Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

יקום לעומת יקום1

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    דמיינו את העתיד הרחוק של האנושות. כל המדינות והעמים: חייבים להתאחד כדי לשרוד ולכבוש את החלל. רק מדינה כמו רוסיה מסוגלת לקחת על עצמה אחריות כזו. אבל האנושות מאוחדת: לפניה הרחבת החלל ומלחמות כוכבים חדשות - המתנהלות בעזרת נשק-על וקסם. בסופו של דבר, היקום כולו נכבש על ידי רוסיה הגדולה. אבל יש יקומים מקבילים. באימפריה הסמוכה, רוסיה הקדושה: הכניעה גם את החומר והמרחב. נראה היה ששתי תצורות זהות כמעט לחלוטין של יקומים מקבילים צריכות להיות חברים ולהתקיים בשלום. אבל עקב תאונה אבסורדית, או ליתר דיוק פרובוקציה שנקראה בקפידה של כוחות שלישיים, פרצה מלחמה בין-אוניברסלית בין עמים אחים. כולם מאמינים שהוא צודק והאויב התחיל ראשון. הרוסים הקדושים הורגים את הרוסים הגדולים, אנשים ובני ברית המגוונים ביותר של האנושות נלחמים - גזעים בלתי נתפסים: הדמיון הפרוע ביותר אינו יכול לתאר אותם. לא בכדי המלחמות הנוראות והאכזריות ביותר הן מלחמות רצח אחים. הטירוף גדל, האלימות מתגברת, קווינטיליונים של קורבנות

  יקום לעומת יקום1
  ספר ראשון:
  טירוף מטורף!
  פּרוֹלוֹג
  דמיינו את העתיד הרחוק של האנושות. כל המדינות והעמים: חייבים להתאחד כדי לשרוד ולכבוש את החלל. רק מדינה כמו רוסיה מסוגלת לקחת על עצמה אחריות כזו. אבל האנושות מאוחדת: לפניה הרחבת החלל ומלחמות כוכבים חדשות - המתנהלות בעזרת נשק-על וקסם. בסופו של דבר, היקום כולו נכבש על ידי רוסיה הגדולה. אבל יש יקומים מקבילים. באימפריה הסמוכה, רוסיה הקדושה: הכניעה גם את החומר והמרחב. נראה היה ששתי תצורות זהות כמעט לחלוטין של יקומים מקבילים צריכות להיות חברים ולהתקיים בשלום. אבל עקב תאונה אבסורדית, או ליתר דיוק פרובוקציה שנקראה בקפידה של כוחות שלישיים, פרצה מלחמה בין-אוניברסלית בין עמים אחים. כולם מאמינים שהוא צודק והאויב התחיל ראשון. הרוסים הקדושים הורגים את הרוסים הגדולים, אנשים ובני ברית המגוונים ביותר של האנושות נלחמים - גזעים בלתי נתפסים: הדמיון הפרוע ביותר אינו יכול לתאר אותם. לא בכדי המלחמות הנוראות והאכזריות ביותר הן מלחמות רצח אחים. הטירוף גדל, האלימות מתגברת, קווינטיליונים של קורבנות הן של האנשים והן של תושבי העולמות הנכבשים. נעשה שימוש בקסם, כמו גם בטכנולוגיות חסרות תקדים בעבר, וכן הלאה במשך כמה מאות שנים עקובות מדם. מדענים יוצרים יותר ויותר שיטות הרס מתקדמות, החיים ביקומים נמצאים תחת איום מוחלט. מי יעצור את הטירוף ויציל את האנושות? לא מלך, לא אלוהים ולא גיבור. לא חייל כוחות מיוחדים משואבים, כמו כוכב קומיקס שהורג מאות אויבים (זה קורה רק באגדות), ולא מדען-על, שיודע איך לא קרע את רחם כדור הארץ באפו. ואנשים רגילים מהתקופה שלנו, טוב, אולי לא ממש פשוט!
  יש לי בקשה אישית למוציאים לאור: העריכו את הרעיון והאם העבודה בכללותה מתאימה לכם. לגבי איכות הטקסט, אם אתה בעצם מאשר את הרומן, אז אני אשלם את הכסף ועורך מקצועי ילטש אותו! ואם לא, אז למה לבזבז זמן וכסף, רק אנא הקפידו לכתוב.
  היקום רעד בקרב,
  והכוכבים-דמעות השקו את הקטיפה!
  המלחמה בוערת - הגיהנום הוא תשוקה רעה,
  והשטן רוצה להשמיד את רוסיה!
  
  תן למולדת להיות ענק,
  יש אינספור גלקסיות!
  ה' פרש כיסוי על רוסיה,
  יש לנו מזל לחיות במדינה עצומה!
  
  זה קרב נורא - החלל רותח,
  נאשר את התהילה בחרב הקדושה!
  הריסות ספינות הכוכבים - ערימות של גופות,
  נביס את היריבים של רוסיה!
  
  והוואקום מוכתם בדם,
  הרי היריב חזק - הלחץ אכזרי!
  אבל נגן על שלום כדור הארץ המולד שלנו,
  אחרי הכל, ישוע איתנו - האל העליון!
  
  המולדת סובלת - היא פג,
  הסבלנות של המשיח היא כוחו של האנשים!
  לב שבור הוא זכוכית שבירה,
  רק הרצון לחיות יכול לעזור לנו!
  
  הו מולדתי - אני אוהב אותך,
  וביקום אין מישהו יותר יפה ממך!
  רוסיה לא תישלל מהרובל שלה,
  יהיה שלום ואושר לכל הדורות!
  . פרק מס' 1.
  ולדימיר קשאלוטוב, נמק מהמתח שקורע ללא רחם את בשרו, טס מתחת למנהרה שחורה וארוכה שהיתה ריח כחול קר. הוא נרדף על ידי מסיימים לחימה - מחלקה PI - 1,000,000. מואשם בקסם קרבי והיפרפלזמה רב-מעמדית, הם שואפים למצוא אדם שצלל לעובי האסטרואיד הקרוב ביותר. המטוס הטטר-מטוס או החד-מושבי של ולדימיר הופל. לפני כן, הם כמעט התנגשו אבירים מכונפים (אבוי, ומצדו השני הם אחים רוסים: הטרגדיה הגדולה ביותר של האנושות, שני יקומים שהורסים זה את זה ללא רחם); פניה היפות של נערה טייס הבזיקו על ההולוגרמה. הלוחם הצעיר, שעדיין לא היה מתוסכל ממלחמה, לא העז לירות על הטטרלט של היופי המכוכב. והיא לא התחרטה, היא פגעה בו בלייזר קווארק, וכתוצאה מכך התפוררה המכונה לפנינים זעירות נוצצות בוואקום, שאחרי כמה רגעים השחירו, פולטות גלי קשת, ומכבות את האנטי-גרביטציה שדה: מטריצה שניטרלה לחלוטין את האינרציה של הטטרלט.
  הודות למערכת הפליטה היא הצליחה לעבוד. לאחר מכן, באמצעות מנוע קינסציאלי בחליפת קרב, הוא צלל לתוך מוט אסטרואיד קופץ במהירות-על המורכב מזנים של היפרפלזמה. איזו קפיצה שטנית קשה, הפרשות יתר זרמו בגופי - כאילו מחט לוהטת הוכנסה לכל תא. ולדימיר נתן את הפקודה נפשית והקרינה מהמיני-גנרטור כיבתה את הכאב הכמעט בלתי נסבל. קוואזר (מעולה)! הוא בפנים! פני השטח של האסטרואיד כה חזקים עד שקשה לפוצץ אותו אפילו עם פצצת תרמוקרון. לגבי הרובוטים, הם קיבלו פקודות לקחת את הצעיר בחיים - כנראה לחקירה. וזה... כמובן, הם לא ירביצו ויענו כמו בימי הביניים, אבל בעזרת הננוטכנולוגיה, הנשמה תתהפך עד כדי כך שהיא לא תיראה מספיק לאף אחד. אולי עדיף להיתלות על המדף מאשר לעבור עינויי סייבר - השפעה על התודעה. ולדימיר, בהיותו בוגר זוטר במדעי הקסם, כלומר עד כה רק הצעד השני מבין שנים עשר (השלב הראשון הוא מיני-פדוואן), יצר לעצמו כפיל ביו-פלזמי. צל נפרד מהגוף המעופף ונכנס למנהרה צדדית הבולטת מימין למסדרון. חלוקי הנחל על פני המסדרונות המתפתלים נראו כמו עיניים ססגוניות טורפות של חיות שטן קטנות. הם המשיכו לכבות ולהדליק, נראה היה שהשדים של השאול קורצים (אומרים - העסק שלך הוא בחור ואקום (רע)!) ולדימיר, תוך שימוש באפקט של חלל מוחזר למחצה, פלט עוד כמה הסוואה הולוגרפית. זה אמור להעיף את הרובוטים מהריח שלהם, להסיח את דעתם ולקנות להם זמן. ואז, מי יודע, אולי האושר הצבאי יחייך לרוסיה הגדולה.
  ארמדה של אויבים - ספינות כוכבים של סוויאטרוסיה: מאות אלפים, מיליונים רבים של ספינות ממעמדות שונים התקדמו משלושה צדדים, בניסיון להדק את האחיזה בין מערכות השועל הצהוב והתנין האדום. זה היה אזור גבול בין שני יקומים, שבו ספינות כוכבים איבדו מהירות ונשק היפר מפלצתי איבד את הרסנותם. מעין תת-חלל, שבו התרחשו לאחרונה רובם המכריע של קרבות החלל, ואוי לכל מי שיאפשר לאויב לפרוץ לחלק הרגיל של היקום, ההרס יהיה לאין שיעור!
  על צבא סביאטרוסיה פיקד קונסטנטין רוקוסובסקי: אחד המפקדים המצטיינים של מלחמת העולם השנייה. הוא זכה לתהילה מיוחדת בשדות הקרב: בסטלינגרד ובבלרוס. בפיקודו היו כמאתיים וחמישים מיליון ספינות חלל, שלושה טריליון וחצי חיילים חיים מגזעים שונים וכשמונים ושבעה טריליון רובוטים קרביים. כוחות מרשימים, עם כמה ספינות בגודל של אסטרואיד הגון: חמושים באלפי תותחים ופולטים מכל הסוגים. נשאלת השאלה: מה הקשר לגיבור המפורסם של המלחמה הפטריוטית הגדולה לקרב הקוסמי המפקד על אימפריות אוניברסליות? באופן ישיר ביותר, לאחר שהמדע קבע שיש היפרנוספרה, שעליה מתועדות כל המחשבות, הרגשות והפעולות של יצורים תבוניים, הם החלו לחקור אותה. ברמת על בלתי מובנת, התגלו כל אישיות המנוחה המאוחסנת כקבצים במחשב. הם היו כאילו קפואים בין ממדים למרחב, נחים במעין סל מידע סופר-אבסולוטי. אבל ניתן לשחזר כל קובץ על ידי הסרתו מסל המיחזור ואז הוא יופעל. לשם כך הומצא שואב-משפך מיוחד. החלק הצר ביותר היה מורכב מאפס ועשירית מממד. ואז זה גדל לאפס שתי עשיריות, אפס שלוש! לפיכך, בהדרגה להגיע למרחב בן שנים עשר ממדי, בהדרגה לטעון באנרגיה רב-היפרפלזמה. קובץ הנשמה נשאב מתת-המרחב עם אפס ממדים וזמן. ואז היא הועברה למנשא, לגוף שעוצב במיוחד, וקרה נס! החלום רב השנים של האנושות להחיות את המתים הפך למציאות. אישים אמיתיים חזרו מאי-קיום ממשי, רכשו בשר מחודש, משופר על ידי הנדסה ביולוגית, בדומה לזו של מלאך. נראה שאיוב היה הראשון שאמר לפני כמעט ארבעת אלפים שנה: אבל הגואל שלי חי, אני מאמין ליהוה, אתה תחזיר את בשרי הנרקב ואני אראה את אלוהים במו עיני. ואז בדתות שונות - זה חזר על עצמו אלפי פעמים. כעת המדע הגשים עוד חלום עתיק יומין. אבל בעוד תהליך זה של תחיית המתים הוא מאוד עתיר עבודה ויקר, הרבה יותר קל למצוא את קובץ הנשמה של אדם מצטיין בממד האפס של תת המרחב של ההיפר-נוספרה, הוא מכיל מטענים רגשיים ונפשיים גדולים מאוד. לכן, עד כה רק הטובים שבאנשים הטובים, הגדולים והמשמעותיים של העבר קמו לתחייה וקמים לתחייה. ובכן, קונסטנטין רוקוסובסקי ללא ספק שייך להם. למדנו קצת, הורדנו מידע על מלחמות מודרניות למוח שלנו, ואנחנו כבר יכולים לפקד על אחד מהצבאות הרבים של רוסיה הקדושה.
  אישיות כריזמטית מאוד נלחמת גם נגד רוקוסובסקי: אלכסנדר מוקדון. גאונות מול גאונות! פלדה נגד להבה! קטע ייחודי באמת של קרב כוכבים!
  סופרמרשל רוקוסובסקי פנה להולוגרמה של הגנרל האלפים:
  - פניקס, ביצעת את תמרון הטאטוא האלכסוני?
  לא, חבר סופרמרשל. נראה שהאויב הפעיל עתודה אסטרטגית. בנוסף, אני מרגיש את ההשפעה של קוסמים רבי עוצמה.
  ואכן, קרב הכוכבים הגרנדיוזי גדל. השחור הקטיפתי של הוואקום התפצל בכל החלל: זיקוקי דינור של הבזקים מסנוורים וצבעוניים. עם זאת, האם אפילו הפירוטכניקה המתקדמת ביותר מסוגלת לשקף לפחות חלק המיליון מפאר שכזה? אינספור כוכבים מפוזרים ביהלומים, אודם, טופז, אמרלד, ספיר, אגת וזרים בהירים אחרים, מדהים את הדמיון. אבל אפילו הם התעממו על רקע פיצוצים וקרינה מהספינות המתפרצות. לכל סוג של לייזר, קרינה, רקטה מוכנה להתפוצצות, חופר חלל יש צבע משלו וגוון ייחודי. השפה האנושית דלה מכדי לתאר במלוא תפארתה את הקרב הקוסמי, דבר שהוא גרנדיוזי, קטלני ובו בזמן מדהים! עם מה אנחנו יכולים להשוות מיליוני ספינות כוכבים ומיליארדי הבזקים, מלבד האוקיינוס, שבו כל טיפה נוצצת בצורה מסנוורת כמו יהלום? יחד עם זאת, הוא נמצא בתנועה מתמדת, כאוטית לכאורה, אך במציאות נשלטת על ידי רצון בלתי נמנע.
  רוקוסובסקי מצווה:
  - פרוס ספינות אולטרה-קרב כבדות, נסה לבצע את תמרון "הפטיש"!
  ספינות ענק בקוטר של מאתיים עד חמש מאות קילומטרים: בדרך כלל דומות ללווייתנים פחוסים, משובצים בגזעים, מזלגות ואנטנות בעלות צורה משוכללת, נעו לאורך ההיקף. כאן אחד הענקים שחרר כתם היפרפלזמי. בצורת דמות שמונה, החומר המזיק כיסה את הסיירת. הוא ניסה לעזוב, אבל ההיפרפלזמה הייתה מהירה יותר, חודרת את הגנת המטריצה ושדה חצי החלל נגח את דופן הסיירת. השריון, העשוי מסגסוגת-על חזקה פי עשרים ואחד מיליון מטיטניום, נכנע. כמה צריחים מסתובבים הומסו, התותחנים התאדו יחד עם משרתיהם הרובוטים. מוות יחסית ללא כאב, מכיוון שהיפרפלזמה של הרמה השמינית מתפשטת במהירות של פי מאה מיליארד גבוה מהאור, מה שאומר שלדחף הכאב אין זמן להגיע למוח. ונשמת-הקובץ האלמותית ממהרת אל זרועות ההיפר-נוספרה, שנרדמת בשקט: ממתינה להתעוררות. הסיירת בוערת בצבעים עזים, הלהבה מתודלקת לא רק מהחמצן שבתוך ספינת החלל, אלא גם ממיקרו-חומר המפוזר בוואקום. מעין חלקיקי אבק השוכנים בממד השלילי או האפס, הטמפרטורה של סקסטיליונים של מעלות כרוכה בתהליך הבעירה שלהם. קשה לכבות היפר-אש שכזה; ספינות חלל גדולות וקטנות רבות נבלעות בשריפות, ממשיכות להילחם בעקשנות.
  קוואזר ענק בוער בקרבת מקום, צבאו של רוקוסובסקי מנסה ללחוץ את האויב קרוב יותר אליו. אלכסנדר הגדול על פריגטה במהירות גבוהה נלחם בעובי של זה. הוא שולט באופן אישי הן בספינת הכוכבים, מכוון אותה לעומקה, והן בכל המרחב הבלתי ניתן למדידה של הקרב. שליחת פקודות לנקודות שונות. כעת האויב נסחף עם הכיתור, הרצון ליצור סטלינגרד כוכבית וחשף את האגף הימני. האינטואיציה אומרת לי שעכשיו זה הזמן להכות. כמה פעמים, עם הרבה פחות חיילים, הגיבור הגדול אלכסנדר זכה בניצחונות מכריעים. הוא אהב את העולם המודרני, קנה המידה הבלתי נתפס שלו, המהירות, הטכנולוגיה, ההיפראינטרנט האוניברסלי, כלי נשק על של צורות לא ידועות. אז הוא שולח טיל-על לעבר האויב, מטען של תרמופראסים, החלקיקים שמהם עשויים קריונים, ומהם, בתורם, פריונים, ואז קווארקים. הטיל קטן, הוא מוסווה על ידי הולוגרמות גרביות מרובות: כך שלאויב לא יהיה זמן ליירט אותו בלייזר קווארק או היפר-פולט! במקביל, קרני מיני נשרפות דרך החומר המרחבי למחצה. גם המשחתת הגדולה של היריב, כמו מתאגרף מנוסה, זורק את הקרס הסוחף שלו. טורפדו רבים עברו לצד הפריגטה, חלקם התפוצצו והתפזרו לתוך מדשאה שלמה של פרחים בוערים. זה נורא יפה, אבל מרחוק התפוצץ אולטרה-דרדנוט, מסה בלתי נתפסת בקוטר של אלף וחצי קילומטרים.
  הסופרנובה פלטה מחושים בוערים ששרפו כמה עשרות ספינות חלל קטנות יותר ופיזרו עוד כמה אלפים בכיוונים שונים. שתי בריגנטינות התנגשו, הבזק נוסף, קטן יותר, אך צבעוני לא פחות. בכלל, הנוף נפלא ביותר - סופר מגניב, אלכסנדר מתמוגג; כשהמשחתת הגדולה, שנמחצה על ידי ה"אגרוף" ההיפרפלזמית, התפוררה לרסיסים שמסתובבים בפראות:
  - כך היכו הסלאבים! התהילה לא תדעך!
  חתול פיל - (תערובת של פיל וחתול) העיר:
  - הרוסים הקדושים הכניסו עתודה חזקה באגף ימין, ובמקביל הם מאיימים בפריצת דרך מאחור.
  מקדונסקי חייך לא נחמד:
  - הם ממש גולשים לאורך קצה הקוואזר. מדוע אנו מבצעים את טכניקת מכת המגל? רוקוסובסקי הוא קומוניסט לשעבר ונראה שהוא אוהב את הסמל הזה.
  טיגרוצ'פ - הכלאה של צב ונמר ענה:
  "הוא גם חבט בפטיש ואז הכה בראשו."
  בזמן עם דבריו, רקטה תרמו-פראצית כבדה התפוצצה בקרבת מקום, ספינת הכוכבים התהפכה, והאור כבה לכמה שניות, רק הקירות הפיקו זוהר, ורוד וכחול. חתול הפיל מיאו:
  - איזה תלבושת!
  אלכסנדר תיקן:
  - יותר כמו "מוזר" - ארמגדון! - הוא הושיט את ידו, ומיד הופיעה בה כוס יין אמרלד. הכוס שרה:
  - כמו תמיד או...
  - הוסף פלפל! עם דם של מגה דרקון!
  - אני מציית, הו גדול!
  אלכסנדר מוקדון ניסה להציץ לתוך שלל ההולוגרמות, כדי לקבוע היכן לקרוס את המסה הקרבית של ספינות החללים. האויב ניסה ליצור קדירה נוספת. רוקוסובסקי זכר את ההצלחה הגדולה הראשונה שלו בסטלינגרד, כיצד הכיתור המאסיבי של החיילים הגרמניים התברר כתבוסה עבור האויב. אבל זה לא קאן, אלכסנדר הגדול עצמו, בהיותו אמן של תמרון מהיר, מנסה ליצור מלכודת כפולה. הרבה תלוי למי יש את הרזרבה האחרונה במלאי.
  ה-Svyatorossiya superdreadnought נתקל ברשתות כבידה-נוטרינו, חלק מהטילים שלו השתקפו והסתבכו בשדה חצי החלל. כמה סיירות טילים נפלו לתוך חלל הליקוק והחלו להימס אט אט, כמו סוכרייה על הלשון. זה היה צורה מוזרה, חומר ממיס חלל; אותו דבר קרה לספינת החלל כמו סוכר במים. נכון, שדה כזה, שנהרס על ידי קרינות נגד אחרות, לא החזיק מעמד זמן רב, אפילו בסטנדרטים של לחימה בחלל, שבו ננו-שניות נחשבות. בקרב כזה, חילופי מכות מהירים פי מיליארד מקרב בין מתאגרפים מקצועיים, מגוון האמצעים אינו מובן! זה משהו שאתה אפילו לא יכול למצוא אנלוגים בשפה הדלה והמודרנית! הכל היפר-סופר! אבל חלל הליקוק שהוחזר על ידי סוגים מיוחדים של רקטות וזנים של היפרפלזמה ודחפים אנטי-מרחביים הרס את המבנה כמו חלודה; שתי הארמדות נעולות בקרב בני אדם!
  לצבאו של רוקוסובסקי הייתה עליונות מספרית מסוימת ולכן התקדם. לוחמים קטנים עם מושבים בודדים הנשלטים על ידי אנשים, כמה עשרות מיליארדים מהם, הפגיעים ביותר ללקק את החלל. בנים ובנות מתים במיליונים.
  גנרלית קלרה מדובאיה, מפקדת על הקורפוס השביעי של ספינות החללים. ילדה יפה מאוד, מרשימה, נראית לא יותר מבת עשרים - צעירה ורעננה, היא משתתפת בקרבות כבר שלוש מאות שנה. היא רואה שהאויב התברר כחזק הרבה יותר ממה שציפו. זה אומר שצריך להרוויח זמן כדי שתגבור יוכל להגיע. בשתי רוסיה אין אזרחים בקרב האנשים. כולם משרתים בצבא, גם הילדים הקטנים ביותר, והסיוט של הזקנה השברירית נשאר בימי החושך. אפילו בחממות קיברנטיות, העוברים נקבעים למי יש את היכולות הבולטות ביותר על ידי התאמת גנים באמצעות תוכניות סייבר. כלה נכנס לצבא הלוחם, יש גם צבא כלכלי שבו כל שאר האנשים משרתים. יש גם חזית דתית או קסומה.
  ילדים הם ילדים חיילים, עד ארבעה עשר מחזורים (פרק זמן מותנה שאין לו שום קשר לשנה הארצית), הם עוברים הכשרה והכשרה מיוחדת, ולאחר מכן אלו המתאימים ביותר מבחינה גנטית למלחמה מגיעים לצבא הקרבי, או יותר נכון, ראשון באימוני חלל. לפני שהושלכו לקרב, נערים ונערות, ולאחר מכן צעירים וצעירות, אומנו באופן אינטנסיבי בכל מיני חוכמה צבאית. לכל האוכלוסייה, שמנתה קווינטיליונים רבים של פרטים, היו כישורי מלחמה (וגם יסודיים). איש לא ידע כמה אנשי צבא פוטנציאליים יש, מלבד הקיסר ושניים או שלושה אנשי סוד. (אוכלוסיה מדויקת: סוד צבאי חשוב ביותר). שתי האימפריות היו שוות בערך בעוצמתן, המלחמה נמשכה בהצלחה משתנה, כמו תנודות של גל גלישה, הן לחצו מעט ואז ניצחו בחזרה. לא נותר קווארק אחד ביקומים המייללים, אף דחף אחד בחלל שלא הספיק להיות רווי בשנאה או סבל, אלף מחזורי כאב ודמעות, אלימות ללא גבולות. ניצחונות קולניים והתגובות האכזריות ביותר, מאמצים טיטאניים להזיז את כף המאזניים של מה שכבר נראה כמו מלחמה אינסופית! כל אחד נתן את המיטב, אבל בסך הכל נשמר איזון דינמי.
  קלרה האני, הגנרלית של הגלקסיה, נתנה פקודות, חיל הלוחמים שלה השתמש בצורת דיסק: עם קצוות גליים. הוא נע באיטיות לעבר צביר הכוכבים כדי להימנע מלהיות מוקף. באסטרואידים קטנים הוכנסו מטענים לסוללות שסובבו במיוחד בהתאם להפרבולה. הם נעו בקפיצות מהירות, קפצו החוצה במקומות הכי לא צפויים, עושים את דרכם דרך המברשות המכניות עם הפרווה. על אחד מהם מפקד הקפטן האמיץ ארתור מלניקוב. הוא אחד המפקדים הצעירים, הוא רק בן שש עשרה מחזורים. ילד גבוה למדי עם פנים עגולות, הקפטן בהיר השיער שמע את החריקה האופיינית של כלי נגינה, ניצוצות ומספרים קטנים התרוצצו לאורך החלק הפנימי של הקסדה.
  הצעיר לחש:
  - זה נראה כאילו היינו מכוסים באנטי קרינה. בתנאים האלה, נשאר לנו רק דבר אחד!
  נשמעת פקודה חזקה:
  - כולם תורידו את קסדות הסייבר שלכם! כוון ידנית!
  העוזרת הראשונה שלו, סבטלנה ברונבאיה, אמרה בספק:
  "אז המחשב ההיפר-פלסמי לא יעזור לנו כשמצביע!"
  - וממילא הוא רק מטריד אותנו! אתה לא רואה שכל התוכניות תקלות!
  הילדה מצמצה כמה פעמים, בתוכנית כלב השמירה נמסר: סכנה ויראלית מהדרגה השנייה.
  - זה רציני! בואו להילחם כמו פעם!
  חשב ארתור (סבטלנה, למרות שהיא מבוגרת ממנו, היא תמימה כמו ילדה קטנה). טמפרמנטלי מאוהב. עם זאת, לילד עדיין יש חברה מבית הספר הקרבי: אהבתו הראשונה והחזקה ביותר. אבל להיות נאמן לבן הזוג זה לא אופנתי ואפילו מזיק. רצוי להחליף פרטנרים מיניים בתדירות גבוהה יותר כדי שתהיה העשרה הדדית של הביופלזמה והתת-נוספרה המקיפה כל פרט. בנוסף, לאחר החלפת אנרגיה וחלקיקי-על, בנים ובנות שיש להם פרטנרים מיניים משותפים מתקשרים הרבה יותר טוב בשדה הקרב. אפשר לראות שאחרי מין, יש להם משהו משותף זה עם זה, לא בכדי אומר הכתוב שבעל ואישה יהיו בשר אחד. עם זאת, בעתיד הדת הפכה באופן טבעי לשונה לחלוטין! כל האנושות, זכרים ונקבות כאחד: כאורגניזם אחד!
  כעת יש תקווה לאלמוות מדעית, כאשר מדענים יקימו לתחייה את המתים. בתנאים אלה נכתבו התנ"ך והאגדות לארכיון ויוחסו לאפוס הקדמונים. עם זאת, למרות שאין פחד מבוהל ממוות, עדיין רצוי להציל את חייכם כדי להילחם על עתיד מולדתם. כמובן, זה קשה מבחינה מוסרית להרוג אנשים כמוך, ואפילו רוסים. עד לנקודה מסוימת: שני היקומים המקבילים התפתחו כמעט זהים, זה אפילו נקרא אפקט המראה. יתרה מכך, כל אימפריה ראתה את עצמה ראשונית, ואת האויב כהשתקפות מרדנית.
  ארטיום וסבטלנה לחצו זה לזה את הידיים, החבר'ה והבחורות האחרים (היו קצת יותר נשים שנולדו באינקובטורים מגברים, אותו שיעור היה בצבא.) קרצו זה לזה. הם כיוונו את הסוללות ופתחו באש הוריקן על סירות, מטוסים חד-מושבים, קרביים, בריגנטינים, משחתות, סירות טורפדו וכלי שיט קטנים אחרים.
  רמת ההכשרה הכללית של הלוחמים שהוכשרו למלחמה, גם כשהם צפו כעוברים במעין מצע מזין, הייתה גבוהה מאוד. אבל לא תמיד הם באו מסדקים רבים וממוטטות ואקום. בתגובה, האויב ניהל את האש חסרת הרחמים שלו. זרם של היפרפלזמה, בוער דרך הגנת המטריצה המוחלשת ושדה חצי החלל, פילח את השריון. אז, לאחר שעמדה בפני הסדק, זרם רב צבעוני של אולטרה-אש נפל על הזוג היורה. הצעיר נשרף מיד, זרועה של הילדה נעלמה עד לכתפה, רגלה עד לברך, פלג הגוף העליון עד לצלעותיה. היופי צרח ונרתע. פקדה סבטלנה.
  - אפשר התחדשות סייבר.
  גופה של הילדה (כמו של אנשים אחרים) לא היה חלבון במשך זמן רב. זהו בשר מיוחד עם תכלילים היפרפלזמיים, בעוד האנשים עצמם מופעלים על ידי אנרגיית על. אז הבשר, לאחר שנפצע, החל לצמוח לאט. לאט יחסית, התהליך עצמו גלוי לעין בלתי מזוינת, קצב צמיחת הרקמה הוא 0.8 סנטימטר לשנייה. אבל הקרב העז היה קצר מאוד: השריון נשרף בכמה מקומות נוספים. שני אקדחים התאדו, שישה חיילים מתו, צעיר אחד נשרף למחצה, וילדה איבדה זמנית את הקרקפת והאצבעות. באורח פלא הצלחנו להימנע מפיצוץ הפגזים. עם זאת, עונים החבר'ה. ארתור עצמו לקח זריקה מהירה, והפיל מטוס תקיפה בעל שלושה מושבים. סבטלנה, לשונה התארכה, ליקקה את הבחור על השפתיים.
  - Megaquasar!
  - בואו נעשה התפרצות פלזמה היפר-הרס (סופר-הרסנית)!
  שני מטוסי טטר-מטוס הופלו על ידי רובים אחרים, ושלושה צריחי ירי הופלו על המשחתת. אבל זה היה באותו רגע שסיירת הטילים כיוונה לעברם את הרובים. הצעיר חש את נשימת המוות בפניו, הזקנה המרושעת עם חרמש איימה, וקפטן ארתור נתן את הפקודה.
  - נסיגה גמישה!
  הסוללה מיהרה חזרה, אבל איחרה מעט. נראה היה שהוואקום כואב מכאב, ומערבולת היפרפלזמית נסחפה דרכה. מכה איומה מגל כבידה תפסה את הסוללה. חמישה תותחים ושנים עשר אנשי צוות בבת אחת התבררו כמאודים לחלוטין. ארתור והאחרים הושלכו לאחור על ידי גל הכבידה. הקפטן התעופף, מכה את ראשו בבטן הבטן של סבטלנה. וזה קשה:
  - וואו, אתה חור שחור! - מלמל הצעיר.
  סדקים גדולים עברו דרך השריון. הם חותכים כמו נקיקים דרך פני השטח הסגולים של המתכת, חזקים פי יותר ממיליון מטיטניום. איזה כוח ענק חבוי בהיפרפלזמה, המסוגל להזיז כוכבים ולכבות קוואזרים. אבל זה רק המצב השישי, השביעי וכן הלאה של החומר. ניתן להשיג אוקיינוס שלם של היפרפלזמה מכל מולקולה. תיאורטית (זה עדיין לא זמין לאנשים), חלקיק יסודי אחד ישחזר את היקום כולו. או להרוס! אלו הן היכולות הכמו-אלוהיות של היפרפלזמה.
  הסוללה מחליקה לאורך הקריסה הגמישה, החייל נלחץ מטה על ידי כוח האינרציה המוחלש. ואז הקפיץ משתחרר והסוללה שוב פותחת באש רק בנקודה אחרת בחלל.
  ארתור מצווה:
  - הכה בקרן צרה, העבר את הרובים למצב מחט.
  מכיוון שהמחשבים כבויים, יש לעשות זאת באופן ידני. לווסת את אספקת ההיפרפלזמה באמצעות התוף. אבל לעשות דבר כזה זה אפילו לא קל; מה שמציל אותנו הוא שתוכנית האימונים מספקת גם את הכוח עליון הזה. בנים ובנות מתמודדים עם בעיה זו במצב אוטומטי. ארתור מכוון אל סירת טילים, יורה בהובלה קלה. החריקה הדקה ביותר של הוואקום ההרוס נשמעת, הסירה נקרעת לחתיכות. אם לשפוט לפי עוצמת הפיצוץ, מתרחשת פיצוץ התחמושת. נקודת האור הורסת את המכונית. גם הטטר-מטוס הושמד, הילדה עשתה ירייה מדויקת.
  הכנפיים עפות בנפרד, ובמקביל הזנב הבוער מסתובב בוואקום.
  הבריגנטין של האויב מקבל נזק נוסף, אך מגיב במחולות מסיביות. נחל חודר מבעד לסדק, זורק את הילדה הצידה, חושף שדיים זהובים עם פטמות ארגמן.
  ארטם צווח:
  - אתה רואה כמה זה מגניב! צ'רנודירנו!
  סבטלנה סטרה לבחור על הברך:
  - תמשיך עם זה! הרם את מקבת האביר שלך גבוה יותר!
  הבריגנטין בצורת טיפה מכוסה מטחים. טיפות טל קוצניות של היפרפלזמה ניתזו ברחבי חלל הלחימה.
  ארתור שרק:
  - לזנק!
  פריגטה הגיחה מהצד, ובמקביל התפוצצה הסוללה השכנה. זה נראה שלחבר'ה לא היה מזל; הם נתקלו ברקטה כבדה או שדה ויברו שריסק את המתכת הכי עמידה.
  הצעיר ניסה לסובב את הפלטפורמה כדי לשרוד מתקפה כזו. אבל המתנגדים הם גם אנשי מקצוע ברמה גבוהה שסיימו כמעט אותו בית ספר.
  תותח הטמפרופריאון הושמד. זה היה מפוצל לערימה של חלקים נוצצים. הילדה והילד המשרת את האקדח הושלכו לאחור כאילו נפגעו במחבט. הם התנגשו לתוך השריון, שטוחים מעט, רועדים בגופם האלסטי.
  ארתור חש תחושת קור בבור בטנו. צפיפות התפרצות הפלזמה של האויב התגברה, ונראה היה שכוחות טריים נמשכו לקרב. לדוגמה, ספינת האולטרה-קרב עצמה היא בגודל של אסטרואיד הגון, וצורתו של פגיון מסיבי, משובץ פולטים, פלטה תבנית עשירה שלמה של סילוני היפר-פלזמה. חומר כפוף, מעוות בצורת הכלאה של בובת קינון ואקורדיון, נפל על הסיירת של רוסיה הגדולה. זרמים אחרים של השמדה מחצו ארבעה פלטפורמות ארטילריה בצורת דמעה.
  ארטיום שוב ניסה לבצע תמרון נגד, אך עקב נזק חמור מהירות הסוללה הואטה.
  סבטלנה עצמה נפצעה קשה ואיבדה את זרועה:
  - אבל זה כואב! - היא אמרה. - חבל שהרסתי איפור כזה!
  חברתה ציחקה בציניות:
  - איבוד מקום אחר, גם במקרה של התחדשות, יוצר בעיות עם אורגזמה.
  הילדה איימה בצחוק:
  - הדבר הוולגרי הזה, אשלח אותך לבית המשפט.
  ארטם אמר בפאתיות:
  - בואו נמות בכבוד! חברים לנשק!
  לצעיר היה קשה מאוד. עכשיו הסוללה הייתה ממש על קצה פגיון. הבמה התפצלה, הבנות הצעירות צרחו.
  - איום אובססיבי ממדרגה ראשונה.
  רמת שאיבת האנרגיה ירדה במהירות. התותחים איבדו כמעט לחלוטין את יכולת הירי. ארתור משך את התוף, בועת סופר פלזמה עפה מהקנה, מנצנצת מכל צבעי הקשת, היא התפוצצה לא רחוק מהאקדח.
  - זילך! החיוב מוצה! - מילמל ארתור. - נשאר רק דבר אחד!
  לוחם רוסי מת באומץ,
  למות למען המולדת זה כבוד!
  חרב הגורל נוצצת מעליו כמו קרן,
  כל מה שנותר הוא להכות באיל המכה - קראו את התפילה ברגע!
  לאחר שהפעיל ידנית את ההאצה הכפויה, סופרמטריקס החירום, הוא זרק רק קדימה בעזרת סילון היפרפוטון. כאן, תלוי במזל שלך עם המטרה, כמעט בלתי אפשרי לכוון. אלא אם כן משתמשים בכישורים של קוסם (כאן לכל אחד יש יכולות אקזוטריות, אבל הרמה שונה; בעזרת מחשבים למדו לווסת גנטיקה כדי להגביר את היכולות בקנה מידה מאוד מצומצם). לבסוף, הצעיר לחץ את ידו לחברתו ומשך אותה אליו. השפתיים לא הספיקו להתמזג בנשיקה; כתוצאה מהטיפת ספינת הקרב הגדולה נעלמו הצעיר, הילדה ועוד תריסר צעירים בהבזק היפרפלזמי. ספינת המערכה עצמה איבדה שני צריחים מסתובבים והאטה את תנועתה הבלתי נמנעת.
  קפטן הדרגה הראשונה אנדריי ליסובסקי נשבע:
  - בחורים טובים הם משמידים. לא יותר ואקום משלי!
  סגניתו, קלרה נוביק, התנגדה:
  - למה בחורים, אולי יש שם בנות. הרי יש יותר נשים בצבא מגברים. חזה גדול - יורה טוב!
  - אבל לא בצמרת הפיקוד.
  - לא הייתי אומר את זה, אלא אם ניקח את השליטים והמנהיגים הצבאיים של העבר שקמו לתחייה מהמתים! - אמר הקצין בעל תשעת הכוכבים.
  (הילדה חשבה מה יקרה אם מליוטה סקורטוב תקום לתחייה), כי במקרה זה הרומן שלה עם המפקד הכללי יהיה כרוך בעונש. למה? הבחור גונב, רוצה לקנות כוכב לכת עם עבדים ולהעביר לכוחות הכלכליים. יתר על כן, הוא אפילו מכר פיקי קראק עבור מדינות הלוויין הלא מפותחות. באופן כללי, היקום גדול מאוד עם sextillions של כוכבים וכוכבי לכת, שרבים מהם מעולם לא ראו אנשים. נכון, כמעט כל הציוויליזציות המפותחות יותר או פחות נכבשו על ידי רוסיה, אבל יש דברים קטנים בלתי נשלטים שונים, סוג של קוסמומאפיה. לחלק מהגנרלים לא אכפת להרוויח מזה. נכון, עם רמת הטכנולוגיה הגבוהה ביותר כיום, ניתן לשלוט בכל צעד ומחשבות של אדם אנושי, אבל... נדרשים גם פקידים מושחתים כדי לפתור בעיות מסוימות. אחרי הכל, המלכים האנגלים, ואפילו הצארים הרוסים, כמו איוון האיום, לא זלזלו בשירותיהם של פרטיים - פיראטים טבעיים.
  אז, במידה מסוימת, מותר למאפיה לתפקד בצורה קטומה: לעת עתה, לעת עתה! זה לא מפריע למלחמה בכלל.
  ועכשיו, כשאלפי ספינות כוכבים מאיימות מתפוצצות כל שנייה ומיליוני אנשים מתים, מישהו סופר את הרווחים.
  קונסטנטין רוקוסובסקי רואה כיצד צבאו סוחט בהדרגה את עמדת האויב בסגן, למרות כל התמרונים המיומנים של האויב. עם זאת, עד כה שני הצדדים סובלים מהפסדים כמעט שווים ואף קלחת אחת לא נוצרה. עם זאת, זה קשה עם ניידות כזו של ספינות כוכבים. עולות מחשבות, מדוע קוסמים מהססים? ברמה אחרת, קרב קסום גרנדיוזי עומד להתפתח. בו, כוחות המטוס העל-נורמלי צריכים להתמודד בחיבוק המבעית של השמדה.
  מרשל ור-ואר הציע לרוקוסובסקי הכלאה של חזיר וצפרדע.
  "אני חושב שהגיע הזמן להביא את השמורה הראשית לפעולה, לשלוח אותה למעקף עמוק של הקווים הראשיים". אז הוא ימצא את עצמו בדיוק בעורפו של אלכסנדר חסר המנוח. לאחר מכן תבוא מכה חזקה בעורף, שתשלים את תבוסת האויב.
  היפרמרשל רוקוסובסקי של צי הכוכבים היה סקפטי:
  - הכנסת המילואים הראשית לקרב כשלא ידוע במה עומד האויב ומה עומד לרשותו הוא, בלשון המעטה, הימור!
  נערת השדון, גם היא מרשל, אמרה:
  - אם יש סדק בסכר האויב, יש להרוס אותו בהקדם האפשרי. אחרת זה יהיה אטום. אסור לנו להחמיץ את ההזדמנות שלנו בשום פנים ואופן. יש צורך לתת פקודה לעלות בשמורה מיד, לפני שתגבורת מתקרבת לאויב.
  רוקוסובסקי הזעיף את מצחו, אבל באמת יש לו יתרון גדול כרגע ואפשר בהחלט לפספס את סיכוייו לזכות. היפרמרשל הכריז:
  - הזיזו קדימה את כוח המכה ושלחו אותו לאורך מסלול 98-79-32. זו ההוראה שלי להקדים את הדרך הזו.
  Ver-Var אפילו הציע:
  -בואו נקבץ יחידה בצד ימין, ואז תהיה לנו קלחת גדולה לפני שהאויב יסתובב.
  רוקוסובסקי צעק:
  - זרוק יחידות עזר לקרב! השלם את תמרון האגף.
  Elf ציין:
  - אתה יכול לשלוח הזמנה נפשית! גל טלפתי! אל תצעק!
  רוקוסובסקי היה נבוך:
  סליחה, זה היה הרגל מאז המלחמה.
  על המילואים פיקד סופר מרשל מאשה פודזמנייה. נערה יפהפייה, צעירה יחסית לתפקיד כה גבוה, עם שיער לוהט ומבט בוער, היא פרסה עתודה עוצמתית של חמישים מיליון ספינות כוכבים ומיליארד וחצי לוחמי מטוסי מטוס. ביום זה חגגה מאשה בדיוק חמישים שנה להיווסדה - בסטנדרטים של ציוויליזציה מודרנית שאינה יודעת זקנה: כמעט ילדות. פעם הבחורה הזו הייתה אחת מהמיליון הנבחרות. היפר-אלקטרוניקה בחרה מדי שנה חמש מאות אלף מהבנים המוכשרים ביותר מבחינה גנטית וחמש מאות אלף מהבנות הטובות ביותר. החל מינקות, הם אומנו במיוחד, אומנו וטעונו באנרגיה. החל מגיל שנתיים ניגשו לבחינות רב-שכבתיות שלוש פעמים בשנה, החל מגיל עשר ניגשו לבחינות ארבע פעמים בשנה, מגיל עשרים - שש פעמים. בגיל שלושים ושלוש, רק אחד מכל מיליון הפך לקיסר רוסיה הקדושה. ברוסיה הגדולה, מערכת דומה, שני היקומים המקבילים דומים כמעט לחלוטין! הקיסר הקים את מפקדת הפיקוד העליון, שכללה את ששת הנציגים המוכשרים ביותר מבין המיליון וששת החברים החופשיים, שהוכנסו לשלטון על ידי הקיסר עצמו. אלה יכולים להיות גם אלה שהצטיינו בקרבות וגם המפקדים שקמו לתחייה של העבר.
  מאשה, לעומת זאת, העדיפה פשוט לפקד ולתקוף, תוך סיכון חייה. הנערה, כמפקדת מוכשרת מאוד, לא שללה שמצפה לה מארב. צופים זעירים, חלקם בגודל מיקרון, רוססו לאורך המנהרות וערוצי הכבידה. הם חיפשו את הסדק הקטן ביותר בחלל, גיששו את שדות הוואקום על מנת למנוע מהאויב להסתתר מאחורי שדות ההסוואה או לברוח בין הזמנים. בפרט, בעזרת טכנומג'י, ניתן להזיז ספינת חלל, או אפילו טייסת שלמה, אלפית השנייה לעבר והמרגל המתקדם ביותר לא יזהה זאת, ואז ברגע שהארמדה קופצת החוצה. נכון, במקרה זה ניתן להסגיר את הטייסת בנוכחות הקסם בחלל. ישנה גם אפשרות להיכנס לחלל חד מימדי, או אפילו מינוס, אבל גם את זה ניתן לזהות. כאן האויב לא יינצל אפילו על ידי מדידות חלקיות.
  ספינות כוכבים נעות בצורת יהלום, החזקה והמוגנת ביותר בקצה, קלה יותר בקצוות. קצת לפנינו ענן של טטר-מטוסים; הם גם מבצעים פונקציית סיור. כמה ספינות חללים שונות מאלו בצורת דמעה רוסית. אלו הם כלי שיט של בני ברית, גזעים שונים, בדרך כלל נחשלים יותר מבני אדמה. כאן הצורות של הספינות יכולות להיות מהודרות מאוד, בצורת עוגות גבינה שונות, בייגלה, סנאים, ארנבות ודגים. חלקם משתמשים בספינות חללים בצורה של פגיונות, כלי עינויים מעוותים בצורה מפלצתית, או להיפך, צעצועי ילדים פרימיטיביים. נכון, הנשק לא חלש, בעיקר רוסי. לכל ספינת כוכבים יש סמל משלה; כמה חייזרים מעדיפים גולגלות ועצמות מוצלבות, יצורים כלאיים. כעת גל הספינות מיטשטש והופך כמעט בלתי נראה. הם הפעילו הסוואה, הכלים של הגלקטים החייזרים מנסים להסתתר בחסות ספינות הכוכבים הרוסיות. כלפי חוץ, זה נראה כמו אבנים המוטבעות בחומצה; הן מתמוססות לאט ומשאירות ענן.
  מאשה במחתרת ידעה שמתקפה מאחור לא תהווה הפתעה ליריבה המנוסה, בכל זאת, היא הבינה שאלכסנדר מוקדון היה נלהב וחייב לנצל זאת. כעת נתקלו חייליה בנקודה החזקה הראשונה. צריך לכסות אותו בלגימה אחת. צפיפות אש קיצונית נפלה על האויב.
  מפקד הסוללה האורקים הצליח להגיב במטח אחד בלבד ומת מותו של האמיצים.
  - לתפארת רוסיה הגדולה! - צעק האורק. הילדה - קבליס (תערובת של חזיר ושועל) הצליחה לקפוץ החוצה באמצעות מודול החילוץ, אך היא הוקפתה והשתטחה על ידי לשונות גל הכבידה.
  לאחר מכן ארמדת המילואים השתרעה מעט כמו נחש. התנגדות הסביבה גברה, בוואקום של החלל הבין-אוניברסאלי, הבזיקו שברי ממדים שבריריים. מאשה הבין שהדבר ייצור בעיות במקרה של מארב, והורה להפחית מעט את המהירות כדי שלסיור יהיה זמן לעבד את כל הנתונים ולנתח את מצב הוואקום. אחרי הכל, המלכודות הערמומיות ביותר הן מלכודות קסומות! הם הכי קשה לגלות, כי ככל שהמכשף חזק יותר, כך הוא מתחפש טוב יותר.
  דיג'יי גמד, עם שפה, הציע:
  - אל תיזהר. נתגעגע לרגע, האויב ייסוג או יקבל תגבורת. מכה איטית היא בגדר החמצה!
  מאשה התנגדה בנחישות:
  - זהירות של מפקד היא כמו אצבע באגרוף, אלמנט אינטגרלי, אבל היא לא יכולה להחליף את השאר! אז תראה אם זה מיותר.
  ואכן, אחת ממלכודות הקסם עבדה. תריסר ספינות כוכבים, כולל ספינת קרב אחת, שינו את הפרמטרים שלהן וקפאו כמו זכוכית. לאחר מכן הם התפוררו בהשפעת החיכוך.
  - מגיק-מכרות! - קראה מאשה בבהלה. - ואמרת לנו ללכת ישר קדימה!
  הגמד ענה בעצב:
  - הפסדים הם בלתי נמנעים במלחמה! מכיוון שיש תריסר ספינות חלל, אין טעם לאפס את הזמן הנדרש לזריקה!
  - כמובן, מהו מותם של כמה מיליוני חיילים! - הלוחם התמרמר.
  - אבל מיליארדים ימותו! הם ימותו בהכרח וכבר מתו במהלך הקרב. אז בואו נתקרב!
  מאשה השוותה בין הטיעונים וקיבלה החלטה מיידית (היה לה מוח גמיש של עלמת קידמה).
  - אני נותן פקודה להאיץ בחדות!
  הארמדה התקבצה, מנועים נוספים הופעלו, הכורים פלטו טרטונים של אנרגיה, אך ההתנגדות הפעילה של הסביבה האטה את התנועה.
  מאשה ראתה שקווי המתאר של הספינות רועדים ממתח חסר תקדים, הסגסוגת ההיפרית רוטטת, עומדת להשתטח. הילדה הורתה:
  - שחרר קרינה בשבעים ושבעה טווחים, אתה צריך לרכך את הוואקום ולפצל את שברי הממדים המעוקלים.
  חלליות החלל הענקיות נראו עטויות אובך, פולטים רבים ירו, וניסו למחוץ את כל העיקולים והמתחים של החלל.
  במרכז הקרב, אלפי ספינות התפוצצו בכל שנייה, והרבה פסולת זרקה את כל הגישות לכוכבים. כעת שני אולטרה-דרדנוטס ענקיים התנגשו והחלו ליפול על כוכב האזמרגד. בלוקים ענקיים בצורת טיפה של אלף קילומטרים נפלו אל פני השטח, הבולטות נסקו בבת אחת, ותפסו חמישים טטרלטים עם עלי הכותרת הבוערים שלהם.
  רוקוסובסקי ציין בסיפוק:
  - התנגדות האויב נופלת! סביר להניח שהוא כבר חושב להימנע מהרס מוחלט. במקרה זה, הקשיבו להזמנה שלי!
  היפרמרשל הכריז:
  - מאשה! האץ כמה שאפשר ולך לאחור! אתה צריך להכות את הבוקסר בחלק האחורי של הראש.
  הילדה ענתה:
  - אני עושה כל מה שאני יכול!
  כדי לאשר את דבריה, שני תריסר ספינות חלל נוספות נתקלו במלכודת קסמים. קצת יותר מחצי מיליון חיילים הפכו לשמנת דביקה וקונדיטוריה הנקרשים בוואקום.
  - אתה מבין, האויב כרייה במיומנות רבה את כל הגישות!
  - לא סבלנו מהפסדים כאלה! בואו לזרז! סחוט את כל הרזרבות שלך, אני נותן לך עוד שלושים רב שניות להגיע לנקודת ההתחלה.
  שלושים רב שניות זה קצת יותר משישים ושלוש שניות רגילות. מאשה נשבעה שלא תאפשר לה לאחר.
  אלכסנדר מוקדון התפתל עם צבאו כמו מכווץ בואה. זה עתה קיבל הודעה: תגבורת מגיעה. בנוסף, הוא הרגיש שהם מגיעים לעורפו. נותרו רק שתי אפשרויות. או נסיגה מהירה כדי להציל את הצבא, או לפצל את הכוחות, שנראה יותר כמו התאבדות. המפקד המנוסה, לאחר שהשווה את האפשרויות, בחר בראשון: במרחב הבין-אוניברסלי לא היו מערכות מאוכלסות או מתקנים תעשייתיים, מה שאומר שהוא יכול לסגת מבלי להקריב דבר. איך קוראים לזה כל כך יפה: נסיגה.
  אלכסנדר הגדול ציווה בבירור, ושלח דחף טלפתי:
  - אני מכריז על רילוקיישן!
  המוני ענק של ספינות חלל ותחנות ניידות, שהתכופפו בספירלות מורכבות, החלו להתרחק הרבה יותר מהר. אוקיינוס אינסופי של הבזקים ואורות החל להתערבב לעבר שער השועל. אלכסנדר עצמו, בניגוד לעצת מומחים, נלחם בעובי הקורה וסיכן את חייו. הוא שלח באופן אישי היפרפולס מהתותח המרכזי, עובד על העיקרון של תרגיל חלל. ההיפרפולס נוגס בשדה חצי החלל, פורץ את ההגנה המטריצה של קרינות שונות וחודר שריון. ספינה קטנה תתעופף, גדולה תקבל חור מרשים. החיסרון של הנשק הוא קצב האש הבלתי מספיק, וגם העובדה שקל להפיל את הדחף עצמו אם הוא מתקרב.
  לכן, קל יותר לשלוח אותו בקו ישר, אבל זה דורש כוונה מיומנת. כאן אלכסנדר החל לירות בעצמו. ייתכן שזו הייתה טעות, שכן חסר לו הזיכרון הגנטי של ירי כלי נשק שונים. אבל משום מה האינסטינקט החייתי של הלוחם לא איכזב אותו. הפגיעות היו תכופות, רק שהתותח של הפריגטה המהירה לא היה חזק מספיק. אבל אף אחד לא מצליח להיכנס לספינת החלל המקדונית. נראה שהוא תחת כישוף - אבל למה זה נראה כאילו זה כך! כמה מאות מכשפים, כולל אלפים ופיריבידים (יצורים החיים בתוך הכוכבים), דיברו אל הפריגטה, ושינו את תורת ההסתברות עד כדי כך שאפילו הטיל החכם ביותר לא יכול היה לפגוע.
  אבל הוא עדיין צריך לסגת, נסוג לאט לכיוון שער השועל.
  ולדימיר קשאלוטוב ספג מספר פציעות קשות לאחר שעבר אינספור סכנות במבוכי האסטרואיד. לבסוף הוא עף אל פני השטח. הצעיר המסכן ראה שצבאו כבר רחוק, רוסיה הקדושה התקדמה בצורה משמעותית ומחצה את התצורות של אלכסנדר מוקדון. כעת נותר רק דבר אחד לעשות, לסגת לשלונו, בתקווה שיחידה קרבית קטנה כל כך לא תורגש במהומה של הקרב.
  הלוחם היה עדיין צעיר מאוד: רק ארבעה עשר מחזורים, אבל באופן טבעי הוא הכיר את כל טכניקות ההסוואה ועקרונות ההישרדות בתנאי עורף האויב. קודם כל, אתה יכול לנסות לצרף את עצמך לחיילי האויב. הם כמעט זהים, אותה שפה רוסית, אותם פרצופים סלאביים ברובם, עם שיער בלונדיני. אבל שבבי מיקרו הממוקמים בגוף ימסרו אותו מיד. כל לוחם מכיל כמה מיליוני קטנטנים - פחות מאלפית המיקרון, המורכבים ממולקולות מחשב בודדות. לא, לא ניתן יהיה להסתנן, מרגלים בתנאים של אלקטרון מוחלט עוברים הכשרה מיוחדת באמצעות התוכנות המורכבות ביותר.
  הילד החליט שאולי עדיף פשוט לשכב נמוך? איזה מהלך! אבל יש רעיון טוב יותר. הוא ינסה את זה, אולי זה יצליח?
  . פרק מס' 2.
  מירבלה שלגיה הייתה ילדה מוכשרת במיוחד. לא בכדי כמעט מיד, מרחם הסייבר, מנתחי מחשבים בחרו בה כאחת מהמיליון הנבחרות. כמובן, למרות שאין סיכוי גדול מאוד להפוך למנהיג גדול - הקיסר של סוויאטרוסיה. לפי הכלל שלא נאמר: ילד שולט לקדנציה אחת, ואז ילדה תמיד שולטת. אחרי הילדה, שוב הילד. ככה זה לנצח נצחים. אישה וגבר, בהיותם שונים באופיים, אינם מאפשרים לאימפריה הרוסית לצלול לתוך ביצת השגרה הבירוקרטית ומונעים מהאנושות לאבד את הדינמיות שלה: הרצון לכוח ולקדמה. מיליון מיוחד הוקצה מדי שנה, גם אם אין צורך להחליף את הקיסר, כי יש מספר רב של פקידים בדרגה נמוכה יותר, כמו סטראפים של מטא-גלקסיות או גלקסיות. עם זאת, יש מיליארדי גלקסיות ביקום, וככלל, "מיליונרים" נבחרים מקבלים מיקומים גבוהים יותר. הם גם מתפקדים היטב בצבא הפעיל. גילה של מירבלה לא ממש התאים לקיסרית: (בדרך כלל זה קורה אחת לשלושים ושלוש שנים), אבל היא יכלה לסמוך בעתיד על המשרות הגבוהות ביותר באימפריה האוניברסלית, הכמעט אינסופית. איך קרה שהיא הודחה מהמיליון הנבחר? והעלייה המהירה של הקריירה שלך נכנסה לסחרור? באימפריה קיברנטית, למנהיגים השולטים באלקטרוניקה עצומה יש כוח עצום. בפרט, אלה שעוקבים אחר המיליון הנבחר, הם, בתורם, נשלטים על ידי סוכנויות ביון שונות. אפשר לדמיין איזה כוח עצום יש למחלקות של אהבה וחיים, כבוד וזכויות, הגנת הכס, בקרה אלקטרונית ואחרות.
  בסך הכל ישנם שנים עשר שירותי מודיעין, כל אחד מהם שולט בשני. במצב זה, תחרות בריאה בין המחלקות טובה למטרה! מאבק הוא כמו אור לעיניים, זה יכול להיות מעייף, אבל אוי לאדם אם הוא ייעלם לחלוטין! במקביל, יש מאבק פעיל נגד האקרים. באופן כללי, ה-HyperInternet הפך למסוכן מדי בגלל מלחמות וירטואליות שונות. יש גם האקרים-חבלנים וכאלה הקשורים למאפיה המקומית ולחייזרים שחולמים לשים קץ להגמוניה של האנושות. יש מאבק חסר רחמים נגד האקרים, שמפוקח על ידי אנשים מיוחדים ותוכניות אבטחה חזקות. ה-HyperInternet עצמו (הוא פועל במרחב רב-קינזיס, שבו כל הממדים הם כמו לולאות בבד, אנרגיה וחומר נעלמים ונזרקים מיידית מיליארדי פרסקים של קלט. מהירות העברת המידע מתקרבת לאינסוף, אבל החומר הופך לחצי-פיזי. אפילו הזמן בחלק אחד של האובייקט מאט, בחלק אחר הוא מאיץ, בשלישי הוא ממהר אחורה! אבל זה אפילו יותר גרוע עם מימדים. כשהראש הוא ארבע-מימדי, החזה הוא בן עשרה מימדים, הזרועות עשרים. ממדים, והרגליים הן כולן מאה, ואפילו בשבריר, המבנה האנושי מתפרק בשבריר שנייה לאחר התועלת של מולטי-קינזיס, כמו גם ספינות כוכבים אבל אולי מעת לעת לא רק מידע או זרימות קסומות יוכלו לנוע בו) מדי פעם הם מנוקים, אבל האויב, ככלל, זורק תוכניות חבלה, וירוסים, מכווצי בואה, תולעים, דרקונים, כתמים וסוגים אחרים שמקשים על עבודת כל התקשורת והתקשורת. אפשרי. מטבע הדברים, המערכות אינן סגורות, כל הזמן נעות ושולטות. אבל אם העובד הוא גם אשף, אז זה אולי שווה את הסיכון. אברם חינשטיין, אחד מהמיליון הנבחרים השולטים בבחינות ובנוסף, מכשף רב עוצמה, רצה שמירבלה הבלונדינית, אז עדיין ילדה עדינה כלפי חוץ, תמלא את בקשתו.
  העובדה היא שלילדה הייתה יכולת פנומנלית לשלוט במחשב, זה היה משהו כמו היפנוזה אלקטרונית וטלפתיה. זה היה כאילו היא הפכה דומה למוח העל הקוסמי. אז למה לא לנצל את זה? בפרט, על מנת לתת את הציון המקסימלי למועמדים מסוימים של נערים, עבורם ניתן לקבל סכום נכבד מתאגידים. או להוריד חלק מהכסף מקובץ אלקטרוני. או לנסות למכור כמה עשרות כוכבי לכת לחברת פגז. רק כל זה מפוקח על ידי אלקטרוניקה, שאתה לא יכול לשכנע, אבל מדי פעם אתה יכול לרמות. הדבר הקשה ביותר הוא לעקוף את בלוקי התוכנה של השירותים המיוחדים, יש מיליוני רמות שונות של הגנה. אבל הילדה יכלה לשכנע את האלקטרוניקה עד כדי כך שתוכניות כלב השמירה החזקות ביותר יתנו לכינוי לעבור. תופעה מוזרה ועדיין לא מובנת. בנוסף, הילדה עדיין לא יכלה לשלוט באופן מלא ביכולותיה; הן התבטאו בנטייה מסוימת של הכוכבים, כאשר הגלקסיות היו מסודרות בהרכב מורכב בלתי מובן. אברם חינשטיין, ערמומי, ערמומי ומיומן, הצליח, בעזרת שותפיו החייזרים, לדמות כפילויות סייבר שהיו אמורות לרמות מחשבים היפר-פלזמיים חזקים במיוחד. כעת, כדי לבצע את ההונאה ולהחליף את בלוק הנתונים, כל מה שנותר הוא להרדים זמנית את התוכניות הכלליות שנועדו לנטרל האקרים ריגול. בנוסף, היה צריך לרמות את הילדה, שכן ברור שהיא לא תסכים במודע להונאה כזו. בדיוק איך לעשות את זה, כי מירבלה שלגיה, למרות גילה הרך, היא אחת מהמיליון הנבחרות.
  אבל המוח היהודי ערמומי לרעה! מירבלה חביבה מדי, אנחנו צריכים להפעיל עליה לחץ! כאן אתה אפילו לא מרחם על הבת שלך. העובדה שהילדה שלו עלולה למות לא נחשבת. הם ירוויחו יותר באינקובטורים.
  מירבלה בדיוק סיימה את מסלול המכשולים. רגליה היחפות והחינניות ניתזו על ההליום הנוזלי. העקבים הורודים מתייסרים לחלוטין על ידי דחפי כאב וקרני השמדה. הילדה נראתה כבת שבע או שמונה, עם שיער מתולתל זהוב, מזכיר קצת את גרדה הקטנה, לאחר שעברה מפלצות אולטרה-הולוגרפיות רבות ופסאודו-רובוטים, היא נפצעה באכזריות. נכון, העור העדין שוקם ממש לנגד עינינו, והרגליים, הכחולות מהקור הנורא, קיבלו גוון ורוד. כשהילדה ראתה את אברם עף, חייכה:
  - מה אתה הולך להגיד לי? כמה נקודות עברתי את המבחן?
  אברם השיב:
  - אם לשפוט לפי מספר הכניסות שלך, זה עדיין רחוק ממאה.
  הילדה נאנחה:
  - אבוי, אני לא מושלם כלוחם, אז תודה לך על הכנות שלך. אבל למה אתה נראה כל כך עצוב?
  אברם אמר במרירות ראוותנית:
  - את זוכרת את בתי סימה?
  - כן, ילדה מעניינת מאוד!
  - וחוץ מזה, היא לא צייתנית.
  מירבלה ענתה בחביבות:
  - למרבה הצער, ילד לא יכול להתנהג בצורה מושלמת. אולי ניסיתי משהו אסור?
  אברהם הזיל דמעה:
  - לו רק היה! אתה יודע, בזמן שעשתה את דרכה בהיפר-אינטרנט, היא החליטה לחדור לנתונים על הכנת המיליון הנבחר, וזה אסור בתכלית האיסור.
  - כן, הנתונים שלנו סודיים! - אישרה הנערה הנבחרת.
  - וכך הילדה שלי מצאה את עצמה שבויה בתוכניות כלבי שמירה. בכל רגע ניתן היה לחלץ אותה ולהעמיד אותה לדין כמרגלת.
  - כל כך קטן?
  אתה יודע, לריגול אין גיל. היא תישלל מהמטריקס האישי שלה ותשלח למחצבות, שם היא תעבוד כמו שפחה במשך מאות שנים.
  - וואו!
  "כאבא רשלן שהזניח לשמור על בנו, גם אני איענש". עם זאת, לא אכפת לי, אני לא יכול לחיות בידיעה שבתי האהובה, ילדה חיילת, תשרת בצבא הכלא.
  מירבלה הסתכלה על אברם, שכמו שחקן מיומן, תיאר את האבל בטבעיות כל כך עד שהילדה חשה אי נוחות:
  - אני אעזור לך! - אמרה מירבלה בטון אוהד.
  אברם השיב:
  - לא! אף אחד לא יכול לעזור לי!
  מירבלה, בהתרגשות נסתרת בצורה גרועה, ענתה:
  - אני מרגיש שהגלקסיות עומדות להיכנס למעין סריג קריסטל. זה אומר שאני יכול להרדים את תוכניות השמירה ולהוציא את בתך.
  אברם העמיד פני היסוס:
  - אבל זה אסור לך בתכלית האיסור, אם יתפסו אותך, יוציאו אותך מהמיליון הנבחר, או אפילו ישלחו אותך למחצבות.
  הילדה אמרה בחומרה:
  - לא אכפת לי! אני אעזור לסימה. עקוב אחרי, אתה תראה איך אני עושה את זה.
  אברם אמר בנשימה:
  - האצולה שלך ראויה לקיסרית.
  - ראוי לאדם! - תיקנה מירבלה.
  הילדה המריאה עם אברם. המומחה הערמומי עבד עם כל מכשירי המעקב מראש וראה עצמו בטוח. הילדה והמבוגר הערמומי חבשו קסדות וצללו לתוך עולם אלקטרוני מורכב מלא במידע.
  מירבלה הרגישה כמו אל בין ממדים וספירות רבות. נראה היה לה שהיא טסה לאורך כביש מהיר רחב, ותוכניות וירטואליות שונות הסתובבו. חלק מהבלתי מזיקים דומים לפרות, סנאים, צבעונים - תערובת של פילים וצבעונים, ויפות אחרות.
  להיפך, היו כאלה מפחידים: זאבים אימתניים ומסוכנים, נמרים, דרקונים ומפלצות כאלה שבמאי האימה הנלהב ביותר ישתגע מפחד. ישנם גם סוגים כלאיים: תערובת של קקטוס ונמר, תפוח אדמה וגמל, בננה ודגיגון, תמנון וציפורן זבוב. עם זאת, הנערה לא מפחדת; היא חוותה משהו שונה בתחרות קרב. פשוטו כמשמעו מהיום שהחממה שלהם הופיעה, לימדו תינוקות להילחם (ליתר דיוק, להרוג), כמו גם מדעים אחרים. מדי יום, ילדים נלחמים זה עם זה או עם כלי נשק שונים או עירומים, ולעתים קרובות בנים מזווגים עם בנות. הם לא יודעים רחמים, ובכל זאת הנערה שמרה על מראית עין של רוך בנפשה. מירבלה עפה על פני החזיונות ומתעמתת עם תוכניות הכלב האדיר של מגה-רשת. הם דומים לאריות דורבנים ענקיים ולכלבי שמירה כרישים. המציאות המדומה נותנת להם מראה מפחיד. אברם עוצר:
  - אתה רואה אותם?
  מירבלה עונה בשלווה:
  - הם לגמרי לא מזיקים!
  - לא הייתי אומר את זה!
  הילדה עפה אל האריות הקוצניים הענקיים. הוא מניף את ידו לעברם:
  - יקיריי, מה אתה מרגיש לגבי השהות במעצר?
  בתגובה נשמעת שאגה מסבירת פנים:
  - אנחנו מקשיבים לך ילדה!
  מירבלה המשיכה בנימה עדינה:
  -אתן חיות כאלה חמודות. אתה נושא שמירה קשה, אתה כל הזמן בשמירה. זה בטח קשה לך להפליא?
  האריות והכלבים השומרים עונים:
  - קשיים לא מפחידים אותנו!
  מירבלה הסכימה:
  - זה נכון, אבל האם אתה לא באמת רוצה לצלול לעולם הבהיר והנקי של השינה? כדי לגלות מה הם חלומות ילדות, איך זה לרוץ באחו בהיר כשהנשמה שלך רגועה!
  תוכניות כלב השמירה גררו בשביעות רצון:
  אולי את צודקת, ילדה.
  מירבלה עשתה כמה מסירות בידיה. הטורפים האימתניים החלו להירדם בהדרגה. הם הניחו את ראשיהם האלימים על ברכיהם, ונשמעה נחירות נמוכות הגוונים של תוכניות טורפים.
  המפלצות העצומות השתתקו כשהילדה אמרה:
  - עכשיו הדרך ברורה! אתה יכול לשחרר את הבת שלך!
  אברם, הסתיר את שמחתו המגעילה, ענה:
  - ואני אעשה את זה עכשיו. תירגע ואל תציץ.
  הילדה הסתובבה בהתמדה, ואברם החל בעבודתו ההרסנית. הוא הוריד במהירות את המידע הדרוש והעביר כספים. לכיסיו זרמו טריליוני רובל. נראה היה שהכל מתנהל בצורה מבריקה, זרמי זהב נפתחו.
  ואז לפתע היפראינטרנט היה מכוסה בחושך בלתי חדיר. אברם התחיל לרעוד, נשבע בכעס:
  - איזה מין שטן ואקום זה!
  החלל התנודד ואברם ומירבלה מצאו את עצמם בחדר אפור מלא ברובוטים עם מחושים רבים.
  - אתה עצור על ידי האקרים ממשלתיים! - הכריז קול רועם.
  אברם יילל:
  - זו טעות! רימו אותי!
  - אין כאן טעות! אתה הפושע העיקרי!
  המתחכם השפל צרח:
  - הכל באשמת מירבלה! היא עודדה אותי לבצע פשע!
  - כולנו יודעים מי הניע את מי! ותענה לפנים משורת הדין! והילדה הראתה שיש לה יכולות מסוכנות.
  מיראבל נתפסה בפרקי הידיים וזרועותיה היו מפותלות במומחיות. הנערה בעטה ברגליה היחפות, שנפגעו בכאב רב בשוט גרביו-נוטרינו. זה כאב כל כך שמירבלה איבדה את נשימתה. הילדה ספגה שוב מכה קשה יותר, כך שהיא חרקה שיניים. העקבים הורודים היו מעט נפוחים וכחולים, והופיעו כמה טיפות דם. המכה השלישית הביאה גניחה משפתיה של הילדה, שערה הבלונדיני נוצץ ועמד על קצהו. בעקבותיו עוד מכות, עקביה של הילדה עישנו. מירבלה צרחה:
  - הכל באשמתי. אל תענה את אברם.
  המכות הפסיקו להגיע, ונשמע קול נשי עליז:
  - שוב נחקור את אברם. ואת בחורה אצילית, את רואה איך את מגינה על הנבל הזה. אנחנו נשלח אותך לתא ואז נחליט על גורלך. סוג זה עומד לעינוי אמיתי.
  אברם התחיל לדבר בקול קטן ומגעיל ביותר:
  - לא, לא! שטן השביט הזה הונה אותי!
  קול מחריש אוזניים קטע:
  - אל תנהג בהיפרפלזמה, יש לנו הכל כתוב! ומה שאנחנו לא יודעים, אתה תספר לנו מתי המומחים ישתלטו עליך. באשר לילדה, ככל הנראה היא תעמוד בפני מלקות פומביות והדרה מהמיליון הנבחר. אבל אם היא תגלה נאיביות תוך כדי הגנה על פושע מסוכן, היא תיענש בחומרה רבה יותר.
  דמעה עפה מעיניה של הילדה. היא הבינה שעכשיו הכל, העתיד שלה, ירד לטמיון. אז זה אומר שלום לקריירה שלה והיא תועבר למחצבות. מיני רובוטים מיוחדים בגוף יוצרים כאב מתמיד בגופם של אסירי צבא הכלא. כאשר אתה עובד מהר, הכאב חלש יותר; אם אתה מאט מעט, הוא מתחזק להפליא. ואין בידור, אין הזדמנות להתרווח בשינה קצרה, עבודה מתמשכת וייסורים. סיכוי נוסף הוא מכות. הילדה לא מפחדת מכאב, היא בת לוויה מוכרת בכל ההתפרצות והאימונים שלה, אבל היא מפחדת מהשפלה. נערים ונערות יראו אותה מתענה, וסביר להניח שהם אפילו יצחקו. וזה כל כך מביש ומפחיד!
  מירבלה נשכה את שפתה כדי לא לבכות. היא החליטה שעליה לסבול את העינויים בשתיקה.
  הילדה נלקחה לכלא המקומי. זרקו אותי לתא צפוף שבו לא הייתה מיטה, לא כיסאות, רק קירות חשופים. מירבלה עצמה הרגישה שחום חזק בוקע מהרצפה, ששרף את רגליה החשופות והמסותתות, ומלמעלה, להיפך, הוא קפוא, וגרם לכתפיה החשופות השריריות שהיו מעל גילה לרעוד. עצם השהות בתא היה ייסורים לא קטנים. זה נכון שבאופן מוזר, זה היה נחמה עבור הילדה; ככל שיענישו אותה יותר עכשיו, כך הם יפגינו יותר סלחנות אחר כך!
  הילדה הודתה למדע שהיא לא נוצרה מאותה רקמת חלבון לא מושלמת. ואז רגליה היו מתפוררות לאפר וגופה יקפא. ולכן התחושה היא רק חזקה, חום וצריבה של רגלי הילדים של ביורובוט אנושי. מירבלה נאלצת לרקוד כדי להפחית את חומרת הכאב. היא קפצה, מכה את ראשה בתקרת התא, עמדה על בהונותיה והסתובבה. החום והקור התחזקו, וזה כאב מאוד לילד המחונן. הילדה, לעומת זאת, הבינה שילדות קשה מוצדקת: הייתה מלחמה וכל חייל ילד חייב להיות מוכן לנסיונות קשים. הרי גם למי שמשובץ לכוחות הכלכליים, או לצבאות העבודה, אין ילדות, הם עוברים הכשרה קרבית. חייו של כל ילד בשתי האימפריות מתחילים בעובדה שהוא מכוסה בגל כבידה ומאיר באולטרסאונד, ואז מנוקב על ידי דופק יתר. היכרות עם העולם הזה מתחילה בכאב עז! זה אמור להקשיח את הקטן ולהכין אותו למקרה של לכידה (יש הרבה קרינות משתקות שונות, והתאבדות מוצדקת רק אם אתה יכול לקחת איתך חיילי אויב או, במקרה הגרוע, רובוטים קרביים). בשבי, ניתן היה לכבות את המוח ולהפוך לעבד בובות. עם זאת, היו בגידות ועריקות. השירותים המיוחדים צדו אחר כך אחריהם, וניסו להעניש את הבוגדים.
  כולם סבלו כאב מינקות, אפילו הקיסר! שליט כל יכול בעל כוח מוחלט, עבר מדי פעם מסלולי מכשולים, חווה את אותו סבל כמו כל נושא. אפילו הומצאו סוגים מיוחדים של היפרפלזמה ואולטרה-היפר-סופר זרם, שאמורים להגביר את הכאב. (זרם יתר הוא אבולוציה של חשמל רגיל, הוא מכיל לאין שיעור יותר אנרגיה מזרם רגיל, המהירות גבוהה פי מיליארדי מונים מהאור, מתח נוצר בהרבה ממדים בו-זמנית, גם אינטגרלי וגם חלקי! ובכן, אפשרויות השימוש מוגבלות רק על ידי פנטזיה אנושית ולא רק אנושית.) לסבול נחשב לגבורה גדולה, ומי שפחד מכאב נחשב לנחות. הם לא נהרגו, אלא פשוט תכנתו מחדש את מטריצות האישיות שלהם. באופן כללי, הציוויליזציה העל הייתה מוזרה: עונש מוות נחשב לא אנושי, ועינויים, אפילו לילדים קטנים, הם נפוצים ואף חובה. האמינו שכל אדם חייב לחוות סבל בלתי נסבל המחזק את הנשמה והגוף!
  מירבלה השתמשה בטכניקות מיוחדות כדי להסיח את דעתה מהכאב ואיכשהו למקם אותו. זה עזר, אבל במידה מאוד מוגבלת. בנוסף, אותם מיני מחשבים שהיו בתוך הילדה עינו אותה יותר ויותר. העצמות האלסטיות היו מעוותות, הילדה הייתה ממש מעוותת.
  מירבלה התפתלה כל כך נואשת, חורקת שיניים, שאפילו כתמים צבעוניים החליקו לנגד עיניה. היא הרגישה כאילו היא בגיהנום לוהט וקפוא. זה היה פשוט מפחיד, חתיכות בשר נפלו וצמחו בחזרה.
  הילדה אפילו שרה בשפתיים כואבות:
  מולדתי - אין אהבה חזקה יותר,
  להילחם בשבילך זה גבורה וכבוד!
  יש צורך לשפוך ים של דם לחלום,
  הבס את האויב - גיוס לא נחשב!
  
  הרוסים שלי קדושים - בלהבת הלבבות,
  אני לא יכול להבין את היופי של המדינה!
  תילחם בשבילה - תקרב את הסוף,
  עדר רשע גיהנום - הבל נבזי!
  
  אני מוכן לתת את חיי למען המולדת,
  הראה לנו את הדרך לכל היקום, של רוס!
  אם היא תצטרך את זה, אנחנו נסבול,
  תקוף בגובה מלא ואל תפחד בקרב!
  
  שאלתי את אלוהים היכן למצוא את הגורל,
  הכוכבים בשמים היו מסנוורים בהבזקים!
  ויאמר ה' - אני לא מבין אותך,
  התשובה שלי פשוטה - שרת את רוסיה לנצח!
  זה אפילו נעשה קצת יותר קל! היא לעולם לא תבגוד בסוויאטרוסיה, לא משנה באיזה ייסורים. והרי הכאב ראוי, אפילו צריך להענישו ביתר שאת כדי שאחרים לא ירגישו כך.
  למרות שנראה היה שהזמן חלף לאט מייסר, במציאות חלפו רק שעה ושלושים דקות כדור הארץ. עם זאת, כאשר אתה מתענה, זה נראה כמו נצח.
  הילדה נאספה על ידי שדה כוח ונגררה החוצה. היא נשלחה להלקאה בפומבי. מיראבל התביישה מאוד ולא בגלל שהיא הייתה עירומה, באימפריה מפותחת לא היה שום דבר מביש בעירום גופני; במהלך ההתנהלות עם הבנים הם נלחמו עירומים לגמרי, בלי שום מחשבות מגונות. והמין בעולם הטכנוטרוני אינו דומה כלל לזו שהיה בימי קדם. האם אפשר להשוות בין מועדון לפצצת מימן? מירבלה הייתה נבוכה רק מתחושת האשמה שנעצרה. בנוסף, היא תצטרך להיפרד מהחבר'ה האלה וזה נראה לנצח. ילדים מהמיליון הנבחר, בדרך כלל יפים מאוד, הגיעו לעונשם חצי עירומים במכנסיים קצרים בלבד. בגלל השרירים המפותחים, אתה לא יכול לדעת מיד מי זה בן ומי ילדה. נכון, בנות לובשות מכנסיים קצרים אדומים, ובנים לובשים כחול. תספורות קצרות, פרצופים חסרי רגשות. הם כל כך מאומנים, שכאשר מירבלה הופיעה כשידיה אזוקות מאחוריה, אפילו טרטור לא נשמע. הפנים היפות קפאו כמו אלילים, ורק זוג נערים הרשו לעצמם לחייך קלות. מעט - זה אומר להעלות מעט את הקצוות של הפה הארגמני.
  מירבלה חייכה אליהם בחזרה. למרות שהיה ברור שהפיגום כבר מוכן והרובוטים-המענים הקרביים תפסו תנוחות מאיימות.
  הדרך אל הפיגום נראתה לילדה ארוכה עד כאב: רגליה, שחוו סבל רב, צעדו באיטיות לאורך רצפת המתכת. מירבלה התקשתה להתאפק לא לבכות. אחת הבנות הוציאה את לשונה ומיד הסתירה אותה. באופן מוזר, מיראבל הרגישה טוב יותר אחרי זה, היא פלטה צחוק.
  בתגובה היא נאספה והושלך לפיגום. הילדה הונפה לאוויר והוצמדה מתחת לשדה כוח. קולו של המפקד נשמע:
  - מאחר ותלמידתנו, מירבלה שלגיה, אפשרה להשתמש ביכולותיה למטרות פליליות, הפגינה רכות יתר וחוסר ראיית הנולד, היא נידונה לעונש פומבי וגירוש מהמיליון הנבחר. מה אתה רוצה להגיד בתגובה?
  הילדה אמרה בקושי לעצור את הדמעות:
  - עשיתי טעות! אז אענה לה בכל החומרה לפנים משורת הדין!
  - התחל! - אמרה האישה הבלתי נראית.
  הילדה נפגעה מקרינת כאב. כל כך עז שזה האיר מיד את הגוף, עד הצלעות והאיברים הפנימיים. כולם ראו את השלד של מירבלה ואת האיברים הפנימיים המתפוררים. הילדה חוותה כאבים כה עזים שבעבר נראה לה בלתי מובן. מעולם לא פקדו זוועות כאלה כל חלק בגוף. מירבלה ירקה דם ויללה בחדות:
  - הו הו הו הו!
  שריקה נשמעה בין הנערים. מישהו צעק:
  - סיסי!
  באותו רגע, גל חלף על הרצפה ופגע ברגליהם היחפות של הילדים בכאב.
  האולטרה-זרם פגע בעקבי החשופים בכאב. ככלל, בזמן עונשים כאלה נהוג שגם האישונים יחוו כאב. זה הופך את המכות הפומביות להרבה יותר חינוכיות.
  הבחורים התכווצו, אבל שתקו. העינויים של מירבלה נמשכו. גופה הקטן המשיך לשנות צבעים, ותודעתה הראתה סצנות מפחידות שונות. הילדה נרעדה מדי פעם, מיראבל, במאמץ רב של רצון, הצליחה לכבות את הצעקה שהתפרצה ללא הרף. הם המשיכו להכות אותה, זורחים מבעד לכל חלקיק יסודי בגופה. הילדה סבלה נורא, בשלב מסוים הכאב עבר את כל הגבולות והיא שוב צרחה.
  ההלם העוצמתי של זרם היתר היכה גם את האישונים הצופים. כמה מהם צרחו על זה, זה היה מאוד כואב.
  בינתיים, מירבלס החלו להיות עינויים בצורה מיוחדת. הגוף שלה המשיך לפרוץ למולקולות נפרדות, ואז הרכיב את עצמו מחדש. נראה היה שהוא התפזר לפוטונים, ואז שוחזר שוב. האולם היה מתמוטט מתותח רב קנה, בהשפעת פגזי השמדה, זה נעשה כואב יותר ויותר. כל תא של האורגניזם, אמנם לא חלבוני, אלא תא חי, התפרק ליסודות המרכיבים אותו - קטן יותר מקווארקים, ואז, בכוחה של העל-מטריקס, זה היה כמו לידה מחדש. כאן הסבל הוא כזה שאי אפשר להבין ולדמיין אותו. עינוי סייבר מפלצתיים, אכזריות אכזרית.
  התודעה, שמצאה את עצמה באוקיינוס של כאב, לא רצתה לצאת החוצה. להיפך, הזמן הואט, מה שהפך את הכל לכאוב עוד יותר. זה נמשך די הרבה זמן, כל שנייה הייתה מלאה בייסורים כמו השמש בפוטונים! האישונים מהמיליון הנבחר הוצלחו גם בקרניים וקרנות שונות כדי להרגיש טוב יותר את אשמתם של אחרים. החבר'ה צרחו, נרעדו, אבל עמדו במקום: כאב הוא ברכה, חיזוק הרצון, יסוד הניצחון! השלב הבא של העינוי היה גלגול הגופה לצינור והנעתה דרך טבעת אש. זהו גם אקורד נוסף בסימפוניית העינויים. העצמות של מיראבל נשברו מדי פעם, ואז סרוגות יחד בכאב. לילד שהעז לצחוק כרתו את ידיו ורגליו ואז חובר מחדש. אחריו הופיע נמר הולוגרפי, זולל בשר, זו זוועה מדהימה, חריקת שיניים. למזלה של מירבלה, הקיסרית עצמה (השליט מסוגל, עם המוח ההיפר-פלזמי שלה, לקלוט מיליוני תחזיות והולוגרמות מינים בו-זמנית! מה שאומר, מבלי לאבד שליטה על היקום עם חלק קטן מהתודעה שלה, לתת א. פקודה טלפתית!) ריחם על הילדה והורה:
  - מספיק! אחרת, הילדה תאבד את החום הייחודי שלה מהסבל. עלינו להודות לאל יכול שלפחות למישהו יש חמלה!
  הביטוי הזה השתלב בדחף שלקח שתי ננו-שניות. לאחר תום ההלקאות ברשת, נשלחה מירבלה, שנקלעה למצב קהה ואיבדה את המראה האנושי שלה, למרכז שיקום לבדיקת נפשה. אז היכולות הייחודיות שלה נחסמו בבטחה, והילדה עצמה התגייסה כחיילת ילדה בכוחות הקבע. כעת היא הייתה צריכה להמשיך בקריירה צבאית קשה ולכפר על אשמתה בדם!
  אבל לפני כן, לעבור הכשרה מקיפה. עם זאת, לא היה הבדל רב, מלבד שהראש לא היה ממולא בידע כמו זה של המיליון הנבחר. למרות שהם ערכו שיעורים נוספים עם הילדה, ככל הנראה תוך התחשבות בכישרון הגנטי הקיצוני שלה. הילדה התפתחה, עברה מדע מורכב, למרות שהיא לא ממש אהבה את תהליך הלחימה עצמו, היא התאמנה בהתלהבות קרה.
  שנים חלפו ועכשיו היא נערה צעירה, בת ארבעה עשר מחזורים, נראית כמו אלילה בנויה מבחינה אתלטית. ארבעה עשר מחזורים הם גיל הבגרות, בגרות מלאה. באופן כללי, בתיאוריה, אפשר להאיץ את הצמיחה עד כדי כך שכל הלוחמים יהיו מבוגרים בכושר בעוד שנה, אבל עדיין אין צורך כזה. יותר זמן פירושו הכנה טובה יותר!
  מירבלה משתתפת כטוראי בקרב הראשון שלה. היא נלחמה על טטר-מטוס, אבל כיסתה את התקשורת האחורית. או שהם ניסו לטפל בה, בתקווה להשתמש איכשהו ביכולות הייחודיות שלה בצורה יעילה יותר, או שהם לא בטחו בה במיוחד, אבל עד כה הילדה לא הצליחה להרוג אף חייל אויב אחד.
  המלחמה עוררה בה רגשות מעורבים, מצד אחד, כילד חיילת לשעבר שעברה קרבות וירטואליים רבים, היא כמובן רצתה להילחם על אמת. אבל מצד שני, תהרגו בנים ובנות כמוה. שאלה הגיונית לחלוטין - למה!
  לרמונטוב כתב גם על המלחמה הקווקזית עם הצ'צ'נים:
  המרחבים הרוסיים הם ענקיים,
  יש מספיק מקום לכולם תחת השמים הכחולים!
  למה לפזר את ההרים בדמך,
  אוי בנאדם - למה אתה נלחם?
  ואכן, כאן דיברנו על מלחמה בין צ'צ'נים מוסלמים לנוצרים רוסים אורתודוקסים. במקרה זה, הרוסים הם אומת הליבה, ושאר עמי כדור הארץ, מאוחדים למשפחה אחת, איבדו את דעתם בבירור ופשוט מחסלים זה את זה במלחמה בין-אוניברסלית מוחלטת! באשר לדת, התנ"ך, הקוראן, התלמוד וספרים אחרים מסווגים כפולקלור עתיק. בדת החדשה תפס האדם מקום מרכזי. מאמינים שהוא חייב, לפי רצון הכול יכול, להפוך לאל אמיתי. וכמובן, הסלאבים נבחרים במיוחד על ידי אלוהים. על פי המסורת, הדת שמרה על שמה הקודם אורתודוקסיה, אך המהות הפכה אחרת. אנשים מרוויחים פרסים בגן עדן עם האינטליגנציה והיתרונות האישיים שלהם לרוסיה. התמורה נקבעת על ידי האדם עצמו ובראש ובראשונה על ידי הקיסר. אבל הקיסר אינו אלוהים, אלא האח או האחות הבכורים של כל אדם, וניתן להרחיק אותו באופן חוקי (מה שעדיין לא קרה).
  האדם כבן האלוהים היחיד: עומד מעל גזעים ועמים אחרים. עם זאת, הגזעים הקרובים ביותר נחשבים אלפים והוביטים. הגזע האחרון קיבל את שמו בשל הדמיון שלו ליצורים מפורסמים מהאפוס האנושי העתיק. נכון, יש המכנים אותם אניונים, מאמינים שיצירתו של סופר המדע הבדיוני הרוסי הגדול ריבצ'נקו דומה הרבה יותר מההוביטים של טולקין האנגלי. מין זה גדל בכיוון ההפוך, מאנשים זקנים לילדים. נכון, האנהוביטים (שם פשרה) השיגו לאחרונה אלמוות, וקפאו ברמה של ילדים בני עשר. כלפי חוץ, הם חמודים, דומים מאוד לאנשים, אבל לא שריריים בצורה מפלצתית כמו לוחמים מודרניים. במקום זאת, הם דומים לאותם ילדים שהיו בימי קדם. יש מעט מאוד מבוגרים ואנהובים זקנים; בימי קדם, רובם הגדול היו ילדים. כשהם חיים במרכז הגלקסיה באקלים חם, הילדים הנצחיים האלה רצו בדרך כלל יחפים, וזו אולי הסיבה שהם התחילו להיות קשורים להוביטים. מבחינת טכנוטרוניזם, הם לא מאוד מפותחים, הם לא הצליחו ליצור אימפריית חלל גדולה, אבל בקסם... הם חזקים ביותר. לאלפים, בתורם, גם נחותים מאנשים בטכנולוגיה, היו אסכולות קסומות רבות. יתר על כן, הייתה סדרה שלמה של מלחמות בינם לבין אנשים. ואף אחד לא יודע איך זה נגמר, אם האלפים היו מאוחדים. אבל לאחר שאיבדו טריליונים רבים של פרטים, השלימו האלפים את עצמם בתפקיד השותף הזוטר של האדם. יתר על כן, לפעמים אפילו אלפים הורשו לפקד על אנשים ולתפוס עמדות בצבא הרוסי.
  מירבלה בדיוק הייתה תחת פיקוד של קצין גמדונים.
  לא שרירית נורא כמו הבנים הארציים, היא אהבה מיד את השדון הזוהר והחינני מאוד. בהתחשב במוסר החופשי של תרבות העל, אין זה מפתיע שהם התעלסו. והאלפים מאוד יצירתיים בעניין הזה, יש להם תרבות שלמה של ארוס שראשיתה מיליוני שנים רבות (הציוויליזציה של האלפים מבוגרת לאין ערוך מזו הארצית). זה היה נפלא עבורה, אבל השדון (שבשרו אינו עמיד כמו זה של בני אדם) נמחץ קשות, ועורה העדין נצרב מאנרגיה ביו-פלזמית. והוא התחיל להימנע ממגע עם היופי העוצמתי. לכן הייתה להם מערכת יחסים אמביוולנטית: הם רוצים את זה ומזריקים את זה. באופן כללי, אתה יכול לעשות אהבה עם לוחמים אנושיים רק בשעות מסוימות, במהלך תורות מיוחדות של ארוס. בשאר הזמן, מחשבים מיוחדים הסדירו את אספקת ההורמונים בגוף ההיפרפלזמי כדי להפיג את ההתרגשות. הבנים כמובן יפים, טוב לעבוד איתם וכולם שונים (בתרגיל הם בדרך כלל מחליפים בן זוג - זה אפילו חובה על פי תקנות הצבא לעשות על מנת להעשיר ולחזק את הביונוספרה של בנים ובנות !), אבל עדיין עם שדון, וגם קוסם רב עוצמה לא יכול להשוות. באופן כללי, בקסם ככזה יש הרבה שהוא לא רציונלי ואי אפשר להסביר אותו בהיגיון. בפרט, אפילו ביו-הנדסה מפותחת לא יכולה (אני מקווה שעד כה) להפוך את כולם למחוננים בקסם ברמה הגנטית.
  ערב הקרב עברו הילדה והנערים הוראת אהבה בת ארבע שעות. היה הרבה עונג, אבל לא עייפות. היו חילופי היפרפלזמה ואנרגיות גבוהות המסוגלות להאיר עיר מיליונרית בימי קדם. לאחר מכן חולקו בין הטטרלטים הלוחמים המרוצים והעליזים.
  קצין גמדונים בשם סיירוס (אהבתה האמיתית והנכזבת הראשונה), לפני שהילדה עלתה על "סוסה" המכונף, ניגש אליה.
  - אני מכיר את מירבל: זה הקרב הראשון שלך ואתה באמת רוצה להריח את ההיפרפלזמה!
  הילדה ענתה בהתלהבות:
  - בוודאי! אמנם לא למען הקרב עצמו, אלא בגלל שירות המולדת.
  ניתן את הנשמה והלב שלנו,
  אנחנו מולדתנו הקדושה!
  נעמוד וננצח,
  ולא נתחרט על חיינו!
  מיראבל שרה בקול מענג.
  - זה טוב! - אמר השדון בחיוך מקסים. - אבל קראתי את ההנחיות הסודיות של המחלקה לאהבה ורוך, אתה צריך לדאוג לחיים שלך. למה בסתר, אבל השלטונות יודעים יותר טוב.
  מירבלה נרעדה: למרות השם אהבה ורוך, מחלקה זו נחשבה לנוראה ביותר מבין שנים עשר השירותים המיוחדים, השולטים בחיים באימפריה הגדולה. מה אם ירצו להכפיף אותה שוב לעינויים הכי מתוחכמים? מי רוצה לחוות ייסורים? או שהם ירצו לעשות דה-פרסונליזציה? למחוק את האינדיבידואליות מהנשמה?
  הילדה אמרה בקול רועד:
  -אתה לא מרוצה ממני?
  צירוס חזר בקול מצלצל:
  - אני לא יודע כלום! כנראה שאין שום דבר רע איתך! ילדה טהורה לגמרי, קוואזר פטריוט!
  זורק הקורות של מירבלה, עם קול מנצנץ כמו טריסתו של זמיר, אמר:
  - עלמת הניצחון המפוארת! אני חושב שההצלחה שלנו היא בלתי נמנעת. אתה תחסל סקסטיליון אויבים! - הולוגרמה הבזיקה בדמות נער מנופף בידו, ובידיו פולט עשרים חביות.
  מירבלה נענעה באצבעה לעבר הנשק.
  - אני משתין! אבל אני יכול לעשות את זה אחרת! מראה אש במלוא תפארתה! אומרים: היללה קופצת בחלל! מנצח, אחרת מכולם!
  השדון העיר בטון קר יותר:
  - בכל מקרה, אתה תשמור על העורף! עד כה קיבלת הנחיות כאלה. נראה מה יקרה בהמשך!
  צבא סביאטרוסיה בפיקודו של רוקוסובסקי, תוך שימוש בעליונותו המספרית, יצא למתקפה. יותר ממיליון ספינות כוכבים ומיליארדים רבים של חיילים כבר הושמדו במטחנת הפלזמה. אפילו פניהם הנוצצות של הכוכבים נראו כמו חיוכים טורפים כשהסתכלו עליהם בחלל ובוואקום, מעוותים על ידי הבזקים מטורפים של אנרגיה הרסנית. כן, ואקום אינו ריק, יש לו מבנה מורכב והוא יכול אפילו לחוות רגשות ותחושות, כולל כאב. אין ריקנות ביקום, יש רק צורות שונות של חומר, שרובן עדיין לא נגישות להבנה האנושית! הכוחות בפיקודו של אלכסנדר מוקדון ניסו לבצע תמרונים מלאכותיים, אך לא יכלו להימנע מנסיגה. הם יכלו רק לסגת כדי להימנע מה"קלחת". רוקוסובסקי כבר שקל תוכניות נוספות אם יצליחו לפרוץ לגלקסיה השכנה בה גרו הרוסים הגדולים. מה לעשות אז? להשמיד ולהרוס כמה שיותר כוכבי לכת או לנסות ליצור ראש גשר. ב-1941 הייתה ברית המועצות עדיפה על הוורמאכט, הן במספר והן באיכות הטנקים. העליונות בטנקים ובתעופה הייתה פי ארבעה, ובארטילריה פעמיים וחצי. נכון, לגרמנים יש כשלושים אחוז יותר חיל רגלים, אבל זה זמני, לפני שהסובייטים הכריזו על גיוס. בשלב הראשוני של המלחמה, ברוב הקרבות, הייתה לכוחות הסובייטים עליונות מספרית. אבל למרבה הצער זה קרה שהם נסוגו למוסקבה, ולא ידוע אם הם היו מקיימים את זה אלמלא "הגנרל מורוז". ניסיון הקרב הראה שבמקרה של התנגדות עיקשת, יש צורך לא להיגרר לקרבות ממושכים עם הגנות חזקות, אלא לבצע תמרוני אגף. נראה שאלכסנדר מוקדון מסוגל בהחלט לחשוב כמו מפקד נבון. ראה שהאויב בכוננות, בצע, כפי שזה נקרא יפה, פריסה מחדש. רוקוסובסקי עצמו מבין. שהאויב לא יכול לסגת ללא הגבלת זמן. אחרת, צבא סוויאטרוסיה יפרוץ לחלל המבצעי ויבצע טבח מוחלט בגלקסיות שבשליטת האויב. זה אומר שהאויב יעצור בשלב מסוים וינסה לבנות "קיפוד". באופן כללי, רוקוסובסקי מרוצה; הוא הצליח לנצל נכון את העליונות המספרית, בניסיון לעטוף את מקדונסקי מהאגפים.
  מאשה פודזמניה, למרות כל החיפזון שלה, איחרה מעט; חייליה נתקלו בקו הגנה דינמי נוסף שנבנה בחופזה.
  בקרב זה ביצעה מרשל רוסיה הגדולה דיאנה ג'ונסון, כתלמידה ראויה של אלכסנדר מוקדון, תמרון התקפת נגד נואש. כתוצאה מהתקיפה התזזיתית, כמה סיירות טילים תקפו את האולטרה דרדנוט, וכתוצאה מכך הרס הרכב עם שלוש מאות שמונים וחמישה מיליון אנשי הצוות שלו. הפיצוץ היה מפלצתי, כאילו קוואזר קטן התפוצץ, הבזק של טריליון פצצות מימן, מחושים היפרפלזמיים סחפו עוד כמה אלפי ספינות חלל. כתוצאה מכך מת מרשל הגמדים, מפקד חיילי המילואים.
  הקרב התפתח בכוח זועם חדש. נדמה היה ששדים איומים שועטים בחלל, מפחידים ויפים בו זמנית, במשחק הצבעים המופלא שלהם. בכל שנייה, עשרות אלפי חזיזים גרנדיוזיים מתפוצצים בבת אחת, ומפילים שברים נוצצים של קונפטי מדהים. הטל היקר של שברי כוכבים הוליד תמונה סוריאליסטית על רקע הקרב; אי אפשר לתאר דבר כזה. אפילו גאון של האוונגרד.
  אבוי, מירבלה לא יכלה להתבונן ביופי הזה. הייתה לה רק סיור משעמם מאוד. אבל אז הילדה הבחינה בצל, הוא הודגש על ידי מכ"ם נייטרינו. זה נראה כאילו חייל רגלים בחליפת הסוואה מנסה להתקרב לרובוטים.
  התחפושת של הנבדק לא רעה, אבל לבחורה יש חליפת קרב אולטרה מודרנית, היא רואה את התנועות של הבחור. למה בחור? היא לא יודעת בוודאות, אולי האינטואיציה שלה אומרת לה את זה. הנערה הפנתה את תחפושת המטריצה שלה וזזה אחרי הצעיר. למרבה המזל, הוואקום אינו יוצר מערבולות, מה שאומר שהתנועה שלו אינה נראית לעין. נכון, ניתן לזהות אותו במקרה של מערבולות ביולוגיות. מירבלה חשבה שהתנועות הקלות ביותר בוואקום גורמות להפרעות בתחומים רבים שמחלחלות לחלל.
  הילד עמד במארב, ככל הנראה תכנן "להדק" את הרובוט. קרן עפה מהאקדח שלו, לא קרבית, אלא פשוט דחף ששולח וירוס סייבר. זה מעניין את מיראבל, כי לכל רובוט יש הגנת תוכנה מפני וירוסים. אתה לא יכול לאסו סייבורג כל כך בקלות. כאן אתה צריך לבחור את המערכת הנכונה: השאלה היחידה היא איזו? עדיף לכסח את צבא האויב תחת המפקד. אבל זו עבודה עדינה מאוד, וכל טעות עלולה להיות קטלנית. אחרי הכל, אתה צריך לדגמן מטריצה בודדת וסימן קריאה, וזה קשה כמו שימוש באיזמל כדי לגלף טביעת אצבע בגבס. אבל הילד, מירבלה מרגיש שהילד צעיר מאוד, ואינו אבוד. אחד הרובוטים שלח אות ועף מהשורה הכללית.
  - איזה ערמומי! ובכן, אני אקח אותו בשבי! - אמרה הילדה לעצמה.
  היא עפה בשקט מאחור ועמדה להדליק קרן כמעט חמקמקה ומשתקת שיכולה לכבות את ההכרה. עם זאת, זה קל מדי, ואתה פשוט תדבר עם האסיר. מירבלה שינתה את הטווח, סמכה על כיבוי הגוף והאלקטרוניקה של חליפת הקרב. הילד קפא לפתע והזדקף. תפיסת הכוח פנתה אותו אל מיראבל.
  הילדה חייכה. כן, איזה חתיך, צעיר, כמעט ילד, רק גבוה כמו כל המאיצים, אבל עם פנים עגולות וילדותיות. כמובן, מושך ומתוק, נאיבי משהו. העיניים כחולות ויש בהן בלבול. הלוחם הצעיר אמר ברוך:
  - ובכן, קיבלת את תמונת העיסה?
  ולדימיר קשאלוטוב (זה היה הוא), בקול צרוד (טון קולו היה מעוות מהתרגשות) אמר:
  - אבוי, התברר שאתה חזק יותר!
  מירבלה חשפה שיניים טורפות:
  "הרגת את החיילים שלנו, ועכשיו אתה עצמך הפכת לקורבן". עכשיו מחכים לכם עינויים ועונשים.
  אדווה קלה חלפה על פניו של קשאלוטוב. הוא ידע מהו כאב, אבל הוא הבין שאפשר להפוך אותו למוחלט ומתמשך:
  - הדבר היחיד שאני מתחרט עליו הוא שלא לקחתי איתי אף אחד מהלוחמים שלך! זהו שואב חור שחור גדול באמת!
  מירבלה השיבה בשלווה:
  - אז, לוחם מתחיל?
  - כן, זהו הקרב הראשון שלי!
  הילדה התרככה לפתע ונאנחה בכבדות:
  - לא היה לי האומץ לתפוס אפרוח ברשת - פוטון אחד לא שווה מאה דחפים! לו רק היית אחד מהמיליון הנבחרים.
  ולדימיר אמר בהנחה של צער עמוק:
  - הייתי בין המיליון הנבחרים, הייתה לי הזדמנות להפוך לבורר הגורלות!
  מירבלה מיד נזהרה:
  - ומה קרה לך!
  הילד ענה בנשימה:
  -מי הורס אדם? אִשָׁה! מי שהורס ילד זו בת! אז רציתי לעזור לילדה אחת קטנה ועל זה עברתי על החוק. בבחירה בין חוק למצפון, אדם ישר יעדיף, שלא לומר בטוח יותר!
  מירבלה נאנחה בכבדות עוד יותר, לחייה זוהרות מקרינה מיקרו:
  - בעניין זה אתה צודק!
  הילד המשיך בהתלהבות:
  "בחרתי במצפון שלי, שלאחריו הייתי נתון לעינויים אכזריים ומתוחכמים, עינויים פומביים וגורשתי מהמיליון הנבחר. במקום קריירה מזהירה, אני נאלץ לחלץ קיום עלוב בחיילי העונשין. תהילה לאל שלא הגעתי לצבא הכלא.
  שלושת הלבבות הזעירים של מירבלה הלמו בפראות: הילדה הרגישה משהו קרוב ויקר בנער הזה.
  היא חיברה את הקסדה ונישקה את הצעיר עמוקות על שפתיו העסיסיות והבריאות, חווה הנאה עזה. היה לי קשה לקרוע את עצמי. קשאלוטוב אמר בנשימה:
  - נראה שזו הנשיקה האחרונה שלי בחיי!
  מירבלה הנידה בראשה.
  - לא! "קוואסריק" היקר שלי, אתה לא תיתפס. אני לא אתן לך למות לאט במחצבות רדיואקטיביות במיוחד. אתה תחיה!
  הילדה הפעילה קרינה נגדית, מנסה להחיות את גופו ושריון הנער. הוא הסתיר במיומנות את שמחתו ושאל:
  - כוכב יקר שלי! אחרי הכל, אתה תענש על זה!
  הילדה כבר ענתה בשלווה:
  - אל תדאג! כאן, במרחב הבין-אוניברסאלי, החוקים הפיזיקליים הם כאלה שהעברת אותות מיידית לא מתרחשת, והקלטת סייבר היא דבר של מה בכך, כאילו במקרה הייתי מדביק אותו בדרקון תינוק.
  ולדימיר הנהן בהסכמה:
  - זה גאוני! פשוט קוואזר!
  - לא, זה לא קשה לי! אבל איך אתה מתכוון להגיע לאנשים שלך?
  הילד ענה במהירות הבזק:
  - כמו קודם, בבטן הרובוט. בקרוב, בעוד דקה, החטיבה הזו תוזרק לקו החזית, הצלחתי לאסוף את המידע הזה. ואז ולדימיר ידבק בעמו.
  - ולדימיר! זה אומר מי שבבעלותו העולם! שמי מירבלה! גם אני, כמוך, הייתי אחד מהמיליון הנבחרים.
  ולדימיר השתפר:
  - גדול! מצאתי שתי רוחות קרובות, אבל לעת עתה אעשה את הדבר הבא! אני אכנס לרובוט, אתה מנסה לתת לי בראש.
  - אל תדאג! טוס לשער השועל, אני חושב שתצליח להחזיק מעמד למשך הזמן הנדרש.
  - אני אוהב אותך! - כאן הלוחם הצעיר כמעט לא היה נבזי; היופי והנאיביות כל כך שובה לב!
  - גם אני!
  מצא את עצמו בבטן הרובוט (כדי לפנות מקום, הוא נאלץ לזרוק את התחמושת), ולדימיר, השולט בזריזות, מיהר אחרי שלו. הוא היה מתפקע משמחה, לו רק היה יכול להימלט מהשבי המבעית, שהוא גרוע מהמוות. נכון, הוא היה קצת נבוך שהונה את הילדה כל כך בלי בושה. לוויתני זרע מעולם לא נכללו במיליון הנבחר, בהיותם רק לוחם וחייל רגיל. הוא אפילו רצה לנצל את הרגע ולירות בבחורה התמימה. אבל זה יהיה מרושע מדי. הוא באמת לא הרג אדם אחד עדיין, אלא אם סופרים את הרובוטים, כמובן. עם זאת, למה שלא תבחר בשקט את הקורבן הראשון שלך? כן, יריביו הם רוסים כמוהו, אבל מה אתה יכול לעשות? מלחמה היא מלחמה. יתרה מכך, במשך יותר מאלף שנים, העוינות חדרה יחד עם ההיפרפלזמה של רחם המחשב. הם רק תמונת מראה של היקום האמיתי שלך, קין הרים את הגרזן שלו מעל הבל! צבאו של אלכסנדר מוקדון השעה את נסיגתו, והקרב החל במרץ מחודש. ולדימיר כיוון לאויב לא חושד (היה לו רובוט משלו מאחור) טטרפלן. ירייה בזנב הפגיע ביותר, המכוסה באופן מינימלי על ידי שדה מגן. הפיצוץ והחשבון של האדם הראשון שהושמד על ידי הילד פתוח!
  . פרק מס' 3.
  ינקה סבטלוב ומרינקה צ'רנושקה נולדו באותו יום. זה היה טוב כי זה איפשר להם לחגוג את יום ההולדת שלהם ביחד. הילד והילדה בני שתים עשרה, עוד שנה והם יהפכו לבני נוער, כלומר כמעט מבוגרים. ועכשיו הגיעה השנה האחרונה לילדותם.
  מרינקה צ'רנושקה, למרות שם משפחתה: ג'ינג'ית לוהטת, גבוהה, יותר מראש גבוה מיאנקי: נערת מאיץ. כמו ינקה, היא לומדת בבית ספר לקרקס; חזקה, שרירית, נראית כמו ילדה בוגרת. יש לה כבר ניסיון בהופעה בזירה; היא שיחקה את טוטי בפרודיה על Three Fat Men. נכון, סבטלוב נראה קומי בתפקיד היורש, אבל הוא שיחק את התפקיד מעולה מבחינת טכניקה! עכשיו שחקנית הקרקס הצעירה גאה. היא התאפרה כמו מבוגרת עם עגילים ושעון מפואר. ינקה צנוע יותר, הוא אכל עוגות עם החבר'ה, שתה קוקה קולה, עזב, ועכשיו יצא עם חברו לשוחח על החברות ארוכת השנים שלו. מרינקה, כמו מאיץ אמיתי, מחזיקה בידה בקבוק בירה וחפיסת סיגריות בכיסה. "כמל".
  - אתה לא רוצה להרתיח את זה? הפוך ל"עוף גבוה" (מתוחכם)! "שאלה הבחורה בחיוך זדוני והנידה בראשה. שיערה העשיר לא היה זקוק לליטוש, אז זה היה כמו להבה.
  ינקה הניד בראשו בזריזות:
  - על מה אתה מדבר! זהו תהליך חסר תועלת של הרעלת הגוף. באופן כללי, כמעט כל האיברים סובלים מאלכוהול, במיוחד הכבד והקיבה.
  מרינקה, צוחקת, ענתה:
  - הכל שטויות! אם פוליטיקאים משקרים וקל יותר למצוא אבן יבשה על קרקעית הים מאשר פוליטיקאי ישר, אז מי יכול להבטיח שרופאים דוברים אמת?
  יאנקה ציין באופן הגיוני למדי:
  - פוליטיקאים, כמובן, משקרים! גם רופאים, במיוחד כשהם מרומים לטובתם, אבל העיניים אומרות את האמת. האם לא מספיק שאתה בעצמך ראית אלכוהוליסטים שיכורים שאיבדו כל מראה אנושי? שכרות היא טרגדיה גדולה של העם הרוסי. ולא רק רוסים, זכרו איך שבטים שלמים של אינדיאנים גאים - לוחמים חסרי פחד - מתו בגלל מי אש . פעם הם היו הבעלים של היבשת כולה, אבל עכשיו הם נשארים עם מובלעות עלובות.
  מארינקה, שהמשיכה לחייך, נהמה בבאס כמעט כוהני:
  - אומרים שקצת בירה טובה לך! באופן כללי, אל תעמיד פנים שאתה מורה, עדיף ללכת על הידיים ולהשתטות!
  - אנחנו כמעט מבוגרים, ומחר יש לנו מבחן! אנחנו יכולים לגלוש קצת יותר באינטרנט ואז לישון.
  - אני לא רוצה לישון! בוא נלך לקזינו במקום. אתה יודע, הם פתחו מוסד כזה שיקי בארבט - מדהים!
  ינקה נאנח בכבדות:
  - אסור להכניס ילדים לשם!
  מרינקה הניפה כלאחר יד את ידה החזקה:
  - למה אם יתנו לך להיכנס עם ההורים שלך! אני רואה כמה היא נראית גדולה ובוגרת, ואפילו באיפור מגניב, אני יכולה לעבור על אמא שלך!
  - מה אם יבקשו דרכון? - הילד עדיין היה על המשמר שלו.
  - יש לי שיווה! - מארינקה פרשה את המסמך. - אתה רואה באיזו מיומנות ציירו חבריי.
  ינקה היה מרוצה:
  - ולי באופן אישי לא אכפת לשבור את הכסף בקזינו ולקנות לעצמי מחשב חדש ומגניב! הצלחתי להרוויח קצת כסף על ידי שטיפת מכוניות.
  מרינקה העווה את פניו:
  - שטיפת מכוניות! Fi! אני אישית מעדיף לשער במטבעות ובסימנים, זה הרבה יותר משתלם.
  - נו, מי, מה ללמוד!
  - ובכן, בוא נלך! בואו לגרוף חבורה של דולרים!
  ינקה, שנראה חכם, העיר:
  - הגעתי למערכת שבה אתה לעולם לא תפסיד!
  מרינקה הפכה אפילו יותר מונפשת:
  - איך זה?
  - אתה לוקח דולר ומכניס אותו לרולטה: שם יש לך בחירה בין שני צבעים על אדום.
  - ואתה מפסיד!
  - ואז אתה מוציא עוד שני דולרים ושוב מהמר על אדום!
  - ושוב אתה מפסיד!
  - ואז אתה מוציא עוד ארבעה דולר ושוב מהמר על אדום!
  הילדה העווה את פניה:
  - הכל על אדום ועל אדום! אתה קומוניסט?
  - לא, זו מערכת כזו!
  - טוב, בסדר, אתה מפסיד בפעם השלישית!
  "אז אתה שוב מהמרת שמונה דולר על אדום."
  - ו...
  - מה ו! ההסתברות שהלבן יופיע בפעם הרביעית ברציפות נמוכה מדי. מה שאומר שאתה סוף סוף זוכה בשמונה דולר ומקבל אחד בחזרה.
  מרינקה נחרה:
  - ואז אתה מתחיל מחדש! רק על ידי שינוי הצבע והורדת התעריף שוב לדולר! כן, קראתי על המערכת הזו באינטרנט. זה לא מסוג המשחקים: מה שיקר ללב חם, אין התרגשות וזכיות גדולות, וחבל על הזמן המבוזבז. לא, זה לא זה, הגעתי למערכת מאוד אמיתית ואמינה שתאפשר לך לזכות בהון!
  הילד הניד בראשו הקליל:
  - שורק! אתה רוצה להשוויץ!
  - כן, אני מתבייש לשרוק עם הסיידקיק שלי! בלי שום שקר! קדימה, אני אראה לך!
  ינקה הנמיך את הטון ושאל:
  אולי אתה יכול להראות לי עכשיו?
  הילדה ענתה במהירות:
  - לא! זה יהיה קל מדי! בוא לשתות איתי!
  הילד לבש את המעיל, היה סתיו וכבר היה קר בחוץ. יאנק, כיאה לילד בגילו, נמשך לכל דבר מסתורי. יתר על כן, הוא ראה את הקזינו רק בטלוויזיה.
  כבר היה חשוך, אבל במוסקבה היה חשוך כמו היום. העיניים היו מסונוורות משלל כרזות הפרסום ופירוטכניקות שונות.
  הילדה הציעה בעליזות:
  - אני אתקשר למונית סלולרית ואנחנו ניסע בסטייל!
  - האם זה שווה את זה? מוסקבה בלילה כל כך יפה!
  מרינקה אמרה בעצבנות:
  - זו לא שמחה גדולה להסתובב בלילה בסתיו. חוץ מזה, אתה יודע, לפעמים בחושך יש שודדים איומים. הם כמו דגי פיראנה, אוכלים את העצמות מילדים טיפשים כמוך!
  - מה עם המשטרה?
  - לגבות אגרה! ובכלל, אי אפשר להקצות שוטר לכל ילד!
  ינקה נעלב קשות:
  - ואני רואה אותך, ילדה! לא אדוני, מטרונית מכובדת!
  מרינקה נענעה את אצבעה:
  - יפקע ראשו באספלט! ברור שאני לוקח מונית! אל תפחד, אני אסיר את הבאשלי בעצמי! באופן כללי, אני מרוויח טוב מהורדת תקצירים.
  - ניסיתי לעשות את זה גם, אבל התחרות גדולה מדי!
  - אתה צריך להיות מסוגל לגייס לקוחות, בעיקר בקרב תלמידי תיכון.
  הטלפון הסלולרי של מארינקה מאוד מפואר, עם מצלמת וידאו עם מסך רחב נשלפת, שלפעמים מציגה דברים שמביכים אפילו לחשוב עליהם. הילדה לקחה סיגר בין שיניה, שהיו מבריקים מהלכה המיוחדת, ולקחה גרירה:
  - אתה יודע, ראש ה-SD שלנברג אהב לעשן קמל.
  - אשר, למרבה הצער, לא נורה! מעניין שהוא כותב בזיכרונותיו שמולר הוא מרגל סובייטי.
  - א! סבא מולר? יכול מאוד להיות שזה כך. - הילדה פגעה בשפת המדרכה עם העקב הארוך של המגף שלה. ינקה הרגישה קטנה מאוד, אפילו לא הגיעה לחזה של חברתה. "אבל סביר להניח שהוא עבד עבור שתי סוכנויות ביון בו זמנית."
  - זקן חכם! פי שניים יותר כסף וזה לא משנה איזו חזית ילכוד אותך!
  ינקה שפשף את הלחי הוורודה שלו:
  - חיילים יכולים לגמור אותך! איך הוא יוכיח לטוראי, המום מהתותח עם כידון עקוב מדם, שהוא חברו?
  מרינקה צחקה:
  - לשם כך צריך לעשות ברית מילה! ברגע שיוריד את המכנסיים החייל הרוסי יבין מיד שהוא פברואר וקורבן של הנאציזם!
  ינקה ציין:
  - מה אם הוא אנטישמי! איך שר סבא ויסוצקי! סבא שלי היה משותק, רופא מזיקים לשעבר, יש לי: אנטישמי על אנטישמי!
  - אוף! ואתה מקשיב לדברים כל כך ישנים! ויסוצקי טוב לאבות, לא לבנים!
  ובכן, תפסיק לפנטז, בוא נקנה מכונית!
  מונית פרטית מפנקת של מרצדס נסעה אליהם! מארינקה התיישבה בצורה מרשימה בבקתה.
  - ובכן, ציפור קטנה, שב!
  נהג הפצצה שאל:
  - זה הלקוח שלך!?
  - באיזה מובן?
  - אתה זונה!
  מרינקה חשפה שיניים נורא:
  - איך אתה מעז להעליב גברת אצילה! אני הרוזנת של טובולסק, וזה הבן שלי, הוויקונט דה ברגלון.
  - אני מעריך את חוש ההומור שלך. לאן?
  - לקזינו, "אושר מלכותי"!
  הנהג הנהן:
  - אני אביא אותך לשם תוך זמן קצר!
  המכונית המריאה בצורה חלקה, ומוזיקה שקטה החלה להתנגן. מרינה שאלה:
  אולי נפעיל את בילן.
  הנהג העיר:
  - אתה לא נבוך שכמה אנשים משפיעים מפיצים שמועות שהוא הומו!
  - יותר כמו ירוק, כמו שטר של מאה דולר! - מרינקה פוצצה טבעת עשן בחלק האחורי של ראשו של הנהג.
  - ואתה אישה במיץ! בגד מגניב! מה עם בורי מויסייב! - אמר נהג המונית בשובבות.
  - מויסיבה! מהמילה משה! פברואר כחול תשעים אחוז. לא בכדי הביטוי: חטא סדום בא מהברית הישנה שכתבו היהודים. - אמרה מארינקה בחומרה.
  אתה יודע שאני חצי פברואר!
  - אז חצי כחול! ילד הומו! ילד הומו! הרבה חברים מוזרים! אל תתביישו! ילד הומו! - היא שרה בקול של פרימדונה, אבל עם שמיעה ממוצעת מאוד, מרינקה.
  הנהג התעלם מלעג כזה ורק העיר:
  - יש בנות הומואים?
  - רק לסבו! אבל יש הרבה כאלה! - ענתה מרינקה.
  הקזינו הזה היה הטוב ביותר במוסקבה. ענק, בדומה לארמון החורף עם עיטורים עשירים. הבניין עצמו נבנה בסגנון בורוקו! בכניסה היה שומר צבאי עם רועים גרמניים ובולדוגים אנגליים.
  ולדימיר אפילו חש קצת סרבול, כשהביט בשומרים הגבוהים לבושים לבן ושחור. מרינקה, לעומת זאת, כלל לא הייתה נבוכה, והראתה כלאחר יד את העץ.
  - הילד הזה הוא הבן שלי, הוא שותה איתי!
  - בסדר גמור! רק ילדים לא יכולים להמר על יותר מעשר יחידות קונבנציונליות בכל פעם ולצרוך אלכוהול על חשבון הממסד!
  מרינקה ניערה את שערה בכעס:
  - כן, הוא מעדיף לתלות את עצמו מאשר לשתות.
  - ובכן, זה נפלא! בינתיים אפשר לרכוש סט שלם של צ'יפס.
  לוולדימיר היה סכום צנוע למדי של שלוש מאות דולרים בכיס, אבל למארינקה היו חמשת אלפים, וזה לא רע לילדה שהוריה רחוקים מלהיות מיליונרים.
  ארטם קינא בה מיד:
  - אתה "פינוקיו" קטן עשיר!
  הנערה השתוללה, לחייה מכוסות בעבותות באבקה ואודם:
  - מה חשבת! ילד נאיבי! תחיה כל חייך כשהיא נאחזת בחצאית של אמא שלך!
  הילד הניד בראשו במרץ:
  - ברור שלא! אתה צריך להרוויח כסף בעצמך!
  - זהו זה! הפרוטה שלך שווה יותר מהפרוטה של מישהו אחר! ובכן, בסדר, איזה צ'יפס תיקח לעצמך?
  - הקרטון הזולים ביותר!
  מרינקה צחקקה:
  - אילו הם דולר אחד כל אחד?
  - כן! אני אנסה את המערכת שלי!
  - רק תראה, אתה, בתור צעיר, לא אמור לתת יותר מעשר!
  החלק הפנימי של הקזינו היה מפואר, עם הרבה מראות, זהב והעתקים של ציורים של מאסטרים מפורסמים. משהו דומה להרמיטאז' רק הרבה יותר מפואר.
  היו גם "שודדים חד-זרועיים" ורולטות שונות, ערמומיות, מעוטרות בשפע. במיוחד הסתובב אחד התרנגולים המצוירים עם זנב זרוע זכוכית בהירה, והצביע במקורו על התאים עם מספרים. אפשר גם לבחור מבין נוצות הזנב של הטווס, שיסתובבו ויחליפו צבעים. היו גם מסכי רולטה אלקטרוניים, שבהם הכל היה מעורב והוזז על ידי המחשב. עוד המון דברים! אבל מה שמשך את מרבית תשומת הלב הייתה הרולטה המסורתית עם חלק עליון מסתובב וידית זהובה בצורת גולגולת.
  מרינקה ניגשה אליה, מקשקשת את שבבי הכסף שלה:
  - ובכן, כמו תינוק! אתה רואה שאני מוכן לשחק! אולי גם אתה יכול לנסות!
  - אני עוקב אחר מערכת קטנה ושלי! - ענה ולדימיר.
  הילד התחיל להמר. החל עם שבב אחד, עבור לאדום!
  היה לו מזל, הוא זכה מיד! לאחר מכן הוא החליף צבעים והמר על שחור, עם אותו דולר אחד. הם הביאו לו הפקרות, ולדימיר לגם כמה לגימות. הסתכלתי סביב. בקזינו היה הכל - חוץ מהשעון! הילד נאלץ למסור את שלו בכניסה, אלו הכללים. בנוסף, נאלצתי למסור את הפלאפונים שלי לשומרים. זה ככל הנראה נעשה כדי שהלקוחות לא ידעו את הזמן ובזבזו את כל הונם. הילד נאלץ לנווט בקירוב מאוד.
  בהתחלה היה לו מזל, ואז פתאום הוא הפסיד דולר אחד, שני דולר, ארבעה, שמונה. עכשיו הם היו צריכים להמר על שש עשרה, מה שכבר היה אסור לפי הכללים. עוזרו של הקרופייר, בחור אדמדם, קרץ והסתובב, כאילו אמר: עשה כרצונך!
  ולדימיר שוב הימר שש עשרה על אדום וזכה בחזרה בדולר אחד. הוא ניגב את הזיעה ממצחו וביקש קוקה קולה עם קרח.
  בהדרגה הילד התגבר מהתרגשות! זה ממש משעמם לזכות בדולר אחד כשכולם מסביבך מהמרים על אלפים, עשרות אלפים.
  ילד מגניב אחד במעיל, למשל, למרות כל האיסורים, נשא שבבי זהב של אלף דולר כל אחד, עשה הימורים גבוהים, חילופי ניצחונות עם הפסדים. עם זאת, ככל הנראה היה לו מזל, אז בקרוב היה שק שלם של שבבי זהב והופיע שבבי פלטינה - עשרת אלפים.
  ולדימיר, שהביט בו, החל להמר יותר על מספרים בודדים. בפרט, מתוך שלושים ושש, הוא בן שלושים ושלוש - גילו של ישוע המשיח, שם מאה. הכדור עף בהאטה, נחת תחילה בעשרים ותשע, ואז קפץ שוב בשלושים ושלוש! - וואו, לילד היו שלושת וחצי אלף דולר. לילד בן שתים עשרה: הון תועפות, אתה יכול לקנות מחשב נייד מפואר. אבל השטן לוחש לך באוזן: המכונית של אביך ישנה מדי, זכה בכסף וקנה מרצדס בנץ חדשה מהדגם האחרון. אתה יודע איך אתה מרגיש אחרי זה, חבריך לכיתה יקנאו.
  - על מה להמר? - שאל הילד את עצמו.
  - אלוהים אוהב שילוש! הימר על שלוש!
  ולדימיר עשה זאת בהתרגשות, והמר על כל הצ'יפים. עיניו הכחולות בערו.
  הכדור הסתובב, ובכל קפיצה הלב של הילד הלם מהר יותר. אבל אז הוא האט וירד... בשלוש!
  - ניצחתי! הילד צעק. ובאותו רגע הכדור נפל ועבר לחמש.
  קול זדוני זמזם בראשי:
  - אלוהים אינו טיפש! אוהב ניקל!
  רק הילד, שבזבז את כל כספו, בקושי הצליח לעצור את דמעותיו, אך התרגשותו טרם שככה. מה אם תבקש מחבר לשאול צ'יפס ואז תזכה הכל בחזרה בריבית? אחרי הכל, זה קזינו, קורים כאן ניסים.
  עם זאת, גם עבור מארינקה הדברים לא הלכו כשורה. כאשר ולדימיר רץ אליה, הילדה רק בזבזה את האלף האחרון שלה. היא הייתה בייאוש מוחלט.
  - מה זה! - הילדה מכה באגרופיה באוויר. הקרופרים העמידו פנים ששום דבר לא קורה.
  - כנראה גורל! - ענה יאנקה בשלווה מעושה. - גלימו! GOP תפסיק!
  - מהי המערכת האהובה עלי? - הילדה שילבה את ידיה.
  - כל מערכת מבוססת בעיקר על מזל! - העיר ארטם בפילוסופיה. - הון עיוור - אתה לא יכול לנצח כל הזמן. להרוויח כסף בקזינו שונה מסחיבת מים במסננת, מים ממסננת נשפכים מתחת לרגליך, ובקזינו שוטפים לך את המוח!
  - הייתי מוכר את נשמתי לשטן אילו יכולתי לנצח כל הזמן! - צעקה מארינקה בליבה.
  באותו רגע, הכל שחה לנגד עיניהם של הילדים והם מצאו את עצמם במקום גבוה, כשפסגות הרים ושלג סגול מתפשט מתחתם.
  גבר כבן שלושים וחמש במעיל שחור ועניבה לבנה הופיע ממש מול הילדים. היה לו מבט נוקב בצורה יוצאת דופן ופנים חיוורות ורזות. כשהביט בשני המתבגרים בני שתים עשרה, חייך בחיבה, אך עיניו נותרו קרות, כאילו זרחו מפלדה.
  - מי מכם רצה למכור את נשמתכם לשטן?!
  מרינקה השיבה:
  -אני! ואתה השטן!
  האיש חייך אפילו יותר רחב.
  - לא! אני ארפאון, אחד מסגניו של לוציפר. אני מתמחה בהימורים.
  - וואו! - אמרה מרינקה. "חשבתי שדים לא קיימים."
  - ואלוהים?! - העניבה הלבנה של ה"ג'נטלמן" עם דמותו של דרקולה החלה להטיל צבע מדמם.
  - והמציאו הכהנים זאת; לעשות כסף! - ענתה מרינקה במהירות ובביטחון.
  - הגיוני! אבל מכיוון שיש צל, אז יש אור! גם אם זה לא מה שהתנ"ך אומר.
  ינקה לקח את הסיכון לשבור שתיקה:
  - ומה אתה רוצה מאיתנו?
  השד נראה נעלב:
  - לא אני! אבל נראה שרצית מאיתנו משהו. במיוחד, הבחורה המקסימה הזו שמתיימרת כל כך במיומנות להיראות כמו מבוגרת.
  מרינקה הייתה נבוכה, סומק הופיע על לחייה:
  אז אתה צריך את הנשמה שלי?
  ארפאון חייך בבוז:
  - שלך?
  - שלי!
  השד ענה בעדינות מוגזמת:
  - ברור שלא! יש מספר בלתי נתפס של נשמות אשר, מרצון או בכוח, הגיעו לשליטתנו, נניח, מיליארדי מיליארדים בכל העולמות! ביניהם קדושים קדושים, אפיפיורים ופטריארכים אורתודוקסים. מהי הנשמה עבורנו: איזו בחורה מופקרת שבכל מקרה תסיים איתנו בעוד כמה עשורים. ואפילו לתת לה מתנה יקרת ערך בתמורה.
  מרינקה נעלבה, מכה כזו לגאוותה:
  - אז הנשמה שלי לא שווה כלום!
  - אם רק תעמיד אותו למכירה פומבית בין-אוניברסלית, אז יהיה שם הרבה טוב כזה. - ארפאון הבזיק בניביו הדקים.
  הנערה נחרה בעצבנות:
  - למה התקשרו אלינו אז?
  ערפאון עף למעלה, כנפיים הופיעו מאחורי גבו:
  - תגיד לי, אתה אוהב לשחק?
  - בוודאי! - מארינקה הייתה מרוצה.
  - ולהתערב?!
  - בעצמו! מי לא אוהב את זה!
  - אז, גם אנחנו השדים אוהבים ליהנות. אז אנחנו מציעים לכם את ההימור הבא. אם תנצח, תקבל מתנה יקרת ערך: אם תזכה במשחק הימורים כלשהו, אם תפסיד, תלך לעזאזל. אבל זה לא מפחיד, כמו שאתה חושב, הם לא מטגנים אף אחד באש, אבל זה גם לא מאוד נעים, במיוחד לאלה עם מוח חלש.
  מרינקה הפכה אפילו יותר מונפשת:
  - איזה סוג של הימור?
  השד הסתובב על צירו ואמר:
  - נעביר אותך ליקום אחר, לעולם בערך ברמת ימי הביניים המוקדמים שלך. אם תצליחו לשרוד ולהשיג עמדה גבוהה, נחזיר אתכם בחזרה, אבל אם תמות, תגיעו לגיהנום המקומי וגורלכם יוכרע על ידי השטן של יקום אחר.
  -מה אם אהפוך למלכה? - אמרה הילדה בשובבות.
  - אז תקבל מתנה שלא יסולא בפז! תחשוב על זה! - הניבים של השד הפכו גדולים יותר ונוצצו בבהירות.
  - על מה יש לחשוב! אני מסכים! ברור שאני אקח את הסיכון!
  ינקה התערב:
  - אני לא אעזוב את החבר שלי סתם! אני אטוס איתה! חוץ מזה, גם מתנה כזו לא תזיק לי.
  ארפאון גדל בגודלו, כנפיו החלו לנצנץ כמו קונכיית אם הפנינה בשמש.
  - ואתה רוצה את זה? על אחת כמה וכמה! בנים נוטים להוסיף דינמיות לתהליך הזה.
  מרינקה ציינה בזהירות:
  - ואם נקבל את המתנה, נשחק זה מול זה!
  השד הניד בראשו בחומרה:
  - אבל זה משהו שאתה לא צריך לעשות. בזבוז של זמן. בינתיים, אשר שוב - האם אתה מוכן להיבדק?
  - אלף פעמים כן! - אמרו הילד והילדה בקול אחד.
  - אז בואו נלך!
  לפני שמיהרו למקומות לא ידועים, ינקה ומרינקה הסתכלו אחרון בקזינו. ילד במעיל, לאחר שבזבז הר של שבבי זהב ופלטינה, צרח בהיסטריה. הוא הובל החוצה על ידי שומרי הממסד של האושר ההזוי.
  - עוד לקוח של השטן! - העיר ינקה בעצב.
  - וודאו שלא נגיע לגיהנום! - חזתה מרינקה, מנענעת את שערה הצורב.
  הילד והילדה נתפסו במערבולת ורגע לאחר מכן מצאו את עצמם בין הכוכבים. כמה יפה הכל, המספר הבלתי ניתן למדידה של גופי תאורה שונים, הפאר המופלא. ינקה ומרינקה הביטו בכל עיניהם, לא היו מסוגלים להסיט את מבטם, זה היה פשוט נס: מספר אינספור של תכשיטים נוצצים מסנוורים עשויים מחומר יפה להפליא! אף השוואה בולטת ביותר בשפה האנושית לא יכולה לבטא אפילו חלק האלף של הוד שכזה.
  - אף אפקט מיוחד של שובר קופות אמריקאי לא יכול להשתוות לזה. - הבחין הילד. דבר ממש לא ייאמן!
  הילדה העירה בשובבות:
  - פגשתי עוד ניסים מדהימים! לדוגמה, כאשר הקנגורו הזהוב השתין, גלקסיות הגיחו מהנחלים!
  - למה אתה מדבר! אל תניע את סופת השלגים!
  ינקה עצם את עיניו. כוכבי לכת צבעוניים רבים, צורות וישויות מופלאות ריחפו מעליו. ואז פתאום הכל נעלם, והילד והילדה מצאו את עצמם על הדשא.
  זרם של אוויר צח פגע בפניי, רגלי נגעו בצורה חלקה בקרקע. ינקה שפשף את עיניו בהפתעה:
  - זה קרה! - הוא אמר רעד.
  מרינקה בספקנות (איזו ילדה רעה) העירה:
  - אתה בטוח שזה לא העולם שלנו?!
  הילד הפנה את אצבעו כלפי מעלה:
  - תסתכל על השמיים!
  הילדה הרימה את ראשה. אכן דלקו מעליהם שלושה אורות בבת אחת, ירוקים, כחולים, אדומים. השמים עצמם היו כתומים, הכל נראה גרוטסקי ומפואר. בקרבת מקום צמחו עצי ג'ונגל אמיתיים, דומים לאלה שעל פני כדור הארץ באזורים הטרופיים ובו בזמן שונים באופן ניכר. העלווה עצמה נראתה בהירה יותר עם גוון סגול בעיקר. מזג האוויר עצמו, למרות שלוש "השמשות", לא היה חם במיוחד, והזכיר את תחילת ספטמבר שטופת השמש.
  מרינקה צקצקה בלשונה והעיר:
  - זה מוזר שהצמחים טרופיים, אבל זה קריר יותר ממה שצריך להיות באזורים הטרופיים.
  אולי זה החורף המקומי! - הציע ינקה. - בחורף בצפון הודו: זה בערך האקלים.
  הילדה הסכימה:
  - אולי! אחרת הייתי צריך לדאוג. והטמפרטורה נעימה, נראה שבחרנו מקום עם אקלים טוב. למען האמת: אני לא אוהב כפור ושלג עמוק שבו אתה נופל עד הצוואר. החורף האחרון כמעט גמר אותי.
  - אתה אפרוח רוסי ואסור לך להיות קר!
  - יש לי תערובת של דם אפריקאי, אתה לא רואה כמה אני חשוך! - אמרה מרינקה בשובבות.
  הילדה ג'ינג'ית הלוהטת אכן הייתה שזופה מאוד, והשיזוף נשאר עליה באופן מפתיע.
  יאנקה, ילד בהיר שיער עם תווי פנים סדירים לחלוטין, כאילו מפוסטר של היטלר יוג'נט, השיזוף הקיצי שלו כמעט דהה, היה נבוך:
  ובכן, בסדר, את מרינקה היקרה שלי. אין טעם להשמיץ את החורף שלנו.
  הילדה טפחה על כתפו של הילד:
  - זה יהיה שיעור עבורך. בינתיים, בוא נחשוב לאן ללכת?
  ינקה שרט את ראשו:
  - הרחק מהיער, נראה שזה לא מקום בתולי בכלל. נצא לשביל, אחר כך לכביש ולכיוון האנשים.
  מרינקה הוציאה סיגריה (יש לה הרגל רע) ולקחה דראג.
  - בוא נלך במלוא המהירות!
  שניהם נעו במה שנראה להם כקו ישר. הילדה חייכה בעליצות והעיר:
  - אם נמצא את עצמנו בתקופות של ימי הביניים המוקדמים או העת העתיקה, לפני כן עם הידע שלנו, לקחת עמדה מובילה בחברה לא יהיה קשה!
  ינקה, עם ידיעת העניין, התנגד:
  - זה נראה רק במבט ראשון. במציאות, אנחנו מניחים שאנחנו מבינים במחשבים ומפשפשים בתוכנות, אבל מה זה באמת נותן לנו? אפילו המדען המבריק ביותר לא יכול להפוך מחשב לגרזן.
  מרינקה צחקה:
  - כן, אלקטרוניקה היא לא האלמנט שלך. ולגבי אבק שריפה טריוויאלי. על ידי כך, אתה יכול לכבוש את כל העולם.
  - אתה בכלל יודע איך הם עושים את זה?
  - יסודי! גופרית, פחם, מלח!
  - מה הפרופורציות, מלבד מה זה פחם, הם יודעים, אבל לגבי גופרית... זה לא זמין בכל מקום.
  מרינקה ציינה:
  - אולי נוכל להמציא משהו יותר שווה! למשל, קשת!
  - האם אתה בכלל יודע לעצב!
  - העתקתי תקצירים על ימי הביניים ואני יודע הרבה! ובכלל, אתה צריך לקרוא מדע בדיוני. האם אתה חושב שנכתבו מעט ספרים על העובדה שאדם מודרני מוצא את עצמו בימי הביניים, ולכן, ככלל, הוא עולה במהירות בסולם הקריירה.
  הילד העיר בעצב:
  - זה פנטסטי. יש אפילו חום נפרד כזה: הרפתקה היסטורית! אבל לגיבורים שם או שהיה מאוד מזל, או שהם היו קציני כוחות מיוחדים, ואנחנו ילדים פשוטים. מה אנחנו יכולים לעשות בעולם האכזר הזה?
  - ובכן, הם בכלל לא ילדים רגילים! לדוגמה, אנחנו יכולים לעשות משהו כזה! - הלכה הילדה על ידיה, עווית את רגליה הגדולות והשריריות, לבושה בנעלי עקב.
  אז אנחנו צריכים לארגן את הדוכן שלנו ולהראות הופעות. - יאנקה צמצם את עיניו.
  - וזה לא הרעיון הגרוע ביותר. נחש גוריניץ', נחש גוריניץ', נחש גוריניץ' חוליגן! הוא פרץ לכפר שלנו והקים דוכן! - שרה מרינקה, מושכת בעקביה המחושלים.
  ינקה גם הלך על הידיים שלו, עושה את זה אפילו יותר במיומנות ממארינקה. ואז הוא אמר בעצב:
  - לא יודע! אתה זוכר איך ברומנים של קיר בוליצ'וב. אליס ופשה הגיעו בסופו של דבר על כוכב לכת מימי הביניים וגם הלכו על הידיים, אבל כמה הם השיגו? האם האחים הארנבים הפכו למלכים?
  - כתב קיר בוליצ'ב לגיל הגן, ואנחנו מבוגרים. אמנם, למען האמת, לילד פשוט להשיג עמדה גבוהה בימי הביניים... אני בכנות לא זוכר את זה! לדעתי, הילד מעולם לא הפך למלך לפני כן. למרות למה התכוון השד במיקום גבוה? הכל ערפל!
  ינקה פתאום נבהל:
  - וואו, תראה כמה גדול הזחל, אורכו שלושה מטרים! האם תרצה לקחת עליו טרמפ למשך שעה?
  מרינקה הנידה בראשה:
  - על מה אתה מדבר! היא רעילה!
  הילד עשה פרצוף:
  - גם אם נשטף, הוא רעיל מאוד! אל תפחדי ילדה!
  מארינקה נבחה בכעס:
  - שתוק, פרחח! אולי יש כאן נמרים! או אפילו דינוזאורים, כי זה עולם אחר! באופן כללי, מזל טוב: אתה ואני האנשים הראשונים שמצאו את עצמנו ביקום אחר!
  -האם אתה בטוח?
  - האם גגרין טס למאדים? - הנערה חייכה בסרקזם.
  ינקה ציחקק:
  - כמובן שלא, אבל...
  - מה אבל!
  "אולי אנחנו לא הראשונים שאיתם שדים משחקים משחקים כאלה. למה אתה חושב שסכסוך כזה לא יכול היה להתחיל עם אנשים אחרים?
  מרינקה הסתובבה על עקביה והשיבה בשובבות:
  - אפשרי תיאורטית! ייתכן שאוליגרכים אחרים השתתפו במשחקי השטן. אחרי הכל, הון ענק כזה נוצר בתוך כמה חודשים, פשוטו כמשמעו.
  - כן! - ינקה הנהן. - קח, למשל, משחק בבורסה. אם תבקשו מלוציפר כישרון מיוחד של ראיית הנולד, תוכלו לקבל יותר ממיליון דיבידנדים. כן, מיליון, מיליארדים רבים!
  מרינקה, נוקשה עם עקביה על חלוקי הנחל, צררה:
  - הנה אתה אומר אמת!
  הילד ליקק את שפתיו כאילו יש לפניו כדור גלידה יקרה. הוא אמר בלהט:
  אז חיפשתי באינטרנט על ברירת המחדל המפורסמת של 1998. הדולר עלה פי שישה תוך עשרה ימים. ואז תוך שבועיים הוא ירד שש פעמים, ולאחר מכן הוא עלה ארבע פעמים. מי שניחש נכון את התנהגותו הרוויח ארבעה עשר אלף אחוז מהרווח הנקי בחודש. אתה אפילו לא יכול להרוויח כל כך הרבה מסחר בסמים! - באוויר של איש מלומד, אמר ינקה.
  הילדה לקחה את העלה באצבעותיה. היא תלשה אותו, הרגישה את המשטח הרך והמחוספס בכף ידה: בצד השני היה חלק וקר.
  - כן, נצח בגיהנום: מתי יהיו עוד, אבל צריך כסף עכשיו!
  - שלא לדבר על הסיכוי שהחוטא יגדל לגיהנום! אני לא מקנא באתאיסטים; אין מי שיעמוד עבורם.
  ינקה תקע את רגלו באבן, שפתאום קפצה וצרחה בקול דק. ואז הופיעו תריסר רגליים והוא רץ, מטפס במהירות על גזע של עץ מרוחק שנראה כמו אשוח.
  - מעניין איזו משפחה הוא? - שאל ינקה את עצמו.
  - ארטיודקטילים חזירים! - אמרה מרינקה בצחוק. - עם זאת, לגבי האתאיסטים, אולי הם צודקים, אז האם אתה בטוח שזהו השטן, סגנו של השטן?
  - הוא אמר זאת בעצמו! וברור שלא אדם, אנשים לא פיתחו את הטכנולוגיה להעביר את החבר'ה לעולמות עם שלוש שמשות!
  - זה בהחלט לא אדם! אבל מי יכול להבטיח שלא מדובר בנציג של תרבות-על, שצוחקת מאמונות תפלות אנושיות, פשוט מעמידה פנים שהיא שד! - מרינקה הגביה את הטון שלה.
  - האם הוא נראה כמו שד? - הילד מצמץ בעיניו.
  - זהו זה! מרוץ העל נהנה כל כך. - קראה הילדה.
  - איזו הנחה הגיונית לחלוטין! - הסכים ינקה ברצון. - מי מאיתנו לא רצה להפוך לשטן! לפעמים בחלומות שלי אני חולם שאני שד! אתה מתחיל לקפוץ מעל הראש ולצרוח! ואז אתה מניף את ידך וארמון מופיע בשמים. נפלא ומגניב!
  מרינקה הראתה את העז באצבעותיה והקשיבה:
  - זה מרגיש כאילו מישהו צופה בנו!
  ינקה נזהר:
  - יכול מאוד להיות, אבל תראה, הדרך קרובה! נשאר רק עוד קצת!
  הילדה הייתה מרוצה, ויישרה את כתפיה הרחבות חסרות הגבורה:
  - כן, גם אני רואה את זה! עכשיו כל חוסר הוודאות הזה ייגמר. אולי נוכל להכריז על עצמנו אלים!
  הילד נחר בבוז, הניד בראשו, קמוץ אגרופיו:
  - זה נדוש! חייזר מהעתיד מדמיין את עצמו כאל, למרות שמדובר בטרופ הוליוודי נפוץ למדי. לדוגמה, הם ניסו להרוג אחד עם חנית. אבל אתה עדיין צריך להיות אידיוט מוחלט כדי לקנות חולצת דואר שרשרת פשוטה. אני לא חושב שאנשים פה כל כך מפגרים.
  - האם הם אנשים? אולי כמה סרטנים. - הנערה ציחקקה.
  - או מקוק? אני לא חושב כך, למרות שהכל אפשרי!
  הילדה האיצה את צעדיה, ואז הם יצאו לכביש המרוצף. ינקה שרק:
  - לפחות סוג של ציוויליזציה!
  - אולי זה לטובה! למעשה, קראתי את הספר. שם, צנחן מוטס נכנס לארמון של נירון, ואיך הוא יכול לירות לעברו RPG. כולם נפלו על ברכיהם, וחשבו שזה יופיטר. - מרינקה הרים את ידיו.
  - מצחיק!
  - אז הוא מלך במקום נירון, הקים שושלת משלו, ויצא למסעות. סרט אקשן מצחיק למדי. אז למה שלא נבריח את המלך המקומי?
  ינקה התנגד:
  - האם יש לנו משחקי RPG?
  - אין אפילו טלפון סלולרי! הממזרים לקחו אותו מהכניסה לקזינו. אני מציג; כמה מודאגים ההורים שלי לגביי.
  - גם שלי יהיה מודאג, אבל... אם זה יקום אחר, אז אולי הזמן הולך כאן אחרת!
  - זה פשוט לא ברור מהר יותר או לאט יותר. אולי כשנחזור, יעברו מאות שנים ולא נזהה את הפלנטה שלנו. - הציע ינקה.
  מרינקה הסכימה:
  - יתכן ששדים או גזע על חיים הרבה זמן. אולי אפילו כמעט נצחיים, כמונו, אנשים עם הנשמה שלנו. ואם יעבור הרבה זמן... זה אפילו מעניין איך העולם ישתנה!
  ינקה נאנח בכבדות:
  לאנושות יש סיכויים סבירים למדי למות בקטקליזמות. ייתכן שאנשים ישמידו את עצמם.
  מרינקה העירה בשלווה:
  - כן, האנושות רחוקה מאחדות. מספר המדינות העצמאיות הכולל גדל פי ארבעה וחצי מאז תחילת המאה העשרים. הבדלנות והלאומיות גוברים. יש לומר שהממשלה הרוסית המודרנית מתנהגת בקוצר רואי. במקום לכלול את אוסטיה ואבחזיה בהרכבה, לבצע סיפוח, הם הכירו בעצמאותם. למה אתה מבקש לעודד בדלנות? שיש לנו מעט בדלנים משלנו, בעיקר ברפובליקות צפון הקווקז. יש יותר ויותר דתיים קיצוניים, וזה לא טוב להצית אש בבית של מישהו אחר כשהבית שלך מבעבע.
  ינקה הסכים:
  - אכן, אבחזיה ודרום אוסטיה יהפכו ברצון לחלק מרוסיה. למה לא לענות על הרצונות של העמים האלה? בנוסף, זה די טבעי שרוסיה תגדל לרוחבה. ראשית, רוסיה תכבוש את כדור הארץ, ולאחר מכן את היקום כולו. קראתי סופר אחד באינטרנט, הוא בחור נהדר, הוא כותב ישירות:
  הסלאבים חייבים לכבוש את העולם,
  אבל עם הלב, לא עם מלחמה גרעינית!
  לתת דוגמה של ידידות אחים גדולה,
  ולהפוך למדינה בלתי מנוצחת!
  והשליטים הנוכחיים של רוסיה מתנהגים כמו תחבולות מלוכלכות קטנות, ואוכלים רק את הפטרודולרים שנשפכו למדינה!
  מרינקה בפומפוזיות, לוחצת אגרופים שלא היו ילדותיים, העירה:
  - לאחר שזכיתי בהרבה כסף, יכולתי להפוך לנשיא רוסיה בעצמי. ולפזר את כולם!
  - האם אתה יודע איך היו קוראים לך יריביך הפוליטיים?
  - איך?
  - זונה אדומה!
  - מעטים היו שורדים אחרי זה! - מארינקה קפצה את אגרופיה כל כך חזק עד שהופיעו ורידים סגולים על ידיה. "אני ילדה רעה, הנשק שלי, זו פקודה."
  - מה הדעה, ללא כל קישוט! - משתטה, אמר ינקה בחריזה.
  הדרך הייתה סלולה בחלוקי נחל שחרקו מתחת לרגליים. ואז מארינקה הבחינה בחיה יוצאת דופן. הוא נראה כמו תנין שמן שעומד על רגליו האחוריות. הילדה לחשה:
  - קראתי משהו דומה בספר לימוד ביולוגיה. זה אולי אלוזאורוס.
  - אל תחשוב! וודא שאתה לא מתגלה כטורף.
  כאילו כדי להפריך את דברי הילד, החיה נשכה ענף שרך עבה ולעסה אותו.
  - לא, זה נראה כאילו הוא אוכל עשב! - הבין ינקה.
  הילדה שמרה על שתיקה. היא רק הביטה סביבה, פוזלת ומרפרפת בעפעפיה.
  - אולי יש כאן גם טירנוזאורים! הם אומרים שהם מגיעים למהירויות של עד ארבעים עד חמישים קילומטרים לשעה.
  - אבל הם עדיין הפסידו ליונקים ולפרימטים, כלומר לנו! יאנקה היה עליז. בוא נתרחק ממנו. חיה כזו יכולה אפילו לשבור עצמות.
  - ואני רוצה ללטף אותו! - קבעה מרינקה. הילדה נעה לעבר הדינוזאור. הדגימה הייתה די גדולה, כמעט חמישה מטרים. נראה היה שמרינקה לוקחת סיכון גדול.
  עם זאת, ה"תנין" הגיב בשלווה להופעתה של הילדה. הוא לעס את העלים ונהם. מרינקה ליטפה את קונכיית החיה.
  - כמה אתה גדול! פשוט מפלצת. יצירה נפלאה של טבע. או האל המקומי, אני רק תוהה איך הוא.
  הקליפה הרגישה כמו עצם, המשטח היה מלוטש. הילדה נהנתה ללטף ולגעת בה. מרינקה היכתה זוג פעם אחת. הדינוזאור נהם פתאום והסתובב והחל ללכת. למרות המשקל הרב, ארבע הרגליים האחוריות ושתי הרגליים הקדמיות השמיעו רעש מועט להפליא. הילדה הופתעה:
  - כן, זה בחור מוזר! מעניין ממה הוא פחד?
  הילדה יצאה שוב לכביש, ינקה הלך לידה. הילד הצביע באצבעו.
  - עכשיו נראה אנשים.
  - אתה בטוח?
  - מאה אחוז!
  הילד והילדה חלפו על פני הגבעה וקפצו אל הכביש המהיר. ואכן קרוון הופיע לפניהם. כמה עשרות לוחמים הסיעו כחמישים אנשים, כמו גם בעלי חיים הדומים לגמלים משוריינים. ינקה קפץ החוצה וצעק:
  - שלום ילידים!
  מרינקה התברר כחכמה יותר:
  - תראה את האנשים.
  ואכן, הם היו מסודרים בטור, קשורים בידיים למוט, ורובם היו נשים וילדים. חצי עירומים, עקבות שוטים נראים על גופם הצנום. ינקה ציין:
  - אלו עבדים!
  - זהו, אנחנו רצים!
  נראה שגם הם הבחינו: כמה רוכבים על כלבים גדולים ומכוסים בצפיפות עם שישה כלבים מיהרו אחריהם. מרינקה הובילה, אבל ינקה היסס.
  רגע, אולי נוכל לנהל איתם משא ומתן.
  תלך לאיבוד אידיוט!
  ינקה מיהר, לומד בבית ספר לקרקס, היה לו אימון גופני טוב. אבל כלבים גדולים עם אוכף רצו לא יותר גרוע מסוסים מהשורה הראשונה. הילד חש חוסר אונים מוחלט מול כפותיהם החזקות. כנראה שלחבר'ה האלה היה ניסיון הגון בתפיסת עבדים נמלטים. נשמעת שריקה והלולאה של הלאסו כרוכה סביב צווארו של הילד. ינקה רעד ונפל, כמעט איבד את הכרתו מההלם הכואב. מארינקה, בינתיים, המשיכה לרוץ. הם הדביקו אותה, נראה היה שרק עוד קצת והחבל ישבור לה את הצוואר החזק.
  פתאום נשמעה רעם, איזו שאגה מוזרה, דומה מאוד לאריה. נראה שהוא הפחיד את הכלבים, הם עצרו פתאום וקפאו.
  מנהיג הפרשים, בעל זקן שחור וטורבן, קילל בהנאה:
  - מה הפכת!
  - זה קולו של שמאן גדול, אתה לא צריך להסתבך.
  - הנערה האדומה הזו היא טרף יקר מדי. גור אחד לא מספיק לי.
  ינקה נרעד ונמשך לעבר המנהיג. הוא הרים את הילד בחזה והביט בו:
  - נראה שזה זר. אתה מבין את הכלבה שלנו?
  נדמה היה ליאנקה שאדם שנראה כמו ערבי מדבר רוסית. הסוחר היכה את הילד בפניו, לחיו נעשתה סגולה:
  - כן! אל תרביץ לי!
  - תוריד את הבגדים שלך! בחייך!
  . פרק מס' 4
  ולדימיר קשאלוטוב חש התרגשות ובו בזמן סיפוק: אפס אחד לטובתו. הצעיר עשה פניית פרסה ודקר בשקט טטרלט נוסף בגבו. לא קל להיכנס, כלי הרכב הקרביים דוהרים כמו פרסות סוסים בדהירה. אבל הוא הוכשר גם כשהיה עובר שהבשיל ברחם של מחשב החממה. מרגע ההתעברות החלו האימון בשינה, מופרע על ידי דחפי כאב, במלחמה מיוחדת וקוסמית. ועדיין היו החמצות, שכן מסלולי הטטרלטים, נטולי האינרציה, היו בלתי צפויים לחלוטין. הצעיר הפיל שלושה נוספים, נעדרים פעמיים. הפולסים חותכים את הוואקום. במקביל, ולדימיר בחר את הרגע כך שלא ניתן יהיה להקליט אותו על ידי מערכות מעקב קיברנטיות, מה שנותן סקירה מלאה של המרחב המקיף את הטטרלטים.
  - המטריצה קולטת פוטונים! - אמר הילד בפילוסופיה.
  צבאו של אלכסנדר מוקדון המשיך להידחק לאחור, מבלי לנטוש את הניסיונות לכתר אותו מהאגפים. רוקוסובסקי פיזר עוד ועוד חיילים, בניסיון למתוח את הארמדה הענקית על פני כמה פרסקים. צפיפות תצורות החיילים ירדה, ותפקיד המיומנות האישית גדל. כאן שני הצדדים הוכיחו את עצמם כראויים, והפגינו אווירובטיקה ואומנות התמרון. אבל ההפסדים היו עצומים: יותר ממיליון ספינות כוכבים כבר נשרפו בלפיד ההשמדה החמדן. אלכסנדר מוקדון הפסיד בקרב, עם עליונות מספרית וטכנולוגיה שווה בערך, הוא היה בצד של האויב. הדבר היחיד שנותר היה לסגת, להימנע מכיתור. ולדימיר הקשיב באמצעות grav-link לפקודות שניתנו לרובוטים. הם נשמעו אופטימיות בלתי מוגבלת, צימאון לניצחון מהיר. הפריגטה של אלכסנדר מוקדון קיבלה מספר נזקים ומהירותה ירדה. ולדימיר חש זעם, ארצו מפסידה, הוא היה צריך להשמיד כמה שיותר אויבים. כלומר, יש לו בחירה בין לנצח או למות. אמנם ברור כי השמדת כמה טטרלטים; לא ישנה כמעט דבר, אבל זו כמעט אותה גבורה חסרת תקדים של יחידים שמתהווה לזרם שמרסק כל מכשול. הצעיר נזכר במהירות מה נקדח בו במהלך אימונים רבים. אתה צריך להימנע שישימו לב ולהישאר בשורות הכלליות של רובוטים. הרבה יותר קשה להיכנס לדרך הזו, אבל הסבירות לחשיפה נמוכה בהרבה. אבל מצד שני, האם יש לו זכות לשבת בחוץ ברגע הקריטי הזה? הרי חייל חייב: לדאוג לשמירת חיים, נקודה שניה: להכחיד כמה שיותר אויבים. במקרה של סתירה, זו המסורת, לעשות בחירה לטובת הפתרון השני. אלה האמריקאים של פעם: הם חושבים יותר על הצלת העור שלהם. זו הסיבה שהינקי הפסידו, וחוץ מזה, התעמולה שלהם חלשה. חסרה לה טוטאליות והכלה. אם נזכור את ההיסטוריה העתיקה של כדור הארץ: באותם זמנים שבהם האנושות הייתה כבולה לכוכב אחד. עולם מפולג להחריד, היה צורך לאסוף את כל העמים והעמים לאגרוף אחד. כמה אימפריות תבעו את זה. קודם כל, ארה"ב, סין, החברה האסלאמית. העולם הפך לרב קוטבי וממש נקרע לגזרים, מספר המדינות העצמאיות גדל, הבדלנות של אומות קטנות הפכה לאובססיה. בית משותף האדמה עלתה באש, האנושות ממש נפלה לתהום! בתקופות קדומות יותר, היו שליטים רבי עוצמה שרצו לאחד את האנושות. זהו, קודם כל, אלכסנדר מוקדון, אחד המפקדים הבולטים בכל הזמנים והעמים. הוא היה בלתי מנוצח, אבל ההשגחה רצתה לתת לו חיים קצרים מדי. וכך היו לו סיכויים ניכרים, הוא בנה אימפריה בינלאומית, והביא את התרבות ההלנית הגבוהה לאסיה. אפילו קרתגו ורומא העתיקה שלחו מחווה גדולה למקדוני, הסלאבי המצטיין ביותר, של התקופה העתיקה! לפני אלכסנדר, פרס הגדולה תחת כמה מלכים (במיוחד כורש) השיגה כיבושים רציניים, מהודו ועד מצרים, אבל הדוקטרינה: יש שליט אחד לכל העולם, הוא היה הראשון שהציג! ברומא, יוליוס קיסר תבע את תפקידו של שליט העולם, אך חייו לא היו ארוכים מספיק. אחרי קיסר, בין הקיסרים לא היו מפקדים מספיק חזקים. אוגוסטינוס האלוהי היה חולני וחלש פיזית, נירון הכריזמטי היה בדרך כלל נורא. השליטים המפורסמים ביותר, דיולקטנוס וקונסטנטינוס, נלחמו יותר כדי לשמור על הסטטוס קוו, מבלי לחשוב על כיבושים רציניים. היו גנרלים אחרים, לאחר נפילת רומא. מבין אלה, האישים הבולטים הם: ג'ינגיס חאן, טמרלן, נפוליאון, אדולף היטלר, סטלין. ג'ינגיס חאן הצליח מאוד. הוא כבש כמעט את כל סין, אפגניסטן, חורזם, ויחידות מתקדמות הגיעו לרוסיה העתיקה. היו לו סיכויים מצוינים לזכות: איש לא יכול היה לעמוד בפני החיילים ההולכים וגדלים של המפקד הערמומי והמיומן הזה. אבל אפילו חייו הארוכים למדי בסטנדרטים של ימי הביניים לא הספיקו לכיבוש עולמי. ג'ינגיס חאן ייסד שושלת, אך לא היה איש גדול כמוהו, המסוגל לאחד את כל הנוודים. בדיוק כמו טמרלן. ניצחון אחר ניצחון, אימפריה ענקית, ופיצול, חורבן טימוראט, מריבה בין בנים לנכדים. ולא היה יורש ראוי. נפוליאון והיטלר, לאחר שכבשו את אירופה, שברו את גבם נגד רוסיה. לרוע המזל, רוסיה עצמה לא הצליחה להשיג שליטה עולמית. שליט גדול באמת היה סטלין, שהפך מדינה אנאלפביתית שהולכת בנעלי באסט למעצמה תעשייתית רבת עוצמה. גם ערב המלחמה הצליח ליצור צבא טנקים חזק וצי מטוסים גדול. נכון, למרות שהיא הייתה עדיפה פי ארבעה בטנקים ובתעופה, ברית המועצות הייתה נחותה מהגרמנים בניידות הצבא הכוללת. והרובה הגרמני היה הרבה יותר מדויק. זה שיחק כאן תפקיד ענק: מי יפגע ראשון. לו היו הרוסים פותחים במכת מנע, הניצחון היה מתקבל הרבה יותר מהר. ואז היו לא מעט טעויות שעשה הפיקוד הסובייטי. הם נבחנו בפירוט באקדמיות מודרניות, אוניברסליות, ולמדו כיצד להימנע מחשיבות מוטעות כאלה. אבל מלחמה היא מלחמה, במיוחד מלחמת חלל, שבה חישובים מוטעים ונפגעים הם בלתי נמנעים. ולדימיר היה בר מזל עד כה; הוא הצליח להשמיד ארבעה כלי רכב קרביים מבלי למשוך תשומת לב לעצמו.
  - תהיה לך דייסת ליבנה! או ליתר דיוק היפרפלזמית!
  רובוטים מעופפים ירקו מלונות קטלניים, הם ניסו לעקוף את האסטרואיד, ונתקלו במטחי תותחים מיוחדים. חלק מהתותחים היו ללא קנה ונראה היה שהם מעורבים בציפוי האסטרואיד. כאן ולדימיר היה צריך להיזהר. הוא התחיל להתרחק, רחוק יותר מהקצה, מתרחק ממכות ההשמדה. כאן אתה צריך לשמור על סינכרוניות כדי לא להתנגש בעמיתיך, ובו בזמן לירות. רובוטים הם רק רובוטים, הם לא מבינים שהם משמשים כמגן אנושי. הצעיר ניסה לפגוע בצורה כזו שהפלזמה התפרצה בתנועה. כלומר, הוא הלך בקשת, מעוקל לא רק כלפי מעלה, אלא גם לצד. בנוסף לטטרלטים, ולדימיר החל לבחור לעצמו מטרות נועזות יותר. בפרט, סירה מגנטית כבידה. אתה יכול גם להפיל אותו אם יש לך מזל.
  אבל אז המזל שלו הגיע לקץ. שדה הכוח של המטרה הגדולה יותר עמד בפני הפגיעה, ומערכת המעקב חישבה שהמחלקה נורה מהרובוטים המעופפים. הסירה מיד הסתובבה ואות נשלח אל תוך כלי הרכב הקרביים:
  - מדוע חדר האויב דרך המחסום שלך?
  הרובוטים השיבו:
  - לא זוהו מקרים של חדירה!
  - במקרה זה, נקה את פני האסטרואיד, חדור לתוך הסדקים.
  חוליית רובוטים מיהרה לתוך המכתשים שחוברו אל פני השטח. במצב זה, ולדימיר נאלץ להסתובב ולנוע מאחורי המכוניות האחרות. נכון, היה לזה יתרון, אתה יכול להרוס רובוטים באמצעות עיקולי המסדרונות.
  ובכן, מכונה היא לא אדם, אבל היא גם עולה כסף ומשמשת כיחידה קרבית. פעם, הציוויליזציה חוותה התקוממות מסוכנת של מכונות, שכמעט השמידה את האנושות. האימפריה ניצלה רק על ידי העובדה ששליטה היה גאון אמיתי, וגם קוסם, מנהיג אריה המעצמות. הקיסר הרוסי הראשון הזה של הזמנים המודרניים הצליח לאחד את כדור הארץ וליצור מערכת מושלמת. בהתחלה זה היה אלף נבחר, אבל למה מיליון שנוצרו מדעית? הוא חזה את התקוממות הבינה המלאכותית. המחשב נעשה חזק מדי. אבל הם הצליחו להדביק את המורד הראשי, מערכת ההיפר-אינטליגנציה, בווירוס מיוחד, מסוכן במיוחד כמו דרקון.
  סוג חדש של נשק מרכזי נגד סייבר: עזר לדכא את המהומה, אבל כמה מיליוני אנשים נהרגו, כמו גם מיליארדים רבים של מחשבים, מושבתים לצמיתות. לאחר מכן הוכנסו מספר הגבלות לפיתוח האלקטרוניקה, בפרט, רובוט לא צריך בשום פנים ואופן להיות מודע לעצמו. בנוסף, עבור הדגמים המתקדמים ביותר, הומצא לאסו אידיאלי - הדת. כעת רובוטים הפכו למאמינים, ולכן צייתנים לאנשים. בעבר, הדת הייתה האופיום של העם, אך כעת היא הפכה לסם הומאני לעוצמתו הגוברת של המוח מעשה ידי אדם. איכויות הלחימה של רובוטים ויכולת החשיבה היצירתית פחתו, אך הן הפכו בטוחות הרבה יותר עבור האנושות. אז זה לא חטא לנצל את זה. יתרה מכך, האדם עצמו אימץ הרבה מהמכונה. לדוגמה, מוחות: לאחר שהם התמלאו בהיפרפלזמה, הם התחילו לחשוב הרבה יותר מהר. אחרי הכל, חלקיקים היפר-פלזמיים נעים פי מיליוני מונים מהר יותר מפוטונים ופועלים בממדים רבים. זה פותח אפשרויות פנטסטיות באמת.
  המבוכים של האסטרואיד כל כך מסתוריים, שכל מסדרון הוא משהו פנטסטי. משחק של אבנים יקרות מפוזרות על הקירות, חלקן דומות לפרצופים מסנוורים שונים של שדים. נראה היה שרוחות חיות במבוכים האלה. עם זאת, זה היה חלקית המקרה, צורות חיים אתרימיות מיוחדות המסוגלות לנוע בין כוכבים. הייתה אגדה שאלו היו נשמותיהם של חוטאים חסרי תקווה שנזרקו למרחבים בין-אוניברסליים. אז נגזר עליהם לנדוד לנצח!
  ולדימיר כיוון לעבר המכונית. כיוונתי אותו בזהירות ויריתי ללא מוצא. בחלק האחורי של מידות חצי החלל המקיפות את הרובוטים ישנו מפרק מיוחד שניתן להחדיר בפריקה חלשה יחסית ולפרוץ את ההגנה ולהרוס את המכונה. במקרה זה, ההשמדה תהיה מקומית ורובוטים אחרים לא ישימו לב לכלום.
  תרגול אוטומטי של תנועה, זריקה מדויקת וממש על העין!
  - תראה - איזה תענוג! פגע מיידית ברובוט - כמעט בלי לכוון! - הצעיר טס עוד קצת. הנה עוד "דרואיד", הוא צף יפה כמו בסרט "מלחמת הכוכבים", הוא גם צריך להיות מחורר עם הגנת מטריקס. עם זאת, דופק קצר יכול לשמש גם כדי לפגוע במצח של מישהו, אבל העוצמה צריכה להיות גבוהה יותר.
  בזמן שהצעיר ציד, הקרב נכנס לשלב השיא שלו. רוקוסובסקי השליך את המילואים האחרון שלו לקרב: הוא קיווה להדק את החבל סביב גרונו של הצבא המקדוני. זו הייתה מכה עם מצקת, במטרה לאסוף אפונה מפוזרת על צלחת ולהשמיד אותה במטחים מרוכזים. בנוסף, לאויב לא היה זמן לסגת עוד יותר; מאחוריהם היו האזורים המאוכלסים של רוסיה הגדולה. אלכסנדר הגדול לחש:
  - הגיע הרגע הקריטי! אבל אל תתייאש, נקודת המפנה קרובה.
  
  בזמן ששתי הארמדות נלחמו בזעם מטורף, התחולל קרב קסום על תת-רמה נוספת של רב-חלל.
  מכשפים מגזעים שונים, אך מאוחדים על ידי הפיקוד המשותף של רוסיה הגדולה ורוסיה הקדושה המתנגדת, פתחו בקרב משלהם. ההימור העיקרי נעשה על לוחמי פנטום. הלוחמים הקסומים של רוסיה הקדושה נוצקו בגוון אמרלד-ירקרק ספציפי, והלוחמים של רוסיה הגדולה היו כחולי ספיר.
  שני הצבאות הענקיים פנו זה נגד זה. פנטומים נוצרו ממיני-חומר, כלומר, מה שניתן לכנות חומר מותנה המורכב מאנרגיה קסומה. יתרה מכך, חלק מהאנרגיה נוצרה מכורי היפרפלזמה מסוגים שונים. מעין תערובת של קסם וטכנולוגיה נפלאה. זה באמת יוצא דופן שגובהו של הלוחם הקטן ביותר הוא לפחות מאה קילומטרים. צבאות ענקיים, עשרות אלפי חיילים עם הרבה לוחמים גיבורים. והנה הגיבורים העיקריים: הענק איליה מורומטס מהצד של רוסיה הגדולה וסביאטופולק מהצד של סוויאטרוסיה. שני הענקים בגובה אלף קילומטרים ורוכבים על סוסים שחורים מרהיבים. לבושים בשריון נוצץ, מבריק ומפואר, על המגנים מונחות אבנים יקרות בצורת פרחים. יצירות הקסם מתנהגות באופן טבעי למדי, איליה מורומטס פנה אל דובריניה ניקיטיץ'.
  ובכן, אויביו של דובריניה הם חושך מוחלט. אתה לא יכול פשוט לקחת אותם בכוח. אולי נציב מארב.
  - אז זה בדיוק מה שהם מצפים מאיתנו. Svyatopolk הוא מפקד מנוסה. הוא כנראה הבחין ביער מעשה ידי אדם שבו הוצבו חיילי המארב שלנו.
  דובריניה ענה בבריטון רועם:
  - אולי כן, אבל יש ניואנס אחד. הוא כנראה מצפה להרוג את גדוד המארב.
  - אולי!
  - וישלח כוחות במעקף סביב הגבעות. כאן החישוב יתבסס על הפתעה. הרי הגבעות תלולות וכמעט בלתי נגישות.
  אליושה פופוביץ' העיר בקול מצלצל (הוא אדמדם וללא זקן, עם תווי פנים עדינים כמו של ילדה):
  - טקטיקות כאלה אפשריות, אבל... הדרך קשה מדי, בנוסף, המכשפים יכולים להזמין להימנע מסיכון כזה.
  דובריניה, נשף את חזהו, התנגד:
  - מכשפים נותנים ליצירתם עצמאות רבה יותר בבחירת מטרות. זה המנהג של כל המלחמות והקרבות, זה תמיד היה כך ואני מקווה שזה יהיה הפעם! בנוסף, אסור לשכוח את הדיאלקטיקה של המלחמה.
  - ומאיפה קלטת מילים כאלה? - איליה מורומטס הופתע.
  - זו התוכנית שהם הכניסו לי. מעין קורס של מרמיטות עצלות וגופרים קסומים. - התבדח דובריניה במבוכה. "אנחנו נהיה מוכנים לזה לכל מקרה". כבר הוריתי לפזר את המדרון בכוכבים חדים, לאויב יהיה קשה מאוד לטפס עליו.
  איליה מורומטס הסכים:
  - זה יהיה טוב מאוד!
  אליושה פופוביץ' שאל:
  - לפי המנהג, שני הגיבורים החזקים צריכים להילחם, אבל לא המפקדים הראשיים.
  דובריניה הציע:
  - במקרה זה זה יהיה או Baldak או Grobogor. אני חושב שאני צריך להילחם בו. בלדק חזק יותר מגרובוגור, אבל גרובגור זריז יותר.
  אליושה פופוביץ' התנגד:
  - אני טוב יותר! יותר ערמומי! באומנויות לחימה מודרניות, ערמומיות יעילה יותר מכוח גס.
  דובריניה דחתה:
  - אם ננצח בעזרת רשע, אז ניצחון כזה יהיה חסר ערך. עלינו להתגבר על האויב: בדרך אצילה.
  אליושה שרק, מנער את תלתלי הזהב שלו:
  - האם אינן התכונות העיקריות של מפקד: ערמומיות, רשעות, הונאה! אחרי הכל, זכור מה אמר סובורוב: אומץ מכפיל כוח, הונאה מכפילה פי ארבעה!
  - לא סובורוב דיבר, אלא המפקד הסיני צן ג'ו! אז אל תבלבלו בין ארנקים לנעלי באסט. - קטע איליה מורומטס. - וילחם הגיבור הצעיר איגור פסטוחוב. הוא חזק מאוד עם חרבות. אני נותן לך פקודה לפקד על האגפים. ודי לפטפוטים, אנחנו צריכים לפעול בצורה הרבה יותר מוצקה. עכשיו השאלה היא? אנחנו תוקפים או מחכים לאויב.
  דובריניה ניקיטיץ' הציע:
  - הטקטיקה הטובה ביותר היא קרב נגד!
  - מה! בואו נסדיר את זה!
  איליה מורומטס צעק:
  - הנה הוא הלוחם שלנו!
  איגור פסטוחוב הלך ברגל, הוא לבש שריון פלדה רגיל. בחור ענק, אבל חתוך היטב. אבל גם יריבו לא היה חלש. זרם של עשן צהוב עלה מהדשא המכושף ומפלצת הופיעה. לא אחר מאשר טוגרין הנחש, תוצר הקסם של הטרולים והפאונים.
  טוגרין זמיי היה שמן מאוד וגבוה בשני ראשים מפסטוחוב. אפילו הסוס שלו היה מיוחד - בעל שלושה ראשים.
  אליושה פופוביץ' נכנס לדיכאון:
  - כן, הם יצרו מפלצת על הראש שלנו!
  דובריניה השיב:
  - זה בסדר, מכיוון שהוא שמן, זה אומר שהוא לא מאוד נייד!
  פסטוחוב הפנה אליהם את פניו הצעירות, עדיין חסרות הזקן, בשפם דק בלבד וקרץ:
  -אל תדאגו אחים! אני לא אכשל!
  איליה מורומטס אמר בבאס רועם:
  - ובכן, טרולים, הם חילצו כל כך הרבה מפלצות! אין להם חיים!
  פסטוחוב השתחווה לעמיתו: בואו נילחם כמו אביר!
  טוגרין הנחש, להיפך, חייך בכעס, והראה שיניים מרשימות. הם היו גדולים בצורה יוצאת דופן, אבל באותו זמן ירוקים ועקוםים!
  הוא פתח את פיו ועלה בלהבות:
  - יהיו בייגל בשבילך!
  שני הצבאות התפרסו במהירות. יש קשתים קדימה, חלקם עם קשתות כבדות, אחרים עם מתלים קלים אך מהירים! קשתות גדולות מסוכנות במיוחד, פוגעות במרחק רציני ומסוגלות להפיל אבירים רכובים. הקשתים לבושים אחרת: חלקם עירומים למחצה, שריריים, בעוד שאחרים, להיפך, לובשים בגדים עשירים; הם סוג של אליטה. בדיוק כמו האבירים הרכובים למיניהם, הסטנדרטים ממש אדוות. הגדולים משוריין עבה, חלקם ממש נראים כמו טנקים. ללוחמים מסוימים יש ארבע, שש ואפילו שמונה זרועות. ישנן מפלצות שונות מכל הסוגים. לטוגרין הנחש יש גם שמונה זרועות, והן ארוכות מאוד, הן מסתובבות כמו המחושים של תמנון.
  חלק מהלוחמים יושבים על ממותות עם מגדלים וחצים, אחרים על גמלים, אבל הנוראים שבהם הם אלו על דינוזאורים. מה ניתן לומר על חיה כזו כמו דינוזאור? זוהי מפלצת אמיתית, מלאת כוח ועוצמה, מצמררת אך חמודה.
  יש הרבה דינוזאורים, מסוגים וסוגים שונים. הגדולים שבהם מגיעים לגובה של עשרת אלפים קילומטרים, הנחשבים לגודל של נוגה. חלקם קטנים יותר, אבל עדיין לא קטנים מפיל קסם - זה בערך בגודל של הירח. לא קל להביס דינוזאור; בנוסף לעור העבה הטבעי, לחלקם תפור שריון נוסף מעשה ידי אדם.
  יש גם דינוזאורים מלכותיים עם שריון מוזהב.
  Svyatogor, Grobogor, Baldak, גם בשריון העשיר ביותר, רק האבנים היקרות נוצרו לציורים לא של צמחים, אלא של בעלי חיים, הם גם דנים באסטרטגיה של הקרב הקרוב.
  בלדק בעל הפנים השמן הציע:
  - יש לנו יתרון קל במספרים. זה אומר שכדי להשתמש בו, אתה צריך להשליך את כל הכוח שלך לקרב בבת אחת. כסה את האויב בסהר וסחט אותו כמו תפוח אדמה באגרופך.
  גרובגור, עוצמתי בגופו, אבל עם פנים רזות, תווי פנים מחודדים, אף מכור, הניד בראשו:
  - לא זה לא זה! להיפך, אתה צריך לנצל את העובדה שהאויב חלש ולשמור על מילואים חזק בהישג יד לאורך הקרב. ברגע המכריע נזרוק אותו לקרב ונשבור את היריב השנוא.
  בלדק התמרמר:
  - יש יתרון לחכות?
  - אתה זוכר את המשל על הקש ששבר את גב הגמל? - שאל גרובגור. - קיבלת את המוסר?
  - לא דוגמה נכונה! הקש שבר את עמוד השדרה כי לפני כן היה על הגמל מטען כבד. - קבע בלדק.
  - אז הצבא שלנו ייגרר לקרב עם עומס כזה, ואחר כך מכה חזקה מהמילואים. גיבור מותש חלש יותר מילד טרי! - אמר גרובגור. - כן, בכלל, אתה משחק קלפים, למשל!
  - הזיכרון אומר ששיחקתי.
  - אז מי שנשאר לו אס נוסף מנצח. האין זה?
  בלדק הנהן בחוסר רצון:
  - זה רק כשאתה משחק טיפש, ואז רק במצב מסוים. מלחמה אמיתית דורשת חשיבה קונקרטית. לא יכולות להיות כאן תחליפים או אי בהירות ערמומיות!
  גרובגור השיב:
  - מה אני אומר במחשבה שנייה? באופן כללי, המחשבות שלך די מוזרות, אפשר לחשוב שאתה לא חושב על כלום.
  בלדק התנגד:
  - לא, אני רק חושב! ותוכנית ערמומית הבשילה לי בראש. הרי גם האויב אינו טיפש, נכון?
  - מי שחושב שיריבו הוא טיפש לרוב נשאר טיפש! - גרובגור הסכים.
  בלדק הרחיב עוד יותר את כתפיו דמויות המלתחה:
  - אז זה מה שאני חושב! האויב שלנו ינסה למשוך את הקרב כדי שלקוסמים יהיה זמן להעלות חיזוקים נוספים ולהשוות את הכוחות. זה הגיוני להסכים!
  גרובגור הנהן בחדות עם חוטם מאיים:
  - אין התנגדויות!
  - הוא ביער בעל ממדים מעוקלים, הם ישמרו על גדוד מארב. כאשר האויב ייסוג בצורה מעושה או תחת הלחץ המפחיד שלנו, אנו ננחית מכה קשה על האויב. בלדק השתעל. - אוף! הזמנתי, זה לא אנחנו, אבל האויב יפגע בנו בגלל המארב . זו טקטיקה טיפוסית של הצבא של איליה מורומטס, לא היית יודע!
  גרובגור נאלץ להסכים:
  - כן, מכה עקב מארב בדמם!
  אז למה שלא נעקוף את המארב. נעשה פניית פרסה, נתנדנד מעל הגבעה ונמצא את עצמנו בגדוד המארב שלהם מאחור. מסכים שזו טקטיקה נבונה.
  נכה ביער ונערער את כוחותיו החלשים של האויב.
  סוויאטופולק, ששתק עד הכפר, העיר:
  - נשמע הגיוני! חשבתי על זה בעצמי בלדק.
  גרובגור קימט את מצחו:
  - ואם האויב מצפה מאיתנו בדיוק לזה. בנוסף, הגבעות, או יותר נכון הגבעות, די תלולות, אני לא בטוח שדינוזאורים יטפסו עליהן.
  סוויאטופולק חייך:
  - הם ייכנסו, אל תדאג! המכשפים שלנו דאגו לזה. ובכלל, הפחדים שלך תמימים מדי. האויב לא יודע. איך נעלי הסוסים שלנו, ומה אנחנו שמים על כפותיהם של דינוזאורים.
  בלדק השיב:
  - הנה הם! ניסים של טכנולוגיה!
  גרובגור השיב:
  - הלב שלי מרגיש שזה לא בסדר, אבל אם אתה חושב כך!
  סביאטופולק הניף את חרבו:
  - אני מעדיף סיכון!
  בלדק חזר על המחווה:
  - וגם אני!
  נחשי פסטוחוב וטוגרין התקרבו. לפי המנהג, לכל אחד מהם הייתה רק חרב אחת, כך שהיתרון במספר הידיים לא השפיע יותר מדי.
  עם זאת, החרב של טוגרין הייתה ארוכה בערך פי שניים ורחבה הרבה יותר.
  עליהם להילחם ברגל לפי המנהג, כדי שתוצאת הקרב לא תהיה תלויה בסוס. איזו החלטה נבונה למדי, שיהיו פחות תאונות, כי על חיה, תמיד אפשר לסגת.
  בלדק הציע לטוגרין:
  - כשאתה מסייף, החלף ידיים לעתים קרובות יותר, נסו להתיש את היריב.
  טוגרין הנחש נהם, משחרר להבות ססגוניות מפיו:
  - אני ארסק אותו עם הגוף שלי!
  בנות הלוחמות עמדו בקו הקדמי, ציחקקו. הם כנראה חשבו שזה מצחיק:
  - אדם יאנוס אדם!
  איליה מורומטס צעק לפסטוחוב:
  - לך יש ראש על הכתפיים! אני מקווה שתבינו איך להילחם כדי לנצח!
  פסטוחוב ענה בכבוד:
  - הידיים הן האם, הראש הוא האב - יחד לא ישאירו את הניצחון יתום!
  טוגרין הנחש ירק אש בתגובה, אבל הצעיר החכם התחמק במהירות:
  - אולי עדיף אם תגייס כדי שזה יחזור?
  טוגרין הנחש נהם משהו, לא כל כך מאיים כמו מגעיל.
  מאה וחמישים באגלים נשמעו בבת אחת, התופים הלמו, והדו-קרב החל.
  טוגרין זמי, מניף את חרבו, מיהר קדימה. איגור פסטוחוב התחמק מהמכה הראשונה ופירגן את ההתקפה השנייה. טוגרין נבח:
  - איש צעיר! רטוב מאחורי האוזן!
  - עדיף חלב מאשר זבל! - ענה פסטוחוב בכבוד.
  טוגרין ניסה להגיע ליריבו ברגל. אבל התברר שהוא עבה וקצר מדי.
  פסטוחוב ניצל את הטעות הזו והכשיל אותו. הדבר היחיד שהציל את טוגרין מנפילה היה העובדה שהיו לו ארבע רגליים.
  - גור כלבים! - הוא נבח ומיד קיבל מכה בבטן. כן, כל כך חזק שאחת מלוחות השריון התכופפה, דם חום רעיל נטף החוצה.
  פסקחוב העיר, והשמיע פרשייה:
  - מי שמתעב את הצבא יצטרך לברוח במהירות!
  טוגרין התנדנד חזק יותר, כמעט איבד את שיווי משקלו. החרב בקושי נגעה בראשו של הרועה. עם זאת, הוא ענה בצורה מדויקת יותר, והשאיר ליריבו צלקת על לחיו. הדם שיצא הפעם היה סגול מלוכלך.
  כן, אני רואה שיש לך קצת מרה.
  טוגרין ביצע מתקפה נוספת:
  - תקבל את מה שמגיע לך, חוצפן!
  - והכשרון הזה יהיה ניצחון!
  אף על פי כן, לא היה קל להביס את טוגרין הנחש; למרות גודלו, הוא היה די מהיר. זה יצר כמה בעיות עבור Pastukhov. יתר על כן, הפאנטום הצעיר עצמו קיבל מספר שריטות. אחד מהם חתך את גבה ימין, וכתוצאה מכך, העין שלה החלה לראות גרוע יותר.
  - לפעמים אפילו לנבלות יש מזל! - אמר פסטוכוב.
  טוגרין זמי שלף פגיון מחגורתו, והתכונן לזרוק אותו לעבר הבחור.
  הצעיר ביצע מהלך בלתי צפוי וחתך במכה חדה את אחת משמונת הגפיים. הפגיון נפל והתפוצץ, שברים דביקים רוססו לכל הכיוונים.
  אחד מהם הסתיים מתחת לעינו של טוגרין. הוא ניסה לזרוק אותו, אבל הצעיר, שניצל את הסחת הדעת הרגעית של האויב, חתך את היד שאוחזת בחרב.
  - ממזר! - קילל טוגרין.
  פסטוחוב משך בכתפיו:
  - כמו שזה!
  מפלצת הפנטום הצליחה לתפוס את החרב עם כפה הבאה, אך תנועותיה הפכו בהדרגה יותר ויותר איטיות עקב איבוד דם. Pastukhov, כשראה זאת, הגביר את הלחץ.
  הקרב נצפה על ידי שלושה ארכי מאחור משני הצדדים. בצד של סוויאטרוסיה, אלה היו טרול, פאון, והרכז הראשי של אדם, במקרה זה הילדה נטשה. מעין מכשפה עילאית. באופן כללי, בקרב נשים, היכולת לבצע כישוף שכיחה בערך פי שניים מאשר בקרב גברים. זוהי תופעה של פיזיולוגיה נשית. לכן, אין זה מפתיע שיריבתה הייתה גם הילדה אוקסנה, המייצגת את רוסיה הגדולה. עוזריה היו שני קוסמים עילאיים: שדון וגמד. זה היה ההבדל בין שני צבאות הכישוף הבינלאומיים.
  הטרול הציע לנטשה:
  - תן לי להתערב בקרב ולעזור לטוגרין הנחש.
  הילדה התנגדה:
  - זה לא יהיה לפי הכללים. אם נחשוף תהיה בושה מוחלטת לנו ולאימפריה הגדולה.
  הטרול, פוזל בערמומיות, העיר:
  - אדאג שיוקרתה של סוויאטרוסיה לא תסבול!
  - ואיך? - הנערת הקוסמת הופתעה.
  - השפעה נסתרת! כאשר ערמומיות מנצחת מיומנות וגבורה. אנחנו נרמה כדי שאף אחד לא ינחש, ואם הוא מנחש, הוא לא יוכיח את זה!
  נטשה הביטה בהולוגרמה: נראה היה כי טוגרין הנחש מפסיד ללא תקנה ונפילתו הייתה עניין של זמן.
  - בסדר! אני מסכים! רק תיזהר לא להיתפס!
  - עתה אחדור לקו המגן וידידנו טוגרין יקבל נשק חדש.
  הטרול הפך בן רגע לחרק זעיר, שרץ לעבר הלוחמים במהירות של פוטון.
  טוגרין זמי נסוג, נסוג לאט. יריבו, שהרגיש שהסוף קרוב, הגביר את הלחץ שלו. לפתע נשברה חרבו של הצעיר, קצה אוצר האויב החל לזהור באש. המכה שרפה את כתפו של הבחור וכמעט חתכה את זרועו. איגור קפץ אחורה ומלמל:
  - שטן!
  טוגרין חייך:
  - סיימת, מורל!
  עוד תנופה חדה, טוגרין אפילו המריא, החרב התארכה, גושי אדמה (עשויים ממיני-חומר) עלו לאוויר, והעשב עלה באש.
  פסטוחוב נעלם לרגע. הייתה מכה חדשה והבזק בהיר, ועשן נשפך החוצה. שנייה לאחר מכן העננים התפוגגו והטוגרין הענק מצא את עצמו חתוך לשניים.
  פסטוחוב מחא כפיים:
  - הצעיר דפק את הלוחם, הגיע הסוף המהולל!
  - סופר! - קרא איליה מורומטס בשמחה.
  דובריניה הצטלב:
  - רוס חזק!
  אליושה פופוביץ' הוסיף בצורה לא הולמת:
  - הם לא של רוס?
  הגיבורים נבחו בקול בתגובה:
  - לא, אלה זרים! תירגע אליושנקה!
  הקרב הסתיים לא לטובת צבא סוויאטרוסיה. רעם הדהד בין שורות החיילים הירקרקים.
  סוויאטופולק ציין:
  - סימן רע!
  גרובגור התנגד:
  - אין לזה כמעט השפעה על סטטיסטיקת הניצחון! כאן אנחנו צריכים רק לפחד מעצמנו.
  בלדק אמר:
  - אני אישית אוביל את האגף הימני לקרב!
  סוויאטופולק הסכים:
  - זה יהיה המהלך החזק ביותר! רק תיזהר, בלדאק, והימנע מלהלחם עם הלוחם המפואר הזה. אחרי הכל, אם יפילו אותך, זה יהיה בגדר איבוד זרוע ימין שלך!
  אני אוריד אותו בעצמי! איפה שלנו לא נעלם!
  הצבא הקסום של סוויאטרוסיה יצא למתקפה. הקשתים זזו ראשונים. בנות אמזון בעלות חזה כמעט חשוף, פטמות קרמין בולטות מגזרות הדואר השרשרת שלהן, אבל חבשות קסדות ומגן, הן החלו להפציץ את יורי האויב בחצים. הם הגיבו באופן אקטיבי.
  אחת הבנות נפלה, נפגעה בחזה מחץ. גופה התעוות והתפרק. נראה שהילדה השנייה רק נפצעה. הפנים היו מעוותות על ידי העוויה של כאב.
  גם לוחמים אחרים נפלו, אך בתחילה האבדות לא היו גדולות במיוחד, ככל הנראה בגלל המרחק, לא תמיד החצים יכלו לחדור לשריון.
  סוויאטופולק ציין:
  - בוא נתבכיין בכל זאת!
  בלדק כבר מיהר לעבר אנשיו, הוא צעק תוך כדי דהר:
  - עכשיו אני אעזוב את השומר, זה יהיה כיף!
  גרובגור הציע:
  - מיד אעבור לאגף השמאלי, נתקשר באמצעות צדפים וסקוטש.
  סוויאטופולק הסכים:
  - ובכן, המקום שלי הוא במרכז!
  גם איליה מורומטס לא ישב בשקט, הוא הציע:
  - טוב אז! עכשיו המקום שלנו עם החיילים.
  דובריניה ניקיטיץ' הסכימה:
  - אני אלחם נגד בלדק!
  אליושה פופוביץ' חתך את קצה שפמו בחרב:
  ובכן, זה נראה כאילו קיבלתי את גרובגור. לדעתי זו האפשרות הטובה ביותר!
  איליה מורומטס לחש תפילה והצטלב:
  - ובכן, באלוהים, חברים!
  - אמן! - ענו אליושה פופוביץ' ודובריניה ניקיץ' באחדות.
  - את השיחה ננהל באמצעות חבצלות מים וחבצלות מים. ליידע אחד את השני על הכל, אל תסתיר את האמת!
  הלוחמים השתחוו ודרבנו את הסוסים השחורים שלהם ורכבו.
  איליה מורומטס המשיך להישאר על הקרקע הגבוהה, הוא הבין שמישהו חייב לפקח על הקרב! אתה יכול לקחת על עצמך את התפקיד של חייל מן השורה רק ברגע קריטי, שבו התערבות אישית יכולה להפוך את גל הקרב. זהירות היא האנטיתזה לפחדנות!
  חיילי הרגלים סגרו שורות, ולא שמו לב לברד החצים, נעו לעבר עמדות הרוסים הגדולים. חיילות הרגלים פעלו באומץ במיוחד. כשהם מנופפים בחרבותיהם, מיהרו באומץ אל תוך עובי הקרב.
  דרגות החי"ר הקל התערבבו, הבנות התפצלו לקבוצות קטנות ונלחמו נואשות. רוב היפות נלחמו יחפות, אבל עם מגני ברכיים מזהב נוצץ. חיילות, לא פחות מגברים (אם סופרים רק אנשים, אבל היו גם יצירות נהדרות), כל אחת יכולה להפוך לקישוט של הפודיום, לוחות שריון קלות לא הסתירו, אלא הדגישו, את החלקים הכי מפתים בגוף הילדה .
  בלדק, שואג מחריש אוזניים, הורה:
  - עתה תן לחיל הרגלים הכבד לצאת לקרב!
  הגברים הענקיים השתמשו בתצורת פלנקס. זה כאשר עשרת הלוחמים הראשונים נשאו חניתות לפניהם, ויצרו קיפוד ענק. עם זאת, החיסרון של מבנה זה היה שהפלנקס נשבר בשטח לא אחיד ויכל לנקב את חייליו.
  דובריניה ניקיטיץ' הורה בשלווה:
  - היערכות מחדש! מאתיים צעדים אחורה!
  מאחורי חיילי הפאנטום הרוסי הגדול שכבו גדמים וסלעים כרותים, כמו גם יתדות מושחזות. הם חלפו על פניהם, ואילצו את הפלנקס לעבור דרך סוג של מסלול מכשולים. בלדק קילל בכעס:
  - אתה רואה את האספסוף הזה כבר רץ! יאללה, תכה בתופים מהר יותר, בואו נגלגל את גליל הניצחון.
  התופים פגעו הרבה יותר, היריות החלו להכות לעתים קרובות יותר. במובנים מסוימים זה הזכיר את הקצב המתיש של גליליות הממהרות למעבורת, כשהחותרים נאלצים לירוק דם!
  הפלנקס הואץ, אך היווצרותו, כפי שניתן לצפות, הופרעה. החיילים מיהרו אל הפרצות בקול צהלה.
  בלדק, שראה סיבוב כזה, צעק:
  - השליכו מיד אבירים רכובים, פילים ודינוזאורים לקרב.
  סוויאטגור התנגד:
  - האין זה מוקדם מדי! בצד האויב, רק חיילי רגלים נלחמים עד כה!
  בלדק נבח:
  - לא, בדיוק! בואו ננסה להקדים אותו. ברגע שהסנטר מורם, אתה צריך להכות בו!
  לוחמי הפלנקס השליכו את חניתותיהם והשתמשו בחרבותיהם. למרבה המזל, לכולם הייתה תיבת אוצר קשורה לחגורה. אבל אושר בקרב הוא דבר הפכפך. כמה שניות של עיכוב הביאו למותם של מאות רבות של חיילים. כעת הקרב נכנס לשלב בו היריב זורק את קלפי המנצח שלו על השולחן.
  המכה של אבירים רכובים היא איומה. אפילו כאשר מפולת השלגים רצופת פלדה רצה לאורך היא הייתה מפחידה. כמה עשרות בליסטראות הצליחו לירות, לפגוע באויב עם ברד אבנים וכדורי פלדה מושחזים, אבל זה רק הכעיס את החיילים הממהרים.
  דובריניה ניקיטיץ', שהבין שחייליו לא יכולים לעמוד בפני לחץ כזה, נתן את ההוראה:
  - ובכן, בזים! קָדִימָה!
  ארמדת הפרשים של רוסיה הגדולה נעה לקראת הפגישה. האדמה החומרית למחצה שנוצרה בקסם רעדה. אבק עלה. חרקים עפו למעלה, כולל גמדים קטנים, הם נחתו על קסדות, והופלו תוך כדי מעופם. כמה מנציגי פרוקי הרגליים פשוט התפוצצו, מהבהבים כמו כוכבים קטנים.
  דובריניה ניקיץ' הציצה בתמונת הקרב. חיל הפרשים של בלדק ריסק רבים מחיילי הרגלים שלו. פרשי דובריניה, בתורם, נכנסו מהאגפים, פעלו בזהירות רבה יותר.
  הפרשים התנגשו והחל קרב רציני. שני הצדדים נלחמו במרץ ובגבורה רבה. דגל האביר אגלוט נפל! הלוחם המפורסם בעצמו ספג מספר פצעים ונפל לייאוש עד כדי כך שהוא גזר שניים מסקווירים שלו.
  - בור, אחר כך תעלה! - קילל באלדק. - זרוק עוד חוליה לקרב, ננסה להצמיד את האויב. דחוף את האויב מעבר לקצה!
  חיל הרגלים הרוסי הגדול פעל בצורה הרמונית יותר, הלוחמים השתמשו בקרסים וחרמשים מיוחדים נגד סוסים ורוכבים. בעוד החיילים הרגליים של הרוסים הקדושים היו יותר מבולבלים מתחת לרגליים. נכון, הבנות הלוחמות גילו אומץ יוצא דופן. אחת מהן, חזה גדול, קפצה בעוצמה כזו והטיחה את רגלה היחפה בקסדה, עד שהאביר החזק רעם מעל גמלו. אבל כל הרוסים הגדולים פעלו בצורה יעילה יותר. לדוגמה, הם השתמשו במחטים קצרות במגפיים, וניסו להכות אותם בבטן. ובכל זאת, לרוסים הקדושים הייתה עליונות מספרית בצדם. הם, איבדו אלפי פרשים, נלחמו והדפו את האויב.
  בקרב על האגף השמאלי, הקוזקים לקחו חלק פעיל. עם דמקה, בכובעים ובבורקה, הם ערבבו כמעט מיד את המבנה. עכשיו כל אחד מהם יכול להראות את גבורתו.
  כאן נפגשו שני קוזקים אמיצים וסילקו ודנילו. אחד נולד חופשי, פראי. גם לשני לא יהיה אכפת להיות הראשון! ולמרות ששניהם נוצרו בקסם, זיכרון מעשה ידי אדם אוגר זיכרונות של ילדות, של רצון, של חלום על חיים טובים יותר.
  והם נלחמים לא על החיים, אלא על המוות.
  וסילקה צעק:
  - על מה אתה מדבר, בסורמן!
  - אתה בעצמך כופר! אני אדם רוסי אורתודוקסי! - התנגד דנילו.
  - לא, אתה האויב שלי! - וסילקה הסתובב, וביצע טכניקת מאוורר כפול, פגע באויב מתחת לזרוע. הוא נרתע, אך נתפס על ידי חולצת המשי שלו, שהפכה לאדומה מדם.
  - איזה ממזר! הרס בגדים כאלה! - דנילו גידל את סוסו. הוא בעט את וסילקה מהאוכף בפרסותיו. הקוזק נפל, אבל מיד קפץ, עדיין המום, מניף את הצבר שלו. דנילו הוריד עליו את הצבר שלו, בקע את גולגולתו במכה אדירה.
  - סליחה קוזאק! אבל אנחנו צפופים באותו יקום!
  הלוחם חשב שניצח, אבל באותו רגע קיבל צבר על העורף. מהמכה הנוראה התעמעם ראשו והקוזק, באחרון כוחותיו, הסתובב ותפס את העבריין בלהבו. רגע לאחר מכן, הכל בראשו התעונן בערפל עקוב מדם. חיים אחרים, אמנם לא אמיתיים, אבל לא פחות אמיתיים, צללו לתוך חשכת הנשייה.
  הבנות נלחמו באכזריות לא פחותה. הרוזנת מרגריטה האדירה ומזהבת השיער עמדה פנים אל פנים עם הנסיכה שחורת השיער אולגה. שתי היפות זוהרו בזעם תזזיתי וילדותי. מתחת למרגריטה היה חד קרן לבן כשלג, פרסות הזהב שלו הציתו ניצוצות. גם הצבי האדום של אולגה לא היה נחות ביופיו ובחן.
  הבנות התנגשו בעוצמה כזו שהן נפלו מסוסיהן. מרגריטה נשבעה:
  ובכן, אתה שמן.
  אולגה השיבה:
  - אני שומע מקושכי.
  הלוחמים נלחמו ברגל, מורידים את מגפי מרוקו המרוצקים. העקבים הוורודים והקרסוליים השריריים השזופים הניעו את גופם בקלות בחן שאין לחיקו. אז אולגה שיחזרה התקפה מיומנת וחתכה את צלחת הפלדה המוזהבת המכסה את שדיה המלאים של מרגריטה. נחשפו פטמות בהירות כמו ניצני ורדים. הרוזנת פלטה:
  - וואו, לסבית!
  והיא לא נשארה חייבת, קורעת את דואר השרשרת של העבריין, וחושפת את פלג הגוף העליון השרירי והמפתה של הנסיכה הצעירה. אולגה זרקה את שאריות בגדיה, ומרגריטה הלכה בעקבותיה. כעת נלחמו הבנות בעירום, ביופיה המיוחד: אלות לוחמות. הגופות המפוארות היו מכוסות בצלקות, ואז פגיעת ברק מהלהב חתכה את החזה של אולגה. בתגובה, נטעה הנערה את רגלה בעיתונות של יריבתה החצופה. היא התכופפה וחרב חסרת רחמים חתכה את ראשו היפה של הלוחם, עם שיער ששווה הון. אבל אולגה נהנתה מניצחונה רק לרגע קצר: חץ חד פילח את החזה ששרד שלה, הגיע ללבה האמיץ והלהט.
  כך מתו גיבורי הקרבות הקסומים!
  גרובגור פעל בצורה נבונה יותר: הוא ניסה לחפש נקודות פגיעות במערך האויב ולחורר את העור בנקודה.
  גם אליושה פופוביץ' היה ערמומי, לא מיהר לזרוק מילואים לקרב. הוא זכר את הכלל: מפקד שולט רק בחיילים שהוא לא השליך לקרב.
  אין לך כמעט שליטה על מה הם נלחמים. אלא אם כן אתה יכול להורות להם לברוח!
  בלדק לא היה ידוע בסבלנותו. במאמץ לזרז את המשבר, הוא הורה:
  - לזרוק מיד דינוזאורים וממותות לקרב. הגיע הזמן לשבור לא רק את עמוד השדרה של האויב, אלא גם את הגולגולת שלו.
  כאשר דינוזאורים, גדולים כמו כוכבי לכת, ממהרים, הם זוועה מפלצתית. אין כוח לדמיון לתאר את ההוד של הסצנה כאשר כמה אלפים מהענקים הללו עפים בבת אחת. זוהי פנורמה מלכותית, כאשר הקמרונות רועדים והעצים מוכנים להתחיל לרקוד.
  הקליפה הקשורה לאוזנו של בלדאק חרקה, קולו של סוויאטופולק שאל:
  - זה לא מוקדם מדי?
  בלדק ענה בכעס:
  - לא, בדיוק! אני מקווה שאוכל להקדים את היריב הפחדן והחלש שלי!
  . פרק מס' 5
  דובריניה ניקיטיץ', שראתה את תנועת צבא המפלצות, אמרה:
  - ובכן, כנראה שגם אנחנו נצטרך לשבות!
  איליה מורומטס ייעץ:
  - הזיזו את השמורה שלכם מהמרכז כך שהדינוזאורים יעברו באלכסון ויבצעו סוויפ. זו תהיה סטירת לחי חזקה מאוד, ואתה תציל את החיילים שלך.
  - נראה שאין לנו ברירה אחרת!
  ההשלכה באמצעות המילואים החדשה לא עברה בצורה חלקה לחלוטין; לא ניתן היה להימנע מנפגעים בקרב חיל הרגלים שלנו. אבל הקרב נעשה הרבה יותר קשה וצבעוני. במיוחד כשהדינוזאורים נלחמו זה בזה.
  הנה שני טירנוזאורים ענקיים, שזורים זה בזה בכדור והתחילו לנשוך זה את הזנב של זה. בשר קרוע עף לכיוונים שונים. מה שאחריו היה זריקת הסטרפטוזאורוס לעבר הדיפלודוקוס. נשיכה זועמת בצוואר, זעקת ייאוש שאין לתאר. החיה הענקית הגיבה במכת זנבה, והפילה תריסר רוכבים יחד עם הסוסים שלהם. האש התלקחה ובטן הדיפלודוקוס נקרעה. מעיים ענקיים נשפכו החוצה. הם נעו כמו תולעים ענקיות. רוכבים על סוסים וגמלים הסתבכו בהם. אפילו הממותה האדירה נתפסה והתהפכה על גבה, בועטת ברגליה העבות.
  דינוזאורים מתו, אבל לוחמי פנטום נוספים מתו. הנה האביר המפורסם של צבא רוסיה הקדושה, הרוזן דודקו, שנרמס על ידי דורס ענק. הכל נראה מאוד שפל ומגוחך. לחלק מהדינוזאורים היו חרמשים: הם כרתו זרים וחיילים משלהם כמו בסכין גילוח. וכמה סוסים נהרגו, מראה מפלצתי.
  סוויאטופולק שאל את בלדק:
  - נו, מה עלינו לעשות עכשיו?
  הוא ענה בביטחון:
  - השמורה הראשית ניצלה. אני נותן פקודה, לאחר שביצעתי תמרון סיבוב עמוק, להעביר את הכוחות אל הגבעות. שם יוכרע גורל החברה.
  - אולי קרבות? - תיקן את הגיבור האפי.
  - אולי קרבות! בואו נעשה זריקת קרס!
  - ובכן, קדימה! שההשגחה תעזור לנו!
  דינוזאורים, בני אדם, גובלינים, חיילים מכל הפסים והסוגים נלחמו בחירוף נפש. הרוסים הקדושים הצליחו להתקדם מעט לאורך האגף הקיצוני, ולחצו את עמדותיהם של הרוסים הגדולים. דובריניה ניקיץ' זרקה לקרב יחידת מילואים קטנה של טירנוזאורים. הם הפכו למוט התומך בגוש הסכר, מה שאיפשר להתנגד ללחץ הגובר. הטירנוזאורים חתכו את המדף והרגו לא מעט רוכבים.
  בלדק נשבע, אבל לא היו לו עוד מילואים: הכוחות העיקריים נשלחו מסביב.
  גם גרובגור היה עצבני, נמאס לו להיות ערמומי והוא גם זרק דינוזאורים לקרב.
  אבל הוא עשה את זה עם ניתוק קטן. ואז אליושה פופוביץ' הגיב במפתיע. הוא זרק לקרב, מיד את כל הכוחות המורכבים מממותות ודינוזאורים. במקביל, כשהם פעלו בערמומיות רבה, דהרו הכוחות בחסות הערפל שעוררו האלפים. כתוצאה מכך, המכה הייתה חזקה מאוד. פרשי אויב וחיל רגלים רבים מתו במקום. כל הגישות היו עמוסות בגופות נרמסות. גרובגור קיווה שהאויב, כמוהו, בהיותו ערמומי, ישלח רק חלק קטן מהעתודה, וכתוצאה מכך הגביל את עצמו לחצי מידה. כתוצאה מכך עברה היוזמה לצדם של הרוסים הגדולים.
  גרובוגור לא הבין מיד שלאויב יש יתרון בקרב וחוליית הדינוזאורים הקטנה שלו נרתעה לאחור, והפרשים לא יכלו לעמוד בפני מפלצות כאלה. האבדות גדלו במהירות, חיילים נהרגו באלפים.
  אליושה צלב והניח את ידו על הצלב עם השרידים:
  - נראה שהמשיח עוזר לנו! עם זאת, בטח באלוהים ואל תטעה בעצמך! עכשיו אתה יכול לחסוך באנרגיה שלך.
  גם פסטוחוב נלחם: הצעיר האדיר, כפי שניתן היה לצפות, היה במקום הכי חם. הוא זרק את המגן שלו וחתך בשתי חרבות בבת אחת. במקביל, זה נראה כאילו הצעיר משחק.
  גרובגור צעק:
  - קדימה, תביא לי את הבחור הזה!
  כמה שומרים נפרדו מהליווי המרשים, המפקד הזהיר. הם הונהגו על ידי האביר ויסקונט דה גוישה. לוחם חזק וערמומי, לקח עמו מכשיר מיוחד, תערובת של קשת ולאסו.
  - אביא את פסטוחוב על חוט. רק דבר אחד רציתי לדעת? מה יהיה הפרס?
  גרובגור זרק את התיק, דה גוישה תפס אותו בזבוב:
  - הנדיבות שלי תהיה פשוט מסנוורת!
  - ראה אותו כמת!
  - לא, עדיף לחיות! זה לא הבחור שהם שרים עליו: עדיף מת מאשר חי, לוחם קשוח - כחול!
  הוויסקונט צחק ודרבן את הגמל בעל שלוש הקרניים, גיבשותיו של הסוס רעדו. גרובגור ציווה:
  - זרוק את כל המילואים לקרב! תן לדינוזאורים לשבור את הקו! אחרי הכל, אליושה הוא רק אימום!
  במילים האחרונות אפשר היה לחוש רוגז: כנראה הונו אותם! ומיהו גרובוגורה עצמו!
  פגיעת המפולת הבאה של הדינוזאורים אפשרה לחזית להתייצב, אך האכזריות מכך רק התחזקה. כאן התברר שהראש הענק של הקרסוזאורוס נחתך. הפה הענק התכווץ בעוויתי והתיר את לסתותיו. כאן תפס אחד הפרשים בלשון, הוא נמשך לעולם התחתון החי, הניבים נסגרו. רסיסי עצמות מדממות עפו מתחת לשיניים. אחד החתיכות העקובות מדם פגע בפניה של הילדה. היפהפייה חייכה טורפת:
  - גברים כבר מתפזרים, בלי סיבה.
  אפילו דינוזאורים מומתים, בשל הפרימיטיביות של האורגניזם שלהם, נלחמו זמן מה והשתמשו בניבים ובטפרים איומים. אליושה פופוביץ' עם סגל מצומצם אך מסודר היטב: מדי פעם הוא חתך לשורות. הוא גרם להרס מסוים בשורות האויב ונסע לאחור. הבנות העירומות למחצה הסמיקו והיו נבוכים, הציצו בגבר החתיך.
  - אתה לא יכול לתפוס אותנו! אתה תפיל את הקוואזר! - שר הצעיר הערמומי. - לא בכדי הפך בנו של כומר אורתודוקסי לאגדה, סמל לתושייה.
  בינתיים, הניתוק של דה-גושה פרץ לפסטוחוב. הויסקונט שר בצורה נוגה:
  - אשלם לך מלא, רועה! וזה יפתיע אותך בן תמותה! התחשבנות תבוא והיא תגיע מהר! הם ינעלו אותך בארון כרכרה!
  פסטוחוב שמע את דברי התרברבות של הויסקונט מבעד לצלצול החרבות, גניחות הפצועים ושאגת הדינוזאורים.
  - ארון קבורה הוא משהו חדש! אולי זה ארון קבורה בצורת כרכרה!
  דה גוישה הרים לאסו היברידי וקשת. הוא כיוון בזריזות אל המטרה וניסה לתפוס את פסטוחוב. עם זאת, הוא היה בכוננות וכשהלאסו עף, הוא צלל כמו צף. הלאסו נכרך סביב צווארו של אחד מלוחמי הצבא הירוקים. מהלם כואב קשה איבד הלוחם את הכרתו.
  - לעזאזל, פספסתי! - הוויסקונט שנוצר על ידי הקסם ירק באופן טבעי למדי.
  - זה אותו דבר כמו תמיד! - צעק פסטוחוב, ועל חד-קרןו הלבן פשוט דהר לעבר דה-גישה. שני לוחמים מיהרו לנתק אותו. נדנדות של חרבות. הראשים החתוכים התגלגלו, אדם אחד והשני קרניים.
  הויסקונט הספיק רק לומר:
  - בחייך! מחסל!
  איך ראשו הופרד מגופו.
  פסטוחוב השיב:
  - ראש בלי נשמה הוא כמו כלב עם נשמה!
  חמישה פרשים מיהרו לעבר הצעיר בבת אחת. הוא הרג אחד מהם מיד, והפיל את השני מסוסו.
  - ובכן, כמה מכם שם! בואו למהר לבריכה!
  הרוכבים נראו קצת מבולבלים, וואו, האויב היה חזק.
  פסטוחוב קיצץ עוד שניים ושר:
  מדורה עם הלהבה הכי מבריקה,
  האהבה שלי בוערת!
  למרות שהאויב ערמומי וערמומי,
  אבל הוא ישבר!
  
  תן לנבל הפרוע והמטורף
  זה שורף ומשחית את האזור!
  אהבה בנפש היא כמו זמיר;
  למהר, טס, לך על זה!
  
  ורוסיה הקדושה תנצח,
  אין גורל אחר!
  האביר ירים מגן חזק,
  ארץ מולדת יקרה!
  
  והוא ישאר נאמן,
  אור קדוש לרוסיה!
  שריון רוסי אמין,
  בואו נציל את המשפחה שלנו מצרות!
  הצעיר שר וקצץ בלי להפסיק. מכותיו דמו לתנועת אצבעותיו של המאסטרו על קלידי הפסנתר. רק נגיעות נוק אאוט לא מוזיקה, אלא זרמי דם. עם זאת, הלוחמים "הירוקים" נלחמו היטב, והפגינו לא פחות גבורה ורצון לנצח. הגובלינים לא היו נחותים מאנשים, האלפים היו קשתים מצוינים, ולא אבדו בקרב יד ביד. היו קרבות מפוארים עם הפגנת רמה וירטואוזית.
  גרובוגור אסף אפוא את מיטב הלוחמים לאגרוף והכה מכות נגד: הוא לא היה פחדן, אלא להיפך, סייף ולוחם מפואר.
  - אני אנצח! אנחנו לא יכולים להפסיד!
  דובריניה ניקיץ' על אגפו עקב בקפידה אחר תנועות האויב. השמורה החזקה של בלדק הצליחה להגיע אל הגבעות בעיצומו של קרב לוהט. היו לא מעט דינוזאורים במילואים; מפלצות חזקות, באמצעות פרסות קסומות, החלו לטפס במעלה מדרון כמעט אנכי. על המילואים פיקד האביר מעשה ידי אדם לנסלוט. את גדוד המארב מרוסיה הגדולה הוביל מיקולה. הוא אמר לדוברניה:
  - בסדר, השדים באים!
  דובריניה השיב:
  - כיצד מפוזרים הכוכבים?
  - כמובן שהכל בעיצומו!
  - כשהם מגיעים עד לפסגה, כדאי לשפוך עליהם שמן, דמיינו מה יקרה אם הדינוזאורים יפלו.
  מיקולה חייך:
  - ואת השמן יחד עם השרף אפשר להעלות באש!
  - איזה רעיון הגיוני לחלוטין! למרות אכזרי!
  - במלחמה, גבורה הולכת יד ביד עם חוסר רחמים! הם כמו החתן והכלה באיחוד מנצח! - שרק מיקולה. - נלחם חזק, נלחם חזק! ולא רק עין תחת עין!
  הדינוזאורים המשיכו לטפס ולטפס. כשהם נתקלו בכוכבים, המפלצות והסוסים הדוהרים מאחוריהם מעדו, חלקם נפלו, אך המפולת העיקרית המשיכה להתקדם. הדינוזאורים לחצו בלסתותיהם וחצים ירדו עליהם, כמעט ולא גרמו נזק למפלצות, אלא הרגו אנשים ואנשים קטנים יותר. הם נפלו לתחתית, מתגלגלים. הקשתים בצד השני הגיבו בחירוף נפש, אך מכיוון שהם ירו מלמטה, האש לא הייתה יעילה באותה מידה. כשם שעובש מכסה סלע, כך חיילי סוויאטרוסיה השתרעו על הגבעה. הנקודה העליונה עומדת לחצות.
  מיקולה ציווה:
  - הגיע הזמן! בוא נעוף!
  שמן מעורבב עם שרף נשפך החוצה. ברגע בו, רגליהם של הדינוזאורים החליקו בפרסותיהם המכושפות. האביר לנסלוט, לעומת זאת, לא היה אובד עצות, אבל ציווה:
  - לוחמים קדימה! סארין על הקיצ'קה!
  עם זאת, "גבורה" כזו עשתה יותר נזק מתועלת. הייתה ריסוק נוראי: הדינוזאורים התהפכו ופילחו זה את זה. אבל הלהבים המחוברים לקצוות היו מסוכנים במיוחד. הם חותכים בקלות את בשרם של מפלצות ולוחמים קטנים יותר. לנסלוט מצא את עצמו ממש במרכז המחץ. הוא נלחץ ללא רחם, שלל ממנו את האפשרות לפקד על הצבא. מיקולה, שראה שהגיע רגע קריטי, ציווה:
  - בואו נתקוף! בואו ניתן להם מכונת הנשמה מוגלתית!
  מכה של כוחות רעננים הטתה את הכף לטובת הצבא הקסום של רוסיה הגדולה.
  גדודי המארב עקפו מראש את הגבעות או תקפו מלמעלה. בכל מקרה, העליונות הייתה בצד של הצבא שנלחם בצורה מאורגנת, לעומת זה שאחז בפאניקה, שהתגברה עוד יותר עם הצתת הנפט.
  מיקולה שרק:
  - בואו נציף את בית המרחץ כך - בואו נעלה את ואנקה-וסטנקה!
  לנסלוט היה המום, והעתודה שנותרה ללא פקודה פשוט מתה.
  בלדק לא יכול היה לשלוח תגבורת, מכיוון שכל חייליו נקלעו לקרב חזיתי.
  מיקולה ראה את כל זה היטב, כדי לזרז את התבוסה ולעורר השראה בכוחות, הוא חתך באופן אישי לשורות האויב, מניף גרזן פיפי.
  - אני אקרע את כולכם לגזרים! אתם תדעו אידיוטים!
  בלדק צעק:
  - כן, כולכם תהיו ארורים! עכשיו הדרקונים יצטרפו לקרב!
  ואכן, בגבהים הקיצוניים החל קרב דרקונים. ברגע שהלכה בתנאים שווים, התפצלו בעלי הכנף ללהקות רבות.
  מיקולה הניף את הגרזן שלו בהתרגשות זועמת, אבל באותו הזמן לא שכח לתת את הפקודות הדרושות. המפקד היה כולו תשוקה והתלהבות.
  אדם לידו הועלה על חניתות, אבל זה רק הגביר את המרירות.
  בהדרגה עלו הרוסים הגדולים על העליונה, עם כל הנפת החרב ודחף החנית אלפי קורבנות חדשים.
  בלדק צעק:
  - אתה לנסלוט: רק כדורים בפה שלך! אתה כזה ממזר! ובכן, מה אני צריך לעשות איתך! אני אתלה אותך, לא יותר טוב מהרביעי!
  השמורה נעלמה, וחלק מלוחמי הפנטום, ללא היסוס, טסו. אפילו בנות הלוחמות האמיצות הבזיקו יחפות, רבותן עם עקבים מוכתמים בדם. ובכן, חייבים להודות שזה היה צעד סביר, אבל כשהדינוזאורים מיהרו, רועמים ורומסים את שלהם, זה היה... בקיצור, ממש שיר השמדה ושבירת עצמות. לנסלוט מת, מילותיו האחרונות היו:
  - יכולתי לחזות את זה!
  לפנטומים, לעומת זאת, הייתה מערכת של רגשות שחפפה במידה רבה עם יצורים חיים. לכן, כשידעו מהו פחד, הם יצאו לטיסה בפאניקה, כמה בנות השליכו את השריון בזמן שהן הלכו כדי להקל על הריצה. גופם העירום, מבריק מזיעה, למרות כל המשיכה האירוטית, במיוחד ירכיהם המפוארות, עם השרירים המתגלגלים מתחת לעור שזוף, לא יכלו לעורר אהדה בלבבות.
  הרדיפה הייתה אכזרית, כל הגבעות וההתקרבות אליהן התבררו כמוכתמים בעבותות בדם, זרועות כמו שדה אבקה עם גופות. הפרסות היו תקועות בשפשוף המדמם. אותן נערות עירומות למחצה מרוסיה הגדולה צווחה בהנאה וגם ניסו לרדת במשקל עודף. כמה זה מדהים, לוחמים עירומים, נוצצים מזיעה ומוכתמים בדם, השרירים שלהם מתכופפים, רגליהם רוקדות בזמן שהם רצים!
  מיקולה, שלא שם לב לקסמי הילדות, ציווה:
  - הסע אותם לכיוון המרכז! שם נמחץ את החמודים הקטנים. אפילו חמור עקשן מציית לשוט!
  התנועה הפכה יותר ויותר מכוונת ומהירה. תוך ניצול העובדה שהשמורה החזקה ביותר הושמדה, מיקולה, בהוראת דובריניה ניקיטיץ', תקף את האויב באגף ובעורף. ולמרות שהמכה לא הייתה פתאומית, ההלם של הצבאות היה גדול.
  בלדק, שראה שהמצב נעשה קריטי, מיהר לקרב יחד עם יחידת חיילים קטנה:
  - רק הרוח עזה, יורד גשם בעיני! אני רואה סערה משתוללת על העולם! - בוגאטיר באלדק נכנס למבנה, אבל חלק מהצוות שלו הופל על ידי פרשים ודינוזאורים נמלטים. אם תצית מפלצת כזו, הוא למעשה יברח. ולמרות זאת, רק הטפרים מהבהבים, חותכים את פני השטח ספוג הדם!
  כשתמרן את חד הקרן, בלדק הצליח איכשהו להתנגד, אבל הם הצליחו למחוץ אותו כמה פעמים. הוא רצה רק דבר אחד: להילחם בדוברניה ניקיטיץ'. יתר על כן, הכינה לו הפתעה לא נעימה עבור האויב.
  דובריניה, שהבינה שעל המפקד לשמש דוגמה לחיילים, מיהרה לעומק הקרב. הוא עצמו, כמובן, לוחם מיומן וחזק, בעל שליטה מצוינת בתיבת האוצר.
  - קדימה חבר 'ה! ליבנו לא ינדנד במאבק! הבה נעמוד על הכבוד והתהילה של רוסיה הגדולה.
  בלדק השיב:
  - שהרוס הקדוש ינצח!
  הגיבור פומה, שנלחם בידו הימנית של בלדאק, הוסיף:
  -הילחם עבורה ואל תפחד!
  שני הצדדים הפגינו את לחץ הלחימה הגבוה ביותר. נכון, רוב הצבא של סוויאטרוסיה כבר ברח, אבל השומר עשה ניסים של אומץ.
  בלדק הצטלב, הוא ראה את דובריניה ניקיץ' והחל להתקרב אליו. יד שמאל גיששה אחר שתי מתנות לוהטות שנתרמו על ידי המכשפים.
  - עכשיו אני אטגן אותך, דובריניושקה!
  ניקיץ' הביס שני לוחמים, הוא גם שם לב לבלדאק. כעת היו צריכים שני המפקדים הגיבורים להחליט: מי יקבל את זרי הדפנה!
  בלדק צעק:
  - נו, זוכה הנחש, אתה רוצה קצת סולת?
  דובריניה השיב:
  - ביטויים ילדותיים כאלה אינם מתאימים ללוחם מפואר!
  בלדק ציחקק:
  - אתה לא רוצה את זה?
  הוא זרק מתנה לוהטת שיכולה לטגן ממותה שלמה. דובריניה קפצה על החד-קרן, ה"מתנה" פגעה במסטודון הנסוג, ומיד פשטה את עור החיה.
  - יש לך חבטת זבובים הגונה! - שם לב דובריניה.
  - אתה שטן חכם! - אמר בלדק ברוגז וזרק את המתנה השנייה.
  אבל ברגע ההשלכה הוא נדחף, ידו הלכה שולל ו"רימון" הקסם התפוצץ כמעט לידו. השריפה הביולוגית חרכה את הגיבור, המסה את שריוןיו וטיגנה את בשרו האדיר.
  - איזה ממזר! - קילל באלדק. אם כי, בגדול, זו הייתה אשמתו שלו בשימוש בנשק אסור.
  דובריניה, לאחר שהפיל ארבעה לוחמים (גובלין עם בטן נקרעה, החזק את שיניו בכאב על גבעה מכוסה עשב), ודקר את היריב החמישי בפגיון משלו, פרץ דרך לבלדק.
  - ובכן, איזה גיבור! למרות שאתה לא רוצה את זה, אני מציע את זה! האם נילחם אחד על אחד?
  בלדק קרקר:
  - ברור שנעשה!
  שני האבירים התאחדו, הכו בחרבותיהם וניצוצות עפו.
  דובריניה הציע:
  - אולי מוטב אם תוצאת המלחמה תוכרע בדו-קרב בין מפקדים?
  בלדק צלצל:
  - יש לך מעי דק מדי בשביל זה!
  דובריניה העלה על פניו את החיוך הכי כנה:
  - אתה חושב כך?!
  - כן, התן ואתה תקבל אותו על הראש!
  בלדק מיהר לתקוף, אבל הצד השרויה שלו השמיע כאבים עזים ומנע ממנו לזוז:
  - אני אקרע אותך!
  דובריניה הדפה את המתקפה והחלה לתקוף מימין, שכן כך נפצע האויב קשה.
  שום אסון גדול לא יפול על כדור הארץ,
  ולשווא השליך האויב את כוחותיו למערכה!
  נוכל להביס את האויב בקרב מפואר,
  החושך יתפרק לעפר - עת האור יגיע!
  דובריניה שר, וביצע מתקפה זועמת נוספת, חתך את זרועו הימנית.
  בלדק הפיל את חרבו וירק על דובריניה וצעק:
  אדוני, אתה...
  האוצר של דובריניה חתך את ראשו של בלדק. היא עפה עשרה צעדים משם ונאספה על ידי לוחם. הראש הגוסס הצליח לומר:
  - אני מקלל אותך! - ואז הוא התפורר לרסיסים קטנים, בוערים.
  דובריניה השיב:
  - בשביל מה? זה היה קרב הוגן!
  לאחר מותו של המנהיג, האגף הימני של צבא סוויאטרוסיה פנה לטיסה המונית. עכשיו אי אפשר היה לעצור אותם. המפולת החיה החלה לנוע, מפולת הסלעים הקסומה גדלה. דובריניה הגישה בקשה לאיליה מורומטס.
  אולי הגיע הזמן למחוץ את המרכז והאגף השמאלי.
  איליה מורומטס השיב:
  - פגע במרכז! העניקו מכה מהירה יותר, חלק מהכוחות יצאו לעורף, ותנו להם במקביל לרדוף אחר הנמלטים, הם לא יאפשרו להם לחזור לתפקיד.
  דובריניה השיב:
  "אני אפקיד את המרדף בידי מיקולה, ואכה במרכז". אני אוביל את המתקפה הקטלנית.
  - תן לדינוזאורים להתרסק קודם במערך האויב. הם חייבים, כמו טנקים, לרסק את הפרשים מבלי לפגוע בעצמם!
  סוויאטגור ראה שחלק מכוחות האויב תוקף את המרכז מהאגף, אבל לא היו לו מילואים. האביר האדיר פנה אל הקוסמים.
  - נטשה היקרה, טעינו בחישוב ועכשיו האויב דוחה את חיילינו. היה איום של עטיפה מאחור ומהאגף. בבקשה מותק, שלח חיזוק! אחרת נדפקנו!
  הקוסמת נטשה ענתה:
  - לא! כעת כל הכוחות שלנו מושלכים לקרב בתת-החלל העליון! קוסמי האויב יצאו למתקפה ואנחנו מחליפים איתם מהלומות. נוצרה עמדה של שיווי משקל דינמי. אם במקביל אפילו חלק קטן מהכוחות יופנה אליכם, אנחנו נפסיד.
  סוויאטגור נאנק:
  - אז מה אנחנו צריכים לעשות?
  - אני יכול לתת עצות!
  הופ הופיעה בקולו של סוויאטגור:
  - איזה?
  נטשה צחקה:
  - הייתה לך עליונות מספרית, לא?
  - כן, נהדר! - נהם הגיבור
  - אז הפוך את הגדודים הנמלטים לאחור בעזרת קרן האומץ.
  סוויאטגור השיב:
  - אני אנסה!
  הילדה הוסיפה:
  - הוא נס, הוא עושה חיילים חזקים פי שניים. רק צפו היטב, כדי שהאויב לא ישתמש בהפתעה שלו בתגובה!
  - אני אעקוב!
  הגיבור האדיר לקח קרן מחיקו וניסה לתקוע בה. באותו רגע, זבוב זעיר עף לתוך חור הכניסה. סוויאטגור לא שם לב לכך ונשף בכל הכוח. שאגה מפלצתית נשמעה, כאילו אלפי תופים מכים. עשרות אלפי רובים החלו לירות במקביל.
  הקדוש נבח:
  - זה סוף העולם! הצבא שלי מתחזק!
  ואז פתאום נשמע קולו של גרובגור בקליפה:
  - סביאטוסלב, אתה שומע אותי?
  - כן בטח!
  - כמה זה מפחיד!
  - שאגת תותחי גיהנום! כעת יחזרו חיילינו ויוציאו את האויב לברוח!
  קולו של גרובגור דעך:
  - לא יודע! משום מה יש אימה נוראה בנשמתי.
  - גם האויב עושה זאת!
  - ואיזו חולשה מפלצתית!
  גרובגור צווח בקול דק:
  - אלוהים אדירים!
  - מה הבעיה!
  - החיילים שלי רצים! והם זורקים את הנשק שלהם!
  סוויאטגור עצמו שם לב שהצבא נסוג לאורך כל החזית. כמו גאות של חול, חיילי רוסיה הגדולה דורסים את הצבא הווירטואלי. נערות עירומות נופלות, מתחננות לרחמים, אפילו קושרות את ידיהן, בועטות ברגליהן החשופות וחסרות ההגנה. סוויאטגור נשף שוב. זמזום הקרן נחלש. הקרב הידרדר למכה מוחלטת. החיילים נפלו, הבנות, נכנעו, השתמשו בשיער הארוך של עצמן ככבלים וקשרו אותן כך שכפות רגליהן היחפות, מכוסות אבק ודם, נלחצו על פניהן או על עורף ראשן. אפילו הדינוזאורים האדירים נזרקו כמו צעצועים, הכל צלל לכאוס.
  סוויאטגור ראה באיזו מהירות גדל האסון. זו כבר לא הייתה נסיגה; אפילו טיסה הייתה השוואה חלשה מדי. היה השמדה מוחלטת של ההמון המטורף - צבא אדיר רק לפני כמה דקות. המפקד פנה בבהלה אל הלוחם העליון.
  - נטשה היקרה!
  קול לא מרוצה קטע אותו:
  - מה עוד!
  - החיילים שלנו בורחים!
  הנערה נבחה בצרימה, סובבת את צמותיה הזהובות כמו כנפי טחנה:
  - איך כולם רצים?!
  - בלי יוצא מן הכלל, רק אני והפמליה שלי עומדים במקום, וזה רק בערך עשרה אנשים.
  נטשה צרחה, הצמות שלה הפכו להבי מדחף:
  - אתה אידיוט! איבד את קרן הקסמים, התקווה האחרונה של הצבא הקסום! טיפש טיפש! צ'רנודירניק!
  סוויאטופולק מלמל באדישות:
  - לא באמת! נשפתי לתוכו בכל הכוח! והשאגה בעמידה היא מוחלטת!
  נטשה עכשיו הרבה יותר רגועה וענתה:
  - כן שמעתי! הגלים הקסומים הגיעו! אבל זה לא נכון בכלל, הטונאליות זרה!
  סוויאטופולק נשם נשימה עמוקה:
  - לא הודיעו לי איך לנשוף נכון! אולי הגזמתי! האם הייתי צריך לנהוג בתבונה?
  נטשה התנגדה:
  - זה לא משנה איך נשפת! כנראה לחש ששינה את הקוטביות נכנס לקרן, וכתוצאה מכך הלוחמים נחלשו ואיבדו אומץ. לעזאזל אוקסנה, בגלל הטיפשות שלך, היא הצליחה להערים עליי.
  סוויאטופולק טען:
  - לא, זה הפנצ'ר שלי! ראיתי זבוב זבוב לתוך הקרן, אבל לא ייחסתי לזה שום חשיבות. היא הייתה קטנה מדי!
  נטשה נחרה:
  - כן, קטן! בגודל של טטרלט! השדון בהחלט יכול היה להכניס לתוכו לחש הפוך. ובכלל, לשווא הסתבכתי עם הטרולים, בכל המלחמות בינם לבין האלפים, במוקדם או במאוחר הניצחון הסופי הלך על האלפים. רק הפציפיזם והחביבות הטמונים במרוץ הזוהר הזה מנעו את השמדה מוחלטת של הטרולים. כמו גם לקטום את האימפריה שלנו בניצן.
  סוויאטופולק העיר, שר בשובבות (אולי כדי להסתיר את ייאושו):
  - טרולים אינם קרובי משפחה כלל! הם מעדיפים את השטן! ואני אגיד לך את הרגשות שלי בלי להסתיר! אתה לא יכול לקחת אישה מטרול!
  נטשה צחקה:
  - כל הכבוד! אתה אחד מאותם פנטומים שיעשו בדיחות אפילו על הגרדום. אבל עכשיו אתה מבין מה נשאר לך?
  סוויאטופולק צקצק בלשונו:
  - כמובן, ולמרבה הצער, זה ברור מדי, לא מאפשר פרשנות כפולה.
  - אז תמות בכבוד!
  סוויאטופולק הצטלב:
  "מעצבן אותי שהמילה כבוד נשכחת ושלכבודו יש לשון הרע מאחורי הגב שלך!" אולם לא על ידינו ולא בזמננו! הבה לא נבזה את הארץ הרוסית! קדימה לוחמי האביר המפוארים שלי!
  תריסר גיבורים נבחרים נבחו ביחד:
  - למען הכבוד והמולדת!
  גם איליה מורומטס ופמלייתו נכנסו לקרב: זה לא היה מתאים למפקד לשבת בחוץ ברגע כה מכריע.
  טרגדיה גדולה של לבבות אמיצים, שני צבאות גדולים, רק אחד יכול לשרוד, למרות ששניהם ראויים לחיות!
  אחד נולד ראשון, השני נולד ראשון: כמו ששר ויסוצקי: יש ארבעה בכורים במרחק, כל אחד חושב שהוא לוחם! כולם חושבים שהם הכי פחות עייפים, כולם רוצים להיות על כן גבוה!
  איליה מורומטס, שדרבן את סוסו השחור בכל כוחו, עקף בקושי את היריבים הנסוגים. רוב הדינוזאורים של האויב פשוט מתו ממתח יתר גדול. הם התנשפו ונפלו, מתגלגלים בעוויתות פראיות.
  אליושה פופוביץ', דוהר לאורך אגף ימין, העיר:
  - כנראה שלצלילים האלה יש כוח הרס מיוחד. תראה איך החיות היו בהלם.
  איליה מורומטס קצוץ כמו מקלע. זה היה קל מדי, בלי התנגדות, אפילו לא רצון להגן על עצמי. עלתה בראש אסוציאציה למלחמה הרחוקה בעיראק, כשהערבים נמלטו בפחד מפני טנקים אמריקאים. הם פשוט נורו. אז הייתה מלחמה דומה עם המיליארד וחצי Xitai. מדענים רוסים המציאו נשק חדש המבוסס על עקרון האולטרסאונד הכבידתי; הוא התפשט באופן מצטבר ואפילו בונקרים תת-קרקעיים המסוגלים לעמוד בפני תקיפה גרעינית לא יכלו להציל אותו. מיליונים רבים של עדרים צרי עין נמלטו בבהלה. לא היה להם כוח ולא רצון לעצור ולירות בחזרה! נשק גרעיני נוטרל בקרינה מיוחדת של נויטרונים קלים במיוחד, ששינתה את המאפיינים הפיזיים של יסודות רדיואקטיביים. כעת כמיליון חיילים ודינוזאורים של הצבא הווירטואלי הפכו לגוש אינרטי, המסוגל רק לברוח או להרוס את עצמם.
  רק תריסר פנטומים, ובראשם סוויאטופולק, שמרו על אומץ לבם בכאוס המטורף הזה.
  אליושה פופוביץ' הופתע:
  - זה מוזר שלבהלה לא הייתה השפעה על החיילים שלנו ועל קומץ האויבים הזה!
  איליה מורומטס הביע את הדעה:
  - אולי זה בגלל שהם מסומנים בגוון ירקרק. נראה שיש כאן תערובת של קסם מסוים.
  אליושה אמר:
  - ניקח את אלה בחיים?
  - רק סוויאטופולק.
  תריסר גיבורים, שניים מהם לוחמים רבי עוצמה, נלחמו כמו טיטאנים, סוויאטופולק הפיל שניים או שלושה פרשים במכה אחת, גופות נפלו סביבם, גופות נערמו, ותלולית שלמה נוצרה בהדרגה. אבל מכת הדינוזאורים האדירים שברה מיד את ההתנגדות של האבירים. לפני המוות, הבנות היו עירומות לגמרי, גופן עמוס מדי בשרירים ומאסיבי מכדי לקרוא לעלמות הטיטאן יפות והרמוניות, אבל שדיהן הם כמו עטינים של התאו הגזעי ביותר עם פטמות הפוך בצורת ניצני ציפורן. הלוחמים נלחמו בכבוד, זרמים של דם ארגמן מחתכים רבים צבעו את עור השוקולד המריר שלהם בגוון סגול קל. בזמן שהלבבות פועמים, ידיים חזקות הרימו חרבות, אחת הבנות, שאיבדה את ידה הימנית, קצצה בשמאלה ולמרות הכאב חייכה, חושפת את שיניה הגדולות והאחידות, לבנות יותר משלג. כולם פרט לסוויאטופולק נקצצו ללא רחם ונרמסו. הנערה הגיבורה עם שיער ירוק בהיר ומתולתל הייתה האחרונה שנפלה, ראשה הכרות קרא:
  - סלבה רוס...
  השפתיים הארגמניות החווירו וקפואות. והמפקד הראשי עצמו נפצע קשה.
  הפיל מסוסו, הוא נעמד בכבדות וצעק לאיליה מורומטס שרכב למעלה:
  - אתה גבר!
  איליה ענה בשלווה:
  - כמובן גבר!
  - אז תילחם בי אחד על אחד! - צעק סוויאטופולק בכוחותיו האחרונים.
  איליה מורומטס הניד בראשו:
  - לא, זה לא יהיה נכון!
  - למה פחדן!
  הגיבור האפי, הניד בראשו ועמד על צווארו של שור, התנגד:
  - אתה פצוע ולא יכול להילחם! זו תהיה מכה מוחלטת! חוץ מזה, אין לי זמן.
  - סליחה!
  - טוב, בסדר, קח את זה! - איליה מורומטס זרק את סוסו, מרים את חרבו גבוה, למכה אחת חזקה.
  סביאטופולק ציפה לכך והצליח להקדים את הלוחם בזריקה נואשת. הלהב צלל היישר לתוך בטנו של הגיבור האדיר. איליה נאנק כשנפל מסוסו. סוויאטופולק מיהר לסיים, אבל תריסר חיצים לוהטים אדומים עם קצות יהלומים פילחו אותו מיד. המפקד נפל מדמם.
  חיילים רצו אל איליה מורומטס, אליושה פופוביץ' קפץ מסוסו והצמיד את אוזנו אל חזהו. הוא קרא בשמחה:
  - הוא עדיין חי! תשמחו הרוסים!
  איליה פקח את עיניו:
  - נפצעתי!
  אליושה ניחם:
  - אני בטוח שזה לא קטלני! יש לך בריאות מצוינת. נילחם על הקרקע, בשמים ובחושך!
  מורומטס חייך חיוך קלוש:
  "אני לא לוחם בשעות הקרובות". אני ממנה אותך למפקד העליון. מאז שניצחנו, אתה והצבא חייבים לעבור לרמה אחרת ולעזור לכוחותינו בקרב החלל. זו משימה מספר אחת. אני מרגישה שקשה להם.
  אליושה השיב:
  - אני, כמו לוחמים אחרים, אמלא את חובתי עד הסוף. איפה ואיך תתקוף את אויביך?
  אוקסנה תגיד לך. היא תשחזר את הפורטל, אבל בינתיים אני אשן! - איליה מורומטס עצם את עיניו.
  אליושה שוב הניח את אוזנו אל חזהו. הדופק היה חלש אך יציב, הוא קפץ במהירות וצעק:
  - בואו נמשיך במרדף! בואו לכסח את כל הרוחות הרעות!
  אחד הלוחמים שר:
  - ומשמאל צבאנו ומימין צבאנו! טוב לנו להילחם כשאנחנו שיכורים!
  אליושה סטר לו על השפתיים:
  - איזה מן שלנו הם? אויב הוא אויב: ללא קשר לצבע העור ולפנים המוכה!
  הרדיפה: למרות כל קסמה המבעית, זרמי דם שנשפכו, גופות כרותות, אלפים רבים של בעלי חיים הנאבקים בייסורים קשים, היא הפכה כמעט לשגרה. מכיוון שהכוחות הקסומים של רוסיה הקדושה נחלשו ברצינות על ידי קסם הפוך, זה נעשה הרבה יותר קל להדביק אותם. להשמדה היה אופי של תספורת, הצבא נמס כמו חמאה במחבת. רק בנות, למרבה המזל לכולן היה שיער ארוך ובעל נפח, מה שאומר שהן סרגו את עצמן וחסכו עליהן. אליושה פופוביץ' יצר קשר עם אוקסנה.
  - המכשפה העליונה, ניצחנו!
  הילדה, בלי להסתיר את שמחתה, ענתה:
  - אני כבר יודע את זה!
  - מהן ההנחיות הנוספות שלך?
  - אנחנו לא יכולים לפתוח את הפורטל עדיין. האויב חזק מדי. אז ראשית, המשיכו לרדוף. בקרוב תפרצו דרך למחוללי המיני-חומר והטרנס-חלל. שבור את כל האנטנות, ואז האנרגיה של האויב תתייבש. כוחות המכשפים יתערערו ונוכל ליצור פורטל מעבר. בינתיים, שלנו באמת מבינים את זה בקרב החלל.
  אליושה השיב:
  - אני מבין את הפקודה והיא תתבצע.
  - איפה איליה מורומטס?
  - פצוע קשה!
  - לא ניתן לעשות מלחמה ללא נפגעים! אם ננצח, אולי נוכל להאריך את חייו. עכשיו מהר, השתמש בתפילה מיוחדת.
  - משהו כמו מנטרה.
  - ואתה מכיר אותה!
  אליושה פופוביץ' התחיל לקרוא תפילה, הוא ממש שפך צלילים שונים לכאורה חסרי משמעות.
  משודר דרך מגבר הפקודה:
  - קדימה, חזור אחריי. מה שאני אומר, גם אתה אומר.
  למרות שהשפעת המנטרה לא הייתה כל כך משמעותית, הרדיפה הצליחה. הצבא, או יותר נכון שרידיו, נרמס: אחרוני החיילים נהרגו. והשבויים העירומים עיקמו את רגליהם וראשיהם בשיערם, ולמען ביטחון רב יותר, לחצו את אפם באצבעותיהם כדי לשקוע במהירות בשינה עמוקה. המרוץ נמשך, המישור פינה את מקומו למרגלות גבעות, דשא ירוק, חול אדום. אליושה פופוביץ' ציווה, אל תצטופף, ליצור קבוצות נפרדות.
  הופיע לפניו חזון ופקודה:
  - הכה בשער הבלתי נראה עם החרב שלך. במקרה זה, אתה תפרוץ אל הגנרטורים.
  אליושה, על סוס מפואר בעל שש רגליים, הצליח להימלט, במירוץ לפני כל הצבא. וכל כמה מהלוחמים המהירים ביותר הקדימו אותו, והתנגשו בקיר שקוף. הם יללו כשנפלו, דפקו באף וקיבלו חבורות. גם לצבא השני לא היה זמן להאט. חיילים רבים מתו, כמה עשרות דינוזאורים שברו את עצמותיהם, והשאר בקושי הצליחו לעצור. אליושה פופוביץ' קפץ וראה את הדלת מהבהבת. זה היה מעורפל וקטן מאוד, הזכיר את הדלת לגן נפלא באגדה על אליס, אבל הוא הרגיש מיד שהוא חייב להכות בו.
  הוא צעק מנטרה מטורפת, אליושה חתך:
  - הניצחון מחכה, הניצחון מחכה למי שרוצה לשבור את הכבלים!
  המחסום החל לרעוד והחל להתפורר בהדרגה. פסולת עפה ממנו, ואז משהו רעד והשריון השקוף התפרק לבסוף. אליושה פופוביץ' זרק פגיון כדי לוודא זאת סוף סוף.
  - הדרך פנויה! קפוץ אחרי!
  המפקד הצעיר קפץ מעליו, ופסטוחוב ושאר פרשים מיהרו אחריו.
  דובריניה ניקיטיץ' שאלה:
  - למה אנחנו לא עוזרים לעצמנו?
  - זה לא אפשרי עדיין, אנחנו צריכים להרוס את האנטנות שמקיפות את המגה-כורים.
  "אז לא נשאר לנו הרבה."
  לפנים היה עמק מנוקד בצפיפות באנטנות. חלק מהאנטנות היו ענקיות, בגודל עשרת אלפים קילומטרים, בלטו כמו עצי אורן, בעוד שאחרות, להיפך, היו קטנות, כמו סבך קנים.
  - תהרוס אותם! אל תשאיר מתכת על מתכת!
  שחיטה כוללת החלה. עם זאת, כמה מאות חיילים קיבלו זעזועים חזקים מזרם יתר. הם נפלו, מתפתלים בפרכוסים עזים. אליושה ציווה:
  - הורידו צעיפים או קשרו כמה סמרטוטים אחרים על הידיים וקוצצים.
  דינוזאורים גם נתקלו באנטנות, הפילו אותן, ובאותו הזמן צווחות מההשפעות. פשוט הייתה רעש מפחיד. המוני אנשים הרסו את היער המנצנץ הפלדה.
  פריקות קורונה קפצו באוויר מדי פעם, וברק פגע. עם זאת, מספר הקורבנות היה קטן, בעיקר האנרגיה הרצחנית הייתה כלפי מעלה.
  פסטוחוב קיבל כמה מכות מחשמל קסום, אבל זה רק הכעיס אותו.
  - אני רועה, והמשיח עצמו השווה את עצמו לרועה! אז אני ארועה אותך בעמק צל המוות!
  אנטנות, אפילו הגדולות שבהן, נפלו. בהדרגה התמלא המישור בשברי מתכת רבים. קל יותר להרוס אנטנות מאשר אנשים: הם חסרי תנועה ואינם נלחמים בחזרה.
  כאשר האנטנה האחרונה קרסה, צבע השמים מעל הצבא השתנה, והפך לשחור! קולה הבוטח של נטשה נשמע באוזניו של אליושה:
  - אתה הילד שלנו עכשיו! הצליח להשלים את המשימה. עכשיו אנחנו מתקדמים, בנה מחדש את הצבא, בקרוב נפתח את הפורטל.
  אליושה צעק:
  - עלינו לעשות זאת מהר ככל האפשר! הבנים והבנות שלנו מתים!
  ואכן, צבאו של אלכסנדר מוקדון הלך והחמיר! היא נלחצה על ידי כוחות עליונים, והאבידות גברו. ספינות חללים גדולות פוצלו, קטנות נשרפו כמו זבובים בלפידים, ולא היה לאן לסגת עוד. עוזריו, במיוחד השדון, הציעו:
  אולי נוכל לעזוב את המרחב הבין-אוניברסאלי. בצד השני, כוכבי לכת מבצר יעזרו לנו. הם יעכבו את האויב!
  אלכסנדר דחה בכעס הצעה כזו:
  - בשום מקרה! במקרה זה, יהיו כל כך הרבה נפגעים מיותרים, במיוחד מהאוכלוסייה האזרחית (אם ניתן לומר זאת על כוחות כלכליים). נחכה לתגבורת או נמות, ננסה לסחוב כמה שיותר אויבים.
  "במקרה הזה, כל מה שאנחנו יכולים לעשות זה להתפלל!" אמר השדון.
  . פרק מס' 6.
  ינקה רעד מפחד, שיניו נקשו. פתאום מדובר בפדופילים איומים שרוצים לאנוס אותו. יתרה מכך, הם נראים כמו ערבים, ולעתים קרובות ערבים מנצלים מינית בנים, כפי שהם נקראים - באצ'ה!
  בבקשה אל תענה אותי!
  הסוחר היכה את יאנק בפניו, הילד התנודד, לחיו נפוחה. היה רעש בראש שלי.
  - בוא מהר, כלבלב, או שאני אצווה עליך לפשט את העור.
  עוזרו של הסוחר נבח:
  זהו, אחמד. מוציאים ומפזרים מלח.
  ינקה הוריד אוטומטית את הסוודר שלו. הייתה לו חולצת טריקו עם תמונה של דמות מצוירת: שכמייה שחורה.
  אחמד צחק:
  - בגדים עשירים, ואיזו מפלצת מתוארת עליהם.
  הילד גמגם, בקושי נשמע:
  - גלימה שחורה!
  - מי שלא שומע!
  ינקה צעק בקול שבור:
  - גלימה שחורה!
  - מי זה?
  הילד ריחרח:
  - גיבור קריקטורה של דיסני.
  אחמד נרתע:
  - אתה מכשף? או שזה השם של האימפריה שלך?
  הילד פחד מאוד:
  - זו מדינה כזו!
  - הרחק!
  - כן, רחוק!
  אחמד הוריד את הטורבן שלו וגירד את ראשו:
  - אני לא מכיר את זה! אתה יכול למעשה לראות ארצות רחוקות בצורה בלתי נתפסת; העולם שלנו גדול מאוד. תוריד את הגלימה שלך, היא שייכת לי עכשיו.
  הילד הוריד אותו בביישנות, הוא החליט לא להתווכח. אחמד הצביע באצבעו על בטנו החשופה של הילד. שרירי הבטן של הנער היו מפוסלים, עם חפיסות מובהקות, כמו אלה בחפיסת שוקולד. בזמן שלמד בבית הספר לקרקס, ליאנקה היו שרירים טובים מאוד; אימונים מילדותו הפכו את גופו לגמיש ואת השרירים שלו לגמישים. אחמד היה מרוצה:
  - עבד חזק, אתה כנראה מקאסטת הלוחמים הזרים, רק עדיין קטן ופחדן.
  ינקה, משפיל את עיניו, נאנח:
  - אני בעצם לא לוחם!
  - WHO?
  - משהו כמו שחקן!
  - כן! זה כל כך מעניין! אבל אין לי זמן להאזין לשירים שלך. עכשיו תוריד את המגפיים.
  ינקה תיקן אותו קצת יותר נועז:
  - נעלי ספורט!
  - זה מה שזה?
  - כך נקראות הנעליים שלנו!
  אחמד הרים את השוט שלו:
  - שלא תעז להרצות לי! פשוט תירה!
  יאנקה הוריד אותם באי רצון: הם היו כמעט חדשים ומבריקים. כדי לא להתלכלך, הוא גם הוריד את הגרביים.
  אחמד היה מרוצה.
  - בסדר גמור! אתה הופך לעבד צייתן! הנעליים יפות ויימכרו. עכשיו תוריד את המכנסיים!
  המשפט האחרון גרם לפחד אצל הילד, מה אם באמת יאכזבו אותו?
  הידיים שלי התחילו לרעוד. באותו רגע נשמעה לחיצה והשוט שרף בכאב את כתפו החשופה.
  - פקודותיי מבוצעות מיד עבד!
  ינקה, נאנק מכאב, הוריד במהירות את מכנסיו, והשאיר אותו רק במכנסי הספורט. אחמד ניגש אליו והחל להרגיש אותו בלי טקס. אצבעות מחוספסות הלכו לאורך הרגליים, לשו את החזה, צבטו את הדו-ראשי, סוחר העבדים הביט לתוך הפה.
  - כל השיניים שלמות! אף נקודה אחת! לכן, היו עצמות חזקות.
  ואז הוא גרם לי להרים את הרגליים, להרגיש את הרגליים שלי:
  - לא, ברור שלא נולדת עבד, מה שאומר שיש לך ערך רב. - אחמד רחרח את הילד. ריח של גוף נקי ושרירי עורר אינסטינקטים חייתיים, אבל הסוחר היה רגיל לרסן את עצמו. בסך הכל המוצר נראה אטרקטיבי. אחמד משך את שיערו הבלונדיני והעבה של הילד בכאב ואמר:
  - בנים בלונדיניים הם נדירים מאוד. אני אקבל על זה סכום הגון. הצטרף אליו עם שאר העבדים.
  ינקה עמד להגיע לבגדיו כאשר שוט היכה אותו בכאב על אצבעותיו, ופס ארגמן התנפח על גב ידו:
  - איפה העבד עכשיו? - אחמד אסף את בגדיו, ועוזרו זרק בגד חלציים ליאנקה. "העבד לא ייפגע שוב."
  ינקה צעק:
  - אז מה אני עושה! עכשיו אני אסתובב עירום, יחף?
  - כן, עבד חסר חשיבות, או שתשפד! עכשיו קח אותו לשאר העבדים.
  ינקה הובל ללא טקס כמו כלב קטן. רגליו היחפות של הילד עלו על לוחות סדוקים, שנשחקו באלמנטים טבעיים, וכפות רגליו היחפות דיגדגו קלות. הרוח הקרירה אפפה את הגוף בצורה נעימה; הילד נזכר בארטק, כאשר, לאחר ריצה של עשרה קילומטרים, הוא עמד על פסגת הר הדובים. גם הבטן, החזה, הידיים, הרגליים ליטפו על ידי רוח הים, עם סט עשיר של ריחות מגוונים. השריקה קטעה את הזיכרונות. עט נפל מכיס הג'ינס שלו, והעוזר הושיט אותו לאחמד. הוא העיף בה מבט מבוהל:
  - איזה דבר יפה מאוד! - אמר הסוחר, מביט בה ביתר תשומת לב, והסתובב. ואז הוא שרק. - וואו! היה ציור אחד, עכשיו יש עוד אחד! מה זה?
  עוזר עם חרוזי פסים על צוואר שור צייר עיגול בידו:
  - קדוש! קָדוֹשׁ! כישוף!
  ינקה הסתכל סביב ואמר בשקט:
  - אין כאן קסם!
  הסוחר עשה מחווה חסרת סבלנות:
  -קרב אותו!
  הילד נגרר בגסות, ינקה כמעט נפל, וצווארו כאב.
  - אז אתה אומר שאין קסם.
  הילד ענה במהירות:
  - ברור שלא! זו רק האמנות של המאסטרים שלנו.
  - אמנות אומן?
  - כן! הו אדון! - יאנקה התכופף ברפלקסיביות, תופס את תנועת השוט.
  - אז בסדר! אתה יכול ללכת! כבר איחרנו מדי. צרף אותו לעמוד. בתחנת המנוחה, אשאל את הילד בפירוט.
  יאנקה היה קשור בידיים למוט עבה ומהוקצע גס: לידו היו כתריסר נערים, בני אותו גיל או מעט מבוגרים או צעירים ממנו. הבנים היו עירומים למחצה, לבושים רק בבגדי חלציים, דקים עם צלעות בולטות. העור היה כהה מאוד, שזוף על ידי שלוש שמשות, אבל לא היו שחורים. הבנים נראו כמו ערבים, עם שיער שחור, אם כי חלקם היו מעט חומים בהירים יותר ויותר דומים לקווקזים. בכלל, החבר'ה הנחמדים חייכו ליאנקה, ורק במבט של אחד מהם קרא הילד עוינות. כפות רגליהם היחפות של הילדים היו שחורות, חבולות ויבלות: היה ברור שהם עשו כברת דרך. ינקה נרעד וחשב איזה ילד עיר הוא יהיה, הולך ימים שלמים בכביש מאובק וסלעי. הילד שעמד בצד עם ידיו קשורות היה כמעט שחור, אבל שערו היה חום בהיר - היה רועד. הוא הרים את רגלו הימנית יחפה, ינקה סובב את רגלו השמאלית בתגובה והניח את רגלו אל רגלו. לפיכך, נראה היה שהבנים לחצו ידיים זה לזה. יאנקה ציין שהסוליה של הילד קשה, כמו קרן של עז. הילד שאל בשקט:
  אני עלי, מי אתה?
  העבד הצעיר שנטבע זה עתה ענה קצת יותר בקול:
  אני יאנקה.
  השוט שרף לי את הגב. הילד צרח, אבל נשך את שפתו; הוא לא רצה להביך את עצמו מול הבנים האחרים.
  - אל תדבר! - צעק המשגיח.
  ינקה השתחווה אוטומטית. באופן כללי, באיזו מהירות מתפתחים הרגלי עבדים.
  הם הובלו, החבל נעשה מתוח: היה עליהם להגביר את הקצב. הבנים הלכו בשתיקה, רק עלי, שהביט לאחור כדי לראות אם המשגיח מסתכל לכיוונם, אמר בלחש שקטה:
  - אתה בטח זר!
  ינקה חשב כמה שניות והשיב:
  - כן, זר!
  - מיד הבנתי זאת מבגדיך! בנוסף, כשאתה מדבר, יש תחושה מוזרה כאילו שני אנשים אומרים את המילים בבת אחת.
  אולי זה המבטא!
  עלי הציע:
  -אתה מקאסטת הלוחמים?
  - למרבה הצער לא!
  - כבר שמעתי את זה! אבל להיות לוחם זה הרבה יותר מעניין מאשר להירקב במטעים או במחצבות.
  ינקה הצטמרר:
  - כן, אני מתאר לעצמי שזה בטח קשה!
  עלי העיר:
  "אני בחור חזק ועמיד, ואם אאלץ לכרות אבן על פני השטח, אוכל לחיות הרבה זמן". אבל מתחת לאדמה, במיוחד במכרות כסף, אתה לא יכול להחזיק מעמד יותר משנתיים.
  - למה?
  - האוויר כל כך מורעל בגופרית.
  ינקה נזכר בשיעור ההיסטוריה:
  - אבל יש גם גליות.
  - כן, וזה נורא, אבל זה עדיין לא מאיים עלינו.
  - למה אין לאימפריה ים?
  - יש ים, אבל אנחנו קטנים מדי, מושבי העבדים והמשוטים מיועדים לגברים או נשים בוגרים.
  ינקה השתתק. הוא תהה מה מצפה לו עכשיו. השטן ערמומי, השד האדיר השליך אותו בחזרה לימי העבדות. עכשיו הוא הולך כמעט עירום, ליד הבנים המיוזעים והלא רחוצים, הגב שלו כואב מהריסים, ונראה כאילו הוא עדיין קצת. לפני זמן לא רב הוא לא היה גרוע מרוב תלמידי בית הספר הרוסים, כמעט תלמיד מצוין, הלוחם הטוב בכיתה. נכון, הם לא עשירים, הם משפחה רגילה וממוצעת, אבל בכלל היה מספיק מהכל. ועכשיו, לפי רצון השטן, הוא נמצא בעולם זר, שבו אין טלוויזיות, מחשבים, מכשירי רדיו, רשמקולים ואפילו מברשת שיניים. באופן כללי, רומני מדע בדיוני משקרים. כל אדם מודרני בימי קדם היה מרגיש מאוד לא בנוח. אילו רק סופרי המדע הבדיוני עצמם היו נשלחים לזמנים לא כל כך רחוקים, הם היו מתים מהר! אחרת, יופיע אדם מודרני ובואו נדרש את כולם. ויחד עם זאת, נאיביות כזו, בכוחות המיוחדים לא מלמדים אותך איך להניף חרב, אבל באיזה ספר, קולונל של ק.ג.ב בוא נקצוץ את כולם. סוג של מפלצת. באופן כללי, ברוב הרומנים הגיבורים הם קציני FSB. יש סטריאוטיפ שאם אתה קצין FSB, אז אתה חייב להיות סופרמן. ובכן, אביו של ינקי הוא סיבירי וקפטן השירותים המיוחדים. פיזית די חזק, אבל מכיוון שהבן שלי אקרובט, זה לא יעבוד בזרועותיו. בנוסף, ינקה כבר ניצח אותו בשחמט בגיל שש. אז האם אנשי ה-FSB הם על-אנושיים כאלה? לא, הם גם יחידים מהמין האנושי, הם מאומנים איכשהו, יש להם כישורים מסוימים, ידע ספציפי, אבל אין שום דבר על אנושי. ולחשוב שכל אחד מהם יכול להפוך למלך? אגב, אמו מתעמלת קרקס, היא רצה את ריצת ה-100 מטר יותר מהר מאביו, ויכולה לעשות את הפיצולים המתים, שאביו לא יכול לעשות. עם זאת, מאז ילדותו, יאנקה עצמו נבדל בגמישות רבה ודי מהר שלט בתרגיל כזה. אבל זה לא יעזור הרבה במאבק. ילד שבקושי מלאו לו שתים עשרה לא יכול לדפוק עשרים וחמישה מבוגרים ולוחמים ותיקים לכאורה. יש לפחות דבר אחד להתמודד איתו. הוא באמת קרא על אבירי המשובטים, אלה היו לוחמים שנוצרו על ידי פרופסור מתבגר מטורף. סינקרטיזם של תכונותיהם של בעלי חיים וצמחים שונים הוליד סגסוגת של כוח חסר תקדים. כאן הכל סביר יותר, כי לא מדובר באנשים, אלא ביצירות מלאכותיות.
  ילד עלי שאל:
  - מה אתה חושב על?
  - על גורלך!
  הילד חייך:
  - אתה בהיר שיער ונאה מאוד, גורלך יהיה הרבה יותר מעורר קנאה משלנו.
  ינקה הופתע:
  - ולמה זה!?
  - סביר להניח שימכרו אותך להרמון.
  - לאישה? - אמר ינקה בתקווה.
  עלי הניד בראשו:
  זה אם יש לך מזל מדי. לרוב, בנים חמודים, במיוחד עם צבע שיער כה דליל, מגיעים לגברים מושחתים. יתר על כן, זה מצער עבור קשישים.
  - למה זה לזקנים?! - הילד פתח את עיניו.
  - כנראה, עם הגיל, המשיכה לנשים נחלשת.
  ינקה הסכים:
  - שיער אפור בזקן, שטן בצלע!
  - יפה אמרת! - אמר הילד, קצת יותר חזק ממה שהיה צריך. העונש הגיע מיד לאחר מכן. הנגע שרפה את הנער, כמעט והפילה אותו מרגליו, וגומה התנפחה על גבו.
  - אל תרביץ לו! - ינקה הכניס. ומיד קיבל את מנתו, כמובן שזה כאב, אבל האם אין זו תחילת הייסורים.
  כפר הופיע לפניו. קצה מגדל הפעמונים והעיגול הבולט. שדות הופיעו בצדדים, אוזני תירס סגולות, הרבה יותר גדולות מאשר על הקרקע. אתה יכול גם לראות מטעים של משהו שנראה כמו תאנים, כמו גם סבך של חומוס. התאנים, לעומת זאת, גדולות מאוד, כמו אבטיחים, והחומוס הוא כמו עצי ליבנה.
  - אדמות עשירות! - אמר ינקה. - לי אישית לא היה אכפת לאכול קצת.
  אותו ילד שצפה סינן בחוסר אדיבות:
  - שמור את הפה שלך רחב יותר! זה לא בשבילנו! עבד חייב לדעת את מקומו.
  עלי התנגד:
  - המקום שלנו, זה לא ילך מאיתנו לשום מקום. אבל הניסיון להשיג משהו טוב יותר אינו חטא בשום פנים ואופן.
  הילד שתק, אבל גבותיו הסרוגות הראו שהוא לא שמח. רק זה מה, אדונים או חברים.
  עלי העיר:
  - סאדאת תמיד לא מרוצה ממשהו! אל לנו להחמיר את מצבנו עם מריבות הדדיות ותוכחות.
  סאדאת נחר:
  - עבד לא יכול להיות חופשי!
  עלי לא הסכים:
  - לפעמים היו דוגמאות הפוכות.
  ינקה שאל:
  "אני אישית לא רוצה להיות זונה ולהשפיל את עצמי מול השייח'ים".
  סאדאת נחר:
  - זה ממש טיפשי. החיים בהרמון הם קלים מאוד. אוכל נהדר, יינות נהדרים, מיטה רכה. והכי חשוב, בלי עבודה.
  - אבל אתה יודע מה זה עולה! - יאנקה עיווה את פניו. - לא, אני לא מאחל לעצמי גורל כזה.
  - אבל למה!
  - כי אני גבר!
  המשגיחים הכו את נערי הפטפטנים בשוט בצלעות. יאנקה הוכה שלוש פעמים בכאב רב. אפילו הבזיקה המחשבה האם אפשר לחיות ככה. לא עדיף להתאבד אם תתעורר ההזדמנות. אבל במקרה הזה הוא ילך לגיהנום, והשטן המקומי ישרוף אותו באש נצחית. נצח בגיהנום של מישהו אחר, עולם תחתון של יקום אחר, מה יכול להיות יותר נורא.
  סאדאת טלטלה בכתפו, עורו היה חתוך. הילד ליקק את הדם בלשונו וזז מהר יותר, החבל התהדק. עם זאת, הוא לא איבד את רוחו:
  - אם היה לך שכל, היית מבין את כל היתרונות.
  - היתרון בלהיות סמוס?
  - כמה נערים, אפילו חכמים יותר, ירשו רכוש כשגדלו והפכו בעצמם לשיח'ים. אבל השוטים, להיפך, נגמרו רע, ומתו על מטעים ומחצבות. - האחרונים היו קצת יותר רועשים. המשגיח הניף את ידו, אך לא היכה. הוא מלמל:
  - מה יכול השייח העתידי הזה לעשות? עם זאת, השוט ירקוד על גבם.
  הכפר שאליו נכנס טור העבדים היה קבצן, צריפים כמו צריפים. הדרך מלוכלכת, ינקה כמעט דרכה על גללי פרות. והנה הפרות עצמן, קרניים בצורת יהלום, חמש בבת אחת, שמנות למדי. ומאחור יש כנפיים. עם זאת, ספק אם הם מסוגלים להרים משקל כזה. התושבים, לרוב, לבושים לא הרבה יותר טוב מהעבדים, רק המבוגרים נועלים נעלי עץ וכמה סמרטוטים צבעוניים.
  רק בית אחד עשוי אבן ונראה עשיר יותר, כמו גם הכנסייה המקומית. זה נראה כמו כנסייה קטנה והוא עשוי גם מאבן. הכפר, לעומת זאת, לא קטן, יש הרבה בתים, הבנים שנמצאים בכל מקום שורקים ומצביעים על העבדים. אבל הם לא זורקים כלום.
  עלי העיר:
  - רבים מהם יכולים גם להפוך לעבדים בכל עת. כל האיכרים נמצאים בחובות, מורעבים למרות האדמה העשירה. ילדים נמכרים לעבדות; יש הרבה יותר עבדים בארצנו העצומה מאשר עבדים חופשיים. תראה עכשיו השורות שלנו גדלות.
  ואכן, הכומר עם משולש הכסף הוציא כתריסר בנים חזקים, עירומים למחצה, ושש נערות. הוא לא התמקח עם בעל העבד זמן רב. לאחר שקיבל שקית זהב דקיקה, הוא מסר את העבדים. עשוי פלדה לקשירה.
  אחמד נעצר לפתע, את תשומת לבו משכה בחורה: יחפה בטוניקה קלה אך נקייה, היא הייתה בנויה היטב ובעלת פנים יפות.
  אני רוצה את העבד הזה.
  הכומר היה מבולבל:
  - זוהי בתו של זקן הכפר!
  - וכי אין לו חובות?
  שמח הכומר:
  - למה יש! יש מחסור באוצר בכפר שלו!
  - מה! בשביל זה אני לוקח את הבת שלו. ילדה כזו היא לא לכפר.
  הכומר הסכים:
  - מקומה בהרמון!
  - או על מטע! - אמר אחמד בכעס. - לדעתי זה יותר ממתאים לה!
  הכומר התנגד:
  "היא כבר עובדת קשה על המטע כל הזמן." תראה כמה הידיים שלה ייבלות.
  - הנה הוא יהיה עבד! קח אותה!
  מיד הושלך לאסו מעל הילדה. היא התנגדה בחולשה. הסוחר ניגש אליה ונגע בחזה שלה בידו. הפטמות מיד התנפחו, הילדה נסוגה לאחור.
  - לאן אתה שולח את העבד? או שאתה רוצה שוטים? אתה לא יודע, השפחות לא צריכות להתרחק כשהאדון מגשש אותן.
  הילדה ענתה בביישנות:
  - אני לא עבד. נולד חופשי!
  - אבל קבצן, וזה כמעט אותו דבר. כבר נמכרת לעבדות וכל מה שאתה צריך לעשות זה להשלים עם זה. ואם אתה אדיב אליי, להיות על שרשרת לא יהיה גיהנום מדי.
  הילדה הרימה את ראשה הגאה:
  - איני מזהה את עצמי כעבד!
  - ככה זה! יאללה, לכו לפוסט והפשיטו אותה!
  הטוניקה של הילדה נתלשה, וחשפה את בשרה המפתה. ינקה הסתובב ברפלקסיביות, אבל הבנים האחרים נראו פעורי עיניים. היופי נראה בריא ושרירי למדי. ידיה היו קשורות ורגליה הונחו במלחצים.
  אחמד עצמו לקח את השוט בידיו, הניף אותו, אך לא היכה:
  - ובכן, שפחה, אתה מבקש ממני סליחה!
  - לא! לעולם לא? ואני לא עבד!
  אחמד חייך:
  - אני רואה שאת כלבה עקשנית! תשיג את זה!
  השוט שרק ומכה חזקה נפלה על גבה של הילדה. אחמד היה חזק פיזית והיה לו ניסיון באלוף עבדים עקשניים ועוולות אכזריות. עם זאת, העור לא נחתך; הוא טיפל בו לעת עתה. הילדה נאנחה, אך עצרה בכי.
  - נו, האם העבד קיבל את זה?
  - אני לא עבד!
  - עקשנות היא סימן לטיפשות! לקבל יותר! - אחמד התחיל להכות את הילדה. בכל מכה הוא היכה חזק יותר. העור על הגב שלי פרץ, ואז הסורגים קרעו את בתי השחי שלי. המכות גרמו לחתכים להצטלב ולדם זרם. המכות של אחמד הלכו ונמוכות יותר. ישבנה העירום של הילדה הפך לסגול ובשרה נחשף. המכה הבאה נחתה על קרסוליה, ואז נגח הסוחר ברגליה המאובקות של הילדה. האישה האומללה לא הביטה במכות החזקות, לא צרחה, לאחר הקליק האחרון, ראשה התנודד ונפל. אחמד צעק:
  - הורידו אותו והשליכו לעגלה. ניקח את הילדה ונעמיד אותה למכירה פומבית. העור יחלים במהירות.
  הם שפכו דלי מים על הילדה ונשאו אותה לעגלה. העבדים קיבלו קערת חרס קטנה של משהו הדומה לשעועית מעורבבת עם מלפפונים ועגבניות, כמו גם לחם.
  לא נתנו להם כפיות, אבל הותר להם לשטוף את ידיהם במים. לאחר מכן ינקה ניסה לראשונה אוכל חייזר. היה לזה טעם לא רע. די עסיסי ונעים, גדל תחת שלוש שמשות. נכון, טעם מוזר, כמו דבש עשיר, והרעננות של המסטיק נתנו קצת ספציפיות לאוכל, אבל זה היה נחמד. נכון, המנה שאחרי מסע ארוך כל כך לא מספיקה בעליל. למרבה המזל, ינקה עוד לא עבר כל כך הרבה ונמאס לו. אבל רציתי לישון. הרי הם עברו מאוחר בערב, והילד לא היה ינשוף. לאחר האכילה, העפעפיים שלי החלו להיצמד זה לזה. הילד התיישב והחל להרכין את גבו, בוחר מקום כדי לא לגעת בשתן.
  קראו לו בגסות, והשוט נפל שוב על כתפיו החשופות והילדותיות. הילד קפץ ונקשר שוב. העבדים נדחקו רחוק יותר, נראה שהמעבר לא היה צפוי להיות קרוב.
  עלי לחש ליאנקה:
  - שום דבר! כשהסוחר עצמו יתעייף, הוא יתן לנו הפסקה.
  - הלוואי ויכולתי!
  עכשיו הם הלכו על חצץ גס. כפות רגליו היחפות של הילד חוו אי נוחות הרבה יותר גדולה; הן החלו לגרד בכאב ולהישרף. כדי להסיח את דעתו, ארטם התחיל בשיחה עם עלי. נדמה היה לו שהילד הזה חכם ומהיר תפיסה מעבר לשנים שלו.
  - מה שמה של הממלכה הזאת?
  עלי ענה:
  - אין זו ממלכה, אלא סולטנות.
  - איזה הבדל גדול!
  - אל תגיד לי! המדינה שלנו עצומה וחזקה. מלכים ושאהים שונים מפחדים מהסולטן באבאטור.
  ינקה חייך באירוניה:
  - Babatura אתה אומר?
  - באבאטור השישי, או כפי שקוראים לו הדמים.
  העבד החדש שנטבע נאנח:
  - כן, זה נציג של שושלת חזקה.
  עלי הנמיך את קולו, מביט לאחור אל המשגיח.
  - הוא הרג את אחיו הגדול רעמסס 2, והרס את כל משפחתו. ואז ראשיהם הועמדו על מוקד. יש שמועות שרק יורש העצר התינוק שרד, אם כי אחרים אומרים שהוא פשוט נשרף בשריפה.
  ינקה הסכים בקלות:
  - סיפור נורא!
  - זה לא נעשה חשוך יותר! אבל זה העניין, ידידי ינקה. אם הבעלים לוקח את הסיכון לבצע מעבר גדול לבירה, אז יש סיכוי שהסריס הגבוה של הסולטן יקנה אותך.
  ינקה נעשה קודר:
  - זה לא יקרה!
  - מה תעשה! ובכלל, להיות פילגש זה לא הגורל הכי גרוע בעולם, למרות ש...
  - אבל מה!
  - אומרים שהסולטן אוהב לענות בנים קטנים. הוא מאוד יצירתי, אומרים שהוא אפילו בנה מכונת עינויים בעצמו.
  ינקה רעד:
  - איך אתה יודע ש!
  - איך אני יכול להסביר לך את זה? אתה מבין, הסולטן אוהב להפגין את כישרונותיו כתליין לשרים, ווזירים, אצילים, כמו גם להרמון הנשי הגדול שלו. אחר כך הפיצו את הבשורה ושמועות שונות נפוצו בעם. הם לעתים קרובות המרגל הטוב ביותר.
  ינקה הסכים:
  - כן, זה בהחלט אפשרי! קראתי ספר בן שלושה כרכים על מרד פוגצ'וב, והייתה שמועה על הצאר שהגיעה לבירה שבועיים לפני הדיווח הרשמי. באופן כללי, שמועות פופולריות היו טובות יותר מכל אינטליגנציה.
  סאדאת נכנס לשיחה:
  - אם אתה רוצה לשרוד, היזהר עם השליטים.
  ינקה הניד בראשו והעיר:
  - חייו של עבד אינם חיים, אבל אתה גם לא רוצה להיפרד מהם.
  הילד הביט סביב, רוח עדינה נשבה, ציפורים שרו, והצלילים היו עשירים, עשירים. משהו מקיכלי, זמיר, אוריולה. אבל יש גם צלילים קסומים לא-ארציים. זה גורם לנשמה שלך להרגיש הרבה יותר טוב, אפילו הרגליים החבולות שלך לא כואבות כל כך ואתה מרגיש פחות עייף. הגוף מאומן ויעמוד במעבר, והרגליים יתרגלו, אתה רק צריך להתגבר על עצמך. באופן כללי, הגיע הזמן לחשוב על העתיד.
  זרם של מחשבות זרם. כאן הסיכויים עדיין מעורפלים. באופן אינסטינקטיבי טהור, כמו מאה אחוז גבר, תפקידה של פילגש מפחיד אותו. מי שחושב שילדים לא יודעים כלום על החיים הבוגרים הוא טיפש. רשמית, אסור לו לצפות בפורנוגרפיה, אבל למעשה קשה למצוא תלמיד בית ספר שלא ראה אותה. דבר נוסף הוא שהוא עדיין לא מעוניין בזה. אבל בגיל ארבע עשרה, רק שנתיים לאחר מכן, זה כמובן יהפוך לבילוי המועדף עליו. אי אפשר להתווכח עם הטבע, אפילו לא ברור מה הרשויות חושבות כשהן מציגות הגבלות לבני נוער. אחרי הכל, מדובר במאבק נגד אינסטינקט טבעי, בסיסי, ולפיכך חסר תועלת, שנידון להביס. אחרי הכל, איש מעולם לא הצליח להביס את הטבע; במוקדם או במאוחר הוא עשה את שלו. והאיסורים רק הובילו לטראומה בנפש העשרה ולהתעללויות שונות, בעיקר מצד המשטרה. החוקים של רוסיה ומדינות אחרות כל כך לא מושלמים. הנער כמעט מבוגר והוא החבר הכי אומלל ומקופח בחברה. הוא לא יכול להשתתף בבחירות. בעוד אימבציל קליני יכול. למרות שבגיל שבע עשרה, כמה בני נוער כבר כותבים עבודת דוקטורט. ובכלל, הילד המודרני מאוד חכם, מפותח ומשתמש במחשב: כי זה מעבר לכוחו של פרופסור. לראות בו לא ראוי להצביע זה לא סביר. ההיסטוריה יודעת דוגמאות רבות: כאשר בני נוער שלטו במדינה שלמה בכבוד. לדוגמה, איוון האיום, בגיל שתים עשרה, הורה לרצוח את יורש העצר שויסקי, ואילץ את האצילים להתחשבן עם עצמם. אבל זה היה עוד לפני ההאצה הידועה לשמצה והפריחה של האינטרנט, כאשר יאנקה יכול היה לגלות הכל. העתיקו כל חיבור, קראו כיצד פועלת פצצת האטום, ההיסטוריה של רומא העתיקה והמרקיז דה סאד. אז למה ילד פלא לא יכול להצביע, אבל להומלס אלכוהוליסט יש את הזכות? ליאנקים הייתה גרסה משלהם: ילדים, ככלל, מתנגדים יותר ממבוגרים ויש להם רצון הרבה יותר גדול לשינוי. המשמעות היא שלא מועיל לרשויות שילד יצביע.
  ילדים אוהבים יותר חופש ויצביעו או דמוקרטים או לאומנים. ינקה שרט את עקבו החשוף בכף ידו, שהייתה גולמית מהחצץ הגס, וזה נעשה קל יותר. בגיל שתים עשרה, ילד מודרני, אם הוא לא מטומטם, כבר מניח את היסודות לחשיבה פוליטית ולהשקפת עולם. אז גם הוא חושב; איזו מערכת עדיפה לרוסיה, קפיטליסטית או סוציאליסטית, מערכת ממשל: דמוקרטיה או דיקטטורה! כאן, כמובן, קשה להגיע למסקנה חד משמעית. לכל מערכת יש את היתרונות והחסרונות שלה. הכלכלה המתוכננת והסוציאליסטית אפשרה לברית המועצות להגיע להצלחה רבה. התיעוש בוצע ונוצרה תעשייה כבדה רבת עוצמה. בשנת 1941, לברית המועצות היה צי הטנקים הגדול ביותר, הכי הרבה מטוסים ותותחים. נכון, תעשיות חיל הים, התחבורה, הקלות והמזון פיגרו מאחור. אנשים לא חיו טוב במיוחד, אבל אף אחד לא רעב, החקלאות התפתחה בהדרגה. האיכרים התרגלו לעבד את האדמה באופן קולקטיבי וזה נשא פרי; חוות קיבוציות גדולות עשו שימוש מלא בהישגי המדע והטכנולוגיה העדכנית ביותר. במיוחד בתקופה שלאחר המלחמה, כשבמשך שתים עשרה שנה (!) ירדו המחירים מדי שנה. ערב המלחמה, הטנקים והארטילריה הסובייטיים היו הטובים בעולם. באשר לתעופה, המטוסים החדשים ביותר עומדים בקנה אחד עם הגרמנים, המיושנים חלשים בהרבה, אך העליונות הכוללת היא פי ארבעה! אבל לקטיושה לא היה אח ורע. נכון, הגרמנים עקפו אותם בטילים, במכשירי קשר ובמטוסי סילון: הראשון הופיע ב-1939. באופן כללי, רמת המדע הגרמני הייתה גבוהה במיוחד, למרות בריחתם של כל מדעני פברואר. זה שוב מוכיח שלאנשי פברואר אין כישרון מיוחד ואיינשטיין היה לא ישות ללא אשתו הרוסייה, שהמציאה את תורת היחסות. ינקה לא אהב את איינשטיין, אבל לא בגלל שהוא היה פברואר, אלא מסיבה אחרת. איינשטיין הוא שהניע את ארצות הברית לבצע פיתוח של פרויקט כה יקר ומפוקפק כמו פצצת האטום. אם לא האמריקאים, נשק נורא כזה היה נוצר הרבה יותר מאוחר ואולי בברית המועצות. בכל מקרה, פצצת האטום בידי ארצות הברית מנעה את הגשמת החלום היקר של סטלין ושל כל הקומוניסטים: לאחד את האנושות כולה תחת הדגל האדום. כפי שכתוב בחוקה הסובייטית הראשונה: ברית המועצות תתרחב עד שתכלול את הרפובליקה האחרונה של כדור הארץ.
  ומה נכון! האנושות חייבת להיות מאוחדת!
  שאל עלי את יאנקו, תוך שהוא מפריע לרכבת המחשבות ההגיוניות:
  - מה אתה חושב על?
  הילד ענה מיד:
  - על מבנה המדינה!
  - כן, אתה פילוסוף!
  - במידה מסוימת, כן!
  - אתה יודע, לפעמים אני גם רוצה לחלום. למשל, מה לעשות כשאתה הופך למלך! או הסולטן!
  - ומה היית עושה?!
  - הייתי נותן אדמה לכל איכר ומפחית מסים. הייתי מאפשר לנציגי מעמדות שונים להתחתן.
  ינקה ציין:
  - הם היו הורגים אותך!
  - אבל האנשים היו מחברים שירי אגדה. כמו בזמנו על עתאמאן אכמאל. הוא היה אדם נדיר. רק שלה אי פעם יכול להשתוות לתהילתו.
  ינקה שאל:
  -מי זאת שלה?
  - השודד המפורסם! שודד את העשיר ונותן כסף לעניים. אומרים שהיא מאוד חזקה ויפה.
  -אולי! זה כמו רובין הוד שלנו קוטובסקי והאנגלי.
  - מי הם?
  - שודדים אצילים. הם אפילו עשו עליהם סרט!
  עלי מצמץ בעיניו:
  - מה זה קולנוע?!
  ינקה היסס, נסה להסביר זאת לנער מימי הביניים. אבל המוח הילדותי הוא מהיר תפיסה:
  - זה כמו חלום! אתה רואה חלומות?
  - כן, ברור שאני רואה! הם מרגישים כל כך טוב!
  אז זה כמו חלום, רק אתה צופה בו במציאות. והם מראים פרקים הרואיים מחייהם של אנשים גדולים.
  הילד חיכך את הצד שלו במוט ונשף, נשף את השיער החום הארוך שנכנס לעיניו:
  - זה מה שמכשפים עושים?
  - לא, אדונים!
  - לא יכול להיות! שמעתי שיש קוסמים שמעלים חזיונות נפלאים. רק מעטים מהם נותרו כעת.
  ינקה התנגד:
  - זה באמת נראה כמו קסם, אבל זה בעצם מדע! אתה יודע מה זה מדע?
  אני חושב ששמעתי אותו איפשהו! אני לא זוכר איפה!
  ינקה צחק:
  - עוד תשמעו!
  שוב חצה הילד את הגבול הנדרש בקול מצלצל וקיבל מכה חזקה, השוט הקיף את גבו ושרף את בטנו. ינקה התנשף, מעד, אבל קם מיד:
  - מצטער.
  דמעה זלגה באופן לא רצוני מעיניו. זה נעשה אפילו יותר קשה ללכת. עלי ניסה לעודד את חברו:
  - אל תימס! תארו לעצמכם שהשוט הוא ידה הרכה של אמא!
  ינקה הניד בראשו:
  - זה מקשה עליי עוד יותר!
  - אין להפוך שום דבר קשה למוכר, כל דבר מוכר צריך להיות קל!
  - לא יודע! אי אפשר להתרגל לכאב!
  - אפשר להתרגל להכל. עם זאת, הייתי רוצה לדעת מה זה מדע. משהו קסום מסתתר במילה הזו.
  ינקה חייך, הכאב נחלש:
  - על אודות! הדבר הזה מגניב יותר מכל קסם!
  עלי הרים את גבותיו:
  - באמת!
  - כן! אתה ילד חכם. תגיד לי: האם כל אחד יכול להיות מכשף או קוסם?
  עלי ענה:
  - לא, זה דורש יכולות מולדות מסוימות. למרות שאומרים שכל אחד יכול ללמוד לעשות קצת קסמים. יש אגדה שאיכר אחד העלה לעצמו זהב מדי יום.
  - אגדה ישנה!
  - אבל חכם!
  ינקה המשיך:
  - מדע הוא דבר כזה שהוא גבוה יותר מכל כישוף. כל הקסם העוצמתי ביותר ובו זמנית נגיש לכולם!
  עלי העיר:
  - מדהים! אבל אתה לא הבעלים של זה?
  - בגלל זה החלטת את זה!
  הילד הניד בראשו:
  - כי אתה נודד יחד איתנו, כבולים כמו עבד. או ליתר דיוק, אתה עבד! אם היה לך כוח כזה, היית מרשה לעצמך להציק לעצמך? אילו יכולתם, הייתם קורעים את המענים שלכם לגזרים מזמן.
  - בשביל זה צריך טכנולוגיה!
  - טכניקת לחימה!
  ינקה היסס:
  - ובכן, איך אני יכול להסביר לך את זה? בעלי מלאכה מייצרים מכשירים מכניים שונים. עשוי מתכת, עץ, אבן, והם מספקים יתרון.
  עלי גירד את אפו של הילד בחבל:
  - מעולם לא ראיתי דבר כזה! איך אפשר להשתמש בזה כדי לנצח במלחמה?
  - כמובן שאתה יכול!
  - אז אני לא יודע!
  הילד השתתק, ויאנקה שתק. באופן עקרוני, בתנאים של ימי הביניים, טנק הוא נשק חזק, אבל אתה לא יכול לעשות את זה כל כך קל. אפילו אבירי השיבוט לא הצליחו לבנות מכונה, וזאת למרות היכולות העל-אנושיות שלהם. ומה הוא יכול לעשות: נער פשוט. אולם אם יאנקה לא היה תלמיד מצוין, זה לא נבע מחוסר יכולת, אלא מחוסר התמדה. אבל טנק הוא כל כך מסובך, שאתה צריך תעשייה שלמה, קבוצה של תעשיות ומדענים שונים. אולי משהו פשוט יותר, כמו מקלע. תאונת טייס מזעזעת, הוא השמיד צבא שלם בחצר המלך ארתור. לדוגמה, הוא זוכר תרשים של מקלע נ"מ שצויר באינטרנט. אבל האם ניתן לבנות נשק כזה במחושה? חתוך אותו, תנשך אותו! נראה שזה מה שאמרו בימי קדם. האם עלי לקרוא להם את לוח הכפל? גם רעיון מעניין! הם יצחקו!
  בזמן שהראש שלי ריק לגמרי. הוא נמצא בעולם רודני, מחולק לעבדים ואדוניהם - זקיפים ואסירים. בנה מונרכיה מוחלטת. יאנקה, במוחו הילדותי, אך בשום אופן לא הפרימיטיבי, החל להבין שההיגיון בנושא מופשט מסיח את הדעת: כאבים ברגליים שבורות, רגליים עמוסות מדי, שפשופים מגרדים.
  הנה מה שעדיף: מונרכיה, דיקטטורה, דמוקרטיה. אז הוא קרא סופר מפורסם אחד, קולונל לשעבר של FSB. הוא היה מעריץ נלהב של המלוכה. הוא העלה טיעונים מעניינים, אבל כמו תמיד קורה עם אדם מוטה, הוא לא אמר הרבה. לדוגמה, למלכים במדינות אירופה יש כוח נומינלי בלבד, אינם שולטים, אלא הם רק קישוטים. לא המלך ג'ורג' ניצח במלחמת העולם השנייה, אלא ראש הממשלה צ'רצ'יל. או ליתר דיוק, אנגליה ניצחה בהנהגתו של ראש הממשלה צ'רצ'יל. אבל באופן מוזר, בשנת 1945 הפסידו השמרנים בבחירות לפרלמנט. האנשים לא היו אסירי תודה, למרות שמצבה הכלכלי של בריטניה השתפר בתקופה זו. עם זאת, לא הכל בסדר באירופה: קיפאון נוצר, שיעור הילודה יורד, והמהגרים משתוללים. דוגמאות למונרכיות אבסולוטיות כמו ערב הסעודית אינן מרשימות. רק שייח'ים והאליטה חיים שם טוב. האנשים מדוכאים ונמצאים במצב של ערפול, ימי הביניים בפועל. במדינה יש חוקים ברבריים, עינויים, ענישה גופנית, ואין משפט אובייקטיבי. כספים אדירים שהרוויחו מפטרודולרים פשוט מתבזבזים. במדינות מייצאות נפט אין כמעט תעשייה, אין מפעלים עתירי ידע, האוכלוסייה ברובה אנאלפביתית, והאינטרנט אסור. מה טוב בצורת הממשל הזו? באופן כללי, אם ניקח את ההיסטוריה של ארצות הברית, שבה קיימת צורת ממשל נשיאותית כבר יותר ממאתיים שנה. מעולם במדינה הזו לא היה מנהיג חלש בגלוי. שיטת הבחירות סיננה פוליטיקאים ואידיוט גמור לא יכול היה לעלות לשלטון. לפחות אתה צריך להיות בעל כישרון של דיבור, ומישהו ללא אינטליגנציה לא סביר שיוכל לבטא באופן קוהרנטי מספר ביטויים. באופן מסורתי, בבחירות מקדימות יש כמה פוליטיקאים חזקים ומשפיעים, צעדים לכס המלכות! לכן אמריקה היא מעצמה גדולה. ואם ניקח את ההיסטוריה של רוסיה. היו, כמובן, מלכים גדולים, אבל רבים כל כך נשלטו על ידי חלשים. אם ניקח את שושלת רומנוב, אז רק פטר הגדול היה מלך גדול. הוא הוכר בבירור כגדול, למרות אכזריות קיצונית, מלחמות כבדות ממושכות, מנהגים והרגלים מוזרים, שכרות והוללות. פיטר הגדול הסיר פעמונים מכנסיות, ארגן תחרויות כדי לראות מי יכול לשתות הכי הרבה וסבל מאפילפסיה. כמובן, היו הצלחות תחתיו, הוא הצליח לזכות בגישה לים הבלטי, נבנו מפעלים באורל, והצבא התחזק. אבל באיזה מחיר גבוה זה הושג? כבר בנו הבכור של פטר היה חלש נפש, לא מפותח ונתון להשפעה הריאקציונרית של הכוהנים. בסופו של דבר, הוא נגמר רע, מת תחת עינויים. באופן כללי, שאר הרומנובים לא היו מובחנים ביכולות מודיעיניות או מנהיגות צבאית גדולים, רבים מהם היו במצב בריאותי ירוד, ואף אחד ממלכי השושלת הזו לא חי עד גיל מכובד. העובדה נשארת שלא היו ארוכים במשפחת רומנוב. מלכים אחרים: שחלקם נחשבו גדולים, אחרים לא: אלה הם קתרין השנייה ואלכסנדר השני. תחת קתרין השנייה: רוסיה השיגה כיבושים משמעותיים, אך המלכה עצמה לא הייתה בעלת מתנת המנהיגות הצבאית. לרוסיה פשוט היה מזל שבמהלך תקופה היסטורית זו, צצה גלקסיה שלמה של מפקדים גדולים. באשר לאמנות הניהול, זה היה שנוי במחלוקת...
  . פרק מס' 7.
  - כל מה שאנחנו יכולים לעשות זה להתפלל! - אמר השדון היפה באנחה כבדה.
  - ולכל האלים בבת אחת! - הוצע באירוניה דרך פאניקה מוסתרת בצורה גרועה, אלכסנדר.
  מצמדי הצבא של סוויאטרוסיה נדחסו ללא רחם. חיבוקי היפרפלזמה ניסו לדחוס את הצבא האדיר יותר. מיליונים ומיליונים של ספינות כוכבים מצאו את השמדתם. לעתים קרובות הרואי, ולעתים מגוחך. הם מתו, בתקווה לקום לתחייה עם הזמן.
  קונסטנטין רוקוסובסקי שמח:
  - נראה שהצלחנו ליצור קלחת גדולה. זה ייכנס להיסטוריה; כמו בחלל קאן.
  הנערה הלוחמת ענתה בלהט:
  - כן, זה הרבה יותר גדול ומפואר!
  - יהיה לנו סטלינגרד שני! - עשה רוקוסובסקי תנועה, כוס נוצצת הופיעה באוויר. יין ניתז בו, הכוס הקיברנטית הפיקה הולוגרמה ושרה:
  - שלוש מכליות שתו שלוש מאות כל אחת, ואחר כך שתו מאה כל אחת!
  - אבל מודיעין דיווח במדויק! הממזר הגרמני הלך להתקפה! תנו לנו לשמור על הארץ ללא רבב! בואו נגן על סטלינגרד הקדושה! - שר רוקוסובסקי.
  הנוזל בכוס שינה את צבעו והפך לוורוד. ההולוגרמה שמעל הזכוכית הפכה לנערה עירומה ויפה, שניערה את שדיה המלאים בפטמות אודם.
  - יקירי, הייתי עצוב מאוד, פתחתי את הדרך לכוכבים! ממריא גבוה יותר מנשר ההרים! סמל של כוח מפואר רוסי! שרידי הקדושים יורים! הרקטה קרעה את הקוואזר לאבק! - נערת ההולוגרמה העירומה רקדה, סובבת את ירכיה ומותניה. זה היה כל כך סקסי, והשפתיים הארגמניות שיחקו בצורה מפתה.
  רוקוסובסקי, בגופו החדש, הלא מזדקן, חש גל של תשוקה. זה האפרוח.
  - יהיה נחמד שיהיה כאן מפל של בנות!
  תריסר מהיפים האמיתיים ביותר בבת אחת, מחציתם גמדונים התממשו מול ההיפרמרשל.
  - אנחנו לשירותכם הנהדר!
  רוקוסובסקי נהם:
  - זה מדהים! תהיו עירומים ותרקדו מולי.
  הבנות החלו להתפשט באיטיות, והעמידו פנים שהן חשפנות. זה נראה מדהים. המרשל לשעבר של המלחמה הפטריוטית הגדולה לא הספיק להיות מופתע עד כמה נשים מודרניות סקסיות ויפות להפליא.
  - יפות, יפות, יפות הקברט! אתה נוצר כדי ליצור משיכה! ואין יפה יותר בכל הארץ, אתה נותן טיפול בדבק מוח! - שר ההיפרמרשל, מושיט להם את ידיו.
  הבנות שרו בתגובה:
  - הו רוקוסובסקי, אתה הגיבור שלנו! יש מלנכוליה וכאב בעיניים שלך! ובכן, גבר חתיך, חייך! עלה לשמיים כמו בז!
  רוקוסובסקי הרים את ידיו למעלה וילל, שובר את החריזה:
  - אוו! אני מעולה - מעולה! אני ארסק את סשקה, המטומטם!
  תריסר בנות היו עירומות לחלוטין. הם רקדו, מכופפים את השרירים הטבעיים שלהם. נקבות האלפים היו מעט רזות וחינניות יותר. ואיזה רגליים, קרסוליים, ירכיים, שריריות, שופעות, יש להם כל כך הרבה כוח, מיניות, חייתיות ובו זמנית אירוטיקה אינטלקטואלית. רוקוסובסקי ממש השתולל, מיהר אל הילדה הקרובה והחל לנשק את פטמות האודם שלה. וידיו לשו את שדיהן של שתי בנות מקסימות אחרות. איך נגיעות כאלה נדלקות ומרגשות, צווחות הבנות בהנאה. ההיפרמרשל מתרגש יותר ויותר, זה כאילו הוא בגן עדן! פתאום חלומות ושיא האושר נקטעים על ידי קולו הזועם של המחשב:
  "יש הפרעה חסרת תקדים של אנרגיה בעורף שלנו. פתיחת פורטל ושחרור פנטומים.
  - מה?! - פניו של רוקוסובסקי התעוותו. - מי מאחורינו!
  - צבא המשובטים! - התבדח המחשב.
  - משהו!
  - פנטומים משתחררים מתת-חלל.
  רוקוסובסקי החוויר: הוא ידע שלפנטומים, למרות העובדה שהם לא לגמרי חומריים, יש כוח בולט גדול. מהו מיני-חומר זה מצב מסוים של ואקום, אנרגיות ושדות שונים של קסם כוכבים. הטבע המעורב המיוחד של מיני-חומר נותן לו כוח הרס עצום. זה אומר שהם יכולים להרוס לחלוטין חלק משמעותי של ארמדת החלל. המרשל המנוסה הבין איך זה כשחיילי אויב חזקים הופיעו בעורף שלך. לא בכדי הראה ניסיון מלחמת העולם השנייה את יעילותן של השביתות.
  מה לעשות במקרה זה! לא נותרו רזרבות.
  היפרמרשל ציווה:
  - אנחנו מקבצים מחדש כוחות. נשאיר מחסה חלש, נתקוף בכל הכוח את צבא הרפאים.
  - אנו מצייתים, חבר היפרמרשל! - הכריזו שאר המרשלים והגנרלים באחדות.
  - אז תתקוף! אני מפעיל את המצב הסלקטיבי של המחשב. תן למוח האלקטרוני עצמו לקבוע סדרי עדיפויות!
  בציות לפקודה, הכוחות התפצלו. כשלושה רבעים נעו נגד הפנטומים, בעוד השאר חסמו את הכיסוי.
  רוקוסובסקי היה ברמה השביעית של העולם התחתון. במקרה של תבוסה, חיכו לו כאבים עזים והורדה בדרגה. באופן כללי, היחס לקמים החדשים היה ליברלי למדי. הם לא היו נתונים לאמצעי כאב שיטתיים, כמו אנשי פיקוד אחרים וחיילים פשוטים. אבל במקרה של תבוסה, הכללים יהיו זהים עבור כולם. נכון, יש פתגם שאומר: על מוכה אחד, שניים לא מוכים, נותנים. זה די הוגן: זה נותן כמה הזדמנויות להישאר באליטה. אבל למה להביס? חיילים בעורף אינם מתכוונים לתבוסה! פעם, כשהקרב השתולל באוקראינה, באוגוסט-ספטמבר 1941, היו הכוחות הסובייטיים עדיפים על הגרמנים, הן בכוח האדם והן בציוד. אך בשל טעויות הפיקוד והמורל הנמוך של הכוחות הסובייטים, הוקף הצבא בן מיליון הכוחות. גם לאחר מכן, תוצאות הקרב לא היו ברורות, שכן החוט שחותך את הכוחות הסובייטים היה דק מדי. אבל הכוחות הסובייטיים העליונים התנגדו בצורה חלשה ביותר: יותר משש מאות וחמישים אלף חיילים וקצינים נתפסו. שלא לדבר על המוני העריקים והעריקים הרבים. באופן כללי, בעלי עליונות של פי ארבע על הוורמאכט בטנקים ובמטוסים, זה יהיה חטא להפסיד. באשר למאפיינים האיכותיים, לטנקי 1800 T-34 ו-KV-1, KV-2 לא היו יריבים דומים בפטסוואל (זהו השם הכללי של כוחות הטנקים הגרמניים). אמנם, לאויב הייתה עליונות זמנית בחיל הרגלים, אבל לאחר שבוע של גיוס כללי, צבא ברית המועצות היה גדול בערך פי שניים מגרמניה. החיילים הסובייטים בקושי ידעו כיצד להגן על עצמם. גם הפיקוד וגם הדרגה לימדו להכות את האויב בשטחו. אפילו בצ'רטר של 1939 נכתב: אם האויב יכפה מלחמה עלינו, הצבא שלנו יהפוך להתקפי ביותר בעולם. היו שמועות שסטלין מכין מתקפה על גרמניה. בכל מקרה הם התכוננו למלחמה התקפית. הוא רוקוסובסקי במאה אחוז, הוא עדיין לא יודע אם אדונם, סטלין הגדול, הכין שביתה על גרמניה ב-1941. הוא טיפוס מאוד סודי ונשאר כזה גם לאחר תחייתו מהמתים. כשנשאל ישירות על כך, המנהיג שחזר מהמתים ענה את הדברים הבאים:
  - האם המלחמה הייתה בלתי נמנעת?
  - ומה אתה חושב?! - רוקוסובסקי חש ביישן בנוכחות המנהיג המתחדש והמתחדש.
  סטלין אמר לאט, במבטא גאורגי נעים:
  - בהכרת דמותו של היטלר, האנטי-קומוניזם התוקפני שלו, האובססיה להתקפה על המזרח, ברור שאי אפשר להימנע ממלחמה. השאלה היחידה שנותרה היא מתי? הצורך לבחור את הרגע הנכון הוא חשוב ביותר. לא במוקדם ולא במאוחר זה המפתח להצלחה.
  - ימין! - אמר אז המרשל רוקוסובסקי והמשיך בלהט. אבל אני רוצה להביע את המחשבות שלי. אם היינו מכים בסוף מאי - תחילת יוני 1940, היינו זוכים לניצחון מהיר. אז לא נצטרך לאבד עשרים ושמונה וחצי מיליון אנשים. אבדותיהם של אחד עשר וחצי מיליון חיילים וקצינים הוכרו רשמית. אבל זה לא נתונים מלאים, ראשית, האבדות של פרטיזנים, חיילי NKVD, מיליציות, בוני צבא, אנשי רפואה ודברים אחרים אינם נלקחים בחשבון. בנוסף, נספרו אלו שמתו מפצעים אם מתו תוך שלושה ימים לאחר שנפצעו, בעוד שבמדינות המערב התקופה המקובלת היא שנה. בנוסף שישה מיליון נעדרים נוספים, שרובם המכריע מתים. המלחמה הייתה נוראית.
  סטלין הניד בראשו בעצב והחל למלא את המקטרת שלו:
  "בכנות, אני מתחרט שלא פגעתי קודם לכן". כל נפגע במלחמה הגדולה הזו הוא צלקת בליבי. אבל היו שתי סיבות לכך שלא פתחתי אז חזית שנייה. ראשית, זה שפל מדי לתקוף את היטלר, איתו התקשרו בהסכם של עשר שנים. ככלל, אני מתייחס לאמנות בינלאומיות ברצינות.
  רוקוסובסקי התנגד:
  - היה לנו גם הסכם נייטרליות עם יפן, ופתחנו חזית שנייה ודי מהר ניצחנו את ארץ השמש העולה.
  סטלין, פוזל בערמומיות, העמיד פנים שהוא מסכים:
  - ימין! אבל במקרה הזה, הסתכנו באיבוד סין מתחום ההשפעה שלנו. תארו לעצמכם מה יקרה אם המשטר הפרו-אמריקאי של צ'אנג קאשי יעלה לשלטון. במקרה זה, מדינה עם אוכלוסייה של שמונה מאות מיליון תימשך למסלול ארה"ב. במקרה זה, הגנרלים של אמריקה, עם פצצת אטום, יכולים להפעיל עלינו תקיפה גרעינית, וכוחות סינים יציקו את כוחותינו במזרח הרחוק. וכך, מאז שהצלחנו להתקין את מאו דזה-דונג הפרו-סטליניסט בסין, הגבולות המזרחיים היו מוגנים. קצת מ; הצבא הסיני נלחם היטב בקוריאה. אבדות אמריקאיות כבדות הרתיעו את נאט"ו מלקדם מלחמה מונעת. אבל שלוש מאות פצצות אטום שהוטלו על ידי ארצות הברית יכלו להרוג למעלה מעשרים מיליון אזרחים סובייטים, ולפגוע לא פחות. גם זה יהיה אסון. אבוי, צעד מסוכן.
  רוקוסובסקי הרחיק ממנו את רובוט הגביש הנוזלי המעופף:
  - אבל הלוע של הטנק הגרמני, לאחר ששבר את עמוד השדרה של צרפת ובריטניה, קבר את עצמו בהכרח בגבנו.
  סטלין חייך והעביר את ידו על שפמו העבה והשחור:
  - נכון, אין מה להתנגד! אבל צבא ברית המועצות עדיין לא היה מוכן לפעולות צבאיות רחבות היקף. ביצעתי תוכנית חימוש מחדש, וגם ביצעתי רפורמה בכוחות, תוך התחשבות בניסיון המלחמה עם פינלנד. אנו מסכימים שהמלחמה עם הפינים, שלא היו להם טנקים כלל, הראתה את רמת האימונים הבלתי מספקת של הצבא שלנו. בנוסף, החיילים חוו מחסור חריף בקצינים; מעט פגזים בקוטר 76.2 מ"מ נורו; לא היו מספיק טייסים, נהגים ומכוניות.
  רוקוסובסקי התנגד:
  - בכל צבא, בכל זמן, תמיד חסר משהו. אז למרשל אפילו לא היה מספיק כסף בשבילי לפני ששילמתי. צריך לזכור שגם לאויב חסר ציוד וכוח אדם. בפרט, מהשנה השמונה עשרה עד השלושים וארבעה, לגרמנים לא היה גיוס חובה כללי, והצבא מנה רק מאה אלף חיילים. אז הגרמנים הוגבלו על ידי חוזה ורסאי.
  - אני יודע את זה! - סטלין שיחרר טבעת עשן לאוויר.
  המרשל הראשון של רוסיה ממוצא פולני המשיך:
  - אז היה מחסור חריף בקצינים בצבא הגרמני. אדולף היטלר אפילו כתב, או ליתר דיוק אמר במהלך שיחות שולחן: היה צורך להרכיב כוחות אך ורק מקצינים ולקצר את תנאי השירות: להסיע כמה שיותר אנשים דרך תוכנית האימונים. כמו כן, ניתן יהיה להגדיל משמעותית את כוח המשטרה ולשפר את אימוני הלחימה. בפרט יכלו המתגייסים לשרת גם ביחידות המשטרה כדי ליצור בסיס חזק יותר במהלך בניית הכוחות המזוינים.
  - חיה ערמומית! - סטלין גלגל את עיני הנמר שלו.
  - אז גם הגרמנים לא הגיעו למלחמה רצינית מבחינת יעילות הלחימה שלהם. החיילים שלהם היו ברובם גולמיים. "בוודאי," סיכם רוקוסובסקי.
  סטלין צמצם את עיניו:
  - אבל צרפת ואנגליה הובסו במהירות. בכלל, ציפיתי שהמלחמה במערב תימשך ולא משך כוחות מראש לגבול הרייך השלישי: מחשש להפחיד את הגרמנים. ובכן, אף אחד לא ציפה שהכוחות העליונים של ארבע המעצמות יחזיקו מעמד רק חודש וחצי.
  - זה אם אתה מחשיב את השלב הפעיל של פעולות האיבה!
  - זהו, לא משך המלחמה הפורמלי. הגרמנים לכדו כארבעה מיליון שבויי מלחמה בלבד. אחר כך השתמשו בהם כעבודה, מה שאפשר לאויב להגדיל את גודל הצבא לשבעה מיליון מאתיים אלף איש.
  - מה שהפך את הצבא שלהם לרופף עוד יותר והפחית את תכונות הלחימה שלו. אחרי הכל, ככל שהבועה גדולה יותר, כך הדפנות שלה דקות יותר.
  - אימפריות צומחות הן כמו בועת סבון, רק עם ניהול אנוכי! - סטאלין התנגד. - אימפריה אכפתית היא כמו גידול עצמות שמתעצמות ככל שהן גדלות!
  - נאמר בסבירות, אבל זה לא חל על הרייך השלישי!
  - אבל זה חל עלינו! השיטה הסובייטית עדיפה על הדמוקרטיה הקפיטליסטית והמערבית. כוחו הוא טוטליטריות.
  - איך אתה אוהב את המערכת הפוליטית בשתי רוסיה?
  - מדהים! כל האנשים חיים בצריפים ויש להם דרגות. הילד, בעודו שוכב ברחם המחשב, נתון לעיבוד מוחלט. כולם משרתים בצבא, כולם בעניינים. וחינוך זה כאב! אפילו הפקידים הגבוהים ביותר עוברים עיבוד קיברנטי. אני אוהב את המערכת ההיפר-טוטליטרית הזו. למרבה הצער, אין שליטה מלאה במחשבות, למרות שהטכנולוגיה מאפשרת זאת!
  - זה בגלל שביורובוטים לא יכולים לעשות חיילים טובים. במלחמה צריך יוזמה וקצת עצמאות בחשיבה, חופש בפעולה. - אמר רוקוסובסקי בפילוסופיה.
  - כן! רובוטים אינם טובים יותר מאנשים. אני חייב לומר שפעם הייתי סקפטי לגבי קיברנטיקה. הרגיש איום פוטנציאלי על האנושות. הוא ויתר על זה לידיים העיקשות של האיברים.
  רוקוסובסקי ניסה להחזיר את השיחה למהלך הקודם:
  - קיברנטיקה היא, כמובן, טובה, אבל עדיין, האם זו לא טעות שלא פגענו בהיטלר ב-1940?
  סטלין השיב:
  - אולי זו טעות, אבל ריכוז הכוחות עלול להפחיד את היטלר, ולהכריח אותו לנטוש את המתקפה במערב. באופן כללי, בכל רגע, בריטניה וגרמניה יכלו לעשות שלום. מזה בדיוק חששתי, אבל עכשיו אני רואה שטעיתי. עם זאת, היו יתרונות לתבוסה של צרפת.
  - איזה?
  - מושבות רבות של צרפת ובריטניה עלולות למרוד וליפול לתחום ההשפעה של ברית המועצות. היכן שהקפיטליזם עוזב, מגיע הסוציאליזם. זה יהיה טוב במיוחד אם הם יכבשו את יבשת בריטניה הגדולה. הזדמנויות כאלה לקומוניזם.
  רוקוסובסקי הסכים:
  - כנראה! מושבות של אימפריות מובסות יכולות להפוך לרפובליקות האיחוד שלנו. אבל אז, אחרי התבוסה של צרפת, מה התוכניות? זה עשוי לקחת את שנת 1941, כאשר כוחות החלו להגיע לגבול.
  סטלין ציין:
  - קיבלתי מידע שהגרמנים מכינים מלחמה עם ברית המועצות. אבל הם היו כל כך סותרים. במיוחד דיווח המודיעין כי היטלר, לאחר שהביס את אנגליה, יתקוף את ברית המועצות.
  - זה היה כל כך!
  - נסו להביס את בריטניה כשיש לה עליונות כל כך גדולה בים. במיוחד עבור ספינות שטח גדולות. הם יטביעו כל טרנספורט גרמני. תיאורטית, הגרמנים יכלו להגיע לעליונות על בריטניה בתעופה, אך לשם כך היה עליהם לגייס את התעשייה הצבאית.
  - גרמניה התנהגה בקלות דעת.
  - אבל לא אני! בפרט, בשנה הארבעים הוארך יום העבודה והוכנסה אחריות פלילית לאיחור. עבודה בשעות נוספות בוצעה באופן פעיל . ייצור הנשק גדל. מי יכול לפקפק בעובדה שהתכוננו. בידיעה שמאבק בפשיזם הוא בלתי נמנע, גייסנו כל מה שיכולנו. מטבע הדברים, מבלי להכריז על חוק צבאי, אלא להזעיק חיילים בסתר.
  - ובכל זאת לא היו מוכנים!
  - איך לומר! העובדה היא שבמעשיהם של הפשיסטים היו הרבה אלמנטים של בלוף מוחלט. המודיעין דיווח כי לפתיחת פעולות האיבה יקדים אולטימטום. מה שהגרמנים רוצים זה להשיג תנאים משופרים לאספקת חומרי גלם. בפרט, השכרת בארות נפט באזרבייג'ן, הפחתת מחירי מזון וכו'. ובשביל זה הוא בונה את כוחו. בנוסף, מודיעין דיווח כי הגרמנים מחזיקים בכוחות גדולים בצרפת ומכינים את מבצע אריה ים.
  - היה מידע שגוי כזה.
  - בנוסף, המודיעין העביר מידע לא מדויק על הכוחות המזוינים הגרמניים. הם הוערכו יתר על המידה בפעמיים בערך. בשל כך נוצר הרושם שהנאצים אינם מעבירים את כל כוחותיהם. כלומר, פחות ממחצית, מה שאומר שמלחמה עם גרמניה אינה בלתי נמנעת. היטלר לא יתקוף על ידי ריכוז חלק קטן יותר של הצבא. חשבתי שזה בלוף טיפוסי. בנוסף, היטלר השפל והערמומי יכול היה להזהיר את חייליו מהתקפתנו.
  כמו שאומרים, גנב לא מאמין לאדם ישר.
  - אבל לא רצית לתקוף את גרמניה!
  - ליתר בטחון, משכתי את הכוחות, אבל השאלה איך ומתי להכות נשארה פתוחה. הצבא שלנו עדיין היה בשלב הגיבוש. האוגדות אוישו על פי חוקי זמן שלום. בנוסף, הגרמנים לא התכוננו למלחמת החורף. במיוחד היה מחסור בבגדי חורף: רק לכוחות האס-אס היה את זה: חומר הסיכה במקלעים ובתותחים הגרמניים קפא בקור. בנוסף, בנזין מפחם קפא בתשע מעלות מתחת לאפס. טכנולוגיה גרמנית, טנקים עם מסילות צרות, מטוסים עם מנועים נשברים. כל זה הוא תוצאה של חוסר מוכנות לחורף. ובכן, הגרמנים לא הסתגלו לחורף, למרות שהיה אפשר לשנות כמה דברים בטכנולוגיה, יש חומר סיכה מיוחד עמיד בפני כפור. ובכן, החיילים שלנו רגילים לחיות ולהילחם בתנאי כפור קשים. והמלחמה עם הפינים לימדה אותי הרבה. הגרמנים התגלו כשוטים בהקשר זה.
  רוקוסובסקי הביע את גרסתו:
  - אולי זה נובע מאמונות טפלות!
  סטלין צחק:
  -יש לך טיעון מעניין. כן, אדולף היטלר באמת סמך על צבא הנסתר שלו ועל הסכמתו לקור. הוא חשב שהקוסמים, האסטרולוגים והקוסמים שלו יהפכו את החורף יבש וחמים, ואז הצבא הנאצי יגיע לאורל. בכל מקרה, היטלר סמך ברצינות על עזרתו של השטן. אבל כנראה שבמקרה הזה, הוא לא רצה לעזור.
  - או שאולי אלוהים התערב?
  - וזה לא נכלל! אחרי המלחמה הפסקתי לרדוף את הכנסייה. זה כנראה עזר לנו! למרות שיש לי השקפה מוזרה על דת. אני מאמין שהאמונה של אנשים בעצמה יצרה את הכוח שנקרא אלוהים. - סטלין שפשף את שפמו. - מכל מקום, הכפור החמור והפשרת הסתיו הועילו לנו יותר מאשר לגרמנים. אם הנאצים היו מוכנים יותר למלחמה, תוצאות הקרב על מוסקבה היו מוטלות בספק.
  רוקוסובסקי בכל זאת שאל:
  - אבל התכוונת לתקוף את היטלר?
  סטלין הניד בראשו:
  - הניסיון של מלחמת העולם השנייה הראה שהתקפה בדרך כלל חזקה יותר מהגנה. המתקפה המכריעה של היטלר נגד צרפת, התבוסה של האיטלקים באפריקה, נוקאאוט הוק של רומל. אני חייב לומר מפקד גדול באמת. רק מפקד מיומן מאוד יכול להכות את הכוחות הבריטיים, כשרק עשרה טנקים וחמישים משאיות מוסווים כטנק. האויב עלה עליו עשר פעמים. אני מאמין שאם לרומל היה יותר כוח וכוח על הצבא, הוא היה כובש את כל אפריקה.
  - רומל הוא מפקד חזק, אך לצערי הוא לא היה צריך להילחם בחזית המזרחית. אני חושב שצריך להכות את השדה מרשל הזה.
  - על ידך?
  - אולי! הרי אני זה שפקדתי על מצעד הניצחון וז'וקוב אירח אותו. זה הרבה ביטחון בי.
  - איך לומר! אני חושב שוסילבסקי היה לפחות לא יותר גרוע. אהבתי במיוחד כמה מהר ועם מעט הפסדים יחסית הוא ניצח את יפן. אבל חיילי ארץ השמש העולה נלחמו כמו נמרים גיבורים. הם מאוד מתמידים ולעולם לא מוותרים.
  - לעולם לא?
  - לעתים רחוקות בהשוואה לכוחותינו. רק תחשוב, כמעט שישה מיליון שבויים במהלך כל המלחמה. ושני צבאות שלמים של עריקים. כאשר ולאסוב נעצר, הוא נפגע כל כך חזק בצלעות עד שהיה צריך לסגור את המשפט, הוא לא יכול היה לזוז. באופן כללי, ולאסוב הוא אידיוט מוחלט. לך לצד הנאצים,
  לאחר שהובס הוורמאכט ליד מוסקבה, וארצות הברית נכנסה למלחמה עם הרייך השלישי. יכולנו להביס את הנאצים הרבה קודם אם לא פיזרנו את כוחותינו, ואם הגנרלים האומללים שלנו היו לומדים להילחם מהר יותר. אחרי הכל, מדע הצבא הסובייטי הועשר בדם.
  - את זריעת הניצחון צריך להשקות בדם ולהפרות בגופות! - אמר רוקוסובסקי.
  - זה אם המפקדים בינוניים לגמרי! אבל העם הרוסי עשיר בכישרון. עם זאת, מיינשטיין הוא אפילו לא מפקד רע. אשמח לקבל אותו בצוות שלי!
  - ושמעתי שהוא עומד לקום לתחייה ולהתגייס לצבא הפעיל!
  - כמה דיוויזיות יש לסוויאטרוסיה?
  - לא יודע! זה סוד צבאי!
  - אפילו בשבילך!
  - אפילו בשבילי! רק הקיסר, או יותר נכון הקיסרית, יודע.
  סטאלין העיר:
  - מדינה רעה המנוהלת על ידי נשים.
  רוקוסובסקי סיכם את המסקנה הפילוסופית:
  - זה אפילו יותר גרוע כשהם לא שולטים בזה בכלל!
  כל המחשבות הללו הבזיקו דרך המוח ההיפר-פלסמי של ההיפרמרשל כהרף עין. מיליוני ספינות כוכבים של Svyatorossiya תקפו את צבא הרפאים. הם נעו במהירות פנטסטית. כאן פגע האביר המוביל בסיירת הטילים בחניתו. החוד ניקב ואז בצל את הספינה. הקשת האלפים ירה חץ, ומתנות אחרות עפו אחריה. מהירותם עלתה על מהירות האור פי כמה. האולטרה-דרדנוט, לאחר שספג כמה עשרות פגיעות, עלה באש. הלהבות היו בצבעים וגוונים רבים, זה היה קסם שנשרף. דמיינו אש קסומה, היא לא דורשת חמצן, וצורכת חומר חזק פי מיליוני מטיטניום. הכל מהמם ביופיו. אליושה פופוביץ' הורה לירות מרחוק, החצים מיהרו מהר יותר מטילים, בתגובה, צי הכוכבים פתח באש מכל התותחים, הפולטים והמשגרים. רקטות הקרסון התרמיות החזקות ביותר התפוצצו, והלהיבו את המיני-חומר ממנו הורכבו הפנטומים. תיאורטית, פנטום כמעט אלמוות יכול להיהרס עם ריכוז גדול של אנרגיית על. אבל לעשות את זה זה לא מאוד קל.
  אליושה פופוביץ' פיקד על דובריניה ניקיץ' ומיקולה:
  - מאוורר החוצה! תן לכוחותינו לתמרן ולהקיף את האויבים מהאגפים.
  דובריניה הציע:
  - או אולי פשוט לפצל את האויב לשניים?
  אליושה התנגד:
  - זה לא שווה את זה! במקרה זה, נצטרך להילחם בשתי חזיתות. ואנחנו לא רק נחלק את האויב, אלא ניצור תיק קלאסי.
  דובריניה העיר:
  "נראה שהאויב מנסה לעשות לנו בדיוק את זה".
  מיקולה הציע:
  - בואו נשתמש בטקטיקה משולבת, נכה עם עדשה קמורה, ובמרכז יש "ורד". בנייה כזו תהיה יעילה מאוד.
  אליושה הסכים:
  אז בואו ננסה לקדוח את זה. פסטוחוב יוביל את ההתקפה במרכז.
  פסטוחוב השיב:
  - יש מפקד!
  אולם רוקוסובסקי ביקש בעצמו לעטוף את האויב מהאגפים. הוא הבין טוב מכולם מה זה קרב בקדירה. במקביל, שני הצבאות התקרבו זה לזה ללא רחם.
  אליושה פופוביץ' החליט שהטקטיקה האופטימלית היא שילוב של הפגזות וחיתוך.
  פסטוחוב לקח את ההובלה כמו תמיד. הצעיר, במכות חזקות של חרבותיו, כרס שתי ספינות קרב, הן התפוררו לרסיסים בוערים. נכון, הגיבור עצמו נשרף על ידי שוט היפרפלזמי. רקטות ופולטות היו מסוכנים במיוחד; ללקק חלל. הם יצרו חורים שלמים בשריון, וגרמו לפצעים איומים, לפעמים קטלניים.
  נלחם ליד פסטוחוב, האביר איבנהו סובב את הגרזן שלו, כרת בזריזות משחתת גדולה, וסוסו רמס תריסר סירות טילים. לאחר מכן ניפץ הצעיר שלוש סיירות בתנופה מיומנת. פסטוחוב תקף את ספינת האולטרה-קרב הענקית. היה קשה מדי לכרות מיד ענק כזה. מכות חרב לא מגיעות מיד למטרה. הם חתכו את השריון, חתכו את המגדלים. אבל החללית הענקית יורה בחזרה, וגורמת כאב לפסטוחוב. איבנהו אומר:
  - פגע בכור. הכה אותו עם החרב שלך.
  פסטוחוב פועל בצורה דומה. כור ההיפר התפוצץ, ספינת החלל הענקית נראתה מכוסה בנוצות נוצצות. גיבור הפנטום הצעיר התנודד לאחור, כמה לוחות שריון נמסו ושרפו את הסוס.
  - הממזר מתפרץ!
  איבנהו מכסה במגן, טיל תרמו-קריאון פוגע במרכז, מתרחש זעזוע מוח, המשטח דמוי הפלדה נשרף מעט. כמה גיבורים שנלחמו לידם קיבלו נזק חמור, חלקם אף התפוררו.
  בנות פנטום ענקיות עירומות למחצה השתמשו בגרזנים וחרבות שהתפצלו לחמישה להבים. הרוזנת דה ואלון, עם אצבעות רגליה היחפות הארוכות והמיומנות, תפסה את השייטת בחרטום, מוחצת חמישים קנה אקדח בבת אחת. הנערה זהובת השיער, שנוצרה בקסם, נפגעה ברגל מרקטת תרמופראון, ואידה מיד את מחצית רגלה. הרוזנת כמעט השתגעה מכאב; חברתה נפגעה בחזה, מה שגרם לחתיכות בשר קסם לעוף לכיוונים שונים. וסר בישופ נפגע בעוצמה כזו שהמגן התפורר וחור ענק הופיע בחזהו.
  גם האבדות של צי סוויאטרוסיה היו עצומות. במיוחד כאשר דינוזאורים נכנסו לקרב. הענקים האלה נראו רק מגושמים למראה, אבל במציאות הם היו כוח אדיר. הם מחצו וקרעו מבנים, בניסיון לבחור ספינות חללים גדולות יותר. ספינות מכל הסוגים ירו לעברן, אבל הן לא יכלו להפיל פגרים ענקיים כאלה, בגודל של כוכב לכת בינוני. הדבר היחיד שניתן לעשות היה להימנע מהתבוסה הבלתי נמנעת של הדינוזאור. זה אכן כמעט בלתי אפשרי לעצור מפלצת כזו, אבל ספינות הכוכבים מנסות לתמרן, מתרחקות מהענקים.
  אליושה פופוביץ' מצווה:
  - נסה להתקרב אליהם. גרור את הגדודים המתקדמים אל הדינוזאורים. התפרקו ללהקות קטנות ונלחמו מקרוב, שללו מהם תמרון, כרתו אותם בחוצפה!
  הלוחמים התחלקו לקבוצות: זה יהיה הרבה יותר יעיל להשמיד ספינות חללים בדרך זו. פסטוחוב ואיבנהו נפלו על הסיירות שהסתובבו סביבם, שני הגיבורים נפצעו קשה, אך תנועותיהם נותרו מהירות.
  והבנות לא רק מחצו אותן בחרבות, אלא הרימו בזריזות את החלליות ברגליים והשליכו אותן אחת מהשנייה. זה היה משהו מכדוריד ברגל, העקבים השתקפו מהרבה שמשות, העור של הסוליות החשופות והנערות שיחק בכל צבעי הקשת בענן, למרות שהוא נשרף מהתפוצצויות היפרפלזמיות של ספינות הרוסות.
  הלוחמים אפילו צרחו מכאב, עלי כותרת של אש על, להבות לוהטות מלטפות את רגליהם הארוכות.
  מיליוני לוחמים בספינות חללים הושלכו מצד לצד. גנרל חמישה כוכבים מקסים איגולקין, שמתפעל מההבלה של הברכיים, הקרסוליים והרגליים הבוהקות של הבנות המענגות, ומנסה להישאר במקומו בסיירת שלו, שנקלטה ברגלה העירומה של הנסיכה השלווה ביותר אליזבת. :
  - אי אפשר להרוג את היופי - היופי עצמו הוא קטלני!
  שני לוחמים, כמו בבלט ענק, הרימו את רגליהם המפוארות, הניחו ביניהם את הסיירת וסחטו אותה מיד. המתכת חזקה פי מיליוני מטיטניום, מתפוצצת כמו ביצה מתחת לפסים של טנק. מוות ראוי לתיאור בשירי תור הזהב!
  רוקוסובסקי ראה שכוח קסום מתנגש בננוטכנולוגיה, ועד כה הוא תופס את העליונה!
  הוא הזמין:
  - העבר את הספינות למצב ירי בעוצמה מרבית והגבר את מהירות התמרון. בשום פנים ואופן אסור לתת לאויב סיכוי להתקפת נגד מוצלחת.
  ילדת השדון תיקנה:
  - הפנטומים של רוסיה הגדולה תוקפים אותנו ומתקדמים, אז סביר להניח שנוכל לדבר על התקפת הנגד שלנו.
  למרות שהילדה הייתה מרשלת, אמירות כאלה קוממו את ההיפר-מרשל: מסתבר שהביצים מלמדות את התרנגולת, והאישה מלמדת את הגבר.
  רוקוסובסקי צעק:
  - שתוק! אני שולח אותך בפחד אולטרה ליירט את הדינוזאורים ולירות בהם בהצלחה. אחרי הכל, יש לך כוח כזה ופוטנציאל רציני. במיוחד המוח הנשי, הילד של גזע קל משקל ואוהב.
  Elf ציין:
  - אנחנו מבוגרים במיליוני שנים מבני האדם. אפילו הקוף ממנו ירד האדם לא הרים אבן, אלא שוטטנו במרחבי החלל ויצרנו יצירות מופת.
  רוקוסובסקי, מסובב את ראשו כמו בית חוץ ברוח, העיר:
  - העיקר הוא בהווה! אין אומה מעוררת רחמים יותר מאלה שהצלחותיה הן בעבר הרחוק! אין אימפריה נעלה יותר מזו שחיה בהווה, ומתחזקה מדי שנה!
  השדון ניער את שערה:
  - אתם הרוסים הזניחו באופן מסורתי את אבותיכם. אילן היוחסין שלך לא היה בפרמיה!
  רוקוסובסקי התנגד:
  - אני לא רוסי, אלא פולני! אבותיי היו איכרים פשוטים, אבל בכל זאת אני גאה בהם!
  - אתה יכול להיות גאה בזה!
  - חוץ מזה, דם קוזק זורם בי! ומצד אמי, אבותיי הרחוקים הלכו להסתער על ירושלים. - אמר רוקוסובסקי.
  Elf ציין:
  - ואבותי לחמו בחלל הרבה לפני ייסוד ירושלים. באופן כללי, זה לא מכובד לדון באבותינו ברגע קריטי של הקרב.
  רוקוסובסקי נבח:
  - בצע את הפקודה!
  הם דיברו במהירות גבוהה מאוד ולכן במהלך הדיאלוג תמונת הקרב כמעט לא השתנתה. אבל צבא הפאנטומים פלט זרמים של אנרגיה קטלנית. היא לחצה, מנסה לרסק את כל המחסומים: אלומות של אנרגיה, הן השמידו ספינות חלל והן פגעו בפנטומים, מפוזרות בחלל. בנוסף לקשתות, לרגליים ולחרבות עם חמישה להבים, הבנות השתמשו בשוטים עם כוכבים מתומנים שזורים בזנבן. הם היו טובים במיוחד בהשמדת ספינות קטנות יותר. בינתיים, הצבא הרוסי הגדול פתח במתקפת נגד. היא ניסתה לרסק את אויביה ובו בזמן להציל פנים - אתה לא יכול לתת את כל זרי הדפנה של הניצחונות לפנטומים.
  אלכסנדר מוקדון, נתן פקודות נמרצות, שמר על שקט בלתי פוסק, קרבת הניצחון גרמה למפקד הגדול להיות זהיר עוד יותר:
  - השתמש באחים ליצירת ניצן צבעונים. הלסתות של האויב נחלשו וכל שנותר הוא לתת להן דחיפה טובה והשיניים יעופו.
  הקוסמת אוקסנה שלחה שידור הולוגרמה: דמותה של ילדה מפוארת הופיעה מול המפקד:
  - אלכסנדר ההוא, אתה המלך שלי!
  המקדוני, מחורז בצחוק, ענה:
  -שיחקת את תפקידך היטב!
  - הגשמתי את גחמתך!
  - עכשיו תקבלו את הפרס הראשון!
  - אני מסכים! אתה אלכסנדר הכוח שלנו! אלכסנדר הוא הדגל שלנו! אלכסנדר תמיד איתנו!
  מקדוניה ניער את אצבעו:
  - אל תגזים ביתרונות שלי, דיווה! הם, כמובן, נהדרים, אבל לא מספיקים כדי לשלב ידיים בתפילה.
  אוקסנה ענתה בזריזות:
  - עכשיו לגבי העיקר! עלינו למנוע מהאויב לברוח מהקלחת. הופעת חיילינו מאחורי קווי האויב היא הזדמנות לתפוס את היוזמה ברמה הטקטית.
  אלכסנדר מוקדון הסכים:
  - וסיכוי לא קטן!
  אוקסנה פזלה ושרה:
  קופים עושים פרצופים
  והם יושבים על ענף!
  עדיין קל דעת...
  -היו אבותינו! - סיים אלכסנדר לצחקק. - למרות שאתה יודע, יופי, אבי היה האל אמון בעצמו, וכן זאוס.
  אוקסנה הרגישה מצחיקה:
  - אז יש לך שני אבות בבת אחת!
  - שני אלים גדולים!
  - איך עשו אותך באותו הזמן?
  אלכסנדר עצמו הבין את האבסורד של הצהרה כזו, אבל לא יכול היה לעמוד בפני פנינה נוספת:
  - הכל בלתי אפשרי, אני יודע בוודאות!
  האלים לא צריכים להזיע כדי לעשות משהו דחוף!
  אבל הם בני אלמוות, בכוח האלים!
  ליצור ילדים למלכים בלי לעשות "קרניים"!
  אוקסנה אמרה:
  - אתה צריך להפיץ את עלי הכותרת "ורדים" רחב ככל האפשר! ותפוס את הגרון של היריב שלך. כנראה שאתה בעצמך מבין את חשיבות הרגע!
  - הבן של אמון וזאוס מבין הכל!
  - אז פעל, לוחם!
  אלכסנדר מוקדון שלח דחף טלפתי על מנת לשלוט בכוחותיו הרבים.
  והילדה גם התאימה את התקפת הפאנטומים. במקביל החלו הקוסמים להילחם בינם לבין עצמם.
  באופן כללי, כאשר קוסמים נלחמים, המחזה הזה אינו מיועד לבעלי לב חלש. ויחד עם זאת זה מרשים. ואם מיליוני ספינות כוכבים מחד, מאות אלפי פרשים ודינוזאורים ענקיים מאידך, מתחילים להילחם, אז קרב כזה תענוג לראות.
  הקרב מתפתח במלוא זעמו הבלתי ניתן למדידה. מצד אחד, סוסים מהירים תוקפים, הם עפים, מעלים ויורדים, ומתרוצצים לצדדים. דינוזאורים מנפנפים בכנפיים, יורקים שיניים, בועטים בפרסותיהם ותופסים בכפותיהם. הבנות מזרזות את תנודות השוטים שלהן, השריון מתעקם תחת מכותיהן ומתלקח כמו בנזין מאבן צור. פסטוחוב ואיבנהו פרצו דרך לספינת הדגל שעליה נמצא המרשל זראטוסקה.
  נערת השדון הורתה להשתמש בקליעים ביולוגיים. רוכב הפנטום, שנתפס תחת התקפתם, היה מעוות. הוא התכווץ והפך לעלה מייפל קמל רגיל.
  איבנהו ופסטוחוב הצליחו להתחמק מתבוסה ופגעו בשריון בחרבותיהם. שאגה חזקה הגיעה לזראטוסקה. הילדה שלפה פנים יפות:
  - עם חרבות על ספינת הכוכבים! מה יכול להיות יותר אבסורדי!
  הצעיר האנושי השיב:
  - מה אתה יכול לעשות! אחרי הכל, אלה הם פנטומים רבי עוצמה! כוח נורא של קסם! כמעט בלתי אפשרי לעמוד בפניהם.
  - אז נתמרן, נעבור לתוכנית בקרה חדשה, "כאוס כאוס"!
  איבנהו, שראה שהתפרצות הפלזמה מתעצמת וספינת הכוכבים מסתובבת, שלח בומרנג. הוא טס וחתך חלק מהשריון של האויב, וגם הרס שישה מגדלי ירי קרבי בבת אחת.
  - הנה סקסטנט! - אמר האביר הצעיר המפורסם, שהוחזר לחיים בקסם. תוכנית שנחסמה בעבר לקרבות עם ספינות חללים החלה להתעורר במוחו. באופן כללי, כל פנטום עבר תוכנית אימונים בלתי נראית כלפי חוץ, אך מתועדת בבירור בזיכרון. ועכשיו איבנהו הבין שיש צורך לשלול מספינת הכוכבים הענקית דמוית הצב את יכולת התמרון שלה.
  פסטוחוב, שספג כמה פצעים, בקושי יכול היה להישאר באוכף. אף על פי כן, האומץ לא עזב את הבחור הזה.
  בוא רק נכה בזנב. ספינות חלל אלה הן סטנדרטיות, והמנועים שלהן ממוקמים באותו אופן.
  איבנהו העיר:
  - קשה להתקרב! תראה איך הוא מתמרן!
  - ואתה פגעת בו בבומרנג!
  - יש סיכון גדול להחמצה!
  - זה בסדר! הוא יחזור אליך ואתה תנסה שוב!
  איבנהו נסוג מעט מהחללית הנוראה בגודל הירח, ושגר את הבומרנג שלו:
  - אם אתה סובל הרבה זמן! לקבל משהו!
  - ואם זה לא יצליח!
  - בוא ננסה שוב!
  הבומרנג חתך את קצה הזנב וחזר בחזרה. באופן כללי, מיני-חומר, למרות היעדר לכאורה של קישורים מקשרים, מרותך זה לזה בקסם, הוא עמיד למדי.
  תחת איוונהו התמוטט הסוס והתפרק למעשה. הוא קיבל יותר מדי פגיעות מאקדחים בקליברים שונים. פסטוחוב, בינתיים, נלחם עם הסיירות, וזה היה הרבה יותר קל. כאן כמעט כל מכה הייתה קטלנית. אבל נסו להתמודד עם טטרלטים. הם כל כך קטנים, כמו גמדים, ויש הרבה מהם. איבנהו עצר את החגב חסר הרוכב וקפץ עליו!
  - גיבורים ממהרים מהמרדף! הזר פרץ פנימה ולא ישיג את הפער! - שר הצעיר. - אנחנו רק צריכים לשמוע אגדה!
  לוחם אגדי באמת, משתמש בבומרנג כדי לתקוף מכונה ענקית מכוסה בשדות רבים ומטריצה. היו חמישים וחמישה מיליון לוחמים בספינת החלל הזו, וכמעט מיליארד לוחמים. נלחמו בה נציגים של כמעט מאה ועשרים גזעים ומינים. דמיינו לעצמכם תיבת נח ענקית, כמעט בלתי מובנת, למחשבה ולתפיסה. אולטרה מודרני, כולל צורות חיים מגלקסיות שונות.
  והוא מותקף על ידי רוכב פנטום פצוע, על סוס לבן, גם הוא בפצעים.
  תמונה כזו ראויה למכחול של רפאל או פיקאסו. תפוס את הרגע: כאשר לוחם זורק את הבומרנג שלו.
  - אני מתרגש, כמו ילד, כמו פאנקיסט! תפגע בזה, אחרת אתה מת! שרתי כדי לעזור לאיוונהו להתרכז טוב יותר.
  ובתוך החללית יש גם יצורים חיים שרוצים לחיות! הביאו ילדים ובנו ערים. הנה שלושה יצורים חמודים דמויי מינק עם ראשי חזירים, שמתכוננים לנחות כמו כוח נחיתה. זה עתה סיימו קורס אימון קרב ובזמן הרפיה, משתפים את התרשמותם.
  החזיר הראשון, היי, התבטא בצורה מוזרה:
  - אתה יודע, בחווה שלי גידלתי שפיריות נושאות דבש, הן רעו על מטעי הפעמון והטיליה. אבל המאפיה הורתה להחליף את היבולים באפונה פופצת, אחת הסמים החזקים ביותר. מצד אחד זה הרבה יותר משתלם, אבל מצד שני הסתבכתי עם החוק.
  החזיר השני, חזיר, הסכים:
  - כן! רשויות אלה של סוויאטרוסיה עוקבות אחר הפצת הסמים. מיני רובוטים וצופים פעילים במיוחד. ביניהם, הם אומרים, הופיעו זעירים מאוד בגודל של מולקולה; תוך שימוש באנרגיה של פוטונים כוכביים, הם נעים באופן פעיל בחלל.
  החזיר השלישי בגודלו, חם, העיר:
  - לא יודע! רוסית מודרנית, שנאלצנו ללמוד בבית הספר, קשה מאוד. ההיסטוריה של הפיתוח אומרת שבמקור היו לו רק שישה מקרים, אבל עכשיו יש לו עשרים וארבעה.
  חזיר חייך:
  איזה חיי בית ספר! איפה המבחן כל יום! תוספת, חלוקה! התפרצות פוטון!
  היי חייך.
  - ומבחינתי, כשהייתי בבית הספר, המקצוע הקשה ביותר היה היפרפיסיקה. במיוחד כאשר היה צורך לייעד את הפרמטרים הנתונים של ההיפרפלזמה. למרות שהשיטות להבאת החומר למצב היפרפלזמי מעניינות מאוד. טכנולוגיות מודרניות מאפשרות להציב כור תרמו-פראון במצית.
  האם העיר:
  "זה לא יהיה כלום אם הם לא היו נתונים לטיפול כואב על העבירה הקלה ביותר". נראה לי שכל וריד סובל!
  - הכאב הוא הבסיס לכוח ולשגשוג! - הבחין היי. למד לשאת את זה וליהנות מזה.
  - זה מפלצתי ולא טבעי! - התחילה חמין.
  באותו רגע היה רעם חזק ומולקולות ופוטונים נפלו מהקירות. הכל היה מלא בצבע עקוב מדם.
  - נראה שזה להיט! - נהם סמל חזיר.
  . פרק מס' 8.
  ולדימיר קשאלוטוב כמעט מת כאשר חיילי רוסיה הגדולה יצאו למתקפה. כעת הרובוטים הקרביים ניסו לשנות מבנה. הם השתמשו בצורת "מרצע". ולדימיר נאלץ לסגת באותו אופן. אולם הילד פעל בשלווה. כמו תמיד, ברוגע קפוא, המוטבע באימונים מפרכים.
  - שלווה לניצחון היא כמו התקשות לפלדה! - אמר הילד לעצמו. ולדימיר כיוון שוב אל הטטרלט, אבל שינה את דעתו בנוגע לירי. זה היה קל מדי בשביל לשים לב אליו. הצעיר הצטלב נפשית והחל לבצע תמרון נסיגה חלק. הוא עשה זאת פעמים רבות בעבר, במהלך אימונים קפדניים במגוון סביבות.
  ואז שטף אותו גל של שמחה: אי אפשר להכחיש שדפוס הקרב משתנה. זה עתה התקדם הצבא של סוויאטרוסיה, מאיים לסחוט אותו לתוך קלחת, ועכשיו כוחותיו העיקריים נמשכו לאחור. פנטומי קסם, נשק של קסם, הופיעו שם. כפי שהושר בשיר ילדים עתיק אחד:
  - אני אצטרך, אני אחזור בלי מבוגרים! אני אסתובב בכל הארץ! אני אלך לבית הספר של סנטה קלאוס, שם הם מלמדים קסמים!
  כעת התגשם חלומם של קומוניסטים מבריקים ומתקדמים מאוד:
  מאות שנים יעברו ויבוא עידן,
  שלא יהיו בהם סבל ושקרים!
  תילחם על זה עד נשימתך האחרונה,
  שרת את המולדת שלך מכל הלב!
  
  ואז קסם יהפוך לזמין,
  כל תינוק, אבל בלי זקנה!
  ואני לא משתמש בכוחי בפלילים,
  עם ניצחון, גיבורים - שלום למולדת!
  כן, עכשיו הוא באמת משהו כמו קוסם, אבל החיים שלו לא קלים. אין כמעט זמן פנוי, הכל עסוק בהכנות טוטאליות למלחמה. זה כבר הפך נתון. כן, משהו דומה קרה בימי קדם, כך נראה בספרטה. גם שם אומנו ילדים באכזריות והכו. נכון, לא מינקות, וננוטכנולוגיה לא שימשה בעינויים. אבל יש הרבה קווי דמיון, שיטות מתוחכמות של הכנה ואימון. נכון שלבנים ולבנות יש ידע תיאורטי עצום, כאילו מוטבע בכונן הקשיח של המחשב. הוא מכיר את ההיסטוריה של כל המלחמות: מה ניהלה האנושות במשך אלפי שנים. כולל אלה שבוצעו על ידי הציוויליזציה השומרית ומצרים העתיקה. התצורות הצבאיות הראשונות, מרכבות מלחמה, סוגי נשק עתיקים. לרומא העתיקה הייתה היסטוריה עשירה במיוחד של מלחמות. ישנם מאות מפקדים שונים, טריקים שונים, אסטרטגיות של אבותיהם, שימוש בטכניקות בקרבות. גם כישורי לחימה מילאו תפקיד מיוחד, במיוחד רכיבה וירטואלית במרכבה (ולדימיר מאוד אהב את האחרון). בכלל, לא יהיה רע לחזור לימי קדם, לא משנה כמה גדול הוא היה הופך אז. Ave לווייתן זרע!!! מעניין במיוחד: זה יהיה להילחם עם היטלר. עם כלי נשק מודרניים, הוא יכול היה לפזר את כל הוורמאכט לבד, ולמה לא להיראות מגניב!
  הצעיר ראה שהצבא של רוסיה הגדולה שוב קרוב לאויב, יחידות הכוכבים היו אפילו מעורבות חלקית. זו הייתה ההזדמנות שלו.
  - אני לא אתן לך ללכת כל כך בקלות!
  הטטרפלן הושמד בקלות, נראה שהיה בו בחור. ובכן, הרבה יותר קשה להרוג בנות. למרות שהם היו מוכנים פסיכולוגית במיוחד לעובדה שלמלחמה אין גיל ומין. האויב הוא האויב ויש להרוג אותו. יש צורך לשכוח מרחמים וחמלה.
  - קור קפוא מגיע ממלחמה, זה לא רע אם הוא מקפיא את הלב שלך, זה לא רע אם הוא מקפיא את המוח שלך! - אמר פעם המנטור שלהם.
  קרב כוכבים, מה הוא נושא... הנה הבריגנטינים של סוויאטרוסיה מבצעים תמרון מורכב. הם מתקרבים ומגיעים לזווית חדה. הם יורים מחלקה. הוואקום התפורר, כאילו אבן מרצפת פגעה במראה. כל שבר מכיל ספינת כוכבים שהופלה וסיירת מותכת, משחתת, ספינת קרב.
  הרובוטים של סוויאטרוסיה התנגשו ברובוטים של רוסיה הגדולה. דו קרב של טיטאנים אלקטרוניים, כאן זה אפילו הגיע לקרב יד ביד בין מפלצות אלקטרוניות.
  המכונות התנגשו, מחושים רבים נשברו, התלקחויות היפרפלזמיות פגעו כמעט בנקודה נקודתית. הפעם העליונות המספרית הייתה בצד של הרובוטים של רוסיה הגדולה. הם דחפו, ניסו לפצל את העמדה ולהפיק את המרב מהיתרון שלהם. הרובוטים הגדולים ביותר, בגודל של גורדי שחקים, תמרנו בחסד של בלרינות. הם התאחדו ואז התפצלו, בחנו את כוח ההגנה שלהם. אחת המכונות טלטלה, כך שמזרקה של היפרפלזמה נזרקה כלפי מעלה. שני טטרלטים שנפלו בטעות, פשוט ליקקו בחום התזזיתי בלשון לוהטת. עוד כמה מכונות מסיביות התפוצצו. זה נראה כאילו ארמגדון הגיע, כמה הכל היה צבעוני ואלים.
  ולדימיר ניסה להימנע ממגע לוהט עם שלו. אם במקרה היה הורג חייל מצבאו, אז לא רק שהוא היה נתון לעונש החמור ביותר, אלא שהוא לא היה סולח לעצמו על כך. זו כזו טיפשות. בשלב מסוים, הגרמנים במהלך מלחמת העולם השנייה השתמשו לעתים קרובות בתכסיס: הם התלבשו במדי צבא סובייטים (למרבה המזל, הם הצליחו ללכוד הרבה מדים שבויים), ולאחר מכן דיווחו שהחיילים הללו עוזבים את הכיתור. לעתים קרובות, במיוחד בהתחלה: זה השפיע, ואז הארטילריה הסובייטית אפילו פתחה באש מעצמה. עם זאת, מאוחר יותר הפכה חובה לדרוש סיסמאות ולהשתמש בקודים דיגיטליים. אם בתחילת המלחמה הפטריוטית הגדולה הגרמנים לחמו טוב יותר מהרוסים, הפיקוד היה ראש וכתפיים מעל (בצער יש להודות בכך) ובזכות הגנרל מורוז שהציל את מוסקבה, אז מאוחר יותר למד הצבא האדום הרבה. לאחר ששילמה מיליוני חיים, האמנות הצבאית הסובייטית העשירה את עצמה באופן ניכר. כדי שהמנהיגות הצבאית תתבגר, דם החיילים חייב להשקות בשפע את שדות הקרב! מפקדים סובייטים למדו במיוחד את חשיבותה של אש ארטילרית. מכיוון שתעופה של מפציצים סובייטיים לא הייתה חזקה מספיק (מפציצים הם יקרים), ההתמקדות העיקרית הייתה בתותחים בעלי קליבר גדול. יש לציין גם שהיטלר עזר מאוד לגנרלים הסובייטים כאן. בדרישה לחייליהם להילחם בקנאות ולא לקחת צעד אחורה, צייתו הנאצים לפיהרר צר האופקים: הם ריכזו את כוחותיהם העיקריים בקו ההגנה הראשון, וזו הסיבה שהכוחות היו צפופים יחד, אבדותיהם היו גבוהות מאוד. חווית מלחמת העולם הראשונה, שבה בנו הגרמנים קו הגנה שני ושלישי, עוצמתי אף יותר מהראשון, התעלמו לחלוטין! הדבר התבטא במיוחד במהלך מבצע ויסלה-אודר. גרמניה בשנת 1944 ייצרה כמעט 1,900 טנקים ותותחים מתנייעים בחודש. בתחילת 1945: בחזית המזרחית היו למעלה מ-8000 טנקים ותותחים מתנייעים. זה נראה כמו הרבה כוח. אבל שתים עשרה דיוויזיות טנקים של הוורמאכט נמשכו קרוב לקו החזית והיו מותקפים מצד ארטילריה סובייטית. התוצאה: לאחר שפרצו את קו ההגנה הקדמי, התגלגלו הכוחות הסובייטים כמו מפולת שלגים בהרים. אלמלא הפחדנות של ז'וקוב והעיסוק הקיצוני של סטלין (הכנה וקיום ועידת יאלטה), ברלין הייתה נלקחת בחזרה בפברואר. באופן כללי, תפקידו של ז'וקוב במלחמה אינו ברור; הוא בדרך כלל ניצח בדם רב, ועשה הרבה טעויות: במיוחד בשלב הראשוני של המלחמה. אבל ביחד, הניסיון הרב שלו בהובלת כוחות, במיוחד בתנאים הקשים ביותר, היה בעל ערך רב. בסופו של דבר סטלין; הוא זה שהופקד על אירוח מצעד הניצחון. סטלין עצמו היה מכובד ומוערך מאוד באימפריה הרוסית הגדולה. כן, הוא היה דיקטטור, אבל לרוסיה עדיין יש דיקטטורה צבאית. כן, אכזרי מאוד, מדחיק עמים שלמים, אבל האכזריות הזו הייתה מוצדקת, מכיוון שהיא חתרה למטרות גבוהות. סטלין רצה אושר לכל האנושות, ואי אפשר להשיג זאת בלי שפיכת דם. באותם ימים חיו אנשים חמישים, שישים, מקסימום שבעים שנה. אז מה אם אחד מהם ימות כמה עשורים קודם לכן? הטבע הוא אכזרי, מה שאומר שלאנשים יש את הזכות להיות אכזריים, במיוחד אם המטרה הסופית של האדם היא להיות שווה לאלים. עכשיו, הוא ולדימיר, האם הוא לא יהיה אל לאדם מהעת העתיקה? תודה למנהיג הגדול שאיחד והציל את האנושות. הוא עשה מה שסטלין לא הצליח לעשות.
  הצעיר בחר את המטרה הבאה שלו. זו הייתה גאליה מפוארת בחלל. אין ספק שקשה לאין שיעור להפיל אותו: מאשר הטטרלט והילד החליטו לנקוט בערמומיות. כאן התבסס החישוב על פרימיטיביות המלכודת.
  - זהו רובוט מסוג ארגו שמדבר!
  מהגלריה הגדולה ענו לו:
  - אנחנו מקשיבים!
  - זה עתה קיבלתי "תיקיית" ניסיוני של שטח, אבל אין לי מספיק אנרגיה לשגר אותה. אתה יכול לעזור לי?
  מפקד הגלריה הגדולה אמר בקוצר רוח:
  - ואיך?
  - חבר אליי סילון היפרפלזמה מהכור. אז הנשק יהיה מוכן לחלוטין ויוכנס לפעולה.
  - אנחנו יוצרים קשרים מצוינים.
  החישוב התבסס על כך שברגע העגינה, הכור הענק של המטבח הגדול יישאר ללא כיסוי. במקרה זה: ניתן יהיה לפגוע בו מהתותח החזק ביותר. נכון, היה סכנת מוות ניכרת, הן מפיצוץ הגנרטור והן מאש התותחים הרבים של הגלריה הגדולה.
  החללית די גדולה, עם צוות של אלפיים וחצי חיילים, לא סופרים רובוטים. אתה יכול לסכן את חייך עבור פרס כזה. גם אם תמות בארבעה עשר מחזורים, תהפוך לגיבור. ולא רק שתקבל תהילה, אז הגיבור בהחלט יקום לתחייה. יש גזירה מהקיסרים שבעתיד כל האנשים יקומו לתחייה. אבל תהליך זה יתקיים בהתאם לערך שכל אחד מהם מייצג. ככל שיותר הישגים, כך הם יקומו מהר יותר. אין לזה שום דבר במשותף עם הנצרות הפציפיסטית. הם פגעו בך על הלחי הימנית - סובב את שמאלה, תאהב את האויב שלך: איך אתה יכול להמציא משהו יותר טיפשי!
  עם זאת, גם אורתודוקסים וגם קתולים, וגם פרוטסטנטים רבים במקרה זה הונחו על ידי העיקרון: יד ימין לא יודעת מה השמאל עושה! כמה דם נשפך על ידי משרתי הדת ההומנית והחביבה ביותר. כיצד יישם האינקוויזיטור את העיקרון: אהבת את האויב שלך?! כן, אנשי דת בימי הביניים שלחו אישה על המוקד רק בגלל שהיא יפה יותר מהסטנדרט הממוצע. גוף נשי בריא נחשב מהשטן!!! האורתודוקסיה החדשה אינה צבועה; התנ"ך נשאר להיסטוריה, כמו רוב המסורת. הקיסר הראשון של רוסיה העולמית: כתב את כתבי הקודש שלו והמציא את הדת שלו. הדוגמה העיקרית בו היא: שרת את רוסיה בכל כוחך, בכל כוחך, בכל נפשך. ואם זה תואם את האינטרסים של המולדת שלך, אז אתה יכול להקריב כל הקרבה, כל אלימות, כל ערמומיות. המטרה מקדשת את האמצעים!
  כמה הוגן זה היה! התנ"ך למעשה אסור. הוא עצמו לא מבין למה הרוסים האמינו לספר שכתבו אנשי פברואר! איש רוסי: נעשה עבד לתורתו של פידוב! זו פשוט בושה מוחלטת! אותם עמים שסגדו לתנ"ך בסופו של דבר התדרדרו והתדרדרו; אין שום דבר בריא או חכם בנצרות. דת נכונה חייבת לשבח את פולחן הכוח! לא בכדי השיג האסלאם הצלחה כזו. למרות שהקוראן הוא גם ספר פציפיסטי בעצם, שכן הוא נכתב בהשפעה חזקה של נוצרים. אין דת אמיתית: מסוגלת לאחד אומה, לא צריכה להיות חסרת שיניים.
  ולדימיר דיכא את התרגשותו במאמץ הרצוי הרגיל שלו, והתכונן לירות לעבר הכור. ציטוטים מהקיסר הראשון צצו לי בראש:
  - רחמים הם כמו חלודה, חמלה כמו שאשל - נקה את לבך מזה ותכסה אותו בשריון: חוסר רחמים, זעם, כעס!
  מילות זהב! אבל משהו זעיר, כמו טיפה קטנה נופלת על הלב! זה כמעט בלתי מורגש, אבל באותו זמן לא נעים. הרוג אלפיים וחצי בבת אחת, בחורים, בנות, אותם רוסים, או ליתר דיוק, כמוך! (כמובן, הוא לא יודע את המספר המדויק של הצוות, אבל תחושה על נורמלית אומרת לו). זה כל כך קשה. באופן כללי, המושג רוסית מותנה. רוסים מבחינה אתנית: אינם מהווים רוב באימפריה הרוסית הגדולה, אולם רוב העמים והגזעים האחרים, כולל שחורים, קוראים לעצמם רוסים. עם זאת, עקב מגפות ומלחמות שונות, נותרו מעט שחורים וצהובים על פני כדור הארץ, והקבוצה האתנית הסלאבית הפכה לדומיננטית. כמעט כל האנשים יפים, מבוגרים גבוהים, אבל גם גבוהים מאוד. השרירים בולטים, אבל ככלל לא מסיבי, העור הוא נחושת או ברונזה, אצל נשים הוא זהוב כהה. לאדם לא מורגל: אנשים אולי נראים דומים מדי, אבל הם לא. כל אחד טוב ואינדיבידואלי בדרכו שלו. המשותף הוא רק רוח צריפים שרודפת את כולם מלידה ועד מוות! עם זאת, אדם יכול כעת לחיות כמעט לנצח; הזקנה נותרה סיוט של העבר. היא לא טבעית. זה מעושה נשים בצורה נוראית במיוחד; הן נעשות כל כך מגעילות שמתחשק להן להקיא.
  - האם הזקנה הארורה באמת חיללה תכונות כאלה? (אני חושב שדבריו של שייקספיר.)
  מנהיגים דתיים ידעו על הרצון הנצחי של אנשים: לשמור על הנוער לנצח. והם ניצלו את פחד המוות. כל האגדות הללו על גן עדן וגיהנום (המדע המודרני קבע שאכן מדובר באגדות - בדיוני טהור!), נועדו בסופו של דבר להפיק יותר כסף מאנשים. אחרי הכל, ככל שאדם חי יותר, כך יש לו יותר חטאים, אך מנהיגי הכנסייה של העת העתיקה ביקשו להאריך את קיומם על פני האדמה ככל שניתן. הם הלכו לכל רשע וטריקים בשביל זה. כלומר, דברי אבות הכנסייה היו בסתירה למעשים ולפרקטיקה קונקרטית בחיים!
  כל המחשבות הללו הבזיקו כמו קליידוסקופ מטורף במוחו ההיפרפלזמי של ולדימיר. הצעיר היסס בבירור אם ללחוץ או לא ללחוץ! פקודת התיקון קפאה לי במוח. והסיכון של זיהוי אפשרי, במיוחד על ידי סורק, שלרובוט היה חבלן גדל.
  מחשבות הבזיקו כמו ברק! אגדות על גן עדן, לאן מגיעים מאמינים אמיתיים או נוצרים, כבר לא רלוונטיות. אבל יש תקווה שמולדתך תחזיר אותך לחיים. אפילו הנשק המודרני והמתקדם ביותר לא יכול להרוס אדם. אז האמונה באלמוות של הנשמה אינה כה הזויה. הגוף בן תמותה, אבל הנשמה עדיין לא! העובדה היא שהאישיות מועברת לחלל שבו אין מימד, עליון, אורך, רוחב. כלומר, אישיות: כאילו סקסטיליונים של פעמים הופכים לקטנים יותר מקריאון או אפילו מפרטוסול, שהמיקרו-חלקיקים שלהם בתהליך ההיתוך הופכים פצצות לעוצמתיות פי כמה ארבעים מאלו של מימן. יתרה מכך, כעת מפתחים כלי נשק שהם פי קווינטיליונים חזקים יותר באותו משקל מאשר תרמו-גרעיניים. אבל אפילו נשק כזה לא יכול להרוס אדם מקופל למימד האפס. נכון, קשה מאוד לחלץ קובץ אישי, אבל הטכנולוגיה מתפתחת ולא רחוק הזמן שבו זה יועלה לזרם המוני. ואתה יכול להחיות את כולם. אגב, ככל שאדם מפורסם יותר, כך קל יותר לחלץ אותו מהשכחה. האנרגיה של ביו-היפרפלזמה עוזרת כאן!
  אבל גם אויבים מתים: לאחר שנכבוש את סביאטורוסיה, נוכל לחלץ אותם ולהפוך אותם לעבדים. מחשבת ההצלה שמה קץ לכל היסוס.
  - אני לא נפרד ממך, אלא נפרד!
  ולדימיר שיחרר קרן מרוכזת ונסוג אוטומטית לאחור. כור העל נקלע מיד לטורנדו מטורף של היפרפלזמה!
  הצעיר נפגע מגל כבידה, עד כדי כך שעצמותיו התכופפו ומוחו השתטח. הרובוט נצרך מעלי הכותרת הבוערים והוא התפורר כמו בית קלפים.
  ולדימיר השרוף עף מההריסות; הוא מיד מצא את עצמו פתוח ופגיע. אולם, למזלו של הצעיר, חיילי רוסיה הגדולה כבר פרצו דרך, התקדמו במהירות, הפציצו את האויב באלמנטים הרסניים מכל הסוגים.
  הצעיר, באופן עקרוני, הודות לעיצוב המיוחד של גופו, יכול היה להיות זמן מה בוואקום ולעוף. עם זאת, כאן דיברנו על הישרדות בסיסית. הדבר הטוב ביותר הוא להיצמד לפסולת ולנסות להתמזג איתה, מה שהופך את זה מאוד לא סביר שיבחינו בו.
  ולדימיר עשה בדיוק את זה:
  - החשיבה עושה אותנו פחדנים - הפזיזות עושה אותנו גופות!
  באופן כללי, ההוראות אומרות, אם אתה יכול לשרוד, לשרוד. החיים במלחמה הם כמו חרב באגרוף - אתה לא יכול להפיל אותה, אבל אתה לא יכול להסתיר אותה מאחורי הגב! ויש אינספור כמויות של פסולת מכל הסוגים. ספינות החלל שלנו כבר נראות לעין. הצעיר בחר בשבר לא אחיד ולא לוהט במיוחד - שרוצה להישרף. הוא נשכב עליו, מתמזג עם פני השטח. כעת נותר רק להתפלל שמכשירי הסריקה הרבים לא יזהו אותו בטעות.
  מחשבות רעות עלו בראשי: הרגת אלפיים וחצי בחורים וכמה עשרות אלפי רובוטים. למרות שלאחרונים יש בינה מלאכותית, האינטליגנציה שלהם מותנית מאוד. אל תרחם עליהם! מה אנחנו יכולים לומר על חיילי סוויאטרוסיה? כל אחד מהם מאמין בלהט בניצחון. הם דומים במובנים רבים - יקומי מראה. נכון, ככל שהמלחמה נמשכת יותר, כך גדלים ההבדלים בפרטים הקטנים. ומלחמה היא תהליך דומה לבעירה, רק דם הוא הדלק האידיאלי, והמטף הוא ניצחון!
  האם אפשר לנצח? המחשבה כשלעצמה היא ממרידה; חייל לא צריך להטיל בה ספק. כמו שאמר הקיסר הראשון: המדינה שלי אולי טועה, אבל זו המדינה שלי!
  כמובן, הוא חייב להאמין בניצחון, במיוחד לראות איך הוא מנצח: הקרב הראשון שלו בחייו. וזה באמת הולך לקראת ניצחון. נכון שכמה טריליוני חיילים לוקחים בו חלק: האדם הממוצע לא יודע את המספר המדויק, אבל זה רק פרק, קטע קטן מהקרב הבין-אוניברסאלי. דמויות רבות סודיות, כולל המספר המדויק של הכוכבים ביקום הנשלט על ידי רוסיה הגדולה. איפשהו באופן חלקי, הוא יודע שמספרם הוא יותר ממאתיים סקסטיליון, אבל כמה יותר לא ידוע. כוכבי הלכת, בתורם, קטנים בערך פי עשרה, ורק אחד מאלף מתאים לחיים. נכון, לאחרונה, כוכבי לכת רבים עם תנאים קשים מתיישבים. באופן עקרוני, המלחמה היא בין שני יקומים: היא לא למען החלל והמשאבים. כבר קיימות טכנולוגיות שאפילו מאפשרות ליצור כוכבי לכת אחרים על ידי מיצוי חומר מכוכבים. אולי לא רחוק הזמן שבו אנשים, כמו האלים הכל יכול, ילמדו ליצור יקומים ולהרחיב את החלל. ובכן, עדיין יש הרבה מקום לכולם, חיים תבוניים הם תופעה די נדירה, ויש רק כמה מאות ביקום כולו. (אולי כאלף?) ציוויליזציות ששלטו בטיסה בחלל! אז נראה שאין טעם לנהל מלחמה בין אחים נגד אחים. במקביל, מלמדים אותם שרוסיה הקדושה היא שתקפה אותם בבוגדנות. מה מלמדים בסוויאטרוסיה? אולי אותו הדבר! זה המצב כאן: שני הצדדים מרביצים זה לזה, מחשיבים את עצמם בכנות, אבל עדיין אין תוצאה.
  רוב הבנים והבנות לא חושבים על זה! לוולדימיר היה קצת זמן פנוי, למד את ההיסטוריה של כדור הארץ ולא רק את מה שקשור למלחמה. ניתן לעשות זאת דרך היפר-אינטרנט הבין-גלקטי: במרחב הרב-קינזיס שלו: ניתן אפילו למצוא קבצי על של תרבויות שהתקיימו לפני שהשמש נדלקה! (נכון, הוא עדיין לא הצליח!) הוא ידע שלא תמיד אנשים חיים וגדלים בצריפים. אמנם, מצד שני, אם אתה לא מכיר שום דבר אחר ומתרגל לזה מינקות, אז זה אושר. ולדימיר אהב את הצבא, אבל אורח החיים הקפדני, הרגולציה המוחלטת וחוסר הזמן הפנוי הכבידו עליו. בנוסף, אימונים ושיטות אימוני לחימה: שגרתי מדי. אני רוצה יותר! וכך אלימות, אלימות, ועוד אלימות! יש יותר מדי אכזריות שאפילו שלושה לבבות (ולאנשים יש שלושה, גם אם קטנים) מתחילים להתאבל.
  - למה להרוס כשאפשר ליצור וליצור! - אמר הילד לעצמו. - אבל מצד שני, דמיינו חיים ללא מלחמה...
  כשאתה הורג אתה מרגיש משהו כמו באז! סוג מסוים של אורגזמה מיוחדת (אם אני יכול לומר זאת). זה מרגש, ובו בזמן קצת מבחיל, כאילו אתה עושה עסק מלוכלך. באופן כללי, היחס לרצח אינו חד משמעי. ברשימותיו המפורסמות של התליין כותב שמשון שלא רק הוא, אלא גם עמיתיו לא נתנו כל הנאה לענות את קורבנותיהם, וכדי ליטול חיים של אדם הם היו צריכים לשבור את עצמם. אבל המרקיז דה סאד מראה "אנשים" שעשו את ההנאה הגדולה ביותר בעינויים של קורבנותיהם. כאשר אתה גורם סבל לאחר, זה נותן עונג בל יתואר.
  באופן כללי, להשתטות עם הכאב של מישהו אחר הוא מרכיב ארוטי של עינויים! ולדימיר התעניין בכך, אז הוא חשב: אם אנשים מסוימים נהנים מגרימת סבל לאחרים, אז האם אי אפשר ליהנות בעצמך כשאתה מתענה. באופן כללי, מיד לאחר יצירת גופו של חייל ילד - כשהוא עדיין תינוק, או ליתר דיוק עובר, הדבר הראשון שנזכר הוא הכאב הבלתי נסבל וזרמים של זרם יתר החודרים את קצות העצבים. עיבוד דומה ורושם ראשוני: כשאתה מממש את עצמך כפרט. משהו דומה קרה באפגניסטן כשילד נולד: הם ירו מעל האוזן. אבל ברוסיה המודרנית והקוסמית, הטיפול בכאב הובא לשלמות. אז למה לא להרגיש זמזום במקום כאב! מי לא רוצה את זה! חינוך ספרטני קפדני צריך להפוך את האומה לחזקה ואת האימפריה לנצחית! אבל ספרטה, למרות חומרת החוקים, גם התדרדרה עם הזמן! בזמן הכיבוש על ידי אלכסנדר מוקדון, הממלכה (שאגב, לא הפכה לאימפריה ענקית) איבדה את כוחה הקודם, ורומא גמרה אותה סופית. נראה כי קיסר העולם הראשון העריץ את ספרטה, כל אדם צריך להיות לוחם! עיקרון זה בוצע באדיקות! הברירה הגנטית היא קפדנית מאוד; עוברים וביצים משופרים באמצעות אלקטרוניקה; עקרונית, אי אפשר להיוולד מטומטם! (אלא אם כן האלקטרוניקה לניטור נגועה בווירוס סייבר). אבל בהתחשב במסה של מערכות מיותרות, זה מאוד לא סביר!
  הצעיר צפה בהתקדמות הקרב, מחזיק את הפולט באיומי אקדח. הטטרלטים של סוויאטרוסיה נלחמו, תוך כדי נסיגה. כאן הייתה הזדמנות. אתה יכול להפיל אויב עם פולט כיס. זה מאוד קשה לעשות, דמיינו להפיל לוחם עם אקדח במהלך מלחמת העולם השנייה. אבל תיאורטית זה אפשרי. הנה קומיקאי קלאסי מימי קדם: רמבו הפיל מסוקים בקשת!
  - ילד קטן - מצא מקלע! אף אחד כבר לא גר בכפר! הילד הקטן קיבל את הרקטה! נתתי לבוש תחת בתחת!
  זכרנו את הדייטים העתיקים. בכלל, הוא כבר מבוגר, מבוגר. זה בכלל טיפשי: שבימי קדם, או ליתר דיוק בעידן האטומי, הוגבלו בני נוער בכל דרך אפשרית: זה אסור, אסור! כתוצאה מכך, האומה הידרדרה, ילדים הפכו לאינפנטיליים, לא מותאמים לחיים הבוגרים, או להיפך, חלאות תוקפניות.
  כאן, אפילו חיילים ילדים יכולים להילחם! בהחלט יכול להיות שהוא יהיה קצין או גנרל! עם זאת, הדבר האחרון שאתה חושב עליו הוא פרסים! זה לא מה שצריך למשוך חייל. השאלה היא איך לדפוק טטרפלן?
  אתה צריך לפגוע בדיוק במפרק הזנב של הגנרטור עם קרן קצרה. הגנת מטריקס: יש לה נקודות תורפה, בדיוק כמו שדה חצי שטח. מה לעשות אם אי אפשר לחשב נקודה זו מראש. כאן אתה צריך ביו-סורק מתקדם מאוד, או שאתה יכול לחשב אותו באמצעות קסם, ולא תפספס: כשהמכונית ממהרת במהירות מסחררת, בלי לדעת מהי אינרציה!
  הילד ניסה לפתוח את עינו השמינית באמצעות כישורים קסומים. זוהי טכניקת שמונה העיניים הידועה לשמצה, סוג של קסם. איך להשתמש בזה? ישנן טכניקות שונות, ריכוזים, מדיטציות. ולדימיר צלב את עצמו, ובכך חיבר את הצ'אקרות. זה אמור לעזור. אנחנו צריכים לנקות את התודעה שלנו ולהפוך אותה לשקופה וברורה!
  המולדת היא קודש קודש,
  כוחה וחוזקה של האמונה האורתודוקסית!
  בואו נגן על האחדות הרוסית,
  העם שלנו יהיה מפואר לנצח!
  ולדימיר צלל לטראנס על-נורמלי וכמעט בלי לכוון, ירה במבט חטוף! הגוף הגיב מעצמו, האנרגיה פגעה - הטטרלט התפוצץ.
  - יש עוד נקודה אחת לטובתי! - לחש הצעיר. כמה בזריזות פגעתי, סתם שור.
  הילד ירה שוב ופגע! הפעם ללא ריכוז, החזון הושלם.
  - אני מאמין בגורל שלי!
  ולדימיר ראה את הקרב: בהרבה צבעים וטווחים בבת אחת. זה היה כל כך בהיר, צבעוני, הוואקום נתן תחושה כסופה, זה נראה כאילו אבנים יקרות היו מפוזרות בחלל, בהירות לאין ערוך ממקבילותיהן הטבעיות. זה נשמע כמו מנגינה נפלאה!
  הצעיר שר:
  המנון המולדת שר בליבנו,
  אין יותר יפה ממנה ביקום כולו!
  לחץ חזק יותר את זורק הקורות של האביר,
  תמות, על שנתנה אלוהים לרוסיה!
  ולדימיר ירה שוב. הטטרלט תפח והתפוצץ לרסיסים, כמו דובדבן בשל שמתפוצץ.
  - איזה דבר יפה! הלוואי שיכולתי להרוג את הבריגנטין!
  לאחר חורבן הטטרלט הרביעי; הצעיר חש הרוס: בנוסף, החזון נעלם לפתע. עם מהירות בקושי מורגשת לראייתו המשופרת של ולדימיר, הטטרלטים חגו וירו זה על זה. הם נבדלו בגוון. לסוויאטרוסיה יש ברק צהוב, לרוסיה הגדולה יש ברק סגול. והם דומים בצורתם, בצורת טורפים יעילים, לוע של מכוניות, מזעזעים בזדון שלהם. הנשק שאתה צריך!
  הקרב זז במהירות, הסלטות של הטטרלטים נטולי האינרציה בלתי ניתנות לתיאור, כמה פעמים זה הגיע להפרעה. כל זה נראה מפלצתי. ולדימיר זכר סרטים ישנים על המלחמה הפטריוטית הגדולה ומלחמת העולם השלישית. למרות כל ההבדלים בנשק ובמהירות, משהו משותף נשאר בקרבות אוויר. כלומר, הרצון ללכת לאחור, ניסיון להילחם בזוגות ושלשות. באופן כללי, הטכנולוגיה משתנה, אבל טקטיקות הקרב נשארות כמעט זהות. ולדימיר ירה עוד מספר פעמים, אך לא השיג תוצאות, האש הקינטית של ההשראה נעלמה.
  - מפקד מבריק שונה ממלחין מבריק בכך שיצירות המופת שלו תמיד גורמות לך להזיל דמעות!
  הילד היה עצוב, אבל מיד התעודד, כי צבאו התקדם. זה אומר שלא הכל אבוד.
  - טוראי ולדימיר קשאלוטוב בקשר! - פנה הצעיר אל חבריו.
  - אנחנו שומעים אותך! - ענו לו. - קפטן פטוחובה מדבר.
  "בדיוק יצאתי מהעורף של האויב, אני תלוי על פיסת פסולת. אנא הרשה לי להצטרף אליך על ידי הדגשת טטרלט נוסף.
  הילדה ענתה בעליזות:
  - וזה יהיה! כבר שלחתי בקשה למרכז ההפצה!
  ולדימיר נזכר ב-1941, לא היו מספיק טייסים בצי האוויר הסובייטי. זה היה ללא ספק חיסרון גדול, והיה מחסור מוחלט בכוח אדם מנוסה ומאומן היטב. אחרי הכל, במהלך המלחמה בפינלנד, כמעט ולא היו קרבות אוויר, בגלל חולשת התעופה Suomi. ובמהלך מלחמת ספרד, סטלין שלח פי עשרה פחות טייסים לגיהנום מאשר היטלר. יתרה מכך, הוא השתיל מחציתם וירה בהם. אז מבחינת איכות, הלופטוואפה היה עדיף על החיילים הסובייטים. לגרמנים היו כמה אסים טובים. שלוש מאות מהטובים שבהם השמידו עשרים וארבעה אלף מטוסים סובייטים. אבל זה לא יכול היה להציל את הוורמאכט מתבוסה! היה שוויון בלוחמה המודרנית מההתחלה. לטייסים רבים היה ניסיון בקרבות חלל עם גזעים שונים, הן דמויי אדם והן לא הומנואידים. קרבות אלו העשירו את אמנות המלחמה והעלו את רמת התכנון האסטרטגי לגבהים חסרי תקדים. שתי האימפריות היו צבאיות והיה להן מבנה ממשלתי מבוסס צריפים. כל זה היה נפוץ, הדמיון של מדינות גדולות. מטבע הדברים, אם כן, תוך אלף שנים אף אחד לא יכול היה להביס אף אחד! סוג של מלחמה אינסופית! הוא איש צעיר, מבוגר מבחינה חוקית, עכשיו רק מכונת מוות! זה מתאים לו?! רוב הבחורים והבנות לא הכירו חיים אחרים, אבל ולדימיר לפעמים חשב על זה.
  עכשיו, מה זה רצח? ב-HyperInternet עדיין אפשר למצוא את הטקסטים של התנ"ך העתיק, ספר שאף אחד לא מאמין בו. יש בו את הדיבר השישי הידוע - לא תרצח! אך יחד עם זאת: אלוהים יהוה עצמו, בניגוד להוראותיו, נתן את הפקודה להשמיד את עמלקים ללא יוצא מן הכלל. ולא רק לוחמים בוגרים, אלא גם נשים, ילדים ואפילו בעלי חיים. אפילו בסטנדרטים של העולם העתיק, זה היה אכזרי יתר על המידה. אף על פי כן, היהודים, בפקודת אלוהים(!), ביצעו טיהור אתני כזה!
  שלא לדבר על כך שיהוה - הקב"ה ציווה על אברהם להניח את בנו על המזבח ולהרוג אותו! גם בניגוד למצוות - לא להרוג! כלומר, יש גם סתירות בתנ"ך. עם זאת, המוסר של האנושות השתנה, וישוע המשיח כבר הטיף לעיקרון - אהבת את האויב שלך! הם פגעו בך על הלחי הימנית - פנה שמאלה! הנוצרים הראשונים היו פציפיסטים. הם הלכו אל מותם בצייתנות, כמו כבשים, ומתו עם חיוכים על השפתיים. אבל אז הפכה הכנסייה הנוצרית לתליין העיקרי של ימי הביניים. קתולים היו זוועתיים במיוחד. מיליונים רבים של אנשים נהרגו ועונו באכזריות. כך יצא שההוראה הכי אנושית ופציפיסטית שפכה הכי הרבה דם. נכון, הזמן עבר, הייתה רפורמה. פרוטסטנטים הרגו קתולים, קתולים הרגו פרוטסטנטים. ברוסיה, האורתודוקסים רדפו סכיזמטיים ומאמינים ותיקים, ושרפו כפרים שלמים מהם. התליינים ניסו כמיטב יכולתם! אבל הזמן זרם, ובניגוד לזרם, שהואצה מתמיד, ההארה סחטה בהדרגה את האפלה. כנסיות פרוטסטנטיות רבות הופיעו, שבהן שוב התחדשה רוח הפיוס והסליחה. בהדרגה, תחילה בגרמניה (תחת פרידריך הגדול), ולאחר מכן במדינות אחרות, החלו לבטל את העינויים. ברוסיה, פיטר השלישי היה הראשון שביטל את העינויים. המלך אדיב, מתקדם, אבל חלש. קתרין השנייה שוב הציגה עינויים ועינויים, אם כי עבור האנשים הפשוטים. אבל גם האצילים עונו בנוכחותה. במיוחד, הנסיכה Tarakanova, הילדה עונתה כל כך הרבה שהיא מתה על המדף. רשמית, העינויים בוטלו על ידי אלכסנדר הראשון, אך בפועל חוק זה נשמר בצורה גרועה. אלכסנדר השני ביטל את הענישה הגופנית בצבא. בצרפת, עינויים: נאסר רשמית במהלך המהפכה. בהדרגה, בכל החלק המתקדם של העולם, הגעתי לאמונה שעינויים והלקאות אינן שיטה. אבל היו גם תקלות. במהלך המהפכה ומלחמת האזרחים חזרו עינויים וירי המוני בחפים מפשע. תחת סטלין, נעשה שימוש פעיל מאוד בשיטות של השפעה פיזית בתהליכים פוליטיים. זה מוזר ששודד נבלה שהרג באכזריות כמה אנשים לא עונה - הוא היה פושע, אבל חלוץ שסיפר בדיחה פוליטית יכול להיות מועבר דרך "אבן הריחיים". עינויים הגיעו לאירופה עם היטלר. עם זאת, היטלר עצמו גינה את העינויים בשיחות השולחן שלו, אך בפועל ה-SS השתמש בהם באופן נרחב מאוד, ללא חריגים אפילו לילדים. עם זאת, לא היה סוד לגבי אופן עינויים של החלוצים, אך מידע על האם חיילי הצבא האדום עינו את לוחמי היטלר יוג'נט נאסר לתקופה ארוכה. אכן, בצבא הסובייטי נעשה שימוש בעינויים של גרמנים שבויים, אבל הם העדיפו לשתוק על כך, אבל הגרמנים דיברו על הזוועות שלהם במלואם. עכשיו זה הפך להיות יותר ישר, ולדימיר עצמו לימדו שיטות שונות של השפעה פיזית ופסיכוסומטית כדי לאלץ את האויב למסור מידע. למרות שטכנולוגיות מודרניות מאפשרות פשוט למחוק את זה מהמוח ההיפר-פלסמי, מיני מחשבים בגופו של אסיר יכולים למחוק אותו. זה נקרא ניקוז מוחות. כלומר, עינויים נלמדים, למרות שיתרונותיו מוגבלים. עם זאת, מהצד של האויב: הרבה הרבה יותר גזעים נחשלים נלחמים. אז צריך לענות אותם. לפעמים יליד כזה יכול לדעת יותר מאשר גנרל אחר. כל סוג דורש שיטת עינויים משלו: בפרט, שיטת הליטוף הרך, שלעיתים יעילה יותר מזעזועים עם זרם יתר או חשיפה לקרינה אולטרה.
  ולדימיר, זוכר את ההיסטוריה, ידע שלאחר מלחמת העולם השנייה עונש המוות בוטל בקרוב באירופה. ב-1996, רוסיה גם הנהיגה מורטוריום על עונשי מוות. רק במדינות האסלאם: חוקי ענישה גופנית ועינויים היו בתוקף במשך זמן רב. עם זאת, ההיסטוריה נעה בספירלה. ברוסיה, במהלך מלחמת צ'צ'ניה, עונו גם חמושים וגם מי שנחשדו בקשר עם חמושים. וכמובן שהם לא יכלו שלא אנשים חפים מפשע ייפגעו. בתחילת המאה העשרים ואחת התפתחה ברוסיה מערכת כוח מוזרה. אי אפשר לקרוא לזה דיקטטורה טוטליטרית, אבל זה היה רחוק מדמוקרטיה. משהו בין אנרכיה לעריצות. אמנם מחירי הנפט נותרו גבוהים, אבל השיטה הזו עבדה לכל הפחות, אבל אז כשהחל השפל, וכל שדות הנפט והגז הנוחים התייבשו... החלה התפוררות ואסון, פרצה מלחמת אזרחים. בינתיים, סין כבשה בשקט את כל המזרח הרחוק...
  - הנה הטטרלט שלך! - אמרה הילדה. - אתה יכול לעוף ולהילחם עליו. אחרי הכל, אנחנו מנצחים.
  ולדימיר אמר:
  אני מאמין שהסיבה שלנו צודקת!
  - קוואסרנו פרטי!
  הילד המריא ונכנס למבנה הטטרפלוני. באופן כללי, היו כמה סוגים של מכונות כאלה. במקרה זה, זה היה "קופסה" - 12, אחד הדגמים החזקים ביותר במונחים של חימוש.
  - רכב מעולה! - קרא ולדימיר.
  הילדה צווחה:
  -האם אתה מאומן לתפעל אותו באמצעות מצלמת צילום?
  הצעיר צפר בקצרה:
  - בוודאי!
  - אז בואו נילחם!
  הנה הוא שוב בטטרלט הקרבי. התחושות הן הנעימות ביותר, במיוחד כאשר אתה שולט באמצעות טלפתיה.
  הילד שר:
  וכאשר הקיסר שלנו קורא לקרב קדוש!
  נצא למתקפה, משפחה אחת לקרב!
  אני תוקף את היריב וממריא במהירות עם חץ!
  אני יודע שאהפוך לגיבור ולאחד מפואר!
  Box-12 נשלט בצורה טלפתית ויש לו תותח נוסף. הוא יורה קליע מחליד ממדים. במקרה זה, כאשר נפגע, החללית הופכת, כביכול, לבלתי מוחשית. זה גם נשק מאוד מגניב, לראות איך קווי המתאר נשברים וגופים מתפוררים. נכון, קל יחסית לנטרל את הקליע הזה, או ליתר דיוק, אלומת אנרגיה בדחף מטווח מסוים, אבל...
  - אתה תמיד יכול לרמות את האויב! - אמר ולדימיר לעצמו.
  תותח שיורה בחומר "משיתד" נשלט גם על ידי צו מנטלי. זה נוח, במיוחד מכיוון שהמוח ממושמע כמו חייל מיומן. במכונית עצמה, הילד שכב, הייתה לו הזדמנות לצפות כמעט בכל שדה הקרב. עכשיו אתה יכול לראות איך פנטומים נלחמים, הקרב של צבא ימי הביניים בחלל הוא סופר!
  ולדימיר מסתכל בלי לעצור: וואו! ספינות כוכבים ונגד פרשים ודינוזאורים.
  ישנם דינוזאורים בעולמות רבים, וניתן היה גם לשבט נציגים רבים של החי העתיק ביותר על פני כדור הארץ. סוגים שונים, חלקם באורך של עד שלושים וחמישה מטרים, הושבו לחיים. אבל בעולמות אחרים היו חיות הרבה יותר מדהימות. הרכבים עצומים של מתכות נוזליות, חומצות ולעתים קרובות אלקליות. היו דינוזאורים של סמי טרנזיסטורים, קתודות, חשמל אולטרה טהור. והכלאות עם צמחים, כולל פירות, כולל פלורה ארכי-רדיואקטיבית. אבל בסך הכל, צורת החיים החלבון שלטה. באופן מוזר, היה משהו באבולוציה בעולמות שונים שעורר את ייצור החלבון.
  למרות שהחיות העשויות מסיליקון או ליתיום היו מרשימות. מעניין ממה מורכבים דינוזאורי פנטום. חלקם דומים לצורות חיים ארציות, אחרים שונים מהם. והבנות הלוחמות, כל אחת מהן בגובה חמש מאות קילומטרים או יותר, הן בהחלט סופר שיק! בשל הצלקות והכוויות הרבות על גופם העירום למחצה, הם נראים אפילו יותר סקסיים, מפתים ו... מפחידים!
  הילדה צועקת בעליזות:
  - ובכן, הגיבור ילחם!
  - בואו נרבה! - הציע ולדימיר בצחוק.
  הילדה צחקה:
  - עם לוחם כה מפואר כמוך, אני מוכן!
  ספינות הכוכבים של סוויאטרוסיה, בראשות חיילים אמיצים, נלחמות בגבורה. גם צבא הפאנטומים מתדלדל, אם כי הוא גורם להפסדים איומים. הכל נראה כל כך גרנדיוזי שההתבוננות בקרב מבלבל את המחשבות שלך ומונע ממך להתרכז באויב. באופן כללי, כל מאבק טומן בחובו סכנה מסוימת, במיוחד כאשר הוא הופך לעניין שבשגרה. עם זאת, איך אתה יכול להשתעמם כשאתה רואה יפהפיות כאלה, שדמם השפוך, כמו החרוזים הקלים ביותר, מתנפנף בחלל?
  ולדימיר שרק:
  - אנו נמשכים באמנציפציה, שאינה קרב, שוב סנסציה!
  הילדה, ששמרה על טון שובב, השיבה:
  - לא מלאך בתולה, אלא שטן! אני מייסר אנשים - כמו לביאה פראית! בכל פעם שאני יוצא, אני יוצא באומץ לקרב!
  - סמירמיס! אחת הלוחמות הראשונות, להילחם ולנצח - יופי! אני אוהב את השאיפה שלך! - ענה לי נער הקצב.
  ולדימיר זרק את מכוניתו למעלה וזז שמאלה. זה היה זיגזג מובהק, שבור, נגד אויב מסוכן.(מאפיין של החשיבה של דמויי אדם הוא שהם מגיבים הרבה יותר חזק לתנועה לא טבעית, עם קווים שבורים בזוויות חדות).
  יריבו לא היה בן אדם. הסמל של גזע שאקליס הבזיק על המחברת. כלומר תערובת של שועל ותן. טיפוסים מסוכנים למדי, אבל יותר מדי בטוחים בעצמם. ולדימיר לקח את זה בחשבון, מגרגר תחת נשימתו:
  - קדימה, קטנטנים! נגמרו כל הריקודים!
  הילדה תמכה בו:
  - שלח אותם לקבר עם מוזיקה!
  -מות אחים! - שר ולדימיר והשליך את עצמו לתוך האיל. הוא ידע שהשקליסים פחדנים, ולא יעלה בדעתם למות או לקחת איל.
  וכך התברר שהטטר-מטוס התחמק, ולדימיר, שציפה לכך מראש, עשה מאוורר והטמין מטען בלוחם. הילד ראה הבזק של אנרגיה מצייר קו בקושי מורגש בוואקום:
  - קח את זה!
  הילדה הרימה:
  - השאירו לנו טיפ!
  ולדימיר צחק:
  - יהיה קפה גם בשבילך! יהיה קקאו ותה! בואו נמהר לקבר! קוואסאריק מת!
  הילדה ענתה:
  - בחר את המטרה הבאה שלך.
  לידו בדיוק הופל חבר. בחור פשוט שאפשר רק לרחם עליו. אבוי, במלחמה, המוות הוא בן לוויה מוכר.
  ולדימיר ירה כמה פעמים, במצח, רק כדי להפיג את המתח. הוא ידע שאי אפשר לפגוע באויב בצורה כזו, אבל האויב יורה כל הזמן, בתקווה לפגוע במרכז מת. וטקטיקות כאלה הביאו לעתים קרובות הצלחה.
  פסטוחוב ואיבנהו, יחד עם לוחמיהם, קדחו חור בשורות האויב. הוויקונטית מריה נכנסה עם הבנות מהאגף הימני, נעה באלכסון והאיצה בחדות. הלוחמים קיבלו כוח מכשפי מגבר. הם שברו את השורות וראו שהבהלה מתבשלת בשורות סוויאטרוסיה. עם זאת, כל זה הוא יותר מאשר מושג מותנה.
  איבנהו נלחם בעקשנות עם ספינת הקרב. הוא חטף נואשות, שלח מטענים לעבר הלוחם שכבר פצוע. הודות לפסטוחוב, הצעיר, לאחר ששלט בסיירת, נחלץ לעזרה, חילץ את יחידת העזר, פיצל את המכונית הענקית.
  - נו, איך אתה מחזיק מעמד! - שאל את שותפו.
  - בוודאי! לא נשאר לנו שום דבר אחר! - ענה איבנהו.
  פסטוחוב הציץ לתוך עובי הקרב:
  - יהיה נחמד להשמיד את המפקד!
  - המפקד הראשי רוקוסובסקי?
  - זהו זה!
  איבנהו, מתיז זיעת דם (גם הוא נתפס, חלק מהשיער הבהיר בראשו נשרף.) נאנח:
  - לא יודע! זה אמיתי? איפה לחפש את זה?
  - סביר להניח, על ספינת הדגל הגדולה ביותר אולטרה דרדנוט. בדרך כלל המפקד נמצא על הספינה המוגנת ביותר.
  - לא נחוץ! כי כלים כאלה הם הפגיעים ביותר. אולי עדיף להסתכל על המהיר ביותר.
  - מרשל רוקוסובסקי הוא מהעבר, והם בדרך כלל שמרנים.
  - גם אלכסנדר הגדול הוא מהעבר, אבל האם הוא על ספינת הכוכבים החזקה ביותר או בדיוק להפך?
  פסטוחוב הניד בראשו:
  - זה היה אז זמן אחר!
  - והאנשים אותו דבר!
  - חלקם אפילו לא אנשים!
  - בכל מקרה, אנחנו צריכים להשמיד את הספינה הגדולה ביותר.
  הוויקונטית מריה אישרה:
  - ספינת הדגל בטייסת - צריך לעשות פוטוניזציה (ספיגה)!
  ספינת הדגל האולטרה-דרדנוט הייתה גדולה יותר מכדור הארץ. בערך חמישה עשר אלף קילומטרים בקוטר, עם צוות של חמישה וחצי מיליארד חיילים, ומאה שישים ושבעה מיליארד רובוטים. זה בהחלט כוח. אפילו לוחמי הפנטום נראו קטנים מאוד על הרקע שלו.
  פסטוחוב ציין:
  - לא, אתה לא יכול לקחת את הבחור הזה עם חרב. אתה צריך לאסוף דינוזאורים.
  איבנהו, זרק טיפות דם, שאל:
  - איך נתאים אותם?
  - עלינו ליצור קשר עם אליושה פופוביץ'!
  לפסטוחוב היה סקוטש מיוחד והוא פנה למפקד בפועל.
  - אליושה! תקשיב, יש לנו בעיות! אתה רואה את המפלצת הראשית של ספינת הדגל.
  התה אינו עיוור!
  - אז, אנחנו לא יכולים להשמיד אותו! הגיע הזמן לשלוח דינוזאורים להצלה!
  אליושה ענה מיד:
  - זה אפשרי, אבל קודם ננקה את הגישות לספינת הדגל הראשית. זו תהיה המשימה מספר אחת שלנו.
  - במקרה זה, ננסה לעזור.
  בינתיים, ספינת הדגל הראשית של סוויאטרוסיה מיהרה אל עובי הקרב, כשהתותחים החזקים ביותר שלה מחצים את הפאנטומים.
  . פרק מס' 9.
  מדוע הייתה שלטונה של קתרין השנייה שנויה במחלוקת? כפרי הפוטם הפכו לביטוי נפוץ, והשחיתות והשוחד פרחו. והצמיתים נשללו לחלוטין מזכויותיהם. הם נמכרו כמו משק החי האחרון, והחוקים, שכבר היו ליברליים כלפי בעלי צמיתים, לא כובדו. בנוסף, הצו של קתרין על חופש אצילי אפשר לבעלי קרקעות להימנע משירות ציבורי, מה שבעתיד הוביל להשפלה של האליטה. לא בכדי, כאשר מרד פוגצ'וב, הוא נתמך לא רק על ידי הקוזקים, אלא גם על ידי חלק ניכר מהעם ואפילו כמה קצינים. אילו אמיליאן איבנוביץ' היה מפקד מוכשר יותר, אילו היה משתלט מיד על אורנבורג, אך היה מפסיד שישה חודשים במצור חסר תועלת, היה לו סיכוי מצוין לתפוס את כס המלכות. האנשים אהבו את פוגצ'וב, שקרא לעצמו פיטר השלישי. צבאו של דון קוזאק לשעבר היה בינלאומי. פוגצ'וב עצמו ניהל מדיניות ערמומית מאוד, הבטיח הרבה לכולם, אפילו משהו שאי אפשר היה לקיים! בפרט, הוא הצליח לשחד את הבשקירים, הקירגיזים, הטטרים, הקלמיקים ועמים אחרים המוצהרים באיסלאם. אמיליאן פוגצ'וב, בהיותו אורתודוקסי, השתתף בכל החגים המוסלמיים, ובכך הפגין מדינאות. אכן, אם האינטרסים של המדינה והעם דורשים להשתחוות לאללה, אז עלינו להשתחוות! הראש לא ייפול. לגבי דעתו האישית של יאנק, עד לאחרונה הוא האמין שאין אלוהים. זה נראה לו יותר הגיוני. נכון, כשראה את השד שהשליך אותו ליקום אחר, הוא הבין שכנראה יש בורא. אולם, גם לאחר מכן אין צורך להאמין בתנ"ך ובקוראן. בפרט, מה יאנקה לא אהב בתנ"ך? סתירות שונות, כמו גם העובדה שהעברים הם עם ה'! ובכן, איך אתה יכול להאמין שאנשי פברואר נבחרו על ידי אלוהים! אחרי הכל, זה אבסורד, שטויות. העם הזה הכי פחות מתאים לתפקיד הנבחר של אלוהים. אחרי הכל, בני הזוג פברי מעוניינים רק ברווח! מושגים כמו חובה, חמלה, רחמים, חוסר אנוכיות, כבוד, הקרבה עצמית, אצילות ואחרים הם מופשטים עבורם! רק רווח, אנוכיות ורווחה אישית אופייניים לאומה זו. ומי יאמין שישו הוא פברואר? יש לו אופי רוסי, אצילי ופתוח לחלוטין. ויש יותר מדי סתירות באילן היוחסין של ישוע, שמקורו כביכול מאברהם ומדוד המלך. קחו למשל את בשורת לוקס והשוו את אילן היוחסין עם הברית הישנה. זה כבר נדון על ידי אתאיסטים מלומדים! עם זאת, להאמין באלוהים אין פירושו להאמין בתנ"ך. ובכן, ולחשיב את ניקולאי השני כקדוש... בגדול, הוראת הברית החדשה היא פציפיסטית, זה ברור. והמסדרים הצבאיים השונים של הנצרות סותרים את תורתו של ישו. עם זאת, לאתאיזם יש טיעון צבוע - יש הרבה דתות בעולם! רעיונות על אלוהים שונים. אבל אם הקב"ה באמת היה קיים, האם הוא היה סובל סתירות כאלה? ניקח את המלך כדוגמה: אילו היו רעיונות כוזבים על המלך, האם השליט לא היה מתערב ומורה שנתיניו יעבדו אותו ברוח ובאמת. בנוסף, התנ"ך מלמד שלא אכפת לקב"ה כלל איך הבריאה מייצגת אותו.
  ישוע אמר:
  - לך והטיף, עשה תלמידי כל העמים! להטביל אותם בשם האב, הבן ורוח הקודש! וכאן נראות סתירות.
  הוא המשיך ללכת, השמש זרחה, וחיה קטנה ומצחיקה רצה על פני הכביש. הם ירו בה בקשת. נכון, הקשתות לא היו מאוזנות מספיק. חץ, צבוע בצבע כנף של עורב, חלף על פניו.
  עלי לחש:
  - מיזירה! כל כך יפה, אם היא חוצה את הכביש, זה אומר שינוי.
  - בדיוק!
  -סימן של אנשים!
  ינקה היה מרוצה:
  - אם זה נוגע לנו, אז אני מקווה לטובה. מה יכול להיות גרוע יותר מגורלו של עבד! תן לי שינוי!
  עלי העיר בעגמומיות:
  - הפוך לאדם מת! שנה גם! אולי זו הזדמנות ברורה עבורנו. זקן אחד אמר לי שאחרי המוות ילדים חפים מפשע הולכים לגן עדן. אין מכות, הרבה אוכל ובידור.
  ינקה נאנח בכבדות:
  - זה לא מתאים לי. לרוע המזל, אם אמות, אשלח לגיהנום המקומי. זה מה שהשד אמר לי.
  עלי, מופתע, שאל:
  - ראית אותו בחלום?
  - לא במציאות, ולא לבד, אלא עם חבר.
  - אם כן, אז זה אפשרי! גם כמרים שונים בכל אימפריה. נכון שיש את מסדר "האל הזועם", נראה שהוא עומד מעל כל שאר הכוהנים ונשלט על ידי רב-מאסטר, אבל לא כל המלכים והסולטאנים מכירים בו.
  ולדימיר הסכים:
  - ולא הייתי מזהה עריצות כזו!
  - שדים ומלאכים כל הזמן נלחמים זה בזה למען נשמות ובו בזמן הרוע מנצח לעתים קרובות. "עלי שפשף את עקבו החשוף על אבן שטוחה, ואז שלף את הגבעול באצבעות רגליו. הילד זרק בזריזות עלה דשא ותפס אותו בפיו. הוא לעס את המסטיק, בעודו מחייך.
  ינקה ניסה לחזור על הטכניקה שלו. הוא היה די מיומן, אבל את אצבעות הרגליים הדחוסות של הילד ואת כפות רגליו העייפות והיחפות היה קשה לציית. עם זאת, לא ניתן היה לשבור אותו בניסיון הראשון. עכשיו כל שנותר היה לזרוק את החבורה לדרך. לנער האקרובט היה מיומנות דומה, זריקת אצבע לאף. אבל זה חל על כדורי פלסטיק, אבל כאן יש צרור שאין לו מרכז כובד ספציפי ואינו מחליק בקלות באוויר. הילד הקיא אותו ונחת על חזהו. התכופף, הוא התחיל להרים עם המרפקים. השוט של המשגיח שרף בכאב את כתפו החשופה ותפס את חזהו. הילד הפיל את הדשא וצרח:
  - כאב!
  המשגיח אמר באיום:
  - למה רצית לאכול שוב! תראה כמה שרירי, העבד צריך להיות רזה. תגיד תודה שנתת לי לדבר בשקט.
  - תודה.
  דמעות זלגו מעיניו, זה היה כואב במיוחד כי המכה חצתה את צלקת הארגמן לשעבר. יצאו כמה טיפות דם. אחת מטיפות הזכוכית עלתה על החצץ האפור.
  יאנקה רעד: בניסיון להסיח את דעתו מהכאב, הביט בנוף שמסביב.
  היער הזכיר מאוד ג'ונגל טרופי. רק לעצים היה גוון קצת יותר גדול של סגול וכתום, ועל הענפים היו עוד פרחים ופירות שונים. הילד ליקק את שפתיו: הפירות היו שונים, חלקם נראו כמו ארציים, אחרים בעלי עור גלי, אקזוטי, נראים כמו ניצנים. אבל באופן כללי, היער הוא כמו יער, בגלל שפע הפרחים הבהירים והצבעוניים מאוד, כמו גם פרפרים, אפשר לטעות בו כגן עדן.
  - יפה כאן!
  הילד שהלך מימין שם לב:
  - כן זה יפה.
  עלי המשיך:
  - עכשיו זו התקופה הכי טובה בשנה, בקיץ חם מאוד והכל דוהה. עם זאת, זה תלוי בעונה. יורד גשם לעתים קרובות למדי.
  ולדימיר הביט סביבו שוב והריח את נחיריו: ניחוח הפרחים, הפירות והיערות הטביע את ריח הזיעה הלא נעים ואת גופם העייף של הבנים, שלא נשטף זמן רב. הוא שם לב שעורו החל להתכהה, נראה היה ששלושת השמשות העניקו יותר קרינה אולטרה סגולה, אבל הקרינה הייתה רכה, רק עקבות השוט כאבו.
  ולדימיר אמר:
  - חיים שלמים בגן עדן!
  סאדאת הקודר אמר בכוונה:
  - אני רואה שחיית בעולם קר הרבה יותר ולא עשיר בצמחייה כמו שלנו.
  ינקה הנהן בחדות:
  - אבוי! נכון, העולם שלנו, או ליתר דיוק בארץ שבה אני גר, הוא לא כמו ללבוש רק חלציים בחורף, אבל בקיץ זה לא יותר גרוע מעכשיו. נכון, לפעמים יש שריפות וחום מוגזם.
  סאדאת ציחקק:
  - הנה אתה רואה!
  - אבל יש לנו מחשבים ומשחקים נפלאים.
  סאדאת שאל בהפתעה:
  - מה זה! גם כמו בחלום?
  - כמעט! אפילו יותר טוב! אחרי הכל, קשה לשלוט בחלומות; רק עכשיו "חלמת" שאתה סולטן, וזה כבר פגיון בגרון. או, לעתים קרובות יותר מאשר לא, הוא התעורר.
  עלי העיר:
  - לעתים קרובות יש לי סיוטים בשנתי. במיוחד אם קיבלת מכות בעבר, זו מכה או, גרוע מכך, חלום בהקיץ.
  ולדימיר הסתובב והביט בגבו של עלי. היא אכן הייתה מכוסה בצלקות, אם כי חלשה ובקושי מורגשת, למעט צלקות טריות.
  - מרפא אותך היטב!
  עלי הניד בראשו:
  - זו משחה מיוחדת. עבדים נמרחים בו לפני מכירתם כדי לגרום לעור שלהם לזרוח ולהיראות חלק ורענן יותר. כבר נמכרתי כמה פעמים והלקתי הרבה פעמים, ופעם אחת נשרפו לי העקבים במגהץ חם.
  ולדימיר רעד:
  - ואיך?
  עלי החוויר, פרכוס חלף על פניו מהזיכרונות, ובקושי הוא סחט החוצה:
  - תארו לעצמכם כמה זה כואב. הרבה יותר כואב מאשר כשהם פשוט מלקות. כזה סיוט.
  ינקה אמר באוויר של מומחה:
  - יש הרבה קצות עצבים על העקבים, כך שגם כשהם הופכים מחוספסים הם שומרים על רגישות.
  הילד הניד בראשו:
  אני רואה שאתה מאוד מלומד.
  ינקה אמר בגאווה:
  - אם אני לא תלמיד מצוין, זה רק בגלל שאני שונא לדחוס. מי שדוחס הוא תמיד חלש ובוגד.
  -אתה אומר יותר מדי מילים לא מוכרות. דחוס, תלמיד מצוין, דחוס.
  סאדאת העיר:
  - דחוס, מהמילה ביזון, או שיניים! אלה הם אלה שמנקרים באף דרך השיניים, אבל התלמיד המצוין שונה מהמילה.
  ינקה הנהן:
  - הבנת נכון את הנקודה. הילד הביט סביבו בבהלה, מצפה למכה, אך נראה היה שהמשגיח עצמו הקשיב לדבריהם.
  עלי שאל:
  - נראה שהלכת לבית הספר?
  - נכון?
  - אני אפילו לא יודע לקרוא, ואני סופר עד מאה! או יותר נכון, עד אלף!
  סאדאת הוסיף:
  - אבל אני יכול! הוא למד להיות כומר, וכעת הוא נמכר לעבדות. או יותר נכון, הם מסרו אותי על התנהגות בלתי הולמת.
  ינקה התמלא בסקרנות:
  - איזו עבירה?
  סאדאת טלטלה את ראשו בחדות:
  - אני לא אגיד שום דבר על זה. אולי מאוחר יותר, אם נהיה חברים, אספר לכם על החטאים שלי. אתה לא כומר כדי להתוודות עליי!
  אחד הבנים התלוצץ:
  - הוא ריגל איך נערות עירומות שטפו את עצמן.
  סאדאת הניד בראשו:
  - אני ממש צריך את זה! יתר על כן, הכוהנות רוקדות עירומות בכל החגים, ולפעמים נלחמות כמו גלדיאטורים. ראיתי קרבות כאלה, זה מאוד מרגש.
  ינקה אמר בחולמניות:
  - הלוואי ויכולתי לראות קרב כזה!
  - אולי תראה שוב! לפעמים לוקחים עבדים אהובים למחזה כזה. למה לא ראית קרבות גלדיאטורים?
  - רק בסרטים!
  - בחלום?
  - לא בקולנוע! אבל הם לא אמיתיים שם! סוג של אשליה.
  אז הם לא הורגים שם אף אחד?
  - בוודאי! האמן לא ייחתך בכוונה.
  - כל כך משעמם! אני אישית אוהב כשנשים נלחמות. זה כל כך מרשים ונפלא. במיוחד אם החזה נחתך.
  ינקה התכווץ:
  - אל תגיד דברים מגעילים!
  סאדאת ציחקק:
  - אני אפילו לא יכול להגיד לך כל כך הרבה! אני יודע הכל, במיוחד על אהבה בין גבר לאישה. לימדו אותנו את זה בבית המקדש.
  יאנקה בלונדת השיער הסתכלה יותר מקרוב על סאדאת. הילד היה די רחב כתפיים, שרירי וגבוה ממנו. הוא כנראה כבר בן ארבע עשרה, ובגיל הזה החשק המיני יכול להיות סוער מאוד. לא בכדי ברוסיה העתיקה אנשים התחתנו בגיל ארבע עשרה, וזה היה עוד לפני האצה. כאן הקבוצה האתנית דומה לזו המזרחית, שבה הכל מתבגר מהר יותר. אז בנים עשויים לחלום על חיבה נשית. אגב, השיער של סאדאת אינו שחור או חום, אלא אדום. זה מצביע על כך שהוא חיה ערמומית. אנשים כמוהו הם די מסוכנים, אבל ככלל הם נמנעים ממריבות פתוחות.
  ולדימיר אמר:
  - כל אדם יודע מה שהוא יודע! בוא נשיר משהו יותר טוב.
  -השתגעת, או שאתה אוהב שהשוט זורם לך על הגב? עלי הופתע.
  המשגיח פיהק ואמר:
  - מה כדאי לשיר? פשוט תהיה בשקט! אני לא רוצה שהבעלים ישמע. אצלנו הוא בלתי צפוי, הוא יכול לצחוק, או שהוא יכול לעור אותו בחיים. ואני כל כך משועמם.
  עלי הציע:
  - הנה לך, יאנקה, שר על מולדתך.
  - משהו פטריוטי?
  - ובהחלט שלך! אני רוצה לדעת אם אתה יכול להלחין, כי לפעמים השיר הוא הנחמה היחידה בעבדות!
  סאדאת אישר:
  - זה רעיון טוב!
  הילד שר בקול שקט אך נעים וצלול:
  כאן בקצה היקום אני זוכר;
  שדות, כרי דשא, מרחב כדור הארץ שלך!
  להיות עבד זה גורל רע מאוד,
  אני מתפלל שה' יברך אותי!
  
  עשיתי סקיצה רשלנית בחול,
  הוא נשטף בגל סוער!
  ואני מדמיינת שיער לבן כשלג,
  אני רוצה להיות נאהב איתך!
  
  אנחנו לוחמים, אנחנו מודדים את הקרקע בצעדינו,
  אנחנו צריכים לרכוב על ראש ההרים!
  יריבים עם טורבנים ירוקים,
  והמבט של אנדריי עוקב אחרינו!
  
  ואנחנו מסתערים על הסלעים - ים של דם,
  נשרים גאים מסתובבים בעצב!
  אבל ניקח את היגון ממולדתנו,
  ויהיו מדינות, כולן נכבשות!
  
  אנחנו יכולים להיות ביחד - אישה צייתנית לך,
  ואני בעלך - לוחם, קוזאק נלהב!
  אנו מרגישים את עליית הנשמה - אוורירית,
  תן ליריב לברוח!
  
  אנחנו חיים ביחד - הזמן עף,
  עברו לא מעט שנים ארוכות וסוערות!
  אבל הגוף עדיין אלסטי, חזק,
  אני צעיר, לא זקן רקוב!
  
  אני שמח לפגוש אותך יופי בשלווה,
  אנחנו חיים בארץ נדיבה ושמחה!
  הו, כמה טהורה ומוארת התמונה שלך,
  אני ממשיך לחלום ולשיר עליך!
  
  ואת הבן שלי צריך לארוז למסע,
  הוא גם ילחם וילחם!
  הבה נתפלל לאלוהים לפני הקרב,
  רק אל תבכי - אמא טיפשה!
  
  אחרי הכל, זה גבורה להילחם למען רוסיה,
  בואו נצא למתקפה - לא נחסוך חיים!
  כך שהדשא פורח מתחת לשמים הכחולים,
  תהנה תחת השמש עם זר פרחים, ילד!
  הילד קיבל כל כך השראה שהוא שר חזק מהצפוי. הבעלים הסתכל סביבו והמשגיח, כאילו התעשת, הוריד את השוט על העבדים. גם שני עוזריו השתמשו בשוט. ינקה צרח מכאב בלתי נסבל, העור נחתך, הילד נפל. גם עלי וגם סאדאת קיבלו את זה.
  הסוחר צעק לפתע:
  - מספיק! לילד יש קול טוב. אה, נראה שזה עשוי להועיל. ואין צורך לקלקל את הסחורה, הם ממילא בקושי זזים.
  המשגיחים הפסיקו להכות את הבנים. השיירה עצרה לרגע והעבדים הצעירים הורשו להתעשת. הם אפילו נתנו ליאנק בקבוק של נוזל מסריח.
  הילד ניחש את היין. די מתוק ונעים לטעם, נתן לי כוח, הכאב התעמעם מעט, והדמעות התייבשו.
  - ובכן, לכו בנים! אל תפגע בהם ללא סיבה.
  המשגיחים הנהנו: השיירה זזה.
  ינקה התכווץ, בפעם הראשונה אלכוהול חדר לגופו של הילד והפך להיות עליז יותר. אתה כבר לא מרגיש את ההשפלה של להיות עירום למחצה וקשור בטור של נערים מוכים. אפילו תחושת הצריבה בכפות רגלי היחפות הלכה ונחלשה, כאילו סתם הלכתי על חול חם. וכי הסוחר אהב את קולו ואם לשפוט לפי פניהם של שאר הבנים. הוא אפילו יכול להפוך לזמר, וכשהוא חוזר מהעולם הזה, למה לא להשתתף באירוויזיון ג'וניור. עם זאת, זה דורש משיכה ומידה מסוימת של מזל. כמו אללה פוגצ'בה - הקול שלה בהחלט טוב, אבל לא כל כך ייחודי, יש הרבה נשים קוליות לא פחות ממנה, אבל היא לבדה הפכה לפרימה דונה גדולה. ינקה חלם לשחק בסרטים; עם המראה שלו, הוא יכול מאוד לשחק איזה גיבור. ילד חתיך, בלונדיני, כחול עיניים עם קול צלול וקריסטלי וגזרה מפוסלת ושרירית - עם במאי טוב, הוא בטוח יהיה כוכב. יש ילדים שהם בכלל לא נאים, אבל הפכו לכוכבים. לדוגמה, קוליה גרסימוב ב"אורח מהעתיד" לא שוחק על ידי הילד אפולו, או הסרט בן שלושת הפרקים "טום סוייר", אלא על ידי איזה ילד מנומש! והוא יכול להפוך לכוכב גדול, לקבל עמלות של מיליוני דולרים כמו סבא שוורץ או סטאלון. ושם זה לא רחוק מהכיסא הנשיאותי. אחרי הכל, המחסל המפורסם ארני: תן לו, החוקה: מזמן הפך לנשיא ארצות הברית. למשל, למה לא לעשות אגדת פעולה? הילד מוצא את עצמו בימי הביניים, הופך תחילה לעבד, ולאחר מכן זוכה בכתר. בכלל, היו ספרים שבהם נערים מצאו את עצמם בימי הביניים, אבל משום מה אף אחד מהם לא גדל להיות מלך וכובש גדול. איכשהו המחברים נבוכים להפוך את הילד לגיבור גדול. במקרה הטוב, הוא כובש את הממלכה רק כשיגדל. למען האמת חבל. ובכן, למה ילד יותר גרוע ממבוגר, במיוחד בזמננו, כשכל ילד יכול, בעזרת האינטרנט, להפוך לחכם יותר מפרופסור. המהפכה האמיתית בחינוך היא המחשב, הוא מאפשר לך לצפות באופן מיידי בכמות עצומה של מידע. לדוגמה, הוא קרא בסמיזדאת מחבר אחד שילדיו מגניבים הרבה יותר ממבוגרים! וואו! קריאה אמיתית! עם זאת, למה הוא לא כותב את תסריט הסרט בעצמו?הוא כבר ניסה לצייר משחק ילדים ושלח אותו לחברה אחת. המשחק נתלש והתמלוגים לא שולמו. זה בסדר, הוא יעשה משהו אחר שוב. באופן כללי, כל אנשי העסקים והאוליגרכים הללו הם טפילים אמיתיים. האם כלכלת שוק באמת כל כך יעילה? קח את ההיסטוריה של מלחמת העולם השנייה. גם במהלך מלחמת העולם הראשונה, גרמניה דורגה במקום השני בעולם מבחינת מדד הייצור התעשייתי, ומבחינות מסוימות במקום הראשון. ואחרי התבוסה במלחמת העולם הראשונה, כמעט ולא נגרם לה נזק; חיילי בעלות הברית מעולם לא נכנסו לשטחה. (אלא אם כן, כמובן, אם לא סופרים את הניסיון של צרפת לכבוש את הרוהר, כמו גם את סיפוח אלזס ולורין). ואז היטלר החזיר את הייצור התעשייתי, שנפגע מהשפל, ואף עלה בהרבה על הרמות הקודמות. ואז גרמניה, עם מעט אבדות בנפש, כבשה כמעט את כל אירופה. מדינות עשירות כמו צרפת, בלגיה, דנמרק, הולנד, נורבגיה, לוקסמבורג, צ'כוסלובקיה ואחרות שועבדו. צריך לומר שפולין, יוגוסלביה ויוון לא היו עניות. איטליה, רומניה העשירה בנפט, הונגריה, פינלנד, סלובניה, קרואטיה ולגיונות זרים שונים לחמו נגד ברית המועצות. ספרד שלחה את החטיבה הכחולה ומספר רב של מתנדבים. בין שכירי החרב היו גם שוודים, פורטוגזים, שוויצרים, שסופרים את כל אירופה מלבד בריטניה. כל אירופה הקפיטליסטית המאוכלסת בצפיפות ומפותחת!
  ומה התוצאה! ברית המועצות ניצחה, וכמעט לאורך כל המלחמה: ייצרנו יותר ציוד צבאי מהיטלר והלוויינים שלו. ברית המועצות לבדה התבררה כחזקה יותר מכל אירופה. נכון, העיתונות המערבית, במיוחד בתקופת המלחמה הקרה, ניסתה להאשים הכל במשלוחי Lend-Lease. אבל במציאות, משלוחים במסגרת Lend-Lease הסתכמו רק בארבעה אחוזים מהתוצר הלאומי הגולמי של ברית המועצות. נכון, בזמנים מאוחרים יותר, במיוחד בתקופת הפרסטרויקה, היו נתונים אלה במחלוקת. במיוחד, הילד עיין באנציקלופדיה גדולה של טנקים באינטרנט. התברר שהשברון האמריקאי הוא בכלל לא עיר, השריון שלו עבה בעשרה מילימטרים מזה של ה-T-34, והוא עשוי מפלדה קשיחה. בנוסף, לשברון אופטיקה הרבה יותר טובה, והמיכל מצויד גם במייצב הידראולי. זה האחרון מגדיל באופן משמעותי את יעילות הצילום תוך כדי תנועה. אלה הופיעו בברית המועצות רק בשנות החמישים . נכון, רובה שברון היה נחות במקצת בהספק חודר ל-T-34, אבל ההבדל לא היה גדול. בהתחלה היה ל-T-34 יתרון במהירות, אבל אז האמריקאים השיגו אותו, והמסלולים היו אפילו טובים יותר. ועדיין, צוותי הטנק הסובייטיים לא ממש אהבו את שברון. היו לו דרישות גבוהות לגבי איכות הבנזין. וזו בעיה גדולה עבור הטנקים הסובייטים. בנוסף, לטנק הייתה צללית גבוהה. נכון, זה האחרון לא כל כך מפחיד: מכונית קצרה יותר הסתובבה קל יותר. באופן כללי, שני כלי הרכב שווים בערך בקרב, וטנק הפרשינג החזק יותר אפילו טוב יותר מה-T-34. אבל לאחר הופעת הטנק T-54, יתרון האיכות עבר לבסוף לסובייטים.
  אבל בייצור תחמושת ותותחים, לברית המועצות לא היה אח ורע. דווקא העליונות בארטילריה אפשרה לנהל מתקפה מהירה נגד הביצורים ההנדסיים המפותחים של הוורמאכט. עצם הניצחון במלחמה כזו אומרת שוב: סוציאליזם אינו גרוע מקפיטליזם ואף טוב יותר. אחרי הכל, כל אירופה הקפיטליסטית הפסידה למדינה סובייטית אחת! וקצב הצמיחה תחת סטאלין היה גדול. בעוד שהיה מנהיג חזק בשלטון שהלחיץ את המנגנון, המדינה התפתחה במהירות. ואז הכוח נתפס על ידי אנשים לא. שאינם ראויים אפילו לנהל משק קיבוצי. לסוציאליזם לא היה מזל עם מנהיגיו; הקדרים הלא נכונים עמדו בראש. לא היה כוח ורצון רציונליים! הם סבלו קשות במיוחד תחת גורבצ'וב. המנהיג הזה אולי רצה בטוב, אבל זה התברר ברע וקריסה של האימפריה. עם זאת, האם זו רק אשמתו? אחרי הכל, לאחר שקיבלו חופש, רבים החליטו שזו מתירנות. ולמה רצו פתאום הרפובליקות להיפרד ממשפחה אחת? הרי זה לא היה רצון העם, אלא רק רצונו של חלק מהאליטה הלאומית המושחתת לגנוב ללא חשש מעונש מהמרכז. העם בכללותו רצה לחיות במדינה סובייטית, תחת סוציאליזם, ולא להתנתק.
  למעשה, התרחשה הפיכה צבאית באזורים לאומיים. גורבצ'וב לא רק התנהג באופן פסיבי, אלא גם בגד בחבריו הקרובים ביותר לנשק. במקום לחזק את כוחו, הוא השליך אותו לרגליו של ילצין. זה מדהים מי זה גורבי! טיפש או סוכן CIA. אבל האם טיפש יהפוך למזכיר הכללי, במיוחד מאחר שאיש לא הכריז על גורבצ'וב כיורש? הוא עלה לשלטון באמצעות תככים ערמומיים ומשחקים מאחורי הקלעים. זה לא צ'דבדב, שאפילו לא ניהל מערכת בחירות, פוטין גרר אותו לכיסא הנשיאותי עם לאסו. גורבצ'וב הראה את עצמו כמסקרן מיומן , כמו סטלין. כן, והוא הקשיב להקלטות של גורבצ'וב באינטרנט, הוא מדבר בצורה שוטפת ומושכלת, ונואם טוב. ואיזה דמגוג. ובכלל הייתה בו איזושהי "כריזמה": אתה מקשיב ומתחיל להאמין. באשר למאבק באלכוהוליזם, הוא יחתום בשתי ידיים. למרות שעכשיו, אחרי כמה לגימות יין, הוא מרגיש כל כך טוב. אבל כמה אנשים נהרגו בגלולה זו. גורבצ'וב הוא ללא ספק המסתורי מכל המנהיגים. כמובן, הוא יכול היה להיות סוכן CIA, לאחר שגויס בעודו מכהן כמזכיר הוועדה האזורית, או אפילו קודם לכן. אבל ל-KGB יש הרבה תושבים רמי דרג במבנים שונים בארה"ב. ובכן, אין זה סביר שדמות ריגול כה גדולה תתאפשר לכיסא של ראש המדינה. לא כל המודיעין התקלקל? מנגד, הק.ג.ב לא הצליח לנטרל את ילצין במהלך ההפיכה, למרות שהיה כדאי לשלוח צלף או להרעיל אותו. אחרי הכל, יש רעלים שלא ניתן לזהות במהלך הניתוח, ואחרי שני התקפי הלב של ילצין, אף אחד לא היה מופתע אם הוא מת מהשלישי! ולמה לזרוק מישהו מגשר: אם אתה יכול פשוט להזריק למישהו או להדביק אותו בסוג של וירוס. סביר להניח שכל הניסיונות על חייו של ילצין היו שטויות להעלות את הדירוג שלו, והבמאי ישב בבית הלבן האמריקאי. הילד התכופף וגירד את מצחו, שנכרת בשוט. כן, אפילו מבוגרים לא יכולים להבין כאן פוליטיקה, ועוד פחות מכך ילד. כל התופעות המוזרות ומשנות הצורה הללו. והמשטר הבלתי מובן הנוכחי, שבו יש שני מלכים בבת אחת, ומערכת של קפיטליזם מוזר. עם זאת, אתה יכול לחיות, קשה יותר למצוא אלטרנטיבה. כדי שהממשלה תשתנה, גם האופוזיציה צריכה להשתנות. אבל המתנגדים העיקריים, ז'לזובסקי וריוגנוב, מובילים את מפלגותיהם כבר יותר מעשרים שנה. לקהל הבוחרים, או יותר נכון האנשים, נמאס מהם נורא. יש קיפאון ומשבר באופוזיציה עם שמות חדשים. הקומוניסטים חלשים במיוחד בעניין זה - יש להם מסורת: אם הם המזכ"ל, אז הם לא ישאו אותם קדימה ברגליים קודם! אפילו בסין הבינו את הפגם של מערכת ניהול כזו, ואסרו עליו להיות ראש המדינה ליותר משתי קדנציות של חמש שנים כל אחת! עם זאת, יש עוד הקצנה של קפיצת מדרגה עם שליטים, כפי שהיה ברומא העתיקה, שבה הוחלפו הקיסרים כמעט מדי שנה. או תחת ילצין: כשהממשלה הודחה כל שלושה חודשים. מצד אחד, כדי להגשים את התוכנית: על השליט לשלוט מספיק זמן, מצד שני יש להימנע מקיפאון. הבחירות ותרבות העם חייבים למלא כאן תפקיד חשוב. במדינות מערביות, ככלל, סבב כוח אדם מתרחש לעתים קרובות למדי. שצד אחד ישלוט תקופה ארוכה מדי ברציפות... העם לא מאפשר זאת, גם אם הכל ילך כשורה! פעם, אפילו מרגרט תאצ'ר קיבלה טרמפ, למרות ביצועים כלכליים מצוינים. במרחב העצום של חבר העמים, דמוקרטיה ושינוי כוח לא נמצאים בכל מקום. באוקראינה, למשל, היו ארבעה נשיאים, ומועמדי האופוזיציה זכו שלוש פעמים. נכון, גם האופוזיציה מותנית - שלושתם היו ראשי ממשלה. ובמדינות הבלטיות התחלפו הקואליציות השלטות, ובגרוזיה, ארמניה ובתחילה באזרבייג'ן. אבל במרכז אסיה, רק בקירגיזסטן, חל שינוי מנהיגות וזה היה כתוצאה ממהפכה. וכך העריצות שולטת בכל מקום. בגדול, אין דמוקרטיה. גם ברוסיה לא הכל ברור. אם האופוזיציה ניצחה בבחירות לדומא הממלכתית, היא מעולם לא ניצחה בבחירות לנשיאות. ילצין אינו אופוזיציה; ב-1991 הוא כבר היה ראש הפדרציה הרוסית, בראש המועצה העליונה. עם זאת, בשנת 1999 השתלטו השלטונות על הדומא הממלכתית ועדיין מחזיקים בה. כלומר, עדיין אי אפשר לומר שיש תחלופה של אליטות. אבל ההיסטוריה של רוסיה העצמאית קצרה מדי, ושינויים אפשריים בהחלט בעתיד. נכון, המגמה היא עדיין לכיוון חניקה. מאנשים נשללה הזכות לבחור מושלים וסגנים במחוזות בחירה בעלי מנדט אחד, כהונת הנשיא הוארכו וזכויות משאל העם הוגבלו. ויש פחות ופחות חופש, הטלוויזיה בשליטה. מה הם עשו עם NTV? מצד שני, האם אפשר בכלל לשלוט ברוסיה בצורה דמוקרטית? השאלה היא מאוד רצינית, אם דיקטטורה יעילה יותר מדמוקרטיה, אז צריך ללכת עד הסוף. צ'דבדב לא עקבי, אתה לא יכול להבין מה הוא רוצה, הוא מנסה לשבת על שני כיסאות. במיוחד הוא העניק לגורבצ'וב את מסדר אנדרו הקדוש הראשון. כלומר, הוא מפלרטט עם הדמוקרטים, אבל להיפך, הוא מציג הגבלות. הוא מבטיח ליברליזציה, אבל מדבר על לעשות סדר. למנהיג הזה אין אסטרטגיה ברורה, אין לו ליבה. הוא רוצה לרצות גם את שלך וגם את שלנו. בפרט, אימוץ חוק המשטרה. סוג של תנועה לכיוון המערב, אפילו השם משטרה, שאול הרבה מהחוקים האמריקאיים. ובמקביל, זמן לא רב לפני כן, צעד מהמערב: הגבלת משפטים של חבר מושבעים. נראה שחבדב רצה לבטל את מחסום שבעת האחוזים, אך לא העז. זה היה אמור להגדיל את מספר המפלגות, אבל החוק מעולם לא הגיע לזה. יש הרבה בלבול, אי אפשר להבין מי הנשיא: ליברל, שמרן, סטטיסט, מערבי, דמוקרט... כל זה מתקיים במקביל באדם אחד, ונורא מבולבל. עם זאת, לא הוגדרו מדיניות אחרת. ז'לזובסקי שנוי במחלוקת במיוחד. אי אפשר גם להבין אם הוא שמאל או ימין! יכול לעתים קרובות לסתור את עצמו בנאום אחד. אבל הוא כתב כל כך הרבה ספרים: יותר מחמש מאות! נִפלָא! למרות שלא כדאי לרדוף אחרי כמות. היטלר פרסם רק אחד מספריו, מיין קאיף, והצליח להיות פופולרי ולעלות לשלטון. הילד הרגיש שראשו מתחיל לכאוב; מחשבות די בוגרות על פוליטיקה היו מעייפות מאוד.
  שתיים משלוש השמשות כבר התקרבו לקצה האופק, עננים הופיעו בשמיים, והיה קריר יותר.
  ינקה שאל בשקט את עלי:
  - יש לך לילות?
  הילד ענה:
  - בוודאי! אבל לא יותר מדי כהה.
  - האם יהיה קר בלילה?
  - בערך כמו עכשיו! אל תדאג!
  - כמובן, זה בסדר ללכת, אבל לישון עירום בלי שמיכה...
  - אני חושב שהם ידליקו אש וישאירו אותנו קשורים כדי שאף אחד לא יברח.
  ינקה הניד בראשו:
  - אמצעי זהירות סביר.
  סאדאת תמך:
  - אל תיסחף! אין כאן חשש לקפואה. כאן בכנסייה שלנו יש מרתף, וכל כך קר שזה פשוט מדהים!
  עלי שאל:
  - איזה קסם יש שם?
  - אדמה מיוחדת, אז היא מקפיאה. שמו אותנו שם כעונש. בשבילי, עדיף מכות מקפיא ככה. - רעד סאדאת, כתפיו הרחבות הפכו לרגע צרות יותר.
  ינקה ציין:
  - בגוף האדם: יש עצב אחד שתופס חום, שלושה מגיבים לקור.
  - מה זה עצב? - שאל סאדאת.
  - זה מה שהם מרגישים! למשל כאב.
  - אז עדיף לא להיות עצבים!
  - במקרה זה, ההנאה תהפוך לבלתי נגישה עבורך. אתה תפסיק ליהנות מאוכל ומשאר שמחות החיים.
  - כולל נשים, לא, אנחנו לא צריכים את זה! - סאדאת ניסה להניף את ידו, אך לא הצליח לשבור את החבל.
  לפתע נפסק ציוץ הציקדות ונשמעה נהמה. הרוכבים ריסנו מעט את סוסיהם.
  העצים נפרדו והחיה יצאה לאט אל הכביש. הוא היה גדול יותר מפיל ונראה כמו נמר בעל שן חרב, רק עם פסים ירוקים על רקע כתום. הפרווה שופעת מאוד, ועל הראש הקונכייה דמוית אריחים כמו זו של ברונטוזאורוס. החטים ארוכים מאוד, יותר משני מטרים, אם כי אינם חדים במיוחד. לנמר יש שלוש עיניים, הוא מביט באיום. כוח מבעבע בחזה הרחב של החיה, ואפשר גם לשמוע את הבטן הרעבה שלה נוהמת. הלוחמים התקבצו מיד, זרועי חניתות. הנמר הסתכל בציפייה, הוא כנראה רצה משהו. אמר הסוחר:
  - דין-שר רוצה לאכול! הוא דורש בשר אדם. בואו ניתן לו משהו בעל ערך מועט, במיוחד זה, הוא כבר בקושי חי.
  שני לוחמים נפרדו מהמסה הראשית וקפצו אל הזקן המותש. הוא באמת נהיה חלש ובקושי עמד על הרגליים. הוא נגרר לעבר הנמר בעל שן החרב.
  גבה הרחב של החיה התעקם: שלושה זנבות, אחד מהם עם ציצית, מכורבל לכדור. כאן יאנקה ציחקק בעל כורחו, מכיוון שזה מאוד הזכיר לו את הקריקטורה: "סוד הכוכב השלישי". החיה הזו הזכירה קצת נמר עכברוש! באופן כללי, קיר בוליצ'ב כתב בצורה מעניינת למדי; מעטים מחברים מודרניים שראויים לתפוס מקום לידו. נכון, ינקה לא אהב את הסטרוגאצקים בגלל סגנון ההצגה הכבד שלו.
  יש כל כך הרבה חן ואלגנטיות בחיה הזו - נמר בעל שן חרב, אפשר לראות איך השרירים מתגלגלים מתחת לעור העבה. מפלצת כזו מסוגלת להפיל חוליה שלמה. הזקן התנגד בחולשה: הוא נחנק בידי מענייו.
  השומרים השליכו את הקורבן אל מול הנמר הענק. הם פחדו להתקרב.
  הזקן נפל על ברכיו, ולפתע עפה מפיה של המפלצת לשון דקה ומפוצלת כמו נחש. הוא תפס את סבו במותניו ומשך אותו לתוך פיו. לחיה האדירה היו כמה שורות של שיניים והחלה לטחון במרץ את הטרף שלה. חריקת העצמות נשמעה, דם נזל מהשפתיים.
  יאנקה הרגיש פתאום רע, רגליו נחלשו. הריח החד של אלכוהול או משהו דומה לאלכוהול העלה אותו לעשתונות, והילד פקח את עיניו.
  - איזו חלשה, התעלפת מהר! - אמר המשגיח.
  ינקה קם בחוסר יציבות, הנמר כבר עזב. נותרו רק כמה כתמי דם חומים.
  הילד שאל:
  - זה הכל?
  - כן! זה דין-שר הקניבל. הוא אוכל אנשים כי יש בתוכו שד, ולא בגלל רעב. היערות מלאים בציד.
  - יש סוטים כאלה. נמרים באגדות רבות הם קניבלים. במיוחד, מוגלי היה כזה סוטה, אז הם עוררו אותו.
  - האם מוגלי הוא סוטה? - שאל סאדאת.
  - לא, זה היה שמו של מי שפשט את עור הנמר!
  המשגיח צעק:
  - ללכת מהר יותר, אתה צריך ללכת לסיירת, יהיה נוח ללון שם.
  העבדים הגבירו את קצבם בעל כורחו. ינקה הרגיש עד כמה גופו כואב וידיו הכבולות כואבות. זה קשה, או נדמה לו, או שהיום כאן ארוך יותר מאשר על פני כדור הארץ. הוא רוצה לישון יותר ויותר, הוא מפהק. החצץ הגס על הכביש גורם לרגליו היחפות של הילד לשרוף ולגרד, והוא צולע. ינקה ניסה לרדת מהצד וללכת על הדשא השופע כדי שלא יכאב כל כך. הבנים האחרים, שכפות רגליהם החשופות והמיובלות כאילו מעולם לא נעלו נעליים, רק גיחכו, אבל עדיין זזו. אבל הנפת השוט וכמה מכות חדות אילצו אותו לחזור. הילד נאלץ לסבול עינוי איטי חדש כדי להסיח את דעתו, הוא שאל את עלי.
  - האם אתה נולד עבד או בן חורין!
  - לא נולדתי בשבי, נמכרתי לפני שש שנים עבור חובות. בהתחלה נאלצתי לעבוד בשדות, אבל אחר כך נשלחתי למחצבות בגלל התנהגות בלתי הולמת. מכיוון שעדיין הייתי קטן, פשוט הרמתי ונשאתי אבנים. הם האכילו אותנו בצורה גרועה ולעתים קרובות היכו אותנו. כמה בנים בגילי מתו. עבדנו הרבה, אבל התרגלתי. אחר כך גדלתי והתחזקתי, אבל המכרה התייבש ונמכרתי.
  - אין מזל!
  - למה! להיפך! עבדתי על פני השטח, נשמתי אוויר צח, במכרה העבדים התכסו במהירות בכיבים ומתו. אז עכשיו אני קשוחה מהחיים ואני לא מפחדת מכלום.
  למרות הרזון שלו, גופו של עלי היה גדי מאוד, ולמרות המסע הארוך, הילד לא נראה עייף. עם זאת, עבודה קשה מחזקת אותך מהילדות המוקדמת.
  ינקה אמר:
  - עבד מלידה, הוא לא ממש מבין בהשפלה.
  ואז ילד אחר עם שיער שחור כהה נכנס לשיחה:
  - אני בן ונכד עבדים! מילדותי המוקדמת נאלצתי להרים אוזני תירס ולהצליף בהם. אבל למען האמת, לא ויתרתי כדי להיות חופשי.
  - ומה היית עושה? - שאל עלי.
  - התחתנו! בנה בית! אתה אף פעם לא יודע!
  ינקה ציין:
  - רק אדם חופשי יכול לתכנן תוכניות רציניות. אני לא יודע, אבל אני מקווה שנמצא חופש עם הזמן!
  - אם עבד ציית לאדונו, אז הוא יישאר עבד בעולם הבא, רק הוא יזכה ליחס טוב. - אמר הילד.
  עלי התנגד:
  - אף אחד לא יודע איך זה יהיה! באופן כללי, אני לא רוצה לדבר על העולם האחר; עדיף שינקה תספר לנו על העולם שלה. האנשים שלך נלחמים?
  ינקה התכווץ:
  - כן, ברור שהם נלחמים! עם זאת, ארצי נלחמה במלחמה רצינית לפני כמעט שבעים שנה. ואז הייתה מלחמה בקנה מידה גדול עם אויב חזק מאוד וכמעט הפסדנו. אבל אחרי זה היו אלה רק סכסוכים מקומיים. אפגניסטן, צ'צ'ניה, אבל לרוב הם נלחמו עם פרטיזנים. לאחר מלחמת העולם השנייה, ברית המועצות ורוסיה לא הכריזו רשמית מלחמה על מדינות אחרות. היו רק עימותים קלים. ארצות הברית נלחמה לעתים קרובות יותר, בהצלחה משתנה. עקרונית, אמריקה לא הפסידה במלחמה בווייטנאם, אבל לאחר שספגה אבדות חמורות, בלחץ דעת הקהל היא נאלצה לעזוב. בדומה לברית המועצות באפגניסטן. רוב הקרבות הגדולים הושגו, אך לא ניתן היה להביס את הפרטיזנים, והיה צורך לעזוב את הארץ כדי להימנע מהוצאות והפסדים נוספים. ובכן, מלחמת צ'צ'ניה הראשונה הייתה המוזרה והאבסורדית ביותר בכל ההיסטוריה של המלחמות שניהלה ארצנו. אני לא רוצה לדבר על זה. לרוע המזל, אף אחד לא נורה על התבוסה המבישה של רוסיה!
  עלי העיר:
  המדינה שלך היא רוסיה?
  - כן!
  -היא גדולה?
  - גדול מאוד! הגדול ביותר בשטח בעולם!
  - אבל היא הפסידה בשתי המלחמות האחרונות!
  - לא! סביר להניח שהיא לא הצליחה לנצח. בנוסף, בפעם השנייה, נקמה בצ'צ'ניה. נכון, המפלגנות עדיין לא הסתיימה, אבל בינתיים אנחנו שומרים עליה בשליטה.
  סאדאת העיר בעגמומיות:
  - אי אפשר לנצח בכל המלחמות! אם יימצא מפקד בלתי מנוצח, אז כל הפלנטה תהיה בידיו.
  ינקה ענה בקלות:
  - בהיסטוריה של כדור הארץ היו מפקדים בלתי מנוצחים, אבל ככלל לא היו להם מספיק חיים. גיל האדם אינו ארוך, וקשה למצוא יורש ראוי. איזו חוסר פה קולני היה ניקיטה חרושצ'וב בהשוואה ליוסף סטאלין. ובכן, יש מחסור מוחלט בכוח אדם בקרב המלכים. עם זאת, מבין מנהיגי התקופה הסובייטית, היו רק שלושה אנשים חזקים ומוכשרים: לנין, סטלין, אנדרופוב. יתר על כן, לנין ואנדרופוב לא שלטו זמן רב, מכיוון שהיו להם בעיות בריאותיות. והשאר לא הגיעו לרמה של ניהול משק קיבוצי!
  לגבי מערכת הניהול הנוכחית, יש לנו, כביכול, שני שליטים משותפים. נראה שהם לא טיפשים, אבל אין להם מטרה ברורה והם לא יודעים מה הם רוצים! נראה שהחבר'ה האלה לא החליטו אם לבנות חברה דמוקרטית או דיקטטורה טוטליטרית. אבל מערכת חצי לב כזו אינה יציבה. בדרך כלל סמכותיות מתונה היא קצרת מועד, והעם צריך לבחור משהו קונקרטי יותר! ואין שני מנהיגים. מנהיג אומה הוא כמו אלוהים - יש רק אחד!
  עלי התנגד:
  - יש הרבה אלים!
  סאדאת העיר באופן פילוסופי:
  - באופן כללי, יש לנו פוליתאיזם, אבל הייתה תנועה שקידמה את הרעיון של יוצר יחיד. נכון, הרבה זמן לא שמענו עליהם כלום! באופן כללי, במה אתה מאמין?
  ינקה היסס מעט וענה:
  - אל תוך נפשו וחוזק האדם!
  - איך זה?
  - שהאנושות תפתור במוקדם או במאוחר את בעיותיה ותמצא אושר.
  סאדאת, פוזל בעיניים שחורות וערמומיות, שאל:
  - או ליתר דיוק?
  - מה שיכולנו להשיג בעבר רק בחלומות או באגדות יהפוך למציאות! יאנקה גלגל את עיניו. - תהיה כמו האלים.
  סאדאת הניד בראשו:
  - אלו רק חלומות!
  - איך לומר! - יאנקה יישר את כתפיו. - למשל, היה שטיח קסמים, הופיעו מטוסים אמיתיים. מפה בהרכבה עצמית, ירקות ופירות ענקיים - סינתיסייזרים למזון וטכנולוגיות גנטיות. כובע יודע הכל, צלוחית עם תפוח - מחשבים ואינטרנט. נעלי הליכה - מכוניות ואופנועים. גם טיסות לירח המתוארות באגדות התממשו. ובכן, אמצעי ההרס הקסומים הועברו יותר מהאטום, ואף יותר מכך, פצצת המימן!
  סאדאת קימט את מצחו:
  - הרבה מילים בלתי מובנות!
  עלי שאל:
  - יש לך אפרסקים מרעננים!?
  - אלה שמחזירים את הנעורים?
  - כן בדיוק!
  ינקה נאנח:
  - עוד לא למדנו! אבל במאה, מקסימום מאתיים השנים הבאות, בעיית ההזדקנות תיפתר. כולם יהפכו צעירים ובריאים לנצח!
  סאדאת השיב:
  - חכה עד שזה יקרה! וכי פצצת מימן היא לחש חזק?
  ינקה חייך בשובבות:
  - היא מסוגלת להרוס כהרף עין, את כל היצורים החיים במרחק שהרוכב יכול לרכוב עליהם ביום!
  סאדאת הניד בראשו:
  - כן, כולכם משקרים! אם למדינה שלך היו כלי נשק כאלה, הייתם כובשים את כל הפלנטה.
  ינקה ענה, מקמט את מצחו:
  - אתה רואה כאן שתי בעיות גדולות. ראשית, מהו כלי נשק: לא רק למדינה שלנו יש אותם, והם יכולים להשיב מלחמה נגדנו.
  - והשני? - סאדאת אפילו האיץ את קצבו כדי להיות קרוב יותר ליאנקה.
  . פרק מס' 10
  קונסטנטין רוקוסובסקי הבין שהגיע רגע קריטי והביא לקרב את ספינת הדגל, שבה השתמש בעבר בזהירות רבה. כמובן; חמישה עשר אלף קילומטרים בקוטר: זו לא בדיחה עבור חללית. זוהי יצירת אמנות אמיתית, שווה קוודריליונים של רובל רוסי. שלא לדבר על חמישה וחצי מיליארד אנשי הצוות - זו אוכלוסיית כדור הארץ כולו. עכשיו אנחנו צריכים לטאטא את הפאנטומים הארורים האלה כדי שלא ישמידו את כל הצבא.
  היפרמרשל עצמו היה על סיירת טילים ניתנת לתמרון יותר. מטבע הדברים, ספינת הכוכבים שלו נמנעה מקרב, לא בגלל פחדנות, אלא בגלל שלמות המפקד הייתה השפעה קטסטרופלית על הצבא כולו.
  מרשל Elf הציע:
  - בואו נבצע נסיגה כללית של הצבא שלנו, נבנה מערכת מצודה.
  קונסטנטין דחה:
  - בתנאי כיתור, נסיגה פירושה ספיגה של אבדות אדירות. בנוסף, בדרך זו ניתן לאויב ראשי גשר גדולים.
  - אז מה עלי לעשות?
  - צריך להשמיד את המפקד העליון של צבא הפאנטום. במקרה הזה, אני מקווה שזה יתפורר.
  מרשל התנגד:
  - תמיד יהיה סגן. הרי גם במקרה של פטירתך ניתן דיבוב. כפי שאמר הפטרון שלך סטאלין: אין אנשים שאין להם תחליף!
  רוקוסובסקי, שפלט ברק מעינו, העיר:
  - יש דבר כזה, אבל זה לא תמיד מסופק בצבא ימי הביניים. באופן כללי: אתה לא צריך לעמוד במקום. אנחנו נתקוף.
  חללית ענקית בשם "ארץ האב": עם התותחים הסופר-כבדים שלה היא ממש שרפה את כל החלל. זה היה משהו מפלצתי, היפרפלזמי, בלתי נתפס לחלוטין.
  אליושה פופוביץ' הרכיב בחיפזון אגרוף של דינוזאורים. היה קשה מאוד לעשות זאת בתנאים שבהם הכוחות היו מתוחים ונלחמים לאורך חזית רחבה. אולם המפקד הצעיר כלפי חוץ לא נכשל בשימוש בערמומיות. הוא הורה לשלוח אות, שבעזרתו נקראים להאכיל את דינוזאורי הפנטום. הייתה לזה השפעה. נכון, בנות הקשתים לא קראו בקול רם, כדי לא לרתק את כל המפלצות. עורם החשוף של חבריהם: סייף לוחמים עירומים למחצה, כבר נוצץ במתח, כמה אינטנסיבי היה הקרב. וכך נבחרו המאתיים הגדולים ביותר.
  בניגוד לכל חוקי הפיזיקה, דינוזאורים עברו דרך הוואקום בשאגה איומה, מעט מאובקים, שברים קטנים של גלי אור מוחזרים והיפרפלזמה קסומה.
  והם הובילו את ההתקפה, מצייתים לפקודה של המפקד, פסטוחוב עצמו, הקסדה שלו נשברה, ושערו היה דהוי בדם. המחלקה בראשות האביר הייתה פרצופים נוראים, מגעילים, פיות מפלצתיים, ניבים מעוקלים, לעתים קרובות שבורים. קוצים רבים, להבים, מחטים, חולצי פקקים, פצעונים על הקונכיות, יצירות אלו של עולם התחתון של הקסם, נראו כמכוונים כמו לוע של טנקים.
  נשמעה צופר מתגלגל (גלי כבידה התפשטו בוואקום), ומפולת שלגים מיהרה לעבר האויב. מסה עצומה של מפלצות מיהרו לעבר ספינת הדגל "ארץ המולדת".
  הדינוזאורים צרחו בכעס, מנסים לטאטא הכל וכולם!
  ספינת הדגל הענקית פגשה אותם עם כל נשק ההשמדה. החל מגה-מפל מתמשך של הפגזות. זה היה כאילו נורו חורים בוואקום וזרמים עזים של אנרגיה נשפכו מתוכם.
  אליושה פופוביץ' פקד:
  - להרים מהירות מרבית ואל תפסיק.
  הפגיעות גרמו לכאב לדינוזאורי הפנטום. בגופם נוצרו מכתשים עמוקים, כמו גם חתכים שיכלו לאכלס את ניו יורק העתיקה. חלק מהמפלצות פשוט התפוררו מהרבה תבוסות. אבל לא ניתן היה לעצור את הזרימה, להיפך, היא הפכה יותר ויותר חזקה וסוערת. ספינת הדגל "אוצ'יזנה" ניסתה להסתובב לאחור, אך עקפה אותה מפולת שלגים חיה של פנטומים. לאחר שתקפו את החללית כמו להקת כלבים על דוב, הדינוזאורים החלו לקרוע אותה לגזרים. הספינה הענקית ירתה פולטים מכל הסוגים כמעט נקודתית, אבל זה לא עזר הרבה. מפלצות שונות, מסוגים כל כך בלתי נתפסים שאפילו מוחות מוצפים בהיפרפלזמה רותחים, הם קרעו ממנו את השריון, המגדלים, התומכים, האנטנות שלו. החללית פשוט גוססת, והיה צריך הרבה אומץ כדי להסתכל עליה.
  רוקוסובסקי, במאמץ להסתיר את הפאניקה שלו, ציווה:
  - כולם, לכו להצלה!
  מרשל Elf תיקן:
  - כולם לא יכולים, החיילים מוגבלים על ידי קרבות!
  - אחר כך כל החופשיים.
  ספינות הכוכבים של צבא Svyatorossiya מיהרו קדימה. אלפי ספינות הפילו מיליוני שליחים קטלניים בבת אחת. גם אליושה פופוביץ' הכניס את כל המילואים לפעולה.
  - בשום פנים ואופן אין לאפשר לאויבינו חופש תמרון. הכה חזק יותר, ערבב את השורות! - צעק המפקד הצעיר לפקודיו. - התקרבו, אל תתנו לנו להשתמש בטילים סופר חזקים.
  ואכן, הנשק האחרון היה ההרסני והמסוכן ביותר לפאנטומים. לכן, כמו מתאגרף אמיתי, הם ניסו לפרוץ מגע קרוב, שם הם יכלו להפציץ את האויב בסדרה של מכות ולהטיל ייחורים עם חרבות. כמה לוחמי פנטום השתמשו בברכיים החשופות והחינניות שלהם (מדהים איך אפשר לקבל אפקט כה בולט של חלקים סקסיים כאלה בגוף של נערה!) ספינת הכוכבים הענקית "Fatherland" נסחפה לאטה, נסוגה לאחור, מנסה להדוף את הלחץ הקשה של האויב. . והם השליכו אותו לעברו, הדינוזאורים השתמשו בחטים ובניבים שלהם, שברו את המגדלים, שיטחו את המגזרים, ריסקו את המחיצות. הספינה הענקית גססה, אבל גם מפלצות הפנטום שילמו ביוקר על הצלחות זמניות.
  אליושה פופוביץ' רואה; שהאויב הלך על הכל, חצה את שתי חרבותיו הארוכות, ויחד עם מחלקה קטנה של אויבים נבחרים, דהר לעבר האויב.
  למרות שהחוליה שלו מיהרה בחלל ריק, ניצוצות היכו מתחת לפרסות, החלל רעד.
  אליושה ציווה:
  - סארין על הקיצ'קה!
  דובריניה ניקיטיץ', סיכן את חייו, נלחם על אגף ימין במשך זמן רב. הרוכבים שלו לחצו לאחור את ספינות החלל הפזורות בחלל, אבל הם עצמם ספגו אבדות. במיוחד היה כואב להסתכל על הפצעים הנוראים שנגרמו לילדות על ידי מכשירי ההשמדה השונים!
  אליושה פופוביץ' פרץ משם בתשוקת נעורים. הוא הבין שהזריקה יכולה להיות הטיפה ששברה את הסכר. והלוחמים שלו הם התאמה מושלמת, גברים נאים ויפים, חצי ילדה עם צמות מוזהבות. השריון רקום בזהב ואבנים יקרות. והם נלחמים בגבורה. אחד הצעירים נפל, נפגע מטילים, רגליו של סוס אחר הופלו, אך כשהוא חובט בייסורים, הושיט את ידו עם פיו לעבר ספינות החלל. הרוכב שנפל, בתורו, נלחם ברגל. ראשה של הילדה היפה נתלש, שערה הזהוב הבזיק בבהירות, ופניו של הלוחמת היו מעוותים על ידי העווית כאב. רגליה של חיילת אחרת נשפו, הילדה החלה לשאוג בשלושה זרמים ורקטה תרמו-קרסון חזקה - שווה ערך לקוודריליון פצצות שהוטלו על הירושימה - נחתה ממש בפיה הרגיש, עם שפתי סאטן. קוודריליון (מיליארד מיליון) הירושימה רעם בפיה של ילדה בבת אחת: היפרקוואזאר, הרפתקה מינית!
  הענקים ניסו להרוג את הרוכבים בזה אחר זה, שבתורם קיבצו אותם יחד.
  לבסוף, אחד הדינוזאורים הגדולים הצליח להגיע לכור של ספינת הדגל האולטרה-דרדנוט. משהו נורא קרה כאן. אליושה פופוביץ' בקושי הספיק לפקד:
  - כולם, זזו הצידה!
  אבל זה כבר היה מאוחר מדי. הוא התפוצץ בכוח מפלצתי וקוואזר אמיתי התלקח, שספג מאות פאנטומים ואלפי ספינות כוכבים. סופרנובה גיהנית; פיראנה דורסנית ולוהטת בלעה חלל.
  הסיירת שממנה הפעיל ההיפרמרשל את הפיקוד רעדה באכזריות.
  רוקוסובסקי קם, ניער את האבק מהפלסטיק המתפורר וקילל. הוא הניח את ידו על מצחו ומצמצם
  - המולדת גוועה!
  - וחמישה וחצי מיליארד חיילים, יחד איתה! - אמר מרשל האלפים. - או יותר נכון, אפילו יותר!
  הגמד הציע:
  - לא הגיע הזמן לשחק פנסיונר?
  היפרמרשל קימט את מצחו:
  - מותה של ספינת כוכבים כה גדולה כמו ארץ המולדת יפרק את כל ההגנה. או ליתר דיוק, זה מביא מחלוקת לצבא שלנו. כנראה נצטרך לסגת. אמנם לא, נסיגה במקרה זה תהפוך לטיסה כללית. עלינו להילחם בנחישות, בחירוף נפש ובקנאות.
  - מה שלום יחידות הוורמאכט? - התגרה מרשל האלפים.
  - מי שניצח נלחם טוב יותר! - ענה רוקוסובסקי. - אבל הקנאות לא הצילה את הנאצים!
  - ואולי לא נינצל!
  רוקוסובסקי, למרות הטרגדיה של הרגע, ציווה בצחוק:
  - אחת, שתיים, שלוש - נגב את הזרקורים!
  מרשל האלפים הציע:
  - בואו נחלק את הצבא לעשרים חלקים ונמהר לכל הכיוונים!
  - ומה זה ייתן?
  - הפאנטומים ייפרדו! וכשהאצבעות פרושות, קל יותר לשבור את האצבעות! - מרוצה (ראש קטן ובהיר), אמר מרשל האלפים.
  רוקוסובסקי, משחרר קרן אור מהנחיר שלו (הפרשה של הסביבה ההיפרפלזמית במוח המחודש), קבע:
  - ובכן, בואו ננסה לפזר את כוחות האויב! במצב זה, יהיה להם קשה יותר להילחם!
  ההיפרמרשל נתן פקודות בדחף טלפתי קופצני, ומינה מפקדי חוליות.
  בשלב זה, יותר ממחצית ספינות הכוכבים של רוסיה הקדושה נהרגו. במקביל צומצם מאוד צבא הפאנטומים. חיילי רוסיה הגדולה הוכו באכזריות. אלכסנדר מוקדון, בראותו את תמרון האויב: ציווה!
  - הקצו מיד רזרבה חזקה מאחור! ננצח את האויבים חתיכה אחר חתיכה!
  הקוסם אוקסנה אמר לו:
  - הניצחון שלנו הוא רק עניין של זמן! רק אל תעשה רעש!
  הקרב עבר לשלב חדש, שבו היוזמה הייתה שייכת כולה לרוסיה הגדולה. אליושה פופוביץ' ניסה לתאם את פעולות חייליו, אך הקרב התרחש באופן ספונטני. נכון, הגוונים שהטילו הצלליות אפשרו להימנע מלירות אחד על השני. אבל בקרבות צמודים, לפעמים אפילו האנשים שלנו קיבלו את זה. אליושה פופוביץ' עצמו איבד זרוע אחת, הוא סבל מכאבים, אבל עוזר חבש את הגפה.
  - למה, חניבעל היה חד עין, ואני חד זרוע!
  עודדה המרקיזה אנג'ליקה (השריון שלה התפורר לגמרי מתחת למכות הקרינה המזיקה. רק חצאית קצרה בקושי כיסתה את ירכיו המפוארות של לוחם שרירי ומפתה, למרות הפצעים).
  - אובדן יד; פשוט אובדן גדול - אובדן נפש - בלתי הפיך!
  - הקוסמים יעשו שני! - ענה אליושה, מנענע בראשו. "אתה לא יכול לשבור אותי כל כך בקלות!" נבצע פיגוע מהיר. רק כדי להבין את המפקד הראשי. איפה הרוקוסובסקי הארור הזה?
  אוקסנה אמרה:
  - אם לשפוט לפי שפע המידע ויירטי כבידה שונים, הוא נמצא באותה קבוצת ספינות חללים. עכשיו תראה אותה באור חום.
  אליושה פופוביץ' ניסה לאסוף את חייליו, הוא קיווה לדכא את המפקד. הרוכבים התאספו, הדינוזאורים הגיעו. הנה אחת מעשרים המחלקות של סוויאטרוסיה שהותקפו מהעתודה של אלכסנדר מוקדון. הוא נמחץ במהירות. נראה שהטקטיקה של לחימה נפרדת לא הצדיקה את עצמה. אבל כמו שאמר קפבלנקה: במצב גרוע, כל המהלכים גרועים!
  קונסטנטין רוקוסובסקי נתן פקודה נוספת:
  - עכשיו תתארגן מחדש!
  כאילו מחושים נפרדים נדחסו, החלו קבוצות נפרדות להתכנס למערכת אחת. תמרון כזה אפשר לנו להרוויח זמן, אבל לא יכול היה להפוך את המצב.
  ולדימיר קשאלוטוב נלחם כמו כולם: בטירוף בקנאות. הוא מעולם לא חשב שהוא יכול למות. או יותר נכון, הוא כבר הסתכל למוות בעיניים כל כך הרבה פעמים ששום דבר לא יכול היה להפחיד אותו! הקרב ניצח, העייפות כבר החלה, והרצון היה שזה יסתיים כמה שיותר מהר.
  אז הוא נכנס לקרב עם חברו Erolok, הם תמרנו לזמן מה, ירו בחזרה, ואז נפרדו.
  ולדימיר קשאלוטוב ירה מספר פעמים, אך עקב עייפות פסיכולוגית מצטברת, בעיקר, הוא לא הצליח לפגוע. גם האויב היה מותש ביותר. באופן כללי, אי אפשר להשוות את ה"וירטואלי" לקרב אמיתי. ובכל זאת, באימונים, לא משנה כמה זה כואב, אתה לא תהרוג, אבל בקרב אתה יכול למות בכל רגע. זה אומר להיות חסר תועלת עבור המולדת.
  ספינות חללים רבות נפגעו, רוב הספינות איבדו מגדלים, מגזרים ותאים שלמים. כמה עשרות מיליארדי מטוסי טטר-מטוסים חד-מושבים בלבד הופלו.
  הצעיר הפעיל את ההולוגרמה, מנסה להתחבר עם שותפיו. פרצוף של ילדה יפה הופיעו. הילדה שאלה את ולדימיר:
  - למה אתה כל כך עצוב?
  - אני המום לגמרי! כנראה שהיום גבול האויבים ההרוסים מוצה.
  הילדה ענתה:
  - אל תדאג! תירה בעניים! או שאתה מרחם עליהם?
  - זה לא שזה חבל, אבל זה איכשהו מפחיד! - ענה ולדימיר. - תחושת מרירות על השפתיים!
  - בואו נלחם ביחד במקרה הזה! רק דמיינו: אני ואתה; חברה אחת!
  הילד שר יחד:
  - אתה ואני; חברה אחת!
  קולה של הילדה נעשה הרבה יותר חזק:
  - כל ים של קסם!
  - אתה ואני!
  - כבוד מולדתנו קדוש! נשמיד את כל האויבים!
  - אני לא נגד רטינה! אני רוצה לאכול פשטידות!
  הבחור והילדה צחקו; לאחר מכן היופי עם תסרוקת שבעה צבעים (צבע הקשת אופנתי מאוד) הציע:
  - בואו נתקוף בזוגות, אנחנו יכולים לעשות את זה טוב יותר!
  - בשילוב עם! מה שאומר שאתה בוער!
  הלוחמת ליקקה את שפתיה:
  - קוואזר! אל תתנו לתמונה להתמוטט!
  להילחם ביחד זה תמיד כיף יותר: ולדימיר הסכים עם השיר של המשורר העתיק:
  זה רע כשאדם לבד
  ואי אפשר להפוך לגיבור לבד!
  כל סטפן הוא האדון שלו,
  ואפילו חלשים, אם יש שניים!
  הם נכנסו לקרב, ובהתחלה הכל התנהל כשורה, בזה אחר זה הפילו שלושה מטוסי טטר-מטוס. הם עשו את זה יפה, אפילו בחן ובחן. ולדימיר חש בהשראת המשורר-לוחם. אבל אז קרה משהו שהיה כמעט בלתי נמנע במלחמה כזו. בת זוגו נפגעה מאשמות מיני-פראון. היה הבזק כזה, כאילו מחט פילחה חלל, ולרגע הופיעה טיפת דם בהירה. ואז סמרטוט ואקום לח ניגב אותו ללא רחם. הטרגדיה הגדולה ביותר בחייו הקצרים של לוחם צעיר! ילדה יפה שהילד הצליח להתיידד איתה, ואפילו התמכר לפנטזיות אירוטיות: הפילו אותו כמו זבוב! עד כדי כך שהיא אפילו לא הספיקה לפלוט.
  ולדימיר באמת רצה לצרוח ולבכות. היה לו קשה להדחיק את זה בתוכו, אבל התחושות פרצו החוצה.
  - ארור מלחמה! היא גברת רעה וכלבה!
  הצעיר, בייאוש, אפילו הלך לאיל. לגמור כמו נסטרט. הראשון לבצע את האיל. בעקבות כך הגיעה תקיפה זועמת. אבל נראה היה שלאויב יש עצבים חלשים יותר. שוב, הגורל היה לצדו של ולדימיר. האויב סטה והופל. הצלחה כזו הרגיעה קצת את הבחור.
  וחשבתי שזה יהיה חור שחור!
  צי סוויאטרוסיה היה לחוץ מאוד, ברור שהוא גוסס, נראה שלא תהיה תקווה לישועה.
  קונסטנטין רוקוסובסקי חבט באצבעותיו: אקדח קרן עשרים קנה התגשם לפניו:
  - מה אתה מצווה, מפקד! - שר הנשק!
  - היו מוכנים לפרק את גופכם בכל רגע!
  - אני מציית! למרות שעלי להזהיר אותך במקרה זה, אתה תאבד את יכולת הפיקוד!
  - לא אכפת לי יותר!
  - מה לגבי אחריות?
  - אחריות? - חשב רוקוסובסקי: - איני יודע! רק נס יכול להציל אותנו, ואין ניסים ביקום!
  מרשל האלפים העיר:
  - במרחב הבין אוניברסלי: לפעמים יש תופעות שקשה להסביר. אי אפשר לקרוא להם שום דבר מלבד נס היקום. בטח שמעת על אלה?
  - שמעתי! אבל זה נאיבי לסמוך על זה!
  - מי יודע! אנו האלפים רגישים מאוד להשפעות פאר-נורמליות ולאסונות שונים. אני מרגיש שמשהו מתקרב אלינו!
  רוקוסובסקי הניד בראשו:
  - זה אפשרי, רק אשליה!
  - לא, תראה! זה כבר כאן!
  באותו רגע באמת קרה משהו יוצא דופן! הירי נדם מיד וכוח לא ידוע קלט את ספינות הכוכבים והפנטומים. צייתו לדחף לא ידוע, הספינות והרוחות מיהרו לכיוונים שונים. זה היה בלתי מוסבר, כאילו לא מובן, הבבא יאגה הענקית הניפה את המטאטא שלה, ופיזרה את הארמדות הלוחמות לכיוונים שונים. זה נעשה במהירות, האור התעמעם לפתע, אך יחד עם זאת הלחץ מהתנועה היה קטן.
  ולדימיר גם הרגיש איך הרימו אותו, כמו חיבוק נשי נלהב. זה אפילו הדיף ריח של הבושם היקר ביותר. הצעיר אפילו מלמל:
  - הנה לאפה!
  ואז החשיך! זה חשוך מאוד, אתה אפילו לא יכול לראות את הזוהר הרגיל עבור כל המתכות. אף פוטון אחד, גם סוגים אחרים של גלים נעלמו. העין האנושית של העתיד מאפשרת לנו להבחין בין הגלים הארוכים והקצרים ביותר, קרינת אינפרא אדום ואולטרה סגול, גלי גמא וגלי מיקרו גמא, כמו גם סוגים שונים של מה שההיפרפלזמה פולטת. נכון, במיוחד בעוצמה, העין עדיין לא כל יכולה, אבל מובנה בה מכשיר מיוחד.
  וכך ריקנות מוחלטת. ולדימיר לחש:
  "אולי ככה נראה הגיהנום!" למרות שמה שאפשר להבין זה מוות ומוות בהיפרפלזמה.
  יחד עם זאת, הגוף נעשה כל כך קל ואוורירי! ולדימיר הרגיש הרבה יותר טוב, העייפות נעלמה, ונשמתו נעשתה עליזה יותר.
  - זה משהו מיוחד! אולי אני טס לגן עדן, ללוחמים גדולים! למרות האם אני ראוי להיקרא גדול?
  פתאום, בחושך המוחלט, הופיע זוהר, כל כך יוצא דופן, שלא דומה לשום דבר אחר! יותר מכל, משחק גוונים כזה דמה לקרינת גמא, אבל כאן נראה היה שיש גלים קצרים יותר בטווח. ולדימיר זכר היפרפיסיקה, כאשר התגלו אינטראקציות סופר חלשות. הם אפשרו ליצור מדידות שברים, כשהן לא תלת מימדיות, אלא למשל שתיים וחצי. וזה נותן הזדמנויות נוספות. ובתנועה ובהרס של החומר יחד עם התפוררות המרחב. קח לדוגמא: העיקרון של שדה חצי-חלל מגן - אלמלא הקרינה המיוחדת הבוערת בממדים, אתה יכול להשיג אי פגיעות מוחלטת. באופן כללי, הפיזיקה המודרנית היא בכלל לא מה שהייתה בתקופה שבה האנושות הייתה מוגבלת לכוכב אחד. מאוד מורכב ורב גוני. למה נופל זוהר כזה? מה מיוחד בו?
  - זו אש מלאכית! - לחש ולדימיר. - כנראה שהגן עדן כבר קרוב.
  בינתיים, זה נעשה חם יותר, וצבעים וגוונים אחרים הופיעו בקרינה.
  הכאב הכואב ברקותי חלף, והרחתי סיגליות.
  - וזה הרבה יותר טוב! זה כמו זרם יתר בראש! החיבוקים נחלשו, התנועה נעצרה.
  נשמע קול, או יותר נכון דחף טלפתי שעבר שינוי של אלכסנדר מוקדון:
  - כולם, החליפו נתיבים!
  ולדימיר ניסה לשלוט במטוס הטטרה. נראה שמכונית הבוקסינג נמצאת בטירוף. לא מסוגל לזוז. הגוף זז, אבל הלוחם לא.
  נראה שספינות כוכבים אחרות מסוגלות להיסחף רק בוואקום. מיליוני ספינות מכל הסוגים קפאו. זה נעשה שקט באופן מפתיע. ולדימיר עף מהטטרה-מטוס: לפחות הוא יכול לזוז.
  אלכסנדר מוקדון הכריז:
  - נגמר הקרב! למרות העליונות המספרית המוחצת של האויב, ניצחנו!
  החיילים קראו פה אחד ובשמחה:
  - תהילה לרוסיה הגדולה!
  - רצון הקיסר גובר!
  באופן מוזר, רוב רובוטי התיקון היו מבצעיים. אגרגטים מתכתיים מזיזים תקועים סביב ספינות החללים הפגומות ביותר. תהליך השיקום החל.
  אלכסנדר הגדול, בעזרת אלקטרוניקה רבת עוצמה, החל לסכם את התוצאות; מחשבים שהותקנו בכל הנקודות אפשרו לחשב הפסדים בדיוק של אדם או אדם אחד. כפי שהתברר, הם היו די גדולים.
  הצבא של רוסיה הגדולה איבד באופן בלתי הפיך שבע מאות עשרים וחמישה מיליארד, שלוש מאות שבעים וארבעה מיליון, תשעים ואחד אלף, ארבע מאות ושש עשר פרטים חיים, הן אנשים והן גזעים בעלי ברית. בנוסף: אחד עשר טריליון, שש מאות שלושים ושבעה מיליארד, שמונה מאות עשרים ושלושה מיליון, ארבע מאות ארבעים וחמישה אלף, מאה ארבעים ושישה רובוטים ומנגנונים קיברנטיים. וגם חמישים ושבעה מיליון, שלוש מאות שישים ושלושה אלף, מאתיים ושבע עשרה ספינות כוכבים מסוגים שונים, בלי לספור מטוסים טטרפלונים.
  - עם זאת, הרבה! - אמר אלכסנדר הגדול. - נגרם לנו נזק ניכר! מתי התחלנו לספור פצעים? ספרו את החברים שלכם!
  מרשל האלפים העיר:
  - וזה לא סופר פנטומים. הרבה מהחבר'ה האלה גם הושמדו!
  המפקד הגדול של העת העתיקה אמר בשמחה:
  - אבל עוד הרבה אויבים נפלו!
  אבדותיו הבלתי ניתנות לשחזור של האויב הסתכמו ב: טריליון שמונה מאות חמישים וארבעה מיליארד, שש מאות שלושים ושלושה מיליון, מאתיים ארבעים וחמישה אלף, תשע מאות ושמונה עשר פרטים חיים - אנשים ובני בריתם. ארבעים ותשעה טריליון, חמש מאות תשעה עשר מיליארד, מאתיים חמישים ושש אלף, מאה ארבעים ושבעה רובוטים ומנגנונים קיברנטיים. וכן מאה וארבעים ושלושה מליון, ארבע מאות שישים ושלושה אלף, ושבע מאות שמונים ושבע ספינות כוכבים, לא סופרים טטרלטים.
  אלכסנדר הגדול דיווח:
  - ונראה שהסיכויים לטובתנו!
  מרשל האלפים ציחקק וענה:
  - כן, בזכות צבא הפאנטומים, אחרת היינו מפסידים. ואז יחס ההפסד היה הרבה יותר גרוע.
  אלכסנדר מוקדון ציין:
  - היחס הגרוע ביותר הוא אובדן הטטרלטים. הפסדנו בערך שלושים ותשעה מיליארד, האויב שישים ושבעה! בערך פעם וחצי!
  מרשל האלפים הסביר:
  - הסיבה לכך היא שספינות קטנות סבלו פחות אבדות מהשפעות הלחימה של פנטומים. ובכן, האימונים של החיילים והנשק שלנו זהים בערך!
  - אבל המפקדים שונים! - מלמל מקדונסקי.
  השדון הניד בראשה:
  - רוקוסובסקי הוא אסטרטג מצטיין! פעם הוא הציע לתקוף את הגרמנים עם טנקים דרך הביצה הבלתי חדירה של פולסי.
  - איזה נס! אני מנסה כל הזמן לפגוע באויב באופן בלתי צפוי. זכור את המהירות שלי במדבר. או תמרון סיבוב נגד המלך דריוש, עם גישה לחלק האחורי!
  - אני יודע את זה! אבל טנק, במיוחד בימי קדם, הוא לא סוס. אתה לא יכול לגרור אותו כל כך בקלות!
  אלכסנדר הניד בראשו בבוז:
  - פיקדתי על הצבא שלי באופן עצמאי, ורוקוסובסקי היה השישה של סטלין. אפילו הפולנים שלו לא אהבו את בני ארצו, והם הכריחו אותו להתפטר מתפקיד שר ההגנה.
  מרשל האלפים העווה את פניו:
  - בורים חסרי תודה! אולם זו לא הייתה יוזמה של העם הפולני, אלא של חוגים פרו-מערביים בודדים שנתמכו על ידי ה-CIA וארגוני טרור אחרים.
  - אולי! חרושצ'וב היה חלש ולא יכול היה להחזיר את הסדר על כנו במחנה שלו. - אלכסנדר מוקדון הניד בראשו, רעמת שערו הנחושת נעה באיום.
  מרשל האלפים הציע:
  - בוא נתגמל תחילה את הראויים!
  - הקיסר והמחשב יעשו זאת, כמו תמיד, זכותי רק לייעץ!
  אכן, אלה הכללים, אלקטרוניקה אובייקטיבית מחליטה מי ראוי ומי לא ראוי. במיוחד, הקלטת סייבר מאפשרת לכל אחד להיות מסוגל לתאר את מעלליו בפירוט. בשלב מסוים, הישגים מסוימים של המלחמה הפטריוטית הגדולה גרמו להרבה מחלוקת. מאוחר יותר, רבים מהם הוכרו כמרחיקים. עדיין מתקיימים דיונים רבים. ואכן, החלוץ גוליקוב הרג שבעים ושמונה פשיסטים בקרב. (ובקרב אמיתי במלחמת העולם השנייה, אי אפשר לספור את מספר ההרוגים. אתה לא היחיד שיורה, וגם אם נפל גרמני, הוא לא בהכרח נהרג! אולי הוא פשוט שכב!) . הם גם התווכחו על אנשיו של פאנפילוב, בין אם היה קרב או לא, כמה טנקים אבדו. גם גיבורים פשיסטים מעלים ספקות. לדוגמה, טייס תקיפה אחד טרף חמש מאות שלושים וארבעה טנקים סובייטים, עבורם הוענק לו צלב ברזל עם יהלומים ועלי אלון זהובים. וגם אוסף שלם של פרסים! איכשהו קשה להאמין בזה, ובעובדה שאתה יכול להרוס מאה ארבעים וארבעה טנקים עם טנק פשוט. גם לא ייאמן! אפשר גם להתווכח על ה"שטן" השחור שהשמיד ארבע מאות מטוסים סובייטים וחמישה אמריקאים! כלומר, חלקם הטילו ספק במעללי ברית המועצות, אחרים בהישגים פשיסטיים.
  בכל מקרה, ולדימיר קשאלוטוב היה צריך לקבל תגמול הולם. כהכרת תודה על הקרב שניצח, נערך משתה, שלאחריו אמורה להתקיים חלוקת הפרסים.
  בדרך כלל חיילים לא אוכלים, הם ניזונים מאנרגיה היפרפלזמית או זרם על.
  כעת התאספו החיילים שנותרו בחיים בארמונות מיוחדים, או יותר נכון אולמות. בערך והם צריכים להיות יקרים - טבלאות קיברנטיות! המבחר המשובח ביותר! ולדימיר קשאלוטוב נאלץ לאכול אוכל בפעם הראשונה בחייו. הוא מעולם לא אכל לפני כן! באופן כללי, זה דבר כל כך יוצא דופן לאכול! גלה מה זה אוכל! הוא קרא הרבה על זה, אפילו ניסה ללעוס עצים (אלון, אדר-אשוח ואלוהים יודע מה עוד!): עם זאת, הוא לא אהב את האחרון. אכן: מה נחמד, הפה שלך מלא חרא, ועשן זורם מהאוזניים. טָרִי!
  האולם שבו התאספו החיילים היה עצום ויכול היה להושיב מיליון איש. לכל חייל יש שולחן נפרד. כשקשאלוטוב התיישב ליד שולחן דומה, הופיעה הולוגרמה צבעונית (הכלאה של ילדה ואננס עם שלושה שדיים: פטמה אחת זהב, השנייה אודם, השלישית ספיר):
  - אנו שמחים לקבל אותך, חייל כוכב! נראה שאתה מתגעגע לאוכל רגיל?
  ולדימיר ענה, נבוך:
  - למען האמת, אני אפילו לא יודע מה זה! למה לאכול בכלל! אחרי הכל, זה לא טבעי! אנחנו לא פרימטים טיפשים!
  הילדה הבזיקה את רגליה החשופות:
  - להרגיש את התענוג! תיהנו מאוכל טוב ויין! אחרי הכל, תודו בזה, אתם סקרנים?
  ולדימיר קשאלוטוב הסכים:
  - כן! אפילו יותר! זו הפעם הראשונה לחוות תהליך כזה! כמה מדהים! במיוחד אם אנחנו אוכלים את האוכל ביחד.
  - אז תהנה מזה! - ענתה ההולוגרמה, הכלאה של אננס וילדה החלה לשחק בפטמות רב-צבעוניות. בידיה נצצו גרזנים בצורת ציפורים צבעוניות.
  על ידו הימנית של ולדימיר: ישבה ילדה גבוהה ויפה מאוד. באופן כללי, כל הבנות בעולם הזה הן ללא רבב, אבל זו איכשהו מבריקה במיוחד. יש בו כל כך הרבה ניצוץ וקסם. החייל הצעיר הושיט לה את ידו:
  - ולדימיר!
  - אלפראיה! - ענתה הילדה הלוחמת, מחייכת (טוב, שיניה, אוצר אמיתי). - נעים מאוד לפגוש אותך, חוץ מזה, שמעתי שהבחנת בעצמך בקרב האחרון! גיבור צעיר!
  - כולנו גיבורים! - אמר ולדימיר. - גם אתה וגם אני! כל מי ששרד הוא גיבור, וכל מי שנפל הוא תאום!
  אלפאריה, שיחקה בריסים שלה, הסכימה:
  - בוודאי! גם אני בלטתי את עצמי בקרב הזה, ויש לי סיכוי להיות קצין. כמו גם אתה.
  - במקרה זה יהיו לנו אנשים חיים בפיקודו, וזו אחריות גדולה! לא רק אתה מסכן את החיים שלך, אלא גם של מישהו אחר!
  - נכון, ילד! אתה אפילו לא יודע! אם אתה מפשל אתה מפסיד! היה אבק ובליטה! - אלפראי התלוצץ בחריזה.
  - איך הבחנת?
  - פגעתי בטעות בסיירת! האם זה מפתיע אותך? "הילדה פרחה מכל עבר, בהנאה."
  - בשום מקרה! אני עצמי השמדתי משחתת גדולה באמצעות טריק פשוט מאוד, כמעט ילדותי!
  - לילדים? - צבע הגבות של הלוחם השתנה.
  - ובכן, אולי הפשטות שלהם קנתה אותם! ואיך אתה? - שיפשף הצעיר את לחיו.
  - ראיתי הזדמנות להפיל ולהפיל! הכל נתפס בהקלטת סייבר, אחרת לא היו מאמינים לנו! - אלפראיה אפילו הנמיכה את קולה ללחישה.
  - אנשים לרוב לא מאמינים בדברים טובים! למרות שעכשיו זה עניין של טכנולוגיה, לא אמונה. - ולדימיר משך בכתפיו.
  המוזיקה התחילה להתנגן, ובמרכז האצטדיון נערות ונערים עירומים ריקודים. כל כך עליז ואירוטי. בו זמנית נוגע ומתפצל. תרגילי אקרובטיקה הפכו יותר ויותר מורכבים ומשוכללים. הבנות, בעטו ברגליהם החשופות, קפצו גבוה, עשו סלטות מרובות והסתובבו. זה היה כל כך מרגש ויפה. גופים שזורים ונפרמים!
  ולדימיר מחא כפיים:
  - חביב! אני אוהב להסתכל על בנות עירומות!
  אלפראיה ענתה, שרה בקול:
  - ואני חבר'ה! אם החבר'ה של היקום כולו החליטו מיד להרוג את כל האנשים הלא מפותחים! זה נעשה לוהט מהמהומה כזו, וחלומות התגשמו!
  ולדימיר אפילו הרגיש מצחיק:
  - ומי שלא יודע! למה הוא ממצמץ! ובכן, בסדר ילדה, אולי תהיה לנו הזדמנות להכיר אחד את השני טוב יותר!
  הריקוד הסתיים, ולבסוף החלה החגיגה המרכזית. לוחמים רבים נאלצו לטעום אוכל בפעם הראשונה!
  הייתה רקיעה ודינוזאור ענק זחל למרכז האצטדיון. הטריבונות רעדו מדדי רגליו. זה היה סוג של טריפינולזאורוס. אורך מאה מטרים ענק. לפתע נעצרה המפלצת: היא קפאה, וגופה החל להתפצל לחתיכות. הם התפזרו כמו פסיפס. לפתע, במקום המפלצת היה עוד יצור הדומה ללווייתן כחול עם סנפירים. והחתיכות נפלו בצורה חלקה על הצלחות המדברות. הם שרו:
  - אתה חייב לאכול את הטפיל! בתאבון לכולם!
  הצעיר ראה שהבשר מעשן, הריח היה מאוד מפתה. רוטב נשפך מעל, ובידו התגשמה כוס, ונתז בתוכה יין שחור. הזכוכית, נוצצת בהירה יותר מיהלום, החלה לנצנץ בכל צבעי הקשת, ואז צלצלה:
  - מלמטה למעלה! לתפארת רוסיה הגדולה!
  ארטיום לגם בזהירות. היין היה חמצמץ, נעים לטעם. אלכוהול לא הורגש, ואולי לא היה! אבל משהו שגרם לאופוריה קלה התחיל להסתחרר לי בראש.
  אלפאריה הציע:
  - אתה צריך חטיף!
  הצעיר לקח ביס מהבשר העסיסי. לשונו הרגישה ממש התרגשה מעונג. כן, זה בשר, זו הפעם הראשונה שהוא אוכל אותו. נכון, המחשבה הבזיקה לי בראש, האם היא טבעית או אולי סינתטית. עם זאת, האם זה משנה? הרי גם ברמת החלקיקים היסודיים אי אפשר למצוא הבדלים, אבל עכשיו אפשר לסנתז הכל! סט שלם של תחושות, אתה בולע בזהירות את הבשר והוא יורד בגרון שלך, ואז במורד הוושט. ממלא את הבטן שלך במשהו כל כך יוצא דופן, כמו תחושת כבדות נעימה.
  אלפאריה אמרה בקול קטיפתי:
  - בואו ננסה את נתח הבשר הבא, לאכול אותו ביחד?
  - אבל כמו?
  - בואו נשזר לשונות! - הציעה הילדה. - זו תהיה הרגשה הרבה יותר נפלאה מאשר לעשות הכל לבד!
  ולדימיר הסכים:
  - בוא נסיע את הקוואזר לתוך החור השחור!
  - זה יהיה טוב! Hyperquasar! (זה לא משתפר)
  כשהלשונות משתלבות זה באמת מאוד נעים, הן עוטפות זו את זו ומשפשפות. ניצוצות מתעופפים ביניהם. והבשר עצמו, כשהוא מחומם ונטען, מקבל טעם כה נפלא. הילד נאנק בהנאה.
  . פרק מס' 11
  מירבל שלגיה, שחוותה רעד מובן לחלוטין, אפילו בלתי נסבל, חיכתה לעונש. לאחר התבוסה היא נלקחה למעצר. ההאשמה הייתה חמורה, היא אפשרה לאויב לחמוק, גם אם זה היה רק ילד. ובתנאי מלחמה, עלולים להיות לזה שלושה סוגי ענישה: מאסר עולם באנטי-חיילים, דה-פרסונליזציה או השמדה! נכון, האחרון היה בשימוש נדיר ביותר, שכן הרס מוחלט של גוף חי, אם כי לא חלבון, הוא לא הגיוני. מירבלה הסתכלה ישר קדימה. כבולה משדה הכוח, היא אפילו לא יכלה לזוז. כל שנותר היה לחכות במצב חסר אונים לגורלו.
  שדה הכוח החל לנוע, הרובוטים נכנסו פנימה. קול חסר רגשות הכריז:
  - על פשע נגד רוסיה הקדושה האקומנית, האומה, הצבא והקיסר: אנו דנים אותך למאסר נצח בעולם התחתון. - הרובוט הבזיק את עשר עיניו בנקמה: - זהו, ילדה, חייך הסתיימו בצורה מפוארת! אבל אתה כל כך צעיר.
  דמעות הופיעו מעיניה של מירבלה:
  - אני יכול לפחות להיפרד מחבריי, חברים לנשק.
  - לא! - אמר הרובוט. - אנחנו לא רוצים שיהיו להם אסוציאציות לא נעימות, כמו גם זיכרונות ורחמים עליך!
  מירבלה גנחה בכבדות:
  - ומשאלתך האחרונה?
  - לפושעים זה לא קיים! הרשע צריך ללכת לעולם התחתון. ככל שזה ייגמר לך מוקדם יותר, כך ייטב!
  מיראבל נאספה, והרובוטים גררו את הבנות לאורך מסדרון ארוך. בהדרגה מהירותם עלתה. לפתע הם מצאו את עצמם מול קיר שקוף. מירבלה הייתה עירומה לגמרי, והרבה נערים ונערות שעמדו בתור הביטו בה. גינוי ניכר במבטיהם, אך חלקם גם גילו אהדה. אבל מירבלה אפילו לא יכלה לנופף בידה לעברם. לבסוף הם מצאו את עצמם בתא: ארגמן צבוע. כאן, ככלל, בוצעו גזרי דין. וזה אומר שהכאב הנורא היה קרוב מתמיד.
  מירבלה ציפתה להיכנס לאיזשהו מקדש, אבל במקום זה הובילו אותה לחדר הדומה למעבדה. היו הרבה מחשבים וים של הולוגרמות נצצו. כאן הסייבורגים היו לבושים במעין הסוואה וברחוב, למשל, אפשר היה לטעות בהם כעל ערימת אשפה. ואז הרובוטים נתנו לילדה זריקה גסה למדי בראש.
  - למה זה? - שאלה מירבלה
  - עכשיו אתה תצלול לתוך סיוט. ואתה תישאר שם לנצח. - הזמזם הסדיסט האלקטרוני. ואז האירה קרן ורובוטים זעירים רבים נכנסו לגופה. מירבלה הרגישה את דלתות המעבדה מתחילות להיטשטש, ופניו של הסייבורג, נוצצות מכעס, נפלו כמו חור שחור, והכל מסביב נעשה חשוך. הילדה הרגישה את עצמה צוללת למטה, כאילו נפלה לתוך שרף דיו, עיניה אפילו התחילו לאכול. סמיכות מוזרה נלחצה עליהם, שמזכירה קצת את הכספית הרדיואקטיבית שעליה צפה מירבלה, אבל זה היה הרבה יותר נורא, והבשר היה משוטח. ואז היא באמת הרגישה נורא, ופתאום עכשיו היא לעולם לא תראה את הכוכבים, התליינים צברו כוח על העולם האחר. הלחץ הולך וגובר, הופך פשוט לבלתי נסבל, ברכות המתעתעת שלו ובהתמדה המפלצתית. נשמע קול שחיקה, קול כמו כלב מגרד על ניקוז, רק הרבה יותר חזק, הוא נושך באוזניים, מסובב אותן. הרמרוד הלוהט נוגס בקרומים, יש תחושה של דם ושפיכת זפת על הלשון. כל כך מגעיל ומסריח, מסריח עם השילוב המורכב ביותר של צואה של יצורים מיקומים שונים. ואז מגיח פה מהחושך עם שיניים נוצצות כמו לבה של הר געש על כוכב לכת ענק. מירבלה מעולם לא ראתה פרצוף מגעיל כל כך של מפלצת, דמויות מסרטי אימה או חייזרים מהיקום; על רקע זה הם היו רק פרודיה פתטית על סיוט. אחר כך הופיעו אחרים: לסתות איומות אפילו יותר, חלקן היו ענקיות כמו האוורסט, ואחרות היו קטנות, נראות כמו כלבים כועסים מאוד. אז הם תפסו את בשרה בשיניהם הרעילות העקומות. בכל חייה הלא כל כך ארוכים אך מלאי אירועים, מירבלה מעולם לא חוותה כאב כזה. העיקר שאי אפשר היה למצוא אנלוגי לתחושות. זוהי להבה בוערת וחומצה קורוזיבית, בו זמנית מקפיאה קרח ומסור חיתוך עמום. וגם במקביל זעזועים יתר, שגורמים לפריקות, הקרנת אולטרה קרינה ומי יודע מה!
  והם המשיכו לייסר אותה, אפשר היה לראות בשר נקרע מידיה, עצמות נחשפות ומעיים יוצאים כאילו מבטן קרועה. יצורים מרושעים מכרסמים אותם, מסובבים אותם סביב שיניהם. מירבלה נאנקת, דמעות זולגות מעיניה. בייאוש היא גונחת:
  - אדוני, למה? אחרי הכל, לא הרגתי אף אחד בחיים שלי, לא בגדתי באף אחד! ריחמתי על הילד רק כי זה נראה כאילו בפעם הראשונה בכל חיי התאהבתי בו! אהבה היא טירוף!
  אפשר לשמוע צחקוק ומתוכו נראה כאילו מחטים לוהטות חודרות את עור התוף, שבמקביל מתרחבות וסופגות הכל וכולם! המוח שלי רותח. היפרפלזמה מתחילה להתפרץ באלימות בכל נוירון במוח של הילדה. לבסוף, מופיע פה ענק, נורא ומגעיל בדיסהרמוניה המכוערת שלו, והוא בולע את כולה. החלק הפנימי נקרע כתוצאה מנפילה לתוך משפך כזה. מירבלה רואה להבה משתוללת בגרונה, היא מתפרקת לשבע מאות שבעים ושבעה עלי כותרת, שונים לחלוטין בצבע ובגוון.
  - זוהי האש האגדית של העולם התחתון. - לחשה מירבלה, העור על ידיה גדל יחד, מכוסה בצלקות מכוערות. היא מנסה להאט את הטיסה שלה, אבל זה חסר תועלת; הוא לא יכול אפילו להזיז את עצמו מילימטר. כאן, גופה הצעיר, השטני, היפהפה, שהפך לאהוב, נפגע בנחל לוהט. הוא מלקק את הפטמה החשופה של הילדה. רק כלפי חוץ מגע כזה נראה חיבה ומכושף במיניותו. היא מעולם לא חוותה דבר כזה, עיניה חשכו, ואז זיווץ קפץ, נדמה היה לה שהתפרצה בפיה, ובטנה התמרדה, והיא הותקפה בנשק גרעיני, או ליתר דיוק כלי נשק טרמוקווארקים או תרמוקריונים. כמה לוהטת הייתה הלהבה הזו, כיבים גדולים הופיעו על עור חשוף, עצמות התכהו ונסדקו, וגרמו לסבל. הפטמות המשיכו להיות ללקק, הלהבה נגעה ברחם הנקי והחלק כמו של ילדה. לאחר מכן זה פירס כל כך הרבה שהילדה נכנסה להיסטריה. כל פטמה הייתה לוהטת, האש עברה דרך הבטן, חתכה את שרירי הבטן עם היפרפלזמה של סבל, ושרפה את המעיים. עד כדי כך שהשברים החרוכים נשרו והתמוססו בחושך המפחיד.
  "לא, אני לא רוצה, אני לא צריכה," היא אמרה. תן לי ללכת. אני לא אעשה את זה שוב! - מירבלה באמת הרגישה לא כמו לוחמת, אלא כמו ילדה קטנה שנלכדה במאורת שודדים.
  כל צבע של אש הוא דפוס מיוחד וייחודי של כאב. לסבל אפשר להעניק גוונים שונים, הגיוון שלהם מדהים, אפילו המרקיז דה סאד לא חשב על האורך שאליהם יכולה להגיע כושר ההמצאה של תושבי השאול. עקביה הרגישים של הילדה היו מכוסים בשלפוחיות, הם התפוצצו, התנפחו ושוב התפוצצו. שערה עלה באש, והילדה לא רק סבלה מכאבים, אלא גם עצבנה מאוד מכך שנמנעה ממנה עיטור כזה. הראש שלי ממש נצרך מפיצוץ היפר-גרעיני, כל שורש שיער כאילו קבור בחור שהיה מלא במתכת מותכת עד מיליארדי מעלות.
  - אבל השדים, אתה יכול לפגוש. - קולו המגעיל בצורה יוצאת דופן של המענה חורק בגועל. - חבריך לנצח!
  המראה שלהם, לעומת זאת, נורא, אבל זה לא נעים במיוחד להסתכל על הפה הקוצני שלהם, שמזכירים במעורפל תערובת של כרישים ותנינים עם הכלאה של סרפד ושחור. אבל הקרניים, למרות שהם מגעילים עד אין קץ, באופן מוזר הרגיעו אותי. מירבלה, כדי להסיח את דעתה מהכאב הנוקב, התחילה להיזכר בפולקלור, שבו השדים הקטנים והמצחיקים האלה, לפעמים מפחידים, לפעמים מצחיקים ותמימים, לפעמים עוזרים ולפעמים פוגעים באנשים. זכור במיוחד הסיפור על "האפיפיור ופועלו באלדה". אפשר בהחלט להתמודד עם "אנשים" כאלה. וכאן הם יודעים רק, דוקרים בקלשון, קוצצים בחרבות משולשות, הכנסת "מכשירי ריסוק" חצי ואקום, וקרינת מגה פלזמה עם רקטות גרביו-נוקלאון.
  - מדוע לא הקשבת למפקדיך, נפש חוטאת, בוגד חורים שחורים? - קרן השטן גדלה, הפכה למעין מקור וחטטת ברסיס.
  כשעצמות נשברות על הראש, זה כל כך כואב שאי אפשר לתאר את זה במילים. אבל במקביל, התודעה שלה לא התערפלה: אם מירבלה הייתה בבשר אדם רגיל, היא כנראה הייתה מתה מהלם. וכך היא הרגישה מגע גס במוחה, ואז המפלצת החלה לשתות את המוח. תחושה לא מובנת, כמו משיכת ורידים, רק הרגישות הרבה יותר חזקה. והשד המשיך לשתות, משחרר חומצה. הוא עשה את זה לאט, כאילו הוא מתאמץ. שד אחר החל לקדוח את ציפורניו, דוחף מחטים חדות מתחתיהן. הילדה ניסתה להרחיק את רגליה היחפות, אך הלהבות שרפו את עקביה העדינים יותר ויותר. נראה היה שהתזמורת מגבירה את הקצב בצעדת גיהנום. תזמורת בהנהגת מנצח סוטה כמו שהוא חושני!
  מירבלה צורחת, פיה הילדותי המפתה נפתח מעצמו.
  - לא, בבקשה אל תצלם אותי!
  הם תופסים אותה בלשון במלקחיים לוהטים בעלי שיניים פראיות ומושכים, קורעים אותה לאט מגג פיה.
  יש גם כאב, אבל קצת אחרת, וכבר אין צרחות, רק יבבות ויללות.
  תולעים מגעילות החלו לזחול מתחת לציפורניים של אצבעות הרגליים החינניות של רגליים יחפות וילדות, שהפכו מיד לזרמים של חומצה בוערת. השדים ממשיכים להשוויץ, בעקבות הציפורניים, הם התחילו לשבור מפרקי אצבעות, והם עושים את זה לאט, מתענגים על הסבל.
  - כך "פטמת הוואקום" חסרת המוח מקבלת את מנת הדייסה ההיפרפלזמית שלה בתיבול של אולטרה-לייזר על-ממדי. - צווח אחד: כנראה השד הבכיר.
  מירבלה כבר הגיעה למצב של אי שפיות: היא הוצפה בגל בלתי נסבל, או ליתר דיוק באוקיינוס של ייסורים. אבל השדים לא נסוגים, הם כבר החלו לעקור שיני פנינה, ולפגוע ללא רחם ביופי. הם כתשו שיניים ראויות לאלה עתיקה, ואז קדחו אותן, חוררו את הקצה לתוך המסטיק. במקביל, העצה עצמה התפרקה לחוטים זעירים שהסתובבו כמו מדחף של מסוק פגום.
  - איך אפשר לרדת לאכזריות כזו, האם באמת אין להם אמא? - חשבה מירבלה. - מי הוליד אותך, אישה או צבוע! ככל הנראה לאחר שקראו את מחשבותיה הנואשות, השדים צרחו, בקולות של להקת תני נשרים מחוברת לזן צפעים.
  - אין אם - אבא הוא השטן!
  אחר כך הם מצאו קמח חדש, חיממו את המקדחה וניסרו את השיניים האחרונות עם חותך מושחת בצורה מוזרה. לאחר מכן הגיע התור לעצמות. הם נשברו עם מלקחיים אדומים, נוצצים, בטמפרטורה גבוהה. כל צלע עלמה בנפרד. המלקחיים האדומים לוהטים עיקמו את פטמות האודם של הילדה, קרעו את אוזניה העדינות ושלפו שיער אחר שיער. היפרלהבה בוערת הובאה לעקבי הסבל והחשופים של הילדה, ובכל פעם הטמפרטורה הייתה גבוהה יותר ויותר! צבעי האש הלא ידועה השתנו ולפעמים החום הוחלף בקור כואב עוד יותר. העור עשן, העצמות בערו. נראה היה ששלושה לבבות עומדים להתפוצץ, להתפוצץ כמו סקסטיליון פצצות.
  ואז מירבלה הרגישה פתאום שלשונה החיננית גדלה, ויכלה שוב לומר משהו:
  - רחם למען השם.
  לפתע צצה תחינה מלאה בייאוש, כמו כוורת של דבורים. בתגובה, השדים צללו קלשונים לתוך הלוחם, קורעים ומחצים את שדיה של הילדה בדרך חדשה, שוברים את נחיריה, מוציאים את עיניה היפות בקסם!
  - אתה חוטא, חסר משמעות יותר מפוטון בקוואזר, ואתה צריך לדעת שהמשיח הוא המצאה של אנשים פתטיים. האלים האמיתיים הם אחד משני אנשים: הטוב והרע, והם יצרו את היקום כולו, כמו גם אנשים, בצלם ובדמותם. ואתם חוטאים וקוראים את היצורים, אתם חייבים להיות עבדים של הכוחות הגבוהים ביותר, מבצעים כל פקודה וסובלים מההשפלה הנבזית ביותר. אתה עבד חסר חשיבות, לא האמנת בקיומנו, ועכשיו אתה חווה הכל על העור שלך.
  - עכשיו אני מאמין!
  - מאוחר! אין לך תקווה ואין לך סיכוי!
  מיראבל המשיכה להתייסר, היא נשברה כמה פעמים ברציפות, נשרפה, ואז היא שוחזרה בצורה בלתי נתפסת. ואז הלוחם הושמד בדרך חדשה. ואז לשדים כנראה נמאס מזה בעצמם, והרימו אותו לאוויר, נשאו אותו דרך השאול.
  - תראה איך הסוררים נענשים.
  מירבלה ראתה נערות עירומות צולבות על צלבים. גופותיהם היפות שהיו פעם היו מרוטשות בצורה נוראית, דם נזל מהם. חזירים גדולים השליכו צלבים, לפעמים הקורבנות נפלו וחזירי בר התנפלו עליהם, קורעים את בשר הנקבה לחתיכות. איך היצורים האומללים האלה סבלו, חלק מהלחיים שלהם סומנו ללא רחם, ודמעות מהולות בזיעה ודם זלגו למטה. ייאוש היה בעיניו. הם כאילו התחננו: אנחנו חפים מפשע, רחם עלינו. אנחנו קורבנות נרמסים של אהבה אומללה ונלהבת.
  - מדוע נענשים האומללים הללו?
  השד היכה את הילדה עם ברך אדום לוהט עם קצוות משוננים על העקבים בכל כוחו, שטן אחר שבר את הברך של הילדה והשמיע בקול:
  - דברים קטנים שונים. אחד היה חצוף כלפי המפקד, אחר שבר מטוס טטרה-מטוס יקר, השלישי סירב לקיים יחסי מין עם בחור במהלך תרגילים מיוחדים, הרביעי נסוג. כלומר, כדי להגיע לכאן, לא צריך להיות חוטא גדול או בוגד גמור, די בעבירות קלות יחסית.
  - וייסוריהן המפלצתיים לא יסתיימו לעולם?
  - וזה להחליט האל הכול יכול והקיסרית. אם הוד מלכותה תוציא צו חנינה, הם עלולים להיות מועברים למקום אחר פחות כואב.
  - לגן עדן!? - צל קל של תקווה הבזיק בקולה של מירבלה, שבור מכאב.
  - אין גן עדן לכם הבוגדים. יש פשוט מקומות שבהם לא ירביצו ויענו אותך כל שנייה ושם תוכל להמשיך ולשרת את המפקדים שלך לאחר המוות.
  - מה מחכה לאנשים שפשעיהם חמורים יותר? - הלוחם כמעט נחנק מהתרגשות.
  - אנחנו נראה לך גם את זה.
  השטן דקר את עיניו בקלשון סוריאליסטי, התפוחים פרצו, נוזלים נשפכו ומירבלה הצטלבה, שחור, מפחיד בחוסר התקווה שלו, נפל עליה. ואז, לאחר מספר שניות, היא חזרה ליכולת הראייה, למרות שכל מצמוץ גרם לגירוד בלתי נסבל. הם עפו שוב ויצורים מגעילים עוד יותר עפו לקראתם. מירבלה הביטה בהם בזהירות. המראה הוא באמת כלום: גולגולת חשופה, חסרת שיער וגלדת; עיניים בוערות מאור תופת; קצר, כמו אף כרות עם חור שחור באמצע. ואולי הדבר המגעיל ביותר הוא היעדר לסת תחתונה, שבמקום תלויים ונעים שמונה מחושים עבים בצורת כוכב שטן. אז הוא הצמיד את עצמו אל מיראבל, שוקע את שיניו בשפתיה של נערת הסאטן (אוצר האהבה הרכה), נותן את הנשיקה המפורסמת שלו. ואז ידי הטופר שלו החלו לשבור את עצמות הנשים. מירבלה נאנקה מכאב חריף במרפקיה, מפרקיה נמחצו, המפלצת החלה לעטוף גידים סביב טפריה. במקביל, הפרשות עברו בגוף, משהו גרוע יותר מהיפר-זרם החזק ביותר. ואז הכל התאושש פתאום, אבל הכאב נמשך.
  - אז, זונה עתיקה, אולי נשתה כדי להכיר אחד את השני.
  המפלצת לא נתקעה ממירבלה, הושיט את ידו אל הספל, והוא התמלא מיד ביין. אובראזינה חיטטה לה בפרצוף.
  -לִשְׁתוֹת! - נבחה המפלצת בקולה של התגלמות האימה הקרה.
  ומכיוון שמירבלה לא רצתה לציית, שני שדים תפסו אותה בראשה, לחצו את לחייה ופתחו את פיה. נוזל מר נורא זרם במורד גרונה של הילדה. מירבלה כחכחה בגרונה ובלעה בעווית:
  - בוא נלך לתחתית! מלמטה למעלה! בואו נוסיף חופן של אינטליגנציה לראש הכרוב! - עזרו השדים, מזמזמים בלעג. כשהילדה האומללה בלעה את כל האספקה, בטנה התנפחה לפתע. זה בעבע ובער בפנים.
  - הכלבה הגרדית הזו נכנסה להריון! עכשיו תלדי ילד מהעולם התחתון!
  ואז הנוזל המשיך להתרחב עד שהתפוצצו הבטן והבטן הנערה החזקה.
  - כך יהיה עם כל חוטא ואקום וחוטא!
  מירבלה נקרעה לחתיכות, ראשה הרים, והתחיל לשחק כדורגל. זה מאוד פוגעני כשהם משפילים אותך, מכים אותך בפרסות שלהם, בזנב דמוי מועדון, וזורקים אותך. חלק מכפות הרגליים היו מרוחות במשהו מגעיל הרבה יותר מזבל או אפילו צואה של חיות עולמות האשפה. שפכים נכנסו לשפתיה והילדה הקיאה באכזריות. ואם זה פוגע בפוסט, אז זה לגמרי אופסייד. הראש שלי מצלצל, השיניים שלי עפות החוצה שוב ושוב, אבל אז הן נסגרות שוב. נדמה למיראבל שהכיף הזה יימשך לנצח, יותר מחודש אחד, דשא נורא התחיל לצמוח, הגבעולים שרטו את הראש הכרות וטיפסו לתוך הנחיריים. במקביל, השדים צחקו בטירוף, הטילו שתן על פניה של הילדה בצחנה בלתי מובנת ותפסו אותה בשיער. הם התפתלו וזרקו, אבל גם את זה הם הפסיקו, כנראה שלשדים נמאס מזה. הם לקחו אותה, לחצו על ראשה המרוט והחלו לתפור אותה במחט קהה וחלודה באופן מגעיל לגופה המעונה.
  אחר כך הכל נעלם, הילדה והמענה שלה מצאו את עצמם עומדים מול בור אשפה.
  - אתה חבר לשעבר במיליון הנבחר, וזה אמור להיות מוכר לך.
  אי אפשר לבלבל את הריח הזה של "זבל" בין-גלקטי עם שום דבר, רק הריכוז מוגזם, האף מתהפך, ומקדחה לוהטת לוהטת חודרת בזעם לתוך הנחיריים, חודרת למוח!
  אפשר היה לראות כיני עץ, תולעים, חיפושיות שעירות וזחלים דביקים שוחים ורועמים.
  אסירים זחלו נואשות ממש בתוך הבורות; גברים ונשים. הם דמו לשלדים מכוסים בגלדים מוצקים, ופצעיהם נוטפים מוגלה.
  - וואו, נורא! מירבלה הסתובבה, ראשה החל להסתחרר בכאב (תחושה שלא הייתה ידועה קודם לכן). למה הבחורים האלה עושים את זה?
  "הם חשבו שהם מורדים, וזה נשמע גאה, אבל במציאות הם היו רק בוגדים פתטיים". עכשיו גאוותם הושפלה. אתה רואה מה קורה למי שלא רוצה להכיר בדומיננטיות של מפקדים ותקנות צבאיות על עצמם. עכשיו התולעים מכרסמות בעצמותיהן, וזה יימשך לנצח, כי הקיסרית לא אוהבת אנשים גאים, במיוחד טיפוסים אנושיים כמו שאתה כלבה!
  - איפה פושעי העבר הגדולים ביותר, למשל היטלר?
  - וזה מה שאתה רוצה לדעת? הוא פושע מהעבר הרחוק! הומצא לו עונש מיוחד, כזה שאי אפשר לדמיין! זה מסוג הדברים: משהו שאת זונה חסרת משמעות לא אמורה לדעת. עם זאת, אם עינויים לא מספיקים לך, נוסיף עוד עבורך.
  הילדה נפגעה ברגליה היחפות, ואז עברו קשרי תיל מיוחדים בין אצבעות רגליה היחפות. החוט התחמם וגרם לסבל נוסף. אחר כך תפסו את הילדה בארבעה ווים, שתי צלעות, את שתי האחרות ברגליה ומתחו את היופי עד שעצמותיה נמחצו לגמרי.
  השד אמר בגאווה:
  - יש לנו הרבה סוגים שונים של עינויים. מענים רבים מהעת העתיקה, כמו גם חייזרים שנפטרו, חולקים בנדיבות את ההמצאות הבלתי נתפסות שלהם! אתה רוצה ללכת לקופסה?
  - לא!
  - אתה תקבל את זה בכל מקרה!
  הופיע אדם נורא, פנים מכוסות יבלות, זקן אדום בציצות, שיניים רקובות, פה מסריח.
  - זו מליוטה סקורטוב. עכשיו הוא ידאג לך.
  הופיעה קופסה מוזרה, היא דמתה לתיבת נגינה. חיצונית די יפה עם מעילי נשק מלכותיים. הנערה ניסתה להתנגד, אבל הכוח השאיר את גופה החזק שהיה פעם. חולשה בוגדנית, אפילו יותר משפילה מכאב! השדים הרימו את מיראבל וזרקו אותה פנימה.
  המוזיקה התחילה להתנגן, הקוצים התחפרו בירכיו, בקרסוליו ובצווארו. הפטישים הכו בראש, והגלגלים החלו לשבור אצבעות, ידיים ורגליים. במקביל, פיה של הילדה נפתח ונוזל חם נשפך על לשונה. לא רק חום, אלא גם תועבה, כמו מוגלה רותחת. מירבלה יללה, בטנה צלויה באש, הלהבות הרב-גוניות של השאול. המוזיקה התנגנה, לפעמים הגבירה את הקצב, לפעמים האטה. זה נמשך עד שכל מה שנשאר מהגוף היה בלגן עקוב מדם מעורב עם מתכת לוהטת. אחר כך הם פגעו בו בפטישים ויצרו פרסה. צורה מוזרה למפלצת לא ידועה, לא לסוס: אוונגרד מפחיד. אשר לאחר מכן הומס ומקורר בהליום נוזלי. אימה: אחרי השריפה לתוך החום הקפוא. הילדה, רוויה יתר על המידה ברגשות שליליים, התקשתה להתעשת:
  - ובכן איך? כמו! סבל, יופי! זו ההמצאה של מליוטה ובריה! מה דעתך לנסות את הכיסא של האב מולר עצמו, ראש הגסטפו!
  - כמו האדונים, כך המשרתים. - ציינה מירבל מבחינה פילוסופית. מראה קור הרוח היה קשה עבורה.
  - גם אתה צריך ללכת לפי דוגמתו של מליוטה סקורטוב. הוא היה מאוד קפדן ומנומס כלפי הבעלים החדשים שלו. אבל אתה כנראה לא יכול לחכות כדי לגלות מה קרה לשאר האנשים, אז אנחנו נראה לך. אבל קודם, כדי להרגיע את הגאווה שלך, נצלול אותך לתוך סיוט מרושע.
  מיראבל נקשרה בנחשים חלקלקים ובזחלים קוצניים, נקברה וטבלה בדיסת האשפה. כמעט מיד נפלו תולעים ותועבות אחרות על פצעיה המוגלתיים של הילדה. הם כרסמו בלוחם הנואש בצורה כה פעילה, שכמה דקות לאחר מכן נותר רק שלד אחד ממירבלה. ואז, לאחר שהלכו, "הקיאו" את הקיא בעל הריח המסריח: הבשר גדל במהירות מפתיעה, הם שוב המשיכו לטרוף את גופתה של הילדה. אבל זה לא הדבר הכי מגעיל, אבל כשהם (בגדלים, צורות וסוגים שונים - הדבר השכיח היחיד הוא רושם נורא, חוסר מוחלט של אסתטיקה והרמוניה בגופים המגלמים מחלות וריקבון) זחלו בפצעים, הגירוד היה בלתי נסבל. זה היה כל כך אכזרי, זה גירד כמו לעזאזל, לא רק היצורים התרוצצו, אלא גם מיליארדי חיידקים. לאחר זמן מה, מירבלה עצמה החלה לקרוע את הפצעים הללו, קורעת עורקים וורידים. ברגע שהיא לא השתגעה, המוח שלה עלול להיפגע.
  - בסדר, סיים את זה, אחרת אתה מבין, הזונה הממזרית מאושרת. קדימה זונה, תתחיל לעבוד!
  מיראבל נאספה, חבל נזרק סביב צווארה והיא נגררה. חבל התיל חנק אותה ללא רחם, ולריאותיה המיוסרות חסר אוויר. והגב שלי התייסר בריסים. לכל שוט, יצירת אמנות חסרת ערך של עינויים, יש כל כך הרבה תכלילים שונים: גורם לכאב:
  - שהכלב לוחץ את הקולר. אין צורך להיות עקשן.
  מירבלה מצאה את עצמה במדבר, שם ראתה אנשים קמלים להחריד, רבים מהם במיוחד נשים, שלא יכלו שלא לגרום לצער נורא. הנה חמישה בחורים צעירים מאוד, כמעט ילדים, גוררים סלע של חמישים טון. זה לא אמור לקרות על פי כל החוקים הפיזיקליים; השטן היושב על המדרגה מכה אותם בשוט נויטרונים, פולט ברק זעיר ואוכל עיניים (שאור זה יכול להיות מגעיל). אפשר לראות את המתח הבלתי אנושי של כל שריר, הוורידים מוכנים להתפוצץ, העצמות הדקיקות נסדקות. זיעה נוטפת מהגופים הצנומים, העבדים, המעונים באכזריות, וברגע שהיא פוגעת בחול היא מתחילה לעשן.
  - זה לא צלב בשבילך לנוח עליו. תעבוד קשה ואת בעצמך זונה. חסד הוא עונש. אופי רך הוא אדמה קשה מכדי להצמיח את זרעי ההצלחה! - השד מצמיד אותו לבלוק. סטירות על הכתף החשופה והמרופטת:
  - כאן יהיה לך ממריץ מצוין.
  עכשיו מיראבל הייתה צריכה לעבוד. הילדה הוכתה ללא רחם, נסעה הלאה, והיא נאלצה לשאת בנטל בלתי נסבל. כאן, הלוחמת המורגשת מדי חוותה מידה שונה של סבל, וזה מילא את לבה, שמעולם לא הצליח להתקשות. הדבר החשוב ביותר: זה היה חוסר הגיון מוחלט של העבודה שנעשתה; העבדים והעבדים שלהם נאלצו לשאת את הבלוקים במעגל, ואז להרים אותם למעלה, ואז לרדת. וכן הלאה ברציפות. בנוסף, השדים שפכו באופן פעיל גחלים לוהטות, מסמרים ושברי זכוכית, אפילו כתשו יהלומים תחת רגליה (הסגרה ראויה לסולטאנים), עקבות שרופים ועקובים מדם של רגליים חשופות ונערות שנגררו מאחורי מירבלה. נראה היה שהיא נפלה אינספור פעמים, אבל אז מכת שוט הנייטרונים אילצה את הילדה להתרומם. ממגע של זרם של חלקיקים אלמנטריים וקרנות קטלניות שונות של רמת הקווארק, נפלה עווית, זה היה כל כך כואב שהוא אילץ אותי לעבור דרך, לא יכולתי. המתח של סבל חסר גבולות, אפילו אם לוקחים בחשבון את העומס הרגיל של אימונים פראיים, הילדה עדיין לא נאלצה לגרור עומס העולה על הגודל והמסה של פירמידת צ'אופס.
  ובכן, כמו קוף עובד. - שאל השד, מחייך אפילו יותר מגעיל (למרות שזה נראה יותר גרוע שאי אפשר). "אלה עדיין רק פרחים, ייסורים הרבה יותר גרועים מחכים לך קדימה." בפרט, האם אתה רוצה לחוות דואליות?
  - איך זה? - שאלה מירבלה בקולו של סובל ומיד קיבלה שוט, מרעיד את כל גופה של הילדה, מעונה עד קיצוניות, על הגב.
  השד ציחקק ברוע:
  - לסבול בכמה צורות בו זמנית. נחלק אתכם למספר חלקים, ותקבלו מגוון הרבה יותר מגוון של תחושות.
  - לא, אני לא רוצה שמחה כזו!
  -מי ישאל אותך? "השד הוציא משהו כמו זורק קרן, כיוון אותו לעבר מיראבל ולחץ על ההדק.
  ברגע הבא הרגישה הילדה שיש לה שני גופות. אחד עדיין סחב מטען כבד, והשני היה תלוי על הצלב. בשני המקרים: השלמות המוחלטת של התחושות נשמרה.
  מירבלה הרגישה את ידיה ממוסמרות אליה, גופה נעשה כבד, כאשר גושי אבן ענקיים נקשרו לרגליה. כדי לא להיחנק בכלל, היא נאלצה למשוך את עצמה למעלה. אפילו הצלב צנח מהמשקל, העץ החזק נסדק, רסיסים נחפרו בגב החתוך. ללוחמת היה זר קוצני על ראשה. זה חפר נורא לתוך הגולגולת, והגביר את הסבל. כל נשימה לוותה בעוויתות כואבות. Pterodactyls תפס את שערה הארוך של הילדה, מאיים לקרוע את קרקפתה. השיער שלי נמשך לכיוונים שונים, ראשי רעד כמו חלוקי נחל ברעשן. ובמקביל, היא המשיכה להתאמץ, גוררת את הסלע הבלתי נסבל. יתר על כן, פני המדבר עלו יותר ויותר כלפי מעלה. קשה לומר מה גורם לסבל גדול, אבל כאשר הוא מוטל אחד על השני, מתברר שזהו "חג" בשר ודם.
  - נו, איך אתה אוהב את זה? - שאלו את הילדה בו-זמנית, שני שדים.
  מירבלה הנידה בראשה, או בראשה, בשלילה.
  - אבל אנחנו יכולים להעצים את העינויים, בחייך, חמודה, שלושה היבטים בבת אחת. והיית במיליון הנבחר, לכן, אתה צריך משהו יותר מתוחכם וטכנוגני.
  לפני שמירבלה הספיקה למצמץ עין, גופו נלחץ לתוך לוח. ואז הרגישה הנערה את משקלה של החללית על עצמה. כל המעיים נלחצו, עצמות נסדקו, כמה צלעות התפוצצו. ואז נשמע אות ההתחלה והחרירים התלקחו, הפלזמה שחוממת למיליארדים רבים של מעלות שרפה את הבשר. כשמתחמם כל כך, תחושת החום הבלתי נסבל היא כזו שהיא פילחה כל תא, בוער, את החלקיק הקטן ביותר של הגוף שסבל. החללית האדירה התנתקה, עפה למעלה, ולרגע זה נעשה קל יותר, אבל ברגע שמירבלה הספיקה להסדיר את נשימתה, הספינה התפוצצה, ופסולת נפלה על הילדה.
  - בראבו! אמר השד ומחא כפיים. - זה נקרא התחלה נצחית.
  ואז החללית הופיעה שוב, המדרגות נשרפו שוב, אש לוהטת, ואז המריאה ונפלה שוב. תחושת החריג האפילה לרגע על גלגולי הגיהנום הקודמים. ואז מירבלה התחילה לקלוט שוב, הכל באותו הזמן.
  - האם להוסיף רביעית או שזה מספיק?
  - כמובן, זה מספיק! - הנפש של מירבלה כבר הגיעה לגבולה מייסורים.
  - לא, אתה לא תשתגע, זה יפחית את הסבל שלך. יש לך בשר טוב, גוף של ילדה רגיש, אבל אנחנו מסוגלים לשנות את הפרמטרים שלו ולהעביר את הבשר שלך לכל צורה אחרת. רוצה להתנסות?!
  - תן לי ללכת, בבקשה! - לחשו צורותיה המעונות של מיראבל. כל מולקולה כאבה, כל אטום שנעקר, מיוסר בפראות של הגוף.
  - טוב, אני לא! זה לא מספיק לך. למי אהפוך אותך? אני חושב שזה מטאוריט.
  מיראבל נזרקה לאוויר. היא נשארה בעצמה ובו זמנית הרגישה כמו גוש אבן. בכאוטית, קופצת מצד לצד, היא נעה בחלל ריק. וכאן הסבל היה קשה מנשוא. כוכבים רבים שרפו את המטאוריט של הילדה במגוון של קרניים, מפשוט ועד קרני רנטגן ונייטרון. אבל קרינת אלפא וגמא היו כואבות במיוחד. חלקים בגופה התחממו או להפך, התקררו. פני השטח נסדקים, חלקים שלמים נפלו, ובמקביל הילדה חשה קר בחלל מת וחסר אוויר, ונראה היה שהריאות שלה עומדות להתפוצץ מחוסר חמצן. מירבלה סבלה ללא חלוקה, הפכה לאבן, היא לא איבדה אפילו טיפה אחת של רגישות. לפעמים נפלו לתוכו שברים קטנים ממטאורים אחרים או שהוא נתקל בשברים חדים של לוויינים: מלאכותיים ו. טִבעִי. וזה גם גרם לסבל בלתי נסבל.
  - הו אלוהים, הציל אותי מהמטורפים האלה, למה הגיע דמיונם הפרוע. ובכן, באמת, "הרוחות הרעות" הקרניות: הם יכלו לחשוב על דבר כזה.
  והשדים המשיכו לעשות פרצופים, מתחרים לראות מי יגרום הכי הרבה גועל. לאפשר לך לעכל, פי ארבעה את הייסורים.
  כאן החל גוף המטאוריט להימשך על ידי כוכב הלכת הענק. מיראבל הרגישה מפוחדת, אבל היא אפילו לא יכלה לזוז; למרות שבשרה הרגיש הכל, זה היה חסר אונים לחלוטין. מיראבל עפה לתוך השכבות הצפופות של האטמוספירה, פני השטח שלה נמסו, ואז הגוף התחיל להתאדות, הוא פשוט נשרף באטמוספרה. זה הפך לתמריץ נוסף, הגל התשיעי, באוקיינוס התורות. לבסוף, כדור האש הושמד לחלוטין ומיראבל הופיעה מיד בחלל. קרוסלת העינויים נמשכה, הסוסים החלו לדהור.
  - ארבעה סוגי עינויים בו זמנית אינם מספיקים. זו הסיבה שאת, זונה, אל תנסה משהו בחמישי.
  - שוב חלל? - שאל שד אחר.
  -לא, היסטורי! - איך אתה אוהב את הפשיסטים, ידידי? - בחיוך הראה השטן שלוש שורות של שיניים עקומות ושחוקות. ומחושים של השד האחר גדלו בגודלם; הקצוות מושחזים.
  - אני שונא אותם!
  - ואתה צריך להתאהב. ראשית, מה אתה מרגיש לגבי פברואר?
  - אנשים נורמליים למדי, מאוד מוכשרים וידידותיים. - דרך גל רב רמות של כאב, אמרה מירבלה. "למרות שאתה צריך לפקוח איתם את העיניים." שולל אותי במיוחד בפברואר. לא, לא מותק! אבל גם לכוכבים יש כתמים!
  אתה תהיה מאכיל נהדר. או ליתר דיוק, פידנקו קטן.
  רגע לאחר מכן, מירבלה הרגישה כמו ילד בן שמונה או תשע בערך. הוא היה עירום לגמרי, ולידו עמדו אותם נערים עירומים. הם גזרו את שיערם, היה קר ומשעמם, מסביב היו הקירות האפורים של הצריפים, תיל תיל וכלבים נובחים.
  המכונה הייתה מאוד טיפשה, הם שלפו גושי שיער, אבל עוד יותר נורא הייתה הלחישה המבשרת רעות.
  - עכשיו יקחו אותנו למשרפה.
  כשהייסורים עם השיער נגמרו, הפשיסטים המרושעים במדים שחורים ועם סמל הגולגולת והעצמות הצולבות, בולט, עמדו בשורה. מירבלה הבחינה עד כמה הילדים רזים, כל עצם של הילד שהולך לפניו נראתה, גבו הפך לחבלה מתמשכת עם צלקות ובורות. הם נלקחו החוצה, ירד שלג, כפות רגליו היחפות של הילד נשרפו על המשטח הלבן, נגועים מעט בדם קפוא. שוט עבר בין השורות, מכה נושכת נפלה על הישבן, בקושי מכוסה בעור, של מיראבל שהתגלגלה מחדש.
  - החזיקו את רגליכם, יצורי פידוב.
  היה ברור שהילדים מנסים בכל כוחם, ויכולתי לראות עקבים חשופים אדומים ברצף. הבטן של מירבלה ריקה, הרעב מכרסם במעיה, חומצה חונקת את בטנה. כלבי רועים רצים אליהם נובחים, הם נראים משוגעים, הפה שלהם קצף. אחד מהם הוא הזועם ביותר וכמעט נושך את רגלה הצנומה של מירבלה. ילדה בגוף של ילד מפחידה, אבל הילדים האלה שמשתחררים נדחפים בחזרה לקו עם כידונים חדים. לבסוף הם מובלים לתוך בניין פולט סירחון עז. מירבלה, ושאר הילדים, התקררו לחלוטין והכחילו. בתחילה, כשהיא הלכה עם רגליים שבורות וקפואות למחצה על רצפת הפלדה הלוהטת, היא חוותה תחושה של אושר. ואז התחיל להיות חם, ומירבלה רקדה את ההופאק. שפתיה לחשו תפילה יהודית.
  - רחם על יהוה. תן חיים לילד! או יותר נכון ילדה! לזרוק את הנאצים לשאול! בעובי הקורה!
  שריפת רגליהם של הילדים התחזקה, ילדים רבים כבר החלו לצרוח ולבכות, וריח הבשר הבוער נעשה בלתי נסבל.
  היו הרבה בנים, הם היו לחוצים זה בזה, מירבלה הרגישה את המגע של גוף רזה, עם עודף משקל, מיוזע. שכמות חדות דקרו אותה בחזה הגרמי. זפת לוהטת נפלה על ראשה המגולח ומירבלה צרחה. צחוקם של אנשי ה-SS, בדומה לרטינה, נשמע, ואז נשמע אות. הרצפה החלה להטות. הילדים שעמדו על הקצה החליקו לאט אבל בטוח לתוך גיהנה. החבר'ה נצמדו זה לזה, ניסו לתפוס את הרצפה החמה והחלקה, אבל הכל היה לשווא. אפילו למרות כל הסבל שחוותה, ליבה של מירבלה פועם כמו מקלע.
  עכשיו תורו לחמוק לעולם התחתון. הלהבה בולעת אותו וכאב שאין דומה לו מגיע, העור נשרף במהירות, והאש מלקקת את העצמות בהתלהבות חושנית. מירבלה חווה כל שנייה בנפרד, ואז כשהעצם האחרונה נרקב, היא מוצאת את עצמה חזרה לפעולה. סיפור האימה חוזר על עצמו שוב ושוב.
  - אז כבר הגעת לשלב החמישי. - השטן מתערב. - אבל זה לא מספיק לך, אתה צריך להגביר את המומנטום שלך.
  עיניה של מירבלה לא הביעו דבר, היא הייתה כל כך מוצפת ברגשות שהיא לא יכלה לדבר. שד עם גולגולת חשופה ומנוונת הציע.
  - כיוון שחזרנו להיסטוריה האנושית, אז אולי נחזור שוב על הפרשה עם הגרמנים.
  מה אתה מעדיף; מטוס או טנק?
  השותף השטן נאנח.
  - כמובן המטוס; זה הרבה יותר דינמי.
  - איזה בשר ניתן לה?
  -בנות הן הכי טובות, גברים כל כך מגעילים.
  שוב הנוף השתנה. מירבלה הרגישה כאילו היא טסה במטוס, רגע קצר של חופש ואז היא נפלה ונפלה. ממש ברגע האחרון לפני ההתרסקות, מצליח הטייס לקפוץ מהמצנח, אך ברגע שהרצועות התהדקו חלה מכה ואיבוד הכרה מיידי. הם תפסו את מיראבל בזרועותיה והתיזו מים על פניה; פנים אכזריות, צלבי קרס וסמל ה-SS - שני ברקים - נראו מסביב. בגדיה נקרעים, והילדה רואה באימה: שני שדיים נשיים מגודלים. היה בהם משהו חמקמק מפחיד. שדיים נמחצים, צובטים, מושכים. ואז הם מתחילים לקרוע את חגורת החרב. מירבלה מתעוותת בייאוש, בועטת ברגליה. הם הכו אותה בראשה בקת רובה, ואז הם קורעים את התחתונים שלה, מושיטים יד אל חלקיה הפרטיים בידיים מלוכלכות. מירבלה שואגת כמו זונה, הגוף הנשי של מישהו אחר משפיע על הנפש. היא יודעת מה עומד לקרות ורועדת בציפייה לכך.
  - איזו זונה, מכשפת הלילה נתפסה, שתה עתה את כוס ההשפלה למען חבריך שנפלו.
  מירבלה הרגישה יתד חד במפשעה. הם החלו לאנוס אותה בטירוף. במקביל, לשני גברים היה מיראבל בבת אחת. זה לא היה כל כך כואב: כמה משפיל, החבר לשעבר שלה במיליון הנבחר היה "זועף" כמו הזונה האחרונה. גבר אחד החליף את השני, באופן מפתיע, אבל סקס, במקום שמחה, הביא לילדה סבל מוחלט. היו הרבה מאוד אנסים, והכל בתוכה נקרע, ומילא אותה בזרע רעיל ומסריח. מירבלה חשבה שכל זה ייגמר, אבל הנאצים מצאו ייסורים נוספים.
  - היא טייסת, אז תן לה לעוף!
  הווריד של מירבל נחתך, ואז הגיד נשלף החוצה במלקחיים ונקשר למטוס.
  - ובכן, הנה קמצן. המריא לטיסה שלך, אנו מאחלים לך חוויה נהדרת.
  הלוחם המריא, מיראבל נדפקה ונתלשה מעל פני השטח, רק ענפי השיח הוצלפו על רגל הנקבה העירומה והשזופה. הכאב הגרוע ביותר, כשהוורידים החלו לצאת, היה לפניו. נראה היה שהלוחמת הצעירה כבר חוותה הכל ואין מה להפתיע אותה, אבל לא, הגידים נמתחים ודם ניתז מהעיניים.
  המטוס ביצע פירואטים, עשה מגלשות, גלגולים ולופים. כל זה רעד והעיף את הגופה. מירבלה שאגה, ובמקביל התייסרו שאר גלגולי הילדות. ואז החלה הלוחמת לרדת בחדות ומירבלה התרסקה באדמה, ואז היא נגררה לאורך הקוצים וטבלה בביצה מסריחה. כל זה גרם לי לתפוס סבל: קצת אחרת. נראה היה שלמטוס לעולם לא ייגמר הדלק. עם זאת, לאחר טיסה של מה שמרגיש כמו שעות, הוא נשרף במהירות הבזק והכל חוזר על עצמו שוב.
  השטן אפילו שר, בקול מחוספס ומגרד מוח:
  אכזר, מלך הגיהנום האדום,
  יש ליווי גדול סביבו!
  וכמה טוב שאתה לא יחסי ציבור,
  האפקט הוא הפוך לגמרי!
  
  שד נורא מברך אותך,
  ארבע קרניים, אריחים ארוכים!
  לא זו הסיבה שישוע קם
  כדי שמי שנכלא בבית הדין יוכל להיכנס לגן עדן!
  
  היית ילדה גאה
  נכנסו למיליון הבולט!
  עכשיו הבעלים הוא השטן,
  והייסורים אינסופיים - לגיון!
  
  איזה סט - כאן תמצאו הכל,
  יש מתלה, מחטים ואש!
  כשתענה תשיר בקול רם,
  אלוהים הושיט את יד ימין הזעם!
  
  יש ייסורים מודרניים יותר,
  מטוס וטנק לשירותכם!
  אנו רומסים, אנו מאחלים כבוד,
  בגיהנום יש סדר - לא כאוס!
  
  היית רך בנועם,
  עכשיו החיים חרא בשביל זה!
  אתה לא צריך להיות כבשה קדושה
  אין מקום לענוים עלי אדמות!
  
  כל טיפש יבין את המוסר
  הדרך להצלחה היא אלימות, רוע!
  הפקודה ניתנה - לצאת לטיול,
  יש מלחמה - יש לך מזל!
  
  פציפיסט לא יכול לשרוד
  הרי בלי חרב אתה חלש לגמרי!
  הפשיסט נמחץ לתוך החול,
  ואין יותר בעיות איתו!
  
  ואת יפהפייה - זו הבעיה,
  החלטתי לבכות - זה הכל!
  זה מחיר האהבה
  כל השאר אבק - שקרים!
  
  ובכן, עכשיו תפתחו את העיניים,
  בגיהנום הבשר נשרף ונאנח!
  משתולל בגוף: סערה, סופת רעמים,
  ואי אפשר להתגבר על הכאב!
  
  ומה יותר גרוע, מה כל הפחד,
  לא יהיה סוף - לעולם לא!
  לא יציל: לא אלוהים, אללה,
  סדרה של עינויים מחכה!
  באופן מוזר, המילים האלה, במקום לסיים את מירבלה, החיו אותה. היא הייתה רגישה מאוד לחריזה מגושמת.
  - אתה השטן דיברת בשירה. אז הכל לא בסדר עם הקרניים שלך! - הלוחמת אפילו קרצה, עם כל עיניה בגופות המעונות.
  - ואני רואה לך קוואזרים! החלטתי לקחת אותו ברכיבה במקום לשטוף אותו. אני מעריך את חוש ההומור המקסים, היכן אמורה להקצות את הזונת הוואקום שלה לצורה השביעית של עינויים? אולי לתוך כור היפר-גרעיני?
  השד הזיז את זרועותיו המסוקסות.
  - שבע הוא מספר קדוש והוא חייב להיות משהו גרנדיוזי. וכזה שהסבל מציף את המידה.
  - ואז אני מציע אופציה - סופרנובה, היא תאכל את הזונה מבפנים.
  - מהמם! תקשיבו למירבל - שתהפוך לאפור! ניתן לך הכבוד המיוחד לחוות את מה שאנו מציעים רק לפושעים ולמנהיגי המורדים הידועים ביותר לשמצה. פחד וחזר בתשובה, אויב ה'!
  ואז החלו עיניה של מירבלה להסתחרר, והיא מצאה את עצמה במרכזה של להבה מתמשכת של מיליארדי דולרים, כעת כל גופה התמוסס בה, והלוחם חש את החום המפחיד עם כל מולקולה, כל קווארק רוטט, כל גרעין של הגוף שלה, שהפך לעצום להפליא. מה שהיא הרגישה כשצללה לגיהנום היה רק פלפול קלוש של תינוק לעומת קולו של מלאך זועם. זה האפיל על כל צורות הייסורים האחרות. מוחה של הילדה נראה מתנפח, חש בו-זמנית קווינטיליונים של קילומטרים מעוקבים של פלזמה חמה, ומה שגרוע אפילו יותר מהיפרפלזמה, תהליך מיזוג של קווארקים ופרונים (החלקיקים המרכיבים את הקווארקים). עכשיו היא הבינה מהי תחושת כאב אמיתית, שאין לה אנלוגים ביקום כולו. ועדיין, גם זה לא היה הגבול, עוצמת הסבל גברה - הכוכב הקוואזר חווה לידה מחדש. מהו פיצוץ סופרנובה קוואזר - מאה מיליארד קווינטיליון פצצות מימן: נפלו למקום אחד. אבל אף נפש אחת לא יכולה לעכל הכל בבת אחת. מירבלה נרעדה, קהות חושים שקעה במוחה, הגלגול האחרון גמר אותה.
  רובוט העינויים הביט בגופה חסר האונים אך עדיין טעים, המחשב אמר:
  העולם התחתון הסייבר גמר אותה.
  - ובכן, נצטרך להחזיר את האיש הקטן.
  מירבלה התעשתה: כל שבעת ההיפוסטזות של האימפריה האוניברסלית הבלתי נתפסת של הייסורים, המבוססת על הטכנולוגיות המודרניות ביותר, כבו, השדים רעמו בכעס.
  - אתה בר מזל. הקיסרית עצמה קמה בשבילך, העינויים נגמרו, אבל אם תבוא אלינו שוב, זה יהיה אותו הדבר, אבל פי אלף חזק וממציא יותר, והכי חשוב, למיליארדי שנים אינסופיים. עכשיו תכירו את Hyper Angel of Hell האלקטרוני!
  תמונה מטושטשת הופיעה לפני מירבלה, שהתגלמה בבת אחת בריכוז של כל דבר נורא, חולני, קטלני: הכל היה כל כך מגעיל שהלוחם זכר: רק תריסר קרניים מעוקלות חולץ פקקים, יבלות קרועות וכיבים מודלקים להחריד. ואז אצבע חדה פילחה את הילדה דרכה; אם זה לא היה בעולם התחתון, היא הייתה מתה מיד מניתוח כזה, כשהציפורן התפרקה למיליארדי מחטים שורפות את הגוף. מיראבל נקבה מישבנה ועד לחלק האחורי של ראשה. היא נישאה כלפי מעלה, להבה לוהטת שוב השתוללה סביבה, פיות הבזיקו, ולבסוף קרן אור חתכה את עיניה.
  - בעוד בוגד הוואקום חופשי. נתראה בקרוב! - אמר ההיפרמלאך של הגיהנום. מירבלה התעלפה שוב כשההכרה חזרה לראשה, אמר קול נשי עדין.
  כן, היא בהלם. זה עונש מופרז לאדם. יתר על כן, לוחם מוכשר מאוד!
  - אתה צודק, כמו תמיד, היפרמרשל! אבל בית הדין יודע טוב יותר איך להתמודד עם בוגדים! - מענה הרובוט הרעיד את היופי העירום. - בזמן שאתה פנוי, לעת עתה.
  הילדה הייתה בהלם ומיצמצה לעתים קרובות, פניה הכחילו, העיניים על פניה שקעו.
  המרשל מריה רעשן ניסתה ככל יכולתה לנחם את הילדה, כוס יין עם מיץ אמרלד הופיעה בידיה:
  - שתה, יופי שלי! אני מקווה שזה יעזור לך להתעשת.
  מירבלה שתתה והרגישה הרבה יותר טוב. הצבע הוורוד חזר לפנים. הילדה שאלה:
  - מה יקרה לי עכשיו! האם באמת נשאר לי רק כאב? והכאב הוא אינסופי...
  תמונה של עוד יופי מקסים בחליפת חלל מפוארת הופיעה מול הילדה. זו הייתה האולטרה-היפר-מרשל של מחלקת "אהבה עדינה", אנסטסיה סטרלטסובה, ידועה ומפחידה את כל נתיני האימפריה (אולי מלבד הקיסר). כלפי חוץ היא נראתה כמו ילדה מאוד יפה ומוארת, מרשימה, מלאת קסם ותשוקה. ואכן, סטרלטסובה הייתה מאוד אוהבת, היא אהבה להתעלס עם כמה גברים או חייזרים מכל הסוגים בו זמנית. יחד עם זאת, היא נבחנה בכושר המצאה גדול ופשוט מדהים בגרימת כאב.
  עם זאת, זה לא מה שעניין אותה כרגע:
  - אתה יודע, עשית פשע חמור ונידון למאסר עולם עם שהייה באנטי-חיילות! זה אומר שתמיד תחווה כאבים עזים ולעולם לא תהיה לך הזדמנות ליהנות, להירגע או לנשום. אין לך זכות אפילו להירדם, אין לך בידור, ומכיוון שלא תזדקן, זה יכול להימשך אלפי שנים ארוכות וכואבות. בדרך כלל לאנשים כמוך אין רחמים!
  - ואחרי סוף המלחמה המנצח?! - ביישנית ומהימנה, שאלה מירבלה.
  ההיפרמרשל, מחייך בשיניים נוצצות כמו היפרפלזמה שנפלטה על ידי זורק קרן, ענה:
  - במקרה כזה, כמובן שיש לך סיכוי, אבל סביר להניח שאלו יקבלו חנינה. שהיה כלוא לפניך, יקירתי. באופן כללי, אל תסמוך על רחמי הקיסר או הקיסרית!
  הנערה הרכינה את ראשה, דמעת פנינה התגלגלה על אפה החינני:
  - ועדיין, אני אוהב את ארץ מולדתי!
  אנסטסיה סטרלטסובה חייכה אפילו יותר רחב:
  - אנחנו יודעים את זה! אתה כנה ונאמן לחובה! לכן, לפי רצונה של הקיסרית הגדולה ביותר, אנו נותנים לך הזדמנות לשרת את המולדת! האם אתה מוכן לקחת על עצמך משימה חשובה?
  מירבלה הנהנה בלהט, לא היה לה כוחות נפשיים להסתיר את שמחתה:
  - כן בטח! אני רוצה לשרת את מולדתי בכל יום ושעה, כמו לוחם אמיץ וחייל נאמן.
  אנסטסיה הנמיכה את גוון הקול שלה באופן תיאטרלי:
  . פרק מס' 12.
  ינקה המשיך בלחש:
  - הבעיה השנייה היא שפצצת מימן מייצרת קרינה חזקה שהורגת את כל היצורים החיים!
  סאדאת פזל ושאל:
  - האם קרינה היא כמו רעל?
  - לא! הרבה יותר מפחיד! יאנקה גלגל את עיניו כדי להיות משכנע. - זה משהו שיכול לגרום אפילו לדמיון הפרוע ביותר לרעוד. בלתי נראה, חסר צבע וריח, אבל קטלני אפילו לג'וקים!
  - קסם השאול?! "הגוף המיובש והחום של הבנים החל לרעוד בבת אחת, והייתה זוועה אמיתית בעיניהם.
  - לא! מדע מעבר לקסם. הפיזיקה עמדה לשירות האנושות. - יאנקה רצה לפרוש את זרועותיו, אך החבל הסיבי שהחזיק אותן מנע ממנו.
  עלי העיר:
  - המדע משעמם! אני לא יודע, אבל כמה היא נתנה לנו?! מה משמעות המילה מדע בכלל?
  ינקה משך בכתפיו:
  -אתה עדיין בשלב מוקדם מאוד בהתפתחות הציוויליזציה. בנוסף מפריעים מסדרים ודתות שונות.
  סאדאת הסכים:
  - נציגי מסדר "האל הזועם" מאמינים שכל המדענים משרתים את השטן ושורפים אותם. פעם הם צדו מכשפות, אבל לאחר שמספר הבנות היפות ירד משמעותית, המלכים, הסולטאנים והמלכים התקשו לשכנע אותם להפסיק את הזעם. ועכשיו האמת היא שעינויים אינם נדירים, במיוחד עבור עבדים. אבל עקרונית אפשר לחיות.
  עבדות אכן הולמו לעתים קרובות. הם היו שוט רחב מיוחד, כדי לא לחתוך את העור, אפילו גברים קיבלו את זה. הם לא חסכו על החבר'ה המבוגרים בכלל.
  - מלבד הקטלנית שבה כולכם לא חיים, אתם לא חיים כי אי אפשר לקרוא לזה חיים! - שר יאנקה.
  השוט שרק, אבל המכה לא נפלה על גופו של הילד הסובל. נראה שהמשגיח רק רצה להפחיד את הילד. הוא עצמו המשיך לשים את ידו על אוזנו, והסגיר את הסקרנות.
  - השקט את הפטפוט שלך! - הוא מלמל.
  סאדאת שאל:
  - אתה יודע לכתוב?
  - בוודאי!
  -האם אתה יכול לתאר איך נוצרת פצצת מימן?
  - באופן עקרוני, אני יכול, אני קורא את זה באינטרנט, אבל אני לא יודע את כל הפרטים. ובכלל, זה כל כך קשה, שלא בכדי רוב המדינות בעולם רוצות להפוך למעצמות גרעיניות, אבל הן לא יכולות לעשות את זה. אפילו למשל, להודו, מדינה עשירה במשאבי טבע עם אוכלוסייה של יותר ממיליארד, נדרשו חמש עשרה שנים ליצור פצצת אטום ומימן. אז אתה והמחרשה שלך: לא תקבל נשק כזה בקלות כזו. בנוסף, אתה צריך לדעת הרבה פרטים טכניים. פצצת מימן היא קבוצה של יסודות מורכבים וחומרים ייחודיים. זה דורש פלוטוניום ואורניום - 235. ובכלל, עולם שבו סולטנים שולטים והעבדות שולטת; זה בהחלט מוקדם מדי לשלוט בנשק כזה.
  עלי העיר:
  - המלך שלנו עם כוח כזה הרס כנראה את כל הפלנטה! לא, אתה לא צריך להקניט נמר עם שדיה של אישה.
  סאדאת הסכים:
  "אולי נשק כזה הוא אכן קשיח מדי עבור השליטים המקומיים."
  ינקה התבדח:
  - איזה קרניים של חזיר! ושיני החמור!
  - זו השוואה מדויקת! עלי הסכים. - אתה לא צריך להסתכן בזה, אבל איך אתה נכנס לעולם שלך?
  - לא יודע! אולי השדים יכולים להעביר! למרות שכוחות הרשע הם מרושעים מסיבה זו, כדי לא להיות נדיבים כלפי אנשים לא-ישויות. עם זאת, איך אנחנו בעצמנו מרגישים לגבי ג'וקים?
  סאדאת קימט את מצחו השזוף ושאל:
  - האם היצורים האלה הם כמו חתולים?
  - בלי חרקים!
  - אני אישית אוהב פרפרים!
  ינקה הניד בראשו:
  - פרפרים זה טוב, אבל יש גם יתושים, וגם יצורים אחרים שעוקצים ומייסרים אנשים.
  סאדאת משך בכתפיו והעיר:
  - אין לנו כאלה במדינה שלנו. אבל אומרים בצפון, יש חרקים נבזיים וצורבים כאלה! עם זאת, מה אם השריטות שלנו מהריסים נלעסו גם על ידי פרוקי רגליים? זה יהיה נורא!
  ינקה שוב הודה לאל-יכול שלפחות אין גנאי בעולם הזה. הוא נזכר בטיול שלו בצפון, איך יתושים כמעט אכלו אותו. אפילו לא ברור למה אלוהים ברא תועבה כזו, כנראה כדי לעצבן אנשים שוב. הג'ונגל גם מלא בכל מיני דברים נבזיים ושאר זבל. נכון, ינקה מעולם לא היה אצלם, הוא ראה אותם רק בטלוויזיה ובאינטרנט. עם זאת, נראה שיש מקומות גם על הפלנטה הזו: שבהם שולטים כל מיני תועבה.
  הילד הניד בראשו והדף את שערו הבלונדיני ממצחו במרפקו (ידיו היו קשורות). באופן כללי, למה אין אושר על פני כדור הארץ. זה קר או חם, אתה צריך ללמוד זמן רב ומייגע בבית הספר, ובחורף לעתים קרובות יורד שלג. קשה מאוד להשתזף, ופירות הדר גורמים לך אלרגיות. זה העולם! איך חיים זקנים? באופן כללי, זה סיוט, החיים אינם אלא עינויים. ינקה תהה האם יצליחו להמציא את סם הנעורים הנצחי במהלך חייו? או איזו קרינת אנטי אייג'ינג?
  יש עוד תקווה לזה! לא רציתי לסבול ולגנוק כמו שאנשים זקנים עושים.
  באופן כללי, מנקודת מבט אנושית, אלוהים אכזר מאוד אם הוא הרשה סבל כזה למיליארדי אנשים. אולם, תהליך ההזדקנות: יהוה חסר הרחמים לא רק התיר זאת, אלא עורר זאת בעצמו. כמו שנאמר לאחר המבול: יהיו ימיהם מאה ועשרים שנה! עם זאת, הרוב המכריע של האנשים לא חיים עד לגיל הזה! אפילו אנשים בני מאה הם נדירים; רבים הם כבר סבים מרושעים בגיל שישים. באופן כללי, לעג כזה לאדם הוא מוגזם! ובכן, אתה לא יכול לעשות את זה לילדים שלך! אחרי הכל, זה סדיזם מתוחכם, מושחת, להרוג לאט לאט את הילד שלך, ואפילו להפוך אותו לאדם מכוער. ומה דומה ה' אחר כך, בורא כל הדברים! כילד בגיל הרך, ינקה חשב על הרבה, ניתח והסיק מסקנות. המסקנה הנערית העצמאית הראשונה שלו היא שאין אלוהים! היקום נשלט על ידי החוק חסר הרחמים והעיוור של האבולוציה והברירה הטבעית.
  נכון, הוא ראה שדים שזרקו אותו ואת חברתו ליקום אחר. במבט ראשון זה מוכיח את קיומו של אלוהים. הרי אם יש שדים, אז יש מלאכים. אם יש אור, אז יש חושך! במבט ראשון זו אקסיומה.
  - אבל זה לא היה שם! - אמר ינקה לעצמו. הוא רקע ברגליו כמה פעמים כדי שהדם יתנקז והגירוד הבלתי נסבל בכפות רגליו החבולות והיחפות של הילד יחלש.
  אכן, אבולוציה יכולה באופן עקרוני להוליד ישויות-על כמו שדים ומלאכים. בזמן שקרא, לסופר מפורסם אחד יש את האבולוציה של היפרפלזמה! אכן, מעבר הדרגתי מפשוט למורכב, עלייה באנטרופיה.
  סוג של חיזוק הנפש ושינויו עם התפתחות ההתקדמות! מדוע, למשל, הוואקום, אנרגיית הכוכבים, פעימות הפולסרים, סדקים שונים בין עולמות ויקומים מקבילים, אינם מולידים ישויות על ברמה אחרת! אחרי הכל, זה, באופן עקרוני, בהחלט אפשרי. אם אתה מאמין בתיאוריה של הדור הספונטני של החיים, אז למה לא להאמין בהשערה של הדור הספונטני של שדים, שדים ואולי מלאכים. בפרט, על פי הפולקלור של רוסיה העתיקה, אלוהים והשטן יצרו את כדור הארץ יחד. הרוסים הקדמונים האמינו שהשטן הוא נצחי, בדיוק כמו אלוהים.
  הגברים התפללו לעתים קרובות גם למשיח וגם לשטן! היה אפילו פתגם עתיק: התפללו לאלוהים והשתחוו לשטן! אז נוכחותם של שדים: זה בשום אופן לא עובדה שיש יוצר אכפתי.
  אפשרית גם אפשרות נוספת. מאיפה הוא קיבל את הרעיון שאלו שדים? אולי אלו נציגים של איזו תרבות-על שנהנים בצורה כזו... כמו ילדים קטנים בקונסולת משחקים: בגודל היקום!
  - ומה? יכול מאוד להיות שכן! - אמר ינקה לעצמו.
  אם חושבים על זה - זה הגיוני; דמיינו תרבות-על! כל הצרכים החומריים מסופקים, חיי נצח, אלמוות הפכו למציאות, אין רצון לכבוש עולמות אחרים ולהפוך את היקום לסרטן! אחרי הכל, לא לכל המינים יש מזל: הם אוהבים לשלוט באחרים. אחרת, היקום היה נהרס מזמן במלחמות איומות. תארו לעצמכם דו-קרב בין שתי תרבויות-על או יותר! מלחמה שמשתמשת בסוגים כאלה של כלי נשק: שחוקים פיסיקליים הם מוסכמות, הם משתנים כמו תוכנות משחקי מחשב...
  איך אתה יכול ליהנות אם לא על ידי משחק עם חייזרים אחרים? איכשהו, אנשים אוהבים לשחק עם חתולים, כלבים, חולדות. אותו חתול נהנה לשחק עם עכבר, מה שמעיד על אינטליגנציה מפותחת. האם ינקה הפך לסוג של עכבר?
  ציוויליזציה-על זרקה אותו ליקום אחר! בשבילה זה חתיכת עוגה! או שאולי אפילו לא נטשתי את זה! אולי זה בעצם כמו בסרט "המטריקס", זה בסוג של מציאות מדומה. אחרי הכל, אפילו טעם יכול להיות מועבר על ידי אלקטרוניקה. זה מעלה לתודעה את שוורץ טוב הלב בסרט Total Recall. כן, האמריקאים יודעים לצלם, יש להם הרבה רעיונות טובים. והסרטים המצוירים פשוט נהדרים, במיוחד אלה של דיסני. הוא אוהב קריקטורות אמריקאיות, יש להן עלילה מאוד אינטנסיבית, תסריט פעיל וצבעוני. אין צורך לספור כלל; שיש טיפשים שחיים בארה"ב. אמריקה מורכבת ממיטב המוחות שנמשכו מכל רחבי העולם. והוליווד זה משהו! האמת שכותבים סופרי מדע בדיוני אמריקאים אינה חשובה. למשל, סטיבן קינג, העיבודים הקולנועיים לא רעים, אבל הצגת הטקסטים חלשה. הרעיונות המעניינים עצמם מתקלקלים על ידי המצגת הכבדה והצמיגה. אין אמריקאים טובים יותר לצפות בהם מאשר לקרוא. הנה הסרט: משמר לילה זה כל כך חרא! עם זאת, לקרוא אותו גם לא מעניין!
  עכשיו, אם הקשת של ארמגדון הייתה הופכת לסרט, זה היה נהדר! כזה קטע מגניב. והקרבות פשוט סופר, דינמיקה מטורפת, ומשהו חדש בכל פעם! זו אמנציפציה בשבילך - מה זה לא קרב, שוב סנסציה!
  זה נעשה חשוך יותר ויותר: דמדומי העולם הזה התקרב. עם זאת, הלילה היה צפוי להיות קיץ, חם!
  עלי שאל את יאנקו:
  - יש לך בית משלך?
  - כן בטח! או יותר נכון דירה! - ענה הילד במהירות.
  - הוא גדול?
  - לא טוב! הייתי רוצה הרבה יותר! - אמר ינקה בצער. - הדירה בת שני חדרים, ויש לי גם אחות קטנה.
  - לא יותר מדי! האחוזות צפופות. אם אתה הופך לפילגש, אתה יכול לחיות בהרמון, במיטה רכה. אחרת, תצטרך לבלות את הלילה בצריף עבדים. מה שאומר להיות כבולה ללילה.
  סאדאת הגיב:
  - השרשראות יקרות ובגלל זה הן לא כובלות את כולם! רק העבדים המסוכנים ביותר, אנחנו הבנים, לא יהיו!
  ינקה העיר באנחה:
  - נחמה קטנה!
  - אבל עדיין יותר טוב מאשר בשרשראות. תאמין לי, זה מפחיד. - סאדאת משך בכתפיו. - למשל, ישבתי על שרשרת, בכבלים, ואני יודע מה זה. במיוחד אם הגב שלך מתעוות בתהליך.
  - איך זה?
  - כשהראש מובא לרגליים ומפותלים את הידיים. והם יכולים לעשות את זה בצורה הזו; לעזוב לשבוע.
  ינקה הניד בראשו:
  - זה נורא!
  - בוודאי! קשה לדמיין משהו כזה אם לא חווית את זה בעצמך! - סאדאת ירק הצידה. - אבל באופן כללי אני מציע את הדבר הבא: התנהג בשקט, מבלי לחשוף את הגב למכות חדשות של השוט.
  ינקה הסכים:
  - זה הכי טוב! רק החשיפה תהיה זמנית.
  ינקה הוסיף:
  - אולי נשתוק!
  לבסוף הגיעו למגדל עם פליזדה של שלושה מטרים. העבדים הוכנסו פנימה והורשו להתקרב לנחל. הידיים הכבולות שוחררו, איזה תענוג היה להזיז אותן שוב. החבל השאיר סימנים וחבלות, והיה קשה לכופף את האצבעות.
  ינקה שטף את פיו בשמחה וקירר את רגליו הכואבות במים קרירים. שטפתי את בתי השחי שלי. גם הבנים האחרים שטפו: בני נוער הם בדרך כלל נקיים יותר ממבוגרים. לאחר מכן העבדים לא הוזנו טוב במיוחד. מכיוון שהאזור היה טרופי, ופירות גדלו כל השנה, הם היוו את התזונה העיקרית. באופן כללי, מזון צמחי לא סיפק אותה, יאנקה מאוד רצתה בשר, אבל אם תבקש זאת, תסתכן במכה נוספת. לאחר מכן נלקחו העבדים למיטה; הלילה לא היה צפוי להיות ארוך במיוחד.
  העבדים נרדמו על הענפים: לא הייתה שמיכה, למרות שהיה קריר מעט והבנים מיהרו לקבור את עצמם בעלווה. יאנקה, לעומת זאת, לא הצליח לישון. הצדדים והגב נחתכו על ידי השוט, והיה כואב לשכב עליהם. רגליים עייפות כאבו, סוליות שבורות נסדקו, דם יצא, ובכלל הילד הרגיש שבור. עכשיו הוא עבד! יצור חסר חשיבות! רק תולעת. והאם באמת תאלצו לסבול מכות, גוף מתוח ובטן ריקה כל החיים? איך אפשר לחיות ככה ולסבול לנצח?
  מצד שני, האם לא ננסה לברוח? אבל איפה? חוץ מזה, פשוט אין לי כוח לעשות כלום היום! השרירים שלי תקועים, השוקיים כואבות במיוחד, ופרקי ידיי נשחקים בחבל. בנוסף, הוא כנראה ייתפס והעניין לא יסתפק רק במכות. אפילו לא תוכנית יסודית: איפה להתחבא, איך לשרוד ביקום של מישהו אחר כעבד בורח... עדיף להתרגל לזה, להסתכל מקרוב ולנצל את הרגע הנכון.
  המחשבות בראשו של הילד התבלבלו לחלוטין, והוא נפל לתהום חסרת תחתית, דיו. העייפות הייתה כל כך גדולה עד שיאנקה כמעט ולא חלם, רק לפעמים הופיעו תמונות קרועות של משהו מפחיד, אבל הוא לא הגיב.
  הם העירו את העבדים מוקדם, צלצול נשמע ושוט פגע ברגליהם החשופות:
  - תתעורר, שבט כלבה! - צעקו המשגיחים.
  השינה הייתה קצרה יחסית ולא החזירה לי את הכוחות במלואם. הנערים ושאר העבדים הובלו לנחל כדי לשטוף את עצמם. ברישול כאילו היו חיות, נשפכה לאמבטיות שלהם ארוחת בוקר צמחונית קלה (וגם נתנו להם קצת עידוד כדי שיאכלו מהר יותר) והגיבוש הבא. מעבר חדש היה לפנינו.
  עלי שאל:
  - איך ישנת?
  - כאבו לי הצדדים, אבל הייתה לי מנוחה כזו, גם אם זה לא הספיק!
  - על מה חלמת?
  - אני לא זוכר! אני עייף מכדי לחלום!
  - וחלמתי שאני לוחם, רוכב על סוס וכורת את כל האויבים. ואפילו הסולטאן עצמו גמל לי בשרשרת זהב.
  סאדאת קטע:
  - בדיוק השרשרת! סמל שפחה!
  - אבל זה זהב! והיא גם לבשה אזמרגד גדול! זה גודל האגרוף שלי! - אמר הילד בפיתול ידו המיובשת.
  - כל אלה הם חלומות! לפנינו יום קשה! נצטרך לטפס על ההר.
  - לא משנה איך נסבול את זה. - אמר ינקה.
  - בוא נראה! כנראה שזה לא יהיה מתוק בשבילך, וגם אנחנו לא.
  הטור המשיך הלאה. הדרך קדימה הייתה ארוכה וקשה מאוד.
  ינקה הלך יחד עם כולם, צולע קלות, רגליהם של הילדים היו שבורות. נכון, בלילה ירד גשם על הכביש וההליכה נעשתה קצת יותר קלה! כמה נחמד להשתכשך ברגליים יחפות, דרך שלוליות חמות ולחוש את תנועת הגלים. הילד חשב להיות פיליבסטר. מרדפים, מריבות, עליות! רומנטיקה!
  זכור את הזמנים של מורגן, פלינט, קפטן בלאד. הוליווד מעניינת כאן במיוחד, עם צילומים מרהיבים שונים.
  שודדי ים! משמעות המילה עצמה היא: צייד המזל! בעולם הזה: הוא מעולם לא ראה אקדח לפני כן. למה הם ילחמו רק עם חרבים, חרבות, חרבות! אז זה אפילו טוב יותר בלי אקדחים פרימיטיביים שחוסמים לך את האוזניים.
  כמו שאומרים: איפה האקדח השחור שלך?
  על בית הכרכרה הגדול!
  אתה רוצה וודקה וסיגריות?
  שתי חבילות במיוחד!
  ינקה שאל איך לדעתו סאדאת חכם יותר:
  -האם יש פיראטים על הפלנטה שלך?
  הוא ענה בכעס:
  - זה מספיק טוב! נכון, זה רחוק מכאן לים, אבל הכל שם שוקק טוב כזה.
  - לשודדי הים יש רובים?
  - רובים?
  - נשק חם!
  - בדיוק כמו בעולם שלך! לא מה, לא זה לא! - סאדאת הניד בראשו ליתר בטחון. - זה עדיין לא הומצא!
  - אז, כמו בימי קדם, חרב אחת לירך ולקרב!
  - כן, זה נראה כך! ובכן, אני חושב שאתה מבין את זה!
  ינקה שאל:
  - האם היית רוצה להיות פיראט בעצמך?
  - איך לומר! זה לא היה חלום הילדות שלי, אבל עדיין יותר טוב מאשר להירקב כעבד. עם זאת, יש סיכוי לעלות על הגלריה. זה מאוד קשה לעבד שם, אבל עם מזל... - סאדאת התעוות באופן לא רצוני, מתח את שריריו הקשוחים שעבדו קשה במשך כמה שניות, מנסה לשבור את החבל.
  - קראתי על זה! - נשף ינקה והעוו את פניו; חבטתי את הבוהן הגדולה שלי על אבן גסה.
  - הרגע קראתי את זה! אוף! למרות שאתה יודע: לא לכל העבדים יש סיכוי להפוך לפיראט, גם אם הם זריזים וחזקים. - סאדאת עיקם את שפתיו לצינור.
  - למה?
  - רוב הפיראטים אינם אנשים!
  ינקה שרק:
  - האמנם? אפילו לא אנשים!
  - זהו זה! יצורים כמו כלאיים של כריות צפרדעים חומות גדולות. הם שחיינים מצוינים ויכולים להישאר מתחת למים לאורך זמן. מין זה בעיקר פיראטים! והוא מתנהג באכזריות רבה. בפרט, הם בהכרח מעבירים את כל השבויים לעינויים, ולא כדי לגלות מידע זה או אחר, או כדי ליהנות. הם מגלים את רמת האומץ שלך, האם אתה ראוי להיקרא גבר. עם זאת, גם נשים עוברות עינויים. אתה יכול לעמוד בזה בלי לצעוק? לעיתים רחוקות אף אחד שורד אותם. פעם לא היו חיים מפיראטים; הם שלטו בים. אבל לאחרונה השליטים, מאוחדים (וזה נדיר), אילצו אותם לפנות מקום.
  - מה שנקרא סולידריות אוניברסלית! - אמר ינקה בשמחה.
  - משהו כזה! מבין המינים האחרים, רק האלפים מתייחסים לאנשים בחביבות, למרות שכשכירי חרב הם מסוגלים להרוג היטב!
  - מעולם לא ראיתי שדון לפני כן!
  - על הפלנטה שלנו, הם נדירים! אבל הם בהחלט ייפגשו בבירה. עם זאת, אתה צריך להיות זהיר, במיוחד עם גברים, הם מאוד חמדנים לבנים חמודים. והם לא סובלים סירובים!
  - אני אקח את זה בחשבון! - יאנקה רעד, למרות שאגלי זיעה כיסו את גופו והוא חש צמרמורת.
  - אבל אם תגיע להרמון של השדון, תחיה באושר ועושר עד עצם היום הזה. האלפים מתייחסים לעבדים היטב ולא ינצחו אותך על כל דבר קטן. עם זאת, יש יותר אלפים מגברים, והם גם אוהבים בנים.
  - למרות שהוא חלש, זו נחמה! אבל אתה יכול לשרוד. וזה הרבה יותר נעים עם אישה!" ינקה הסכים.
  - רק אחר כך: כשהזקן מתחיל לגדול (שדונים שונאים אותו), הם יכולים למכור אותו לאדם או לגמד, וזה ממש גרוע. ראיתי גמד רק פעם אחת, ואני יכול לומר שאלו טיפוסים לא מהעולם הזה. נכון שאין יישובים של גמדים בעולם שלנו, והמידע שיש להם שונה ולפעמים סותר.
  - כמה סותר?
  - אתה לא תבין! בין אם הם טובים או רעים! גמד אינו אדם, ואינו מתנהג כמו בן אדם. השמועות אומרות שהם קניבלים ואוהבים בשר נשי טרי. יתרה מכך, הבנות מבושלות בחיים במים רותחים, ולפני כן מלקאות אותן בעשב חם להפליא כדי להפוך את הבשר לטעים יותר.
  - איזה זוועות! - ענה ינקה, מנענע בראשו, "אחרי הכל, אישה היא נושא לגאווה והערצה כללית."
  - אוי ואבוי, אלה הכללים! ואי אפשר לברוח מזה. אינך יכול לדרוש אנושיות וחסד מאנשים שאינם בני אדם!
  ינקה משך בכתפיו:
  - אתה לא יכול לדרוש אנושיות, אבל אני חושב שאפשר לדרוש אהדה בסיסית!
  - תן לקורבן לדבר על הנושא הזה עם התליין. "סאדאת זרק אבן עם רגלו, ואז הושיט את ידו לאפו באגודלו. - אני מוכן להמר על חמישה קליקים שאתה לא יכול לעשות את זה. - הילד שינה לפתע נושא.
  - לא למה, אני יכול! - יאנקה, באותו אופן, נגע באפו בכף רגלו היחפה, והותיר עליו פס מדמם.
  סאדאת שרק:
  - ובכן, אתה פטיש! הבחור שלנו! ובכן, בסדר, בתחנת המנוחה אתה יכול להכות אותי לרסיסים. המצח שלי חזק, זה יחזיק מעמד!
  - אני מאמין בזה! אבל אם אתה רוצה, אני יכול לסלוח לך בקלות!
  - לא! חובות יש לשלם! לא הייתי סולח לך!
  - בסדר! לעזאזל, דבר כזה קטן!
  הדרך עלתה בעלייה וההליכה הפכה לקשה הרבה יותר. בנוסף, השביל עצמו כבר לא היה עשוי מחצץ גס, אלא מאבני הרים חדות. כעת כל צעד עבור יענקי הפך לעינוי אמיתי, רגליו היחפות נצרבו ללא רחם. גם נערים אחרים חוו אי נוחות, אבל רגליהם של ילדים יחפות עם קרטינים ותמיד יכלו לעמוד בעומס, יבלות לא פחדו מהדרך. עבדים מבוגרים נעלו נעליים גסות. אז זה היה הכי קשה ליאנקה, שעדיין לא היה רגיל ל"אקסטרים" שכזה. הוא הרגיש; זה היה כמו ללכת דרך חורשת במבוק על עקבי. כפות הרגליים, שנפלו באבנים חדות, דיממו יותר ויותר, טיפות דם התיישבו. עלי שם לב לזה:
  - אתה אח לעזאזל! זה ברור מיד שלא היית נוהג ללכת יחף. אתה לא תחזיק מעמד זמן רב ככה!
  בקושי לעצור את הגניחות שלו, ינקה מלמל:
  - אבוי! רק שאני גר בבירה, ורק ילדים צוענים מסתובבים יחפים! אם אני הולך יחף ברחוב, אני עלול לקבל קנס! למרות שלא, אני עדיין קטין.
  סאדאת הנהן:
  - אני מבין! יש לנו ילדים של אצילים אצילים: גם בבית מנסים לנעול סנדלים כדי לא להיראות כמו עבדים יחפים. אלו דעות קדומות. ואז אם במקרה תגיע לעבדות, זה נהיה קשה מאוד. עם זאת, אני רואה שיש לך גוף מאומן. אולי תוכל לספר לנו משהו מעניין. אתה באמת לא לוחם, ולא בחור אציל!
  ינקה, מתכווץ מכאב, ענה:
  - אני לומד בבית ספר לקרקס. זה אומר שהוא חייב להיות זריז וחזק.
  - מה זה קרקס?
  - מחזה מעניין מאוד. מטרתו העיקרית היא לבדר אנשים. תן להם חיוך ומצב רוח טוב!
  סאדאת הסכים:
  - ומה? זה מדהים! מצב רוח טוב! אוקיי, מה עוד יש לך? למשל, האם אתה יכול לטוס?
  ינקה חייך בכאב:
  - כן בטח! בהקשר הזה, אנחנו אסים! לדוגמה, ישנם מטוסים שיכולים להעמיס עד חמש מאות אנשים בבת אחת. ואז הזיזו אותם במהירות גבוהה פי שלושים מהסוס המהיר ביותר.
  - וואו! למרות שבסיפורי האגדות שלנו, יש גם סוסים פעילים כאלה! אייסהנד ומחמוד דוהרים. הטורבן של מחמוד נפל. הוא צועק: עצור, בוא נסתובב ונאסוף אותו. הוא ענה לו:
  - בזמן שצרחת, כבר חלפו חמש מאות קילומטרים. ועכשיו כולם אלף.
  - כמה זה מייל? - שאל ינקה.
  - כאלף וחצי מהצעדים שלי! - ענה סאדאת. - באופן כללי, לא מאוד!
  - זה אומר יותר מאלף קילומטרים! תוך חצי דקה! סיפור מעניין. כן, עדיין אין לנו מטוסים כאלה, אבל יש לנו רקטה. אלה שטסים לכוכבי לכת אחרים יכולים להגיע למהירות זו בערך. - הבחנתי ביאנקה. - אבל באופן כללי, לא כל אגדה אפשר להתמיד, וזה נכון במיוחד עבור מדע בדיוני. פנטזיות אנושיות הן באמת בלתי מוגבלות!
  סאדאת הסכים:
  - בדרך כלל עריץ: שאיפות חסרות גבול ומוח מוגבל! עם זאת, זה אופייני גם לאנשים רגילים.
  ינקה הזקנה, צעדה כך שרגליה הפצועות עמדו על אבנים פחות חדות, מלמלה:
  - כנות היא מושג סלקטיבי! הונאה אוניברסלית! עם זאת, במקרה הזה, אני לא משקר.
  עלי שאל בלחש (למרות שהמשגיח גילה הפעם התנשאות מפתיעה):
  - אז אתה יכול לנסוע לעולמות אחרים?
  ינקה הניד בראשו:
  - למרבה הצער לא! אנשים הצליחו לבקר רק ירח אחד. אפילו טיסות למאדים: עד כה מדע בדיוני טהור. באופן כללי, חקר החלל מתקדם לאט מאוד, שלא לדבר על ההתפתחות המהירה של המחשבים. אבל אנשים עדיין רומסים את הפלנטה שלהם.
  סאדאת העיר באופן פילוסופי:
  - זה בגלל שיש לך הרבה מדינות ועמים. לכוכב חייב להיות בעלים אחד. רק במקרה הזה אפשר להתקדם, והמחיר לא משנה.
  ינקה הסכים:
  - היו גיבורים שרצו לאחד את האנושות, אבל משהו תמיד עצר אותם. או חיים קצרים, או יריבים חזקים. בנוסף, לעתים קרובות מדי הוחלף כס המלכות של הגדולים בחוסר חשיבות. יש לומר שבמדינות דמוקרטיות התעוררו בעיות עם מנהיגים. לדוגמה, לג'ורג' וו. בוש הייתה רמה נמוכה ביותר של אינטליגנציה וזיכרון גרוע. ובכן, העובדה שאמריקה שקעה עד כדי בחירת אדם שחור לנשיא היא בושה מוחלטת. עבור מדינה כזו, תעשה "עוקץ-סטאנג" כזה! בכלל, בחירות עממיות: זו גם לא הדרך הטובה ביותר לבחור כוח. אם כי אולי יותר טוב ממלוכה.
  סאדאת דיווח:
  - במסדר האל הזועם, גם הסופר-גראנדמאסטר נבחר על ידי מועצת הקרדינלים. למעשה, לפני כן, כל המלכים החשובים היו ארכי-קרדינלים, אבל עכשיו הכל השתנה.
  - באיזה מובן?
  - מלכים רוצים לשלוט, ולא להיות בובות של המסדר. עם זאת, זה די טבעי, מי רוצה להיות תחת מישהו! עם זאת, אני לא יודע את הפרטים והתככים! אולי זה יהיה ככה, ואולי זה יהיה אחרת! "סאדאת דרך בעקב המחוספס שלו על אבן חדה וצלע, ועורו העבה היה ניקוב בבירור.
  ינקה נאנק בכבדות. הטיפוס נעשה תלול יותר והאבנים התחדדו. הילד סבל מכאבים ממשיים, כאילו נשרף במגהץ לוהט. הוא ניסה מספר פעמים לשוחח עם חבריו, אך זה כבר לא הצליח להביא הקלה.
  העינויים נעשו חמורים יותר, העקבות נעשו עקובות מדם. לבסוף הילד לא עמד בזה ונפל על ברכיו. שוט נפל על גבו. ינקה יכול היה רק להתייפח:
  - רחם! לְרַחֵם!
  סוחר ניגש אליהם:
  - מה זה הרעש הזה!
  המשגיח פנה:
  - אתה מבין, אחמד הגדול, הנער הזה, לא רוצה ללכת רחוק יותר!
  בעל העבדים, בליטוף מעושה של שועל קורצת לתרנגול, שאל:
  - למה שלא תלך, ילד יקר?
  ינקה גנח מבעד לדמעות:
  "איבדתי לגמרי את הרגליים ואני לא יכול ללכת, במיוחד על אבנים חדות כאלה!"
  אחמד חייך:
  - בסדר ילד שלי! אם אינך יכול ללכת, הם פשוט ישפדו אותך או כרתו לך את הראש.
  ינקה באמת רצה לחיות, הוא ניסה נואשות לשכנע את הסוחר בתועלתו:
  - שים אותי בעגלה! ואז, כשהרגליים שלי יחלימו, אני אלך שוב! אחרי הכל, זה מועיל לך!
  - איך? - שאל אחמד.
  - אתה יכול למכור אותי בשוק! וכך יוצא: האכלת אותי לחינם! - אמר הילד והתייפח.
  - כמה גדול ההכנסה שלך? מה עוד אתה יכול לעשות מלבד להימכר לאיזה הרמון?
  יאנקה, שחשה גל של השראה, אמר:
  - אני יודע משחקים, אדוני! ומעניין מאוד! אם תאפשר לי, אני אגזור לך דמויות בסכין: למשחק אחד מאוד מעניין. היא זוכה לכבוד כאמנות מיוחדת על ידי רבים מהאנשים החכמים ביותר בארצנו.
  אחמד התקרב, הוא הדיף ריח של זיעה כבדה, של גוף שמן אבל חזק:
  - אתה מדבר על משחקים! באופן כללי, אני מכיר רק משחק אחד, כשהם זורקים קוביות. אבל אם אתה לא משקר ואני אוהב את המשחק, אני עלול להציל את חייך. - הסוחר טפח על שערו של הילד. "חבל לאבד גבר חתיך כזה". בסדר. אנו ניתן לך את הכלים. תן לגרטרוד להסתכל על הרגליים שלך.
  איאנקו התפרק והובל לעגלה. אישה כבת שלושים, עם שיער שחור ופנים תאילנדי, ניגשה אליו. היא בזהירות רבה, כמעט מבלי לגרום לכאב, שטפה את רגליו המדממות של יאנקי. רגליו החבולות של הילד, שעדיין לא הספיקו להתקשות, הציגו מראה מעורר רחמים. איך הם נשברו, חתכו, אף לא מקום מגורים אחד. אבנים חדות הפכו את הסוליה לעיסה. האישה הנידה בראשה.
  - וואו, איך חתכו אותך מותק! פשוט מפחיד! ובכן, מה אני צריך לעשות איתך!
  ינקה השיב:
  - מה לעשות! טיפול!
  - טוב, בסדר, אני אשמן אותך!
  האישה נראתה מבינה ברפואה; ידיה היו קלות להפתיע. היא שימנה בזהירות את המשטח השבור, ולאחר מכן את קרסוליו וגוקיו של הילד.
  ינקה הרגיש כמה נעים לו מגע גופה של אישה. זה היה משהו שאי אפשר לתאר, נשגב, במיוחד כשהיא עיסה את העצם ואת הברך המופקרת.
  - הפעל את הבטן, אני אטפל בגב שלך.
  הילד ציית. ידיים עדינות נגעו בגבו והחלו לשפשף את המשחה לתוך הצלקות והחתכים שנגרמו מהשוט. זה היה כל כך טוב, המרץ חזר לגוף. הכאב נרגע. לבסוף סיימה גרטרוד ונתנה לגבה ולכתפיה לישה טובה.
  - נו, איך לא כאב לך? - שאלה בקול עדין.
  - לא! אפילו לא קצת! - ענה הנער שהתעורר לחיים. - להיפך, אני בשיא האושר. אני מרגיש חזק.
  - במקרה הזה, אתה גדול! ילד טוב מאוד! - אמרה גרטרוד מחייכת בשיניה המקסימות. - באופן כללי, אני מעריץ אנשים כמוך! שיער בלונדיני זה כל כך רומנטי! אני אוהב הכל בהיר ונקי!
  - זה טוב! - קרא ינקה. - למרות שלא יזיק להתאמן קצת!
  אחמד צעק:
  - אל תסיח את דעת הבאצ'ה מהעניין. תן לזה לעבוד!
  גרטרוד רכנה ונישקה את הילד על השפתיים. ינקה כמעט נחנק מכמה נלהבת הייתה נשיקה של אישה בוגרת. לא יכול להשוות עם הציצים הביישנים של בנות. השפתיים של אישה הן כמו דבש, אתה רק רוצה לשתות אותן. גרטרוד התרחקה בקושי וליטפה את הילד על ראשו.
  - תירגע, מותק!
  ינקה לקח נשימה עמוקה, ההתרגשות חלפה לאט. יש כל כך הרבה תשוקה מזרחית באישה הזו. משהו מיוחד שנוצץ.
  הילד הרים כלים פרימיטיביים והחל לגזור דמויות. הוא החליט ללמד את העולם הזה את משחק השחמט הארצי העתיק ביותר. למרות שבמבט ראשון, בהשוואה לאסטרטגיות אלקטרוניות מודרניות, המשחק הזה נראה פרימיטיבי, זה לא כך! אלגוריתם משחק השחמט מורכב מאוד; עשרות כרכים של תיאוריה ומאות רבות של ספרים נכתבו. המשחק נפלא, עשיר, אינטלקטואלי. נפוליאון, טמרלן, איבן האיום, פיטר הגדול, ג'וזף סטלין, אדולף היטלר, צ'רצ'יל ורוזוולט אהבו לשחק בו. בכלל, משחק נפלא שמפתח היגיון ואינטליגנציה. באשר לרוב האסטרטגיות הצבאיות-כלכליות המודרניות, הטקטיקה שלהן פשוטה ביותר. לכבוש בארות מהר ככל האפשר, לפתח חיל רגלים ולזרוק אותם על האויב. באופן כללי, ניתן לנצח בקרבות רבים פשוט על ידי החתמת צריפים עם חיל רגלים. ואין חישוב. אתה יכול להמר על אלפי חיילים וירטואליים ללא טעם, אבל עדיין לנצח מול המחשב. קחו למשל את המשחק העתיק קוזאקים. גם בו אתה יכול פשוט להרעיף על האויב גופות, באמצעות הכוחות הזולים ביותר. עם זאת מורכבים יותר הקמפיינים והמשימות. שם, לאויב כבר יש הגנה וחי"ר מוכנים מראש במקרה הזה, אתה פשוט שם אותו בשדות הקרב. או אפילו יותר מגניב אם מספר החיילים מוגבל בהחלט! אבל עדיין, מבחינת קושי אי אפשר להשוות את זה לשחמט. זה אפילו יותר מיוחד: אם אתה משחק מול מחשב, מספיקה טעות אחת, אפילו מינורית, כדי להפסיד את המשחק או ליפול תחת מהדק אסטרטגי בלתי נמנע. פעם, ינקה קרא את "מלחמה ושלום" מאת ליאו טולסטוי. באותם ימים עדיין לא פותחה תורת השחמט, ואפילו סופרי מדע בדיוני לא כתבו על מחשבים! לכן, ליאו טולסטוי יכול לטעון שמשחק שח מורכב מטעויות מתמשכות (וכאן הוא צדק במידה רבה). רק אנחנו מבחינים בטעויות שהאויב ניצל. כשזה מגיע למשחק עם מחשב, המכונה מסוגלת לנצל את חוסר הדיוק הקטן ביותר. ב-1997, גארי קספרוב הפך לאלוף העולם הראשון שפוצץ משחק רציני למחשב לאחר קרב קשה. אם אפילו אלוף עולם עם דירוג שיא יפסיד, מה אפשר לומר על שחמטאי רגיל. יתרה מכך, במהלך הזמן הזה רמת המפלצות האלקטרוניות הפכה אפילו יותר גבוהה, רק הביצועים מוכפלים כל שלוש וחצי שנים!
  ינקה חשב וחתך בו זמנית. הוא לא מיהר, הדמויות צריכות להיות חלקות כדי שתוכל לשחק איתן ולהתפעל מהן. הילד היה יצירתי באושר, ניסה לא להירדם.
  מה אתה יכול לומר על גארי קספרוב? אדם ייחודי שיודע שמונה שפות זרות, על פי סקרים סוציולוגיים, נכלל במאה הגאונים הבולטים בכל ההיסטוריה של האנושות (אגב, ולדימיר פוטין, שרבים משבחים אותו כאינטלקטואל ייחודי, לא נכלל בבחירה מֵאָה).
  אז גארי קספרוב אתגר אותו. העימות החל! במה שונה שחמט מפוליטיקה? בשחמט המשחק שווה, אבל בפוליטיקה תמיד יש לרשויות ראש! בשחמט יש לחץ זמן בסוף המשחק, אבל בפוליטיקה יש תמיד! בשחמט, הקרבנות הם מרצון, אבל בפוליטיקה הם תמיד מאולצים!
  בשחמט, הכלים מסודרים מחדש אחד אחד, אבל בפוליטיקה, הרשויות מתי שהן רוצות!
  גארי קספרוב לא היה רשום כמועמד לנשיאות, הם זרקו עליו בוץ ולא הורשו לעלות לאוויר. כלומר, הם לא נתנו לי לעשות מהלך! מטבע הדברים, אתה לא יכול לנצח משחק שבו נאסר עליך לשחק. מצד שני, אם פוטין היה חכם יותר, הוא היה נותן תפקיד ראוי לאחד האנשים המוכשרים ברוסיה. אחרי הכל, למען האמת, רוב הפקידים הרוסיים הם פשוט חוסר מציאות אפור. ויש פחות ופחות אנשים מבריקים בצוות הנשיא. ככלל, בעיית כוח האדם טרם נפתרה. אבל יש הרבה אנשים מוכשרים. אותו ולדימיר ז'לזובסקי יכול להפוך לשר חוץ או פנים נפלא! ואסור להם להיכנס לשלטון. למרות שנראה שנפוליאון אמר: שליט גדול מוקף בלא-ישויות, כמו אבן במסגרת מחורבן, הערך ייפול ובהכרח יימוג!
  באופן כללי, האינטרסים של רוסיה צריכים להיות גבוהים מהשאיפות האישיות. לא אלו שמשמחים את השליט צריכים לעלות למעלה, אלא הראויים ביותר. אולי זה אפילו לטובה שיש עכשיו, כביכול, שני מלכים ברוסיה. בעת קבלת החלטה, הם יתווכחו ויתנו טיעונים, מה שאומר שהסבירות לטעות תהיה נמוכה יותר. למרות שהניסיון מלמד שדואטים וטריאומירטים הם בדרך כלל קצרי מועד. אם נזכור את ההיסטוריה של רוסיה המודרנית, כאשר צ'רנומורדס החל לתבוע את התפקיד של שווה ערך לנשיא, הוא הודח. או שיתוף הפעולה קצר המועד בין אלקין לקרימקוב. וגם עם פוטין, אלקין לא היה מצליח להסתדר לו היה נשאר יותר בשלטון. בתקופות קודמות של ההיסטוריה התפרקו הבריתות של ברז'נייב - קוסיגין, בריה - מלנקוב, לנין - טרוצקי! כס המלכות קטן מדי עבור שניים, שלא לדבר על שלושה! כשסטוליפין הפך לשליט בפועל, יחד עם הצאר ניקולס, הוא נהרג עד מהרה. ולא בלי ידיעת המשטרה החשאית, ואולי של ניקולאי השני עצמו.
  אז כמה זמן הדואט יימשך לא ידוע! אולי זה יסתיים בעוינות רצינית - עימות, או שב-2012 פוטין ייקח את הנשיאות בחזרה.
  באופן כללי, כס המלכות, בניגוד למיטה, משותף רק לחלשים!
  ככל שטיפסנו, זה נעשה קריר יותר ויותר, זה בולט במיוחד כאשר אתה שוכב. הילד התעטף בעור דמוי שועל. החברים החדשים שלו הלכו די רחוק ולא יכולת לדבר איתם. בכלל, נתקלנו בכמה בחורים טובים, סקרנים. מניסיונו האישי ידע יאנקה שלעולה חדש לעיתים קרובות קשה, אנשים מנסים לבדוק אותו או אפילו להעליב אותו. עם זאת, ילדים מודרניים נלחמים הרבה פחות מאשר לפני עשר או חמש עשרה שנים - הרמה האינטלקטואלית הכללית שלהם עלתה באופן ניכר. כיום כמעט לכל נער יש ידע בסיסי בתחומים רבים. אפילו בתחומים כמו ייצור מטוסים או התעשייה הכימית. לא כמו הדור הישן והאנאלפביתי לעומתם. המודיעין משתלט! בנוסף, בני נוער מודרניים הם הרבה יותר מנומסים וטאקטיים מהדור הקודם. מה אפשר לומר על מבוגרים, בעיקר דורות; שנות השמונים-ניינטיז: שוליים וטיפשים!
  באופן כללי, כלי למידה אלקטרוניים ממלאים תפקיד מרכזי; פעם הם אפשרו ליפן להתרומם. אם ארץ השמש העולה לא חזקה במיוחד עכשיו, זה נובע מהעובדה שהאלקטרוניקה התפשטה ברחבי העולם. תחרות, במיוחד שהיפנים אינם יצירתיים במיוחד. אפילו הגרמנים הרבה יותר חכמים ובעלי תושייה בהקשר הזה.
  זה עלול להוות איום על האנושות. אחרי הכל, רובוט, בהיותו חזק יותר מאדם, יכול, תוך שהוא מממש את עצמו כאדם עצמאי, לסרב לציית. ספרים רבים נכתבו על כך, נוצרו סרטים, החל מממציא המונח רובוט Capek, וכלה בסדרת הטלוויזיה "Terminator". שוורץ פשוט אי אפשר לעמוד בפניו! אבל אף אחד מהמדענים והמומחים הרציניים לא מטיל ספק בכך שמכונות מסוגלות למדי למרוד. עם זאת, האלקטרוניקה ממשיכה להשתפר. זה מסוכן במיוחד כשיש הרבה מדינות ואין אימפריה אחת. חבל שסטלין לא הספיק להגשים את חלומו לשליטה עולמית. האימפריה העולמית של ברית המועצות הייתה פותרת מזמן את כל הבעיות של האנושות והרחבת החלל הייתה מתחילה. אז מלחמות הכוכבים המתוארות במדע בדיוני יהפכו למציאות. חבל, למה השדים שלחו אותו לעבר ולא לעתיד? ובכן, הוא די מסוגל למשהו קוסמי.
  יאנקה, בתסכול, כמעט כרת את האצבע המורה שלו. דם התחיל לזרום. עלתה בראש המחשבה האם לצבוע את הדמויות באדום. למשל לבן מול אדום. באופן כללי, יש פרדוקס מסוים של משחק שחמט. אחרי הכל, לבן מסמל טוב, אור, טוהר, ושחור מסמל חושך, אימה, תהום. אבל בכל זאת, לבנים תוקפים קודם! למרות ששחורים ייראו מתאימים יותר בתפקיד של תוקפן! איזה פרדוקס! מצד שני: האם הוא לא צריך לשנות את הכללים? תן לשחור ללכת ראשון במשחק הזה. התוקפן, כיאה לצד האפל של הכוח. חוץ מזה, אם סטלין היה תוקף את גרמניה, איך היו מספרים את ההיסטוריה עכשיו? הושג ניצחון מהיר, או שהמלחמה נמשכה או החמירה. כאן דעותיהם של מומחים וחוקרים שונות. יש הסבורים שזה היה סיכוי לשליטה עולמית, בעוד שאחרים מאמינים שזה הוביל למותה של האימפריה הסובייטית. עם זאת, בהתחשב בכך שהכוחות הסובייטים היו מאומנים היטב להילחם בשטח זר, והגרמנים לא היו מוכנים מספיק להגנה. (המטכ"ל הגרמני קצר הרואי אפילו לא שקל מה לעשות במקרה של התקפת פתע של ברית המועצות). אבל זה מאוד טיפשי לשכוח מההגנה כשמתכוננים להתקפה. חלק ניכר מההצלחה הפנומנלית של המתאגרפים הגדולים: האחים קליצ'קו נובע מההגנה המצוינת שלהם. כלומר, דבר שיריביהם, בעיקר שחורים, מזניחים לרוב. עם זאת, זו בעיה הדדית לשני הצבאות. עם זאת, בשלב הראשוני של המלחמה, הוורמאכט היה אוניברסלי יותר, וחייליו היו מוכנים יותר להגנה מאשר הסובייטים.
  אחמד ניגש אל העגלה, קטע את מחשבותיו הלא ילדותיות:
  - נו, איך מתקדמת העבודה?
  - כן אדוני!
  - אם אני לא אוהב את המשחק, אני אצליף בך. וזה כואב מאוד!
  אני מנסה, אדוני.
  - נראה טוב! עצור בקרוב!
  ואכן, כפר הררי הופיע לפניו. הייתה לו הגנה מסוימת, במיוחד תעלה חפורה וסוללת עפר. בכלל, מטפסי ההרים חיו לא רע, בכל מקרה היו הרבה יותר בתי אבן. המקדש באמצע הכפר היה מעין מקדש, עם כיפה חדה ודמותו של נשר תלת ראשי בראשו.
  במרכז הכפר נלחמו קשות כמה נערות לבושות חלציים וחזה חשוף.
  . פרק מס' 13
  לאכול אוכל ביחד עם יופי מסנוור זה שיק מיוחד. מרגישים ניחוח של בשר ואישה חזקה ובריאה!
  אלפאריה התרחקה ואז נגעה בשדיה השופעים בפיו של הצעיר.
  - תמצוץ את זה ילד שלי!
  ולדימיר תפס בחמדנות את השד, לשונו ליטפה את בשרה המוצק. זה נפלא כמה טוב זה מרגיש להיות ליד בחורה, מחזיק פטמת תות בפה. ככה אתה מרגיש כמו גבר אמיתי - מאצ'ו! והעובדה שאחרים רואים זאת אינה מביכה, סקס כבר מזמן הפסיק להיות משהו מביש - רק הומוסקסואליות אסורה. כל השאר מותר! וחופש המוסר הזה נפלא!
  - אתה מכיר את אלפראי, אני מעריץ אותך! אולי לאחר המשתה נבקש להתיר לשרת ביחידה אחת.
  הילדה ענתה בשובבות:
  - זה רעיון נפלא. אני אשאל את הממונים עלי על זה.
  ולדימיר ליטף את שדיה האלסטיים בכף ידו ושוב הפנה את תשומת לבו לבמה. נתחי בשר חדשים עפו, ויין נוצץ בגביעים, צבע וריח חדשים.
  ולדימיר קשאלוטוב הוריד בתאווה את תכולת הכוס. היין זרם במורד גרוני, חימם אותי בנעימות. היפרפלזמה זרחה בעיניו של הילד:
  - זה כוח!
  - כוח על! - ענתה אלפראיה. ובכן, מותק, את רוצה משהו חם אחר?
  הצעיר ענה בשובבות:
  - וכי היין הזה מעורר תשוקה. אולי ננסה קצת בשר!
  היא שוב התחילה לטרוף אותו ביחד, זה היה כמו טקס זיווג. הזכר והנקבה היו מאוד תוקפניים, ובו בזמן הפרידו אהבה.
  הטעם של היצירה הזו היה יוצא דופן לחלוטין, משהו לאהוב ולהתענג עליו.
  אלפאריה הציע:
  - אולי נוכל לעמוד הפוך?
  - איך זה?
  - ובכן, ראש למטה!
  - בואו! זה יהיה כיף!
  הילד עשה בדיוק את זה, התהפך עם הילדה. ואז הם אפילו עלו מעט מעל פני השטח. ולדימיר הציע:
  - בואו נשחק קצת אסטרטגיה! אני רוצה להשוות את השכל שלי איתך!
  אלפאריה, שיורה ברק מעיניה המשתנות באופן קלידוסקופי, הציעה:
  - שיהיה זה קרב צבאי-כלכלי - על שליטה אוניברסלית!
  - שיהיה כך! - אמר הצעיר!
  הם התחילו לשחק, מודיעין מול מודיעין! בינתיים הופיעה מנה אחת אחרי השנייה, היין בגביעים הוחלף. החג היה לכל העולם. אחרי הבשר הם זללו מגוון פירות מגלקסיות שונות. מה היה חסר פה? השפע שלהם היה פשוט מדהים. חלק מהפירות היו חיים, ריגשו ושרו שירים. הכל מאוד כיף, מוזיקה מתנגנת, משהו מוזר קורה.
  בפרט, ירקות ופירות משחקים קרב אמיתי. יתר על כן, מתמשך ובקנה מידה גדול מאוד. לאחר מכן ה"הרוגים" פשוט נאכלים על ידי אנשי הצבא. הכל נראה מאוד גרוטסקי! במיוחד כשתערובת של בצל וחגב תופסת פיקוד, וההתנגדות היא תערובת של פטל וסנאי. וגם ירקות ופירות כאלה שהם אפילו לא יכולים למצוא אנלוגים בחקלאות האנושית.
  ולדימיר ואלפאריה מחאו כפיים ותלו שם ורועדים את רגליהם.
  הצעיר התחרט ואמר:
  - יופי כזה, אפילו חבל לאכול את זה!
  הילדה ענתה בשובבות:
  - אין דבר נעים יותר מאשר לטרוף את הארומה הגדולה והלוהטת של כבוד התשוקה של מאצ'ו אמיתי!
  - ותאכל קצת פירות!
  ואכן, ירקות ופירות הסתערו על המבצר, שהוגן על ידי חרקים.
  על החרקים פיקד חיפושית מפוספסת, צבועה בדוגמאות משובצות כמו לוח שחמט. קרניו המסולסלות נעו בעצבנות, בולטות מהחורים הקדוחים של הקסדה הכסופה שלו. יצור הדומה לבלוק צהוב-ירוק עם רגלי בלרינה מרהיבות קפץ בקרבת מקום. היא ניסתה לתת פקודה בקולה המצלצל:
  ובכן, בוא נוציא את החרקים.
  מוזיקה אמיצה התחילה להתנגן. עור אווז יפהפה עם מגיני זהב ושריון יצאו מהשער שהתרחק.
  במקביל נאספו פירות וירקות למצודה, בחסות המדפים. פיקד עליהם עגבנייה סניור אמיתית. ענק כמו טנק, עם ארבע ידיים אוחזות גרזן בכל אחת. והאף ארוך כגזר. והנה הגזרים עצמם. גזר צועד תוך כדי שירה:
  - אחת שתיים שלוש ארבע חמש! הארנב יצא לירות ברווזים אפורים!
  הזחלים מיהרו לעברו והשחיטה החלה. החנית פילחה את בטן העגבנייה, מיץ התיז. הירקות זזו לאחור, אבל הלימונים מיהרו לקרב. צבא שלם של לימונים.
  עזרה הגיעה!
  ולדימיר הניד בראשו:
  - זה זבל! באופן כללי, קרבות כאלה ללא חוקים מעניינים יותר עם אנשים. והנה, איזה שטויות הם ירקות ופירות נגד חרקים!
  צבע השיער של Elfaraya me (מה שהופך אותו למאמץ מרצון) העיר:
  - סוג של פולקלור, אבל רק קצת טיפש! גם אני לא אוהב את השטויות האלה!
  - בעצם, רציתי משהו אחר! סוג של מלודרמה, כל הריבים האלה עושים לי בחילה. או משהו פילוסופי!
  - הומר למשל? - הציע אלפאריה.
  - או קיסר, אולי אפילו נירון. באופן כללי, נירון הוא אדם מעניין למדי, שחקן-קיסר. טבע רומנטי!
  - וואו! לא מפריע לך שהוא הרג נוצרים?
  - לאחרונה, מדענים רבים מטילים ספק במסורת הנוצרית. האין זה כך, החלום שלי? ופציפיזם נוצרי הרס את האימפריה הבלתי מנוצחת!
  אלפאריה זייפה פיהוק:
  - כמה נחמד יהיה להמציא מכונת זמן. במקרה זה: היינו לומדים סודות רבים של העת העתיקה.
  ולדימיר לגם כמה לגימות:
  - כן! למשל, מי היה המוח האמיתי מאחורי ההתנקשות בקיסר. באופן כללי, אני רוצה לעזור לספרטק. אומרים שהוא היה אציל.
  - ויש אנשים שחושבים שהוא רק שודד! אין פה אחדות! לדוגמה, ההערכות של סטנקה רזין סותרות.
  - רזין היה פרוגרסיבי והיה עדיף לרוסיה אילו היה מנצח! לי אישית יש הרבה כבוד לסטפן טימופייביץ'! עצם הרעיון שלו, לשים קץ לצמיתות, להפוך את כל האנשים לקוזקים לחופשיים ולהנהיג זכות בחירה אוניברסלית, הוא מאוד פרוגרסיבי. סטפן רצה לסיים את העוני, העינויים ולתת לאנשים את ההזדמנות לעבוד עבור עצמם, ולא עבור המאסטר. - אמר ולדימיר בחום. - זה רע!?
  אלפריה גירדה את שערה:
  - הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות! סטנקה באמת התכוון לטוב, אבל התברר: רק כמה עשרות אלפי גופות נוספות. סטפן עצמו הסתיים רע!
  - אבל הוא שמר על כבודו בעינויים! כולם יכולים לנצח, אבל לא רבים יכולים להפסיד בכבוד! ולדימיר אמר את זה קצת בתיאטרון.
  - אולי אתה צודק בעניין הזה! אבל עדיין עדיף להיות חי מאשר מת! - אלפראיה לחצה את הכוס בידה, והפכה אותה לקובייה. - או שאתה חושב אחרת!
  - גיבור מת עדיף על פחדן חי! - אמר ולדימיר בפאתוס.
  - כנראה! אבל יש להעריך גם את החיים! אתה יודע, לקרב הירקות המטופש הזה יש גם קסם משלו.
  במכה חזקה משמורת הלימון, האויב הודח בחזרה למגדל. החרקים נסוגו, ספגו אבדות ונפלו. כמה סירים שהכילו תערובת דליקה התפוצצו, והחרגולים נסוגו, בוערים ומצייצים. הכנפיים בערו טוב במיוחד. הם התקלפו ועפו לכיוונים שונים.
  אולם, בתגובה, אבנים כבדות פגעו בירקות. אבן מרצפת פגעה בלימון, הפילה אותו, והמיץ ניתז החוצה. ירק נוסף נמסמר יחד עם הפלפל, הגזרים השבורים התפתלו במכות מוות. חלק מהאבנים היו מחודדות, הן נפלו לתוך המלפפונים, סוחטות את התמלחת. טיפות המלח החמות נשרפו, טיגנו את הירקות וגרמו לפירות להתפוצץ.
  מפקד החרקים נתן פקודות וצוחק בקול:
  - בוא נכה אותם! היכנס לקרב צמוד! חגבים, השתמשו בקבצי הציפורניים שלכם וחוררו את הקליפה.
  האבטיח הענק צווח בתגובה:
  - מעוך את פרוקי הרגליים! בואו נתחזק, זרוק חצים!
  המלפפונים נקרעו באופן פעיל, זרקו כל מיני דברים.
  הקרב נראה מהנה, אבל לא יפה במיוחד. גופות טעימות מפוזרות לכל הכיוונים, שבסופו של דבר הגיעו על שולחנות החיילים בצורת מנות שונות. צפייה בקרב מצויר היא תענוג ללוחמים שזה עתה שרדו טבח אמיתי.
  - פריקסה מעולה! - אמרה אלפראיה. - נראה נהדר בשילוב עם בשר!
  ולדימיר לעס חתיכה, הבשר החליק במורד הוושט, טעמו הרבה יותר חד. הצעיר גירד את קצה אפו.
  - הכל יחסי!
  - מה אתה יכול להשוות, כי אתה אוכל בפעם הראשונה בחייך הקצרים!
  - עם כלום! אבל אם מסתכלים על זה מנקודת מבט אחרת, אז אכילת מזון מובילה להשמדת צואה.
  - כלומר, מה שנקרא בימי קדם בית שימוש!
  - למה שירותים! מה פירוש המילה מיון? - שאל ולדימיר.
  - לא! יותר כמו המילה מגוון! למשל צואה מכיתה א'!
  - או החרא של השני!
  הלוחמת פרצה בבכי, הצחוק שלה כל כך נפלא - זה מרומם את רוחך:
  - ואני רואה: אתה יודע את שפת האדם הקדומה! בסך הכל זה ראוי להערכה!
  ולדימיר גלגל את עיניו:
  - ומבריק! את יודעת, ילדה, איזו לוח עשיר של מחשבות הקדמונים הכניסו לנאום שלהם.
  אלפריה התנגד בעדינות:
  - פלטה היא מונח אמנותי! אני חושב שהגדרה מתאימה יותר היא: גמא!
  - אולי! אבל באופן כללי, בעולם המודרני, שבו רובוטים מציירים, האמנות היפה הידרדרה. זה עניין אחר בעבר, בימי קדם, כאשר אותו ליאונרדו דאווינצ'י לא רק צייר, אלא גם המציא.
  הילדה ניערה את תלתליה הלוהטים, חום ממשי בקע מהם:
  - לאונרדו דאווינצ'י, עדיין נחשב לאמן הטוב ביותר בכל הזמנים! ימין?
  ולדימיר חשב מעט (מבט חולף על הבמה, החיפושית האלופה התהפכה ושחתה במיץ), ענה:
  - לא ניתן למדוד גאונות עם סרגל, או אפילו עם סופר-לייזר והיפר-סורק. קשה לומר מי הכי טוב כשיש גלקסיה של גאונים!
  אלפאריה לא הסכימה:
  - לא בוודאי בצורה כזו! מבין המלחינים, בטהובן נחשב לטוב ביותר, בין סופרי המדע הבדיוני, ז'ול ורן, כמייסד המדע הבדיוני. בקרב המשוררים הרוסים, פושקין הוא סמכות מוכרת! והסופרים ליאו טולסטוי!
  ולדימיר העיר, מתנגד קלות:
  - מבין סופרי המדע הבדיוני: הטוב ביותר הוא אולג ריבצ'נקו, הוא המציא כל כך הרבה סוגי נשק שהראש שלך מסתובב. והוא מתאר את הקרבות בצורה כל כך צבעונית, כאילו נולד וגדל בזמננו!
  - הוא כבר קם לתחייה?
  - לא יודע! הם לא דיווחו לי!
  - ז'ול ורן בהחלט קם לתחייה, אומרים שהוא הצטרף לפרויקט: מכונת זמן!
  - וואו! זה די אפשרי! ז'ול ורן, הוא היה חכם יותר מהרבה מדענים של המאות העשרים והעשרים ואחת. זה היה הגיוני לחלוטין להאמין שהעתיד צריך להיות שייך למכוניות שפועלות על חשמל. נכון, במאה העשרים ואחת הופיע ז'ול ורן משלו - אולג ריבאצ'נקו, שהמציא את ההיפרפלזמה - הבסיס של המנועים המודרניים, ותיאר את העקרונות הבסיסיים של ייצורו!
  - זה באמת היה גאוני!
  - ומה שמוזר הוא שכמו ז'ול ורן, הם לא רצו לפרסם אותו מיד! באופן כללי, בני זמננו לעתים קרובות מזלזלים בגאונים אמיתיים! והם מעלים את הבינוניות!
  - כן, זה קורה! כמו שפיגרו אמר - להתקדם בתבונה! הבינוניות הסלאבית שולטת בצמרת!
  - ובכן, לא ממש ככה! אחרת לא היינו כובשים את היקום! והנה, קודם כל, המדע נחלץ לעזרתנו!
  ולדימיר העיר באופן פילוסופי:
  - באופן פרדוקסלי, חולשתו הפיזית של האדם היא שאפשרה לו להיות כמו אלוהים! גם אם לקוף היו ידיים ארוכות יותר, הוא לעולם לא היה מרים מקל!
  אלפראיה חייכה והבהיקה את שיניה שנעשו בהירות מיהלומים:
  - ומה! זו גם אמת! עוולות אנושיות מזיזות את הקידמה ומקרבות אותנו לאומניפוטנציה! הפחדן המציא את השריון, העצלן - הגלגל, החלש - העגורן, הגרגרן - משלשלים, השאפתנים - המטוס, המשועממים - הקולנוע, הסקרנים - האינטרנט, הסדיסט - הדינמו! מאחורי כל גילוי גדול מסתתר סבל! לתשוקות הבסיס יש טכנולוגיה מוגברת!
  ולדימיר ניגב את מצחו:
  - כן! הערה מקורית מאוד! באופן כללי, זהו מבט רענן לחלוטין על העולם!
  - אל תחטא לאדם, הוא וצאצאיו נבדלו מחיות טיוטה רק ביכולתם לדבר! - אמרה אלפאריה בביטחון. - או שאני לא צודק!
  - אתה דובר אמת, אבל אין לה שום קשר לעניין! באופן כללי, הקידמה עשתה אותנו חזקים! אי אפשר להכחיש זאת, אך יחד עם זאת הפסקנו להיות אנושיים! ועכשיו - רק חיילים!
  אלפאריה תיקן בפאתוס:
  - חיילים גדולים!
  - שיהיה! אני רוצה יותר הנאה ופחות כאב. אחרת אתה חווה סבל מתמיד, זה כל כך מתיש! זה כמו להתרוצץ במהלך היום עם קוואזר על הגב, או אולי עם חור שחור בבטן!
  אלפאריה ציחקקה, מנידה בראשה.
  - ואני אוהב כאב! יש בה משהו כל כך מושך! כמו בחור שחור! אתה אפילו לא יכול להבין את זה!
  - אני לא, אני אצעק בפראות! האם אתה אוהב כאב?
  - כן! ובגלל זה, אלו הם אותות חזקים לאורך תאי העצב, מה שאומר שהם יוצרים ריגוש בחומר ההיפרפלזמי של המוח. וזה תמיד נחמד! - הילדה ליקקה את שפתיה, היו לה שתי לשונות טעימות בבת אחת.
  - אתה כנראה לא מהעולם הזה! - ולדימיר הופתע.
  הילדה נגסה מהמגש וירתה שוב בעיניה:
  - אבל למה! אתה רק צריך להעביר את האות החזק של הכאב לאזור ההנאה. אפילו בימי קדם, אנשים רבים אהבו את זה וידעו איך להפוך כאב לריגוש פראי!
  ולדימיר היה מאושר:
  - אני יודע! השמות שלהם היו מזוכיסטים!
  אלפאריה הנהנה:
  - זהו זה! מזוכיסטים! אנשים רגילים נהנו לרכוב על המתלה, אבל אתה לא יכול!
  - נהנה מהכאב? מגניב! היפרפלזמה! - קרא הילד.
  - אני יודע את הליצן שבלעדיך ארגיש רע! ואף אחד לא ישתתף בסבל שלך! בואו לשחות בין הגלים, סגן חסר גבולות! כיבוי ברגע האורגזמה: דופק, נשימה! - היא שרה, שיחקה עם שדיו החזקים והאירוטיים של אלפראי.
  ולדימיר מאוד אהב את השיר הזה, הוא אפילו התחיל לרקוד:
  - הרגליים שלך הן כמו גלגל, כמו עליון!
  - תירגע, טיפש! אני רואה שזה החלקה מאוד!
  - אני טיפש טיפש! - ולדימיר עף למעלה והתהפך תריסר פעמים, מסתובב סביב צירו.
  אלפריה המריאה איתו, ובני הזוג החלו לרקוד. שאר החיילים כנראה קיבלו זאת כפקודה נתונה ויצרו מעין ריקוד עגול, או יותר נכון שרשרות רבות של ריקודים עגולים.
  אלפאריה הציע:
  אולי נוכל להחליף אנרגיה!
  - זה סוג של היפר פאקינג!
  - זהו זה!
  בנים ובנות החלו לירות אחד על השני באלומות של אנרגיה, סוגים מיוחדים של ביולוגי. זה נקרא היפרפאקינג! הכל נראה די הגון, עם זאת, החיילים פשוט מיהרו זה אחר זה, זיקוקים מדהימים הבהבו באוויר.
  הכל נראה פשוט שיקי, עוצר נשימה לחלוטין!
  הבנות והנערים הפכו עירומים בהדרגה והיפר פאקינג נוסף הפך לאורגיה.
  כאן, שום דמיון לא יכול לתאר את מה שהם עשו, מיליוני בחורים ונערות עירומים ויפים מאוד מתרוצצים בחלל בבת אחת. מציאות חושנית תאפה אפילו את הדמיון העשיר ביותר! בקיצור, החבר'ה נהנו מאוד.
  לאחר תום החג, התחיל הדבר החשוב ביותר - חלוקת הפרסים.
  הלוחמים התייצבו באולם ענק. ולדימיר הביט במקצת בביישנות על רצפת המראה החיצונית. הוא היה עשוי מיהלום היפר, בניגוד ליהלום רגיל היה לו ערכיות של 1024, ופי מיליון קשה יותר. הוא גם נוצץ הרבה יותר, אולי פי מאתיים.
  הצעיר זכה במסדר ההשמדה - תואר שני, שהוא סמל די גבוה. וזכה בדרגת סגן קצין זמני בכוכב אחד. משמעות הדבר הייתה העלאה משמעותית בשכר, ולפי שיקול דעתו של המפקד הוא יכול להישאר טוראי או לקבל פיקוד על תריסר חיילים. וזה לא בחור חדש, אלא סוג של כוח! בדרך כלל התואר השני של המסדר הוענק יחד עם השלישי והרביעי, וזה כשלעצמו מכובד למדי. אלפאריה קיבלה סט דומה של פרסים, ולב סגול לאתחל! ואז ולדימיר הרגיש מוטרד: הילדה חלפה על פניו. עם זאת, קנאה אינה תחושה ראויה: חיילים, וכיום כמעט קצינים, הם אחים לרוחם. המתכת העמידה ביותר, רכה יותר מפלסטלינה - ללא התקשות בלב לוהט ובקור רוח קפוא!
  הפקודות נתלו באופן אישי על ידי עוד בחורה מקסימה מאוד: גנרל חמישה כוכבים לודמילה קרפובנה!
  בקרב מפקדים, כולל רמה כללית: בנות נפוצות אפילו יותר מבנים, זהו השיעור הכללי המאפיין עולם שבו נשים הן הרוב. האמת לא מכריעה. היא חייכה לכולם, ואפילו קרצה לוולדימיר.
  - איזה חמוד, אני אוהב את הסדר!
  הילד קרא:
  - הו כן! קוואזר! למרות שהמחשבה רודפת אותי אם זה מגיע לי!
  הגנרל הצעיר לנצח קרא:
  - ברור שהגיע לו! הפרס חשוב במיוחד כי הבחנת בעצמך בקרב הראשון!
  אם זו ההתחלה, אז מה יהיה הסוף!
  - אני מקווה שזה ינצח!
  - התקווה מתה אחרונה!
  ולדימיר החמיא מאוד. תחילת הקריירה שלי עלתה על הציפיות הפרועות ביותר שלי. ואם אתה מחשיב שאין זקנה ואין איום בפרישה, אז מי יודע אם זה לא יפתח את הדרך למרשלים, או אפילו יותר. רק חבל שהוא לא הופך לקיסר - זה מנת חלקם של המעטים הנבחרים! עם זאת, להיות אחראי על היקום כולו הוא נטל גדול מדי. מה להחזיק את היקום על הכתפיים שלך! כוח הוא לא תמיד שמחה; יש כל כך הרבה בעיות שצריך לפתור, ושלל בעיות שצצות כמו ג'ק-אין-קופסה, ארבעים של עולמות, שרבים מהם מעולם לא נגעו בידי אדם. ניטשה כתב נכון: אף נפש אחת, אפילו המושלמת ביותר, לא יכולה להתמודד עם העומס שאלוהים חווה. איך זה לשמוע כל שנייה: מיליארדי תפילות ומיליארדי קללות, כאשר מאשימים אותך בקפיאת המחשב ובמות סבתך, בבגידה ובעיות העיכול של אשתך. כאשר שני צבאות מתפללים בו זמנית לניצחון אחד, מיליון אנשים טוענים לרווח היחיד. קשה להיות אלוהים ולשמח את כולם בבת אחת! נכון שלאדם ניתנה היגיון, ונקבעו חוקי הטבע שמאפשרים להתקדמות להתפתח ללא גבול, עד לפסגות הכי לא מובנות. באופן כללי, מלבד מלחמה, אדם חי טוב; הטכנולוגיה מאפשרת לממש כמעט את כל החלומות והצרכים. אם אתם רוצים ארמון, בבקשה, עבדי רובוט, כמה שתרצו. זז מעצמו, אתה טס בלי מטוס: נעורים נצחיים, אוכל חינם, מכונית מעופפת לכולם. ובכן, סקס מכל הרמות וללא בעיות עם אורגזמה או עוצמה. ותעשיית הבידור מטורפת כמו שאתה יכול לדמיין עם הדמיון שלך: הטכנולוגיה מאפשרת הכל! ובכן, מה עוד צריך אדם! אבל המציאות? ייעוד: לבלות את כל חייך בצריפים, לחוות כאב, באימון מתמיד: האם זה באמת אושר! ומה מונע מאיתנו לעשות שלום! עם זאת, מלחמות תמיד מסתיימות בשלום, רק לפעמים יש כיבושים. אבל למה הם צריכים עוד יקום אם רוב כוכבי הלכת שלהם לא נחקרו! מחשבות מרידה הבזיקו בראשו של ולדימיר. הוא ניסה לגרש אותם - כפירה נוראה!
  כשהסתיים טקס הפרס, החיילים והקצינים נלקחו לספינות החלל שלהם. והדבר הראשון היה עוד אימון. מוכר, שגרתי, אבל עם אלמנטים חדשים בהכנה. כאן היה ולדימיר בר מזל באופן בלתי צפוי: אלפראיה, שכל כך אהבה אותו, הפכה לבת זוגו.
  קצין עשרה הכוכבים הסביר להם:
  - הבחנת בעצמך בקרב הקודם, אז אנחנו רוצים להבין היטב את היכולות שלך. אולי תועבר ל-SS - כוחות סופר מיוחדים!
  ולדימיר ציין:
  -יש מגבלות שהגנטיקה מטילה עלינו!
  - ההיסטוריה של המלחמה מראה שכל אדם יכול לחרוג מהיכולות הגלומות בטבע!
  החיילים חבשו את הקסדות, והעולם סביבם השתנה בבת אחת, הולוגרמות מפלצתיות החלו לנוע.
  ולדימיר, למרות שהבין שזה מדומה, חש ביישנות מסוימת. הוא ידע שהתגברות על מסלול מכשולים אופיינית לאימון שרירותי, צבא רציני יותר או פחות.
  אלפריה לחשה לו:
  - אל תהיה ביישן, שותף! זה פשוט אלקטרוניקה קסומה.
  - מאיפה הבאת את הרעיון שאני ביישן! - ולדימיר קשאלוטוב היה אמיץ, אבל שיניו נקשו בבוגדנות.
  - זוהי קרינה מיוחדת, היא נוטעת בנו פחד! זה כאילו שכחנו שאנחנו לא מתחילים ירוקים, אלא לוחמים ותיקים! בן הזוג ליטף בעדינות את חזהו של הצעיר. העיניים בערו.
  - נלחמתי רק יום אחד, אבל התאמנתי כל חיי!
  . בהתחלה, מכל כלי הנשק, הם קיבלו רק פגיון לייזר קטן ומוצק.
  הוא אפילו לא נראה רציני במיוחד. האמת הייתה קלה וניתן היה להרחיב מעט. האויב הראשון דמה לחילזון קוצני, עם מקור מבצבץ מתוך קונכייתו. השביל הראשוני היה לאורך משטח מסתובב שהיה חלקלק במקומות מסוימים. לכן, ולדימיר סטה מהתקפת האויב וכמעט נפל. חברו פגע בחיפושית, חתך אותה לשני חלקים, החלקים נפלו.
  - עבדו עם הפגיון! - צעק אלפריה. "הם לא מפחידים כמו שהם רוצים להיראות."
  - שמתי לב לזה! - אמר ולדימיר. - למרות שמשהו מוזר קורה לגוף. זה כאילו קצות העצבים היו קפואים!
  - אתה תראה, הכה! זה כל ה"הפשרה"!
  מפלצות וירטואליות, חלקן דומות לבני אדם, אחרות עם מחושים רבים, תקפו אותן. הפעם, ולדימיר היה בכוננות. מכת הנגד הרעידה את האויב הקרוב ביותר. הבא שהרג היה אדם הרמפרודיטי. אני לא מרחם על פריק כזה בכלל. אבל דמותו של דיונון עם חרבות כמעט הורידה את ראשו.
  לאחר שנתפס בחרב, הגוף שלי התחיל לכאוב ולכאוב.
  - זה מגעיל, הוא פגע בי! - קילל ולדימיר. - לא חשבתי שאני כזה מגושם.
  -האם אי פעם נלחמת עם מפלצות וירטואליות? - שאל אלפראיה.
  - עם קוף אננס! היא רדפה אחרי וכמעט מתתי. למרות שיש כמה תמהונים שאומרים שכל הקופים הם אדיבים ואוהבים אנשים כי הם האחים שלו.
  - יריבינו אינם טובים ואינם רעים. הם אדישים, כמו הים שעליו שודדי ים שודדים.
  - יותר כמו ואקום. הים חם ועדין. - הצעיר נפגע מתערובת של בננה ונמר, עם רקטות במקום ניבים, שקפצו עליו. - יש לי חור שחור על הראש במסלולי המכשולים האלה. זה נכון שמשהו רע קורה לגוף עכשיו.
  - למען האמת, אני גם מפחד!
  הבחור והילדה המשיכו לנוע. בהתחלה המפלצות לא היו מהירות במיוחד, מה שהקל על המשימה. עם זאת, ולדימיר ואלפאריה הושפעו מעט מההפרשות. זה החמיר כי המפלצות התחילו לירוק אש. בטנו של ולדימיר בערה והוא חש כאב אמיתי.
  - זה גורם לי לרצות להפוך את הקרביים שלי! - הוא אמר.
  - וזה לא קל לי יותר! - הילדה הצביעה על חזה החשוף הימני. דם נזל ממנה. הם ירקו על ולדימיר שמתרוצץ מסביב, הצעיר איחר מדי ופגע בכתפו, ושבר בבירור את עצמותיו. וכשעצמות של אדם רגיל נשברות, זה כל כך כואב, אתה יכול למות מהלם. למרות שקשאלוטוב לא היה אדם רגיל, כרגע הוא הרגיש לא במקום. הוא חש גלים מיוחדים, מזיקים ביותר, ששיתקו את יכולותיו.
  - אני מרגיש רע! ולדימיר התעלף. הילדה שפשפה את פניו בתנועה מקצועית.
  - אל תצלול לתוך חור שחור, אביר יקר שלי. ההכרה חזרה, אבל יחד איתה כאב. ולדימיר נאנק, חולשה חנקה אותו:
  - אני לא אלך יותר.
  - אל תהיי רטוב! יש כאן ערכת עזרה ראשונה.
  ואכן, מסלול המכשולים היה כמו משחק מחשב. ישנם חיים נוספים ומה שחיוני הוא האנרגיה שגורמת להתחדשות מיידית. כן, זה היה קשה, אבל החבר'ה למדו.
  - העיקר לא לסגת ולא לוותר! - אמרה אלפראיה. גם היא לא הייתה רגועה, עשתה טעויות מדי פעם, ספגה מכות כואבות. אחר כך התרגלו בני הזוג והתחילו להתנהג בצורה הרבה יותר הרמונית. בשלב הבא, הם נאלצו לקפוץ על פטריות מרחפות באוויר, להתחמק מסכינים מעופפות ולזחול מעל תיל. הקרב נעשה קשה יותר ויותר, והיריבים נעו מהר יותר ויותר. נכון, אפשר היה להשתמש בכלי נשק שנתפסו, גם וירטואליים, אבל במאפיינים שלהם די דומים לנשאי מוות אמיתיים.
  ולדימיר במיוחד ניסה מזרקת ויברו מרובה חביות! זה יצר סדקים קטנים בחלל. נכון, אחרי שלוש זריקות הוא התפורר, אבל כיסח כמה דרגות של יריבים.
  "לא נורא!" אמר הצעיר.
  - נסה להשיג משגר פלזמה בועות! - יעץ אלפאריה - זה יהיה הרבה יותר יעיל.
  - ובכן, גם זה לא רעיון רע. ואיפה הוא?
  - זהו צינור כל כך קטן שהוא דומה לקרן חלוצית. נשפו לתוכו ותראו את המעוף המהיר של מפל היפרפלזמי.
  הצעיר בקושי התחמק מהמטח, זחל מעט לאורך המשטח הקצוץ, ונלכד על ידי המבנה. בְּעִיטָה.
  בועות ירדו בקו מתפתל, מקפצות בזהירות, והיצורים שהם פגעו התפוצצו.
  - מה! זה לא רע! - אמרה אלפראיה. - פשוט הכו אותו נמוך יותר כך שפחות בועות יעופו לשמיים.
  - אני מנסה את הכי טוב שלי!
  - נסו ואל תתפלאו!
  הנערה גם הרימה נשק חזק והשתמשה בו, והדגימה כוח בלתי מתכופף.
  הקרב נעשה מעניין יותר ויותר. כאן הם נלחמים על כוכב שבו מים נשפכים תחילה בנחל מתחת לרגליהם, ולאחר מכן זורם הליום נוזלי מחליק להחריד, ולייזרים חזקים נורים מלמעלה ומלמטה, רימוני השמדה מתפוצצים.
  ולדימיר ירה לאחור, בשתי ידיו בבת אחת, ואפילו רקד בייגלה.
  הוא נתפס מספר פעמים, חתך את רגלו השמאלית. בזכות בן זוגי היא עזרה לי להגיע לערכת העזרה הראשונה מצילת חיים. הרגל גדלה.
  את מגניבה אלפאריה.
  הלוחם נחר בבוז:
  - ואתה חלש, ולדימיר. תינוקות סובלים כאב פראי כזה, ואתה נאנחת!
  הצעיר לא היה הוא עצמו, משהו הפריע לו:
  - כרגע אני קולט הכל בצורה הרבה יותר חריפה!
  לאחר שהניחה שורה נוספת של מפלצות, אלפריה חייכה ואמרה:
  - היו סבלניים בכל מקרה!
  הילד נאנח, זה נעשה קשה להפליא לדבר:
  אתה חייב, אני גבר!
  - זה בדיוק האיש! - לרגע התחברו שפתיהם. ולדימיר הרגיש את המתיקות הדבש של נשיקה של אישה צעירה.
  - האלה!
  - לוציפר! - ענתה העלמה.
  לאחר מכן הם נכנסו לאווירה משתנה ללא הרף עם רוחות חזקות. או שהוא נושף מלפנים, או להיפך, הוא נלחץ מאחור. והאויבים משתנים כל הזמן, לפעמים הם עפים כמו צרעות, לפעמים הם זוחלים כמו נחשים ארסיים. אבל אתה כל הזמן בא להילחם, קופץ מפלטפורמה אחת לאחרת, ואפילו תופס זבובים מלאכותיים ולטאות ברגליים, עף מתוך מלכודות בעזרתם. כמה דגימות: במיוחד כלאיים של פרפרים ופרחים: יפה להפליא. והתערובת של שפירית וצבעוני נוצצת, עם כל צבעי הקשת בענן עם ריח מקהה... קוואזר! פיות חשופים מקליקים מאחור כמו מלכודות עכברים אלקטרוניות, שיניים באורך מטר נוצצות עם ברקים. יש גם ניבים גדולים יותר של חמישה מטרים ואפילו עשרה מטרים. ולדימיר הצליח לחמוק על פניהם. אחת המפלצות: הכלאה של טנק ועקרב, התפוצצה בשאגה, מפזרת סוכריות צורבות:
  - לא מצלמים אותנו! הם לא תופסים קווארקים! - שר הלוחם האמיץ.
  שוב מקבל הצעיר נזק מהבזקי השמדה. ועכשיו הילדה גרועה עוד יותר, הרגל שלה נתלשה שוב. אבל היא קופצת בזריזות על איבר אחד, בלי לחשוב על נסיגה. עם זאת, אין לאן ללכת.
  - יש לנו דרך אחת, או לשרוד או למות! - אמרה אלפאריה בפאתוס בנאלי משהו.
  הצעיר אישר:
  - ורק ביחד! חור שחור בהיר יותר כשהוא נמצא באתר הקפוא: זוג לבבות בוערים זוהרים!
  במחיר של מאמצים מדהימים ומתח בלתי אנושי, הם הצליחו לעבור את זה, למרות שלא נותר מרחב מחיה על גופם.
  השלב הבא הוא המדבר: עם חול ירוק מוצץ באכזריות, אי אפשר לעמוד במקום לשנייה, הרגליים נתקעות, ועדיין צריך לירות ולדקור. כאן נלחמים נגדם חמושים רעולי פנים, חלקם בשריון. יש סוגים שונים של לוחמים, יש גם אנשים וגם כלאיים של עקרב עם קקטוס, באג ומפתח ברגים! מטוסי כבידה טסים, מהם אתה לא יכול להסתתר או לברוח, קרני לייזר יפזרו את החול. כשהיא פוגעת בגוף: כאב גיהנום, נראה היה שהחלק הפנימי נסחט החוצה עם רולר והתמלא בשמן חם. הטטרלטים צוללים, מטילים פצצות בצורת גולגולות מגעילות עם הרבה ארובות עיניים צורבות, ופולטים קרניים של קרניים זועמות בצמא להרס!
  ולדימיר, לעומת זאת, לא אבוד. הוא מבצע מעין ריקוד, עובר בין הנחלים.
  אלפאריה אפילו התגרה:
  - ויסט רוסי: כנפיים מרחפות לידך!
  ולדימיר הרים:
  - מפקד, הגדודים שלנו מסודרים!
  יחד, הצעיר והילדה הכו במספריים, בטכניקת "סילון מפל", והניחו את האויבים בצרורות שופעים. כל כך הרבה יצורים שונים התפצלו, נמחצו או פרצו בלהבות. זו גרוטסקה מהממת - לא בלי קומדיה, במיוחד כשהטטרלט בצורת עפיפון וגרזן הפך לזרם נופל של זחלים מנומרים זהובים וטורקיז כאשר נפגע:
  - כשאתה יורה, תעמוד על בהונותיך, הניידות שלך תהיה גדולה יותר. - בהנחיית אלפאריה
  ולדימיר שם לב אוטומטית:
  - פחות יציבות.
  - איך לומר, דינמיקה תמיד חזקה יותר מסטטיקה!
  כדי לאשר את דבריה, חתכה הנערה בקורה מבנה שועט הדומה לקופסת פח עם חביות. הוא נשבר לרסיסים ונפל, עף לרסיסים. כבר בטיסה הפכו חלקי המטרה המובסת ללהקת כלאיים סגולים: דבורי בומבוס ושימפנזים. היצורים המוזרים הללו נלחמו זה בזה: כל רגע הם הפכו קטנים יותר ויותר, מתמוססים באווירה של קרב וירטואלי:
  - ובכן איך? קוואזר? - שאלה וסרגה את גבותיו של אלפראי.
  - מגניב מאוד, העיקר הגון! - הבחין ולדימיר. - זה נחמד לחיות בין לייזרים ופלזמה! ולשמוע את כוכב הלכת מתפוצץ!
  הילדה צחקה:
  - ולחוות אורגזמות בקרב איתי! ותטיילו והשתוללו כאוות נפשכם! מה שאני מעריך זה חוש הומור אצל גברים.
  ולדימיר קשאלוטוב הרס בשובבות את המתנה הבאה. הוא דומה לבולט מכוסה פלדה. הוא לא התפוצץ מיד; כמה מטענים נוספים נדרשו. בתורם, הקרניים שבקעו מקרסי הטפרים קטעו את ידו של לוויתן הזרע.
  - זוהי תהום החלל! - צעק ברוגז. אנחנו צריכים לחשוב על משהו כזה.
  אלפאריה, כאילו בלעג, פלט:
  - על מה אתה מדבר?
  - הכה אותי בפנים עם לבנה. -יד אחת לא עובדת. - ציין ולדימיר. - אוי איפה העל-בשר שלי!
  - אל דאגה, בקרוב יהיו עוד גופי חיים מתחדשים.
  כפי שהתברר, היא לא טעתה. אבל התרופה לא הספיקה, היד התאוששה, אבל נותרו חתכים וכאבים רבים.
  השלב הבא הוא התפרצות געשית, אתה צריך למהר לפסגה במהירות מדהימה, לירות על הסייבורגים הקרביים של האויב. והסייבורגים פשוט יומרניים בצורה מגונה: הכלאות של מסיימים הוליוודיים עתיקים ויצירות מודרניות של אבולוציה קוסמית: טנקוזאורים אולטרה-דיאקטיביים. ולדימיר קשאלוטוב (שבדרך כלל לא אופייני לו) כבר היה עייף מוות, המפלצות והסביבה העוינת שמסביב ריצדו לנגד עיניו, ולכל זה לא נראה סוף. גם אלפאריה החלה ליפול ולצלוע:
  - ילד שלי, כמה קשה לך!
  לווייתני זרע, מזעזעים, ענו:
  - ואני רואה שאתה גולש להתמוטטות!
  - הרבה זמן לא עברתי הכשרה כזו. באופן כללי, אנחנו אימפריה שלווה ואנחנו לא מתכוונים לתקוף אף אחד, או יותר נכון לא התכוונו, אבל כל אדם עובר את הדרך של אימונים צבאיים. אחרי הכל, זו לא בדיחה: יש מלחמה כבר יותר מאלף שנים! אז אתה מצלב את עצמך, ליתר בטחון! ביליתי שבע שנים על פני השטח של כוכב נויטרונים!
  - וואו, שבע שנים זה הרבה!
  - ובכן, ראשית, אנחנו חיים עכשיו כמעט ללא הגבלה, ושנית, זה די נוח על כוכב נויטרונים, תעשייה שלמה של הנאה ובידור. זה בילוי משמח. כוח המשיכה מנוטרל! אתה ילד קוואזר?
  - עד כה אין שמחה סופר מיוחדת! - שם לב, ולדימיר מותש.
  - הם דוחפים אותך בכוונה כדי שתבין לפחות משהו בשירות הצבאי. אין לכם הכשרה, או שאתם סתם חלשים? - שאלה אלפאריה, מבלי להפסיק לירות בטירוף לעבר המפלצות.
  ולדימיר, שירה לאחור ולפעמים קוצץ (האחרון קשה עוד יותר), בקושי עצר את נשימתו, אמר:
  - והייתה תקופה בעבר: כשהצבא הרוסי היה מקצועי לחלוטין. מתנדבים משרתים בה תמורת כסף, והם גויסו ממדינות שונות.
  - כלומר, שכירי חרב! - אלפראיה סיכמה את זה. - אבל הם לא אמינים ויכולים לעבור לצד של מי שמשלם יותר.
  ולדימיר, לאחר שגזר חייל מכוער נוסף בדמות שפירית יבלת, נאנח בעצב:
  - דבר כזה אינו נכלל. אבל עדיין, רוב שכירי החרב הם אזרחים רוסים. זה אומר שהם לא יבגדו במולדתם. והם לא בגדו בך!
  הלוחמת כיוונה את אקדח הקורה ברגליה היחפות ומחצה: הכלאה בין מקוק לקיווי:
  - ובמקרה של מלחמה גדולה בעבר, היו בעיות בגיוס.
  הילד, מצחצח שלושה ראשים מהכלאה של הנחש גוריניץ' וציפורני זבוב קקטוס (הם דקרו אותו בכאב רב במחטים צורבות), התפלפל?
  - הם יכלו וקמו! אבל רוסיה עדיין ניצחה בכל המלחמות! נאט"ו הובסה, סין הובסה, ואפילו מפלצת כמו ארצות הברית הגישה.
  הילדה עשתה עיניים מטופשות, יורה מהפולט באמצעות הלשון:
  - יש להם צבא מגויס?
  הצעיר התנגד, וחילץ את התלת אופן ההיברידי והדיונון:
  - לא! גם עובד אזרחי. זה החוזק והחולשה שלה. עם זאת, חיילי האויב מאומנים היטב, במיוחד, ארצות הברית הביסה מיליון וחצי עיראקים, ואיבדה פחות ממאתיים חיילים. מסכים, הצלחה מרשימה.
  - נכון, לא נורא! - אלפראיה הטמין מטען בלוחם שריסק חרק גדול שבלע אקדח מתנייע. הוא פוצץ לרסיסים. - אבל היו לנו יחסי הפסד לטובתנו: הרבה יותר תלולים.
  - ובכן, זה תלוי ברמה הטכנולוגית! - הילד ליקק את זרם הדם שניגר ממצחו החתוך.
  - כמובן, זה תלוי! כל תגלית בתחום הצבאי מקרבת את רגע הניצחון!
  אלפריה החלה לשיר, קולה מעורר כוחות חדשים חסרי רסן:
  רוסיה: אתה מדינת הולדתי,
  אני אהיה נאמן, מסור תמיד!
  הקיץ בוער, קר כקרח,
  הנחל קריר, המים זורמים!
  
  הנבחר שלי לבן יותר משלג, גיר,
  היא הביאה יין לשפתיה השקופות!
  והרוח חזקה, אבל הגוף כל כך חסר אונים,
  לסבול מפצעים, זה נידון!
  
  אין שלום באתר הקוסמי,
  הקרב סוער ואי אפשר להבין את המילים!
  טירוף מתרחש בכל העולם,
  ושוב נשפך דם תמים!
  
  מקדשים מבטלים אותנו עם צלצולים קולניים,
  והרוח כאילו קפאה, שאגת ההמונים שככה!
  והבכור נולד עם אנקתי,
  אני אקדיש פסוק ביישן לדורות הבאים!
  
  ויעבד הבן את מולדתו,
  הבס את כל האויבים עם חרב פלדה!
  והדגל של רוס לא ייפול ברפיון,
  נביס את כל היריבים בקרב!
  
  ארץ מולדת וסלעים וחורשות אלונים,
  וצחוק ילדים, טריל של זמיר ביער!
  הם נלחמו למען המולדת לא למען התהילה,
  וכדי שאתה ואני נוכל לחיות באושר!
  כשסיימה הופיע מולם צבא שלם של גופות. הוא דומה לסלט בשר מפורר, מהמוצרים שנוצרו בדמיונו של פיקאסו: לאחר שמוחו הוצף באוקיינוס של היפרפלזמה. שאלה הילדה, בקושי עוצרת את נשימתה:
  - אתה מסכים איתי, ולדימיר?
  אני אוהב את מולדתי, לא פחות ממך. תאמין לי אלפיאדה.
  הלוחם תיקן, והפיל הכלאה של יתוש והיפופוטם:
  - אני לא אלפיאדה, אלא אלפראיה.
  סליחה, דיברתי לא נכון. - עייפות נוראית. - התנודד הצעיר. - בסדרה אחת, זה היה שמה של המעין האלה שיצרה תריסר יקומים ענקיים, ולאחר מכן ויתרה מרצונה על כל היתרונות ונמכרה לעבדות!
  - זהו לחץ קרינה. זה בעצם לא כזה נורא. - הלוחם הראה שתי לשונות. - שפחה ואלילה, הם מתחרזים כל כך כוכב על!
  והרמה הזו נשארת מאחור. למרות שהרבה דם נשפך.
  וכאשר, בשלב הבא, החלו ליפול על הבחור והילדה אבנים וירטואליות, שנחצבו גס בצורת אלים עתיקים, כמה מכות כבדות כמעט סיימו את שניהם. עצמותיו של ולדימיר איבדו את גמישותן הקודמת; הן נשברו וגרמו לכאב בלתי נסבל. אלפראיה גם הייתה מותשת מאוד והחזיקה מעמד במאמץ רב.
  - אתה משקר! אתה לא יכול לשבור את רצון העם הרוסי!
  ולדימיר, מאבד כוח, קרקר:
  - אומץ לא אנושי מבדיל את אומתנו משאר העמים!
  הילד והילדה עודדו זה את זה. הם אפילו לא חשבו על לוותר או להישבר.
  - רצוננו באגרופנו! - ולדימיר ניתק.
  אלפאריה הוסיפה:
  - הרצון הוא האצבע המורה שמחזיקה את ההדק של זורק הקורה - חולשתו היא אובדנית!
  לבסוף, בסוף, חיכו זוג לוחמים צעירים לקרב יד, המפלצת הנוראה ביותר הוכנה לסוף. ניתן לראות את המפלצת מרחוק, לוחשת אלפראיה.
  "הכי טוב לנו לפעול בזוגות". פרגון יחד את ההתקפות - תוצר זה של העולם התחתון הווירטואלי.
  ולדימיר הסכים:
  - רק אז תהיה לנו הזדמנות.
  זה, המפלצת המדהימה הזו נוצרה ממתכות נוזליות מעורבות עם רב פלזמה, מחזיקה חרבות גרביו-נוקלאון בידיה. כל איבר מפחיד בדרכו שלו: אחד מכוסה יבלות, אחר בכיבים, שלישי בקוצים, רביעי עם רסיסים, חמישי עם יהלומים שבורים וכו'. "הידיים העובדות" האלה מהבהבות במהירות מדהימה, ההתקפה מגיעה בו זמנית מלמעלה, מהצד ולמטה. ולא במרחב תלת מימדי, אלא בשמונה עשרה ממדים בבת אחת! המשמעות היא מאות מטוסי התקפה מנוגדים ובו זמנית דומים. בקושי יש לך זמן להשיב מלחמה, וגם אם תצליח לחתוך את היד, מיד צומחת חדשה.
  - פעלו בזוגות!
  - פוטון ארור!
  הבחור והבחורה יורים, מנסים להיכנס לריכוז של כל הממדים הרב-וקטוריים השולטים במולטי-פזמה. הם מצליחים לתפוס את שושנה של חלל בן שמונה עשרה מימדים. אפשר לראות את המתכת מתפשטת לכל הכיוונים: אלפי כדורים דמויי כספית.
  אלפריה צועקת:
  - הקוואזר פוטוני יתר על המידה! היפרפלזמה!
  אבל המפלצת, כמו ציפור עוף החול, מתעוררת פתאום לחיים ומשחזרת...
  . פרק מס' 14.
  מירבלה נמתחה, היא הרגישה שהם יגידו לה משהו מאוד חשוב, אולי מעשה עידן! אנסטסיה סטרלטסובה המשיכה ברכות וברמזים עוד יותר (ועיניה היו כמו אלה של מכווץ בואה):
  - האם את יודעת שיש הרבה מאוד יקומים?
  מירבלה ענתה בביישנות:
  - כן! כל תינוק יודע את זה!
  אנסטסיה הנהנה:
  - אבל אתה יודע שעדיין קשה מאוד לנוע בין יקומים, למעט עולמות מראה!
  מירבלה הסכימה עם עצב בקולה:
  - קראתי תיאוריה דומה! זה כאילו שני היקומים שלנו משתקפים זה בזה כמו מראה, ובגלל זה פרצה המלחמה!
  אנסטסיה אישרה בעליזות:
  - וזה נכון! אבל עולמות אחרים משתקפים קצת אחרת, וככל שהם יותר, ההבדלים משמעותיים יותר!
  - הגיוני! - פלטה מירבל.
  - ויש יקומים שנשלטים לחלוטין לפי חוקים פיזיקליים בלתי מובנים לנו. אלה שאנו יודעים עליהם, שהחיים אפשריים שם, הם תיאורטיים בלבד! את מבינה את זה, מירבלה? - אנסטסיה הבזיקה בעינה הימנית.
  הילדה הנהנה:
  - עד כמה שאני מבין, זה היקום שאתה רוצה לשלוח אותי אליו?
  - זה בדיוק סרגל התמונות! - אנסטסיה הייתה מרוצה. - אתה צריך להגיע לשם!
  מירבלה הרימה את כתפה החזקה: משימה חדשה בעולם אחר! זה עדיף מאשר להתייסר על ידי אנטי חיילים במשך מאות שנים! יתרה מכך, זו הזדמנות לקבל את החופש המיוחל! כאשר אתה לא מונע כל יום ושעה, לאורך מספר נתיבים, מאלץ אותך להתגבר על מכשולים ולחוות כאב! זה אפילו מפחיד, מה אם האולטרה-היפר-מרשל ישנה את דעתו ויורה למסור אותה למענה?
  - אני מוכן למלא כל משימה של המולדת - רוסיה הקדושה! "היא צעקה בהתלהבות.
  אנסטסיה הנידה בראשה:
  - אתה ממש לא יודע איך לשמור סודות ולדכא את הרגשות שלך! זה ברור מיד כמה היית מאושרת, ילדה!
  מירבלה הנמיכה את הטון:
  - האם לא תשמח כאשר במקום עינוי פראי מחכה לך משימה מעניינת? כל אחד כאן היה ממריא על פולסר לבן!
  היפרמרשל הסכים בשלווה:
  - כמובן, זה עדיף על אנטי-חיילים, אבל תאמין לי, זה גם לא היפר-אקסטזי! אז ילדה: למד לדכא את הרגשות שלך אם אתה רוצה לשרוד!
  מירבלה עברה לנימה עניינית:
  - מה עלי לעשות?
  - באופן כללי, המשימה מורכבת ופשוטה כאחד! אני אסביר לך את המהות. זהו סוד יוצא דופן. באחד האסטרואידים, הצלחנו למצוא שבב אולטרה-היפרפלזמה השייך לציוויליזציה עתיקה להפליא. יש אפילו גרסה שהיא מעורבת ביצירת היקומים שלנו והמקבילים!
  מירבלה הופתעה באמת:
  - וואו! זה כוח!
  - אז הנה זה! נאבקנו הרבה זמן לפענח אותו, עד שאחד מכשפי השדונים, ממש במקרה, קרא את הלחש. בקיצור, השגנו גישה לכלי הנשק החזק ביותר, שליטה לאורך זמן.
  הילדה קראה:
  - היפרפלזמה! אז מכונת הזמן היא מציאות!
  - ולא רק מכונה, אלא פורטל שלם, חישובים תיאורטיים מראים שבעזרתה ניתן לשלוח את היקום האויב כולו אל העבר, אל הבשר עד לרגע בו היקום כולו היה קיים בצורה של היפר- אחד. חלקיק דחוס בצפיפות!
  - Megaquasar! - לחשה מירבלה. "נשק כזה יכול לסיים מלחמה לנצח!" או יותר נכון, עם כל המלחמות!
  אנסטסיה חשפה את שיניה, שיניה הגדולות התחדדו:
  - כן, יקירי, ניסויים אישרו זאת! אבל זה קרה שהשבב הזה נעלם לפתע, יחד איתו כל הרישומים על הניסוי הושמדו. אתה מבין, העבודה הקשה של כמה שנים ירדה לטמיון. והכי חשוב, ההזדמנות לנצח במלחמה הוחמצה, בלי אף ירייה!
  - חור שחור בראש שלי! קריסת יתר באף! - נאנחה מירבלה. - מה אני יכול לעשות?
  - מה שנשאר הוא הודעה שכנראה הוציאו ההיפר-צ'יפ עצמם. הוא דיווח שהחפץ עבר ליקום Big Loop, ורק מי שבלבם חיים רחמים וחמלה יכלו להחזיר אותו בחזרה! - היפרמרשל הביט בנערה באופן חד משמעי.
  מירבלה, נבוכה, השיבה:
  - אני לא כזה! חולשה נפשית דחתה אותי להציל את הילד מהשבי. אל תחשיב אותי כבעל סגולה!
  - זה נהדר שיש לך גישה ביקורתית כלפי עצמך! זה אומר שלא טעיתי לגביך! - אנסטסיה הערמומית הייתה מרוצה עוד יותר.
  - לא יודע! אחריות כזו, אבל למה אני! מבין טריליוני האנשים הרבים, האם אין עדינים ורחמנים יותר?
  - למה, הם אכן מתרחשים, במיוחד אצל אנטי-חיילים! למרות החינוך והברירה הגנטית, במקרה אחד מתוך טריליון: בהחלט יהיה חלאה פציפיסטית. זה כנראה נובע מהעובדה שמלחמה היא הנטל הכבד ביותר על הנפש והגוף! לפעמים אפילו אני מרגיש ואקום (קשה)!
  מירבלה הראתה עקשנות:
  - אז אחרי הכל: למה אני?
  אנסטסיה, שהתגברה על היסוס של רגע, ענתה:
  - העובדה היא שיקום Big Loop קיבל את שמו כי יש לו השפעה מחנקת על הסוכנים שלנו. לאחר שנפלו לקרינה שעדיין לא מובנת ועדיין לא התגלתה על ידי המדענים שלנו, הם מאבדים את כל היכולות שלהם ומתים די מהר.
  מצב הרוח של מירבלה ירד:
  - אז זה אומר?
  האולטרה-היפר-מרשל המשיך:
  - במקרה הטוב תהפוך לאדם פשוט, במקרה הרע תמות לגמרי. זו אקסיומה. יתרה מכך, הטכנולוגיה והמחשבים המפוארים שלנו אינם פועלים ביקום הזה.
  - אין שם טכנולוגיה בכלל?
  - למה, בכמה כוכבי לכת יש! זה לא יקום כל כך צפוף, למרות שאין אימפריה אוניברסלית כמו שלנו! באופן כללי, אנחנו יודעים מעט על היקום הזה. הוא לא שיקוף, אבל הוא גם גדול מאוד, ואין בו פחות כוכבים מאשר אצלנו. אז למצוא היפר-צ'יפ יהיה קשה להפליא!
  הילדה נאנחה נואשות:
  - ללא טכנולוגיה, בעולם עוין, בגוף חלבוני פשוט, נגזר עלי.
  אנסטסיה משכה בכתפיה העוצמתיות, מה שבשום אופן לא החליש את האטרקטיביות המינית שלה:
  - לא יודע! אין לנו מידע מדויק אם כישורי הלחימה שלך עדיין שם. אבל אתה יודע איך לא רק לירות, אלא גם לחתוך בחרבות.
  - כן, בבעלותי כל סוגי הנשק העשויים היפרפלזמה מוצקה - אולטרה-יציבה! - ענתה הילדה כמו מכונה אוטומטית. אז אני יכול להילחם! למרות שלמען האמת, אני לא ממש אוהב לגרום כאב לאחרים.
  אנסטסיה, מאריכה את הציפורן ומשחררת להבה מתחתיה, העירה:
  - אם האינטרסים של המולדת מחייבים זאת, אז יש לגרום כאב! למרות שבאמת אין בזה שמחה! איכשהו המרקיז דה סאד: לא מעורר בי השראה למעשי גבורה. למרות שכמה אנשי מקצוע אוהבים את התהליך עצמו! זכור את מירבל, אתה חייב לשרוד בכל מחיר. הרבה תלוי בך.
  הילדה שאלה בביישנות:
  האם יהיו לי עוזרים?
  אנסטסיה חייכה בחביבות:
  - אולי יעשו זאת! חלק מהסוכנים שלנו כנראה שרדו, אבל עדיין לא יכולים ליצור קשר. אז מקווה לבחורה הכי טובה. בינתיים, כנראה תצטרכו לעבוד לבד, אלא אם כמובן אתם או אנחנו נמציא משהו! אגב, אתה יכול להרטיב את הצוואר שלך אחרי הגיהינום הקיברנטי!
  מירבלה חזרה על המחווה, כוס מיץ הופיעה מולה והמיכל שר:
  - אם אתה צריך רענון, אז התרענן מיד! אתה חזק יותר מציפור עפיפון, כמו קליע פוטון לגבהים!
  הילדה לא ענתה, אבל לגימה כמה לגימות, כשהיא מרגישה נעימה. היא רצתה פתאום לאכול, תשוקה מוזרה ליצורים: הניזונים מהיפרפלזמה וביטוייה, אבל אולי האינסטינקט הטמון בגנים רדום.
  אולי סוף סוף תוכל לתת לי חטיף? - אמרה העלמה הלוחמת בתקווה.
  שאלה אנסטסיה במבט אכפתי:
  - אתה רוצה לאכול?
  מירבלה השיבה, מופתעת מהאומץ שלה:
  - עד כמה שהבנתי, ביקום שאליו מגיע עבדך הצנוע, כבר לא ניתן יהיה להאכיל מהיפרפלזמה. אז אני צריכה להתרגל לזה שכדי לאכול כל מה שיש נותן קלוריות!
  אנסטסיה הסכימה בלהיטות גלויה:
  - זה נשמע הגיוני! תתאמן, אבל דע שאוכל דורש מתינות. אם תאכל יותר מדי, איכויות הלחימה שלך יפחתו.
  - שלטתי במידע על רפואה עתיקה! כמובן שאשלוט בתיאבון שלי. חזירים שמנים הם לוחמים גרועים!
  - טוב, זה טוב אם אתה מבין! - אנסטסיה קפצה באצבעותיה ומגש אוכל הופיע לפני מירבלה; ההולוגרמה אמרה בקול צלול:
  - מזון טבעי, מאה שלושים וחמישה סוגי בשר, מאתיים עשרים ושמונה ירקות, ושלוש מאות חמישים וחמש פירות, ארבע מאות וארבעים גבינות, חמש מאות שבעים פטריות. אי אפשר שלא להתפתות ל-Ulra Pizza!
  סכין ומזלג הופיעו בידיה של מירבלה, הם נצצו, כשהם מצופים באבנים רב-צבעוניות. הולוגרמות נפרדו מהסכו"ם וקיבלו מראה של מוסקטרים מצוירים, עם קסדות ממלחמת העולם השנייה על ראשם.
  - אכול מכל הלב, הוד מלכותך! - הם שרו. - הנסיכה הגדולה שלנו, הלחמה ללא עודפים!
  מירבלה החלה לחתוך בזהירות את החתיכות. היא אכלה לאט, ולעסה את הנתח הראשון בפיה ביסודיות. הילדה רצתה לחוות טוב יותר את הטעם של אולטרה פיצה וליהנות ממנה. אחרי הכל, היא יוצאת למשימה שיש כל כך מעט סיכוי לחזור ממנה. עם זאת, האם סיכויי ההישרדות באמת כה גדולים במלחמה האכזרית הזו, רצחנית במהותה, אם בקרב הקודם יותר ממחצית צבאו של רוקוסובסקי הושמד. זה כמו להפחיד אחרי הגיהנום - העולם התחתון.
  מה אנחנו יכולים לומר על פיצה! טעם טבעי, אי אפשר לבלבל עם שום דבר. זו שירה, שיר הלל לבישול! אם אפשר להשוות טבח למלחין, אז זה היה צ'ייקובסקי או מוצרט. מירבלה נהנתה מאוכל כמו מין, הבטן שלה חוותה מראית עין של אורגזמה!
  כשהרושם הראשונים חלפו, הילדה שוב מצאה את כוח הדיבור:
  - איך אני יכול לחפש היפר-צ'יפ? הרי הוא כנראה לא גדול במיוחד?
  ההיפרמרשל הפעיל את ההולוגרמה, ולפניהם הופיע כדור מרצד בגודל אגוז מלך.
  - הנה הוא! כפי שאתה יכול לראות זה ממש קטן. אתה יכול אפילו לענוד אותו על האצבע שלך אם אתה עושה טבעת.
  מירבלה לקחה נשימה עמוקה.
  - ואיך אוכל למצוא אותו! קל יותר לכבוש את הגלקסיה בעירום מאשר למצוא חפץ כזה ביקום העצום.
  אנסטסיה קפצה את אגרופה החינני:
  - ימין! אבל ההיפר-צ'יפ מכיל עתודות עצומות של אנרגיה. זה באמת קשה לזהות עם מכשירים, אבל אתה צריך להרגיש את זה, לפחות אם אתה מתקרב לזה!
  מירבלה הנידה בראשה.
  - היקום גדול, אנחנו עדיין צריכים להיות מסוגלים להתקרב!
  האולטרה-היפר-מרשל, התליין המקסים של אימפריה כמעט חסרת גבולות, הסביר בסבלנות של מטפלת בבית לילדים פגומים:
  - והנה יש מסר! ההיפרצ'יפ הבטיח שהוא ישלח טיפים לאדם ראוי. נכון רק אם הוא מתנהג נכון!
  - וואו! זו הזדמנות! - מירבל הייתה מרוצה, עיניה בורקות.
  - הבנת אותי מצוין, אבל לעת עתה תאכל! הגוף שלך עדיין מאפשר לך לאכול את כל הפיצה, בלי שום בעיות!
  הלוחם הצעיר הציע:
  - אולי גם אתה תצטרף?
  אנסטסיה הנידה בראשה, שערה, נפלא במיניותו הפרועה, החל להתערבל, נושבת משב רוח על בן שיחו:
  - אני לא רוצה לפנק את עצמי! בכלל, אני צריך להיות דוגמה להתנזרות וסגפנות עבור הכפופים שלי ואלה שצריכים להתחנך!
  - ואני?
  - לא שוללים מהנידונים למוות דבר! - אמר האולטרה-היפר-מרשל חצי בצחוק, חצי ברצינות. - עם זאת, כמובן, אתה מבין שאני מאחל לך הצלחה. ולא רק אני, אלא גם כל האימפריה הגדולה.
  - ברור שזה יאפשר לנו לסיים את המלחמה בניצחון! ניהול זמן נותן לך הזדמנויות כאלה! - מירבלה השתעלה, כמעט נחנקת מהאולטרה-פיצה שלה. - אבל זה אכזרי מדי!
  אנסטסיה נעשתה זהירה מיד, עיניה זוהרו יותר, הגוון שלה העמיק:
  - מה אכזרי?
  מירבלה אמרה בקול אחיד, למרות שזה לא היה קל עבורה:
  - להשמיד את כל היקום, אפילו בלי להרוג אף אחד!
  האולטרה-היפר-מרשל ריכך מיד את קולה והעיר:
  - למה, להרוס אותו מיד! אולי נוכל להמציא דרך אנושית יותר לנטרל את האויב. או שאתה לא מאמין בחוכמת הקיסרית.
  מירבלה מיהרה לומר:
  - ברור שאני מאמין! אולי אפילו האויב ייכנע: לאחר שלמדנו שיש לנו נשק כזה!
  - באילו תנאים הוא ייכנע? זה לא לגמרי ברור! - היפרמרשל גירדה את מצחה בציפורן. - אם תסתכל על זה, מה נוכל לקבל מהאויב! אנחנו לא צריכים זהב, אנחנו גם לא צריכים עבדים! או שהם יוותרו על הממלכתיות שלהם! ההיפרמרשל לגם קצת תה.
  - נוכל לכלול אותם באימפריה שלנו, הם יהיו אותו צבא כמונו, והקיסרית שלהם תהפוך לסגנית שלנו! - הציעה מירבלה.
  - נשמע מצחיק! אבל אני לא יודע אם זה אמיתי, אבל באופן כללי זה לא תלוי בי להחליט, אלא של הקיסרית. אגב, ייתכן שאם יש לגברת דקה פנויה, היא תקריא לך ערעור. באופן כללי, זה כבוד גדול עבור גרגר חול מתוך קוודריליונים, או אפילו קווינטיליונים של אנשים לנהל שיחה עם השליט הגדול ביותר.
  מירבלה הסכימה בביישנות:
  - כן, כבוד! האם לתבוסה שלנו אתמול לא תהיה השפעה שלילית על כל מהלך המלחמה?
  אנסטסיה חטפה בגסות:
  - לא! זהו רק חלק קטן מאחוז מסך הכוחות שלנו. אני לא חושב שזה ישפיע משמעותית על מהלך המלחמה כולה. לפעמים ניצחנו, לפעמים ניצחנו. מאות קרבות בסדר גודל כזה מתקיימים מדי יום. היקום גדול מאוד, ואנחנו עדיין מתמודדים עם נטל ההוצאות. ושיעור הילודה באינקובטורים גבוה.
  הילדה דיברה באומץ יותר:
  - אולי צריך להתפשט בצורה פעילה יותר ברחבי היקום, לבנות מפעלים חדשים, לייצר חממות?
  האולטרה-היפר-מרשל חייך בחמיצות:
  - כל זה נעשה, חוץ מזה, אל תשכח שהאימפריה מלאה בגזעים שונים, אנחנו מנסים לא לעורר אותם למרד! אתה מבין מה זה אומר!
  - פיזור כוחות משמעותי! - ענתה מירבל מכנית.
  אנסטסיה אישרה:
  - זהו זה! פעם, הפשיסטים נכשלו כי הם ביצעו זוועות בשטחים הכבושים. אם בתחילה האוכלוסייה לא רצתה במיוחד להצטרף לפרטיזנים, אז מאוחר יותר הפכה מלחמת העם לגורם רציני. בכנות, אלמלא הפרטיזנים, המלחמה הייתה יכולה להימשך עוד שנה או שנתיים, ולגבות יותר ממיליון חיים.
  מירבלה הסכימה:
  - יש לי יכולת מהירה מאוד לתפוס מידע; בהיפראינטרנט הבנתי הכל! למרות שלמען האמת, הרבה דברים נראים לי מאוד שנויים במחלוקת. למשל, מעללי הפרטיזנים ובעיקר החלוצים הם איכשהו מדהימים!
  אנסטסיה מבחינה פילוסופית, לא במעט כועסת, העירה בתבנית ברורה:
  - אין לנו מכונת זמן לבדוק הכל! יתכן שמעללים רבים היו מוגזמים. ברית המועצות הייתה מדינה טוטליטרית, ויתכן בהחלט שהאמת מייפה. אבל אין עוררין על העובדה: החיילים הסובייטים הראו גבורה מסיבית ולמדו להילחם. ואומנות המנהיגות הצבאית השתפרה ללא הרף! אחרי הכל, הצבא הסובייטי התקדם ללא עליונות מספרית מוחצת. לדוגמה, בסתיו של ארבעים ושתיים היו לנאצים 6 מיליון 200 אלף חיילים, ויש לנו 6 מיליון 600 אלף. כלומר, כוחות כמעט שווים, ואם ניקח את המאפיינים האיכותיים, אז החיילים הגרמנים הרבה יותר חזקים מאיתנו באימונים ובניסיון קרבי. אחוז המתגייסים בכוחות הסובייטיים היה גבוה בהרבה מאשר בפשיסטים. בנוסף, הרובה הגרמני היה עדיף על הסובייטי בכיוון והיה קל יותר. יתרה מכך, לנאצים היה יתרון מוחץ בניידות כוחות. בטנקים היחס היה קצת יותר טוב, אבל ה-T-4 החדשים ביותר, באיכויות הלחימה שלהם, כבר לא היו נחותים מה-T-34 שלנו, ולצוותים של הטנקים הגרמניים היה הרבה יותר ניסיון, ואופטיקה מעולה, ואימונים! אז הגנרלים הגרמנים משקרים מאוד כשהם טוענים שלברית המועצות הייתה עליונות פי שבעה בכוחות. זה לא יכול היה לקרות בכלל. אוכלוסיית גרמניה מונה שמונים מיליון, בתוספת אוסטריה, הגרמנים בסודטים, פזורה במדינות אירופה, בסך הכל למעלה ממאה מיליון. לא סופרים בעלי ברית. ולברית המועצות היו, לפי נתונים רשמיים, 194 מיליון תושבים, ובכמה הערכות מעודכנות היו 7 מיליון פחות, כך שנתוני המפקד נופחו בהוראת סטלין. בנוסף לבעלות הברית הגרמניות, מדובר על כמאה מיליון, איטליה לבדה היא ארבעים ושמונה מיליון, לא סופרים את המושבות. בנוסף אוכלוסיית המדינות הכבושות, לגיונות אס אס זרים, עובדי עבדים! אז כבר בשנת 1941, לברית המועצות לא היה יתרון. ובסתיו 1942, משאבי האנוש של האויב היו גדולים כמעט פי שניים משל רוסיה. אז סתיו 42' הוא כמעט ההזדמנות האחרונה לשנות את מהלך המלחמה. יתרה מכך, ארה"ב ואנגליה חיפשו באופן פעיל דרך להשלים שלום נפרד עם גרמניה. היינו תלויים על סף תהום, ויפן משכה כוחות לגבולות המזרחיים!
  מירבלה הביעה את דעתה בשלווה:
  - אני חושב שהאשמה העיקרית לתבוסת הגרמנים היא של היטלר. אם היה מארגן מחדש את חייליו ליד סטלינגרד, אולי היה מצליח להדוף את מתקפת החיילים הסובייטים, במיוחד מאחר שהעליונות המספרית של האויב הייתה קטנה. כן, ומידע דומה הגיע מהמודיעין הגרמני. אי אפשר להעביר בחשאי מספר כה גדול של חיילים על פני הערבה החשופה. יתר על כן, היינו צריכים להתגבר על שני נהרות גדולים, הוולגה והדון.
  אנסטסיה, עם קריצה בקושי מורגשת, הסכימה:
  - היטלר התאכזב מהתשוקה שלו לנסתר. הוא בטח יותר באסטרולוגים שלו מאשר בגנרלים מקצועיים. הם נתנו לו השראה לכבוש את סטלינגרד בכל מחיר. אז המלחמה תסתיים בניצחון. אז החיילים הגרמנים הצטופפו ליד סטלינגרד. ושום אזהרות לא השפיעו על היטלר! כנראה שאדולף נסחף מדי למיסטיקה. ואפילו ב-1941 ליד מוסקבה, אם הנאצים היו מוכנים טוב יותר לחורף, לא ידוע איך הדברים היו מסתיימים. וכך סמך הפיהרר על הסכם עם הקור. מיסטיקנים מאגודת Thule שכנעו את היטלר שבעזרת רוחות גבוהות יותר הם יהפכו את החורף הרוסי יבש וחמים. והוא האמין להם, מסרב להכנה מתאימה.
  מירבלה הנהנה במרץ:
  - אידיוט! אתה לא יכול להגיד כלום! בנוסף, היטלר עשה עוד טעות גדולה: במקום להסיג במהירות את הכוחות למגורי החורף, קו אוראל-רז'ב, הוא הורה: לא צעד אחורה, להילחם בעקשנות ובקנאות! בכך נהרגו עשרות רבות של אלפי גרמנים שקפאו למוות בתעלות. הגרמנים נחלשו ברצינות! למזלנו!
  - הטיפשות של האויב לא יכולה להחליף את המיומנות שלך! - האולטרה-היפר-מרשל, שלא הצליח להתאפק, נגסה מהאולטרה-פיצה. - כן, זה טעם, לא רע, אבל בפעם הבאה תרצו שנפנק אתכם בהיפר-פיצה יוקרתית יותר עם מיליון זני בשר?
  הילדה הייתה מאושרת:
  - כמובן שאני רוצה! מה עם מיליארד?
  אנסטסיה אמרה כלאחר יד:
  - פחית! אם אתה מקבל היפר-צ'יפ, אנחנו נכין אחד במיוחד בשבילך! בכלל, נערוך מופע אמיתי, משתה על ההר. אולי אפילו נקים סדר לכבודך.
  מירבלה הייתה נבוכה, פניה הפכו לורוד מעט:
  - למעשה, לא נהוג להקצות פקודות לכבוד גיבורי המלחמה המודרנית. יש כלל לא כתוב ששני הצדדים של המלחמה הגדולה דבקים בו. רק גיבורים עתיקים מותר!
  - אנחנו נעשה לך חריגה, מכיוון שזהו באמת שירות ייחודי לאימפריה! באופן כללי, מה שהקיסרית הכינה לגיבורה יהיה הפתעה! אין צורך להתמכר לחלומות! לפנינו מאבק ארוך ואכזרי, לא על החיים, אלא על המוות! אבל למה לדבר על קשקושים? - ההיפרמרשל חייך חיוך רחב, למרות שעיניה נותרו דמויי נמר. - באופן אישי, הפנים שלך על המדליה נראות לי הרבה יותר מושכות מהפרצוף הרופף של קוטוזוב או ז'וקוב. באופן כללי, אולי זו הסיבה שהם החליטו לא להחתים הזמנות עם דיוקנאות של לוחמים מודרניים, כי הם יפים מדי, אף לא פנים מכוערות! על הרקע שלהם, הגיבורים הוותיקים נראים משעממים - לא אסתטיים.
  מירבלה יישרה את שערה המתולתל עם ואקום (צער) בקולה ואמרה:
  - מה חבל שבין מפקדי רוסיה העתיקה, לפחות הגדולים שבהם, לא הייתה אישה אחת. למשל, זה לא היה רע להיות מרשלת במהלך המלחמה הפטריוטית הגדולה. אז הניצחון היה מתקבל הרבה קודם!
  אנסטסיה לא התנגדה:
  - אולי במהלך המלחמה הפטריוטית הגדולה: נעשו טעויות רבות. באמת שהיה אפשר לנצח קודם. בפרט, תבוסה בינונית בקרב סמולנסק, תבוסה שהייתה עדיפה באוקראינה, חישובים מוטעים במהלך מסע האביב של 1942. שלא לדבר: אילו הזדמנויות הוחמצו בפברואר-מרץ 43'! ככלל, כנראה למדת את החוויה של מלחמת העולם השנייה ואת הטעויות של שני הצדדים.
  - למדתי! מכיוון שכל טוראי יכול לעלות לדרגת המפקד הבכיר ולהיכנס למועצה הצבאית העליונה , לימדו אותנו את יסודות הטקטיקה והאסטרטגיה. - הבחורה מצמצה, והורידה עם ריסה כתם אבק מקרום מזון סדוק. - ז'וקוב, למען האמת, אינו מפקד הולם לחלוטין. הוא זכה בניצחונות בדם גדול, הוא פעל בצורה ישרה מדי! זה אפילו נקרא "השליט המדמם"!
  האולטרה-היפר-מרשל הגביר את הטון שלה:
  - מי יודע לנצח בלי קורבנות?! עוד לא למדנו איך להילחם ככה. ניצחונות ללא הפסדים מושגים רק באגדות או בדיוני גרוע. באשר לישירות, תמרוני אגף אופייניים לכל המלחמות, במיוחד הממוכנות. ז'וקוב, כמובן, השתמש בטקטיקות דומות במידה לא מספקת, אבל עדיין זכה בהרבה ניצחונות. הוא הצליח במיוחד במבצע המבריק שלו: ההסתערות על ברלין! תוך שבועיים הצלחנו להביס קבוצה של מיליון מאתיים אלף חיילים שכבשה קו הגנה בלתי חדיר! מומחים מערביים רבים נדהמו מההצלחה הזו. וההפסדים לא חשובים, בכל מקרה לא ניתן היה להימנע מהם! בכלל, למה נגררנו לסיפור כל כך צפוף! בוא נדון טוב יותר בתוכניות שלך לאחר כניסה ליקום אחר!
  מירבלה התבלבלה:
  - מה אני יכול לעשות! לא הוכשרתי להיות מרגל מקצועי, למרות שאני בהחלט יודע טכניקות אינטליגנציה בסיסיות!
  אנסטסיה עודדה:
  - כאן אני חושב שאתה צריך לפעול מתוך גחמה! בלי חישוב מדויק! אנחנו אפילו לא יודעים באיזה עולם תגיע בהתחלה. ייתכן שיזרקו אותך לחור שחור, או לבית קברות רדיואקטיבי. הציוויליזציה יכולה להיות גם מאוד מפגרת וגם מפותחת יתר על המידה! אז תתכוננו לכל דבר! אנחנו, בתורם, יכולים רק לאחל לך בהצלחה!
  למה הם לא יקחו אותי על ספינת כוכבים? - שאלה הילדה.
  - לא! אנחנו לא יכולים לעשות את זה עדיין! אתה תיזרק דרך פורטל, בערך למרכז היקום. זה הדבר היחיד שאני יכול להגיד לך. אנחנו לא מצליחים לקיים שום תקשורת! - אנסטסיה נשפה.
  - איך אחזור? או שאין חזרה? - פניה של מירבלה נמתחו והחווירו.
  ראש המחלקה לאהבה ורוך השיב כאילו מובן מאליו:
  - בנקודה שבה יפילו אותך, תהיה יציאת חירום. הוא די מסוגל להחזיר את הגוף שלך בחזרה, יחד עם ההיפר-צ'יפ. זו ההמצאה האחרונה שלנו, אז יהיה לך קצת זמן למצוא את החפץ.
  - הזמן הוא השופט האובייקטיבי ביותר - הוא נותן רשות לכולם וחושף ראיות! - אמרה מירבלה, והתרוממה באופן ניכר. - אבל במקרה זה, אתה צריך לפעול ללא תוכנית.
  - מה אתה יכול לתכנן? כל קרב הוא בלתי צפוי! זו אקסיומה של מלחמה! - אנסטסיה כבר התחילה לעצבן, הילדה בלתי נסבלת בטיפשותה.
  - אימפרוביזציה היא אקסיומה של ניצחון! התבנית היא משפט התבוסה! - מירבל התבטאה באפוריזם. - אבל האם לפחות יתנו לי נשק?
  - אנו נחמש אותך בכלי הנשק היקרים והמודרניים ביותר. יש לך כמה סוגי הגנה, או יותר נכון שלושים ושלוש, כמו חיילים-על, אבל אני לא יודע אם זה יעזור! אנחנו עדיין לא כל יכול, וכל יקום חדש הוא תעלומה של הטבע! עם זאת, אני חושב שאתה לא מהאנשים שיורים קודם ואז צועקים ידיים באוויר!
  - ימין! אבל אם כבר הוכח שהטכנולוגיה שלנו חסרת אונים ביקום הזה, אז למה לבזבז משאבים על הנשק שלי. אחרי הכל, במלחמה כל רובל הוא בעל ערך. אני אסתדר איכשהו, אולי אקבל כמה כלי נשק שנתפסו!
  אנסטסיה בלעה הכלאה של חגב ואבוקדו, ושטפה את הדם של קוברה עגבניות. הקול נעשה הרבה יותר חזק:
  - מה! זה גם טוב שאכפת לך מהתקציב שלנו. אבל לא חסרים לנו משאבים חומריים, ואנחנו לא יודעים בדיוק מה קורה עם הנשק. אולי יהיה לך מזל והנשק ישרוד. בנוסף, אם תגיעו לכוכב שאינו מתאים לחיים, זה הדבר היחיד שיכול להגן עליכם. במיוחד אם אתה בסופו של דבר על פני השטח של כוכב!
  מירבלה ענתה בפחד מעושה:
  - אימה תשרוף אותי!
  - רק לא בהגנה ברמת השב"כ! הכל יהיה סופרסטאר! - אנסטסיה טפחה קלות על כתפה של בן שיחו.
  מירבלה סיימה את הפיצה שלה ושתקה. מצד אחד החמיאו לה שהם דואגים לה, אבל מצד שני, עדיין היו לה רגשות רעים מסוימים. האם זו לא שיטה מתוחכמת של עונש מוות? עם זאת: מה אנחנו יכולים לומר על המוות? זהו סוג של תעלומה - אף אדם סביר לא מאמין בסיפורי אגדות על גן עדן וגיהנום! אבל עדיין יש כמה תיאוריות; הן אינן שוללות את גלגול הנשמות לאחר תום החיים. אולי אפילו עם מעבר ליקום אחר? יש תיאוריה של שיקוף מרובה, והרבה מאוד עולמות מקבילים עם סידור זוגי של יקומים! כמו גם ממדי צל ותתי חללים שונים. באופן כללי, היקום התברר כהרבה יותר מורכב ממה שחשבו בימי קדם! אבל לא ממש רציתי להיכנס לג'ונגל כזה. הפיזיקה הפכה לרב רמות, אבל בהחלט האפשרויות של החומר והשימוש בו התרחבו. כל כך הרבה ביטויים שונים של היפרפלזמה הופיעו. גילוי המצב השישי של החומר: גרם למהפכה של ממש במדע ובטכנולוגיה! עכשיו הפנטזיות הפרועות ביותר הפכו לאפשריות. טיסות לחלל, בין גלקסיות, פתרון בעיות אנרגיה ומזון. סוגים חדשים של היפרפלזמה התגלו ונוצרו בהדרגה, כולל ביו-הנדסה שהחלה להשתמש בהם בבניית גופים אנושיים.
  זה הפך אנשים לבני אלמוות! במקביל, נוצרו כלי הנשק החזקים והמגוונים ביותר, שעזרו לכבוש את היקום. ההשפעה הגדולה ביותר מגיעה משימוש בהיפרפלזמה בקסם. השילוב של טכנולוגיות על, כורי על מיוחדים וקסם הפך לכוח עצום. עם זאת, הקסם נשאר חסר הגיון! אף אחד לא הצליח לפענח לחלוטין את טבעו! למה לחלקם יש את היכולת לבצע קסמים, בעוד שלאחרים, למרות כל המאמצים של ביו-הנדסה, אין!
  מירבלה עצמה ידעה להטיל קסם, אבל נשללה ממנה ההזדמנות הזו! לכל חברי המיליון הנבחר יש קסם, אך בעזרת קרינה מיוחדת ניתן לבלום את היכולות הללו. האם לא כדאי לבקש מהאולטרה-היפר-מרשל להחזיר לה לפחות חלק מהכוח הקסום שלה?
  - המשימה שלי חשובה מאוד! הייתי רוצה לפחות להיות מסוגל לעשות משהו, למקרה שהנשק שלי יתברר כחסר תועלת. - שאלה הילדה. - אחרי הכל, קסם הוא עזרה טובה!
  אנסטסיה, ברוגז מוסתר בצורה גרועה, השיבה:
  - עשינו את זה כבר כשהיית בעולם התחתון הווירטואלי, ביצענו עיבוד מלא.
  - אז למה אני לא מרגיש את זה? - הילדה הופתעה.
  - יכולות קסם יופיעו לאחר זמן מה! - ניתק ראש המחלקה לאהבה ורוך.
  -כמה?
  - לאנשים שונים יש דרכים שונות! אין צורך למהר יותר מדי. האנטי-קרינה שבה פישטו אותך הייתה חזקה מכדי לנטרל מיד את כל ההשלכות. אז תירגעי ילדה!
  מירבלה נאנחה בכבדות:
  - האם אני יכול למות בלי להפגין את כל היכולות שלי?
  האולטרה-היפר-מרשל נשענה לאחור בכיסאה, משחרר אלומה של ניצוצות צבעוניים מאחורי פיה:
  - אתה יכול להיות מושמד בחזית. באופן כללי, יש פחדנים שמעדיפים לחיות ולסבול באנטי-חיילים מאשר למות למען המולדת הקדושה. למרות שאני לא חושב שאתה אחד מהאנשים האלה. ויכולות יכולות להתבטא תוך שבועיים, חודש, שנה! אצל כולם זה שונה כאן. בנים בדרך כלל מתאוששים מהר יותר מבנות! למה יש כל כך הרבה תיאוריות, אתה לא תהיה מעוניין להקשיב להן!
  מירבלה הסכימה באופן בלתי צפוי:
  - בכנות, הייתי רוצה להישלח מוקדם יותר!
  אנסטסיה קראה הכלאה של פרפר יהלום ודג זהב עם דחף טלפתי, והחלה ללקק אותו בשלוש מלשונותיה. לשון אחת אדומה, אחרת סגולה, השלישית צהובה. הקול בכל זאת נשאר מובן ואף התבהר:
  "כור ההיפר נטען כעת; כדי להעביר אותך, אתה צריך להוציא אנרגיה, מנת חודש של כוכב תעשייתי שלם." הלולאה הגדולה היא יקום שקשה מאוד להגיע אליו. אז ילדה, את עולה לנו הרבה. אני לא יודע: איך תיענש אם תיכשל?
  - כישלון הוא עדיין מוות! - מירבלה הניפה אותו כלאחר יד.
  אנסטסיה אמרה, והחליפה את המפתח שלה לבס נמוך ועשיר:
  - כן, אבל יש אפשרות לחלץ אותך. בפרט, יש כעת ויכוח: האם יש להוציא את אדולף היטלר מהחלל המשנה כדי לשפוט מיד ולהעניש או להמתין עד סוף המלחמה.
  - למה לא עכשיו? - מירבלה ליקקה את תערובת המיץ והשומן מאצבעותיה, מנה יוקרתית (למעשה אכלה כמעט בפעם הראשונה)
  - היטלר היה מקולל על ידי יותר מדי אנשים, וקשה מאוד לחלץ את קובץ האישיות שלו מהממד השלילי! צריכת האנרגיה גבוהה, אבל אתה יודע שבזמן מלחמה אין משאבים נוספים! "הסופר-היפר-מרשל נשך את ראשו של הדג המכונף ומיד לעס אותו.
  - זה מובן, אבל כשתסתיים המלחמה, מה יהיה איתו! - מירבלה אפילו הופתעה, ללקק אצבעות זה כמעט נעים יותר מאשר לאכול את הפיצה עצמה.
  - בית הדין העממי יכריע! במקום זאת, הם יישלחו לנצח לעולם התחתון, כמו זה שנהנית לאחרונה! - אנסטסיה חתכה את הרוע.
  - ברר! זה לא אכזרי מדי? - הילדה הרגישה פתאום שנזרקה לוואקום.
  - אתה לא יודע היסטוריה, כמה דם סלאבי נשפך באשמת היטלר! הוא צריך להיענש בחומרה רבה, בצדק. - האולטרה-מרשל כנראה בלע את שרידי פרפר הדג בזעם. חתיכה מהכנף נפלה על הרצפה והתנדפה בבת אחת.
  מירבלה העירה בשלווה:
  - קראתי את היטלר, כולל יצירות לא ידועות! אני לא חושב שהוא מניאק גמור או נבל גמור!
  אנסטסיה נראתה מופתעת:
  - למה?
  מירבלה התחילה להסביר בחיפזון (לא לכולם יש מודעות כזו, זה לא נלמד באקדמיות), באופן כללי, השיחה שלהם נראתה רק ארוכה, אבל למעשה היא ארכה לא יותר משלוש שניות.
  - הוא בכלל לא נגד תרבות. להיפך, הוא דרש פיתוח של מדעים, בתי ספר, תיאטראות וקידום אנשים הגונים ובעלי יכולת לפסגה. היטלר רצה להנחיל תרבות ארית, טהורה, להנחיל משמעת ודיוק בעמים אחרים! בנוסף, היטלר כלל לא חלם על שליטה עולמית, הוא רצה אימפריה גדולה, עם גבולות מסוימים. ולא היו לו תוכניות להשמדה מוחלטת של הסלאבים! להיפך, אדולף האמין שתחת שליטה גרמנית, רוסים ועמים אחרים יחיו טוב יותר מאשר תחת סטלין. בנוסף, הפשיסטים מצאו את האיזון האופטימלי בין קפיטליזם לסוציאליזם. בפרט נהנו העובדים הגרמנים מפריבילגיות נרחבות, בעוד שהקפיטליסטים היו מוגבלים משמעותית בהכנסותיהם. בכלל, עכשיו באימפריה שלנו אין בעלות פרטית על אמצעי הייצור. כל המפעלים הם אימפריאליים וחיילים של צבאות כלכליים משרתים בהם. אבל האם זה לא מוליד בירוקרטיזציה?
  אנסטסיה קטעה
  - לא, טיפש! מחשבי היפרפלזמה עוסקים בתכנון, העבודה הבירוקרטית רציונלית ביותר! המשק כולו מנוהל די ברור על ידי המפקדים. בתקופה הסובייטית התעוררו בעיות עקב אלקטרוניקה לא מפותחת. אלמלא החולשה, או יותר נכון הבגידה, של גורבצ'וב וילצין, האימפריה הסובייטית שלנו הייתה הופכת לעשירה בעולם! עם זאת, תחת סטלין הייתה דינמיקת ייצור גבוהה, למרות היעדר אלקטרוניקה! דרך אגב, דיברתי עם סטלין. מחקרים גנטיים הראו שהוא רוסי מצד אביו, בנו של חוקר הקוטב ואציל פז'בלסקי! לתקופתו, איש מוכשר ביותר, חכם כמעט מכל מנהיגיו הצבאיים. אם כל מפקדינו היו כמוהו, המלחמה עם גרמניה לא תימשך יותר משישה חודשים. גם במקרה של התקפת פתע! כמה ניצחונות החמצנו!
  - למה להתחרט? - אמרה מירבל והשפילה את מבטה. - האם ניתן לתקן את זה?
  - בעזרת מכונת זמן על הכל אפשרי! את בת, אני מבין: את לא ממש מבינה את זה.
  - אני מבין! אם הנאצים היו מובסים מוקדם יותר ובפחות שפיכות דמים, אז היה סיכוי להביס את ארה"ב ולכבוש את כל העולם! במקרה זה, התפשטות הכוכבים החלה הרבה קודם לכן ובמלחמה עם רוסיה הגדולה הייתה לנו התחלה! - האמנם? - מירבלה שמחה להשוויץ בחכמתה!
  ההיפרמרשל נשך את הקצוות החדים של המזלג שלה (זה צירק) והסכים:
  - כן, משמעותי, ויכולנו לנצח במהירות! אולם, בהתחשב בתמונת המראה שלנו, ייתכן שגם עבורם השתנה מהלך ההיסטוריה. בדרך כלל יש כאן הרבה אלטרנטיבות שונות. אם ג'ינגיס חאן היה נהרג בצעירותו, לא הייתה פלישת באטו! מצד שני, קייב רוס לשעבר היה מקוטע, ולא ידוע מתי יופיע נסיך המסוגל לאחד אותה. זכור כמה חריפות: לאחר קריסת ברית המועצות, אוקראינה ורוסיה התעמתו.
  - אבל אז הם התאחדו! - הוכנסה מירבלה
  - אחרי מלחמה קשה!
  - מלחמה היא מצבו הטבעי של האדם!
  - בוודאי! אבל זה רע כשהיא עוברת בין אחים! - אנסטסיה כיסתה את עיניה בכף ידה.
  - תראו מי מדבר! - מירבלה התמרמרה.
  האולטרה-היפר-מרשל קטע:
  - כך אמרתי! אבל באופן כללי, אתה חושב, אני שמח לדעת שאותם נערים ונערות רוסים מתים בקרבות, בדיוק כמוני! כואב להרביץ לאחותך הקטנה!
  הילדה כעסה:
  - כל המלחמה שלנו מלאה במכות! זה מזכיר לי עינוי עצמי בדרך כלשהי! והכי חשוב, חסר משמעות.
  אנסטסיה עמדה לענות כשהחדר כולו התמלא באור אדום מסנוור עד כאב ומוזיקת ברבורה התחילה להישמע!
  - תשומת הלב! הקיסרית בקשר! - האולטרה-היפר-מרשל מלמל ביובש.
  הולוגרמה מלכותית הופיעה לפניהם. הקיסרית לבשה חליפת חלל שנראתה כמו שריון אביר. הראש מכוסה בקסדה: הפנים והשיער אינם נראים! הדמות היא אתלטית, אבל בחליפת חלל אי אפשר לדעת אם זה זכר או נקבה! באופן כללי, אף אחד מבני התמותה לא ראה את פניו של הקיסר הנוכחי. לא נוצרו דיוקנאות ותמונות וידאו. אפילו שמו האמיתי של השליט היה סוד שמור בקפידה, למעט מעגל מצומצם של אנשים נבחרים. למה הגבלות כה חמורות? התשובה היא יסודית! כדי שבמהלך המלחמה האויב לא יוכל להשתמש בקסם או היפר-טכנומאגיקה שיכולה להשפיע על החלטות הקיסר. הרי אפילו תאריך יצירתו (הלידה) המדויק של מנהיג הוא חסוי לחלוטין, כי בעזרת הורוסקופ ניתן לחשב תכונות אופי על מנת לשלוט, לצפות מהלכים או לגרום נזק. לפי השמועות, הקיסרית הייתה מקסימה להפליא, אבל כשכל הנשים צעירות ויפות לנצח, זה לא כל כך בולט. מירבלה גם מהממת, היא נראית כבת עשרים והיא די מסוגלת לזכות בתחרות גברת יוניברס.
  הקיסרית דיברה בבס נמוך מאוד ורועם (כאילו מקהלה שרה בבת אחת) (האלקטרוניקה שינתה את קולה בבירור).
  - אני שמח לברך את משרתי הצנועים!
  - תהילה לרוסיה הקדושה הגדולה ביותר! שיתקיים רצון הקיסר! - צעקו שני הלוחמים, מרימים ידיהם בהצדעה.
  הגברת ענתה בנימוס:
  - ותפארת לכם, לוחמים צנועים! אחרי הכל, היקום כולו נשען על אנשים כמוך! אני מקווה שאתה לא צריך להסביר שוב את חשיבות המשימה?
  מירבלה הנהנה:
  - זה כאילו כל היקום היה תלוי בי!
  ההולוגרמה הפכה גדולה יותר, השריון נוצץ:
  - קוואסרנו (מעולה) פרטי! עכשיו יש לך עוד קצת הסבר לעשות! אנחנו לא הולכים להרוס לחלוטין את רוסיה הגדולה. למרות שהם מייללים, הם אנשים אחים! אבל אם אתה מאוחר מדי והמשימה שלך, או אולי אפילו זו של סוכנים אחרים שלנו, נכשלת, אז נשתמש בכלי הנשק העדכניים והחזקים ביותר נגד האויב. העקרונות שלו סודיים ביותר, אבל כוח ההרס הוא כזה שאפשר להשמיד צבירי-על של גלקסיות. האויב עורך גם התפתחויות מקבילות; בקרוב יהיה לו נשק דומה מוכן. במקרה זה, את התפקיד הראשי ישחק מי שמכה ראשון. אז לא נשאר הרבה זמן!
  מירבלה החווירה נורא ופרצה משפתיה:
  - אני אמהר!
  הקיסרית הרגיעה, קולה נעשה עדין יותר:
  - מהרו - אל תמהרו! נשק העל עדיין לא מוכן והאויב, בעזרת מרגליו וחבלניו, עושה כמיטב יכולתו להאט את העבודה. גם אנחנו לא בחובות! מחליפים מכות! מלחמה היא כמו איגרוף, רק אחרי נוקאאוט - אתה לא לוחץ ידיים!
  - אומר!
  - אל תמהרי יותר מדי, ותשמור על החיים שלך, ילדה! אתה כל כך אדיב, מנת האנושות שלך ירדה מהטבלאות! - הקיסרית הסתובבה על ציריה, השריון שלה נוצץ כמאה כוכבים.
  האולטרה-היפר-מרשל שאל בביישנות:
  אני צריך לתת לה נשק?
  - בוודאי! הכל עם הטכנולוגיה העדכנית ביותר! באופן כללי, יש לנו אפילו ייצור יתר של נשק; במקום זאת, אין לנו מספיק אנשים.
  אנסטסיה השתחווה:
  - אולטראסטאר! אני לא מעז לעצור אותך יותר, הגדול שבגדול!
  הקיסרית נעלבה; קול קפריזית נשמע בקולה:
  - אתה לא אוהב לתקשר עם הקיסר! הרי זה גם הישג גדול יותר, להיות קרוב למנהיג! כמה מדוכאים הנשרים! מה אתם אומרים?
  - כמובן, לתקשר איתך זה תענוג גדול! - אמרה מירבלה. "זה כמו להאזין למוזיקה נפלאה, משחק של מנגינות." למרות שהשוואה כזו חיוורת מכדי לתאר כמה אנחנו נדהמים מהאינטליגנציה שלך!
  שליט היקום שינה את הטון שלה, קולה נעשה הרבה יותר נשי:
  - יש לעג נסתר בדבריך, אבל אני אוהב שאתה לא מפחד ממני. פחדנות היא הפגם הגדול ביותר של חייל. על חוסר האינטליגנציה עדיין אפשר לפצות מחשב, אבל שום טכנולוגיה לא יכולה להחליף אומץ! "הקיסרית שחררה ברק משולש, האוויר נוצץ כאילו פתיתי שלג נוצצים, מירבלה הרגישה את החום.
  - כן, אני מסכים, הו גברת נהדרת! אם כי, למען האמת, פחדן חכם מביא לפעמים יותר תועלת לאימפריה מאשר טיפש אמיץ!
  הקיסרית העירה בציניות:
  - אתה צודק! בהתחשב בכך שאנשים מתים לא יכולים להילחם! חייל מת הוא תמיד חייל רע! - הקיסרית האדירה כבר רעמה ממש. - אתה יודע, אתה לא מפחד להתווכח עם מישהו שיכול לשלוח טריליון שלם או אפילו קוודריליון אנשים כמוך לייסורים נצחיים בעולם התחתון. זה מצביע על כך שהילדה מסוגלת לסטות מדפוס החשיבה. אבוי, רוב חיילינו: רק כלי שמספק הכתבה.
  מירבלה אמרה בשקט:
  - הם חכמים, משכילים ומאוד חכמים! אין צורך לומר דברים רעים על החברים שלי. כולם עברו בית ספר טוב!
  - מלחמה היא בית ספר טוב, אבל אם אתה עושה טעות, לא תוכל לגשת שוב לבחינות! - הקיסרית עמדה הפוכה, נשענת על זר הפולט קרינה פוליגמית. - בכלל, אין טיפשים בצבא שלנו! זוהי מערכת אימונים רצינית עם ברירה גנטית. בקיצור, תמונה קטנה שלי, תגיד לי, אני יפה?!
  מירבלה לא יכלה להתאפק ולעשות בדיחה:
  - מאוד, במיוחד בשריון, הם נוצצים כל כך, זה פשוט נחמד להסתכל! משהו כמו גריל עתיק!
  הקיסרית נשארה רגועה ואפילו נראתה מרוצה:
  - טוב שיש לך חשיבה דמיונית. זה הרבה יותר גרוע כשאנשים לא יכולים לחבר שתי מילים ביחד, במיוחד בנוכחות כוח! ובכן, בסדר, יפה ועדין, אין זמן לנהל איתך דיון. אמנם, למשל, תגיד לי: מה תמיד חסר, ומה עושה לי כל הזמן בחילה!
  - כוח! - ענתה מיראבל במהירות.
  הגברת הופתעה; גל ירוק עבר דרך החליפה:
  - וואו! אבל בצריפים לא לימדו אותך את זה! איך ניחשת?
  - בשיטת הניכוי! - ענתה הילדה.
  - איך זה? את יכולה להבהיר!? - הקיסרית שיחזרה באצבעה: פנטום קסום, בצורת הכלאה של שן הארי וסרטן, עם חרב בידיו.
  בלי להתרגש, מירבלה השיבה:
  - תמיד יש חוסר כוח, אבל אחריות מחליאה אותך! זו אקסיומה! באופן כללי, להחזיק את היקום על הכתפיים שלך זה כל כך קשה!
  הכלאה של שן הארי וסרטן התמודדה עם התערובת שצצה לפתע של שועל ודורבון; בנוסף לחרב, נעשה שימוש בכמה כלים נוספים, לכאורה יותר מוזיקליים מאשר קרביים:
  - אם אתה מחלק באופן רציונלי אחריות, אז הכל לא כל כך קשה. מנגנון המדינה מנופת באגים לשלמות. זהו סוג של מפל, למרות כל המהירות הנראית לעין, מערכת יציבה לחלוטין. - הבחינה הקיסרית, ושולחת פולסר מעינה (הוא מיד התפוצץ בדממה):
  - השוואת מערכת החשמל למזרקה, כאשר הנחל זועף כלפי מעלה, מתאימה הרבה יותר! - התנגדה מירבלה, מתפעלת מהאומץ שלה.
  - הילדה מתווכחת איתי בצורה מקסימה. זה כמו באגדה על אליס הכפורת! היא הייתה כל כך חצופה כלפי המלכה עד שהיא גדרה אותה בקרח סמיך! - הפולסר הקסום השני היה אפילו גדול ובהיר יותר מהראשון ובצורת זוויות חדות.
  - למה לא מימן מוצק!?
  "לא רציתי להפוך אותה לבלונדינית טבעית!" - פנטום של הכלאה של ילדה עירומה וציפורן זבוב בהיר בצורה יוצאת דופן הבזיקה.
  מירבלה לא יכלה שלא לצחקק:
  - אומרים שלבלונדיניות יש חשיבה מקורית מאוד!
  פילגש היקום האירה עוד תריסר תחזיות קסומות בבת אחת:
  - כמו טיפש כמו בלונדינית! אבל השיער שלך הוא באופן טבעי תערובת של פנינים וזהב! היפרקוואסר! אני מקווה שניפגש שוב! ממש אהבתי אותך! - ההולוגרמה הענקית הבזיקה כמו כוכב שביט ונעלמה יחד עם הפאנטומים.
  מירבלה קידה ולחשה:
  - זה מוזר, שליט היקום נראה כמו טיפש!
  האולטרה-היפר-מרשל הניף את ידה:
  - היא רק מדברת בחוש הומור, אבל באופן כללי, אם היית בנעלי הקיסר, היית מבין למה! אז יכולתי להעריך בדיחה אנושית פשוטה.
  - אני לא מאשים אותה! כשיש כל כך הרבה בעיות, אתה באמת רוצה להשתטות.
  אנסטסיה שלחה דחף טלפתי, הם ענו לה:
  - הגיע הזמן, עד שנגיע לכניסה לפורטל הכל יהיה מוכן!
  - סוף כל סוף! לחכות למשהו לא ידוע זה תמיד כואב! העצבים נמסים! - אמרה מירבלה בייאוש.
  שתי הבנות (למרות שאחת מהן כבר עברה ארבע מאות מחזורים), מלוות בתריסר רובוטים קרביים, מפחידים עם חמישים כלי נשק שונים, פנו לקצה השני של המערכת הפלנטרית. הם היו מלווים במחלקה של טטרלטים.
  . פרק מס' 15.
  העבדים בהו בבנות העירומות למחצה ומיד קיבלו שוטים:
  - אל תסתכל! השבט שלך אסור!
  העבדים נאלצו להדביק את הפער. באופן מוזר, היחס כלפי הבנים היה ליברלי יותר. נתנו להם להתקרב ולהסתכל על הבנות בהתלהבות. גופים עירומים מיוזע נצצו, החזה המלא, השרוט מעט של נערות יפות רעדו.
  הסוחר הראשי אחמד פיהק:
  - לא זה לא זה! רק היאבקות נשים, שם היה יותר טוב עם חרבות. תתקשר לזקן.
  - הוא כבר בא!
  ראש הכפר הופיע למעשה. הוא היה בטוגה והיה לו זקן אפור ארוך, פניו המקומטים היו כמעט שחורות. נעלי עץ נקשו על האבנים.
  - שלום אחמד! האם תבלו את הלילה או סתם תעברו?
  סוחר העבדים נבח:
  - בדרכנו! תקשיב, תן לי הצגה קטנה, זה משעמם! אני לא נתקל בשודדים, והיד שלי מחמיצה את החרב.
  הזקן הנהן בראשו:
  - האם תילחם בעצמך או תיתן לאנשינו לנופף:!
  אחמד הביט בין אצבעותיו והחליט:
  - כן, עדיף לעשות זאת בעצמך! להרוג אחר זה יותר כיף מסתם לראות מישהו מת.
  הבכור קיבל השראה:
  - אז לא יהיו רחמים! רק עד המוות!
  סוחר העבדים חייך:
  - זה בדיוק פילון. או שאתה חושב שנמאס לי, זה רק יכאב!
  הבכור גירד בזקנו:
  - אתה צריך לשלם על זה! בנות צעירות עולות ממאתיים עד חמישים קסדות כסף, אבוי, יש ביקוש עצום לעבדים! אבל גברים זולים יותר, ממאה עד שלושים, ובנים אפילו ילכו על עשרים!
  אחמד קטע:
  - אז עדיף להיות בן! יש לחסוך כסף.
  פילון היה מאושר:
  - בחירתך, הבנים כמעט ולא עולים כלום, חוץ מזה יש הרבה כאלה וקשה להאכיל אותם. עכשיו בואו נטיל גורל.
  אחמד חייך.
  - רק מהר יותר, אני לא רגיל לחכות הרבה זמן.
  לאחר שבחר בנים מעל גיל עשר מהמשפחות העניות ביותר, פילון ציווה עליהם לצייר קשיות. מי שיש לו הכי נמוך שילחם. הבנים בדרך כלל התנהגו כמצופה בגילם, ברעש אך באומץ. אף אחד לא היה ערמומי: קרב החרב כנראה נראה להם כמו משחק מהנה. המנצח היה ילד שרירי למדי, כהה עור, כבן ארבע עשרה. שמו חרב קלה בידיו, ונשמט שמן על ראשו. הילדים התחילו להתחרות זה בזה כדי לתת עצות. אחמד בחר בחרב ארוכה וכבדה יותר וגיחך. הוא היה סייף טוב והיה בטוח יותר בניצחון מול ילד שאם היה לו ניסיון, נלחם רק במקלות. עם זאת, אם הילד יכול לעשות משהו יותר, אז אחמד רק ישמח מזה ויהיה לו כיף יותר מעניין.
  העבדים קיבלו פרי עסיסי הדומה למטאטא, רק שהקליפה הייתה מחוספסת ודקה יותר, הוא הוסר בקלות. הטעם הרבה יותר מתוק, משהו כמו תפוז, אבל איכותי יותר. יאנקה הודה נפשית לשדים: שהם שלחו אותו לעולם חם כמו אתר הנופש בסוצ'י, שבו הוא לא היה צריך לגווע ברעב ולא היו יתושים נוראים. כנראה שנוכחותן של כמה שמשות השפיעה לטובה על החי והצומח. ינקה הסתכל ובו בזמן הזדהה עם הנער שנאלץ להילחם עם הסוחר. האם הוא יכול להתנגד לקולוסוס כזה, בגובה של כמעט שני מטרים ולא נעלב ממהירות ותגובה? זה נכון בסרטים הוליוודיים: ככלל, הלוחמים הקטנים מנצחים לעתים קרובות יותר. ככלל, תו שלילי: הרבה יותר גבוה ושוקל יותר מאשר חיובי. סוג של מסורת בתעשיית הקולנוע! אבל החיים הרבה יותר קשים מהוליווד והסוחר אינו טיפש עד כדי כך שילחם מבלי להיות בטוח בעליונות המוחלטת שלו.
  כמה מתושבי הכפר, רובם ילדים, שהיו פנויים מעבודה, התאספו להתפעל מהמחזה הנדיר. זה לא קרב או קרב אגרוף, זה קרב עד מוות! למרות זאת, הילדים הימרו, ככלל, על איזה דבר קטן, חיפושיות, צעצועים תוצרת בית, או ענישה פיזית קלה, סטירות, בעיטה בישבן, קפיצה מעץ או סתם סטירת לחי. עבדים בני נוער שלא היה להם כלום גם הימרו על צביטה, קליקים ועוד דברים קטנים. כיוון שיאנקה ישב על עגלה, איש לא התערב איתו, והוא לא רצה להתקרב אל הבנים.
  הוא לא האמין בניצחון של ילד כפר פשוט על לוחם מבוגר מיומן, והוא לא רצה להמר על אחמד האכזר.
  הצופר נשמע והקרב החל. אחמד שקל לפחות מאה ושלושים קילוגרמים, כלומר פי שלושה מהילד, שבמשך ארבע-עשרה שנותיו היה כמעט בגודל הסטנדרטי.
  הסוחר רטן:
  - איזה תן קטן, אתה רוצה פלדה בצלעות.
  הנער ענה בכבוד ובאומץ:
  - מתחת לשלך!
  אחמד נבח וניסה להכות אותו במגפו, אך הנער הצליח לפרגן ואף להכות ברגלו. אם לילד הייתה חרב חדה יותר, הפצע היה חמור. הסוחר קילל:
  - גללי עבדים!
  - בטן שמנה! - ענה הילד.
  אחמד היכה, אבל הילד קפץ בזריזות. הגוף הקטן והגמיש היה נייד, אלא שכאשר לבשת רק בגד חלצי, היה קל מאוד להזיז אותו.
  אחמד, לעומת זאת, היה לוחם מנוסה; הוא נע לאט, מתוך אמונה סבירה שהגור לא יעזוב אותו. הילד בחר בטקטיקה הנכונה היחידה: נסיגה מתמדת.
  זה הזכיר חתול שמן שרודף אחרי עכבר זריז.
  אחמד הניח את חרבו קדימה, דחף קלות את אצבעות מגפיו, שם עין על יריביו.
  - תן קטן, אתה מיילל ופחדן.
  הילד הגיב:
  - למה אתה מקשקש ומתנפח בתוף!
  אחמד זז קצת יותר מהר והלהב שלו הצליח לקרוע את החזה של הילד. עם זאת, למרות טפטוף הדם, זו הייתה רק שריטה.
  - חתכת כמו ילדה!
  אחמד היכה בזעם, בעוצמה כזו שהילד כמעט הפיל את חרבו, נפל, אבל קפץ במהירות.
  - אתה לא תתעדכן!
  ליאנק היו בראש אסוציאציות לסרט המפורסם פינוקיו, שם גם קראבס הגדול רץ אחרי איש קטן. בסרט הכל נגמר בטוב, הזקן נצבט, קראבס הורעף בקונוסים. כאן היו ליאנקיז בעיות רציניות, השלפוחית, אחרי קנקן מיץ מאוד נעים, התמרדה פתאום, אבל ממש לא רציתי לפספס את המחזה של הקרב. אחרי הכל, כשהם נלחמים בחרבות, הכל יכול להיגמר ברגע אחד.
  - אני לא קטן, אני יכול לסבול את זה!
  אחמד המשיך להתקדם, הילד, שנמאס לו לברוח, ניסה לתקוף, מתנדנד. הוא היה מהיר וזריז, כיאה לנער שמגיל ילדות מוקדמת עבד ורץ הרבה פיזית, מבלי לדעת ייסורים כמו ישיבה ליד שולחן! . אבל התנועות הסוחפות גילו חוסר מוחלט של בית ספר לסייף. הילד פשוט נופף והיכה, מנסה להכות, בלי שום מערכת או טכניקות בסיסיות. אם היה לו מנטור מנוסה ולפחות שנתיים של הכשרה, אחמד היה שוכב עם בטנו פתוחה. אבל אבוי, לילד הקבצן אין הזדמנות כזו!
  לסוחר היו כמה הזדמנויות, תוך ניצול התשוקה של הילד, לנקב את חזהו, או אפילו לחתוך את ראשו. אבל הוא לא מיהר: מותו הקל של הגור החצוף לא היה חלק מתוכניותיו.
  - איזה פראייר! אתה ממשיך להתעוות ולנבוח! עכשיו תראו: איך לוחמים אמיתיים קוצצים!
  - פריק! - צעקו הנערים וקיבלו מכה חזקה בכתף. החרב הפכה מיד לכבדה והילד התנודד.
  - נו, מי הוא פריק! - הסוף של חרבו של אחמד הפך לעקוב מדם.
  - אתה!
  - אז קבל יותר! - אחמד תקף במיומנות. ידיו של הילד נחלשו ולאחר תקיפה נוספת, הוא נפצע בזרועו והפיל את חרבו.
  הבנים צרחו. העבד המתבגר ניסה לברוח, אבל שתי חניתות נלחצו לתוך חזהו:
  - איפה עגל התן!
  אחמד קפץ ממקומו והיכה את הילד בראשו עם חרבו השטוחה:
  - ובכן, נרגעתי!
  ינקה התנשף כשהילד נפל, נראה לו שהוא נהרג. כשראה שראשו של הילד שלם, היה לו הבזק של תקווה שאולי הסוחר ישאיר את הגלדיאטור הצעיר מחוסר הכרה, ואז הוא יתעשת.
  אבל כנראה שהרחמים לא היו חלק מהטבע של אחמד.
  - ובכן, דגדג לו!
  לוחם מגזרת הסוחר הוציא חנית שהוכנה מראש מהאש. הוא התקרב אל הגוף חסר התנועה.
  - נו, בחייך, מה אתה שווה!
  הלוחם הנהן, הושיט את חניתו, והברזל הלוהט שרף את עקבו החשוף של הילד.
  הילד צרח מכאבים חריפים וניסה לקפוץ. אחמד נתן לו אגרוף בפניו:
  - איפה עגל התן!
  הילד נפל והחיילים תפסו אותו בידיים וברגליים. אחמד לקח את החנית בידיו ובהנאה שרף את העקב השני של המתבגר עם החוד הלוהט. הוא יילל וניסה להימלט. שאר הבנים נעשו שקטים, אבל הסתכלו בלי לעצור. הם עצמם פחדו להיות עינויים, אבל זה היה כל כך מעניין להסתכל על הייסורים של בן גילם. לא בכדי כל כך הרבה אנשים תמיד מתאספים לעונש מוות או מלקות.
  - נו, למה אתה מגרד! זה נחמד מאוד! האין זה! - אחמד שם את החוד מתחת לזרועו של הילד. זה הריח כמו בשר מטוגן. עם זאת, הטיפ התקרר במהירות. הלוחם הגיש לסוחר לפיד. הוא הביא את האש לשיער הכהה שעל ראשו של הילד, וזה התחיל להחריף.
  כאן הבכור כבר לא יכול היה לסבול את זה:
  - מספיק!
  - מה מספיק?! - נבח אחמד.
  - הסכמנו שפשוט תהרוג אותו, אבל לא היה לנו הסכם על עינויים!
  - אוי, ככה זה! אתה חובש עוד חמש קסדות כסף בשביל הכיף. - זרק הסוחר כסף לפילון. הוא תפס אותם בחמדנות ומלמל:
  אולי עשר?
  - אתה רוצה יותר מדי! למרות הנה מה... - מחשבה הבזיקה בראשו של אחמד. אני לוקח את העבד הזה איתי. הוא יהיה הילד המצליף שלי. ברגע שמשהו יתחיל לגרד או שאני במצב רוח רע, אני אשחרר את הזעם שלי עליו. האם אתה מבין?
  הבכור ענה בענווה:
  - באופן כללי, לא אכפת לי אם אתה הורג אותו או שהוא יהיה שלך! וכסף אף פעם לא מיותר! אגב, שמו של הילד הוא Muk, באופן סמלי, זה אומר שהוא נולד לייסורים!
  - בואו נעשה קמח, קמח טוב! - אחמד היה מאושר, ליקק את שפתיו. - טוב, נהדר, קשר אותו לשאר הבנים.
  ינקה, כדי לא לראות את העינויים, קפץ מהעגלה. רגליו עדיין לא החלימו לגמרי, והוא עטף אותן בסמרטוטים. זה היה קצת כואב ללכת, אבל הכאב כבר הפך להיות מוכר. הסבל הוא בת העבדות, והראשונה והחזקה ביותר!
  כששמע שלוקחים את מוק, הוא לא ידע אם להיות שמח או עצוב. אחרי הכל, להיות מושא לעינויים איטיים זה לא טוב יותר מאשר למות מיד. במיוחד אם ביקום הזה אחרי המוות יש לא רק תופת!
  כאשר אתה מקל על שלפוחית השתן, הנשמה שלך הופכת קלה יותר ואתה מרגיש הרבה יותר עליז. ובכן, עדיף לשתוק לעת עתה, אחרת אתה עצמך תצטרך לגנוח תחת עינויים!
  השיירה זזה שוב: העבדים המנוחים הלכו בעליזות רבה יותר. רק למוק היה קשה: עקביו היו מכוסים בשלפוחיות גדולות והוא נאלץ ללכת על בהונותיו. אולם הילד החזיק מעמד ואף ניסה לחייך, למרות פצעיו. ינקה חש מיד כבוד כלפיו. באופן כללי, אומץ תמיד הוערך. פעם, כשהם היו בבית הספר, היה חיבור על נושא היסטורי חופשי: הוא כתב כמה גיליונות על סטנקה רזין. יתרה מכך, בכבוד רב, תוך הדגשה שסטפן לא הוציא עוף, גם כשהוצא להורג ברבעים. הוא התבדח עד הסוף, חייך, קיבל את המוות הכואב כהרפתקה נעימה. המורה ממש לא אהב את החיבור שלו.
  - סטנקה רזין היא רק שודד! - היא צעקה.
  - אנשים לא היו עוקבים אחר רק שודד. אנשים כותבים שירים על נבלות? סטנקה רזין רצתה לעשות איכר ובעל מלאכה פשוט: אדם ראוי. אתה עבד לשעבר - קוזק חופשי, לא בקר! הרי העובדה שרזין ביטל את אי השוויון המעמדי והורה להשוות את כולם אחד לאחד, היא נכונה! רק אדם חופשי באמת יכול ליצור משהו וליצור יופי. אמנם היו אמנים ומשוררים צמיתים! ובמהלך ימי הביניים האפלים הם יצרו יצירות מופת. אבל רצון הוא רצון! בברית המועצות, גורבצ'וב נתן לאנשים חופש, הזדמנות להסתכל על נשים עירומות, לקרוא את היטלר, לנזוף במסיבה, לצפות בסרטים הוליוודיים טובים ומה שנחמד במיוחד: קריקטורות. ובכל זאת, עד כה ארה"ב מייצרת שוברי קופות טובים יותר מאשר ברוסיה. זו עובדה, ולא רק במונחים של אפקטים מיוחדים. בסרטים הוליוודיים יש איכשהו עלילות אינטנסיביות ובלתי צפויות יותר, קרבות צבעוניים ומגוונים יותר, ועוד משהו חמקמק שמייחד את רוב הרוסים. אולי זה יותר חסד, למרות הדם! עם זאת, בתקופה הסובייטית היו סרטי ילדים טובים. יאנקה אהב במיוחד סרטי מלחמה, שבהם ילדים מגניבים כמוהו דוחים פשיסטים מבוגרים, שומרים לבנים ובורגנות! כמה שזה מעניין ומצחיק! בארה"ב יש גם סרטים עם ילדים גיבורים, אבל איכשהו יש פחות מהם, ומשהו חסר. אולי הרעיון פטריוטי. האם אפשר לזכור לפחות סרט אמריקאי אחד על מלחמת העולם השנייה, שבו ילדים מרסקים והורגים חבילות של גרמנים? או אפילו על מלחמת האזרחים של אברהם לינקולן. מארק טווין הוא ללא ספק סופר גדול, כולל סופר ילדים, אבל הוא מעולם לא פיתח תדמית של ילד לוחם. ארקדי גיידר: עשה משהו בכיוון הזה, אבל לא מספיק. אולי אם הוא לא היה מת ב-41', הדימוי של ילד לוחם היה מפותח עוד יותר. רק סופר רוסי אחד הצליח לחשוף באמת את דמותו של לוחם ילדים! יאנקה קרא את זה באינטרנט. נפלא ומגניב מאוד! זה רק מוזר שהם לא מפרסמים בחור כזה מרתק! למרות שזה עדיין יכול להתפרסם. הם לא רצו לפרסם את המאסטר ומרגריטה, אבל אז הפך הרומן לטוב והפופולרי ביותר מכל יצירות המדע הבדיוני. זה אפילו נלמד בבית הספר כמטלה בכיתה. עם זאת, ינקה קרא את המאסטר ומרגריטה בפעם הראשונה כשהיה בן חמש. הרומן עשה רושם עז על הילד. עם זאת, זה טבעי: יצירה כזו היא מיסטית מדי לזמנה. אז, ברוסיה הסובייטית שלפני המלחמה, האתאיזם היה תוקפני מתמיד. גודלה של חברת האתאיסטים המיליטנטיים: עלה על עשרה מיליון איש; אם קומוניסט השתתף בשירות, הוא סולק מיד מהמפלגה, מה שהוביל אוטומטית למעצר! והנה השטן הגדול עצמו: מסתובב במוסקבה ומכריע את גורלם של אנשים. וה-NKVD המהולל חסר אונים לחלוטין נגד וולנד ומשרתיו! בְּהֶחלֵט. סטירת פרצוף גדולה של המשטר הסובייטי. בנוסף, המוסקבים עצמם, תושבי הבירה, מדינה סובייטית למופת, מוצגים כחמדנים, גאים, אינטרסנטים, נטולי עבודה קשה והגינות בסיסית. אבל זו לא דמותו של האיש הסובייטי שאגיטפרופ פסל. המשטרה חסרת אונים, הבוסים שיכורים, החברה חסרת מצפון וחמדנית! וזה בבירה בניהול נבון של סטלין.
  כמובן, בולגקוב ריכך כמה דברים. במיוחד הוא הראה את בית החולים הפסיכיאטרי כמוסד למופת, שבו כל חולה שוכבת בחדר נפרד עם מקלחת, והסדרנים מנומסים, רבים מהם נשים מקסימות. למעשה, בית חולים לחולי נפש הוא מוסד נורא, הוא גרוע יותר מבית סוהר. לכלוך וסרחון נוראים, תאים צפופים, חליפות צר, סדרנים אכזריים וסדיסטים! אוכל: אפילו גרוע יותר מאשר בכלא, כיון שהמנות נגנבות על ידי כולם. החברה גם יותר גרועה, יש הרבה פושעים אלימים ומטורפים, ואפילו טיפשים, מטומטמים, סכיזופרנים. יש לומר שרוב בתי הכלא חיים על פי המושגים הבאים: אין כאוס, התאים מסודרים, האסירים עצמם שומרים על ניקיון, הם אפילו מצוידים בכיסאות נדנדה, אפשר להתקין טלוויזיה, ואם יש לכם כסף, לבצע תיקונים באיכות אירופאית. זה הרבה יותר גרוע בבית חולים לחולי נפש, כי טיפש יכול להשתין או ללכת לישון וכולכם מריחים אותו. חוץ מזה, בכלא: לא מזריקים לך תרופות פסיכוטרופיות, אלא בבית חולים פסיכיאטרי? זבל שונים, שמהם זה רע מאוד, הכל כואב, מתרחשת גמילה אמיתית, כמו של נרקומן מוחלט. וזה מזיק מאוד לבריאות, הלב, הכבד והכליות סובלים, וממש הכל! לא, באמת עדיף ללכת לכלא! בולגקוב אינו מתאר את הכלא, אך תיאר את בית החולים לחולי נפש בגוונים ורודים. למה הוא עשה את זה? כנראה לא רק בגלל שהוא פחד מצנזורה, אלא האמין שהממשלה הסובייטית הרבה יותר חביבה, אנושית ומוארת ממה שהיא באמת. כולם רוצים להאמין בטוב ביותר; סופרים סובייטים רבים האמינו בקומוניזם וריככו את הביטויים השליליים של החיים. או שאתה חושב שגידר לא ידע מהי קולקטיביזציה? ידעתי, אבל פחדתי! עם זאת: מלבד החריגות שבוצעו, עצם רעיון הקולקטיביזציה היה נכון ורוב האיכרים תמכו בו. הם האמינו בטוב ביותר ואהבו את סטלין. מעניין איך בולגקוב עצמו התייחס לסטלין? אחרי הכל, סטלין הציל אותו מפעולות התגמול האכזריות של ה-NKVD, ואפילו אפשר לצלם את מחזותיו של בולגקוב בבתי הקולנוע. . אבל יש כל כך הרבה סופרים מוכשרים שנורו או נרקבו במחנות. באופן כללי, אם היית לוקחת את המאסטר ומרגריטה מבולגאקוב, אף אחד לא היה מכיר אותו עכשיו (חוץ ממעגל מצומצם של מומחים).. אם היית משאירה לו רק את המאסטר ומרגריטה, אז כולם היו יודעים!
  עם זאת, לכל סופר יש יצירות מופת משלו, כמו: שלושת המוסקטרים של דיומא (וזה, העובדות, הם עזרו לו לכתוב אותן), או שרלוק הולמס של קונאן דויל. קשה יותר לזהות רומן מוביל של ז'ול ורן הפורה, אבל זה ככל הנראה עשרים אלף ליגות מתחת לים, מכיוון שהוא צולם לרוב. מצד שני, אחרי שג'קי צ'אן כיכב בשובר הקופות "Around the Light in Eighty Days", אולי העבודה הזו הפכה למובילה בקופות. עדיף לא לגעת בסופרים מודרניים, אין ביניהם ענק אחד. בנוסף, רעיונות מקוריים מוצו ברובם, וכמעט כל כותב יכול להיות מואשם בגניבת דעת. זה היה עניין אחר בסוף המאה התשע עשרה - בתחילת המאה העשרים, כאשר אדמה בתולה רעננה של ספרות התגלגלה. כן, היו ענקים אז, אבל עכשיו הם נמחצים, ורק אחד פחות או יותר מתאים להגדרה של נהדר!
  שפירית, גדולה כמו עגור, עפה מעל יאנקה. אחד הקשתים ירה בה ופגע בה. הילד שם לב; היורה כמעט לא כיוון. זריקה מהירה מעידה על אימון טוב וניסיון רב. המשמעות היא שיש לקחת זאת בחשבון אם יחליט לברוח. אבל איפה?
  אחמד הרים את סוסו ורכב למעלה, צעק:
  - ובכן, המשחק מוכן?
  אני אעשה את זה בעוד שעה, אדוני! - קרא ינקה.
  - אז תראה, יקירי! אם אתה לא יכול להתמודד עם זה, אני אצליף בך כל כך חזק ש... - הסוחר לא סיים. לאחר שהתקרב למוק, הוא היכה את הילד בשוט דוקרני.
  - איזה תן קטן, גופי מגרד! - ושוב המכה.
  ינקה חשב, למה שהוא לא יגרד אם הבחור הזה אף פעם לא מתרחץ? אפילו מרחוק אפשר להרגיש איך זה מסריח. זה מסריח כמו ממזר. בני עבדים אפילו הרבה יותר נקיים.
  זה מגעיל לראות, אבל לקום ולהתערב פירושו לקבל מכות בעצמך. הו, כמה קל ליפול להורג: שתק, שקט, שקט!
  למרבה המזל, חזיר צמרירי רץ קדימה וזה הסיח את דעתו של הסדיסט. מוק עצר את נשימתו בקושי, אך לא זעק. הפנים החווירו מעט, העור החתוך: זרמי דם דקים זרמו מטה. לסוחר היה שוט מיוחד עם כוכבי פלדה: הוא קרע עור ובשר.
  יאנקה חשב שעדיין טוב לחיות במדינה מתורבתת, שבה לא מלקות ילדים בגלל זוטות. בתקופת הצאר, באופן טבעי, החכה היה נפוץ. נכון, עם הזמן הם הרבו פחות ופחות! ילדים תחת השלטון הסובייטי היו כיתה מיוחסת, ריחמו עליהם, נאסרו מכות בבתי הספר. האמת תחת סטאלין: הם התחילו להתייחס לאנשים הרבה יותר קפדני. הם אפילו השתמשו בעינויים, אבל אז חזרה הליברליזציה. אולי אפילו להיפך, אין משמעת בבית הספר, חוסר אחריות מוחלט. עם זאת, כאשר אתה עצמך מולק, אתה איכשהו לא באמת רוצה להכפיף אחרים להלקאות. לא בכדי הפציפיסטים המשוכנעים ביותר הם אלה שנלחמו וראו את מותם של חבריהם!
  מעניין מה אחד מספרי ההרפתקאות היה עושה במקומו. האם היית מאתגר את אחמד לקרב?
  זה אומר למות בעצמך. או כמו באגדה: ברגע קריטי מופיעה מכשפה או לוחמת גדולה. הקרב האמיתי מתחיל, שבו היריב שלך הוא כבר תולעת פתטית.
  החיים הרבה יותר מסובכים. הרי מה שקורה לו הוא לא שובר קופות. והוא אינו מסוגל לפזר לבדו את השומרים או לדקור את המנהיג. אז אתה צריך לשתוק ולסבול. עכשיו, אם אתה זוכר את האנלוגיות, אז מה עשו גיבורים מסוימים בימי הביניים. אחד שאני זוכר טיפל, ביצע ניתוחים והכל הסתדר לו נפלא. אחר נכנס לשירות המלכותי, עשה קריירה, השלישי הפך לפיראט, הרביעי...
  עם זאת, מדובר במבוגרים. עם ילדים זה יותר קשה! קודם כל: אתה צריך להעמיד פנים שאתה נציג של איזו משפחה אצילה. אבוי, הוא הפסיד בסיבוב הראשון! כפוף לרמה של עבד! דרך נוספת היא להשתמש בידע מודרני.
  ובכן, הוא כבר מנסה לעשות משהו כאן. יש כמה מערכות שחמט די הגונות שעומדות להיות מוכנות, וחוץ מזה, הוא יכול להמציא עוד הרבה משחקים. באופן כללי, אם אתה אדם חופשי, אתה יכול להתעשר מזה. נכון, הרבה תלוי כאן במזל, אם שחמט פופולרי בעולם שלנו, אז למה שזה לא יהיה: יש בזה משהו סופר. זה נכון שזה לא רע לקבל מונופול על ייצור השחמט, אחרת הרווחים יירדו. אתה יכול גם לנסות את זה עם קוסמטיקה, כאן אולי נשים לא מתמסרות לזה. עם זאת, גם כאן אתה צריך להיות אדם חופשי. ועדיף להסתיר את המיומנות שלך לעת עתה. באופן כללי, לעתים קרובות יותר בעבר, גיבורי הרפתקאות היסטוריות פעלו בכוח גס. כאן, כמובן, הכוח והיכולות האמיתיות של הכוחות המיוחדים מוגזמים מאוד. האם אין הרבה מקרים שבהם לוחמים נבחרים מוכו על ידי חוליגני רחוב פשוטים? הָגוּן! אז זה נאיבי לחשוב שחייל כוחות מיוחדים אחד יכול להרוג מאה לוחמים מאומנים בחרבות. ינקה היה מוכן להמר שגלדיאטור רומי עתיק מאומן ומנוסה יכול להרוג כמעט כל חבר בקבוצה המיוחדת של אלפא עם חרבות. וכן, מעצמת העל של הכוחות המיוחדים היא סוג של קלישאת תעמולה. מתחם סופרמן! למרות שזה רק גוף חלבון רגיל, ולעתים קרובות שותים בזה! יש לציין גם שהלחימה נעשית משעממת! על מה עוד אתה יכול לחשוב? מכונה אוטומטית סתם ככה, אי אפשר להמציא אותה, זו עבודה עדינה. כן, כמובן, תותח פשוט יותר: אפשר לייצר ולייצר אבק שריפה. אבל מה זה ייתן? מלחמה שלא נשמעה תתחיל, זרמי דם יישפכו. והוא עדיין יישאר בשרשרת. נזכרתי בהרפתקאותיו של גוליבר, איך הוא הציע למלך הענקים לייצר אבק שריפה, אבל המלך סירב. איזו החלטה נבונה! בנוסף, מלבד אבק שריפה, יש עוד המון חומרי נפץ מסוכנים. ברר! זה לא רעיון טוב להתחיל מרוץ חימוש. חבל שאין לו, למשל, את סם הנעורים הנצחי, בעוד שבני תקופתו לא יודעים לעשות זאת בעצמם. אולי לייצר כלי נגינה? אוי זה רעיון, אבל קודם תרוויח חופש!
  יש כאן שתי דרכים: לברוח או להעדיף קארי עם הבעלים. הדרך הראשונה מפתה, אך מסוכנת, השנייה, להיפך, אינה רצויה במיוחד, אלא ריאלית ובטוחה יותר. עם זאת, הרבה תלוי באדם. אם לאחמד יש אפילו שמץ של מצפון?
  גשם פטריות החל לרדת. השמש המשיכה לזרוח. כאן יאנקה היה הראשון לראות קשת מקומית. זה היה הרבה יותר עשיר, בהיר, מגוון יותר מאשר ארצי. המספר הכולל של הגוונים שהיו זמינים היה גדול להפליא.
  אפילו העבדים שראו אותה העריצו אותה יותר מפעם אחת. הבנים ניסו לצחוק וקיבלו שוט על הגב.
  ינקה שאל את השומר:
  - מה יפה להפליא כאן כשיורד גשם?
  השכיר השיב:
  - מה אכפת לי? זה לא הופך את הארנק שלי לכבד יותר! רק אלוהים פאז'ארה משחק!
  - WHO?
  - פאז'רה או פאז'! אלוהות של אור קטן. כל כך קל דעת ודי חלש!
  ינקה ציין:
  - את מי אתה אוהב יותר?
  השכיר ענה בהתלהבות:
  כמובן גור! הוא אל חזק מאוד! פטרון הלוחמים! יש גם סטר אמיתי, אבל הוא באמת אוהב קורבנות עקובים מדם! כדי לנצח, אתה צריך להרוג יותר מדי עבדים! ועבדים הם ערך ועושר!
  ינקה הסכים:
  - אדם בעל ערך עליון!
  - האיש הוא מטורף! כמה אתה לא מבין! איש קטן ומעורר רחמים.
  - והסולטן?
  שכיר החרב הניף את החנית שלו:
  - שתוק, עלוב, או שכולנו נשפד!
  ינקה קרא בפחד מעושה:
  - כמובן שאני שותק, הו אחד גדול!
  - מי גדול?
  - ברור שאתה!
  שכיר החרב תפס תנוחה גאה:
  - אני הכי גדול בעולם.
  הסוחר קרא לשכיר:
  - מה שאמרת?
  הוא מיד התכווץ:
  - צחקתי, הבעלים.
  - הבנתי למה אתה מתכוון! - אחמד קפץ אל שכיר החרב והצליף בו בכף היד בשוטו. הוא עף מסוסו מרוב פחד. הוא התרסק, העלה אבק, אבל מיד קפץ:
  - אני מבין הכל, אדוני!
  - הבנת?
  - כן! עד הפרט הקטן ביותר!
  - ובכן, שב לפני שאני קושר אותך אל החיה.
  שכיר החרב טיפס בקושי מסוים, תוך שהוא נאנח וככל הנראה הפיל את כליותיו. יאנקה התקשה לעצור את צחוקו: לא היה לו מספיק כדי ליצור עוד אויב.
  אחמד ניגש אל הילד:
  - ובכן, איך המשחק מוכן?
  - אני חותך את הדמות האחרונה!
  - אוקיי, הטיפש הזה שעשע אותי, אני עדיין אדיב וסולח לך!
  ינקה השיב בענווה גלויה:
  - תודה לך אדוני!
  אחמד היה מרוצה מזה, אבל הוא אמר בחומרה:
  - אל תתקשר אלי במיוחד לפני כולם, אדוני. זוהי פנייה לסולטן. קרא לי אדון, או יותר טוב, אדוני.
  - אני מבין, אדוני!
  - זה נפלא! כשאגיע בפעם הבאה המשחק אמור להיות מוכן!
  - אני אנסה!
  הילד חזר לעבודה: כרגע התעניין אם הוא יהיה האלוף המקומי במשחק או לא. לשח היו הענקים שלו, למשל גרקו, פילידור, מורפי, קפבלנקה, פישר, קספרוב. עכשיו שחקני שחמט ורב-מאסטר טחנו. האלוף המוחלט ביותר הוא המחשב. או ליתר דיוק, רובוט שחמט! אלופים גדולים אחרים: הקדימו את זמנם בצורה כלשהי. לדוגמה, גרקו היה הראשון שהציג את המושג של שילוב קורבנות, פילידור של תפקיד הפיונים ומשחק העמדה, מורפי פיתוח פתיחה, הגנת שטייניץ, פסיכולוגיה של לסקר. כל אחד מהם היה אדם אמיתי! מה שמעניין הוא שכמעט כל האלופים היו גבולות, מהפכנים. כולל האלוף הגדול האחרון: גארי קספרוב. ינקה צפה כמעט בכל המשחקים: גארי קספרוב. מה שהרשים בו היה הידע שלו על פתחים, ראיית השילוב החדה שלו, העקשנות שלו במאבק על היוזמה וחוסר הפחד שלו משותפיו. קספרוב נתן שורה של מכות מוחץ על יריביו! זה נראה כאילו הוא נתן את המלכה - אי אפשר לברוח משח-מט ! טוב, לעזאזל עם המילים. ובכל זאת, ליאנקיז יש דרגה ראשונה מוצקה, וניסיון בהבסת תוכנות מחשב חזקות.
  לבסוף נחתך הסוס האחרון. פו-פו! אתה יכול לשכב לנוח, הידיים שלך עייפות!
  ינקה לא שם לב איך הוא נרדם ואיבד את הקצב שלו. בנוסף: הם כבר חצו את הרכס וירדו לעמק, שם היה חם יותר. ינקה חלם על קרב סוסים. נכון, לחלק מהסוסים יש קונכיות בצורת שבלול, כמו הסוסים המקומיים.
  ינקה נלחם: יש לו הרבה כוח, הוא גדול ובוגר. הוא מוריד בזה אחר זה. פורץ דרך לגיבור הראשי העונד את הכתר של הדוכס. הילד עושה תנופה חדה ומכה. חרבו של האויב נסדקה, החוד נפל מתחת לפרסות. ינקה שוב מכה...
  ברגע זה, כאבים עזים צורבים אותו. הילד צורח ופוקח את עיניו. הלולאה "צרפה" אותו, פעם נוספת.
  - איך ישן הבז?
  ינקה רצה לשלוח את המענה, או אפילו לתת לו אגרוף בפניו, אבל הוא ענה כלפי חוץ בענווה:
  - מאסטר טוב מאוד!
  - אז זה נהדר! האם המשחק מוכן?
  הילד הנהן:
  - כן, כל מה שנשאר זה לצבוע אותו!
  - אז מה קורה! צבע את זה! - אחמד עיקם את שפתו מחוסר סבלנות.
  - בסדר גמור! האם יש צבע שחור ולבן?
  - לתת לו! אחד מבוסס פחם, השני הוא גיר! - שרק סוחר העבדים באוויר בשוטו, אך לא פגע בו.
  ינקה קיבל מברשת והילד התחיל לצייר. קל לצבוע את הדמויות, אבל להכניס את הלוח עצמו לריבועים כך שיהיו אחידים... נאלצתי להתעסק: להשתמש בזרדים ובווים שונים כמכשירים. לא בלי קושי סיים ינקה את העבודה. ועכשיו הוא יירשם להיסטוריה כממציא השחמט הראשון, אלא אם כן כמובן אחמד: הגילוי שלו לא נגנב. אמנם היה, למשל, פילוסוף העבדים הגדול איזופוס, שהתפרסם יותר מרוב המלכים הקדומים והנשיאים המודרניים!
  הריבועים התבררו לא מאוד אחידים, אבל זה יצליח. יאנקה העריץ את עבודתו: נראה שהוא לא שם לב לכישרון שלו כאומן, אבל הצורך הכריח אותו. כאשר אדם לחוץ מהחיים, הוא מרבה להראות המצאה ויכולות נסתרות בעבר. הנה הם הראשונים: שחמט ביקום הזה. זה יהיה נחמד לעשות גם שעון. ובכן, זה גם רעיון טוב, אתה יכול ברצינות להתעשר עם שעונים! אם המנגנון של בעלי קפיצים מסובך מדי ודורש מיומנות רבה, אז הסולאריים, שהם הרבה יותר פשוטים, נגישים למדי בימי הביניים. רק תשתוק על זה בינתיים. הילד סידר את החלקים ונזכר שבימי הביניים החלק הנייד ביותר לא היה המלכה, אלא הבישוף. הוא נקרא לעתים קרובות יותר ליצן או רץ. בישוף הוא שם מאוחר יותר, בדיוק כפי שנקרא הצריח: סיור או תותח! בימי הביניים הלכה לשני שדות בלבד. מלכה או בישוף עבור אחד. אבל עכשיו, עדיף להציג מיד חוקים מודרניים, אחרת הוא לא יהיה אלוף מקומי. אחרת, הסתגלו לכללים החדשים, והתיאוריה במקרה זה תהיה שונה. באיזה משחק אחר על פני כדור הארץ יש כל כך הרבה מאות ספרים המוקדשים לתיאוריה וניתוח משחקים? כן, כמובן, מתאגרפים מקצועיים מקבלים עמלות גבוהות, עשירות יותר משחמטאים, למרות שלמשל פישר הרוויח מיליונים בזמנו, אבל אין דומה ליופי ולאסתטיקה. עם זאת, פישר השווה לעתים קרובות שחמט לאיגרוף. יאנקה נאלץ להשתתף במגע, אבל הוא לא אהב איגרוף. בשל תגובתו ומהירותו, הילד אף זכה בתחרות בית ספרית (בנקודות, לא העז לנגח במלוא הכוח), אך סירב לעסוק בספורט זה באופן מקצועי. בבית הספר היה לו מספיק כוח להכות את העבריין בפניו, אבל ליאנקה היה לב טוב; לא היה לו שמץ של רצון להכות את החלש, אפילו את ה"שמוזר". נכון, עכשיו הוא התחרט מאוד על כך שוויתר על קריירת אגרוף, ועוד יותר טוב, על קריירת קיקבוקסינג (שם גם בועטים). עם זאת, לא סביר שילד בן שתים עשרה, גם אם הוא היה אלוף העולם בקרב ילדים, יתמודד עם עשרים וחמישה לוחמים מנוסים וחמושים. אבל הבעלים אחמד: אם אחד על אחד, כנראה שכן. יש לו מתיחות מצוינות, מפרקים גמישים ויכולות טובות לאומנויות לחימה. רק שחסר לו אופי. איכשהו קשה להכות אדם בפנים ולגרום לכאב. עם זאת, בימי הביניים, אתה לא יכול להיות אנושי מדי, הם יאכלו אותך, אתה צריך לגדל ניבים!
  ינקה הריח את המלכה הלבנה ולקח אותה על לשונו. לא, זה לא גיר טהור, זה משהו צמחי וטעים יותר. הילד עשה את הצעד הראשון, הזיז את הפיון השחור. ינקה החליט שהשחור יעשה את הצעד הראשון, יתן לכוחות האופל להפוך לתוקפן!
  כאילו כדי לאשר מחשבות כאלה, הערב נשב ועצי הדקל הגדולים השופעים הנהנו. הילד נופף לעברם בידו. אחמד הבחין במחווה הזו וקפץ אל יאנקה.
  - איך צבעת את זה?
  - כן אדוני! הנה הם שחור ולבן!
  אחמד ירד מסוס החילזון, התיישב על העגלה והרים בזהירות את הקרש.
  - שום דבר! נראה יפה! רק איך לשחק את זה!
  ינקה התחיל להסביר:
  - אתה צריך להזיז את הדמויות אחת אחת!
  - למה מתחלפים! עדיף למהר מיד, בהמוניהם!
  ינקה התנגד באומץ:
  - לא, יהיה כאוס, אבל המשחק צריך ליצור הרמוניה!
  - ככה... הרמוניה! - שלף סוחר העבדים פרצוף שמן ומזוקן.
  - כמובן, העיקר בו הוא הראש, המשחק הזה מאפשר לך להדגים בצורה הברורה ביותר את היכולות של מפקד. - אמר ינקה בתבונה.
  אחמד גירד את ראשו:
  - מפקד! וואו! לפעמים נדמה לי שהמפקד הכי טוב זה אני! במיוחד אם אתה צריך לפקד על פגזי זהב!
  ינקה ענה במהירות:
  - אימונים אף פעם לא מזיק, במיוחד שמדובר בקרב הוגן שמתחיל בתנאים שווים!
  - האם אתה כן? ובמלחמה אתה לא יכול להיות כנה. - אחמד סובב את הטבעת על ידו השעירה.
  - אם תלמד לנצח ביושר, אז לא יהיה לך אח ורע בהונאה!
  אחמד הסכים:
  - טוב, בסדר, בואו ננסה לשחק: שוב ושוב!
  - כל ענף של הצבא נע בדרכו... - התחיל ינקה.
  אחמד הניד בראשו:
  - זה קשה מדי!
  - לא, זה מרגש! תאמין לי! - אמר הילד בהתלהבות. - אחרי הכל, זה אותו דבר במלחמה אמיתית, האם פרשים שווים לחיל רגלים?
  הסוחר גירד את אפו:
  - בעצם, זה נכון! אוקיי, בוא נסביר את הכללים.
  ינקה הרים פיון:
  - זהו חייל רגלים, במהלך המהלך הראשון, הוא יכול לקפוץ תא אחד או שניים.
  - מעניין!
  - אבל במהלך השני, הוא יכול להזיז רק ריבוע אחד!
  - למה? - אחמד נשען למטה, הצחנה ממנו התחזקה.
  - כי חיל הרגלים מתעייף במהלך המעבר! - ינקה התרחק מעט מהעשיר המסריח.
  - ואם תזיז אותו הצידה!
  - הוא יכול ללכוד רק עוד חלק באלכסון, אבל הוא עצמו זז רק ישר! - הילד הצביע באצבעו על הלוח כדי לשכנעו.
  - למה?
  - הרי כשחי"ר מניף חרב, הוא חותך גם בצד!
  אחמד היה סקרן:
  - למה לא ישירות?
  - המגן בדרכו! מצאתי את יאנקה.
  הסוחר טפח על שערו הבלונדיני של הנער:
  - ובכן, אתה קצת ערמומי! יש יותר מהם מכולם, אבל הם החלשים ביותר!
  - לא בוודאי בצורה כזו! אם הפיון מגיע לשורה האחרונה, הוא יכול להפוך לכל חלק! יאנקה הרים את ידו למעלה.
  - כמו בכל זמן אחר? - נראה שאחמד לא הסכים עם זה.
  - צמיחה בקריירה, על יתרונות מיוחדים!
  - האמנם? ואפילו הסולטן?
  - לא! סולטן סן הוא תורשתי!
  אחמד נרגע:
  - אז אני מסכים, זה הרבה יותר הוגן! ספר לי מה הנתונים.
  - זהו צריח, הוא מונע ברוח והוא יכול להזיז שמונה ריבועים בבת אחת: בקו ישר.
  - למה בקו ישר?
  - כך נושבת הרוח! הצריח נשלט על ידי הגורמים והמפקד, ובאופן כללי מדובר בחתיכה מאוד חזקה וניידת.
  אחמד הניד בראשו.
  - כן, זה נראה כאילו זה ממש חזק! מה עוד יש לך! זה מי שזה, ואני מכיר את הרוכב.
  - כן, סוס, הוא קופץ באות ג'. זהו! - הילד הראה את זה ללוח וחייך.
  - זה מצחיק! בְּדִיוּק! - אחמד ציחקק.
  - קפוץ כמו חגב! יאנקה חייך עוד יותר רחב. השיניים שלו קצת יותר גדולות ממה שהן אמורות להיות עבור ילד בגילו, אבל הן ישרות לחלוטין - לבנות יותר מגיר.
  - נו, בסדר, מי זה? - המשיך אחמד.
  - זה פיל!
  - פיל! לא מאוד דומה!
  ינקה נמצא מיד:
  - בעולמנו: אלו פילים!
  - איזו תועבה, עולמך פסול ומכוער. - אחמד העיף את הילד על האף. הלוואי שהיה לך תא מטען כזה. בסדר, איך הוא הולך?
  הילד הסביר בסבלנות:
  - באלכסון, ממש לכל אורך הלוח!
  - ולמה הוא אלכסוני?
  - משקל כבד מדי נוטה הצידה! - יאנקה הרגיש כמו מורה שמסביר את המבנה של פצצת אטום לילד בכיתה א'.
  - הו, זה מאוד מעניין! ואיזו דמות זו!
  הילד ניפח את לחייו:
  - זוהי הדמות החזקה ביותר, המלכה, או הווזיר הראשי. הוא יכול ללכת ימינה, שמאלה ובאלכסון.
  - למה זה כל כך?
  - הווזיר העליון הוא לרוב המפקד הראשי, ובמדינות רבות: הוא למעשה שולט במדינה. אחרי הכל, לעתים קרובות השני מקדיש יותר תשומת לב לניהול המדינה מאשר הראשון! - יאנקה הנהן, מעביר את המלכה על פני הריבועים. - סליאווי! בחור מגניב!
  אחמד התאים את הטורבן שלו:
  - מה הגיוני! אבל זה, אני כבר יודע - הסולטן עצמו!
  - כן! הוא הולך לכל הכיוונים, אבל רק ריבוע אחד.
  - למה זה כל כך חלש? - הייתה אכזבה בקולו של סוחר העבדים.
  - העובדה היא שנטל הכוח של הסולטן גדול מכדי להראות זריזות, חוץ מזה, בקמפיין שהוא צריך לשאת איתו הרמון שלם! - שר יאנקה. - אתה לא יכול לחיות בעולם בלי נשים! הם מכילים את השמש של מאי - כמו שאמר המשורר!
  אחמד צחק בקול מגונה, אפילו הסוסים נרתעו:
  - שנון! שנון מאוד! ובכן, עכשיו אני מכיר את החוקים: אולי נוכל לשחק?
  ינקה חייך:
  - ובכן, למה לא לשחק! שחור הולך ראשון!
  - אז שלי יהיה שחור! - אחמד הזיז בהחלטיות את הפיון הקיצוני. לאחר ביצוע המהלך, שבביאור כתוב a7-a5.
  - למה שיחקת ככה?
  - אני מתחיל לנוע סביב האגפים! - קרקר העשיר היהיר בבוז.
  - אוקיי, אז תן לזה להיות? - יאנקה ענה E2-E4.
  המשחק התחיל. אחמד, כמובן, לא הכיר את התיאוריה ופשוט סידר את המשכונים. מטבע הדברים הסתיים העניין: בקללה מהירה.
  - מה זה?
  - המלך מושמד: זה אומר שכל הצבא נכנע, אלה הכללים. - יאנקה פרש את ידיו, כהה משיזוף רענן.
  - הווזיר לא יכול לקחת פיקוד? - שאל אחמד.
  - לא! - הילד האסטרטג ניתק.
  - למה? - הרים סוחר העבדים את שוטו.
  - כי: הוא לא רוצה שהסולטן ימות. הרי אי אפשר להכות את המלך, הגן עליו עד הסוף: חובתם הקדושה של נתיניו! - אמר העבד החכם בלהט.
  - מסירות נפש נדירה! אני אוהב את המשחק הזה! בפעם הבאה: אתה לא יכול לנצח אותי! אני... - השוט שרק באוויר.
  - אני אשתדך! כשמלך נתפס, זה נקרא שח-מט! - כתפיו החשופות של הילד רעדו, הוא רצה להימנע מ"ליטוף" כזה.
  - שם מצחיק! אז קדימה, אם אנצח, תקבלו עשר זריקות לוהטות על הגב! - אחמד חשף את שיניו בצורה לא נחמדה.
  - מה אם אני? - יאנקה שמח שבדקה הבאה לא ילטף אותו השוט עם הכוכבים הקוצניים.
  - תתכבד בבשר לארוחת ערב. לעבד: בשר הוא מעדן גדול מאוד! - אחמד התרכך.
  - זה מגיע! גם אני מעוניין!
  הילד סידר את הכלים והתחיל משחק חדש.
  . פרק מס' 16.
  ולדימיר ואלפאריה חגו סביב המפלצת הנצחית. הם כבר היו מותשים, והאויב המשיך ללחוץ עליהם. כמו הידרה: במקום שראש אחד ייכרת, צמחו שניים! נסה לנצח!
  הצעיר, לאחר שקיבל חתך נוסף, קולו נשבר ממתח מדהים, הציע:
  - תמיד חייבת להיות דרך: להביס את האויב! לכן זה מסלול מכשולים, מישהו בטוח יעבור אותו ויזכה בזרי דפנה!
  הילדה ענתה ללא נשימה:
  - כמובן: יש דרך לנצח! מה הניסיון אומר לך?
  ולדימיר לחש והפיל טיפות דם:
  - המפלצת הזו היא רובוט! אתה צריך למצוא את לוח הבקרה שלו ולכבות אותו! קוואזר בממדים היפרפרקציוניים: יכול לטבוע באצבעון.
  אלפאריה חשה תקווה:
  - ואיפה הוא?
  - לא רחוק מדי, אבל לא במקום הכי ברור! - ענה ולדימיר, מאבד את כוחו האחרון מפצעיו!
  אלפאריה היה רק קצת יותר רענן ממנו:
  - תן לי לכסות אותך, ואתה מחפש את לוח הבקרה הידוע לשמצה הזה!
  - אני אנסה! - עינו הימנית של הצעיר: הוא כבר לא ראה דבר, והשמאל היה מעונן בערפל ורוד, והלוחם הצעיר הונחה באופן אינטואיטיבי בלבד.
  המפלצת הווירטואלית תקפה את הילדה בכוח בלתי נתפס וגרמה לה למספר חתכים. אלפאראיה נסוגה בביישנות, פצע מרשים נפער בכתפה. רגליה של הילדה, או ליתר דיוק הרגל היחידה ששרדה, רעדו, אבל היא הצליחה לחתוך את אחת האיברים של המפלצת!
  - לא, אתה לא תיקח אותי כל כך בקלות! - הלוחם ירק החוצה שן דפוקה, מכוון אל שורות העיניים של חיית העל.
  המפלצת גרגרה:
  - להבות השאול מחכות לך!
  אלפראיה החזירה את המהלומות, אך החטיא דחיפה ברגל. המגף התפרק וחשף רגל חיננית ושרירית. האצבעות נכוו על ידי הזרימה ההיפרפלזמית.
  - הנה חור שחור! - ענתה הילדה - זה מה שאתה עושה לי - מפלצת-על-אנטי-גיבור שלי! אבל בכלל לא קל לי לתפור פריק, אפס, אפס, שבע!
  זרועותיו של המפלצת התארכו והוא ניסה להגיע לוולדימיר. הצעיר בעט, אך נפגע קשות בצדו. הדם שוב זרם והותיר כתמים על המשטח הלא אחיד. ולדימיר, שהתגבר על הכאב, עשה סלטה, הלך על ידיו, ואז ביצע זריקה נוספת.
  - אני אראה לך את אמא של קוזקה! צ'רנודירניק! - הילד חתך בקיר, מנסה להכות גבוה יותר.
  המפלצת המשיכה לגדול בגודלה ופתחה במתקפה בשתי חזיתות.
  אלפאריה הסתובבה וקפצה, שרפה את רגליה החשופות, ואיבר השני שלה צמח לפתע בחזרה. הנערה היפה חוותה ייסורים חזקים אך ותיקים. היא קפצה ובעטה ביצור האלקטרוני בכף רגלה היחפה, אך מיד נפגעה בחזרה, איבדה שלוש אצבעות ונפצעה ברגלה.
  אלפאריה צרחה:
  - אימת האנטי-עולם!
  המפלצת צייצה בציניות:
  - בעולם התחתון: אתה לא תשיר ככה!
  הילדה נאלצה לסגת. זה נעשה לה יותר ויותר קשה. ולדימיר גם קיבל את זה, לאחר התקפה נוספת, המפלצת הווירטואלית חתכה את רגלו של הבחור בברך.
  הילד נאנח:
  - הו, זה בלתי נסבל!
  - היה חזק ואסוף את רצונך! - יעצה אלפאריה. להב החרב פגע ביופי בחזה וחתך את פטמתה. הנערה עשתה סיבוב לאחור, הבזיקה עם עקביה החשופים והמדממים. ואז היא קיללה בכעס:
  - ככה אתה מלטף נשים!
  היצור האלקטרוני ענה:
  - אני רק רוצה להתכרבל ולחבק את הבנות המכוערות! אני רוצה לשבור להם את האצבעות ולקרוע אותן לחתיכות קטנות!
  "אני אקוצץ אותך לרצועות ואמתח את העיזים!" צעקה אלפריה. הילדה קיבלה את זה כמו מכת פטיש. רגל נשברה וחתיכה מתעוותת עפה.
  ולדימיר איבד את ידו, הם פשוט חתכו אותה באמצעות מאוורר:
  - הנה דילדו! - נשבע הצעיר. - אתה רוצה לרמוס אותי!
  המפלצת נשבעה בחירוף נפש:
  - יהיה לך קשה - ואקום קווארקים!
  -אתה טועה, ממזר גווע!
  לילד היה קשה מאוד, רגליו נכנעו. לא היה כוח להחזיק יותר, אבל ולדימיר נלחם. הוא פרגן להתקפה נוספת, חתך את איברו של האויב, אבל זה מיד, אפילו קשה לתפוס את הרגע, גדל!
  היצור יילל:
  - איזה כאב!
  - ככה ככה! "הילד ירק חופן שיניים, עצם הלחי שלו נחתכה.
  - זה יהיה אפילו יותר גרוע!
  בעקבות התקפה על הילדה, היא נסוגה וחתכה את האויב בזריזות. הוא ירק דם חום רעיל, אבל נעשה אפילו יותר נורא:
  - איזה יופי! אתה תקבל את זה בניקל!
  - אתה תתקל באגרוף של חייל חזק! - ענתה הנערה בכבוד.
  המכה הבאה חתכה את ידה. אלפאריה נכנעה והושלך לאחור. היא דיממת. ולדימיר קיבל "מתנה" נוספת; ברכו נחתכה. הצעיר נאנח וניסה להתחמק, אבל החוד פילח את המקום שבו יש לאנשים רגילים את הכליה הימנית שלהם.
  ולדימיר פגע באיבר, הוא הצליח רק במעט: זה נחתך, הבשר עשוי מתכת נוזלית התחזק הרבה יותר. הילד נסוג וניסה לפרגן, אך תריסר להבים, כמו גם פגיונות, עפו עליו בבת אחת. אחד מהם פילח את לבו של הבחור, ולדימיר התנודד והחל ליפול.
  המאמץ הנואש של אלפראי הציל אותו ממוות מיידי. הצעיר קיבל נזק חדש, כמעט נחתך לשניים, והילדה איבדה את השד השני שלה, ולבה ננקב. אלפאריה הייתה מכוסה בדם, עורה היפה התקלף. הילדה סיננה:
  - אני מאבד את היופי שלי!
  המפלצת, מבלי להסתיר את הרגש הטורף שלה, שאגה:
  - זה כמו שעור של תנין יוסר ממך!
  הילדה הגוססת לא איבדה את ההומור שלה, היא ענתה מיד:
  - בכוחו של המחסל, הפנים יוכו!
  שוב זריקה נואשת, נותרה רק רגל אחת נכה. כמה קשה היה לילדה.
  ולדימיר קיבל מכה נוספת בלב. טוב שיש לו שלושה מהם, אחרת מוות מיידי. אבל אובדן של שניים מתוך שלושה מנועים גורם להחלשתו משמעותית. הכרתו של הילד הייתה מעוננת; רגל אחת ששרדה לא יכלה לתמוך בגופו.
  המפלצת יללה:
  - אני אדקור אותך! - והוא מיהר לעבר הילדה. פיו המגונה אמר:
  - אתה יודע איך בימים עברו: הם אנסו בחורות נמרצות כמוך?
  - ואני לא רוצה לדעת! - אלפראיה נלחם בחזרה, בייאוש של זבוב ברשת עבה.
  - אבל אתה חייב!
  מסתער על הילדה: הלהב חתך את היופי לשניים. במאמץ קטלני אחרון, ולדימיר זרק את חרבו, פגע ביונה מרצדת בשמיים: הציפור הייתה קטנה וכל כך לא מזיקה, אבל לרגע נדמה לצעיר שמראה כתום הופיע מולו.
  המפלצת עמדה למחוץ את ראשה של הילדה, קפאה ולפתע החלה להתפורר. בשרו המפלצתי התפזר כמו כדורי פינג-פונג. הם נעשו קטנים יותר ויותר, התפזרו, מקפצים. אלפאריה, גיהוק דם, צעק:
  - עשית את זה אחרי הכל!
  - כן עשיתי זאת! - הילד התעוות בעוויתות, כאב לו בל יתואר. --- מחכה לנו ניצחון סופי.
  הביטוי האחרון כבר לא היה במקום, אבל הוא נראה מאוד אקספרסיבי. הצעיר והנערה חברו את ידיהם הדממות וזחלו. הם כיסו מטר אחרי מטר, כאילו עם שרירי בטן עירומים על זכוכית שבורה. במאמצים הרואיים הצלחנו סוף סוף להתגבר על המחסום. התמונה הבהבה והאור הכהה. הצעיר והילדה התעלפו לרגע, ולאחר מכן התעשתו, קפואים בחדר הביו. כלפי חוץ הם היו די שלמים, אבל הם היו תלויים על שדה כוח.
  קצין עשרה כוכבים עם שני סגנים הביט בעניין בגופות העירומות של הילד והילדה:
  - אתם לוחמים נפלאים! ובכל זאת, הם הצליחו להתמודד עם המפלצת האחרונה, מה שבדרך כלל רק אחד למיליון הצליח לעשות!
  ולדימיר ואלפאריה נבחו:
  - ניסינו למלא את חובתנו למולדת הקדושה.
  - זה ראוי לשבח, אבל בדרך כלל לא מספיק כדי להתגבר על כל המכשולים! האין זה?
  אלפאריה ענה במהירות:
  - כן! נאמנות לבדה לא מספיקה כדי לשרת את המדינה, אבל את היעדרה אי אפשר להחליף בכלום!
  - כן בדיוק! איך ניחשתם ולדימיר: שצריך להפיל את היונה? הוא היה כל כך לא מזיק!
  הצעיר קימט את מצחו וענה:
  - קשה לומר! אולי אינטואיציה! נראה לי שראיתי ציפור דרך המראה הכתום, ואז הגוף הגיב מעצמו. אולי רגישות יתר למוות.
  הקצין בעל עשרה הכוכבים הסכים:
  - ימין! זה די מוזר לשמוע, אבל אני אזכור! אגב: גנרל עשרה כוכבים דמיטרי זוברוב רוצה לבקר אותך.
  המפקד החדש הופיע מול בני הזוג. הוא היה במדי טקסים, עם רצועות כתף מפוארות, וחייך בבהירות:
  - למעשה, אתה טועה, אני מרשל עכשיו!
  לדמיטרי היה דמות צנומה ואתלטית ונראה כמו צעיר זוהר. כמו כל האנשים, פלייבוי נאה וראוי למגזינים, הוא חייך, נראה לא לגמרי רציני. בשל היעדר שפם וזקן (אטביזם מיותר בוטל ברמה הגנטית), נראה היה שהמרשל כמעט נער, במיוחד כאשר הוא לא קימט את מצחו ולא פזל את עיניו.
  - העובדה שאתה, וובה, הצלחת למצוא את המפתח ולהרוס את לוח הבקרה של המפלצת מאפיינת את הלוחם מהצד הטוב ביותר. חוץ מזה: אין לך צורת חשיבה סטנדרטית.
  - האם זה טוב או רע!
  - תלוי עד כמה אתה מסור לאימפריה.
  ולדימיר ענה בצניעות:
  - מסירותי אינה חורגת מגבולות ההיגיון! אני לא אומר שאין מישהו יותר נאמן ממני!
  המרשל אמר בהבנה:
  - כולם נאמנים! אני יודע! למרות שהמילה מסור ומסור הם שם נרדף!
  - זה משחק מילים! - אמרה אלפאריה במבט חכם.
  - משחק מילים מצחיק! דמיטרי הסכים. - בקיצור, לא באתי אליך כדי לברר מי ההומור שלו יותר קוואזר. עליך להשלים: משימה אחת ספציפית.
  אלפאריה התבדח:
  אני מקווה שזה קשור להתעלסות?
  - כמעט! - המרשל דמיטרי היה מאושר. - בטח שמעתם שבחלקים מסוימים ביקום הזמן נע, לפעמים מהר יותר, לפעמים יותר לאט: מאשר אצלנו, ולפעמים אפילו הפוך לגמרי!
  אלפאריה אישרה בקלות:
  - כן, יש תופעה כזו!
  - אז זה יוצר בעיות מסוימות עם הפיתוח של החלל הזה. אין מנוס, זו עובדה! - מרשל פרש את ידיו.
  ולדימיר ציין:
  - אבל קציני המודיעין שלנו נלחמים בזה ביעילות?
  - ברור שהם נלחמים! ובאותו הזמן די פעיל! - המרשל חבט קלות באצבעותיו, הופיעה הולוגרמה של השמים זרועי הכוכבים. - מדינה עצומה למדי: הלוויין שלנו, בבעלות האלפים, הותקף על ידי יצורי ארון מתים מרושעים. ארונות קבורה הם סוג של טרול פראי, הם תמיד מסוכסכים איתם. המשימה שלך היא למנוע מלחמת אזרחים: אשר בלעה את כוכב הלכת הענק Furosan בשריפה טורפת.
  אלפריה ציינה בספק:
  - זו בהחלט משימה מעניינת, אבל האם לא יהיה קל יותר לשלוח לשם כמה סיירות טילים?
  המרשל הניד בראשו בחדות:
  - לא, זה לא קל יותר! אנחנו לא רוצים התערבות ברורה מדי מהאימפריה שלנו כדי להפוך טרולים מכל הסוגים נגדנו. יש צורך לבצע פעולה מיקרוכירורגית.
  ולדימיר הנהן:
  - זה ברור!
  דמיטרי החל להסביר בסבלנות:
  - נוחתים על הפלנטה, למרות שהיא גדולה, כוח המשיכה שלה שווה בערך לזה של כדור הארץ. מצא את מנהיג הפושטים, הוא קורא לעצמו ג'נרליסימו דודג', תפוס אותו או חיסל אותו. עדיף, כמובן, ללכוד אותו ואז להכריח אותו לפעול למען האינטרסים שלו.
  אלפריה הסכימה:
  "פשוט עדיף ללכוד אותו ואז לאלץ אותו לסיים את מלחמת האזרחים".
  - זאת בדיוק הילדה. זה מה שאתה צריך לעשות. אני מקווה שתוכל להתמודד עם משימה כזו. - מרשל חבט באצבעותיו.
  - בוודאי! - נבחו בבת אחת זוג לוחמים. - אולטראסטאר!
  - רק תחפושת: אתה חייב לקבל את האלפים; רוסיה הגדולה לא צריכה להיות מעורבת בעניין הזה.
  הילד והילדה הנהנו יחד:
  - אנחנו מסכימים עם זה!
  - תשנה את השם שלך! ובכן, לך אלפראיה כבר יש שם כמו שדון, לא צריך לשנות אותך יותר מדי, נכון? - דמיטרי הושיט את האצבע המורה על ידו הימנית.
  - ובכן כן? פחות סיכון לכשל בשוגג!
  - ולדימיר ישונה שמו ולרד! שם שדון יפה. כך תוכלו ליהנות!
  - אז אני ולארד!
  - כן - ולרד, ולא גבר, אלא שדון. בחלק זה של היקום, הזמן זורם מהר יותר, ועד שתשלים את המשימה, שום דבר משמעותי לא אמור לקרות בחזיתות!
  הילדה והילד הרימו את ידיהם בהצדעה:
  - אנחנו מבינים!
  - אז טוס על ספינת המטען האלפים. זו ההזדמנות שלך! חייבים לחמוק בלי לשים לב!
  אלפריה שרה:
  מולדת: אתה השמש והאביב,
  אנחנו צפים בחלל חסר אוויר!
  אתה לא יכול לבנות עיר מחול,
  אם עם הלב: קשוח וחסר נשמה!
  
  אלפים הם האחים שלנו מאוהבים,
  עדין, אך ללא רבב בקרב!
  המחשב הראה אפסים בהקרנה,
  גם רובוטים הם בני אדם!
  
  החללית טסה מהר,
  המעבר בעולמות הוא צעד קטן, הליכה!
  בואו ניתן ליקום מראה רענן,
  מרגישה אקסטזה מכל הלב הרגיש שלי!
  
  ומלחמה זה בהחלט טוב,
  בלי זה אין טעם, אין מתיקות של העולם!
  אם היריב בא להרוס,
  בואו נהפוך את זה למשהו כמו גלריית יריות!
  
  נולד לשאגת רקטות מרושעות,
  Thermoquarks קורעים את החלל!
  אם הרוח הרוסית תיפגע על ידי עדר,
  אז בואו נכין חכה באגן!
  
  אבל אתה צריך להילחם - זו חובה,
  וכזה שדורש התמסרות!
  הטמא תקע את ראשו על הסף,
  קבלו שינוי מהאביר למצח!
  
  בגלל זה אתה צריך קשת, זה לא דבר של מה בכך,
  והסופרלייזר טוב פי מיליון!
  מאה גלקסיות נמחצות כמו ניקל,
  אל תסתמך על הפסקת מזל!
  
  אני מאמין שנחיה לראות ניצחון,
  ונהיה מאוחדים עם רוסיה!
  התהילה אושרה על ידי החרב,
  לעם אין גבול לכוחו!
  הלוחם שר במנעד מיוחד: כלומר, המילים התפרצו גם בצורת אולטרסאונד וכל השיר הושלם תוך שנייה וחצי.
  המרשל שרק:
  - אולטראסטאר! קריסה מוחלטת!
  ולרד לא שם לב. שאל:
  - האם ניתן לנו את הנשק המודרני ביותר?
  דמיטרי קשר את האצבע המוארכת שלו בקשר ואישר:
  - ממה שניתן להשיג בהברחה, כן! אבל אתה לא צריך להשתמש בנשק סטנדרטי של הצבא הרוסי.
  הצעיר התנגד:
  - נשק סטנדרטי: ניתן להשיג גם באמצעות הברחה!
  המרשל, מגלה סבלנות וקשר עוד קשר, ענה:
  - כמובן שבאופן עקרוני זה אפשרי אם השירותים המיוחדים שלנו מאפשרים זאת, אבל לרוב מדובר בדגמים מיושנים. בנוסף, נעשה שימוש בכלי נשק מבוטלים אך מוכנים ללחימה. אז תשכחו מהדגמים העדכניים ביותר. ואין צורך לנפנף באוזניים ולהעביר את הלשון על מיתרים היפר-מרחביים!
  אלפאריה אפילו אישרה את זה:
  - ומה? זה אפילו יותר מעניין בדרך זו. והעובדה שלטכנולוגיה אולטרה-מודרנית לא היה זמן להתחיל את הקרב, והאויב כבר הושמד!
  ולרד אפילו היה שמח, עיניו נוצצות:
  - זה אפילו מורגש! במיוחד ביקום שלנו, במרחב הבין-אוניברסאלי, כלי נשק אינם כה הרסניים.
  המרשל שחרר הולוגרמה מהציפורן שלו, הכלאה מקסימה של פרפר וילדה סקסית חצי עירומה:
  - איך לומר, בחלק הזה של היקום, גם כלי נשק היפרפלזמיים חלשים הרבה יותר. זה פשוט יותר, קשה יותר להשמיד אותך, וככל שלאויב יש סיכוי טוב יותר לשרוד. - המרשל הושיט את כף ידו, האצבע התפתלה לקשרים התיישר מיד וקיבלה אורך תקין. כף היד הפכה לסגולה עם כתמים צהובים, וכוס יין מגולפת בתלתלים ונוצצת בהירה יותר מיהלומים הופיעה עליה. דמיטרי בלע את תוכנו במכה אחת, הוא כנראה אהב את המשקה, כמה בועות ססגוניות עפו מאחורי פיו. מסביב לצמד הלוחמים: פתאום הופיע משט של הולוגרמות קרב. ספינות החלל, למרות שהן קטנות, היו מפחידות מאוד.
  - כך נעשה זאת! - צעקה אלפראיה באקסטזה צבאית: הלוחם בבת אחת, יורה ממסמר לכה , בדחפי התמוטטות, חמישים ספינות וירטואליות.. - למה עכשיו נותרו מאיתנו עוד כמה סקסטיליונים וכל אחד לא יודע פחד! קוואזר! תן את הפקודה!
  המרשל הנהן באישור והזהיר:
  - עדיף שהשותפים האלפים שלך לא ידעו שאתה אנשים! אתה אף פעם לא יודע, ייתכן שאחד מהם יתברר כמרגל, או סתם פטפטן. כבר שינינו את צורת העיניים והאוזניים בתקופת ההתחדשות. באשר לסיפור, העמידו פנים שהם אנשים צעירים מאוד שעברו הכשרה מיוחדת בצריף הילדים הרוסי מאז ינקותם. זה אומר שהם לא מכירים הרבה מהמנהגים והמושגים הספציפיים של האלפים.
  ולרד נראה נעלב:
  - ידוע משהו על הגזע הזה, בעל בריתנו העיקרי. עברנו תוכנית אימונים די נרחבת.
  דמיטרי קטע:
  - יכול להיות שזה לא מספיק! בנוסף, זה לא כל כך קל לשנות את ההתנהגות שלך. הסיכון לכישלון גדול מדי.
  אלפריה חייכה והעיר:
  - אנחנו נשלים את המשימה בכל מקרה! מה שמעולם לא נולד, לא נולד ולעולם לא ייוולד? מפקד המסוגל לכבוש את רוסיה!
  המרשל שחרר את הלחמנייה השקופה מכף ידו, היא התנפחה לפתע, פרצה וכדור שלג שופע נפל למעלה:
  - היפרקוואסר! מילים כנות! אתה מבין את המשימה, עכשיו תתחיל ליישם אותה. רק אל תהיה טיפש. רובוטים ילוו אותך. חכה בכל זאת! בתור פרידה, הקבוצה שלך חייבת לחוות את ההשפעות של זרם יתר. כדי לא להיגמר!
  סייבורגים רבי עוצמה נפגעו בברק, הם גדלו כמו רשת ססגונית. גופותיהם של בני הזוג הלוחמים היו מוארים עד הסוף, אפילו העור נפל, צלעות בלטו החוצה וחלקים מהשלד כפופים. חלק מהעצמות נסדקו ונשרפו כמו גפרורים, הלהבה הייתה מתה ובו זמנית בהירה מאוד, ושרפה את העצבים. ולאראד ואלפאריה נאנחו, אך עצרו את צעקותיהם.
  הילדה אפילו חייכה:
  - ובכן, זה מדליק אותי! כמו גנגבאנג עם תריסר בחורים!
  המרשל, שבע רצון, הושיט לפתע את צווארו כמו ג'ירפה, תפס את המטרה, נושך את ראש הרקטה הרובוטית בשיניו הנוצצות, קשה פי כמה מיליוני מטיטניום. לאחר שבלע, הוא אמר:
  - מה אתה יכול לעשות הלאה? אני לא חושב שאתה תצלם (אתה תעשה מעצמך טיפש)!
  הצעיר והילדה, מלווים ברובוטים, התרחקו מהאולם. המשימה הייתה ברורה ביותר, ושני השוטרים הזמניים היו צריכים רק לבצע אותה. הם עלו על סירת מנוע מהירה ופנו במהירות לכיוון הקוסמודרום.
  אלפאריה צחקקה:
  כשדמיטרי נשך חלק מהרובוט בשיניו, השתגעתי! בחור מהמם!
  ולרד ציין:
  - נראה היה שהמרשל רצה לומר לנו משהו יותר במחוותיו מאשר במילים. בפרט, רובוטים: הם מתפללים על סמך הקוד השלישוני, אבל האמן האחרון מלווה בדרך כלל בשחרור, אם כי במינונים מיקרוסקופיים, של היפרפלזמה!
  הלוחם ליקק את אפו של הילד בשתי לשונות:
  - זה טוב שאסור למנזרים לרובוטים!
  ולרד התנגד:
  - לא, יש נזירים קיברנטיים! יש להם אפילו פקודות ננו-חלל מיליטנטיות!
  נראה היה שהקוסמודרום תלוי בריק, גבוה מעל פני השטח. אי שם בצדדים ריחפו מבנים בעלי צורות גיאומטריות מוצקות. האימפריה הארצית לא סבלה יומרה מוגזמת, הכל היה מדוד, אפילו נראה היה שהבניינים צועדים עמודים. רק בניין אחד היה בצורת שישה כלאיים של צב-טוייר שנערמו זה על גבי זה. הפרט הגדול ביותר נמצא בבסיסו; ככל שהוא נע למעלה, גודלו פוחת והבהירות שלו גדלה.
  אלפאריה צחקקה:
  - זה נראה כמו נציגות של האלפים! תהום-וואקום בובות!
  בקוסמודרום עצמו עמדו ספינות הכוכבים בשורות מסודרות, כאילו עמדו בשורה עם סרגל. הובלת המטען של האלפים דמתה לניצן ורדים שהחל לפרוח. הם היו יפים וחינניים, לעלי הכותרת היו חמישים צבעים וגוונים. שלא כמו בני האדמה הקשים, האלפים אהבו מאוד יוקרה וזוהר ראוותני, צבעים עזים.
  אלפאריה ולרד היו לבושים בסטנדרט: תלבושות שדון לאומיות בהירות מאוד. שערה היה מסולסל וצבוע, והיו לה עגילים באוזניים. זה היה נפוץ גם בקרב גברים מהגזע הזוהר. ולרד הרגיש את משקל העגילים בפעם הראשונה, הוא הרגיש ענק ומנופח. איכשהו אפילו: לא ממש גבר. בפנים, ספינת הכוכבים האלפים נראתה יותר כמו יאכטת תענוגות מלכותית מאשר ספינת משא מסחרית. הכל היה כל כך אלגנטי, שופע, יוקרתי, עם הרבה פרחים ואבנים יקרות מלאכותיות. ואכן, כל אבן שנבנתה בכור סייבר היפר-פלסמי הייתה ללא השוואה: בהירה ויפה יותר מאבן טבעית. אלפאריה, כמו אישה אמיתית, הייתה בהערצה.
  - Megaquasar! כמה ייחודי ונפלא!
  ולרד העיר בעגמומיות:
  - אנחנו לא אוהבים יוקרה מיותרת. בנוסף, האלפים מפונקים מדי וכמונו לא חווים כאבים מתמידים והתקשות קשות - אימון מיוחד אכזרי!
  אלפריה ליקקה בלשונות את חלוקי הנחל ופרח:
  - איזה טעם וארומה היפר-אוניברסליים!
  והנה האלפים עצמם, דומים מאוד לאנשים מודרניים, במיוחד כאשר אתה לא יכול לראות את האוזניים החינניות שלהם, כמו פרחים מגן העדן, עם תסרוקות שופעות, וצבועים בשפע עם קוסמטיקה. אז, ככלל, אלפים, גברים ונשים כאחד, אהבו להתחפש. זה נתן ליופי שלהם מראה אקסטרווגנטי. ישנם כשלושה גמדונים זכרים פחות מנשים, ולמראה הם חסרי זקן, צבועים בתסרוקות רכות ולא ניתן להבחין בהם. כמו בני כדור הארץ, האלפים נראים צעירים, אבל עיניהם אינן אנושיות: ילדותיות לחלוטין, תמימות וידידותיות. ולרד חשב שהוא גם נראה כמו ילדה. בקרב אנשים, גברים עדיין גזרו את שיערם קצר והיו הבדלים בלבוש. אמנם בהסתכלות על הפנים: לפעמים באמת קשה להבחין בין נקבה לזכר. זה נכון שלרוב המוחלט של הנשים האנושיות יש חזה גדול יותר וירכיים רחבות יותר. לאלפים יש הרבה אותו דבר, למרות שהם בדרך כלל רזים ושבירים יותר מבני אדמה. מפקד ספינת הכוכבים הייתה ילדה עם תסרוקת עשרה צבעים. היא קיבלה אזהרה: שחיילים שעברו אימונים מיוחדים מגיעים לספינה.
  היא עפה למעלה, נישקה את אלפאריה ולרד. הצעיר התכווץ: הריח של התערובת העשירה של הבושם היקר היה חזק מדי, ופניה של הילדה נצבעו בצבעוניות רבה: האלפים אהבו לצייר ציורים צבעוניים על הגוף. עוזרו של הקפטן עף אליהם, אם לשפוט לפי דמותו, ככל הנראה גבר או נערה מתבגרת. הוא שיחרר ענן של בועות מצולעות ורב-צבעוניות מאחורי פיו, שטף כמה מהן. עם זאת, לא היה התזה: היה לו ריח של מנטה ומגוון מורכב של ריחות נעימים!
  - אני קריזלי! קצין שני כוכבים!
  ולרד חייך והושיט את ידו:
  - ולרד, סגן קצין זמני!
  השדון לקח את ידו בכף ידו והושיט אותה עד למפשעה!
  - יותר קרוב ללב! - וכך עשה בידו החלקה.
  ולרד ידע שבקרב האלפים, נגיעה באיברי המין אינה נחשבת לעלבון, להיפך, זה כמו סימן הכבוד הגבוה ביותר, אבל הוא היה קצת נבוך, זה התברר איכשהו וולגרי ומכוער.
  קפטן ספינת הכוכבים ענה:
  - אני אסטרטה! מלא כבוד לחיילי ה-SS. נטוס לפורוסאן, מה שאומר שנצטרך לחצות אזור לא נוח.
  אלפאריה ענה בקול רם:
  - ובכן, כמובן שנעבור! איפה שלנו לא נעלם!
  אסטארט תיקן:
  - אין צורך להיעלם! זה סלנג אנושי!
  הילדה ענתה בכבוד:
  - קשה להיות עם מגנט ולא להתמגנט.
  אסטרט הנהנה, הרימה את עצמה קלות לאוויר והרעידה את ירכיה. המגפיים שלה נוצצו.
  - אימצנו הרבה בתרבות מאנשים. תראו אותי, מסדר גיבור המלחמה הבין-אוניברסלית, פיטר הוביצר. תראה כמה הוא חתיך.
  פיטר הוויצה היה בצבע ובקישוטים. האלפים הקימו את הסדר האנושי, אך עיטרו אותו בדרכם שלהם. עם זאת, הוא נראה די טוב.
  אלפריה פזלה והעיר:
  - הוא חמוד.
  - תוך שנים עשר מחזורים הוא הגיע לחזית שנתיים כמעט לפני המועד. שם הוא התפרסם בזכות לכידת גנרל! - הבחנתי באסטרטה משחקת בפלג גופה. באופן כללי, אתה לא יכול להגיד שום דבר - גיבור. מת בפיצוץ ספינת הקרב - מותו של גיבור!
  - וחיים! - נבח ולאראד (ולדימיר). - אולם מי שאינו יודע להעריך את החיים, לא יוכל להתמודד עם המוות בכבוד!
  אסטארט הסכים:
  - נכון, נער קיבלכיש! ככה קוראים לך באימפריה האנושית?
  - לא באמת! לילדים קוראים חיילים ילדים! - התנגד ולאראד.
  - אני יודע את זה, אבל אני מתכוון למשהו אחר לגמרי. גם אמיץ ומתמיד! - הילדה סיימה להסתובב. - בואו נהנה, יש לנו הרבה משחקים, במיוחד קולקטיביים. אני חושב שנמאס לך ממלחמות מתמשכות?
  אלפאריה הנהנה:
  - לגיהינום! כל הזמן פגיעה והרג הפכו לשגרה. במיוחד במהלך תרגילי החורים השחורים האלה!
  אסטרטה הציע:
  - מה אם נבנה עיר! או לא, אני מציע לך את המשחק הבא. לכל שדון ניתן כוכב לכת.
  - בסדר גמור!
  - כוכב פראי! המשימה שלך היא לבנות ציוויליזציה! - קרצה הילדה.
  ולרד סטרה בידיו:
  - בשנייה אחת! ואז לתקוף את העולם השכן!
  אסטרטה הנידה בראשה:
  - לא! לא לזה אנחנו מתכוונים! באופן עקרוני, אנחנו לא צריכים משהו כזה. מי שישיג רמת חיים גבוהה יותר ינצח. על כך יינתנו נקודות. בעיקרון, אני מקווה שהכל ברור לך.
  אלפאריה אמרה בצחוק:
  - נביס את כולכם! אגב, מתי מתחילים?
  - כבר התחלנו! - צווח השדון.
  - למה לא הרגשתי כלום!? - הלוחם הרוסי הופתע.
  פניו של אסטרטה נעשו ערמומיים:
  - זה הסוד הגדול שלנו! אנשים לא יכולים להיות עדיפים על הגזע שלנו בכל דבר. אנחנו חייבים גם את הידע! במיוחד בהתחשב בעתיקות של הציוויליזציה שלי!
  ולרד נזכר:
  - ואני חושב שאני יודע, האצה בספינות משא איטית יותר מאשר באנשים. זו הסיבה שאין תחושות.
  קריזלי אמרה נעלבת:
  - הותקן אצלנו אחד הכורים החדשים ביותר, קנינו אותו במבצע!
  אלפאריה פרצה בבכי:
  - הכור החדש ביותר במבצע! מה יכול להיות יותר מגוחך וטיפשי.
  קרייזלי הגיבה:
  - באנטי-שוק, אתה יכול לקנות הכל! אתה פשוט לא יודע, אתה מאמין בתעמולה, בכול-יכולתם של שירותי המודיעין האנושיים.
  אלפראיה הצהיר בפיוס:
  - כנראה נמחק מאיזו ספינת חלל פגומה?
  - זהו זה! אתה לא יכול להביס שני דברים: חמדנות וטיפשות, אם כי היעדר הראשון משולב לעתים קרובות עם האחרון! - צ'ריזלי התבדח. - אתה רוצה לתפוס תקלה?
  ולרד שאל:
  - האם אלו הזיות?
  - כן, ככה, אבל כל כך מרגש! פשוט מדהים! - אסטרטה נפחה את לחייה, עם ציורים ארוטיים וולגריים, כמו שני אבטיחים.
  - אין להתעלל בתקלות! זה עמוס! - ולרד ניער את אצבעו (הוא קרא שהאלפים אוהבים מחווה כזו).
  - נסו ומיד תבינו שאין יותר טוב מזה! חוץ ממין! - קריזלי פתח את פיו והזיז בהזמנת את לשונו הוורודה הארוכה והמפוצלת.
  אלפריה נישקה את קריזלי ברוך:
  - ובכן, לא אכפת לי איתך!
  לא, אני רוצה אהבה עם ולרד.
  הלוחם הצעיר העווה את פניו בכעס:
  - מין חד קוטבי הוא סטייה!
  קריזלי ייבבה:
  - ככה זה עם אנשים! או ששכחת את הגזע שלך בזמן שחיית עם אנשים. זה די טבעי עבורנו. להיפך: לא קשה לפתות נקבה, אבל לקדם גבר (גברים הם במיעוט), זה היפר-שיק!
  ולרד התנגד:
  - אהבה בין זכר לנקבה היא טבעית, שכן היא מייצרת צאצאים! הטבע מכתיב שבן זוג מאוהב חייב להיות מהמין השני!
  קריזלי נתנה דוגמה מעניינת המדגימה מודעות:
  - בימי קדם, אנשים היו שונים לחלוטין. היה להם מוסד נישואין, כאשר אישה נאלצה לאהוב רק גבר אחד, וגבר נאלץ לאהוב אישה. מי שהפרו את החוק המטופש הזה עמד בפני עונש מוות. למדת את ההיסטוריה של אנשים עתיקים!
  ולרד הסכים באי רצון:
  כן, זו הייתה טיפשות! מגברים נשללה האפשרות לבחור ולהשוות, נשים התבזבזו מהמונוטוניות! אבל עכשיו, להיפך, שינויים תכופים של בני זוג הם כבוד - כל האנשים הם משפחה אחת: כל נקבה היא אישה, כל זכר הוא בעל!
  - כלומר, מה שהגענו אליו האלפים לפני מיליוני שנים. - קריזלי הייתה מרוצה. - אני חושב שאחרי המלחמה אנשים יתחילו להסתכל על ביסקסואליות בצורה הגיונית יותר!
  אלפאריה טפחה על כתפו של השדון:
  - ואתה יודע, גם אני לא נגד ביסקס!
  אסטרטה, מגחך (לכל שן היה גוון ייחודי משלה), אמר:
  - כרצונך! האם אתה רוצה משחקים, האם אתה רוצה סקס, עכשיו יהיה לך הרבה יותר כיף בחיים שלך. אגב, ניסית זעזועים יתר?
  - כן! - ענו הצעיר והנערה בקול אחד.
  - ואיך?
  אלפאריה התבדח:
  - כמו סקס, רק האורגזמה יוצאת במקום אחר!
  האלפים צחקו, פניהם אורו בחיוכים. קריזלי הניף את ידיו, ובכל יד הייתה שקית גלידה בצורת הכלאה של פירמידה ואסטר:
  - בבקשה, מוצר טבעי!
  ולרד שאל:
  - מה זה?
  - Erofiro, סוג של גלידה!
  הצעיר נגע בזה בזהירות בלשונו והרגיש את העיסה המתוקה ובו בזמן החמוצה. אלפאריה ליקקה באהבה את חלקה:
  - ומה, זה מאוד מקסים! ואין להשוות! פשוט נפלא! אני אוכל הכל!
  ולרד שאל:
  - וזה כנראה מחלב כבידה.
  קריזלי החליט לשחק תחת הפשוט:
  - איזה חלב! מה זה!
  אלפריה הנידה את אצבעה:
  - אין צורך להתנהג כמו טיפש! כאילו אתה לא יודע מה זה חלב, הוא מתקבל מבעלי חיים רבים, כמו גם קרני קוואזר!
  קריזלי זמזם:
  - אבל אני לא יודע! אני ילד קטן. עדיף לאכול גלידה, זה פינוק מכובד מאוד.
  ולרד מעולם לא אכל גלידה לפני כן, לא הייתה לו הזדמנות לנסות אותה בחגיגה, ולכן גילה התלהבות. המנה הייתה רבת צבעים ורב שכבות, היו בתוכה פירות יער ופטריות. גם אלפאריה אכלה בהנאה, אבל בכל זאת המשיכה לשוחח:
  - האם אתה רוצה לדעת שאנשים הם יצורים מעניינים למדי בתקשורת, אבל משעממים. הם נמשכים לכל מיני מעללים. הם אוהבים לדבר על מלחמה, אבל הנשמה שלהם דורשת משהו אחר.
  אסטרטה הציע:
  - מה דעתך על מסחר! זו גם פעילות מעניינת, אתה טס סביב עולמות שונים, כולל עולמות לאחור. אתה יודע, אבוריג'ינים רבים, לוקחים אותנו כאלים, מעניקים את עושרם כקורבן. בכלל, אנשים פגשו אותנו גם גמדונים. באותם זמנים לא כל כך רחוקים שבהם האנושות השתמשה בגרזני אבן ונפלה להשתטח לפני הבזק אש. ולא רק אנחנו, כמה גזעים אחרים ביקרו בכדור הארץ.
  אלפראיה, ליקקה ציפורן, שאלה:
  - אתה רוצה להגיד שמכאן מגיעות הרבה דתות?
  - למה לא! וגם אגדות! לאנושות יש מזל גדול שגזע דורי הובס על ידינו. אחרת, המין האנושי ייפול לעבדות חמורה. במדינה שאנשים קראו לה מצרים, הדורגים אילצו לבנות פירמידות גדולות.
  - אלו הם? - הלוחמת הופתעה באמת, כמעט נחנקה מהגלידה שלה.
  - כן, עם ראשי חיות נוראים כאלה! - גיחכה הילדה. - בכל זאת, על מה אני מדבר! האלפים הצילו אנשים, היה קרב חלל, אפילו במערכת השמש כדור הארץ פוצץ.
  - כוכב הלכת שאנשים קוראים לו פאטון. - הזכיר לי את אלפראיה.
  - ימין! אתה חושב! באופן כללי, אנשים מאופיינים ביהירות וחוסר הכרת תודה. אנחנו האלפים אהבנו אנשים כאחים הצעירים שלנו, במיוחד את הנשים והילדים שלהם. גברים עם זקן: גרמו לרובנו להרגיש מגעילים!
  קרייזלי לא הסכימה:
  - המלכה מאפגו, לקחה לעצמה תריסר שלם של מאהבים מזוקנים.
  - אל תגיד גסויות! - קטע אסטרטה.
  - זוהי עובדה היסטורית! - השדון עלה לאוויר.
  - זה עדיין וולגרי! "הקפטן אפילו האריך את צווארה בחצי מטר מתוך זעם.
  - נו, למה כבר עכשיו יש נשים שאוהבות, למשל, גובלינים, אורקים ויצורים מגניבים יותר. כן, לא רק נשים, אלא גם גברים! בנוסף, מאפגו טיפלה בעבדים גברים, ואילצה אנשים לגדל זקנים ארוכים יותר. לאחד הגברים אף הוארך חייו בקסם בשלוש מאות שנה, וזקנו גדל כזנב של דינוזאור.
  אלפריה צחקה:
  - זה מצחיק!
  ולרד אמר בפומפוזיות:
  - תהילה וכבוד לזקן, אבל גם לחתול יש שפם! עם זאת, זה רק מדבר על רוחב נשמתו של השדון!
  הצעיר סיים את מנת הגלידה שלו ושאל:
  - אבל ממה זה עשוי, אם זה טבעי!
  אסטרטה (צווארה חזר לגודל רגיל) השיבה:
  - זו קונכייה של פטריית אסטרואיד.
  - מה?
  - תערובת של פטרייה וקונכייה שחיה על אסטרואיד! מסוגל אפילו לעוף, תסכים שזה פשוט שיקי! - הילדה אפילו קפצה בהנאה. - האם אתה יכול לדמיין משהו כזה!
  - יש יצורים שונים ביקום! זה מוזר שזה טעים כל כך. - ולרד שוב ליקק את שרביטו.
  אלפאריה ריחרח:
  - למה כזה ריח חמצמץ!
  אסטרטה השיב:
  - זה בגלל שזה לא רק קליפת פטריות, אלא הזחל שלה. הוא ספוג במיוחד במינרלים. בקרוב תרגיש את זה.
  - איך? - שאל ולארד.
  - מכיוון שזו הפעם הראשונה שלך, יתחילו הזיות. אל תפחדו, הם יהיו נעימים: להתחיל את הבאזז: להתיישב על הכיסאות.
  עבור ולרד (ולדימיר), הכל התחיל להיטשטש מול עיניו. הוא מיהר לשכב, ורגע לאחר מכן הוא נקלע לסיוט.
  ולדימיר חש קור עז ורעד ברגליו. הוא ראה עצים מקומטים מכוסים בכפור. ואני כאילו מבחוץ. הוא ראה את עצמו תלוי על הגרדום, נחנק בחבל. לולאה נוראית לחצה את גרונו של הבחור, זה גרם לסבל רב. הדבר הגרוע ביותר היה חוסר האונים והחולשה הנוראה בגוף. הוא אפילו לא יכול היה לזוז, כאילו הוא מת. לא הייתה דרך אפילו להזיז את האצבע שלי. הצעיר ניסה להתעוות, אך גופו לא ציית. זה הפך להיות מפחיד באמת בגלל חוסר האונים שלי. ולדימיר מעולם לא ישן, הוא לא ידע מה זה חלום או הזיה ופשוט היה בהלם.
  ואז הוא ראה כפר, כנסייה פשוטה, דהה עם הזמן. דירות שנראות כמו בתים ישנים מכרוניקות אינטרנט ישנות. ילדים בעלי ראש לבן ויחפים התרוצצו בחצרות. הם רצו לאט בסטנדרטים מודרניים, כנראה שיחקו משהו. הבנות קפצו על רגל אחת, הבנים נלחמו במקלות ונראה שהם יורים ממקלעים. אם לשפוט לפי הבגדים הקרועים, הכפר עני, כנראה מימי החווה הקיבוצית: אמצע המאה העשרים. למה הוא החליט כך: לא היו שחורים בין הילדים, ברור שזו לא אמריקה, הכנסייה האורתודוקסית. כן, ונראה שלזוג בנים יש כוכבים דהויים על הבודנובקות המתקלפות שלהם. יש הרבה ילדים, אבל אין כמעט מבוגרים באופק. זה מוזר...
  ואז ולדימיר שמע את שאגת המנועים, ועמודי אבק הופיעו מרחוק. הבנים לא שמו לב, הבנות אפילו נראו מאושרות. לפתע הופיע טור של משאיות ומשוריינים, ולפניו נסעו תריסר רוכבי אופנוע. חלקם בצבע אפור-ירוק, חובשים קסדות כבדות. למרות הכאב, ולדימיר חשב שחבישת קסדה כזו אינה רעיון טוב. אחרי הכל, זה מעייף את הראש והצוואר החלש יחסית של אדם בבשר חלבון, מה שאומר שזה מפחית את מטרת הירי. אחרי הכל, קשה לכוון כשהצוואר שלך מתוח והראש שלך כואב. קשה על אחת כמה וכמה להילחם בקיץ הלוהט: זיעה ממש סוחפת את העיניים. נכון, כבר סתיו, נראים עלים צהובים ושלוליות מלוכלכות. כנראה שעדיין לא ממש קר, הילדים לבושים בקלילות, מאוד מרופטים ורזים.
  הטור התקרב, הנערים רצו אל החיילים. הם החלו להעביר את אצבעותיהם על פיותיהם, כאילו נוטלים נשיפה.
  ולדימיר קילל:
  - אלה הנערים! הם רוצים לעשן! אבל סיגריות הן רעילות, במיוחד עבור גופם של ילדים.
  החיילים מתחילים לחייך, השפתיים נמתחות, אך עיניהם קרות וקשות. הסמל שלהם הוא שני ברקים, ודגל אדום עם צלב קרס.
  - זה ה-SS! חיילים נבחרים. פחד התגנב לנפשו של ולדימיר, לא לעצמו, כמובן. ל-SS פשוט היה שם רע. עם זאת, בניגוד לסטריאוטיפים התעמולה, רוב יחידות ה-SS היו פשוט שומרים של הצבא הנאצי. חיילים נבחרים, החיילים הטובים ביותר. רבים מהם התנהגו באצילות, נלחמו באומץ וזכו לכבוד. אבל היו יחידות ענישה מיוחדות שלא חסכו על אף אחד! עם זאת, הייתה תקווה שהבנים והבנות הבלונדינים הרזים לא יעוררו תוקפנות. אחרי הכל, אנשי ה-SS אוהבים שיער בלונדיני ועיניים כחולות.
  אבל יש משהו לא לאהוב בדעותיהם. אולי הפרטיזנים נתנו אור לבהמה...
  - פויר! - לאחר מכן הפקודה. אנשי ה-SS חטפו מיד את המקלעים שלהם, כל כך קצר ומהיר. התורים מכסים את הילדים. הכדורים חודרים ישר דרך הגוף, קורעים את החלק הפנימי. הילדים בורחים, עקביהם המלוכלכים מהבהבים. הדרך המאובקת זרועה בגופות, זרמי דם זעירים רבים זרמו. הילדה עם בטנה קרועה פרשה את זרועותיה הקטנות וצרחה קורעת לב. לילד אחד נשברה רגלו, אבל כמו אדם אמיתי, הוא עצר את גניחותיו וזחל משם.
  הפשיסטים, לעומת זאת, לא היו נבוכים כלל. הלבבות לא ידעו רחמים! הם מיהרו לרדוף אחרי הילדים. הם ירו לעבר החלונות, אנשי ה-SS השליכו פצצות תבערה מיוחדות לעבר הבתים.
  ילדים פצועים נרמסו מתחת למגפיים וסיימו אותם בכידונים. אל נושא השריון הוצמד מטיל להביורים. הלהבות פגעו בבתים, הפילו גדרות, עצים בערו, תפוחים בשלים פרצו.
  ולדימיר רצה להגן על הכפר, אך לא הצליח לזוז. הגוף כמו בכבלי טיטניום קפואים.
  - אכזריות מדהימה!
  עם זאת, אם אתה זוכר את המלחמה חסרת הרחמים שהם מנהלים. אחרי הכל, כשהם פורצים ליקום של האויב, הם הורסים הכל. הרי אין אזרחים במלחמה מודרנית. גם כאן טוענים הפשיסטים: היום ילד, מחר פרטיזן. ובמהלך המלחמה הפטריוטית הגדולה, גיבורי ילדים גרמו הרבה צרות לנאצים. עם זאת, זה לא מצדיק את הקנאים הנאצים! רק חלאות יכולות להרים יד לילדים שמושיטים יד אליך עם הידיים הקטנות, מיובלות מעבודה קשה. יתרה מכך, על כל ילד שנהרג: יש עשרה נוקמים והמלחמה הופכת להיות כלל ארצית באמת.
  הכפר בוער, הנאצים תפסו את האישה, קרעו את בגדיה והחלו לאנוס אותה. מתרחש אימה מפלצתית, בטנו של הילד שנלכד נחתכה, והמעיים החלו להיות כרוכים סביב כידון. הילד נחנק, הוא כבר לא יכול היה אפילו לצרוח. ילדה כבת חמש נקרעה לשניים. תינוקות הושלכו למדורה או שופדו על כידונים.
  כומר עם צלב רץ לקראת הנאצים. אנשי ה-SS היכו אותו בפניו בקת רובה, לקחו את הצלב, תפסו את הכומר בזרועותיו והציתו את זקנו. במקביל, הגברים הגדולים עיקמו את ידיו של שר הכת. הצלב היה מחומם באש ומורח על חזהו של הכומר. אי אפשר היה לזהות את המילים, אבל כנראה אלו היו קללותיו של הכומר. לבסוף, מהלם הכאב, הכומר איבד את הכרתו והושלך לאש. במקביל, הסדיסטים במדים חתכו את אצבעות הרגליים של הילדה. תליינים אחרים כרתו את אוזני הנערים שעדיין היו בחיים. הכל נראה נורא, כמו בסרט של במאי חולה נפש.
  ולדימיר התעוות ועדיין לא הצליח לקפוץ מהלולאה.
  . פרק מס' 17
  מירבלה וסטרלטסובה טסו, מהירותם הייתה גבוהה פי כמה ממהירות האור. ערימות של כוכבים בקבוצות כוכבים מוזרות, קומפוזיציות מורכבות בצורת הירוגליפים. נראה היה שהכוכבים רצו להעביר מסר כלשהו, או אולי לאחל מזל טוב. כמה מאורות מהבהבו מדי פעם, וכוכבים כפולים או משולשים יצרו תפרחת ייחודית של צבעים וקרינה, נעימה לעין. מהירותן של הבנות עלתה עוד יותר, הכוכבים ריצדו כמו טיפות של גשם עיוור. זוהר הופיע לפנים, כאילו ואקום בוער. מירבלה ידעה שזוהי ההשפעה של סטיית האור, כאשר פוטונים שהופלו על ידי גוף חומרי הצטברו והכל שלפניו החל להתלקח בזעם. עיניה של מירבלה ראו מאות טווחים בבת אחת! אי אפשר לאדם פשוט לדמיין כמה נפלא היה החלל והנוף: היו מיליונים רבים של גוונים שונים, הם היו שכבות זה על גבי זה ומעורבבים!
  הילדה הסתכלה על זה ואמרה פילוסופית:
  - מה אתה חושב, חבר היפרמרשל, יופי כזה יכול היה להתעורר דרך האבולוציה, או שהוא נוצר על ידי הרוח העליונה!
  היפרמרשל סטרלטסובה ענה בקול גבישי:
  - האם אתה מתכוון באלוהים הכול יכול?
  - זהו זה! - קראה מיראבל.
  - בימים עברו היו אמונות רבות ושונות. ואז הופיעה אמונה בבורא הכול יכול או אפילו בוראים. אם כי, למשל, היוונים הקדמונים היו רעיונות שהכל עצמו נוצר מכאוס. באופן כללי, אני חייב לומר לך שזו תפיסה מוטעית שהמונותיאיזם הומצא על ידי היהודים. באופן מוזר, האזכור הראשון של יוצר יחיד נמצא בקרב עמים אפריקאים. בפרט, האימפריה העתיקה של ניטר.
  - זה לא בהיפרבוראה? האימפריה הגדולה והעתיקה ביותר ממנה הגיעו הרוסים? - מירבלה ניסתה לתפוס בכף ידה את קבוצת הכוכבים המתנופפים כמו פרפר.
  - לא! היפרבוראים האמינו באבולוציה של כאוס! - אמרה סטרלטסובה בחומרה.
  מירבלה לא הסכימה:
  - היו כמה אמונות שונות. כולל המונותאיזם הראשון בהיסטוריה האנושית. כלומר, אמונה: שאלוהים אישי ברא את היקום!
  התליין העדין נשף וגרם למערבולת קלה בין זרי הכוכבים (השפעת סטייה ועיוות החלל)
  - לא בוודאי בצורה כזו! המונותאיסטים היו רק כת קטנה. באימפריית ניטר זו הייתה ההוראה השלטת.
  - אבל שם האמינו: שהאל העיקרי ברא אלים אחרים.
  סטרלטסובה ליטפה את לחיה של מירבל באצבעה:
  - זה בא מאוחר יותר! אבל באופן כללי, המונח היהודי אל - או אל, לא היה מונופול על ידי יהוה או יהוה. בפרט, מלאכים ושופטים, ואפילו השטן, נקראו אלים - אלוהים. היו גם סימנים לפוליתאיזם, הייתה אפילו נבואה על אנשים - הם כמעט הפכו להיות כמו אלים, כלומר, מלאכים!
  מירבלה הייתה מרוצה:
  - ואני כמעט מלאך! אני יכול לנסוע בין כוכבים ללא ספינת כוכבים. עם זאת, לגבי מהירות, המטוסים הטטרפלניים עדיין מהירים יותר, אבל בעתיד, כשהטכנולוגיה תתפתח אפילו מהר יותר, המהירות תגדל. אחרי הכל, אנחנו עדיין ציוויליזציה צעירה מאוד!
  האולטרה-היפר-מרשל ליטף בעדינות רבה את שערה של הילדה:
  - בוודאי! הגוף האלמותי שלך יכול לחיות הרבה יותר מכל ההיסטוריה של האנושות.
  מירבלה גרגרה, פריקות של רב-חשמל (תנועה רב-מגזרית של תת-גרעיניים) עברו בראשה, והן, בניגוד לזרם יתר, נעימות למדי.
  - ובכל זאת, האם מנגנון מורכב כמו היקום שלנו יכול להיות רק פרי של אבולוציה עיוורת ואכזרית?
  האולטרה-היפר-מרשל משך תשומת לב:
  - ובכן, כמעט כל המדענים מאמינים שהאבולוציה עצמה מתרחשת. אפילו צפינו באבולוציה בפועל במיליארדים רבים של עולמות.
  הילדה קראה:
  - כן, צפינו! למרות שאיש עדיין לא הצליח לתפוס את הרגע שבו הופיע חומר אורגני מחומר לא אורגני.
  אנסטסיה סטרלטסובה תיקנה בעדינות:
  - לא בדיוק, נרשמו מספר תהליכי ביניים. במיוחד נצפה כיצד הרמפרודיטים הפכו לחלולים של שניים ושלושה. או האבולוציה של סיליקון, ליתיום, אשלגן ואפילו גופרית. או שאלה אחרת: אם אלוהים ברא את אדם וחוה בצלמו ובדמותו, אז בדמותו של מי נוצרו יצורים נושמים פלואור, למשל?
  - הו, זו דרך מעניינת להעלות את השאלה. אבל באופן כללי, תורת האבולוציה היא כל כך אוכלת כל, שהיא מוטפת על ידי כמעט כל הציוויליזציות הרציניות, שזה מפתיע שחשבו עליה רק במאה התשע-עשרה: צ'ארלס דרווין או אולי למארק.
  האולטרה-היפר-מרשל לא הסכים:
  - העובדה שהאבולוציה קיימת חשדו על ידי היוונים, המצרים ואפילו ההיפרבוראים. יש הרבה עדויות על זה. למשל, קחו את החינוך בספרטה, ניסיון טיפוסי לווסת את האבולוציה ולכוון אותה! כשנשים נאלצו להרים משקולות, לרוץ עם משאות בהרים, לשחות ולהתקשות: כדי שיהיו חזקות ויולידו ילדים חזקים. אגב, גם אנחנו עשינו את זה.
  - זה כבר תהליך של אבולוציה מכוונת.
  - כמובן שזה ממוקד, אבל זה לא פחות יעיל! התקדמות וביו-הנדסה הם מרכיבי ההצלחה. אבל אם אנחנו יכולים לראות אבולוציה טכנית, אז למה לא אבולוציה ביולוגית. - סטרלטסובה ליטפה בעדינות את צווארה של הילדה.
  מירבלה נסוגה מעט לאחור והעיר:
  - האבולוציה המדעית והטכנולוגית מונחית על ידי התבונה, אבל האבולוציה הביולוגית מונחית על ידי מקרה עיוור!
  התליין העדין האריך את זרועותיה, פתאום היו לה שש מהן בבת אחת:
  - לא בוודאי בצורה כזו! יש היפרנוספרה, היא מכילה כמויות בלתי מובנות של מידע המאפשרות לתכנת תהליכים רבים, כולל היווצרות חיים ספונטנית.
  - איך זה קרה? "הילדה הרגישה את שדיה מלטפים.
  - גם כתוצאה מהאבולוציה! איך אני יכול להסביר לך את זה? הנה ההיפרורס: האם הוא עצמו אינסופי? - אנסטסיה אמרה את המילה האחרונה קצת יותר חזק.
  - כן בטח! אני אפילו לא יכול לדמיין איך הסוף שלה ייראה! - קראה מירבלה, זרמי ננו-חלקיקים דיגדגו את נחיריה.
  - נכון, זה לא מובן למוח! אז אין תקופה, אין הגבלות, אין סוף לדברים! נעדר לחלוטין!
  מירבלה הנהנה:
  - כן, זה ברור! רק שעדיין לא גילינו את כל היקומים.
  אנסטסיה המשיכה, ציפורני החתול שלה הופכות לעלי כותרת:
  - הנה לך! עכשיו תארו לעצמכם: שבנוסף לאינסוף של היקום היפר במרחב, יש גם אינסוף בזמן!
  הלוחם הצעיר הסכים:
  - כלומר, חומר נצחי, הקיים עד אין קץ כעניין מוחלט! לזה בדיוק התכוונת!
  סטרלטסובה הייתה מרוצה:
  - אני רואה שלגת היטב בשיעורים שלך, ילדה אמיצה!
  מירבלה אמרה כמו תלמידת בית ספר ששולטת בנושא היטב:
  - אתה באמת יכול לדמיין את קיומו הנצחי של החומר כאקסיומה מוחלטת! אבל אדם בעל חשיבה פילוסופית ידרוש הוכחות כיצד נראה החומר.
  - מחפשים את שורש הסיבה?
  - זהו זה!
  סטרלטסובה העירה בציניות:
  - אז אם הסיבה השורשית היא אלוהים, אז מה הפך לשורש הסיבות הראשונות! הרי אם לכל דבר יש סיבה ראשונה, אז זה חייב להיות אצל הקב"ה!
  מירבלה העירה:
  - הדת מחייבת אותנו לקחת זאת כמובן מאליו! או, כאקסיומה, אלוהים הוא טרום נצחי ואין צורך לחפש את הסיבה השורשית.
  - אבל למה לא לקחת כמובן מאליו שהחומר הוא נצחי וקיים תמיד, גם אקסיומה! אחרי הכל, ההכרה בקיומו של אל כל יכול הקיים לנצח דורשת הרבה יותר חשיבה לא רציונלית מאשר אמונה באינסוף המרחבי-זמני של החומר. - סטרלטסובה הצביעה מיד בעשרים וחמש אצבעות גדלות על הכוכבים. - אתה רואה כוכבים, אנו רואים חומר, ואצלנו הוא קיים תמיד! אבל אף אחד לא ראה את אלוהים מעולם! אפילו התנ"ך כותב על זה!
  הילדה הרימה את גבה הימנית:
  - וטען דניאל הנביא כי ראה את אלוהים האב.
  האולטרה-היפר-מרשל קרא:
  - Archquasar! זו דילמה קשה למדי. אם הקב"ה ברא אותנו, אז הוא לא היה צריך להפקיר אותנו לחסדי הגורל. צריך לחנך ילדים! זה אומר לתת להם גילוי על עצמך!
  - דרך התנ"ך? מירבלה מצמצה:
  - אפילו דרך התנ"ך! אבל ה-Overmind מעוניין שיבינו אותו נכון! איך אלוהים יכול לסתור את עצמו? אחרי הכל, גם אנשים לא מושלמים, כשהם מאמצים חוקים, מנסים לוודא שהם לא סותרים זה את זה ולצמצם את העמימות. אז זה יוצר פרצות לנבלות ומוביל להתעללות רבות. בנוסף, הטעות הקלה ביותר בהתגלות המקראית מערערת את האמונה בהתגלות עצמה, ואתה בעצמך יודע כמה טעויות כאלה היו. והם שילמו עליהם בשפע בדם! - למילותיו האחרונות של ראש המחלקה לאהבה ורוך, נרעדו מיליארדי מאורות גלויים.
  מירבלה הסכימה:
  - בוודאי! קח, למשל, את תורת השילוש. בניגוד להוראה זו, ישוע המשיח אמר לצעיר: מדוע אתה קורא לי טוב, אינך יודע; שרק אלוהים אחד(!) בשמים הוא טוב!
  מספר הזרועות של האולטרה-היפר-מרשל גדל לתריסר (שום דבר על טבעי - הגוף ספוג היפרפלזמה קסומה, משנה את מבנה החומר והמרחב).
  - ולא רק! ישוע אמר: שהאב גדול ממני למען יכירו אותך, אלוהים האמיתי היחיד, ואת ישוע המשיח, אשר שלחת. אתה יכול לזכור שפול כתב: המשיח הוא ראש אלוהים, ולוקס כינה את ישוע עבד אלוהים. באופן כללי, העובדה שאין הוראה ברורה על השילוש בתנ"ך הוכרה גם על ידי רשויות הכנסייה. לא בכדי נשפך כל כך הרבה דם בגלל הדוגמה הזו. למשל, מדינות שלמות נהרסו כתוצאה ממלחמות אריאן. אלפים רבים של כופרים נשרפו כי לא האמינו בשילוש. אפילו לב ניקולאביץ' טולסטוי הודח מהכנסייה בגלל חוסר נכונותו להכיר בדוגמה כזו.
  - דוגמה חשובה! - מירבלה ניסתה להרים את קולה.
  היפרמרשל פרש את זרועותיה לרווחה, עם כמעט מאה זרועות:
  - ובכל זאת, ללא בסיס מקראי ברור. אבל האם הקב"ה לא דאג שלימוד כה חשוב - יסוד האמונה - לא יישאר ברור?
  - נשמע די הגיוני! - מירבלה נענעה את שערה הזהוב.
  מספר האצבעות על כל איבר של אנסטסיה עלה באופן אקספוננציאלי:
  - ואין זה חוסר הדיוק היחיד בתנ"ך. הבה נזכור כיצד בבשורת מרקוס ישוע ערבב את שמו של הכהן הגדול, כמו גם את ההבדלים בין מחברי התנ"ך לגבי השעה המדויקת של צליבתו של ישו או מי היה אביו של זכריה. כן והרבה יותר! כאן אתה יכול לכתוב ספר שלם מרובה כרכים המפרט את השגיאות הרבות של התנ"ך. - סטרלטסובה שילבה אלף אצבעות, מאות ידיים. - או שיש לך דעה אחרת.
  מירבלה גירדה את גשר אפה באצבעה:
  - אין צורך שהקב"ה ייתן את גילוי ה'. בנוסף: דמיינו את המבנה של כוכבים מכאוס...
  אנסטסיה קטעה:
  - האם לדעתך התנ"ך הגיוני יותר? כמו שכתוב שם, ביום הראשון ברא אלוהים את השמים, ורק ביום הרביעי את השמש והכוכבים! וזה בזמן שמדענים קבעו זה מכבר שהיקום הוא בן מיליארדי שנים! באופן כללי, זה שוב מדבר על הרעיון הנאיבי של היהודים על טבע הכוכבים. הם כנראה חשבו שהכוכבים קטנים והרבה יותר קל ליצור אותם מאשר כדור הארץ גדול.
  - כנראה! - ציחקקה מירבל. - כוכב נפל מן השמים - גביש בהיר! אני אשיר לך שיר על סטלין היקר שלי!
  אנסטסיה שינתה את צורת הידיים שלה, והפכה אותן לדליים:
  - או המחלוקת על המבול של נח. ואכן, עשרת אלפים שנה לפני לידתו של ישו, כמה מטאוריטים גדולים נפלו ארצה. הם עוררו אסון שהפך לאגדתי. כמה סופרי מדע בדיוני אפילו העלו את הגרסה כי הירח הוא שהתנגש בכדור הארץ. אגב, הירח באמת התנגש בכדור הארץ, אבל הרבה קודם לכן ובגלל זה דינוזאורים נכחדו!
  מירבלה התנגדה מיד:
  "היא לא התנגשה, אבל נתפסה על ידי כוח המשיכה". אם ההתנגשות הייתה עובדה, בני האדמה לא היו יורדים כל כך בקלות. סביר להניח שהחיים על פני כדור הארץ היו נהרסים. אבל מצד שני, איך הירח שימח את האבות הקדמונים.
  תגיד את זה ליפנים. הם יעריכו את זה! - היפרמרשל חשפה שיניים. - אגב, גזע מעניין, כמעט שלא היינו צריכים להילחם איתם, הם הפכו מהר מאוד לבעלי ברית. אבל באופן כללי, אם מדברים ספציפית, עניין של כמות אינסופית בזמן אינסופי יכול בהחלט להוליד חיים אינטליגנטיים בלתי מוגבלים ומתרבים, האין זה כך!
  מירבלה גירדה את ראשה:
  - למעשה, כן, אבל יש ניואנס אחד! אם החומר קיים זמן רב לאין שיעור, וכמותו אינסופית, אז היכן נמצאות התרבויות העל?
  - האם אנחנו לא תרבות-על?
  - ובכן, היפר-סופר-ציביליזציה! "הילדה הסתובבה כמו טופ.
  האולטרה-היפר-מרשל הנחה מיד את המחלקה שלה:
  - עכשיו אתה חייב לקבל היפר-צ'יפ: הוא שייך לציוויליזציה מפותחת יותר משלנו! כלומר, המשימה שלך היא התשובה לשאלתך! או שאתה חושב שזה גרזן אבן.
  אולי אפילו ראש חץ! - מירבלה צמצמה את עיניה בערמומיות.
  - ובכן, אתה יכול להעלות את השאלה ככה!
  - אוקיי, אני מסכים! באופן עקרוני, תרבות-על אחרת עשויה בהחלט להתקיים או אפילו ליצור אימפריה ברמה שונה מהותית. אני בכלל פוסל משהו?
  האולטרה-היפר-מרשל שינה שוב את איבריה, הם הפכו כמו שלשלאות:
  - מה בדיוק?
  - העובדה שתרבות-על, או יותר נכון תרבות-על, יצרה את היקום שלנו. הרי המדע כבר הוכיח שאפשר ליצור חומר מאנרגיה.
  סטרלטסובה צלצלה כמו שרשראות הפעמונים שלה:
  - ימין! נכון תיאורטית! אבל למרות זאת, התנ"ך טועה; לאלוהים יש התחלה, או על ידי אבולוציה או על ידי הבריאה!
  מירבלה זרקה משהו דומה לכדור לפיה, לעסה אותו... הלשון שלה נראתה טבולה בהליום נוזלי:
  - בברית הישנה, אלוהים היה אכזר מאוד. והוא היה לאומני ביותר, שם עם אחד מעל השאר. בפרט התייסרה מצרים וכמו שכתוב לך אל פרעה ואקשה את לבו להראות את כבוד ה'.
  אנסטסיה הפכה חלק מהשרשראות למיתרי כסף:
  - לייסר מדינה שלמה כדי להראות תהילה בצורה כזו זה די מוזר! זה מזכיר טיהור אתני, השיטות הגרועות ביותר של רצח עם.
  - אבל גם אנחנו יכולים להיות אכזריים במלחמה! - קראה הילדה.
  - אנחנו קורים, אבל אנחנו לא מלמדים אותך לאהוב את אויביך! אנחנו לא מלמדים אותך, הם מכים אותך, סובב את הלחי השמאלית שלך על הלחי הימנית! בואו לא נהיה צבועים! יש הבדל! בנוסף, אנו נאלצים להשתמש באלימות על ידי נסיבות אכזריות, ואלוהים הוא כל יכול בהחלט ויש לו תמיד ברירה! - אנסטסיה החלה לשחק עם ידיה המשוננות, זורקת ג'וקים מכונפים לוהטים.
  - בדיוק כמו אצלנו! - הסמיק הלוחם הצעיר.
  - מה אנחנו יכולים לעשות!
  - נכנע! - צעקה מירבלה בקול עם היסטריה בקולה. - הרי הקיסר יכול להורות על כך.
  - ואתה חושב שהצבא יקבל כניעה? - איילים מכונפים החלו להפוך לנמרים מרבה רגליים.
  - לא יודע! כולם רגילים לציית בנוקשות לרשויות!
  - אבל לא צו כזה, חוץ מזה, יש המועצה העליונה! הוא מסוגל לשלוט בנטיות מזיקות שונות! או במקרה שהאויב הצליח להשפיע על הקיסר בצורה כזו או אחרת.
  מירבלה כמעט גנחה:
  - מה! הרי לא ניתן לשלול שבעזרת קסם חזק מאוד אפשר להכניע אפילו קיסר!
  - ואם יתקבל הדבר - פקודת הכניעה תהיה: שהקיסר או הקיסרית נמצאים בשליטת האויב והיפרמאגיה! אז הרצון לבדו אינו מספיק! - אנסטסיה החליפה את השרשראות בגפנים.
  - מה דעתך להתחיל במשא ומתן לשלום? להכריז על שביתת נשק! - מאבדת תקווה, נשפה מירבלה.
  - זה אפשרי! אבל כל צד חושד בשני בטריק מלוכלך. הייתה כאן מרירות כזו!
  - אפילו למתאגרפים יש הפסקות בין הסיבובים. בוקסר החלבונים העתיק! - תיקנה הילדה.
  - מה אתה יכול לקחת מתקופות פרימיטיביות!
  הבנות השתתקו: מי מבין האנשים החושבים לא חשב על חוסר ההיגיון שבמלחמה. למה לשפוך דם, להרוג אחים, אבל זה קרה ש...
  האולטרה-היפר-מרשל אמר בתקיפות:
  - כל כך הרבה קודריליונים, או ליתר דיוק, כבר הרבה קווינטיליונים של רוסים, מתו עד שהשאר יכולים להסתפק רק בניצחון! ורק ניצחון! אם הקיסר יסכים לעשות שלום, תתעורר השאלה: מדוע הם לא עשו זאת כמה מאות שנים קודם לכן? מדוע הם הרסו כל כך הרבה מיליארדי עולמות, והרסו את כל מה שקיים? נו איך אפשר לחיות בתנאים האלה האם אפשר למחוק הכל וללחוץ ידיים? את תמימה מדי ילדה! אתה לא יכול לאמץ את העצומות ולהשאיר את המלחמה לא גמורה.
  - האם באמת כה חשוך? - מירבלה צנחה.
  - כך חושב גם האויב! הוא יכול להשתמש בהפוגה כדי ליצור כלי נשק חדשים ונוראיים שלא תהיה לנו הגנה מהם. - הגפיים הן גפנים, הן נעשו עבות יותר.
  - כל כך רע?!
  - כן! בדיוק חור שחור!
  - ואין חלופה להשמדה גמורה?
  להבות אדומות רצו דרך ידיה הרבות של אנסטסיה:
  - אם ניקח דוגמאות היסטוריות, אז המלחמה לא תמיד נמשכה עד שהאויב הושמד כליל. לפעמים העניין הוגבל לסיפוחים חלקיים ולפיצויים. אולי אם היטלר היה חכם יותר, הוא היה מצליח להציל חלק מהאימפריה שלו וחייו האומללים שלו.
  מירבלה ניערה מעליהן את טיפות הדמעות שהופיעו באופן לא רצוני:
  - ההיסטוריה אינה נותנת תשובה ברורה האם להיטלר הייתה ברירה. אומרים שסטלין הציע לפיהרר שלום. אבל לא נותרו מסמכים בארכיון. מסיבות ברורות, הם לא רצו לפרסם את זה.
  - אבל אנחנו לא גרמניה העתיקה וברית המועצות. רוסים וגרמנים נלחמו במשך מאות שנים. פעם הסלאבים הדיחו את הגרמנים, ואז בימי הביניים גרמניה הדיחה את הסלאבים. או ליתר דיוק, זה היה תערובת של שבטים, כולל פרנקים ו...
  מירבלה תפסה את פניני הדמעה קפואות בוואקום, כשהיא מחזיקה אותן באגרופה, החלה לנער אותן כמו רעשן:
  - גם אנחנו נלחמנו מאות שנים! והגרמנים והסלאבים הם עמים קרובים בסוג הגנטי. אפילו הפנים דומות! באופן כללי, זו לא שאלה של דם או דת. יש פחות הבדל בין קתולים לנוצרים אורתודוקסים מאשר בין בודהיזם להינדואיזם... אבל האחרונים כמעט ולא נלחמו, והנוצרים...
  סטרלטסובה התנתקה בפתאומיות וגדלה בגודלה:
  - ובכן, בסדר ילדה, השיחה הזו היא ברובה עקרונית. נשפוך מריק לריק, נעביר את הפוטון על פני השדה, אך לא נמצא מוצא. באופן כללי, את בחורה אמיצה, את לא מפחדת ליפול לגיהנום בלשון.
  מירבלה התרחקה מהאור:
  - למען האמת, אני חושש, אבל הפחד כבר נשרף. חוץ מזה, אחרי שהקיסרית עצמה דיברה איתי, איכשהו קשה להאמין שתסתכן בשיבוש המשימה. אחרת, אתה עצמך תישלח לעולם התחתון האולטרה.
  אתה יודע, אל תהיה יותר מדי בטוח בעצמך. הרי תמיד אפשר למצוא פרצות, במיוחד במחלקה שלנו. עם זאת, אני אהיה כנה, מלחמה כבר מזמן הפסיקה להיות תחביב עבורי. זה הפך למעמסה כבדה, לעבודה שגרתית, אבל מצד שני, אם זה ייגמר, ארגיש ואקום מוחלט בלב. לאבד את המשמעות העיקרית של החיים. - אנסטסיה דיברה בהתלהבות כנה.
  - אנשים בימי קדם: לא ראו במלחמה משמעות החיים. במיוחד בתקופת שחר ההומניזם. ואז הופיעו תורות שאתה צריך לחסוך ולאהוב את כל היצורים החיים!
  מירבלה כבר התחילה להתעייף, חשה את המתח הגובר בתחומים שונים:
  - אף דת לא מלמדת אכזריות חסרת טעם, אבל כל העמים נושאים חרב. ופציפיסטים גלויים נוטים יותר להימצא כחריג! למשל, בקרב הנוצרים המוקדמים אכן היו פציפיסטים רבים שהלכו באדיקות אחר תורתו של ישו. אבל יחד עם זאת, כבר באותם ימים היו מתורגמנים: אלה שביצעו פעולות תגמול שרירותיות כלפי חוטאים. עם זאת, במאות הראשונות זה היה בעל אופי יחיד, אבל החל מהמאה הרביעית: אלימות הפכה לנוהג נפוץ. במיוחד הורה הקיסר קונסטנטינוס לצייר צלב על כל המגנים. וזה נתן לצבא שלו ניצחון. אז הצלב הנוצרי הפך לסמל של גבורה צבאית. צלבים הוענקו בצבאות רבים, כולל ברוסיה הצארית. אז בוטלו הצלבים עקב אתאיזם קומוניסטי רשמי. אולי אפילו לא רשמי לגמרי, למרות שהצלב הוא סמל סלאבי עתיק.
  אנסטסיה הפחיתה מעט את זרימת הלהבה ונבחה:
  - כמו צלב הקרס! זה צויר על ידי ניאנדרטלים! המכשיר העתיק ביותר להפקת אש, ואש במיוחד בתקופת הקרח, הוא החיים. באופן כללי, האיסור על צלב קרס, שהיה אבסורדי במדינות רבות, מכיוון שלט הרוני העתיק ביותר בהיסטוריה של האנושות מסמל את כוחות הבריאה. זה כמו לאסור לצייר לב!
  מירבלה הסכימה:
  - כן זה נכון! הצליבה אינה אסורה, בטענה שמתחת למסך שלה ביצעו הצלבנים ואינקוויזיטורים שונים פשעים רבים. כרגע, כוחות מיוחדים רוסיים רבים לובשים את השלט הרוני הזה, סמל סלאבי עתיק!
  אנסטסיה הוסיפה מהירות, וגם ראשה קיבל צורה של דולפין עם שני לוע במקום נחיריים:
  - זה נכון, אנחנו צריכים לכבד את זכר אבותינו: שהם נלחמו מתחת לצלב הקרס, בין אם זה במהלך ההיפרבוריאה או הקמפיינים הסלאביים; בצבא הבלתי מנוצח של אלכסנדר הגדול! הנסיך הרוסי ירודאר כרת באופן אישי את ראשו של קראסוס כשניסה להעמיק לתוך הארצות הסלאביות. אחרי הכל, האימפריה הפרתית הייתה יובל, וסאל של רוסיה העתיקה. הרוסים נתנו לעולם כתיבה: כשהמצרים והסנדלרים אפילו לא ידעו מהו מעדר!
  מירבלה התעופפה ועשתה כמה סיבובים, ופלטה חישוקים בהירים סביבה. האולטרה-היפר-מרשל התלקח לפתע והחזיר לעצמו את המראה והגודל הטבעיים שלו. אחר כך היא בדקה את המסלול והסתכלה על ערכת ההולוגרמות:
  - אתה יודע, חמודה, אנחנו כבר מתקרבים! - אנסטסיה, לאחר שהפכה יפה מאוד, עשתה את עיניה בתאווה.
  - אז זה קוואזר!
  - תגיד למירבלה, אתה יכול לשיר? - ראש המחלקה לאהבה ורוך, הראתה לה ניבים.
  - כמעט כל בחורה יכולה לשיר! - נראה שהילדה לא הבינה:
  - מה לגבי כתיבת שירה?
  - אפילו רובוט פרימיטיבי יכול לעשות זאת! - מירבלה הנידה בראשה באוויר.
  - אז בסדר! לשיר משהו להתראות. לא בסגנון מודרני, אבל ככה! כאילו! - שערה של אנסטסיה התפרק לתריסר צמות, כשקצות הפגיונות מבצבצות החוצה.
  - איך! - מירבלה לא הייתה נבוכה כלל,
  - מאה מחסלים אל חיקך! אתה יכול לעשות קצת עתיקות פואטית?
  מירבלה הופתעה:
  - עוד למה זה?
  - לא מבין? "האולטרה-היפר-מרשל שינה את פניה, הם הפכו ענקיים וטלסקופים יצאו מארובות העיניים שלה.
  - לא! - הילדה ניתקה.
  ראשה של אנסטסיה גדל לגודל של סירת ים:
  -ייתכן שתצטרך לחיות בעולם פרימיטיבי! בלי מדמי כבידה ומחשבים. מעניין אותי לדעת אם אפשר להתרגל לתדמית של פרא. מסכים שזה חשוב ביותר!
  מירבלה משכה בכתפיה וניסתה לשבת עליה: זבוב רב-קוונטי (יצור חי במיוחד שחי בדרך כלל במעמקי כוכבים ונע בעשרים וארבעה ממדים, לא סופר את השברים):
  - ובכן, אם אתה מתקרב לזה מנקודת מבט זו!
  האולטרה-היפר-מרשל שרק:
  - זהו זה! רוב הסוכנים אינם יכולים להסתגל, ללא הכשרה מיוחדת, לתנאים הספציפיים של ימי הביניים. אין לך זמן להסתגל, אז אתה צריך לעשות הכל תוך כדי תנועה!
  מירבלה קימטה את מצחו והעיר:
  - אין לי מתנה פואטית ספציפית, והיא לא נחוצה בניהול המדינה. אז זה יהיה: רק הקלטה חלקה מחורזת!
  הצמות של אנסטסיה הגיעו לאורך כמה קילומטרים.
  - שיהיה! אבל אני מקווה שזה יעשה רושם על הילידים, אם הם לא פרימיטיביים לחלוטין!
  מירבלה יללה:
  - נחיתה על פלנטה פרימיטיבית היא בגדר כישלון! אולי אין לך מספיק אנרגיה כדי לצאת.
  - גם אותי זה מדאיג, כפי שכבר אמרתי, משהו רע קורה עם הנשק שלנו, אבל כולם, תפסיקו לדבר, תשירו! - אנסטסיה הפכה את ידיה לכנפיים ענקיות.
  מירבלה התחילה לשיר בקולה המענג:
  הכיפה נוצצת, אתה לא רק בניין,
  הדפה את המתקפה של מאות שנים זועמות!
  העבודה הצבאית שלנו, הנשימה נעדרת,
  והחזה עקוב מדם מהלהבים המטורפים!
  
  זה בלתי אפשרי במלחמה, אנחנו יכולים להימנע מהשתתפות,
  למרות שאנחנו נלחמים הרבה שנים ארוכות!
  אנחנו רוצים במתינות - רק שלום, אושר,
  וכדי להשאיר חותם טוב בחיים!
  
  המנזר הקדוש מחכה לאביר,
  רק אל תחפש מוות בחרב!
  והשליט יכתוב את זה בספר החיים,
  תקבלי אהבה וחסד!
  
  לא, אני לא רוצה, להיות אסיר זה קבר,
  הוא הרים את חניתו, היכה חזק, עמד!
  הנשים בכו, העשן עשן מהקטורת,
  הקדוש מהסמל הפיל את דמעותיו!
  
  נחלים שפכו מים חיים,
  ואתם יכולים לשמוע את פעימות הלב הנרגשות!
  השלך את צערך כמו ריקבון,
  המוות הוא רק ההתחלה, לא הסוף בכלל!
  
  התוצאה מנצחת, האביר שלנו יראה,
  וליצן האויב ישליך את מכסה המנוע שלו!
  ימצא הרס למי ששונאים,
  ים של דמעות וייסורים מחכה למפסידים!
  
  דרך הגיבורים אינה קברים מפוארים,
  וכל מה שקרה, איך יעבור החלום!
  אין צורך להקשיב לאגדות,
  לא כך מתבטא הכבוד!
  
  והנשמות שלנו, כמו גופות, לא נרקבו,
  ה' הקים אותם ויצא שוב לקרב!
  הארץ בוערת, ענני אבק עלו,
  ארץ המולדת אני תמיד אהיה איתך!
  - מספיק! - קטעה מירבלה סטרלטסובה. - יש לך חוש חריזה טוב, הברה מדודה. בימי קדם, כישרון ללא ספק היה נמצא. אז הילדה יכולה לשקול שהיא עברה את המבחן. כן, טוב: החריזה המילולית התרחשה רק פעמיים!
  מירבלה התמרמרה:
  - נו! כאילו לפושקין או לרמונטוב אין חריזה מילולית.
  - לכולם היה את זה, אבל מנקודת מבט של הקלטה חלקה, זה היה טעות בחישוב חמור. באופן כללי, יש לך שוב את נושא המלחמה. אולי עדיף להלחין משהו קליל ולירי! - כנפיה של אנסטסיה המגודלת הלבינו:
  - מה שכואב, על זה הוא מדבר! כשכל החיים שלך הם מלחמה או הכנה למלחמה, איכשהו קשה לחשוב על משהו אחר.
  האולטרה-היפר-מרשל הסכים:
  - אני מבין, אבל לצופית צריכה להיות השקפה רחבה יותר! אחרי הכל, לא לכל העמים יש שיטת ממשל מיליטריסטית. אתה צריך לפעול אחרת בהתאם לנסיבות!
  - אין צורך להסביר לי את האמיתות הנפוצות! - מירבלה אפילו נעלבה. "הייתי אחד מהמיליון הנבחר".
  - הו כן! שכחתי מזה! תראה כמה הזיכרון דולף! - סטרלטסובה העמידה פנים שהיא ליצן מסביב, כנפיה הפכו לפתע טפרים "יש גרגרי חול בראשי, כן, כן, כן!" קווארקים הם גרגרי חול חזקים, חאן לכולם!
  מיראבל פשוט הנידה בראשה.
  - לא שנון מדי עבור אולטרה-היפר-מרשל!
  - אבל זה מצחיק! שואב אבק בבטן! אני רואה שאת בחורה די רצינית! כבר נפרד מהילדות!
  - הו ילדות, ילדות, לאן אתה ממהר, כל ילדותך, ילדותך אתה עומד מתחת לזרועות! אם אתה רוצה לקפוץ, הנה מחסום, אבל אם אתה רוצה לשחות, הנה מחצבת פלזמה! - התחילה מירבלה לשיר. - אני רוצה, אני רוצה, אני רוצה שוב, להרעיף על אויבים זרם של פלזמה! לפוצץ כוכב לכת, להמיס כוכב! שלח את הממזרים לוואקום, לתוך...!
  סטרלטסובה קטעה את דבריו והראתה לשון באורך קילומטר עם קצה בצורת טריידנט:
  -יש לך חוש הומור מעולה! ובכן, אתה יכול לשמוח! הנה הכוכב שבו נמצא הפורטל!
  לשונה של הילדה התארכה משמעותית וחוגות צמחו בקצות הטריידנט.
  כוכב הפורטל נראה מרשים מאוד. בפרט, כמה מבנים היו תערובת של שבעה אננסים וקיפודים שנערמו זה על גבי זה. אחרים היו בצורת הכלאה של דובדבנים גדולים וסיגריות עם משטח בצורת יהלום! וכמה בצורת שילוב של תנין ואפרסק. מירבלה פתחה את עיניה בהפתעה.
  - מאה טונות תהום בתחת שלי! כמה קוואזר וגארנו!
  אנסטסיה סטרלטסובה שוב הפכה לנערה רגילה, אתלטית:
  - זהו כפר של גמדונים וסנאים, תערובת של סוס וסנאי. מסכים, יש להם חוש מיוחד לאסתטיקה.
  - ואני אוהב את זה, נמאס לי מכל הקווים הישרים האלה. אחרת, אין לנו ערים, אלא צריפים!
  אנסטסיה נבחה:
  - העיר צריכה להיות צריף! עם אזיקים!
  - ראיתי בניינים בצורת הכלאה של אזיקים ורובים מתנייעים. מאוד יפה! - אמרה מירבלה.
  - בטח רצית לומר - אסתטית! - האולטרה-היפר-מרשל הבזיקה בציפורניה.
  - ומעשי! אתה יכול לשלשל את הרובוט מיד!
  - לא קשה לכבול רובוט ולהיוולד מחדש בבית חולים לחולי נפש! זה לא קשה לשלשל רובוט, אני אומר לכם ילדים! והמחברת האלקטרונית, הדף מלוכלך! - האולטרה-היפר-מרשל סיים בפתאומיות: - ברוכים הבאים לפורטל!
  מירבלה שאלה בביישנות:
  - למה שינית כל הזמן את הצורה והפרמטרים של הגוף שלך במהלך הטיסה?
  אנסטסיה ענתה בהתנשאות:
  - אתה מבין, זהו סוג חדש ביסודו של בשר. בדקתי אותו בתנאים קיצוניים של חלל וטיסה מהירה. לאף אחד חוץ מהקיסרית אין עדיין גוף כזה, וזה צריך להיבדק לפני שחיילי הצבא שלנו ירכשו דבר כזה.
  - מה עם המחיר!
  סטרלטסובה נאמנה:
  - אמנם תהליך יצירת בשר כזה הוא מפלצתי עתיר עבודה!
  הם נכנסו לבניין שהיה תלוי באוויר בצורה של פריזמה מתומנת.
  זה היה ענק, שקוף, והוציא השתקפויות!
  מירבלה שאלה:
  - ומה? זה כאן?
  - כן, ממש כאן! בוא נקפוץ פנימה.
  מירבלה מצאה את עצמה במרכז הכדור. היא הרגישה חום ועקצוץ בכל גופה. היה ברור שעוברות כאן המוני אנרגיה אדירים. ברגע הבא, כמה סוגים שונים של כלי נשק הופיעו בידיה ובכתפיה של הילדה. היו פולטים בקליבר שונה, עיוות חלל, שבירת חומר, ניתוק קשרים בין מיקרו-חלקיקים. סוגי ההרס החזקים ביותר, מגלגלים ממדים. הילדה בחליפת הקרב הייתה כל כך מפחידה שכל מסיים הוליוודי נראה כמו חתלתול לא מזיק בהשוואה.
  - וואו! יותר מדי נשקים שונים! אני נראה קצת מגושם ומגושם!
  אנסטסיה לבשה צורה של צב עם בטן שקופה, שמתחתיה רץ שעון חול:
  - אל תדאג, האלקטרוניקה תסדר את זה. חיילי-על יכולים להתמודד, מה שאומר שאתה יכול גם לרסן את הסוס שלך. עכשיו הלוחם יצלול לתהום ללא תחתית! אולי אתה רוצה להגיד משהו להתראות?
  מירבלה גירדה את ראשה המכוסה בקסדה:
  - תאמין לי, זה יהיה מאוד מעניין עבורי! אבל מה הטעם בנאומים יומרניים? דברו בפעם המיליון על מסירות לארץ המולדת, רוסיה הקדושה!
  הצב הפך מיד לסרטן עם פנים של מלאך, ושעון החול הפך משעון חול לשעון שמש:
  - בעצם, אתה צודק! אף אחד! מעשים מדברים חזק יותר ממילים! רק דברים שאתה עושה הם לא הכי סבירים. עדיין לא הרגת אף אחד, מלבד מפלצות וירטואליות שונות. אבל אתה צריך התקשות פסיכולוגית כדי לא לצלול לתחתית השאול, להתמוסס בחוסר האונים שלך. נכון ילדה! יש שאלות!
  מירבלה היססה:
  - לא יודע! להרוג אדם? זה משהו כל כך טרנסצנדנטי! אם הוא אמיתי וחי! אחרי הכל, יש הבדל! אבל אם המולדת תזמין, אני אעשה הכל!
  סטרלטסובה הייתה סקפטית, אבל אילצה חיוך:
  - לא יודע! אבל הקיסרית מאמינה בך! אז גם אני מאמין בזה! אני מאחל לך להשמיד את כל אויביה של רוסיה הקדושה!
  מירבלה מלמלה בקוצר רוח:
  - ובכן, אולי נוכל סוף סוף להתחיל להעביר! ההמתנה כואבת, כמו נחנק על ידי לולאות כבידה!
  לאחר שהפכה למינק מהיר, אנסטסיה קפצה על ארבעה זנבות:
  - כן! תפסיק לגדל היפרפלזמה! בוא נתחיל עכשיו! רק אני בת, אני אתן לך עצה טובה: תעצום עיניים!
  מירבלה התנגדה:
  - אני אראה כמעט את כל הקרינה, אפילו דרך העפעפיים שלי! עדיף לא להפוך את עצמך לאדיוט ופחדן!
  - זה נכון שאתה לא פחדן! חמש, ארבע, שלוש, שתיים, אחת - התחל!
  הילדה פקחה את עיניה לרווחה עוד יותר, זרמי אור עזים נשפכו עליה. בהתחלה זה היה סגול עז, היה קר וגרם לצמרמורת לא רצונית. אחר כך הוא הוחלף בזיעה נושבת בכחול קורנפלור, ואז כחול חיוור! הכל הבליח, מוזיקה מתוקה התנגנה, הצבע זרם ברכות לירוק אזמרגד. מירבלה אמרה בהתפעלות:
  - איזה יופי! ראיתי הרבה קרינה, אבל זו הפעם הראשונה שצבעים כה עשירים!
  לבסוף, צבע האזמרגד הוחלף בצהוב זהוב. זה התאים מאוד לצבע השיער של מירבלה, אבל הוא לא נשרף לאורך זמן: הפליטה הבאה הפכה לכתום. צבע שמסמל שינוי ומשהו חדש! נעים לעין ומאיר מאוד, אך בו זמנית מלטף. לבסוף, מיראבל הוכרע על ידי גל אדום כדם. נראה היה שהיא מציפה את הילדה בכל מה שקיים, בכל תא.
  מירבלה זכרה את העולם התחתון ונרעדה:
  - זה צבע הדם.
  כתום, צהוב, ירוק הופיעו שוב, הכל הלך בסדר אחר! לפתע, כל הקרינה התערבבה והפכה לזוהר היפרפלזמי מתמשך.
  מירבלה מצמצה, היא נזרקה ונסחפה במהירות מדהימה. ואז הבשר נעלם, רק כוכבים שועטים בטירוף נראו. הילדה צללה לזרם הלוהט, חשה את החום, נראה לה שהרבה פגזים מחליקים, ואישיותה מחולקת לחלקים רבים. הגוף חדר דרך התהום המרחבית, ואז נעלם, ואז הופיע שוב! אבל לא היה כאב, רק התחושה שאתה בכוכבים, והכוכבים היו בך! ואז החלה התפיסה להתפורר, התודעה, עמוסה ברשמים רבים , נפלה לתהום חסרת תקנה שנותנת שלווה מתוקה!
  
  מירבלה התעשתה: היא הרגישה את הקוצים על גבה. זה לא היה נעים במיוחד, אבל היה משהו לא ידוע בעבר בגוון הכאב. זה כאילו לא היא היא. הילדה ניסתה לפקוח את עיניה. הניסיון גרם להתקף של כאב וצריבה בעפעפיים. הייתי צריך להתאמץ.
  כשהעפעפיים נפתחו, אור זרח לעיניי!
  - ובכן, כלום, זה הרבה יותר טוב מאשר להתעוור! - אמרה הילדה לעצמה. - מישהו אמר שהרגשת כאב היא סימן בטוח שאתה עדיין בחיים!
  מירבלה סובבה את צווארה, עצמותיה התכווצו בעדינות:
  - אולם, הכאב בגוף אינו מדבר על החיים, אלא על כך שהמוות לאט לאט לוקח אדם! ברור שלא ביקום שלי!
  הילדה קמה, תחושת הקלילות המתמדת בגופה נעלמה, רגליה החשופות והילדותיות נחו על הקוצים. מירבלה שמה לב שהיא עירומה לגמרי, רק שיער עבה כיסה את כתפיה בגל זהוב. זה היה די מחניק, בדרך כלל הילדה לא הרגישה חם או קר, למעט טמפרטורות גבוהות מאוד או נמוכות במיוחד, אבל במקרה הזה הייתה ממש הרבה לחות באוויר ומעל לארבעים מעלות בצל. הילדה עשתה כמה צעדים והשאירה את הקוצים. היא חשה תחושת עקצוץ לא נעימה, שהפתיעה את מיראבל.
  - וואו! נראה שהפכתי לא חזק מדי. משהו רע קרה, קרוב לאסון!
  ואכן, לילדה היה מזל גדול לאבד את כל נשקה ולמצוא את עצמה עירומה בג'ונגל הטרופי. בנוסף, הבשר הפך לזר, מיקרו-מחשבים רבים שהסתובבו בגוף נעלמו. זה כל כך יוצא דופן, זה כאילו אתה לא שייך. מירבלה ניגשה אל העץ וניסתה לכופף את הענף. הילדה חשה גמישות ונאלצה להתאמץ. הדו-ראשי שלה נמתח והוורידים בלטו. מירבלה כופפה את רגלה וכופפה את שריריה. הגוף שלה נשאר מאומן, אלסטי, חזק, אבל באותו זמן הוא היה כמו של אנשים בימי קדם - חלבון! כלומר, היא מספיק חזקה לאדם רגיל, אבל בהשוואה ליכולות הקודמות שלה היא נחלשה כמה אלפי פעמים! הילדה ניסתה לשבור את העץ העבות, אבל זה לא עבד: אצבעותיה רק קרעו את הקליפה. טיפת זיעה התגלגלה מחזה המלא והאלסטי ונפלה על עלה ירוק, מתפזרת. באופן כללי, הילדה לא הרגישה לגמרי בנוח, הביטחון הקודם שלה אבד.
  - אני עירום! - אמר היפה. - יש לזה קסם משלו.
  הילדה ניסתה לרוץ: המהירות שלה, כמובן, לא הייתה דומה לזו בגופה הקודם, אבל די הגונה. אחר כך טיפסה על עץ דקל סגול ונשרטה מעט. ענף חד חפר בעקב החשוף שלו, והבוהן הימנית שלו הייתה חבולה קלות.
  - ברר! ולהיפגע מזה! - נחרה הילדה בבוז. - בכלל, איך חיו אבותינו בגוף כל כך חלש? זה בטח היה קשה להם!
  הקוף איבד את הארנק מכיסו, והמשטרה גילתה - הוא שם אותו על הסיר!
  והסיר לוהט - הקוף בוכה!
  הילדה קטפה את הפרי, הוא דומה לבננה מנומרת עבה, והריחה אותו:
  - אני לא יודע אם אני יכול לאכול את זה! אין מנתח, והנחיריים אינם רגישים כמו קודם. מירבלה קלפה בזהירות את החלק העליון באמצעות ענף שבור וציפורניה, וחשפה את הבשר העסיסי. היא פתחה את פיה וריצה בעדינות את לשונה. פעם, פעמיים, שלוש פעמים!
  - לא יודע! לא ניסיתי כלום. זה יכול להיות רעיל, או שזה יכול להיות בטוח. בכל מקרה, אין חומרים רעילים שאני מכיר! נכון, זה יקום אחר, יכול להיות שיש רעלים ספציפיים, נוסחאות אחרות לגמרי לא ידועות לנו. עם זאת, יש דרך קלה לבדוק אם בעלי חיים מקומיים אוכלים אותו. או במקרה הגרוע, חרקים!
  מירבלה תלתה את הפירות וירדה מהעץ. רציתי להשתטות: אחרי הכל, הצריפים היו מאחורינו. הילדה עמדה על ידיה והלכה עליהן. החרק המפוספס ישב על עקבה החשוף ודגדג לה בנעימות!
  - חופש! והחופש, כידוע, מגיע עירום! - מירבלה נהנתה בכנות מהחיים. - אם אתה הבוס של עצמך, אז אתה לא כזה בתול!
  הילדה התהפכה שוב והרגישה את הדשא הירוק עם כתמים כחולים מתחת לסוליה. הסתכל על השמיים:
  - וואו, חמישה מאורות בבת אחת, עולם עליז! זה מדהים שזה כל כך חם, ובו בזמן מקסים!
  עורה של מירבלה היה שוקולד שזוף וזהוב. הילדה נראתה מעוררת תיאבון, היא נראתה כמו מלכת הג'ונגל האמיתית. תראה את הפרי, הוא מכוסה בחרקים די גדולים - נהדר, זה אומר שאתה יכול לאכול אותו!
  - כל מה שאינו רעיל הוא אכיל! האדם הוא היצור הכי אוכל-כל ביקום! - מירבלה קטפה כמה פירות. בפעם הראשונה בגופה החדש, היא אכלה מזון צמחי. למרות תחושת הרעב, הילדה התענגה על כל נבט וקטפה כמה פירות יער גדולים מספיק כדי שיתאימו לאגרוף. הם טעמו כמו תותים, או אפילו טוב יותר. מיראבלה פשוט התבאסה מרוב עונג, נראה לה שהיא בגן עדן ומבצעת מעשה קדוש. זה היה כאילו סיגליות פרחו בפי, מגוון ייחודי של רגשות פגע בלשוני.
  - ומי אמר שהחיים יפים! כמובן, הוא ללא ספק צדק מאוד בכך! הילדה שרקה מאושר. אחרי שאכלה, היא פתאום רצתה לישון, היא לא ישנה כל חייה, וחוץ מזה, הרבה אוכל מתוק מרגיע אותה! מירבלה בחרה במקום בו צמחו ונשכבו ברדוקים רכים אך ענקיים. כמה נחמד לשכב ככה, על הגב, להרגיש את המשבים הקלים של משב רוח רענן. משהו כמו לגונה כחולה, הרבה סרטים כאלה נוצרו, כולל חלל. הילדה שכבה על גבה, מנסה לחשוב על משהו נעים. זה יהיה נחמד שעדיין יהיה בחור בקרבת מקום. כל כך שרירי, חזק, יפהפה שהוא שכב על ידה הימנית, הניח את כף ידו על חזהו, לש את פטמותיו...
  אושר! זה מדהים שמלטפים אותו!
  הילדה לא שמה לב איך היא נרדמה. בפעם הראשונה בחיי נרדמתי. היא חלמה שהיא צפה באיטיות על אוקיינוס חם, עם אורות ונצנצים מסביב. לפתע לפניה היא רואה ספינה פרוע. לא, לא מודרני, אבל מימי הביניים עם תרנים ומפרשים. הבחורה מביטה בו בהערצה, אבל מוזר למה למלחים יש פרצופים כל כך מעוותים והם מתעסקים כל כך. הם נראים כמו חרקים בצנצנת שקופה כאשר ילדים משחקים איתם!
  אבל נראה שיש פתרון, כלי אחר שועט מאחור, זה נראה בריגנטין. למרות שהיא אפילו קטנה במעט מהספינה הבורחת, יש בה הרבה יותר אנשים. הרודפים לבושים בצבעוניות רבה, בעוד הם צווחים ומייבלים, מנופפים בצבריהם. בין הפיראטים יש לא רק בני אדם, אלא גם כמה סוגים עם פרצופי פיראנה וסנפירים בצדדים. דגל מאיים שחור עם טורף נצמד לעצם מתעופף מעל הבריגנטין.
  - וואו, פיראטים מימי סרטים עתיקים! - אמרה מירבלה בשמחה. - אז יהיה משהו מעניין.
  ואכן, הקורסארים ירו בתותחים שלהם; הם ירו בקשת גבוהה, בניסיון להפיל את התורנים. עם זאת, קשה מאוד לפגוע מתותח עתיק, ואפילו תוך כדי תנועה. גם בתקופות מאוחרות יותר השתמש אושאקוב בטקטיקה של קירוב ספינותיו לאויב. אז יעילות הירי עלתה משמעותית, בנוסף הרצון להטביע קודם את ספינת הדגל. ואם באמת יש לך מזל, אתה יכול לפגוע בתורן, או אם התותחן הוא סוג של אס מבריק. במקרה זה, ספינת הפיראטים הייתה ניתנת לתמרון וקלה יותר, המרחק הצטמצם מעט, ואז בא המזל לעזרת הפיראטים; התורן המרכזי הופל. הספינות התקרבו במהירות עוד קצת והצדדים פגעו זה בזה. הבורחים החופשיים זרקו את הקרס, המסה החיה הייתה מוכנה לשפוך על הסיפון בכל רגע.
  מירבלה חשה פתאום כאב נורא במפשעה והתעוררה בצרחות!
  . פרק מס' 18.
  בלי לדעת את התיאוריה, ויותר מדי הימורים, אחמד היה טרף קל מדי לשחקן חזק מהשורה הראשונה, שמשחק, עם זאת, לפחות בזכות ה-CMS שלו. יתרה מכך, ינקה היה בטוח: אם הוא היה חוזר לימי הביניים, או אפילו לתקופת מורפי, הוא בהחלט יכול היה להפוך, אולי זמנית, לאלוף. האויב לא הבין את העקרונות הבסיסיים של המשחק, הוא פשוט סידר כלים וחתיכות יפה (להבנתו). עם זאת, הילד לא מיהר; קללות מהר מדי היו משפילות את הבעלים. אז, לאחר שהתעסק עם ההצגה והרס את רוב החלקים ואת כל הפיונים, הוא סיים את המלך על ידי ביצוע פיון עבר.
  - עוד שח-מט בשבילך! - אמר הילד.
  אחמד קילל וערבב את החלקים:
  - עוד משחק אחד במקרה של תבוסה, חמישים מלקות!
  - מה אם אנצח?
  - אתה תישאר עם גב שלם!
  המשחק השלישי התארך מעט, אחמד חשב זמן רב על כל מהלך ולא תקף. עם זאת, טקטיקות פסיביות, במיוחד בשחמט, עוזרות מעט. ואכן, במקרה זה, לתוקף יש יותר מרחב תמרון והוא מקדים את האויב בהפעלת כוח. ינקה אפילו הקריב את מלכתו בהתרגשות. אחמד, לאחר היסוס, קיבל את ההקרבה, ולאחר שבעה מהלכים קיבל את השח-מט הנכון במרכז הלוח. לאחר שהפסיד, הבעלים היכה את הילד באף בתסכול. ינקה ציפה למשהו כזה: הוא ריכך את המכה, שום דם לא זרם, אבל זה עדיין היה די כואב. אחמד קילל בעוז והצביע על העגלה:
  - אתה כנראה מיודד עם אלוהים סטטר! אתה מנצח כל הזמן: עם כמה כישוף בלתי נתפס!
  הילד ענה בצניעות:
  - המכשף הטוב ביותר הוא ההיגיון!
  אחמד ניער את השוט שלו:
  - אתה תדבר איתי! בואו נשחק עוד קצת! אם תפסיד, תפסיד מאתיים מלקות.
  ינקה, בלי להתבדח, נרעד:
  - אני לא יכול לסבול כל כך הרבה, אתה תאבד עבד יקר!
  - אני אנצח אותך בעצמי! אז יהיו רק ייסורים!
  הם הניחו את הכלים והחל משחק חדש. עם זאת, כבר היה חשוך והעבדים היו מותשים; הגיע הזמן להפסקה. ינקה בנה מלכודת טריוויאלית בכמה מהלכים: הוא רצה לישון. הבעלים, שלא ידע איך לספור נכון את האפשרויות, פשוט נפל לתוכו!
  התבוסה הרביעית ברציפות, פניו של אחמד התעוותו. אולם הפעם: הוא לא קילל ולא היכה. בחיוך הוא אמר:
  ובכן, בסדר, אתה תקבל את נתח הבשר שלך.
  ינקה היה מרוצה:
  - זו ההחלטה הנכונה!
  לאחר שטיפת ידיו, הילד אכל בנפרד מכולם. לבשר היה טעם של חזיר, אבל היה פחות שומני ויותר עסיסי, נעים וטעים. בשילוב עם ירקות ופירות זה עשה רושם טוב: האוכל לא היה גרוע יותר, אולי אפילו טוב יותר מאשר בבית. באופן כללי, במוסקבה, מוצרים באיכות גבוהה מאוד יקרים; רוב תושבי הבירה אוכלים באופן אקראי מוצרים חצי מוגמרים שונים. אולי בגלל זה יש כל כך הרבה מחלות וכל כך הרבה משוגעים. הכל כאן טבעי ורענן! בשל שלושת המאורות והיעדר החורף, ניתן לקצור מספר יבולים בשנה. הסביבה בריאה, וזו אולי הסיבה שיש כל כך הרבה ילדים חזקים. הטבע אינו מזוהם על ידי הציוויליזציה. באופן כללי, ינקה אהב מאוד את ז'ול ורן; מנוע הבעירה הפנימית שלו נזרק לטובת מכונית חשמלית. אבל באופן מוזר: אפילו אמריקאים מעשיים לא הכניסו מכונות כאלה לייצור המוני. למרות שהיתרונות, במיוחד הסביבתיים, ברורים, היעילות של מנוע חשמלי קרובה ל-99 אחוזים לעומת 30-40 במנועי בנזין וגז. בנוסף, מנועי בעירה פנימית מובילים לעומס יתר של האטמוספירה בפחמן דו חמצני, מה שגורם לאפקט החממה. למה הדבר השפל, זה גורר את הציוויליזציה! לא רק כמות הפחמן הדו חמצני, אלא גם אדי המים באוויר עולה, מה שמעלה את הטמפרטורה של כדור הארץ. במקביל, הקרח בקוטב הצפוני ובאנטארקטיקה נמס, כלומר פני השטח המשקפים את קרני השמש נעלמים. כתוצאה מכך, הטמפרטורה עולה עוד יותר. מספר השריפות והפחמן הדו חמצני עולה. כל מעלה נוספת מגדילה את תכולת אדי המים, מה שמעלה את הטמפרטורה עוד יותר. כלומר, נעשה חם יותר ויותר! כתוצאה מכך, הטמפרטורה על פני כדור הארץ תהיה כזו שהחיים יהיו בלתי אפשריים.
  הילד הצטמרר מכמה אנשים טיפשים חופרים את הקבר של עצמם. וקודם כל, המונופולים, האוליגרכים וברוני הנפט אשמים בכך; הם מרוויחים מהסחר במשאבי אנרגיה, מהורסים את הטבע והאנושות. כך, ארנק שמן הורס אנשים. המצפון הכי רזה הוא של ארנקים מאוכלים היטב! בעולם הפיננסים: גם חוק ארכימדס תקף, הרווח מחליף את היושר והחמלה!
  זו הסיבה שהקומוניזם, למרות כל העודפות שלו: הוא הוראה מתקדמת. נכון, כאבי גדילה ובעיות חמורות עם מנהיגים הפריעו לו. אולי רק לנין: הוא היה די הולם. משכיל, יעיל עד מחלה, אנרגטי, בעל אינטואיציה מפותחת, די קשוח ויחד עם זאת יודע מתי להפסיק! ההבדל בין לנין לסטלין מודגש בצורה הטובה ביותר באנקדוטה זו:
  - מדוע סטלין נועל מגפיים, ולנין נועל מגפיים?
  - ולדימיר איליץ' בחר את הדרך, והבחור המשופם הזה המשיך למהר קדימה!
  אם במדיניות החוץ סטלין היה זהיר, אז בתוך המדינה הרצון הרווח היה לקפוץ מעל התהום בשני צעדים! סטלין חתר אחר מטרתו ללא התחשבות בקורבנות, ולעתים קרובות ההדחקות שלו הביאו רק נזק. בפרט, למה לירות במדענים? אם יש אפילו חשד לנאמנות, יש לבודד אותו בשרשקה וליצור תנאי עבודה מאחורי סורג ובריח. הם החלו לעשות זאת, אך לא מיד, ואנשים אינטליגנטים רבים נורו או מתו בתנאים הקשים ביותר של מחנות ריכוז. הטעות הגדולה הנוספת של סטלין הייתה לא לפגוע קודם בהיטלר. במקרה זה, המלחמה הייתה מסתיימת הרבה יותר מוקדם והיו פחות נפגעים. בנוסף, כל אירופה, ובעתיד, בריטניה וארצות הברית, יהיו בשליטת ברית המועצות. נכון, היה קשה יותר לרסק את ארצות הברית. הפוטנציאל הכלכלי העצום, המיקום מעבר לים והיצירה המהירה האפשרית של פצצת אטום הקשו על הפלישה. בשנת 1941, הצי של ברית המועצות עדיין היה חלש יחסית. והפרטים של בניית ספינות הם כאלה שלהדביק את ארצות הברית ולעקוף בעניין הזה נדרש הרבה יותר כסף וזמן מאשר, למשל, בניית טנקים. אחרי הכל, סיירת אחת גדולה עולה עד 3.5 אלף טנקים מסוג T-34. צוללות קצת יותר זולות, אבל עדיין הגונות. נכון, ברית המועצות, בהסתמך על המשאבים של כל חצי הכדור המזרחי, תמחץ במוקדם או במאוחר את ארצות הברית. נכון, איום הגמול לערים הסובייטיות משימוש בנשק גרעיני נותר בעינו. למרבה המזל, לארצות הברית יהיו טילים בליסטיים רק בסוף שנות החמישים, ומפציצים אסטרטגיים עלולים להושמד על ידי מטוסי סילון ומטוסי קרב. אבל בכל זאת, כמה מטוסים יפרצו את הגדר וזה יהיה נורא. באופן כללי, מוטב אם נשק גרעיני לא נוצר כלל, או שיומצא רק בברית המועצות. במקרה זה, ייתכן שרוסיה הסובייטית תהיה שליטת העולם. מה הרבה יותר טוב מהכאוס העולמי הנוכחי, טרור, איומים מסויטים שונים מהקצפה, טיגון או נפילת מטאוריט!
  באופן כללי, יש יותר ממדינה אחת בעולם: אין דמוקרטיה אמיתית, ועבור האנושות עדיף בהרבה להיות עריץ אחד מאשר אלף. יהיה סטאלין אשר יהיה, הוא הביא סדר בברית המועצות, ניצח במלחמה נגד אירופה כולה, והבטיח רמת חיים גבוהה בהרבה לעם מאשר בתקופת הצאר. אפילו צ'רצ'יל אמר: סטלין לקח את רוסיה במחרשה, אבל השאיר אותה עם פצצת מימן! שלטון קומוניסטי עדיף בכל מקרה על שלטון אוליגרכי. פשוט תקרא כמה סופרי מדע בדיוני סובייטים - האם זה באמת רע תחת הקומוניזם? או במיוחד היפר-קומוניזם! ינקה חלם עוד קצת והחל לרחרח.
  הילד חלם על משהו כל כך פנטסטי ובלתי ייאמן! אבל זה היה כמעט בלתי אפשרי לזכור את החלום! אבל לפתע נראה היה שמשהו התהפך והילד החל לתפוס בבהירות רבה:
  עשרות, מאות אלפי ספינות חלל של גזע עוין הצטרפו ליד מטוס שקוף ומעונן, מעשנות בערפל ורוד חלבי עם כתמים ירוקים.
  יאנקה ראה לפתע יצורים בעלי מראה יוצא דופן. הם דמו לקציצות, נקניקיות, קציצות, כלומר מוצרי בשר. כפי שקורה לעתים קרובות בחלום, הילד ראה תמונות רבות בבת אחת, תופס אותן בבירור ובו-זמנית!
  ספינות הכוכבים שלהם היו בצורת מוזרה, קצת מוזרה, ונראו כמו לחמניות נוראיות, צלעות ונקניקיות שונות, משוטחות מעט בעובי המים ומשובצות עבותות בתותחים עם קוצים. הם שחו מכיוונים שונים, מנסים לפרוץ את ההיקף, המורכב מאסטרואידים מותאמים במיוחד. בנוסף ליחידות הרגילות של אימפריית הבשר (כך הם קראו לעצמם, ינקה פשוט ידע זאת), היו כאן שודדי חרב. הספינות שלהם היו מובחנות בצורות היומרניות שלהן, בדרך כלל מפחידות, וכמה ספינות כוכבים נראו מוזרות ומופרכות, כמו גללי פרות. עם זאת, הם קיבלו תפקיד תומך. הנשק האדיר ביותר היה ספינת הדגל ששוחררה לאחרונה, הגאווה והיופי של צי אימפריית הבשר. לצוללת באורך ארבע מאות קילומטרים יש רושם מפחיד של שרירותיות, בדומה לפשטידה מוקצפת בשמנת. אף אחד לא ידע עדיין, זה היה סוד: אפילו עבור גנרלים קטלטים, שהם מתכוננים לבחון נשק-על חדש. רק מרשל צ'וק, דגימה די גדולה של קציצה שומנית, היה מודע היטב לניסוי הממשמש ובא. המנה המבריקה פרשה את כל שתים עשרה רגליה. קולו הזכיר זמזום של נחיל שלם:
  - סוכריות חריפות הן רק ענף מנוון על עץ האבולוציה. אני מצווה להפעיל את הפולטות המואצות של ההיפרפלזמה, הרקטור התרמופריון. הו נשק חדש, סופר-לייזר שאוב עם תרמופראון, תראה לאויב את מקומו על שולחן האוכל.
  -כן, הגרגרנות המוחלטת שלך. נשרוף ונשחים את האויב, לא משנה כמה הוא חזק.
  הגנרל נבח, מושך את הגוף הבשרני העבה של הנקניקיה לתוך חוט. "רק חבל שאי אפשר לאכול ממתקים, הם רעילים".
  -אבל אתה יכול לאכול נקניקיות. יש להם חלבון רך ונפלא כזה. אני מזמין במיוחד שימורים מהענף הצדדי שלהם שגדל על כדור הארץ נחמה את הקיבה.
  סופר הבשר של המרשל-קציצות ליקק את שפתיו השמנמנות בלשונו הארוכה.
  -יש לנו מיליוני ספינות כוכבים כאן. ואנחנו חזקים מכולם. הכוח שלנו מסוגל לרסק גלקסיות. כעת נדגים משהו שאין כמותו ביקום. - כשהפיל את השומן, השתתק הקציצה, נחנק מרוב עונג, ובאמצעות ה-gravioscanner הביט בכל להקת הספינות אינספור, ארמדה בלתי מנוצחת שכבר הספיקה לרחרח את הפלזמה.
  בצד הנגדי ניצב מבצר אסטרואידים חמש מאות וחמישים קילומטרים. בבטנו מובנים תותחי היפרפלזמה רבי עוצמה, פולטי מנהרות כבידה, לייזרים נשאבים רב-קווארקים, מלכודות ואקום, טילי חלל-חלל ומטענים נגדיים.
  וכל זה מכוסה על ידי שדה כוח נייח. האסטרואיד נחשב בלתי חדיר: מסמר ההגנה הבין-גלקטית. במקרה של פריצת דרך של הקו המבוצר, איימו צבאות האויב ללכת לעורף.
  במרחק קטן צפו ספינות כוכבים אדירות אחרות של סוכריות על מקל וסוכריות, מוכנות לפגוש את האויב עם סופרפלזמה והיפרטיטניום. על הכוח הזה פיקד מרשל ובמקביל דוכס, סוכריות Sweet-Burp.
  -גל מלוכלך של קציצות ונקניקיות יתנגש על מזח הטיטניום של המירוץ הגדול והמתוק של סוכריות-סופר-רוקט.
  מתנה מפתה: מתוארת בשש אצבעות גמישות, כמו תאנה. הוא בחר למצוא מקלט במקום המוגן ביותר - מרכז האסטרואיד.
  מרשל צ'וק, הוא היה בהלם קרב. המראה של קו האסטרואידים גרם לניצוץ זועם בכל עשרת הצימוקים הממוקמים על הבטן. החללית שלו התקרבה בהדרגה למרחק קרב. מחזיק בידיו את הקרנת התלת מימד, הוא עשה פניית פרסה. ספינת הדגל הענקית הסתובבה סביב ציריה כאילו אין לה מסה. כלים קטנים יותר חזרו על הטקס. רק ספינות פיראטים לא הלכו בעקבותיה. אחד מהם, הגדול ביותר, נראה כמו הכלאה מתה מסוקסת של אלון ועקרב, נרעד ופגע במטחי לייזר והיפרפלזמה - עד כה לא מזיק, בשל המרחק הגדול למטרה.
  ינקה שרק:
  - וואו! איזה סרט! מגניב יותר ממלחמת הכוכבים!
  אם כולנו נעמוד נגד היאנקיז,
  נרסק את הברית הצפונית!
  טומהוק נאט"ו לא יעזור,
  כי ה' יגמול לרשע!
  למרות זאת, הירי החל. ספינות חללים בודדות החלו להחליף ספינות.
  כמה עשרות ספינות של קציצות ונקניקיות מיהרו קדימה, והן החלו להפציץ בטילים מואצים בפוטונים. חנק, סובב את אצבעו השמנונית והגיש בקשה.
  -כבר ניתן להגיע לאויב.
  -כן! גראב מפקד! - ענה המחשב בחוסר תשוקה.
  -טוב, אז תבין. אנו שולחים את אלומת הקשת-לייזר בגל הסוחף ביותר.
  מספינת הדגל החדישה נפרשו קרני אור, מרחוק נראה היה שמדובר בצילום מואץ מרובה של אבן מרצפת נופלת למים. כמה מהר: מהר יותר פי עשרת אלפים ממהירות האור, ההיפרפלזמה הבזיקה. כמאה ספינות חלל שעליהן עשרות אלפי חיילים הפכו לפתע לענני גז לוהטים ולמערבולת של אבק קוסמי יבש.
  -מַט! - חנק, חשף את שיניו הדקיקות והארוכות כמו ציפורנים. - זה נקרא לייזר שטוח. עכשיו נכין משהו חם יותר עבור האויב. אנחנו צריכים לקרב עוד אלף פסי נזלת ושומן לאסטרואיד.
  אתה יכול לפגוע בו מהמרחק הזה. לסופרלייזר יש מקביליות כמעט מושלמת, מה שאומר שהוא לא מתפוגג.
  החנק הגדול אפילו נהם מהתרגשות.
  -אז כבר הגיעה שעת החשבון על המתוקים. אלה שממלאים את הבטן בממתקים - זה ממליח להם יתר על המידה! - והוא משך את השלט-רחוק בידיו הסנפיר.
  הכורים הופעלו, כל המוטות עלו. סביב כל אחת מהחביות החלו לצמוח קורי עכביש, מעשנים בערפל דובדבן-סגול, חוצים את הריק.
  בתוך כמה שברירי שנייה, הסדקים שהגיעו מארבעה מקורות הצטלבו והתאספו בצד זה של החלל לתוך קרן חזקה, התרסקו לתוך הוואקום, חוטפים את הקיר השחור כמו פטיש היפרפלזמי. כוחם של פוטונים המואצים למהירויות אולטרה פרץ מיד את קריסת תשעים ותשעה ממדים. היא הרסה מבנים מרחביים והרסה שדות. האובך בוער יותר מסופרנובה: עם טמפרטורה של קווינטיליונים רבים של מעלות. כמובן, יותר מכוכב אחד שנבנה בתהליך של היתוך תרמו-גרעיני פשוט אינו יכול לזהור כל כך חם ובהיר. הכוחות המעורבים כאן הם ארבעה סדרי גודל חזקים יותר.
  שדה הכוח והגנת המטריצה של האסטרואיד המבצר לא יכלו לעמוד בלחץ של אנרגיה פראית כזו ופשוט פרצו. שברי חומרי הגנה שונים מרוססים מיידית כמו נתזי מים רותחים על פני השמש! ואז פלחו נחלים מפחידים את המרכז, חודרים ישר דרך הבלוק המשוריין.
  -חתוך אותו לחתיכות. "חנק," הוא ציווה על המחשב. - מרססים את המנה המתוקה לרסיסים.
  הקרן הסופר-צפופה המשיכה להתגרס ולבער. ועד מהרה, באתר של מצודת החלל הבלתי חדירה, נותרה רק ערימה של פסולת חמה. שרידי המבצר התפתלו והתפתלו בספירלות. מאתיים חמישים וחמישה מיליון סוכריות ומיליארד, שלוש מאות וחמישים מיליון רובוטים קרביים מצאו כאן את מותם, בדרך כלל מהיר וללא כאב, אבל לא פחות נורא בגלל זה. גם המרשל דיוק סוויט-בורג מת.
  - לסת שחורה בתחת! - צעק, תחנק. - עשינו זאת! להדליק אש על השכנים.
  לאחר ניצול כל כך הרבה אנרגיה, לקח קצת זמן לאתחל. ברגע זה, אינספור ספינות כוכבים תקפו את ההיקף, מכוונות לפרוץ. קרב עז פרץ, מאות אלפי ספינות התמזגו בחיבוק המוות. משפע הקרעים נראה היה שהוואקום רתח והתפצל לסדקים. התותחים הרסו מגדלים ופילחו את גופן של ספינות שונות. ספינות חלל בודדות, שנקלעו בשריפה צולבת, פשוט התפוצצו; שדות כוח קטנים לא יכלו לעמוד בלחץ המשולב. המבצרים הנייחים הציעו התנגדות רצינית; לכל אחד מהם היו יותר מאלף תותחים כבדים, שירקו פיסות סופרפלזמה במהירויות על-לומינליות וטילים בתאוצת הפוטונים. אלה היו מטחים איומים, כיסחו את שורות התוקפים.
  מכונת המוות החלה לנוע שוב, ושחררה קרן היפרפלזמה על אסטרואידים סמוכים. מאתיים וחמישים קילומטרים בלוקים מפוזרים כמו חתיכות קרח מפגיעת מקל פלדה. הטקטיקה הזו הייתה יעילה מאוד, הסוכריות החלו להיכנס לפאניקה, וכמה מהספינות שלהן התפזרו בפחד, כמו פרפרים שעפים על לפיד. האחרים נלחמו נואשות. יתר על כן, מילואים הוכנסו לקרב, הקרב התזזיתי גדל.
  הגנרל הגדול של Candy Eat-and-fart היה קר רוח, משך מילואים מראש והיה בטוח שהוא יוכל להדוף את המתקפה של קציצות ובני בריתם. אבל מוצרי בשר הם מאוד ערמומיים והצליחו להציג הפתעה. המומחים שלנו לא עמדו במשימה וטענו שאי אפשר ליצור לייזר בעל עוצמה כזו, אבל למעשה התברר שהאויב היה הראשון להשתמש בחידוש מסוכן. כעת האינסטינקט והאינטואיציה הציעו רק שתי דרכים לצאת: או לברוח במהירות או להיכנס לקרב צמוד, לערבב בין השורות. במקרה זה, השוט הארוך של הסופרלייזר יסתכן בהפלת שלו.
  אכול-ופליץ, שלא נראה לעתים קרובות במעגלים הגבוהים ביותר של פיקוד מושחת, היה אמיץ. והוא קיבל החלטה - להילחם עד מוות! הפקודה הגיעה והארמדה הגיעה בתנועה, מזכירה את כוחו של נמר ענק כועס. כמה מיליוני ספינות עם מיליארדי לוחמים שזורות זו בזו בסבך גיהנום. נראה היה שהחלל התעוות, והוואקום נסדק, ואינספור סדקים התמלאו בפלזמה. ההבזקים הבהירים ביותר, משחררים כמות בלתי ניתנת למדידה של אנרגיה, דמו לפרחים ענקיים שפרחו מיידית בחלל, עם עלי כותרת חיים טורפים שהגיעו בחמדנות אל החלליות. ספינות קרב, סיירות, צ'רקושים, משחתות לייזר, נושאות טילים, אירובונוסים, סירות לייזר, לוחמים כבדים, בינוניים, קלים ועוד ועוד. כל זה הושמד בכל שנייה על ידי עשרות אלפים, התפזר לרסיסים או למאגמה פלזמה מחוממת מאוד.
  אכול-ופליץ בחר לעצמו מגה-קרוזר נייד. קל היה לפקד ממנו, ומהירותו הגבוהה ויכולת התמרון המצוינת אפשרו להילחם בהצלחה. מתוך ציפייה שככל שהקרב יתקדם, חלק מספינות האויב ינסו להנחית חיילים על כוכבי הלכת ביסקוויט, פסטילה ושוקולד, הוא הורה לכרות את פני השטח עם מוקשים להשמדה שנעשו מאפייה חומר נפץ. עם זאת, הם כמעט נטושים, ואין לחסוך על הילידים המעטים.
  אלפיים וחצי הובלות תקיפה מוטסות, בחסותן של כמה עשרות אלפי ספינות, כולל "מרומטים" ו"נויטרונים", חדרו אליהם. כוכבי הלכת היו מוגנים בצורה גרועה. המגזר כמעט פתוח. לאורך המסלול ירתה הטייסת רק בלוויינים קטנים. בנוסף התמזל מזלם, בדרך נתקלו במודולים שישי עם דלק ותחמושת - לא הכל פונה.
  בנוסף, לגנרלים הגנבים הייתה השפעה שלילית: הם החביאו חלק מהדברים הגנובים בעולמות האלה. לדעת זאת: קציצות, נקניקיות ונקניקיות ביצעו נחיתה מסיבית. עם שלושה מיליון חיילים נבחרים בכל כוכב, לא קשה לחזות את אתרי הנחיתה, ככלל: מדבר שטוח, כמעט כמו מראה. ברגע שהארמדות הטורפות התמקמו, הן התפוצצו בבת אחת. שאגה נוראית, צרחות, צווחות, עוויתות של איברים של זחלים שרופים למחצה. השמדה ובו בזמן הבזקים עשירים, כל אחד בהתאם לסוג החומר מעשרת אלפים עד חמישים אלף, חזקים יותר מאלה תרמו-גרעיניים. החיובים יחסית זולים ופשוטים. כאן עשו הקציצות טעות ולא שלחו את חוליות הסריקה קדימה.
  אולם הגנרל הגדול אכול-אנד-פליץ לא ראה זאת - רחוק. כל תשומת הלב שלו התמקדה בספינת הקרב. הקרב התלקח יותר ויותר, וכפי שציפה Eat-and-fart, הסופרלייזר השתתק זמנית, לאחר שהרס בעבר עוד כמה מעוזים נייחים. הצי התפרק למספר קבוצות נפרדות, שכל אחת מהן בחרה באופן עצמאי, ללא עזרת הפיקוד העליון, בטקטיקות קרב. בתנאים האלה, הכל הוחלט על ידי עליונות מספרית, והוא היה בצד של הקציצות. הגנרל הגדול הבין שהם לא יכולים להחזיק מעמד זמן רב והציב לעצמו את המטרה העיקרית: להשמיד את ספינת הקרב. לשם כך, הוא הרכיב קבוצה של ספינות כוכבים הלם והתקרב יותר ויותר. החוזק החשוב ביותר של ספינה ענקית כזו הוא שדה הכוח שלה. זה יכול להיפרץ או להחליש רק על ידי שביתה מאוחדת בשלב מסוים.
  נראה היה שהגורל מעדיף אותם: עיקול מרחבי נוסף התעורר בוואקום, וזרם של מטאורים הופיע משום מקום. הוא היה עבה מאוד והקשה על הכוונה והירי. בתנועה מתקרבת, התרסק הנחיל המוזר בספינת הקרב.
  מהפגיעה, מסך המגן רעד, רטט ופלט אובך נוצץ. לאחר שהתקרב, ירה המגה-סיירת מטענים מכל תותחי הפלזמה, פוצץ אותו בטילים ובלייזרים. מנחת התגובה הייתה חזקה הרבה יותר: היא אפילו הצליחה לפגוע בחרטום ולחתוך את כנף הספינה חסרת המזל.
  "מגאקווסר" חנק, נהם.
  -להרוס. לשרוף את החייזר הזה. מכל הנשקים.
  אולם, הסירה הבאה לא הייתה כה הרסנית. שביטים ומטאוריטים ריככו את המכה.
  אבל ספינות אחרות עצרו. כוחו של ההלם הפעם היה חזק יותר. לאחר שריסק את השדה, שכבר נחלש על ידי בלוקים גדולים, המטענים יצרו חור מרשים.
  -עכשיו זה הזמן לזרוק את פצצת התרמו-פראון. - נתת את הפקודה לאכול את עצמך ולהפליץ.
  בדרך כלל טיל כזה אינו יעיל לחלוטין, בגלל טילי נגד או אנטי קרינה, אבל במקרה הזה, כשחלק מיכולות ספינת הדגל היו משותקים, זה יכול היה לעבוד. כמובן, מטאוריטים גרמו לצרות גם עבור ספינות חללים קטנות יותר, אבל הם עדיין לא סבלו כמו הגוש הזה.
  -קרינה למקסימום! הוא צעק בקול רם, "תתפרץ".
  שלוש רקטות, מואצות על ידי פוטונים, עפו לתוך הפרצה. הענק המאיים רעד והצליח לקבל שתי "מתנות". אבל אז המטען השלישי התפוצץ קלות מהצד, רק הרחיב את החור המרשים.
  -אלף קוואזרים יורדים לטמיון! "גאט-אנד-פליץ שאגה והבהב ברקים בתסכול." - נכשל בהתקפה כזו. - ואז הוא נרגע, לא הכל אבד, הוא ציווה על משדר הכבידה. - תקפו את ספינת הדגל בכל הכוח, כוונו אל החור.
  הצו התברר כמעשי. המתקפה וההסתערות יוצאי הדופן היו הצלחה גדולה. ולמרות שארבע ספינות כוכבים נהרסו באש השיבה, הפער גדל.
  לאחר מכן טסה אחת מהרקטות התרמופראון לתוך כור ההיפר. תהליך היתוך פריאון חזק פי מיליארדי מהתרמו-גרעיני. פיצוץ חזק שכזה שרף אותו מיד, פיזר את מבנה הספינה לתוך היפרפלזמה. גל הכבידה והפוטונים שהואצו למהירות העל-לומית הפכו אותו לגז מודח. המחושים של הדיונון, שחוממו לקונטיליון מעלות, בלעו פיסות חומר, ושרפו ספינות סמוכות.
  המגה-קרוזר Eat-and-Fart בקושי הצליח לקפוץ למרחק בטוח יחסית, מהדמיון הנורא של סופרנובה. למרות זאת, הוא נמס והתהפך מספר פעמים, זרק אותו למרחקים וריסק מספר מחיצות. התותחים ניזוקו קשות, רובם יצאו מכלל פעולה. לאחר שאיבדה את רוב פוטנציאל הלחימה שלה, ספינת הכוכבים הפכה לטרף קל עבור האויב. להבין את זה ולא לרצות למות לשווא - אומץ זה לא פזיזות תאכל לעצמך נפיץ ותזמין נסיגה. תוך כדי תמרון תושייה את המגה-קרוזר, נמנע ממלכודות ומלקחיים, הוא נסוג, מנסה להיכנס להגנה של ספינותיו. ובכל זאת הוא כמעט נחבט, חסום היטב, מוקף כמו שועל בתוך בור. התותחים המעטים של הספינה הגיבו באיטיות להפצצה הברברית. שדה הכוח השתבש, יותר כמו מטריה קרועה מאשר מגן אמין. אין זה פלא שהחללית התפוצצה במהרה ונפלה לרסיסים.
  אוכל-ופליץ בקושי הצליח להימלט על סירה קטנה. ספינת ההצלה הזו הייתה כמעט בלתי נראית, סדרה של גלים יצרה הפרעה בתפיסתה, כך שאפילו מכ"מי כבידה תיעדו רק נקודות מטושטשות. לאומץ יש גבולות, והגנרל הגדול סוויטי רצה לשרוד. יתרה מכך, המשימה העיקרית הושלמה, ועם עליונות של פי ארבע, ועכשיו, אולי, של האויב, תוצאת הקרב היא ידועה מראש, והדבר הטוב ביותר שניתן לעשות הוא לסגת. הכוחות הנותרים. כבר כשעזב את הספינה, Eat-and-Fart נתן את ההוראה: לסגת באופן שיטתי לעבר מערכת ה-Tsar's Dish על מנת לקבל תמיכה בהגנה הפלנטרית. זה אפשר לנו להרוויח זמן ולהביא כוחות נוספים לאזור הזה.
  מרשל תאכל, תאכל, תבלע, כבר קיבל אות שכוחות אויב גדולים יכולים לחתוך את עורפו. עם זאת, הוא היסס במשך זמן רב למדי, מחשש להתקפה חזיתית. היזהרו לא להחליש את קו ההגנה. יתר על כן, האויב פתח במתקפת הסחה, והרס כמה אלפי ספינות. מהלך כזה הפחיד את הברון הפחדן ממילא. לאכול, לאכול, לבלוע, הוא היה מושחת, שקוע עד ראש בשחיתות - טיפוס לא מוסרי. והוא ערמומי בדרכו שלו, אבל יחד עם זאת עוד לא הספיק למכור את עצמו בלב שלם לקליזים. אבל כבר הייתה התקדמות מסוימת לקראת זה. קטלטים ידע למצוא בוגדים ושכר חלק מפמלייתו. בפרט, הגנרל גרגרן המנטה הפיק באופן קבוע דוחות, ודיווחו הן על מספר החיילים והן על התוכניות המיידיות של הפיקוד שלו. מוצרי בשר שולמו בנדיבות; במלחמה, החכם מתעשר, האמיץ מתקדם, והטיפש נורה. בוגדים, לעומת זאת, הם לא רק אנשים חכמים, אלא גם לא מרוחקים. אחרי הכל, במוקדם או במאוחר הם נתפסים על ידי מודיעין נגד או נבגדים על ידי המעסיקים שלהם. הסיבה שהוא הפך למיותר או שהוא הורד בדרגה, או אפילו נורה. עם זאת, הם השתדלו שלא לדבר על כך, להיפך, הם ניסו לרצות את המרגלים בתשלום בכל דרך אפשרית.
  התקיפה הקלה נהדפה, ועכשיו כבר לא היה שום תירוץ לעיכוב. כשהוא נזכר בפקודה של הקיסר להימנע מכיתור בכל מחיר, ולאחר שקיבל משלוח כובד נוסף עם בקשה, או ליתר דיוק תחינה לעזרה, אכל, תאכל, בלע, הוא נתן את הפקודה.
  -בואו להופיע. יחי הקיסר!
  אולם הארמדה יצאה לדרך מאוחר מאוד: זה כבר היה מאוחר מדי. בינתיים המשיכו ההמונים העליונים של האויב בהתקדמות האינסופית שלהם.
  מערכת ה-Royal Dish הייתה אחת המבוצרות ביותר בגלקסיה. כוכב הלכת המרכזי היה ענק ומאוכלס בצפיפות - כמאתיים ושבעים מיליארד. כל הגישות אליו היו סתומות במכרות סייבר, כמו גם בארבעה תריסר לוויינים טבעיים. כל לוויין משובץ בצפיפות בתותחי פלזמה והיפרפלזמה, כמו גם טילים. בנוסף, הסתובבו עוד כמה כוכבי לכת, עליהם היו יישובים ובסיסים. היו קרבות רציניים לפנינו. האכיל והפליץ ידע לאן הוא נסוג, והחוקנים נסחפו מכדי לעצור. להיפך, הם טיפסו כמו טנקים, ולא חסכו לא על עצמם ולא על חייהם. שודדי החלל היו פעילים במיוחד, חשו ריח של משהו מטוגן, פיליבסטרים כוכבים מרושעים טיפסו כמו ג'וקים לריבה - זה היה מפתה מאוד לשדוד עולמות מיושבים בצפיפות. ועכשיו הקרב, שהחל לדעוך, מתלקח בזעם מדהים חדש על כך שאפילו נראה שהכוכבים רועדים. הגנרל הגדול אכול-אנד-פליץ הצליח לעבור לשייטת קלה. משם המשיך להוביל את הקרב. הניסיון הראשוני של הקליזים לשבור את ההגנה הכוללת בתנועה לא הוכתר בהצלחה. הטבח היה תקוע בפאתי כוכב הלכת פסטילה. כוכבי הלכת מסביב רעדו מהפיצוצים. אחד הלוויינים קיבל כל כך הרבה פגיעות נוראיות שהוא התפצל; מבחוץ אולי נראה שזו ביצה מתפוצצת, כה מהירה הייתה השמדתה.
  צ'וק הצליח לשרוד ממש ברגע האחרון, והשאיר את ספינת הדגל על סירת מודול חילוץ. עכשיו הקציצה המרושעת, שהתיזה בשומן, הפריעה איומים, במיוחד מאחר שעורה נצרך קשות מקרינה.
  -אל תיקח אסירים. לחנוק הכל, להרוס אותו, לשרוף אותו, לפזר אותו לפוטונים.
  -זה יתגשם: עליונותך הכוכבת! - גנרלים מדרגים נמוכים יותר עישנו בתיאבון, והתפתלו נורא נתנו פקודות. היה קשה מאוד להגיע לפסטילה: על כל צעד קטנטן היית צריך לשלם באלפי, עשרות אלפי ספינות חללים. אולם מפולת השלגים הבלתי נמנעת התקרבה.
  - תלחץ אותם ככה. לחץ חזק יותר, לא הרבה יותר וסוף הקוואזר! - הדוכס המרשל היה שערורייתי. - אל תציבו יותר מדי ספינות בעת תקיפת לוויינים - תקפו ממרחק רב. זה יותר זהיר. הו, מוקשים של השטן! השמדת קלוריות!
  המוקשים למעשה יצאו החוצה, כמעט בלתי נראים, הם הגיחו מהחלל ופגעו בספינות החלל. חלקם הושמדו במקום, אחרים, להיפך, קיבלו רק נזק. מטעני חבלה רבים היו מצוידים בפיצוץ דופק, המסוגל לבעור דרך שדות כוח, אם כי לזמן קצר מאוד, ולגרום נזק נורא. הפסדים כבדים, צי הקציצות דימם יבש, אפילו הפיראטים החלו להראות סימני דאגה. אם יש הפסדים כה גדולים על הגישות, אז כמה יהיה צורך לאבד על הפלנטה עצמה. חנק, לעומת זאת, הפסיק לפתע להשתולל ולפלוט קיא שומני. רעיון טוב עלה בראשו, ספוג בנדיבות ברוטב.
  -מה אם נשתמש בנשק אחר חזק יותר נגד סוכריות מתוקות? - קציצה ציחקקה. - אחרי הכל, יש לנו את זה, זה גם טעינה מאוד יעילה.
  מה שצ'וק חשב היה לא יותר מ"היפר מצת". הנשק החדש הזה פלט על-נייטרונים מיוחדים עם אורך גל קצר פי טריליון מקרינת גמא. כוח הנפץ של מטען כזה אינו גדול, אך קרינת היתר חזקה פי מיליוני מהרגיל. והכוח החודר הוא עצום - הגלים שמטגנים את כל היצורים החיים הם לא בדיחה, הם מסוגלים לבעור בכדור הארץ. החיסרון העיקרי של המכשיר הוא שלא ניתן להתפוצץ בחלל החיצון. בשל תכונות העיצוב שלה, התגלמות זו של מוות בלתי נראה מתאימה לשימוש רק על כוכבי לכת, וגם אז לא על כולם. אבל במקרה הזה, עולם הגרגרנות התאים. המכשיר הנורא הזה הרס שני שלישים מאוכלוסיית העולם הזה. זה טוב שלחוקנים היה רק מטען אחד כזה.
  ולמרות שזה נשק טוב מאוד, אתה הורג כוח אדם, אבל כל הציוד והנכסים החומריים נשארים. רק חבל שזה עדיין יקר מדי. על מנת ליצור גלי שבארו נדרשת כמות גדולה של הוג'ארמה, וזהו היסוד הנדיר ביותר ביקום. אבל הם עדיין לא למדו איך לסנתז אותו באופן מלאכותי.
  -הפתעה מספר שתיים! צ'וק היה מרוצה מאוד, הוא אפילו טפטף על עצמו קצת קטשופ עשוי מהכלאה של ביצת דרקון ועגבנייה מלפפון. - מנקים את כדור הארץ עם מסרק שברו! אני אסדר ארון עם שקית!
  בנוסף לממתקים, חיו אסקימוסים בממלכה השמימית הזו: מנות גלידה שקופות ביבשה. הם עבדו עבור Sladkoezhkostan, בעודם חיים די הגון. כיבושם היה קל כמו הפגזת אגסים, כמה מטחים ומנות גלידה העלו את כפותיהם המתוקות והדביקות למעלה. לאחר מכן הורשו האבוריג'ינים לשמור על חלק ניכר מהאוטונומיה שלהם. עכשיו המירוץ הזה קיבל "דייסת היפרפלזמה לארוחת בוקר" יחד עם ממתקים. הקרינה הפכה אותם לכחולים, סגולים מלוכלכים ואדומים-חום. רבים היו מכוסים בכתמים והתפתלו מכאבים בלתי נסבלים. על אלה שמתו מיד אפשר לומר שהם ברי מזל - הם הפכו שחורים, הצמידו את הסנפירים המתוקים שלהם יחד, בעוד שהייסורים של אחרים נמשכו שעות רבות. כמו כן, נפגעו רובוטים רבים - קרביים ותעשייתיים, במיוחד שחלקם לא היו מושבתים לחלוטין, אלא השתגעו, השליכו את עצמם על הניצולים המעטים, או התחבטו זה בזה. התמונה הייתה באמת מפחידה.
  ינקה חיבק את ידיו, סובב את אצבעו אל רקתו ומשפתיו הילדותיות פרצו החוצה:
  - איזו ברבריות! דמיונו של סכיזו אלים שהתעסק יתר על המידה בהרואין.
  לאחר מכן הילד הציץ ביתר זהירות לתוך הקרב. האבסורד של התמונה רק הגביר את האטרקטיביות שלה.
  המכה המשתקת דפקה את רוב ההגנה, והקציצות תפסו לבסוף את היוזמה. רק במספר מסוים של לוויינים: הקרב הנואש נמשך, ההזרקות מכרו את חייהם ביוקר. עם זאת, נותרה להם רק חצי שעה לכל היותר.
  -איפה הסנונית הארורה אכול-אכול-סנונית, כדי שהוא עצמו יוכל להיטרף ולהקיא החוצה. - הוא נשבע, תאכל את עצמך והפליץ. "כבר ביקשתי ממנו עזרה כל כך הרבה פעמים, אבל אין תשובה, לא שלום." חור שחור מתחת לעטיפה שלו!
  העזרה אכן איחרה. וחיזוקים נוספים התקרבו לקציצות ממול.
  נחנק והמשיך לגרד, הכוויות בערו ללא רחם. לאחר מחשבה קצרה, הוא החליט לעשות אמבט מרפא מבלי לחכות לסוף קרב הכוכבים. מרשל שומן-צלחת (גליל מעורר תיאבון) הורה למלא אותו בתמיסה מתחדשת, וצלל ראש לתוך הנוזל הסגול-כסף-ארגמן. היה מאוד נעים, הפצעים עקצוצים, הכאבים נרגעו. הקציצה התפתלה, התיזה קצף אמרלד והניעה את כפותיה. ואז רכן המרשל החוצה והמשיך לתת פקודות:
  -היכנס משמאל, שלוש מאות אלף ספינות כוכבים בצד ימין ובפינה התחתונה. ככה. עכשיו תדחף אותו מאחור. השתמש במעקף ספירלי. צלילה מעגלית. עכשיו בואו נתרכז.
  ספינות החללים הממשלתיות צייתו לו ללא עוררין, אך הפיראטים פעלו כמיטב יכולתם. הם התעניינו בעיקר בכוכב פסטילה. רבים מהם החלו להנחית חיילים בעולם ארוך הסבל הזה. באוויר השמימי היה ריח של סכרין וגז פרוקטוז, ולכן ניתן היה לשדוד רק בחליפות חלל. האטמוספרה המיוננת הפיקה קרינה חלשה שאיבדה במהירות את כוחה, ולמעשה לא הייתה מזיקה ליצורים חיים. אבל במקביל זה השאיר טעם מר בפה, ורציתי לירוק. עם זאת, יין הגביע, לעתים קרובות נוזל שאינו תואם את הגוף, נשפך בגרון. סוגי החלבון העריכו במיוחד אלכוהול, אבל אלה שאכלו בשר לא זלזלו בו. בין היתר, חלק מהיינות היו מתובלים ב"סם" אקזוטי כל כך שהוא עיוות את המוח או המולקולות ההגיוניות של אלה שלא היו להם מוח.
  כמה מהקורזארים החלשים יותר נפלו מתים. לאחר מכן הם הופשטו על ידי שותפיהם, ולפעמים נחתכו בשקט עם להבי לייזר. כלומר, הכאוס שרר במלוא עוצמתו. הבניינים שרדו ברובם ולכן הביזה השתוללה. עד מהרה הצטרפו לפוגרום גם צוותי מדינה. כולם רצו לחטוף יותר. עם זאת, זה עדיין לא הסתיים. מאוחר מאוד, אבל הכוחות של Eat, Eat, Naw הגיעו. האציל השאפתני חפר במשך זמן רב, אך בכל זאת הסתדר. עיכוב של שנייה בקרב מוביל לבושה נצחית! אבל במקרה הזה, הרבה מאוד ספינות כוכבים, בדמות המוצרים הקולינריים היוקרתיים והצבעוניים ביותר, התבררו כלהב גיליוטינה שקרס על צוואר חשוף. המפקד שרק כשהביט בו, במיוחד לילדים:
  - הנה אני! עכשיו אני אתן לכולם חגורה!
  והרגע, כפי שהתברר, היה בר מזל עבורו: רוב הספינות הצטופפו יחד והרסו את פסטילה. כתוצאה מכך, למרשל הממתקים הייתה הפתעה ועמדה טובה בהרבה לצדו.
  כעת התותח עקב אחר תרחיש אחר לגמרי. הקציצות נלחצו אל פני השטח של כוכב לכת של מיליון, מאתיים ועשרים וחמישה אלף קילומטרים. שודדי ים רבים, במיוחד בשר משומר, כבר שתו את עצמם עד כדי כך שספינות הכוכבים שלהם נשארו, ואפילו כששדות הכוח כבויים, העמידה על הפלנטה הופכת אותם למטרה קלה. הם נורו ממסלול. הפיליבסטרים הגיבו באיטיות. התנגדות רצינית יותר ניתנה רק על ידי כוחות הממשלה של קציצות.
  הילד התעניין מאוד במה שיקרה אחר כך, אבל דחיפה גסה בצלעות העירה לבסוף את הילד.
  - קום, תראה, אתה שוכב! זה הזמן לצאת לטיולים.
  ינקה קפץ ממקומו, מרגיש עצבני. בנוסף, הוא לא ישן מספיק, אבל עבור תלמיד בית ספר מודרני (שרגיל לגלוש באינטרנט בלילה) זהו מצב שכיח.
  - אני מוכן ללכת לכל מקום שהם מזמינים.
  אחמד נסע (טוב, זה הריח, במיוחד כשהרוח נשבה מכיוונו, והוא לבש מעיל פרווה מלוכלך) וחשף בגסות את שיניו:
  - אחד הסוסים מת, ואני החלטתי שאתם בנים: בתור הצעירים והטריים ביותר, תמשכו את העגלה.
  ינקה הרים את גבותיו והופתע:
  - אתה לא יכול לקנות סוס חילזון חדש בתחנה.
  הסוחר הבזיק בעיניו:
  - כמובן שאתה יכול, אבל אני לא רוצה את זה! אז תתערבו. אתה תלך עם כולם!
  הבנים רוכזו בשוטים ונקשרו לעגלה. בראותו שיאנקה מהסס, הם הציפו אותו במלקה. הכאב החזיר את הילד למציאות העצובה: עורו נקרע שוב. נאלצתי לציית, ורצועה רחבה מעור גולמי נקשרה לחזה שלי. במובנים מסוימים זה הזכיר מכשיר למובילי דוברות, רק מחוספס יותר. הבנים עמדו בשורה והצליפו. המכה תפסה את צווארו של יענקי, והוא מיהר מיד. לאחר מכן העבדים הצעירים, בגניחות ובכי, התקדמו. הדבר הכי קשה היה להזיז את העגלה, אבל אז היא התחילה לנוע, וזה נעשה הרבה יותר קל. החגורה משכה מעט את הגוף, אבל זה היה נסבל. חצץ התכווץ מתחת לרגלי היחפות. נראה שבעולם הזה הם הבינו בצמחי מרפא, או לצמחי המרפא היו סגולות רפואיות בולטות יותר, ולא מזמן הרגליים השבורות באכזריות נרפאו לחלוטין. הם כבר נעשו מעט מחוספסים, וזה לא כאב כל כך, והאבנים היו בעיקר עגולות, ולא חדות כמו קודם. בהדרגה חלף החלום, ינקה זז, מנסה לא לדרוך על עקביו של הנער הקדמי. עלי לחש לו:
  - אתה שוב איתנו עכשיו?
  - האם זה משמח אותך? "הילד ניסה להזיז את החגורה כדי שהיא תתחכך פחות על החזה השרירי שלו.
  - לא ממש, אבל אנחנו יכולים לפחות לשוחח על משהו מעניין. אחרי הכל, אתה מעולם אחר. - העבד הצעיר ניער את שערו הארוך והשחור כהה.
  - כן! אני יכול לספר לך משהו! במה אתה מתעניין.
  סאדאת שאל:
  - באילו מלחמות ניצחה ארצך?
  יאנקה, באופן מוזר, היה נבוך:
  - איך לומר? כל ההיסטוריה של רוסיה היא מלחמות מתמשכות. כמו שאומר השיר העממי: רכבנו, רכבנו, לקח לנו הרבה זמן! הדרך מצרות, לצרות, ממלחמה, למלחמה! ממלחמה למלחמה!
  אם אנחנו מדברים על מלחמות, אז אנחנו צריכים לבחור את החשובה ביותר.
  - מי מהם היה הראשון? - באופן מוזר, שיערו האדום של סאדאת היה מסודר למדי. לפני המעבר הורשו הנערים לשטוף קלות בנחל: עקבות המכות נראו בבירור יותר על גופם המתוח והקשוח בעבודה.
  ינקה ליקק את שפתיו, הם לא האכלו מהבוקר והיה ריק לא נעים בבטן:
  - קשה לומר! בתחילה נקראה המדינה שלנו קייבאן רוס. הנסיך הגדול הראשון, על פי ההיסטוריה הרשמית, היה רוריק. הוא הקים שושלת מלכותית גדולה. נכון, כמה מדענים חולקים על הבכורה שלו; היו נסיכים גדולים לפני רוריק, למשל אולג, או אפילו קי העתיק. באופן כללי, היו הרבה מלחמות שונות. הראשונים אפילו לא נשארו בכרוניקות. אבל הכובש הגדול הראשון שהוכר בדרך כלל היה סביאטוסלב. תחתיו, קייבאן רוס כבשה שטח כמעט פי שניים ממה שהיה לה. הנסיך היה אסטרטג גדול, השתמש באופן פעיל בחיל פרשים, איגוף תמרונים ובניית חומות. זהו סוג של פלנקס, כאשר עשר שורות של חניתות בולטות עבות הרבה יותר מקוצותיו של קיפוד. Svyatoslav שיפר את המבנה, במיוחד, הקלע זרקו פגזים דרך החלק האחורי של המבנה. בדרך כלל הראשון מבין הנסיכים הגדולים הזהיר את האויב מראש על המערכה שלו ונתן הודעה: אני בא אליך! מעולם לא הפניתי את הגב לאויב!
  סאדאת הניד בראשו והעיר:
  - אזהרת האויב מפני קמפיין היא פזיזה ביותר. אתה יכול לאבד את רגע ההפתעה!
  ענה ינקה בשקיקה (נראה שהמשגיחים קיבלו הוראה לא להפריע לנאומים הנפלאים של הילד הנפלא, אולי הוא יפלוט משהו מועיל?).
  - בוודאי! אבל סביאטוסלב העדיף קרב פתוח על פני שיטוט ארוך על פני הערבה. עדיף להביס את האויב בבת אחת מאשר לרדוף אחרי כל כנופיה.
  סאדאת הסכים:
  - זה אפשרי באופן עקרוני! אני זוכר את המנטור שלנו לוכד דבורי דובדבן גדולות, מורח דבש על צלחת.
  - דבורי דובדבן?
  -בשר הפירות שלהם נחשב למעדן! חרקי צמחים נדירים! אז ספר לי עוד: סוויאטוסלב הרחיב מאוד את האימפריה שלך?
  ינקה נאנח:
  - בעוצמה, אבל למרבה הצער לא לאורך זמן. לאחר שכבש את בולגריה והביס את חיילי ביזנטיון, הוא היסס ולא כבש את קונסטנטינופול מיד. אז הייתה מלחמה עם הפצ'נגים, ביזנטיון יצאה לדרך. על ידי גיוס שכירי חרב לזהב, הקיסר הביזנטי השיג יתרון בכוחות. לאחר כמה קרבות עקובים מדם, נאלץ סוויאטוסלב לוותר. בקרב האחרון היה הנסיך קרוב לניצחון, אך התעוררה סופת אבק שעיוורה את חייליו. עם זאת, הוא שמר על רוב הצבא. כשחזרו חזרה, סוויאטוסלב ויחידה קטנה נפלו למארב של פצ'נג.
  סאדאת משך את הרצועה חזק יותר כדי שתשפשף פחות, ושאל:
  - מת?
  הצעיר גנח באנחה:
  - כן, הוא מת! והחאן פצ'נג עשה סבך מהגולגולת של סוויאטוסלב. למען האמת, זה סוף עצוב למפקד גדול.
  עלי הוסיף:
  - כן, זה קורה לעתים קרובות!
  ינקה המשיך:
  - התברר שקשה מאוד לשמור על מה שזכה. רק Tmutarakan הייתה נסיכות קטנה: ניתן היה לשמר אותה כחלק מקייבאן רוס. השאר אבד.
  סאדאת שאל:
  - מדוע לא היו לנסיך בנים?
  הילד הנהן:
  - ברור שהם היו! הם נלחמו על כס המלוכה. הייתה מלחמת אזרחים אכזרית, אלפים רבים של רוסים מתו. הנסיך ולדימיר, המכונה השמש, ניצח. הוא הרג את אחיו באכזריות קיצונית. במקביל, למרבה הפלא, הוא הוכרז כקדוש ונקרא קדוש.
  - מוכר כקדוש! - חייך סאדאת. - בדרך כלל השליט שהוא הכי קדוש הוא זה שכרת הכי הרבה ראשים.
  - במקרה זה, הכנסייה האורתודוקסית אינה הוגנת כלפי פיטר הגדול ואיבן האיום. הם נשפכו בחלקם דם: הם התאימו למדי לתפקיד הקדושים. - ינקה הניד בראשו בכעס. "עם זאת, יש מחלוקות על זה. הם אפילו רוצים להעמיד את סטלין בקדושה. הוא גם לוחם.
  - מה קרה אחר כך? - שאלו הבנים פה אחד.
  יאנקה המשיך, נדהם מהסבלנות של המשגיחים:
  - ולדימיר הכניס את הנצרות לרוס', לא ערך מסעות מחוץ לאימפריה, ובסוף ימיו ניסה לשלוט בצורה הוגנת. ואז לאחר מותו שוב הייתה מלחמה בין האחים עם מעשי טבח. בסופו של דבר ניצח ירוסלב, שזכה לכינוי החכם. לאחר סדרה של קרבות עקובים מדם, הוא הצליח להביס את הפצ'נגים. ירוסלב החכם שלט זמן רב, והיה אחד מהדוכס הגדול הוותיקים, אם לא הוותיקים, בזמן מותו. אחריו החלה דעיכתה של קייבאן רוס. נסיכויות קטנות החלו לרכוש יותר ויותר עצמאות. רק תחת מונומאך הייתה התעוררות חלקית. צבאו הביס את הפולובצים. עם זאת, אפילו מונומאך לא הצליח לאחד את כל הנסיכויות.
  סאדאת התעניין:
  - כיצד ניצח מונומאך את הפולובצים?
  - ראשית, הוא התיש אותם בהגנה אקטיבית, ואז יצא למתקפה מכרעת!
  עלי רצה לשאול משהו, אבל מכות מהשוט נפלו על הבנים, ואילצו אותם לגרור את העגלה מהר יותר. אחמד הניף את ידו בכעס: תפסיק להיות ליברלי! ינקה הסתובב: השוט שרף את צלעותיו, צלקות דקות ממכות קודמות, גירוד מעט. אבן חדה נכנסה לעקב החשוף שלו, הילד נאנק, כף רגלו שרוטה והליכה קשה יותר.
  כשהולכים עם עומס כבד ובקצב מהיר, אין זמן לדבר, במיוחד שהדרך שוב עלתה. ינקה אפילו שמח שהוא לא לובש בגדים: הרוח נשבה בנעימות על גופו החזק והעירום, מה שגרם לו להרגיש הרבה יותר טוב. הילד חשב שבעולם שלו, תושבי מדינות מתפתחות צריכים לעבוד קשה, במיוחד מושכי ריקשה.
  ולחיות ללא עבודה פירושו לצמח!
  סאדאת, קולו רועד ממתח, שאל את יאנקו:
  -מי ירש את מונומאך?
  - שוב היה ריב בין בניו. זה נמשך יותר מדי זמן. - ינקה השתתק, עוצר את נשימתו. - בכלל, כל מלחמות האחים הללו העידו על ההבל ההולך וגדל של הנסיכים.
  - מדוע אם כן האימפריה שלך טובה יותר מאחרות? - נחר סאדאת בבוז.
  - אולי משום שכמעט ולא היו בו עבדים. איכשהו הצלחנו לדלג על תקופת ההיסטוריה הזו.
  - אבל עכשיו אתה בעצמך עבד! - התערב סאדאת בציניות.
  - לא האדם מעטר את התואר, אלא התואר של האדם! - או יותר נכון להיפך! - ינקה תיקן את עצמו. הילד לא רצה לדבר בכלל, וזה היה כל כך קשה, אבל מצד שני, הדיבור הסיח את דעתו מהעומס.
  - בארצך, כמו בכל מקום אחר, הייתה מלחמה בין קרובים לכס המלכות. בסך הכל מצב נורמלי! - אמר סאדאת, דוחף חזק.
  ינקה הניד בראשו:
  - לא לעמים מתורבתים. אבל אלה כל כך פרטים. ואז זה החמיר עוד יותר, אויבים חדשים ואיומים הופיעו.
  - כשאתה חלש, אויבים תמיד מופיעים! - עלי הבחין כי בטנו של העבד הצעיר נפלה מרוב מתח. "ככה בינינו, הבנים, אלה שחלשים מקבלים יותר מכות".
  - ממש כמו מדינה חלשה! וקיבלנו סטירה מלאה בפנים ובאזיקים. - ירק יאנקה, מנסה ליישר את נשימתו. הוא ידע מניסיון שבקרוב זה יהיה קל יותר.
  סאדאת לחש:
  - אני מאמין!
  ינקה המשיך לומר, חסר נשימה:
  - כך קרה שהאימפריה המונגולית קמה הרחק במזרח. עם זאת, הוא כלל לא רק מונגולים, אלא נוודים שונים מכל הפסים. ג'ינגיס חאן איחד אותם. גם שליט גדול. באופן כללי, יש הרבה ויכוחים על מי הוא, יש אפילו גרסה שהוא הנסיך הרוסי ולדימיר. בכל מקרה, חייו של ג'ינגיס חאן הם כמו אגדה. כילד הוא נתפס והפך לעבד, ולאחר מכן ברח לסין. היו לו הרפתקאות רבות, כולל הרפתקאות המדהימות ביותר. בסופו של דבר, הוא הצליח לאחד שבטים רבים. האויב האחרון, החאן המונגולי, נבגד על ידי משרתיו שלו.
  - וקיבל פרס! - שאל עלי, מעווה את פניו.
  - אם אפשר לקרוא לזה פרס, הגב שלהם נשבר! - ינקה ציחקק.
  סאדאת הניד בראשו:
  - ובכן, זה טיפשי לשבור את הגב של אלה שעשו לך טובה. אחרי זה, לא תרצה לבגוד באף אחד.
  "הוא לא רצה שזה יהפוך לפיתוי עבור הלוחמים שלו." - הסביר ינקה.
  - אך לשווא! עידוד בוגדים במחנה האויב הוא כמו גידול חיטה שממנה אופה לחם הניצחון! - הטירון לשעבר הגה משפט.
  - לחם הבגידה הוא תמיד רעיל, ומשום שהוא נאפה מדגנים עשבים! - יאנקה פרגן בצורה חלקה. "אפילו הנאצים לא סמכו עליהם". אמנם השתמשו בשירותי הטור החמישי עד תום!
  - מעניין! וג'ינגיס חאן תקף את קייבאן רוס? - שאל והפיל טיפות זיעה מפניו של סאדאת.
  - כן ולא! - יאנקה עשה פרצוף ערמומי.
  - איך יכול להיות? או כן או לא! - סאדאת איבד את העשתונות.
  הילד נאנח והמשיך בטון מדשדש:
  - ג'ינגיס חאן כבש את השבטים המונגולים ותקף את סין. או ליתר דיוק, אימפריית צ'ינג הצפון סינית. למרות שלסינים הייתה עליונות מספרית וחומות מבצר חזקות, עקב חישובים שגויים של הפיקוד, כמו גם שוחד של מספר מפקדים, הם הובסו. בייג'ין נפלה כתוצאה מתקיפה לילית. הקיסר הסיני נקשר ברגליו לעצים ונקרע לגזרים! יתר על כן, הם קרעו אותו לאט, ולפני כן החיילים נרגעו על פניו של השליט לשעבר!
  עלי מלמל:
  - איזה דברים מגעילים!
  - המונגולים ביצעו לעתים קרובות מעשים אכזריים. אם לוחם אחד מתוך עשרה ברח, אז עשרה שלמים הוצאו להורג. אם לוחם אחד נתפס ולא שוחרר, אז כל העשרה נהרגו. - אמר יאנקה זאת בנימה מאשרת.
  - מה אם כל העשרה רצו? - שאלו הבנים.
  - אחר כך הוציאו להורג מאה!
  סאדאת העיר:
  - אז לא ישאר כלום מהצבא! בנוסף, אם כל הצבא יברח וירצו להוציא אותו להורג לאחר מכן, החיילים ימרדו ובעצמם יטפלו בתליין כזה.
  יאנקה היה ממש מבולבל, כי המונגולים לא היו בלתי מנוצחים לחלוטין, לפעמים הם הורדו. ומה עשית במקרים כאלה? עם זאת, הוא זכר את ספרטה. היה גם חוק בתוקף: יש להוציא להורג את כל הנמלטים! אבל כאשר אמפדריון הביס את צבאם, והמלך הספרטני נהרג בקרב, הם החליטו לעשות את הדבר הבא. אנו מכבדים את החוק בקדושה, מיום המחרת, אבל לעת עתה תן לחוק לישון. אחרי הכל, אתה באמת לא יכול להוציא את כולם להורג!
  - אני חושב שבמקרה הזה, גורלם נחרץ על ידי המפקד. אולי העניין הוגבל למכות פשוטות. - ינקה הניח הנחות.
  - נו נו! ככה מנהיגים הפכפכים! - סאדאת התבדח באירוניה.
  - בזמנו הוציא ז'וקוב פקודה: שיירו בכל קרוביהם של הנכנעים! - ינקה ליקק את שפתיו, שנעשו מלוחות מזיעה.
  - ומה?
  - אף אחד לא נורה בפקודה זו! אבל ההשפעה הייתה מאיימת: זה עזר לשרוד ליד לנינגרד. "הילד שוב פצע את הבוהן הגדולה שלו על אבן.
  - אז תמיד תפחיד ותנצח! אבל מה קרה ליד ג'ינגיס חאן?
  - לאחר שכבש חצי מסין, הוא החליט שהגיע הזמן להתקדם לכיוון המערב. כדבריו עד הים האחרון. הבא בדרך היה חורזם. אימפריה אסלאמית רבת עוצמה. - יאנקה כמעט לא הזיז את החגורה, ששפשפה את חזהו.
  סאדאת היה סקרן:
  - מה זאת אומרת איסלאמי?
  - האסלאם שלט שם!
  - זה מעניין! מה זה איסלאם!
  יאנקה, זורח מזיעה, משך בכתפיו:
  - תרגום מילולי כהגשה! המוסלמים מאמינים שהיקום נוצר על ידי אללה כל יכול אחד! ולכן העובדה היא שיש ייעוד מוחלט. אללה הוא כל יכול ואלו שמתפללים אליו חמש פעמים ביום, עוזרים לעניים, מבצעים את החאג' למכה, מקיימים את הרמדאן, לא אוכלים אוכל טמא, לוקחים חלק במלחמות דת, הולכים לג'יגה, או לגן עדן. ושאר הכופרים נידונים: לסבול לנצח בגיהנום!
  . פרק מס' 19.
  ולדימיר היה חסר אונים לחלוטין, וחוסר האונים הזה דיכא אותו. איך אתה יכול להיתלות שם כמו דחליל! לא בכדי נחשב הגרדום, אם כי לא הכי כואב, אבל הביצוע המביש ביותר. הדבר היחיד שגרוע ממנה היה השפדה! הם אומרים שזה היה נהוג ב-SS, במיוחד נגד נשים.
  והנה אישור המילים. הנאצי שלף יתד מהגדר והחל להשחיז אותה. אנשי SS אחרים גררו צעירה עירומה למחצה. רגליים יחפות של אישה כבת עשרים וחמש, דחפו הנאצים לתוך האש. האישה האומללה צרחה, לא בקולה.
  - אה אה אה אה! אין צורך!!! יקרים!!!
  האופמן, מחייך בהנאה, השיב:
  - לא! נחוץ! לתפארת גרמניה הגדולה, אנחנו נפגע בך!
  איש ה-SS לקח מותג מהאש והניח אותו על החזה החשוף של הצעירה. היא המשיכה לצרוח ולהתעוות כמו קדוש מעונה במחבת!
  הפאשיסט המשיך לירות עד שהילדה איבדה את הכרתה. איכרה צעירה מאוד אחרת הייתה עירומה לחלוטין ומשופדת.
  המחזה של הוצאה להורג מימי הביניים, כאשר בחורה חזקה מתנגדת נואשות למענה שלה, מגעיל ומושך בו זמנית. לראות את פניה של ילדה צעירה, כמעט ילדותית, מעוותת מכאבים, שרוטות וחבולות, נעים מאוד לסאדיסטים גרמנים. רגליה המאובקות והיחפות משתלשלות מצד לצד. אנשי ה-SS מרגישים אותם ושוברים להם את האצבעות. הילדה שוקעת יותר ויותר, מתחילה להיחנק, הצרחות נעשות שקטות יותר ויותר! הנאצים תופסים את הילדה בקרסוליים ומרימים אותה מעט, ולא מאפשרים לה למות במהירות.
  בינתיים, איש ה-SS מרים ילד קשור ברגלו. לזרוק את הלולאה על הרגל השנייה ולעשות מתיחה. הילד כואב מאוד, הוא צורח, אבל התליינים חסרי רחמים. אז אחד מהם לוקח שרשרת ומתחיל לסובב את ראשו של הילד. פניו של הילד הופכות ארגמן מסבל בלתי נסבל. פולט גניחה כואבת, הילד גיהק דם. רגליה של ילדה אחרת נשברו על ידי נאצי והוא רומס את ההריסות במגפיו. ולדימיר שוב ניסה להשתחרר, הוא השקיע את כל רצונו במאמץ שלו. החבל סוף סוף נכנע ונקרע. הצעיר נפל לאחור בכל כוחו. ברגע זה, יתד מחודד בחדות חפר בפי הטבעת של ולדימיר. הצעיר הרגיש כל כך מושפל ונעלב עד שהוא פלט שאגה מדהימה, ניסה לקפוץ, שלושה לבבות הלמו בבת אחת, ולחץ הדם שלו קפץ. ולדימיר התעוות פעם נוספת, היתד הלך עוד יותר עמוק, עבר דרך המעי הגס ונכנס לתוך הבטן. הלוחם הצעיר בעט בדריק ונשף בחדות:
  - כן, אני יודע שזה שטויות! זה לא יכול לקרות במציאות. זה אבסורד לחלוטין.
  היתד הגיב בדחיפה עוד קצת קדימה, תוך שהוא מחורר את ריאותיו. בינתיים, הנאצים החלו לנסר את הילדה על פני הקומות במסור חלוד, תוך כדי בדיחות מגונות וסטירות בגופה.
  במאמץ אדיר, ולדימיר תפס את היתד ברגליו וניסה להתרומם, זיעה חמה זרמה ממנו בזרם, למרות שבגוף העל שלו, נראה שהוא לא צריך להזיע! האדמה הסתובבה לנגד עיניו, האביר לחש תערובת של קללות ותפילות. כל הבתים בכפר כבר עלו באש, וכנסייה קטנה עלתה באש. לפתע נורה פגז 37 מ"מ מתוך טריז קטן. זה נראה כאילו הגרמני היה אס, מתנת השטן נחתה ממש בצלב. התושבים שנותרו בחיים מתו בייסורים. לפתע, ולדימיר נפגע בכאב בראשו מאת אש בוערת: הוא יצר גוש מרשים, כשהוא מצמרר בשערו. הצעיר הרים את ידיו, הם לא צייתו לו, כמו זרים, הם היו תלויים כמו שוטים. ולדימיר ענה בגניחה:
  - כך הגוף שלך בוגד בך!
  קרן נוספת, ענקית כמו אסטרואיד, נפלה על ראשו של הצעיר. מכה מפלצתית, שאגה שסוחטת את עור התוף ולדימיר... התעוררתי.
  הלוחם הצעיר חזר לאולם, ממצמץ במהירות. אלפים מבולבלים שוטטו בקרבת מקום.
  אסטרטה טפחה על הלחי של הצעיר:
  - אני רואה שזה לא היה מספיק דברים נעימים בשבילך? איזה פרצוף מיוסר יש לך.
  הלוחם הצעיר מלמל:
  - ואקום בארכיון! (זה לא יכול להיות גרוע יותר).
  השדון ליקקה את מצחו של הצעיר בלשונה הארוכה:
  - בהלם!
  - לא המילה הזאת! סיוט בגלקסיה של חולדות סרפד, סרט מצויר לילדים, לעומת מה שנאלצתי לסבול! - אמר ולדימיר ברוגז.
  המפקד הניד בראשה:
  - אולי הסם, במקום לגרום לאופוריה, עורר רגשות שליליים. מה אתה יכול לעשות, סופרכימיה.
  - מי יודע אילו נוסחאות? משהו יוצא דופן לחלוטין? - שאל ולדימיר וסובב את צווארו הקהה.
  - השימוש בסאבקווארק, פריקות קורונה, יש לכך השפעה מיוחדת על כל מוח. "עם זאת, אם תרצה, נוכל לספק לך דרך הרבה יותר נוחה ומהנה לבלות את זמנך." לא רוצה לשחק וירטואלי!
  ולדימיר חייך:
  - רק משהו קשה, צבאי! התייסרתי בחזיונות ואני צמא לדם! זו אשמתי,
  תפסיק להתבכיין בפחדנות!
  קח את המקלע בידיים שלך,
  ולשפוט!
  הצעיר שר זאת בכעס בלתי מוסתר.
  אסטארט הסכים:
  בואו כולנו נהנה קצת. לשם שינוי, אני מציע לנהל קרבות ברמת הטכנולוגיה של העידן האטומי.
  - למה זה עוד יותר מעניין!
  - הגענו לרמה דומה לפני יותר מעשרה מיליון שנים. עבורנו זו היסטוריה עתיקה. - קרצה אסטרטה בסרקזם, עינה הימנית היארה כמו השמש העתיקה.
  - אבל בכל זאת מעניין יותר: מאבירים עם שריון, ובליסטראות עם אבנים? - ולארד קפץ את אגרופיו.
  - בליסטראות הן המצאה מאוחרת יותר, אבל אנחנו האלפים, בניגוד לבני אדם, לא אוהבים ללבוש שריון כבד. כן, הם מועילים מעט. קשת גמדונים טוב יחורר כל שריון עם החץ החד ביותר שלו.
  - אפילו מזויפים על ידי גמדים! ולרד לא האמין בזה.
  - ישנם סוגים שונים של גמדים! - הוסיפה אסטארט. - השריון הטוב ביותר במלחמה הוא אופי חזק, מוח חזק!
  קצין שדוני קריזלי בדיוק יצא מאופוריה קיצונית. פניו האדמדמות והנערות היו נרגשים ומחייכים:
  ריחף מעל כוכב הלכת האומלל!
  היפרפלזמה חושך רותחת!
  אני אכה אותך בראש עם העול!
  תאיר את הראש שלך!
  ולדימיר (ולרד) שר, שומר על מצב רוח שובב:
  לוחם גמדונים הוא לא חייל מעץ אלון!
  לפחות לפעמים הוא מגיע לבית משוגעים!
  הופך אויבים מרושעים למותגי אש!
  עם המוח הגמיש והחכם שלך!
  שני הבנים מחאו כפיים. הם התנהגו כמו ילדים קטנים. קריזלי החל לזרוק שוב בועות, והניח זר ענק על ראשו. ולרד אפילו הופתע איך הצליח לצמוח כל כך הרבה, והופיע מיד מהריק.
  השדון הצעיר ניסה לצרף "רב צבעים" שופע דומה לוולדימיר. הצעיר אפשר לעשות זאת. הזר חלף על פני הראש ונתקע על הכתפיים. ולדימיר הסתובב, וסמל המנצח התפורר לקונפטי נוצץ כמו אבנים יקרות מוארות.
  - וואו! - צחק סגן הקצין הזמני. - גשם כוכבים אמיתי! מעניין איך זה הטעם.
  קריזלי נגסה מהזר.
  - ומה? זה אפילו לא רע! ובכן, יותר גרוע משוקולד גרביטציה! אני אתן ולאדיק, אני אוהב אותך, אתן לך שוקולדים כל יום!
  ולדימיר ניער את אצבעו:
  "אתה לא יודע מה הגורל הרע קבע עבורנו!" וזו נתונה ידידות גברית חסרת אנוכיות! רק שאני לא יכול לכבד את הפינדארים מהסיבה שאי אפשר לחשוף את עורפו לאחר שנקרא גבר!
  אלפריה הטיחה את קריזלי על האף.
  - לא, ילד שלי! אני לא אתן לך את זה! הוא החבר שלי!
  - קביעות במין מזיקה לבריאות כמו מונוטוניות באוכל! - שמתי לב שצ'יזלי חורקת.
  - אני מסכים, ולא אכפת לי לבדר אותך, ציפור קטנה שלי. טוב בוא אליי! - הילדה הזיזה את לשונותיה, ועשתה זאת בצורה מפתה להפליא!
  קריזלי הניד בראשו.
  אתה יודע, אני מקיים יחסי מין עם נקבה כמעט כל שעה! זה כבר משעמם! את, כמובן, נקבה מהממת, אבל החבר שלך, שמעולם לא שכב עם גבר, הוא הרבה יותר מפתה!
  - הוא לא יודע איך לעשות את מה שאני מבצע בצורה מופתית! - אלפראיה היללה.
  - אז אני אלמד אותו! זה אפילו יותר מעניין ככה! טוב שהילד חף מפשע לגמרי! - קריזלי שיחק בשפתיו השמנמנות והמצוירות.
  - תמימות במין היא כמו ארנק ריק, היא גורמת לך להשתמש במוח שלך, אבל היא מונעת ממך שובע! - אלפאריה הבחינה, מעווה את פניו. - אם אתה מבין על מה אנחנו מדברים!
  - שאני "אדם שלם"?
  אסטרט הניפה את ידה בביטול:
  - לא! לא יהיה סקס כרגע! ראשית, בואו נתאמן קצת וירטואלי. אנחנו נטוס דרך גזרה מסוכנת; התנגשות עם שודדי חלל אפשרית. איך נוכל להילחם בהם אם אנחנו לא מוכנים מספיק?
  קריזלי נעלבה:
  - מאיפה הבאת את זה? יש לנו ניסיון של קרבות אמיתיים.
  אסטרטה הבזיקה בעיניה:
  - מה, כיסוי תקשורת. בנוסף, טכניקות לחימה יד ביד אינן מפותחות מספיק!
  - מה זה לעשות? - ייבבה קריזלי.
  - עדיין לא! בואו נעבוד על החוליה החלשה ביותר שלנו, כלומר נחיתת חיילים על פני כדור הארץ. ייתכן שבקרוב נצטרך להתמודד עם זה. - המפקדת קפצה את אגרופיה.
  נזכר במשימה, ולדימיר הנהן:
  - בוודאי! אולי זה הדבר הכי חשוב!
  - אנו עושים ברית מילה מילולית, כפות רגליים למעלה ועל הסיפון! - אסטרטה נופפה באצבעותיה.
  האלפים פנו לחדר הכושר. אלפאריה, המריאה ומרפרפת כמו פרפר, לחשה באוזנה של קריזלי:
  - אתה לא מבין על מה אתה מוותר!
  - אני לא מסרב! חכה רגע! - השדון הצעיר נראה לא מאושר.
  באולם הוירטואלי עמדו גמדונים וזוג מאוהב במעגלים מסודרים במיוחד. לאחר מכן, זרמי אור הדומים למפל נשפכו עליהם! ולדימיר עצם את עיניו בעל כורחו: הוא היה מואר עד הסוף. באופן כללי, הבהירות והרוויה היו מוגזמות. הצעיר חשב: כמה אנרגיה יש להם להוציא על זה. ובכל זאת, האלפים הם לא גזע רציונלי לחלוטין. כמה עודפים שונים יש להם: תשוקה ליוקרה והדר ראוותני.
  קבוצת הלכידה מצאה את עצמה בתוך תובלה הנחיתה. הם החלו לברוח במהירות ולתפוס את מקומם.
  ולדימיר בחן את עצמו: הוא נראה מגוחך משהו. אפילו אלפריה צחקה:
  - מה יש לך! האם אתה רוצה לפצות על אורך כבודך הלא מספיק?
  - ובכן, אתה גס רוח! - הרגיש הצעיר שהאקדח הענק משפשף את קרסוליו ומונע ממנו לרוץ. בנוסף, השריון הענק היה מגביל משהו, לוחות הטיטניום העבים הקשו על כיפוף, והנשק התלוי מהחגורה דמה ללולאה.
  - לעזאזל ימי הביניים!
  - אלה כלי נשק של העידן האטומי! - אמרה, עושה פרצוף חמוץ על אלפראי. גם הילדה עצמה נראתה כמו דחליל, לבושה הסוואה מנומרת מלוכלכת וקסדה על ראשה.
  ולדימיר התאים את האקדח לידו הימנית ובדק את השיגור. ממ-כן, זה הדוק מדי, והרתיעה גם תשבש את הכוונה.
  ולדימיר תפס נשק, ככל הנראה הקנה של אלה שהאלפים נלחמו בהם בימי קדם, וירה במבט חטוף. הרתע פגע בכף היד, הכדור פגע בסמוך למרכז המטרה.
  - כן, גם הכוונת הקדמית שלו מופלת! - אמר ולדימיר ברוגז.
  הופיעה תמונה הולוגרפית, אסטרטה שאל:
  - ובכן, איך אתה אוהב את ה"אליגטור" שלנו!
  - נשק מלוכלך! וממש לא פרקטי! ולדימיר עשה פרצוף.
  - איך לומר שזה פורץ דרך שריון שחושלו גמדים. אבל אל דאגה, אולי עם הזמן נמצא משהו טוב יותר! - צחקה אסטרטה.
  - באיזו שעה! זה וירטואלי! זהו קרב חד פעמי, כמו תמיד! והכל לא ממש אמיתי! - הילד קימט את מצחו
  - אבל הכאב אמיתי! - השדון העביר את לשונה על השפתיים המפתות.
  - בזה אתה רק מחקה אנשים!
  - הכוונת הקדמית שלו מופלת מעט, אז תתאמן קצת! אז תבוא אליי!
  ולדימיר ירה עוד כמה יריות מבחן, וציין את האיכות הנמוכה של האקדח ואת היעדר כוונת אלקטרונית. לאחר מכן יצאו הוא וחברו למסדרון.
  למרות שהעיצוב היה וירטואלי, הוא כנראה תוכנת על מחשב מקולקל. כמה היו המסדרונות מבלבלים, ועל הרצפה פה ושם היה זבל, בקבוקים ריקים וכמה גומיות דקות מוזרות. אלפאריה ציחקקה. ולדימיר שאל:
  - היי מה אתה עושה?
  - אתה יודע מה זה גומיות? - הנערה האריכה את ציפורן האצבע המורה שלה.
  - סביר להניח שדונים לעיסת מסטיק!
  - כן, לא, חבר'ה לובשים אותם במקום אחד! - פלטה אלפראיה.
  - באמת!
  - או יותר נכון, לבשו אותו בימי קדם! דרך אגב, יהיה נחמד לנסות את זה! - הילדה התעסקה בגומייה, שגדלה עד שני מטרים והפכה למסמר גמיש.
  - אני לא חושב שזה רעיון טוב! לזרוק את הזיהום.
  הצעיר, שעבר בספינה, ציין שקבוצות הקרב על השדונים לא נעות בצורה ברורה כמו בני האדמה. וההסוואה שלהם היא אדומה, צהובה וכתום. ברר! האם זה הגיוני, אין תחפושת. כמעט כל האלפים מנערים את העגילים ומחייכים את השפתיים הצבועות והשיניים המלוטשות. ולדימיר חשב שאם זה יגיע לקרב רציני, צבא כל כך זוהר בקושי יהיה מסוגל לשום דבר.
  כמעט ליד הדלת פגש ולדימיר את קריזלי. השדון הדו-מיני לבש כל כך הרבה שריון שהוא נראה כמו טנק ממלחמת העולם הראשונה. בנוסף, נעשו עליו כתובות בשפה המהודרת של האלפים. אולם התוכן הצביע על כך שבעל השריון סבל בבירור מחרדה מינית ומתסביך נחיתות. ביד אחת החזיק השדון קסדת קרניים, ביד השנייה בנדורה מוזרה שנראתה כמו להביורים.
  - אתה ואני באותו צוות! - אמרה קריזלי בשמחה. - אה, ואנחנו נילחם, נחקור את כולם!
  - לא הרעיון הכי טוב! ולרד הניד בראשו.
  - למה! הכי! אני אהיה בחלק האחורי שלך! פניה של קריזלי הפכו מתוקות למדי.
  - ביסקסואל מאחור! אין שמחה גדולה! - ולרד התחיל להבין לאן עדיף להעביר את הסוטה.
  - תירגע! אהבה לא מקבלת אלימות! - הקול הפך למגעיל אשוחית.
  - אל תחשוב על זה אפילו! אנשים לימדו אותי טוב! - הדבר היחיד שמנע מהבחור מפגיעה פיזית מיידית הייתה העובדה שאחווה צבאית היא מושג מקודש!
  - ובכן, רצתי! מי איתי: הוא גיבור! כל אחד בלעדיי הוא חזיר מחורבן! - קריזלי הניף את כף רגלו, ולמרבה ההפתעה, למרות המראה המגושם שלו, הוא נעלם במהירות סביב העיקול.
  ולדימיר הניד בראשו:
  - הבחור הזה מעצבן אותי!
  אלפריה הצהיר:
  - זה מדליק אותי!
  במקום לענות, ולדימיר הביט פנימה. אסטרטה הייתה בהסוואה, אבל פטמות האודם הזהובות הבהירות של שדיה המלאות, גדולות מספיק עבור שדון, נחשפו.
  - נו? לא שלך, לא זר! גיבור אחרון!
  - אני באמת מוכן לקרב! אבל עם כלי נשק כאלה, אתה לא תילחם הרבה. זה "דחליל"! "ולרד הטיח את רגלו בקיר בתסכול, וקול צלצול חזק נשמע מהפגיעה.
  - אולי באמת, תן מקלע כזה מתקדם. רק סלח לי ילד, אתה צריך להיות מסוגל להשתמש בכל סוגי הנשק. הפקודה שלך הזהירה אותי: היכולות של לוחם מתגלות בצורה מלאה יותר עם נשק חלש! - הקפטן זרק כמה פגיונות באוויר.
  - ובכן, כנראה נצטרך להתהפך!
  אסטרטה בקושי הצליחה לעצור את צחוקה:
  - בסדר! לך יקירתי!
  ולדימיר תפס את התנין וכיוון אותו על חזהו של המפקד:
  - האם אתה רוצה לחוות כאב?
  הילדה לא הרימה גבה:
  - למה אתה זז די מהר! תן לי לעזור לך! - אסטרטה הרים אגוז מהשולחן ואמר. - האם אתה יכול להכות אותו בזבוב: כמו שעשו אבותינו?
  - ופגע במטרות קשות יותר! - מלמל ולרד ברוגז.
  - אבל לא מ"תנין"!
  הילדה זרקה את האגוז. ולדימיר ירה: הקליע בקושי פספס את הפגז ופלח את המחיצה. אסטרטה הנידה בראשה:
  - לא, אני רואה שאתה לא שדון-על! האנשים שלנו נתפסו!
  - השיגור הדוק, הקנה כפוף, הכדור גדול! בדיוק כזה: אתה יכול לפגוע בו רק באופן אינטואיטיבי! - הרחרח הצעיר קנה של אקדח גדול.
  -אין לך אינטואיציה!
  - ובכן, לא עם סוג זה של נשק! - ולדימיר שחרר פריקת כעס עצומה מעיניו. - שלטתי במערכות אולטרה-מודרניות כדי להתרגל לזה: זה לוקח זמן.
  אסטרטה פגעה באצבעה בדמה בצורת תנין בעל שתי רגליים: היא פתחה את פיה ומקלע קצרצר קפץ ממנה. הילדה תפסה אותו בכף ידה:
  - ובכן, משלך! אני מקווה שתוכל להתמודד עם זה טוב יותר?
  ולרד היה מאושר:
  - היו לנו קורסים בלוחמה עם מקלעים עתיקים. במקרה שאתה צריך להילחם במגזרים שבהם היפרפלזמה ופלזמה נוטרלו. בין היקומים וביקום עצמו אתה יודע: חוקי טבע שונים.
  - זה אלמנטרי! אבל קודם כל תבדוק. - הילדה זרקה את המקלע. ולדימיר תפס אותו באמצע טיסה, סובב אותו כמו טופ והוריד את הבטיחות. הנשק היה קל עם הדק רך.
  - אני מוכן!
  הילדה היא כמו קוסמת: עוד רגע כף ידה הייתה ריקה, ועכשיו הייתה עליה ערימת אגוזים:
  - יפה!
  - כן נחמד מאוד! יש לך רפלקסים מצוינים. - הצעיר העריץ את השדון, בהשוואה לנקבות אנושיות, היא הייתה כמו תפוז מול תפוח.
  - עכשיו תירה! - הילדה הקיאה בחדות כחמישים אגוזים.
  ולדימיר נתן סיבוב. הוא תפס מיד את תנועות האגוזים. זה לא כל כך קשה, מכיוון שהמהירות נמוכה יחסית, המתנות של הסנאי החייזרי נופלות, נסחפות רק בכוח המשיכה. וכדי לחשב את התאוצה: אתה יכול להשתמש במחשב מוח היפר-פלסמי.
  אסטרטה שרק:
  - בראבו! אתה אס שדון אמיתי! אתה תתוגמל על זה! - קפצה הילדה ונישקה את ולדימיר על השפתיים. הוא רכן קדימה כדי לפגוש אותה. פתאום אסטרטה התרחק: - קצת אחר כך! עכשיו לך להילחם! - המפקד הפיל את האספקה.
  ולדימיר הרים כמה מגזינים, תחב אותם לכיסיו, עכשיו הוא הרגיש כמו שיכור אחרי הנגאובר! בצאתו, הוא פתח את הדלת בבעיטה וקפץ החוצה כמו רוח מידים רטובות.
  כבר בירידה לדרג התחתון, ולדימיר נתקל בסרטן עיזים! הבחור הזה נופף בציפורניו והרעיד את זקנו:
  -אוו!
  - פסיכו! - נחר הצעיר בבוז.
  עז סרטן אמר:
  - יש לך מלכה מגניבה! לשאול אותו לדקה!
  במקום לענות, אלפריה בעטה בלסת. סרטן העיזים התהפך, בועט במגפיו העקומים.
  לאחר מכן ירדו הצעיר והנערה דרך המעלית לטרנספורט מספר שלוש. האלפים כבר היו שם, הם עמדו בתנוחות ציוריות ולעסו. יחד עם זאת, נערות ונערים עדיין סיירו את שיערם.
  אלפריה הנידה בראשה:
  - נו נו! הנה הצילומים!
  ולדימיר ענה פילוסופית:
  - פרטי, אנשי צבא, האיכות שווה לזו של מפקד, בניכוי משך השירות!
  - הערה מדויקת! - אלפריה ניגשה לטייס. -האם אתה מוכן להעברה?
  - כמו פוטון לקרינה! - הייתה תשובה ברורה.
  - אז בואו נתחיל! זה נורא כמה לאט הזמן עובר במציאות מדומה!
  הטייס צחק כאילו זו אשמתו:
  - אני לא יכול, המפקד האיץ אותו!
  
  חמישה שילוחי נחיתה נפרדו מהכלי. הספינה התנדנדה בחוזקה, היא מיד נעשתה קלה יותר והגדילה מעט את מהירותה.
  גם רכבי האלפים נראו יוקרתיים ואלגנטיים, אך צורתם לא הייתה יעילה מספיק. נעשה שימוש במנועי סילון פרימיטיביים למדי. אף על פי כן, טייסים מנוסים (בני כמה מאות שנים כל אחד): הם הכירו את עסקיהם, "חרציות"-3, כפי שכינו האלפים את כלי הרכב שלהם, התייצבו בשרשרת.
  כך קרה שלדימיר, אלפריה וחריסלי, עם לוחמים נוספים, מצאו את עצמם בחזית המתקפה. לאחר שצללה לאטמוספירה של הפלנטה, הספינה החלה לחמם את גוף הספינה, ונשמע רעם.
  קריזלי שרקה:
  - הנה פראייר-קופח! אתה בכלל יודע איפה ננחת?
  - המפקד יודע! - אלפראי נקטע.
  זרמי האוויר הנכנסים העיפו את הרכב מצד לצד, וגרמו לקירותיו להישבר. כשהם התחממו באטמוספירה ההולכת וצפופה, השאגה גברה, נראה היה שהם בתוך תוף ענק, שהענק מכה בו יותר ויותר בעוצמה.
  קריזלי צעק:
  - זו בעצם גסות רוח מדהימה! אז תנער את האלפים הגבוהים.
  - במלחמה אמיתית, זה לא קורה! כבר הייתי באקסלרטורים כאלה שהם זרעים. אתה צריך לעבור בית ספר אנושי!" אלפריה הבחינה.
  - אני לא רוצה! מה זה בית ספר - אלו שתי כיתות! אני לא יכול להתחמק מכאב הראש! - השדון הרים את המקלע שלו כדי לשכנע.
  - האם יש לך מערכת דירוג של חמש ספרות?
  - לא, עשרים ספרות, אבל אף אחד לא שם את זה מתחת לשתיים!
  - כן, כנראה שאתם גמדונים, בלבלתם את התהליך החינוכי עם מין. - אלפאריה נענעה את ירכיה בהזמנת.
  - תהליך הלמידה המהנה ביותר הוא סקס! והכי חשוב, אף אחד לא יסרב לקחת אותו מחדש! - נבח השדון.
  - סקס הוא הנושא היחיד שבו כולם שואפים לשים יותר סיכון!
  אלפראיה הוסיפה.
  - המשותף בין מין ללימודים הוא ש-C עדיף על D!
  בינתיים, רצף של ספינות נחיתה ירד נמוך מספיק ונכנס לחלל נטול העננים על פני כוכב הלכת שהוכן לכיבוש. הראות לא הייתה טובה במיוחד, היה מאובק מדי, היינו צריכים להפעיל מכ"ם פרימיטיבי. כתוצאה מכך, ההתמצאות לא הייתה חשובה, והאבק עצמו, צהוב ומבריק, גרם לגירוי.
  - תקשיב לאס הראשון! מודול שלישי קורא לך! - מכשיר הקשר דיבר בקול נשי נעים, אך צרוד משהו.
  - אני מקשיב לך שלישי! - הגיבה אלפראיה.
  - המכ"ם זיהה זה עתה את תנועת הספינות בדרום.
  קריזלי מלמל:
  - נראה כמו מלכודת!
  אלפריה אמרה בהחלטיות:
  - זה יכול להיות כל דבר, אבל לא יכולה להיות שאלה של צמצום ההתקפה. - אגרוף הנערה קפוץ.
  - שימו לב, מודול שלישי, המשך באותו קורס! - דיווח הטייס. - או צור קשר עם Astarte.
  - כבר יצרו איתנו קשר ואמרו לנו לשמור על הקו! - הם חרקו בקצה השני.
  - תמשיך עם זה!
  ולדימיר ציין:
  - עלינו לרדת, האויב נמצא מתחתינו!
  אלפאריה הורה:
  - בוא נצלול! אל תוך התהום!
  ה"חרצית" הלא צייתנית במיוחד ירדה, והתגברה על התנגדות האטמוספרה. מד הגובה צפצף ברחמים, הוא נראה די מעורר רחמים.
  הרדאר סוף סוף תפס את נקודת השליטה ונתן אות! כמעט מיד הופיע סימן ירוק על המסך המאובק. קולו של אסטרטה, מעוות מעט על ידי המשדר, נשמע:
  - הפעל את משטח הירי!
  אורות קטנים החלו להבהב, וכשליש מהם מתו!
  קריזלי, מתעוות בעצבנות, הסביר:
  - כך בודקים את מצב המטרות ההתחלתיות!
  - עני! - אלפראיה עיקמה את שפתיה לצינור.
  מנועי ההנעה סערו, ומובילי הטילים זחלו החוצה מתחת לדלתות שנפתחו.
  החרצית רצתה בשמונה עשר טילים, אך רק שלוש עשרה נורות אזהרה בלוח נדלקו. ולדימיר קילל:
  - זהו ניהול כושל משווע!
  קריזלי השיבה בבכי:
  - כן! זה בהחלט אפשרי במלחמה, במיוחד אם הציוד ישן!
  אלפריה ציווה:
  - פגע בריכוזי חיילים בטילים. במקרה שניתן לראות אותנו בבירור!
  קריזלי הסתכלה דרך מערכת ההדרכה.
  - נפגע בצריפים. הם גדולים ויש להם הרבה חיילים. לגבי הגדר, היא עשויה מבנייה גולמית וניתן להפיל אותה בעזרת איל חבטה.
  אלפריה הנידה בראשה:
  -אתה משוגע? גוף צמוד לקיר!
  - זו לא העבודה של גמדים, אנחנו נפרוץ! איך לשתות בואו לפרוץ! - קריזלי אפילו התחמק.
  - אז קח סיכון אם אתה כזה גרייהאונד!
  האלפים התייצבו בקו מושלם מבחינה גיאומטרית: עכשיו הם דמו לחיילים אמיתיים. אפילו העיניים הפכו לא ילדותיות, אלא חמורות, נוקבות, כמו אלה של גיבורי החלוץ של הסרטים הסובייטים הישנים.
  - לפחות אתה מסוגל למשהו! ולדימיר היה מאושר. הצעיר חשב שבכל זאת האלפים אינם פראיירים כאלה: מפונקים, כן, אבל לא פחדנים.
  אלפאריה הסתכלה בעצמה לתוך האופטיקה החזקה, דחפה את קריזלי ללא טקס. קומפלקס מבנים בעמק כחול צף לאיטו לעבר כלי הנחיתה.
  - הראות מעוננת! - אלפאריה ניסתה ללא הצלחה להגביר את החדות. "והכוס לא ניגבה הרבה זמן."
  -מי ימחק אותם? רובוטים או מה? - פרץ קריזלי. - אבל הכל גלוי כפי שהוא. נפתח באש על הצריף ממרחק של שלושת אלפים ז'ר, שאר הכלים ילכו בעקבותיך.
  - אנחנו נעשה את זה!
  - בנוסף, במשחק הוירטואלי, עלינו ללכוד גביעים יקרי ערך. הם מאוחסנים בדרך כלל במרכז הבסיס. - השדון שפשף את אוזנו בציפורן מצופה בלכה בהירה.
  אלפריה ציינה:
  - החדר הזה נראה כמו תחנת ייצור עתיקה. וואו, האנטנות האלה כל כך עקומות!
  קריזלי שרטט אוטומטית מפה והצביע באצבעו:
  - יש שם גביעים!
  עם זאת, הבניינים כבר נראו לעין בלתי מזוינת; הם התקרבו. כבר ניתן היה לראות מגדלים מצופים בלוחות שריון.
  - שלושים ושתים מהם, המרחקים בין המגדלים זהים! - אלפראיה החלה לכופף את אצבעותיה.
  ולדימיר לחש:
  - אגוז קשה לפיצוח!
  השדון, נוהם (כאילו מגניב), העיר:
  - מכיוון שהמרחקים זהים, זה אומר שאנחנו צריכים להילחם בטרולים. בימי קדם, לעתים קרובות רבנו איתם. בנוסף, טרולים אוהבים סגנון צריפים.
  - עם טרולים וירטואליים! - תיקן אלפראי.
  מערכת ההדרכה הפיקה את המספרים הראשונים - זה היה המרחק למטרות שנבחרו. קריזלי שרקה:
  - עכשיו זה מתחיל!
  ולדימיר נגע במקלע, לא, זה היה נשק די חלש. גם אם אדם מודרני הוא עירום לחלוטין, עורו עם תכלילים היפרפלזמיים לא יחורר על ידי כדור עופרת. למרות שלא, לנשק הזה יש ליבה העשויה ממתכת תת-רדיואקטיבית הרבה יותר קשה וכבדה. עם זאת, זה עדיין לא יפרוץ. נכון, במציאות מדומה, המחשב, כמו מטריצה קיברנטית, קובע את הפרמטרים של הגוף. אז הם יכולים להפיל אותו, אפילו עם נשק פרימיטיבי. מה, עם זאת, לא לגמרי הוגן.
  קריזלי תופף באצבעותיו בהיסטריה, הכפתור היה אדום, אז דם גמדונים דומה לדם אנושי, ארגמן בוהק. אישוניו של השדון הצטמצמו: הוא דומה במקצת לצפע קטן היושב במארב. הזמן עובר לאט מאוד עבור מוח היפרפלזמי, במיוחד כאשר אתה מחכה. זוהי הפיזיולוגיה של חילופי היפרקוונטיים. מעניין לציין שבין היקום, במיוחד בצמתים של עולמות אנטי-עולמות, נצפו צבירים של היפרפלזמה נדירה ביותר. אבל בתחילה הייתה תיאוריה שהיפרפלזמה, כמצב השישי של החומר, אינה מתרחשת בצורה חופשית בטבע. אבל מחקר הראה שברמות מסוימות כמעט כל החומרים יכולים לעבור למצב השישי או השביעי של החומר. היו התפתחויות שונות של כל מיני מדענים: המצב השמיני של החומר הופיע, כמו גם סוגים רבים של היפרפלזמה. בפרט החלו להיבנות ממנו רקמות אנושיות. אולי לא רחוק הזמן שבו אדם, גם ללא טכנולוגיה, יהפוך לנשק קטלני המסוגל לשנות את הפרמטרים של כוכבים וכוכבי לכת. באופן כללי, גם במדע בדיוני עתיק היו הנחות שונות לגבי איש העתיד. לדוגמה, אפרמוב היה צנוע והגדיל את תוחלת החיים בחברה קומוניסטית ל-200 שנה בלבד. בנוסף, הוא הגביל את האוכלוסייה. זה מוזר, אבל גם אחרי שאנשים התחילו לכבוש גלקסיות, תוחלת החיים לא עלתה משמעותית, וכקומוניסט ואתאיסט, אפרמוב לא האמין בנשמה אלמותית. בכלל, הוא התעמק אל העתיד במשך אלפיים שנה, שזה הרבה, אבל באופן כללי הסיכוי הוא לטווח בינוני. מוזר, אבל רוב סופרי המדע הבדיוני, בעיקר הזרים, לא ציירו את העתיד בצורה אופטימית מדי. באופן כללי, סוג של אופנה הלכה לכיוון דיסטופיות: בתקופת עולם מפולג. הם צובעים את העתיד בצבעים כהים. עם זאת, כבר אז היו ראשים בהירים שהבינו שהעתיד שייך לממשלה מאוחדת. ביניהם היה ענק גדול שהאפיל על ז'ול ורן, שצפה תגליות רבות - במיוחד היפרפלזמה. חלק מהדברים שהוא המציא עדיין קיימים רק בפרויקטים. למשל, יצירת יקומים חדשים! עכשיו מדענים אומרים שבאופן עקרוני זה אפשרי, אבל זה עדיין לא יצא לפועל! אבל ההתקדמות מתפתחת, והמוח האנושי הוא ייחודי. הוכח שמקור האדם מקוף הוא מיתוס! למעשה, קופים הם סוג של ענף קשור, אך מנוון. למעשה, ההיפרנוספרה הולידה עניינים אנושיים. המוח האנושי לא היה עשוי במקור מחלבון, ובניגוד לפרימאט פשוט, למוח האנושי היו 999 ממדים! משמעות הדבר היא שאנשים מסוגלים תיאורטית לתפוס בו-זמנית מגוון גדול של זרימת מידע מיקומים שונים. למרחב אין גבולות, לחומר אין מחסומים, אבולוציה של מגבלות! באותו אופן, האדם, כדי לא לעמוד במקום, החל לפתח את מוחו. המדע קירב את הפרא לשעבר עם גרזן אבן לרמה של אל. אמנם האמת אינה כל יכול, אלא חזקה מאוד! כעת הדבר החשוב ביותר עבור האנושות הוא לשרוד ולהגדיל את היכולות שלה. אחרי הכל, לטיפוס המושמד אין יותר השפעה מאשר משב רוח על סלע. נכון, גם לאחר מותם של אנשים גדולים במיוחד, נותרו שדות שיוריים מסוגלים להשפיע על העולם החומרי. ובכן, למה, למשל, לפעמים התפילות השפיעו. כי כל מחשבה מותירה את חותמה בשדה המידע. וכאשר יש יותר מדי מחשבות ורגשות, מתרחשות הפרעות בהיפר-נוספרה שמשפיעות על העולם החומרי. לכן, האמונה הכנה של מיליוני או אפילו מיליארדי אנשים, במשיח, בבודהה, במוחמד, הותירה את חותמה על הנואספירה. אמונה נושאת מידע ולכן היא חומרית בצורה כלשהי. ואמונתם של מיליארדים היא כל כך הרבה אנרגיה בממדים וברמות שונות שהיא יכולה למעשה להזיז הרים. למרבה הצער, אנשים לא ידעו איך לשלוט באנרגיה הזו: אם יתמזל מזלכם, האדם ירפא, הכדור לא יפגע, המטוס לא יתרסק. אבל זה יכול להיות גם הפוך, ההשפעה השלילית של קללות ולפעמים תפילות רגשיות מדי. גם ההיפר-נוספרה עוצמתית: כמעט כמו האל הכול יכול, אבל היא פשוט לא מזהה את עצמה כאדם. זהו מעין מספר אינספור של עקבות וטביעות של אישים שונים! אז לכל הדתות יש כוח, הן יכולות להשפיע על החיים, וככל שהן חזקות יותר, כך יש להן יותר חסידים והאמונה קנאית יותר! אבל יחד עם זאת, לאף אחד אין מושג אמיתי על אלוהים. כלומר, עדיף לפאר את ה', ולהתפלל אליו, ואין זה מזיק להצליב, רק את האמת, לא מתגלה לשום דת! אז כולם צודקים וטועים! לקומוניסטים אתאיסטים יכולה להיות השפעה גם על העולם הסובב אותם, וככל שמספרם גדל, הוא הופך ליותר ויותר חזק! ההיפרנוספרה היא אוכלת כל, היא יכולה להרוג ולקום לתחייה! אולי במובן זה, אמונה אמיתית קרובה למוחלט, ומי שמכבד את כל הדתות בבת אחת הוא האדם החכם ביותר. לא בכדי הפכה האורתודוקסיה החדשה לסינקרטיזם עם הדומיננטי הקיסרי. אבל בעצם, זה כמעט אתאיזם, עם אמונה בכל יכול של התבונה. באופן כללי, האורתודוקסיה העתיקה האריכה את עצמה לחלוטין בתחילת המאה העשרים ולא יכלה לעצור את המהפכה האתאיסטית. שמרנות וחוסר רצון לשנות משהו, למרות שהעולם משתנה, היא החולשה של כל דת! גם השקפת עולם ואמונה צריכות לעבור אבולוציה, אבל האורתודוקסיה נשארה ברמת ימי הביניים זמן רב מדי. תודה לשליט הגדול הראשון שאיחד את האנושות ושיקם את האורתודוקסיה בצורה נחרצת! יתכן שבלעדיו, האנושות תאבד!
  מחלקה של שמונה עשר טילים הרעידה את גוף החרצית, ושתי קבוצות רקטות, שהותירו זנבות חומים, מיהרו לעבר מטרותיהן. ההובלה זזה מעט ימינה, המנועים נחנקו ממתח, גוף הספינה רעד.
  קריזלי צעקה:
  - יורים, אחים! פגע ברצפה!
  הטילים ברובם הגיעו ליעדם, אך שלושה, לאחר שאיבדו את מסלולם, אף הצליחו לעוף על פני הבסיס. מבני הצריפים היו זוויתיים, צבועים באפור מלוכלך, עם גולגולות בולטות על הנקודות. הקירות קרסו והתלקחה שריפה. עם זאת, כשמסתכלים בעין בלתי מזוינת, התפיסה היא כאילו מדובר בצעצועים לילדים, או עיירה חולית שנמחצת על ידי ילד לוהט.
  השומרים כבר התעשתו, ותותחים אוטומטיים בקליבר קטן פגעו בטרנספורטים המתקרבים מכל המגדלים.
  כל סיבוב חמישי היה נותב, ההתפרצויות התעקלו בצורה ציורית ונראו כמו זיקוקים חגיגיים. קריזלי עצמו קפץ אל ההגה והחל לסובב אותו, הטייס משך אותו לאחור. הטרנספורט הסתובב, אלפאריה זרקה את קריזלי, והראה לה כוח רב. הטייס איכשהו יישר את המכונית. הפסים התקרבו, והרכב עשה ניסיון מגושם להתחמק מהקליעים הטורפים. אבל כאן הפריע לו יכולת תמרון מוגבלת.
  ובין הבניינים הרקטות המשיכו להתפוצץ. הפיצוץ הפך את הטנק, עקבותיו המומסות המשיכו להסתובב באינרציה, שני תותחים מתנייעים נקרעו, אך חלק מהטילים עפו מחוץ למתחם. קריזלי הראתה את התאנה.
  - מי שמתגעגע, אסטרטה יתמודד עם זה בצורה אנושית!
  אלפאריה צחקקה:
  - זה נשמע מעורפל!
  - כאשר מעבירים זרם יתר דרך הפין, תבינו למה חצי קילו של באז שווה את זה! - ייבבה קריזלי, מחייכת.
  - כן אני יודע! ניסיתי את זה הרבה פעמים! - הילדה גיגרה כמו חתול, מזיכרונות נעימים.
  - אבל לא אני! עדיף מסתם מציצה!
  - פו מטורף! - ולדימיר (ולרד) ניסה להכות את קריזלי בתחת. השדון נמלט מהמכה הראשונה, אך נפל לתוך העיסה בשנייה.
  - וואו, מרטש קוואזר! - קילל השדון.
  ככל שהחרציות ירדו למטה, כך הפכה ירי התותחים האוטומטי לדחוס יותר. כבר חמש פעמים קלטו אוזני הלוחמים קולות לא נעימים - כמו מטאוריטים קטנים המתדפקים על מתכת כבידה. לעת עתה גוף הספינה החזיק מעמד, אך ככל שהספינות ירדו, כוחה ההרסני של אש נ"מ גבר.
  Astarte הזמין:
  - פגע במגדלים!
  מספר טילים נורו, אך בהיותם "אנטי-דילוביים" בטכנולוגיה, נשללה מהם מערכת ביות. רק שלושה פגעו במגדלי המקלע, והרסו את נקודות הירי. אפשר היה לראות חלקים של גופות שבורות עפים משם כמו קונפטי מחזיזים.
  קריזלי הצביע באצבעו והעיר:
  - מה אמרתי! אלו טרולים! שלם קריטינים!
  האש מהעמדות ששרדו התגברה עוד יותר, הזעם התגבר.
  הטייס ניסה לעשות אחורה, אך הדוושות נתקעו. עם זאת, המכונית החלה להאט. כמה אלפים נפלו מרגליהם, אחד התנגש בקיר כל כך חזק עד שהוא מחץ את הקסדה שלו.
  -אוו! הולכת להיות לי בליטה גדולה! - הוא יילל.
  המהירות עדיין הייתה גבוהה מדי עבור איל, וכדי לא להיפגע, אלפריה לחצה על הידית ושחררה את המצנח. התנגדות האוויר האטה את הקצב.
  כשראה את קיר הבטון ממהר לעבר הספינה, צרח קריזלי כמו טיפש:
  - פולונדרה! כל הידיים על הסיפון!
  - אידיוט! - ענתה אלפראיה.
  כמה בנות גמדונים הוציאו את ראשן החוצה וראו מבעד לאשנבים שהמחסום קרוב מאוד, והן צווחות כמו חזירים שנשחטים. עם זאת, נדמה היה לוולדימיר שאלו היו ככל הנראה צרחות של אורגזמה נשית רבת עוצמה.
  הייתה פגיעה חזקה, ולאחריה החליק הרכב על מגלשי הנחיתה. העמודים הקרועים של גדר התיל קפצו אחריו, ואז הייתה מכה חזקה עוד יותר. השילוח פגע בקיר הבניין.
  הבנות נפלו, התהפכו וסובב את רגליהן. הילדה המצוירת ביותר גנחה מדמעות:
  הרגל המסכנה שלי שבורה!
  ולדימיר גם נפל, אבל מיד קפץ. ראשו לא נפגע. אבל קריזלי היה בהלם, הקסדה עפה מראשו, והייתה נפיחות על מצחו ודם נטף.
  אלפריה שאלה אותו:
  - מה שלומך?
  השדון נופף בידיו נואשות:
  - היה בשקט! פוטון בבטן שלך!
  - ובכן, היזהר!
  נראה שהטייס סבל הכי הרבה, חזהו נמחץ וזרם של דם ארגמן זרם מפיו. אבל בזכות החיוניות הפנומנלית של האלפים, הוא עדיין הצליח ללכת, למרות שלא היה כשיר לקרב.
  ולדימיר עזר לבנות לקום. למרות ההלם, הם סבלו מפציעות קלות, חבלות ושריטות.
  ובכן, בנות, הגיע הזמן להילחם.
  קריזלי ייבבה:
  - רק איתך!
  - ואתה תסתלק, שושן גומי!
  בקושי לפתוח את הדלת, תשעה גמדונים עזבו את טרנספורט הנחיתה ומצאו עצמם ישירות מתחת למגדל. אקדח ירי מהיר ירה מלמעלה, כנראה שהטרול נסחף מדי בקרב האוויר. המסלול הלוהט בער, ותרמילים של נשק ירדו כמו ברד. אחת מבנות השדונים איבדה את המגף ודרכה ברגלה היחפה והטעימה על קונכייה מעשנת וצרחה.
  . פרק מס' 20
  מירבלה קפצה ממקומה ופגעה מכנית בנקודה הכואבת. אצבעותיה עקצו והיא גילתה נמלה גדולה שנשכה אותה ברחמה.
  - הסוג האנטי-חומרי, הוא מסוגל להחדיר זיהום לבשר. - נהמה הילדה.
  הרחם הרגיש החל לגרד מאוד, כדי להקל על הסבל, הילדה רצה לנחל קריר ושקעה לתוכו. נראה שזה נעשה קצת יותר קל.
  - אלה הדברים המגעילים שעדיין קיימים ביקום הזה, וחשבתי שזה שליו.
  תוך כדי ריצה, עלתה הילדה ברגל יחפה על סרפד וגם הסוליה הוורודה, שלא הספיקה להתקשות, גרדה. מירבלה, שישבה בזרם, חשבה: היא מצאה את עצמה עירומה לגמרי, ללא נשק או מחשבים. זה רע, בהיותה בת מאה אחוז של תרבות-על, ללוחמת לא היה מושג מה אפשר לעשות בתנאים של מערכת פרימיטיבית. האמת: היה לה ידע עצום, כולל היסטוריה של עולמות רבים. במקרה זה, אתה צריך להשיג סוג של נשק. אחרי הכל, הגוף שלה הפך להיות כמו של אנשים עתיקים, כלומר הרבה יותר חלש וחסר אונים. החולשה הפכה את הקוף לאדם, אבל הפיל האדיר הוא טיפש; אם המין הזה היה קיים לפחות טריליון שנה, הוא בקושי היה מצליח להתפתח כראוי. פעם, כדור הארץ היה מאוים בנפילתו של אסטרואיד גדול למדי. הוא יכול לסיים את הציוויליזציה האנושית בבת אחת. אבל הודות לשליט הגדול, טיל ההשמדה הראשון שנוצר ריסק את האסטרואיד לפוטונים. אם תבחר את המרכיבים הנכונים, אז אנטי-חומר כמעט ואינו פולט קרינה, וזה יתרון גדול, כי אתה לא יכול לעשות חרא על הפלנטה שלך. אבל אם ההתקדמות הייתה מתפתחת קצת יותר לאט, המין האנושי היה סובל מגורלם של דינוזאורים. באופן כללי, העבודה העדינה ביותר הייתה הכפיפות חסרת הדם של ארצות הברית. כוח זה היה מפותח למדי, והאמריקאים היו טובים במיוחד ביצירת שוברי קופות. תעשיית הקולנוע הייתה ברמה הגבוהה ביותר, במיוחד לאותה תקופה. השחקנים המבריקים ג'קי, שוורץ, דקפריו, סטאלון ורבים אחרים הראו את עולם העתיד ואת הפנטזיה המבריקה. באותם ימים, במיוחד עם הופעתה של הגרפיקה הממוחשבת, הם הצליחו ליצור אשליות צבעוניות משכנעות.
  קח, למשל, את "מלחמת הכוכבים" או "בבל" - הם צולמו בצורה כל כך טבעית. ההתרחבות האמיתית לחלל החלה לאחר איחוד האנושות. הציוויליזציה הראשונה, אם כי פרימיטיבית למדי, נתקלה בסמוך לכוכב סיריוס. כוכב הלכת הרביעי היה חם יותר מכדור הארץ, אבל מתאים למדי לחיים.
  פרימטים של לטאה חיו ברמת המערה. עם זאת, כבר היו להם גרזני אבן, אך חסרו קשתות וחצים. גם התחלות הדת הופיעו. פולחן של כמה יסודות, שאליהם הוקרבו דגנים ופקעות עפר, לפעמים פגרי בעלי חיים. היו מעט אבוריג'ינים יחסית, ואז הנגיפים והבצילונים שהכניסו בני כדור הארץ חיסלו כמעט את כולם. כדי להחיות את המין הזה, אפילו היינו צריכים לנקוט בשיבוט.
  הילדה העבירה את ידיה במים ושטפה את עצמה מתחת לזרועותיה. הנחל הרגיש נחמד ובטוח.
  באופן עקרוני, בני כדור הארץ נלחמו במלחמת החלל הראשונה שלהם עם ציוויליזציה נושמת פלואור. הם היו הראשונים לתקוף את הרוסים, והחלה מלחמה אכזרית. בתחילה, הלחימה הייתה שווה, אבל אז אנשים, בעזרת קסמים ואלפים, שיפרו את הטכנולוגיה שלהם ופתחו במתקפה מכרעת.
  כמעט כל יצורי הפלואור נהרגו, והשרידים גורשו למחנות ריכוז. אם בני האדמה היו מפסידים, גורלם לא היה טוב יותר. פלואור הוא יסוד מאוד פעיל, הפעיל ביותר שקיים על פני כדור הארץ, הוא נתן לגזע אגרסיביות קיצונית. אחר כך היו, כמובן, עוד מלחמות, הרס של כוכבי לכת, כיבוש תרבויות. הם אפילו הרסו כמה גלקסיות. אבל בסך הכל, כל זה היה לוזר: על רקע קרב גרנדיוזי בין שתי הרוסים. בקולנוע המודרני, כמובן, כוסו קרבות חלל רבים. צולמו סרטים וסדרות טלוויזיה. אפקטים מיוחדים התפתחו לרמת הריאליזם הגבוהה ביותר, אבל עדיין, הקולנוע הישן מצא את מעריציו. והקסם של הכוכבים העתיקים של הוליווד ומופילם, תהילתם הבלתי נמוגה.
  עם זאת, הופיעו גם גיבורי קולנוע מודרניים. בפרט, ויטלי טוק, שגילם את לב ארסקנדר. הנוער הנצחי הזה השתתף בקרבות המלחמה הבין-אוניברסלית ופעל בסרטים. נכון, היעדר זקנים באימפריה הרוסית הפך את העלילות למונוטוניות משהו. אבל גרפיקה ממוחשבת אפשרה לפצות על הכל; במיוחד, הם יכלו ליצור פרצוף שונה אפילו בימי קדם. ובכן, ההתקדמות התפתחה, אבל הקולנוע לא טוב במיוחד! עם זאת, הופיע אחד מהותי לחלוטין - מציאות מדומה. הוא שימש כמעט אך ורק להכנה למלחמה. במדע בדיוני, במיוחד בעידן האטומי, המציאות המדומה הפכה לאופנה. אך יחד עם זאת, שיטות פעולתו נותרו פרימיטיביות. הלוואי שנוכל להתאים היפרפלזמה למשהו שימושי, ולא רק לחפש דרך אחרת להרוס את כל היצורים החיים. זה מצחיק וטרגי: למשל, קיסרית לשעבר אחת החלה לחוות דיכאון לאחר שעזבה את תפקיד ראש המדינה. אז הם עשו לה מכונה וירטואלית כדי שהיא תוכל להמשיך להילחם ולשלוט ביקום. עם זאת, מנהיגים לשעבר מסתפקים לפעמים בתפקידי פיקוד באימפריה. אתה לא יכול לפקד ולשלוט בכל היצורים החיים כל הזמן. עם זאת, אתה יכול לשחזר כל משחק "וירטואלי", כולל זה שבו הקיסר מביס את יריבו בכוחה של רוסיה הגדולה והקדושה ומתחיל לכבוש יקומים אחרים. והעובדה שהיא אפילו צפתה בכמה סרטי מדע בדיוני שבהם יקומים אחרים נכבשים: זה נראה מרשים.
  בפרט, יש את התיאוריה של אקורדיון, או חפיסת קלפים של מספר כמעט אינסופי של עולמות מקבילים אחרים. זה כשלעצמו די מעניין.
  ולמה הם חייבים להיות מקבילים? יקומים שלא נראו בעבר עם חוקים פיזיקליים אחרים יכולים להיות מווסתים. או לכבוש, במיוחד עם ציוויליזציה שלא מורכבת מכלום מלבד גללים, זה יהיה מצחיק! למה אנחנו יוצאים למלחמה עם קקי?
  הילדה צחקה והתיזה מים. רגליה הקטנות חילצו גל: הדם האנרגטי והצעיר שלה דרש תנועה. מירבלה קפצה וטיפסה מהמים. קודם כל היא התחילה לחפש מקל חזק ואבן חדה. לא קשה למצוא מקל, אבל העיקר שהוא חזק, ובדיוק עם זה היו לנו בעיות. אבל מציאת אבן חדה הייתה אפשרית רק על החוף. אם הוא עגול, זה לא משנה: אתה יכול לפצל אותו. מספר פעמים ראתה הילדה חיות מצחיקות, תערובת של סרטנים וקופים. הם קפצו מעץ לעץ. אבל לבסוף נתפס טורף גדול למדי. חיה שנראתה כמו לינקס סגול מיהרה לעבר הילדה. מירבלה קפצה הצידה וחבטה בלינקס במקל. אז היא נהמה וקפצה שוב.
  הלוחמת הצעירה זכרה את כל טכניקות הלחימה שנקדחו בה מינקות. רק שהגוף לא הקשיב כל כך טוב. למרות שזה היה די חזק ושרירי. אף על פי כן, הרגל החשופה והנערה, במקום לחתוך בצוואר, הלכה לאורך צלעות החיה. הלינקס יילל והגיב בשריטה של הילדה על הירך. אבל מירבלה טבלה בזריזות את המקל ישר לתוך העין, ומיד נתנה מכה מרופטת במצח.
  כאשר אתה מכה עם כף היד בזווית מיוחדת ובטווח מרחבי מסוים: אפילו מכה קטנה עלולה לגרום לזעזוע מוח.
  הלינקס התעוות וצנח: הנערה מצאה את עצמה מעליה.
  - לא רע! והפרווה רכה! אתה יכול לכסות בו את מערומיך.
  מיראבל גררה את הלינקס לכיוון החוף. בהתחלה היה קל לשאת פגר של שמונים קילוגרם, אבל אז הילדה הרגישה עייפה.
  - ואיפה הגוף הישן שלי, בלי לדעת עייפות, מסוגל למשוך רכבת או ספינה עתיקה. עכשיו אני אחד האנשים האומללים. וכמה אני עצוב על זה. - מירבלה העמידה פנים (או לא ממש העמידה פנים) דמעות.
  היא עלתה לחוף ומיד עמדה על החול הכתום, שורפת את רגליה היחפות. למרות שכאב נפוץ, במקרה זה הילדה רצתה להימנע ממנו. היא עטפה את רגליה ברדוקים רכים וקשרה אותן בעשב, כך שהיה הרבה יותר קל ללכת.
  על החוף היו הרבה אבנים, כולל זכוכית. די מהר הבחורה הכינה לעצמה סכין. עשוי מזכוכית, זה היה די חד. אבל הסרת עור ללא ניסיון לא הייתה כל כך קלה. נאלצתי להתעסק, ומירבל נמרחה בדם. כשהילדה צללה למים, חמים כמו חלב טרי, כמעט מיד הופיעו כרישים, נמשכים לריח הדם.
  הם היו דומים לאלה שעל פני כדור הארץ, מכוסים באריחים, שטוחים ורחבים חזק, והשיניים חולקו לעקומות וישרות.
  - איזו מפלצת! "הילדה בקושי הספיקה לקפוץ מהמים; אחד היצורים האלה עף מעליה ונפל על החול החם. כשהכריש מצא את עצמו בחלל נטול מים, התנשם בנשימה והיכה נואשות בסנפיריו, בועט בענני חול.
  מירבלה שרקה:
  - כן, יצור טורף! מאיזה מזבלה יצאת?
  הכריש המשיך להכות, אך נרגע בהדרגה. כנראה שגם במחבת החמה לא היה לה מתוק. כמה טיפות של דם ירוק יצאו מפיו של היצור. הוא קפא, רק אדים קלים הצביעו על כך שהלחות מתאדה.
  מירבלה הניחה בד חלציים סביב ירכיה, והשאירה את העור על חזה וכתפיה. הסתובבתי קצת ואז הורדתי אותו. עירום הוא לא חסד, אבל עירום בחום זה הרבה יותר נוח. ובכל זאת, ארבע שמשות אינן אחת. הילדה חשה לפתע משועמם, הניחה אבנים כבדות על כתפיה ויצאה לריצה, מאמנת את גופה החדש. אחר כך היא החלה להרים אבנים ולהכות בעצים ברגליים, בברכיה, בידיה, במרפקיה ובראשה. היא ניסתה לחזק את הרצועות ועשתה את הפיצולים, תלויה בין האבנים. הרצועות צייתו היטב, אבל הכאב עדיין הורגש, כנראה שהגוף החדש חסר התפתחות.
  הילדה עשתה כפיפות בטן שלוש מאות פעמים עם משקולות, ואז הלכה על ידיה וביצעה סלטה. לאחר מכן החלה מירבלה לעבד את הטכניקות. היא גילתה שהגפיים שלה לא היו מרופדות מספיק כדי להילחם בהצלחה. לאחר סדרה של מכות בעצים, השוקיים, המרפקים, המצח והחלק העליון של ראשי התנפחו מאוד. הייתי צריך לטבול אותם במים כדי להקל. בנוסף, הספלים על הרגליים שלי נקרעו. הילדה החליטה: תני לרגליה היחפות להתרגל לזה, במקרה הזה היא תהיה חזקה יותר ותתקשה יותר אם כף הרגל תהיה גסה יותר. לאחר ששאבה את גופה ביסודיות, מירבלה החליטה:
  - אם נעקוב אחר הדוגמה של רובינסון ונבנה בית, זה לא יתאים לי, אני לא יכול לבזבז כל כך הרבה זמן. אתה צריך לעשות לעצמך פירוג ולהפליג מכאן בהקדם האפשרי.
  לא מוקדם יותר מאשר נעשה! הילדה בנתה גרזן אבן על ידי קשירת גפנים, והחלה לחפש עץ מתאים. השלד היה גדול למדי, כחמישים קמ"ר. היו מספיק חומרי גלם, והעבודה לא הפחידה את הילדה.
  מירבלה בנתה חמישה צירים ליתר בטחון, והיא לא טעתה. העבודה התבררה כשבירה: מדי פעם היה צורך לחתוך סלע קשה ולחתוך קליפה. הילדה התעסקה זמן רב, אך נראתה בלתי נלאה. הימים על הפלנטה הזו היו ארוכים, והלילה היה קצר מדי. נוטפת זיעה ומתרעננת בפירות מספר פעמים, הילדה קצצה וקיצצה. לבסוף קרס העץ, ומירבלה שקעה מותשת במברשת הרכה. היא באמת רצתה לישון. היא מעולם לא ישנה לפני כן, אבל כעת היא נאלצה להילחם בתחושה חסרת הרחמים הזו. וגם הרגליים שלי רועדות.
  - לו רק לא היו נמלים! - אמרה הילדה בגניחה. ליתר בטחון, לאחר שבחנה את כל הגישות וווידאה שזה בטוח, היא פיהקה.
  - מה! ביי ביי! - עיניה של הילדה נעצמו מיד.
  החלום שלה היה, כמו תמיד, גרנדיוזי (אם כי כמובן: כמו תמיד, זו אלגוריה לחוות משהו שאתה לא יודע שהוא תמיד גרנדיוזי!), הוא דמיין קרב חלל רחב היקף.
  רוסיה הקדושה התכוננה לקרב מכריע. בצד האויב: היתרון עדיין גדול מדי, מה שאומר שכל ניואנס ישחק תפקיד. מעולם לא היו לאויב כל כך הרבה כוחות באזור אחד, לכן כל בחורה ובחור היו צריכים להיות חלק ממנגנון ההתנגדות.
  במסלולי הכוכבים הממסגרים את שער היהלום (השם עצמו הבזיק בזיכרונה של מירבלה), ההגנה השתפרה, הכל הסתובב כמו כוורות באביב.
  מראה נפוץ עבור לוחמת שקעה בתרדמה, אפילו נראה לה שהיא כבר ראתה את זה איפשהו.
  רציפי המסלול עבדו במלוא העוצמה, הם חילצו כל מה שהם יכלו, מתחנות ארטילריה מגושמות ועד מיני-מוקשים. גם פלטפורמות טילים נפרסו, קוסמים התרוצצו סביבם, לחשו לחשים, כישפו את הטרפדות.
  השיקוי נרקח בתנורים עגולים מיוחדים ממולאים באלקטרוניקה, שעפה באוויר. כדי לשפר את השפעת הקסם, אלפים ויצורים אחרים השתמשו בחליפות מיוחדות עם תאוצה היפרפלזמית. במקביל, הובאו פולטים מעוותים בחלל, הם היו אמורים להיות מארבים ליד חגורת האסטרואידים הנייחים. גם קוסמים מחלקים שונים של היקום ריחפו סביב הפולטים, אך בעיקר אלפים. הם עזרו לאנשי הנדסה להגביר את השפעתם ולצרף שדה הסוואה, תוך חיזוק ההגנה לעומק.
  הרוסים הקדושים ניסו במקביל לתת להגנה שלהם גמישות כדי שהקווים לא ישברו בנגיעה הראשונה. לשם כך נעשה שימוש בהתמוטטויות תת-חלליות מיוחדות, שברגע הנכון יכלו להזיז קבוצה גדולה באופן מיידי.
  המטה הזמני היה ממוקם על כוכב הלכת "אהבה", הוא תפס את המיקום הנוח ביותר במערכת. בנוסף, כוכב הלכת עצמו היה מורכב מחומר כל כך חזק ואלסטי שהוא לא היה צריך לקרוס אפילו במהלך הפצצה תרמית. היא הונחה על הפלטפורמה הניידת של ספינת החלל ויכלה לנוע בכל רגע, בנוסף, היא כוסתה בשדה של חלל קרוע, מה שמנע ממנה להיהרס מיד וגם להקשיב לפקודות.
  העיר עצמה, שתחתיה היה ממוקם ברובו המטה, נכנסה עמוק לתוך האדמה. עם זאת, הגיעו ממנו אותות. ספינת החלל של המטה המשיכה לנוע, ובמקרה זה ניתן היה לזרוק אותה לשלב האפס.
  היפרמרשל גאורגי קונסטנטינוביץ' ז'וקוב נכח בו, מפקדים רבים שלחו הולוגרמות במקומם. הם פיתחו תוכניות שונות כדי להתמודד עם הטופר העצום של הצי של מיליוני עולמות. היה צורך להחליש ולנתק את האויב.
  גאורגי קונסטנטינוביץ' ז'וקוב דן בהשפעה כאשר תמונה הופיעה מולו וילד עליז בחליפה מנומרת צמחה מהרצפה.
  - אתה המוחץ? אקדמאי מעולה, לא ציפיתי ממך!
  הילד, קורן בחיוך ידידותי, ענה:
  - זה כפיל הפוטון הקסום שלי! עם זאת, זה אותו דבר כמוני. מדען חייב לפקד באופן אישי על כוחות, ולא רק להמציא כלי נשק חדשים. בהתחשב בפרט של מלחמת הכוכבים, אני מציע את הטקטיקות הבאות. אנחנו כמו קפיץ דחוס היטב. "הילד האקדמי ירק את המסטיק, הוא התנפח כמו בועה, הוציא פולט ואקום כבידה ובדק את הכוח. - הלחץ בהתחלה יהיה מינימלי, ולאחר מכן הולך וגדל! נסו לסחוט מים, תראו שזה תהליך דומה!
  - אם אתה לוחץ חזק מדי, יתרחש תהליך ספונטני של היתוך של גרעיני מימן: תהיה פצצה! גאורגי ז'וקוב ענה כמו תלמיד ששנן שיעור. ידה הנשית החזקה אך העדינה של נטשה מונחת על ברכיו. ילדה יפה חיה בעולם יותר משמונה מאות שנה ובהשוואה לילד (גם אם רק עם מראה של ילד) היא הרגישה מבוגרת מדי. אבל ז'וקוב, שרקותיו נגעו בשיער אפור (המרשל לא רצה לקבל את המראה של "תקן לאימפריה" של ילד בן שש עשרה), התאים לה הרבה יותר.
  - אני יודע את זה! אבל האנלוגיה עם קפיץ בנאלית מדי. אנחנו מפתחים תחום אולטרה-חצי שטח. זה כבר לא יכול לחדור שום דבר, הגנה מוחלטת אם אתה נע בכיוון אחד. זה כמו חליפת סייבר, מצד אחד זה נייד, אבל מצד שני זה סלע שאי אפשר להתגבר עליו. כמו כן יישום שדה חצי שטח בקנה מידה קטן יותר.
  אמר ז'וקוב במבט רציני, לא ממש מבין על מה הוא מדבר. השופט הכללי נטשה ז'ורבלווה הציעה:
  - החישוב שלנו מבוסס על העובדה שהקרב העיקרי יתרחש כאשר ספינות חלל ניידות והגנות פלנטריות יכולות לתקשר יחד, ולכסות זו את זו. יהיה איזון כוחות.
  - סופר הוקי! - הילד האקדמי הרים את כף ידו וסטר לילדה על הלחי. - יש לך עור עדין, באיזה קרם אתה משתמש?
  - "פטוניה" אדון המדע.
  - היפרקוואסר! - ילד העל המוחץ הביט בהולוגרמה הנפחית הענקית של השמים זרועי הכוכבים. חישבתי נפשית את הרזרבות שלי.
  - נראה שהאויב אסף כל מה שהיה יכול לאסוף, יש יותר מפי שניים וחצי מהם יותר מאיתנו. לא סופרים את הקוסמים. זה יהיה קרב קשה מאוד עם בעיות רציניות. - הסתכלתי על העובדה שז'ורבלווה גלגלה את עיניה הכחולות. - זה יהיה מאוד הדוק!
  ז'וקוב הגיב בחריפות:
  - במהלך הקרב על מוסקבה היה לאויב יותר חיל רגלים, חייליו היו איכותיים יותר, עליונות משמעותית בטכנולוגיה, וניצחנו!
  - כי האויב לא היה מוכן לחורף! - האקדמאי ניתק אותו.
  -תנאי מזג האוויר משפיעים על שני הצבאות באופן שווה. זה נכון שרוסיה רגילה יותר לאקלים קשה. - ז'וקוב דשדש.
  האקדמאי דיווח בשמחה:
  - ובעניינים של טכנומאגיה, הכנתי לאויב הפתעה לא נעימה. נכון, אי אפשר ליישם אותו מיד; מיליארדים צריכים קודם למות, והחלל צריך להתמלא בכאב ובסבל.
  - קסם מוזר? - אמרה נטשה. - להאכיל מרצח ומייסורי אנשים אחרים!
  - זה מקרה קיצון! עבדתי הרבה זמן, יצרתי מצבר יתר של רוע והרס. אבל במלחמה, כל האמצעים טובים. במיוחד אם האויב חזק בצורה יוצאת דופן. העובדה שלאויב יש יתרון כה גדול והוא באשמתנו, אני לא פוטר את עצמי מאחריות אישית. כאדם מלומד ואסטרטג, הוא היה צריך להראות יותר יכולות דיפלומטיות, לא לאפשר יצירת קואליציה נגד עצמו. וכמובן שהוא הקים את האימפריה שלו.
  ז'וקוב הניד בראשו:
  - ילד העוסק בדיפלומטיה זה שטויות! משא ומתן ותככים צריכים להיות ארוגים על ידי גברים מנוסים.
  - יש לי מוח של ילד כבר כמה מאות שנים, וזה מה שמאפשר לי לגלות תגליות! - הילד הראה לשון משולשת. - אחרי הכל, לילד יש מבט ייחודי על העולם!
  נטשה ז'ורבלווה שאלה את הילדה מריה סמטניקובה, המפקחת על סיור לטווח ארוך:
  - למה לא הצלחנו לפצל את קואליציית האויב? האימפריה הפושעת הזו של רוסיה הגדולה?
  היא השיבה אוטומטית:
  - יותר מדי תחומי עניין משותפים התכנסו, בנוסף, התושבים שלנו הופיעו בטיפשות מספר פעמים. זה מרגיש כאילו מישהו חזק הסגיר אותם. ההתנגדות לקסם חזק ברורה.
  הילד האקדמי היה סקפטי:
  - נגד קסום, הדרך הנפוצה ביותר להתחמק מאחריות. הכישוף הוא קצת אשם. אבל זה לא יציל אותך מעונש. לכן, בשביל זה תעברו מסלול מכשולים ברמת קושי מוגבר.
  לְהַסכִּים!
  - כן אדוני! לפחות אלף פעם!
  - אל תחשוב שיצאת כל כך בזול, בפעם הבאה אני אצווה עליך לחשוף את עצמך להיפר-אנטי קרינה, משהו שמפעיל את כל הזיכרונות השליליים והפוביות במוח וחוסם חיוביים. במקרה הזה, קטנטן, תדע שיש משהו יותר גרוע מהגיהנום ומעולם התחתון של סייבר!
  מריה סמטניקובה צעקה:
  - אין גיהנום גרוע יותר מאשר להפסיד בקרב! הכאב הגרוע ביותר הוא כאשר המולדת שלך סובלת! עינוי הגוף הוא דבר של מה בכך - עינוי נפש זה נורא!
  גאורגי ז'וקוב חתך בפתאומיות:
  אני לא אוהב פאתוס. אני צריך עובדות ומידע חשופים. בואו נסתכל על זה. במהלך המלחמה זה עזר לי לעתים קרובות.
  הולוגרמות רבות של מערכות חלל שונות הונחו זו על זו. באמצעות אלקטרוניקה, צוותים טכנולוגיים, שירותי מודיעין רבים וכן סוכנים חשאיים המשובצים בבשרו של המטה. כל הנתונים הללו נוספו דרך מחשבים והוצגו יחד עם תמונות. תמונות ססגוניות מילאו את השדות, והמעבד ההיפר-פלסמי הוציא פקודות, והמליץ על טקטיקות הגנה אופטימליות!
  הילד העיר באופן פילוסופי:
  - התיאטרון המעניין ביותר הוא תיאטרון המבצעים הצבאיים, אך דמי הכניסה גבוהים באופן בלתי רגיל!
  נטשה הוסיפה:
  - אבל בתיאטרון המבצעים הצבאיים, הדמעות תמיד אמיתיות וכל מעשה הוא שיעור לחיים!
  - שיעור שהחלשים מדלגים עליו, אבל החזקים מצפים לו.
  המחשב שלח הודעה:
  - שנים עשר אלף וחמש מאות ועשרים סיירות ממחלקת PIR הגיעו מעולמות היקום של רוסיה הגדולה, וכן מיליון, מאתיים אלף שלוש מאות פריגטות, חמש מאות אלף קומפו, שלושה מיליון שלוש מאות ארבעים אלף בריגנטינים, ששת אלפים ספינות קרב, ארבעת אלפים ספינות קרב.
  ז'וקוב קטע:
  - האם תסיים בקרוב נודיזם? תשע מאות ארבעים וארבע חלליות, כל אחת עם עשרים ושניים אלף חיילי סער. בנוסף, לטיסה הבאה הגיעו ספינות נחיתות רבות (מיליוני!) עם פיראטים ושכירי חרב. ביניהם "השמדה פראית" האגדי של חלל.
  ז'וקוב קטע:
  - וואו! זו רק ממותה כוכבת; היא יכולה להתאים לרבע מיליארד חלליות בבת אחת.
  מריה העירה:
  - אבל העלויות עבור ספינות כאלה הן עצומות, ההיצע לבד הוא כזה שתתקלקל. הודות למלאך הלבן ולחבלנים כמו גיבוריו, הם איזו את האויב לפחות במעט.
  - זה ללא ספק מגדיל את הסיכויים שלנו.
  קיסר מדעי החלל: המשיך להציץ, והולוגרמות של ספינות הדגל האולטרה-קרביות של הענקים הודגשו. ספינות החלל חזקות מאוד, בצורת טיפה, משובצות בתותחים, שכל אחד מהם קטן מעט בגודלם מהאוורסט. יש חמישים וחמש מהמפלצות האלה, יש גם רק ספינות קרב, גם ענקיות. וספינת הדגל, באורך חמשת אלפים, ארבע מאות שמונים וחמישה קילומטרים, מעוררת פחד וכבוד. מפלצת גדולה עם צוות של כמה מיליארדי חיילים וכמה עשרות מיליארדי רובוטים.
  קחו למשל את ספינת הדגל עם השם המוזר "עכבר". מכונה חדישה לחלוטין עם פולטים במגוון טווחים. אקדח ואקום כבידה מסוגל להפיל כוכב לכת או אפילו כוכב מחוץ למסלול. הוא דוחס חלל ומוחץ ספינות רבות. נשק חזק, לעומת זאת, לא מספיק מהיר. עם זאת, החיסרון העיקרי של חללית כזו הוא העלות הקיצונית שלה. והוא מגושם ולא מסוגל לזוז בלי לשים לב.
  ז'וקוב נותן הוראות:
  - ובכל זאת אפשר להרוס גם אותו! יש לנו טילים מיוחדים, במיוחד נגד ענקים כאלה.
  המחשב הודיע:
  - הרגע התרחש שינוי קוד כאוטי.
  המדען הילד קרץ:
  - הומצא בחוכמה, מצד אחד זה כאוס, ולא רק מסודר, אלא משתנה בצורה כאוטי. גם אם נכלול את התוכנית שלנו בהאזנות סתר, הם יראו רק סדרה של קווים לוהטים. ומערכת התקשורת לא יכולה להיהרס על ידי וירוס; יש כפילות מרובה.
  - ואם המחשב עצמו משתבש, ויש הרבה קודים...
  - הקוד הכפול יעבוד! לא, הכל מחושב כאן! מערכת השכפול עצמה משוכפלת פעמים רבות. - עיניו של הילד האקדמי נצצו. - אבל לא ניסית לשבור קודי אויב על ידי החלקת דרקון תינוק לתוך התוכנית.
  מריה השיבה:
  - יש ידע אחד שמאפשר להוריד מידע מבלי להיכנס למערכת. אם תרצה, אכיר לך אותו.
  הילד האקדמי נופף בזה:
  אז המצאתי את זה בעצמי. זהו מנתח ביופלזמה. בעזרתו תוכלו לקרוא ממרחק מחשבה. ואפילו גלה מה חשבת בעבר. - גיחך הילד - רק אדם צר אופקים יכול לחשוב שאי אפשר לגלות תגליות בילדות. אותו ניוטון היה עדיין תלמיד בית ספר כשנפל לו תפוח על ראשו, ואני חייתי בזמן אובייקטיבי במשך חמש מאות וחמישים שנה! אבל הוא שמר על תפיסת הילדות.
  הבנות חייכו:
  - לגבורה אין גיל! יין צעיר ממריץ יותר!
  קיסר המדע הדליק הולוגרמה עם מלאך לבן. אינוגלקט המורכב מהיפרפלזמה טהורה, שנשכר מיקום אחר. מנוסה מאוד, למעשה באותו גיל, אבל גם עם תפיסת המציאות של ילד. (אלה שחכמים ומבוגרים יותר לא רוצים להסתבך בהרפתקה כזו) הראו תיעוד רב עוצמה של הקרב. במקביל יצאו להקרנה ההולוגרפית כמה תולעים צבעוניות המעידות על שיירות. בערה עליהם להבה, כאילו מלפיד. שפשף במוחץ את הידיות.
  - בצו שלי, אני מקצה את התואר גנרל בעל שני כוכבים למלאך הלבן. למה אתה מסתכל ג'ורג'י, יש לי כל כך זכות!
  ז'וקוב השיב:
  - כן לא אכפת לי!
  האקדמאי שינה את צבעו לכחול מסנוור:
  - ויהי כך. נראה לי שההיפרבוי הזה יהפוך בקרוב למרשל.באופן כללי אנחנו צריכים לקדם בצורה אקטיבית יותר נציגים של עולמות אחרים לעמדות מנהיגות!
  נטשה הסכימה:
  - בתנאי שהם מסוגלים! אבל גם החבר'ה שלנו יודעים לפקד!
  - עבור בני אדם, מלחמה היא טבעית יותר ברמה הגנטית. זה טבוע בטבע. תושבי עולמות אחרים אינם חדורים ברוח המיליטריסטית במידה כזו.
  האקדמאי העיף מבט הצידה ברובוט האבטחה. באופן מוזר, המרגל יכול היה להיות בשורות הקיברנטיקה. יש מקרה ידוע שבו רובוט במטה הוחלף, והוא הוריד מידע והעביר אותו לשודדי חלל. הדליפה לא התגלתה מיד, בחשד לפרטים חיים. לאחר מכן החלה הקיברנטיקה לעבור בדיקות נוספות.
  במהלך השיחה שמעו שאר הבנות וקיבלו רק את המידע הדרוש להן לעבודתן. אף אחד לא ידע את התמונה המלאה מלבד נער האקדמיה וההיפרמרשל המפורסם ז'וקוב!
  באופן כללי, מינימום ידע ופיקוח קפדני כששמים לב לסקרנים ביותר הם ערובה נגד ריגול. גאורגי ז'וקוב עצמו החליט לבדוק את כל המפקדים עם מגה-ביוסרק.
  - החלה התקוממות על כוכב הלכת הלבן פרימוריה בשטחה של רוסיה הגדולה. - דיווח המחשב. המורדים הרסו כמה צריפים וכבשו מחצית מהבירה. יש קרבות והרבה נפגעים אזרחיים. הנתונים מאושרים!
  מריה אמרה:
  - זה לא בלי השתתפותנו. כמה מהמנהיגים המקומיים ניצחו לצדם, והבטיחו לתת שליטה על כדור הארץ. באופן כללי, סיור על הבטחה הוא כמו על כיסא. יתרה מכך, חשוב להציג הכל בצורה כזו שיאמינו לנו. ולרוב הם מאמינים בחנופה. במיוחד אם אתה משווה איזה מלך יליד טיפש לאלוהים!
  - ככל שהמוסריות של האדם נמוכה יותר, כך הוא רוצה לעלות! אולי זה יסיח את דעתם של כמה ספינות חללים של רוסיה הגדולה! - ילד אקדמי: הוא לא היה כל כך אופטימי. עם זאת, בנות, תרצו קצת חלב מהסנאי? הסנאים המכונפים האלה הם בגודל של תאו ויש להם קרניים כמו איילים. טעם טעים, ורועים בכרי דשא מיוחדים עם מיליארדי מיני צמחים שונים.
  - בוא ניקח לגימה מהמלגה שלך. חלב טוב לילדים! - התגרה ז'וקוב.
  הנער האקדמי הזעיף את מצחו, ריסוק, השווה כמעט באינטליגנציה לבורא, לא אהב כשהזכירו לו שהוא רק ילד - גם אם כלפי חוץ. מלצרים רובוטים בדמות בנות מקסימות: הביאו חלב מהביל מדבורים. זה גם הגיע עם "עוגת" פירות חתוכה למשעי עם קרם יהלומים אכילים. הילד אכל חטיף בהנאה, הבנות אכלו איתו. ז'וקוב שאל:
  - תן לי יין תמרים טוב יותר ובשר טבעי.
  מריה השיבה:
  - יש לנו הכל לטעמו של מפקד גדול!
  - ושגם מירבלה שלגיה תילחם? - שאל גאורגי ז'וקוב.
  למשמע המילים הללו, מירבלה נרעדה, עד אז היא התבוננה בחלומה כאילו מהצד. ובכן, מה אתה יכול לקחת מהחזון! ואז מתברר שהם מכירים אותה!
  - בוודאי! - ענתה נטשה. "היא והחברים שלה הם פשוט הקישוט של כל קרב חלל." יש לו יכולות מאוד לא שגרתיות משלו. .
  הנער האקדמי הציע:
  תן לה את הטטרלט הכי מודרני והכי חדש. תן לזה לרוץ פנימה! בעזרתו, תוכל להבין טוב יותר את היכולות של הטכנולוגיה המודרנית.
  - רעיון לא רע, הוד מלכותך, אבל מירבלה לא מספיק מנוסה ואם היא תבדוק את הדגם החדש ביותר, ייתכן שלילדה יהיו בעיות.
  - ההבדל בשליטה אינו גדול במיוחד, אותה טלפתיה, רק מוגברת בקסם. אני בטוח שהיא יכולה להתמודד עם זה!
  מריה אמרה:
  - למירבלה מוח מאוד נייד ולומדת מהר. באופן כללי, הייתי גאה בבת כזו. מבלי לעבור ברירה גנטית מיוחדת, היא לא הצליחה להיכנס למיליון השולט. לקבל משימה כל כך חשובה מהקיסרית עצמה... ללא ספק כישרון ענק.
  גאורגי ז'וקוב ציין:
  - כישרון הופך לגאון רק אם הוא מוכפל בעבודה קשה עצומה! אבל בסך הכל, אני סומך על הגברת הזקנה הזו! (המרשל הסובייטי הטוב ביותר קרא בכוונה למירבלה הצעירה בהרבה אישה זקנה כדי להדגיש את ההבדל במעמד.) - לאחר הקרב, אתגמל אותה ואהפוך אותה לפחות לקפטנית.
  מריה הגיבה:
  - יש סיכון שהתינוק ימות. אולי עדיף לשלוח אותו לאחור. אחרי הכל, אבדות המוניות במהלך מלחמה כזו הם בלתי נמנעים, ומי יבצע את המשימה במקרה זה?
  גאורגי קונסטנטינוביץ' ז'וקוב הניד בראשו:
  - אין זה סביר שהוא עצמו יסכים לכך. הארי אמיץ בצורה יוצאת דופן. עכשיו בואו נעשה ארגון מחדש. אגב, על פי הכללים האבירים הבלתי כתובים, הקרב צריך להתחיל עם שני מטוסי טטר-מטוס חד-מושבי. כל אחד יבחר את האס מספר אחת שלו. מצדי, אני מציע להפוך את רוסלן נושא החרב ללוחם הראשי, זה יהיה מהלך חזק!
  נטשה התנגדה בשקט:
  - הוא עדיין בן, הוא רק בן ארבע עשרה.
  - אני בת? אחרי הכל, זה באמת האס הכי טוב של הצי שלנו, הוא הרג לוחמים ולוחמים חזקים! - ז'וקוב פרש את אצבעותיו לרווחה. "או שאתה מפקפק ביכולת שלי לחזות את תוצאות הקרב". לקחתי את ברלין תוך שבוע, המבצר החזק ביותר של מלחמת העולם השנייה!
  נטשה הביעה את דעתה:
  - עדיף לשלוח חייל מנוסה יותר. אחרת יהיו לנו בעיות. פתאום איזה טריק לא צפוי.
  היפרמרשל ז'וקוב התנגד:
  - רוסלן חכם מאוד. בכל מקרה, האינטואיציה שלי אומרת שאני צריך להמר עליו.
  הילד האקדמי תמך בז'וקוב:
  - כן, והניתוח של ביופלזמה מראה שהוא צריך להיות מנצח. כבר ביצעתי את ההימור שלי.
  הסופרמרשל נטשה נאלץ להסכים:
  - אנחנו לא מתנגדים לטיעונים כאלה.
  הילד האקדמי סיים את חלבו, הכוס הפכה לדמות של ילדה ארוכת רגליים והשתחווה.
  - תודה על ההתחשבות! - הנערה מעשה ידי אדם החלה לשיר, זרקה את רגליה הדקות למעלה, והולוגרמות מוארות מעל, כולל אמנים רובוטיים ואמני קרקס. כוס רגילה העלתה מופע שלם. הבנות והגברת האוגוסט התפעלו לזמן קצר:
  - תתחיל לעבוד! - ציווה הקיסר.
  
  בינתיים, מריה שלגיה (בחלומות טרנספורמציות מיידיות כאלה הן צו היום), יחד עם חבריה, התאמנה עוד תמרון. מריה ואשף השדונים הצעיר (ילד מתולתל וזהוב שיער שנראה כמו מלאך) פעלו יחד בזוג אחד. הם קיבלו שני טטרלטים מיוחדים המותאמים לתנועה ברווח שלילי מינוס שליש. הלוחמים נקראו "צונאמי" - 9. בנוסף, השליטה הטלפתית שלהם, או ליתר דיוק יעילותה: הוגברה מאוד על ידי קסם.
  הילדה השתכנעה בכך במהרה. אז ניסיתי להסתובב, זרקתי ויצאתי מיד מחוץ למערכת. אשף האלפים המנוסה יותר צריק עקף אותה והזהיר:
  - זכור את השיעורים שלך, משמעת את החשיבה שלך, עכשיו ניכנס למצב של טראנס קרבי, החשיבה תצטמצם ותתרחב בו זמנית. חלקים נוספים של המוח ההיפרפלזמי יחוברו. תארו לעצמכם מה יקרה אם כל הפוטונים ההיפר והאולטרה יתחילו לעבוד.
  - קבצים יתחממו יתר על המידה! - ענתה מירבל.
  - אם אתה חושב על אאוטסיידר, למשל בחור לוהט, אז כן! עכשיו בואו נמשיך בלימודים! אגב, זו לא הפעם הראשונה שאני מזהיר אותך: אל תזיז את הגבות שלך ואל תזעיף את המצח, זה רק מפריע.
  - הו כן! נסחפתי! רק שלפעמים נדמה לי שהגוף הפך לחלבון רגיל - הבחורה התעוותה, למרות הצורה הנוחה של כיסא הנוח של הטטרלט, הוא רצה בכאב להתהפך על הגב.
  - חזור על התמרון!
  כוכבים הבזיקו מול עיניה של הילדה. התנועה סביב מירבלה: איכשהו האטה באופן מוזר. המילים, שבדרך כלל מבוטאות על ידי צריק בעווית לשון, נראו איטיות, והקול עצמו היה נמוך מאוד, מושך. למרות שאשף האלפים החל לדבר אפילו מהר יותר, אפילו הטיסה המהירה של הטטרלט הפכה לגלישה חלקה.
  - אתה בטראנס! - צריק הסביר את מצבה. - אל תופתעו מכלום, אלא למדו לנצל הזדמנויות חדשות. תראה, הולוגרמות מהבהבות בחלל. אלו הם דגמי אימון ללחימה בחלל. אז ילדה שלי, תתחילי לתקוף.
  מירבלה עשתה בדיוק את זה. עד כה זה היה אימון, אבל מאוד חיוני ומציאותי. הילדה לא רק נלחמה, אלא נהנתה מזה - היא הייתה המומה מעצם תהליך הקרב.
  זה היה סוג של פלטה של השמדה. מירבלה צפה והתרמה. וההולוגרמות מפוזרות באופן ריאליסטי לשברים.
  צריק נלחם לידו. הקוסם קיבל כמה פגיעות, אבל מירבל, להיפך, לא קיבלה שריטה.
  צריק שר דרך חיוך:
  - חדשים שמחים בקרב הלוהט הזה! אל תרכיבו רק משקפיים!
  "יש לי ניסיון בהגנה עיקשת, כי לא בכדי הייתי בין הנבחרים מתוך מיליון, ואתה, כמו רוב האלפים, רגשנית מדי ולכן מאבדת שליטה על עצמך במהלך הקרב".
  מירבלה פרסה את הטטרלט והרגה "יתוש" נוסף. היא אפילו התחילה לשיר:
  - אנחנו במלחמה ביקום! בואו לא נסתכל על קרן המוות! ינואר או יולי שמח! בואו ניתן ליצורים קצת חום!
  נטשה, בינתיים, ניהלה משא ומתן עם חברתה. הילדה, שהגיעה לשדה הקרב, נכנסה לבלגן יוצא דופן, ומצאה את עצמה במונית גנובה. גם כריכה מעניינת מאוד. הגנב נתפס, והיפהפייה נעצרה זמנית. הכל היה בסדר, אבל כתוצאה מכך, חבר שלי שבר שלוש ציפורניים. זו טרגדיה גדולה לאישה, כל כך הרבה שאגות וגניחות. בעיה נוספת הייתה שהפאון לוקי נעלם איפשהו. זו כבר בעיה, מה אם הוא באמת מרגל. הוא נעלם כמו ערפד בבית חולים ליולדות. לאחר התרגיל, מירבלה יצאה זמנית מהטראנס שלה והחלה לסובב את ראשה, ובכן, הוא לא איבד כלום.
  נזכרתי באחד מהשוברי קופות, גם הקדמה לקרב חלל, החיילים זוכרים את העבר, כנים מאוד אחד עם השני. אני לא יודע, מירבלה לא התחשק לשפוך את נשמתה לאף אחד. למרות שמצד שני לא אכפת לה, היא תשמח לראות שוב את חבריה מהמיליון הנבחר. לא רק לראות, אלא לדבר, לספר רשמים על המלחמה והחיים. זה מוזר שלעולם לא הייתי מאמין שעבר כל כך מעט זמן מאז האימון שלי עם האליטה השלטת. כמה אירועים פקדו אותה בימים האחרונים, חלקם מספיקים לתריסר חיים. זה יהיה נחמד ללדת ילד, אבל הבן שלה כבר צריך לגדול באינקובטור. זה דבר מעניין כאשר, במקום הרחם, ילדים נדחפים על ידי מחשב, הם הופכים להיות כל כך אלקטרוניים. מיוחד, מגניב! וכך לכו ועמלו עם הבטן, נשים מסכנות מימי קדם, כמה כואב להרגיש איך גוף חי נע בתוכך. ברר! והבטן שלי מקשה על המלחמה, אישה בהריון היא לא לוחמת! אגב, האם למירבלה בטוח יש בן? - בעולמה של רוסיה הקדושה החיים טובים, ובגלל המלחמה הם קשים יחד עם זאת.
  נמאס מהמחשבות האלה! מירבלה עפה מהטטרפלן, הסתובבה, חושבת כמה מטורפים ומטורפים יש בסביבה! כל מה שאינו אישה או גבר הוא מכונת מוות! אבל אלימות ומלחמה הן שטניות מושכות. איזה חבר'ה נהדרים! כאן שוב היא לא יכולה להביט ביופיים באדישות. אני רוצה לטבול את עצמי בבשר שרירי וגברי. הראש בוער, חלומות חושניים בוערים בלהבה מפלצתית. הילדה שוב בחזיונות!
  רוסיה הגדולה נלחמת ומתכוננת למלחמה במשך עשרות ואף מאות שנים. כוחות החלו להצטבר למכה מוחצת מאז סוף השנה. המספר הכולל של סוגים שונים של ספינות כוכבים הגיע ליותר מעשרה מיליארד. ובכן, היו יותר ממאה ושישים מיליארד חלליות קטנות. טריליונים רבים של צוות, ואפילו יותר רובוטים בעיצובים הבלתי נתפסים ביותר. בפעם הראשונה מזה אלפי שנות מלחמה, כל כך הרבה ספינות התאספו במקום אחד במטגלקסיה. ספינות הדגל עלולות אפילו להיחשב ככוכב נפרד. כל הקבוצה הזו, חסרת תקדים במספר, ספגה משאבים כמו ספוג ענק. מגלקסיות שונות, המשתרעות על פני אלפים ומיליונים רבים של פרסקים, זרמו זרמים אינסופיים של שיירות ספינות אספקה.
  הקיסריות הורו: למרות שזה לא לגמרי אבירי, להשתמש בטקטיקות עתיקות של פשיטה-נסיגה חודרת, התקפות חבלה על תקשורת מאחור. פעם, טקטיקות כאלה הרסו את הצבאות הענקיים והמאומנים היטב של נפוליאון והיטלר. יחד עם זאת, היה צורך לקחת בחשבון שהאוכלוסייה המקומית, ככלל, הייתה מדוכאת על ידי השלטונות של האימפריות הרוסיות הגדולות או על ידי השודדים והשליטים הטורפים של עולמות פרימיטיביים הרבה יותר. יחד עם זאת, עם שינויים בכוח, התקווה לטוב הייתה קשורה. זה גם לא חטא לנצל את זה, במיוחד אם האויב רוצה להגיע בלי לשים לב. הטקטיקות של להקות זאבים, הימנעות מקרבות עם כוחות גדולים, אך עוקץ בסתר, שוברת את ההיגיון של אסטרטגיות גדולות. המלאך הלבן חילק את צבאו לכמה חלקים והחל לפגוע בשיירות קטנות יותר. כאשר האויב חיזק שוב ושוב את הכיסוי שלהם, מתנדב מיקום אחר החליט על טקטיקות נועזות עוד יותר. תוכניתו הייתה לתקוף את הספירה האנטי-גלובליסטית החום, שהכילה את מחסני האספקה העיקריים של הקבוצה, שמורה ענקית. כמו תמיד, המלאך הלבן היוזם הורה לשתי הבנות לפענח את הסיסמה, גם אם היא מיושנת במקצת, ולהגיע באופן חוקי, במסווה של עוד חיזוק מעולמות בני ברית פרימיטיביים. לצורך כך שונתה מעט צורת ספינות החללים והוחלה הסוואה. המלאכית הלבנה עצמה התאפרה כדי להיראות כמו הר געש קטן, בסימביוזה עם גדם! הוא שלט בשני עשרות מיליוני שפות מעולמות של כמה יקומים; לא היה קשה ללמוד אותן: השפעות גלים וכימיות על המוח ושינון מוחלט. באופן כללי, המלאך הלבן מסוגל לזכור הכל ללא ננוטכנולוגיה, הבעיה היחידה היא לזכור.
  העוזרת שלו מקרב האנשים, מלווינה, דאגה בעצמה שהבנות והנערים יחליפו את המדים ויתנהגו בטבעיות, כי מאוחר יותר תתגלה ההטעיה, ככל שגדלו סיכויי ההצלחה. רוב הגזעים ביקום דומים בצורתם לבני אדם, כך שלא קשה לתת את הצורה הרצויה, וידע בשפות אחרות נכלל בתוכנית האימונים של בנות ובנים מעורבים בהיפרפלזמה כמעט מינקות. כלומר, כמעט הכל עבר עיבוד וסיפוק!
  עם זאת, המלאך הלבן סרק את התמונות של כל ספינות החלל של צי השביתה, ובדק אותן מול אינדקס הקלפים - האויב לא צריך לחשוד שמשהו לא בסדר.
  Elf Udar-rokki החליט גם להתחזות לקוסם מכוכב אחד פחות מוכר. בתחילה, היא אפילו רצתה להפוך לטרולית, אבל זה סיכון גדול; טרולים שונים מדי מאלפים. הם יכולים לחוש בזיוף ברור כל כך, אם לא של הבשר, אז של ההילה הביופלזמית.
  המלאך הלבן הסכים עם הטיעונים שלה:
  - בכלל, אני שונא טרולים, הם מסריחים. כמה יצורים דומים ביקרו בכדור הארץ הקדום והוכיחו את עצמם כשליליים מאוד. מאז קל יותר למצוא אבן יבשה בתחתית. מאשר טרול חביב ונקי.
  אודר-רוקי השיב:
  - חסד הוא מושג יחסי. כל אחד מחשיב את זה טוב אם זה חל עליו במיוחד. ואלטרואיזם הוא לא במיוחד באופנה. אתה נותן לי, אני אומר לך: סוג של יחסי סחורה-כסף. נכון, יש סוגים...
  המלאך הלבן קטע את השדון:
  - בקיצור, העיקרון עצמו ברור לך. ועכשיו לתחום האנטי-גלובליסטי.
  מתנדב מיקום אחר הרגיש כאילו הוא רוכב על דרקון לבן. גרזן הפגיעה בפיקודו נע בביטחון לעבר המטרה. מעין כפפת פלדה בקטיפה, מסוגלת לשבור לסת, אך כובשת ברכות שלה.
  המלאך הלבן ליטף את זרמי הלבה על ראשו, חש כיצד דיגדגו את כף ידו. זה נעים ובו בזמן משהו יוצא דופן לחלוטין, הר געש מתפרץ על הראש שלך.
  - מי מעמיד פנים שהוא צינור, ואני מעמיד פני התפרצות גרנדיוזית!
  מלווינה צמצמה את עיניה ואמרה בתגובה, מתחה את שפתיה:
  - אתה לא רק הר געש, אלא בשבילי, אבל בשבילי אתה כמו קדוש! ירקתי נפלם בוער, אבל בשבילך, אני אבשל בורשט עם דגנים!
  המלאך הלבן פרץ בצחוק, מראה ניצוצות גדולים מתעופפים מעבר לגודלם, הוא רעם כמו קרקטואה.
  צחוק וצחוק, אבל בדרך נתקלו בסיירת החלל הראשונה. כאלף ספינות כוכבים, כולל שלוש ספינות קרב אולטרה, בגודל של כוכב לכת הגון. המלאך הלבן פעל בחוצפה, ודחף ללא טקס את הספינות הצידה. עם זאת, עוזרו איפס כלאחר יד את הסיסמה, ונציג של יקום אחר אמר בקול אפוף:
  - שלא תעז להאט את הקיסר הגדול. אחרת, אני אתן לך עימות כזה שתזרוק את הפרסות שלך מאחורי הראש. יש לי מאה מיליארד ספינות כוכבים מתחת להיפרפלזמה.
  זה היה בלוף טיפוסי, אבל המלאך הלבן ידע מה הוא עושה. בדרך כלל, כל המלכים האלה בעלי המשמעות הפלנטרית אהבו לבלף, להגזים בכוחם ולעקם את אפם. בנוסף, החוצפה נוטה לעורר פחות חשד. אכן, אם אין לך זכויות, אז למה לך לטרוח? יש סטריאוטיפ שמרגל בדרך כלל שקט. שחררו אותם, והמלאך הלבן פזל בהתרסה את לסתו:
  - סדר בכוחות הכוכבים!
  בדרך הם עברו על פני שמונה קורדונים נוספים. בכל פעם המלאך הלבן העלה בדיחה אחרת עד שהם עפו לספירה האנטי-גלובליסטית.
  כאן פגש אותם מחסום של כמה עשרות אלפי ספינות גדולות ומאות אלפי לוחמים קטנים. כמו גם תחנות עם תותחי היפרפלזמה. המלאך הלבן היסס לשנייה, כי אם משהו יקרה הם לא יוכלו לצאת. אבל הסופרפייטר החייזרי הערמומי הגה תוכנית קצת נאיבית, אבל שובה לב בפשטותה. זה מה שהוא החליט, תן לאויב עצמו לעזור לו. למה להילחם עם כוחות עליונים (ותגבורת תגיע מהר מאוד), אם אתה יכול לעשות את זה בזהירות עם מגע של אמן.
  לאחר שיצר קשר עם המפקד של מבצר ההיפרספרה, הציג המלאך הלבן אדם פשוט מאושר.
  המרשל-מושל האג דה ננוד עשה רק עסקה אחת טובה: הוא הצליח למכור חלק של חומרי מיחזור חסרי ערך, והעבירו אותו כמחצבים יקרי ערך, כמו גם חלקי חילוף למטוסי טטר-מטוס ומגה-גראפים. גם חלקי החילוף היו פגומים. עכשיו היה צורך להסיר את הקצוות לתוך המים. המחשבה הראשונה הייתה הפשוטה ביותר: להגיע להסכמה עם שודדי החלל. תנו להם להרוס מטען מיותר ואפילו מסוכן. אבל כאן התעוררו בעיות, מכיוון שהפיליבסטר הכוכב (זה שבעבר עיבד הזמנות כאלה) נשכר תמורת כסף רב כדי לבצע פעולות חבלה בחלק האחורי של סוויאטרוסיה. טיפוס אחר נתקל בצוות ציד מרוסיה הגדולה, ונותר ללא ספינות. ואז המזכיר הגדול: לפת נקבובית עם רגליים וראש צר עם עלים לעוסים (המוח היה ממוקם בבטן) הציע:
  - תנו לשיירה להישאב על ידי חור שחור נודד. יש רק דברים מגעילים כל כך לאורך המסלול שבו הספינות יעברו.
  הג קרקר בספק:
  - ואתה חושב שהטייסים כל כך ריקים שהם לא ישימו לב לעקמומיות של החלל.
  - מכשירי ניווט ייפגעו, ומכשף הטרולים ימיט הרס על צוות ספינת החלל. הם יטוסו פנימה בעצמם. אגב, זה אפילו לא יהיה רצח; ספינות הכוכבים ייפלו לעד למרכז החור. - נשמעה חריקה, בצפצופים.
  - ובכן, לפת, הרעיונות שלך פשוטים יותר מלפת מאודה! - אמר הג כמשחק מילים.
  - זה מה שנעשה. למה אני מקווה שהקוסם אמין?
  - עצם הצבע. הוא מצא אותנו בעצמו!
  - אז תעשה את זה!
  אחרי הונאה כל כך קלה, כשטריליונים צריכים להכביד על הכיסים, מצב הרוח היה חיובי. המלאך הלבן הבין מיד שעמיתו רימה בחוכמה וכעת הוא משפשף את ידיו.
  - הקיסר הגדול דה שצ'ה-שאווה, שליט העולמות האוניברסליים, הביא לך ניצחון.
  הג הזדקף מיד, אפילו קפץ מכיסאו.
  - איזה ניצחון!
  - ובכן, יש לנו חפצים קסומים מיוחדים, אם בשילוב עם תחמושת, כוח הנפץ יגדל פי מאה.
  "מאה?" שאל האג.
  - לכל הפחות, ואם יש עוד חפצים, אז עד מאתיים. הצבא של סוויאטרוסיה יתפורר למוות!
  הג חרק שיניים וחשף את שיניו.
  - במקרה זה, עלינו להזדרז. עד שמתחרים ערמומיים עלו קדימה. אחרת, ההיפרמרשל הרוסי אלכסנדר סובורוב ייקח קרדיט על כל ההצלחה. הוא כבר אסף כוחות נגד זיוקוב!
  - כמובן, הוא יעשה, עלינו לפעול במהירות כמו גל כבידה, הווסלים והרובוטים שלי מוכנים לרסק הכל לתוך מחסנים. אני שוקל לשמור את זה לחמישה עשר פוהוטים.
  הג הופתע:
  - כל כך מהר?
  - זה עתה קיבלתי את התוכנית, והנבדקים שלי מאומנים! קצת לא בסדר, לכבוד רב ולקוואזר!
  הקומנדנט רטן מהשנינות הזאת:
  - כן אני מסכים! זו הדרך הטובה ביותר להורות.
  - אז עיכוב גונב זרי דפנה, חיפזון מביא להצלחה!
  - אני לא מבין למה אנחנו צריכים זרי דפנה, אולי הם אולטרה פלוטוניום, אבל תודה בכל זאת.
  - ומיד גישה חופשית למחסנים לאנשינו.
  עכשיו העיקר שהבנות עבדו בצורה מדויקת ולא איכזבו אותנו. חיילי צבא סוויאטרוסיה עברו חזרה על תוכנית סימולציה וירטואלית, אבל ברגע המכריע העצבים שלהם פשוט יכלו להישבר.
  המלאך הלבן התנהג בחוצפה וצעק הרבה על החייזרים. זה אמור להרגיע את הלוחמים הרוסים: האויב לא מפחיד, כי הוא מרשה לעצמו לצעוק. עד כה הכל היה בסדר. נכון, אחד מהאינוגלקטים ניסה לקשקש, אבל הלוחם החצוף ירה בו במשתק, ואילץ אותו לגנוח ולהתעוות. הכאב היה מפחיד ושאר החבילה הסבוכה נכנעה, זיהתה את יתרונו של הבחור הקטן והחצוף. ואז הכל היה פשוט
  בנוסף לסרט האקשן ההומוריסטי, הבנות אפילו הרשו לעצמן להשתולל, להטמין חומרי נפץ ומפוצצים. באופן כללי, מירבלה חשבה שההשפעה המשחיתת של העולמות הפרימיטיביים משפיעה גם כאן. בסוויאטרוסיה, הונאה פשוטה כזו לא עבדה; לא הייתה כפילות מרובה ולא הודעה מיידית בהחלטות שהתקבלו. וכנראה שגם רוסיה הגדולה, בני כדור הארץ אינם פראיירים. ואז מתרחשת שיחת תינוקות גלויה כזו. מזכיר לי שטויות מוחלטות! אז עז אחד רצה להרוויח כסף, ובמקום כסף הוא תפס רימון. עכשיו הייתי צריך לעזוב. ובכן זה פשוט!
  - עכשיו נעוף ונבחן את כוח הפגיעה שלנו בזונות האלה! - אמר המלאך הלבן. "אתה תראה כמה אנחנו חזקים, הפגנה של הרס".
  הג הסכים:
  - זו הדרך הטובה ביותר! הראה לכולם את הכוח יוצא הדופן שלך.
  הקומנדנט כבר תהה כמה רווח יוכל להרוויח ממכירת נשק משופר. במקביל, מחליט לזרוק, כפי שהאג האמין, את הקיסר הגדול האפלולי.
  בפרט, תנו לרוסים הקדושים להרוס אותו. עלינו להזהיר אותם שהם מותקפים.
  למרות שאין הדגמה של נשק, היא לא תהיה משכנעת כל כך. ובכן, הוא לא יארגן להם כלום! יהיו כמה תחבולות, יהיו!
  הצי בפיקודו של המלאך הלבן יצא במהירות. הוא לא נתקל במכשולים והאלף אימפקט-רוקי אפילו העיר:
  - לא, זו איכשהו אפילו לא הוליווד. הרס את מרכז האספקה הראשי מבלי לירות ירייה!
  - זוהי אומנות המנהיגות הצבאית כדי למנוע סיכונים מיותרים. מנתח אמיתי הוא כזה שמסוגל לבצע ניתוח מורכב מבלי לשים לב!
  החוליה שלהם הופרדה באופן משמעותי מארמדת האויב כאשר המפוצצים התפוצצו. היפרספרה ענקית נבלעה בהוריקן היפרפלזמי. זה הפך לזוהר לוהט מתמשך, שבו נשרפו מיד עשרות מיליארדי חיילי אויב.
  אודר-רוקי לחש:
  - אתה ילד חכם, אך בו בזמן חסר רחמים. להשמיד כל כך הרבה אויבים בבת אחת!
  - והצילו את חיי הבנים והבנות שלנו! לא רצית שזה יהיה אחותך או החבר שלך שנהרג במקומם. - המלאך הלבן הוציא פצצת סוכריות מיני-תרמופריאון וליקק אותה להפליא עם הלשון, ואז זרק אותה לפיו - או אולי הדם שלו, זה לא כל כך מצטער!
  - למה, ילד טיפש, אני מרחם על כולם. אתה חושב שלאויב אין נשמה, או שילדיהם של חיילים שנהרגו לא בוכים. תתחיל להזדהות עם כולם, הלב שלך יכאב. עם זאת, הם לא ידברו על זה, אחרת יתחילו להגיד שאימפקט רוקי מזדקנת, ובגלל זה היא הפכה רגשנית מדי.
  "נראה שאנחנו נרדפים על ידי מסות גדולות של ספינות". תצטרך להאיץ!
  - השולחן צבוע ומכוסה באפר! ספינת חלל צבאית היא לא עז! - שרה הילדה.
  זה לא קל לשפר כשאתה כבר זז די טוב. אבל התחלה מסוימת בזמן משחקת תפקיד. בנוסף, ספינות הכוכבים של Svyatorossia היו עדיפות מעט על האויב בניידות. סיור של ספינות חלל קפץ מעבר לקו. היו חמישים ושבעה מהם. המלאך הלבן ציווה:
  - אל תירה, תן לו להתקרב, ואז נכסה אותך בבת אחת כמו זבוב מעצבן.
  האויב גם לא מיהר לפתוח באש כדי להרוג ו"הוגש" בבת אחת, במחלקה אחת, אפילו בלי לאבד מהירות.
  - לא, המתאגרף הוא זה שמכה, וזה שמפיל!
  ובכל זאת האויב לחץ מהאגפים. נאלצתי להתעוות ולהיצמד, ולבצע תמרונים מורכבים. ולסבול הפסדים במקביל. אולם כאן, הכוחות העיקריים של צי Svyatorossiya כבר היו קרובים. הם תקפו בביטחון את האויב. הקרב החל. תריסר ספינות קרב של עולמות פרימיטיביים התפצלו מיד והתפוררו לאבק. עם זאת, העימות התברר כקצר באופן מפתיע. צבא בעלות הברית של רוסיה הגדולה פשוט זז אחורה, ושחרר את העמדה. למלאך הלבן תהיה אפילו סיבה לומר:
  "לא היינו צריכים להילחם, הם הכו אותנו עם מטאטא, חבל, אבל יותר מדי אבק עלה, רציתי להתעטש".
  מירבל ממש התעטשה, התהפכה והתעוררה מיד. שפירית גדולה דיגדגה את נחיריה באנטנות שלה, ופרפר ליטף את עקבה החבול והחשוף בכנפיו.
  - נו, חלמתי על שטויות! צריך לעבוד יותר! וואו, אפילו בחלומות שלי אני חולם על טבח כשסוף סוף אוכל ליהנות מהחיים.
  הילדה הדליקה אש, בשביל זה הוא הכין משהו כמו קשת והחל לסובב את המקל. השריפה אפפה במהירות את הענפים וענפים קוצניים יבשים יחסית. הילדה החלה לשרוף את התחתית, נזכרת בטכניקות של פראים לעוגה. כמה פעמים היא שרפה את רגליה החשופות, הלהבות מהאש וחום ארבע השמשות משולבים בחומר לוהט עד כאב: לגרום לילדה להזיע הרבה. מירבלה טבעה בנחל כמה פעמים. בנוסף, העשן גרם לכאבים בעיניים, הגוף נעשה שחור מבעירה. הילדה התעטשה מספר פעמים. העבודה נמשכה יותר מתריסר שעות. הילדה הייתה רעבה מאוד, והגשם הטרופי הרגיל הגיע. פלגי מים כיבו את האש וכמעט שטפו את מיראבל בזרמים חמים. עם זאת, היפהפייה אפילו הייתה מאושרת; גוף השוקולד שלה הפך נקי שוב.
  - לא, נראה שהעוגה תצטרך לבלות כמה ימים.
  הגשם נמשך כעשרים דקות והותיר אחריו נחלים קטנים. כשהתיזה בין השלוליות פנתה הילדה לכיוון החוף. היא פתאום רצתה לנסות את הדגים המקומיים. לא היה שמץ של רצון להדליק שוב את האש. רוח קלה נשבה, העצים כאילו מהנהנים בברכה לילדה. מצב הרוח התרומם. היופי העירום לחלוטין עם חנית אבן הרגיש כמו מלכה מקומית. ובכן, תן לכרישים לנסות להתקרב אליה, הם יקבלו מכה חזקה! בנוסף, נראה כי כרישים מגיבים לדם; הם מריחים אותו ממרחק רב. ואם אתה מכה אותו עם חנית כל כך מהר, אז אתה יכול בקלות לתפוס את הדג ולבצע אותו. אבל איך אוכלים את זה? נא או מטוגן? גם בחירה מאוד מעניינת.
  הילדה התקרבה לחוף, אחרי הגשם, החול עדיין לא התחמם וכפות רגליה היחפות חשו אושר ודיגוד נעים. מירבלה גרפה את החול באצבעותיה, זה נראה כמו קונכיות, ובכן, אפשר גם לאכול אותן. כנראה שיש כאן גם צדפות. זה מוזר למה הסוכנים הקודמים מתו, נראה שהיקום הזה לא כל כך מרושע. אין בעיות עם אוכל, והשאר יסתדר. הילדה התקרבה לשפת המים כשלפתע נעצרה. בזווית העין, בקושי נראתה מעל האופק, הבחינה מירבלה שספינה מתקרבת לחוף. וכוכב הלכת גדול יותר מכדור הארץ, גדול בערך פי שניים אם סופרים את הקוטר, נקבת רובינסון מוערכת בעין. הילדה התיזה את רגל הים שלה והמשיכה להציץ. לא מודרני, כמובן עם מפרשים, ולא גדול במיוחד. אז בריגנטינה פרה-תעשייתית, אבל די אלגנטית. למרות המרחק, ראייתה החדה של מירבלה אפשרה לה לספור במהירות את הרובים.
  - ספינה, זה אומר שיש כאן ציוויליזציה. הדבר הרע היחיד הוא שזה לא קוסמוגני!
  הילדה פגעה במים בחניתה, דג כסף קטן נקב. מירבלה נגעה בזה בזהירות:
  - אומרים שבשר נא בריא יותר, קודם נאכל אותו, ואז נחליט מה לעשות. סביר להניח שהספינה רוצה לחדש את אספקת המים המתוקים שלה, ואולי פירות, אז אין לי זמן, אני עדיין לא בלחץ!
  . פרק מס' 21
  סאדאת, מקמר את גבו העייף, הסכים:
  - כמה זה פרקטי! אמנם החלוקה לגן עדן ולגיהנום שוררת כמעט בכל הדתות! גן עדן הוא בטלה בהמית, כשאין מה לשאוף, פשוט תשכב עם הבטן למעלה ותהנה. אין צורך לדבר על גיהנום, אנחנו כבר בגיהנום.
  ינקה, גם הוא סובל, העיר:
  - ובכן, לא ממש! אותם מונגולים האמינו שאחרי המוות המשיכו המתים בקריירה שלהם כלוחמים. בהנהגתו של אל המלחמה סולדה, נכבשות מדינותיהם של רוחות נפטרות אחרות. כלומר, הייתה הקבלה, כביכול, לכבוש את עולמנו עם החיים, ולכבוש עולם אחר גם עם המתים! סוג של רוח לא מוצא מנוחה וממשיך להשתפר ולהצמיח את הקריירה שלה.
  עלי היה מאושר:
  - וזה אפילו יותר טוב! אתה יכול אפילו למות כעבד ולהפוך ללוחם בעולם הבא. אחרי הכל, זה עדיף על בטלה מאכילה היטב.
  ברגע זה, השוט בכל מקום עבר שוב על גבם של הבנים. הם הגבירו את קצבם בעל כורחו, מזיזים את רגליהם הסובלות על החצץ, ושתקו לזמן מה, חזרו לנשום.
  סאדאת, לאחר שעצר את נשימתו, העיר:
  - בטלה מאכילה היא לא כל כך גרועה, במיוחד כשאתה עבד שמוכה בשוט. אתה אפילו תוהה אם המוות באמת כל כך גרוע.
  ינקה, מעווה את פניו, אמר:
  - למעשה, אנשים רבים מאמינים שהמוות הוא פשוט אי-קיום! אם כי, למשל, כמעט כל העמים מאמינים בקיומה של נשמה בת אלמוות. ובכלל, קח את הטיסות שלנו בחלומות, מאיפה הן באות?
  עלי הביע מחשבה:
  - נזכר כיצד נסקנו נשמותינו מעל פני השטח! אוֹ....
  סאדאת הציע:
  - הוא הזיכרון של מצבנו או קיומנו הרוחני, לפני התגלמות בבשר. יתר על כן, אני יודע שהיו גורואים גדולים שנשמותיהם יכלו לעזוב את גופם. הם עברו לעולמות אחרים. איכשהו, אפילו אני עצמי התבוננתי בבשרי מבחוץ, לאחר שהכומר נתן לי כדור בדולח להסתכל עליו.
  ינקה התעניין:
  - ומה ראית?
  הילד המתחיל נרעד בעל כורחו:
  "אפילו פחדתי להסתכל על עצמי, כמה חיוורת הפכתי". ואז רוחי עברה דרך הקיר וחזרה.
  ינקה, מזעזע, הסכים:
  - בהחלט יש משהו כזה! פעם, פאפוס עזר לניקולאי השני לעורר את רוחו של אלכסנדר השלישי. הוא יעץ למלך להיות חזק וקשוח כדי להימנע מצרות נוספות. אגב, פאפוס אמר שכל עוד הוא בחיים, שום דבר לא מאיים על המלוכה. הקוסם הזה מת ב-1917 רק בפברואר. לפי השמועות, לנין וסטלין קיימו גם סיאנסים. נראה שאפילו רוחו של לנין ניבאה לסטלין ב-1941 שהוא ינצח במלחמה עם גרמניה.
  סאדאת, במלוא הרצינות, הציע:
  -בוא נגיד, אם אחד מאיתנו ימות, בוא יבוא אל השני בחלום ויאמר: יש חיים שלאחר המוות וטוב שם!
  יאנקה חייך בעל כורחו, אפילו העגלה שהוא משך לא נראתה כל כך כבדה:
  - כן, ודאי שיש נשמות! רק כמה כתות קטנות מכחישים זאת. אבל זה לא בהכרח טוב בעולם הבא. מישהו השווה את החיים לפני המוות לבול, את החיים שאחרי המוות לאזור. בדרך כלל מישהו מרגיש רע במחסן ולא קם לתחייה באזור! אז העבד צריך להיות חופשי רק על פני כדור הארץ!
  - כדור הארץ? - הבנים הופתעו יחד.
  - מה שמו של הפלנטה שלך!? יאנקה תיקן את עצמו.
  - גראדודר!
  - אז זה בגראדודאר!
  הבנים השתתקו, הטיפוס נעשה תלול עוד יותר והם היו קצרי נשימה. בנוסף, הכביש עצמו היה כעת אפילו יותר סלעי, וחפצים חדים נתקלו לעתים קרובות יותר ויותר. ינקה חשב שלקיום הבלתי גופני יש קסם משלו, אין כוח כובד כזה. רגליים חזקות, אבל עדיין ילדותיות מאוד מתחילות לכאוב בכאב. הילד חייב לחזק את עצמו, הוא חייב להיות גבר, במקביל הכתף השרירית שלו חותכת את החגורה יותר ויותר, צריך להתאים את הרצועה מדי פעם.
  הפיל טיפות של זיעה כבדה והתכופף, טיפס הילד בעקשנות, מנסה להסיח את דעתו מהגירוד הגובר והכואב בשריריו העייפים. רגליו החשופות והבוערות של הילד פשוט התחפרו בכיסוי הדוקרני, וורידים וורידים התנפחו על קרסוליו המתכהים במהירות.
  כאשר, במהלך שיעור היסטוריה, דיברה המורה על גורלם הקשה של עבדים, במיוחד ילדים, הדבר לא התקבל במיוחד. אז זה הפשטה, שכן באפריקה ובמזרח יש עדיין ילדים עבדים, במקומות מסוימים רשמי(!). כן, במזרח, אפילו ברוסיה, הם היו שם עד לא מזמן, ואולי הם עכשיו. גם באמריקה אנשים רבים חיים בצורה שאינה טובה יותר מעבדות, במיוחד שחורים ולטיניים. ובכן, השימוש בעבודת ילדים במפעלים, במפעלים, בחוות ובמכרות הוא נפוץ ולעיתים קרובות חוקי. לרוב זה בהתנדבות, האמריקאים הם מכורי עבודה ואפילו צאצאים מחורבנים של מיליונרים; אל תהססו לשטוף מכוניות או לטאטא את הרחובות. באופן כללי, ארה"ב היא בהחלט אויב לרוסיה, אבל אויב ראוי לכבוד. לדוגמה, פיטר הגדול לא אהב את האירופים, במיוחד את הבריטים והגרמנים, שצפו שבעתיד רוסיה תילחם איתם! אבל הוא למד עם העמים האלה בטירוף, התחתן עם גרמנייה והקיף את עצמו בזרים. פיטר לא היה גאה, ובאופן אישי עבד עם מטוס וגרזן. כמובן שהוא היה אכזרי, הוא אפילו עינה את המורדים באופן אישי, אבל אחרת אי אפשר היה להעלות את רוסיה. אחרי הכל, הדרך הטובה ביותר לעורר שור עצלן היא עם שוט. העם הרוסי חזק, אבל חסר להם אמביציה ואחיזה בולדוגית. הצאר פיטר החזיק בשניהם, אבל הוא חסר משמעת עצמית: הוא שתה יותר מדי, עישן וזנה. האורגיות ערערו את בריאותו של המלך, ולא נמצא יורש שווה. הבעיה הנצחית של מונרכיות היא שבנו של אב קשוח וחזק יורש לעתים קרובות מדי את הטבע הרך והצייתני של אמו. שליט הוא כמו ראש חץ - אם הוא עדין, הוא יוביל את המדינה למבוי סתום! רק קשיחות דורשת גם אינטליגנציה. בפרט, ניקולס הראשון - פלקין היה מספיק קשיחות, אבל היה חוסר אינטליגנציה. לסטלין היו גם וגם, הוגה דעות ומדינאי מצטיין. למרבה הצער, מושמצים על ידי ממשיכי דרכו, במיוחד על ידי אנשים לא-ישויות כמו גורבצ'וב וחרושצ'וב. למרבה הצער, שמו מעולם לא הוערך כראוי במהלך הרדיפה אחר סטלין: רק מעטים קמו. אם כי אלמלא האכזריות שלו, היינו צריכים לחיות תחת היטלר. מה בעצם קרה במקרה הזה? הפיהרר לא תכנן את ההשמדה הסיטונית של הסלאבים, אלא תפס אותם כעם סוג ב'. הוא האמין שאפשר להגרמן שמונים אחוז מהסלבים, אבל הוא האמין שצריך להיות כפיפות קפדנית לגזע העליון ! בנוסף, הוא היה מודאג מהפוריות שלהם. באופן כללי, להיות אזרח סוג ב' זה לא דבר טוב. היטלר היה כמו לאומן משתולל: הוא שם את הגרמנים מעל כולם, מה שאומר שהרוסים היו כמה צעדים יותר נמוך. בנוסף, הפיהרר רצה להוריד את הרמה התרבותית של הסלאבים, וזה גם היה רע מאוד. ובכן, הגרמנים נלחמו בפרטיזנים ביד קשה, ושרפו כפרים יחד עם תושביהם. לא, תחת השלטון הסובייטי זה היה הרבה יותר טוב. בנוסף, ברית המועצות לאחר מלחמת העולם השנייה הייתה המדינה היחידה בעולם שבה המחירים ירדו משנה לשנה. באופן כללי, ישנו מיתוס שתחת סטאלין פותחה רק התעשייה הצבאית, בעוד שתעשיות אזרחיות עמדו בסטגנציה. אבל זה לא כך, יש גם סטטיסטיקות שניתן לקרוא באינטרנט. לא רק טנקים ותותחים, היו מנהיגים סובייטים אדומים! למשל, ייצור השימורים גדל מ-1928 ל-1950 פי שבעה, ונקניקיות פי חמש וחצי, תפוחים פי שלושה ואופניים פי שבעים ושתיים!
  זווית ההגבהה הפכה קטנה יותר, והבנים חשו הקלה. סאדאת, לוקח נשימה, נחנק מאוויר, שאל:
  - שג'ינגיס חאן כבש את חורזם?!
  ינקה מלמל במאמץ:
  - כן! כבש! יתרה מכך, מספר ערים בוכרה, סמרקנד ואחרות נכנעו ללא קרב. ג'ינגיס חאן הבטיח חיים ושחרור מהצורר שאה.
  - והוא רימה אותי! - ניחש סאדאת הערמומי.
  הילד הניד בראשו המיוזע והבהיר:
  - ימין! הוא הרג את כל הגברים, וגירש את הנשים והילדים לעבדות. אחרת, צבא הפרשים שלו פשוט ימות במדבר. חורזם נפל, השאה נעלם. מאות אלפי בני אדם נהרגו. סיפור עצוב, מלחמה שפל. ג'ינגיס חאן בדרך כלל לא עמד במילתו ולא מיהר לגלות רחמים!
  - איש אינו ממהר לגלות רחמים! זה יהיה טיפשי לחסוך על האויבים שלך. - סאדאת אישר.
  - ערים בודדות, לעומת זאת, התנגדו בעקשנות, במיוחד בשטחה של איראן, שהיא חלק מח'רזם. לפי האגדה, ג'ינגיס חאן חתך באופן אישי את ליבו של נכדו של השאה. - יאנקה רכן ומשך את הרצועה בשיניו, מרגיש את המליחות.
  - ואז? - עלי התערב בשיחה.
  הילד רצה לפרוש את ידיו, אך הן היו קשורות בחוזקה:
  - בנו של השאה, ג'רל אד-דין, נלחם זמן רב עם ג'ינגיס חאן, זכה לפעמים להצלחות פרטיות, אפילו הביס את צבאו של הצבא המונגולי בן ארבעים אלף, אבל בסופו של דבר גם הוא סיים את שלו. חיים על מוקד. ג'ינגיס חאן שלח חלק מחיילותיו רחוק יותר מערבה. הם עברו מצפון לח'ליפות בגדד ונכנסו לגאורגיה וארמניה. לגאורגים לא היה אף שליט, הנסיכים בגדו זה בזה. במהלך הקרב, אפילו אחד הנסיכים פגע באחיו בעורף. הם טופלו במהירות, והגרעינים שברו במהירות את גב בעלי בריתם. לאחר מכן, המונגולים ירדו אל נהר הטרק, שדדו כפרים שכנים, הלכו לאורך הקובאן והגיעו למבצר הרוסי לשעבר טמוטארקאן.
  הילד השתעל, התקשה לנשום, לשאת מטען ולדבר בו זמנית היה קשה מדי. עם זאת, בהיותו כמעט נער, הוא ניסה להסתיר את הכאב והחולשה האופייניים בדרך כלל לבנים.
  סאדאת, גם הוא לא חלש, שאל:
  - אז מה הלאה?
  ינקה ניער את הזיעה והמשיך בסיפור, מנסה לדבר בקול אחיד:
  - המונגולים לא הסתערו על המצודה עצמה. הם הציעו לקומנדנט, נציג של האנס האירופי, פשוט לקנות את העבדים שנלכדו במהלך המערכה.
  הוא הסכים! חלק מהטטרים, במסווה של עבדים, נכנסו לעיר הגדולה והעשירה. הם תקפו לפתע את השומרים, פתחו את השערים וצבא של אסייתים מיהר פנימה.
  - זה מעניין! - אורו עיני העבדים הצעירים.
  - לאחר שאנס את הנשים והרג את כל הגברים - הקומנדנט נתלה הפוך ואבנים נקשרו לידיו, עזבו המונגולים את העיר הזו עם שלל עשיר. תגבורת הגיעה מג'ינגיס חאן, שעד זה כבש את כל חורזם. הטטרים פעלו נגד הקיפצ'קים, הידועים יותר בתור הקומנים.
  - אתה צריך לפחות לצייר לנו מפה, אחרת לא תבין איך זה קרה! "בחדות," אמר סאדאת.
  - מה קורה ככה?! - ינקה התמרמר.
  עלי נזף בחברו:
  - אין צורך! מה אכפת לנו מהמדינה שלו? אולי אפילו כואב לו להיזכר בזה.
  ינקה הסכים:
  - ודאי כואב לזכור את הקרב על קלקה! בהיותה מדינה נהדרת, רוסיה לא הפסידה לעתים קרובות, אבל כשזה קרה זו הייתה באמת טרגדיה.
  סאדאת העיר באופן פילוסופי:
  - אבל אם לא היו תבוסות כלל, ארצך הייתה כובשת את כל העולם, וכל המלחמות היו מסתיימות?
  - זה יהיה נהדר! - יאנקה משך בחבלים.
  - לא טוב! לא היה לאן לשאוף!
  ינקה התנגד בלהט:
  - וחלל! היינו מתחילים להתרחב לעולמות אחרים! כמובן שבהתחלה זה לא ישלם את עצמו, אבל עם הזמן הטכנולוגיה תתפתח וכיבוש קרקעות חדשות יהיה בראש סדר העדיפויות.
  - בטוח? - סאדאת צמצם את עיניו.
  ינקה שכח את עייפותו לזמן מה:
  - כן! פעם, כאשר כריסטופר קולומבוס גילה את אמריקה, רבים גם הטילו ספק אם האדמות החדשות יביאו רווח, כי הן היו מרוחקות מאוד, והן נאלצו להפליג כמה חודשים, ואז כלום, הם שלטו בהן. פעם היו טיפשים ברוסיה שמכרו את אלסקה ומסרו את איי הוואי בחינם. גם האידיוטים המקורבים למלך האמינו שהמרחבים האלה לא משלמים על עצמם. והאמריקאים לקחו אותם ושלטו בהם. זהב בשווי מיליארדים בלבד נשאבו החוצה, שלא לדבר על נפט, גז, עפרות, בוקסיט וכן הלאה. הערך הגדול ביותר הוא קרקע, וצריך להגן עליה ולהגדיל אותה. רוס תמיד אסף סביבו אדמות, וויתור לפחות על חלק מהטריטוריה שלו זה בגדר כריתת האצבע שלך, או חלק מהלב שלך.
  - כן, זה הגיוני! - הסכים סאדאת. - אבל בכל זאת, תספר לנו על הקרב על קלקה. האין זה?
  ינקה נאנח:
  - ובכן, כמובן! בשיא הקרב בגדו הפולובצים בקלמיקים ונטשו אותם! המונגולים שיחדו את המפקדים. לאחר שהרגו את הקלמיקים, הם השיגו את הפולובצים, ולאחר שהביסו אותם, הם לקחו בחזרה את כל הזהב ששימש לשוחד. הם ביצעו זוועות איומות לאסיר, קרעו את עורו בחיים. הפולובציאנים פחדו מאויב חזק חדש ופנו לנסיכים הרוסים לעזרה. האויבים של אתמול רצו פתאום להפוך לבעלי ברית.
  - זה לא נדיר!
  - ארבעה נסיכים יצאו למערכה, כוחותיהם לא היו קטנים, כחמישים אלף לוחמים ועוד חמישים אלף מהפולובצים. היו בערך שניים פחות מונגולים-טטרים. נראה היה שתוצאת הקרב ברורה.
  - יתרון כפול זה הרבה! - הכניס עלי.
  דמעה זלגה באופן לא רצוני מעינו הימנית של ינקי:
  - אבל כאן חוסר העקביות במעשי הנסיכים אכזב אותנו. הנסיך מסוזדאל, מבלי להזהיר את האחרים, פגע ראשון, הוקף ונהרג על ידי הטטרים. הנסיך מקייב, להיפך, תפס עמדה במחנה מבוצר ומעולם לא נכנס לקרב. שני הנסיכים האחרים של גליציה וסוזדאל הצליחו תחילה להדוף את המונגולים-טטרים, אך הפולובצים לא יכלו להתאפק; שורותיהם נמחצו ומפולת שלגים פשוט שטפה את הכוחות הרוסים. גם ברגע הקריטי, נסיך קייב לא נחלץ לעזרת בני בריתו הגוססים. הוא כנראה חשב: על אחת כמה וכמה, אהפוך לנסיך החשוב ביותר ברוס, כל השלטון יעבור אליי אם ימותו הנסיכים האחרים והנחלה שלהם תיחלש!
  סאדאת, שניסה לדפוק רסיס שהוטבע בעקב היובש שלו, העיר:
  - וזה מה שכולם חושבים! גם אם העם מאוחד. זה כבר מזמן נהוג, החולצה שלך קרובה יותר לגוף!
  ינקה עצר, אוגר כוחות, ואז אמר בנשימה עצורה:
  - אבל זה לא מה שהיית צריך לחשוב! עלינו לכבד ולהעריך את הדם הרוסי היקר. בנוסף, כדאי לזכור. עד כה זו לא בעיה, אלא חצי בעיה. המונגולים הגיעו במספרים קטנים, וצריך להביס אותם כדי ללמד לקח. במקרה הזה, אף אחד לא יעז להסתכן ב"רוס". רצוי להרוג את כולם לגמרי כדי שאף אחד לא יספר על האדמות במזרח, ואם זה לא יצליח, אז לפחות לטעת פחד מנשק רוסי. נסיך קייב, לעומת זאת, היה רחוק ממחשבות אלה: הוא רק רצה להתעלות.
  - אבל הוא נשאר בחיים! - פטפטו הבנים בקול אחד.
  ינקה הניד בראשו במרץ, כמו סוס צעיר:
  - אבל לא! לאחר שהביסו את הנסיכים האחרים ואת הפולובצים, המונגולים תקפו את מחנה הנסיך. עדיין היו לו כמעט שלושים אלף לוחמים. כל ההתקפות של המונגולים נהדפו, הם ספגו אבדות. ואז מנהיג הנוודים, סובודאי, הציע נישואין. תנו לרוסים למסור את נשקם ולעזוב בשלום על דבר הכבוד שלהם. כמובן, לא היה צריך להאמין להצעתו של התן הזה, אבל הנסיך בקייב, שבעצמו לא עמד במילתו, התגלה פתאום כל כך פתי.
  אולי הוא כישף? - עלי הביע את דעתו.
  - אני לא פוסל את זה! במזרח, שלא כמו במערב, מכשפים וקוסמים לא נרדפו, מה שאומר שהם יכלו לצבור כוח רב יותר. "יאנקה רצה לפתע בלהט להפוך לקוסם בעצמו ולהטיח את הפולסרים הקרביים לעבר המשגיחים, ואז ליפול לתוך הדשא הרך ולהרפות את גופו התשוש.
  - הנסיך הונה! - סאדאת ציחקק בהיסטריה.
  - כן, לאחר שהצבא הניח את נשקם ועזב את המקלט, מיד הותקפו. חיילים רוסים לא חמושים נלחמו כמיטב יכולתם, תוך שימוש באגרופים ושיניים, לזרוק אדמה, אבל כמעט כולם נהרגו. הנסיך עצמו ומקורביו הונחו מתחת לספסלים ובישיבה עליהם חגגו משתה. וכך מת הנסיך, כשהוא נמחץ לאט. מוות משפיל וכואב. אל תחפור בור בשביל מישהו אחר...
  - אתה תגיע לשם בעצמך! - הוסיף סאדאת בצורה חלקה. - זה כבר הפך למושג יציב! אבל הפסדת לגיטימי.
  ינקה הניד בראשו: השוט עקץ אותו שוב, שרף את עורו. הילד נשם קצת, זה נעשה קל יותר:
  - אני לא חושב שזה כל כך חוקי. לעתים הביסו הרוסים כוחות עליונים משמעותיים. לדוגמה, מונומאך גזר אינספור המוני פולובצים. נכון, הכרוניקאים המודרניים רואים בזה הגזמה: ששלושים אלף מלוחמיו הביסו חצי מיליון.
  - חצי מיליון! - זה חמש מאות אלף! עלי הופתע.
  סאדאת נחר:
  - כן, הגזמה! שלושים אלף לא יכולים לנצח חמש מאות! אגוז לא יסדוק אבן מרצפת.
  המספר הצעיר בלע, גרונו כבר התייבש, והמשיך לטוות את נאומו:
  "אולי בגלל הזמן שחלף אי אפשר לאמת, אבל זה לא כל כך חשוב. לאחר הניצחון, סובודאי פשט על אדמות ריאזאן. צבאו התקרב לריאזאן, אך לא יכול היה לקחת אותו, ולאחר מכן הוא התגלגל לאחור. חלק מהחיילים עברו לממלכה הבולגרית, אך הובסו. ג'ינגיס חאן עצמו חזר למונגוליה והחליט לכבוש את שאר סין. הלוחמים שלו, לאחר שזכו בכל כך הרבה ניצחונות, ראו עצמם בלתי מנוצחים. המצאות סיניות, בליסטראות ואבק שריפה שימשו בקרבות. בגיל שבעים ושתיים מת ג'ינגיס חאן. הוא מת כפי שחלם במהלך המצור על אחד המבצרים. בנו האמצעי ירש את כס המלוכה
  Udegei, הופך לקיסר של כל המונגולים. בנו הבכור, האלים והתוקפני ביותר של ג'וצ'י נהרג, שבר את גבו; בנו נכנס להיסטוריה בתור באטו חאן.
  ינקה לקח שוב הפסקה, הוא שאל את עצמו נפשית: מתי סוף סוף הטיפוס יסתיים וזה יהפוך קצת יותר קל. רגליו היחפות בוערות, מחלוקי הנחל החדים של ההרים, כאילו מענים אותו על המדף. בכלל, איך החיים של עבד, קיום אומלל הדומה לגיהנום. כאן אתה זוכר בעל כורחו את בית הספר. לשבת בכיתה זה משעמם; הרבה יותר מעניין לרוץ או לגלוש באינטרנט האינסופי. השיעורים האהובים עלי הם חינוך גופני ורישום, ואולי גם היסטוריה. והנה! יש צמחייה עבותה מסביב, אוויר צח מהול בזיעה חזקה של ילדים. למרבה הפלא, ככל שטיפסנו על ההרים, אפילו נעשה חם יותר, הטמפרטורה הייתה כבר בשנות השלושים, מה שהעצים את הייסורים. אני צמא נואש, אבל הבטן שלי כבר ריקה. חלוקי הנחל מתחת לרגליך כחולים, צבע מוזר למדי; היזהר כאשר אתה מניח את רגליך המיוסרות כדי לא לדרוך על חדות מדי.
  סאדאת התערב:
  - מה קרה אחר כך בהיסטוריה של האימפריה שלך?
  יאנקה המשיך באי רצון, זה היה כואב לבלוע עם גרון יבש:
  - באטו חאן ואחיו השתלטו על האדמות ממערב לחגורת האבן, כלומר, אורל. הקיפצ'קים או הקומנים נכנעו למונגולים. לאחר שאסף צבא פרשים ענק של ארבע מאות אלף, עבר באטו לריאזאן. קייב רוס באותו רגע הייתה מפוצלת לנסיכויות רבות. נסיכות ריאזאן הייתה הראשונה בנתיב המפולת. העיר התנגדה עיקשת, אך נפלה לאחר תקיפה של שישה ימים. כמעט כל האוכלוסייה נהרסה. המונגולים השליכו תינוקות לאש, התנפלו על נשים, כרתו את שדיהן וקרעו את בטנם. במקביל נשרפו כל הערים והכפרים הסמוכים. הפלישות החלו בחורף, והיה קשה להסתתר ביערות הקרים.
  עלי, סקרן, שאל:
  - מה זה חורף?
  - זה כשיורד שלג וקר. האם ראית שלג אי פעם? - יאנקה הרגיש לפתע עליונות.
  - לא, לא ראיתי את זה! אבל חכה רגע! זה גבוה בהרים! רק בהרים הגבוהים ביותר! הפסגות שם כל כך לבנות וקרים. באמת שלא ראיתי את זה בעצמי, אבל מטיילים סיפרו לי על זה. - עיניו של עלי התבהרו.
  ינקה גם הרגיש טוב יותר, כנראה קיבל רוח שנייה:
  - טוב שאתה מבין! בכל מקרה, ברור שהחורף דווקא הועיל למונגולים. נכון, השלג מנע מהסוסים לקבל מזון, אבל גם כאן לרוסים לא היה מזל, הכיסוי של סחפי השלג לא היה מספיק עבה. נסיך ריאזאן שלח שליחים לסוזדאל, ולדימיר, קייב, צ'רניגוב, נובגורוד וביקש עזרה. אבל אף אחד מהנסיכים לא שלח גזרה. רק הדוכס הגדול של ולדימיר-סוזדאל שלח מחלקה קטנה עם בנו ולדימיר למוסקבה. אבל זו הייתה רק טיפה בים. המונגולים-טטרים כבשו את מוסקבה בסערה; באותה תקופה היא הייתה רק עיר מסחר קטנה. כפי שקראו לה - העיר על שבע גבעות. קשה להאמין שבעתיד תהיה שם בירת רוסיה. וכך היא נכבשה על ידי הפולשים. המכה הבאה נפלה על נסיכות סוזדל. לא משנה כמה ניסו החיילים הרוסים, הם לא יכלו להחזיק את הערים. באופן כללי, הנתונים על הקרבות סותרים ביותר. ידוע כי המוני המונגולים עברו בסוזדל. כל הנסיכים נפלו בקרב. על נהר ויאטקה הובס צבאו של נסיך סוזדל, והמונגולים קשרו את ראשו לסוס. בהמשך שכב השביל לנובגורוד. הנובגורודיים והנסיך אלכסנדר, שלימים זכה לכינוי נבסקי, לא עזרו לשכניהם. נובגורוד, העשירה בסחורה, ניצלה על ידי הביצות והעובדה שלפי האגדה, השמאן הראשי קירני-זדן טבע בביצות. לאחר מכן חזרו המונגולים האמונות התפלות. בדרך נבזזו עוד כמה ערים, וקוז'לסק התנגד במשך שבעה שבועות. עשרות רבות של אלפי אנשים רוסים מתו, החלק המזרחי של רוס היה הרוס.
  הילד כמעט ניקב את רגלו על אבן חדה מאוד, כמו מחט מושחזת, לאחר שהצליח להתחמק ברגע האחרון. הדרך הייתה נוראה, אפילו שאר העבדים, שהוקשו יותר משנות שבי, נאנחו.
  לאחר הפסקה והתאמת נשימתו, המשיך ינקה:
  - לאחר מכן הייתה הפסקה של שנתיים. המונגולים צברו כוח ואספו חיילים מכל רחבי אסיה. לבסוף, לאחר שהביאו את גודל הצבא ליותר משש מאות אלף, הם מיהרו חיילים לקייב.
  סאדאת, מגלה סקרנות טבעית, שאל:
  - האם נובגורוד עזרה?
  ינקה שוב משך את החגורה לאחור עם שיניו, הפס האדום על החזה שלו נעשה עמוק יותר, ואפילו חבורות הופיעו.
  - לא! למרות שבאופן כללי באותו רגע הוא היה מוגבל על ידי המאבק נגד הגרמנים והשוודים. עם זאת, אלכסנדר נבסקי תמיד היה נאמן למונגולים; לא בכדי הוא נקרא בנו של באטו. קייב התנגד במשך חודשיים, המוגולים הפסידו בהתקפות, כתשעים אלף הרוגים. לאחר שהרסו את העיר, והכנסייה האחרונה נמחצה באיל, הטטרים מיהרו למערב. צבאו של דנייל גליצקי לא נלחם במונגולים, אלא נסוג למבצרים חזקים. הטטרים עצמם מיהרו הלאה, והביסו את הצבא ההונגרי בן מאה אלף. נכון, המלך בלה הציל. הכוחות העיקריים של המונגולים התקרבו לווינה, אך האגף הדרומי הוכה על ידי הסרבים והבולגרים, והאגף הצפוני על ידי הצ'כים. והקאגן העליון של כל המונגולים מת והתחיל אי שקט. באטו חאן החזיר את המוניו לאחור. זה היה הקמפיין האחרון שלו בקנה מידה גדול . לאחר מכן התיישב באטו על הוולגה, שם בנה את הבירה והקים את עדר הזהב. לאחר מכן החל העול המונגולי-טטארי. זה נמשך 240 שנה!
  עלי שרק:
  - וואו! כל כך הרבה זמן להיות עבדים!
  הילד, כמעט מתייפח, אמר בכאב בקולו:
  - זה כבר קרה! זה המחיר לעובדה שהרוסים מפולגים. אלכסנדר נייבסקי הביס את הגרמנים באגם פייפסי, ואז הפך לנסיך קייב. באופן כללי, האישיות מעורפלת. כאשר הנובגורודיים סירבו לתת כבוד, הוא כבש את העיר בסערה, הרג ועינה אנשים רוסים רבים. הוא אפילו עינה והוציא להורג את בנו שלו. לפי האגדה, הוא הורעל על ידי הטאטאר חאנשה מתוך קנאה. באופן כללי, העובדה שאלכסנדר נבסקי הפך לקדוש הייתה מעשה שנוי במחלוקת ביותר, רבים חלקו על כך. עם זאת, הקריטריונים לקנוניזציה שנויים מאוד במחלוקת בכל המקרים! מדוע, למשל, זכה ניקולאי השני לקדוש, אבל פטר הגדול ואיבן האיום לא? ממה מפקד חיל הים?
  אושקוב הוא קדוש, אבל סובורוב וקוטוזוב לא!
  - אני לא מכיר אותם, אז אני לא יכול לומר בוודאות! - ענה סאדאת, מלקק את הזיעה מלחייו הכהות והכחושות. - אבל נראה לי שזה תלוי לא רק בכשירות צבאית, אלא בנטיית השליטים.
  - כמובן שגם זה חלק מזה. יאנקה הסכים.
  הדרך עלתה בחדות, והם חצו את המעבר. המשגיחים הצליפו ללא רחם הן בסוסים והן בנערים. ראשו של ינקי רחם במתח לא אנושי. החגורה התחפרה בכאב לתוך הכתף השחוקה ממילא, והריסים קרעו את צידי וגבי שטוף זיעה. הילד ניסה בכל כוחו, בטנו אפילו שקעה, נראה היה שהקרביים שלו עומדים לרדת. עכשיו הבנים נאנחו ורחרחו מעל ריאותיהם, פשוט מותשים, הכל היה כל כך אכזרי ובלתי נסבל.
  ינקה התעוות עוד כמה פעמים וכמעט נפל, אבל כשזזים, ההתנגדות של המשטח נחלשת מעט. כל צעד היה כואב: חלוקי נחל חדים וחמים מאוד חפרו את ציפורניהם ברגליו היחפות של הילד, אבל הוא המשיך להתקדם.
  - תהיה אביר! - לחשו שפתיים יבשות.
  - תתעודד! עלי תמך בו.
  נזכרתי בשיר של ויסוצקי: השאירו את השיחות, קדימה ולמעלה, שם! הרי אלו ההרים שלנו, הם יעזרו לנו! הם יעזרו לנו!
  השוט חותך את העור, צעקה בורחת מהגרון, המכה הבאה נמוכה יותר על הרגליים החשופות והשזומות. כמה דמעות עפו מעיניי, וכבר לא היה אפשר לעצור את גניחותי. ינקה פותחת את פיה, נושמת בתאווה, מאמץ את הבטן והרגליים. כן, זה בלתי נסבל לחלוטין, אבל הוא חייב לשרוד ולנצח. אני מאוד רוצה ליפול ולא לקום, אז שיהיה - מה שלא יקרה! אם ירביצו לו למוות, אז לפחות כל הסבל שלו יסתיים. כאן, מבעד לצעיף, מופיעות שוב פניו העליזות ובו בזמן הנוראיות של השד לפני יאנקה.
  - אם תמות, השטן המקומי ידאג לנשמה שלך, ימצא לה מקום בעולם התחתון!
  ינקה רועד כאילו הוא נקב בזרם חשמלי וזורק את גופו קדימה, מניע את העגלה הסוררת! רק עוד קצת, מאמץ אחרון.
  כמעט מאבד את הכרתו, הילד רואה שהתגברה על הנקודה העליונה והעגלה העמוסה מתגלגלת מטה. ינקה מנידה בראשה, מתיזה זיעה, מעורבת בשפע בדם. נראה שהשוט גירד לו את הלחי. הילד מרגיש הרבה יותר טוב, הלב שלו דופק כמו תוף, הוא נרגע.
  - וואו, זוועה!
  גם הבנים האחרים היו מותשים לחלוטין, אבל ברור שאחרי אבן הדרך אורו העיניים שלהם והם השתפרו. סאדאת אפילו שאל:
  - איך נפטרת מהעול המונגולי-טטרי?
  יאנקה, ניער מעליו את הסגן שייסר את שריריו, המשיך:
  - היו מספר ניסיונות, אך הם לא צלחו. עד שלבסוף ניצח דמיטרי דונסקוי את המונגולים-טטרים במגרש קוליקובו. זה היה כמו להגיד קרב מפותח. נאספו מאה אלף רוסים, ומאה וחמישים טטרים פרשים ועשרים אלף חיילי רגלים גנואה. מאזן הכוחות היה לטובת האויב, אבל דמיטרי דונסקוי הגה תוכנית ערמומית. בידיעה שהמונגולים אוהבים להעביר את ההתקפה העיקרית שלהם על האגפים, הוא הכין גדוד מארב חזק ביער. בנוסף, חייליו מוקמו בין הנהרות דובניאק וסמולקה, מה שלא אפשר לאויב לנצל במלואו את יתרונם המספרי. הנסיך הכניס שליש מצבאו למילואים. האויב הצליח לרסק את הגדוד המוביל, אך באגף ימין הצליחו הרוסים לחזק את עמדתם. גם ההגנה במרכז הסתערה. הרוסים החזיקו מעמד. ואז מאמאי זרק את כל המילואים שלו לאגף השמאלי. הטטרים פרצו את ההגנות והחלו לפרוץ למעברים. הם חשבו שבדרך זו ישמידו את כל הצבא. הנסיך דמיטרי דונסקוי המתין עד שהרוח נשבה בחלק האחורי של הכוחות הרוסים ומיהר לתקוף. כאשר אתה מקבל מכה מאחור, זה תמיד בלתי צפוי. הטטרים הובסו, ולמרות ששנתיים לאחר מכן, חאן נוסף טוגטמיש שרף את מוסקבה, גודל המחווה המבישה הצטמצם באופן משמעותי.
  סאדאת, באימון של אסטרטג מתוחכם, העיר:
  - דמיטרי ניצח, אבל אם הטטרים היו מכים את היער!
  ינקה חייך בסלחנות:
  - הנהר מנע מהם להכות במארב; בנוסף, קשתים רוסים יעילים מאוד במאבק נגד פרשים! כשהם לא יכולים לתפוס תאוצה, תקועים ביער. באופן כללי, טקטיקות המארב הן היעילות ביותר. מאה שנים מאוחר יותר, תחת איוון השלישי, רוס' סופית זרק את העול!
  תוך ניצול העובדה שהעגלה זזה מעט אל הקצה, שיפשף המוסקובי לשעבר את עקבו הכואב ללא רחם על הדשא. הוא ניסה לעצור את הגירוד. ובכל זאת, הירידה בהר קלה לאין ערוך.
  - אנחנו מקשיבים! - כמעט צעק סאדאת. כתפיו, צידיו וגבו כבר היו מוכים עד כדי כך שהוא אפילו לא הגיב למכה הקצרה של השוט.
  החבר'ה האחרים הנהנו:
  - ובכן, בוא נמשיך לשקר!
  - אני לא משקר, אני אומר את האמת! - ינקה נעלב.
  - זוהי אמירתנו! - הסביר עלי. - אנחנו אומרים שקר, אבל למעשה זה אומר להמציא.
  ינקה הנהן:
  - אני מבין. איוון לקח את השלטון מאביו ואסילי האפל. למרות שהוא היה עיוור, הוא שלט ביד איתנה. איוון השלישי החל לאחד את הנסיכויות המפוצלות. אחד הצעדים הראשונים הוא הקרב עם נובגורוד. בהיותה עיר עתיקה הרבה יותר ממוסקבה, נובגורוד נקראה המאסטר הגדול. הקרב חסר הרחמים הסתיים בתבוסה קשה לנובגורודיים, ולאחר מכן הם הכירו בעליונותה של מוסקבה על עצמם. באותו קרב, איבן השתמש לראשונה במוסקטים ובתותחים בקנה מידה גדול.
  סאדאת קטע:
  - מה זה עוד?
  - נשק המבוסס על קרב אש. אבק שריפה מתפוצץ ומגרש כדורי תותח וכדורים. נשק נורא! - ינקה הרים את מרפקו ותחב אותו בסנטרו.
  - מהו אבק שריפה? - שאלו החבר'ה.
  הילד שרט את סימן הריסים על עצם הלחי שלו. איך רציתי לשחרר את ידי ולקחת את המקלע:
  - זוהי אבקה אפורה, לפעמים לבנה, שמתפוצצת בעת הצתתה. בעבר, האמינו שהוא הומצא בסין, אבל אז הגרסה לפיה אבק השריפה הראשון נוצר באבי הקדמון של רוסיה העתיקה, Hyperborea, הפכה אופנתית יותר. נכון, הסינים לא היו הראשונים שיצרו ארטילריה, למרות שהם עשו מראית עין של תותח. אחרת, הם לא היו נכבשים, תחילה על ידי המונגולים, ואחר כך על ידי המנצ'וס, ולאחר מכן סין הייתה מפוצלת במשך כמה מאות שנים עד שאוחדה על ידי הקומוניסטים. עם זאת, אז המוסקטים היו מגושמים מדי, לקח זמן רב לטעון, היה להם דיוק נמוך ורתיעה גבוהה. אבל לשאגה הנוראה שהם השמיעו הייתה השפעה עצומה על הכוחות ובעיקר על הסוסים. הם פשוט ברחו. בטולה ארגן הנסיך ייצור של מוסקטים ותותחים. הרוסים השליכו סופית את העול ב-1480, למרות שלא היה קרב גדול. הרוסים חסמו את דרכם של הטטרים על האוקה. היו עימותים קטנים, אבל הטטרים לא העזו להשתתף בקרב גדול. לאחר מכן התעוררה ריב ביניהם והחאגאן העליון נהרג. הטטרים, לעומת זאת, לא היו לבד. חיילים ליטאים מיהרו לעזרתם. הדוכסות הגדולה של ליטא הפכה לעצומה, ומידוונג, שניצל את היחלשותם של המוני הרוסים חסרי הדם על ידי הפלישה, כבש חלק מהארצות הסלאביות. ואז הנסיכות הקטנה הזו ספגה לאחרונה כמעט את כל שטחה של אוקראינה המודרנית (למעט קרים), בלארוס, סמולנסק וארצות רבות. האוכלוסייה המקומית נדכאה באכזריות על ידי הליטווינים! איוון הנחיל כמה תבוסות לאויב, אך האפיפיור הרומי לא רצה לאבד שליטה על ליטא הקתולית הרשמית. הם הוציאו הרבה כסף, שכרו מספר עצום של שכירי חרב, בעיקר גרמנים. מול כוחות עליונים, איבן נאלץ להיכנס למגננה. בנוסף, החלו הפשיטות של הטטרים של קרים. בתנאים אלה, החליט איבן וסיליביץ' לנקוט בצעד נואש. לאחר שעשה מעבר מהיר: הוא תקף את הצבא הפולני-גרמני. המתקפה התרחשה בלילה, מה שהפתיע לחלוטין את מתנגדיו של הנסיך. יותר מחמישים אלף אסירים בלבד נתפסו. לאחר מכן נחתם השלום. חלק ממזרח אוקראינה, ויאזמה וגומל הבלארוסית, הפכו לחלק מרוסיה. נכון, קייב וסמולנסק נשארו עם ליטא. איוון שלט במשך זמן רב למדי ומת בשנת 1505 מלידתו של ישו. הבן הבכור ואסילי השלישי, שכונה הברזל, ירש את כס המלכות. מצד אמו הוא בא ממשפחת הקיסרים הביזנטים. נכון, ביזנטיון עצמה נכבשה על ידי הטורקים, או כפי שהם קראו לעצמם גם העות'מאנים. ואסילי השלישי כיתר את קאזאן וסמולנסק מספר פעמים. לא ניתן היה לכבוש את קאזאן; העיר הייתה מבוצרת היטב; בנוסף, היו בעיות רציניות באספקת הצבא. זה רחוק מהמרכז הקרוב ביותר, ניז'ני נובגורוד, ולאורך הנתיב היבש שיירות אספקה נתונות להתקפות מתמדות מצד נוודים. הקרב על סמולנסק היה מוצלח יותר. נכון, המצור הסתיים בכישלון שלוש פעמים. אז הורה הנסיך וסילי להגביר את ייצור נשק האש, בעיקר תותחי מצור כבדים. כדי להגדיל את הפריון, ננקטו צעדים דרקוניים - עבודת עבדות בכפייה, והמיסים הועלו. זה עזר במהלך המצור השני. סמולנסק הייתה נתונה להפצצה הרסנית במשך שבוע: לאחר מכן חיל המצב נכנע. הצבא הרוסי ניסה לבנות על הצלחתו, אך עקב חילוקי דעות בין המושלים הוא הובס ליד אורשה. המלחמה הסתיימה בשלום שביר, וכתוצאה מכך רוסיה כבשה מחדש את סמולנסק, כשהיא מכסה את הדרך למוסקבה. במזרח המדינה, בין ניז'ני נובגורוד לקאזאן, נבנתה עיר: שכונתה בפי העם וסילייבסק. הוא היה אמור לשפר את האספקה של הצבא הרוסי במקרה של מסעות חוזרים ונשנים נגד קאזאן. הצאר ואסילי הברזל תכנן בעתיד התקפה חדשה על קאזאן והתקפה מהירה על ליטא! היה צורך לכבוש מחדש את האדמות הסלאביות שהיו שייכות קודם לכן לרוסיה. אבל למלך היו כמה בעיות משפחתיות, אשתו הקודמת התבררה כעקרית, והחדשה ילדה ילד מאוחר מדי. המלך עצמו מת בגיל קצת יותר מחמישים. כמובן, הוא לא היה זקן, והיה ילד על כס המלכות, רק בן שלוש. כתוצאה מכך, הגיע הזמן לעובדים זמניים ולחוסר שקט. - ינקה השתתק, מתנשף באוויר, חזהו השרירי של הילד מתרומם.
  סאדאת הסכים גם כאן:
  - כשהיורש צעיר, זה בדיוק מה שקורה! כל מיני יורש עצר שפל הקיפו את כס המלכות כמו נשרים. אז היורש החוקי שלנו הודח...
  מיד נפגע הילד בשוט גדול והוא מיד הנמיך את קולו:
  - מי שהיה הווזיר העליון ואפילו לא קרוב משפחה של השושלת הגדולה. אומרים שהילד הקטן נשרף בתנור. איזו זוועה!
  ינקה ניסה להגיע אל הדשא, תערובת כואבת מאוד של רעב וצמא:
  - לאיוון הרביעי היה מזל! הוא הצליח לשרוד; בגיל שלוש עשרה נהרג העובד הזמני הראשי שויסקי בפקודתו. בגיל שבע עשרה הוכתר איבן, שכבר קיבל את הכינוי האיום, והפך לצאר הרוסי הראשון. נכון, תואר המלך לא הוכר על ידי זרים במשך זמן רב. הצאר כיתר את קאזאן פעמיים וכבש אותה ב-1552. ארבע שנים לאחר מכן נכבשה גם חנאת אסטרחן. הוולגה הענקית כולה הפכה למדינה רוסית, ושטחה של האימפריה הרוסית החדשה כמעט הוכפל. כך הוסר איום הפשיטות ממזרח. האמת נשארה חאנת קרים. בתחילה, המלך רצה לכבוש גם אותה, אך האימפריה העות'מאנית הייתה חזקה מדי. בנוסף, היה קשה לספק חיילים מעבר לערבה, כי באותה תקופה לא היו רכבות או מכוניות.
  - מוצרים מכניים? - שאל סאדאת, פוזל בערמומיות.
  - ככה! אם כי, למען האמת, המכונית גם פרימיטיבית. הילד הכי טיפש ומכוער של הקידמה: שאפשר לדמיין. בנזין מסריח, לא נוח, זולל - כיעור מוחלט! - ינקה מצמץ במהירות.
  עלי הציע בביישנות:
  - הלוואי שיכולתי להסתכל עליו!
  - זה עדיין לא מציאותי! - יאנקה ניגב את הזיעה במרפק עורו. - הצאר איוון האיום החליט שיהיה קל ופשוט יותר לכבוש את ליבוניה. המסדר האבירי הזה עד הזמן הזה נחלש והידרדר. בנוסף, אבירים רבים המירו את דתם ללותרניות, מה שאומר שהוותיקן לא יספק תמיכה אקטיבית. לפני המערכה יוצרו מספר רב של תותחים. המלחמה החלה בהצלחה; חיילים רוסים יצאו למערכה בנובמבר ולכדו במהירות את נרווה ויורייב. תוך שישה חודשים נכבשו שלושים ערים ומבצרים. אולם פולין, ליטא ושכירי חרב גרמנים שכירים נכנסו למלחמה. אולי הצאר היה צריך להגיע להסכם עם פולין וליטא ולחלק את ליבוניה. בנוסף, המלך לא העז להסתער על רוול או טאלין, מה שנותן לצלבנים זמן להתחזק. מלחמה ממושכת החלה. למרות שלרוסים הייתה עליונות בקרב לוהט, הבגידות של המושל, בעיקר קורבסקי, שללו את כל ההצלחות הצבאיות. הצבא, בהנהגתו האישית של הצאר, כבש את פולוצק, אך לא הצליח לבנות על הצלחתו. לאחר מכן החלו חילופי מהלומות. המלחמה נמשכה. בשלב מסוים, האושר הצבאי שוב חייך אל הרוסים. בפולין, שעד אז התאחדה עם ליטא, נפטר המלך. הצאר איוון האיום עצמו החל לתבוע את כס המלוכה. לדברי אמו, הוא היה פולני ממשפחת האצילים גלינסקי, ולכן לא היה זר מוחלט. נכון, האדונים הפולנים, הרגילים לחירויות, נבהלו מהסיכוי להיות תחת מלוכה כל כך חזק וקשוח. בפרט, בשנת 1664, עזב הצאר את מוסקבה והקים את האופריצ'נינה. כתוצאה מכך החלה הדיכוי. הם היו אכזריים במיוחד בנובגורוד, שם נהרגו אנשים רבים ללא משפט או חקירה. במקביל, רבים עונו ושופדו. עם זאת, במהלך הפשיטה של הטטרים של קרים ב-1571, האופריצ'נינה לא הצדיקה את עצמה; לוחמים רבים עם ראשי כלבים מעולם לא הופיעו לגיוס הצבאי. שנה לאחר מכן, הטטרים הובסו, אך זה לא חיסל לחלוטין את האיום. למרבה המזל, החלה מלחמה בין טורקיה לאיראן. היא הסיחה את דעתם של הטטרים של קרים במשך זמן רב.
  סאדאת, שהתעקש כחוקר, שאל:
  - הצאר איוון ישב על כס המלכות הפולני?
  - לא!
  - אז הוא לא חכם מדי!
  ינקה משך בכתפיו החבולות:
  - היו הרבה סיבות! המלך הפולני נבחר על ידי הסג'ים, מבין האצילים והאדונים האצילים ביותר. והם לא רצו יד איתנה. לאחר שנתיים של אינטררגנום, אנרי מוואלואה עלה לכס המלכות. הוא אישית לא היה רע עם חרב, אבל היה לו שם של אדם חלש וחסר החלטיות, יתר על כן, חשוף לחטא סדום.
  - מה זה! - שאלתי כמה בנים בבת אחת.
  - לפי האגדה, סדום ועמורה היו מורכבות כולה מחוטאים. והביטוי חטא סדום הפך למילת בית - כשגברים אוהבים גברים. - הסביר ינקה, מעווה את פניו.
  סאדאת קימט את מצחו:
  - הסולטן הנוכחי שלנו אוהב לענות בנים. יש לו ארסנל עשיר של עינויים. הוא פשוט משתגע כשהוא פוגע בהם. עם זאת, הסיכויים שלך להיכנס להרמון מסוג פחות מרושע יורדים במהירות.
  - למה? - ינקה חשב שהרמון, במיוחד לאישה, טוב יותר מהייסורים הנוכחיים שלו:
  - הסוחר לא ירצה לשחרר אותך, תראה, הוא משועשע מהמשחק שלך מדי פעם. - סאדאת הצביע באצבעו.
  ואכן, אחמד שיחק שח עם עוזרו, ומכיוון שהיה גם אלון, ופוליטיקלי קורקט, הוא בדרך כלל ניצח. לאחר מכן הוא הוציא כפית והיכה את המפסיד במצח. העוזר עם מצח הבטון רק צחקק בתגובה.
  - זהו, הוא מצא עצמו שותף ראוי! - ענה ינקה.
  - כנראה! האם איבן נלחם עם הנרי ואלואה? "זה הפך להיות מעניין לעזאזל עבור סאדאת ושאר הבנים."
  ינקה כבר לא הבחין בכאב בשריריו, מצב רוחו התרומם:
  - לא! שום דבר לא הסתדר כאן. אחיו הגדול קארל מת, או ליתר דיוק הורעל, ולאחר מכן הנרי ברח. הוא נכנס להיסטוריה כנציג האחרון של שושלת ולואה: על כס המלכות הצרפתי. האינטררגנום נמשך עוד שנתיים. בין השאר בגלל הגאווה של איבן: הצאר הרוסי לא קיבל את כס המלוכה. כס המלכות נתפס על ידי סטפן באטורי, מושל סמיגראד, ששכר את הסולטן הטורקי, אך ממשפחה גרמנית. בהיותו מפקד מיומן, הוא הביס את החיילים המוכים והתשושים לחלוטין של איוון האיום. בשלב זה, בריאותו של המלך התדרדרה. חייליו של סטפן כיתרו על עיר המפתח בהגנה וכבשו את פולוצק. במקביל, הצבא השוודי יצא למתקפה. כוחות רוסים פוזרו ונאלצו להילחם בשתי חזיתות. באטורי אסף צבא של מאה אלף ולאחר שכבש כמה ערים, החל לאיים על פסקוב. אבל העיר הזו בוצרה ביסודיות. כמה תקיפות מפרכות לא העניקו לאויב יתרון. המצור נמשך, שכירי החרב דרשו תשלום. איוון האיום עצמו שלח שגרירות לוותיקן. הוא ניסה לגייס את תמיכת האפיפיור, "סגנו" של אלוהים על פני כדור הארץ. אבל זה לא היה שם! האפיפיור דרש להכריז על הקתוליות ברוסיה. בסופו של דבר, החרב החליטה הכל. לאחר שמיצה את עצמו, קיבל באטורי תנאי שלום שהיו נוחים למדי עבור פולין. איבן ויתר על כל ליבוניה ועיר רוסית אחת לפולנים. אולם בשיא הקרבות על פסקוב תקפה חטיבה קוזקית בראשות ארמק את החאנות הסיבירית. שלטו בה יורשיהם של המונגולים. למרות העליונות המספרית של האויב, ארמק ניצח וכבש את החאן. איוון האיום הורה לבנות כמה ערים בסיביר. לאחר שנטש זמנית את המלחמה במערב, החל הצאר לחשוב מדוע, כמו המלך הספרדי, שהכריז על הסיסמה: שלום לאירופה, התרחבות במושבות, לא לתפוס את אדמותיה הפראיות של סיביר ולכבוש את הודו, סין ו ארצות אחרות. המלך החל לאסוף קוזאקים ואנשים שוטפים לקראת המערכה. במקביל, יצרו בעלי מלאכה כלי נשק חדשים, מוסקטים מתקדמים יותר שהועמסו לא מהקנה, אלא מהמגזין, וקצב האש של האקדח גדל. איוון עצמו רצה להתחתן עם נסיכה אנגלייה כדי לכרות ברית עם בריטניה נגד השבדים ולקבל תמיכה במהלך הפלישה להודו. אבל המוות קצר את התחייבויותיו הנועזות של המלך. היו שמועות שהוא הורעל על ידי המעגל שלו. עם זאת, המלך היה חולה זמן רב ומותו נחזה מראש. לאחר ריבון כה חזק, כס המלכות ירש הבן האמצעי פדור. הוא היה חלש נפש, חלש רצון ואדוק. רוסיה ניצלה רק על ידי העובדה שהיה לו יורש עצר חזק, בוריס גודונוב. הבן הבכור איוון נהרג על ידי אביו בהתקף כעס.
  - גם איוון האיום מטורף! סאדאת גרגר.
  ינקה לא התווכח:
  - אולי! קראתי איפשהו שאיוון ואסילביץ' סבל ממחלות מין, טופל על ידי שפשוף כספית, מה שגרם לגופו לגרד ללא הרף ולגרום להתקפי כעס מטורפים. הם אומרים שזה אושר במהלך הבדיקה של אמא שלו. אבוי, זה בהחלט אפשרי! לאיוון האיום היו תשע נשים והרבה פילגשים. היו שמועות שיש ביניהם אפילו גברים, למשל בסמנוב הבן. המלך היה רווי יתר בהורמונים. ובכל זאת שליט גדול, ששטח הארץ תחתיו הוכפל יותר מפי שניים. ליתר דיוק, איוון האיום, עם כל אכזריותו, הוא שליט מתקדם של רוסיה. הוא הקים מונופול ממלכתי על וודקה ופרוות, ביטל את ההאכלה, יצר צבא סטרלטסי חזק, בנה ערים רבות והנהיג שירות סניטרי לראשונה בעולם. בנוסף, הוא החיה את צי הצבא והסוחר הרוסי ויצר ענפים חדשים של הצבא. הצאר עשה הרבה למען תחייתה של רוס ואי אפשר להתעלם מכך. ולכולם יש חסרונות! אני זוכר מה אמר ברברי לסוקרטס.
  - זה נפלא ופשוט מה שמלכים עושים!
  סוקרטס השיב:
  - בין הברברים, כן! זה נפלא כאן - זה מה שנפלא! הוגן זה רק מה שהוגן!
  סאדאת העיר בעצב:
  - אבל המלך יכול לצלוב או לשפד כל מי שמפקפק בצדקתו!
  - אבל זה לא יוכיח שאתה צודק! - קרא ינקה.
  - ימין! אבל עדיין! (המשגיחים פגעו בגבם של שני נערי הפטפטנים). נותן התחלה! תסתכל קדימה! - הצביע סאדאת בידו, מתחילה דרך הבכי.
  ואכן, ריח גופה כבד וגניחות שקטות הגיעו ליאנקי. כוכבים עם אנשים נצלבים נתלו לאורך הדרך. רגליהם היו פרושות בפיצול, וזרועותיהן יצאו לצדדים. ביצוע כואב מאוד! אדם סובל גם מציפורניים המחוררות את ידיו ורגליו ומרצועות מתוחות. גם רעב, צמא, חרקים. חלק מהאנשים תקועים על הימור. זו גם הוצאה להורג מאוד כואבת, אבל היא גם חולפת יותר, מכיוון שהאדם מדמם מהר יותר. חלק מהאנשים פשוט שופדו על וו, שקצהו בלט מהצלעות. הוצאו להורג כשלוש מאות, מהם לפחות מאה נשים וכחמישים ילדים, חלקם אפילו צעירים מיאנקי. הילד החל לבכות בעל כורחו:
  - מה האנשים האלה עשו? - מלמל ינקה בקול רועד.
  סאדאת הניד בראשו וענה:
  - אני לא חושב שזה משהו רציני! כדי לצלוב עבד, די בפקודה פשוטה מהבעלים. בנוסף, יש מנהג "קדוש": אם נהרג בעל עבד או בן משפחתו, אז כל העבדים מוצאים להורג! יתרה מכך, ההוצאה להורג חייבת להיות אכזרית, ואין חריגות לילדים!
  - זה ברור! ומה מחכה לי במקרה של אי ציות? - יאנקה רעד למרות החום.
  - עור מתקלף או גרוע מכך! אם תנסה לברוח, אתה עלול להיענש לפי שיקול דעתו של הבעלים, אבל מאה מלקות עם שוט הם המינימום החובה שאתה צריך לסבול. זה החוק! - סאדאת העביר את מרפקו לאורך צווארו.
  - מה לגבי צליבה? - ינקה השתדל לא לנשום, ריח הגופה היה מגעיל נורא.
  - בכל עת! אתה אפילו לא צריך סיבה! אתה עבד, מה שאומר שאתה לא רק לא אדם, אלא גרוע יותר מחיה. "סאדאת בעט את גוש העץ הלא אחיד.
  - כמובן, בארצנו יש אפילו כתבה גרועה יותר: התעללות בבעלי חיים. כאן אנחנו במצב גרוע יותר. - יאנקה היה בכעס צדיק.
  ילדה אחת, חובשת קרס, נאנחה:
  - שתה! לפחות טיפת מים.
  ינקה מיהר אליה ומיד נפל עליו השוט. אחת המכות פגעה בפניו וחתכה את אפו. הדם זרם החוצה בשפע, הילד ליקק אותו בלשונו. הוא בעצמו היה צמא מאוד. דם מהאף הוא לא הדבר הכי טוב לשתות, אלא לגרון צלוח, אפילו זה נראה כמו תענוג.
  עלי עזר לו להתייבש:
  - היזהר, שמור את כוחך!
  - אני אנסה! אבל זה לא תלוי בי.
  הבנים האירו את קצבם בעל כורחו, שנהנים להסתכל על זוועה כזו. ומתחת לכוכבי העץ מסתובבים שברי עצמות. היו כל כך הרבה מתים, אחד הנערים שהשחיזו על יתד היה ללא תנועה, הקצה יצא ממפרק הכתף, הדם כבר התייבש. לפתע הוא הרים את ראשו וקרץ.
  סאדאת חייך בצורה לא טבעית:
  - זה הבחור! גוסס, אבל עדיין לא שבור!
  ינקה חשב, האם יהיה לו בעצמו מספיק אומץ וכוח רצון לקרוץ כאשר יתד קורע אותך מבפנים? סביר להניח שלא, למרות שהוא למד לדכא את הצרחות שלו מפגיעה. הדבר העיקרי כשהם מנצחים אותך הוא לחשוב, לחשוב ולחשוב שוב!
  עלי, חורק שיניים, נזכר:
  - ראיתי שלושה נערים: גם הם נצלבו על הכוכבים! הבעלים חימם את המלקחיים והחל לשבור איתם את הצלעות. כשהבנים איבדו את ההכרה, הוא נתן להם שום להריח! זה עזר! הנערים פקחו את עיניהם, ושוב ריסק התליין את העצמות. הם העמידו אותנו בתור והכריחו אותנו לצפות. ואז, כשמתו חברינו האומללים, העבדים פיזרו את הגחלים. הבעלים הורה לנו ללכת עליהם, גם הוא איים לצלוב אותנו. שרפנו את הרגליים, סבלנו נורא, וכל צעד הפך אז לעינוי. החיים קשים מדי כשאתה עבד.
  ינקה לחץ את ידו:
  - נשבע, אעשה הכל כדי שהעבדות תיעלם על כל הפלנטה! שיהיה כך! לעולם לא יבכו ילדי העולם הזה!
  . פרק מס' 22
  - שקט! - אמרה אלפראיה בלחש רם. - היה לוחם אמיץ!
  נערת השדון נשפה על רגלה הוורודה הרכה, ככל הנראה היא לא עברה את בית הספר האנושי הקשה, היא נראתה כמו נסיכה שאיבדה את נעל הזכוכית שלה. ולדימיר זרק רימון למעלה. הוא עף לתוך פרצה רחבה והתפוצץ, כפי שנראה, לא בקול רם מדי: פיזור השברים נמנע על ידי קירות הבטון. אבל הקסדה הפחוסה של מישהו עפה רחוק, התנגשה בגדר והסתבכה בחוט התיל.
  אי שם משמאל נשמעו שני פיצוצים נוספים, ואז נשמע ירי תכוף מנשק אוטומטי.
  - נראה שכוח הנחיתה נכנס לקרב! - מלמל אלפראיה.
  - גם אנחנו צריכים לעמוד בו!
  אלפריה קראה לילדה בלי מגף:
  - מה שמך!
  - רופאקולה! - ענתה הילדה, מסמיקה.
  - קח שני חברים ונסו לעבור את הגדר! - מיהרה נערת השדון:
  - רגע, זז כשמונים מטר ימינה.
  הנערה מורידה את המגף השני שלה והבהיקה את עקביה החשופים והמפתים, הנערה לחשה:
  - תהיה להם אמבט השמד גדול! - היפיפייה דרכה ברגלה יחפה על פיסת תיל, אך לא האטה, למרות שהופיעו טיפות הדם הענבריות.
  - היא תועיל! - אלפראיה סיכמה את זה.
  כמה כדורים הגיעו מהאגף השמאלי. היה שם קרב רציני. ולדימיר הרגיש מאוים:
  - בוא נרוץ קדימה, הם יכולים לכסות אותנו באש מרגמות! - צעק הצעיר. - כן, מהרו!
  היה קשה לשמוע בקקופוניה, אבל לאלפים יש צליל מושלם. קבוצה קטנה מהם ברחה למקום חדש, ולא בכדי. שלושה מוקשים התנגשו ברכב המקומט, ואילצו את הלוחמים להתמוטט על בטנם לתוך האדמה.
  אלפריה צעקה:
  - בואו נתפצל וננסה ליצור רכס. אני בצד ימין, ואתה, ולדימיר, בצד שמאל.
  דבריה נקטעו בפיצוץ נורא, גדרות נפלו ומבנה סמוך התפצל. האלפים, צווחים, כיסו את עצמם בידיים, אחת הבנות נפגעה בראשה מרסיס ושתקה.
  - הנה ההרוג הראשון! "בלי צל של חרטה," אמרה אלפראיה.
  מיד לאחר הפיצוץ חלפו שני מטוסי תקיפה מאיימים למראה בגובה נמוך. הם הטילו פצצה נוספת, והם התפוצצו בקרבת מקום, והרעיפו על החיילים מנת אדמה מעשנה חדשה.
  קריזלי מלמל:
  - איזה דרקון של אנטי-עולם!
  אלפריה הסכימה:
  - התנהגותם לא הגיונית! אם זה כיסוי ביטחוני, אז למה הם מפציצים את השטח שלהם!
  נערת השדון ענתה מיד:
  - טרולים שונאים את כל היצורים החיים!
  - האויב תמיד נראה כמו שולל מהגיהנום! - קטעה אלפאריה. - למעשה, זה הכרחי...
  - נפרוץ את הגדר! ואז כל השאר יבואו אליו! - התחיל ולדימיר להסביר.
  - אז בוא נפתל את דרכנו!
  זוג לוחמים, בדומה לעפיפונים, בעלי כנפיים מעוקלות וכלי נשק בצורת פה, קפצו מבניין תחנת הייצור. הרובים האלה ירו חתיכות של מתכת מותכת. באופן מוזר, המטרה האווירית התבררה כמטוס תקיפה אחד.
  - איזה מין תחתים אלה? - אלפראיה הופתעה.
  מטוס התקיפה שיגר רקטה והחל לתפוס תאוצה, תוך שהוא מתנודד מצד לצד.
  ולדימיר צעק:
  - אל תאבד את היוזמה, אבל באופן כללי צריך להיות מפקד אחד!
  - אתה גבר ויש לך פצצות בידיים! - צרחו הבנות. אחר כך הם רצו, עוקפים את המכונית המעושנת.
  מאיפשהו בצד הגבעות נשמעו בזו אחר זו כמה יריות אקדח, הפגזים נחתו על אגף שמאל, קרוב יותר למבנה השירותים המבצעיים.
  אלפריה ציינה:
  - כנראה כוחות שלישיים לוקחים חלק בקרב!
  ולדימיר ענה פילוסופית:
  - במלחמה הכל אפשרי!
  ילדת השדון שרה:
  - כל דבר בלתי אפשרי אפשרי עבור חייל! זוחל לתעלה בזהירות - תקרע את הרימון!
  ולדימיר ירה בשני טרולים שקפצו מאחורי הקיר בירייה מדויקת. הם עפו עם ראשיהם מחוררים, והצעיר המכוון היטב פגע להם ישר בעין.
  - זוהי ההגשמה המילולית של הביטוי: לא בגבה, אלא בעין! תדחוף את הגז לפני שהוא כבה!
  קריזלי אמרה בהיסטריה:
  - נראה שאנחנו מוקפים!
  ולדימיר מצמצם את עיניו: מבנה ראשו נתן לו מבט רחב. לפחות תריסר טנקים יפים ויעילים עם שלוש קנים התגלגלו לעבר מתחם הביטחון.
  - ואיזו טכניקה! בהחלט לא היה לנו אחד כזה! או שהם חדרו דרך פורטל בלתי נראה?
  קריזלי הציע:
  - זהו קלט לתוכנית של גורם הסתברותי! מעין שילוב של מלחמה אמיתית, שבה עולות הפתעות מדי פעם!
  - קריזלי נהדר, אחרת לא הייתי מנחש! - אמר אלפאריה בציניות.
  טנקים שהתקרבו ירו מקלעים לעבר הלוחמים. הם נשברו והתלקחו פיצוצים. אחת המכוניות עצרה, המסילה שלה ניזוקה.
  אלפאריה עשתה מחווה חסרת סבלנות:
  - בואו ולדימיר ואתן בנות עקבו אחרי! אין טעם לספור את הפוטונים של קוואזר נרגש!
  במקום אחד, הגדר נהרסה למחצה בפיצוץ, ולדימיר ואלפראי, כחזקים ביותר, קפצו בתנועה וסיימו עוד חמישה טרולים תוך כדי תנועה. הצעיר אפילו התחרט:
  - הוצאת מספר כדורים על מטרה אחת אינה רציונלית!
  - אתה לא יודע שאתה צריך ללחוץ קלות מאוד, כאילו מנגן על פסנתר מיקרו! אחרת, הידיים שלך מושחזות עד ליבת החיים!
  מחלקה קטנה העיפה את האויב מהתא ונתקלה בקיר. היא ריחפה שמונה מטרים טובים. ולדימיר ואלפאריה הרימו את האלפים והקיאו אותם. עם זאת, קריזלי סירב וטיפס על הקיר בכוחות עצמו.
  - אני מדגדג! - הוא הסביר.
  היא החלה להתבונן באלפראי ביתר נוחות והציצה באגף השמאלי. שם התגלגל הקרב האמיתי יותר ויותר בצורה רחבה ובעוז.
  יותר ויותר טרנספורטים עם חיל רגלים נחתו; הם הגיחו מאחורי העננים והטילו פצצות כמו טיפות גשם. עוד ועוד טייסות של מטוסים הופיעו בשמיים. דו-קרב תעופה הפכו קשים יותר ויותר. הקרב ומטוס התקיפה התנגשו, הבזק בהיר בעקבותיו, והמטוסים התפזרו. אחד מהשברים שלהם נפל, כמעט נגע בלחי של אלפראי. הילדה הראתה את אגרוף:
  - אידיוטים אלקטרוניים!
  ולדימיר ירה ממקלע לעבר הדמויות הרצות. הוא היכה בשלווה, כמו טרקטור שזורע תפוחי אדמה. הדמויות המביכות של הטרולים נפלו וקפאו. הכל נראה קומי, כמו צעצוע.
  טנקים נעצרו, ירו תוך כדי תנועה, ויחידות של צנחנים רגליות ירו ללא הרף, ותקפו מכל הכיוונים בבת אחת. ההגנה האלסטית של האויב בכל זאת הפגינה חוסן, והדפה מהלומות.
  אלפאריה ראתה את רופאקולה היחפה ושני חבריה שכבר פצועים נלחמים. אחת הבנות נדדה מאובדן דם, אבל הן המשיכו לפלס את דרכן:
  - בנות חכמות! בנות אמיצות מאוד! - אלפראי אישר.
  - אז הם ימותו, בלי הרבה תועלת! - הבחין ולדימיר.
  קריזלי חרק:
  - הגיע הזמן שנזוז אם אנחנו רוצים להגיע בזמן לחלוקת המדליות!
  - רעיון טוב.
  חמישה לוחמים קפצו יחד אל נישות השוחות. נערת השדון נדהמה: זה נראה כאילו כדור פילח את מפרק הכתף שלה. היפהפייה החיוורת אמרה:
  - זה בסדר! הוואקום לא יתפוצץ!
  שאלה אלפראיה באהדה:
  - אתה יכול ללכת!
  - בוודאי! - הילדה נראתה עליזה.
  - אז עקבו אחרי!
  כמה פריקים מיהרו לעברם, למרות עמודי האבק, אפשר היה להבחין שללוחמים אפים עקומים ארוכים, פנים אפורות וגבות דלילות כמו כנף מרוטשת של עורב.
  ולדימיר לקח אותם מיד באיומי אקדח:
  - נושאים מקסימים! האין זה!
  גריזלי מלמל:
  - טרולים! השטן של הגיהנום!
  הבניין קרס בשאגה, והאקדח המתנייע, שהושק על ידי גל הפיצוץ, עף על עקבותיו.
  אלפריה ציווה:
  - אש מכל החביות!
  המקלעים התחילו לדבר מיד, חמישה פרצים הצטלבו בחבילת הריצה.
  הטרולים נפלו, חלקם צללו לתוך הפלומה המעשנת, נאלצו להכות אותם בצורה עיוורת, וחלקם קפצו החוצה לשטח הפתוח.
  כמה טרולים לבשו שריון גוף, אז הם כנראה התנהגו באומץ, סמכו על חוסר פגיעות. ולדימיר ואלפאריה הפנו את האש שלהם לראשיהם, הפכו בזעם למגזינים שלהם. הם ירו הרבה יותר טוב מהאלפים, אבל עצם העובדה שהם נאלצו להקדיש זמן לטעינה מחדש לא עבדה לטובתם! חלק מהטרולים הצליחו להתקרב ולהשיב אש. הילדה המסכנה קיבלה מתנה בצוואר ובפנים, ועוד אחת בחזה. היופי השתתק, והשני גנח והתפתל. גם הגריזלי קיבל פצע משיק, החוויר, אך ייאמר לזכותו שלא הראה זאת.
  ולדימיר ואלפאריה, מבלי לעצור את האש ביד אחת, השליכו רימונים ביד השנייה. שברים אדירים הכריעו את התוקפים, ואש מתואמת ומדויקת סיימה אותם.
  היו יותר ממאה גופות מוטלות על הגישות והרציף; התקפת היצורים המרושעים טבעה לחלוטין. השלישייה השורדת קפצה מהכריכה והוציאה מספר מגזינים, תוך שהיא מסירה את החגורות מהגופות המסריחות.
  אלפראיה, כשהיא מעווה לנוכח הניחוח הלא נעים, אמרה בסיפוק:
  - נראה שהאויב מובס! אז עכשיו אנחנו צריכים לעזור לאנשים שלנו! רק כאן אתה באמת לא תבין איפה שלנו.
  קריזלי הניד בראשו.
  - לא, זה לא מה שאנחנו צריכים לעשות בכלל!
  - ומה? - ולדימיר הופתע.
  - אחרי הכל, הוא מהנדס אלקטרוניקה מנוסה, בניגוד אליך!
  אלפאריה נחר בבוז:
  - נו, אז מה! מי נלחם טוב יותר?
  - אתה טוב יותר! אבל אני יודע את הדרך היחידה לנצח! - השדון חייך בערמומיות אל פולינסקי, ממצמץ את עיניו.
  - ואיך עושים את זה? - שאלה הילדה.
  - הולידתי את כולם. אנחנו הולכים לכאן לתחנת הייצור.
  ולדימיר ירק:
  - אתה יכול להיתקל במכרות שם!
  - אבל אם יצליח, נמצא שלט רחוק שיכבה את כל הצבא הווירטואלי הענק הזה. אתה לא יכול להרוג אותם עם מקלעים בלבד! - אמר השדון בסמכותיות.
  אלפריה הסכימה:
  - הוא מנוסה יותר ב"משחקים וירטואליים" כאלה ומחזיק את הקלפים בידיו.
  כריזז, התכופף כדי להימנע מפגיעה מכדור תועה או רסיס תועה, רץ לעבר מבנה הבטון הנוצץ. ולדימיר ואלפאריה הביטו זה בזה והלכו אחריו. הם רצו מהר, אבל הם עשו טעות. מקלע שהסתתר בתא סודי שיחרר גשם אמיתי של עופרת.
  - וואו! - אלפראיה צרחה כשהמגף שלה תפס אותה. האם זו רק עוד טובה מינית?
  צ'ריזלי בר המזל עבר את פינת ההצלה, אבל ולדימיר היה הרבה פחות בר מזל. מנופף בידיו, הוא הפיל את המקלע, כדור גדול פגע בגוף הנשק. הצעיר קפא לכמה רגעים; אחת המתנות פגעה בבטן ונפלה על פניו. הפרץ הבא קרע את האדמה סביבו, ולדימיר התגלגל ועבר ישר דרך כתפו. באופן כללי, הגוף במשחק הוירטואלי הפך לזר, חלש, לא מספיק מהיר, הוא בגד. הצעיר התפתל כמו גפן, המקלע ביצע התאמה ושוב נגח את הבטן ואת שתי הרגליים, כמו גם את החזה, מפיל את הלב. ולדימיר ניצל ממוות בהתערבותו של אלפראי. הילדה זרקה רימון, מה שגרם לכיבוי של המקלע לרגע, והרימה את ולדימיר.
  - כמו תמיד, אני אציל אותך! עובר על כל החוקים! - שרה הילדה. "ואז, כשהיא זרקה את המגף הקרוע שלה, היא זרקה את ולדימיר לגזרה בטוחה בזריקה נואשת אחת. באותו רגע, הילדה עצמה נפגעה בשכמה, אך היא כבר נפלה והכדור פילח את שריון גופה ורק שרט את גבה.
  לאחר שעשתה סלטה, הילדה עזבה. הקווים המשיכו לעקוב אחריה. מפל העופרת זרם כמו נחל, והמקלע לא חסך בשום תחמושת. רסיסי בטון נפלו מהקיר, למרבה המזל הבנייה הייתה חזקה מספיק כדי לא להתמוטט בבת אחת. אף על פי כן, הוא לא נתן לילדה להוציא את ראשה החוצה.
  אלפאריה הסתכלה סביב:
  היי קריזלי, איפה אתה?
  התשובה הייתה דממה מוות. הילדה רצתה לזרוק רימון נוסף, אך לא מצאה אותו בחגורתה.
  - ובכן, אני אידיוט! - נשבע אלפראיה.
  נכון, העזרה, כמו שקורה תמיד במלחמה, הגיעה באופן בלתי צפוי. שלושה טנקים בעלי צורה אלגנטית התקדמו מהאגף השמאלי. שיחקו לידיו של אלפרה, הם החלו להרוס מגדלי מקלעים.
  הילדה שרקה:
  - והם לא מפחדים!
  מטחי פגזים הרסו מגדל אחד עם ארבעה תותחי מטוסים. נכון, על שריון הטנקים נותרו מספר שקעים, וזה שהלך מימין פגע במסילה, אך עקב נוכחותם של מספר גלילים עצמאיים, המהירות ירדה מעט.
  ולדימיר שם לב שלמרות התנועה, הטנקים ירו בצורה מדויקת למדי, מה שאומר שהם היו מצוידים ככל הנראה במייצב הידראולי. תותחי נ"מ היו קטנים מדי בקליבר כדי לחדור לשריון באיכות גבוהה. למרות שהמכלים נמנעו מהגנה דינמית, החוזק והעמידות של המתכת היו גבוהים, לפחות לא נחותים מטיטניום.
  מגדלי המקלע השתתקו והנשימה נעשתה קלה יותר ויותר.
  תורו של הנשק הסודי הגיע, פגז פגע במקלע ופסולת בוערת עפה מלמעלה.
  אלפריה לחשה:
  - כל הכבוד!
  הילדה, מבלי לבזבז זמן יקר, רצה לאורך קיר הקצה של התחנה. עטיפות המעטפת הלא מקוררות שרפו את רגליה היחפות המסותתות (הילדה גם הורידה את המגף השני שלה כדי שיהיה מיומן יותר ויראה יפה). כשהגיעה לפינה הבאה, אלפריה נפלה על בטנה והביטה בזהירות אל החצר כדי לראות טוב יותר את הגישות.
  שקט שרר בתוך הסערה בחצר התחנה. שער רעוע אחד היה פתוח, וזקיף בודד עמד שפוף.
  - רק אחד! אני אוריד את זה תוך שנייה! - לחשה אלפראיה.
  ערוגת פרחים מטופחת עם פרחים שופעים משכה את העין: היא האירה את הנוף המשעמם. מטעין נטוש ומטוס מונו-מטוס קל ומנומר ריחפו בקרבת מקום.
  - יש כאן אמצעי פינוי! חסר רק פגסוס לבן עם כנפיים! - חשב אלפראיה.
  שאגה פתאומית של זחלים מקרקרקים גרמה לה להסתובב. הילדה קפאה במקומה, המומה. טנק כבד הגיח מעבר לפינה שבה התחבאה מהאש כמו דוב. הוא היה הרבה יותר גדול ונראה מגושם יותר מהמכונות שאלפאראיה ראתה קודם לכן.
  - ונראה שהנהג נכנע!
  ואכן, כנראה בלי הרבה ניסיון, הוא טלטלה מדי פעם בהגה. פסי הטנק החליקו ברעש שחיקה נוראי, בטון מתפורר והשלכת ניצוצות ירוקים. היו עד שש יריות, בלי לספור את המקלעים, מכונה מפלצתית. לאלפראי היה קשר ל"מאוס" הגרמני. כאשר הרכב במשקל 188 טון, במהלך הקרבות בהונגריה, ללא חשש מפגזים (הם הקיפצו אותו כמו אפונה), היה פנינה בעמדות הכוחות הסובייטים. שתי מכוניות ענקיות כאלה, לאחר שכללו בנזין, הגיעו בסופו של דבר בשבי הסובייטי. לאחר מכן, על בסיסם, נוצרו טנקים ענקיים בעומק הים המסוגלים לחצות את תעלת למאנש ולנוע לאורך קרקעית האוקיינוס השקט לאלסקה. יוצרו עוד חמישים מפלצות דומות, אבל חרושצ'וב צר האופקים, שהחליף את סטלין, הורה להמיס את המכונות הענקיות והיקרות מאוד. בכלל, עוד לפני המלחמה הורה סטלין לבנות את הטנק הגדול בעולם, הקירוב, במשקל שלוש מאות וחמישים טון, ומנוע דיזל של 2,000 כוחות סוס. הוא נשא עד שמונה רובים ושישה עשר מקלעים. לאותו זמן: פשוט נס של טכנולוגיה. לרוע המזל, הובלת טנקים היא משימה קשה מדי, ולוחמה מודרנית דורשת תמרון רחב ומהירויות גבוהות של תנועה של ציוד.
  מחשבות אלה הבזיקו ברפלקסיביות בראשו של אלפראי. הילדה לא רצתה להילחם והתכרבלה כמו לטאה. היא הייתה מלוכלכת כמו חזיר, אבל כרגע, הלכלוך הציל את חייה. הזמן עבר לאט מאוד. באופן כללי, חרושצ'וב אסר על ייצור טנקים כבדים מחמישים טון, ואיסור דומה ברוסיה נמשך כמעט 100 שנה! האם זה מומלץ? הניסיון הציע: זה תלוי איפה המלחמה מתרחשת. באירופה או במדבר, טנקים כבדים הוכיחו את עצמם היטב. בפרט, המשקל הסטנדרטי של טנק חבר נאט"ו הוא כ-63 טון, עם שריון רב שכבתי רב עוצמה. בהרים עדיף להשתמש בכלי רכב קלים יותר. בפרט, טנקים ננסיים בלתי מאוישים עם ארבע חביות. במשך זמן רב, רובוטים נחשבו לתרופת פלא לכל הבעיות, אך למרבה המזל, מספר התפרעויות מקומיות של מכונות אלקטרוניות הראו: מחשב בשום פנים ואופן לא צריך לזהות את עצמו כאינדיבידואל. האבולוציה המכוונת הביו-פיזיקלית של אנשים אפשרה להפחית במידת מה את התלות ברובוטים. אחרת, דיסטופיות רבות על השמדת המין האנושי על ידי מכונות יהפכו למציאות! בנוסף, קסם לקח על עצמו חלק מהאחריות האלקטרונית. היא עזרה להעיר עתודות רדומות בעבר של המוח האנושי. העולם החל להשתנות לקראת יקום הומצנטרי.
  לבסוף, רכב כבד פנה לפינה וירה בעיוורון ברוביו. הלוע היה אולי ארוך מדי, מה שהאט את תנועתם. לא בכדי האמריקנים באמברמס השתמשו בקנה קצר יותר בימי קדם, שכן האקדח כבר יוצר לחץ גבוה. זה מקל על הכיוון, אחרת קשה להזיז לוע כזה. מקלעים הרבה יותר מסוכנים! הילדה עצרה את נשימתה, תוהה אם זה יעבור - זה לא יעבור!
  ירייה נשמעה מחריש אוזניים, ואם לשפוט לפי הסמל, אסלת הטרולים בכניסה לחצר התנפצה לרסיסים. שברי לוחות פלסטיק, פיסות בידוד וצואה מסריחה להחריד פוזרו מאות מטרים.
  - האסלה הממזרית הייתה רטובה! - לחשה אלפראיה. והמיכל נבח את הטורבינות שלו וחלף על פני הבניין, טוחן שבבי אבן, מפוררים קלות בצואת טרולים, לאבקה. נחיריו הרגישים של הלוחם סבלו בצורה בלתי נסבלת, כאילו התמלאו סירחון.
  עם זאת, לאלפראי היו בעיות אחרות: היא העריכה את המרחק מהזחל הרחב לקיר.
  - אני יכול להשתטח, אם כמובן האידיוט הזה יזוז קצת ימינה! עם זאת, אני חכם.
  נקישות השיניים הקצביות וחריקת הקישורים נראו כמו מצעד הלוויה. אלפראיה הכריחה את עצמה לחייך, במקביל שמעה פצצות מתפוצצות, ובזווית העין היא ראתה את המטוסים שהופלו נשרפים, ואז אחד מהם התפוצץ בשאגה אימתנית, אם לשפוט לפי גודלו של מחבל אסטרטגי. הפיצוצים חזרו על עצמם מספר פעמים, ופוצצו את התוכן הקטלני של בטנו של המטוס. הקרב התקדם לכיוון מרכז הבסיס, מעניין מה שלומה של רופאקולה, האם היא בחיים או שגם היא מתה. אחרי הכל, הכאב כל כך אמיתי! היא קולטת זאת מיד, מתבוננת במפלצת המתכת בעלת שש חביות מתקרבת. באופן כללי, במהלך מלחמת העולם השנייה, מעצבים סובייטים ואמריקאים ניסו להציב שניים או שלושה לוע על מגדל אחד. אבל הניסיון של מלחמת העולם השנייה וקרבות טנקים רבים הראו כישלון מוחלט של מבנים כאלה. מאז זה הפך לכמעט קאנון, טנק אחד, צריח אחד, חבית אחת! נכון, עד מהרה החלה האופנה של טנקים ללא צריח. באופן כללי זה נתון לוויכוח, אם המרגמה היא רב קנה, אז למה לא מיכל רב קנה?
  החוליות הראשונות של הזחלים שכבו ליד רגליה היחפות של הילדה, והגלילים, שחוממו מהמטען, התגלגלו לאיטם לאורכם, נושאים עשרות טונות של מסת ברזל. המתכת הלוהטת שרפה את העקבים החשופים של הילדה; בדרך כלל היא לא כל כך רגישה, אבל פרמטרי הגוף שלה לא השתנו לטובתה. לדוגמה, בעבר היא יכלה פשוט למרוח את עצמה על הקיר בשכבה דקה - זה עדיין היה בשר היפרפלזמי, אבל עכשיו הזחלים חסרי הרחמים נגעו בה. הנשימה החמה של המכונה חרכה את הפנים, פצעים ושריטות בגוף, והפילה את הדמעות באופן לא רצוני.
  אלפראיה מצמצה, דמעה פנינה זלגה מטה. העקיצה בעיניים שככה, אבל הזחל צבט את הבוהן הגדולה של כף רגלו הימנית. כשמשקל כזה מוחץ את העצמות, הכאב הוא מדהים, אם הלוחמת לא הייתה כל כך קשוחה, היא ללא ספק הייתה צורחת, אבל היא רק חרקה שיניים.
  - זה דוחה! אבל עכשיו אני יודע איך זה לרגליים של אישה במגף ספרדי! - הילדה הראתה את התאנה.
  הטנק נסע עוד כמה מטרים ועצר. אלפראיה החליטה להיאנח ובזהירות קמה על רגליה: המפלצת המשוריינת עמדה מאחור ולא היה צורך לפחד.
  מימין, בכניסה לאזור הקרב, חלפו ארבעה מטוסי תקיפה. לא רצו להיראות, להישאר בצד, היורים של שישה מקלעים פתחו לעברם באש תזזיתית, ותרמילים ירדו ברעש.
  הארוכים, עם פסי מעקב, התפרצויות התרחקו מכדי לפגוע בכלי הרכב, אך קרובים מספיק כדי שהטייסים יבחינו בטנק.
  לאחר שפוצצו מטרות באזור הלחימה עם פגזים וטילים, הארבעה עשו "לולאה מתה" והחלו להתקרב למטרה חדשה.
  אלפריה חייכה:
  - עוד בלגן בגלקסיה קטנה! אולי הגיע הזמן לשחק בפנסיה!
  הילדה הסתובבה שוב, עושה סלטה, והבהבה בעקביה החשופים מיהרה אל שערי תחנת הייצור.
  היופי היה מהיר ונתקל בטרול. הוא בקושי הספיק להרים את המקלע כשהוא נפגע באפו עם ראשו. המכה הידהדה עמום בראשו של אלפראי, אבל הפריק התעלף.
  כמה רקטות התפוצצו מאחור כמעט בו זמנית. אם לשפוט לפי השאגה זה היה יעיל, אחד האקדחים שנפלטו עקף את הילדה, מסתובב וכמעט הפיל אותה מרגליה. לאחר מכן הקצה התנגש בקיר, לבנים נפלו למטה. כמה שברים קטנים חתכו את רגליה החשופות של היפהפייה.
  - זה שוב מכור! כמה אני מגושם!
  הילדה מיהרה דרך השער הפתוח למחצה במלוא המהירות. היו בפנים שלושה טרולים, אבל אלפריה ניתקה אותם בפרץ אחד, המקלע שלה תמיד מוכן.
  לוחמי הסערה רעמו ממש מעל הגג והחלו להתרחק. רעשים אחרים היו עמומים. לזמזום של עשרות רוטורים הייתה השפעה מרגיעה. הילדה אף יצרה אסוציאציה עם שיר הערש של אמה. עם זאת, היא מעולם לא הקשיבה לו.
  - יצא מהחום!
  אלפאראיה הסתכלה סביבו וכמעט מיד ראתה מערכת קירור צינורית. ישירות על הקווים הותקנו ארבעה מכשירי הפצה, אשר עקבו אחר תנועת הקירור.
  - ובכן, אני כמו שבר בקבוק קטן שחדר ללבו של אורגניזם פרימיטיבי. האם לא הגיע הזמן להפעיל את הגנרטורים האלה! למרות שרבים מאנשינו ימותו! - הילדה היססה.
  ברגע זה נשמע קול מוכר:
  - עדיין שרדת! ואת נראית מעולה!
  אלפראיה הסתובבה:
  - ואתה קריזלי! הנה רוח הרפאים החמקמקה שבה הוא הצליח להתחבא.
  - לוחם טוב הוא מרגל טוב רק כפי שהוא עוזר לרקום ולנצח! - ענה השדון.
  - ריגול הוא חומר סיכה טוב למכונה הצבאית, אבל הדלק הוא עדיין הרוח האמיצה! - אמרה אלפראיה בפאתוס.
  קריזלי הושיט את כף ידו, קובייה קטנה ורבת צבעים התאימה עליה:
  - אתה יודע מה זה!
  - אני מניח! מה יעזור לנו לנצח!
  השדון חייך:
  - ימין! הוא מסוגל להשבית את כל צבאות האויב. אבל רק אם אתה מטעין אותו עם הרבה אנרגיה.
  אלפריה הייתה מאושרת:
  - אז זה בהחלט אפשרי לעשות את זה, להרוס את מערכת הקירור ואז היא תתפוצץ! אני חושב שאין יותר גרוע מפצצת אטום!
  - קצת יותר חלש, אבל די לנו!
  - אל תדבר, תפעל! - הילדה הכניסה תפס נוסף למקלע, העיפה מבט אחרון בשורות המתקנים הפועלים בשלווה ולחצה על ההדק. - אוי להתראות "פרימיטיבים"!
  - פגע בדיוק במפרקים, אחרת לא תהרוס אותו! - הציע השדון.
  מנורות צהובות החלו מיד להבהב ממש מתחת לתקרה, ומיד תריסר סירנות ותריסר רעשנים מילאו את עוצמת הקול של התחנה בקולות האדס האפלים ביותר!
  אלפאריה וקריזלי רצו החוצה לחצר וקפצו מיד למטוס החד-מטוס. הוא מצא את עצמו עם מנוע סילון, אך ללא מפתח. עם זאת, אלפראיה לא הייתה אובדת עצות, היא הוציאה את הפאנל וחיברה את החוטים ישירות!
  - אתה רואה איפה שלנו לא נעלם!
  הרחפן המריא, חרק בביישנות והחל לצבור תאוצה.
  גרגר קריזלי:
  -נראה שפספסנו את זה!
  אלפריה הנידה בראשה:
  - לא, מהר! תראה כמה לוחמים יש. איך להתמודד איתם, אולי אוטומטית.
  ואכן נורתה לעברם צרור אש, הכדורים כמעט פגעו במטוס החד-מטוס.
  קריזלי חייכה ואמרה:
  - יש דרך אוניברסלית אחת!
  - איזה!?
  - זה! - השדון קרע את חולצתו הלבנה ותקע אותה מהחלון.
  -אתה משוגע? - אלפראיה התכווצה, מכה באצבעה הפחוסה, רגלה החשופה והילדותית על דוושת המתכת.
  - זהו הסימן העתיק ביותר של שליחים!
  ואכן, הלוחמים הפסיקו לירות לעבר החד-מטוס. הוא התרחק עוד ועוד. פתאום הכל קפא, לוחמים, מטוסי תקיפה, מפציצים קפאו באוויר, טנקים רבים עצרו. זה נעשה שקט באופן מפתיע.
  קריזלי, בקול חסר צבע (נראה כאילו רגשותיו נצרבו במטחנת בשר), אמר:
  - זה גמור!
  לאחר מכן נמוג האור.
  אחרי אירוע וירטואלי כזה, כל האלפים ואפילו ולדימיר נראו מקומטים. אבל אם עבור הלוחם הרוסי מבחנים כאלה היו מוכרים, אז ברור שהאלפים הרגישו רע. לא רגילים ללחץ ולכאב, הם שרטו את עצמם. אסטרטה שאלה:
  - נו, איך ההתרשמות שלך?
  האלפים היססו. רק קריזלי נבח באומץ, והניצוץ חזר לעיניו:
  - מצוין!
  - Superquasarono! אתה קריזלי הראתה את המעמד הגבוה ביותר של אווירובטיקה. הוא הצליח להערים על כולם ולעבור את ההגנה. לגבי האחרים, מלבד אלפראי, היא לא מרוצה ממעשיהם. למעשה, כולכם או שמתתם או שהייתם חסרי יכולת.
  ולדימיר הסכים באי רצון:
  - כן, עשיתי טעות!
  - לא המילה הזאת! מכיוון שאתה גבר, תלינו בך תקוות מסוימות, אבל גם התאכזבנו מאוד. - אסטרטה הראתה אפס באצבעותיה.
  - אני מוכן לגשת שוב למבחן הוירטואלי! - נבח הצעיר.
  - אין צורך! אתה יכול להירגע ואפילו ליהנות, אני לא עריץ! - הילדה חשפה את שדיה המפתים, שהיו גדולים למדי עבור שדון. - מה, ולדימיר, יש לך רצון להתעלס איתי?
  הצעיר חש חום והתרגשות טבעיים למדי לגבר: בגילו, כל אקט מיני הוא כמו תגלית! לאחר שהמריא, ולדימיר מצץ את שדיה, הפטמה הארגמנית והמלוטשת נכנסה לפיו, כמה נעים היה להרגיש את זה בלשונו, שדי השדון התנפחו והתקשות מיד.
  לפתע, ילדה נושמת תשוקה דחפה אותו משם:
  - שיניתי את דעתי! בוא נאכל ארוחת צהריים קודם! אחרי קרב כזה, התיאבון שלי עלה בלהט!
  - אנרגיה היפרפלזמית?! - שאל ולדימיר, מלקק את שפתיו.
  - האם אנחנו קבצנים, אין לנו אוכל טבעי! אנחנו האלפים אוהבים את הנאות האוכל, מה שאי אפשר לומר על בני האדמה המיובשים. לא רציתי לחקות אותם!
  אלפריה נעלבה:
  - איך ללמוד להילחם, אז אתה הראשון לשבת על שוקת ההאכלה!
  אסטארט עשה פרצוף מבולבל:
  - כן, שכחתי, אתה כבר מלא! איך המטבח האנושי?
  אלפאריה התבדח:
  - המנות חריפות מדי! הם מומלחים מדי!
  שאל קריזלי, משחק עם ההולוגרמה:
  - האם הפינוק יהיה חגיגי!?
  - כמובן שיהיה לך כיף גדול!
  השדון קפץ ועף קצת באוויר:
  - אז אני בעד!
  הלוחמים הזוהרים עפו יחד לאוויר, כמעט כולם היו בנות, קצת יותר ממאה בסך הכל, ועוד כמה גלקטים. ליתר דיוק, שבעה נציגים של עולמות אחרים. נראה שאחד מהם הוא ישות מתכת נוזלית בת ארבעה מין. אוזניו הן כמו כנפי עטלף, ויש תשע עיניים, ואחת על בטנו, הגוף עצמו הוא לפת עם צמרות בולטות. יצור מצחיק.
  אלפריה שאלה:
  - וזה?
  - זה צ'יק צ'ירפ! ילד הבקתה שלנו! - אסטרטה נטוש.
  - ילד?
  - לא באמת! לפי אמות המידה של הגזע שלו, הוא עדיין ילד, אבל הוא כבר בן יותר מעשרים אלף שנה!
  צ'יק-צ'יריק, שהבין שהם מדברים עליו, טס אל הקבוצה. רגליו-סנפיריו נעו באוויר.
  אולי אתה רוצה שאני אראה לך כמה טריקים?
  אסטרטה השיב:
  - אין צורך! אנחנו רעבים! אתה לא אוכל חלבון!
  אני זולל איזוטופים רדיואקטיביים. זה גם די טוב! יש לנו מבנים מולקולריים שונים! - צ'יק-צ'יריק חרק.
  - אני יודע! אבל כשליטפת את הדגדגן שלי, דגדגתם אותי בלשון תת-רדיואקטיבית, נדלקתי על הרבה יותר מאשר על שדון זכר. אגב, גם אתם אהבתם? - אסטרטה גרגר בחיבה.
  -יש לך גוף מתוק! או לא, כמו גלידה חמימה אבל טעימה לערך.
  הילדה עשתה סימן והאלפים המריאו. הם ריחפו באוויר מכיוון שהחדר היה מרווח.
  האולם שבו נחגגה הארוחה היה מפואר יותר מארמון הסולטן. הכל בו נוצץ כמו ברק, פסלים ופסלים עשויים מלאכותיים, אבל זה הפך אותם לאבנים יקרות עוד יותר. ציורי הפסיפס המסנוורים זזו ונראו כמו חיים, והפרחים היו מדהימים! ולדימיר, כמובן, ראה צבעים רבים ושונים בעולמות רבים, אבל האלפים, במשך מיליוני שנות הציוויליזציה שלהם, הביאו את ההנדסה הגנטית לשלמות!
  אלפריה ציינה:
  - איזה יופי מדהים! זה כאילו אני בגן עדן!
  ולדימיר, מבלי להסתיר את הבוז שלו, ענה:
  "זה לא ייקח הרבה זמן עד שמותרות כאלה ישמין אותך ותשכח איך להילחם!" צניעות הבית מסמלת התכחשות עצמית, והניקיון מסמל כוח רצון!
  לא היה שולחן במובן המקובל של המילה! ולמה הוא צריך? אבל שטיח שופע, כאילו מכוסה אזוב יקר, נפרש מעצמו, כמו בסיפור אגדה. הבנות התנשפו בהנאה. רוב הבנות היו כמעט עירומות וסקסיות נורא. הגופות העירומות מכוסות בציורים יפים וצבעוניים, סצנות קרב, סצנות אירוטיות ודתיות. עד כמה שידע ולדימיר: דת האלפים, כבר מראשיתה, אישרה שינויים תכופים של בני זוג מיניים ומין קבוצתי. במקביל, האלפים התעלסו ממש במקדשים. יחד עם זאת, הגזע הוא די אדיב, לעתים קרובות בא להציל מינים אחרים. אלפים הם בחורים נדיבים שלא מסרבים לקבצן. ואם יש לך בעיות מיניות ואת רוצה סקס, כדאי שתשאלי את השדון, אז הוא ינחם אותך בשמחה, גם אם את רחוקה מלהיות חתיך.
  גם הקריזלי נראה טוב, גופו מכוסה בלוחות שרירים, מצוירים בתמונות של חי וצומח מקושטים, והנקבות פשוט נצמדו אליו.
  - בסדר! רק לא בבת אחת! אתה תקרע אותי! - התחנן השדון הצעיר.
  - הכל יהיה נהדר! סוּפֶּר! סוּפֶּר! - צווחו היפות. הם גיששו וגירדו את קריזלי ועסו את גופו.
  אסטרטה ציווה:
  - בואו נתחיל את החגיגה!
  שאגה של עונג בתגובה:
  - בוודאי! יחי הגרגרנות! - צרחו הבנות הזוהרות.
  הם גם ניסו לגעת בוולדימיר, ללטף אותו, ואפילו להרגיש את כבודו האנושי הגדול. הצעיר חש התרגשות חזקה, גל של אנרגיה, אך בו בזמן מבוכה מסוימת, טבעית לנוער. מין קולקטיבי בין אנשים הוא חוקי, ואפילו להיפך, לא מקובל להתחמק ממנו, הפסיכולוג הצבאי מיד מתחיל להתעניין. אבל עדיין, אנשים במין הקבוצתי הקולקטיבי שלהם: הם עושים הכל יפה יותר, במיוחד הם מחליפים אנרגיה, תת-נוספרה, ביופלזמה, ולא רק מזדווגים. עבור לוחמים רוסים, סקס הוא ריקודים מורכבים, עם זיקוקי דינור סופר נושאים מידע וכוח, פריקות. יש כאן הבדל משמעותי - אלפים אוהבים לזיין בדרך הישנה. זה בדיוק מה שמבלבל את סגן הקצין הרוסי!
  בינתיים, מוזיקה אקספרסיבית יוצאת דופן החלה להתנגן, וזרקורים רבים בצבעים נדלקו. זה הזכיר את הכתרתו של מונרך: מהמאה העשרים ואחת. פרחים שונים וירקות דקורטיביים נפלו מלמעלה - למרות שהיו הולוגרמות ונעלמו כשהגיעו לרצפת היהלום. ואז התקרה התפצלה וחיות מוזרות החלו לעוף פנימה.
  היו שם קופי אננס, תערובת פיל-בננה, היברידית צב-קיווי, היפופוטם קקטוס, שועל עם קליפת יהלומים, תערובת אווז-אבטיח ועוד ועוד. בעצם, אלה היו יצירת ביו-הנדסה, בנייה מלאכותית של גנים שונים. כל החיות הסינקרטיות האלה השמיעו קולות שהזכירו צחוק של ילדים. אולם לאחר האזנה ניתן היה לקבוע שכל חיה שרה את השיר הייחודי לה. ולדימיר תלה את אוזניו, חש שלווה, ובו בזמן רעב נורא.
  אסטרטה שאל אותו:
  - ובכן איך? האם אתה מסכים, זו הפעם הראשונה שאתה רואה את זה?!
  - לא באמת! משהו דומה כבר קרה בתרגילים וירטואליים, רק שאנחנו פשוט הרגנו גברים נאים כאלה! - נבח ולארד.
  - נהרג?
  - או מושמד! שזה בעצם אותו דבר! עם זאת, אני לא חושב שאפשר להשוות קרב וירטואלי לרצח אמיתי. - סגן הקצין ניסה להתרחק מידיהם החמדניות של נקבות ונשיקות נלהבות, פיות בנות ריחניות.
  אסטארט ציין:
  - והתחושות דומות מאוד! מסכים, למדנו לשחזר את תהליך האימון, לא יותר גרוע מהרוסים!
  - זה נכון! הכאב הוא מאוד אמיתי! אז נירה בחיות הקטנות האלה, למרות שאנחנו מרחמים עליהן. - ולרד שיחרר ניצוץ סגול מאצבעו המורה.
  - לא, טיפש, נאכל אותם! - צעק קפטן השדון.
  נערות רבות והחייזרים שהצטרפו אליהן מיהרו אל יצירות האמנות. כאילו מפוחדים, הם התחילו לברוח. הכל נראה די מצחיק. בנות כמעט עירומות רודפות אחר יצורים שונים שנראים כמו יצירות של אמנים מופשטים מבריקים, והן בורחות במהירות. זה אולי אפילו יותר מעניין. אלפריה עצמה מיהרה אחריהם. הם היו עירומים כמעט לגמרי, לבשו רק תחתונים שקופים. הילדה נראתה בשרנית ושרירית יותר מהעלפים. שדיה היו גדולים יותר וירכיה מפותלות יותר. ארוגים מחוטי פלדה, אך חינניים מאוד, הרגל התחתונה וכפות הרגליים נותנים רושם של רוך מטעה. ולדימיר מיהר אחריה. הוא השיג אותו, תפס אותו בעקב הוורוד, הילדה השתחררה ותקפה את תערובת המלפפון והקרנף. הוא ניסה להתפתל החוצה, אבל אלפריה תלשה חתיכה כבדה מהבשר וזרקה אותו לפיה:
  - כל כך טעים! למה אתה לא רוצה לנשוך את ולאראד ככה?
  - ומה? יש לי אפילו תענוג גדול. - הגביר הצעיר את מהירותו ונתקל בתערובת של שועל ושושנה. המפלצת החתיכה הזו הדיפה ריח של בושם. - ולדימיר שבר חתיכה מעל הכותרת והשליך אותה לפיו. וואו! זו הייתה גלידה אפויה עם טעם שוקולד מנוגד מאוד. יוצא דופן, אבל מקסים בו זמנית!
  - הו! זה עולה על כל הציפיות! - אמר הילד. - בעצם, חגיגה כזו לכל העולם!
  אלפאריה הציע:
  - בואו נמשיך את הציד!
  לרדוף אחרי חיות כאלה זה תענוג אמיתי. כשאתה עוקף ורודף אחר יצור כזה, בתשוקה מטורפת. ולדימיר ניסה את שור השזיפים, רדף אחרי קוף האננס במשך זמן רב ורדף אחרי תנין הקמומיל. הכל נראה די הגון, החיות מאבדות חתיכות ושאגות, אבל עבור ולדימיר היה ברור שזו לא חיה טבעית, והחיות פשוט נוצרו מביומסה של מזון עם אינטליגנציה מוגבלת.
  גם אלפאריה הבינה את זה: כמה פעמים במהלך הטיסה הבנות התנגשו וליטפו זו את שדיה. לבסוף, ולדימיר תפס תערובת של חרצית וקוברה, תוך שהוא בולע במהירות את זנבו של הנחש הזה. מצויין גם.
  אסטרטה קפצה אל הצעיר והעבירה את אצבעותיה על כתפיו השריריות:
  - ובכן איך? אני רואה שאתה אוהב את מופע החגיגה שלנו!
  - כן, גמדונים יודעים להנות! "הצעיר פשוט קרם.
  - ואתה, בהיותך בין אנשים, נראה שהצלחת להאניש את עצמך? - קפטן האלפים ליטף את כתפיו החשופות והעוצמתיות של הלוחם עם קו מתאר מענג.
  - קצת! אתה יודע, אם אתה שוכב ליד בקבוק בושם פתוח...
  - אני יודע, יקירי, אבל אתה לא יכול לשיר לנו איזה שיר אנושי לשם שינוי! - קטעה הדיווה.
  ולדימיר מצמץ כמה פעמים:
  - באופן עקרוני, אני יכול! אבל תאמין לי: זה אפילו לא קל!
  - אל תתבייש! יש לך קול מאוד צווחני. ובכן, ממש כמו צפירה, אז קדימה לשיר את הפרח! - אסטרטה שיחררה מפל של ניצוצות בשבעה צבעים מאחורי פיה.
  - מה בדיוק אתה רוצה? ולרד היה מבולבל.
  אסטרטה שברה חתיכה מג'ירף התות, אכלה חלק ממנה בעצמה וזרקה חלק לוולדימיר.
  - ובכן, ולרד, משהו שהם שרים לחברה שלהם ומצהירים על אהבתם! אני חולם לשמוע את זה כבר הרבה זמן. אחרת, נמאס לי רק משירים פטריוטיים!
  - ובכן, אתה יכול להקשיב!
  תן לי להדליק את הצליל!
  אסטרטה צפצה באצבעותיה, ציפורניה נוצצות:
  - ליזום!
  ולדימיר, בהתחלה בביישנות (קולו נעשה חזק עד כאב), ואז החל לשיר יותר ויותר באומץ:
  אני רוצה יופי איתך, אני רוצה לחיות באושר,
  שה' יתן לך קצת מזל!
  ולשוטט עם אהובתי בערב,
  רק אל תדאג!
  
  יש בורדוק מתחת לרגליך,
  קטפתי פרח ריחני, צהוב ואדום!
  ושירים המוקדשים לאהובתו,
  שכל רגע עם חלום יהיה נפלא!
  
  יש עננים בשמיים, טיפה על כף היד,
  נישקתי אותך - צללתי לחום!
  איננו יכולים לשאת את אש התשוקה הזו,
  למדתי לסבול סבל וייסורים!
  
  מסביב למדבר - הדממה בוערת,
  הוא קודח לתוך המקדש ומעיף את הגג מציריו!
  אבל יונה שלי, אתה עף לנצח,
  ואני שומע את המהומה של כנפיים על הרוח!
  
  כן, אני יודע שזה נכון - לא ניתן להחזיר אותו,
  מה שיש בעדן היה איתנו קודם!
  הצמדתי את השד העירום שלך אל הפנים שלי,
  אני צריך רצון וכוח גדול!
  
  הצוק מעלינו קודר ובלתי מסביר פנים,
  והרוח נושבת, גל רשע מצליף!
  מערבולת עושות לולאות בשמיים,
  ולהקת שחפים - עדר מתפרע!
  
  והמבט שלך השתנה ונעשה עליז,
  שילבנו ידיים - ניצחון לרשויות!
  לא, אני לא אשבור את העצב, אני אהיה כנה,
  יש לנו מזל לחיות במדינה נהדרת!
  
  אני מנשק אותך על הפה - אתה שמח להעריץ,
  ולא משנה מה, השיחה חסרת טעם!
  תנו למעילה לחלק את השלל,
  הם יקבלו עונש חמור!
  
  ומזג האוויר הגרוע והמשעמם נסוג,
  קרן עשן מציירת את האופק!
  ומצאנו את עצמנו בכוח בוער,
  לא יכולתי לבטא את המחשבה בצורה מדויקת יותר!
  אסטרט פיהקה בהפגנתיות בפיה המפתה:
  - שירים אנושיים משעממים מדי. זה החיסרון העיקרי שלהם. אנחנו האלפים כל כך מצחיקים!
  - כמו ליצנים בקרקס! - ולדימיר נמאס מזה. בוא נרקוד את ההופאק במקום.
  - לא מצחיק! זה חטא לחייך על זה! - קפטן השדון מצמץ, שלוש עיניים הופיעו על גב ראשה, ובלי להפנות את ראשה, הביטה סביבה. - נראה שאנחנו כבר מלאים.
  אלפריה התנגד מיד:
  - אסור להפריע לארוחה דביקה כזו. זה פשוט נס בנוצות! הפוטון קטן, אבל בלעדיו, לא תפתיע את הקוואזר!
  אכילת החיות נמשכה, ולדימיר ואלפאריה רדפו ביחד אחרי תערובת של שור ומרשמלו שוקולד. הוא בעט לאחור וניסה לחבר את הרודפים החצופים בקרניו. הבחור והילדה נעו לכיוונים שונים, ואז כמו שני חיילי סער: הם כיסו את הפגר בבת אחת. אז היא התיזה שוב, אבל אוכף נקרעה.
  - ולאן אתה רוצה ללכת ממני, יקירי! - אמר הלוחם, מצחקק.
  - הוא בטח רוצה לחרוש שדה זרוע סוכריות? - הציע ולדימיר, משתטה.- ואיזה עוגות טובות מקבלים!
  הבחור והילדה אכלו את כל השור, פשוט מדהים; שהבטן שלהם לא התפוצצה. גם אם החיה אינה בגודל טבעי, היא עדיין מרשימה. לאחר שסיימו איתו, הזוג הצעיר המשיך במצוד. בנות אחרות ניסו לגעת בוולדימיר לעתים קרובות יותר ויותר. הצעיר נהנה מהמגע של הבנות, הוא התרגש יותר ויותר, תפס את רגליהן החשופות. האלפים צרחו, צרחו משמחה, וניסו לשבת על צווארו. הם הריחו כל כך חזק של ניחוחות של אלפי הבשמים האקזוטיים ביותר. אחד מהם היכה את הבחור עם ראשו בבטן מספר פעמים. כל זה הפך את ולדימיר לפראות, הוא מיהר לעבר הילדה ונשך אותה בחזה. כמה נעים להרגיש פטמת אישה בפה, אתה כמו ילד (עם זאת, ולדימיר מעולם לא יונק), שבשרה של ילדה יותר יקר מאודם, אתה מלקק אותו עם הלשון ויש מדהים, הנאה -מתן הפרשות. כזה טעם נפלא. הילדה מדגדגת אותו בחזרה, תנועות רכות אך חזקות. לאחר מכן, הם התנתקו באופן בלתי צפוי, ולדימיר לכד תערובת של ספייקל וחתול.
  - באופן כללי כולם אומרים שבשר חתולים זה טעים. אז ננסה את זה. - אמר הצעיר, מגרגר בהנאה.
  אלפאריה השיב:
  - מה אם תנסה עכברוש! זה לא יהיה מגניב, אבל סופר מגניב!
  -אבל תראה: אתה רואה תערובת של חולדה ותפוח. בואו נתפוס אותה! בואו נבלע אותו יחד עם העצמות.
  ולדימיר הנהן ומיהר אחרי העכברוש. הוא תפס אותו בזנב, החיה החלה לצרוח בקורעת לב, בועטת בכפותיה.
  - נו, לאן אתה הולך, טיפש! אני לא אעשה לך כלום, אני פשוט אוכל את זה! - אמר ולדימיר בשובבות.
  - אל תשב על גדם העץ, אל תאכל את הפאי! - החולדה חרקה.
  אלפריה תפסה אותה חזק יותר:
  - ובכן, לא, יקירתי, יתמודדו בך הרבה יותר קשה ממה שמגיע לך. אנחנו נסקור אותך.
  העכברוש שר:
  - ילדה, תאכלי שטח, טיפשה, עם קראנץ' ותאבון, אני אוכל אותך!
  אלפאריה תמכה בשיר:
  - תתפוצץ כמו סופגנייה, עם הבזק אטום - נפיחה בלי בעיות!
  ולדימיר והילדה סגרו סביב העכבר והחלו לקרוע אותו בשיניהם. הלסתות האלסטיות של בני האדמה גדלו ללא הרף, ולכדו חתיכות גדולות. אלפים אחרים, שהתבוננו בכך, החלו גם הם לשחזר את פיותיהם של תנינים. הכל נראה גרוטסקי ביותר וזעזע את הדמיון באדישות המופלגת שלו.
  אלפריה שרה:
  - כנראה בחיים הבאים, כשאהיה נמר, אוכל אריה.
  ולדימיר הצביע באצבעו:
  - והנה האריה, אתה רואה שהוא מעורב בפטל גדול!
  הילדה שרה, בקול רך עוד יותר:
  - פטל פורחים בין הכוכבים, פרי קוואזר מתנפח על הענפים! פארסק הוליד ספינות כוכבים והיכה מכה ליקום!
  הצעיר והנערה כבר חשו בחילה מסוגי הבשר, הקרמים והרוטב השונים: הם פשוט השתגעו.
  - זה יתפוצץ! הו, אנחנו נפוצץ את היקום! ולקווארקים קטנים, נשבור אותם עם חיצים! אנחנו נקרע ונהרוג מאה סקסטיליונים של יצורים חיים שונים!
  קריזלי צלצל:
  - שכח את כבודך!
  - מסמר את זה לפוסט! - אלפאריה קפצה אל צ'ריזלי ותפסה את אפו של השדון ברגליה היחפות. - נו, איך אתה אוהב את זה?
  - אתה מריח כל כך נחמד! כמו בשיר העתיק: אוי, איזה רגליים, הן יכולות לחתוך אותך מתחת למפשעה!
  אל תפחדי, מותק, יהיה לנו היפרפאק!
  נראה היה שהכיף נמשך לנצח. אבל אפילו האלפים מתמלאים, ובהדרגה נדם הרעש. פירות החיות ששרדו את המשתה עפו חזרה לתוך הסדק בתקרה. ולדימיר אמר בצורה פילוסופית:
  - עולם החי מתחלק לאוכל ואוכלים, עולם האדם שונה רק בגודל הבטן שלהם ובנוכחות הטוסט!
  אלפאריה רק הראתה את שיניה בתגובה. נראה היה שהם נעשו הרבה יותר ארוכים וחדים.
  אסטרטה, בהיותה מרוצה מאוד, שאלה:
  - איך אהבתם, חברים?
  אלפראיה, שהוציאה חיוך של היפופוטם, השיבה:
  - בדיוק הכמות הנכונה של בידור! זה כמו בחוברת קומיקס, האוכל נטרף היטב ושר מצחיק בו זמנית.
  אסטרט חייך:
  - ועכשיו אנחנו האלפים רוצים לעשות אהבה. היי ולרד, אתה רוצה לאהוב אותי?
  הלוחם הצעיר, קורן, ענה:
  - בוודאי! אפילו יותר!
  קפטן השדונים, מתפתל מהתרגשות, נהנה:
  - אז עוף אלי, יקירי! נהיה שלושה מאיתנו בבת אחת, זה אמור להרשים אותך!
  ולדימיר התבדח:
  - לדעתי, עדיף לאישה להיות עם שלושה גברים בו זמנית. או יותר טוב, צרו דמות שמונה.
  אסטרט נאנח:
  - יש לנו מעט גברים, אבל בעיה דומה אפשר לפתור באמצעות רובוטים. אז מותק, אל תכעסי. במהלך הטיסה עשיתם סקס?
  - למדתי! ולרד לא רצה להיראות כמו חדש.
  - אז בואו נתחיל!
  הילדה התנפלה על ולדימיר וגופם שזור בכדור. במקביל, סייבורגים מיוחדים ממתכת נוזלית עפו לאולם. הבנות עצמן תקפו אותן, או את החייזרים. הרעש והרעש היו בלתי נתפסים, אבל אז החלה המוזיקה להתנגן, וגופות האלפים נצבעו בצבעים שונים. התנועות הפכו מסודרות והפכו לא כל כך פראיות. כולם נהנו ולדימיר פשוט היה מבוהל, רפרף על כנפי האהבה באוקיינוס אינסופי של אושר.
  עם זאת, בזמן שהאלפים נהנו, ספינת הכוכבים הזוהרת שלהם נכנסה למגזר הפיראטים. המחשב העיר את המתבונן הפיראט בחריקה דקה.
  - בגזרה 63-94-18 זוהתה מטרה בודדת. היא נעה לכיוון שער העז.
  אנחנו חייבים לדווח לקפטן. "הבחור שנראה כמו תערובת של חתול וצב הפעיל את ההולוגרמה בידיים רועדות.
  . פרק מס' 23.
  
  זה נראה כמו ארוחה פשוטה, דג נא וצדפות, אבל עבור אדם שלא אכל את כל 14 המחזורים של היותו חייל ילד ועבר תרגילים אכזריים, זה היה משהו! בשר צדפות מלוח מעט, עם טעם של יוד. זה לא צריך תיבול. הילדה לועסת במרץ ובולעת את הבשר. הבטן מתחממת, מילוי נעים מופיע. מיראבל רצתה לזוז, האוכל הוסיף אנרגיה, אם כי לפעמים זה, להיפך, מוביל למשקל. הילדה עשתה את הפיצולים, פרשה את רגליה, ודמיונה דימה שני בחורים נאים מעסים את קרסוליה וכפות רגליה. הו, זה יהיה כל כך טוב להרגיש את המגע של גופים לוהטים וחזקים. יש לה גוף בוגר, בריא לחלוטין, כמו שצריך, ללא פגם קטן, והוא רוצה אהבה! עם זאת, אני תוהה מי על הספינה? מכיוון שמדובר ביקום אחר, בהחלט עשויות להיות מפלצות. מפלצות מפחידות אמיתיות שמסוגלות לטרוף ילדה מתוקה. אפילו לא משאירים זרעים, עם פיות מסריחים.
  בכלל, איך זה לחיות מוקף במפלצות? או לשרוד? הסיכוי לסיים את חייך ביקום אחר, ללא תקווה ללידה חדשה, אינו מושך! הילדה החלה להתקרב בזהירות אל הספינה, מסתתרת מאחורי העצים. מעניין מי זה? סוחרים פשוטים, ספינות מלחמה או פיראטים.
  ראייתה של הילדה הייתה חדה מאוד, אם כי אנושית למדי. היא הבחינה בכמה מלחים. אחד מהם היה יצור מפוספס עם ראש של חתול טורף. זה גרם מיד למירבלה לרעוד. אם האבולוציה הלכה בדרך אחרת, אז זה הרבה יותר קשה לפרימאט ליצור קשר עם טורפים חתוליים מאשר עם קרוביו. מצד שני, בחורה יכולה לצפות לעבור לאלה, אבל... זה איכשהו נאיבי, במיוחד שסביר להניח שהיא תיתפס כאיזושהי חיה מצחיקה.
  הבריגנטין התנודד. הנה שאר המלחים. ובכן, הם לבושים בצורה מאוד ציורית, רבים עירומים למחצה, שריריים. צעירים ולא צעירים במיוחד, אבל נראה שהם נראים כמו אנשים. הם פשוט נראים מפחידים. יש תחבושות מגוחכות על ראשיהם, הלוע שלהם עז, רבים מהם מקומטים ושעירים. נמרים וכמה חיפושיות מהבהבות ביניהם שוב. או יותר נכון יצורים, כמו עקרבים. ובכן, זה משהו שהוא ללא ספק בינלאומי. רק התחפושות מעוררות אסוציאציה לא נעימה. ובכן כן! אלה פיראטים טיפוסיים. כך הם מוצגים בסרטי רטרו. הו הו הו הו! מצא את עצמך על אי בודד, מוקף בים ופיראטים. אם מירבלה הייתה בגופה הקודמת, היא הייתה ממהרת אל הבורחים החופשיים האלה ללא היסוס. למה להפריע להם? אבל לאחר שהפך לאדם פשוט, להילחם עם לפחות מאה גברים בריאים? לא, היא לא משוגעת. ובכלל, מה אישה עירומה צריכה לעשות בנוכחות גברים? מפגש עם פיראטים אינו מבשר טובות. קודם אונס קבוצתי, אחר כך מוות. נכון, יש אפשרות: מכירה להרמון. האחרון לא כל כך גרוע. אבל יש כאן עוד כמה ניואנסים. ראשית, אם יש הרמונים בעולם הזה, אולי יש להם מוסר פרוטסטנטי והיא עלולה לגמור כשפחה במטע או במחצבות? זה הראשון! שנית, כשיש כל כך הרבה גברים רעבים סביב אישה יפה, קשה להימנע מאלימות. באופן כללי, זה נעים או לא? בכמה רומנים רומנטיים נשים סבלו מכך, אבל באחרים, להיפך, הן נהנו מזה! זה כנראה תלוי הרבה בגוף, אבל הגוף שלה אלסטי...
  מירבלה ראתה שכמה סירות, או יותר נכון שלוש, נפרדו מהבריגנטין. זה נעשה הרבה יותר מעניין. אולי תראה את הפיראטים? זה גם מהלך חזק, כמו להכות אותו במצח עם ספינת כוכבים. בחורה מהחברה הגבוהה, קשה להימנע מבדידות, וקוראים לך בשם האמצעי שלך אם אתה רוצה לזיין מישהו!
  מירבלה הכתה את עצמה על הלחי באגרופה: איזה מחשבות מלוכלכות וגסות! לא, זה בהחלט לא אפשרי.
  הסירות התקרבו יותר ויותר. כאן הם עגנו בצורה חלקה לגדת החול הכתומה. מירבלה ספרה שלושים ושישה אנשים. שלושה היו בעלי חיים, שניים נראו כמו צבים מהלכים זקופים משוריינים, והשאר, אם כי די אכזרי במראה, היו אנשים. הילדה לא הופתעה מכך במיוחד. ברוב המקרים, האבולוציה בכוכבי לכת אחרים נטתה לדמות אנושית. לא ניתן להבחין בין אותם האלפים, הגזע הנפוץ ביותר ביקום שלהם, במיוחד אם אוזניהם מכוסות. מי יודע, אולי הפיראטים האלה הם אלפים? גם לא נורא, בני אדם ואלפים יכלו להתרבות ולהוליד צאצאים פוריים.
  השודדים החלו לפרוק מהסירות; היו להם חביות ריקות, מה שאישר את רצונם לחדש את אספקת המים המתוקים. כמה מהמכולות הללו התגלגלו על הקרקע והסתובבו. הפיראטים קפצו מהסירות והחלו לגרור אותם לתחתית החוף. ואז ראתה מירבלה ששלושה פיראטים כבולים. הם נדחקו מהסירות ללא טקס ונגררו אל מעמקי היער.
  הילדה שרקה:
  - יש בזה משהו! כלומר, כת הכוח האכזרי. באופן כללי, ייתכן שהפיראטים תפסו שבויים אצילים ורוצים לקבל עבורם כופר.
  הילדה עקבה בקפידה אחר התנועות. לשודדי הים היו מוסקטים מסורבלים, המתוארכים למאה השש-עשרה בערך, אבל כלי הנשק העיקריים שלהם היו צברים, קרסים, גרזנים וחרבות רחבות. זמינות של מוסקטים; זה גרם לי לינוק בצורה לא נעימה בבור הבטן. בשרה החדש פגיע ואם חתיכת עופרת תיכנס לראשה, זה יהיה רע מאוד. והאישיות שלה תיעלם ביקום של מישהו אחר. האמת עשויה להיות בעתיד, האימפריה שלה תכבוש את היקום הזה. אז היא תקום לתחייה! אבל במקרה הזה: היא תישלח לעולם התחתון כפשע שלא כפר עליו. תן לזה להיות וירטואלי. חוץ מזה, היא ראתה רק חלק קטן מהעינויים. בעתיד, עינויים יכולים להפוך לברוטליים ומתוחכמים עוד יותר. אחרי הכל, אם אתה יכול לענות בשבע צורות בבת אחת, אז מי יכול להבטיח שאתה לא יכול לענות במיליון, או אפילו מיליארד! המוח האנושי הוא מאוד יצירתי בעינויים ולעתים קרובות מאוד שואב הנאה מהתהליך עצמו. גברים אוהבים לענות נשים, נשים אוהבות לענות. זה כבר הפך לפטיש לדורות. הילדה נעה בשקט, כמעט על ארבע, ואז נזכרה לפתע בתהליך של למידה לקפוץ על גפנים. קוואזר! היא יכולה לגלוש ולנוע כמו מלכת הג'ונגל, יש כאן הרבה גפנים!
  והנה באים הקופים. חיות קטנות וחמודות בירוק או סגול. הם גולשים לאורך הענפים, בדומה לאלה שעל פני כדור הארץ, רק שיש להם הרבה זנבות, שלושה או ארבעה! הילדה מחייכת בעליזות ואפילו עושה להם אף. הקופים מחקים, חוזרים על תנועתה. יצורים מצחיקים.
  הילדה תולשת בננה כתומה ברגליה היחפות ומצליחה לקלף אותה מבלי להשתמש בידיה. הקופים צווחים בהנאה. מיראבל נהנית וזורקת עליהם קליפות. הקופים זורקים אגוזים בתגובה. יש צחוק - כולם מאוד חגיגיים!
  אבל נראה שהאסירים לא נהנים. הם נלקחו לגבעה קטנה ונכבלו בשלשלאות לעצים. שישה פיראטים נשארו לידו, אחד עם פנים של בהמה. שני עוזריו החלו להדליק אש. עוד פיראט צפוף מאוד, אם כי נמוך, הביא קופסת כלים.
  מירבלה לחשה:
  - אלה כנראה סוג של מכשירים!
  הנערה ריחפה בראש ויכלה כעת לבחון היטב את האסירים.
  אחד מהם היה איש זקן, בעל ראש קירח גדול וזקן אפור דליל. עם זאת, העיניים נראו צעירות וחיות. פנים כמעט שחורות משיזוף עם הרבה קמטים קטנים. מירבלה ראתה אנשים זקנים בעבר, רק בסרטים. כמובן, זקנה לא הופכת אף אחד ליפה, והילדה חוותה הלם וצמרמורת. אנשים באמת היו כאלה פעם? זה נורא, אתה לא יכול להטיל אימה על אנשים ככה - טבע אכזר. מירבלה חשבה, אם היא תתקע ביקום הזה, האם היא תזדקן? האם זו שאלת השאלות? כמובן, לא רציתי להיראות כמו זקנה מקומטת ושפופה. זה אולי מעבר לכוחותיה, סיכוי כזה יכול לשגע אותך! האם זקנה ארורה חיללה תכונות כאלה!
  האסיר השני, להיפך, היה צעיר מאוד! בעצם נער מתבגר: כבן ארבע עשרה או חמש עשרה. שיער בלונדיני ארוך, שוקולד, פלג גוף עליון עירום שרירי, לוח שרירי בטן. הוא דומה לאפולו צעיר, וכשהסתכל עליו, הלב של מירבלה החל לפעום מהר יותר. נכון, הילד נמוך ממנה, ועדיין לא מספיק בוגר, הוא נראה כמו חייל ילד בשנה האחרונה. יש לקחת בחשבון שרוב הפיראטים אינם נאים בשום פנים ואופן, למרות שהם בריאים למדי. מעניין מי זה? אולי ילד בקתה! בדרך כלל ברומנים של פיראטים, נערי בקתה ממלאים תפקיד חשוב. זה נכון, למשל, בסבטיני: לא היה מקום לגיבור מתבגר. כנראה שזה לא היה מאוד אופנתי באותם ימים!
  המשתתף השלישי היה ירוק, עם פרצוף צפרדע. במקום רגליים היו לו סנפירים וידיים עם טפרים. כן, צפרדע טיפוסית מסרטים מצוירים של ילדים, קטנה בקומה, אולי אפילו קטנה מילד בקתה. זה מוזר, יכול להיות שהוא אדם אציל. סוג של מלך צפרדעים. הממ כן! קטעים מעניינים שנאספו.
  הפיראט הראשי עם הפנים של נמר הוציא משהו כמו פטיש ונהם:
  - עכשיו מטגנים את העקבים של ילד הבקתה!
  הילד ענה במפתיע באומץ:
  - אני לא נער בקתה, אלא קפטן!
  הפיראט החזק אמר בקול עמוק:
  - מנהג בינינו לוחמי המזל שמי שהקבוצה בוחרת הוא הקפטן! לא הבנת את זה, ארקפלוס!
  הילד לא ויתר, ניסה לשבור את המוטות הקושרים אותו. הגוף התפתל ממתח:
  - כשאבי גסס, כולכם נשבעתם להכיר בי כקפטן!
  הפיראט בעל ראש הנמר ענה בהתלהבות:
  אתה רק צריך להיות נער בקתה. רטוב מאחורי האוזן! אתה נער, אתה מעז לכפות את עצמך על היותך קפטן!
  הקפטן הצעיר: עיקם חיוך מבזה:
  - אני נלחם לא יותר גרוע! למה, כשהצעתי דו קרב הוגן למוצץ הדם, הוא סירב בפחדנות!
  שודד הים כרת עם הצבר שלו ענף טרי בעל עלים כחולים:
  - לחימה בחרבות, או ירי עם מוסקטים זה עיוור מדי! כל סיכוי יכול להפיל אותך, אבל אחרת אתה מוגבל ונעלבת מאיתנו לחלוטין. הרגנו אותך מזמן, אבל לעת עתה אנחנו צריכים לדעת; איפה אביך החביא את אוצרותיו של הגרוס-קרדינל. זה רק מחזיק אותך בחיים בינתיים. אם תספר לנו, נשאיר אותך ואת חבריך על האי הזה. יש כאן שפע של אוכל ואתה תחיה הרבה זמן, ואם לא, אז אתה מבוגר מספיק כדי לדמיין את כל ההשלכות.
  הזקן קרקר:
  - אל תספר לו! במקרה זה, נהרג מיד!
  פיראט הנמר חשף את שיניו:
  - שתוק נקודה! אם הייתי חכם יותר, הייתי מצטרף אליו. אתה והצפרדע הקטנה הזו הם היחידים שנשארו נאמנים לפראייר, ובכך חתמו על צו המוות שלכם.
  נקודה ענתה בעגמומיות:
  "אני זקן וממילא לא נשאר לי הרבה." תן לי למות, אבל אף אחד לא יגיד שדוט שבר את המילה שלו לפחות פעם אחת בחייו!
  - איזה רגשות! רק הדמעות של האויב שלך יכולות להוסיף עוד זהב לארנק שלך!
  הפיראט עשה תנועה מאיימת:
  - לא בכדי משווים דמעות של נשים לפנינים; הן יקרות ערך כי הן ניתנות להחלפה בכסף! - אמר הנער ארקפלוס, והראה חוכמה בלתי צפויה. - אז אתה טועה!
  מנהיג הפיראטים טבל ברך לתוך האש:
  - אתה הולך להזיל דמעות עכשיו! או תגיד לי איפה האוצר. בחירה בחיים העליזים של פרא, או במוות אכזר.
  ארקפלוס צחק:
  - יש לי רק בחירה אחת, בין מוות ראוי לבלתי ראוי! אין שום סיבה שמוצץ הדם ישאיר אותי בחיים. הרי אם אעזוב את האי, אז כמובן אתנקום בו, והוא פחדן. אומץ הוא תמיד אצילי - הפחדנות לא חוסכת על אף אחד!
  הנמר נבח:
  - אז אני לא אחסוך ממך! עכשיו תילל מכאב! "הוא תפס את הברזל הלוהט מהאש.
  הפיראט החזק עצר אותו בתנועה:
  - מוקדם מדי להשתמש באש! ראשית מכה פשוטה.
  החיה נהמה בחוסר נחת:
  - בסדר, בוא נרחיב את התענוג!
  לאחר שהוציאו מוטות שהוכנו קודם לכן והרטיבו אותם במים, החלו הפיראטים להלקות את הילד.
  ארקפלוס חייך במאומצים משהו, רצה בכל המראה שלו להראות שהוא לא כואב, למרות שהפיראטים המענים החזקים והשריריים ידעו את עניינם. כמעט מיד הם חתכו את העור ודם נשפך החוצה. הבחור, לעומת זאת, רק הסתיר את הכאב, אמר בקול מצלצל:
  - אבל אתה די חלש! ואי אפשר להכות כמו שצריך!
  הפיראט עם ראש הנמר היכה את הילד ברגליו עם השוט שלו, ואז חתך את לחיו על פניו:
  - אמור לי איפה מפת האוצר!
  הצעיר הוציא את לשונו:
  - בפרווה העלובה שלך!
  הפיראט החזק ציווה:
  - מספיק! עכשיו בואו נפזר מלח על הפצעים!
  אבקה לבנה נפלה על גבו המפוספס. עיניו של הילד הצטמצמו, כאב נראה בהן, אך פיו המשיך לחייך. כאשר לבסוף שכבה ספוגת הדם כיסתה אותו.
  פיראט הנמר שאל:
  - נו, עכשיו תדבר!
  הילד צווח:
  - אני רק אצחק!
  - תראה, חיה שכמותך!
  פיראט הנמר הוציא מגהץ לוהט, ניגש אל הילד והניח אותו על עקבו החשוף, המאובק מעט. הילד פתח בעוויות את פיו, מתנשף באוויר, אבל אז סגר אותו, מותח את שפתיו במאמץ רב לחיוך.
  הפיראט החזק, כמו מורה אכפתי, העיר:
  - אל תלחץ על הברזל החם על העקב יותר מדי. אם העור בכפות הרגליים נשרף לחלוטין, הכאב עמום. כאן אתה צריך תנועות עדינות, כאילו מלטפות. וזה לא העקב עצמו שנפל, הוא מחוספס מדי, הצד הרך של כף הרגל. ממש כמו ילדה עדינה.
  פיראט הנמר טיפל ברגל ימין של הילד. הוא ניסה לחרוך אותו באופן שווה. הוא קיבל מלקחיים לוהטים, שעטפו את אצבעותיו הקטנות של הילד. כופפנו אותם מעט והפכנו אותם. ארקפלוס, למרות הסבל, זיעה זלגה על פניו, הוא היה מתוח, אפילו לא נאנח, למרות שפיראט הנמר ידע את ענייניו, מחפש מקומות רגישים.
  היה ריח שריפה באוויר, הריח היה עדין, דגדג בנעימות את הנחיריים. מירבלה הייתה כאילו מרותקת, בדרך כלל ריח השריפה לא נעים, אבל עכשיו הוא פשוט טעים, מלטף את אפה הרגיש של הילדה, לא כמו הגופים הזכריים המיוזעים האלה של פיראטים.
  לאחר רגל ימין, המענה החל להטיל קסם על שמאל. תהליך העינויים עצמו היה לו נעים ומרגש, אבל העובדה שהקורבן אפילו לא צרח הייתה מעצבנת.
  הפיראט החזק ראה שהילד סובל מכאבים רבים, והוא בקושי יכול היה לשאת זאת, והציע:
  - ובכן, תגיד לי איפה מפת האוצר. אז לא נענה. גם אם המוות קל. צ'יק צ'יק ואתה בגן עדן. וכך נענה אותך לאורך זמן.
  ענה הילד בחריפות, ונראה בעיניו נחישות:
  - יתד בפה שלך, לא אוצר!
  קולו של הפיראט, למרות העלבון, נעשה רך עוד יותר. הוא דמה לאב אוהב שמנסה להכריח את ילדו האהוב לשתות תרופה מרה:
  - זה טיפשי להתנגד! אנחנו עוד נגלה את הסוד, אבל אתה רק תסבול! אל תדאג, יהיו לנו דרכים שונות להשמיד אותך. גם אם אתה עקשן, אנחנו לא נהרוג אותך, אבל נכה אותך בכך שנשאיר אותך על האי.
  הילד פשוט הוציא את הלשון שלו:
  - הנה אתה!
  מירבלה לחשה:
  - אביר! רק אותלו! לא, ז'אן ד'ארק!
  - אז זה יהיה אפילו יותר גרוע עבורך! גור כלבים! - טון הדיבור של הפיליבסטר מיקום אחר נעשה חד בהרבה.
  הפיראט טייגר סיים עם רגלו השמאלית, כעת כל כף הרגל שלו מכוסה בשלפוחיות גדולות, וזה מאוד כואב. נכון, השלפוחיות יחלפו תוך כמה ימים, אבל זה כל כך כואב.
  הפיראט החזק העיר:
  - איזו עבודה טובה!
  פיראט הנמר לקח את המלקחיים הלוהטת והרים את הצלע של הילד, החל לסובב אותה, מנסה לשבור אותה!
  העוזר החזק שלו עצר אותו:
  - נעשה את זה בשבילו קצת אחר כך! עינויים צריכים להיות מגוונים יותר. במיוחד טיפלנו בחלק התחתון של הגוף, ועכשיו למה לא לטפל בחלק העליון, לסימטריה.
  עוזר המענה אמר בקול עמוק:
  - אגב, יש לנו מכשיר דומה! "הוא הוציא שרשרת עם כוכבי פלדה חדים. - בוא נעטוף את זה סביב הראש...
  - תן לי! - צעק פיראט הנמר.
  הקורסאר החזק התנגד:
  - אני טוב יותר! זה הראש, לא הרגליים! אם תלחצו אותו קצת, הגולגולת תתפוצץ, ועם פציעות כאלה הוא ימות במהירות. חשוב לנו לא להרוג, אלא לגלות את הסוד!
  הנמר שאג בתסכול:
  - לעזאזל עם האוצרות האלה. בואו נשדוד את שלנו! איזה נס זה, הזהב המחוספס הזה!
  מנהיג הפיליבסטרים הניד בראשו.
  - אין שם רק זהב! אומרים שיש לו קמע של אלמוות!
  פיראט הנמר צחק.
  - קמע של אלמוות, למה הוא מת אז?
  - הוא עדיין לא צריך חלוק נחל מיוחד, יש שישה מהם בקמע, השביעי חסר! האם היית רוצה להיות בן אלמוות?
  - בוודאי! וואו, כמה הלוואי והחלמתי! יהיה לי הרמון שלם! אין שלושה הרמונים שלמים! כל זה יהיה כל כך נדיב!
  הפיראט הראשי תקע את הצבר שלו באדמה:
  - ובכן, כלום, אין צורך למהר! העיקר שהילד לא ישתגע. אם תענה אותו במגוון דרכים ולאורך זמן, ותיתן לו הפסקה מעינויים, אז הוא ישפוך את מעיינות ההתגלות שלו.
  ארקפלוס מלמל:
  - לעולם לא אתוודה בפניך! ואל תגביר תקוות! עדיף להפוך נבלות כאלה לאלמוות...
  - לאן אתה הולך?
  הם כרכו שרשרת עם גלגלי שיניים סביב ראשו של הילד, אבטחו אותו והחלו לסובב אותו. הפיראט החסון חייך בערמומיות. קוצי הברזל חפרו בכאב לתוך הגולגולת, קורעים את העור. במקביל, המענה ניסה לפגוע בקצות העצבים ולדחוס את העורקים.
  ארקפלוס נשם בכבדות, זיעה מהולה בדם נטפה ממצחו, עיניו נצצו. הפיראט גם לחץ את ראשו עם השרשרת חזק יותר, או להיפך, החליש את הלחץ. התנועה הפכה יותר ויותר קצבית. עוזריו של התליין הרתיחו ספל ברזל והחלו לשפוך מים מהבילים על הראש המדמם. ארקפלוס ניסה להתחמק, אבל המים הרותחים שרפו את לחייו הרכות וחסרות הזקן.
  - אז איפה המפה! אנחנו יודעים שאביך צייר את זה! אז דברו! בואו נשחרר אתכם!
  הילד ירק בפניו של המענה. הוא קפץ אחורה וקילל בגסות של שלוש קומות, כשהוא מרסס רוק:
  - אני אשבור אותך, כלבלב! אתה תילל!
  הצעיר צרח בקול שבור:
  - אני לא! אתה זה שתייבב ותתחנן לרחמים כשיתלו אותך על הגרדום או ישפדו אותך!
  הפיראט החזק סטר לילד בפניו ולפתע נרגע:
  "אל תצפה להכעיס אותי כל כך שאני אגמור אותך מהר." ראיתי גברים אמיצים כאלה שמקניטים אותם בכוונה, בתקווה שהם יעברו לעינויים חדשים והגוף לא יוכל לעמוד בהם. הם טועים לחשוב כך! כמובן, יהיו עינויים, אך ורק לפי לוח הזמנים, ואתה תענה לי כמו תחת בווידוי!
  - אתה לא תקבל את זה! - הילד התפרץ.
  טייגר פיראט הציע:
  - בואו נשבור לו את האצבעות, על הידיים שלנו!
  - זה מוקדם! זה מוקדם מדי, עדיין לא סחטתי את הראש החוצה.
  הפיראט לחץ חזק יותר את השרשרת על ראשו והילד ירד לפתע, ואיבד את הכרתו.
  - חרא! קצת הגזמתי! ובכן, תן לו לנוח, ואנחנו נתמודד עם הנשרים האלה.
  הצפרדע הקטנה צווחה:
  - כן, אני לא יודע כלום!
  האם שאג הפיראט הנמר בקול מפחיד?
  - ספר לי מה אתה יודע, או שנאפה את הסנפירים שלך!
  - אני אספר לך הכל! - צפרדע חרקה.
  - ובכן, תגיד לי איפה המפה!
  הצפרדע בעלת שתי הרגליים התעוותה:
  - לא יודע!
  - תן לי את המלקחיים! - נראה היה שהפיראטים אפילו שמחים על הקורבן החדש.
  הצפרדע הקטנה צרחה:
  - ובכן, איך אני יכול לדעת!
  - איך לומר, הפראייר הזה הוא החבר שלך!
  - או יותר נכון, אני משרתו!
  - שירתת גם את הקפטן, מה שאומר שיכולת לשמוע כמה דברים, למשל, שברי ביטויים, כמה רמזים! זה כל - כך?
  - נכון עקרונית, אבל...
  הפיראט החזק לקח את המלקחיים בידיו והברזל הלוהט נגע קלות בקרום הצפרדע. נשמעה צווחה דקה:
  - הו, בבקשה אל! אני אספר לך הכל!
  - אני אשבור לך את האיבר אם תדבר שטויות!
  הצפרדע הקטנה חרקה כמו עכבר:
  - אני יודע משהו!
  - מה בדיוק?
  - איפה יכולה להיות מפה?
  הזקן לחש:
  - אל תגיד!
  הצפרדע הקטנה צווחה:
  - מה יהיה לנו טוב יותר אילו נענו למוות! תראה את השלפוחית על הסנפירים שלי.
  אז אתה מעדיף מוות מהיר? - נאנח הזקן.
  - ובכן, אני חושב שכן! איזה פיראט אחר יכול, כמוני, לנשום מתחת למים ולהחזיר מטען מקרקעית האוקיינוס. בתור זאב ים הכרחי, הם ייקחו אותי לחבורה! דרושים אנשים כמוני! - הייתה גאווה בקולה של הצפרדע.
  דוט רק ניענע בראשו הקירח:
  - חלומות הבל!
  פיראט הנמר נבח:
  - אם תילי לא משקר, אז נחסוך על חייו ונקבל אותו בחזרה לאחווה הימית, כמנהג! השירות שלו מפצה על העוול.
  הפיראט הכבד אישר:
  - שיהיה כך! תן לטילי לחיות, הוא עדיין יעזור לנו. תגיד לי איפה המפה?
  - זה גור זאב. - הצפרדע הקטנה הצביעה על ארקפלוס. - הוא החביא אותו במיכל חרס והשליך אותו מעל הסיפון. נזכרתי רק בדבר אחד: זה המקום ואני יכול להשיג מפה. הרי אני לא מפחד מעומק.
  שודדי הים השמנמנים והנמרים הביטו זה בזה:
  - נראה שהוא מתכוון לעסק! או שהוא רק רוצה לדחות את שעת מותו. בכל מקרה הוא יתחמם!
  פיראט הנמר אמר:
  - כמובן, אנחנו לא מאמינים לך, אבל אנחנו ניתן לך הזדמנות! כל כך קטן שאתה קרפד יכול לנשום!
  הצפרדע הקטנה מלמלה:
  - אתה נורא נחמד אלי!
  הנמר צקצק נורא בשיניו:
  - אל תעשה פרצופים! במקרה של הונאה, אתה תמות אחרון, אבל בזבובים כאלה שהמוות יהיה לך הצלה!
  - אבוי, כולם רוצים להיפטר ממישהו! - מלמלה הקרפדה.
  - שתוק! אתה תראה לנו את הדרך! עכשיו נתיר אותך.
  הם פתחו את השרשרת של הצפרדע הקטנה לאחר שקשרו חבל סביב צווארו. הוא התחיל לשיר שיר בצליעה קלה!
  מי שאינו פיראט הוא חלש!
  הנחיר שלו הוא מורל עקום!
  טייגר פיריט שאג:
  - כן, כשיסגרו לך את הגרון! כבר נמאס מהאידיוט! או שאתה רוצה ללכת לזרוע החצר, גבוה יותר עד הסנוניות!
  - מי הבטיח שאמות אחרון! - חרקה טילי.
  - ברור שזה אני!
  - אז אני רגוע! הנסיך הירוק הוא לוחם! - קפצה הצפרדע הקטנה במקום.
  - שתוק! כל עוד אני טוב!
  הילדה ישבה על עץ דקל ענף, הוא הביט בשקיקה בתמונת העינויים. והיא אהבה את זה. איכשהו, לתמונות של עינויים יש הפעלה מיוחדת, במיוחד אם נער יפהפה עובר עינויים. כעת הבינה מירבלה שצריך לעשות משהו. אחרי הכל, פיראטים יכולים למצוא אוצר ולהרוג עדים מיותרים. ארבעה שודדים עדיין עמדו ליד העצים. זה לא נראה כמו הרבה, אבל חיזוקים עשויים לבוא לעזרתם. זה אפילו חבל שהילד כל כך אמיץ, שהוא מעולם לא צעק, מה שאומר שהרעש ימשוך תשומת לב.
  הילדה ירדה בדממה מעץ הדקל. ארקפלוס התעשת והפך את פניו החיוורות והמדממות. אמר התליין הפיראטי בחיוך ארסי.
  - חברתך טילי התפצלה ועכשיו אנחנו יודעים בדיוק איפה נמצא האוצר! אז סבלת לשווא, טיפש!
  - אתה משקר! - לחש ארקפלוס בקושי נשמע.
  - לאן נעלם חברך? אתה רואה שלקחו אותו!
  הילד הביט סביבו, הוא פחד! הוא זז, כתפיו מעונות בשוט רעדו:
  - עדיין לא תמצא את הכרטיס!
  הפיראטים ציחקקו בגועל:
  - וזה לא ממש הכרחי! עכשיו נענה אותך, טיפש, את עצמנו. מה עם עיניים מחורצות?
  - בדיחה גרועה! - תנתק את הבחור הצעיר.
  - והנה אנחנו מתחילים!
  מירבלה הרימה שתי אבנים כבדות והניפה אותן בידיה. אחד הפיראטים הלך עוד קצת ולגם מכד יין. הילדה חייכה בארסיות:
  - שום דבר לא מרוקן את הכיסים שלך כמו כוס מלאה!
  מירבלה, כמו תמיד, קפצה בשקט אל הפיראט וחבטה באצבעה בעורק הצוואר! היא הרימה את הכד שנשמט והניחה את השודד במקומו. הופתעתי שנראה שהגוף זוכר כמה כישורים. אחר כך היא זרקה על עצמה צעיף פיראט מסריח וז'קט שהדיף ריח זיעה מגעיל (ואיך לובשים אותו בחום כזה).
  בהליכה מתנודדת היא יצאה אל עמיתיה וקרקרה:
  אולי נוכל לשתות משהו! ואז הם...
  מבלי לומר מילה, הנערה בעטה באחד הפיראטים במפשעה, הורידה את ראשו של אחר בעזרת סיר חרס, וחבטה באגרופה בקצרה אך בחריפות את השלישי ברקה. הפיראטים התמוטטו, מירבלה חשפה שיניים:
  - ובכן, איך העפתי אותם!
  הילד הרים את מבטו, הילדה תלשה מעליה את הצעיף ופשטה את הז'קט, מצאה את עצמה במערומיה המהממת.
  - את אלילה! - קרא ארקפלוס.
  - אולי! או אפילו יותר מגניב מאלות! - מירבלה הנהנה. - אני ילדה לוחמת.
  ארקפלוס טרף אותה בעיניו. למרות נעוריו, בנו האמיץ והמתבגר של קפטן פיראט בהחלט לא היה בתול. אבל בעצם הם היו מושחתים, כמעט זונות חופשיות. הם טובים, אבל אין תענוג אסתטי. חוץ מזה, הוא מעולם לא ראה שיער כזה אפילו בתמונות. הגוף עצמו אולי שרירי מדי, אך יחד עם זאת גמיש ונייד. כל ספורטאי יקנא בשרירים בולטים כאלה. השדיים מלאים, גבוהים, מעט כלפי מעלה עם פטמות ארגמן, שרירי הבטן מרוצפים, הוורידים נראים, והרגליים הן רק צרורות של שרירים. במקביל, הילדה מלאה בכוח אירוטי, אדוות שרירים עוברות לאורך ירכיה החזקות. אוי איזה גוף! הילד מצמץ והתנער מהאובססיה עד כמה מחשבותיו לא מתאימות לרגע הזה.
  מירבלה, בינתיים, פתחה את הכבלים. היא עשתה את זה עם ציפורן ארוכה. תוכנית האימונים לפעולות קרביות בעולמות פרימיטיביים הייתה, אמנם, בעלת אופי משני, אבל הילדה זכרה את כל התנועות. הכבלים נסגרים ונפתחים בצורה די פרימיטיבית, ולכן הם די יקרים: אף אחד לא ירצה להשאיר אותם על אסירים מתים. לאחר שהשתחרר, הילד צעד כמה צעדים, רגליו היחפות היו מכוסות בשלפוחיות גדולות, אך העשב הרך ריכך את הכאב, ובכלל ארקפלוס לא היה זר לכך. אביו הקפדני של הילד הלק אותו לעתים קרובות ולעתים קרובות צלף את עקביו החשופים בשוט, אז הוא היה רגיל לרוץ בכאב.
  מירבלה שאלה:
  - אתה יכול ללכת בעצמך!
  - אני גבר! - ענה הילד בגאווה. הרים את הפגיון, הוא גמר שני פיראטים המומים אך עדיין בחיים. הלוחם הצעיר עשה זאת במחווה מוכרת לחלוטין.
  - נראה שהרגת את שני אלה! אבל חלאות כאלה לא אמורות לזהם את כוכב הלכת ויקטוריה.
  מירבלה, שהופתעה מקור הרוח של הצעיר, שאלה:
  -כבר הרגת אנשים?
  הפיליבסטר הצעיר מלמל בבוז:
  - בוודאי! אפילו נשים! שני אלה הם השמונה עשרה והתשע עשרה.
  הילדה הסמיקה:
  "ונראה שזו הפעם הראשונה שאני הורג אדם." היא הכתה אותי ברקה באגרופה הכי חזק שהיא יכולה וזה היה מוות, הייתי צריך להכות אותו קצת יותר חלש. כן, וזה פגע בעורק הצוואר בוודאות, עדיף היה ללכת קצת באלכסון.
  ארקפלוס העיר:
  - כן, אולי עדיף היה לענות אותם, ולו רק בגלל תחושת הנקמה. המטומטמים האלה לא יספקו מידע בעל ערך בכל מקרה.
  מירבלה התנגדה:
  - עינויים רק בשביל נקמה: לא נחמד במיוחד. השפעה פיזית: היא חינוכית או חינוכית במהותה!
  הילד נחר:
  - אז אני אגדל אותם!
  סבא דוט אמר בטון עליז למדי:
  - אל תהיה טיפש! עכשיו אנחנו שלושה! ישנם עשרים ותשעה ממתנגדינו על האי ועוד מאה על הספינה! כלומר, אם הילדה הזו לא לבד...
  מירבלה העווה את פניו:
  - אני לגמרי לבד איתך! לבד!
  - זה רע! - דוט גירד את ראשו הקירח. - האי גדול למדי, מוקף בגבעות ובג'ונגל. באופן עקרוני, אתה יכול לשבת על זה. הם לעולם לא יחפשו אותנו לנצח.
  ארקפלוס הטיח את אגרופו בעץ בכעס:
  - לא! הבריגנטין הזה הוא הספינה החוקית שלי ואני לא אתן לחלאות כאלה כמו מוצצי דם לשלוט בה. אני לעולם לא אוותר על הכוח שלי לאף אחד! שילמנו על זה מחיר יקר.
  מירבלה ציינה:
  - אתה בנו של הקפטן לשעבר!
  ארקפל הנהן:
  - כן! אבל הכוח שלנו אינו תורשתי. פשוט להכיר ולכבד את אבי, ולראות שאני לוחם ראוי, הם נשבעו לבחור בי כקפטן. אבל כך קרה שפיראט הנמר מוצץ הדם תפס את השלטון. הייתי המום, כבול ועונה. הוא יד ימין שפל, ואני חושד שהוא המנהיג הראשי!
  מירבלה הציעה:
  תן לי להרוג את מוצץ הדם ואתה תהפוך שוב לקפטן!
  - לא! אני חייב להרוג אותו בעצמי! אבל יש בעיה ברורה עם הקבוצה. עכשיו הם מפחדים גם ממציץ הדם וגם ממני.
  נקודה ציינה:
  - יש לנו יתרון בהפתעה.
  - אז מה עם זה! - הנער פרש את ידיו, מדגים שתי תאנים.
  הזקן אמר באוויר של לוחם ותיק:
  אנחנו יכולים להרוג את גנוס, בן הזוג הראשון ועוד שני שודדי נמר. ואז שאר הפיראטים, שנותרו ללא מנהיגים, יחזרו בפיקודו. אחרי הכל, אתה יודע שהם לא ממש אוהבים את מוצץ הדם האכזר והחמדן, ורק שודדי הטיגריס, שהם מאותה שבט כמוהו, נאמנים ליצור הזה.
  מירבלה הסכימה:
  - בואו נכה בזמן שהברזל חם! מדוע האור הופך לאדום - בגלל הפוטון, מאחורי הכוכב הנמלט!
  הנערה בחנה את שני עוזריה. נקודה הזקנה היה יבש וגרום, אבל הוא עמד זקוף והתנועע די בזריזות. ככל הנראה הוא לא אחד מאותם קורזארים שמתעללים ביין ובטבק. וחיים אנרגטיים באוויר הצח ועם פעילות גופנית מאריכים את הנעורים. כדי להבין מה שווה הצעיר, פשוט תסתכל על דמותו. אפילו מכוסה בדם ובפיזוגים בעלי גוון כחול נגוע במלח, הוא מפואר.
  הלוחם ציווה:
  - עתה רחץ את עצמך, אביר צעיר!
  הצעיר מלמל בחוסר נחת:
  - אני לא אישה להתרחץ!
  דוק התנגד:
  - אנחנו לא מדברים על רוך!
  ארקפאלוס בכל זאת צלל לתוך הזרם כדי לשטוף את הדם. בנוסף, הפצעים שנאכלו במלח עקצו יותר מדי. מירבלה שפשף בעדינות את גבו, השרירים של הבחור חזקים מטבעם והתפתחו באמצעות פעילות גופנית, אלסטיים מאוד. הצוואר חזק, אבל נראה יפה. הילדה נשענה על גבו של הילד וחשפה עליו מיד את פטמותיה הנפוחות - כמה טוב! ככל הנראה גם ארקפלוס היה מאושר, אבל במאמץ של רצון הוא זרק את ידיה.
  - זה לא הזמן שלנו להתחמם! הגיע הזמן לפעול. הם עומדים להפעיל אזעקה!
  לאחר שהרימו את המוסקטים, פנו השלישייה לכיוון המחלקה. נשמעו שם יריות. הפיראטים חיפשו ציד. זה נראה כאילו הם הניחו דמות של קרנף מקומי ושני שוורים. על הציידים פיקד פיראט נמר עם צעיף ירוק על ראשו. הוא חתך בביטחון את הקרנף בפגיון חד, הפיראטים טיגנו חתיכות בשר על האש. הריח הזכיר למירבל את העינויים האחרונים שלה. הילדה רצתה לירות מוסקט, אבל אז, כשזכרה את הדיוק הנמוך של נשק כזה, היא הניחה אותו בצד. כשהיא מחליקה לאורך הענפים, התקרבה היפהפייה והשליכה את הפגיון בכוח. במהלך התרגילים הם זרקו שוב ושוב חפצים שונים, כולל פגיונות היפרלייזר. פלדה קרה, כמובן, היא גם לא הפעם הראשונה. אתה יכול לראות איך הלהב חתך את האוויר, פוגע בחיה בגרון. זה מוזר, אבל משום מה מיראבל לא מרחמת על הנמר בכלל. אולי בגלל שהוא נראה יותר מדי כמו חיה, או אולי בגלל האכזריות שהפיראטים פשוט עשו לנגד עיניה.
  - להתראות בחורים!
  הפיראטים רק פירקו את הפגרים, ועכשיו הם ראו שהמנהיג שלהם מת. איזו צווחה פרועה זה גרם!
  ארקפלוס ירה במוסקטה שלו. הילד נראה כבעל ניסיון וחתיכת עופרת פגעה בפיראט העלוב, עם פרצוף מגעיל מעוות על ידי צלקת עקומה, ממש בחזה.
  - כך קודמת ל"שומר גללים"! - לחש הקורסאר הצעיר.
  הפיראט-טיגריסי השני קפץ החוצה אל קרחת היער עם יללה, אבל מירבלה זרקה את אחד מחפצי העינויים שהוציאה מתיבת התליין ממש בעין ימין. כשהיא משנה את קולה הפלסטי לגוון נמוך במיוחד (היא יכלה לעשות זאת), הילדה צעקה:
  - אלה שבגדו והפרו את שבועתם יעמדו בפני עונש האלים!
  כדי לחזק את קולה, הילדה גלגלה תחילה יריעת נחושת (שימשה לעינויים מתוחכמים) למעין שופר. בנוסף, עצי דקל הבולטים עם עלים ענקיים גם הגבירו את האקוסטיקה, במיוחד אם הם הופנו מעט לתהודה גדולה יותר.
  - רעדו, אתם האומללים!
  חלק מהפיראטים נפלו על ברכיהם. ארקפלוס מיהר החוצה לפגישה וצעק במלוא ריאותיו:
  - אתה מזהה אותי כקפטן שלך?
  עיני הפיראטים התרחבו! שערו הבלונדיני של הילד האדום לאחר עינויים, וגופו היה מכוסה בצלקות. אחד מהם הניף את הצבר שלו, אבל דוט פגע בבטנו בזריקה מדויקת (למרבה המזל המטרה לא הייתה רחוקה).
  - או מי שחולק על זכויותי, שיצא וילחם בי בצברים!
  אף אחד לא היה מוכן להניח את ראשו. שודדי הים הרכינו ראש בכניעה. הילד ניצח:
  - בואו אלי, אחים שלי! בקרוב נמצא את האוצרות ונחלוק אותם בצורה הוגנת.
  הפיראט הצעיר ביותר, בעצם בן גילו של ארקפלוס, צעק:
  - תהילה לקפטן החדש!
  פיראטים אחרים צלצלו:
  - תהילה לקפטן החדש!
  - זה אותו דבר!
  מירבלה, קופצת מהעץ ומתפתלת כמו פנתר, סיננה:
  מי מכם רוצה לריב איתי?
  הפיראט הכי גבוה מיהר אליה:
  - כן, ברור שאני כן!
  מירבלה קפצה לעברו והטיחה את כף ידה בחלק העליון של ראשו, תוך שהיא מתזמנת את המכה כך שהפיראט יתעלף לדקה בדיוק. ועד כדי כך שאפילו לא יכולת לשמוע נשימה!
  הילדה צעקה בקול רועם:
  - ראה! הרגתי אותו, אבל אם אתה רוצה לחיות, תקשיב לי. הוא יבגד, אני אחייה אותו בנשיקה פשוטה!
  מירבלה, נענעה את ירכיה המפוארות, הפכה את הכוסית ונישקה אותו בלהט על שפתיו. ואז קרה "נס": שודד הים פקח את עיניו והתעורר מיד לחיים.
  הפיראטים צעקו בהתלהבות:
  - תהילה לך, אלת היער!
  - אפרוגטה! 0 הקפטן הילד אמר להם.
  - תהילה לך אפרוגטה! יתקדש שמך!
  מירבלה אמרה בכבוד:
  רק תקראי לי מיראבל! האין שמי נפלא!
  הפיראטים הסכימו:
  - אלוהי באמת!
  מירבלה אמרה פרשייה:
  עם ראש ריק, אתה לא יכול למלא את הארנק שלך!
  עם לב קר, אתה לא יכול לחמם את האח!
  הילדה הסתובבה מעט, ואז עשתה סלטה משולשת, והפתיעה מאוד את הפיראטים, שלא היו רגילים למראות. הם פשוט גלגלו את עיניהם הרעות. הגוף העירום המעולה שלה, מה יכול להיות טוב יותר מפאר שכזה. לנשים חסרות לקורסארים, זה פשוט מעולה!
  מירבלה עצרה פתאום:
  - טוב, בסדר, אם מגיע לך: אולי אני אוהב אחד מכם. אבל כמובן לא בכדי!
  הפיראטים שאגו פה אחד:
  - כן, כמובן שמגיע לנו! אחרת זה לא יכול להיות!
  הילדה חייכה בכעס ונבחה:
  - עכשיו הגיע הזמן להתמודד עם מוצץ הדם!
  - וגנוס! - נוספה נקודה.
  הילדה נזכרה לפתע ומיהרה לרוץ אל החוף:
  - טילי בסכנה! יותר מהר!
  החיפזון של מירבלה לא היה מיותר. רגליה העירומות, נוצצות בעקבים כחולי אמרלד, הבזיקו כמו קרני שמש. כשרצה לחוף ראתה שגנוס וסוג צפוף דמוי גמד יושבים בסלופ ומלקים את הצפרדע. הילדה השליכה את עצמה למים. כמובן, הייתה סכנה להיתקל בכרישים, אבל למירבלה היו שני פגיונות בידיה וחוסר פחד מוחלט.
  - מה עלינו לעשות איתך טילי? - שאל גנוס בחיוך. - האם לקחת בחזרה את הסנפירים החלקלקים שלך ולטגן אותם?
  הצפרדע הקטנה צרחה:
  - אין צורך! אני אדיב ועדין, וטוב מאוד!
  הפיראט החזק אמר:
  - טוב, אני לא! אתה סתם תולעת ממזרית. בואו נהרוג אותו ונאכל אותו לכרישים!
  גנוס הניד בראשו:
  - לא, זה לא יעזור! זה יהיה קל מדי. כרישים הורגים מהר! עדיף עינוי איטי, תן לו למות אחרון!
  טילי, מתייפחת, קרקרה:
  - בוא נעשה את הדבר הבא! היה חשוך, יכולתי לטעות מעט עם המקום שבו ארקפלוס זרק את המפה. אז אל תעיף אותי, אבל תן לי עוד הזדמנות!
  - כדי שתברח! לא, זה לא יעבוד! - הפיראטים החלו להכות את הקורבן שלהם ביתר שאת.
  Mirabelle בהתחלה, לחתוך את פני המים ללא בעיות. הכרישים לא התקרבו אליה. אבל כשהסירה כבר הייתה בקרבת מקום, הטורף ניסה לתקוף את הילדה. מירבל הכתה אותה בחדות בפיה עם פגיון וקפצה הצידה. הפיראט החסון ראה לבסוף את הילדה והגיב מיד. המוסק ירה, אך מירבלה הצליחה לקפוץ מקו האש.
  - אתה מפגר! - היא צעקה. שתי נדנדות זועמות והילדה עפה על הסירה. - למה השתגעת? זה יהיה רטוב!
  שני פיראטים ותיקים, כמובן, לא פחדו מנערה עירומה. הם מיהרו לעבר היפהפייה, ניסו לקרוע אותה לגזרים או לחתוך אותה בצברים. מירבלה צללה וקרעה את בטנו של גנוס מהחזה ועד המעיים. הפיראט החל להתעוות בהתקף של הלם כואב. הילדה חתכה את ידו של הפיראט החזק ובעטה בו במקלעת השמש. הוא נפל ושחרר קריש דם מריאותיו.
  מירבלה חייכה בחיבה רבה:
  - עכשיו זה סדר!
  גנוס קרקר:
  - תגמור אותי!
  מירבלה הנידה בראשה.
  - לא! אתה אוהב לענות אנשים יותר מדי, ארקפלוס עדיין כמעט ילד, ונהנית לענות אותו. אז עכשיו אתה חיה - מוות של כלב!
  הפיראט החזק הושיט יד אל המוסקטה, מירבלה דרכה על ידו ברגלה היחפה:
  -לאן אתה מפנה את האצבעות המלוכלכות שלך?
  הבחור יילל:
  - תחסוך ממני! אני אתגמל אותך בנדיבות רבה! תשחו בזהב ותלכו בנעלי בית יהלום!
  מירבלה צחקה:
  - פוסול וצואה: באים מאותו שורש ויוצאים באותו מקום!
  שודד הים התחיל לפטפט:
  - אני ממשפחת גמדים עתיקה. אני יודע היכן שמורים אינספור האוצרות של אבותיי. אני יכול לתת עושר שלא יסופר בתמורה לחיים!
  הלוחמת זרקה את הפגיון באוויר באצבעותיה, וכשהסתחרר כמה פעמים, היא תפסה אותו ביד:
  - למה אתה שודד ים, ולא חי כמו פדישה, אם אתה יודע היכן שמורים אוצרות משפחתך?
  - כי מסתורין דרכי ה'! - השודד קישקש בלסת.
  גנוס רטן:
  - הוא משקר! הוא גמד כאילו אני ארצ'פאפה! אולי היו לו גמדים או הומוסקסואלים במשפחתו, אבל הוא עצמו אינו בעל אוצרות!
  - איך אתה יודע ש! - הפיראט עשה פרצוף. - האם אתה רוצה ללכת איתי לעזאזל!
  מירבלה, במקום לענות, חבשה את ידו:
  - מה! עדיף ללכת לגן עדן לבד מאשר לגיהנום עם חברה רעה! ארקפלוס יכריע את גורלך, אבל לעת עתה תחיה! ואתה שוכב שם ומת לאט.
  הילדה חתרה במשוטים, מנווטת את הסירה לכיוון החוף. טילי ציין:
  - למה, את ילדה כל כך יפה. ספר לי מאיפה בא יופי כל כך לא אנושי ובלתי מובן.
  מירבלה מצמצה והופתעה:
  - יש לך גם מושג של אדם?!
  טילי הנהנה:
  - זה שמם של יצורים מהסוג שלך! למין שלנו קוראים לאגי. פעם היינו הרבה, אבל עכשיו נשארו רק מעטים!
  - למה? - מירבלה זרקה שוב את הפגיון.
  - זהו רצונם של כוחות עליונים! - ענתה מיד הצפרדע.
  - הם בדרך כלל אומרים את זה כשהם מתביישים להגיד אני לא יודע!
  טילי מצמצה בעיניו:
  - את ילדה חכמה מאוד. השרירים והתנועות שלך חושפים לוחם חזק ומנוסה.
  מירבלה, לאחר שתפסה את הפגיון באצבעותיה (כאילו הן מגולפות מאלמוגים עם ציפורני חתול מבריקים), ענתה באנחה:
  - לוחם כן! חָזָק? עד לא מזמן, הייתי הרבה פעמים חזק יותר ממה שאני עכשיו! מְנוּסֶה! אם אתה מחשיב את זה כחוויה לימודית, אז כן! אם אתה סופר קרבות אמיתיים, אז לא!
  טילי העירה בנשימה:
  - אתה צנוע! זו איכות טובה. יש רק דבר אחד בך שאני איכשהו לא מבין, זה מביך אותי!
  - רק אחד? - מירבלה גירדה מעט את האצבע על הלהב (לגוף החלבון, אתה עדיין צריך להתרגל לזה)
  - כן! אם כי לא רק! למה אתה עירום לגמרי! איכשהו זה לא נהוג שבנות מסתובבות עירומות לגמרי! - עיגל תילי את פיו.
  - אבל בארצנו זה לא נחשב כסגן! - הלוחם חתך לזמן קצר.
  - אתה כנראה מעולמות רחוקים מאוד! בגלל זה אתה מנסח את זה ככה! "הצפרדע הקטן הסתובב, שינה את זווית גופו כדי שהגב המוכה שלו לא יכאב כל כך.
  מירבלה הנידה בראשה.
  - אולי! מה עוד רצית לדעת, ילד?
  - בינתיים שום דבר! ככל שהאף ארוך יותר, והלשון חדה יותר, החיים קצרים יותר, והסוף מטומטם יותר! - תילי הראה שגם אלוהיו לא נמנעו מליצות.
  - קשה לא להסכים: ככל שהשתייה מהנה יותר, כך ההנגאובר עצוב יותר! - הילדה ראתה כיצד ידו השורדת של הגמד לוחצת את הפגיון. - אל תנסה אפילו! - מכה קשה עם קצה כף היד על הזרוע. הלהב נפל החוצה.
  - כן, לא היו לי מחשבות רעות!
  הסירה נחתה על החוף. לאחר שזרקה את גנוס למות, מירבלה גררה איתה את הגמד המוצהר. הילדה הייתה במצב רוח שובב, שרקה משהו! הבחור שהיא נשאה פשוט הסריח, ושקל כמאה קילוגרמים, אנחנו צריכים איכשהו להסיח את דעתנו. כדי להיפטר מהנטל המתיש זרקה אותו הילדה והכריחה אותו ללכת. החול התחמם בשלב זה ואפה את העקבים החשופים של היפהפייה. מירבלה, לעומת זאת, אפילו לא חשבה להיות מדוכדכת או להתכווץ.
  ארקפלוס והפיראטים יצאו לקראתה:
  - נו, כמה אתה חמוד, אני רואה אותך עם שלל!
  - לטרף יש ראש פר! כפי שאתה יכול לראות, לא טעיתי הפעם! - הלוחמת הראתה לה את הדו-ראשי התפוח.
  - עכשיו זה הזמן לתקוף, כיבסנו בגדים חדשים, אז אל תהססו ללבוש בגדים כדי לא למשוך תשומת לב. - בטון חיבה, שאל הצעיר.
  - בסמרטוטים האלה! - מירבלה קימטה את מצחה.
  - למען העסקים! - אמר ארקפלוס. "תראה אותי, למרות שזה כואב מאוד, אני נועל מגפיים."
  הילד אכן נעל מגפיים גדולים וגדולים עם דורבנים. בהם הוא נראה יותר קומי מאשר מאיים.
  מירבלה עשתה עיניים מרושעות ומלמלה, כשהיא מסדרת את קולו של הילד:
  "אני חושב שהגיע הזמן שנחזור לבעוט בתחת של אויבינו".
  הפיראטים גיחכו. מירבלה לבשה קמיצה, אבל היא נראתה כבדה וצבטה את כתפיה וירכיה. הדבר הכי גרוע היה עם המגפיים, הם סירבו בעקשנות לטפס עליהם, הילדה תלשה את החלק העליון.
  ארקפלוס ירק בעצבנות:
  - עד כדי כך זה טיפשי!
  - איפה ראית אלות נועלות מגפיים? - נשבעה הילדה.
  - איפה ראית אלות בלי מגפיים! - השיב הילד. ואז הוא נעשה שמח יותר. - בסדר, אני אעזור לך.
  הילד נעל את נעלי הלוחם בזריזות למדי. מירבלה, למרות שבילתה את כל חייה בצריף, מעולם לא נעלמה מגפיים. בדרך כלל הנעליים הקיברנטיות עפו עליה מעצמן. ואז לסבול, לסבול. הילדה, בפעם הראשונה שלא נועלת נעלי היפרפלזמה אלקטרוניות, חשה אי נוחות. אצבעותיי צרבו, עצמותיי נלחצו עלי, הקרסוליים שלי נלחצו. מירבלה קימטה את מצחו והעיר:
  - למה לנעול נעליים במזג אוויר חם כזה!? זה כל כך לא נוח!
  - אינך קבצן או נער בקתה, אלא סגני. ותמשיך להופיע.
  ואכן, נער הבקתה, בן גילו של ארקפלוס, היה יחף, עם שיער מולבן מהשמש. אולם הילד שמח על כך, עם מכנסיו חתוכים עד הברכיים, עם פלג גוף עליון חשוף, בארבע השמשות, הרבה יותר נעים מאשר בנעלי עור. הקפטן הצעיר נתן את הפקודה והפיראטים עלו על הסירות. כמובן, היה סיכון שהקפטן של ה-Bloodsucker הבריגנטין ינחש ויורה לעברם, אבל ארקפלוס סמך על תאוות הבצע והביטחון העצמי הבנאלי של מנהיג הקורזארים. בכלל, הוא לא טעה, אפשר היה לשמוע שירה מהסיפון, כנראה שהפיראטים הגיעו לשלב האגרסיבי של דליריום טרמנס. אידיוטים, חשבה מירבלה. עם זאת, מה עוד יעשה פיראט במעגן ימי? ואת ההפיכה הצבאית צריך לחגוג.
  עגנו עם הבריגנטין בלי שום בעיות. ארקפלוס היה מהראשונים שעלו. הזקיפים, שלא ציפו להתקפה, רק העיפו מבט שיכור אל הילד. הפיראטים המטפסים האחרים קראו בעליזות:
  - שלום קורות!
  שלום, זה אני ג'ון!
  - נו, נרגעת על החוף?
  - בסדר, אבל לא מספיק!
  ועוד הערות מצחיקות. מירבלה טיפסה למעלה ופנתה לכיוון מוצץ הדם. וואו, באיזו גועל נפש המגפיים שלה חורקים, אולי הם יוצרו בספרד המקומית, ומכאן הגיע הביטוי - מגף ספרדי?
  מוצץ הדם, יחד עם ארבעה שודדי נמרים, נחתכו לעצמות. הם שיחקו על זהב וקיללו מלוכלך. מירבלה הייתה הראשונה שקפצה אליהם וזרקה פגיון בשתי ידיים! שני שודדי ים נפלו בצרחות.
  מוצץ הדם קפץ:
  - מה קרה? מתקפה ערמומית!
  - רק אתה תוקף בערמומיות, ממזר! - צעק הקברניט הנער בכל ריאותיו. "באתי לקחת ממך את מה שלגיטימי ושייך לי."
  מוצץ הדם צחק בצורה מגעילה להפליא:
  - קח את זה מיד!
  מירבלה קפצה קדימה וטלטלה את רגלה כל כך חזק עד שהמגף שלה עף ופגע במוצץ הדם בפנים השפלות. הוא התנודד ונפל. שני שותפיו מיהרו לעבר מירבלה. הלוחמת תפסה שתי חרבות בבת אחת: היא הניפה אותן בזריזות, פגשה באחת מכה בברך, פגעה בשנייה בחרב והורידה את הראש. ארקפלוס הפיל את אחד הפיראטים שמיהרו לעברו; הוא הניף נשק בזריזות. מיד פרצה קטטה על סיפון הבריגנטין, בין תומכים ומתנגדים של שני הקברניטים. מירבלה, כשראתה זאת, צעקה לתוך המגפון שלקחה איתה.
  - אין צורך להרוג אחד את השני! בואו נפתור את המחלוקת בין שני קברניטים על פי מנהג קדום!
  - אני מסכים! - צעק ארקפלוס בראש ריאותיו. - נילחם אחד על אחד!
  מוצץ הדם קם ושלף חרב מחגורתו:
  הפיראטים קפאו, טורפים אותו בעיניים.
  - אני צריך להילחם עם הגור!
  - אז אתה פחדן, ופחדן לא צריך להיות קפטן! - נבחה מירבל בשיא ריאותיה. אני אהרוג אותך עכשיו! כהדגמה, הנערה חתכה את הפיראט הנמר עם הצבר שלה בקפיצה מהירה בזק. ראשו נחתך לשניים. - ובכן, עכשיו אני מבין, נכון?
  הפיראטים שאגו באישור:
  - שילחמו על פי המנהג הקדום של אחוות החופים. כך מצווה החוק הקדוש. אם אתה רוצה לתפוס את מקומו של הקפטן, זכה בו בדו-קרב.
  מוצץ הדם ירק דם:
  - ובכן, זה מגניב! אני אהרוג את הפראייר הזה, ואז כולכם תזהו אותי כראשים.
  - כמובן! - אמרה מירבלה בשובבות. - אפילו אני!
  מנהיג הפיראט הביט בדיווה:
  -אתה יפה מאוד ולוחם מפואר. זה צריך להיות שייך לגבר גדול, לא לגור. בעתיד נוכל לכבוש לעצמנו אימפריה שלמה!
  - רעיון טוב, אבל אני מקווה להתמודד עם זה בלעדייך! - מירבלה קפצה בקלות על זרוע החצר.
  מוצץ הדם לקח כל חרב בידיו וסובב אותן בזריזות באוויר:
  - לוחם מלידה.
  מירבלה קפצה למטה ולחשה לארקפלוס:
  - תוריד את המגפיים, חשוב לך ביותר להשיג יתרון בניידות. העובדה שהאויב גדול היא יותר יתרון עבורך מאשר מינוס.
  הילד הנהן:
  - אוקיי אני מבין אותך!
  הוא הוריד את מגפיו ואת עטיפות כף הרגל הרכות שבהן עטף את רגליו כדי שהכאב לא יהיה כל כך חמור. ארקפלוס התכווץ, נעמד על בהונותיו והעביר את חרבו באוויר פעם נוספת.
  - עכשיו נילחם!
  שני היריבים עמדו פנים אל פנים. מוצץ הדם אכן היה גבוה בשני ראשים וכבד פי שלושה מהילד. המגפיים הכבדים והמחושלים שלו קישקו על הסיפון. החרבות היו ארוכות ומסיביות הרבה יותר. ארקפלוס מיהר לעבר אויבו, הילד זעם.
  למוצץ הדם היה שליטה מצוינת על הלהב, מעט תחת הלחץ הפזיז הוא נסוג, אבל לאחר שקיבל כמה שריטות הוא יצא למתקפה, מניף את חרבותיו. הילד, לאחר שספג מהלומות, נסוג, והחל דו-קרב אנושי. מוצץ הדם ניסה לקחת את זה ללא טקס, אבל הילד התנהג בצורה ברורה מאוד. זה היה קל יותר, מה שאומר שהוא היה נייד ומהיר יותר . ארקפאלוס שילב התקפות אגרסיביות עם הגנה טובה, והפגין את בית הספר שלו לסייף.
  - הגור שלך לא תמות מיד! אני אחתוך את הוורידים ברגליים ובזרועותיך!
  הילד צחק וענה:
  - ברור שאתה רוצה לתלות את עצמך בהם!
  - קבל את זה, כלבלב!
  מוצץ הדם מיהר שוב, ועשה תנודות, הוא קיבל רק חתך נוסף. נכון, גם לארקפלוס נגרם נזק מסוים. הילד, למרות גילו הצעיר, נהג כעת בזהירות. הוא התחלף לסירוגין בין נסיגות לסירוגין, והעדיף נסיעות על פני נסיונות. זה באמת לא לוקח הרבה זמן לשבור חרב, והידיים שלך מתעייפות מהר. יריבו היה שיכור למחצה, והאלכוהול ששתה לא עזר כלל להגביר את הסיבולת. במבט ראשון, אתה לא מרגיש עייף, אבל למעשה זה בלתי פוסק.
  תנועותיו של מוצץ הדם האטו והילד עקף בזריזות את החרב: הוא חתך דרך ורידי זרועו הימנית. עכשיו הדם זרם הרבה יותר בעוצמה.
  מוצץ הדם שאג:
  - ישפדו אותך, ידפוק אותך בכל החורים! למה אני, אידיוט, לא הוריתי לבזות אותך!
  ארקפלוס בעט בברך:
  -המוח שלך מעוות מדי. אני לא יודע איך אתה יכול להיות כל כך אכזרי שגבר זורק את עצמו על גבר כאילו הוא עם אישה.
  - זה יקרה לך!
  גם ארקפלוס היה עייף, וחוץ מזה, הוא עדיין לא עזב את העינויים. זה היה מאוד כואב לקפוץ על הסיפון המחומם בארבע השמשות עם רגליים מפוצצות. זה דבר טוב שעץ לא נשרף כמו ברזל. זה יכול להתיש כל אחד.
  עם זאת, אפילו לנבלות יש מזל לפעמים! הילד החליק והחרב נפלה עליו. הצבר נשבר, והלהב ננעץ די עמוק לתוך החזה. מוצץ הדם נהם:
  - איזו תולעת חסרת חשיבות קיבלה!
  ארקפלוס קפץ אחורה בקושי, רועד מכאב. הילד, רועד, ברח והותיר אחריו פס עקוב מדם. מוצץ הדם קפץ וחתך את גבו אל השכמה.
  - עכשיו אתה תמות!
  הילד התנודד, צעד כמה צעדים ונפל שוב. עם זאת, מירבלה הצליחה לתפוס את הניצוץ הערמומי בעיניו (אחרת היא הייתה מתערבת). מוצץ הדם התנדנד וחתך, גמר את הגור. באותו רגע, ארקפלוס זז בעדינות, וקצה החרב שלו פגע בו ישר בעין.
  - ככה! מה שרצית זה מה שקיבלת! - אמר הילד בקול תרועה.
  הפגר של מוצץ הדם התמוטט על הסיפון, מזרקת דם זולגת מראשו המנוקב. מירבלה קפצה גבוה והתהפכה כמה פעמים באוויר וקראה:
  - ועכשיו אתה מזהה את ארקפלוס כקפטן שלך!
  שאגה בלתי נשלטת מילאה את הבריגנטין:
  - תהילה לארקפלוס! יחי הקפטן החדש שלנו.
  יצורי הים היו רועשים. מירבלה קפצה גבוה יותר ורצה עד לארקפלוס. הילד היה חיוור ונשם בכבדות, היה ברור שהוא על סף להפסיק.
  - להיות חזק! מרגע זה אנו מתחילים חיים חדשים! - הרימה הילדה בזהירות את הילד ונשאה אותו אל הבקתה.
  . פרק מס' 24.
  
  הבנים הלכו בשתיקה זמן מה. הם התרשמו ממה שראו. כל כך הרבה צער וסבל במקום אחד. אבל ככל שהתרחקנו מהשואה של ימי הביניים, ריח הגופות נחלש. כמו תמיד סקרן, סאדאת שאל את יאנקו:
  - נו, מה קרה אחר כך בתקופת שלטונו של הצאר בוריס.
  - למה אתה חושב שהוא מלך? - הילד שנקלע לצרות הופתע.
  - ניחשתי נכון! - סאדאת הניד בראשו.
  ינקה חייך, כאילו החלאות התקלפו מעייפות:
  - ואכן, לאחר מותו של הצאר פדור, שלא הותיר אחריו צאצא זכר (היתה לו רק בת אחת), הפך בוריס גודונוב לצאר הבא. הוא הוכתר במועצה אקומנית. יש לומר שמבחינה שושלת זה היה בלתי חוקי, שכן בוריס לא היה ממשפחת רוריק; למעשה, הצאר העתידי ביצע הפיכה בארמון. עם זאת, גודונוב שלט היטב, בנה כמה בתי ספר, החל לפתח את אוראל, ובזמן הרעב חילק לחם בחינם. באופן כללי, הוא ניסה לשלוט בהגינות. אבל על פי השמועות, בנו הצעיר של איוון האיום, נהרג לכאורה, דמיטרי, היה בחיים.
  - לכאורה נהרג או נרצח? - שאל סאדאת, פוזל.
  - סביר להניח שהוא באמת נהרג, אבל הזמן היה מזמן. כמה היסטוריונים אומרים שהנסיך הוחבא במנזר. אחרים אומרים שגרישקה אוטרפייב היה מלך אמיתי. יש כאן יותר מדי שמועות וסתירות. בכנות, אני לא יודע למי להאמין.
  סאדאת העיר:
  - ההיסטוריה נכתבת על ידי הזוכים!
  - מסכים! ההיסטוריה כתובה בדם, רק בעת העריכה היא מדוללת במרה של הטיה! - יאנקה העביר שוב את חגורתו, שנינותו לא עזבה אותו.
  - מה קרה אחר כך!?
  - ובכן, ליתר דיוק, הופיע בפולין אדם שהתחזה לבנו של איבן האיום. הפולנים שמחו ליצור אי שקט ברוסיה ולתפוס חלק מהשטח בשקט. המתחזה גייס את תמיכת האפיפיור והמיר את דתו בחשאי לקתוליות. גם השבדים רצו לקבל ממנו משהו. לאחר שאסף צבא קטן של קוזקים ואצילים נמלטים (ביניהם אפילו בנו של הנסיך קורבסקי), נכנס דמיטרי השקר לדרום רוסיה. מלחמה חדשה החלה. בתחילה, הצבא הגדול והמאורגן יותר של בוריס גודונוב זכה במספר ניצחונות, אך כוחותיו של דמיטרי השקר גדלו, ואצילי המחוזות הדרומיים עברו לצדו.
  לא ידוע אם המתחזה היה מסוגל להשתלט, אבל בוריס גודונוב מת לפתע. לפי השמועות הוא הורעל. הבויארים וקודם כל הנסיך שויסקי תמכו במתחזה. דמיטרי הוכתר למלך. עם זאת, החיים לא נעשו קלים יותר עבור האנשים. דמיטרי שקר החל להכין מלחמה עם טורקיה, הקיף את עצמו בפאר גדול עוד יותר והגדיל את המסים. בנוסף, החלו הפולנים לדרוש את סמולנסק ואדמות הסמוכות כתשלום. כשדמיטרי ארגן חתונה עם אשה פולנייה אצילה, מריה מנישק, הגיעו למוסקבה אצילים רבים. הם היו סוערים וחסרי סדר. הבויארים המורדים בראשות שויסקי ערכו הפיכה. דמיטרי נהרג, פולנים רבים נהרגו. מלך חדש מלך, שהעניק כוח חסר תקדים לבויארים.
  סאדאת העווה את פניו:
  - תן ליצורים האלה דרור! הם יפרקו את כל המדינה חתיכה אחר חתיכה!
  ינקה הסכים:
  - ככה זה היה! מרד פרץ בקרב האציל בולוטניקוב. רבים מתושבי העיר, איכרים ואצילים הצטרפו אליו. בולוטניקוב הבטיח לתת חופש ואדמה, לבטל מסים מופקעים ולחלק חלק מהעושר האינספור של הבנים והנסיכים. צבאו מצור על מוסקבה. שויסקי פיקד בצורה חסרת יכולת, המלך הובס בקרב. אחר כך הוא התקשר לשכירי חרב שוודים ופולנים לעזרה. צבאו של פאן ליסובסקי היה אמור למלא תפקיד מיוחד. הבויארים גם לא ישנו ושיחדו חלק מהמעגל הפנימי של בולוטניקוב, ובמיוחד את הקוזק אטמאן טימופי. הוא אפילו אמר: חופש זה קל, אבל זהב כבד יותר.
  סאדאת שרק:
  - זהב הוא מתכת כבדה מדי - השרשרת שחושלת בו גוברת על חלומות החופש הקלים!
  יאנקה אישר, כשהוא מערבב את רגליו השבורות על האבנים:
  - שלא לדבר על העובדה שעריצות אחת יכולה להתחלף באחרת. נכון, בולוטניקוב האמין שהצאר צריך להיבחר על ידי חוג הקוזקים, וכל תושבי רוסיה צריכים להיות חופשיים. הרעיונות שלו היו בדרך כלל מתקדמים, אבל עדיין יהיו עשירים ועניים.
  סאדאת הגיב:
  - איך אחרת! אנשים אינם שווים ביכולותיהם, חלקם חכמים יותר, חלקם מטומטמים יותר, חלקם מיומנים יותר, חלקם חזקים יותר. זה יהיה לא טבעי לעשות את כולם שווים. אחרי הכל, אפילו האלים אינם שווים זה לזה: יש גבוהים ונמוכים יותר, הם שונים בכוח ובעושר. אפילו המתים אינם שווים!
  יאנקה הוסיף בעל כורחו צעד (השוט נסדק שוב על גבם המיוזע והכהה של הבנים), והמשיך:
  - אבל בכל מקרה, הרעיונות של בולוטניקוב הם פרוגרסיביים, למרות ששם המשפחה שלו בולוטניקוב הוא איכשהו לא נעים, מהמילה ביצה! ברר! בגידה השמידה את מנהיג המורדים. הוא הובס, לפי השמועות, הוא נתפס, או נעלם. עיר התותחנים טולה, הייתה במשך זמן מה מעוז המורדים, אך נצורה ונחרבה קשות כתוצאה מהמצור. במבט ראשון שיסקי התחזק, אבל זה לא היה המצב. הופיע מתחזה חדש, שכונה דמיטרי שווא. אם הראשון נקרא Grishka Otrepiev, אז זהותו של השני לא נקבעה. נכון, יש גרסה שמדובר במטווי ורבקין. עם זאת, כמה מדענים האמינו שזהו הצארביץ' דמיטרי האמיתי, שסבל מאפילפסיה. בכל מקרה, מריה מנישק הכירה בו כבן זוגה החוקי, ואף ילדה את בנו (לפחות באופן רשמי) איבן. דמיטרי שקר קיבל תמיכה מזוינת מהפולנים. בפרט, פאן ליסובסקי אסף שלושים אלף לוחמים ותמך במלך שהוכרז על עצמו. צבאו של שויסקי הובס שוב, בויארים רבים רצו לצדו של המתחזה. גם פשוטי העם תמכו בתחילה בדמיטרי. עם זאת, עד מהרה התברר לכל מי שלא היה עיוור שדימיטרי השקר הוא רק בובה פולנית. האצילים כינו אותו גנאי: צאריק! אז לא היה לו כוח אמיתי! לאחר שצר על מוסקבה, דמיטרי השקר וכל המחלקות החדשות שהגיעו של האדון שדדו את המדינה. עם זאת, לא ניתן היה לקחת את הבירה המבוצרת היטב בעצמה.
  רוסיה גוססת, הפולנים הכינו פלישה ישירה. צבא בפיקודו של Sizumunga III כיתר את סמולנסק. העיר, לעומת זאת, התבצרה במשך כמה שנים, והגדילה את גובה החומה והתעלה בתקופת שלטונו של איוון האיום. למען האמת, סמולנסק הייתה בלתי חדירה והפולנים טבעו בדמם שלהם.
  במקביל הופיע מפקד צעיר ונמרץ חדש סקופן-שויסקי. הוא היה קרוב משפחה רחוק של המלך, וגם הגיע ממשפחת רוריק. למרות שהיה רק בן עשרים ושתיים, הוא התגלה כמפקד מיומן מאוד.
  הוא הנחיל את התבוסה הראשונה לפולנים מתחת לחומות מנזר השילוש הקדוש. לאחר שהביס את האויב, הוא נע לעבר מוסקבה. פאן ליסובסקי, שהיה לו פי שניים יותר חיילים, בא לקראתו. סקופן-שויסקי עשתה מעבר מהיר, למרות השלג, ולפתע תקף את מחנה המאסטר בלילה. בקרב עיקש הובסו הפולנים. הצבא של ליסובסקי היה ססגוני מדי, הקוזקים שנשכרו תמורת כסף לא היו ממושמעים, וחתכו את שלהם בחושך. לאחר שניצח את ליסובסקי, סקופן-שויסקי, ללא הפוגה קלה, עשה צעדה מאולצת לטושינו. בשלב זה, כוחו של דמיטרי השקר נחלש. בויארים רבים רצו ממחנה למחנה, הם אפילו כונו מחליפים של טושין.
  עלי ציחקק:
  - מצחיק מאוד!
  סאדאת השיב:
  - זה מצחיק אותך, אבל זה פוגע בי! זה חרא בשבילך, אבל זה ריבה בשבילי!
  ליאנקי עצמו כאב בטן מטיפשות:
  - נכון שמלחמה היא אחד הדברים הכי קומיים ביקום, כרטיסים להופעה בלבד עולים לכל החיים!
  הילד נשרף מהשוט, אבל הוא המשיך:
  - מלחמה היא קרקס, אבל ההצגה תמיד מסתיימת בדמעות! - הוסיף ינקה.
  המשגיח עצמו גיחך:
  - ובכן, אתה נותן לי את זה! אוקיי, ספר לי עוד. או יותר נכון, תמשיך לשקר, אני אישית לא מאמין באגדות שלך!
  - ובכל זאת כל זה נכון! מפסיק לפסיק! - אמר הילד בלהט.
  - ציפור קטנה שורקת! האם אתה רוצה לנסות את השוט, אני רואה שאתה אוהב את זה כשהם מצליפים אותך! - והחיוך המגעיל של הנושא המסריח.
  - יש בזה משהו! אז אתה רוצה לדעת מה קרה אחר כך!
  - אנחנו רוצים! - צעקו הבנים בקול אחד.
  ומנין הכוח לגרור את העגלה ולפרש, וברור:
  -דימיטרי השקר הוכה, צבאו הרב-צדדי היה ממושמע מעט מדי, והצאר עצמו לא היה אלוהים יודע איזה סוג של מפקד. נכון, "גנב טושינו" עצמו לא נתפס. הקוזק אטמאן גריציאן היה הקרוב ביותר למתחזה ורדף אחריו באופן פעיל. אבל פמלייתו של דמיטרי השקר קרע את שקיות הזהב והתכשיטים. הקוזקים מיהרו לאסוף את השלל, התעוררה מחץ, וזה אפילו הסתכם בקיצוץ. המלך הכריז על עצמו הצליח להימלט לדרום, הולך לאיבוד בערבות. סקופן-שויסקי עצמו תכנן מסע לסמולנסק כדי להביס את הצבא הפולני. אבל הפופולריות המוגברת שלו הדאיגה מאוד את שויסקי, האנשים צעקו ישירות: תנו למנצח הפולנים והמתחזה להיות המלך החדש. בתו של מליוטה סקורטוב הוסיפה רעל לסקופין-שויסקי, ובגיל עשרים ושלוש מת הגיבור הנסיך האדיר. מותו היכה מכה קשה ליכולת הלחימה של המדינה. הצאר יורי שויסקי מינה את אחיו דמיטרי למושל העליון החדש. הוא יצא למערכה עם צבא גדול. יש לומר שסקופין-שויסקי לא רק הקים, פיקד, אלא גם אימן חיילים. היו לו יחידות מוכנות היטב! אבל הבינוניות והטיפשות של דמיטרי שויסקי הביאו הכל לריק! הצבא נע בכוחות עצמו ללא כל סיור.
  סאדאת העיר:
  - רוב המלכים הנוכחיים יוצאים למסעות ללא כל סיור!
  -זהו זה! דמיטרי הזניח את האסטרטגיה של אבותיו ונפל למלכודת שהציבו הפולנים במיומנות. בנוסף, חלק מהבויארים עברו שוחד ונפגעו בעורף. כמעט כל הצבא הרוסי הובס. נכון, יורי שויסקי ניסה לגייס את תמיכתו של המלך השוודי. הוא מסר את העיר קארל לשוודים ושלח כמה עגלות עם זהב. הוא הבטיח לוותר על איוון-גורוד ואדמות אחרות עד לנובגורוד ופסקוב. אבל השוודים רק הפכו חצופים מוויתורים כאלה; עד מהרה הם החלו בהתערבות משלהם על ידי שליחת חיילים לנובגורוד.
  במקביל הגיעו הפולנים למוסקבה. חוסר שביעות הרצון מהצאר שויסקי גברה בקרב האנשים, מה שקר דמיטרי שני ניסה לנצל!
  סאדאת חשף שיניים:
  - מתחזים הם סימן למלכים חלשים!
  - כנראה גם ערמומי! המתחזה התקרב למוסקבה מדרום. הצאר שלח נגדו את איבן שויסקי, ואסף כוחות חדשים. פאן ליסובסקי עזר למתחזה. איוון פיקד על צבאו הגולמי בצורה מאוד חסרת כישרון. המתחזה ניגש לשדה תבוסתו מדרום. מרד שאורגן על ידי הבויארים פרץ במוסקבה, יורי שויסקי הודח והטיח נזיר.
  עלי ריחרח:
  - כולם מתחבאים במנזר.
  הילד המשיך:
  -דימיטרי השקר חשב שעכשיו הוא יהפוך למלך, אבל הוא נהרג כמעט מיד לאחר הפלתו של שויסקי. הפולנים לא היו צריכים את זה; גוף עילית נבחר חדש, משטר שבעת הבויארים, שלט ברוסיה. הוא הסגיר את מוסקבה לפולנים. כנראה שהבויארים האמינו שהם יחיו בחופשיות רבה מתחת לפולין. ואכן, לאדונים היו הטבות חסרות תקדים, כולל הזכות להוציא להורג עבד בכפייה!
  - גם לנו יש את זה! - אמר סאדאת.
  - אבל לא עשינו! - ענה ינקה. - ברוסיה העתיקה לא היה חוק כזה. הזכות להוציא להורג הייתה שייכת בלעדית למדינה. האדון לא יכול היה פשוט לקחת חיי עבד בגחמה - זה היה עניין של בית המשפט.
  - לפחות קצת התקדמות, והשאר!
  - חבטה היא זכותו של בויאר!
  עלי הוסיף:
  - אין הרבה הבדל! אחרי הכל, אתה יכול לדפוק את עצמך למוות!
  - פחית! רק שזה לא יהיה לפי החוק! - המשיך ינקה. כתוצאה מכך תפסו הפולנים דריסת רגל במוסקבה.
  - והשלמת עם זה?
  - לא! בשום מקרה! תנועת השחרור הלאומית החלה בניז'ני נובגורוד. מינין, זקן עיירות פשוט, והנסיך פוז'רסקי החלו לאסוף מיליציה כדי לשחרר את הארץ הרוסית! כוחות גדולים התנגדו להם, אם כי העריצות של האדון שיחקה לידיהם. ניתן היה לנצל את הדיכוי של מספר נסיכים, כולל הנסיך טרובצקוי. התרחש קרב מכריע, שבו הצליחו חייליו של הנסיך פוז'רסקי להביס את הפולנים. הצבא הפולני שנים עשר אלף הובסה, וחלק מהצבא נחסם בקרמלין. לאחר מצור של ארבעה חודשים נכנעו הפולנים בקרמלין!
  פוזהרסקי הפך למשחרר רוסיה. אבל להיות מלך היה קשה מדי עבורו. הבויארים רצו חופש וזכויות נוספות. במועצת 1613 היו מחלוקות אקטיביות לגבי מי צריך להיות המלך. הוא האמין כי הרומנובים היו לפחות משני, אבל עדיין ענף של משפחת רוריק. הם הפכו לנבחרים של המועצה. הבויארים האמינו שהצאר מיכאיל הצעיר, בן שש עשרה, יהיה ריבון חלש וכנוע לדומא. מועמדים אחרים, בהם שויסקי וטרובצקוי, נדחו. הפולנים הביעו חוסר שביעות רצון ושלחו את חייליהם לרוסיה. במקביל, השוודים, שכבשו את נובגורוד, צרו על פסקוב. הנסיך פוז'רסקי, למרות שלא בלי מאמץ, הצליח להביס את פאן ליסובסקי. למרות העליונות המספרית; הפולנים הוכו, כמה משכירי החרב בגדו בו. לאחר שניצח את ליסובסקי, פוזהרסקי רץ במהירות מסמולנסק. אבל הם לא הצליחו לקחת את העיר לתנועה. מלחמה היא מלחמה והאושר בה ניתן לשינוי. הכנסייה הרומית הקצתה כסף חדש, הפולנים, לאחר שרכשו שכירי חרב, יצאו למתקפה. הקרבות התנהלו בדרגות שונות של הצלחה. המלך השוודי גוסטב אדולף מצור על פסקוב, אך לא הצליח להשתלט עליו. השבדים מיצו את כוחם בהתקפות. ואז פוזהרסקי, בריבאונד פתאומי, זרק את צבאו על פני הביצות, הצליח לכבוש מחדש את נובגורוד. במקביל, הוא נעזר בעזרת תושבי העיר שסבלו מעריצות השוודים. השבדים הוכו, אך שמרו על החוף הבלטי. לא ניתן היה לגרש לחלוטין את הפולנים: כוחות המדינה היו מותשים מדי. בפרט, כשהרוסים התקרבו לסמולנסק, הם גורשו מאש תותחים. מדי פעם פרצו מהומות בתוך הארץ, והבויארים, מבלי לחוש ביד יציבה, רקמו קונספירציה אחת אחרי השנייה. כתוצאה מכך התקבלה החלטה: להגיע לשלום שלפחות קשה, אך הכרחי ביותר למדינה. רוסיה איבדה את סמולנסק, חלק מהגדה השמאלית של אוקראינה, ערים רבות, אך זכתה בשלום המיוחל. זו הייתה אחת המלחמות הבודדות שבהן לא השגנו אדמה, אלא הפסדנו אותה!
  סאדאת נחר:
  - אז אחד הבודדים! לדעתי, הרוסים לא במקום הראשון!
  - היסטוריה היא רומן פנטזיה שבו אתה יכול לכתוב הכל איך שאתה רוצה. נסיגה והפסדים בהחלט אפשריים בו! - התנגד ינקה.
  - מהו רומן פנטזיה? - שאל עלי.
  - אגדה או אגדה! הסופר מאמץ את דמיונו ומהלך ההיסטוריה הופך להיות שונה - לא כמו במציאות!
  עלי שרק:
  - אבל זה מעניין!
  ינקה נאנח.
  - כמובן שזה מעניין, אבל לא מאוד חיוני! במדינה שלי במיוחד, זה מאוד אופנתי לכתוב "חלופות" שונות בסגנון מה שהיה קורה אם לא הייתה מהפכה או אם לבנים היו מנצחים במלחמת האזרחים. סופר אחד כזה: הוא אפילו כתב סדרה שלמה של היסטוריה אלטרנטיבית! יתרה מכך, הוא גרר שזו בכלל לא ערבת העל-ציוויליזציה. אנשים עמלים בטמטום, מבזבזים אנרגיה על דברים מטופשים.
  סאדאת העיר:
  - יש לנו גם משוררים וכרוניקנים. לעתים קרובות הם מייפים את ההיסטוריה כדי לרצות את השליטים. אבל לכתוב הרבה, ואפילו משהו שלא קיים! אני לא יודע, צריך הרבה דמיון.
  ינקה הניד בראשו:
  - אין לי מזל משום מה, לא מתוכננות הרפתקאות!
  - גם העובדה שנפגשנו היא הרפתקה. כן, אין עדיין ריבים וקרבות, לא הצלת את הנסיכה, אבל מסכים, גילית לעצמך הרבה דברים חדשים? - הציע סאדאת.
  - בוודאי! עכשיו אני יודע איזה סוס יש בעגלה, במיוחד כשהם דוחפים אותך בשוט. - הילד נגע בחתכים שעל גבו, רגליו רעדו.
  עלי עודד:
  - אל תדאג, נפסיק בקרוב!
  איך העצירה לא תנחית אותנו? - יאנקה התבדח. - הו רגליי הקטנות המסכנות, כמה זמן הן סבלו. "הסוליות נשרפו מאוד, הן נחתכו באבנים, למרות שכמעט לא היה דם".
  ואכן, טור עם עבדים נכנס לכפר. רוב הבתים היו צהובים, הגגות היו מכוסים סכך, רק המקדש נראה פחות או יותר הגון, וכן מגדל שמירה עם שומרים.
  העבדים הורשו לנוח, ינקה נשכב על שיח שופע והרים את רגליו. הדם התנקז מהרגליים והרגשתי טוב יותר. הגב המתוח נח, רק החתכים בגב בערו. זה כל כך טוב לשכב, זה נכון איך כל הגוף שלך כואב, כל עצם, כל וריד כואב. זו הייתה עבודת פרך אמיתית, הסוסים הקטנים גררו את העגלה זמן רב.
  העבדים התעודדו בשוט ולקחו אותם להאכלה; כמו תמיד, התזונה הייתה צמחונית, אבל ירקות ופירות היו די עתירי קלוריות. הם לא נתנו לי להשתכר, רק הרגעתי את הרעב הראשון שלי.
  אולם הותר לעבדים לשכב זמן מה. שני טווסים נלחמו במרכז הכפר, אחמד העריץ את המחזה הזה במשך זמן מה. ואז שלוש בנות ברחו. לאחר שזרקו מעליהם את הטוניקות וחשפו את עצמם, הם החלו לרקוד ריקוד אירוטי. הבנות היו בדיוק צודקות - חזה ודקות, חזקות מעבודה קשה. אחמד הוציא שוט וללא היסוס החל להצליף ביפהפיות באומרו:
  - הנה אתה, רפשים!
  ינקה קפץ ורצה לרוץ לאחמד, אבל שני שומרים חסמו את דרכו בחניתות.
  לאן אתה הולך, כלבלב?
  - אל תרביץ בנות! - צעק ינקה.
  אחמד הסתובב וניגש אל הילד והצליף בו על רגליו החשופות. חיוך לא נחמד האיר את פניו המזוקנות.
  - רצית להגיד לי משהו!
  - למה אתה מרביץ בנות! - נהם הילד העייף.
  - הו, אתה מעוניין בזה! אני אהיה כנה, אני אוהב את זה! - סוחר העבדים חשף את שיניו המלוכלכות והרקובות.
  - אני אוהב לפגוע באנשים! - ינקה התמרמר.
  - כן! זה תענוג גדול!
  הילד סובב את אצבעו אל רקתו:
  - ככה אתה!
  - איזה? - אחמד הרים את השוט שלו.
  - חכם! - קרא ינקה באירוניה נסתרת בצורה גרועה.
  אחמד צחק:
  - שעשעת אותי! באופן כללי, בקרוב נהיה בעיר גדולה ותראו קרב גלדיאטורים. בעצם, אולי הם יוכלו למכור אותך כדי להפוך לגלדיאטור?
  ינקה הצטמרר:
  - זה רומנטי!
  אחמד הניד בראשו בחדות:
  - לא, אני חושב שתביא לי יותר תועלת. בנוסף, נערים עבדים הם הזולים ביותר והם משמשים לעתים קרובות לבשר אריות בקרבות גלדיאטורים. רק מעטים יכולים לשרוד ולהתפרסם. אני אמכור את מוק כדי להיות גלדיאטור; אגב, הוא שותק לאורך כל הדרך.
  - אולי אתה והוא שוב תריבו? - פלט ינקה ומיד התחרט.
  - לא! הספיק לי! תן לו להילחם עם מקלות עם ילד אחר.
  מוק קיבל מקל בידיו ונשלח להילחם עם ילד קצת יותר מבוגר ממנו. הקרב בהחלט לא היה עד מוות ולא מעניין במיוחד. מוק הזריז יותר הדהים את יריבו ועמד עם רגלו החשופה והמאובקת על חזהו. הבעלים זרק דייט לזוכה, שתפס אותו בקלות. אחמד שאג בקצה ריאותיו.
  "יש לכם מספיק כוח לא רק לגרור עגלה, אלא גם לדבר." אז בינתיים, אני לא אקנה סוס חדש. במקביל, הגוף שלך יתקשה.
  הנערים העבדים רתמו בגסות לעגלה ונסעו שוב. ינקה עדיין לא התאושש, הוא היה צולע, אבנים חדות ולוהטות שנחפרו ברגליו היחפות של הילד. באופן מוזר, חצי השעה הראשונה הייתה הקשה ביותר, ולא רק עבורו, אלא גם עבור הבנים האחרים. ואז, כפי שקורה לעתים קרובות עם ילדים בריאים שלא מפונקים מדי בנוחות, נפתחה רוח שנייה. הבנים התחילו לדבר שוב.
  סאדאת שאל את יאנקו:
  - ומה קרה אחר כך בהיסטוריה של ארצך.
  זה היה קשה לילד, אבל כשאתה מדבר, זה מסיח את דעתו מהכאב. נראה שהלשון שלך מוציאה מידה קיצונית של עייפות. ינקה המשיך:
  - עד אמצע שנות השלושים הגיעה האוכלוסיה, הודות לשיעור הילודה הגבוה, לרמה שלפני המלחמה, בנוסף, בשלב זה הסתיים זמן השלום שנחתם. באותם ימים, מדינות ניסו לציית להסכמים, תוך שמירה על כבוד האבירים!
  - אני פשוט לא מאמין שזה תמיד! - אמר סאדאת, מתכווץ.
  ינקה הסכים:
  - לא תמיד, כמובן! במהלך מסעי הצלב האפיפיורי, האבירים והסראצנים שהתנגדו להם הפרו ללא הרף את הפסקת האש. ברומן של איבנהו, הלצן אפילו עשה שנינות: איך הפסקות ההפוגה האלה הזדקנו אותי. עכשיו אני כמעט בן מאה ושבעים, אם לוקחים בחשבון שלוש הפסקות נשק של חמישים!
  החבר'ה צחקו יחד, אפילו מוק התערב:
  - שקרים הם שמן לשימון גלגלי בקרה!
  סאדאת הופתע:
  - וואו! ואתה מוק, פילוסוף!
  - למעשה, לא המצאתי את זה! שמעתי מצליין אחד. - הנוער החזק היה נבוך.
  - זיכרון טוב הוא תכונה חיובית של עבד! - התגרה סאדאת.
  - או המאסטר! - השיב מוק.
  - בסדר, העבד רחוק מהאדון. תן ליאנקה לספר את כל הסיפור של ארצו.
  ינקה המשיך:
  -הצבא הרוסי יצא למערכה. כבר בהתחלה היא התמודדה עם בעיות. מיכאיל פוז'רסקי חלה, והנסיך צ'רקסוב שבר את רגלו. מחוז שיינין מונה למפקד. הוא התפרסם בזכות ההגנה העיקשת של סמולנסק. במשך שלוש שנים תמימות הוא החזיק בעיר, נלחם נגד הכוחות העליונים בהרבה של הפולנים. רק כאשר הנצורים נחלשו ברצינות מרעב ומגפה, הצליחו הפולנים לכבוש את העיר המבוצרת. במהלך ההסתערות האחרונה הכינו הפולנים כאלף סולמות והשתמשו בווילון עשן, המצאה די חדשה באותה תקופה. המגינים המעטים ייחנקו בלחץ האכזרי. שיינין עונה, גם באותם ימים, בהזדמנות נדירה בשל עקשנותו. אחרי הכל, הוא נצטווה למסור את סמולנסק על ידי הדומא הבויאר עצמה. כעת היה עליו להחזיר את העיר שעליה הגן בגבורה כה רבה. סמולנסק התבצרה מצוין והייתה לו חיל מצב חזק מאוד. הרוסים נאלצו להתחיל במצור. כאן יש לומר שחולשת הרצון של הצאר מיכאיל והיעדר יד יציבה פגעו בו מאוד. לצבא הרוסי היו מעט מדי רובים ותחמושת בשבילם. מה שהקשה על ההשתלטות על המצודה. נכון, היה פלוס אחד: המלך הפולני מת, והפולנים לא יכלו לאסוף צבא גדול בהיעדר המלך. שיינין כבש כמה עיירות קטנות ליד סמולנסק והביס גזרה חזקה של הטמן חודורובסקי. אבל הוא לא קיבל תגבורת, והטטרים של קרים החלו לפשוט על האזורים הדרומיים של רוסיה, מה שהסיח את דעתם של הכוחות. הפולנים בחרו בחיפזון מלך חדש וצבא גדול יצא להצלה של סמולנסק. שיינין רצה להסיר את המצור ולעבור לפגוש את האויב, אך הצאר, בהנחיית הבויארים, הורה לקיים את המצור בכל מחיר. קרבות קשים פרצו, הרוסים נלחמו באומץ, אבל היו עוד הרבה פולנים. לאחר סדרה של קרבות הוקפו חיילים רוסים. שיינין לקח אותם לגבעה וחפר שם. ההסתערות נהדפה עם אבידות כבדות לפולנים, אך המצב נותר קשה.
  הילד נשם נשימה עמוקה, כשהגב והרגליים שלו כאבו, וכשהגיעו למטרה. הרי הם אנשים, לא חמורים!
  עלי טפח על כתפו:
  - זה לא ייקח הרבה זמן עכשיו, בקרוב נהיה בעיר ונצטרך להיפרד שם. למען האמת, בצער רב.
  ציפור קטנה שנראתה כמו יונה ישבה על כף ידו של מוקו. הילד מסר אותו ליאנקה.
  - תן לה להפוך לסמל של הידידות שלנו, גם אחרי שניפרד.
  - אני מקווה שזה יהפוך וישאר לעד! - ינקה ליטף את היונה, ואחר כך המריאה הציפור. הוא התבונן בה הולכת. המשיך בשיחה.
  מהשתתפות בלחימה במשך ארבעה חודשים . בהתחשב בכך שהיו עוד שלושה אויבים ואספקת המזון אוזלת, הסכים המושל שיינין. צבאו חזר למגורי החורף. בשלב זה, צ'רקסוב ופוז'רסקי הביסו את צבא חאן קרים. הם העבירו צבא להצלה של בלוגורסק, שהייתה מצוררת על ידי הפולנים. היה קרב, חיילים רבים נהרגו, אבל הפולנים נאלצו לסגת. לאחר כמה התכתשויות קלות הציעו הפולנים שלום. רוסיה כבשה מחדש את בלוגורסק וכמה ערים קטנות, אך ויתרה זמנית על החזקה בסמולנסק. ב-1642 תקפו הקוזקים, הזועמים מהפשיטות המתמדות, את המבצר הטורקי אזוב. הודות ללחץ חסר המעצורים נפלה עיר המבצר. בתגובה, טורקיה, אז מדינה ענקית וחזקה מאוד, איימה על גל. הצאר הורה לכנס מועצה עליונה, אך בין המעמדות התגלעו חילוקי דעות חמורים. האיכרים דרשו אדמה וחירות, הקוזקים דרשו לחם ומשכורות במזומן. מבצר אזוב הוחזר - הקורבנות היו לשווא!
  סאדאת חזר על המשפט המפורסם של קיסר:
  - לשמור על מה שזכית זה הרבה יותר קשה מאשר לכבוש!
  ינקה הופתע (כמה אוניברסליות המחשבות של הגדולים לפעמים):
  - כנראה! עד מהרה מת הצאר מיכאל ואת מקומו תפס אלכסיי, שכונה על ידי בני דורו השקט ביותר. למרות שמיכאיל לא הצליח להיכנס להיסטוריה כריבון גדול, הוא עשה אולי לא פחות למען רוסיה מאשר בנו פטר הגדול. ב-1948 פרץ באוקראינה מרד בהנהגתו של בוהדן חמלניצקי. האדון לעג בגלוי ובחוצפה לאוקראינים ולקוזאקים המקומיים. התיאבון של הפולנים היה פשוט מוגזם, ובמקביל היה דיכוי על רקע דתי. בפרט, הם רדפו באופן פעיל את האורתודוכסים, סגרו כנסיות ושינו את שמם לכנסיות קתוליות. באופן כללי, היה רצח עם אמיתי של הסלאבים המזרחיים.
  סאדאת ניער טיפת זיעה ושאל:
  -מהו רצח עם?
  - כאשר עם שלם נידון להכחדה!
  - הבנת! הפולנים הם אנשים ממזרים.
  ינקה התנגד:
  - הם, כמו כולם, שונים. באופן כללי, הם עם סלאבי קרובי משפחה, אבל מערכת הניהול וחוסר השליטה המוחלט של האדונים, שיכולים לשפד עבד על עבירה קלה ביותר ולמעשה לא שילמו מסים, פירקו את האומה. ככה זה קרה!
  - מאה עריצים גרועים מעריץ אחד! - סאדאת אמר פרשה.
  ינקה הסכים בקלות:
  - בוודאי! בכל מקרה, האוקראינים לא יכלו לסבול הפקרות כזו. בוגדן חמלניצקי נמשך מזמן לרוסיה. אבל בשלב זה החל הצאר הצעיר ברפורמה צבאית חדשה, הקמת גדודי חיילים, הוא היה זקוק לזמן מסוים. בנוסף, אולי הוא רצה להכריח את אוקראינה להתאחד עם רוסיה.
  בהתחלה המלחמה הייתה מוצלחת עבור בוגדן חמלניצקי. הוא זכה במספר ניצחונות וכבש את קייב. והוא אפילו השמיד כמעט לחלוטין את הצבא הפולני, כמעט תפס את המלך. פולין נאלצה להכיר בעצמאותו של חלק ניכר מאוקראינה. אולי אפילו רובו. אבל הניצחון של בוהדן חמלניצקי לא נמשך זמן רב. לאחר שקיבל הלוואות מהכנסייה הקתולית, חבר העמים הפולני-ליטאי אסף גדודים חדשים. בנוסף, חלק מפמלייתו של בוהדן חמלניצקי קיבלו שוחד. הצבא האוקראיני החל לסבול תבוסה אחר תבוסה ועד מהרה איבד את קייב. בוגדאן חמלניצקי נאלץ להגיש ישירות בקשה לכלול את אוקראינה ברוסיה. אולי הוא לא באמת רצה את זה, אחרי הכל, ברוסיה היו גם צמיתות, מסים גבוהים, אנשים נמכרו כמו בקר. הצאר אלכסיי עצמו אסר ללבוש שמלה גרמנית ולעשן טבק. בניגוד לפיטר הגדול שהיה מערבי, אלכסיי היה פטריוט אמיתי. אך יחד עם זאת, הצאר לא היה אדם טוב לב: במהלך מהומות המלח ולאחריה הוצאו להורג והולקו אנשים רבים. עם זאת, הוא היה הראשון שיצר סוג חדש של צבא והעביר רגימנטים לאוקראינה וסמולנסק. טעויות קודמות נלקחו בחשבון, ועם השארת כיסוי קטן, עיר המבצר פשוט נחסמה. הכוחות המשיכו הלאה וכבשו מיד את פולוצק וויטבסק. ההתנגדות הפולנית ליד בוריסוב הייתה עיקשת יותר, אבל גם העיר הזו נפלה. האוכלוסייה המקומית קיבלה את פני הצבא הרוסי כמשחררים. אחרי הכל, הפולנים קראו בבוז לבלארוסים ג'ינג'ים. קרב גדול התרחש ליד מינסק, שני צבאות גדולים התעמתו.
  הכוחות הרוסיים היו מאורגנים היטב, הצבא הפולני כלל בעיקר שכירי חרב. מוסקטים חדשים יותר קלים ומהירים יותר, עם גיבוש משופר של חיילים רוסיים באמצעות ערי עץ ניידות, קבעו את היתרון. הצבא הפולני ברח, מינסק נכבשה. חלק אחר של הכוחות הרוסיים התקדם בדרום בלארוס. לאחר שכבשו את גומל, הם נעו מערבה, חצו את הדנייפר. נכון, לא ניתן היה לקחת את כל המבצרים בבת אחת. חיל המצב של רצ'יצה, במקום להגן, יצא לפגוש והובס. ואז מוזיר וסלוצק נלקחו בדיוק באותו אופן. באמת היינו צריכים להתעסק עם סלוצק, העיר הייתה מבוצרת היטב. אבל תושבי העיר עצמם, שמאסו בכוחם הרודני של הרדזיבילים, מרדו ופתחו את השערים לכוחות הרוסים. סלוצק נפלה, האדונים ברחו, האנשים תמכו באופן פעיל ברוסיה. ובכן, באוקראינה הוכו גם הפולנים, הרוסים פרצו דרך לגליציה וכמעט כבשו את לבוב. ויווודה דולגורוקי כבשה במהירות את וילנה, עיר שהצלבנים לא יכלו לכבוש במשך כמה מאות שנים. למרות שהם היו נצורים שלוש עשרה פעמים. נפילתה של בירת ליטא לשעבר גרמה לבלבול ולתנודות בחבר העמים. הרוסים נמצאים בכל מקום. ברנוביץ', ברסט וליובאן נפלו, כוחות מהצפון כבשו את גרודנה. למעשה, מלבד לבוב שלא נכבשה, הרוסים הגיעו לגבול הישן של קייב רוס. כוחות רוסים התקרבו לוורשה, הפולנים אפילו היו מוכנים לעשות שלום, והחזירו את אדמותיהם הקודמות, עד לנמן. במקרה זה, אלכסיי מיכאילוביץ' עשוי היה להפוך לריבון גדול. אבל הטמן מאוקראינה בוהדן חמלניצקי מת לפתע, ויורשו התברר כבוגד. בנוסף, שבדיה נכנסה למלחמה. אז זו הייתה מדינה חזקה מאוד: במהלך מלחמת שלושים השנים היא רכשה רכוש ניכר באירופה. גוסטב אדולף, שלא הצליח לכבוש את פסקוב, הראה את עצמו כמפקד חזק מאוד בחזיתות האירופיות. בשלב זה הוא כבר מת, אבל הוא השאיר יורשים חזקים. החלה מלחמה בין רוסיה לשוודיה, והפשיטות של הטטרים של קרים התגברו. הייתי צריך להילחם בכמה חזיתות בבת אחת. הרוסים, לאחר שהדיחו את השוודים, כבשו כמה ערי חוף, ניסו לצור על ריגה, אך בשל העזרה שקיבל האויב, לא הצליחו לכבוש אותה דרך הים. השבדים הכניסו עוד ועוד כוחות לקרב, ואילצו אותם להסיר את המצור. באוקראינה התחוללו קרבות איומים. הפולנים, לאחר שאספו כוחות ושכירי חרב, לאחר מצור של חודשים רבים, כבשו מחדש את גרודנה. ההטמן הבוגד הובס, אבל את מקומו תפס התן לא הטוב ביותר. הוותיקן ביצה על חאן קרים בכל דרך אפשרית, הקתולים חששו מהשפעתה הגוברת של האורתודוקסיה ומהתרחבות רוסיה. אפילו הבריטים סיפקו סיוע לפולין, הם לא רצו לאפשר לרוסיה לים ולספרד הקתולית. בהדרגה נסוגו הרוסים. האויב הצליח לכבוש מחדש את ברסט, ליובאן, ברנוביץ'! היחידות הרוסיות הציעו את ההתנגדות העיקשת ביותר בסלוצק; העיר הייתה במצור במשך שנתיים, ונפלה רק כאשר מלאי המזון אזל לחלוטין. בצפון, כוחות רוסים כבשו את יוריב, חסמו את נרווה, אך שוב לא הצליחו לכבוש את העיר. ההטמנים היו ערמומיים: הם לא רצו את הפולנים או את הצארים הרוסים. כל זה היה נורא מתיש. בנוסף, האיכרים הבלארוסים, שבתחילה קיבלו את פני הצבא הרוסי כאחים של משחררים, התאכזבו. אחרי הכל, צמיתות נשארה, האדון לשעבר הוחלף באדון רוסי, והמיסים גדלו. גל של מהומות שטף את רוס עצמו; במוסקבה פרצה מהומות נחושת שדוכאה בקושי רב. המלך אף נאלץ ללחוץ יד למנהיג המורדים כדי להרוויח זמן ולהביא תגבורת לבירה. בינתיים כבשו הפולנים את מינסק ווילנה. הם כבר עברו לקו של נהר ברזינה, ואיימו על פולוצק, ויטבסק ואורשה. נראה היה שנקודת המפנה עומדת להגיע.
  סאדאת חייך לא נחמד:
  - ושוב מוכה רוסיה?
  ינקה אפילו הסמיק מכעס:
  - לא! למרות שהצבא הרוסי לא כבש את נרווה, הוא עדיין הצליח להביס את הצבא השוודי. לאחר מכן נחתם שלום לא רווחי במיוחד: היה צורך למסור את יוריב והערים הסמוכות לשוודיה, אך כוחות גדולים שוחררו. כוחות רוסים פתחו במתקפת נגד וכבשו את שקלוב, תוך שהם מביסים את הפולנים כשהם התקרבו למינסק.
  המלחמה כבר נמשכה כמה שנים, שני הצדדים היו מותשים ביותר. גם בפולין היו סדרות של פרעות. לאחר מספר חודשים של משא ומתן, נחתם השלום. פולין נתנה לרוסיה מחצית מאוקראינה, סמולנסק והערים הקרובות אליה. כיבושים רוסים בבלארוס הוחזרו לידי חבר העמים הפולני-ליטאי. באופן כללי, המלחמה הסתיימה בהצלחה רבה עבור רוסיה; ניתן היה להחזיר חלק מאדמות רוסיה המקוריות. נכון, בלארוס ומערב אוקראינה נותרו תחת פולין; לא כל האדמות המקוריות שהיו שייכות קודם לכן לקייבאן רוס הוחזרו בשליטה. רוסיה קיבלה הפוגה, אך לא לזמן רב. - הילד השתתק, הוא פגע קשה בבוהן הגדולה שלו כשפגע באבן, והיה צריך זמן להסדיר את נשימתו לאחר עומס כבד.
  הם הלכו חמש עשרה דקות בשתיקה, במיוחד מאז שהכביש עלה והבנים ממש נרעדו ממתח. יתרה מכך, השוט מושיט יד ומענה גב חשוף. הנערים היו חסרי נשימה וכמעט התמוטטו על הסלעים. ואז נפסקה העלייה החדה והם החזירו לעצמם את כוח הדיבור.
  - סטפן טימופייביץ' רזין היה קוזאק רגוע, גבוה, בעל כתפיים רחבות, ובולט בכוח פיזי רב. הוא נלחם בגבורה עם פולין, אפילו הציל את הנסיך דולגורוקי בבת אחת ובמקביל סירב לקבל פרס לגיטימי.
  אחיו איוון הוקיר תוכניות ליצור מדינה קוזקית גדולה, מהבאג ועד יאיצק. לאחר שהסתכסך עם הדון אתאמאן קורניל, הוא הוציא את חייליו והעביר אותם לדון. אבל הכוחות המלכותיים הקיפו אותו בזמן. איוון נעצר ונשלח למוסקבה. היכן הוצא להורג לאחר עינויים. מטבע הדברים, סטנקה רזין כעסה מאוד על השלטונות הצארים. אף על פי כן, בעוד שסטנקה רסן את כעסו, הרצון להתעלות מעל הקוזקים היה עז. שנתיים לאחר סיום השלום עם פולין הכריזה סטנקה רזין על קמפיין נגד אזוב. אבל הקוזקים, שטרם הספיקו לנוח מהמלחמה הקודמת, נרתעו מלצאת למסע למבצר רב עוצמה. בנוסף, ההנהגה הרשמית של דון הייתה נגד ההרפתקה של סטפן.
  לאחר שאסף רק אלפיים איש, התקרב סטנקה לאזוב, אך לא העז להסתער על המבצר, שחיל המצב שלו היה גדול פי שלושה מצבאו. הגזרה שלו נסוגה ועברה לוולגה כדי לתפוס שיירות. אבל גם כאן היה לסטנקה רזין חסר מזל: הופעתה של להקה בת אלפיים לא נעלמה מעיניהם. הסוחרים המתינו לרגע שבו הגיעו הליווי הסטרלטסי והשיירות המלכותיות נושאות תבואה לחיל המצב של אסטרחאן. בזמן שהכנופיה של סטפן חיכתה להם, מנהיג המורדים הרג באופן אישי כמה קוזאקים.
  - אלפיים זה יותר מדי עבור כנופיית שודדים. - סאדאת שם לב. - מי מתפרנס עם מספרים כאלה!
  מוק התנגד:
  - זה שודד עם אבנית. הנה מלכת הגנבים, שלה, שבדרך כלל פועלת במספרים מועטים, אך בצורה כה נועזת. פעם אחת היא אפילו נכנסה לאוצר של הסולטן עצמו, וגנבה שרביט. יש שפע גדול על ראשה.
  סאדאת נחר:
  - אבל הם לא יתפסו אותה בכל מקרה, החברים שלה מאוד נאמנים.
  ינקה ציין:
  - מדוע צהוב נחשב לצבע הבגידה - הוא צבעו כמו זהב!
  טיפ הזהב: הדרך הקלה ביותר לפרוץ את שריון היושר והאצילות!
  סאדאת העיר:
  - אולי שלה מאוד ערמומית ואדונית עם חרב. יש עליה אגדות, מספר סיפורים אחד אפילו כתב שיר על הלוחם האגדי.
  - האם היא לא רצתה להפיל את הסולטן? - שאלתי את יאנקה, חצי בצחוק.
  - להפיל את הסולטן? לשם מה זה! יש לו צבא גדול ופשוט ענק, והפגזים הם רק קומץ שודדים. הכוחות לא שווים מדי. והחיים של שודד חופשי הרבה יותר מעניינים מישיבה על כס המלכות. האישה הזו מאוד אוהבת ואוהבת מערכות יחסים מזדמנות.
  - זה אופייני לשודדים! יאנקה הסכים. - גם סטפן היה חוגג, הוא אפילו אמר פעם אחת לאשתו: האיש שלובש אותו קפטן הוא רע. למרות שלמען האמת, רזין לא היה חמדן. ידוע על מקרה שהוא נתן את סוסו האישי לאיכר עני. כן, זה היה המלך הקוזק. האהוב על האנשים. מצא את עצמו בלית ברירה, הוא נאלץ להאכיל את החבורה, הוא כבש את המחרשות של המלך והסוחרים, היכה חלקית ותפס חלקית את הקשתים. כתוצאה מכך, היו לו מחרשות עם תותחים קטנים בהישג יד. סטנקה החליטה להפליג לים הכספי.
  בדרך היינו צריכים להתגבר על העיר צאריצין. כאן נכנסו כמה מסוכניו של סטפן לעיר ועשו הסכם עם התותחנים. הם הציגו הופעה, סטפן טימופיביץ' שרק בקול רם מאוד (רק הוא יכול היה לעשות את זה) והקנה של התותחים החלו לעשן, הם לא יכלו לירות אף ירייה. אז הפליג הצי שלו על פני צאריצין, הקוזקים צחקו ואיימו על המושל. מאז נפוצו ברחבי רוס שמועות שסטנקה רזין היא מכשף, ויודעת לכשף תותחים, עפה לעננים ואי אפשר לפגוע בה לא מצבר ולא מכדור! לאחר שעקף את אסטרחאן, סטפן טימופייביץ' עבר לנהר יאיק. הוא קיווה ליצור שם בסיס תמיכה על ידי לכידת יאיצק. העיר עצמה הייתה מבוצרת היטב, אבל סטנקה רזין השתמשה בתכסיס שהפך מאוחר יותר לספר לימוד.
  סאדאת שאל:
  - איזה טריק?
  יאנקה שיתף ברצון:
  - שלושים קוזקים לבושים כנזירים, נתנו להם לעבור והם כבשו את השער, ואז פרץ כל הצבא פנימה. היה קרב חולף, העיר נפלה! כאן סטנקה רזין לא הראה את עצמו במיטבו, והורה להוציא להורג את כל הקשתים השבויים. נכון, אחד מהם כמעט פרץ למוות את סטנקה רזין. נכון, בעיצומה של ההוצאה להורג הרחמים בעקבותיו במפתיע, אבל עדיין היו הרבה קורבנות. סטנקה רזין התיישבה איתן בעיר. ממשלת הצאר ניסתה להפיל אותו. נשלחו שתי פקודות סטרלטסי ועשרת אלפים נוגאיס, בראשות מורזה סלים, נקנו תמורת כסף. סטנקה רזין, בזכות סיור, נודע על כך, הובילה אלף וחצי קוזקים לערבה ובשיא ההסתערות פגע בעורף. האויב הוכה, אך סטפן הבין שלא יאפשרו לו להשיג דריסת רגל בעיר לאורך זמן. הקוזקים עזבו את העיר ויצאו למסע לארצות מעבר לים. הקוזקים הרסו ערים וקרוואנים רבים, ותהילתו של סטפן רעמה ברחבי רוס כמפקד בלתי מנוצח. ככל הנראה היועצים החכמים הציעו למלך: האיש הזה יכול להועיל למעצמה עצומה. לסטפן הוצע רחמים מלכותיים והורשה לחזור לדון. נכון, באסטרחאן הוא נאלץ למסור את הרובים. עם זאת, סטנקה רזין, שניצלה את הפופולריות שלו, כמעט התחילה מרד באסטרחאן, הקוזקים שלו השתוללו. המושל רק שמח להיפטר מעול כזה.
  סטפן עם חבריו הנאמנים ועושרו הרב חזר לדון.
  במהלך החורף הוא הצליח להקים צבא של חמשת אלפים. באביב הצטרפו אליו הקוזקים העליונים. לאחר שירדה לצ'רקסי, סטנקה רזין נבחרה כמעט פה אחד לראש הקוזק העליון. כך התגשם חלום: למחוץ את הדון כולו תחת עצמו.
  - כל הכבוד! בחור מגניב! - קרא סאדאת. שוט המשגיח שרק, אך לא נפל על הגב הארוך.
  - מגניב, אבל הוא לא ידע איך לעצור את זה! - אמר ינקה והניד בראשו בעצב.
  - מי יודע! - הכניס עלי.
  -לאחר שהשתלט על הדון, שלח סטנקה שגרירים אל הצאר עם הצעה לסייע בארגון מסע נגד אזוב. אבל שליחיו הולקו וגורשו. סטפן הזועם, שהתאחד עם ראש השודדים המפורסם טימופי אוס, נע לעבר צאריצין. מושל סטרלטסי של מוסקבה לופטין נשלח מהגבעות העליונות של הוולגה כדי להרגיע את סטפן. סטנקה הכינה במיומנות מלכודת והרסה כמעט לחלוטין את צבא מוסקבה. הקשתים שנשלחו מאסטרחאן עברו לצד המורדים. סוכניו של סטנקה חדרו לעיר עצמה, שמרדו באנשים ובקשתים. העיר נכבשה כמעט ללא קרב, רק יחידה קטנה של אחיו של המושל ערכה עימות. העיר נפלה והוקמה בה ממשלה חדשה. כאן שגה סטנקה רזין - הוא היסס יותר מדי זמן: לנסוע או לא לנסוע למוסקבה. ברור שממשלת הצאר אינה יכולה להשלים עם אובדן כמות כה גדולה של אדמה וגישה לים הכספי. מצד שני, קשה להחליט על מלחמה עם אימפריה ענקית, שהחלוץ שלה, במזרח, כבר התקרב לאוקיינוס השקט. עם זאת, סטנקה, לא בכדי, סמך על תמיכת העם. פורסם כי הצאר אלכסיי מיכאילוביץ' עצמו הורה להכות את הבויארים ובעלי האדמות, וכן נכתב מכתב מזויף מהפטריארך ניקון. בעוד סטפן עמד בין הסוסים, הוא החל ליפול; ייתכן שהסוכנים הצארים הכניסו ביניהם זיהום בכוונה. אובדן הסוסים החליש מאוד את שורות הקוזקים, ומיליציה אצילית שמנתה שישים אלף בפיקודו של ויווודה דולגורוקי התאספה במוסקבה נגדם.
  ובכל זאת, לעת עתה, המזל היה בצד של סטפן, שנעזר באופן פעיל על ידי אנשים רגילים וקשתים. סרטוב נלקח ללא קרב, וסמארה פתח את השערים אחריו. ורק סימבירסק הייתה אמורה להפוך לגבול הקרבות הקטלניים עם המורדים. עם זאת, סטפן הצליח לכבוש את העיר ולהביס את הכוחות שנשלחו לגיחה. נכון, המבצר במרכז העיר נותר ללא שליטה. אז ארבו סטנקה רזין עם חייליו למושל בגריאנסקי.
  הוא היה לוחם אציל, גיבור המלחמה עם פולין, שלמעשה מעולם לא ידע תבוסה.
  סטפן הצליח להביס אותו, אך המושל עצמו נמלט, ונמלט עם שרידי חייליו לקאזאן. סטפן עצמו שוב עשה טעות: במקום לרדוף אחרי המושל ולהרחיק את צבאו, הוא כיתר על הכלא. זה היה טיפשי, במיוחד שהמבצר עמד על גבעה ולא היה גדול בגודלו, מה שהקשה על ההסתערות. בעוד שסטנקה רזין עמדה: המפקדים המלכותיים צברו כוחות ניכרים. אחד ענק, בראשותו של אותו בגריאנסקי, ניגש אל סימבירסק. כאן עשה סטפן טעות שלישית: ערב הקרב החליט להסתער על הכלא. נכון, הוא לא היה מסוגל לשאת את זה, אבל הוא סבל אבדות כבדות ועייף כמה אלפי חיילים.
  הקרב מול המפקד המנוסה בגריאנסקי נמשך בהצלחה בדרגות שונות. במובנים מסוימים, המושל האציל הצליח לרמות את סטפנה, במובנים מסוימים בגריינסקי עלה על מנהיג המורדים. אבל ברגע המכריע, סטנקה רזין נפצעה קשה מדרקון, שנחתך בראשו בצבר. נפילת מנהיג המורדים בשיאו של הקרב קבעה מראש את תוצאות הקרב. סטפן הפצוע, מחוסר ההכרה, נלקח משם, וצבאו, משולל ממנהיגיו, רכב סגנו של סטפן נאומוב יחד עם המפקד הפצוע.
  סאדאת העיר:
  - צבא בלי מפקד הוא כמו גוף בלי לב!
  ינקה, לאחר שעצר את נשימתו למשך דקה, אמר:
  - לבו של המפקד הוא מחשלת בוערת, ראשו קרח, רצונו ברזל: כולם ביחד - הפלדה המרסקת של הניצחון! אולם המרד נמשך! הוא כיסה שטח גדול, ודולגורוקי נתקל בהתנגדות עיקשת. לא בכדי היו מאחורי הכרכרה שלו חמישים עגלות עם תליינים וכמרים. המורדים טופלו באכזריות, לא רק נתלו, אלא גם נרבעו ושופדו. סטפן עצמו בילה זמן מה על הדון. לאחר שהחלים מפצעיו, תכנן סטנקה מסע נגד טולה. כך ניתן היה לפרוץ למוסקבה הרבה יותר מהר, ובנוסף ניתן היה ללכת לאורך הדון מבלי להיתקל בערים גדולות. אבל לסטנקה לא היה מזל; המרגל הודיע למושלים על תוכניותיו של סטפן והם נקטו בפעולה, והביסו את הניתוק של עוזרו הקרוב ביותר מינייב. עד מהרה הפך סטנקה לקורבן של בגידה בעצמו. הקוזקים העשירים, שחששו מפעולות תגמול בלתי נמנעות, ניגשו אל הדון עם כוחות גדולים של הצבא הצארי וכבשו את סטפן. מנהיג המורדים, בליווי ענק, נלקח למוסקבה. שם הוא עונה באכזריות, אך רזין הפתיע את התליינים באומץ ליבו, לא נשבר ולא חשף היכן הוחבאו אוצרותיו. עם זאת, הוא חילק שלל רב שנתפס במסעות זרים לעניים ולקבצנים. האנשים אהבו אותו מאוד. במהלך ההוצאה להורג, הפיגום עם סטפן היה מוקף בצבא שלם. הם חתכו לו קודם את הידיים והרגליים, ורק אחר כך את הראש. אולם סטנקה סירב להתוודות ואמר שהוא מתחרט רק על דבר אחד: שהוא לא הוציא לגמרי את כל הרוחות הרעות של הבויאר. אדם ראוי ומת בכבוד. המעוז האחרון של המורדים, אסטרחאן: נפל שנה לאחר מכן. למרות שההתקוממות הסתיימה בכישלון, היא עדיין הראתה למה האנשים מסוגלים. תחת לנין, סטנקה רזין הוכרז כגיבור המהפכה.
  מוק אמר בחולמניות:
  - אני לא יודע מה זה מהפכה, אבל זה נשמע יפה.
  ינקה הסביר בפשטות:
  - זו התקוממות שהסתיימה בניצחון. אם תנסח את זה בצורה פשוטה. אבל במקרה הזה זה לא קרה.
  הילד השתתק, והתחיל ייסורים חדשים: טיפוס נוסף אל ההרים. זה היה משהו כמו עינויים, נראה היה שהשרירים עומדים להיקרע, הגוף כאילו התמלא בעופרת והיה חסר תחושה, זה כאב מאוד מחומצת החלב שנוצרה בשרירים, בעיקר בכתפיים. נראה שהשרירים עומדים להתפוצץ, אתה פותח את הפה ונושם עמוק כדי שיהיה לפחות קצת יותר קל.
  ינקה שמח שבניגוד לרוב בני גילו, יש לו שרירים מאומנים ומאומנים. הלימודים בבית הספר לקרקס לא היו לשווא, הוא לא טמבל, הוא יעמוד במבחן. נראה שגם הנערים הוקשו, הם אינם עבדי בית, כפי שניתן לראות מגופם היבש והשרירי. הם סובלים, אבל שותקים, הם יכולים רק לזעוק. בכלל, בגילם זה נחשב בושה להראות שכואב לך, משוט או מכה מאגרוף. אז אתה סובל את הייסורים. כמה כאב הוא חווה בשלושת הימים האחרונים! כנראה יותר מאשר בכל חיי הקודמים.
  הזמן עובר לאט מאוד, כשאתה כואב, זה נורא, ואין לך מספיק נשימה לדבר. ינקה נזכר שהיה גיבור ספרותי שכילד נמכר לעבדות, ואז הסיע אותו על ידי דחליל רתום לעגלה. זה כמובן מאוד קשה, אבל הוא התפתח פיזית. לכן לא לקחת את זה כסוג של אימון. אמנם קיצוני, אבל שימושי. אולי הם מכינים אותו למשחקים האולימפיים! תחשוב על זה כעל ספורט וזה יהיה לך הרבה יותר קל. המחשבות האלה גרמו ליאנקה להרגיש מצחיק והוא צחק. המשגיח הוציא מלקה אטית למדי בשוטו וצחק בתגובה.
  אחמד נסע אליהם והתעניין:
  - מה כל כך מצחיק!
  השיב המשגיח:
  - זה בן! צחקתי, ובכן, חשבתי שזה מצחיק.
  - אולי אתה צודק! מעין תאטרון של ליצן. איך הילד הזה יגיב לעובדה שאני מורה לפזר לו גחלים לוהטות על הבטן!
  ינקה ענה בצחוק:
  - במקרה זה, אני יכול לאכול את המשחק נא!
  אחמד שיחק בשוט, היכה את רגליהם החשופות של הבנים מספר פעמים, אך לא נגע ביאנקה.
  -אתה באמת מאוד מצחיק. חבל אם היה צריך למשוך את עורו של ילד נאה ושנון כזה על תוף. - סאדאת העמיד פנים שהוא פותח את פיו לרווחה ופיהק. - אתה יודע מה אני רוצה ממך!
  - עבד לא צריך לנחש מה רוצה האדון. הוא חייב למלא אחר פקודותיו.
  אחמד הנהן:
  - ימין! אתה לומד מהר. עכשיו תקשיב למה שאני רוצה. אהבתי את הקול שלך, צלול כמו צפירת ים. תשיר לנו משהו.
  - במנוסה! - הילד הניד בראשו.
  - בסדר, תפסיק! אני מבין שזה קשה.
  השיירה עצרה והעבדים התיישבו. ינקה נשכב לדקה, כחכח בגרונו והרים את האופניים ברגליו העייפות והחבולים. הוא עיקם את צווארו.
  - תן לו יין! תזמין את אחמד.
  המשגיח שאל:
  - ישן?
  - לא! מיץ טהור, אחרת העבד יילקח. הוא עדיין צריך לגרור ולמשוך את העגלה. אני רוצה ללמד אותו.
  הילד בלע בחמדנות מיץ ענבים-תות שדה (היבריד) טרי. החלאות מהעייפות וההשפלה הבלתי אנושיים התפוגגו. הוא חש גל של מרץ והשראה. ינקה חייך ושר בקול זמר האופרה הרם שלו:
  האביר הרוסי ישחיז את חרבו,
  הגיבור לא ייחלש בקרב!
  אנו נלחמים באומץ בים,
  אני מאמין שאפתח את הדרך לתפארת!
  
  Raid - עדר מרושע של מונגולים,
  כפרי העיר נסחפו!
  דם אנושי זורם כמו מים,
  אבל הרוח הרוסית חזקה יותר ממתכת!
  
  הנחש זוחל ונשרף בעקיצתו,
  עשן, נאנק, שום דבר לא נראה לעין!
  אני אגן עליך כדור הארץ,
  מקרח לחופים חמים!
  
  הנשמה שלי עפה לפסגה
  לתפארת המולדת הקדושה!
  ננצח כמו פעם - עכשיו,
  אל תיתן למולדת שלך להיות מתחת לאגודל שלך!
  
  הגדודים של רוס עומדים מוכנים למות,
  החיילים שלנו הם כמו גרניט!
  אנחנו מכסחים את אויבינו, שורה אחר שורה,
  כל המדרונות מכוסים בגופות!
  
  בתים בוערים כמו לפידים,
  פילים שואגים, הם ממהרים לקרב!
  לוחמים רוסים יכבשו
  מדבריות, סלעים, מפלים!
  
  אי אפשר לכבוש אותנו
  אי אפשר להוריד את העולם על ברכיו!
  הצבא של רוס הוא בלתי מנוצח,
  שיהיה זה לתפארת הדורות!
  
  גורלה של רוסיה מחכה לך,
  שלטו בחלל לנצח!
  אני מאמין באושר לנצח
  רק אל תחיה ברישול!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"