngamandla futhi washaya unyawo lwakhe olungenalutho esigqokweni kangangokuthi iqhawe elinamandla laduma ekameleni lakhe. Kodwa wonke amaRussia amakhulu asebenza ngempumelelo. Isibonelo, basebenzisa izinaliti ezimfushane emabhuzuni, bezama ukuwashaya esiswini. Nokho, amaRussia Angcwele ayenobukhulu bezinombolo ngasohlangothini lwawo. Bona, belahlekelwa izinkulungwane zabagibeli bamahhashi, balwa futhi badudula isitha emuva.
  Empini ohlangothini lwesobunxele, amaCossacks athatha ingxenye esebenzayo. Ngama-checkers, ngezigqoko nama-burkas, cishe ngokushesha axuba ukwakheka. Manje ngamunye wabo angabonisa ubuqhawe bakhe.
  Lapha bahlangana Cossacks ezimbili abanesibindi Vasilko futhi Danillo. Omunye uzalwa ekhululekile, endle. Lo omunye akanankinga nokuba ngowokuqala! Futhi nakuba zombili zidalwe ngomlingo, inkumbulo eyenziwe ngumuntu igcina izinkumbulo zobuntwana, intando, yephupho lempilo engcono.
  Futhi abalweli ukuphila, kodwa ukufa.
  UVasilka wamemeza:
  - Ukhuluma ngani, Basurman!
  - Wena ngokwakho ungumuntu ongakholwayo! Ngingumuntu we-Orthodox yaseRussia! - UDanillo wenqabile.
  - Cha, uyisitha sami! - U-Vasilka waphenduka futhi, enza inqubo yabalandeli ababili, washaya isitha ngaphansi kwengalo. Wahlehla, kodwa wabanjwa ihembe lakhe likasilika, elabe selibomvu yigazi.
  - Yeka i-bastard! Zimoshe izingubo ezinjalo! - UDanillo wakhulisa ihhashi lakhe. Wakhahlela uVasilka esihlalweni ngezinselo zakhe. I-Cossack yawa, kodwa yagxuma ngokushesha, isamangele, inyakazisa i-saber yayo. U-Danillo wehlisela phezu kwakhe i-saber yakhe, ehlukanisa ugebhezi lwakhe ngokushaya okukhulu.
  - Uxolo Cossack! Kodwa siminyene endaweni yonke efanayo!
  Umlwi wacabanga ukuthi unqobile, kodwa ngaleso sikhathi wathola i-saber ngemuva ekhanda. Kusukela ekushayweni okubi, ikhanda lakhe lafiphala futhi i-Cossack, ngamandla akhe okugcina, yaphenduka futhi yabamba umenzi ngensimbi yakhe. Ngemva kwesikhashana, yonke into ekhanda lakhe yaguquguquka yinkungu enegazi. Enye impilo, nakuba ingeyona engokoqobo, kodwa engeyona eyeqiniso, yangena ebumnyameni bokukhohlwa.
  Amantombazane alwa ngonya. U-Countess Margarita onamandla, onezinwele ezisagolide wabhekana ubuso nobuso neNkosazana enezinwele ezimnyama u-Olga. Bobabili onobuhle babekhazimula ngolaka olubi, oluyintombazane. Ngaphansi kukaMargarita kwakukhona i-unicorn emhlophe qhwa, izinselo zayo ezisagolide zazikhahlela izinhlansi. Inyamazane ebomvu ka-Olga nayo yayingekho ngaphansi ngobuhle nomusa.
  Amantombazane ashayisana ngamandla kangangokuthi awela emahhashini awo. UMargarita waphetha:
  - Awu, ukhuluphele.
  U-Olga waphendula:
  - Ngizwa kusuka ku-Koshchei.
  La maqhawe alwa ngezinyawo, ekhumula amabhuzu awo amatshe asemorocco. Izithende zabo eziphinki namaqakala anemisipha ashukiwe zazinyakazisa imizimba yazo kalula ngomusa ongenakuqhathaniswa. Ngakho u-Olga waphinda wenza ukuhlasela okuhlakaniphile futhi wagawula insimbi, ipuleti elinegolide elimboze amabele agcwele kaMargarita. Izingono ezikhanya njengama-rosebuds zavezwa. U-Countess wavele wathi:
  - Hawu, ongqingili!
  Futhi akazange ahlale esikweletini, evula i-mail chain ye-monitor, eveza i-torso enemisipha neyengayo yenkosazana encane. U-Olga wazilahla izinsalela zezingubo zakhe, futhi uMargarita walandela isibonelo sakhe. Manje amantombazane alwa enqunu, ngobuhle bawo obukhethekile: onkulunkulukazi abangamaqhawe. Izidumbu ezinhle zazimbozwe izibazi, kwase kuba umbani ovela ensinini wanquma isifuba sika-Olga. Iphendula, intombazane yafaka unyawo lwayo emshinini wembangi wayo oyisihluku. Wagoba futhi inkemba engenasihawu yanquma ikhanda elihle leqhawe, elinezinwele ezibiza imali eshisiwe. Kodwa u-Olga wajabulela ukunqoba kwakhe isikhashana nje; umcibisholo ocijile wagwaza isifuba sakhe esisindile, wafinyelela enhliziyweni yakhe enesibindi, enothando.
  Afa kanjena amaqhawe ezimpi zemilingo!
  UGrobogor wenza ngokuhlakanipha: wazama ukubheka izindawo ezisengozini ekubunjweni kwesitha futhi wabhoboza isikhumba ngephuzu.
  U-Alyosha Popovich naye wayenobuqili, engajahi ukuphonsa izinqolobane empini. Wakhumbula umthetho othi: umlawuli ulawula kuphela lawo mabutho angawaphonsanga empini.
  Cishe awunakho ukulawula lokho abalwa nakho. Ngaphandle kwalapho ungabayala ukuba babaleke!
  UBaldak wayengaziwa ngokubekezela kwakhe. Emzamweni wokunciphisa ubunzima, wayala:
  - Ngokushesha aphonse ama-dinosaurs nama-mammoth empini. Sekuyisikhathi sokuphula umgogodla wesitha kuphela, kodwa nogebhezi lwaso.
  Lapho ama-dinosaurs, amakhulu njengamaplanethi, egijima, ayesabeka kakhulu. Umcabango awunawo amandla okuchaza ubuhle bendawo lapho izinkulungwane ezimbalwa zalezi zidondoshiya zindiza ngamakhanda ngesikhathi esisodwa. Lena i-panorama ebabazekayo, lapho ama-vaults azamazama futhi nezihlahla zilungele ukuqala ukudansa.
  Igobolondo eliboshelwe endlebeni kaBaldak lakhala, izwi likaSvyatopolk labuza:
  - Akukona ekuseni kakhulu?
  Impendulo ivela ku- Baldak:
  - Cha, kulungile! Ngethemba ukuthi ngizodlula isitha sami esiyigwala nesibuthaka!
  . ISAHLUKO No. 5
  U-Dobrynya Nikitich, ebona ukuhamba kwebutho lezilo, wathi:
  - Yebo, ngokusobala kuzodingeka sishaye futhi!
  U-Ilya Muromets weluleka:
  - Hambisa indawo yakho yokubhuka usuke phakathi nendawo ukuze ama-dinosaurs adlule ngokulingana futhi enze ukushanela. Lokhu kuzoba impama enamandla kakhulu ebusweni, futhi uzosindisa amabutho akho.
  - Kubukeka sengathi asinakho okunye ukukhetha!
  Ukujikijela kusetshenziswa indawo yokugcina indawo entsha akuzange kuhambe kahle; kwakungenzeki ukugwema ukulimala phakathi kwamasosha ethu ahamba ngezinyawo. Kodwa impi yaba nzima kakhulu futhi yaba nemibala eminingi. Ikakhulukazi lapho ama-dinosaurs elwa wodwa.
  Nazi ama-tyrannosaurs amabili amakhulu, ahlangene ebholeni futhi aqala ukulumana imisila. Inyama edabukile indizela ezindaweni ezahlukene. Okulandelayo kwaba ukuphonswa kwe-streptosaurus ku-diplodocus. Ukuluma intamo ngolaka, isililo esingachazeki sokuphelelwa ithemba. Isilo esikhulu saphendula ngokushaya umsila, sawisa abagibeli abayishumi nambili kanye namahhashi abo. Umlilo wagqama kwavuleka isisu se-diplodocus. Kwachitheka amathumbu amakhulu. Zanyakaza okwezimpethu. Abagibeli bamahhashi namakamela bahileleka kukho. Ngisho nesidlakela esinamandla sabanjwa saphenduka emhlane sakhahlela imilenze yaso ewugqinsi.
  Ama-Dinosaurs afa, kodwa amaqhawe e-phantom amaningi afa. Nansi iqhawe elidumile lebutho laseRussia Elingcwele, u-Count Dudko, owanyathelwa yi-raptor enkulu. Konke kwakubukeka kubi kakhulu futhi kuyinhlekisa. Amanye ama-dinosaurs ayenamasikela kuwo; ayenqamula abantu angabazi namasosha awo njengokungathi ngensingo. Futhi ukuthi mangaki amahhashi abulawa, umbono osabekayo.
  U-Svyatopolk wabuza u-Baldak:
  - Nokho, yini okufanele siyenze manje?
  Waphendula ngokuzethemba:
  - I-reserve enkulu ilondoloziwe. Ngikhipha umyalo, njengoba ngenze umgudu ojulile wokuzungeza, ukuhambisa amabutho ezintabeni. Lapho kuyonqunywa isiphetho senkampani.
  - Mhlawumbe izimpi? - Ulungise iqhawe elidumile.
  - Kungenzeka izimpi! Masenze ihuku!
  - Hhayi-ke, qhubeka! Kwangathi i-Providence ingasisiza!
  Ama-Dinosaurs, abantu, imikhovu, amasosha ayo yonke imivimbo nezinhlobo alwa ngonya olukhulu. AmaRussia aNgcwele akwazile ukuqhubekela phambili kancane eduze kwe-flank eyedlulele, ecindezela izikhundla zamaRussia amakhulu. U-Dobrynya Nikitich waphonsa iqembu elincane lama-tyrannosaurs empini. Baphenduka igwababa elisekela idamu ledamu, okwenza kube nokwenzeka ukumelana nokucindezela okwandayo. Ama-tyrannosaurs anqamula unqenqema futhi abulala abagibeli abambalwa.
  U-Baldak wafunga, kodwa wayengenazo izindawo zokugcina: amabutho amakhulu athunyelwa nxazonke.
  U-Grobogor naye wayethukile, wayesekhathele ukuba nobuqili futhi waphinde waphonsa ama-dinosaurs empini.
  Kodwa wakwenza ngeqembu elincane. Khona-ke u-Alyosha Popovich wasabela ngokungalindelekile. Waphonsa empini, ngokushesha wonke amandla ahlanganisa ama-mammoths nama-dinosaurs. Ngesikhathi esifanayo, enza ngobuqili obukhulu, amabutho agijima ngaphansi kwesembozo senkungu ebangelwa ama-elves. Ngenxa yalokho, igalelo lalinamandla kakhulu. Abagibeli bamahhashi abaningi abayizitha namasosha ahamba ngezinyawo bafela khona lapho. Zonke izindlela zazigcwele izidumbu ezinyathelwe ngezinyawo. UGrobogor wayethemba ukuthi isitha, njengaye, sinobuqili, sizothumela ingxenye encane kuphela yendawo yokulondoloza, ngenxa yalokho wagcina ukulinganisa isigamu. Ngenxa yalokho, lesi sinyathelo sadlulela ohlangothini lwamaRussia Amakhulu.
  UGrobogor akazange aqaphele ngokushesha ukuthi isitha sasinenzuzo empini futhi iqembu lakhe elincane lama-dinosaurs lalihlehla, futhi amabutho amahhashi awakwazanga ukumelana nezilo ezinjalo. Ukulahlekelwa kwakhula ngokushesha, amasosha abulawa ezinkulungwaneni.
  U-Alyosha wawela futhi wabeka isandla sakhe esiphambanweni ngezinsalela:
  - Kubonakala sengathi uKristu uyasisiza! Nokho, thembela kuNkulunkulu futhi ungalenzi iphutha wena! Manje usungakwazi ukonga amandla akho.
  U-Pastukhov naye walwa; insizwa enamandla, njengoba umuntu angalindela, yayisendaweni eshisa kakhulu. Walahla isihlangu sakhe wagawula ngezinkemba ezimbili kanye kanye. Ngaso leso sikhathi kwakungathi insizwa iyadlala.
  UGrobogor wamemeza:
  - Wozani, nilethe kimi lo muntu!
  Onogada abaningana bahlukana nomphelezeli omkhulu, umkhuzi oqaphile. Babeholwa yingcweti uViscount de Guiche. Iqhawe elinamandla nelinobuqili, lahamba nethuluzi elikhethekile, ingxube ye-crossbow kanye ne-lasso.
  - Ngizoletha u-Pastukhov ngentambo. Inye nje into ebengifuna ukuyazi? Uyoba yini umvuzo?
  U-Grobogor wajikijela isikhwama, u-de Guiche wasibamba empukaneni:
  - Ukuphana kwami kuzojabulisa nje!
  - Cabanga ukuthi ufile!
  - Cha, uphila kangcono! Akuyena lo mfana abacula ngaye: ufile kangcono kunokuphila, iqhawe eliqinile - blue!
  I-Viscount yahleka futhi yashukumisa ikamela elinezimpondo ezintathu, amaqhubu ehhashi aqhaqhazela. UGrobogor wayala:
  - Phonsa zonke izinqolobane empini! Vumela ama-dinosaur aphule umugqa! Phela, u-Alyosha uyigag nje!
  Ngamagama okugcina umuntu angazizwa ecasukile: kufanele ukuthi baqinisiwe! Futhi ubani uGrobogora ngokwakhe!
  Umthelela we-avalanche elandelayo yama-dinosaurs wavumela ingaphambili ukuthi lizinze, kodwa ubudlova obuvela kulokhu buye baba namandla. Lapha kwavela ukuthi inhloko enkulu ye-Krasosaurus inqunywe. Umlomo omkhulu waququda wabamba imihlathi. Lapha omunye wabagadi bamahhashi wabanjwa ngolimi, wadonselwa endaweni engaphansi ephilayo, amazinyo avaleka. Izingcezwana zamathambo anegazi zaphuma ngaphansi kwamazinyo. Enye yezingcezu ezinegazi yashaya ubuso bentombazane. Ubuhle wamamatheka kabi:
  - Amadoda asevele ehlakaza, ngaphandle kwesizathu.
  Ngisho nama-dinosaurs abulala, ngenxa yobudala bezinto eziphilayo, alwa isikhathi esithile futhi asebenzisa amazinyo nezinzipho ezimbi. U-Alyosha Popovich neqembu elincane kodwa elihlangene kahle: ngezikhathi ezithile wayengena ezinhlwini. Wabangela umonakalo othile phakathi kwezitha futhi washayela emuva. Amantombazane anqunu ahlazekile futhi enamahloni, ebuka le ndoda enhle.
  - Awukwazi ukusibamba! Uzoyilahla i-quasar! - Insizwa enobuqili yacula. - Akuyona ize ukuthi indodana yompristi wama-Orthodox yaba inganekwane, uphawu lobuhlakani.
  Phakathi naleso sikhathi, ibutho lika-de Guiche langena ePastukhov. I-Viscount yacula ngendlela yosizi:
  - Ngizokukhokhela ngokugcwele, malusi! Futhi lokhu kuzokumangaza wena ofayo! Ukubala kuzofika futhi kuzofika ngokushesha! Bazokukhiyela ebhokisini lenqola!
  U-Pastukhov wezwa amazwi okuqhosha e-Viscount ngokusebenzisa izinkemba, ukububula kwabalimele kanye nokubhonga kwama-dinosaurs.
  - Ibhokisi lenqola liyinto entsha! Mhlawumbe ibhokisi elimise inqola!
  U-De Guiche ukhulise i-lasso eyi-hybrid ne-crossbow. Ngobuhlakani waqondisa ilitshe futhi wazama ukubamba uPastukhov. Nokho, wayeqaphile futhi lapho i-lasso indiza, yatshuza njengentanta. I-lasso isongwe entanyeni yelinye lamaqhawe ebutho eliluhlaza. Ngenxa yokwethuka okubuhlungu kakhulu, umgilwa waquleka.
  - Damn it, ngiphuthelwe! - I-viscount edalwe amathe omlingo ngokwemvelo.
  - Kuyafana njalo! - UPastukhov wamemeza, futhi ku-unicorn yakhe emhlophe wavele wagijima waya ngase-de Guiche. Amaqhawe amabili aphuthuma ukumnquma. Izinkemba. Amakhanda anqunyiwe aginqika, omunye umuntu omunye ephethe izimpondo.
  I-Viscount ikwazile ukuthi:
  - Woza! Umqothuli!
  Ukuthi ikhanda lakhe lalihlukene kanjani nomzimba wakhe.
  Impendulo ivela ku- Pastukhov:
  - Ikhanda elingenamphefumulo lifana nenja enomphefumulo!
  Abagibeli bamahhashi abahlanu baphuthuma kule nsizwa ngaso leso sikhathi. Wabulala omunye wabo ngokushesha, futhi wawisa owesibili ehhashini lakhe.
  - Awu, bangaki kini lapho! Asiphuthume echibini!
  Abagibeli babonakala bedidekile, hawu, isitha sasinamandla.
  U-Pastukhov washaya amanye amabili futhi wacula:
  Umlilo ovuthayo ogqame kakhulu,
  Uthando lwami luyavutha!
  Nakuba isitha sinobuqili futhi sinobuqili,
  Kodwa uzophulwa!
  
  Vumela isikhohlakali esihlanyayo
  Kuyashisa futhi kucekele phansi isifunda!
  Uthando emphefumulweni lufana ne-nightingale;
  Rusha, baleka, hamba uyokuthola!
  
  Futhi i-Holy Rus 'izowina,
  Asikho esinye isiphetho!
  Iqhawe liyophakamisa isihlangu esinamandla,
  Sawubona Baba!
  
  Futhi uyohlala ethembekile,
  Ukukhanya okungcwele eRussia!
  Izikhali zaseRussia zithembekile,
  Asisindise umndeni wethu ezinkingeni!
  Yacula insizwa ingayeki. Amagalelo akhe ayefana nokunyakaza kweminwe ye-maestro okhiye bepiyano. Ukuthinta kuphela akukhiphi umculo, kodwa nemifudlana yegazi. Nokho, amaqhawe "aluhlaza" alwe kahle kakhulu, ebonisa ubuqhawe obuncane kanye nesifiso sokunqoba. Imikhovu yayingekho ngaphansi kwabantu, ama-elves ayengabacibisheli abahle kakhulu, futhi awazange alahleke ekulweni ngesandla. Kube nezimpi ezimangalisayo ezikhombisa izinga le-virtuoso.
  Ngakho uGrobogor waqoqa amaqhawe angcono kakhulu waba isibhakela futhi washaya amagalelo aphikisayo; wayengelona igwala, kodwa ngokuphambene, indoda ekhaliphile yenkemba nempi.
  - Ngizowina! Asikwazi ukulahlekelwa!
  U-Dobrynya Nikitich ohlangothini lwakhe wayeqaphe ngokucophelela ukunyakaza kwesitha. Indawo yokulondoloza imvelo yase-Baldak yakwazi ukufika emagqumeni phakathi nempi eshisayo. Kwakukhona ama-dinosaurs ambalwa endaweni ebekiwe; izilo ezinamandla, zisebenzisa izicathulo zamahhashi ezinomlingo, zaqala ukukhuphuka umthambeka ocishe uqonde mpo. Lesi siqiwi salawulwa iqhawe elenziwa umuntu uLancelot. Ibutho labaqamekeli abavela eGreat Russia laliholwa nguMikula. Wathi uDobrynya:
  - Kulungile, odeveli bayeza!
  Impendulo ivela ku- Dobrynya:
  - Zihlakazeka kanjani izinkanyezi?
  - Yebo konke kuhamba kahle!
  - Uma befika phezulu kakhulu, kufanele uwathele ngamafutha, ucabange ukuthi kuzokwenzekani uma ama-dinosaurs ewa.
  UMikula wahleka:
  - Futhi amafutha kanye ne-resin kungashiswa!
  - Yeka umbono onengqondo ngokuphelele! Nakuba enonya!
  - Empini, ubuqhawe buhambisana nokungabi nabubele! Bafana nomakoti nomkhwenyana abasemhlanganweni wokunqoba! - UMikula washaya ikhwela. - Sizolwa kanzima, sizolwa kanzima! Futhi hhayi nje iso ngeso!
  Ama-dinosaurs ayelokhu ekhuphuka futhi ekhuphuka. Zikhubeka phezu kwezinkanyezi, izilo namahhashi agabavula ngemva kwazo akhubeka, amanye awa, kodwa iqhwa eliyinhloko laqhubeka lithuthuka. Ama-dinosaurs achofoza imihlathi yawo futhi imicibisholo yana phezu kwawo, azange abangele umonakalo ezilo, kodwa abulala abantu kanye nabantu abancane. Bawela phansi, beginqika. Abacibishelayo ngakolunye uhlangothi baphendule ngamandla, kodwa njengoba babedubula ngaphansi, umlilo awuzange uphumelele. Njengoba nje isikhunta simboza itshe, amabutho aseSvyatorossia abhoda egqumeni. Iphuzu eliphezulu selizowela.
  UMikula wathi:
  - Sekuyisikhathi! Asindize!
  Amafutha ahlanganiswe ne-resin athululelwe. Lapho isingenile, imilenze yezibankwakazi yayishibilika ezinselweni zawo ezithakazelayo. U-Knight Lancelot, nokho, akazange alahlekelwe, kodwa wayala:
  - Phambili abalwi! Saryn on the kitchka!
  Nokho, "isibindi" esinjalo senza umonakalo omkhulu kunokuhle. Kwakukhona ukuchotshozwa okubi kakhulu: ama-dinosaurs aphenduka futhi agwazana. Kodwa izindwani ezinamathele emaphethelweni zaziyingozi kakhulu. Banqamula kalula inyama yezilo namaqhawe amancane. ULancelot uzithole esenkabeni yendaba. Wampintshwa ngokungenasihawu, kwamphuca ithuba lokubusa ibutho. UMikula, ebona ukuthi isikhathi esibucayi sase sifikile, wayala:
  - Ake sihlasele! Ake sibanike ukuphefumula kwe-purulent!
  Ukushaywa kwamandla amasha kuphakamise isikali ngokuvuna ibutho lemilingo lase-Great Russia.
  Amabutho aqamekelayo ayedlula amagquma kusengaphambili noma ahlasele phezulu. Kunoma yikuphi, ukuphakama kwakusohlangothini lwebutho elalilwa ngendlela ehlelekile, ngokuphambene nelo elalibanjwe wuvalo, olwaba namandla nakakhulu lapho kushiswa amafutha.
  UMikula washaya ikhwela:
  - Masikhukhule indlu yokugezela kanje - masiphakamise iVanka-Vstanka!
  U-Lancelot wayemangele, futhi isiqiwu esasishiywe ngaphandle komyalelo savele safa.
  UBaldak akakwazanga ukuthumela abaqinisekisi, njengoba wonke amabutho akhe ayevinjelwe impi eqondile.
  UMikula wakubona kahle konke lokhu, ukuze asheshise ukunqotshwa futhi akhuthaze amasosha, yena mathupha wagawula izitha, egawula imbazo esika nhlangothi zombili.
  - Ngizoniklebhula nonke nibe yizicucu! Nizozazi nina ziphukuphuku!
  U-Baldak wamemeza:
  - Yebo, nonke nizolahlwa! Manje amadragons azojoyina impi!
  Ngempela, ezindaweni eziphakeme kakhulu, impi yamadragons yaqala. Kwathi nje lapho isihamba ngokulingana, izidalwa ezinamaphiko zahlukana zaba yimihlambi eminingi.
  UMikula wagawula imbazo yakhe ngenkulu injabulo, kodwa ngesikhathi esifanayo akazange akhohlwe ukunikeza imiyalo edingekayo. Umkhuzi wayekhuluma ngothando nomdlandla.
  Indoda eyayiseduze kwakhe yayiphakanyiselwe imikhonto, kodwa lokhu kwakwandisa umunyu.
  Kancane kancane amaRussia Amakhulu azuza isandla esiphezulu, ngakho konke ukushwiba kwenkemba nokugwazwa komkhonto izinkulungwane zezisulu.
  U-Baldak wamemeza:
  - UnguLancelot: amabhola nje emlonyeni wakho! Wenza i-bastard enjalo! Pho, kufanele ngenzeni ngawe! Ngizokulengisa, akukho okwedlula okwesine!
  Lesi siqiwi sanyamalala, futhi amanye amaqhawe e-phantom, ngaphandle kokungabaza, abaleka. Ngisho namaqhawe amantombazane anesibindi ayebaneka engafakile zicathulo, amaningi enezithende ezigcwele igazi. Yebo, kufanele sivume ukuthi kwakuyisinyathelo esinengqondo, kodwa lapho ama-dinosaurs egijima, eduma futhi enyathela okwawo, kwaba ... Ngamafuphi, iculo langempela lokuqothula nokuphulwa kwamathambo. ULancelot washona, amazwi akhe okugcina kwaba:
  - Bengingakubona kusengaphambili lokhu!
  Ama-Phantom, nokho, ayenesethi yemizwa eyayiqondana kakhulu nezidalwa eziphilayo. Ngakho-ke, azi ukuthi kuyini ukwesaba, athatha indiza ethukile, amanye amantombazane alahla izikhali zawo njengoba ehamba ukuze kube lula ukugijima. Imizimba yabo enqunu, ecwebezela umjuluko, naphezu kwakho konke ukukhanga okuvusa inkanuko, ikakhulukazi izinqulu zabo zikanokusho, ezinemisipha egingqika ngaphansi kwesikhumba esishukiwe, yayingakwazi ukukhuthaza uzwela ezinhliziyweni.
  Ushushiso lwalunonya, wonke amagquma nezindlela eziya kuzo kwabonakala kugcwele igazi, kusakazeke okwensimu yempuphu nezidumbu. Izinselo zazibhajwe odongeni olunegazi. Amantombazane afanayo angama-half-nqunu avela e-Great Russia ahlabelela ngenjabulo futhi azama ukulahlekelwa isisindo esiningi. Yeka indlela okumangalisa ngayo, amaqhawe anqunu, acwebezela umjuluko futhi engcoliswe igazi, imisipha yawo igobeka, imilenze yawo iyadansa njengoba egijima!
  U-Mikula, enganaki izintelezi zamantombazane, wayala:
  - Bashayele ubheke maphakathi! Lapho sizochoboza izithandwa ezincane. Ngisho nembongolo enenkani iyasilalela isiswebhu!
  Ukunyakaza kwaya ngokuya kuqondiswa futhi kushesha. Esebenzisa iqiniso lokuthi inqolobane enamandla kakhulu yabhujiswa, uMikula, ngomyalo kaDobrynya Nikitich, wahlasela isitha ohlangothini nangemuva. Futhi nakuba igalelo alizange livele ngokuzumayo, ukushaqeka kwamabutho kwakukhulu.
  U-Baldak, ebona ukuthi isimo sasiba bucayi, waphuthuma empini kanye nebutho elincane lamasosha:
  - Umoya kuphela onobudlova, lina emehlweni ami! Ngibona isiphepho sihlasela umhlaba wonke! - U-Bogatyr Baldak wangena ekwenziweni, kodwa ingxenye yeqembu lakhe yagingqika ngokubaleka abagibeli bamahhashi nama-dinosaurs. Uma uthungela inunu enjalo, empeleni izogijima. Noma kunjalo, kucwebezela izinzipho kuphela, zisika indawo egcwele igazi!
  Eqondisa i-unicorn, u-Baldak wakwazi ukumelana ngandlela-thile, kodwa wakwazi ukumchoboza izikhathi ezimbalwa. Wayefuna into eyodwa kuphela: ukulwa noDobrynya Nikitich. Ngaphezu kwalokho, wayenesimangaliso esingemnandi esilungiselwe isitha.
  U-Dobrynya, eqaphela ukuthi umlawuli kufanele abe isibonelo samasosha, waphuthuma phakathi kwempi. Yena ngokwakhe, yiqiniso, iqhawe elinekhono nelinamandla, elinomyalo omuhle kakhulu webhokisi lomcebo.
  - Wozani madoda! Izinhliziyo zethu ngeke zintengantenge ekulweni! Masimele udumo nenkazimulo yeRussia Enkulu.
  Impendulo ivela ku- Baldak:
  - Kwangathi ukuwina kwe-Sacred Rus!
  Iqhawe uFoma, obelwa ngakwesokunene sikaBaldak, wengeza:
  -Mlwele futhi ungesabi!
  Zombili izinhlangothi zibonise ingcindezi yokulwa ephezulu kakhulu. Yiqiniso, iningi lebutho laseSvyatorossia lase libalekile, kodwa unogada wenza izimangaliso zesibindi.
  U-Baldak wawela, wabona u-Dobrynya Nikitich futhi waqala ukusondela kuye. Isandla sokunxele saphumputha izipho ezimbili ezivuthayo ezanikelwa ngabathakathi.
  - Manje ngizokuthosa, Dobrynyushka!
  U-Nikitich wanqoba amaqhawe amabili, waqaphela noBaldak. Manje abakhuzi ababili abangamaqhawe kwadingeka banqume: ubani owayezothola ama-laurels!
  U-Baldak wamemeza:
  - Awu, umnqobi wenyoka, ufuna i-semolina?
  Impendulo ivela ku- Dobrynya:
  - Izinkulumo ezinjalo zobungane azihambisani neqhawe elikhazimulayo!
  U-Baldak wahleka:
  - Awukufuni lokhu?
  Wajikijela isipho esivuthayo esingathosa inyamazane enkulu. U-Dobrynya wagxumela ku-unicorn, "isipho" sashaya i-mastodon ehlehlayo, ngokushesha ekhulula isilo.
  - Une-fly swatter ehloniphekile! - Dobrynya waphawula.
  - Ungudeveli ohlakaniphile! - U-Baldak wathi ngokucasuka waphonsa isipho sesibili.
  Kodwa ngesikhathi sokujikijela, wadudulwa, isandla sakhe saduka futhi umlingo "webhomu" waqhuma cishe eduze kwakhe. I-biofire yashisa iqhawe, yancibilikisa izikhali zayo futhi yathosa inyama yayo enamandla.
  - Yeka i-bastard! - Baldak uqalekisiwe. Nakuba, ngokuvamile, kwakuyiphutha lakhe ukusebenzisa izikhali ezingavunyelwe.
  U-Dobrynya, eshaye phansi ama-fighters amane (i-goblin enesisu esivulekile, ebambe amazinyo ezinhlungu e-hillock egcwele utshani), futhi wagwaza isitha sakhe sesihlanu ngenkemba yakhe, wagqekeza waya eBaldak.
  - Awu, yeka iqhawe! Noma ungayifuni, ngiyakunikeza! Silwe ngamunye ngamunye?
  U-Baldak wabhala:
  - Yebo sizokwenza!
  Womabili amaqhawe ahlangana ndawonye, agalela izinkemba, kwandiza izinhlansi.
  U-Dobrynya uphakamise:
  - Mhlawumbe kungaba ngcono uma umphumela wempi unqunywe yi-duel phakathi kwabaphathi?
  U-Baldak wabhala:
  - Unethumbu elincane kakhulu ukuze ungakwenzi lokhu!
  U-Dobrynya wabeka ebusweni bakhe ukumamatheka okuqotho:
  - Ucabanga kanjalo?!
  - Yebo, impungushe futhi uzoyithola ekhanda!
  U-Baldak waphuthuma ukuhlasela, kodwa uhlangothi lwakhe oluculile lwakhipha ubuhlungu obukhulu futhi lwamvimbela ukuba anyakaze:
  - Ngizokuhlakaza!
  U-Dobrynya wakuxosha ukuhlasela futhi waqala ukuhlasela kwesokudla, ngoba yile ndlela isitha salimala kabi ngayo.
  Ayikho inhlekelele enkulu ezokwehlela iplanethi,
  Futhi kwaba yize isitha saphonsa amabutho aso emkhankasweni!
  Sizokwazi ukunqoba isitha empini ekhazimulayo,
  Ubumnyama buyohlakazeka bube uthuli - isikhathi sokukhanya siyeza!
  UDobrynya wacula futhi, wenza okunye ukuhlasela okuthukuthele, wamsika ingalo yangakwesokudla.
  U-Baldak wawisa inkemba yakhe wakhafulela u-Dobrynya, ememeza:
  - Mnumzane, wena...
  Umcebo kaDobrynya wanquma ikhanda likaBaldak. Wandiza amagxathu ayishumi wathathwa iqhawe. Ikhanda elifa lakwazi ukuthi:
  - Ngiyakuqalekisa! - Futhi-ke yaqhekeka yaba izingcezu ezincane ezivuthayo.
  Impendulo ivela ku- Dobrynya:
  - Kwani? Bekuyimpi elungile!
  Ngemva kokufa komholi, uhlangothi lwesokudla lwebutho laseSvyatorossiya laphenduka indiza enkulu. Manje kwakungekho ukubavimba. I-avalanche ephilayo yaqala ukunyakaza, idwala elimangalisayo lakhula. U-Dobrynya wenza isicelo ku-Ilya Muromets.
  - Mhlawumbe sekuyisikhathi sokuchoboza isikhungo kanye nohlangothi lwesobunxele.
  Impendulo ivela ku- Ilya Muromets:
  - Hit the centre! Ukuletha igalelo elisheshayo, ingxenye yamabutho yaya ngemuva, futhi ibavumele ngesikhathi esifanayo baxoshe ababalekayo, ngeke babavumele ukuba babuyele emsebenzini.
  Impendulo ivela ku- Dobrynya:
  "Ngizonikela kuMikula ukuxoshwa, futhi ngizoshaya esikhungweni." Ngizohola ukuhlasela okubulalayo.
  - Vumela ama-dinosaurs ashayeke ekwakhiweni kwesitha kuqala. Kumelwe, njengamathangi, bachoboze amabutho amahhashi ngaphandle kokulimaza awabo!
  U-Svyatogor wabona ukuthi ingxenye yamabutho ezitha yayihlasela isikhungo kusukela ohlangothini, kodwa wayengenayo imingcele. Iqhawe elinamandla laphendukela kubathakathi.
  - Natasha othandekayo, senze iphutha futhi manje isitha sibuyisela emuva amabutho ethu. Kwakukhona usongo lokumboza kusukela ngemuva nangaseceleni. Sicela sithandwa, thumela ukuqinisa! Kungenjalo sizobe sesonakele!
  Umthakathi uNatasha waphendula:
  - Cha! Manje wonke amabutho ethu aphonswa empini endaweni engaphansi ephezulu! Izitha zemilingo ziqhubekile nokuhlasela futhi sishintshana ngazo. Kuvele isikhundla sokulingana okuguquguqukayo. Uma ngesikhathi esifanayo ngisho nengxenye encane yamandla iqondiswe kuwe, sizolahlekelwa.
  USvyatogor wabuza:
  - Ngakho-ke yini okufanele siyenze?
  - Ngiyakwazi ukunikeza iseluleko!
  Ithemba livele ezwini likaSvyatogor:
  - Yikuphi?
  UNatasha wahleka:
  - Ubunobukhulu bezinombolo, akunjalo?
  - Yebo, kuhle! - iqhawe labhodla
  - Ngakho buyisela izikhulu ezibalekayo emuva usebenzisa uphondo lwesibindi.
  Impendulo ivela ku- Svyatogor:
  - Ngizozama!
  Intombazane yangeza:
  - Uyisimangaliso, wenza amasosha aqine ngokuphindwe kabili. Bheka nje ngokucophelela, ukuze isitha singasebenzisi ukumangala kwaso ekuphenduleni!
  - Ngizolandela!
  Iqhawe elinamandla lathatha uphondo esifubeni salo futhi lazama ukulushaya. Ngaleso sikhathi, impukane encane indizele emgodini wokungena . U-Svyatogor akazange akubone lokhu futhi washaya ngamandla akhe onke. Kwezwakala ukubhonga okumangalisayo, sengathi kushaywa izigubhu eziyizinkulungwane. Amashumi ezinkulungwane zezibhamu aqala ukudubula ngesikhathi esifanayo.
  U-Saint wakhonkotha:
  - Lokhu ukuphela kwezwe! Ibutho lami lithola amandla!
  Khona-ke kungazelelwe izwi likaGrobogor lezwakala egobolondweni:
  - Svyatoslav, uyangizwa?
  - Yebo, ngokuqinisekile!
  - Yeka ukuthi lokhu kuyingozi kangakanani!
  - Ukuduma kwezibhamu zesihogo! Manje amabutho ethu azobuya asuse isitha!
  Izwi likaGrobogor lafiphala:
  - Angazi! Ngesizathu esithile kukhona ukwesaba okwesabekayo emphefumulweni wami.
  - Isitha siyakwenza futhi!
  - Futhi ubuthakathaka obuthile obumangalisayo!
  UGrobogor wamemeza ngezwi elincanyana:
  - Hewu Nkosi yami!
  - Kwenzenjani!
  - Amasosha ami agijima! Futhi balahla phansi izikhali zabo!
  U-Svyatogor ngokwakhe waqaphela ukuthi ibutho lalihlehla lonke ngaphambili. Njengegagasi lesihlabathi, amabutho aseRussia Enkulu abhidliza ibutho elingokoqobo. Amantombazane anqunu ayawa, acele umusa, aze abophe izandla zawo, ekhahlela imilenze engenalutho, engenakuzivikela. U-Svyatogor waphinda wavuthela. Ukuduma kophondo kwaba buthakathaka. Impi yakhula yaba ukushaywa okuphelele. Amasosha awela, amantombazane, azinikela, asebenzisa izinwele zawo ezinde njengezibopho, futhi azibopha ukuze izinyawo zabo ezingenalutho, ezigcwele uthuli negazi, zicindezelwe ebusweni bawo noma ngemuva kwamakhanda abo. Ngisho nama-dinosaurs anamandla ajikijelwa njengamathoyizi, yonke into yangena esiphithiphithini.
  U-Svyatogor wabona ukuthi inhlekelele yakhula ngokushesha kangakanani. Lokhu kwakungaseyona into yokubaleka; ngisho nokubaleka kwakungenamandla kakhulu uma kuqhathaniswa. Kwaqedwa ngokuphelele uquqaba oluhlanyayo - ibutho elesabekayo emizuzwini embalwa edlule. Umkhuzi wamabutho waphendukela eqhaweni elikhulu ethukile.
  - Natasha othandekayo!
  Izwi elinganelisekile limphazamisile:
  - Yini enye!
  - Amasosha ethu ayabaleka!
  Intombazane yakhonkotha kabuhlungu, iphotha imiluko yayo esagolide njengamaphiko emshini wokugaya:
  - Wonke umuntu ugijima kanjani?!
  - Ngaphandle kokukhetha, yimina kuphela kanye nethimba lami esimi singanyakazi, futhi lokho kungabantu abayishumi kuphela.
  U-Natasha wamemeza, ama-braids akhe aphenduka ama-propeller blades:
  - Uyi-idit! Ulahlekelwe uphondo lomlingo, ithemba lokugcina lebutho lemilingo! Siphukuphuku! I-Chernodyrnik!
  U-Svyatopolk wabubula ngokunganaki:
  - Akunjalo Empeleni! Ngawuphephetha ngawo wonke amandla ami! Futhi ukubhonga ngenkathi umile kuphelele!
  Manje uNatasha usezolile futhi waphendula:
  - Yebo ngizwile! Amagagasi omlingo asefikile! Kodwa lokhu akulona iqiniso nhlobo, i-tonality ingaphandle!
  U-Svyatopolk waphefumula kakhulu:
  - Angizange ngitshelwe ukuthi ngishaye kanjani ngendlela efanele! Mhlawumbe ngiyeqisa! Ingabe kwakufanele ngenze ngokuhlakanipha?
  UNatasha waphikisa:
  - Akunandaba ukuthi ushaye kanjani! Ngokusobala isipelingi esashintsha i-polarity sangena ophondweni, ngenxa yalokho amaqhawe aba buthakathaka futhi aphelelwa isibindi. Damn Oksana, ngenxa yobuwula bakho, ukwazile ukungidlula ngobuhlakani.
  U-Svyatopolk uthi:
  - Cha, lokhu ukubhoboza kwami ! Ngabona impukane indiza ophondweni, kodwa angizange nginake ukubaluleka kwayo. Wayemncane kakhulu!
  UNatasha waphendula:
  - Yebo, encane! Usayizi we-tetralet! Idlozi belingase lifake isipelingi esihlanekezelwe kulo. Futhi ngokujwayelekile, kwaba yize ukuthi ngizibandakanye nama-troll, kuzo zonke izimpi phakathi kwabo nama-elves, ngokushesha noma kamuva ukunqoba kokugcina kwaya kuma-elves. I-pacifism kuphela nomusa okukhona kulo mjaho wobukhazikhazi ovimbe ama-troll ukuthi angaqedwa ngokuphelele. Kanye nokufaka umbuso wethu eqhulwini.
  U-Svyatopolk waphawula, ecula ngokudlala (mhlawumbe ukufihla ukuphelelwa yithemba kwakhe):
  - Ama-Troll awazona izihlobo zethu nhlobo! Bakhetha uSathane! Futhi ngizokutshela imizwa yami ngaphandle kokucasha! Awukwazi ukuthatha umfazi ku-troll!
  UNatasha wahleka:
  - Wenze kahle! Ungomunye walabo abazokwenza amahlaya ngisho egodweni. Kodwa manje usuyaqonda ukuthi yini esasele kuwe?
  U-Svyatopolk uchofoze ulimi lwakhe:
  - Yebo, futhi ngeshwa, kucace kakhulu, akuvumeli ukuchazwa okubili.
  - Ngakho-ke yifa ngenhlonipho!
  U-Svyatopolk wawela phansi:
  "Kuyangicasula ukuthi igama elithi inhlonipho selikhohliwe nokuthi ekuhlonipheni kukhona ukunyundela ngemuva kwakho!" Nokho, hhayi ngathi futhi hhayi esikhathini sethu! Masingalihlazi izwe laseRussia! Phambili amaqhawe ami e-Knight akhazimulayo!
  Ishumi nambili lamaqhawe akhethiwe akhonkotha ngazwi linye:
  - Ngenhlonipho nezwe likaMama!
  U-Ilya Muromets kanye nabalandeli bakhe baphinde bangena empini: kwakungafanele ukuba umkhuzi ahlale ngesikhathi esibaluleke kangaka.
  Inhlekelele enkulu yezinhliziyo ezinesibindi, amabutho amabili amakhulu, oyedwa kuphela ongasinda, nakuba bobabili befanelwe ukuphila!
  Omunye uzalwa kuqala, omunye uzalwa kuqala: njengoba uVysotsky ahlabelela: kukhona amazibulo amane kude, ngamunye ucabanga ukuthi ungumlwi! Wonke umuntu ucabanga ukuthi abakhathele kangako, wonke umuntu ufuna ukuba sesikhundleni esiphakeme!
  U-Ilya Muromets, eqhuba ihhashi lakhe elimnyama ngawo wonke amandla akhe, akazange afinyelele abaphikisi abahlehlayo. Iningi lama-dinosaurs esitha lavele lafa ngenxa yokuqhuma okukhulu. Bahefuzela bawa, begingqika beqhaqhazela.
  U-Alyosha Popovich, egijima ohlangothini lwesokudla, waphawula:
  - Ngokusobala le misindo inamandla akhethekile okubhubhisa. Bheka ukuthi izilwane zashaqeka kanjani.
  U-Ilya Muromets waqotshwa njengesibhamu somshini. Kwakulula kakhulu, kungekho ukumelana, ngisho nesifiso sokuzivikela. Ukuhlangana nempi ekude e-Iraq kwafika engqondweni, lapho ama-Arabhu ebaleka ngenxa yokwesaba amathangi aseMelika. Bavele badutshulwa. Kwabe sekuba nempi efanayo neXitai eyibhiliyoni nengxenye. Ososayensi baseRussia basungula isikhali esisha esisekelwe esimisweni se-gravitational ultrasound; sasakazeka ngokunqwabelanayo futhi ngisho nezingqimba ezingaphansi komhlaba ezikwazi ukumelana nesiteleka senuzi azikwazanga ukusisindisa. Izigidi eziningi zezindimbane ezinamehlo amancane zabaleka ngenxa yokwethuka. Babengenawo amandla noma isifiso sokuma baphinde badubule! Izikhali zenuzi zaqedwa ngemisebe ekhethekile evela kuma-neutron anokukhanya kakhulu, okwashintsha izici ezibonakalayo zezakhi ezikhipha imisebe. Manje cishe amasosha namadayinaso ayisigidi ebutho elibonakalayo asephenduke inqwaba engasebenzi, ekwazi kuphela ukubaleka noma ukuzibhubhisa.
  I-phantom eyishumi nambili kuphela, eholwa ngu-Svyatopolk, igcine isibindi sayo kule siphithiphithi sohlanya.
  U-Alyosha Popovich wamangala:
  - Kuyamangaza ukuthi ukwethuka akubanga namphumela emabuthweni ethu kanye nalezi zitha ezimbalwa!
  U-Ilya Muromets uveze umbono wakhe:
  - Mhlawumbe lokhu kungenxa yokuthi amakwe nge-tint eluhlaza. Kubonakala kunengxubevange yomlingo othile lapha.
  U-Alyosha uthi:
  - Ingabe sizothatha lezi ziphila?
  - I-Svyatopolk kuphela.
  Amaqhawe ayishumi nambili, amabili awo amaqhawe anamandla, alwa njengama-titans, i-Svyatopolk yawisa abagibeli bamahhashi ababili noma abathathu ngokushaya okukodwa, izidumbu zawa nxazonke, izidumbu zanqwabelana, futhi kancane kancane kwakheka indunduma. Kodwa ukushaywa kwama-dinosaurs anamandla kwaphula ngokushesha ukumelana kwama-knights. Ngaphambi kokufa, amantombazane ayenqunu ngokuphelele, imizimba yawo igcwele imisipha futhi inkulu kakhulu ukubiza izintombi ze-titan ezinhle futhi ezivumelanayo, kodwa amabele abo afana nemibele yenyathi egcwele kakhulu enezingono eziphendukile ezimise okwe-carnation buds. Amaqhawe alwa ngesizotha, igazi elibomvu eliphuma ezisikeni eziningi libalabala isikhumba sawo sikashokoledi omnyama ngombala onsomi omncane. Ngenkathi izinhliziyo zishaya, izandla ezinamandla zaziphakamisa izinkemba, enye yamantombazane, ilahlekelwe isandla sayo sokudla, yanqunywa kwesokunxele futhi, naphezu kobuhlungu, yamamatheka, iveza amazinyo ayo amakhulu, ngisho, amhlophe kuneqhwa. Bonke ngaphandle kweSvyatopolk baqotshwa ngokungenasihawu futhi banyathelwa. Intombazane eyiqhawe enezinwele eziluhlaza ngokukhanyayo, ezigoqene yaba ngeyokugcina ukuwa, ikhanda layo elinqanyuliwe libabaza:
  - Slava Ros...
  Izindebe ezibomvu zaphenduka zaba yiqhwa. Nomkhuzi omkhulu yena walimala kanzima.
  Waginqa ihhashi lakhe, wasukuma kakhulu futhi wamemeza ku-Ilya Muromets owagibela:
  - Uyindoda!
  Impendulo ivela ku- Ilya:
  - Yebo indoda!
  - Bese ngilwa nami ngamunye ngamunye! - U-Svyatopolk wamemeza ngamandla akhe okugcina.
  U-Ilya Muromets wanikina ikhanda:
  - Cha, lokho ngeke kulunge!
  - Kungani igwala!
  Iqhawe elidumile, lanikina ikhanda futhi limi entanyeni yenkunzi, laphikisa:
  - Ulimele futhi awukwazi ukulwa! Lokhu kuzoba ukushaya okuphelele! Ngaphandle kwalokho, anginaso isikhathi.
  - Uxolo!
  - Hhayi-ke, thatha! - U-Ilya Muromets waphonsa ihhashi lakhe, ephakamisa inkemba yakhe phezulu, ngenxa yokushaywa okunamandla.
  U-Svyatopolk wayekulindele lokhu futhi wakwazi ukufika ngaphambi kweqhawe ngokujikijela ngokuphelelwa yithemba. I-blade yangena ngqo esiswini seqhawe elinamandla. U-Ilya wabubula lapho ewa ehhashini lakhe. U-Svyatopolk waphuthuma ukuze aqedele, kodwa imicibisholo eyishumi nambili eshisayo enamathiphu edayimane yamgwaza ngokushesha. Umkhuzi wawa ephuma igazi.
  Amasosha agijimela ku-Ilya Muromets, u-Alyosha Popovich wagxuma ehhashini lakhe, ebeka indlebe yakhe esifubeni sakhe. Wababaza ngenjabulo:
  - Usaphila! Jabulani maRussia!
  U-Ilya wavula amehlo akhe:
  - Ngilimale!
  U-Alyosha uphendule:
  - Ngiyaqiniseka ukuthi akubulali! Unempilo enhle. Sizolwa phansi, esibhakabhakeni nasebumnyameni obukhulu!
  UMuromets wamamatheka kabuhlungu:
  "Angiyena umlwi emahoreni ambalwa alandelayo." ngikubeka njengomkhuzi ophakeme. Njengoba sinqobile, wena nebutho kufanele nidlulele kwelinye izinga futhi nisize amasosha ethu empini yasemkhathini. Lona umsebenzi wokuqala. Ngizwa sengathi bathwele kanzima.
  Impendulo ivela ku- Alyosha:
  - Mina, njengamanye amaqhawe, ngizofeza umsebenzi wami kuze kube sekupheleni. Uzohlasela kuphi futhi kanjani izitha zakho?
  - U-Oksana uzokutshela. Uzokhiqiza kabusha i-portal, kodwa okwamanje ngizolala! - Ilya Muromets wavala amehlo akhe.
  U-Alyosha waphinda wabeka indlebe yakhe esifubeni sakhe. Ukushaya kwenhliziyo kwakubuthakathaka kodwa kuqinile, wagxuma ngokushesha wamemeza:
  - Ake siqhubeke nokuphishekela! Masikhiphe yonke imimoya emibi!
  Elinye lamaqhawe lacula:
  - Futhi ngakwesobunxele yibutho lethu futhi kwesokudla yibutho lethu! Kuhle ukuthi silwe uma sidakiwe!
  U-Alyosha wamshaya ezindebeni zomlomo:
  - Zinjani ezethu? Isitha siyisitha: kungakhathaliseki umbala wesikhumba nobuso obushayiwe!
  Ushushiso: naphezu kwakho konke ukukhanga kwakho okwesabekayo, imifudlana yegazi elichithiwe, imizimba enqunyiwe, izinkulungwane eziningi zezilwane ezishikashikeka ngobuhlungu obudlulele, kwaba cishe umkhuba. Njengoba amabutho omlingo e-Holy Russia ayenziwe buthaka kakhulu ngomlingo ohlanekezelwe, kwaba lula kakhulu ukuwathola. Ukuqothulwa kwakunomlingisi wokugunda izinwele, ibutho lancibilika njengebhotela epanini lokuthosa. Amantombazane kuphela, ngenhlanhla wonke ayenezinwele ezinde nezivundile, okusho ukuthi azilukile aziphephisa. U-Alyosha Popovich uthinte u-Oksana.
  - I-Supreme Sorceress, siphumelele!
  Intombazane, ngaphandle kokufihla injabulo yayo, yaphendula:
  - Sengikwazi lokho!
  - Yiziphi ezinye iziqondiso zakho?
  - Asikwazi ukuvula iphothali okwamanje. Isitha sinamandla kakhulu. Ngakho okokuqala, qhubeka uphishekela. Maduze uzogqobhoza kumajeneretha amancane nama-trans-space. Phula zonke izimpondo, khona-ke amandla esitha azokoma. Amandla abathakathi azocekelwa phansi futhi sizokwazi ukwenza i-transition portal. Okwamanje, eyethu iyithola ngempela empini yasemkhathini.
  Impendulo ivela ku- Alyosha:
  - Ngiyawuqonda umyalelo futhi uzokwenziwa.
  - Uphi u-Ilya Muromets?
  - Ulimele kakhulu!
  - Impi ayinakwenziwa ngaphandle kwabalimala! Uma sinqoba, singase sikwazi ukunweba ukuphila kwakhe. Manje sheshisa, sebenzisa umthandazo okhethekile.
  - Into efana ne-Mantra.
  - Futhi uyamazi!
  U-Alyosha Popovich waqala ukufunda umthandazo, wathulula ngokoqobo imisindo ehlukahlukene ebonakala ingasho lutho.
  Kudluliswa nge-amplifier yomyalo:
  - Woza, phinda emva kwami. Engikushoyo, usho futhi.
  Nakuba umphumela we-mantra wawungabalulekile kangako, ushushiso lwaphumelela. Ibutho, noma kunalokho izinsalela zalo, zanyathelwa: amasosha okugcina abulawa. Futhi abathunjwa benqunu basonta imilenze namakhanda abo ngezinwele zabo, futhi, ukuze bavikeleke kakhudlwana, bacindezela amakhala ngeminwe yabo ukuze baziphonse ngokushesha ebuthongweni obujulile. Waqhubeka umjaho, ithafa ladedela izintaba, utshani obuluhlaza, isihlabathi esibomvu. U-Alyosha Popovich wayala, ungaxubani, wakha amaqoqo ahlukene.
  Kwavela umbono phambi kwakhe nomyalo:
  - Shaya isango elingabonakali ngenkemba yakho. Kulokhu, uzofohla uye kumajeneretha.
  U-Alyosha, egibele ihhashi elihle elinemilenze eyisithupha, wakwazi ukuphunyuka, egijima ngaphambi kwalo lonke ibutho. Futhi wonke amaqhawe ambalwa ashesha kakhulu afika phambi kwakhe, ephahlazeka odongeni olusobala. Bakhala njengoba bewa, beshaya amakhala futhi bathola imihuzuko. Elinye ibutho nalo alizange libe nesikhathi sokwehlisa ijubane. Amasosha amaningi afa, ama- dinosaur ambalwa aphuka amathambo awo, futhi amanye awakwazanga ukuma. U-Alyosha Popovich wagxuma wabona umnyango ubhayiza. Kwakungacacile futhi kuncane kakhulu, kukhumbuza umnyango wengadi enhle enganekwaneni ka-Alice, kodwa ngokushesha wezwa ukuthi kufanele ayishaye.
  Wamemeza amazwi ahlabayo, u-Alyosha washaya:
  - Ukunqoba kulindelwe, ukunqoba kulindelwe labo abafuna ukugqabula amaketanga!
  Isithiyo saqala ukuthuthumela futhi kancane kancane saqala ukubhidlika. Imfucumfucu yandiza yasuka kuyo, kwase kuba khona okuthuthumelayo futhi isambatho sokuzivikela esisobala ekugcineni sahlakazeka. U-Alyosha Popovich waphonsa insangu ukuze ekugcineni aqiniseke ngalokhu.
  - Indlela icacile! Gxuma ngemva kwami!
  Umlawuli osemusha wagxuma, futhi uPastukhov nabanye abagibeli bamahhashi bamlandela.
  U-Dobrynya Nikitich wabuza:
  - Kungani singasizi okwethu?
  - Akunakwenzeka okwamanje, sidinga ukucekela phansi izimpondo ezizungeza ama-mega-reactors.
  "Khona-ke asinakho okuningi esisele."
  Ngaphambili kwakunesigodi esiminyene esinezimpondo. Ezinye izimpondo zazinkulu, zingamakhilomitha ayizinkulungwane eziyishumi ngobukhulu, ziphuma njengezihlahla zikaphayini, kanti ezinye, ngokuphambene nalokho, zazincane, njengezihlahla zomhlanga.
  - Babhubhise! Ungashiyi insimbi phezu kwensimbi!
  Sekuqalile ukubulawa kwabantu. Kodwa-ke, amasosha angamakhulu ambalwa athola ukushaqeka okunamandla ku-hypercurrent. Bawa, bebhuquza ngamandla. U-Alyosha uthi:
  - Khumula izikhafu noma ubophe amanye amanikiniki ezandleni zakho bese unquma.
  Ama-Dinosaurs aphinde ashayisa izimpondo, aziwisa phansi, ngesikhathi esifanayo ekhala ngenxa yemiphumela. Kwaba nokuduma okwesabekayo. Izixuku zabantu zicekele phansi ihlathi elicwebezelayo.
  Ukukhishwa kweCorona kwakugxuma emoyeni njalo nje, kwashaya umbani. Kodwa-ke, inani lezisulu lalincane, amandla amaningi okubulala ayekhuphuka.
  U-Pastukhov wathola amagalelo ambalwa kugesi omlingo, kodwa lokhu kwamthukuthelisa nakakhulu.
  - NginguMelusi, futhi uKristu ngokwakhe wazifanisa nomalusi! Ngakho ngizakwelusa esigodini sethunzi lokufa.
  Izimpondo, ngisho nezinkulu kakhulu, zawa. Kancane kancane ithafa lagcwala izingcezu eziningi zensimbi. Kulula ukubhubhisa izimpondo kunabantu: azinyakazi futhi azilwi.
  Lapho uthi lokugcina luwa, umbala wesibhakabhaka ngaphezu kwebutho washintsha, waba mnyama bhuqe! Izwi likaNatasha elizethembayo lazwakala ezindlebeni zika-Alyosha:
  - Ungumfana wethu manje! Kuphethwe ukuqedela umsebenzi. Manje sithuthuka, sakhe kabusha ibutho, maduze sizovula ingosi.
  U-Alyosha wamemeza:
  - Kufanele sikwenze lokhu ngokushesha ngangokunokwenzeka! Abafana namantombazane ethu bayafa!
  Ngempela, ibutho lika-Alexander Omkhulu lalilokhu liba libi nakakhulu! Wayecindezelwe amabutho aphakeme, futhi ukulahlekelwa kwakukhula. Imikhumbi emikhulu yezinkanyezi yahlukaniswa phakathi, emincane yasha njengezimpukane emathoshi, futhi kwakungekho ndawo eyayingaphindela emuva. Abasizi bakhe, ikakhulukazi i-elf, baphakamise:
  - Mhlawumbe singashiya isikhala se-interuniversal. Ngakolunye uhlangothi, amaplanethi anezinqaba azosisiza. Bayobambezela isitha!
  U-Alexander wasenqaba ngokucasuka isiphakamiso esinjalo:
  - Akukho cala! Kulokhu, kuzoba nezingozi eziningi ezingadingekile, ikakhulukazi kubantu abavamile (uma lokho kungashiwo ngamasosha ezomnotho). Sizolinda ukuqinisa noma sife, sizama ukuthwala izitha eziningi ngangokunokwenzeka.
  "Kulokhu, esingakwenza nje ukuthandaza!" kusho idlozi.
  . ISAHLUKO No. 6.
  U-Yanka waqhaqhazela ngenxa yokwesaba, amazinyo akhe eqhuma. Khonokho nje laba abanukubeza ababi abafuna ukumdlwengula. Ngaphezu kwalokho, abukeka njengama-Arabhu, futhi ama-Arabhu avame ukuxhaphaza abafana ngokocansi, njengoba bebizwa kanjalo - bacha!
  - Ngicela ningangihlukumezi!
  Umthengisi washaya uYank ebusweni, umfana wadiyazela, isihlathi sakhe sivuvukele. Kwaba nomsindo ekhanda lami.
  - Woza ngokushesha, mdlwane, noma ngizokuyala ukuthi ukhishwe isikhumba.
  Umsizi womthengisi wakhonkotha:
  - Yilokho, Ahmed. Susa bese ufafaza usawoti.
  U-Yanka wakhumula ijezi lakhe ngokuzenzakalelayo. Wayenesikibha esinesithombe somlingisi wekhathuni: ikepisi elimnyama.
  U-Ahmed wahleka:
  - Izingubo ezicebile, futhi hlobo luni lwe-monster oluboniswa kuso.
  Umfana wangingiza, kungezwakali:
  - Ijazi elimnyama!
  - Ubani ongakwazi ukuzwa!
  U-Yanka wamemeza ngezwi eliphukile:
  - Ijazi elimnyama!
  - Ngubani lo?
  Umfana wahogela:
  - Iqhawe le-Disney cartoon.
  U-Ahmed waphendula:
  - Ingabe ungumthakathi? Noma igama lombuso wakho leli?
  Umfana wayethuke kakhulu:
  - Leli yizwe elinjalo!
  - Kude kakhulu!
  - Yebo, kude!
  U-Ahmed wakhumula isigqoko sakhe wanwaya ingaphezulu lekhanda lakhe:
  - Angikwazi lokhu! Ungabona amazwe akude ngendlela engakholeki; umhlaba wethu mkhulu kakhulu. Khumula ingubo yakho, isingeyami manje.
  Umfana wakhumula ngokusaba, wanquma ukungaphikisani. U-Ahmed wakhomba umunwe esiswini somfana esingenalutho. I-abs yomfana yayiqoshwe, inezinsimbi ezihlukile, njengalezo ezikubha kashokoledi. Ngesikhathi efunda esikoleni sesekisi, u-Yanka wayenemisipha emihle kakhulu; ukuqeqeshwa kusukela ebuntwaneni kwenza umzimba wakhe ugobe futhi imisipha yakhe yanwebeka. U-Ahmed wanelisekile:
  - Isigqila esiqinile, ngokusobala uvela eqenjini lamaqhawe angaphandle, kuphela amancane namagwala.
  U-Yanka, ehlisa amehlo akhe, wabubula:
  - Empeleni angilona iqhawe!
  - I-WHO?
  - Into efana nomlingisi!
  - Yebo! Kuyathakazelisa kakhulu! Kodwa anginaso isikhathi sokulalela izingoma zakho. Manje khumula amabhuzu akho.
  U-Yanka wamlungisa kancane kancane:
  - Amateki!
  - Ingabe lokhu kuyikho?
  - Yilokho okubizwa ngokuthi izicathulo zethu!
  U-Ahmed waphakamisa isiswebhu sakhe:
  - Ungalinge ungifundise! Vele udubule!
  U-Yanka wazikhumula ngokunqikaza, cishe zasezintsha futhi zicwebezela. Ukugwema ukungcola, wakhumula namasokisi.
  U-Ahmed wajabula.
  - Kuhle! Uba yisigqila esilalelayo! Izicathulo zinhle futhi zizodayisa. Khumula ibhulukwe manje!
  Umusho wokugcina wabangela ukwesaba kumfana, kuthiwani uma bemdumaza ngempela?
  Izandla zami zaqala ukuthuthumela. Ngaleso sikhathi, kuzwakale ukuswayipha futhi isiswebhu sishisa kabuhlungu ihlombe ayengenalutho.
  - Imiyalo yami yenziwa ngokushesha isigqila!
  UYanka, ebubula ngenxa yezinhlungu, wakhumula ibhulukwe ngokushesha, wamshiya egqoke isikhindi sakhe sezemidlalo kuphela. U-Ahmed wasondela kuye waqala ukumuzwa ngokungafanele. Iminwe eqinile yayihamba emilenzeni, yaxova isifuba, yacindezela ama-biceps, umthengisi wezigqila wabheka emlonyeni.
  - Amazinyo aphelele! Akuyona indawo eyodwa! Ngakho-ke, kwakukhona amathambo aqinile.
  Wabe esengiphakamisa imilenze yami, ezwa izinyawo zami:
  - Cha, ngokusobala awuzalwanga uyisigqila, okusho ukuthi ubaluleke kakhulu. - Ahmed wahogela umfana. Iphunga lomzimba ohlanzekile, onemisipha, lavusa imizwa yesilwane, kodwa umthengisi wasetshenziselwa ukuzithiba. Sekukonke umkhiqizo wawubukeka ukhanga. U-Ahmed wadonsa izinwele zomfana eziblond, eziwugqinsi kabuhlungu wathi:
  - Abafana Blonde abavamile kakhulu. Ngizothola inani elifanelekile ngakho. Hlanganyela naye nezinye izigqila.
  U-Yanka wayesezothatha izingubo zakhe lapho isiswebhu simshaya kabuhlungu eminweni yakhe, futhi kwavuvuka umugqa obomvu ngemuva kwesandla sakhe:
  - Siphi isigqila manje? - U-Akhmed waqoqa izingubo zakhe, futhi umsizi wakhe waphonsa ibhande ku-Yanka. "Umfana oyisigqila ngeke aphinde alimale."
  U-Yanka wamemeza:
  - Pho ngenzenjani! Manje ngizohamba nqunu, ngingafake zicathulo?
  - Yebo, wena nceku engabalulekile, noma uzobethelwa! Manje myise kwezinye izinceku.
  U-Yanka waholwa ngokunganaki njengenja encane. Izinyawo ezingenalutho zengane zazinyathela ezitsheni eziqhekekile, ezigqwalile ngenxa yezakhi zemvelo, futhi izinyawo zayo ezingenalutho zazikitaza kancane. Umoya opholile wawumboza kahle umzimba; umfana wakhumbula u-Artek, lapho, ngemva kokugijima amakhilomitha ayishumi, ema esiqongweni seNtaba yeBhere. Futhi isisu, isifuba, izingalo, imilenze yayiphululwa umoya wolwandle, neqoqo elicebile lamaphunga ahlukahlukene. Impempe iphazamise izinkumbulo. Kwawa ipeni ekhukhwini lakhe lejini, umsizi walinika u-Ahmed. Wambuka, ekhathazekile:
  - Yeka into enhle kakhulu! - Kusho umthengisi, embuka ngokucophelela, futhi waphenduka. Bese eshaya ikhwela. - Hewu! Kwakukhona umdwebo owodwa, manje sekukhona omunye! Yini?
  Umsizi onobuhlalu obunemigqa entanyeni yenkunzi udwebe isiyingi ngesandla sakhe:
  - Ngcwele! Ngcwele! Ubuthakathi!
  U-Yanka waqalaza futhi wathi ngokuthula:
  - Awukho umlingo lapha!
  Umthengisi wenze isenzo sokuphelelwa isineke:
  - Msondeze!
  Umfana wahudulwa kabuhlungu, u-Yanka wacishe wawa, futhi intamo yakhe yabuhlungu.
  - Ngakho uthi akukho umlingo.
  Umfana waphendula ngokushesha:
  - Vele akunjalo! Lona nje ubuciko bamakhosi ethu.
  - Artisan art?
  - Yebo! O nkosi! - U-Yanka ugobe ngokuguquguqukayo, ebamba ukunyakaza kwesiswebhu.
  - Uma kunjalo kulungile! Ungahamba! Sesivele siphuze kakhulu. Yinamathisele kukholamu. Esitobhini sokuphumula, ngizobuza umfana kabanzi.
  U-Yanka wayeboshwe izandla esigxotsheni esiwugqinsi, esihleleke kahle; eduze kwakhe kwakunabafana abangaba yishumi nambili, abalingana ngeminyaka noma abadadlana noma abancane kunaye. Abafana babenqunu ingxenye, begqoke izindwangu kuphela, zizacile nezimbambo eziphumele ngaphandle. Isikhumba sasimnyama kakhulu, sishukwe amalanga amathathu, kodwa kwakungekho mnyama. Abafana babebukeka njengama-Arabhu, benezinwele ezimnyama, nakuba abanye babensundu ngokukhanyayo futhi befana nabaseCaucasus. Ngokuvamile, abafana abahle bamomotheka ku-Yanka, futhi kuphela lapho umfana ebuka omunye wabo lapho efunda ubutha. Izinyawo zezingane ezingenalutho zazimnyama, zinemihuzuko futhi zinamabala, kucaca ukuthi zisuka kude. U-Yanka waqhaqhazela futhi wacabanga ukuthi uzoba umfana onjani wasedolobheni, ehamba izinsuku emgwaqeni owubhuqu, onamatshe. Umfana owayemi eceleni ebophe izandla cishe wayemnyama, kodwa izinwele zakhe zazinsundu ngokukhanyayo - zazinyakaza. Waphakamisa unyawo lwakhe lwesokudla olungenalutho, u-Yanka waguqula unyawo lwakhe lwesobunxele ephendula futhi wabeka unyawo lwakhe ezinyaweni zakhe. Ngakho, abafana babebonakala bexhawulana. U-Yanka waphawula ukuthi i-sole yomfana yayinzima, njengophondo lwembuzi. Umfana wabuza ngokuthula:
  - Ngingu-Ali, ungubani?
  Isigqila esisanda kwenziwa saphendula kakhudlwana:
  - NginguYanka.
  Isiswebhu sangishisa umhlane. Umfana waklabalasa, kodwa waziluma umlomo; wayengafuni ukuzenza amahloni phambi kwabanye abafana.
  - Ungakhulumi! - Umbonisi wamemeza.
  U-Yanka wakhothama ngokuzenzakalelayo. Ngokuvamile, imikhuba yesigqila ithuthukiswa ngokushesha kangakanani.
  Baholwa, intambo yaba yizicucu: kwadingeka bakhuphule ijubane labo. Abafana bahamba kuthulekile, u-Ali yedwa, ebheka emuva ukuze abone ukuthi umbonisi ubheke ngakubo, wathi ngokuthula:
  - Kumelwe ube umfokazi!
  U-Yanka wacabanga imizuzwana embalwa wabe esephendula:
  - Yebo, umfokazi!
  - Ngakuqonda ngokushesha lokhu ezingutsheni zakho! Ngaphezu kwalokho, lapho ukhuluma, kuba nomuzwa ongavamile njengokungathi abantu ababili basho amagama kanyekanye.
  - Mhlawumbe ukuphimisa!
  U-Ali uphakamise:
  -Ingabe uvela ku-warrior caste?
  - Ngeshwa cha!
  - Sengikuzwile lokhu! Kodwa ukuba yiqhawe kuyathakazelisa kakhulu kunokubolela emasimini noma ezinkwalini.
  U-Yanka waqhaqhazela:
  - Yebo, ngicabanga ukuthi kufanele kube nzima!
  U-Ali wabhala:
  "Ngiyindoda enamandla futhi eqinile, futhi uma ngiphoqeleka ukuba ngimbe itshe phezulu, ngingaphila isikhathi eside." Kodwa ngaphansi komhlaba, ikakhulukazi ezimayini zesiliva, awukwazi ukuhlala ngaphezu kweminyaka emibili.
  - Kungani?
  - Umoya ugcwele ubuthi sulphur.
  U-Yanka ukhumbule isifundo somlando:
  - Kodwa kukhona futhi imikhumbi.
  - Yebo, futhi kubi, kodwa akusisongeli okwamanje.
  - Kungani umbuso ungenalo ulwandle?
  - Kukhona ulwandle, kodwa sincane kakhulu, izihlalo zezigqila nezigwedlo zenzelwe amadoda noma abesifazane abadala.
  Wathula uYanka. Wazibuza ukuthi ulindelwe yini manje. Usathane unobuqili, idemoni elinamandla limphindisele emuva ezikhathini zobugqila. Manje usehamba cishe nqunu, eduze kwabafana abajulukile, abangageziwe, iqolo libuhlungu ngenxa yemivimbo, futhi kubukeka sengathi usemncane. Esikhathini esingeside esidlule wayengemubi kakhulu kunezingane zesikole eziningi zaseRussia, cishe umfundi omuhle kakhulu, umlwi ongcono kakhulu ekilasini. Yiqiniso, abacebile, bawumndeni ovamile, ojwayelekile, kodwa ngokuvamile kwakwanele konke. Futhi manje, ngentando kaDeveli, usezweni langaphandle, lapho kungekho khona amathelevishini, amakhompiyutha, imisakazo, iziqophamazwi, noma ngisho nesixubho. Ngokuvamile, amanoveli ezinganekwane zesayensi amanga. Noma yimuphi umuntu wanamuhla ezikhathini zasendulo wayeyozizwa engakhululekile neze. Ukube ababhali bezinganekwane zesayensi ngokwabo bebethunyelwe ezikhathini ezingekude kangako, ngabe bafa ngokushesha! Uma kungenjalo, kuzovela indoda yesimanje futhi masibhule wonke umuntu. Futhi ngesikhathi esifanayo, ubuwula obunjalo, emabuthweni akhethekile abakufundisi ukuphatha inkemba, kodwa encwadini ethile, uColonel we-KGB akanqume wonke umuntu. Uhlobo lwesilo. Ngokuvamile, kumanoveli amaningi amaqhawe angamaphoyisa e-FSB. Kukhona inkolelo yokuthi uma uyisikhulu se-FSB, kufanele ube yi-superman. Nokho, ubaba kaYankee ungowaseSiberia futhi ungukaputeni wezinkonzo ezikhethekile. Iqinile ngokomzimba, kodwa njengoba indodana yami ingumdlali we-acrobat, ngeke isebenze ezingalweni zayo. Ngaphezu kwalokho, u-Yanka usevele wamshaya e-chess eneminyaka eyisithupha. Ngakho ingabe amadoda e-FSB anamandla angaphezu kwavamile? Cha, nabo bangabantu ngabanye bohlanga lwesintu, baqeqeshiwe ngandlela-thile, banamakhono athile, ulwazi oluthile, kodwa akukho lutho olungaphezu komuntu. Futhi ukucabanga ukuthi ngamunye wabo angaba yinkosi? By the way, unina ungumqeqeshi wesekisi, ugijima i-dash yamamitha angu-100 ngokushesha kunoyise, futhi angakwazi ukuhlukana okufile, okuyinto uyise engakwazi ukuyenza. Nokho, kusukela ebuntwaneni, u-Yanka ngokwakhe uye wahlukaniswa ngokuguquguquka okukhulu futhi wakwazi ngokushesha ukuvivinya umzimba okunjalo. Kodwa ngeke kusize kakhulu ekulweni. Ingane engakahlanganisi iminyaka eyishumi nambili ayikwazi ukukhipha abantu abadala abangamashumi amabili nanhlanu kanye namaqhawe abonakala engomakadebona. Kukhona okungenani into eyodwa okumele ubhekane nayo. Wafunda ngempela ngama-clone knights, lawa kwakungama-fighters adalwe uprofesa osemusha ohlanyayo. Ukuvumelana kwezimfanelo zezilwane nezitshalo ezihlukahlukene kwabangela ingxubevange yamandla angakaze abonwe. Lapha konke kuzwakala kakhulu, ngoba laba akubona abantu, kodwa indalo yokwenziwa.
  Umfana u-Ali wabuza:
  - Ucabangani?
  - Mayelana nesiphetho sakho!
  Umfana wahleka:
  - Unezinwele ezimhlophe futhi umuhle kakhulu, isiphetho sakho sizoba nomona kakhulu kunesethu.
  U-Yanka wamangala:
  - Futhi kungani lokho!?
  - Cishe uzothengiswa endaweni yabesifazane.
  - Kowesifazane? - Yanka uthe ngethemba.
  U-Ali wanikina ikhanda:
  - Lokho uma unenhlanhla kakhulu. Ngokuvamile, abafana abahle, ikakhulukazi abanombala onjalo wezinwele, bagcina benamadoda abonakele. Ngaphezu kwalokho, kuyishwa kubantu asebekhulile.
  - Kungani lokhu kubantu abadala?! - Umfana wavula amehlo akhe.
  - Ngokusobala, ngokukhula, ukukhangwa kwabesifazane kuncipha.
  U-Yanka wavuma:
  - Izinwele ezimpunga entshebeni, udeveli ezimbanjeni!
  - Kusho kahle! - Umfana wathi, kancane kakhulu kunalokho okufanele abe nakho. Isijeziso salandela ngokushesha. Isibetho sashisa umfana, wacishe wamwisa ezinyaweni, wavuvukala emhlane.
  - Ungamshayi! - Yanka wafaka. Futhi masinyane wathola isabelo sakhe, yebo kwakubuhlungu, kodwa akukhona lokhu ukuqala kokuhlushwa.
  Kwaqhamuka isigodi. Iphuzu lombhoshongo wensimbi kanye nendilinga ephumile. Amasimu abonakala emaceleni, izikhwebu zommbila ezinsomi, ezinkulu kakhulu kunaphansi. Ungabona futhi amasimu okuthize okufana namakhiwane, kanye namahlozi kaphizi. Kodwa-ke, amakhiwane makhulu kakhulu, afana namakhabe, kanti ama-chickpeas afana nezihlahla ze-birch.
  - Amazwe acebile! - Kusho uYanka. - Mina ngokwami anginankinga nokuba nokudla okuthile.
  Umfana ofanayo owayebukele wahayiza kabi:
  - Gcina umlomo wakho ubanzi! Lokhu akusikho okwethu! Isigqila kufanele siyazi indawo yaso.
  U-Ali waphikisa:
  - Indawo yethu, ngeke iye ndawo ukusuka kithi. Kodwa ukuzama ukuzuza okuthile okungcono akusona neze isono.
  Wathula umfana kodwa amashiya abelukiwe akhombisa ukuthi akajabule. Yilokhu kuphela, amakhosi noma ama-comrades.
  U-Ali wabhala:
  - USadat uhlale enganelisekile ngokuthile! Akufanele senze isimo sethu sibe sibi kakhulu ngokuxabana nokuhlambalaza.
  USadat wabhala:
  - Isigqila asikwazi ukukhululeka!
  U-Ali akavumanga:
  - Ngezinye izikhathi kwakunezibonelo eziphambene.
  U-Yanka wabuza:
  "Mina ngokwami angifuni ukuba isifebe futhi ngizehlise phambi kwamakhosi."
  USadat wabhala:
  - Lokhu kuyisiphukuphuku ngempela. Ukuphila endaweni yabesifazane kulula kakhulu. Ukudla okumnandi, iwayini elimnandi, umbhede othambile. Futhi okubaluleke kakhulu, akukho msebenzi.
  - Kodwa uyazi ukuthi kubizani! - U-Yanka waguqula ubuso bakhe. - Cha, angizifiseli isiphetho esinjalo kimi.
  - Kodwa kungani!
  - Ngoba ngiyindoda!
  Ababonisi bashaya abafana abaxoxayo ngemvubu ezimbanjeni. UYanka wabhaxabulwa kabuhlungu kathathu. Waze wagcwala umcabango wokuthi kungenzeka yini ukuphila kanje. Akungcono ukuzibulala uma ithuba livela. Kodwa kulokhu uzoya esihogweni, futhi uSathane wendawo uyomshisa ngomlilo waphakade. Ingunaphakade esihogweni somunye umuntu, umhlaba ongaphansi wenye indawo yonke, yini engase ibe yimbi kakhulu.
  USadat wamhlikihla ehlombe, isikhumba sakhe sasikwa savuleka. Umfana wakhotha igazi ngolimi washesha, intambo yaqina. Nokho, akazange alahlekelwe umoya wakhe:
  - Uma ubunobuchopho, ubungaqonda zonke izinzuzo.
  - Inzuzo yokuba i-fag?
  - Abanye abafana, ngisho nangokweqile, bazuza ifa lapho sebekhulile futhi baba oSheikh ngokwabo. Kodwa iziwula, kunalokho, zaphela kabi, zafela emasimini nasezinkwalini. - The yokugcina babenomsindo kancane. Umbonisi wasika isandla sakhe, kodwa akazange ashaye. Wavungama wathi:
  - Yini angayenza lo sheikh wakusasa? Nokho, isiswebhu sizosina emhlane wabo.
  Umuzi okwangena kuwo izigqila wawungamaqhugwane, amaqhugwane. Umgwaqo ungcolile, uYanka wacishe wanyathela ubulongwe benkomo. Nazi izinkomo ngokwazo, izimpondo ezimise okwedayimane, ezinhlanu ngesikhathi esisodwa, ezikhuluphele impela. Futhi ngemuva kukhona amaphiko. Nokho, kuyangabazeka ukuthi bayakwazi ukuphakamisa isisindo esinjalo. Izakhamuzi, ingxenye enkulu, azigqoki kangcono kakhulu kunezigqila, abantu abadala kuphela abagqoka izicathulo zokhuni kanye nama-rags anemibala.
  Yindlu eyodwa kuphela eyakhiwe ngamatshe futhi ebukeka inothe, kanjalo nesonto lendawo. Ibukeka njengesonto elincane futhi nayo yenziwe ngamatshe. Umuzi nokho awumncane, miningi imizi, abafana abagcwele yonke indawo bashaya amakhwela bekhomba izigqila. Kodwa abalahli lutho.
  U-Ali wabhala:
  - Abaningi babo bangaba izigqila noma nini. Bonke abalimi bacwile ezikweletini, babulawa yindlala naphezu komhlaba ocebile. Izingane zithengiswa ebugqilini; kunezigqila eziningi kakhulu ezweni lethu elikhulu kunalezo ezikhululekile. Bheka manje izinga lethu liyakhula.
  Ngempela, umfundisi ononxantathu oyisiliva wakhipha abafana abangaba yishumi nambili abanamandla, abanqunu, namantombazane ayisithupha. Akazange axoxisane nomnikazi wesigqila isikhathi eside. Ngemva kokuthola isikhwama esincane segolide, wazinika izigqila. Yenziwe ngensimbi ukubopha.
  U-Ahmed wama kungazelelwe, ukunaka kwakhe kwakhangwa intombazane: engafake zicathulo egqoke ingubo elula kodwa ehlanzekile, yayakhiwe kahle futhi inobuso obuhle.
  - Ngifuna lesi sigqila.
  Umfundisi wayedidekile:
  - Lona indodakazi yomdala wendawo!
  - Futhi ukuthi akanalo izikweletu?
  Umpristi wajabula:
  - Kungani kukhona! Kushoda endaweni yengcebo esigodini sakubo!
  - Ini! Ngenxa yalokhu ngithatha indodakazi yakhe. Intombazane enjalo ayiyona eyasemzini.
  Umfundisi wavuma:
  - Indawo yakhe isendlini yabesifazane!
  - Noma emasimini! - Ahmed wathi ngokucasuka. - Ngokubona kwami, lokhu kungaphezu kokufaneleka kuye!
  Umpristi waphikisa:
  "Uvele usebenza kanzima emasimini ngaso sonke isikhathi." Bheka ukuthi izandla zakhe zilukhuni kangakanani.
  - Lapha uzobe eyisigqila! Mthathe!
  Ngokushesha i-lasso yaphonswa phezu kwentombazane. Wamelana ngobuthaka. Umthengisi wasondela kuye wamthinta esifubeni ngesandla. Izingono zavele zavuvukala, intombazane yahlehla.
  - Usithumelaphi isigqila? Noma ufuna iziswebhu? Anazi yini, izigqilakazi akufanele zisuke lapho inkosi yazo iziphuthaphutha.
  Intombazane yaphendula ngokwesaba:
  - Angisona isigqila. Wazalwa mahhala!
  - Kodwa isinxibi, futhi lokhu cishe into efanayo. Usuvele udayisiwe ebugqilini futhi okumele ukwenze nje wukuvuma. Futhi uma unomusa kimi, ukuba seketanga ngeke kube isihogo kakhulu.
  Intombazane yaphakamisa ikhanda layo eliziqhenyayo:
  - Angizazi ngiyisigqila!
  - Kunjalo! Wozani niye eposini nimkhumule!
  Ijazi lale ntombazane lidatshuliwe, kwavezwa inyama yayo eyisilingo. U-Yanka wafulathela, kodwa abanye abafana babukeka bevule amehlo. Ubuhle babubukeka bunempilo futhi bunemisipha impela. Izandla zakhe zaziboshiwe futhi imilenze yakhe ifakwe izinsimbi.
  U-Akhmed ngokwakhe wathatha isiswebhu ezandleni zakhe, wasishwiba, kodwa akazange asishaye:
  - Hhayi-ke, nceku, ungicela intethelelo!
  - Cha! Ungalokothi? Futhi angisona isigqila!
  U-Ahmed wahleka:
  - Ngiyakubona uyinja enenkani! Yithole!
  Isiswebhu sakhala ikhwela elinamandla lawela emhlane wentombazane. U-Ahmed wayenamandla ngokomzimba futhi enolwazi lokulawula izigqila ezinenkani kanye nemikhuba enonya. Nokho, isikhumba asizange sinqunywe, wayesinakekela okwamanje. Yabubula intombazane, kodwa yazibamba isililo.
  - Hhayi-ke, ingabe isigqila siyamukele?
  - Angisona isigqila!
  - Inkani kuwuphawu lobuwula! Thola okwengeziwe! - U-Ahmed waqala ukushaya intombazane. Ngokushaya ngakunye, wayeshaya kakhulu. Isikhumba emhlane wami saqhuma, lapho imigoqo yangidabula amakhwapha. Amagalelo abangela ukusikeka kwaphambana futhi kwagobhoza igazi. Amagalelo ka-Ahmed aye ehla enyuka. Izinqe zentombazane ezinqunu zaphenduka zaba nsomi futhi inyama yayo yavela obala. Igalelo elilandelayo lawela emaqakaleni, umthengisi wabe eseshaya ezinyaweni zentombazane ezazinothuli. Owesifazane oneshwa akazange abheke amagalelo anamandla, akazange amemeze, ngemva kokuchofoza okokugcina, ikhanda lakhe lanyakaza lawa. U-Ahmed wamemeza:
  - Yikhumule uyiphonse enqoleni. Sizothatha intombazane siyifake endalini. Isikhumba sizophola ngokushesha.
  Bathela ibhakede lamanzi entombazaneni bahamba nayo baya nayo enqoleni. Izigqila zanikezwa isitsha sobumba esincane esifana nobhontshisi oxutshwe namakhukhamba notamatisi, kanye nesinkwa.
  Abazange banikezwe izinkezo, kodwa babevunyelwa ukugeza izandla zabo ngamanzi. Ngemva kwalokho u-Yanka wazama ukudla okungaziwa okokuqala ngqa. Yayingezwakali kabi. Ijusi impela futhi imnandi, ikhule ngaphansi kwamalanga amathathu. Yiqiniso, ukunambitheka okungavamile, njengoju olucebile, kanye nokusha kwe-gum yokuhlafuna kwanikeza okuthile okukhethekile ekudleni, kodwa kwakumnandi. Yiqiniso, ingxenye ngemva kohambo olude kangaka ayanele. Ngenhlanhla, u-Yanka akakadluli kangako futhi usenokwanele. Kodwa ngangifuna ukulala. Phela bathutha sekuhlwile, umfana akasona isikhova. Ngemva kokudla, amajwabu amehlo ami aqala ukunamathelana. Umfana wahlala phansi waqala ukugoba umhlane, wakhetha indawo ukuze angawuthinti umchamo.
  Bamubiza kabi, isiswebhu siphinde siwele emahlombe akhe angenalutho, okwengane. Wagxuma umfana waphinde waboshwa. Izigqila zaqhutshelwa phambili, kubonakala sengathi uguquko lwalungalindelekile ukuba lusondele.
  U-Ali wahlebela uYanka:
  - Lutho! Lapho umthengisi ngokwakhe ekhathala, uzosinika ikhefu.
  - Ngifisa sengathi bengingakwazi!
  Manje base behamba phezu kwamatshe amatshe. Izinyawo zomfana ezingenalutho zabhekana nokungakhululeki okukhulu; zaqala ukulunywa kabuhlungu futhi zasha. Ukuze aziphazamise, u-Artem waqala ingxoxo no-Ali. Kuye kwabonakala sengathi lo mfana wayehlakaniphile futhi enobuhlakani ngaphezu kweminyaka yakhe.
  - Ubani igama lalo mbuso?
  Impendulo ivela ku- Ali:
  - Lona akuwona umbuso, kodwa u-sultanate.
  - Yeka umehluko omkhulu!
  - Ungangitsheli! Isimo sethu sikhulu futhi sinamandla. Amakhosi ahlukahlukene nama-shahs ayesaba uSultan Babatur.
  U-Yanka wamamatheka ngendlela exakile:
  - Babatura usho?
  - UBabatur wesithupha, noma njengoba bembiza ngokuthi i-Bloody.
  Isigqila esisanda kwenziwa sabubula:
  - Yebo, lo ngummeleli wozalo oluqinile.
  U-Ali wehlisa izwi, ebheka emuva kumphathi.
  - Wabulala umfowabo omdala uRamses 2, futhi wabhubhisa wonke umndeni wakhe. Khona-ke amakhanda abo abethelwa ezigxotsheni. Kunamahlebezi okuthi kwasinda usana oluyindlalifa yesihlalo sobukhosi, nakuba abanye bethi uvele washiswa ngomlilo.
  U-Yanka wavuma ngokushesha:
  - Indaba embi!
  - Akubi mnyama! Kodwa nansi into, umngane wami uYanka. Uma umnikazi ethatha ingozi yokwenza ushintsho olukhulu enhloko-dolobha, khona-ke kukhona ithuba lokuthi umthenwa omkhulu weSultan uzokuthenga.
  U-Yanka waba mnyama:
  - Lokhu ngeke kwenzeke!
  - Uzokwenzani! Futhi ngokuvamile, ukuba isancinza akusona isiphetho esibi kakhulu emhlabeni, nakuba...
  - Kodwa-ke!
  - Bathi uSultan uthanda ukuhlukumeza abafana abancane. Uhlakaniphile, bathi waze wazakhela umshini wokuhlushwa.
  U-Yanka waqhaqhazela:
  - Wazi kanjani lokho!
  - Ngingakuchazela kanjani lokhu? Uyabona, i-Sultan ithanda ukukhombisa amathalenta akhe njengombulali wezikhonzi, ama-viziers, izicukuthwane, kanye nabesifazane bakhe abakhulu. Base besabalalisa izindaba kwasabalala amahlebezi ahlukene phakathi kwabantu. Ngokuvamile bayinhloli engcono kakhulu.
  U-Yanka wavuma:
  - Yebo, lokhu kungenzeka! Ngafunda incwadi enemiqulu emithathu mayelana nokuvukela kukaPugachev, futhi kwaba namahemuhemu mayelana ne-tsar eyafika enhloko-dolobha amasonto amabili ngaphambi kombiko osemthethweni. Ngokuvamile, amahlebezi adumile ayengcono kunanoma yikuphi ukuhlakanipha.
  USadat ungene engxoxweni:
  - Uma ufuna ukusinda, qaphela ababusi.
  U-Yanka wanikina ikhanda futhi wathi:
  - Impilo yesigqila ayiyona impilo, kodwa nawe awufuni ukuhlukana nayo.
  Umfana waqalaza, kuheleza umoya opholile, kucula izinyoni, nemisindo icebile, inothile. Okuthile okuvela ku-thrush, i-nightingale, i-oriole. Kodwa kukhona nemisindo ekhangayo yangaphandle. Lokhu kwenza umphefumulo wakho uzizwe ungcono kakhulu, ngisho nezinyawo zakho ezilimele azilimazi kakhulu futhi uzizwa ukhathele kancane. Umzimba uqeqeshiwe futhi uzomelana noguquko, futhi imilenze izojwayela, udinga nje ukuzinqoba. Ngokuvamile, yisikhathi sokucabanga ngekusasa.
  Kwageleza uthotho lwemicabango. Lapha amathemba asengakacaci. Ngokwemvelo nje, njengendoda engamaphesenti ayikhulu, indima yesancinza iyamethusa. Noma ubani ocabanga ukuthi izingane azazi lutho ngempilo yabantu abadala uyisiwula. Ngokusemthethweni, akavunyelwe ukubuka izithombe zobulili ezingcolile, kodwa empeleni kunzima ukuthola ingane yesikole engayiboni. Okunye wukuthi akakakuthakaseli lokhu. Kodwa eminyakeni eyishumi nane, eminyakeni emibili nje kamuva, lokhu kuzoba ukuzijabulisa kwakhe okuthandayo. Awukwazi ukuphikisana nemvelo, akucaci ukuthi iziphathimandla zicabangani lapho zethula imingcele yentsha. Phela, lokhu ukulwa nomuzwa wemvelo, oyisisekelo, futhi ngenxa yalokho okungenamsebenzi, okuhloswe ukunqotshwa. Phela akekho oke wakwazi ukuhlula imvelo, ngokuhamba kwesikhathi kwaba nemiphumela emibi. Futhi ukuvinjelwa kwaholela kuphela ekuhlukumezekeni kwengqondo yentsha kanye nokuhlukunyezwa okuhlukahlukene, ikakhulukazi ngamaphoyisa. Imithetho yaseRussia nakwamanye amazwe ayiphelele. Osemusha cishe ungumuntu omdala futhi uyilungu lomphakathi elingajabule futhi elintula kakhulu. Akakwazi ukubamba iqhaza okhethweni. Ngenkathi i-imbecile yasemtholampilo ingakwazi. Nakuba ineminyaka eyishumi nesikhombisa, abanye abasha sebebhala izincwadi zobudokotela. Futhi ngokuvamile, ingane yesimanje ihlakaniphe kakhulu, ithuthukisiwe, futhi isebenzisa ikhompuyutha: ngoba lokhu kungaphezu kwamandla kaprofesa. Ukumbheka njengongafanele ukuvota akunangqondo. Umlando wazi izibonelo eziningi: lapho intsha ibusa umbuso wonke ngesizotha. Ngokwesibonelo, u-Ivan the Terrible, eneminyaka eyishumi nambili, wayala ukuba kubulawe i-regent Shuisky, ephoqelela izikhulu ukuba zizicabangele. Kodwa lokhu kwakungaphambi kokusheshisa okubi kakhulu kanye ne-boom ye-intanethi, lapho u-Yanka engathola konke. Kopisha noma iyiphi indaba, funda ukuthi ibhomu le-athomu lisebenza kanjani, umlando weRoma Lasendulo kanye neMarquis de Sade. Ngakho-ke kungani ingane ye-prodigy ingakwazi ukuvota, kodwa umuntu ongenakhaya odakayo unelungelo? AbakwaYankee babenenguqulo yabo siqu: izingane, njengomthetho, ziphikisana kakhulu kunabantu abadala futhi zinesifiso esikhulu kakhulu soshintsho. Lokhu kusho ukuthi akuzuzisi iziphathimandla ukuthi ingane ivote.
  Izingane zithanda inkululeko eyengeziwe futhi zizovotela iDemocrat noma iNationalist. U-Yanka wanwaya isithende sakhe esingenalutho ngentende yesandla sakhe, esasiluhlaza etshebeni elimahhadla, kwase kuba lula. Lapho eneminyaka eyishumi nambili, ingane yesimanje, uma ingeyona i-moron, isivele ibeka izisekelo zokucabanga kwezombusazwe kanye nombono wezwe. Ngakho naye uyacabanga; Iluphi uhlelo olungcono eRussia, i-capitalist noma i-socialist, uhlelo lukahulumeni: intando yeningi noma ubushiqela! Lapha, yiqiniso, kunzima ukufinyelela esiphethweni esicacile. Isistimu ngayinye inezinzuzo zayo kanye nokubi. Umnotho ohleliwe, wezenhlalakahle wavumela iSoviet Union ukuba izuze impumelelo enkulu. Kwenziwa ukuthuthukiswa kwezimboni kwase kwakhiwa imboni enamandla esindayo. Ngo-1941, i-USSR yayinemikhumbi emikhulu yamathangi, izindiza eziningi nezibhamu. Yiqiniso, izimboni zasolwandle, ezokuthutha, ukukhanya nezokudla zasala ngemuva. Abantu babengaphili kahle kakhulu, kodwa akekho owalamba, kancane kancane ezolimo zathuthuka. Abalimi bajwayela ukulima umhlabathi ngokuhlanganyela futhi lokhu kwathela izithelo; amapulazi amakhulu ahlangene asebenzisa ngokugcwele impumelelo yesayensi nobuchwepheshe bamuva. Ikakhulukazi esikhathini sangemva kwempi, lapho iminyaka eyishumi nambili (!) Amanani ehla njalo ngonyaka. Ngobusuku bangaphambi kwempi, amathangi nezikhali zaseSoviet zazingcono kakhulu emhlabeni. Ngokuqondene nezindiza, indiza entsha icishe ilingane namaJalimane, eziphelelwe yisikhathi zibuthakathaka kakhulu, kodwa ukuphakama okuphelele kuphindwe kane! Kodwa uKatyusha wayengenakulinganiswa. Yiqiniso, amaJalimane abanqoba ngemicibisholo, imisakazo, nezindiza ze-jet: eyokuqala yavela ngo-1939. Ngokuvamile, izinga lesayensi yaseJalimane laliphezulu kakhulu, naphezu kokundiza kwabo bonke ososayensi bangoFebhuwari. Lokhu kufakazela futhi ukuthi abantu bangoFebhuwari abanalo ithalente elikhethekile futhi u-Einstein wayeyoba into engekho ngaphandle komkakhe waseRussia, owasungula inkolelo yokuhlobana. U-Yanka akazange amthande u-Einstein, kodwa hhayi ngenxa yokuthi wayenguFebhuwari, kodwa ngesinye isizathu. Kwakungu-Einstein owashukumisela i-United States ukuba yenze umsebenzi obiza kakhulu nongabazekayo njengebhomu le-athomu. Ukube bekungewona amaMelika, isikhali esibi kangaka ngabe senziwe kamuva futhi ngokunokwenzeka e-USSR. Kunoma yikuphi, ibhomu le-athomu elisezandleni ze-United States lavimbela iphupho eliyigugu likaStalin kanye nawo wonke amakhomanisi ukuba afezeke: ukuhlanganisa sonke isintu ngaphansi kwebhena elibomvu. Njengoba kubhaliwe kumthethosisekelo wokuqala waseSoviet: i-USSR izokhula kuze kube yilapho ihlanganisa i-republic yokugcina yeplanethi enguMhlaba.
  Futhi yini eyiqiniso! Isintu kumele sibumbane!
  U-Ali wabuza u-Iancu, ephazamisa isitimela semicabango ephusile:
  - Ucabangani?
  Umfana waphendula ngokushesha:
  - Mayelana nesakhiwo sombuso!
  - Yebo, uyisazi sefilosofi!
  - Ngokwezinga elithile, yebo!
  - Uyazi, ngezinye izikhathi nami ngifuna ukuphupha. Ngokwesibonelo, yini okufanele uyenze lapho usuyinkosi! Noma uSultan!
  - Futhi ubungenzani?!
  - Benginganikeza umhlaba kubo bonke abalimi futhi nginciphise intela. Ngingavumela abamele izigaba ezahlukene ukuthi bashade.
  U-Yanka waphawula:
  - Bebezokubulala!
  - Kodwa abantu babezoqamba izingoma zezinganekwane. Njengasesikhathini sakhe mayelana no-Ataman Akmal. Wayengumuntu ongavamile. UShella kuphela ongafanisa udumo lwakhe.
  U-Yanka wabuza:
  -Ubani uShella?
  - Umphangi odumile! Uphanga abacebile futhi upha abampofu imali. Bathi unamandla futhi muhle.
  -Kungenzeka! Lokhu kufana neKotovsky yethu nesiNgisi uRobin Hood.
  - Bangobani?
  - Abaphangi Noble. Baze benza nefilimu ngabo!
  U-Ali wacwayiza amehlo akhe:
  - Yini i-cinema?!
  U-Yanka wangabaza, zama ukuchaza lokhu kumfana wenkathi ephakathi. Kodwa ingqondo yengane iyashesha ukuhlakanipha:
  - Kufana nephupho! Ingabe ubona amaphupho?
  - Yebo, ngiyabona! Bazizwa bemnandi kakhulu!
  - Ngakho-ke lokhu kufana nephupho, nguwe kuphela okubukayo empeleni. Futhi akhombisa iziqephu zobuqhawe eziphuma ezimpilweni zabantu abakhulu.
  Umfana wahlikihla uhlangothi lwakhe esigxotsheni wabe esephephetha, ephephetha izinwele ezinde ezinsundu ezazingena emehlweni akhe:
  - Yilokhu okwenziwa ngabathakathi?
  - Cha, amakhosi!
  - Ngeke kube! Ngizwe kuthiwa kukhona izangoma eziqamba imibono emangalisayo. Bambalwa abasele manje.
  U-Yanka uphikile:
  - Kubukeka sengathi umlingo ngempela, kodwa empeleni isayensi! Uyazi ukuthi iyini isayensi?
  - Ngicabanga ukuthi ngamuzwa ndawana thize! Angisakhumbuli kuphi!
  U-Yanka wahleka:
  - Uzozwa okuningi!
  Waphinda futhi umfana weqa umkhawulo odingekayo ngezwi elikhalayo futhi wathola igalelo elinamandla, isiswebhu sazungeza umhlane futhi sashisa isisu sakhe. U-Yanka wadonsa umoya, wakhubeka, kodwa wasukuma ngokushesha:
  - Uxolo.
  Kwehla izinyembezi ngokungazithandi emehlweni akhe. Kwaba nzima nakakhulu ukuhamba. U-Ali wazama ukujabulisa umngane wakhe:
  - Ungancibiliki! Ake ucabange ukuthi isiswebhu sithambile sikamama!
  U-Yanka wanikina ikhanda:
  - Lokhu kwenza kube nzima nakakhulu kimi!
  - Akukho lutho olunzima okufanele lwenziwe lwajwayelana, noma yini ejwayelekile kufanele yenziwe ibe lula!
  - Angazi! Akunakwenzeka ukujwayela ubuhlungu!
  - Ungajwayela yonke into. Nokho, ngingathanda ukwazi ukuthi iyini isayensi. Kunento engumlingo efihliwe kuleli gama.
  U-Yanka wamamatheka, ubuhlungu baba buthaka:
  - MAYELANA! Le nto ipholile kunanoma yimuphi umlingo!
  U-Ali waphakamisa amashiya akhe:
  - Ngempela!
  - Yebo! Uyingane ehlakaniphile. Tshela mina: ukhona umuntu ongaba isangoma noma umthakathi?
  Impendulo ivela ku- Ali:
  - Cha, lokhu kudinga amakhono athile okuzalwa. Nakuba bethi noma ubani angafunda ukwenza umlingo omncane. Kunenganekwane yokuthi umlimi othile wayezihlanganisela igolide nsuku zonke.
  - Inganekwane endala!
  - Kodwa uhlakaniphile!
  U-Yanka waqhubeka:
  - Isayensi yinto ephakeme kunanoma yimuphi ubuthakathi. Noma yimuphi umlingo onamandla kakhulu futhi ngesikhathi esifanayo ufinyeleleka kuwo wonke umuntu!
  U-Ali wabhala:
  - Amazing! Kodwa awuyena owakho?
  - Yingakho unqume lokho!
  Umfana wanikina ikhanda:
  - Ngoba uzulazula kanye nathi, uboshiwe njengesigqila. Noma kunalokho, uyisigqila! Ukube ubunamandla anjalo, ubungavuma yini ukuxhashazwa? Ukube ubukwazi, ngabe kudala wabadabula abahlukumezi bakho.
  - Kulokhu udinga ubuchwepheshe!
  - Ukulwa namasu!
  U-Yanka usiza ukubungaza:
  - Hhayi-ke, ngingakuchazela kanjani? Izingcweti zenza imishini ehlukahlukene. Yenziwe ngensimbi, izinkuni, itshe, futhi inikeza inzuzo.
  U-Ali wanwaya ikhala lengane entanjeni:
  - Angikaze ngikubone okufana nalokhu! Lokhu kungasetshenziswa kanjani ukunqoba impi?
  - Yebo ungakwazi!
  - Khona-ke angazi!
  Umfana wathula, uYanka wathula. Eqinisweni, ezimweni zeNkathi Ephakathi, ithangi liyisikhali esinamandla, kodwa awukwazi ukwenza kube lula. Ngisho nama-knights ama-clone awakwazanga ukwakha umshini, futhi lokhu naphezu kwamakhono abo angaphezu kwawomuntu. Futhi yini angayenza: umfana olula. Nokho, uma u-Yanka wayengeyena umfundi omuhle kakhulu, kwakungengenxa yokuntula ikhono, kodwa ngenxa yokungabekezeleli okwanele. Kodwa ithangi liyinkimbinkimbi kakhulu, udinga imboni yonke, isethi yezimboni ezahlukene nososayensi. Mhlawumbe into elula, njengesibhamu somshini. Ingozi yomshayeli wendiza esheshayo, wabhubhisa ibutho lonke egcekeni leNkosi u-Arthur. Ngokwesibonelo, ukhumbula umdwebo womshini wokulwa nezindiza odwetshwe kuyi-Internet. Kodwa ingabe isikhali esinjalo singakhelwa emfolweni? Sika, silume! Kubonakala sengathi yilokhu ababekusho endulo. Ingabe kufanele ngibafundele ithebula lokuphindaphinda? Futhi umqondo othakazelisayo! Bazohleka!
  Ngenkathi ikhanda lami lingenalutho ngokuphelele. Usezweni elicindezelayo, elihlukaniswe izigqila namakhosi azo - abalindi neziboshwa. Yakha ubukhosi obuphelele. U-Yanka, ngengqondo yakhe yobungane, kodwa engeyona neze ingqondo eyisidala, waqala ukuthola ukuthi ukucabanga ngesihloko esingaqondakali kwakuphazamisa: ubuhlungu bezinyawo eziphukile, imilenze esebenza ngokweqile, imihuzuko elumayo.
  Nakhu okungcono: ubukhosi, ubushiqela, intando yeningi. Ngakho wafunda umlobi odumile, owayenguColonel we-FSB. Wayengumuntu oshisekayo ekukhonzeni ubukhosi. Wenza izingxabano ezithakazelisayo, kodwa njengoba kwenzeka njalo kumuntu ochemile, akazange asho okuningi. Isibonelo, amakhosi emazweni aseYurophu anamandla okuzisholo nje, awabusi, kodwa ayimihlobiso nje. Kwakungeyona iNkosi uGeorge eyanqoba iMpi Yezwe Yesibili, kodwa uNdunankulu uChurchill. Noma kunalokho, iNgilandi yawina ngaphansi kobuholi bukaNdunankulu uChurchill. Kodwa ngokuxakile, ngo-1945, ama-Conservatives alahlekelwa okhethweni lwasephalamende. Abantu ababonganga, nakuba isimo sezomnotho saseBrithani sasingcono ngalesi sikhathi. Kodwa-ke, akusikho konke okuhamba kahle e-Europe; ukuntengantenga sekuqalile, izinga lokuzalwa liyehla, futhi abafuduki bagcwele udlame. Izibonelo zama-monarchies aphelele njengeSaudi Arabia azihlaseli. OSheikh kuphela kanye nezicukuthwane ezihlala kahle lapho. Abantu bacindezelekile futhi basesimweni sokungaboni ngaso linye, iNkathi Ephakathi yangempela. Izwe linemithetho yobuqaba, ukuhlukunyezwa, ukushaywa, futhi akukho ukuqulwa kwecala okuhlosiwe. Izimali ezinkulu ezitholwe ku-petrodollar ziyamoshwa nje. Emazweni athengisa uwoyela cishe awekho izimboni, awekho amabhizinisi adinga ulwazi, iningi labantu alifundile futhi i-Internet ivinjelwe. Yini enhle ngalolu hlobo lukahulumeni? Ngokuvamile, uma sithatha umlando we-United States, lapho uhlobo lukahulumeni lukamongameli luye lwaba khona iminyaka engaphezu kwamakhulu amabili. Akukaze kuleli kube khona umholi obuthakathaka ophumela obala. Uhlelo lokhetho lwabahluza osopolitiki futhi isilima esiphelele asikwazanga ukubusa. Okungenani udinga ukuba nesiphiwo sokukhuluma, futhi umuntu ongenakho ubuhlakani akunakwenzeka ukuthi akwazi ukuphimisa imishwana eminingana ngokuhlanganyela. Ngokwesiko, okhethweni lokuqala kukhona osopolitiki abambalwa abanamandla nabanamandla, izinyathelo zobukhosi! Yingakho iMelika ingamandla amakhulu. Futhi uma sithatha umlando waseRussia. Ayekhona-ke amakhosi amakhulu, kodwa amaningi ayebuswa ababuthakathaka. Uma sithatha ubukhosi bamaRomanov, uPeter Omkhulu kuphela wayeyinkosi enkulu. Waqashelwa ngokucacile njengomkhulu, naphezu konya oludlulele, izimpi ezinzima ezathatha isikhathi eside, amasiko nemikhuba eyinqaba, ukudakwa, nokuziphatha okubi. UPeter Omkhulu wasusa izinsimbi emasontweni, wahlela imincintiswano ukuze abone ukuthi ubani ongaphuza kakhulu, futhi waphathwa yisithuthwane. Yiqiniso, kwakukhona impumelelo ngaphansi kwakhe, wakwazi ukunqoba ukufinyelela oLwandle iBaltic, amafektri akhiwa e-Urals, futhi ibutho laqiniswa. Kodwa lokhu kuye kwafinyelelwa ngaliphi inani eliphakeme? Kakade indodana kaPetru endala yayinengqondo ebuthakathaka, ingathuthukile, futhi ingaphansi kwethonya lokusabela labapristi. Ekugcineni, waphetha kabi, efa ngaphansi kokuhlukunyezwa. Ngokuvamile, amanye ama-Romanovs awazange ahlukaniswe ngokuhlakanipha okukhulu noma amakhono obuholi bezempi, abaningi babo babenempilo ebuthaka, futhi akekho noyedwa wamakhosi alo bukhosi owaphila kuze kube yiminyaka ehloniphekile. Iqiniso liwukuthi kwakungekho abantu abaphila isikhathi eside phakathi komndeni waseRomanov. Amanye amakhosi: abanye ababebabheka njengabakhulu, abanye hhayi: lawa nguCatherine Wesibili no-Alexander Wesibili. Ngaphansi kukaCatherine Wesibili: IRussia yazuza ukunqoba okukhulu, kodwa indlovukazi ngokwayo yayingenaso isipho sobuholi bezempi. I-Russia yayinenhlanhla nje ukuthi phakathi nalesi sikhathi somlando, kwavela umthala wonke wabaphathi abakhulu. Mayelana nobuciko bokuphatha, bekuyimpikiswano...
  . ISAHLUKO No. 7.
  - Esingakwenza ukuthandaza! - Idlozi elihle lasho ngokuphefumulela phezulu.
  - Futhi kubo bonke onkulunkulu ngesikhathi esisodwa! - Kuphakanyiswe ngokubhuqa ngovalo olufihlwe kabi, u-Alexander.
  Ibutho lebutho laseSvyatorossia lalicindezelwe ngokungenakuvinjelwa. I-Hyperplasma ihlanganisa izame ukucindezela ibutho elinamandla kakhulu. Izigidi nezigidi zemikhumbi yezinkanyezi zathola ukubhujiswa kwazo. Ngokuvamile ubuqhawe, futhi ngezinye izikhathi inhlekisa. Bafa, benethemba lokuvuswa ngemva kwesikhathi.
  UKonstantin Rokossovsky wajabula:
  - Kubukeka sengathi sikwazile ukwakha i-cauldron enkulu. Lokhu kuzongena emlandweni; njengesikhala Cannes.
  Intombazane yeqhawe yaphendula ngentshiseko:
  - Yebo, lokhu kukhulu futhi kukhulu!
  - Sizoba ne-Stalingrad yesibili! - URokossovsky wenza isenzo, kwavela ingilazi ekhazimulayo emoyeni. Iwayini lasakazeka kuyo, ingilazi ye-cybernetic yakhiqiza ihologram futhi yacula:
  - Amathangi amathathu aphuza amakhulu amathathu lilinye, abese ephuza ikhulu ngalinye!
  - Kodwa ukuhlakanipha kubikwe ngokunembile! Leso sigebengu saseJalimane saqhubeka nokuhlasela! Masigcine umhlaba umsulwa! Masivikele i-Stalingrad engcwele! - Rokossovsky wacula.
  Uketshezi olusengilazini lwashintsha umbala lwaba pink. Ihologram engaphezulu kwengilazi yaphenduka intombazane enhle enqunu, eyanyakazisa amabele akhe agcwele ngezingono zeruby.
  - Darling, ngangidabukile kakhulu, ngavula indlela eya ezinkanyezini! Lundizela phezulu kunokhozi lwasentabeni! Uphawu lwamandla akhazimulayo aseRussia! Izinsalela zabangcwele ziyadubula! Irokhethi yadabula i-quasar yaba uthuli! - Intombazane enqunu yehologram yadansa, izulisa okhalo nokhalo. Kwakusexy kakhulu, futhi izindebe ezibomvu zazidlala ngendlela ehehayo.
  U-Rokossovsky, emzimbeni wakhe omusha, ongagugi, wezwa ukukhuphuka kwesifiso. Ichwane leli.
  - Kungaba kuhle ukuba ne-cascade yamantombazane lapha!
  Ishumi nambili lobuhle bangempela ngasikhathi sinye, isigamu sabo sama-elves enziwe imizimba phambi kwe-hypermarshal.
  - Sisenkonzweni yakho enhle!
  U-Rokossovsky wabhala:
  - Lokhu kuyamangalisa! Hamba nqunu udanse phambi kwami.
  Aqala ukukhumula amantombazane kancane ezenza okhumula. Kwakubukeka kuhlaba umxhwele. Owayengumphathi we-Great Patriotic War wayengenaso isikhathi sokumangala ukuthi abesifazane banamuhla bahle kangakanani futhi bahle kangakanani.
  - Ubuhle, ubuhle, ubuhle be-cabaret! Udalelwe ukudala ukukhanga! Futhi akekho omunye omuhle emhlabeni wonke, unikeza ukwelashwa kwengqondo-glue! - I-hypermarshal yacula, iphakamisela izandla zayo kubo.
  Amantombazane aphendula ngokuthi:
  - Oh Rokossovsky, wena iqhawe lethu! Kukhona i-melancholy nobuhlungu emehlweni akho! Awu, ndoda enhle, mamatheka! Khuphukela esibhakabhakeni njengokheshe!
  U-Rokossovsky waphakamisa izandla zakhe phezulu futhi wakhala, ephula imvumelwano:
  - Hhawu! Ngimuhle - super! Ngizochoboza uSashka, i-moron!
  Amantombazane ayishumi nambili ayenqunu ngokuphelele. Badansa, benweba imisipha yabo yemvelo. Ama-elves abesifazane abezacile kancane futhi enomusa. Futhi yiziphi imilenze, amaqakala, amathanga, imisipha, aluhlaza, banayo amandla angaka, ubulili, animalism futhi ngesikhathi esifanayo eroticism intellectual. U-Rokossovsky wahamba ngokoqobo, waphuthuma entombazaneni eseduze futhi waqala ukuqabula izingono zakhe zeruby. Nezandla zakhe zaxova amabele amanye amantombazane amabili abukekayo. Yeka ukuthi ukuthinta okunjalo kuvula kanjani futhi kujabulise, amantombazane ayakhala ngenjabulo. I-hypermarshal iya ngokuya ijabula, kufana nokuthi isezulwini! Kungazelelwe amaphupho nenjabulo enkulu iphazanyiswa izwi elinolaka lekhompyutha:
  "Kunokuphazamiseka kwamandla okungakaze kubonwe ngemuva kwethu. Ukuvula ingosi nokukhulula ama-phantom.
  - Ini?! - Ubuso bukaRokossovsky buhlanekezelwe. - Ubani ngemuva kwethu!
  - Army of clones! - Ikhompyutha yancokola.
  - Okuthile!
  - Ama-Phantom akhululwa endaweni engaphansi.
  U-Rokossovsky waphenduka waphaphatheka: wayazi ukuthi ama-phantom, naphezu kweqiniso lokuthi awazona izinto ezibonakalayo, anamandla amakhulu. Iyini i-mini-matter?Isimo esithile sokungabi nalutho, amandla, nezinkambu ezihlukahlukene zomlingo wezinkanyezi. Imvelo ekhethekile exubile ye-mini-matter iyinika amandla amakhulu okubhubhisa. Lokhu kusho ukuthi bangabhubhisa ngokuphelele ingxenye ebalulekile ye-armada yesikhala. I-marshal enolwazi yayiqonda ukuthi kwakunjani lapho amabutho ezitha ezinamandla evela ngemuva kwakho. Akuyona ize ukuthi isipiliyoni seMpi Yezwe Yesibili sabonisa ukusebenza kahle kokuhlehlisa iziteleka.
  Okufanele ukwenze kuleli cala! Azikho izimali ezisele.
  I-hypermarshal yayala:
  - Sihlanganisa amasosha kabusha. Ukushiya isembozo esibuthakathaka, sizohlasela ibutho lama-phantom ngawo wonke amandla ethu.
  - Siyalalela, comrade hypermarshal! - Abanye omashali nojenene bamemezela ngazwi linye.
  - Bese uhlasela! Ngivula imodi yokukhetha yekhompuyutha. Vumela ingqondo ye-elekthronikhi ibeke izinto ezibalulekile kuqala!
  Elalela umyalo, amabutho ahlukana. Cishe izingxenye ezintathu kwezine zinyakaze ngokumelene nama-phantom, kuyilapho enye ivimbile ikhava.
  URokossovsky wayesezingeni lesikhombisa lomhlaba ongaphansi komhlaba. Uma kwenzeka ehlulwa, wayelindelwe ubuhlungu obukhulu kanye nokwehliswa kwesimo. Ngokuvamile, isimo sengqondo ngabasanda kuvuswa sasikhululekile. Abazange babhekane nezinyathelo zobuhlungu ezihlelekile, njengabanye abasebenzi bomyalo namasosha avamile. Kodwa uma kwenzeka ukwehlulwa, imithetho izofana kuwo wonke umuntu. Kuyiqiniso, kunesisho esithi: koyedwa oshayiwe, ababili bengashayiwe, bayapha. Lokhu akulungile: kunikeza amathuba athile okuhlala ku-elite. Kodwa kungani ukwehlulwa? Amasosha angemuva akusho ukunqotshwa! Ngesinye isikhathi, lapho impi idlanga e-Ukraine, ngo-August-September 1941, amasosha aseSoviet ayengaphezu kwamaJalimane, kokubili ngezisebenzi nangemishini. Kodwa ngenxa yamaphutha womyalo kanye nesimilo esiphansi samasosha aseSoviet, ibutho elinamandla ayizigidi lalizungezwe. Ngisho nangemva kwalokhu, umphumela wempi wawungabonakali, ngoba intambo yokusika amasosha aseSoviet yayincane kakhulu. Kodwa amabutho aphakeme aseSoviet amelana ngobuthakathaka obukhulu; kwabanjwa amasosha nezikhulu ezingaphezu kwezinkulungwane ezingamakhulu ayisithupha namashumi amahlanu. Ingasaphathwa eyenqwaba yabantu abahlubukayo nabahlubukayo. Ngokuvamile, ukuba nokuphakama okuphindwe kane ngaphezu kwe-Wehrmacht emathangini nasezindizeni, kungaba isono ukulahlekelwa. Ngokuqondene nezici qualitative, 1800 T-34 futhi KV-1, KV-2 amathangi ayengenayo abaphikisi kuqhathaniswa patsval (leli igama jikelele for the amabutho tank German). Yiqiniso, isitha saba nokuphakama kwesikhashana emasosheni, kodwa ngemva kwesonto lokugqugquzela jikelele, ibutho lase-USSR lalilikhulu ngokuphindwe kabili kuneJalimane. Amasosha aseSoviet ayengakwazi ukuzivikela. Kokubili umyalo kanye nesikhundla nefayela kwafundiswa ukushaya isitha endaweni yakhe. Ngisho naku-charter ka-1939 kwakubhalwe ukuthi: uma izitha zilwa nathi, ibutho lethu liyoba elihlasela kakhulu emhlabeni. Kwakukhona amahlebezi okuthi uStalin wayelungiselela ukuhlasela eJalimane. Kunoma yikuphi, babelungiselela impi ehlaselayo. UnguRokossovsky ngamaphesenti ayikhulu, akazi noma inkosi yabo, uStalin Omkhulu, wayelungiselela isiteleka eJalimane ngo-1941. Uwuhlobo oluyimfihlo futhi wahlala enjalo ngisho nangemva kokuvuswa kwakhe kwabafileyo. Ebuzwa ngqo ngalokhu, umholi owabuya kwabafileyo uphendule kanje:
  - Ingabe impi yayingenakugwenywa?
  - Futhi ucabangani?! - U-Rokossovsky wazizwa enamahloni phambi komholi ovuselelwe futhi ovuselelwe.
  U-Stalin wathi kancane, ngezwi elimnandi lesi-Georgian:
  - Ukwazi umlingiswa kaHitler, i-anti-communism yakhe enolaka, ukukhathazeka ngokuhlaselwa kweMpumalanga, kusobala ukuthi impi ayinakugwenywa. Umbuzo osalayo owokuthi nini? Isidingo sokukhetha isikhathi esifanele sibaluleke kakhulu. Ngokushesha noma kamuva lesi akusona isihluthulelo sempumelelo.
  - Kulungile! - UMarshal Rokossovsky wabe esethi futhi waqhubeka ngentshiseko. - Kodwa ngingathanda ukuveza imicabango yami. Ukube sasigadle ekupheleni kukaMay - ekuqaleni kukaJune 1940, ngabe sinqobe ngokushesha. Khona-ke ngeke kudingeke ukuthi silahlekelwe abantu abayizigidi ezingamashumi amabili nesishiyagalombili nengxenye. Ukulahlekelwa kwamasosha nezikhulu eziyizigidi eziyishumi nanye nengxenye kwaqashelwa ngokusemthethweni. Kodwa lokhu akuyona idatha ephelele, okokuqala, ukulahlekelwa kwama-partisans, amasosha e-NKVD, amasosha, abakhi bezempi, abasebenzi bezokwelapha nezinye izinto azinakwa. Ngaphezu kwalokho, abashona ngenxa yamanxeba kubalwa uma beshona zingakapheli izinsuku ezintathu belimele, kanti emazweni aseNtshonalanga isikhathi esamukelekayo siwunyaka owodwa. Kanye nezinye izigidi eziyisithupha ezilahlekile, iningi labo elifile. Impi yayimbi kakhulu.
  U-Stalin wanikina ikhanda ngokudabukisayo futhi waqala ukugcwalisa ipayipi lakhe:
  "Eqinisweni, ngiyazisola ngokuthi angizange ngishaye ngaphambili." Bonke abalimala kule mpi enkulu bayisilonda enhliziyweni yami. Kodwa kwakunezizathu ezimbili zokuthi kungani ngingavuli i-front yesibili ngaleso sikhathi. Okokuqala, kubi kakhulu ukuhlasela uHitler, abenza naye isivumelwano seminyaka eyishumi. Njengomthetho, ngithatha izivumelwano zamazwe ngamazwe ngokungathí sina.
  U-Rokossovsky waphikisa:
  - Siphinde saba nesivumelwano sokungathathi hlangothi neJapane, futhi savula i-front yesibili futhi ngokushesha sanqoba izwe lelanga eliphumayo.
  U-Stalin, eqhweba ngobuqili, wenza sengathi uyavuma:
  - Kulungile! Kepha kulokhu, sibeke engcupheni yokulahlekelwa yiChina endaweni yethu yethonya. Cabanga ukuthi bekuzokwenzekani uma umbuso osekela iMelika waseChiang Kashi uqala ukubusa. Kulokhu, izwe elinabantu abayizigidi ezingamakhulu ayisishiyagalombili lingadonselwa ku-orbit yase-US. Kulokhu, ojenene baseMelika, abanebhomu le-athomu, bangase baqale isiteleka senuzi kithi, futhi amasosha aseShayina azocindezela amabutho ethu eMpumalanga Ekude. Ngakho-ke, njengoba sikwazile ukufaka i-pro-Stalinist Mao Zedong e-China, imingcele yasempumalanga yayivikelekile. Okuncane kwe; Ibutho lamaShayina lalwa kahle eKorea. Ukulahlekelwa okukhulu kwaseMelika kwavimbela i-NATO ekuphishekeleni impi yokuvimbela. Kodwa amabhomu e-athomu angamakhulu amathathu awiswa yi-United States ayengabulala izakhamuzi zaseSoviet ezingaphezu kwezigidi ezingamashumi amabili, futhi akhubazeke kancane. Nalokho kungaba inhlekelele. Maye, isinyathelo esiyingozi.
  U-Rokossovsky waphusha irobhothi elindizayo, eliyikristalu eliwuketshezi kude naye:
  - Kodwa umlomo wethangi laseJalimane, njengoba uphule umgogodla weFrance neBrithani, ngokuqinisekile wazingcwaba emihlane yethu.
  U-Stalin wamamatheka futhi wahambisa isandla sakhe phezu kwamadevu akhe amakhulu, amnyama:
  - Kulungile, akukho lutho ongaphikisa! Kodwa ibutho lase-USSR lalingakakulungeli ukwenza imisebenzi emikhulu yezempi. Ngenza uhlelo lokubuyisela izikhali, futhi ngashintsha amasosha, ngicabangela isipiliyoni sempi neFinland. Siyavuma ukuthi impi namaFinns, eyayingenawo nhlobo amathangi, yabonisa izinga elinganele lokuqeqeshwa kwebutho lethu. Ngaphezu kwalokho, amasosha ahlangabezane nokushoda okukhulu kwamaphoyisa; kwaxoshwa amagobolondo ambalwa ohlobo lwe-76.2 mm; abekho abashayeli bezindiza abanele, abashayeli nezimoto.
  U-Rokossovsky waphikisa:
  - Kunoma yiliphi ibutho, nganoma yisiphi isikhathi, kuhlale kukhona okushodayo. Ngakho umashali wayengenayo ngisho nemali eyanele kimi ngaphambi kokuba ngikhokhelwe. Kufanele sikhumbule ukuthi isitha sibuye siswele izinto zokusebenza nabasebenzi. Ikakhulukazi, kusukela ngonyaka weshumi nesishiyagalombili kuya kumnyaka wamashumi amathathu nane, amaJalimane awazange abe nokubuthwa kwabantu bonke, futhi ibutho lalinamasosha ayizinkulungwane eziyikhulu kuphela. Ngakho amaJalimane anqunyelwe iSivumelwano SaseVersailles.
  - Ngiyayazi! - Stalin wadedela indandatho intuthu emoyeni.
  I-marshal yokuqala yaseRussia yomdabu wasePoland yaqhubeka:
  - Ngakho kwakukhona ukushoda okukhulu kwezikhulu ebuthweni laseJalimane. U-Adolf Hitler waze wabhala, noma kunalokho wathi ngesikhathi sezingxoxo zetafula: kwakudingeka ukwakha amasosha avela ezikhulwini kuphela futhi kufinyezwe imigomo yesevisi: ukushayela abantu abaningi ngangokunokwenzeka ngohlelo lokuqeqesha. Ngaphezu kwalokho, kungenzeka ukwandisa kakhulu amaphoyisa futhi kuthuthukiswe ukuqeqeshwa kwawo kwezempi. Ikakhulukazi, ababuthiwe bangasebenza futhi emayunithi wamaphoyisa ukuze bakhe isizinda esinamandla ngesikhathi sokwakhiwa kwamabutho ahlomile.
  - Isilo esinobuqili! - Stalin wagingqa amehlo tiger.
  - Ngakho-ke amaJalimane nawo awazange afinyelele impi engathi sína ngokusebenza kwawo kokulwa. Amasosha abo iningi lawo beliluhlaza. "Impela," kuphetha uRokossovsky.
  U-Stalin wavala amehlo akhe:
  - Kodwa iFrance ne-England bahlulwe ngokushesha. Ngokuvamile, ngangilindele ukuthi impi yaseNtshonalanga izodonsa futhi ayizange idonsele amasosha emngceleni we-Third Reich kusengaphambili: ngenxa yokwesaba ukwesabisa amaJalimane. Nokho, akekho owayelindele ukuthi amabutho aphakeme emibuso emine ayezobamba inyanga nengxenye kuphela.
  - Lokhu uma ucabangela isigaba esisebenzayo sobutha!
  - Yilokho kuphela, hhayi isikhathi esisemthethweni sempi. AmaJalimane athumba iziboshwa zempi ezingaba yizigidi ezine kuphela. Khona-ke bawasebenzisa njengezisebenzi, okwavumela isitha ukwandisa ubukhulu bebutho labantu abayizigidi eziyisikhombisa namakhulu amabili ezinkulungwane.
  - Okwenze ibutho labo laxega kakhulu futhi lanciphisa izimfanelo zalo zokulwa. Phela uma igwebu likhulu, izindonga zalo ziba mncane.
  - Imibuso ekhulayo ifana nebhamuza lensipho, ngokuphathwa kobugovu kuphela! - U-Stalin wenqaba. - Umbuso onakekelayo ufana namathambo akhula abe namandla njengoba ekhula!
  - Kushiwo ngokunengqondo, kodwa lokhu akusebenzi kuMbuso Wesithathu!
  - Kodwa kuyasebenza kithi! Uhlelo lweSoviet lungcono kunonxiwankulu kanye nentando yeningi yaseNtshonalanga. Amandla ayo ubushiqela.
  - Uthanda kanjani uhlelo lwezepolitiki kuwo womabili amaRussia?
  - Amazing! Bonke abantu bahlala ezindlini futhi banamarenki. Ingane, ngenkathi ilele esibelethweni sekhompiyutha, ingaphansi kokucubungula okuphelele. Wonke umuntu ukhonza ebuthweni, wonke umuntu usebhizinisini. Futhi imfundo ubuhlungu! Ngisho nezikhulu eziphakeme zicutshungulwa nge-cybernetic. Ngithanda lolu hlelo lwe-hypertotalitarian. Ngeshwa, akukho ukulawula okuphelele phezu kwemicabango, nakuba ubuchwepheshe buvumela lokhu!
  - Lokhu kungenxa yokuthi ama-biorobots awakwazi ukwenza amasosha amahle. Empini udinga isinyathelo kanye nokuzimela okuthile ekucabangeni, inkululeko esenzweni. - Rokossovsky wathi ngefilosofi.
  - Yebo! Amarobhothi awekho angcono kunabantu. Kumele ngisho, ngesinye isikhathi, nganginokungabaza mayelana ne-cybernetics. Uzizwe usongo olukhulu esintwini. Wanikela ezandleni eziqinile zezitho.
  Rokossovsky uzame ukubuyisela ingxoxo inkambo yayo yangaphambilini:
  - I-Cybernetics, yebo, inhle, kodwa noma kunjalo, akulona iphutha ukuthi asizange sishaye uHitler ngo-1940?
  Impendulo ivela ku- Stalin:
  - Kungase kube yiphutha, kodwa ukuhlushwa kwamasosha kungase kumesabise uHitler, kumphoqelele ukuba ashiye okuhlaselayo eNtshonalanga. Ngokuvamile, nganoma isiphi isikhathi, iBrithani neJalimane bangenza ukuthula. Yilokho kanye engangikwesaba, kodwa manje ngibona ukuthi nganginephutha. Nokho, kwaba khona izinzuzo ekunqotshweni kweFrance.
  - Yikuphi?
  - Amakoloni amaningi aseFrance naseBrithani angahlubuka futhi awele emkhakheni wethonya le-USSR. Lapho ubunxiwankulu busuka khona, kufika i-socialism. Kungaba kuhle kakhulu uma bethatha izwe laseGreat Britain. Amathuba anjalo obukhomanisi.
  Rokossovsky wavuma:
  - Mhlawumbe! Amakoloni emibuso ehluliwe angaba amariphabhuliki ethu ezinyunyana. Kodwa-ke, ngemva kokunqotshwa kweFrance, yiziphi izinhlelo? Kungase kuthathe unyaka ka-1941, lapho amasosha eqala ukufika emngceleni.
  U-Stalin waphawula:
  - Ngithole ulwazi lokuthi amaJalimane ayelungiselela impi ne-USSR. Kodwa zaziphikisana kakhulu. Ikakhulukazi, ubuhlakani babika ukuthi uHitler, ngemva kokunqoba iNgilandi, uzohlasela i-USSR.
  - Kwaba njalo!
  - Zama ukunqoba iBrithani lapho inokuphakama okukhulu olwandle. Ikakhulukazi emikhunjini emikhulu engaphezulu. Bazocwilisa noma yiziphi izinto zokuhamba zaseJalimane. Ngokweqile, amaJalimane ayengafinyelela ukuphakama kweBrithani ngezindiza, kodwa ngenxa yalokhu kwakudingeka ahlanganise imboni yezempi.
  - IJalimane yaziphatha ngokungenangqondo.
  - Kodwa hhayi mina! Ikakhulukazi, onyakeni wamashumi amane usuku lokusebenza lwandiswa futhi kwethulwa icala lobugebengu lokufika sekwephuzile. Umsebenzi wesikhathi esengeziwe wawuqhutshwa ngenkuthalo . Ukukhiqizwa kwezikhali kwanda. Ubani ongangabaza ukuthi besilungiselela. Njengoba sazi ukuthi ukulwa ne-fascism kwakungenakugwenywa, sahlanganisa konke esasingakwenza. Ngokwemvelo, ngaphandle kokumemezela umthetho wezempi, kodwa ngasese ukubiza amabutho.
  - Nokho babengakakulungeli!
  - Ungasho kanjani! Iqiniso liwukuthi ezenzweni zama-fascists kwakukhona izici eziningi ze-bluff eqondile. Uphiko lwezobunhloli lubike ukuthi ukuvulwa kwezingxabano kuzokwandulelwa yisiphetho. Okufunwa amaJalimane ukufeza izimo ezithuthukisiwe zokuhlinzekwa kwezinto ezingavuthiwe. Ikakhulukazi, ukuqasha imithombo kawoyela e-Azerbaijan, ukunciphisa amanani okudla, njll. Futhi ngenxa yalokhu wakha amandla akhe. Ngaphezu kwalokho, i-intelligence ibike ukuthi amaJalimane abambe amabutho amakhulu eFrance futhi ayelungiselela i-Operation Sea Lion.
  - Kwakukhona ulwazi olungaqondile olunjalo.
  - Ngaphezu kwalokho, i-intelligence idlulisela ulwazi olungalungile mayelana namabutho ahlomile aseJalimane. Balinganiswa ngokweqile izikhathi ezimbili. Ngenxa yalokhu, kwavela umbono wokuthi amaNazi ayengawadlulisi wonke amabutho awo. Okusho ukuthi, ngaphansi kwesigamu, okusho ukuthi impi neJalimane ayinakugwemeka. UHitler ngeke ahlasele ngokugxilisa ingxenye encane yebutho. Bengicabanga ukuthi i-bluff ejwayelekile. Ngaphezu kwalokho, uHitler omubi nonobuqili wayengagcina amabutho akhe eqaphile ukuhlasela kwethu.
  Njengoba besho, isela alikholelwa indoda eqotho.
  - Kepha ubungafuni ukuhlasela iJalimane!
  - Uma kwenzeka, ngidonse amabutho, kodwa umbuzo wokuthi ngizogadla kanjani futhi nini wasala uvulekile. Ibutho lethu lalisesesigabeni sokubunjwa. Izigaba bezinabasebenzi ngokwemithetho yesikhathi sokuthula. Ngaphezu kwalokho, amaJalimane awazange azilungiselele impi yasebusika. Ikakhulukazi, izingubo zasebusika zazishoda; amasosha ama-SS kuphela ayenazo; okokugcoba kwezibhamu zemishini yaseJalimane nezibhamu kwakubanda emakhazeni. Ngaphezu kwalokho, uphethiloli ovela emalahleni waqina waba ngamadigri ayisishiyagalolunye ngaphansi kukaziro. Ubuchwepheshe baseJalimane, amathangi anamathrekhi amancane, izindiza ezinezinjini eziphukayo. Konke lokhu kuwumphumela wokungalungeli ubusika. Nokho, amaJalimane awazange azivumelanise nobusika, nakuba kwakungenzeka ukushintsha ezinye izinto kwezobuchwepheshe, kukhona okokugcoba okukhethekile okumelana nesithwathwa. Amasosha ethu asekujwayele ukuhlala nokulwa ngaphansi kwesithwathwa esishubile. Futhi impi namaFinns yangifundisa lukhulu. AmaJalimane aphenduka iziwula kulokhu.
  U-Rokossovsky waveza inguqulo yakhe:
  - Mhlawumbe lokhu kungenxa yenkolelo-ze!
  U-Stalin wahleka:
  -Unengxabano ethokozisayo. Yebo, u-Adolf Hitler wayethembele ngempela ebuthweni lakhe lemimoya kanye nesivumelwano sakhe namakhaza. Wayecabanga ukuthi izangoma zakhe, ababhula ngezinkanyezi kanye nezanusi zizokwenza ubusika bome futhi bufudumale, khona-ke ibutho lamaNazi lalizofika e-Urals. Kunoma ikuphi, uHitler wathembela ngokungathi sína osizweni lukaSathane. Kodwa ngokusobala kulokhu, Wayengafuni ukusiza.
  - Noma mhlawumbe uNkulunkulu wangenela?
  - Futhi lokhu akukhishiwe! Ngemva kwempi, ngayeka ukushushisa isonto. Cishe lokhu kwasisiza! Nakuba nginombono ongajwayelekile ngenkolo. Ngikholwa ukuthi ukukholwa kwabantu uqobo kwadala amandla abizwa ngoNkulunkulu. - Stalin wahlikihla amadevu akhe. - Kunoma yikuphi, isithwathwa esinamandla kanye nokuncibilika kwekwindla kwakunenzuzo kithi kunamaJalimane. Ukube amaNazi ayeyilungiselele kakhudlwana impi, umphumela wempi yaseMoscow wawuyongabazeka.
  Nokho uRokossovsky wabuza:
  - Kodwa ubuzohlasela uHitler?
  Wanikina ikhanda uStalin:
  - Okuhlangenwe nakho kweMpi Yezwe Yesibili kubonise ukuthi ukuhlasela ngokuvamile kunamandla kunokuzivikela. Ukuhlasela kukaHitler okuwujuqu ngokumelene neFrance, ukunqotshwa kwamaNtaliyane e-Afrika, ukukhishwa kukaRomel okuphindisela. Kufanele ngisho umkhuzi omkhulu ngempela. Umkhuzi onekhono kuphela ongashaya amasosha aseBrithani, enamathangi ayishumi kuphela namaloli angamashumi amahlanu acashe njengethangi. Isitha sasimdlula izikhathi eziyishumi. Ngikholwa ukuthi ukube uRomel ubenamandla amakhulu phezu kwebutho, ngabe wayibamba yonke i-Afrika.
  - URomel ungumkhuzi onamandla, kodwa ngeshwa akazange alwe ngasempumalanga. Ngicabanga ukuthi le field marshal kufanele ishaywe.
  - Ngawe?
  - Kungenzeka! Phela, yimina owayala umbukiso wokunqoba, futhi uZhukov wawusingatha. Lokhu ukungethemba okukhulu kimina.
  - Ungasho kanjani! Ngicabanga ukuthi uVasilevsky wayengekho kubi nakakhulu. Ngayithanda kakhulu indlela anqoba ngayo iJapane ngokushesha nangendlela embalwa uma kuqhathaniswa. Kodwa amasosha aseZweni laseKuphakameni alwa njengezingwe ezingamaqhawe. Bayaphikelela kakhulu futhi abadikibali.
  - Ungalokothi?
  - Akuvamile uma kuqhathaniswa namasosha ethu. Cabanga nje, cishe iziboshwa eziyizigidi eziyisithupha phakathi nayo yonke impi. Futhi amabutho amabili wonke amambuka. Lapho uVlasov eboshwa, washaywa kanzima ezimbanjeni kangangokuthi kwadingeka livalwe icala, wangakwazi nokunyakaza. Ngokuvamile, u-Vlasov uyisiphukuphuku esiphelele. Hamba ohlangothini lwamaNazi,
  ngemva kokunqotshwa kwe-Wehrmacht eduze kwaseMoscow, futhi i-United States yangena empini noMbuso Wesithathu. Besingawanqoba amaNazi kusenesikhathi ukube asizange siwahlakaze amabutho ethu, futhi ukuba ojenene bethu abaneshwa babefunde ukulwa ngokushesha. Phela, isayensi yezempi yamaSoviet yacetshiswa ngegazi.
  - Ukuhlwanyela kokunqoba kudinga ukuniselwa ngegazi futhi kuhlanganiswe nezidumbu! - Kusho uRokossovsky.
  - Lokhu uma abakhuzi beyi-mediocre ngokuphelele! Kodwa abantu baseRussia bacebile ngethalente. Nokho, uMainstein akayena ngisho nomkhuzi omubi. Ngingajabula ukuba naye eqenjini lami!
  - Futhi ngezwa ukuthi usezovuswa futhi abuthelwe ebuthweni elisebenzayo!
  - I-Svyatorossia inezigaba ezingaki?
  - Angazi! Lena imfihlo yezempi!
  - Ngisho kuwe!
  - Ngisho nakimi! Umbusi kuphela, noma kunalokho umbusi, owaziyo.
  U-Stalin waphawula:
  - Izwe elibi eliphethwe abesifazane.
  U-Rokossovsky wafingqa isiphetho sefilosofi:
  - Kubi nakakhulu uma bengakulawuli nhlobo!
  Yonke le micabango yayikhanya ebuchosheni be-hyperplasmic be-hypermarshal ngokuphazima kweso. Izigidi zezinkanyezi zezinkanyezi ze-Svyatorossiya zahlasela ibutho lama-phantom. Banyakaza ngesivinini esimangalisayo. Lapha iqhawe eliphambili lashaya i-missile cruiser ngomkhonto walo. Iphuzu labhoboza labe selihlukanisa umkhumbi. Umcibisheli we-elf wadubula umcibisholo, kwathi ezinye izipho zandiza zamlandela. Ijubane labo lidlule isivinini sokukhanya izikhathi eziningi. I-ultra-dreadnought, ethole izingoma eziyishumi nambili, yavutha. Amalangabi ayenemibala eminingi nemibala, kwakuwumlingo owawuvutha. Cabanga ngomlilo omangalisayo, awudingi umoya-mpilo, futhi udla izinto ezibonakalayo ezinamandla izikhathi eziyizigidi kune-titanium. Konke kuhle ngendlela emangalisayo. U-Alyosha Popovich wayala ukudubula kude, imicibisholo yagijima ngokushesha kunemicibisholo, ngokuphendula, izindiza zezinkanyezi zavula umlilo kuzo zonke izibhamu, ama-emitters neziqhumane. Amarokhethi anamandla kakhulu e-creson aqhuma, okujabulisa kakhulu indaba encane okwaqanjwa ngayo ama-phantom. Ngokwethiyori, i-phantom ecishe ingafi ingacekelwa phansi ngenani elikhulu lamandla amakhulu. Kodwa ukwenza lokhu akulula kakhulu.
  U-Alyosha Popovich wayala uDobrynya Nikitich noMikula:
  - Phuma! Vumela amabutho ethu aqondise futhi ahaqe izitha emaceleni.
  U-Dobrynya uphakamise:
  - Noma mhlawumbe nje uhlukanise isitha phakathi?
  U-Alyosha waphikisa:
  - Akufanelekile! Kulokhu, kuyodingeka silwe ngezindlela ezimbili. Futhi ngeke nje sihlukanise isitha, kodwa sakha isikhwama sakudala.
  UDobrynya waphawula:
  "Isitha sibonakala sizama ukwenza lokho kanye kithina."
  U-Mikula uphakamise:
  - Masisebenzise iqhinga elihlangene, sishaye nge-convex lens, futhi phakathi nendawo kukhona "rose". Ukwakhiwa okunjalo kuzosebenza kakhulu.
  U-Alyosha wavuma:
  - Ngakho-ke ake sizame ukuyibhola. U-Pastukhov uzohola ukuhlasela phakathi nendawo.
  Impendulo ivela ku- Pastukhov:
  - Kukhona umkhuzi!
  Nokho, Rokossovsky wafuna ukumboza isitha emaceleni. Wayeqonda kangcono kunanoma ubani ukuthi kwakuyini ukulwa epanini. Ngesikhathi esifanayo, womabili amabutho ayesondelana ngokungenakugwenywa.
  U-Alyosha Popovich wanquma ukuthi iqhinga elilungile laliyinhlanganisela yokugoba nokusika.
  U-Pastukhov wayehola njengenjwayelo. Insizwa, ngamagalelo anamandla ezinkemba zayo, yagawula imikhumbi yempi emibili, yaphahlazeka yaba izingcezu ezivuthayo. Yiqiniso, iqhawe ngokwakhe lashiswa isiswebhu se-hyperplasmic. Amarokhethi nama-emitters ayeyingozi kakhulu; indawo yokukhotha. Bakha izimbobo eziphelele zezikhali, bebangela amanxeba amabi, ngezinye izikhathi abulalayo.
  Elwa eduze kukaPastukhov, iqhawe u-Ivanhoe wazungeza imbazo yakhe, wagawula umbhubhisi omkhulu, futhi ihhashi lakhe lanyathela izikebhe eziyishumi nambili ze-missile. Le nsizwa yabe iphihliza ama-cruiser amathathu ngomjiko wobuchwephesha. U-Pastukhov wahlasela umkhumbi omkhulu we-ultra-battleship. Kwakunzima kakhulu ukugawula ngokushesha umdondoshiya ongaka. Ukushaywa ngenkemba akufinyeleli lapho okuqondiwe khona. Banqamula izikhali, banquma imibhoshongo. Kodwa umkhumbi-mkhathi omkhulu ubuyela emuva, ubangela ubuhlungu ku-Pastukhov. Ivanhoe uthi:
  - Shaya i-reactor. Mshaye ngenkemba yakho.
  UPastukhov wenza ngendlela efanayo. I-hyperreactor yaqhuma, umkhumbi-mkhathi omkhulu wabonakala umbozwe izimpaphe ezikhazimulayo. Iqhawe elincane le-phantom ladiyazela labuyela emuva, amapuleti ambalwa ezikhali ancibilika futhi ashisa ihhashi.
  - I-bastard iyahlwitha!
  I-Ivanhoe ihlanganisa isihlangu, i-missile ye-thermo-Creon ishaya phakathi nendawo, i-concussion iyenzeka, ubuso obufana nensimbi bushiswe kancane. Amaqhawe amaningana alwa eduze kwawo athola umonakalo omkhulu, amanye aze adilika.
  Amantombazane ama-phantom amakhulu anqunu asebenzisa izimbazo nezinkemba ezihlukana zibe izindwani ezinhlanu. U-Countess de Vallon, ngezinzwane ezinde, ezinobuqili ezinyaweni zakhe ezingenalutho, wabamba i-cruiser ngomnsalo, echoboza imiphongolo yezibhamu engamashumi amahlanu ngesikhathi esisodwa. Intombazane enezinwele ezisagolide, eyakhiwe ngomlingo, yashaywa onyaweni yirokhethi ye-thermopreon, yahosha uhhafu womlenze wayo ngaso leso sikhathi. U-Countess wacishe wasangana ngenxa yobuhlungu; umngane wakhe washaywa esifubeni, okwenza izingcezu zenyama ye-magick zindize zibheke izindlela ezihlukene. NoSir Bishop washaywa ngamandla ihawu labhidlika kwavela imbobo enkulu esifubeni sakhe.
  Ukulahlekelwa kwemikhumbi ye-Svyatorossiya nakho bekukukhulu. Ikakhulukazi lapho ama-dinosaurs engena empini. Lezi zimdondoshiya zazibonakala zixakile, kodwa empeleni zazingamandla amakhulu. Bachoboza futhi badabula izakhiwo, bezama ukukhetha imikhumbi yezinkanyezi emikhulu. Imikhumbi yazo zonke izinhlobo yayidubula ibhekise kubo, kodwa yayingakwazi ukuwisa izidumbu ezinkulu kangaka, ezilingana neplanethi ephakathi nendawo. Okuwukuphela kwento eyayingenziwa kwakuwukugwema ukunqotshwa okungenakugwema yi-dinosaur. Ngempela cishe akunakwenzeka ukumisa isilo esinjalo, kodwa izinkanyezi zizama ukuhamba, ziqhela emidondoshiya.
  U-Alyosha Popovich uyayala:
  - Zama ukusondela kubo. Hudulela ama-regiments athuthukile kuma-dinosaur. Hlukanani nibe yimihlambi emincane futhi nilwe eduze, niyincishe indlela, niyinqume ngesibindi!
  Amaqhawe ahlukana abe ngamaqembu: kungasebenza kakhulu ukucekela phansi izinkanyezi ngale ndlela. U-Pastukhov no-Ivanhoe bawela phezu kwabagibeli abahamba ngezinyawo, bobabili amaqhawe balimala kabi, kodwa ukunyakaza kwabo kwahlala kushesha.
  Futhi amantombazane awagcinanga ngokuwachoboza ngezinkemba, kodwa ngobuhlakani acosha imikhumbi-mkhathi ngemilenze yawo futhi ayijikijela kude komunye nomunye. Kwakuyinto esuka ku-handball yezinyawo, izithende zibonakala kusukela emalangeni amaningi, isikhumba sezintambo ezingenalutho, zamantombazane ezidlala ngayo yonke imibala yothingo, nakuba yayishiswe ukuqhuma kwe-hyperplasmic yemikhumbi ebhujisiwe.
  Amaqhawe aze adazuluka ngobuhlungu, amacembe omlilo ovuthayo, amalangabi avuthayo ephulula imilenze yawo ebekezelayo.
  Izigidi zamaqhawe emikhumbi yezinkanyezi zaphonswa ngapha nangapha. Inkanyezi emihlanu uGeneral Maxim Igolkin, encoma ukucwazimula kwamadolo acwebezelayo, amaqakala, kanye nezinyawo zamantombazane ajabule, futhi ezama ukuhlala endaweni yakhe yomkhumbi, eyathathwa umlenze onqunu we-Most Serene Princess Elizabeth, wathi. :
  - Ubuhle abunakubulawa - ubuhle ngokwabo buyabulala!
  Amaqhawe amabili, njengokungathi akwi-ballet enkulu, aphonsa imilenze yawo emihle kakhulu, abeka i-cruiser phakathi kwawo futhi ayicindezela ngaso leso sikhathi. Insimbi inamandla aphindwe izikhathi eziyizigidi kune-titanium, iqhuma njengeqanda ngaphansi kwemizila yethangi. Ukufa okufanele ukuchazwa ezinkondlweni zenkathi yegolide!
  U-Rokossovsky wabona ukuthi amandla omlingo ahlangana ne-nanotechnology, futhi kuze kube manje ithola isandla esiphezulu!
  Wayala:
  - Shintshela imikhumbi kumodi yokudubula enamandla kakhulu futhi ukhuphule isivinini sokuqondisa. Ngaphansi kwezimo akufanele unikeze isitha ithuba lokuhlasela okuphumelelayo.
  I-elf girl yalungisa:
  - I-Phantoms yaseRussia Enkulu iyasihlasela futhi iqhubekela phambili, ngakho-ke cishe singakhuluma ngokuphikisana kwethu.
  Nakuba le ntombazane yayiyi-marshal, izinkulumo ezinjalo zamcasula i-hyper-marshal: kuvela ukuthi amaqanda afundisa inkukhu, futhi owesifazane ufundisa indoda.
  U-Rokossovsky wamemeza:
  - Thula! Ngikuthumela nge-ultra-dreadnought ukuze ubambe ama-dinosaur futhi uwadubule ngempumelelo. Phela, unamandla anjalo namandla amakhulu. Ikakhulukazi ingqondo yesifazane, ingane yomjaho ongasindi futhi onothando.
  U-Elf waphawula:
  - Sibadala ngezigidi zeminyaka kunabantu. Ngisho nenkawu umuntu aphuma kuyo ayizange icoshe itshe, kodwa sazulazula emkhathini sakha imisebenzi yobuciko.
  U-Rokossovsky, ephendula ikhanda lakhe njengendlu yangaphandle emoyeni, wathi:
  - Iphuzu likumanje! Asikho isizwe esidabukisayo ukwedlula leso esiphumelele kudala! Awukho umbuso ophakeme kunalowo ophila esikhathini samanje, futhi uba namandla minyaka yonke!
  I-elf yanikina izinwele zayo:
  - Nina baseRussia ngokwesiko ningabanaki okhokho benu. Uzalo lwakho belungabalulekile!
  U-Rokossovsky waphikisa:
  - Angiyena isiRashiya, kodwa i-Pole! Okhokho bami babengabalimi abavamile, kodwa nokho ngiyaziqhenya ngabo!
  - Ungaziqhenya ngalokhu!
  - Ngaphandle kwalokho, igazi le-Cossack ligeleza kimi! Futhi ohlangothini lukamama, okhokho bami abakude bahamba bayohlasela iJerusalema. - Wathi Rokossovsky.
  U-Elf waphawula:
  -Okhokho bami balwa emkhathini ngaphambi kokusungulwa kweJerusalema. Ngokuvamile, akuhlonipheki ukuxoxa ngokhokho bethu ngesikhathi esibucayi sempi.
  U-Rokossovsky wabhala:
  - Landela umyalelo!
  Bakhuluma ngesivinini esikhulu, ngakho-ke phakathi nenkhulumomphendvulwano, isithombe sempi asizange sishintshe. Kodwa ibutho lama-phantom lakhafula imifudlana yamandla abulalayo. Wacindezela, ezama ukuchoboza yonke imigoqo; imishayo yamandla, yomibili imikhumbi yezinkanyezi ecekeleke phansi futhi yashaya ama-phantom, yahlakazeka emkhathini. Ngaphandle kweminsalo, imilenze nezinkemba ezinezinkemba ezinhlanu, amantombazane ayesebenzisa iziswebhu ezinezinkanyezi ezinezinhlangothi ezine ezilukwe emisileni yawo. Ayekwazi ngokukhethekile ukucekela phansi imikhumbi emincane. Phakathi naleso sikhathi, i-Great Russian Army yaqala ukulwa nokuhlasela. Wazama ukuphihliza izitha zakhe futhi ngasikhathi sinye asindise ubuso - awukwazi ukunikeza ama-phantoms wonke ama-laurels wokunqoba.
  U-Alexander Omkhulu, enikeza imiyalo ngamandla, wagcina ezolile, ukusondela kokunqoba kwenza umkhuzi omkhulu waba nokuhlakanipha nakakhulu:
  - Sebenzisa i-tulip bud formation bazalwane. Izitha sezintekenteke imihlathi osekusele ukuthi ziphushe kahle kundiza amazinyo.
  Umthakathi u-Oksana wathumela i-hologram: isithombe sakhe sentombazane enhle savela phambi komkhuzi:
  - Lowo Alexander, uyinkosi yami!
  I-Macedonia, i-rhyming ehlekisayo, yaphendula:
  -Uyidlale kahle indima yakho!
  - Ngigcwalise isifiso sakho!
  - Manje uzothola umklomelo wokuqala!
  - Ngiyavuma! Wena Alexander ungamandla ethu! U-Alexander uyisibhengezo sethu! U-Alexander uhlale enathi!
  UMacedonian wanyakazisa umunwe wakhe:
  - Ungenzi ihaba ngokufaneleka kwami, diva! Yebo, zinkulu, kodwa azanele ukubamba izandla ngomkhuleko.
  Impendulo ivela ku- Oksana:
  - Manje mayelana nento esemqoka! Kufanele sivimbele isitha ukuthi singaphunyuki epanini. Ukuvela kwamasosha ethu ngemuva komugqa wesitha kuyithuba lokubamba isinyathelo ezingeni lamaqhinga.
  U-Alexander Omkhulu wavuma:
  - Futhi hhayi ithuba elincane!
  U-Oksana wajeqeza wacula:
  Izinkawu zenza ubuso
  Futhi bahlala egatsheni!
  Kuseyize...
  -Ngabe okhokho bethu! - Alexander waqeda giggling. - Nakuba uyazi, ubuhle, ubaba wayengunkulunkulu u-Amoni ngokwakhe, kanye noZeus.
  U-Oksana wazizwa ehlekisa:
  - Ngakho unobaba ababili ngesikhathi esisodwa!
  - Onkulunkulu ababili abakhulu!
  - Bakwenze kanjani ngesikhathi esifanayo?
  U-Alexander ngokwakhe waqonda ukungabi nangqondo kwesitatimende esinjalo, kodwa akakwazanga ukumelana nelinye igugu:
  - Konke akunakwenzeka, ngiyazi ngokuqinisekile!
  Onkulunkulu abadingi ukujuluka ukuze benze okuthile ngokuphuthumayo!
  Kodwa abafi, emandleni onkulunkulu!
  Ukudala izingane zamakhosi ngaphandle kokwenza "izimpondo"!
  U-Oksana uthi:
  - Udinga ukusabalalisa amacembe "rose" ububanzi ngangokunokwenzeka! Bese ubamba umphimbo womphikisi wakho. Ngokusobala wena ngokwakho uyaqonda ukubaluleka kwalesi sikhathi!
  - Indodana ka-Amoni noZeus iqonda konke!
  - Ngakho thatha isinyathelo, fighter!
  U-Alexander Omkhulu wathumela i-telepathic impulse ukuze alawule amabutho akhe amaningi.
  Futhi intombazane nayo yalungisa ukuhlasela kwama-phantoms. Ngesikhathi esifanayo, izangoma zaqala ukulwa zodwa.
  Ngokuvamile, uma izangoma zilwa, lo mbukiso akuwona owabantu ababuthakathaka. Futhi ngesikhathi esifanayo kuyamangalisa. Futhi uma izigidi zezinkanyezi ngakolunye uhlangothi, amakhulu ezinkulungwane zabagibeli bamahhashi abakhulu nama- dinosaurs ngakolunye, ziqala ukulwa, khona-ke impi enjalo iyajabulisa ukuyibuka.
  Impi iqhubeka ngayo yonke intukuthelo yayo engenakulinganiswa. Ngakolunye uhlangothi, amahhashi anejubane ahlasela, andize, ehla enyuka, futhi agijimele emaceleni. Ama-Dinosaurs abhakuzisa amaphiko awo, aphimise amazinyo, akhahlele izinselo, futhi abambe ngezidladla zawo. Amantombazane asheshisa ukushwiba kweziswebhu zawo, izikhali zijikela ngaphansi kwamagalelo azo, futhi zivutha njengophethiloli ovela ensengetsha. U-Pastukhov no-Ivanhoe badabula i-flagship lapho iMarshal Zaratuska yayikhona.
  I-elf girl yayala ukuthi kusetshenziswe ama-projectile e-biological. Umgibeli we-phantom, obanjwe ngaphansi kokuhlaselwa kwabo, wasonteka. Washwabana futhi waphenduka iqabunga le-maple elivamile elibunile.
  U-Ivanhoe no-Pastukhov bakwazi ukubalekela ukunqotshwa futhi bashaya izikhali ngezinkemba zabo. Kwafika ukubhonga okukhulu eZaratuska. Intombazane yakhipha ubuso obuhle:
  - Ngezinkemba kumkhumbi wezinkanyezi! Yini engaba okungenangqondo!
  Intsha yabantu yaphendula:
  - Yini ongayenza! Phela, lawa ama-phantom anamandla! Amandla asabekayo omlingo! Cishe akunakwenzeka ukumelana nazo.
  - Ngemuva kwalokho sizoshintsha, sishintshele ohlelweni olusha lokulawula, "Izinxushunxushu"!
  U-Ivanhoe, ebona ukuthi ukuqhuma kwe-plasma kwaqina futhi inkanyezi iphenduka, yathumela i-boomerang. Yandiza yanqamula ingxenye yezikhali zesitha, yaphinde yabhidliza imibhoshongo yokulwa eyisithupha ngesikhathi esisodwa.
  - Nansi i-sextant! - Kusho i-knight esencane edumile, ebuyiselwe ekuphileni ngomlingo. Uhlelo olwaluvinjiwe ngaphambili lwezimpi nezinkanyezi zezinkanyezi lwaqala ukuphaphama ebuchosheni bakhe. Ngokuvamile, i-phantom ngayinye idlule ekungabonakali kwangaphandle, kodwa okubhalwe ngokucacile enkumbulweni, uhlelo lokuqeqesha. Futhi manje u-Ivanhoe waqonda ukuthi kwakudingekile ukuphuca inkanyezi enkulu, efana ne-turtle, ukuhamba kwayo.
  U-Pastukhov, owayethole amanxeba ambalwa, wayengakwazi ukuhlala esihlalweni. Noma kunjalo, isibindi asizange simshiye lo mfana.
  - Ake sishaye umsila. Lezi zinkanyezi zisezingeni, futhi izinjini zazo zitholakala ngendlela efanayo.
  U-Ivanhoe waphawula:
  - Kunzima ukusondela! Bheka ukuthi uqhuba kanjani!
  - Futhi uyishaye nge-boomerang!
  - Kukhona ingozi enkulu yokulahlekelwa!
  - Kulungile! Uzobuyela kuwe futhi uzozama futhi!
  U-Ivanhoe wahlehla kancane emkhathini omubi olingana neNyanga, wabe esethula i-boomerang yakhe:
  - Uma uhlupheka isikhathi eside! Thola okuthile!
  - Futhi uma kungasebenzi!
  - Ake sizame futhi!
  I-boomerang yanquma unqenqema lomsila futhi yabuyela emuva. Ngokuvamile, i-mini-matter, naphezu kokungabikho kokuxhumanisa izixhumanisi, ezihlanganiswe ndawonye ngomlingo, zihlala isikhathi eside.
  Ngaphansi kwe-Ivanhoe ihhashi labhidlika futhi lashintsha umzimba. Uthole amahithi amaningi kakhulu ezibhamu zezinhlobo ezahlukene. U-Pastukhov, okwamanje, walwa nabagibeli, okwakulula kakhulu. Lapha cishe wonke amagalelo ayebulala. Kodwa zama ukubhekana nama-tetralets. Mancane kakhulu, njengama-midges, futhi maningi. U-Ivanhoe wamisa intethe engenamgibe futhi wagxumela kuyo!
  - Amaqhawe agijimela ekuxosheni! Isihambi sibhodlokile futhi ngeke sibambe! - Insizwa yacula. - Sidinga nje ukuzwa inganekwane!
  Iqhawe elidume ngempela, lisebenzisa i-boomerang ukuhlasela umshini omkhulu ombozwe izinkambu eziningi kanye ne-matrix. Kwakukhona ama-fighters ayizigidi ezingamashumi amahlanu nanhlanu kulo mkhumbi wezinkanyezi, kanye namaqhawe acishe abe yibhiliyoni. Abameleli bezinhlanga ezicishe zibe yikhulu namashumi amabili nezinhlobo zezilwane ezilwa kuyo. Cabanga ngomkhumbi kaNowa omkhulu kangaka, ocishe ungaqondakali ukuze uthole umcabango nombono. I-Ultra-modern, kuhlanganise nezinhlobo zokuphila ezivela emithala ehlukahlukene.
  Futhi uhlaselwa umgibeli we-phantom olimele, egibele ihhashi elimhlophe, futhi enamanxeba.
  Isithombe esinjalo sifanelwe ibhulashi likaRaphael noma i-Picasso. Thatha isikhathi: lapho iqhawe liphonsa i-boomerang yalo.
  - Ngijabule, njengomfana, njengepunk! Yishaye, kungenjalo ufile! - Ngahlabelela ukusiza u-Ivanhoe agxilise ingqondo kangcono.
  Futhi ngaphakathi emkhathini kukhona nezidalwa eziphilayo ezifuna ukuphila! Yiba nezingane futhi wakhe amadolobha. Nazi izidalwa ezintathu ezinhle ezifana ne-mink ezinamakhanda ezingulube, ezilungiselela ukuhlala njengamandla okufika. Basanda kuphothula izifundo zokulwa futhi ngenkathi beziphumulele, babelane ngemibono yabo.
  Ingulube yokuqala, uHay, yaziveza ngendlela engavamile:
  - Uyazi, epulazini lami ngazala ojekamanzi abaphethe uju, babedla insimbi kanye namasimu e-linden. Kodwa i-mafia yayala ukuba izitshalo zishintshwe kufakwe ama-popping peas, esinye sezidakamizwa ezinamandla kakhulu. Ngakolunye uhlangothi, kunenzuzo enkulu kakhulu, kodwa ngakolunye uhlangothi, ngingene enkingeni ngomthetho.
  Ingulube yesibili, Ingulube, yavuma:
  - Yebo! Lezi ziphathimandla zaseSviatorossiya ziqapha ukusatshalaliswa kwezidakamizwa. Amarobhothi amancane nama-scouts asebenza kakhulu. Phakathi kwazo, bathi, kuye kwavela ezincane kakhulu ezilingana ne-molecule; zisebenzisa amandla e-stellar photon, zihamba ngenkuthalo emkhathini.
  Ingulube yesithathu encane, uHamu, yaphawula:
  - Angazi! IsiRashiya sanamuhla, esaphoqeleka ukuba sisifunde esikoleni, sinzima kakhulu. Umlando wentuthuko uthi ekuqaleni yayinamacala ayisithupha kuphela, kodwa manje inamashumi amabili nane.
  Ingulube isinekile:
  - Yeka impilo yesikole! Kuphi ukuhlolwa nsuku zonke! Ukwengeza, ukwahlukana! Ukuqhuma kwe-Photon!
  Hey wamamatheka.
  - Futhi kimi, lapho ngisesikoleni, isifundo esinzima kakhulu kwakuyi-hyperphysics. Ikakhulukazi lapho kudingekile ukuqoka imingcele enikeziwe ye-hyperplasm. Nakuba izindlela zokuletha udaba esimweni se-hyperplasmic ezithakazelisayo kakhulu. Ubuchwepheshe besimanje benza kube nokwenzeka ukubeka i-thermo-preon reactor endaweni ekhanyayo.
  UHam waphawula:
  "Bekungeke kube yize ukube bebengaphathwa kabuhlungu ngecala elincane nje." Kubonakala kimi ukuthi yonke imithambo iyahlupheka!
  - Ubuhlungu buyisisekelo samandla nokuchuma! - Hay waphawula. Funda ukukubekezelela futhi ukujabulele.
  - Lokhu kubi futhi akukhona okwemvelo! - UHam waqala.
  Ngaleso sikhathi kwaba nokuduma okukhulu futhi ama-molecule nama-photon awela ezindongeni. Yonke into yayigcwele igazi.
  - Kubukeka sengathi i-hit! - Kubhodla usayitsheni Ingulube.
  . ISAHLUKO No.
  UVladimir Kashalotov wacishe wafa lapho amabutho e-Great Russia ehlasela. Manje amarobhothi okulwa ayezama ukushintsha ukwakheka. Basebenzisa ukwakheka kwe- "awl". UVladimir waphoqeleka ukuba ahlehle ngendlela efanayo. Nokho, umfana wenza ngomoya ophansi. Njengenjwayelo, ngokuzola okuneqhwa, okugxiliswe ukuqeqeshwa okunzima.
  - Ukuzola ukuze unqobe kufana nokuqina kwensimbi! - Umfana wathi yedwa. U-Vladimir waphinde wagxila e-tetralet, kodwa washintsha umqondo wakhe ngokudubula. Kwakulula kakhulu ukuba abonakale. Insizwa yaphambana emqondweni yaqala ukwenza iqhinga lokuhlehla kahle. Wayekwenze lokhu izikhathi eziningi ngaphambili, ngesikhathi sokuqeqeshwa okuqinile ezindaweni ezihlukahlukene.
  Khona-ke igagasi lenjabulo lamgeza: akunakuphikwa ukuthi iphethini yempi iyashintsha. Manje ibutho laseSvyatorossia laliqhubekela phambili, lisongela ukulicindezela libe yi-cauldron, futhi manje amabutho ayo amakhulu adonsele ngemuva. Izigigaba zomlingo, izikhali zemilingo, zavela lapho. Njengoba yayihlatshelelwa engomeni eyodwa yezingane zasendulo:
  - Kuzofanele, ngizobuya ngaphandle kwabantu abadala! Ngizozungeza izwe lonke! Ngizoya esikoleni sikaSanta Claus, lapho bafundisa khona imilingo!
  Manje iphupho lamakhomanisi aqhakazile, athuthukayo kakhulu selifezekile:
  Kuzodlula amakhulu eminyaka futhi kufike inkathi,
  Lapho kungeke kube khona ukuhlupheka namanga!
  Kulwele lokhu kuze kube ukuphefumula kwakho kokugcina,
  Khonza i-Motherland yakho ngokusuka enhliziyweni!
  
  Futhi-ke umlingo uzotholakala,
  Noma yimuphi umntwana, kodwa akukho ukuguga!
  Futhi angiwasebenzisi amandla ami ngobugebengu,
  Ngokunqoba, maqhawe - sawubona ezweni lobaba!
  Yebo, manje usefana nenyanga ngempela, kodwa ukuphila kwakhe akulula. Cishe asikho isikhathi samahhala, yonke into imatasa ngamalungiselelo empi ephelele. Lokhu sekuvele kunikezwe. Yebo, kwenzeka okufanayo ezikhathini zasendulo, kubonakala eSparta. Nalapho, izingane zaqeqeshwa ngonya futhi zashaywa. Yiqiniso, hhayi kusukela ebuntwaneni, futhi i-nanotechnology ayizange isetshenziswe ekuhlukumezeni. Kodwa kuningi okufanayo, izindlela eziyinkimbinkimbi zokulungiselela nokuqeqesha. Kuyiqiniso ukuthi abafana namantombazane banolwazi olukhulu lwethiyori, njengokungathi lufakwe ku-hard drive yekhompyutha. Uyawazi umlando wazo zonke izimpi: lokho isintu esiye sakwenza izinkulungwane zeminyaka. Kubandakanya lezo ezenziwa yimpucuko yaseSumerian neGibhithe lasendulo. Ukwakheka kwezempi kokuqala, izinqola zempi, izinhlobo zezikhali zasendulo. IRoma lasendulo yayinomlando ocebile ngokukhethekile wezimpi. Kunamakhulu abakhuzi abahlukene, amaqhinga ahlukahlukene, amasu okhokho babo, ukusetshenziswa kwamasu ezimpini. Amakhono okulwa nawo adlala indima ekhethekile, ikakhulukazi ukugibela inqola yangempela (uVladimir wayekuthanda ngempela lokhu okulandelayo). Ngokuvamile, ngeke kube kubi ukubuyela endulo, kungakhathaliseki ukuthi wayeyoba yindoda enkulu kangakanani ngaleso sikhathi. Ave Sperm Whale!!! Okuthakazelisa kakhulu: kungaba ukulwa noHitler. Ngezikhali zesimanje, ubengasakaza i-Wehrmacht yonke ngesandla esisodwa, futhi kungani engabonakali epholile!
  Le nsizwa yabona ukuthi ibutho laseRussia Elikhulu liphinde lisondelene nesitha, izinkanyezi zezinkanyezi zazixubene kancane. Leli bekuyithuba lakhe.
  - Ngeke ngikuvumele ukuthi uhambe kalula!
  I-tetraplane yabhujiswa kalula, kubonakala sengathi kwakukhona umfana kuyo. Hhayi-ke, amantombazane anzima kakhulu ukubulala. Nakuba babelungiselelwe ngokukhethekile ngokwengqondo ukuthi impi ayinayo iminyaka noma ubulili. Isitha siyisitha futhi kufanele sibulawe. Kuyadingeka ukukhohlwa ngesihawu nozwelo.
  - Amakhaza ashubile aqhamuka empini, akukubi uma enza inhliziyo yakho ibe yiqhwa, akukubi uma kuqandisa ubuchopho bakho! - umeluleki wabo wake wathi.
  Impi yezinkanyezi, iphetheni... Nawa ama-brigantines ase-Svyatorossia enza umsebenzi oyinkimbinkimbi. Asondele aze afike nge-engeli ebukhali. Baqhumisa i-salvo. Ivacuum yabhidlika, kwangathi itshe lishaye isibuko. Ucezu ngalunye luqukethe inkanyezi eyehlisiwe kanye ne-cruiser encibilikisiwe, umbhubhisi, umkhumbi wezempi.
  Amarobhothi aseSvyatorossia ashayisane namarobhothi aseGreat Russia. I-duel ye-electronic titans, lapha yaze yafika ekubambeni isandla phakathi kwezilo ze-electronic.
  Imishini yashayisana, amathente amaningi aphuka, ama-hyperplasmic flares ashaya acishe angenalutho. Lesi sikhathi ukuphakama kwamanani kwakusohlangothini lwamarobhothi eGreat Russia. Baphusha, bezama ukuhlukanisa isikhundla futhi basebenzise ngokugcwele inzuzo yabo. Amarobhothi amakhulu kunawo wonke, alingana namabhilidi, aqondiswa ngomusa wama-ballerinas. Bahlangana base behlukana, behlola amandla okuzivikela. Omunye wemishini wanyakaza, kangangokuthi umthombo we-hyperplasm waphonswa phezulu. Ama-tetralets amabili awele phakathi ngephutha avele akhothwa ukushisa okukhulu ngolimi oluvuthayo. Kuqhume imishini eminingi emikhulukazi. Kwabonakala sengathi i-Armagedoni isifikile, yeka ukuthi yonke into yayinemibala egqamile futhi inobudlova.
  UVladimir wazama ukugwema ukuxhumana okuvuthayo neyakhe. Ukube ngenhlanhla wayebulele isosha lebutho lakhe, wayengeke nje athole isijeziso esinzima kakhulu, kodwa wayengeke azixolele. Ubulima obungaka. Ngesinye isikhathi, amaJalimane phakathi neMpi Yezwe Yesibili ayevame ukusebenzisa iqhinga: egqoke iyunifomu yezempi yamaSoviet (ngenhlanhla, akwazi ukuthumba iyunifomu eningi athunjwa ), bese ebika ukuthi la mabutho ayephuma endaweni ezungezile. Ngokuvamile, ikakhulukazi ekuqaleni: kwaba nomphumela, futhi izikhali zaseSoviet zaze zavula umlilo wodwa. Kodwa-ke, ngokuhamba kwesikhathi kwaba yisibopho ukudinga amagama ayimfihlo nokusebenzisa amakhodi edijithali. Uma ekuqaleni kweMpi Enkulu Yobuzwe amaJalimane alwa kangcono kunabaseRussia, umyalo wawuyinhloko namahlombe ngenhla (ngokuzisola lokhu kufanele kuvunyelwe) futhi sibonga uGeneral Moroz owasindisa eMoscow, kamuva i-Red Army yafunda okuningi. Ngemva kokukhokha izigidi zabantu, ubuciko bezempi baseSoviet buzicebise ngokuphawulekayo. Ukuze ubuholi bezempi buvuthwe, igazi lamasosha kufanele linisele kakhulu izinkundla zempi! Abaphathi beSoviet bafunda ngokukhethekile ukubaluleka kokudubula kwezikhali. Njengoba izindiza zamabhomu zaseSoviet zazingenamandla ngokwanele (amabhomu ayabiza), okwakugxilwe kakhulu kuzo izibhamu ezinkulu. Kufanele futhi kuqashelwe ukuthi uHitler wabasiza kakhulu ojenene baseSoviet lapha. Efuna ukuthi amasosha abo alwe ngokwedlulele futhi angathathi isinyathelo emuva, amaNazi alalela uFuhrer onomqondo omncane: agxilisa amabutho awo ayinhloko emgqeni wokuqala wokuzivikela, yingakho amabutho ayegcwele ndawonye, ukulahlekelwa kwabo kwakukhulu kakhulu. Okuhlangenwe nakho kweMpi Yezwe Yokuqala, lapho amaJalimane akha khona umugqa wesibili nowesithathu wokuzivikela, onamandla ngisho nangaphezu kweyokuqala, awazange anakwe ngokuphelele! Lokhu kwabonakala ikakhulukazi ngesikhathi sokusebenza kwe-Vistula-Oder. IJalimane ngo-1944 yakhiqiza amathangi acishe abe yi-1,900 kanye nezibhamu ezizishayelayo ngenyanga. Ekuqaleni kuka-1945: kwakukhona amathangi angaphezu kwezinkulungwane eziyisishiyagalombili nezibhamu ezizishayelayo ngaphambili empumalanga. Kwakubonakala sengathi amandla amaningi. Kodwa izingxenye eziyishumi nambili zamathangi e-Wehrmacht zadonswa eduze komugqa wangaphambili futhi zahlaselwa yizikhali zaseSoviet. Umphumela: ngemva kokubhodloza umugqa ongaphambili wezokuvikela, amasosha aseSoviet aginqa phansi njengeqhwa lentaba. Ukube bekungengenxa yobugwala bukaZhukov kanye nokuba matasa kukaStalin (ukulungiselela nokubamba iNkomfa yaseYalta), iBerlin ngabe ibuyiselwe emuva ngoFebhuwari. Ngokuvamile, indima kaZhukov empini ayicacile; ngokuvamile wayenqoba ngegazi elikhulu, futhi wenza amaphutha amaningi: ikakhulukazi esigabeni sokuqala sempi. Kodwa ndawonye, ulwazi lwakhe olukhulu lokuhola amasosha, ikakhulukazi ezimweni ezinzima kakhulu, lwalubaluleke kakhulu. Ekugcineni uStalin; Nguye owayephathiswe ukusingatha umcimbi wokunqoba. U-Stalin ngokwakhe wayehlonishwa kakhulu futhi ehlonishwa eMbusweni Omkhulu WaseRussia. Yebo, wayengumashiqela, kodwa iRussia isenobushiqela bezempi. Yebo, isihluku esikhulu, esicindezela izizwe zonke, kodwa lesi sihluku sasifaneleka, ngoba sasiphishekela imigomo ephakeme. UStalin wayefuna injabulo yaso sonke isintu, futhi lokhu akunakufezwa ngaphandle kokuchitha igazi. Ngalezo zinsuku, abantu babephila iminyaka engamashumi amahlanu, amashumi ayisithupha, namashumi ayisikhombisa esiphezulu. Manje kuthiwani uma omunye wabo efa emashumini ambalwa eminyaka ngaphambili? Imvelo inonya, okusho ukuthi abantu banelungelo lokuba nonya, ikakhulukazi uma umgomo omkhulu womuntu kuwukulingana nonkulunkulu. Manje, unguVladimir, ubengeke yini abe unkulunkulu wendoda yasendulo? Sibonga umholi omkhulu owahlanganisa wasindisa isintu. Wenza lokho uStalin ahluleka ukukwenza.
  Le nsizwa yakhetha umgomo wayo olandelayo. Kwakuyi-space galley enkulu. Ngokungangabazeki, kunzima kakhulu ukuwehlisa: kune-tetralet futhi umfana wanquma ukusebenzisa ubuqili. Lapha ukubala kwakusekelwe ekubeni ngowokuqala kogibe.
  - Leli irobhothi lekilasi le-Argo elikhulumayo!
  Baphendula bevela kumkhumbi omkhulu:
  - Silalele!
  - Ngisanda kunikwa "ifolda" yesikhala yokuhlola, kodwa anginawo amandla anele okuyethula. Ungangisiza?
  Umphathi womkhumbi omkhulu wakhuluma ngezwi elingenasineke:
  - Futhi kanjani?
  - Namathisela kimi ijethi ye-hyperplasma evela ku-reactor. Khona-ke isikhali sizobe sesilungile ngokuphelele futhi siqale ukusebenza.
  - Senza ukuxhumana okuhle kakhulu.
  Isibalo sasisekelwe eqinisweni lokuthi ngesikhathi sokumiswa kwemikhumbi, i-reactor enkulu yomkhumbi omkhulu wawuzoshiywa ngaphandle kokumboza. Kulokhu: kuzokwazi ukumshaya kusuka ku-cannon enamandla kakhulu. Yiqiniso, kwakunengozi enkulu yokufa, kokubili kusukela ekuqhumeni kwejeneretha kanye nomlilo wezibhamu eziningi zomkhumbi omkhulu.
  Umkhumbi-mkhathi mkhulu impela, unethimba lamasosha ayizinkulungwane ezimbili nengxenye, singabala amarobhothi. Ungafaka ukuphila kwakho engozini ngomklomelo onjalo. Noma ungafa emijikelezweni eyishumi nane, uzoba yiqhawe. Futhi ngeke nje uthole inkazimulo, khona-ke iqhawe ngokuqinisekile lizovuswa. Kunomthetho ovela kubabusi wokuthi esikhathini esizayo bonke abantu bayovuswa. Kodwa le nqubo izokwenzeka kuye ngokuthi inani ngalinye elimele. Lapho izimangaliso ezengeziwe, zizovuswa ngokushesha. Akukho lutho olufana nobuKristu be-pacifist. Bakushaya esihlathini sokudla - jikela kwesokunxele, thanda isitha sakho: ungaqhamuka kanjani nokunye okuyisiphukuphuku!
  Nokho, kokubili ama-Orthodox namaKatolika, namaProthestani amaningi kuleli cala ayeqondiswa isimiso: isandla sokunene asazi ukuthi kwesokunxele senzani! Lingakanani igazi elachithwa yizinceku zenkolo enobuntu nenomusa. Umshushisi wasisebenzisa kanjani isimiso esithi: thanda isitha sakho?! Yebo, abefundisi beNkathi Ephakathi bathumela owesifazane esigxotsheni ngenxa nje yokuthi wayemuhle kakhulu kunezinga elivamile. Umzimba wesifazane ophile kahle wawuthathwa njengovela kuDeveli!!! I-New Orthodoxy ayizenzisi; iBhayibheli lihlala liwumlando, njengeningi lamasiko. Umbusi wokuqala weWorld Russia: wabhala eyakhe imiBhalo Engcwele futhi wasungula eyakhe inkolo. Imfundiso eyinhloko kuyo ithi: khonza iRussia ngawo wonke amandla akho, amandla akho wonke, yonke ingqondo yakho. Futhi uma lokhu kuhambisana nezithakazelo ze-Motherland yakho, khona-ke ungenza noma yikuphi ukuzidela, noma yikuphi ubudlova, noma yikuphi ubuqili. Ukuphela kuthethelela izindlela!
  Yeka ukuthi kwakulungile kanjani lokho! Empeleni iBhayibheli livinjelwe. Yena ngokwakhe akaqondi ukuthi kungani amaRussia ayekholelwa incwadi eyabhalwa abantu bangoFebruwari! Indoda yaseRussia: yaba yisigqila sezimfundiso zikaFidov! Lokhu kuyihlazo nje! Labo bantu ababekhonza iBhayibheli ekugcineni bawohloka futhi behlisa isithunzi; akukho okunempilo noma okuhlakaniphile ebuKristwini. Inkolo elungile kufanele idumise ihlelo lamandla! Akuyona ize ukuthi i-Islam izuze impumelelo enjalo. Nakuba iKoran futhi ngokuyisisekelo iyincwadi ebonisa ukunganaki, njengoba yalotshwa ngaphansi kwethonya elinamandla lamaKristu. Ayikho inkolo yeqiniso: ekwazi ukuhlanganisa isizwe, akufanele ingabi namazinyo.
  UVladimir ucindezele injabulo yakhe ngomzamo wakhe ojwayelekile wentando, elungiselela ukudubula ku-reactor. Izingcaphuno ezivela kumbusi wokuqala zangena ekhanda lami:
  - Ububele bufana nokugqwala, ububele bufana ne-shashel - hlanza inhliziyo yakho kulokhu futhi uyimboze ngezikhali: ukungabi nabubele, ukufutheka, intukuthelo!
  Amazwi Gold! Kodwa into encane, njengethonsi elincane iwela enhliziyweni! Icishe ingabonakali, kodwa ngesikhathi esifanayo ayijabulisi. Bulala izinkulungwane ezimbili nengxenye ngasikhathi sinye, abafana, amantombazane, amaRussia afanayo, noma ngokuqondile, njengawe! (Yiqiniso, akalazi inani eliqondile labasebenzi, kodwa umuzwa omangalisayo uyamtshela). Kunzima kakhulu. Ngokuvamile, umqondo wesiRashiya unemibandela. AmaRussia ngokobuhlanga: awahlanganisi iningi eMbusweni Omkhulu WaseRussia, noma kunjalo, iningi labanye abantu nezinhlanga, kubandakanya nabamnyama, bazibiza ngamaRussia. Nokho, ngenxa yezifo eziwumshayabhuqe nezimpi ezihlukahlukene, babembalwa abansundu nabaphuzi abasele emhlabeni, futhi isizwe samaSlavic saba namandla. Cishe bonke abantu bahle, abantu abadala bade, kodwa futhi bade kakhulu. Imisipha ivelele, kodwa njengomthetho akuyona enkulu, isikhumba siyithusi noma ithusi, kwabesifazane simnyama-igolide. Kumuntu ongajwayelekile: abantu bangase babonakale befana kakhulu, kodwa abafani. Ngamunye muhle futhi ngamunye ngendlela yakhe. Okujwayelekile wumoya wamabharaki kuphela ohlupha wonke umuntu kusukela ekuzalweni kuya ekufeni! Nokho, umuntu manje angaphila cishe phakade; ukuguga kuseyiphupho elibi lesikhathi esidlule. Akayena owemvelo. Kulimaza kakhulu abantu besifazane ikakhulukazi; bayenyanyeka baze bazizwe befuna ukuhlanza.
  - Ingabe ukulahla ukuguga kuye kwadelela ngempela izici ezinjalo? (Ngicabanga amazwi kaShakespeare.)
  Abaholi benkolo babazi ngesifiso saphakade sabantu: ukulondoloza ubusha phakade. Futhi basizakala ngokwesaba ukufa. Zonke lezi zinganekwane ngezulu nesihogo (Isayensi yanamuhla ithole ukuthi lezi ziyizinganekwane ngempela - inganekwane emsulwa!), Ekugcineni zihloselwe ukukhipha imali eyengeziwe kubantu. Phela, lapho umuntu ephila isikhathi eside, izono zakhe ziba ziningi, kodwa abaholi bamasonto basendulo babefuna ukwandisa ukuphila kwabo emhlabeni ngangokunokwenzeka. Bangena kunoma iyiphi inzondo namaqhinga alokhu. Okusho ukuthi, amazwi obaba besonto ayephikisana nezenzo kanye nendlela yokuphila eqinile!
  Yonke le micabango yayikhanya njenge-kaleidoscope ephithizelayo ebuchosheni buka-Vladimir obuyi-hyperplasmic. Ngokusobala le nsizwa yayingabaza ukuthi icindezele noma ingacindezeli! Umyalo wokulungisa umile engqondweni yami. Futhi ubungozi bokutholwa okungenzeka, ikakhulukazi ngesithwebuli, ukuthi irobhothi line-saboteur ngaphakathi kwakhula.
  Imicabango yayiphazima njengombani! Izinganekwane ngezulu, lapho amakholwa eqiniso noma amaKristu aya khona, azisasebenzi. Kodwa likhona ithemba lokuthi izwe lakini lizokubuyisela ekuphileni. Ngisho nesikhali esithuthuke kakhulu, sesimanje asikwazi ukubhubhisa umuntu. Ngakho inkolelo yokungafi komphefumulo ayilona inkohliso kangako. Umzimba uyafa, kodwa umphefumulo awukakafiki! Iqiniso liwukuthi ubuntu buthuthelwa endaweni lapho kungekho khona ubukhulu, phezulu, ubude, ububanzi. Okusho ukuthi, ubuntu: njengokungathi ama-sextillions ezikhathi abe mancane kuneCreon noma i-Fretosol, ama-microparticles ayo ngesikhathi senqubo yokuhlanganisa enza amabhomu abe namandla izikhathi eziphindwe ka-quadrillion kune-hydrogen. Ngaphezu kwalokho, manje kwakhiwa izikhali ezinamandla ngokuphindwe ngezigidigidi ezinesisindo esilingana nese-thermonuclear. Kodwa ngisho nesikhali esinjalo asikwazi ukubhubhisa umuntu ogoqelwe ku-zero dimension. Yiqiniso, kunzima kakhulu ukukhipha ifayela lomuntu siqu, kodwa ubuchwepheshe buyathuthuka futhi isikhathi asikude lapho lokhu kuzofakwa khona ekusakazeni okukhulu. Futhi ungavusa wonke umuntu. Ngendlela, lapho umuntu edume kakhulu, kulula ukumkhipha ekukhohlweni. Amandla e-biohyperplasma ayasiza lapha!
  Kodwa ngisho nezitha ezifile: ngemva kokunqoba iSviatorossiya, singazikhipha futhi siziguqule zibe izigqila. Umcabango osindisayo waqeda konke ukungabaza.
  - Angivaleli kuwe, kodwa ngithi goodbye!
  UVladimir wakhulula ugongolo olugxilile futhi wahlehla ngokuzenzakalelayo. I-super reactor yaphonswa ngokushesha esiphephweni esinamandla se-hyperplasma!
  Le nsizwa ishaywe yigagasi lamandla adonsela phansi, kangangokuthi amathambo ayo agoba nobuchopho. Irobhothi lashiswa amacembe avuthayo labhidlika kuhle kwendlu yamakhadi.
  UVladimir oshile waphuma endizeni; wazithola evulekile futhi esengozini. Kodwa-ke, ngenhlanhla le nsizwa, amabutho aseRussia Enkulu asevele ebhodloza, eqhubekela phambili, ehlasela isitha ngezakhi ezibhubhisayo zazo zonke izinhlobo.
  Le nsizwa, ngokuyisisekelo, ngenxa yomklamo okhethekile womzimba wayo, ingaba endaweni engenalutho isikhathi esithile futhi indize. Nokho, lapha besikhuluma ngokusinda okuyisisekelo. Into engcono kakhulu ukunamathela emfucumfucwini bese uzama ukuhlangana nayo, okwenza kube mancane kakhulu amathuba okuba ibonakale.
  UVladimir wenza lokho kanye:
  - Ukucabanga kusenza sibe amagwala - ubudedengu busenza izidumbu!
  Ngokuvamile, imiyalelo ithi, uma ungasinda, usinde. Ukuphila empini kufana nenkemba esibhakeleni - awukwazi ukuyilahla, kodwa awukwazi ukuyifihla ngemuva kwakho! Futhi kunenani elingenakubalwa lemfucumfucu yazo zonke izinhlobo. Izinkanyezi zethu sezivele ziyabonakala. Le nsizwa yakhetha ucezu olungalingani futhi olungashisi ikakhulukazi - ofuna ukushiswa. Walala phezu kwayo, ehlanganisa nobuso. Manje osekusele kwakuwukuthandazela ukuthi imishini eminingi yokuskena ingakutholi ngephutha.
  Imicabango emibi yafika ekhanda lami: ubulale abafana abayizinkulungwane ezimbili nengxenye kanye namashumi ezinkulungwane zamarobhothi. Nakuba laba bakamuva benobuhlakani bokwenziwa, ubuhlakani babo bunemibandela kakhulu. Ungabahawukeli! Singathini ngamasosha aseSvyatorossia? Ngamunye wabo ukholelwa ngobuqotho ekunqobeni. Ziyafana ngezindlela eziningi - i-mirror universes. Yiqiniso, uma impi iqhubeka isikhathi eside, umehluko omkhulu emininingwaneni emincane uyakhula. Futhi impi iyinqubo efana nokusha, igazi kuphela eliwukubasa okahle, futhi isicisha-mlilo siwukunqoba!
  Kungenzeka yini ukuwina? Umcabango ngokwawo uwukuvukela umbuso; isosha akufanele likungabaze. Njengoba umbusi wokuqala asho: izwe lami lingase libe nephutha, kodwa leli yizwe lami!
  Yebo, kumele akholelwe ekunqobeni, ikakhulukazi ebona ukuthi kunqotshwa kanjani: impi yakhe yokuqala empilweni yakhe. Futhi ngempela iphokophele ekunqobeni. Kuyiqiniso ukuthi amasosha ayizigidi eziyizinkulungwane eziningana abamba iqhaza kuwo: umuntu ovamile akayazi inombolo eqondile, kodwa lesi yisiqephu nje, isiqephu esincane sempi ye-interuniversal. Izibalo eziningi ziyimfihlo, kuhlanganise nenani eliqondile lezinkanyezi ku-Great Russia-controlled Universe. Endaweni ethile ngokwehlukana, uyazi ukuthi inani labo lingaphezu kwama-sextillion angamakhulu amabili, kodwa okungakanani akwaziwa. Amaplanethi wona, mancane ngokuphindwe kashumi, futhi munye kuphela enkulungwaneni ofanele ukuphila. Yiqiniso, muva nje, amaplanethi amaningi anezimo ezinzima ahlala phansi. Empeleni, impi iphakathi kwemikhathi emibili: akuyona eyendawo nezinsiza. Ubuchwepheshe sebukhona kakade obuvumela ngisho nokudala amanye amaplanethi ngokukhipha izinto ezinkanyezini. Mhlawumbe isikhathi asikude lapho abantu, njengoNkulunkulu uMninimandla onke, bezofunda ukudala ama-Universe nokwandisa indawo. Nokho, isekhona indawo eningi yawo wonke umuntu, ukuphila okuhlakaniphile kuyinto engavamile, futhi kunamakhulu ambalwa kuphela endaweni yonke. (Mhlawumbe cishe inkulungwane?) izimpucuko ezikwazile ukundiza emkhathini! Ngakho kubonakala kungenasizathu sokulwa phakathi kwabazalwane nabazalwane. Ngesikhathi esifanayo, bafundiswa ukuthi kwakuyiRussia Engcwele eyabahlasela ngobuqili. Bafundisani eSvyatorossiya? Mhlawumbe okufanayo! Lesi simo lapha: izinhlangothi zombili ziyashayana, zicabanga ngobuqotho ukuthi zilungile, kodwa awukho umphumela.
  Iningi labafana namantombazane alikucabangi lokhu! UVladimir wayenesikhathi samahhala, efunda umlando weplanethi enguMhlaba hhayi kuphela lokho okuhlobene nempi. Lokhu kungenziwa nge-intergalactic HyperInternet: esikhaleni sayo se-multi-kinesis: ungathola ngisho nezithombe ezinhle kakhulu zempucuko ezazikhona ngaphambi kokuba iLanga likhanyiswe! (Yiqiniso, akakaphumeleli!) Wayazi ukuthi abantu babengahlali njalo futhi bakhuliswe ezindlini zamasosha. Nakuba, ngakolunye uhlangothi, uma ungazi lutho olunye futhi ujwayele kusukela ebuntwaneni, khona-ke lokhu kuyinjabulo. UVladimir wayelithanda ibutho, kodwa ukuphila kwakhe okuqinile, izimiso eziphelele, nokuntuleka kwesikhathi samahhala kwamsinda. Ngaphezu kwalokho, ukuqeqeshwa kanye nezindlela zokuqeqesha ukulwa: isimiso esiningi. Ngifuna okwengeziwe! Ngakho-ke ubudlova, ubudlova, nobudlova obengeziwe! Kukhona unya olukhulu kangangokuthi ngisho nezinhliziyo ezintathu (kanye nabantu banezintathu, nakuba ezincane) ziqala ukudabuka.
  - Kungani ucekela phansi lapho ungakha futhi udale! - Umfana wathi yedwa. - Kodwa ngakolunye uhlangothi, cabanga impilo ngaphandle kwempi ...
  Uma ubulala uzwa into engathi shu! Uhlobo oluthile lwe-orgasm ekhethekile. (Uma ngingasho njalo). Kuyajabulisa, futhi ngesikhathi esifanayo ukucanuzela kancane, njengokungathi wenza ibhizinisi elingcolile. Ngokuvamile, isimo sengqondo ngokubulala asicacile. Emibhalweni edumile yombulali, uSamsoni ubhala ukuthi hhayi yena kuphela, kodwa futhi nozakwabo abazange bajabulele ukuhlukumeza izisulu zabo, futhi ukuze bathathe ukuphila komuntu kwadingeka baziphule. Kodwa i-Marquis de Sade ibonisa "abantu" abakujabulela kakhulu ukuhlukumeza izisulu zabo. Uma ubangela ukuhlupheka komunye, kunikeza injabulo engachazeki.
  Ngokuvamile, ukuzikhohlisa ngobuhlungu bomunye umuntu kuyisici esivusa inkanuko yokuhlukunyezwa! UVladimir wayenesithakazelo kulokhu, ngakho wacabanga: uma abanye abantu bejabulela ukubangela ukuhlupheka kwabanye, khona-ke akunakwenzeka yini ukuzijabulisa wena lapho uhlushwa. Ngokuvamile, ngokushesha ngemva kokudalwa komzimba wesosha lengane - lapho iseyingane, noma kunalokho i-fetus, into yokuqala ekhunjulwayo ubuhlungu obungabekezeleleki kanye nemifudlana yokubhoboza iziphetho ze-nerve hypercurrent. Ukucubungula okufanayo nokuvela kokuqala: lapho uzibona njengomuntu. Kwenzeka okufanayo e-Afghanistan lapho kuzalwa ingane: badubula ngaphezu kwendlebe. Kodwa eRussia yanamuhla, ye-cosmic, ukwelashwa kobuhlungu kuye kwafika ekupheleleni. Ngakho kungani ungezwa umsindo esikhundleni sobuhlungu! Ubani ongakufuni lokho! Imfundo eqinile yaseSpartan kufanele yenze isizwe siqine futhi umbuso ube phakade! Kodwa i-Sparta, naphezu kobunzima bemithetho, nayo yehliswa ngokuhamba kwesikhathi! Ngesikhathi sokunqotshwa kuka-Alexander Omkhulu, umbuso (okuwukuthi, ngendlela, ungazange ube umbuso omkhulu) wawusuphelelwe amandla awo angaphambili, futhi iRoma ekugcineni yawuqeda. Kubonakala sengathi umbusi wokuqala wezwe wayeyithanda iSparta, wonke umuntu kufanele abe iqhawe! Lesi simiso senziwa ngokwenkolo! Ukukhetha izakhi zofuzo kuqinile kakhulu; imibungu namaqanda kuthuthukiswa ngogesi; empeleni, i-moron ayikwazi ukuzalwa! (Ngaphandle uma ama-electronics okuqapha angenwe igciwane le-cyber). Kepha uma kubhekwa ubuningi bezinhlelo ezingasasebenzi, lokhu mancane amathuba okuba kungenzeka!
  Le nsizwa ibheke ukuqhubeka kwempi, ibambe umthumeli ngesibhamu. I-tetralets yaseSvyatorossia yalwa, ngenkathi ihlehla. Nali ithuba. Ungakwazi ukukhipha isitha nge-emitter yephaketheni. Lokhu kunzima kakhulu ukukwenza, cabanga ukudubula phansi i-fighter ngesibhamu phakathi neMpi Yezwe Yesibili. Kodwa ngokwethiyori lokhu kungenzeka. Nangu usomahlaya wakudala wasendulo: URambo wadubula izindiza ezinophephela emhlane ngomnsalo!
  - Umfana omncane - uthole isibhamu somshini! Akusahlali muntu kulo muzi! Umfanyana uthole irokhethi! Nginike uBush isinqa esinqeni!
  Sakhumbula imikhuba yakudala. Ngokuvamile, usekhulile kakade, umuntu omdala. Ngokuvamile kuwubuwula: ukuthi ezikhathini zasendulo, noma kunalokho eminyakeni ye-athomu, intsha yayivinjelwe ngazo zonke izindlela: lokhu akuvunyelwe, lokho akuvunyelwe! Ngenxa yalokho, isizwe sawohloka, izingane zaba yizinsana, azijwayelani nokuphila kwabantu abadala, noma, ngokuphambene nalokho, ama-scumbags anolaka.
  Lapha, ngisho nezingane zamasosha zingalwa! Angase abe isikhulu noma ujenene! Nokho, into yokugcina ocabanga ngayo imiklomelo! Lokhu akukona okufanele kuhehe isosha. Umbuzo uwukuthi ungayikhipha kanjani i-tetraplane?
  Udinga ukushaya ngqo umsila ohlangene we-generator nge-beam emfushane. Ukuzivikela kwe-matrix: inamaphuzu ayo abuthakathaka, njengenkundla yesikhala esiwuhhafu. Okufanele ukwenze uma kungenakwenzeka ukubala leli phuzu kusengaphambili. Lapha udinga i-bioscanner ethuthuke kakhulu, noma ungayibala usebenzisa umlingo, futhi ngeke uphuthelwe: lapho imoto igijima ngesivinini esiphuthumayo, ingazi ukuthi iyini inertia!
  Umfana wazama ukuvula iso lakhe lesishiyagalombili esebenzisa amakhono omlingo. Lena yindlela edume kabi yamehlo ayisishiyagalombili, uhlobo lomlingo. Isetshenziswa kanjani? Kunamasu ahlukahlukene, ukugxila, ukuzindla. UVladimir waziwela, ngaleyo ndlela exhuma ama-chakras. Lokhu kufanele kusize. Sidinga ukuhlanza ukwazi kwethu futhi sikwenze kube sobala futhi kucace!
  I-Motherland iyisakramente elingcwele,
  Amandla namandla okholo lwama-Orthodox!
  Masivikele ubunye baseRussia,
  Abantu bakithi bayokhazimula kuze kube phakade!
  UVladimir ungene ekubambeni kwengqondo okumangalisayo futhi, ngaphandle kokuphokophela, wadubula ethi shazi! Umzimba wasabela wodwa, amandla ashaya - i-tetralet yaqhuma.
  - Kukhona elinye iphuzu engivuna lona! - insizwa yahleba. - Ngishaye ngobuhlakani kanjani, inkunzi nje.
  Waphinda wadubula umfana washaya! Kulokhu ngaphandle kokugxilisa ingqondo, umbono wawuphelele.
  - Ngiyakholelwa esiphethweni sami!
  UVladimir wabona ukulwa: ngemibala eminingi kanye nezigaba ngesikhathi esisodwa. Kwakugqame kakhulu, kunemibala egqamile, i-vacuum yanikeza umuzwa wesiliva, kubukeka sengathi amatshe ayigugu ahlakazeke endaweni yonke, ekhanya ngendlela engenakuqhathaniswa kunozakwabo bemvelo. Kuzwakala njengomculo omnandi!
  Insizwa yacula:
  Ihubo le-Motherland licula ezinhliziyweni zethu,
  Akekho omunye omuhle ukudlula yena endaweni yonke!
  Cindezela umjikijeli wensimbi we-knight,
  Kufa, ngokuba iRussia inikezwe nguNkulunkulu!
  UVladimir wadubula futhi. I-tetralet yakhukhumala futhi yaqhuma yaba yizicucu, njengokuqhuma kwecherry evuthiwe.
  - Yeka into enhle! Ngifisa sengathi ngingabulala i-brigantine!
  Ngemva kokubhujiswa kwe-tetralet yesine; insizwa yazizwa ichitheka: ngaphezu kwalokho, umbono wanyamalala ngokuzumayo. Njengoba isivinini esingaqondakali kahle sombono kaVladimir othuthukisiwe, iTetralets yazungeza futhi yadubula yodwa. Bebehlukene ngethunzi. I-Sviatorossiya ine-sheen ephuzi, i-Great Russia inombala onsomi. Futhi ziyafana ngomumo, ngokuma kwezilwane ezidla ezinye ezilula, imilomo yezimoto, ezishaqisayo ngobubi bazo. Isikhali osidingayo!
  Impi ihamba ngokushesha, ama-somersaults ama-tetralets angenawo inertia awachazeki, izikhathi ezimbalwa kwafika ekuqhumeni. Konke lokhu kwakubukeka kumbi. UVladimir wakhumbula amafilimu amadala mayelana neMpi Enkulu Yezwe kanye neMpi Yezwe Yesithathu. Naphezu kwawo wonke umehluko wezikhali nesivinini, okuthile okufanayo kwahlala ezimpini zasemoyeni. Okungukuthi, isifiso sokuya ngemuva, umzamo wokulwa ngababili nabathathu. Ngokuvamile, ubuchwepheshe buyashintsha, kodwa amaqhinga empi ahlala efana. UVladimir wadubula izikhathi eziningana, kodwa akazange aphumelele, umlilo we-kinetic wokuphefumulelwa wanyamalala.
  - Umkhuzi okhaliphile uyahluka kumqambi ohlakaniphile ngoba imisebenzi yakhe yobuciko ihlale ikwenza ukhiphe izinyembezi!
  Umfana wayedabukile, kodwa ngokushesha wajabula, ngoba ibutho lakhe lalisondela. Lokhu kusho ukuthi konke akulahlekile.
  - UVladimir Kashalotov wangasese uxhumene! - Le nsizwa yaphendukela kubangane bayo.
  - Siyakuzwa! - Bamphendula. - UCaptain Petukhova uyakhuluma.
  "Ngisanda kuphuma ngemuva kwesitha, ngilenga ocezwini lwemfucumfucu. Ngicela ungivumele ngikujoyine ngokugqamisa i-tetralet eyengeziwe.
  Intombazane yaphendula ngenjabulo:
  - Futhi kuyoba! Sengivele ngithumele isicelo esikhungweni sokusabalalisa!
  UVladimir ukhumbule ngo-1941, kwakungekho abashayeli bezindiza abanele emkhunjini wezindiza waseSoviet. Lokhu ngokungangabazeki kwakuwububi obukhulu, futhi kwakukhona ukushoda okuphelele kwabasebenzi abanolwazi nabaqeqeshwe kahle. Phela, phakathi nempi eFinland, kwakungekho izimpi zomoya, ngenxa yobuthakathaka bezindiza ze-Suomi. Futhi phakathi neMpi YaseSpain, uStalin wathumela abashayeli bezindiza abambalwa ngokuphindwe kashumi esihogweni kunoHitler. Ngaphezu kwalokho, watshala ingxenye yawo wayidubula. Ngakho, mayelana nekhwalithi, i-Luftwaffe yayingaphezu kwamasosha aseSoviet. AmaJalimane ayenama-aces amahle. Amakhulu amathathu angcono kakhulu kubo acekela phansi izindiza zamaSoviet eziyizinkulungwane ezingamashumi amabili nane. Kodwa lokhu akukwazanga ukusindisa i-Wehrmacht ekunqotshweni! Kube khona ukulingana ezimpini zanamuhla kusukela ekuqaleni. Abashayeli bezindiza abaningi babenolwazi ezimpini zasemkhathini nezinhlanga ezehlukene, zombili ezingabantu nezingezona ezomuntu. Lezi zimpi zacebisa ubuciko bempi futhi zaphakamisa izinga lokuhlela amasu lafinyelela ezingeni elingakaze libonwe ngaphambili. Yomibili le mibuso yayinezempi futhi inesakhiwo sikahulumeni esizinze emabhalekisini. Konke lokhu kwakuvamile, ukufana kwezifunda ezinkulu. Ngakho-ke, ngokwemvelo eminyakeni eyinkulungwane akekho owayenganqoba noma ubani! Uhlobo lwempi engapheli! Uyinsizwa, ngokomthetho umdala, manje umshini wokufa nje! Ingabe lokhu kuyamfanela?! Iningi labafana namantombazane lalingakwazi okunye ukuphila, kodwa ngezinye izikhathi uVladimir wayecabanga ngakho.
  Manje, yini ukubulala? Ku-HyperInternet usengathola imibhalo yeBhayibheli lasendulo, incwadi okungekho muntu okholelwa kuyo. Iqukethe umyalo wesithupha owaziwayo - ungabulali! Kodwa ngesikhathi esifanayo: UNkulunkulu uYahweh ngokwakhe, ngokuphambene neziyalezo zakhe, wakhipha umyalo wokuqothula ama-Amaleki ngaphandle kokukhetha. Futhi hhayi kuphela amaqhawe amadala, kodwa nabesifazane, izingane ngisho nemfuyo. Ngisho nangezindinganiso zezwe lasendulo, lokhu kwakuwunya ngokwedlulele. Noma kunjalo, amaJuda, ngemiyalo kaNkulunkulu(!), enza ukuhlanzwa okunjalo kohlanga!
  Angisayiphathi-ke eyokuthi uJehovah - uNkulunkulu uMninimandla onke wayala u-Abrahama ukuba abeke indodana yakhe e-altare futhi ayibulale! Futhi ngokuphambene nomyalo - ungabulali! Okungukuthi, kukhona ukuphikisana eBhayibhelini. Nokho, ukuziphatha kwesintu kwakushintsha, futhi uJesu Kristu kakade washumayela isimiso - thanda isitha sakho! Bakushaya esihlathini sokudla - jikisa kwesokunxele! AmaKristu okuqala ayengabasekeli bokuthula. Balalela njengezimvu ekufeni kwabo, bafa bemamatheka ezindebeni zabo. Kodwa-ke iSonto LobuKristu laba umbulali oyinhloko weNkathi Ephakathi. AmaKatolika ayenonya ngokukhethekile. Izigidi eziningi zabantu zabulawa futhi zahlukunyezwa ngonya. Kwenzeka kanjalo-ke ukuthi imfundiso yobuntu kanye neyokubusa kwenhliziyo yachitha igazi eliningi. Yiqiniso, kwadlula isikhathi, kwaba nenguquko. AmaProthestani abulala amaKatolika, amaKatolika abulala amaProthestani. ERussia, ama-Orthodox ashushisa ama-schismatics nama-Old Believers, ashisa yonke imizana yawo. Ababulali bazame konke okusemandleni abo! Kodwa isikhathi sahamba futhi, ngokungafani nomfudlana, owawulokhu ukhula ngesivinini, kancane kancane ukukhanyiselwa kwakhipha ukungaboni ngaso linye. Kwavela amasonto amaningi obuProthestani, lapho umoya wokubuyisana nokuthethelela waphinde wavuselelwa khona. Kancane kancane, okokuqala eJalimane (ngaphansi kukaFrederick Omkhulu), kwase kuthi kwamanye amazwe, ukuhlushwa kwaqala ukuqedwa. ERussia, uPeter Wesithathu waba ngowokuqala ukuqeda ukuhlukunyezwa. Inkosi inomusa, iyathuthuka, kodwa ibuthakathaka. UCatherine Wesibili waphinde wethula ukuhlukunyezwa nokuhlushwa, nakuba kubantu abavamile. Kodwa izikhulu nazo zahlushwa phambi kwakhe. Ikakhulukazi, uPrincess Tarakanova, intombazane yahlukunyezwa kangangokuthi yafela ku-rack. Ngokusemthethweni, ukuhlukunyezwa kwaqedwa ngu-Alexander Wokuqala, kodwa empeleni lo mthetho wawungagcinwa kahle. U-Alexander II waqeda isijeziso sokushaywa ebuthweni. E-France, ukuhlukunyezwa: kuvinjelwe ngokusemthethweni ngesikhathi soguquko. Kancane kancane, kuyo yonke ingxenye yomhlaba ethuthukayo, ngathola ukukholelwa ukuthi ukuhlushwa nokushaywa akuyona indlela. Kodwa kwakukhona futhi ama-kickbacks. Ngesikhathi sokuvukela umbuso nempi yombango, ukuhlukunyezwa nokudutshulwa kwabantu abaningi abangenacala kwabuya. Ngaphansi kukaStalin, izindlela zokuthonya ngokomzimba zazisetshenziswa kakhulu ezinqubweni zezombangazwe. Kuyamangaza ukuthi isigelekeqe esabulala abantu abaningi ngesihluku asizange sihlushwe - sasiyisigebengu, kodwa iphayona elatshela ihlaya lezombusazwe lalingase libekwe "etsheni lokusila". Ukuhlukunyezwa kwafika eYurophu noHitler. Nokho, uHitler ngokwakhe wakulahla ukuhlukunyezwa ezingxoxweni zakhe zetafula, kodwa empeleni ama-SS ayisebenzisa kabanzi, angenzi lutho ngisho nasezinganeni. Kodwa-ke, kwakungekho mfihlo yokuthi amaphayona ahlukunyezwa kanjani, kodwa ulwazi mayelana nokuthi amasosha e-Red Army ahlukumeza ama-Hitler Jugent fighters avinjelwa isikhathi eside. Ngempela, ukuhlukunyezwa kwamaJalimane athunjwa kwasetshenziswa ebuthweni laseSoviet, kodwa bakhetha ukuthula ngakho, kodwa amaJalimane akhuluma ngonya lwawo ngokugcwele. Manje sekuye kwaba qotho ngokwengeziwe, uVladimir ngokwakhe wafundiswa izindlela ezihlukahlukene zethonya ngokomzimba nangokwengqondo ukuze aphoqelele isitha ukunikeza ulwazi. Nakuba ubuchwepheshe besimanje benza kube nokwenzeka ukumane uyibhale uyisuse ebuchosheni be-hyperplasmic, amakhompyutha amancane emzimbeni wesiboshwa angayisula. Lokhu kubizwa ngokuthi i-brain drainage. Okusho ukuthi, ukuhlukunyezwa kuyafundiswa, nakuba izinzuzo zakho zilinganiselwe. Kodwa-ke, ngasohlangothini lwesitha: imijaho eminingi esemuva iyalwa. Ngakho badinga ukuhlushwa. Ngezinye izikhathi umuntu onjalo womdabu angase azi okuningi kunomunye ujenene. Uhlobo ngalunye ludinga indlela yalo yokuhlushwa: ikakhulukazi, indlela yokushaya kancane, ngezinye izikhathi ephumelela kakhulu kunokushaqeka nge-hypercurrent noma ukuchayeka ku-ultra-radiation.
  UVladimir, ekhumbula umlando, wayazi ukuthi ngemva kweMpi Yezwe II isigwebo sentambo ngokushesha saqedwa eYurophu. Ngo-1996, iRussia nayo yethula ukumiswa kwezigwebo zentambo. Kusemazweni amaSulumane kuphela: imithetho yokushaywa nokuhlushwa yayisebenza isikhathi eside. Nokho, umlando uhamba ngokuzungeza. ERussia, phakathi nempi yaseChechen, amasosha kanye nalabo ababesolwa ngokuxhumana nezidlamlilo babehlukunyezwa. Futhi-ke abakwazanga ukusiza abantu abangenacala balimala. Ekuqaleni kwekhulu lamashumi amabili nanye, uhlelo lwamandla oluyinqaba lwasungulwa eRussia. Kwakungabizwa ngokuthi umbuso wobushiqela, kodwa wawukude nentando yeningi. Okuthile phakathi kwesiyaluyalu ne-despotism. Nakuba amanani kawoyela ahlala ephakeme, lolu hlelo lwasebenza okungenani, kodwa kwathi lapho ukucindezeleka kuqala, futhi zonke izindawo ezikahle zikawoyela negesi zoma... Ukuhlakazeka kanye nenhlekelele kwaqala, kwagqashuka impi yombango. Ngaleso sikhathi, iChina yahlala buthule yonke iMpumalanga Ekude...
  - Nansi i-tetralet yakho! - Intombazane yathi. - Ungakwazi ukundiza futhi ulwe kuso. Phela siyawina.
  UVladimir uthi:
  - Ngikholelwa ukuthi imbangela yethu ilungile!
  - I-Quasarno yangasese!
  Umfana wasuka wangena esakhiweni se-tetraplane. Ngokuvamile, kwakukhona izinhlobo eziningana zemishini enjalo. Kulokhu, kwaba "Ibhokisi" - 12, omunye onobuhle enamandla kakhulu mayelana nezikhali.
  - Imoto enkulu! - UVladimir wababaza.
  Intombazane yakhala:
  -Ingabe uqeqeshelwe ukuyisebenzisa usebenzisa ikhamera yesithombe?
  Le nsizwa iphendule kafushane:
  - Ngokuqinisekile!
  - Ngakho ake silwe!
  Nangu futhi e-tetralet yokulwa. Imizwa iyona ejabulisa kakhulu, ikakhulukazi uma ulawula ukusebenzisa i-telepathy.
  Umfana wacula:
  Futhi lapho umbusi wethu ebiza impi engcwele!
  Sizohlasela, umndeni owodwa uye empini!
  Ngihlasela isitha futhi ngithathe ngokushesha ngomcibisholo!
  Ngiyazi ukuthi ngizoba iqhawe nenkazimulo!
  I-Box-12 ilawulwa ngocingo futhi inenganono eyengeziwe. Ishisa i-dimension-corroding projectile. Kulokhu, uma kushaywa, umkhumbi-mkhathi uba, njengokungathi, ongaphatheki. Kuyisikhali esihle kakhulu, ukubona indlela amakhonsathi aphuka ngayo futhi imizimba idilika. Yiqiniso, le projectile, noma ngokuqondile, i-beam yamandla, kulula ukuyinciphisa ngomfutho wobubanzi obuthile, kodwa...
  - Ungahlala ukhohlisa isitha! - UVladimir wathi yedwa.
  Inganono edubula indaba "i-corroder" nayo ilawulwa ngokuhleleka kwengqondo. Lokhu kulula, ikakhulukazi njengoba ubuchopho buqondiswa njengesosha elinekhono. Emotweni uqobo, umfana wayelele, wathola ithuba lokubuka cishe yonke impi. Manje ungabona ukuthi ama-phantom alwa kanjani, impi yebutho lasendulo emkhathini iphezulu kakhulu!
  UVladimir ubheka ngaphandle kokuma: wow! Izinkanyezi kanye nabagibeli bamahhashi nama-dinosaurs.
  Kunama-dinosaurs emazweni amaningi, futhi kuye kwenzeka futhi ukuhlanganisa abameleli abaningi bezilwane ezindala kakhulu eMhlabeni. Izinhlobo ezehlukene, ezinye ezingafika kumamitha angamashumi amathathu nanhlanu ubude, zibuyiselwe ekuphileni. Kodwa kwamanye amazwe kwakukhona izilwane ezimangalisayo kakhulu. Ukwakheka okukhulu kwezinsimbi eziwuketshezi, ama-asidi, kanye nama-alkali ngokuvamile. Kwakukhona ama-dinosaurs ama-semi-transistors, ama-cathodes, ugesi ohlanzekile we-ultra. Futhi nzalo nezitshalo, kuhlanganise izithelo, kuhlanganise flora archradioactive. Kodwa sekukonke, kwakubusa amaprotheni okuphila. Ngokumangalisayo, kwakukhona okuthile ekuziphendukeleni kwemvelo emhlabeni wonke okwakhuthaza ukukhiqizwa kwamaprotheni.
  Nakuba izilo ezenziwe nge-silicon noma i-lithium zazihlaba umxhwele. Kuyathakazelisa ukuthi ama-phantom dinosaurs enziwa ngani. Ezinye zazo ziyefana nezimo zokuphila zasemhlabeni, ezinye zihlukile kuzo. Futhi amantombazane angamaqhawe, ngalinye elingamakhilomitha angamakhulu amahlanu noma ngaphezulu ubude, linhle kakhulu! Ngenxa yezibazi eziningi nokusha emizimbeni yabo enqunu ingxenye, babonakala bekhanga, beyenga futhi... besabisa!
  Intombazane imemeza ngenjabulo:
  - Hhayi-ke, iqhawe lizolwa!
  - Masiphindaphindeke! - UVladimir uphakamise ngokuncokola.
  Intombazane yahleka:
  - Ngeqhawe elikhazimulayo njengawe, ngilungile!
  Izinkanyezi zaseSvyatorossia, eziholwa amasosha anesibindi, zilwa ngobuqhawe. Ibutho lama-phantom nalo liyancipha, nakuba libangela ukulahlekelwa okubi kakhulu. Konke kubukeka kukukhulu kangangokuthi ukucabanga ngempi kudida imicabango yakho futhi kukuvimbele ukuthi ungagxili esitheni. Ngokuvamile, yonke impi igcwele ingozi ethile, ikakhulukazi uma iba yinto evamile. Nokho, ungaba nesithukuthezi kanjani lapho ubona onobuhle abanjalo, igazi labo elachitheka, njengobuhlalu obulula kakhulu, elindiza emkhathini?
  UVladimir wabhala:
  - Sikhangwa ukukhululwa, okungeyona impi, futhi umuzwa!
  Intombazane, igcina ithoni yokudlala, yaphendula:
  - Hhayi ingelosi eyintombi, kodwa udeveli! Ngihlupha abantu - njengengonyama yasendle! Njalo lapho ngiphuma, ngingena ngesibindi empini!
  - Semiramis! Omunye wamaqhawe wesifazane wokuqala, ukulwa futhi anqobe - ubuhle! Ngiyasithanda isifiso sakho! - Umfana onesigqi wangiphendula.
  UVladimir waphonsa imoto yakhe phezulu futhi washintsha kwesokunxele. Kwakuyi-zigzag eqinisekile, ephukile, ngokumelene nesitha esiyingozi.
  Umphikisi wakhe wayengeyena umuntu. Uphawu lomjaho kaShaklis lwakhanya ebhukwini lokubhalela. Okusho ukuthi, ingxube yempungushe kanye nempungushe. Izinhlobo eziyingozi kakhulu, kodwa ukuzethemba kakhulu. UVladimir wakucabangela lokhu, ephefumula ngaphansi:
  - Wozani, bantwanyana! Konke ukudansa kuphelile!
  Intombazane yameseka:
  - Bathumele ethuneni ngomculo!
  - Fa bazalwane! - UVladimir wacula futhi waziphonsa enqameni. Wayazi ukuthi oShaklise bangamagwala, kwakungeke kufike kubo ukuthi bafe noma bathathe inqama.
  Futhi ngakho-ke kwavela ukuthi i-tetraplane yagwema, futhi uVladimir, owayekulindele lokhu kusengaphambili, wenza fan futhi watshala icala ku-fighter. Umfana wabona ukukhanya kwamandla kudweba umugqa ongabonakali ku-vacuum:
  - Ithahe!
  Intombazane yathatha:
  - Sishiyele ithiphu!
  U-Vladimir wahleka:
  - Kuzoba nekhofi kuwe futhi! Kuzoba khona ukhokho netiye! Asiphuthume ethuneni! I-Quasarik ifile!
  Intombazane yaphendula:
  - Khetha umgomo wakho olandelayo.
  Eduze kwakhe kwakusanda kudutshulwa iqabane. Insizwa elula ongamzwela nje. Maye, empini, ukufa ngumngane ojwayelekile.
  UVladimir wadubula izikhathi ezimbalwa, ebunzini, ukuze nje akhulule ukungezwani. Wayazi ukuthi kwakungenakwenzeka ukushaya isitha ngale ndlela, kodwa isitha sasihlale sidubula, sinethemba lokushaya isikhungo esifile. Futhi amaqhinga anjalo ayevame ukuletha impumelelo.
  U-Pastukhov no-Ivanhoe, kanye nama-fighters abo, babhoboza imbobo ezinhlwini zezitha. U-Viscountess uMaria wangena namantombazane avela ohlangothini lwesokudla, ehamba nge-diagonally futhi egijima kakhulu. Amaqhawe athola amandla kuziphonso ze-amplifier. Baphula amarenki futhi babona ukuthi ukwesaba kwase kufufusa erenki yaseSvyatorossia. Nokho, konke lokhu kungaphezu komqondo onemibandela.
  U-Ivanhoe walwa ngenkani nomkhumbi wezempi. Uvele wabhoka ngolaka, wavulela icala umlwi owayeselimele kakade. Ngenxa kaPastukhov, le nsizwa, esekwazi kahle i-cruiser, yasiza, yashaya iyunithi yokusiza, ihlukanisa imoto enkulu.
  - Awu, ubambe kanjani! - Wabuza umlingani wakhe.
  - Ngokuqinisekile! Akukho okunye okusalele thina! - Ivanhoe waphendula.
  U-Pastukhov walunguza phakathi kwempi:
  - Kungaba kuhle ukucekela phansi umkhuzi!
  - Umkhuzi oyinhloko Rokossovsky?
  - Yilokho kuphela!
  U-Ivanhoe, efafaza ngezithukuthuku ezinegazi (naye wabanjwa, ingxenye yezinwele ezilula ekhanda lakhe yashiswa.) wabubula:
  - Angazi! Ingabe lokhu kuyiqiniso? Ungawubheka kuphi?
  - Cishe, ku-flagship enkulu kunazo zonke i-ultra-dreadnought. Ngokuvamile umkhuzi usemkhunjini ovikelwe kakhulu.
  - Akudingekile! Ngoba izitsha ezinjalo zisengozini kakhulu. Kungaba ngcono ukubheka eshesha kakhulu.
  - I-marshal yase-Rokossovsky ivela esikhathini esidlule, futhi ngokuvamile i-conservative.
  - U-Alexander Omkhulu naye uvela esikhathini esidlule, kodwa ingabe usenkanyezi enamandla kakhulu noma okuphambene kakhulu?
  U-Pastukhov wanikina ikhanda lakhe:
  - Kwakuyisikhathi esihlukile ngaleso sikhathi!
  - Futhi abantu bayafana!
  - Abanye ababona ngisho abantu!
  - Kunoma yikuphi, sidinga ukucekela phansi umkhumbi omkhulu kunawo wonke.
  U-Viscountess uMaria uqinisekise:
  - I-flagship eqenjini - idinga ukwenziwa isithombe (ifakwe emanzini)!
  I-flagship i-ultra-dreadnought yayinkulu kuneplanethi enguMhlaba. Cishe amakhilomitha ayizinkulungwane eziyishumi nanhlanu ububanzi, neqembu lamasosha ayizigidi eziyizinkulungwane ezinhlanu nengxenye, namarobhothi ayizigidi eziyizinkulungwane eziyikhulu namashumi ayisithupha nesikhombisa. Lokhu kungamandla impela. Ngisho namaqhawe e-phantom abonakala emancane kakhulu ngokumelene nesizinda sakhe.
  U-Pastukhov waphawula:
  - Cha, awukwazi ukuthatha lo mfana ngenkemba. Udinga inqama izibankwakazi.
  U-Ivanhoe, elahla amaconsi egazi, wabuza:
  - Sizihlanganisa kanjani?
  - Sidinga ukuxhumana no-Alyosha Popovich!
  U-Pastukhov wayene-Velcro ekhethekile futhi waphendukela kumkhuzi oyibamba.
  - Alyosha! Lalela, sinezinkinga! Ubona i-monster eyinhloko ye-flagship.
  - Itiye aliboni!
  - Ngakho-ke, asikwazi ukumbhubhisa! Isikhathi sokuthumela ama-dinosaurs ekusindiseni!
  U-Alyosha waphendula ngokushesha:
  - Lokhu kungenzeka, kodwa okokuqala sizosula izindlela eziya ku-flagship eyinhloko. Lona kuzoba umsebenzi wethu wokuqala.
  - Kulokhu, sizozama ukusiza.
  Phakathi naleso sikhathi, i-flagship eyinhloko ye-Svyatorossia yagijimela phakathi kwempi, izibhamu zayo ezinamandla kakhulu zichoboza ama-phantoms.
  . ISAHLUKO No. 9.
  Kungani ukubusa kukaCatherine II kwaba nempikiswano? Imizana yasePotem yaba inkulumo evamile, futhi inkohlakalo nokufumbathisa kwadlondlobala. Futhi ama-serf ayephucwa amalungelo awo ngokuphelele. Zathengiswa njengemfuyo yokugcina, futhi imithetho, eyayivele ikhululekile kubanikazi bama-serf, ayizange ihlonishwe. Ngaphezu kwalokho, umthetho kaCatherine wenkululeko ehloniphekile wavumela abanikazi bomhlaba ukuba bagweme umsebenzi womphakathi, okwaholela ekulimazeni kwe-elite esikhathini esizayo. Kwakungelona ize ukuthi lapho uPugachev ehlubuka, akazange asekelwe yi-Cossacks kuphela, kodwa futhi ingxenye ebalulekile yabantu ngisho nezikhulu ezithile. Ukube u-Emelyan Ivanovich wayengumkhuzi onekhono, ukube wathatha i-Orenburg ngokushesha, kodwa walahlekelwa izinyanga eziyisithupha ekuvinjezelweni okungenamsebenzi, wayeyoba nethuba elihle lokuthatha isihlalo sobukhosi. Abantu babemthanda uPugachev, owayezibiza ngokuthi uPetru Owesithathu. Ibutho langaphambili Don Cossack kwaba ngamazwe. U-Pugachev ngokwakhe waphishekela inqubomgomo enobuqili kakhulu, ethembisa okuningi kuwo wonke umuntu, ngisho nento eyayingenakwenzeka! Ikakhulukazi, wakwazi ukufumbathisa amaBashkirs, amaKyrgyz, amaTatar, amaKalmyks nabanye abantu abazibiza ngokuthi yi-Islam. U-Emelyan Pugachev, engumOrthodox, wabamba iqhaza kuwo wonke amaholide amaSulumane, ngaleyo ndlela ebonisa ubuholi. Ngempela, uma izithakazelo zezwe nabantu zidinga ukukhothama kuAllah, ngakho-ke kufanele sikhothame! Ikhanda ngeke liwe. Ngokuqondene nombono kaYank womuntu siqu, kuze kube muva nje, wayekholelwa ukuthi uNkulunkulu akekho. Lokhu kwakubonakala kunengqondo kakhulu kuye. Yiqiniso, lapho ebona idemoni elimphose kwenye indawo yonke, waqaphela ukuthi cishe ukhona uMdali. Nokho, ngisho nangemva kwalokhu akudingekile ukukholelwa eBhayibhelini naseKoran. Ikakhulukazi, yini uYanka angazange ayithande ngeBhayibheli? Ukungqubuzana okuhlukahlukene, kanye neqiniso lokuthi amaHeberu angabantu bakaNkulunkulu! Awu, ungakholelwa kanjani ukuthi abantu bakaFebruary bakhethwa uNkulunkulu! Phela amampunge lawa. Laba bantu abafanelekeli kancane indima yoKhethiweyo kaNkulunkulu. Phela, abakwaFebrey banesithakazelo enzuzweni kuphela! Imiqondo enjengomsebenzi, uzwelo, isihe, ukuzidela, udumo, ukuzidela, izikhulu kanye neminye iyinto engabonakali kuyo! Inzuzo kuphela, ubugovu, kanye nenhlalakahle yomuntu siqu okuyizimpawu zalesi sizwe. Futhi ubani ozokholelwa ukuthi uJesu unguFebruary? Unomlingiswa waseRussia kuphela, ohloniphekile futhi ovulekile. Futhi kunokungqubuzana okuningi kakhulu ohlwini lozalo lukaJesu, okuthiwa luvela ku-Abrahama neNkosi uDavide. Thatha isibonelo iVangeli likaLuka futhi uqhathanise uhlu lozalo neTestamente Elidala. Lokhu sekuxoxiwe ngakho abafundi abangakholelwa ebukhoneni bukaNkulunkulu! Nokho, ukukholelwa kuNkulunkulu akusho ukukholelwa eBhayibhelini. Yebo, futhi ukucabangela uNicholas II njengongcwele ... Ngokujwayelekile, imfundiso yeTestamente Elisha i-pacifist, lokhu kusobala. Futhi iziyalo ezihlukahlukene zezempi zobuKristu ziyaphikisana nezimfundiso zikaKristu. Kodwa-ke, ukungakholelwa ebukhoneni bukaNkulunkulu kunengxabano eyi-ironclad - kunezinkolo eziningi emhlabeni! Imibono ngoNkulunkulu ihlukile. Kodwa uma uMninimandla onke ekhona ngempela, ingabe ubeyokubekezelela lokho kungafani? Ake sithathe inkosi njengesibonelo: ukube bekunemibono engamanga ngenkosi, ngabe umbusi ubengeke yini angenele akhiphe umyalelo wokuthi izikhonzi zakhe zikhuleke kuye ngomoya nangeqiniso. Ngaphezu kwalokho, iBhayibheli lifundisa ukuthi uMninimandla onke akanandaba nokuthi indalo immelela kanjani.
  UJesu wathi:
  Hambani nishumayele, nenze izizwe zonke abafundi! Nibabhapathize egameni likaYise neleNdodana noMoya oNgcwele! Futhi lapha ukuphikisana kubonakala.
  Waqhubeka ehamba, ilanga lase likhipha umkhovu etsheni, kwase kugijima isilwane esincanyana siwela umgwaqo. Bamdubula ngomnsalo. Yiqiniso, iminsalo yayingalingani ngokwanele. Umcibisholo, opendwe ngombala wephiko legwababa, wandiza wedlula.
  U-Ali wahleba:
  - Mizira! Emuhle kakhulu uma ewela umgwaqo kusho ushintsho.
  - Impela!
  - Isibonakaliso sabantu!
  U-Yanka wayejabule:
  - Uma lokhu kusithinta, ngithemba ukuthi kuzoba ngcono. Yini engaba yimbi ukwedlula isiphetho sesigqila! Nginike ushintshi!
  U-Ali waphendula ngokudabukisayo:
  - Yiba ngumuntu ofile! Shintsha futhi! Mhlawumbe leli yithuba lethu eliqinisekile. Elinye ikhehla langitshela ukuthi ngemva kokufa, abantwana abangenacala baya ezulwini. Akukho ukushaywa, inala yokudla nokuzijabulisa.
  U-Yanka waphefumulela phezulu:
  - Lokhu akusebenzi kimi. Ngeshwa, uma ngifa, ngizothunyelwa esihogweni sendawo. Yilokho idemoni elingitshele khona.
  U-Ali, emangele, wabuza:
  - Uke wambona ephusheni?
  - Hhayi empeleni, futhi hhayi yedwa, kodwa nomngane.
  - Uma kunjalo, kungenzeka! Abapristi nabo bahlukene embusweni ngamunye. Kuyiqiniso ukuthi kukhona i-Order of the "Angry God", ibonakala ingaphezu kwabo bonke abanye abapristi futhi ilawulwa umzukulu omkhulu, kodwa akuwona wonke amakhosi nama-sultan aqaphelayo.
  UVladimir wavuma:
  - Futhi bengingeke ngibone i-despotism enjalo!
  - Amademoni nezingelosi bahlale belwela imiphefumulo futhi ngesikhathi esifanayo ububi buvame ukuphumelela. "U-Ali wahlikihla isithende sakhe etsheni eliyisicaba, wabe esekhipha isiqu ngezinzwani zakhe. Umfana ngobuhlakani waphonsa utshani wabubamba emlonyeni. Wahlafuna ushingamu, esamamatheka.
  U-Yanka wazama ukuphinda inqubo yakhe. Wayehlakaniphile impela, kodwa izinzwane zomfana eziminyene nezinyawo ezikhathele, ezingenalutho kwakunzima ukuzilalela. Kodwa-ke, akukwazanga ukuhlephula ngesikhathi sokuqala. Manje kwase kusele ukulahla inqwaba ohambeni. Umfana we-acrobat wayenekhono elifanayo, ukuphonsa uzwane emakhaleni. Kodwa lokhu kusetshenziselwa amabhola epulasitiki, kodwa lapha kunenqwaba engenawo isikhungo esithile samandla adonsela phansi futhi ongashibiliki kalula emoyeni. Wayiphosa phezulu umfana wayohlala esifubeni sakhe. Egobile, waqala ukucosha ngezindololwane. Isiswebhu sombonisi samshisa kabuhlungu ihlombe elingenalutho futhi sambamba isifuba. Umfana wawisa utshani wamemeza:
  - Kubuhlungu!
  Umbonisi wathi ngokwesabisa:
  - Kungani ubufuna ukudla futhi! Bheka ukuthi isigqila kufanele sibe mncane kangakanani. Ithi ngiyabonga ngokungivumela ngikhulume ngithule.
  - Ngiyabonga.
  Izinyembezi zazigeleza emehlweni akhe, kwakubuhlungu kakhulu ngoba inxeba lalidlula isibazi esasibomvu klebhu. Kwaphuma amaconsi ambalwa egazi. Elinye lamaconsi engilazi lagxumela phezu kwetshe elimpunga.
  U-Yanka waqhaqhazela: ezama ukuphazamisa ubuhlungu, wabheka indawo ezungezile.
  Ihlathi lalisikhumbuza kakhulu ihlathi elishisayo. Izihlahla kuphela ezazinomthunzi onsomi nowolintshi omkhudlwana, futhi kwakunezimbali eziningi nezithelo ezihlukahlukene emagatsheni. Umfana wakhotha izindebe zakhe: izithelo zazihlukile, ezinye zifana nezasemhlabeni, ezinye zinezikhumba ezinamagagasi, ezingavamile, ezibukeka njengama-buds. Kodwa ngokuvamile, ihlathi lifana nehlathi, ngenxa yobuningi bezimbali ezigqamile futhi ezimibalabala, kanye nezimvemvane, umuntu angayiphutha njengepharadesi.
  - Kuhle lapha!
  Umfana owayehamba kwesokudla waqaphela:
  - Yebo, yinhle.
  U-Ali waqhubeka:
  - Manje yisikhathi esihle kakhulu sonyaka, ehlobo kushisa kakhulu futhi yonke into iyafiphala. Nokho, kuya ngesizini. Imvula ina kaningi.
  UVladimir waphinda waqalaza futhi wahogela amakhala akhe: iphunga lezimbali, izithelo, namahlathi kwakuminza iphunga elingemnandi lomjuluko kanye nemizimba yabafana ekhathele, nenesikhathi eside ingageziwe. Waqaphela ukuthi isikhumba sakhe saqala ukuhwalala, kwakubonakala sengathi ilanga lesithathu lalinikeza imisebe ye-ultraviolet eyengeziwe, kodwa imisebe yayithambile, iminonjana nje yesiswebhu yayibuhlungu.
  UVladimir uthi:
  - Isihogo sokuphila epharadesi!
  I-Sadat edangele yathi ngamabomu:
  - Ngiyabona ubuphila ezweni elibanda kakhulu futhi elingacebile ngohlaza njengelethu.
  U-Yanka wavuma ngekhanda kakhulu:
  - Maye! Yiqiniso, umhlaba wethu, noma kunalokho ezweni engihlala kulo, akufani nokugqoka i-loincloth ebusika kuphela, kodwa ehlobo akubi kakhulu kunamanje. Yiqiniso, ngezinye izikhathi kuba khona imililo nokushisa ngokweqile.
  USadat wahleka:
  - Lapha ubona!
  - Kodwa sinamakhompiyutha nemidlalo emangalisayo.
  USadat wabuza ngokumangala:
  - Yini lokhu! Futhi njengasephusheni?
  - Cishe! Kungcono kakhulu! Ngemuva kwakho konke, kunzima ukulawula amaphupho; uvele "uphuphe" ukuthi uyi-sultan, futhi lokho sekuvele kuyinkemba emphinjeni. Noma, kaningi kunalokho, wavuka.
  U-Ali wabhala:
  - Ngivame ukuba namaphupho amabi ebuthongweni bami. Ikakhulukazi uma uke washaywa ngaphambilini, kuwukushaywa noma, okubi nakakhulu, ukuphupha emini.
  UVladimir waphenduka wabheka ngemuva kuka-Ali. Ngempela wayegcwele izibazi, nakuba ebuthakathaka futhi engabonakali, ngaphandle kwezibazi ezintsha.
  - Kuhle kuwe!
  U-Ali wanikina ikhanda:
  - Lona amafutha akhethekile. Izigqila zigcotshwa ngayo ngaphambi kokuba zidayiswe ukuze isikhumba sazo sikhanye futhi sibonakale sibushelelezi futhi sisha. Kakade ngase ngidayisiwe izikhathi eziningana futhi ngibhaxabulwa izikhathi eziningi, futhi ngake ngashiswa izithende ngensimbi eshisayo.
  UVladimir waqhaqhazela:
  - Futhi Kanjani?
  U-Ali waphaphatheka, ukudlikizela kwadlula ebusweni bakhe ezinkumbulo, futhi ngobunzima wakhama waphuma:
  - Cabanga ukuthi kubuhlungu kangakanani. Okubuhlungu kakhulu kunalapho beshaywa nje. Iphupho elibi kangaka.
  U-Yanka wathi ngomoya wochwepheshe:
  - Kuneziphetho eziningi zemizwa ezithendeni, ngakho-ke noma ziba rough zigcina ukuzwela.
  Umfana wanikina ikhanda:
  - Ngiyabona ukuthi ufunde kakhulu.
  U-Yanka wathi ngokuziqhenya:
  - Uma ngingeyena umfundi osezingeni eliphezulu, kungenxa yokuthi ngiyakuzonda ukuphimisela. Noma ubani ophicayo uhlala ebuthakathaka futhi eyimbuka.
  -Usho amagama amaningi ongawajwayele. Ugxilile, umfundi omuhle kakhulu, ominyene.
  USadat waphawula:
  - Cramming, kusukela elithi bison, noma amazinyo! Laba yibo abaphuma emakhaleni emazinyweni abo, kodwa umfundi omuhle kakhulu wehlukile egameni.
  U-Yanka wavuma ngekhanda:
  - Ulithole kahle iphuzu. Umfana waqalaza ngokwesaba, elindele ukushaywa, kodwa kwakubonakala sengathi umbonisi ngokwakhe wayelalele amazwi abo.
  U-Ali wabuza:
  - Kubukeka sengathi uye esikoleni?
  - Angithi wena?
  - Angazi nokuthi ngifunde kanjani, futhi ngibala ukuya ekhulwini! Noma kunalokho, kuze kufike enkulungwaneni!
  USadat wengeza:
  - Kodwa ngingakwazi! Wafundela ukuba umpristi, futhi manje uthengiswa ebugqilini. Noma kunalokho, banginikele ngenxa yokungaziphathi kahle.
  U-Yanka wayegcwele ilukuluku:
  - Icala lini?
  USadat wanikina ikhanda kakhulu:
  - Ngeke ngisho lutho ngakho. Mhlawumbe kamuva, uma siba abangane, ngizokutshela ngezono zami. Awuyena umfundisi wokungivuma!
  Omunye wabafana wancokola:
  - Wazihlola ukuthi amantombazane anqunu azigeza kanjani.
  USadat wanikina ikhanda:
  - Ngikudinga ngempela lokhu! Ngaphezu kwalokho, abapristikazi badansa benqunu kuwo wonke amaholide, futhi ngezinye izikhathi balwa njengama-gladiators. Ngike ngabona ukulwa okunje, kuyajabulisa kakhulu.
  U-Yanka wathi ngephupho:
  - Ngifisa sengathi ngingabona ukulwa okunjalo!
  - Mhlawumbe uzobona futhi! Ngezinye izikhathi izigqila ezithandekayo ziyiswa embukwaneni onjalo. Kungani ungabonanga ukulwa kwe-gladiator?
  - Kuma-movie kuphela!
  - Ephusheni?
  - Hhayi ebhayisikobho! Kodwa akuzona ezangempela lapho! Uhlobo lwenkohliso.
  - Ngakho ababulali muntu lapho?
  - Ngokuqinisekile! Umculi ngeke asikwe ngamabomu.
  - Ngakho kuyisicefe! Mina ngokwami ngiyathanda uma abantu besifazane belwa. Kuyamangaza futhi kuyamangalisa. Ikakhulukazi uma amabele enqunywe.
  U-Yanka waqhweba:
  - Ungasho izinto ezimbi!
  USadat wahleka:
  - Angikwazi ngisho ukukutshela lokho okuningi! Ngazi konke, ikakhulukazi ngothando phakathi kowesilisa nowesifazane. Safundiswa lokhu ethempelini.
  U-Yanka onezinwele ezimhlophe wabuka eduze i-Sadat. Umfana wayenamahlombe abanzi impela, enemisipha futhi emude kunaye. Cishe kakade uneminyaka eyishumi nane ubudala, futhi kule minyaka, i-libido ingaba nesivunguvungu kakhulu. Akuyona ize ukuthi eRussia yasendulo abantu bashada eneminyaka eyishumi nane, futhi lokhu kwakungaphambi kokusheshisa. Lapha uhlanga lufana nolwasempumalanga, lapho yonke into ivuthwa ngokushesha. Ngakho abafana bangase baphuphe ngothando lwabesifazane. Ngendlela, izinwele zikaSadat azimnyama noma zibomvu, kodwa zibomvu. Lokhu kusikisela ukuthi uyisilo esinobuqili. Abantu abanjengaye bayingozi impela, kodwa njengomthetho bayakugwema ukulwa obala.
  UVladimir uthi:
  - Wonke umuntu uyazi lokho akwaziyo! Asicule okungcono.
  -Uyahlanya, noma uthanda lapho isiswebhu siwela emhlane wakho? - Ali wamangala.
  Umbonisi wazamula wathi:
  - Yini okufanele ucule? Uthule nje! Angifuni umnikazi ezwe. Unathi, akabikezeli, uyakwazi ukuhleka, noma angamkhipha isikhumba ephila. Futhi nginesizungu.
  U-Ali uphakamise:
  - Nakhu, Yanka, cula nge-Motherland yakho.
  - Into yokushisekela izwe?
  - Futhi ngokuqinisekile eyakho! Ngifuna ukwazi ukuthi uyakwazi yini ukuqamba, ngoba kwesinye isikhathi ingoma iyona kuphela induduzo ebugqilini!
  I-Sadat iqinisekisile:
  - Kungumqondo omuhle!
  Umfana wacula ngezwi elipholile kodwa elimnandi nelicacile:
  Lapha emaphethelweni wendawo yonke ngiyakhumbula;
  Amasimu, izimfunda, umkhathi womhlaba wakho!
  Ukuba yisigqila kuyisiphetho esibi kakhulu,
  Ngiyakhuleka iNkosi ingibusise!
  
  Ngenze umdwebo ongenandaba esihlabathini,
  Ikhukhulwa igagasi eliyisiphepho!
  Futhi ngicabanga izinwele ezimhlophe qhwa,
  Ngifuna ukuthandwa nawe!
  
  Singamaqhawe, sikala umhlaba ngezinyathelo zethu,
  Sidinga ukugibela esiqongweni sezintaba!
  Izimbangi ezinemishuqulo eluhlaza,
  Futhi ukubuka kuka-Andrey kuyasilandela!
  
  Futhi sihlasela amadwala - ulwandle lwegazi,
  Izinkozi eziziqhenyayo zizungeza ngokudabukisayo!
  Kodwa sizosusa usizi ezweni lakithi,
  Futhi kuzoba namazwe, wonke anqotshiwe!
  
  Singaba ndawonye - umfazi olalelayo kuwe,
  Futhi ngingumyeni wakho - umlwi, i-Cossack egijimayo!
  Sizwa ukuphakama komphefumulo - airy,
  Isitha asibaleke!
  
  Sihlala ndawonye - isikhathi sesihambile,
  Sekudlule iminyaka embalwa ende eneziphepho!
  Kodwa umzimba usanwebeka, uqinile,
  Ngimncane, hhayi ikhehla elibolile!
  
  Ngiyajabula ukuhlangana nawe ubuhle ngokuthula,
  Siphila ezweni eliphanayo, elijabulisayo!
  O, isithombe sakho simsulwa futhi sikhanya kangakanani,
  Ngilokhu ngiphupha futhi ngicula ngawe!
  
  Futhi indodana yami idinga ukupakishwa ohambweni,
  Naye uzolwa alwe!
  Masikhuleke kuNkulunkulu ngaphambi kwempi,
  Musa nje ukukhala - umama oyisiwula!
  
  Phela, kuwubuqhawe ukulwela Russia,
  Masiqhubeke nokuhlasela - singagodli izimpilo!
  Ukuze utshani buqhakaze ngaphansi kwesibhakabhaka esiluhlaza,
  Zithokozise phansi kwelanga ngomqhele, ngane!
  Umfana wakhuthazeka kangangokuthi wahlabelela kakhulu kunalokho obekulindelwe. Umninikhaya waqalaza futhi umbonisi, njengokungathi usesangulukile, wehlisela isiswebhu ezigqileni. Abasizi bakhe ababili nabo basebenzise isiswebhu. U-Yanka wamemeza ngenxa yobuhlungu obungenakubekezelelwa, isikhumba sanqunywa, umfana wawa. Bobabili u-Ali noSadat bakutholile.
  Kungazelelwe umthengisi wamemeza:
  - Kwanele! Umfana unezwi elihle. O, kubukeka sengathi kungase kube usizo oluthile. Futhi asikho isidingo sokumosha izimpahla, zihamba kancane vele.
  Ababonisi bayeka ukushaya abafana. I-caravan yama umzuzu futhi izigqila ezincane zavunyelwa ukuba zibuyele ezingqondweni zazo. Baze banikeza uYank isitsha soketshezi olunephunga elimnandi.
  Umfana waqagela iwayini. Impela imnandi futhi imnandi ekunambitheni, yanginika amandla, kwadamba kancane izinhlungu, zoma izinyembezi.
  - Hhayi-ke, hamba bafana! Ungabashayi ngaphandle kwesizathu.
  Ababonisi bavuma ngekhanda: i-caravan yahamba.
  U-Yanka wagwinya, okokuqala ngqa utshwala bungena emzimbeni wengane futhi lwajabula kakhulu. Awusalizwa ihlazo lokuba nqunu uhhafu futhi uboshwe ekholamu yabafana abashayiwe. Ngisho nokusha ezinyaweni zami ezingenalutho kwaba buthakathaka, njengokungathi ngihamba esihlabathini esishisayo. Nokuthi umthengisi wayethanda izwi lakhe futhi ehlulela ngobuso babanye abafana. Angakwazi ngisho nokuba umculi, futhi lapho ebuya kuleli zwe, kungani ungahlanganyeli kuJunior Eurovision. Nokho, lokhu kudinga ukudonsa kanye nenani elithile lenhlanhla. Njengo-Alla Pugacheva - izwi lakhe lihle impela, kodwa alihlukile kangako, kunabesifazane abaningi abangekho ngaphansi kwezwi lakhe, kodwa yena yedwa waba i-prima donna enkulu. U-Yanka wayephupha ngokulingisa kumafilimu; ngokubukeka kwakhe, wayengadlala kahle iqhawe lomfana. Umfana omuhle, onsomi, onamehlo aluhlaza okwesibhakabhaka onezwi elicacile, elicwebezelayo kanye nomfanekiso oqoshiwe, onemisipha - onomqondisi omuhle, ngokuqinisekile uzoba inkanyezi. Ezinye izingane azibahle neze, kodwa seziphenduke izihlabani. Ngokwesibonelo, u-Kolya Gerasimov "Isivakashi Esivela Esikhathini Esizayo" akazange adlalwe ngumfana u-Apollo, noma ifilimu eneziqephu ezintathu ethi "Tom Sawyer", kodwa uhlobo oluthile lwezinyane le-freckled! Futhi angaba inkanyezi enkulu, abe nezindleko zamadola ezigidi njengoMkhulu uSchwartz noma uStallone. Futhi lapho akukude nesihlalo sikamongameli. Phela, isinqamuli esidumile u-Arnie: mvumele, umthethosisekelo: kudala waba nguMongameli wase-United States. Ngokwesibonelo, kungani ungenzi inganekwane? Umfana uzithola eseNkathini Ephakathi, uba yisigqila kuqala, bese ewina umqhele. Ngokuvamile, kwakukhona izincwadi lapho abafana bazithola khona eNkathini Ephakathi, kodwa ngesizathu esithile akekho noyedwa kubo owakhula waba inkosi nomnqobi omkhulu. Ngandlela-thile ababhali banamahloni okwenza umfana abe yiqhawe elikhulu. Okungcono kakhulu, unqoba umbuso kuphela lapho esekhulile. Kuyihlazo impela. Hhayi-ke, kungani umfana emubi kakhulu kunomuntu omdala, ikakhulukazi esikhathini sethu, lapho noma iyiphi ingane ingakwazi, ngosizo lwe-Intanethi, ihlakaniphe kunoprofesa. Uguquko lwangempela kwezemfundo yikhompyutha, ikuvumela ukuthi ubuke ngokushesha inani elikhulu lolwazi. Ngokwesibonelo, wafunda kuSamizdat omunye umbhali izingane zakhe ezipholile kakhulu kunabantu abadala! Hewu! Ukufunda kwangempela! Kodwa-ke, kungani engabhali isikripthi sefilimu ngokwakhe?Usevele ezama ukudweba umdlalo wezingane futhi wawuthumela enkampanini eyodwa. Umdlalo uqhathiwe kanti nemiklomelo ayizange ikhokhwe. Kulungile, uzokwenza okunye futhi. Ngokuvamile, bonke laba bosomabhizinisi nama-oligarchs bangama-parasite eqiniso. Ingabe umnotho wemakethe usebenza kahle kangako? Thatha umlando weMpi Yezwe Yesibili. Ngisho nangeMpi Yezwe Yokuqala, iJalimane yakleliswa endaweni yesibili emhlabeni ngokwenkomba yokukhiqizwa kwezimboni, futhi kwezinye izici kuqala. Futhi ngemva kokunqotshwa kweMpi Yezwe Yokuqala, ayizange ilimale, amasosha ahlangene awazange angene endaweni yawo. (Ngaphandle kokuthi, kunjalo, uma ungabali umzamo weFrance wokuthatha iRuhr, kanye nokufakwa kwe-Alsace noLorraine). Khona-ke uHitler wabuyisela ukukhiqizwa kwezimboni, ehlaselwe ukucindezeleka, futhi wadlula kude kakhulu amazinga angaphambili. Khona-ke iJalimane, ngokulahlekelwa okuncane kokuphila, yathatha cishe yonke iYurophu. Amazwe acebile anjengeFrance, iBelgium, iDenmark, iHolland, iNorway, iLuxembourg, iCzechoslovakia namanye agqilazwa. Kumelwe kushiwo ukuthi iPoland, iYugoslavia neGreece ayengampofu. I-Italy, iRomania ecebe ngowoyela, iHungary, iFinland, iSlovenia, iCroatia, namabutho ahlukahlukene angaphandle alwa ne-USSR. ISpain yathumela iBlue Division kanye nenani elikhulu lamavolontiya. Phakathi kwamasosha kwakunabaseSweden, amaPutukezi, amaSwitzerland, kubalwa yonke iYurophu ngaphandle kweBrithani. Yonke i-Europe yonxiwankulu enabantu abaningi futhi ethuthuke kakhulu!
  Futhi yini umphumela! I-USSR yanqoba, futhi cishe kuyo yonke impi: sakhiqiza imishini yezempi eminingi kunoHitler nama-satellites akhe. I-USSR iyodwa yaba namandla kunayo yonke iYurophu. Yiqiniso, abezindaba baseNtshonalanga, ikakhulukazi phakathi neMpi Yomshoshaphansi, bazama ukusola yonke into ekulethweni kwe-Lend-Lease. Kodwa empeleni, ukulethwa ngaphansi kwe-Lend-Lease kwaba amaphesenti amane kuphela omkhiqizo kazwelonke we-USSR. Yiqiniso, ezikhathini zamuva, ikakhulukazi phakathi ne-perestroika, le datha yayiphikiswana. Ikakhulukazi, umfana wabheka nge-encyclopedia enkulu amathangi ku-intanethi. Kuvele ukuthi iChevron yaseMelika akulona nhlobo idolobha. Ngaphezu kwalokho, i-Chevron ine-optics engcono kakhulu, futhi ithangi libuye lifakwe i-hydraulic stabilizer. Lokhu kokugcina kukhulisa kakhulu ukusebenza kahle kokudubula ngenkathi uhamba. Lezi zivele e-USSR kuphela kumashumi amahlanu . Yiqiniso, isibhamu Chevron kwaba kancane eliphansi amandla okungena ukuze T-34, kodwa umehluko awuzange mkhulu. Ekuqaleni, i-T-34 yayinenzuzo ngesivinini, kodwa-ke abaseMelika bayibamba, futhi amathrekhi ayengcono nakakhulu. Nokho, izisebenzi zasethangini zaseSoviet zazingayithandi ngempela iChevron. Wayenezidingo eziphezulu zekhwalithi kaphethiloli. Futhi lokhu kuyinkinga enkulu yamathangi aseSoviet. Ngaphezu kwalokho, ithangi libe ne-silhouette ephezulu. Yiqiniso, lokhu kwakamuva akwethusi kangako; imoto emfishane ijika ibe lula. Ngokuvamile, zombili izimoto zilingana ngokulingana empini, futhi ithangi le-Pershing elinamandla lingcono nakakhulu kune-T-34. Kodwa ngemva kokuvela kwethangi le-T-54, inzuzo yekhwalithi ekugcineni yadlulela kumaSoviet.
  Kodwa ekukhiqizeni izinhlamvu nezibhamu, i-USSR yayingenayo into elinganayo. Kwaba khona kanye ukuphakama kwezikhali okwenze kwaba nokwenzeka ukwenza ukuhlasela okusheshayo ngokumelene nezinqaba zonjiniyela ezithuthuke kahle ze-Wehrmacht. Lona kanye iqiniso lokunqoba empini enjalo liyaphinda lithi: i-socialism ayibi kakhulu kunobunxiwankulu futhi ingcono nakakhulu. Phela, yonke iYurophu yonxiwankulu yalahlekelwa izwe elilodwa lamaSoviet! Futhi izinga lokukhula ngaphansi kukaStalin lalilikhulu. Nakuba kwakunomholi onamandla owayephethe izintambo, izwe lathuthuka ngokushesha. Khona-ke amandla athathwa yizingezona. Abangafaneleki ngisho nokuqhuba ipulazi elihlangene. I-Socialism yayinebhadi kubaholi bayo; izinhlaka ezingalungile zazihamba phambili. Ayengekho amandla anengqondo nentando! Bahlupheka kakhulu ngaphansi kweGorbachev. Kungenzeka ukuthi lo mholi wayefuna okuhle, kodwa kwavela ububi nokuwa kombuso. Nokho, ingabe leli iphutha lakhe kuphela? Phela, ngemva kokuthola inkululeko, abaningi banquma ukuthi lokhu kwakuwukuyekelela. Futhi kungani ama-republic avele afuna ukuhlukana nomkhaya owodwa? Phela, lokhu kwakungesona isifiso sabantu, kodwa kwakuyisifiso sengxenye yesizwe esikhohlakele sokweba ngaphandle kokwesaba isijeziso esivela kulesi sikhungo. Abantu bebonke babefuna ukuhlala ezweni lamaSoviet, ngaphansi kwe-socialism, futhi bangazihlukanisi.
  Eqinisweni, ukuketulwa kwamasosha kwenzeka ezifundeni zikazwelonke. U-Gorbachev akazange nje aziphathe ngokunganaki, kodwa futhi wakhaphela abalingani bakhe abaseduze kakhulu. Esikhundleni sokuqinisa amandla akhe, wawaphonsa ezinyaweni zikaYeltsin. Kuyamangaza ukuthi uGorby ungubani! Isiwula noma i-ejenti ye-CIA. Kodwa ingabe isiwula singaba unobhala-jikelele, ikakhulukazi njengoba kungekho muntu owamemezela uGorbachev njengozongena esikhundleni? Wangena emandleni ngamasu obuqili nemidlalo yasemuva. Lokhu akuyena uChedvedev, ongazange aqhube umkhankaso wokhetho, uFutin wamdonsela esihlalweni sikamongameli nge-lasso. U-Gorbachev wazibonakalisa engumdlali onekhono , njengoStalin. Yebo, futhi walalela okuqoshiwe kukaGorbachev kuyi-Internet, ukhuluma ngokushelelayo nangokukhalipha, futhi uyisikhulumi esihle. Futhi yeka i-demagogue. Futhi ngokujwayelekile kwakukhona uhlobo oluthile lwe "charisma" kuye; uyalalela futhi uqale ukukholwa. Mayelana nokulwa notshwala, uzosayina ngezandla zombili. Nakuba manje, ngemva kokuphuza iwayini okumbalwa, uzizwa ejabule kakhulu. Kodwa bangaki abantu ababulawa yile swill. I-Gorbachev ngokungangabazeki iyimfihlakalo kunabo bonke abaholi. Vele, kungenzeka ukuthi wayeyi-ejenti ye-CIA, njengoba eqashwe ngesikhathi esasebenza njengonobhala wekomiti lesifunda, noma ngaphambi kwalokho. Kodwa i-KGB inezakhamuzi eziningi ezisezikhundleni eziphezulu ezakhiweni ezihlukahlukene zase-US. Hhayi-ke, akunakwenzeka ukuthi inhloli enkulu kangaka ingavunyelwa esihlalweni senhloko yezwe. Akubonanga bonke ubuhlakani? Ngakolunye uhlangothi, i-KGB yehlulekile ukwenza i-Yeltsin ingabi namandla ngesikhathi sokuketula umbuso, nakuba kwakufanelekile ukuthumela i-sniper noma ukumdlisa ushevu. Phela, kukhona ubuthi obungenakutholakala ngesikhathi sokuhlaziywa, futhi ngemva kokuhlaselwa kwenhliziyo okubili kuka-Yeltsin, akekho owamangala uma efa kusukela kowesithathu! Futhi kungani uphonsa umuntu ebhulohweni: uma ungakwazi ukujova othile noma ukumthelela ngolunye uhlobo lwegciwane. Cishe, yonke imizamo yokuphila kukaYeltsin yayiyi-bullshit yokukhulisa isilinganiso sakhe, futhi umqondisi wayehlezi e-American White House. Wagoba umfana wanwaya isiphongo esasisikwe yimvubu. Yebo, nabantu abadala abakwazi ukuqonda ipolitiki lapha, ngisho nengane. Zonke lezi zenzakalo eziyinqaba nama-shapeshifters. Nombuso wamanje ongaqondakali, lapho kukhona amakhosi amabili ngesikhathi esisodwa, kanye nesistimu ye-capitalism eyinqaba. Nokho, ungaphila, kunzima ukuthola enye indlela. Ukuze uhulumeni ashintshe kumele namaqembu aphikisayo ashintshe. Kodwa abaphikisi abakhulu, uZhelezovsky noRyuganov, bahola amaqembu abo iminyaka engaphezu kwamashumi amabili. Abavoti, noma kunalokho abantu, bakhathele kakhulu yibo. Kukhona ukuntengantenga kanye nezinkinga kwamaqembu aphikisayo ngamagama amasha. Amakhomanisi abuthaka ikakhulukazi kulokhu - anesiko: uma kungunobhala jikelele, ngeke abaqhubekisele phambili ngezinyawo zabo kuqala! Ngisho naseShayina balibona iphutha lesimiso esinjalo sokuphatha, futhi bamvimbela ekubeni inhloko yombuso iminyaka engaphezu kwemibili yeminyaka emihlanu lilinye! Nokho, kukhona okunye okweqisayo kwe-leapfrog nababusi, njengoba kwakunjalo eRoma lasendulo, lapho ababusi babeshintshwa cishe minyaka yonke. Noma ngaphansi kwe-Yeltsin: lapho uhulumeni exoshwa njalo ezinyangeni ezintathu. Ngakolunye uhlangothi, ukuze kugcwaliseke uhlelo: umbusi kufanele abuse isikhathi eside ngokwanele, ngakolunye uhlangothi, ukumila kufanele kugwenywe. Ukhetho namasiko abantu kumele kudlale indima ebalulekile lapha. Emazweni aseNtshonalanga, njengomthetho, ukushintshwa kwabasebenzi kwenzeka kaningi. Ukuze iqembu elilodwa libuse isikhathi eside kakhulu ngokulandelana... Abantu abakuvumeli lokhu, ngisho noma konke kuhamba kahle! Ngesinye isikhathi, ngisho noMargaret Thatcher wagitsheliswa, naphezu kokusebenza kahle kakhulu kwezomnotho. Ebubanzini be-CIS, intando yeningi nokushintsha kwamandla akukho ndawo yonke. E-Ukraine, isibonelo, kube nomongameli abane, futhi abamele amaqembu aphikisayo bawine izikhathi ezintathu. Yiqiniso, ukuphikiswa nakho kunemibandela - bobathathu babengondunankulu. Futhi emazweni aseBaltic, imifelandawonye ebusayo yashintsha, naseGeorgia, e-Armenia, futhi ekuqaleni e-Azerbaijan. Kodwa e-Asia Ephakathi, eKyrgyzstan kuphela, kwaba nokushintsha kobuholi futhi lokho kwaba umphumela wokuvukela umbuso. Ngakho-ke i-despotism ibusa yonke indawo. Ikakhulukazi, ayikho intando yeningi. ERussia, futhi, akuyona yonke into ecacile. Uma amaqembu aphikisayo ephumelela okhethweni lwe-State Duma, awakaze awine okhethweni lukamongameli. U-Yeltsin akayena umuntu ophikisayo; ngo-1991, wayesevele eyinhloko ye-Russian Federation, ephethe uMkhandlu Ophakeme. Nokho, ngo-1999 iziphathimandla zathatha izintambo zoMbuso Duma futhi namanje zisayibambile. Okusho ukuthi, akukwazi okwamanje ukuthi kukhona ukushintshwa kwama-elites. Kodwa umlando weRussia ezimele mfushane kakhulu, futhi izinguquko zingenzeka esikhathini esizayo. Yiqiniso, ukuthambekela kusemayelana nokuklinywa. Abantu baphucwa ilungelo lokukhetha ababusi namasekela ezindaweni ezinegunya elilodwa, izikhathi zikamongameli zandiswa, futhi amalungelo enhlolovo ayelinganiselwe. Futhi iyancipha inkululeko, ithelevishini ingaphansi kokulawula. Benzeni nge-NTV? Ngakolunye uhlangothi, ingabe kungenzeka ngisho nokubusa iRussia ngentando yeningi? Umbuzo ubucayi kakhulu, uma ubushiqela busebenza kangcono kunentando yeningi, kufanele sihambe siye ekugcineni. I-Chedvedev ayihambisani, awukwazi ukuqonda ukuthi yini ayifunayo, uzama ukuhlala ezihlalweni ezimbili. Ikakhulukazi, wanikeza uGorbachev i-Order of St. Andrew the First-Called. Okungukuthi, udlala ngothando ngentando yeningi, kodwa ngokuphambene nalokho, wethula imingcele. Uthembisa ukukhululeka, kodwa ukhuluma ngokubeka izinto ngendlela. Lo mholi akanalo isu elicacile, akanawo umnyombo. Ufuna ukujabulisa kokubili eyakho neyethu. Ikakhulukazi, ukwamukelwa komthetho wamaphoyisa. Uhlobo lokunyakaza olubheke eNtshonalanga, ngisho negama elithi amaphoyisa, libolekwe kakhulu emithethweni yaseMelika. Futhi ngesikhathi esifanayo, kungekudala ngaphambi kwalokhu, isinyathelo esivela eNtshonalanga: ukuvinjelwa kokuqulwa kwecala. Kubonakala sengathi uChedvedev wayefuna ukuqeda umgoqo wamaphesenti ayisikhombisa, kodwa akazange alinge. Bekufanele kwandiswe isibalo samaqembu, kodwa umthetho awuzange ufinyelele kuwo. Kukhona ukudideka okuningi, awukwazi ukuqonda ukuthi ungubani umongameli: i-liberal, i-conservative, i-statist, i-Westerner, i-democrat ... Konke lokhu kuhlangene kumuntu oyedwa, futhi kudidekile kakhulu. Nokho, ezinye izinqubomgomo azikachazwa. Zhelezovsky ikakhulukazi impikiswano. Akunakwenzeka futhi ukuqonda ukuthi ushiye noma ulungile! Angakwazi ukuphikisana naye enkulumweni eyodwa. Kodwa wabhala izincwadi eziningi kakhulu: ezingaphezu kwamakhulu amahlanu! Kuyamangalisa! Nakuba akufanele ujahe ubuningi. UHitler washicilela eyodwa kuphela yezincwadi zakhe, i-Mein Kaif, futhi wakwazi ukuthandwa futhi waqala ukubusa. Umfana wezwa sengathi ikhanda lakhe liqala ukuba buhlungu; imicabango yabantu abadala ngepolitiki yayikhathaza kakhulu.
  Amalanga amabili kwamathathu ayesesondele emkhathizwe, kwavela amafu esibhakabhakeni, kwase kubanda.
  U-Yanka wabuza u-Ali ngokuthula:
  - Ingabe unabo ubusuku?
  Umfana waphendula:
  - Ngokuqinisekile! Kodwa hhayi mnyama kakhulu.
  - Ingabe kuzobanda ebusuku?
  - Cishe okufanayo namanje! Ungakhathazeki!
  - Yebo, kulungile ukuhamba, kodwa ukulala nqunu ngaphandle kwengubo ...
  - Ngicabanga ukuthi bazobasa umlilo basishiye siboshwe ukuze kungabikho muntu obalekela.
  U-Yanka wanikina ikhanda:
  - Ukuqapha okunengqondo.
  I-Sadat iyasekelwa:
  - Musa ukukhukhuleka! Abukho ubungozi bokuqandisa lapha. Lapha esontweni lethu kunegumbi elingaphansi, futhi kubanda kangangokuthi kumane kusimangaze!
  U-Ali wabuza:
  - Yimuphi umlingo okhona?
  - Inhlabathi ekhethekile, ngakho-ke iqhwa. Sabekwa lapho njengesijeziso. Kimina, ukushaywa kungcono kunokuqhwaza kanje. - Sadat waqhaqhazela, emahlombe akhe abanzi aba mincane okwesikhashana.
  U-Yanka waphawula:
  - Emzimbeni womuntu: kunenzwa eyodwa ebona ukushisa, emithathu isabela emakhazeni.
  - Iyini inzwa? - Sadat wabuza.
  - Yilokhu abakuzwayo! Ngokwesibonelo ubuhlungu.
  - Khona-ke kungcono ukungabi nezinzwa!
  - Kulokhu, injabulo izoba yinto engafinyeleleki kuwe. Uzoyeka ukujabulela ukudla nezinye izinjabulo zokuphila.
  - Kubandakanya abesifazane, cha, asikudingi lokho! - Sadat wazama azulise isandla sakhe, kodwa akakwazanga ukugqashula intambo.
  Kusenjalo kwanqamuka ukutshiyoza kwamacicada kwazwakala ukukhala. Abagibeli bawo bawaqinisa kancane amahhashi abo.
  Izihlahla zahlukana futhi isilwane saphuma kancane sangena emgwaqeni. Yayinkulu kunendlovu futhi ibukeka njengengwe enamazinyo aluhlaza, kuphela inemigqa eluhlaza kungemuva eliwolintshi. Uboya buhle kakhulu, futhi ekhanda igobolondo lifana ne-brontosaurus. Amazinyo amade kakhulu, angaphezu kwamamitha amabili, nakuba engacijile kakhulu. Ingwe inamehlo amathathu, ibukeka inosongo. Amandla ageleza esifubeni esibanzi sesilo, futhi ungasizwa nesisu saso esilambile sikhala. Ngokushesha amaqhawe aqoqana, ehlobe ngemikhonto. Ingwe yayibheke ngabomvu, kusobala ukuthi yayifuna okuthile. Umthengisi wathi:
  - UDin-Sher ufuna ukudla! Ufuna inyama yomuntu. Ake simnike into enenani elincane, ikakhulukazi lokhu, usevele waphila ngokulambisa.
  Amaqhawe amabili ahlukana nesixuku esikhulu agxumela ekhehleni elikhathele. Nangempela waba buthakathaka wangakwazi nokuma ngezinyawo. Wahudulelwa ebhekise engweni enamazinyo asabula.
  Umhlane obanzi wesilwane wawunama-arched: imisila emithathu, omunye wabo unentshakaza, egoqelwe ibe yibhola. Lapha u-Yanka wagigitheka engathandi, njengoba kwamkhumbuza kakhulu ngopopayi othi: "Imfihlo Yeplanethi Yesithathu." Lesi silo sasifana nengwe yegundane! Ngokuvamile, uKir Bulychev wabhala ngokuthakazelisa kakhulu, abalobi banamuhla abambalwa abafanele ukuthatha indawo eduze kwakhe. Yiqiniso, u-Yanka akazange athande i-Strugatskys ngenxa yesitayela sakhe esinzima sokwethula.
  Kuningi umusa nobuhle kulesi silo - ingwe enamazinyo e-saber, ungabona ukuthi imisipha igingqika kanjani ngaphansi kwesikhumba esiwugqinsi. I-monster enjalo iyakwazi ukugoqa iqembu lonke. Ikhehla lamelana ngobuthaka, lalifutha ezandleni zabahlukumezi balo.
  Onogada bajikijela isisulu phambi kwengwe enkulukazi. Besaba ukusondela.
  Ikhehla lawa phansi ngamadolo, futhi kungazelelwe kwaphuma ulimi oluncane olunemfoloko njengenyoka emlonyeni wenunu. Wambamba umkhulu okhalo wamdonsela emlonyeni. Isilo esinamandla sasinemigqa eminingana yamazinyo futhi saqala ukugaya inyamazane yaso ngamandla. Kuzwakale ukuchotshozwa kwamathambo, igazi livuza ezindebeni.
  U-Yanka wazizwa kabi, imilenze yakhe yaba buthakathaka. Iphunga elibukhali lotshwala noma okuthile okufana notshwala kwambuyisa ingqondo, umfana wavula amehlo.
  - Yeka ubuthaka, ufe ngokushesha! - Wathi umbonisi.
  U-Yanka wasukuma engazinzile, ingwe yase ihambile. Kwasala amabala ambalwa egazi ansundu.
  Umfana wabuza:
  - Konke lokhu?
  - Yebo! Lona nguDin-Sher izimuzimu. Udla abantu ngoba kukhona idimoni ngaphakathi kuye, hhayi ngenxa yendlala. Amahlathi agcwele imidlalo.
  - Kukhona abahlanekezeli abanjalo. Izingwe ezinganekwaneni eziningi zingamazimuzimu. Ikakhulukazi, uMowgli wayeyisikhohlakali esinjalo, ngakho bamkhipha isikhumba.
  - Ingabe uMowgli uyimbuka? - kubuza uSadat.
  - Cha, lelo kwakuyigama lalowo owakhumula ingwe!
  Umbonisi wamemeza:
  - Hamba ngokushesha, udinga ukuya ku-patrol, kuzoba lula ukuchitha ubusuku lapho.
  Izigqila zandisa ijubane lazo ngokungathandi. U-Yanka wezwa ukuthi umzimba wakhe wawubuhlungu kangakanani futhi nezandla zakhe eziboshwe zibuhlungu. Kunzima, noma kubonakala kuye, noma usuku lapha lude kunaseMhlabeni. Usefuna ukulala kakhulu, uyazamula. Amatshe aluhlaza asemgwaqweni enza izinyawo ezingenalutho zomfana zishise futhi zilume, futhi uyaxhuga. U-Yanka wazama ukuhlehla eceleni futhi ahambe otshanini obuluhlaza ukuze bungabi buhlungu kakhulu. Abanye abafana, izinyawo zabo ezingenalutho, ezinamakhaza kwakubonakala sengathi abakaze bagqoke izicathulo, bavele basineke, kodwa basanyakaza. Kodwa ukushwiba isiswebhu namagalelo ambalwa abukhali kwamphoqa ukuba abuye. Umfana kwadingeka abekezelele ukuhlukunyezwa okusha okunensayo ukuze aziphazamise, wabuza u-Ali.
  - Ingabe uzalwa uyisigqila noma ukhululekile!
  - Angizalelwanga ekuthunjweni; ngathengiswa eminyakeni eyisithupha edlule ngenxa yezikweletu. Kwaqale kwadingeka ngisebenze emasimini, kodwa ngathunyelwa enkwalini ngenxa yokungaziphathi kahle. Njengoba ngangisemncane, ngavele ngacosha ngaphatha amatshe. Babesondla kabi futhi bevame ukusishaya. Baningi abafana abangontanga yami abashonile. Sasebenza kakhulu, kodwa ngajwayela. Ngakhula ngaqina kodwa imayini yoma ngadayiswa.
  - Ayikho inhlanhla!
  - Kungani! Ngendlela efanayo! Ngasebenza phezulu, ngaphefumula umoya, emayini izigqila zagcwala izilonda ngokushesha zafa. Futhi ngakho manje ngilukhuni ukuphila futhi angesabi lutho.
  Naphezu kokuncipha kwakhe, umzimba ka-Ali wawunomzimba omkhulu, futhi naphezu kohambo olude, umfana akazange abukeke ekhathele. Nokho, ukusebenza kanzima kuyakuqinisa kusukela ebuntwaneni.
  Yanka uthi:
  - Isigqila kusukela ekuzalweni, akakuqondi kahle ukuthotshiswa.
  Kwabe sekungena omunye umfana onezinwele ezimnyama zendiza engxoxweni:
  - Ngiyindodana nomzukulu wezigqila! Kusukela ngisemncane ngangiphoqeleka ukuba ngicoshe izikhwebu zommbila ngizishaye. Kodwa uma ngikhuluma iqiniso, angizange ngiyeke ukukhululeka.
  - Futhi ubungenzani? - Kubuza u-Ali.
  - Ngashada! Yakha indlu! Ngeke wazi!
  U-Yanka waphawula:
  - Umuntu okhululekile kuphela ongenza izinhlelo ezibucayi. Angazi, kodwa ngithemba ukuthi sizothola inkululeko ngokuhamba kwesikhathi!
  - Uma isigqila silalela inkosi yaso, khona-ke siyohlala siyisigqila ezweni elizayo, kuphela siyophathwa kahle. - Umfana wathi.
  U-Ali waphikisa:
  - Akekho owaziyo ukuthi kuzoba njani! Ngokuvamile, angifuni ukukhuluma ngomunye umhlaba; kungcono uma u-Yanka esitshela ngezwe lakhe. Ingabe abantu bakho bayalwa?
  U-Yanka waqhweba:
  - Yebo, bayalwa! Nokho, izwe lami lalwa impi enzima cishe eminyakeni engamashumi ayisikhombisa edlule. Kwabe sekuba nempi enkulu nesitha esinamandla futhi sacishe sahlulwa. Kodwa ngemva kwalokho lezi kwakuyizingxabano zendawo kuphela. I-Afghanistan, i-Chechnya, kodwa ingxenye enkulu yayilwa nama-partisans. Ngemuva kweMpi Yezwe Yesibili, i-USSR neRussia ayizange imemezele ngokusemthethweni impi kwamanye amazwe. Kwaba nezingxabano ezincane kuphela. I-United States yalwa kaningi, ngempumelelo ehlukahlukene. Eqinisweni, iMelika ayizange ilahlekelwe yimpi eVietnam, kodwa ilahlekelwe kakhulu, ngaphansi kwengcindezi yombono womphakathi yaphoqeleka ukuba ihambe. Ifana ne-USSR e-Afghanistan. Iningi lezimpi ezinkulu zanqotshwa, kodwa kwakungenakwenzeka ukunqoba ama-partisans, futhi kwakudingeka ukuba bahambe ezweni ukuze bagweme izindleko ezengeziwe nokulahlekelwa. Nokho, impi yokuqala yaseChechen yayiyinqaba futhi engenangqondo kakhulu kuwo wonke umlando wezimpi izwe lakithi elizilwile. Angifuni ukukhuluma ngakho. Ngeshwa, akekho owadutshulwa ngenxa yokuhlulwa okuyihlazo kweRussia!
  U-Ali wabhala:
  - Izwe lakho iRussia?
  - Yebo!
  - Ingabe mkhulu?
  - Kukhulu kakhulu! Indawo enkulu kunazo zonke emhlabeni!
  - Kodwa walahlekelwa izimpi ezimbili zokugcina!
  - Cha! Cishe wehlulekile ukunqoba. Ngaphezu kwalokho, saziphindiselela okwesibili eChechnya. Kuliqiniso ukuthi ubudlelwano abukapheli, kodwa okwamanje siyabugcina bulawulwa.
  USadat waphawula ngokudabukisayo:
  - Zonke izimpi azikwazi ukunqotshwa! Uma kutholakala umkhuzi ongenakunqotshwa, yonke iplanethi yayiyoba sezandleni zakhe.
  Impendulo ivela ku- Yanka:
  - Emlandweni woMhlaba kwakukhona abaphathi abangenakunqotshwa, kodwa njengomthetho babengenakho ukuphila okwanele. Inkathi yomuntu ayinde, futhi umlandeli ofanelekayo kunzima ukumthola. Yeka ukuthi u-Nikita Khrushchev onomsindo omkhulu kangakanani owaqhathaniswa noJoseph Stalin. Nokho, kushoda ngokuphelele izisebenzi phakathi kwamakhosi. Nokho, kubaholi benkathi yamaSoviet kwakukhona abantu abathathu kuphela abanamandla nabanekhono: Lenin, Stalin, Andropov. Ngaphezu kwalokho, uLenin no-Andropov abazange babuse isikhathi eside, njengoba babenezinkinga zempilo. Futhi abanye abafikanga ezingeni lokuphatha ipulazi ngokuhlanganyela!
  Mayelana nohlelo lwamanje lokuphatha, sinjengokungathi sinababusi ababili. Ababonakali beyiziwula, kodwa abanawo umgomo ocacile futhi abazi ukuthi bafunani! Kubonakala sengathi laba bafana abakanqumi ukuthi bazokwakha umphakathi wentando yeningi noma umbuso wobushiqela wobushiqela. Kodwa isimiso esinjalo esinenhliziyo encane asizinzile. Imvamisa ubushiqela obuphakathi buhlala isikhashana, futhi isizwe kufanele sikhethe okuthile okuphathekayo! Futhi abekho abaholi ababili. Umholi wesizwe ufana noNkulunkulu - Munye kuphela!
  U-Ali waphikisa:
  - Kukhona onkulunkulu abaningi!
  Sadat ngokwefilosofi waphawula:
  - Ngokuvamile, sinonkulunkulu abaningi, kodwa kwakukhona inhlangano eyayikhuthaza umbono womdali oyedwa. Yiqiniso, sekunesikhathi eside singezwa lutho ngabo! Ngokuvamile, yini okholelwa kuyo?
  U-Yanka wangabaza kancane futhi waphendula:
  - Engqondweni namandla omuntu!
  - Kanjani lokho?
  - Ukuthi isintu ngokushesha noma kamuva sizoxazulula izinkinga zaso futhi sithole injabulo.
  USadat, ehlohla ngamehlo amnyama, anobuqili, wabuza:
  - Noma ngaphezulu ngokunembile?
  - Lokho ebesikwazile ukukuzuza emaphusheni kuphela noma ezinganekwaneni kuzoba ngokoqobo! - Yanka rolled amehlo akhe. - Yiba njengonkulunkulu.
  USadat wanikina ikhanda:
  - Lawa amaphupho nje!
  - Ungasho kanjani! - U-Yanka uqondise amahlombe akhe. - Isibonelo, bekunokhaphethi omlingo, kwavela izindiza zangempela. Indwangu yetafula ezihlanganisiwe, imifino emikhulu nezithelo - ama-synthesizer okudla kanye nobuchwepheshe bofuzo. Yazi-konke isigqoko, isoso eline-apula - amakhompyutha ne-inthanethi. Amabhuzu okuhamba - izimoto nezithuthuthu. Izindiza eziya enyangeni ezichazwe ezinganekwaneni nazo zenziwa. Nokho, izindlela zomlingo zokubhubhisa zazingaphezu kwe-athomu futhi, ngisho nangaphezulu, ibhomu le-hydrogen!
  USadat wabheka phezulu:
  - Amagama amaningi angaqondakali!
  U-Ali wabuza:
  - Ingabe unawo amapentshisi avuselelayo!?
  - Lezo ezibuyisela intsha?
  - Yebo impela!
  U-Yanka waphefumula:
  - Asikafundi okwamanje! Kodwa eminyakeni eyikhulu ezayo, iminyaka engamakhulu amabili, inkinga yokuguga izoxazululwa. Wonke umuntu uyoba musha futhi abe nempilo phakade!
  Impendulo ivela ku- Sadat:
  - Linda kuze kwenzeke! Futhi ukuthi ibhomu le-hydrogen liyisipelingi esinamandla?
  U-Yanka usinekile edlala:
  - Uyakwazi ukucekela phansi ngokuphazima kweso, zonke izinto eziphilayo ezikude umgibeli angakwazi ukuzigibela ngosuku!
  USadat wanikina ikhanda:
  - Yebo, nonke ninamanga! Ukube izwe lakini linezikhali ezinjalo, ubuyoyinqoba yonke iplanethi.
  U-Yanka waphendula, eshwabanisa isiphongo sakhe:
  - Ubona izinkinga ezimbili ezinkulu lapha. Okokuqala, ziyini izikhali: akulona izwe lethu kuphela elinazo, futhi zingakwazi ukulwa nathi.
  - Futhi okwesibili? - USadat waze washeshisa ijubane lakhe ukuze asondele kuYanka.
  . ISAHLUKO No. 10
  U-Konstantin Rokossovsky waqaphela ukuthi umzuzu obalulekile ufikile futhi waletha i-flagship empini, ayeyisebenzise ngokucophelela kakhulu. Kunjalo; amakhilomitha ayizinkulungwane eziyishumi nanhlanu ububanzi: lokhu akulona ihlaya ngomkhumbi-mkhathi. Lona umsebenzi wangempela wobuciko, obiza ama-quadrillion ama-ruble aseRussia. Ingasaphathwa eyezisebenzi eziyizigidi eziyizinkulungwane ezinhlanu nengxenye - lokho kuyinani labantu bomhlaba wonke. Manje sidinga ukushanela lezi zigigaba ezimbi ukuze zingabhubhisi lonke ibutho.
  U-hypermarshal ngokwakhe wayeku-missile cruiser elawulekayo. Njengokulindelekile, inkanyezi yakhe yayigwema impi, hhayi ngenxa yobugwala, kodwa ngenxa yokuthi ukufa komkhuzi kwaba nomphumela oyinhlekelele kulo lonke ibutho.
  UMarshal Elf uphakamise:
  - Ake senze ukuhlehla jikelele kwebutho lethu, sakhe uhlelo lwezinqaba.
  UKonstantin wenqabile:
  - Ezimweni zokuzungeza, ukuhlehla kusho ukulahlekelwa okukhulu. Ngaphezu kwalokho, ngale ndlela sizonikeza isitha amabhuloho amakhulu.
  - Ngakho-ke kufanele ngenzeni?
  - Sidinga ukucekela phansi umkhuzi omkhulu webutho le-phantom. Kulokhu, ngethemba ukuthi izobhidlika.
  UMarshall uphikile:
  - Kuyohlale kukhona isekela. Phela noma kwenzeka ushona, ukukopisha kuyahlinzekwa. Njengoba umlandeli wakho u-Stalin eshilo: abekho abantu abangena esikhundleni!
  U-Rokossovsky, ekhipha umbani esweni lakhe, wathi:
  - Kukhona into enjalo, kodwa lokhu akuhlinzeki ngaso sonke isikhathi ebuthweni lasendulo. Ngokuvamile: akudingeki ukuthi ume unganyakazi. Sizohlasela.
  Umkhumbi-mkhathi omkhulu obizwa nge-"Fatherland": ngenganono zawo ezisinda kakhulu washisa yonke indawo. Kwakuyinto esabekayo, i-hyperplasmic, engacabangeki nhlobo.
  U-Alyosha Popovich waqoqa ngokushesha isibhakela sama-dinosaurs. Kwakunzima kakhulu ukwenza lokhu ngaphansi kwezimo lapho amabutho ayelule futhi elwa endaweni ebanzi. Nokho, umkhuzi osemusha wangaphandle akazange ahluleke ukusebenzisa ubuqili. Wayala ukuba kuthunyelwe isignali, ngosizo ama-dinosaur ama-phantom abizelwa ukuthi anikezwe ukudla. Kwaba nomphumela. Yiqiniso, amantombazane abacibishelayo awazange amemeze kakhulu, ukuze angazitholi zonke izilo. Isikhumba esingenalutho samaqabane abo: amaqhawe enkemba anqunu, abesevele ecwebezela ngenxa yokushuba, ukuthi impi yayishube kangakanani. Futhi ngakho amakhulu amabili amakhulu akhethwa.
  Ngokuphambene nayo yonke imithetho yefiziksi, izibankwakazi zangena endaweni engenalutho ngokubhonga okubi, okunothuli kancane, izingcezu ezincane zamaza okukhanya abonisiwe kanye ne-hyperplasm yomlingo.
  Futhi bahola ukuhlasela, belalela umyalo wenduna, uPastukhov ngokwakhe, isigqoko sakhe saphukile, nezinwele zakhe zigcwele igazi. Ibutho elaliholwa iqhawe lalinobuso obesabekayo, obunyanyekayo, imilomo esabekayo, egobile, amazinyo avame ukuphuka. Ama-spikes amaningi, ama-blades, izinaliti, ama-corkscrews, ama-pimples emagobolondweni, lezi zidalwa ze-underworld of magic, zazibonakala zihloswe njengemibhobho yamathangi.
  Kwakhala uphondo (amagagasi adonsela phansi asakazeka endaweni engenalutho), futhi i-avalanche yagijimela esitheni. Uquqaba olukhulu lwezilo luphuthume lubheke ku-Flagship "Fatherland".
  Ama-dinosaurs aklabalasa ngokucasuka, ezama ukushanela yonke into nawo wonke umuntu!
  I-flagship enkulu yahlangana nabo nazo zonke izikhali zokubhubhisa. Kwaqala ukugitshezwa kwamagobolondo okuqhubekayo. Kwaba sengathi kudutshulwe izimbobo ku-vacuum kanye nemifudlana ephithizelayo yamandla ephuma kuzo.
  U-Alyosha Popovich wayala:
  - Thatha isivinini esiphezulu futhi ungayeki.
  Amahithi abangele ubuhlungu kuma-dinosaur e-phantom. Ama-craters ajulile akhiwe emizimbeni yabo, kanye nemivimbo eyayingase ihlale eNew York yasendulo. Ezinye zezilo zavele zabhidlika ngenxa yokuhlulwa kaningi. Kodwa kwakungenakwenzeka ukumisa ukugeleza; ngokuphambene nalokho, kwaba namandla kakhulu futhi kunesiyaluyalu. I-flagship "Otchizna" yazama ukubuyela emuva, kodwa yatholwa yi-avalanche ephilayo yama-phantoms. Ngemva kokuhlasela umkhumbi-mkhathi njengephakethe lezinja ebhereni, ama-dinosaurs aqala ukulidabula. Umkhumbi omkhulu udubule ama-emitters azo zonke izinhlobo cishe angenalutho, kodwa lokhu akusizanga kangako. Izilo ezihlukahlukene, zezinhlobo ezingenakucatshangwa ukuthi ngisho nobuchopho bugcwele amathumba e-hyperplasma, baklebhula izikhali zakhe, imibhoshongo, izisekelo, izimpondo. Umkhumbi-mkhathi wawufa nje, futhi kwakudinga isibindi esikhulu ukuwubuka.
  U-Rokossovsky, ngomzamo wokufihla ukwethuka kwakhe, wayala:
  - Wonke umuntu, hamba uyokusiza!
  UMarshal Elf ulungisile:
  - Wonke umuntu akakwazi, amasosha avinjwe izimpi!
  - Bese bonke labo abakhululekile.
  Izinkanyezi zezinkanyezi zebutho le-Svyatorossiya zagijimela phambili. Izinkulungwane zemikhumbi zalahla izigidi zezithunywa ezibulalayo ngasikhathi sinye. U-Alyosha Popovich uphinde wafaka zonke izinqolobane esenzweni.
  - Ngaphansi kwezimo akufanele sivumele izitha zethu inkululeko yokulawula. Shaya kakhulu, hlanganisa imigqa! - Umkhuzi osemusha wamemeza kwabangaphansi kwakhe. - Sondela, ungasivumeli ukuthi sisebenzise imicibisholo enamandla amakhulu.
  Ngempela, isikhali sokugcina kwakuyisona esibhubhisa kakhulu futhi esiyingozi kuma-phantom. Ngakho-ke, njengomshayi-sibhakela wangempela, bazama ukusondelana eduze, lapho babengase bahlasele khona isitha ngochungechunge lwamagalelo futhi banqume ukusikwa ngezinkemba. Amanye amaqhawe ezinkanyezi ayesebenzisa amadolo awo angenalutho, anomusa (Kuyamangaza ukuthi umphumela omangalisa kangaka ungaba khona kanjani ngezingxenye ezikhanga kangaka zomzimba wentombazane!) Umkhumbi omkhulu wezinkanyezi othi "Fatherland" wakhukhuleka kancane kancane, wahlehla, uzama ukunqanda ukucindezela kwesitha esinzima. . Futhi bamphonsa kuye, ama-dinosaurs asebenzisa amazinyo namazinyo awo, aphula imibhoshongo, ahlakaza imikhakha, echoboza ukuhlukaniswa. Umkhumbi omkhulu wawufa, kodwa izilo ze-phantom nazo zakhokhela kakhulu impumelelo yesikhashana.
  U-Alyosha Popovich ebona; ukuthi isitha saphuma sonke, sawela izinkemba zaso ezimbili ezinde, futhi, kanye neviyo elincane lezitha ezikhethiwe, zagabavula zibheke esitheni.
  Nakuba iqembu lakhe liphuthume endaweni engenalutho, izinhlansi zashaya ngaphansi kwamanqina, isikhala sazamazama.
  U-Alyosha uthi:
  - Saryn on the kitchka!
  U-Dobrynya Nikitich, obeka impilo yakhe engozini, ubelokhu elwa ngakwesokudla isikhathi eside. Abagibeli bakhe bacindezela imikhumbi-mkhathi eyayisakazeke emkhathini, kodwa bona balahlekelwa. Kwakubuhlungu ngokukhethekile ukubuka amanxeba amabi ayevuzwa amantombazane ngezinsimbi ezihlukahlukene zokuqothula!
  U-Alyosha Popovich wagqekeza ngentshiseko yobusha. Wayeqonda ukuthi ukuphonswa kungaba yiconsi ephule idamu. Futhi amaqhawe akhe afana kahle, amadoda amahle kanye nobuhle, intombazane eyingxenye enamagoda egolide. Izikhali zifekethiswe ngegolide namatshe ayigugu. Futhi balwa ngobuqhawe. Enye yalezi zinsizwa yawa, yashaywa imicibisholo, elinye ihhashi lakhishwa imilenze, kodwa, lishaya kabuhlungu, lelula lelula ngomlomo libheke emikhunjini yasemkhathini. Umgibeli owile naye walwa ngezinyawo. Ikhanda lentombazane enhle lalidatshuliwe, izinwele zayo ezisagolide zakhazimula ngokukhazimulayo, futhi ubuso beqhawe buhlanekezelwe yizinhlungu ezibuhlungu. Imilenze yesosha lesifazane yaphephuka, intombazane yaqala ukubhonga emifudlaneni emithathu kanye nerokhethi enamandla ye-thermo-creson - elingana namabhomu e-quadrillion awela eHiroshima - yahlala emlonyeni wayo obucayi, enezindebe ze-satin. I-Quadrillion (Isigidi sezigidi) I-Hiroshima yaduma emlonyeni wentombazane ngasikhathi sinye: i-hyperquasar, i-adventure yocansi!
  Imidondoshiya yazama ukubulala abagibeli ngamunye ngamunye, nabo babahlanganisa ndawonye.
  Ekugcineni, enye yezibankwakazi ezinkulu ikwazile ukufinyelela i-reactor ye-flagship ultra-dreadnought. Kwenzeke into embi lapha. U-Alyosha Popovich wayengenaso isikhathi sokuyala:
  - Wonke umuntu, suka eceleni!
  Kodwa kwase kwephuze kakhulu. Yaqhuma ngamandla amakhulu futhi i-quasar yangempela yavutha, yadonsa amakhulu ama-phantom nezinkulungwane zezinkanyezi. Isihogo se-supernova; i-piranha edlayo, evuthayo igwinye indawo.
  I-cruiser esuka lapho i-hypermarshal yayisebenzisa khona umyalo yazamazama kabuhlungu.
  U-Rokossovsky wasukuma, wathintitha uthuli lwe-ultra-plastic ebhidlikayo, futhi wafunga. Abeke isandla esiphongweni maqede athi nhlo
  - Izwe Lobaba libhubhile!
  - Futhi amasosha ayizigidi eziyizinkulungwane ezinhlanu nengxenye, kanye naye! - Wathi i-elf marshal. - Noma kunalokho, ngisho nangaphezulu!
  I-gnome yaphakamisa:
  - Akusona yini isikhathi sokudlala i-retirade?
  U-hypermarshal wahwaqa:
  - Ukufa kwenkanyezi enkulu kangaka njengoba i-Fatherland izohlakaza sonke isivikelo. Noma kunalokho, kuletha ukungezwani ebuthweni lethu. Ngokusobala kuzofanele sihlehle. Nakuba cha, ukuhlehla kuleli cala kuzoba indiza evamile. Kufanele silwe siqinise, siqine futhi sishiseke.
  - Anjani amayunithi e-Wehrmacht? - I-elf marshal yagcona.
  - Lowo owawina walwa kangcono! - Rokossovsky waphendula. - Kodwa ukushisekela ngokweqile akuzange kuwasindise amaNazi!
  - Futhi singase singasindiswa!
  Rokossovsky, naphezu kwenhlekelele yesikhathi, wayala ngokuhlekisa:
  - One, ababili, abathathu - sula izibani!
  I-elf marshal yasikisela:
  - Ake sihlukanise ibutho libe izingxenye ezingamashumi amabili futhi sigijime kuzo zonke izinhlangothi!
  - Futhi lokhu kuzonikeza ini?
  - I-phantom izohlukana! Futhi lapho iminwe isakazeka, kulula ukuphula iminwe yakho! - Ejabulile (ikhanda elincane elikhanyayo), kusho i-elf marshal.
  U-Rokossovsky, ekhipha umsebe wokukhanya ekhaleni lakhe (ukukhishwa kwemvelo ye-hyperplasmic ebuchosheni obuvuselelwe), wathi:
  - Awu, ake sizame ukuhlakaza amabutho ezitha! Kulesi simo, kuzoba nzima kakhulu ukuthi balwe!
  I-hypermarshal yanikeza imiyalo nge-telepathic impulse, iqoka abaphathi beqembu.
  Ngalesi sikhathi, ngaphezu kwengxenye yemikhumbi yezinkanyezi yaseRussia Engcwele yayisibulewe. Ngesikhathi esifanayo, ibutho lama-phantom lancipha kakhulu. Amasosha eGreat Russia ashaywa ngesihluku. U-Alexander Omkhulu, ebona iqhinga lesitha: wayala!
  - Ngokushesha beka indawo yokugcina eqinile ngemuva! Sizoshaya izitha kancane kancane!
  Umlingo u-Oksana wathi kuye:
  - Ukunqoba kwethu kuyindaba yesikhathi kuphela! Ungabangi nje umsindo!
  Impi yathuthela esigabeni esisha, lapho lesi sinyathelo sasingeseRussia Enkulu. U-Alyosha Popovich wazama ukuxhumanisa izenzo zamasosha akhe, kodwa impi yenzeka ngokuzenzakalelayo. Yiqiniso, i-shades ekhishwe yi-silhouettes yenza kube lula ukugwema ukudubula komunye nomunye. Kodwa ezimpini eziqinile, kwesinye isikhathi ngisho nabakithi babekuthola. U-Alyosha Popovich yena walahlekelwa ingalo eyodwa, wayesezinhlungwini, kodwa umsizi wabopha isitho.
  - Phela, uHannibal wayeneso elilodwa, futhi mina ngihlome eyodwa!
  U-Marquise Angelica wakhuthaza (izikhali zakhe zabhidlika ngokuphelele ngaphansi kokushaywa kwemisebe elimazayo. Isiketi esifushane kuphela esingavala izinqe zikanokusho zeqhawe elinemisipha, elihehayo, naphezu kwamanxeba).
  - Ukulahlekelwa isandla; ukulahlekelwa okukhulu nje - ukulahlekelwa ingqondo - okungenakulungiseka!
  - Abenzi bemilingo bazokwenza owesibili! - U-Alyosha waphendula, enikina ikhanda. "Awukwazi ukungiphula kalula kanjalo!" Sizokwenza ukuhlasela okusheshayo. Ukuze nje ngithole umkhuzi omkhulu. Uphi lo Rokossovsky?
  U-Oksana uthi:
  - Uma sibheka ngobuningi bolwazi kanye nokuhlangana okuhlukahlukene kwamandla adonsela phansi, ukulelo qembu lezinkanyezi. Manje uzombona ekukhanyeni okunsundu.
  U-Alyosha Popovich wazama ukuqoqa amasosha akhe, wayethemba ukucindezela umkhuzi. Abagibeli babuthana, ama-dinosaurs afika. Nansi enye yezindawo ezingamashumi amabili zeSvyatorossia ezahlaselwa endaweni yokugcina ka-Alexander Omkhulu. Wayesechotshozwa ngokushesha. Kubonakala sengathi amaqhinga okulwa ngokwehlukana awazange azithethelele. Kodwa njengoba uCapablanca eshilo: esimweni esibi, konke ukunyakaza kubi!
  UKonstantin Rokossovsky wanikeza omunye umyalo:
  - Manje hlanganisa kabusha!
  Njengokungathi amathente ahlukene acindezelwa, amaqembu ahlukene aqala ukuhlangana abe uhlelo olulodwa. Ukuqondisa okunjalo kwasivumela ukuba sizuze isikhathi, kodwa akukwazanga ukuhlehlisa isimo.
  UVladimir Kashalotov walwa njengawo wonke umuntu: ngokufutheka nokushiseka. Wayengakaze acabange ukuthi angafa. Noma kunalokho, wayesekubheke kaningi emehlweni ukufa kangangokuthi akukho okwakungamthusa! Impi yayinqotshwa, ukukhathala kwase kuqalile, futhi isifiso sasiwukuba lokhu kuphele ngokushesha ngangokunokwenzeka.
  Ngakho wangena empini nomngane wakhe u-Erolok, bahamba isikhashana, badubula emuva, base behlukana.
  UVladimir Kashalotov wadubula izikhathi eziningana, kodwa ngenxa yokukhathala kwengqondo enqwabelene, ngokuyinhloko, akakwazanga ukushaya. Isitha naso sase sikhathele kakhulu. Ngokuvamile, akunakwenzeka ukuqhathanisa "i-virtual" nempi yangempela. Noma kunjalo, ekuqeqesheni, kungakhathaliseki ukuthi kubuhlungu kangakanani, ngeke ubulawe, kodwa empini ungafa nganoma yisiphi isikhathi. Lokhu kusho ukungabi nalusizo kuMotherland.
  Imikhumbi yezinkanyezi eminingi yonakaliswa, imikhumbi eminingi yalahlekelwa imibhoshongo, yonke imikhakha namakhompathimenti. Kudutshulwe amashumi ezigidigidi zezindiza ezinesihlalo esisodwa kuphela.
  Le nsizwa yavula ihologram, izama ukuxhumana nabalingani bayo. Kuvele ubuso bentombazane enhle. Intombazane yabuza uVladimir:
  - Kungani udabukile?
  - Ngikhungatheke ngokuphelele! Ngokusobala namuhla umkhawulo wezitha ezibhujisiwe usuphelile.
  Intombazane yaphendula:
  - Ungakhathazeki! Dubula abampofu! Noma uyabadabukela?
  - Akukhona ukuthi kubuhlungu, kodwa ngandlela-thile kuyethusa! - UVladimir waphendula. - Ukuzwa intukuthelo ezindebeni!
  - Ake silwe ndawonye kuleli cala! Cabanga nje: mina nawe; inkampani eyodwa!
  Umfana wacula wathi:
  - Mina nawe; inkampani eyodwa!
  Izwi lentombazane laba phezulu kakhulu:
  - Lonke ulwandle lwe-charm!
  - Mina nawe!
  - Udumo lwezwe lethu loMama lungcwele! Sizobhubhisa zonke izitha!
  - Angiphikisani nokukhononda! Ngifuna ukudla ophaya!
  Insizwa nentombazane bahleka; ngemva kwalokho ubuhle obunezinwele ezinemibala eyisikhombisa (umbala we-rainbow usemfashini kakhulu) waphakamisa:
  - Ake sihlasele ngababili, singakwenza kangcono!
  - Kuhlanganiswe! Okusho ukuthi uyavutha!
  Iqhawe lakhotha izindebe zalo:
  - Quasar! Ungasivumeli isithombe sigoqe!
  Ukulwa ndawonye kuhlala kumnandi kakhulu: UVladimir wavumelana nenkondlo yembongi yasendulo:
  Kubi uma umuntu eyedwa
  Futhi umuntu akanakuba yiqhawe yedwa!
  Wonke umuntu oyisixhwanguxhwangu uyinkosi yakhe,
  Futhi ngisho nababuthakathaka, uma kukhona ababili!
  Bangena empini, futhi ekuqaleni konke kwahamba kahle, ngokulandelana badubula ama-tetraplane amathathu. Bakwenza kahle, ngisho nangomusa nangomusa. UVladimir wazizwa ephefumulelwe imbongi-fighter. Kodwa ngemva kwalokho kwenzeka okuthile okwakungenakugwemeka empini enjalo. Umlingani wakhe ushaywe ngamacala amancane. Kwaba nesibani esinjalo, kwangathi inaliti ibhoboze indawo, kwathi isikhashana kwavela iconsi legazi elikhanyayo. Khona-ke i-vacuum rag emanzi yasula ngokungenaluzwela. Inhlekelele enkulu kunazo zonke empilweni emfushane ye-fighter encane! Intombazane enhle umfana ekwazile ukuba ngabangane nayo, yaze yazibandakanya namaphupho amabi: bamwisa njengempukane! Kangangoba akazange abe naso isikhathi sokuphuma.
  UVladimir wayefuna ngempela ukuklabalasa nokukhala. Kwakunzima ukuyicindezela ngaphakathi kuye, kodwa imizwa yaqhuma.
  - Impi mayilahlwe! Yintokazi embi nendindwa!
  Insizwa, ngokuphelelwa yithemba, yaze yaya enqameni. Ukuze ugcine njengo-Nestert. Owokuqala owakhipha inqama. Kwalandela ukuhlasela okuthukuthele. Kodwa isitha sabonakala sinemizwa ebuthakathaka. Nakulokhu, isiphetho sasisohlangothini lukaVladimir. Isitha saphambuka sadutshulwa sawela phansi. Impumelelo enjalo yamthulisa umfana ngandlela thize.
  - Futhi bengicabanga ukuthi kuzoba umgodi omnyama!
  Imikhumbi yeSvyatorossiya yayicindezelwe kakhulu, yayifa ngokusobala, kwakubonakala sengathi ngeke libe khona ithemba lensindiso.
  U-Konstantin Rokossovsky unqamule iminwe yakhe: isibhamu esinamapulangwe angamashumi amabili sabonakala phambi kwakhe:
  - Uyala, mphathi! - Isikhali sacula!
  - Lungela ukuhlakaza umzimba wakho nganoma yisiphi isikhathi!
  - Ngiyalalela! Nakuba kufanele ngikuxwayise kulokhu, uzolahlekelwa amandla okusebenzisa umyalo!
  - Angisenandaba!
  - Kuthiwani ngesibopho?
  - Isibopho? - Rokossovsky wacabanga: - Angazi! Yisimangaliso kuphela esingasisindisa, futhi azikho izimangaliso endaweni yonke!
  I-elf marshal yaphawula:
  - Emkhathini wendawo yonke: ngezinye izikhathi kuba nezigigaba okunzima ukuzichaza. Azikwazi ukubizwa nganoma yini enye ngaphandle kwesimangaliso sendawo yonke. Cishe uke wezwa ngalezi?
  - Ngizwile! Kodwa kuwubuwula ukuthembela kulokhu!
  - Kwazi bani! Thina ama-elves azwela kakhulu emithonyeni ye-paranormal kanye nezinhlekelele ezihlukahlukene. Ngizwa sengathi kukhona okuza ngakithi!
  U-Rokossovsky wanikina ikhanda lakhe:
  - Kungenzeka, inkohliso nje!
  - Cha, bheka! Isikhona vele!
  Ngaleso sikhathi kwenzeka into engavamile ngempela! Ukudubula kwashona khona lapho futhi ibutho elingaziwa lathatha izinkanyezi kanye nama-phantom. Ilalela umfutho ongaziwa, imikhumbi nezipoki zagijima ngezindlela ezihlukene. Kwakungachazeki, njengokungathi kungaqondakali, u-Baba Yaga omkhulu wanyakazisa umshanelo wakhe, ehlakaza izikhali zokulwa ngezindlela ezahlukene. Lokhu kwenziwa ngokushesha, ukukhanya kwafiphala ngokuzumayo, kodwa ngesikhathi esifanayo ukucindezela kokunyakaza kwakuncane.
  UVladimir naye wezwa indlela acoshwa ngayo, njengokwanga kwabesifazane abanothando. Kwakunuka ngisho namakha abiza kakhulu. Insizwa yaze yakhala ithi:
  - Nali i-lafa!
  Kwase kuba mnyama! Kumnyama kakhulu, awukwazi ngisho nokubona ukukhanya okujwayelekile kwazo zonke izinsimbi. Ayikho neyodwa i-photon, nezinye izinhlobo zamagagasi nazo zanyamalala. Iso lomuntu lesikhathi esizayo lisivumela ukuba sihlukanise phakathi kwamagagasi amade kakhulu namafushane kakhulu, imisebe ye-infrared ne-ultraviolet, amaza e-gamma, namagagasi e-micro-gamma, kanye nezinhlobo ezihlukahlukene zalokho okunikezwa yi-hyperplasma. Yiqiniso, ikakhulukazi ukuqina, iso alikabi namandla onke, kodwa idivayisi ekhethekile yakhelwe kulo.
  Futhi ngakho ukungabi nalutho okuphelele. UVladimir wahleba:
  "Mhlawumbe lesi sihogo sibukeka kanjani!" Nakuba okungaqondwa ukufa nokufa ku-hyperplasm.
  Ngesikhathi esifanayo, umzimba waba lula futhi unomoya! U-Vladimir wazizwa engcono kakhulu, ukukhathala kwaphela, futhi umphefumulo wakhe wajabula kakhulu.
  - Lokhu kuyinto ekhethekile! Mhlawumbe ngindizela ezulwini, kubalweli abakhulu! Nakuba ngifanele ukubizwa ngokuthi ngimkhulu?
  Ngokungazelele, ebumnyameni obuphelele, kwavela ukukhanya, okungavamile, okungafani nanoma yini enye! Ngaphezu kwakho konke, umdlalo onjalo we-shades wawufana nemisebe ye-gamma, kodwa lapha kwakubonakala sengathi kwakukhona amagagasi amafushane ububanzi. UVladimir wakhumbula i-hyperphysics, lapho kutholakala ukusebenzisana okunamandla kakhulu. Benza ukuthi kube nokwenzeka ukudala izilinganiso ze-fractional, uma kungenjalo-ntathu, kodwa isibonelo ezimbili nengxenye. Futhi lokhu kunikeza amathuba engeziwe. Futhi ekuhambeni nasekubhujisweni kwendaba kanye nokuhlakazeka kwendawo. Thatha isibonelo: umgomo wenkambu yesikhala esiyingxenye evikelayo - ukube bekungengenxa yemisebe ekhethekile evutha ngobukhulu, ungafinyelela ukungathinteki okuphelele. Ngokuvamile, i-physics yesimanje ayifani neze ngesikhathi lapho isintu sivalelwe iplanethi eyodwa. Iyinkimbinkimbi kakhulu futhi inezici eziningi. Ukukhanya okunjalo kungena ngaphansi kwaziphi? Yini ekhethekile ngayo?
  - Lona umlilo wezingelosi! - UVladimir wahleba. - Ngokusobala izulu seliseduze.
  Phakathi naleso sikhathi, kwafudumala, kwavela eminye imibala nemithunzi emisebeni.
  Izinhlungu ezibuhlungu emathempelini ami zaphela, futhi ngezwa iphunga eliluhlaza.
  - Futhi kungcono kakhulu! Kufana ne-hypercurrent ekhanda! Ukugona kwaba buthaka, umnyakazo wama.
  Kwezwakala izwi, noma kunalokho ukuguqulwa kwe-telepathic impulse ka-Alexander the Great:
  - Wonke umuntu, shintsha imizila!
  UVladimir wazama ukulawula i-tetraplane. Imoto kaBoxing ibukeka imile. Ayikwazi ukunyakaza. Umzimba uyanyakaza, kodwa umlwi akakwenzi.
  Kubonakala sengathi ezinye izinkanyezi zikwazi ukukhukhuleka endaweni engenalutho. Izigidi zemikhumbi yazo zonke izinhlobo zama. Kwathuleka ngendlela emangalisayo. UVladimir waphuma endizeni ye-tetraplane: okungenani wayengahamba.
  U-Alexander Omkhulu wathi:
  - Impi isiphelile! Naphezu kokuphakama okukhulu kwezinombolo kwesitha, siphumelele!
  Amasosha amemeza ngazwi linye nangenjabulo:
  - Inkazimulo eRussia enkulu!
  - Intando yombusi iyanqoba!
  Ngokudabukisayo, amarobhothi amaningi okulungisa ayesebenza. Izingxenye zensimbi ezihambayo zibambeke eduze kwemikhumbi yenkanyezi eyonakele kakhulu. Inqubo yokubuyisela isiqalile.
  U-Alexander Omkhulu, ngosizo lwe-electronics enamandla, waqala ukufingqa imiphumela; amakhompyutha afakwe kuwo wonke amaphuzu enza kube nokwenzeka ukubala ukulahlekelwa ngokunemba komuntu oyedwa noma umuntu. Njengoba kwenzeka, ayemakhulu impela.
  Ibutho laseRussia Elikhulu lilahlekelwe ngokungenakulungiseka izigidigidi ezingamakhulu ayisikhombisa namashumi amabili nanhlanu, izigidi ezingamakhulu amathathu namashumi ayisikhombisa nane, izinkulungwane ezingamashumi ayisishiyagalolunye nanye, amakhulu amane neshumi nesithupha abantu abaphilayo, kokubili abantu nezinhlanga ezihlangene. Ngaphezu kwalokho: izigidigidi eziyishumi nanye, izigidigidi ezingamakhulu ayisithupha namashumi amathathu nesikhombisa, izigidi ezingamakhulu ayisishiyagalombili namashumi amabili nantathu, izinkulungwane ezingamakhulu amane namashumi amane nanhlanu, amarobhothi ayikhulu namashumi amane nesithupha kanye nezindlela ze-cybernetic. Futhi futhi izigidi ezingamashumi amahlanu nesikhombisa, amakhulu amathathu namashumi ayisithupha nantathu izinkulungwane, amakhulu amabili neshumi nesikhombisa izinkanyezi zezinhlobo ezehlukene, ngaphandle kokubalwa ama-tetraplane.
  - Nokho, okuningi! - Kusho u-Alexander Omkhulu. - Silimale kakhulu! Siqale nini ukubala amanxeba? Bala abangani bakho!
  I-elf marshal yaphawula:
  - Futhi lokho akubali ama-phantoms. Abaningi balaba bafana nabo baqothulwa!
  Umkhuzi omkhulu wasendulo wathi ngenjabulo:
  - Kodwa izitha eziningi ezengeziwe zawa!
  Ukulahlekelwa okungenakubuyiseka kwesitha kwaba: isigidintathu sezigidigidi ezingamakhulu ayisishiyagalombili namashumi amahlanu nane, izigidi ezingamakhulu ayisithupha namashumi amathathu nantathu, izinkulungwane ezingamakhulu amabili namashumi amane nanhlanu, amakhulu ayisishiyagalolunye neshumi nesishiyagalombili abantu abaphilayo - abantu kanye nabalingani babo. Izigidigidi ezingamashumi amane nesishiyagalolunye, amakhulu amahlanu neshumi nesishiyagalolunye, izinkulungwane ezingamakhulu amabili namashumi amahlanu nesithupha, ikhulu namashumi amane nesikhombisa amarobhothi kanye nezindlela ze-cybernetic. Futhi futhi izigidi eziyikhulu namashumi amane nantathu, izinkulungwane ezingamakhulu amane namashumi ayisithupha nantathu, nemikhumbi yezinkanyezi engamakhulu ayisikhombisa namashumi ayisishiyagalombili nesikhombisa, singabali ama-tetralet.
  U-Alexander Omkhulu wabhala:
  - Futhi amathuba abonakala asivuna!
  I-elf marshal yahleka futhi yaphendula:
  - Yebo, ngenxa yebutho lama-phantoms, ngaphandle kwalokho ngabe silahlekelwe. Futhi-ke isilinganiso sokulahlekelwa sasibi kakhulu.
  U-Alexander Omkhulu waphawula:
  - Isilinganiso esibi kakhulu ukulahlekelwa ama-tetralet. Silahlekelwe cishe izigidigidi ezingamashumi amathathu nesishiyagalolunye, isitha esingamashumi ayisithupha nesikhombisa! Cishe isikhathi esisodwa nengxenye!
  I-elf marshal yachaza:
  - Lokhu kungenxa yokuthi imikhumbi emincane ilahlekelwe kancane ngenxa yemiphumela yokulwa yamaphantom. Hhayi-ke, ukuqeqeshwa kwamasosha ethu nezikhali kucishe kufane!
  - Kodwa abaphathi bahlukile! - UMacedonsky wabubula.
  Idlozi lanikina ikhanda:
  - U-Rokossovsky uyi-strategist evelele! Ngesinye isikhathi, wahlongoza ukuhlasela amaJalimane ngamathangi ngokusebenzisa ixhaphozi elingangeneki lasePolesie.
  - Yeka isimangaliso! Ngizama ngaso sonke isikhathi ukushaya isitha ngingalindele. Khumbula ukugijima kwami ogwadule. Noma indlela ezungezayo ngokumelene nenkosi uDariyu, enokufinyelela ngemuva!
  - Ngiyayazi! Kodwa ithangi, ikakhulukazi ezikhathini zasendulo, aliyona ihhashi. Awukwazi ukumhudulela phezulu kalula kangaka!
  U-Alexander wanikina ikhanda ngokudelela:
  - Ngayala ibutho lami ngokuzimela, futhi uRokossovsky wayeyisithupha sikaStalin. Ngisho namaPole akhe awabathandanga abantu bakubo, bamphoqa ukuthi asule esikhundleni sokuba nguNgqongqoshe Wezokuvikela.
  I-elf marshal yakhala:
  - Izilwane ezingabongi! Kodwa-ke, lokhu kwakungesona isinyathelo sabantu basePoland, kodwa semibuthano yamazwe aseNtshonalanga eyayisekelwa yi-CIA nezinye izinhlangano zamaphekula.
  - Kungenzeka! U-Khrushchev wayebuthakathaka futhi akakwazanga ukubuyisela ukuhleleka ekamu lakhe. - U-Alexander Omkhulu wanikina ikhanda lakhe, izinwele zakhe zethusi zinyakaza ngendlela esongelayo.
  I-elf marshal yasikisela:
  - Ake siqale sivuze abafanelekayo!
  - Umbusi kanye nekhompyutha bazokwenza lokhu, njengenjwayelo, nginelungelo lokululeka kuphela!
  Ngempela, lena imithetho, inhloso kagesi inquma ukuthi ubani ofanelekayo futhi ongafaneleki. Ikakhulukazi, ukuqoshwa ku-inthanethi kuvumela noma ubani ukuthi akwazi ukuchaza imisebenzi yakhe ngokuningiliziwe. Ngesinye isikhathi, izenzo ezithile ze-Great Patriotic War zabangela impikiswano enkulu. Kamuva, abaningi babo baqashelwa njengabasekude. Ziningi izimpikiswano eziqhubekayo. Ngempela, iphayona Golikov wabulala ayisikhombisa nesishiyagalombili fascists empini. (Futhi phakathi nempi yangempela phakathi neMpi Yezwe Yesibili, akunakwenzeka ukubala inani lababulewe. Akuwena wedwa owadubula, futhi noma ngabe umJalimane wawa, wayengabulawanga ngempela! Mhlawumbe wavele walala phansi!) . Baphinde baphikisana ngamadoda kaPanfilov, ukuthi kwakukhona impi noma cha, mangaki amathangi alahlekile. Amaqhawe obuFascist nawo aphakamisa ukungabaza. Ngokwesibonelo, omunye umshayeli wokuhlasela washwabadela amathangi aseSoviet angamakhulu amahlanu namashumi amathathu nane, lapho anikezwa khona isiphambano sensimbi esinamadayimane namaqabunga e-oki egolide. Futhi futhi iqoqo lonke imiklomelo! Kunzima ngandlela-thile ukukholelwa kulokhu, futhi eqinisweni lokuthi ungabhubhisa amathangi ayikhulu namashumi amane nane nge-tank elula. Futhi Amazing! Umuntu angaphinde aphikisane "ngodeveli" omnyama owacekela phansi izindiza zeSoviet ezingamakhulu amane nezinhlanu zaseMelika! Okusho ukuthi, abanye bangabaza ukuxhashazwa kweSoviet, abanye impumelelo yobufascist.
  Kunoma yikuphi, uVladimir Kashalotov kwakufanele aklonyeliswe ngokwanele. Ekubongeni impi enqotshiwe, kwaba nedili, ngemva kwalokho kufanele kwethulwe imiklomelo.
  Ngokuvamile amasosha awadli, adla amandla e-hyperplasmic noma ama-supercurrent.
  Manje amasosha ayesaphila abuthana ezigodlweni ezikhethekile, noma kunalokho emahholo. Mayelana futhi kufanele abe yigugu - amatafula e-cybernetic! Izinketho ezinhle kakhulu! UVladimir Kashalotov kwadingeka adle ukudla okokuqala ekuphileni kwakhe. Wayengakaze adle ngaphambili! Ngokuvamile, lokhu kuyinto engavamile ukudla! Thola ukuthi kuyini ukudla! Wafunda okuningi ngalokhu, waze wazama ukuhlafuna izinkuni (i-oki, i-maple-fir futhi uNkulunkulu uyazi ukuthi yini enye!): Nokho, akazange akuthande lokhu okulandelayo. Ngempela: yini enhle, umlomo wakho ugcwele i-shit, futhi umusi uphuma ezindlebeni zakho. Okusha!
  Ihholo okwakuhlangene kulo amasosha lalilikhulu futhi lalingahlalisa abantu abayisigidi. Isosha ngalinye linetafula elihlukile. Lapho uKashalotov ehlezi etafuleni elifanayo, kwavela i-hologram enemibala (i-hybrid yentombazane nephayinaphu enamabele amathathu: ingono eyodwa igolide, enye i-ruby, eyesithathu isafire):
  - Siyajabula ukukwamukela, isosha lenkanyezi! Ubonakala uphuthelwa ukudla okuvamile?
  UVladimir waphendula, enamahloni:
  - Ukukhuluma iqiniso, angazi nokuthi kuyini! Kungani udla vele! Phela lokhu akukhona okwemvelo! Asiwona ama-primates ayisiphukuphuku!
  Intombazane yakhanyisa imilenze engenalutho:
  - Ukuze uzizwe injabulo! Jabulela ukudla okumnandi newayini! Phela, vuma, ingabe ufuna ukwazi?
  UVladimir Kashalotov wavuma:
  - Yebo! Futhi na ngaphezulu! Kungokokuqala ngqa ukuzwa inqubo enjalo! Yeka indlela emangalisayo! Ikakhulukazi uma sidla ukudla ngokuhlanganyela.
  - Ngakho ujabulele! - Ihologram yaphendula, i-hybrid kaphayinaphu kanye nentombazane yaqala ukudlala ngezingono ezinemibala eminingi. Izimbazo ezimise okwezinyoni ezimibalabala zazicwebezela ezandleni zakhe.
  Ngakwesokunene sikaVladimir: kwahlala intombazane ende futhi enhle kakhulu. Ngokuvamile, wonke amantombazane kuleli zwe angenasici, kodwa lena ngandlela-thile ikhanya ngokukhethekile. Inokucwebezela nokuthandeka okuningi. Isosha elincane lelula isandla salo kuye:
  - UVladimir!
  - Elfaraya! - Intombazane eyiqhawe yaphendula, ihleka (kahle, amazinyo akhe, ingcebo yangempela). - Kuhle kakhulu ukuhlangana nawe, ngaphandle kwalokho, ngizwe ukuthi uzihlukanisile empini yokugcina! Iqhawe elincane!
  - Sonke singamaqhawe! - kusho uVladimir. - Sobabili mina nawe! Wonke umuntu osindile uyiqhawe, futhi wonke umuntu owawa uyiwele!
  U-Elfaraya, edlala ngezinkophe zakhe, wavuma:
  - Ngokuqinisekile! Nami ngazigqamisa kule mpi, futhi nginethuba lokuba yisikhulu. Kanye nawe.
  - Kulokhu, sizoba nabantu abaphilayo ngaphansi komyalo wethu, futhi lokhu kuwumthwalo wemfanelo omkhulu! Awugcini nje ngokubeka impilo yakho engozini, kodwa neyomunye umuntu!
  - Kulungile, mfana! Nawe awazi! Uma wenza iphutha, ulahlekelwa! Kwaqhuma uthuli neqhubu! - U-Elfarai wenza ihlaya ngemvumelwano.
  - Uzihlukanise kanjani?
  - Ngishaye ngephutha i-cruiser! Ingabe kuyakumangaza lokho? "Intombazane yayiqhakaza yonke indawo, ngenjabulo."
  - Akukho cala! Mina ngokwami ngicekele phansi umchithi omkhulu ngisebenzisa iqhinga elilula, elicishe libe yingane!
  - Ezezingane? - Umbala wamashiya weqhawe ushintshile.
  - Hhayi-ke, mhlawumbe ubulula babo buthengile! Kanti unjani? - Le nsizwa yahlikihla esihlathini.
  - Ngibone ithuba lokudubula phansi futhi ngidubule! Konke kuthwetshulwe ekurekhodweni ku-inthanethi, ngaphandle kwalokho bebengeke basikholwe! - Elfaraya waze wehlisa izwi lakhe ukuze kuhlebeza.
  - Abantu ngokuvamile abakholelwa izinto ezinhle! Nakuba manje sekuyindaba yezobuchwepheshe, hhayi ukholo. - UVladimir waphakamisa amahlombe.
  Kwaqala kwadlalwa umculo, maphakathi nenkundla amantombazane nabafana benqunu bedansa. Ngakho bejabule futhi evusa inkanuko. Ukuthinta kanye nokuphambuka kanyekanye. Ukuzivocavoca kwe-Acrobatic kuye kwaba nzima nakakhulu futhi kuyinkimbinkimbi. Amantombazane, ekhahlela imilenze engenalutho, agxumela phezulu, enza amahlandla amaningi futhi asonta. Kwakujabulisa futhi kukuhle. Imizimba ixhumene yaqaqeka!
  UVladimir washaya izandla zakhe:
  - Kuyathandeka! Ngiyathanda ukubuka amantombazane anqunu!
  U-Elfaraya waphendula, ecula kamnandi:
  - Futhi mina guys! Uma abafana bendawo yonke benquma ngesikhathi esisodwa ukubulala bonke abantu abangakathuthuki! Kwashuba ngenxa yomsindo onjalo, amaphupho agcwaliseka!
  UVladimir waze wazizwa ehlekisa:
  - Futhi ubani ongazi! Kungani ecwayiza! Hhayi-ke, kulungile ntombazane, mhlawumbe sizoba nethuba lokwazana kangcono!
  Umdanso waphela, futhi ekugcineni kwaqala idili elikhulu. Amaqhawe amaningi kwadingeka anambithe ukudla okokuqala ngqa!
  Kwakukhona isitembu futhi idayinaso enkulu yangena phakathi nendawo yenkundla. Izinduna zazamazama ngenxa yokunyathela kwezinyawo zakhe. Kwakuwuhlobo lwe-trypinolasaurus. Ikhulu lamamitha ubude. Masinyane inunu yema: yabanda, futhi umzimba wayo waqala ukuqhekeka waba yizicucu. Bahlakazeka njenge-mosaic. Kungazelelwe, endaweni ye-monster kwakukhona esinye isidalwa esifana ne-blue whale enamaphiko. Futhi izingcezu zawela kahle emapuletini okukhulumayo. Bacula:
  - Kufanele udle i-parasite! Bon Appetit wonke umuntu!
  Yabona insizwa ukuthi inyama iyabhema, iphunga liyalinga kakhulu. Wathelwa ngesoso phezulu, wafaka ingilazi esandleni sakhe, efafaza iwayini elimnyama. Ingilazi, ecwebezela ngaphezu kwedayimane, yaqala ukubenyezela ngayo yonke imibala yothingo, yase ikhale:
  - Bottoms Up! Ngenkazimulo yeRussia enkulu!
  U-Artyom waphuza ngokucophelela. Iwayini laliphuzi, linomuncu, futhi limnandi ekunambithekeni. Utshwala abubuzwa, futhi mhlawumbe babungekho! Kodwa into eyayibangela injabulo encane yaqala ukuzulazula ikhanda lami.
  U-Elfaraya uphakamise:
  - Udinga ukudla okulula!
  Insizwa yathatha inyama enamanzi. Ulimi lwakhe oluzwelayo lwalujatshuliswa injabulo ngokoqobo. Yebo, yinyama le, uyaqala ukuyidla. Yiqiniso, umcabango wagcwala ekhanda lami, ingabe kungokwemvelo noma mhlawumbe okokwenziwa. Nokho, ingabe kunendaba? Phela, ngisho nasezingeni lezinhlayiya eziyisisekelo, akunakwenzeka ukuthola umehluko, kodwa manje konke kungenziwa kuhlanganiswe! Isethi egcwele yemizwa, ugwinya ngokucophelela inyama bese yehla emphinjeni wakho, bese wehla ngomminzo wakho. Ukugcwalisa isisu sakho ngento engavamile, njengokuzizwa kwesisindo esimnandi.
  U-Elfaraya wathi ngezwi elithambile:
  - Ake sizame ucezu olulandelayo lwenyama, sidle ndawonye?
  - Kodwa njengoba?
  - Masixhumanise izilimi! - Intombazane yasikisela. - Kuyoba umuzwa omuhle kakhulu kunokwenza yonke into uwedwa!
  UVladimir wavuma:
  - Ake siqhube i-quasar emgodini omnyama!
  - Kuyoba kuhle! I-Hyperquasar! (Ayitholi ngcono)
  Lapho izilimi zihlangana, kumnandi impela, zimboza zodwa futhi zihlikihle. Izinhlansi zindiza phakathi kwazo. Futhi inyama ngokwayo, lapho ishisa futhi ikhokhiswa, ithola ukunambitheka okumangalisayo okunjalo. Umfana wabubula ngenjabulo.
  . ISAHLUKO No. 11
  U-Mirabel Snow White, ezwa ukuthuthumela okuqondakalayo ngokuphelele, nokuthuthumela okungenakubekezelelwa, walindela isijeziso. Ngemva kokunqotshwa, wagqunywa esitokisini. Icala lalinzima, wavumela isitha ukuba sibaleke, ngisho noma kwakungumfana nje. Futhi ezimeni zesikhathi sempi, lokhu kungase kube nezinhlobo ezintathu zesijeziso: ukuboshwa impilo yonke kuma-anti-troops, depersonalization noma ukubhujiswa! Yiqiniso, lokhu kwakamuva kwakungasetshenziswa kakhulu, njengoba ukubhujiswa okuphelele kokuphila, nakuba kungewona amaprotheni, umzimba awunangqondo. UMirabela wabheka phambili. Eboshwe yinkundla yezempi, wayengakwazi ngisho nokunyakaza. Okwasekusele wukulinda usesimweni esingenamandla ukuze kufezeke isiphetho somuntu.
  Inkundla yamandla yaqala ukuhamba, amarobhothi angena. Izwi elingenamzwelo limemezele:
  - Ngecala elibhekene ne-Ecumenical Holy Russia, isizwe, ibutho kanye nombusi: sikugwebela ukuboshwa kwaphakade endaweni engaphansi komhlaba. - Irobhothi likhanyise amehlo alo ayishumi ngokuziphindiselela: - Yilokho, ntombazane, impilo yakho yaphela ngendlela engathandeki! Kodwa usemncane kakhulu.
  Kuvele izinyembezi ku Mirabela:
  - Ngingakwazi okungenani ukuvalelisa kubangane bami, amaqabane ezandleni.
  - Cha! - Kusho irobhothi. - Asifuni ukuthi babe nokuhlangana okungemnandi, kanye nezinkumbulo kanye nesihawu ngawe!
  UMirabela wabubula kakhulu:
  - Futhi isifiso sakho sokugcina?
  - Izigebengu azikho! Omubi kungcono aye endaweni engaphansi. Ngokushesha lokhu kuphela kuwe, kungcono!
  UMirabelle walandwa, amarobhothi ahudula amantombazane ephaseji elide. Kancane kancane ijubane labo lakhula. Kusenjalo bazithole sebephambi kodonga olusobala. UMirabela wayenqunu bhuqe, abafana namantombazane amaningi afolile ambuka. Ukulahlwa kwabo kwakubonakala ngokubuka kwabo, kodwa abanye babonisa uzwela. Kodwa uMirabela akakwazanga ngisho nokuphakamisa isandla sakhe kubo. Ekugcineni bazithola sebesegunjini: elipendwe ngokubomvu. Lapha, njengomthetho, izigwebo zenziwa. Futhi lokhu kwakusho ukuthi ubuhlungu obusabekayo base buseduze kunangaphambili.
  UMirabela wayelindele ukuthi angene ohlotsheni oluthile lwethempeli, kodwa esikhundleni salokho wangeniswa ekamelweni elifana nelabhorethri. Kwakukhona amakhompyutha amaningi kanye nolwandle lwama-holograms acwebezelayo. Lapha ama-cyborgs ayegqoke uhlobo lokufihla futhi, isibonelo, emgwaqeni angase aphuthelwe yinqwaba yemfucumfucu. Khona-ke amarobhothi anika intombazane umjovo odelela ekhanda.
  - Kwenzelweni lokhu? - kubuza uMirabela
  - Manje uzongena ephusheni elibi. Futhi uyohlala lapho kuze kube phakade. - I-electronic sadist yahhumuzela. Kwabe sekukhanya umsebe kwangena amarobhothi amaningi amancane emzimbeni wakhe. U-Mirabela wezwa iminyango yelabhorethri iqala ukufiphala, futhi ubuso be-cyborg, obucwebezela intukuthelo, buwela njengomgodi omnyama, futhi yonke into ezungezile yaba mnyama. Intombazane yazizwa ishona phansi, kwangathi iphoseke etsheni le-inky, amehlo ayo aqala nokudla. Ugqinsi oluyinqaba lwacindezelwa kubo, ngandlela thize lufana ne-radioactive mercury u-Mirabela ayentanta phezu kwayo, kodwa yayimbi kakhulu, nenyama yayisicaba. Khona-ke wazizwa kabi ngempela, futhi ngokuzumayo manje wayengeke azibone izinkanyezi, ababulali base bezuze amandla phezu komunye umhlaba. Ukucindezela kuyakhula, kuba okungabekezeleleki, ekuthambeni kwayo okukhohlisayo nokuphikelela okunyantisayo. Kuzwakale umsindo wokugaya, umsindo ongathi owenja enwaya emseleni, kakhulu nje, iluma ezindlebeni zakho, iwasonte. I-ramrod eshisayo iluma kulwelwesi, kuzwakala igazi futhi ithela itiyela olimini. Kuyanyanyeka futhi kuyanuka, kunuka ngenhlanganisela eyinkimbinkimbi kakhulu yezidalwa eziphuma ezindaweni ezahlukene. Bese kuphuma umlomo ebumnyameni onamazinyo abenyezela njengodaka lwentaba-mlilo eplanethini enkulu. UMirabela wayengakaze abone ubuso obunyanyeka kangaka besilwane esisabekayo, abalingisi bamafilimu asabekayo noma abafokazi abavela endaweni yonke; ngokumelene nesizinda saso babemane beyimidlalo edabukisayo yephupho elibi. Kwabe sekuvela abanye: imihlathi eyesabekayo nakakhulu, eminye yayimikhulu njenge-Everest, kanti eminye yayincane, ibukeka njengezinja ezithukuthele kakhulu. Ngakho babamba inyama yakhe ngamazinyo abo anoshevu agwegwile. Kuyo yonke impilo yakhe engeside kangako kodwa enezigigaba, uMirabela wayengakaze abuzwe ubuhlungu obunjalo. Into eyinhloko ukuthi kwakungenakwenzeka ukuthola i-analogue emizweni. Leli ilangabi elivuthayo ne-asidi edlayo, ngesikhathi esifanayo iqhwa eliqandayo kanye nesaha lokusika elibuthuntu. Futhi ngasikhathi sinye ukushaqeka kwe-hypercurrent, okubangela ukukhishwa, imisebe ye-ultra-radiation futhi ngubani owaziyo ukuthi yini!
  Baqhubeka nokumhlukumeza, wawubona inyama iklebhukile ezandleni zakhe, amathambo ephumela obala, amathumbu ephuma engathi aphuma esiswini. Izidalwa ezimbi ziyawaluma, ziwasonte emazinyweni azo. Uyabubula uMirabela, izinyembezi zigeleza emehlweni akhe. Ngokuphelelwa yithemba uyabubula:
  - Nkosi, ngani? Phela, angizange ngibulale muntu empilweni yami, angizange ngikhaphele muntu! Ngamzwela lo mfana kuphela ngoba kubonakala sengathi ngangiqala ngqá ekuphileni kwami ukumthanda! Uthando luwumsangano!
  Ungezwa ukugigitheka futhi kusukela kukho, kubonakala sengathi izinaliti ezishisayo zibhoboza i-eardrum, okuthi ngesikhathi esifanayo ikhule, idonsa yonke into nawo wonke umuntu! Ingqondo yami iyabila. I-Hyperplasm iqala ukuqhuma ngobudlova kuyo yonke i-neuron yobuchopho bentombazane. Ekugcineni, kuvela umlomo omkhulu, owesabekayo futhi onyanyekayo ngenxa yokungazwani kwawo okubi, futhi umgwinya wonke. Ingaphakathi liyaklebhuka ngenxa yokuwela kufaneli onjalo. UMirabela ubona ilangabi elivuthayo emphinjeni wakhe, lihlephuka libe amacembe angamakhulu ayisikhombisa namashumi ayisikhombisa nesikhombisa, ahluke ngokuphelele ngombala nangomthunzi.
  - Lona umlilo odumile we-underworld. - Mirabela wahleba, isikhumba ezandleni zakhe sakhula ndawonye, embozwe izibazi ugly. Uzama ukunciphisa ukundiza kwakhe, kodwa akusizi, akakwazi ngisho nokuzinyakazisa imilimitha. Lapha, umzimba wakhe osemusha, omuhle njengosathane, osuye wathandwa, uthintwa umfudlana ovuthayo. Ikhothe ingono yentombazane obala. Ngaphandle kuphela ukuthinta okunjalo okubonakala kunothando futhi kuyathakatha ebulilini bakho. Wayengakaze ahlangabezane nalokhu, amehlo akhe aba mnyama, khona-ke i-glare yagxuma, kwakubonakala sengathi ukuqhuma kwaqala emlonyeni wakhe, futhi isisu sakhe sahlubuka, futhi wahlaselwa ngezikhali zenuzi, noma kunalokho izikhali ze-thermoquark noma i-thermocreon. Yeka ukuthi leli langabi lalishisa kangakanani, kwavela izilonda ezinkulu esikhumbeni esingenalutho, amathambo aba mnyama futhi aqhekekile, abangela ukuhlupheka. Izingono zaqhubeka nokukhothwa, ilangabi lathinta isibeletho esihlanzekile, esibushelelezi njengesentombazane. Emuva kwalokho yabhoboza yaze yangena intombazane. Ingono ngayinye yayishisa ngokubomvu, umlilo wahamba esiswini, usika i-abs nge-hyperplasm yokuhlupheka, ushisa amathumbu. Kangangokuthi izingcezu ezishile zawa futhi zancibilika ebumnyameni obesabekayo.
  "Cha, angifuni, angidingi," kusho yena. Giyeke ngihambe. Ngeke ngiphinde ngikwenze lokhu! - UMirabela ngempela akazizwa njengeqhawe, kodwa njengentombazane encane ebanjwe emphandwini wabaphangi.
  Umbala ngamunye womlilo uyisibonelo esikhethekile, esiyingqayizivele sobuhlungu. Ukuhlupheka kunganikezwa ama-shades ahlukene, ukuhlukahluka kwabo kuyamangalisa, ngisho ne-Marquis de Sade ayizange icabange ngobude ubuhlakani bezakhamuzi zangaphansi komhlaba ezingafinyelela kuzo. Izithende zentombazane ezibucayi zazigcwele amabhamuza, zaqhuma, zavuvukala zaphinde zaqhuma. Izinwele zakhe zazivutha, futhi intombazane yayingenabuhlungu nje kuphela, kodwa futhi yayicasulwa kakhulu ukuthi inqatshelwe ukuhlobisa okunjalo. Ikhanda lami lashiswa ngokoqobo ukuqhuma kwe-hypernuclear, zonke izimpande zezinwele zabonakala sengathi zigqitshwe emgodini owawugcwele insimbi encibilikisiwe yaba izigidigidi zamadigri.
  - Kodwa odeveli, ungahlangana. - Izwi elibi ngokungavamile lomhlukumezi likhala ngokunengekayo. - Abangane bakho kuze kube phakade!
  Nokho, ukubukeka kwazo kumbi, kodwa akujabulisi ikakhulukazi ukubheka imilomo yazo ehlabayo, ecishe ifane nengxube yoshaka nezingwenya enengxube ye-nettle ne-blackthorn. Kodwa izimpondo, nakuba zazinyanyeka kakhulu, ngokuxakile zangithulisa. U-Mirabela, ukuze aziphazamise ebuhlungwini obuhlabayo, waqala ukukhumbula izinganekwane, lapho la madiveli amancane amahle ahlekisayo, ngezinye izikhathi esabeka, ngezinye izikhathi ahlekisayo futhi angenangqondo, ngezinye izikhathi asize futhi ngezinye izikhathi alimaza abantu. Ekhumbuleka ngokukhethekile indaba "kaPapa nesisebenzi sakhe uBalda." Kungenzeka ngempela ukubhekana "nabantu" abanjalo. Futhi lapha bayazi kuphela, ukugwaza nge-pitchforks, ukusika ngezinkemba ezintathu, ukufaka "imishini yokuchoboza" ye-semi-vacuum, nemisebe ye-mega-plasma ngamarokhethi e-gravio-nucleon.
  - Kungani wena, umphefumulo owonayo, imbuka elimnyama, ungazange ulalele abaphathi bakho? - Uphondo lukaDeveli lwakhula, lwaphenduka uhlobo loqhwaku futhi lugqobhoza eshadini.
  Lapho amathambo ephulwa ekhanda, kuba buhlungu kangangokuthi ngeke kuchazwe ngamagama. Kodwa ngaleso sikhathi ukwazi kwakhe akuzange kufiphele, ukube uMirabela ubesenyameni yomuntu ojwayelekile, cishe ngabe wafa ngenxa yokwethuka. Futhi ngakho wezwa ukuthintwa kabuhlungu ebuchosheni bakhe, inunu yaqala ukuphuza ubuchopho. Ukuzwa okungaqondakali, njengokudonsa kwemithambo, ukuzwela kuphela kunamandla kakhulu. Futhi idemoni lalilokhu liphuza, likhipha i-acid. Wayenza kancane engathi uyazikhandla. Elinye idimoni laqala labhoboza izinzipho zalo, lafaka izinaliti ezibukhali ngaphansi kwazo. Intombazane yazama ukususa izinyawo zayo ezingenalutho, kodwa amalangabi ashisa izithende zayo ezithambile kakhulu. Kwakubonakala sengathi i-orchestra yayikhula ngokukhulu ukushesha. Iqembu le-orchestra eliholwa umbhidisi ophendukezelwe njengaye ozidlayo!
  Kumemeza uMirabela, umlomo wakhe oyintombazane okhangayo uzivulela wodwa.
  - Cha, ngicela ungangithathi izithombe!
  Ambambe ngolimi ngezidladla ezishisayo namazinyo anonya aphinde ayidonse, ayidabule kancane kancane emlonyeni.
  Kubuye kube nobuhlungu, kodwa okuhlukile, futhi akusekho ukukhala, kuphela ukukhala nokukhala.
  Izibungu ezinyanyekayo zaqala ukukhasa ngaphansi kwezinzipho zezinzwane ezinomusa zemilenze engenalutho, imilenze yamantombazane nezingalo, ezaphenduka ngokushesha zaba imifudlana ye-asidi evuthayo. Osathane bayaqhubeka nokubukisa, belandela izikhonkwane, baqala ukugqashula amaqupha, benza kancane, bejabulela inhlupheko.
  - Lena yindlela "ingono ye-vacuum" engenangqondo ethola ngayo ingxenye yephalishi le-hyperplasmic ngesinongo se-superdimensional ultralaser. - Omunye uyakhala: mhlawumbe idemoni eliphezulu.
  U-Mirabela wayesefinyelele esimweni sokusangana; wayegcwele igagasi elingabekezeleleki, noma kunalokho ulwandle lokuhlushwa. Kodwa odeveli abahlehli, sebeqalile ukukhipha amazinyo eparele, belimaza ubuhle ngokungenasihe. Bachoboza amazinyo afanele unkulunkulukazi wasendulo, base bewabhoboza, babhoboza ichopho ensinini. Ngesikhathi esifanayo, ichopho ngokwalo lahlakazeka laba imicu emincane eyayiphenduphenduka njengophephela wendiza enophephela emhlane eyonakele.
  - Umuntu angehlela kanjani ebuhlungwini obunjalo, abanaye ngempela umama? - Mirabela wacabanga. - Ubani owakuzala, owesifazane noma impisi! Ngokusobala njengoba ayeyifundile imicabango yakhe yokuphelelwa ithemba, odeveli baklabalasa, ngamazwi omhlambi wezimpungushe ezixhunywe nohlu lwamabululu.
  - Akekho umama - ubaba nguSathane!
  Babe sebethola ufulawa omusha, bashisisa i-drill, base besaha amazinyo okugcina ngomsiki ocwiywe ngendlela exakile. Kwalandela ukujika kwamathambo. Zaziphukile ngodlawu olubomvu, olucwebezelayo, olushisa kakhulu. Ubambo lwentombi ngayinye. Izindlawu ezishisayo ezibomvu zasonta izingono zerubi zentombazane, zadabula izindlebe zayo ezithambile, zakhipha izinwele ngezinwele. I-hyperflame evuthayo yalethwa ekubekezeleni kwentombazane ezithendeni ezingenalutho, futhi isikhathi ngasinye izinga lokushisa laliphakeme futhi liphakeme! Imibala yomlilo ongaziwa yashintsha futhi ngezinye izikhathi ukushisa kwathathelwa indawo amakhaza abuhlungu nakakhulu. Isikhumba sasishunqa, amathambo evutha. Kwakubonakala sengathi izinhliziyo ezintathu zase zizoqhuma, ziqhume njengamabhomu e-sextillion.
  Khona-ke uMirabela ngokuphazima kweso wezwa ukuthi ulimi lwakhe oluhle lukhulile, futhi angaphinda asho okuthile:
  - Yiba nesihawu ngenxa kaKristu.
  Kusenjalo, kwavela isicelo esigcwele ukuphelelwa ithemba, njengesidleke sezinyosi. Esabela, amademoni afaka izimfologo eqhaweni, eklebhula futhi echoboza amabele entombazane ngendlela entsha, ephula amakhala, ekhipha amehlo ayo amahle ngokumangalisayo!
  - Uyisoni, awubalulekile kunesithombe se-quasar, futhi kufanele wazi ukuthi uKristu uyindalo yabantu abadabukisayo. Onkulunkulu beqiniso bamunye kubantu ababili: abalungile nababi, futhi badala indawo yonke, kanye nabantu, ngomfanekiso wabo siqu nangomfanekiso wabo. Futhi niyizoni futhi nifunde izidalwa, kufanele nibe yizigqila zamandla aphakeme kakhulu, nifeza noma yimiphi imiyalo futhi nibhekane nokululazeka okubi kakhulu. Uyisigqila esingabalulekile, wawungakholelwa ebukhoneni bethu, futhi manje ubhekana nakho konke esikhumbeni sakho.
  - Manje ngiyakholwa!
  - Late! Awunalo ithemba futhi awunalo ithuba!
  UMirabelle waqhubeka ehlushwa, waphulwa izikhathi eziningana zilandelana, washiswa, wabe esebuyiselwa ngendlela engenakucatshangwa. Khona-ke iqhawe labhujiswa ngendlela entsha. Khona-ke amademoni ngokusobala akhathala yikho futhi, amphakamisela emoyeni, amthwala edabula umhlaba ongaphansi.
  - Bheka ukuthi abangalaleli bajeziswa kanjani.
  UMirabela wabona amantombazane anqunu ebethelwe eziphambanweni. Imizimba yabo eyake yaba mihle yacwiywa kabi, igazi liphuma kubo. Izingulube ezinkulu zazijikijela iziphambano, ngezinye izikhathi izisulu zaziwa futhi izingulube zasendle ziziphonse phezu kwazo, zidabule inyama yensikazi ibe yizicucu. Indlela lezi zidalwa ezinebhadi ezahlupheka ngayo, ezinye izihlathi zazibhalwe ngokungenasihawu, izinyembezi ezixutshwe nomjuluko negazi zehla. Kwakukhona ukudangala emehlweni akhe. Babengathi bayancenga: simsulwa, sihawukele. Siyizisulu ezinyathelwe zothando olungajabulile nolunothando.
  - Kungani laba bantu abaneshwa bejeziswa?
  Idemoni lashaya intombazane nge-crowbar ebomvu enamachopho ezithendeni ngawo wonke amandla alo, omunye usathane waphula idolo lentombazane futhi washo nge-burr:
  - Izinto ezincane ezihlukahlukene. Omunye wayedelela umlawuli, omunye waphula i-tetraplane ebizayo, owesithathu wenqaba ukuya ocansini nomfana ngesikhathi sokuzivocavoca okukhethekile, owesine wahlehla. Okungukuthi, ukuze ufike lapha, akudingekile ukuba ube yisoni esikhulu noma imbuka eliqondile, amacala amancane uma kuqhathaniswa anele.
  - Futhi ukuhlushwa kwabo okwesabekayo akusoze kwaphela?
  - Futhi lokhu kungokwaNkulunkulu uMninimandla onke noMbusi ukuba banqume. Uma uNgangezwe Lakhe ekhipha isimemezelo sokuxolelwa, angase adluliselwe kwenye indawo engebuhlungu kangako.
  - Ezulwini!? - Kwakhanya isithunzi esincane sethemba ezwini likaMirabela, ephukile ngenxa yobuhlungu.
  - Alikho izulu kini amambuka. Kunezindawo nje lapho ungeke ushaywe futhi uhlukumezeke njalo ngomzuzwana nalapho ungaqhubeka nokusebenzela abaphathi bakho ngemva kokufa.
  - Yini elindele abantu abanobugebengu obubucayi kakhulu? - Iqhawe wacishe waminyanisa injabulo.
  - Sizokukhombisa nalokhu.
  Udeveli wagwaza amehlo akhe ngemfoloko ye-pitchfork, ama-apula aqhuma, uketshezi lwachitheka futhi uMirabela wawela, ubumnyama, okwethusayo ngenxa yokuphelelwa ithemba, bawela phezu kwakhe. Khona-ke, ngemva kwemizuzwana embalwa, waphinde wakwazi ukubona, nakuba ukucwayiza njalo kwakubangela ukulunywa okungabekezeleleki. Baphinde bandiza futhi kwaphuma izidalwa ezinyanyekayo ukubahlangabeza. Wababuka kahle uMirabela. Ukubukeka akuyona into ngempela: ugebhezi lwekhanda olungenalutho, olungenaboya futhi olunotwayi; amehlo avutha ukukhanya kwe-infernal; elifushane, njengekhala elinqanyuliwe elinembobo emnyama phakathi. Futhi mhlawumbe into enyanyekayo kakhulu ukungabikho komhlathi ongezansi, esikhundleni sawo amathente awugqinsi ayisishiyagalombili asesimweni senkanyezi kadeveli alenga futhi anyakaze. Ngakho wazicindezela eduze no-Mirabelle, ecwilisa amazinyo akhe ezindebeni zentombazane ye-satin (ingcebo yothando oluthambile), enikeza ukumanga kwakhe okudumile. Khona-ke izandla zakhe zozipho zaqala ukuphula amathambo abantu besifazane. UMirabela wabubula ngenxa yobuhlungu obukhulu ezindololwaneni zakhe, amalunga akhe ephukile, inunu yaqala ukugoqa imisipha ezinziphoni zakhe. Ngesikhathi esifanayo, ukukhishwa kwadlula emzimbeni, into embi kakhulu kune-hypercurrent enamandla kakhulu. Khona-ke konke kwalulama kungazelelwe, kodwa ubuhlungu baqhubeka.
  - Ngakho-ke, slut sasendulo, mhlawumbe sizophuza ukuze sazane.
  Iphumile ku-Mirabela, inunu yelulela isandla sayo enkomishini, futhi yagcwala iwayini ngaso leso sikhathi. U-Obrazina emgqolozele ebusweni.
  -Phuza! - I-monster yakhonkotha ngezwi lomfanekiso obandayo wokwethuka.
  Futhi njengoba uMirabela engafuni ukulalela, amadimoni amabili ambamba ekhanda amcindezela ezihlathini avula umlomo. Kwageleza uketshezi olubabayo kabi emphinjeni wentombazane. UMirabela walungisa umphimbo wakhe wagwinya amathe:
  - Ake siye phansi! Bottoms Up! Ake sengeze idlanzana lobuhlakani ekhanda leklabishi! - Odeveli basiza, bevungama ngokubhuqa. Lapho intombazane eneshwa isigwinya wonke lo mthombo, isisu sayo savuvukala. Kwaqhuma amagwebu kwasha ngaphakathi.
  - Leya nondindwa yotwayi yakhulelwa! Manje uzozala ingane yabaphansi!
  Khona-ke uketshezi lwaqhubeka lukhula kwaze kwaqhuma isisu kanye ne-abs eqinile yentombazane.
  - Kuyoba njalo ngaso sonke isoni esingenalutho nesoni!
  UMirabela wadatshulwa waba yizicucu, kwathathwa ikhanda, kwaqala kwadlalwa ibhola lakhe. Kucasula kakhulu lapho bekuhlazisa, bekushaya ngezinselo zabo, imisila efana nenduku, futhi bakujikijele. Ezinye izinyawo zazigcotshwe ngento enyanyeka kakhulu kunomquba noma indle yezilwane zasemhlabeni kadoti. Indle yangena ezindebeni zayo intombazane yaphalaza ngesihluku. Futhi uma ishaya okuthunyelwe, kusho ukuthi i-offside ngokuphelele. Ikhanda lami liyaduma, amazinyo ami aphuma ngokuphindaphindiwe, kodwa abese evala futhi. Kubonakala ku-Mirabelle ukuthi lokhu kujabulisa kuzohlala phakade, ngaphezu kwenyanga eyodwa, utshani obubi baqala ukukhula, iziqu zashaya ikhanda elinqunywe futhi zagibela emakhaleni. Ngesikhathi esifanayo, odeveli bahleka ngokusangana, bachamela ubuso bentombazane ngephunga elingaqondakali, futhi bambamba ngezinwele. Bajikijela baphonseka, kodwa bakuyeka lokho, kuyabonakala ukuthi amadimoni ayesekhathele. Bamthatha, bacindezela ikhanda lakhe elicwiywe futhi baqala ukumthunga ngenaliti ebuthuntu futhi egqwalile ngendlela enyanyekayo emzimbeni wakhe ohlukunyeziwe.
  Kwabe sekunyamalala konke, intombazane nabahlukumezi bayo bazithola sebemi phambi komgodi kadoti.
  - Uyilungu langaphambili lesigidi esikhethiwe, futhi lokhu kufanele ukujwayele.
  Leli phunga "lodoti" we-intergalactic alikwazi ukudideka nanoma yini, kuphela ukugxila ngokweqile, ikhala liphendulela phezulu, futhi i-drill-hot bits bits ngokufutheka emakhaleni, ingena ebuchosheni!
  Wawubona izintwala, izikelemu, amabhungane anoboya, nezibungu ezinamathelayo zibhukuda futhi zinyakaza.
  Iziboshwa zazikhasa ngokuphelelwa yithemba khona kanye emigodini; amadoda nabesifazane. Ayefana nohlaka lwamathambo olumbozwe utwayi oluqinile, amanxeba awo aphuma ubomvu.
  - Hawu, kubi! UMirabela waphenduka, ikhanda lakhe laqala ukuzulazula kabuhlungu (umuzwa owawungaziwa ngaphambili). - Kungani laba bafana benza lokhu?
  "Babecabanga ukuthi bayizihlubuki, okuzwakala sengathi bayaziqhenya, kodwa empeleni babengamambuka alusizi." Manje ukuziqhenya kwabo kuthotshisiwe. Uyabona ukuthi kwenzekani kulabo abangafuni ukuqaphela ukubusa kwabalawuli nemithetho yezempi phezu kwabo. Manje izimpethu seziququda emathanjeni abo, futhi lokhu kuzoqhubeka kuze kube phakade, ngoba uMthwakazi akabathandi abantu abaziqhenyayo, ikakhulukazi izinhlobo ezingabantu njengawe!
  - Ziphi izigebengu ezinkulu zesikhathi esidlule, isibonelo uHitler?
  - Futhi yilokhu ofuna ukukwazi? Uyisigebengu sakudala! Isijeziso esikhethekile senzelwe yena, kangangokuthi akunakwenzeka ukusicabanga! Yilolu hlobo lwento: into wena sifebe esingabalulekile akufanele ukwazi. Nokho, uma ukuhlushwa kungenele kuwe, sizokwengeza okwengeziwe.
  Intombazane yashaywa emilenzeni yayo engenalutho, kwase kuthi amafindo ocingo oluhlabayo akhethekile adluliselwa phakathi kwezinzwane zezinyawo ezingenalutho. Ucingo lwashisa, lwabangela ukuhlupheka okwengeziwe. Base beyibamba intombazane enamagwegwe amane, izimbambo ezimbili, enye imilenze emibili futhi yelula ubuhle kwaze kwachobozeka amathambo ayo.
  Idemoni lathi ngokuzidla:
  - Sinezinhlobo eziningi ezahlukene zokuhlushwa. Abahlukumezi abaningi basendulo, kanye nabafokazi abashonile, babelana ngokukhululekile ngezinto zabo ezingacabangeki! Ingabe ufuna ukuya ebhokisini?
  - Cha!
  - Uzoyithola noma kunjalo!
  Kuqhamuke indoda esabekayo, ubuso bugcwele izinsumpa, intshebe ebomvu igaxe izigaxa, amazinyo abolile, emlonyeni onukayo.
  - Lona nguMalyuta Skuratov. Manje uzokunakekela.
  Kwavela ibhokisi elixakile, lalifana nebhokisi lomculo. Ngaphandle kuhle impela ngamajazi obukhosi. Intombazane yazama ukumelana, kodwa amandla amshiya umzimba wakhe owawunamandla. Ubuthakathaka obukhohlisayo, obululaza ngisho nangaphezu kobuhlungu! Amadimoni athatha uMirabelle amphonsa phakathi.
  Umculo waqala ukudlala, izikhonkwane zangena ezinqeni, emaqakaleni nasentanyeni. Izando zazishaya ekhanda, amagiya aqala ukuphuka iminwe, izingalo nemilenze. Ngesikhathi esifanayo, umlomo wentombazane wawuvuleka futhi kuthele uketshezi olushisayo olimini lwayo. Hhayi nje ukushisa, kodwa futhi isinengiso, njengobomvu obubilayo. U-Mirabela wakhala, isisu sakhe sosiwe ngomlilo, amalangabi anemibala eminingi yendawo engaphansi. Umculo wawudlala, ngezinye izikhathi uphakamisa ijubane, ngezinye izikhathi wehlise ijubane. Lokhu kwaqhubeka kwaze kwaba yilapho umzimba wonke wawusugcwele igazi elixutshwe nensimbi eshisayo. Bese beyishaya ngezando, benza isicathulo sehhashi. Ifomu eliyinqaba lenunu engaziwa, hhayi ihhashi: i-avant-garde ethusayo. Okwabe sekuncibilika bese kupholiswa ku-helium ewuketshezi. Okuthusayo: ngemva komlilo ekushiseni okubandayo. Intombazane, egcwele imizwa engemihle, yaba nobunzima bokuthi isanguluke:
  - Awu, kanjani? Thanda! Hlukanani, ubuhle! Lokhu ukusungulwa kwe-Malyuta ne-Beria! Kuthiwani ngokuzama isihlalo sikababa uMüller ngokwakhe, inhloko yamaGestapo!
  - Njengamakhosi, zinjalo nezinceku. - UMirabel waphawula ngefilosofi. Ukubonakala kokuzola kwakunzima kuye.
  - Nawe, kufanele ulandele isibonelo sikaMalyuta Skuratov. Wayengacabangi kakhulu futhi enesizotha kubanikazi bakhe abasha. Kodwa ngokusobala awukwazi ukulinda ukuthola ukuthi kwenzekeni kwabanye abantu, ngakho-ke sizokukhombisa. Kodwa okokuqala, ukudambisa ukuziqhenya kwakho, sizokuphonsa ephusheni elibi elibi.
  UMirabelle wayeboshwe nezinyoka ezishelelayo nezibungu ezinameva, waxhunywa futhi wacwiliswa odoti. Cishe ngokushesha, izibungu nezinye izinengiso zawela emanxebeni e-purulent yentombazane. Baququda leli qhawe eliphelelwe ithemba kangangokuthi ngemva kwemizuzu embalwa kwasala uhlaka olulodwa lukaMirabela. Khona-ke, sebehambile, "bahlanza" ukuhlanza okunuka kabi: inyama yayikhule ngokushesha ngokumangalisayo, baphinde baqhubeka nokushwabadela umzimba wentombazane. Kodwa lokhu akuyona into enyanyekayo kunazo zonke, kodwa lapho (ezinobukhulu obuhlukahlukene, ubujamo nezinhlobo - into evamile kuphela umbono omubi, ukuntuleka okuphelele kobuhle nokuvumelana emizimbeni ehlanganisa izifo nokubola) kukhasa emanxebeni, ukulunywa kwakungabekezeleleki. Kwakunonya kakhulu, kwaluma njengesihogo, hhayi kuphela izidalwa ezazigijima, kodwa nezigidigidi zamabhaktheriya. Ngemva kwesikhathi esithile, uMirabela ngokwakhe waqala ukudabula la manxeba, ukudabula imithambo nemithambo. Ngokushesha nje lapho engahlanyi, ingqondo yakhe yayingase yonakele.
  - Kulungile, qeda, kungenjalo uyabona, isifebe se-bastard sijabule. Woza slut, ngena emsebenzini!
  Wathathwa uMirabelle, wajikijelwa intambo entanyeni wahudulwa. Intambo yocingo oluhlabayo yamklinya ngokungenasihawu, futhi amaphaphu akhe ahlukumezekile ayentula umoya. Futhi umhlane wami wawuhlushwa imivimbo. Isiswebhu ngasinye, umsebenzi ongelusizo lwalutho wobuciko bokuhlukumeza, sinokufakwa okuningi okuhlukahlukene kuwo: ukubangela ubuhlungu:
  - Ukuthi inja icindezela ikhola. Asikho isidingo sokuba nenkani.
  UMirabela wazithola esehlane, lapho abona khona abantu ababebune ngendlela esabekayo, iningi labo ikakhulukazi abantu besifazane, okuyinto engakwazi ukuzibamba yabangela usizi olusabekayo. Nazi abafana abancane abahlanu, cishe izingane, behudula itshe elingamathani angamashumi amahlanu. Lokhu akufanele kwenzeke ngokuvumelana nayo yonke imithetho yemvelo; udeveli ehlezi phezu kwe-stitrup ubashaya ngesiswebhu se-neutron, ekhipha imibani emincane, edla amehlo (lokho kukhanya kungaba kubi) isiswebhu. Ungabona ukushuba kobuntu kwayo yonke imisipha, imithambo isilungele ukuqhuma, amathambo azacile ayaqhekeka. Umjuluko uyaconsa emzimbeni omncane, ogqilazayo, ohlukunyezwe ngesihluku, futhi uma ushaya esihlabathini uqala ukubhema.
  - Lesi akusona isiphambano ukuthi uphumule kuso. Sebenza kanzima nawe uyisifebe. Umusa uyajeziswa. Umlingiswa othambile ulukhuni umhlabathi ukuthi ungakhulisa imbewu yempumelelo! - Idemoni liyinamathisela ebhulokhini. Izimpama ehlombe elingenalutho, elidlangile:
  - Lapha uzoba nesikhuthazi esihle kakhulu.
  Manje uMirabelle kwadingeka asebenze. Intombazane yashaywa ngokungenasihawu, yaqhutshelwa phambili, futhi yaphoqeleka ukuba ithwale umthwalo ongabekezeleleki. Lapha, leli qhawe elithatheka ngokweqile labhekana nokuhlupheka okuhlukile, futhi kwagcwala inhliziyo yalo, eyayingakaze ibe lukhuni. Okubaluleke kakhulu: kwakuwubuwula obuphelele bomsebenzi owenziwayo; izigqila zabo zesilisa nezesifazane zaphoqeleka ukuba zithwale amabhlogo embuthanweni, bese ziwaphakamisela phezulu, bese zehla. Futhi njalo njalo. Ngaphezu kwalokho, amademoni athela amalahle ashisayo, izipikili nezingilazi eziphukile, ngisho nedayimane elichotshoziwe ngaphansi kwezinyawo zakhe (i-extradition efanelwe ama-sultans), izintambo ezishisayo, ezinegazi ezingenalutho, izinyawo zamantombazane ezilandela uMirabela. Wabonakala ewa izikhathi ezingenakubalwa, kodwa ngemva kwalokho ukushaywa kwesiswebhu se- neutron kwaphoqa intombazane ukuba ivuke. Kusukela ekuthinteni umfudlana wezinhlayiya eziyisisekelo kanye nemisebe ehlukahlukene ebulalayo yezinga le-quark, i-spasm yashaya, kwakubuhlungu kangangokuthi kwangiphoqa ukuba ngihambe ngingakwazi. Ukucindezeleka kokuhlupheka okungenamkhawulo, ngisho nokucabangela umthwalo ovamile wokuqeqeshwa okunonya, intombazane yayingakadingeki ihudule umthwalo ongaphezu kobukhulu nesisindo sephiramidi ye-Cheops.
  - Awu, njengenkawu esebenzayo. - idemoni labuza, lisineka nakakhulu (yize kubonakala kubi kakhulu akunakwenzeka). "Lezi kuseyizimbali nje, ukuhlushwa okubi kakhulu kukulindile." Ikakhulukazi, ingabe ufuna ukuzwa okubili?
  - Kanjani lokho? - Kubuza uMirabela ngezwi lomuntu ogulayo futhi ngokushesha wathola isiswebhu, enyakazisa umzimba wonke wentombazane, ehlukunyezwa ngokwedlulele, emhlane.
  Idemoni lahleka kabi:
  - Ukuhlupheka ngezindlela eziningana ngesikhathi esisodwa. Sizokwehlukanisa ube izingxenye ezimbalwa, futhi uzothola uhla oluhlukahlukene kakhulu lwemizwa.
  - Cha, angifuni injabulo enjalo!
  -Ubani ozokubuza? "Idimoni lakhipha into engathi umjikijeli, layikhomba kuMirabelle ladonsa isibhamu.
  Ngomzuzu olandelayo, intombazane yazizwa inemizimba emibili. Omunye wayesadonsa umthwalo osindayo, omunye elenga esiphambanweni. Kuzo zombili izimo: ukuphelela okuphelele kokuzwa kwagcinwa.
  UMirabela wezwa izandla zakhe zibethelwa kuye, umzimba wakhe waba nzima, njengoba kwakuboshwe amatshe amakhulu ezinyaweni zakhe. Ukuze angaminzi nhlobo, waphoqeleka ukuthi azidonse. Ngisho nesiphambano sacwila esisindweni, ukhuni oluqinile lwaqhekeka, izingcezwana zamba emhlane osikiwe. Iqhawe lalithwele umqhele wameva ekhanda lalo. Lwalujula kabi ugebhezi lwekhanda, lwandisa ukuhlupheka. Ukuphefumula konke kwakuhambisana nama-spasms abuhlungu. I-Pterodactyls ibambe izinwele ezinde zentombazane, isabisa ngokuyikhumula isikhumba sekhanda. Izinwele zami zazidonswa ngezindlela ezihlukene, ikhanda lami laliqhaqhazela njengamatshe enhlokomo. Futhi ngaso leso sikhathi, waqhubeka ezicindezela, edonsa itshe elingabekezeleleki. Ngaphezu kwalokho, ubuso bogwadule buya ngokuya bukhuphuka. Kunzima ukusho ukuthi yini ebangela ukuhlupheka okukhulu, kodwa lapho kubekwa phezu komunye, kuba "umkhosi" onjalo wenyama.
  - Awu, uthanda kanjani? - Babuza intombazane ngesikhathi esifanayo, odeveli ababili.
  UMirabela wanikina ikhanda, noma amakhanda, kabi.
  - Kodwa singaqinisa ukuhlushwa, woza, cutie, izici ezintathu ngesikhathi esisodwa. Futhi ubusesigidini esikhethiwe, ngakho-ke, udinga okuthile okuyinkimbinkimbi ne-technogenic.
  Engakacwayizi nje uMirabela, umzimba wakhe wawucindezelwe ocwecweni. Khona-ke intombazane yezwa isisindo somkhumbi-mkhathi kuyona. Wonke amathumbu ayempintshiwe, amathambo aqhekeka, kwaqhuma izimbambo eziningana. Khona-ke isibonakaliso sokuqala sezwakala futhi imibhobho yavutha, i-plasma yashisa ezigidigidini zamadigri zashisa inyama. Lapho kushisa kakhulu, umuzwa wokushisa okungabekezeleleki kangangokuba ubhoboze wonke amangqamuzana, avutha, ingxenyana encane kakhulu yomzimba eyahlupheka. Umkhumbi-mkhathi onamandla waphuka, wandizela phezulu, futhi okwesikhashana kwaba lula, kodwa ngokushesha nje lapho uMirabela esenesikhathi sokuphefumula, umkhumbi waqhuma, futhi imfucumfucu yawela phezu kwentombazane.
  - Bravo! Kusho idimoni lishaya izandla. - Lokhu kubizwa ngokuthi isiqalo esiphakade.
  Kwabe sekuvela futhi umkhumbi-mkhathi, izitebhisi zasha futhi, umlilo oshisa kakhulu, wabe ususuka wawa futhi. Umuzwa wokungajwayelekile okwesikhashana wadlula incarnations yangaphambilini yesihogo. UMirabela wabe eseqala ukubona futhi, ngesikhathi esisodwa.
  - Ingabe kufanele ngengeze okwesine noma kwanele?
  - Yiqiniso, lokho kwanele! - Ingqondo kaMirabela isivele ifinyelele umkhawulo wayo kusukela ekuhlushweni.
  - Cha, ngeke uhlanye, kunganciphisa ukuhlupheka kwakho. Unenyama enhle, umzimba wentombazane ozwelayo, kodwa siyakwazi ukushintsha imingcele yawo futhi sihambise inyama yakho kunoma iyiphi enye indlela. Ingabe ufuna ukuzama?!
  - Ngicela ngihambe! - Amafomu okuhlushwa ka-Mirabelle ahleba. Wonke ama-athomu abuhlungu, wonke ama-athomu omzimba ahlukunyezwa kakhulu.
  - Hhayi-ke, angifuni! Lokho akwanele kuwe. Bengingakwenzela bani? Ngicabanga ukuthi i-meteorite.
  UMirabelle waphonswa emoyeni. Wahlala yena futhi ngesikhathi esifanayo wazizwa njengetshe letshe. Ngesiphithiphithi, egxuma ngapha nangapha, wathutha endaweni engenalutho. Futhi lapha ukuhlupheka kwakungabekezeleleki. Izinkanyezi eziningi zashisa i-meteorite yentombazane ngemisebe ehlukahlukene, kusukela kokulula kuya ku-X-ray kanye ne-neutron. Kodwa imisebe ye-alpha ne-gamma yayibuhlungu kakhulu. Izingxenye zomzimba wakhe zazifudumala noma, ngokuphambene nalokho, zaphola. Ubuso babuqhekeka, izingcezu zonke ziwa, futhi ngesikhathi esifanayo intombazane yayizizwa ibanda endaweni efile, engenamoya, futhi amaphaphu ayo abonakala sengathi azoqhuma ngenxa yokuntuleka komoya-mpilo. U-Mirabela wahlupheka ngokungenakuhlukaniswa, waphenduka itshe, akazange alahlekelwe ngisho nokuzwela. Ngezinye izikhathi izingcezu ezincane ezivela kwamanye ama-meteor zawela kuwo noma zihlangana nezingcezu ezibukhali zamasathelayithi: okwenziwa kanye. yemvelo. Futhi lokhu kwabangela ukuhlupheka okungabekezeleleki.
  - O Nkulunkulu, ngisindise kulaba maniacs, imibono yabo yasendle ize ngani. Yebo, ngempela, "imimoya emibi" enezimpondo: yayingacabanga into enjalo.
  Futhi amadimoni aqhubeka enza ubuso, eqhudelana ukuze abone ukuthi ubani owayezobangela ukunengeka okukhulu. Ikuvumela ukuthi ugaye, ukuhlushwa kuphindwe kane.
  Lapha umzimba we-meteorite waqala ukukhangwa iplanethi enkulukazi. UMirabelle wazizwa esaba, kodwa wayengakwazi ngisho nokunyakaza; nakuba inyama yakhe yayizwa yonke into, yayingakwazi nhlobo ukuzisiza. I-Mirabelle yandizela ezingqimbeni eziminyene zomkhathi, ubuso bayo bancibilika, khona-ke umzimba waqala ukuhwamuka, wavele washa emkhathini. Lokhu kwaba isikhuthazo esengeziwe, igagasi lesishiyagalolunye, olwandle lwezimfundiso. Ekugcineni, i-fireball yashabalala ngokuphelele futhi uMirabelle wavela ngokushesha esikhaleni. I-carousel yokuhlushwa yaqhubeka, amahhashi aqala ukugabavula.
  - Izinhlobo ezine zokuhlushwa ngesikhathi esisodwa azanele. Kungakho wena sifebe ungazami lutho ngolwesihlanu.
  - Isikhala futhi? - kubuza elinye idemoni.
  -Cha, umlando! - Uthanda kanjani ama-fascists, mngane wami? - Emamatheka, udeveli wabonisa imigqa emithathu yamazinyo agwegwile nagugulekile. Nemithende yelinye idemoni yakhula, yaba ngosayizi; imiphetho iloliwe.
  - Ngiyabazonda!
  - Futhi kufanele uthandane. Phakathi kokunye, uzizwa kanjani ngoFebruary?
  - Abantu abavamile, abanekhono kakhulu futhi abanobungane. - Ngokusebenzisa igagasi lobuhlungu obuhlukahlukene, kusho uMirabela. "Nakuba kufanele uvule amehlo akho kubo." Ngikhohliswe ngoFebhuwari ikakhulukazi. Cha, hhayi uju! Kodwa izinkanyezi nazo zinamabala!
  - Uzoba umphakeli omkhulu. Noma kunalokho, i-fidenko encane.
  Ngemva kwesikhashana, uMirabela wazizwa engumfana oneminyaka engaba yisishiyagalombili noma eyisishiyagalolunye. Wayenqunu bhuqe, eduze kwakhe kumi abafana abanqunu. Babegundwe izinwele, kubanda futhi kufiphele, izindonga ezimpunga zegceke, ucingo oluhlabayo nezinja zikhonkotha.
  Lo mshini wawuyisiphukuphuku kakhulu, bakhipha izigaxa zezinwele, kodwa okubi nakakhulu kwakuwukuhleba okwethusayo.
  - Manje bazosiyisa endaweni yokushiswa kwezidumbu.
  Lapho ukuhlushwa ngezinwele sekuphelile, ama-fascists amabi agqoke iyunifomu emnyama kanye ne-skull kanye ne-crossbones uphawu, eshaya, ewahlela. UMirabela wabona indlela izingane ezacile ngayo, kwabonakala wonke amathambo omfana owayehamba phambi kwakhe, umhlane wawusuphenduke umhuzuko oqhubekayo onezibazi nemigodi. Bakhishelwe ngaphandle, kwakukhithika, izinyawo zengane ezingenalutho zishiswe endaweni emhlophe, zibomvu tebhu ngegazi eliyiqhwa. Isiswebhu sidlula emigqeni, igalelo elilumayo lawela ezinqeni, ezimbozwe ngesikhumba, kuMirabelle ophinde wazalwa.
  - Bamba izinyawo zakho, izidalwa zikaFidov.
  Kwacaca ukuthi izingane zazizama ngawo wonke amandla, ngabona izithende ezibomvu zilandelana. Isisu sikaMirabela asinalutho, indlala idla amathumbu, i-asidi imminyanisa isisu. Izinja ezilusayo zigijimela kuzo zikhonkotha, kungathi ziyahlanya, imilomo ikhihliza amagwebu. Enye yazo ithukuthele kakhulu futhi icishe ilume umlenze ocashile kaMirabela. Intombazane esemzimbeni womfana iyesabeka, kodwa lezo zingane ezixebukayo ziphindiselwa emuva emgqeni nezinsalela ezibukhali. Ekugcineni baholelwa esakhiweni esikhipha iphunga elinamandla. UMirabela, nezinye izingane, babegodole baphenduka baba luhlaza okwesibhakabhaka. Ekuqaleni, ehamba nemilenze ephukile, efriziwe engxenyeni yensimbi eshisayo, wezwa umuzwa wenjabulo. Kwabe sekuqala ukushisa, uMirabela wadansa ihopak. Izindebe zakhe zazihlebeza umthandazo wamaJuda.
  - Yiba nomusa kuJehova. Nika umfana ukuphila! Noma intombazane! Phonsa amaNazi eShiyoli! Ebugqileni bayo!
  Ukushiswa kwezinyawo zezingane kwaqina, izingane eziningi zase ziqalile ukuhayiza zikhala, nephunga lenyama eshiswayo lalingabekezeleleki.
  Baningi abafana, bacindezelwe ndawonye, uMirabela wezwa ukuthintwa umzimba omncane, oyisidudla, ojulukile. Izindwani zehlombe ezicijile zamgwaza esifubeni esingamathambo. Itiyela elishisayo lawela ekhanda lakhe eliphuciwe futhi uMirabela wamemeza. Kwezwakala uhleko lwamadoda ama-SS, okufana nokuklabalasa, kwabe sekukhala isibonakaliso. Iphansi laqala ukutsheka. Izingane ezazimi onqenqemeni kancane kancane zangena ngokunyenya eGehena. Abafana banamathela komunye nomunye, bazama ukubamba indawo eshisayo eshisayo, kodwa konke kwaba yize. Naphezu kwakho konke ukuhlupheka ahlangabezane nakho, inhliziyo kaMirabela ishaya njengomshini wesibhamu.
  Manje sekuyithuba lakhe lokungena endaweni engaphansi. Ilangabi liyamgubuzela futhi kulandela ubuhlungu obungenakuqhathaniswa, isikhumba sivutha ngokushesha, futhi umlilo ukhotha amathambo ekuhlwithweni okunamandla. UMirabela ubhekana nomzuzwana ngamunye ngokwehlukana, bese kuthi lapho ithambo lokugcina selibolile, azithole esebuyela emsebenzini. Indaba ethusayo iziphinda kaningi.
  - Ngakho usufinyelele esigabeni sesihlanu. - UDeveli uyagxambukela. - Kodwa lokhu akwanele kuwe, udinga ukwandisa umfutho wakho.
  Amehlo kaMirabela awavezi lutho, wafikelwa yimizwa wangakwazi nokukhuluma. Kuphakanyiswe idemoni elinogebhezi olungenalutho, olubi.
  - Njengoba sesibuyele emlandweni wesintu, mhlawumbe sizophinda isiqephu namaJalimane futhi.
  Ukhetha ini; indiza noma ithangi?
  UDeveli ohambisana naye wabubula.
  - Yebo indiza; inamandla kakhulu.
  - Sizomnika hlobo luni lwenyama?
  -Amantombazane ahamba phambili, amadoda ayanyanyisa.
  Nakulokhu isimo sesishintshile. UMirabela wezwa sengathi undiza endizeni, isikhashana nje senkululeko wabe esedutshulwa wawa. Ngomzuzu wokugcina ngaphambi kokuphahlazeka, umshayeli wendiza uyakwazi ukugxuma aphume epharashute, kodwa kwathi nje lapho izintambo seziqinisiwe, kwaba khona ukushaywa nokuquleka ngokushesha. Babamba uMirabelle ezingalweni bamthela ngamanzi ebusweni; ubuso obunonya, ama-swastika, nophawu lwe-SS - imibani emibili - yayibonakala nxazonke. Izingubo zakhe ziklebhukile, futhi intombazane ibona ngokwesaba: amabele amabili abesifazane akhule ngokweqile. Kwakukhona into eyayisabisa kakhulu ngabo. Amabele ayachotshozwa, apinkiwe, ayadonsa. Bese beqala ukuklebhula ibhande lenkemba. UMirabela uyatshikiza ngokudangala, ekhahlela imilenze yakhe. Bamshaya ekhanda ngesidunu sesibhamu, base bemdabula iphenti, bafika esithweni sakhe sangasese ngezandla ezingcolile. UMirabela ubhonga njengehule, umzimba womuntu wesifazane uthonya ingqondo. Uyakwazi okuzokwenzeka futhi uyaqhaqhazela ekulindele.
  - Yeka isifebe, umthakathi wasebusuku wabanjwa, manje phuza inkomishi yehlazo kubalingani bakho abawile.
  UMirabela wezwa isigxobo esibukhali emathangeni. Baqala ukumdlwengula betatazela. Ngesikhathi esifanayo, amadoda amabili abe no-Mirabelle ngesikhathi esisodwa. Akubanga buhlungu kakhulu: yeka ukululazeka, ilungu lakhe langaphambili lesigidi esikhethiwe "liqhume" njengesifebe sokugcina. Indoda eyodwa yashintsha enye, ngokumangalisayo, kodwa ubulili, esikhundleni senjabulo, baletha intombazane ukuhlupheka okuphelele. Kwakukhona abadlwenguli abaningi, futhi yonke into eyayingaphakathi kuye yayidabukile, igcwalisa imbewu enobuthi nephunga elibi. UMirabela wayecabanga ukuthi konke lokhu kuzophela, kodwa amaNazi athola okunye ukuhlushwa.
  - Ungumshayeli wendiza, ngakho makandize!
  Umthambo ka-Mirabel wanqunywa, ngemva kwalokho i-tendon yakhishwa nge-forcep futhi iboshwe endizeni.
  - Hhayi-ke, nansi i-minx. Thatha uhambo lwakho endizeni, sikufisela umuzwa omuhle kakhulu.
  Umlwi wasuka, uMirabelle watshikizwa futhi wadatshulwa, kwashaywa amagatsha ehlathi kuphela emlenzeni wesifazane onqunu, onsundu. Ubuhlungu obukhulu kakhulu, lapho imithambo iqala ukuphuma, yayingaphambili. Kwakubonakala sengathi iqhawe elincane selivele labhekana nakho konke futhi kwakungekho lutho oluzommangaza, kodwa cha, izintambo zinwetshiwe futhi igazi liphuma emehlweni.
  Indiza yayidlala ama-pirouette, yenza ama-slide, ama-roll, nama-loops. Konke lokhu kwanyakaza kwanyakazisa umzimba. U-Mirabela wabhonga, futhi ngesikhathi esifanayo ezinye izidumbu zamantombazane zahlukunyezwa. Khona-ke umlwi waqala ukwehla kakhulu uMirabela wawela phansi, wabe esehudulwa ngameva wacwiliswa exhaphozini elinukayo. Konke lokhu kwangenza ngabona ukuhlupheka: ngokuhlukile kancane. Kwakubonakala sengathi indiza yayingeke iphele uphethiloli. Nokho, ngemva kokundiza isikhathi esingangehora, isha ngokuphazima kweso futhi yonke into iyaziphinda futhi.
  Udeveli waze wacula, ngezwi elinzima, eliklwebha ubuchopho:
  Inonya, inkosi ebomvu yesihogo,
  Kukhona umkhaphi omkhulu eduze kwakhe!
  Futhi awuyena muhle kangakanani u-PR,
  Umphumela uhluke ngokuphelele!
  
  Idemoni elibi liyakubingelela,
  Izimpondo ezine, ubude bamafathomu!
  Akusikho ukuthi uJesu wavuka
  Ukuze oboshiwe enkantolo angene ezulwini!
  
  Ubuyintombazane ezidlayo
  Ungene esigidini esiphawulekayo!
  Manje umnikazi nguSathane,
  Futhi ukuhlushwa akupheli - legion!
  
  Yeka isethi - uzothola konke lapha,
  Kukhona i-rack, izinaliti kanye nomlilo!
  Lapho uhlushwa uzohlabelela kakhulu,
  UNkulunkulu uselule isandla sokunene solaka!
  
  Kunezinye izinhlupheko zesimanje,
  Indiza kanye nethangi kusevisi yakho!
  Sinyathela, sifuna udumo,
  Esihogweni kukhona ukuhleleka - hhayi isiphithiphithi!
  
  Ubumnene ngomusa,
  Manje impilo isesimeni ngenxa yalokhu!
  Akudingekile ukuba ube imvu engcwele
  Ayikho indawo yabathobekile Emhlabeni!
  
  Noma yisiphi isiwula sizokuqonda ukuziphatha
  Indlela eya empumelelweni iwudlame, ububi!
  Umyalo unikiwe - ukuhamba ngezinyawo,
  Kunempi eqhubekayo - usenhlanhleni!
  
  I-pacifist ayikwazi ukuphila
  Phela, ngaphandle kwenkemba, ubuthakathaka ngokuphelele!
  I-fascist yachotshozwa esihlabathini,
  Futhi azisekho izinkinga kuye!
  
  Futhi wena ubuhle - inkinga,
  Nganquma ukukhala - yilokho kuphela!
  Lena intengo yothando
  Konke okunye kuwuthuli - amanga!
  
  Awu, manje vula amehlo akho,
  Esihogweni inyama iyasha futhi iyabubula!
  Ukufutheka emzimbeni: isiphepho, ukuduma kwezulu,
  Futhi awukwazi ukunqoba ubuhlungu!
  
  Futhi okubi nakakhulu, yini ukwesaba konke,
  Ngeke kuphele - ngeke!
  Ngeke asindise: noma uNkulunkulu, Allah,
  Kulindelwe uchungechunge lokuhlushwa!
  Okuxakayo ukuthi lamazwi esikhundleni sokuthi aqedele uMirabela amvuselele. Wayezwela kakhulu imvumelwano engaqondakali.
  - Wena sathane wakhuluma izinkondlo. Ngakho konke akulungile ngezimpondo zakho! - Iqhawe laze lacwayiza, nawo wonke amehlo alo emizimbeni ehlukunyeziwe.
  - Futhi ngibona ama-quasars ngawe! Nganquma ukuyithatha ngokugibela esikhundleni sokuyigeza. Ngiyawazisa amahlaya amahle, isifebe saso esingenalutho manje kufanele sabelwe kuphi uhlobo lwesikhombisa lokuhlushwa? Mhlawumbe ku-reactor ye-hypernuclear?
  Idemoni lanyakazisa amathente alo ashwabene.
  - Isikhombisa inombolo engcwele futhi kufanele kube into enkulu. Futhi ngaleyo ndlela ukuhlupheka kuchichima isilinganiso.
  - Bese nginikeza inketho - i-supernova, izodla i-slut kusuka ngaphakathi.
  - Fabulous! Lalela u-Mirabel - sengathi ungaba mpunga! Unikezwa ukuhlonishwa okukhethekile kokubhekana nalokho esikunikeza kuphela izigebengu ezidume kabi nabaholi bamavukelambuso. Yesaba futhi uphenduke, sitha seNkosi!
  Khona-ke amehlo kaMirabela aqala ukuzungeza, wazithola esephakathi nelangabi eliqhubekayo lezigidigidi zamadola, manje umzimba wakhe wonke wawuncibilika kuwo, futhi iqhawe lezwa ukushisa okwesabekayo kuwo wonke ama-molecule, yonke i-quark evezelayo, yonke i-nucleon umzimba wakhe, owawusumkhulu ngendlela emangalisayo. Akuzwa lapho ephonseka esihogweni kwakuyizwi lomntwana omncane uma liqhathaniswa nezwi lengelosi enkulu ethukuthele. Lokhu kwasibekela zonke ezinye izinhlobo zokuhlushwa. Ubuchopho bentombazane babonakala bukhukhumala, ngesikhathi esifanayo bezwa ama-quintillions amakhilomitha angama-cubic we-plasma eshisayo futhi, yini embi nakakhulu kune-hyperplasm, inqubo yokuhlanganisa ama-quark nama-preon (izinhlayiya ezakha ama-quarks). Manje wayeseqonda ukuthi kuyini umuzwa wangempela wobuhlungu, ongenawo ama-analogues ku-Universe yonke. Futhi nokho, ngisho nalokhu kwakungewona umkhawulo, ukuqina kokuhlupheka kwakukhula - inkanyezi ye-quasar yayibhekene nokuzalwa kabusha. Kuyini ukuqhuma kwe-quasar supernova - amabhomu e-hydrogen ayizigidigidi eziyikhulu: awela endaweni eyodwa. Kodwa akukho psyche eyodwa engakwazi ukugaya yonke into ngesikhathi esisodwa. U-Mirabela waqhaqhazela, isithukuthezi sahlala ebuchosheni bakhe, ukunyamalala kokugcina kwamqeda.
  Irobhothi lokuhlushwa labuka umzimba wakhe ongenakuzisiza kodwa osamnandi, ikhompuyutha yathi:
  - I-cyber-underworld iqedile ngaye.
  - Hhayi-ke, kuzodingeka sibuyisele indoda encane.
  U-Mirabela wabuyela ezingqondweni zakhe: wonke ama-hypostases ayisikhombisa ombuso womhlaba wonke wokuhlushwa ongenakucatshangwa, ngokusekelwe kubuchwepheshe besimanje kakhulu, aphuma, amademoni avungama ngokucasuka.
  - Unenhlanhla ndoda. U-Empress ngokwakhe wakumela, ukuhlukunyezwa sekuphelile, kodwa uma ufika kithi futhi, kuyoba yinto efanayo, kodwa izikhathi eziyinkulungwane zinamandla futhi zihlakaniphile, futhi okubaluleke kakhulu, izigidigidi zeminyaka engapheli. Manje hlangana ne-electronic Hyper Angel of Hell!
  Kwavela isithombe esilufifi phambi kukaMirabela, okwathi ngaso leso sikhathi sasihlanganisa yonke into embi, egulayo, ebulalayo: konke kwakunyanyeka kangangokuba iqhawe lakhumbula: izimpondo eziyishumi nambili ezigobile, izinsumpa ezidabukile kanye nezilonda ezivuthayo. Kwabe sekungena umunwe obukhali entombazaneni; Ukube bekungekho ku-Cyber-underworld, ngabe wafa ngokushesha ngenxa yokuhlinzwa okunjalo, njengoba isipikili sahlakazeka saba izigidigidi zezinaliti ezishisa umzimba. UMirabelle wabhobozwa kusukela ezinqeni kuya ngemuva kwekhanda lakhe. Wakhushulelwa phezulu, ilangabi elihangulayo lamzungeza futhi, imilomo yacwayiza, maqede kwanqamuka umsebe wokukhanya emehlweni akhe.
  - Ngenkathi i-traitor ye-vacuum imahhala. Sizobonana maduze! - Kusho iHyperangel yesihogo. U-Mirabela waphinda waquleka lapho ukwazi kubuyela ekhanda lakhe, kusho izwi elithambile lesifazane.
  - Yebo, uthukile. Lesi isijeziso eseqile kumuntu. Ngaphezu kwalokho, iqhawe elinekhono!
  - Uqinisile, njengenjwayelo, Hypermarshal! Kodwa inkantolo iyazi kangcono indlela yokubhekana namambuka! - Umhlukumezi irobhothi wanyakazisa ubuhle obunqunu. - Ngenkathi ukhululekile, okwamanje.
  Intombazane yayithukile futhi icwayiza njalo, ubuso buphenduke baba luhlaza okwesibhakabhaka, amehlo acwile ebusweni.
  UMarshal Maria Rattlesnake uzame konke okusemandleni akhe ukududuza le ntombazane, kwavela ingilazi yewayini enejusi lesimaragidu ezandleni zakhe:
  - Phuza, ubuhle bami! Ngethemba ukuthi lokhu kuzokusiza ukuthi ubuyele ezingqondweni zakho.
  UMirabela waphuza futhi wazizwa engcono kakhulu. Umbala obomvana wabuyela ebusweni. Intombazane yabuza:
  - Kuzokwenzekani kimi manje! Ingabe ngempela sekusele ubuhlungu kuphela kimi? Futhi ubuhlungu abupheli...
  Isithombe somunye ubuhle obukhangayo ogqoke isudu yasemkhathini kanokusho savela phambi kwentombazane. Lona kwakuyi-ultra-hyper-marshal yomnyango we-"Tender Love", u-Anastasia Streletsova, owaziwayo futhi osabekayo kuzo zonke izifundo zombuso (mhlawumbe ngaphandle kombusi). Ngaphandle, wayebukeka njengentombazane enhle kakhulu futhi ekhanyayo, ehlaba umxhwele, egcwele ubuhle nothando. Ngempela, u-Streletsova wayenothando kakhulu, wayethanda ukwenza uthando namadoda amaningana noma abafokazi bazo zonke izinhlobo ngesikhathi esisodwa. Ngesikhathi esifanayo, wayehlukaniswa ngobuhlakani obukhulu, obumangalisayo bokuzwisa ubuhlungu.
  Noma kunjalo, lokhu akukhona okuthakaselayo okwamanje:
  - Uyazi, wenze ubugebengu obukhulu futhi wagwetshwa udilikajele ngokuhlala embuthweni wamasosha! Lokhu kusho ukuthi uyohlale uzwa ubuhlungu obukhulu futhi awusoze waba nethuba lokujabulela, ukuphumula noma ukuphefumula. Awunalo ilungelo lokulala ngisho nokulala, akukho ukuzijabulisa, futhi njengoba ungeke uguge, lokhu kungathatha izinkulungwane zeminyaka ebuhlungu. Ngokuvamile abantu abafana nawe ababoniswa umusa!
  - Futhi ngemva kokuphela kokunqoba kwempi?! - Ngokwesaba nokwethenjelwa, wabuza uMirabela.
  I-hypermarshal, ehleka ngamazinyo acwebezelayo njenge-hyperplasm ekhishwe umjikijeli wensimbi, yaphendula:
  - Esimweni esinjalo, ngokuqinisekile unethuba, kodwa cishe labo bazoxolelwa. owaboshwa phambi kwakho sithandwa sami. Ngokuvamile, ungathembeli emseni wombusi noma umbusi!
  Intombazane yagobisa ikhanda layo, izinyembezi zeparele zehla ekhaleni layo elihle:
  - Futhi noma kunjalo, ngithanda izwe lami likaMama!
  U-Anastasia Streletsova wamamatheka kakhulu:
  - Siyakwazi lokho! Uqotho futhi uthembekile emsebenzini! Ngakho-ke, ngentando yoMbusi omkhulu, sikunikeza ithuba lokukhonza i-Fatherland! Ingabe usukulungele ukwenza umsebenzi obalulekile?
  U-Mirabela wavuma ngekhanda ngamandla, wayengenawo amandla engqondo okufihla injabulo yakhe:
  - Yebo, ngokuqinisekile! Ngifuna ukukhonza izwe lakithi nsuku zonke nehora, njengeqhawe elinesibindi nesosha elithembekile.
  U-Anastasia wehlisa i-timbre yezwi lakhe ngokwethiyetha:
  . ISAHLUKO No. 12.
  U-Yanka waqhubeka ngokuhleba:
  - Inkinga yesibili ukuthi ibhomu le-hydrogen likhiqiza imisebe enamandla ebulala zonke izinto eziphilayo!
  USadat wabuza:
  - Ingabe imisebe ifana nobuthi?
  - Cha! Okuthusa kakhulu! - Yanka wakhipha amehlo akhe ukuze akholise. - Lokhu kuyinto engenza ngisho nomcabango oyingozi kakhulu uthuthumele. Ayibonakali, ayinambala futhi ayinaphunga, kodwa ibulala ngisho namaphela!
  - Umlingo wezwe elingaphansi komhlaba?! "Imizimba yabafana eyomile, nensundu yaqala ukuthuthumela ngaso leso sikhathi, futhi kwaba nokwethuka kwangempela emehlweni abo.
  - Cha! Isayensi ngaphezu komlingo. I-Physics isetshenziswa abantu. - U-Yanka wayefuna ukusabalalisa izingalo zakhe, kodwa intambo ene-fibrous eyayizibambe ndawonye yamvimbela.
  U-Ali wabhala:
  - Isayensi iyabhora! Angazi, kodwa usinike malini?! Lisho ukuthini igama elithi isayensi?
  U-Yanka waphakamisa amahlombe:
  -Usesesigabeni sokuqala sokuthuthuka kwempucuko. Ngaphezu kwalokho, imiyalo nezinkolo ezihlukahlukene ziyaphazamisa.
  USadat wavuma:
  - Abameleli bomyalelo othi "UNkulunkulu Othukuthele" bakholelwa ukuthi bonke ososayensi bakhonza uSathane futhi babashise. Ngesinye isikhathi bazingela abathakathi, kodwa ngemva kokuba isibalo samantombazane amahle sehle kakhulu, amakhosi, ama-sultan, namakhosi aba nobunzima bokubenza bayeke ukuthukuthela. Futhi manje iqiniso liwukuthi ukuhlukunyezwa akuyona into engavamile, ikakhulukazi ezigqilini. Kodwa ngokwesimiso kungenzeka ukuphila.
  Ngempela, izigqila zesifazane zazivame ukubhaxabulwa. Babeyisiswebhu esikhethekile esibanzi, ukuze bangasiki isikhumba, ngisho namadoda ayesithola. Abazange babayeke nhlobo abafana asebekhulile.
  - Ngaphandle kwaleyo ebulalayo eningaphili kuyo nonke, awuphili ngoba awukwazi ukuyibiza ngempilo! - Yanka wacula.
  Isiswebhu sakhala ikhwela, kodwa igalelo alizange liwele emzimbeni wengane eyayinesineke. Umbonisi wayebonakala efuna ukwesabisa umfana kuphela. Naye wayelokhu ebeka isandla endlebeni, ebonisa ilukuluku.
  - Thula ingxoxo yakho! - Wabubula.
  USadat wabuza:
  - Uyazi ukuthi ubhala kanjani?
  - Ngokuqinisekile!
  -Ungachaza ukuthi ibhomu le-hydrogen lenziwa kanjani?
  - Empeleni, ngiyakwazi, ngiyifunda ku-inthanethi, kodwa angiyazi yonke imininingwane. Futhi ngokuvamile, kunzima kakhulu, akukhona lutho ukuthi amazwe amaningi emhlabeni afuna ukuba amandla enuzi, kodwa awakwazi ukukwenza. Ngisho nesibonelo, iNdiya, izwe elicebile ngemithombo yemvelo enenani labantu abangaphezu kwezigidi eziyinkulungwane, kwathatha iminyaka eyishumi nanhlanu ukwakha ibhomu le-athomu ne-hydrogen. Ngakho wena negeja lakho: ngeke usithole kalula isikhali esinjalo. Ngaphezu kwalokho, udinga ukwazi imininingwane eminingi yezobuchwepheshe. Ibhomu le-hydrogen iqoqo lezinto eziyinkimbinkimbi nezinto eziyingqayizivele. Idinga i-Plutonium ne-Uranium - 235. Futhi ngokujwayelekile, izwe lapho ama-sultan abusa khona futhi kubusa ubugqila; Impela kusesekuseni kakhulu ukwazi izikhali ezinjalo.
  U-Ali wabhala:
  - Inkosi yethu enamandla anjalo cishe yabhubhisa yonke iplanethi! Cha, akufanele udlalise ingwe ngamabele owesifazane.
  USadat wavuma:
  "Mhlawumbe izikhali ezinjalo zinzima kakhulu kubabusi bendawo."
  U-Yanka wancokola:
  - Yeka izimpondo zengulube! Namazinyo embongolo!
  - Lesi isiqhathaniso esiqondile! - Ali wavuma. - Akufanele ubeke engcupheni, kepha ungena kanjani emhlabeni wakho?
  - Angazi! Mhlawumbe amademoni angadlulisela! Nakuba amandla amabi mabi ngenxa yaleso sizathu, ukuze angabi nomusa ezintweni ezingezona ezemvelo njengabantu. Nokho, thina ngokwethu sizizwa kanjani ngamaphela?
  USadat washwabana isiphongo sakhe esishukiwe futhi wabuza:
  - Ingabe lezi zidalwa zifana namakati?
  - Azikho izinambuzane!
  - Mina ngokwami ngithanda izimvemvane!
  U-Yanka wanikina ikhanda:
  - Izimvemvane zinhle, kodwa kukhona nomiyane, kanye nezinye izidalwa ezihlabayo futhi zihlukumeze abantu.
  USadat waphakamisa amahlombe akhe futhi wathi:
  - Asinazo lezo ezweni lakithi. Kodwa bathi enyakatho, kukhona izinambuzane ezimbi, ezihlabayo! Nokho, kuthiwani uma ukuklwebheka kwethu emivimbolweni nakho kuhlafunwa ama-arthropods? Kungaba kubi lokho!
  U-Yanka waphinda wabonga uMninimandla onke ukuthi okungenani abukho ububi kulo mhlaba. Walukhumbula uhambo lwakhe lwaseNyakatho, indlela omiyane abacishe bamudla ngayo. Akukacaci nokuthi kungani uNkulunkulu edale isinengiso esinjalo, ngokusobala ukuze aphinde acasule abantu. Ihlathi nalo ligcwele zonke izinhlobo zezinto ezimbi neminye imfucumfucu. Yiqiniso, u-Yanka akakaze aye kubo, ubabone kuphela kuthelevishini naku-intanethi. Nokho, kubonakala sengathi zikhona izindawo kule planethi: lapho kubusa zonke izinhlobo zezinengiso.
  Umfana wanikina ikhanda waphusha izinwele zakhe ezimhlophe esiphongweni ngendololwane (izandla zakhe ziboshwe). Ngokuvamile, kungani kungekho injabulo eMhlabeni. Kuyabanda noma kuyashisa, kufanele ufunde isikhathi eside futhi ngokukhandla esikoleni, futhi ebusika kuvame ukukhithika. Kunzima kakhulu ukwenza tan, futhi izithelo ezisawolintshi zikunikeza ukungezwani komzimba nezinto ezithile. Umhlaba lo! Baphila kanjani abantu abadala? Ngokuvamile, kuyiphupho elibi, impilo ayilutho ngaphandle kokuhlushwa. U-Yanka wazibuza ukuthi bazokwazi yini ukusungula i-elixir yobusha baphakade ngesikhathi sokuphila kwakhe? Noma uhlobo oluthile lwemisebe elwa nokuguga?
  Lisekhona ithemba ngalokhu! Ngangingafuni ukuhlupheka nokububula ngendlela abantu abadala abenza ngayo.
  Ngokuvamile, ngokombono womuntu, uNkulunkulu unonya olukhulu uma evumela ukuhlupheka okunjalo kwezigidi zezigidi zabantu. Nokho, inqubo yokuguga: uYahweh ononya akagcinanga ngokuyivumela, kodwa wayivusa ngokwakhe. Njengoba kwashiwo emva kukazamcolo ukuthi: Izinsuku zabo mazibe yiminyaka eyikhulu namashumi amabili. Nokho, iningi labantu aliphili ukuze lifinyelele lesi sikhathi! Ngisho nabantu abaneminyaka eyikhulu bayivelakancane; abaningi sebengobabamkhulu abasele beneminyaka engamashumi ayisithupha. Ngokuvamile, ukugcona okunjalo komuntu kudlulele! Awu, awukwazi ukwenza lokho ezinganeni zakho! Phela lolu wusizi oluyindida, olonakele, lokubulala ingane yakho kancane kancane, uze umenze umuntu omubi. Futhi unjani uNkulunkulu emva kwalokhu, umdali wezinto zonke! Njengomfana osemusha, u-Yanka wacabanga okuningi, wahlaziya futhi wafinyelela iziphetho. Isiphetho sakhe sokuqala sobusha esizimele siwukuthi akekho uNkulunkulu! Indawo yonke ibuswa umthetho ononya, oyimpumputhe wokuziphendukela kwemvelo nokuzikhethela kwemvelo.
  Yiqiniso, wabona amademoni amphonsa kwenye indawo nentombi yakhe. Uma uthi nhlá, lokhu kufakazela ubukhona bukaNkulunkulu. Phela uma kukhona amadimoni kusho ukuthi kukhona izingelosi. Uma kukhona ukukhanya, khona-ke kukhona ubumnyama! Uma uthi nhlá, lena i-axiom.
  - Kodwa kwakungekho lapho! - Yanka wathi kuye. Wanyathela izinyawo zakhe izikhathi ezimbalwa ukuze igazi liphume futhi ukulunywa okungabekezeleleki ezinyaweni ezilimele, ezingenalutho zengane kube buthakathaka.
  Ngempela, ukuziphendukela kwemvelo kwakungase kubangele izidalwa ezinamandla kakhulu ezinjengamademoni nezingelosi. Njengoba efunda, omunye umlobi odumile unokuvela kwe-hyperplasma! Ngempela, ukuguquka kancane kancane kusuka kokulula kuya kokuyinkimbinkimbi, ukwanda kwe-entropy.
  Uhlobo lokuqinisa ingqondo nokuguqulwa kwayo njengoba intuthuko ithuthuka! Ingani, ngokwesibonelo, indawo engenalutho, amandla ezinkanyezi, ukushaya kwenhliziyo kwama-pulsars, imifantu ehlukahlukene phakathi kwemihlaba nemikhathi ehambisanayo, akuvezi izidalwa ezinkulu zezinga elihlukile! Phela, lokhu, empeleni, kungenzeka. Uma ukholelwa embonweni wesizukulwane esizenzakalelayo sokuphila, kungani-ke ungakholelwa embonweni wesizukulwane esizenzakalelayo samademoni, amademoni futhi mhlawumbe nezingelosi. Ikakhulukazi, ngokwenganekwane yaseRussia Yasendulo, uNkulunkulu noDeveli badala umhlaba ndawonye. Abantu baseRussia basendulo babekholelwa ukuthi uDeveli uphila phakade, njengoNkulunkulu.
  Amadoda ayevame ukuthandaza kuKristu nakuSathane! Kwakukhona ngisho nesaga sasendulo: Thandaza kuNkulunkulu futhi ukhothame kuDeveli! Ngakho ukuba khona kwamademoni: akulona neze iqiniso ukuthi ukhona umdali onakekelayo.
  Enye inketho nayo ingenzeka. Wawuthathaphi umqondo wokuthi lawa amadimoni? Mhlawumbe laba bangabameleli bempucuko esezingeni eliphezulu abazijabulisa ngale ndlela... Njengezingane ezincane ku-game console: ubukhulu bendawo yonke!
  - Yini futhi? Kungase kube kuhle kakhulu! - Yanka wathi kuye.
  Uma ucabanga ngakho - kunengqondo; cabanga ngempucuko ephezulu! Zonke izidingo zezinto ezibonakalayo zaneliswa, ukuphila okuphakade, ukungafi sekuyinto engokoqobo, asikho isifiso sokunqoba eminye imihlaba futhi siguqule indawo yonke ibe umdlavuza! Phela, akuzona zonke izinhlobo ezinenhlanhla: zithanda ukubusa ezinye. Ngaphandle kwalokho, indawo yonke ngabe yabhujiswa kudala ngezimpi ezimbi. Cabanga nge-duel phakathi kwempucuko emibili noma ngaphezulu! Impi esebenzisa izinhlobo ezinjalo zezikhali: ukuthi imithetho yemvelo iyizingqungquthela, iguqulwa njengezinhlelo zemidlalo yekhompyutha...
  Ungazijabulisa kanjani uma kungenjalo ngokudlala nabanye abafokazi? Ngandlela-thile, abantu bathanda ukudlala namakati, izinja, amagundane. Ikati elifanayo lizijabulisa ngokudlala ngegundane, okukhombisa ubuhlakani obuthuthukile. Ingabe u-Yanka usephenduke uhlobo lwegundane?
  Impucuko ephakeme yamphonsa kwenye indawo! Kuyena ucezu lwekhekhe! Noma mhlawumbe angizange ngikulahle! Mhlawumbe empeleni kufana nefilimu ethi "The Matrix", isohlotsheni lweqiniso elibonakalayo. Phela, ngisho nokunambitha kungadluliswa nge-electronics. Lokhu kusikhumbuza u-Schwartz onesimo esihle sefilimu ethi Total Recall. Yebo, abantu baseMelika bayakwazi ukwenza ifilimu, banemibono eminingi emihle. Futhi opopayi bahle kakhulu, ikakhulukazi abakwaDisney. Uthanda opopayi baseMelika, banesakhiwo esiqine kakhulu, iskripthi esisebenzayo nesinemibala. Asikho isidingo sokubala nhlobo; ukuthi kukhona iziwula ezihlala e-USA. IMelika yakhiwe izingqondo ezinhle kakhulu ezithathwe kuwo wonke umhlaba. Futhi iHollywood yinto! Iqiniso elibhalwa ababhali bezinganekwane zaseMelika alibalulekile. Isibonelo, uStephen King, ukulungiswa kwefilimu akukubi, kodwa ukwethulwa kwemibhalo kubuthakathaka. Imibono ethakazelisayo ngokwayo yonakaliswa isethulo esindayo, esibonakalayo. Abekho abantu baseMelika abangcono ukubukela kunokufunda. Nansi imuvi: I-Night Watch iyinkohliso! Nokho, ukuyifunda nakho akuthakazelisi!
  Manje, ukube uThingo Lwenkosazana belungenziwa ifilimu, bekungaba kuhle kakhulu! Ucezu olupholile olunjalo. Futhi ukulwa kumane kunamandla amakhulu, ashukumisayo, futhi kukhona okusha njalo! Lokhu ukukhululwa kwakho - okungekona ukulwa, futhi umuzwa!
  Kwaba mnyama futhi kwaba mnyama: ukuhwalala kwalomhlaba kwase kusondela. Nokho, kwakulindeleke ukuba ubusuku bube ehlobo, bufudumele!
  U-Ali wabuza u-Iancu:
  - Ingabe unayo indlu yakho?
  - Yebo, ngokuqinisekile! Noma kunalokho ifulethi! - Umfana waphendula ngokushesha.
  - Ingabe mkhulu?
  - Akukuhle! Ngingathanda okuningi! - U-Yanka wathi ngokuzisola. - Ifulethi linamagumbi amabili, futhi nginodadewethu omncane.
  - Hhayi kakhulu! Izithabathaba ziminyene. Uma uba isancinza, ungahlala endlini yabesifazane, embhedeni othambile. Uma kungenjalo, kuzodingeka uchithe ubusuku ekamu lezigqila. Okusho ukuboshwa ngamaketanga ebusuku.
  Impendulo ivela ku- Sadat:
  - Amaketanga ayabiza futhi yingakho engabophi wonke umuntu! Kuphela izigqila eziyingozi kakhulu, thina bafana, ngeke kube!
  U-Yanka waphendula ngokuphefumulela phezulu:
  - Induduzo encane!
  - Kodwa kungcono kunamaketanga. Ngikholwe, kuyamangaza. - Sadat shrugged emahlombe akhe. - Ngokwesibonelo, ngangihlezi phezu kweketango, emaketangeni, futhi ngiyazi ukuthi kuyini. Ikakhulukazi uma umhlane wakho uthola ukusonteka inqubo.
  - Kanjani lokho?
  - Uma ikhanda lilethwa ezinyaweni nezingalo zisontekile. Futhi bangakwenza ngale ndlela; hamba isonto lonke.
  U-Yanka wanikina ikhanda:
  - Lokhu kubi!
  - Ngokuqinisekile! Kunzima ukucabanga into efana nalena uma ungakaze uhlangabezane nayo! - USadat wakhafulela eceleni. - Kodwa ngokuvamile ngiphakamisa lokhu okulandelayo: ziphatha ngokuthula, ngaphandle kokudalula umhlane wakho ekushayeni okusha kwesiswebhu.
  U-Yanka wavuma:
  - Lokhu kungcono kakhulu! Ukuchayeka kuphela okuzoba okwesikhashana.
  U-Yanka wengeza:
  - Mhlawumbe sizothula!
  Ekugcineni bafika embhoshongweni onodonga lwamamitha amathathu. Izigqila zangeniswa ngaphakathi zavunyelwa ukuba zisondele emfudlaneni. Izandla eziboshiwe zakhululwa, yeka injabulo okwakuyiyo ukuzinyakazisa futhi. Intambo yayishiya amabala nemihuzuko, futhi kwakunzima nokugoba iminwe yami.
  U-Yanka wageza umlomo wakhe ngenjabulo futhi wapholisa izinyawo zakhe ezibuhlungu emanzini apholile. Ngiwashe amakhwapha. Abanye abafana nabo bazigezile; intsha ijwayele ukuhlanzeka kunabantu abadala. Ngemva kwalokho izigqila azizange zondliwe kahle ngokukhethekile. Njengoba le ndawo yayishisayo, futhi izithelo zikhula unyaka wonke, zakha ukudla okuyinhloko. Ngokuvamile, ukudla kwezitshalo akuzange kumnelise; u-Yanka wayeyifuna ngempela inyama, kodwa ukuyicela kwakuzofaka engozini enye yokushaywa. Ngemva kwalokho izigqila zazilaliswa; kwakungalindelekile ukuba ubusuku bube bubude kakhulu.
  Izinceku zalala emagatsheni, yayingekho ingubo, nakuba kwakupholile futhi abafana baphuthuma ukuyozimbela emahlamvu. Nokho, uYanka akakwazanga ukulala. Izinhlangothi nomhlane kwakusikwe isiswebhu, futhi kwakubuhlungu ukulala phezu kwawo. Imilenze ekhathele ibuhlungu, kwaqhekeka amasoli, kwaphuma igazi, futhi ngokuvamile umfana wazizwa ephukile. Manje useyisigqila! Isidalwa esingabalulekile! Isibungu nje. Futhi ingabe ngempela kuyodingeka ubekezelele ukushaywa, umzimba ocindezelekile kanye nesisu esingenalutho ukuphila kwakho konke? Ungaphila kanjani kanje futhi uhlupheke unomphela?
  Ngakolunye uhlangothi, akufanele yini sizame ukuphunyuka? Kodwa kuphi? Ngaphandle kwalokho, anginawo amandla okwenza lutho namuhla! Imisipha yami idukile, amathole ami abuhlungu ikakhulukazi, futhi izihlakala zami zihlukunyezwa yintambo. Ngaphezu kwalokho, cishe uzobanjwa futhi indaba ngeke igcine ngokushaya nje. Ngisho necebo eliyisisekelo: lapho ungacasha khona, indlela yokusinda endaweni yonke yomunye umuntu njengesigqila esibalekile ... Kungcono ukujwayela, ukubhekisisa futhi ubambe umzuzu ofanele.
  Imicabango ekhanda lomfana yadideka ngokuphelele, futhi wawela kwalasha, kwalasha. Ukukhathala kwakukhulu kangangokuthi u-Yanka akazange aphuphe, ngezinye izikhathi kwakuvela izithombe ezidabukile zento ethusayo, kodwa akazange asabele.
  Zazivusa izigqila ngovivi, kwakhala isiswebhu kwashaya imilenze yazo engenalutho:
  - Vuka, wena sizwe sikanondindwa! - Ababonisi bamemeza.
  Ubuthongo babufushane futhi abuzange buwabuyise amandla ami ngokugcwele. Abafana nezinye izigqila baqhutshelwa emfudlaneni ukuyogeza. Ngokunganaki njengokungathi ziyizilwane, isidlo sasekuseni esilula semifino sasithelwa kubhavu wabo (futhi zazinikeza isikhuthazo esithile ukuze zidle ngokushesha) kanye nokwakheka okulandelayo. Ushintsho olusha lwaluseza.
  U-Ali wabuza:
  - Ulale kanjani?
  - Izinhlangothi zami zazibuhlungu, kodwa nganginokuphumula okunjalo, ngisho noma kwakunganele!
  - Yini, uphuphe?
  - Angikhumbuli! Ngikhathele ukuphupha!
  - Futhi ngiphuphe ngiyiqhawe, ngigibele ihhashi futhi ngigawula zonke izitha. Futhi ngisho noSultan ngokwakhe wangivuza ngeketanga legolide.
  I-Sadat iphazamise:
  - Iketanga impela! Uphawu lwesigqila!
  - Kodwa igolide! Futhi wayegqoke nesimaragidu esikhulu! Lesi usayizi wenqindi lami! - Umfana washo ngokusonta isandla sakhe esinamanxeba.
  - Wonke lawa amaphupho! Sinosuku olunzima oluzayo! Kuzodingeka sikhuphuke intaba.
  - Kungakhathaliseki ukuthi sikubekezelela kanjani. - Kusho uYanka.
  - Asibone! Ngokusobala ngeke kube mnandi kuwe, futhi nathi ngeke.
  Ikholomu iqhubeke. Indlela eyayingaphambili yayinde futhi inzima kakhulu.
  U-Yanka wahamba nabo bonke abanye, exhuga kancane, imilenze yezingane yaphuka. Yiqiniso, lalina emgwaqweni ebusuku futhi ukuhamba kwaba lula kancane! Yeka ukuthi kuhle kangakanani ukuchaphaza ezinyaweni ezingenalutho, phakathi kwamachibi afudumele, futhi uzwe ukunyakaza kwamagagasi. Umfana wacabanga ukuba filibuster. Ukujaha, ukulwa, ukugibela! Ezothando!
  Khumbula izikhathi zikaMorgan, uFlint, uCaptain Blood. IHollywood ithakazelisa kakhulu lapha, ngokudubula okuhlukahlukene okumangalisayo.
  Pirates! Igama ngokwalo lisho: umzingeli wenhlanhla! Kulo mhlaba: wayengakaze asibone isibhamu ngaphambili. Kungani bezolwa ngamasabha, izinkemba, izinkemba kuphela! Ngakho-ke kungcono nakakhulu ngaphandle kwamavolovolo akudala avimbe izindlebe zakho.
  Njengoba bethi: siphi isibhamu sakho esimnyama?
  Endlini enkulu yenqola!
  Uyayifuna i-vodka nogwayi?
  Amaphakethe amabili ngokuqondile!
  U-Yanka wabuza ukuthi ucabanga ukuthi uSadat uhlakaniphile:
  -Ingabe zikhona izigebengu emhlabeni wakho?
  Waphendula ngokucasuka:
  - Lokhu kuhle ngokwanele! Yiqiniso, kukude ukusuka lapha ukuya olwandle, kodwa yonke into ekhona igcwele ubuhle obunjalo.
  - Ingabe abaphangi basolwandle banazo izibhamu?
  - Izibhamu?
  - Izibhamu!
  - Njengasemhlabeni wakho! Hhayi yini, cha cha! - Sadat wanikina ikhanda ukuze aqiniseke. - Lokhu akukakasungulwa!
  - Ngakho, njengasezikhathini zasendulo, inkemba eyodwa okhalweni nasempini!
  - Yebo, kubonakala kunjalo! Hhayi-ke, ngicabanga ukuthi uyakuqonda lokhu!
  U-Yanka wabuza:
  - Ungathanda ukuba isigebengu ngokwakho?
  - Ungasho kanjani! Leli bekungelona iphupho lami lobuntwana, kodwa bekungcono kunokubola njengesigqila. Nokho, likhona ithuba lokungena emikhunjini. Kunzima kakhulu encekwini lapho, kodwa ngenhlanhla ... - USadat wanyakaza ngokuzenzakalelayo, eqinisa imisipha yakhe esebenza kanzima imizuzwana embalwa, ezama ukugqabula intambo.
  - Ngifunde ngakho! - Yanka exhaled futhi grimaced ubuso bakhe; Ngalimaza uzwane lwami lwesokudla etsheni elimahhadla.
  - Ngisanda kuyifunda! Hhawu! Nakuba wazi: akuzona zonke izigqila ezinethuba lokuba yi-pirate, noma ngabe zihlakaniphile futhi zinamandla. - USadat wagoqa izindebe zakhe zaba yishubhu.
  - Kungani?
  - Iningi labaphangi akubona abantu!
  U-Yanka wabhala:
  - Kunjalo? Ngisho nabantu!
  - Yilokho kuphela! Izidalwa ezinjengama-hybrid amaphedi omnduze ansundu. Bangababhukudi abasezingeni eliphezulu futhi bangahlala ngaphansi kwamanzi isikhathi eside. Lolu hlobo ikakhulukazi izigebengu! Futhi wenza isihluku esikhulu. Ikakhulukazi, babeka zonke izithunjwa ekuhlushweni, hhayi ukuze bathole lokhu noma lolo lwazi, noma ukuzijabulisa. Bathola izinga lakho lesibindi, ukuthi ukufanele yini ukubizwa ngendoda. Nokho, abesifazane nabo bayahlushwa. Ungakwazi yini ukukumela ngaphandle kokumemeza? Akuvamile ukuthi kube khona osinda kuzo. Kudala kwakungekho nhlobo impilo evela kubaphangi bemikhumbi; babenomyalo ongahlukene wolwandle. Kodwa muva nje ababusi, behlangene (okuyivelakancane), babaphoqe ukuba benze indawo.
  - The okuthiwa ubumbano jikelele! - U-Yanka uthe ngenjabulo.
  - Into enjalo! Kwezinye izinhlobo zezilwane, ama-elves kuphela aphatha abantu ngomusa, nakuba njengama-mercenaries ekwazi ukubulala kahle!
  - Angikaze ngiyibone i-elf ngaphambili!
  - Eplanethini yethu, azivamile! Kodwa nakanjani bazohlangana enhlokodolobha. Kodwa-ke, udinga ukuqaphela, ikakhulukazi ngamadoda, ahaha kakhulu abafana abahle. Futhi abakubekezeleli ukwenqaba!
  - Ngizokucabangela lokhu! - Yanka waqhaqhazela, nakuba ubuhlalu izithukuthuku embozwe umzimba wakhe futhi wezwa ukugodola.
  - Kepha uma ugcina usendaweni ye-elf, uzophila ngenjabulo njalo. Ama-Elves aphatha izigqila kahle futhi ngeke anishaye ngayo yonke into encane. Kodwa-ke, maningi ama-elves kunamadoda, futhi ayabathanda nabafana.
  - Nakuba ibuthakathaka, kuyinduduzo! Kodwa ungasinda. Futhi kumnandi kakhulu kowesifazane!" kuvuma uYanka.
  - Kamuva kuphela: lapho intshebe iqala ukukhula (ama-elves ayayizonda), angayithengisa kumuntu noma ku-dwarf, futhi lokhu kubi ngempela. Ngibone i-gnome kanye kuphela, futhi ngingasho ukuthi lezi ziyizibonelo eziphuma kulo mhlaba. Kuyiqiniso ukuthi azikho izindawo zokuhlala zama-gnomes emhlabeni wethu, futhi yiluphi ulwazi abanalo oluhlukile futhi ngezinye izikhathi luyaphikisana.
  - Ziphikisana kanjani?
  - Ngeke uqonde! Kungakhathaliseki ukuthi zinhle noma zimbi! I-gnome ayiyena umuntu, futhi ayiziphathi njengomuntu. Amahemuhemu athi bangamazimuzimu futhi bathanda inyama entsha yesifazane. Ngaphezu kwalokho, amantombazane abiliswa ephila emanzini abilayo, futhi ngaphambi kwalokho abhaxabulwa ngotshani obushisa ngendlela emangalisayo ukuze inyama ibe mnandi.
  - Yeka izinto ezesabekayo! U-Yanka waphendula, enikina ikhanda lakhe.
  - Maye, lena imithetho! Futhi awukwazi ukuqhela kukho. Awukwazi ukufuna ubuntu nomusa kwabangebona abantu!
  U-Yanka waphakamisa amahlombe:
  - Awukwazi ukufuna ubuntu, kodwa ngicabanga ukuthi kungenzeka ukufuna uzwela oluyisisekelo!
  - Vumela isisulu sikhulume ngalesi sihloko nombulali. "USadat ujikijele itshe ngonyawo lwakhe, wabe esefinyelela ekhaleni lakhe ngesithupha. - Ngizimisele ukubheja ngokuchofoza okuhlanu ukuthi awukwazi ukwenza lokhu. - Umfana washintsha ngokuzumayo isihloko.
  - Cha kungani, ngiyakwazi! - U-Yanka, ngendlela efanayo, wathinta ikhala lakhe ngonyawo lwakhe olungenalutho, eshiya umugqa onegazi kuwo.
  USadat wabhala:
  - Awu, wena isando! Indoda yethu! Hhayi-ke, endaweni esele ungangishaya ngibe yizicucu. Ibunzi lami liqinile, liyobekezela!
  - Ngiyakholelwa kukho! Kodwa uma ufuna, ngingakuthethelela kalula!
  - Cha! Izikweletu kumele zikhokhwe! Bengingeke ngikuxolele!
  - KULUNGILE! Yehheni, into encane kangaka!
  Umgwaqo wenyuka futhi ukuhamba kwaba nzima kakhulu. Ngaphezu kwalokho, indlela ngokwayo yayingasakhiwa ngamatshe aluhlaza, kodwa ngamatshe abukhali asezintabeni. Manje zonke izinyathelo zikaYankee zaba ukuhlukunyezwa kwangempela, izinyawo zakhe ezingenalutho zazihangulwe ngokungenasihawu. Abanye abafana nabo babhekana nokungakhululeki, kodwa izinyawo zezingane ezine-keratinized, ezihlale zingenazicathulo zazikwazi ukumelana nomthwalo, ama-calluses ayengesabi umgwaqo. Izigqila ezindala zazigqoka izicathulo ezimahhadlahhadla. Ngakho kwakunzima kakhulu ku-Yanka, owayengakajwayele "okudlulele" okunjalo. Wazizwa; Kwaba sengathi ngihamba esihlahleni soqalo ezithendeni zami. Izinyawo, zashaya amatshe abukhali, zopha kakhulu, amathonsi egazi ahlala. U-Ali waqaphela lokhu:
  - Unegazi umfowethu! Kuyacaca ngokushesha ukuthi ubungenawo umkhuba wokuhamba ungafake zicathulo. Ngeke uhlale isikhathi eside kanjalo!
  Ngobunzima bokubamba ukububula kwakhe, u-Yanka wabubula:
  - Maye! Ukuthi nje ngihlala enhloko-dolobha, futhi yizingane ezingamagypsy kuphela ezihamba zingafake zicathulo! Uma ngihamba ngingenazicathulo emgwaqweni, ngingahlawuliswa! Nakuba cha, ngisemncane.
  USadat wavuma ngekhanda:
  - Ngiyakuqonda! Sinezingane zezicukuthwane: ngisho nasekhaya bazama ukugqoka izimbadada ukuze bangabonakali njengezigqila ezingenazicathulo. Lokhu kuwubandlululo. Futhi-ke uma kwenzeka ugcina ebugqilini, kuba nzima kakhulu. Nokho, ngiyakubona unomzimba oqeqeshiwe. Mhlawumbe ungasitshela okuthile okuthakazelisayo. Awulona ngempela iqhawe, futhi awuyena umuntu ohloniphekile!
  U-Yanka, eqhweba ngobuhlungu, waphendula:
  - Ngifunda esikoleni sesekisi. Lokhu kusho ukuthi kufanele abe nesibindi futhi abe namandla.
  - Liyini isekisi?
  - Umbukwane othakazelisayo kakhulu. Inhloso yawo enkulu ukujabulisa abantu. Banike ukumamatheka nomoya omuhle!
  USadat wavuma:
  - Yini futhi? Lokhu kuyamangalisa! Isimo esihle! Kulungile, yini enye onayo? Ngokwesibonelo, ungakwazi ukundiza?
  U-Yanka wamamatheka kabuhlungu:
  - Yebo, ngokuqinisekile! Kulokhu, singama-aces! Isibonelo, kunezindiza ezingalayisha abantu abafika emakhulwini amahlanu ngesikhathi esisodwa. Bese uwanyakazisa ngesivinini esiphindwe izikhathi ezingamashumi amathathu kunehhashi elisheshayo.
  - Hewu! Nakuba ezinganekwaneni zethu, akhona namahhashi anjalo! U-Icehand no-Mahmud bayagabavula. Kwawa isiphandla sikaMahmud. Uyamemeza: yima, asijike siyithathe. Wamphendula wathi:
  - Ngenkathi uklabalasa, amamayela angamakhulu amahlanu asevele andiza. Manje sekunenkulungwane zonke.
  - Lingakanani imayela? - U-Yanka wabuza.
  - Cishe inkulungwane eyodwa nengxenye izinyathelo zami! - Sadat waphendula. - Ngokuvamile, hhayi kakhulu!
  - Lokhu kusho amakhilomitha angaphezu kwenkulungwane! Engxenyeni yomzuzu! Inganekwane ethokozisayo. Yebo, asinazo izindiza ezinjalo okwamanje, kodwa sinayo rocket. Lezo ezindizela kwamanye amaplanethi zingafinyelela cishe leli jubane. - Ngabona Yanka. - Kodwa ngokuvamile, akuzona zonke izinganekwane ezingagcinwa, futhi lokhu kuyiqiniso ikakhulukazi ngezinganekwane zesayensi. Amaphupho abantu awanamkhawulo ngempela!
  USadat wavuma:
  - Imvamisa umashiqela: izifiso ezingenamkhawulo nengqondo elinganiselwe! Nokho, lokhu kuyinto evamile kubantu abavamile.
  U-Yanka omdala, enyathela kangangokuthi izinyawo zakhe ezilimele zime phezu kwamatshe abukhali kancane, wabubula:
  - Ukwethembeka kuwumqondo okhethiwe! Inkohliso yendawo yonke! Nokho, kulokhu, angiqambi amanga.
  U-Ali wabuza ngokuhleba (nakuba umbonisi abonise ukuzithoba okumangalisayo kulokhu):
  - Ngakho ungakwazi ukuya kwamanye amazwe?
  U-Yanka wanikina ikhanda:
  - Ngeshwa, cha! Abantu bakwazile ukuvakashela iNyanga eyodwa kuphela. Ngisho nezindiza eziya ku-Mars: kuze kube manje inganekwane yesayensi emsulwa. Ngokuvamile, ukuhlola indawo kuhamba kancane kakhulu, ingasaphathwa eyokuthuthuka okusheshayo kwamakhompyutha. Kodwa abantu basanyathela iplanethi yabo.
  Sadat ngokwefilosofi waphawula:
  - Lokhu kungenxa yokuthi unezifunda kanye nabantu abaningi. Iplanethi kumele ibe nomnikazi oyedwa. Kulokhu kuphela inqubekelaphambili ingenzeka, futhi intengo ayinandaba.
  U-Yanka wavuma:
  - Kwakukhona amaqhawe ayefuna ukuhlanganisa isintu, kodwa kukhona okwakuhlala kubavimba. Kuphakathi kwempilo emfushane, noma abaphikisi abanamandla. Ngaphezu kwalokho, ngokuvamile isihlalo sobukhosi esikhulu sasithathelwa indawo ukungabalulekile. Kumele kushiwo ukuthi emazweni entando yeningi kwavuka izinkinga ngabaholi. Ngokwesibonelo, uGeorge W. Bush wayenezinga eliphansi kakhulu lokuhlakanipha nenkumbulo empofu. Hhayi-ke ukuthi iMelika isicwile kwaze kwaqokwa umuntu omnyama njengomengameli kuyichilo eliphelele. Ezweni elinjalo, yenza "i-sting-stang" enjalo! Ngokuvamile, ukhetho oludumile: lena futhi akuyona indlela engcono kakhulu yokukhetha amandla. Nakuba mhlawumbe kangcono kunobukhosi.
  I-Sadat ibike:
  - Ku-Order of the Angry God, i-supergrandmaster iphinde ikhethwe umkhandlu wamakhadinali. Eqinisweni, ngaphambili, wonke amakhosi abalulekile ayengama-arch-cardinal, kodwa manje konke sekushintshile.
  - Ngamuphi umqondo?
  - Amakhosi afuna ukubusa, angabi ngonodoli bomyalelo. Nokho, lokhu kungokwemvelo, ubani ofuna ukuba ngaphansi kothile! Nokho, angiyazi imininingwane kanye nozungu! Mhlawumbe kuzoba kanje, noma mhlawumbe kuzohluka! "USadat unyathele itshe elicijile ngesithende sakhe esicijile waxhuga, nesikhumba sakhe esiwugqinsi sasibhotshoziwe.
  Wabubula kakhulu uYanka. Umqansa waba umqansa futhi amatshe aba bukhali. Umfana wayesezinhlungwini impela, sengathi usha nge-ayina eshisayo. Wazama izikhathi eziningana ukukhuluma namaqabane akhe, kodwa lokhu kwakungasenakuletha impumuzo.
  Ukuhlukunyezwa kwaba nzima kakhulu, iminonjana yaba negazi. Ekugcineni umfana akakwazanga ukukumela waguqa ngamadolo. Isiswebhu siwele emhlane. U-Yanka wakwazi ukukhala kuphela:
  - Yiba nesihe! Yiba nomusa!
  Umthengisi weza kubo:
  - Uyini lowo msindo!
  Umbonisi waphenduka:
  - Uyabona, u-Ahmed omkhulu, lo tomboy, akafuni ukuya phambili!
  Umnikazi wesigqila, ngokuphulula okuzenzisa kwempungushe ekhonkotha iqhude, wabuza:
  - Kungani ungahambi, ngane ethandekayo?
  U-Yanka ububula ngezinyembezi:
  "Ngilahlekelwe yimilenze yami ngokuphelele futhi angikwazi ukuhamba, ikakhulukazi ematsheni acijile kangaka!"
  U-Ahmed wamamatheka:
  - Kulungile mfana wami! Uma ungakwazi ukuhamba, bavele bakubethele noma bakunqume ikhanda.
  U-Yanka wayefuna ngempela ukuphila, wazama ngamandla ukukholisa umthengisi ukuthi uwusizo kangakanani:
  - Ngifake enqoleni! Khona-ke, lapho imilenze yami ilulama, ngizohamba futhi! Phela, kuyakuzuzisa!
  - Kanjani? - Kubuza u-Ahmed.
  - Ungangithengisa emakethe! Futhi kuvela ukuthi: wangiphakela mahhala! - Umfana wathi, ekhala.
  - Mkhulu kangakanani umholo wakho? Yini enye ongayenza ngaphandle kokudayiselwa abantu besifazane?
  U-Yanka, ezwa ugqozi, wathi:
  - Ngiyazi imidlalo, nkosi yami! Futhi kuthakazelisa kakhulu! Uma ungivumela, ngizokusika izibalo ngommese: umdlalo owodwa othakazelisa kakhulu. Ihlonishwa njengobuciko obukhethekile ngabantu abaningi abahlakaniphe kakhulu ezweni lakithi.
  U-Akhmed wasondela, wayenuka umjuluko omkhulu, womzimba okhuluphele kodwa onamandla:
  - Ukhuluma ngemidlalo! Ngokuvamile, ngazi umdlalo owodwa kuphela, lapho bephonsa amadayisi. Kodwa uma ungaqambi amanga futhi ngithanda umdlalo, ngingahle ngisindise impilo yakho. - Umthengisi wambambatha izinwele zomfana. "Kubuhlungu ukulahlekelwa indoda enhle kangaka." KULUNGILE. sizokunikeza amathuluzi. Vumela u-Gertrude abheke imilenze yakho.
  U-Ianku wakhululwa wayiswa enqoleni. Owesifazane oneminyaka engaba ngu-30, onezinwele ezimnyama nobuso obunjengobuThai, weza kuye. Ngokucophelela, cishe ngaphandle kokubangela ubuhlungu, wageza izinyawo zikaYankee ezinegazi. Izinyawo zomfana ezilimele, ezazingakabi naso isikhathi sokuqina, zaveza umbono odabukisayo. Zaphuka kanjani, zanqunywa, kungekho nendawo eyodwa yokuhlala. Amatshe acijile aphendule i-sole ibe amakhowe. Wanikina ikhanda owesifazane.
  - Hawu, usike kanjani ingane! Kuyamangaza nje! Pho, kufanele ngenzeni ngawe!
  Impendulo ivela ku- Yanka:
  - Okufanele ngikwenze! Phatha!
  - Hhayi-ke, ngizokugcoba!
  Owesifazane wayebonakala ewuqonda umuthi; izandla zakhe zazilula ngendlela emangalisayo. Wagcoba ngokucophelela indawo ephukile, kwase kulandela amaqakala namathole omfana.
  U-Yanka wezwa ukuthi kwakumnandi kanjani ukuthintwa komzimba wowesifazane kuye. Kwakuyinto engachazeki, ebabazekayo, ikakhulukazi lapho ebhucunga ithambo kanye nedolo elixegayo.
  - Vula isisu sakho, ngizokuphatha umhlane wakho.
  Umfana walalela. Izandla ezimnene zamthinta emhlane zaqala ukugcoba amafutha ezibazini namanxeba okubangelwa isiswebhu. Kwakukuhle, amandla abuyela emzimbeni. Ubuhlungu badamba. Ekugcineni uGertrude waqeda futhi wamnikeza umhlane namahlombe ukuxova okuhle.
  - Awu, ubungekho kanjani ubuhlungu? - Wabuza ngezwi elipholile.
  - Cha! Hhayi kancane! - Waphendula umfana owaphila. - Ngokuphambene nalokho, ngisezingeni eliphezulu lenjabulo. Ngizizwa nginamandla.
  - Kulokhu, umuhle! Umfana omuhle kakhulu! - Kusho uGertrude emamatheka ngamazinyo akhe amahle. - Ngokuvamile, ngithanda abantu abafana nawe! Izinwele ezi-blonde zithandeka kakhulu! Ngithanda yonke into ekhanyayo futhi ehlanzekile!
  - Lokhu kuhle! - U-Yanka wababaza. - Nakuba kungeke kube buhlungu ukuzivocavoca kancane!
  U-Ahmed wamemeza:
  - Ungaphazamisi i-bacha odabeni. Ivumele isebenze!
  U-Gertrude wancika waqabula umfana ezindebeni. U-Yanka wacishe wacindezelwa indlela ukumanga kowesifazane osekhulile okwakunothando ngayo. Angeke ukuqhathanise nezibeletho ezinamahloni zamantombazane. Izindebe zowesifazane zinjengoju, ufuna nje ukuziphuza. UGertrude wadonsa kanzima waphulula umfana ekhanda.
  - Yehlisa umoya, sithandwa!
  U-Yanka wadonsa umoya kakhulu, injabulo yedlula kancane. Luningi uthando lwasempumalanga kulo wesifazane. Okuthile okukhethekile okuvelayo.
  Umfana wathatha amathuluzi akudala waqala ukusika izibalo. Wanquma ukufundisa lo mhlaba umdlalo we-chess omdala kunayo yonke emhlabeni. Nakuba uma uthi nhlá, uma kuqhathaniswa namasu esimanje kagesi, lo mdlalo ubonakala ungowokuqala, akunjalo! I-algorithm yegeyimu ye-chess iyinkimbinkimbi kakhulu; kubhalwe inqwaba yemiqulu yethiyori namakhulu amaningi ezincwadi. Umdlalo uyamangalisa, ucebile, unobuhlakani. UNapoleon, uTamerlane, u-Ivan the Terrible, uPeter Omkhulu, uJoseph Stalin, u-Adolf Hitler, uChurchill noRoosevelt babethanda ukuyidlala. Ngokuvamile, umdlalo omangalisayo othuthukisa ingqondo nobuhlakani. Ngokuqondene namasu amaningi esimanje ezempi nezomnotho, amaqhinga awo alula kakhulu. Thatha imithombo ngokushesha okukhulu, uthuthukise amasosha futhi uwaphonse esitheni. Ngokuvamile, izimpi eziningi zinganqotshwa nje ngokugxiviza amabhalekisi ngama-infantry. Futhi akukho sibalo. Ungabheja izinkulungwane zamasosha ngokungenanjongo, kodwa uwine ngokumelene nekhompyutha. Thatha isibonelo umdlalo wasendulo Cossacks. Kuyo, futhi, ungamane ushawe isitha ngezidumbu, usebenzisa amabutho ashibhe kakhulu. Okuyinkimbinkimbi nakakhulu imikhankaso nemikhankaso. Lapho, isitha sesivele sinokuzivikela okulungiselelwe ngaphambili kanye nezinsana kuleli cala, uvele ubeke ezinkundleni zempi. Noma kupholile nakakhulu uma inani lamasosha lilinganiselwe! Kodwa noma kunjalo, mayelana nobunzima angeke kuqhathaniswe ne-chess. Kukhetheke nakakhulu: uma udlala ngokumelene nekhompuyutha, iphutha elilodwa nje, noma elincane, lanele ukuthi ulahlekelwe igeyimu noma uwe ngaphansi kwesigaxa sesu esingenakunyakaziswa. Ngesinye isikhathi, u-Yanka wafunda "Impi Nokuthula" kaLeo Tolstoy. Ngalezo zinsuku, i-chess theory yayingakasungulwa, futhi ngisho nababhali bezinganekwane zesayensi babengabhali ngamakhompiyutha! Ngakho-ke, uLeo Tolstoy angagomela ngokuthi umdlalo we-chess uqukethe amaphutha aqhubekayo (futhi lapha wayeqinisile kakhulu). Kuphela esiwaqaphelayo amaphutha isitha esasisizakala ngawo. Uma kuziwa ekudlaleni ngekhompyutha, umshini uyakwazi ukusizakala ngokunemba okuncane. Ngo-1997, uGarry Kasparov waba ngumpetha wokuqala womhlaba ukushaya umdlalo onzima kukhompyutha ngemuva kwempi enzima. Uma ngisho nompetha womhlaba onesilinganiso sokuqopha elahlekelwa, singathini ngomdlali ojwayelekile we-chess. Ngaphezu kwalokho, ngalesi sikhathi izinga lezilo ze-elekthronikhi liye laba phezulu nakakhulu, ukusebenza kuphela kuphindwe kabili njalo eminyakeni emithathu nengxenye!
  U-Yanka wacabanga futhi wasika ngesikhathi esifanayo. Ubengajahile, izibalo kufanele ziphume zishelele ukuze ukwazi ukudlala ngazo uzibabaze. Umfana wayedala ngokujabula, ezama ukungalali.
  Ungathini ngoGarry Kasparov? Umuntu oyingqayizivele owazi izilimi eziyisishiyagalombili zakwamanye amazwe, ngokusho kocwaningo lwezenhlalo, wafakwa ezihlakaniphi eziyikhulu ezivelele emlandweni wonke wesintu (Ngendlela, uVladimir Futin, abaningi abamdumisa njengongqondongqondo oyingqayizivele, akazange afakwe ohlwini olukhethiwe. ikhulu).
  Ngakho uGarry Kasparov wambekela inselele. Sekuqalile ukulwa! I-chess ihluke kanjani kwezepolitiki? Ku-chess umdlalo uyalingana, kodwa kwezombusazwe iziphathimandla zihlala zinesiqalo! Ku-chess kunengcindezi yesikhathi ekupheleni komdlalo, kodwa kwezombusazwe kukhona njalo! Ku-chess, imihlatshelo ingokuzithandela, kodwa kwezombusazwe zihlala ziphoqelelwa!
  Ku-chess, izingcezu zihlelwa kabusha ngayinye ngayinye, kodwa kwezombusazwe, iziphathimandla noma nini lapho zithanda!
  UGarry Kasparov akazange abhaliswe njengomuntu ozokhethwa njengomongameli, bamjikijela ngodaka futhi abavunyelwe emoyeni. Okusho ukuthi, abangivumelanga ukuba ngenze umnyakazo! Ngokwemvelo, awukwazi ukunqoba umdlalo lapho ungavunyelwe ukuwudlala. Ngakolunye uhlangothi, ukube uFutin wayehlakaniphile, wayezonikeza isikhundla esifanelekayo kumuntu onesiphiwo kakhulu eRussia. Phela, uma sikhuluma iqiniso, izikhulu eziningi zaseRussia ziyizinto ezingezona ezimpunga. Futhi kukhona abantu abambalwa abagqamile eqenjini likamongameli. Ngokuvamile, inkinga yabasebenzi ayikaxazululwa. Kodwa baningi abantu abanamakhono. UVladimir Zhelezovsky ofanayo angaba uNgqongqoshe Omangalisayo Wezangaphandle noma Zangaphakathi! Futhi abavunyelwe ukubusa. Nakuba kubonakala sengathi uNapoleon wathi: umbusi omkhulu ozungezwe izinto ezingezona ezemvelo, njengetshe ohlakeni lwe-crappy, inani lizokwehla futhi nakanjani lizophela!
  Ngokuvamile, izintshisekelo zaseRussia kufanele zibe phezulu kunezifiso zomuntu siqu. Akubona labo abajabulisa umbusi okufanele bakhuphukele phezulu, kodwa abafaneleka kakhulu. Mhlawumbe kungcono kakhulu ukuthi kukhona manje, njengokungathi, amakhosi amabili eRussia. Lapho benza isinqumo, bazophikisana futhi banikeze izingxabano, okusho ukuthi amathuba okuba nephutha azoba ngaphansi. Nakuba ulwazi lubonisa ukuthi ama-duets kanye ne-triumvirate ngokuvamile ahlala isikhathi esifushane. Uma sikhumbula umlando weRussia yanamuhla, lapho uChernomordas eqala ukubiza indima elingana nomongameli, wasuswa. Noma ukusebenzisana kwesikhashana phakathi kuka-Elkin noKrimakov. Ngisho noFutin, u-Elkin ubengeke akwazi ukuzwana ukube wahlala isikhathi eside esemandleni. Ezikhathini zangaphambili zomlando, imifelandawonye kaBrezhnev - Kosygin, Beria - Malenkov, Lenin - Trotsky yahlukana! Isihlalo sobukhosi sivamise ukuba sincane kubili, ingasaphathwa eyokuthathu! Lapho u-Stolypin eba umbusi we-de facto, kanye no-Tsar Nicholas, wabulawa ngokushesha. Futhi ngaphandle kolwazi lwamaphoyisa omshoshaphansi, futhi mhlawumbe noNicholas II ngokwakhe.
  Ngakho-ke i-duet izohlala isikhathi esingakanani akwaziwa! Mhlawumbe kuzophela ngenzondo engathi sína - ingxabano, noma ngo-2012, u-Futin uzothatha isikhundla sikamongameli.
  Ngokuvamile, isihlalo sobukhosi, ngokungafani nombhede, sabelwa ababuthakathaka kuphela!
  Njengoba sikhuphuka, kuya ngokuya kubanda, lokhu kubonakala ikakhulukazi uma ulele. Umfana wazisonga ngesikhumba esifana nesempungushe. Abangane bakhe abasha bahambe ibanga elide futhi awukwazanga ukukhuluma nabo. Ngokuvamile, sathola abafana abalungile, abanolwazi. Ngokuhlangenwe nakho kwakhe siqu, u-Yanka wayazi ukuthi umuntu osanda kufika ngokuvamile uba nobunzima, abantu bazama ukumvivinya noma ukumcasula. Kodwa-ke, izingane zanamuhla zilwa kancane kakhulu kuneminyaka eyishumi noma eyishumi nanhlanu edlule - izinga labo lobuhlakani likhule ngokuphawulekayo. Manje cishe noma yimuphi osemusha unolwazi oluyisisekelo ezindaweni eziningi. Ngisho nasezindaweni ezinjengokukhiqiza izindiza noma imboni yamakhemikhali. Hhayi njengesizukulwane esidala, esingafundile uma siqhathaniswa nabo. Ubuhlakani buthatha izintambo! Ngaphezu kwalokho, intsha yanamuhla inesizotha kakhulu futhi inobuhlakani kunesizukulwane sangaphambili. Yini engashiwo ngabantu abadala, ikakhulukazi izizukulwane; Eighties-nineties: ikhishwe inyumbazane futhi iyiziphukuphuku!
  Ngokuvamile, amathuluzi okufunda nge-elekthronikhi adlala indima enkulu; ngesinye isikhathi avumela iJapan ukuthi iphakame. Uma i-Land of the Rising Sun ingenamandla ikakhulukazi manje, lokhu kungenxa yokuthi i-electronics isabalale emhlabeni wonke. Ukuncintisana, ikakhulukazi njengoba amaJaps awaqali. Ngisho namaJalimane ahlakaniphe kakhulu futhi ahlakaniphe kakhulu kulokhu.
  Lokhu kungase kube usongo esintwini. Phela, irobhothi, elinamandla kunomuntu, lingakwazi, lizibona njengomuntu ozimele, lenqaba ukulalela. Ziningi izincwadi ezilotshiwe mayelana nalokhu, amafilimu enziwe, aqala ngomsunguli wegama elithi irobhothi iCapek, agcine ngochungechunge lwe-TV oluthi "Terminator". I-Schwartz imane ingenakuvinjelwa! Kodwa abekho ososayensi nochwepheshe abangabazi ukuthi imishini iyakwazi ukuvukela. Noma kunjalo, izinto zikagesi ziyaqhubeka nokuba ngcono. Lokhu kuyingozi ikakhulukazi uma kunamazwe amaningi futhi kungekho mbuso owodwa. Kuyadabukisa ukuthi uStalin wayengenaso isikhathi sokufeza iphupho lakhe lokubusa umhlaba. Umbuso wezwe we-USSR ngabe usuxazulule kudala zonke izinkinga zobuntu kanye nokwandiswa kwendawo ngabe sekuqalile. Khona-ke izimpi zezinkanyezi ezichazwe ezinganekwaneni zesayensi zaziyoba ngokoqobo. Kuyadabukisa, kungani amademoni amthumela esikhathini esedlule hhayi esikhathini esizayo? Phela, uyakwazi ukwenza okuthile kwe-cosmic.
  U-Yanka, ngokukhungatheka, wacishe wanquma umunwe wakhe wokukhomba. Igazi laqala ukugobhoza. Kwafika umcabango wokuthi kufanele yini upende izibalo zibe bomvu. Isibonelo, okumhlophe kuqhathaniswa nokubomvu. Ngokuvamile, kunendida ethile yomdlalo we-chess. Phela, umhlophe ufanekisela ubuhle, ukukhanya, ukuhlanzeka, futhi umnyama ufanekisela ubumnyama, ukwesaba, kwalasha. Kodwa noma kunjalo, abamhlophe bahlasela kuqala! Nakuba abamnyama bazobukeka befaneleka kakhulu endimeni yomhlaseli! Yeka indida! Ngakolunye uhlangothi: akufanele yini ashintshe imithetho? Vumela abamnyama bahambe kuqala kulo mdlalo. Umhlukumezi, njengoba kufanele uhlangothi olumnyama lwamandla. Ngaphandle kwalokho, ukube uStalin wayehlasele iJalimane, umlando wawuzoxoxwa kanjani manje? Ukunqoba okusheshayo kwanqotshwa, noma impi yadonsa noma yaba yimbi nakakhulu. Lapha imibono yochwepheshe nabacwaningi iyahluka. Abanye bakholelwa ukuthi leli kwakuyithuba lokubusa umhlaba, kanti abanye bakholelwa ukuthi kwaholela ekufeni kombuso wamaSoviet. Nokho, uma kucatshangelwa ukuthi amasosha aseSoviet ayeqeqeshwe kahle ukulwa endaweni yangaphandle, futhi amaJalimane ayengakulungele ngokwanele ukuzivikela. (Abasebenzi baseJalimane abanombono omfushane abazange bacabange nokuthi benzeni uma kwenzeka ukuhlaselwa okungalindelekile yi-USSR). Kodwa kuwubuwula kakhulu ukukhohlwa ngokuzivikela lapho ulungiselela ukuhlasela. Iningi lempumelelo ebabazekayo yabashayisibhakela abakhulu: abazalwane bakwaKlitschko kungenxa yokuzivikela kwabo okuhle kakhulu. Okungukuthi, into abaphikisi babo, ikakhulukazi abamnyama, abavame ukuyishaya indiva. Nokho, lokhu kuyinkinga efanayo kuwo womabili amabutho. Nokho, ekuqaleni kwempi, Wehrmacht kwaba emhlabeni wonke, futhi amabutho ayo ayesekulungele kangcono ukuzivikela kunamaSoviet.
  U-Akhmed washayela enqoleni, waphazamisa imicabango yakhe engeyona eyengane:
  - Awu, uqhubeka kanjani umsebenzi?
  - Yebo, mnumzane!
  - Uma ngingawuthandi umdlalo, ngizokushaya. Futhi kubuhlungu kakhulu!
  - Ngiyazama, mnumzane.
  - Awu, bheka! Ima maduze!
  Nangempela kwaqhamuka isigodi sasentabeni. Yayinesivikelo esithile, ikakhulukazi umsele ombiwe kanye nethango lobumba. Ngokuvamile, abaqwali bezintaba abazange baphile kahle, noma kunjalo, kwakunezindlu eziningi zamatshe. Ithempeli eliphakathi nomuzi laliwuhlobo lwethempeli, linedome elicijile futhi lifana nokhozi olunamakhanda amathathu phezulu kwekhanda lalo.
  Maphakathi nedolobhana, amantombazane amaningana ayegqoke izindwangu ezinqenqemeni namabele angenalutho ayelwa kanzima.
  . ISAHLUKO No. 13
  Ukudla ukudla kanye nobuhle obumangalisayo kuyi-chic ekhethekile. Ukuzwa iphunga lenyama kanye nowesifazane onamandla, onempilo!
  U-Elfaraya wahosha wabe esethinta amabele akhe amaningi emlonyeni wale nsizwa.
  - Sula mfana wami!
  Ngokuhaha uVladimir wabamba ibele, ulimi lwakhe lwaphulula inyama yakhe eqinile. Kuyamangaza ukuthi kumnandi kanjani ukuba eduze kwentombazane, ubambe ingono ye-strawberry emlonyeni wakho. Lena yindlela ozizwa ngayo njengendoda yangempela - indoda! Futhi iqiniso lokuthi abanye babona lokhu akulona amahloni, ubulili sekuyisikhathi eside bayeka ukuba into eyihlazo - ubungqingili kuphela obunqatshelwe. Konke okunye kuvunyelwe! Futhi leyo nkululeko yokuziphatha iyamangalisa!
  - Uyazi u-Elfarai, ngiyakuthanda! Mhlawumbe ngemva kwedili sizocela ukuvunyelwa ukukhonza endaweni eyodwa.
  Intombazane yaphendula ngokudlala:
  - Lona umqondo omuhle. Ngizobuza kubaphathi bami ngalokhu.
  UVladimir waphulula amabele akhe anwebekayo ngentende yesandla sakhe waphinde wabhekisa ukunakekela kwakhe esiteji. Kwandiza izingcezu ezintsha zenyama, iwayini lacwebezela ezitsheni, umbala nephunga elisha.
  UVladimir Kashalotov ngobugovu wehlisa okuqukethwe engilazini. Iwayini lehla ngomphimbo wami, lingifudumeza kamnandi. I-Hyperplasm yakhanya emehlweni omfana:
  - Lawa amandla!
  - Amandla amakhulu! - Elfaraya waphendula. - Awu, baby, ingabe ufuna okunye okushisayo?
  Le nsizwa yaphendula ngokudlala:
  - Futhi ukuthi leli wayini livusa inkanuko. Mhlawumbe sizozama inyama!
  Waphinde waqala ukumshwabadela kanyekanye, kwakungathi isiko lokukhwelana. Owesilisa nowesifazane babenolaka kakhulu, futhi ngesikhathi esifanayo bebonisa uthando.
  Ukunambitheka kwalesi siqeshana kwakungavamile neze, into yokuthanda nokunambitha.
  U-Elfaraya uphakamise:
  - Mhlawumbe singama sibheke phansi?
  - Kanjani lokho?
  - Awu, ikhanda phansi!
  - Ake! Lokhu kuzoba mnandi!
  Wenza lokho nje umfana, waphenduka nentombazane. Bese bephakama kancane ngaphezu kobuso. UVladimir uphakamise:
  - Ake sidlale iqhinga! Ngifuna ukuqhathanisa ingqondo yami nawe!
  U-Elfaraya, odubula umbani emehlweni akhe ashintsha umbala we-kaleidoscopically, uphakamise:
  - Lokhu makube yimpi yezempi nezomnotho - yokubusa umhlaba wonke!
  - Makube njalo! - Wathi le nsizwa!
  Baqala ukudlala, intelligence ngokumelene intelligence! Kusenjalo kuqhamuke isitsha silandelana, kushintshwe iwayini ezitsheni. Umkhosi wawungowomhlaba wonke. Ngemva kwenyama, bashwabadela izithelo ezihlukahlukene zemithala ehlukahlukene. Yini ebishoda lapha? Ubuningi babo babumangalisa nje. Ezinye zezithelo zaziphila, zinyakaza futhi zicula izingoma. Konke kumnandi kakhulu, kudlalwa umculo, kwenzeka into exakile.
  Ikakhulukazi, imifino nezithelo zidlala impi yangempela. Ngaphezu kwalokho, kuyaphikelela futhi kukhulu kakhulu. Ngemva kwalokho "ababulewe" bamane badliwe ngamasosha. Konke kubukeka kabi kakhulu! Ikakhulukazi lapho ingxube ka-anyanisi nentethe ithatha umyalo, futhi ukuphikiswa kuyingxube ye-raspberry kanye ne-squirrel. Futhi imifino nezithelo ezinjalo abakwazi ngisho nokuthola ama-analogue kwezolimo zabantu.
  UVladimir no-Elfaraya bashaya ihlombe futhi balenga lapho benikina imilenze yabo.
  Insizwa yazishaya isifuba yathi:
  - Ubuhle obunjalo, kubuhlungu ngisho ukubudla!
  Intombazane yaphendula ngokudlala:
  - Ayikho into emnandi njengokushwabadela iphunga elikhulu, elishisayo, lesithunzi sothando sendoda yangempela!
  - Futhi udle ezinye izithelo!
  Ngempela, imifino nezithelo kwahlasela le nqaba, eyayivikelwe izinambuzane.
  Izinambuzane zaziyalwa ibhungane elinemigqa, elipendwe ngamaphethini anoshekhasi njengebhodi le-chess. Izimpondo zakhe ezigobile zazinyakaza ngokwethuka, ziphuma emigodini ebhoboziwe yesigqoko sakhe sesiliva. Isidalwa esifana nebhulokhi eliphuzi ngokuluhlaza esinemilenze ye-ballerina ebabazekayo besigxuma eduze. Wazama uku-oda ngezwi lakhe elikhalayo:
  - Awu, ake sikhiphe izinambuzane.
  Umculo wesibindi waqala ukudlala. Amaqhuqhuva amahle anamahawu egolide nezikhali agijima aphuma ngesango elase liqhelile.
  Ngesikhathi esifanayo, izithelo nemifino kwakulandwa enqabeni, ngaphansi kwesembozo samashalofu. Babeyalwe nguSenor Tomato wangempela. Inkulu njengethangi, enezandla ezine ezibambe imbazo kwelinye. Futhi ikhala lide njengesanqante. Nazi izaqathi ngokwazo. Izaqathi zimasha ngenkathi zicula:
  - Kunye kubili kuthathu kune kuhlanu! Unogwaja waphuma ezodubula amadada ampunga!
  Amacimbi atheleka kuye kwaqala kwahlatshwa. Umkhonto wabhoboza isisu sikatamatisi, wafutha ujusi. Imifino yahlehla, kodwa amalamuni aphuthuma empini. Ibutho lonke likalamula.
  Usizo selufikile!
  UVladimir wanikina ikhanda lakhe:
  - Lona udoti! Ngokuvamile, ukulwa okunjalo ngaphandle kwemithetho kuyathakazelisa kakhulu kubantu. Futhi lapha, yeka umbhedo imifino nezithelo ngokumelene nezinambuzane!
  U-Elfaraya me umbala wezinwele (ewenza umzamo wentando) waphawula:
  - Uhlobo lwezinganekwane, kodwa ubuwula nje obuncane! Nami angiwuthandi lombhedo!
  - Empeleni, bengifuna okuthile okuhlukile! Uhlobo oluthile lwe-melodrama, zonke lezi zingxabano ziyangigulisa. Noma into yefilosofi!
  - Homer isibonelo? - Elfaraya wasikisela.
  - Noma uKhesari, mhlawumbe noNero. Ngokuvamile, uNero ungumuntu othakazelisayo, umlingisi-umbusi. Imvelo yothando!
  - Hewu! Akukukhathazi yini ukuthi wabulala amaKristu?
  - Muva nje, ososayensi abaningi baye bangabaza isiko lobuKristu. Akunjalo, iphupho lami? Futhi impi yobuKristu yoxolo yabhubhisa umbuso onganqotshwa!
  U-Elfaraya wazamula:
  - Kungaba kuhle kanjani ukusungula umshini wesikhathi. Kulokhu: sizofunda izimfihlo eziningi zakudala.
  UVladimir waphuza izikhathi ezimbalwa:
  - Yebo! Ngokwesibonelo, ubani owayengungqondongqondo weqiniso ekubulaweni kukaKhesari. Ngokuvamile, ngingathanda ukusiza i-Spartak. Bathi ubehloniphekile.
  - Futhi abanye abantu bacabanga ukuthi uyisigebengu nje! Abukho ubunye lapha! Isibonelo, ukuhlolwa kukaStenka Razin kuyaphikisana.
  - URazin wayethuthuka futhi bekungaba ngcono eRussia ukube wayenqobile! Mina ngokwami ngiyamhlonipha kakhulu uStepan Timofeevich! Wona kanye umqondo wakhe, ukuqeda i-serfdom, ukwenza bonke abantu bakhulule ama-Cossacks, futhi wethule ukuvota kwendawo yonke, uthuthuka kakhulu. UStepan wayefuna ukuqeda ubumpofu, ukuhlukunyezwa, futhi anikeze abantu ithuba lokuzisebenzela, hhayi inkosi. - UVladimir wathi hot. - Kubi!?
  U-Elfaraya wanwaya izinwele zakhe:
  - Umgwaqo oya esihogweni ugandaywe ngezinhloso ezinhle! I-Stenka yayisho kahle ngempela, kodwa kwavela: amashumi ambalwa ezinkulungwane zezidumbu ezengeziwe. UStepan ngokwakhe waphetha kabi!
  - Kodwa wasigcina isithunzi sakhe ngaphansi kokuhlushwa! Wonke umuntu angawina, kodwa ababaningi abangalahlekelwa ngesithunzi! - UVladimir wathi lokhu ngandlela-thile yaseshashalazini.
  - Mhlawumbe uqinisile ngalokhu! Kodwa kusengcono ukuphila kunokufa! - U-Elfaraya wacindezela ingilazi ngesandla sakhe, wayiphendula ibe yikhiyubhu. - Noma ucabanga ngenye indlela!
  - Iqhawe elifile lingcono kunegwala eliphilayo! - UVladimir uthe nge-pathos.
  - Mhlawumbe! Kodwa ukuphila kufanele futhi kwaziwe! Uyazi, le mpi yemifino eyisiphukuphuku nayo inobuhle bayo.
  Ngegalelo elinamandla endaweni yokulondoloza ulamula, isitha saphindiselwa embhoshongweni. Izinambuzane zahlehla, zalahlekelwa, futhi zawa. Amabhodwe amaningana aqukethe ingxube evuthayo aqhuma, futhi izintethe zahlehla, zivutha amalangabi futhi zitshiyoza. Amaphiko avutha kakhulu. Zaxebuka zandizela ngezindlela ezahlukene.
  Nokho, ekuphenduleni, amatshe anzima ashaya imifino. Itshe lensimbi lashaya ulamula, lawushaya, ujusi wachaphazeka. Kwabethelwa omunye umifino kanye nopelepele, izaqathi eziphukile zazishwabene ngenxa yokufa. Amanye amatshe akhonjwa, awela phakathi kwamakhukhamba, ekhama ngaphandle kotshwala. Amaconsi ashisayo e-brine ashile, athosa imifino futhi abangela ukuthi izithelo ziqhume.
  Umphathi wezinambuzane wakhipha imiyalo, ekhala kakhulu:
  - Ake sibashaye! Ngena ekulweni eduze! Zintethe, sebenzisani amafayela akho ezinzipho futhi nibhoboze ikhasi.
  Ikhabe elikhulu lakhala liphendula:
  - Squash the arthropods! Asiqinise, siphonse imicibisholo!
  Amakhukhamba ahlwitha ngenkuthalo, ephonsa zonke izinhlobo zezinto.
  Impi ibibukeka imnandi, kodwa ingeyinhle neze. Izidumbu ezimnandi zihlakazeke nhlangothi zonke, ezabe seziphelela ematafuleni amasosha ziyizitsha ezihlukahlukene. Ukubuka impi ye-cartoon kuyinjabulo kumaqhawe asanda kusinda ekubulaweni kwangempela.
  - I-fricassee enhle kakhulu! - U-Elfaraya uthe. - Kubukeka kukuhle kuhlanganiswe nenyama!
  UVladimir wahlafuna ucezu, inyama yashibilika emphinjeni, yanambitha kakhudlwana. Insizwa yanwaya isihloko sekhala.
  - Konke kuhlobene!
  - Yini ongayiqhathanisa, ngoba udla okokuqala empilweni yakho emfushane!
  - Ngalutho! Kodwa uma ukubheka ngombono ohlukile, khona-ke ukudla ukudla kuholela ekubhujisweni kwendle.
  - Okusho ukuthi, lokho ezikhathini zasendulo kwakubizwa ngokuthi indlu yangasese!
  - Kungani indlu yangasese! Lisho ukuthini igama elithi ukuhlunga? - UVladimir wabuza.
  - Cha! Okufana nokuhlukahluka kwamagama! Isibonelo, indle yebanga lokuqala!
  - Noma i-shit yesibili!
  Iqhawe lakhala izinyembezi, ukuhleka kwalo kuhle kakhulu - kuphakamisa umoya wakho:
  - Futhi ngiyabona: uyalwazi ulimi lwesintu lwasendulo! Sekukonke lokhu kuyancomeka!
  UVladimir wakhipha amehlo akhe:
  - Futhi brilliant! Uyazi, ntombazane, yeka i-palette ecebile yemicabango abantu basendulo ababeka enkulumweni yabo.
  U-Elfaraya waphikisa ngobumnene:
  - I-Palette yigama lobuciko! Ngicabanga ukuthi incazelo efaneleke kakhulu ithi: i-gamma!
  - Kungenzeka! Kodwa ngokuvamile, ezweni lanamuhla, lapho amarobhothi edonsa khona, ubuciko obuhle buye bawohloka. Kuyindaba ehlukile esikhathini esidlule, ezikhathini zasendulo, lapho uLeonardo Davinci ofanayo engagcini nje ngokupenda, kodwa futhi wasungula.
  Intombazane yanyakazisa ama-curls ayo avuthayo, ukushisa kwangempela kuphuma kuwo:
  - ULeonardo Davinci, usabhekwa njengomculi ongcono kakhulu wesikhathi sonke! Kulungile?
  UVladimir wacabanga kancane (ethi nhla esiteji, ibhungane eliyinhloko laphenduka labhukuda emanzini), laphendula:
  - I-Genius ayikwazi ukulinganiswa ngerula, noma ngisho ne-superlaser ne-hyperscanner. Kunzima ukusho ukuthi ubani ongcono kakhulu uma kunomthala wezihlakaniphi!
  U-Elfaraya akavumanga:
  - Hhayi ngokuqinisekile ngaleyo ndlela! Phakathi kwabaqambi, u-Beethoven uthathwa njengongcono kakhulu, phakathi kwababhali bezinganekwane zesayensi, uJules Verne, njengomsunguli wezinganekwane zesayensi. Phakathi kwezimbongi zaseRussia, uPushkin uyigunya elaziwayo! Futhi ababhali Leo Tolstoy!
  UVladimir waphawula, waphikisa ngobumnene:
  - Kubabhali bezinganekwane zesayensi: okungcono kakhulu ngu-Oleg Rybachenko, weza nezinhlobo eziningi zezikhali ikhanda lakho liyazulazula. Futhi uchaza izimpi ngendlela egqamile, njengokungathi wazalwa futhi wakhulela esikhathini sethu!
  - Ingabe usevusiwe kakade?
  - Angazi! Abazange bangibikele!
  - UJules Verne uvusiwe nakanjani, bathi ujoyine iphrojekthi: umshini wesikhathi!
  - Hewu! Kungenzeka ngempela! UJules Verne, wayehlakaniphe kunososayensi abaningi bangekhulunyaka lamashumi amabili nanye. Kwakunengqondo ngokuphelele ukukholelwa ukuthi ikusasa kufanele libe lezimoto ezihamba ngogesi. Yiqiniso, ekhulwini lamashumi amabili nanye kwavela uJules Verne wakhe siqu - u-Oleg Rybachenko, owasungula i-hyperplasma - isisekelo sezinjini zanamuhla, futhi wachaza izimiso eziyisisekelo zokukhiqizwa kwayo!
  - Bekuyingcweti ngempela!
  - Futhi okuxakayo ukuthi, njengoJules Verne, abafuni ukumshicilela ngaso leso sikhathi! Ngokuvamile, abantu besikhathi samanje bavame ukubukela phansi izihlakaniphi zangempela! Futhi baphakamisa ubuncane!
  - Yebo, lokhu kwenzeka! Njengoba uFigaro eshilo - ukuqhubekela phambili ngokuhlakanipha! Ubumaphakathi beSlavish bubusa phezulu!
  - Hhayi-ke, akunjalo! Ngaphandle kwalokho besingeke siyinqobe indawo yonke! Futhi lapha, okokuqala, isayensi yasisiza!
  UVladimir waphawula ngefilosofi:
  - Ngokuxakayo, kwakuwubuthakathaka bomzimba bomuntu obamvumela ukuba afane noNkulunkulu! Noma inkawu inezingalo ezinde, ayisoze yacosha induku!
  U-Elfaraya wamamatheka, ecwayiza amazinyo akhe akhanya kakhulu kunamadayimane:
  - Yini futhi! Kuyiqiniso futhi! Imikhuba emibi yabantu ihambisa inqubekelaphambili futhi isisondeze ekubaninimandla onke! Igwala lasungula izikhali, amavila - isondo, ababuthaka - crane, isiminzi - laxatives, isifiso sokuvelela - indiza, nesithukuthezi - cinema, ilukuluku - Internet, the sadist - the dynamo! Ngemuva kwakho konke ukutholwa okuhle kukhona i-vice! Izinkanuko eziyisisekelo ziphakamisile ubuchwepheshe!
  UVladimir wesula isiphongo sakhe:
  - Yebo! Ukuphawula kwangempela! Ngokuvamile, lokhu kuwukubuka okusha ngokuphelele emhlabeni!
  - Ungoni u-Adamu, yena nenzalo yakhe bahluka ezilwaneni ezidonsayo kuphela ekukhulumeni kwabo! - Elfaraya wathi ngokuzethemba. - Noma angilungile!
  - Ukhuluma iqiniso, kodwa akuhlangene nalolu daba! Ngokuvamile, inqubekelaphambili isenze saba namandla! Lokhu akunakuphikwa, kodwa ngesikhathi esifanayo siyekile ukuba abantu! Futhi manje - amasosha nje!
  U-Elfaraya ulungiswe ngama-pathos:
  - Amasosha amakhulu!
  - Makube njalo! Ngifuna injabulo eyengeziwe kanye nobuhlungu obuncane. Ngaphandle kwalokho uhlangabezana nokuhlupheka okungapheli, kuqeda amandla! Kufana nokugijima emini ne-quasar emhlane wakho, noma mhlawumbe ngembobo emnyama esiswini sakho!
  U-Elfaraya wagigitheka, enikina ikhanda.
  - Futhi ngithanda ubuhlungu! Kukhona okukhangayo ngaye! Njengomgodi omnyama! Awukwazi nokukuqonda lokhu!
  - Ngeke, ngizoklabalasa! Uyabuthanda ubuhlungu?
  - Yebo! Futhi yingakho, lezi izimpawu ezinamandla eduze kwamangqamuzana ezinzwa, okusho ukuthi akhiqiza injabulo entweni ye-hyperplasmic yobuchopho. Futhi lokhu kuhlale kukuhle! - Intombazane ikhotha izindebe zakhe, wayenezilimi ezimbili okumnandi ngesikhathi esisodwa.
  - Ngokusobala awuyena owaleli zwe! - UVladimir wamangala.
  Intombazane yathatha ithreyi, yaphinda yadubula amehlo ayo:
  - Kodwa kungani! Udinga nje ukudlulisa isignali eqinile yobuhlungu endaweni yobumnandi. Ngisho nasezikhathini zasendulo, abantu abaningi babekuthanda futhi bekwazi ukuguqula ubuhlungu bube yinto ejabulisayo!
  UVladimir wajabula:
  - Ngiyazi! Amagama abo kwakungama-masochists!
  U-Elfaraya wavuma ngekhanda:
  - Yilokho kuphela! AmaMasochists! Abantu abavamile babejabulela ukugibela i-rack, kodwa awukwazi!
  - Jabulela ubuhlungu? Kuhle! I-Hyperplasma! - Umfana wababaza.
  - Ngiyazi i-jester ukuthi ngaphandle kwakho ngizozizwa kabi! Futhi akekho ozohlanganyela ukuhlupheka kwakho! Masibhukude phakathi kwamagagasi, ububi obungenamkhawulo! Ukucisha ngesikhathi se-orgasm: ishayela, ukuphefumula! - Wacula, edlala ngamabele ka-Elfarai aqinile futhi avusa inkanuko.
  UVladimir wayithanda ngempela le ngoma, waze waqala ukudansa:
  - Imilenze yakho ifana nesondo, njengenhla!
  - Yehlisa umoya, siwula! Ngiyabona ishelela kakhulu!
  - Ngiyisiphukuphuku! - UVladimir wandizela phezulu futhi waphenduka izikhathi eziyishumi nambili, ezungeza i-eksisi yakhe.
  U-Elfaraya wahamba naye, futhi lo mbhangqwana waqala ukudansa. Amanye amasosha ngokusobala athatha lokhu njengomyalo awunikiwe futhi enza uhlobo lomdanso oyindilinga, noma kunalokho amaketango amaningi emidanso eyindilinga.
  U-Elfaraya uphakamise:
  - Mhlawumbe singashintshanisa amandla!
  - Lolu uhlobo lwe-hyperfucking!
  - Yilokho kuphela!
  Abafana namantombazane baqala ukudubulana ngemishayo yamandla, izinhlobo ezikhethekile ze-biocurrent. Lokhu kwakubizwa ngokuthi yi-hyperfucking! Konke kwakubukeka kuhloniphekile, nokho, amasosha avele alandelana, kwakhanya iziqhumane ezinhle emoyeni.
  Konke kwakubukeka kukuhle, kumangalisa ngokuphelele!
  Amantombazane nabafana kancane kancane bahamba nqunu futhi i-hyper-fucking yaphenduka i-orgy.
  Lapha, asikho isilinganiso sokucabanga esingachaza ababekwenza, izigidi zabafana namantombazane abanqunu nabahle kakhulu begijima emkhathini ngesikhathi esisodwa. Iqiniso elinamandla lizosibekela ngisho nomcabango ocebe kakhulu! Ngamafuphi, abafana babejabule kakhulu.
  Ngemva kokuphela kweholide, into ebaluleke kakhulu yaqala - ukusatshalaliswa kwemiklomelo.
  Amasosha abeklelile ehholo elikhulu. UVladimir wayebukeka ethukile endaweni enezibuko zangaphandle. Yenziwe nge-hyperdiamond, ngokungafani nedayimane elivamile yayine-valency ye-1024, futhi izikhathi eziyizigidi ezinzima. Yayicwebezela kakhulu, mhlawumbe ngokuphindwe kangamakhulu amabili.
  Le nsizwa yaklonyeliswa nge-Order of Annihilation - i-degree yesibili, okuyinto ehloniphekile kakhulu. futhi uklonyeliswe nesikhundla sokuba yiphini lenkanyezi eyodwa yesikhashana. Lokhu kwakusho ukwenyuka okukhulu kweholo, futhi ngokubona komphathi, wayengahlala eyimfihlo noma athole umyalo wamasosha ayishumi nambili. Futhi lokhu akuyona insizwa entsha, kodwa uhlobo oluthile lwamandla! Ngokuvamile i-degree yesibili ye-oda yanikezwa kanye neyesithathu neyesine, yona ngokwayo ehloniphekile. U-Elfaraya wathola isethi yemiklomelo efanayo, kanye nenhliziyo ensomi okufanele ayiqale! Khona-ke uVladimir wazizwa ecasukile: intombazane yayidlulile kuye. Nokho, umona awuwona umuzwa ofanele: amasosha, futhi manje cishe izikhulu, angabazalwane emoyeni. Insimbi ehlala isikhathi eside, ethambile kune-plasticine - ngaphandle kokuqina ngenhliziyo evuthayo nokuzola okubandayo!
  Imiyalo yalengiswa mathupha enye intombazane ebukekayo: ujenene wezinkanyezi ezinhlanu uLyudmila Karpovna!
  Phakathi kwamakhomanda, okuhlanganisa nezinga elivamile: amantombazane avame nakakhulu kunabafana, lesi isici esivamile sengxenye yomhlaba lapho abesifazane beyiningi. Iqiniso aliqini. Wamoyizela wonke umuntu, waze waqhweba uVladimir.
  - Yeka i-cutie, ngithanda i-oda!
  Umfana wamemeza:
  - Ngempela! Quasar! Nakuba umcabango ungihlupha ukuthi ngifanele yini!
  Ujenene osemusha waphakade wababaza:
  - Yebo wayemfanele! Umvuzo ubaluleke kakhulu ngokuthi uzihlukanise empini yokuqala!
  Uma lokhu kuyisiqalo, kuyoba yini ukuphela!
  - Ngethemba ukuthi iwinile!
  - Ithemba liyafa ekugcineni!
  UVladimir wayejabule kakhulu. Ukuqala komsebenzi wami kwadlula engangikulindele. Futhi uma ucabanga ukuthi akukho ukuguga futhi akukho usongo lokuthatha umhlalaphansi, khona-ke ngubani owaziyo ukuthi lokhu ngeke kuvule indlela eya kuma-marshals, noma ngaphezulu. Kuyadabukisa nje ukuthi akabi umbusi - lokho kuyinqwaba yabambalwa abakhethiwe! Nokho, ukuba nomthwalo wemfanelo wendawo yonke kuwumthwalo omkhulu kakhulu. Yini okufanele ubambe indawo yonke emahlombe akho! Amandla awasiyo intokozo ngaso sonke isikhathi, kunezinkinga eziningi ezidinga ukuxazululwa, kanye nezinhlobonhlobo zezinkinga eziqhamuka njengojeke, izigidigidi zomhlaba, eziningi zazo ezingakaze zithintwe umuntu. U-Nietzsche wabhala kahle: akukho neyodwa, ngisho ne-psyche ephelele kakhulu engakwazi ukubhekana nomthwalo uNkulunkulu abhekana nawo. Kunjani ukuzwa njalo ngomzuzwana: izigidigidi zemithandazo nezigidigidi zeziqalekiso, lapho usolwa ngokuqandisa kwekhompiyutha nokufa kukagogo wakho, ngenxa yokungathembeki komkakho kanye nokuqunjelwa. Lapho amabutho amabili kanyekanye ethandazela ukunqoba okukodwa, isigidi sabantu sithi okuwukuphela kwenzuzo. Kunzima ukuba nguNkulunkulu futhi wenze wonke umuntu ajabule ngesikhathi esisodwa! Kuyiqiniso ukuthi umuntu unikezwe isizathu, futhi imithetho yemvelo iye yasungulwa evumela intuthuko ukuba ithuthuke ngokungenamkhawulo, kuze kufike eziqongweni ezingaqondakali kakhulu. Ngokuvamile, ngaphandle kwempi, umuntu uphila kahle; ubuchwepheshe bukwenza kube nokwenzeka ukufezekisa cishe wonke amaphupho nezidingo. Uma ufuna isigodlo, sicela, izigqila zamarobhothi, abaningi ngokuthanda kwakho. Ukuhamba ngokwakho, undiza ngaphandle kwendiza: intsha yaphakade, ukudla kwamahhala, imoto endizayo yawo wonke umuntu. Yebo, ubulili bawo wonke amazinga futhi azikho izinkinga nge-orgasm noma amandla. Futhi imboni yezokuzijabulisa iyahlanya njengoba ungacabanga ngomcabango wakho: ubuchwepheshe buvumela yonke into! Awu, yini enye umuntu ayidingayo! Kodwa iqiniso? I-Destiny: ukuchitha impilo yakho yonke emabhalekisi, uzwa ubuhlungu, ukuqeqeshwa njalo: ingabe lokhu kuyinjabulo ngempela! Futhi yini esivimbela ekwenzeni ukuthula! Kodwa-ke, izimpi zihlala ziphela ngokuthula, ngezinye izikhathi kuba khona ukunqoba. Kodwa kungani bedinga enye indawo yonke uma iningi lamaplanethi akubo bengakahlolisiswa! Imicabango eyisiyaluyalu yagcwala ekhanda likaVladimir. Wazama ukubaxosha - ukuhlubuka okubi kakhulu!
  Lapho umcimbi wokuklomelisa usuphelile, amasosha nezikhulu bayiswa emikhunjini yabo yasemkhathini. Futhi into yokuqala kwaba enye iseshini yokuqeqesha. Okujwayelekile, okujwayelekile, kodwa kunezici ezintsha ezilungiselelwe. Lapha uVladimir wayenenhlanhla ngokungalindelekile: u-Elfaraya, owayemthanda kakhulu, waba umlingani wakhe.
  Isikhulu sezinkanyezi eziyishumi sabachazela:
  - Uzihlukanisile empini edlule, ngakho-ke sifuna ukuqonda ngokugcwele amakhono akho. Mhlawumbe uzodluliselwa kuma-SS - amabutho akhethekile!
  UVladimir waphawula:
  -Kukhona ukulinganiselwa okwenziwa ufuzo kithi!
  - Umlando wempi ukhombisa ukuthi noma yimuphi umuntu angadlula amakhono atholakala endalweni!
  Amasosha agqoka izigqoko zawo, futhi izwe eliwazungezile lashintsha ngaso leso sikhathi, ama-hologram asabekayo aqala ukunyakaza.
  UVladimir, nakuba ayeqonda ukuthi kwakuwukuzenzisa, wazizwa enovalo. Wayazi ukuthi ukunqoba inkambo yesithiyo kuwumkhuba ovamile ekuqeqesheni ibutho elingenangqondo, noma elibi kakhulu.
  U-Elfaraya wamhlebela:
  - Ungabi namahloni, mlingani! Kungama-electronics omlingo.
  - Uwuthathephi umqondo wokuthi nginamahloni! - UVladimir Kashalotov wayenesibindi, kodwa amazinyo akhe ahlangana ngokukhohlisa.
  - Lena imisebe ekhethekile, ifaka ukwesaba kithi! Kunjengokungathi sikhohliwe ukuthi asibona abasaqalayo abaluhlaza, kodwa singamaqhawe angomakadebona! Umlingani waphulula isifuba sensizwa ngobumnene. Amehlo ayevutha.
  - Ngalwela usuku olulodwa kuphela, kodwa ngiqeqeshe impilo yami yonke!
  . Ekuqaleni, kuzo zonke izikhali, banikezwa inkemba encane, eqinile.
  Wayengabukeki ngisho e serious. Iqiniso lalilula futhi linganwetshwa kancane. Isitha sokuqala sasifana nomnenke ohlabayo, noqhwaku oluphuma egobolondweni lawo. Indlela yokuqala yayigudla indawo ezungezayo eyayishelela kwezinye izindawo. Ngakho-ke, uVladimir waphambuka ekuhlaseleni kwesitha futhi wacishe wawa. Umngane wakhe washaya ibhungane, walisika izingxenye ezimbili, izingcezu zawa.
  - Sebenza nge-dagger! - Elfaraya wamemeza. "Abathuki njengoba befuna ukubonakala."
  - Ngikubonile! - Kusho uVladimir. - Nakuba kwenzeka into engavamile emzimbeni. Kunjengokungathi iziphetho zemizwa zifriziwe!
  - Uzobona, hit! Yilokho kuphela "ukuqothula"!
  Izilo ezibonakalayo, ezinye ezifana nabantu, ezinye ezinamathente amaningi, zabahlasela. Kulokhu, uVladimir wayeqaphile. Isiteleka esiphikisayo sanyakazisa isitha esiseduze. Olandelayo wambulala kwaba indoda eyi-hermaphrodite. Angiyizweli nakancane into enjalo. Kodwa umfanekiso wesquid onezinkemba wacishe wasusa ikhanda laso.
  Ngemva kokubanjwa ngenkemba, umzimba wami waqala ukuqaqamba nobuhlungu.
  - Lokho kuyanyanyisa, wangilimaza! - UVladimir uqalekisiwe. - Angizange ngicabange ukuthi ngingumuntu ohlakaniphile.
  -Wake walwa nezilo ezibonakalayo? - Kubuza u-Elfaraya.
  - Ngenkawu yephayinaphu! Wangisukela ngacishe ngafa. Yize bekhona abathi zonke izinkawu zinomusa futhi ziyabathanda abantu ngoba zingabafowabo.
  - Abamelene nathi abalungile futhi ababi. Abanandaba, njengolwandle lapho izigebengu zihamba ngomkhumbi.
  - Okufana ne-vacuum. Ulwandle lufudumele futhi luthambile. - Le nsizwa yashaywa ingxube kabhanana nengwe, namarokhethi esikhundleni samazinyo, yagxumela kuye. - Ngithole imbobo emnyama ekhanda lami kulezi zifundo zesithiyo. Kuyiqiniso ukuthi kukhona okubi okwenzekayo emzimbeni manje.
  - Uma ngikhuluma iqiniso, nami ngiyesaba!
  Insizwa nentombazane baqhubeka nokunyakaza. Ekuqaleni izilo zazingasheshi ikakhulukazi, okwenza umsebenzi ube lula. Nokho, uVladimir no-Elfaraya bathintwa kancane ukukhishwa. Kwaba kubi kakhulu ngoba izilo zaqala ukukhafula umlilo. Isisu sikaVladimir sasha futhi wezwa ubuhlungu bangempela.
  - Kungenza ngifune ukuvula amathumbu ami! - Uthe.
  - Futhi akulula kimi! - Intombazane yakhomba ibele elingenalutho langakwesokudla. Igazi laligobhoza kuye. Amkhafule uVladimir ezulazula, insizwa isiphuzile ishaye ihlombe kucaca ukuthi iphuke amathambo. Futhi lapho amathambo omuntu ojwayelekile ephukile, kubuhlungu kakhulu, ungafa ngenxa yokwethuka. Nakuba uKashalotov wayengeyena umuntu ovamile, okwamanje wayezizwa engafaneleki. Wazizwa ekhethekile, amagagasi ayingozi kakhulu akhubaza amakhono akhe.
  - Angizizwa kahle! - UVladimir ufile. Intombazane yazihlikihla ubuso ngomnyakazo womsebenzi.
  - Ungangeni emgodini omnyama, knight yami ethandekayo. Wabuya umqondo, kodwa kanye nawo ubuhlungu. UVladimir wabubula, ubuthakathaka bamminyanisa:
  - Ngeke ngisahamba.
  - Ungabi namahloni! Kukhona ikhithi yosizo lokuqala lapha.
  Ngempela, inkambo yesithiyo yayifana nomdlalo wekhompyutha. Kukhona izimpilo ezengeziwe futhi okubalulekile amandla abangela ukuvuselelwa okusheshayo. Yebo, kwakunzima, kodwa abafana bafunda.
  - Into esemqoka hhayi ukuhlehla futhi ungayeki! - U-Elfaraya uthe. Naye wayengakhululekile, ewenza amaphutha njalo nje, ethola imivimbo ebuhlungu. Khona-ke lo mbhangqwana wajwayela futhi waqala ukwenza ngokuvumelana kakhulu. Esigabeni esilandelayo, kwadingeka bagxumele phezu kwamakhowe antanta emoyeni, bagweme imimese endizayo, futhi bakhase phezu kocingo oluhlabayo. Impi yaba nzima kakhulu, futhi abaphikisana nabo bahamba ngokushesha futhi ngokushesha. Yiqiniso, kwaba nokwenzeka ukusebenzisa izikhali ezithunjiwe, futhi virtual, kodwa ezindaweni zazo zifana kakhulu nabathwali bangempela bokufa.
  UVladimir ikakhulukazi wazama i-vibrothrower enemiphongolo eminingi! Yakha imifantu emincane emkhathini. Yiqiniso, ngemva kokudutshulwa kathathu yabhidlika, kodwa yehlisa izimbangi eziningana.
  "Akubi!" kusho le nsizwa.
  - Zama ukuthola isiqalisi se-bubble plasma! - U-Elfaraya welulekwa - Lokhu kuzosebenza kakhulu.
  - Hhayi-ke, lokho akuwona umqondo omubi futhi. Futhi ukuphi?
  - Leli ipayipi elincane kangangokuthi lifana nophondo lwamaphayona. Vuthela kuwo futhi uzobona ukundiza okusheshayo kwe-hyperplasmic cascade.
  Le nsizwa yaze yavika i-volley, yakhasa kancane endaweni eqhephukile, yabanjwa yi-forge. Shot.
  Amabhamuza ayena emugqeni ojikayo, ebhampa ngokucophelela, futhi izidalwa azishayayo zaqhuma.
  - Ini! Akukubi! - U-Elfaraya uthe. - Vele uyishaye phansi ukuze amabhamuza ambalwa andizele esibhakabhakeni.
  - Ngizama konke okusemandleni ami!
  - Zama futhi ungamangali!
  Intombazane iphinde yacosha isikhali esiqinile yasisebenzisa, ekhombisa amandla angapheli.
  Impi yaba mnandi nakakhulu. Lapha balwa eplanethini lapho amanzi eqala ukuthela khona emfudlaneni ongaphansi kwezinyawo zabo, bese kugeleza ngendlela esabekayo i-helium yoketshezi olushelelayo, futhi kuqhunyiswa amalaza anamandla avela phezulu nangaphansi, kuqhuma amabhomu okubhubhisa.
  UVladimir wadubula emuva, ngezandla zombili ngesikhathi esisodwa, waze wadansa ne-pretzel.
  Wabanjwa izikhathi eziningi, enqunywa umlenze wesokunxele. Ngibonga uzakwethu, ungisize ngifinyelele ekhithi yosizo lokuqala esindisa impilo. Umlenze usukhulile.
  - Upholile Elfaraya.
  Iqhawe lahona ngokudelela:
  - Futhi ungumuntu obuthakathaka, Vladimir. Izingane zibekezelela ubuhlungu obunjalo, futhi ububula!
  Le nsizwa kwakungeyona yona, kukhona okwakuyihlupha:
  - Okwamanje ngibona yonke into ngokushesha kakhulu!
  Ngemva kokubeka omunye umugqa wezilo, u-Elfaraya wahleka futhi wathi:
  - Yiba nesineke noma kunjalo!
  Umfana waphefumula, kwaba nzima kakhulu ukukhuluma:
  - Kufanele, ngiyindoda!
  - Yilokho kanye indoda! - NGOmzuzwana izindebe zabo zixhumene. UVladimir wezwa ubumnandi boju bokuqabula kowesifazane osemusha.
  - Unkulunkulukazi!
  - Lucifer! - yaphendula intombi.
  Base bengena esimweni esishintsha njalo esinomoya onamandla. Kuphakathi kokuthi ishaya ngaphambili, noma, ngokuphambene nalokho, icindezela ngemuva. Nezitha zilokhu zishintsha njalo, kwesinye isikhathi zindiza njengeminyovu, kwesinye isikhathi zikhasa okwenyoka ezinobuthi. Kodwa ufika njalo uzolwa, ugxuma usuka kwesinye isiteji uye kwenye, uze ubambe izimpukane zokwenziwa nezibankwa ngemilenze, undiza uphume ogibeni ngosizo lwazo. Ezinye zezibonelo: ikakhulukazi izinhlobonhlobo zezimvemvane nezimbali: zinhle ngendlela emangalisayo. Futhi ingxube kajekamanzi ne-tulip iyacwebezela, nayo yonke imibala yothingo olunephunga elithuntutha ingqondo... Quasar! Imilomo evulekile ichofoza ngemuva njengezithiyo zamagundane ze-electronic, amazinyo angamamitha ubude agcwele imibani. Kukhona namazinyo amakhulu angamamitha amahlanu ngisho namamitha ayishumi. UVladimir wakwazi ukudlula kubo. Esinye sezilo: i-hybrid yethangi kanye ne-scorpion, yaqhuma ngokubhonga, isakaza amaswidi ashisayo:
  - Asithwetshulwa! Abawabambi ama-quark! - Iqhawe elinesibindi lacula.
  Nakulokhu le nsizwa ithola umonakalo ngenxa yokubaneka kwembubhiso. Futhi manje intombazane isibi nakakhulu, umlenze waphinde wanqanyulwa futhi. Kodwa ngobuhlakani ugxumela esithweni esisodwa, ngaphandle kokucabanga ukuhlehla. Nokho, akukho lapho ungaya khona.
  - Sinendlela eyodwa, ukusinda noma ukufa! - U-Elfaraya uthe nge-banal pathos.
  Le nsizwa yaqinisekisa:
  - Futhi ndawonye kuphela! Imbobo emnyama ikhanya kakhulu uma ikwi-ether eneqhwa: izinhliziyo ezishisayo ziyakhazimula!
  Ngezindleko zemizamo emangalisayo nokungezwani kwabantu, bakwazile ukudlula kulokhu, nakuba yayingekho indawo yokuhlala emizimbeni yabo.
  Isigaba esilandelayo siwugwadule: ngokumunca isihlabathi esiluhlaza ngesihluku, akunakwenzeka ukuma umzuzwana, imilenze yakho ibambekile, futhi kusadingeka udubule futhi ugwaze. Lapha izidlamlilo ezizifihle ubuso, ezinye zigqoke izikhali, zilwa nazo. Kunezinhlobo ezahlukene zama-fighters, kukhona kokubili abantu kanye ne-hybrids ye-scorpion ene-cactus, i-bug kanye ne-wrench! Izindiza ze-gravity ziyandiza, ongakwazi ukucasha noma ukuphunyuka kuzo, imishayo ye-laser izohlakaza isihlabathi. Lapho ishaya umzimba: ubuhlungu besihogo, ngaphakathi kwakubonakala sengathi kukhishwe nge-roller futhi kugcwele amafutha ashisayo. Ama-tetralet ayatshuza, awisa amabhomu asesimweni sogebhezi lwekhanda olunyanyekayo olunezisekelo zamehlo ashisayo, kanye nemisebe ekhipha imisebe evuthayo ngokomele kwawo ukubhujiswa!
  Nokho, uVladimir akalahlekile. Wenza uhlobo lomdanso, edlula phakathi kwemifudlana.
  U-Elfaraya waze wagcona:
  - Isikhwele saseRussia: amaphiko akhuphuka eduze kwakho!
  UVladimir wathatha:
  - Umkhuzi, amasosha ethu ahleliwe!
  Ndawonye, insizwa nentombazane bashaya ngesikelo, besebenzisa indlela "yendiza yempophoma", bebeka phansi izitha ngenqwaba eluhlaza. Ngakho izidalwa eziningi ezihlukahlukene ziyahlukana, zachotshozwa, noma zagqamuka amalangabi. Lokhu kuyisimangaliso esimangalisayo - ngaphandle kwamahlaya, ikakhulukazi lapho i-tetralet esesimweni sekhayithi nembazo iphenduka umfudlana owelayo wamacimbi amachashaza asagolide nama-turquoise lapho ishaywa:
  - Uma udubula, yima ngezinzwane zakho, ukuhamba kwakho kuzoba kukhulu. - Kukhuthazwa u-Elfaraya
  UVladimir waqaphela ngokuzenzakalelayo:
  - Ukuzinza okuncane.
  - Ungasho kanjani, ama-dynamics ahlala enamandla kune-statics!
  Ukuze iqinisekise amazwi ayo, intombazane yagawula ngogongolo isakhiwo esigijimayo esifana nekani elinemiphongolo. Yaphuka yaba yizicucu yawa, yandiza yaba yizicucu. Usuvele undiza, izingcezu zethagethi ehluliwe zaphenduka umhlambi wezinhlobonhlobo ezinsomi: izinyosi nezimfene. Lezi zidalwa eziyinqaba zalwa zodwa: ngaso sonke isikhathi zaba zincane futhi zaba zincane, zihlakazeka emkhathini wempi ebonakalayo:
  - Awu, kanjani? Quasar? - Wabuza, eluka amashiya ka-Elfarai.
  - Kupholile kakhulu, into esemqoka ihloniphekile! - UVladimir waqaphela. - Kuhle ukuhlala phakathi kwama-lasers ne-plasma! Futhi uzwe iplanethi iqhuma!
  Intombazane yahleka:
  - Futhi thola ama-orgasms empini nami! Thatha uhambo futhi udlale ngokugculiseka kwenhliziyo yakho! Engikuthokozelayo wukuhlekisa emadodeni.
  UVladimir Kashalotov wabhubhisa ngokudlala isipho esilandelayo. Yayifana nogodo olumbozwe ngensimbi. Ayizange iqhume ngokushesha; kwakudingeka amanye amacala amaningi. Ngokulandelayo, imisebe ephuma ezingwegweni ezinezinzipho yaphazamisa isandla sikaSperm Whale.
  - Lona kwalasha wesikhala! - Wamemeza ngokucasuka. - Kudingeka sicabange into efana nale.
  U-Elfaraya, njengokungathi uyabhuqa, wavele wathi:
  - Ukhuluma ngani?
  - Ngishaye ebusweni ngesitini. - Isandla esisodwa asisebenzi. - UVladimir waphawula. - Oh iphi supernyama yami!
  - Ungakhathazeki, kuzoba nokunye, okuvuselela imizimba yokuphila maduze.
  Kwaba njalo, wayengaphazami. Kodwa umuthi wawunganele, isandla salulama, kodwa kwasala amanxeba amaningi nobuhlungu.
  Isigaba esilandelayo ukuqhuma kwentaba-mlilo, kufanele ugijimele phezulu ngesivinini esimangalisayo, ukudubula kuma-cyborgs okulwa nesitha. Futhi ama-cyborgs amane azenzisa ngokungafanele: ama-hybrids ama-terminator aseHollywood asendulo kanye nokudalwa kwesimanje kokuziphendukela kwemvelo kwe-cosmic: i-ultra-dioactive tankosaurs. U-Vladimir Kashalotov (okuvame ukungajwayelekile kuye) wayesekhathele kakade, izilo kanye nemvelo ezungezile enobutha kwakucwayiza phambi kwamehlo akhe, futhi konke lokhu kwakungapheli. U-Elfaraya naye waqala ukuwa nokuxhuga:
  - Mfana wami, kunzima kangakanani kuwe!
  Ama-sperm whale, amangazayo, aphendula:
  - Futhi ngibona ukuthi ushona phansi!
  - Angizange ngibe nokuqeqeshwa okunjalo isikhathi eside. Ngokuvamile, siwumbuso onokuthula futhi ngeke sihlasele noma ubani, noma kunalokho besingahlosile, kodwa umuntu ngamunye uhamba ngendlela yokuqeqeshwa kwezempi. Phela, lokhu akulona ihlaya: sekuneminyaka engaphezu kwenkulungwane kunempi! Ngakho uyaziwela, uma kwenzeka! Ngachitha iminyaka eyisikhombisa ebusweni benkanyezi ye-neutron!
  - Hawu, iminyaka eyisikhombisa miningi!
  - Nokho, okokuqala, manje sesiphila cishe ingunaphakade, futhi okwesibili, kukhululekile ngempela kunkanyezi ye-neutron, imboni ephelele yokuzijabulisa nokuzijabulisa. Ukuzijabulisa kwayo okujabulisayo. Amandla adonsela phansi ancishisiwe! Ingabe ungumfana we-quasar?
  - Kuze kube manje ayikho injabulo ekhethekile ekhethekile! - Kuphawuliwe, uVladimir ukhathele.
  - Bakucindezela ngamabomu ukuze uqonde okungenani okuthile mayelana nenkonzo yezempi. Ingabe aniqeqeshwanga, noma ningabantu ababuthaka nje? - U-Elfaraya wabuza, engayeki ukudubula ngokukhulu ukushesha ezilo.
  UVladimir, edubula emuva futhi ngezinye izikhathi enquma (okugcina kunzima nakakhulu), ebamba umoya, wathi:
  - Futhi kwakukhona isikhathi esidlule: lapho ibutho laseRussia lalisebenza ngokuphelele. Amavolontiya asebenza kuwo ukuze athole imali, futhi abuthwa emazweni ahlukahlukene.
  - Okusho ukuthi, ama-mercenaries! - U-Elfaraya ukufingqa. - Kodwa awathembekile futhi angadlulela ohlangothini lwalowo okhokha ngaphezulu.
  UVladimir, enqume elinye isosha elibi ngesimo sikajekamanzi, wabubula ngokudabukisayo:
  - Into efana nalena ayikhishiwe. Kodwa nokho, iningi lama-mercenaries yizakhamizi zaseRussia. Lokhu kusho ukuthi ngeke bakhaphele izwe likaMama wabo. Futhi abazange bakukhaphele!
  Iqhawe lakhomba isibhamu sensimbi ngezinyawo zalo ezingenalutho futhi lachotshozwa: isiphambano phakathi kwe-macaque nekiwi:
  - Futhi uma kwenzeka impi enkulu esikhathini esidlule, kwaba nezinkinga ngokubuthwa.
  Umfana, esusa amakhanda amathathu ku-hybrid yenyoka i-Gorynych kanye ne-cactus fly agarics (bamgwaza kabuhlungu kakhulu ku-biceps ngezinaliti ezihlabayo), waqhuma?
  - Babekwazi futhi bavuka! Kodwa iRussia yazinqoba zonke izimpi! I-NATO yanqotshwa, iChina yanqotshwa, ngisho ne-monster efana ne-United States yahambisa.
  Intombazane yenza amehlo ayisiphukuphuku, idubula i-emitter isebenzisa ulimi:
  - Ingabe banalo ibutho elibuthiwe?
  Le nsizwa yenqaba, ikhipha i-hybrid tricycle kanye nesquid:
  - Cha! Futhi isisebenzi esivamile. Lawa amandla kanye nobuthakathaka bakhe. Kodwa-ke, amasosha ezitha aqeqeshwe kahle, ikakhulukazi, i-United States yanqoba ama-Iraqi ayisigidi nesigamu, alahlekelwa amasosha angaphansi kwamakhulu amabili. Vumelana, impumelelo emangalisayo.
  - Kulungile, akukubi! - U-Elfaraya wafaka icala ku-fighter eyayichoboza isinambuzane esikhulu esasigwinye isibhamu esizishayelayo. Washaywa waba yizicucu. - Kodwa sibe nezilinganiso zokulahlekelwa esivuna zona: zikhuphuka kakhulu.
  - Hhayi-ke, kuncike ezingeni lezobuchwepheshe! - Umfana wakhotha igazi elaligobhoza esiphongweni sakhe esasisikiwe.
  - Yiqiniso, kuncike! Konke okutholakele emkhakheni wezempi kuletha umzuzu wokunqoba eduze!
  U-Elfaraya waqala ukucula, izwi lakhe livusa amandla amasha angalawuleki:
  I-Russia: uyizwe lami lokuzalwa,
  Ngizothembeka, ngizinikele njalo!
  Ihlobo liyashisa, kubanda kweqhwa,
  Umfudlana upholile, amanzi ayageleza!
  
  Okhethiweyo wami umhlophe kuneqhwa, ushoki;
  Waletha iwayini emlonyeni wakhe obala.
  Nomoya unamandla, kepha umzimba awunawo amandla,
  Ukuhlushwa amanxeba, kuphelile!
  
  Akukho ukuthula ku-cosmic ether,
  Impi iyabhonga futhi awukwazi ukusho amagama!
  Ubuhlanya buyenzeka emhlabeni wonke,
  Kuphinde kuchitheke igazi elingenacala!
  
  Amathempeli asibona ngokukhala kwe-sonorous,
  Nomoya wangathi uyabanda, kwehle ukuhlokoma kwezihlwele!
  Futhi izibulo lazalwa ngokububula kwami,
  Ngizonikezela ivesi elinamahloni ezizukulwaneni ezizayo!
  
  Futhi indodana izokhonza izwe likayise,
  Hlula zonke izitha ngenkemba yensimbi!
  Futhi ifulege likaRus 'ngeke lincibilike,
  Sizonqoba zonke izitha empini!
  
  Izwe lobaba namadwala nezihlahla ze-oki,
  Nokuhleka kwezingane, i-trill ye-nightingale ehlathini!
  Balwela iMotherland hhayi ngenxa yenkazimulo,
  Futhi ukuze mina nawe siphile ngenjabulo!
  Wathi eqeda kwaqhamuka ibutho lezidumbu phambi kwabo. Yayifana nesaladi yenyama echotshoziwe, evela emikhiqizweni ekhiqizwe umcabango kaPicasso: ngemva kokuba ubuchopho bakhe bugcwele amanzi olwandle lwe-hyperplasm. Intombazane yabuza, idonsa umoya:
  - Uyavumelana nami, Vladimir?
  - Ngiyayithanda i-Motherland yami, hhayi ngaphansi kwakho. - Ngithembe Elfiada.
  Iqhawe lalungisa, lawisa ingxube yomiyane nemvubu:
  - Angiyena u-Elfiada, kodwa u-Elfaraya.
  - Uxolo, angikhulumile kahle. - Ukukhathala okwesabekayo. - Le nsizwa yanyakaza. - Ochungechungeni olulodwa, lelo kwakuyigama lika-quasi-goddess owadala ama-universe amakhulu ayishumi nambili, wabe esezilahla ngokuzithandela zonke izinzuzo futhi wathengiswa ebugqilini!
  - Lona ukucindezela kwemisebe. Empeleni akukubi kangako. - Iqhawe wabonisa izilimi ezimbili. - Isigqila nonkulunkulukazi, banemvumelwano nenkanyezi enkulu!
  Futhi leli zinga lishiywe ngemuva. Yize kuchitheke igazi eliningi.
  Futhi lapho, esigabeni esilandelayo, amatshe angokoqobo, acishe abe sesimweni sonkulunkulu basendulo, eqala ukuwela kumfana nentombazane, izingoma ezimbalwa ezinzima zacishe zabaqeda bobabili. Amathambo kaVladimir alahlekelwa ukunwebeka kwawo kwangaphambili; aphuka, abangela ubuhlungu obungabekezeleleki. U-Elfaraya naye wayekhathele kakhulu futhi ebambelele ngomzamo omkhulu.
  - Unamanga! Awukwazi ukuphula intando yabantu baseRussia!
  UVladimir, ephelelwa amandla, wagoqa:
  - Isibindi esingenabuntu sihlukanisa isizwe sakithi kwezinye izizwe!
  Umfana nentombazane bakhuthazana. Abazange bacabange ngisho nokuyeka noma ukudiliza.
  - Intando yethu isesibhakeleni sethu! - UVladimir unqunywe.
  U-Elfaraya wangeza:
  - I-Will ingumunwe wenkomba obambe i-trigger yomjikijeli we-boam - ubuthakathaka bayo bufuna ukuzibulala!
  Ekugcineni, ekugcineni, umbhangqwana wabashayisibhakela abasha babelinde ukulwa ngesandla, isilo esibi kakhulu sasilungiselelwe okokugcina. Inunu ingabonwa kude, u-Elfaraya uyahleba.
  "Kungcono ukuthi senze ngababili." Ukuhlanganisa ndawonye ukuhlasela - lo mkhiqizo we-underworld ebonakalayo.
  UVladimir wavuma:
  - Kungaleso sikhathi kuphela lapho siyoba nethuba.
  Yona, lesi silo esimangalisayo sadalwa ngezinsimbi eziwuketshezi ezixutshwe ne-multi-plasma, ziphethe izinkemba ze-gravio-nucleon ezandleni zaso. Isitho ngasinye siyesabeka ngendlela yaso: esinye simbozwe izinsumpa, esinye sinezilonda, esinye sinemiva, esesine sinezicucu, esesihlanu ngamadayimane aphukile, njll. Lezi "zandla ezisebenzayo" zikhanya ngesivinini esimangalisayo, ukuhlasela kuza. kanyekanye ukusuka phezulu, ohlangothini nangaphansi. Futhi hhayi endaweni enezinhlangothi ezintathu, kodwa ngezilinganiso eziyishumi nesishiyagalombili ngesikhathi esisodwa! Lokhu kusho amakhulukhulu ngesikhathi esisodwa okuphambene futhi ngesikhathi esifanayo izindiza ezifanayo zokuhlasela. Awunaso isikhathi sokulwa, futhi noma ukwazi ukunqamula isandla sakho, esisha sikhula ngokushesha.
  - Yenzani ngababili!
  - I-Photon ehlukile!
  Umfana nentombazane bayadubula, bezama ukungena ekugxiliseni kwabo bonke ubukhulu be-multi-vector obulawula i-multiplasma. Baphumelela ngokubamba i-rose yesikhala esinezinhlangothi eziyishumi nesishiyagalombili. Ungabona insimbi isakazeka kuzo zonke izinhlangothi: izinkulungwane zamabhola afana ne-mercury.
  U-Elfaraya uyamemeza:
  - I-quasar ithathwe izithombe ngokweqile! I-Hyperplasma!
  Kodwa i-monster, njengenyoni yasePhoenix, ivele iphile futhi ibuyiselwe ...
  . ISAHLUKO No. 14.
  UMirabela waqinisela, waba nomuzwa wokuthi bazomtshela okuthile okubaluleke kakhulu, mhlawumbe okumangalisayo! U-Anastasia Streletsova waqhubeka ngokuthambile nangokwengeziwe (futhi amehlo akhe ayenjengalawo e-boa constrictor):
  - Uyazi ntombazane ukuthi kukhona ama-universe amaningi amakhulu?
  Impendulo ivela ku- Mirabela:
  - Yebo! Yonke ingane iyakwazi lokhu!
  U-Anastasia waphendula:
  - Kodwa uyazi ukuthi kusenzima kakhulu ukuhamba phakathi kwemikhathi, ngaphandle kwemihlaba yesibuko!
  UMirabela wavuma ngezwi lokudabuka:
  - Ngifunde ithiyori efanayo! Kunjengokungathi indalo yethu emibili ibonakala komunye nomunye njengesibuko, futhi yingakho impi yagqashuka!
  U-Anastasia uqinisekise ngenjabulo:
  - Futhi lokho kuyiqiniso! Kodwa eminye imihlaba ibonakala ngendlela ehlukile, futhi lapho ikhula, umehluko uphawuleka kakhulu!
  - Okunengqondo! - U-Mirabel wavele waphuma.
  - Futhi kukhona indawo yonke elawulwa ngokuphelele ngokwemithetho yemvelo engaqondakali kithi. Lezo esazi ngazo, ukuthi impilo ingenzeka lapho, ziwumcabango kuphela! Uyakuqonda lokhu, Mirabela? - U-Anastasia wakhanyisa iso lakhe langakwesokudla.
  Intombazane yavuma ngekhanda:
  - Ngokwazi kwami, lena indawo yonke ofuna ukungithumela kuyo?
  - Yilokho kanye ibha yesithombe! - U-Anastasia wayejabule. - Udinga ukufika lapho!
  UMirabela waphakamisa ihlombe lakhe eliqinile: umsebenzi omusha komunye umhlaba! Lokhu kungcono kunokuhlushwa amasosha amakhulu eminyaka! Ngaphezu kwalokho, leli yithuba lokuthola inkululeko okudala ilindelwe! Lapho ungashayelwa nsuku zonke nehora, emigwaqweni eminingi, okuphoqa ukuthi unqobe izithiyo futhi uzwe ubuhlungu! Kuyesabeka , kuthiwani uma i-ultra-hyper-marshal ishintsha umqondo futhi iyala ukuthi anikezelwe kubahlukumezi?
  - Ngikulungele ukufeza noma yimuphi umsebenzi we-Motherland - I-Russia Engcwele! "Wamemeza ngesasasa.
  U-Anastasia wanikina ikhanda lakhe:
  - Awazi neze ukuthi ungazigcina kanjani izimfihlo futhi ucindezele imizwa yakho! Ngokushesha kusobala ukuthi ujabule kanjani, ntombazane!
  UMirabela wehlisa ithoni yakhe:
  - Ubungeke yini ujabule lapho, esikhundleni sokuhlushwa ngonya, ulindelwe umsebenzi othokozisayo? Noma ubani lapha uzothatha i-pulsar emhlophe!
  I-hypermarshal yavuma ngomoya ophansi:
  - Yebo, lokhu kungcono kunamasosha aphikisana namasosha, kodwa ngikholwe, akuyona i-hyper-ecstasy noma! Ngakho-ke ntombazane: funda ukucindezela imizwa yakho uma ufuna ukusinda!
  UMirabela ushintshele kwithoni efana nebhizinisi:
  - Kumele ngenzeni?
  - Ngokuvamile, umsebenzi uyinkimbinkimbi futhi ulula! Ngizokuchazela ingqikithi. Lena imfihlo engavamile. Kwenye yama-asteroids, sikwazile ukuthola i-ultra-hyperplasma chip eyingxenye yempucuko yakudala ngendlela emangalisayo. Kukhona ngisho nenguqulo abambe iqhaza ekudalweni kwendawo yonke yethu kanye nehambisanayo!
  UMirabela wayemangele ngempela:
  - Hewu! Amandla lawa!
  - Ngakho nakhu! Sazabalaza isikhathi eside ukukuchaza, kwaze kwaba yilapho omunye wabathakathi be-elf, ngephutha, efunda ukupela. Ngamafuphi, sithole ukufinyelela esikhalini esinamandla kakhulu, ukulawula ngokuhamba kwesikhathi.
  Intombazane yababaza:
  - I-Hyperplasma! Ngakho umshini wesikhathi ungokoqobo!
  - Futhi hhayi nje umshini, kodwa ingosi yonke, izibalo zethiyori zibonisa ukuthi ngosizo lwayo kungenzeka ukuthumela indawo yonke yesitha esikhathini esidlule, enyameni kuze kube umzuzu lapho indawo yonke ikhona ngesimo se-hyper- eyodwa. inhlayiya ecindezelwe kakhulu!
  - I-Megaquasar! - UMirabela wahleba. "Isikhali esinjalo singayiqeda phakade impi!" Noma kunalokho, nazo zonke izimpi!
  U-Anastasia waveza amazinyo akhe, amazinyo akhe amakhulu ecijile:
  - Yebo, sithandwa, ukuhlolwa kuqinisekisile lokhu! Kodwa kwenzeka ukuthi le chip yanyamalala ngokuzumayo, kanye nawo wonke amarekhodi mayelana nokuhlolwa aqothulwa. Uyabona, umsebenzi onzima weminyaka eminingana wehlile. Futhi okubaluleke kakhulu, ithuba lokuwina impi laphuthelwa, ngaphandle kokudutshulwa okuncane!
  - Imbobo emnyama ekhanda lami! I-Hypercollapse ekhaleni! - UMirabela wabubula. - Ngenzeni?
  - Okusele umlayezo cishe okhishwe yi-hyperchip uqobo. Yabika ukuthi i-artifact yathuthela endaweni yonke ye-Big Loop, futhi yilabo kuphela abanhliziyo yabo ehlala isihe nobubele abangayibuyisela! - I-hypermarshal yabuka intombazane ngokungananazi.
  UMirabela, enamahloni, waphendula:
  - Angiyena lolo hlobo! Ngashukunyiswa ubuthakathaka bengqondo ukuze ngisindise umfana ekuthunjweni. Ungangithathi ngilungile!
  - Kuhle ukuthi unesimo sengqondo sokugxeka ngawe! Lokhu kusho ukuthi angizange ngibe nephutha ngawe! - U-Anastasia onobuqili wajabula nakakhulu.
  - Angazi! Isibopho esinjalo, kodwa kungani kimi! Phakathi kwezigidigidi zabantu, ingabe abasekho abantu abamnene nabanesihe?
  - Ingani, ziyenzeka, ikakhulukazi kuma-anti-amasosha! Naphezu kokukhuliswa nokukhethwa kofuzo, esimweni esisodwa ku-trillion: nakanjani kuzoba ne-pacifist scumbag. Lokhu ngokusobala kungenxa yokuthi impi iwumthwalo onzima kakhulu wengqondo nomzimba! Ngezinye izikhathi ngisho nami ngizizwa ngingenalutho (kanzima)!
  UMirabela ukhombise inkani:
  - Ngakho emva kwakho konke: kungani mina?
  U-Anastasia, enqoba ukungabaza isikhashana, waphendula:
  - Iqiniso liwukuthi i-Big Loop universe yathola igama layo ngoba inomthelela ocindezelayo kuma-agent ethu. Njengoba bewele ngaphansi kwemisebe engaqondakali futhi engakatholwa ososayensi bethu, balahlekelwa wonke amakhono abo futhi bafe ngokushesha okukhulu.
  Isimo sengqondo sikaMirabela siyehla:
  - Ngakho lokhu kusho?
  I-Ultra-Hyper-Marshal yaqhubeka:
  - Okungcono kakhulu, uzoba umuntu olula, okubi kakhulu, uzofa ngokuphelele. Lena i-axiom. Ngaphezu kwalokho, ubuchwepheshe bethu obuhlonishwayo namakhompyutha akusebenzi kulo mkhathi.
  - Ingabe abukho ubuchwepheshe lapho?
  - Kungani, kwamanye amaplanethi akhona! Akuwona umkhathi ominyene kangaka, nakuba ungekho umbuso wendawo yonke onjengowethu! Ngokuvamile, kuncane esikwaziyo ngalo mkhathi. Ayiboniswa, kodwa futhi inkulu kakhulu, futhi azikho izinkanyezi ezimbalwa kuyo kuneyethu. Ngakho ukuthola i-hyperchip kuzoba nzima ngendlela emangalisayo!
  Intombazane yakhala ngokuphelelwa yithemba:
  - Ngaphandle kobuchwepheshe, ezweni elinobutha, emzimbeni wamaprotheni olula, ngilahlekile.
  U-Anastasia waphakamisa amahlombe akhe anamandla, angazange akwenze buthaka ukukhanga kwakhe ngokobulili:
  - Angazi! Asinalo ulwazi olunembile mayelana nokuthi amakhono akho okulwa asekhona yini. Kodwa uyazi ukuthi ungadubuli kanjani kuphela, kodwa futhi nokusika ngezinkemba.
  - Yebo, ngiphethe zonke izinhlobo zezikhali ezenziwe nge-hyperplasma eqinile! - Intombazane yaphendula njengomshini ozenzakalelayo. - Ngakho ngiyakwazi ukulwa! Nakuba, uma ngikhuluma iqiniso, angikuthandi ngempela ukubangela ubuhlungu kwabanye.
  U-Anastasia, enweba uzipho lwakhe futhi ekhulula ilangabi ngaphansi kwalo, wathi:
  - Uma izithakazelo ze-Motherland zidinga, khona-ke ubuhlungu kufanele bubangelwe! Nakuba kungekho ngempela injabulo kulokhu! Ngandlela-thile i-Marquis de Sade: ayingigqugquzeli ezenzweni zobuqhawe. Nakuba abanye ochwepheshe bathanda inqubo ngokwayo! Khumbula Mirabel, kufanele usinde nganoma iyiphi indlela. Okuningi kuncike kuwe.
  Intombazane yabuza ngokwesaba:
  - Ngizoba nabasizi?
  U-Anastasia wamamatheka ngomusa:
  - Mhlawumbe bazokwenza! Abanye abasebenzeli bethu kungenzeka basindile, kodwa abakakwazi ukuxhumana nabo. Ngakho ngethemba intombazane engcono kakhulu. Okwamanje, kuzofanele usebenze wedwa, ngaphandle uma wena noma thina siqhamuka nokuthile! By the way, ungakwazi ukumanzisa intamo yakho ngemva kwesihogo se-cybernetic!
  U-Mirabela waphinda lesi senzo, kwavela ingilazi yejusi phambi kwakhe, isitsha sacula:
  - Uma udinga ukuqabuleka, zivuselele ngokushesha! Unamandla kunenyoni ye-kite, njenge-photon projectile ukuya phezulu!
  Intombazane ayizange iphendule, kodwa yaphuza, izizwa imnandi. Ngokungazelelwe wayefuna ukudla, isifiso esiyinqaba sezidalwa: ezidla i-hyperplasm kanye nokubonakaliswa kwayo, kodwa mhlawumbe umuzwa wemvelo otholakala ezakhini zofuzo ulele.
  - Mhlawumbe okokugcina unganginika ukudla okulula? - Wathi iqhawe intombi ngethemba.
  U-Anastasia wabuza ngokubukeka okukhathalelayo:
  - Ingabe ufuna ukudla?
  U-Mirabela waphendula, emangazwe isibindi sakhe:
  - Ngokuqonda kwami, endaweni yonke lapho inceku yakho ethobekile igcina khona, ngeke kusakwazi ukudla nge-hyperplasma. Ngakho kufanele ngijwayele ukuthi ukuze ngidle, yonke into ekhona inikeza ama-calories!
  U-Anastasia wavumelana nokulangazelela okubonakalayo:
  - Lokho kuzwakala kunengqondo! Zilolonge, kodwa yazi ukuthi ukudla kudinga ukulinganisela. Uma udla kakhulu, izimfanelo zakho zokulwa zizokwehla.
  - Ngafunda ulwazi mayelana nemithi yasendulo! Yebo ngizolawula isifiso sami sokudla. Izingulube ezinamafutha zingabalwi ababi!
  - Hhayi-ke, kuhle uma uqonda! - U-Anastasia wahlwitha iminwe yakhe kwavela ithileyi lokudla phambi kukaMirabela; Ihologram yathi ngezwi elicacile:
  - Ukudla kwemvelo, izinhlobo eziyikhulu namashumi amathathu nanhlanu zenyama, imifino engamakhulu amabili namashumi amabili nesishiyagalombili, nezithelo ezingamakhulu amathathu namashumi amahlanu nanhlanu, amashizi angamakhulu amane namashumi amane, amakhowe angamakhulu amahlanu namashumi ayisikhombisa. Awukwazi ukuzibamba kodwa ulingwe yi-Ulra Pizza!
  Kwavela ummese nemfoloko ezandleni zikaMirabela, zazicwebezela, zikleliswe ngamatshe anemibala eminingi. Ama-hologram ahlukaniswe ne-cutlery futhi athatha ukubonakala kwama-musketeer opopayi, ephethe izigqoko zeMpi Yezwe Yesibili emakhanda abo.
  - Yidla ngenhliziyo yonke, nkosi yakho! - Bacula. - Inkosazana yethu enkulu, ithengisa ngaphandle kokweqisa!
  UMirabela waqala ukusika ngokucophelela izingcezu. Wadla kancane, ehlafuna iqatha lokuqala emlonyeni wakhe kahle. Intombazane ibifuna ukuzwa kangcono ukunambitheka kwe-ultra-pizza futhi ikujabulele. Phela useyahamba mancane amathuba okuthi abuye. Kodwa-ke, ingabe amathuba okusinda mahle kakhulu kule mpi enesihluku, empeleni ye-fratricidal, uma empini edlule ibutho likaRokossovsky laqothulwa ngaphezu kwesigamu sebutho. Kufana nokuthusela isihogo - umhlaba ongaphansi.
  Singathini nge-pizza! Ukunambitheka kwemvelo, akukwazi ukudideka nanoma yini. Lena inkondlo, ihubo ukupheka! Uma umpheki engafaniswa nomqambi, kwakunguTchaikovsky noma uMozart. UMirabela wayekujabulela ukudla okufana nocansi, isisu sakhe sasifana ne-orgasm!
  Lapho imibono yokuqala idlula, intombazane yaphinde yathola amandla okukhuluma:
  - Ngingayibheka kanjani i-hyperchip? Phela, cishe akamkhulu kakhulu?
  I-hypermarshal yavula ihologram, futhi phambi kwayo kwavela ibhola elilokozayo elilingana ne-walnut.
  - Nangu! Njengoba ubona ukuthi incane ngempela. Ungakwazi ngisho ukuyifaka emunweni wakho uma wenza indandatho.
  Adonse umoya uMirabela.
  - Futhi ngingamthola kanjani! Kulula ukunqoba umthala unqunu kunokuthola i-artifact enjalo endaweni yonke enkulu.
  U-Anastasia uqukule isibhakela sakhe esihle:
  - Kulungile! Kodwa i-hyperchip iqukethe izinqolobane ezinkulu zamandla. Kunzima ngempela ukukubona ngezinsimbi, kodwa kufanele ukuzwe, okungenani uma usondela kukho!
  Anikine ikhanda uMirabela.
  - I-Universe inkulu, sisadinga ukwazi ukusondela!
  I-ultra-hyper-marshal, umbulali othakazelisayo wombuso cishe ongenamkhawulo, wachaza ngesineke somzanyana ekhaya lezingane ezinokukhubazeka:
  - Futhi lapha kukhona umlayezo! I-hyperchip ithembise ukuthi izothumela amathiphu kumuntu ofanelekayo. Iqiniso kuphela uma eziphatha ngendlela efanele!
  - Hewu! Leli yithuba! - UMirabel wayejabule, amehlo akhe ecwebezela.
  - Ungiqonde kahle, kodwa okwamanje, yidla! Umzimba wakho usakuvumela ukuthi udle yonke i-pizza, ngaphandle kwezinkinga!
  Iqhawe elincane lasikisela:
  - Mhlawumbe nawe uzojoyina?
  U-Anastasia wanikina ikhanda, izinwele zakhe, ezimangalisayo ngobulili bawo obumangalisayo, zaqala ukuzungeza, zishaya umoya phezu komxhumanisi wakhe:
  - Angifuni ukuzilimaza! Ngokuvamile, kufanele ngibe isibonelo sokuzithiba nokuzithiba kwabangaphansi kwami nalabo okumele bafundiswe!
  - Nami?
  - Abagwetshelwe ukufa abanqatshwa lutho! - I-ultra-hyper-marshal yasho ihlaya engxenyeni, ngokungathí sina. - Nokho-ke, uyaqonda ukuthi ngikufisela impumelelo. Futhi hhayi mina kuphela, kodwa futhi wonke uMbuso Omkhulu.
  - Ngokusobala, lokhu kuzosivumela ukuthi siqede impi ngokunqoba! Ukuphatha isikhathi kukunikeza amathuba anjalo! - UMirabela wakhwehlela, wacishe waklinywa i-ultra-pizza yakhe. - Kodwa lokhu kunonya kakhulu!
  U-Anastasia waqaphela ngokushesha, amehlo akhe akhanya kakhudlwana, i-timb yakhe yajula:
  - Yini enonya?
  UMirabela esho ngezwi elilinganayo, nakuba kwakungelula kuye:
  - Bhubhisa indawo yonke, ngaphandle kokubulala muntu!
  I-ultra-hyper-marshal ngokushesha yathambisa izwi layo futhi yathi:
  - Ingani, yibhubhise ngaso leso sikhathi! Mhlawumbe singaqhamuka nendlela enobuntu yokunciphisa isitha. Noma awukholelwa ekuhlakanipheni koMthwakazi.
  UMirabela washesha wathi:
  - Yebo ngiyakholwa! Mhlawumbe ngisho nesitha sizovuma: ngemva kokufunda ukuthi sinezikhali ezinjalo!
  - Uzothatha ngaphansi kwaziphi izimo? Lokhu akucacile ngokuphelele! - I-hypermarshal yanwaya isiphongo sakhe ngozipho. - Uma ubheka, yini esingayithola esitheni! Asilidingi igolide, izigqila asizidingi! Noma bazolahla ubuzwe babo! - I-hypermarshal yaphuza itiye.
  - Singabafaka embusweni wethu, bayoba amasosha afanayo nathi, futhi indlovukazi yabo izoba yiphini lethu! - Mirabela wasikisela.
  - Kuzwakala funny! Kodwa angazi ukuthi lokhu kuyiqiniso yini, kodwa ngokuvamile akukona kimi ukuthi nginqume, kodwa kumbusi. Ngendlela, kungenzeka ukuthi uma owesifazane enomzuzu wamahhala, uzokufundela isikhalazo. Ngokuvamile, kuwudumo olukhulu ngohlamvu lwesihlabathi esiphuma kuma-quadrillions, noma ngisho nama-quintillions abantu ukuba nengxoxo nombusi omkhulu kunabo bonke.
  UMirabela wavuma ngokwesaba:
  - Yebo, udumo! Ngeke yini ukwehlulwa kwethu izolo kube nomthelela omubi kuyo yonke le mpi?
  U-Anastasia waphendula ngokungenangqondo:
  - Cha! Lena ingxenye encane kuphela yephesenti yenani eliphelele lamandla ethu. Angicabangi ukuthi kuzothinta kakhulu inkambo yayo yonke impi. Kwesinye isikhathi besiwina, kwesinye isikhathi besiwina. Amakhulu ezimpi zalesi sikali zenzeka nsuku zonke. Umkhathi mkhulu kakhulu, futhi sisabhekene nomthwalo wezindleko. Futhi izinga lokuzalwa kuma-incubator liphezulu.
  Intombazane yakhuluma ngesibindi:
  - Mhlawumbe sidinga ukusabalala ngokuqhubekayo endaweni yonke, sakhe izimboni ezintsha, sikhiqize ama-incubator?
  I-Ultra-Hyper-Marshal isineke kabuhlungu:
  - Konke lokhu kuyenziwa, ngaphandle kwalokho, ungakhohlwa ukuthi umbuso ugcwele izinhlanga ezahlukene, siyazama ukuthi singabahlubuki! Uyaqonda ukuthi kusho ukuthini lokhu!
  - Ukuhlakazwa okuphawulekayo kwamandla! - Mirabel uphendule ngomshini.
  U-Anastasia ugunyaze:
  - Yilokho kuphela! Ngesinye isikhathi, ama-fascists ahluleka ngoba enza unya ezindaweni ezazithathiwe. Uma ekuqaleni inani labantu lalingafuni ikakhulukazi ukujoyina ama-partisans, kamuva impi yabantu yaba yisici esibucayi. Ngokweqiniso, ukube bekungengenxa yabashokobezi, impi ibingase ithathe omunye unyaka noma emibili, ibulale abantu abangaphezu kwesigidi.
  UMirabela wavuma:
  - Nginekhono elisheshayo lokubona ulwazi; ku-HyperInternet ngibambe yonke into! Nakuba, uma ngikhuluma iqiniso, izinto eziningi zibonakala ziphikisana kakhulu kimi. Isibonelo, izenzo zamaphekula ikakhulukazi amavulandlela ziyamangalisa ngandlela thize!
  U-Anastasia ngokwefilosofi, hhayi nokuncane ukuthukuthela, waphawula ngendlela ehlukile:
  - Asinawo umshini wesikhathi wokuhlola konke! Kungenzeka ukuthi izinto eziningi zokuxhaphaza zaziyihaba. I-USSR yayiyizwe elinobushiqela, futhi kungenzeka ukuthi iqiniso lanezelwa. Kodwa iqiniso elingenakuphikwa: amasosha aseSoviet abonisa ubuqhawe obukhulu futhi afunda ukulwa. Futhi ubuciko bobuholi bezempi babuthuthukiswa njalo! Phela, ibutho lamaSoviet lalithuthuka ngaphandle kokuphakama kwezinombolo okungenakuqhathaniswa. Isibonelo, ekwindla yamashumi amane nambili, amaNazi ayenamasosha ayizigidi ezingu-6 200, futhi sinezigidi ezingu-6 600 eziyizinkulungwane. Okungukuthi, amabutho acishe alingane, futhi uma sithatha izici qualitative, amasosha aseJalimane anamandla kakhulu kunathi ekuqeqesheni futhi ukulwa nakho. Iphesenti lababuthwa emasosheni aseSoviet laliphezulu kakhulu kunamafascist. Ngaphezu kwalokho, isibhamu saseJalimane sasiphakeme kunesoSoviet ekuhlosweni futhi sasilula. Ngaphezu kwalokho, amaNazi ayenenzuzo enkulu ekuhambeni kwamasosha. Emathangini isilinganiso sasingcono kancane, kodwa ama-T-4 amasha, ezimfanelweni zawo zokulwa, ayengasekho ngaphansi kwe-T-34 yethu, futhi abasebenzi bamathangi aseJalimane babenolwazi oluningi, kanye ne-optics enhle kakhulu, nokuqeqeshwa! Ngakho-ke ojenene baseJalimane baqamba amanga kakhulu lapho bethi i-USSR yayinamandla aphindwe kasikhombisa emandleni. Lokhu kwakungeke kwenzeke nhlobo. Inani labantu baseJalimane liyizigidi ezingamashumi ayisishiyagalombili, kanye ne-Austria, amaJalimane aseSudetenland, ama-diasporas emazweni aseYurophu, esewonke angaphezu kwezigidi eziyikhulu. Hhayi ukubala abangani. Futhi i-USSR, ngokusho kwedatha esemthethweni, izakhamuzi eziyizigidi ezingu-194, futhi ezinye izilinganiso ezibuyekeziwe zinenani eliphansi le-7 million, ngakho-ke idatha yokubalwa kwabantu yakhushulwa kuma-oda kaStalin. Kanye namadlelandawonye aseJalimane, lokhu kulinganiselwa ezigidini eziyikhulu, i-Italy iyodwa iyizigidi ezingamashumi amane nesishiyagalombili, kungabalwa amakoloni. Kanye nenani labantu bamazwe athathiwe, amabutho angaphandle ama-SS, izisebenzi zezigqila! Ngakho ngo-1941, i-USSR yayingenayo inzuzo. Futhi ekwindla ka-1942, izinsiza zabantu zesitha zazicishe ziphindwe kabili kunezaseRussia. Ngakho-ke ikwindla ka-'42 cishe yithuba lokugcina lokushintsha inkambo yempi. Ngaphezu kwalokho, i-USA ne-England bebefuna ngenkuthalo indlela yokuphetha ukuthula okuhlukile neJalimane. Sasilenga onqenqemeni lwakwalasha, futhi iJapane yayidonsela amasosha emingceleni esempumalanga!
  UMirabela waveza umbono wakhe ngomoya ophansi:
  - Ngicabanga ukuthi icala eliyinhloko lokunqotshwa kwamaJalimane likuHitler. Ukube wayephinde wahlanganisa amabutho akhe eduze kwaseStalingrad, wayengase akwazi ukuxosha ukuhlasela kwamasosha aseSoviet, ikakhulukazi njengoba ubukhulu besitha bezinombolo babuncane. Yebo, futhi ulwazi olufanayo lwavela ku-intelligence yaseJalimane. Akunakwenzeka ukuthutha ngokucashile inani elikhulu kangaka lamasosha ngaphesheya kwe-steppe engenalutho. Ngaphezu kwalokho, kwadingeka sinqobe imifula emibili emikhulu, iVolga neDon.
  U-Anastasia, ngokugqama okungaqondakali, wavuma:
  - UHitler wehliswa ukulangazelela kwakhe ukusebenzelana nemimoya. Wayethemba izazi zakhe zezinkanyezi ngaphezu kojenene abangochwepheshe. Bamkhuthaza ukuba athathe iStalingrad nganoma iyiphi indlela. Khona-ke impi iyophela ngokunqoba. Ngakho amabutho aseJalimane abuthana ndawonye eduze kwaseStalingrad. Futhi azikho izixwayiso ezaba nethonya kuHitler! Ngokusobala u-Adolf wayethathwe kakhulu yimfihlakalo. Futhi ngisho nango-1941 eduze kwaseMoscow, ukube amaNazi ayebulungiselele kangcono ubusika, akwaziwa ukuthi izinto zaziyophela kanjani. Futhi ngakho uFuhrer wayethembele esivumelwaneni namakhaza. I-Mystics evela kuThule Society yaqinisekisa uHitler ukuthi ngosizo lwemimoya ephakeme bazokwenza ubusika baseRussia bome futhi bufudumale. Futhi wabakholelwa, enqaba ukulungiswa okufanele.
  U-Mirabela wavuma ngekhanda ngokushesha:
  - Isilima! Awukwazi ukusho lutho! Ngaphezu kwalokho, uHitler wenza elinye iphutha elikhulu: esikhundleni sokuhoxisa ngokushesha amasosha ezindaweni zasebusika, umugqa we-Orel-Rzhev, wayala: hhayi ukuhlehla, ukulwa ngenkani nangokushiseka! Lokhu kwabulala amashumi ezinkulungwane zamaJalimane afa yiqhwa emiseleni. AmaJalimane ayebuthakathaka kakhulu! Ngenhlanhla ngathi!
  - Ubuwula besitha abukwazi ukuthatha indawo yekhono lakho! - I-ultra-hyper-marshal, engakwazi ukumelana, yathatha i-ultra-pizza. - Yebo, iwukunambitheka, akukubi, kodwa ngokuzayo ungathanda ukuthi sikuphathele i-hyper-pizza kanokusho enezinhlobo eziyisigidi zenyama?
  Intombazane yayijabule:
  - Yebo ngiyafuna! Kuthiwani ngebhiliyoni?
  U-Anastasia uthi:
  - Angakwazi! Uma uthola i-hyperchip, sizokwenzela yona ngokukhethekile! Ngokuvamile, sizofaka umbukiso wangempela, idili entabeni. Mhlawumbe sizoze simise i-oda ngokukuhlonipha.
  UMirabela wayenamahloni, ubuso bakhe buguquke baba pink kancane:
  - Empeleni, akuyona inkambiso ukunikeza ama-oda ngokuhlonipha amaqhawe empi yesimanje. Kunomthetho ongabhaliwe olandelwa yizinhlangothi zombili zeMpi Enkulu. Amaqhawe asendulo kuphela avunyelwe!
  - Sizokwenza okuhlukile kuwe, njengoba lokhu kuyinkonzo eyingqayizivele ngempela embusweni! Ngokuvamile, lokho u-empress akulungiselele i-heroine kuyoba isimanga! Asikho isidingo sokuzitika ngamaphupho! Kusalindelwe umshikashika omude nononya, hhayi owokuphila, kodwa owokufa! Kodwa kungani ukhuluma ama-platitudes? - I-hypermarshal yamamatheka kakhulu, nakuba amehlo ayo ahlala efana nengwe. - Ngokwami, ubuso bakho endondoni bubonakala bukhanga kakhulu kunobuso obungacacile bukaKutuzov noma uZhukov. Ngokuvamile, mhlawumbe yingakho benqume ukungagxili imiyalo ngezithombe zamaqhawe anamuhla, ngoba zihle kakhulu, azikho ubuso obubodwa obubi! Ngokumelene nesizinda sabo, amaqhawe amadala abukeka efiphele - hhayi ngobuhle.
  U-Mirabela waqondisa izinwele zakhe ezigobile nge-vacuum (usizi) ezwini lakhe wathi:
  - Yeka usizi ukuthi phakathi kwabalawuli baseRussia yasendulo, okungenani abakhulu, kwakungekho noyedwa owesifazane. Ngokwesibonelo, kwakungekubi ukuba nomfundisi wesifazane phakathi neMpi Enkulu Yobuzwe. Khona-ke ukunqoba kwakuzozuzwa ngaphambili kakhulu!
  U-Anastasia akazange aphikise:
  - Mhlawumbe phakathi neMpi Enkulu Yobuzwe: amaphutha amaningi enziwa. Ngempela kwakungenzeka ukunqoba ngaphambili. Ikakhulukazi, ukunqotshwa okuphakathi e-Battle of Smolensk, ukunqotshwa okwakungcono kakhulu e-Ukraine, ukungaqondakali kahle phakathi nomkhankaso wasentwasahlobo ka-1942. Ingasaphathwa: yimaphi amathuba aphuthelwe ngoFebhuwari-Mashi '43! Ngokuvamile, cishe ufunde isipiliyoni seMpi Yezwe Yesibili kanye namaphutha ezinhlangothi zombili.
  - Ngifundile! Njengoba wonke umuntu ozimele angakhuphukela ezingeni lomkhuzi ophakeme futhi angene emkhandlwini wezempi ophakeme , safundiswa izinto eziyisisekelo zamaqhinga namasu. - Intombazane yacwayiza, yakhipha uthuli oqweqweni lokudla oluqhekekile ngenkophe. - Zhukov, uma sikhuluma iqiniso, akayena umkhuzi owanele ngokuphelele. Wanqoba ngegazi elikhulu, wenza ngokungaqondile! Yaze yabizwa nangokuthi "umbusi onegazi"!
  I-Ultra-Hyper-Marshal iphakamise ithoni yayo:
  - Ubani owazi ukunqoba ngaphandle kwemihlatshelo?! Asikafundi ukuthi singalwa kanjani kanjalo. Ukunqoba ngaphandle kokulahlekelwa kutholakala kuphela ezinganekwaneni noma ezinganekwaneni ezimbi. Ngokuqondene nokungagwegwesi, amasu okuqondisa izinhlangothi ajwayelekile kuzo zonke izimpi, ikakhulukazi ezemishini. UZhukov, kunjalo, wasebenzisa amaqhinga afanayo ngezinga elinganele, kodwa wanqoba ukunqoba okuningi. Waphumelela ngokukhethekile ekuhlinzeni kwakhe okukhaliphile: isiphepho saseBerlin! Emasontweni amabili, sakwazi ukunqoba iqembu lamasosha ayisigidi namakhulu amabili ezinkulungwane ayesohlwini lokuvikela olungenakunqotshwa! Ochwepheshe abaningi baseNtshonalanga bamangala ngale mpumelelo. Futhi ukulahlekelwa akunandaba, kunoma yikuphi, bekungenakugwenywa! Ngokuvamile, kungani sasidonseleka endabeni eminyene kangaka! Ake sixoxe kangcono ngezinhlelo zakho ngemuva kokungena komunye umkhathi!
  U-Mirabela wayedidekile:
  - Ngenzeni! Angizange ngiqeqeshelwe ukuba yinhloli eqeqeshiwe, nakuba ngiwazi amasu ayisisekelo obuhlakani!
  U-Anastasia wakhuthaza:
  - Lapha ngicabanga ukuthi kufanele wenze ngokuthanda kwakho! Ngaphandle kokubala ngqo! Asazi nokuthi uzogcina ukumuphi umhlaba ekuqaleni. Kungenzeka ukuthi uzophonswa emgodini omnyama, noma emathuneni anemisebe. Impucuko ingaba kokubili emuva kakhulu futhi ithuthuke ngokuphambene! Ngakho-ke zilungiselele noma yini! Thina-ke singakufisela inhlanhla kuphela!
  - Kungani bengeke bangithathe ku-starship? - intombazane yabuza.
  - Cha! Asikwazi ukwenza lokhu okwamanje! Uzophonswa ngengosi, cishe enkabeni yendawo yonke. Yilokhu kuphela engingakutshela khona. Asikwazi ukugcina noma yikuphi ukuxhumana! - Anastasia exhaled.
  - Ngizobuya kanjani? Noma akukho ukubuya? - Ubuso bukaMirabela bunwetshiwe futhi baphaphatheka.
  Inhloko yoMnyango Wezothando Nezothando iphendule sengathi ayizange ithi:
  - Ephuzwini lapho bekwehlisa khona, kuzoba khona ukuphuma okuphuthumayo. Uyakwazi ukubuyisela umzimba wakho emuva, kanye ne-hyperchip. Lokhu okusungulwe kwethu kwakamuva, ngakho-ke uzoba nesikhathi sokuthola i-artifact.
  - Isikhathi yijaji elinenhloso enkulu - linikeza wonke umuntu ithuba futhi lembula ubufakazi! - Kusho uMirabela, ehleka kancane. - Kodwa kulokhu, kufanele wenze ngaphandle kwecebo.
  - Yini ongayihlela? Noma iyiphi impi ayinakubikezelwa! Lena i-axiom yempi! - U-Anastasia usevele waqala ukucasuka, intombazane ayibekezeleleki ebuwula bayo.
  - I-Improvisation i-axiom yokunqoba! Isifanekiso siyitimu yokuhlulwa! - UMirabel waziveza nge-aphorism. - Kodwa bazonginika isikhali okungenani?
  - Sizokuhlomisa ngezikhali ezibiza kakhulu nezesimanje. Unezinhlobo ezimbalwa zokuvikela, noma kunalokho ezingamashumi amathathu nantathu, njengamasosha aphezulu, kodwa angazi noma lokhu kuzosiza yini! Asikabi namandla onke, futhi indawo yonke entsha ngayinye iyimfihlakalo yemvelo! Nokho, ngicabanga ukuthi awuyena omunye walabo bantu abadubula kuqala bese bememeza izandla emoyeni!
  - Kulungile! Kodwa uma sekuvele kusungulwe ukuthi ubuchwepheshe bethu abunamandla kulo mkhathi, kungani-ke ngichitha izinsiza ngezikhali zami. Phela, empini yonke i-ruble iyigugu. Ngizodlula ngandlela thize, mhlawumbe ngizothola izikhali ezithunjiwe!
  U-Anastasia wagwinya ingxube yentethe nokwatapheya, egeza igazi lemfezi katamatisi. Izwi laphakama kakhulu:
  - Ini! Kuhle futhi ukuthi uyasikhathalela isabelomali sethu. Kodwa asinakho ukushoda kwezinsiza ezibonakalayo, futhi asazi kahle ukuthi kwenzekani ngezikhali. Mhlawumbe uzoba nenhlanhla futhi isikhali sizosinda. Ngaphezu kwalokho, uma ugcina ususemhlabeni ongafanele ukuphila, yilokhu kuphela okungakuvikela. Ikakhulukazi uma ugcina ebusweni benkanyezi!
  U-Mirabela waphendula ngokwesaba okuzenzisa:
  - Ukwesaba kuzongishisa!
  - Hhayi nje ekuvikelweni kwezinga le-GSS! Konke kuzoba inkanyezi! - Anastasia kancane embambatha interlocutor wakhe ehlombe.
  UMirabela waqeda ipizza yakhe wathula. Ngakolunye uhlangothi, kwakumjabulisa ukuthi babemnakekela, kodwa ngakolunye uhlangothi, wayesenemizwa ethile embi. Ingabe lena akuyona indlela eyinkimbinkimbi yesijeziso sokufa? Nokho: singathini ngokufa? Lolu uhlobo lwemfihlakalo - akekho umuntu onengqondo okholelwa ezinganekwaneni ngezulu nesihogo! Kodwa noma kunjalo kuneminye imibono; ayikushiyi ngaphandle ukuphindukuzalwa kwemiphefumulo ngemva kokuphela kokuphila. Mhlawumbe ngisho nangokuthuthela kwenye indawo yonke? Kukhona itiyori ye-mirroring eminingi, kanye nemihlaba eminingi ehambisanayo enokuhlelwa okubhanqiwe kwemikhathi! Kanye nobukhulu bethunzi obuhlukahlukene kanye nezikhala ezingaphansi. Ngokuvamile, indawo yonke yaba yinkimbinkimbi kakhulu kunalokho okwakucatshangwa ezikhathini zasendulo! Kodwa ngangingafuni ngempela ukuya ehlathini elinjalo. I-Physics isiphenduke yamazinga amaningi kakhulu, kodwa ngokuqinisekile amathuba ezinto kanye nokusetshenziswa kwawo ande. Ngakho kwavela ukubonakaliswa okuningi okuhlukene kwe-hyperplasma. Ukutholakala kwesimo sesithupha sezinto: kubangele uguquko lwangempela kwezesayensi nobuchwepheshe! Manje amaphupho anonya kakhulu asengenzeka. Indiza emkhathini, phakathi kwemithala, ixazulula izinkinga zamandla nokudla. Izinhlobo ezintsha ze-hyperplasm zatholwa kancane kancane futhi zadalwa, kuhlanganise ne-bioengineering eyaqala ukuzisebenzisa ekwakheni imizimba yabantu.
  Kwenza abantu bangafi! Ngesikhathi esifanayo, kwakhiwa izikhali ezinamandla kakhulu nezihlukahlukene, ezasiza ukunqoba indawo yonke. Umphumela omkhulu uvela ekusebenziseni i-hyperplasma kumlingo. Ukuhlanganiswa kobuchwepheshe obuphezulu, ama-super reactor akhethekile kanye nomlingo sekuphenduke amandla amakhulu. Nokho, umlingo wahlala ungenangqondo! Akekho okwazile ukudalula imvelo yayo ngokugcwele! Kungani abanye benekhono lokwenza umlingo, kuyilapho abanye, naphezu kwayo yonke imizamo ye-bioengineering, abanalo!
  UMirabela ngokwakhe wayekwazi ukwenza imilingo, kodwa waphucwa leli thuba! Wonke amalungu ezigidi ezikhethiwe anomlingo, kodwa ngosizo lwemisebe ekhethekile, lawa makhono angancipha. Akufanele yini sicele i-ultra-hyper-marshal ukuthi ibuyisele okungenani ingxenye yamandla akhe omlingo kuye?
  - Umsebenzi wami ubaluleke kakhulu! Ngingathanda ukuthi okungenani ngikwazi ukwenza okuthile, uma kwenzeka izikhali zami zingase zibe yize. - Intombazane yabuza. - Phela, umlingo uwusizo oluhle!
  U-Anastasia, ngokucasuka okufihlekile, waphendula:
  - Sesivele sikwenzile lokhu ngenkathi usendaweni yangaphansi ebonakalayo, senza ukucubungula okugcwele.
  - Pho kungani ngingakuzwa? - Intombazane yamangala.
  - Amakhono omlingo azovela ngemuva kwesikhathi esithile! - Inhloko yoMnyango Wezothando Nezothando inqume.
  -Mangaki?
  - Abantu abahlukene banezindlela ezahlukene! Asikho isidingo sokujaha kakhulu. I-anti-radiation abakwenze waba lula ngayo ibinamandla kakhulu ukuthi inganciphisa ngokushesha yonke imiphumela. Yehlisa umoya ntombi!
  U-Mirabela waphefumulela phezulu:
  - Ngingafa ngaphandle kokubonisa wonke amakhono ami?
  I-ultra-hyper-marshal yancika esihlalweni sayo, idedela isithungu sezinhlansi ezimibalabala ngemuva komlomo wayo:
  - Ungaqothulwa ngaphambili. Ngokuvamile, amanye amagwala akhetha ukuhlala futhi ahlupheke kumasosha aphikisanayo kunokufela i-Holy Fatherland. Nakuba ngingacabangi ukuthi ungomunye walabo bantu. Futhi amakhono angazibonakalisa emasontweni amabili, ngenyanga, ngonyaka! Kuhlukile kuwo wonke umuntu lapha. Abafana bavame ukululama ngokushesha kunamantombazane! Kungani kunezinkolelo-mbono eziningi kangaka, ngeke ube nesithakazelo ekuzilaleleni!
  UMirabela wavuma ngokungalindelekile:
  - Ngokweqiniso, ngingathanda ukuthunyelwa ngokushesha!
  U-Anastasia wabiza i-hybrid butterfly yedayimane kanye ne-goldfish ene-telepathic impulse, futhi waqala ukuyikhotha ngezilimi zakhe ezintathu. Olunye ulimi lubomvu, olunye lunsomi, olunye luphuzi. Izwi nokho lahlala liqondakala futhi laze lacaca nakakhulu:
  "I-hyperreactor manje iyakhokhiswa; ukuze udlulise kuwe, udinga ukuchitha amandla, isilinganiso senyanga sayo yonke iplanethi yezimboni." I-Big Loop iyindawo enzima kakhulu ukufinyelela kuyo. Ngakho-ke ntombazane, usibiza kakhulu. Angazi: uzojeziswa kanjani uma wehluleka?
  - Ukwehluleka kusewukufa! - UMirabela wayisikaza ngokunganaki.
  U-Anastasia uthe, eshintsha ukhiye wakhe waba ibhesi ephansi, ecebile:
  - Yebo, kodwa kukhona ithuba lokukukhipha. Ikakhulukazi, manje kukhona impikiswano: ukuthi ngabe u-Adolf Hitler kufanele asuswe endaweni engaphansi ukuze ahlulele futhi ajezise noma alinde kuze kube sekupheleni kwempi.
  - Kungani kungenjalo manje? - UMirabela wakhotha ingxube yejusi namafutha eminweni yakhe, isidlo sikanokusho (empeleni wadla cishe okokuqala ngqa)
  - U-Hitler waqalekiswa abantu abaningi kakhulu, futhi kunzima kakhulu ukukhipha ifayela lakhe lobuntu kusuka endaweni engalungile! Ukusetshenziswa kwamandla kuphezulu, kodwa uyazi ukuthi phakathi nempi azikho izinsiza ezengeziwe! "I-ultra-hyper-marshal yaluma ikhanda lenhlanzi enamaphiko yase ilihlafuna ngokushesha.
  - Lokhu kuyaqondakala, kodwa lapho impi isiphelile, kuzokwenzekani kuye! - UMirabela waze wamangala, ukukhotha iminwe cishe kumnandi kunokudla i-pizza ngokwayo.
  - Inkantolo yabantu izonquma! Kunalokho, bayothunyelwa phakade endaweni engaphansi, njengaleyo osanda kuyijabulela! - Anastasia wasusa ububi.
  - Brr! Akuwona yini unya olukhulu? - Intombazane yavele yazizwa iphonswe endaweni engenalutho.
  - Awuwazi umlando, lingakanani igazi lamaSlavic elachithwa ngephutha likaHitler! Udinga ukujeziswa kanzima, ngobulungisa. - I-ultra-marshal ngokusobala igwinye izinsalela zovemvane lwezinhlanzi ngokucasuka. Ucezu lwephiko lwawela phansi lwahwamuka kanye nje.
  UMirabela waphendula ngomoya ophansi:
  - Ngafunda uHitler, kuhlanganise nemisebenzi encane eyaziwayo! Angicabangi ukuthi uyi-maniac ephelele noma i-scoundrel ephelele!
  U-Anastasia wabonakala emangele:
  - Kungani?
  U-Mirabela waqala ukuchaza ngokushesha (akuwona wonke umuntu onokuqaphela okunjalo, lokhu akufundiswa ezikoleni), ngokuvamile, ingxoxo yabo yayibonakala iyinde, kodwa empeleni ayithathanga imizuzwana emithathu.
  - Akaphikisani namasiko nhlobo. Kunalokho, wayefuna kuthuthukiswe isayensi, izikole, izinkundla zemidlalo yaseshashalazini, kuthuthukiswe abantu abahloniphekile nabanekhono ukuze bafinyelele phezulu. UHitler wayefuna ukugxilisa isiko lama-Aryan, isiko elimsulwa, ukugxilisa isiyalo nokunemba kwabanye abantu! Ngaphezu kwalokho, uHitler akazange aphuphe ukubuswa kwezwe nhlobo, wayefuna umbuso omkhulu, onemingcele ethile. Futhi wayengenazo izinhlelo zokubhujiswa okuphelele kwamaSlav! Ngokuphambene nalokho, u-Adolf wayekholelwa ukuthi ngaphansi kokulawulwa kwamaJalimane, amaRussia nabanye abantu bazophila kangcono kunangaphansi kukaStalin. Ngaphezu kwalokho, ama-fascists athola ukulingana okuhle phakathi kwe-capitalism ne-socialism. Ikakhulukazi, abasebenzi baseJalimane babejabulela amalungelo abanzi, kuyilapho onxiwankulu babelinganiselwe kakhulu emalini abayitholayo. Ngokuvamile, manje embusweni wethu abukho ubunikazi bangasese bezindlela zokukhiqiza. Zonke izimboni zingamakhosi futhi amasosha amabutho ezomnotho asebenza kuzo. Kodwa ingabe lokhu akuvezi i-bureaucratization?
  U-Anastasia uphazamisekile
  - Cha, siphukuphuku! Amakhompiyutha e-Hyperplasma ahlanganyela ekuhleleni, umsebenzi we-bureaucratic ulungiswa ngokwedlulele! Umnotho wonke uphethwe ngokucacile ngabakhuzi. Kwakuphakathi nenkathi yamaSoviet lapho izinkinga zaphakama ngenxa yokungathuthukisiwe kwe-electronics. Ukube bekungengenxa yobuthakathaka, noma kunalokho ukukhashelwa, kukaGorbachev no-Yeltsin, umbuso wethu wamaSoviet wawuyoba ocebile kakhulu emhlabeni! Kodwa-ke, ngaphansi kukaStalin kwakukhona amandla okukhiqiza aphezulu, naphezu kokuntuleka kwe-electronics! Phela, ngakhuluma noStalin. Ucwaningo lwezofuzo lubonise ukuthi ungumRashiya ohlangothini lukayise, indodana yomhloli we-polar kanye nesikhulu uPrzhevalsky! Ngesikhathi sakhe, indoda enesiphiwo ngokwedlulele, ehlakaniphe cishe kunabo bonke abaholi bayo bezempi. Ukube bonke abakhuzi bethu bebenjengaye, impi neJalimane ibingeke ithathe izinyanga ezingaphezu kweziyisithupha. Ngisho noma kwenzeka ukuhlaselwa kungazelelwe! Kungaki ukunqoba esikugejile!
  - Kungani uzisole? - Mirabel wathi ehlisa amehlo akhe. - Ingabe kungenzeka ukuyilungisa?
  - Ngosizo lomshini wesikhathi esiphezulu, konke kungenzeka! Uyintombazane, ngiyabona: awukuqondi ngempela lokhu.
  - Ngiyaqonda! Ukube amaNazi ayehlulwe ngaphambili futhi kwachitheka igazi elincane, ngabe lalinethuba lokunqoba i-USA futhi linqobe umhlaba wonke! Kulokhu, ukunwetshwa kwezinkanyezi kwaqala ngaphambili kakhulu futhi empini neRussia Enkulu ngabe sasinesiqalo! - Kunjalo? - UMirabela wakujabulela ukubukisa ngekhono lakhe!
  I-hypermarshal yaluma emaphethelweni abukhali emfoloko yayo (yakhala) futhi yavuma:
  - Yebo, kubalulekile, futhi singawina ngokushesha! Nokho, uma kubhekwa isibuko sethu, kungenzeka ukuthi umlando ushintshile nakubo. Ngokuvamile kunezinye izindlela eziningi ezahlukene lapha. Ukube uGenghis Khan wabulawa ebusheni bakhe, bekungeke kube khona ukuhlasela kweBatu! Ngakolunye uhlangothi, i-Kievan Rus yangaphambili yahlukaniswa, futhi akwaziwa ukuthi izovela nini inkosana ekwazi ukuyihlanganisa. Khumbula ukuthi kwakunonya kangakanani: ngemva kokuwa kweSoviet Union, kwaxabana i-Ukraine neRussia.
  - Kodwa-ke bahlangana! - Mirabela ifakiwe
  - Ngemva kwempi enzima!
  - Impi yisimo semvelo somuntu!
  - Ngokuqinisekile! Kodwa kubi uma engena phakathi kwabazalwane! - Anastasia wamboza amehlo akhe ngesandla sakhe.
  - Bheka ukuthi ubani okhulumayo! - UMirabela wathukuthela.
  I-Ultra-Hyper-Marshal iphazamise:
  - Ngasho kanjalo! Kodwa ngokuvamile, ucabanga ukuthi, ngiyajabula ukwazi ukuthi abafana namantombazane aseRussia afanayo bafa ezimpini, njengami! Kubuhlungu ukushaya udadewenu omncane!
  Intombazane yacasuka:
  - Impi yethu yonke igcwele amagalelo! Kungikhumbuza ukuzihlukumeza ngandlela thize! Futhi okubaluleke kakhulu, okungasho lutho.
  U-Anastasia wayesezophendula lapho igumbi lonke ligcwele ukukhanya okubomvu okukhazimulayo kanye nomculo we-bravura uqala ukuzwakala!
  - Qaphela! I-Empress iyaxhumana! - I-ultra-hyper-marshal yavungama yomile.
  Kwavela ihologram ebabazekayo phambi kwabo. U-Empress wayegqoke isudu yasemkhathini ebukeka njengesambatho sempi. Ikhanda limbozwe isigqoko: ubuso nezinwele akubonakali! Isibalo siyasutha, kodwa ngesudi yasemkhathini awukwazi ukusho ukuthi owesilisa noma owesifazane! Ngokuvamile, akekho noyedwa kwabaphilayo owake wabona ubuso bombusi wamanje. Izithombe ezima ngobude nevidiyo azidalwanga. Ngisho negama langempela lombusi laliyimfihlo eqashwe ngokucophelela, ngaphandle kombuthano omncane wabantu abakhethiwe. Kungani imingcele engathi sína kangaka? Impendulo iyisisekelo! Ukuze ngesikhathi sempi isitha singakwazi ukusebenzisa umlingo noma i-hypertechnomagic engathonya izinqumo zombusi. Phela, ngisho nosuku oluqondile lokudalwa (ukuzalwa) komholi luyimfihlo ngokuphelele, ngoba ngosizo lwe-horoscope ungakwazi ukubala izici zomlingiswa ukuze ulawule, ulindele ukunyakaza noma ukulimaza. Ngokusho kwamahemuhemu, i-empress yayibukeka kahle, kodwa lapho bonke abesifazane besebasha futhi bebahle phakade, lokhu akumangalisi. UMirabela naye muhle, ubukeka engaba neminyaka engamashumi amabili ubudala futhi uyakwazi ukunqoba umncintiswano kaMrs. Universe.
  UMpress wakhuluma ngezwi eliphansi kakhulu, eliduma (njengokungathi ikhwaya icula kanye nje) ibhesi (i-electronics yayishintshe ngokusobala izwi layo).
  - Ngiyajabula ukubingelela izinceku zami ezithobekile!
  - Inkazimulo ku-Greatest Sacred Russia! Kwangathi intando yombusi ingafezeka! - Womabili amaqhawe amemeza, ephakamisa izandla ngokubingelela.
  Lo wesifazane waphendula ngokuzithoba:
  - Futhi udumo kuwe, maqhawe athobekile! Phela, indawo yonke ihlezi phezu kwabantu abafana nawe! Ngethemba ukuthi awudingi ukuchaza futhi ukubaluleka komsebenzi?
  U-Mirabela wavuma ngekhanda:
  - Kunjengokungathi umhlaba wonke ulenga kimi!
  Ihologram yaba nkulu, izikhali zacwebezela:
  - I-Quasarno (enhle kakhulu) yangasese! Manje unokunye okuchazayo okumele ukwenze! Ngeke sibhubhise ngokuphelele iRussia Enkulu. Nakuba behhewula, bangabantu abangabazalwane! Kodwa uma uphuze kakhulu futhi umsebenzi wakho, noma mhlawumbe ngisho nowamanye ama-ejenti ethu, wehluleka, sizosebenzisa izikhali zakamuva, ezinamandla kakhulu ngokumelene nesitha. Izimiso zawo ziyimfihlo kakhulu, kodwa amandla okubhubhisa anjalo kangangokuthi kungenzeka ukucekela phansi amaqoqo amakhulu emithala. Isitha naso senza intuthuko efanayo, maduzane sizoba nesikhali esifanayo esilungile. Kulokhu, indima enkulu izodlalwa ngubani oshaya kuqala. Ngakho asikho isikhathi esiningi esisele!
  UMirabela waphaphatheka kabi futhi waqhuma ezindebeni zakhe:
  - Ngizoshesha!
  U-Empress waqinisekisa, izwi lakhe laba mnene:
  - Shesha - ungajahi! Isikhali esikhulu asikakalungi futhi isitha, ngosizo lwezinhloli zaso nabacekeli bomlilo, senza konke okusemandleni ukuze sibambezele umsebenzi. Nathi asikho esikweletini! Kushaywa imivimbo! Impi ifana nesibhakela, kuphela ngemuva kokushaywa - awuxhawula!
  - Kusho!
  - Ungajahi kakhulu, futhi unakekele impilo yakho, ntombazane! Unomusa kakhulu, isilinganiso sakho sobuntu asisekho eshadini! - UMpress waphenduka ekseni yakhe, izikhali zakhe zazicwebezela njengezinkanyezi eziyikhulu.
  I-Ultra-Hyper-Marshal yabuza ngamahlonyana:
  - Kufanele ngimnike isikhali?
  - Ngokuqinisekile! Yonke into inobuchwepheshe bakamuva! Ngokuvamile, sinazo nokukhiqizwa ngokweqile kwezikhali; kunalokho, asinabo abantu abanele.
  U-Anastasia wavuma:
  - I-Ultrastar! Angisakwazi ukukuvalela, okukhulu kunakho konke!
  U-Empress wacasuka; kwezwakala inothi elingenangqondo ezwini lakhe:
  - Awuthandi ukuxhumana nombusi! Phela, lokhu kuphinde kube impumelelo enkulu, ukusondelana nomholi! Yeka indlela izinkozi ezicindezeleke ngayo! Nithini bafo?
  - Yiqiniso, ukuxhumana nawe kuyinjabulo enkulu! - Kusho uMirabela. "Kufana nokulalela umculo omnandi, umdlalo wezingoma." Nakuba isiqhathaniso esinjalo sincane kakhulu ukuba singachaza indlela esimangazwe ngayo ukuhlakanipha kwakho!
  Umbusi wendawo yonke washintsha iphimbo lakhe, izwi lakhe laba ngowesifazane kakhulu:
  - Kukhona inhlekisa ecashile emazwini akho, kodwa ngiyathanda ukuthi awungesabi kimi. Ubugwala yiphutha elikhulu lesosha. Ukuntula ukuhlakanipha kusenganxeshezelwa nge-computer, kodwa abukho ubuchwepheshe obungathatha indawo yesibindi! "UMpress wakhipha imibani kathathu, umoya wacwebezela sengathi amakhekheba eqhwa ayacwebezela, uMirabela wezwa ukushisa.
  - Yebo, ngiyavuma, oh ntokazi enkulu! Nakuba, uma ngikhuluma iqiniso, igwala elihlakaniphile ngezinye izikhathi liletha inzuzo enkulu embusweni kunesiwula esinesibindi!
  U-Empress waphendula ngokubhuqa:
  - Uqinisile! Uma ucabangela ukuthi abantu abafile abakwazi ukulwa! Isosha elifile lihlale liyisosha elibi! - Inkosikazi enamandla yayisivele iduma. - Uyazi, awesabi ukuphikisana nomuntu ongathumela isigidintathu noma isigidigidi sabantu abafana nawe ekuhlushweni kwaphakade endaweni engaphansi. Lokhu kusikisela ukuthi intombazane iyakwazi ukuphambuka endleleni yokucabanga. Maye, iningi lamasosha ethu: ithuluzi kuphela elinikezwe isihloko.
  U-Mirabela wakhulumela phansi:
  - Bahlakaniphile, bafundile futhi bahlakaniphile kakhulu! Asikho isidingo sokukhuluma kabi ngamaqabane ami. Bonke baphumelele esikoleni esihle!
  - Impi iyisikole esihle, kodwa uma wenza iphutha, ngeke ukwazi ukuphinda wenze izivivinyo! - Indlovukazi yema ibheke phansi, incike egodini elikhipha imisebe yesithembu. - Ngokuvamile, azikho iziwula ebuthweni lethu! Lolu uhlelo lokuqeqesha olubucayi olunokukhethwa kofuzo. Ngamafuphi, isithombe sami esincane, ngitshele, ingabe ngimuhle?!
  UMirabela akakwazanga ukumelana nokwenza ihlaya:
  - Kakhulu, ikakhulukazi ezembatho zempi, ziyacwebezela kakhulu, kuhle nje ukuzibuka! Okuthile okufana ne-grill yasendulo!
  U-Empress wahlala ezolile futhi wabonakala ejabule:
  - Kuhle ukuthi unokucabanga okucabangayo. Kubi kakhulu lapho abantu bengakwazi ukuhlanganisa amagama amabili, ikakhulukazi lapho kukhona amandla! Hhayi-ke, kuhle, muhle futhi umnene, asikho isikhathi sokuba nengxoxo nawe. Nakuba, isibonelo, ngitshele: yini ehlala ishoda, futhi yini engenza ngigule ngaso sonke isikhathi!
  - Amandla! - Mirabelle waphendula ngokushesha.
  Intokazi yamangala; igagasi eliluhlaza lagijima isudi:
  - Hewu! Kodwa emabhalekisini, abazange bakufundise lokhu! Uqagele kanjani?
  - Ngendlela yokukhokha! - Intombazane yaphendula.
  - Kanjani lokho? Ungakwazi ukucacisa!? - I-Empress yakhiqiza kabusha ngomunwe wayo: i-phantom yomlingo, esesimweni se-hybrid ye-dandelion kanye nenkalankala, ephethe inkemba ezandleni zakhe.
  Engathuki, uMirabela waphendula:
  - Kukhona njalo ukuntuleka kwamandla, kodwa umthwalo wemfanelo uyagula! Lena i-axiom! Ngokuvamile, ukubamba indawo yonke emahlombe akho kunzima kakhulu!
  I-hybrid ye-dandelion nenkalankala ibambene nengxube evela kungazelelwe yempungushe nengungumbane; ngaphezu kwenkemba, kwasetshenziswa izinsimbi ezimbalwa ezengeziwe, ezibonakala ziwumculo kakhulu kunokulwa:
  - Uma ukusabalalisa umthwalo wemfanelo ngokunengqondo, khona-ke konke akunzima kangako. I-state mechanism ilungiswe kahle. Lolu uhlobo lwempophoma, naphezu kwakho konke ukushesha okusobala, uhlelo oluzinzile ngokuphelele. - Umbusi waqaphela, ethumela i-pulsar esweni lakhe (yaqhuma ngokushesha):
  - Ukuqhathanisa isistimu yamandla nomthombo, lapho umfudlana udubula phezulu, kufaneleka kakhulu! - UMirabela waphikisa, emangazwa isibindi sakhe.
  - Intombazane iphikisana nami ngendlela ejabulisayo. Kufana nenganekwane ka-Frostbitten Alice! Yadelela indlovukazi yaze yamgaqa eqhweni eliwugqinsi! - I-pulsar yesibili yemilingo yayinkulu nakakhulu futhi ikhanya kuneyokuqala futhi isesimweni sama-engeli abukhali.
  - Kungani i-hydrogen eqinile!?
  "Ngangingafuni ukumenza blonde wemvelo!" - Iphantom ye-hybrid yentombazane enqunu kanye nempukane ekhazimula ngokungajwayelekile ikhanya.
  UMirabela akakwazanga ukuzibamba kodwa wagigitheka:
  - Bathi ama-blondes anokucabanga kwangempela!
  I-Mistress of the Universe yakhanyisa eminye imilingo eyishumi nambili ngesikhathi esisodwa:
  - Njengesiphukuphuku njenge-blonde! Kodwa izinwele zakho ngokwemvelo ziyingxube yamaparele negolide! I-Hyperquasar! Ngithemba ukuthi sizophinde sihlangane! Bengikuthanda ngempela! - Ihologram enkulu yakhanya njengenkanyezi enomsila futhi yanyamalala kanye nama-phantom.
  UMirabela wakhothama wahleba:
  - Kuyamangaza, umbusi wendawo yonke ubukeka njengesiwula!
  I-Ultra-Hyper-Marshal yanyakazisa isandla sayo:
  - Ukhuluma nje ngokuhlekisa, kodwa ngokuvamile, ukube ubusezicathulweni zombusi, uzoqonda ukuthi kungani! Khona-ke ngalijabulela ihlaya lomuntu.
  - Angimsoli! Lapho kunezinkinga eziningi, ufuna ngempela ukukhohlisa.
  U-Anastasia uthumele i-telepathic impulse, bamphendula:
  - Sekuyisikhathi, lapho sifika emnyango we-portal yonke into izobe isilungile!
  - Ekugcineni! Ukulinda into engaziwa kubuhlungu njalo! Imizwa iyancibilika! - Mirabela wathi ngokuphelelwa yithemba.
  Womabili amantombazane (nakuba enye yawo isivele idlule imijikelezo engamakhulu amane), ihambisana namarobhothi okulwa ayishumi nambili, ethusayo ngezikhali ezingamashumi amahlanu ahlukene, aya komunye umkhawulo wesimiso seplanethi. Babephelezelwa yiqembu lama-tetralet.
  . ISAHLUKO No. 15.
  Izigqila zagqolozela amantombazane anqunu futhi ngokushesha zathola iziswebhu:
  - Ungabheki! Isizwe sakho asivumelekile!
  Izigqila kwadingeka zibambe. Okuxakayo ukuthi isimo sengqondo ngabafana sasikhululekile. Bavunyelwa ukuthi basondele babuke izintombi ngesasasa. Imizimba enqunu ejulukile icwebezela, kuqhaqhazela amabele agcwele, aklwebhekile amantombazane amahle.
  Umthengisi omkhulu u-Ahmed uzamula:
  - Cha akunjalo! Umkhalambazo nje wabesifazane, yilapho-ke kwakungcono khona ngezinkemba. Afonele umdala.
  - Uyeza kakade!
  Nangempela yaqhamuka inhloko yomuzi. Wayegqoke i-toga futhi enentshebe ende empunga, ubuso bakhe obushwabene bucishe bube mnyama. Izicathulo zokhuni zazichofoza ematsheni.
  - Sawubona Ahmed! Uzobe uchitha ubusuku noma udlula nje?
  Umhwebi wezigqila wakhonkotha:
  - Sisendleleni! Lalela, nginike umbukiso omncane, uyabhora! Angihlangani nabaphangi, futhi isandla sami sigeje inkemba.
  Ikhehla lanqekuzisa ikhanda:
  - Uzozilwela noma uvumele abantu bakithi bazulise:!
  U-Ahmed wabheka phakathi kweminwe yakhe enendandatho futhi wanquma:
  - Yebo, kungcono ukukwenza ngokwakho! Ukubulala omunye kumnandi kunokubuka umuntu efa.
  Umdala waphefumulelwa:
  - Ngakho-ke ngeke kube nesihe! Kuphela kuze kube sekufeni!
  Umhwebi wezigqila wahleka:
  - Yilokho kanye Pilon. Noma ucabanga ukuthi senganele, kuzobuhlungu kuphela!
  Umdala wanwaya intshebe yakhe:
  - Kufanele ukhokhele lokhu! Amantombazane amancane abiza izigqoko zesiliva ezingamakhulu amabili kuya kwamashumi amahlanu, maye, kunesidingo esikhulu sezigqila! Kodwa amadoda ashibhile, kusukela ekhulwini kuya kwamashumi amathathu, futhi abafana bazohamba ngisho namashumi amabili!
  U-Ahmed uphazamisile:
  - Khona-ke kungcono ukuba umfana! Imali kumele yongiwe.
  U-Pilon wayejabule:
  - Ukukhetha kwakho, abafana babiza cishe lutho, ngaphandle kwalokho, baningi babo futhi kunzima ukuzondla. Manje ake senze inkatho.
  U-Ahmed emamatheka.
  - Ngokushesha nje, angijwayele ukulinda isikhathi eside.
  Ngemva kokukhetha abafana abangaphezu kweminyaka eyishumi emikhayeni empofu kakhulu, uPilon wabayala ukuba badwebe utshani. Noma ubani onemfishane kufanele alwe. Abafana ngokuvamile babeziphatha ngendlela elindelekile eminyakeni yabo, ngokunomsindo kodwa ngesibindi. Akekho owayenobuqili; impi yenkemba kumelwe ukuba yayibonakala iwumdlalo ojabulisayo kubo. Ophumelele kwaba umfana onemisipha, onesikhumba esinsundu cishe oneminyaka eyishumi nane. Bamnika inkemba elula esandleni, namafutha ekhanda lakhe. Izingane zaqala ukubangisana ukuze zinikeze izeluleko. U-Ahmed wakhetha inkemba ende nesindayo futhi wasineka. Wayengumuntu okhaliphile wenkemba futhi wayeqiniseka ukuthi uzonqoba umfana okwakuthi uma enolwazi oluthile alwe ngezinduku kuphela. Kodwa-ke, uma umfana engenza okuthile okwengeziwe, u-Ahmed uzojabula kuphela futhi uzoba nokuzijabulisa okuthakazelisayo.
  Izigqila zanikezwa isithelo esinamanzi esifana nomshanelo, isikhumba kuphela esasimaholo futhi sincane, sasisuswa kalula. Ukunambitheka kumnandi kakhulu, into efana newolintshi, kodwa yekhwalithi ephezulu. U-Yanka ubonge ngengqondo amademoni: ukuthi amthumele ezweni elifudumele njenge-Sochi resort, lapho kwakungadingeki ukuba alambe futhi kwakungekho omiyane abesabekayo. Ngokusobala ukuba khona kwamalanga amaningana kwaba nomphumela onenzuzo ezitshalo nasezilwaneni. U-Yanka wabheka futhi ngesikhathi esifanayo ezwelana nomfana osemusha okwakudingeka alwe nomthengisi. Angakwazi yini ukumelana ne-colossus enjalo, ecishe ibe ngamamitha amabili ubude futhi ingacasulwa yijubane nokusabela? Kuyiqiniso kumafilimu aseHollywood: njengomthetho, ama-fighters amancane awina kaningi. Njengomthetho, uhlamvu olubi: lude kakhulu futhi lunesisindo esingaphezu kokuhle. Uhlobo lwesiko lomkhakha wefilimu! Kodwa impilo inzima kakhulu kuneHollywood futhi umthengisi akasona isiphukuphuku sokuthi alwe ngaphandle kokuzethemba ngokuphakama kwakhe ngokuphelele.
  Ezinye zezakhamizi zakuleli dolobhana, ikakhulukazi izingane, ebezingasebenzi, zabuthana zizobuka lo mbukiso owawuyivelakancane. Akuyona impi noma isibhakela, ukulwa nokufa! Noma kunjalo, ngokuvamile izingane zazibheja ngento encane, amabhungane, amathoyizi enziwe ekhaya, noma isijeziso esingokomzimba esincane, izimpama, ukukhahlelwa ezinqeni, ukugxuma esihlahleni, noma nje ukushaywa ngempama ebusweni. Izigqila zentsha ezazingenalutho nazo zazibheja ngophini, ukuchofoza nezinye izinto ezincane. Njengoba uYanka ayehlezi enqoleni, akekho owayebhejela naye, futhi wayengafuni nokusondela kubafana.
  Wayengakholelwa ekunqobeni komfana wasemaphandleni onekhono lokulwa nomuntu omdala onekhono, futhi wayengafuni ukubheja u-Akhmed ononya.
  Kwakhala uphondo kwaqala ukulwa. U-Akhmed wayenesisindo esingamakhilogremu ayikhulu namashumi amathathu, okungukuthi, ngokuphindwe kathathu kunomfana, okwathi, iminyaka yakhe eyishumi nane, cishe usayizi ojwayelekile.
  Umthengisi wabubula:
  - Yeka impungushe encane, ufuna insimbi ezimbanjeni.
  Umfana waphendula ngesizotha nangesibindi:
  - Ngaphansi kwakho!
  U-Akhmed ukhonkothe wazama ukumshaya ngebhuthi yakhe, kodwa umfana wakwazi ukugwaza waze wamshaya nomlenze. Ukube umfana wayenenkemba ebukhali, inxeba laliyoba elibi kakhulu. Umthengisi uqalekisiwe:
  - Ubulongwe bezigqila!
  - Isisu esikhuluphele! - Umfana waphendula.
  U-Akhmed washaya, kodwa umfana wagxuma ngobuhlakani. Umzimba omncane, oguquguqukayo wawuhamba, ngaphandle uma ugqoke ibhande kuphela, kwakulula kakhulu ukunyakaza.
  U-Ahmed, nokho, wayeyiqhawe elinolwazi; wahamba kancane, ekholelwa ukuthi umdlwane ngeke umshiye. Umfana wakhetha iqhinga elilungile kuphela: ukuhlehla njalo.
  Kwakufana nekati elikhuluphele lijaha igundane eliyi-nimble.
  U-Akhmed wabeka inkemba yakhe phambili, ephusha kancane ngezinzwane zamabhuzu akhe, egade abamelene naye.
  - Impungushe encane, uyakhala futhi uyigwala.
  Umfana waphendula:
  - Kungani uvungama futhi uphafumisa isigubhu!
  U-Ahmed wahamba ngokushesha futhi inkezo yakhe yakwazi ukuklebhula isifuba somfana. Nokho-ke naphezu kokuvuza igazi, kwakumane kuwukuklwebheka.
  - Usika njengentombazane!
  U-Ahmed wagadla ngolaka, ngamandla kangangokuthi umfana wacishe wawisa inkemba yakhe, wawa, kodwa wagxuma ngokushesha.
  - Ungaphuthelwa!
  U-Yank wayenezinhlangano ekhanda lakhe nefilimu edumile i-Pinocchio, lapho i-Karabas enkulu nayo yayigijima ilandela indoda encane. Kule filimu, yonke into yaphela kahle, intshebe yancinwa, uKarabas washawa ngamacones. Lapha abakwaYankees babenezinkinga ezingathi sína, isinye, ngemva kwejeke yejusi emnandi kakhulu, ngokuzumayo sahlubuka, kodwa ngangingafuni ngempela ukuphuthelwa umbukwane wempi. Phela uma belwa ngezinkemba konke kungaphela ngomzuzu owodwa.
  - Angiyena omncane, ngiyakwazi ukubekezelela!
  U-Ahmed waqhubeka nokuqhubekela phambili, umfana, owayesekhathele ukubaleka, wazama ukuhlasela, eshwiba. Wayeshesha futhi eshesha, njengoba kufanele osemusha, okwathi kusukela ebuntwaneni, wasebenza futhi egijima kakhulu ngokomzimba, engakwazi ukuhlupheka okunjengokuhlala edeskini! . Kodwa umnyakazo oshanelayo wembula ukuntuleka ngokuphelele kwesikole sokubiya. Umfana wamane wasikaza futhi washaya, ezama ukushaya, ngaphandle kwesistimu noma amasu ayisisekelo. Ukube wayenomeluleki onolwazi futhi okungenani iminyaka embalwa yokuqeqeshwa, u-Ahmed wayezobe elele isisu sakhe sivulekile. Kodwa maye, umfana oyisinxibi akanalo ithuba elinjalo!
  Umthengisi wayenamathuba amaningana, esebenzisa ngokunenzuzo uthando lomfana, ukubhoboza isifuba sakhe, noma ngisho nokunquma ikhanda lakhe. Kodwa wayengajahile; ukufa kalula komdlwane ongenangqondo kwakungeyona ingxenye yezinhlelo zakhe.
  - Yeka i-sucker! Ulokhu udlikiza futhi ukhonkotha! Manje bheka: indlela amaqhawe angempela agawula ngayo!
  - I-Freak! - Abafana bamemeza futhi bathola igalelo elinamandla ehlombe. Ngokushesha inkemba yaba nzima futhi umfana wadiyazela.
  - Hhayi-ke, ubani ongelutho! - Ukuphela kwenkemba ka-Ahmed kwaba negazi.
  - Wena!
  - Ngakho thola okwengeziwe! - U-Ahmed uhlasele ngobuchule. Izandla zomfana zaba buthaka futhi ngemva kokunye ukuhlasela, walimala engalweni wawisa inkemba yakhe.
  Bahayiza abafana. Isigqila esemusha sazama ukubaleka, kodwa imikhonto emibili yangena esifubeni sayo:
  - Liphi ithole likajackal!
  U-Ahmed wagxuma washaya umfana ekhanda ngenkemba yakhe:
  - Hhayi-ke, ngehlise umoya!
  U-Yanka waphefumula lapho umfana ewa, kwakubonakala sengathi ubulewe. Ebona ukuthi ikhanda lomfana laliqinile, wayenethemba lokuthi mhlawumbe umthengisi uzoshiya i-gladiator esencane iqulekile, bese ebuyela ezingqondweni.
  Kodwa ngokusobala umusa wawungeyona ingxenye yemvelo ka-Ahmed.
  - Hhayi-ke, mkitaze!
  Iqhawe elivela eqenjini lomthengisi lakhipha umkhonto owawulungiselelwe ngaphambili emlilweni. Wasondela kulomzimba onganyakazi.
  - Awu, woza, ubaluleke ngani!
  Iqhawe lavuma ngekhanda, lelula umkhonto walo, futhi insimbi eshisayo yashisa isithende esingenalutho somfana.
  Umfana waklabalasa ngenxa yobuhlungu obukhulu futhi wazama ukugxuma. U-Ahmed wamshaya ebusweni:
  - Liphi ithole likajackal!
  Wawa umfana, amasosha ambamba izingalo nemilenze. U-Ahmed wathatha umkhonto ngesandla sakhe futhi ngenjabulo washisa esinye isithende sengane ngethiphu eshisayo. Wahayiza ezama ukubaleka. Laba abanye abafana bathule, kodwa babukele bengayeki. Bona ngokwabo babesaba ukuhlukunyezwa, kodwa kwakuthakazelisa kakhulu ukubheka ukuhlukunyezwa kontanga. Akuyona ize ukuthi abantu abaningi bahlale bebuthana ukuze bathole isigwebo sentambo noma ukushaywa.
  - Awu, kungani ulunywa! Kuhle kakhulu! Akunjalo! - U-Ahmed wafaka ithiphu ngaphansi kwekhwapha lomfana. Kwakunuka inyama ethosiwe. Nokho, ithiphu laphola ngokushesha. Iqhawe lanikeza umthengisi ithoshi. Waletha umlilo ezinweleni ezimnyama ekhanda lomfana, futhi zaqala ukuvutha.
  Lapha umdala akabange esakwazi ukukumela:
  - Kwanele!
  - Sekwanele?! - U-Ahmed wabhodla.
  - Savumelana ukuthi uzomane umbulale, kodwa sasingenasivumelwano ngokuhlushwa!
  - O, kunjalo! Ugqoke ezinye izigqoko zesiliva ezinhlanu ukuze ujabule. - Umthengisi waphonsa imali Pilon. Wawabamba ngobugovu futhi wabubula:
  - Mhlawumbe eziyishumi?
  - Ufuna kakhulu! Nakuba nakhu... - Umcabango wagcwala ekhanda lika-Akhmed. - Ngithatha lesi sigqila kanye nami. Uzobe engumfana wami ongishayayo. Lapho nje into iqala ukulunywa noma ngisesimweni esibi, ngizokhipha ukufutheka kwami kukho. Uyaqonda?
  Umdala waphendula ngokuzithoba:
  - Ngokuvamile, anginandaba ukuthi uyambulala noma uzoba ngowakho! Futhi imali ayifuni neze! Ngendlela, igama lomfana nguMuk, ngokomfanekiso, kusho ukuthi wazalelwa ukuhlushwa!
  - Masenze ufulawa, ufulawa omuhle! - U-Ahmed wayejabule, ekhotha izindebe zakhe. - Hhayi-ke, mkhulu, mbopheni kwabanye abafana.
  U-Yanka, ukuze angaboni ukuhlukunyezwa, weqa enqoleni. Imilenze yakhe yayingakapholi, wayeseyigoqe ngamadweshu. Kwaba buhlungu kancane ukuhamba, kodwa ubuhlungu besebujwayele. Ukuhlupheka kuyindodakazi yobugqila, futhi okokuqala futhi kunamandla!
  Ezwa ukuthi uMuk uyathathwa, akazi noma ajabule noma adabuke. Phela, ukuba umuntu ohlushwa kancane akulungile kunokufa ngaso leso sikhathi. Ikakhulukazi uma kule ndawo yonke ngemva kokufa akukho inferno kuphela!
  Lapho ukhulula esinyeni sakho, umphefumulo wakho uba lula futhi uzizwa ujabule kakhulu. Hhayi-ke, kungcono ukuthi uthule okwamanje, ngaphandle kwalokho wena ngokwakho kuzodingeka ububule ngaphansi kokuhlukunyezwa!
  Ikharavani yahamba futhi: izigqila eziphumule zahamba ngokujabula. NguMuk kuphela owayenobunzima; izithende zakhe zazimbozwe amabhamuza amakhulu futhi kwakudingeka ahambe ngezinzwane zakhe. Umfana nokho wazibamba wazama nokumamatheka naphezu kwamanxeba akhe. Ngokushesha uYanka wazizwa emhlonipha. Ngokuvamile, isibindi besilokhu saziswa. Ngesinye isikhathi, lapho besesikoleni, kwakukhona indaba ngesihloko samahhala somlando: wabhala amashidi amaningana mayelana noStenka Razin. Ngaphezu kwalokho, ngenhlonipho enkulu, egcizelela ukuthi uStepan akazange aphume, ngisho nalapho ebulawa ngokuhlukaniswa. Wancokola kwaze kwaba sekugcineni, emamatheka, emukela ukufa okubuhlungu njengohambo olujabulisayo. Uthisha akazange ayithande ngempela indaba yakhe.
  - UStenka Razin ungumgulukudu nje! - Wamemeza.
  - Abantu bebengeke balandele isigelekeqe nje. Ingabe abantu babhala izingoma ngamanyala? UStenka Razin wayefuna ukwenza umlimi olula kanye nekhono: umuntu ofanelekayo. Uyisigqila - i-Cossack yamahhala, hhayi izinkomo! Phela, iqiniso lokuthi uRazin waqeda ukungalingani kwezigaba futhi wayala wonke umuntu ukuba alingane omunye komunye kuyiqiniso! Umuntu okhululekile ngempela kuphela ongakha okuthile futhi adale ubuhle. Nakuba kwakukhona abaculi be-serf nezimbongi! Futhi phakathi neNkathi Ephakathi emnyama bakha imisebenzi yobuciko. Kodwa intando yintando! E-USSR, uGorbachev wanikeza abantu inkululeko, ithuba lokubuka abesifazane abanqunu, bafunde uHitler, bathethise iqembu, babukele amafilimu amahle aseHollywood futhi, yini enhle kakhulu: amakhathuni. Noma kunjalo, kuze kube manje i-US ikhiqiza ama-blockbusters angcono kunaseRussia. Lokhu kuyiqiniso, futhi hhayi kuphela mayelana nemiphumela ekhethekile. Amafilimu aseHollywood ngandlela thize anezinhlelo ezishubile nezingalindelekile, izimpi ezimibalabala nezihlukahlukene, nokunye okungaqondakali okwehlukanisa iningi lamaRussia. Mhlawumbe lokhu kuwumusa owengeziwe, naphezu kwegazi! Nokho, ezikhathini zamaSoviet kwakukhona amafilimu ezingane ezinhle. U-Yanka wayewathanda kakhulu amafilimu empi, lapho izingane ezipholile njengaye zichoboza ama-fascists amadala, onogada abamhlophe, nonxiwankulu! Yeka ukuthi kuthakazelisa futhi kuhlekisa kanjani! E-USA akhona namafilimu anezingane ezingamaqhawe, kodwa ngandlela thize zimbalwa, futhi kukhona okushodayo. Mhlawumbe umbono ungowokushisekela izwe. Kungenzeka yini ukukhumbula okungenani ifilimu eyodwa yaseMelika mayelana neMpi Yezwe Yesibili, lapho izingane zishaya futhi zibulala amaphakethe amaJalimane? Noma ngempi yombango ka-Abraham Lincoln. UMark Twain ngokungangabazeki ungumlobi omkhulu, kuhlanganise nomlobi wezingane, kodwa akazange athuthukise umfanekiso weqhawe lengane. U-Arkady Gaidar: wenze okuthile ngale ndlela, kodwa akwanele. Mhlawumbe ukube akashonanga ngo-'41, isithombe seqhawe lengane sasiyothuthukiswa. Umlobi oyedwa kuphela waseRussia okwazile ukwembula ngempela isithombe seqhawe lezingane! U-Yanka wayifunda ku-inthanethi. Kuhle futhi kupholile kakhulu! Kuyamangaza nje ukuthi abashicileli insizwa ethakazelisa kangaka! Nakuba isengashicilelwa. Babengafuni ukushicilela incwadi ethi The Master and Margarita, kodwa ke le noveli yaba iyona engcono kunazo zonke futhi ethandwa kakhulu kuyo yonke imisebenzi eqanjiwe yesayensi. Kwaze kwafundwa esikoleni njengesabelo sekilasi. Nokho, uYanka wafunda incwadi ethi The Master kanye noMargarita okokuqala ngqa lapho eneminyaka emihlanu ubudala. Le noveli yaba nethonya elinamandla enganeni. Nokho, kungokwemvelo: umsebenzi onjalo uyimfihlakalo kakhulu ngesikhathi sawo. Khona-ke, eRussia yangaphambi kwempi yaseSoviet, ukungakholelwa ebukhoneni bukaNkulunkulu kwakunonya kunanini ngaphambili. Ubukhulu bomphakathi wabantu abangakholelwa ebukhoneni bukaNkulunkulu: badlula abantu abayizigidi eziyishumi; uma ikhomanisi lihambele inkonzo, lalixoshwa ngokushesha eqenjini, okwaholela ekuboshweni ngokuzenzekelayo! Futhi nangu uSathane Omkhulu ngokwakhe: ehamba eMoscow futhi enquma isiphetho sabantu. Futhi i-NKVD ehlonishwayo ayinawo amandla ngokumelene noWoland nezinceku zakhe! Impela. impama enkulu ebusweni bombuso wamaSoviet. Ngaphezu kwalokho, amaMuscovites ngokwawo, izakhamuzi zenhloko-dolobha, isimo saseSoviet esiyisibonelo, siboniswa njengabahahayo, abaziqhenyayo, abanobugovu, abangenalo umsebenzi onzima nokuziphatha okuhle okuyisisekelo. Kodwa lesi akusona isithombe somuntu waseSoviet owaqoshwa i-Agitprop. Amaphoyisa aswele amandla, abaphathi badakiwe, umphakathi awunanembeza nomhobholo! Futhi lokhu kusenhloko-dolobha ngaphansi kokuphathwa okuhlakaniphile kukaStalin.
  Yiqiniso, uBulgakov wathambisa ezinye izinto. Ikakhulukazi, wabonisa isibhedlela sezifo zengqondo njengesikhungo esiyisibonelo, lapho isiguli ngasinye silele ekamelweni elihlukile elineshawa, futhi abahlelekile bahloniphekile, abaningi babo ngabesifazane ababukekayo. Eqinisweni, isibhedlela sabagula ngengqondo siyisikhungo esibi kakhulu, sibi kakhulu kunejele. Ukungcola okubizayo kanye nephunga elibi, amaseli aminyene, ama-straijackets, ama-oda anonya futhi anonya! Ukudla: kubi kakhulu kunasejele, kwazise izabelo zintshontshwa yibo bonke. Inkampani iphinde ibe yimbi kakhulu, kunenqwaba yezigebengu ezinodlame kanye nama-maniacs, ngisho neziwula, izilima, i-schizophrenics. Kumele kushiwo ukuthi amajele amaningi aphila ngokwale mibono elandelayo: akukho siphithiphithi, amaseli ahlanzekile, iziboshwa ngokwazo zigcina inhlanzeko, zifakwe ngisho nezihlalo ezinyakazayo, ungafaka i-TV, futhi uma unemali, ulungise izinga laseYurophu. Kubi kakhulu esibhedlela sabagula ngengqondo, ngoba isiphukuphuku singachama noma silale futhi nonke niyanuka. Ngaphandle kwalokho, ejele: abakujovi ngezidakamizwa ze-psychotropic, kodwa esibhedlela sengqondo? Imfucumfucu ehlukahlukene, okuvela kuyo kubi kakhulu, yonke into ibuhlungu, ukuhoxiswa kwangempela kwenzeka, njengalokho komuntu ophelele wezidakamizwa. Futhi kuyingozi kakhulu empilweni, inhliziyo, isibindi nezinso ziyahlupheka, futhi ngokoqobo konke! Cha, kungcono ngempela ukuya ejele! I-Bulgakov ayichazi ijele, kodwa ibonise isibhedlela sezengqondo ngamathoni amnandi. Kungani enze lokhu? Mhlawumbe hhayi kuphela ngenxa yokuthi wayesaba ukucwaninga, kodwa wayekholelwa ukuthi uhulumeni waseSoviet wayenomusa kakhulu, enobuntu futhi ekhanyayo kunalokho okwakuyikho ngempela. Wonke umuntu ufuna ukukholelwa kokuhle kakhulu; ababhali abaningi baseSoviet babekholelwa kubukhomanisi futhi bathambisa ukubonakaliswa okungekuhle kwempilo. Noma ucabanga ukuthi uGaidar wayengazi ukuthi kuyini ukuqoqwa? Ngangazi, kodwa ngesaba! Nokho: ngaphandle kokweqisa okwenziwa, wona kanye umqondo wokuqoqwa kwempahla wawulungile futhi iningi labalimi belisekela. Babekholelwa kokuhle futhi bemthanda uStalin. Ngiyazibuza ukuthi uBulgakov wamphatha kanjani uStalin? Phela, uStalin wamsindisa ekuphindiseleni okunonya kwe-NKVD, waze wavumela ukuthi imidlalo ye-Bulgakov ifakwe ezinkundleni zeshashalazi. . Kodwa baningi kakhulu ababhali abanekhono abadutshulwa noma babolela emakamu. Ngokuvamile, uma ususa u-Master noMargarita e-Bulgakov, akekho owayezomazi manje (ngaphandle kombuthano omncane wochwepheshe) .
  Kodwa-ke, wonke umbhali unomsebenzi wakhe wobuciko, njengokuthi: The Three Musketeers of Dumas (okuwukuthi, amaqiniso, amsiza ukuba awabhale), noma uSherlock Holmes kaConan Doyle. Kunzima kakhulu ukuhlonza inoveli ehamba phambili evela ku-Jules Verne, kodwa kungenzeka kakhulu ukuthi i-Twenty Thousand Leagues Under the Sea, njengoba yayivame ukuqoshwa. Ngakolunye uhlangothi, ngemva kokuba uJackie Chan edlala ku-blockbuster ethi "Around the Light in Eighty Days," mhlawumbe lo msebenzi waba umholi ehhovisi lebhokisi. Kungcono ukuthi ungabathinti ababhali besimanje; akekho noyedwa umdondoshiya phakathi kwabo. Ngaphezu kwalokho, imibono yasekuqaleni ngokuvamile iphelile, futhi cishe noma yimuphi umbhali angasolwa ngokukopela. Kwakuyindaba ehlukile ekupheleni kweshumi nesishiyagalolunye - ekuqaleni kwekhulu lamashumi amabili, lapho umhlabathi omusha wezincwadi wawuphendulwa. Yebo, zazikhona iziqhwaga ngaleso sikhathi, kodwa manje ziyachotshozwa, futhi sinye kuphela esilingana nencazelo yokukhulu!
  Ujekamanzi, omkhulu njengokhrane, wandizela phezu kweYanka. Omunye wabacibisheli wamdubula wamshaya. Wanaka umfana; umdubuli ubengaqondile. Ukudubula okusheshayo kubonisa ukuqeqeshwa okuhle nolwazi oluningi. Lokhu kusho ukuthi kumele kubhekwe lokhu uma enquma ukubaleka. Kodwa kuphi?
  U-Ahmed waqhumisa ihhashi lakhe futhi, egibela, wamemeza:
  - Awu, ingabe umdlalo usulungile?
  - Ngizokwenza ngehora, mnumzane! - Yanka kubabaza.
  - Ngakho bheka, sithandwa sami! Uma ungakwazi ukukuthwala, ngizokubhaxabula kanzima ukuze... - Umthengisi akaqedanga. Esesondele kuMuk, washaya umfana ngesiswebhu esinameva.
  - Yeka impungushe encane, umzimba wami uyaluma! - Futhi futhi igalelo.
  U-Yanka wacabanga, kungani kungafanele alume uma lo mfana engakaze ageze? Noma ukude uyezwa ukuthi kunuka kanjani. Kunuka kabi. Abafana abayizigqila bahlanzeke nakakhulu.
  Kuyanyanyisa ukubuka, kodwa ukusukuma ungenele kusho ukuzishaya. O, yeka ukuthi kulula kangakanani ukuwela ekubulaweni: thula, thula, thula!
  Ngenhlanhla, kwagijima ingulube emfishane futhi lokhu kwaphazamisa i-sadist. UMuk wadonsa umoya wakhe kanzima, kodwa akazange akhale. Ubuso buphenduke baba buphaphathekile, isikhumba esisikiwe: kugeleza imifudlana yegazi emincane. Umthengisi wayenesiswebhu esikhethekile esinezinkanyezi zensimbi: sasiklebhula isikhumba nenyama.
  U-Yanka wayecabanga ukuthi kusekuhle ukuhlala ezweni eliphucuzekile, lapho izingane zingabhaxabulwa khona izinto ezingasho lutho. Ngezikhathi ze-tsarist, ngokwemvelo, induku yayivamile. Yiqiniso, ngokuhamba kwesikhathi bashaya kancane kancane! Izingane ngaphansi kokubusa kwamaSoviet zaziyikilasi elinelungelo, zadatshukelwa, ukushaywa kwavinjelwa ezikoleni. Iqiniso ngaphansi kukaStalin: baqala ukuphatha abantu ngokuqinile kakhulu. Baze bahlukumeza, kodwa kwabuye kwavela inkululeko. Mhlawumbe ngisho okuphambene nalokho, asikho isiyalo esikoleni, ukungazibophezeli okuphelele. Nokho, lapho wena ngokwakho ubhaxabulwa, ngandlela-thile awufuni ngempela ukubhaxabula abanye. Akuyona ize ukuthi ama-pacifist aqiniseka kakhulu yilabo abalwa futhi babona ukufa kwamaqabane abo!
  Ngiyamangala ukuthi enye yezincwadi ze-adventure ibingenzani esikhundleni sayo. Ungaphonsela u-Ahmed inselelo ukuthi alwe?
  Lokhu kusho ukufa wena. Noma njengenganekwaneni: ngesikhathi esibucayi, kuvela umthakathi omkhulu noma iqhawe. Impi yangempela iqala, lapho umphikisi wakho eseyisibungu esidabukisayo.
  Ukuphila kuyinkimbinkimbi kakhulu. Phela okwenzeka kuye akulona ibhuleki. Futhi akakwazi ukuhlakaza onogada yedwa noma ukugwaza umholi. Ngakho-ke kufanele uthule futhi ubekezele. Manje, uma ukhumbula izifaniso, pho amaqhawe athile enzani ngeNkathi Ephakathi. Omunye engimkhumbulayo welapha, wamhlinza futhi konke kwamhambela kahle. Omunye wangena enkonzweni yasebukhosini, wenza umsebenzi, owesithathu waba isigebengu, owesine...
  Nokho, laba ngabantu abadala. Kunzima kakhulu ngezingane! Okokuqala: udinga ukuzenza ummeleli womndeni othile ohloniphekile. Maye, wehlulwe emzuliswaneni wokuqala! Wagoba waze wafika ezingeni lesigqila! Enye indlela ukusebenzisa ulwazi lwesimanje.
  Hhayi-ke, usevele ezama ukwenza okuthile lapha. Kunamasethi e-chess ahloniphekile asezolunga, futhi ngaphandle kwalokho, angakwazi ukusungula imidlalo eminingi eyengeziwe. Ngokuvamile, uma ungumuntu okhululekile, ungaceba kulokhu. Yiqiniso, okuningi kuncike enhlanhleni lapha, uma i-chess ithandwa emhlabeni wethu, kungani-ke kungafanele kube khona: kukhona okuthile okuhle ngakho. Kuyiqiniso ukuthi akukubi ukuthola i-monopoly ekukhiqizeni i-chess, ngaphandle kwalokho inzuzo izowa. Ungakwazi futhi ukuyizama ngezimonyo, lapha mhlawumbe abesifazane abazifaki kulokhu. Nokho, nalapha udinga ukuba umuntu okhululekile. Futhi kungcono ukufihla ikhono lakho okwamanje. Ngokuvamile, esikhathini esidlule, amaqhawe ezenzakalo zomlando ayesebenza ngamandla anonya. Lapha, yiqiniso, amandla kanye namakhono wangempela wamandla akhethekile aqiniswa kakhulu. Awekho yini amacala amaningi lapho ama-fighters akhethiwe eshaywa ama-hooligan alula asemgwaqweni? Okuhloniphekile! Ngakho kuwubuwula ukucabanga ukuthi isosha elilodwa lebutho elikhethekile lingabulala amasosha ayikhulu aqeqeshiwe ngezinkemba. U-Yanka wayeselungele ukubheja ukuthi i-gladiator yasendulo yaseRoma eqeqeshwe kahle futhi enolwazi ingabulala cishe noma yiliphi ilungu leqembu elikhethekile le-Alpha ngezinkemba. Futhi, amandla amakhulu amabutho akhethekile luhlobo lwe-propaganda cliche. I-Superman complex! Nakuba lokhu kuwumzimba ojwayelekile wamaprotheni, futhi uvame ukudakwa kulokho! Kufanele futhi kuqashelwe ukuthi ukulwa kuyabhora! Yini enye ongayicabanga? Umshini ozenzakalelayo onjalo nje, awukwazi ukuwusungula, umsebenzi obucayi. Yebo, yebo, inganono elula: ungenza futhi ukhiqize isibhamu. Kodwa lokhu kuzokunikezani? Kuyoqala impi engezwakali, kuchitheke imifudlana yegazi. Futhi usazohlala eketangeni. Ngakhumbula izigemegeme zikaGulliver, indlela anikela ngayo inkosi yamazimuzimu ukuba ikhiqize isibhamu, kodwa inkosi yenqaba. Yeka isinqumo esihlakaniphile! Ngaphezu kwalokho, ngaphandle kwesibhamu, kunenqwaba yeziqhumane eziyingozi. Brr! Akuwona umqondo omuhle ukuqala umjaho wezikhali. Kuyadabukisa ukuthi, ngokwesibonelo, akanalo i-elixir yobusha baphakade, kuyilapho abantu benkathi yakhe bengazi ukuthi bangayenza kanjani ngokwabo. Mhlawumbe ukukhiqiza izinsimbi zomculo? Oh lowo umbono, kodwa kuqala uthole inkululeko!
  Kunezindlela ezimbili lapha: ukubaleka noma ukujabulisa umnikazi. Indlela yokuqala iyalinga, kodwa iyingozi, eyesibili, ngokuphambene nalokho, ayifiseleki kakhulu, kodwa ingokoqobo futhi iphephile. Nokho, okuningi kuncike kumuntu. Uma u-Ahmed enonembeza ngisho?
  Imvula yamakhowe yaqala ukuna. Laqhubeka likhanya ilanga. Lapha u-Yanka waba ngowokuqala ukubona uthingo lwendawo. Yayicebe kakhulu, ikhanya, ihluke kakhulu kuneyasemhlabeni. Isamba senani le-shades elalitholakala lalilikhulu ngendlela emangalisayo.
  Ngisho nezigqila ezambona zazibabaza izikhathi ezingaphezu kwesisodwa. Abafana bazama ukuhleka bathola isiswebhu emhlane.
  U-Yanka wabuza unogada:
  - Yini enhle ngendlela emangalisayo lapha uma lina?
  I-mercenary yaphendula:
  - Yini engiyikhathalelayo? Lokhu akwenzi isikhwama sami semali sibe nzima nakakhulu! UNkulunkulu nje uFazjara uyadlala!
  - I-WHO?
  - Fazjara noma Fazh! UbuNkulunkulu bokukhanya okuncane. Ingenangqondo futhi kunalokho ibuthakathaka!
  U-Yanka waphawula:
  - Ubani othanda kakhudlwana?
  I-mercenary yaphendula ngentshiseko:
  - Yebo Gore! Ungunkulunkulu onamandla kakhulu! Umlandeli wamaqhawe! Kukhona futhi i-Setter yeqiniso, kodwa ithanda ngempela imihlatshelo enegazi! Ukuze unqobe, udinga ukubulala izigqila eziningi kakhulu! Futhi izigqila ziyinani nengcebo!
  U-Yanka wavuma:
  - Umuntu onenani eliphakeme kakhulu!
  - Indoda iyi-booger! Yeka ukuthi wena mfana omncane awuqondi kangakanani! Indoda encane edangele.
  - Futhi uSultan?
  Umbusi waphakamisa umkhonto wakhe:
  - Thula, lusizi, noma sizobethelwa sonke!
  U-Yanka wababaza ngokwesaba okuzenzisa:
  - Yebo ngithulile, oh omkhulu!
  - Ubani omkhulu?
  - Yebo wena!
  Isikhulu sathatha isimo sokuziqhenya:
  - Ngingomkhulu emhlabeni.
  Umthengisi wabiza i-mercenary:
  - Utheni?
  Wahleka ngokushesha:
  - Bengidlala, mnikazi.
  - Ngikutholile okushoyo! - U-Akhmed wagxumela kumphathi wamasosha wamshaya iqolo ngemvubu yakhe. Wandiza ehhashini lakhe ngenxa yokwesaba. Waphahlazeka, waphakamisa uthuli, kodwa wagxuma ngokushesha:
  - Ngiqonda konke, master!
  - Ngiyitholile?
  - Yebo! Kuze kufike emininingwaneni emincane kakhulu!
  - Awu, hlala phansi ngaphambi kokuba ngikubophe esilweni.
  I-mercenary yakhuphuka kanzima, ngenkathi ibubula futhi ngokusobala ishaya izinso zayo. U-Yanka wayenenkinga yokubamba ukuhleka kwakhe: wayengenakho okwanele ukwenza esinye isitha.
  U-Ahmed washayela waya kumfana:
  - Awu, umdlalo ulungile kanjani?
  - Ngisika isibalo sokugcina!
  - Kulungile, lesi siwula sangihlekisa, ngisenomusa futhi ngikuthethelela!
  U-Yanka waphendula ngokuzithoba okubonakalayo:
  - Ngiyabonga Mnumzane!
  U-Ahmed kwamjabulisa lokhu, kodwa washo ngesankahlu:
  - Ungangibizi ikakhulukazi phambi kwawo wonke umuntu, nkosi. Lesi isikhalo kuSultan. Ngibize ngomphathi, noma okungcono, mnumzane.
  - Ngiyaqonda, mnumzane!
  - Kuhle lokho! Uma ngifika ngokuzayo umdlalo kufanele ube usulungile!
  - Ngizozama!
  Umfana ubuyele emsebenzini: Okwamanje ubenentshisekelo yokuthi uzoba ngumpetha wasekhaya kulo mdlalo noma cha. I-Chess yayinemidondoshiya yayo, isibonelo, uGreco, uPhilidor, uMorphy, uCapablanca, uFischer, uKasparov. Manje abadlali be-chess nogogo babegaya. Umpetha ophelele yikhompyutha. Noma ngokuqondile, irobhothi le-chess! Abanye ompetha abakhulu: bebengaphambi kwesikhathi sabo ngandlela thize. Isibonelo, uGreco waba ngowokuqala ukwethula umqondo wokuhlanganiswa komhlatshelo, uPhilidor wendima yama-pawns kanye nokudlala kwe-positional, i-Morphy of open development, i-Steinitz defense, i-psychology ye-Lasker. Ngamunye wabo wayengumuntu wangempela! Okujabulisayo ukuthi cishe bonke abanqobi babeyimingcele, abaguquli. Kuhlanganisa nompetha wokugcina omkhulu: Garry Kasparov. U-Yanka ubuke cishe yonke imidlalo: uGarry Kasparov. Okwakuhlaba umxhwele ngaye ulwazi lwakhe lokuvula, ukubona kwakhe inhlanganisela ebukhali, ukuqina kwakhe ekulweleni lolu hlelo, kanye nokungabi novalo ngabalingani bakhe. U-Kasparov wabhekana nochungechunge lwamagalelo ahlukumezayo kubaphikisi bakhe! Kubonakala sengathi unikeze indlovukazi - awukwazi ukubalekela umlingani ! Awu, esihogweni ngamazwi. Noma kunjalo, abakwaYankees banezinga eliqinile lokuqala, kanye nolwazi lokunqoba izinhlelo zekhompyutha ezinamandla.
  Ekugcineni ihhashi lokugcina liyasikwa. Fu-fu! Ungalala ukuze uphumule, izingalo zakho zikhathele!
  U-Yanka akazange aqaphele ukuthi walala kanjani futhi walahlekelwa ijubane lakhe. Ngaphezu kwalokho: base bewelile kakade ugwadule futhi behlela esigodini, lapho kwakufudumala khona. U-Yanka uphuphe ngempi yamahhashi. Yiqiniso, amanye amahhashi anamagobolondo amise okweminenke, njengamahhashi endawo.
  U-Yanka ulwa: unamandla amaningi, mkhulu futhi uvuthiwe. Ehle elandelana. Ugqekeza iqhawe elikhulu eligqoke isicoco sikaDuke. Umfana wenza ukushwiba okubukhali futhi ashaye. Inkemba yesitha yaqhekeka, ichopho lawela ngaphansi kwezinselo. U-Yanka uyashaya futhi...
  Ngalesi sikhathi, ubuhlungu obukhulu buyamshisa. Umfana uyamemeza evula amehlo. Isihibe "samshisa", futhi.
  - Ukheshe ulale kanjani?
  U-Yanka wayefuna ukuxosha umhlukumezi, noma ngisho nokumshaya ebusweni, kodwa waphendula ngokuzithoba:
  - Inkosi enhle kakhulu!
  - Ngakho-ke kuhle! Ingabe igeyimu isilungile?
  Umfana wavuma ngekhanda:
  - Yebo, okusele ukukupenda!
  - Zikhiphani! Yipende! - Ahmed wanyakazisa umlomo ngenxa yokuntula isineke.
  - Kuhle! Ingabe ukhona upende omnyama nomhlophe?
  - Mnike! Enye isekelwe kumalahle, enye ingushoki! - Umhwebi wezigqila washaya ikhwela emoyeni ngesiswebhu sakhe, kodwa akazange amshaye.
  U-Yanka wanikwa ibhulashi futhi umfana waqala ukudweba. Kulula ukudweba izibalo, kodwa ukubeka ibhodi ngokwalo zibe izikwele ukuze zibe ngisho ... Kwadingeka ngifake i-tinker: ukusebenzisa amahlumela ahlukahlukene nezingwegwe njengamadivayisi. Ngaphandle kobunzima, u-Yanka wawuqeda umsebenzi. Futhi manje uzongena emlandweni njengomsunguli wokuqala we-chess, ngaphandle uma kunjalo u-Ahmed: ukutholakala kwakhe akuntshontshwa. Nakuba kwakukhona, ngokwesibonelo, isazi esikhulu sefilosofi u-Aesop, owaduma kakhulu kunamakhosi amaningi asendulo nomongameli banamuhla!
  Izikwele azizange zilingane, kodwa zizokwenza. U-Yanka wayewuthanda umsebenzi wakhe: wayengabonakali ikhono lakhe njengengcweti, kodwa isidingo samphoqa. Lapho umuntu ecindezelwa ukuphila, ngokuvamile ubonisa izinto eziqanjiwe kanye namakhono ayefihliwe ngaphambili. Nazi okokuqala: i-chess kulo mkhathi. Kungaba kuhle ukwenza iwashi futhi. Hhayi-ke, lowo futhi umqondo omuhle, ungaceba kakhulu ngamawashi! Uma indlela yalabo abaneziphethu iyinkimbinkimbi kakhulu futhi idinga ikhono elikhulu, khona-ke ama-solar, alula kakhulu, afinyeleleka kakhulu eNkathini Ephakathi. Vele uthule ngalento okwamanje. Umfana wahlela izingcezu futhi wakhumbula ukuthi ngeNkathi Ephakathi ucezu oluhamba phambili lwalungeyona indlovukazi, kodwa umbhishobhi. Wayevame ukubizwa ngokuthi i-jester noma umgijimi. Umbhishobhi igama lakamuva, njengoba nje i-rook yayibizwa ngokuthi: uhambo noma inganono! NgeNkathi Ephakathi waya emasimini amabili kuphela. Indlovukazi noma umbhishobhi oyedwa. Kodwa manje, kungcono ukwethula ngokushesha imithetho yesimanje, ngaphandle kwalokho ngeke abe ngumpetha wendawo. Uma kungenjalo, uvumelane nemithetho emisha, futhi inkolelo kuleli cala izohluka. Imuphi omunye umdlalo eplanethini enguMhlaba onamakhulu amaningi kangaka ezincwadi ezinikezwe ithiyori nokuhlaziya imidlalo? Yebo, yiqiniso, abashayisibhakela abaqeqeshiwe bathola izimali ezinkulu, abacebile kunabadlali be-chess, nakuba isibonelo uFischer wazuza izigidi ngesikhathi sakhe, kodwa ubuhle nobuhle abunakuqhathaniswa. Nokho, uFischer wayevame ukuqhathanisa i-chess nesibhakela. U-Yanka kwadingeka abambe iqhaza ku-contact sparring, kodwa wayengathandi isibhakela. Ngenxa yokusabela kwakhe kanye nesivinini, lo mfana waze wawina umncintiswano wesikole (ngamaphuzu, engafuni ukushaya ngamandla aphelele), kodwa wenqaba ukuhlanganyela kulo mdlalo. Esikoleni, wayenamandla anele okushaya umenzi ngenqindi ebusweni, kodwa uYanka wayenenhliziyo enhle; wayengenaso nesincane isifiso sokushaya ababuthaka, ngisho "ne-schmoozer." Yiqiniso, manje wayezisola kakhulu ngokuthi wayeka isibhakela, futhi okungcono nakakhulu, i-kickboxing (lapho nabo bakhahlela khona) umsebenzi. Kodwa-ke, umfana oneminyaka eyishumi nambili, noma ngabe wayengumpetha womhlaba phakathi kwezingane, akunakwenzeka ukuthi abhekane namaqhawe angamashumi amabili nanhlanu anolwazi futhi ahlomile. Kodwa umnikazi u-Ahmed: uma eyedwa, mhlawumbe wakwenza. Unamalungu amahle kakhulu okuzelula, avumelana nezimo, namakhono amahle obuciko bokulwa. Ukuthi nje akanasimilo. Kunzima ngandlela-thile ukushaya umuntu ebusweni futhi ubangele ubuhlungu. Kodwa-ke, ngeNkathi Ephakathi, awukwazi ukuba nobuntu kakhulu, bayokudla, udinga ukukhula amazinyo!
  U-Yanka wahogela indlovukazi emhlophe futhi wayithatha ngolimi lwakhe. Cha, akuwona ushoki omsulwa, into esekelwe ezitshalweni futhi enambitheka kakhudlwana. Umfana wenza umnyakazo wokuqala, ehambisa i-pawn emnyama. U-Yanka wanquma ukuthi umnyama uzokwenza isinyathelo sokuqala, ake amandla amnyama abe ngumhlukumezi!
  Njengokungathi iqinisekisa imicabango enjalo, kwashaya umoya futhi izihlahla ezinkulu zesundu eziluhlaza zanqekuzisa amakhanda. Umfana wabaqhweba ngesandla. U-Ahmed wasibona lesi senzo wabe esegxumela ku-Yanka.
  - Uyipende kanjani?
  - Yebo, mnumzane! Nampa amnyama namhlophe!
  U-Ahmed wehla ehhashini lomnenke, wahlala phansi enqoleni futhi waphakamisa ibhodi ngokucophelela.
  - Lutho! Kubukeka kukuhle! Idlalwa kanjani nje!
  U-Yanka waqala ukuchaza:
  - Udinga ukuhambisa izibalo ngamunye ngamunye!
  - Kungani nishintshana! Kungcono ukungena ngokushesha, ngobuningi!
  U-Yanka uphikise ngesibindi:
  - Cha, kuzoba nezinxushunxushu, kepha umdlalo kufanele ukhiqize ukuzwana!
  - Yileyo ndlela ... Harmony! - Umhwebi wezigqila wakhipha ubuso obunamafutha, obunentshebe.
  - Yiqiniso, into eyinhloko kuyo inhloko, lo mdlalo ikuvumela ukuthi ubonise ngokucacile amakhono omkhuzi. - Yanka wathi ngobuhlakani.
  U-Ahmed wanwaya ingaphezulu lekhanda lakhe:
  - Umkhuzi! Hewu! Ngezinye izikhathi kubonakala kimi ukuthi umkhuzi ongcono kakhulu yimina! Ikakhulukazi uma udinga ukuyala amagobolondo egolide!
  U-Yanka waphendula ngokushesha:
  - Ukuqeqeshwa akukaze kube buhlungu, ikakhulukazi njengoba lena kuyimpi enobulungiswa eqala ngokulingana!
  - Ingabe uthembekile? Futhi empini awukwazi ukwethembeka. - U-Ahmed wasonta indandatho esandleni sakhe esinoboya.
  - Uma ufunda ukunqoba ngokwethembeka, khona-ke ngeke ube nokulingana ekukhohliseni!
  U-Ahmed wavuma:
  - Hhayi-ke, kulungile, ake sizame ukudlala: ngokuphindaphindiwe!
  - Igatsha ngalinye lebutho lihamba ngendlela yalo ... - Yanka yaqala.
  U-Ahmed wanikina ikhanda:
  - Kunzima kakhulu!
  - Cha, kuyajabulisa! Ngikholwe! - Umfana wathi ngomdlandla. - Phela, kuyafana empini yangempela, ingabe abagibeli bamahhashi bayalingana nabahamba ngezinyawo?
  Umthengisi wanwaya ikhala lakhe:
  - Empeleni, lokho kuyiqiniso! Kulungile, asichaze imithetho.
  U-Yanka wathatha i-pawn:
  - Lona ngumuntu ohamba ngezinyawo, ngesikhathi somnyakazo wokuqala, angagxuma noma iseli elilodwa noma amabili.
  - Kuyathakazelisa!
  - Kodwa ekuhambeni kwesibili, angahambisa isikwele esisodwa kuphela!
  - Kungani? - U-Ahmed wancika, iphunga elivela kuye laba namandla.
  - Ngoba izinsana ziyakhathala ngesikhathi soguquko! - U-Yanka wasuka kancane kumuntu ocebile onukayo.
  - Futhi uma uyihambisa eceleni!
  - Angakwazi ukuthwebula esinye isiqeshana ngokudayagonali, kodwa yena ngokwakhe uhamba aqonde! - Umfana wakhomba ibhodi ngomunwe ukuze akholwe kuye.
  - Kungani?
  - Phela uma usana luhlaba inkemba, nalo lusika eceleni!
  U-Ahmed ubefuna ukwazi:
  - Kungani kungenjalo ngokuqondile?
  - Isihlangu sisendleleni yakhe! - Ngithole u-Yanka.
  Umthengisi wambambatha izinwele ezimhlophe-qhwa zomfana:
  - Awu, uyiqili elincane! Baningi kunanoma ubani, kodwa babuthakathaka kakhulu!
  - Hhayi ngokuqinisekile ngaleyo ndlela! Uma i-pawn ifinyelela emgqeni wokugcina, ingashintsha ibe yinoma yiluphi ucezu! - Yanka waphakamisa isandla sakhe phezulu.
  - Njenganoma yisiphi esinye isikhathi? - U-Ahmed wayebonakala engavumelani nalokhu.
  - Ukukhula komsebenzi, ngenxa yezimfanelo ezikhethekile!
  - Kunjalo? Futhi ngisho noSultan?
  - Cha! USultan san uyifa!
  U-Ahmed wehlisa umoya:
  - Ngakho-ke ngiyavuma, lokhu kuhle kakhulu! Ngitshele ukuthi yiziphi izibalo.
  - Lena i-rook, iqhutshwa umoya futhi inganyakaza izikwele eziyisishiyagalombili ngesikhathi esisodwa: ngomugqa oqondile.
  - Kungani emugqeni oqondile?
  - Uvunguza kanjalo umoya! I-rook ilawulwa yizici kanye nomlawuli, futhi ngokujwayelekile iyisiqephu esinamandla kakhulu nesihambayo.
  U-Ahmed anikine ikhanda.
  - Yebo, kubonakala sengathi kunamandla ngempela! Yini enye onayo! Ungubani, futhi ngiyamazi umgijimi.
  - Yebo, ihhashi, ugxuma ngohlamvu G. Yilokho! - Umfana wayibonisa ebhodini futhi wamamatheka.
  - Kumnandi! Impela! - Ahmed wahleka.
  - Gxuma njengentethe! - Yanka smiled nakakhulu. Amazinyo akhe makhudlwana ngandlela thize kunalokho okufanele abe ngawo umfana ongangaye, kodwa aqonde ngokuphelele-amhlophe kunoshoki.
  - Awu, kulungile, ubani lo? - U-Ahmed waqhubeka.
  - Lena indlovu!
  - Ndlovu! Ayifani neze!
  U-Yanka watholakala ngokushesha:
  - Ezweni lethu: lezi izindlovu!
  - Yeka isinengiso, izwe lakho alisho lutho futhi mubi. - U-Ahmed waqhweba umfana ekhaleni. - Ngifisa sengathi ngabe une-trunk efana nale. Kulungile, uhamba kanjani?
  Umfana wachaza ngesineke:
  - I-Obliquely, empeleni kubo bonke ubude bebhodi!
  - Futhi kungani i-oblique?
  - Isisindo esinzima kakhulu sitshekela eceleni! - U-Yanka wazizwa njengothisha echaza isakhiwo sebhomu le-athomu kumfundi webanga lokuqala.
  - O, lokhu kuyathakazelisa kakhulu! Futhi yeka isibalo lesi!
  Umfana waphakamisa izihlathi zakhe:
  - Lona umfanekiso onamandla kunawo wonke, indlovukazi, noma i-chief vizier. Angakwazi ukuya kwesokudla, kwesokunxele, futhi diagonally.
  - Kungani lokhu kunjalo?
  - I-Supreme Vizier ivame ukuba ngumkhuzi oyinhloko, futhi emazweni amaningi: empeleni ubusa izwe. Phela, ngokuvamile owesibili ubheka kakhulu ukuphatha umbuso kunowokuqala! - U-Yanka wavuma ngekhanda, ehambisa indlovukazi ezigcawini. - Selyavi! Insizwa enhle!
  U-Ahmed ulungise isigqoko sakhe:
  - Kuyini okunengqondo! Kodwa lokhu, ngiyazi kakade - uSultan ngokwakhe!
  - Yebo! Uhamba nhlangothi zonke, kodwa isikwele esisodwa kuphela.
  - Kungani buthaka kangaka? - Kwakukhona ukudumala ezwini lomhwebi wezigqila.
  - Iqiniso liwukuthi umthwalo we-Sultan wamandla mkhulu kakhulu ukuba angabonisa ubungqabavu, ngaphandle kwalokho, emkhankasweni udinga ukuthwala i-harem yonke naye! - Yanka wacula. - Awukwazi ukuphila emhlabeni ngaphandle kwabesifazane! Ziqukethe ilanga likaNhlaba - njengoba imbongi yasho!
  U-Akhmed wahleka kakhulu, ngisho namahhashi abaleka:
  - Uhlakaniphile! Uhlakaniphile kakhulu! Nokho, manje sengiyayazi imithetho: mhlawumbe singadlala?
  U-Yanka wamamatheka:
  - Awu, kungani ungadlali! Umnyama uhamba kuqala!
  - Khona-ke eyami izoba mnyama! - U-Akhmed uhambise i-pawn eyeqisayo. Ngemva kokwenza umnyakazo, okubhalwe esichasiselweni u-a7-a5.
  - Kungani udlale kanjalo?
  - Ngiqala ukuhamba emaceleni! - Isicebi esizikhukhumezayo sagoba ngokudelela.
  - Kulungile, makube njalo? - U-Yanka uphendule i-E2-E4.
  Umdlalo usuqalile. U-Ahmed, vele, wayengayazi le thiyori futhi wamane wahlela ama-pawn. Ngokwemvelo, le ndaba yaphela: ngesiqalekiso esisheshayo.
  - Kuyini lokhu?
  - Inkosi iyachithwa: lokho kusho ukuthi ibutho lonke liyazinikela, lena yimithetho. - Yanka welula izandla zakhe, mnyama kusukela tan fresh.
  - Ingabe i-vizier ayikwazi ukuthatha umyalo? - Kubuza u-Ahmed.
  - Cha! - Umfana osomaqhinga unqanyuliwe.
  - Kungani? - Umhwebi wezigqila waphakamisa isiswebhu sakhe.
  - Ngoba: akafuni ukuthi uSultan afe. Phela, inkosi ayikwazi ukushaywa, ivikele kuze kube sekugcineni: umsebenzi ongcwele wezikhonzi zayo! - Isigqila esihlakaniphile sasho ngentshiseko.
  - Ukuzinikela okungavamile! Ngiyawuthanda lo mdlalo! Ngokuzayo: awukwazi ukungihlula! Ngi... - Isiswebhu sakhala ikhwela emoyeni.
  - Ngizohamba! Uma i-monarch ithunjwa, ibizwa ngokuthi i-checkmate! - Amahlombe angenalutho omfana athuthumela, wayefuna ukugwema "ukuphululwa" okunjalo.
  - Igama elihlekisayo! Woza-ke, uma ngiwinile, uzothola amashothi ayishumi ashisayo emhlane wakho! - Ahmed waveza amazinyo akhe ngokungenamusa.
  - Kuthiwani uma mina? - U-Yanka wajabula ngokuthi ngomzuzu olandelayo isiswebhu esinezinkanyezi ezihlabayo ngeke simshaye.
  - Uzophathwa inyama ngesidlo sakusihlwa. Kusigqila: inyama iyisidlo esimnandi kakhulu! - Ahmed wathamba.
  - Kuyeza! Nami nginentshisekelo!
  Umfana wahlela izingcezu kwase kuqala umdlalo omusha.
  . ISAHLUKO No. 16.
  UVladimir no-Elfaraya bazungeza lesi silo esingafi. Basebekhathele kakade, futhi isitha sasilokhu sibacindezela. Njenge-hydra: esikhundleni sokuthi ikhanda elilodwa linqunywe, amabili akhula! Zama ukuwina!
  Le nsizwa, isike yasikwa futhi, izwi layo liphuma ngenxa yokushuba okumangalisayo, lathi:
  - Kufanele njalo kube nendlela: ukunqoba isitha! Kungakho lokhu kuyinkambo yesithiyo, othile uqinisekile ukuthi uzoyiphasa futhi awine ama-laurels!
  Intombazane yaphendula ngokuphefumulela phezulu:
  - Yiqiniso: kukhona indlela yokuwina! Isipiliyoni sikutshelani?
  UVladimir wahleba, ewisa amaconsi egazi:
  - Le monster iyirobhothi! Udinga ukuthola iphaneli yakhe yokulawula bese uyivala! I-quasar ngobukhulu obuyi-hyperfractional: ingaminza ethangeni.
  U-Elfaraya waba nethemba:
  - Futhi uphi yena?
  - Hhayi kude kakhulu, kodwa hhayi endaweni esobala kakhulu! - UVladimir waphendula, elahlekelwa amandla akhe okugcina amanxeba akhe!
  U-Elfaraya wayesemusha kancane kunaye:
  - Ake ngikumboze, futhi ubheka leli phaneli yokulawula edume kabi!
  - Ngizozama! - Iso lesokudla lale nsizwa: ayibange isabona lutho, kanti kwesobunxele kwakugcwele inkungu epinki, futhi umshicileli osemncane wayeqondiswa ngokunembile.
  I-monster ebonakalayo yahlasela intombazane ngamandla angacabangeki futhi yabangela ukusikeka kwayo kaningi. U-Elfaraya wahlehla ngokwesaba, inxeba elimangalisayo livale ihlombe lakhe. Imilenze yentombazane, noma kunalokho okuwukuphela komlenze owawusindile, yayiqhaqhazela, kodwa yakwazi ukusika isitho esisodwa salesi silo!
  - Cha, ngeke ungithathe kalula kanjalo! - Iqhawe likhafula izinyo elikhishwe, libheke emigqeni yamehlo esilo esinamandla.
  I-monster yahlanza:
  - Amalangabi angaphansi komhlaba akulindile!
  U-Elfaraya wehlisa amagalelo, kodwa wageja i-poke emlenzeni. Ibhuthi yaphuka iveza umlenze omuhle, onemisipha. Iminwe yashiswa ukugeleza kwe-hyperplasmic.
  - Nansi imbobo emnyama! - Intombazane yaphendula. - Yilokhu okwenzayo kimi - i-super-monster-anti-hero yami! Kodwa akulula neze kimi ukuthunga i-freak, zero, zero, eziyisikhombisa!
  Izingalo ze-monster zaba zinde futhi wazama ukufinyelela uVladimir. Insizwa yakhahlela, kodwa yashaywa kanzima ohlangothini. Igazi laphinde lagobhoza, lashiya amabala endaweni engalingani. UVladimir, enqoba ubuhlungu, wenza i-somersault, wahamba ngezandla zakhe, wabe esephinda wenza enye i-lunge.
  - Ngizokukhombisa umama kaKuzka! I-Chernodyrnik! - Umfana washaya udonga, ezama ukushaya phezulu.
  Lesi silo saqhubeka sikhula ngosayizi futhi sahlasela izinhlangothi ezimbili.
  U-Elfaraya waphenduka wagxuma, washisa imilenze yakhe engenalutho, futhi isitho sakhe sesibili sakhula ngokuzumayo. Intombazane enhle yabhekana nokuhlushwa okunamandla, kodwa okwase kunesikhathi eside. Wagxuma wakhahlela isidalwa sikagesi ngonyawo lwakhe olungenalutho, kodwa wahlehliswa ngokushesha, walahlekelwa iminwe emithathu walimala onyaweni.
  U-Elfaraya wamemeza:
  - Ukwesabeka kwe-anti-world!
  Inunu yahleka ngokubhuqa:
  - Ezweni elingaphansi komhlaba: ngeke ucule kanjalo!
  Intombazane yaphoqeleka ukuba ihlehle. Kwase kuba nzima kuye. U-Vladimir naye wakuthola, ngemva kokunye ukuhlasela, i-monster ebonakalayo yanquma umlenze womfana emadolweni.
  Umfana wabubula:
  - O, lokhu akubekezeleleki!
  - Qina futhi uqoqe intando yakho! - Elfaraya weluleka. Inkemba yenkemba yashaya ubuhle esifubeni yamnquma ingono. Intombazane yenza i-backflip, yakhanyisa izithende zayo ezingenalutho, ezinegazi. Wabe esethuka ngokucasuka:
  - Ubaphulula kanje abantu besifazane!
  Isidalwa se-elekthronikhi siphendule:
  - Ngifuna nje ukugona futhi ngigone amantombazane amabi! Ngifuna ukuphula iminwe yabo futhi ngiyiklebhule ibe yizicucu ezincane!
  "Ngizokuqoba ube yimichilo bese ngelula izimbuzi!" kumemeza u-Elfaraya. Intombazane yakuthola njengokushaywa kwesando. Kwaphuka umlenze kwandiza iqatha elinyakazayo.
  UVladimir walahlekelwa isandla sakhe, bamane basinqamula besebenzisa fan:
  - Nansi i-dildo! - Yafunga insizwa. - Ufuna ukunginyathela!
  Inunu yafunga kabuhlungu:
  - Kuzoba nzima kuwe - vacuum quarks!
  -Awunaphutha, wena bastard cadaverous!
  Kwaba nzima kakhulu kumfana, imilenze yakhe yayeka. Ayengasekho amandla okubambelela, kodwa uVladimir walwa. Waphinda futhi wahlasela, wanquma isitho sesitha, kodwa ngokushesha, kwakunzima ngisho nokuwubamba lowo mzuzu, sakhula!
  Isidalwa sahayiza:
  - Yeka ubuhlungu!
  - Ngakho-ke! "Umfana ukhafule amazinyo agcwele isandla, isihlathi sakhe sinqunywe.
  - Kuyoba kubi nakakhulu!
  Kwalandela ukuhlasela entombazaneni, yahlehla yasika isitha ngobuchule. Wakhafulela igazi elinsundu elinobuthi, kodwa waba mubi nakakhulu:
  - Yeka ubuhle! Uzoyithola nge-nickel!
  - Uzobhekana nesibhakela sesosha eliqinile! - Intombazane yaphendula ngesithunzi.
  Igalelo elilandelayo lamnqamula isandla. U-Elfaraya wavuma futhi waphonswa emuva. Wayesopha. UVladimir wathola esinye "isipho"; idolo lakhe lalinqunywe. Le nsizwa yabubula futhi yazama ukuvika, kodwa ithiphu yabhoboza indawo lapho abantu abavamile benezinso zabo zangakwesokudla.
  UVladimir washaya isitho, waphumelela kancane kuphela: yasikwa, inyama eyenziwe ngensimbi ewuketshezi yaba namandla kakhulu. Umfana wahlehla wazama ukugwaza, kodwa kwandiza izindwani eziyishumi nambili kanye nezinsangu. Omunye wabo wahlaba inhliziyo yomfana, uVladimir wadiyazela futhi waqala ukuwa.
  Umzamo omkhulu ka-Elfarai wamsindisa ekufeni ngokushesha. Le nsizwa ithole umonakalo omusha, icishe yanqunywa phakathi, intombazane yalahlekelwa yibele lesibili, kwabhoboza inhliziyo. U-Elfaraya wayegcwele igazi, isikhumba sakhe esihle sasixebuka. Intombazane yahayiza:
  - Ngilahlekelwa ubuhle bami!
  Inunu, ngaphandle kokufihla imizwa yaso edla inyama, yabhonga:
  - Kufana nesikhumba sengwenya sizosuswa kuwe!
  Intombazane eyayifa ayizange ilahlekelwe amahlaya, yaphendula ngokushesha:
  - Ngamandla we-terminator, ubuso buzoshaywa!
  Kwaphinde kwaba nokuphelelwa ithemba, kwasala umlenze owodwa okhubazekile. Kwaze kwanzima entombazaneni.
  UVladimir wathola elinye igalelo enhliziyweni. Kuhle ukuthi unabo abathathu, ngaphandle kwalokho ukufa ngokushesha. Kodwa ukulahlekelwa amamotho amabili kwamathathu kubangela ukuthi ibe buthakathaka kakhulu. Ukwazi komfana kwakufiphele, umlenze owodwa owawusindile wawungakwazi ukusekela umzimba wakhe.
  Inunu yakhala:
  - Ngizokugwaza! - Futhi waphuthuma entombazaneni. Umlomo wakhe onenhlamba wathi:
  - Uyazi kanjani ezinsukwini zakudala: babedlwengula amantombazane anamandla njengawe?
  - Futhi angifuni ukwazi! - U-Elfaraya walwa, ngokuphelelwa yithemba kwempukane endaweni ewugqinsi.
  - Kodwa kufanele!
  Ibhoboza intombazane: inseba isika ubuhle phakathi. Emzamweni wokugcina obulalayo, uVladimir waphonsa inkemba yakhe, eshaya ijuba elicwayizayo esibhakabhakeni; inyoni yayincane futhi ingenabungozi , kodwa okwesikhashana kwabonakala ensizwa ukuthi kwakukhona umbono wewolintshi phambi kwayo.
  Inunu yayizochoboza ikhanda lentombazane, yabanda futhi yaqala ukubhidlika. Inyama yakhe esabekayo ihlakazeke njengamabhola e-ping-pong. Zaba zincane futhi zaba zincane, zihlakazekile, zibhampa. U-Elfaraya, ebhodla igazi, wamemeza:
  - Ukwenzile ngemuva kwakho konke!
  - Yebo, ngikwenzile! - umfana wadlikiza, ezwa ubuhlungu obungachazeki. ---Ukunqoba kokugcina kusilindile.
  Ibinzana lokugcina lalivele lingekho endaweni, kodwa lalibukeka lizwakala kakhulu. Insizwa nentombazane bahlanganisa izandla zabo ezinegazi bakhasa. Bamboza imitha ngemuva kwemitha, njengokungathi nge-abs enqunu engilazini ephukile. Ngemizamo yobuqhawe, ekugcineni sakwazi ukunqoba umgoqo. Isithombe sacwayiza nokukhanya kwaba mnyama. Insizwa kanye nentombazane badlula isikhashana, ngemva kwalokho babuyela ezingqondweni zabo, beqandisiwe ekamelweni le-biochamber. Ngaphandle zaziphelele, kodwa zazilenga enkundleni yempi.
  Isikhulu sezinkanyezi eziyishumi esinamaphini amabili sibheke ngentshisekelo imizimba enqunu yomfana nentombazane:
  - Ningabalwi abamangalisayo! Noma kunjalo, bakwazi ukubhekana nenunu yokugcina, ngokuvamile eyodwa kuphela kwesigidi ekwazile ukuyenza!
  U-Vladimir kanye no-Elfaraya bakhala:
  - Sazama ukufeza umsebenzi wethu e-Sacred Motherland.
  - Lokhu kuyancomeka, kodwa ngokuvamile akwanele ukunqoba zonke izithiyo! Akunjalo?
  U-Elfaraya waphendula ngokushesha:
  - Yebo! Ubuqotho bubodwa abanele ukusebenzela izwe, kodwa ukungabi khona kwalo akunakuthathelwa indawo yinoma yini!
  - Yebo impela! Uqagele kanjani uVladimir: ukuthi kwakuyijuba elalidinga ukudutshulwa? Wayengenangozi!
  Yashwabana isiphongo insizwa yathi:
  - Kunzima ukusho! Mhlawumbe intuition! Kwakubonakala kimi ukuthi ngabona inyoni ngombono wewolintshi, bese umzimba usabela ngokwawo. Mhlawumbe ukufa kwe-hypersensitivity.
  Isikhulu sezinkanyezi eziyishumi savuma:
  - Kulungile! Lokhu kuyamangaza ukuzwa, kodwa ngizokhumbula! Phela: ujenene wezinkanyezi eziyishumi uDmitry Zubrov ufuna ukukuvakashela.
  Umkhuzi omusha wavela phambi kwalaba bashadikazi. Wayegqoke umfaniswano womkhosi, enezintambo zikanokusho zamahlombe, futhi wamamatheka ngokukhazimulayo:
  - Empeleni, unephutha, manje ngiyi-marshal!
  U-Dmitry wayenomzimba omncane ongowokusubatha futhi ebukeka njengensizwa ewubukhazikhazi. Njengabo bonke abantu, umfana odlalayo omuhle, ofaneleka umagazini, wahleka, ebukeka engathí sina ngokuphelele. Ngenxa yokuntuleka kwamadevu nentshebe (i-atavism engadingekile yaqedwa ezingeni lezakhi zofuzo), i-marshal yayibonakala icishe ibe yintsha, ikakhulukazi lapho ingazange ishwabene noma ikhiphe amehlo akhe.
  - Iqiniso lokuthi wena, Vova, ukwazile ukuthola ukhiye futhi ucekele phansi iphaneli yokulawula ye-monster ibonisa umlwi ovela ohlangothini oluhle kakhulu. Ngaphandle kwalokho: awunayo indlela yokucabanga ejwayelekile.
  - Ingabe kuhle noma kubi!
  - Kuya ngokuthi uzinikele kangakanani embusweni.
  Impendulo ivela ku- Vladimir:
  - Ukuzinikela kwami akudluli imingcele yesizathu! Angisho ukuthi akekho umuntu othembeke ukudlula mina!
  UMarshal wathi ngokuqonda:
  - Wonke umuntu uthembekile! Ngiyazi! Nakuba igama elithi devoted nelizinikele liyafana!
  - Kuyi-pun! - U-Elfaraya uthe ngokubukeka okuhlakaniphile.
  - I-pun ehlekisayo! - UDmitry wavuma. - Ngamafuphi, angizange ngize kuwe ukuze ngithole ukuthi ngubani amahlaya angaphezu kwe-quasar. Kufanele uqedele: umsebenzi owodwa othize.
  U-Elfaraya wenza ihlaya:
  - Ngithemba ukuthi lokhu kuhlangene nokwenza uthando?
  - Cishe! - UMarshal Dmitry wayejabule. - Cishe uzwile ukuthi ezingxenyeni ezithile zendawo yonke isikhathi sihamba, kwesinye isikhathi siyashesha, kwesinye isikhathi sihamba kancane: kunathi, futhi kwesinye isikhathi siphambene ngokuphelele!
  U-Elfaraya uqinisekise kalula:
  - Yebo, kukhona into enjalo!
  - Ngakho-ke lokhu kudala izinkinga ezithile ngokuthuthukiswa kwalesi sikhala. Akukho ukubalekela, yiqiniso lelo! - Marshall welula izandla zakhe.
  UVladimir waphawula:
  - Kodwa izikhulu zethu zezobunhloli zilwa nalokhu ngempumelelo?
  - Yebo bayalwa! Futhi ngesikhathi esifanayo ngempela esebenzayo! - I-Marshal yashaya iminwe kancane, kwavela ihologram yesibhakabhaka esinezinkanyezi. - Izwe elikhulu impela: isathelayithi yethu, ephethwe ama-elves, yahlaselwa izidalwa ezimbi zamabhokisi. Amabhokisi awuhlobo lwe-wild troll, ahlala ephikisana nawo. Umsebenzi wakho ukuvimbela impi yombango: eye yashisa iplanethi enkulu iFurosan emlilweni obulalayo.
  U-Elfaraya waphawula ngokungabaza:
  - Lona umsebenzi othokozisayo ngempela, kodwa bekungeke yini kube lula ukuthumela abagibeli bezicibisholo abambalwa lapho?
  Umashali wanikina ikhanda kakhulu:
  - Cha, akulula! Asifuni ukugxambukela okusobala okuvela embusweni wethu ukuze kuphendule ama-trolls azo zonke izinhlobo ngokumelene nathi. Kuyadingeka ukwenza ukuhlinzwa kwe-microsurgical.
  UVladimir wavuma ngekhanda:
  - Kuyabonakala!
  UDmitry waqala ukuchaza ngesineke:
  - Umhlaba emhlabeni, nakuba mkhulu, amandla adonsela phansi acishe alingane nawomhlaba. Thola umholi wabahlaseli, uzibiza ngoGeneralissimo Dodge, umbambe noma umqede. Kungcono, vele, ukumbamba bese umphoqa ukuba enze okuthandwa nguye.
  U-Elfaraya wavuma:
  "Kungcono ukuyithumba bese uyiphoqa ukuthi iqede impi yombango."
  - Yilokho kanye intombazane. Yilokho okufanele ukwenze. Ngethemba ukuthi ungakwazi ukubhekana nomsebenzi onjalo. - UMarshall wanqamula iminwe yakhe.
  - Ngokuqinisekile! - Ipheya lamaqhawe akhonkotha kanye nje. - I-Ultrastar!
  - Ukucatshangelwa nje: kufanele wamukele ama-elves; IRussia Enkulu akufanele ihileleke kulolu daba.
  Umfana nentombazane banqekuzisa ikhanda ndawonye:
  - Siyavumelana nalokhu!
  - Shintsha igama lakho! Awu, wena Elfaraya usuvele unegama elifana ne-elf, akufanele ushintshwe kakhulu, awuvumi? - UDmitry welula umunwe wokukhomba esandleni sakhe sokudla.
  - Yebo, yebo? Ingozi encane yokwehluleka ngephutha!
  - Futhi uVladimir uzoqanjwa kabusha ngokuthi Vlarad! Igama elihle le-elf. Ngale ndlela ungazijabulisa!
  - Ngakho nginguVlarad!
  - Yebo - uVlarad, hhayi indoda, kodwa i-elf. Kule ngxenye yendawo yonke, isikhathi sihamba ngokushesha, futhi ngesikhathi uqeda umsebenzi, akukho lutho olubalulekile okufanele lwenzeke emaceleni!
  Intombazane nomfana baphakamise izandla zabo ngokubingelela:
  - Siyaqonda!
  - Ngakho fly on the elf cargo starship. Leli yithuba lakho! Kumele uslele ungabonwa!
  U-Elfaraya wacula:
  Izwe likaMama: uyilanga nentwasahlobo,
  Sintanta endaweni engenamoya!
  Awukwazi ukwakha umuzi ngesihlabathi,
  Uma ngenhliziyo: engenangqondo futhi engenamphefumulo!
  
  Ama-Elves angabafowethu othandweni,
  Emnene, kodwa engenasici empini!
  Ikhompuyutha ibonise ama-zero ku-projection,
  Amarobhothi nawo angabantu!
  
  Umkhumbi-mkhathi undiza ngokushesha,
  Uguquko emhlabeni luyisinyathelo esincane, uhambo!
  Ake sinikeze indawo yonke ukubukeka okusha,
  Ngizizwa ngijabule ngayo yonke inhliziyo yami ebucayi!
  
  Futhi impi inhle impela,
  Ngaphandle kwawo akukho ukunambitha, akukho ubumnandi bomhlaba!
  Uma isitha size ukubhubhisa.
  Masiyiguqule ibe yinto efana negalari yokudubula!
  
  Uzalelwe ukuduma kwamarokhethi amabi,
  Ama-Thermoquarks ahlukanisa isikhala!
  Uma umoya waseRussia uthintwa isixuku,
  Ngakho ake silungise induku endishini!
  
  Kepha kufanele ulwe - kungumsebenzi,
  Futhi eyodwa edinga ukuzinikela!
  Ongcolile wabeka ikhanda lakhe embundwini;
  Thola ushintsho kusuka knight kuya ebunzini!
  
  Kungakho udinga umnsalo, akuyona into encane,
  Futhi i-superlaser ingcono izikhathi eziyisigidi!
  Imithala eyikhulu echotshozwe njenge-nickel,
  Ungathembeli ekhefu lenhlanhla!
  
  Ngikholwa ukuthi sizophila ukuze sibone ukunqoba,
  Futhi sizohlanganiswa neRussia!
  Inkazimulo yaqiniswa ngenkemba,
  Abantu abanamkhawulo emandleni abo!
  Iqhawe lahlabelela ngohlu olukhethekile: okungukuthi, amagama nawo aqhuma ngendlela ye-ultrasound futhi ingoma yonke yaqedwa ngomzuzwana owodwa nesigamu.
  UMarshal washaya ikhwelo:
  - I-Ultrastar! Ukuwa ngokuphelele!
  UVlarad akanakile. wabuza:
  - Ingabe sizonikezwa izikhali zesimanje kakhulu?
  UDmitry wabopha umunwe wakhe wenkomba omude efindoni futhi waqinisekisa:
  - Kulokho okungatholakala ngokushushumbiswa, yebo! Kodwa akufanele usebenzise izikhali ezijwayelekile zebutho laseRussia.
  Iphikile le nsizwa:
  - Izikhali ezijwayelekile: zingatholakala futhi ngokushushumbisa!
  Umashali, ekhombisa ukubekezela futhi enze elinye ifindo, waphendula:
  - Yiqiniso, empeleni kungenzeka uma izinsizakalo zethu ezikhethekile zivumela lokhu, kodwa lezi ngokuvamile ziyizibonelo eziphelelwe yisikhathi. Ngaphezu kwalokho, kusetshenziswa izikhali eziyekiwe kodwa ezilungele ukulwa. Ngakho khohlwa ngamamodeli wakamuva. Futhi asikho isidingo sokushaya izindlebe zakho futhi usebenzise ulimi lwakho phezu kwezintambo ze-hyperspatial ultrastrings!
  U-Elfaraya uze wakugunyaza:
  - Yini futhi? Kuyathakazelisa nakakhulu ngale ndlela. Futhi iqiniso lokuthi ubuchwepheshe be-ultra-yesimanje babungenaso isikhathi sokuqala impi, futhi isitha sase sibhujisiwe!
  UVlarad wayejabule ngisho, amehlo akhe ecwebezela:
  - Kuyaphawuleka! Ikakhulukazi endaweni yethu yonke, emkhathini we-interuniversal, izikhali azicekeli phansi kangako.
  I-marshal ikhiphe ihologram kuzipho lwakhe, ihybrid ebukekayo yovemvane nentombazane ehehayo, enqunu ingxenye:
  - Ungasho kanjani, kule ngxenye yendawo yonke, izikhali ze-hyperplasmic nazo zibuthakathaka kakhulu. Lokhu kulula, kunzima ukukubhubhisa, futhi isisindo sesitha sinethuba elingcono kakhulu lokusinda. - Umashali welula intende yesandla sakhe, umunwe wasonteka waba amafindo ngokushesha waqonda futhi wazuza ubude obuvamile. Isundu laphenduka laba nsomi namachashaza aphuzi, kwavela ingilazi yewayini eqoshwe ngamagoqe futhi icwebezela ngaphezu kwamadayimane. U-Dmitry wagwinya okukuqukethe ngesikhathi esisodwa, ngokusobala wayesithanda isiphuzo, amabhamuza amaningana anemibala eminingi aphuma ngemuva komlomo wakhe. Ezizungeze umbhangqwana wokulwa: kwavela i-flotilla yamahologramu okulwa. Imikhumbi-mkhathi, nakuba imincane, yayisabeka kakhulu.
  - Sizokwenza kanjena! - U-Elfaraya wamemeza ngenjabulo yezempi: iqhawe ngesikhathi esisodwa, lidubula kusuka ku- nail evarnished, ngemibono yokuwa, imikhumbi ebonakalayo engamashumi amahlanu. Quasar! Nikeza i-oda!
  Umashali wavuma ngekhanda evuma futhi waxwayisa:
  - Kungcono ukuthi abalingani bakho be-elf abazi ukuthi ningabantu! Ngeke wazi, omunye wabo angase aphenduke inhloli, noma nje i-chatterbox. Sesivele sishintshile isimo samehlo nezindlebe ngesikhathi sokuvuselelwa. Ngokuqondene nendaba, zenza sengathi ningabantu abancane kakhulu abaye baqeqeshwa ngokukhethekile ekamu labantwana baseRussia kusukela ebuntwaneni. Lokhu kusho ukuthi abawazi amasiko amaningi nemiqondo ethile yama-elves.
  UVlarad wabonakala ecasukile:
  - Kukhona into eyaziwa ngalo mjaho, umlingani wethu omkhulu. Sadlula ohlelweni olubanzi lokuqeqesha.
  U-Dmitry uphazanyisiwe:
  - Lokhu kungase kungenele! Ngaphezu kwalokho, akulula kangako ukushintsha ukuziphatha kwakho. Ingozi yokwehluleka inkulu kakhulu.
  U-Elfaraya wahleka futhi waphawula:
  - Sizoqedela umsebenzi kunoma yikuphi! Yini engakaze izalwe, engazalwanga, futhi engasoze yazalwa? Umkhuzi okwazi ukunqoba iRussia!
  I-marshal yakhulula i-bun esobala entendeni yesandla sakhe, yavele yavuvukala, yaqhuma futhi i-snowball ecwebezelayo yawela phezulu:
  - Hyperquasar! Amazwi aqotho! Uyawuqonda umsebenzi, manje qala ukuwenza. Vele ungabi isilima. Amarobhothi azokuphelezela. Linda kodwa! Njengendlela yokuvalelisa, iqembu lakho kufanele lithole imiphumela ye-hypercurrent. Ukuze ungaphelelwa imali!
  Ama-cyborgs anamandla ashaywe ngombani, akhula njengewebhu enemibala eminingi. Izidumbu zalaba ababelwa zazikhanyiswa ngapha nangapha, ngisho nesikhumba sasiwa, izimbambo ziphumele ngaphandle, izingxenye zamathambo zigobile. Amanye amathambo aqhekeka futhi asha njengomentshisi, ilangabi lalifile futhi ngesikhathi esifanayo likhanya kakhulu, lishisa imizwa. UVlarad no-Elfaraya babubula, kodwa bazibamba ukukhala kwabo.
  Intombazane yaze yamamatheka:
  - Hhayi-ke, lokhu kuyangivulela! Njengeqembu lezigelekeqe elinabafana abayishumi nambili!
  I-marshal, inelisekile, ngokungazelele yelula intamo yayo njengendlulamithi, yabamba ilitshe, iluma ikhanda lerobhothi ngamazinyo ayo acwebezelayo, aqine ngokuphindwe izikhathi eziyizigidi eziningana kune-titanium. Ngemva kokugwinya, wathi:
  - Yini ongayenza ngokulandelayo? Angicabangi ukuthi uzothatha isithombe (uzokwenza isilima)!
  Insizwa nentombazane, bephelezelwa amarobhothi, basuka ehholo. Umsebenzi wawucace ngokwedlulele, futhi izikhulu ezimbili zesikhashana kwakufanele ziwenze. Bagibele isikebhe esinesivinini baqonda ecosmodrome ngokushesha.
  U-Elfaraya wahleka:
  - Lapho u-Dmitry eluma ingxenye yerobhothi ngamazinyo akhe, ngavele ngaba amantongomane! Insizwa enhle!
  UVlarad waphawula:
  - Umashali wayebonakala efuna ukusitshela okuthile ngokushukuma komzimba wakhe kunokuba ngamazwi. Ikakhulukazi, amarobhothi: athandaza ngokusekelwe kukhodi ye-ternary, kodwa u-Amen wokugcina uvame ukuhambisana nokukhululwa, noma ngemithamo emincane, ye-hyperplasm!
  Iqhawe lakhotha ikhala lomfana ngamalimi amabili:
  - Kuhle ukuthi izindela azivunyelwe amarobhothi!
  UVlarad uphikile:
  - Cha, kukhona izindela ze-cybernetic! Baze babe nohlobo oluthile lwama-oda we-nano-space!
  I-cosmodrome yayibonakala ilenga endaweni engenalutho, phezulu ngaphezu komhlaba. Ndawana thize emaceleni kwakuzungeza izakhiwo eziqinile zejiyomethri. Umbuso wasemhlabeni awuzange ukubekezelele ukuzeyisa ngokweqile, konke kwalinganiswa, kwakubonakala sengathi izakhiwo zaziyizinsika ezimashayo. Isakhiwo esisodwa kuphela esasisesimweni sama-tuyere-turtle hybrids ayisithupha abekwe phezu kwesinye. Umuntu omkhulu kunabo bonke usesisekelweni; njengoba iya phezulu, ubukhulu bayo buyancipha futhi nokukhanya kwayo kuyanda.
  U-Elfaraya wahleka:
  - Kubukeka njengehhovisi elimele ama-elves! Ama-buffoon alasha-vacuum!
  E-cosmodrome ngokwayo, imikhumbi yezinkanyezi yayimi emigqeni ehlelekile, njengokungathi ikleliswe nerula. Ukuthuthwa kwempahla kwama-elves kwakufana ne-rosebud eyayiqale ukuqhakaza. Ayemahle futhi enomusa, amacembe ayenemibala engamashumi amahlanu kanye nemithunzi. Ngokungafani nezilwane zasemhlabeni ezinokhahlo, ama-elves ayethanda kakhulu ukunethezeka nobukhazikhazi obukhazimulayo, imibala egqamile.
  U-Elfaraya no-Vlarad babegqoke ngendlela evamile: izingubo ezigqamile kakhulu, ze-elf zezwe. Izinwele zakhe zazigoqekile futhi zadaywa, futhi enamacici ezindlebeni zakhe. Lokhu kwakuvamile nasemadodeni ohlanga oluwubukhazikhazi. U-Vlarad wezwa isisindo samacici okokuqala ngqa, wazizwa emkhulu futhi ephefumula. Ngandlela thize ngisho: hhayi impela indoda. Ngaphakathi, inkanyezi ye-elven yayibukeka njengeyacht yokuzijabulisa yasebukhosini kunomkhumbi othwala impahla. Yonke into yayinhle kakhulu, iluhlaza, iwubukhazikhazi, inezimbali eziningi namatshe ayigugu okwenziwa. Ngempela, itshe ngalinye elakhiwe ku-hyperplasmic cyber reactor lalingenakuqhathaniswa: lalikhanya futhi lihle kakhulu kunetshe eliyigugu lemvelo. U-Elfaraya, njengowesifazane wangempela, wayebabaza.
  - I-Megaquasar! Yeka indlela eyingqayizivele nemangalisa ngayo!
  U-Vlarad wabhala ngokudabukisayo:
  - Asikuthandi ukunethezeka okungadingekile. Ngaphezu kwalokho, ama-elves atotoswa kakhulu futhi, njengathi, awazwani nobuhlungu obuqhubekayo nokuqina okukhulu - ukuqeqeshwa okukhethekile okunonya!
  U-Elfaraya wakhotha amatshe ngolimi lwakhe futhi waqhakaza:
  - Yeka ukunambitheka kwe-hyper-universal kanye nephunga!
  Futhi nansi ama-elves ngokwawo, afana kakhulu nabantu banamuhla, ikakhulukazi uma ungaboni izindlebe zabo ezinhle, njengezimbali zaseNsimini yase-Edene, ezinezinwele ezikhazimulayo, futhi ezipendwe ngobuningi ngezimonyo. Ngakho-ke, njengomthetho, ama-elves, abesilisa nabesifazane, babethanda ukugqoka. Lokhu kwanika ubuhle babo ukubukeka okweqisayo. Kukhona cishe ama-elves amathathu wesilisa ambalwa kunabesifazane, futhi ngokubukeka kwawo awanantshebe, apendwe ngezinwele ezimpunga futhi awakwazi ukuhlukaniswa. Njengabantu basemhlabeni, ama-elves abukeka esemancane, kodwa amehlo awo awawona awabantu: awayingane ngokuphelele, awahlakaniphile futhi enobungane. UVlarad wacabanga ukuthi naye ubukeka njengentombazane. Kubantu, abesilisa babesagundwe izinwele zabo futhi benezingubo ezingafani. Nakuba ngokubheka ubuso: ngezinye izikhathi kunzima ngempela ukuhlukanisa owesifazane kowesilisa. Kuyiqiniso ukuthi iningi labesifazane abangabantu banamabele amakhudlwana nezinqulu ezibanzi. Ama-elves anento efanayo kakhulu, nakuba ngokuvamile azacile futhi entekenteke kuneyasemhlabeni. Umkhuzi we-starship kwakuyintombazane enezinwele ezinemibala eyishumi. Wathola isixwayiso: ukuthi amasosha ayeqeqeshwe okukhethekile ayefika emkhunjini.
  Endiza phezulu, wanga u-Elfaraya noVlarad. Le nsizwa yaququda: iphunga lenhlanganisela ecebile yamakha abizayo lalinamandla kakhulu, futhi ubuso bentombazane babupendwe ngokugqamile; ama-elves ayethanda ukwenza imidwebo enemibala emzimbeni. Umsizi kakaputeni wandizela kubo, ehlulela ngesibalo sakhe, okungenzeka ukuthi uyindoda noma intombazane. Wadedela ifu lamabhamuza ane-polygonal, anemibala eminingi ngemuva komlomo wakhe, abhunyela ambalwa awo. Nokho, kwakungekho ukuchaphazeka: kwakunuka iminti kanye nenqwaba yephunga elimnandi!
  - Ngingu-Crizzly! Isikhulu sezinkanyezi ezimbili!
  UVlarad wahleka futhi welula isandla sakhe:
  - Vlarad, iphini lesikhulu sesikhashana!
  Idlozi lathatha isandla salo entendeni yesandla salo lasinweba esinqeni salo!
  - Eduze kwenhliziyo! - Futhi wenza okufanayo ngesandla sakhe sleek.
  U-Vlarad wayazi ukuthi phakathi kwama-elves ukuthinta izitho zangasese akubhekwa njengenhlamba, kunalokho, kufana nesibonakaliso esiphezulu senhlonipho, kodwa wayenamahloni kancane, kwavela ngandlela-thile kungcolile futhi kubi.
  Ukapteni wenkanyezi waphendula:
  - Ngingu-Astarte! Egcwele inhlonipho ngamasosha ama-SS. Sizondizela eFurosan, okusho ukuthi kuzodingeka siwele indawo engafanele.
  Impendulo ivela ku- Elfaraya:
  - Yebo, sizowela! Lapho okwethu akuzange kunyamalale!
  U-Astarte ulungisiwe:
  - Asikho isidingo sokunyamalala! Lesi isitsotsi somuntu!
  Intombazane yaphendula ngesizotha:
  - Kunzima ukuba nozibuthe futhi ungatholi uzibuthe.
  Avume ngekhanda u-Astarte, aziphakamisele emoyeni kancane, anyakazise okhalo. Amabhuzu akhe ayecwebezela.
  - Samukele okuningi emasikweni kubantu. Bheka mina, ukuhleleka kweqhawe lempi yamazwe ngamazwe, uPeter the Howitzer. Bheka ukuthi muhle kanjani.
  UPeter Howitza wayenemibala nemihlobiso. Ama-elves asungula uhlelo lomuntu, kodwa aluhlobisa ngendlela yawo. Nokho, wayebukeka emuhle kakhulu.
  U-Elfaraya wahlaba amehlo futhi waphawula:
  - Uyi-cutie.
  - Ngemijikelezo eyishumi nambili, ufike phambili eminyakeni emibili eyi-quasi ngaphambi kwesikhathi esimisiwe. Lapho waduma ngokuthumba ujenene! - Ngabona u-Astarte edlala ngomzimba wakhe. Ngokuvamile, awukwazi ukusho lutho - iqhawe. Ufe ngokuqhumisa umkhumbi wempi ophambili - ukufa kweqhawe!
  - Futhi ukuphila! - UVlarad (Vladimir) wakhonkotha. - Nokho, noma ubani ongakwazi ukwazisa ukuphila ngeke akwazi ukubhekana nokufa ngesizotha!
  U-Astarte wavuma:
  - Kulungile, umfana we-kibalchish! Ingabe yilokho abakubiza ngakho embusweni wabantu?
  - Akunjalo Empeleni! Izingane zibizwa ngamasosha ezingane! - UVlarad waphikisa.
  - Ngiyakwazi lokho, kodwa ngisho into ehluke ngokuphelele. Unesibindi futhi uyaphikelela futhi! - Intombazane isiqedile ukuphotha. - Ake sizijabulise, sinemidlalo eminingi, ikakhulukazi ehlangene. Ngicabanga ukuthi ukhathele izimpi eziqhubekayo?
  U-Elfaraya wavuma ngekhanda:
  - Esihogweni! Ukushaya njalo nokubulala sekuyinsakavukela umchilo wesidwaba. Ikakhulukazi phakathi nalezi zivivinyo zembobo emnyama!
  U-Astarte uphakamise:
  - Kuthiwani uma sakha idolobha! Noma cha, ngiphakamisa umdlalo olandelayo. Idlozi ngalinye linikezwa iplanethi.
  - Kuhle!
  - Iplanethi yasendle! Umsebenzi wakho ukwakha impucuko! - Intombazane iso.
  UVlarad washaya izandla zakhe:
  - Ngomzuzwana owodwa! Bese uhlasela izwe elingumakhelwane!
  U-Astarte wanikina ikhanda:
  - Cha! Akukhona lokho esikushoyo! Empeleni, asiyidingi into efana nale. Lowo ofinyelela izinga eliphezulu lokuphila uyonqoba. Amaphuzu azonikezwa ngalokhu. Ngokuyisisekelo, ngithemba ukuthi konke kucacile kuwe.
  U-Elfaraya ehleka wathi:
  - Sizokunqoba nonke! Ngendlela, siqala nini?
  - Sesivele siqalile! - Idlozi lakhala.
  - Kungani ngingezwanga lutho!? - Iqhawe Russian wamangala.
  Ubuso buka-Astarte baba nobuqili:
  - Lena imfihlo yethu enkulu! Abantu abanakuba ngaphezu kohlanga lwethu kukho konke. Kufanele futhi sibe nolwazi! Ikakhulukazi uma ucabangela ubudala bempucuko yami!
  UVlarad wakhumbula:
  - Futhi ngicabanga ukuthi ngiyazi, ukusheshisa emikhunjini yezimpahla kuhamba kancane kunabantu. Yingakho kungekho mizwa.
  UChrizzly wathi ngokucasuka:
  - Sinenye yama-reactor amasha afakiwe, siyithenge endalini!
  U-Elfaraya wakhala izinyembezi:
  - I-reactor entsha kakhulu iyathengiswa! Yini engase ibe inhlekisa futhi iyisiphukuphuku.
  Impendulo ivela ku- Chrysley:
  - Ku-anti-market, ungathenga yonke into! Umane ungazi, ukholelwa ku-propaganda, kumandla onke wezinsizakalo zobuhlakani bomuntu.
  U-Elfaraya wathi ngokuthula:
  - Mhlawumbe ucishiwe kunkanyezi ethile eyonakele?
  - Yilokho kuphela! Awukwazi ukunqoba izinto ezimbili: ukuhaha nobuwula, nakuba ukungabikho kokuqala kuvame ukuhlanganiswa nokugcina! - UCrizzly wancokola. - Ingabe ufuna ukubamba glitch?
  UVlarad wabuza:
  - Ingabe lawa ma-hallucinations?
  - Yebo, kanjalo, kodwa kuyajabulisa kakhulu! Kuyamangaza nje! - U-Astarte wakhukhumala izihlathi zakhe, ngemidwebo enenhlamba evusa inkanuko, njengamakhabe amabili.
  - Ungasebenzisi kabi amaphutha! Kushubile! - UVlarad wanyakazisa umunwe wakhe (wafunda ukuthi ama-elves athande isenzo esinjalo).
  - Zama futhi uzoqonda ngokushesha ukuthi akukho lutho olungcono kunalokhu! Ngaphandle kocansi! - U-Chrizzly wavula umlomo wakhe futhi ngokumemayo wahambisa ulimi lwakhe olude oluphinki oluphindwe kabili.
  U-Elfaraya uqabule u-Chrizzly ngesisa:
  - Hhayi-ke, anginankinga nawe!
  - Cha, ngifuna uthando noVlarad.
  Iqhawe elincane lacasuka:
  - Ubulili be-Unipolar buwukuphendukezelwa!
  U-Crizzly wakhononda:
  - Kunjalo ngabantu! Noma ukhohlwe uhlanga lwakho usahlala nabantu. Lokhu kungokwemvelo kithi. Ngokuphambene nalokho: akunzima ukuyenga owesifazane, kodwa ukukhuthaza indoda (abesilisa bambalwa), lokhu kuyi-hyper-chic!
  UVlarad uphikile:
  - Uthando phakathi kowesilisa nowesifazane lungokwemvelo, njengoba luveza inzalo! Imvelo ibeka ukuthi umlingani othandweni kumele abe ngowobulili obuhlukile!
  UChrizzly unikeze isibonelo esithandekayo esibonisa ukuqwashisa:
  - Ezikhathini zasendulo, abantu babehluke ngokuphelele. Babenesimiso somshado, lapho owesifazane ephoqelelwa ukuba athande indoda eyodwa kuphela, futhi indoda iphoqeleka ukuba ithande owesifazane. Labo abephula lo mthetho oyisiphukuphuku babebhekene nesigwebo sentambo. Ufunde umlando wabantu basendulo!
  UVlarad wavuma ngokungananazi:
  - Yebo, lokho kwakuwubuwula! Amadoda ancishwa ithuba lokukhetha nokuqhathanisa, abesifazane bachithwa kude ne-monotony! Kodwa manje, ngokuphambene nalokho, ukushintsha okuvamile kwabalingani kuwudumo - bonke abantu bawumndeni owodwa: wonke owesifazane ungumfazi, wonke abesilisa ungumyeni!
  - Okusho ukuthi, lokho thina elves safika ezigidini zeminyaka edlule. - UChrizzly wayejabule. - Ngicabanga ukuthi ngemva kwempi abantu bazoqala ukubheka ubungqingili ngendlela enengqondo!
  U-Elfaraya wambambatha i-elf ehlombe:
  - Futhi uyazi, angiphikisani ne-bisex noma!
  U-Astarte, ehleka (izinyo ngalinye linomthunzi walo ohlukile), wathi:
  - Njengokuthanda kwakho! Uyayifuna imidlalo, uyafuna ucansi, manje uzoba mnandi kakhulu empilweni yakho. Ngendlela, uke wazama ukushaqeka kwe-hypercurrent?
  - Yebo! - Insizwa nentombazane baphendula kanyekanye.
  - Futhi Kanjani?
  U-Elfaraya wenza ihlaya:
  - Njengocansi, i-orgasm kuphela ephuma endaweni ehlukile!
  Ama-elves ahleka, ubuso bawo bukhanya ngokumamatheka. U-Crizzly wanyakazisa izandla zakhe, futhi esandleni ngasinye kwakukhona isikhwama sika-ayisikhilimu esimo se-hybrid yephiramidi ne-aster:
  - Sicela, umkhiqizo wemvelo!
  UVlarad wabuza:
  - Yini lokhu?
  - I-Erofiro, uhlobo luka-ayisikhilimu!
  Yawuthinta kahle insizwa ngolimi yawuzwa ubumnandi ngesikhathi esifanayo imuncu. U-Elfaraya wakhotha ngothando isabelo sakhe:
  - Futhi yini, kuyathandeka kakhulu! Futhi engenakuqhathaniswa! Kuyamangalisa! Ngizodla noma yini!
  UVlarad wabuza:
  - Futhi lokhu cishe kusukela ubisi adonsela phansi.
  UChrizzly unqume ukudlala ngaphansi kwe-simpleton:
  - Yeka ubisi! Yini!
  U-Elfaraya wanyakazisa umunwe wakhe:
  - Asikho isidingo ukwenza njengesiwula! Njengokungathi awazi ukuthi ubisi luyini, lutholakala ezilwaneni eziningi, kanye nemisebe ye-quasar!
  U-Crizzly wahhumuzela:
  - Kodwa angazi! Ngingumfana omncane. Kungcono udle u-ayisikhilimu, uwukudla okuhlonipheke kakhulu.
  UVlarad wayengakaze awudle u-ayisikhilimu ngaphambili, wayengenalo ithuba lokuwuzama edilini, ngakho-ke wabonisa umdlandla. Isitsha sasinemibala eminingi futhi sinezingqimba eziningi, kwakukhona amajikijolo namakhowe ngaphakathi. U-Elfaraya naye wadla ngokujabula, kodwa nokho waqhubeka nokuxoxa:
  - Ingabe ufuna ukwazi ukuthi abantu izidalwa ezithakazelisayo ngempela kwezokuxhumana, kodwa kuyisicefe. Bakhangwa yizo zonke izinhlobo zokuxhaphaza. Bathanda ukukhuluma ngempi, kodwa imiphefumulo yabo ifuna okunye.
  U-Astarte uphakamise:
  - Kuthiwani ngokuhweba! Kungumsebenzi othokozisayo futhi, undiza uzungeza imihlaba eyahlukene, kuhlanganisa neyangemuva. Uyazi, abomdabu abaningi, basithatha njengonkulunkulu, banikela ngomcebo wabo njengomhlatshelo. Ngokuvamile, abantu nabo bahlangana nathi elves. Ngalezo zikhathi ezingekude kakhulu lapho isintu sisebenzisa izimbazo zamatshe futhi siwa ngobuso phambi kokubaneka komlilo. Futhi hhayi thina kuphela, umbhangqwana wezinye izinhlanga wavakashela umhlaba.
  U-Elfaraya, ekhotha isipikili, wabuza:
  - Ingabe ufuna ukusho ukuthi kulapho izinkolo eziningi zivela khona?
  - Kungani kungenjalo! Futhi nezinganekwane! Isintu sinenhlanhla enkulu ngokuthi umjaho wakwaDurrij uhlulwe yithi. Ngaphandle kwalokho, uhlanga lwesintu lwaluyowela ebugqilini obunzima. Ezweni abantu ababelibiza ngokuthi i-Egypt, abakwaDurrig baphoqa ukuthi kwakhiwe imibhoshongo emikhulu.
  - Ingabe kwakuyibo? - Iqhawe lamangala ngempela, lacishe laziminca ku-ayisikhilimu walo.
  - Yebo, ngamakhanda ezilwane ezimbi kangaka! - Intombazane grinned. - Nokho, ngikhuluma ngani! Ama-elves asindisa abantu, kwaba khona impi yasemkhathini, ngisho nasesimisweni sonozungezilanga, iplanethi yaqhunyiswa.
  - Iplanethi abantu abayibiza ngokuthi i-Phaeton. - Wangikhumbuza Elfaraya.
  - Kulungile! Uyacabanga! Ngokuvamile, abantu babonakala ngokuzikhukhumeza nokuntula ukubonga. Thina elves sasibathanda abantu njengabafowethu abancane, ikakhulukazi abesifazane nabantwana babo. Amadoda anentshebe: enza iningi lethu lazizwa kabi!
  U-Chrysley akavumanga:
  - Indlovukazi uMaffgo, wazithathela ishumi nambili abathandi bezintshebe.
  - Ungasho ama-vulgarities! - U-Astarte uphazamisekile.
  - Lokhu kuyiqiniso elingokomlando! - Idlozi lavuka emoyeni.
  - Kuseyinhlamba! "Ukapteni waze welula intamo yakhe ngohhafu wemitha ngenxa yokucasuka.
  - Hhayi-ke, kungani namanje kukhona abesifazane abathanda, isibonelo, imikhovu, ama-orcs nezidalwa ezipholile. Yebo, hhayi abesifazane kuphela, kodwa namadoda! Ngaphezu kwalokho, uMaffgo wayenakekela izigqila zesilisa, ephoqelela abantu ukuba bakhulise intshebe ezinde. Enye yamadoda yaze yanwetshwa ukuphila kwayo ngomlingo ngeminyaka engamakhulu amathathu, futhi intshebe yayo yakhula yaba yinde njengomsila we-dinosaur.
  U-Elfaraya wahleka:
  - Kumnandi!
  U-Vlarad uthi:
  - Inkazimulo nodumo ezintshebeni, kodwa ikati linamadevu futhi! Nokho, lokhu kukhuluma kuphela ngobubanzi bomphefumulo wedlozi!
  Insizwa yaqeda ingxenye yayo ka-ayisikhilimu yabuza:
  - Kepha kwenziwa ngani, uma kungokwemvelo!
  U-Astarte (intamo yakhe yabuyela kusayizi ojwayelekile) waphendula:
  - Leli igobolondo lamakhowe ase-asteroid.
  - Ini?
  - Ingxube yekhowe kanye negobolondo elihlala endaweni eyisibhakabhaka! Ikwazi ngisho nokundiza, uzovuma ukuthi imane nje imnandi! - Intombazane yaze yagxuma ngenjabulo. - Ungacabanga noma yini enjengale!
  - Kukhona izidalwa ezahlukene endaweni yonke! Kuyamangaza ukuthi imnandi kangaka. - UVlarad wakhotha induku yakhe futhi.
  U-Elfaraya wahogela:
  - Kungani iphunga elinjalo le-tart!
  Impendulo ivela ku- Astarte:
  - Lokhu kungenxa yokuthi akuyona nje igobolondo lamakhowe, kodwa isibungu sayo. Ifakwe ngokukhethekile ngamaminerali. Ngokushesha uzozizwa.
  - Kanjani? - UVlarad wabuza.
  - Njengoba kungokokuqala ngqa, ukubona izinto ezingekho kuzoqala. Ungesabi, zizoba mnandi: ukuqala i-buzz: hlala phansi ezihlalweni.
  KuVlarad (Vladimir), konke kwaqala ukufiphala phambi kwamehlo akhe. Washesha wacambalala, kwathi emva kwesikhashana waphoseka ephusheni elibi.
  UVladimir wezwa amakhaza amakhulu futhi evevezela emilenzeni yakhe. Wabona izihlahla ezishwabene zimbozwe isithwathwa. Futhi ngokwami njengokungathi ngivela ngaphandle. Wazibona eselenga esigodweni, ecikwa yintambo. Intambo esabekayo yacindezela umphimbo wensizwa, yabangela ukuhlupheka okukhulu. Okubi kakhulu kwaba ukungakwazi ukuzisiza kanye nobuthakathaka obusabekayo emzimbeni. Wayengakwazi ngisho nokunyakaza, sengathi ufile. Yayingekho ngisho indlela yokunyakazisa umunwe wami. Ijaha lazama ukutshikitsha kodwa umzimba walo awuzange ulalele. Kwangethusa ngempela ngenxa yokungabi namandla kwami. UVladimir akakaze alale, wayengazi ukuthi liyini iphupho noma ukubona izinto ezingekho, futhi wayemane ethukile.
  Wabe esebona idolobhana, isonto elivamile, lifiphala ngokuhamba kwesikhathi. Izindawo zokuhlala ezibukeka njengezindlu ezindala ezivela emibhalweni yakudala ye-inthanethi. Izingane ezinekhanda elimhlophe, ezingafake zicathulo zazigijima zizungeza amagceke. Zazigijima kancane ngezindinganiso zesimanje, ngokusobala zidlala okuthile. Amantombazane agxume ngomlenze owodwa, abafana balwa ngezinduku kubonakala ukuthi badubula ngezibhamu. Uma sibheka izingubo ezidabukile, idolobhana limpofu, ngokusobala kusukela ezikhathini zamapulazi ahlangene: phakathi nekhulu lamashumi amabili. Kungani enqume lokhu: kwakungekho abamnyama phakathi kwezingane, lokhu akuyona iMelika, iSonto Lobu-Orthodox. Yebo, futhi kubonakala sengathi abafana abambalwa banezinkanyezi ezifiphele kuma-Budenovkas abo axebukayo. Ziningi izingane, kodwa cishe abekho abantu abadala ababonwayo. Kuyaxaka lokhu...
  Khona-ke uVladimir wezwa ukuduma kwezinjini, futhi amakholomu othuli avela kude. Abafana abazange banake, amantombazane abonakala ejabule. Kusenjalo kuqhamuke inqwaba yamaloli nezisebenzi ezithwele izikhali, nabashayeli bezithuthuthu abayishumi nambili behamba phambili. Ezinye zazo zimpunga-luhlaza, zigqoke izigqoko ezisindayo. Naphezu kobuhlungu, uVladimir wacabanga ukuthi ukugqoka isigqoko esinjalo kwakungewona umqondo omuhle. Phela ibopha ikhanda nentamo ebuthakathaka kumuntu osenyameni yamaphrotheni, okusho ukuthi inciphisa inhloso yokudubula. Phela, kunzima ukukhomba lapho intamo yakho iqinile futhi ikhanda lakho libuhlungu. Kunzima kakhulu ukulwa ehlobo elishisayo, umjuluko uconsa amehlo akho. Yiqiniso, sekuvele kuyikwindla, amaqabunga aphuzi nama-puddles angcolile ayabonakala. Ngokusobala akusabanda kakhulu, izingane zigqoke izingubo ezilula, ezimadladla futhi zizacile.
  Ikholomu yasondela, abafana bagijimela emasosheni. Baqala ukunyakazisa iminwe emlonyeni, sengathi badonsa umoya.
  UVladimir wabhala:
  - Lawa ama-tomboys! Bafuna ukubhema! Kodwa ugwayi unobuthi, ikakhulukazi emizimbeni yezingane.
  Amasosha aqala ukumamatheka, izindebe zawo zinwebeka, kodwa amehlo awo ayabanda futhi aqinile. Uphawu lwabo imibani emibili, nefulegi elibomvu eline-swastika.
  - Lena i-SS! Amasosha akhethiwe. Ukwesaba kwangena emphefumulweni kaVladimir, hhayi yena, kunjalo. Ama-SS abenedumela elibi nje. Kodwa-ke, ngokuphambene nemibono ye-propaganda, iningi lamayunithi ama-SS lalimane nje liqaphe ibutho lamaNazi. Amasosha akhethiwe, amasosha angcono kakhulu. Abaningi babo baziphatha kahle, balwa ngesibindi futhi behlonishwa. Kodwa kwakukhona amayunithi akhethekile okujezisa ayengagodli muntu! Nokho, kwakunethemba lokuthi abafana namantombazane azacile abamhlophe babengeke babangele ulaka. Phela, amadoda ama-SS athanda izinwele ezimhlophe namehlo aluhlaza.
  Kodwa kukhona okungakuthandi emibonweni yabo. Mhlawumbe amavukela mbuso akhanyisela izinkomo...
  - Uhlanya! - Umyalo uyalandela. Amadoda ama-SS ahlwitha izibhamu zawo eziwumshini, ezimfishane futhi zidubula ngokushesha. Olayini bavala izingane. Izinhlamvu zibhoboza umzimba wonke, ziklebhule ingaphakathi. Izingane ziyabaleka, izithende zazo ezingcolile zicwebezela. Umgwaqo owubhuqu ugcwele izidumbu, kugobhoza imifudlana eminingi yegazi. Intombazane eyayidatshulwe isisu yelula izingalo zayo futhi yakhala ngokudabukisayo. Omunye umfana waphuka umlenze, kodwa njengendoda yeqiniso, wabamba ukububula kwakhe wakhasa wahamba.
  Ama-fascists, nokho, awazange abe namahloni nhlobo. Izinhliziyo zazingenazwelo! Baphuthuma ukuxosha izingane. Badubula emafasiteleni, amadoda ama-SS ajikijela amabhomu akhethekile ezindlini.
  Izingane ezilimele zanyathelwa ngamabhuzu futhi zaqedwa ngezinsalela. Umjikijeli womlilo unamathiselwe kumphathi wezisebenzi ezihlomile. Amalangabi ashaya izindlu, adiliza uthango, izihlahla zivutha, ama-aphula avuthiwe ayeqhuma.
  UVladimir wayefuna ukuvikela leli dolobhana, kodwa akakwazanga ukunyakaza. Umzimba unjengokungathi usemaketangeni aneqhwa, i-titanium.
  - Unya olumangalisayo!
  Kodwa-ke, uma ukhumbula impi engenamusa abayilwayo. Phela, lapho zingena endaweni yonke yesitha, zibhubhisa yonke into. Phela azikho izakhamuzi empini yanamuhla. Lapha, futhi, ama-fascists aphikisana: namuhla umfana, kusasa i-partisan. Futhi phakathi neMpi Enkulu Yokushisekela Izwe, amaqhawe ezingane abangela izinkinga ezinkulu kumaNazi. Nokho, lokhu akubathetheleli abashisekeli benkolo yamaNazi! I-scum kuphela engaphakamisa isandla ezinganeni ezifinyelela kuwe ngezandla zazo ezincane, ezingenazintambo ngenxa yokusebenza kanzima. Ngaphezu kwalokho, kuyo yonke ingane ebulewe: kukhona abaphindiseli abayishumi futhi impi iba ezweni lonke ngempela.
  Umuzi uyasha, amaNazi abambe lona wesifazane, amkhumula izingubo, aqala ukumdlwengula. Kukhona ukwesaba okukhulu okwenzekayo, isisu somfana othunjiwe sanqunywa savuleka, futhi amathumbu aqala ukugoqwa eduze kwe-bayonet. Ingane yayiminceka, ingasakwazi nokumemeza. Intombazane eneminyaka emihlanu yadatshulwa phakathi. Izinsana zaziphonswa emlilweni noma zibethelwe esiphambanweni.
  Umpristi owayephethe isiphambano wagijima eyohlangabeza amaNazi. Amadoda amaSS amshaya ngesidunu sesibhamu ebusweni, asusa isiphambano, abamba umpristi izingalo ashisa intshebe yakhe. Ngesikhathi esifanayo, amadoda amakhulu asonta izandla zomfundisi wehlelo. Isiphambano sasishiswa ngomlilo futhi sisetshenziswe esifubeni sompristi. Kwakungenakwenzeka ukusho amagama, kodwa ngokusobala lezi kwakuyiziqalekiso zompristi. Ekugcineni, ngenxa yokushaqeka kobuhlungu, umpristi waquleka futhi waphonswa emlilweni. Ngesikhathi esifanayo, ama-sadists agqoke umfaniswano anqume izinzwane zentombazane. Abanye ababulali banquma izindlebe zabafana ababesaphila. Konke kwakubonakala kukubi, njengokungathi kufilimu yomqondisi ogula ngengqondo.
  UVladimir wanyakaza futhi akakwazanga ukugxuma esuka ku-loop.
  . ISAHLUKO No. 17
  UMirabela noStreletsova babendiza, ijubane labo laliphakeme izikhathi eziningi kunejubane lokukhanya. Izinqwaba zezinkanyezi emilaza eyinqaba, izingoma eziyinkimbinkimbi ngendlela yama-hieroglyphs. Kwakubonakala sengathi izinkanyezi zazifuna ukudlulisa uhlobo oluthile lomlayezo, noma mhlawumbe zifisele inhlanhla. Ezinye izinkanyiso zazicwayiza njalo, futhi izinkanyezi eziphindwe kabili noma kathathu zakha i-inflorescence eyingqayizivele yemibala nemisebe, ejabulisa iso. Ijubane lamantombazane lakhula kakhulu, izinkanyezi zacwayiza njengamathonsi emvula engaboni. Kwavela ukukhanya ngaphambili, kwangathi kunesikhala esivuthayo. UMirabela wayazi ukuthi lokhu kwakuwumphumela wokuphambana kokukhanya, lapho ama-photon ewiswa umzimba wezinto ezibonakalayo futhi yonke into engaphambili iqala ukuvutha ngokufutheka. Amehlo kaMirabela abona amakhulukhulu ezinhlobonhlobo ngesikhathi esisodwa! Akunakwenzeka ukuthi umuntu olula acabange ukuthi indawo yayimangalisa kangakanani kanye nombono: kwakukhona izigidi eziningi zama-shades ahlukene, abekwe phezu komunye nomunye futhi axutshwe!
  Intombazane yabheka lokhu futhi yathi ngefilosofi:
  - Ucabangani, Comrade Hypermarshal, ubuhle obunjalo bebungavela ngokuziphendukela kwemvelo, noma badalwa nguMoya oPhakeme!
  U-Hypermarshal Streletsova uphendule ngezwi elicwebezelayo:
  - Ingabe usho uNkulunkulu uMninimandla onke?
  - Yilokho kuphela! - Mirabelle ebabaza.
  - Ezinsukwini zakudala kwakukhona izinkolelo eziningi ezahlukene. Kwabe sekubonakala ukukholwa kuMdali uSomandla noma kubadali. Nakuba, ngokwesibonelo, amaGreki asendulo ayenemibono yokuthi yonke into ngokwayo yakhiwe ngenxa yesiphithiphithi. Ngokuvamile, kufanele ngikutshele ukuthi kuwumbono oyiphutha ukuthi ukukholelwa kuNkulunkulu oyedwa kwasungulwa amaJuda. Okuxakayo ukuthi, ukukhulunywa kokuqala komdali oyedwa kutholakala kubantu base-Afrika. Ikakhulukazi, umbuso wasendulo waseNitr.
  - Akukhona ku-Hyperborea? Umbuso omkhulu nowakudala kakhulu okwavela kuwo amaRussia? - UMirabela wazama ukubamba ngesandla sakhe umlaza wezinkanyezi ezindiza njengovemvane.
  - Cha! AmaHyperboreans akholelwa ekuziphendukeleni kwesiphithiphithi! - Streletsova wathi kabuhlungu.
  U-Mirabela akavumanga:
  - Kwakukhona izinkolelo eziningana ezahlukene. Kuhlanganisa nokukholelwa kuNkulunkulu oyedwa wokuqala emlandweni wesintu. Okusho ukuthi, ukholo: ukuthi uNkulunkulu ongumuntu wadala indawo yonke!
  Umbulali omnene waphephetha, kwabangela isivunguvungu esincane phakathi kwezinkanyezi zezinkanyezi (umphumela wokuphambuka nokuhlanekezelwa kwendawo)
  - Hhayi ngokuqinisekile ngaleyo ndlela! Ama-Monotheists ayeyihlelo elincane kuphela. EMbusweni wakwaNitr, lena kwakuyimfundiso ehamba phambili.
  - Kodwa lapho bakholwa: ukuthi uNkulunkulu oyinhloko wadala abanye onkulunkulu.
  U-Streletsova waphulula isihlathi sika-Mirabel ngomunwe wakhe:
  - Kwafika kamuva! Kodwa ngokuvamile, igama lesiJuda elithi god - noma u-el, lalingaphethwe nguYahweh noma uJehova. Ikakhulukazi, izingelosi nabahluleli, ngisho noSathane, babebizwa ngokuthi onkulunkulu - Elohim. Kwakukhona nezimpawu zokukholelwa konkulunkulu abaningi, kwaze kwaba nesiprofetho ngabantu - bacishe bafana nonkulunkulu, okungukuthi, izingelosi!
  UMirabela wajabula:
  - Futhi mina cishe ingelosi! Ngingakwazi ukuhamba phakathi kwezinkanyezi ngaphandle kwenkanyezi. Nokho, mayelana nesivinini, ama-tetraplanes asashesha, kodwa esikhathini esizayo, lapho ubuchwepheshe bukhula ngokushesha nakakhulu, ijubane lizokhula. Phela siseyimpucuko engaka!
  I-ultra-hyper-marshal yaphulula izinwele zentombazane ngobumnene:
  - Ngokuqinisekile! Umzimba wakho ongafi ungaphila isikhathi eside kakhulu kunomlando wonke wesintu.
  U-Mirabela uhlanjululwe, ukukhishwa kukagesi omningi (ukunyakaza kwemikhakha eminingi yama-subnucleons) kudlula ekhanda lakhe, futhi, ngokungafani ne-hypercurrent, kumnandi kakhulu.
  - Nokho, ingabe umshini oyinkimbinkimbi njengomkhathi wethu ungaba kuphela isithelo sokuziphendukela kwemvelo okungaboni nonya?
  I-Ultra-Hyper-Marshal idonse ukunaka:
  - Phela, cishe bonke ososayensi bakholelwa ukuthi ukuziphendukela kwemvelo kuyenzeka. Siye sabona ngisho nokuziphendukela kwemvelo okwenzeka ezigidini eziningi zomhlaba.
  Intombazane yababaza:
  - Yebo, sibhekile! Nakuba kungekho muntu okwazile ukubamba isikhathi lapho izinto eziphilayo zivela ezintweni ezingaphili.
  U-Anastasia Streletsova walungisa ngobumnene:
  - Hhayi impela, inani lezinqubo eziphakathi nendawo lirekhodiwe. Ikakhulukazi, kwabonwa ukuthi ama-hermaphrodites abe yizimbobo ezimbili nantathu. Noma ukuvela kwe-silicon, i-lithium, i-potassium, ngisho nesibabule. Noma omunye umbuzo: uma uNkulunkulu edala u-Adamu no-Eva ngomfanekiso wakhe nangokufana kwakhe, khona-ke izidalwa eziphefumula i-fluorine zadalwa ngomfanekiso kabani?
  - Oh, lena indlela ethokozisayo yokubuza umbuzo. Kodwa ngokuvamile, inkolelo-mbono yokuziphendukela kwemvelo i-omnivorous, ishunyayelwa cishe yizo zonke izimpucuko ezinzima, ukuthi kuyamangaza ukuthi kwakucatshangwa kuphela ngekhulu leshumi nesishiyagalolunye: uCharles Darwin noma mhlawumbe uLamarck.
  I-Ultra-Hyper-Marshal ayivumanga:
  - Iqiniso lokuthi ukuziphendukela kwemvelo likhona lalisolwa amaGreki, abaseGibhithe ngisho namaHyperboreans. Kunobufakazi obuningi ngalokhu. Ngokwesibonelo, thatha imfundo e-Sparta, umzamo ovamile wokulawula ukuziphendukela kwemvelo futhi uyiqondise! Lapho abesifazane bephoqeleka ukuba baphakamise izinsimbi, bagijime nemithwalo ezintabeni, babhukude futhi baziqinise: ukuze babe namandla futhi bazale abantwana abanamandla. Ngendlela, nathi sikwenzile lokhu.
  - Lokhu kakade kuyinqubo yokuziphendukela kwemvelo okuqondisiwe.
  - Yebo ihlosiwe, kodwa ayisebenzi kangako! Inqubekelaphambili kanye ne-bioengineering yizici zempumelelo. Kodwa uma singabona ukuziphendukela kwemvelo kwezobuchwepheshe, kungani-ke singaziphendukeli kwemvelo. - U-Streletsova waphatha kahle intamo yentombazane.
  UMirabela wahlehla kancane futhi wathi:
  - Ukuziphendukela kwemvelo kwesayensi nobuchwepheshe kuqondiswa yingqondo, kodwa ukuziphendukela kwemvelo kuholwa yinhlanhla!
  Umbulali omnene welula izingalo zakhe, wavele waba neziyisithupha ngesikhathi esisodwa:
  - Hhayi ngokuqinisekile ngaleyo ndlela! Kukhona i-Hypernoosphere; iqukethe inani elingaqondakali lolwazi elenza kube nokwenzeka ukuhlela izinqubo eziningi, okuhlanganisa isizukulwane sempilo esizenzakalelayo.
  - Kwenzeka kanjani? "Intombazane yezwa ishaywa amabele.
  - Futhi ngenxa yokuziphendukela kwemvelo! Ngingakuchazela kanjani lokhu? Nansi i-Hyperverse: ingabe yona ngokwayo ayinamkhawulo? - U-Anastasia uthe izwi lokugcina ngokuzwakalayo kancane.
  - Yebo, ngokuqinisekile! Angikwazi nokucabanga ukuthi isiphetho sakhe sizoba njani! - Kubabaza uMirabela, ama-nanoparticles amkitaza emakhaleni akhe.
  - Kulungile, akuqondakali engqondweni! Ngakho-ke asikho isikhathi, akukho mikhawulo, akukho ukuphela kwezinto! Akekho nhlobo!
  U-Mirabela wavuma ngekhanda:
  - Yebo, kusobala! Ukuthi nje asikawatholi wonke ama-universe okwamanje.
  U-Anastasia waqhubeka, ama-marigolds akhe aphenduka amacembe:
  - Nakhu ke! Manje ake ucabange: ukuthi ngaphezu kokungapheli kwe-hyperuniverse emkhathini, kukhona nokungapheli ngesikhathi!
  Iqhawe elincane lavuma:
  - Okusho ukuthi, indaba yaphakade, ekhona phakade njengendaba ephelele! Yilokhu obukuqondile!
  U-Streletsova wayejabule:
  - Ngiyabona ukuthi ufunde kahle izifundo zakho, ntombazane enesibindi!
  UMirabela washo njengentombazane yesikole esazi kahle lesi sifundo:
  - Ungacabanga ngempela ubukhona baphakade bendaba njenge-axiom ephelele! Kodwa umuntu onomqondo wefilosofi uzodinga ubufakazi bokuthi udaba lwavela kanjani.
  - Ufuna umsuka?
  - Yilokho kuphela!
  U-Streletsova waphawula ngokubhuqa:
  - Khona-ke uma umsuka nguNkulunkulu, khona-ke yini eyaba imbangela yokuqala! Phela, uma yonke into inesizathu sokuqala, kufanele kube kuSomandla!
  Impendulo ivela ku- Mirabela:
  - Inkolo idinga ukuthi sikuthathe kalula lokhu! Noma, njenge-axiom, uNkulunkulu ungowaphakade futhi asikho isidingo sokubheka imbangela.
  - Kodwa kungani ungayithathi kalula ukuthi indaba ingunaphakade futhi ibilokhu ikhona, futhi i-axiom! Phela, ukuqaphela ukuba khona kukaNkulunkulu uSomandla okhona phakade kudinga ukucabanga okungenangqondo okwengeziwe kunokukholelwa ekungapheli kwe-spatio-temporal of matter. - U-Streletsova wakhomba ngokushesha izinkanyezi ngeminwe engamashumi amabili nanhlanu. - Ubona izinkanyezi, sibona izinto, futhi kithi zihlala zikhona! Kodwa akekho owake wabona uNkulunkulu! Ngisho neBhayibheli liyabhala ngalokhu!
  Intombazane yaphakamisa ishiya layo langakwesokudla:
  Futhi uDaniyeli umprofethi wathi wabona uNkulunkulu uBaba.
  I-Ultra-Hyper-Marshal yababaza:
  - Archquasar! Lena inkinga enzima kakhulu. Ukube uSomandla wasidala, bekungafanele asishiye emseni wokudalelwa. Izingane zidinga ukufundiswa! Lokhu kusho ukubanikeza isambulo ngawe!
  - NgeBhayibheli? - UMirabela wacwayiza:
  - Ngisho nangeBhayibheli! Kepha i-Overmind inentshisekelo yokuqondwa kahle! UNkulunkulu angaziphikisa kanjani? Phela, ngisho nabantu abangaphelele, lapho bethatha imithetho, bazama ukuqiniseka ukuthi ayiphikisani futhi banciphise ukungaqondakali. Ngakho-ke lokhu kudala izintuba kubenzi bobubi futhi kuholela ekuhlukunyezweni okuningi. Ukwengeza, iphutha elincane esambulweni seBhayibheli lilulaza ukukholwa esambulweni ngokwaso, futhi nawe uyazi ukuthi mangaki amaphutha anjalo. Futhi bazikhokhela ngegazi! - Emazwini okugcina enhloko yoMnyango Wezothando Nesisa, izigidigidi zezinkanyiso ezibonakalayo zaqhaqhazela.
  UMirabela wavuma:
  - Ngokuqinisekile! Ngokwesibonelo, cabanga ngemfundiso kaZiqu-zintathu. Ngokuphambene nalemfundiso, uJesu Kristu wathi kulensizwa: Kungani ungibiza ngokuthi ngimuhle, ungazi; ukuthi Munye kuphela(!) UNkulunkulu osezulwini muhle!
  Inani lezingalo ze-ultra-hyper-marshal selikhule lafinyelela kweshumi nambili (akukho okungaphezu kwemvelo - umzimba ufakwe i-hyperplasma yomlingo, ushintsha ukwakheka kwendaba nendawo).
  - Futhi hhayi kuphela! UJesu wathi: ukuthi uBaba mkhulu kunami, ukuze bazi wena, owukuphela kukaNkulunkulu weqiniso, noJesu Kristu, omthumileyo. Ungakhumbula ukuthi uPawulu wabhala: "UKristu uyiNhloko kaNkulunkulu, futhi uLuka wabiza uJesu ngokuthi inceku kaNkulunkulu. Ngokuvamile, iqiniso lokuthi ayikho imfundiso ecacile kaZiqu-zintathu eBhayibhelini laqashelwa nayiziphathimandla zesonto. Akuyona ize ukuthi kuchitheke igazi elingaka ngenxa yale mfundisoze. Ngokwesibonelo, wonke amazwe acekelwa phansi ngenxa yezimpi zama-Arian. Izinkulungwane eziningi zezihlubuki zashiswa ngoba zingakholelwa kuZiqu-zintathu. Ngisho noLev Nikolaevich Tolstoy waxoshwa esontweni ngenxa yokungafuni ukuqaphela imfundiso enjalo.
  - Imfundiso ebalulekile! - UMirabela wazama ukuphakamisa izwi.
  I-hypermarshal yelula izingalo zayo ngokuhlukana, cishe nezingalo eziyikhulu:
  - Nokho, ngaphandle kwesisekelo esicacile seBhayibheli. Kodwa ingabe uMninimandla onke akazange yini aqiniseke ukuthi imfundiso ebaluleke kangaka-isisekelo sokholo-ihlala ingacaciswanga ngokucacile?
  - Kuzwakala kunengqondo! - UMirabela wanikina izinwele zakhe ezisagolide.
  Inani leminwe esithweni ngasinye se-Anastasia lenyuke kakhulu:
  - Futhi lokhu akukhona kuphela ukunemba eBhayibhelini. Masikhumbule ukuthi eVangelini likaMarku uJesu walixuba kanjani igama lompristi omkhulu, kanye nomehluko phakathi kwababhali beBhayibheli mayelana nehora eliqondile lokubethelwa kukaKristu noma ukuthi ubani owayenguyise kaZakariya. Yebo nokunye okuningi! Lapha ungabhala yonke incwadi enemiqulu eminingi ebala amaphutha amaningi eBhayibheli. - Streletsova wawela iminwe eyinkulungwane, amakhulu izandla. - Noma unombono ohlukile.
  UMirabela wanwaya ibhuloho lekhala ngomunwe wakhe:
  - Akudingekile ukuba uSomandla anikeze isambulo sikaNkulunkulu. Ngaphezu kwalokho: cabanga ukwakheka kwezinkanyezi kusuka ezinxushunxushwini...
  U-Anastasia uphazamisekile:
  - Ucabanga ukuthi iBhayibheli linengqondo? Njengoba kulotshiwe lapho, ngosuku lokuqala uNkulunkulu wadala isibhakabhaka, futhi ngosuku lwesine kuphela ilanga nezinkanyezi! Futhi lokhu kungesikhathi ososayensi sekuyisikhathi eside bethola ukuthi indawo yonke inezinkulungwane zezigidi zeminyaka ikhona! Ngokuvamile, lokhu kuphinde kukhulume ngombono ongenalutho wamaJuda mayelana nemvelo yezinkanyezi. Cishe babecabanga ukuthi izinkanyezi zincane futhi kulula kakhulu ukuzidala kunomhlaba omkhulu.
  - Mhlawumbe! - Mirabel egigitheka. - Kwawa inkanyezi esibhakabhakeni - ikristalu elikhanyayo! Ngizokuculela ingoma ngoStalin wami othandekayo!
  U-Anastasia washintsha isimo sezandla zakhe, eziguqula zibe amabhakede:
  - Noma impikiswano ngozamcolo kaNowa. Ngempela, eminyakeni eyizinkulungwane eziyishumi ngaphambi kokuzalwa kukaKristu, ama- meteorite amakhulu amaningana awela emhlabeni. Basusa izinhlekelele ezaba yinganekwane. Abanye ababhali bezinganekwane zesayensi baze babeka phambili inguqulo yokuthi kwakuyiNyanga eyashayisana nomhlaba. Ngendlela, iNyanga yashayisana ngempela noMhlaba, kodwa ngaphambili kakhulu futhi ngenxa yalokhu, ama-dinosaurs ashabalala!
  Ngokushesha uMirabela waphikisa:
  "Akazange angqubuzane, kodwa wabanjwa amandla adonsela phansi." Ukube ukushayisana bekuyiqiniso, abantu basemhlabeni bebengeke baphume kalula kanjalo. Ngokunokwenzeka, ukuphila eMhlabeni ngabe kubhujisiwe. Kodwa ngakolunye uhlangothi, indlela iNyanga eyabajabulisa ngayo amadlozi.
  - Tshela amaJapane lokho. Bangakujabulela! - I-hypermarshal ikhiphe amazinyo akhe. - Ngendlela, umjaho othakazelisayo, cishe akuzange kudingeke silwe nabo, ngokushesha baba abalingani. Kodwa ngokuvamile, uma sikhuluma ngokuqondile, indaba yobuningi obungapheli ngesikhathi esingapheli ingase ibangele ukuphila okuhlakaniphile okungenamkhawulo futhi kwande, akunjalo!
  UMirabela wanwaya ingaphezulu lekhanda lakhe:
  - Empeleni, yebo, kodwa kukhona nuance eyodwa! Uma udaba lukhona isikhathi eside ngokungenamkhawulo, futhi nenani lalo alinamkhawulo, pho iphi impucuko ephezulu?
  - Asiyona yini impucuko ephezulu?
  - Hhayi-ke, i-Hyper-supercivilization! "Intombazane yashwibeka njenge-top.
  I-ultra-hyper-marshal ngokushesha yaqondisa iwadi yakhe:
  - Manje kufanele uthole i-hyperchip: ingeyempucuko ethuthuke kakhulu kuneyethu! Okusho ukuthi, umsebenzi wakho yimpendulo yombuzo wakho! Noma ucabanga ukuthi imbazo yetshe.
  - Mhlawumbe ngisho nekhanda lomcibisholo! - UMirabela wavala amehlo akhe ngobuqili.
  - Awu, ungabuza umbuzo onjalo!
  - Kulungile, ngiyavuma! Empeleni, enye impucuko ephezulu ingase ibe khona noma idale umbuso ezingeni elihluke kakhulu. Ngabe kukhona engikunqumayo?
  I-ultra-hyper-marshal yashintsha izitho zayo futhi, zaba njengamaketanga:
  - Yini ngempela?
  - Iqiniso lokuthi impucuko ephezulu, noma kunalokho i-hyper-super-civilization, yadala indawo yethu yonke. Phela, isayensi isivele ifakazele ukuthi kungenzeka ukudala izinto ezivela emandleni.
  U-Streletsova wayekhala njengamaketanga akhe ezinsimbi:
  - Kulungile! Ngokwethiyori kuyiqiniso! Kodwa noma kunjalo, iBhayibheli alilungile; uNkulunkulu unesiqalo, kungaba ngokuziphendukela kwemvelo noma ngendalo!
  UMirabela waphonsa into efana nephilisi emlonyeni wakhe, walihlafuna... ulimi lwakhe kwakungathi lucwiliswe ku-helium ewuketshezi:
  - ETestamenteni Elidala, uNkulunkulu wayenonya kakhulu. Futhi wayenobuzwe ngokwedlulele, ebeka umuntu oyedwa ngaphezu kwabanye. Ikakhulu, iGibhithe lahlushwa, futhi njengoba nje kulotshiwe, hamba kuFaro, futhi ngiyokwenza lukhuni inhliziyo yakhe ukuze abonise inkazimulo kaNkulunkulu.
  U-Anastasia waguqula ingxenye yamaketanga yaba izintambo zesiliva:
  - Ukuhlukumeza izwe lonke ukuze ubonise inkazimulo ngale ndlela kuyinqaba! Lokhu kukhumbuza ukuhlanzwa kohlanga, izindlela ezimbi kakhulu zokuqothulwa kohlanga.
  - Kodwa nathi, singaba nonya empini! - Intombazane yababaza.
  - Siyenzeka, kodwa asikufundisi ukuthanda izitha zakho! Asikufundisi, bayakushaya, phendulela isihlathi sakho kwesokunxele esihlathini sakho sokudla! Masingabi abazenzisi! Kukhona umehluko! Ukwengeza, siphoqeleka ukuthi sisebenzise ubudlova ngezimo ezinonya, futhi uNkulunkulu Unamandla Aphelele futhi Uhlale enokukhetha! - U-Anastasia waqala ukudlala ngezandla zakhe eziguquliwe, ephonsa amaphela anamaphiko avuthayo.
  - Njengathi nje! - Iqhawe elincane lihlazekile.
  - Esingakwenza!
  - Zinikele! - U-Mirabela wamemeza kakhulu ngezwi lakhe elinomsindo. - Phela, umbusi angakwazi ukuyiyala.
  - Futhi ucabanga ukuthi ibutho lizokwamukela ukuzinikela? - Izinqama ezinamaphiko zaqala ukuphenduka amahlosi angama-centipede.
  - Angazi! Wonke umuntu ujwayele ukuthobela iziphathimandla ngokuqinile!
  - Kodwa hhayi umyalo onjalo, ngaphandle kwalokho, kukhona uMkhandlu Ophakeme! Uyakwazi ukulawula ukuthambekela okuhlukahlukene okulimazayo! Noma kungenzeka ukuthi isitha sikwazile ukuthonya umbusi ngandlela thize.
  U-Mirabela wacishe wabubula:
  - Ini! Phela, akunakugwenywa ukuthi ngosizo lomlingo onamandla kakhulu, ngisho nombusi anganqotshwa!
  - Futhi uma lokhu kwamukelwa - umyalelo wokuzinikela, kuyoba: ukuthi umbusi noma umbusi ungaphansi kokulawulwa kwesitha kanye ne-hypermagic! Ngakho isifiso sisodwa akwanele! - Anastasia esikhundleni amaketanga imivini.
  - Kuthiwani ngokuqala izingxoxo zokuthula? Memezela isivumelwano! - Ukuphelelwa ithemba, uMirabela exhaled.
  - Lokhu kungenzeka! Kodwa uhlangothi ngalunye lusola elinye ngeqhinga elingcolile. Kwakukhona umunyu lapha!
  - Ngisho nabashayisibhakela banekhefu phakathi kwemizuliswano. Amabhokisi amaprotheni asendulo! - Intombazane yalungisa.
  - Yini ongayithatha kusukela ezikhathini zasendulo!
  Amantombazane athula; ubani phakathi kwabantu abacabangayo ongakaze acabange ngobuwula bempi. Kuchithelwani igazi, kubulawe abazalwane, kodwa kwenzeka ukuthi...
  I-Ultra-Hyper-Marshal ithe ngokuqinile:
  - Ama-quadrillions amaningi, noma ngokunembile, ama-quintillion amaningi aseRussia asefile kangangokuthi abanye banganeliseka ngokunqoba kuphela! Futhi ukunqoba kuphela! Uma umbusi evuma ukwenza ukuthula, umbuzo uzophakama: kungani bengazange bakwenze lokhu emakhulwini eminyaka ambalwa ngaphambili? Kungani becekele phansi izigidi zezigidi zomhlaba, bacekela phansi yonke into ekhona? Hhayi-ke, singaphila kanjani kulezi zimo? Awunangqondo ntombazane! Awukwazi ukwamukela ubukhulu futhi ushiye impi ingaqediwe.
  - Ingabe kumnyama kakhulu? - UMirabela umile.
  - Isitha sicabanga kanjalo futhi! Angasebenzisa isivumelwano sokuthula ukuze akhe izikhali ezintsha, ezesabekayo esingeke sibe nesivikelo kuzo. - Izitho ziyizivini, ziye zaba ugqinsi.
  - Kubi kangaka?!
  - Yebo! Imbobo emnyama impela!
  - Futhi ayikho enye indlela yokuqothula ngokuphelele?
  Amalangabi abomvu agijima ezandleni eziningi zika-Anastasia:
  - Uma sithatha izibonelo zomlando, khona-ke impi ayizange ihlale kuze kube yilapho isitha sibhujiswa ngokuphelele. Ngezinye izikhathi le ndaba yayilinganiselwe ekuhlanganiseni ingxenye ethile kanye nezinxephezelo. Mhlawumbe ukube uHitler wayehlakaniphe kakhudlwana, wayeyokwazi ukusindisa ingxenye yombuso wakhe nempilo yakhe edabukisayo.
  U-Mirabela uthuntuthe amaconsi ezinyembezi ayevele engazithandi:
  - Umlando awunikezi impendulo ecacile yokuthi uHitler wayenokukhetha yini. Bathi uStalin wanikeza ukuthula kwe-Fuhrer. Kodwa awekho amadokhumenti asele ezinqolobaneni. Ngezizathu ezisobala, abafuni ukukhangisa lokhu.
  - Kodwa asiyona iJalimane yasendulo ne-USSR. AmaRussia namaJalimane alwa amakhulu eminyaka. Ngesinye isikhathi, amaSlav axosha amaJalimane, kwase kuthi ngeNkathi Ephakathi iJalimane yaxosha amaSlav. Noma kunalokho, kwakuyingxube yezizwe, kuhlanganise namaFrank kanye...
  UMirabela wabamba amaparele ezinyembezi eqandisiwe endaweni engenalutho futhi, ewabambe esibhakeleni, waqala ukuwanyakazisa njengokukhenceza:
  - Nathi, sekungamakhulu eminyaka silwa! Futhi amaJalimane namaSlavs abantu abasondelene ngokofuzo. Ngisho nobuso buyafana! Ngokuvamile, lokhu akuwona umbuzo wegazi noma wenkolo. Kunomehluko omncane phakathi kwamaKatolika nama-Orthodox amaKristu kunaphakathi kobuBuddha nobuHindu... Kodwa laba bamuva cishe abazange balwe, futhi amaKristu...
  U-Streletsova wanqunywa kungazelelwe futhi wakhula ngosayizi:
  - Hhayi-ke, ntombazane, le ngxoxo ayinazithelo. Sizothulula kusuka kungenalutho kuye kungenalutho, sishayela i-photon ngaphesheya kwenkundla, kodwa ngeke sithole indlela yokuphuma. Ngokuvamile, uyintombazane enesibindi, awukwesabi ukuwela esihogweni ngolimi lwakho.
  UMirabela wasuka ekukhanyeni:
  - Uma ngikhuluma iqiniso, ngiyesaba, kodwa ukwesaba sekuphelile. Ngaphandle kwalokho, ngemuva kokuthi uMpress uqobo ekhulume nami, kunzima ngandlela thize ukukholelwa ukuthi ungazifaka engozini yokuphazamisa umsebenzi. Uma kungenjalo, wena ngokwakho uzothunyelwa ku-ultra-underworld.
  - Uyazi, ungazethembi kakhulu. Phela ungakwazi njalo ukuthola izintuba, ikakhulukazi emnyangweni wethu. Kodwa-ke, ngizokhuluma iqiniso, impi kade yayeka ukuba yinto yokuzilibazisa kimi. Sekuphenduke umthwalo osindayo, umsebenzi ojwayelekile, kodwa ngakolunye uhlangothi, uma uphela, ngizozwa inhliziyo yami ingenalutho. Ulahlekelwe injongo eyinhloko yokuphila. - U-Anastasia ukhulume ngomdlandla oqotho.
  - Abantu ezikhathini zasendulo: abazange bacabangele impi injongo yokuphila. Ikakhulukazi ngesikhathi sokuqala kobuntu. Kwabe sekuvela izimfundiso zokuthi udinga ukusindisa futhi uthande zonke izinto eziphilayo!
  UMirabela wayeseqala ukukhathala, ezwa ukwanda kwengcindezi emikhakheni eyahlukene:
  -Ayikho inkolo efundisa isihluku esingenangqondo, kepha bonke abantu baphatha inkemba. Futhi ama-pacifists akhuluma ngokungagunci kungenzeka atholakale njengehlukile! Ngokwesibonelo, phakathi kwamaKristu okuqala kwakukhona ngempela abantu abaningi ababelwela ukuthula ababelandela izimfundiso zikaKristu ngokwenkolo. Kodwa ngesikhathi esifanayo, kakade ngalezo zinsuku kwakukhona abahumushi: labo abenza ukuphindisela ngokunganaki izoni. Nokho, emakhulwini okuqala eminyaka, lokhu kwakungokwesimo esisodwa, kodwa kusukela ekhulwini lesine leminyaka: ubudlova baba umkhuba ovamile. Ikakhulukazi, uMbusi uConstantine wayala ukuba kudwetshwe isiphambano kuwo wonke amahawu. Futhi lokhu kwenza ibutho lakhe lanqoba. Ngakho isiphambano sobuKristu saba uphawu lobuqhawe bezempi. Iziphambano zanikezwa emabuthweni amaningi, kuhlanganise ne-Tsarist Russia. Khona-ke iziphambano zaqedwa ngenxa yokungakholelwa kuNkulunkulu okusemthethweni kwamakhomanisi. Mhlawumbe hhayi ngisho nokuhlelekile ngokuphelele, nakuba isiphambano siwuphawu lwasendulo lwesiSlavic.
  U-Anastasia wehlise kancane ukugeleza komlilo futhi wakhonkotha:
  - Njenge-swastika! Yayipendwe ngabakwaNeanderthals! Ithuluzi elidala kakhulu lokukhiqiza umlilo, kanye nomlilo ikakhulukazi phakathi ne-Ice Age, ukuphila. Ngokuvamile, ukuvinjelwa kwe-swastika, okwakungenangqondo emazweni amaningi, ngoba lesi sibonakaliso esidala kunazo zonke emlandweni wesintu sifanekisela amandla okudala. Kuyafana nokwenqabela ukudweba inhliziyo!
  UMirabela wavuma:
  - Yebo, kunjalo! Ukubethelwa akunqatshelwe, ngezizathu zokuthi ngaphansi kwesikrini saso ama-crusaders kanye nama-inquisitors ahlukahlukene benza amacala amaningi. Okwamanje, amabutho amaningi akhethekile aseRussia agqoka lesi sibonakaliso se-runic, uphawu lwasendulo lwesiSlavic!
  U-Anastasia wanezela isivinini, futhi ikhanda lakhe lathatha isimo sehlengethwa elinamafinyila amabili esikhundleni samakhala:
  - Kulungile, kudingeka sihloniphe inkumbulo yokhokho bethu: ukuthi balwa ngaphansi kwe-swastika, kungaba ngesikhathi se-Hyperborea noma imikhankaso yamaSlavic; ebuthweni elingenakunqotshwa lika-Alexander Omkhulu! Inkosana yaseRussia u-Yarodar yazinqumela mathupha ikhanda likaCrassus lapho izama ukujula emazweni amaSlavic. Phela, uMbuso Wama-Parthian wawuyi-tributary, i-vassal of Ancient Rus'. AmaRussia anika umhlaba ukubhala: lapho abaseGibhithe nabakhi bezicathulo babengazi nokuthi liyini igeja!
  U-Mirabela wandiza wahamba futhi wenza amajika ambalwa, ekhipha amahubhu akhanyayo emzungezile. I-Ultra-Hyper-Marshal yavele yagqama futhi yaphinde yabukeka nobukhulu bayo bemvelo. Wabe esebheka umzila futhi wabheka isethi yamahologram:
  - Uyazi, cutie, sesivele sisondela! - U-Anastasia, esemuhle kakhulu, wenza amehlo akhe ngokukhanuka.
  - Ngakho-ke i-quasar!
  - Tshela Mirabela, ungakwazi ukucula? - Inhloko yoMnyango Wezothando Nesisa, ikhombise amazinyo akhe.
  - Cishe noma iyiphi intombazane ingacula! - Intombazane yayibonakala ingaqondi:
  - Kuthiwani ngokubhala izinkondlo?
  - Ngisho nerobhothi elidala lingakwenza lokhu! - UMirabela wanikina ikhanda emoyeni.
  - Uma kunjalo kulungile! Hlabelelani okuthile. Hhayi ngesitayela sesimanje, kodwa kanje! Engathi! - Izinwele zika-Anastasia zahlukana zaba ama-braids ayishumi nambili, amathiphu ama-dagger aphuma ngaphandle.
  - Kanjani! - UMirabela akazange neze abe namahloni,
  - Izibhubhisi eziyikhulu esifubeni sakho! Ungakwazi yini ukwenza esakudala sankondlo?
  UMirabela wamangala:
  - Kungani okunye lokhu?
  - Angiqondi? "I-Ultra-Hyper-Marshal yashintsha ubuso bakhe, baba bukhulu, futhi izibonakude zaphuma ezisekelweni zamehlo akhe.
  - Cha! - Intombazane inqunywe.
  Ikhanda lika-Anastasia selikhule lafinyelela kusayizi wesikebhe sasolwandle:
  -Kungase kudingeke uphile emhlabeni wakudala! Ngaphandle kwezithombe zama-gravity namakhompyutha. Ngiyafisa ukwazi ukuthi ungasijwayela yini isithombe somuntu oyisixhwanguxhwangu. Vuma lokhu kubaluleke kakhulu!
  U-Mirabela wanikina amahlombe wazama ukuhlala phezu kwakhe: impukane enama-quantum amaningi (isidalwa esiphila kakhulu esivame ukuhlala ekujuleni kwezinkanyezi futhi sihamba ngezilinganiso ezingamashumi amabili nane, singabali amaqhezu):
  - Hhayi-ke, uma usondela kulo mbono!
  I-Ultra-Hyper-Marshal ishaye ikhwela:
  - Yilokho kuphela! Ama-ejenti amaningi awakwazi ukuzivumelanisa, ngaphandle kokuqeqeshwa okukhethekile, nezimo ezithile zeNkathi Ephakathi. Awunaso isikhathi sokuzivumelanisa nezimo, ngakho kufanele wenze yonke into ngokundiza!
  UMirabela wahwaqa futhi wathi:
  - Anginaso isiphiwo senkondlo esithile, futhi asidingeki ekubuseni izwe. Kuyoba njalo: ukurekhoda okushelelayo okunemvumelwano nje!
  Ama-braids ka-Anastasia afinyelele amakhilomitha ambalwa ubude.
  - Makube njalo! Kodwa ngithemba ukuthi lokhu kuzothinta abantu bomdabu, uma bengebona abakudala ngokuphelele!
  UMirabela wamemeza:
  - Ukufika eplanethini yakudala kufana nokwehluleka! Ungase ungabi nawo amandla anele okuphuma.
  - Lokhu kuyangikhathaza nami, njengoba sengishilo, kukhona okubi okwenzekayo ngezikhali zethu, kodwa wonke umuntu, yeka ukukhuluma, cula! - U-Anastasia waphendula izandla zakhe zaba ngamaphiko amakhulu.
  UMirabela waqala ukucula ngezwi lakhe elimnandi:
  Idome liyacwebezela, awusona nje isakhiwo,
  Kwaxosha ukuhlasela kwamakhulu eminyaka athukuthele!
  Umsebenzi wethu wezempi, umoya wethu ulahlekile,
  Futhi isifuba sinegazi ngenxa yama-rabid blades!
  
  Akunakwenzeka empini, singakugwema ukuhlanganyela,
  Nakuba silwa iminyaka eminingi emide!
  Sifuna ngokulinganisela - ukuthula nje, injabulo,
  Futhi ukushiya uphawu oluhle empilweni!
  
  Isigodlo esingcwele silindele i-knight,
  Ungavele ubheke ukufa ngenkemba!
  Umbusi uyakuloba encwadini yokuphila,
  Uzothola uthando nomusa!
  
  Cha, angifuni, ukuba yisiboshwa ithuna,
  Aphakamise umkhonto, ashaye ngamandla, ame!
  Abesifazane bakhala, kwashunqa intuthu yempepho.
  Ongcwele ovela emfanekisweni wehlisa izinyembezi zakhe phansi!
  
  Imifudlana yathela amanzi aphilayo,
  Futhi ungezwa ukushaya kwenhliziyo okujabulisayo!
  Lahla usizi lwakho njengokubola,
  Ukufa kuyisiqalo nje, akusona isiphetho nhlobo!
  
  Umphumela uyanqoba, knight yethu izobona,
  Futhi i-jester yesitha izolahla i-hood yayo!
  Uyothola ukubhujiswa kwabazondayo,
  Ulwandle lwezinyembezi nokuhlushwa lulindele abalahlekile!
  
  Indlela yamaqhawe ayiwona amathuna amahle,
  Futhi konke okwenzekile, ukuthi iphupho lizodlula kanjani!
  Asikho isidingo sokulalela izinganekwane,
  Lena akuyona indlela udumo oluboniswa ngayo!
  
  Futhi imiphefumulo yethu, njengemizimba, ayizange ibole,
  INkosi yabavusa futhi yangena empini futhi!
  Umhlaba uyavutha, amafu othuli avukile;
  Babawe ngiyohlala nginawe!
  - Kwanele! - UMirabela Streletsova uphazamisekile. - Unomuzwa omuhle wemvumelwano, uhlamvu olulinganiselwe. Ezikhathini zasendulo, ngokungangabazeki ithalenta laliyotholakala. Ngakho-ke intombazane ingacabangela ukuthi iphumelele ukuhlolwa. Yebo, kuhle: imvumelwano yezwi yenzeka kabili kuphela!
  UMirabela wacasuka:
  - Awu! Njengokungathi iPushkin noma iLermontov ayinayo imvumelwano yomlomo.
  - Wonke umuntu wayenakho, kodwa ngokombono wokuqoshwa okushelelayo, kwakuyiphutha elikhulu. Ngokuvamile, unengqikithi yempi futhi. Mhlawumbe kungaba ngcono ukuqamba into elula futhi enomculo! - Amaphiko e-Anastasia esekhulile aphenduka amhlophe:
  - Noma yini ebuhlungu, yilokho akhuluma ngakho! Uma impilo yakho yonke kuyimpi noma ukulungiselela impi, kuba nzima ngandlela thile ukucabanga nganoma yini enye.
  I-Ultra-Hyper-Marshal ivumile:
  - Ngiyaqonda, kodwa inhloli kufanele ibe nombono obanzi! Phela, akuzona zonke izizwe ezinesimiso sokubusa sezempi. Udinga ukwenza ngendlela ehlukile kuye ngezimo!
  - Asikho isidingo sokungichazela amaqiniso avamile! - UMirabela waze wacasuka. "Ngangingomunye wesigidi esikhethiwe."
  - Awu yebo! Ngikhohliwe ngakho! Bona ukuthi inkumbulo ivuza kanjani! U-Streletsova wenza sengathi uyadlala, amaphiko akhe avele ashaya izinzipho. "Kunezinhlamvu zesihlabathi ekhanda lami, yebo, yebo, yebo!" Ama-quark ayizinhlamvu zesihlabathi ezinamandla, iKhan kuwo wonke umuntu!
  UMirabelle wavele wanikina ikhanda.
  - Awuhlakaniphile kakhulu ku-ultra-hyper-marshal!
  - Kodwa kuyahlekisa! Vacuum esiswini sakho! Ngiyabona ukuthi uyintombazane eqotho! Usuvele wahlukana nobungane!
  - Oh ebuntwaneni, ebuntwaneni, ukuphi uphuthuma, bonke ubuntwana bakho, ubuntwana umi ngaphansi kwezikhali! Uma ufuna ukugxuma, nansi isithiyo, kodwa uma ufuna ukubhukuda, nansi inkwali ye-plasma! - UMirabela waqala ukucula. - Ngifuna, ngifuna, ngifuna futhi, ukugeza izitha ngomfudlana we-plasma! Phakamisa iplanethi, ncibilikisa inkanyezi! Thumela ama-bastards ku-vacuum, ku...!
  U-Streletsova uphazamise futhi wabonisa ulimi olubude bekhilomitha nethiphu emise okwesithathu:
  -Unamahlaya amahle kakhulu! Awu, ungajabula! Nansi iplanethi lapho ingosi itholakala khona!
  Ulimi lwentombazane lwaba lude kakhulu futhi ukudayela kwakhula ekugcineni kwe-trident.
  Iplanethi ye-portal yayibukeka imangalisa kakhulu. Ikakhulukazi, ezinye izakhiwo zaziyingxube yamaphayinaphu ayisikhombisa nama-hedgehogs abekwe phezu komunye nomunye. Ezinye zaziyingxube ye-cherry enkulu nogwayi endaweni emise okwedayimane! Futhi ezinye ngesimo senhlanganisela yengwenya nepentshisi. Ehlahle amehlo uMirabela ngokumangala.
  - Amathani alasha ayikhulu embongolweni yami! Yeka i-quasar ne-garno!
  U-Anastasia Streletsova waphinde waba intombazane evamile, egijimayo:
  - Lona idolobhana lama-elves nama-squirrels, ingxube ye-walrus ne-squirrel. Ngiyavuma, banomuzwa oyingqayizivele we-aesthetics.
  - Futhi ngiyayithanda, ngikhathele yiyo yonke le migqa eqondile. Ngaphandle kwalokho, asinawo amadolobha, kodwa izindawo zokuhlala!
  U-Anastasia wabhala:
  - Idolobha kufanele libe yinqaba! Ngozankosi!
  - Ngabona izakhiwo zisesimweni se-hybrid yozankosi nezibhamu ezizishayelayo. Kuhla kakhulu! - kusho uMirabela.
  - Cishe ubufuna ukusho - kuyajabulisa ngobuhle! - I-ultra-hyper-marshal yakhanyisa izinzipho zayo.
  - Futhi ezingokoqobo! Ungakwazi ukubopha irobhothi ngokushesha!
  - Akunzima ukubopha irobhothi futhi uzalwe kabusha esibhedlela sengqondo! Akunzima ukubopha irobhothi, ngiyakutshela zingane! Futhi i-electronic notebook, ikhasi lingcolile! - I-Ultra-Hyper-Marshal iqede kungazelelwe: - Siyakwamukela kuphothali!
  UMirabela wabuza ngokwesaba:
  - Kungani ubuhlala ushintsha ukuma kanye nemingcele yomzimba wakho phakathi nendiza?
  Impendulo ivela ku- Anastasia:
  - Uyabona, lolu uhlobo olusha lwenyama. Ngiyihlole ezimweni ezimbi kakhulu zesikhala kanye nokundiza okusheshayo. Akekho noyedwa ngaphandle kombusi onomzimba onjalo okwamanje, futhi udinga ukubhekwa ngaphambi kokuba amasosha ebutho lethu athole into enjalo.
  - Kuthiwani ngentengo!
  U-Streletsova wabubula:
  - Ngenkathi inqubo yokudala inyama enjalo inzima kakhulu!
  Baqonda esakhiweni esasilenga emoyeni njengeprism eyi-octagonal.
  Yayinkulu, iguquguquka, futhi iveza imibono!
  U-Mirabela wabuza:
  - Yini futhi? Ilapha?
  - Yebo, lapha! Asigxumele phakathi.
  UMirabela uzithole esenkabeni yenkundla. Wezwa ukufudumala nokukitaza umzimba wonke. Kwakusobala ukuthi inqwaba yamandla yayidlula lapha. Esikhathini esilandelayo, izinhlobo eziningana zezikhali zavela ezandleni nasemahlombe entombazane. Kwakukhona ama-emitters we-calibers ahlukene, isikhala esihlanekezelayo, i-breaking matter, ukuxhumanisa phakathi kwama-micro-particles. Izinhlobo ezinamandla kakhulu zokucekela phansi, ukugoqa ubukhulu. Intombazane egqoke isudi yokulwa yayiyesabeka kangangokuthi noma iyiphi i-terminator yaseHollywood ingabonakala njengekati elingenangozi uma liqhathaniswa.
  - Hewu! Izikhali eziningi ezahlukene! Ngibonakala ngikhuluphele futhi ngixakile!
  U-Anastasia wathatha isimo sofudu ngesisu esisobala, lapho ingilazi yehora igijima ngaphansi kwayo:
  - Ungakhathazeki, i-electronics izoyixazulula. Ama-Supersoldiers angakwazi ukubhekana nesimo, okusho ukuthi ungakwazi nokubopha ihhashi lakho. Manje iqhawe lizocwila kwalasha! Mhlawumbe ufuna ukusho okuthile kokuvalelisa?
  U-Mirabela wanwaya ingaphezulu lekhanda lakhe elimbozwe umakalabha:
  - Ngikholwe, kungaba mnandi kakhulu kimi! Kodwa kusho ukuthini ukwenza izinkulumo zokuzenzisa? Khuluma okwesigidi ngokuzinikela eMotherland, iRussia Engcwele!
  Ngokushesha ufudu lwaphenduka inkalankala enobuso bengelosi, futhi ingilazi yehora yaphenduka i-hourglass yaba yi-sundial:
  - Empeleni, uqinisile! Lutho! Izenzo zikhuluma kakhulu kunamazwi! Izinto ozenzayo kuphela ezingakholeleki kakhulu. Awukabulali muntu okwamanje, ngaphandle kwezilo ezihlukahlukene ezibonakalayo. Kepha udinga ukuqina ngokwengqondo ukuze ungacwili phansi komhlaba ongaphansi komhlaba, uhlakazeke ngokungabi namandla kwakho. Akunjalo ntombazane! Unemibuzo!
  U-Mirabela usiza ukubungaza:
  - Angazi! Ubulale umuntu? Lena into edlula zonke! Uma engokoqobo futhi ephila! Phela kunomehluko! Kodwa uma i-Motherland iyala, ngizokwenza konke!
  U-Streletsova wayenokungabaza, kodwa waphoqa ukumamatheka:
  - Angazi! Kodwa uMbusi ukholelwa kuwe! Ngakho nami ngiyakukholwa! Ngifisa ukuthi uqothule zonke izitha ze-Holy Russia!
  UMirabela wabubula ngokuphelelwa yisineke:
  - Hhayi-ke, mhlawumbe singagcina siqale ukudlulisa! Ukulinda kubuhlungu, njengokuklinywa izihibe zamandla adonsela phansi!
  Ngemva kokuba i-mink esheshayo, u-Anastasia wagxumela emisileni emine:
  - Yebo! Yeka ukuzalanisa i-hyperplasma! Asiqale manje! Mina kuphela ngiyintombazane, ngizokunikeza iseluleko esihle: vala amehlo akho!
  Impendulo ivela ku- Mirabela:
  - Ngizobona cishe yonke imisebe, ngisho nangamajwabu amehlo ami! Kungcono ungazenzi isilima negwala!
  - Kuyiqiniso ukuthi awulona igwala! Ezinhlanu, ezine, ezintathu, ezimbili, eyodwa - qala!
  Intombazane yawavula kakhulu amehlo ayo, kwatheleka imifudlana yokukhanya okukhanyayo kuyo. Ekuqaleni lalinsomi ngokugqamile, libanda futhi libangela ukuqhaqhazela okuzenzakalelayo. Yabe isithathelwa indawo umjuluko ophephuka u-cornflower-blue, kwase kuba luhlaza okwesibhakabhaka ngokuphaphathekile! Konke kwakucwebezela, kudlalwa umculo omnandi, umbala ugeleza kancane ube luhlaza esimaradi. UMirabela wathi ebabaza:
  - Yeka ubuhle! Ngibone imisebe eminingi, kodwa okokuqala ngqa imibala ecebile kangaka!
  Ekugcineni, umbala we-emerald wathathelwa indawo ophuzi osagolide. Yayihambisana nombala wezinwele zika-Mirabela kahle kakhulu, kodwa ayizange ivuthe isikhathi eside; umphumela olandelayo waba owolintshi. Umbala ofanekisela ushintsho nento entsha! Kuyajabulisa emehlweni futhi kukhanye kakhulu, kodwa ngesikhathi esifanayo ukuphulula. Ekugcineni, uMirabelle wagajwa igagasi elibomvu legazi. Kwakubonakala sengathi wayekhukhula intombazane ngakho konke okwakukhona, wonke amaseli.
  UMirabela wakhumbula umhlaba waphansi futhi waqhaqhazela:
  - Lona umbala wegazi.
  Kwaphinde kwavela okuwolintshi, okuphuzi, okuluhlaza okotshani, konke kwahamba ngohlelo oluhlukile! Kungazelelwe, yonke imisebe ixubene, iphenduka ibe ukukhanya okuqhubekayo kwe-hyperplasmic.
  Wacwayiza uMirabela, waphoseka phezulu wathwalwa ngesivinini esimangalisayo. Yabe isinyamalala inyama, kwabonakala izinkanyezi ezigijimayo kuphela. Intombazane yaphonseka emfudlaneni ovuthayo, izwa ukushisa, kuye kwabonakala sengathi amagobolondo amaningi ayephuma, futhi ubuntu bakhe buhlukaniswa izingxenye eziningi. Umzimba wangena kwalasha, wabe usunyamalala, wabe usuvela futhi! Kodwa abukho ubuhlungu, kuphela umuzwa wokuthi usezinkanyezini, nezinkanyezi zikuwe! Khona-ke ukuqonda kwaqala ukuwohloka, ukwazi, okugcwele imibono eminingi, kwawela kwalasha ongenathemba onikeza ukuthula okumnandi!
  
  Wabuyela ezingqondweni uMirabela: wezwa ameva emhlane wakhe. Kwakungemnandi kakhulu, kodwa kwakukhona into eyayingaziwa ngaphambili ebuhlungu. Kunjengokungathi akuyena. Intombazane izame ukuvula amehlo. Lo mzamo wabangela ukuhlaselwa kobuhlungu nokusha kwezinkophe. Kwadingeka ngenze umzamo.
  Lapho amajwabu amehlo evuleka, ukukhanya kwakhanya emehlweni ami!
  - Hhayi-ke, akukho lutho, kungcono kakhulu kunokungaboni! - Intombazane yazitshela. - Othile wathi ukuzwa ubuhlungu kuwuphawu oluqinisekile lokuthi usaphila!
  UMirabela waphendula intamo yakhe, amathambo akhe ashwabana kancane:
  - Nokho, ubuhlungu emzimbeni abukhulumi ngokuphila, kodwa mayelana neqiniso lokuthi ukufa kuthatha kancane umuntu! Yebo hhayi endaweni yami yonke!
  Yasukuma intombazane, umuzwa wokubalula okungapheli emzimbeni wayo washabalala, izinyawo zayo ezingenalutho, ezinjengamantombazane zahlala phezu kwameva. UMirabela waqaphela ukuthi wayenqunu ngokuphelele, izinwele eziwugqinsi kuphela ezazimboze amahlombe akhe ngegagasi legolide. Kwakunzima kakhulu, ngokuvamile intombazane yayingazizwa kushisa noma kubanda, ngaphandle kwamazinga okushisa aphezulu kakhulu noma aphansi kakhulu, kodwa kulokhu kwakukhona umswakama omningi emoyeni kanye nama-degree angaphezu kwamashumi amane emthunzini. Intombazane yathatha amagxathu ambalwa, yawashiya ameva. Wezwa ukuntweza okungemnandi, okwamangaza uMirabelle.
  - Hewu! Kubonakala sengathi anginamandla kakhulu. Kwenzeke into embi, eduze kwenhlekelele!
  Impela le ntombazane yaba nebhadi kakhulu yokulahlekelwa yizikhali zayo zonke yazithola isinqunu ehlathini lasezindaweni ezishisayo. Ngaphezu kwalokho, inyama yaba yinto engavamile, amakhompiyutha amaningi amancane ajikeleza emzimbeni wonke anyamalala. Akujwayelekile kakhulu, kufana nokuthi awuyena owakho. UMirabela wakhuphukela esihlahleni wazama ukugoba igatsha. Intombazane yazizwa ithambile futhi yaphoqeleka ukuba yenze umzamo othile. Izibindi zakhe zaqina kwagqama imithambo. UMirabela wagobisa umlenze wakhe wahlanganisa imisipha yakhe. Umzimba wakhe wahlala uqeqeshwe, unwebeka, uqinile, kodwa ngesikhathi esifanayo wawufana nowabantu basendulo - amaprotheni! Okusho ukuthi, unamandla ngokwanele kumuntu ovamile, kodwa uma kuqhathaniswa namakhono akhe angaphambili uye waba buthaka izikhathi eziyizinkulungwane ezimbalwa! Intombazane yazama ukuphula isihlahla esiwugqinsi, kodwa kwanhlanga zimuka nomoya; iminwe yadabula amagxolo kuphela. Ithonsi lomjuluko lehla esifubeni sakhe esigcwele, esinwebekayo lawela eqabungeni eliluhlaza, lahlakazeka. Ngokuvamile, intombazane ayizange ikhululeke ngokuphelele, ukuzethemba kwayo kwangaphambili kulahlekile.
  - Nginqunu! - Kusho ubuhle. - Lokhu has charm yayo.
  Intombazane yazama ukugijima: ijubane layo, yiqiniso, lalingenakuqhathaniswa nalokhu emzimbeni walo wangaphambili, kodwa lihloniphekile. Wabe esegibela esihlahleni sesundu esibukhwebezane waklwejwa kancane. Ihlumela elicijile lammba esithendeni esingenalutho, futhi uzwane lwakhe lwesokudla lwalulimele kancane.
  - Brr! Futhi uthole ukulimala kuwo! - Intombazane yahonqa ngokudelela. - Ngokuvamile, okhokho bethu babehlala kanjani emizimbeni ebuthakathaka kangaka? Kumelwe ukuba kwakunzima kubo!
  Inkawu yalahlekelwa yisikhwama semali ephaketheni layo, futhi amaphoyisa athola - yamfaka ebhodweni!
  Nebhodwe liyashisa - inkawu iyakhala!
  Intombazane yacosha isithelo, sasifana nobhanana owugqinsi onamabala, yasihogela:
  - Angazi noma ngingadla yini! Ayikho i-analyzer, namakhala awazweli njengakuqala. UMirabela wahlubula ngokucophelela phezulu esebenzisa igatsha eliphukile nezinzipho zakhe, eveza inyama enamanzi. Wavula umlomo wagijima kamnandi ngolimi. Kanye, kabili, kathathu!
  - Angazi! Angizange ngizame lutho. Kungase kube nobuthi, noma kungase kuphephe. Kunoma yikuphi, azikho izinto ezinobuthi engizaziyo! Yiqiniso, lena indawo yonke ehlukile, kungase kube khona ubuthi obuthile, amafomula ahluke ngokuphelele esingawazi. Nokho, kunendlela elula yokuhlola ukuthi izilwane zendawo ziyayidla yini. Noma okubi kakhulu, izinambuzane!
  UMirabela walenga isithelo wehla esihlahleni. Ngangifuna ukuzikhohlisa, phela amabhakabhaka ayesemva kwethu. Intombazane yema ngezandla zayo, yahamba phezu kwazo. Isinambuzane esinemigqa sahlala esithendeni sakhe esingenalutho futhi samkitaza kamnandi!
  - Inkululeko! Futhi inkululeko, njengoba sazi, iza nqunu! - UMirabela wakujabulela ngobuqotho ukuphila. - Uma ungumphathi wakho, awuyona intombi enjalo!
  Intombazane yaphenduka futhi yezwa utshani obuluhlaza namachashaza aluhlaza ngaphansi kwesoli. Wabuka isibhakabhaka:
  - Hawu, izinkanyiso ezinhlanu ngesikhathi esisodwa, izwe elijabulisayo! Kuyamangaza ukuthi kushisa kakhulu, futhi ngesikhathi esifanayo kuyathandeka!
  Isikhumba sikaMirabela sasishukiwe futhi sashokholethi osagolide. Intombazane yayibukeka ijabulile, yayibonakala njengendlovukazi yangempela yehlathi. Bheka isithelo, simbozwe izinambuzane ezinkulu impela - kuhle, lokho kusho ukuthi ungasidla!
  - Yonke into engenabo ubuthi iyadliwa! Umuntu uyisidalwa esinamandla kunawo wonke endaweni yonke! - UMirabela wakha izithelo eziningana. Ngokokuqala ngqá emzimbeni wakhe omusha, wadla ukudla kwezitshalo. Naphezu komuzwa wendlala, le ntombazane yajabulela zonke izithombo futhi yakha amajikijolo amaningana amakhulu ngokwanele ukuba alingane nesibhakela sayo. Babenambitheka kahle njengama-strawberries, noma kangcono nakakhulu. UMirabela wayemane ejabule nje, kwakubonakala sengathi usezulwini futhi wenza isenzo esingcwele. Kwaba sengathi ama-violets aqhakaza emlonyeni wami, uhla lwemizwa oluhlukile lwashaya ulimi lwami.
  - Futhi ngubani owathi ukuphila kuhle! Yebo, ngokungangabazeki wayeqinisile kulokho! Intombazane yashaya ikhwela yenjabulo. Ngemva kokudla, ngokuzumayo wafuna ukulala, wayengalalanga ukuphila kwakhe konke, futhi ngaphandle kwalokho, inala yokudla okumnandi kuyamphumuza! UMirabela wakhetha indawo lapho kwamila khona ama-burdock athambile kodwa amakhulu futhi alala. Yeka ukuthi kumnandi kanjani ukuqamba amanga kanje, ngomhlane wakho, uzwa umoya ohelezayo ohelezayo. Okuthile okufana nechweba eliluhlaza okwesibhakabhaka, amafilimu amaningi anjalo enziwe, kuhlanganise nalawo asemkhathini. Intombazane yalala ngomhlane, izama ukucabanga ngento emnandi. Kungaba kuhle ukuthi kusenomfana eduze. Enemisipha, enamandla, emuhle waze walala esandleni sokudla, wabeka intende yesandla esifubeni sakhe, waxova izingono zakhe...
  Injabulo! Kuyamangaza ukutotoswa!
  Intombazane ayizange inake ukuthi ilale kanjani. Ngokokuqala ngqá ekuphileni kwami, ngazumeka. Waphupha entanta kancane olwandle olufudumele, olunamalambu nokucwebezela nxazonke. Ngokushesha phambi kwakhe ubona umkhumbi obhidlikile. Cha, hhayi esimanje, kodwa enkathini ephakathi enamasti namaseyili. Intombazane imbheka ngokuthakasela, kodwa kuyamangaza ukuthi kungani amatilosi enobuso obuhlanekezelwe kangaka futhi exabana kangaka. Zibukeka njengezimbungulu embizeni esobala lapho izingane zidlala nazo!
  Kodwa kubonakala kunesixazululo, omunye umkhumbi ugijima ngemuva, kubonakala sengathi i-brigantine. Nakuba umncane nakakhulu kunomkhumbi obalekayo, kunabantu abaningi kakhulu kuwo. Ababasukelayo bagqoke ezimibalabala kakhulu, kuyilapho bekhala futhi behewula, bevayizisa amasabha abo. Phakathi kwama-Pirates akuwona abantu kuphela, kodwa futhi nezinhlobo eziningana ezinobuso be-piranha nama-fins emaceleni. Ifulegi elimnyama elisongelayo elinesilwane esizingelayo esibambelele ethanjeni lindiza ngaphezu kwe-brigantine.
  - Wow, izigebengu zezikhathi zamafilimu asendulo! - UMirabela wathi ngenjabulo. - Ngakho kuyoba okuthile okuthakazelisayo.
  Nangempela ama-corsairs adubula izibhamu zawo, adubula phezulu, ezama ukuwisa izinsika. Kodwa-ke, kunzima kakhulu ukushaya kusuka ku-cannon yasendulo, ngisho nalapho uhamba. Ngisho nangemva kwesikhathi, u-Ushakov wasebenzisa iqhinga lokusondeza imikhumbi yakhe esitheni. Khona-ke ukusebenza kahle kokudubula kwanda kakhulu, kanye nesifiso sokucwilisa i-flagship kuqala. Futhi uma unenhlanhla ngempela, ungalimaza insika, noma uma umdubuli ewuhlobo oluthile lwe-ace ekhazimulayo. Kulokhu, umkhumbi wamapirate wawukwazi ukulawuleka futhi ulula, ibanga lancishiswa kancane, bese kuba nenhlanhla ukusiza abaphangi basolwandle; insika emaphakathi yadutshulwa phansi. Imikhumbi yasondela ngokushesha kancane futhi izinhlangothi zashayisana. Ama-freebooters ajikijela ihhuku, inqwaba ebukhoma yayilungele ukuthululelwa ebhodini nganoma yisiphi isikhathi.
  UMirabela wavele wezwa ubuhlungu obusabekayo emathangeni wavuka ehayiza!
  . ISAHLUKO No. 18.
  Engayazi inkolelo-mbono, nokugembula kakhulu, u-Ahmed wayeyisisulu esilula kakhulu somdlali oqinile wesigaba sokuqala, odlalayo, noma kunjalo, okungenani ngenxa ye-CMS yakhe. Ngaphezu kwalokho, u-Yanka wayeqinisekile: ukube wayebuyele eNkathini Ephakathi, noma ngisho nangesikhathi sikaMorphy, wayengaba, mhlawumbe okwesikhashana, iqhawe. Isitha asizange siqonde izimiso eziyisisekelo zomdlalo, samane sahlela ama-pawn nezicucu kahle (ngokuqonda kwakhe). Nokho, umfana wayengajahile, ukuthuka inhlamba kwakuzomphoxa umniniyo. Ngakho-ke, ngemva kokuzulazula ukuze abukise futhi acekele phansi izingcezu eziningi nazo zonke izidladla, waqeda inkosi ngokwenza i-pawn edlulisiwe.
  - Omunye umlingani wakho wokuhlola! - Umfana wathi.
  U-Ahmed wathuka waxuba izingcezu:
  - Omunye umdlalo uma kwenzeka wehlulwa, imivimbo engamashumi amahlanu!
  - Kuthiwani uma ngiwina?
  - Uzosala nomhlane wonke!
  Umdlalo wesithathu udonse kancane, u-Ahmed wacabanga isikhathi eside ngomnyakazo ngamunye futhi akazange ahlasele. Nokho, amaqhinga okungenzi lutho, ikakhulukazi ku-chess, awasizi kangako. Ngempela, kulesi simo, umhlaseli unendawo eyengeziwe yokuqondisa izinto futhi ungaphambi kwesitha ekukhipheni amandla. U-Yanka waze wadela indlovukazi yakhe ngenxa yenjabulo. U-Ahmed, ngemva kokungabaza, wawemukela umhlatshelo, futhi ngemva kokunyakaziswa okuyisikhombisa wathola umpetha ofanele phakathi nendawo ebhodini. Esehluliwe, umnikazi wakhona washaya umfana ngamakhala ngenxa yokukhungatheka. U-Yanka wayelindele into enjengale: wathambisa igalelo, igazi laligeleza, kodwa kwakusebuhlungu kakhulu. U-Akhmed uthuke kabuhlungu wakhomba inqola:
  - Ngokusobala unobungani noNkulunkulu Setter! Uwina ngaso sonke isikhathi: ngobuthakathi obungacabangeki!
  Umfana waphendula ngokuzithoba:
  - Umthakathi ongcono kakhulu unengqondo!
  U-Ahmed wanyakazisa isiswebhu sakhe:
  - Uzokhuluma nami! Asidlale okunye! Uma ulahlekelwa, uzolahlekelwa imivimbo engamakhulu amabili.
  U-Yanka, engadlali, waqhaqhazela:
  - Angikwazi ukuma kakhulu, uzolahlekelwa isigqila esibalulekile!
  - Ngizokushaya mina! Ngakho kuyoba khona ukuhlushwa kuphela!
  Babeka izingcezu futhi kwaqala umdlalo omusha. Nokho, kwase kumnyama futhi izigqila zase zikhathele, isikhathi sokuma sase sifikile. U-Yanka wakha isicupho esingasho lutho ezinyathelweni ezimbalwa; wayefuna ukulala. Umnikazi, engazi ukubala kahle izinketho, wavele wawela kuwo!
  Esehlulwe okwesine kulandelana, ubuso buka-Ahmed buhlanekezelwe. Nokho, kulokhu: akazange afunge noma hit. Ebambe insini wathi:
  - Awu, kulungile, uzothola ucezu lwakho lwenyama.
  U-Yanka wayejabule:
  - Leso isinqumo esifanele!
  Ngemva kokugeza izandla, umfana wadla ngokuhlukana nabanye abantu. Inyama yayinambitheka njengengulube, kodwa yayinamafutha amancane futhi inojusi, imnandi, futhi inesiphundu. Kuhlanganiswe nemifino nezithelo, kwenza umbono omuhle; ukudla kwakungekubi kakhulu, mhlawumbe kungcono nakakhulu kunasekhaya. Ngokuvamile, eMoscow, imikhiqizo yekhwalithi ephezulu ibiza kakhulu; izakhamuzi eziningi zenhloko-dolobha zidla ngokungahleliwe, imikhiqizo ehlukahlukene eqediwe. Mhlawumbe yingakho kunezifo eziningi futhi abantu abaningi abahlanya. Konke lapha kungokwemvelo futhi kusha! Ngenxa yezibani ezintathu kanye nokungabikho kobusika, kungenzeka ukuvuna isivuno eziningana ngonyaka. Imvelo inempilo, okungenzeka ukuthi kungani kunezingane eziningi ezinamandla. Imvelo ayingcoliswa impucuko. Ngokuvamile, u-Yanka wayemthanda kakhulu uJules Verne; injini yakhe yangaphakathi evuthayo yalahlwa esikhundleni semoto kagesi. Kodwa okuxakayo: ngisho nabaseMelika abasebenzayo abazange bangenise imishini enjalo ekukhiqizeni ngobuningi. Nakuba izinzuzo, ikakhulukazi ezemvelo, zisobala, ukusebenza kahle kwenjini kagesi kusondele kumaphesenti angama-99 uma kuqhathaniswa nama-30-40 ezinjini zikaphethiloli negesi. Ngaphezu kwalokho, izinjini ezivuthayo zangaphakathi ziholela ekutheni umkhathi ugcwale isikhutha, okubangela umphumela we-greenhouse. Kungani into embi, idonsela phansi impucuko! Hhayi kuphela inani le-carbon dioxide, kodwa futhi umhwamuko wamanzi emoyeni uyanda, okwandisa izinga lokushisa leplanethi. Ngesikhathi esifanayo, iqhwa e-Arctic nase-Antarctica liyancibilika, okusho ukuthi indawo ebonisa imisebe yelanga iyanyamalala. Ngenxa yalokho, izinga lokushisa likhuphuka nakakhulu. Inani lemililo kanye ne-carbon dioxide liyakhula. Idigri ngayinye eyengeziwe inyusa okuqukethwe komhwamuko wamanzi, okuphakamisa izinga lokushisa nakakhulu. Okungukuthi, kuyashisa futhi kushisa kakhulu! Ngenxa yalokho, izinga lokushisa eMhlabeni liyoba ngendlela yokuthi ukuphila kungenzeki.
  Wathuthumela umfana ebona abantu abayiziphukuphuku, bezimbela ithuna. Futhi okokuqala, ama-monopolies, ama-oligarchs, nama-oil barons anecala ngalokhu; benza inzuzo ekuhwebeni kwemithombo yamandla, bacekele phansi imvelo nobuntu. Ngakho, isikhwama semali enamafutha sichitha abantu. Onembeza abamhlophe yilabo bezikhwama ezifunzwe kahle! Ezweni lezezimali: Umthetho ka-Archimedes uyasebenza futhi, inzuzo isusa ukwethembeka nozwelo!
  Yingakho ubukhomanisi, naphezu kwakho konke ukweqisa kwawo: kuyimfundiso eqhubekayo. Yiqiniso, wayephazanyiswa izinhlungu ezikhulayo nezinkinga ezinkulu nabaholi. Mhlawumbe uLenin kuphela: wayenele ngokwanele. Ufundile, uyasebenza kuze kube sekuguleni, unomdlandla, unomuzwa othuthukile, uqinile futhi ngesikhathi esifanayo wazi ukuthi kufanele ume nini! Umehluko phakathi kuka-Lenin no-Stalin ugcizelelwa kangcono yile-anecdote:
  - Kungani uStalin egqoka amabhuzu, futhi uLenin egqoka amabhuzu?
  - UVladimir Ilyich wayekhetha umgwaqo, futhi lo mfana onama-mustachioed wayelokhu egijima phambili!
  Uma kunqubomgomo yangaphandle uStalin wayeqaphile, khona-ke ngaphakathi kwezwe isifiso esasikhona sasiwukugxumela kwalasha ngezinyathelo ezimbili! U-Stalin waphishekela umgomo wakhe ngaphandle kokunaka izisulu, futhi ngokuvamile ukucindezelwa kwakhe kwakuletha ukulimala kuphela. Ikakhulukazi, kungani ukudubula ososayensi? Uma kukhona ngisho nokusola ukwethembeka, mhlukanise ku-sharashka futhi udale izimo zokusebenza ngemuva kwemigoqo. Baqala ukwenza lokhu, kodwa hhayi ngokushesha, futhi abantu abaningi abahlakaniphile badutshulwa noma bafa ezimweni ezinzima kakhulu zamakamu okuhlushwa. Elinye iphutha elikhulu likaStalin kwakungaqali ukushaya uHitler. Kulokhu, impi yayizophela ngaphambi kwesikhathi futhi babe mbalwa abalimala. Ngaphezu kwalokho, yonke iYurophu, futhi esikhathini esizayo, iBrithani ne-United States, yayizolawulwa yi-USSR. Yiqiniso, kwakunzima kakhulu ukuchoboza i-United States. Amandla amakhulu wezomnotho, indawo phesheya kwezilwandle, kanye nokudalwa okusheshayo okungenzeka kwebhomu le-athomu kwenza ukuhlasela kube nzima. Ngo-1941, i-USSR Navy yayisebuthakathaka. Futhi imininingwane yokwakhiwa kwemikhumbi iwukuthi ukubamba kanye nokudlula i-United States kulolu daba kudinga imali eningi kanye nesikhathi kunokuba, isibonelo, ukwakha amathangi. Phela, i-cruiser eyodwa enkulu ibiza amathangi angu-3.5 ayizinkulungwane ezingu-T-34. Imikhumbi-ngwenya ishibhe kancane, kodwa isahloniphekile. Yiqiniso, i-USSR, incike ezinsizeni zayo yonke i-hemisphere esempumalanga, yayizoqeda ngokushesha i-United States. Yiqiniso, usongo lokuziphindiselela emadolobheni aseSoviet ngenxa yokusetshenziswa kwezikhali zenuzi lwasala. Ngenhlanhla, i-United States izoba nemicibisholo ye-ballistic kuphela ngasekupheleni kweminyaka engamashumi amahlanu, futhi amabhomu ahlakaniphile angacekelwa phansi yizindiza ze-jet ne-fighter. Kodwa noma kunjalo, ezinye izindiza zazizogqekeza intambo futhi kungaba kubi kakhulu. Ngokuvamile, kungaba ngcono uma izikhali zenuzi zingadalwanga nhlobo, noma zasungulwa kuphela e-USSR. Kulokhu, kungenzeka ukuthi iSoviet Russia ibe umbusi womhlaba. Yini engcono kunesiphithiphithi esikhona emhlabeni wonke, ubuphekula, izinsongo ezihlukahlukene zasebusuku ezivela ku-icing, ukuthosa noma ukuwa kwe-meteorite!
  Ngokuvamile, kunamazwe angaphezu kwelilodwa emhlabeni: ayikho intando yeningi yeqiniso, futhi esintwini kungcono kakhulu ukuba nondlovukayiphikiswa kunenkulungwane. Kungakhathaliseki ukuthi uStalin wayeyini, waletha i-oda e-USSR, wanqoba impi ngokumelene neYurophu yonke, futhi waqinisekisa izinga eliphakeme kakhulu lokuphila labantu kunasezikhathi zama-tsarist. Ngisho uChurchill wathi: UStalin wathatha iRussia ngegeja, kodwa wayishiya nebhomu le-hydrogen! Umthetho wamaKhomanisi noma ngabe yikuphi ungcono kunomthetho we-oligarchic. Vele ufunde ababhali bezinganekwane zaseSoviet - kubi ngempela ngaphansi kobukhomanisi? Noma ikakhulukazi i-hypercommunism! U-Yanka waphupha kancane futhi waqala ukuhogela.
  Umfana waphupha into enhle kakhulu futhi emangalisayo! Kodwa kwakucishe kungenzeki ukukhumbula leli phupho! Kodwa kungazelelwe okuthile kwabonakala kuphenduka futhi umfana waqala ukubona ngokucacile:
  Amashumi, amakhulu ezinkulungwane zezinkanyezi zomjaho onenzondo zikleliswe eduze kwendiza esobala, eguqubele, ebhema inkungu ephinki enobisi enamabala aluhlaza.
  U-Yanka ngokuzumayo wabona izidalwa ezibukeka ngendlela engavamile. Babefana nama-cutlets, amasoseji, ama-meatballs, okungukuthi, imikhiqizo yenyama. Njengoba kuvame ukwenzeka ephusheni, umfana wabona izithombe eziningi ngesikhathi esisodwa, ezibona ngokucacile nangesikhathi esisodwa!
  Izinkanyezi zabo zazimise ngendlela eyinqaba, zime ngendlela exakile, futhi zibukeka njengemiqulu esabekayo, ama-chop ahlukahlukene namasoseji, enziwe isicaba ngenxa yokuqina kwamanzi futhi egcwele izimbangi ezinezipikili. Babhukuda besuka ezinhlangothini ezahlukene, bezama ukugqobhoza umngcele, ohlanganisa ama-asteroid ajwayele ukujwayela. Ngaphandle kwamayunithi avamile we-Meat Empire (yilokho abazibiza ngakho, u-Yanka wayazi nje), kwakukhona ama-mercenary pirates akhona lapha. Imikhumbi yabo yayihlukaniswa ngezimo zayo zokuzenzisa, ngokuvamile ezesabekayo, kanti ezinye imikhumbi yezinkanyezi zazibukeka ziyinqaba futhi kungenangqondo, njengobulongwe benkomo. Nokho, babelwa indima yokusekela. Isikhali esesabekayo kwakuwumkhumbi wezempi owawusanda kukhululwa, ukuziqhenya nobuhle bemikhumbi ye-Meat Empire. Ufana nophaya ophehliwe ngokhilimu, umkhumbi-ngwenya ongamakhilomitha angamakhulu amane ubude unombono oshaqisayo wokungacabangeli. Akekho owayazi okwamanje, kwakuyimfihlo: ngisho nakubojenene be-cutlet, ukuthi babelungiselela ukuhlola isikhali esisha esinamandla. U-Marshal Choke kuphela, isibonelo esikhulu se-cutlet enamafutha, owayewazi kahle ucwaningo oluzayo. Isitsha esicwebezelayo selula yonke imilenze yaso eyishumi nambili. Iphimbo lakhe lalikhumbuza ukuhlokoma kwalo lonke uquqaba:
  - Amaswidi anezinongo ayigatsha eliwohlokayo nje esihlahleni sokuziphendukela kwemvelo. Ngiyala ukuthi ama-emitters asheshayo e-hyperplasma, i-thermopreon rector ivulwe. O isikhali esisha, i-thermopreon-pumped superlaser, uzobonisa isitha indawo yaso etafuleni le-refectory.
  - Yebo, ukuminza kwakho ngokuphelele. Sizosishisa futhi sibe nsundu isitha, kungakhathaliseki ukuthi sinamandla kangakanani.
  Ujenene wakhonkotha, edonsa umzimba wesoseji onenyama ewugqinsi ewuchungechunge. "Kuyadabukisa ukuthi awukwazi ukudla amaswidi, anobuthi."
  -Kodwa ungawadla amasoseji. Banamaprotheni anjalo athambile futhi amangalisayo. Ngi-oda ngokukhethekile ukudla okusemathinini egatsheni labo eliseceleni elimila emhlabeni i-Solace the Stomach.
  I-marshal-cutlet count yamkhotha izindebe ezinde ngolimi lwakhe olude.
  -Sinezigidi zezinkanyezi lapha. Futhi sinamandla kunabo bonke. Amandla ethu ayakwazi ukuhlukanisa imithala. Manje sizobonisa okuthile okungekho okulinganayo endaweni yonke. - Ukulahla amanoni, i-cutlet yathula, yaxutshwa injabulo, futhi ngokusebenzisa i-gravioscanner yabheka wonke umhlambi wemikhumbi ongenakubalwa, i-armada engenakunqotshwa eyayivele ikwazi ukuhogela i-plasma.
  Ngakolunye uhlangothi kwakumi inqaba yamakhilomitha angamakhulu amahlanu namashumi amahlanu. Okwakhelwe ngaphakathi kwesisu sayo izimbangi ze-hyperplasma ezinamandla, i-gravity-tunnel emitters, ama-laser ane-quark-pumped multi-quark, ama-vacuum trap, imicibisholo ejikijelwa emkhathini ne-counter-charge.
  Futhi konke lokhu kuhlanganiswe yinkundla yamandla emile. I-asteroid yayibhekwa njengento engangeneki: uzipho lokuzivikela kwe-intergalactic. Uma kwenzeka kudlula umugqa oqinile, amabutho ezitha asongela ukuya ngemuva.
  Ebangeni elincane, ezinye izinkanyezi ezinamandla zama-lollipops namaswidi zantanta, zilungele ukuhlangabezana nesitha nge-superplasma ne-hypertitanium. Lawa mandla ayeyalwa yi-marshal futhi ngesikhathi esifanayo i-duke, i-Sweet-Burp candy.
  -Igagasi elingcolile lama-cutlets namasoseji lizoshayisana ne-titanium pier yomjaho omkhulu nomnandi we-candy-super-rocket.
  Isipho esihehayo: esiboniswa ngeminwe eyisithupha eguquguqukayo, njengekhiwane. Wakhetha ukuphephela endaweni evikelwe kakhulu - enkabeni yesibhakabhaka.
  UMarshal Choke, wayesesimweni sokushaqeka. Ukubona umugqa wama-asteroid kwabangela ukucwazimula okuthukuthele kuwo wonke amagilebhisi omisiwe ayishumi asesiswini. Umkhumbi-mkhathi wakhe wawusondela kancane kancane ebangeni lokulwa. Ebambe umfanekiso we-3D ezandleni zakhe, wenze i-U-turn. I-flagship enkulu yayizungeza i-eksisi yayo njengokungathi ayinasisindo. Imikhumbi emincane yayiphinda isiko. Yimikhumbi yabaphangi bemikhumbi kuphela engazange ililandele. Enye yazo, enkulu kunazo zonke, yayibukeka njenge-hybrid efile ye-oki kanye ne-scorpion, eyaqhaqhazela futhi yashaywa ngama-laser kanye ne-hyperplasma volleys - kuze kube manje ayinangozi, ngenxa yebanga elikhulu elibhekiswe kulokho okuhlosiwe.
  U-Yanka wabhala:
  - Hewu! Yeka imuvi! Kupholile kune-Star Wars!
  Uma sonke simelana namaYankees,
  Sizochoboza umfelandawonye wasenyakatho!
  I-NATO tomahawks ngeke isize,
  Ngoba uNkulunkulu uyovuza ububi!
  Noma kunjalo, ukudubula kwaqala. Imikhumbi yezinkanyezi ngayinye yaqala ukushintshanisa ama-salvo.
  Imikhumbi eminingana yama-cutlets namasoseji yagijimela phambili, futhi yaqala ukuqhuma ngemicibisholo esheshisa i-photon. Aklinywe, aphendule umunwe wakhe onamafutha futhi enze isicelo.
  -Isitha sesingafinyelelwa.
  -Yebo! I-Commander grub! - Ikhompyutha iphendule ngokunganaki.
  - Hhayi-ke, thola. Sithumela umsebe we-arch-laser kumagagasi ashanela kakhulu.
  Kusuka emkhunjini wempi omusha we-flagship, imishayo elula isabalele, ukude kwabonakala sengathi lokhu kwakuwukuthwebula okuphindwe kabili kwetshe eliwela emanzini. Ngokushesha kangakanani: izikhathi eziyizinkulungwane eziyishumi ngokushesha kunejubane lokukhanya, i-hyperplasma yakhanya. Imikhumbi yezinkanyezi engaba yikhulu eyayinamashumi ezinkulungwane zamasosha ayegibele kungazelelwe yaphenduka amafu egesi ashisayo nezivunguvungu zothuli lwe-cosmic.
  -Bheka! - Waklinywa, waveza amazinyo akhe azacile futhi amade efana carnations. - Lokhu kubizwa nge-laser flat. Manje sizolungiselela isitha okuthile okushisayo. Sidinga ukuthola i-snot ne-fat streaks eyinkulungwane eduze ne-asteroid.
  -Ungamshaya ukude le. I-superlaser inokufana okuphelele, okusho ukuthi ayishabalali.
  I-Great Choke yaze yabhodla ngokujabula.
  -Khona-ke ihora lokubala amaswidi selifikile. Labo abagcwalisa izisu zabo ngamaswidi - kugcwalisa ubuchopho babo! - Futhi wadonsa isilawuli kude ngezandla zakhe.
  Ama-reactors aqalisiwe, zonke izinduku zavuka. Eceleni kwemiphongolo ngayinye, ubulembu baqala ukukhula, bubhema inkungu ye-cherry-violet, busika phakathi kobuze.
  Ngezingxenyana ezimbalwa zomzuzwana, imifantu evela emithonjeni emine yaphambana futhi yaqoqana kulolu hlangothi lwesikhala othayela olunamandla, yaphahlazeka endaweni engenalutho, yagoqoza udonga olumnyama njengesando se-hyperplasmic. Amandla ama-photon ashesha ukuya kuma-ultra-speeds ngokushesha agqashuka ekubhidlikeni kobukhulu obungamashumi ayisishiyagalolunye nesishiyagalolunye. Udilize izakhiwo zezindawo kanye nezinsimu ezicwiyiwe. Inkungu yayivutha ngaphezu kwe-supernova: nezinga lokushisa elingama-quintillion amadigri amaningi. Yiqiniso, inkanyezi engaphezu kweyodwa eyakhiwe inqubo yokuhlanganisa i-thermonuclear elula ayikwazi ukukhanyisa ishisa futhi ikhanye kangaka. Amandla ahilelekile lapha anemiyalo emine yobukhulu enamandla amakhulu.
  Inkundla yamandla kanye nokuvikelwa kwe-matrix ye-asteroid eyinqaba akukwazanga ukumelana nokucindezela kwamandla asendle anjalo futhi yavele yaqhuma. Izingcezwana zezinto ezihlukahlukene zokuzivikela zifafazwe ngokushesha njengamanzi abilayo endaweni yelanga! Khona-ke imifudlana esabekayo yabhoboza phakathi nendawo, yabhoboza phakathi kwebhulokhi yezikhali.
  -Sika sibe yizicucu. "Khipha," eyala ikhompuyutha. - Fafaza isitsha esimnandi sibe yizicucu.
  Uthango oluminyene kakhulu luqhubekile nokuqhekeka nokusha. Futhi ngokushesha, endaweni yenqaba yasemkhathini engangeneki, kwasala inqwaba yemfucumfucu eshisayo. Izinsalela zale nqaba zazisontekile futhi zisontekile. Amaswidi ayizigidi ezingamakhulu amabili namashumi amahlanu nanhlanu kanye namarobhothi okulwa ayizigidi eziyizinkulungwane ezingamakhulu amathathu namashumi amahlanu athole ukufa kwawo lapha, ngokuvamile kushesha futhi kungenabuhlungu, kodwa kubi nakakhulu ngalokho. UMarshal Duke Sweet-Burg naye ushonile.
  - Umhlathi omnyama embongolo! - Kumemeza, kuklinya. - Sikwenzile! Vula umlilo komakhelwane.
  Ngemva kokusebenzisa amandla amaningi kangaka, kuthathe isikhathi ukuqalisa kabusha. Ngalesi sikhathi, izindiza zezinkanyezi ezingenakubalwa zahlasela umngcele, zihlose ukuphula. Kwaqubuka impi enzima, imikhumbi engamakhulu ezinkulungwane yahlangana egodini lokufa. Kusukela ngobuningi bokuqhekeka, kwakubonakala sengathi i-vacuum ibilisiwe futhi ihlukana yaba imifantu. Lezi zinganono zacekela phansi imibhoshongo futhi zabhoboza izindonga zemikhumbi ehlukahlukene. Izindiza zezinkanyezi ngazinye, ezibanjwe phakathi komlilo, zavele zaqhuma; izinkambu zamandla amancane azikwazanga ukumelana nokucindezela okuhlangene. Izinqaba ezimile zanikeza ukumelana okukhulu; ngayinye yazo yayinezibhamu ezisindayo ezingaphezu kwenkulungwane, ezikhafula izingcezu ze-superplasma ngesivinini esikhulu, kanye nemicibisholo engaphakathi kwe-photon acceleration. Lawa kwakungamavolodi amabi, ehlisa izinhlu zabahlaseli.
  Umshini wokufa waqala ukunyakaza futhi, ukhulula ugongolo lwe-hyperplasma kuma-asteroid aseduze. Amabhulokhi amakhilomitha angamakhulu amabili namashumi amahlanu ahlakazeke njengezingcezu zeqhwa ngenxa yokushayisana kwenduku yensimbi. Leli qhinga lasebenza kakhulu, amaswidi aqala ukwethuka, futhi eminye yemikhumbi yabo yahlakazeka ngenxa yokwesaba, njengezimvemvane endizela phezu kwethoshi. Abanye balwa kanzima. Ngaphezu kwalokho, izinqolobane zalethwa empini, impi eshubile yakhula.
  U-Grand General we-Candy Eat-and-fart wayenegazi elipholile, wakhipha izinqolobane kusenesikhathi futhi wayeqiniseka ukuthi uzokwazi ukuqeda ukuhlasela kwama-cutlets kanye nabalingani babo. Kodwa imikhiqizo yenyama inobuqili kakhulu futhi ikwazile ukwethula isimanga. Ama-pundits ethu ayengekho kulo msebenzi futhi aphikisana ngokuthi kwakungenakwenzeka ukudala i-laser yamandla anjalo, kodwa empeleni kwavela ukuthi isitha sasingowokuqala ukusebenzisa into entsha eyingozi. Manje umzwelo wemvelo kanye nokuzwisisa kusikisele izindlela ezimbili kuphela zokuphuma: kungaba ukubaleka ngokushesha noma ukungena empini eseduze, ukuxuba amazinga. Kulokhu, isiswebhu eside se-superlaser singazifaka engozini yokuwisa esaso.
  I-Eat-and-fart, eyayingavamile ukubonakala phakathi kwemibuthano ephakeme kakhulu yomyalo okhohlakele, yayinesibindi. Futhi wenza isinqumo - ukulwa kuze kube sekufeni! Umyalo walandelwa futhi i-armada yeza ihamba, ikhumbuza amandla engwe enkulu ethukuthele. Imikhumbi eyizigidi eziningana enezigidigidi zama-fighters ihlangene endaweni yesihogo. Kwabonakala sengathi isikhala sasisontekile, futhi i-vacuum yayiqhekekile, futhi imifantu engenakubalwa yagcwala i-plasma. Ukukhanya okugqame kakhulu, okukhulula inani elingenakulinganiswa lamandla, kwakufana nezimbali ezinkulu eziqhakaza ngokushesha emkhathini, ezinamacembe aphilayo adla inyama afinyelela ngokuhaha emikhunjini. Imikhumbi yempi, ama-cruiser, ama-charkoshes, izibhubhisi ze-laser, abathwali bemicibisholo, ama-aerobonuses, izikebhe ze-laser, ama-fighters asindayo, aphakathi nendawo, alula nokunye okuningi. Konke lokhu kwacekelwa phansi umzuzwana ngamunye ngamashumi ezinkulungwane, kwasakazeka kwaba yizicucu noma i-plasma magma eshisa kakhulu.
  I-Eat-and-fart ikhethele yena i-mega-cruiser ehambayo. Kwakulula ukuyala kuyo, futhi ijubane layo eliphezulu kanye nokusebenza kahle kwayo kwenza kwaba nokwenzeka ukulwa ngempumelelo. Elindele ukuthi njengoba impi iqhubeka, ezinye zezinkanyezi eziyisitha zizozama ukubeka amasosha kumaplanethi i-Biscuit, i-Pastila ne-Chocolate, wayala ukuthi indawo engaphezulu yembiwe ngezimayini zokuqothula ezenziwe ngokubhaka okuqhumayo. Noma kunjalo, acishe alahlwa, futhi abambalwa bomdabu akufanele bashiywe.
  Izinkulungwane ezimbili nengxenye zokuthutha zokuhlasela emoyeni, ngaphansi kwesembozo samashumi ezinkulungwane zemikhumbi, okuhlanganisa "ama-meromats" kanye "nama-neutron", angena kuwo. Amaplanethi ayengavikelekile kahle. Umkhakha uvulekile. Endleleni, iqembu lamasosha lalidubula amasathelayithi amancane kuphela. Ngaphezu kwalokho, baba nenhlanhla; endleleni, bathola amamojula esithupha ephethe uphethiloli nezinhlamvu - akusiyo yonke into eyakhishwa.
  Ngaphezu kwalokho, ojenene abangamasela babenethonya elibi, bafihla ezinye zezinto ezebiwe kule mihlaba. Ukwazi lokhu: ama-cutlets, amasoseji kanye namasoseji enze ukwehla okukhulu. Njengoba kunamasosha akhethiwe ayizigidi ezintathu emhlabeni ngamunye, izindawo zokufika akunzima ukuzibikezela, njengomthetho: ugwadule oluyisicaba, olucishe lufane nesibuko. Lapho nje izikhali ezihlaselayo sezimi, zaqhuma kanye nje. Ukubhonga okubi, ukuklabalasa, ukunswininiza, ukunyakazisa izitho zezibungu ezishiswe ingxenye. Ukuqothulwa futhi ngesikhathi esifanayo ukubaneka okucebile, ngakunye kuye ngohlobo lwendaba esukela ezinkulungwaneni eziyishumi kuya ezinkulungwaneni ezingamashumi amahlanu, kunamandla kunama-thermonuclear. Izindleko zishibhile futhi zilula. Lapha ama-cutlets enza iphutha futhi awazange athumele izigcawu zokuskena ngaphambili.
  U-Grand General Eat-and-fart, nokho, akazange akubone lokhu - kude. Konke ukunaka kwakhe kwakugxile emkhunjini wempi ophambili. Impi yashuba kakhulu, futhi njengoba i-Eat-and-fart bekulindelekile, i-superlaser yathula isikhashana, ike yacekela phansi izinqaba ezimbalwa ezimile. Imikhumbi yahlukana yaba amaqembu amaningi ahlukene, ngalinye lawo ngokuzimela, ngaphandle kosizo lomyalo ophezulu, wakhetha amaqhinga okulwa. Kulezi zimo, konke kwanqunywa ngokuphakama kwamanani, futhi wayesohlangothini lwe-cutlets. I-Grand General yaqonda ukuthi abakwazanga ukuhlala isikhathi eside futhi bazibekele umgomo oyinhloko: ukubhubhisa i-flagship yempi. Ukuze enze lokhu, wahlanganisa iqembu lezinkanyezi ezishaqisayo futhi wasondela ngokusondelana. Amandla abaluleke kakhulu omkhumbi omkhulu kangaka yinkundla yawo yamandla. Ingagqekezwa noma yenziwe buthaka isiteleka esihlanganisiwe ngesikhathi esisodwa.
  Kwakubonakala sengathi ikusasa libavuna; kwavela enye indawo egobile endaweni engenalutho, futhi kwavela umfudlana wama-meteor ngaphandle kwendawo. Yayijiyile futhi yenza kube nzima ukukhomba nokudubula. Kuthrafikhi ezayo, uswebezane lwangaphandle lwashayisa umkhumbi wempi ophambili.
  Kusukela emthelela, isikrini esivikelayo sasiqhaqhazela, sadlidliza, futhi sikhipha inkungu ecwebezelayo. Ngemva kokusondela eduze, i-mega-cruiser yadubula kuzo zonke izibhamu ze-plasma, zayiqhumisa ngemicibisholo namalaser. I-salvo yokusabela yayinamandla kakhulu; yakwazi nokulimaza umnsalo futhi yanquma uphiko lomkhumbi oneshwa.
  "I-Megaquasar" i-Choke, ibhodla.
  -Bhubhisa. Shisa lomfokazi. Kuzo zonke izikhali.
  Nokho, i-salvo elandelayo ayizange ibhubhise kangako. Inkanyezi enomsila nama- meteorite kwadambisa igalelo.
  Kodwa eminye imikhumbi yasukuma. Amandla okwethuka kulokhu abenamandla. Ngemva kokuchoboza insimu, kakade yenziwe buthaka ngamabhulokhi amakhulu, amacala enza umgodi omangalisayo.
  -Manje yisikhathi sokuphonsa ibhomu le-thermo-preon. - Nikeza i-oda lokudla wena futhi fart.
  Ngokuvamile umcibisholo onjalo awusebenzi ngokuphelele, ngenxa yemicibisholo ephikisayo noma i-anti-radiation, kodwa kulokhu, lapho ingxenye yamakhono e-Flagship battleship ikhubazekile, ingasebenza. Yiqiniso, ama- meteorite nawo abangela izinkinga ngemikhumbi yezinkanyezi emincane, kodwa namanje awazange ahlupheke njengalo mkhumbi.
  -Ukukhishwa kwemisebe kuya phezulu! Wamemeza ngezwi elikhulu, "Thola-futhi-fart."
  Amarokhethi amathathu, asheshiswa ama-photon, andizela endaweni ephukile. Umdondoshiya osabekayo waqhaqhazela futhi wakwazi ukwamukela "izipho" ezimbili. Kodwa-ke icala lesithathu laqhuma kancane ukusuka ohlangothini, lanweba kuphela imbobo ehlaba umxhwele.
  -Izinkulungwane zama-quasars phansi komsele! "I-Geat-and-fart yabhonga futhi yakhanyisa imibani ngokukhungatheka." - Yehluleka ukuhlasela okunjalo. - Khona-ke wehlisa umoya, akukhona konke okwalahleka, wayala i-gravitational transmitter. - Hlasela i-flagship ngamandla akho onke, uhlose umgodi.
  Lo myalelo ubonakale uyasebenza. Ukuhlasela okungavamile nokuhlasela kwaba yimpumelelo enkulu. Futhi nakuba imikhumbi yezinkanyezi ezine yacekelwa phansi umlilo wokubuyisela, igebe landiswa.
  Ngemuva kwalokho elinye lamarokhethi e-thermopreon landizela ku-hyperreactor. Inqubo ye-preon fusion inamandla aphindwe ngezigidigidi kune-thermonuclear. Ukuqhuma okunamandla okunjalo kwawushisa ngokushesha, kwasakaza ukwakheka komkhumbi ku-hyperplasm. Igagasi lamandla adonsela phansi kanye nama-photon ashesha afinyelela ejubaneni eliphakeme kakhulu akwenza kwaba igesi eyivelakancane. Amathente e-squid, ashise amadigri e-quintillion, agwinya izingcezu zento, ashisa imikhumbi eseduze.
  I-mega-cruiser Eat-and-Fart ayikwazanga ukugxumela ebangeni eliphephile, isuka ekufaneni okubi kwe-supernova. Noma kunjalo, yancibilika yaphenduka izikhathi eziningana, yayilahla kude futhi yachoboza izingxenye eziningi. Izibhamu bezilimele kakhulu, iningi lazo bezingasebenzi. Njengoba ilahlekelwe amandla ayo amaningi okulwa, umkhumbi-mkhathi waba isisulu esilula sesitha. Ukuqaphela lokhu nokungafuni ukufela ize - isibindi akubona ubudedengu.Zidle u-fart bese uyala ukuhlehla. Iqondisa kahle i-mega-cruiser, igwema izicupho nezikhonkwane, yahlehla, izama ukungena ngaphansi kokuvikelwa yimikhumbi yayo. Futhi nokho wacishe washaywa, wavinjwa ngokuphephile, ezungezwe njengempungushe emgodini. Izibhamu ezimbalwa zomkhumbi zasabela ngokuvilapha ekuqhumeni kwamabhomu okuyingozi. Inkundla yokuphoqelela ayihambanga kahle, njengesambulela esidabukile kunesihlangu esithembekile. Akumangalisi ukuthi umkhumbi-mkhathi ngokushesha waqhuma futhi wawela ezicucu.
  I-Eat-and-fart ikwazile ukuphunyuka ngesikebhe esincane. Lo mkhumbi wokuhlenga wawungabonakali, uchungechunge lwamagagasi lwadala ukuphazamiseka ekuboneni kwawo, kangangokuthi ngisho nama-radar adonsela phansi aqopha izindawo ezilufifi kuphela. Isibindi sinemikhawulo, futhi uGrand General Sweetie wayefuna ukusinda. Ngaphezu kwalokho, umsebenzi oyinhloko usuqediwe, futhi ngokuphindwe kane, futhi manje, mhlawumbe, ukuphakama kwesitha okuphindwe kahlanu, umphumela wempi uyisiphetho esibikezelwe, futhi into engcono kakhulu engenziwa ukuhoxisa. amabutho asele. Njengoba isivele ishiya umkhumbi, i-Eat-and-Fart yanikeza umyalo: ukuhlehla ngokuhlelekile kusistimu ye-Tsar's Dish ukuze uthole ukusekelwa kokuzivikela kweplanethi. Lokhu kusivumele ukuthi sithole isikhathi futhi silethe amandla engeziwe kule ndawo.
  I-Marshal Eat, idle, igwinye, isivele ithole isignali yokuthi amabutho amakhulu ezitha angagawula ingemuva lakhe. Nokho, wangabaza isikhathi eside, esaba ukuhlaselwa okuqondile. Qaphela ukuthi ungenzi buthaka umugqa wokuzivikela. Ngaphezu kwalokho, isitha saqala ukuhlasela, sacekela phansi imikhumbi eyizinkulungwane ezimbalwa. Isenzo esinjalo samethusa isisebenzi esivele siyigwala. Yidla, udle, gwinya, wayekhohlakele, ecwile ezithendeni enkohlakalweni - uhlobo olungaziphethe kahle. Futhi unobuqili ngendlela yakhe, kodwa ngesikhathi esifanayo akakabi naso isikhathi sokuzithengisa ngenhliziyo yonke kuma-clizims. Kodwa sekukhona inqubekela phambili mayelana nalokhu. U-Cutlets wayazi ukuthi angathola kanjani amambuka futhi waqasha ithimba lakhe. Ikakhulukazi, ujenene wesiminzi seminti njalo wayekhiqiza imibiko, ebika kokubili inani lamasosha kanye nezinhlelo ezisheshayo zomyalo wakhe. Imikhiqizo yenyama yayikhokhelwa kakhulu; empini, ohlakaniphile uyaceba, onesibindi uya phambili, futhi isiwula siyadutshulwa. Nokho, amambuka awahlakaniphile nje kuphela, kodwa futhi akubona abantu abakude. Phela, ngokushesha noma kamuva babanjwa yi-counterintelligence noma bakhashelwe abaqashi babo. Isizathu sokuthi angabi nasidingo noma wehliswe esikhundleni, noma adutshulwe. Nokho, bazama ukungakhulumi ngalokhu, kunalokho, bazama ukujabulisa izinhloli ezikhokhelwayo ngazo zonke izindlela.
  Ukuhlasela kancane kwanyanyiselwa, futhi manje zazingasekho izaba zokubambezeleka. Ekhumbula umyalo wombusi wokugwema ukuvinjelwa ngazo zonke izindlela, futhi esethole enye incwadi yamandla adonsela phansi enesicelo, noma kunalokho isicelo sosizo, Yidla, udle, ugwinye, wanikeza umyalo.
  -Masenze. Phila uNgonyama!
  Nokho, i-Armada yasuka sekwephuze kakhulu; kwase kwephuze kakhulu. Phakathi naleso sikhathi, izindimbane zezitha eziphakeme zaqhubeka nokuthuthuka kwazo okungapheli.
  Uhlelo lweRoyal Dish lwalungesinye seziqiniswe kakhulu emthaleni. Iplanethi emaphakathi yayinkulu futhi inabantu abaningi - cishe izigidigidi ezingamakhulu amabili namashumi ayisikhombisa. Zonke izindlela zokuya kuyo bezigcwele izimayini ze-cyber homing, kanye namasathelayithi emvelo angamashumi amane. Isathelayithi ngayinye igcwele i-plasma ne-hyperplasma cannon, kanye nemicibisholo. Ngaphezu kwalokho, amanye amaplanethi amaningi ayezungeza, okwakunezindawo zokuhlala nezisekelo. Kwakunezimpi ezinzima ngaphambili. I-Eat-and-fart yayazi lapho ayehlehla khona, futhi ama-enemas ayethathwe kakhulu ukuba ayeke. Kunalokho, bagibela njengamathangi, bengazisindisi bona noma ukuphila kwabo. Abaphangi basemkhathini babematasa kakhulu, bezwa iphunga lento ethosiwe, ama-filibuster ezinkanyezi ezimbi agibela njengamaphela ukuze agibele - kwakulinga kakhulu ukuphanga imihlaba enabantu abaningi. Futhi manje impi, eyayiqale ukufiphala, ivutha ngolaka olusha olumangalisayo okubonakala sengathi izinkanyezi ziyazamazama. I-Grand General Eat-and-fart ikwazile ukuthuthela ku-light cruiser. Wasuka lapho waqhubeka nokuhola impi. Umzamo wokuqala we-klizim wokwephula ukuzivikela okuphelele ekuhambeni awuzange uthweswe umqhele wempumelelo. Lesi sibhicongo sasinamathele emaphethelweni eplanethi iPastila. Amaplanethi azungezile azamazama ngenxa yokuqhuma. Enye yamasathelayithi yathola izingoma ezimbi kakhulu kangangokuthi yahlukana; ngaphandle kungase kubonakale sengathi iqanda liqhuma, ukubhujiswa kwayo kwakushesha kakhulu.
  UChoke ukwazile ukusinda ngomzuzu wokugcina, eshiya umkhumbi wempi ohamba phambili esikebheni semojula. Manje i-cutlet embi, efafazwa ngamafutha, ikhipha izinsongo, ikakhulukazi njengoba isikhumba saso sasishiswe kakhulu ngemisebe.
  -Ungaboshiwe. Nciphisa yonke into, uyicekele phansi, uyishise, uyisakaze kuma-photon.
  -Kuzogcwaliseka: ukuphakama kwakho kwe-stellar! - Ojenene bezikhundla eziphansi babhema ngendlela ethokozisayo futhi, beshwibeka kabuhlungu, bakhipha imiyalo. Kwakunzima kakhulu ukufika e-Pastila; kuzo zonke izinyathelo ezincane, kwakufanele ukhokhe ngezinkulungwane, amashumi ezinkulungwane zemikhumbi yezinkanyezi. Nokho, iqhwa elingenakuvinjelwa lalisondela.
  - Bakhame kanje. Cindezela kakhudlwana, hhayi okuningi futhi ukuphela kwe-quasar! - I-Marshal Duke yayithukuthele. - Ungabeki imikhumbi eminingi kakhulu lapho uhlasela amasathelayithi - shaya ibanga elide. Lokho kucophelela kakhulu. O, izimayini zikasathane! Ukuqothulwa kwama-calories!
  Izimayini zaphuma ngempela, cishe zingabonakali, zavela emkhathini futhi zagingqa imikhumbi yezinkanyezi. Abanye bacekelwa phansi lapho, abanye, ngokuphambene nalokho, bathola umonakalo kuphela. Imishini eminingi yeziqhumane yayifakwe i-pulse blaster, ekwazi ukuvutha ngokusebenzisa izinkambu zamandla, nakuba isikhathi esifushane kakhulu, ibangele umonakalo omubi. Ukulahlekelwa okukhulu, imikhumbi ye-cutlet yomile, ngisho nezigebengu zaqala ukukhombisa izimpawu zokukhathazeka. Uma kukhona ukulahlekelwa okukhulu kangaka ezindleleni, kuzomele kulahleke kangakanani emhlabeni uqobo. Nokho, ukuklinywa, wayeka ukufutheka nokukhipha amahlanzo anamafutha. Kwafika umqondo omuhle ekhanda lakhe, ecwiliswe ngososo ngesandla esivulekile.
  -Kuthiwani uma sisebenzisa esinye isikhali esinamandla ngokumelene namaswidi amnandi? - UCutlet wagigitheka. - Ngemuva kwakho konke, sinakho, futhi kuyinkokhelo ephumelela kakhulu.
  Lokho uChoke ayekucabanga kwakumane nje "kuyi-hyper-spark plug." Lesi sikhali esisha sasikhipha ama-superneutron akhethekile anobude obufushane obuphindwe izikhathi eziyizigidi eziyizinkulungwane kune-gamma radiation. Amandla aqhumayo enkokhiso enjalo awamakhulu, kodwa i-hyperradiation inamandla aphindwe izikhathi eziyizigidi kunokuvamile. Futhi amandla okungena makhulu - amagagasi athosa zonke izinto eziphilayo awawona ihlaya, ayakwazi ukuvutha emhlabeni. I-drawback eyinhloko yedivayisi ukuthi ayikwazi ukuqhuma emkhathini ongaphandle. Ngenxa yezici zayo zokuklama, lokhu kufanekiswa kokufa okungabonakali kwakufanelekile kuphela ukusetshenziswa kumaplanethi, futhi noma kunjalo hhayi kuwo wonke. Kodwa kulokhu, umhlaba wokuGluttony wawufanelekile. Lesi sisetshenziswa esibi sabhubhisa izingxenye ezimbili kwezintathu zabantu balo mhlaba. Kuhle ukuthi ama-enemas abe nenkokhelo eyodwa kuphela.
  Futhi nakuba kuyisikhali esihle kakhulu, ubulala izisebenzi, kodwa zonke izinto ezisetshenziswayo nezinto ezibonakalayo zisele. Okubuhlungu nje ukuthi kusabiza kakhulu. Ukuze udale amagagasi e-shbarro, inani elikhulu le-hojaramah liyadingeka, futhi lesi isici esiyivelakancane endaweni yonke. Kodwa abakayifundi indlela yokuyihlanganisa ngokwenziwa.
  -Isimangaliso sesibili! UChoke wajabula kakhulu, waze wazibhunyela iketchup eyenziwe ngengxube yeqanda likadrako kanye notamatisi wekhukhamba. - Ukuhlanza iplanethi ngekamu le-schebarro! Ngizohlela ibhokisi lomngcwabo ngesikhwama!
  Ngaphezu kwamaswidi, ama-Eskimo ayehlala kulo mbuso wasezulwini: izingxenye ezishintshashintshayo, ezihlala ezweni zika-ayisikhilimu. Basebenza eSladkoezhkostan, ngenkathi behlala ngokuhloniphekile. Ukuwanqoba kwakulula njengokugoqa amapheya, amavoloni ambalwa nezingxenye zika-ayisikhilimu aphakamisela phezulu izidladla zawo ezimnandi, ezinamathelayo. Ngemva kwalokho aboMdabu bavunyelwa ukuba bagcine ingxenye ebalulekile yokuzimela kwabo. Manje lo mjaho uthole "iphalishi le-hyperplasma lesidlo sasekuseni" kanye noswidi. Imisebe yabenza babe luhlaza okwesibhakabhaka, bansomi abangcolile futhi babe nsundu ngokubomvu. Abaningi babegcwele amabala futhi beshwabene ngenxa yobuhlungu obungabekezeleleki. Labo abashona ngokushesha kungathiwa banenhlanhla - baphenduka babamnyama, bahlanganisa amaphiko abo anoshukela, kuyilapho usizi lwabanye lwathatha amahora amaningi. Amarobhothi amaningi nawo alimala - awezempi kanye nawasezimbonini, ikakhulukazi njengoba amanye awo ayengakhubazekile ngokuphelele, kodwa ahlanyiswa, aziphonsa kwabasindile abambalwa, noma abambana ngomunye nomunye. Lesi sithombe sasithusa ngempela.
  U-Yanka wahlanganisa izandla zakhe, wasonta umunwe wakhe ethempelini lakhe, futhi ezindebeni zakhe zobuntwana zaqhuma:
  - Yeka ubuqaba! Umcabango we-schizo enodlame ophuze ngokweqile i-heroin.
  Ngemva kwalokho umfana walunguza kakhulu empini. Ukungabi nangqondo kwesithombe kwandise ukukhanga kwayo.
  Igalelo elinzima laqeda iningi lezokuvikela, futhi ama-cutlets ekugcineni athatha isinyathelo. Kuphela ngenani elithile lamasathelayithi: impi enzima yaqhubeka, imijovo yathengisa izimpilo zabo kakhulu. Nokho, base besele nengxenye yehora kuphela.
  -Uphi lo Dla-Dla-Ngwinya, ukuze yena adliwe aphalaze. - Wafunga, Yidla wena futhi fart. "Sengivele ngamcela usizo izikhathi eziningi, kodwa angiphenduli, cha sawubona." Imbobo emnyama ngaphansi kwesisonga sakhe!
  Ngempela usizo lwafika sekwephuzile. Futhi ukuqiniswa okwengeziwe kwasondela kuma-cutlets ngokuphambene.
  Aklinywe aqhubeke nokuluma, ukusha kwavutha ngokungenazwelo. Ngemva komcabango omfushane, wanquma ukugeza okwelapha ngaphandle kokulinda ukuphela kwempi yezinkanyezi. I-Marshal Fat-dish (umqulu omnandi kakhulu) yayala ukuba igcwaliswe ngekhambi elikhiqiza kabusha, futhi yaphonseka ngekhanda oketshezini olunsomi oluyisiliva olubomvu. Kwakumnandi kakhulu, imivimbo yaluma, ubuhlungu behlile. I-cutlet yanyakaza, yafafaza igwebu le-emerald, futhi yanyakazisa izidladla zayo. Khona-ke u-marshal wancika futhi waqhubeka nokunikeza imiyalo:
  -Ngena kusuka kwesokunxele, izinkulungwane ezingamakhulu amathathu ezinkanyezi ohlangothini lwesokudla nasekhoneni elingezansi. Kanje. Manje mphushe ngemuva. Sebenzisa i-spiral bypass. I-Diving eyindilinga. Manje ake sigxilise ingqondo.
  Izihlabani zikahulumeni zamlalela ngokungangabazeki, kodwa abaphangi basolwandle benza konke okusemandleni abo. Ngokuyinhloko babenesithakazelo kuplanethi i-Pastila. Abaningi babo baqala ukumisa amasosha kuleli zwe elibekezelayo. Umoya wasezulwini wawunuka i-saccharin negesi ye-fructose, ngakho-ke kwakungenzeka ukuphanga kuphela kuma-spacesuits. Umkhathi we-ionized wakhiqiza imisebe ebuthakathaka eyaphelelwa amandla ngokushesha, futhi yayingenabungozi ezintweni eziphilayo. Kodwa ngesikhathi esifanayo kwashiya ukunambitheka okubabayo emlonyeni wami, futhi ngangifuna ukukhafula. Nokho, iwayini lendondo, ngokuvamile eliwuketshezi olungahambelani nomzimba, lalithela emphinjeni. Izinhlobo zamaphrotheni zazizazisa kakhulu utshwala, kodwa labo ababedla inyama babengabudeleli. Phakathi kwezinye izinto, amanye amawayini anongwe "nge-dope" engavamile kangangokuthi ahlanekezela izingqondo noma ama-molecule anengqondo alabo ababengenabo ubuchopho.
  Ezinye ze-corsairs ezibuthakathaka zawa zafa. Babe sebehlutshulwa yilabo ababehambisana nabo, futhi ngezinye izikhathi basikwa buthule ngama-laser blades. Okusho ukuthi, isiphithiphithi sasibusa ngokugcwele. Izakhiwo eziningi zasinda ngakho-ke ukuphanga kwakudlangile. Ngokushesha abasebenzi bombuso nabo bajoyina i-pogrom. Wonke umuntu wayefuna ukubamba okwengeziwe. Nokho, kwakungakapheli. Sekwephuzile kakhulu, kepha amabutho e-Eat, Eat, Gnaw asefikile. Isikhulu esinesifiso samba isikhathi eside, kodwa sahlanganisa isenzo saso. Ukubambezeleka komzuzwana empini kuholela ehlazweni laphakade! Kodwa kulokhu, izinkanyezi eziningi zezinkanyezi, ngendlela yemikhiqizo yokupheka kanokusho futhi enemibalabala, yaphenduka i-guillotine blade eyawela entanyeni enqunu. Umkhuzi washaya ikhwela uma embheka ikakhulukazi izingane:
  - Ngilapha! Manje ngizonika wonke umuntu ibhande!
  Futhi umzuzwana, njengoba kwenzeka, waba nenhlanhla kuye; iningi lemikhumbi yagcwala ndawonye, ichitha i-Pastila. Ngenxa yalokho, i-candy marshal yamangala futhi yaba nesikhundla esingcono kakhulu ohlangothini lwakhe.
  Manje i-cannonade ilandele isimo esihluke ngokuphelele. Ama-cutlets acindezelwa ebusweni beplanethi eyisigidi, namakhulu amabili namashumi amabili nanhlanu amakhilomitha ayizinkulungwane. Abaphangi basolwandle abaningi, ikakhulukazi inyama esemathinini, sebeziphuzele kangangokuthi izinkanyezi zabo zisekhona, futhi ngisho nalapho izinkundla zamandla zicishiwe, ukuma emhlabeni kubenza babe yizisulu ezilula. Badutshulwe besendleleni. Amafilibuster aphendule ngobuvila. Ukumelana okunzima kakhulu kwanikezwa kuphela amabutho kahulumeni wama-cutlets.
  Umfana wayenesithakazelo esikhulu kulokho okwakuzokwenzeka ngokulandelayo, kodwa ukududulana kanzima ezimbanjeni kwagcina kuyivuse ingane.
  - Vuka, bheka, ulele! Isikhathi sokuhamba ngezinyawo.
  U-Yanka wagxuma, ezizwa ecasukile. Ngaphezu kwalokho, akazange athole ubuthongo obanele, kodwa kumntwana wesikole wanamuhla (ojwayele ukusebenzisa i-Internet ebusuku) lokhu kuyisimo esivamile.
  - Ngilungele ukuya nomaphi lapho bayala khona.
  U-Akhmed washayela phezulu (kahle, kwakunuka, ikakhulukazi lapho umoya usuka ngakuye, futhi wayegqoke ijazi loboya elingcolile) futhi waveza amazinyo akhe ngonya:
  - Elinye lamahhashi lafa, futhi nganquma ukuthi ningabafana: njengoba ningomncane futhi nisanda, nizodonsa inqola.
  U-Yanka waphakamisa amashiya futhi wamangala:
  - Awukwazi ukuthenga ihhashi lomnenke elisha esiteshini.
  Umthengisi wakhanyisa amehlo akhe:
  - Yebo ungakwazi, kodwa angikufuni! Ngakho hlanganyela. Uzohamba nawo wonke umuntu!
  Abafana bagoqwa ngeziswebhu baboshwa enqoleni. Bebona ukuthi uYanka uyanqikaza, bamshaya ngomvimbo. Ubuhlungu babuyisela umfana eqinisweni elidabukisayo; isikhumba sakhe sasidabukile futhi. Kwadingeka ngilalele, futhi ibhande lesikhumba esiluhlaza laliboshelwe esifubeni sami. Ngandlela thize kwakufana nethuluzi labathutha izikejana, elimahhadlahhadla kuphela. Abafana babekleliswe ngeziswebhu. Igalelo labamba intamo kaYankee, futhi waphuthuma ngokushesha. Ngemva kwalokho izigqila ezincane, ngokububula nokukhala, zaqhubekela phambili. Okwakunzima kakhulu kwakuwukuhambisa inqola, kodwa yabe isiqala ukuhamba, kwaba lula kakhulu. Ibhande lalidonsa umzimba kancane, kodwa lalibekezelelwa. Itshe lashwabana ngaphansi kwezinyawo zami ezingenalutho. Kubonakala sengathi kuleli zwe baqonda amakhambi, noma izitshalo zokwelapha zazinezindawo zokwelapha ezivelele, futhi kungekudala izinyawo eziphukile ngesihluku zaphulukiswa ngokuphelele. Ayesevele aqina kancane, futhi awazange alimale kangako, futhi amatshe ayeyindilinga, futhi engabukhali njengakuqala. Kancane kancane iphupho ladlula, u-Yanka wanyakaza, ezama ukungahambi ezithendeni zomfana ongaphambili. U-Ali wamhlebela:
  - Ingabe nawe manje?
  - Ingabe lokhu kuyakujabulisa? "Umfana uzamile ukunyakazisa ibhande ukuze lingahlikihli kahle esifubeni sakhe esinemisipha.
  - Akunjalo, kodwa okungenani singaxoxa ngokuthile okuthakazelisayo. Phela ungowakwelinye izwe. - Inceku encane yanyakazisa izinwele zayo ezinde, ezimnyama bhuqe.
  - Yebo! Kukhona engingakutshela khona! Yini onentshisekelo kuyo.
  USadat wabuza:
  - Yiziphi izimpi izwe lakini elawina?
  U-Yanka, ngokuxakile, wayenamahloni:
  - Ungasho kanjani? Wonke umlando waseRussia izimpi eziqhubekayo. Njengoba ingoma yesintu ithi: sagibela, sagibela, kwasithatha isikhathi eside! Indlela esuka enkathazweni, eya enkingeni, esuka empini, eya empini! Kusukela empini kuya empini!
  Uma sikhuluma ngezimpi, kufanele sikhethe ebaluleke kakhulu.
  - Iyiphi eyokuqala? - Ngokudabukisayo, izinwele ezibomvu zikaSadat zazicocekile. Ngaphambi kokuwela, abafana babevunyelwe ukugeza kancane emfudlaneni: iminonjana yokushaywa yabonakala ngokucacile emizimbeni yabo eqinile, enzima emsebenzini.
  U-Yanka wakhotha izindebe zakhe, azizange zidliwe kusukela ekuseni futhi kwakukhona ubuze obungemnandi esiswini sakhe:
  - Kunzima ukusho! Ekuqaleni izwe lethu lalibizwa ngokuthi Kievan Rus. Isikhulu sokuqala esikhulu, ngokomlando osemthethweni, kwaba Rurik. Wasungula uhlu lozalo olukhulu lobukhosi. Yiqiniso, abanye ososayensi bayaphikisana nobukhulu bakhe, kwakukhona izikhulu ezinkulu ngaphambi kukaRurik, isibonelo, u-Oleg, noma uKiy wasendulo. Ngokuvamile, kwakunezimpi eziningi ezihlukahlukene. Ezokuqala azizange zisale ngisho nasezincwadini zemilando. Kodwa umnqobi omkhulu wokuqala owaziwayo kwakunguSvyatoslav. Ngaphansi kwakhe, uKievan Rus wathumba insimu ephindwe kabili kunaleyo eyayinayo. Inkosana yayiyingcweti yesu elikhulu, ikhuthele isebenzisa amabutho agibela amahhashi, imikhumbi egijima ngaphandle, nezindonga zokwakha. Lolu uhlobo lwe-phalanx, lapho imigqa eyishumi yemikhonto iphuma iminyene kakhulu kunemigogodla ye-hedgehog. U-Svyatoslav uthuthukise ukwakheka, ikakhulukazi, ama-slingers aphonsa amagobolondo ngemuva kokwakheka. Ngokuvamile eyokuqala yezikhulu ezinkulu yaxwayisa isitha kusengaphambili ngomkhankaso wayo futhi yanikeza umlayezo: Ngiza kuwe! Angizange ngifulathele isitha!
  USadat wanikina ikhanda futhi wathi:
  - Ukuxwayisa isitha ngomkhankaso kuwubudedengu ngokwedlulele. Ungalahlekelwa yisikhathi sokumangala!
  U-Yanka waphendula ngokulangazela (ababonisi babonakala bethole isiyalezo sokuthi bangaphazamisi izinkulumo ezimangalisayo zomntwana, mhlawumbe uzokhipha okuthile okuwusizo?).
  - Ngokuqinisekile! Kodwa uSvyatoslav wakhetha impi evulekile kunokuzulazula isikhathi eside emathafeni. Kungcono ukunqoba isitha ngesikhathi esisodwa kunokujaha iqembu ngalinye.
  USadat wavuma:
  - Lokhu kungenzeka ngomgomo! Ngikhumbula umeluleki wethu ebamba izinyosi ezinkulu zama-cherry, esakaza uju epuletini.
  - Izinyosi ze-cherry?
  -Inyama yabo yesithelo ithathwa njengesibiliboco! Izinambuzane zezitshalo ezingavamile! Ngakho ngitshele okwengeziwe: Svyatoslav wandisa kakhulu umbuso wakho?
  U-Yanka waphefumula:
  - Ngokuqinile, kodwa ngeshwa hhayi isikhathi eside. Ngemva kokunqoba iBulgaria futhi wanqoba amabutho aseByzantium, wangabaza futhi akazange athathe iConstantinople ngaso leso sikhathi. Kwabe sekuba nempi namaPechenegs, iByzantium yaqala. Ngokuqasha ama-mercenaries ukuze athole igolide, uKhesari waseByzantium wazuza inzuzo ngamandla. Ngemva kwezimpi eziningana ezinegazi, uSvyatoslav waphoqeleka ukuba avume. Empini yokugcina, inkosana yayisisondele ekunqobeni, kodwa kwavuka isivunguvungu sothuli esavala amehlo amabutho ayo. Nokho, wagcina iningi lebutho. Lapho ebuyela emuva, i-Svyatoslav nebutho elincane lawela ePecheneg.
  USadat wadonsa ibhande ukuze lihlikihle kancane, wabe esebuza:
  - Ufile?
  Yabubula insizwa yathi:
  - Yebo, wafa! Futhi i-Pecheneg Khan yenza i-thicket kusuka kugebhezi lukaSvyatoslav. Uma ngikhuluma iqiniso, lesi isiphetho esidabukisayo somkhuzi omkhulu.
  U-Ali wengeza:
  - Yebo, lokhu kwenzeka kaningi!
  U-Yanka waqhubeka:
  - Kube nzima kakhulu ukugcina lokho okunqotshiwe. Kuphela Tmutarakan kwaba inhloko encane: kwakungenzeka ukulondoloza njengengxenye Kievan Rus. Okunye kwalahleka.
  USadat wabuza:
  - Kungani isikhulu singenamadodana?
  Umfana wavuma ngekhanda:
  - Yebo babenjalo! Balwela isihlalo sobukhosi. Kwaba nempi yombango enonya, kwafa izinkulungwane eziningi zamaRussia. UNkosana uVladimir, oteketiswa ngeLanga, uphumelele. Wabulala abafowabo ngesihluku esidlulele. Ngaso leso sikhathi, okuxakile, wagcotshwa futhi wabizwa ngosanta.
  - Waziwa njengongcwele! - Sadat grinned. - Ngokuvamile umbusi ongcwelengcwele nguye onquma amakhanda amaningi.
  - Kulokhu, iSonto Lobu-Orthodox alilungile kuPeter Omkhulu no-Ivan the Terrible. Babeyigazi elichithiwe ngokwengxenye: babeyifanelekela indima yabangcwele. - Yanka wanikina ikhanda lakhe ngokucasuka. "Nokho kunemibango ngalokhu. Bafuna ngisho nokumisa uStalin. Uphinde abe yiqhawe.
  - Kwenzekani ngokulandelayo? - Abafana babuza ngazwi linye.
  UYanka waqhubeka, emangazwe ukubekezela kwababonisi:
  - UVladimir wethula ubuKristu eRussia, akazange enze imikhankaso ngaphandle kombuso, futhi ekupheleni kokuphila kwakhe wazama ukubusa ngendlela efanele. Kwathi ngemva kokufa kwakhe kwaphinde kwaba nempi phakathi kwabazalwane ngokubulalana kwabantu. Ekugcineni, uYaroslav, owayeteketiswa ngokuthi abahlakaniphileyo, wawina. Ngemva kochungechunge lwezimpi ezinegazi, wakwazi ukunqoba Pechenegs. U-Yaroslav the Wise wabusa isikhathi eside, futhi wayengomunye wabadala, uma kungeyena omdala, uMbusi Omkhulu ngesikhathi sokufa kwakhe. Ngemva kwakhe, ukwehla Kievan Rus waqala. Othishanhloko abancane baqala ukuthola ukuzimela okwengeziwe. Kuphela ngaphansi kweMonomakh kwakukhona imvuselelo eyingxenye. Ibutho lakhe lanqoba amaPolovtsians. Nokho, ngisho neMonomakh ayikwazanga ukuhlanganisa bonke othishanhloko.
  USadat ube nentshisekelo:
  - UMonomakh wanqoba kanjani amaPolovtsian?
  - Okokuqala, wabaqeda amandla ngokuzivikela okusebenzayo, wabe esethatha isinyathelo esiwujuqu!
  U-Ali wayefuna ukubuza okuthile, kodwa amagalelo esiswebhu awela kubafana, okwabaphoqa ukuba bayihudule ngokushesha inqola. U-Akhmed waphakamisa isandla sakhe ngolaka: yeka ukuba nenkululeko! U-Yanka wazungeza: isiswebhu sashisa izimbambo zakhe, izibazi ezincane ezivela emivimbo yangaphambili, zaluma kancane. Kwangena itshe elicijile esithendeni sakhe esingenalutho, wabubula umfana, unyawo lwaklwebheka, kwaba nzima nakakhulu ukuhamba.
  Uma uhamba uthwele kanzima futhi uhamba ngesivinini, asikho isikhathi sokukhuluma, ikakhulukazi njengoba umgwaqo ukhuphuka futhi. U-Yanka waze wajabula ngokuthi wayengagqokile izingubo, umoya wawuphephezela kamnandi emzimbeni wakhe onamandla nonqunu, okwamenza wazizwa engcono kakhulu. Umfana wacabanga ukuthi ezweni lakhe, izakhamuzi zamazwe asathuthuka kufanele zisebenze kanzima, ikakhulukazi abadonsa orisho.
  Futhi ukuphila ngaphandle komsebenzi kusho ukutshala!
  USadat, izwi lakhe liqhaqhazela ngenxa yokushuba, wabuza u-Iancu:
  -Ubani owaphumelela uMonomakh?
  - Kwaphinde kwaba khona ukuxabana phakathi kwamadodana akhe. Lokhu kuqhubeke isikhathi eside kakhulu. - Yanka wathula, ukubamba umoya wakhe. - Ngokuvamile, zonke lezi zimpi zama-fratricidal zafakaza ngokukhula okuyize kwezikhulu.
  - Pho kungani umbuso wakho ungcono kuneminye? - Sadat snoting ngokwedelela.
  - Mhlawumbe ngoba cishe kwakungekho izigqila kuwo. Ngandlela-thile sikwazile ukweqa lesi sikhathi somlando.
  - Kodwa manje usuyisigqila ngokwakho! - Sadat interjected ngokubhuqa.
  - Akuyena umuntu ohlobisa isiqu, kodwa isiqu somuntu! - Noma kunalokho okuphambene! - U-Yanka wazilungisa. Umfana wayengafuni nhlobo ukukhuluma, futhi kwakunzima kakhulu, kodwa ngakolunye uhlangothi, ukukhuluma kwamphazamisa emthwalweni.
  - Ezweni lakini, njengakwezinye izindawo, kwakukhona impi phakathi kwezihlobo zesihlalo sobukhosi. Sisonke isimo esivamile! - Kusho uSadat, ephusha kanzima.
  U-Yanka wanikina ikhanda:
  - Hhayi abantu abaphucuzekile. Kodwa lena imininingwane ngakho. Kwase kuba kubi nakakhulu, kwavela izitha ezintsha ezesabekayo.
  - Uma ubuthakathaka, izitha zihlala zivela! - U-Ali waqaphela ukuthi isisu sesigqila esincane sasincipha ngenxa yokungezwani. "Kunjalo phakathi kwethu bafana, labo ababuthaka bathola amagalelo amaningi."
  - Njengesimo esibuthakathaka! Futhi sathola impama egcwele ebusweni namacuffs. - U-Yanka wakhafula, ezama ukukhipha ukuphefumula kwakhe. Wayazi ngokuhlangenwe nakho kwakhe ukuthi kwakuzoba lula ngokushesha.
  USadat wahleba:
  - Ngiyakholwa!
  U-Yanka waqhubeka wathi, ephefumula:
  - Kwenzeka ukuthi uMbuso WamaMongol wavuka kude eMpumalanga. Nokho, yayihlanganisa hhayi kuphela amaMongol, kodwa imizulane ehlukahlukene yayo yonke imivimbo. UGenghis Khan wabahlanganisa. Futhi umbusi omkhulu. Ngokuvamile, kunempikiswano eminingi mayelana nokuthi ungubani; kukhona ngisho nenguqulo yokuthi uyiNkosana yaseRussia uVladimir. Kunoma yikuphi, impilo kaGenghis Khan ifana nenganekwane. Esengumfana wabanjwa waba yisigqila, wabe esebalekela eShayina. Waba nezigigaba eziningi, kuhlanganise nezingakholakali. Ekugcineni, wakwazi ukuhlanganisa izizwe eziningi. Isitha sokugcina, iMongol Khan, yakhashelwa izinceku zayo.
  - Futhi wathola umvuzo! - U-Ali wabuza, emamatheka.
  - Uma ungakubiza ngokuthi umvuzo, umhlane wabo wawuphukile! - Yanka giggled.
  USadat wanikina ikhanda:
  - Hhayi-ke, kuwubuwula ukuphula iqolo lalabo abakwenzele umusa. Ngemva kwalokhu, ngeke ufune ukukhaphela noma ubani.
  "Ubengafuni lokhu kube isilingo kumaqhawe akhe." - Yanka wachaza.
  - Kodwa ngeze! Ukukhuthaza amambuka ekamu lesitha kufana nokuhlakula ukolweni okubhakwa kuso isinkwa sokunqoba! - Umfundi wangaphambili weza ne-aphorism.
  - Isinkwa sokukhaphela sihlala sinobuthi, futhi ngoba sibhakwa kusuka kuzinhlamvu ezinokhula! - U-Yanka uhlelwe kahle. "Ngisho namaNazi ayengawathembi." Nakuba basebenzisa izinkonzo zekholomu yesihlanu ngokugcwele!
  - Kuyathakazelisa! Futhi uGenghis Khan wahlasela uKievan Rus? - Wabuza, ewisa amaconsi omjuluko ebusweni bukaSadat.
  - Yebo futhi cha! - U-Yanka wenza ubuso obunobuqili.
  - Kanjani? Kuphakathi kokuthi yebo noma cha! - Sadat wahluleka ukuzibamba.
  Umfana waphefumula futhi waqhubeka ngezwi elixegayo:
  - UGenghis Khan wanqoba izizwe zamaMongol futhi wahlasela iChina. Noma kunalokho, iNyakatho ye-Qing Empire yaseShayina. Nakuba amaShayina ayenezindonga zezinqaba eziphakeme ngenani kanye nezindonga ezinamandla, ngenxa yokubalwa kabi komyalo, kanye nokufumbathisa idlanzana labakhuzi, ahlulwa. IBeijing yawa ngenxa yokuhlaselwa ebusuku. Umbusi waseShayina waboshelwa izinyawo zakhe ezihlahleni futhi wadatshulwa waba yizicucu! Ngaphezu kwalokho, balidabula kancane, futhi ngaphambi kwalokho amasosha azikhulula ebusweni bombusi wangaphambili!
  U-Ali waphendula:
  - Yeka izinto ezinyanyekayo!
  - AmaMongol ayevame ukwenza izenzo ezinonya. Uma iqhawe elilodwa kwayishumi libaleka, kwabulawa abayishumi. Uma iqhawe elilodwa lalibanjwa futhi lingakhululwa, kwabulawa bonke abayishumi. - U-Yanka uthe lokhu ngezwi elivumayo.
  - Kuthiwani uma zonke eziyishumi zigijima? - Abafana babuza.
  - Base bebulala ikhulu!
  USadat waphawula:
  - Ngakho ngeke kusale lutho ibutho! Ngaphezu kwalokho, uma lonke ibutho libaleka futhi lifuna ukumbulala ngemva kwalokho, amasosha ayovukela futhi wona ngokwawo ayobhekana nombulali onjalo.
  U-Yanka wayedidekile ngempela, ngoba amaMongol ayengenakunqotshwa ngokuphelele, ngezinye izikhathi ayexoshwa. Futhi wenzani ezimweni ezinjalo? Nokho, wakhumbula iSparta. Kwakukhona nomthetho owawusebenza: bonke ababalekile kufanele babulawe! Kodwa lapho u-Empedion enqoba ibutho labo, futhi inkosi yaseSpartan yabulawa empini, banquma ukwenza lokhu okulandelayo. Sihlonipha umthetho ngokungcwele, kusukela ngakusasa, kodwa okwamanje awulale umthetho. Phela, awukwazi ngempela ukukhipha wonke umuntu!
  - Ngicabanga ukuthi kulokhu, isiphetho sabo sanqunywa umlawuli. Mhlawumbe indaba yayilinganiselwe ngokushaya nje. - Yanka wenza ukucabanga.
  - Kuhle! Banjalo-ke abaholi abaguquguqukayo! - USadat wenza ihlaya ngokubhuqa.
  - Ngesinye isikhathi, uZhukov wakhipha umyalo: ukuthi zonke izihlobo zalabo abazinikelayo zizodutshulwa! - U-Yanka wakhotha izindebe zakhe, ezazinosawoti ngenxa yokujuluka.
  - Yini futhi?
  - Akekho odutshulwe ngaleli oda! Kodwa umphumela wawusabisa: kwasiza ukusinda eduze kwaseLeningrad. "Umfana walimala uzwane etsheni futhi.
  - Ngakho njalo usabise futhi uzowina! Kodwa kwenzekani ngokulandelayo kuGenghis Khan?
  - Ngemva kokunqoba ingxenye yeChina, wanquma ukuthi kwase kuyisikhathi sokuqhubekela phambili ngasentshonalanga. Njengoba ebeka kuze kube ulwandle lokugcina. Okulandelayo endleleni kwaba uKhorezm. Umbuso WamaSulumane Onamandla. - Yanka neze wathuthela ibhande, okuyinto wayehlikihla esifubeni sakhe.
  USadat wayenelukuluku lokufuna ukwazi:
  - Kusho ukuthini Islamic?
  - Islam yabusa lapho!
  - Lokhu kuyathakazelisa! Yini Islam!
  U-Yanka, ecwebezela ngomjuluko, waphakamisa amahlombe:
  - Ihunyushwe ngokwezwi nezwi njengokuthumela! AmaSulumane akholelwa ukuthi indawo yonke yadalwa u-Allah oyedwa ongusomandla! Futhi ngakho iqiniso liwukuthi kukhona ngokuphelele ukumiselwa kusengaphambili. UAllah unamandla onke futhi labo abakhuleka kuye kahlanu ngosuku, basize abampofu, benze iHajj eMecca, bagcine iRamadan, bangadli ukudla okungcolile, bahlanganyele ezimpini zenkolo, baye eJiga, noma ezulwini. Futhi bonke abanye abangakholwayo bagwetshiwe: ukuhlupheka phakade esihogweni!
  . ISAHLUKO No. 19.
  UVladimir wayengenakuzisiza ngokuphelele, futhi lokhu kungabi namandla kwamcindezela. Ungalenga kanjani lapho njengokwesabisa! Kwakungekona ize ukuthi ugodo lwalucatshangelwa, nakuba lwalungeyona into ebuhlungu kakhulu, kodwa ukubulawa okuyihlazo kakhulu. Okuwukuphela kwento embi kakhulu kunaye kwakuwukubethelwa! Bathi lokhu bekusenziwa kumaSS, ikakhulukazi abesifazane.
  Futhi nakhu ukuqinisekiswa kwamazwi. AmaNazi akhipha isikhonkwane ocingweni futhi aqala ukusilola. Amanye amadoda ama-SS abehudula intokazi enqunu ingxenye. Izinyawo ezingenalutho zowesifazane oneminyaka engamashumi amabili nanhlanu, amaNazi abhoboza emlilweni. Owesifazane onebhadi wamemeza, hhayi ngezwi lakhe.
  - Ah-ah-ah-ah! Asikho isidingo!!! Bathandekayo!!!
  U-Haupmann, ehleka ngenjabulo, waphendula:
  - Cha! Kudingeka! Ukuze uthole inkazimulo yeJalimane enkulu, sizokulimaza!
  Indoda ye-SS yathatha uphawu emlilweni yalubeka esifubeni esingenalutho salona wesifazane osemusha. Waqhubeka nokuklabalasa nokudlikiza okomfelwe epanini lokuthosa!
  I-fascist iqhubekile nokudubula kwaze kwaba yilapho intombazane iquleka. Omunye wesifazane omncane kakhulu ompofu wayenqunu ngokuphelele futhi ebethelwe.
  Umbukwane wokubulawa kwenkathi ephakathi, lapho intombazane enamandla imelana kakhulu nabahlukumezi bayo, iyanengeka futhi iyathandeka ngesikhathi esifanayo. Ukubona ubuso bentombazane obuncane, obucishe bube yingane, busontekile ngenxa yobuhlungu, buklwetshiwe futhi bulimele, kubajabulisa kakhulu abadabuki baseJalimane. Imilenze yakhe enothuli, engenalutho ilenga ngapha nangapha. Amadoda ama-SS ayazizwa futhi anqamule iminwe yawo. Intombazane ishona ijula, iqala ukuminyanisa, ukukhala kuya ngokuya kuthule! AmaNazi athatha intombazane ngamaqakala futhi ayiphakamise kancane, angavumeli ukuba ife ngokushesha.
  Phakathi naleso sikhathi, indoda yamaSS iphakamisa umfana oboshwe umlenze wakhe. Phonsa iluphu komunye umlenze bese welula. Umfana usezinhlungwini ezinkulu, uyaklabalasa, kodwa ababulali abanaluzwelo. Ngakho omunye wabo uthatha iketanga futhi uqala ukusonta ikhanda lomfana. Ubuso bomfana buphenduka bubomvu ngenxa yokuhlupheka okungabekezeleleki. Ebubula kabuhlungu umfana ubhodla igazi. Enye intombazane yaphulwa imilenze yamaNazi futhi yayinyathela imfucumfucu ngamabhuzu ayo. UVladimir waphinda wazama ukuzikhulula, wafaka yonke intando yakhe emzamweni wakhe. Intambo yagcina idedele yagqashuka. Yawa ngamandla insizwa ihlehla. Ngalesi sikhathi, isigxobo esicijile sambelwa ku-anus kaVladimir. Le nsizwa yazizwa ilulazekile futhi icasukile yaze yabhonga ngendlela emangalisayo, yazama ukugxuma, izinhliziyo ezintathu zashaya kanyekanye, nomfutho wegazi wayo weqa. UVladimir wanyakaza futhi, isigxobo sajula nakakhulu, sidlula emathunjini amakhulu futhi sibhoboza esiswini. Iqhawe elincane lakhahlela i-drek futhi lakhipha umoya kakhulu:
  - Yebo, ngiyazi ukuthi lokhu kungamampunge! Lokhu angeke kwenzeke eqinisweni. Lokhu akunangqondo ngokuphelele.
  Isigxobo saphendula ngokuqhubekela phambili kancane, sibhoboze amaphaphu akhe. Phakathi naleso sikhathi, amaNazi aqala ukubona le ntombazane phansi ngesaha eligqwalile, kuyilapho enza amahlaya angcolile futhi eyishaya ngezimpama.
  Ngomzamo omkhulu, uVladimir wabamba isigxobo ngemilenze yakhe futhi wazama ukuphakama, izithukuthuku ezishisayo zaphuma kuye emfudlaneni, nakuba emzimbeni wakhe omkhulu, kubonakala sengathi akufanele ajuluke! Umhlaba wawuzungeza phambi kwamehlo akhe, iqhawe lahleba ingxube yeziqalekiso nemikhuleko. Zonke izindlu kulo muzi zase zisha, nesonto lisha. Kuthe kusenjalo kwaqhunyiswa igobolondo elingu-37mm kumphetho omncane. Kubukeka sengathi umJalimane kwakuyi-ace, isipho sikaSathane sahlala esiphambanweni. Izakhamuzi ezisindile zafa kabuhlungu. Kungazelelwe, uVladimir washaywa kabuhlungu ekhanda yisibani esivuthayo; sakha isigaxa esimangalisayo, sicula izinwele zakhe. Yaphakamisa izandla insizwa, azizange zilalele, njengabafokazi, zalenga njengeziswebhu. UVladimir waphendula ngokububula:
  - Ngale ndlela umzimba wakho siqu ukukhaphela ngayo!
  Omunye umsebe, omkhulu njengesibhakabhaka, wawela ekhanda lale nsizwa. Ukushaywa okukhulu, ukubhonga okukhipha izindlebe kanye noVladimir ... Ngivukile.
  Leli qhawe elincane lase libuyele ehholo, licwayiza ngokushesha. Ama-elves e-Besotted azulazula eduze.
  U-Astarte wambambatha insizwa esihlathini:
  - Ngiyabona bekunganele izinto ezimnandi kuwe? Yeka ubuso obuhlukumezekile.
  Iqhawe elincane lavungama:
  - Faka kungobo yomlando! (Akukwazi ukuba kubi nakakhulu).
  Indlovukazi ikhothe isiphongo sensizwa ngolimi lwayo olude:
  - Wethukile!
  - Hhayi lelo gama! Iphupho elibi emthaleni wamagundane ama- nettle, upopayi wezingane, uma kuqhathaniswa nalokho okwadingeka ngikukhuthazelele! - UVladimir washo ngokucasuka.
  Umkhuzi wanikina ikhanda:
  - Mhlawumbe i-dope, esikhundleni sokubangela injabulo, ivuse imizwelo emibi. Yini ongayenza, i-superchemistry.
  - Ubani owaziyo ukuthi yiziphi amafomula? Kukhona okungajwayelekile ngokuphelele? - UVladimir wabuza, lishintsha intamo yakhe ndikindiki.
  - Ukusetshenziswa kwe-subquark, ukukhishwa kwe-corona, lokhu kunomthelela okhethekile kunoma yimuphi ubuchopho. "Kodwa-ke, uma ufuna, singakunikeza indlela elula nejabulisayo yokusebenzisa isikhathi sakho." Awufuni ukudlala i-virtual!
  UVladimir wahleka:
  - Into nje enzima, yezempi! Ngihlushwe imibono futhi ngomele igazi! Iphutha lami leli,
  Yeka ukukhala ubugwala!
  Thatha isibhamu somshini ezandleni zakho,
  Futhi khipha isahlulelo!
  Le nsizwa icule ngokucasuka okungafihli.
  U-Astarte wavuma:
  - Masizijabulise sonke. Ngoshintsho, ngiphakamisa ukuqhuba izimpi ezingeni lobuchwepheshe be-athomu.
  - Kungani lokhu kuthakazelisa nakakhulu!
  - Sifinyelele ezingeni elifanayo eminyakeni engaphezu kwezigidi eziyishumi edlule. Kithina lona umlando wasendulo. - U-Astarte wacisha iso ngokubhuqa, iso lakhe langakwesokudla lalikhanya njengeLanga lasendulo.
  - Kodwa okuthakazelisayo nakakhulu: kunama-knights anezikhali, nama-catapults anama-cobblestones? - UVlarad wafumbathisa izibhakela.
  - Ama-Catapults asungulwe kamuva, kodwa thina ama-elves, ngokungafani nabantu, asithandi ukugqoka izikhali ezinzima. Yebo, awasizi ngalutho. Umcibisheli we-elf omuhle uzobhoboza noma yisiphi isivikelo ngomcibisholo wakhe ocijile.
  - Ngisho kwakhiwa dwarves! - UVlarad akazange akholwe.
  - Kunezinhlobo ezahlukene zama-gnomes! - I-Astarte ingeziwe. - Izikhali ezinhle kakhulu empini umlingiswa onamandla, ingqondo eqinile!
  I-Chrizzly elf officer isanda kuphuma ejabulweni elidlulele. Ubuso bakhe obubomvu, obuyintombazane babujabule futhi buyamamatheka:
  Indiza phezu kweplanethi eneshwa!
  Ubumnyama obubilayo be-Hyperplasma!
  Ngizokushaya ekhanda ngejoka!
  Khanyisa ikhanda lakho!
  UVladimir (Vlarad) wacula, egcina isimo sokudlala:
  I-elf fighter ayiyona i-oki pawn!
  Okungenani kwesinye isikhathi ugcina esengene endlini yohlanya!
  Uphendula izitha ezimbi zibe iziqhumane!
  Ngomqondo wakho oguquguqukayo, okhaliphile!
  Bashaye izandla bobabili abafana. Babeziphatha njengezingane ezincane. UChrizzly waqala ukujikijela amabhamuza futhi, futhi wagxumeka umqhele omkhulu ekhanda lakhe. U-Vlarad wamangala nokuthi wakwazi kanjani ukukhula kangaka, futhi wavele wavela endaweni engenalutho.
  I-elf encane yazama ukunamathisela okufanayo "imibala eminingi" kuVladimir. Insizwa yakuvumela lokhu. Umqhele wadlula ekhanda wabhajwa emahlombe. UVladimir wazulazula, futhi uphawu lokunqoba lwadilika lwaba yi-confetti ecwebezelayo njengamatshe ayigugu akhanyisiwe.
  - Hewu! - Iphini lesikhulu sesikhashana lahleka. - Imvula yenkanyezi yangempela! Kazi inambitheka kanjani.
  U-Chrizzly wathatha i-wreath.
  - Yini futhi? Akukubi ngisho! Hhayi-ke, kubi kakhulu kunoshokoledi wamandla adonsela phansi! Ngizokwenza i-Vladik, ngizokuthanda, ngikunike ushokoledi nsuku zonke!
  UVladimir wanikina umunwe wakhe:
  "Awazi ukuthi yisiphi isiphetho esibi esisinqumele!" Futhi lokhu kunikezwa, ubungane besilisa obungenabugovu! Kuphela angikwazi ukuhlonipha amaPinda ngesizathu sokuthi umuntu akakwazi ukuveza ingemuva lakhe komunye owayebizwa ngendoda!
  U-Elfaraya washaya uChrizzly ekhaleni.
  - Cha, mfana wami! Ngeke ngikunike! Uyisoka lami!
  - Ukungaguquguquki ocansini kuyingozi empilweni njenge-monotony ekudleni! - Ngabona uChrizzly ekhala.
  - Ngiyavuma, futhi anginandaba nokukujabulisa, nyoni yami encane. Woza kimi! - Intombazane yanyakazisa izilimi zayo, futhi yakwenza ngendlela emangalisayo!
  Anikine ikhanda uCrizzly.
  - Uyazi, ngilala nomuntu wesifazane cishe njalo ngehora! Sekuvele kubhora! Yebo, ungowesifazane omuhle, kodwa umngane wakho, ongakaze alale nendoda, uyenga kakhulu!
  - Akazi ukuthi angakwenza kanjani lokho engikwenza ngobuciko! - U-Elfaraya ukhohliwe.
  - Ngakho ngizomfundisa! Kuyathakazelisa nakakhulu ngale ndlela! Kuhle ukuthi umfana akanacala! - UChrizzly wadlala ngezindebe zakhe ezidlile, ezipendiwe.
  - Ubumsulwa ocansini bufana nesikhwama semali esingenalutho, bukwenza usebenzise ubuchopho bakho, kepha bukuncisha ukusutha! - Elfaraya waphawula, grimacing. - Uma uqonda ukuthi sikhuluma ngani!
  - Ukuthi "ngiyindoda ephelele"?
  U-Astarte waphakamisa isandla sakhe ngokunganaki:
  - Cha! Ngeke kube khona ucansi okwamanje! Okokuqala, ake sizilolonge i-virtual encane. Sizobe sindiza endaweni eyingozi; ukungqubuzana nezigebengu zasemkhathini kungenzeka. Singalwa kanjani nazo uma singazilungiselele ngokwanele?
  U-Chrizzly ucasulwe:
  - Ukuthathephi lokho? Sinesipiliyoni sezimpi zangempela.
  U-Astarte wakhanyisa amehlo akhe:
  - Yini, ikhava yezokuxhumana. Ngaphezu kwalokho, amasu okulwa ngesandla nesandla awathuthukisiwe ngokwanele!
  - Yini okufanele yenziwe lokhu? - U-Crizzly wakhononda.
  - Hhayi okwamanje! Masisebenzele ekutheni isiphi isixhumanisi sethu esibuthaka kakhulu, okuwukuthi ukuhlala kwamasosha ebusweni bomhlaba. Kungenzeka ukuthi maduze kuzomele sibhekane nalokhu. - Umkhuzi wesifazane wafumbathisa izibhakela.
  Ekhumbula lo msebenzi, uVladimir wavuma ngekhanda:
  - Ngokuqinisekile! Mhlawumbe lena into ebaluleke kakhulu!
  - Senza ukusoka ngomlomo, izidladla phezulu futhi sigibele! - U-Astarte wanyakazisa iminwe yakhe.
  Ama-elves aqonde ejimini. U-Elfaraya, esuka futhi endiza njengovemvane, wahlebela endlebeni ka-Chrizzly:
  - Awuqondi ukuthi yini oyinikelayo!
  - Angenqabi! Ima kancane! - I-elf encane yayibonakala ingajabule.
  Ehholo elibonakalayo, ama-elves nombhangqwana othandanayo bema emibuthanweni echazwe ngokukhethekile. Ngemva kwalokho, kwatheleka imifudlana yokukhanya efana nempophoma! UVladimir wavala amehlo akhe ngokuzithandela; wakhanyiselwa ngokuqhubekayo. Ngokuvamile, ukukhanya nokugcwaliswa kwakudlulele. Le nsizwa yacabanga: angakanani amandla okufanele asebenzise kulokhu. Noma kunjalo, ama-elves awawona umjaho onengqondo ngokuphelele. Kungakanani ukweqisa okuhlukene abanako: ukulangazelela ukunethezeka nobukhazikhazi bokubukisa.
  Iqembu lokuthwebula lizithole lingaphakathi kwezokuthutha ezihlalisa phansi. Baqala babaleka ngokushesha bathatha izindawo zabo.
  UVladimir wazihlola: wayebukeka ehlekisa. Ngisho no-Elfaraya wahleka:
  - Unani! Ingabe ufuna ukunxephezela ubude obanele besithunzi sakho?
  - Awu, wena raunchier! - Le nsizwa yezwa sengathi isibhamu esikhulu besiyihlikihla emaqakaleni futhi siyivimbela ukuba ingagijimi. Ngaphezu kwalokho, isambatho sokuzivikela somzimba sasicindezela ngandlela-thile, amapuleti aminyene e-titanium akwenza kube nzima ukugoba, futhi isikhali esasilengiswe ebhandeni sasifana nesithiyo.
  - Damn Ephakathi!
  - Lezi izikhali zenkathi ye-athomu! - Wathi, wenza ubuso omuncu ku-Elfarai. Intombazane nayo yayibukeka njengesabisa, igqoke i-camouflage enamabala angcolile kanye nesigqoko sokuzivikela ekhanda.
  UVladimir walungisa isibhamu esandleni sakhe sokudla futhi wahlola ukwethulwa. Mm-yebo, iminyene kakhulu, futhi ukuhlehla kuzophinde kuphazamise inhloso.
  UVladimir wathatha isikhali, ngokusobala umgqomo walabo ama-elves alwa ezikhathini zasendulo, futhi wadubula shazi. Ukuhlehla kwashaya intende yesandla, inhlamvu yashaya eduze nendawo yethagethi.
  - Yebo, amehlo akhe angaphambili nawo adutshulwe phansi! - UVladimir uthe ngokucasuka.
  Kwavela isithombe se-holographic, u-Astarte wabuza:
  - Awu, uthanda kanjani "ingwenya" yethu!
  - Isikhali esingcolile! Futhi akusebenzi neze! - UVladimir wenza ubuso.
  - Ukusho kanjani ukuthi ibhodloza izikhali ezibunjwe ama-dwarves. Kodwa ungakhathazeki, mhlawumbe ngokuhamba kwesikhathi sizothola okungcono! - U-Astarte wahleka.
  - Ngasiphi isikhathi! Lokhu kungokoqobo! Lena impi eyodwa, njengenjwayelo! Futhi konke akulona iqiniso ngempela! - Umfana wahwaqabala
  - Kodwa ubuhlungu bungokoqobo! - Indlovukazi yesifazane yagijima ngolimi phezu kwezindebe eziyengayo.
  - Kulokhu ulingisa abantu kuphela!
  - Amehlo akhe angaphambili awiswe phansi kancane, ngakho-ke prakthiza kancane! Khona-ke uzoza kimi!
  UVladimir udubule ezinye izibhamu ezimbalwa zokuhlola, ephawula ikhwalithi ephansi yesibhamu kanye nokuntuleka kokubona ngogesi. Emva kwalokho waphuma nomngani wakhe bayongena ephaseji.
  Nakuba umklamo wawungokoqobo, ngokusobala wawuhlelwe kukhompuyutha ephukile. Indlela ayedideke ngayo amaphaseji, phansi lapha nalaphaya kwakunemfucumfucu, amabhodlela angenalutho namabhandeshi enjoloba amancane angavamile. Egigitheka u-Elfaraya. UVladimir wabuza:
  - Hey, wenzani?
  - Uyazi ukuthi ayini amabhande enjoloba? - Intombazane yelula uzipho lomunwe wokukhomba.
  - Cishe i-elf chewing gum!
  - Yebo, cha, nina bafana niwabeke endaweni eyodwa! - U-Elfaraya wathuka.
  - Ngempela!
  - Noma kunalokho, babegqoka ezikhathini zasendulo! Ngendlela, kungaba kuhle ukuzama lokhu! - Intombazane yaphazamisa ibhande lenjoloba, elakhula lafinyelela kumamitha amabili futhi laba isipikili esiguquguqukayo.
  - Angicabangi ukuthi lokhu kuwumqondo omuhle! Lahla ukutheleleka.
  Le nsizwa, ihamba emkhunjini, yaphawula ukuthi amaqembu e-elf battle ayengahambi ngokucacile njengabantu basemhlabeni. Futhi ukufihla kwabo kubomvu, okuphuzi nokuwolintshi. Brr! Ingabe lokhu kunengqondo, akukho ukucasha. Cishe wonke ama-elf anyakazisa amacici awo futhi abambe izindebe zawo ezipendiwe namazinyo apholile. UVladimir wacabanga ukuthi uma kufika empini engathi sína, ibutho elinjalo elibukhazikhazi lalingeke likwazi ukwenza lutho.
  Cishe ngasemnyango, uVladimir wahlangana noChrizzly. I-elf enobulili obuphindwe kabili yagqoka izikhali eziningi kangangokuthi yayibukeka njengethangi leMpi Yezwe Yokuqala. Ngaphezu kwalokho, kwakubhalwe kulo ngolimi oluhle lwama-elves. Okuqukethwe, nokho, kubonise ukuthi umnikazi wesambatho sezempi ngokusobala uhlushwa ukukhathazeka ngokocansi kanye nenkimbinkimbi yokungabi nalutho. Kwesinye isandla i-elf yayiphethe isigqoko sokuzivikela esinezimpondo, kwesinye ibhande eliyinqaba elifana nelangabi lomlilo.
  - Mina nawe siseqenjini elilodwa! - Kusho uChrizzly ngenjabulo. - O, futhi sizolwa, sizobamba wonke umuntu!
  - Akuwona umqondo omuhle kakhulu! - Vlarad wanikina ikhanda lakhe.
  - Kungani! Abaningi! Ngizoba ngemuva kwakho! - Ubuso bukaChrizzly sebuba mnandi impela.
  - Bisexual ngemuva! Ayikho injabulo enkulu! - U-Vlarad waqala ukuthola ukuthi kungaba ngcono kuphi ukuhambisa imbuka.
  - Nethezeka! Uthando alwamukeli udlame! - Izwi laba spruce ngokwenyanyekayo.
  - Ungacabangi ngisho ngakho! Abantu bangifundise kahle! - Okuwukuphela kwento eyagcina le nsizwa ekuthintekeni komzimba ngokushesha kwakuyiqiniso lokuthi ubuzalwane bezempi buwumqondo ongcwele!
  - Awu, ngagijima! Ubani onami: uyiqhawe! Noma ubani ngaphandle kwami uyingulube eyisiwula! - UChrizzly wanyakazisa isidladla sakhe futhi, ngokumangalisayo, naphezu kokubukeka kwakhe okukhulu, washeshe wanyamalala ejikeni.
  UVladimir wanikina ikhanda lakhe:
  - Lo mfana uyangicasula!
  Elfaraya uthi:
  - Kuyangivulela!
  Esikhundleni sokuphendula, uVladimir wabheka ngaphakathi. U-Astarte wayecashile, kodwa izingono ezikhazimulayo zerubi elisagolide zamabele akhe agcwele, amakhulu ngokwanele i-elf, zavezwa obala.
  - Awu? Akuyena owakho, hhayi umuntu ongamazi! Iqhawe lokugcina!
  - Empeleni ngilungele ukulwa! Kodwa ngezikhali ezinjalo, ngeke ulwe kakhulu. Kuyi-"scarecrow"! "U-Vlarad ushaye unyawo lwakhe odongeni ekhungathekile, kuzwakale umsindo okhalayo ngenxa yalo.
  - Mhlawumbe ngempela, nikeza isibhamu somshini esithuthukisiwe. Ungixolele mfana, udinga ukwazi ukusebenzisa zonke izinhlobo zezikhali. Umyalo wakho ungixwayise: amandla omlweli embulwa ngokugcwele ngezikhali ezibuthakathaka! - Ukaputeni wajikijela imimese embalwa emoyeni.
  - Yebo, ngokusobala kuzodingeka siphenduke!
  U-Astarte akakwazanga ukubamba uhleko lwakhe:
  - KULUNGILE! Hamba sithandwa sami!
  UVladimir wabamba i-Alligator futhi wayikhomba esifubeni somlawuli:
  - Ingabe ufuna ukuzwa ubuhlungu?
  Intombazane ayizange iphakamise ishiya:
  - Kungani uhamba ngokushesha okukhulu! Ake ngikusize! - U-Astarte wacosha inati etafuleni wathi. - Ungamshaya empukaneni: njengoba kwenza okhokho bethu?
  - Futhi ushaye izinhloso ezinzima kakhulu! - UVlarad wavungama ngokucasuka.
  - Kodwa hhayi ku-"Alligator"!
  Intombazane yaphonsa inati. UVladimir wadubula: inhlamvu ayizange igeje igobolondo futhi yabhoboza ukwahlukanisa. U-Astarte wanikina ikhanda:
  - Cha, ngiyakubona awuyona i-elf enkulu! Babanjwe abantu bakithi!
  - Ukwethulwa kuqinile, umgqomo ugobile, inhlamvu inkulu! Ngokunemba okunjalo: ungayishaya kuphela ngokunembile! - Le nsizwa ehogela umgqomo wesibhamu esikhulu.
  - Awunayo intuition!
  - Hhayi-ke ngalolu hlobo lwesikhali! - UVladimir ukhiphe ukuthukuthela okukhulu emehlweni akhe. - Ngifunde izinhlelo zesimanjemanje ukujwayela lokhu: kuthatha isikhathi.
  U-Astarte washaya i-dummy emise okwengwenya enemilenze emibili ngomunwe wakhe: Yavula umlomo wayo kwase kuphuma isibhamu esifushane esinemigqomo emibili. Intombazane yambamba ngesandla sakhe:
  - Hhayi-ke, kusuka kweyakho! Ngethemba ukuthi ungayiphatha kangcono?
  UVlarad wajabula:
  - Sasinezifundo zokulwa nezibhamu zasendulo. Uma kwenzeka kufanele ulwe emikhakheni lapho i-hyperplasma ne-plasma ingathathi hlangothi. Phakathi kwendawo yonke kanye nendawo yonke uqobo uyazi: imithetho ehlukene yemvelo.
  - Kuyinto aphansi! Kodwa okokuqala, hlola. - Intombazane yaphonsa isibhamu somshini. U-Vladimir wayibamba phakathi nendiza, wayipheqa njengophezulu, wabe esesusa ukuphepha. Isikhali sasilula ngesibhamu esithambile.
  - Ngikulungele!
  Intombazane ifana nomthakathi: okwesikhashana intende yesandla sayo yayingenalutho, futhi manje kwakukhona inqwaba yamantongomane kuwo:
  - Kuhle!
  - Yebo kuhle kakhulu! Unengqondo enhle kakhulu. - Le nsizwa yayithanda i-elf, uma iqhathaniswa nabesifazane abangabantu, yayifana newolintshi iqhathaniswa ne-apula.
  - Manje dubula! - Intombazane yaphonsela amantongomane angaba ngamashumi amahlanu.
  UVladimir wanikeza ithuba. Uvele wabamba umnyakazo wamantongomane. Akunzima kangako, ngoba ijubane liphansi kakhulu, izipho ze-squirrel zangaphandle ziyawa, zithathwe amandla adonsela phansi kuphela. Futhi ukubala ukusheshisa: ungasebenzisa i-hyperplasmic brain-computer.
  U-Astarte wabhala:
  - Bravo! Uyi-elf ace yangempela! Uzoklonyeliswa ngalokhu! - Intombazane yagxuma futhi yamanga uVladimir ezindebeni. Asondele amhlangabeze. Ngokushesha u-Astarte wahosha: - ngemva kwesikhashana! Manje hamba ulwe! - Umkhuzi walahla izimpahla.
  UVladimir wacosha omagazini abambalwa, wabafaka emaphaketheni akhe, manje wayesezizwa eyisidakwa ngemva kokuqunjelwa! Wathi esuka wavula isicabha ngokukhahlela wagxuma waphuma okomoya ophuma ezandleni ezimanzi.
  Njengoba esevele ehlela esigabeni esiphansi, uVladimir wahlangana nomdlavuza wembuzi! Lo mfana ubenyakazisa izinzipho futhi enyakazisa intshebe yakhe:
  -Oooh!
  - Psycho! - Le nsizwa yahona ngokudelela.
  I-Cancer Goat yathi:
  - Unendlovukazi epholile! Yiboleke umzuzu nje!
  Esikhundleni sokuphendula u-Elfaraya wamkhahlela emhlathini. Umdlavuza wembuzi waphenduka, ukhahlela amabhuzu awo agwegwile.
  Emva kwalokho insizwa nentombazane behla ngekheshi beyongena inombolo yezintathu zokuthutha. Ama-elves ayesevele ekhona, ayema ezindaweni ezinhle futhi ehlafuna. Ngesikhathi esifanayo, amantombazane nabafana babesavunyelwe izinwele zabo.
  U-Elfaraya wanikina ikhanda:
  - Kuhle! Nawa amashothi!
  Impendulo ivela ku- Vladimir:
  - Izisebenzi ezizimele, zamasosha, izinga lilingana nelomkhuzi, kukhishwe ubude benkonzo!
  - Inkulumo enembile! - Elfaraya wasondela umshayeli. -Ingabe usukulungele ukudluliswa?
  - Njenge-photon emisebeni! - Kwakukhona impendulo ecacile.
  - Khona-ke ake siqale! Kubi kakhulu ukuthi isikhathi sihamba kancane kanjani eqinisweni elibonakalayo!
  Umshayeli wendiza wamemeza sengathi iphutha lakhe:
  - Angikwazi, umphathi-mkhosi amsheshise!
  
  Izithutha zokuhlalisa ezinhlanu ezihlukene nomkhumbi. Umkhumbi wazamazama kakhulu, ngokushesha waba lula futhi wandisa isivinini sawo kancane.
  Izimoto zama-elves nazo zazibukeka ziwubukhazikhazi futhi zinhle, kodwa ukwakheka kwazo kwakungahlelekile ngokwanele. Kwasetshenziswa izinjini zamajethi zakudala. Noma kunjalo, abashayeli bezindiza abanolwazi (iminyaka engamakhulu amaningana ubudala ngamunye): babelazi ibhizinisi labo, "Chrysanthemums" -3, njengoba ama-elves ayebiza izimoto zabo, akleliswe ngeketanga.
  Kwenzeka ukuthi uVladimir, Elfaraya kanye Khrisli, kanye nezinye fighters, bazithola behamba phambili ekuhlaselweni. Ngemva kokungena emkhathini weplanethi, umkhumbi waqala ukushisa umkhumbi, futhi kwezwakala ukuduma.
  U-Crizzly washaya ikhwelo:
  - Nansi i-sucker-pucker! Uyazi nokuthi sizofika kuphi?
  - Umkhuzi uyazi! - Elfarai waphazanyiswa.
  Amaza omoya angenayo ajikijela imoto ngapha nangapha, okwenza izindonga zayo zagaya. Njengoba befudumala emkhathini owawuya uminyene, kwanda ukuduma, kwabonakala sengathi bangaphakathi kwesigubhu esikhulukazi, umdondoshiya owawusishaya ngamandla.
  U-Crizzly wamemeza:
  - Lokhu kuwukudelela okumangalisayo! Ngakho-ke nyakazisa ama-elves aphezulu.
  - Empini yangempela, lokhu akwenzeki! Sengike ngaya kuma-accelerator anjalo ukuthi ayimbewu. Kufanele udlule esikoleni sabantu!" kuphawula u-Elfaraya.
  - Angifuni! Siyini isikole - lawa amabanga amabili! Angikwazi ukugwema ikhanda! - I-elf waphakamisa isibhamu sakhe ukuze akholise.
  - Ingabe unalo uhlelo lokulinganisa olunamadijithi amahlanu?
  - Cha, amadijithi angamashumi amabili, kodwa akekho obeka ngaphansi kwamabili!
  - Yebo, ngokusobala ningama-elves, niphambanise inqubo yemfundo ngocansi. - U-Elfaraya wanyakazisa okhalweni ngokumema.
  - Inqubo yokufunda ejabulisa kakhulu ucansi! Futhi okubaluleke kakhulu, akekho ozokwenqaba ukukuthatha futhi! - Idlozi lakhonkotha.
  - Ucansi luwukuphela kwesihloko lapho wonke umuntu elwela ukubeka izinto eziningi!
  U-Elfaraya wengeza.
  - Ukufana phakathi kocansi nezifundo ukuthi u-C ungcono kuno-D!
  Ngaleso sikhathi, uchungechunge lwemikhumbi ehlala phansi lwehla ngokwanele futhi lwangena endaweni engenamafu ebusweni beplanethi elungiselelwe ukunqoba. Ukubonakala bekungekuhle kakhulu, bekunothuli kakhulu, bekufanele sivule i-radar yakudala. Ngenxa yalokho, ukuma kwakungabalulekile, futhi uthuli ngokwalo, oluphuzi futhi olucwebezelayo, lwabangela ukucasuka.
  - Lalela i-ace yokuqala! Imojula yesithathu iyakushayela! - I-walkie-talkie yakhuluma ngezwi elimnandi lesifazane, kodwa elihoshozelayo.
  - Ngikulalele okwesithathu! - U-Elfaraya uphendule.
  - I-radar isanda kuthola ukuhamba kwemikhumbi eningizimu.
  U-Crizzly wabubula:
  - Kubukeka njengogibe!
  U-Elfaraya waphendula wathi:
  - Kungaba noma yini, kodwa angeke kube khona umbuzo wokunqanda okuhlaselayo. - Isibhakela sentombazane sigoqwe.
  - Qaphela, imojula yesithathu, qhubeka nesifundo esifanayo! - umshayeli wendiza wabika. - Noma thintana no-Astarte.
  - Usuvele usithinte futhi wasitshela ukuthi sigcine umugqa! - Bakhala ngakolunye uhlangothi.
  - Qhubeka nomsebenzi omuhle!
  UVladimir waphawula:
  - Kumelwe sehle, isitha singaphansi kwethu!
  U-Elfaraya wayala:
  - Ake sicwile! Kwalasha impela!
  I-"Chrysanthemum" engalaleli ikakhulukazi yehla, inqoba ukumelana nomkhathi. I-altimeter yakhala ngokudabukisayo, wayebukeka edabukile.
  I-radar ekugcineni ibambe indawo yokulawula futhi yanikeza isignali! Ngokushesha nje, kwavela uphawu oluluhlaza esikrinini esinothuli. Izwi lika-Astarte, elihlanekezelwe kancane ngumthumeli, lazwakala:
  - Vula iphedi yokudubula!
  Izibani ezincane zaqala ukucwayiza, futhi cishe ingxenye yesithathu yazo yayifile!
  U-Chrizzly, ethuthumela ngokwethuka, wachaza:
  - Yile ndlela ababheka ngayo isimo sezinhloso zokuqala!
  - Abampofu! - Elfaraya agoqe izindebe zakhe zibe ishubhu.
  Izinjini zokushayela zazizungeza, futhi iziqondiso ezicitshwayo zaphuma ngaphansi kweminyango evuliwe.
  I-Chrysanthemum yayigcwele imicibisholo ejikijelwayo eyishumi nesishiyagalombili, kodwa izibani eziyisixwayiso eziyishumi nantathu kuphela kuphaneli zazikhanya. UVladimir wabhala:
  - Lokhu ukungaphathi kahle okusobala!
  Impendulo ivela ku- Chrizzly:
  - Yah! Lokhu kungenzeka ngempela empini, ikakhulukazi uma imishini indala!
  U-Elfaraya wathi:
  - Hit ukugxila kwamasosha ngemicibisholo. Uma kwenzeka sibonakala ngokucacile!
  UChrizzly ubheke ohlelweni lokuqondisa.
  - Sizoshaya amabhalekisi. Bakhulu futhi banamasosha amaningi. Ngokuqondene nothango, lwakhiwe ngamatshe aluhlaza futhi lungadilizwa ngenqama yokushaya.
  U-Elfaraya wanikina ikhanda:
  -Uyahlanya? Umzimba ngokumelene nodonga!
  - Lona akuwona umsebenzi wama-gnomes, sizodabula! Indlela yokuphuza ake sigqekeze! - U-Crizzly ugweme.
  - Bese uzifaka engozini uma uyi-greyhound enjalo!
  Ama-elves akleliswe emugqeni ophelele wejometri: manje ayesefana namasosha angempela. Ngisho namehlo awazange abe nobungane, kodwa aqine, abhoboze, njengalawo amaqhawe angamaphayona amafilimu amadala aseSoviet.
  - Okungenani uyakwazi okuthile! - UVladimir wayejabule. Le nsizwa yacabanga ukuthi ama-elves awawona ama-suckers anjalo: aphethwe, yebo, kodwa hhayi amagwala.
  U-Elfaraya wabheka amehlo akhe aqinile, ephusha u-Chrizzly ngokungafanele. Isakhiwo sezakhiwo esigodini esiluhlaza santanta kancane sibheke esikebheni sokuhlala.
  - Ukubonakala kuguqubele! - U-Elfaraya wazama ukukhulisa ukucija kwehlulekile. "Futhi ingilazi ayizange isulwe isikhathi eside."
  -Ubani ozozesula? Amarobhothi noma yini? - U-Crizzly uhlwithe. - Kodwa konke kubonakala njengoba kunjalo. Sizovula umlilo emabhalekisini ukusuka ebangeni lama-zherrs ayizinkulungwane ezintathu, yonke eminye imikhumbi izolandela isibonelo sakho.
  - Sizokwenza lokhu!
  - Ngaphezu kwalokho, emdlalweni we-virtual, kufanele sibambe izindebe ezibalulekile. Ngokuvamile zigcinwa phakathi nendawo yesisekelo. - Idlozi lahlikihla indlebe yalo ngesipikili esivanishe ngokugqamile.
  U-Elfaraya waphawula:
  - Leli gumbi libukeka njengesiteshi sasendulo esikhiqizayo. Hawu, lezi zimpondo zigwegwe kakhulu!
  U-Chrizzly udwebe ngokuzenzakalelayo imephu futhi wakhomba ngomunwe wakhe:
  - Kukhona Trophies lapho!
  Nokho, izakhiwo zase zibonakala ngeso lenyama, zazisondela. Kwase kusenzeka kakade ukubona imibhoshongo efakwe amapuleti ezikhali.
  - Zingamashumi amathathu nambili zazo, amabanga phakathi kwemibhoshongo ayafana! - U-Elfaraya waqala ukugoba iminwe yakhe.
  UVladimir wahleba:
  - I-nut enzima ukuqhekeka!
  I-elf, egqumayo (njengokungathi ipholile), yaphawula:
  - Njengoba amabanga afanayo, kusho ukuthi kufanele silwe nama-troll. Endulo sasivame ukulwa nabo. Ngaphezu kwalokho, ama-troll athanda isitayela se-barracks.
  - With troll virtual! - Kulungiswe u-Elfarai.
  Uhlelo lokuqondisa lukhiqize izinombolo zokuqala - leli kwakuyibanga eliya kulokho okuhlosiwe. U-Crizzly washaya ikhwelo:
  - Manje iqala!
  UVladimir wathinta isibhamu somshini, cha, kwakuyisikhali esibuthakathaka. Ngisho noma umuntu wanamuhla enqunu ngokuphelele, isikhumba sakhe esine-hyperplasmic inclusions ngeke sihlatshwe ngenhlamvu yokuhola. Nakuba cha, lesi sikhali sinomnyombo owenziwe ngensimbi engaphansi kweradioactive eqinile futhi esindayo kakhulu. Noma kunjalo, angeke inqamule. Yiqiniso, empeleni, ikhompuyutha, njenge-matrix ye-cybernetic, ibeka imingcele yomzimba. Ngakho bangamehlisa, ngisho nangezikhali zakudala. Okungukuthi, nokho, okungalungile ngokuphelele.
  U-Chrizzly washaya iminwe yakhe ngokumangazayo, inkinobho yayibomvu, ngakho-ke igazi le-elf lifana negazi lomuntu, elibomvu ngokugqamile. Abafundi be-elf bancipha, wafana nenyoka encane ehlezi ekuqamekeni. Isikhathi sihamba kancane kakhulu kubuchopho be-hyperplasmic, ikakhulukazi uma ulindile. Lena i-physiology ye-hyperquantum exchange. Ngokuthakazelisayo, phakathi kwendawo yonke, ikakhulukazi lapho kuhlangana khona ama-antiworlds, amaqoqo e-hyperplasm engavamile kakhulu abonwa. Kodwa ekuqaleni kwakukhona inkolelo yokuthi i-hyperplasm, njengesimo sesithupha sendaba, ayenzeki ngendlela yamahhala ngokwemvelo. Kodwa ucwaningo luye lwabonisa ukuthi kwamanye amazinga cishe zonke izinto zingadlulela esimweni sesithupha noma sesikhombisa sezinto. Kwakukhona ukuthuthukiswa okuhlukahlukene kuzo zonke izinhlobo zososayensi: isimo sesishiyagalombili savela, kanye nezinhlobo eziningi ze-hyperplasm. Ikakhulukazi, izicubu zomuntu zaqala ukwakhiwa kuwo. Mhlawumbe isikhathi asikude lapho umuntu, ngisho ngaphandle kobuchwepheshe, uzophenduka abe isikhali esibulalayo esikwazi ukushintsha imingcele yezinkanyezi namaplanethi. Ngokuvamile, ngisho nasezinganekwaneni zesayensi yasendulo, kwakucatshangwa okuhlukahlukene ngomuntu wesikhathi esizayo. Ngokwesibonelo, u-Efremov wayenesizotha futhi wandisa iminyaka yokuphila emphakathini wamaKhomanisi yaba iminyaka engu-200 kuphela. Ngaphezu kwalokho, wanciphisa inani labantu. Kuyamangaza, kodwa ngisho nangemva kokuba abantu beqala ukunqoba imithala, isikhathi sokuphila asizange sikhuphuke kakhulu, futhi njengoba umkhomanisi nomuntu ongakholelwa kuNkulunkulu, u-Efremov wayengakholelwa kumphefumulo ongafi. Ngokuvamile, wahlola ikusasa iminyaka eyizinkulungwane ezimbili, okuyinto eningi, kodwa ngokuvamile ithemba lingokwesikhathi esimaphakathi.Okumangalisayo, kodwa ababhali abaningi bezinganekwane zesayensi, ikakhulukazi abangaphandle, abazange bapende ikusasa ngendlela enethemba kakhulu. Ngokuvamile, uhlobo oluthile lwemfashini luye lwaya kuma-dystopias: phakathi nenkathi yezwe elihlukene. Bapenda ikusasa ngemibala emnyama. Nokho, akhona amakhanda aqhakazile nangaleso sikhathi ayeqonda ukuthi ikusasa likahulumeni onobunye. Phakathi kwabo kwakukhona umdondoshiya omkhulu owasibekela uJules Verne, owayelindele ukutholwa okuningi - ikakhulukazi i-hyperplasm. Ezinye zezinto aziqambile zisekhona kumaphrojekthi kuphela. Isibonelo, ukudalwa kwendawo yonke entsha! Manje ososayensi bathi ngokomthetho lokhu kungenzeka, kodwa akukakafezeki! Kodwa intuthuko iyathuthuka, futhi ingqondo yomuntu ihlukile. Kufakazelwe ukuthi imvelaphi yomuntu enkawini iyinganekwane! Eqinisweni, izinkawu ziwuhlobo lwegatsha elihlobene, kodwa eliwohlokayo. Eqinisweni, iHypernoosphere yazala izindaba zabantu. Ubuchopho bomuntu abuzange benziwe amaprotheni ekuqaleni, futhi ngokungafani nenkawu elula, ubuchopho bomuntu babunobukhulu obungama-999! Lokhu kusho ukuthi abantu ngokwethiyori bayakwazi ukubona ngesikhathi esisodwa ukugeleza kolwazi oluvela ezindaweni ezahlukene. Indawo ayinayo imingcele, udaba alunazithiyo, ukuvela kwemikhawulo! Ngendlela efanayo, umuntu, ukuze angami, waqala ukuthuthukisa ubuchopho bakhe. Isayensi isisondeze eduze kwalowo owayeyisixhwanguxhwangu ngembazo yetshe ezingeni likankulunkulu. Nakuba iqiniso lingeyena uMninimandla onke, kodwa linamandla kakhulu! Manje into ebaluleke kakhulu esintwini ukusinda nokwandisa amakhono aso. Phela uhlobo olushabalalisiwe alunawo umthelela njengomoya oheleza idwala. Yiqiniso, ngisho nangemva kokufa kwabantu abakhulu ngokukhethekile, izinsalela zihlala zikwazi ukuthonya umhlaba wezinto ezibonakalayo. Nokho, kungani, ngokwesibonelo, ngezinye izikhathi imithandazo yayiba nomphumela. Ngoba noma yimuphi umcabango ushiya umthelela wawo emkhakheni wolwazi. Futhi lapho kunemicabango nemizwelo eminingi kakhulu, ukuphazamiseka kwenzeka ku-hypernoosphere ethinta umhlaba wezinto ezibonakalayo. Ngakho-ke, ukholo oluqotho lwezigidi noma izinkulungwane zezigidi zabantu, kuKristu, kuBuddha, kuMohammed, lwashiya uphawu lwalo emhlabeni. Ukholo luthwala ulwazi ngakho-ke luyinto engokoqobo ngandlela thize. Futhi ukholo lwezigidigidi lungamandla amaningi ngezilinganiso namazinga ahlukahlukene kangangokuthi lungakwazi ukuhambisa izintaba. Ngeshwa, abantu babengazi ukulawula la mandla: uma unenhlanhla, umuntu uzophulukiswa, inhlamvu ngeke ishaye, indiza ngeke iphahlazeke. Kodwa futhi kungaba ngenye indlela, umthelela omubi weziqalekiso futhi ngezinye izikhathi imithandazo yemizwa ngokweqile. I-hypernoosphere nayo inamandla: icishe ifane noNkulunkulu uSomandla, kodwa ayiziboni njengomuntu. Lolu uhlobo lwenombolo engenakubalwa yeminonjana kanye nezimpawu zobuntu obuhlukene! Ngakho zonke izinkolo zinamandla, zingathonya ukuphila, futhi lapho ziba namandla ngokwengeziwe, ziba nabalandeli abaningi futhi nokholo olushiseka kakhulu! Kodwa ngesikhathi esifanayo, akekho noyedwa onombono weqiniso ngoNkulunkulu. Okusho ukuthi, kungcono ukukhazimulisa uNkulunkulu, nokuthandaza kuye, futhi akuyingozi ukuwela wena, iqiniso kuphela, elingambulwanga kunoma iyiphi inkolo! Ngakho wonke umuntu ulungile futhi akalungile! Amakhomanisi angakholelwa ebukhoneni bukaNkulunkulu angaba nomthelela emhlabeni obazungezile, futhi njengoba isibalo sawo sikhula, siba namandla kakhulu! I-hypernoosphere iyi-omnivorous, ingabulala futhi ivuke! Mhlawumbe ngalo mqondo, ukholo lweqiniso luseduze nokuphelele, futhi noma ubani ohlonipha zonke izinkolo ngesikhathi esisodwa ungumuntu ohlakaniphe kakhulu. Akukhona ngeze ukuthi i-Orthodoxy entsha yaba i-syncretism nombusi wasebukhosini. Kodwa empeleni, iwukungakholelwa ebukhoneni bukaNkulunkulu, ngokukholelwa ekubeni namandla onke okucabanga. Ngokuvamile, i-Orthodoxy yasendulo yaphila ngokuphelele ekuqaleni kwekhulu lamashumi amabili futhi ayikwazanga ukumisa inguquko yokungakholelwa kuNkulunkulu. I-Conservatism kanye nokungafuni ukushintsha noma yini, nakuba umhlaba ushintsha, ubuthakathaka banoma iyiphi inkolo! Umbono wezwe kanye nokholo kufanele futhi kube nokuziphendukela kwemvelo, kodwa i-Orthodoxy yahlala ezingeni leNkathi Ephakathi isikhathi eside kakhulu. Sibonga umbusi wokuqala omkhulu owahlanganisa isintu futhi waguqula ngokuphelele ubu-Orthodox! Kungenzeka ukuthi ngaphandle kwakho, isintu singashabalala!
  Inqwaba yemicibisholo ejikijelwayo eyishumi nesishiyagalombili yanyakazisa umzimba we-Chrysanthemum, futhi amaqembu amabili amarokhethi, ashiya imisila ensundu, agijima ebheke lapho ayehlose khona. Izinto zokuhamba zashintsha kakhulu zaya kwesokudla, izinjini zaziminyanisa ngenxa yokushuba, umkhumbi wawuqhaqhazela.
  U-Crizzly wamemeza:
  - Dubula, bazalwane! Shaya phansi!
  Imicibisholo ejikijelwa kakhulu ifinyelele lapho ibihloselwe khona, kodwa emithathu, ilahlekelwe indlela yayo, yakwazi nokundiza idlula isisekelo. Izakhiwo zamabharaki zaziyi-angular, zipendwe ngokumpunga ezingcolile, ezinogebhezi lwekhanda luphumele ngaphandle emaphoyinti. Izindonga zabhidlika kwase kuqubuka umlilo. Nokho, uma ubheka ngeso lenyama, umbono unjengokungathi lawa amathoyizi ezingane, noma idolobha eliyisihlabathi elichotshozwa umfana ovuthayo.
  Onogada base bebuyile kakade ezingqondweni zabo, futhi izibhamu ezizenzakalelayo, ezincane zashaya izinto zokuhamba eziqhamuka kuyo yonke imibhoshongo.
  Njalo emzuliswaneni wesihlanu kwakulandela umkhondo, ukuqhuma kwakugobile kuhle futhi kubukeke njengeziqhumane zemikhosi. UChrizzly yena wagxumela esiteringini waqala ukusiphendula, umshayeli wasibuyisela emuva. Izokuthutha zaphenduka, u-Elfaraya walahla u-Chrizzly, ebonisa amandla akhe amakhulu. Umshayeli waqondisa imoto ngandlela thize. Asondele amathrekhi, futhi imoto yenza umzamo onzima wokubalekela ama-projectiles. Kodwa lapha waphazanyiswa ukungakwazi ukuhamba kahle.
  Futhi phakathi kwezakhiwo amarokhethi aqhubeka nokuqhuma. Ukuqhuma kwagingqa ithangi, amathrekhi alo ancibilikile aqhubeka nokuzungeza, izibhamu ezimbili ezizishayelayo zahlukaniswa, kodwa ezinye zemicibisholo zandizela ngaphandle kwendawo. UCrizzly wabonisa umkhiwane.
  - Noma ubani ogejayo, u-Astarte uzobhekana nakho ngobuntu!
  U-Elfaraya wahleka:
  - Kuzwakala kungaqondakali!
  - Uma i-hypercurrent idlula epipini, uzoqonda ukuthi kungani ikhilogremu ye-buzz ikufanele! - Wakhononda nge-chrizzly, ehleka.
  - Yebo Ngiyazi! Kuzame izikhathi eziningi! - Intombazane purred like a cat, kusukela izinkumbulo ezimnandi.
  - Kodwa hhayi mina! Kungcono kune-blowjob nje!
  -Futhi! - UVladimir (Vlarad) wazama ukushaya uChrizzly embongolo. I-elf yaphunyuka ekushayweni kokuqala, kodwa yawela e-pulp okwesibili.
  - Hawu, i-quasar ripper! - Idlozi lathuka.
  Lapho ama-Chrysanthemums ehla, i-denser umlilo wezinganono ezizenzakalelayo waba. Kakade izikhathi ezinhlanu izindlebe zama-fighters zase zizwakale imisindo engathandeki - njengama-meteorite amancane angqongqoza ensimbi yamandla adonsela phansi. Okwamanje i-hull ibambelele, kodwa njengoba imikhumbi yehla, amandla okubhubhisa omlilo wokulwa nezindiza anda.
  U-Astarte uyalile:
  - Shaya imibhoshongo!
  Kudutshulwe imicibisholo eminingana, kodwa ngenxa yokuthi "isikhathi sangaphambi kwezikhukhula" kwezobuchwepheshe, yancishwa isimiso sasekhaya. Abathathu kuphela abashaya imibhoshongo yesibhamu somshini, bacekela phansi amaphuzu okudubula. Ungabona izingxenye zemizimba ephukile zindiza njenge-confetti evela ku-firecrackers.
  UChrizzly wakhomba umunwe wakhe futhi waphawula:
  - Ngitheni! Lawa ama-troll! Qedela ama-cretin!
  Umlilo ovela ezikhundleni ezisindile washuba nakakhulu, ukufutheka kwanda.
  Umshayeli wendiza wazama ukuhlehla, kodwa amaphedali aminyene. Nokho imoto yaqala ukwehla. Ama-elves amaningana awe ezinyaweni zawo, elinye laphahlazeka odongeni kabuhlungu kangangokuba laphihliza isigqoko sakhe.
  -Oooh! Ngizoba neqhubu elikhulu! - Wakhononda.
  Ijubane lalisephezulu kakhulu enqameni, futhi ukuze ingalimali, u-Elfaraya wacindezela i-lever futhi wakhulula i-parachute. Ukumelana nomoya kwehlise ijubane.
  Ebona udonga lukakhonkolo lugijima lubheke emkhunjini, uChrizzly wamemeza njengesiwula:
  - I-Polundra! Zonke izandla emphemeni!
  - Isilima! - Elfaraya waphendula.
  Amantombazane ama-elf amaningana akhipha amakhanda awo futhi abona ngemigodi ukuthi umgoqo wawuseduze kakhulu, futhi ayekhala njengezingulube ezihlatshwa. Kodwa-ke, kuVladimir kwabonakala sengathi lezi kwakuyizikhalo ze-orgasm yabesifazane enamandla.
  Kube nomthelela omkhulu, okwathi ngemuva kwalokho imoto yashibilika kuma-skids okuhlala. Izigxobo ezidabukile zothango locingo zagxumela ngemva kwakhe, kwase kuba nokushaywa okunamandla nakakhulu. Izinto zokuthutha zashayisa udonga lwesakhiwo.
  Amantombazane awela phansi, aphenduka aphenduka imilenze yawo. Intombazane ependwe kakhulu yabubula ngezinyembezi:
  - Umlenze wami ompofu uphukile!
  UVladimir naye wawa, kodwa ngokushesha wagxuma. Ikhanda lakhe belingalimele. Kodwa uChrizzly wethuka, isigqoko sasuka ekhanda lakhe, kwavuvukala esiphongweni negazi livuza.
  U-Elfaraya wambuza:
  - Unjani?
  Idlozi lanyakazisa izandla ngokudangala:
  - Thula! Photon emathunjini akho!
  - Hhayi-ke, qaphela!
  Umshayeli wendiza wayebonakala ehlukumezeke kakhulu, isifuba sakhe siphukile, futhi emlonyeni wakhe kugeleza igazi elibomvu. Kodwa ngenxa yobungqabavu obumangalisayo be-elves, wayesakwazi ukuhamba, nakuba ayengafaneleki ukulwa.
  UVladimir wasiza amantombazane ukuba avuke. Naphezu kokushaqeka, bathole imihuzuko emincane, imihuzuko nokuklwebheka.
  - Awu, amantombazane, sekuyisikhathi sokulwa.
  U-Crizzly wakhononda:
  - Kuphela nawe!
  - Futhi uzohamba, i-rubber buffoon!
  Ngobunzima bokuvula umnyango, ama-elves ayisishiyagalolunye ashiye ezokuthutha futhi azithola engaphansi kombhoshongo. Isibhamu esidubula ngokushesha sasidubula phezulu, ngokusobala i-troll yayithathwe kakhulu impi yomoya. Umzila ovuthayo wawuvutha amalangabi, futhi amabhokisi ezibhamu ayena njengesichotho. Enye yamantombazane e-elf yalahlekelwa ibhuthi yayo futhi yanyathela igobolondo elishunqayo ngonyawo lwayo olumnandi olungenalutho futhi yahayiza.
  . ISAHLUKO No. 20
  UMirabela wagxuma washaya ngomshini lapho okwakubuhlungu khona. Yaluma iminwe wathola intuthwane enkulu eyamluma esiswini.
  - Uhlobo lwe-anti-material, uyakwazi ukwethula izifo enyameni. - Intombazane yabhodla.
  Isibeletho esibucayi saqala ukulunywa kakhulu, ukuze kudambise ukuhlupheka, intombazane yagijimela emfudlaneni opholile futhi yacwila kuwo. Kubonakala sengathi sekulula kancane.
  - Lezi yizinto ezimbi ezisekhona kulo mkhathi, futhi ngacabanga ukuthi kunokuthula.
  Ngesikhathi igijima, intombazane yanyathela inethi ngonyawo lwayo olungenalutho kanye nesoli ebomvana, eyayingakabi naso isikhathi sokuqina, nayo yaluma. U-Mirabela, ehlezi emfudlaneni, wacabanga: wazithola enqunu ngokuphelele, engenazikhali noma amakhompyutha. Lokhu kubi, njengoba indodakazi yempucuko eyikhulu ekhulwini, iqhawe lesifazane lalingazi ukuthi yini eyayingenziwa ngaphansi kwezimo zesimiso sakudala. Iqiniso: wayenolwazi oluningi, kuhlanganise nomlando wemihlaba eminingi. Kulokhu, udinga ukuthola uhlobo oluthile lwesikhali. Phela umzimba wakhe wawufana nowabantu basemandulo, okusho ukuthi uba buthakathaka kakhulu futhi ungenakuzisiza. Ubuthakathaka benza inkawu yaba umuntu, kodwa indlovu enamandla iyisiphukuphuku; ukube lolu hlobo lwezilwane lwalukhona okungenani iminyaka eyi-trillion, lwalungeke lukwazi ukukhula kahle. Ngesinye isikhathi, iplanethi engumhlaba yayisongelwa ukuwa kwesibhakabhaka esikhulu kakhulu . Angayiqeda impucuko yomuntu kanye nje. Kodwa ngenxa yombusi omkhulu, irokhethi yokuqala yokuqothula eyakhiwe yaphihliza i-asteroid yaba ama-photon. Uma ukhetha izithako ezifanele, khona-ke i-antimatter ayikhiphi cishe imisebe, futhi lokhu kuyinhlanganisela enkulu, ngoba awukwazi ukwenza iplanethi yakho. Kodwa ukube intuthuko yayihamba kancane, uhlanga lwesintu lwaluyobhekana nesiphetho sezibankwakazi. Ngokuvamile, umsebenzi owawuntekenteke kakhulu wawuwukubusa ngaphandle kwegazi kwe-United States. Lawa mandla athuthukiswe kakhulu, futhi abaseMelika babekwazi ukwenza ama-blockbuster. Imboni yezamafilimu yayisezingeni eliphezulu, ikakhulukazi ngaleso sikhathi. Abalingisi abahlakaniphile uJackie, Schwartz, DeCaprio, Stallone nabanye abaningi babonisa umhlaba wekusasa kanye nefantasy ekhazimulayo. Ngalezo zinsuku, ikakhulukazi ngokufika kwezithombe ze-computer, zazikwazi ukwenza imibono ekhohlisayo, enemibalabala.
  Thatha, isibonelo, "i-Star Wars" noma "i-Babylon" - zithwetshulwe ngokwemvelo. Ukwanda kwangempela emkhathini kwaqala ngemva kokuhlanganiswa kwesintu. Eyokuqala, nakuba ingeyakudala, impucuko yatholwa eduze kwenkanyezi uSirius. Iplanethi yesine yayishisa kakhulu kunoMhlaba, kodwa ikulungele ukuphila.
  Izinkawu zezibankwa zazihlala ezingeni lomhume. Nokho, base benezimbazo zamatshe, kodwa bengenayo iminsalo nemicibisholo. Ukuqala kwenkolo nakho kwavela. Inkolo yezakhi eziningana, lapho okusanhlamvu nezilimo eziyizigaxa zobumba, ngezinye izikhathi izidumbu zezilwane, zanikelwa khona. Babembalwa aboMdabu, ngemva kwalokho amagciwane nama-bacilli alethwa abantu basemhlabeni aqeda cishe wonke. Ukuze sivuselele lolu hlobo lwezilwane, kwaze kwadingeka ukuba sisebenzise i-cloning.
  Intombazane yahambisa izandla zayo emanzini yazigeza ngaphansi kwamakhwapha. Ukusakaza kuzwakala kumnandi futhi kuphephile.
  Empeleni, abantu basemhlabeni balwa impi yabo yokuqala yasemkhathini ngempucuko ephefumula nge-fluorine. Babengabokuqala ukuhlasela abaseRussia, futhi kwaqala impi enonya. Ekuqaleni, ukulwa kwakusezingeni elilinganayo, kodwa-ke abantu, ngosizo lwemilingo nama-elves, bathuthukisa ubuchwepheshe babo futhi baqala ukuhlasela okuwujuqu.
  Cishe zonke izidalwa ezine-fluoride zabulawa, futhi izinsalela zaphonswa emakamu okuhlushwa. Ukube abantu basemhlabeni bebelahlekile, isiphetho sabo besingeke sibe ngcono. I-Fluorine iyisici esisebenza kakhulu, esisebenza kakhulu eMhlabeni, yanikeza umjaho ulaka oludlulele. Kwase kuba nezimpi ezengeziwe, ukubhujiswa kwamaplanethi, ukunqotshwa kwempucuko. Baze bacekela phansi imithala eminingana. Kodwa sekukonke, konke lokhu kwaba isehluleki: ngokumelene nesizinda sempi enkulu phakathi kwamaRussia amabili. Ku-cinema yesimanje, kunjalo, izimpi eziningi zasemkhathini ziye zahlanganiswa. Kwadutshulwa amafilimu nochungechunge lwe-TV. Imiphumela ekhethekile ithuthuke yafinyelela ezingeni eliphezulu kakhulu, kodwa noma kunjalo, i-cinema endala yathola abalandeli bayo. Futhi ukuthandeka kwezinkanyezi zasendulo zaseHollywood neMosfilm, inkazimulo yazo engapheli.
  Kodwa-ke, amaqhawe e-movie esimanje nawo avele. Ikakhulukazi, Vitaly Tok, owayedlala Lev Eraskander. Le ntsha yaphakade yabamba iqhaza ezimpini ze-interuniversal war futhi yenza kumafilimu. Yiqiniso, ukungabibikho kwabantu abadala eMbusweni WaseRussia kwenza lezi zindawo zibe yisidina. Kodwa imidwebo yekhompiyutha yenza kwaba nokwenzeka ukunxephezela yonke into; ikakhulukazi, yayikwazi ukwenza ubuso obuhlukile ngisho nasezikhathini zasendulo. Yebo, intuthuko isithuthukile, kodwa i-cinema ayinhle kakhulu! Kodwa-ke, sekuvele okubonakalayo ngokuphelele - okungokoqobo okungokoqobo. Yayisetshenziswa cishe kuphela ukulungiselela impi. Ezinganekwaneni zesayensi, ikakhulukazi zenkathi ye-athomu, iqiniso elibonakalayo seliphenduke imfashini. Kodwa ngesikhathi esifanayo, izindlela zokusebenza kwayo zahlala ziyisidala. Ngifisa sengathi singavumela i-hyperplasma ibe okuthile okuwusizo, hhayi nje ukufuna enye indlela yokubhubhisa zonke izinto eziphilayo. Kuyahlekisa futhi kuyadabukisa: isibonelo, omunye owayeyinkosikazi waqala ukuba nokucindezeleka ngemva kokushiya isikhundla sokuba inhloko yezwe. Ngakho bamenzela umshini ongokoqobo ukuze aqhubeke nokulwa nokubusa indawo yonke. Nokho, abaholi bangaphambili ngezinye izikhathi baneliswa izikhundla zokuyala embusweni. Awukwazi ukuyala nokubusa zonke izinto eziphilayo ngaso sonke isikhathi. Kodwa-ke, ungakwazi ukukhiqiza kabusha noma yimuphi umdlalo "we-virtual", kufaka phakathi lowo lapho umbusi ehlula isitha sakhe ngamandla e-Great, Sacred Russia futhi eqala ukunqoba amanye ama-universe. Futhi iqiniso lokuthi waze wabuka amafilimu ambalwa ezinganekwane zesayensi lapho kunqotshwa amanye ama-universe: libukeka lihlaba umxhwele.
  Ikakhulukazi, kukhona ithiyori ye-accordion, noma idekhi yamakhadi enenombolo ecishe ingapheli yeminye imihlaba ehambisanayo. Lokhu kukodwa kuyathakazelisa impela.
  Futhi kungani kumelwe zihambisane? Noma unqobe, ikakhulukazi ngempucuko engaqukethe lutho ngaphandle kwamalongwe, lokho kungaba yinto ehlekisayo! Kungani sizolwa nendle?
  Yahleka intombazane, ishaya amanzi. Imilenze yakhe emincane yayikhipha igagasi; igazi lakhe elinamandla nelincane lalifuna umnyakazo. Agxume uMirabela aphume emanzini. Okokuqala, waqala ukufuna induku eqinile netshe elicijile. Akunzima ukuthola induku, kodwa okubalulekile ukuthi iqinile, futhi yilokho kanye ebesinazo izinkinga. Kodwa ukuthola itshe elicijile kwakungenzeka ogwini kuphela. Uma kuyindilinga, akunandaba: ungayihlukanisa. Izikhathi eziningana intombazane yabona izilwane ezihlekisayo, ingxube yezinkalankala nezinkawu. Bagxuma besuka esihlahleni besiya esihlahleni. Kodwa ekugcineni kwabanjwa umhlaseli omkhulu kakhulu. Isilwane esasibukeka njengenyoni ensomi saphuthuma entombazaneni. UMirabela wagxumela eceleni washaya inyoni ngenduku. Ngakho wabhodla wagxuma futhi.
  Leli qhawe elincane lakhumbula zonke izindlela zokulwa ezazigxishwe kulo kusukela ebuntwaneni. Ukuthi nje umzimba awuzange ulalele kahle. Nakuba yayiqinile futhi inemisipha. Noma kunjalo, umlenze ongenalutho, oyintombazane, esikhundleni sokusika entanyeni, wahambisana nezimbambo zesilo. Kuhayiza umlonyeni wasabela ngokunwaya intombazane ethangeni. Kodwa uMirabela ngobunyoninco wafaka induku ehlweni, futhi masinyane washaya isibhaxu ebunzini.
  Uma ushaya ngentende yesandla sakho nge-engeli ekhethekile kanye nohla oluthile lwendawo: ngisho nokushaya okuncane kungabangela ukungqubuzana.
  I-lynx yanyakaza futhi yacwila; intombazane yazithola iphezu kwayo.
  - Akukubi! Futhi uboya buthambile! Ungavala ubunqunu bakho ngayo.
  UMirabelle wahudula inyoni ebheke ogwini. Ekuqaleni kwakulula ukuthwala isidumbu esingamakhilogremu angamashumi ayisishiyagalombili, kodwa intombazane yazizwa ikhathele.
  - Futhi uphi umzimba wami omdala, engazi ukukhathala, okwazi ukudonsa isitimela sasendulo noma umkhumbi. Manje sengingomunye wabantu abaneshwa. Futhi yeka indlela engiphatheke kabi ngayo ngalokhu. - UMirabela wazenzisa (noma wayengazenzisi ngempela) izinyembezi.
  Waphumela ogwini futhi masinyane wema esihlabathini esisawolintshi, eshisa izinyawo zakhe ezingenalutho. Nakuba ubuhlungu buvamile, kulokhu intombazane yayifuna ukubugwema. Wagoqa imilenze yakhe ngama- burdocks athambile futhi wayibopha ngotshani, ngakho kwaba lula kakhulu ukuhamba.
  Kwakukhona amatshe amaningi ogwini, kuhlanganise namangilazi. Ngokushesha intombazane yazenzela ummese. Yenziwe ngengilazi, yayibukhali impela. Kodwa ukuhlinza ngaphandle kokuhlangenwe nakho kwakungelula kangako. Kwadingeka ngidlale, uMirabel egcotshwe igazi. Lapho intombazane ingena emanzini, ifudumele njengobisi olusha, oshaka bavele bavele ngokushesha, bekhangwa iphunga legazi.
  Ayefana nalawo asemhlabeni, embozwe ngamathayili, enziwe isicaba ngokuqinile futhi ebanzi, futhi amazinyo ayehlukaniswa abe yizigwegwe futhi aqondile.
  - Yeka i-monstrosity! "Intombazane yaze yasithola isikhathi sokugxuma emanzini, esinye salezi zilwane sandiza phezu kwayo sawela esihlabathini esishisayo. Njengoba uzithola usendaweni engenamanzi, ushaka wawuhefuzela futhi ushaya amaphiko awo, ukhahlela amafu esihlabathi.
  U-Mirabela wabhala:
  - Yebo, isidalwa esizingelayo! Uphume kuluphi uhlobo lokulahla?
  Ushaka waqhubeka nokubhuquza, kodwa kancane kancane wehla. Ngokusobala wayengenaso isikhathi esimnandi nasepanini lokuthosa elishisayo. Amaconsi amaningana egazi eliluhlaza aphuma emlonyeni wesidalwa. Laqina, isitimu esincane kuphela esasibonisa ukuthi umswakama uyahwamuka.
  UMirabela wafaka ibhande okhalweni, eshiya isikhumba esifubeni nasemahlombe. Ngahamba kancane ngase ngikhumula. Ubunqunu akuyona into embi, kodwa nqunu kulokhu kushisa kulula kakhulu. Noma kunjalo, amalanga amane awalona elilodwa. Intombazane yavele yazizwa isithukuthezi, yabeka amatshe asindayo emahlombe ayo, yase igijima, iqeqesha umzimba wayo omusha. Khona-ke waqala ukuphakamisa amatshe washaya izihlahla ngezinyawo, amadolo, izandla, izindololwane, nekhanda. Wazama ukuqinisa imisipha yakhe futhi wahlukanisa, elenga phakathi kwamatshe. Imisipha yalalela kahle, kodwa ubuhlungu babusabuzwa, ngokusobala umzimba omusha wawuntula ukukhula.
  Intombazane yenza izinsimbi zesisu izikhathi ezingamakhulu amathathu, yabe isihamba ngezandla zayo yenza i-somersault. Ngemuva kwalokho uMirabela waqala ukucubungula amasu. Wathola ukuthi izitho zakhe bezingakagwedli ngokwanele ukuba zilwe ngempumelelo. Ngemva kokushaywa kaningi ezihlahleni, amanqina, izindololwane, isiphongo, nekhanda lami lavuvukala kakhulu. Kwadingeka ngiwacwilise emanzini ukuze kube lula. Ngaphezu kwalokho, izinkomishi emilenzeni yami zazidabukile. Intombazane yanquma: vumela izinyawo zayo ezingenalutho zijwayele, kulokhu izoba namandla futhi ibe nzima nakakhulu uma unyawo luba lukhuni. Ngemva kokumpompa umzimba wakhe kahle, uMirabela wanquma:
  - Uma silandela isibonelo sikaRobinson futhi sakhe indlu, lokhu ngeke kungifanele, angikwazi ukuchitha isikhathi esiningi. Udinga ukuzenzela isikebhe bese uhamba ngomkhumbi usuka lapha ngokushesha okukhulu.
  Kulula ukusho kunokwenza! Intombazane yakha imbazo yetshe ngokubopha imivini, futhi yaqala ukufuna umuthi ofanelekayo. Uhlaka lwamathambo lwalulukhulu impela, cishe amakhilomitha-skwele angamashumi amahlanu. Zazinele izinto zokusetshenziswa, futhi umsebenzi awuzange uthuse intombazane.
  UMirabela wakha izimbazo ezinhlanu nje, akazange enze iphutha. Umsebenzi wawunzima kakhulu, njalo kwakudingeka kugawulwe amatshe aqinile futhi kunqunywe amagxolo. Intombazane yaxabana isikhathi eside, kodwa ibonakala ingakhathali. Izinsuku kule planethi zazinde, futhi ubusuku babubufushane kakhulu. Iconsa futhi iziqabula ngezithelo izikhathi eziningana, intombazane yaqoba futhi yaqoba. Ekugcineni isihlahla sadilika, uMirabela wacwila ebhulashini elithambile. Wayefuna ngempela ukulala. Wayengakaze alale, kodwa manje kwase kufanele alwe nalomuzwa ongenazwelo. Nemilenze yami iyavevezela.
  - Ukube bezingekho izintuthwane! - Intombazane yasho ngokububula. Uma kwenzeka, ngemva kokuhlola zonke izindlela futhi waqinisekisa ukuthi kuphephile, wazamula.
  - Ini! Uhambe kahle! - Amehlo entombazane avala ngokushesha.
  Iphupho lakhe, njengenjwayelo, lalilikhulu (yize kunjalo: njengenjwayelo, lokhu kuwumfanekiso wokuhlangabezana nento ongayazi ukuthi ihlale iyinhle kakhulu!), yayicabanga impi yasemkhathini enkulu.
  IRussia Engcwele yayilungiselela impi ewujuqu. Ohlangothini lwesitha: inzuzo isenkulu kakhulu, okusho ukuthi noma iyiphi i-nuance izodlala indima. Isitha asikaze sibe namandla angaka endaweni eyodwa, ngakho-ke yonke intombazane nomfana kwakufanele babe yingxenye yomshini wokumelana.
  Emizileni yezinkanyezi ezakha iSango Ledayimane (igama ngokwalo lakhanya esikhumbuzweni sikaMirabela), ukuzivikela kwakuthuthukiswa, yonke into yayizungeza njengezinyosi entwasahlobo.
  Umbono ovamile weqhawe wawela ebuthongweni, kuye kwabonakala sengathi usekubonile lokhu kwenye indawo.
  Amadokodo ajikelezayo asebenza ngokugcwele, akhipha konke ayengakwenza, kusukela eziteshini zezikhali ezinkulu kuya ezimayini ezincane. Kwatshalwa nezinkundla zemicibisholo, izangoma zazulazula kuzo, zihleba, zithakatha ama-torpedo.
  Umuthi wawuphekwe kohhavini abayindilinga abakhethekile abafakwe izinto zikagesi, ezazindiza emoyeni. Ukuthuthukisa umthelela womlingo, ama-elves nezinye izidalwa zasebenzisa amasudi akhethekile ane-hyperplasmic acceleration. Ngaso leso sikhathi, kwalethwa ama-emitters ahlanekezela umkhathi, kwakufanele acashelwe eduze kwebhande lama-asteroid amile. Izazi ezivela ezingxenyeni ezihlukene zendawo yonke nazo zazizungeza izinto eziphumayo, kodwa ikakhulukazi ama-elves. Basize abasebenzi bonjiniyela bakhulise umthelela wabo futhi banamathisele inkambu yokufihla, beqinisa ukuzivikela ngokujulile.
  AmaRussia Angcwele ngasikhathi sinye azama ukunikeza ukuzivikela kwawo ukunwebeka ukuze imigqa inganqamuki ekuthinteni kokuqala. Kulokhu, kwasetshenziswa ukugoqa okukhethekile kwe-subspace, okwathi ngesikhathi esifanele kunganyakazisa iqembu elikhulu.
  Indlunkulu yesikhashana yayiseplanethi "Uthando", yathatha isikhundla esikahle kakhulu ohlelweni. Ngaphezu kwalokho, iplanethi ngokwayo yayiqukethe izinto eziqinile futhi ezinwebekayo kangangokuthi kwakungafanele ziwe ngisho nangesikhathi sebhomu elishisayo. Yayibekwe endaweni egudlukayo yenkanyezi yezinkanyezi futhi yayikwazi ukuhamba noma nini; ngaphezu kwalokho, yayimbozwe insimu edabukile, eyayiyivimbela ukuba ibhujiswe ngokushesha futhi iphinde ilalele imiyalo.
  Idolobha ngokwalo, lapho ikomkhulu lalingaphansi kwalo ingxenye enkulu yalo, langena lashona phansi. Nokho, izimpawu zavela kuye. I-starship yasendlunkulu yaqhubeka ihamba, lapho yayingase iphonswe esigabeni se-zero.
  UHypermarshal Georgy Konstantinovich Zhukov wayekhona kuwo, abalawuli abaningi bathumela ama-hologram endaweni yabo. Bakha amacebo ahlukahlukene okulwa nozipho olukhulu lwemikhumbi yezigidi zomhlaba. Kwakudingekile ukuba buthaka futhi kugqashulwe isitha.
  UGeorgy Konstantinovich Zhukov wayexoxa ngomthelela lapho kuvela isithombe phambi kwakhe futhi kukhule umfana ojabule ogqoke isudi enamabala ephuma phansi.
  - Ingabe Wena Ochotshozayo? Isifundiswa esihle, bengingakulindele!
  Umfana, emamatheka ngobungane, waphendula:
  - Lena i-photon yami yomlingo ephindwe kabili! Nokho, lokhu kuyafana nami. Usosayensi kufanele aqondise amasosha mathupha, hhayi nje ukusungula izikhali ezintsha. Ngokucabangela imininingwane ye-Star Wars, ngiphakamisa amaqhinga alandelayo. Sifana nentwasahlobo ecindezelwe ngokuqinile. "Umfana wezifundiswa wakhafula ushingamu, wafuthelana njengegwebu, wakhipha i-gravity-vacuum emitter, wahlola amandla. - Ingcindezi izoba yincane ekuqaleni, bese ikhula ngokwandayo! Zama ukukhama amanzi, uzobona ukuthi kuyinqubo efanayo!
  - Uma ucindezela kakhulu, inqubo ezenzakalelayo yokuhlanganiswa kwe-hydrogen nuclei izokwenzeka: kuzoba nebhomu! UGeorgy Zhukov waphendula njengomfundi obambe ngekhanda isifundo. Isandla sikaNatasha sowesifazane esiqinile kodwa esimnene sasilele emathangeni akhe. Intombazane enhle yayihlala emhlabeni iminyaka engaphezu kwamakhulu ayisishiyagalombili futhi iqhathaniswa nomfana (ngisho noma nje ngokubonakala kwengane) yazizwa isikhulile kakhulu. Kodwa uZhukov, ogama lakhe lathinta izinwele ezimpunga (i-marshal engafuni ukuthatha ukubukeka "okujwayelekile embusweni" womfana oneminyaka eyishumi nesithupha ubudala), yayifaneleka kakhulu kuye.
  - Ngiyayazi! Kodwa isifaniso nesiphethu siphambene kakhulu. Sakha inkambu yesikhala esikhulu kakhulu. Ngeke lisangenwa yinoma yini, isivikelo esiphelele uma uhamba uye ohlangothini olulodwa. Kufana nesudi ye-cyber-saber, ngakolunye uhlangothi iselula, kodwa kolunye idwala elingenakunqotshwa. Futhi ukuqaliswa kwenkambu yesikhala esiyingxenye ngesilinganiso esincane.
  Kusho uZhukov ebukeka ejulile, engaqondi kahle ukuthi ukhuluma ngani. Unompempe Jikelele uNatasha Zhuravleva uphakamise:
  - Ukubala kwethu kusekelwe eqinisweni lokuthi impi eyinhloko izokwenzeka lapho izinkanyezi ezihambahambayo kanye nezivikelo zeplanethi zingasebenzisana ndawonye, zimboze omunye nomunye. Kuyoba nokulingana kwamandla.
  - Super hockey! - Umfana wezemfundo waphakamisa intende yakhe washaya intombazane esihlathini. - Unesikhumba esithambile, yimuphi ukhilimu owusebenzisayo?
  - "Petunia" inkosi yesayensi.
  - Hyperquasar! - I-super kid echoboza ibheke ihologram enkulu yesibhakabhaka esigcwele izinkanyezi. Ngengqondo ngabala izimali zami engizigcinile.
  - Kubonakala sengathi isitha siqoqe konke esingakuqoqa, kukhona izikhathi ezingaphezu kwezimbili nengxenye ngaphezu kwethu. Ingazibali izangoma. Kuzoba impi enzima kakhulu enezinkinga ezinkulu. - Ngabheka iqiniso lokuthi uZhuravleva wagingqa amehlo akhe aluhlaza we-cornflower. - Kuzoba nzima kakhulu!
  Impendulo ivela ku- Zhukov:
  - Phakathi nempi yaseMoscow, isitha sasinezingane eziningi, amabutho akhe ayesezingeni elingcono, ukuphakama okuphawulekayo kwezobuchwepheshe, futhi sanqoba!
  - Ngoba isitha sasingakakulungeli ubusika! - Isifundiswa samnquma.
  -Isimo sezulu sithinta womabili amabutho ngokulinganayo. Kuyiqiniso ukuthi iRussia ijwayele isimo sezulu esibi. - UZhukov wahluleka.
  I-academician yabika ngenjabulo:
  - Futhi ezindabeni ze-technomagic, ngilungiselele isimanga esingemnandi sesitha. Yiqiniso, ngeke isetshenziswe ngokushesha; izigidigidi kufanele ziqale zife, futhi indawo kumelwe igcwale ubuhlungu nokuhlupheka.
  - Umlingo oyinqaba? - Kusho uNatasha. - Ukuzondla ngokubulala nokuhlukunyezwa kwabanye abantu!
  - Leli yicala eliyingozi kakhulu! Ngisebenze isikhathi eside, ngenza i-hyper-accumulator yobubi nokubhujiswa. Kodwa empini, zonke izindlela zilungile. Ikakhulukazi uma isitha sinamandla ngendlela engavamile. Iqiniso lokuthi isitha sinenzuzo enkulu kangaka futhi siyiphutha lethu, angizikhipheli umthwalo wami siqu. Njengendoda efundile nosomaqhinga, bekufanele akhombise amakhono ezokuxhumana, angavumeli ukuthi kube nomfelandawonye omelene naye. Futhi-ke wamisa umbuso wakhe.
  UZhukov wanikina ikhanda:
  - Ingane ehlanganyela ekukhulumeni ingumbhedo! Izingxoxo namaqili kufanele kwelukwe ngamadoda anolwazi.
  - Ngibe nengqondo yengane amakhulu eminyaka ambalwa, futhi yilokhu okungivumela ukuthi ngithole izinto! - Umfana wabonisa ulimi kathathu. - Phela, ingane inombono oyingqayizivele wezwe!
  UNatasha Zhuravleva wabuza intombazane uMaria Smetanikova, owengamele ukuqashelwa okude:
  - Kungani singakwazanga ukuhlukanisa umfelandawonye wesitha? Lo mbuso wobugebengu waseRussia Enkulu?
  Uphendule ngokuzenzakalelayo:
  - Izithakazelo eziningi ezijwayelekile zihlangane, ngaphezu kwalokho, abahlali bethu babonakale ngobuwula izikhathi ezimbalwa. Kuzwakala sengathi kukhona onamandla abafake. Ukuphikiswa komlingo onamandla kusobala.
  Umfana wezemfundo wayenokungabaza:
  - Ukuphikisana okumangalisayo, indlela evame kakhulu yokugwema umthwalo wemfanelo. Ubuthakathi buncane ukusolwa. Kodwa lokhu ngeke kukusindise ekujezisweni. Ngakho-ke, ngenxa yalokhu uzogijima enkambweni yesithiyo yobunzima obandayo.
  Vuma!
  - Yebo, master! Okungenani izikhathi eziyinkulungwane!
  - Ungacabangi ukuthi wehle ngokushibhile kangaka, ngokuzayo ngizokuyala ukuthi uziveze ku-hyper-anti-radiation, into eyenza kusebenze zonke izinkumbulo ezingezinhle nama-phobias ebuchosheni futhi ivimbe okuhle. Kulokhu, mncane, uzokwazi ukuthi kukhona okubi kakhulu kunesihogo kanye ne-cyber-underworld!
  UMaria Smetanikova wamemeza:
  - Asikho isihogo esibi ukwedlula ukulahlekelwa impi! Ubuhlungu obukhulu kakhulu lapho izwe lakini lihlupheka! Ukuhlukunyezwa komzimba kuyinto encane - ukuhlushwa komphefumulo kubi!
  UGeorgy Zhukov wanqanyulwa kungazelelwe:
  - Angiwathandi ama-pathos. Ngidinga amaqiniso angenalutho nolwazi. Ake sikubheke. Phakathi nempi lokhu kwakuvame ukungisiza.
  Amahologram amaningi ezinhlelo ezihlukahlukene zasemkhathini ayebekwe phezu kwelinye. Ngama-electronics, amaqembu ezobuchwepheshe, izinsiza eziningi zezobunhloli, kanye nama-ejenti ayimfihlo afakwe enyameni yendlunkulu. Yonke le datha yahlungwa kumakhompyutha futhi yethulwa kanye nezithombe. Izithombe ze-Multicolor zagcwalisa izinkundla, futhi iphrosesa ye-hyperplasmic yakhipha imiyalo, incoma amaqhinga okuvikela alungile!
  Umfana waphawula ngefilosofi:
  - Ithiyetha ethakazelisa kakhulu inkundla yezempi, kodwa imali yokungena iphezulu ngendlela engafanele!
  U-Natasha wangeza:
  - Kodwa enkundleni yemidlalo yezempi, izinyembezi zihlala zingokoqobo futhi zonke izenzo ziyisifundo sempilo!
  - Isifundo ababuthakathaka abaseqayo, kodwa abanamandla babheke ngabomvu.
  Ikhompyutha ithumele umlayezo:
  - Abagibeli abayizinkulungwane eziyishumi nambili namakhulu amahlanu namashumi amabili bekilasi le-PIR bafika bevela emhlabeni wonke we-Great Russia universe, kanye nesigidi, izinkulungwane ezingamakhulu amabili namakhulu amathathu, ama-compoves ayizinkulungwane ezingamakhulu amahlanu, izigidi ezintathu namakhulu amathathu namashumi amane ama-brigantines, izinkulungwane eziyisithupha. imikhumbi yempi, imikhumbi yempi eyizinkulungwane ezine.
  UZhukov uphazamisekile:
  - Ingabe uzoqeda i-nudism maduze? Imikhumbi-mkhathi engamakhulu ayisishiyagalolunye namashumi amane nane, ngamunye unama-stormtroopers ayizinkulungwane ezingamashumi amabili nambili. Ngaphezu kwalokho, imikhumbi eminingi (izigidi!) ehlalayo enabagibeli bemikhumbi kanye nama-mercenaries emkhunjini yafika endizeni elandelayo. Phakathi kwazo kukhona indumezulu ye-space-dreadnought "I-Ferocious Annihilation".
  UZhukov uphazamisekile:
  - Hewu! Lesi silwane esikhulukazi esinezinkanyezi, singalingana nemikhumbi-mkhathi ingxenye yesine yebhiliyoni ngesikhathi esisodwa.
  UMaria waphendula:
  - Kodwa izindleko zemikhumbi enjalo zinkulu, ukunikezwa kuphela kufana nokuthi uzohamba ephukile. Sibonga iNgelosi Emhlophe kanye nabacekeli bomlilo njengamaqhawe ayo, balinganisela isitha okungenani kancane.
  - Lokhu ngokungangabazeki kwandisa amathuba ethu.
  I-Emperor of Space Science: yaqhubeka nokubona, futhi kwagqanyiswa ama-hologram emikhumbi yempi yama-ultra-battleship yama-giants. Imikhumbi-mkhathi inamandla kakhulu, imise okweconsi, igcwele inganono, ngayinye yazo incane kancane ngosayizi kune-Everest. Kukhona amashumi amahlanu nanhlanu alezi zilo, kukhona nje imikhumbi yempi, nayo emikhulu. Futhi ifulegi eliphambili, elingamakhilomitha ayizinkulungwane ezinhlanu, amakhulu amane namashumi ayisishiyagalombili nanhlanu ubude, livusa ukwesaba nenhlonipho. Isilo esikhulu esinamasosha ayizigidi eziyizinkulungwane ezimbalwa kanye namashumi ezigidigidi zamarobhothi.
  Thatha isibonelo i-flagship enegama elingavamile "Igundane". Umshini wesimanje ngokuphelele onama-emitters kububanzi obuhlukahlukene. Isibhamu se-gravity-vacuum siyakwazi ukukhipha iplanethi noma inkanyezi emzileni. Icindezela isikhala futhi iphahlaze imikhumbi eminingi. Isikhali esinamandla, nokho, asisheshi ngokwanele. Nokho, i-drawback eyinhloko yalo mkhumbi-mkhathi yizindleko zawo ezidlulele. Futhi udidekile futhi akakwazi ukunyakaza enganakiwe.
  UZhukov unikeza imiyalelo:
  - Futhi nokho ingabhujiswa futhi! Sinemicibisholo ekhethekile, ikakhulukazi ngokumelene nemidondoshiya enjalo.
  Ikhompuyutha yamemezela:
  - Ushintsho lwekhodi olunesiyaluyalu lusanda kwenzeka.
  Usosayensi womfana waqhweba:
  - Kuqanjwe ngobuhlakani, ngakolunye uhlangothi kuyisiphithiphithi, hhayi nje ukuhleleka, kodwa ngokushintshashintshayo. Ngisho noma singafaka isikimu sethu ekubetheleni ucingo, bazobona kuphela uchungechunge lwemigqa evuthayo. Futhi uhlelo lokuxhumana alukwazi ukucekelwa phansi yigciwane; kukhona ukuphindaphinda okuningi.
  - Futhi uma ikhompuyutha ngokwayo ingahambi kahle, futhi kunamakhodi amaningi ...
  - Ikhodi ephindwe kabili izosebenza! Cha, konke kubalwa lapha! Isistimu yokuphindaphinda ngokwayo iphindwe izikhathi eziningi. - Amehlo omfana wezemfundo ayecwebezela. - Kodwa awuzange uzame ukwephula amakhodi ezitha ngokufaka ingane kadrako ohlelweni.
  Impendulo ivela ku- Maria:
  - Kunokwazi okukodwa okukuvumela ukuthi ulande ulwazi ngaphandle kokungena ohlelweni. Uma uthanda, ngizokwazisa kuye.
  Umfana wezemfundo wayiphakamisa:
  - Ngakho ngiqhamuke nayo ngokwami. Lesi i-bioplasma analyzer. Ngosizo lwayo ungafunda ukude nomcabango. Futhi thola nokuthi ubucabangani esikhathini esidlule. - Umfana wamamatheka - Umuntu onomqondo omncane kuphela ongacabanga ukuthi izinto ezitholwayo azikwazi ukwenziwa ebuntwaneni. UNewton ofanayo wayesengumfundi wesikole lapho i-apula liwela ekhanda lakhe, futhi ngaphila ngesikhathi esiqondile iminyaka engamakhulu amahlanu namashumi amahlanu! Kodwa wawugcina umbono wobuntwana.
  Amantombazane amomotheka:
  - Ubuqhawe abunaminyaka! Iwayini elincane liyavuselela!
  UMbusi Wesayensi uvule ihologram eneNgelosi Emhlophe. I-inogalact ehlanganisa i-hyperplasm emsulwa, eqashwe kwenye indawo yonke. Unolwazi kakhulu, empeleni iminyaka yakhe efanayo, kodwa futhi nombono wengane weqiniso. (Labo abahlakaniphile nabadala abafuni ukuhileleka kuhambo olunjalo) babonise ukuqoshwa okukhulu kwempi. Ngesikhathi esifanayo, izikelemu eziningana ezinemibala ezibonisa amakharavani zaphuma ku-holographic projection. Kwavutha ilangabi phezu kwabo, kwangathi kuvela ithoshi. Ahlikihle izibambo.
  - Ngomthetho wami, nginikeza isihloko sikajenene wezinkanyezi ezimbili kwiNgelosi Emhlophe. Kungani ubheka uGeorgiy, nginelungelo elinjalo!
  Impendulo ivela ku- Zhukov:
  - Yebo, anginankinga!
  Isifundiswa sashintsha umbala waso waba luhlaza okwesibhakabhaka ocwebezelayo:
  - Futhi makube njalo. Kimina kubonakala sengathi lo mfana osemusha uzophenduka i-marshal. Ngokuvamile, sidinga ukugqugquzela abameleli beminye imihlaba ezikhundleni zobuholi!
  UNatasha wavuma:
  - Kuncike ekutheni bayakwazi! Kodwa abafana bethu bayakwazi nokuyala!
  - Kubantu, impi ingokwemvelo ezingeni lofuzo. Lokhu kungokwemvelo emvelweni. Izakhamuzi zakwamanye amazwe azigcwaliswa umoya wezempi ngalelo zinga.
  Isifundiswa sabuka eceleni irobhothi lokuvikela. Ngokudabukisayo, inhloli kungenzeka ukuthi yayisezingeni le-cybernetics. Kunecala elaziwayo lapho kushintshwa irobhothi endlunkulu, lalanda imininingwane yase lidlulisela kubaphangi basemkhathini. Ukuputshuka akutholakalanga ngokushesha, kusolakala abantu abaphilayo. Ngemuva kwalokho i-cybernetics yaqala ukuhlolwa okwengeziwe.
  Phakathi nengxoxo, amanye amantombazane ezwa futhi athola ukwaziswa ayekudinga emsebenzini wawo kuphela. Akekho owayazi isithombe esigcwele ngaphandle kwe-Academician Boy kanye no-hypermarshal odumile uZhukov!
  Ngokuvamile, ulwazi oluncane kanye nokugadwa ngokucophelela lapho ubona abafuna ukwazi kakhulu kuyisiqinisekiso ngokumelene nobunhloli. UGeorgy Zhukov ngokwakhe wanquma ukuhlola bonke abaphathi nge-mega-bioscanner.
  - Ukuvukela kwaqala emhlabeni i-White Primorye endaweni ye-Great Russia. - Ikhompyutha ibikiwe. Amavukela-mbuso acekela phansi amakamu amaningana athumba ingxenye yenhloko-dolobha. Kunezimpi kanye nokufa kwabantu abaningi. Idatha iyaqinisekiswa!
  UMaria wathi:
  - Lokhu akukhona ngaphandle kokubamba iqhaza kwethu. Abanye babaholi bendawo banqotshwa ukuba babe sohlangothini lwabo, bethembisa ukunika amandla okulawula iplanethi. Ngokuvamile, ukuqaphela isithembiso kufana nesihlalo. Ngaphezu kwalokho, kubalulekile ukwethula yonke into ngendlela yokuthi basikholelwe. Futhi ngokuvamile bakholelwa ukuthopha. Ikakhulukazi uma uqhathanisa inkosi yomdabu eyisiphukuphuku kuNkulunkulu!
  - Ukwehlisa isimilo somuntu, kulapho efuna ukuphakama khona! Mhlawumbe lokhu kuzophazamisa izinkanyezi ezimbalwa ze-Great Russia! - Umfana Wezemfundo: wayengenathemba kangako. Nokho, mantombazane, ningathanda ubisi lwengwejeje? Lezi zingwejeje ezinamaphiko zilingana nenyathi futhi zinezimpondo ezinjenge-elk. Ukunambitheka okumnandi, futhi kudliswa ezimfundeni ezikhethekile ezinezigidigidi zezinhlobo zezitshalo ezahlukene.
  - Ake sithathe i-scholarship yakho. Ubisi lulungele izingane! - Zhukov wagcona.
  Wahwaqabala umfana wezifundiswa, UCrushing, wacishe walingana ngobuhlakani noMdali, akathandanga lapho ekhunjuzwa ukuthi wayeyingane nje - nakuba ngaphandle. Amarobhothi aweta ngendlela yamantombazane abukekayo: balethe ubisi olushisayo oluvela ezinyosini. Iphinde yafika nesithelo esisikwe ngobunono "ikhekhe" elinokhilimu wedayimane odliwayo. Umfana wadla ukudla okumnandi, amantombazane adla naye. UZhukov wabuza:
  - Nginike iwayini ledethi elingcono kanye nenyama yemvelo.
  Impendulo ivela ku- Maria:
  - Sinakho konke ukunambitheka komkhuzi omkhulu!
  - Futhi lowo Mirabela Snow White uzophinde alwe? - Kubuza uGeorgy Zhukov.
  Esho lamazwi aqhaqhazele uMirabela, kwaze kwaba yilapho elokhu ebuka iphupho lakhe engathi useceleni. Awu, yini ongayithatha embonweni! Bese kuvela ukuthi bayamazi!
  - Ngokuqinisekile! - UNatasha waphendula. "Yena nabangane bakhe bamane bawumhlobiso wanoma iyiphi impi yasemkhathini." Unamakhono akhe angavamile kakhulu. .
  Umfana wezemfundo uphakamise:
  - Mnikeze i-tetralet yesimanjemanje kakhulu, entsha. Ivumele ingene! Ngosizo lwayo, uzokwazi ukuqonda kangcono amakhono obuchwepheshe besimanje.
  - Akuwona umbono omubi, Mhlonishwa, kodwa uMirabela akanalo ulwazi olwanele futhi uma ehlola imodeli entsha, intombazane ingaba nezinkinga.
  - Umehluko ekulawuleni awumkhulu kakhulu, i-telepathy efanayo, ithuthukiswa nje ngomlingo. Ngiqinisekile angakwazi ukuyiphatha!
  UMaria wathi:
  - UMirabela unobuchopho obuhambayo kakhulu futhi ufunda ngokushesha. Ngokuvamile, ngingaziqhenya ngendodakazi enjalo. Ngaphandle kokukhethwa okukhethekile kofuzo, wehlulekile ukungena esigidini esibusayo. Ukwamukela umsebenzi obalulekile ovela ku-Empress ngokwakhe ... Ngokungangabazeki ithalenta elikhulu.
  UGeorgy Zhukov waphawula:
  - Ithalente liba ngungqondongqondo kuphela uma liphindaphindwa ngokuzikhandla okukhulu! Kodwa sekukonke, ngiyasithemba lesi salukazi! (I-marshal yaseSoviet engcono kakhulu yabiza ngamabomu u-Mirabela omncane kakhulu ngokuthi isalukazi ukuze agcizelele umehluko wesimo.) - Ngemva kwempi, ngizomvuza futhi ngimenze okungenani abe ukaputeni.
  Impendulo ivela ku- Maria:
  - Kukhona ingozi yokuthi ingane izokufa. Mhlawumbe kungcono umthumele ngemuva. Phela, ukufa kwabantu abaningi phakathi nempi enjalo akunakugwenywa, futhi ubani oyofeza lo msebenzi kuleli cala?
  UGeorgy Konstantinovich Zhukov wanikina ikhanda lakhe:
  - Akunakwenzeka ukuthi yena ngokwakhe uzovuma lokhu. UHarry unesibindi esimangalisayo. Manje ake sihlele ukuhlela kabusha. Ngendlela, ngokwemithetho ye-knightly engabhaliwe, impi kufanele iqale ngama-tetraplanes amabili anesihlalo esisodwa. Wonke umuntu uzokhetha i-ace yakhe yokuqala. Ngokwami uhlangothi, ngiphakamisa ukwenza uRuslan the Swordbearer umlwi oyinhloko, lokho kungaba umnyakazo onamandla!
  UNatasha waphikisa ngomusa:
  - Usengumfana, uneminyaka eyishumi nane kuphela.
  - Ngiyintombazane? Phela, lena ngempela i-ace engcono kakhulu yemikhumbi yethu, wabulala amaqhawe namaqhawe anamandla! - UZhukov welula iminwe yakhe kabanzi. "Noma uyalingabaza ikhono lami lokubikezela umphumela wempi." Ngathatha iBerlin ngesonto, inqaba enamandla kunazo zonke eMpini Yezwe Yesibili!
  UNatasha uveze umbono wakhe:
  - Kungcono ukuthumela isosha elinolwazi. Ngale kwalokho sizoba nezinkinga. Ngokushesha iqhinga elingalindelekile.
  U-Hypermarshal Zhukov uphikile:
  - URuslan uhlakaniphe kakhulu. Kunoma yikuphi, intuition yami ithi kufanele ngibheje ngaye.
  Umfana wezemfundo wasekela uZhukov:
  - Yebo, futhi ukuhlaziywa kwe-bioplasma kubonisa ukuthi kufanele abe ngumnqobi. Sengize ngabhejwa.
  U-Supermarshal Natasha waphoqeleka ukuba avume:
  - Asiphikisani nezimpikiswano ezinjalo.
  Umfana wezifundiswa waqeda ubisi lwakhe, ingilazi yaphenduka yaba umfanekiso wentombazane enemilenze emide yakhothama.
  - Siyabonga ngokucabangela kwakho! - Intombazane eyenziwe umuntu yaqala ukucula, iphonsa imilenze yayo emincane phezulu, futhi ama-hologram akhanya phezulu, kuhlanganise nabaculi be-robotic nabadlali basekisi. Ingilazi evamile ifaka umbukiso wonke. Amantombazane kanye nentokazi e-august bajabule isikhathi esifushane:
  - Thola umsebenzi! - Umbusi wayala.
  
  Phakathi naleso sikhathi, uMaria Snow White (emaphusheni ukuguqulwa okusheshayo okunjalo kuyisimiso sosuku), kanye nabangane bakhe, wayeqhuba enye indlela. U-Maria kanye nomthakathi omncane we-elf (umfana osontekile, onezinwele ezisagolide owayebukeka njengengelosi) basebenza ndawonye ngababili. Banikezwe ama-tetralet amabili akhethekile alungiselwe umnyakazo ku-negetive khipha indawo eyodwa kwezintathu. Ama-fighters ayebizwa ngokuthi "i-Tsunami" - 9. Ngaphezu kwalokho, ukulawula kwabo kwe-telepathic, noma kunalokho ukusebenza kwayo: kwathuthukiswa kakhulu ngomlingo.
  Ngokushesha le ntombazane yaqiniseka ngalokhu. Ngakho-ke ngazama ukuphenduka, ngenza ukuphosa futhi ngaso leso sikhathi ngaphuma ngaphandle kwesistimu. Umthakathi we-elf onolwazi kakhulu u-Tserrik wamfica futhi wamxwayisa:
  - Khumbula amakilasi akho, uqondise ukucabanga kwakho, manje sizongena esimweni sokulwa ne-trance, ukucabanga kuzonciphisa futhi kwandise ngesikhathi esifanayo. Izingxenye ezengeziwe zobuchopho be-hyperplasmic zizoxhunywa. Cabanga ukuthi kuzokwenzekani uma wonke ama-hyper kanye nama-ultra photon eqala ukusebenza.
  - Amafayela azoshisa kakhulu! - Mirabel waphendula.
  - Uma ucabanga ngomuntu wangaphandle, isibonelo umfana oshisayo, yebo! Manje asiqhubeke nezifundo zethu! Phela, lesi akusona isikhathi sokuqala engikuxwayisile ngaso: ungawanyakazi amashiya akho noma ufinyise ibunzi lakho, lingena endleleni kuphela.
  - Awu yebo! Ngathathwa! Ukuthi ngezinye izikhathi kubonakala kimi ukuthi umzimba usuphenduke iphrotheni evamile - Intombazane yanyakaza, naphezu kokuma okunethezeka kwendawo yokuphumula ye-tetralet, yayifuna kabuhlungu ukugoqa emhlane wayo.
  - Phinda indlela!
  Izinkanyezi zazikhanya phambi kwamehlo entombazane. Isiminyaminya ezungeze uMirabela: kwehla ijubane ngendlela exakile. Amagama, ngokuvamile aphinyiswa u-Tserrik ngolimi olusontayo, abonakala ehamba kancane, futhi izwi ngokwalo laliphansi kakhulu, lidonsa. Nakuba i-elf wizadi yaqala ukukhuluma ngokushesha nakakhulu, ngisho nokundiza okusheshayo kwe-tetralet kwaphenduka i-glide ebushelelezi.
  - Usothandweni! - UTserrik wachaza isimo sakhe. - Ungamangali nganoma yini, kodwa funda ukusebenzisa amathuba amasha. Bheka, ama-hologram akhanya emkhathini. Lawa amamodeli okuqeqesha ukulwa emkhathini. Ngakho-ke ntombazane yami, qala ukuhlasela.
  UMirabela wenza kanjalo. Kuze kube manje bekuwukuqeqeshwa, kodwa okubaluleke kakhulu futhi okungokoqobo. Intombazane ayizange nje ilwe, kodwa yayijabulela - yamangazwa yinqubo yempi.
  Kwakuwuhlobo oluthile lwephalethi lokuqothula. UMirabela wayentanta futhi ephakama. Futhi ama-hologram ahlakazeke ngokweqiniso aba yizicucu.
  UTserrik walwa eduze kwakhe. Iwizadi ithole izingoma ezimbalwa, kodwa uMirabel, ngokuphambene nalokho, akazange athole ukuklwebheka.
  UTserrik ucule ngokumamatheka:
  - Happy newbies kule mpi eshisayo! Ungagqoki izibuko nje!
  "Nginolwazi lokuzivikela okuqinile, ngoba akubanga yize ukuthi ngibe phakathi kwabakhethiwe kwesigidi, futhi wena, njengamanye ama-elves, uzwela kakhulu ngakho-ke ulahlekelwa ukuzithiba ngesikhathi sempi."
  UMirabela wafaka i-tetralet, wabulala omunye "umiyane". Waze waqala nokucula:
  - Sisempini endaweni yonke! Masingawubheki umsebe wokufa! UJanawari omuhle noma uJulayi! Ake sinikeze izidalwa ukushisa okuthile!
  UNatasha yena wayexoxa nomngani wakhe. Intombazane, ifika enkundleni yempi, yangena obishini olungajwayelekile, yazithola isetekisini eyebiwe. Futhi isibopho esithakazelisayo kakhulu. Isela labanjwa, nobuhle waboshwa okwesikhashana. Konke bekuyoba kuhle, kodwa ngenxa yalokho, umngane wami waphuka izipikili ezintathu. Kuyinhlekelele enkulu kowesifazane, ukubhonga nokububula okungaka. Enye inkinga ukuthi i-faun Loki yayinyamalale ndawana thize. Sekuyinkinga lokhu, kuthiwani uma eyimpimpi ngempela. Wanyamalala okwevampire esibhedlela sokubeletha. Ngemuva kokuzivocavoca, u-Mirabela waphuma okwesikhashana ekhanda lakhe futhi waqala ukuphendula ikhanda lakhe, kodwa, wayengalahlekanga lutho.
  Ngakhumbula omunye wabashayisibhakela, naye owandulela impi yasemkhathini, amasosha akhumbula okwedlule, akhuluma ngokungagwegwesi. Angazi, uMirabela akazange afune ukuthulula umphefumulo wakhe kunoma ubani. Nakuba ngakolunye uhlangothi engenandaba, angakujabulela ukuphinde abone abangani bakhe abavela esigidini esikhethiwe. Hhayi nje ukubona, kodwa ukukhuluma, ukutshela okuvelayo mayelana nempi nokuphila. Kuyamangaza ukuthi bengingeke ngikholwe ukuthi isikhathi esincane kangaka sesidlulile kusukela ngiqeqeshwa neqembu elibusayo. Zingaki izehlakalo ezimehlele ezinsukwini ezisanda kwedlula, ezinye zanele izimpilo eziyishumi nambili. Kungaba kuhle ukuzala ingane, kodwa indodana yakhe kufanele ngabe ikhulela e-incubator. Kuyinto ethokozisayo lapho, esikhundleni sesibeletho, izingane zikhishwa ikhompyutha, ziba ngogesi kakhulu. Okukhethekile, kuhle! Ngakho-ke hamba futhi ukhandle ngesisu sakho, besifazane abampofu basendulo, kubuhlungu kanjani ukuzwa ukuthi umzimba ophilayo uhamba kanjani ngaphakathi kwakho. Brr! Nesisu sami senza kube nzima ukulwa, okhulelwe akalona iqhawe! Phela, uqinisekile ukuthi uMirabela uzoba nendodana? - Ezweni laseRussia Elingcwele, ukuphila kuhle, futhi ngenxa yempi kunzima ngesikhathi esifanayo.
  Ikhathele yilemicabango! UMirabela waphuma endizeni eyi-tetraplane, wazulazula, ecabanga ukuthi zingaki izihlanya nezihlanya ezikhona! Noma yini engeyena owesifazane noma indoda ingumshini wokufa! Kodwa ubudlova nempi kuwubuSathane obukhangayo. Yekani madoda! Nalapha futhi akakwazi ukubuka ubuhle babo ngokunganaki. Ngifuna ukucwila enyameni enemisipha, yobudoda. Ikhanda liyavutha, amaphupho amabi avutha ilangabi elibi. Intombazane isemibonweni futhi!
  I-Great Russia ibilokhu ilwa futhi ilungiselela impi amashumi eminyaka ngisho namakhulu eminyaka. Amasosha aqala ukunqwabelana ukuze ahlasele kusukela ekupheleni konyaka. Isamba senani lezinhlobo ezahlukene zemikhumbi yezinkanyezi selifinyelele ngaphezu kwezigidigidi eziyishumi. Nokho, kwakunemikhumbi-mkhathi emincane engaphezu kwezigidi eziyizinkulungwane eziyikhulu namashumi ayisithupha. Izigidigidi zabasebenzi, kanye namarobhothi engeziwe emiklamo engacabangeki. Ngokokuqala ngqá ezinkulungwaneni zeminyaka yempi, imikhumbi eminingi kangaka yabuthana endaweni eyodwa emthaleni omkhulu. Ama-flagship angase athathwe ngephutha neplanethi ehlukile. Lonke leli qembu, elingakaze libonwe ngenani, lamunca izinsiza njengesipontshi esikhulu. Kusuka emithala ehlukahlukene, enwebeka ngaphezu kwezinkulungwane eziningi nezigidi zama-parsec, kugeleza imifudlana engapheli yemikhumbi ehambisa izimpahla.
  Ababusi bayala: nakuba lokhu kungenangqondo ngokuphelele, ukusebenzisa amaqhinga asendulo okugwaza ukuhoxiswa, ukuhlasela kokucekela phansi kwezokuxhumana ezingemuva. Ngesinye isikhathi, amaqhinga anjalo abhubhisa amabutho amakhulu, aqeqeshwe kahle kaNapoleon noHitler. Ngesikhathi esifanayo, kwakudingeka kucatshangelwe ukuthi abantu bendawo, njengomthetho, bacindezelwa iziphathimandla zemibuso emikhulu yaseRussia noma abaphangi nababusi abahlukumezi bemihlaba yakudala kakhulu. Ngesikhathi esifanayo, ngezinguquko emandleni, ithemba lokuhle lalihlotshaniswa. Akusona futhi isono ukusizakala ngalokhu, ikakhulukazi uma isitha sifuna ukufika singabonwa. Amaqhinga amaphakethe wempisi, ukugwema izimpi ezinamandla amakhulu, kodwa ahlaba ngasese, aphule umqondo wamasu amakhulu. Ingelosi emhlophe yahlukanisa ibutho layo laba izingxenye eziningana futhi yaqala ukuhlasela amakharavani amancane. Lapho isitha siqinisa ngokuphindaphindiwe isembozo saso, ivolontiya lakwenye indawo yonke lanquma amaqhinga anesibindi nakakhulu. Isu lakhe kwakuwukuhlasela indawo ensundu ye-Anti-Globalist, eyayiqukethe izindawo zokugcina izimpahla zeqembu, indawo enkulu yokugcina impahla. Njengenjwayelo, iNgelosi Emhlophe ematasa yayala la mantombazane amabili ukuthi achaze igama-mfihlo, noma ngabe laliphelelwe yisikhathi, futhi lifike ngokusemthethweni, licashe ngokunye ukuqiniswa okuvela emihlabeni yabangane bakudala. Ngale njongo, ukuma kwezinkanyezi zashintshwa kancane futhi kwasetshenziswa ukufihla. Ingelosi emhlophe ngokwayo yazenza yafana nentaba-mlilo encane, ifanekisela nesiphunzi! Wayekwazi ukukhuluma kahle amashumi amabili ezigidi zezilimi ezivela emhlabeni jikelele ezindaweni eziningana; kwakungenzima ukuzifunda: amagagasi kanye nemiphumela yamakhemikhali ebuchosheni kanye nokukhumbula ngokuphelele. Ngokuvamile, i-White Angel ikwazi ukukhumbula yonke into ngaphandle kwe-nanotechnology, inkinga kuphela ukukhumbula.
  Umsizi wakhe ovela phakathi kwabantu, uMalvina, yena ngokwakhe waqinisekisa ukuthi amantombazane nabafana bashintsha izingubo zabo futhi baziphathe ngokwemvelo, ngoba kamuva ukukhohliswa kuzokwambulwa, amathuba amakhulu okuphumelela. Iningi lezinhlanga ezisemkhathini zifana nesimo sabantu, ngakho-ke akunzima ukunikeza isimo esifunayo, nolwazi lwezinye izilimi lufakwe ohlelweni lokuqeqesha amantombazane nabafana abaxubene ne-hyperplasm cishe kusukela ebuntwaneni. Okusho ukuthi, cishe yonke into isicutshunguliwe futhi yanikezwa!
  Kodwa-ke, iNgelosi Emhlophe yaskena izithombe zazo zonke izinkanyezi zemikhumbi yesiteleka, izihlola ngokuqhathanisa nenkomba yekhadi - isitha akufanele sisole ukuthi kukhona okungalungile.
  U-Elf Udar-rokki uphinde wanquma ukuzenza umlingo ovela kwiplanethi eyodwa eyaziwa kancane. Ekuqaleni, wayefuna ngisho nokuba yi-troll, kodwa lokhu kuyingozi enkulu; ama-troll ahluke kakhulu kuma-elves. Bangakwazi ukuzwa inkohliso esobala kangaka, uma kungeyona eyenyama, bese kuba yi-aura ye-bioplasmic.
  Ingelosi emhlophe yavumelana nezimpikiswano zakhe:
  - Ngokuvamile, ngiyawazonda ama-troll, ayanuka. Izidalwa ezimbalwa ezifanayo zavakashela uMhlaba wasendulo futhi zazibonakalisa zinemibi kakhulu. Kusukela lapho kube lula ukuthola itshe elomile phansi. kune-troll enomusa nehlanzekile.
  Impendulo ivela ku- Udar-Rocky:
  - Umusa umqondo ohlobene. Wonke umuntu ukubheka kukuhle uma kusebenza ngqo kuye. Futhi i-altruism ayikho ikakhulukazi emfashini. Uyanginika, ngiyakutshela: uhlobo lobudlelwane bempahla-yemali. Yiqiniso, zikhona izinhlobo ...
  Ingelosi emhlophe yaphazamisa idlozi:
  - Ngamafuphi, isimiso ngokwaso sicacile kuwe. Futhi manje ungene emkhakheni we-Anti-Globalist.
  Ivolontiya elivela kwenye indawo yonke lazizwa sengathi ligibele udrako omhlophe. Izembe ngaphansi kokuyala kwakhe liye ngokuzethemba libheke kwelitshe. Uhlobo lwegilavu yensimbi kuvelvet, ekwazi ukuphula umhlathi, kodwa eheha ngokuthambile kwayo.
  Ingelosi emhlophe yaphulula udaka ekhanda lakhe, izwa indlela ezikitaza ngayo intende yesandla sakhe. Kuyajabulisa futhi ngesikhathi esifanayo into engavamile ngokuphelele, intaba-mlilo iqhuma ekhanda lakho.
  - Ubani ozenza ipayipi, futhi ngizenza ukuqhuma okukhulu!
  Acijise amehlo uMalvina bese ephendula elule izindebe zakhe:
  - Awuyona nje intaba-mlilo, kodwa kimi, kodwa kimi, ufana nongcwele! Ngikhafule i-napalm evuthayo, kodwa wena, ngizokuphekela i-borscht nge-cereal!
  Ingelosi emhlophe yaqhuma uhleko, ikhombisa izinhlansi ezinkulu zindiza ngaphandle kobukhulu bazo, laduma njengeKrakatoa.
  Uhleko nohleko, kodwa endleleni bazithela phezu konogada basemkhathini bokuqala. Cishe imikhumbi yezinkanyezi eyinkulungwane, kuhlanganise nemikhumbi-mkhathi emithathu yempi, elingana neplanethi ehloniphekile. Ingelosi emhlophe yenza ngokunganaki, yasunduzela imikhumbi eceleni ngokungafanele. Kodwa-ke, umsizi wakhe wabeka kabusha igama-mfihlo ngokunganaki, futhi ummeleli wenye indawo yonke wathi ngezwi lekhala:
  - Ungalinge wehlise ijubane uMbusi Omkhulu. Kungenjalo, ngizokunikeza umbhikisho onjalo kangangokuthi uzophonsa izinselo zakho ngemva kwekhanda lakho. Nginezinkanyezi eziyizinkulungwane eziyikhulu ngaphansi kwe-hyperplasma.
  Kwakuwukubheda okwejwayelekile, kodwa iNgelosi emhlophe yayikwazi eyayikwenza. Ngokuvamile, wonke la makhosi abalulekile eplanethi ayethanda ukubhuqa, enze ihaba amandla awo, futhi aphakamise amakhala. Ngaphezu kwalokho, ukunganaki kuthanda ukubangela ukusola okuncane. Ngempela, uma ungenawo amalungelo, kungani-ke kufanele uzihluphe? Kukhona inkolelo yokuthi inhloli ivamise ukuthula. Badedelwa, iNgelosi eMhlophe ngokudelela yavala imihlathi.
  - Oda emabuthweni enkanyezi!
  Endleleni badlula ezinye izintambo eziyisishiyagalombili. Ngaso sonke isikhathi iNgelosi eMhlophe iqhamuka nelinye ihlaya baze bandizela endaweni ye-Anti-Globalist.
  Lapha bahlangatshezwa umgoqo wamashumi amaningana ezinkulungwane zemikhumbi emikhulu kanye namakhulu ezinkulungwane zamasosha amancane. Kanye neziteshi ezine-hyperplasma cannon. Ingelosi emhlophe yangabaza, ngoba uma kwenzeka okuthile ngeke bakwazi ukuphuma. Kepha umpetha onobuqili oyisihambi weza necebo elingasho lutho, kodwa eliheha ngobulula balo. Yilokho anquma, ake isitha uqobo simsize. Kungani ulwa namandla aphakeme (futhi ukuqinisa kuzofika ngokushesha), uma ungakwenza ngokucophelela ngokuthinta komculi.
  Ngemva kokuxhumana nomkhuzi we-hypersphere-fortress, i-White Angel yabonisa i-simpleton ejabulisayo.
  U-Marshal-Governor u-Hegg de Nnodd usanda kwenza isivumelwano esihle: wakwazi ukuthengisa ingxenye yezinto ezigaywa kabusha ezingenamsebenzi, edlulisa njengamaminerali abalulekile, kanye nezingxenye eziyisipele zama-tetraplanes kanye nama-mega-grabs. Izinsimbi eziyisipele nazo bezinephutha. Manje kwakudingeka ukususa iziphetho emanzini. Umcabango wokuqala wawulula kakhulu: ukufinyelela esivumelwaneni nezigebengu zasemkhathini. Bavumele bacekele phansi impahla engadingekile futhi eyingozi. Kodwa lapha kwaphakama izinkinga, njengoba inkanyezi filibuster (owayekade ecubungula imiyalo enjalo) waqashwa ngemali eningi ukuze enze izenzo zokucekela phansi ngemuva Sviatorossiya. Olunye uhlobo lwagijimela eqenjini lokuzingela elivela e-Great Russia, futhi lashiywa ngaphandle kwemikhumbi. Khona-ke unobhala omkhulu: itheniphu enemilenze nekhanda elincane elinamaqabunga ahlafunwayo (ubuchopho butholakala esiswini) wasikisela:
  - Ikharavani mayimuncelwe imbobo emnyama ezulazulayo. Kukhona nje izinto ezimbi kangaka emzileni lapho kuzodlula khona imikhumbi.
  U-Hegg ugobe ngokungabaza:
  - Futhi ucabanga ukuthi abashayeli bezindiza abanalutho kangangokuthi ngeke babone ukugoba kwesikhala.
  - Izinsimbi zokuzulazula zizolimala, futhi umthakathi we-troll uzodala umonakalo eqenjini lezinkanyezi. Bazondiza ngokwabo. Phela, lokhu ngeke ngisho kube ukubulala; izinkanyezi zizowela phakade maphakathi nomgodi. - Kuzwakale ukuklolodela, ngokuhefuzela.
  - Hhayi-ke, itheniphu, imibono yakho ilula kunetheniphu eshisiwe! - Kusho uHegg njengepun.
  - Yilokho esizokwenza. Kungani ngithemba ukuthi umlingo uthembekile?
  - Wona kanye umbala. Wasithola yena!
  - Ngakho kwenze!
  Ngemuva komkhonyovu olula kanjalo, lapho izigidigidi kufanele zisinde amaphakethe, isimo sasisihle. Ingelosi emhlophe yavele yabona ukuthi uzakwabo uqhathe ngobuhlakani manje useyihlikihla izandla.
  - Grand Emperor de Shcha-schava, umbusi wemihlaba yendawo yonke, ukulethele ukunqoba.
  UHegg waphaphama ngokushesha, waze wagxuma esihlalweni sakhe.
  - Yeka ukunqoba!
  - Hhayi-ke, sinezinto ezikhethekile zemilingo, uma kuhlanganiswa nezinhlamvu, amandla okuqhuma azokwanda izikhathi eziyikhulu.
  "Ikhulu?" kubuza uHegg.
  - Okungenani, futhi uma kukhona izinto zobuciko ezengeziwe, khona-ke eziningi ezingamakhulu amabili. Ibutho laseSvyatorossia lizodilika libe ngama-preons!
  UHegg waququda amazinyo, eveza amazinyo.
  - Kulokhu, kufanele sisheshe. Kwaze kwafika izimbangi ezinobuqili. Uma kungenjalo, i-hypermarshal yaseRussia u-Alexander Suvorov izothatha udumo ngayo yonke impumelelo. Useqoqe amabutho ngokumelene noZyukov!
  - Yebo, uzokwenza, kufanele senze ngokushesha njengegagasi lamandla adonsela phansi, izisebenzi zami namarobhothi alungele ukuphihliza yonke into ezindaweni zokugcina izimpahla. Ngicabanga ukuyigcina kuma-fuhhots ayishumi nanhlanu.
  U-Hegg wamangala:
  - Ngokushesha kangaka?
  - Ngisanda kuthola uhlelo, futhi izifundo zami ziyaqeqeshwa! Okungalungile kancane, ngesithunzi esikhulu kanye ne-quasar!
  Umkhuzi wakhononda ngalokhu kuthakatha:
  - Yebo ngiyavuma! Lena indlela engcono kakhulu yokuba umzali.
  - Ngakho-ke ukubambezeleka kweba ama-laurels, ukushesha kuletha impumelelo!
  - Angiqondi ukuthi kungani sidinga ama-laurels, mhlawumbe angama-ultra-plutonium, kodwa ngiyabonga noma kunjalo.
  - Futhi ngokushesha ukufinyelela mahhala ezinqolobaneni zabantu bethu.
  Manje into eyinhloko ukuthi amantombazane asebenze ngokunembile futhi awazange asilahle. Amasosha ebutho laseSvyatorossia adlula ekuziqeqesheni ohlelweni lokulingisa olubonakalayo, kodwa ngesikhathi esinqunyiwe izinzwa zabo zingavele zivele.
  Ingelosi emhlophe yaziphatha ngokudelela futhi yathethisa kakhulu abafokazi. Lokhu kufanele kuqinisekise ama-fighters aseRussia; isitha asesabi, ngoba sivumela ukuthethiswa. Kuze kube manje konke kusahamba kahle. Yiqiniso, elinye lama-inogalact lazama ukuklabalasa, kodwa iqhawe elidelela lamdubula ngomshini wokukhubazeka, okwamphoqa ukuba abubule futhi aqhaqhazele. Ubuhlungu besabekayo futhi lonke iphakethe le-motley lavuma, libona inzuzo yomfana omncane ongenangqondo. Khona-ke yonke into yayilula
  Ngaphezu kwefilimu yesenzo esihlekisayo, amantombazane aze avumela ukuba adlale, atshale iziqhumane nama-detonator. Ngokuvamile, u-Mirabela wayecabanga ukuthi ithonya elonakalisayo lemihlaba yakudala lalithinta nalapha. E-Svyatorossia, umkhonyovu olula kangaka awuzange usebenze; kwakungekho ukuphindaphinda okuningi futhi asikho isaziso esisheshayo ezinqumweni ezenziwe. Futhi mhlawumbe neRussia Enkulu futhi, abantu basemhlabeni abawona ama-suckers. Bese kuba nenkulumo yengane engagwegwesi. Ungikhumbuza umbhedo! Ngakho enye imbuzi yayifuna ukwenza imali, esikhundleni semali yathatha ibhomu. Manje kwadingeka ngihambe. Awu ilula!
  - Manje sizondiza futhi sivivinye amandla ethu ashayayo kulezi zifebe! - Kusho Ingelosi Emhlophe. "Uzobona ukuthi sinamandla kangakanani, ukubonakaliswa kwembubhiso.
  UHegg wavuma:
  - Lena indlela engcono kakhulu! Bonisa wonke umuntu amandla akho angavamile.
  Umkhuzi wamabutho wayesevele ezibuza ukuthi ingakanani inzuzo ayengayenza ngokuthengisa izikhali ezithuthukisiwe. Ngaso leso sikhathi, enquma ukuphonsa, njengoba uHegg ayekholelwa, umbusi omkhulu ohlakaniphile.
  Ikakhulukazi, ake amaRussia aNgcwele ayibhubhise. Kumele sibaxwayise ukuthi bayahlaselwa.
  Nakuba kungekho ukuboniswa kwezikhali, ngeke kube okukholisayo. Hhayi-ke, ngeke abahlelele lutho! Kuzoba khona ubuqili, kuzoba khona!
  Imikhumbi ngaphansi komyalo weNgelosi Emhlophe yasuka ngokushesha. Akazange ahlangabezane nezingqinamba futhi i-elf Impact-Rocky yaze yaphawula:
  - Cha, lokhu ngandlela-thile akuyona iHollywood. Bhubhisa isikhungo esikhulu sokuhlinzeka ngaphandle kokudubula!
  - Lona ubuciko bobuholi bezempi ukugwema izingozi ezingadingekile. Udokotela ohlinzayo wangempela yilowo okwazi ukwenza ukuhlinzwa okuyinkimbinkimbi enganakiwe!
  Iqembu labo lahlukaniswa kakhulu ne-armada yesitha lapho ama-detonator ephuma. I-hypersphere enkulu yahlaselwa yisiphepho se-hyperplasmic. Kwashintsha kwaba ukukhazimula komlilo okuqhubekayo, lapho amasosha ezitha angamashumi ezinkulungwane zezigidi asha ngaso leso sikhathi.
  U-Udar-rocky wahleba:
  - Ungumfana ohlakaniphile, kodwa ngesikhathi esifanayo ononya. Bhubhisa izitha eziningi ngesikhathi esisodwa!
  - Futhi usindise izimpilo zabafana namantombazane ethu! Ubungafuni ukuthi kube ngudadewenu noma isoka lakho elabulawa endaweni yabo. - Ingelosi emhlophe yakhipha ibhomu likaswidi elincane le-thermopreon yayikhotha kamnandi ngolimi lwayo, yabe isiyiphonsa emlonyeni wayo - Noma mhlawumbe igazi layo, alikuxolisi kangako!
  - Kungani, mfana oyisiphukuphuku, ngihawukela wonke umuntu. Ucabanga ukuthi isitha asinawo umphefumulo, noma izingane zamasosha abulewe azikhali. Uzoqala ukuzwelana nawo wonke umuntu, inhliziyo yakho izoba buhlungu. Kodwa-ke, ngeke bakhulume ngalokhu, ngaphandle kwalokho bazoqala ukusho ukuthi u-Impact Rocky uyaguga, futhi ngenxa yalokhu useba nozwela ngokweqile.
  "Kubukeka sengathi sijahwa yinqwaba yemikhumbi." Uzodinga ukusheshisa!
  - Itafula lipendwe futhi limbozwe umlotha! Inkanyezi yezempi ayiyona imbuzi! - Intombazane yacula.
  Akulula ukuthuthukisa uma usuhamba kahle kakhulu. Kodwa ukuqala kwekhanda elithile ngokuhamba kwesikhathi kunendima. Ngaphezu kwalokho, izinkanyezi zezinkanyezi ze-Svyatorossia zazingaphezu kwesitha ngokuhamba. I-patrol yemikhumbi yezinkanyezi yagxuma yawela umugqa. Babengamashumi amahlanu nesikhombisa kubo. Ingelosi emhlophe yathi:
  - Ungadubuli, mvumele asondele, bese sizokumboza kanyekanye njengempukane ecasulayo.
  Isitha sasingajahile ukuvula inhlamvu ukuze sibulale futhi "sanikezwa" ngesikhathi esisodwa, ku-salvo eyodwa, ngaphandle kokulahlekelwa ngisho nesivinini.
  - Cha, umshayisibhakela uyena oshayayo, futhi owisa phansi!
  Nokho isitha sacindezela sisuka emaceleni. Kwadingeka nginyakaze futhi ngihlwithe, futhi ngenze amasu ayinkimbinkimbi. Futhi ulahlekelwe ukulahlekelwa ngesikhathi esifanayo. Lapha, nokho, amabutho amakhulu emikhumbi ye-Svyatorossiya ayesevele eseduze. Balwa nesitha ngokuzethemba. Impi isiqalile. Imikhumbi yempi eyishumi nambili yemihlaba yakudala yahlukana khona manjalo futhi yabhidlika yaba uthuli. Nokho, ukungqubuzana kuvele kwaba kufushane ngokumangalisayo. Ibutho labalingani be-Great Russia livele lahlehla, likhulula isikhundla. Ingelosi emhlophe izoze ibe nesizathu sokuthi:
  "Akuzange kudingeke silwe, basishaya ngomshanelo, kuyadabukisa, kodwa kwasuka uthuli olukhulu, bengifuna ukuthimula."
  Athimule ngempela uMirabel, aphenduke aphaphame ngaso leso sikhathi. Ujekamanzi omkhulu wakitaza amakhala akhe ngezimpondo zawo, futhi uvemvane lwamphulula esithendeni esilimele, esingenalutho ngamaphiko alo.
  - Hhayi-ke, ngiphuphe ngombhedo! Udinga ukusebenza okwengeziwe! Hawu, ngisho emaphusheni ami ngiphupha isibhicongo lapho ekugcineni ngijabulela ukuphila.
  Intombazane yabasa umlilo, ngenxa yalokhu yenza into efana nomnsalo futhi yaqala ukuphequlula induku. Umlilo waqeda ngokushesha amagatsha kanye namagatsha anameva omile. Intombazane yaqala ukushisa phansi, ikhumbula amasu ama-savages ku-pie. Izikhathi eziningana washisa imilenze yakhe engenalutho, amalangabi omlilo nokushisa kwamalanga amane kuhlangene nento evuthayo ebuhlungu: okwenza intombazane ijuluke kakhulu. UMirabela wacwilisa emfudlaneni izikhathi eziningi. Ngaphezu kwalokho, intuthu yabangela ubuhlungu emehlweni, umzimba waba mnyama ngenxa yokusha. Intombazane yathimula izikhathi eziningana. Umsebenzi udonse amahora angaphezu kweshumi nambili. Intombazane yayilambile kakhulu, futhi imvula evamile yasezindaweni ezishisayo yafika. Imifudlana yamanzi yacisha umlilo futhi yacishe yakhukhula i-Mirabelle ngemifudlana efudumele. Nokho, lo buhle wayejabule ngisho nomzimba wakhe kashokoledi waphinde wahlanzeka.
  - Cha, kubonakala sengathi ikhekhe kuzodingeka lichithe izinsuku ezimbalwa.
  Imvula ithathe cishe imizuzu engamashumi amabili futhi yashiya imifudlana emincane. Igxaza phakathi kwamachibi, intombazane ibheke ngasogwini. Wavele wafuna ukuzama izinhlanzi zendawo. Kwakungekho nencane isifiso sokubasa umlilo futhi. Kuheleza umoya omncane, izihlahla zibonakale zivuma ngekhanda intombazane. Umoya usukhulile. Ubuhle obunqunu ngokuphelele obunomkhonto wetshe wazizwa njengendlovukazi yendawo. Hhayi-ke, ake oshaka bazame ukusondela kuye, bazothola igalelo elinamandla! Ngaphezu kwalokho, oshaka babonakala besabela egazini, balihogela kude. Futhi uma uyishaya ngomkhonto ngokushesha, ungakwazi ukubamba inhlanzi kalula futhi uyikhiphe. Kodwa kanjani ukuyidla? Okuluhlaza noma okuthosiwe? Futhi ukukhetha okuthakazelisa kakhulu.
  Intombazane yasondela ogwini; ngemva kwemvula, isihlabathi sasingakafudumali futhi izinyawo zayo ezingenalutho zazizizwa zijabule futhi zikitaza kamnandi. UMirabela wakha isihlabathi ngeminwe yakhe, kwakungathi amagobolondo, awu, nawe ungawadla. Cishe kukhona oyster lapha. Kuyamangaza ukuthi kungani ama-ejenti angaphambili afa, kubonakala sengathi le ndawo ayibi kangako. Azikho izinkinga ngokudla, futhi okusele kuzolunga. Intombazane isondele onqenqemeni lwamanzi lapho ima kungazelelwe. Ekhoneni leso lakhe, engabonakali ngenhla komkhathizwe, uMirabela waqaphela ukuthi umkhumbi wawusondela ogwini. Futhi iplanethi inkulu kunoMhlaba, cishe inkulu ngokuphindwe kabili uma ubala ububanzi, uRobinson wesifazane ulinganisela ngeso. Intombazane yashaya umlenze wayo wasolwandle yaqhubeka nokulunguza. Hhayi yesimanje, yebo ngoseyili, futhi hhayi enkulu ikakhulukazi. Ngakho i-brigantine yangaphambi kwezimboni, kodwa nenhle kakhulu. Naphezu kwebanga, umbono kaMirabela obukhali wamvumela ukuba abale izibhamu ngokushesha.
  - Umkhumbi, lokho kusho ukuthi kukhona impucuko lapha. Okubi kuphela ukuthi akuyona i-cosmogenic!
  Intombazane yashaya amanzi ngomkhonto wayo, kwagwazwa inhlanzi encane esiliva. UMirabela uyithinte ngokucophelela:
  - Bathi inyama eluhlaza inempilo, sizoyidla kuqala, bese sinquma ukuthi senzeni. Ngokunokwenzeka, umkhumbi ufuna ukugcwalisa izimpahla zawo zamanzi ahlanzekile, futhi mhlawumbe izithelo, ngakho-ke anginaso isikhathi, angikabi ngaphansi kwengcindezi!
  . ISAHLUKO No. 21
  USadat, egoba iqolo lakhe elikhathele, wavuma:
  - Yeka ukuthi kusebenza kanjani lokhu! Nakuba ukwehlukana ezulwini nesihogo kunqoba cishe kuzo zonke izinkolo! Izulu liwubuvila bezilwane, lapho ingekho into yokulwela, lala uphakamise isisu ujabule. Asikho isidingo sokukhuluma ngesihogo, vele sisesihogweni.
  U-Yanka, naye owayehlupheka, waphawula:
  - Hhayi-ke, akunjalo! Wona lawo maMongol ayekholelwa ukuthi ngemva kokufa abafileyo baqhubeka nomsebenzi wabo njengamaqhawe. Ngaphansi kobuholi bukankulunkulu wempi uSulde, izifunda zeminye imimoya efile ziyanqotshwa. Okusho ukuthi, kwakukhona ukufana, njengokungathi, ukunqoba umhlaba wethu nabaphilayo, futhi kunqobe elinye izwe nabafileyo futhi! Uhlobo lomoya alukutholi ukuphumula futhi luyaqhubeka nokuthuthuka futhi lukhulise umsebenzi walo.
  U-Ali wayejabule:
  - Futhi lokho kungcono nakakhulu! Ungafa ngisho njengesigqila futhi ube iqhawe emhlabeni olandelayo. Phela lokhu kungcono kunobuvila bondlekile.
  Ngaleso sikhathi, isiswebhu esigcwele yonke indawo saphinda sadlula emihlane yabafana. Bakhuphula ijubane ngokungafuni, behambisa imilenze yabo ebekezelayo phezu kwetshe, bathula isikhashana, babuyisa umoya.
  USadat, ebambe umoya, wathi:
  - Ubuvila bondleke abububi kangako, ikakhulukazi uma uyisigqila ushaywa ngemvubu. Uze uzibuze ukuthi ukufa kubi kangako yini.
  U-Yanka, e-grimacing, wathi:
  - Eqinisweni, abantu abaningi bakholelwa ukuthi ukufa kumane nje kuwukungabikho! Nakuba, ngokwesibonelo, cishe zonke izizwe zikholelwa ebukhoneni bomphefumulo ongafi. Futhi ngokuvamile, thatha izindiza zethu ngamaphupho, zivelaphi?
  U-Ali wezwakalisa umcabango:
  - Sikhumbula indlela imiphefumulo yethu ekhuphuka ngayo phezulu! Noma....
  USadat uphakamise:
  - Uyinkumbulo yesimo sethu somoya noma ubukhona bethu, ngaphambi kokuba umuntu abe senyameni. Ngaphezu kwalokho, ngiyazi ukuthi kwakukhona ama-gurus imiphefumulo yawo eyayingashiya imizimba yawo. Bathuthela kweminye imihlaba. Ngandlela-thile, ngisho nami ngokwami ngabona inyama yami ingaphandle, ngemva kokuba umpristi enginikeze ibhola eliyikristalu ukuba ngilibuke.
  U-Yanka waba nentshisekelo:
  - Futhi uboneni?
  Ingane yomfana yaqhaqhazela ngokuzenzakalelayo:
  "Ngangesaba ngisho nokuzibuka, indlela engangiphaphatheke ngayo." Khona-ke umoya wami wadabula udonga wabuya.
  U-Yanka, ngokumangala, wavuma:
  - Kukhona ngempela into enjalo! Ngesinye isikhathi, uPapus wasiza uNicholas Wesibili ukuba avuse umoya ka-Alexander Wesithathu. Weluleke inkosi ukuthi iqine futhi iqine ukuze kugwemeke ezinye izinkinga. Ngendlela, uPapus uthe njengoba nje esaphila, akukho lutho olusongela ubukhosi. Lo mthakathi washona ngo-1917 ngoFebhuwari. Ngokusho kwamahemuhemu, uLenin noStalin nabo baba nemihlangano. Kubonakala sengathi ngisho nomoya kaLenin wabikezela kuStalin ngo-1941 ukuthi uzoyinqoba impi neJalimane.
  USadat, ngokujulile, uphakamise:
  -Ake sithi, uma omunye wethu efa, makeze komunye ngephupho athi: kukhona ukuphila kwangemva kokufa futhi kuhle lapho!
  U-Yanka wamomotheka ngokungathandi, ngisho nenqola ayeyidonsa yayingabonakali isindayo kangako:
  - Yebo, kukhona imiphefumulo! Ambalwa kuphela amahlelo amancane ayakuphika lokhu. Kodwa akukuhle ngempela emhlabeni olandelayo. Othile wafanisa ukuphila ngaphambi kokufa nenkabi, ukuphila ngemva kokufa nendawo. Ngokuvamile othile uzizwa kabi esibayeni futhi akavuswa endaweni! Ngakho-ke isigqila sidinga ukukhululeka eMhlabeni kuphela!
  - Umhlaba? - Abafana bamangala ndawonye.
  - Ubani igama leplanethi yakho!? - Yanka walungisa ngokwakhe.
  - I-Gradodar!
  - Ngakho-ke kuse-Gradodar!
  Bathula abafana, umqansa waba umqansa kakhulu baphelelwa umoya. Ngaphezu kwalokho, umgwaqo ngokwawo manje wawunamadwala nakakhulu, futhi izinto ezicijile zazihlangana kaningi. U-Yanka wacabanga ukuthi ubukhona obungekho emzimbeni bunobuhle bayo, awekho amandla adonsela phansi anjalo. Imilenze enamandla, kodwa eseyingane kakhulu iqala ukuqaqamba kabuhlungu. Umfana kufanele aziqinise, kufanele abe yindoda, ngesikhathi esifanayo ihlombe lakhe le-muscular lisika ibhande ngokuqhubekayo, udinga ukulungisa i-strap ngezikhathi ezithile.
  Ewisa amathonsi omjuluko osindayo futhi egoba, umfana wakhuphuka ngenkani, ezama ukuzithikameza ekulunyweni okukhulayo, okubuhlungu emisipha yakhe ekhathele. Izinyawo zomfana ezivuthayo, ezingenalutho zavele zamba embozweni embozwe imbokodo, kwaphuma imithambo nemithambo emaqakaleni ayeseba mnyama ngokushesha.
  Lapho, phakathi nesifundo somlando, uthisha ekhuluma ngesiphetho esinzima sezigqila, ikakhulukazi izingane, lokhu akuzange kutholwe kahle kakhulu. Ngakho-ke kuyisifinyezo, njengoba e-Afrika naseMpumalanga kusekhona izigqila zezingane, kwezinye izindawo ezisemthethweni (!). Yebo, empumalanga, ngisho naseRussia, ayekhona kuze kube yamuva, futhi mhlawumbe akhona manje. NaseMelika, abantu abaningi baphila ngendlela engengcono kunobugqila, ikakhulukazi abamnyama namaLatinos. Nokho, ukusetshenziswa kwezingane ezigqilazwayo ezimbonini, ezimbonini, emapulazini nasezimayini kuvamile futhi ngokuvamile kuvunyelwa ngokomthetho. Ezikhathini eziningi kuwukuzithandela, abantu baseMelika bayizigqila zokusebenza ngisho nenzalo enciphile yezigidigidi; ungangabazi ukuwasha izimoto noma ukushanela imigwaqo. Ngokuvamile, i-USA iyisitha seRussia, kodwa isitha esifanele ukuhlonishwa. Ngokwesibonelo, uPeter Omkhulu wayengabathandi abantu baseYurophu, ikakhulukazi amaNgisi namaJalimane, ebona kusengaphambili ukuthi esikhathini esizayo iRussia yayizolwa nabo! Kodwa wafunda nalaba bantu ngokuphithizela, washada nowesifazane ongumJalimane futhi wazungeza abantu bakwamanye amazwe. UPeter akazange aziqhenye, futhi yena ngokwakhe wasebenza ngendiza nembazo. Yiqiniso, wayenonya, wahlukumeza ngisho nokuhlukumeza abahlubuki, kodwa ngaphandle kwalokho kwakungenakwenzeka ukukhulisa iRussia. Phela indlela engcono kakhulu yokuvusa inkunzi evilaphayo iwukuba ngesiswebhu. Abantu baseRussia banamandla, kodwa abanalo isifiso sokuvelela kanye nokubamba i-bulldog. U-Tsar Peter wayenakho kokubili, kodwa wayengenakho ukuzithiba: wayephuza kakhulu, ebhema futhi ephinga. Ukuxokozela kwayilimaza impilo yenkosi, futhi akekho owalandela olingana naye owatholakala. Inkinga yaphakade yama-monarchies ukuthi indodana kababa oqinile, onesifiso esinamandla ngokuvamile izuza imvelo ethambile, elalelayo kamama wayo. Umbusi ufana nomcibisholo - uma emnene, uzoholela izwe ekugcineni! Ukuqina kuphela nakho kudinga ubuhlakani. Ikakhulukazi, uNicholas Wokuqala - uPalkin wayenokuqina okwanele, kodwa kwakungekho ukuhlakanipha. U-Stalin wayenakho kokubili, umcabango ovelele kanye nombuso. Ngeshwa, wanyundelwa abalandela esikhundleni sakhe, ikakhulukazi nonentities ezifana Gorbachev futhi Khrushchev. Maye, igama lakhe alikaze laziswa kahle ngesikhathi sokushushiswa kukaStalin: bambalwa kuphela abasukuma. Nakuba ukube kwakungengenxa yonya lwakhe, kwakuyodingeka siphile ngaphansi kukaHitler. Kwenzekeni ngempela kulokhu? UFuhrer akazange ahlele ukuqothulwa kwamaSlav, kodwa wawabona njengabantu besigaba sesibili. Wayekholelwa ukuthi amaphesenti angamashumi ayisishiyagalombili amaSlav ayengaba amaJalimane, kodwa wayekholelwa ukuthi kufanele kube nokuzithoba okuqinile emncintiswaneni ophakeme ! Ngaphezu kwalokho, wayekhathazekile ngokuzala kwabo. Ngokuvamile, ukuba isakhamuzi sesigaba sesibili akuyona into enhle. UHitler wayefana nezwe elinobudlova: wabeka amaJalimane ngaphezu kwawo wonke umuntu, okusho ukuthi amaRussia ayengaphansi kwezinyathelo ezimbalwa. Ngaphezu kwalokho, uFuhrer wayefuna ukwehlisa izinga lamasiko lamaSlav, okwakubi kakhulu. Nokho, amaJalimane alwa namavukela-mbuso kabuhlungu, eshisa imizana kanye nezakhamuzi zawo. Cha, ngaphansi kokubusa kwamaSoviet kwakungcono kakhulu. Ngaphezu kwalokho, i-USSR ngemva kweMpi Yezwe Yesibili kwaba izwe kuphela emhlabeni lapho amanani ehla unyaka nonyaka. Ngokuvamile, kunenganekwane yokuthi ngaphansi kukaStalin yimboni yezempi kuphela eyathuthukiswa, kuyilapho izimboni zezakhamuzi zimile. Kodwa akunjalo, kukhona nezibalo ezingafundwa kuyi-Internet. Hhayi amathangi nezibhamu kuphela, kwakukhona abaholi baseSoviet ababomvu! Ngokwesibonelo, ukukhiqizwa kokudla okusemathinini kwanda izikhathi eziyisikhombisa kusukela ngo-1928 kuya ku-1950, namasoseji izikhathi ezinhlanu nengxenye, ama-apula kathathu, namabhayisikili izikhathi ezingamashumi ayisikhombisa nambili!
  I-angle yokuphakama yaba yincane, futhi abafana bazizwa bekhululekile. USadat, edonsa umoya, edonsa umoya, wabuza:
  - Ukuthi uGenghis Khan wanqoba iKhorezm?!
  U-Yanka wabubula ngomzamo:
  - Yebo! Unqotshiwe! Ngaphezu kwalokho, amadolobha amaningana aseBukhara, eSamarkand namanye azinikele ngaphandle kokulwa. UGenghis Khan wathembisa ukuphila nokukhululwa ku-Shah ongumashiqela.
  - Futhi wangikhohlisa! - USadat onobuqili waqagela.
  Umfana wanikina ikhanda lakhe elijulukile, elilungile:
  - Kulungile! Wabulala wonke amadoda, futhi waqhubela abesifazane nabantwana ebugqilini. Ngaphandle kwalokho, ibutho lakhe lamahhashi laliyofela ogwadule. UKhorezm wawa, uShah waduka. Kwabulawa amakhulu ezinkulungwane zabantu. Indaba edabukisayo, impi embi. UGenghis Khan ngokuvamile akazange aligcine izwi lakhe futhi wayengajahile ukubonisa isihe!
  - Akekho ojahile ukubonisa isihe! Kungaba ubuwula ukuphephisa izitha zakho. - Sadat kuvunyiwe.
  - Amadolobha ngamanye, nokho, amelana nenkani, ikakhulukazi endaweni yase-Iran, eyingxenye yeKhorezm. Ngokwenganekwane, uGenghis Khan wasika inhliziyo yomzukulu kaShah. - U-Yanka wagoba wadonsa ibhande ngamazinyo, ezwa usawoti.
  - Bese? - U-Ali ungenelele engxoxweni.
  Umfana wayefuna ukwelula izandla zakhe, kodwa zaziboshwe ngokuqinile.
  - Indodana ka-Shah, uGeral ed-Din, yalwa noGenghis Khan isikhathi eside, ngezinye izikhathi yazuza impumelelo yangasese, yaze yanqoba ibutho lezinkulungwane ezingamashumi amane nezinkulungwane zamaMongol satrap, kodwa ekugcineni, naye, waqeda impi yakhe. ukuphila esigxotsheni. UGenghis Khan wathumela ingxenye yamasosha akhe entshonalanga. Badlula enyakatho ye-Baghdad Caliphate futhi bangena eGeorgia nase-Armenia. AmaGeorgia ayengenaye umbusi oyedwa, izikhulu zakhaphela zodwa. Phakathi nempi, ngisho nenye yezikhulu yashaya abafowabo ngemuva. Basingathwa ngokushesha, futhi ama-nukers ahlephula ngokushesha umhlane womlingani wawo. Ngemva kwalokho, amaMongol ehlela eMfuleni iTerek, ephanga amadolobhana angomakhelwane, ahamba eduze kweKuban futhi afika enqabeni yangaphambili yaseRussia yaseTmutarakan.
  Umfana wakhwehlela, kwaba nzima ukubamba umoya, ethwele umthwalo futhi ukukhuluma kanyekanye kwaba nzima kakhulu. Nokho, njengoba cishe esemusha, wazama ukufihla ubuhlungu nobuthakathaka ngokuvamile obuyisici sabafana.
  USadat, naye engeyena umuntu obuthakathaka, wabuza:
  - Ngakho yini elandelayo?
  U-Yanka waqhaqhazela umjuluko futhi waqhubeka nendaba, ezama ukukhuluma ngezwi elilinganayo:
  - AmaMongol awazange ahlasele inqaba ngokwayo. Basikisela ukuthi umphathi, ummeleli we-European Hanse, avele athenge izigqila ezazithunjwe phakathi nomkhankaso.
  Wavuma! Amanye amaTatar, ezenza izigqila, angena edolobheni elikhulu nelicebile. Bavele bahlasela onogada, bavula amasango kwangena ibutho labantu base-Asiya.
  - Lokhu kuyathakazelisa! - Amehlo ezinceku ezincane akhanya.
  - Ngemva kokudlwengula abesifazane futhi ebulala wonke amadoda - umlawuli walengiswa ebheke phansi futhi amatshe aboshelwa ezandleni zakhe, amaMongol ashiya leli dolobha nempango ecebile. Iziqinisekiso zafika zivela kuGenghis Khan, okwathi ngalesi sikhathi wayeseyinqobe yonke iKhorezm. AmaTatar ahlasela amaKipchak, aziwa kangcono ngokuthi amaCuman.
  - Kufanele okungenani usidwebele imephu, ngaphandle kwalokho ngeke uqonde ukuthi lokhu kwenzeke kanjani! "Ngokucacile," kusho uSadat.
  - Kwenzakalani kanjalo?! - Yanka wathukuthela.
  U-Ali wakhuza umngane wakhe:
  - Asikho isidingo! Sinendabani ngezwe lakhe? Mhlawumbe kumzwisa ubuhlungu ukuyikhumbula.
  U-Yanka wavuma:
  - Kubuhlungu ngempela ukukhumbula impi yaseKalka! Njengoba yayiyizwe elikhulu, iRussia ayizange ilahlekelwe njalo, kodwa lapho kwenzeka kwaba inhlekelele ngempela.
  Sadat ngokwefilosofi waphawula:
  - Kodwa uma bekungekho nhlobo ukunqotshwa, izwe lakho belizonqoba umhlaba wonke, futhi zonke izimpi bezizophela?
  - Lokho kungaba kuhle! - Yanka wadonsa izintambo.
  - Akukuhle! Kwakungekho lapho ayengalwela khona!
  U-Yanka uphikise kabi:
  - Futhi isikhala! Besizoqala ukunwetshwa kweminye imihlaba! Yiqiniso, ekuqaleni kwakungeke kuzikhokhele, kodwa ngokuhamba kwesikhathi, ubuchwepheshe buzothuthuka futhi ukunqotshwa kwezindawo ezintsha kuzoba yinto ehamba phambili.
  - Uqinisekile? - Sadat anciphise amehlo akhe.
  U-Yanka wakhohlwa ukukhathala kwakhe okwesikhashana:
  - Yebo! Ngesinye isikhathi, lapho uChristopher Columbus ethola iMelika, abaningi baphinde bangabaza ukuthi amazwe amasha azoletha inzuzo, ngoba ayekude kakhulu, futhi kwakudingeka ahambe ngomkhumbi izinyanga ezimbalwa, futhi akukho lutho, awazibamba. Ngesinye isikhathi kwakukhona iziwula eRussia ezathengisa i-Alaska futhi zanikela ngeziQhingi zaseHawaii mahhala. Izilima ezisondelene nenkosi nazo zikholelwa ukuthi lezi zindawo azizikhokheli. Futhi amaMelika abathatha futhi abaphethe. Igolide elibiza izigidigidi lilodwa lakhishwa, ingasaphathwa eye-oyela, igesi, insimbi, i-bauxite nokunye. Inani elikhulu kunawo wonke umhlaba, futhi udinga ukuvikelwa nokwanda. I-Rus 'ihlale iqoqa amazwe eduze kwayo, futhi ukuyeka okungenani ingxenye yendawo yayo kufana nokunquma umunwe wakho, noma ingxenye yenhliziyo yakho.
  - Yebo, kunengqondo! - Sadat wavuma. - Kodwa noma kunjalo, uzositshela ngempi yaseKalka. Akunjalo?
  U-Yanka waphefumula:
  - Yebo, kunjalo! Ekuphakameni kwempi, amaPolovtsian athengisa amaKalmyk futhi awashiya! AmaMongol afumbathisa abaphathi. Ngemva kokubulala amaKalmyks, abamba amaPolovtsian, futhi ngemva kokuwahlula, abuyisa lonke igolide elalisetshenziselwa ukufumbathisa. Benza isihluku esibi esiboshweni, basikhumula siphila. AmaPolovtsian ayesaba isitha esisha esinamandla futhi aphendukela ezikhulwini zaseRussia ukuze athole usizo. Izitha zayizolo zavele zafuna ukuba umbimbi.
  - Lokhu akuvamile!
  - Izikhulu ezine zaya emkhankasweni, amabutho abo ayengemancane, cishe ama-fighters ayizinkulungwane ezingamashumi amahlanu, kanye nezinye izinkulungwane ezingamashumi amahlanu ezivela kumaPolovtsians. Kwakukhona cishe amaMongol-Tatar amabili ambalwa. Kwakubonakala sengathi umphumela wempi wawucacile.
  - Inzuzo ephindwe kabili inkulu! - Ali ifakiwe.
  Kwaphuma izinyembezi esweni langakwesokudla lika-Yankee ngokuzenzakalelayo:
  - Kodwa lapha ukungezwani ezenzweni zezikhulu kusenze phansi. INkosana yaseSuzdal, ngaphandle kokuxwayisa abanye, yashaya kuqala, yazungezwa futhi yabulawa amaTatars. INkosana yaseKiev, kunalokho, yathatha isikhundla ekamu elinezivikelo eziqinile futhi ayizange ingene empini. Ezinye izikhulu ezimbili zaseGalician naseSuzdal ekuqaleni zakwazi ukubuyisela emuva amaMongol-Tatars, kodwa amaPolovtsian awakwazanga ukumelana; izikhundla zabo zachotshozwa futhi i-avalanche yamane yawageza amabutho aseRussia. Ngisho nangesikhathi esibucayi, isikhulu saseKiev asizange sisize abalingani bakhe abafayo. Ngokusobala wacabanga: kungcono kakhulu, ngizoba inkosana ebaluleke kakhulu eRussia, wonke amandla azodlula kimi uma ezinye izikhulu zifa futhi ubuzwe babo buba buthaka!
  USadat, ezama ukukhipha uhlaka olufakwe esithendeni sakhe esiqinile, waphawula:
  - Futhi yilokho wonke umuntu akucabangayo! Noma ngabe abantu babumbene. Lokhu kudala umkhuba, ihembe lakho liseduze nomzimba!
  Wathula u-Yanka, waqoqa amandla akhe, wabe esethi ngokuphefumula:
  - Kodwa lokho akukona lokho obekufanele ukucabange! Kumelwe sihloniphe futhi silazise igazi eliyigugu lesiRashiya. Ngaphezu kwalokho, kufanele ukhumbule. Kuze kube manje akuyona inkinga, kodwa ingxenye yenkinga. AmaMongol afika ngamanani amancane, futhi adinga ukunqotshwa ukuze afundise isifundo. Kulokhu, akekho owayengaba nesibindi sokungena eRussia. Kutuswa ukuba kubulawe wonke umuntu ngokuphelele ukuze kungabikho muntu otshela ngamazwe asempumalanga, futhi uma lokho kwehluleka, okungenani faka ukwesaba kwezikhali zaseRussia. Isikhulu saseKiev, nokho, sasikude nale micabango; wayefuna kuphela ukuziphakamisa.
  - Kodwa wahlala ephila! - Abafana babhavumula ngazwi linye.
  U-Yanka wanikina ikhanda lakhe ngamandla, njengehhashi elincane:
  - Kodwa cha! Ngemva kokunqoba ezinye izikhulu namaPolovtsians, amaMongol ahlasela ikamu lesikhulu. Wayesenamaqhawe acishe abe yizinkulungwane ezingamashumi amathathu. Konke ukuhlasela kwamaMongol kwanyanyiswa, balahlekelwa. Ube esephakamisa umholi wemihambima, uSubudai. Vumela amaRussia anikele izikhali zawo futhi ahambe ngokuthula ngezwi lawo lokuhlonipha. Yiqiniso, kwakungafanele akholelwe ukunikezwa kwalesi jakalase, kodwa inkosana yaseKiev, engazange igcine izwi layo, yavele yaba yinto ekhohlisayo.
  - Mhlawumbe wathakathwa? - Ali uveze umbono wakhe.
  - Angikulahli! Empumalanga, akufani naseNtshonalanga, izangoma nezangoma azizange zishushiswe, okusho ukuthi zingathola amandla amakhulu. "U-Yanka ngokuphazima kweso wayefuna ukuba umlingo ngokwakhe futhi ashaye ama-pulsars okulwa kubabonisi, bese ewela otshanini obuthambile futhi aphumule umzimba wakhe okhathele.
  - Inkosana yakhohliswa! - USadat wahleka kakhulu.
  - Yebo, ngemva kokuba ibutho libeke phansi izingalo futhi lishiya indawo yokukhosela, bahlaselwa ngokushesha. Amasosha aseRussia ayengahlomile alwa ngokusemandleni awo, esebenzisa izibhakela namazinyo, ejikijela umhlabathi, kodwa cishe wonke umuntu wabulawa. Inkosana kanye nabasondelene nayo babekwe ngaphansi kwamabhentshi futhi bahlala kuwo benza idili. Yafa kanjalo inkosana, ichotshozwa kancane. Ukufa okuyihlazo nokubuhlungu. Ungambeli omunye umgodi...
  - Uzofika lapho wena! - I-Sadat yengezwe ngokushelelayo. - Lokhu sekuvele kuwumqondo ozinzile! Kodwa ulahlekelwe ngokusemthethweni.
  U-Yanka wanikina ikhanda; isiswebhu samphinda futhi, sashisa isikhumba sakhe. Umfana waphefumula kancane, kwaba lula:
  - Angicabangi ukuthi kusemthethweni lokho. Ngezinye izikhathi amaRussia ayenqoba amabutho aphakeme abalulekile. Ngokwesibonelo, uMonomakh wanciphisa izindimbane zabantu basePolovtsian. Yiqiniso, ababhali bezikhathi zanamuhla bakubheka njengehaba: ukuthi izinkulungwane ezingamashumi amathathu zamasosha akhe zahlula ingxenye yesigidi.
  - Ingxenye yesigidi! - Yilokho izinkulungwane ezingamakhulu amahlanu! - U-Ali wamangala.
  USadat wabhala:
  - Yebo, ihaba! Izinkulungwane ezingamashumi amathathu azikwazi ukuhlula amakhulu amahlanu! Intongomane ngeke iqhekeze itshe.
  Umbalisi osemncane wagwinya amathe, umphimbo wawuvele woma, waqhubeka nokuluka inkulumo yakhe:
  "Mhlawumbe, ngenxa yokuhamba kwesikhathi, akunakwenzeka ukuqinisekiswa, kodwa lokhu akubalulekile kangako. Ngemuva kokunqoba, uSubudai ugasele ezindaweni zaseRyazan. Ibutho lakhe lasondela eRyazan, kodwa alikwazanga ukulithatha, ngemva kwalokho labuyela emuva. Amanye amasosha athuthele embusweni waseBulgaria, kodwa anqotshwa. UGenghis Khan ngokwakhe wabuyela eMongolia futhi wanquma ukunqoba lonke izwe laseChina. Amaqhawe akhe, njengoba esephumelele ukunqoba okuningi, ayezibheka njengangenakunqotshwa. Ukusungulwa kwamaShayina, ama-catapults kanye nesibhamu kwasetshenziswa ezimpini. Lapho eneminyaka engamashumi ayisikhombisa nambili, uGenghis Khan washona. Wafa njengoba ephupha ngesikhathi kuvinjezelwa enye yezinqaba. Indodana yakhe ephakathi yazuza isihlalo sobukhosi
  Udegei, eba umbusi wawo wonke amaMongol. Indodana ka-Jochi endala, enodlame kakhulu futhi enolaka yabulawa, yaphuka iqolo; indodana yakhe yangena emlandweni njengo-Batu Khan.
  U-Yanka waphinde wathatha ikhefu, wazibuza ngokwengqondo: uzophela nini ukukhuphuka futhi kuzoba lula kancane. Izinyawo zakhe ezingenalutho zivutha umlilo, ematsheni acijile ezintaba, sengathi uhlushwa esigxotsheni. Ngokuvamile, injani impilo yesigqila, ukuphila okudabukisayo okufana nesihogo. Lapha ukhumbula isikole ngokuzithandela. Ukuhlala ekilasini kuyisicefe; kujabulisa kakhulu ukugijima noma ukuhlola i-inthanethi engapheli. Amakilasi engiwathandayo yimfundo yokuzivocavoca umzimba nokudweba, futhi mhlawumbe nomlando. Futhi lapha! Kukhona uhlaza oluluhlaza nxazonke, umoya ohlanzekile oxutshwe nezithukuthuku zabafana eziqinile. Okuxakayo ukuthi njengoba sikhuphuka izintaba, kwaze kwashisa kakhulu, izinga lokushisa lase lineminyaka engamashumi amathathu, okwaqinisa ukuhlushwa. Ngomile kakhulu, kodwa isisu sami sesivele singenalutho. Amatshe angaphansi kwezinyawo zakho aluhlaza okwesibhakabhaka, umbala ongajwayelekile; qaphela lapho ubeka izinyawo zakho ezihlushwayo ukuze unganyatheli ezicijile kakhulu.
  Kungenelele uSadat:
  - Kwenzekani ngokulandelayo emlandweni wombuso wakho?
  U-Yanka waqhubeka engafuni, kwakubuhlungu ukugwinya ngomphimbo owomile:
  - U-Batu Khan nabafowabo bathatha izindawo ezisentshonalanga yebhande lamatshe, okungukuthi, i-Urals. AmaKipchak noma amaCuman athunyelwa kumaMongol. Ngemva kokuqoqa ibutho elikhulu lamahhashi ayizinkulungwane ezingamakhulu amane, uBatu wathuthela eRyazan. I-Kievan Rus ngaleso sikhathi yahlukaniswa yaba izikhulu eziningi. Inhloko ye-Ryazan yaba ngowokuqala endleleni ye-avalanche. Idolobha labhekana nenkani, kodwa lawa ngemuva kokuhlaselwa kwezinsuku eziyisithupha. Cishe bonke abantu babhujiswa. AmaMongol ajikijela izinsana emlilweni, ahlasela abesifazane, abanquma amabele, futhi abadabula izisu. Ngesikhathi esifanayo, wonke amadolobha namadolobhana aseduze ashiswa. Ukuhlasela kwaqala ebusika, futhi kwakunzima ukucasha emahlathini abandayo.
  U-Ali, efuna ukwazi, wabuza:
  - Buyini ubusika?
  - Yilapho likhithika futhi kubanda. Wake walibona iqhwa? - Yanka ngokuzumayo wazizwa ephakeme.
  - Cha, angizange ngikubone! Ima kancane kodwa! Iphakeme ezintabeni! Ezintabeni eziphakeme kuphela! Iziqongo zakhona zimhlophe futhi ziyabanda. Angikaze ngikubone ngempela, kodwa abahambi bangitshele ngakho. - Amehlo ka-Ali akhanya.
  U-Yanka naye wazizwa engcono, ngokusobala wathola umoya wesibili:
  - Kuhle ukuthi uyaqonda! Kunoma yikuphi, kusobala ukuthi ubusika buye bazuzisa amaMongol. Yiqiniso, iqhwa lalivimbela amahhashi ukuba athole ukudla, kodwa ngisho nalapha amaRussia ayenebhadi, isembozo seqhwa sasingaminyene ngokwanele. Inkosana yaseRyazan yathumela izithunywa eSuzdal, Vladimir, Kyiv, Chernigov, Novgorod icela usizo. Kodwa akukho neyodwa yezikhulu eyathumela iviyo. Kuphela uMbusi Omkhulu uVladimir-Suzdal wathumela ibutho elincane nendodana yakhe uVladimir eMoscow. Kodwa lokhu kwakuyithonsi nje olwandle. AmaMongol-Tatars athatha iMoscow ngesivunguvungu; ngaleso sikhathi kwakuyidolobha elincane lokuhweba. Njengoba bawubiza - umuzi emagqumeni ayisikhombisa. Kunzima ukukholelwa ukuthi esikhathini esizayo inhloko-dolobha yaseRussia izoba khona. Futhi ngakho lanqotshwa abahlaseli. Igalelo elilandelayo lawela ku-Principality of Suzdal. Kungakhathaliseki ukuthi amasosha aseRussia ayezama kanzima kangakanani, ayengakwazi ukubamba amadolobha. Ngokuvamile, idatha yezimpi iphikisana kakhulu. Kuyaziwa ukuthi amabutho amaMongol adlula eSuzdal. Zonke izikhulu zawa empini. Emfuleni iVyatka, ibutho leNkosana yaseSuzdal lanqotshwa, futhi amaMongol abopha ikhanda lakhe ehhashini. Ngokulandelayo indlela yalala eNovgorod. AbakwaNovgorodian kanye neNkosana u-Alexander, kamuva ababizwa ngokuthi uNevsky, abazange babasize omakhelwane babo. I-Novgorod, ecebile ngezimpahla, yasindiswa amaxhaphozi kanye neqiniso lokuthi, ngokusho kwenganekwane, u-shaman oyinhloko uKireney-Zadan waminza emaxhaphozini. Ngemva kwalokho amaMongol anezinkolelo-ze aphindela emuva. Endleleni, amanye amadolobha amaningana aphangwa, futhi iKozelsk yenqaba amasonto ayisikhombisa. Kwafa amashumi ezinkulungwane zabantu baseRussia, ingxenye esempumalanga yeRussia yacekelwa phansi.
  Umfana ucishe wabhoboza umlenze etsheni elicijile kakhulu, kwangathi inaliti ecijile, ukwazile ukuvika ngomzuzu wokugcina. Umgwaqo wawumubi, kwabubula ngisho nezinye izigqila ezaziqiniswe iminyaka eminingi.
  Ngemva kokuhlaba ikhefu nokulungisa ukuphefumula kwakhe, uYanka waqhubeka:
  - Ngemva kwalokho kwaba khona ikhefu leminyaka emibili. AmaMongol aqongelela amandla futhi aqoqa amabutho avela kulo lonke elase-Asia. Ekugcineni, sebelethe ubukhulu bebutho labangaphezu kwezinkulungwane ezingamakhulu ayisithupha, baphuthuma amasosha e-Kyiv.
  USadat, ebonisa ilukuluku lemvelo, wabuza:
  - Ingabe uNovgorod wasiza?
  U-Yanka uphinde wadonsa ibhande ngamazinyo akhe, umugqa obomvu esifubeni sakhe wajula, kwavela ngisho nemihuzuko.
  - Cha! Nakuba ngokuvamile ngaleso sikhathi wayecindezelwe ukulwa namaJalimane namaSweden. Nokho, u-Alexander Nevsky wayehlale ethembekile kumaMongol; kwakungelona ize ukuthi wabizwa ngokuthi indodana kaBatu. I-Kyiv imelana nezinyanga ezimbili, abakwaMughal balahlekelwa ekuhlaselweni, cishe abayizinkulungwane ezingamashumi ayisishiyagalolunye babulawa. Ngemva kokubhubhisa idolobha, futhi isonto lokugcina lachotshozwa ngenqama, amaTatar aphuthuma eNtshonalanga. Ibutho likaDaniil Galitsky alizange lilwe namaMongol, kodwa labuyela ezinqabeni eziqinile. AmaTatar ngokwawo agijimela phambili, ehlula ibutho laseHungary lezinkulungwane eziyikhulu. Yiqiniso, iNkosi uBela yasindisa. Amandla amakhulu amaMongol asondela eVienna, kodwa uhlangothi oluseningizimu lwashaywa amaSerbia namaBulgaria, kanti uhlangothi olusenyakatho lwashaywa amaCzech. Futhi i-kagan ephakeme kakhulu yawo wonke amaMongol yafa futhi kwaqala iziyaluyalu. U-Batu Khan wajikisa izixuku zakhe. Lona bekuwumkhankaso wakhe wokugcina omkhulu . Ngemva kwalokho uBatu wahlala eVolga, lapho akha khona inhloko-dolobha futhi wasungula i-Golden Horde. Ngemva kwalokho kwaqala ijoka Mongol-Tatar. Kwathatha iminyaka engu-240!
  U-Ali wabhala:
  - Hewu! Isikhathi esiningi sokuba yizigqila!
  Umfana, wacishe wakhala, wathi ngezwi elibuhlungu:
  - Sekwenzekile! Lena intengo yokuthi amaRussia ahlukene. U-Alexander Nevsky wanqoba amaJalimane eLake Peipsi, wabe eseba yiNkosana yaseKyiv. Ngokuvamile, ubuntu abucaci. Lapho abaseNovgorodi benqaba ukukhokha intela, wathatha umuzi ngesivunguvungu, wabulala futhi wahlukumeza abantu abaningi baseRussia. Waze wayihlukumeza futhi wayibulala eyakhe indodana. Ngokusho kwenganekwane, wadliswa ushevu yiTatar Khansha ngenxa yomona. Ngokuvamile, iqiniso lokuthi u-Alexander Nevsky wenziwa ongcwele kwakuyisenzo esiphikisana kakhulu, abaningi basiphikisa. Kodwa-ke, izindlela zokwenziwa kwe-canonization ziphikisana kakhulu kuzo zonke izimo! Ngokwesibonelo, kungani uNicholas II aqanjwa njengongcwele, kodwa uPeter Omkhulu no-Ivan The Terrible bengakhethwanga? Uvelaphi umkhuzi wamasosha asolwandle?
  Ushakov ungcwele, kodwa uSuvorov noKutuzov abayena!
  - Angibazi, ngakho-ke angikwazi ukusho ngokuqinisekile! - Sadat waphendula, ikhotha umjuluko ezihlathini zakhe ezimnyama, ezacile. - Kodwa kimi kubonakala sengathi lokhu akuxhomekile kuphela ekufanelekeni kwezempi, kodwa esimweni sababusi.
  - Yiqiniso, lokhu kuyingxenye yayo. - Yanka wavuma.
  Umgwaqo ukhuphuke kakhulu, bawela iphasi. Ababonisi ngokungenasihawu babhaxabula amahhashi nabafana. Ikhanda likaYankee laliduma ngenxa yokushuba kwesimo. Ibhande langena kabuhlungu ehlombe lami eselivele libhobokile, imivimbo yaklebhula izinhlangothi zami nomhlane wami ujuluke umanzi te. Umfana wazama ngawo wonke amandla, isisu saze sacwila, kwabonakala ukuthi ingaphakathi lakhe selizophuma. Manje abafana base bebubula behogela phezulu, bekhathele nje, yonke into yayinonya futhi ingabekezeleleki.
  U-Yanka wanyakaza izikhathi ezimbalwa futhi wacishe wawa, kodwa lapho uhamba, ukumelana nobuso buthaka kancane. Isinyathelo ngasinye sasibuhlungu; amatshe abukhali, ashisa kakhulu afaka izinzipho ezinyaweni zomfana ezingenalutho, kodwa waqhubeka eya phambili.
  - Yiba knight! - Izindebe ezomile zahleba.
  - Jabulani! - U-Ali wamsekela.
  Ngakhumbula ingoma kaVysotsky: shiya izingxoxo, phambili naphezulu, lapho! Phela lezi zintaba zakithi, zizosisiza! Bazosisiza!
  Isiswebhu sisika isikhumba, ukukhala kuphuma emphinjeni, ukushaya okulandelayo kuphansi emilenzeni engenalutho, e-tanned. Kwaphuma izinyembezi ezimbalwa emehlweni ami, futhi kwakungasenakwenzeka ukubamba ukububula kwami. U-Yanka uvula umlomo wakhe, uphefumula ngokuhaha, ucindezela isisu nemilenze yakhe. Yebo, lokhu akubekezeleleki nhlobo, kodwa kufanele asinde futhi anqobe. Ngifuna ngempela ukuwa futhi ngingavuki, ngakho makube njalo - noma yini eyenzekayo! Uma bemshaya waze wafa, okungenani konke ukuhlupheka kwakhe kuyophela. Lapha, ngeveli, ubuso obujabule futhi obusabekayo bedemoni buvela phambi kukaYanka futhi.
  - Uma ushona, uSathane wendawo uzowunakekela umphefumulo wakho, awutholele indawo endaweni engaphansi komhlaba!
  UYanka uyaqhaqhazela njengokungathi ubhotshozwe ugesi futhi uphonsa umzimba wakhe phambili, ehambisa inqola engalawuleki! Kakhudlwana nje, umzamo wokugcina owodwa.
  Ecishe equleke, umfana uyabona ukuthi iphuzu eliphezulu selinqotshiwe futhi inqola elayishiwe igingqika phansi. U-Yanka unikina ikhanda, eshaya umjuluko, oxutshwe kakhulu negazi. Kubukeka sengathi isiswebhu sinwaya isihlathi. Umfana uzizwa engcono kakhulu, inhliziyo yakhe ishaya njengesigubhu, uyathula.
  - Wow, ukwethuka!
  Abanye abafana nabo base bekhathele bephelele, kodwa kusobala ukuthi ngemuva kwesinyathelo esiyingqopha-mlando amehlo abo akhanya base bephaphama. USadat waze wabuza:
  - Ulahle kanjani ijoka leMongol-Tatar?
  U-Yanka, esusa ububi obuhlukumeza imisipha yakhe, waqhubeka:
  - Kwakukhona imizamo eminingana, kodwa ayizange iphumelele. Kuze kube sekugcineni, uDmitry Donskoy wanqoba amaMongol-Tatars enkundleni yaseKulikovo. Kwaba sengathi ngithi impi enzima. Kwabuthana abantu baseRussia abayizinkulungwane eziyikhulu, namaTatar agibela amahhashi ayikhulu namashumi amahlanu namasosha ahamba ngezinyawo angamaGenoese ayizinkulungwane ezingamashumi amabili. Ibhalansi yamabutho yayivuna isitha, kodwa uDmitry Donskoy weza necebo lobuqili. Njengoba azi ukuthi amaMongol athanda ukuhlasela izinhlangothi zawo eziyinhloko, walungiselela ibutho elinamandla labaqamekeli ehlathini. Ngaphezu kwalokho, amabutho akhe atholakala phakathi Dubnyak futhi Smolka imifula, okuyinto akazange avumele isitha ukuxhaphaza ngokugcwele inzuzo yabo kwamanani. Inkosana yabeka ingxenye yesithathu yebutho layo endaweni yokugcina. Isitha sakwazi ukuchoboza ibutho elihamba phambili, kodwa ngakwesokudla amaRussia akwazi ukuqinisa isikhundla sabo. Amasosha okuzivikela kulesi sikhungo nawo angenele. AmaRussia abamba iqhaza. UMamai wabe esephonsa zonke izigodlo zakhe ohlangothini lwesobunxele. AmaTatar agqekeza izivikelo futhi aqala ukufohla ukuze awele. Babecabanga ukuthi ngale ndlela babezolibhubhisa lonke ibutho. INkosana uDmitry Donskoy walinda kwaze kwavunguza umoya ngemuva kwamasosha aseRussia futhi waphuthuma ukuhlasela. Uma ushaywa ngemuva, kuhlala kungalindelekile. AmaTatar anqotshwa, futhi nakuba eminyakeni emibili kamuva, omunye uKhan Togtamysh washisa iMoscow, ubukhulu bentela eyihlazo bancishiswa kakhulu.
  U-Sadat, kanye ne-mien ye-strategist eyinkimbinkimbi, waphawula:
  - UDmitry wawina, kodwa uma amaTatar eshaye ihlathi!
  U-Yanka wamamatheka ngokuzithoba:
  - Umfula ubavimbele ukuthi bangashayi lapho beqamekele khona; ngaphezu kwalokho, abacibisheli baseRussia baphumelela kakhulu ekulweni nabamahhashi! Lapho bengakwazi ukulibamba ijubane, babhajwe ehlathini. Ngokuvamile, amaqhinga okuqamekela yiwona asebenza kahle kakhulu. Ngemva kweminyaka eyikhulu, ngaphansi kuka-Ivan Wesithathu, uRus ekugcineni walilahla ijoka!
  Esebenzisa iqiniso lokuthi inqola yayihambe kancane onqenqemeni, lowo owayenguMuscovite wahlikihla isithende sakhe esibuhlungu ngokungenasihawu otshanini. Wazama ukunqanda ukulunywa. Noma kunjalo, ukwehla umqansa kulula ngendlela engenakuqhathaniswa.
  - Silalele! - Sadat wacishe wamemeza. Amahlombe akhe, izinhlangothi nomhlane kwase kushaywe kangangoba akazange asabele nokushaywa isiswebhu esifushane.
  Abanye abafana bavuma ngekhanda:
  - Awu, ake siqhubeke siqamba amanga!
  - Angiqambi amanga, ngikhuluma iqiniso eliqotho! - Yanka wayecasukile.
  - Lesi isisho sethu! - U-Ali wachaza. - Sithi amanga, kodwa empeleni kusho ukwakheka.
  U-Yanka wavuma ngekhanda:
  - Ngiyaqonda. U-Ivan wathatha amandla kuyise uVasily the Dark. Nakuba ayephuphuthekile, wayelawula ngesandla esiqinile. U-Ivan Wesithathu waqala ukuhlanganisa izikhulu ezihlukene. Esinye sezinyathelo zokuqala yimpi neNovgorod. Njengoba idolobha elidala kakhulu kuneMoscow, i-Novgorod yayibizwa ngokuthi uMphathi Omkhulu. Impi engenasihawu yaphela ngokunqotshwa okunzima kwabakwaNovgorodians, okwathi ngemva kwalokho baqaphela ukuphakama kweMoscow phezu kwabo. Kuleyo mpi, u-Ivan wasebenzisa ama-muskets nezinganono ngezinga elikhulu ngokokuqala ngqá.
  I-Sadat iphazamise:
  - Kuyini okunye lokhu?
  - Izikhali ezisekelwe ukulwa nomlilo. Isibhamu siyaqhuma futhi sikhiphe amabhola enganono nezinhlamvu. Isikhali esibi! - Yanka waphakamisa indololwane yakhe futhi wayihlohla esilevini sakhe.
  - Yini isibhamu? - Abafana babuza.
  Umfana wanwaya inxeba esihlathini. Ngangifuna ukukhulula izandla zami futhi ngithathe isibhamu somshini:
  - Lena impushana empunga, kwesinye isikhathi emhlophe eqhuma lapho ibasiwe. Ngaphambilini, kwakukholelwa ukuthi yasungulwa e-China, kodwa inguqulo yokuthi isibhamu sokuqala sadalwa kukhokho waseRussia yasendulo, i-Hyperborea, yaba nemfashini. Yiqiniso, amaShayina ayengewona owokuqala ukwakha izikhali, nakuba enza into efana nenganono. Kungenjalo, ayengeke anqotshwe, okokuqala amaMongol, kwase kuba amaManchus, kwase kuthi iShayina yahlukaniswa amakhulu eminyaka kwaze kwaba yilapho isihlanganiswa amaKhomanisi. Kodwa-ke, ngaleso sikhathi ama-muskets ayenamandla kakhulu, athatha isikhathi eside ukulayisha, ayenokunemba okuphansi kanye nokuhlehla okuphezulu. Kodwa ukubhonga okukhulu abakwenza kwaba nethonya elikhulu emasosheni ikakhulukazi emahhashini. Bavele babaleka. E-Tula, inkosana yahlela ukukhiqizwa kwama-muskets nama-canon. Ekugcineni amaRussia alilahla ijoka ngo-1480, nakuba kwakungekho mpi enkulu. AmaRussia avimba indlela yamaTatar e-Oka. Kwakukhona izingxabano ezincane, kodwa amaTatar awazange alokothe ahlanganyele empini enkulu. Ngemva kwalokho kwaqubuka ingxabano phakathi kwabo kwabulawa uKhagani oPhakeme. Nokho, amaTatar ayengewona wodwa. Amasosha aseLithuania aphuthuma ukuyowasiza. IGrand Duchy yaseLithuania yaba yinkulu, futhi uMidvong, esebenzisa ithuba lokuba buthakathaka kwezixuku zaseRussia ngaphandle kwegazi ngenxa yokuhlasela, wanqoba ingxenye yezwe lamaSlavic. Khona-ke lesi sifunda esincane esisanda kuhlanganyela sathatha cishe yonke indawo ye-Ukraine yesimanje (ngaphandle kweCrimea), Belarus, Smolensk, namazwe amaningi. Izakhamuzi zendawo zacindezelwa ngonya amaLitvins! U-Ivan wanqoba izitha eziningana, kodwa uPapa WaseRoma wayengafuni ukulahlekelwa ukulawula ngokusemthethweni iLithuania yamaKatolika. Bachitha imali eningi, beqasha inqwaba yamasosha, ikakhulukazi amaJalimane. Ebhekene namandla aphakeme, u-Ivan waphoqeleka ukuba aqhubeke nokuzivikela. Ngaphezu kwalokho, ukuhlasela kwamaTatars aseCrimea kwaqala. Ngaphansi kwalezi zimo, u-Ivan Vasilyevich wanquma ukuthatha isinyathelo esinzima. Ngemva kokwenza izinguquko ngokushesha: wahlasela ibutho Polish-German. Lokhu kuhlasela kwenzeka ebusuku, okwamangaza abaphikisi benkosana. Kwabanjwa iziboshwa ezingaphezu kwezinkulungwane ezingamashumi amahlanu zizodwa. Emva kwalokho kwaqedwa ukuthula. Ingxenye esempumalanga ye-Ukraine, i-Vyazma ne-Belarusian Gomel, yaba yingxenye yeRussia. Yiqiniso, uKyiv noSmolensk basala neLithuania. U-Ivan wabusa isikhathi eside futhi wafa ngo-1505 kusukela ekuzalweni kukaKristu. Indodana endala uVasily Owesithathu, okuthiwa i-Iron, yazuza isihlalo sobukhosi. Ngasohlangothini lukanina, wayevela emndenini woKhesari baseByzantium. Yiqiniso, iByzantium ngokwayo yanqotshwa abaseTurkey, noma njengoba babezibiza ngokuthi ama-Ottomans. Vasily Owesithathu wavimbezela Kazan futhi Smolensk izikhathi eziningana. Kwakungenakwenzeka ukuthatha iKazan; idolobha laliqiniswe kahle; ngaphezu kwalokho, kwakukhona izinkinga ezinkulu ngokuhlinzeka amasosha. Kukude nesikhungo esiseduze, i-Nizhny Novgorod, futhi eduze komzila owomile ama-caravans abhekene nokuhlaselwa okungapheli okuvela emigwaqweni. I-Battle of Smolensk yaba yimpumelelo kakhulu. Yiqiniso, ukuvinjezelwa kwaphetha ngokungaphumeleli izikhathi ezintathu. Khona-ke iNkosana uVasily yayala ukwanda kokukhiqizwa kwezikhali zomlilo, ikakhulukazi izibhamu ezinzima zokuvimbezela. Ukwandisa umkhiqizo, kwathathwa izinyathelo ezinzima - ukugqilazwa ngempoqo, kanye nezintela zakhushulwa. Lokhu kwasiza phakathi nokuvinjezelwa kwesibili. I-Smolensk yahlaselwa ngamabhomu isonto lonke: okwathi ngemva kwalokho ibutho lamasosha lahlubuka. Ibutho laseRussia lazama ukwakha empumelelweni yalo, kodwa ngenxa yokungavumelani phakathi kwababusi, lanqotshwa eduze kwase-Orsha. Impi yaphela ngokuthula okuntekenteke, ngenxa yalokho iRussia yaphinde yathumba iSmolensk, ihlanganisa indlela eya eMoscow. Empumalanga yezwe, phakathi kweNizhny Novgorod neKazan, kwakhiwa idolobha: elibizwa ngokuthi iVasilievsk. Kwakufanele athuthukise ukunikezwa kwebutho laseRussia uma kwenzeka imikhankaso ephindaphindiwe yokulwa neKazan. UTsar Vasily the Iron uhlele ngokuzayo ukuhlasela okusha eKazan kanye nokuhlasela okusheshayo eLithuania! Kwakudingekile ukuba kuphinde kuthathwe amazwe aseSlavic ayengawaseRussia ngaphambili. Kodwa inkosi yaba nezinkinga zomndeni, unkosikazi wayo wangaphambili kwavela ukuthi akazali, lo omusha wazala ingane sekwephuzile. Inkosi ngokwayo yashona ineminyaka engaphezudlwana nje kwamashumi amahlanu. Yebo, wayengamdala, futhi kwakukhona ingane esihlalweni sobukhosi, iminyaka emithathu kuphela ubudala. Ngenxa yalokho, sesifikile isikhathi sezisebenzi zesikhashana neziyaluyalu. - U-Yanka wathula, ehefuzela, isifuba somfana sinemisipha.
  USadat naye uvumile lapha:
  - Lapho indlalifa isencane, yikho kanye okwenzekayo! Zonke izinhlobo zezikhulu ezimbi zazihaqa isihlalo sobukhosi njengamanqe. Ngakho indlalifa yethu efanele yachithwa...
  Ngokushesha umfana washaywa ngesiswebhu esikhulu futhi wahle wehlisa izwi lakhe:
  - Lowo owayeyi-vizier ephakeme futhi hhayi ngisho nesihlobo sobukhosi obukhulu. Bathi umfana omncane washiswa eziko. Yeka ukwesaba!
  U-Yanka wazama ukufinyelela utshani, ingxube ebuhlungu kakhulu yendlala nokoma:
  - U-Ivan wesine waba nenhlanhla! Wakwazi ukusinda; eneminyaka eyishumi nantathu, isisebenzi esikhulu sesikhashana uShuisky sabulawa ngomyalo wakhe. Eminyakeni eyishumi nesikhombisa, u-Ivan, owayesethole isiteketiso esithi The Terrible, wathweswa umqhele, waba umbusi wokuqala waseRussia. Yiqiniso, isiqu senkosi sasingaqashelwa abantu bakwamanye amazwe isikhathi eside. I-Tsar yavimbezela iKazan kabili futhi yayithatha ngo-1552. Eminyakeni emine kamuva, i-Astrakhan Khanate nayo yanqotshwa. I-Volga yonke enkulu yaba umbuso waseRussia, futhi indawo yoMbuso WaseRussia entsha cishe yaphindeka kabili. Ngakho, usongo lokuhlasela oluvela empumalanga lwaqedwa. Iqiniso lahlala liyiKhanate YaseCrimea. Ekuqaleni, inkosi yayifuna ukuwunqoba futhi, kodwa uMbuso Wase-Ottoman wawunamandla kakhulu. Ngaphezu kwalokho, kwakunzima ukunikeza amasosha ngaphesheya kwamaqele, ngoba ngaleso sikhathi zazingekho izitimela noma izimoto.
  - Imikhiqizo Mechanical? - Kubuza uSadat, ecwayiza ngobuqili.
  - Kanje! Nakuba, uma ngikhuluma iqiniso, imoto nayo ingeyakudala. Ingane eyisimungulu nembi kakhulu yenqubekelaphambili: lokho kungacatshangwa. Uphethiloli onephunga elibi, ongathandeki, ocwebezelayo - ububi obuphelele! - Yanka blink ngokushesha.
  Ngokwesaba u-Ali wasikisela:
  - Ngifisa sengathi ngingambheka!
  - Akunangqondo okwamanje! - U-Yanka wesula umjuluko ngendololwane yakhe ehlutshiwe. - I-Tsar Ivan the Terrible yanquma ukuthi kuzoba lula futhi kube lula ukunqoba i-Livonia. Lesi simiso se-knightly ngalesi sikhathi sase sibuthakathaka futhi sehlisiwe. Ngaphezu kwalokho, ama-knights amaningi aguqukela kuLuthela, okusho ukuthi iVatican ngeke inikeze ukwesekwa okusebenzayo. Ngaphambi komkhankaso, kwenziwa inqwaba yezinganono. Impi yaqala ngempumelelo; Amasosha aseRussia aqala umkhankaso ngoNovemba futhi kungazelelwe athatha iNarva neYuryev. Ezinyangeni eziyisithupha, kwathathwa amadolobha nezinqaba ezingamashumi amathathu. Kodwa-ke, iPoland, iLithuania kanye namasosha aseJalimane aqashiwe angena empini. Mhlawumbe i-tsar kufanele ifinyelele isivumelwano nePoland neLithuania futhi ihlukanise i-Livonia. Ngaphezu kwalokho, inkosi ayizange ilokothe ihlasele i-Revel noma i-Talin, inikeze ama-crusaders isikhathi sokuziqinisa. Kwaqala impi eyathatha isikhathi eside. Nakuba amaRussia ayephakeme empini evuthayo, ukukhashelwa kombusi, ngokuyinhloko uKurbsky, kwayilahla yonke impumelelo yezempi. Ibutho, ngaphansi kobuholi siqu tsar, wathumba Polotsk, kodwa akakwazanga ukwakha impumelelo yayo. Kwalandela induku. Impi yaqhubeka. Ngesinye isikhathi, injabulo yezempi yamomotheka kubantu baseRussia futhi. EPoland, ngaleso sikhathi eyayihlangene neLithuania, inkosi yafa. U-Tsar Ivan the Terrible ngokwakhe waqala ukufaka isicelo sobukhosi. Ngokusho kukanina, wayengumPole ovela emndenini ohloniphekile wakwaGlinsky, ngakho wayengeyena umuntu ongaziwa ngokuphelele. Yiqiniso, amakhosi asePoland, ayejwayele inkululeko, ayethuswa ithemba lokuba ngaphansi kwenkosi enamandla nelukhuni kangaka. Ikakhulukazi, ngo-1664, i-tsar yasuka eMoscow futhi yasungula i-oprichnina. Ngenxa yalokho, kwaqala ukucindezelwa. Babenonya ngokukhethekile eNovgorod, lapho abantu abaningi babulawa ngaphandle kokuqulwa kwecala noma uphenyo. Ngesikhathi esifanayo, abaningi bahlukunyezwa futhi babethelwa. Kodwa-ke, ngesikhathi sokuhlasela kwamaTatars aseCrimea ngo-1571, i-oprichnina ayizange izithethelele; amaqhawe amaningi anamakhanda ezinja awazange abonakale ebutho lempi. Ngemva konyaka, amaTatar anqotshwa, kodwa lokhu akuzange kuqede ngokuphelele usongo. Ngenhlanhla, impi yaqala phakathi kweTurkey ne-Iran. Waphazamisa amaTatars aseCrimea isikhathi eside.
  USadat, ephikelela njengomphenyi, wabuza:
  - U-Tsar Ivan uhlezi esihlalweni sobukhosi sasePoland?
  - Cha!
  - Ngakho akahlakaniphile kakhulu!
  U-Yanka uphakamise amahlombe akhe alimele:
  - Kwakukhona izizathu eziningi! Inkosi yasePoland yakhethwa ngabakwaSejm, kwabahlonishwa kakhulu namakhosi. Futhi babengasifuni isandla esiqinile. Ngemva kweminyaka emibili yokubusa, uHenry waseValois wathatha isihlalo sobukhosi. Yena mathupha wayengemubi ngenkemba, kodwa wayenedumela njengomuntu obuthakathaka nongamanqikanqika, ngaphezu kwalokho, owayesengozini esonweni saseSodoma.
  - Kwenzenjani! - Ngabuza abafana abaningana ngesikhathi esisodwa.
  - Ngokwenganekwane, iSodoma neGomora lalihlanganisa izoni ngokuphelele. Futhi inkulumo yesono yaseSodoma isiphenduke igama lendlu - lapho amadoda ethanda amadoda. - Yanka wachaza, grimacing.
  USadat wabheka phezulu:
  - USultan wethu wamanje uthanda ukuhlukumeza abafana. Une-arsenal ecebile yokuhlukumeza. Uvele ahlanye uma ebalimaza. Nokho, amathuba akho okungena ku-harem yohlobo olubi kancane ancipha ngokushesha.
  - Kungani? - U-Yanka wacabanga ukuthi i-harem, ikakhulukazi kowesifazane, yayingcono kunokuhlukunyezwa kwakhe kwamanje:
  - Umthengisi ngeke afune ukukukhulula, bheka, ujatshuliswa umdlalo wakho njalo nje. - Sadat wakhomba ngomunwe.
  Ngempela, u-Ahmed wadlala i-chess nomsizi wakhe, futhi njengoba naye wayeyi-oki, futhi elungile ngokwezombusazwe, wayevame ukunqoba. Emva kwalokho wakhipha isipuni washaya isehluleki esiphongweni. Kuphendula umsizi onesiphongo sikakhonkolo kuphela.
  - Yilokho, wazithola engumlingani ofanelekayo! - Yanka waphendula.
  - Mhlawumbe! Ingabe u-Ivan walwa noHenry Valois? "Kwaba mnandi kakhulu kuSadat nabanye abafana."
  U-Yanka akabange esabubona ubuhlungu emisipha yakhe, isimo sakhe sengqondo saphakama:
  - Cha! Akukho okwenzekile lapha. Umfowabo omdala uKarl washona, noma kunalokho wadliswa ushevu, okwathi ngemva kwalokho uHenry wabaleka. Wehla emlandweni njengommeleli wokugcina wobukhosi bakwaValois: esihlalweni sobukhosi saseFrance. I-interregnum yathatha eminye iminyaka emibili. Ngokwengxenye ngenxa yokuziqhenya kuka-Ivan: i-Tsar yaseRussia ayizange ithole isihlalo sobukhosi. Isihlalo sobukhosi sathathwa nguStefan Batory, umbusi waseSemigrad, owaqasha iSultan yaseTurkey, kodwa evela emndenini waseJalimane. Njengomkhuzi onekhono, wanqoba amabutho ka-Ivan the Terrible ashaywe futhi ayesekhathele ngokuphelele. Ngalesi sikhathi, impilo yenkosi yayisiwohlokile. Amabutho kaStefanu avimbezela idolobha eliyisihluthulelo ekuvikeleni futhi athumba iPolotsk. Ngesikhathi esifanayo, ibutho laseSweden laqhubeka nokuhlasela. Amasosha aseRussia ahlakazeka futhi aphoqeleka ukuba alwe ezinhlangothini ezimbili. I-Batory yabutha ibutho lezinkulungwane eziyikhulu futhi, ngemva kokuthatha amadolobha amaningana, yaqala ukusongela uPskov. Kodwa lo muzi ubiyelwe ngokuphelele. Ukuhlasela kabuhlungu okuningana akuzange kunikeze isitha ithuba. Ukuvinjezelwa kwaqhubeka, amasosha afuna inkokhelo. U-Ivan the Terrible ngokwakhe wathumela inxusa eVatican. Wazama ukufuna ukusekelwa uPapa, "isekela" likaNkulunkulu eMhlabeni. Kodwa yayingekho! UPapa wafuna ukuba ubuKatolika bumenyezelwe eRussia. Ekugcineni, inkemba yanquma konke. Ngemva kokukhathala, uBatory wamukela imibandela yokuthula eyayivuna iPoland. U-Ivan wanikela yonke i-Livonia nedolobha elilodwa laseRussia emaPoles. Nokho, ekuphakameni kwezimpi ze-Pskov, i-Cossack Brigade eholwa ngu-Ermak yahlasela iKhanate yaseSiberia. Yayibuswa izindlalifa zamaMongol. Naphezu kokuphakama kwezinombolo zesitha, u-Ermak wanqoba, ethatha i-khan. U-Ivan the Terrible wayala ukuba kwakhiwe amadolobha amaningana eSiberia. Ngemva kokuyishiya okwesikhashana impi eNtshonalanga, i-tsar yaqala ukucabanga ukuthi kungani, njengenkosi yaseSpain, eyamemezela isiqubulo esithi: ukuthula eYurophu, ukwanda kwamakoloni, hhayi ukuthatha amazwe asendle aseSiberia futhi anqobe i-India, i-China ne-India. amanye amazwe. Inkosi yaqala ukuqoqa ama-Cossacks kanye nokugijima abantu belungiselela umkhankaso. Ngesikhathi esifanayo, izingcweti zenza izikhali ezintsha, ama-muskets athuthuke kakhulu angalayishwanga emgqonyeni, kodwa avela kumagazini, futhi izinga lomlilo lesibhamu landa. U-Ivan ngokwakhe wayefuna ukushada nenkosazana yaseNgilandi ukuze akhe umfelandawonye neBrithani ngokumelene namaSweden futhi athole ukusekelwa ngesikhathi sokuhlasela kweNdiya. Kodwa ukufa kwafinyeza izithembiso zenkosi ezinesibindi. Bekunamahlebezi okuthi udliswe ushevu wumbuthano wakhe. Nokho, inkosi yayigule isikhathi eside futhi ukufa kwayo kwakubikezelwe kusengaphambili. Ngemva kobukhosi obunamandla kangaka, isihlalo sobukhosi sazuza njengefa indodana ephakathi Fedor. Wayenomqondo obuthakathaka, enenhliziyo ebuthakathaka futhi ethembekile. I-Russia yasindiswa kuphela ngokuthi wayene-regent eqinile, u-Boris Godunov. Indodana endala u-Ivan yabulawa nguyise ethukuthele.
  - U-Ivan the Terrible naye uyahlanya! - Sadat purred.
  U-Yanka akazange aphikise:
  - Kungenzeka! Ngafunda endaweni ethile ukuthi u-Ivan Vasilyevich wayenezifo ze-venereal, welashwa ngokuhlikihla i-mercury, okwabangela ukuthi umzimba wakhe uhlale uluma futhi ubangele ukuhlaselwa kwentukuthelo. Bathi lokhu kuqinisekiswe ngesikhathi kuhlolwa umama wakhe. Maye, lokhu kungenzeka! U-Ivan the Terrible wayenamakhosikazi ayisishiyagalolunye namakhosikazi amaningi. Kwakukhona amahemuhemu ukuthi kwakukhona ngisho namadoda phakathi kwabo, isibonelo, Basmanov Jr. Inkosi yayigcwele amahomoni. Futhi nokho umbusi omkhulu, ngaphansi kwakhe indawo yezwe ngaphezu kokuphindwe kabili. Kunalokho, u-Ivan the Terrible, ngenxa yabo bonke ubulwane bakhe, ungumbusi othuthukayo waseRussia. Wasungula umbuso we-vodka noboya, waqeda ukuphakela, wadala ibutho eliqinile le-Streltsy, wakha amadolobha amaningi, futhi wethula insizakalo yenhlanzeko okokuqala ngqa emhlabeni. Ngaphezu kwalokho, wavuselela imikhumbi yezempi yaseRussia kanye nomthengisi futhi wadala amagatsha amasha ezempi. I-Tsar yenza okuningi ekuvuseleleni iRus 'futhi lokhu akunakunakwa. Futhi wonke umuntu unokushiyeka! Ngikhumbula lokho okwashiwo omunye umuntu oyiqaba kuSocrates.
  - Kuhle futhi lokho amakhosi akwenzayo!
  Impendulo ivela ku- Socrates:
  - Phakathi kwamaqaba, yebo! Kuyamangalisa lapha - yilokho okumangalisayo! I-Fair yilokhu okulungile kuphela!
  USadat waphawula ngokudabukisayo:
  - Kodwa inkosi ingabethela noma ibethele noma ubani ongabaza ubulungisa bayo!
  - Kodwa lokhu ngeke kufakazele ukuthi uqinisile! - Yanka kubabaza.
  - Kulungile! Kodwa noma kunjalo! (Ababonisi bashaya iqolo labo bobabili abafana be-chatterbox). Inikeza isiqalo! Bheka phambili! - U-Sadat ukhombe ngesandla sakhe, indlela yokukhala iqala.
  Ngempela, iphunga lesidumbu esinzima kanye nokububula okuthule kwafika eYankee. Izinkanyezi ezinabantu ababebethelwe zazilenga emgwaqeni. Imilenze yawo yayihlukene ngokwehlukana, izingalo zawo ziphumele emaceleni. Ukubulawa okubuhlungu kakhulu! Umuntu futhi uhlushwa izipikili ezibhoboza izingalo nemilenze kanye nemisipha eqina. Futhi indlala, ukoma, izinambuzane. Abanye abantu banamathele ezigxotsheni. Lokhu kuphinde kube ukubulawa okubuhlungu kakhulu, kodwa futhi kuyadlula, ngoba umuntu opha ngokushesha. Abanye abantu babebethelwa nje ehukwini, isihloko sayo siphume ezimbanjeni. Cishe babengamakhulu amathathu ababulawa, okungenani ikhulu labo kwakungabesifazane nabantwana abangaba ngamashumi amahlanu, abanye bebancane ngisho kunoYankee. Umfana waqala ukukhala ngokungathandi:
  - Benzeni laba bantu? - Yanka wavungama ngezwi eliqhaqhazelayo.
  USadat wanikina ikhanda futhi waphendula:
  - Angicabangi ukuthi kukhona okungathí sina! Ukuze kubethelwe isigqila, umyalelo olula ovela kumnikazi wanele. Ngaphezu kwalokho, kukhona isiko "elingcwele": uma umnikazi wesigqila noma ilungu lomndeni wakhe libulawa, khona-ke zonke izigqila zibulawa! Ngaphezu kwalokho, ukubulawa kufanele kube nonya, futhi akukho okuhlukile okwenziwa ezinganeni!
  - Kuyabonakala! Futhi yini engilindele uma kwenzeka ngingalaleli? - Yanka waqhaqhazela naphezu kokushisa.
  - Isikhumba siyavuleka noma sibi nakakhulu! Uma uzama ukubaleka, ungase ujeziswe ngokubona komnikazi, kodwa imivimbo eyikhulu ngesiswebhu iwubuncane obuyisibopho okufanele uhlupheke ngaso. Lona umthetho! - Sadat wagijima indololwane yakhe entanyeni yakhe.
  - Kuthiwani ngokubethela? - U-Yanka wazama ukungaphefumuli, iphunga lesidumbu lalinyanyeka kakhulu.
  - Noma nini! Awudingi ngisho nesizathu! Uyisigqila, okusho ukuthi awuyena nje umuntu, kodwa mubi kunesilwane. "USadat ukhahlele isigxobo sokhuni esingalingani.
  - Yebo, izwe lethu linesihloko esibi nakakhulu: ukuhlukunyezwa kwezilwane. Lapha sisesimweni esibi kakhulu. - Yanka kwaba intukuthelo elungile.
  Enye intombazane, egqoke ihuku, yabubula:
  - Phuza! Okungenani iconsi lamanzi.
  U-Yanka waphuthuma kuye futhi ngokushesha isiswebhu sawela kuye. Elinye lamagalelo lamshaya ebusweni, lamnqamula ikhala. Igazi lagobhoza kakhulu, umfana walikhotha ngolimi. Wayewome kakhulu yena. Igazi eliphuma emakhaleni akuyona into engcono kakhulu yokuphuza, kodwa emphinjeni omile, ngisho kubonakala sengathi kuyajabulisa.
  U-Ali wamsiza ukuze azisule:
  - Qaphela, gcina amandla akho!
  - Ngizozama! Kodwa lokhu akukho kimi.
  Abafana basheshisa ijubane labo, abajabulela ukubuka ukwesaba okunjalo. Futhi ngaphansi kwezinkanyezi zokhuni, kukhona izingcezu zamathambo ezilele nxazonke. Baningi abafile, oyedwa wabafana owayelola esigxotsheni wayenganyakazi, ichopho liphuma ejoyintini lehlombe, igazi lase loma. Kusenjalo aphakamise ikhanda acime iso.
  USadat wamamatheka ngendlela engavamile:
  - Lona umfana! Iyafa, kodwa namanje ayiphukile!
  U-Yanka wacabanga, ingabe yena ngokwakhe angaba nesibindi esanele namandla okucwayiza lapho isigxobo sikwehlukanisa ngaphakathi? Cishe akunjalo, nakuba esefunde ukucindezela ukukhala kwakhe ekushayweni. Into esemqoka lapho bekushaya ukucabanga, ukucabanga, nokucabanga futhi!
  U-Ali, eququda amazinyo, wakhumbula:
  - Ngabona abafana abathathu: nabo babethelwa esiphambanweni ezinkanyezini! Umnikazi washisa izindlawu futhi waqala ukuphula izimbambo ngazo. Lapho abafana bequleka, wabanika ugaliki ukuba bahogele! Kwasiza! Abafana bavula amehlo, futhi umbulali waphinda wawachoboza amathambo. Basifola basiphoqa ukuthi sibukele. Kwathi uma amaqabane ethu efa, izigqila zawahlakaza amalahle. Umnikazi wasiyala ukuba sihambe phezu kwawo, futhi esabisa ngokusibethela esiphambanweni. Sasha imilenze yethu, sahlupheka kakhulu, futhi zonke izinyathelo zaqala ukuhlushwa. Impilo inzima kakhulu uma uyisigqila.
  U-Yanka waxhawula:
  - Ngiyafunga, ngizokwenza konke ukuze ubugqila bunyamalale emhlabeni wonke! Makube njalo! Abasoze bakhala abantwana balomhlaba!
  . ISAHLUKO No. 22
  - Kuthule! - Wathi u-Elfaraya ngokuhleba okukhulu. - Yiba iqhawe elinesibindi!
  Intombazane yedlozi yaphephetha onyaweni lwayo oluthambile olupinki, kusobala ukuthi ayizange idlule esikoleni sesintu esinokhahlo, yayibukeka njengenkosazana elahlekelwe isiliphu sayo sengilazi. UVladimir waphonsa ibhomu phezulu. Yandizela endaweni ebanzi futhi yaqhuma, njengoba kwakubonakala, hhayi kakhulu; ukuhlakazeka kwezingcezu kwavinjwa izindonga zikakhonkolo. Kodwa isigqoko sokuzivikela somunye esiyisicaba sandizela kude, saphahlazeka ocingweni futhi sabhajwa ocingweni oluhlabayo.
  Ndawana thize ngakwesobunxele, kwaqhuma ezinye iziqhumane ezimbili, kwase kuzwakala ukudubulana kwezikhali ezizenzakalelayo.
  - Kubukeka sengathi amandla okufika angenile empini! - Elfaraya wabubula.
  - Kufanele sime naye!
  U-Elfaraya wabiza intombazane ngaphandle kwebhuthi:
  - Ubani igama lakho!
  - Rofacola! - Intombazane yaphendula, inamahloni.
  - Thatha abangani ababili bese uzama ukweqa uthango! - Intombazane ye-elf yaphuthuma ngokushesha:
  - Linda, hambisa cishe amamitha angamashumi ayisishiyagalombili ukuya kwesokudla.
  Ikhumula ibhuthi yayo yesibili bese ikhanyisa izithende eziyengayo ezingenalutho, intombazane yahleba:
  - Bayoba nokugeza okukhulu kwembubhiso! - Ubuhle unyathele ngonyawo olungenalutho ocezwini locingo oluhlabayo, kodwa akazange ehlise ijubane, naphezu kwamaconsi egazi a-amber.
  - Uzoba usizo! - Elfaraya ukufingqa.
  Izinhlamvu ezimbalwa ziqhamuke ohlangothini lwesobunxele. Kwakukhona impi enzima lapho. UVladimir wazizwa esongelwa:
  - Masigijimele phambili, bangasimboza ngomlilo wodaka! - Insizwa yamemeza. - Yebo, shesha!
  Kwakunzima ukuzwa ku-cacophony, kodwa ama-elves anephimbo eliphelele. Iqembu elincane labo labalekela endaweni entsha, hhayi ngeze. Izimayini ezintathu zashayisa imoto eshwabene, kwaphoqeleka ukuthi amasosha awele phansi ngezisu.
  U-Elfaraya wamemeza:
  - Ake sihlukane futhi sizame ukwakha i-ridge. Ngingakwesokudla, futhi wena, Vladimir, ungakwesobunxele.
  Amazwi akhe aphazanyiswe ukuqhuma okubi kakhulu, kwawa uthango, kwaqhekeka isakhiwo esingumakhelwane. Amadlozi, ekhala, azimboze ngezandla, enye yamantombazane ishaywe ubhoko ekhanda yathula.
  - Nangu owokuqala owabulawa! "Ngaphandle kwesithunzi sokuzisola," kusho u-Elfaraya.
  Ngokushesha ngemva kokuqhuma, izindiza ezimbili ezihlaselayo ezibukeka zisongela zandizela endaweni ephansi. Aphonsa elinye ibhomu, futhi aqhuma eduze, athela amasosha ingxenye entsha yenhlabathi eshunqayo.
  U-Crizzly wabubula:
  - Yeka udrako we-antiworld!
  U-Elfaraya wavuma:
  - Ukuziphatha kwabo akunangqondo! Uma lokhu kuyikhava yezokuphepha, kungani-ke beqhumisa indawo yabo ngamabhomu!
  Intombazane ye-elf yaphendula ngokushesha:
  - Ama-Troll azonda zonke izinto eziphilayo!
  - Isitha sihlala sibonakala sinjengomuntu ovela esihogweni! - U-Elfaraya uphazamisekile. - Eqinisweni, kuyadingeka ...
  - Sizogqekeza uthango! Futhi-ke bonke abanye bazoza kuye! - UVladimir waqala ukuchaza.
  - Ngakho-ke ake sihambe ngendlela yethu!
  Ipheya lama-fighters, afana nama-kite, anamaphiko agobile nezikhali ezimise okomlomo, agxume aphuma esakhiweni sesiteshi esiphehlayo. Lezi zibhamu zazidubula izingcezu zensimbi encibilikisiwe. Ngokudabukisayo, i-air target iphenduke indiza eyodwa yokuhlasela.
  - Hlobo luni lwezimbongolo lezi? - Elfaraya wamangala.
  Indiza yokuhlasela yaqhumisa i-rocket futhi yaqala ukukhuphuka isivinini, kuyilapho inyakaza ngapha nangapha.
  UVladimir wamemeza:
  - Ungalahlekelwa isinyathelo, kodwa ngokuvamile kufanele kube nomkhuzi oyedwa!
  - Uyindoda futhi unamabhomu ezandleni zakho! - Amantombazane aklabalasa. Base begijima benqamula imoto eshunqayo.
  Ukusuka endaweni ethile ohlangothini lwamagquma, kwezwakala izibhamu eziningana ngokulandelana, amagobolondo ahlala ohlangothini lwesobunxele, eduze nesakhiwo sezinsizakalo zokusebenza.
  U-Elfaraya waphawula:
  - Ngokusobala amabutho wesithathu abamba iqhaza empini!
  Impendulo ivela ku- Vladimir:
  - Empini, konke kungenzeka!
  I-elf girl yacula:
  - Konke okungenakwenzeka kuyenzeka isosha! Khasela emseleni ngokucophelela - dabula ibhomu!
  U-Vladimir udubule ama-troll amabili agxume aphuma ngemuva kodonga ngesibhamu esinembile. Bandiza begwaze amakhanda, insizwa eqonde kahle yabashaya ngqo emehlweni.
  - Lokhu ukugcwaliseka kwangempela kwenkulumo: hhayi eshiya, kodwa emehlweni! Nyathela igesi ngaphambi kokuthi ucime!
  UChrizzly wathi ngokuthuka:
  - Kubonakala sengathi sizungezwe!
  UVladimir wacimeza amehlo akhe; ukwakheka kwekhanda lakhe kwamnika umbono obanzi. Okungenani ishumi nambili lamathangi amahle, ahlelekile, anemigqomo emithathu ayegingqika ebheke endaweni yezokuphepha.
  - Futhi yeka indlela! Asizange sibe nayo efana nalena! Noma ingabe bangena ngengosi engabonakali?
  U-Chrizzly uphakamise:
  - Lokhu okokufaka ohlelweni lwesici esingase sibe khona! Uhlobo lwenhlanganisela yempi yangempela, lapho kuvela khona izimanga njalo nje!
  - I-Chrizzly Enhle, ngaphandle kwalokho bengingeke ngiqagele! - Elfaraya wathi sarcastically.
  Amathangi asondele adubula ama-fighters ngezibhamu. Baqhamuke kwaqhuma iziqhumane. Kume enye yezimoto, ithrekhi yayo yonakele.
  U-Elfaraya wenza isenzo sokuphelelwa isineke:
  - Woza Vladimir futhi wena mantombazane ngilandele! Asikho iphuzu ekubaleni izithombe ze-quasar ejabule!
  Endaweni eyodwa, uthango lwabhidlizwa uhhafu ngenxa yokuqhuma, futhi uVladimir no-Elfarai, njengabaqine kakhulu, bagxumela lapho behamba, beqeda amanye ama-troll amahlanu endizeni. Yaze yazisola le nsizwa:
  - Ukuchitha izinhlamvu ezimbalwa kuthagethi eyodwa akunangqondo!
  - Awazi yini ukuthi udinga ukucindezela kancane, njengokungathi udlala upiyano oluncane! Kungenjalo, izandla zakho zilolelwe emnyombweni wempilo!
  Iqembu elincane lakhipha isitha esitokisini lagijima langena odongeni. Wahamba kahle amamitha ayisishiyagalombili. UVladimir no-Elfaraya bathatha ama-elves, bawaphonsa. Nokho, uChrizzly wenqaba futhi wagibela udonga yedwa.
  - Ngiyamangala! - Wachaza.
  Waqala ukubona u-Elfarai ngokukhululeka futhi walunguza ohlangothini lwesobunxele. Lapho impi yangempela yembuleka kabanzi futhi yashuba.
  Izimpahla zokuthutha ezihamba ngezinyawo zanda; zavela ngemuva kwamafu, ziwisa amabhomu njengamaconsi emvula. Ayanda amaqembu ezindiza avela esibhakabhakeni. Imiqhudelwano yezindiza yaya ngokuya iba nolaka. Indiza yokulwa nendiza yokuhlasela yashayisana, kwalandela ukukhanya okukhanyayo, futhi izindiza zahlakazeka. Enye yezingcezu zabo yawa, yacishe yathinta esihlathini sika-Elfarai. Intombazane yabonisa isibhakela sayo:
  - I-Electronic idiots!
  UVladimir wadubula ngesibhamu somshini ezibalweni ezigijimayo. Washaya ngomoya ophansi, kuhle kukagandaganda ohlwanyela amazambane. Izibalo ezixakile zama-troll zawa futhi zaba yiqhwa. Yonke into yayibukeka ihlekisa, njengethoyizi.
  Kwaphakama amathangi, edubula njengoba enyakaza, futhi inqwaba yama-paratrooper ezinyawo adubula ngokuqhubekayo, ehlasela macala onke ngesikhathi esisodwa. Ukuzivikela okunwebeka kwesitha nokho kwabonisa ukuqina, amagalelo axoshayo.
  U-Elfaraya wabona u-Rofakola ongenazicathulo nabangane bakhe ababili ababevele belimele belwa. Enye yamantombazane yayidiyazela ngenxa yokulahlekelwa igazi, kodwa baqhubeka nendlela yabo:
  - Amantombazane ahlakaniphile! Amantombazane anesibindi kakhulu! - Elfarai ugunyazwe.
  - Ngakho bayokufa, ngaphandle kokusetshenziswa okuningi! - UVladimir waqaphela.
  UChrizzly wamemeza:
  - Sekuyisikhathi sokuthi sinyakaze uma sifuna ukufika ngesikhathi sokusabalalisa izindondo!
  - Umbono omuhle.
  Abalwi abahlanu bagxumele ndawonye endaweni yokusebenzela. Intombazane ye-elf yamangala; kwakubukeka sengathi inhlamvu ibhoboze ihlombe layo. Ubuhle obuphaphathekile wathi:
  - Kulungile! Ivacuum ngeke iqhume!
  U-Elfaraya wabuza ngozwela:
  - Ungahamba!
  - Ngokuqinisekile! - Intombazane yayibonakala ijabule.
  - Bese ungilandela!
  Ezinye izimpunga zazigijimela kuzo, naphezu kwezinsika zothuli, kwakukwazi ukubona ukuthi amaqhawe ayenamakhala amade agwegwile, ubuso obumpunga namashiya agqagqene kuhle kophiko oluhlwithwe lwegwababa.
  UVladimir ngokushesha wabathatha ngesibhamu:
  - Izihloko Charming! Akunjalo!
  UGrizzly wabubula:
  - Trolls! Umthakathi wesihogo!
  Ibhilidi labhidlika ngokuduma, futhi isibhamu esizishayelayo, esijikijelwa phezulu igagasi lokuqhuma, sandizela phezulu ngemizila yaso.
  U-Elfaraya wathi:
  - Umlilo ovela kuyo yonke imiphongolo!
  Izibhamu zemishini zaqala ukukhuluma kanye nje, iziqhumane ezinhlanu zaphambana nephakethe lokugijima.
  Izinqola zawa, ezinye zazo zacwila emanzini ashunqayo, kwadingeka ukuba zishaywe ngobumpumputhe, kanti ezinye zagxumela obala.
  Amanye ama-troll ayegqoke izivikelo zomzimba, ngakho-ke ngokusobala aziphatha ngesibindi, ethembele ekungabi sengozini. UVladimir no-Elfaraya babhekisa umlilo emakhanda abo, bephequlula omagazini babo ngolaka. Badubula kangcono kakhulu kunama-elves, kodwa lona kanye iqiniso lokuthi kwadingeka bachithe isikhathi belayisha kabusha alizange libasebenzele! Amanye ama-troll akwazile ukusondela futhi abuyisele umlilo. Intombazane empofu yathola isipho entanyeni nasebusweni, nesinye esifubeni. UNobuhle wathula, wabubula omunye washwaqa. I-Grizzly nayo yathola inxeba elibi, yaphaphatheka, kodwa isikweletu sakhe asizange sibonise.
  UVladimir no-Elfaraya, ngaphandle kokumisa umlilo ngesandla esisodwa, baphonsa amabhomu ngesinye. Izingcezu ezinkulu zakhungathekisa abahlaseli, futhi umlilo ohlangene nonembile wabaqeda.
  Kwakukhona izidumbu ezingaphezu kwekhulu zilele ezindlini nasemsamo, ukuhlasela kwezidalwa ezimbi kwakuminze ngokuphelele. Laba abathathu abasindile bagxumela ngaphandle futhi bakhipha omagazini abambalwa, bakhipha amabhande emizimbeni enukayo.
  Ejabule ngephunga elibi, u-Elfaraya wathi ngokwaneliseka:
  - Kubonakala sengathi isitha sinqotshiwe! Ngakho manje sidinga ukusiza abantu bakithi! Kuphela lapha ngeke uqonde ukuthi okwethu ukuphi.
  Anikine ikhanda uCrizzly.
  - Cha, akukhona lokho okudingeka sikwenze nhlobo!
  - Yini futhi? - UVladimir wamangala.
  - Phela, ungunjiniyela wezinto zikagesi onolwazi, ngokungafani nawe!
  U-Elfaraya wahona ngokudelela:
  - Hhayi-ke, yini! Ubani olwa kangcono?
  - Ungcono! Kodwa ngiyazi ukuphela kwendlela yokuwina! - Idlozi lamoyizela ngobuqili kuPoleninsky, licifa amehlo.
  - Futhi ukwenza kanjani lokhu? - intombazane yabuza.
  - Ngikhohlise wonke umuntu. Siya lapha esiteshini esiphehlayo.
  UVladimir wakhuluma:
  - Ungangena ezimayini lapho!
  - Kodwa uma siphumelele, sizothola isilawuli kude esizocisha lonke leli butho elikhulu elibonakalayo. Ngeke ubabulale ngezibhamu zomshini wedwa! - Idlozi lasho ngokugunyazayo.
  U-Elfaraya wavuma:
  - Unolwazi oluthe xaxa kuleyo "midlalo yangempela" futhi uphethe amakhadi ezandleni zakhe.
  I-chrizzly, idada ukuze igweme ukushaywa inhlamvu elahlekile noma i-shrapnel elahlekile, yagijima yaqondana nesakhiwo sikakhonkolo esicwebezelayo. UVladimir no-Elfaraya babukana futhi bamlandela. Babegijima ngesivinini, kodwa benza iphutha. Umdubuli kambayimbayi ocashe esitokisini esiyimfihlo wethula imvula yangempela yomthofu.
  - Hewu! - U-Elfaraya waklabalasa lapho ibhuthi yakhe imbamba. - Ingabe lokhu kungenye nje umusa wocansi?
  I-chrizzly enenhlanhla yazungeza ekhoneni lokulondoloza, kodwa uVladimir wayenenhlanhla encane kakhulu. Enyakazisa izandla, wawisa isibhamu esikhulu, inhlamvu enkulu yashaya umzimba wesikhali. Yaquma isikhashana insizwa, esinye sezipho sayishaya esiswini sawa ngobuso. Ukuqhuma okulandelayo kwadabula umhlabathi ngakuye, uVladimir waginqa wahamba waqonda ehlombe lakhe. Ngokuvamile, umzimba emdlalweni we-virtual waba umfokazi, ubuthakathaka, awusheshi ngokwanele, wakhaphela. Le nsizwa yanyakaza okomvini, umdubuli kambayimbayi wenza ukulungisa futhi waphinda wagawula isisu nemilenze yomibili, kanye nesifuba, wabhoboza inhliziyo. UVladimir wasindiswa ekufeni ngokungenelela kuka-Elfarai. Intombazane yaphonsa ibhomu, okwenza ukuthi isibhamu somshini sivaleke isikhashana, futhi yathatha uVladimir.
  - Njengenjwayelo, ngizokusindisa! Ukuphula yonke imithetho! - Intombazane yacula. "Khona-ke, elahla ibhuthi yakhe edabukile, wajikijela uVladimir endaweni ephephile ngokujikijela okukodwa. Ngaleso sikhathi intombazane nayo yashaywa ehlombe, kodwa yayisivele yawa futhi inhlamvu yabhoboza izivikelo zayo zaze yamenwaya emhlane kuphela.
  Ngemva kokushaya kancane, intombazane yahamba. Ilayini iqhubekile imlandela. Impophoma yomthofu yayigeleza njengesifufula, futhi umdubuli wesibhamu akazange ashiye noma yiziphi izinhlamvu. Izingcezu zikakhonkolo zawa odongeni, ngenhlanhla i-masonry yayiqine ngokwanele ukuba ingadiliki kanyekanye. Noma kunjalo, akazange ayivumele intombazane ukuba ikhiphe ikhanda.
  U-Elfaraya waqalaza:
  - Sawubona Chrizzly, ukuphi?
  Impendulo kwaba ukuthula okufile. Intombazane yayifuna ukuphonsa elinye ibhomu, kodwa ayizange ilithole ebhandeni layo.
  - Hhayi-ke, ngiyisilima! - Elfaraya wafunga.
  Yiqiniso, usizo, njengoba kwenzeka njalo empini, lwafika kungalindelekile. Amathangi amathathu anomumo omuhle athuthukile esuka ohlangothini lwesobunxele. Edlala ezandleni zika-Elfarae, aqala ukucekela phansi imibhoshongo yezibhamu.
  Intombazane yashaya ikhwela:
  - Futhi abesabi!
  Iziqhumane zamagobolondo zibhidlize umbhoshongo owodwa ngezinganono zezindiza ezine. Yiqiniso, kwakukhona ama-dents amaningana asele kuzikhali zamathangi, futhi lowo ohamba ngakwesokudla walimaza ithrekhi, kodwa ngenxa yokuba khona kwama-roller amaningana azimele, ijubane lehla kancane.
  UVladimir waphawula ukuthi naphezu kokunyakaza, amathangi adubula ngokunembile, okusho ukuthi cishe ayehlome i-hydraulic stabilizer. Izibhamu ezilwa nezindiza bezincane kakhulu ngokwezinga ukuthi zingangena ezimbathweni zekhwalithi ephezulu. Nakuba amathangi ayenqatshelwe ukuvikelwa okunamandla, amandla nokuqina kwensimbi kwakuphakeme, okungenani kwakungekho ngaphansi kwe-titanium.
  Imibhoshongo yezibhamu zemishini yathula futhi ukuphefumula kwaba lula futhi kulula.
  Ukuphenduka kwesikhali esiyimfihlo kwafika, igobolondo lashaya isibhamu somshini futhi imfucumfucu evuthayo yandiza ivela phezulu.
  U-Elfaraya wahleba:
  - Wenze kahle!
  Intombazane, ngaphandle kokumosha isikhathi esiyigugu, yagijima yagudla udonga lwasekugcineni lwesiteshi. Amagobolondo angapholiswanga ashise izinyawo zakhe ezingenalutho (intombazane iphinde yakhumula ibhuthi yayo yesibili ukuze iyenze ibe yinkimbinkimbi futhi ibukeke iyinhle). Lapho efika ekhoneni elilandelayo, u-Elfaraya wawa ngesisu futhi wabheka ngokucophelela egcekeni ukuze abuke kangcono izindlela ezisondelayo.
  Kube nokuzola phakathi kwesiphepho egcekeni lesiteshi. Isango elilodwa eliyaluzayo lalivuliwe, futhi umlindi oyedwa wayemi egobile.
  - Eyodwa kuphela! Ngizokwehlisa ngomzuzwana! - Elfaraya wahleba.
  Umbhede wezimbali olungiswe kahle onezimbali eziluhlaza wakhanga amehlo; wakhanyisa indawo efiphele. Isilayishi esingalahliwe kanye nendiza eyodwa ekhanyayo, enamabala yazulazula eduze.
  - Kukhona indlela yokuphuma lapha! Kuphela i-pegasus emhlophe enamaphiko ayikho! - Wacabanga Elfaraya.
  Ukubhonga okungazelelwe kwezibungu kwamenza waphenduka. Yama intombazane endaweni, isamangele. Kwaqhamuka ithange elisindayo ekhoneni lapho ayecashe khona emlilweni njengebhere. Yayinkulu kakhulu futhi ibukeka ixakile kunemishini u-Elfaraya ayeyibonile ngaphambili.
  - Futhi umshayeli ubonakala ezinikele!
  Ngempela, ngokusobala wayengenalo ulwazi oluningi, wayeqhulula isiteringi njalo nje. Amathrekhi ethangi ashibilika ngomsindo omubi ogayayo, ukhonkolo obhidlika futhi ukhipha izinhlansi eziluhlaza. Kwaqhuma izibhamu kwaze kwafika eziyisithupha, ngingabala izibhamu ezingontuluntulu, umshini omubi. U-Elfarai wayenobudlelwane ne-German "Maus". Lapho imoto engamathani angu-188, phakathi nezimpi eHungary, ngaphandle kokwesaba amagobolondo (ayishaya njengophizi), yayiyiparele ezindaweni zamasosha aseSoviet. Izimoto ezimbili ezinkulu kangaka, esezisebenzise uphethiloli, zagcina zithunjwe yiSoviet. Khona-ke, ngesisekelo sawo, kwadalwa amathange amakhulu asolwandle akwazi ukuwela i-English Channel futhi ahambe ngaphansi koLwandlekazi iPacific aye e-Alaska. Kwakhiqizwa ezinye izilo ezingamashumi amahlanu ezifanayo, kodwa uKhrushchev onomqondo omncane, owathatha indawo kaStalin, wayala ukuba kuncibilike imishini emikhulu nebiza kakhulu. Ngokuvamile, ngisho nangaphambi kwempi, uStalin wayala ukwakhiwa kwethangi elikhulu kunawo wonke emhlabeni, i-Kirov, enesisindo esingamathani angamakhulu amathathu namashumi amahlanu, kanye nenjini ye-diesel enamandla angu-2000. Wayephethe izibhamu ezifinyelela kweziyisishiyagalombili kanye nezibhamu eziwumshini eziyishumi nesithupha. Ngaleso sikhathi: isimangaliso nje sobuchwepheshe. Ngeshwa, ukuthutha amathangi kuwumsebenzi onzima kakhulu, futhi impi yesimanje idinga ukuqondisa okubanzi kanye nesivinini esikhulu sokunyakaza kwemishini.
  Le micabango yabonakala ekhanda lika-Elfarai. Intombi yayingafuni ukulwa yazigoqa kuhle kwesibankwa. Wayengcolile njengengulube, kodwa okwamanje, ukungcola kwakusindisa ukuphila kwakhe. Isikhathi sahamba kancane kakhulu. Ngokuvamile, i-Khrushchev ivimbele ukukhiqizwa kwamathangi anzima kunamathani angamashumi amahlanu, futhi ukuvinjelwa okufanayo eRussia kwathatha iminyaka engaba ngu-100! Ingabe kuyafaneleka lokhu? Okuhlangenwe nakho okuphakanyisiwe: kuya ngokuthi impi iqhubeka kuphi. EYurophu noma ogwadule, amathangi asindayo azibonakalise kahle. Ikakhulukazi, isisindo esijwayelekile sethangi lelungu le-NATO singamathani angama-63, anezikhali ezinamandla zezendlalelo eziningi. Ezintabeni, kungcono ukusebenzisa izimoto ezilula. Ikakhulukazi, amathangi anemigqomo emine, amancanyana angenamuntu. Isikhathi eside, amarobhothi ayebhekwa njenge-panacea yazo zonke izinkinga, kodwa ngenhlanhla inani lemibhikisho yendawo yemishini ye-elekthronikhi yabonisa: ikhompyutha ngaphansi kwezimo akufanele izibone njengomuntu ngamunye. Ukuziphendukela kwemvelo okuqondisiwe kwe-biophysical kwenze kwaba nokwenzeka ukunciphisa ukuncika kumarobhothi. Ngaphandle kwalokho, ama-dystopia amaningi mayelana nokuqothulwa kwesintu ngemishini ayeyoba ngokoqobo! Ngaphezu kwalokho, umlingo wathatha ingxenye yemfanelo kagesi. Wasiza ekuvuseni izinqolobane zobuchopho bomuntu ebezilele ngaphambili. Umhlaba waqala ukushintsha ubheke endaweni eyi-homocentric.
  Ekugcineni, imoto enzima yajika ekhoneni yaqhumisa izibhamu zayo. Amafinyila mhlawumbe ayemade kakhulu, okwanciphisa ukunyakaza kwawo. Akuyona ize ukuthi amaMelika ase-Ambram asebenzise umgqomo omfushane ezikhathini zasendulo, ngoba isibhamu sesivele sidala ukucindezela okukhulu. Lokhu kwenza kube lula ukuhlosa, ngaphandle kwalokho ama-muzzles anjalo anzima ukuwahambisa. Izibhamu zomshini ziyingozi kakhulu! Intombazane yabamba umoya, izibuza ukuthi kuzodlula - ngeke!
  Kwakhala isibhamu ngendlela evala izindlebe, futhi uma kubhekwa uphawu, indlu yangasese ye-troll emnyango wegceke yaphahlazeka yaba yizicucu. Izingcezwana zamaphaneli epulasitiki, izingcezu ze-insulation kanye nendle enuka kabi zahlakazwa amakhulu amamitha.
  - Indlu yangasese ye-bastard yayimanzi! - Elfaraya wahleba. Futhi ithangi lakhonkotha ama-turbine alo futhi ladlula ebhilidini, ligaya izingcezu zamatshe, ezaziyimpushane kancane nge-troll, zaba yimpushana. Amakhala azwelayo aleli qhawe ahlupheka ngendlela engabekezeleleki, njengokungathi agcwele iphunga elibi.
  Nokho, u-Elfarai wayenezinye izinkinga; walinganisa ibanga ukusuka esibungwini esibanzi ukuya odongeni.
  - Ngingaba isicaba, uma ngempela lesi siphukuphuku sinyakaza kancane kwesokudla! Nokho, ngihlakaniphile.
  Ukucofa amazinyo okunesigqi kanye nokuncenceza kwezixhumanisi kwakubonakala njengemashi yomngcwabo. U-Elfaraya waziphoqa ukuba amoyizele, ngaso leso sikhathi wezwa kuqhuma amabhomu, kwathi ngekhoneni leso wabuka izindiza ezazidilikile zivutha, kwabe sekuqhuma enye yazo ngokubhonga okwesabekayo, ebheka ubukhulu bebhomu lamasu. Ukuqhuma kwaphindaphindwa izikhathi eziningana, kwaqhuma izinto ezibulalayo ezisesiswini sendiza. Impi yayibheke enkabeni yenkundla, kazi uRofakola unjani, noma uyaphila noma ushonile. Phela ubuhlungu bungokoqobo! Ukubona lokhu ngaso leso sikhathi, ebuka inunu yensimbi enemiphongolo eyisithupha. Ngokuvamile, phakathi neMpi Yezwe Yesibili, abaklami baseSoviet naseMelika bazama ukubeka ama-muzzles amabili noma amathathu embhoshongweni owodwa. Kodwa isipiliyoni seMpi Yezwe Yesibili kanye nezimpi eziningi zethangi zabonisa ukwehluleka okuphelele kwezakhiwo ezinjalo. Kusukela lapho isicishe yaba yi-canon, ithangi elilodwa, i-turret eyodwa, umgqomo owodwa! Yiqiniso, imfashini yamathangi angenawo ama-turretless yaqala ngokushesha. Ngokuvamile, lokhu kuyaphikisana, uma udaka luyimiphongolo eminingi, kungani-ke kungabi ithangi lemiphongolo eminingi?
  Izixhumanisi zokuqala zezibungu zilele eduze kwezinyawo ezingenalutho zentombazane, futhi ama-roller, ashiswa umthwalo, agingqika kancane kancane, ethwele amashumi amathani ensimbi. Insimbi eshisayo yashisa izithende ezingenalutho zentombazane; ngokuvamile ayizweli kangako, kodwa imingcele yomzimba wayo ayishintshile. Isibonelo, ngaphambili, wayekwazi ukumane azigcobe odongeni ngongqimba oluncane - kwakuseyinyama ye-hyperplasmic, kodwa manje izibungu ezingenasihawu zazimthinta. Umoya oshisayo womshini ushise ubuso, amanxeba kanye nemihuzuko emzimbeni, kuvele kuphume izinyembezi.
  U-Elfaraya wacwayiza, unyembezi lweparele lwehla. Ukulunywa emehlweni kwadamba, kodwa isibungu samcindezela uzwane omkhulu wonyawo lwakhe lwesokudla. Lapho isisindo esinjalo sichoboza amathambo, ubuhlungu abukholeki, ukube iqhawe lalingaqini kangako, ngokungangabazeki lalizoklabalasa, kodwa laliququda amazinyo kuphela.
  - Kuyanyanyisa lokho! Kodwa manje ngiyazi ukuthi kunjani ezinyaweni zowesifazane ebhuthini yeSpanishi! - Intombazane yabonisa umkhiwane.
  Ithangi lihambe amamitha ambalwa futhi lime. U-Elfaraya wanquma ukububula futhi wasukuma ngokucophelela ezinyaweni zakhe: i-monster yezikhali yayimi ngemuva futhi sasingekho isidingo sokwesaba.
  Kwesokudla, ingena endaweni yempi, izindiza ezine ezihlaselayo zaphuthuma. Bengafuni ukubonwa, ukuze bahlale eceleni, abadubuli bezibhamu eziyisithupha bavulela ngenhlamvu bebhekise kubo, kwana amagobolondo emvula enomsindo.
  Isikhathi eside, sinemigqa yokulandela umkhondo, ukuqhuma kwahamba kude kakhulu ukulimaza izimoto, kodwa kusondele ngokwanele ukuze abashayeli bezindiza babone ithangi.
  Ngemva kokuqhumisa amatshe endaweni yokulwa ngamagobolondo nemicibisholo, laba abane benza "iluphu efile" futhi baqala ukusondela endaweni entsha ababeqondiswe kuyo.
  U-Elfaraya wamamatheka:
  - Enye isiphithiphithi emthaleni omncane! Mhlawumbe sekuyisikhathi sokudlala i-retirade!
  Intombazane yaphinde yaphotha, yenza i-somersault, futhi ikhanyisa izithende zayo ezingenalutho yaphuthuma emasangweni esiteshi sokuphehla.
  Ubuhle wayeshesha futhi wagijima wangena ku-troll. Akazange athole isikhathi sokuphakamisa isibhamu sakhe ngesikhathi eshaywa ngekhanda emakhaleni. Igalelo laduma kabuhlungu ekhanda lika-Elfarai, kodwa kwadlula isiphithiphithi.
  Amarokhethi amaningana aqhuma ngemuva cishe kanyekanye. Ngokubona ukubhonga kwayo, isibhamu esisodwa esasikhishiwe sadlula intombazane, sayizungeza sacishe sayisusa ezinyaweni zayo. Ngemva kwalokho ithiphu laphahlazeka odongeni, izitini zawa. Izingcezu eziningana ezincane zisika imilenze engenalutho yobuhle.
  - Ixhumeke futhi! Yeka indlela engihlakaniphe ngayo!
  Intombazane iphuthume esangweni ebelivuliwe ngohhafu ngesivinini. Kwakukhona ama-troll amathathu ngaphakathi, kodwa u-Elfaraya wawanqamula ngokuqhuma okukodwa, isibhamu sakhe somshini sihlezi silungile.
  Izivunguvungu zaduma ngaphezu kophahla futhi zaqala ukuhamba. Eminye imisindo yayivalekile. I-hum yenqwaba yama-rotor ibe nomthelela wokuzola. Le ntombazane yaze yakha ubudlelwano nengoma kanina. Nokho, akazange alalele.
  - Phuma ekushiseni!
  U-Elfaraya waqalaza futhi wacishe wabona uhlelo lokupholisa amashubhu. Amadivaysi amane okusabalalisa afakwe ngqo emigqeni, eqapha ukunyakaza kwesiqandisi.
  - Hhayi-ke, ngifana nesiqephu sebhodlela esincane esingene enhliziyweni yento ephilayo yakudala. Akusona yini isikhathi sokushisa lawo majeneretha! Nakuba abantu bakithi abaningi bezofa! - Intombazane yangabaza.
  Ngalesi sikhathi kwezwakala izwi elijwayelekile:
  - Usasindile! Futhi ubukeka umuhle!
  U-Elfaraya waphendula:
  - Futhi wena Chrizzly! Nasi isipoki esinganaki lapho akwazi khona ukucasha.
  - Iqhawe elihle liyinhloli enhle kuphela njengoba lisiza ukufekethisa nokuwina! - Idlozi laphendula.
  - I-Espionage iyi-lubricant enhle yomshini wezempi, kodwa uphethiloli usengumoya wamaqhawe! - U-Elfaraya uthe ngama-pathos.
  UChrizzly welula intende yesandla sakhe, ikhiyubhu elincane elinemibala eminingi elilingana kuso:
  - Uyazi ukuthi kuyini!
  - Ngibona kanjalo! Yini ezosisiza sinqobe!
  I-elf yamamatheka:
  - Kulungile! Uyakwazi ukukhubaza wonke amabutho ezitha. Kodwa kuphela uma uyishaja ngamandla amaningi.
  U-Elfaraya wayejabule:
  - Ngakho-ke kungenzeka ukwenza lokhu, ucekele phansi uhlelo lokupholisa bese luqhuma! Ngicabanga ukuthi akukho okubi kakhulu kunebhomu le-athomu!
  - Kancane kancane, kodwa kwanele kithi!
  - Ungakhulumi, yenza! - Intombazane yafaka isiqeshana esengeziwe esibhamuni somshini, yabheka okokugcina imigqa yokufakwa okusebenza ngokuthula futhi yadonsa isibhamu. - Oh sawubona "ama-primitives"!
  - Shaya ngqo emalungeni, ngaphandle kwalokho ngeke uwabhubhise! - I-elf yasikisela.
  Izibani eziphuzi zaqala ukukhanyisa khona kanye ngaphansi kophahla, futhi ngokushesha izinhlabamkhosi eziyishumi nambili kanye nama-rattles ayishumi nambili agcwalisa umthamo wesiteshi ngemisindo yeHayidesi emnyama kakhulu!
  U-Elfaraya noChrizzly bagijimela egcekeni futhi ngokushesha bagxumela endizeni eyodwa. Wazithola esenenjini yejethi, kodwa engenasikhiye. Nokho, u-Elfaraya akazange alahlekelwe, wahlephula iphaneli futhi waxhuma izintambo ngokuqondile!
  - Uyabona lapho okwethu akuzange kunyamalale!
  I-hang glider yasuka, yakhala ngokusaba futhi yaqala ukuzuza umfutho.
  I-chrizzly purred:
  -Kubonakala sengathi sikuphuthele!
  U-Elfaraya wanikina ikhanda:
  - Cha, ngokushesha! Bheka ukuthi zingaki izilwi ezikhona. Indlela yokubhekana nazo, mhlawumbe ngokuzenzakalelayo.
  Nangempela kwaqhuma umlilo kubo, izinhlamvu zacishe zashaya indiza eyodwa.
  U-Crizzly wamamatheka wathi:
  - Kukhona indlela eyodwa yendawo yonke!
  - Ikuphi!?
  - Lokhu! - Indlovukazi yaklebhula ihembe layo elimhlophe futhi yalixhoma ngefasitela.
  -Uyahlanya? - U-Elfaraya waqhweba, eshaya umunwe wakhe oyisicaba, unyawo lwakhe olungenalutho, oluyintombazane endaweni yensimbi.
  - Lolu uphawu oludala kakhulu lwezithunywa!
  Nangempela ama-fighters ayeka ukudubula indiza eyodwa. Waqhubekela phambili. Kungazelelwe yonke into yaqina, ama-fighters, izindiza ezihlaselayo, amabhomu aqhwala emoyeni, kwamiswa amathangi amaningi. Kwathuleka ngendlela emangalisayo.
  U-Chrizzly, ngezwi elingenambala (kubonakala sengathi imizwa yakhe ishiswe emshinini wokugaya inyama), wathi:
  - Kuphelile!
  Ngemva kwalokho ukukhanya kwanyamalala.
  Ngemva komcimbi onjalo, wonke ama-elves ngisho noVladimir abukeka edidekile. Kodwa uma ukuhlolwa okunjalo kwakujwayele iqhawe laseRussia, khona-ke ama-elves azizwa kabi. Bengajwayele ukucindezeleka nobuhlungu, bazinwaya. U-Astarte wabuza:
  - Awu, injani imibono yakho?
  Ama-elves ayengabaza. UChrizzly kuphela owakhonkotha ngesibindi, ukucwazimula kwabuyela emehlweni akhe:
  - Kuhle kakhulu!
  - Superquasarono! Wena uChrizzly ubonise isigaba esiphezulu se-aerobatics. Wakwazi ukwedlula wonke umuntu futhi wakwazi ukuvikela. Ngokuqondene nabanye, ngaphandle kuka-Elfarai, akanelisekile ngezenzo zabo. Eqinisweni, nonke nifile noma nikhubazekile.
  UVladimir wavuma ngokungananazi:
  - Yebo, ngenze iphutha!
  - Hhayi lelo gama! Njengoba ungumuntu, sabeka amathemba athile kuwe, kodwa futhi saphoxekile kakhulu. - U-Astarte ukhombise uziro ngeminwe yakhe.
  - Sengilungele ukuthatha isivivinyo se-virtual futhi! - Yabhodla insizwa.
  - Asikho isidingo! Ungakhululeka futhi ujabule, angiyena u-despot! - Intombazane yadalula amabele akhe ahehayo, ayemakhulu impela idlozi. - Yini, Vladimir, unesifiso sokwenza uthando kimi?
  Insizwa yezwa ukushisa nenjabulo engokwemvelo endodeni: Ebudaleni bayo, zonke izenzo zocansi zifana nokutholakele! Esephumile, uVladimir wamunca amabele akhe, ingono ebomvu, epholishiwe yangena emlonyeni wakhe, Yeka indlela okwakumnandi ngayo ukuyizwa ngolimi lwakhe, amabele endlovukazi yesifazane avuvukala ngaso leso sikhathi futhi aqina.
  Kusenjalo, intombazane ephefumula umoya yamsunduzela kude:
  - Ngiwushintshile umqondo wami! Masidle isidlo sasemini kuqala! Ngemva kwempi enjalo, isifiso sami sokudla sakhula ngentshiseko!
  - Amandla e-hyperplasmic?! - UVladimir wabuza, ekhotha izindebe zakhe.
  - Ingabe siyizinxibi, asinakho ukudla kwemvelo! Thina ama-elves sithanda ubumnandi bokudla, okungeke kushiwo ngabantu basemhlabeni omisiwe. Ngangingafuni ukubalingisa!
  U-Elfaraya wacasulwa:
  - Ungafunda kanjani ukulwa, bese ungowokuqala ukuhlala phansi endaweni yokudla!
  U-Astarte wenza ubuso obudidekile:
  - Yebo, ngikhohliwe, usuvele ugcwele! Kunjani ukudla kwabantu?
  U-Elfaraya wenza ihlaya:
  - Izitsha zibaba kakhulu! Afakwe usawoti ngokweqile!
  Kubuza uChrizzly, edlala ngehologram:
  - Ngabe ubumnandi buzoba yimikhosi!?
  - Yebo uzoba nokuzijabulisa okuningi!
  Idlozi lagxuma landiza kancane emoyeni:
  - Khona-ke ngiyikho!
  Amaqhawe anobukhazikhazi andizela emoyeni ndawonye, cishe wonke kwakungamantombazane, angaphezudlwana kwekhulu esewonke, kanye neminye imithala eminingana. Ngokunembayo, abameleli abayisikhombisa beminye imihlaba. Enye ibonakala iyinhlangano yensimbi ewuketshezi yobulili obune. Izindlebe zakhe zinjengamaphiko elulwane, futhi kunamehlo ayisishiyagalolunye, nelilodwa esiswini sakhe, wona kanye umzimba wakhe uyitheniphu eneziqongo eziphumela ngaphandle. Isidalwa esihlekisayo.
  U-Elfaraya wabuza:
  - Futhi lokhu?
  - Lona iChick-chirp! Mfana wethu wendlu! - U-Astarte ulahliwe.
  - Umfana?
  - Akunjalo Empeleni! Ngokwezindinganiso zohlanga lwakhe, useyingane, kodwa kakade useneminyaka engaphezu kwezinkulungwane ezingamashumi amabili ubudala!
  UChik-chirik, ebona ukuthi bakhuluma ngaye, wandizela eqenjini. Imilenze yayo-iziphepho zazinyakaza emoyeni.
  - Mhlawumbe ufuna ngikubonise amaqhinga ambalwa?
  Impendulo ivela ku- Astarte:
  - Asikho isidingo! Silambile! Awuwadli amaprotheni!
  - Ngiphakamisa ama-isotopes anemisebe. Lokhu nakho kuhle impela! Sinezinhlaka ezahlukene zamangqamuzana! - I-Chik-chirik yakhala.
  - Ngiyazi! Kodwa ngesikhathi ungiphulula ingquza, ungikitaza ngolimi oluncane lwe-radioactive, ngivulwe kakhulu kunedlozi lendoda. Ngendlela, ingabe nawe wayithanda? - U-Astarte uhlanzwe ngothando.
  -Unomzimba omnandi! Noma cha, njengo-ayisikhilimu ofudumele kodwa omnandi ngokwesilinganiso.
  Intombazane yenza isibonakaliso futhi ama-elves asuka. Bantanta emoyeni kwazise igumbi lalivulekile.
  Ihholo okwakugujwa kulo isidlo laliwubukhazikhazi ukwedlula isigodlo sikaSultan. Yonke into eyayikuyo yayicwebezela njengombani, imifanekiso nezithombe eziqoshiwe ezenziwe ngokwenziwa, kodwa lokhu kwakwenza kwaba amatshe ayigugu acwebezelayo. Imidwebo ye-mosaic ecwebezelayo yayinyakaza futhi ibukeke njengempilo, futhi izimbali zazimangalisa! UVladimir, vele, wabona imibala eminingi ehlukahlukene emazweni amaningi, kodwa ama-elves, phakathi nezigidi zeminyaka yempucuko yawo, aletha ubunjiniyela bezakhi zofuzo ekupheleleni!
  U-Elfaraya waphawula:
  - Yeka ubuhle obumangalisayo! Kungathi ngisezulwini!
  UVladimir, ngaphandle kokufihla ukudelela kwakhe, waphendula:
  "Ngeke kuthathe isikhathi eside ukuthi ukunethezeka okunjalo kukukhuluphalise futhi ukhohlwe ukulwa!" Ukuthobeka kwekhaya kufanekisela ukuzincisha, futhi inhlanzeko ifanekisela amandla!
  Lalingekho itafula ngomqondo owamukelekayo waleli gama! Futhi kungani kufanele? Kodwa ukhaphethi oluhlaza, njengokungathi umbozwe ngobulembu obuyigugu, wendlaleke wodwa, njengasenganekwaneni. Amantombazane ahefuzela injabulo. Amantombazane amaningi ayecishe abe nqunu futhi e-sexy ngendlela esabekayo. Imizimba enqunu imbozwe ngemidwebo emihle, enemibalabala, izigcawu zokulwa, izigcawu ezivusa inkanuko, nezenkolo. Ngokwazi kukaVladimir: inkolo yama-elves, kusukela ekuqaleni kwayo, yagunyaza izinguquko ezivamile zabalingani bobulili kanye nobulili beqembu. Ngesikhathi esifanayo, ama-elves enza uthando khona kanye emathempelini. Ngesikhathi esifanayo, umjaho unomusa kakhulu, ngokuvamile usiza ezinye izinhlobo zezilwane. Ama-Elves angabafana abaphanayo abanganqabi isinxibi. Futhi uma unezinkinga zocansi futhi ufuna ucansi, kufanele ubuze i-elf, khona-ke izokududuza ngenjabulo, noma ngabe ukude nobuhle.
  I-chrizzly nayo yayibukeka iyinhle, umzimba wayo umbozwe izingcezu zemisipha, ependwe ngezithombe zezitshalo nezilwane eziwubukhazikhazi, kanti abesifazane bamane babambelela kuyo.
  - KULUNGILE! Hhayi nje kanye kanye! Uzongidwengula! - Idlozi elincane lancenga.
  - Konke kuzoba kuhle! Super! Super! - Abahle bakhala. Bamphumputha bamnwaya uChrizzly bamubhucunga umzimba.
  U-Astarte wayala:
  - Ake siqale idili!
  Impendulo ivela ku- 话 yenjabulo:
  - Ngokuqinisekile! Phila ukuminza! - Amantombazane anobukhazikhazi aklabalasa.
  Baphinde bazama ukuthinta uVladimir, bamphulule, futhi bezwe isithunzi sakhe sobuntu esikhulu. Le nsizwa yazizwa ijabule kakhulu, inamandla amakhulu, kodwa ngesikhathi esifanayo amahloni athile, angokwemvelo entsheni. Ubulili obuhlangene phakathi kwabantu busemthethweni, futhi ngisho nokuphambene nalokho, akuvunyelwe ukukugwema, isazi sokusebenza kwengqondo yezempi ngokushesha siqala ukuthatha isithakazelo. Kodwa noma kunjalo, abantu eqenjini labo elihlangene lobulili: benza konke kahle kakhulu, ikakhulukazi bashintshanisa amandla, i-subnoosphere, i-bioplasma, futhi abagcini nje ukushada. Kumaqhawe aseRussia, ucansi luyimidanso eyinkimbinkimbi, eneziqhumane ezinkulu ezithwala ulwazi namandla, ezikhishwayo. Kunomehluko obalulekile lapha - ama-elves athanda ukukhohlisa indlela yakudala. Yilokhu kanye okudida iphini lesikhulu saseRussia!
  Ngaleso sikhathi, kwaqala ukudlala umculo oveza imizwa ngendlela engavamile, futhi kwakhanya izibani eziningi ezinemibala eminingi. Kwakukhumbuza ukugcotshwa kwenkosi: kusukela ekhulwini lamashumi amabili nanye. Izimbali ezihlukahlukene nemifino yokuhlobisa yawela phezulu - nakuba yayingamahologram futhi yanyamalala lapho ifika phansi kwedayimane. Khona-ke isilingi sahlukana futhi izilwane ezingavamile zaqala ukundiza ngaphakathi.
  Kwakukhona izinkawu zikaphayinaphu, i-elephant-banana mix, i-turtle-kiwi hybrid, imvubu ye-cactus, impungushe enegobolondo ledayimane, ingxube yehansi-ikhabe nokunye okuningi. Ngokuyisisekelo, lokhu kwakuwukwakhiwa kwe-bioengineering, ukwakhiwa kokwenziwa kwezakhi zofuzo ezihlukahlukene. Zonke lezi zilwane syncretic wenza umsindo okusikhumbuza uhleko zezingane. Nokho, ngemva kokulalela, kwakungenzeka ukuthola ukuthi isilwane ngasinye sicula ingoma yaso ehlukile. UVladimir wabeka izindlebe zakhe, ezwa ukuthula, futhi ngesikhathi esifanayo indlala embi kakhulu.
  U-Astarte wambuza:
  - Awu, kanjani? Uyavuma, uyaqala ngqa ukubona lokhu?!
  - Akunjalo Empeleni! Okufanayo sekuvele kwenzekile ekuzilolongeni okubonakalayo, kuphela sivele sabulala amadoda amahle kangaka! - UVlarad wabhodla.
  - Ubulewe?
  - Noma kubhujisiwe! Okuyinto efanayo ngempela! Nokho, angicabangi ukuthi impi ebonakalayo ingafaniswa nokubulawa kwangempela. - I-vice officer yazama ukubalekela izandla ezihahayo zabesifazane kanye nokuqabula okuthakazelisayo, imilomo yamantombazane enephunga elimnandi.
  U-Astarte waphawula:
  - Futhi imizwa ifana kakhulu! Vumelana, sifunde ukukhiqiza kabusha inqubo yokuqeqesha, akukho okubi kakhulu kunabaseRussia!
  - Kulungile! Ubuhlungu bungokoqobo ngempela! Ngakho sizozidubula lezi zilwane ezincane, nakuba sizidabukela. - UVlarad ukhiphe inhlansi ensomi emunweni wakhe wokukhomba.
  - Cha, siwula, sizozidla! - The elf ukaputeni wamemeza.
  Inqwaba yamantombazane kanye nabafokazi ababajoyina baphuthuma emisebenzini yobuciko. Kwangathi bethukile, baqala ukubaleka. Konke kwakubukeka kuhlekisa. Cishe amantombazane anqunu ajaha izidalwa ezihlukahlukene ezibukeka njengemisebenzi yabaculi abahlakaniphile abahlakaniphile, futhi babaleka ngokushesha. Lokhu mhlawumbe kuyathakazelisa nakakhulu. U-Elfaraya ngokwakhe wabalandela ngejubane. Bacishe banqunu, begqoke amaphenti akhanyayo kuphela. Intombazane yayibukeka inenyama futhi inemisipha ukwedlula ama-elves esifazane. Amabele ayemakhudlwana futhi nezinqe zigoqekile. Kwalukwe ngocingo lwensimbi, kodwa kumnandi kakhulu, umlenze ongezansi nezinyawo kunikeza umbono wobubele obukhohlisayo. UVladimir wagijima ngemva kwakhe. Wamdlula, wambamba ngesithende esibomvana, intombazane yagqashuka yahlasela ingxube kakhukhamba nobhejane. Wazama ukuphuma, kodwa u-Elfaraya wadabula iqatha elikhulu enyameni futhi waliphonsa emlonyeni wakhe:
  - Ngakho esihlwabusayo! Kungani ungafuni ukuluma uVlarad kanjalo?
  - Yini futhi? Ngize ngibe nenjabulo enkulu. - Le nsizwa yandisa isivinini sayo yagijima yahlangana nengxube yempungushe nerose. Le nunu ebukekayo yayinuka amakha. - UVladimir waphula ucezu petal waluphonsa emlonyeni wakhe. Hewu! Kwakubhakwa u-ayisikhilimu one-flavour kashokoledi ehluke kakhulu. Okungajwayelekile, kodwa kuyathandeka ngesikhathi esifanayo!
  - O! Lokhu kudlula konke okulindelekile! - Wathi umfana. - Empeleni, idili elinjalo lomhlaba wonke!
  U-Elfaraya uphakamise:
  - Masiqhubeke nokuzingela!
  Ukujaha izilwane ezinjalo kuyinjabulo yangempela. Lapho udlula futhi uphishekela isidalwa esinjalo, ngentshiseko enkulu. UVladimir wazama inkunzi yeplamu, waxosha inkawu yephayinaphu isikhathi eside, futhi waxosha ingwenya ye-chamomile. Konke kwakubonakala kuhloniphekile, izilwane zazilahlekelwa yizicucu futhi zibhonga, kodwa kuVladimir kwakusobala ukuthi lesi kwakungesona isilwane esingokwemvelo, futhi izilwane zadalwa nje ngokuhlakanipha okulinganiselwe okuvela ku-biomass yokudla.
  U-Elfaraya naye wayekuqonda lokhu; izikhathi eziningana ngesikhathi sokundiza amantombazane ashayisana futhi aphululana amabele. Ekugcineni, uVladimir wabamba ingxube ye-chrysanthemum ne-cobra, ngokushesha wagwinya umsila wale nyoka. Kuhle futhi.
  U-Astarte wagxumela ensizweni futhi wahambisa iminwe yakhe phezu kwamahlombe akhe anemisipha:
  - Awu, kanjani? Ngikubona uthanda umbukiso wethu wedili!
  - Yebo, ama-elves ayakwazi ukuzijabulisa! "Le nsizwa yavele yagqama.
  - Futhi wena, ngokuba phakathi kwabantu, kubonakala sengathi ukwazile ukuzenza umuntu? - Ukaputeni we-elf waphulula amahlombe eqhawe angenalutho, anamandla ngohlaka olujabulisayo.
  - Kancane! Uyazi, uma ulala eduze kwebhodlela elivuliwe lamakha ...
  - Ngiyazi, sithandwa, kodwa awukwazi ukusiculela ingoma yomuntu ukuze ushintshe! - I-diva iphazamisekile.
  UVladimir wacwayiza izikhathi ezimbalwa:
  - Empeleni, ngiyakwazi! Kodwa ngikholwe: akulula ngisho!
  - Ungabi namahloni! Unezwi elihlabayo kakhulu. Hhayi-ke, njengenhlabamkhosi, ngakho qhubeka ucule imbali! - U-Astarte ukhiphe inqwaba yezinhlansi ezinemibala eyisikhombisa ngemuva komlomo wakhe.
  - Ufunani ngempela? - UVlarad wayedidekile.
  U-Astarte wahlephula ucezu lwendlulamithi yamasitrobheli, wadla omunye walo, wayesephonsa uVladimir.
  - Hhayi-ke, Vlarad, into abayiculela intombi yabo bememezela uthando lwabo! Kade ngangiphupha ngizwa lokhu. Kungenjalo, ngikhathele izingoma zokushisekela izwe!
  - Awu, ungalalela!
  - Ake ngivule umsindo!
  U-Astarte unqamule iminwe yakhe, izinzipho zakhe zicwebezela:
  - Qalisa!
  UVladimir, ekuqaleni enamahloni (izwi lakhe laduma kakhulu), wabe eseqala ukucula ngesibindi:
  Ngifuna ubuhle nawe, ngifuna ukuphila ngenjabulo,
  INkosi mayikunike inhlanhla encane!
  Bese ngizulazula nesithandwa sami kusihlwa,
  Ungakhathazeki!
  
  Kukhona ama-burdocks ngaphansi kwezinyawo zakho,
  Ngakhetha imbali enuka kamnandi, ephuzi nebomvu!
  Futhi izinkondlo ezinikezelwe kothandiweyo wakhe,
  Kwangathi wonke umzuzu onephupho ungamangalisa!
  
  Kukhona amafu esibhakabhakeni, iconsi entendeni yesandla,
  Ngikuqabule - ngingene ekushiseni!
  Asikwazi ukubekezelela lo mlilo wothando,
  Ngiye ngafunda ukubekezelela ukuhlupheka nokuhlushwa!
  
  Ehlane - ukuthula kuyasha,
  Ibhoboza ingene ethempelini futhi iphephethe uphahla lwayo!
  Kodwa juba lami, undiza kuze kube phakade,
  Futhi ngizwa ukuhlokoma kwamaphiko emoyeni!
  
  Yebo, ngiyazi ukuthi kuyiqiniso - ngeke kubuyiswe,
  Okuse-Edene kwakunathi ngaphambili!
  Ngacindezela ibele lakho elinqunu ebusweni bami,
  Ngidinga intando namandla amakhulu!
  
  Iwa elingaphezu kwethu limnyama futhi alinamoya,
  Futhi umoya uyavunguza, igagasi elibi iziswebhu!
  Izivunguvungu zenza izihibe esibhakabhakeni,
  Futhi umhlambi wama-seagull - isixuku esixokozelayo!
  
  Futhi ukubukeka kwakho kwashintsha futhi kwaba nokujabula,
  Sihlanganise izandla - ukunqoba kwabaphethe!
  Cha, ngeke ngiphule ukudabuka, ngizokhuluma iqiniso,
  Sinenhlanhla yokuhlala ezweni elihle!
  
  Ngikuqabula emlonyeni - ujabulile ukuncoma,
  Futhi kungakhathaliseki ukuthi yini, ingxoxo ayinangqondo!
  Abakhwabanisi mabahlukaniselane impango;
  Bazothola isigwebo esinzima!
  
  Futhi isimo sezulu esibi esibi siyancipha,
  Umsebe wentuthu upenda umkhathizwe!
  Futhi sazithola sisemandleni avuthayo,
  Angikwazanga ukuveza umcabango ngokunembe kakhudlwana!
  U-Astarte uzamula ngokukhombisa ngomlomo wakhe ohehayo:
  - Izingoma zomuntu ziyisicefe kakhulu. Lokhu kuyisici sabo esiyinhloko. Thina elves siyahlekisa kakhulu!
  - Njengama-clowns esekisini! - UVladimir ukhathele ngalokhu. - Asidanse i-hopak esikhundleni salokho.
  - Akuhlekisi! Kuyisono ukumamatheka kulokhu! - I-elf-kapteni yacwayiza, amehlo amathathu avela ngemuva kwekhanda lakhe, futhi ngaphandle kokuphendula ikhanda lakhe, waqalaza. - Kubukeka sengathi sesivele sigcwele.
  U-Elfaraya waphikisa ngokushesha:
  - Akufanele uphazamise ukudla okunomsoco okunjalo. Lokhu kumane kuyisimangaliso ezimpapheni! I-photon incane, kodwa ngaphandle kwayo, ngeke umangale i-quasar!
  Ukushwabadela izilwane kwaqhubeka, uVladimir no-Elfaraya bendawonye baxosha ingxube yenkunzi ne-chocolate marshmallows. Yakhahlela emuva futhi yazama ukuhuqa labo ababemsukela ngendelelo ngezimpondo zayo. Umfana nentombazane bahamba ngezindlela ezihlukene, ngakho-ke njengama-stormtroopers amabili: bamboza isidumbu ngesikhathi esisodwa. Ngakho waphinde wachaphaza, kodwa waboshelwa futhi waklebhuka.
  - Futhi ufuna ukuya kuphi kimi, sithandwa sami! - Wathi iqhawe, egigitheka.
  - Cishe ufuna ukulima insimu egcwele amaswidi? - UVladimir uphakamise, ngokukhohlisa. - Futhi yeka amaqebelengwane amahle owatholayo!
  Insizwa nentombazane yadla inkunzi yonke, emangalisayo nje; ukuthi izisu zabo azizange ziqhume. Ngisho noma isilo singewona usayizi wokuphila, sisahlaba umxhwele. Ngemva kokuqeda naye, umbhangqwana osemusha waqhubeka nokuzingela. Amanye amantombazane azama ukuthinta uVladimir kaningi. Le nsizwa yajabulela ukuthintwa kwamantombazane, yaya ngokuya ijabulela, ibamba imilenze engenalutho. Amadlozi ezinsikazi ahayiza, eklabalasa ngenjabulo, azama ukuhlala entanyeni yakhe. Ayezwa iphunga elinamandla lezinkulungwane zamakha angavamile kakhulu. Omunye wabo washaya umfana ngekhanda esiswini izikhathi eziningana. Konke lokhu kwamjikisa kabi uVladimir, waphuthuma entombazaneni wayiluma esifubeni. Kumnandi kanjani ukuzwa ingquza yowesifazane emlonyeni ufana nengane (kodwa uVladimir akazange anceliswe), ukuthi inyama yentombazane iyigugu kunerubi, uyikhotha ngolimi futhi kukhona okumangalisayo, ubumnandi. - ukuphuza amanzi. Ukunambitheka okumangalisayo okunjalo. Intombazane iyamkitaza emuva, ukunyakaza okuthambile kodwa okunamandla. Ngemva kwalokho, bahlukana ngokungalindelekile, uVladimir wathatha ingxube ye-spikelet nekati.
  - Ngokuvamile, wonke umuntu uthi inyama yekati imnandi. Ngakho sizozama. - Wathi le nsizwa, purring ngenjabulo.
  Impendulo ivela ku- Elfaraya:
  - Kuthiwani uma uzama igundane! Ngeke kube kuhle, kodwa kupholile kakhulu!
  -Kodwa bheka: ubona ingxube yegundane ne-apula. Asimbambe! Asigwinye kanye namathambo.
  UVladimir wavuma ngekhanda futhi wagijima ngemva kwegundane. Wayibamba ngomsila, isilwane saqala ukukhala ngenhliziyo, sikhahlela izidladla zaso.
  - Awu, uyaphi, siphukuphuku! Ngeke ngikwenze lutho, ngizodla nje! - UVladimir wathi ngokudlala.
  - Ungahlali esiphunzini somuthi, ungawudli uphaya! - Igundane lakhala.
  U-Elfaraya wambamba wamqinisa:
  - Hhayi-ke, sithandwa sami, uzophathwa kanzima kakhulu kunalokho okufanele. Sizokukhipha isikhumba.
  Igundane lacula:
  - Ntombazane, yidla isikhala, silly, nge-crunch and gusto, ngizokudla!
  U-Elfaraya usekele ingoma:
  - Uzoqhuma njengedonathi, nge-athomu flash - i-fart ngaphandle kwezinkinga!
  UVladimir kanye nentombazane bavala igundane futhi baqala ukuklebhula ngamazinyo abo. Imihlathi enwebekayo yezilwane zasemhlabeni yayilokhu ikhula ngosayizi, ithatha izingcezu ezinkulu. Amanye ama-elves, ekubona lokhu, nawo aqala ukukhiqiza imilomo yezingwenya. Yonke into yayibukeka kabi ngokwedlulele futhi yashaqisa umcabango nge-aplomb yayo eyedlulele.
  U-Elfaraya wacula:
  - Mhlawumbe empilweni elandelayo, lapho ngiba ingwe, ngizodla ibhubesi.
  UVladimir wakhomba umunwe wakhe:
  - Nali ibhubesi, uyalibona lixutshwe ne-raspberry enkulu!
  Intombazane yacula, ngezwi elimnandi nakakhulu:
  - Amajikijolo aqhakaza phakathi kwezinkanyezi, isithelo se-quasar sivuvukala emagatsheni! I-Parsec yazala izinkanyezi futhi yahlasela indawo yonke!
  Insizwa nentombazane base bevele begula ngenxa yezinhlobo ezahlukene zenyama, okhilimu, nophuzo; bavele bahlanya.
  - Kuzoqhuma! O, sizoqhumisa umkhathi! Futhi sibe ama-quarks amancane, sizowahlephula ngemicibisholo! Sizoklebhula futhi sibulale ikhulu lezigidigidi zezidalwa eziphilayo ezihlukene!
  U-Crizzly ungene:
  - Khohlwa isithunzi sakho!
  - Nakekela okuthunyelwe! - U-Elfaraya wagxumela ku-Chrizzly wabamba ikhala le-elf ngezinyawo zakhe ezingenalutho. - Awu, uthanda kanjani?
  - Unuka kamnandi! Njengasengomeni yasendulo: Oh, yeka imilenze, bangakwazi ukukunquma ngaphansi kwebele!
  Ungesabi, mntanami, sizoba ne-hyperfuck!
  Ubumnandi babonakala buhlala unomphela. Kodwa ngisho nama-elves ayagcwala, futhi kancane kancane umsindo wehla. Izithelo zezilwane ezasinda edilini zandiza zabuyela emfantwini ophahleni. UVladimir wathi ngefilosofi:
  - Umhlaba wezilwane uhlukaniswe waba ukudla nabadlayo, umhlaba wesintu uhluka kuphela ngobukhulu bezisu zabo kanye nokuba khona kwe-toast!
  U-Elfaraya wabonisa amazinyo kuphela ephendula. Zazibonakala sezinde kakhulu futhi zibukhali.
  U-Astarte, ejabule kakhulu, wabuza:
  - Niyithande kanjani, bakwethu?
  U-Elfaraya, ekhipha ukumamatheka kwemvubu, waphendula:
  - Inani elifanele nje lokuzijabulisa! Kufana nencwadi yamahlaya, ukudla kudliwe kahle futhi kucula ngokuhlekisayo kanyekanye.
  U-Astarte wamamatheka:
  - Futhi manje thina elves sifuna ukwenza uthando. Sawubona Vlarad, uyafuna ukungithanda?
  Iqhawe elincane, elikhazimulayo, laphendula:
  - Ngokuqinisekile! Futhi na ngaphezulu!
  Ukapteni we-elf, egxumagxuma ngenjabulo, wacosha:
  - Bese undizela kimi, sithandwa sami! Sizoba ngabathathu ngesikhathi esisodwa, lokhu kufanele kukuhlabe umxhwele!
  UVladimir wenza ihlaya:
  - Ngokubona kwami, kungcono ukuthi owesifazane abe namadoda amathathu ngesikhathi esisodwa. Noma okungcono, yenza isibalo sesishiyagalombili.
  U-Astarte waphefumula:
  - Sinamadoda ambalwa, kodwa inkinga efanayo ingaxazululwa ngokusebenzisa amarobhothi. Ngakho-ke, mntanami, ungaphatheki kabi. Ngesikhathi sendiza, uye wenza ucansi?
  - Bengifunda! - UVlarad wayengafuni ukubonakala njengomuntu osanda kuzalwa.
  - Khona-ke ake siqale!
  Intombazane yaphonseka kuVladimir futhi imizimba yabo yahlangana nebhola. Ngaso leso sikhathi, ama-cyborgs ensimbi akhethekile andizela ehholo. Amantombazane ngokwawo abahlasela, noma abafokazi. Umsindo nomsindo wawungacabangeki, kodwa umculo waqala ukudlala, futhi imizimba yama-elves yayipendwe ngemibala ehlukene. Ukunyakaza kwaba ukuhleleka futhi kwaba hhayi zasendle kangaka. Wonke umuntu waba nesikhathi esimnandi futhi uVladimir wayemangele nje, endiza phezu kwamaphiko othando olwandle olungapheli lwenjabulo.
  Kodwa-ke, ngenkathi ama-elves ejabule, inkanyezi yawo ekhangayo yangena emkhakheni wezigcwelegcwele. Ikhompiyutha yavusa isibukeli se-pirate ngokukhala okuncane.
  - Emkhakheni 63-94-18, kutholwe okuhlosiwe okukodwa. Aqonde ngaseSangweni Lembuzi.
  - Kumele sibikele ukapteni. "Umfana obebukeka njengengxube yekati nofudu wavula ihologram ngezandla ezivevezelayo.
  . ISAHLUKO No. 23.
  
  Kwakubonakala kuwukudla okulula, inhlanzi eluhlaza nama-oyster, kodwa kumuntu owayengadlanga yonke imijikelezo eyishumi nane yokuba isosha lezinyane futhi ezivivinya ngonya, lokhu kwakungokuthile! Inyama ye-oyster inosawoti omncane, ngokunambitha kwe-iodine. Ayidingi isinongo. Intombazane ihlafuna ngamandla futhi igwinya inyama. Isisu siyashisa, ukugcwaliswa okujabulisayo kubonakala. U-Mirabelle wayefuna ukuhambisa, ukudla okungeziwe amandla, nakuba ngezinye izikhathi lokhu, ngokuphambene nalokho, kuholela esisindo. Le ntombazane yahlukana, yavula imilenze, futhi emcabangweni wayo wabonisa abafana ababili abahle beyihlikihla emaqakaleni nasezinyaweni. O, kungaba kuhle kakhulu ukuzwa ukuthintwa kwemizimba eshisayo, eqinile. Unomuntu omdala, umzimba onempilo ngokuphelele, njengoba kufanele, ngaphandle kwesici esincane, futhi ufuna uthando! Nokho, ngiyazibuza ukuthi ubani osemkhunjini? Njengoba lena ingenye indawo yonke, kungase kube nezilo. Izilo zangempela ezesabekayo ezikwazi ukushwabadela intombazane emnandi. Ayishiyi ngisho imbewu, nemilomo enukayo.
  Ngokuvamile, kunjani ukuphila uzungezwe izilo? Noma usinde? Ithemba lokuqeda ukuphila kwakho kwenye indawo yonke, ngaphandle kwethemba lokuzalwa kabusha, alikhangi! Intombazane yaqala yasondela ngokucophelela emkhunjini, yacasha ngemuva kwezihlahla. Kazi ubani? Abadayisi abalula, imikhumbi yempi noma abaphangi.
  Umbono wentombazane wawubukhali kakhulu, nakuba wayengumuntu. Wabona amatilosi amaningana. Esinye sazo kwakuyisidalwa esinemigqa enekhanda lekati elidla inyama. Lokhu kwamenza waqhaqhazela ngokushesha uMirabela. Uma ukuziphendukela kwemvelo kuthathe indlela ehlukile, khona-ke kuba nzima kakhulu ngenkawu ukuxhumana nezilwane ezizingelayo kunezihlobo zayo. Ngakolunye uhlangothi, intombazane ingalindela ukudlula kunkulunkulukazi, kodwa ... Lokhu ngandlela-thile kuwubuwula, ikakhulukazi njengoba cishe izobhekwa njengolunye uhlobo lwesilwane esihlekisayo.
  I-brigantine yanyakaza. Nanka amanye amatilosi. Hhayi-ke, bagqoke ngendlela ebukekayo, abaningi banqunu ingxenye, banemisipha. Bancane futhi abancane kakhulu, kodwa babonakala befana nabantu. Babukeka bethukile nje. Kunamabhandeshi ahlekisayo emakhanda abo, amafinyila abo anolaka, amaningi awo ashwabene futhi anoboya. Amahlosi namanye amabhungane aphinde abonakale phakathi kwawo. Noma kunalokho izidalwa, njengofezela. Hhayi-ke, lokhu kuyinto esobala eyamazwe ngamazwe. Izingubo zokugqoka kuphela ezivusa inhlangano engathandeki. Yebo, yebo! Lezi izigebengu ezijwayelekile. Yile ndlela aboniswa ngayo kumafilimu e-retro. Oh-oh-oh-oh! Zitholele esiqhingini esiwugwadule, esizungezwe ulwandle kanye nezigebengu. Ukube uMirabela wayesemzimbeni wakhe wangaphambili, ngabe waphuthuma kulawa ma-freebooters ngaphandle kokunanaza. Kungani ubaphazamisa? Kodwa njengoba usungumuntu olula, ulwe okungenani namadoda ayikhulu anempilo? Cha akasile. Futhi ngokuvamile, yini okufanele yenziwe owesifazane onqunu phambi kwamadoda? Ukuhlangana nezigebengu akwenzi kahle. Okokuqala ukudlwengulwa kweqembu, kwalandela ukufa. Yiqiniso, inketho ingenzeka: ukuthengiswa ku-harem. Okwakamuva akukubi kangako. Kodwa kukhona amanye ama-nuances ambalwa lapha. Okokuqala, uma kukhona amakhosikazi kulo mhlaba, mhlawumbe banesimilo sobuProthestani futhi angagcina eseyisigqila emasimini noma ezinkwalini? Lesi ngesokuqala! Okwesibili, lapho kunamadoda amaningi kangaka alambile eduze kowesifazane omuhle, kuba nzima ukugwema ubudlova. Ngokuvamile, ingabe kumnandi noma cha? Kwamanye amanoveli othando, abesifazane bahlushwa yilokhu, kodwa kwabanye, ngokuphambene nalokho, babekujabulela! Lokhu mhlawumbe kuncike kakhulu emzimbeni, kodwa umzimba wakhe uyanwebeka...
  UMirabela wabona ukuthi izikebhe eziningana, noma ezintathu, zazihlukene ne-brigantine. Lokhu kwase kuthakazelisa kakhulu. Mhlawumbe ubukele Pirates? Kuphinde kube umnyakazo onamandla, njengokumshaya esiphongweni ngenkanyezi. Intombazane evela emphakathini ophakeme, kunzima ukugwema isizungu, futhi bakubiza ngegama lakho eliphakathi uma ufuna ukubhebha umuntu!
  UMirabela wazishaya esihlathini ngesibhakela: yeka imicabango engcolile neyinhlamba! Cha, lokho akunakwenzeka neze.
  Izikebhe zazilokhu zisondela. Lapha banamathela kahle ogwini lwesihlabathi oluwolintshi. UMirabela ubala abantu abangamashumi amathathu nesithupha. Ezintathu kwakuyizilwane, ezimbili zibukeka njengezimfudu ezihlomile ezihambahambayo, kanti ezinye, nakuba zazinonya, zazingabantu. Le ntombazane ayizange imangele ikakhulukazi ngalokhu. Ezimweni eziningi, ukuziphendukela kwemvelo kwamanye amaplanethi kuthambekele ekufaneni komuntu. Ama-elves afanayo, uhlanga oluvame kakhulu endaweni yonke, awahlukaniseki kubantu, ikakhulukazi uma izindlebe zabo zivaliwe. Kwazi bani, mhlawumbe lezi pirates ziyi-elves? Akukubi kakhulu futhi, abantu nama-elves bangazalanisa futhi bakhiqize inzalo evundile.
  Izigebengu zaqala ukwehlisa umthwalo ezikebheni; zazinemigqomo engenalutho, okufakazela isifiso sazo sokugcwalisa amanzi ahlanzekile. Eziningana zalezi zitsha zazigingqika phansi futhi ziphothe. Abaphangi basogwini baphuma ezikebheni base beqala ukuzihudulela phansi ogwini. UMirabela wabe esebona ukuthi izigebengu ezintathu zasolwandle ziboshiwe. Baphushelwa ngaphandle kwezikebhe ngokungafanele bahudulelwa ekujuleni kwehlathi.
  Intombazane yashaya ikhwela:
  - Kukhona okuthile kulokhu! Okungukuthi, inkolo yamandla anonya. Ngokuvamile, abaphangi basolwandle kungenzeka babambe izithunjwa ezihloniphekile futhi bafuna ukuthola isihlengo sabo.
  Intombazane yayiqaphe ngokucophelela ukunyakaza. Abaphangi basolwandle babenama-muskets anzima, ahlehlela emuva cishe ngekhulu leshumi nesithupha, kodwa izikhali zabo eziyinhloko kwakungama-saber, izingwegwe, izimbazo, nama-broadswords. Ukutholakala kwama-muskets; Kwangincela kabuhlungu emgodini wesisu sami. Inyama yakhe entsha isengozini futhi uma ucezu lomthofu lungena ekhanda lakhe, kuyoba kubi kakhulu. Futhi ubuntu bakhe buzonyamalala endaweni yomunye umuntu. Iqiniso lingase libe sesikhathini esizayo, umbuso wakhe uzowunqoba lo mkhathi. Ngemva kwalokho uyovuswa! Kodwa kulokhu: uzothunyelwa endaweni engaphansi njengecala elingazange lihlawulele. Makube yi-virtual. Ngaphandle kwalokho, wayebone ingxenye encane yokuhlushwa. Esikhathini esizayo, ukuhlukunyezwa kungase kube unya futhi kube yinkimbinkimbi nakakhulu. Phela, uma ukwazi ukuhlukumeza ngezindlela eziyisikhombisa ngesikhathi esisodwa, ubani ongaqinisekisa ukuthi awukwazi ukuhlukumeza esigidini, noma ngisho nesigidigidi! Umqondo womuntu uyasungula kakhulu ukuhlukunyezwa futhi ngokuvamile uthola injabulo kunqubo ngokwayo. Amadoda athanda ukuhlukumeza abesifazane, abesifazane bathanda ukuhlukumeza. Lokhu sekuvele kwaba idlozi lezizukulwane ngezizukulwane. Intombazane yahamba ngokuthula, cishe kuzo zonke ezine, yabe isikhumbula ngokuzumayo inqubo yokufunda ukugxuma emivinini. Quasar! Iyakwazi ukushibilika futhi inyakaze njengendlovukazi yasehlathini, miningi imivini lapha!
  Nazo sezifika izinkawu. Izilwane ezincane ezinhle eziluhlaza noma ezinsomi. Zishibilika emagatsheni, afana nalawo asemhlabeni, kuphela anemisila eminingi, emithathu noma emine! Intombazane imamatheka ngokwenama futhi ibenzela nekhala. Izinkawu ziyalingisa, ziphinde ukunyakaza kwakhe. Izidalwa ezihlekisayo.
  Intombazane ikha ubhanana osawolintshi ngezinyawo zayo ezingenalutho futhi ikwazi ukuwucwecwa ngaphandle kokusebenzisa izandla zayo. Izinkawu zikhala ngokujabula. UMirabelle uyazijabulisa futhi ubajikijela amakhoba. Izinkawu ziphendula amantongomane. Kukhona ukuhleka - wonke umuntu ujabule kakhulu!
  Kodwa iziboshwa azibonakali zijabule. Bayiswa egqumeni elincane baboshwa ngamaketango ezihlahleni. Izigebengu eziyisithupha zasala eduze kwakhe, eyodwa inobuso besilo. Abasizi bakhe ababili baqala ukubhula umlilo. Esinye isigebengu esiminyene kakhulu, nakuba sifushane, saletha ibhokisi lamathuluzi.
  UMirabela wahlebeza:
  - Lezi ngokusobala uhlobo oluthile lwamadivayisi!
  Intombazane yandiza phezulu futhi manje isikwazi ukuhlola ngokucophelela iziboshwa.
  Omunye wabo kwakuyikhehla, elinempandla enkulu nentshebe empunga engandile. Nokho, amehlo ayebonakala esemancane futhi ephila. Ubuso obucishe bube mnyama ngenxa yokushuka nemibimbi eminingi emincane. UMirabela wayeke wabona abantu abadala, emafilimini kuphela. Yiqiniso, ukuguga akwenzi muntu abe muhle, futhi intombazane yabhekana nokushaqeka nokuqhaqhazela. Ingabe abantu babenjena ngempela? Kubi kakhulu, awukwazi ukwesabisa abantu abanjalo - imvelo enonya. UMirabela wacabanga, uma enamathela kulo mhlaba, uzoguga? Ingabe lo umbuzo wemibuzo? Yebo, ngangingafuni ukubukeka njengesalukazi esishwabene, esizingele. Lokhu mhlawumbe kungaphezu kwamandla akhe, ithemba elinjalo lingakuhlanyisa! Uye walahla ukuguga kudelise izici ezinjalo!
  Isiboshwa sesibili, ngokuphambene, sasimncane kakhulu! Empeleni umfana osemusha: cishe iminyaka eyishumi nane noma eyishumi nanhlanu ubudala. Izinwele ezinde ezi-blond, ushokoledi, umzimba onqunu onemisipha, i-slab abs. Wayefana no-Apollo osemusha, futhi lapho embuka, inhliziyo kaMirabela yaqala ukushaya ngokushesha. Yiqiniso, umfana mfushane kunaye, futhi engakavuthwa ngokwanele, ubukeka njengesosha lengane yonyaka wokugcina. Kufanele kubhekwe ukuthi iningi labaphangi basolwandle abahle neze, nakuba bephile saka. Kazi ubani? Mhlawumbe umfana we-cabin! Ngokuvamile kumanoveli e-pirate, abafana be-cabin badlala indima ebalulekile. Kuyiqiniso, isibonelo, eSabatini: yayingekho indawo yeqhawe lentsha. Ngokusobala kwakungeyona imfashini kakhulu ngalezo zinsuku!
  Umhlanganyeli wesithathu ubeluhlaza, enobuso bexoxo. Esikhundleni semilenze, wayenamaphiko nezandla ezinezinzipho. Yebo, ixoxo elivamile elivela emakhathuni ezingane, lincane ngomzimba, mhlawumbe lincane kunomfana we-cabin. Kuyamangaza, kungenzeka ukuthi ungumuntu ohloniphekile. Uhlobo oluthile lwenkosi yexoxo. Hmm yebo! Kuqoqwe amavidiyo athakazelisayo.
  Isigelekeqe esikhulu esinobuso bengwe sakhipha okuthile okufana nesando sabhodla:
  - Manje thosa izithende zomfana wekhabethe!
  Umfana waphendula ngokungalindelekile:
  - Angiyena umfana we-cabin, kodwa ukapteni!
  Isigebengu esiqinile sathi ngezwi elijulile:
  - Kuwumkhuba phakathi kwethu maqhawe enhlanhla ukuthi noma ngubani iqembu elikhethayo kube ukaputeni! Awuzange ukuqonde lokhu, Arcephalus!
  Umfana akazange aphele amandla, wazama ukugqashula izinduku ezimbophile. Umzimba wanyakaza ngenxa yengcindezi:
  - Lapho ubaba efa, nonke nafunga ukungibona njengokaputeni!
  Isigebengu esinekhanda lengwe saphendula ngokujabula:
  - Udinga nje ukuba ngumfana we-cabin. Imanzi ngemuva kwezindlebe! Uyibhungu, unesibindi sokuzibophezela ekubeni ukapteni!
  Ukapteni osemncane: wasonta ukumamatheka okudelelayo:
  - I ukulwa akukho okubi nakakhulu! Phela, lapho nginikeza i-Bloodsucker impi efanelekile, wenqaba ngobugwala!
  Isigebengu sasolwandle sigawula igatsha elisha elinamaqabunga aluhlaza ngesabha salo:
  - Ukulwa ngenkemba, noma ukudubula ngama-muskets kuyimpumputhe kakhulu! Noma yiliphi ithuba lingakwehlisela phansi, kodwa ngaphandle kwalokho uboshiwe futhi ucasulwe ngokuphelele kithi. Sakubulala kudala, kodwa okwamanje kumele sazi; lapho uyihlo afihla khona amagugu kaGross-Cardinal. Kukugcina uphila okwamanje. Uma usitshela, sizokushiya nabangane bakho kulesi siqhingi. Kukhona inala yokudla lapha futhi uzophila isikhathi eside, futhi uma kungenjalo, khona-ke usumdala ngokwanele ukuba ucabange yonke imiphumela.
  Lahuba ikhehla:
  - Ungamtsheli! Kulokhu, sizobulawa ngokushesha!
  Ingwe yaveza amazinyo alo:
  - Vala Ichashazi! Ukube bengihlakaniphe kakhudlwana, bengizomjoyina. Wena kanye nalelixoxo elincane nguwe kuphela owahlala uthembekile kumncela, futhi ngalokho wasayina incwadi yakho yokufa.
  Impendulo ivela ku- Dot:
  "Ngimdala futhi anginakho okuningi engisele." Ake ngife, kodwa akekho ozothi uDot wephule izwi lakhe okungenani kanye empilweni yakhe!
  - Yeka imizwa! Izinyembezi zesitha sakho kuphela ezingangeza igolide elengeziwe esikhwameni sakho!
  Isigebengu senza isenzo esisongelayo:
  - Akuyona ize ukuthi izinyembezi zabesifazane ziqhathaniswa namaparele; ziyigugu ngoba zingashintshwa ngemali! - Kusho umfana u-Arcephalus, ebonisa ukuhlakanipha okungalindelekile. - ngakho-ke unephutha!
  Umholi wezigebengu wacwilisa i-crowbar emlilweni:
  - Uzokhala izinyembezi manje! Noma ungitshele ukuthi ukuphi umcebo. Ukukhetha noma impilo ejabulisayo yesihluku, noma ukufa okunonya.
  U-Arcephalus wahleka:
  - Nginokukhetha okukodwa, phakathi kokufa okufanelekile nokungafaneleki! Asikho isizathu sokuthi lo munca igazi angishiye ngiphila. Phela uma ngisuka esiqhingini, vele ngizoziphindiselela kuye, futhi uyigwala. Isibindi sihlala sihloniphekile - ubugwala abuphephi muntu!
  Ingwe yakhonkotha:
  - Ngakho-ke angizukukuyeka! Manje uzokhala ngobuhlungu! "Wathatha i-ayina eshisayo emlilweni.
  Isigebengu sasolwandle sammisa ngesenzo:
  - Kusekuseni kakhulu ukusebenzisa umlilo! Okokuqala ukushaya okulula.
  Isilo sabhodla ngokucasuka:
  - Kulungile, ake sandise injabulo!
  Ngemva kokukhipha izinduku ezazilungiselelwe ngaphambili futhi bazimanzisa ngamanzi, abaphangi basolwandle baqala ukubhaxabula umfana.
  U-Arcephalus wamomotheka kancane, efuna ngakho konke ukubonakala kwakhe ukukhombisa ukuthi wayengekho ezinhlungwini, nakuba abaphangi abahlukumezi abanamandla nabanamandla babelazi ibhizinisi labo. Ngokushesha basika isikhumba futhi igazi lachitheka. Insizwa, nokho, ifihle ubuhlungu kuphela, yasho ngezwi elikhalayo:
  - Kodwa kunalokho ubuthakathaka! Futhi awukwazi ukushaya kahle!
  Isigelekeqe esinekhanda lengwe sashaya umfana emilenzeni ngesiswebhu sakhe, sase simsika isihlathi ebusweni:
  - Ngitshele ukuthi ikuphi imephu yamagugu!
  Insizwa yakhipha ulimi:
  - Ngoboya bakho obovu!
  Isigebengu esinamandla sayala:
  - Kwanele! Manje ake sifafaze usawoti emanxebeni!
  Impushana emhlophe yawela emhlane wakhe onemigqa. Amehlo omfana anciphile, ubuhlungu bubonakala kubo, kodwa umlomo wakhe uqhubekile nokumamatheka. Lapho ekugcineni ungqimba olugcwele igazi lwasibekela.
  I-Tiger Pirate yabuza:
  - Awu, manje uzokhuluma!
  Umfana wamemeza:
  - Ngizohleka kuphela!
  - Bheka, wena silwane!
  Isigebengu sengwe sakhipha insimbi eshisayo, sasondela kumfana sayigcoba esithendeni sakhe esingenalutho, esinothuli kancane. Umfana wavula umlomo wakhe ngokudlikiza, ehefuzela, kodwa wabe esewuvala, welula izindebe zakhe ngomzamo omkhulu ukuze amoyizele.
  Isigebengu esiqinile, njengothisha onakekelayo, saphawula:
  - Ungacindezeli insimbi eshisayo esithendeni kakhulu. Uma isikhumba ezinyaweni sishiswe ngokuphelele, ubuhlungu buyancipha. Lapha udinga ukunyakaza okuthambile, njengokungathi ukunyakaza okumbambayo. Futhi akusona isithende ngokwaso esiwile, sinzima kakhulu, uhlangothi oluthambile lonyawo. Njengentombazane emnene.
  Isigebengu sengwe sasilapha unyawo lwangakwesokudla lomfana. Wazama ukuyishisa ngokulinganayo. Wanikezwa izindlawu ezibomvu, ezithandela iminwe emincane yomfana. Sawagoba kancane sawaphendula. U-Arcephalus, naphezu kokuhlupheka, izithukuthuku zazigeleza ebusweni bakhe, wayecindezelekile, akazange abubule, nakuba i-tiger pirate yayiyazi ibhizinisi layo, ibheka izindawo ezibucayi.
  Kuzwakale iphunga elivuthayo emoyeni, iphunga lithambile, likitaza kamnandi emakhaleni. UMirabela kwakungathi uyaphola, ngokuvamile iphunga lokushiswa alijabulisi, kodwa manje selimnandi nje, liphulula ikhala elibucayi lentombazane, akufani nalezi mizimba yesilisa ejulukile yabaphangi.
  Ngemva komlenze wesokudla, umhlukumezi waqala ukwenza umlingo kwesokunxele. Inqubo yokuhlukunyezwa ngokwayo yayimnandi futhi ijabulisa kuye, kodwa iqiniso lokuthi isisulu asizange simemeze sasicasula.
  Isigebengu esiqinile sabona ukuthi umfana usezinhlungwini ezinkulu, futhi wahluleka ukubekezelela lokho, futhi sasikisela:
  - Awu, ngitshele ukuthi ikuphi imephu yamagugu. Khona-ke ngeke sihlukumeze. Ngisho noma ukufa kulula. Chick-chick futhi usezulwini. Futhi ngakho sizokuhlukumeza isikhathi eside.
  Umfana waphendula kabuhlungu, ukuzimisela kubonakala emehlweni akhe:
  - Isigxobo emlonyeni wakho, hhayi umcebo!
  Izwi lesigebengu, naphezu kokuthukwa, laya lithambile. Wayefana nobaba onothando ezama ukuphoqa ingane yakhe ayithandayo ukuba iphuze umuthi obabayo:
  - Kuwubuwula ukumelana! Sisazoyithola imfihlo, kodwa uzohlupheka kuphela! Ungakhathazeki, sizoba nezindlela ezahlukene zokukucwiya. Noma unenkani ngeke sikubulale kodwa sizokukhubaza ngokukushiya esiqhingini.
  Umfana wavele wakhipha ulimi lwakhe:
  - Nakho-ke!
  UMirabela wahlebeza:
  - Knight! Othello nje! Cha, uJoan wase-Arc!
  - Khona-ke kuyoba kubi nakakhulu kuwe! Umdlwane! - Ithoni yezwi ye-filibuster evela kwenye indawo yonke ibe bukhali kakhulu.
  I-Pirate Tiger yenziwa ngomlenze wayo wesobunxele, manje unyawo lwayo lonke lumbozwe amabhamuza amakhulu, okubuhlungu kakhulu. Yiqiniso, amabhamuza azophela ezinsukwini ezimbalwa, kodwa kubuhlungu kakhulu.
  Isigebengu esinamandla saphawula:
  - Yeka umsebenzi omuhle!
  Isigelekeqe sengwe sathatha udlawu olubomvu sacosha ubambo lomfana, saqala ukulusonta, sizama ukuluhlephula!
  Umsizi wakhe onamandla wammisa:
  - Sizokwenza lokho kuye ngemva kwesikhashana! Ukuhlushwa kufanele kuhluke kakhulu. Ikakhulukazi, sasiphatha ingxenye engezansi yomzimba, futhi manje kungani singaphathi ingxenye engenhla, ngokulingana.
  Umsizi womhlukumezi wathi ngezwi elijulile:
  - Phela, sinedivayisi efanayo! "Wakhipha iketango elinezinkanyezi ezicijile zensimbi. - Masiyigoqe ekhanda ...
  - Ngiphe! - wamemeza i-tiger pirate.
  I-stout corsair iphikise:
  - Ngingcono! Ikhanda, hhayi imilenze! Uma uyikhama kancane, ugebhezi luzoqhuma, futhi ngokulimala okunjalo, uzofa ngokushesha. Kubalulekile ukuthi singabulali, kodwa ukuthola imfihlo!
  Ingwe yabhonga ngokukhungatheka:
  - Esihogweni ngale ngcebo. Asiphange okwethu! Yeka isimangaliso lesi, leli golide elimangelengele!
  Umholi wamafilibuster wanikina ikhanda.
  - Akukho igolide kuphela lapho! Bathi unentelezi yokungafi!
  Isigebengu sengwe sahleka.
  - I-Talisman yokungafi, kungani efa ngaleso sikhathi?
  - Akadingi itshana elikhethekile okwamanje, kukhona ayisithupha ku-talisman, eyesikhombisa ayikho! Ungathanda ukuba ngongafi?
  - Ngokuqinisekile! Hawu, ngifisa sengathi ngabe ngilalisiwe! Ngingaba nendlu yonke! Awekho ama-harem amathathu aphelele! Konke lokho kungaba ukuphana okukhulu!
  Isigelekeqe esikhulu sahlohla isaber saso emhlabathini:
  - Hhayi-ke, akukho lutho, asikho isidingo sokushesha! Into eyinhloko ukuthi umfana akahlanyi. Uma umhlukumeza ngezindlela ezihlukahlukene nangesikhathi eside, futhi umnike ikhefu ekuhlushweni, khona-ke uyothulula imithombo yakhe yesambulo.
  U-Arcephalus wabhala:
  - Angisoze ngivume kuwe! Futhi ungaphakamisi amathemba akho! Kungcono ukwenza ama-scoundrels anjalo angafi ...
  - Uyaphi?
  Basonga iketanga ngama-sprocket ekhanda lomfana, baliqinisa futhi baqala ukulisonta. Isigebengu sasolwandle samamatheka ngobuqili. Izinsimbi zensimbi zamba kabuhlungu ogebhezini lwekhanda, zadabula isikhumba. Ngesikhathi esifanayo, umhlukumezi wazama ukushaya iziphetho zemizwa futhi acindezele imithambo.
  U-Arcephalus wayephefumulela phezulu, umjuluko oxubene negazi wawuvuza esiphongweni, amehlo ecwebezela. I-pirate yayicindezela ikhanda layo ngeketanga ngokuqinile, noma, ngokuphambene nalokho, yenza buthaka ingcindezi. Ukunyakaza kwaba nesigqi . Abasizi bombulali babilisa inkomishi yensimbi base beqala ukuthela amanzi ashisayo ekhanda elinegazi. U-Arcephalus wazama ukuvika, kodwa amanzi abilayo ashisa izihlathi zakhe ezithambile nezingenantshebe.
  - Ngakho ikuphi imephu! Siyazi ukuthi uyihlo wayidweba! Ngakho khuluma! Asikukhulule!
  Umfana wakhafula ebusweni bomhlukumezi. Wagxumela emuva wathuka ngamanyala anezitezi ezintathu, efutha amathe:
  - Ngizokuphula, puppy! Uzohhewula!
  Insizwa yamemeza ngezwi eliphukile:
  - Ngeke! Nguwe oyokhala futhi ucele umusa lapho bekuphanyeka esigxotsheni noma ekubetheleni!
  Isigebengu esiqinile sashaya umfana ngempama ebusweni sabe sesehlisa umoya:
  "Ungalindeli ukuthi uzongicasula kakhulu ngizokuqeda ngokushesha." Ngike ngabona amadoda anesibindi kangaka egconwa ngamabomu ngethemba lokuthi azoqhubeka nokuhlukunyezwa futhi umzimba ngeke ukwazi ukumelana nakho. Banephutha ukucabanga kanjalo! Kunjalo, kuyoba khona ukuhlukunyezwa, ngokuqinile ngokuvumelana nesimiso, futhi uzongiphendula njengembongolo ekuvumeni izono!
  - Ngeke ukuthole! - Umfana wahlwitha.
  I-Tiger Pirate iphakamise:
  - Ake siphule iminwe yakhe, ezandleni zethu!
  - Kungaphambi kwesikhathi! Kusekuseni kakhulu, angikakaciphisi ikhanda.
  Isigebengu salicindezela kakhulu iketango ekhanda futhi umfana wavele waxhuga, waquleka.
  - Crap! Ngiyeqise kancane! Awu, myeke aphumule, futhi sizothatha lezi zinkozi.
  Ixoxo elincane lakhala:
  - Yebo, angazi lutho!
  Ingabe i-tiger pirate yabhonga ngezwi elisabekayo?
  - Ngitshele ukuthi wazini, noma sizobhaka amaphiko akho!
  - Ngizokutshela konke! - Ixoxo lakhala.
  - Awu, ngitshele ukuthi ikuphi imephu!
  Ixoxo elinemilenze emibili lanyakaza:
  - Angazi!
  - Nginike izidlawu! - Abaphangi babonakale bejabule ngesisulu esisha.
  Ixoxo elincane lakhala:
  - Hhayi-ke, ngingazi kanjani!
  - Ungasho kanjani, le sucker umngane wakho!
  - Noma kunalokho, ngiyinceku yakhe!
  - Uphinde wakhonza ukapteni, okusho ukuthi ubukwazi ukuzwa ezinye izinto, isibonelo, izingcezu zemisho, amanye amacebo! Kunjalo?
  - Yiqiniso, kodwa ...
  Isigelekeqe esiqinile sathatha izindlawu ezandleni zaso kwathi insimbi eshisayo yathinta kancane ulwelwesi lwesele. Kuzwakale isililo esincane:
  - O, ngicela ungenzi! Ngizokutshela konke!
  - Ngizokwephula isitho sakho uma ukhuluma umbhedo!
  Ixoxo elincane lakhala njengegundane:
  - Ngiyazi okuthile!
  - Yini ngempela?
  - Kungaba kuphi imephu?
  Lahleba ikhehla:
  - Ungasho!
  Ixoxo elincane lakhala:
  - Yini engcono kithi uma sihlukunyezwa size sife! Bheka amabhamuza emaphepheni ami.
  - Ngakho-ke ukhetha ukufa okusheshayo? - Ikhehla labubula.
  - Hhayi-ke, ngicabanga kanjalo! Isiphi esinye isigebengu esingakwazi, njengami, ukuphefumula ngaphansi kwamanzi futhi sibuyise impahla ngaphansi kolwandle. Njengempisi yasolwandle edingekayo, bazongifaka eqenjini lezigelekeqe! Bayadingeka abantu abafana nami! - Kwakukhona ukuziqhenya ngezwi lexoxo.
  U-Dot uvele wanikina ikhanda lakhe elinempandla:
  - Amaphupho ayize!
  I-tiger pirate yakhonkotha:
  - Uma u-Tili engaqambi amanga, khona-ke sizoyisindisa impilo yakhe futhi simamukele abuyele ebuzalwaneni basolwandle, njengoba kusho isiko! Inkonzo yakhe inxephezela ububi.
  Isigebengu sasolwandle siqinisekisile:
  - Makube njalo! Akaphile uThili, usazosisiza. Ngitshele ukuthi ikuphi imephu?
  - Leli yizinyane lempisi. - Ixoxo elincane likhombe Arcephalus. - Wayifihla esitsheni sobumba, wayiphonsa olwandle. Ngikhumbule into eyodwa kuphela: lena yindawo futhi ngingathola imephu. Phela angikwesabi ukujula.
  Ama-pirates ayisidudla kanye namahlosi abukana:
  - Kubukeka sengathi usho ibhizinisi! Noma efuna nje ukubambezela ihora lokufa kwakhe. Kunoma ikuphi, uyofudumala!
  I-Tiger Pirate yathi:
  - Yebo, asikukholelwa, kodwa sizokunikeza ithuba! Incane kangangokuthi ixoxo lingaphefumula!
  Ixoxo elincane lavungama:
  - Unomusa kakhulu kimi!
  Ingwe yashaya amazinyo kabuhlungu:
  - Musa ukwenza ubuso! Uma kwenzeka ukhohlisa, uzofa ekugcineni, kodwa ezimpukaneni ezinjalo ukufa kuyoba ukukhululwa kuwe!
  - Maye, wonke umuntu ufuna ukususa umuntu! - Ixoxo lavungama.
  - Thula! Uzosibonisa indlela! Manje sizokukhulula.
  Baliqaqa ixoxo elincane ngemva kokulibophela intambo entanyeni. Waqala ukucula ingoma exhuga kancane!
  Ongesona isigebengu uyisigebenga!
  Ikhala lakhe liyisigwegwe!
  IPyrite Tiger yabhonga:
  - Yebo, lapho bevala umphimbo wakho! Sesikhathele isilima! Noma ufuna ukuya egcekeni, phezulu kuze kufike ezinkonjaneni!
  - Ubani owathembisa ukuthi ngizofa ekugcineni! - UTili waquma.
  - Yebo yimi!
  - Ngakho-ke ngizolile! INkosana eluhlaza iyiqhawe! - Ixoxo elincane lagxumela khona lapho.
  - Thula! Uma nje ngimuhle!
  Intombazane yayihlezi esihlahleni sesundu esinamagatsha, yasibuka ngokulangazela isithombe sokuhlushwa. Futhi wayithanda. Ngandlela-thile, izithombe zokuhlukunyezwa zinokuvula okukhethekile, ikakhulukazi uma umfana omuhle ehlushwa. Manje uMirabela wabona ukuthi kukhona okumele kwenziwe. Phela, izigebengu zingathola umcebo futhi zibulale ofakazi abangadingekile. Izigebengu ezine zazisemi eduze kwezihlahla. Akubonakali kukuningi, kodwa ukuqinisa kungase kubasize. Kuyadabukisa ukuthi umfana unesibindi, akakaze akhale, okusho ukuthi umsindo uzodonsa amehlo.
  Intombazane yehla ngokuthula esihlahleni sesundu. U-Arcephalus wabuyela ezingqondweni futhi washintsha ubuso bakhe obuphaphathekile, obunegazi. Umbulali wezigebengu washo ngokusineka okunobuthi.
  - Umngane wakho u-Tili wehlukana futhi manje sesazi kahle ukuthi ikuphi umcebo! Ngakho wahlupheka ngeze, siwula!
  - Unamanga! - U-Arcephalus wahleba ngokulambisa.
  - Ushonephi umngane wakho? Uyabona bamthathile!
  Umfana waqalaza, wethukile! Anyakaze, amahlombe akhe ahlushwe isiswebhu aqhaqhazela:
  - Ngeke ulithole ikhadi!
  IPirates igigitheke ngokunengekayo:
  - Futhi akudingekile ngempela! Manje sizokuhlukumeza, siwula, ngokwethu. Kuthiwani ngamehlo abhobokile?
  - Ihlaya elibi! - Sika insizwa.
  - Futhi lapha siya!
  UMirabela wacosha amatshe amabili asindayo wawakhonkotha ezandleni zakhe. Omunye wabaphangi basolwandle wathi ukudlula kancane wathatha isiphuzo kujeke wewayini. Intombazane yamamatheka ngobuhlungu:
  - Akukho okuthulula amaphakethe akho njengengilazi egcwele!
  UMirabela, njengenjwayelo, wagxuma buthule waya esigebengwini futhi washaya umthambo we-carotid ngomunwe wakhe! Wacosha ujeke owisiwe wabeka umgulukudu endaweni yakhe. Ngamangala ukuthi umzimba wawukhumbula amakhono athile. Wabe esephonsa isikhafu sasolwandle esinukayo kanye nejakhethi enuka umjuluko ongemuhle (futhi bawugqoka kanjani ekushiseni okungaka).
  Esho enyakaza enyakaza, waphuma waya kozakwabo wagwajaza:
  - Mhlawumbe singaphuza! Bese kuthi...
  Ingasho lutho, le ntombazane yakhahlela esinye sezigebengu esinqeni, yehlisa ikhanda lomunye ngebhodwe lobumba, yase ishaya ngesibhakela kafushane kodwa kabuhlungu owesithathu ethempelini. IPirates yawa, uMirabela waveza amazinyo:
  - Hhayi-ke, ngibashaye kanjani!
  Umfana waphakamisa amehlo, intombazane yaklebhula isikhafu yakhumula ibhantshi layo, yazithola isebunqunu bayo obumangalisayo.
  - Ungunkulunkulukazi! - U-Arcephalus wababaza.
  - Kungenzeka! Noma kupholile kunonkulunkulukazi! - UMirabela wavuma ngekhanda. - I am a warrior girl.
  U-Arcephalus wamudla ngamehlo. Naphezu kobusha bakhe, indodana enesibindi futhi esanda kukhula kakaputeni wama-pirate ngokuqinisekile yayingeyona intombi. Kodwa empeleni babekhohlakele, cishe izifebe ezikhululekile. Zinhle, kodwa azikho injabulo yobuhle. Ngaphandle kwalokho, wayengakaze azibone izinwele ezinjalo ngisho nasezithombeni. Umzimba ngokwawo mhlawumbe unemisipha kakhulu, kodwa ngesikhathi esifanayo uguquguquka futhi uhamba. Noma yimuphi umsubathi uzoba nomona ngemisipha evelele kangaka. Amabele agcwele, aphakeme, abheke phezulu kancane anezingono ezibomvu, i-abs ifakwe amathayela, imithambo iyabonakala, futhi imilenze iyinqwaba yemisipha. Ngesikhathi esifanayo, intombazane igcwele amandla avusa inkanuko, ama-ripples emisipha agijima emathangeni akhe anamandla. O, umzimba onjani! Umfana wacwayiza futhi waqhaqhazela ukuthi imicabango yakhe yayingafaneleki ngalo mzuzu.
  UMirabela yena wavula amaketango. Wakwenza ngozipho olude. Uhlelo lokuqeqeshwa kwemisebenzi yokulwa emazweni asendulo, kuyavunywa, lwalungolwesibili, kodwa intombazane yakhumbula konke ukunyakaza. Amaketanga ayavaleka futhi avuleke ngendlela yakudala, ngakho abiza kakhulu: akekho ongafuna ukuwashiya eziboshweni ezifile. Ngemva kokuzikhulula, umfana wathatha izinyathelo ezimbalwa, izinyawo zakhe ezingenalutho zazimbozwe amabhamuza amakhulu, kodwa utshani obuthambile bathambisa izinhlungu, futhi ngokuvamile u-Arcephalus wayengaziwa kulokhu. Uyise womfana oqinile wayevame ukumbhaxabula futhi evame ukumshaya ngesiswebhu esithendeni esingenalutho, ngakho wayejwayele ukugijima ezinhlungwini.
  U-Mirabela wabuza:
  - Ungahamba wena!
  - Ngiyindoda! - Umfana waphendula ngokuziqhenya. Ecosha insangu, waqeda izigebengu ezimbili ezazimangele kodwa ezazisaphila. Umlwi osemncane wenze lokhu ngesenzo esijwayeleke ngokuphelele.
  - Kubonakala sengathi ubulele laba ababili! Kodwa udoti onjalo akufanele ungcolise iplanethi iVictoria.
  UMirabela, emangazwe ukuzola kwale nsizwa, wabuza:
  -Usubabulele abantu?
  Ufilibuster osemncane wabubula ngokudelela:
  - Ngokuqinisekile! Ngisho nabesifazane! Laba ababili ngoweshumi nesishiyagalombili neshumi nesishiyagalolunye.
  Intombazane yathuka:
  "Futhi kubonakala sengathi ngiyaqala ukubulala umuntu." Wangishaya ngesibhakela ethempelini ngamandla akhe kwabe kuwukufa, kufanele ngimshaye kancane kancane. Yebo, futhi yashaya umthambo we-carotid ngokuqinisekile, bekungaba ngcono ukuhamba kancane kancane.
  Impendulo ivela ku- Arcephalus:
  - Yebo, mhlawumbe bekuyoba ngcono ukubahlukumeza, uma kuphela ngenxa yomzwelo wokuziphindiselela. Lezi zihlakaniphi ngeke zinikeze noma yiluphi ulwazi olubalulekile.
  Impendulo ivela ku- Mirabela:
  - Ukuhlukunyezwa ngenjongo yokuziphindiselela: akukuhle kakhulu. Umthelela ongokomzimba: ungokufundisa noma ukufundisa ngokwemvelo!
  Umfana wathuka:
  - Ngakho ngizobaphakamisa!
  Umkhulu uDot wathi ngezwi lokujabula:
  - Ungabi isilima! Manje sesibathathu! Bangamashumi amabili nesishiyagalolunye abaphikisana nathi esiqhingini kanye nekhulu ngaphezulu emkhunjini! Okusho ukuthi, uma le ntombazane ingeyedwa...
  Impendulo ivela ku- Mirabela:
  - Ngingedwa nawe! Ngedwa!
  - Lokhu kubi! - Dot wanwaya ikhanda lakhe elinempandla. - Isiqhingi sikhulu impela, sizungezwe amagquma namahlathi. Empeleni, ungakwazi ukuhlala it out. Abasoze basibheka kuze kube phakade.
  U-Arcephalus ushaye isibhakela esihlahleni ngokucasuka:
  - Cha! Le brigantine ingumkhumbi wami ofanele futhi ngeke ngivumele udoti onjengama-bloodsuckers ukuthi awubuse. Angisoze ngadela amandla ami kunoma ubani! Sikhokhe inani eliphezulu ngakho.
  UMirabela waphawula:
  - Wena uyindodana kaputeni wangaphambili!
  U-Arcephal wavuma ngekhanda:
  - Yebo! Kodwa amandla ethu awawona amafa. Ngokumane bamazi futhi bemhlonipha ubaba, futhi bebona ukuthi ngiyisilwi esifanelekayo, bafunga ukuthi bazongikhetha njengokaputeni. Kodwa kwenzeka ukuthi i-Bloodsucker Tiger Pirate ithathe amandla. Ngamangala, ngaboshwa ngamaketanga, futhi ngahlukunyezwa. Uyindoda engalungile, futhi ngisola ukuthi iyona ehamba phambili!
  UMirabela uphakamise ukuthi:
  - Ake ngibulale i-Bloodsucker futhi uzoba ukaputeni futhi!
  - Cha! Kumele ngimbulale mina! Kodwa kunenkinga esobala ngeqembu. Manje sebesaba mina noBloodsucker.
  Ichashazi liphawulile:
  - Sinenzuzo yokumangala.
  - Manje kuthiwani ngalokhu! - Umfana welula izandla zakhe, ekhombisa amakhiwane amabili.
  Ikhehla lasho ngomoya weqhawe elingumakadebona:
  - Singambulala uGnus, umlingani wokuqala kanye namanye ama-tiger pirates amabili. Khona-ke ezinye izigebengu, ezishiywe ngaphandle kwabaholi, zizobuyela ngaphansi komyalo wakho. Phela, uyazi ukuthi abamthandi ngempela u-Bloodsucker ononya, ohahayo, futhi ama-tiger pirates kuphela, angabomndeni ofanayo naye, athembekile kulesi sidalwa.
  UMirabela wavuma:
  - Ake sishaye ngenkathi insimbi ishisa! Kungani ukukhanya kuba bomvu - ngenxa ye-photon, ngemuva kwenkanyezi ebalekile!
  Intombazane yahlola abasizi bayo ababili. Ichashaza Elidala lalomile futhi linethambo, kodwa lasukuma lanyakaza lanyakaza. Ngokusobala akayena omunye walabo corsairs abasebenzisa kabi iwayini nogwayi. Futhi ukuphila okunamandla emoyeni ohlanzekile nokuvivinya umzimba kwandisa ubusha. Ukuze uqonde ukuthi le nsizwa ikufanele yini, vele ubheke isibalo sayo. Ngisho igcwele igazi nama-pissoog adliwe usawoti aluhlaza okwesibhakabhaka, iyababazeka.
  Iqhawe layala:
  - Manje zigeze, knight osemusha!
  Ibhoboze kabi le nsizwa:
  - Angiyena owesifazane okugeza!
  UDokotela uphikile:
  - Asikhulumi ngobumnene!
  I-Arcephalus nokho yangena emfudlaneni ukuze igeze igazi. Ngaphezu kwalokho, izilonda ezigqwelwe usawoti zazihlaba kakhulu. UMirabela wahlikihla kancane emhlane wakhe, imisipha yomfana iqinile ngokwemvelo futhi ithuthukiswa ngokuzivocavoca umzimba, ukunwebeka kakhulu. Intamo inamandla, kodwa ibukeka yinhle. Intombazane yancika emhlane womfana futhi yamhlikihla izingono ezivuvukele kuwo - yeka ukuthi kuhle kangakanani! U-Arcephalus ngokusobala wayejabule, kodwa ngomzamo wentando, walahla izandla zakhe.
  - Lesi akusona isikhathi sokuthi sijabule! Isikhathi sokuthatha isinyathelo. Sebezohlaba umkhosi!
  Ngemva kokuthatha ama-muskets, i-trio yaqonda ekamu. Kwezwakala izibhamu lapho. Ipirates ibizingela inyamazane. Kubukeka sengathi babeka phansi okufana nobhejane wendawo nezinkunzi ezimbili. Abazingeli babeyalwe yisigelekeqe sengwe esineduku eliluhlaza ekhanda laso. Ngokuzethemba wasika obhejane ngenkemba ebukhali, abaphangi basosa izingcezu zenyama emlilweni. Iphunga lakhumbuza uMirabelle ngokuhlukunyezwa kwakhe kwakamuva. Intombazane yayifuna ukudubula i-musket, kodwa-ke, ikhumbula ukunemba okuphansi kwesikhali esinjalo, yasibeka eceleni. Eshibilika egudla amagatsha, ubuhle wasondela eduze waphonsa insangu ngamandla. Ngesikhathi sokuzivocavoca, bajikijela ngokuphindaphindiwe izinto ezihlukahlukene, kuhlanganise ne-hyperlaser daggers. Insimbi ebandayo, yiqiniso, nayo ayiqali. Uyabona ukuthi i-blade iwunqamule kanjani umoya, ishaya isilo emphinjeni. Kuyamangaza, kodwa ngesizathu esithile uMirabelle akalihawukeli nhlobo ingwe. Mhlawumbe ngenxa yokuthi ufana kakhulu nesilwane, noma mhlawumbe ngenxa yonya olwenziwa yiPirates phambi kwamehlo akhe.
  - Salani kahle bafana!
  Izigebengu zazivele zihlakaze izidumbu, seziyabona ukuthi umholi wazo useshonile. Yeka isililo esibi esibangelwe yilokhu!
  U-Arcephalus wadubula i-musket yakhe. Umfana wabonakala enolwazi futhi ucezu lomthofu lwashaya isigelekeqe esibi, nobuso obunyanyekayo obongwe isibazi esigwegwile, esifubeni.
  - Wakhushulelwa kanjalo-ke ekubeni "umlindi wobulongwe"! - I-corsair encane yahleba.
  Ingwe yesibili i-pirate yagxumela endaweni evulekile ngokuhhewula, kodwa u-Mirabela wajikijela enye yezinto ezihlukumezayo ayezikhiphe ebhokisini lombulali khona kanye kwesokunene. Eshintsha izwi lakhe lepulasitiki libe i-timbre ephansi kakhulu (angayenza), intombazane yamemeza:
  - Labo abakhaphela futhi baphule isifungo sabo bayobhekana nesijeziso sonkulunkulu!
  Ukuze izwi layo liqinise, le ntombazane yaqale yagoqa ishidi lethusi (lalisetshenziselwa ukuhlukumeza okuyinkimbinkimbi) libe uhlobo oluthile lomlomo. Ngaphezu kwalokho, izihlahla zesundu eziphuma ngamahlamvu amakhulu nazo zandisa ama-acoustics, ikakhulukazi uma ziphendulwe kancane ukuze zithole ukuzwakala okukhulu.
  - Thuthumelani nina enineshwa!
  Ezinye izigebengu zaguqa ngamadolo. U-Arcephalus uphuthume emhlanganweni futhi wamemeza kakhulu:
  - Uyangibona njengokaputeni wakho?
  Ehlahle amehlo iPirates! Izinwele zomfana ezimhlophe zaphenduka zababomvu ngemva kokuhlukunyezwa, futhi umzimba wakhe ugcwele izibazi. Omunye wabo wajikijela isaber sakhe, kodwa uDot wamshaya esiswini ngesibhamu esinembile (ngenhlanhla igoli lalingekho kude).
  - Noma ubani ophikisana namalungelo ami, makaphume futhi alwe nami ngamatshe!
  Kwakungekho owayezimisele ukubeka ikhanda. Abaphangi basolwandle bagebise amakhanda abo bezithoba. Umfana wanqoba:
  - Wozani kimi, bafowethu! Ngokushesha sizowathola amagugu futhi sabelane ngawo ngokulinganayo.
  Isigebengu esincane kunazo zonke, empeleni esilingana no-Arcephalus, samemeza:
  - Inkazimulo ukapteni omusha!
  Amanye ama-Pirates angenele:
  - Inkazimulo ukapteni omusha!
  - Kuyafana!
  U-Mirabela, egxuma esihlahleni futhi enyakaza njenge-panther, wahayiza:
  - Ubani kini ofuna ukulwa nami?
  Isigelekeqe eside kunazo zonke saphuthuma kuye:
  - Yebo, nginguye!
  UMirabela wagxumela kuye washaya intende yesandla sakhe phezulu ekhanda lakhe, ebeka isikhathi ukuze isigebengu siphele umzuzu owodwa kanye. Futhi kangangokuthi awukwazanga ngisho nokuzwa ukuphefumula!
  Intombazane yamemeza ngezwi elinamandla:
  - Bheka! Ngambulala, kodwa uma ufuna ukuphila, ngilalele. Uzokhashelwa, ngizomvuselela ngokuqabula okulula!
  UMirabela, enyakazisa izinqe zakhe zikanokusho, waphendulela i-corsair futhi wamqabula ngothando ezindebeni. Futhi-ke kwenzeka "isimangaliso": umphangi wasolwandle wavula amehlo akhe futhi waphila ngaso leso sikhathi.
  I-Pirates yamemeza ngentshiseko:
  - Inkazimulo kuwe, nkulunkulukazi wehlathi!
  - Afrogeta! 0 Umfana kaputeni wabatshela.
  - Udumo kuwe Afrogeta! Malingcweliswe igama lakho!
  UMirabela washo ngesizotha:
  - Ngibize nje Mirabelle! Igama lami alimnandi yini!
  IPirates ivumile ukuthi:
  - Ngempela saphezulu!
  U-Mirabela wabeka i-aphorism:
  Ngekhanda elingenalutho, awukwazi ukugcwalisa isikhwama sakho semali!
  Ngenhliziyo ebandayo, awukwazi ukufudumala iziko!
  Intombazane yazulazula kancane, yase yenza i-somersault kathathu, okumangalisa kakhulu abaphangi, ababengajwayele ukubuka. Bavele bakhiphe amehlo amabi. Umzimba wakhe onqunu omangalisayo, yini engaba ngcono kunobukhazikhazi obungaka. Kwabesifazane abalahlekile abangama-corsairs, lokhu kuhle kakhulu!
  UMirabela wama kungazelelwe:
  - Hhayi-ke, kulungile, uma kufanele: mhlawumbe ngizothanda omunye wenu. Kodwa-ke hhayi ngeze!
  IPirates ibhonge ngazwi linye:
  - Yebo, sikufanele! Kungenjalo ngeke kube!
  Intombazane yacasuka futhi yabhodla:
  - Manje sekuyisikhathi sokubhekana ne-bloodsucker!
  - Futhi Gnus! - Ichashazi elingeziwe.
  Intombazane ngokuzumayo yakhumbula futhi yagijimela ukugijima ogwini:
  - I-Tili isengozini! Ngokushesha!
  Ukuxhamazela kukaMirabela kwakungadingeki. Imilenze yakhe enqunu, icwebezela ezithendeni eziluhlaza okwesibhakabhaka esimaradi, icwebezela okokukhanya kwelanga. Lapho ebalekela ogwini, wabona ukuthi uGnus nohlobo oluminyene, olufana ne-gnome babehlezi esilungwini futhi bebhaxabula ixoxo. Intombazane yaziphonsa emanzini. Yebo, kwakunengozi yokuhlangana noshaka, kodwa uMirabela wayephethe imimese emibili futhi engenalo nhlobo ukwesaba.
  - Kufanele senzeni nawe Tili? - Kubuza uGnus, emamatheka. - Ngabe kufanele ngibuyisele amapheshana akho ashelelayo futhi ngiwathose?
  Ixoxo elincane lamemeza:
  - Asikho isidingo! Nginomusa futhi ngimnene, futhi muhle kakhulu!
  Isigebengu sasolwandle sathi:
  - Hhayi-ke, angifuni! Uyisibungu nje. Asimbulale simdlise oshaka!
  UGnus wanikina ikhanda:
  - Cha, lokho ngeke kukwenze! Kuzoba lula kakhulu. Oshaka babulala ngokushesha! Kungcono ukuhlukunyezwa kancane, makafe ekugcineni!
  I-Tili, ikhala, igobile:
  - Masenze okulandelayo! Bekumnyama, ngabe nginephutha kancane ngendawo lapho u-Arcephalus aphonsa khona imephu. Ungangidosi amathumbu, kodwa ungiphe elinye ithuba!
  - Ukuze ubaleke! Cha, ngeke kusebenze! - Abaphangi baqala ukushaya isisulu sabo kakhudlwana.
  I-Mirabelle ekuqaleni, usike ubuso bamanzi ngaphandle kwezinkinga. Oshaka abazange basondele kuye. Kodwa lapho isikebhe sesiseduze, umhlaseli wazama ukuhlasela intombazane. UMirabel wamshaya kakhulu emlonyeni ngenkemba wagxumela eceleni. Isigebengu esiyisidudla sagcina siyibona intombazane futhi sasabela ngokushesha. I-musket yadubula, kodwa uMirabela wakwazi ukugxuma ngaphandle komugqa womlilo.
  - Unesikhathi! - Wamemeza. Amajikijolo amabili athukuthele futhi intombazane yandizela esikebheni. - Kungani uye wahlanya? Kuyoba manzi!
  Izigebengu ezimbili ezingomakadebona, vele, zazingesabi intombazane enqunu. Baphuthume kuNobuhle, bezama ukumklebhula noma ukumsika ngamasabha. UMirabela watshuza wadabula isisu sikaGnus ukusuka esifubeni kuya emathunjini. Isigebengu saqala ukudlikizela ngenxa yokwethuka okubuhlungu. Intombazane yanquma isandla sesigebengu esiqinile yasikhahlela ku-solar plexus. Wawa wakhipha ihlule legazi emaphashini.
  UMirabela wamamatheka ngothando olukhulu:
  - Manje sekuyi-oda!
  U-Gnus ugobe:
  - Ngiqedele!
  Anikine ikhanda uMirabela.
  - Cha! Uthanda ukuhlukumeza abantu kakhulu, u-Arcephalus useyingane, futhi ukujabulele ukumhlukumeza. Ngakho manje usuyisilo - ukufa kwenja!
  Isigebengu esiqinile safinyelela ku-musket, uMirabela wanyathela isandla sakhe ngonyawo lwakhe olungenalutho:
  -Uyikhomba kuphi iminwe yakho engcolile?
  Isihluku sahayiza:
  - Ngisindise! Ngizokuvuza ngokuphana okukhulu! Uzobhukuda ngegolide futhi uhambe ngeziliphu zedayimane!
  U-Mirabela wahleka:
  - I-Posul nendle: phuma empandeni efanayo futhi uphume endaweni efanayo!
  Isigebengu sasolwandle saqala ukubhavumula:
  - Ngivela emndenini wasendulo we-dwarven. Ngiyazi lapho ingcebo engenakubalwa yokhokho bami igcinwe khona. Nginganikela ingcebo engenakubalwa esikhundleni sokuphila!
  Iqhawe lajikijela inkemba yalo emoyeni ngezinzwane, kwathi lapho iphotha izikhathi ezimbalwa, layibamba ngesinqe:
  - Kungani u-pirate, futhi ungahlali njenge-padishah, uma wazi ukuthi amagugu omndeni wakho agcinwa kuphi?
  - Ngoba izindlela zeNkosi ziyimfihlakalo! - Umgulukudu wadla imihlathi.
  UGnus wakhononda:
  - Uqamba amanga! Uyi-gnome sengathi ngingu-Archpapa! Kungenzeka ukuthi wayenama-gnomes noma ongqingili emndenini wakhe, kodwa yena akanawo amagugu!
  - Wazi kanjani lokho! - The pirate wenza ubuso. - Ingabe ufuna ukuya esihogweni nami!
  UMirabela, esikhundleni sokuphendula, wabopha isandla sakhe:
  - Ini! Kungcono ukuya ezulwini uwedwa kunokuya esihogweni nabangane ababi! I-Arcephalus izonquma isiphetho sakho, kodwa okwamanje phila! Futhi ulala lapho futhi ufe kancane.
  Intombazane yagwedla izigwedlo, iqondisa isikebhe ngasogwini. U-Tili waphawula:
  - Kungani, uyintombazane enhle kangaka. Ngitshele ukuthi ubuhle obungenabuntu, obungaqondakali buvelaphi.
  UMirabela wacwayiza futhi wamangala:
  - Ingabe nawe unomqondo womuntu?!
  U-Tili wavuma ngekhanda:
  - Lelo igama lezidalwa ezivela ohlotsheni lwakho! Izinhlobo zethu zibizwa ngokuthi i-lagi. Kudala sasibaningi, kodwa manje sekusele abambalwa!
  - Kungani? - UMirabela waphinda waphonsa insangu.
  - Lena intando yamandla aphezulu! - Ixoxo waphendula ngokushesha.
  - Ngokuvamile bathi lapho benamahloni ukusho ukuthi angazi!
  UTili wacwayiza amehlo akhe:
  - Uyintombazane ehlakaniphe kakhulu. Imisipha nokunyakaza kwakho kwembula iqhawe elinamandla nelinolwazi.
  UMirabela, ebambe inkemba ngeminwe yakhe (njengokungathi iqoshwe kumakhorali anemibala ecwebezelayo), waphendula ngokuphefumulela phezulu:
  - Iqhawe yebo! Iqinile? Kuze kube muva nje, benginamandla izikhathi eziningi kunamanje! Unolwazi! Uma ukubheka njengesipiliyoni sokufunda, khona-ke yebo! Uma ubala izimpi zangempela, cha!
  U-Tili ephefumula:
  - Unesizotha! Lokhu kuyikhwalithi enhle. Kunento eyodwa kuphela ngawe engingayiqondi ngandlela thize, iyangidida!
  - Eyodwa kuphela? - UMirabela wanwaya umunwe wakhe ensinini (emzimbeni wamaprotheni, usadinga ukujwayela)
  - Yebo! Nakuba hhayi kuphela! Kungani unqunu ngokuphelele! Ngandlela-thile akulona isiko ukuba amantombazane ahambe nqunu ngokuphelele! - UTili wazungeza umlomo wakhe.
  - Kodwa ezweni lakithi lokhu akubhekwa njengento embi! - Iqhawe linqamule kafushane.
  - Ngokusobala uvela emazweni akude kakhulu! Yingakho ubeke kanjalo! "Ixoxo elincane laphenduka, lashintsha i-engeli yomzimba walo ukuze umhlane wakhe oshayiwe ungabi buhlungu kakhulu.
  Anikine ikhanda uMirabela.
  - Kungenzeka! Yini enye obufuna ukuyazi mfana?
  - Akukho lutho okwamanje! Lapho ikhala ende, nolimi lubukhali, ukuphila kufushane, nesikhulumi sigcina ukuphela! - UTili wabonisa ukuthi onkulunkulu bakhe nabo abazange bancishwe ubugagu.
  - Kunzima ukungavumelani: lapho ukuphuza kujabulisa kakhulu, kuyadabukisa kakhulu i-hangover! - Intombazane yabona ukuthi isandla esisindile sikamfishane sasikhama kanjani insangu. - Ungazami ngisho! - Ukushaya kanzima ngomphetho wentende engalweni. I-blade yawa.
  - Yebo, ngangingenayo imicabango emibi!
  Isikebhe sahlala ogwini. Ngemva kokuphonsa u-Gnus ukuze afe, u-Mirabela wahudula i-gnome naye. Intombazane yayisesimweni sokudlala, ishaya okuthile! Insizwa ayeyithwele yavele yanuka, futhi inesisindo esingamakhilogremu ayikhulu, sidinga ukuzithikameza ngandlela thize. Ukuze isuse lo mthwalo oqeda amandla, intombazane yamlahla futhi yamphoqa ukuba ahambe. Isihlabathi sase sifudumala ngalesi sikhathi futhi sasibhaka izithende ezingenalutho zikanobuhle. Nokho, uMirabela akazange acabange ngisho nokudikibala noma ukuquleka.
  U-Arcephalus nabaphangi baphuma ukumhlangabeza:
  - Awu, muhle kangakanani, ngikubona uphethe impango!
  - Inyamazane inekhanda lenkunzi! Njengoba ubona, angihambanga kahle ngalesi sikhathi! - Iqhawe lamkhombisa ama-biceps akhe aqhumayo.
  - Manje yisikhathi sokuhlasela, sageza izingubo ezintsha, ngakho ungangabazi ukugqoka izingubo ukuze ungadonseli ukunaka. - Ngephimbo elinothando, le nsizwa yabuza.
  - Kulezi zigqoko! - UMirabela wahwaqabala.
  - Ngenxa yebhizinisi! - Kusho u-Arcephalus. "Ngibheke, yize kubuhlungu kakhulu, ngigqoke amabhuzu."
  Ngempela umfana wayegqoke amabhuzu amakhulu amakhulu anama-spurs. Kuzo wayebukeka ehlekisa kakhulu kunokwesabisa.
  UMirabela wenza amehlo amabi futhi wabubula, eveza izwi lomfana:
  "Ngicabanga ukuthi sekuyisikhathi sokuthi sibuyele emuva siyokhahlela izitha zethu."
  IPirates yahleka kancane. UMirabela wafaka i-camisole, kodwa yayibukeka inyakazekile futhi yamcindezela emahlombe nasezinqulwini. Okubi kakhulu kwaba ngamabhuzu, banqaba ngenkani ukugibela, intombazane yadabula phezulu.
  U-Arcephalus wakhafulela ngokucasuka:
  - Kuwubuwula kangakanani!
  - Wake wababonaphi onkulunkulukazi begqoka amabhuzu? - Intombazane yafunga.
  - Uke wababonaphi onkulunkulukazi abangenamabhuzu! - Umfana waphendula. Wabe esejabula. - Kulungile, ngizokusiza.
  Umfana wagqoka izicathulo zeqhawe ngobuchule. UMirabela, nakuba achitha impilo yakhe yonke enkanjini, akazange agqoke amabhuzu. Ngokuvamile izicathulo ze-cybernetic zazindizela kuye zodwa. Bese-ke ehlupheka, ehlupheka. Intombazane, okokuqala ngqa, ingagqoki izicathulo ze-electronic hyperplasma, yazizwa ingakhululekile. Iminwe yami yaluma, amathambo ami angicindezela, amaqakala ami aminyene. UMirabela wahwaqa futhi wathi:
  - Kungani ukugqoka izicathulo esimweni sezulu esishisayo!? Lokhu akulungile!
  - Awuyena oyisinxibi noma umfana we-cabin, kodwa isekela lami. Futhi qhubeka nokubukeka.
  Ngempela, umfana we-cabin, oneminyaka efanayo no-Arcephalus, wayengenazicathulo, enezinwele ezikhishwe ilanga. Kodwa-ke, umfana wayejabule ngakho, ibhulukwe lakhe linqunywe emadolweni, ene-torso engenalutho ensundu, emalangani amane, amnandi kakhulu kunezikhumba zesikhumba. Ukapteni osemncane wakhipha umyalo futhi abaphangi bangena ezikebheni. Yiqiniso, kwakukhona ingozi yokuthi ukaputeni we-Bloodsucker brigantine wayezoqagela futhi adubule kubo, kodwa u-Arcephalus wayebala ukuhaha kwe-banal nokuzethemba komholi we-corsairs. Ngokuvamile, akazange enze iphutha, ukucula kwakuzwakala kusukela emphemeni, ngokusobala ama-pirates asefinyelele esigabeni esinolaka se-delirium tremens. Izilima, kucabanga uMirabela. Nokho, yini enye isigebengu esingayenza endaweni yokudoba olwandle? Futhi ukuketulwa umbuso kwamasosha kufanele kugujwe.
  Simise ne-brigantine ngaphandle kwezinkinga. U-Arcephalus wayengomunye wabokuqala ukuvuka. Abalindi bengalindele ukuhlaselwa, bamane babuka lo mfana bedakiwe. Amanye ama-pirates akhuphuka ngokujabula athi:
  - Hello Beams!
  - Sawubona, yimi uJohn!
  - Awu, ingabe uphumule ogwini?
  - Kulungile, kodwa akwanele!
  Nezinye izinkulumo ezihlekisayo. Agibele uMirabela aqonde ngaseBloodsucker. Hawu, amabhuzu akhe ancipha kangakanani, mhlawumbe enziwe eSpain yasendaweni, futhi yilapho le nkulumo yavela khona - i-Spanish boot?
  I-bloodsucker, kanye nama-tiger pirates amane, banqunywe amathambo. Badlalela igolide futhi bathuka ukungcola. UMirabela uyena owaqala wagxumela kubo waphonsa insangu ngezandla zombili! Izigelekeqe zasolwandle ezimbili zawa phansi zikhala.
  I-bloodsucker yagxuma:
  - Kwenzenjani? Ukuhlasela okucashile!
  - Nguwe kuphela ohlasela ngobuqili, wena bastard! - Ukaputeni womfana wamemeza kakhulu. "Ngize ukuzothatha kuwe lokho okusemthethweni nokungokwami."
  Ummunca igazi wahleka ngendlela enyanyisayo:
  - Thatha ngokushesha!
  UMirabela wagxumela phambili wanyakazisa unyawo lwakhe kangangokuthi ibhuthi yakhe yandiza yashaya i-Bloodsucker ebusweni obubi. Wadiyazela wawa. Laba ababili ayehamba nabo baphuthume bebheke ngakuMirabela. Iqhawe labamba izinkemba ezimbili ngasikhathi sinye: wazinyakazisa ngobuhlakani, wahlangana nokushaya edolweni, washaya enye ngesabha futhi wasusa ikhanda. U-Arcephalus wagawula omunye wabaphangi ababemgijimela; wayephethe isikhali ngobuhlakani. Ngokushesha kwaqubuka impi ku-brigantine, phakathi kwabalandeli nabamelene nokaputeni ababili. UMirabela ekubona lokho wamemeza ku-megaphone ayehambe nayo.
  - Asikho isidingo sokukhubaza nokubulalana! Asixazulule ingxabano phakathi kokaputeni ababili ngokwesiko lasendulo!
  - Ngiyavuma! - Arcephalus wamemeza phezulu emaphashini akhe. - Sizolwa ngamunye ngamunye!
  Wasukuma umantshingelane wahosha inkemba ebhandeni lakhe:
  Izigebengu zaquleka, zamudla ngamehlo.
  - Kufanele ngilwe nomdlwane!
  - Ngakho-ke uyigwala, futhi igwala akufanele libe ukaputeni! - UMirabel wakhonkotha phezulu kwamaphaphu akhe. - Ngizokubulala manje! Njengomboniso, intombazane yashaya isigebengu sasolwandle ngesabula salo ngokugxuma okushesha umbani. Ikhanda lakhe lalinqunywe phakathi. - Awu, manje sengiyaqonda, akunjalo?
  IPirates ibhonge ngokuvuma:
  - Mabalwe ngokwesiko lasendulo lobuzalwane basogwini. Yilokhu okushiwo umthetho ongcwele. Uma ufuna ukuthatha indawo kakaputeni, yiwine ku-duel.
  I-bloodsucker ikhafule igazi:
  - Hhayi-ke, kuhle! Ngizoyibulala le ncela, bese nizongibona nonke njengezikhulu.
  - Kunjalo! - UMirabela wathi ngokudlala. - Ngisho nami!
  Umholi wasolwandle wabuka i-diva:
  -Umuhle kakhulu futhi uyiqhawe elibabazekayo. Lo kufanele kube ngeyendoda enkulu, hhayi umdlwane. Esikhathini esizayo, singazinqobela umbuso wonke!
  - Umbono omuhle, kodwa ngithemba ukubhekana nalokhu ngaphandle kwakho! - UMirabela wagxumela kalula egcekeni.
  Omunca igazi wathatha inkemba ngayinye ezandleni zakhe futhi ngobuhlakani wasonta emoyeni:
  - Iqhawe elizelwe.
  UMirabela weqa futhi wahlebela u-Arcephalus:
  - Khumula amabhuzu akho, kubaluleke kakhulu ukuthi uthole inzuzo ekuhambeni. Iqiniso lokuthi isitha sikhulu kungaphezu kokuhlanganisa kwakho kunokususa.
  Umfana wavuma ngekhanda:
  - Kulungile, ngiyakuqonda!
  Wakhumula amabhuzu akhe nezindwangu ezithambile ezinyaweni ayezigoqe ngazo ukuze izinhlungu zingapheli. U-Arcephalus waqhweba, wasukuma ngezinzwane futhi wagijimisa inkemba yakhe emoyeni futhi.
  - Manje sizolwa!
  Zombili izimbangi zibhekane ngqo. Nangempela umunca igazi wayemude ngamakhanda amabili futhi esinda ngokuphindwe kathathu kunomfana. Amabhuzu akhe asindayo, enziwe ngegolide ayeshayana phezu kwedekhi. Izinkemba zazizinde futhi zizinkulu kakhulu. U-Arcephalus waphuthuma esitheni sakhe, umfana wathukuthela.
  I-bloodsucker yayinekhono elihle kakhulu le-blade, ngaphansi kwengcindezi yobudedengu yahlehla, kodwa ngemva kokuthola imihuzuko embalwa yaqhubekela phambili, iphakamisa izinkemba zayo. Umfana, ngemva kokushaywa, wahlehla, futhi kwaqala impi yokufa. Igazi lazama ukulithatha ngokunganaki, kodwa umfana wenza ngokucacile. Yayilula, okusho ukuthi yayihamba futhi ishesha. U-Arcephalus wahlanganisa ukuhlasela okunonya nokuzivikela okuhle, ebonisa isikole sakhe socingo.
  - You puppy ngeke ufe ngaso leso sikhathi! Ngizokunquma imithambo emilenzeni nasezingalweni zakho!
  Ahleke umfana, aphendule:
  - Ngokusobala ufuna ukuzilengisa kuzo!
  - Thola, mdlwane!
  Ummunyi wegazi waphinde wagijima futhi, wenza ama-swing, waphinde wasikwa esinye. Yiqiniso, i-Arcephalus nayo yalimala. Umfana, nakuba esemncane, manje wenza ngokuqapha. Wayeshintshana phakathi kwamaphaphu namacele, encamela ama-sidesteps kune-parry. Ngempela akuthathi isikhathi eside ukuphula i-saber, futhi izandla zakho zikhathala ngokushesha. Imbangi yakhe yayidakwe uhhafu, futhi utshwala ayebuphuza abuzange busize ngalutho ukukhulisa amandla. Ekuboneni kokuqala, awuzizwa ukhathele, kodwa empeleni awupheli.
  Ukunyakaza kwe-bloodsucker kwehla futhi umfana wadlula inkemba ngobuhlakani: wabhoboza emithanjeni yengalo yakhe yesokudla. Manje igazi laligobhoza kakhulu.
  Ibhonga igazi:
  - Uzobethelwa, uzofakwa kuzo zonke izimbobo! Kungani mina, isiphukuphuku, ngingazange ngiyale ukuba uhlazeke!
  U-Arcephalus wakhahlela idolo:
  -Umqondo wakho uphendukezelwe kakhulu. Angazi ukuthi ungenza kanjani ukuthi ube nesihluku esingaka indoda izijikijela endodeni sengathi ihlangene nowesifazane.
  - Kuzokwenzeka kuwe!
  U-Arcephalus naye wayekhathele, futhi ngaphandle kwalokho, wayengakakushiyi ukuhlukunyezwa. Kwakubuhlungu kakhulu ukugxumela endaweni eshisayo elangeni elinezinyawo ezine namabhamuza. Kuyinto enhle ukuthi izinkuni azishi njengensimbi. Lokhu kungaqeda amandla noma ubani.
  Kodwa-ke, ngisho nama-scoundrels anenhlanhla ngezinye izikhathi! Umfana washelela futhi inkemba yawela phezu kwakhe. I-saber yaphuka, futhi insenge yanamathela yajula esifubeni. I-bloodsucker yabhodla:
  - Yeka isikelemu esingabalulekile esithole!
  U-Arcephalus weqela emuva ngobunzima, eqhaqhazela ngenxa yobuhlungu. Umfana, eqhaqhazela, wabaleka, washiya umkhondo wegazi ngemuva kwakhe. Umunyi wegazi wagxuma wamsika umhlane ehlombe.
  - Manje uzofa!
  Wadiyazela umfana, wathatha amagxathu ambalwa wawa futhi. Nokho uMirabela ukwazile ukubamba inhlansi yobumnandi emehlweni akhe (kungenjalo ubezongenelela ). Umdlwenguli watshibilika wageqa, waqeda umdlwane. Ngaleso sikhathi, u-Arcephalus washintsha ngobuqili, futhi isihloko se-saber yakhe samshaya ehlweni.
  - Kanje! Obukufuna yilokhu obukutholile! - Umfana wathi ngokujabula.
  Isidumbu seBloodsucker sawela phezu kwesiteki, umthombo wegazi uphuma ekhanda elibhoboziwe. UMirabela wagxumela phezulu waphenduka izikhathi ezimbalwa emoyeni wababaza:
  - Futhi manje ubona u-Arcephalus njengokaputeni wakho!
  Ukubhonga okungalawuleki kwagcwalisa i-brigantine:
  - Inkazimulo ku-Arcephalus! Mphile ukapteni wethu omusha.
  Izidalwa zasolwandle zazinomsindo. UMirabela wagxumela phezulu wagijima waya e-Arcephalus. Umfana wayesephaphatheka ephefumulela phezulu kucaca ukuthi usezoyeka.
  - Qina! Kusukela kulo mzuzu siqala impilo entsha! - Intombazane yamthatha ngokucophelela umfana yamyisa endlini.
  . ISAHLUKO No. 24.
  
  Abafana bahamba kuthulekile. Kwabahlaba umxhwele abakubona. Usizi nokuhlupheka okungaka endaweni eyodwa. Kodwa njengoba sasisuka ekuQothulweni Kwesizwe kwangenkathi ephakathi, iphunga lezidumbu laba buthaka. Njengoba ehlale efuna ukwazi, uSadat wabuza u-Iancu:
  - Nokho, kwenzekani ngokulandelayo phakathi nokubusa kukaTsar Boris.
  - Kungani ucabanga ukuthi uyinkosi? - Umfana owangena enkingeni wamangala.
  - Ngikuqagele! - Sadat wanikina ikhanda lakhe.
  U-Yanka wamamatheka, kwangathi udoti usuphelile ukukhathala:
  - Ngempela, ngemva kokufa kukaTsar Fedor, ongashiyanga nzalo wesilisa (wayenendodakazi eyodwa kuphela), u-Boris Godunov waba umbusi olandelayo. Wathweswa umqhele emkhandlwini wamasonto. Kumele kushiwo ukuthi ngokombono wamakhosi, lokhu kwakungekho emthethweni, ngoba u-Boris wayengeyena owomndeni wakwaRurik, eqinisweni, i-tsar yesikhathi esizayo yenza ukuketulwa kwesigodlo. Nokho, uGodunov wabusa kahle, wakha izikole eziningana, waqala ukuthuthukisa i-Urals, futhi ngesikhathi sendlala wasakaza isinkwa mahhala. Ngokuvamile, wazama ukubusa ngobulungisa. Kodwa ngokusho kwamahemuhemu, indodana encane ka-Ivan the Terrible, okuthiwa yabulawa, uDmitry, yayisaphila.
  - Kusolwa ukuthi ubulewe noma ubulewe? - Sadat wabuza, acwebise amehlo.
  - Kungenzeka ukuthi empeleni wabulawa, kodwa isikhathi sasikudala. Ezinye izazi-mlando zithi inkosana yayifihlwe esigodlweni sezindela. Abanye bathi uGrishka Otrepyev wayeyinkosi yangempela. Kunamahlebezi amaningi kakhulu nokuphikisana lapha. Eqinisweni, angazi ukuthi ubani okumele ngikholwe.
  USadat waphawula:
  - Umlando ubhalwa abawinile!
  - Vuma! Umlando ubhalwa egazini, kuphela uma uhlela uhlanjululwa ngenyongo yokuchema! - U-Yanka washintsha ibhande lakhe futhi, ingqondo yakhe ayizange imshiye.
  - Kwenzekani ngokulandelayo!?
  - Nokho, kunalokho, kwavela indoda ePoland eyayizenza indodana ka-Ivan the Terrible. AmaPoles ayejabule ukudala iziyaluyalu eRussia futhi abambe ingxenye yensimu ngokuthula. Umkhohlisi wafuna ukusekelwa uPapa futhi waguqukela ngasese enkolweni yamaKatolika. AbaseSweden nabo babefuna ukuthola okuthile kuye. Ngemva kokuqoqa ibutho elincane le-Cossacks nezikhulu ezibalekile (phakathi kwabo kwakukhona ngisho nendodana ka-Prince Kurbsky), uDmitry wamanga wangena eningizimu yeRussia. Impi entsha isiqalile. Ekuqaleni, ibutho elikhudlwana nelihlelekile lika-Boris Godunov lanqoba izikhathi eziningana, kodwa amandla kaDmitry wamanga akhula, futhi izikhulu zezifundazwe eziseningizimu zawela eceleni kwakhe.
  Akwaziwa ukuthi umkhohlisi ubezokwazi yini ukuthatha izintambo, kodwa u-Boris Godunov wafa ngokuzumayo. Ngokusho kwamahemuhemu udliswe ushevu. Abafana futhi, okokuqala, Prince Shuisky basekela umkhohlisi. UDmitry wathweswa umqhele njengenkosi. Nokho, ukuphila akuzange kube lula kubantu. U-Dmitry wamanga waqala ukulungiselela impi neTurkey, wazungeza ngokunethezeka okukhulu nakakhulu, futhi wakhuphuka intela. Ngaphezu kwalokho, amaPoles aqala ukufuna inkokhelo yeSmolensk nezindawo eziseduze. Lapho uDmitry ehlela umshado nowesifazane ohloniphekile wasePoland, uMaria Manishek, izikhulu eziningi zeza eMoscow. Babexokozela futhi bengahlelekile. Abafana abahlubukayo abaholwa nguShuisky benza ukuketula umbuso. UDmitry wabulawa, abaningi basePoland babulawa. Kwabusa inkosi entsha, inika abafana amandla angakaze abonwe.
  U-Sadat ukhathazekile:
  - Nikeza lezi zidalwa amandla! Bazohlukanisa izwe lonke iziqephu!
  U-Yanka wavuma:
  - Kwaba njalo! Kwaqubuka ukuhlubuka phakathi kwesikhulu uBolotnikov. Abantu abaningi basedolobheni, abalimi kanye nezicukuthwane bamhlanganyela. U-Bolotnikov wathembisa ukunikeza inkululeko nomhlaba, ukuqeda intela emba eqolo, futhi ahlukanise ingxenye yengcebo engenakubalwa yabafana nezikhulu. Ibutho lakhe lavimbezela iMoscow. U-Shuisky wayala ngokungafaneleki, inkosi yanqotshwa empini. Wabe esebiza amasosha aseSweden nawasePoland ukuze athole usizo. Ibutho likaPan Lisovsky lalizodlala indima ekhethekile. Ama-boyars nawo awazange alale futhi afumbathisa abanye bombuthano wangaphakathi we-Bolotnikov, futhi ikakhulukazi i-Cossack ataman Timofey. Waze wathi: inkululeko ilula, kodwa igolide lisinda kakhulu.
  USadat wabhala:
  - Igolide liyinsimbi esindayo kakhulu - iketango elakhiwe ngalo lidlula amaphupho alula enkululeko!
  U-Yanka uqinisekisile, eshova izinyawo zakhe eziphukile ematsheni:
  - Ingasaphathwa iqiniso lokuthi i-despotism eyodwa ingathathelwa indawo enye. Yiqiniso, uBolotnikov wayekholelwa ukuthi i-Tsar kufanele ikhethwe yi-Cossack circle, futhi bonke abantu baseRussia kufanele bakhululeke. Imibono yakhe yayivame ukuthuthuka, kodwa kwakuzoba abacebile nabampofu.
  Impendulo ivela ku- Sadat:
  - Kanjani okunye! Abantu abalingani ngamakhono abo, abanye bahlakaniphile, abanye bayiziduli, abanye banobuqili kakhulu, abanye banamandla. Kungaba okuphambene nemvelo ukwenza wonke umuntu alingane. Phela, ngisho nonkulunkulu abalingani komunye nomunye: kukhona abaphakeme nabaphansi, bahluke ngamandla nangengcebo. Ngisho nabafileyo abalingani!
  U-Yanka wanezela ngokungathandi isinyathelo (isiswebhu saqhuma futhi emihlane ejulukile, emnyama yabafana), waqhubeka:
  - Kodwa noma kunjalo, imibono kaBolotnikov iyaqhubeka, nakuba isibongo sakhe sikaBolotnikov singajabulisi ngandlela-thile, sisuka egameni elithi ixhaphozi! Brr! Ukuvukela umbuso kwabhubhisa umholi wamavukelambuso. Wanqotshwa, ngokusho kwamahemuhemu, wabanjwa, noma wanyamalala. Idolobha labakhandi bezibhamu iTula, isikhathi eside laliyinqaba yabavukeli, kodwa lavinjezelwa futhi labhujiswa kanzima ngenxa yokuvinjezelwa. Ekuboneni kokuqala, uShuisky waziqinisa, kodwa kwakungenjalo. Kwavela umkhohlisi omusha, obizwa ngokuthi False Dmitry Two. Uma owokuqala wabizwa ngokuthi uGrishka Otrepiev, khona-ke ukuthi ungubani owesibili awukasungulwa. Yiqiniso, kukhona inguqulo ukuthi lokhu Matvey Verevkin. Nokho, abanye ososayensi ucwaningo babekholelwa ukuthi lokhu kwakunguDmitry wangempela Tsarevich, owayephethwe isithuthwane. Kunoma yikuphi, uMaria Manishek wamqaphela njengomlingani wakhe osemthethweni, futhi wazala indodana yakhe (okungenani ngokusemthethweni) u-Ivan. U-Dmitry wamanga wathola ukwesekwa okuhlomile kwabasePoland. Ikakhulukazi, uPan Lisovsky wabutha amasosha ayizinkulungwane ezingamashumi amathathu futhi wasekela inkosi eyayizibiza ngokuthi. Ibutho likaShuisky laphinde lanqotshwa, abafana abaningi bagijimela ohlangothini lomkhohlisi. Abantu abavamile nabo baqale basekela uDmitry. Nokho, ngokushesha kwaba sobala kuwo wonke umuntu owayengelona izimpumputhe ukuthi uDmitry wamanga wayengunodoli wasePoland. Izicukuthwane zazimbiza ngendelelo: Tsarik! Ngakho wayengenawo amandla angempela! Ngemva kokuvimbezela iMoscow, uDmitry wamanga kanye nawo wonke amaviyo amasha afikayo aphanga izwe. Nokho, kwakungenakwenzeka ukuthatha inhloko-dolobha enezivikelo eziqinile ngokwayo.
  I-Russia yayifa, amaPoles ayelungiselela ukuhlasela okuqondile. Ibutho elingaphansi komyalo kaSizumunga III lavimbezela iSmolensk. Idolobha, nokho, laqiniswa iminyaka eminingana, likhulisa ukuphakama kodonga kanye nomsele phakathi nokubusa kuka-Ivan the Terrible. Eqinisweni, iSmolensk yayingenakunqotshwa futhi amaPoles acwila egazini lawo.
  Ngesikhathi esifanayo, kwavela umkhuzi omusha osemusha futhi onamandla uSkopin-Shuisky. Wayeyisihlobo esikude senkosi, futhi wayevela emndenini wakwaRurik. Nakuba wayeneminyaka engamashumi amabili nambili kuphela ubudala, waba umkhuzi onekhono kakhulu.
  Wehlula okokuqala emaPoleni ngaphansi kwezindonga ze-Holy Trinity Monastery. Ngemva kokunqoba isitha, wathuthela eMoscow. UPan Lisovsky, owayenamabutho aphindwe kabili, weza ukumhlangabeza. USkopin-Shuisky wenza izinguquko ngokushesha, naphezu kweqhwa, futhi kungazelelwe wahlasela ikamu lenkosi ebusuku. Empini enenkani, amaPoles anqotshwa. Ibutho likaLisovsky laliyi-motley kakhulu, ama-Cossacks aqashwe ngemali ayengaqondiswanga, egawula awabo ebumnyameni. Ngemva kokunqoba uLisovsky, uSkopin-Shuisky, ngaphandle kokuphefumula okuncane, wenza imashi ephoqelelwe eya eTushino. Ngalesi sikhathi, amandla kaDmitry wamanga ayesebuthakathaka. Abafana abaningi babegijima besuka ekamu baye kwelinye, baze babizwe ngokuthi abashintshi bakaTushin.
  U-Ali wahleka:
  - Kuyahlekisa kakhulu!
  Impendulo ivela ku- Sadat:
  - Kuyahlekisa kuwe, kepha kuyangicasula! Kuyishit ngawe, kodwa kujemu kimi!
  U-Yankee ngokwakhe wayephethwe yisisu ngenxa yobuwula:
  - Kuyiqiniso ukuthi impi ingenye yezinto ezihlekisayo kakhulu endaweni yonke, amathikithi okubuka ewodwa abiza impilo yonke!
  Umfana washiswa yisiswebhu, kodwa waqhubeka:
  - Impi iyisekisi, kodwa umbukiso uhlale uphela ngezinyembezi! - Yanka wanezela.
  Umbonisi ngokwakhe wahleka:
  - Awu, unginika yona! Kulungile, ngitshele okwengeziwe. Noma kunalokho, qhubeka uqamba amanga, mina ngokwami angikholelwa ezinganekwaneni zakho!
  - Futhi nokho konke lokhu kuyiqiniso! Kusukela kumakhefana kuya kumakhefana! - Umfana wathi inkanuko.
  - Ikhwela inyoni encane! Uyafuna ukuzama isiswebhu, ngiyakubona uthanda uma bekushaya! - Nokuhlaba okunyanyekayo kwesihloko esinukayo.
  - Kukhona okuthile ngakho! Ngakho ufuna ukwazi ukuthi kwenzekani ngokulandelayo!
  - Sifuna! - Abafana bamemeza kanyekanye.
  Futhi avelaphi amandla okuhudula inqola nokuchaza, futhi ngokucacile:
  U-Dmitry wamanga washaywa, ibutho lakhe elinamacala amaningi lalincane kakhulu, futhi i-Tsar ngokwayo yayingeyena uNkulunkulu owaziyo ukuthi hlobo luni lomkhuzi. Yiqiniso, "isela laseTushino" alizange libanjwe. I-Cossack ataman Gritsian yayisondelene kakhulu nomkhohlisi futhi yamlandela ngenkuthalo. Kodwa abalandeli bakaDmitry bamanga badabula izikhwama zegolide nobucwebe. AbakwaCossacks baphuthuma ukuyothatha impango, kwavela ukuchotshozwa, futhi kwaze kwafika ekuqotheni. Lo owayezibiza ngenkosi wakwazi ukubalekela eningizimu, waduka emathafeni. USkopin-Shuisky ngokwakhe wahlela umkhankaso wokuya eSmolensk ukuze anqobe ibutho lasePoland. Kodwa ukuthandwa kwakhe okwandayo kwakumkhathaza kakhulu uShuisky, abantu bamemeza ngokuqondile: ake umnqobi wamaPoles nomkhohlisi abe yinkosi entsha. Indodakazi kaMalyuta Skuratov yanezela ubuthi ku-Skopin-Shuisky, futhi lapho ineminyaka engamashumi amabili nantathu, iqhawe lesikhulu elinamandla lafa. Ukushona kwakhe kube nomthelela omkhulu ekulweni kwezwe. UTsar Yuri Shuisky waqoka umfowabo uDmitry njengombusi omusha ophakeme. Waqala umkhankaso enebutho elikhulu. Kumelwe kushiwo ukuthi i-Skopin-Shuisky ayizange nje ibunjwe, yayala, kodwa futhi iqeqeshe amasosha. Wayenamayunithi alungiselelwe kahle! Kodwa ubuwula nobuwula bukaDmitry Shuisky benza konke kwaba yize! Ibutho lahamba lodwa ngaphandle kophenyo.
  USadat waphawula:
  - Iningi lamakhosi amanje aya emikhankasweni ngaphandle kokuthola ulwazi!
  -Yilokho kuphela! UDmitry walishaya indiva isu lokhokho bakhe futhi wawela ogibeni olwalubekwe ngamaPoles ngobuchule. Ngaphezu kwalokho, abanye abafana bagwazelwa base beshaywa ngemuva. Cishe lonke ibutho laseRussia lanqotshwa. Yiqiniso, u-Yuri Shuisky wazama ukucela ukusekelwa kwenkosi yaseSweden. Wanikela idolobha laseKarel kwabaseSweden futhi wathumela izinqola eziningana ezinegolide. Wathembisa ukunikela u-Ivan-Gorod namanye amazwe kuze kufike eNovgorod nasePskov. Kodwa abaseSweden bavele badelela ngenxa yezivumelwano ezinjalo; ngokushesha baqala ukungenelela kwabo ngokuthumela amasosha eNovgorod.
  Ngesikhathi esifanayo, amaPoles afika eMoscow. Ukunganeliseki ngeTsar Shuisky kwakhula phakathi kwabantu, okuthi False Dmitry Two bazame ukusizakala!
  USadat ukhiphe amazinyo akhe:
  - Abakhohlisi bawuphawu lwamakhosi abuthakathaka!
  - Mhlawumbe futhi ngobuqili! Umkhohlisi wasondela eMoscow esuka eningizimu. I-Tsar yathumela u-Ivan Shuisky ngokumelene naye, eqoqa amabutho amasha. UPan Lisovsky wasiza umkhohlisi. U-Ivan wayala ibutho lakhe elingcolile ngokungafaneleki kakhulu. Umkhohlisi wasondela ensimini yokwehlulwa kwakhe eningizimu. Ukuhlubuka okwakuhlelwe yi-boyars kwagqashuka eMoscow, u-Yuri Shuisky wagumbuqelwa futhi wafaka indela.
  U-Ali wahogela:
  - Bonke bacashe esigodlweni sezindela.
  Umfana waqhubeka:
  -Dmitry wamanga wayecabanga ukuthi manje uzoba yinkosi, kodwa wabulawa cishe ngokushesha ngemva kokugumbuqelwa kukaShuisky. AmaPoles ayengadingi; indikimba entsha ekhethiwe, umbuso wezingane eziyisikhombisa, wabusa eRussia. Wanikela eMoscow ePoles. Ngokusobala abafana babekholelwa ukuthi bazophila ngokukhululeka kakhulu ngaphansi kwePoland. Ngempela, amakhosi ayenezinzuzo ezingakaze zibonwe ngaphambili, kuhlanganise nelungelo lokubulala isigqila esiphoqelelwe!
  - Sinakho lokhu futhi! - Kusho uSadat.
  - Kodwa asizange! - Yanka waphendula. - ERussia yasendulo 'kwakungekho mthetho onjalo. Ilungelo lokubulala bekungelombuso kuphela. Inkosi yayingeke imane ithathe ukuphila kwesigqila ngokuthanda kwakho - lokhu kwakuyindaba yenkantolo.
  - Okungenani inqubekelaphambili ethile, nokunye!
  - Ukushaya kuyilungelo lengane!
  U-Ali wengeza:
  - Hhayi umehluko omkhulu! Phela usungaze ufe!
  - Angakwazi! Kuphela lokhu ngeke kube ngokomthetho! - Yanka waqhubeka. Ngenxa yalokho, abasePoland bathola isisekelo eMoscow.
  - Futhi uke wavumelana nalokhu?
  - Cha! Nakanjani! Inhlangano yenkululeko kazwelonke yaqala eNizhny Novgorod. UMinin, umdala wedolobha elilula, kanye neNkosana uPozharsky baqala ukuqoqa amasosha ukuze akhulule izwe laseRussia! Baphikiswa amabutho amakhulu, nakuba ubugqila bobunene budlala ezandleni zabo. Kwakungenzeka ukusizakala ngokucindezelwa kwezikhulu eziningana, kuhlanganise neNkosana Trubetskoy. Kwaba nempi ewujuqu, lapho amasosha eNkosana Pozharsky akwazi ukunqoba amaPoles. Ibutho lezinkulungwane eziyishumi nambili lamaPoles lanqotshwa, futhi ingxenye yebutho yavinjelwa eKremlin. Ngemva kokuvinjezelwa izinyanga ezine, abasePoland baseKremlin bacela umaluju!
  U-Pozharsky waba umkhululi waseRussia. Kodwa ukuba yinkosi kwakunzima kakhulu kuye. Abafana babefuna inkululeko namalungelo engeziwe. Emkhandlwini ka-1613 kwaba nezingxabano ezikhona mayelana nokuthi ubani okufanele abe yinkosi. Kwakukholelwa ukuthi i-Romanovs okungenani yesibili, kodwa namanje igatsha lomndeni Rurik. Baba ngabakhethiweyo boMkhandlu. Abafana babekholelwa ukuthi u-Tsar Mikhail osemncane, oneminyaka eyishumi nesithupha ubudala, wayezoba yinkosi ebuthakathaka futhi ezithoba kuDuma. Abanye abangenele ukhetho, okuhlanganisa uShuisky noTrubetskoy, banqatshiwe. AbasePoland bazwakalisa ukunganeliseki futhi bathumela amasosha abo eRussia. Ngesikhathi esifanayo, abaseSweden, abathumba Novgorod, bavimbezela Pskov. Prince Pozharsky, nakuba ngaphandle komzamo, wakwazi ukunqoba Pan Lisovsky. Naphezu kokuphakama kwezinombolo; amaPoles ashaywa, amanye amasosha amkhaphela. Ngemva kokunqoba uLisovsky, uPozharsky wenza i-dash esheshayo esuka eSmolensk. Kodwa behluleka ukuthatha idolobha ekuhambeni. Impi iyimpi futhi injabulo kuyo iyashintsha. ISonto LamaRoma labelwa imali entsha, amaPoles, esethenge ama-mercenaries, aqhubeka nokuhlasela. Izimpi zenzeke ngamazinga ahlukene empumelelo. Inkosi yaseSweden uGustav Adolf yavimbezela iPskov, kodwa yehluleka ukuyithatha. AbaseSweden bawaqeda amandla kulokhu kuhlasela. Khona-ke uPozharsky, ngokuzumayo, ephonsa ibutho lakhe emaxhaphozini, wakwazi ukuphinda athathe i-Novgorod. Ngesikhathi esifanayo, wasizwa usizo lwabantu basedolobheni ababehlushwe ubushiqela baseSweden. AbaseSweden bashaywa, kodwa bagcina ugu lwaseBaltic. Kwakungenakwenzeka ukuxosha ngokuphelele amaPoles: amabutho ombuso ayekhathele kakhulu. Ikakhulukazi, lapho amaRussia esondela eSmolensk, axoshwa ngokudubula kwenganono. Kwaqubuka izibhelu njalo phakathi kwezwe, futhi abafana, ngaphandle kokuzwa isandla esiqinile, bakha itulo elilodwa ngemva kwelinye. Ngenxa yalokho, kwenziwa isinqumo: ukuphetha ukuthula okungenani okwakunzima, kodwa okwakudingeka kakhulu ezweni. I-Russia yalahlekelwa yi-Smolensk, ingxenye yebhange lesobunxele lase-Ukraine, amadolobha amaningi, kodwa yazuza ukuthula okwase kulindelwe isikhathi eside. Lena kwakungenye yezimpi ezimbalwa lapho singawutholanga umhlaba, kodwa sawulahla!
  USadat wabhala:
  - Ngakho omunye kwabambalwa! Ngokubona kwami, amaRussia awekho kwasekuqaleni!
  - Umlando uyinoveli emnandi lapho ungabhala khona yonke into ngendlela ofuna ngayo. Ukuhlehla nokulahlekelwa kungenzeka kuwo! - U-Yanka wenqaba.
  - Ithini inoveli yamaphupho? - Kubuza u-Ali.
  - Inganekwane noma inganekwane! Umbhali ucindezela umcabango wakhe futhi inkambo yomlando iyahluka - ayifani neyangempela!
  U-Ali wabhala:
  - Kodwa kuyathakazelisa!
  Adonse umoya uYanka.
  - Yebo kuyathakazelisa, kodwa akubalulekile kakhulu! Ezweni lami ikakhulukazi, kuyimfashini kakhulu ukubhala "okuhlukile" okuhlukahlukene ngesitayela sokuthi ngabe kwenzekani ukuba kwakungekho ukuvukela umbuso noma ukuba abelungu bayinqobile impi yombango. Omunye umbhali onjalo: waze wabhala lonke uchungechunge lomlando ohlukile! Ngaphezu kwalokho, wahudula ngokuthi lokhu akulona neze igxathu lentuthuko. Abantu basebenza kanzima ngobuwula, bachitha amandla ezintweni eziwubuwula.
  USadat waphawula:
  - Siphinde sibe nezimbongi nababhali. Bavame ukuhlobisa umlando ukuze bajabulise ababusi. Kodwa ukubhala okuningi, ngisho nento engekho! Angazi, kuthatha umcabango omningi.
  U-Yanka wanikina ikhanda:
  - Ngineshwa ngesizathu esithile, akukho adventure ehleliwe!
  - Iqiniso lokuthi sahlangana futhi kuyinto adventure. Yebo, azikho izimpi nezimpi okwamanje, awuzange usindise inkosazana, kodwa uyavuma, uzitholele izinto eziningi ezintsha? - Sadat wasikisela.
  - Ngokuqinisekile! Manje sengiyazi ukuthi yiliphi ihhashi elisenqoleni, ikakhulukazi uma likusunduza ngemvubu. - Umfana wathinta amanxeba emhlane wakhe, imilenze yakhe yayivevezela.
  U-Ali wakhuthaza:
  - Ungakhathazeki, sizoyeka maduze!
  - Ukuma bekungeke kusimise kanjani? - Yanka wancokola. - Oh imilenze yami encane empofu, bahlupheka isikhathi eside kangakanani. "Izinsimbi zazisha kabi, zaqoshwa ngamatshe, nakuba lalingekho igazi."
  Ngempela, ikholomu enezigqila yangena kulo muzi. Izindlu eziningi zaziphuzi, uphahla lufulelwe ngotshani, ithempeli kuphela elalibukeka lihloniphekile, kanye nombhoshongo onabalindi.
  Izigqila zavunyelwa ukuba ziphumule, u-Yanka walala phansi esihlahleni esiluhlaza futhi wabeka izinyawo zakhe phezulu. Laphuma igazi ezinyaweni zami ngazizwa ngingcono. Iqolo laliphumula, kuvutha amanxeba emhlane kuphela. Kuhle kakhulu ukucambalala, kuyiqiniso ukuthi umzimba wakho wonke uqaqamba kanjani, wonke amathambo, yonke imithambo ibuhlungu. Kwakungumsebenzi onzima ngempela, amahhashi amancane ahudula inqola isikhathi eside.
  Izigqila zajatshuliswa ngesiswebhu futhi zayiswa ukuyophakelwa; njengenjwayelo, ukudla kwakudla imifino, kodwa imifino nezithelo kwakunama-kilojoule amaningi. Abazange bangivumele ukuthi ngidakwe, ngavele ngaqeda indlala yami yokuqala.
  Nokho, izigqila zavunyelwa ukuba zilale isikhashana. Amapigogo amabili ayelwa maphakathi nedolobhana, u-Ahmed wawubabaza lo mbukiso isikhathi eside. Kwase kugijima amantombazane amathathu. Sebelahle izingubo zabo futhi baziveza, baqala ukudansa umdanso ovusa inkanuko. Amantombazane ayelungile - enamabele futhi azacile, eqinile ngenxa yokusebenza kanzima. U-Ahmed wakhipha isiswebhu, ngaphandle kokunanaza, waqala ukubhaxabula onobuhle, ethi:
  - Nakhu, ama-slackers!
  UYanka wagxuma wafuna ukubalekela ku-Akhmed, kodwa onogada ababili bamvimba ngemikhonto.
  - Uyaphi, puppy?
  - Ungashayi amantombazane! - Yanka wamemeza.
  U-Ahmed waphenduka wasondela kumfana wambhaxabula emilenzeni yakhe engenalutho. Ukumamatheka okungenamusa kwakhanyisa ubuso bakhe obunentshebe.
  - Ubufuna ukungitshela okuthile!
  - Kungani ushaya amantombazane! - Umfana okhathele wabhavumula.
  - Oh, unentshisekelo kulokhu! Ngizokhuluma iqiniso, ngiyayithanda! - Umhwebi wezigqila uveze amazinyo akhe angcolile, abolile.
  - Ngithanda ukulimaza abantu! - Yanka wathukuthela.
  - Yebo! Kuyinjabulo enkulu!
  Umfana wasonta umunwe wakhe ethempelini lakhe:
  - Unjalo-ke!
  - Yikuphi? - U-Ahmed waphakamisa isiswebhu sakhe.
  - Ihlakaniphile! - U-Yanka wababaza ngenhlamba efihlekile.
  U-Ahmed wahleka:
  - Wangihlekisa! Ngokuvamile, maduzane sizoba edolobheni elikhulu futhi uzobona ukulwa kwe-gladiator. Empeleni, mhlawumbe bangakuthengisa ukuze ube yi-gladiator?
  U-Yanka waqhaqhazela:
  - Kuyinto yothando!
  U-Ahmed wanikina ikhanda kakhulu:
  - Cha, ngicabanga ukuthi uzongilethela inzuzo eyengeziwe. Ngaphezu kwalokho, izigqila zabafana zishibhile futhi zivame ukusetshenziselwa inyama yengonyama ezimpini ze-gladiator. Bambalwa kuphela abangasinda futhi babe nodumo. Ngizothengisa uMuk abe yi-gladiator; ngendlela, uthule yonke indlela.
  - Mhlawumbe wena naye nizophinde nilwe? - U-Yanka wavele wadabuka futhi ngokushesha wazisola.
  - Cha! Sekwanele! Akalwe ngezinduku nomunye umfana.
  UMuk wanikwa induku ezandleni zakhe futhi wathunyelwa ukuba ayokulwa nomfana omdala kancane kunaye. Ukulwa kwakungeyona eyokufa futhi akuzange kujabulise ngokukhethekile. Lapho u-Muk eshesha kakhulu emangaza imbangi yakhe futhi wema nonyawo lwakhe olungenalutho, olunothuli esifubeni sakhe. Umnikazi waphonsa usuku kowinile, owalubamba kalula nje. U-Ahmed wabhonga phezulu kwamaphaphu akhe.
  "Nina bafana ninamandla anele okudonsa inqola kuphela, kodwa nokukhuluma." Ngakho-ke okwamanje, ngeke ngithenge ihhashi elisha. Ngesikhathi esifanayo, imizimba yakho izoba lukhuni.
  Abafana abayizigqila baboshelwa enqoleni baphinde baqhutshwa. U-Yanka wayengakalulami, wayexhuga, amatshe abukhali, ashisayo ambe ezinyaweni ezingenalutho zengane. Ngokudabukisayo, isigamu sehora sokuqala sasinzima kakhulu, futhi hhayi kuye kuphela, kodwa nakwabanye abafana. Khona-ke, njengoba kuvame ukwenzeka ezinganeni ezinempilo ezingangonakaliswa kakhulu ukunethezeka, kuvuleke umoya wesibili. Abafana baqala futhi ukukhuluma.
  USadat ubuze uYancu:
  - Futhi kwenzekani kamuva emlandweni wezwe lakini.
  Kwakunzima kumfana, kodwa uma ukhuluma, kuphazamisa ubuhlungu. Ulimi lwakho lubonakala lukhipha izinga elidlulele lokukhathala. U-Yanka waqhubeka:
  - Maphakathi nawo-thirties, inani labantu, ngenxa yezinga eliphezulu lokuzalwa, lafinyelela izinga langaphambi kwempi, ngaphezu kwalokho, ngalesi sikhathi isikhathi sokuthula okuphelile sase siphelile. Ngalezo zinsuku, amazwe azama ukuhambisana nezivumelwano, egcina ukuhlonishwa kwama-knightly!
  - Angikholwa ukuthi kuhlale kunjalo! - Sadat wathi, eqhweba.
  U-Yanka wavuma:
  - Hhayi njalo, kunjalo! Phakathi nezimpi zokholo zopapa, ama-knights namaSaracen ababebaphikisa babeqhubeka bephula isivumelwano. Encwadini ka-Ivanhoe, umhlengikazi waze wenza i-witticism: ukuthi lezi zingxabano zingenze ngaguga kanjani. Manje sengicishe ngibe neminyaka eyikhulu namashumi ayisikhombisa ubudala, ngicabangela izivumelwano ezintathu zamashumi amahlanu!
  Abafana bahleka ndawonye, ngisho no-Muk wangenelela:
  - Amanga angamafutha okulawula ukugcoba amagiya!
  USadat wamangala:
  - Hewu! Futhi unguMuk, isazi sefilosofi!
  - Eqinisweni, angizange ngiqhamuke nalokhu! Ngezwa komunye umhambi. - Intsha eqinile yaba namahloni.
  - Inkumbulo enhle iyikhwalithi enhle yesigqila! - Sadat wagcona.
  - Noma inkosi! - UMuk waphendula.
  - Kulungile, isigqila sikude nenkosi. Vumela u-Yanka akhulume yonke indaba yezwe lakhe.
  U-Yanka waqhubeka:
  -Ibutho laseRussia laqala umkhankaso. Ekuqaleni wabhekana nezinkinga. Mikhail Pozharsky wagula, futhi Prince Cherkasov waphuka umlenze wakhe. U-Voivode Sheinin uqokwe njengomphathi. Waduma ngenxa yokuzivikela okunenkani kweSmolensk. Iminyaka emithathu yonke wabamba idolobha, elwa namabutho aphakeme kakhulu asePoland. Kwaze kwaba yilapho abavinjezelwe sebebuthakathaka kakhulu indlala nesifo esiwumshayabhuqe lapho amaPoles akwazi khona ukuthumba umuzi onezivikelo eziqinile. Phakathi nokuhlasela kokugcina, amaPole enza izitebhisi ezingaba yinkulungwane futhi asebenzisa ikhethini lentuthu, into entsha eyasungulwa ngaleso sikhathi. Abadlali basemuva abambalwa bazoklinywa ngaphansi kwengcindezi enonya. USheinin, nangalezo zinsuku, esikhathini esingandile, wahlukunyezwa ngenxa yenkani yakhe. Phela, wayala ukuba anikele Smolensk by Boyar Duma uqobo. Manje kwadingeka abuyisele umuzi ayewuvikele ngobuqhawe. I-Smolensk yayiqiniswe kahle kakhulu futhi inekaniso yamasosha aqinile. AmaRussia aphoqeleka ukuba aqale ukuvimbezela. Lapha kufanele kushiwo ukuthi ubuthakathaka bokuthanda kukaTsar Mikhail nokuntuleka kwesandla esiqinile kwamlimaza kakhulu. Ibutho laseRussia lalinezibhamu nezinhlamvu ezimbalwa kakhulu kubo. Okwenze kwaba nzima ukuthatha inqaba. Yiqiniso, kwakukhona okukodwa: inkosi yasePoland yafa, futhi amaPoles akakwazanga ukuqoqa ibutho elikhulu lapho inkosi ingekho. USheinin wathumba amadolobhana amancane ambalwa eduze kwaseSmolensk futhi wanqoba ibutho eliqinile likaHetman Khodorovsky. Kodwa akazange athole ukuqinisa, futhi amaTatar aseCrimea aqala ukuhlasela izifunda eziseningizimu yeRussia, okwaphazamisa amasosha. AmaPoles asheshe akhetha inkosi entsha futhi ibutho elikhulu laya ukutakula iSmolensk. USheinin wayefuna ukuphakamisa ukuvinjezelwa futhi ahambe ukuze ahlangane nesitha, kodwa i-tsar, iqhutshwa abafana, yayala ukubamba ukuvimbezela ngazo zonke izindleko. Kwaqubuka impi enzima, amaRussia alwa ngesibindi, kodwa kwakunamaPole amaningi. Ngemva kochungechunge lwezimpi, amasosha aseRussia azungezwa. USheinin wawathatha waya nawo entabeni wagubha khona. Ukuhlaselwa kwanyanyiswa ngokulahlekelwa okukhulu kwabakwaPoles, kodwa isimo sahlala sinzima.
  Adonse umoya kakhulu umfana, kubuhlungu iqolo nemilenze, nalapho sebefika egoli. Phela bangabantu, hhayi izimbongolo!
  U-Ali wammbambatha ehlombe:
  - Ngeke kube yisikhathi eside manje, maduze nje sizoba sedolobheni futhi kuzodingeka sihlukane lapho. Ukukhuluma iqiniso, ngokuzisola okukhulu.
  Inyoni encane eyayibukeka njengejuba yahlala entendeni yesandla sikaMuku. Umfana wayinika uYanka.
  - Makabe uphawu lobungane bethu, ngisho nangemva kokuba sehlukene.
  - Ngithemba ukuthi kuzoba futhi kuhlala kuze kube phakade! - U-Yanka washaya ijuba, ngemva kwalokho inyoni yasuka. Wambuka ehamba. Iqhubekile ingxoxo.
  ukuhlanganyela empini izinyanga ezine . Uma kucatshangelwa ukuthi kwakunezitha ezintathu ezengeziwe futhi ukudla kwase kuncipha, umbusi uSheinin wavuma. Ibutho lakhe labuyela ezindaweni zasebusika. Ngalesi sikhathi, uCherkesov noPozharsky base behlulwe ibutho laseCrimea Khan. Bathutha ibutho ukuze basindise iBelogorsk, eyayivinjezelwe amaPoles. Kwaba nempi, kwabulawa amasosha amaningi, kodwa amaPoles aphoqeleka ukuba ahlehle. Ngemva kwezingxabano ezincane ezimbalwa, amaPoles anikeza ukuthula. I-Russia yaphinde yathumba i-Belogorsk namadolobhana amancane ambalwa, kodwa yahoxa okwesikhashana ukuba ne-Smolensk. Ngo-1642, ama-Cossacks, ethukuthele ngenxa yokuhlasela okuqhubekayo, ahlasela inqaba yaseTurkey yase-Azov. Ngenxa yokucindezela okungalawuleki, idolobha eliyinqaba lawa. Ephendula, uTürkiye, ngaleso sikhathi owayengumbuso omkhulu futhi onamandla kakhulu, wasongela igagasi. Inkosi yayala ukuba kubizwe umkhandlu ophakeme, kodwa kwaba nokungaboni ngaso linye phakathi kwamakilasi. Abalimi bafuna umhlaba nenkululeko, amaCossacks afuna isinkwa namaholo emali. Inqaba yase-Azov yabuyiselwa - imihlatshelo yayiyize!
  USadat uphindaphinda umusho odumile kaKhesari:
  - Ukugcina okunqobile kunzima kakhulu kunokunqoba!
  U-Yanka wamangala (indlela imicabango yama-greats ngezinye izikhathi):
  - Mhlawumbe! Ngokushesha u-Tsar Michael washona futhi indawo yakhe yathathwa ngu-Alexei, oqanjwe abantu besikhathi sakhe ngokuthi i-Quietest. Nakuba uMikhail engazange akwazi ukungena emlandweni njengenkosi enkulu, mhlawumbe wenzela iRussia kunendodana yakhe uPeter Omkhulu. Ngo-1948, kwaqubuka ukuvukela e-Ukraine ngaphansi kobuholi bukaBohdan Khmelnitsky. Abahloniphekile bahlekisa ngokusobala nangesibindi ama-Ukrainian namaCossacks wendawo. Izifiso zabantu basePoland zazivele zidlulele, futhi ngesikhathi esifanayo kwakukhona ukucindezelwa ngezizathu zenkolo. Ikakhulukazi, bashushisa ama-Orthodox ngentshiseko, bavala amasonto futhi bawaqamba kabusha ngokuthi amasonto amaKatolika. Ngokuvamile, kwakukhona ukuqothulwa kwangempela kohlanga lwamaSlav aseMpumalanga.
  USadat waqhaqhazela umjuluko wabuza:
  -Kuyini ukubulawa kwabantu?
  - Lapho bonke abantu bezoshabalala!
  - Ngiyitholile! Ama-Poles angabantu abangenangqondo.
  U-Yanka uphikile:
  - Bona, njengawo wonke umuntu, bahlukile. Ngokuvamile, bangabantu abangama-Slavic abayizihlobo, kodwa uhlelo lokuphatha kanye nokuntuleka okuphelele kokulawula kwamakhosi, owayengabethela isigqila ngecala elincane futhi angayikhokhi intela, yahlakaza isizwe. Kwenzeka kanjani lokho!
  - Omashiqela abayikhulu babi kune-despot eyodwa! - USadat wenza i-aphorism.
  U-Yanka wavuma ngokushesha:
  - Ngokuqinisekile! Kunoma yikuphi, abantu base-Ukraine abakwazanga ukumelana nokungabi namthetho okunjalo. Sekuyisikhathi eside uBogdan Khmelnitsky edonseleka eRussia. Kodwa ngalesi sikhathi i-tsar encane yaqala ukuguqulwa kwezempi entsha, ukwakhiwa kwamasosha amasosha, yayidinga isikhathi esithile. Ngaphezu kwalokho, mhlawumbe wayefuna ukuphoqa i-Ukraine ukuthi ihlangane neRussia.
  Ekuqaleni impi yaphumelela kuBogdan Khmelnitsky. Wanqoba izikhathi eziningana futhi wathatha Kyiv. Futhi waze wacishe wabhubhisa ngokuphelele ibutho lasePoland, wacishe wathumba inkosi. IPoland yaphoqeleka ukuba iqaphele ukuzimela kwengxenye ebalulekile ye-Ukraine. Mhlawumbe ngisho neningi lakho. Kodwa ukunqoba kukaBohdan Khmelnitsky akuzange kuhlale isikhathi eside. Ngemva kokuthola imali ebolekiwe eSontweni LamaRoma Katolika, i-Polish-Lithuanian Commonwealth yaqoqa amabutho amasha. Ngaphezu kwalokho, abanye abahambeli bakaBohdan Khmelnitsky bafumbathiswa. Ibutho lase-Ukraine laqala ukwehlulwa ngemva kokunqotshwa futhi ngokushesha lalahlekelwa yi-Kyiv. U-Bogdan Khmelnitsky waphoqeleka ukuba enze isicelo ngokuqondile sokufaka i-Ukraine eRussia. Mhlawumbe wayengafuni ngempela lokhu, ngemva kwakho konke, eRussia kwakukhona i-serfdom, intela ephakeme, abantu bathengiswa njengezinkomo. U-Tsar Alexei ngokwakhe wenqabela ukugqoka ingubo yaseJalimane nokubhema ugwayi. Ngokungafani noPeter Omkhulu owayengumNtshonalanga, u-Alexey wayengumshisekeli weqiniso. Kodwa ngesikhathi esifanayo, i-tsar yayingeyena umuntu onobuntu; phakathi nesiphithiphithi sikasawoti futhi ngemva kwalokho, abantu abaningi babulawa futhi babhaxabulwa. Nokho, waba ngowokuqala ukudala uhlobo olusha lwebutho futhi athuthele e-Ukraine naseSmolensk. Amaphutha wangaphambilini acatshangelwa futhi, eshiya isembozo esincane, idolobha eliyinqaba lalivinjelwe nje. Amasosha aqhubekela phambili futhi ngokushesha athumba iPolotsk neVitebsk. Ukuphikiswa kwePoland eduze neBorisov kwakunenkani kakhulu, kodwa leli dolobha laphinde lawa. Abantu bendawo bamukela ibutho laseRussia njengabakhululi. Phela, amaPoles ayedelela abiza ama-rednecks aseBelarusian. Kwaba nempi enkulu ngaseMinsk, kwaxabana amabutho amabili amakhulu.
  Amasosha aseRussia ayehleleke kahle, ibutho lasePoland lalihlanganisa ikakhulukazi ama-mercenaries. Ama-muskets amasha alula futhi adubula ngokushesha, anokwakheka okuthuthukisiwe kwamasosha aseRussia asebenzisa amadolobha amapulangwe ahambahambayo, anqume inzuzo. Ibutho lasePoland labaleka, uMinsk wathunjwa. Enye ingxenye yamasosha aseRussia yaqhubekela phambili eningizimu yeBelarus. Ngemva kokubamba iGomel, bathuthela entshonalanga, bewela i-Dnieper. Yiqiniso, kwakungenakwenzeka ukuthatha zonke izinqaba ngesikhathi esisodwa. Ibutho laseRechitsa, esikhundleni sokuzivikela, laphuma lizohlangana futhi lanqotshwa. Khona-ke i-Mozyr ne-Slutsk yathathwa ngendlela efanayo. Kwadingeka ngempela sixoxe nge-Slutsk, idolobha laliqiniswe kahle. Kodwa abantu basedolobheni ngokwabo, ababekhathele ngamandla amaRadzivils, bahlubuka futhi bavulela amabutho aseRussia amasango. I-Slutsk yawa, amakhosi abaleka, abantu basekela iRussia ngenkuthalo. Nokho, e-Ukraine amaPoles nawo ashaywa, amaRussia afohla eGalicia acishe athumba iLvov. UVoivode Dolgoruky wathatha ngokushesha i-Vilna, idolobha ama-crusaders ayengakwazi ukulithatha amakhulu eminyaka ambalwa. Nakuba bavinjezelwa izikhathi eziyishumi nantathu. Ukuwa kwenhloko-dolobha yangaphambili yaseLithuania kwabangela ukudideka nokunganyakazi ku-Commonwealth. AmaRussia agcwele yonke indawo. I-Baranovichi, i-Brest ne-Lyuban yawa, amabutho avela eNyakatho athatha i-Grodno. Eqinisweni, ngaphandle kweLvov engathathwanga, amaRussia afinyelela emngceleni omdala weKivan Rus. Amasosha aseRussia ayesondela eWarsaw, abasePoland base bekulungele ngisho nokwenza ukuthula, bebuyisela izindawo zabo zangaphambili, kuze kufike eNeman. Kulokhu, u-Alexei Mikhailovich angase abe yinkosi enkulu. Kodwa uHetman wase-Ukraine uBohdan Khmelnytsky wafa ngokuzumayo, futhi owalandela esikhundleni sakhe waba imbuka. Ngaphezu kwalokho, iSweden yangena empini. Khona-ke kwakuyizwe elinamandla kakhulu; phakathi neMpi Yeminyaka Engamashumi Amathathu, lazuza impahla eningi eYurophu. UGustav Adolf, owahluleka ukuthatha i-Pskov, wazibonakalisa engumkhuzi onamandla kakhulu emikhawulweni yaseYurophu. Ngalesi sikhathi wayeseshonile, kodwa washiya ababenamandla esikhundleni. Kwaqala impi phakathi kweRussia neSweden, futhi ukuhlasela kwamaTatar aseCrimea kwashuba. Kwadingeka ngilwe ezimpini eziningana ngesikhathi esisodwa. AmaRussia, ngemva kokuxosha abaseSweden, athatha amadolobha amaningana asogwini, azama ukuvimbezela iRiga, kodwa ngenxa yosizo olwatholwa isitha, abakwazanga ukulithumba olwandle. AbaseSweden baletha amabutho engeziwe empini, okwabaphoqa ukuba basuse imingcele. Izimpi ezimbi zazishuba e-Ukraine. AmaPoles, eqoqe amabutho namasosha, ngemuva kokuvinjwa izinyanga eziningi, aphinde athumba iGrodno. I-hetman eyimbuka yanqotshwa, kodwa indawo yakhe yathathwa hhayi ujeke ongcono kakhulu. IVatican ishoshozela uKhan waseCrimea ngazo zonke izindlela, amaKatolika esaba ithonya elikhulayo lama-Orthodox kanye nokwanda kweRussia. Ngisho nabaseBrithani banikeza usizo ePoland; babengafuni ukuvumela iRussia ukuba ihambe olwandle kanye neSpain yamaKatolika. Kancane kancane amaRussia ahoxa. Isitha sikwazile ukuphinda sibambe iBrest, iLyuban, iBaranovichi! Amayunithi aseRussia anikeze ukumelana nenkani kakhulu eSlutsk; idolobha lalivinjezelwe iminyaka emibili, futhi lawa kuphela lapho ukudla kwaphela ngokuphelele. Enyakatho, amasosha aseRussia athumba u-Yuryev, avimbe iNarva, kodwa aphinde ahluleka ukuthatha idolobha. Ama-hetman ayenobuqili; ayengafuni amaPoles noma ama-tsars aseRussia. Konke lokhu kwakungiqeda amandla. Ngaphezu kwalokho, abalimi baseBelarusian, abaqale babingelela ibutho laseRussia njengabafowabo babakhululi, badumala. Phela, i-serfdom yahlala, inkosi yangaphambili yathathelwa indawo yinkosi yaseRussia, futhi intela yanda. Kwaqubuka igagasi lezibhelu eRus uqobo; kwaqubuka isiphithiphithi sethusi eMoscow, esacindezelwa kanzima kakhulu. Inkosi kwaze kwadingeka ukuba ixhawule umholi wamavukela-mbuso ukuze ithole isikhathi futhi ilethe ukuqinisa enhloko-dolobha. Phakathi naleso sikhathi, amaPoles athumba iMinsk neVilna. Sebevele bathuthela kulayini woMfula iBerezina, besongela iPolotsk, iVitebsk, ne-Orsha. Kwakubonakala sengathi kuzofika inguquko.
  USadat wamamatheka ngokungenamusa:
  - Futhi iRussia ishaywa futhi?
  U-Yanka waze wagcwala intukuthelo:
  - Cha! Nakuba ibutho laseRussia lingazange lithathe iNarva, lakwazi ukunqoba ibutho laseSweden. Ngemva kwalokho kwasayinwa ukuthula okungenanzuzo kakhulu: I-Yuryev namadolobha aseduze kwadingeka anikezwe eSweden, kodwa amabutho amakhulu akhululwa. Amasosha aseRussia aqala ukulwa futhi athumba iShklov, ehlula amaPoles njengoba esondela eMinsk.
  Impi yayisidonse iminyaka eminingana, izinhlangothi zombili zase zikhathele kakhulu. Kwakukhona nochungechunge lwezibhelu ePoland. Ngemva kwezinyanga ezimbalwa zezingxoxo, kwasayinwa ukuthula. IPoland yanikeza iRussia ingxenye ye-Ukraine, iSmolensk namadolobha aseduze kakhulu nayo. Ukunqotshwa kweRussia eBelarus kwabuyiselwa emuva ku-Polish-Lithuanian Commonwealth. Ngokuvamile, impi yaphela ngempumelelo eRussia; kwakungenzeka ukubuyisela ingxenye yezindawo zokuqala zaseRussia. Yiqiniso, iBelarus nentshonalanga ye-Ukraine zahlala ngaphansi kwePoland; akuwona wonke amazwe okuqala ayengekaKivan Rus abuyiswa ngaphansi kokulawula. I-Russia yathola ukuphumula, kodwa hhayi isikhathi eside. - Umfana wathula, walimala kabi uzwane lwakhe olukhulu lapho eshayisa itshe, futhi wayedinga isikhathi sokuphefumula ngemva komthwalo osindayo.
  Bahamba imizuzu eyishumi nanhlanu kuthulekile, ikakhulukazi njengoba umgwaqo ukhuphuka abafana baqhaqhazela okwangempela ngenxa yokushuba. Ngaphezu kwalokho, isiswebhu sifinyelela futhi sihlukumeza imihlane engenalutho. Abafana base bephelelwa umoya bacishe bawela ematsheni. Khona-ke ukuphakama okubukhali kwama futhi baphinde banamandla okukhuluma.
  - UStepan Timofeevich Razin wayeyi-Cossack epholile, emide, enamahlombe abanzi, futhi ehlukaniswa ngamandla amakhulu omzimba. Walwa ngesibindi nePoland, waze wasindisa iNkosana Dolgoruky ngesikhathi esisodwa futhi ngesikhathi esifanayo wenqaba umvuzo osemthethweni.
  Umfowabo u-Ivan wayewazisa amasu okudala izwe elihle laseCossack, kusukela ku-Bug kuya eYaitsk. Ngemva kokuxabana noDon Ataman Kornil, wahoxisa amabutho akhe futhi wabathuthela eDon. Kodwa amabutho asebukhosini amhaqa ngokuhamba kwesikhathi. U-Ivan waboshwa futhi wathunyelwa eMoscow. Lapho abulawelwa khona ngemva kokuhlukunyezwa. Ngokwemvelo, uStenka Razin wathukuthela kakhulu iziphathimandla ze-tsarist. Noma kunjalo, ngenkathi uStenka ebamba intukuthelo yakhe, isifiso sokukhuphuka ngaphezu kweCossacks sasinamandla. Eminyakeni emibili ngemva kokuphothulwa kokuthula nePoland, uStenka Razin wamemezela umkhankaso wokulwa ne-Azov. Kodwa ama-Cossacks, ayengakabi naso isikhathi sokuphumula empini edlule, ayemanqikanqika ukuya emkhankasweni wokuya enqabeni enamandla. Ngaphezu kwalokho, ubuholi obusemthethweni bukaDon babuphikisana nohambo lukaStepan.
  Ngemva kokubutha abantu abayizinkulungwane ezimbili kuphela, uStenka wasondela e-Azov, kodwa akazange alokothe ahlasele inqaba, ibutho layo lalilikhulu ngokuphindwe kathathu kunebutho lakhe. Ibutho lakhe lahlehla futhi lathuthela eVolga ukuze libambe ama-caravan. Kodwa ngisho nalapha uStenka Razin wayeneshwa, ukubonakala kweqembu lezinkulungwane ezimbili akuzange kubonakale. Abathengisi balinda isikhathi lapho abaphelezeli be-streltsy kanye nama-caravans asebukhosini befika bephethe okusanhlamvu beya ekamu lase-Astrakhan. Ngenkathi iqembu likaStepan libalindile, umholi wamavukela-mbuso wabulala mathupha amaCossacks amaningana.
  - Izinkulungwane ezimbili ziningi kakhulu eqenjini lezigebengu. - Sadat waphawula. - Ubani oziphilisa ngezinombolo ezinjalo!
  UMuk uphikise:
  - Lona umphangi onesikali. Nansi indlovukazi yamasela, uShella, ovame ukwenza ngamanani amancane, kodwa ngesibindi. Ngesinye isikhathi waze wangena endaweni yengcebo kaSultan ngokwakhe, weba intonga. Kukhona isipho esikhulu ekhanda lakhe.
  USadat wabhala:
  - Kodwa ngeke bambambe, abangani bakhe bathembeke kakhulu.
  U-Yanka waphawula:
  - Kungani ophuzi uthathwa njengombala wokuvukela umbuso - unemibala njengegolide!
  Ithiphu yegolide: indlela elula yokudabula izikhali zokwethembeka nezicukuthwane!
  USadat waphawula:
  - Mhlawumbe uShella unobuqili futhi unekhono ngenkemba. Kunezinganekwane ngaye, omunye umxoxi wezindaba waze wabhala inkondlo ngaleli qhawe lenganekwane.
  - Wayengafuni ukuketula uSultan? - Ngabuza u-Yanka, ngokuhlekisa.
  - Ukuketula uSultan? Yenzelweni! Unebutho elikhulu, elikhulu nje, kanti oShell bayidlanzana labaphangi. Amandla awalingani kakhulu. Futhi impilo yomphangi wamahhala iyathakazelisa kakhulu kunokuhlala esihlalweni sobukhosi. Lona wesifazane unothando kakhulu futhi uthanda ubudlelwano obujwayelekile.
  - Lokhu kujwayelekile kubaphangi! - Yanka wavuma. - UStepan wayebuye abe ngumthokozisi, waze wathi kumkakhe: indoda egqoke i-caftan efanayo imbi. Nakuba, uma ngikhuluma iqiniso, uRazin wayengenamhobholo. Kukhona icala elaziwayo lapho enikeza ihhashi lakhe kumuntu ompofu. Yebo, kwakuyinkosi yaseCossack. Intandokazi yabantu. Ezithola engenakuzikhethela, kwadingeka ondle iqembu lezigilamkhuba, abambe amageja enkosi nabathengisi, awashaye kancane futhi ingxenye athumba abacibisheli. Ngenxa yalokho, wayephethe amageja aphethe inganono emincane. UStenka wanquma ukuhamba ngomkhumbi aye oLwandle iCaspian.
  Endleleni kwadingeka sinqobe idolobha laseTsaritsyn. Lapha ama-ejenti amaningi kaStepan angena edolobheni futhi enza isivumelwano nabadubuli. Bafaka ukusebenza, u-Stepan Timofeevich washaya ikhwela kakhulu (kuphela yena owayengenza lokho) futhi imiphongolo yezibhamu yaqala ukubhema, yayingakwazi ukudubula isibhamu esisodwa. Ngakho imikhumbi yakhe yadlula eTsaritsyn, amaCossacks ahleka futhi esongela umbusi. Kusukela ngaleso sikhathi, amahemuhemu aye asakazwa kulo lonke elaseRussia ukuthi uStenka Razin ungumthakathi, futhi uyakwazi ukuthakatha izimbangi, undizela emafwini futhi akakwazi ukushaywa yi-saber noma inhlamvu! Ngemva kokudlula i-Astrakhan, uStepan Timofeevich wathuthela eMfuleni i-Yaik. Wayenethemba lokuthi uzokwakha isisekelo sokusekela lapho ngokubamba i-Yaitsk. Idolobha ngokwalo laliqiniswe kahle, kodwa uStenka Razin wasebenzisa iqhinga elagcina laba yincwadi yokufunda.
  USadat wabuza:
  - Yiliphi iqhinga?
  U-Yanka wabelane ngokuthanda:
  - AmaCossacks angamashumi amathathu agqoke njengezindela, avunyelwa futhi athatha isango, kwase kungena ibutho lonke. Kwaba nempi edlulayo, umuzi wawa! Lapha uStenka Razin akazange azibonakalise ngokusemandleni akhe, wayala ukuba kubulawe bonke abacibisheli abathunjiwe. Yiqiniso, omunye wabo wacishe wafa uStenka Razin. Yiqiniso, phakathi nokubulawa kwalandela isihe ngokungalindelekile, kodwa kwakusenezisulu eziningi. UStenka Razin uzinze ngokuqinile edolobheni. Uhulumeni wama-tsarist wazama ukumkhipha. Kwathunyelwa ama-oda amabili akwaStreltsy kwathi izinkulungwane eziyishumi zeNogais, eholwa uMurza Selim, zathengwa ngemali. U-Stenka Razin, ngenxa yokuhlolwa kabusha, wathola ngalokhu, wahola i-Cossacks eyinkulungwane eyodwa nengxenye endaweni eyi-steppe futhi, ekuphakameni kokuhlaselwa, washaya ngemuva. Isitha sashaywa, kodwa uStepan waqonda ukuthi ngeke amvumele ukuba afinyelele edolobheni isikhathi eside. I-Cossacks yalishiya idolobha futhi yaya emkhankasweni wokuya emazweni aphesheya. I-Cossacks yabhubhisa amadolobha amaningi nama-caravans, futhi udumo lukaStepan lwaduma kulo lonke elaseRussia njengomkhuzi ongenakunqotshwa. Ngokusobala abeluleki abahlakaniphile basikisela enkosini: le ndoda ingaba usizo emandleni amakhulu. UStepan wanikezwa isihe sobukhosi futhi wavunyelwa ukuba abuyele eDon. Yiqiniso, e-Astrakhan kwadingeka anikeze izibhamu. Kodwa-ke, uStenka Razin, esebenzisa ngokunenzuzo ukuthandwa kwakhe, cishe waqala ukuvukela e-Astrakhan, ama-Cossacks akhe ahamba phambili. Umbusi wajabula kakhulu ukuba asuse umthwalo onjalo.
  UStepan nabangane bakhe abathembekile kanye nengcebo enkulu babuyela eDon.
  Ebusika wakwazi ukwakha ibutho lezinkulungwane ezinhlanu. Entwasahlobo, amaCossacks aphakeme amjoyina. Ngemva kokwehla e-Cherkassy, uStenka Razin cishe wakhethwa ngazwi linye isikhulu esiphezulu se-Cossack. Ngakho iphupho lifezekile: ukuchoboza yonke iDon ngaphansi kwayo.
  - Wenze kahle! Insizwa enhle! - USadat wababaza. Isiswebhu sikambonisi sashaya ikhwela, kodwa asizange siwele emhlane obekezelayo.
  - Kupholile, kodwa wayengazi ukuthi angakumisa kanjani! - Yanka wathi, ngokudabukisayo enikina ikhanda lakhe.
  - Kwazi bani! - Ali ifakiwe.
  - Ngemva kokuthatha i-Don, uStenka wathumela amanxusa e-Tsar ngesithembiso sokusiza ukuhlela umkhankaso wokulwa ne-Azov. Kodwa izithunywa zakhe zabhaxabulwa zakhishelwa ngaphandle. U-Stepan owayethukuthele, ehlangene nesikhulu esidumile sabaphangi u-Timofey Us, wathuthela eTsaritsyn. Umbusi waseMoscow uStreltsy uLopatin wathunyelwa esuka ezindaweni eziphakeme zeVolga ukuze axolise uStepan. UStenka walungiselela ngobuchule ugibe futhi wacishe walibhubhisa ngokuphelele ibutho laseMoscow. Abacibisheli abathunywe bevela e-Astrakhan badlulela ohlangothini lwabavukeli. Ama-agent kaStenka angena edolobheni ngokwalo, abahlubuka abantu nabacibisheli. Idolobha lathathwa cishe ngaphandle kokulwa, kuphela iqembu elincane lomfowabo wombusi elabamba ingxabano. Idolobha lawa futhi kwamiswa uhulumeni omusha kulo. Lapha Stenka Razin wenza iphutha - wangabaza isikhathi eside kakhulu: ukuya noma cha ukuya eMoscow. Kusobala ukuthi uhulumeni we-tsarist awukwazi ukwamukela ukulahlekelwa kwendawo enkulu kangaka kanye nokufinyelela oLwandle lweCaspian. Ngakolunye uhlangothi, kunzima ukunquma ngempi enombuso omkhulu, i-vanguard yayo, empumalanga, isivele isondela e-Pacific Ocean. Nokho, uStenka, ngaphandle kwesizathu, wayethembele ekusekelweni kwabantu. Kwamenyezelwa ukuthi u-Tsar Alexei Mikhailovich ngokwakhe wayala ukushaywa kwabafana nabanikazi bomhlaba, futhi kwabhalwa incwadi ekhonjiwe evela kuPatriarch Nikon. Ngenkathi uStepan emi phakathi kwamahhashi, waqala ukuwa; kungenzeka ukuthi ama-tsarist agents afaka ngamabomu isifo phakathi kwabo. Ukulahlekelwa amahhashi kwaba buthaka kakhulu izinhlu Cossacks, futhi amasosha ahloniphekile abayizinkulungwane ezingamashumi ayisithupha ngaphansi komyalo Voivode Dolgoruky babuthana eMoscow ngokumelene nabo.
  Nokho, okwamanje, inhlanhla kwaba ohlangothini lukaStepan, owayesizwa ngenkuthalo abantu abavamile nabacibishelayo. USaratov wathathwa ngaphandle kokulwa, futhi uSamara wavula amasango emva kwayo. Futhi kuphela uSimbirsk okwakufanele abe umngcele wezimpi ezibulalayo nabavukeli. Nokho, u-Stepan wakwazi ukuthatha idolobha futhi anqobe amabutho athunyelwe nge-sortie. Yiqiniso, inqaba emaphakathi nedolobha ayizange ithathwe. Khona-ke uStenka Razin namabutho akhe baqamekela umbusi uBagryansky.
  Wayeyiqhawe elihloniphekile, iqhawe lempi nePoland, owayengakaze azi ukunqotshwa.
  UStepan wakwazi ukumnqoba, kodwa umbusi ngokwakhe wabaleka, ebalekela eKazan nezinsalela zamabutho akhe. UStepan ngokwakhe waphinde wenza iphutha: esikhundleni sokujaha umbusi futhi aqhubekisele phambili ibutho lakhe, wavimbezela ijele. Kwakuwubuwula, ikakhulukazi njengoba inqaba yayimi egqumeni futhi yayingenkulu ngobukhulu, okwenza kube nzima ukuvunguza. Ngenkathi uStenka Razin emi: abaphathi basebukhosini baqoqa amandla amakhulu. Enkulu, eholwa yiBagryansky efanayo, yasondela eSimbirsk. Lapha uStepan wenza iphutha lesithathu; ngobusuku bangaphambi kwempi wanquma ukugasela ejele. Yiqiniso, akakwazanga ukukuthatha, kodwa walahlekelwa kakhulu futhi wakhathala amasosha ayizinkulungwane ezimbalwa.
  Impi nomkhuzi onolwazi u-Bagryansky yaqhubeka ngamazinga ahlukahlukene empumelelo. Ngandlela-thile, umbusi ohloniphekile wakwazi ukukhohlisa uStepana, ngezinye izindlela u-Bagryansky wadlula umholi wamavukela-mbuso. Kodwa ngesikhathi esinqumayo, uStenka Razin walinyazwa kanzima yidragoon, ekhanda ngesabha. Ukuwa komholi wamavukela-mbuso emvuthwandaba wempi kwanquma kusengaphambili umphumela wempi. UStepan owayelimele, equlekile wathathwa, futhi ibutho lakhe, liphucwe abaholi balo, isekela likaStepan uNaumov lahamba nenduna elimele.
  USadat waphawula:
  - Ibutho elingenaye umkhuzi lifana nomzimba ongenanhliziyo!
  U-Yanka, ngemuva kokubamba umoya wakhe umzuzu, wathi:
  - Inhliziyo yomkhuzi iyinsimbi evuthayo, ikhanda lakhe liyiqhwa, intando yakhe iyinsimbi: konke kuhlangene - insimbi ephihlizayo yokunqoba! Nokho, ukuvukela kwaqhubeka! Yayihlanganisa indawo enkulu, futhi uDolgoruky wabhekana nokumelana nenkani. Akubanga yize ukuthi kwakukhona izinqola ezingamashumi amahlanu nababulali nabapristi ngemva kwenqola yakhe. Abavukeli baphathwa ngesihluku, hhayi nje ngokulengiswa, kodwa futhi bahlukaniswa izingxenye ezimbili futhi babethelwa esigxotsheni. UStepan ngokwakhe wachitha isikhathi esithile kuDon. Ngemva kokululama emanxebeni akhe, uStenka wahlela umkhankaso wokulwa noTula. Ngale ndlela kwakungenzeka ukufohla eMoscow ngokushesha okukhulu, futhi ngaphezu kwalokho kwakungenzeka ukuhamba eduze kweDon ngaphandle kokuhlangana namadolobha amakhulu. Kodwa uStenka wayeneshwa; inhloli yazisa ababusi mayelana nezinhlelo zikaStepan futhi bathatha isinyathelo, behlula ithimba lomsizi wakhe oseduze uMinaev. Ngokushesha uStenka waba isisulu sokukhashelwa naye ngokwakhe. Ama-Cossacks acebile, esaba ukuphindiselela okungenakugwenywa, asondela kuDon ngamabutho amakhulu ebutho lama-tsarist futhi athumba uStepan. Umholi wamavukela-mbuso, ngaphansi kokuphelezelwa okukhulu, wayiswa eMoscow. Lapho wahlukunyezwa ngonya, kodwa uRazin wamangala ababulali ngesibindi sakhe, akazange aphule futhi akazange aveze lapho ingcebo yakhe yayifihlwe khona. Nokho, wasabalalisa impango eningi eyayithunjwe emikhankasweni yangaphandle kwabampofu nezinxibi. Abantu babemthanda kakhulu. Ngesikhathi sokubulawa, i-scaffold no-Stepan yayizungezwe ibutho lonke. Baqala bamnquma izingalo nemilenze, base bemnquma ikhanda. Nokho, u-Stenka wenqaba ukuvuma, futhi wathi uphenduke ngento eyodwa kuphela: ukuthi akazange akhiphe ngokuphelele yonke imimoya emibi ye-boyar. Indoda efanelekile futhi yafa ngesithunzi. Inqaba yokugcina yabavukeli, i-Astrakhan: yawa ngemva konyaka. Nakuba ukuvukela kwagcina kungaphumeleli, kodwa kwabonisa lokho abantu ababekwazi ukukwenza. Ngaphansi kukaLenin, uStenka Razin wagcotshwa njengeqhawe lenguquko.
  UMuk wathi ngephupho:
  - Angazi ukuthi kuyini uguquko, kodwa kuzwakala kukuhle.
  U-Yanka wachaza nje:
  - Lokhu ukuvukela okwagcina ngokunqoba. Uma ukubeke kanje ngendlela elula. Kodwa kulokhu akwenzekanga.
  Umfana wathula, futhi kwaqala ukuhlushwa okusha: omunye ukhuphukela ezintabeni. Kwakuyinto engathi ukuhlushwa, kwakubonakala sengathi izicubu sezizodabuka, umzimba wawubonakala ugcwele umthofu futhi wawundikindiki, kwakubuhlungu kakhulu ngenxa ye-lactic acid eyayakheka emisipha, ikakhulukazi emahlombe. Kubonakala sengathi imisipha isizoqhuma, uvula umlomo wakho futhi uphefumule ujule ukuze uzwe okungenani kube lula.
  U-Yanka wajabula ngokuthi, ngokungafani neningi lontanga yakhe, wayenemisipha emihle, eqeqeshiwe. Ukufunda eskoleni sesekisi akubanga yize, akalona iwimp, uzoyimela isivivinyo. Abafana nabo babonakala beqinile, abazona izigqila zasendlini, njengoba kubonakala emizimbeni yabo eyomile nenemisipha. Bayahlupheka, kodwa bathule, bangakhala kuphela. Ngokuvamile, eminyakeni yabo kubhekwa njengehlazo ukukhombisa ukuthi uzwa ubuhlungu, kusukela ngesiswebhu noma ukushaya kwesibhakela. Ngakho ubekezelele ukuhlushwa. Yeka ubuhlungu ayebuzwa ezinsukwini ezintathu ezedlule! Mhlawumbe ngaphezu kwakho konke ukuphila kwami kwangaphambili.
  Isikhathi sihamba kancane kakhulu, lapho usezinhlungwini, kubi, futhi awunawo umoya owanele wokukhuluma. U-Yanka wakhumbula ukuthi kwakukhona iqhawe lezincwadi, lapho esengumfana, lathengiswa ebugqilini, wabe eseqhutshwa i-scarecrow eboshelwe enqoleni. Kunzima impela lokhu, kodwa usethuthukile ngokomzimba. Yingakho ungathathi lokhu njengohlobo lokuqeqeshwa. Nakuba kudlulele, kodwa kuwusizo. Mhlawumbe bamlungiselela Imidlalo yama-Olympic! Kucabange njengomdlalo futhi kuzoba lula kakhulu kuwe. Le micabango yenza uYanka azizwe ehlekisa futhi wahleka. Umbonisi washaya isiswebhu esivilaphayo futhi ephendula ngokuhleka.
  U-Ahmed wasondela kubo futhi waba nesithakazelo:
  - Yini ehlekisayo!
  Umbonisi waphendula:
  - Ngumfana! Ngahleka, kahle, ngacabanga ukuthi kuyahlekisa.
  - Mhlawumbe uqinisile! Uhlobo lwetiyetha yama-jesters. Uzosabela kanjani lo mfana ekubeni ngimyale ukuba afafaze amalahle ashisayo esiswini sakhe!
  Impendulo ivela ku- Yanka:
  - Kulokhu, ngingadla umdlalo uluhlaza!
  U-Akhmed wadlala ngesiswebhu, eshaya imilenze yabafana izikhathi eziningana, kodwa engamthinti uYanka.
  -Uyahlekisa ngempela. Kungaba usizi uma isikhumba somfana omuhle nohlakaniphile kangaka kufanele sidonswe esigubhini. - Sadat wenza sengathi uvule umlomo wakhe kakhulu futhi zamula. - Uyazi ukuthi ngifunani kuwe!
  - Isigqila akufanele siqagele ukuthi inkosi ifunani. Kufanele alandele imiyalo yakhe.
  U-Ahmed wavuma ngekhanda:
  - Kulungile! Ufunda ngokushesha. Manje lalela engikufunayo. Ngilithandile izwi lakho, licace njengenhlabamkhosi yolwandle. Siculele okuthile.
  - Ekubalekeni! - Umfana wanikina ikhanda lakhe.
  - Kulungile, yima! Ngiyaqonda ukuthi kunzima.
  Ikharavani yama zahlala izigqila. U-Yanka walala phansi umzuzu, walungisa umphimbo wakhe, futhi waphakamisa ibhayisikili ngemilenze yakhe ekhathele, eyayilimele. Wasonta intamo.
  - Mnike iwayini! - Oda u-Ahmed.
  Umbonisi wabuza:
  - Omdala?
  - Cha! Ijusi elihlanzekile, ngaphandle kwalokho isigqila sizothathwa. Kusamele ayidonse ayidonse inqola. Ngifuna ukumfundisa.
  Umfana ngokuhaha wagwinya ijusi yamagilebhisi-strawberry (ingxube) entsha. Imfucumfucu yokukhathala nokululazeka okungenabuntu kwashabalala. Wezwa umfutho nogqozi. U-Yanka wamamatheka futhi wacula ngezwi lakhe elikhulu lomculi we-opera:
  I-knight yaseRussia izolola inkemba yayo,
  Iqhawe ngeke libe buthaka empini!
  Silwa ngesibindi olwandle,
  Ngikholwa ukuthi ngizovula indlela eya enkazimulweni!
  
  Raid - ibutho elibi lamaMongol,
  Imizana yomuzi yakhukhulwa!
  Igazi lomuntu ligobhoza njengamanzi,
  Kodwa umoya waseRussia unamandla kunensimbi!
  
  Inyoka iyakhasa iyasha ngodosi lwayo.
  Intuthu, bubula, akukho okubonakalayo!
  Ngizokuvikela mhlaba,
  Ukusuka eqhweni kuya ogwini olufudumele!
  
  Umoya wami undizela phezulu
  Ukuze uthole inkazimulo ye-Holy Motherland!
  Sizowina njengakuqala - manje,
  Ungavumeli izwe lakini libe ngaphansi kwesithupha sakho!
  
  Amabutho kaRus alungele ukufa,
  Amasosha ethu afana namagwadle!
  Sigawula izitha zethu, umugqa ngomugqa,
  Yonke le mithambeka igcwele izidumbu!
  
  Izindlu zivutha njengezibani,
  Izindlovu ziyabhonga, ziphuthuma empini!
  Izimpi zaseRussia zizonqoba
  Izingwadule, amadwala, izimpophoma!
  
  Asikwazi ukunqotshwa
  Umhlaba awukwazi ukuguqa!
  Ibutho likaRus alinakunqotshwa,
  Makube yinkazimulo yezizukulwane!
  
  Isiphetho saseRussia sikulindile,
  Busa isikhala kuze kube phakade!
  Ngikholelwa enjabulweni kuze kube phakade
  Ungahlali nje ngokunganaki!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"