Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Eluigwe na Ala Vs Universe1

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Cheedị echiche banyere ọdịnihu dị anya nke mmadụ. Mba na ndị mmadụ niile: ga-adị n'otu ka ha dịrị ndụ ma merie oghere. Naanị obodo dị ka Rọshịa nwere ike ịrụ ọrụ dị otú ahụ. Ma ụmụ mmadụ dị n'otu: n'ihu bụ mgbasawanye oghere na agha kpakpando ọhụrụ - nke a na-eji n'enyemaka nke nnukwu ngwá agha na anwansi. N'ikpeazụ, Great Russia meriri ụwa niile. Ma e nwere mbara igwe ndị yiri ya. N'ime alaeze dị n'akụkụ, Russia dị nsọ: merikwara okwu na oghere. Ọ dị ka ihe abụọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu n'ime eluigwe na ụwa yiri ibe kwesịrị ịbụ enyi na ibikọ ọnụ n'udo. Mana n'ihi ihe mberede na-enweghị isi, ma ọ bụ kama mkpasu iwe nke ndị agha nke atọ gụchara nke ọma, agha ụwa niile dara n'etiti ndị mmadụ. Onye ọ bụla kwenyere na o ziri ezi na onye iro malitere mbụ. Ndị Russia dị nsọ na-egbu ndị Russia ukwu, ndị mmadụ na ndị mmekọ dị iche iche nke ụmụ mmadụ na-alụ ọgụ - agbụrụ ndị a na-apụghị ichetụ n'echiche: echiche kachasị njọ enweghị ike ịkọwa ha. Ọ bụghị n'efu ka agha kacha dị egwu na nke obi ọjọọ bụ agha fratricidal. Ara na-eto eto, ime ihe ike na-abawanye, ọnụọgụ nke ndị mmadụ na ndị bi na ụwa ndị e meriri emeri. A na-eji anwansi eme ihe, yana teknụzụ a na-enwetụbeghị ụdị ya, na ihe ndị ọzọ ruo ọtụtụ narị afọ ọbara. Ndị ọkà mmụta sayensị na-ekepụta ụzọ ndị ọzọ dị elu nke mbibi, ndụ na mbara igwe dị n'okpuru egwu zuru oke. Onye ga-akwụsị ara wee zọpụta mmadụ? Ọ bụghị eze, ọ bụghị Chineke, ọ bụghịkwa dike. Ọ bụghị a pumped-elu pụrụ iche agha agha, dị ka a na-atọ ọchị akwụkwọ kpakpando onye na-egbu ọtụtụ narị ndị iro (nke a na-eme na akụkọ ifo), na ọ bụghị a ibu ọkà mmụta sayensị, onye maara otú ọ na-adịghị dọwara akpa nwa nke Ụwa ya imi. Na ndị nkịtị site n'oge anyị, nke ọma, ma eleghị anya, ọ bụghị nnọọ mfe!

  Eluigwe na Ala VS UNIVERSE1
  AKWỤKWỌ ONE:
  ARA ara!
  OKWU
  Cheedị echiche banyere ọdịnihu dị anya nke mmadụ. Mba na ndị mmadụ niile: ga-adị n'otu ka ha dịrị ndụ ma merie oghere. Naanị obodo dị ka Rọshịa nwere ike ịrụ ọrụ dị otú ahụ. Ma ụmụ mmadụ dị n'otu: n'ihu bụ mgbasawanye oghere na agha kpakpando ọhụrụ - nke a na-eji n'enyemaka nke nnukwu ngwá agha na anwansi. N'ikpeazụ, Great Russia meriri ụwa niile. Ma e nwere mbara igwe ndị yiri ya. N'ime alaeze dị n'akụkụ, Russia dị nsọ: merikwara okwu na oghere. Ọ dị ka ihe abụọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu n'ime eluigwe na ụwa yiri ibe kwesịrị ịbụ enyi na ibikọ ọnụ n'udo. Mana n'ihi ihe mberede na-enweghị isi, ma ọ bụ kama mkpasu iwe nke ndị agha nke atọ gụchara nke ọma, agha ụwa niile dara n'etiti ndị mmadụ. Onye ọ bụla kwenyere na o ziri ezi na onye iro malitere mbụ. Ndị Russia dị nsọ na-egbu ndị Russia ukwu, ndị mmadụ na ndị mmekọ dị iche iche nke ụmụ mmadụ na-alụ ọgụ - agbụrụ ndị a na-apụghị ichetụ n'echiche: echiche kachasị njọ enweghị ike ịkọwa ha. Ọ bụghị n'efu ka agha kacha dị egwu na nke obi ọjọọ bụ agha fratricidal. Ara na-eto eto, ime ihe ike na-abawanye, ọnụọgụ nke ndị mmadụ na ndị bi na ụwa ndị e meriri emeri. A na-eji anwansi eme ihe, yana teknụzụ a na-enwetụbeghị ụdị ya, na ihe ndị ọzọ ruo ọtụtụ narị afọ ọbara. Ndị ọkà mmụta sayensị na-ekepụta ụzọ ndị ọzọ dị elu nke mbibi, ndụ na mbara igwe dị n'okpuru egwu zuru oke. Onye ga-akwụsị ara wee zọpụta mmadụ? Ọ bụghị eze, ọ bụghị Chineke, ọ bụghịkwa dike. Ọ bụghị a pumped-elu pụrụ iche agha agha, dị ka a na-atọ ọchị akwụkwọ kpakpando onye na-egbu ọtụtụ narị ndị iro (nke a na-eme na akụkọ ifo), na ọ bụghị a ibu ọkà mmụta sayensị, onye maara otú ọ na-adịghị dọwara akpa nwa nke Ụwa ya imi. Na ndị nkịtị site n'oge anyị, nke ọma, ma eleghị anya, ọ bụghị nnọọ mfe!
  Enwere m arịrịọ nkeonwe nye ndị mbipụta: nyochaa echiche na ma ọrụ ahụ n'ozuzu ya dabara gị. Banyere àgwà nke ederede, ọ bụrụ na ị kwadoro akwụkwọ akụkọ ahụ, m ga-akwụ ụgwọ ego ahụ na onye nchịkọta akụkọ ọkachamara ga-ehichapụ ya! Ma ọ bụrụ na ọ bụghị, gịnị kpatara na-atụfu oge na ego, naanị biko jide n'aka na ị dee.
  Eluigwe na Ala maa jijiji n"agha,
  Na kpakpando-anya mmiri gbara velvet mmiri!
  Agha ahụ na-ere ọkụ - hell bụ ajọ agụụ,
  Ekwensu chọkwara ibibi Rọshịa!
  
  Ka ala nna buru ibu,
  E nwere ọtụtụ ụyọkọ kpakpando!
  Onye-Nwe-Ọha gbasaru ẹkwo-ozhi-ọma ono l'alị Rósisu;
  Anyị nwere chi ọma ibi na nnukwu obodo!
  
  Nke a bụ agha dị egwu - oghere na-esi esi,
  Anyị ga-eji mma agha dị nsọ kwado ebube!
  Mbibi nke starships - ikpo ozu,
  Anyị ga-emeri ndị mmegide Russia!
  
  Na agụụ na-eji ọbara emetọọ.
  A sị ka e kwuwe, onye mmegide ahụ siri ike - nrụgide dị obi ọjọọ!
  Ma anyị ga-echebe udo nke ala ala anyị,
  E kwuwerị, Jizọs nọnyeere anyị - Chineke kachasị elu!
  
  The Fatherland na-ata ahụhụ - o kubiela,
  Ndidi nke Kraist bu ike nke ndi mmadu!
  Obi gbawara agbawa bụ iko na-emebi emebi,
  Naanị ọchịchọ ịdị ndụ nwere ike inyere anyị aka!
  
  Oh my Motherland - ahụrụ m gị n'anya,
  Na eluigwe na ala ọ dịghị onye mara mma karịa gị!
  Russia agaghị anapụ ya ruble,
  A ga-enwe udo na obi ụtọ maka ọgbọ niile!
  . ISI NKE 1.
  Vladimir Kashalotov, na-ata ahụhụ site na esemokwu na-adọka anụ ahụ ya n'enweghị obi ebere, fegara n'okpuru ogologo ọwara ojii nke na-acha anụnụ anụnụ. Ọ na-achụ ya site ọgụ terminators - klas PI - 1,000.000. Eboro ya ọgụ anwansi na multi-class hyperplasm, ha na-agbalịsi ike ịchọta onye na-emikpu n'ime ọkpụrụkpụ nke kacha nso asteroid. A gbagburu tetraplane Vladimir ma ọ bụ onye na-alụ otu oche. Tupu nke a, ha nwere nku nku (Ewoo, na n'akụkụ nke ọzọ bụ ụmụnna ndị Russia: ọdachi kasị ukwuu nke ụmụ mmadụ, eluigwe na ala abụọ na-ebibi ibe ha n'enweghị obi ebere) fọrọ nke nta ka ha daa; ihu mara mma nke nwa agbọghọ na-anya ụgbọelu na-egbuke egbuke na hologram. N'ịbụ onye agha na-ewebeghị iwe, onye agha na-eto eto anwaghị anwa gbaa na tetralet mara mma nke kpakpando. Ma ọ kwaghịkwa ụta na ya, o jiri laser quark tie ya, n'ihi nke igwe ahụ dara n'ime obere pearl na-egbuke egbuke na oghere, bụ nke mgbe oge ole na ole gasịrị na-acha oji, na-ebuli ebili mmiri nke egwurugwu, na-ekpochapụ ihe mgbochi ike ndọda. ubi: matrix nke na-ewepụ kpam kpam inertia nke tetralet.
  Ekele maka usoro ejection, ọ jisiri ike rụọ ọrụ. Mgbe nke ahụ gasịrị, na-eji injin kinespatial na uwe agha, ọ dabara n'ime mkpanaka asteroid-ọsọ na-awụ elu nke nwere ụdị hyperplasm dị iche iche. Kedu ihe mwụli elu siri ike nke ekwensu, mwepu hypercurrent na-agafe n'ahụ m - dị ka a ga-asị na etinyere agịga na-acha uhie uhie n'ime ụlọnga ọ bụla. Vladimir n'uche nyere iwu na radieshon si Obere-generator menyụọ fọrọ nke nta apụghị idi ihe mgbu. Quasar (nke ọma)! Ọ nọ n'ime! Elu nke asteroid siri ike nke na ọ na-esiri ike ịfụ ya ọbụna na bọmbụ Thermocreon. Banyere ndị rọbọt ahụ, ha natara iwu ka ha kpọga nwa okorobịa ahụ ndụ - ikekwe maka ajụjụ. Na nke a ... N'ezie, ha agaghị etipịa ma na-ata ahụhụ dị ka n'oge emepechabeghị anya, ma site n'enyemaka nke nanotechnology, mkpụrụ obi ga-atụgharị n'ime ya ruo n'ókè nke na ọ gaghị adị ka onye ọ bụla. Ikekwe ọ ka mma ịkwagide n'elu oche karịa ịta ahụhụ cyber - mmetụta na nsụhọ. Vladimir, ịbụ onye na-eto eto nke sayensị anwansi, ya bụ, naanị nke abụọ nke nzọụkwụ iri na abụọ (nzọụkwụ mbụ bụ mini-padawan), kere bioplasmic okpukpu abụọ maka onwe ya. Onyinyo kewapụrụ na ahụ na-efe efe wee banye n'ime oghere dị n'akụkụ nke na-arapara n'aka nri nke ụzọ ahụ. Obere okwute ndị dị n'elu okporo ụzọ ikuku dị ka anya anụ ọhịa nwere ọtụtụ agba nke obere ụmụ anụmanụ. Ha nọgidere na-emenyụ ọkụ ma na-enwu ọkụ, ọ dị ka ndị mmụọ ọjọọ nke ụwa na-agbaji (na-ekwu - azụmahịa gị bụ agụụ (ọjọọ) nwoke!) Vladimir, na-eji mmetụta nke oghere na-atụgharị anya, na-ewepụta di na nwunye ọzọ holographic camouflages. Nke a kwesịrị ịtụfu robọt ndị ahụ na-esi ísì ụtọ, dọpụ uche ha ma zụta oge. Ma mgbe ahụ, onye maara, ma eleghị anya agha obi ụtọ ga-amụmụ ọnụ ọchị na Great Russia.
  Otu armada nke ndị iro - starships nke Svyatorossia: ọtụtụ narị puku, ọtụtụ nde ụgbọ mmiri nke dị iche iche klaasị si n'akụkụ atọ, na-agbalị ikesie ike n'etiti usoro nke Yellow Fox na Red Crocodile. Ọ bụ mpaghara oke n'etiti eluigwe na ụwa abụọ, ebe ụgbọ mmiri kpakpando tụfuru ọsọ ọsọ na nnukwu ngwa agha agha na-emebi emebi. Ụdị subspace, ebe ọnụ ọgụgụ ka ukwuu nke agha mbara igwe mere n'oge na-adịbeghị anya, na ahụhụ ga-adịrị onye ọ bụla na-ekwe ka onye iro banye n'ime akụkụ nkịtị nke eluigwe na ala, mbibi ahụ ga-abụ ihe na-enweghị atụ!
  Ndị agha Svyatorossia e nyere iwu Konstantin Rokossovsky: otu n'ime ndị kasị pụta ìhè ọchịagha nke Agha Ụwa nke Abụọ. Ọ nwetara aha pụrụ iche n'ọgbọ agha: na Stalingrad na Belarus. N'okpuru iwu ya dị ihe dị ka ụgbọ mmiri kpakpando narị abụọ na iri ise, puku ijeri atọ na ọkara ndị agha dị ndụ sitere n'agbụrụ dị iche iche na ihe dị ka puku ijeri mmadụ iri asatọ na asaa na-alụ ọgụ. Ndị agha na-adọrọ adọrọ, nwere ụfọdụ ụgbọ mmiri hà nhata ezigbo asteroid: ndị nwere ọtụtụ puku egbe egbe na ndị na-ebupụta ụdị niile. Ajụjụ na-ebilite: gịnị ka dike a ma ama nke Great Patriotic War nwere njikọ na agha mbara igwe nke na-achị alaeze ukwu ụwa? Kachasị ozugbo, mgbe sayensị kwusiri ike na enwere Hypernoosphere, nke edere echiche, mmetụta na omume nke ndị nwere ọgụgụ isi, ha malitere ịmụ ya. N'ọkwa dị elu nke enweghị nghọta, achọpụtara ụdị mmadụ niile nke onye ahụ nwụrụ anwụ ka echekwara dị ka faịlụ na kọmputa. Ha dị ka oyi kpọnwụrụ n'etiti akụkụ na oghere, na-ezu ike n'ụdị nkata ozi zuru oke. Mana enwere ike iweghachi faịlụ ọ bụla site n'iwepụ ya na recycle bin wee rụọ ọrụ ya. Maka nke a, e mepụtara ihe nhicha pụrụ iche-ọfụfụ. Akụkụ kacha warara nwere efu na otu ụzọ n'ụzọ iri nke akụkụ. Mgbe ahụ, ọ gbagoro na efu ụzọ abụọ n'ụzọ iri, efu atọ! Ya mere, jiri nwayọọ nwayọọ rute oghere akụkụ iri na abụọ, jiri nwayọọ nwayọọ na-ebufe ike na multi-hyperplasma. E wepụrụ faịlụ mkpụrụ obi ahụ site na mbara ala nwere akụkụ efu na oge. Mgbe ahụ, a kpọfere ya n'ụgbọ na-ebu ya, ahụ́ a kpụrụ akpụ pụrụ iche, ọrụ ebube wee mee! Nrọ ogologo oge nke mmadụ nwere maka ịkpọlite ndị nwụrụ anwụ abụrụla eziokwu. Ndị mmadụ n'ezie si n'ịdị adị n'ezie lọta, na-enweta anụ ahụ ọhụrụ, nke e mere ka ọ dịkwuo mma site na bioengineering, dị ka nke mmụọ ozi. Ọ dị ka Job bụ onye mbụ kwuru ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ puku afọ anọ gara aga: ma onye mgbapụta m dị ndụ, ekwere m Jehova, ị ga-eme ka anụ ahụ́ m rere ure dịghachi, m ga-ejikwa anya m hụ Chineke. Mgbe ahụ n'okpukpe dị iche iche - nke a na-emegharị ọtụtụ puku ugboro. Ugbu a, sayensị achọpụtala nrọ ochie ọzọ. Ma mgbe usoro a nke mbilite n'ọnwụ bụ nnọọ na-arụsi ọrụ ike na oké ọnụ, ọ bụ nnọọ mfe ịchọta mkpụrụ obi-faịlụ nke onye pụtara ìhè na efu akụkụ nke subspace nke hypernoosphere, o nwere nnọọ nnukwu mmetụta uche na nke uche ebubo. Ya mere, ruo ugbu a ọ bụ naanị ndị kacha mma, ndị ukwu na ndị dị ịrịba ama n'oge gara aga ka a kpọlitere n'ọnwụ ma na-akpọlite ha n'ọnwụ. Ọfọn, Konstantin Rokossovsky doro anya bụ nke ha. Anyị mụtara ntakịrị, na-ebudata ozi gbasara agha ọgbara ọhụrụ n'ime ụbụrụ anyị, anyị nwekwara ike inye iwu otu n'ime ọtụtụ ndị agha nke Russia dị nsọ.
  A nnọọ charismatic àgwà na-alụ ọgụ megide Rokossovsky: Akwa Alexander. Genius megide amamihe! Igwe megide ire ọkụ! Ụzọ agha kpakpando pụrụ iche n'ezie!
  Supermarshal Rokossovsky kwuru okwu hologram nke elf general:
  - Phoenix, ị mere usoro ịsa ahụ nke oblique?
  - Mba, comrade supermarshal. O yiri ka onye iro ahụ agbagoro ebe nchekwa atụmatụ. Na mgbakwunye, enwere m mmetụta mmetụta nke ndị dibịa afa dị ike.
  Ma n'ezie, nnukwu agha kpakpando ahụ toro. Ekewara oji dị ọcha nke oghere ahụ n'ofe niile: ọkụ ọkụ na-egbuke egbuke, ọkụ ọkụ nwere ọtụtụ agba. Otú ọ dị, ọbụna pyrotechnics kasị elu ọ̀ nwere ike igosipụta ma ọ dịkarịa ala otu nde akụkụ nke ịdị ebube dị otú ahụ? Kpakpando na-enweghị atụ gbasasịa na diamond, ruby, topaz, emerald, sapphire, agate na ihe ịchọ mma ndị ọzọ na-egbuke egbuke, na-atụ egwu echiche. Ma ọbụna ha kwụsịrị n'ihi mgbawa nke mgbawa na radieshon si n'ụgbọ mmiri na-agbapụta. Ụdị laser ọ bụla, radieshon, rọketi dị njikere ịgbawa, oghere oghere nwere agba nke ya na ndò pụrụ iche. Asụsụ mmadụ dara ogbenye nke na-akọwa n'ebube ya niile agha ụwa, ihe dị oke egwu, na-egbu egbu na n'otu oge ahụ dị ịtụnanya! Kedu ihe anyị nwere ike iji ọtụtụ nde kpakpando na ọtụtụ ijeri ọkụ tụnyere, ma e wezụga oké osimiri, ebe ọ bụla ntupu ọ bụla na-egbuke egbuke dị ka diamond? N'otu oge ahụ, ọ na-aga n'ihu mgbe niile, ọ na-eyi ka ọ dị mgbagwoju anya, ma n'eziokwu na-achịkwa ọchịchọ na-enweghị atụ.
  Rokossovsky nyere iwu:
  - Weghachite nnukwu ọgụ ọgụ, nwaa ịmegharị "sledgehammer"!
  Nnukwu ụgbọ mmiri sitere na narị abụọ ruo narị kilomita ise na dayameta: na-adịkarị ka whale gbawara agbawa, nke nwere ogwe osisi, ndụdụ, na antenna ndị nwere ụdị nke ọma, na-aga n'akụkụ ya. N'ebe a, otu n'ime ndị dike wepụtara hyperplasmic blot. N'ịbụ ndị na-ewere ụdị nke asatọ, ihe na-emebi emebi kpuchiri ụgbọ mmiri ahụ. Ọ gbalịrị ịpụ, ma hyperplasma na-adị ngwa ngwa, na-amanye nchebe matrix na oghere ọkara oghere gbagoro n'akụkụ nke ụgbọ mmiri ahụ. Ihe agha ahụ, nke e ji nnukwu ụgbọ elu mee ugboro nde iri abụọ na otu ike karịa titanium, nyere ohere. Agbazere ọtụtụ mgbịrịgba na-agbagharị agbagharị, ndị na-agba égbè ahụ na ndị na-ejere ha ozi rọbọt tufuo. Ọnwụ na-adịghị egbu mgbu, ebe ọ bụ na hyperplasm nke ọkwa asatọ na-agbasa na ọsọ nke otu narị ijeri ugboro karịa ọkụ, nke pụtara na mkpali mgbu enweghị oge iji ruo ụbụrụ. Na faịlụ na-adịghị anwụ anwụ-mkpụrụ obi na-agbaba n'ime ogwe aka nke hypernoosphere, nke na-ada ụra nke ọma: na-echere edemede. Ụgbọ mmiri na-agba ọkụ na agba na-egbuke egbuke, ọkụ na-eme ka ọ bụghị nanị site na ikuku oxygen n'ime starship, kamakwa site na micro-okwu gbasasịrị na oghere. Ụdị uzuzu uzuzu na-ebi na akụkụ na-adịghị mma ma ọ bụ efu, okpomọkụ nke sextillions nke degrees gụnyere usoro combustion ha. Ọ na-esiri ike imenyụ ọkụ ọkụ dị otú ahụ; ọtụtụ nnukwu na obere kpakpando na-ekpu n'ọkụ, na-aga n'ihu na-alụ ọgụ na isi ike.
  Otu nnukwu quasar na-ere ọkụ dị nso, ndị agha Rokossovsky na-agbalị ịkwanye onye iro nso ya. Alexander Onye Ukwu nọ n'ụgbọ mmiri na-agba ọsọ na-alụ ọgụ n'ime oké osimiri. Ya n'onwe ya na-achịkwa ma kpakpando, na-eduzi ya n'ime oke ya, na ebe niile na-enweghị atụ nke agha ahụ. Na-eziga iwu n'ebe dị iche iche. Ugbu a, ndị iro na-ebupụ ya na gburugburu, ọchịchọ ịmepụta Stalingrad stellar ma kpughee akụkụ aka nri. Amụma na-agwa m ugbu a bụ oge iku. Ugboro ole, na ndị agha dị ole na ole, Great Hero Alexander meriri mmeri ndị pụtara ìhè. Ọ nwere mmasị na ụwa nke oge a, ọnụ ọgụgụ ya a na-apụghị ichetụ n'echiche, ọsọ ọsọ, nkà na ụzụ, HyperInternet zuru ụwa ọnụ, nnukwu ngwá agha nke ụdị amaghị. N'ihi ya, ọ na-eziga a ibu-rọketi na onye iro, a ụgwọ nke thermofaraces, ahụ nke creaons na-mere, na site na ha, n'aka, preons, na mgbe ahụ quarks. Ngwa agha ahụ dị ntakịrị, ọtụtụ gravi-hologram na-ekpuchi ya: nke mere na onye iro ahụ enweghị oge iji gbochie ya na laser quark ma ọ bụ hyper-emitter! N'otu oge ahụ, obere ụzarị ọkụ na-ere ọkụ site na ihe ọkara oghere. Nnukwu mbibi nke onye mmegide, dị ka onye ọkpọ ọkpọ nwere ahụmahụ, na-atụkwa nko ya na-ekpochapụ. Ọtụtụ topedoes gafere n'akụkụ ụgbọ mmiri ahụ, ụfọdụ n'ime ha gbawara, gbasasịa n'otu ahịhịa nke ifuru na-enwu ọkụ. Ọ mara mma nke ukwuu, mana n'ebe dị anya, oke egwu gbawara, oke a na-apụghị ichetụ n'echiche nke nwere dayameta nke otu puku kilomita na ọkara.
  Supernova ahụ wepụrụ ụlọ ntu na-ere ọkụ nke gbara obere ụgbọ mmiri iri na abụọ ọkụ wee gbasasịa ọtụtụ puku ndị ọzọ n'akụkụ dị iche iche. Brigantines abụọ gbakọtara, ọkụ ọzọ, pere mpe, mana ọ nwechaghị ọmarịcha. N'ozuzu, echiche ahụ bụ ihe magburu onwe ya - dị oke mma, Alexander nwere obi ụtọ; mgbe nnukwu onye mbibi ahụ, nke "aka" hyperplasmic tipịara, kụdara n'ime iberibe iberibe:
  - Nke a bụ otú ndị Slav eti! Ebube agaghị ada!
  Elephantcat - (ngwakọta nke elephant na pusi) kwuru:
  - Ndị Russia dị nsọ ewebatala ebe nchekwa siri ike n'akụkụ aka nri, ma n'otu oge ahụ, ha na-eyi ọganihu n'azụ.
  Macedonsky mụmụrụ ọnụ ọchị:
  - Ha na-efegharị n'ụzọ nkịtị n'akụkụ nsọtụ quasar. Gịnị mere anyị ji eme usoro iku ume sickle? Rokossovsky bụbu onye Kọmunist ma yie ka ọ hụrụ akara ngosi a n'anya.
  Tigrochep - ngwakọ nke mbe na agụ zara:
  "Ọ kụkwara sledgehammer, wee kụọ ya n'isi."
  Ka oge na-aga n'okwu ya, rọketi dị arọ nke thermofaraceous gbawara nso, kpakpando ahụ tụgharịrị, ìhè ahụ wee nwuo maka sekọnd ole na ole, naanị mgbidi ahụ kwụsịrị ìhè, pink na blue. Nwamba elephant ahụ mewe:
  - Lee uwe!
  Alexander gbaziri:
  - Ọ dị ka "ihe dị egwu" - Amagedọn! - Ọ gbatịpụrụ aka ya, otu iko mmanya emerald pụtara n'ime ya ozugbo. Ugogbe ahụ bụrụ:
  - Dị ka mgbe niile ma ọ bụ ...
  - Tinye ose! Site na ọbara nke dragọn mega!
  -Ana m erubere isi, Onye ukwu!
  Alexander Onye Ukwu gbalịrị ileba anya n'ọtụtụ hologram, iji chọpụta ebe ọ ga-esi kụda nnukwu agha nke kpakpando. Ndị iro ahụ gbalịrị ịmepụta ite ọzọ. Rokossovsky chetara ihe ịga nke ọma mbụ ya na Stalingrad, otú nnukwu ndị agha German si bụrụ mmeri maka ndị iro. Ma nke a abụghị Cannes, Alexander Onye Ukwu n'onwe ya, bụ onye na-eme ihe ngwa ngwa, na-agbalị ịmepụta ọnyà abụọ. Ọtụtụ na-adabere na onye nwere nchekwa ikpeazụ na ngwaahịa.
  Svyatorossiya superdreadnought gbabara n'ime netwọkụ gravitational-neutrino, ụfọdụ n'ime ngwa agha ya gosipụtara wee tinye ya na ọkara oghere. Ọtụtụ ụgbọ mmiri ogbunigwe dara n'ime oghere a na-eri ihe wee malite jiri nwayọọ nwayọọ gbazee, dị ka lollipop n'ire. Ọ bụ ụdị pụrụ iche, ihe na-agbaze oghere; otu ihe ahụ mere starship dị ka shuga dị na mmiri. N'ezie, ubi dị otú ahụ, nke ndị ọzọ counter-radiations bibiri, adịghị adịte aka, ọbụna site ụkpụrụ nke ohere ọgụ, ebe nanoseconds agụ. N'ọgụ dị otú ahụ, mgbanwe nke ntanye nke dị otu ijeri ngwa ngwa karịa ọgụ n'etiti ndị ọkpọ ọkpọ ọkachamara, ụzọ dị iche iche enweghị ike ịghọta! Ọ bụ ihe ị na-enweghị ike ịhụ analogues na ogbenye, asụsụ ọgbara ọhụrụ! Ihe niile bụ Hyper-Super! Ma oghere ịrara ahụ nke ụdị rọketị pụrụ iche na-emepụtagharị na ụdị hyperplasma na mkpali mgbochi oghere mebiri usoro ahụ dị ka nchara; ma armadas akpọchiri na ọgụ anwụ anwụ!
  Ndị agha Rokossovsky nwere ọnụ ọgụgụ dị elu ma ya mere ọ dị elu. Obere ndị agha nwere otu oche ndị mmadụ na-achịkwa, ọtụtụ iri puku ijeri n'ime ha, na-enwekarị ike ịracha oghere. Ọtụtụ nde ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ na-anwụ.
  General Clara Medovaya, na-enye ndị agha nke asaa iwu. Nwatakịrị nwanyị mara mma nke ukwuu, nke na-adọrọ adọrọ, na-eleghị anya karịa iri abụọ - nwata na nke ọhụrụ, ọ na-ekere òkè n'agha ruo narị afọ atọ. Ọ na-ahụ na ndị iro ahụ bịara sie ike karịa ka ha tụrụ anya ya. Nke a pụtara na ọ dị mkpa iji nweta oge ka nkwalite wee bịarute. Na Russia abụọ ọ nweghị ndị nkịtị n'etiti ndị mmadụ. Onye ọ bụla na-eje ozi na ndị agha, ọbụna ndị kasị nta ụmụaka, na nro nke ike na-esighi ike ịka nká na-anọgide n'oge ọchịchịrị. Ọbụlagodi na incubators cybernetic, embrayo na-ekpebi onye nwere ikike kacha pụta ìhè site n'ịgbanwe mkpụrụ ndụ ihe nketa site na iji mmemme cyber. Klala banyere n'agha agha, e nwekwara ndị agha akụ na ụba ebe ndị ọzọ niile na-eje ozi. E nwekwara ihu okpukpe ma ọ bụ anwansi.
  Ụmụaka bụ ụmụaka ndị agha, ruo iri na anọ cycles (oge keonodu oge na-enweghị ihe jikọrọ ya na ụwa afọ), ha na-enweta ọzụzụ na pụrụ iche ọzụzụ, mgbe nke ndị kasị genetically kwesịrị ekwesị maka agha ejedebe na agha agha, ma ọ bụ kama, mbụ na ọzụzụ ohere. Tupu a tụba ha n'agha, a zụrụ ụmụ okoro na ụmụ agbọghọ, na ụmụ okorobịa na ụmụ agbọghọ, ọzụzụ kpụ ọkụ n'ọnụ n'ụdị amamihe agha nile. Onu ogugu ndi mmadu nile, na-aguta otutu quntillions nke ndi mmadu, nwere nka agha (na nke oma). Ọ dịghị onye maara ole ndị agha nwere ike ịbụ, ma e wezụga eze ukwu na mmadụ abụọ ma ọ bụ atọ. (kpọmkwem ọnụ ọgụgụ: oké mkpa nzuzo agha). Ma alaeze ukwu ndị dị ka hà nhata na ike, agha na-aga n'ihu na ihe ịga nke ọma dị iche iche, dị ka mgbanwe nke a sọfụ ife, ha pịa ntakịrị, wee merie azụ. Ọ dịghị otu quark fọdụrụ na mbara igwe na-eti mkpu, ọ dịghị otu mkpali dị na mbara igwe nke na-enwebeghị oge iji jupụta na ịkpọasị ma ọ bụ nhụjuanya, otu puku ihe mgbu na anya mmiri, ime ihe ike na-enweghị njedebe. Mmeri ndị dara ụda na nzaghachi obi ọjọọ, mbọ titanic iji bugharịa akpịrịkpa nke ihe yirila agha na-adịghị agwụ agwụ! Onye ọ bụla nyere ike ya, mana n'ozuzu ya, a na-edobe nguzozi siri ike.
  Clara Honey, onye isi nke ụyọkọ kpakpando, nyere iwu, ndị agha ya na-alụ ọgụ na-eji usoro diski eme ihe: na-agba agba. O ji nwayọọ nwayọọ na-aga n'ihu ụyọkọ kpakpando ka ọ ghara ịgba ya gburugburu. N'obere asteroids, a na-etinye ụgwọ n'ime batrị ndị a gbanyere nke ọma dịka hyperbole siri dị. Ha na-akwaga na ịrị elu ngwa ngwa, na-awụpụ n'ebe ndị a na-atụghị anya ya, na-eji ajị anụ na-esi na brushes na-arụ ọrụ. Otu n'ime ha na-enye iwu site n'aka onyeisi ndị dike Artur Melnikov. Ọ bụ otu n'ime ndị ọchịagha na-eto eto, ọ bụ naanị okirikiri iri na isii. Nwa nwoke toro ogologo nke nwere ihu gbara okirikiri, onye ọchịagha nwere ntutu mara mma nụrụ njirimara squeak nke ngwa, ọkụ na ọnụ ọgụgụ dị nta na-agba ọsọ n'ime okpu agha ahụ.
  Nwa okorob͕uru ahu kwuru:
  - Ọ dị ka ihe mgbochi radieshon kpuchiri anyị. N'ọnọdụ ndị a, anyị nwere naanị otu ihe fọdụrụ!
  Iwu siri ike na-ada:
  - Onye ọ bụla na-ewepụ okpu agha cyber gị! Jiri aka mee ihe!
  Onye enyemaka mbụ ya, Svetlana Bronevaya, kwuru na obi abụọ adịghị ya:
  "Mgbe ahụ, kọmputa hyperplasmic agaghị enyere anyị aka mgbe a na-atụ aka!"
  - Ma ọ na-akpagbu anyị na agbanyeghị! Ị pụghị ịhụ na mmemme niile glitched!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ gbapụrụ ọtụtụ ugboro, usoro ihe omume na-ahụ maka nchekwa kwuru: ihe egwu viral nke ogo nke abụọ.
  - Nke a dị oké njọ! Ka anyị lụọ ọgụ ka ọ dị n"oge ochie!
  Arthur chere (Svetlana, ọ bụ ezie na ọ tọrọ ya, dị ka obere nwa agbọghọ). Iwe n'ịhụnanya. Otú ọ dị, nwa nwoke ahụ ka nwere enyi nwanyị si ụlọ akwụkwọ agha: ịhụnanya mbụ ya na nke siri ike. Ma ikwesị ntụkwasị obi nye onye òtù ọlụlụ gị abụghị ihe ejiji na ọbụna emerụ ahụ. Ọ bụ ihe amamihe dị na ya ịgbanwe ndị mmekọ nwoke na nwanyị ọtụtụ oge ka e wee nwee nkwalite mmekọrịta nke bioplasm na subnoosphere gbara onye ọ bụla gburugburu. Tụkwasị na nke ahụ, mgbe ha nwesịrị ike na ihe ndị dị elu, ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ ndị na-enwekarị mmekọahụ na-emekọrịta ihe nke ọma n'ọgbọ agha. Enwere ike ịhụ na mgbe mmekọahụ gasịrị, ha nwere ihe jikọrọ onwe ha, ọ bụghị n'efu ka Akwụkwọ Nsọ kwuru na di na nwunye ga-abụ otu anụ ahụ. Otú ọ dị, n'ọdịnihu, okpukpe bịara dị nnọọ iche! Mmadụ niile, ma nwoke ma nwanyị: dị ka otu akụkụ!
  Ugbu a, e nwere olileanya anwụghị anwụ nke sayensị, bụ́ mgbe ndị ọkà mmụta sayensị na-akpọlite ndị nwụrụ anwụ. N'okpuru ọnọdụ ndị a, e debanyere Bible na akụkọ mgbe ochie n'ime ebe a na-edebe ihe ochie ma kwuo na ọ bụ akụkọ ihe mere eme nke oge ochie. Otú ọ dị, n'agbanyeghị na ọ dịghị egwu egwu ọnwụ, ọ ka na-achọsi ike ịzọpụta ndụ gị iji lụọ ọgụ maka ọdịnihu nke ala nna gị. N'ezie, ọ bụ omume siri ike igbu ndị dị ka onwe gị, na ọbụna ndị Russia. Ruo n'otu oge: eluigwe na ụwa abụọ yiri nke ahụ tolitere fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu, a na-akpọ ya mmetụta mirror. Ọzọkwa, alaeze ukwu ọ bụla weere onwe ya dị ka onye bụ isi, na onye iro bụ echiche nnupụisi.
  Artyom na Svetlana na-amanye ibe ha aka, ụmụ okorobịa na ụmụ agbọghọ ndị ọzọ (e nwere ntakịrị ụmụ nwanyị a mụrụ na incubators karịa ụmụ nwoke, otu akụkụ ahụ dị na ndị agha.) gbapụrụ ibe ha anya. Ha tụbara batrị ndị ahụ wee meghee ọkụ ọkụ n'ụgbọ mmiri, ụgbọ elu otu oche, ndị agha, brigantines, ndị mbibi, ụgbọ mmiri torpedo na obere ụgbọ mmiri ndị ọzọ.
  Ọkwa ọzụzụ n'ozuzu nke ndị agha a zụrụ azụ maka agha, ọbụlagodi mgbe ha na-ese n'elu mmiri dị ka embrayo na ụdị nri nri, dị oke elu. Ma ọ bụghị mgbe nile ka ha na-esi n'ọtụtụ mgbawa na oghere ndakpọ. Na nzaghachi, ndị iro ahụ gbara ọkụ ya na-enweghị obi ebere. Otu iyi nke hyperplasma, na-ere ọkụ site na nchebe matriks na-adịghị ike na ọkara oghere, mapuo ngwa agha ahụ. Ya mere, n'ịbụ onye na-eguzogide mgbape ahụ, ọtụtụ ọkụ ọkụ na-acha ọkụ na-adaba na di na nwunye ahụ. Nwa okorobịa ahụ gbara ọkụ ozugbo, ogwe aka nwa agbọghọ ahụ gbapụrụ n'ubu ya, ụkwụ ya ruo n'ikpere ya, ọkpụkpụ ya ruo n'ọgịrịga ya. Mma ahụ tiri mkpu ma laghachi azụ. Svetlana nyere iwu.
  - Kwado mweghachi cyber.
  Ahụ nwa agbọghọ ahụ (dị ka ndị ọzọ) enwebeghị protein ruo ogologo oge. Nke a bụ anụ ahụ pụrụ iche nwere hyperplasmic inclusions, ebe ndị mmadụ n'onwe ha na-akwado site na ike dị ukwuu. Ya mere, anụ ahụ, mgbe e merụrụ ahụ, malitere ịmalite nwayọọ nwayọọ. N'iji nwayọọ nwayọọ, usoro ahụ n'onwe ya na-ahụ anya na anya gba ọtọ, ọnụ ọgụgụ nke uto anụ ahụ bụ 0,8 centimeters kwa nkeji. Ma agha ahụ kpụ ọkụ n"ọnụ adịteghị aka, a na-agbakwa ngwa agha ahụ ọkụ n"ọtụtụ ebe ọzọ. Egbe abụọ gbapụrụ, ndị agha isii nwụrụ, gbaa otu nwa okorobịa ọkụ ọkara, otu nwa agbọghọ tụfuru isi na mkpịsị aka ya ruo nwa oge. N'ụzọ ọrụ ebube, anyị jisiri ike zere mgbawa nke shells ndị ahụ. Agbanyeghị, ụmụ okorobịa zara. Arthur n'onwe ya gbara ọsọ ọsọ, na-akụtu ụgbọ elu ọgụ nke oche atọ. Svetlana, ire ya toro ogologo, rachara nwoke ahụ na egbugbere ọnụ ya.
  - Megaquasar!
  - Ka anyị nwee mgbawa plasma hyperannihilation (oke mbibi)!
  Mgbọ ndị ọzọ gbagburu ụgbọ elu tetraplane abụọ, gbagbuokwa mgbọ atọ gbagburu onye mbibi ahụ. Mana ọ bụ n'oge ahụ ka ụgbọ mmiri ogbunigwe ahụ gbadoro egbe ya n'ebe ha nọ. Nwa okorobịa ahụ nwere mmetụta iku ume nke ọnwụ n'ihu ya, ajọ agadi nwanyị nke nwere scythe yiri egwu, Captain Arthur nyere iwu ahụ.
  - Nlaghachi azụ na-agbanwe agbanwe!
  Batrị ahụ laghachiri ọsọ ọsọ, mana ọ dị obere oge. Ọ dị ka oghere ahụ nọ na-afụ ụfụ, na hyperplasmic vortex wee gafee. Ihe egwu dị egwu sitere na ebili mmiri ike ndọda jidere batrị ahụ. Egbe egbe ise na ndị ọrụ iri na abụọ tụgharịrị ozugbo. Oké ebili mmiri tụfuru Arthur na ndị ọzọ azụ. Onye isi ụgbọ mmiri ahụ fefere, na-akụ isi ya na abs Svetlana. Na nke a siri ike:
  - Chei, ị bụ oghere ojii! - Nwa okorobịa ahụ tamuru.
  Nnukwu mgbawa gbara n'ime ihe agha ahụ. Ha na-esi n"elu ọla na-acha odo odo gbutuo dị ka ndagwurugwu, nke siri ike karịa titanium ugboro otu nde. Kedu ike dị egwu zoro ezo na hyperplasm, nke nwere ike ịmegharị kpakpando na imenyụ quasars. Mana nke a bụ naanị nke isii, nke asaa, na ihe ndị ọzọ na ọnọdụ okwu. Enwere ike nweta oke osimiri nke hyperplasm site na molekul ọ bụla. N'ụzọ doro anya (nke a adịbeghị maka ndị mmadụ), otu akụkụ nke elementrị ga-amụpụta ụwa dum. Ma ọ bụ mebie! Ndị a bụ ikike nke oke-Chineke nke hyperplasm.
  Batrị ahụ na-agafe n'akụkụ ọdịda na-agbanwe agbanwe, onye agha na-agbanye ala site na ike adịghị ike nke inertia. Mgbe ahụ, a na-ahapụ mmiri ahụ ma batrị ga-emepe ọkụ ọzọ naanị n'ebe dị iche na oghere.
  Arthur nyere iwu:
  - Jiri warara dị warara tie, gbanwee egbe na ọnọdụ agịga.
  Ebe ọ bụ na agbanyụrụ kọmputa ndị ahụ, a ga-eji aka mee nke a. Na-ahazi nnyefe nke hyperplasma site na iji ịgbà. Ma ime ihe dị otú a adịghịdị mfe; ihe na-azọpụta anyị bụ na usoro ọzụzụ ahụ na-enyekwa maka ike majeure a. Ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ na-anagide nsogbu a na ọnọdụ akpaaka. Arthur na-achọ ụgbọ mmiri ogbunigwe, na-eji obere ụzọ agba egbe. A na-anụ ụda kacha dị gịrịgịrị nke oghere ahụ mebiri emebi, ụgbọ mmiri ahụ na-adọwa n'ime iberibe. N'ikpe ikpe site na ike nke mgbawa ahụ, mgbawa ngwa agha na-eme. Ebe ìhè na-ebibi ụgbọ ala. Ebibikwara ụgbọ elu tetraplane ahụ; nwa agbọghọ ahụ gbara égbè ziri ezi.
  Nku ndị ahụ na-efepụ iche iche, ma n'otu oge ahụ ọdụ na-enwu ọkụ na-atụgharị na oghere.
  Brigantine onye iro na-enweta mmebi ọzọ, mana ọ na-aza salvos buru ibu. Otu iyi na-abanye n'ime mgbawa ahụ, tụpụrụ nwa agbọghọ ahụ n'akụkụ, na-ekpughe ara ọla edo nwere ọnụ ọnụ na-acha uhie uhie.
  Artem kwuru:
  - Ị hụrụ otú ọ dị mma! Chernodyrno!
  Svetlana mara nwoke ahụ ụra n'ikpere:
  - Jide ka iji! Welie nwoke knight gị elu!
  Brigantine nke yiri dobe nke nwere volleys bristled. igirigi na-egbuke egbuke nke hyperplasm na-efesa n'ime ebe a na-alụ ọgụ.
  Arthur kwuru:
  - Afụ ọnụ!
  Otu ụgbọ mmiri siri n'akụkụ pụta, n'otu oge ahụ batrị agbata obi gbawara. Ọ dị ka ụmụ okorobịa ahụ enweghị ihu ọma; ha sụrụ ngọngọ n'elu rọketi dị arọ ma ọ bụ ubi Vibro nke gbajiri ọla kacha adịgide adịgide.
  Nwa okorobịa ahụ gbalịrị ịgbagọ ikpo okwu iji lanarị mwakpo dị otú ahụ. Mana ndị mmegide bụkwa ndị ọkachamara dị elu bụ ndị gụsịrị akwụkwọ n'ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu ụlọ akwụkwọ.
  Ebibiri egbe egbe tempropreon. E kewara ya ka ọ bụrụ ikpo akụkụ na-egbuke egbuke. A tụpụrụ nwa agbọghọ ahụ na nwata nwoke ahụ na-ejere égbè ahụ azụ dị ka à ga-asị na a kụrụ ụsụ. Ha dara n'ihe agha ahụ, gbatịa ntakịrị, na-ama jijiji n'ahụ ha na-agbanwe agbanwe.
  Arthur nwere mmetụta oyi n'ime olulu nke afọ ya. Njupụta nke mgbawa plasma nke ndị iro kasiri ike, ọ dịkwa ka a adọtala ndị agha ọhụrụ n'agha ahụ. Dị ka ihe atụ, ultra-agha n'onwe ya hà ka asteroid dị mma, na ọdịdị nke nnukwu mma agha, nke e ji ihe ndị na-emitter kpụ ọkụ n'ọnụ, na-emepụta ụdị ụgbọ elu hyperplasmic bara ụba. Ihe gbagoro agbagọ, nke gbagọrọ agbagọ n'ụdị ngwakọ nke nwa bebi akwụ na accordion, dara n'ụgbọ mmiri nke nnukwu Russia. Iyi ndị ọzọ nke mbibi zọpịara ikpo okwu ogbunigwe anọ yiri anya mmiri.
  Artyom gbalịkwara ọzọ ime ihe mgbochi, mana n'ihi mmebi dị oke njọ, ọsọ batrị belatara.
  Svetlana n'onwe ya merụrụ ahụ nke ukwuu, tụfuo ogwe aka ya:
  - Ọ na-ewute ma! - O kwuru. - Ọ bụ ihe nwute na m mebiri ụdị etemeete dị otú ahụ!
  Enyi ya were were sụọ:
  - Ịla ebe ọzọ, ọbụna n'ọnọdụ nke ịmaliteghachi, na-emepụta nsogbu na orgasm.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji egwu egwu egwu:
  - Ihe a rụrụ arụ, m ga-eziga gị n'ụlọ ikpe.
  Artem kwuru nke ọma:
  - Ka anyị jiri nkwanye ùgwù nwụọ! Comrades na ogwe aka!
  Ihe siiri nwa okorobịa ahụ ike. Ugbu a batrị ahụ nọ n'ọnụ ọnụ mma. Ikpo okwu kewara, ụmụ agbọghọ na-eti mkpu.
  - egwu egwu nke ogo mbụ.
  Ọkwa nke mgbapụta ike dara ngwa ngwa. Egbe ndị ahụ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ kpamkpam enweghị ike ịgba ọkụ. Arthur wepụrụ ịgbà ahụ, nnukwu afụ plasma si na gbọmgbọm ahụ fepụ, na-egbuke egbuke na agba niile nke egwurugwu, ọ gbawara n'ebe na-adịghị anya site na egbe.
  - Zilch! Ụgwọ ahụ agwụla! - Arthur kwubiri. - Ọ dị naanị otu ihe fọdụrụ!
  Onye agha Rọshịa ji obi ike nwụọ,
  Ịnwụ maka ala nna bụ ihe ùgwù!
  Mma agha nke akara aka na-egbuke egbuke n'elu ya dị ka ụzarị ọkụ;
  Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ kụgbuo ebule ahụ - gụọ ekpere n'otu ntabi anya!
  N'ịbụ onye jiri aka gbanye ngwa ngwa mmanye, ihe mberede supermatrix, ọ tụpụrụ naanị site n'enyemaka nke ụgbọ elu hyperphoton. N'ebe a, dabere na chioma gị na ebumnuche, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe agaghị ekwe omume. Ọ gwụla ma ị na-eji nkà nke onye dibịa afa (ebe a, onye ọ bụla nwere ikike dị iche iche, ma ọkwa dị iche iche; site n'enyemaka nke kọmputa, ha amụtala ịchịkwa mkpụrụ ndụ ihe nketa iji mụbaa ikike na oke oke). N'ikpeazụ, nwa okorobịa ahụ mara enyi ya aka ma dọta ya n'ebe ọ nọ. Egbugbere ọnụ enweghị oge ijikọ ọnụ na nsusu ọnụ; n'ihi oke agha nke nnukwu agha, nwa okorobịa ahụ, nwa agbọghọ ahụ na iri na abụọ ndị ọzọ na-eto eto na-apụ n'anya na ọkụ hyperplasmic. Ụgbọ agha ahụ n'onwe ya tụfuru mgbọ abụọ na-agbagharị agbagharị ma mee ka mmegharị ya na-enweghị atụ kwụsịlata.
  Captain nke ọkwa mbụ Andrei Lisovsky ṅụrụ:
  - Ezi ụmụ nwoke bụ ndị na-ekpochapụ. Ọ bụghị ihe efu karịa nke m!
  Onye osote ya, Klara Novik, jụrụ:
  - Gịnị mere ụmụ okorobịa, ma eleghị anya, e nwere ụmụ agbọghọ ebe ahụ. A sị ka e kwuwe, e nwere ọtụtụ ndị inyom na ndị agha karịa ụmụ nwoke. Nnukwu ara - agbapụ nke ọma!
  - Ma ọ bụghị n'etiti ndị isi iwu echelons.
  - Agaghị m ekwu nke ahụ, ọ gwụla ma anyị ewere ndị ọchịchị na ndị isi agha nke oge gara aga kpọlitere n'ọnwụ! - Onye isi kpakpando itoolu kwuru.
  (Nwa agbọghọ ahụ chere ihe ga-eme ma ọ bụrụ na a ga-akpọlite Malyuta Skuratov n'ọnwụ), n'ihi na n'okwu a, ihe omume ya na onye isi ụlọ ọrụ n'ozuzu ga-abụ ntaramahụhụ. Gịnị kpatara? Nwoke ahụ na-ezu ohi, chọrọ ịzụta mbara ala na ndị ohu ma nyefee ndị agha akụ na ụba. Ọzọkwa, ọ ree ọbụna fiki mgbape maka steeti satịlaịtị na-emepebeghị emepe. N'ozuzu, eluigwe na ala dị nnọọ ukwuu na sextillions nke kpakpando na mbara ala, nke ọtụtụ n'ime ha ahụtụbeghị ndị mmadụ. N'ezie, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ obodo niile mepere emepe ka Russia meriri, mana enwere obere ihe dị iche iche a na-achịkwaghị achịkwa, ụdị cosmomafia. Ụfọdụ ndị ọchịagha achọghị ịma irite uru na nke a. N'ezie, na ọkwa kachasị elu nke nkà na ụzụ ugbu a, ọ ga-ekwe omume ịchịkwa nzọụkwụ ọ bụla na echiche nke mmadụ, ma ... chọkwara ndị ọrụ rụrụ arụ iji dozie nsogbu ụfọdụ. A sị ka e kwuwe, ndị eze Bekee, na ọbụna ndị eze Russia, dị ka Ivan the Terrible, adịghị elelị ịmalite ọrụ nke ndị na-ahụ maka onwe ha - ndị omekome okike.
  Ya mere, ruo n'ókè ụfọdụ, a na-ahapụ mafia ka ọ na-arụ ọrụ n'ụdị agbaji: maka oge a, maka oge a! Nke a anaghị egbochi agha ma ọlị.
  Ma ugbu a, mgbe ọtụtụ puku ụgbọ mmiri ndị na-eyi egwu na-agbawa kwa sekọnd, ọtụtụ nde mmadụ na-anwụkwa, mmadụ na-agụta uru ya.
  Konstantin Rokossovsky na-ahụ ka ndị agha ya ji nke nta nke nta na-amanye ndị iro n'ọnọdụ ọjọọ, n'agbanyeghị na ndị iro niile nwere nkà. Agbanyeghị, ka ọ dị ugbu a akụkụ abụọ ahụ na-ata ahụhụ dịka mfu nha anya na ọ nwebeghị otu nnukwu ite. Otú ọ dị, nke a siri ike na njem ndị dị otú ahụ nke starships. Echiche na-ebilite, gịnị kpatara ndị dibịa afa na-ala azụ? N'ọkwa ọzọ, nnukwu agha anwansi na-achọ ịmalite. N'ime ya, ike nke ụgbọ elu paranormal ga-agbasi mbọ ike na nnabata dị egwu nke ikpochapụ.
  Marshal Ver-Var tụpụtara ngwakọ nke boar na frog na Rokossovsky.
  "Echere m na ọ bụ oge iji mee ka ihe nchekwa dị na ya rụọ ọrụ, na-eziga ya na nkwụsị miri emi nke ahịrị ndị bụ isi." Mgbe ahụ, ọ ga-ahụ onwe ya kpọmkwem n'azụ Alexander na-ezu ike. Ọkụ dị ike n'azụ ga-esochi, nke ga-emecha mmeri nke onye iro.
  Starfleet Hypermarshal Rokossovsky nwere obi abụọ:
  - Na-ebute isi nchekwa n'agha mgbe a na-amaghị ihe onye iro na-eme na ihe o nwere bụ, ikwu nke kacha nta, ịgba chaa chaa!
  Nwa nwanyị elf, bụkwa onye marshal, kwuru:
  - Ọ bụrụ na mgbawa dị na dam nke ndị iro, a ga-ebibi ya ozugbo enwere ike. Ma ọ bụghị ya, a ga-emechi ya. Anyị agaghị echefu ohere anyị n'ọnọdụ ọ bụla. Ọ dị mkpa ịnye iwu ka ịkwaga ebe nchekwa ozugbo, tupu nkwalite abịarute onye iro ahụ.
  Rokossovsky gbarụrụ agbarụ, mana ọ nwere nnukwu uru n'oge a ma ọ ga-ekwe omume ịhapụ ohere ya nke imeri. Hypermarshal kwupụtara:
  - Bugharịa ike iku ma ziga ya n'ụzọ 98-79-32. Ọ bụ m ka m buru ụzọ buo ụzọ a.
  Ver-Var tụrụ aro:
  -Ka anyị otu unit na aka nri flank, mgbe ahụ, anyị ga-enwe nnukwu cauldron tupu onye iro tụgharịa.
  Rokossovsky kwuru, sị:
  - Tụba ngalaba inyeaka n'agha! Mezue mmegharị ahụ n'akụkụ.
  Elf kwuru:
  - Ị nwere ike izipu usoro n'uche! Telepathic ife! Etikwala mkpu!
  Ihere mere Rokossovsky:
  - Ndo, nke a bụ omume kemgbe agha ahụ.
  Super Marshal Masha Podzemnaya nyere iwu ebe nchekwa ahụ. Nwatakịrị nwanyị mara mma, nke ka dị obere maka ọkwá dị elu dị otú ahụ, nke nwere ntutu na-acha ọkụ na anya na-ere ọkụ, o tinyere ebe nchekwa dị ike nke nde kpakpando iri ise na otu ijeri na ọkara ndị agha tetraplane. N'ụbọchị a, Masha mere ememe ncheta afọ iri ise ya kpọmkwem - site na ụkpụrụ nke mmepeanya nke oge a nke na-amaghị agadi: ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nwata. N'otu oge, nwa agbọghọ a bụ otu n'ime nde ndị a họọrọ. Hyperelectronics ahọpụtara kwa afọ narị puku ise n'ime ụmụ nwoke nwere onyinye mkpụrụ ndụ ihe nketa na narị puku ise nke ụmụ agbọghọ kacha mma. Malite n'oge ha bụ nwa ọhụrụ, a zụrụ ha nke ọma, zụọ ha, ma nyekwa ha ọrụ ike. Malite n'afọ abụọ, ha na-ele ule multi-level ugboro atọ n'afọ, malite na afọ iri, ha na-anwale ule ugboro anọ n'afọ, site na afọ iri abụọ na isii. Na iri atọ na atọ, naanị otu onye n'ime otu nde ghọrọ Emperor nke Holy Russia. Na Great Russia, usoro yiri nke ahụ, eluigwe na ụwa abụọ yiri ya fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nke ukwuu! Eze ukwu ahụ hiwere isi ụlọ ọrụ nke Iwu Kasị Elu, nke gụnyere ndị nnọchiteanya isii kacha nwee onyinye sitere na nde mmadụ a họọrọ na ndị nweere onwe ha isii, bụ́ ndị eze ukwu n"onwe ya tinyere n"ọchịchị. Ndị a nwere ike ịbụ ma ndị mere onwe ha iche n"agha ma ndị ọchịagha a kpọlitere n"ọnwụ n"oge gara aga.
  Ma, Otú ọ dị, họọrọ nanị inye iwu na ịwakpo, na-etinye ndụ ya n'ihe ize ndụ na usoro ahụ. Nwatakịrị nwanyị ahụ, dị ka onye ọchịagha nwere nkà, ewepụghị na ndị agha zoro ezo na-echere ya n'ihu. A na-efesa obere ndị na-enyocha ihe, ụfọdụ ndị nwere obere micron, n'ime ọwara na ọwa mmiri ndọda. Ha na-achọ obere mgbape na mbara igwe, nyochaa oghere ndị na-adịghị ahụ anya iji gbochie ndị iro na-ezo n'azụ ogige mkpuchi ma ọ bụ ịgbapụ n'etiti oge. Karịsịa, site n'enyemaka nke teknụzụ, ị nwere ike ịkwaga starship, ma ọ bụ ọbụna otu squadron dum, otu puku nke abụọ nke abụọ n'ime oge gara aga na onye nledo kachasị elu agaghị achọpụta ya, mgbe ahụ, armada na-awụpụ. N'ezie, na nke a, squadron nwere ike ịrara ya nye site na ọnụnọ nke anwansi na mbara igwe. Enwekwara nhọrọ nke ịbanye otu akụkụ, ma ọ bụ ọbụna mwepu oghere, ma ọbụna nke a nwere ike ịchọpụta. N'ebe a, a gaghị azọpụta ndị iro ọbụna site na nha nha.
  Starships na-agagharị n'ụdị diamond, nke kachasị ike ma chekwaa na ọnụ ọnụ, na-adị ọkụ na nsọtụ. Obere n'ihu bụ igwe ojii tetraplanes; ha na-arụkwa ọrụ nyocha. Ụgbọ mmiri ụfọdụ dị iche na nke yiri anya mmiri ndị Russia. Ndị a bụ arịa ndị mmekọ, agbụrụ dị iche iche, na-adịkarị azụ karịa ụmụ mmadụ. N'ebe a ụdị ụgbọ mmiri nwere ike ịma mma, n'ụdị cheesecakes dị iche iche, pretzels, squirrels, bunnies, na azụ. Ụfọdụ na-eji ụgbọ mmiri kpakpando eme ihe n'ụdị mma, ngwá ọrụ ndị a gbagọziri agbagọ nke mmekpa ahụ́, ma ọ bụ, n'aka nke ọzọ, ihe egwuregwu ụmụaka oge ochie. N'ezie, ngwá agha ndị ahụ adịghị ike, karịsịa ndị Russia. Starship nke ọ bụla nwere akara nke ya; ụfọdụ ndị ọbịa na-ahọrọ okpokoro isi na ọkpụkpụ, ihe e kere eke ngwakọ. Ugbu a ebili mmiri nke ụgbọ mmiri na-eme ka ọ bụrụ ihe na-adịghị ahụ anya. Ha tụgharịrị na mkpuchi, arịa ndị ọbịa na-anwa ịzobe n'okpuru mkpuchi nke ụgbọ mmiri Russia. N'èzí, ọ dị ka nkume ndị dị n'ime acid; ha na-agbaze nwayọọ nwayọọ, na-ahapụ ígwé ojii.
  Masha n'okpuruala maara na mwakpo sitere n'azụ agaghị abụ ihe ijuanya nye onye mmegide ya nwere ahụmahụ, Otú ọ dị, ọ ghọtara na Alexander Onye Ukwu nwere mmasị na ya aghaghị iji nke a mee ihe. Ugbu a ndị agha ya sụrụ ngọngọ na ebe mbụ siri ike. Ekwesịrị ikpuchi ya n'otu ntabi anya. Nnukwu njupụta nke ọkụ dakwasịrị ndị iro.
  Onye ọchịagha Orc nke batrị ahụ jisiri ike were naanị otu volley zaghachi wee nwụọ ọnwụ nke obi ike.
  - Maka ebube nke Great Russia! - Orc tiri mkpu. Nwatakịrị nwanyị ahụ - Kablis (ngwakọta nke boar na fox) jisiri ike wụpụ site na iji modul nnapụta, mana ire nke ike ndọda kpuchiri ya wee gbasaa ya.
  Mgbe nke a gasịrị, armada dobere gbatịpụrụ ntakịrị ka agwọ. Mgbochi nke gburugburu ebe obibi mụbara, n'ime oghere nke oghere interuniversal, iberibe akụkụ nke akụkụ na-egbuke egbuke. Masha ghọtara na nke a ga-emepụta nsogbu n'ọnọdụ nke mgbagha, ma nye iwu ka e belata ngwa ngwa ngwa ngwa ka nyocha wee nwee oge iji hazie data niile ma nyochaa ọnọdụ nke oghere. A sị ka e kwuwe, ọnyà ndị kasị dị aghụghọ bụ ndị anwansi! Ha kacha sie ike ịchọpụta, n'ihi na ka onye mgbaasị na-esikwu ike, ka ọ na-agbanwe onwe ya nke ọma.
  Dwarf DJ, nke nwere egbugbere ọnụ, tụrụ aro:
  - Akpacharala anya. Anyị ga-atụ uche oge, onye iro ga-alaghachi azụ ma ọ bụ nweta nkwado. Ịkwụsị nwayọọ nwayọọ bụ ihe efu!
  Masha jụrụ kpamkpam:
  - Akpachara anya onye ọchịagha dị ka mkpịsị aka na aka, ihe dị mkpa, mana ọ nweghị ike dochie ndị ọzọ! Yabụ hụ ma ọ naghị arụ ọrụ.
  N'ezie, otu n'ime ọnyà anwansi rụrụ ọrụ. Ụgbọ mmiri iri na abuo, gụnyere otu ụgbọ agha, gbanwere paramita ha wee kpụọ dị ka iko. Mgbe nke ahụ gasịrị, ha dara n'okpuru mmetụta nke esemokwu.
  - Magi-egwu! - Masha tiri mkpu na mkpu. - I gwakwara anyị ka anyị gaa n'ihu ozugbo!
  gnome zara nke ọma:
  - Ọnwụ bụ ihe a na-apụghị izere ezere na agha! N'ihi na enwere kpakpando iri na abụọ, ọ baghị uru ịtọgharịa oge achọrọ maka ịtụfu!
  - N'ezie, gịnị bụ ọnwụ nke ọtụtụ nde ndị agha! - Onye agha ahụ were iwe.
  - Ma ọtụtụ ijeri ga-anwụ! Ha ga-anwụrịrị ma nwụọ n'oge agha ahụ. Ya mere, ka anyị bịaruo nso!
  Masha tụnyere arụmụka ahụ wee mee mkpebi ozugbo (o nwere uche na-agbanwe agbanwe nke nwa agbọghọ nke ọganihu).
  - M na-enye ka ọ mee ngwangwa sharply!
  Armada ahụ gbakọtara, agbanyere injin ndị ọzọ, ndị reactors na-ewepụta teratons nke ume, mana nguzogide na-arụ ọrụ nke gburugburu ebe obibi belatara mmegharị ahụ.
  Masha hụrụ na akụkụ nke ụgbọ mmiri ahụ na-ama jijiji site na esemokwu na-enwetụbeghị ụdị ya, hyperalloy na-ama jijiji, na-achọ ịgbawa. Nwatakịrị nwanyị ahụ nyere iwu:
  - Hapụ radieshon n'ọkwa iri asaa na asaa, ịkwesịrị ime ka oghere ahụ dị nro ma kewaa iberibe akụkụ ndị gbara agba.
  Nnukwu ụgbọ mmiri ndị ahụ yiri ka ekpuchiri ya na ikuku, ọtụtụ ndị emitters na-agbapụ, na-anwa ịkụda mgbanaka na esemokwu niile nke oghere.
  N'etiti agha ahụ, ọtụtụ puku ụgbọ mmiri na-agbawa kwa sekọnd, ọtụtụ irighiri ihe na-ekusa ihe niile na-abịarute kpakpando. Ugbu a nnukwu ultra-dreadnoughts abụọ gbakọtara wee malite ịdaba na kpakpando emerald. Nnukwu ihe mgbochi yiri otu puku kilomita dara n'elu, ndị a ma ama na-arị elu ozugbo, na-ejide tetralet iri ise na petals ha na-ere ọkụ.
  Rokossovsky kwuru na afọ ojuju:
  - Nguzogide ndị iro na-ada! O yikarịrị ka ọ na-echebu banyere izere mbibi zuru ezu. N'okwu a, gee ntị n'usoro m!
  Hypermarshal kwupụtara:
  -Masha! Mee ngwa ngwa dị ka o kwere mee wee gaa n'azụ! Ịkwesịrị ịkụ ọkpọ na azụ isi.
  Nwata nwanyi zara:
  - Ana m eme ihe niile m nwere ike ime!
  Iji kwado okwu ya, ụgbọ mmiri iri na abụọ ọzọ sụrụ ngọngọ na ọnyà anwansi. Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọkara nde ndị agha ghọrọ ude na-egbu egbu na ihe na-esi ísì ụtọ na-ekpokọta n'ime oghere.
  - See hụrụ, ndị iro ejirila akọ gwupụta ụzọ niile!
  - Anyị enwetaghị mfu dị otú ahụ! Ka anyị mee ngwa ngwa! Wepụ ihe niile ị na-echekwa, a na m enye gị nkeji iri atọ ọzọ ka iru ebe mmalite.
  Iri sekọnd iri atọ dị ntakịrị karịa sekọnd iri isii na atọ. Masha ṅụrụ iyi na ya agaghị ekwe ka ọ nọrọ ọdụ.
  Alegzanda Onye Ukwu sụrụ ndị agha ya dị ka onye na-akpa nkata boa. Ọ natara ọkwa: nkwalite na-abịa. Tụkwasị na nke ahụ, o chere na ha na-abịa n'azụ ya. Enwere naanị ohere abụọ fọdụrụ. Ma ọ bụ mgbagha ọsọ ọsọ iji zọpụta ndị agha, ma ọ bụ kewaa ndị agha, nke yiri igbu onwe ya. Onye ọchịagha nwere ahụmahụ, n'ịtụle ohere, họọrọ nke mbụ: na interuniversal oghere, ọ dịghị usoro ndị mmadụ ma ọ bụ ụlọ ọrụ mmepụta ihe, nke pụtara na ọ nwere ike ịlaghachi azụ n'ebughị ihe ọ bụla n'àjà. Kedu ihe a na-akpọ ya nke ọma: ịlaghachi azụ.
  Alexander Onye Ukwu nyere iwu n'ụzọ doro anya, na-ezipụ mkpali telepathic:
  - Ana m ekwupụta mbugharị!
  Ọtụtụ ụgbọ mmiri kpakpando na ọdụ ụgbọ ala, na-ehulata na spirals dị mgbagwoju anya, malitere ịpụ ngwa ngwa. Oké osimiri na-egbuke egbuke na ọkụ na-adịghị agwụ agwụ malitere ịbanye n'akụkụ ọnụ ụzọ Fox. Alexander n'onwe ya, megidere ndụmọdụ nke ndị ọkachamara, lụrụ ọgụ na oke ya, na-etinye ndụ ya n'ihe ize ndụ. Ya onwe ya zigara hyperpulse site na etiti egbe ala, na-arụ ọrụ na ụkpụrụ nke oghere oghere. Hyperpulse na-ata n'ime oghere ọkara oghere, na-agbaji site na nchekwa matrix nke radieshon dị iche iche wee banye n'ime ngwa agha. Otu obere ụgbọ mmiri ga-efepụ iche, nnukwu ga-enweta oghere dị egwu. Ihe ọghọm nke ngwá agha bụ ezughị oke ọkụ ọkụ, yana eziokwu ahụ bụ na mkpali n'onwe ya dị mfe ịkụda ma ọ bụrụ na ọ na-ekpo ọkụ.
  Ya mere, ọ dị mfe iziga ya n'ahịrị kwụ ọtọ, mana nke a chọrọ ebumnuche nwere nkà. Ebe Alexander malitere ịgba onwe ya. Nke a nwere ike ịbụ ihie ụzọ, ebe ọ bụ na o nweghị ebe nchekwa mkpụrụ ndụ ihe nketa nke ịgbapụ ngwá agha dị iche iche. Ma n'ihi ihe ụfọdụ, ebumnobi anụ ọhịa nke dike ahụ emeghị ka ọ daa mbà. Ihe ọkụkụ ndị a na-emekarị, naanị egbe egbe ụgbọ mmiri na-agba ọsọ adịghị ike nke ukwuu. Ma ọ dịghị onye jisiri ike banye n'ụgbọ mmiri Macedonia. O yiri ka ọ nọ n'okpuru ọgwụ - mana gịnị kpatara o ji dị ka ọ dị! Ọtụtụ narị ndị dibịa afa, gụnyere elves na firibids (ihe e kere eke na-ebi n'ime kpakpando), gwara ụgbọ mmiri ahụ, na-agbanwe echiche nke ihe gbasara nke puru omume nke na ọ bụghị ọbụna ngwa agha kachasị mma nwere ike ịkụ.
  Mana ọ ka ga-alaghachi azụ, jiri nwayọ na-akwado ụzọ Fox Gate.
  Vladimir Kashalotov nwetara ọtụtụ mmerụ ahụ dị njọ mgbe ọ gafesịrị ihe egwu na-enweghị atụ na labyrinths nke asteroid. N'ikpeazụ ọ fega n'elu. Nwa okorobịa ahụ dara ogbenye hụrụ na ndị agha ya adịlarị n'ebe dị anya, Russia dị nsọ abanyelarị nke ukwuu ma mebie nhazi nke Alexander the Great. Ugbu a, ọ bụ naanị otu ihe fọdụrụ ime, ịlaghachi na nke anyị, na-atụ anya na a gaghị ahụ obere ọgụ dị otú ahụ na ọgba aghara nke agha ahụ.
  Warrior ka dị nnọọ obere: naanị iri na anọ cycles, ma ndammana ọ maara niile usoro nke camouflage na ụkpụrụ nke lanarị na onye iro n'azụ ọnọdụ. Nke mbụ, ị nwere ike ịgbalị itinye onwe gị na ndị agha iro. Ha fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu, otu asụsụ Russian, otu ihu Slavic kachasị, nwere ntutu isi. Ma microchips dị n'ime ahụ ga-enye ya ozugbo. Onye agha ọ bụla nwere ọtụtụ nde obere - ihe na-erughị otu puku micron, nke nwere mkpụrụ ndụ kọmputa nke ọ bụla. Ee e, ọ gaghị ekwe omume ịbanye, ndị nledo na ọnọdụ nke mkpokọta electronization na-azụ pụrụ iche site na iji mmemme kachasị mgbagwoju anya.
  Nwa nwoke ahụ kpebiri na ọ ga-aka mma ka ya dinara ala? Lee ịkwaga! Mana enwere echiche ka mma. Ọ ga-anwale ya, ikekwe ọ ga-arụ ọrụ?
  . ISI NKE 2.
  Mirabela Snow White bụ nwa agbọghọ nwere oke onyinye. Ọ bụghị maka ihe ọ bụla na ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ozugbo, site na ụbụrụ cyber, ndị nyocha kọmputa na-ahọrọ ya dị ka otu n'ime nde ndị a họọrọ. N'ezie, ọ bụ ezie na ọ bụghị nnukwu ohere ịghọ onye ndú - Emperor nke Svyatorossia. Dị ka iwu na-adịghị ekwu okwu: nwa nwoke na-achị maka otu okwu, mgbe ahụ, nwa agbọghọ na-achị mgbe niile. Mgbe nwa agbọghọ ahụ gasịrị, nwa nwoke ọzọ. Otu a ka ọ dị ruo mgbe ebighị ebi. Nwanyị na nwoke, n'ịbụ ndị dị iche na ọdịdị, ekwela ka Alaeze Ukwu Russia banye n'ime apiti nke usoro ọrụ ọchịchị ma gbochie ụmụ mmadụ ịla n'iyi ya: ọchịchọ maka ike na ọganihu. A na-ekenye otu nde pụrụ iche kwa afọ, ọ bụrụgodị na ọ dịghị mkpa ka e dochie eze ukwu ahụ, n'ihi na e nwere ọnụ ọgụgụ buru ibu nke ndị isi n'ọkwá dị ala, dị ka satraps nke metagalaxies ma ọ bụ ụyọkọ kpakpando. Otú ọ dị, e nwere ọtụtụ ijeri ụyọkọ kpakpando na mbara igwe na, dị ka a na-achị, ahọpụtara "millionaires" na-enweta ọkwá dị elu. Ha na-arụkwa ọrụ nke ọma na ndị agha na-arụsi ọrụ ike. Afọ Mirabela ezughị oke maka nne eze nwanyị: (na-emekarị nke a na-eme otu ugboro n'afọ iri atọ na atọ), ma ọ ga-eme n'ọdịnihu na-adabere na ọkwa kachasị elu na ụwa niile, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ alaeze na-adịghị agwụ agwụ. Kedu ka o siri mee na ewepụrụ ya na nde mmadụ a họọrọ? Na ịrị elu nke ọrụ gị ngwa ngwa wee banye n'ọgbụgbọ? N'ime alaeze ukwu nke cybernetic, ndị isi na-achịkwa ngwa elektrọnik dị ike nwere nnukwu ike. Karịsịa, ndị na-enyocha nde ndị a họọrọ, ha, n'aka nke ya, na-achịkwa ụlọ ọrụ ọgụgụ isi dị iche iche. Otu nwere ike iche ihe dị ukwuu ike ngalaba nke Love and Life, Honor and Rights, Defense of the Throne, electronic control na ndị ọzọ nwere.
  Enwere ọrụ ọgụgụ isi iri na abụọ na mkpokọta, nke ọ bụla n'ime ha na-achịkwa nke ọzọ. N'ọnọdụ a, asọmpi ahụike n'etiti ngalaba dị mma maka ihe kpatara ya! Mgba mgba dị ka ìhè anya, ọ nwere ike ịgwụ ike, mana ahụhụ ga-adịrị mmadụ ma ọ bụrụ na ọ ga-apụ kpamkpam! N'otu oge ahụ, a na-alụ ọgụ megide ndị na-agba ọsọ. N'ozuzu, HyperInternet aghọwo oke egwu n'ihi agha dị iche iche. E nwekwara ndị hackers-saboteurs na ndị metụtara mafia mpaghara na ndị ọbịa na-arọ nrọ nke ịkwụsị ọchịchị ụmụ mmadụ. Enwere ọgụ na-enweghị obi ebere megide ndị na-egwu hackers, nke ndị mmadụ pụrụ iche na-enyocha ya na mmemme nchekwa dị ike. HyperInternet n'onwe ya (ọ na-arụ ọrụ na oghere multi-kinesis, ebe akụkụ niile dị ka loops na ákwà, ike na ihe na-apụ n'anya ma na-atụfu ya ozugbo ọtụtụ ijeri parsecs nke ntinye. Ọsọ nke nnyefe ozi na-abịaru nso na-enweghị ngwụcha, ma ihe na-aghọ ọkara anụ ahụ. Ọbụlagodi oge n'otu akụkụ nke ihe ahụ na-eji nwayọ nwayọ, na nke ọzọ ọ na-eme ngwa ngwa, na nke atọ ọ na-agbaghachi azụ! mana ọ ka njọ karịa n'ogo. akụkụ, na ụkwụ niile bụ otu narị, na ọbụna na a nta nke nta, ndị mmadụ Ọdịdị disintegrates na nkewa nke abụọ mgbe uru nke multikinesis, nakwa dị ka starships Ma eleghị anya site n'oge ruo n'oge, ọ bụghị nanị na ozi ma ọ bụ kpokọtara aga ga-enwe ike. na-aga n'ime ya) kwa oge na mgbe ahụ, a na-ekpochapụ ha, ma ndị iro, dị ka a na-achị, na-atụba na mmemme sabotage, nje virus, boa constrictors, worms, dragons, blots na ụdị ndị ọzọ na-eme ka ọrụ nke nkwukọrịta na nkwurịta okwu niile siri ike dị ka ihe siri ike. kwere omume. Dị ka o kwesịrị ịdị, a naghị emechi usoro ndị ahụ, na-emegharị ma na-achịkwa mgbe niile. Ma ọ bụrụ na onye ọrụ ahụ bụkwa ọkachamara, mgbe ahụ ọ nwere ike ịba uru n'ihe ize ndụ ahụ. Abram Khinshtein, otu n'ime nde ndị a họọrọ nke na-achịkwa ule na, na mgbakwunye, onye mgbaasị dị ike, chọrọ ka Mirabela na-acha odo odo, mgbe ahụ ka bụ nwa dị nwayọọ n'èzí, iji mezuo arịrịọ ya.
  Nke bụ eziokwu bụ na nwa agbọghọ ahụ nwere ikike dị egwu ịchịkwa kọmputa, ọ bụ ihe dị ka hypnosis electronic na telepathy. Ọ dị ka a ga-asị na ọ bụ onye na-achị ụwa. Ya mere, gịnị ma ị were uru nke a mee ihe? Karịsịa, iji nye ụfọdụ ndị na-achọ nwa nwoke akara kacha elu, nke ị nwere ike nweta nnukwu ego n'aka ụlọ ọrụ. Ma ọ bụ budata akụkụ nke ego ahụ site na faịlụ eletrọnịkị. Ma ọ bụ gbalịa ire ọtụtụ mbara ala iri na abụọ nye ụlọ ọrụ shei. Naanị ihe niile a na-enyocha site na ngwá electronic, nke ị na-enweghị ike ime ka ọ kwenye, ma mgbe ụfọdụ ị nwere ike ịghọgbu. Ihe kachasị sie ike bụ ịgafe ngọngọ ngwanrọ nke ọrụ pụrụ iche, enwere ọtụtụ nde ọkwa nchekwa dị iche iche. Ma nwa agbọghọ ahụ nwere ike ime ka ngwá electronic kwenye nke ukwuu na mmemme ndị na-ahụ maka nchebe kachasị ike ga-ahapụ aha njirimara ahụ. Ihe pụrụ iche ma ka na-aghọtachaghị nke ọma. Tụkwasị na nke ahụ, nwa agbọghọ ahụ enwebeghị ike ịchịkwa ikike ya n'ụzọ zuru ezu; ha gosipụtara onwe ha na ọchịchọ ụfọdụ nke kpakpando, mgbe a haziri ụyọkọ kpakpando n'ime ihe mgbagwoju anya na-enweghị nghọta. Abram Khinshtein, onye aghụghọ, onye aghụghọ na onye nwere nkà, jisiri ike, site n'enyemaka nke ndị na-eso ya na-emekọrịta ihe, iji mee ka ihe ntanetị nke cyber nke kwesịrị ịghọgbu kọmputa hyperplasmic dị ike. Ugbu a, iji mepụta ojoro ahụ ma dochie ngọngọ data ahụ, naanị ihe fọdụrụ bụ itinye ụra nwa oge na mmemme izugbe emebere iji gbochie ndị na-agba ọsọ nledo. Tụkwasị na nke ahụ, a ghaghị ghọgbuo nwa agbọghọ ahụ, ebe ọ bụ na o doro anya na ọ gaghị aghọta nke ọma na ụdị aghụghọ dị otú ahụ. Naanị otu esi eme nke a, n'ihi na Mirabela Snow White, n'agbanyeghị afọ ndụ ya, bụ otu n'ime nde ndị a họọrọ.
  Ma uche ndị Juu dị aghụghọ n"ihi ajọ omume! Mirabela dị oke obiọma, anyị kwesịrị itinye nrụgide na ya! N'ebe a, ị naghị eme ebere maka nwa gị nwanyị. Eziokwu ahụ bụ na nwa agbọghọ ya nwere ike ịnwụ adịghị agụta. Ha ga-emekwu ihe na incubators.
  Mirabela ka gụchara usoro ihe mgbochi ahụ. Ụkwụ ya mara mma fesara na helium mmiri mmiri. A na-ata ahụhụ ikiri ụkwụ pink kpamkpam site na mkpali mgbu na ụzarị mbibi. Nwatakịrị nwanyị ahụ na-ele anya dị ihe dị ka afọ asaa ma ọ bụ asatọ, nwere ntutu isi ọla edo, nke yiri obere Gerda, ebe ọ gafeworo ọtụtụ nnukwu anụ mmiri na ihe ndị na-emepụta ihe na-emepụta ihe, e merụrụ ya ahụ n'ụzọ obi ọjọọ. N'eziokwu, ndị siri akpụkpọ e weghachiri eweghachi ozugbo n'ihu anyị anya, na ụkwụ,-acha anụnụ anụnụ si egwu oyi, nwetara pink tint. Mgbe ọ hụrụ Abram ka ọ na-efe efe, nwa agbọghọ ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị:
  - Kedu ihe ị ga-agwa m? Ọnụ ọgụgụ ole ka m gafere ule ahụ?
  Abram zara, si:
  - Na-ekpe ikpe site na ọnụ ọgụgụ nke hits na gị, ọ ka dị anya site na otu narị.
  Nwata nwanyi turu ude:
  - Ewoo, ezughị oke m dị ka dike, yabụ daalụ maka ịkwụwa aka ọtọ gị. Ma gịnị mere o ji dị gị nnọọ mwute?
  Abram we were iwe di ilu kwue:
  - Ị na-echeta nwa m nwanyị Sima?
  - Ee, nwa agbọghọ na-adọrọ mmasị!
  - Ma e wezụga nke ahụ, ọ naghị erube isi.
  Mirabela zara nke ọma:
  - N'ụzọ dị mwute, nwatakịrị enweghị ike ịkpa àgwà nke ọma. Enwere m ike nwara ihe amachibidoro?
  Abraham wusiri anya mmiri:
  - A sị na ọ bụ! Ị mara, mgbe ọ na-aga na HyperInternet, o kpebiri ịbanye na data na nkwadebe nke ndenye a họọrọ, bụ nke a machibidoro iwu.
  - Ee, data anyị bụ nzuzo! - The họọrọ girl kwadoro.
  - Ya mere, nwa m nwanyị chọtara onwe ya n'agha nke mmemme nche. N'oge ọ bụla enwere ike ịwepụta ya ma nwalee ya dị ka onye nledo.
  - Ya mere obere?
  - Ị mara, nledo enweghị afọ. A ga-anapụ ya matriks nke onwe ya wee ziga ya na ebe a na-egwupụta ihe, ebe ọ ga-arụ ọrụ dị ka ohu ruo ọtụtụ narị afọ.
  - Chaị!
  "Dị ka nna na-eleghara anya nke leghaara anya ilekọta nwa ya nwoke, a ga-atakwa m ahụhụ." Otú ọ dị, achọghị m ịma, enweghị m ike ịdị ndụ n'ịmara na nwa m nwanyị m hụrụ n'anya, onye agha ụmụaka, ga-eje ozi na ndị agha ụlọ mkpọrọ.
  Mirabela lere Abram anya, onye, dị ka onye na-eme ihe nkiri, gosipụtara iru újú n'ụzọ nkịtị nke na ahụ erughị nwa agbọghọ ahụ:
  - M ga-enyere gị aka! - Mirabela kwuru na ụda ọmịiko.
  Abram zara, si:
  - Mba! Ọ dịghị onye nwere ike inyere m aka!
  Mirabela, jiri obi ụtọ zoro ezo nke ọma, zara:
  -Echere m na ụyọkọ kpakpando na-achọ ịbanye n'ụdị lattice kristal. Nke a pụtara na m nwere ike itinye mmemme nche ụra wee kpọpụta nwa gị nwanyị.
  Abram wee chegharịa echiche:
  - Mana nke a amachibidoro gị nke ukwuu, ọ bụrụ na ejide gị, a ga-ewepụ gị n'ime nde mmadụ ahọpụtara, ma ọ bụ ziga ya na ebe a na-egwupụta ihe.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kwuru nke ọma:
  - Achọghị m ịma! M ga-enyere Sima aka. Soro m, ị ga-ahụ ka m si eme ya.
  Abram we were iku ume kwuo:
  - Onye isi gị kwesịrị ịbụ eze ukwu.
  - Kwesịrị nwoke! - Mirabela emeziri.
  Nwa agbọghọ ahụ wee soro Abram pụọ. Ọkachamara aghụghọ rụrụ ọrụ na ngwaọrụ nsuso niile tupu oge eruo wee were onwe ya dị ka nchekwa. Nwatakịrị nwanyị ahụ na onye toro eto dị aghụghọ na-eyiri okpu agha ma banye n'ime ụwa elektrọnik dị mgbagwoju anya jupụtara na ozi.
  Mirabela nwere mmetụta dị ka chi nwanyị n'etiti ọtụtụ akụkụ na akụkụ. Ọ dị ya ka ọ na-efe n"okporo ụzọ awara awara sara mbara, usoro ihe omume dị iche iche na-agbakwa ọsọ. Ụfọdụ ndị na-adịghị emerụ ahụ yiri ehi, squirrels, tulips - ngwakọta nke enyí na tulips, na ịma mma ndị ọzọ.
  N'ụzọ megidere nke ahụ, e nwere ndị na-atụ egwu: anụ ọhịa wolf dị egwu na nke dị ize ndụ, tigers, dragons, na anụ ọhịa ndị dị otú ahụ nke onye nduzi egwu kachasị egwu ga-eji egwu na-agba ara. E nwekwara ụdị ngwakọ: ngwakọta nke cactus na tiger, poteto na kamel, banana na stingray, octopus na agaric ofufe. Otú ọ dị, nwa agbọghọ ahụ adịghị atụ egwu; ọ hụla ihe dị iche iche na sparring ọgụ. N'ezie site n'ụbọchị ha incubator pụtara, a kụziiri ụmụ ọhụrụ ịlụ ọgụ (n'ụzọ ziri ezi, igbu), yana sayensị ndị ọzọ. Kwa ụbọchị, ụmụaka na-alụso ibe ha ọgụ ma ọ bụ na-eji ngwá agha dị iche iche ma ọ bụ gba ọtọ, na-ejikarị ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ. Ha amaghị ọmịiko, ma nwa agbọghọ ahụ jigidere ọdịdị dị nro na mkpụrụ obi ya. Mirabela na-efefe n'ọhụụ ndị ahụ ma na-eche mmemme mega-netwọk nche dị egwu chere ya ihu. Ha yiri nnukwu ọdụm anụ ọhịa na nkịta na-eche nche. Eziokwu mebere na-enye ha ọdịdị dị egwu. Abram kwụsịrị:
  - Ị na-ahụ ha?
  Mirabela ji nwayọọ zaa:
  - Ha bụ kpamkpam adịghị emerụ!
  - Agaghị m ekwu nke ahụ!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na-efega gakwuru nnukwu ọdụm ogwu. Ọ na-efegharị ha aka ya:
  - Ndị m hụrụ n'anya, kedu ka ọ dị unu maka ịnọ n'ụlọ mkpọrọ?
  Na nzaghachi, a na-anụ mkpọtụ nnabata:
  - Anyị na-ege gị ntị girl!
  Mirabela gara n'ihu n'olu dị nro:
  -Ị bụ anụmanụ mara mma. Ị na-ebu onye nche siri ike, ị na-eche nche mgbe niile. Ọ ga-esiri gị ike nke ukwuu?
  Ndị nche ọdụm na nkịta zara:
  - Ihe isi ike adịghị atụ anyị egwu!
  Mirabela kwetara:
  - Nke a bụ eziokwu, mana ị chọghị n'ezie ịbanye n'ime ụwa na-egbuke egbuke ma dị ọcha? Iji chọpụta ihe nrọ nwata bụ, ihe ọ dị ka ịgafe na ahịhịa na-egbuke egbuke mgbe mkpụrụ obi gị dị jụụ!
  Mmemme ndị nche ahụ wepụrụ afọ ojuju:
  - Ma eleghị anya, ị kwuru eziokwu, nwa agbọghọ.
  Mirabela jiri aka ya mee ọtụtụ ngafe. Ndị ajọ anụ ọhịa ahụ ji nwayọọ nwayọọ malite hie ụra. Ha tọrọ isi ha na-eme ihe ike na ikpere ha, a na-anụkwa snoring dị ala nke mmemme anụ ọhịa.
  Nnukwu anụ ọhịa ahụ dara jụụ ka nwa agbọghọ ahụ kwuru:
  - Ugbu a, ụzọ doro anya! Ị nwere ike ịtọhapụ nwa gị nwanyị!
  Abram, onye nēzoro ọńụ ya jọrọ njọ, zara:
  - Ma m ga-eme nke a ugbu a. Wetuo obi ma elepụla anya.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ gbakụtara azụ, Abram malitekwara ọrụ mbibi ya. O budata ngwa ngwa ozi dị mkpa ma nyefee ego. Ọtụtụ puku ijeri rubles batara n'akpa ya. Ihe niile dị ka ọ na-aga nke ọma, iyi ọla edo na-emeghe.
  Mgbe ahụ na mberede, HyperInternet kpuchiri n'ọchịchịrị a na-apụghị ịpụ apụ. Abram malitere ịma jijiji, ọ were iwe ṅụọ iyi:
  - Kedu ụdị agụụ ekwensu bụ nke a!
  Oghere ahụ na-atụgharị na Abram na Mirabela chọtara onwe ha n'ime ụlọ isi awọ jupụtara na rọbọt nwere ọtụtụ ụlọ ntu.
  - A na-ejide gị site n'aka ndị na-agba ọsọ gọọmentị! - kpọsara ụda égbè eluigwe.
  Abram tiri mkpu:
  - Nke a bụ mmejọ! Aghọgburu m!
  - Ọ dịghị mmejọ ebe a! Ị bụ onye omekome bụ isi!
  Onye aghụghọ ahụ tiri mkpu:
  - Ọ bụ ihe niile Mirabela kpatara! Ọ gbara m ume ime mpụ!
  - Anyị niile maara onye kpaliri onye! I gāza kwa n'iru iwu! Nwa agbọghọ ahụ gosikwara na o nwere ikike dị ize ndụ.
  E jidere Mirabelle n'aka aka ya na aka ya gbagọrọ agbagọ nke ọma. Nwatakịrị nwanyị ahụ kụpụrụ ụkwụ ya efu, bụ́ ndị e ji ụtarị gravio-neutrino kụrie nke ukwuu. O wutere nke ukwuu na Mirabela kuru ume. A kụkwara nwa agbọghọ ahụ ike ọzọ, nke mere na ọ tachie ezé ya. Ikiri ụkwụ pink ahụ fụrụ akpụ na-acha anụnụ anụnụ, na ntụpọ ọbara ole na ole pụtara. Otiti nke atọ wetara ịsụ ude site n'egbugbere ọnụ nwa agbọghọ ahụ, ntutu isi ya na-egbuke egbuke ma guzoro ọtọ. Ihe otiti ndị ọzọ sochiri, ikiri ụkwụ nwa agbọghọ ahụ na-ese anwụrụ. Mirabela tiri mkpu:
  - Ọ bụ m kpatara ya. Emekpala Abram ahụhụ.
  Otiti ahụ kwụsịrị ịbịa, ma a nụrụ olu nwanyị na-añụrị:
  Anyị ga-ajụkwa Abram ọzọ. I bu kwa nwa nwanyi amara, i huru ka i siri gbachitere onye njo a. Anyị ga-eziga gị n'ụlọnga wee kpebie ọdịnihu gị. Ụdị a bụ maka mmekpa ahụ n'ezie.
  Abram malitere ikwu okwu n'olu nta nke jọgburu onwe ya:
  - Mba, emela! Ekwensu a comet ghọgburu m!
  Otu olu na-akụ ntị kwụsịrị:
  - Anyala hyperplasma, anyị nwere ihe niile edere! Na ihe anyị na-amaghị, ị ga-agwa anyị mgbe ndị ọkachamara weghaara gị. Banyere nwa agbọghọ ahụ, ọ ga-abụ na ọ ga-eche ihu n'ihu ọha na-eti ihe na mwepu na nde ndị a họọrọ. Ma ọ bụrụ na ọ na-akpa àgwà ọjọọ mgbe ọ na-agbachitere onye omekome dị ize ndụ, a ga-ata ya ahụhụ karịa.
  Anya mmiri siri n'anya nwa agbọghọ ahụ fepụ. Ọ ghọtara na ugbu a ihe niile, ọdịnihu ya, bụ ala nke mmiri. Ya mere ọ pụtara ka ọ dị mma na ọrụ ya, a ga-ebufe ya na ebe a na-egwupụta ihe. Obere roboti pụrụ iche na ahụ na-emepụta ihe mgbu mgbe niile n'ahụ ndị agha mkpọrọ. Mgbe ị na-arụ ọrụ ngwa ngwa, ihe mgbu na-esiwanye ike; ọ bụrụ na i jiri nwayọ nwayọ, ọ na-esiwanye ike nke ukwuu. Ma ọ dịghị ntụrụndụ, ọ dịghị ohere inwe elu na a obere ụra, na-aga n'ihu na-arụ ọrụ na ahụhụ. Ihe ọzọ a na-atụ anya ya bụ ịkụ ọkpọ. Nwatakịrị nwanyị ahụ adịghị atụ egwu ihe mgbu, ọ bụ enyi maara nke ọma na sparring na ọzụzụ ya niile, mana ọ na-atụ egwu mmechuihu. Ụmụ okoro na ụmụ agbọghọ ga-ekiri ka a na-ata ya ahụhụ, ma eleghị anya ha ga-achịkwa ọchị. Na nke a bụ nnọọ ihe ihere na egwu!
  Mirabela tara egbugbere ọnụ ya ka ọ ghara ibe ákwá. O kpebiri na ya aghaghị ịtachi obi n'ahụhụ a na-ata ya n'ọnụ.
  A kpọgara nwa agbọghọ ahụ n'ụlọ mkpọrọ dị n'ógbè ahụ. Ha tụbara m n"otu ọnụ ụlọ mkpọrọ dị mkpagide ebe a na-enweghị ihe ndina, enweghị oche, nanị mgbidi na-adịghị ahụkebe. Mirabela n'onwe ya chere na ọkụ siri ike na-esi n'ala pụta, nke na-ere ya ọkụ na-agba ọsọ ụkwụ ya, kama site n'elu, n'ụzọ megidere nke ahụ, ọ na-ajụ oyi, na-eme ka ubu ya na-adịghị ahụkebe bụ nke karịrị afọ ndụ ya na-ama jijiji. Naanị ịnọ n'ọnụ ụlọ mkpọrọ ahụ abụghị obere ahụhụ. Ọ bụ ezie na, n'ụzọ dị ịtụnanya, ọ bụụrụ nwa agbọghọ ahụ nkasi obi; ka ha na-ata ya ahụhụ ugbu a, ka ha ga-enwekwu obi ebere ma emechaa!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kelere sayensị na esiteghị na protein anụ ahụ na-ezughị okè kee ya. Mgbe ahụ, ụkwụ ya ga-adaba na ntụ, ahụ ya ga-ajụkwa oyi. Ya mere mmetụta ahụ bụ naanị ike, okpomọkụ na ọkụ nke ụkwụ ụmụaka nke mmadụ biorobot. A na-amanye Mirabela ịgba egwu iji belata oke mgbu. Ọ wụliri elu, tie isi ya n'uko ụlọ mkpọrọ ahụ, guzoro na mkpịsị ụkwụ ya ma tụgharịa. Okpomọkụ na oyi na-akawanye njọ, ọ na-ewutekwa nwatakịrị ahụ nwere nkà. Otú ọ dị, nwa agbọghọ ahụ ghọtara na nwata siri ike bụ ihe ziri ezi: agha na-aga n'ihu na onye agha ọ bụla ga-adị njikere maka ọnwụnwa siri ike. A sị ka e kwuwe, ọbụna ndị e kenyere ndị agha akụ na ụba, ma ọ bụ ndị agha ọrụ, enweghị nwata, ha na-enweta ọzụzụ ọgụ. Ndụ nke nwatakịrị ọ bụla n'ime alaeze ukwu abụọ ahụ na-amalite na eziokwu ahụ bụ na a na-ekpuchi ya na ebili mmiri nke ike ndọda ma na-egbuke egbuke na ultrasound, mgbe ahụ na-amapu ya site na hypercurrent pulse. Ịmata ụwa a na-amalite na oké mgbu! Nke a kwesịrị ime ka onye nta ahụ sie ike ma kwadebe ya ma ọ bụrụ na e jidere ya (e nwere ọtụtụ radiation radiations dị iche iche, na igbu onwe ya bụ naanị ma ọ bụrụ na ị nwere ike iburu ndị agha iro ma ọ bụ, na nke kachasị njọ, gị na robots). N'ịbụ ndị a dọọrọ n'agha, enwere ike ịgbanyụ ụbụrụ ụbụrụ, ghọọ ohu nwa nkịta. Otú ọ dị, e nwere ndị aghụghọ na ndahie. Ndị ọrụ pụrụ iche wee chụpụ ha, na-agbalị ịta ndị aghụghọ ahụhụ.
  Onye ọ bụla diri ihe mgbu malite mgbe ọ bụ nwa ọhụrụ, ọbụna eze ukwu! Onye na-achị ihe niile nwere ike zuru oke, site n'oge ruo n'oge na-agafe usoro ihe mgbochi, na-enwe otu nhụjuanya dị ka isiokwu ọ bụla. Ụdị hyperplasma pụrụ iche na ultra-hyper-super current ka emepụtara ọbụna, nke kwesịrị ịbawanye mgbu. (Hypercurrent bụ ihe evolushọn nke nkịtị ọkụ eletrik, ọ nwere immeasurably ike karịa nkịtị ugbu a, ọsọ bụ ijeri ugboro elu karịa ìhè, voltaji na-kere n'ọtụtụ akụkụ ozugbo, ma integral na fractional! Ọfọn, ohere nke ojiji na-ejedebeghị. only by human and not only human fantasy.) A na-ewere ịta ahụhụ dị ka dike, ndị na-atụ egwu ihe mgbu na-ewerekwa dị ala. E gbughị ha, kama e megharịrị ha matrices ha. N'ozuzu, supercivilization bụ ihe iju: a na-ewere ntaramahụhụ ọnwụ dị ka ihe ọjọọ, na ịta ahụhụ, ọbụna maka ụmụaka, bụ ihe a na-ahụkarị na ọbụna iwu. Ekwenyere na onye ọ bụla ga-enwerịrị ahụhụ na-enweghị ike idi nke na-ewusi mkpụrụ obi na ahụ ike!
  Mirabela jiri usoro pụrụ iche dọpụ uche onwe ya pụọ na mgbu ahụ wee wepụta ya n'ụzọ ụfọdụ. Nke a nyere aka, mana ruo oke oke. Tụkwasị na nke ahụ, obere kọmputa ndị ahụ dị n'ime nwa agbọghọ ahụ na-atakwu ahụhụ. Ọkpụkpụ na-agbanwe agbanwe na-agbagọ, nwa agbọghọ ahụ na-agbagọ n'ezie.
  Mirabela gbarụrụ agbagharị nke ukwuu, na-ata ikikere ezé, nke na ọbụna ntụpọ ndị nwere agba gbapụrụ n'ihu ya. Ọ dị ya ka ọ nọ n'ọkụ ala mmụọ na-ekpo ọkụ. Ọ dị nnọọ egwu, iberibe anụ dara wee tolite.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ jikwa egbugbere ọnụ na-egbu mgbu bụrụ abụ:
  Ala nna m - enweghị ịhụnanya siri ike,
  Ịlụso gị ọgụ bụ ike na nsọpụrụ!
  Ọ dị mkpa ịkwasa oké osimiri nke ọbara maka nrọ,
  Emeri onye iro - iwere ọrụ anaghị agụta!
  
  My Rus 'dị nsọ - na ire nke obi,
  Enweghị m ike ịghọta ịma mma nke obodo ahụ!
  Lụọ ọgụ maka ya - weta njedebe nso,
  Helish ajọ horde - ajọ ihe efu!
  
  Adị m njikere inye ndụ m maka ala nna,
  Gosi anyị ụzọ ụwa niile, Rus'!
  Ọ bụrụ na ọ chọrọ ya, anyị ga-ata ahụhụ,
  Mwakpo na oke elu ma atụla egwu n'agha!
  
  Ajụrụ m Chineke ebe m ga-achọta akara aka,
  Kpakpando ndị dị na mbara igwe ji ọkụ na-enwu kpuo ìsì!
  Onye-nwe-ayi we si, Aghọtaghm gi,
  Azịza m dị mfe - jeere Russia ozi ruo mgbe ebighị ebi!
  Ọ bịara dịtụ mfe karị! Ọ dịghị mgbe, n'agbanyeghị ahụhụ, raara Svyatorossia. Na mgbe niile, ihe mgbu ahụ kwesịrị ekwesị, ọ ga-abụrịrị na a ga-ata ya ahụhụ karịa ka ndị ọzọ wee ghara inwe mmetụta ahụ.
  N'agbanyeghị na oge ọ na-aga nke ọma nwayọ nwayọ, n'eziokwu nani otu awa na nkeji iri atọ nke ụwa agafeela. Agbanyeghị, mgbe a na-ata gị ahụhụ, ọ dị ka ebighi ebi.
  Akpọrọ nwa agbọghọ ahụ n'ike ma dọkpụrụ ya pụọ. E zigara ya ka a pịa ya ihe n"ihu ọha. Ihere mere Mirabelle ọ bụghị n'ihi na ọ gba ọtọ, na alaeze mepere emepe ọ dịghị ihe ihere na ịgba ọtọ nke anụ ahụ; n'oge ha na ụmụ nwoke na-akpakọrịta, ha lụrụ ọgụ kpamkpam gba ọtọ, na-enweghị echiche rụrụ arụ. Na mmekọahụ n'ụwa technotronics abụghị otu ma ọlị dị ka ọ dị n'oge ochie. Ọ ga-ekwe omume iji kọlụm na bọmbụ hydrogen tụnyere? Naanị ihere mere Mirabela n'ihi obi amamikpe na e jidere ya. Na mgbakwunye, ọ ga-ekewapụ ụmụ okorobịa ndị a na ọ dị ka ruo mgbe ebighị ebi. Ụmụntakịrị si nde ndị a họọrọ, na-abụkarị ndị mara mma, na-abịa na ntaramahụhụ ọkara gba ọtọ na naanị obere mkpirisi. N'ihi akwara ndị mepere emepe, ị pụghị ịmata ozugbo nke bụ nwa nwoke na nke bụ nwa agbọghọ. N"eziokwu, ụmụ agbọghọ na-eyi uwe mkpirisi na-acha uhie uhie, ụmụ nwoke na-eyikwa anụnụ anụnụ. Ịkpụ ntutu dị mkpụmkpụ, ihu na-adịghị mma. A zụrụ ha nke ọma nke na mgbe Mirabela pụtara na aka ya kechie ya n'azụ, anụghị ọbụna mkpọmkpọ. Ihu ndị mara mma na-ajụ oyi dị ka arụsị, naanị ụmụ nwoke ole na ole kwere ka ha mụmụọ ọnụ ọchị. Obere ntakịrị - nke a pụtara na-ebuli elu ọnụ ọnụ nke uhie uhie.
  Mirabela mụmụrụ ha ọnụ ọchị. Ọ bụ ezie na o doro anya na scaffold adịlarị na ndị na-ebu agha robots-emekpa ahụ weere ọnọdụ na-eyi egwu.
  Ụzọ e si abanye n'osisi ahụ yiri ihe na-egbu mgbu n'anya nwa agbọghọ ahụ; ụkwụ ya, bụ ndị nwetaworo ọtụtụ nhụjuanya, ji nwayọọ nwayọọ na-aga n'ala ala ígwè ahụ. Ọ na-esiri Mirabela ike ijide onwe ya ịghara ibe ákwá. Otu n'ime ụmụ agbọghọ ahụ wepụrụ ire ya ma zoo ya ozugbo. N'ụzọ dị ịtụnanya, obi dị Mirabelle mma mgbe nke ahụ gasịrị, ọ chịrị ọchị.
  N'ịzaghachi, e kpọrọ ya tụba n'osisi. Ebuliri nwa agbọghọ ahụ n'ikuku wee tụnye ya n'okpuru ebe a na-amanye ike. Olu ọchịagha dara:
  - Ebe ọ bụ na nwa akwụkwọ anyị, Mirabela Snow White, kwere ka a na-eji ikike ya mee ihe maka ndị omempụ, gosipụtara ịdị nro dị ukwuu na enweghị nchekwube, a na-ama ya ikpe ntaramahụhụ ọha na eze na ịchụpụ ya na nde ndị a họọrọ. Kedu ihe ị chọrọ ikwu na nzaghachi?
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji ike jide anya mmiri:
  - M emehie ihe! M'gēwere kwa ike zaghachi ya n'iru iwu;
  - Malite! - kwuru na-adịghị ahụ anya nwaanyị.
  Ihe mgbu radieshon kụrụ nwa agbọghọ ahụ. O siri ike nke na ọ na-enwu n'ahụ ahụ ozugbo, ruo n'ọgịrịga na akụkụ ahụ dị n'ime. Onye ọ bụla hụrụ ọkpụkpụ Mirabela na akụkụ ahụ dị n'ime na-etisa. Nwatakịrị nwanyị ahụ nwere ụdị ihe mgbu dị otú ahụ nke yiribu ihe ọ na-apụghị ịghọta aghọta. Ọ dịtụbeghị mgbe ọ bụla ihe egwu dị otú ahụ dakwasịrị akụkụ ahụ nile. Mirabela gbapụrụ ọbara wee tie mkpu nke ukwuu:
  - Na-na-na-na-na-na!
  A nụrụ ụda n"etiti ụmụ okoro ahụ. Mmadụ tiri mkpu:
  - Sissy!
  N'otu oge ahụ, ebili mmiri gafere n'ala, na-akụ ụmụaka ụkwụ na-enweghị ihe mgbu.
  Ihe na-adị ugbu a kụrụ ikiri ụkwụ m enweghị ihe mgbu. N'ozuzu, n'oge ntaramahụhụ dị otú ahụ, ọ bụ omenala maka ụmụ akwụkwọ ahụ na-enwekwa mgbu. Nke a na-eme ka ọhaneze na-eti mkpu karịa mmụta.
  Ụmụ okorobịa ahụ meriri, ma gbachi nkịtị. Ahụhụ Mirabela gara n'ihu. Obere ahụ ya nọgidere na-agbanwe agba, na nghọta ya gosipụtara ihe nkiri dị egwu dị iche iche. Nwatakịrị nwanyị ahụ na-ama jijiji mgbe ọ bụla, Mirabelle, jiri nnukwu mbọ nke ọchịchọ, jisiri ike menyụọ iti mkpu na-ada mgbe niile. Ha gara n'ihu na-eti ya ihe, na-enwu site n'ahụ́ ya niile elementrị. Nwatakịrị nwanyị ahụ tara ahụhụ nke ukwuu, n'oge ụfọdụ mgbu ahụ gafere oke niile wee tie mkpu ọzọ.
  Ujo siri ike nke hypercurrent dakwasịrị ụmụ akwụkwọ na-ekiri. Ụfọdụ n'ime ha tiri mkpu na nke a, ọ na-ewute ya nke ukwuu.
  Ka ọ dị ugbu a, Mirabels malitere ịta ahụhụ n'ụzọ pụrụ iche. Ahụ́ ya nọgidere na-agbasa n'ime ụmụ irighiri ihe dị iche iche, wee na-achịkọta onwe ya. Ọ dị ka ọ gbasasịrị n'ime foto, e weghachiri ya ọzọ. Ụlọ Nzukọ ahụ nọ na-ada site na egbe egbe ọtụtụ gbọmgbọm, n'okpuru mmetụta nke mkpochapụ, ọ bịara na-afụ ụfụ. Mkpụrụ ndụ ọ bụla nke organism, n'agbanyeghị na ọ bụghị protein, ma dị ndụ, gbasasịa n'ime ihe ndị mejupụtara ya - dị ntakịrị karịa quarks, mgbe ahụ, site n'ike nke supermatrix, ọ dị ka nlọghachi. N'ebe a nhụjuanya dị otú ahụ na ọ gaghị ekwe omume ịghọta na iche ya. Nnukwu ịta ahụhụ cyber, obi ọjọọ.
  Amamihe, ịchọta onwe ya n'oké osimiri nke mgbu, achọghị ịpụ. N'ụzọ megidere nke ahụ, oge na-ebelata, nke mere ka ihe niile na-egbu mgbu karị. Nke a gara n'ihu ruo ogologo oge, n'ime sekọnd ọ bụla jupụtara n'ahụhụ dị ka anyanwụ na foton! A kwarakwa ụzarị ọkụ dị iche iche na ụzarị ọkụ dị iche iche were tie ụmụ akwụkwọ si n'otu nde ahụ ahọpụtara ka ha wee nwee mmetụta nke ikpe ọmụma nke ndị ọzọ. Ụmụ okorobịa ahụ tiri mkpu, maa jijiji, ma guzoro otu ebe: ihe mgbu bụ ngọzi, ike nke uche, ntọala nke mmeri! Oge ọzọ nke mmekpa ahụ ahụ na-atụgharị ahụ n'ime tube ma na-ebugharị ya na mgbanaka ọkụ. Nke a bụkwa ihe mgbakwunye na egwu egwu ịta ahụhụ. A na-agbaji ọkpụkpụ Mirabelle mgbe ọ bụla, na mgbe ahụ, a na-ejikọta ọnụ n'egbu mgbu. Nwa nwoke ahụ nke na-anwa ịchị ọchị ka ebipụ ya aka na ụkwụ ya ma tinyekwa ya ọzọ. Mgbe nke ahụ gasịrị, agụ holographic pụtara, na-eri anụ, nke a bụ egwu dị egwu, ịta ikikere ezé. Ọ dabara nke ọma maka Mirabela, onye empress onwe ya (onye na-achị nwere ike, ya na ụbụrụ hyperplasmic ya, nke na-aghọta ọtụtụ nde amụma na ụdị holograms n'otu oge ahụ! iwu telepathic!) nwere ọmịiko n'ahụ nwa agbọghọ ahụ wee nye iwu:
  - ezuru! Ma ọ bụghị ya, nwa agbọghọ ahụ ga-efunahụ ịhụnanya ya pụrụ iche site na nhụjuanya. Anyị aghaghị ikele Onye Pụrụ Ime Ihe Nile na ọ dịghị ihe ọzọ mmadụ nwere ọmịiko!
  Akpaokwu a dabara na mkpali nke were nanoseconds abụọ. Mgbe njedebe nke ịntanetị piachara, Mirabela, onye dabara n'ọnọdụ dị egwu ma tụfuo ọdịdị mmadụ, ezigara n'ebe a na-emezigharị ihe iji chọpụta psyche ya. Ya mere, e gbochiri ikike ya pụrụ iche, ma nwa agbọghọ ahụ n'onwe ya debanyere aha dị ka nwatakịrị agha n'òtù ndị agha oge niile. Ugbu a ọ ghaghị ịchụso ọrụ agha siri ike ma jiri ọbara kpuchie mmehie ya!
  Mana tupu nke ahụ, nweta ọzụzụ zuru oke. Otú ọ dị, ọ dịghị ihe dị iche iche, ma e wezụga na isi adịghị jupụta na ihe ọmụma dị ka nke nde ndị a họọrọ. Ọ bụ ezie na ha na nwa agbọghọ ahụ na-eduzi ọmụmụ ihe ndị ọzọ, o doro anya na-eburu n'uche talent nke mkpụrụ ndụ ihe nketa ya. Nwatakịrị nwanyị ahụ tolitere, na-agabiga sayensị siri ike, ọ bụ ezie na usoro ọgụ ahụ enweghị mmasị n'onwe ya, o ji ịnụ ọkụ n'obi zụrụ azụ.
  Ọtụtụ afọ gafere ma ugbu a ọ bụ nwa agbọghọ na-eto eto, na okirikiri iri na anọ, na-adị ka chi nwanyị wuru n'ụzọ egwuregwu. okirikiri iri na anọ bụ afọ ndị tozuru oke, ntozu oke. N'ozuzu, na tiori, ọ ga-ekwe omume mee ka ọganihu dịkwuo elu ruo n'ókè nke na ndị agha niile ga-abụ ndị toro eto n'ime otu afọ, ma ọ dịghị mkpa dị otú ahụ. Oge ọzọ pụtara nkwadebe ka mma!
  Mirabela na-ekere òkè dị ka onye nzuzo na agha mbụ ya. Ọ lụrụ ọgụ na ụgbọ elu tetraplane, mana kpuchiri nkwukọrịta azụ. Ma ọ bụ na ha gbalịrị ilekọta ya, na-atụ anya na ha ga-eji ikike pụrụ iche ya mee ihe n'ụzọ dị irè karị, ma ọ bụ na ha atụkwasịghị ya obi karịsịa, ma ruo ugbu a nwa agbọghọ ahụ enwebeghị ike igbu otu onye agha ndị iro.
  Agha ahụ nyere ya mmetụta dịgasị iche iche, n'otu aka ahụ, dị ka onye bụbu nwata agha nke meworo ọtụtụ agha, ọ na-achọkarị ịlụ ọgụ n'ezie. Ma n'aka nke ọzọ, gbuo ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ dị ka ya. A kpamkpam ezi uche ajụjụ - mere!
  Lermontov dekwara banyere agha Caucasian na Chechens:
  Mgbasa ndị Russia dị oke,
  Enwere ohere zuru oke maka onye ọ bụla n'okpuru igwe anụnụ anụnụ!
  Gini mere unu ji fesa ugwu n'ọbara-gi;
  Oh nwoke- kedu ihe ị na-alụ?
  N"ezie, n"ebe a, anyị nọ na-ekwu banyere agha dị n"etiti ndị Chechen Muslim na Ndị Kraịst Ọtọdọks nke Russia. N'okwu a, ndị Russia bụ mba bụ isi, na ndị ọzọ nke ụwa, ndị jikọrọ ọnụ n'otu ezinụlọ, na-atụgharị uche n'ụzọ doro anya ma na-ekpochapụ ibe ha na agha zuru ụwa ọnụ! Banyere okpukperechi, a na-ekewa Akwụkwọ Nsọ, Koran, Talmud na akwụkwọ ndị ọzọ dị ka akụkọ ọdịnala oge ochie. N'okpukpe ọhụrụ ahụ, mmadụ weere ọnọdụ bụ́ isi. A kwenyere na ọ ghaghị ịbụ, site n'uche nke Onye Pụrụ Ime Ihe Nile, ịghọ ezi Chineke. Ma n'ezie, ndị Slav na-pụrụ iche họọrọ Chineke. Dị ka ọdịnala si kwuo, okpukpe ahụ nọgidere na -akpọbu Ọtọdọks, ma ihe bụ́ nzube ya bịara dị iche. Ndị mmadụ na-enweta ụgwọ ọrụ n'eluigwe site na ọgụgụ isi ha na uru onwe ha nye Russia. Ọ bụ onye ahụ n"onwe ya na nke mbụ bụ eze ukwu na-ekpebi ụgwọ ọrụ ya. Ma eze ukwu abụghị Chineke, kama nwanne nwoke ma ọ bụ nwanne nke onye ọ bụla, a pụkwara iwepụ ya n'ụzọ iwu kwadoro (nke na-emebeghị).
  Mmadụ dị ka Ọkpara Chineke mụrụ naanị ya: na-eguzo n'elu agbụrụ na ndị ọzọ. Agbanyeghị, a na-ewere agbụrụ kacha nso dị ka elves na hobbits. Agba nke ikpeazụ nwetara aha ya n'ihi na ọ dị ka ihe e kere eke a ma ama sitere na akụkọ mmadụ oge ochie. N'ezie, ụfọdụ na-akpọ ha anions, na-ekwere na ihe e kere eke nke oké Russian akụkọ ifo ọkà mmụta sayensị Rybachenko bụ nnọọ ihe ndị ọzọ yiri hobbits nke onye England Tolkien. Ụdị a na-etolite n'akụkụ nke ọzọ, site na ndị agadi na ụmụaka. N'ezie, anhobbits (aha nkwekọrịta) nwetara anwụghị anwụ n'oge na-adịbeghị anya, na-ajụ oyi n'ogo nke ụmụaka dị afọ iri. N'èzí, ha mara mma, dị nnọọ ka ndị mmadụ, ma ọ bụghị dị ka monstrously muscular dị ka ndị dike nke oge a. Utu ke oro, mmọ ẹtie nte nditọwọn̄ oro ẹkedude ke eset. Ndị okenye na ndị agadi anhobbit dị ole na ole; n'oge ochie, ihe ka ọtụtụ n'ime ha bụ ụmụaka. N'ịbụ ndị bi n'etiti ụyọkọ kpakpando na ihu igwe na-ekpo ọkụ, ụmụaka ndị a na-adịru mgbe ebighị ebi na-agba ọsọ n'ụkwụ efu, ma eleghị anya ihe mere ha ji malite ijikọ ha na ihe ntụrụndụ. N'ihe gbasara nkà na ụzụ, ha etolitebeghị nke ọma, ha emeghị ka alaeze ukwu dị na mbara igwe, mana na anwansi ... ha siri ike. Elves, n'aka nke ya, dịkwa ala karịa ndị mmadụ na teknụzụ, nwere ọtụtụ ụlọ akwụkwọ anwansi. Ọzọkwa, e nwere ọtụtụ usoro agha n'etiti ha na ndị mmadụ. Ọ dịghịkwa onye maara otú o si gwụ, ma ọ bụrụ na elves dị n'otu. Mana n'ịbụ ndị funahụrụ ọtụtụ puku ijeri mmadụ, ndị elves hapụrụ onwe ha maka ọrụ nke obere onye mmekọ nwoke. Ọzọkwa, mgbe ụfọdụ, a na-ahapụ ọbụna elves ka ọ na-enye ndị mmadụ iwu ma nọrọ n'ọkwá na ndị agha Russia.
  Mirabela dị nnọọ n'okpuru iwu nke onye ọrụ elf.
  Ọ bụghị dị ka muscular dị egwu dị ka ụmụ nwoke nọ n'ụwa, ọ masịrị elf ahụ mara mma ozugbo. N'ịtụle nnwere onwe omume nke oke-mmepe anya, ọ bụghị ihe ijuanya na ha mere ịhụnanya. Na elves na-echepụta nke ọma n'okwu a, ha nwere ọdịbendị dum nke eros malitere ọtụtụ nde afọ (mmepe anya nke elves na-enweghị atụ karịa nke ụwa). Nke a magburu onwe ya nye ya, ma elf (nke anụ ahụ ya na-adịghị adịte aka dị ka nke ụmụ mmadụ) gwepịara ya nke ukwuu, ike bioplasmic gbakwara akpụkpọ ahụ ya dị nro ọkụ. Ma ọ malitere izere ịkpakọrịta na ịma mma dị ike. Ya mere, ha nwere mmekọrịta ambivalent: ha chọrọ ya ma na-agbanye ya. N'ozuzu, ị nwere ike ịme ịhụnanya na ndị dike mmadụ naanị n'ime awa ụfọdụ, n'oge nkuzi pụrụ iche nke Eros. N'oge ndị ọzọ, kọmpụta pụrụ iche na-achịkwa inye homonụ n'ime ahụ hyperplasmic iji belata obi ụtọ. Ụmụ nwoke ndị ahụ mara mma n'ezie, ha dị mma ịrụ ọrụ na ha niile dị iche iche (n'oge mmega ahụ ha na-agbanwekarị ndị mmekọ - nke a bụ ọbụna iwu dịka iwu ndị agha si dị ka a ga-eme iji nweta ọgaranya na ime ka bionosphere nke ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ sikwuo ike. !), mana ka nwere elf, yana onye dibịa afa dị ike enweghị ike iji ya tụnyere. N'ozuzu, na anwansi dị ka nke a, e nwere ọtụtụ ihe na-enweghị isi na enweghị ike ịkọwa ya site n'echiche. Karịsịa, ọbụlagodi bioengineering mepere emepe enweghị ike (Atụrụ m anya ka ọ dị ugbu a) mee ka onye ọ bụla nwee onyinye anwansi na ọkwa mkpụrụ ndụ ihe nketa.
  N"uhuruchi nke agha ahụ, nwa agbọghọ ahụ na ụmụ nwoke ahụ nwetara nkuzi ịhụnanya were awa anọ. Enwere nnukwu obi ụtọ, mana enweghị ike ọgwụgwụ. Enwere mgbanwe nke hyperplasma na ike dị elu nke nwere ike ime ka obodo nde mmadụ nwee ìhè n'oge ochie. Mgbe nke ahụ gasịrị, e kesara ndị agha afọ ojuju na ndị nwere obi ụtọ n'etiti tetralet.
  Otu onye uwe ojii aha ya bụ Saịrọs (ịhụnanya ya nke mbụ na nke na-enweghị isi), tupu nwa agbọghọ ahụ rịgoro "ịnyịnya nku" ya, gakwuuru ya.
  - Amaara m Mirabel: nke a bụ ọgụ mbụ gị ma ịchọrọ ịnụ isi hyperplasma!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji ịnụ ọkụ n'obi zaa:
  - N'ezie! Ọ bụ ezie na ọ bụghị n'ihi ọgụ ahụ n'onwe ya, kama n'ihi ijere ala nna ozi.
  Anyị ga-enye mkpụrụ obi anyị na obi anyị,
  Anyị bụ ala nna anyị dị nsọ!
  Anyị ga-eguzo ma merie,
  Anyị agaghịkwa akwa ụta ná ndụ anyị!
  Mirabelle bụrụ abụ n'olu dị ụtọ.
  - Nke a dị mma! - Elf kwuru, na-amụmụ ọnụ ọchị nke ọma. - Ma m gụrụ ntụziaka nzuzo nke Ngalaba Ịhụnanya na ịdị nro, ịkwesịrị ilekọta ndụ gị. Gịnị kpatara na nzuzo, mana ndị ọchịchị maara nke ọma.
  Mirabela tụrụ ụjọ: n'agbanyeghị aha ịhụnanya na ịdị nro, a na-ewere ngalaba a dị ka ihe kachasị egwu nke ọrụ pụrụ iche nke iri na abụọ, na-achịkwa ndụ na nnukwu alaeze ukwu. Gịnị ma ọ bụrụ na ha chọrọ ido ya ọzọ n'aka kasị ọkaibe mmekpa ahụ? Ònye chọrọ ịta ahụhụ? Ka ha ga-achọ imebi onwe ha? Hichapụ onye n'otu n'otu na mkpụrụ obi?
  Nwa agbọghọ ahụ ji olu na-ama jijiji kwuo:
  -Ị naghị enwe obi ụtọ n'ebe m nọ?
  Tsiruss kwughachiri n'olu dara ụda:
  - Amaghị m ihe ọ bụla! Eleghị anya ọ nweghị ihe ọjọọ na gị! Kpamkpam nwa agbọghọ dị ọcha, onye mba ofesi!
  Onye na-atụba ọkụ nke Mirabela, jiri olu na-egbuke egbuke dị ka trill nke nightingale, kwuru:
  - Nwa agbọghọ mara mma nke Mmeri! Echere m na ihe ịga nke ọma anyị bụ ihe a na-apụghị izere ezere. Ị ga-ekpochapụ ndị iro sextillion! - A hologram na-egbuke egbuke n'ụdị nwa nwoke na-efegharị aka ya, na n'aka ya bụ emitter nke iri abụọ.
  Mirabela kwara mkpịsị aka ya na ngwa agha ahụ.
  - M na-atụ! Ma enwere m ike ime ya n'ụzọ dị iche! Na-egosi ọkụ n'ebube ya niile! Ha na-asị: mkpu awụliri na mbara igwe! Na-emeri, dị iche karịa onye ọ bụla ọzọ!
  Elf kwuru n'olu oyi karịa:
  - N'ọnọdụ ọ bụla, ị ga-echekwa azụ! Ka ọ dị ugbu a, enyerela gị ntuziaka dị otú ahụ. Anyị ga-ahụ ihe ga-eme ọzọ!
  Ndị agha Svyatorossia n'okpuru iwu nke Rokossovsky, na-eji ọnụ ọgụgụ ya dị elu, gara na-akpasu iwe. Ebibiworị ihe karịrị otu nde ụgbọ mmiri kpakpando na ọtụtụ ijeri ndị agha n'ihe e ji egwe ihe na plasma. Ọbụna ihu kpakpando ndị ahụ na-egbukepụ egbukepụ yiri ihe ọchị na-eri anụ mgbe ha na-ele ha anya site na mbara igwe na oghere, nke ike na-emebi emebi na-emebi emebi. Ee, agụụ abụghị ihe efu, ọ nwere usoro dị mgbagwoju anya ma nwee ike ịnweta mmetụta uche na mmetụta, gụnyere mgbu. Enweghị ihe efu na mbara igwe, e nwere naanị ụdị dị iche iche nke ihe, ọtụtụ n'ime ha ka na-enweghị ike ịnweta nghọta mmadụ! Ndị agha nọ n'okpuru iwu Alexander the Great gbalịrị ịrụ ọrụ aka aka, ma ha enweghị ike izere ịlaghachi azụ. Naanị ihe ha nwere ike ịla azụ ka ha wee gbanarị "cauld" ahụ. Rokossovsky atụleworị atụmatụ ndị ọzọ ma ọ bụrụ na ha jisiri ike banye n'ime ụyọkọ kpakpando ndị agbata obi nke ndị Great Russia bi. Kedu ihe a ga-emezi? Bibie ma bibie ọtụtụ mbara ala dị ka o kwere mee ma ọ bụ gbalịa ịmepụta isi mmiri. Na 1941, Soviet Union dị elu karịa Wehrmacht, ma n'ọnụ ọgụgụ ma n'ịdị mma nke tankị. Ọkarịrị na tankị na ụgbọ elu dị okpukpu anọ, na n'ọgbọ agha ugboro abụọ na ọkara. N'ezie, ndị Germany nwere ihe dị ka pasent iri atọ karịa ndị agha, ma nke a bụ nwa oge, tupu Soviets ekwuputa mkpokọta. N'oge mbụ nke agha ahụ, n'ọtụtụ agha, ndị agha Soviet nwere ọnụ ọgụgụ dị elu. Ma ọ dị mwute ikwu na ọ mere na ha laghachiri na Moscow, na a maghị ma ha gaara ejide ya ma ọ bụrụ na ọ bụghị maka "General Moroz." Ahụmahụ agha egosila na ọ bụrụ na ọ bụrụ na a na-eguzogide isi ike, ọ dị mkpa ka a ghara ịdọrọ ya n'ime agha ndị na-agbatị ogologo oge na ihe nchebe siri ike, kama iji mee ka ọkpụkpụ na-emegharị ahụ. Ọ dị ka Alexander Onye Ukwu nwere nnọọ ike iche echiche dị ka ọchịagha nwere akọ. N'ịhụ na onye iro nọ na nche, mee, dị ka a na-akpọ ya nke ọma, redeployment. Rokossovsky n'onwe ya ghọtara. na ndị iro enweghị ike ịlaghachi azụ ruo mgbe ebighị ebi. Ma ọ bụghị ya, ndị agha Svyatorossia ga-abanye n'ime oghere ọrụ ma mee mkpochapụ zuru oke na ụyọkọ kpakpando ndị iro na-achịkwa. Nke a pụtara na onye iro ahụ ga-akwụsị n'oge ụfọdụ wee gbalịa ịmepụta "hedgehog". N'ozuzu, Rokossovsky nwere afọ ojuju, ọ bụ ezie na ọ nwere ike iji ọnụ ọgụgụ dị elu mee ihe n'ụzọ ziri ezi, na-agbalị ikpuchi Makedonsky n'akụkụ.
  Masha Podzemnaya, n'agbanyeghị na ọ na-eme ngwa ngwa, ọ dị ntakịrị oge; ndị agha ya sụrụ ngọngọ n'ahịrị nchebe ọzọ siri ike wuo ngwa ngwa.
  N'agha a, Marshal nke Great Russia Diana Johnson, dị ka nwa akwụkwọ tozuru oke nke Alexander the Great, mere ụzọ mgbagha ọgụ. N'ihi mwakpo ahụ kpụ ọkụ n'ọnụ ahụ, ọtụtụ ụgbọ mmiri ogbunigwe wakporo ultra-dreadnought, butere mbibi nke ụgbọ ala ahụ na ndị ọrụ ya na narị nde atọ na iri asatọ na ise. Mgbawa ahụ dị egwu, dị ka a ga-asị na obere quasar gbawara, ọkụ nke bọmbụ hydrogen trillion, hyperplasmic tentacles bupụrụ ọtụtụ puku ụgbọ mmiri ndị ọzọ. N'ihi ya, gnome marshal, ọchịagha nke ndị ọbịa ọbịa, nwụrụ.
  Agha ahụ ji ike iwe ọhụrụ malite. Ọ dị ka ndị mmụọ ọjọọ dị egwu na-agba ọsọ na mbara igwe, ma ndị na-atụ egwu ma mara mma n'otu oge ahụ, na egwuregwu ha dị egwu. Kwa sekọnd ole na ole, iri puku kwuru iri puku nnukwu ọkụ ọkụ na-agbawa otu mgbe, na-atụpụ iberibe ihe ndị na-egbuke egbuke nke confetti na-enweghị atụ. Irigi dị oké ọnụ ahịa nke iberibe kpakpando mụrụ foto nke na-adabere n'okirikiri agha ahụ; ọ gaghị ekwe omume ịkọwa ihe dị otú ahụ. ọbuná ọkaibe nke avant-garde.
  Ewoo, Mirabela enweghị ike ịhụ ịma mma a. O nwere naanị onye nche nche na-agwụ ike. Ma mgbe ahụ, nwa agbọghọ ahụ hụrụ onyinyo, ọ na-eme ka ọ pụta ìhè site na neutrino radar. Ọ dị ka onye na-agba ọsọ nke yi uwe mkpuchi na-agba mbọ ịbịaru nso na rọbọt.
  Ihe ngbanwe nke isiokwu ahụ adịghị njọ, ma nwa agbọghọ ahụ nwere uwe agha ultra-oge a, ọ na-ahụ mmegharị nke nwoke ahụ. Gịnị kpatara nwoke? Ọ maghị n'ezie, ma eleghị anya, echiche ya na-agwa ya nke a. Nwatakịrị nwanyị ahụ tụgharịrị ngbanwe nke matriks ya wee kwaga n'azụ nwa okorobịa ahụ. Ọ dabara nke ọma, oghere anaghị emepụta ọgba aghara, nke pụtara na a naghị ahụ mmegharị ya. N'ezie, enwere ike ịchọta ya n'ihe banyere ọgba aghara biofield. Mirabela chere na obere mmegharị ahụ n'ime oghere na-akpata ọgba aghara n'ọtụtụ ubi na-agafe oghere.
  Nwatakịrị nwoke ahụ guzoro na nzuzo, o doro anya na ọ na-eme atụmatụ 'ịkpọgide' rọbọt ahụ. Ụzarị si n'egbe ya fepụ, ọ bụghị ọgụ, kama ọ bụ naanị mkpali na-eziga nje cyber. Nke a na-adọrọ mmasị Mirabelle, n'ihi na ọ bụla robot nwere software nchebe megide nje. Ị nweghị ike lasso a cyborg na mfe. N'ebe a, ịkwesịrị ịhọrọ usoro ziri ezi: naanị ajụjụ bụ nke? Ọ kachasị mma ịkwatu ndị agha ndị iro n'okpuru ọchịagha. Mana nke a bụ ọrụ siri ezigbo ike, na mmejọ ọ bụla nwere ike ịnwụ. A sị ka e kwuwe, ịkwesịrị ịmegharị matriks na akara oku, nke a siri ike dị ka iji chisel na-ese akara mkpịsị aka na plasta. Ma nwa nwoke ahụ, Mirabela na-eche na nwata ahụ dị obere, ma ọ dịghị efu. Otu n'ime robọt ndị ahụ zigara mgbama wee si n'ahịrị izugbe fepụ.
  - Lee onye aghụghọ! Ọfọn, m ga-akpọrọ ya mkpọrọ! - Nwa agbọghọ ahụ kwuru onwe ya.
  O ji nwayọọ si n'azụ felie felie na-achọ ịgbanye ọkụ na-adịghị ahụkebe, nke nwere ike ịgbanyụọ mmụọ. Agbanyeghị, ọ dị oke mfe, naanị ị ga-agwa onye mkpọrọ okwu. Mirabela gbanwere oke, na-adabere na ịgbanyụ ahụ na ngwá electronic nke uwe agha. Nwatakịrị nwoke ahụ jụrụ na mberede wee gbatịa. Ike jidere ya tụgharịrị chee Mirabelle ihu.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị. Ee, ihe mara mma, na-eto eto, fọrọ nke nta ka nwa nwoke, naanị ogologo dị ka ihe niile accelerators, ma na a gburugburu, nwa ihu. N'ezie, mara mma na-atọ ụtọ, dịtụ efu. Anya na-acha anụnụ anụnụ ma nwee mgbagwoju anya n'ime ha. Nwatakịrị dike ahụ kwuru nke ọma:
  - Ọfọn, ị nwetara foto pulp?
  Vladimir Kashalotov (Ọ bụ ya), na-ekpo ọkụ (ụda olu ya gbagọrọ agbagọ site na obi ụtọ) kwuru, sị:
  - Ewoo, ị tụgharịrị ka ike!
  Mirabela gbapụrụ ezé ya n'eri anụ:
  "Ị gburu ndị agha anyị, ma ugbu a gị onwe gị aghọwo onye e gburu." Ugbu a ịta ahụhụ na ntaramahụhụ na-echere gị.
  Obere ntakiri gafere n'ihu Kashalotov. Ọ maara ihe mgbu bụ, ma ọ ghọtara na enwere ike ịme ya kpam kpam ma na-aga n'ihu:
  - Naanị ihe m na-akwa ụta bụ na ewereghị m onye ọ bụla n'ime ndị agha gị! Nke a bụ oghere ojii buru ibu n'ezie!
  Mirabela ji nwayọọ zaa:
  - Yabụ, onye agha mbido?
  - Ee, nke a bụ agha mbụ m!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ dị nro na mberede wee sụọ ude:
  - Enweghị m obi ike ijide nwa ọkụkọ na ụgbụ - otu photon abaghị uru otu narị mkpali! A sị na ị bụ otu n'ime nde ndị a họọrọ.
  Vladimir kwuru, na-eche oke iru újú:
  - Anọ m n'etiti nde ndị a họọrọ, enwere m ohere ịghọ onye na-ekpe ikpe nke akara aka!
  Mirabela malitere ịkpachara anya ozugbo:
  - Gịnịkwa mere gị!
  Nwata ahu zara iku ume:
  -Onye na-ebibi nwoke? Nwanyị! Onye na-ebibi nwoke bụ nwa agbọghọ! N'ihi ya, achọrọ m inyere otu nwatakịrị nwanyị aka ma n'ihi nke a ka m mebiri iwu. Mgbe ị na-ahọrọ n'etiti iwu na akọ na uche, onye na-akwụwa aka ọtọ ga-ahọrọ, ọ bụghị ikwupụta nke ọma!
  Mirabela sụrụ ude ọbụna karịa, ntì ya na-egbukepụ egbukepụ na micro-radiation:
  - N'akụkụ a, ị kwuru eziokwu!
  Nwatakịrị ahụ gara n'ihu na-anụ ọkụ n'obi:
  "Ahọọrọ m akọnuche m, mgbe e mesịrị, a tara m ahụhụ obi ọjọọ na nke siri ike, ịta m ahụhụ n'ihu ọha ma chụpụ m n'ime nde ndị a họọrọ. Kama ịrụ ọrụ mara mma, a na-amanye m ibi ndụ nhụsianya n'ime ndị agha ntaramahụhụ. Otuto diri Onye Pụrụ Ime Ihe Niile na agụghị m n'ụlọ mkpọrọ.
  Obere obi atọ Mirabela na-akụ nke ukwuu; nwa agbọghọ ahụ nwere mmetụta dị nso na ihe ọ hụrụ n'anya n'ime nwa nwoke a.
  Ọ jikọtara okpu agha ahụ wee susuo nwa okorobịa ahụ ọnụ nke ukwuu n'egbugbere ọnụ ya mara mma ma dị mma, na-enwe obi ụtọ. O siiri m ike ịdọpụ onwe m. Kashalotov kwuru na iku ume:
  - Ọ dị ka nke a bụ nsusu ikpeazụ m na ndụ m!
  Mirabela kwara isi ya.
  - Mba! Ezigbo "quasarik" m, agaghị ejide gị. Agaghị m ekwe ka ị nwụọ nwayọọ nwayọọ na ultra-radioactive quaries. Ị ga-adị ndụ!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ gbanyere mgbanaka ọkụ, na-anwa ime ka ahụ nwoke na ihe agha dịghachi ndụ. O ji nka zochie ọñụ ya wee jụọ:
  - Ezigbo kpakpando! E kwuwerị, a ga-ata gị ahụhụ maka nke a!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ejirila nwayọọ zaa:
  - Echegbula onwe gị! N'ebe a, na interuniversal ohere, iwu anụ ahụ bụ ndị dị otú ahụ ozugbo mgbama nnyefe adịghị eme, na cyber ndekọ bụ a trifle, dị ka a ga-asị na site na ohere m ga-efe efe ya na nwa dragọn.
  Vladimir kwenyesiri ike:
  - Nke a bụ amamihe! Naanị quasar!
  - Mba, ọ naghị esiri m ike! Mana kedu ka ị ga-esi gakwuru ndị gị?
  Nwa okoro ahụ zara na ọsọ ọkụ:
  - Dị ka ọ dị na mbụ, n'ime afọ nke robot. N'oge na-adịghị, n'ime otu nkeji, a ga-atụba brigade a n'ihu ahịrị, m jisiri ike ikpokọta ozi a. Mgbe ahụ Vladimir ga-arapara n'ahụ ndị ya.
  - Vladimir! Nke a pụtara onye nwe ụwa! Aha m bụ Mirabela! Mụ onwe m, dị ka gị, bụ otu n'ime nde ndị a họọrọ.
  Vladimir kwuru:
  - Ọ dị mma! Achọtara m mmụọ ezinụlọ abụọ, mana ugbu a, m ga-eme ihe ndị a! M ga-abanye na robot, ị na-agbalị inye m isi mmalite.
  - Echegbula onwe gị! Fga na Fox Gate, echere m na ị ga-enwe ike ijide oge achọrọ.
  - A hụrụ m gị n'anya! - Ebe a na-eto eto dike fọrọ nke nta ka ọ bụghị disingenuous; ịma mma na enweghị uche na-adọrọ adọrọ!
  - M onwe m kwa!
  N'ịchọta onwe ya n'ime afọ nke robot (iji wepụ ohere, ọ ghaghị ịtụfu mgboagha), Vladimir, na-achịkwa nke ọma, gbasoro nke ya ọsọ ọsọ. O ji ọṅụ tiwapụ, ma a sị na ọ pụrụ ịgbanarị n"agha ahụ dị egwu, nke ka ọnwụ njọ. N"eziokwu, ihere mere ya nke nta na ọ ghọgburu nwa agbọghọ ahụ n"emeghị ihere. Ọ dịghị mgbe sperm whales agụnyere na nde ndị a họọrọ, na-abụ nanị dike na onye agha nkịtị. Ọ chọdịrị ijide oge ahụ ma gbaa nwa agbọghọ ahụ na-enweghị uche. Ma nke ahụ ga-adịkwa njọ. N'ezie, o egbubeghị otu onye, ọ gwụla ma ị gụrụ rọbọt ndị ahụ, n'ezie. Otú ọ dị, gịnị ma ị jiri nwayọọ họrọ onye mbụ ị merụrụ ahụ? Ee, ndị mmegide ya bụ ndị Russia dị ka onwe ya, mana gịnị ka ị ga-eme? Agha bụ agha. Ọzọkwa, ruo ihe karịrị otu puku afọ, iro abanyewo n'ime ya na hyperplasm nke akpa nwa kọmputa. Ha bụ naanị onyinyo nke eluigwe na ala gị n'ezie, Ken welitere anyụike n'elu Ebel! Ndị agha Alexander Onye Ukwu kwụsịrị ịlaghachi azụ, agha ahụ jikwa ume ọhụrụ malite. Vladimir lekwasịrị anya na onye iro na-atụghị anya ya (o nwere robot nke ya n'azụ) tetraplane. Ogbugba na ọdụ kacha adịghị ike, bụ nke ogige nchebe na-ekpuchi obere ihe. Ihe mgbawa na akụkọ nke onye mbụ nwa nwoke ahụ bibiri ghe oghe!
  . ISI NKE 3.
  Yanka Svetlov na Marinka Chernushka mụrụ n'otu ụbọchị. Nke a dị mma n'ihi na o nyere ha ohere imekọ ụbọchị ọmụmụ ha ọnụ. Nwa nwoke na nwa agbọghọ ahụ dị afọ iri na abụọ, afọ ọzọ ha ga-abụ ndị ntorobịa, ya bụ, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ndị okenye. Ma ugbu a afọ ikpeazụ nke nwata ha abịawo.
  Marinka Chernushka, n'agbanyeghị aha ikpeazụ ya: acha uhie uhie na-acha uhie uhie, ogologo, karịa isi karịa Yankee: nwa agbọghọ na-eme ngwa ngwa. Dị ka Yanka, ọ na-agụ akwụkwọ n'ụlọ akwụkwọ a na-eme egwuregwu; ike, muscular, dị ka nwa agbọghọ tozuru okè. O nweela ahụmahụ n'ịrụ ọrụ n'ọgbọ egwuregwu; ọ gbara Tutti na parody nke ụmụ nwoke atọ nwere abụba. N'ezie, Svetlov lere anya na-atọ ọchị na ọrụ nke onye nketa, ma ọ na-arụ ọrụ ahụ nke ọma na usoro usoro! Ugbu a onye na-eto eto na-eme ihe nkiri na-eme ihe nkiri dị mpako. O mere ka onye toro eto nwere ọla ntị na elekere mara mma. Yanka dị obi umeala karị, ya na ụmụ okorobịa ahụ rie achịcha, ṅụọ Coca-Cola, rie nri, ma ugbu a, ya na enyi ya ga-akparịta banyere enyi ya ogologo oge. Marinka, dị ka onye na-agba ọsọ n'ezie, na-ejide karama biya n'aka ya na otu mkpọ sịga n'akpa ya. "Kemel".
  - Ịchọghị isi ya? Bụrụ onye na-efe efe dị elu (ọkaibe)! "Nwa agbọghọ ahụ ji iwe obi ọjọọ jụọ ya ma fegharịa ya isi. Ntutu isi ya adịghị mkpa imetụ aka, ya mere ọ dị ka ire ọkụ.
  Yanka kwara isi ya nke ọma:
  - Kedu ihe ị na-ekwu! Nke a bụ usoro na-abaghị uru nke imebi ahụ. N'ozuzu, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ akụkụ ahụ niile na-ata ahụhụ site na mmanya na-aba n'anya, karịsịa imeju na afọ.
  Marinka, na-achị ọchị, zara:
  - Ọ bụ ihe efu niile! Ọ bụrụ na ndị ndọrọ ndọrọ ọchịchị na-agha ụgha, ọ dịkwa mfe ịchọta nkume kpọrọ nkụ n'elu oké osimiri karịa onye ndọrọ ndọrọ ọchịchị na-akwụwa aka ọtọ, ònye ga-ekwe nkwa na ndị dọkịta na-ekwu eziokwu?
  Yanka kwuru n'ụzọ ezi uche dị na ya:
  - Ndị ndọrọ ndọrọ ọchịchị, n'ezie, ụgha! Ndị dọkịta kwa, karịsịa mgbe a ghọgburu ha maka ọdịmma ha, ma anya na-ekwu eziokwu. Ọ̀ bụ na o zughị na gị onwe gị ahụwo ndị aṅụrụma bụ́ ndị furu efu ọdịdị mmadụ nile? Ịṅụbiga mmanya ókè bụ nnukwu ọdachi nke ndị Russia. Ma ọ bụghị naanị ndị Russia, cheta otú ebo niile nke ndị India mpako - ndị dike na-atụghị egwu - nwụrụ n'ihi mmiri ọkụ . Mgbe ha nweburu kọntinent ahụ dum, ma ugbu a, ha nwere nnukwu ogige nhụsianya.
  Marinka, na-aga n'ihu na-amụmụ ọnụ ọchị, na-eti mkpu n'ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ bass onye ụkọchukwu:
  - Ha na-ekwu na ntakịrị biya dị mma maka gị! N'ozuzu, emela ka ọ bụrụ onye nkuzi, ọ ka mma ịga ije n'aka gị ma ghọgbuo!
  - Anyị fọrọ nke nta ka ndị okenye, na echi anyị nwere ule! Anyị nwere ike ịnyagharị na ịntanetị ntakịrị wee hie ụra.
  - Achọghị m ịrahụ ụra! Ka anyị gaa cha cha kama. Know mara, ha mepere ụlọ ọrụ chic dị otú ahụ na Arbat - ịtụnanya!
  Yanka sụrụ ude nke ukwuu:
  - A naghị anabata ụmụaka ebe ahụ!
  Marinka jiri nwayọ felie aka ya siri ike:
  - Ọ bụrụ na ha ekwe ka gị na ndị mụrụ gị bata! M na-ahụ otú o si dị nnukwu na tozuru okè, na ọbụna na mma etemeete, m nwere ike ịgafe maka mama gị!
  - Gịnị ma ọ bụrụ na ha na-arịọ maka paspọtụ? - Nwata nwoke ka nọ na nche ya.
  - Enwere m xiva! - Marinka ekpughere akwụkwọ ahụ. - Ị na-ahụ otú nkà ndị enyi m sere.
  Yanka nwere obi ụtọ:
  - Ma mụ onwe m achọghị ịma imebi ụlọ akụ na cha cha wee zụtara onwe m kọmpụta ọhụrụ, nke aghụghọ ghọgburu! Ejisiri m ike nweta ego site n'ịsa ụgbọ ala.
  Marinka kwuru:
  - Ịsacha ụgbọ ala! Fi! Mụ onwe m na-ahọrọ ịkọ nkọ na ego na akara, ọ na-aba uru karị.
  - Ọfọn, onye, gịnị ka ị ga-amụ!
  - Ọfọn, ka anyị gaa! Ka anyị buru nnukwu ego!
  Yanka, mara mma, kwuru:
  - M wee na a usoro nke ị na-agaghị ida!
  Marinka bịara nwee mmasị karịa:
  - Kedu ka ọ dị?
  - Ị na-ewere otu dollar ma tinye ya na roulette: ebe ị nwere nhọrọ nke agba abụọ na-acha uhie uhie.
  - Ma ị na-atụfu!
  - Mgbe ahụ, ị ga-ewepụ dollar abụọ ọzọ na nzọ na red ọzọ!
  - Ma ị hapụ ọzọ!
  - Mgbe ahụ, ị ga-ewepụ dollar anọ ọzọ na nzọ na-acha uhie uhie ọzọ!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ turu ọnụ:
  - Ihe niile na-acha uhie uhie na na-acha uhie uhie! Ị bụ onye Kọmunist?
  - Mba, nke a bụ usoro dị otú ahụ!
  - Ọ dị mma, ị na-efunahụ oge nke atọ!
  "Mgbe ahụ, ị na-atụgharị dollar asatọ na uhie ọzọ."
  - NA...
  - Gịnị na! Ihe puru omume na ọcha ga-apụta maka oge anọ n'usoro dị oke ala. Nke pụtara n'ikpeazụ ị nweta dollar asatọ wee nwetaghachi otu.
  Marinka kwuru:
  - Ma mgbe ahụ ị na-amalite ọzọ! Naanị site n'ịgbanwe agba na iweda ọnụego ahụ ọzọ na dollar! Ee, m na-agụ banyere usoro a na ịntanetị. Nke a abụghị ụdị egwuregwu: ihe a hụrụ n'anya na obi na-ekpo ọkụ, ọ dịghị mkpali na nnukwu mmeri, ọ bụkwa ihe nwute maka oge efu. Ee e, ọ bụghị ya, abịara m na usoro dị adị nke a pụrụ ịdabere na ya nke ga-enye gị ohere imeri akụ!
  Nwatakịrị ahụ kwara isi ọkụ ya:
  - Na-afụ ụfụ! Ị chọrọ igosi!
  - Ee, ihere na-eme m iji mkpịsị aka m sụọ mkpọrọhịhị! Enweghị ụgha ọ bụla! Bia, aga m egosi gi!
  Yanka wetutara ụda ya wee jụọ:
  - Eleghi anya ị nwere ike igosi m ugbu a?
  Nwatakịrị nwanyị ahụ zara ngwa ngwa:
  - Mba! Ọ ga-adịkwa mfe! Soro m ṅụọ ihe ọṅụṅụ!
  Nwatakịrị ahụ yikwasịrị uwe ya, oge mgbụsị akwụkwọ na-atụ, oyi adịlarị n'èzí. Yank, dị ka o kwesịrị ekwesị nwa nwoke toro eto, ihe niile dị omimi dọọrọ mmasị ya. Ọzọkwa, ọ hụrụ naanị cha cha na TV.
  Ọchịchịrị adịlarị, mana na Moscow ọ bụ ọchịchịrị dị ka ụbọchị. Ìgwè akwụkwọ ịma ọkwa mgbasa ozi na ígwè ọrụ pyrotechnic dị iche iche gbapụrụ anya.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji obi ụtọ tụọ aro:
  - M ga-akpọ tagzi ekwentị, anyị ga-agbakwa n'ụdị!
  - Ọ bara uru? Moscow n'abalị mara mma nke ukwuu!
  Marinka kwuru n'iwe:
  - Ọ bụghị nnukwu obi ụtọ ịgagharị n'abalị n'oge mgbụsị akwụkwọ. E wezụga nke ahụ, ị maara, mgbe ụfọdụ n'ọchịchịrị enwere ndị ohi dị egwu. Ha dị ka azụ piranha, na-eri ọkpụkpụ si n'aka ụmụaka ndị nzuzu dị ka gị!
  - Kedu maka ndị uwe ojii?
  - Iji nweta ego! Na n'ozuzu, ị gaghị ekenye onye uwe ojii nye nwa nwoke ọ bụla!
  Yanka were ezigbo iwe:
  - Ma ahụrụ m gị, nwa agbọghọ! Ọ dịghị nna ukwu, matron dị nsọ!
  Marinka kwara mkpịsị aka ya:
  - Ọ ga-agbaba isi ya n'ime asphalt! N'ezie m na-aga tagzi! Atụla egwu, m ga-ewepụ bashley n'onwe m! N'ozuzu, m na-enweta ezigbo ego site na nbudata abstracts.
  - Agbalịrị m ime nke a kwa, mana asọmpi ahụ karịrị akarị!
  - Ikwesiri inwe ike iweta ndị ahịa, ọkachasị n'etiti ụmụ akwụkwọ sekọndrị.
  Ekwentị Marinka mara mma nke ukwuu, yana igwefoto vidiyo sara mbara nke na-atụgharị, nke na-egosi mgbe ụfọdụ ihe na-emenye ihere ọbụna iche echiche. Nwatakịrị nwanyị ahụ were sịga n'etiti ezé ya, nke na-egbu maramara site na varnish pụrụ iche, wee dọrọ:
  - Ị mara, SD onye isi Schellenberg hụrụ n'anya na-aṅụ sịga Kemel.
  - Nke, ọ dị mwute ikwu, a gbapụghị! Ọ bụ ihe na-adọrọ mmasị na ọ na-ede n'akwụkwọ akụkọ ya na Muller bụ onye nledo Soviet.
  - A! Nna nna Muller? O nwere ike ịbụ nke ọma. - Nwatakịrị nwanyị ahụ jiri ogologo ikiri ụkwụ nke akpụkpọ ụkwụ ya kụrụ mgbochi ahụ. Yanka chere na ọ dị obere, ọ naghịdị erute enyi ya n'obi. "Mana o yikarịrị ka ọ rụrụ ọrụ maka ụlọ ọrụ ọgụgụ isi abụọ n'otu oge."
  - Agadi maara ihe! Ego okpukpu abụọ ma ọ nweghị ọdịiche nke ndị agha n'ihu ga-ejide gị!
  Yanka sụrụ ntì pink:
  - Ndị agha nwere ike ịkwụsị gị! Kedu ka ọ ga-esi gosi na nzuzo, onye ogbunigwe na-atụ n'anya na-agbapụ ọbara, na ọ bụ onye ibe ya?
  Marinka chịrị ọchị:
  - Iji mee nke a, ịkwesịrị ibi úgwù! Ozugbo o yipụrụ uwe ogologo ọkpa ya, onye agha Russia ga-aghọta ozugbo na ọ bụ February na onye Nazism!
  Yanka kwuru:
  - Gịnị ma ọ bụrụ na ọ bụ onye na-emegide Semite! Lee ka nna ochie Vysotsky si bụrụ abụ! Nna nna m kpọnwụrụ akpọnwụ, onye bụbu dọkịta pest, enwere m: mgbochi Semite na mgbochi Semite!
  - Ahuhu! Ị na-egekwa ihe ochie dị otú ahụ! Vysotsky dị mma maka ndị nna nna, ọ bụghị maka ụmụ nwoke!
  Ọfọn, kwụsị ịtụ egwu, ka anyị nweta ụgbọ ala!
  Otu tagzi nke Mercedes dara oké ọnụ gbagoro n'ebe ha nọ! Marinka nọdụrụ ala na-enweghị atụ n'ime ụlọ.
  - Ọfọn, obere nnụnụ, nọdụ ala!
  Onye na-anya bọmbụ jụrụ:
  - Nke a bụ onye ahịa gị!?
  - N'echiche dị aṅaa?
  - Ị bụ onye akwụna!
  Marinka gbapụrụ ezé ya nke ọma:
  -Kedu ka ị ga-esi kparị nwanyị ama ama! Abụ m Countess nke Tobolsk, nke a bụ nwa m nwoke, Viscount De Bragelonne.
  - Enwere m ekele maka mmụọ ọchị gị. Ebee?
  - Na cha cha, "Obi ụtọ Royal"!
  Onye ọkwọ ụgbọ ala kwere:
  - Aga m enweta gị n'oge adịghị anya!
  Ụgbọ ala ahụ gbapụrụ nke ọma, egwu dị jụụ wee malite ịkpọ. Marina jụrụ, sị:
  - Ikekwe anyị ga-agbanye Bilan.
  Onye ọkwọ ụgbọ ala ahụ kwuru:
  - Ọ bụ na ọ naghị eme gị ihere na ụfọdụ ndị a ma ama na-agbasa asịrị na ọ bụ nwoke nwere mmasị nwoke!
  - Dị ka akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ, dị ka otu narị dollar ụgwọ! - Marinka gbara mgbanaka anwụrụ ọkụ n'azụ isi onye ọkwọ ụgbọ ala.
  - Ma ị bụ nwanyị na ihe ọṅụṅụ! Ekike mara mma! Kedu maka Bori Moiseev! - Taxi ọkwọ ụgbọala kwuru playfully.
  - Moiseeva! Site n'okwu Moses! Febụwarị dị pasentị iri itoolu na-acha anụnụ anụnụ. Ọ bụghị n'efu ka okwu ahụ: mmehie nke Sọdọm sitere na agba ochie nke ndị Juu dere. - Marinka kwuru ike.
  - Ị maara na m bụ ọkara February!
  - Ya mere ọkara-acha anụnụ anụnụ! Nwoke nwoke nwere mmasị nwoke! Nwoke nwoke nwere mmasị nwoke! Ọtụtụ ndị enyi iju! Emela ihere! Nwoke nwoke nwere mmasị nwoke! - Ọ bụrụ na olu nke a prima donna, ma na nnọọ nkezi anụ, Marinka.
  Onye ọkwọ ụgbọ ala leghaara ụdị ịkwa emo ahụ ma kwuo naanị:
  - Enwere ụmụ nwanyị nwere mmasị nwoke?
  - Naanị Lesbo! Ma e nwere ọtụtụ n'ime ha! - Marinka zara.
  Ụlọ cha cha a kacha mma na Moscow. Nnukwu, dị ka Winter Palace na ọgaranya decorations. Ewubere ụlọ ahụ n'onwe ya n'ụdị Borroco! E nwere otu onye nche na-eche nche n'ọnụ ụzọ ya na ndị ọzụzụ atụrụ German na ndị bekee na-asụ Bekee.
  Ọbụna Vladimir nwere mmetụta na-adịghị mma, na-ele ndị nche ogologo anya yi uwe ọcha na oji. Otú ọ dị, Marinka emeghị ihere ma ọlị, jiri nwayọọ na-egosi osisi ahụ.
  - Nwa nwoke a bụ nwa m nwoke, ya na m na-aṅụ mmanya!
  - Ọ dị mma! Naanị ụmụaka enweghị ike ịkụ nzọ ihe karịrị nkeji iri n'otu oge ma rie mmanya na-aba n'anya na-akwụ ụgwọ ụlọ ọrụ ahụ!
  Marinka kwara ntutu ya n'iwe:
  - Ee, ọ ga-akara ya mma kwụgidere onwe ya karịa ịṅụ mmanya.
  - Ọfọn, nke ahụ dị mma! Ka ọ dị ugbu a, ị nwere ike ịzụta otu ụdị ibe.
  Vladimir nwere obere ego dị narị dollar atọ n'akpa ya, ma Marinka nwere puku ise, nke na-adịghị njọ maka nwa agbọghọ nke nne na nna ya dị anya site na nde mmadụ.
  Artem nwere anyaụfụ ozugbo:
  - Ị bụ obere ọgaranya "Pinocchio"!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ tiri mkpu, ntụ ntụ na rouge kpuchiri ntì ya:
  - Gịnị ka ị chere! Nwa nzuzu! Na-ebi ndụ gị dum na-ejide sket nne gị!
  Nwatakịrị ahụ kwara isi ya nke ukwuu:
  - Ọ bụghị n'ezie! Ịkwesịrị ịkpata ego n'onwe gị!
  - Ọ bụ ya! Penny nke gị bara uru karịa penny onye ọzọ! Ọ dị mma, kedu ibe ị ga-ewere maka onwe gị?
  - Katọn ndị dị ọnụ ala!
  Marinka na-achị ọchị:
  - Kedu nke bụ otu dollar ọ bụla?
  - Ee! M ga-anwale sistemụ m!
  - Naanị lee, gị, dịka nwata, ekwesighi inye ihe karịrị iri!
  Ime ụlọ cha cha dị oké ọnụ ahịa, nwere ọtụtụ enyo, enyo enyo, na ihe osise nke ndị nna ukwu ama ama. Ihe yiri Hermitage bụ naanị ihe magburu onwe ya.
  E nwekwara "ndị ohi ji otu aka" na aghụghọ dị iche iche, ndị a na-achọ mma nke roulette. Karịsịa, otu n'ime ọkpa ndị a na-ese nke nwere ọdụ gbasasịrị na iko na-egbuke egbuke nọ na-atụgharị, na-atụ ọnụ ọnụ ya na mkpụrụ ndụ nwere ọnụọgụ. Ị nwekwara ike ịhọrọ site na nku ọdụ nku, nke ga-atụgharị ma gbanwee agba. Enwekwara ihuenyo roulette eletrọnịkị, ebe ihe niile jikọtara ya na kọmpụta kpaliri. Ọtụtụ ihe ndị ọzọ! Mana ihe dọtara mmasị kachasị bụ roulette ọdịnala nke nwere elu na-agbagharị agbagharị na aka ọla edo n'ụdị okpokoro isi.
  Marinka gara n'ebe ya nọ, na-akụtu ibe ọlaọcha ya:
  - Ọfọn, dị ka nwa ọhụrụ! Ị hụrụ na adịla m njikere igwu egwu! Ma eleghị anya, ị nwekwara ike ịnwale ya!
  - M na-agbaso obere na usoro nke m! - Vladimir zara.
  Nwa nwoke ahụ malitere ịkụ nzọ. Malite na otu mgbawa, gaa na-acha uhie uhie!
  O nwere chioma, o meriri ozugbo! Mgbe nke ahụ gasịrị, ọ gbanwere agba na nzọ na nwa, na otu dollar. Ha wetara ya ihe efu, Vladimir were sips abụọ. M lere anya gburugburu. Ụlọ cha cha nwere ihe niile - ma e wezụga elekere! A manyere nwata ahụ inyefe nke ya n'ọnụ ụzọ, ndị a bụ iwu. Tụkwasị na nke ahụ, aghaghị m inye ndị nche ekwentị m. O doro anya na e mere nke a ka ndị ahịa ghara ịma oge ahụ wee mefusị akụ ha niile. A manyere nwa nwoke ahụ ịnyagharị ihe dị ka.
  Na mbụ o nwere chioma, na mberede, otu dollar, dollar abụọ, anọ, asatọ furu ya. Ugbu a, ha nwere ịkụ nzọ iri na isii, nke iwu amachibidororịrị. Onye inyeaka onye croupier, onye na-acha ọbara ọbara, turu anya wee tụgharịa pụọ, dị ka a ga-asị: mee ihe masịrị gị!
  Vladimir ọzọ nzọ iri na isii na-acha uhie uhie wee merie azụ otu dollar. Ọ na-ehichapụ ọsụsọ dị n'egedege ihu ya wee rịọ maka Coca-Cola nwere ice.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji nke nta nke nta nwee obi ụtọ! Ọ bụ ihe na-agwụ ike iji nwetaghachi otu dollar mgbe onye ọ bụla nọ gị nso na-akụ ọtụtụ puku, iri puku kwuru iri puku.
  Otu nwa nwoke mara mma nke yi uwe ọdụdụ, dịka ọmụmaatụ, n'agbanyeghị ihe niile amachibidoro, na-egwu ibe ọla edo nke otu puku dollar nke ọ bụla, na-eme steepụ steepụ, na-emeri ọzọ na mfu. Otú ọ dị, o doro anya na ọ nwere chi ọma, n'oge na-adịghị anya, e nwere nnukwu akpa ọla edo na ibe platinum pụtara - puku iri.
  Vladimir, na-ele ya anya, malitere ịkụ nzọ ọzọ na nọmba ndị mmadụ. Karịsịa, nke iri atọ na isii, ọ bụ iri atọ na atọ - afọ nke Jizọs Kraịst, na-etinye otu narị. Bọọlụ ahụ ji nwayọ nwayọ, buru ụzọ rute na iri abụọ na itoolu, wee wulie ọzọ na iri atọ na atọ! - Chaị, nwa nwoke ahụ nwere puku dollar atọ na ọkara. Maka nwatakịrị dị afọ iri na abụọ: akụ na ụba, ị nwere ike ịzụta laptọọpụ mara mma. Mana ekwensu na-amanye gị ntị: Ụgbọ ala nna gị adịla agadi, nweta ego wee zụta Mercedes-Benz ọhụrụ nke ụdị ọhụrụ. Ị maara otú ọ dị gị mgbe nke a gasịrị, ụmụ klas gị ga-enwe anyaụfụ.
  - Gịnị ka nzọ na? - Nwatakịrị ahụ jụrụ onwe ya.
  - Chineke hụrụ atọ n'anya! Nzọ na atọ!
  Vladimir mere nke a na obi ụtọ, na-akụ ibe niile. Anya na-acha anụnụ anụnụ na-ere ọkụ.
  Bọọlụ ahụ tụgharịrị, na nke ọ bụla na-awụlikwa elu obi nwa nwoke ahụ na-akụ ngwa ngwa. Mana o jiri nwayọ wee daa... na atọ!
  - M meriri! Nwata nwoke tiri mkpu. Na oge ahụ bọọlụ dapụrụ wee gaa ise.
  Olu ọjọọ dara n'isi m:
  - Chineke abụghị onye nzuzu! Na-amasị nickel!
  Naanị nwa okoro ahụ, bụ́ onye mefuru ego ya nile, ọ na-esiri ike ikpuchi anya mmiri ya, ma obi ụtọ ya akwụsịbeghị. Gịnị ma ọ bụrụ na ị gwa enyi gị ka ọ gbaziri ibe wee jiri mmasị nwetaghachi ya niile? E kwuwerị, nke a bụ cha cha, ọrụ ebube na-eme ebe a.
  Maka Marinka, Otú ọ dị, ihe adịghịkwa mma. Mgbe Vladimir gbara ọsọ gakwuru ya, nwa agbọghọ ahụ ka mefuru puku kwuru puku ikpeazụ ya. Obi gbawara ya kpamkpam.
  - Kedu ihe bụ ihe a! - Nwa agbọghọ ahụ na-eti ya ọkpọ na ikuku. Ndị croupiers na-eme ka ọ dịghị ihe na-eme.
  - O doro anya na akara aka! - Yanka zara n'ụzọ dị jụụ. - Galimo! Nkwụsị GOP!
  - Kedu usoro kacha amasị m? - Nwatakịrị nwanyị ahụ jidere aka ya.
  - Usoro ọ bụla dabere na chioma! - Artem kwuru na nkà ihe ọmụma. - Uba kpuru - ị nweghị ike imeri oge niile. Inweta ego na cha cha dị iche na ibu mmiri na sieve, na mmiri si na sieve na-awụsa n'okpuru ụkwụ gị, na cha cha ị na-asachapụ ụbụrụ gị!
  - M ga-eresị mkpụrụ obi m nye Ekwensu ma ọ bụrụ na m nwere ike imeri mgbe niile! - Marinka tiri mkpu n'ime obi ya.
  N'oge ahụ, ihe niile na-egwu mmiri n'ihu ụmụaka ahụ wee hụ onwe ha n'ebe dị elu, ugwu ugwu na snow na-acha odo odo na-agbasa n'okpuru ha.
  Otu nwoke dị ihe dị ka iri atọ na ise yi uwe ọdụ ojii na taị ọcha pụtara n'ihu ụmụaka ahụ. O nwere anya na-adịghị ahụkebe na ihu charọt, dịkwa gịrịgịrị. Mgbe o lere ụmụaka abụọ ahụ dị afọ iri na abụọ anya, o ji ịhụnanya mụmụọ ọnụ ọchị, ma anya ya jụrụ oyi, dị ka à ga-asị na ha ji ígwè na-egbuke egbuke.
  - Kedu onye n'ime unu chọrọ ire mkpụrụ obi gị nye ekwensu?!
  Marinka zara ya:
  -M! Ma ị bụ Setan!
  Nwoke ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị karịa.
  - Mba! Abụ m Arphaon, otu n'ime ndị nnọchi anya Lucifa. Ọpụrụiche m na ịgba chaa chaa.
  - Chaị! - Marinka kwuru. "Echere m na ndị mmụọ ọjọọ adịghị."
  -Ma Chineke?! - Agbụ na-acha ọcha nke "nwaanyị" nwere ihe oyiyi nke Dracula malitere ịcha ọbara ọbara.
  Ndi-nchu-àjà we cheputa nka; ime ego! - Marinka zara ngwa ngwa na obi ike.
  - ezi uche! Ma ebe ọ bụ na onyinyo dị, mgbe ahụ enwere ìhè! Ọ bụrụgodị na ọ bụghị ihe Baịbụl kwuru.
  Yanka nwere ihe ize ndụ nke ịgbachi nkịtị:
  - Kedu ihe ị chọrọ n'aka anyị?
  Mmụọ ọjọọ ahụ dị ka iwe were ya:
  - Ọ bụghị m! Mana ọ dị ka ị chọrọ ihe n'aka anyị. Karịsịa, nwa agbọghọ a mara mma nke ji nkà mee ka ọ dị ka onye toro eto.
  Ihere mere Marinka, ihicha pụtara na ntì ya:
  - Ya mere ị chọrọ mkpụrụ obi m?
  Arfaon chịrị ọchị nke ukwuu:
  - nke gị?
  - Nke m!
  Mmụọ ọjọọ ahụ zara ya n'ịdị nwayọọ nke ukwuu:
  - Ọ bụghị n'ezie! Enwere ọnụ ọgụgụ mkpụrụ obi a na-apụghị ịgụta ọnụ bụ ndị, n'afọ ofufo ma ọ bụ n'ike, batara n'okpuru nchịkwa anyị, ka anyị kwuo, ọtụtụ ijeri ijeri n'ụwa nile! N'ime ha bụ ndị nsọ, ndị poopu na ndị nna ochie Ọtọdọks. Kedu ihe bụ mkpụrụ obi maka anyị: ụdị ụfọdụ nwa agbọghọ na-akwa iko nke ga-ejedebe na anyị n'ime iri afọ ole na ole agbanyeghị. Na ọbụna nye ya onyinye bara uru n'ọnọdụ ya.
  A kpasuru Marinka iwe, ọ kpasuuru mpako ya:
  - Ya mere, mkpụrụ obi m abaghị uru ọ bụla!
  - Ọ bụrụ na ị debere ya maka ịre ahịa interuniversal, mgbe ahụ a ga-enwe ọtụtụ ịdị mma dị otú ahụ. - Arfaon na-egbuke egbuke ya mkpa fangs.
  Nwata nwanyị ahụ were iwe were sụọ isi:
  Gịnị mere ha ji kpọọ anyị mgbe ahụ?
  Arfaon felie elu, nku pụtara n'azụ ya:
  - Gwa m, ị na-amasị igwu egwu?
  - N'ezie! - Marinka nwere obi ụtọ.
  - Ma mee nzọ?!
  - N'onwe ya! Onye na-adịghị ahụ n'anya nke a!
  - Ya mere, anyị ndị mmụọ ọjọọ na-amasịkwa ikpori ndụ. Yabụ, anyị na-enye gị nzọ ndị a. Ọ bụrụ na ị merie, ị ga-enweta onyinye bara uru: ọ bụrụ na ị merie egwuregwu ịgba chaa chaa ọ bụla, ọ bụrụ na ị daa, ị ga-aga hell. Ma ọ bụghị egwu, dị ka ị na-eche, ha anaghị eji ọkụ na-eghe onye ọ bụla, ma ọ dịghịkwa ụtọ nke ukwuu, karịsịa maka ndị na-adịghị ike.
  Marinka bịara nwee mmasị karịa:
  - Kedu ụdị nzọ?
  Mmụọ ọjọọ ahụ tụgharịrị n'akụkụ ya wee sị:
  - Anyị ga-ebufe gị gaa na mbara igwe ọzọ, gaa n'ụwa dị ihe dị ka n'ogo nke mmalite oge emepe emepe. Ọ bụrụ na ị jikwaa ịlanarị ma nweta ọkwa dị elu, anyị ga-eweghachi gị azụ, ma ọ bụrụ na ị nwụọ, ị ga-ejedebe na hel na mpaghara, Setan nke eluigwe na ala ọzọ ga-ekpebi akara gị.
  Ọ bụrụ na m ga-abụ eze nwanyị? - Nwatakịrị nwanyị kwuru nke ọma.
  - Mgbe ahụ, ị ga-enweta onyinye dị oke ọnụ ahịa! Chee echiche banyere ya! - Anụ mmụọ ọjọọ ahụ wee buru ibu ma na-egbuke egbuke.
  - Kedu ihe ị ga-eche! Ekwenyere m! N'ezie m ga-etinye ihe ize ndụ!
  Yanka tinyere aka:
  - Agaghị m ahapụ enyi m! M ga-eso ya felie! E wezụga nke ahụ, onyinye dị otú ahụ agaghị emerụ m ahụ́.
  Arphaon mụbara n'ịdị ukwuu, nku ya malitere ịcha dị ka shei nne pel n'anyanwụ.
  - Ma ị chọrọ ya? All ka mma! Ụmụ nwoke na-enwekarị ike ịgbakwunye dynamism na usoro a.
  Marinka kwuru nke ọma:
  - Ma ọ bụrụ na anyị enweta onyinye ahụ, anyị ga-egwu megide ibe anyị!
  Mmụọ ọjọọ ahụ kwara isi ya nke ukwuu:
  - Ma nke a bụ ihe ị na-ekwesịghị ime. Oge igbu oge. Ka ọ dị ugbu a, kwenye ọzọ - ị dịla njikere ịnwale?
  - Otu puku ugboro ee! - Nwa nwoke na nwa agbọghọ kwuru n'otu.
  - Mgbe ahụ, ka anyị gaa!
  Tupu ha agbaba n'ebe ndị a na-amaghị, Yanka na Marinka lere anya ikpeazụ na cha cha. Otu nwata nwoke yi uwe ọdụdụ, ebe o mefuru ugwu ọla edo na ibe platinum, tiri mkpu n'ike. Ndị na-eche nche nke ntọala nke obi ụtọ efu na-edu ya.
  - Onye ahịa ọzọ nke Setan! - Yanka kwuru n'ụzọ dị mwute.
  - Gbaa mbọ hụ na anyị agaghị ejedebe na hel! - Marinka buru amụma, na-ama jijiji ntutu isi ya.
  Oké ifufe jidere nwa okoro ahụ na nwa agbọghọ ahụ ma obere oge ka e mesịrị ha hụrụ onwe ha n'etiti kpakpando. Lee ka ihe niile si maa mma, ọnụ ọgụgụ na-enweghị atụ nke ihe ọkụ dị iche iche, ọmarịcha ọmarịcha. Yanka na Marinka lere anya ha niile, n'enweghị ike ilepụ anya, ọ bụ naanị ọrụ ebube: ọnụ ọgụgụ na-enweghị atụ nke ihe ịchọ mma na-egbuke egbuke nke ejiri ihe mara mma mara mma! Ọ dịghị otu ntụnyere kasị dị ịrịba ama n'asụsụ mmadụ nke pụrụ igosipụta ọbụna otu ụzọ n'ụzọ iri nke ịdị ebube dị otú ahụ.
  - Ọ bụghị otu mmetụta pụrụ iche nke American blockbuster nwere ike iji tụnyere nke a. - Nwatakịrị ahụ hụrụ. Ihe dị ịtụnanya n'ezie!
  Nwata nwanyị ahụ kwuru n'iji egwu:
  - M zutere ọzọ ịtụnanya ọrụ ebube! Dị ka ihe atụ, mgbe kangaroo ọlaedo ahụ tara mamịrị, ụyọkọ kpakpando si n"ime iyi pụta!
  - Gịnị kpatara ị na-ekwu! Anyala ebili mmiri!
  Yanka mechiri anya ya. Ọtụtụ mbara ala ndị mara mma, ọdịdị dị ebube na ihe dị iche iche dị n'elu ya. Mgbe ahụ na mberede, ihe niile kwụsịrị, ma nwa nwoke na nwa agbọghọ ahụ chọtara onwe ha na ahịhịa.
  Otu iyi nke ikuku dị ọhụrụ kụbara m ihu, ụkwụ m metụrụ ala nke ọma. Yanka chiri anya ya n'anya:
  - O mere! - O kwuru na-ama jijiji.
  Marinka ji obi abụọ (kedu nwa agbọghọ ọjọọ) kwuru:
  - Ị ji n'aka na nke a abụghị ụwa anyị?!
  Nwata nwoke tụpụrụ mkpịsị aka ya elu:
  - Lee elu igwe!
  Nwata nwanyi weliri isi ya. N'ezie ọkụ atọ dị n'elu ha ozugbo, akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ, acha anụnụ anụnụ, ọbara ọbara. Eluigwe n'onwe ya bụ oroma, ihe niile na-ele anya dị egwu na ọmarịcha. Ezi osisi ọhịa tolitere dị nso, yiri ndị dị n'ụwa n'ebe okpomọkụ na n'otu oge ahụ dị iche iche. Akwụkwọ ahụ n'onwe ya yiri ka ọ na-egbukepụ egbukepụ na-acha odo odo na-adịkarị. Ihu igwe n'onwe ya, n'agbanyeghị "anyanwụ" atọ ahụ, anaghị ekpo ọkụ karịsịa, na-echetara mmalite anwụ anwụ nke Septemba.
  Marinka pịrị ire ya wee kwuo:
  - Ọ bụ ihe ijuanya na osisi ndị ahụ na-ekpo ọkụ, mana ọ dị jụụ karịa ka o kwesịrị ịdị na okpomọkụ.
  - Ma eleghị anya, ọ bụ oge oyi obodo! - Yanka tụrụ aro. - N'oge oyi n'ebe ugwu India: nke a bụ mkpokọta ihu igwe.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kwetara:
  - Enwere ike! Ma ọ bụghị ya, m gaara enwe nchegbu. Na okpomọkụ dị mma, ọ dị ka anyị ahọrọla ebe nwere ezigbo ihu igwe. N'ikwu eziokwu: Enweghị m mmasị na ntu oyi na snow miri emi nke ị na-adaba n'olu gị. oyi ikpeazụ ọ fọrọ nke nta ka m kwụsị.
  - Ị bụ nwa ọkụkọ Rọshịa na ekwesịghị ịdị oyi!
  - Enwere m admixture nke ọbara Africa, ị hụghị ka ọchịchịrị siri dị! - Marinka kwuru nke ọma.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ nwere ntutu na-acha ọbara ọbara na-acha ọbara ọbara n'ezie, na aja ahụ nọgidere na-eju ya anya.
  Yanka, nwa nwoke nwere ntutu mara mma nke nwere ọdịdị ihu ya mgbe niile, dị ka à ga-asị na ọ bụ site na akwụkwọ mmado nke Hitler Jugent, oge okpomọkụ ya fọrọ nke nta ka ọ daa mbà, bụ ihere:
  - Ọ dị mma, ị bụ Marinka m hụrụ n'anya. Ọ baghị uru ikwutọ oyi anyị.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kụrụ nwata ahụ n'ubu:
  - Nke a ga-abụrụ gị nkuzi. Ka ọ dị ugbu a, ka anyị chee echiche banyere ebe anyị ga-aga?
  Yanka tara azu isi ya:
  - Site n'oké ọhịa, nke a dị ka ọ bụghị ebe na-amaghị nwoke ma ọlị. Ka anyị pụọ n'ụzọ, wee banye n'ụzọ na kwupụta ndị mmadụ.
  Marinka wepụrụ sịga (o nwere àgwà ọjọọ) wee dọkpụrụ.
  - Ka anyị gaa na ọsọ ọsọ!
  Ha abụọ kwagara n"ihe yiri ka hà kwụ ọtọ. Nwata nwanyị ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị ma kwuo:
  - Ọ bụrụ na anyị na-ahụ onwe anyị na oge nke mmalite Middle Ages ma ọ bụ ochie, tupu anyị ihe ọmụma, na-ewere a na-eduga ọnọdụ na ọha mmadụ agaghị esi ike!
  Yanka, n'ịma maka okwu ahụ, jụrụ:
  - Ọ dị naanị na nlele mbụ. N'ezie, anyị na-eche na anyị na-aghọta kọmputa ma na-atụgharị na mmemme, ma gịnị ka nke a na-enye anyị n'ezie? Ọbụna onye ọkà mmụta sayensị kacha mara amara enweghị ike ịmegharị kọmputa ka ọ bụrụ anyụike.
  Marinka chịrị ọchị:
  - Ee, eletrọnịkị abụghị ihe gị. Na maka obere ntụ ntụ. Site n'ime ya, ị nwere ike imeri ụwa dum.
  - Ị maara ọbụna ka ha si eme ya?
  - Ụlọ akwụkwọ elementrị! sọlfọ, kol, nnu!
  - Kedu ihe bụ nha, ma e wezụga ihe coal bụ, ha maara, ma banyere sọlfọ ... Ọ dịghị ebe ọ bụla.
  Marinka kwuru:
  - Ma eleghị anya, anyị nwere ike iwepụta ihe bara uru karị! Dị ka ihe atụ, a crossbow!
  - Ị maara ọbụna otú e si chepụta!
  - M depụtaghachiri abstracts na Middle Ages na m maara ọtụtụ ihe! Na n'ozuzu, ịkwesịrị ịgụ akụkọ sayensị. Ị chere na e dere akwụkwọ ole na ole banyere eziokwu ahụ bụ na onye nke oge a na-ahụ onwe ya na Middle Ages, ya mere, dịka iwu, ọ na-ebuli ngwa ngwa n'ọkwá ọrụ.
  Nwa okoro ahụ kwuru n'ụzọ dị mwute:
  - Nke a dị egwu. E nwere ọbụna okpomọkụ dị iche iche: njem akụkọ ihe mere eme! Ma ndị dike nọ ebe ahụ nwere chi ọma, ma ọ bụ na ha bụ ndị ọrụ agha pụrụ iche, anyị bụkwa ụmụaka. Gịnị ka anyị ga-eme n"ụwa ọjọọ a?
  - Ọfọn, ha abụghị ụmụaka nkịtị ma ọlị! Dị ka ihe atụ, anyị nwere ike ime ihe dị otú a! - Nwatakịrị nwanyị ahụ jere ije n'aka ya, na-akụda nnukwu ụkwụ ya, muscular ụkwụ, yi uwe akpụkpọ ụkwụ dị elu.
  - Ya mere, anyị kwesịrị ịhazi ụlọ ntu anyị ma gosi ihe ngosi. - Yanka warara anya ya.
  - Nke na-abụghị echiche kacha njọ. Agwọ Gorynych, agwọ Gorynych, agwọ Gorynych a hooligan! Ọ batara n'obodo anyị ma malite otu ụlọ ntu! - Marinka bụrụ abụ, na-adọkpụ n'ikiri ụkwụ ya akpara akpa.
  Yanka na-ejekwa ije n'aka ya, na-eme ya ọbụna karịa Marinka. Mgbe ahụ ọ sịrị:
  - Amaghị! Ị na-echeta otú na akwụkwọ akụkọ Kir Bulichev. Alice na Pasha kwụsịrị na mbara ala mgbe ochie ma jiri aka ha jee ije, mana ole ka ha nwetara? Ụmụnna oke bekee aghọọla eze?
  - Kir Bulychev dere maka afọ ụlọ akwụkwọ ọta akara, na anyị bụ ndị okenye. Ọ bụ ezie na, n'eziokwu, maka nwatakịrị dị mfe iji nweta ọkwa dị elu na Middle Ages ... n'eziokwu anaghị m echeta nke ahụ! N'uche nke m, nwata ahụ aghọbeghị eze mbụ. Ọ bụ ezie na gịnị ka mmụọ ọjọọ ahụ pụtara site n'ọkwá dị elu? Ọ niile bụ ufodu!
  Yanka tụrụ ụjọ na mberede:
  - Chei, lee ka katapila si buru ibu, ogologo mita atọ! Ọ ga-amasị gị ịnya ụgbọ ala na ya otu elekere?
  Marinka kwara isi ya:
  - Kedu ihe ị na-ekwu! Ọ na-egbu egbu!
  Nwa nwoke ahụ mere ihu:
  - Ọ bụrụgodị na a sachara ya, ọ na-egbu egbu! Atụla egwu nwa agbọghọ!
  Marinka were iwe were tie:
  - Mechie ọnụ, nwa nwoke! Enwere ike inwe agụ ebe a! Ma ọ bụ ọbụna dinosaurs, n'ihi na nke a bụ ụwa dị iche! N'ozuzu, ekele: mụ na gị bụ ndị mbụ chọtara onwe anyị na mbara igwe ọzọ!
  -O doro gị anya?
  - Gagarin ọ gbagoro na Mars? - Nwata nwaanyị chịrị ọchị.
  Yanka chịrị ọchị:
  - N'ezie ọ bụghị, ma ...
  - Gịnị, ma!
  "Ma eleghị anya, ọ bụghị anyị bụ ndị mmụọ ọjọọ mbụ na-egwu egwuregwu ndị dị otú ahụ. Gịnị mere i ji chee na esemokwu dị otú ahụ agaraghị ebido na ndị ọzọ?
  Marinka tụgharịrị n'ikiri ụkwụ ya wee jiri egwu zaa:
  - Theoretically kwere omume! O nwere ike ịbụ na ndị oligarch ndị ọzọ so na egwuregwu Setan. A sị ka e kwuwe, a na-emepụta nnukwu ego dị otú ahụ n'ime ọnwa ole na ole.
  - Ee! - Yanka kwee. - Were, dịka ọmụmaatụ, igwu egwu na mgbanwe ngwaahịa. Ọ bụrụ na ị jụọ Lucifer maka talent pụrụ iche nke ịhụ ụzọ, ị nwere ike nweta ihe karịrị otu nde dividends. Ee, otu nde, ọtụtụ ijeri!
  Marinka, na-akụ ikiri ụkwụ ya na okwute okwute, jụta:
  - Lee, ị na-ekwu eziokwu!
  Nwatakịrị ahụ rachara egbugbere ọnụ ya dị ka à ga-asị na o nwere ice cream dị oké ọnụ ahịa n'ihu ya. O kwuru nke ọma:
  - Ya mere, m na-ele anya na ịntanetị gbasara ndabara ama ama nke 1998. dollar rigoro okpukpu isii n'ime ụbọchị iri. Mgbe ahụ n'ime izu abụọ, ọ dara ugboro isii, mgbe nke ahụ gasịrị, ọ bilitere ugboro anọ. Ndị chepụtara omume ya nke ọma nwetara pasentị iri na anọ nke uru net n'ime otu ọnwa. Ị gaghị enweta ego ahụ n'ịzụ ahịa ọgwụ! - Site na ikuku nke onye mmụta, Yanka kwuru.
  Nwa agbọghọ ahụ were mkpịsị aka ya were akwụkwọ ahụ were. Ọ dọkapụrụ ya, na-enwe mmetụta dị nro, nke siri ike n'ọbụ aka ya; n'akụkụ nke ọzọ ọ dị ire ụtọ na oyi.
  - Ee, ebighị ebi na hell: mgbe a ga-enwe ihe ọzọ, ma ego a chọrọ ugbu a!
  - Ọ bụghị ikwu banyere atụmanya nke onye mmehie na-etolite ruo hell! Anaghị m enwe ndị na-ekweghị na Chineke anya; ọ nweghị onye ga-akwado ha.
  Yanka tụrụ ụkwụ ya na nkume ahụ, nke wulitere na mberede wee tie n'olu dị gịrịgịrị. Mgbe ahụ, otu ụkwụ iri na abụọ pụtara, ọ gbakwara ọsọ ọsọ, rịgoro n'elu ogwe osisi dị anya nke yiri fir.
  - M na-eche ihe ezinụlọ ọ bụ? - Yanka jụrụ onwe ya.
  - Ezi artiodactyls! - Marinka kwuru njakịrị. Otú ọ dị, banyere ndị na-ekweghị na Chineke, ma eleghị anya, ha ziri ezi, ya mere ị ji n'aka na nke a bụ ekwensu, Setan osote?
  - O kwuru ya onwe ya! Ma o doro anya na ọ bụghị mmadụ, ndị mmadụ emepụtabeghị nkà na ụzụ iji nyefee ụmụ okorobịa na ụwa na anyanwụ atọ!
  - Nke a doro anya na ọ bụghị mmadụ! Ma ònye nwere ike ikwe nkwa na nke a abụghị onye nnọchianya nke nnukwu mmepeanya nke, na-achị ọchị na nkwenkwe ụgha nke mmadụ, na-eme ka ọ bụ mmụọ ọjọọ! - Marinka welitere ụda olu ya.
  - Ọ dị ka mmụọ ọjọọ? - Nwa okoro ahụ blinked anya ya.
  - Ọ bụ ya! Ọsọ ukwu na-atọ ụtọ nke ukwuu. - Nwa agbọghọ ahụ tiri mkpu.
  - Gịnị a kpamkpam ezi uche echiche! - Yanka kwetara na obi ya. - Kedu onye n'ime anyị na-achọghị ịghọ ekwensu! Mgbe ụfọdụ na nrọ m, m na-arọ nrọ na m bụ mmụọ ọjọọ! Ị na-amalite na-awụlikwa elu n'isi gị na-eti mkpu! I we fegharia aka-gi, ulo uku we di n'elu-igwe. Ọmarịcha ma dị mma!
  Marinka ji mkpịsị aka ya gosi ewu ahụ wee gee ntị:
  - Ọ dị ka mmadụ na-ekiri anyị!
  Yanka malitere ịkpachara anya:
  - Ọ nwere ike ịdị mma, mana lee, okporo ụzọ dị nso! Ọ dị naanị ntakịrị ka ị ga-aga!
  Nwa agbọghọ ahụ nwere obi ụtọ, na-agbatị ubu ya sara mbara na-adịghị ka nke nwanyị:
  - Ee, ahụkwara m ya! Ugbu a ihe niile a na-ejighị n'aka ga-akwụsị. Ma eleghị anya, anyị nwere ike ikwupụta onwe anyị chi!
  Nwata nwoke turu nlelị, fegharịa isi ya, kechie aka ya:
  - Ọ bụ corny! Onye ọbịa si n'ọdịnihu na-eche onwe ya ka ọ bụrụ chi, ọ bụ ezie na nke a bụ trope Hollywood a na-ahụkarị. Dị ka ihe atụ, ha gbalịrị iji ube gbuo otu. Mana ị ka ga-abụ onye nzuzu zuru oke iji zụta n'ime uwe ozi yinye dị mfe. Echeghị m na ndị mmadụ nọ ebe a bụ azụ azụ.
  - Ha bụ ndị mmadụ? Ma eleghị anya, ụfọdụ crabs. - Nwata nwaanyị kwara ọchị.
  - Ma ọ bụ macaques? Echeghị m otú ahụ, ọ bụ ezie na ihe ọ bụla ga-ekwe omume!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ mere ka ijeụkwụ ya dị ngwa, wee pụta n'okporo ụzọ okwute okwute. Yanka kwuru:
  - Ọ dịkarịa ala ụdị mmepeanya!
  - Ikekwe nke a bụ maka mma! N'ezie, m na-agụ akwụkwọ ahụ. N'ebe ahụ, otu onye na-anya ụgbọ elu batara n'obí Nero, oleekwa otú ọ ga-esi gbaa RPG na ya. Onye ọ bụla dara n'ala, na-eche na ọ bụ Jupita. - Marinka tụpụrụ aka ya elu.
  - Dị egwu!
  - Ya mere, ọ chịrị n'ọnọdụ Nero, guzobe usoro eze nke ya, ma na-eme mkpọsa. Ihe nkiri ihe nkiri na-atọ ọchị. Ya mere, gịnị kpatara na anyị anaghị atụ egwu eze obodo?
  Yanka jụrụ:
  - Anyị nwere RPG?
  - Ọ dịghị ọbụna ekwentị! Ndị bastard ahụ wepụrụ ya n'ọnụ ụzọ ụlọ cha cha. M na-eweta; otú ndị mụrụ m si na-echegbu onwe m banyere m.
  - Nke m ga-enwekwa nchegbu, ma ... Ọ bụrụ na nke a bụ eluigwe na ala dị iche, mgbe ahụ ma eleghị anya oge na-aga dị iche iche ebe a!
  - Ọ naghị edocha ngwa ngwa ma ọ bụ nwayọ. Ma eleghị anya, mgbe anyị laghachiri, ọtụtụ narị afọ ga-agafe ma anyị agaghị amata ụwa anyị. - Yanka tụrụ aro.
  Marinka kwetara:
  - O kwere omume na ndị mmụọ ọjọọ ma ọ bụ nnukwu agbụrụ dị ogologo ndụ. Ma eleghị anya, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ebighị ebi, dị ka anyị, ndị nwere mkpụrụ obi anyị. Ma ọ bụrụ na ọtụtụ oge na-agafe ... Ọ na-adọrọ mmasị ọbụna otú ụwa ga-esi gbanwee!
  Yanka sụrụ ude nke ukwuu:
  - Ụmụ mmadụ nwere ezigbo ohere ịnwụ na ọdachi. O kwere omume na ndị mmadụ ga-ebibi onwe ha.
  Marinka kwuru nwayọ:
  - Ee, mmadụ dị anya site n'ịdị n'otu. Ọnụ ọgụgụ nke steeti nọọrọ onwe ha amụbaala ugboro anọ na ọkara kemgbe mmalite narị afọ nke iri abụọ. Nkewa na ịhụ mba n'anya na-eto eto. A ghaghị ikwu na ọchịchị Russia nke oge a na-akpa àgwà dị mkpụmkpụ. Kama itinye Ossetia na Abkhazia n'ime ihe mejupụtara ya, na-etinye mgbakwunye, ha ghọtara nnwere onwe ha. Kedu ihe kpatara ị na-arịọ ka ị kwado nkewa? Na anyị nwere ndị na-ekewapụ onwe anyị ole na ole, nke bụ isi na mba North Caucasus. A na-enwewanye ndị na-eme ihe ike n'okpukpe, ọ dịghịkwa mma ịgbanye ọkụ n'ụlọ onye ọzọ mgbe nke gị na-ere ọkụ.
  Yanka kwetara:
  - N'ezie, Abkhazia na South Ossetia ga-eji obi ha bụrụ akụkụ nke Russia. Gịnị kpatara na ị gaghị emezu ọchịchọ nke ndị a? Na mgbakwunye, ọ bụ ihe okike ka Russia na-eto n'obosara. Nke mbụ, Russia ga-emeri Ụwa, na mgbe ahụ dum eluigwe na ala. Agụrụ m otu onye edemede na ịntanetị, ọ bụ ezigbo mmadụ, ọ na-ede ozugbo:
  Ndị Slav ga-emeri ụwa,
  Ma n'obi, ọ bụghị agha nuklia!
  Inye ihe atụ nke ezigbo enyi ụmụnna,
  Ma bụrụ obodo a na-apụghị imeri emeri!
  Na ndị ọchịchị Russia ugbu a na-akpa àgwà dị ka obere aghụghọ rụrụ arụ, na-eripịakwa petrodollars nke wụsara na mba ahụ!
  Marinka ji ihu ọchị, na-amanye aka na-abụghị nwata, kwuru:
  - N'ịbụ onye meriri ọtụtụ ego, enwere m ike ịghọ onyeisi oche Russia n'onwe m. Ma gbasasịa onye ọ bụla!
  Ị maara ihe ndị ndọrọ ndọrọ ọchịchị gị ga-akpọ gị?
  - Kedu?
  - Onye isi ncha uhie uhie!
  - Ole na ole gaara adị ndụ mgbe nke a gasịrị! - Marinka gbachiri aka ya nke ukwuu nke na veins na-acha odo odo pụtara n'aka ya. "Abụ m nwa agbọghọ ọjọọ, ngwa agha m, nke a bụ iwu."
  - Kedu ihe bụ echiche, na-enweghị ihe ịchọ mma ọ bụla! - N'ịghọ aghụghọ ule, Yanka kwuru n'asụsụ.
  E ji okwute ndị na-ada n'ụkwụ gbachie ụzọ ahụ. Mgbe ahụ, Marinka hụrụ anụmanụ pụrụ iche. Ọ dị ka agụ iyi mara abụba guzoro n"ụkwụ ya. Nwatakịrị nwanyị ahụ tụgharịrị:
  - Agụrụ m ihe yiri ya n'akwụkwọ ọgụgụ bayoloji. Nke a nwere ike ịbụ Alosaurus.
  - Echela! Gbaa mbọ hụ na ị gaghị abụ anụ anụ.
  Dị ka a ga-asị na ọ ga-agbagha okwu nwata ahụ, anụ ọhịa ahụ tara alaka fern siri ike ma rie ya.
  - Mba, ọ dị ka ọ bụ ahịhịa ahịhịa! - Yanka ghọtara.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ gbachiri nkịtị. Ọ lepụrụ anya gburugburu, na-elegharị anya ma na-efegharị nku anya ya.
  - Enwere ike ịnwe tyrannosaurs ebe a! Ha kwuru na ha na-agba ọsọ ruru kilomita iri anọ ruo iri ise kwa elekere.
  - Ma ha ka na-efunahụ mammals na primates, ya bụ, anyị! - Yanka nwere obi ụtọ. Ka anyị nọrọ n'ebe ọ nọ. Anụ ọhịa dị otú ahụ pụrụ ọbụna ịgbaji ọkpụkpụ.
  - Ma achọrọ m ịzụ ya! - Marinka kwuru. Nwatakịrị nwanyị ahụ kwagara n'akụkụ dinosaur. Ihe nlele ahụ buru ibu nke ukwuu, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ mita ise. Marinka yiri ka ọ na-etinye nnukwu ihe ize ndụ.
  Otú ọ dị, "agụ iyi" meghachiri omume n'ụzọ dị nwayọọ na ọdịdị nwa agbọghọ ahụ. Ọ takwara akwụkwọ ahụ ma tie mkpu. Marinka kụbara shei anụmanụ ahụ.
  - Lee ka i si buru ibu! Naanị nnukwu anụ mmiri. Ihe okike magburu onwe ya. Ma ọ bụ Chineke obodo, m na-eche ihe ọ dị.
  Shei ahụ dị ka ọkpụkpụ, a na-egbucha elu ya. Nwa agbọghọ ahụ na-enwe mmasị ịkụ aka na imetụ ya aka. Marinka tara di na nwunye mma otu ugboro. Dinosaur ahụ dara na mberede wee tụgharịa wee malite ịpụ. N'agbanyeghị ịdị arọ ha dị arọ, ụkwụ azụ anọ na ụkwụ ihu abụọ mere obere mkpọtụ n'ụzọ dị ịrịba ama. O juru nwa agbọghọ ahụ anya:
  - Ee, nke a bụ onye iju! M na-eche ihe ọ na-atụ egwu?
  Nwatakịrị nwanyị ahụ gakwara n'ụzọ ọzọ, Yanka gakwara n'akụkụ ya. Nwata nwoke ahụ ji mkpịsị aka ya tụọ aka.
  - Ugbu a, anyị ga-ahụ ndị mmadụ.
  - Ị doro anya?
  - Otu narị pasent!
  Nwa nwoke na nwa agbọghọ ahụ gafere ugwu wee maba n'okporo ụzọ awara awara. Ma n'ezie, ndị njem bịara n'ihu ha. Ọtụtụ ndị dike iri na abụọ nọ na-anya ihe dị ka mmadụ iri ise, yana anụmanụ ndị yiri kamel ejikere agha. Yanka mapuru ma tie mkpu:
  - Ndewo ụmụ afọ!
  Marinka tụgharịrị mara ihe karịa:
  - Lee ndị mmadụ.
  N"ezie, a kwụnyere ha n"ahịrị n"ogidi, e ji aka kechie ha n"osisi, ọtụtụ n"ime ha bụkwa ndị inyom na ụmụaka. Ọkara gba ọtọ, a na-ahụ akara ụtarị n'anụ ahụ ha. Yanka kwuru:
  - Ndị a bụ ndị ohu!
  - Nke ahụ bụ ya, anyị na-agba ọsọ!
  Ọ dị ka a hụkwara ha; ọtụtụ ndị na-agba n'elu nnukwu nkịta ndị nwere nkịta isii kpuchiri ekpuchi, ji ọsọ chụwa ha. Marinka butere ụzọ, ma Yanka alaghị azụ.
  - Chere, ma eleghị anya, anyị nwere ike kparịta ụka na ha.
  - tufuo onye nzuzu!
  Yanka gbara ọsọ ọsọ, na-agụ akwụkwọ n'ụlọ akwụkwọ egwuregwu, ọ nwere ọzụzụ anụ ahụ dị mma. Ma nnukwu nkịta ndị ji ihe ji anọkwasị n"ihe na-agba ọsọ adịghị njọ karịa ịnyịnya ndị mbụ. Nwatakịrị ahụ nwere mmetụta enweghị enyemaka zuru oke n'ihu aka ha dị ike. O doro anya na ụmụ okorobịa a nwere ezi ahụmahụ n'ịnwụde ndị ohu gbapụrụ agbapụ. A na-anụ ụtarị wee kechie loop nke lasso n'olu nwata ahụ. Yanka mara jijiji wee daa, ọ fọrọ nke nta ka ọ ghara ịma onwe ya n'ihi ujo ahụ na-egbu mgbu. Marinka, ka ọ gara n'ihu na-agba ọsọ. Ha nọ na-achụkwute ya, ọ dị ka ntakịrị ntakịrị na imi ga-agbaji olu ya siri ike.
  Na mberede, a nụrụ mkpọmkpọ, uja dị ịtụnanya, yiri nke ọdụm. O yiri ka ọ tụrụ nkịta ndị ahụ egwu, ha kwụsịrị na mberede na oyi.
  Onye-isi nke ndi-inyinya, nke oji afu-ọnu na ákwà-nkpukpọ-isi, were kwa ihe-utọ ghọ ọnu:
  - Gịnị ka ị ghọrọ!
  - Nke a bụ olu nnukwu shaman, ịkwesighi itinye aka.
  - Nwata nwanyi a na-acha uhie uhie bara oke uru. Otu nwa nkita ezughi m.
  Yanka tụrụ ụjọ wee dọkpụrụ ya gawa onye isi. O weliri nwata ahu n'obi, legide ya anya:
  - Ọ dị ka ọ bụ onye ọbịa. Ị ghọtara anụ ọhịa anyị?
  Ọ dị Yanka ka ọ̀ bụ otu nwoke nke yiri onye Arab na-asụ Russian. Onye ahịa ahụ tiri nwata ahụ n'ihu, ntì ya ghọrọ odo odo:
  - Ee! Akụla m ihe!
  - Yipụ uwe gị! Bịanụ!
  . ISI NKE 4
  Vladimir Kashalotov nwere obi ụtọ na n'otu oge ahụ afọ ojuju: otu efu na ihu ọma ya. Nwa okorobịa ahụ mere ntụgharị ma jiri nwayọọ maa tetralet ọzọ n'azụ. Ọ dịghị mfe ịbanye, ụgbọ ala ndị na-alụ ọgụ na-amali dị ka ụkwụ ịnyịnya na-agba. Ma a zụrụ ya ọbụna mgbe ọ bụ nwa embrayo na-etolite n'afọ nke incubator-kọmputa. Site n'oge a tụrụ ime, ọzụzụ malitere na ụra, na-akwụsị site na mkpali mgbu, na agha pụrụ iche, nke ụwa. Ma ka enwekwara ihe efu, ebe ọ bụ na trajectories nke tetralets, na-enweghị inertia, bụ ihe a na-atụghị anya ya. Nwa okorobịa a gbagburu atọ ọzọ, na-efunarị ugboro abụọ. Ọkpụkpụ ahụ na-ebipụ oghere ahụ. N'otu oge ahụ, Vladimir họọrọ oge ka ọ ghara ịdekọ ya site na usoro onyunyo cybernetic, na-enye nkọwa zuru ezu nke oghere gbara gburugburu tetralets.
  - Matrix na-amịkọrọ foton! - Nwa okoro ahụ kwuru na nkà ihe ọmụma.
  Ndị agha Alexander Onye Ukwu nọgidere na-akwaghachi azụ, n"agbahapụghị mgbalị ịgbachite ya n"akụkụ ya. Rokossovsky gbasasịa ọtụtụ ndị agha, na-agbalị ịgbatị nnukwu armada n'elu ọtụtụ parsecs. Njupụta nke nhazi ndị agha belatara, ọrụ nka nke onye ọ bụla mụbara. N'ebe a, akụkụ abụọ ahụ gosipụtara na ha ruru eru, na-egosipụta ike ikuku na nkà nke imegharị ihe. Ma ihe funahụrụ ha buru ibu; a gbachaala ihe karịrị otu nde ụgbọ mmiri kpakpando n'ọkụ nke anyaukwu nke mbibi. Alexander Onye Ukwu na-efunahụ agha ahụ, na ọnụ ọgụgụ dị elu na teknụzụ nha nhata, ọ nọ n'akụkụ ndị iro. Naanị ihe fọdụrụ bụ ịlaghachi azụ, na-ezere gburugburu. Vladimir gere site na grav-link n'iwu enyere ndị rọbọt ahụ. Ha dara inwe nchekwube na-enweghị njedebe, akpịrị ịkpọ nkụ maka mmeri ngwa ngwa. Ụgbọ mmiri Alexander Onye Ukwu nwetara ọtụtụ mmebi na ọsọ ya belatara. Vladimir nwere iwe, obodo ya na-efunahụ ya, ọ dị mkpa ka ọ bibie ọtụtụ ndị iro dị ka o kwere mee. Ya bụ, o nwere nhọrọ imeri ma ọ bụ ịnwụ. Ọ bụ ezie na o doro anya na mbibi nke ọtụtụ tetralets; ga-agbanwe ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe ọ bụla, mana nke a bụ ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ dike na-enweghị atụ nke ndị mmadụ n'otu n'otu na-etolite n'ime iyi nke na-etipịa ihe mgbochi ọ bụla. Nwa okorobịa ahụ chetara ngwa ngwa ihe a kụbara n'ime ya n'ọtụtụ oge ọzụzụ. Ịkwesịrị ka ị zere ịbụ onye a hụrụ ma nọrọ n'ọkwa n'ozuzu nke robots. Ọ na-esi ike karị ịbanye n'ụzọ dị otú a, mana ohere nke ikpughe dị ntakịrị. Ma n'aka nke ọzọ, ọ̀ nwere ikike ịnọrọ ọdụ n'oge a dị oké egwu? A sị ka e kwuwe, onye agha aghaghị: lekọta anya maka ichekwa ndụ, isi nke abụọ: kpochapụ ọtụtụ ndị iro dị ka o kwere mee. N'ihe na-emegiderịta onwe ya, nke a bụ omenala, ime nhọrọ maka ngwọta nke abụọ. Ndị a bụ ndị America oge ochie: ha na-echekwu banyere ịzọpụta akpụkpọ anụ ha. Ọ bụ ya mere Yankees ji furu efu, ma e wezụga nke ahụ, mgbasa ozi ha adịghị ike. O nweghị ngụkọta na nsonye. Ọ bụrụ na anyị na-echeta akụkọ ihe mere eme oge ochie nke Ụwa: n'oge ndị ahụ mgbe agbụ mmadụ na otu mbara ala. Ụwa nke kewara nke ukwuu, ọ dị mkpa ịkpọkọta mba na ndị niile n'otu aka. Ọtụtụ alaeze na-azọrọ ya. Nke mbụ, USA, China, Islamic Society. Ụwa na-aghọ multipolar na n'ụzọ nkịtị na-ekewasị, ọnụ ọgụgụ nke ndị nọọrọ onwe ha na-amụbawanye, nkewa nke obere mba na-atụgharị n'ime ihe mkpagbu. Ebe obibi nkịtị Ụwa gbara ọkụ, ụmụ mmadụ na-adaba n'ime abis! N"oge ochie, e nwere ndị ọchịchị dị ike bụ́ ndị chọrọ ime ka ụmụ mmadụ dịrị n"otu. Nke a bụ, nke mbụ, Alexander the Great, otu n'ime ndị ọchịagha kachasị mma nke oge niile na ndị mmadụ. Ọ bụ onye a na-apụghị imeri emeri, mana Providence chọrọ inye ya ndụ dị mkpụmkpụ. Ya mere, o nwere ohere dị ukwuu, ọ na-ewu alaeze mba ụwa, na-ebute omenala ndị Hellenic dị elu na Eshia. Ọbụna Carthage na Rom oge ochie zigara onye Masedonia, bụ́ onye Slav kasị pụta ìhè, nke oge ochie! Tupu Alexander, Great Persia n'okpuru ọtụtụ ndị eze (karịsịa Saịrọs) nwetara oké mmeri, si India na Egypt, ma ozizi: e nwere otu onye na-achị maka ụwa dum, ọ bụ onye mbụ na-etinye n'ihu! Na Rom, Julius Caesar kwuru na ọ bụ ya na-achị ụwa, ma ndụ ya ezughị ezu. Mgbe Siza gasịrị, n'etiti ndị eze ukwu enweghị ndị ọchịagha siri ike. Augustine Chineke na-arịa ọrịa na ahụ adịghị ike, Nero na-adọrọ adọrọ na-adịkarị egwu. Ndị ọchịchị a ma ama, Diolectanus na Constantine, lụrụ ọgụ ka ukwuu iji nọgide na-enwe ọnọdụ ahụ, n'echeghị echiche banyere mmeri siri ike. E nwekwara ndị ọchịagha ndị ọzọ, mgbe ọdịda Rome gasịrị. N'ime ndị a, ndị a ma ama bụ: Genghis Khan, Tamerlane, Napoleon, Adolf Hitler, Stalin. Genghis Khan nwere ihe ịga nke ọma. O meriri ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ China, Afghanistan, Khorezm, na ndị agha dị elu ruru Rus Ancient. O nwere ohere magburu onwe ya nke imeri; ọ dịghị onye nwere ike iguzogide ndị agha na-eto eto nke ọchịagha a dị aghụghọ na nke nwere nkà. Ma ọbụna ogologo ndụ ya site n'ụkpụrụ nke Middle Ages ezughị maka mmeri ụwa. Genghis Khan tọrọ ntọala usoro eze, ma ọ dịghị onye dị ukwuu dị ka ya, nke nwere ike ime ka ndị niile na-akwagharị. Dị ka Tamerlane. Mmeri mgbe mmeri, nnukwu alaeze ukwu, na nkewa, mbibi nke Timurat, na-ese okwu n'etiti ụmụ nwoke na ụmụ ụmụ. Ọ dịghịkwa onye ga-anọchi anya ya. Napoleon na Hitler, mgbe ha meriri Europe, gbajiri azụ ha megide Russia. N'ụzọ dị mwute, Russia n'onwe ya emezughị ọchịchị ụwa. Onye ọchịchị dị ukwuu n'ezie bụ Stalin, onye gbanwere mba na-agụghị akwụkwọ na-eje ije na akpụkpọ ụkwụ bast ka ọ bụrụ ike mmepụta ihe dị ike. Ọbụna n'uhuruchi nke agha ahụ, o jisiri ike mepụta ndị agha tankị siri ike na nnukwu ụgbọ elu ụgbọ elu. N'ezie, ọ bụ ezie na ọ dị okpukpu anọ karịa na tankị na ụgbọ elu, USSR dị ala karịa ndị Germany na mkpokọta agha. Na egbe German bụ nnọọ ihe ziri ezi. Ọ rụrụ nnukwu ọrụ ebe a: onye ga-ebu ụzọ kụọ ya. A sị na ndị Rọshịa malitere ibu ụzọ gbapụ, a gaara emeri mmeri ngwa ngwa. Ma mgbe ahụ, e nwere ọtụtụ mmejọ nke iwu Soviet mere. A nyochara ha nke ọma na ụlọ akwụkwọ agụmakwụkwọ ọgbara ọhụrụ, nke zuru ụwa ọnụ, ma kụzikwaara ha ka ha ga-esi gbanarị akụkọ ụgha dị otú ahụ. Ma agha bụ agha, karịsịa agha mbara igwe, ebe a na-apụghị izere ezere ọnụ ọgụgụ ndị na-ezighị ezi na ndị e merụrụ ahụ. Vladimir nwere obi ụtọ ruo ugbu a; o jisiri ike bibie ụgbọ ala agha anọ na-adọtaghị mmasị n'onwe ya.
  - A ga-enwe birch porridge maka gị! Ma ọ bụ kama hyperplasmic!
  Robots na-efe efe gbapụrụ n'ụlọ oriri na ọṅụṅụ ndị na-egbu egbu, ha nwara ịgafe asteroid, ma jiri egbe egbe pụrụ iche zute ha. Ụfọdụ n'ime égbè ndị ahụ enweghị gbọmgbọm, o yikwara ka a gwakọtara ya na mkpuchi nke asteroid. N'ebe a Vladimir kwesịrị ịkpachara anya. Ọ malitere ịkwaga, n'ebe dịpụrụ adịpụ site na nsọtụ, na-apụ na mkpochapụ ahụ. N'ebe a, ịkwesịrị ịnọgide na-enwe synchronicity ka gị na ndị ọrụ ibe gị ghara ịlụ ọgụ, ma n'otu oge ahụ ọkụ. Robots bụ naanị rọbọt, ha anaghị aghọta na a na-eji ha dị ka ọta mmadụ. Nwa okorobịa ahụ gbalịrị ịkụ aka n'ụzọ nke na plasma na-agbawa site na ịkwaga. Ya bụ, ọ gara na arc, gbagoro ọ bụghị naanị n'elu, kamakwa n'akụkụ. Na mgbakwunye na tetralet, Vladimir malitere ịhọrọ onwe ya ndị nwere obi ike. Karịsịa, ike ndọda-magnetic ụgbọ mmiri. Ị nwekwara ike gbaa ya ma ọ bụrụ na ị nwere chioma.
  Ma chizie ya bịara na njedebe. Oghere ike nke ebumnuche buru ibu kwụsịrị ihe a kụrụ na ya, usoro nyocha wee gbakọọ na a gbapụrụ salvo ahụ site na robots na-efe efe. Ụgbọ mmiri ahụ tụgharịrị ozugbo wee ziga akara n'etiti ụgbọ ala ndị agha:
  - Gịnị mere ndị iro ji banye na mgbochi gị?
  Ndị rọbọt zara:
  - Ọ nweghị ikpe nke ntinye aka achọpụtara!
  - N'okwu a, hichaa elu nke asteroid, banye n'ime oghere.
  Otu igwe rọbọt gbabara n'ime oghere ndị a tụrụ n'elu. N'ọnọdụ a, Vladimir aghaghị ịtụgharị n'azụ ụgbọ ala ndị ọzọ. N'ezie, nke a nwere uru, ị nwere ike ibibi robots site na iji bends nke corridors.
  Ọfọn, igwe abụghị mmadụ, mana ọ na-efukwa ego ma na-eji ya dị ka ihe agha. N'otu oge, mmepeanya nwere ọgba aghara dị ize ndụ nke igwe, nke fọrọ nke nta ka ọ bibie ụmụ mmadụ. A zọpụtara Alaeze Ukwu ahụ naanị site n'eziokwu na onye na-achị ya bụ ezigbo onye nwere ọgụgụ isi, nakwa onye ọkachamara, onye ndú nke ọdụm nke ike. Onye eze mbụ nke Russia nke oge a jisiri ike jikọta Ụwa ma mepụta usoro zuru oke. Na mbụ ọ bụ puku mmadụ ahọpụtara, mana gịnị kpatara nde mmadụ ji sayensị guzosie ike? O buru amụma na ọ ga-enwe ọgba aghara nke ọgụgụ isi. Kọmputa ahụ adịla ike nke ukwuu. Ma ha jisiri ike ibunye onye isi nnupụisi ahụ, usoro hyperintelligent, nwere nje pụrụ iche, karịsịa dị ize ndụ dị ka dragọn.
  Ụdị ọhụrụ nke nnukwu ngwá agha cyber-cyber: nyere aka kwụsị ọgba aghara ahụ, mana e gburu ọtụtụ nde mmadụ, yana ọtụtụ ijeri kọmputa, nwere nkwarụ na-adịgide adịgide. Mgbe nke a gasịrị, ewebata ọtụtụ ihe mgbochi na mmepe nke ngwá electronic, karịsịa, robot ekwesịghị ịma onwe ya n'ọnọdụ ọ bụla. Na mgbakwunye, maka ụdị kachasị elu, e mepụtara lasso dị mma - okpukpe. Ugbu a ndị rọbọt aghọwo ndị kwere ekwe, ya mere na-erubere ndị mmadụ isi. Na mbụ, okpukpe bụ opium nke ndị mmadụ, ma ugbu a ọ ghọwo ọgwụ mmadụ maka ike na-eto eto nke uche mmadụ mere. Àgwà ọgụ nke robots na ikike iche echiche ebelatala, mana ha adịla nchebe karịa maka mmadụ. Ya mere, ọ bụghị mmehie iji uru nke a mee ihe. Ọzọkwa, mmadụ n'onwe ya nakweere ọtụtụ ihe site na igwe. Dịka ọmụmaatụ, ụbụrụ: mgbe ha jupụtara na hyperplasm, ha malitere iche echiche ngwa ngwa. A sị ka e kwuwe, ụmụ irighiri ihe hyperplasmic na-ebugharị ọtụtụ nde na ijeri ugboro ngwa ngwa karịa foton ma na-eme ihe n'ọtụtụ akụkụ. Nke a na-emepe ohere dị egwu n'ezie.
  The labyrinths nke asteroid dị nnọọ omimi, ọ bụla corridor bụ ihe dị egwu. Egwuregwu nkume dị oké ọnụ ahịa gbasasịa n"ahụ́ ájá, ụfọdụ n"ime ha yiri ihu ndị mmụọ ọjọọ dị iche iche. Ọ dị ka ndị mmụọ bi n'ụlọ mkpọrọ ndị a. Otú ọ dị, nke a bụ akụkụ ụfọdụ, ụdị ndụ ethereal pụrụ iche nwere ike ịkwaga n'etiti kpakpando. Enwere akụkọ mgbe ochie na ndị a bụ mkpụrụ obi nke ndị mmehie na-enweghị olileanya tụbara n'ime oghere ụwa. Ya mere, a ga-amachibido ha ịkpagharị ruo mgbe ebighị ebi!
  Vladimir lere anya na ụgbọ ala ahụ. M ji nlezianya dozie ya wee gbagbuo etiti. N'azụ akụkụ nke ọkara oghere nke gbara gburugburu robots nwere nkwonkwo pụrụ iche nke nwere ike itinye ya na nkwụsị na-adịghị ike na-agbaji site na nchebe ma bibie igwe. N'okwu a, mbibi ahụ ga-abụ mpaghara na robots ndị ọzọ agaghị achọpụta ihe ọ bụla.
  Emeghari mmegharị ahụ na-akpaghị aka, ogbunigwe ziri ezi na n'anya oke ehi!
  - Ị ga-ahụ - ihe na-atọ ụtọ! Kpatụ robot ozugbo - ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na-enweghị ebumnuche! - The nwa okorobịa efe ntakịrị ihe. Nke a bụ "droid" ọzọ, ọ na-ese n'elu mara mma dị ka na fim "Star Wars", ọ dịkwa mkpa ka a dupu ya na matrix nchebe. Otú ọ dị, a pụkwara iji obere mkpụbelata kụrie mmadụ n'egedege ihu, mana ike kwesịrị ịdị elu.
  Mgbe nwa okorobịa ahụ nọ na-achụ nta, agha ahụ batara n'ọgbọ kasịnụ. Rokossovsky tụbara nchekwa ikpeazụ ya n'agha; o nwere olile anya na ọ ga-eme ka ọnyà ndị agha Macedonia gbasie ike. Ọ bụ ihe na-egbu egbu na ladle, na ebumnuche nke ịnakọta peas gbasasịa n'efere ma jiri mgbịrịgba gbasasịrị mebie ha. Tụkwasị na nke ahụ, ndị iro ahụ enweghị oge ịlaghachi azụ ọzọ; n'azụ ha bụ ebe ndị mmadụ bi na Great Russia. Alexander the Great kwuru, sị:
  - Oge dị egwu abịala! Ma enwela nkụda mmụọ, oge ntụgharị dị nso.
  
  Mgbe armadas abụọ ahụ ji oke iwe na-alụ ọgụ, agha anwansi na-apụta na obere oghere nke oghere ọzọ.
  Ndị na-agba afa nke agbụrụ dị iche iche, ma otu iwu nke Great Russia na Russia dị nsọ na-emegide, malitere agha nke ha. Emere nzọ isi na ndị agha phantom. A tụbara ndị dike anwansi nke Russia dị nsọ n'otu ụdị emerald-acha akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ, na ndị dike nke Great Russia bụ sapphire-acha anụnụ anụnụ.
  Nnukwu usuu ndị agha abụọ ahụ tụgharịrị megide ibe ha. E sitere na obere ihe kpụrụ phantoms, ya bụ, ihe enwere ike ịkpọ ihe nwere ọnọdụ nke nwere ike anwansi. Ọzọkwa, akụkụ nke ume sitere na hyperplasma reactors nke ụdị dị iche iche. Ụdị ngwakọta nke anwansi na nkà na ụzụ magburu onwe ya. Ọ bụ ihe a na-adịghị ahụkebe n'ezie na onye agha kacha nta dị ọ dịkarịa ala otu narị kilomita n'ogologo. Nnukwu ndị agha, iri puku kwuru iri puku ndị agha nwere ọtụtụ dike dike. Na ebe a bụ ndị isi dike: nnukwu Ilya Muromets si n'akụkụ Great Russia na Svyatopolk si n'akụkụ Svyatorossia. Ndị dike abụọ ahụ dị otu puku kilomita n'ogologo ma na-agba ịnyịnya ojii mara mma. Ejiri ejiji na-egbuke egbuke, na-egbuke egbuke ma mara mma, na ọta ndị ahụ bụ nkume dị oké ọnụ ahịa n'ụdị okooko osisi. Ihe okike nke anwansi na-akpa àgwà nke ọma, Ilya Muromets tụgharịrị na Dobrynya Nikitich.
  - Ọfọn, ndị iro Dobrynya bụ ọchịchịrị. Ị nweghị ike ijide ha naanị n'ike. Ma eleghị anya, anyị ga-eguzobe ihe nzuzo.
  - Ya mere, nke a bụ kpọmkwem ihe ha na-atụ anya n'aka anyị. Svyatopolk bụ onye ọchịagha nwere ahụmahụ. Ọ ga-abụ na ọ hụrụ ọhịa mmadụ mere ebe ndị agha anyị zoro ezo nọ n'ebe ahụ.
  Dobrynya zara ya na egbe egbe egbe:
  - Ikekwe otu ahụ, mana enwere otu nuance. Ọ ga-abụ na ọ tụrụ anya igbu ndị agha na-eche nche.
  - Enwere ike!
  Ọ gēziga kwa usu-ndi-agha n'agha buruburu n'ugwu. N'ebe a, ngụkọta ga-adabere na ihe ijuanya. A sị ka e kwuwe, ugwu ndị ahụ dị nkpọda na ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nke a na-apụghị iru.
  Alyosha Popovich kwuru n'olu dara ụda (ọ na-acha uhie uhie na enweghị ajị agba, na-enwekwa ọmarịcha atụmatụ dị ka nke nwa agbọghọ):
  - Ụzọ dị otú ahụ ga-ekwe omume, ma ... Ụzọ ahụ siri ike, na mgbakwunye, ndị dibịa afa nwere ike inye iwu iji zere ihe ize ndụ dị otú ahụ.
  Dobrynya, na-afụpụ obi ya, jụrụ:
  - Ndị dibịa afa na-enye okike ha nnwere onwe ka ukwuu n'ịhọrọ ihe mgbaru ọsọ. Nke a bụ omenala nke agha na agha niile, nke a bụ mgbe niile ma enwere m olileanya na ọ ga-abụ oge a! Tụkwasị na nke ahụ, anyị agaghị echefu asụsụ agha.
  - Ebee ka i welitere okwu ndị dị otú ahụ? - Ilya Muromets tụrụ anya ya.
  - Nke a bụ mmemme ha tinyere n'ime m. A ụdị N'ezie ume ume marmots na kpokọtara gophers. - Dobrynya ji egwu egwu. "Anyị ga-adị njikere maka nke a ma ọ bụrụ." E nyewo m iwu ka e fesa mkpọda ahụ na kpakpando dị nkọ, ọ ga-esiri ndị iro ike ịrị elu ya.
  Ilya Muromets kwetara:
  - Nke a ga-adị mma!
  Alyosha Popovich jụrụ, sị:
  - Dị ka omenala si dị, ndị dike abụọ kachasị ike kwesịrị ịlụ ọgụ, ma ọ bụghị ndị isi ndị isi.
  Dobrynya tụrụ aro:
  - N'okwu a, ọ ga-abụ Baldak ma ọ bụ Grobogor. Echere m na m kwesịrị ịlụso ya ọgụ. Baldak siri ike karịa Grobogor, mana Grobogor dị ike karịa.
  Alyosha Popovich jụrụ:
  - Ka m mma! Aghụghọ ọzọ! N'ọgbọ agha ọgbara ọhụrụ, aghụghọ dị irè karịa ike ike.
  Dobrynya jụrụ:
  - Ọ bụrụ na anyị meriri site n'enyemaka nke obi ọjọọ, mgbe ahụ mmeri dị otú ahụ ga-abụ ihe efu. Anyị aghaghị imeri onye iro: n'ụzọ dị mma.
  Alyosha fere, na-amagharị curls ọla edo ya:
  - Ọ bụghị àgwà ndị isi nke ọchịagha: aghụghọ, obi ọjọọ, aghụghọ! A sị ka e kwuwe, cheta ihe Suvorov kwuru: obi ike na-eme ka ike dị okpukpu abụọ, aghụghọ dị okpukpu anọ!
  Ọ bụghị Suvorov kwuru okwu, mana ọchịagha ndị China Tsen Ju! Ya mere, emegharịla obere akpa na akpụkpọ ụkwụ bast. - Ilya Muromets kwụsịrị. - Na-eto eto dike Igor Pastukhov ga-alụ ọgụ. O ji mma agha dị ike nke ukwuu. Ana m enye gị iwu ka ị nye ndị otu akụkụ iwu iwu. Na mkparịta ụka zuru oke, anyị kwesịrị ime ihe siri ike karị. Ugbu a ajụjụ bụ? Anyị na-awakpo ma ọ bụ chere onye iro.
  Dobrynya Nikitich tụrụ aro:
  - Usoro kachasị mma bụ ọgụ ọgụ!
  - Kedu! Ka anyị dozie nke a!
  Ilya Muromets tiri mkpu:
  - Lee, ọ bụ onye agha anyị!
  Igor Pastukhov ji ụkwụ na-eje ije, ọ na-eyi ihe agha ígwè nkịtị. Nwoke buru ibu ma mara mma. Ma onye iro ya esikwaghị ike. Otu mmiri anwụrụ ọkụ na-acha odo odo bilitere site n'ahịhịa mara mma na nnukwu anụ ọkụ pụtara. Ọ dịghị onye ọzọ karịa Tugarin Agwọ, ngwaahịa nke anwansi nke trolls na fauns.
  Tugarin Zmey dị oke abụba na isi abụọ dị ogologo karịa Pastukhov. Ọbụna ịnyịnya ya pụrụ iche - isi atọ.
  Alyosha Popovich dara mbà n'obi:
  - Ee, ha kere nnukwu anụ n'isi anyị!
  Dobrynya zara ya:
  - Ọ dị mma, ebe ọ bụ abụba, nke ahụ pụtara na ọ naghị agagharị agagharị!
  Pastukhov tụgharịrị ihu nwata ya nke na-enweghị ajị agba nke nwere naanị afụ ọnụ dị gịrịgịrị chere ha ihu wee kpuo ìsì:
  -Echegbula ụmụnna! Agaghị m ada!
  Ilya Muromets kwuru na bass na-eto eto:
  - Ee, trolls, ha ekpochapụla ọtụtụ nnukwu anụ mmiri! Ndụ adịghị ha!
  Pastukhov kpọrọ isiala nye onye otu ya: ka anyị lụọ ọgụ dị ka onye agha!
  Tugarin agwọ, n'ụzọ megidere nke ahụ, jiri iwe na-echi ọnụ ọchị, na-egosi ezé dị egwu. Ha buru nnukwu ibu, ma n'otu oge ahụ akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ na gbagọrọ agbagọ!
  O we saghe ọnu-ya, we tiye ọku:
  - A ga-enwe bagels maka gị!
  Ndị agha abụọ ahụ webatara ngwa ngwa. E nwere ndị na-agba ụta n'ihu, ụfọdụ nwere ụta obe dị arọ, ndị ọzọ nwere obere èbè ma na-agba ọsọ! Nnukwu ụta dị ize ndụ karịsịa, na-akụtu n'ebe dị anya ma nwee ike ịkụda ndị knight ndị etinyegoro. Ndị na-agba ụta na-eji ejiji dị iche iche: ụfọdụ na-agba ọtọ, muscular, ebe ndị ọzọ, n'ụzọ megidere nke ahụ, na-eyi uwe bara ọgaranya; ha bụ ụdị ndị ọkachamara. Dị nnọọ ka ndị knight dị iche iche agbagoro, ụkpụrụ ndị ahụ na-akpụ akpụ. Ndị kasị ibu na-agbaji ngwa ngwa, ụfọdụ na-adị ka tankị. Ụfọdụ ndị agha nwere anọ, isii na ọbụna ogwe aka asatọ. Enwere nnukwu anụ dị iche iche nke ụdị niile. Tugarin Snake nwekwara ogwe aka asatọ, ma ha toro ogologo, ha na-atụgharị dị ka tent nke octopus.
  Ụfọdụ n'ime ndị agha na-anọdụ ala na mammoths na ụlọ elu na akụ, ndị ọzọ na camel, ma ndị kasị dị egwu bụ ndị dị na dinosaur. Gịnị ka a pụrụ ikwu banyere anụ ọhịa dị otú ahụ dị ka dinosaur? Nke a bụ ezigbo anụ ọhịa, juputara na ike na ike, na-akpụ akpụ ma mara mma.
  E nwere ọtụtụ dinosaur, nke dị iche iche na ụdị. Ndị kasị ibu ruru puku kilomita iri, nke a na-ewere dị ka Venus. Ụfọdụ pere mpe, mana ọ kaghị obere karịa elephant anwansi - ọ ruru oke ọnwa. Ọ dịghị mfe imeri dinosaur; na mgbakwunye na akpụkpọ ahụ siri ike, ụfọdụ nwere ihe agha ndị ọzọ mmadụ mere nke a gbakwasịrị na ha.
  E nwekwara dinosaur nke eze nwere ihe agha nwere ọla edo.
  Svyatogor, Grobogor, Baldak, nakwa na ngwá agha kasị baa ọgaranya, ọ bụ naanị nkume ndị dị oké ọnụ ahịa kpụrụ n'ime ihe osise ọ bụghị nke osisi, kama nke anụmanụ, ha na-ekwurịtakwa atụmatụ nke agha na-abịanụ.
  Baldak nwere ihu abụba tụrụ aro:
  - Anyị nwere ntakịrị uru na ọnụọgụ. Nke a pụtara na iji ya mee ihe, ịkwesịrị ịtụba ike gị niile n'ọgụ ozugbo. Na-ekpuchi onye iro na ọnwa mgbawa ma fesaa ya dị ka nduku n'aka gị.
  Grobogor, dị ike n'anụ ahụ, mana nke nwere ihu dị gịrịgịrị, n'ụdị ihu a kapịrị ọnụ, imi gbanyere mkpọrọgwụ, kwara isi ya:
  - Mba ọ bụghị otú ahụ! N'ụzọ megidere nke ahụ, ịkwesịrị iji eziokwu ahụ bụ na onye iro adịghị ike ma debe nchekwa siri ike n'aka n'oge agha ahụ dum. N"oge dị oké mkpa, anyị ga-atụba ya n"agha ma mebie onye iro ahụ a kpọrọ asị.
  Baldak were iwe:
  - Inwe uru ichere?
  - I chetara ilu gbasara ahihia gbajiri azụ kamel? - Grobogor jụrụ. - Ị nwetara omume ọma?
  - Ọ bụghị ihe atụ ziri ezi! Ahịhịa ahụ gbajiri ọkpụkpụ azụ n"ihi na e buburu kamel ahụ ibu ibu dị arọ. - Baldak kwuru.
  - Ya mere, ndị agha anyị ga-adọta n'ime agha na ibu dị otú ahụ, na mgbe ahụ a ike igbu si idobere. Dike ike gwụrụ adịghị ike karịa nwa ọhụrụ! - Grobogor kwuru. - Ee, n'ozuzu, ị na-egwu kaadị, dịka ọmụmaatụ!
  - Ebe nchekwa kwuru na m egwuri egwu.
  - Ya mere, onye ọ bụla nwere extra ace hapụrụ na-emeri. Ọ bụghị ya?
  Baldak kwere ekwe nkwa:
  - Nke a bụ naanị mgbe ị na-egwu onye nzuzu, na mgbe ahụ naanị n'ọnọdụ ụfọdụ. Ezi agha chọrọ echiche doro anya. Enweghị ike ịnwe nnọchi ma ọ bụ aghụghọ aghụghọ ebe a!
  Grobogor zara ya:
  - Kedu ihe m na-ekwu n'echiche nke abụọ? N'ozuzu, echiche gị dị nnọọ iju, mmadụ nwere ike iche na ị naghị eche banyere ihe ọ bụla.
  Baldak jụrụ:
  - Mba, m na-eche! Ma atụmatụ aghụghọ tolitere n'isi m. A sị ka e kwuwe, onye iro abụghịkwa onye nzuzu, nri?
  - Onye chere na onye iro ya bụ onye nzuzu na-abụkarị onye nzuzu! - Grobogor kwetara.
  Baldak tụgharịrị uwe mwụda ya dị ka ubu ọbụna karịa:
  - Yabụ na nke ahụ bụ ihe m chere! Ndị iro anyị ga-anwa ịdọpụ agha ahụ ka ndị dibịa afa nwee oge iji kwado mgbakwunye ndị ọzọ na ịhazi ndị agha. Ọ bụ ihe ezi uche dị na ya ikweta!
  Grobogor jiri imi na-eyi egwu kwee isi nke ọma:
  - Ọ dịghị ihe mgbochi!
  - Ọ nọ n'oké ọhịa nwere akụkụ gbagọrọ agbagọ, ha ga-edobe usoro mgbagha. Mgbe ndị iro anyị ji azụ azụ n"ụzọ aghụghọ ma ọ bụ n"okpuru nrụgide dị egwu, anyị ga-emerụ ndị iro ahụ ezigbo ihe. - Baldak ụkwara. - Ahuhu! Emere m ndoputa, ọ bụghị anyị, mana ndị iro ga-eti anyị ihe n'ihi na ha zoro ezo . Nke a bụ ụdị aghụghọ nke ndị agha Ilya Muromets, ị gaghị ama!
  A manyere Grobogor ikwenye:
  - Ee, ihe nfụkasị n'ihi mgbagha dị n'ọbara ha!
  - Ya mere, gịnị kpatara na anyị agaghị agafe na nzuzo. Anyị ga-atụgharị, na-efegharị n'elu ugwu ahụ wee hụ onwe anyị n'ọgbọ agha ha zoro n'azụ. Ekwenye na nke a bụ ụzọ amamihe.
  Anyị ga-eti n'ime ọhịa ma mebie ike ndị iro na-adịghị ike.
  Svyatopolk, onye gbachiri nkịtị ruo obodo nta, kwuru, sị:
  - Ụda ezi uche! M chere banyere nke a onwe m Baldak.
  Grobogor gbarụrụ agbagọ:
  - Ma ọ bụrụ na onye iro na-atụ anya kpọmkwem nke a n'aka anyị. Tụkwasị na nke ahụ, ugwu, ma ọ bụ kama ugwu, dị oke elu, ejighi m n'aka na dinosaur ga-arịgo ha.
  Svyatopolk dere:
  - Ha ga-abanye, echegbula! Ndị dibịa afa anyị lekọtara nke a. Na n'ozuzu, egwu gị dị oke nzuzu. Onye iro amaghi. ka ịnyịnya anyị si bụrụ akpụkpọ ụkwụ, na ihe anyị na-etinye na paws nke dinosaurs.
  Baldak zara ya:
  - Lee ha! Ọrụ ebube nke teknụzụ!
  Grobogor zara ya:
  - Obi m na-eche na ọ dịghị mma, ma ọ bụrụ na ị na-eche otú!
  Svyatopolk fegharịrị mma agha ya:
  - M na-ahọrọ ihe ize ndụ!
  Baldak kwughachiri mmegharị ahụ:
  - Mụ onwe m kwa!
  Pastukhov na Tugarin agwọ bịara nso. Dị ka omenala si dị, onye ọ bụla n'ime ha nwere nanị otu mma agha, nke mere na uru dị na ọnụ ọgụgụ aka adịghị emetụta nke ukwuu.
  Otú ọ dị, mma agha Tugarin dị ihe dị ka okpukpu abụọ ogologo ma gbasaa karịa.
  Ha ga-eji ụkwụ lụọ ọgụ dị ka omenala si dị, ka ihe si n"ọgụ ahụ ghara ịdabere n"ịnyịnya. Kedu mkpebi amamihe dị na ya, ka enwere obere ihe mberede, n'ihi na na anụmanụ, ị nwere ike ịlaghachi azụ mgbe niile.
  Baldak tụrụ aro nye Tugarin:
  - Mgbe ị na-agba fencing, na-agbanwe aka ugboro ugboro, gbalịa ike gwụ onye iro gị.
  Tugarin Agwọ dara, na-ahapụ ire ọkụ nwere ọtụtụ agba n'ọnụ ya:
  - M ga-eji ahụ m zọpịa ya!
  N'ịbụ ndị guzo n'ahịrị ihu, ụmụ agbọghọ ndị dike ahụ kwara ọchị. O doro anya na ha chere na ọ bụ ihe ọchị:
  - Nwoke ga-edina nwoke n'ike!
  Ilya Muromets tiri mkpu na Pastukhov:
  - Ị nwoke nwere isi n'ubu ya! Enwere m olileanya na ị ga-achọpụta otu esi alụ ọgụ iji merie!
  Pastukhov zara na nkwanye ùgwù:
  - Aka bụ nne, isi bụ nna - ọnụ ha agaghị ahapụ mmeri nwa mgbei!
  Tugarin bụ́ Agwọ gbara ọkụ na nzaghachi, ma nwa okorobịa ahụ nwere amamihe gbapụrụ ọsọ ọsọ:
  - Ma eleghị anya, ọ ka mma ma ọ bụrụ na ị na-akwali ka ọ laghachi azụ?
  Tugarin Agwọ dara ihe, ọ bụghị nke ukwuu dị egwu dị ka ihe arụ.
  Otu narị mgbọ na iri ise na-ada otu mgbe, ịgbà na-akụ, na duel malitekwara.
  Tugarin Zmey, na-efegharị mma agha ya, gbagara n'ihu. Igor Pastukhov gbapụrụ nke mbụ wee kwụsị ọgụ nke abụọ. Tugarin kwuru:
  - Nwa okorobịa! Mmiri n'azụ ntị!
  - Mmiri ara ehi ka mma! - Pastukhov zara ya na nkwanye ùgwù.
  Tugarin gbalịrị iji ụkwụ ya rute onye iro ya. Mana ọ tụgharịrị bụrụ oke na mkpụmkpụ.
  Pastukhov jiri ohere nke ndudue a mebie ya. Naanị ihe zọpụtara Tugarin ka ọ ghara ịda bụ eziokwu na o nwere ụkwụ anọ.
  - nwa nkita! - Ọ baked na ozugbo natara ihe otiti na afo. Ee, siri ike nke na otu n'ime efere ihe agha ahụ ehuru, ọbara aja aja na-egbu egbu wụsara.
  Pastukhov kwuru, na-ekwu okwu aphorism:
  - Onye ọ bụla nke na-eleda ndị agha anya ga-agba ọsọ ọsọ ọsọ!
  Tugarin gbasiri ike karị, ọ fọrọ nke nta ka ọ ghara inwe nguzozi ya. Mma agha ahụ emetụghị isi onye ọzụzụ atụrụ ahụ. Otú ọ dị, ọ zara nke ọma karị, na-ahapụ onye iro ya afụ na ntì ya. Ọbara nke pụtara n'oge a bụ odo odo ruru unyi.
  - Ee, ahụrụ m na ị nwere bile.
  Tugarin mere mwakpo ọzọ:
  - Ị ga-enweta ihe kwesịrị ekwesị, snotty!
  - Na uru a ga-abụ mmeri!
  Ka o sina dị, ọ dịghị mfe imeri Tugarin Snake; n'agbanyeghị nha ya, ọ dị nnọọ ngwa ngwa. Nke a mere pastukhov nsogbu ụfọdụ . Ọzọkwa, ndị na-eto eto phantom n'onwe ya nwetara ọtụtụ scratches. Otu n"ime ha gbupụrụ nku anya aka nri ya, n"ihi ya, anya ya malitere ịhụ nke ka njọ.
  - Mgbe ụfọdụ ọbụna ndị nkọcha na-enwe ihu ọma! - pastukhov kwuru.
  Tugarin Zmey wepụrụ mma n'úkwù ya, na-akwado ịtụba ya nwoke ahụ.
  Nwa okorobịa ahụ mere ihe a na-atụghị anya ya ma were mma bepụ otu n'ime ụkwụ asatọ ahụ. Mma agha ahụ dara ma gbawaa, iberibe iberibe ahịhịa juru n"akụkụ niile.
  Otu n'ime ha kwụsịrị n'okpuru anya Tugarin. Ọ gbalịrị ịchụpụ ya, ma nwa okorobịa ahụ, na-eji ohere nke ndọpụ uche nke onye iro na-enwe nwa oge, bepụ aka na-ejide mma agha ahụ.
  - Enwe nne enwe nna! - Tugarin bụrụ ọnụ.
  Pastukhov kwuru, sị:
  - Dị ka ọ dị!
  Nnukwu anụ ọhịa ahụ jisiri ike jide mma agha ahụ na nkwụ na-esote ya, mana mmegharị ya ji nwayọọ nwayọọ na-adịwanye nwayọ n'ihi mfu ọbara. Pastukhov, ịhụ nke a, mụbara nrụgide.
  Ndị agha atọ sitere n'akụkụ abụọ na-ekiri agha ahụ. N'akụkụ Svyatorossia, ndị a bụ trol, faun, na onye isi nhazi nke mmadụ, na nke a, nwa agbọghọ Natasha. Ụdị amoosu kachasị elu. N'ozuzu, n'etiti ụmụ nwanyị, ike ịme amoosu na-adịkarị okpukpu abụọ karịa nke ụmụ nwoke. Nke a bụ ihe ọhụrụ gbasara physiology ụmụ nwanyị. Ya mere, ọ bụghị ihe ijuanya na onye iro ya bụkwa nwa agbọghọ Oksana, na-anọchite anya Great Russia. Ndị na-enyere ya aka bụ ndị dibịa afa abụọ kachasị elu: elf na gnome. Nke a bụ ihe dị iche n'etiti ndị agha mba ụwa abụọ amoosu.
  Trol ahụ tụrụ aro nye Natasha:
  - Ka m tinye aka na agha ma nyere Tugarin Snake aka.
  Nwatakịrị nwanyị jụrụ:
  - Ọ gaghị adị ka iwu siri dị. Ọ bụrụ na ekpughere anyị, a ga-enwe nnukwu ihere nye anyị na alaeze ukwu ahụ.
  Troll ahụ, na-awụ akpata oyi n'ahụ, kwuru:
  - M ga-ejide n'aka na ugwu nke Svyatorossia adịghị ata ahụhụ!
  - Oleekwa otú? - O juru nwa agbọghọ anwansi ahụ anya.
  - Zoro ezo mmetụta! Mgbe aghụghọ na-akụri akọ na obi ike. Anyị ga-aghọ aghụghọ ka onye ọ bụla ghara ịma, ma ọ bụrụ na ha echee, ha agaghị egosi ya!
  Natasha lere hologram ahụ anya: Tugarin Agwọ yiri ka ọ na-efunahụ ya na ọdịda ya bụ oge.
  - Ọ DỊ MMA! Ekwenyere m! Naanị kpachara anya ka ị ghara ijide gị!
  - Ugbu a, m ga-abanye n'ahịrị nchebe na enyi anyị Tugarin ga-enweta ngwa agha ọhụrụ.
  Troll ahụ ghọrọ otu obere ahụhụ, nke ji ọsọ foto na-agba ọsọ gakwuru ndị agha ahụ.
  Tugarin Zmey laghachiri azụ, jiri nwayọ laghachi azụ. Onye mmegide ya, na-eche na njedebe dị nso, mụbara nrụgide ya. Na mberede, mma agha nwa okorobịa ahụ gbajiri na mberede, ọnụ ọnụ akụ nke ndị iro malitere ịcha ọkụ. Ihe otiti ahụ gbara nwoke ahụ ọkụ n'ubu ma ọ fọrọ nke nta ka ebipụ ya ogwe aka. Igor wee laghachi azụ wee tamu:
  - Ekwensu!
  Tugarin chịrị ọchị:
  - Ị agwụla, morel!
  Ntugharị ọzọ dị nkọ, Tugarin wepụrụ ọbụna, mma agha ahụ toro ogologo, mkpọmkpọ ala (nke e ji obere ihe mee) gbagoro n'ikuku, ahịhịa ahụ wee nwuo ọkụ.
  Pastukhov furu efu nwa oge. E nwere ihe otiti ọhụrụ na ọkụ na-egbuke egbuke, na anwụrụ ọkụ na-awụpụ. Nke abụọ ka e mesịrị, ígwé ojii ahụ kwụsịrị ma nnukwu Tugarin hụrụ onwe ya ka ebibiri ya na ọkara.
  Pastukhov kụrụ aka ya:
  - Nwa okorobịa ahụ kpagburu dike, njedebe dị ebube abịawo!
  - Super! - Ilya Muromets ji ọṅụ tie mkpu.
  Dobrynya gafere onwe ya:
  - Rus siri ike!
  Alyosha Popovich etinyere na-ekwesịghị ekwesị:
  - Ọ bụ na ha abụghị Rus?
  Ndị dike a tiri mkpu n'otu na nzaghachi:
  - Mba, ndị a bụ ndị ọbịa! Wetuo obi Alyoshenka!
  Agha ahụ akwụsịghị maka ndị agha Svyatorossiya. Mkpọmkpọ ụda dara n'ọkwa ndị agha akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ.
  Svyatopolk kwuru:
  - Akara ọjọọ!
  Grobogor jụrụ:
  - Nke a fọrọ nke nta ka ọ dịghị mmetụta na ọnụ ọgụgụ mmeri! N'ebe a, naanị anyị kwesịrị ịtụ egwu onwe anyị.
  Baldak kwuru, sị:
  - M ga-eduga n'akụkụ aka nri n'ime agha!
  Svyatopolk kwetara:
  - Nke a ga-abụ mmegharị kachasị ike! Naanị lezie anya, Baldak, ma zere ịlụ ọgụ megide dike a dị ebube. A sị ka e kwuwe, ọ bụrụ na ha etinye gị ala, ọ ga-abụ na ị ga-efunahụ ogwe aka nri gị!
  - Aga m etinye ya n'onwe m! Ebe nke anyị apụghị!
  Ndị agha anwansi nke Svyatorossia gara na-akpasu iwe. Ndị na-agba ụta butere ụzọ. Ụmụ agbọghọ Amazon ndị fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ara efu, ọnụ ọnụ carmine na-apụta site na mpempe akwụkwọ ozi ha, ma yi okpu agha na visor, ha malitere iji akụ na-agbapụ ndị iro. Ha zara nke ọma.
  Otu n'ime ụmụ agbọghọ ahụ dara, akụ akụ wee tụọ ya n'obi. Ahụ ya kụdara akụda wee daa. Nwatakịrị nwanyị nke ọzọ dị ka ọ bụ naanị onye merụrụ ahụ. Ihe mgbu mebiri ihu ahụ.
  Ndị agha ndị ọzọ dakwara, ma na mbụ mfu ndị ahụ adịchaghị ukwuu, o doro anya na n'ihi ebe dị anya, akụ ndị ahụ enweghị ike ịbanye mgbe niile na ngwa agha ahụ.
  Svyatopolk kwuru:
  - Ka anyị tie mkpu!
  Baldak na-agbagarịrị ndị ya ọsọ ọsọ, o tiri mkpu ka ọ na-akwagharị:
  - Ugbu a, m ga-ahapụ onye nche, ọ ga-atọ ụtọ!
  Grobogor tụrụ aro:
  - M ga-aga ozugbo gaa n'akụkụ aka ekpe, anyị ga-eji shells na Velcro na-ekwurịta okwu.
  Svyatopolk kwetara:
  - Ọfọn, ebe m dị n'etiti!
  Ilya Muromets anọghịkwa otu ebe, ọ tụrụ aro:
  - Ọfọn mgbe ahụ! Ugbu a ebe anyị nọ na ndị agha.
  Dobrynya Nikitich kwetara:
  - M ga-alụ ọgụ megide Baldak!
  Alyosha Popovich jiri mma agha bipụ ọnụ ọnụ afụ ọnụ ya:
  - Ọfọn, ọ dị ka m nwetara Grobogor. Echere m na nke a bụ nhọrọ kacha mma!
  Ilya Muromets tụgharịrị n'ekpere wee gafee onwe ya:
  - Ọfọn, site na Chineke, ndị enyi!
  - Amen! - Alyosha Popovich na Dobrynya Nikitich zara n'otu.
  - Anyị ga-eduzi mkparịta ụka na-eji mmiri lilies na mmiri lilies. Gwa onwe gị banyere ihe niile, ezola eziokwu!
  Ndị dike ahụ ruru ala ma kpalie ịnyịnya ojii ha wee gbapụ.
  Ilya Muromets gara n'ihu na-anọ n'elu elu, ọ ghọtara na mmadụ ga-enyocha agha ahụ! Ị nwere ike ịmalite ọrụ nke onye agha nkịtị n'oge dị oke egwu, mgbe ntinye aka nke onwe gị nwere ike gbanwee agha ahụ. Ịkpachara anya bụ mgbochi nke ụjọ!
  Ndị agha na-agba ọsọ na-emechi ọkwá na, na-aṅaghị ntị na akụ akụ akụ, kwagara n'ọkwá nke ndị Russia ukwu. Ndị agha ụmụ nwanyị ji ụkwụ mee ihe karịsịa n'obi ike. Ha na-efegharị mma agha ha, jiri obi ike gbaba n"ebe a na-alụ agha.
  A gwakọtara ọnụ ọgụgụ nke ndị agha ọkụ ọkụ, ụmụ agbọghọ ahụ kewara n'ime obere ìgwè ma lụọ ọgụ siri ike. Ọtụtụ n'ime ndị mara mma na-alụ ọgụ n'ụkwụ efu, mana jiri akwa ikpere ọla edo na-egbuke egbuke. Ụmụ nwanyị ndị agha, ọ dịghị ihe na-erughị ndị ikom (ma ọ bụrụ na ị na-agụ naanị ndị mmadụ, ma e nwekwara fabulous e kere eke), onye ọ bụla nwere ike ịghọ ihe ịchọ mma nke podium, ìhè ngwa agha efere adịghị ezo, kama kama mesie, ndị kasị seductive akụkụ nke ahụ nwa agbọghọ ahụ. .
  Baldak, na-ebigbọ na ntị chiri, nyere iwu:
  - Ugbu a ka ndị agha dị arọ banye n'agha!
  Nnukwu ndị ikom na-eji phalanx guzobe. Nke a bụ mgbe ndị dike iri mbụ ahụ buru ube n'ihu ha, na-eke oke oke oke. Agbanyeghị, ọghọm dị na nguzobe a bụ na phalanx mebiri ala na-ekwekọghị ekwekọ ma nwee ike kụgide ndị agha nke ya.
  Dobrynya Nikitich ji nwayọọ nye iwu:
  - Mbugharị ọrụ! Narị abụọ nzọụkwụ azụ!
  N'azụ nnukwu ndị agha phantom nke Rọshịa dara stumps na okwute, yana stek dị nkọ. Ha gafere ha, na-amanye phalanx ka ọ gafere n'ụdị ụzọ mgbochi. Baldak ji iwe bụrụ ọnụ:
  - Ị hụrụ na rabble a na-agba ọsọ! Ngwanu, tie ugba ngwa ngwa, ka anyi tugharia mpịakọta mmeri.
  Ogwu a na-akụ nke ukwuu, mgbọ ahụ malitere ịkụ aka karịa. N'ụzọ ụfọdụ, ọ na-echetara ụda na-agwụ ike nke ụgbọ epeepe na-agba ọsọ n'ụgbọ mmiri, mgbe a manyere ndị na-akwọ ụgbọ mmiri ịgbasa ọbara!
  The phalanx mere ngwa ngwa, mana nguzobe ya, dị ka mmadụ nwere ike ịtụ anya, mebiri emebi. Ndị agha ahụ ji iti mkpu ọṅụ wee banye n'ọgbawa ahụ.
  Baldak, ebe ọ hụrụ ụdị ntụgharị ahụ, tiri mkpu:
  - Tụba ndị knight, enyí na dinosaurs n'agha ozugbo.
  Svyatogor jụrụ:
  - Ọ bụghị n'oge! N'akụkụ ndị iro, ọ bụ naanị ndị agha na-alụ ọgụ ruo ugbu a!
  Baldak kwuru:
  - Mba, ọ dị mma! Ka anyị gbalịa ibute ya ụzọ. Ozugbo agba agbagoro, ịkwesịrị ịkụ ya!
  Ndị agha phalanx tụpụrụ ube ha were mma agha ha. Ọ dabara nke ọma, onye ọ bụla nwere igbe akụ kechie na eriri ya. Ma obi ụtọ n'agha bụ ihe na-agbanwe agbanwe. Sekọnd ole na ole nke igbu oge butere ọnwụ nke ọtụtụ narị narị ndị agha. Ugbu a agha ahụ abanyela na oge mgbe onye mmegide na-atụba kaadị opi ya na tebụl.
  Ọfụma nke ndị knight agbagoro dị egwu. Ọbụlagodi mgbe oke mmiri ozuzo na-akpụ ígwè na-agba ọsọ na-atụ egwu. Ọtụtụ katapults iri na abụọ jisiri ike gbaa ọkụ, na-akụ ndị iro ahụ akụ mmiri igwe na bọọlụ nchara dị nkọ, mana nke a kpasuru ndị agha na-agba ọsọ iwe.
  Dobrynya Nikitich, n'ịghọta na ndị agha ya enweghị ike iguzogide nrụgide dị otú ahụ, nyere iwu:
  - Ọfọn, falcons! Gawa n'ihu!
  Ndị agha ịnyịnya agha nke Great Russia kwagara n'ihu nzukọ ahụ. Ọkara ihe ụwa kere nke anwansi ma jijiji. Uzuzu bilie. Ụmụ ahụhụ feliri elu, gụnyere obere midges, ha rutere na okpu agha, ma gbagbuo ha n'ụgbọelu. Ụfọdụ ndị nnọchianya nke arthropods gbawara, na-egbuke egbuke dị ka obere kpakpando.
  Dobrynya Nikitich lere anya na foto nke agha ahụ. Ndị agha ịnyịnya Baldak kụdara ọtụtụ ndị agha ya. Ndị na-agba ịnyịnya Dobrynya, n'aka nke ya, si n'akụkụ akụkụ, na-eme ihe nke ọma karị.
  Ndị agha ịnyịnya ahụ gbakọtara wee malite agha siri ike. Akụkụ abụọ ahụ ji nnukwu ume na ike lụọ ọgụ. Ọkọlọtọ nke knight Egglot adawo! Onye agha a ma ama n'onwe ya nwetara ọnyá dị iche iche wee daa n'ime obi nkoropụ ruo n'ókè nke na ọ na-egbutu squires ya abụọ.
  - olulu, mgbe ahụ, olulu! - Baldak bụrụ ọnụ. - Tụba ndị agha ọzọ n'ọgbọ agha, anyị ga-agbalị ịkụda onye iro ahụ. Kwagide onye iro n'akụkụ ọnụ!
  Ndị agha Russia ukwu mere ihe n'otu n'otu, ndị agha ahụ ji nko na scythe pụrụ iche mee ịnyịnya na ndị na-agba ịnyịnya. Mgbe ndị agha ụkwụ nke ndị Russia dị nsọ nwere mgbagwoju anya karị n'okpuru ụkwụ. N'eziokwu, ụmụ agbọghọ ndị dike ahụ nwere obi ike pụrụ iche. Otu n'ime ha, bụ́ onye ukwu na-eto eto, ji ike wulie ma kụnye ụkwụ ya efu n'ime okpu agha nke mere ka onye ukwu ahụ ji égbè eluigwe gbapụ. Ma ndị Russia ukwu niile mere ihe nke ọma karị. Dịka ọmụmaatụ, ha na-eji obere agịga na akpụkpọ ụkwụ, na-agbalị ịkụ ha n'afọ. N'agbanyeghị nke ahụ, ndị Russia dị nsọ nwere ọnụ ọgụgụ dị elu n'akụkụ ha. Ha, bụ́ ndị funahụrụ ọtụtụ puku ndị na-agba ịnyịnya, lụso ndị iro agha azụ.
  N'ọgụ dị n'akụkụ aka ekpe, ndị Cossacks na-ekere òkè na-arụsi ọrụ ike. Na checkers, na okpu na burkas, ọ fọrọ nke nta ka ha na-agwakọta ozugbo e guzobere. Ugbu a, onye ọ bụla n'ime ha nwere ike igosi ike ya.
  N'ebe a Cossacks abụọ nwere obi ike Vasilko na Danillo zutere. A mụrụ onye n'efu, anụ ọhịa. Onye nke ọzọ agaghị achọ ịbụ onye mbụ! Ma n'agbanyeghị na e kere ha abụọ site na anwansi, ebe nchekwa mmadụ mere na-echekwa ncheta nwata, nke uche, nke nrọ nke ndụ ka mma.
  Ha na-alụkwa ọgụ maka ndụ, kama maka ọnwụ.
  Vasilka tiri mkpu:
  - Kedu ihe ị na-ekwu, Basurman!
  - Gị onwe gị bụ onye na-ekweghị ekwe! Abụ m onye Ọtọdọks nke Russia! - Danillo jụrụ.
  - Mba, ị bụ onye iro m! - Vasilka tụgharịrị na, na-eme usoro fan abụọ, tie onye iro n'okpuru ogwe aka. Ọ laghachiri azụ, ma uwe elu silk ya, nke ghọrọ uhie na ọbara jidere ya.
  - Kedu ihe nzuzu! Ebibiri uwe dị otú ahụ! - Danillo zụlitere ịnyịnya ya. O ji ukwu ukwu kwọpụ Vasilka n'elu sadulu. Cossack dara, ma ozugbo malie elu, ka na-eju anya, na-efegharị saber ya. Danillo wedatara ya saber ya, na-agbawa okpokoro isi ya na nnukwu ihe.
  - Ndo Cossack! Ma anyị dị mkpagide n'otu eluigwe na ala!
  Onye agha ahụ chere na ya emeriwo, ma n'oge ahụ, ọ natara saber n'azụ isi. Site na ntigbu ahụ dị egwu, isi ya ghọrọ ihe na-adịghị mma na Cossack, na ike ikpeazụ ya, tụgharịrị wee jide onye ahụ mejọrọ na mma ya. Obere oge ka e mesịrị, ihe niile dị n'isi ya wee jiri uzuzu ọbara gbachie. Ndụ ọzọ, n'agbanyeghị na ọ bụghị adị adị, ma ọ dịghị adị adị, dabara n'ọchịchịrị nke nchefu.
  Ụmụ agbọghọ ahụ ji obi ọjọọ na-alụ ọgụ. Countess Margarita dị ike, nke nwere ntutu ọla edo, zutere Princess Olga nwere ntutu ojii. Mma abụọ ahụ na-enwu n'oké iwe, ọnụma nwa agbọghọ. N'okpuru Margarita, e nwere unicorn na-acha ọcha snow, ukwu ọla edo ya na-agbapụ ọkụ. Mgbada na-acha uhie uhie Olga adịghịkwa ala na ịma mma na amara.
  Ụmụ agbọghọ ndị ahụ ji ike daa nke mere na ha dapụrụ n"elu ịnyịnya ha. Margarita kwuru, sị:
  - Ọfọn, ị mara abụba.
  Olga zaghachiri:
  - Anụ m na Koshchei.
  Ndị dike ahụ ji ụkwụ lụọ ọgụ, na-eyipụ akpụkpọ ụkwụ morocco ha e ji nkume wuo. Ikiri ụkwụ pink ha na nkwonkwo ụkwụ muscular chara acha na-emegharị ahụ ha n'ụzọ dị mfe site na amara na-enweghị atụ. Ya mere, Olga megharịrị ọgụ na-adịghị mma ma gbutuo ígwè, efere ọla edo na-ekpuchi ara Margarita zuru ezu. Ekpughere ara ara dị ka rosebuds. The Countess kwuputara:
  - Chei, nwanyị nwanyị!
  Ma ọ nọgideghị n'ụgwọ, na-adọwa akwụkwọ ozi agbụ nke onye mejọrọ, na-ekpughe ike anụ ahụ na nke na-adọrọ adọrọ nke nwa adaeze na-eto eto. Olga tụpụrụ ihe fọdụrụ nke uwe ya, Margarita gbasookwara ihe nlereanya ya. Ugbu a, ụmụ agbọghọ na-alụ ọgụ ọtọ, na mma ha pụrụ iche: chi nwanyị dike. E ji ọnyà kpuchiri ozu ndị ahụ mara mma, mgbe ahụ, àmụ̀mà kụpụrụ Olga obi. Na nzaghachi, nwa agbọghọ ahụ tinyere ụkwụ ya n'ime mgbasa ozi nke onye mmegide ya na-enweghị isi. Ọ hulatara ala na mma agha na-enweghị obi ebere bipụ isi mara mma nke dike ahụ, nwere ntutu bara uru. Mana Olga nwere naanị ụtọ mmeri ya obere oge; akụ dị nkọ mapuo ya n'obi nke dị ndụ, ruo n'obi ya nwere obi ike.
  Otu a ka ndị dike nke agha anwansi si nwụọ!
  Grobogor mere ihe n'ụzọ ziri ezi karị: ọ gbalịrị ịchọ ebe ndị na-adịghị ike na nhazi ndị iro wee jiri isi makpuo akpụkpọ ahụ.
  Alyosha Popovich dịkwa aghụghọ, ọ dịghị ngwa ngwa ịtụba nchekwa n'agha. O chetara iwu ahụ: Ọchịagha na-achịkwa naanị ndị agha ọ na-atụbaghị n'agha.
  Ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ị nweghị ike ịchịkwa ihe ha na-alụ. Ọ gwụla ma ị nwere ike inye ha iwu ka ha gbapụ!
  A ma Baldak maka ndidi ya. Na mbọ iji kpalite ọgba aghara ahụ, o nyere iwu:
  - Ngwa ngwa tụba dinosaurs na mammoth n'agha. Ọ bụ oge ịgbaji ọ bụghị naanị ọkpụkpụ azụ nke onye iro, kamakwa okpokoro isi ya.
  Mgbe dinosaurs, dị ka mbara ala, na-agba ọsọ na-agafe, ha bụ oke egwu. Echiche ahụ enweghị ike ịkọwa ịdị ebube nke ọnọdụ ahụ mgbe ọtụtụ puku ndị dike ndị a na-efe efe n'isi n'otu oge. Nke a bụ panorama mara mma, mgbe oghere ndị ahụ na-ama jijiji na osisi dị njikere ịmalite ịgba egwu.
  Shei ahụ e kegidere na ntị Baldak tiri mkpu, olu Svyatopolk jụrụ:
  - Ọ bụghị n'oge?
  Baldak ji iwe zaa:
  - Mba, ọ dị mma! Enwere m olileanya na m ga-ebute ụzọ n'ihu onye iro m na-adịghị ike!
  . ISI NKE 5
  Dobrynya Nikitich, mgbe ọ hụrụ mmegharị nke ndị agha nke nnukwu anụ, kwuru:
  - Ee, o doro anya na anyị ga-akụrịrị!
  Ilya Muromets dụrụ ọdụ:
  - Bugharịa ebe nchekwa gị site na etiti ka dinosaurs gafere diagonally wee zaa. Nke a ga-abụ ihe ịma aka siri ike n'ihu, ị ga-azọpụtakwa ndị agha gị.
  - Ọ dị ka anyị enweghị nhọrọ ọzọ!
  Ntụfu ahụ a na-eji ebe nchekwa ọhụrụ agachaghị nke ọma; ọ gaghị ekwe omume ịzenarị ndị agha anyị ji merụọ ahụ. Ma agha ahụ bịara ka njọ ma maa mma karị. Karịsịa mgbe dinosaurs lụrụ ọgụ.
  Nke a bụ nnukwu tyrannosaurs abụọ, jikọtara na bọọlụ wee malite ịta ibe ha ọnụ. Anụ adọwara adọwa ji efe n'ụzọ dị iche iche. Ihe sochirinụ bụ ịtụba streptosaurus na diplodocus. Ata iwe dị n'olu, mkpu obi nkoropụ na-enweghị nkọwa. Nnukwu anụ ọhịa ahụ zara, were tie ọdụ ya, gbutuo ndị na-agba iri na abụọ na ịnyịnya ha. Ọkụ na-ere ọkụ na afọ diplodocus gbawara. Ogo eriri afọ wụsara. Ha na-akpụgharị dị ka ikpuru dị egwu. Ndị na-agba ịnyịnya na kamel gbakọtara n'ime ha. Ọbụna nnukwu mammoth jidere ma tụgharịa n'azụ ya, na-agba ụkwụ ya gbara ọkpụrụkpụ.
  Dinosaurs nwụrụ, mana ndị dike ọzọ nwụrụ anwụ. Nke a bụ onye ọchịagha a ma ama nke ndị agha Russia dị nsọ, Count Dudko, onye nnukwu raptor zọgidere ya. Ihe niile yiri ihe ọjọọ na ihe ọchị. Ụfọdụ dinosaur nwere mma n'ahụ ha; ha na-ebipụ ndị ha na-amabughị na ndị agha ha dị ka à ga-asị na ha ji agụba. Na ole ịnyịnya e gburu, a jọgburu onwe ịhụ.
  Svyatopolk jụrụ Baldak:
  - Ọfọn, gịnị ka anyị kwesịrị ime ugbu a?
  O ji obi ike zaa:
  - Achekwala isi ebe nchekwa. M na-enye iwu, ebe m mere ngagharị nke miri emi, ka ebuga ndị agha ahụ gaa n'ugwu. N'ebe ahụ ka a ga-ekpebi ọdịnihu nke ụlọ ọrụ ahụ.
  - Ma eleghị anya agha? - Gbaziri Epic dike.
  - Ikekwe agha! Ka anyị mee atụba nko!
  - Ọfọn, gaba n'ihu! Ka Providence nyere anyị aka!
  Dinosaurs, ụmụ mmadụ, goblins, ndị agha nke ụdị ọ bụla na ụdị dị iche iche ji oke iwe were ọgụ. Ndị Russia dị nsọ jisiri ike na-aga n'ihu ntakịrị n'akụkụ akụkụ dị oke egwu, na-amanye ọkwá ndị Russia ukwu. Dobrynya Nikitich tụbara obere nchekwa nchekwa nke ndị ọchịchị aka ike n'agha. Ha ghọrọ crowbar nke na-akwado ngọngọ dam, na-eme ka o kwe omume iguzogide nrụgide na-arịwanye elu. Ndị ọchịchị aka ike ahụ gbupụrụ ndị na-agba ịnyịnya ma gbuo ole na ole.
  Baldak ṅụụrụ iyi, ma ọ dịghị ihe ọzọ idobere: ndị isi agha e zigara gburugburu.
  Grobogor na-atụkwa ụjọ, ike gwụ ya n'ịghọ aghụghọ ma tụbara dinosaurs n'agha.
  Ma o mere ya site n'obere ndị agha. Mgbe ahụ, Alyosha Popovich mere ihe na-atụghị anya ya. Ọ tụbara n'ime agha ahụ, ozugbo ndị agha niile mejupụtara mammoths na dinosaurs. N'otu oge ahụ, na-eme aghụghọ nke ukwuu, ndị agha ahụ na-agbagharị n'okpuru mkpuchi nke igwe ojii nke elves kpatara. N"ihi ya, ihe ahụ otiti ahụ siri ike. Ọtụtụ ndị na-agba ịnyịnya ndị iro na ndị agha ji ụkwụ anwụọ n"ebe ahụ. Ozu ndị a zọdara ụkwụ wụba n"ụzọ niile. Grobogor nwere olile anya na onye iro, dị ka ya, dị aghụghọ, ga-eziga naanị obere akụkụ nke nchekwa, n'ihi ya, ọ na-ejedebe onwe ya na ọkara. N'ihi ya, ụzọ ahụ gafere n'akụkụ ndị Great Russia.
  Grobogor aghọtaghị ozugbo na onye iro ahụ nwere uru n'agha ahụ na obere ìgwè dinosaur ya na-akwaghachi azụ, ndị agha ịnyịnya enweghị ike iguzogide anụ ndị dị otú ahụ. Mfu na-eto ngwa ngwa, e gburu ndị agha na puku kwuru puku.
  Alyosha gafere onwe ya wee tinye aka ya n'obe ya na ihe ndị ahụ:
  - Ọ dị ka Kraịst na-enyere anyị aka! Otú ọ dị, tụkwasị Chineke obi ma emehiela onwe gị! Ugbu a ị nwere ike ịchekwa ike gị.
  Pastukhov lụkwara ọgụ; nwa okorobịa ahụ dị ike, dị ka mmadụ ga-atụ anya ya, nọ n'ebe kacha mma. Ọ tụpụrụ ọta ya ma were mma agha abụọ gbuo ozugbo. N'otu oge ahụ, ọ dị ka a ga-asị na nwa okorobịa ahụ na-egwu egwu.
  Grobogor tiri mkpu:
  - Bia, wetara m nwoke a!
  Ọtụtụ ndị nche kewapụrụ n'ebe onye ahụ na-eme ihe ike, bụ́ ọchịagha ahụ dị akọ. Ndị knight Viscount de Guiche na-edu ha. Onye agha siri ike na onye aghụghọ, o were ngwá ọrụ pụrụ iche, ngwakọta nke crossbow na lasso.
  - M ga-eweta Pastukhov na eriri. Naanị otu ihe m chọrọ ịma? Gịnị ga-abụ ụgwọ ọrụ?
  Grobogor tụbara akpa ahụ, de Guiche jidere ya na ofufe:
  - Mmesapụ aka m ga-adị nnọọ egwu!
  - Were ya na ọ nwụrụ anwụ!
  - Mba, ndụ ka mma! Nke a abụghị nwoke ahụ ha na-abụ: mma nwụrụ anwụ karịa ndụ, dike dike --acha anụnụ anụnụ!
  Ndị Viscount chịrị ọchị ma kpalie kamel nwere mpi atọ, mkpọmkpọ ebe ịnyịnya na-ama jijiji. Grobogor nyere iwu:
  - Tụba ihe nchekwa niile n'agha! Ka dinosaurs mebie ahịrị! E kwuwerị, Alyosha bụ naanị gag!
  N'okwu ikpeazụ mmadụ nwere ike inwe iwe: ọ ga-abụrịrị na a ghọgburu ha! Na onye bụ Grobogora n'onwe ya!
  Mmetụta nke oké mmiri ozuzo na-esote nke dinosaur mere ka ihu kwụsie ike, mana oke egwu sitere na nke a bịara sie ike karị. N'ebe a ka a ga-ebipụ nnukwu isi nke Krasosaurus. Nnukwu ọnụ ahụ na-ama jijiji wee kụchie agba ya. N'ebe a, otu n'ime ndị na-agba ịnyịnya jidere ire, a dọbatara ya n'ime ụwa dị ndụ, a na-emechi fangs. Iberibe ọkpụkpụ ọbara si n'okpuru eze na-efepụ. Otu n'ime iberibe ọbara gbara nwa agbọghọ ahụ ihu. Mma ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị nke ukwuu:
  - Ndị ikom na-agbasasịlarị, n'enweghị ihe kpatara ya.
  Ọbụna gburu dinosaurs, n'ihi primitiveness nke ha organism, lụrụ ọgụ ruo oge ụfọdụ na-eji egwu na claws. Alyosha Popovich na otu obere ma na-ejikọta ya nke ọma: site n'oge ruo n'oge ọ na-ebipụ n'ọkwá. O mere ka e nwee mbibi ụfọdụ n'ọgbọ ndị iro wee chụghachi azụ. Ụmụ agbọghọ ndị ahụ gbara ọtọ gbawara agbawa ma mee ihere, na-ele nwoke ahụ mara mma anya.
  - Ị nweghị ike ijide anyị! Ị ga-ahapụ quasar! - Nwa okorobịa ahụ na-aghọ aghụghọ na-abụ abụ. - Ọ bụghị n'efu ka nwa onye ụkọchukwu Ọtọdọks ghọrọ akụkọ ifo, ihe nnọchianya nke akụ.
  Ka ọ dị ugbu a, ndị agha de Guiche gafere na Pastukhov. Ndị Viscount bụrụ abụ n'ụzọ iru újú:
  - Aga m akwụ gị ụgwọ zuru oke, onye ọzụzụ atụrụ! Ma nke a ga-eju gị anya! Ngụkọ ga-abịa ma ọ ga-abịa ngwa ngwa! Ha ga-akpọchi gị n'igbe ozu ebu!
  Pastukhov nụrụ okwu ịnya isi nke Viscount site na mma agha, ịsụ ude nke ndị merụrụ ahụ na mkpọtụ nke dinosaurs.
  - Igbe ozu a na-ebu ibu bụ ihe ọhụrụ! Ma eleghị anya, ọ bụ igbe ozu e ji ebu ibu!
  De Guiche welitere ngwakọ lasso na crossbow. O ji aghụghọ mee ihe e lekwasịrị anya ma gbalịa ijide Pastukhov. Otú ọ dị, ọ nọ na nche ma mgbe lasso na-efe efe, ọ na-emikpu ka mmiri na-ese n'elu mmiri. Lasso ahụ kechiri n'olu otu n'ime ndị agha akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ. Site n'oké ujo na-egbu mgbu, onye agha ahụ tụfuru onwe ya.
  - Daalụ, agbaghara m! - The viscount kere anwansi spurs nnọọ ndammana.
  - Ọ bụ otu ihe ahụ dị ka mgbe niile! - Pastukhov tiri mkpu, na unicorn ya na-acha ọcha, ọ gbapụrụ n'akụkụ de Guiche. Ndị dike abụọ gbagara ibipụ ya. Mma agha nke mma agha. Isi ndị e gbupụrụ ebipụ kpọpụrụ, otu mmadụ na mpi nke ọzọ.
  Naanị Viscount jisiri ike ịsị:
  - Bịanụ! Onye mkpochapụ!
  Otu esi ekewapụ isi ya na ahụ ya.
  pastukhov zara, sị:
  - Isi na-enweghị mkpụrụ obi dị ka nkịta nwere mkpụrụ obi!
  Ndi-inyinya ise we b͕akuru nwa-okorọbia ahu ngwa ngwa. O gburu otu n"ime ha ozugbo, ma tụpụ nke abụọ n"elu ịnyịnya ya.
  - Ọfọn, ole n'ime unu nọ ebe ahụ! Ka anyị gbaba n'ime ọdọ mmiri!
  Ndị na-agba ịnyịnya yiri ntakịrị mgbagwoju anya, Chaị, onye iro siri ike.
  Pastukhov tiwara abụọ ọzọ wee bụrụ:
  Ọkụ na-enwu nke ọma,
  Ịhụnanya m na-ere ọkụ!
  Ọ bụ ezie na onye iro bụ aghụghọ na aghụghọ.
  Ma ọ ga-agbajikwa!
  
  Ka anụ ọhịa, ara ajọ omume
  Ọ na-ere ọkụ ma na-emebi mpaghara ahụ!
  Ịhụnanya dị n'ime mkpụrụ obi dị ka abalị abalị;
  Ngwa ngwa, ụgbọ elu, gaa maka ya!
  
  Na Holy Rus 'ga-emeri,
  Ọnweghị akara aka ọzọ!
  Onye agha ga-ebuli ọta siri ike,
  Ezigbo nna!
  
  Ọ ga-anọgidekwa na-ekwesị ntụkwasị obi;
  Ìhè dị nsọ nye Russia!
  Ihe agha Russia bụ ihe a pụrụ ịdabere na ya,
  Ka anyị zọpụta ezinụlọ anyị na nsogbu!
  Nwa okorobịa ahụ na-abụ abụ ma bee n'akwụsịghị akwụsị. Ihe otiti ya yiri mmegharị mkpịsị aka maestro na mkpịsị ugodi piano. Naanị emetụ aka ịkụpụ ọ bụghị egwu, mana iyi nke ọbara. Otú ọ dị, ndị dike "akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ" lụrụ ọgụ nke ọma, na-egosi na ọ dịghị obere obi ike na ọchịchọ imeri. Goblins adịghị ala karịa ndị mmadụ, elves bụ ndị na-agba ụta mara mma, ọ dịghịkwa efu n'ọgụ aka na aka. Enwere ọgụ dị egwu nke gosipụtara ọkwa dị mma.
  Grobogor si otú a chịkọta ndị dike kasị mma n'ime aka ma tie ihe ọ bụla; ọ bụghị onye ụjọ, kama n'ụzọ megidere nke ahụ, ọmarịcha mma agha na onye agha.
  - M ga-emeri! Anyị enweghị ike ida!
  Dobrynya Nikitich n'akụkụ ya ji nlezianya nyochaa mmegharị nke ndị iro. Nnukwu nchekwa Baldak jisiri ike rute ugwu n'etiti ọgụ dị ọkụ. Enwere dinosaur ole na ole echekwara; nnukwu anụ mmiri, na-eji akpụkpọ ụkwụ anwansi eme anwansi, malitere ịrị elu na mkpọda kwụ ọtọ. Ọ bụ onye knight Lancelot nke mmadụ mere nyere iwu ebe nchekwa ahụ. Mikula na-edu ndị agha mgbagha si Great Russia. Ọ gwara Dobrynya:
  - Ọ dị mma, ekwensu na-abịa!
  Dobrynya zara ya:
  - Kedu ka kpakpando si gbasasịa?
  - N'ezie ihe niile na-aga n'ihu!
  - Mgbe ha rutere n'elu, ị ga-awụsa ha mmanụ, chee ihe ga-eme ma ọ bụrụ na dinosaurs daa.
  Mikula kwuru:
  - Na mmanụ tinyere resin nwere ike ịgbanye ọkụ!
  - Gịnị a kpamkpam ezi uche echiche! Ọ bụ ezie na obi ọjọọ!
  - N'agha, ike na-aga n'aka na enweghị obi ebere! Ha dị ka ndị nwunye na ndị na-alụ ọhụrụ na a mmeri n'otu! - Mikula tụrụ mkpọrọhịhị. - Anyị ga-alụ ọgụ siri ike, anyị ga-alụ ọgụ siri ike! Ọ bụghịkwa naanị anya maka anya!
  Ndị dinosaur nọgidere na-arịgo ma na-arịgo. Na-asụ ngọngọ n'elu kpakpando, nnukwu anụ na ịnyịnya ndị na-agbagharị n'azụ ha sụrụ ngọngọ, ụfọdụ dara, mana nnukwu oke mmiri na-aga n'ihu. Ndị dinosaurs pịrị agbà ha na akụ na-ezokwasị ha, na-akpata ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe ọjọọ nye nnukwu anụ ahụ, ma na-egbu ndị mmadụ na ndị nta. Ha dara n'ala, na-atụgharị. Ndị na-agba ụta nọ n'akụkụ nke ọzọ zara nke ọma, ma ebe ọ bụ na ha na-agbapụ n'okpuru, ọkụ ahụ adịchaghị irè. Dị nnọọ ka ebu si ekpuchi nkume, otú ahụ ka ndị agha Svyatorossia jigidere ugwu ahụ. Isi ihe dị n'elu na-achọ ịgafe.
  Mikula nyere iwu:
  - Ọ bụ oge! Ka anyị felie!
  Awụsara mmanụ a gwakọtara na resin. N'otu oge n'ime ya, ụkwụ dinosaur na-amali n'ụkwụ ha mara mma. Otú ọ dị, Knight Lancelot anọghị na mfu, mana o nyere iwu:
  - Ndị agha na-aga n'ihu! Saryn na kitchka!
  Otú ọ dị, "obi ike" dị otú ahụ mere ihe ọjọọ karịa nke ọma. E nwere ihe egwu dị egwu: ndị dinosaur tụgharịrị wee dụpuo ibe ha. Ma agụba ndị e tinyere n'ọnụ ya dị ize ndụ karịsịa. Ha na-ebipụ anụ nke nnukwu anụ na ndị dike n'ụzọ dị mfe. Lancelot chọtara onwe ya n'etiti etiti ahụ. Ẹma ẹfịk enye ke unana mbọm, mînyụn̄ iyakke enye enyene ndidi etubom ekọn̄. Mikula, ebe ọ hụrụ na oge dị oke egwu erutela, nyere iwu:
  - Ka anyị buso agha! Ka anyị nye ha purulent respirator!
  Mgbu nke ndị agha ọhụrụ tụbara akpịrịkpa ahụ maka ndị agha anwansi nke Great Russia.
  Ndị agha na-eche nche na-agafe ugwu n'ihu ma ọ bụ buso ha agha site n'elu. Ka o sina dị, ọkaibe dị n'akụkụ ndị agha ahụ na-alụ ọgụ n'usoro n'usoro, n'adịghị ka ụjọ jidere, bụ nke na-akawanye njọ mgbe a gbara mmanụ ọkụ.
  Mikula kwuru:
  - Ka anyị jupụta ụlọ ịsa ahụ dị ka nke a - ka anyị bulie Vanka-Vstanka!
  O juru Lancelot anya, ebe nchekwa nke na-enweghị iwu nwụrụ.
  Baldak enweghị ike iziga ndị agha, ebe ọ bụ na agha ihu kụdara ndị agha ya niile.
  Mikula hụrụ ihe a niile nke ọma, iji mee ka mmeri ahụ dị ngwa ma kpalie ndị agha ahụ, o ji aka ya bee n'ọkwa ndị iro, na-atụgharị anyụike nwere ihu abụọ.
  M ga-adọkasị unu niile! Ị ga-amakwa ndị nzuzu!
  Baldak tiri mkpu:
  - Ee, a ga-ama unu niile ikpe! Ugbu a dragons ga-esonye n'agha ahụ!
  N'ezie, n'ebe dị elu, agha nke dragons malitere. O rue, mb͕e ọ nēje ije n'otù ebe, nkù ahu we ekewa n'ọtutu ìgwè ewu na aturu.
  Mikula jiri oke iwe were anyụike were oke iwe were were were were were were were were were were were were were were were were tụnye anyụike ya, mana n'otu oge ahụ echefughị inye iwu ndị dị mkpa. Onye ọchịagha ahụ niile bụ maka mmụọ na ịnụ ọkụ n'obi.
  E buliri otu nwoke nọ ya nso n"ube, ma nke a mere ka iwe ahụ dịkwuo ukwuu.
  Nke nta nke nta, ndị Great Russia nwetara mmeri, na-eji mma agha ọ bụla na ntinye nke ube puku kwuru puku mmadụ ọhụrụ.
  Baldak tiri mkpu:
  - Are bụ Lancelot: naanị bọọlụ n'ọnụ gị! Ị na-eme ụdị anụ ọhịa ahụ! Ọfọn, gịnị ka m ga-eme gị! Aga m kpọgidere gị, ọ dịghị mma karịa nke anọ!
  Ebe nchekwa ahụ kwụsịrị, ụfọdụ n'ime ndị dike phantom, n'egbughị oge, gbapụrụ. Ọbụna ụmụ agbọghọ ndị dike nwere obi ike na-egbuke egbuke n'ụkwụ efu, ọtụtụ ndị nwere ikiri ụkwụ nwere ọbara. Ọfọn, anyị ga-ekweta na ọ bụ nzọụkwụ ezi uche dị na ya, ma mgbe ndị dinosaur na-agba ọsọ, na-agba égbè ma na-azọda onwe ha, ọ bụ ... Na nkenke, ezigbo abụ nke ikpochapụ na ọkpụkpụ ọkpụkpụ. Lancelot nwụrụ, okwu ikpeazụ ya bụ:
  -Apụrụ m ịhụ nke a n'ihu!
  Otú ọ dị, phantoms nwere ụdị mmetụta nke dabara n'ụzọ dị ukwuu na ihe ndị dị ndụ. Ya mere, ebe ha maara ihe egwu bụ, ha ji ụgbọ elu egwu na-atụ, ụfọdụ ụmụ agbọghọ tụpụrụ ihe agha ha ka ha na-aga iji mee ka ọ dịkwuo mfe ịgba ọsọ. Ahụ ha gba ọtọ, nke na-egbuke egbuke na ọsụsọ, n'agbanyeghị mmasị niile na-akpali agụụ mmekọahụ, karịsịa úkwù ha dara oké ọnụ, na uru ahụ na-atụgharị n'okpuru akpụkpọ ahụ gbara agba, enweghị ike ime ka obi ebere dị n'ime obi.
  Mkpagbu ahụ dị obi ọjọọ, ugwu niile na ụzọ ha ga-esi abịarute wee bụrụ nke jupụtara n'ọbara, gbasasịa dị ka ubi ntụ ntụ na ozu. Ụkwụ ndị ahụ rapaara n'ime slurry ọbara. Otu ụmụ agbọghọ ndị na-agba ọtọ si Great Russia ji obi ụtọ na-ama jijiji ma gbalịa ịkwụsị ibu ibu. Lee ka o si bụrụ ihe ịtụnanya, ndị dike gba ọtọ, ndị ọsụsọ na-egbu maramara, ọbara gbasakwara, uru ahụ́ ha na-agbanwe, ụkwụ ha na-agbakwa egwu ka ha na-agba ọsọ!
  Mikula, na-adịghị aṅa ntị na amara ụmụ agbọghọ, nyere iwu:
  - Ụgbọala ha chere ihu n'etiti! N'ebe ahụ, anyị ga-akụrisị obere ndị enyi. Ọbụna ịnyịnya ibu isi ike na-erubere ụtarị isi!
  Ntugharị ahụ wee bụrụ nke a na-eduzi na ngwa ngwa. N'iji eziokwu ahụ bụ na e bibiri ebe nchekwa kachasị ike, Mikula, na iwu nke Dobrynya Nikitich, wakporo ndị iro n'akụkụ na azụ. Ma ọ bụ ezie na ihe ahụ a na-eti emeghị na mberede, ụjọ nke ndị agha ahụ dị ukwuu.
  Baldak, ebe ọ hụrụ na ọnọdụ ahụ na-adịwanye njọ, ọ gbabara n'ọgbọ agha ya na obere ndị agha:
  - Naanị ifufe na-eme ihe ike, mmiri na-ezo n'anya m! Ahụrụ m oké ifufe na-efegharị n'ụwa! - Bogatyr Baldak malitere n'usoro, mana ndị agha ịnyịnya na dinosaurs gbapụrụ agbapụ meriri akụkụ nke otu ya. Ọ bụrụ na ịgbanye ụdị anụ ọhịa ahụ ọkụ, ọ ga-agba ọsọ n'ezie. N'agbanyeghị nke ahụ, ọ bụ naanị mkpịsị aka na-egbuke egbuke, na-egbutu elu ọbara ahụ!
  N'ịbụ onye na-emegharị unicorn, Baldak jisiri ike guzogide, ma ha jisiri ike gwepịa ya ugboro abụọ. Ọ chọrọ naanị otu ihe: ịlụ ọgụ Dobrynya Nikitich. Ọzọkwa, o nwere ihe ijuanya na-adịghị mma kwadebere maka ndị iro.
  Dobrynya, n'ịghọta na ọchịagha ga-esetịpụ ihe atụ maka ndị agha, gbagara n'ime oké nke agha. Ya onwe ya bụ, n'ezie, a nkà na ike dike, na magburu onwe iwu nke akụ igbe.
  - Bịa na ụmụ okorobịa! Obi anyị agaghị ada mbà n'ọgụ ahụ! Ka anyị guzoro maka nsọpụrụ na ebube nke Great Russia.
  Baldak zara ya:
  - Ka Sacred Rus 'merie!
  dike Foma, onye na-alụ ọgụ n'aka nri Baldak, gbakwụnyere:
  -Lụọ ọgụ maka ya ma atụla egwu!
  Akụkụ abụọ ahụ gosipụtara nrụgide ọgụ kachasị elu. N'ezie, ọtụtụ n'ime ndị agha Svyatorossia agbapụlarị, ma onye nche ahụ rụrụ ọrụ ebube nke obi ike.
  Baldak gafere onwe ya, ọ hụrụ Dobrynya Nikitich wee malite ịbịaru ya nso. Aka ekpe wee chịa maka onyinye abụọ na-enwu ọkụ nke ndị mgbaasị nyere.
  - Ugbu a, m ga-eghe gị, Dobrynyushka!
  Nikitich meriri ndị dike abụọ, ọ hụkwara Baldak. Ugbu a ndị ọchịagha abụọ ahụ nwere ike ikpebi: onye ga-enweta laurels!
  Baldak tiri mkpu:
  - Ọfọn, onye meriri agwọ, ị chọrọ semolina?
  Dobrynya zara ya:
  - Okwu nwata dị otú ahụ adịghị adabara dike dị ebube!
  Baldak chịrị ọchị:
  - Ị chọghị nke a?
  Ọ tụpụrụ onyinye na-enwu ọkụ nke nwere ike ighe mammoth dum. Dobrynya wuliri na unicorn, "onyinye" kụrụ mastodon na-alaghachi azụ, ozugbo akpụkpọ anụ anụ ahụ.
  - Ị nwere ezigbo swatter ijiji! - Dobrynya hụrụ.
  - Ị bụ onye aghụghọ ekwensu! - Baldak kwuru na iwe wee tụba onyinye nke abụọ.
  Ma n'oge a na-atụba ya, a na-akwali ya, aka ya mehiere na "grenade" anwansi ahụ gbawara ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ n'akụkụ ya. Igwe biofire chụrụ dike ahụ ọkụ, gbazee ngwa agha ya wee fụọ anụ siri ike.
  - Kedu ihe nzuzu! - Baldak bụrụ ọnụ. Agbanyeghị, n'ozuzu, ọ bụ ya kpatara iji ngwa agha amachibidoro.
  Dobrynya, ebe ọ kụdasịrị ndị agha anọ (otu goblin nke nwere afọ gbawara agbawa, gbachie ezé ya na mgbu na hillock tojuru ahịhịa), ma were mma nke ya maa onye iro nke ise, mebie Baldak.
  - Ọfọn, gịnị bụ dike! N'agbanyeghị na ị chọghị ya, m na-enye ya! Anyị ga-alụ otu na otu?
  Baldak kwuru okwu:
  - N'ezie anyị ga-!
  Ndị knight abụọ ahụ gbakọtara ọnụ, gbuo mma agha ha, ọkụ na-efekwa efe.
  Dobrynya tụrụ aro:
  - Ma eleghị anya, ọ ga-aka mma ma ọ bụrụ na a ga-ekpebi ihe ga-esi na agha ahụ pụta site na duel n'etiti ndị isi?
  Baldak kwuru:
  - Ị nwere obere eriri afọ maka nke a!
  Dobrynya tinyere ọnụ ọchị kachasị mma n'ihu ya:
  - Ị chere otú ahụ?!
  - Ee, nkịta ọhịa na ị ga-enweta ya n'isi!
  Baldak gbara ọsọ ọsọ ịwakpo, ma akụkụ ya a na-abụ abụ kwụsịrị nnukwu ihe mgbu ma gbochie ya ịkwaga:
  - M ga-agbaji gị!
  Dobrynya jụrụ ọgụ ahụ wee malite ibuso ya n'aka nri, ebe ọ bụ na otu a ka e si merụọ ndị iro ahụ nke ukwuu.
  Ọ dịghị nnukwu ọdachi ga-adakwasị mbara ala,
  Ma n"efu, ndị iro ahụ tụbara ndị agha ya n"ime mkpọsa ahụ!
  Anyị ga-enwe ike imeri ndị iro n'ọgụ dị ebube;
  Ọchịchịrị ga-agbaji n'ájá - oge nke ìhè ga-abịa!
  Dobrynya bụrụ abụ na, na-eme agha iwe ọzọ, bepụ aka nri ya.
  Baldak tụpụrụ mma agha ya ma gbụọ ọnụ mmiri na Dobrynya, na-eti mkpu:
  - Sir, ị...
  Akụ Dobrynya gbupụrụ Baldak isi. O wee fepụ nzọ ụkwụ iri, onye agha eburu ya. Isi na-anwụ anwụ jisiri ike kwuo:
  - Akọcha m gị! - Ma mgbe ahụ, ọ kụbiri n'ime obere iberibe, ire ọkụ.
  Dobrynya zara ya:
  - Maka gịnị? Ọ bụ ọgụ ziri ezi!
  Mgbe onye ndu nwụsịrị, akụkụ aka nri nke ndị agha Svyatorossiya tụgharịrị gaa n'ụgbọ elu. Ugbu a, ọ dịghị nkwụsị ha. Oké oke mmiri dị ndụ malitere ịkwagharị, oké nkume anwansi ahụ mụbara. Dobrynya mere arịrịọ Ilya Muromets.
  - Ma eleghị anya ọ bụ oge ịkụpịa etiti na akụkụ aka ekpe.
  Ilya Muromets zara ya:
  - See etiti! Na-ebuga ngwa ngwa ngwa ngwa, akụkụ nke ndị agha na-aga n'azụ, ma hapụ ha n'otu oge ahụ na-achụpụ ndị na-agba ọsọ, ha agaghị ekwe ka ha laghachi n'ọrụ.
  Dobrynya zara ya:
  "M ga-enyefe Mikula ịchụso, m ga-akụkwa na etiti." M ga-edu ọgụ na-egbu egbu.
  - Ka dinosaurs buru ụzọ banye n'ichepụta ndị iro. Ha aghaghị, dị ka tankị, gwepịa ndị agha ịnyịnya n'emerụghị nke ha ahụ!
  Svyatogor hụrụ na akụkụ nke ndị agha iro na-awakpo etiti ahụ site n'akụkụ, ma o nweghị ihe ọ bụla. Ndị dike ahụ dị ike tụgharịrị gakwuru ndị dibịa afa.
  - Ezigbo Natasha, anyị mejọrọ ma ugbu a ndị iro na-akwaghachi ndị agha anyị azụ. Enwere ihe iyi egwu mkpuchi mkpuchi site n'azụ na akụkụ. Biko mmanụ aṅụ, zipu nkwado! Ma ọ bụghị ya, a ga-akụ anyị!
  Nwanyị afa Natasha zara, sị:
  - Mba! Ugbu a, a na-atụba ndị agha anyị niile n'ọgụ dị n'elu subspace! Ndị dibịa afa ndị iro gara ibuso ha agha, anyị na ha na-agbakọ ihe. Ọnọdụ nha nhata dị ike apụtala. Ọ bụrụ na n'otu oge ahụ ọbụna obere akụkụ nke ndị agha na-eduzi gị, anyị ga-atụfu.
  Svyatogor kwuru:
  - Ya mere, gịnị ka anyị kwesịrị ime?
  - Enwere m ike inye ndụmọdụ!
  Olileanya pụtara n'olu Svyatogor:
  - Kedu?
  Natasha chịrị ọchị:
  - Ị nwere oke ọnụọgụgụ, ọ bụghị gị?
  - Ee, ọmarịcha! - dike ahụ tiri mkpu
  - Ya mere, jiri mpi obi ike tụgharịa ndị na-agba ọsọ na-agba ọsọ azụ.
  Svyatogor zara, sị:
  - A ga m anwale!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ gbakwụnyere:
  - Ọ bụ ọrụ ebube, ọ na-eme ka ndị agha dị ike ugboro abụọ. Naanị lelee anya nke ọma, ka onye iro ghara iji ihe ijuanya nke ya mee ihe!
  - M ga-esochi!
  Dike ahu wepuru opi n'obi ya ma nwaa ife ya. N'oge ahụ, obere ijiji feba n'oghere mbata . Svyatogor achọpụtaghị nke a ma jiri ike ya niile gbuo. A nụrụ oké mkpọtụ, dị ka a ga-asị na ọtụtụ puku ịgbà na-akụ. Ọtụtụ iri puku egbe malitere ịgba n'otu oge.
  Onye nsọ ahụ tiri mkpu:
  - Nke a bụ njedebe nke ụwa! Ndị agha m na-enweta ike!
  Mgbe ahụ na mberede, a nụrụ olu Grobogor na shei:
  - Svyatoslav, ị nwere ike ịnụ m?
  - Ee, n'ezie!
  - Lee ka nke a si dị egwu!
  - The mbigbọ nke hellish egbe ala! Ugbu a ndị agha anyị ga-alọghachi ma mee ka ndị iro gbapụ!
  Olu Grobogor dara ada:
  - Amaghị! N'ihi ihe ụfọdụ enwere egwu dị egwu na mkpụrụ obi m.
  - Onye iro na-emekwa!
  - Na ụfọdụ nnukwu adịghị ike!
  Grobogor tie mkpu n'olu dị gịrịgịrị:
  - Oo chimoo!
  - Kedu ihe ọ bụ!
  - Ndị agha m na-agba ọsọ! Ha kwatuo ngwá agha ha!
  Svyatogor n'onwe ya chọpụtara na ndị agha na-ala azụ n'akụkụ dum. Dị ka ebili mmiri nke ájá, ndị agha nke Great Russia na-etipịa ndị agha mebere. Ụmụ agbọghọ gba ọtọ na-ada, na-arịọ maka ebere, ọbụna kee aka ha, na-agba ụkwụ efu ha na-enweghị ihe nchebe. Svyatogor gbawara ọzọ. Mkpọtụ nke mpi ahụ bịara na-esikwu ike. Agha ahụ wee gbuo kpamkpam. Ndị agha ahụ dara, ụmụ agbọghọ ahụ na-atọgbọrọ onwe ha, were ogologo ntutu isi ha dị ka agbụ, kee ha nke mere na ụkwụ ha efu, nke jupụtara n'ájá na ọbara, na-agbanye ha n'ihu ma ọ bụ n'azụ isi ha. Ọbụna ndị dinosaurs dị ike tụpụrụ dịka ihe egwuregwu ụmụaka, ihe niile dabara n'ọgba aghara.
  Svyatogor hụrụ ka ọdachi ahụ si too ngwa ngwa. Nke a abụghịzi nlọghachi azụ; ọbụlagodi ụgbọ elu adịghị ike ma atụnyere ya. E nwere mkpochapụ zuru oke nke ọgba aghara na-agba ara - ndị agha dị egwu na nkeji ole na ole gara aga. Ọchịagha ahụ tụgharịrị gakwuru onye agha kasịnụ na ụjọ.
  - Ezigbo Natasha!
  Olu enweghị afọ ojuju kwụsịrị ya:
  - Kedu ihe ọzọ!
  - Ndị agha anyị na-agbapụ!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ tie mkpu nke ukwuu, na-akpụ akpụ ọla edo ya dị ka nku igwe nri:
  - Kedu ka onye ọ bụla si agba ọsọ?!
  - Na-enweghị isi, naanị mụ na retinue m na-eguzo otu ebe, nke ahụ bụ naanị ihe dị ka mmadụ iri.
  Natasha tiri mkpu, braids ya ghọrọ agụba propeller:
  - Ị bụ onye nzuzu! Echefuola mpi anwansi ahụ, olileanya ikpeazụ nke ndị agha anwansi! Onye nzuzu! Chernodyrnik!
  Svyatopolk kwusiri okwu ike:
  - Ọ bụchaghị! Eji m ike m kụba n"ime ya! Na mbigbọ mgbe guzo bụ nnọọ!
  Ugbu a, Natasha dị jụụ ma zaa:
  - Ee m nụrụ! Ebili mmiri anwansi abatala! Ma nke a abụghị eziokwu ma ọlị, tonality bụ mba ọzọ!
  Svyatopolk nwere ume miri emi:
  - A gwaghị m ka m ga-esi afụ nke ọma! Ma eleghị anya, m gafere ya! M̀ kwesịrị ime ihe nke ọma?
  Natasha jụrụ:
  - Ọ dịghị mkpa ka ị na-afụ! O doro anya na ọgwụ ọjọọ nke gbanwere polarity batara na mpi ahụ, n'ihi ya, ndị dike ahụ na-esiwanye ike ma ghara inwe obi ike. Damn Oksana, n'ihi nzuzu gi, o jisiri ike mee ka m mara ihe.
  Svyatopolk kwuru, sị:
  - Mba, nke a bụ ntụpọ m! Ahụrụ m ijiji n'ime mpi ahụ, mana etinyeghị m mkpa ọ bụla na ya. Ọ dị obere!
  Natasha kwuru:
  - Ee, obere! Ogo nke tetralet! Ọ ga-abụrịrị na elf ahụ tinyela mgbagha azụ n'ime ya. Na n'ozuzu, ọ bụ n'efu ka m tinyere aka na trolls, na agha niile dị n'etiti ha na elves, n'oge na-adịghị anya, mmeri ikpeazụ gara na elves. Naanị udo na obiọma dị n'ọsọ a mara mma gbochiri ikpochapụ trolls ndị ahụ kpamkpam. Yana nipping alaeze ukwu anyị na nwa osisi.
  Svyatopolk kwuru, jiri egwu na-abụ abụ (ikekwe iji zoo obi nkoropụ ya):
  - Trolls abụghị ndị ikwu anyị ma ọlị! Ha masịrị Setan! M ga-agwakwa gị mmetụta m na-ezoghị ezo! Ị nweghị ike ịkpọrọ nwunye na troll!
  Natasha chịrị ọchị:
  - Ị mere nke ọma! Ị bụ otu n'ime phantoms ndị ga-eme njakịrị ọbụna n'elu osisi. Ma ugbu a, ị ghọtara ihe fọdụrụ gị?
  Svyatopolk pịa ire ya:
  - N'ezie, na ọ dị mwute ikwu, ọ bụ oke doro anya, na-ekweghị ka a dual nkọwa.
  - Ya mere anwụ na nsọpụrụ!
  Svyatopolk gafere onwe ya:
  "Ọ na-akpasu m iwe na e chefuola okwu nsọpụrụ nakwa na n'ịsọpụrụ e nwere nkwutọ n'azụ gị!" Otú ọ dị, ọ bụghị site na anyị na ọ bụghị n'oge anyị! Ka anyị ghara imechu ala Russia ihere! Gaa n'ihu ndị dike Knight dị ebube!
  Ndị dike iri na abuo ahọpụtara wee tie mkpu n'otu:
  - Maka Honour na Motherland!
  Ilya Muromets na ndị agha ya banyekwara n'agha ahụ: ọ bụghị onye ọchịagha ịnọdụ ala n'oge dị oke mkpa.
  Nnukwu ọdachi nke obi nwere obi ike, nnukwu ndị agha abụọ, naanị otu nwere ike ịlanarị, n'agbanyeghị na ha abụọ kwesịrị ịdị ndụ!
  A mụrụ otu ụzọ, nke ọzọ a mụrụ mbụ: dị ka Vysotsky bụrụ abụ: e nwere ụmụ anọ mbụ n'ebe dị anya, onye ọ bụla na-eche na ọ bụ onye agha! Onye ọ bụla na-eche na ike gwụrụ ha, onye ọ bụla chọrọ ịnọ n'elu elu!
  Ilya Muromets, ji ike ya niile kpalie ịnyịnya ojii ya, jisiri ike gafere ndị mmegide ahụ na-ala azụ. Ọtụtụ n'ime dinosaurs ndị iro nwụrụ site na oke oke ọkụ. Ha turu ume, daa, nāb͕aghari n'ọb͕ọ-ha.
  Alyosha Popovich, na-agbagharị n'akụkụ aka nri, kwuru:
  - O doro anya na ụda ndị a nwere ike mbibi pụrụ iche. Lee ka o si kụja ụmụ anụmanụ.
  Ilya Muromets gbuturu dị ka egbe igwe. Ọ dị oke mfe, enweghị nguzogide, ọbụnadị ọchịchọ ịgbachitere onwe m. Mkpakọrịta na agha dị anya na Iraq batara n'uche, mgbe ndị Arab gbapụrụ n'egwu site na tankị America. Naanị gbagburu ha. Mgbe ahụ enwere agha yiri nke ahụ na otu ijeri Xitai na ọkara. Ndị ọkà mmụta sayensị Russia chepụtara ngwa ọgụ ọhụrụ dabere na ụkpụrụ nke ultrasound gravitational; ọ gbasaara mkpokọta na ọbụna bonka n'okpuru ala nwere ike iguzogide ogbunigwe nuklia enweghị ike ịzọpụta ya. Ọtụtụ nde ndị agha nwere anya dị warara gbapụrụ na ụjọ. Ha enweghị ike ma ọ bụ ọchịchọ ịkwụsị ịgbapụ azụ! Ejiri radieshọn pụrụ iche sitere na neutron ultra-light wepụrụ ngwa agha nuklia, nke gbanwere njirimara anụ ahụ nke ihe ndị na-eme redioaktivu. Ugbu a ihe dị ka otu nde ndị agha na dinosaurs nke ndị agha mebere aghọọla nnukwu ihe na-enweghị isi, nwere ike ịgbapụ ma ọ bụ ibibi onwe ha.
  Naanị iri na abụọ phantoms, nke Svyatopolk na-edu, nọgidere na-enwe obi ike na ọgba aghara ọjọọ a.
  Alyosha Popovich juru ya anya:
  - Ọ bụ ihe ijuanya na ụjọ enweghị mmetụta na ndị agha anyị na ndị iro a ole na ole!
  Ilya Muromets kwuru echiche a:
  - Ikekwe nke a bụ n'ihi na ejiri tint greenish akara akara ha. Ọ dị ka enwere mgbakwunye ụfọdụ anwansi ebe a.
  Alyosha ekwu, sị:
  Ànyị ga-ewere ndị a ndụ?
  - naanị Svyatopolk.
  Ndị dike iri na abụọ, abụọ n'ime ha bụ ndị dike dị ike, lụrụ ọgụ dị ka titan, Svyatopolk ji otu ihe kụda ndị na-agba ịnyịnya abụọ ma ọ bụ atọ, ozu dara gburugburu ha, ozu kpokọtara, otu mkpọda ji nwayọọ nwayọọ malite. Mana ogbugbu nke nnukwu dinosaurs mebiri nguzogide nke ndị knight ozugbo. Tupu ha anwụọ, ụmụ agbọghọ ahụ gba ọtọ kpamkpam, ahụ ha juputara na mọzụlụ ma buru ibu nke na-akpọ ụmụ agbọghọ titan mara mma ma dị n'otu, mana ara ha dị ka ara nke buffalo kachasị mma nke nwere ọnụ ara gbagoro n'ụdị nke anụ ọhịa. Ndị dike ahụ ji nkwanye ùgwù lụọ ọgụ, iyi ọbara na-acha uhie uhie sitere n'ọtụtụ mbelata na-acha akpụkpọ ahụ chọkọletị ha nwere obere tint na-acha odo odo. Ka obi nọ na-akụ, aka dị ike na-eweli mma agha, otu n'ime ụmụ agbọghọ ahụ, ebe aka nri ya tụfuru, were aka ekpe ya gbutuo ya, n'agbanyeghị ihe mgbu ahụ, ọ mụmụrụ ọnụ ọchị, na-agbapụ nnukwu ezé, ọbụnadị ezé, na-acha ọcha karịa snow. Ha niile ma e wezụga Svyatopolk bụ ndị e ji obi ebere gbuchapụ ma zọgbuo ha. Nwatakịrị nwanyị ahụ nwere nnukwu akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ, ntutu na-akpụ akpụ bụ onye ikpeazụ dara, isi ya kewara ekewa na-eti:
  - Slava Ros...
  Egbugbere ọnụ na-acha uhie uhie tụgharịrị cha cha wee kpọọ nkụ. Ma onye isi ọchịagha n'onwe ya merụrụ ahụ nke ukwuu.
  Kpụrụ n'ịnyịnya ya, o biliri ọtọ wee tikuo Ilya Muromets bụ onye gbagoro n'elu:
  - Ị bụ nwoke!
  Ilya ji nwayọọ zaa:
  - N'ezie nwoke!
  - Mgbe ahụ, buso m agha otu na otu! - Svyatopolk tie mkpu na ike ikpeazụ ya.
  Ilya Muromets kwara isi ya:
  - Mba, nke ahụ agaghị adị mma!
  - Gịnị mere onye ụjọ!
  Onye dike ahụ, na-ekpu isi ya ma guzoro n'olu ehi, jụrụ:
  - Ị merụrụ ahụ, ị nweghị ike ịlụ ọgụ! Nke a ga-abụ ihe ọkụkụ zuru oke! E wezụga nke ahụ, enweghị m oge.
  - Mgbaghara!
  - Ọfọn, dị mma, were ya! - Ilya Muromets tụpụrụ ịnyịnya ya, na-ebuli mma agha ya elu, maka otu ihe siri ike.
  Svyatopolk tụrụ anya na nke a ma jisie ike na-aga n'ihu onye agha na-enweghị atụ. Akara ahụ dabara ozugbo n'ime afọ dike ahụ. Ilya kwara ude ka ọ dapụrụ n'ịnyịnya ya. Svyatopolk gbara ọsọ ọsọ imecha ya, mana akụ iri na abụọ na-acha uhie uhie nwere ndụmọdụ diamond mara ya ozugbo. Onye ọchịagha dara ọbara ọgbụgba.
  Ndị agha gbagara Ilya Muromets, Alyosha Popovich si n'ịnyịnya ya wụpụ, na-etinye ntị ya n'obi ya. O were tie mkpu, sị:
  - Ọ ka dị ndụ! Ṅụrịa ndị Rọshịa!
  Ilya meghere anya ya:
  - M merụrụ ahụ!
  Alyosha kwuru, sị:
  - Eji m n'aka na ọ bụghị egbu egbu! Ị nwere nnukwu ahụ ike. Anyị ga-alụ ọgụ n'ala, na mbara igwe na n'ọchịchịrị!
  Muromets mụmụrụ ọnụ ọchị:
  "Abụghị m onye agha n'ime awa ole na ole sochirinụ." M na-ahọpụta gị dị ka onye isi ọchịagha. Ebe ọ bụ na anyị meriri, gị na ndị agha ga-agarịrị n'ọkwa ọzọ ma nyere ndị agha anyị aka n'ọgụ oghere. Nke a bụ nọmba ọrụ. Ọ dị m ka ọ na-esiri m ike.
  Alyosha zara ya:
  - M, dị ka ndị dike ndị ọzọ, ga-arụ ọrụ m ruo ọgwụgwụ. Olee ebe ị ga-esi buso ndị iro gị agha?
  - Oksana ga-agwa gị. Ọ ga-emepụtaghachi portal, ma ugbu a, m ga-ehi ụra! - Ilya Muromets mechiri anya ya.
  Alyosha tinyekwa ntị ya ọzọ n'obi ya. Ụkụ ahụ adịghị ike mana ọ kwụ ọtọ, ọ mali ngwa ngwa wee tie:
  - Ka anyị nọgide na-achụ! Ka anyị gbuchapụ ndị mmụọ ọjọọ niile!
  Otu n'ime ndị dike ahụ bụrụ:
  - Na n'aka ekpe bụ ndị agha anyị na n'aka nri bụ ndị agha anyị! Ọ dị mma ka anyị na-alụ ọgụ mgbe mmanya na-egbu anyị!
  Alyosha mara ya ụra n'egbugbere ọnụ:
  - Kedu ụdị nke anyị ka ha bụ? Onye iro bụ onye iro: n'agbanyeghị agba akpụkpọ ahụ na ihu a kụrụ akụ!
  Mkpagbu ahụ: n'agbanyeghị ịma mma ya niile na-emenye ụjọ, iyi nke ọbara wụfuru, ozu ndị gbawara agbawa, ọtụtụ puku anụmanụ ndị na-agbasi mbọ ike na oke nhụjuanya, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe a na-eme. Ebe ọ bụ na ndị agha anwansi nke Russia dị nsọ na-ada mbà nke ukwuu site na anwansi ntụgharị, ọ bịara dị mfe karị ịchọta ha. Mkpochapụ ahụ nwere àgwà nke ịkpụ ntutu, ndị agha gbazere dị ka butter na pan frying. Naanị ụmụ agbọghọ, ọ dabara nke ọma na ha niile nwere ogologo ntutu dị ogologo, nke pụtara na ha kekọtara onwe ha wee chebe ha. Alyosha Popovich kpọtụrụ Oksana.
  - Onye dibịa afa, anyị meriri!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ, na-ezobeghị ọṅụ ya, zara:
  - Amara m nke ahụ!
  - Gịnị bụ ntụziaka gị ọzọ?
  - Anyị enweghị ike imepe portal ahụ. Onye iro siri ike. Ya mere, buru ụzọ na-achụso. N'oge na-adịghị anya, ị ga-abanye na obere ihe na trans-space generators. Gbajie antennas niile, mgbe ahụ ike onye iro ga-akpọnwụ. A ga-emebi ikike nke ndị dibịa afa ma anyị ga-enwe ike ịmepụta ọnụ ụzọ mgbanwe. Ka ọ dị ugbu a, nke anyị na-enweta ya n'ezie na agha oghere.
  Alyosha zara ya:
  - Aghọtara m usoro ahụ ma a ga-eme ya.
  - Ebee ka Ilya Muromets nọ?
  - merụrụ ahụ nke ukwuu!
  - Enweghị ike ime agha na-enweghị mmerụ! Ọ bụrụ na anyị emeri, anyị nwere ike ịgbatị ndụ ya. Ugbu a, mee ngwa ngwa, kpee ekpere pụrụ iche.
  - Ihe dị ka Mantra.
  - Ma ị maara ya!
  Alyosha Popovich malitere ịgụ ekpere, ọ wụsara ụda dị iche iche yiri ihe na-enweghị isi.
  Ebufere site na amplifier iwu:
  - Bia, kwughachi m. Ihe m na-ekwu, ị na-ekwukwa.
  Ọ bụ ezie na mmetụta nke mantra ahụ adịchaghị mkpa, mkpagbu ahụ gara nke ọma. A zọdara ndị agha ahụ, ma ọ bụ karịa nke fọdụrụnụ: e gburu ndị agha ikpeazụ. Ndị a dọọrọ n'agha gba ọtọ jiri ntutu isi ha gbachie ụkwụ na isi ha, ma maka nchekwa dị ukwuu, jiri mkpịsị aka ha pịa imi ha ka ha wee banye ngwa ngwa n'ụra miri emi. Ọsọ ahụ gara n'ihu, ala dị larịị nyere ugwu ugwu, ahịhịa ndụ ndụ, ájá uhie. Alyosha Popovich nyere iwu, emela igwe mmadụ, mepụta n'ime ndị otu dị iche iche.
  Ọhù we puta ìhè n'iru Ya, na iwu:
  - Were mma agha gị tie ọnụ ụzọ ámá a na-adịghị ahụ anya. N'okwu a, ị ga-abanye na generators.
  Alyosha, n'elu ịnyịnya nwere ụkwụ isii mara mma, jisiri ike gbapụ, na-agba ọsọ n'ihu ndị agha niile. Na ọtụtụ n'ime ndị agha kachasị ọsọ na-aga n'ihu ya, na-adaba na mgbidi na-egbuke egbuke. Ha tiri mkpu ka ha dara, na-akụ imi ha ma na-afụ ụfụ. Ndị agha nke ọzọ enweghịkwa oge iji kwụsịlata. Ọtụtụ ndị agha nwụrụ, di na nwunye iri na abụọ dinosaur gbajiri ọkpụkpụ ha, ndị ọzọ enwekwaghị ike ịkwụsị. Alyosha Popovich wụliri elu hụ ụzọ ka ọ na-amagharị. Ọ bụ ihe na-edoghị anya ma dị obere, na-echetara ọnụ ụzọ nke ubi mara mma na akụkọ ifo banyere Alice, ma ọ chere ozugbo na ọ ghaghị ịkụ ya.
  O tiri mkpu mantra na-akpa ike, Alyosha gbuturu:
  - Mmeri na-echere, mmeri na-echere ndị chọrọ ịgbaji agbụ!
  Ihe mgbochi ahụ malitere ịma jijiji wee jiri nwayọọ nwayọọ malite daa. Mpekere si na ya fepụ, mgbe ahụ, ihe na-ama jijiji na ihe agha na-egbuke egbuke mechara gbasaa. Alyosha Popovich tụpụrụ mma n'ikpeazụ hụ nke a.
  - Ụzọ doro anya! Gaa n'azụ m!
  Onye ọchịagha ahụ na-eto eto maliri elu, Pastukhov na ndị agha ịnyịnya ndị ọzọ wee chụwa ya.
  Dobrynya Nikitich jụrụ, sị:
  - Gịnị kpatara na anyị anaghị enyere nke anyị aka?
  - Ọ gaghị ekwe omume, anyị kwesịrị ibibi antennas gbara gburugburu mega-reactors.
  "Mgbe ahụ anyị enweghị ọtụtụ ihe fọdụrụ."
  N'ihu bụ ndagwurugwu nwere mpio nwere ntụpọ. Ụfọdụ antennas buru ibu, puku kilomita iri n'ogo, na-agbapụta dị ka osisi pine, ebe ndị ọzọ, n'ụzọ megidere nke ahụ, dị ntakịrị, dị ka ahịhịa ahịhịa.
  - Ebibie ha! Ahapụla ígwè na ígwè!
  Ogbugbu niile ebidola. Agbanyeghị, narị ndị agha di na nwunye nwetara ihe egwu siri ike site na hypercurrent. Ha dara, na-ama jijiji nke ukwuu. Alyosha nyere iwu:
  - Yipụ ịchafụ ma ọ bụ kee akwa ndị ọzọ n'aka gị wee gbue ya.
  Dinosaurs gbabakwara n'ime antennas, na-akụtu ha, ma n'otu oge ahụ na-eti mkpu site na mmetụta ndị ahụ. Enwere naanị otu oriri na-atụ egwu. Ìgwè mmadụ bibiri ọhịa ígwè na-egbuke egbuke.
  Ọpụpụ Corona na-awụpụ n'ikuku mgbe mgbe, na àmụ̀mà tiri. Otú ọ dị, ọnụ ọgụgụ ndị e merụrụ ahụ dị ntakịrị, ọtụtụ n'ime ike igbu ọchụ dị elu.
  Pastukhov nwetara ihe ọkụkụ ole na ole site na ọkụ eletrik, ma nke a mere ka iwe ya dịkwuo ukwuu.
  - Abụ m onye ọzụzụ atụrụ, ma Kraịst n'onwe ya jiri onwe ya tụnyere onye ọzụzụ atụrụ! M'gāzù kwa gi na ndagwurugwu onyinyo ọnwu;
  Antenna, ọbụna ndị kasị ibu, dara. Nke nta nke nta, mbara ala ahụ jupụtara n'ọtụtụ iberibe ígwè. Ọ dị mfe ibibi antennas karịa ndị mmadụ: ha anaghị emegharị ahụ ma ghara ịlụ ọgụ.
  Mgbe antenna ikpeazụ dara, agba nke mbara igwe dị n'elu ndị agha gbanwere, ghọọ oji ojii! Olu obi ike nke Natasha dara na ntị Alyosha:
  - Ị bụ nwata anyị ugbu a! Jisiri ike rụchaa ọrụ ahụ. Ugbu a, anyị na-aga n'ihu, wughachi ndị agha, n'oge na-adịghị anya anyị ga-emeghe portal.
  Alyosha tiri mkpu:
  - Anyị ga-eme nke a ngwa ngwa o kwere omume! Ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ anyị na-anwụ!
  N"ezie, ndị agha Alexander Onye Ukwu nọ na-akawanye njọ! Ndị agha ka elu rụgidere ya, mfu na-arị elu. E kewara nnukwu ụgbọ mmiri ndị dị nta, ndị nta na-ere ọkụ dị ka ijiji n'ọwa, ọ dịghịkwa ebe ha ga-esi agbaga ọzọ. Ndị na-enyere ya aka, karịsịa elf, tụrụ aro:
  - Ma eleghị anya, anyị nwere ike ịhapụ interuniversal ohere. N'akụkụ nke ọzọ, mbara ala ndị e wusiri ike ga-enyere anyị aka. Ha ga-egbu oge ndị iro!
  Alexander ji iwe jụ atụmatụ dị otú ahụ:
  - Ọ dịghị ikpe! N'okwu a, a ga-enwe ọtụtụ ndị na-adịghị mkpa, karịsịa site na ndị nkịtị (ma ọ bụrụ na nke ahụ nwere ike ikwu banyere ndị agha akụ na ụba). Anyị ga-echere nkwado ma ọ bụ nwụọ, na-agbalị iburu ọtụtụ ndị iro dị ka o kwere mee.
  "N'ọnọdụ a, naanị ihe anyị nwere ike ime bụ ikpe ekpere!" ka elf ahụ kwuru.
  . ISI NKE 6.
  Yanka mara jijiji n'ụjọ, ezé ya na-eti mkpu. Na mberede, ndị a bụ ndị mmekọ nwoke na nwanyị dị egwu na-achọ idina ya n'ike. Ọzọkwa, ha dị ka ndị Arab, na ndị Arab na-enwekarị mmekọahụ na ụmụ nwoke, dị ka a na-akpọ ha - bacha!
  - Biko emekpala m ahụhụ!
  Onye ahịa ahụ kụrụ Yank n'ihu, nwa nwoke ahụ na-ama jijiji, ntì ya fụrụ akpụ. E nwere mkpọtụ n'isi m.
  -Bịa ngwa ngwa, nwa nkita, ma ọ bụ m ga-enye gị iwu ka agba gị akpụkpọ.
  Onye inyeaka onye ahịa ahụ tiri mkpu:
  - Ọ bụ ya, Ahmed. Wepu ma fesa na nnu.
  Yanka wepụrụ uwe elu ya ozugbo. O nwere T-uwe elu nwere ihe osise nke eserese eserese: akwa ojii.
  Ahmed chịrị ọchị:
  - Uwe bara ọgaranya, na ụdị anụ ọhịa dị na ya.
  Nwatakịrị ahụ tara mmiri, ọ naghị anụcha:
  - uwe ojii!
  - Onye na-apụghị ịnụ!
  Yanka tiri mkpu n'olu gbajiri agbaji:
  - uwe ojii!
  - Onye bụ nke a?
  Nwata nwoke turu imi:
  - Disney katuunu dike.
  Ahmed kwuru:
  - Ị bụ onye mgbaasị? Ka ọ bụ nke a bụ aha alaeze ukwu gị?
  Nwa nwoke ahụ tụrụ egwu nke ukwuu:
  - Nke a bụ obodo dị otú ahụ!
  - Tere aka!
  - Ee, ebe dị anya!
  Ahmed wepụrụ uwe mwụda ya ma kpachie isi ya:
  - Amaghị m nke a! Ị nwere ike ịhụ ala ndị dị anya na-enweghị atụ; ụwa anyị buru ibu. Yipụ uwe mwụda gị, ọ bụ nke m ugbu a.
  Nwata nwoke ahụ ji ihere wepụ ya, o kpebiri na ya agaghị ese okwu. Ahmed tụrụ mkpịsị aka ya aka n'afọ nwata ahụ. A kpụrụ abs nke nwa nwoke ahụ, nwere ụlọ mmanya dị iche iche, dị ka ndị nọ na mmanya chọkọleti. Mgbe Yanka na-agụ akwụkwọ n'ụlọ akwụkwọ a na-eme egwuregwu, ọ nwere uru ahụ dị mma nke ukwuu; ọzụzụ site n'oge ọ bụ nwata mere ka ahụ ya na-agbanwe agbanwe na akwara ya na-agbanwe. Ahmed nwere afọ ojuju:
  - Ohu siri ike, o doro anya na ị si n'agbụrụ nke ndị agha mba ọzọ, naanị obere obere na ụjọ.
  Yanka, na-eweda anya ya, sụọ ude:
  - N'ezie abụghị m dike!
  - WHO?
  - Ihe dị ka onye na-eme ihe nkiri!
  - Ee! Ọ na-adọrọ mmasị! Ma enweghi m oge ige egwu gi. Ugbu a yipụ akpụkpọ ụkwụ gị.
  Yanka gbaziri ya ntakịrị:
  - Sneakers!
  - Nke a ọ bụ ihe ọ bụ?
  - Nke ahụ bụ ihe a na-akpọ akpụkpọ ụkwụ anyị!
  Ahmed welitere ụtarị ya:
  - Adịla anwa anwa ikwu okwu m! Naanị gbaa!
  Yanka wepụrụ ha n'achọghị ịma; ọ fọrọ nke nta ka ha dị ọhụrụ ma na-egbu maramara. Iji zere ime unyi, o yipụkwara sọks ya.
  Obi tọrọ Ahmed ụtọ.
  - Ọ dị mma! Ị ga-aghọ ohu na-erube isi! Akpụkpọ ụkwụ mara mma ma ga-ere ya. Ugbu a, yipụ uwe ogologo ọkpa gị!
  Ahịrịokwu ikpeazụ mere ka ụjọ jide nwa okoro ahụ, gịnị ma ọ bụrụ na ha ahapụ ya n'ezie?
  Aka m malitere ịma jijiji. N'oge ahụ, a nụrụ mkpọma ụtarị ahụ wee kpọọ ubu ya ọkụ n'ụzọ na-egbu mgbu.
  - My iwu na-rụrụ ozugbo ohu!
  Yanka, na-asụ ude na mgbu, wepụrụ uwe ogologo ọkpa ya ngwa ngwa, hapụ ya naanị uwe mwụda egwuregwu ya. Ahmed bịakwutere ya wee malite inwe mmetụta na-enweghị isi. Mkpịsị aka siri ike na-aga n'ụkwụ, gbachie igbe ahụ, tuo biceps ahụ, onye ahịa ohu ahụ lere anya n'ọnụ.
  - Ezé niile emebibeghị! Ọ bụghị otu ebe! Ya mere, e nwere ọkpụkpụ siri ike.
  O wee mee ka m welie ụkwụ m elu, na-enwe mmetụta ụkwụ m:
  - Mba, o doro anya na a mụghị gị ohu, nke pụtara na ị bara uru nke ukwuu. - Ahmed sniffs nwa nwoke. Isi nke ahụ dị ọcha, nke anụ ahụ na-akpọte mmuo anụ ọhịa, mana onye ahịa ahụ ji njide onwe ya. N'ozuzu ngwaahịa ahụ dị mma. Ahmed dọkpụrụ ajị nwa nwoke ahụ na-egbu mgbu ma kwuo:
  - Ụmụ nwoke na-acha anụnụ anụnụ dị ụkọ. M ga-enweta ezigbo ego maka ya. Soro ya na ndị ohu ndị ọzọ.
  Yanka na-achọ irutu uwe ya mgbe ụtarị tụrụ ya n'ahụhụ na mkpịsị aka ya, eriri na-acha ọbara ọbara gbakwara n'azụ aka ya:
  - Ebee ka ohu ahụ nọ ugbu a? - Akhmed chịkọtara uwe ya, onye inyeaka ya tụbara akwa n'úkwù na Yanka. "Ohu ahụ agaghị emerụ ahụ ọzọ."
  Yanka tiri mkpu:
  - Ya mere, gịnị ka m na-eme! Ugbu a ka m ga-ejegharị gba ọtọ na ụkwụ efu?
  - Ee, gị ohu na-abaghị uru, ma ọ bụghị ya, a ga-akpọgide gị n'osisi! Ugbu a, kuru ya gakwuru ndị ohu ndị ọzọ.
  E duuru Yanka n'atụghị egwu dị ka obere nkịta. Ụkwụ nwata ahụ gbawara agbawa gbawara agbawa, nke ihe ndị sitere n'okike mebiri emebi, na ụkwụ ya na-agbaghị agba agbakwa ntakịrị. Ikuku dị jụụ kpuchiri ahụ ahụ nke ọma; nwata ahụ chetara Artek, mgbe, ka ọ gbasịrị kilomita iri, o guzoro n'elu ugwu Bear. Ọzọkwa afọ, obi, ogwe aka, ụkwụ ka ifufe nke oké osimiri na-ekpuchi ya, na-esi ísì ụtọ dị iche iche. Ọfụfụ ahụ kwụsịrị icheta ndị ahụ. Otu mkpịsị odee si n'akpa jeans ya daa, onye inyeaka ahụ nyefere ya Ahmed. O lere ya anya, were iwe:
  - Lee ihe mara mma nke ukwuu! - Onye ahịa ahụ kwuru, na-ele ya anya nke ọma, ma tụgharịa. Mgbe ahụ, ọ malitere ịfụ. - Chaị! Enwere otu eserese, ugbu a enwere nke ọzọ! Kedu ihe ọ bụ?
  Onye inyeaka nwere chaịlịa akara n'olu oke ehi jiri aka ya see okirikiri:
  - Nsọ! Nsọ! Amoosu!
  Yanka legharịrị anya wee kwuo nwayọ:
  - Enweghị anwansi ebe a!
  Onye ahịa ahụ mere mmegharị ahụ enweghị ndidi:
  - Weta ya nso!
  A dọkpụrụ nwata ahụ ike, Yanka fọrọ nke nta ka ọ daa, olu ya na-egbukwa ya mgbu.
  - Ya mere ị na-ekwu na ọ dịghị anwansi.
  Nwata nwoke zara ngwa ngwa:
  - Ọ bụghị n'ezie! Nke a bụ naanị nka nke ndị nna ukwu anyị.
  - Artisan nka?
  - Ee! Onyenweanyị! - Yanka na-atụgharị uche, na-ejide mmegharị nke ụtarị ahụ.
  - OK mgbe ahụ! Ị nwere ike ịga! Anyị agaala akaha. Tinye ya na kọlụm. Na nkwụsị izu ike, m ga-ajụ nwa nwoke ahụ n'ụzọ zuru ezu.
  E ji aka kee Yanka n'osisi siri ike, nke a na-akparaghị ókè; n'akụkụ ya, e nwere ihe dị ka ụmụ nwoke iri na abụọ, bụ otu afọ ma ọ bụ obere tọrọ ya ma ọ bụ tọrọ ya. Ụmụntakịrị nwoke ahụ gba ọtọ ọkara, yi naanị akwa úkwù, dịkwa gịrịgịrị ma ọgịrịga pụtara. Akpụkpọ ahụ gbara ọchịchịrị nke ukwuu, anwụ atọ na-achakwa ya, ma ọ dịghị oji. Ụmụ nwoke ndị ahụ dị ka ndị Arab, ndị nwere ntutu isi ojii, ọ bụ ezie na ụfọdụ dị ntakịrị na-acha aja aja ma dị ka ndị Caucasians. N'ozuzu, ndị mara mma na-amụmụ ọnụ ọchị na Yanka, na naanị na anya nke otu n'ime ha ka nwa okorobịa ahụ gụrụ iro. Ụkwụ ụmụntakịrị ahụ enweghị isi bụ oji, chihịa ararịị, nweekwa nkụja, o doro anya na ha esila n'ebe dị anya. Yanka tụrụ ụjọ ma chee ụdị nwa okoro obodo ọ ga-abụ, na-aga ije ọtụtụ ụbọchị n'okporo ụzọ uzuzu uzuzu na okwute. Nwa nwoke guzo n'akụkụ aka ya kee ya fọrọ nke nta ka oji, ma ntutu isi ya na-acha aja aja - ọ ga-ama jijiji. O weliri ụkwụ aka nri ya elu, Yanka tụgharịrị ụkwụ aka ekpe ya na nzaghachi ma tinye ụkwụ ya n'ụkwụ ya. N"ihi ya, ọ dị ka ụmụ okorobịa ndị ahụ hà na-amanye ibe ha aka. Yanka kwuru na naanị nwa nwoke ahụ siri ike, dị ka mpi ewu. Nwa nwoke ahụ jụrụ nwayọ:
  - Abụ m Ali, onye ka ị bụ?
  Ohu ahụ e gwupụtara ọhụrụ zara nke nta nke nta:
  - Abụ m Yanka.
  Ihe ụtarị ahụ gbara m ọkụ. Nwatakịrị ahụ tiri mkpu, ma ọ kụgbuo egbugbere ọnụ ya; ọ chọghị imenye onwe ya ihere n'ihu ụmụ nwoke ndị ọzọ.
  - Ekwula okwu! - Onye nlekọta tiri mkpu.
  Yanka kpọọ isiala na-akpaghị aka. N'ozuzu, otú e si etolite àgwà ohu ngwa ngwa.
  A na-edu ha, ụdọ ahụ ghọkwara akịrịka: ha aghaghị ịgbasa ijeụkwụ ha. Ụmụntakịrị nwoke ahụ jere ije na-agba nkịtị, naanị Ali, na-ele anya azụ ịhụ ma onye nlekọta ahụ ọ na-ele anya n'akụkụ ha, kwuru n'olu dị jụụ:
  - Ị ga-abụ onye mba ọzọ!
  Yanka chere nkeji ole na ole wee zaa:
  - Ee, onye mba ọzọ!
  - M ozugbo ghọtara nke a site na uwe gị! Na mgbakwunye, mgbe ị na-ekwu okwu, enwere mmetụta dị ịtụnanya dị ka a ga-asị na mmadụ abụọ na-ekwu okwu ahụ ozugbo.
  - Ma eleghị anya, ọ bụ ụda olu!
  Ali tụrụ aro:
  -I si na ndị dike?
  - O di nwute mba!
  - Anụla m ihe a! Mana ịbụ dike na-atọ ụtọ karịa ire ere n'ugbo ma ọ bụ n'ụlọ mgbawa.
  Yanka na-ama jijiji:
  - Ee, echere m na ọ ga-esi ike!
  Ali kwuru:
  "Abụ m onye siri ike na onye na-agbanwe agbanwe, ma ọ bụrụ na a manyere m ịkwanye nkume n'elu, enwere m ike ịdị ndụ ogologo oge." Ma n'okpuru ala, karịsịa na ọla ọcha, ị gaghị adịru ihe karịrị afọ abụọ.
  - Gịnị kpatara?
  - Ikuku nwere sọlfọ na-egbu egbu.
  Yanka chetara nkuzi akụkọ ihe mere eme:
  - Ma enwerekwa ụgbọ mmiri.
  - Ee, ma ọ dị egwu, mana ọ naghị eyi anyị egwu.
  - Gịnị kpatara na alaeze ukwu enweghị oke osimiri?
  - E nwere oké osimiri, ma anyị dị oke obere, oche ohu na ude e mere maka ndị okenye ma ọ bụ ndị inyom.
  Yanka dara jụụ. Ọ nọ na-eche ihe na-echere ya ugbu a. Ekwensu dị aghụghọ, mmụọ ọjọọ ahụ atụgharịala ya azụ n"oge ịgba ohu. Ugbu a ọ na-eje ije ọ fọrọ nke nta ka ọ gba ọtọ, na-esote ụmụ nwoke na-agba ọsọ, ndị na-adịghị asacha, azụ ya na-egbu mgbu site na lashes, ọ dịkwa ka ọ ka dị ntakịrị. N'oge na-adịbeghị anya, ọ dịghị njọ karịa ọtụtụ ụmụ akwụkwọ Russia, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nwa akwụkwọ mara mma, onye agha kachasị mma na klas. N'ezie, ha abụghị ọgaranya, ha bụ ndị nkịtị, nkezi ezinụlọ, ma n'ozuzu e nwere ezuru nke ihe niile. Ma ugbu a, site n"uche Ekwensu, ọ nọ n"ime ụwa nke ndị ọbịa, bụ́ ebe a na-enweghị telivishọn, kọmputa, redio, ihe ndị na-edekọ ihe, ma ọ bụ ọbụna brọsh eze adịghị. N'ozuzu, akụkọ ifo sayensị na-agha ụgha. Onye ọ bụla nke oge a n'oge ochie gaara enwe ahụ iru ala nke ukwuu. Ọ bụrụ na ezigara ndị na-ede akụkọ sayensị na akụkọ sayensị na-eziga oge ụfọdụ, ha gaara anwụ ọsọ ọsọ! Ma ọ bụghị ya, nwoke nke oge a ga-apụta ma ka anyị zọchaa onye ọ bụla. Ma n'otu oge ahụ, nzuzu dị otú ahụ, na ndị agha pụrụ iche ha anaghị akụziri gị otú e si eji mma agha, ma n'akwụkwọ ụfọdụ, onye agha KGB ka anyị gbutuo onye ọ bụla. Ụdị anụ ọhịa. N'ozuzu, n'ọtụtụ akwụkwọ akụkọ, ndị dike bụ ndị ọrụ FSB. Enwere stereotype na ọ bụrụ na ị bụ onye ọrụ FSB, yabụ ị ga-abụrịrị onye isi. Ọfọn, nna Yankee bụ onye Siberia na onyeisi ndị ọrụ pụrụ iche. N'anụ ahụ siri ike, mana ebe ọ bụ na nwa m nwoke bụ acrobat, ọ gaghị arụ ọrụ na ogwe aka ya. Na mgbakwunye, Yanka meriburu ya na chess mgbe ọ dị afọ isii. Ya mere, ndị FSB ndị ikom dị otú ahụ karịrị mmadụ? Ee e, ha bụkwa ndị si n"agbụrụ mmadụ, a zụrụ ha n"ụzọ ụfọdụ, ha nwere nkà ụfọdụ, ihe ọmụma kpọmkwem, ma ọ dịghị ihe karịrị mmadụ. Na-eche na onye ọ bụla n'ime ha nwere ike ịghọ eze? Site n'ụzọ, nne ya bụ onye na-eme egwuregwu mgbatị ahụ, ọ na-agba ọsọ 100-mita ngwa ngwa karịa nna ya, ma nwee ike ime nkewa ndị nwụrụ anwụ, nke nna ya enweghị ike ime. Otú ọ dị, kemgbe ọ bụ nwata, Yanka n'onwe ya ejiriwo mgbanwe dị ukwuu mee ka ọ mara ụdị mmega ahụ ngwa ngwa. Ma ọ gaghị enye aka nke ukwuu n'ọgụ. Nwatakịrị na-erubeghị afọ iri na abụọ enweghị ike ịchụpụ ndị okenye iri abụọ na ise na ndị o yiri ka ha nwere oge. Enwere opekata mpe otu ihe ị ga-eme. Ọ gụrụ n'ezie banyere clone knights, ndị a bụ ndị na-alụ ọgụ kere site ara ara prọfesọ afọ iri na ụma. Mmekọrịta nke àgwà anụmanụ na osisi dị iche iche mere ka alloy nke ike na-enwetụbeghị ụdị ya pụta. N'ebe a, ihe niile dị mma karị, n'ihi na ndị a abụghị ndị mmadụ, ma ihe e kere eke.
  Nwa nwoke Ali jụrụ:
  - Kedu ihe ị na-eche?
  - Banyere ọdịnihu gị!
  Nwata nwoke chịrị ọchị:
  - Ị mara mma nke ukwuu ma maa mma nke ukwuu, akara aka gị ga-abụ nke anyaụfụ karịa nke anyị.
  O juru Yanka anya:
  - Ma gịnị kpatara nke ahụ!?
  - O yikarịrị ka a ga-eresị gị n'ime anụ ọhịa.
  - Nye nwanyi? - Yanka kwuru olileanya.
  Ali kwara isi ya:
  - Nke ahụ bụ ma ọ bụrụ na ị nwere oke chioma. Ọtụtụ mgbe, ụmụ nwoke mara mma, karịsịa ndị nwere agba ntutu dị otú ahụ na-adịghị ahụkebe, na-ejedebe na ndị ikom rụrụ arụ. Ọzọkwa, ọ bụ ihe nwute maka ndị agadi.
  - Gịnị kpatara nke a maka ndị agadi?! - Nwa okoro ahụ meghere anya ya.
  - O doro anya na, na afọ, mmasị ụmụ nwanyị na-ebelata.
  Yanka kwetara:
  - Ajị isi awọ na afụ ọnụ, ekwensu na ọgịrịga!
  - Ọfọn kwuru! - Nwatakịrị ahụ kwuru, obere ụda karịa ka o kwesịrị inwe. A tara ahụhụ ozugbo. Ihe otiti ahụ gbara nwa okoro ahụ ọkụ, ọ fọrọ nke nta ka ọ kụpụ ya n"ụkwụ, welded wee zaa ya n"azụ.
  - Akụla ya ihe! - Yanka tinye. Ma ozugbo ọ natara òkè ya, n'ezie ọ na-ewute ya, ma nke a abụghị mmalite nke mmekpa ahụ.
  Otu obodo pụtara n'ihu. Ọnụ ọnụ ụlọ elu mgbịrịgba na okirikiri na-apụta. Ubi pụtara n'akụkụ, ntị ọka na-acha odo odo, nke ukwuu karịa n'ala. Ị nwekwara ike ịhụ ihe ọkụkụ nke ihe dị ka fig, yana ọhịa chickpeas. Otú ọ dị, fig ndị ahụ buru ibu, dị ka anyụ, na chickpeas dị ka osisi birch.
  - Ala ndị bara ọgaranya! - Yanka kwuru. - Mụ onwe m agaghị eche maka inwe nri.
  Otu nwata nwoke ahụ nọ na-ekiri kwara akwa n'obi:
  - Debe ọnụ gị sara mbara! Nke a abụghị maka anyị! Ohu aghaghi ima ebe ya.
  Ali jụrụ:
  - Ebe anyị, ọ gaghị aga ebe ọ bụla site na anyị. Ma ịgbalị ime ihe ka mma abụghị mmehie ma ọlị.
  Nwatakịrị ahụ gbachiri nkịtị, mana nku anya ya a kpara akpa gosiri na obi adịghị ya ụtọ. Naanị nke a bụ ihe, nna ukwu ma ọ bụ comrades.
  Ali kwuru:
  - Sadat anaghị enwe afọ ojuju n'ihe ọ bụla! Anyị ekwesịghị iji esemokwu na nkọcha mee ka ọnọdụ anyị ka njọ.
  Sadat kwuru:
  - Ohu enweghị ike ịnwere onwe!
  Ali ekwetaghị:
  - Mgbe ụfọdụ, e nwere ndị na-emegide ihe atụ.
  Yanka jụrụ:
  "Achọghị m n'onwe m ịbụ onye akwụna ma weda onwe m ala n'ihu ndị sheikh."
  Sadat kwuru:
  - Nke a bụ n'ezie nzuzu. Ndụ n'ime anụ ọhịa dị nnọọ mfe. Ezigbo nri, nnukwu mmanya, akwa dị nro. Na nke kachasị mkpa, enweghị ọrụ.
  - Ma ị maara ihe ọ na-efu! - Yanka gbajiri ihu ya. - Mba, Achọghị m onwe m ụdị akara a.
  - Mana gịnị mere!
  - N'ihi na m bụ nwoke!
  Ndị nlekọta na-akụ ụmụ okoro ahụ ụtarị na ọgịrịga. A pịara Yanka ụtarị ugboro atọ nke ukwuu. Echiche ahụ welitere ma ọ ga-ekwe omume ibi ndụ dị ka nke a. Ọ dịghị mma igbu onwe ya ma ọ bụrụ na ohere ahụ bilitere. Ma na nke a ọ ga-aga hell, na Setan obodo ga-agba ya ọkụ ebighị ebi. Ebighị-ebi na hel onye ọzọ, ụwa nke ụwa ọzọ, gịnị nwere ike ịdị egwu karịa.
  Sadat turu ubu ya, akpụchapụrụ akpụkpọ ya. Nwatakịrị ahụ jiri ire ya rachaa ọbara ahụ wee mee ngwa ngwa, eriri ahụ na-agbatị. Otú ọ dị, ọ hapụghị mmụọ ya:
  - Ọ bụrụ na ị nwere ụbụrụ, ị ga-aghọta uru niile.
  - Uru nke ịbụ fag?
  - Ụfọdụ ụmụ nwoke, ọbụna ndị maara ihe, ketara ihe onwunwe mgbe ha tolitere ma ghọọ ndị Sheikh n'onwe ha. Ma ndị nzuzu, n'ụzọ megidere nke ahụ, kwụsịrị nke ọma, na-anwụ n'osisi na nkume nkume. - Ndị ikpeazụ bụ ntakịrị ụda. Onye nlegharị anya wee fụọ aka ya, ma o tighị. Ọ tụgharịrị:
  - Kedu ihe Sheikh a ga-eme n'ọdịnihu nwere ike ime? Otú ọ dị, ụtarị ahụ ga-agba egwú n'azụ ha.
  Obodo ogidi ndị ohu batara bụ ndị arịrịọ, ụlọ dịka ụlọ. Uzo ahihia ruru unyi, Yanka fqrq steep uta ns[ ehi. Na ebe a bụ ehi onwe ha, mpi yiri diamond, ise otu mgbe, nnọọ abụba. Na azụ enwere nku. Agbanyeghị, ọ na-enyo enyo na ha nwere ike ibuli ibu dị otú ahụ. Ndị bi na ya, maka ọtụtụ akụkụ, na-eji ejiji adịghị mma karịa ndị ohu, naanị ndị okenye na-eyi akpụkpọ ụkwụ osisi na ụfọdụ akwa akwa mara mma.
  Naanị otu ụlọ ka e ji nkume rụọ ma yie ka ọ bara ọgaranya, yana ụlọ ụka dị n'ógbè ahụ. Ọ dị ka obere ụlọ ụka ma jiri nkume mee ya. Obodo ahụ, Otú ọ dị, ọ bụghị obere, e nwere ọtụtụ ụlọ, ụmụ okoro na ebe nile na-eti mkpu ma na-atụ ndị ohu. Ma ha anaghị atụfu ihe ọ bụla.
  Ali kwuru:
  - Ọtụtụ n'ime ha nwekwara ike ịghọ ndị ohu n'oge ọ bụla. Ndị ọrụ ugbo niile ji ụgwọ, agụụ na-agụ n'agbanyeghị ala bara ụba. A na-ere ụmụaka ka ọ bụrụ ohu; e nwere ọtụtụ ndị ohu na nnukwu obodo anyị karịa ndị nweere onwe ha. Lee ugbu a ọkwa anyị na-eto eto.
  N'ezie, onye nchụàjà ahụ ji triangle ọlaọcha kpọpụtara ihe dị ka ụmụ nwoke iri na abụọ gbasiri ike, ndị gba ọtọ ọkara, na ụmụ agbọghọ isii. O teghị aka ya na onye nwe ohu ahụ na-azụ ahịa. Ebe ọ natara obere akpa ọla edo, o nyefere ndị ohu ahụ. Ejiri ígwè mee ya iji kee ya.
  Ahmed kwụsịrị na mberede, otu nwa agbọghọ dọtara uche ya: ọ gbaghị ụkwụ n'ìhè mana uwe mwụda dị ọcha, a rụrụ ya nke ọma ma nwee ihu mara mma.
  - Achọrọ m ohu a.
  Ụkọ ahụ gbagwojuru anya:
  - Nke a bụ ada onye okenye obodo!
  - Na na o nweghị ụgwọ?
  Ụkọchukwu ahụ ṅụrịrị ọṅụ:
  - Gịnị mere e nwere! Enwere ụkọ n'ụlọ akụ dị n'obodo ya!
  - Kedu! N'ihi nke a ka m na-akpọrọ ada ya. Nwa agbọghọ dị otú ahụ abụghị maka obodo.
  Ụkọchukwu ahụ kwetara:
  - Ebe ya dị na harem!
  - Ma ọ bụ n'ubi! - Ahmed were iwe kwuo. - N'uche nke m, nke a bụ karịa kwesịrị ya!
  Ụkọchukwu jụrụ:
  "Ọ na-arụsi ọrụ ike n'osisi ahụ mgbe niile." Lee ka aka ya si bụrụ ndị rụrụ arụ.
  - Lee, ọ ga-abụ ohu! Were ya!
  A tụbara lasso ozugbo n'elu nwa agbọghọ ahụ. Ọ guzogidere nke ọma. Onye ahịa ahụ bịakwutere ya wee jiri aka ya metụ ya n'obi. Ọnụ ara ara ozugbo zara, nwa agbọghọ ahụ laghachiri azụ.
  Kedu ebe ị na-eziga ohu ahụ? Ka ị chọrọ ụtarị? Ọ̀ bughi na unu amaghi, umu-ab͕ọghọ-orù ekwesịghị iwezuga onwe-ha mb͕e onye-nwe-ha riri ha isi;
  Nwata nwanyị ahụ ji ụjọ zaa:
  - Abụghị m ohu. Amụrụ n'efu!
  - Ma onye arịrịọ, nke a fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu ihe ahụ. E rerela gị ka ọ bụrụ ohu, naanị ihe ị ga-eme bụ ime ya. Ma ọ bụrụ na ị na-emere m ebere, ịnọ n'agbụ agaghị abụ oke mmụọ.
  Nwata nwanyi welitere isi isi ya:
  - Anaghị m ama onwe m dị ka ohu!
  - Otú ahụ ka ọ dị! Bịa, gaa na post ahụ, yipụ ya uwe!
  A dọkapụrụ uwe mwụda nwa agbọghọ ahụ, kpughee anụ ahụ na-anwa anwa ya. Yanka tụgharịrị tụgharịrị, mana ụmụ nwoke ndị ọzọ lere anya gbasapụrụ agbapụ. Mma yiri ahụ ike na ezigbo muscular. Ekechiri aka ya ma tinye ụkwụ ya na mkpọchi.
  Akhmed n'onwe ya were ụtarị ahụ n'aka, kụe ya, mana okụghị:
  - Ọfọn, ohu, ị na-arịọ m mgbaghara!
  - Mba! Ọ dịghị mgbe? Na abụghị m ohu!
  Ahmed kwuru:
  - Ahụrụ m na ị bụ onye isi ike! Weta ya!
  Ihe ụtarị a na-afụ na ihe siri ike dara n'azụ nwa agbọghọ ahụ. Ahmed siri ike n'anụ ahụ ma nwee ahụmahụ n'ịzụ ndị ohu isi ike na omume ọjọọ. Otú ọ dị, e bepụghị akpụkpọ ahụ, ọ na-elekọta ya ugbu a. Nwatakịrị nwanyị ahụ sụrụ ude, mana ọ gbochiri akwa ákwá.
  - Ọfọn, ohu ahụ anabatala ya?
  - Abụghị m ohu!
  - Isi ike bụ ihe ịrịba ama nke nzuzu! Nweta ọzọ! - Ahmed malitere ịma nwa agbọghọ ahụ aka. Na nke ọ bụla otiti, ọ kụrụ aka ike. Akpụkpọ ahụ dị n"azụ m gbawara, mgbe ahụ, ihe ntụchi ahụ dọwara emeghe ogwe aka m. Ihe a otiti ahụ mere ka mkpụkpụ gbakọta ọnụ wee gbapụta ọbara. Otiti Ahmed gara ala na ala. Isi nwa agbọghọ ahụ gba ọtọ ghọrọ odo odo na anụ ahụ ya kpughee. Ihe na-esote ya dakwasịrị na nkwonkwo ụkwụ ya, mgbe ahụ onye ahịa ahụ gbabara ụkwụ nwa agbọghọ ahụ uzuzu uzuzu. Nwanyị ahụ na-enweghị mmasị na-eleghị anya na-eti ihe siri ike, ọ dịghị iti mkpu, mgbe ọ pịachara ikpeazụ, isi ya na-atụgharị ma daa. Ahmed kwuru:
  - Wepụ ya tụba ya n'ụgbọala. Anyị ga-akpọrọ nwa agbọghọ ahụ ma tinye ya ka ọ gbaa ahịa. Akpụkpọ ahụ ga-agwọ ngwa ngwa.
  Ha wụsara nwa agbọghọ ahụ otu bọket mmiri buru ya gaa n"ụgbọala ahụ. E nyere ndị ohu ahụ obere efere ụrọ nke ihe yiri agwa agwakọta kukumba na tomato, tinyekwara achịcha.
  E nyeghị ha ngaji, ma e kwere ka ha were mmiri sachaa aka ha. Mgbe nke ahụ gasịrị, Yanka gbalịrị nri ndị ọbịa na nke mbụ. Ọ tọghị ụtọ. Ezigbo kemmiri ihe na obi ụtọ, toro n'okpuru anyanwụ atọ. N'ezie, uto pụrụ iche, dị ka mmanụ aṅụ bara ụba, na ịdị ọhụrụ nke chịngọm ịta nri nyere ụfọdụ nkọwa kpọmkwem maka nri ahụ, ma ọ dị mma. N'ezie, o doro anya na òkè nke mgbe njem ahụ dị ogologo gasịrị ezughị. Ọ dabara nke ọma, Yanka agabigabeghị nke ukwuu ma o zuola ya. Ma achọrọ m ihi ụra. A sị ka e kwuwe, ha na-akwaga ná mgbede, ma nwa okorobịa ahụ abụghị ikwiikwii. Mgbe m risịrị nri, nkuanya m malitere ịrapara ọnụ. Nwata nwoke ahụ nọdụrụ ala wee malite ịkpọ isiala n'azụ, na-ahọrọ ebe ka ọ ghara imetụ ọzịza ahụ aka.
  Ha we tikue ya n'ume-ngwu, ụtarị ahu we dakwasi ya ọzọ n'ubu nwata. Nwata nwoke maliri wee kee ya ozo. A chụpụrụ ndị ohu ahụ n'ihu, ọ dị ka a atụghị anya na mgbanwe ahụ ga-abịaru nso.
  Ali gwara Yanka:
  - Ọ dịghị ihe! Mgbe ike na-agwụ onye ahịa n'onwe ya, ọ ga-enye anyị ezumike.
  - Ọ dị m ka ya bụrụ na m nwere ike!
  Ugbu a, ha na-eje ije n'elu nkume nkume dị larịị. Ụkwụ nwata nwoke ahụ gba ọtọ nwetara ahụ erughị ala karịa nke ukwuu, ha malitere ịta ahụ nke ukwuu na ọkụ. Iji dọpụ uche onwe ya, Artem malitere mkparịta ụka na Ali. Ọ dị ya ka nwa okoro a mara ihe na onye nwere amamihe karịa afọ ya.
  - Gịnị bụ aha nke a ala-eze?
  Ali zara ya:
  - Nke a abụghị alaeze, ma a sultanate.
  - Lee nnukwu ọdịiche!
  - Agwala m! Ala anyị buru ibu ma sie ike. Ndị eze na ndị eze dị iche iche na-atụ egwu Sultan Babatur.
  Yanka mụmụrụ ọnụ ọchị:
  - Babatura ị kwuru?
  - Babatur nke isii, ma ọ bụ dịka ha na-akpọ ya Ọbara.
  Ohu ahụ e gbutere ọhụrụ sụrụ ude:
  - Ee, nke a bụ ihe nnọchianya nke usoro eze siri ike.
  Ali wetuo olu ya, leghachi anya azụ na onye nlekọta ahụ.
  - O gburu nwanne ya nwoke nke tọrọ Ramses 2, ma bibie ezinụlọ ya niile. E tinyeziri isi ha n"osisi. A na-anụ kepu kepu na ọ bụ nanị nwa ọhụrụ nke ga-anọchi ocheeze dị ndụ, n"agbanyeghị na ndị ọzọ na-ekwu na a gbara ya nanị n"ọkụ.
  Yanka kwetara ozugbo:
  - Akụkọ jọgburu onwe ya!
  - Ọ naghị agba ọchịchịrị! Mana nke a bụ ihe enyi m Yanka. Ọ bụrụ na onye nwe ya na-etinye ihe ize ndụ nke ịme nnukwu mgbanwe na isi obodo, mgbe ahụ enwere ohere na nnukwu onozi Sultan ga-azụta gị.
  Yanka ghọrọ ọchịchịrị:
  - Nke a agaghị eme!
  - Kedu ihe ị ga-eme! Na n'ozuzu, ịbụ iko nwanyị abụghị ihe kacha njọ n'ụwa, n'agbanyeghị ...
  - Otú ọ dị!
  - Ha na-ekwu na Sultan hụrụ n'anya na-ata ụmụntakịrị nwoke. Ọ na-emepụta ihe nke ukwuu, ha na-ekwu na ọ rụrụ igwe ịta ahụhụ n'onwe ya.
  Yanka mara jijiji:
  - Kedu ka ị si mara nke ahụ!
  - Kedu ka m ga-esi kọwaara gị nke a? Ị na-ahụ, Sultan hụrụ n'anya na-egosipụta talent ya dị ka onye na-egbu ndị ozi, viziers, ndị isi, nakwa dị ka nnukwu nwanyị harem. Ha wee gbasaa ozi ahụ, asịrị dị iche iche gbasara n"etiti ndị mmadụ. Ha na-abụkarị ndị nledo kacha mma.
  Yanka kwetara:
  - Ee, nke a ga-ekwe omume! Agụrụ m akwụkwọ mpịakọta atọ banyere nnupụisi Pugachev, e nwekwara asịrị banyere tsar nke rutere n'isi obodo izu abụọ tupu akwụkwọ akụkọ. N'ozuzu, asịrị ndị na-ewu ewu dị mma karịa ọgụgụ isi ọ bụla.
  Sadat banyere mkparịta ụka:
  - Ọ bụrụ na ịchọrọ ịlanarị, kpachara anya na ndị ọchịchị.
  Yanka kwara isi ya wee kwuo:
  - Ndụ ohu abụghị ndụ, mana ị chọghịkwa ịrapara na ya.
  Nwatakịrị ahụ lere anya gburugburu, ikuku dị nro na-efe, nnụnụ na-abụ abụ, ụda ahụ bara ọgaranya, ọgaranya. Ihe si na thrush, nightingale, oriole. Mana enwerekwa ụda na-atọ ụtọ na-enweghị atụ. Nke a na-eme ka mkpụrụ obi gị dịkwuo mma, ọbụnadị ụkwụ gị e merụrụ emerụ adịghị emerụ ahụ nke ukwuu na ike gwụrụ gị. A na-azụ ahụ ahụ ma na-eguzogide mgbanwe ahụ, ụkwụ ga-ejikwa ya mee ihe, naanị ị ga-emeri onwe gị. N'ozuzu, ọ bụ oge iche echiche banyere ọdịnihu.
  A iyi nke echiche na-asọpụta. N'ebe a, atụmanya ka edoghị anya. N'ụzọ doro anya na ebumpụta ụwa, dị ka otu narị mmadụ, ọrụ nke iko nwanyị na-atụ ya ụjọ. Onye ọ bụla nke chere na ụmụaka amaghị ihe ọ bụla gbasara ndụ okenye bụ onye nzuzu. N'ezie, a naghị ekwe ka ọ na-ekiri ndị gba ọtọ, ma n'eziokwu, ọ na-esi ike ịchọta nwa akwụkwọ na-ahụbeghị ya. Ihe ọzọ bụ na o nwechaghị mmasị na nke a. Ma na iri na anọ, dị nnọọ afọ abụọ mgbe e mesịrị, nke a ga-n'ezie na-aghọ ọkacha mmasị ya ihe ntụrụndụ. Ị pụghị ịrụ ụka na okike, ọ bụghịdị ihe doro anya ihe ndị ọchịchị na-eche mgbe ha na-ewebata ihe mgbochi maka ndị nọ n'afọ iri na ụma. Mgbe niile, nke a bụ ọgụ megide a eke, isi mmuo, ya mere na-abaghị uru, idikwe imeri. A sị ka e kwuwe, ọ dịghị onye ọ bụla jisiri ike merie okike; n'oge na-adịghị anya, ọ na-egbu ya. Na mmachibido iwu naanị butere trauma na afọ iri na ụma psyche na dị iche iche abuses, karịsịa ndị uwe ojii. Iwu Russia na mba ndị ọzọ ezughị oke. Onye na-eto eto fọrọ nke nta ka ọ bụrụ okenye ma bụrụ onye na-enweghị obi ụtọ na onye na-enweghị mmasị na ọha mmadụ. Ọ nweghị ike itinye aka na ntuli aka. Mgbe a clinical imbecile nwere ike. N'agbanyeghị na ọ dị afọ iri na asaa, ụfọdụ ndị nọ n'afọ iri na ụma na-edepụta akwụkwọ mmụta doctoral. Na n'ozuzu, nwa nke oge a dị oke amamihe, mepụtara, ma na-eji kọmputa eme ihe: n'ihi na nke a karịrị ike nke prọfesọ. Ịtụle na ya erughị eru ịtụ vootu abụghị ihe ezi uche dị na ya. Akụkọ ihe mere eme maara ọtụtụ ihe atụ: mgbe ndị nọ n'afọ iri na ụma na-achị obodo dum na nkwanye ùgwù. Dịka ọmụmaatụ, Ivan the Terrible, mgbe ọ dị afọ iri na abụọ, nyere iwu ka e gbuo onye ọchịchị Shuisky, na-amanye ndị a ma ama ka ha tụlee onwe ha. Ma nke a bụ ọbụna tupu ọganihu a ma ama na ọganihu nke Ịntanetị, mgbe Yanka nwere ike ịchọpụta ihe niile. Detuo edemede ọ bụla, gụọ ka bọmbụ atọm si arụ ọrụ, akụkọ ihe mere eme nke Rome Ancient na Marquis de Sade. Ya mere, gịnị kpatara na nwatakịrị enweghị ike ịtụ vootu, mana onye aṅụrụma na-enweghị ebe obibi nwere ikike? Yankees nwere nsụgharị nke ha: ụmụaka, dị ka a na-achị, na-emegide ndị okenye ma ha nwere ọchịchọ dị ukwuu maka mgbanwe. Nke a pụtara na ọ baghị uru ka ndị ọchịchị na nwata ịtụ vootu.
  Ụmụaka hụrụ nnwere onwe karịa n'anya ma ga-eme ntuli aka Democrat ma ọ bụ onye mba. Yanka ji ọbụ aka ya kpụchaa ikiri ụkwụ ya, bụ́ nke na-adịchaghị mma site na gravel na-adịghị ahụkebe, ọ bịara dịrị ya mfe. Mgbe ọ dị afọ iri na abụọ, nwatakịrị nke oge a, ọ bụrụ na ọ bụghị onye moron, na-etinyelarị ntọala nke echiche ndọrọ ndọrọ ọchịchị na echiche ụwa. Ya mere ọ na-eche kwa; Kedu usoro dị mma maka Russia, onye isi obodo ma ọ bụ onye na-elekọta mmadụ, usoro ọchịchị: ọchịchị onye kwuo uche ma ọ bụ ọchịchị aka ike! N'ebe a, n'ezie, ọ na-esiri ike ịbịa nkwubi okwu na-enweghị mgbagha. Usoro ọ bụla nwere uru na ọghọm ya. Ezubere atụmatụ, akụ na ụba na-elekọta mmadụ kwere ka Soviet Union nweta nnukwu ihe ịga nke ọma. Emere nrụpụta ụlọ ọrụ wee mepụta ụlọ ọrụ dị arọ siri ike. Na 1941, USSR nwere nnukwu ụgbọ mmiri tank, ụgbọ elu na egbe. N'ezie, ndị agha mmiri, ụgbọ njem, ọkụ na ụlọ ọrụ nri laghachiri azụ. Ndị mmadụ ebighị nke ọma, ma ọ dịghị onye agụụ na-agụ, ọrụ ugbo ji nwayọọ nwayọọ malite. Ndị ọrụ ugbo mara nke ọma n'ịkọkọ ala ọnụ, nke a na-amịkwa mkpụrụ, nnukwu ugbo na-arụkọ ọrụ ọnụ ejirila ihe ndị sayensị rụzuru na teknụzụ kachasị ọhụrụ mee ihe nke ọma. Karịsịa na post-agha oge, mgbe maka afọ iri na abụọ (!) ọnụ ahịa ebelata kwa afọ. N'uhuruchi nke agha ahụ, tankị Soviet na ngwá agha ndị kasị mma n'ụwa. Banyere ụgbọ elu, ụgbọ elu Kacha ọhụrụ dị ihe dị ka ndị German, ndị oge ochie na-esiwanye ike, mana ịdị elu niile dị okpukpu anọ! Ma Katyusha enweghị nha nhata. N'ezie, ndị Germany meriri ha na ngwa agha, redio, na ụgbọ elu jet: nke mbụ pụtara na 1939. N'ozuzu, ọkwa nke sayensị German dị elu nke ukwuu, n'agbanyeghị ụgbọ elu nke ndị ọkà mmụta sayensị February niile. Nke a na-egosi ọzọ na ndị February na-enweghị pụrụ iche talent na Einstein gaara a nonentity na-enweghị Russian nwunye, onye chepụtara tiori nke relativity. Yanka enweghị mmasị na Einstein, mana ọ bụghị n'ihi na ọ bụ February, mana maka ihe ọzọ. Ọ bụ Einstein bụ onye kpaliri United States ịmalite imepụta ụdị ọrụ dị oke ọnụ ma dị egwu dịka bọmbụ atọm. Ọ bụrụ na ọ bụghị ndị America, a ga-emepụta ngwá agha dị egwu dị otú ahụ mgbe e mesịrị na ikekwe na USSR. N'ọnọdụ ọ bụla, bọmbụ atọm nke dị n'aka United States gbochiri nrọ Stalin na ndị Kọmunist niile ka ha mezuo: ime ka mmadụ niile dịrị n'otu n'okpuru ọkọlọtọ uhie. Dị ka e dere n'akwụkwọ iwu Soviet mbụ: USSR ga-agbasa ruo mgbe ọ gụnyere mba ikpeazụ nke ụwa ụwa.
  Na ihe bụ eziokwu! Ụmụ mmadụ ga-adị n'otu!
  Ali jụrụ Iancu, na-akwụsị ụgbọ oloko nke echiche ezi uche:
  - Kedu ihe ị na-eche?
  Nwata nwoke zara ozugbo:
  - Banyere nhazi steeti!
  - Ee, ị bụ ọkà ihe ọmụma!
  - Ruo n'ókè ụfọdụ, ee!
  - Ị mara, mgbe ụfọdụ, m na-achọkwa nrọ. Dị ka ihe atụ, ihe ị ga-eme ma ị ghọọ eze! Ma ọ bụ Sultan!
  - Ma gịnị ka ị ga-eme?!
  M ga-enye onye ọrụ ugbo ọ bụla ala ma belata ụtụ isi. M ga-ekwe ka ndị nnọchiteanya nke klas dị iche iche lụrụ di na nwunye.
  Yanka kwuru:
  - Ha gaara egbu gị!
  - Ma ndị mmadụ ga-ede abụ akụkọ ifo. Dị ka n'oge ya banyere Ataman Akmal. Ọ bụ mmadụ dị ụkọ. Naanị Shella nwere ike dabara na aha ya.
  Yanka jụrụ:
  - Ọnye na-bụ Shella?
  - Onye ohi a ma ama! Na-apụnara ndị ọgaranya ihe na-enye ndị ogbenye ego. Ha na-ekwu na ọ dị ike ma maa mma.
  -Enwere ike! Nke a dị ka Kotovsky anyị na English Robin Hood.
  - Kedu ndị ha bụ?
  - Ndị ohi mara mma. Ha mekwara ihe nkiri banyere ha!
  Ali gbapụrụ anya ya:
  - Gịnị bụ cinema?!
  Yanka egbughị oge, gbalịa ịkọwara nwa nwoke oge ochie nke a. Mana uche nwata na-ama ngwa ngwa:
  - Ọ dị ka nrọ! Ị na-ahụ nrọ?
  - Ee, n'ezie m na-ahụ! Obi dị ha ụtọ nke ukwuu!
  - Yabụ na nke a dị ka nrọ, naanị gị na-ekiri ya n'eziokwu. Ha na-egosikwa akụkọ dị egwu sitere na ndụ ndị nnukwu mmadụ.
  Nwatakịrị ahụ wee kụchie akụkụ ya n'osisi ahụ wee fụọ, na-afụfu ogologo ntutu nchara nchara nke na-abanye n'anya ya:
  - Nke a bụ ihe ndị mgbaasị na-eme?
  - Mba, nna ukwu!
  - Enweghị ike ịbụ! Anụrụ m na e nwere ndị dibịa afa na-emekọ ọhụụ dị ebube. Ọ bụ naanị ole na ole n'ime ha fọdụrụ ugbu a.
  Yanka jụrụ:
  - Ọ dị ka anwansi n'ezie, mana ọ bụ sayensị n'ezie! Ị maara ihe sayensị bụ?
  - Echere m na m nụrụ ya ebe! Anaghị m echeta ebe!
  Yanka chịrị ọchị:
  - Ị ga-anụkwu!
  Ọzọ, nwa okoro ahụ ji ụda ụda gafere oke achọrọ wee nata nkụja siri ike, ụtarị ahụ gbachie azụ ya wee gbaa afọ ya ọkụ. Yanka gbara ume, sụọ ngọngọ, mana biliri ozugbo:
  - Ndo.
  Anya mmiri siri n'anya ya pụọ n'amaghị ama. Ọ bịara sie ike karị ịga ije. Ali gbalịrị ime ka ibe ya nwee obi ụtọ:
  - Agbazela! Were ya na ụtarị bụ aka dị nro nke nne!
  Yanka kwara isi ya:
  - Nke a na-eme ka ọ siere m ike!
  - Ọ dịghị ihe siri ike ka a mara nke ọma, ihe ọ bụla a maara nke ọma kwesịrị ime ka ọ dị mfe!
  - Amaghị! Ọ gaghị ekwe omume ịmara ihe mgbu ahụ!
  - Ị nwere ike mara ihe niile. Agbanyeghị, ọ ga-amasị m ịmata ihe sayensị bụ. Onwere ihe anwansi zoro n'ime okwu a.
  Yanka mụmụrụ ọnụ ọchị, ihe mgbu ahụ bịara na-esiwanye ike:
  - BAARA! Ihe a dị jụụ karịa anwansi ọ bụla!
  Ali welitere nku anya ya:
  - N'ezie!
  - Ee! Ị bụ nwata mara ihe. Gwa m: onye ọ bụla nwere ike ịbụ dibịa afa ma ọ bụ dibịa afa?
  Ali zara ya:
  - Mba, nke a chọrọ ụfọdụ ikike ebumpụta ụwa. Ọ bụ ezie na ha na-ekwu na onye ọ bụla nwere ike ịmụta ime ntakịrị anwansi. E nwere akụkọ mgbe ochie na otu onye ọrụ ugbo na-enye onwe ya ọla edo kwa ụbọchị.
  - Akụkọ ifo ochie!
  - Ma amamihe!
  Yanka gara n'ihu:
  - Sayensị bụ ihe dị elu karịa amoosu ọ bụla. Ihe ọ bụla nke anwansi kachasị ike na n'otu oge ahụ onye ọ bụla nwere ike ịnweta!
  Ali kwuru:
  - ịtụnanya! Mana i nweghi ya?
  - Ọ bụ ya mere i ji kpebie nke ahụ!
  Nwata nwoke fepuru isi ya:
  N'ihi na Gi onwe-gi nēso ayi jeghariri, E kere agbụ dika orù. Ma ọ bụ kama, ị bụ ohu! Ọ bụrụ na ị nwere ikike dị otú ahụ, ị̀ ga-ekwe ka a na-akparị gị? Ọ bụrụ na ị nwere ike, ị ga-adọkasị ndị na-emekpa gị ahụ ogologo oge gara aga.
  - Maka nke a, ịchọrọ teknụzụ!
  - Usoro ọgụ!
  Yanka chere:
  - Ọfọn, kedu ka m ga-esi kọwaara gị ya? Ndị na-arụ ọrụ nka na-emepụta ngwaọrụ igwe dị iche iche. Mere nke metal, osisi, nkume, na ha na-enye uru.
  Ali kpụrụ imi nwata ahụ n'ụdọ:
  - Ahụtụbeghị m ihe ọ bụla dị ka nke a! Kedu ka esi eji nke a emeri n'agha?
  - N'ezie ị nwere ike!
  - Mgbe ahụ, amaghị m!
  Nwatakịrị ahụ gbachiri nkịtị, Yanka gbachiri nkịtị. Na ụkpụrụ, na ọnọdụ nke Middle Ages, tank bụ ngwá agha siri ike, ma ị pụghị ime ka ọ dị mfe. Ọbụna ndị knight clone enweghị ike ịrụ igwe, nke a n'agbanyeghị ikike karịrị nke mmadụ. Na ihe ọ nwere ike ime: nwa nwoke dị mfe. Otú ọ dị, ọ bụrụ na Yanka abụghị ezigbo nwa akwụkwọ, ọ bụghị n'ihi enweghị ike, kama n'ihi ntachi obi zuru ezu. Ma tank dị mgbagwoju anya, ịchọrọ ụlọ ọrụ dum, otu ụlọ ọrụ dị iche iche na ndị ọkà mmụta sayensị. Ikekwe ihe dị mfe, dị ka egbe igwe. N'ịbụ onye ihe mberede ụgbọelu mere, o bibiri ndị agha dum n'ogige Eze Arthur. Dị ka ihe atụ, ọ na-echeta ihe osise égbè e ji egbochi ụgbọ elu e sere na Intanet. Ma enwere ike ịrụ ngwa agha dị otú ahụ na ube? Iberibe ya, taa ya! O yiri ka ọ̀ bụ ihe ha kwuru n"oge ochie. Ekwesịrị m ịgụra ha tebụl ịba ụba? Ọzọkwa ihe na-akpali echiche! Ha ga-achị ọchị!
  Ebe isi m tọgbọ chakoo. Ọ nọ n'ụwa nke enweghị ntụkwasị obi, kewara n'ime ndị ohu na ndị nna ha ukwu - ndị mkpọrọ na ndị mkpọrọ. Wulite ọchịchị eze zuru oke. Yanka, n'ịbụ nwata, ma ọ bụghị n'uche oge ochie, malitere ịchọpụta na ịtụgharị uche na isiokwu na-adịghị ahụkebe na-adọpụ uche: mgbu na ụkwụ gbajiri agbaji, ụkwụ na-arụbiga ọrụ ókè, abrasions na-egbuke egbuke.
  Nke a bụ ihe ka mma: ọchịchị eze, ọchịchị aka ike, ọchịchị onye kwuo uche ya. Ya mere, ọ gụrụ otu onye edemede a ma ama, onye bụbu onye agha FSB. Ọ bụ ezigbo onye nwere mmasị n'ọchịchị eze. O mere arụmụka ndị na-adọrọ mmasị, ma dị ka ọ na-eme mgbe niile na onye nwere mmasị, ọ naghị ekwu ọtụtụ ihe. Dị ka ihe atụ, ndị eze nọ ná mba ndị dị na Yurop nwere ikike n'ọnụ ọnụ, ha adịghị achị, kama ọ bụ naanị ihe ịchọ mma. Ọ bụghị Eze George bụ onye meriri Agha Ụwa nke Abụọ, kama ọ bụ Prime Minister Churchill. Ma ọ bụ kama, England meriri n'okpuru nduzi nke Prime Minister Churchill. Mana n'ụzọ dị ịtụnanya, na 1945, ndị Conservatives tụfuru ntuli aka ndị omeiwu. Ndị mmadụ enweghị ekele, ọ bụ ezie na ọnọdụ akụ̀ na ụba Britain katara n'oge a. Otú ọ dị, ọ bụghị ihe nile dị mma na Europe; nkwụsị abanyela, ọnụ ọgụgụ ọmụmụ na-adaba, na ndị na-akwaga mba ọzọ na-arị elu. Ihe atụ nke ọchịchị eze zuru oke dịka Saudi Arabia adịghị adọrọ mmasị. Naanị ndị sheikh na ndị ama ama na-ebi nke ọma ebe ahụ. A na-eweda ndị mmadụ ala ma nọrọ n'ọnọdụ nke enweghị isi, n'ezie oge emepechabeghị anya. Obodo a nwere iwu arụrụala, ịta ahụhụ, ntaramahụhụ anụ ahụ, na enweghị ebumnuche ikpe. A na-emefu nnukwu ego a na-enweta site na petrodollars. Na mba ndị na-ebupụ mmanụ, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ụlọ ọrụ, enweghị ụlọ ọrụ nwere ihe ọmụma, ọnụ ọgụgụ ndị mmadụ na-abụkarị ndị agụghị akwụkwọ, machibidokwa ịntanetị iwu. Kedu ihe dị mma na ụdị ọchịchị a? N'ozuzu, ọ bụrụ na anyị na-akụkọ ihe mere eme nke United States, ebe a president ụdị ọchịchị dị ihe karịrị narị abụọ afọ. Ọ dịbeghị mgbe ọ bụla n'obodo a enwebeghị onye ndu adịghị ike n'ihu ọha. Usoro ntuli aka kpara ndị ndọrọ ndọrọ ọchịchị na onye nzuzu zuru oke enweghị ike ịbata n'ọchịchị. Opekempe, ịkwesịrị inwe onyinye ikwu okwu, na onye na-enweghị ọgụgụ isi agaghị enwe ike ikwupụta ọtụtụ nkebi ahịrịokwu. N'ọdịnala, na ntuli aka mbụ enwere ọtụtụ ndọrọ ndọrọ ọchịchị siri ike na nke nwere mmetụta, nzọụkwụ ruo n'ocheeze! Ọ bụ ya mere America ji bụrụ nnukwu ike. Ma ọ bụrụ na anyị ewere akụkọ ihe mere eme nke Russia. N'ezie, e nwere ndị eze ukwu, ma ọtụtụ ndị bụ ndị na-adịghị ike na-achị. Ọ bụrụ na anyị ewere usoro ndị eze Romanov, mgbe ahụ, ọ bụ naanị Peter the Great bụ eze ukwu. A maara ya nke ọma n'ụzọ doro anya dị ka onye ukwu, n'agbanyeghị oke obi ọjọọ, agha ndị siri ike ogologo oge, omenala na àgwà ndị na-adịghị ahụkebe, ịṅụbiga mmanya ókè, na ịla n'iyi. Peter Onye Ukwu wepụrụ mgbịrịgba na chọọchị dị iche iche, hazie asọmpi iji mara onye nwere ike ịṅụ mmanya kachasị, ma na-arịa ọrịa akwụkwụ. N'ezie, e nwere ihe ịga nke ọma n'okpuru ya, o jisiri ike nweta ohere na Baltic Sea, ụlọ mmepụta ihe e wuru na Urals, na ndị agha na-ewusi ike. Ma olee ọnụ ahịa dị elu e nwetara nke a? Ugbua, ọkpara Pita nwere echiche nke na-adịghị ike, onye na-etolitebeghị, ma nọrọ n'okpuru mmetụta mmeghachi omume nke ndị nchụàjà. N'ikpeazụ, ọ kwụsịrị n'ụzọ dị njọ, na-anwụ n'okpuru mmekpa ahụ. N'ozuzu, ndị Romanovs ndị ọzọ ejighị nnukwu ọgụgụ isi ma ọ bụ ikike idu ndú nke ndị agha, ọtụtụ n'ime ha na-arịa ọrịa na-adịghị mma, ọ dịghịkwa onye ọ bụla n'ime ndị eze nke usoro ndị a dị ndụ ruo afọ a na-akwanyere ùgwù. Eziokwu ahụ ka dị na ọ dịghị ogologo ndụ n'etiti ezinụlọ Romanov. Ndị eze ndị ọzọ: ndị ụfọdụ lere anya dị ukwuu, ndị ọzọ abụghị: ndị a bụ Catherine nke Abụọ na Alexander nke Abụọ. N'okpuru Catherine nke Abụọ: Russia nwetara mmeri dị ịrịba ama, ma eze nwanyị n'onwe ya enweghị onyinye nke ndu ndị agha. Russia nwere naanị chioma na n'oge akụkọ ihe mere eme a, otu ụyọkọ kpakpando nke nnukwu ndị ọchịagha pụtara. Banyere nka nke njikwa, ọ bụ arụmụka...
  . ISI NKE 7.
  - Naanị ihe anyị nwere ike ime bụ ikpe ekpere! - The mara mma elf kwuru na a arọ ude.
  - Na chi niile ozugbo! - Atụ aro ya na nhụsianya site na ụjọ ezoro ezo, Alexander.
  Ejikọghị njide nke ndị agha Svyatorossia nke ukwuu. Hyperplasma na-amakụ nwara ịkpakọba ndị agha siri ike karịa. Ọtụtụ nde na nde kpakpando hụrụ mbibi ha. Ọtụtụ mgbe, ndị dike, na mgbe ụfọdụ ihe ọchị. Ha nwụrụ, na-atụ anya na a ga-akpọlite ha ka oge na-aga.
  Konstantin Rokossovsky ṅụrịrị ọṅụ:
  - Ọ dị ka anyị jisiri ike mepụta nnukwu ite. Nke a ga-agbada n'akụkọ ihe mere eme; dị ka oghere Cannes.
  Nwa agbọghọ dike ahụ zara nke ọma:
  - Ee, nke a ka ukwuu na ibu!
  - Anyị ga-enwe Stalingrad nke abụọ! - Rokossovsky mere mmegharị ahụ, otu iko na-egbuke egbuke pụtara na ikuku. Mmanya fesa na ya, iko cybernetic mepụtara hologram wee bụrụ:
  - Ụgbọ mmiri atọ na-aṅụ narị atọ, ma ṅụọ otu narị!
  - Ma ọgụgụ isi kọrọ n'ụzọ ziri ezi! Onye ọjọọ German ahụ gara mwakpo ahụ! Ka anyị mee ka ala ahụ ghara ịdị ọcha! Ka anyị gbachitere Stalingrad dị nsọ! - Rokossovsky bụrụ abụ.
  Mmiri mmiri dị na iko ahụ gbanwere agba wee ghọọ pink. Hologram dị n'elu iko ahụ ghọrọ nwa agbọghọ mara mma nke gba ọtọ, bụ onye na-ama ara ya nke ọma na ruby nipples.
  - Darling, enwere m oke mwute, emepere m ụzọ maka kpakpando! Na-efego elu karịa ugo ugwu! Ihe nnọchianya nke ike dị ebube Russia! Ihe ncheta nke ndị nsọ na-agbapụ! Rọketi ahụ dọwara quasar ka ọ ghọọ uzuzu! - Nwa agbọghọ hologram gba ọtọ na-agba egwu, na-atụgharị n'úkwù na n'úkwù. Ọ na-atọ ụtọ nke ukwuu, egbugbere ọnụ na-acha uhie uhie na-egwuri egwu nke ukwuu.
  Rokossovsky, n'ime ahụ ọhụrụ ya, nke na-adịghị eme agadi, nwere mmetụta nke ọchịchọ. Nke a bụ ọkụkọ.
  - Ọ ga-adị mma ịnwe nnukwu ụmụ agbọghọ ebe a!
  Iri iri na abuo nke ezigbo mma n'otu oge, ọkara n'ime ha elves mere n'ihu hypermarshal.
  - Anyị nọ na nnukwu ọrụ gị!
  Rokossovsky kwuru, sị:
  - Nke a dị ịtụnanya! gba ọtọ gba egwu n'ihu m.
  Ụmụ agbọghọ ahụ malitere iji nwayọọ yipụ uwe, na-eme ka hà na-akwa akwa. Ọ dị ka ihe na-agbawa obi. Onye bụbu Marshal nke Great Patriotic War enweghị oge ọ ga-eju ya anya ka ụmụ nwanyị ọgbara ọhụrụ si maa mma na ndị mmụọ ọjọọ.
  - Mma, ịma mma, ịma mma nke cabaret! E kere gị ka ịmepụta mma! Ma ọ dịghị onye ọzọ mara mma n'ụwa nile, ị na-enye ụbụrụ-glue ọgwụgwọ! - The hypermarshal bụrụ abụ, na-esetịpụrụ ha aka ya.
  Ụmụ agbọghọ ahụ bụrụ abụ na nzaghachi:
  - Oh Rokossovsky, ị bụ dike anyị! Enwere melancholy na mgbu n'anya gị! Ọfọn, nwoke mara mma, mụmụọ ọnụ ọchị! Rigo na mbara igwe dị ka falcon!
  Rokossovsky weliri aka ya elu tie mkpu, na-agbaji ukwe:
  - Ooo! Adị m mma - super! M ga-egwepịa Sashka, onye obi ụtọ!
  Ụmụ agbọghọ iri na abụọ gba ọtọ kpamkpam. Ha na-agba egwu, na-emegharị ahụ ike ha. Nwanyị elves dị ntakịrị ntakịrị ma maa mma karịa. Na ihe ụkwụ, nkwonkwo ụkwụ, thighs, muscular, lush, ha nwere ike dị ukwuu, mmekọahụ, anụmanụ na n'otu oge ahụ ọgụgụ isi eroticism. Rokossovsky gara n'ezie anụ ọhịa, gbagara nwa agbọghọ kacha nso wee malite isutu ọnụ ara ruby ya. Aka ya wee gọzie ara ụmụ agbọghọ abụọ ọzọ mara mma. Kedu ka mmetụ ndị dị otú ahụ si agbanye ma na-akpali akpali, ụmụ agbọghọ na-eti mkpu na obi ụtọ. Hypermarshal na-enwekwu obi ụtọ, ọ dị ka ọ nọ n'eluigwe! Na mberede, ụda iwe nke kọmputa kwụsịrị nrọ na ọnụ ọgụgụ kasị elu nke obi ụtọ:
  "Enwere ọgba aghara ike na-enwetụbeghị ụdị ya n'azụ anyị. Imepe portal na wepụta phantoms.
  - Kedu?! - Rokossovsky ihu gbagọrọ agbagọ. - Onye nọ n'azụ anyị!
  - Agha nke clones! - Kọmputa ahụ chiri ọchị.
  - Ihe!
  - A na-ewepụta phantoms site na mbara ala.
  Rokossovsky tụgharịrị cha cha: ọ maara na phantoms, n'agbanyeghị eziokwu na ha abụghị ihe kpamkpam, nwere nnukwu ike dị egwu. Kedu ihe bụ obere okwu, ọ bụ ọnọdụ enweghị ohere, ume, na mpaghara anwansi dị iche iche. Ụdị agwakọta pụrụ iche nke obere ihe na-enye ya nnukwu ike mbibi. Nke a pụtara na ha nwere ike ibibi akụkụ dị mkpa nke armada oghere kpamkpam. Onye agha ahụ nwere ahụmahụ ghọtara otú ọ dị mgbe ndị agha ndị iro siri ike pụtara n'azụ gị. Ọ bụghị n'efu ka ahụmahụ nke Agha Ụwa nke Abụọ gosiri irè nke undercutting etiwapụ.
  Ihe ị ga-eme na nke a! Enweghị nchekwa fọdụrụ.
  Onye hypermarshal nyere iwu:
  - Anyị na-achịkọta ndị agha. N'ịhapụ mkpuchi na-adịghị ike, anyị ga-eji ike anyị niile wakpo ndị agha nke phantoms.
  - Anyị na-erube isi, comrade hypermarshal! - Ndị Marshals na ndị ọchịagha ndị ọzọ mara ọkwa n'otu.
  - Mgbe ahụ ọgụ! M na-agbanye usoro nhọrọ kọmputa. Ka eletrọnịkị uche n'onwe ya na-ebute ụzọ!
  N'irube isi n'iwu ahụ, ndị agha ahụ kewara. Ihe dị ka ụzọ atọ n'ụzọ anọ kwagara megide phantoms, ebe ndị ọzọ gbochiri mkpuchi.
  Rokossovsky nọ na ọkwa nke asaa nke ụwa. Ọ bụrụ na e meriri ya, oke mgbu na mbelata na-echere ya. N'ozuzu, àgwà n'ebe ndị a kpọlitere ọhụrụ nọ bụ nnọọ ihe na-emesapụ aka. Edobereghị ha usoro mgbu n'usoro, dị ka ndị ọrụ iwu ndị ọzọ na ndị agha nkịtị. Mana ọ bụrụ na e meriri ya, iwu ga-abụ otu maka onye ọ bụla. N'ezie, e nwere okwu: maka otu etipịa, abụọ adịghị akụ, ha na-enye. Nke a bụ ihe ziri ezi: ọ na-enye ụfọdụ ohere ịnọgide na ndị ọkachamara. Ma gịnị kpatara imeri? Ndị agha nọ n'azụ apụtaghị mmeri! N"otu oge, mgbe agha ahụ dara na Ukraine, n"August-Septemba 1941, ndị agha Soviet karịrị ndị Germany, ma n"ikike na ngwá ọrụ. Ma n'ihi mmejọ nke iwu ahụ na mmụọ dị ala nke ndị agha Soviet, ndị agha siri ike gbara gburugburu. Ọbụna mgbe nke a gasịrị, ihe si na agha ahụ pụta abụghị ihe doro anya, ebe ọ bụ na eriri na-egbutu ndị agha Soviet dị oke mkpa. Ma ndị agha Soviet ka elu guzogidere nke ukwuu; e jidere ihe karịrị narị puku isii na puku ise na ndị agha. Ọbụghị banyere ọnụ ọgụgụ nke ọtụtụ ndị gbapụrụ agbapụ na ndị gbahapụrụ agbahapụ. N'ozuzu, inwe oke okpukpu anọ karịa Wehrmacht na tankị na ụgbọ elu, ọ ga-abụ mmehie ịla n'iyi. Banyere àgwà qualitative, tankị 1800 T-34 na KV-1, KV-2 enweghị ndị mmegide yiri ya na patsval (nke a bụ aha n'ozuzu maka ndị agha tank nke German). N'ezie, onye iro ahụ nwere ikike nke nwa oge na ndị agha, ma mgbe otu izu nke mkpokọta mkpokọta, ndị agha USSR dị ihe dị ka okpukpu abụọ karịa Germany. Ndị agha Soviet amachaghị otú ha ga-esi chebe onwe ha. Ma iwu na ọkwá na faịlụ ka a kụziiri ịkụ ndị iro n'ókèala ya. Ọbụna na akwụkwọ ikike nke 1939 e dere, sị: Ọ bụrụ na ndị agha ndị iro na-ebuso anyị agha, ndị agha anyị ga-abụ ndị kasị njọ n'ụwa. E nwere asịrị na Stalin na-akwado ịwakpo Germany. N'ọnọdụ ọ bụla, ha nọ na-akwado maka agha iwe. Ọ bụ otu narị pasent Rokossovsky, ọ ka na-amaghị ma nna ha ukwu, Great Stalin, na-akwadebe iku na Germany na 1941. Ọ bụ ụdị nzuzo nke ukwuu ma nọgide na-adị otú ahụ ọbụna mgbe o si n'ọnwụ bilie. Mgbe a jụrụ ya kpọmkwem banyere nke a, onye ndú nke si n"ọnwụ bilie zara ihe ndị a:
  - Agha ọ bụ ihe a na-apụghị izere ezere?
  - Ma gịnị ka ị chere?! - Rokossovsky chere ihere n"ihu onye ndu a tụgharịrị na ume ọhụrụ.
  Stalin ji nwayọ kwuo, jiri olu Georgian mara mma:
  - N'ịmara àgwà nke Hitler, ya na-emegide ọchịchị Kọmunist na-eme ihe ike, mmasị na mwakpo na East, o doro anya na a pụghị izere agha. Naanị ajụjụ fọdụrụ bụ mgbe? Mkpa ịhọrọ oge kwesịrị ekwesị dị oke mkpa. Ma n'oge na-adịghị ma ọ bụ mgbe e mesịrị, nke a bụ isi ihe ịga nke ọma.
  - Ọfọn! - Marshal Rokossovsky kwuru wee jiri ịnụ ọkụ n'obi gaa n'ihu. - Ma ọ ga-amasị m ikwupụta echiche nke m. A sị na anyị kụgburu na ngwụcha Mee - mmalite nke June 1940, anyị gaara emeri ngwa ngwa. Mgbe ahụ, anyị agaghị atụfu nde mmadụ iri abụọ na asatọ na ọkara. Achọpụtara mfu nke ndị agha na ndị isi nde iri na otu na ọkara. Mana nke a abụghị data zuru oke, nke mbụ, a naghị echebara mfu nke ndị otu, ndị agha NKVD, ndị agha, ndị na-ewu agha, ndị ọrụ ahụike na ihe ndị ọzọ. Tụkwasị na nke ahụ, a na-agụta ndị nwụrụ n'ihi ọnya ma ọ bụrụ na ha anwụọ n'ime ụbọchị atọ mgbe e merụrụ ahụ, ebe na mba ndị dị n'Ebe Ọdịda Anyanwụ oge a nabatara bụ otu afọ. gbakwunyere nde isii ọzọ na-efu, nke ọtụtụ n'ime ha nwụrụ. Agha ahụ dị egwu.
  Stalin kwara isi ya n'ụzọ dị mwute wee malite ijupụta ọkpọkọ ya:
  "N'eziokwu, ọ na-ewute m na emeghị m ihe mbụ." Ihe ọ bụla e merụrụ n"agha ukwu a bụ ọnyà dị n"obi m. Ma e nwere ihe abụọ mere m na-emegheghị ihu nke abụọ mgbe ahụ. Nke mbụ, ọ bụ ihe jọgburu onwe ya ịwakpo Hitler, onye ha na ha batara na nkwekọrịta afọ iri. Dị ka a na-achị, ana m eji nkwekọrịta mba ụwa kpọrọ ihe.
  Rokossovsky jụrụ:
  - Anyị na Japan nwekwara nkwekọrịta nnọpụiche, anyị meghere ihu nke abụọ ma merie ala nke ọwụwa anyanwụ ngwa ngwa.
  Stalin, na-elegharị anya n'ụzọ aghụghọ, mere ka ọ̀ kwetara:
  - Ọfọn! Mana n'okwu a, anyị nwere ike ịlafu China site na mpaghara mmetụta anyị. Cheedị ihe ga-eme ma ọ bụrụ na ọchịchị Chiang Kashi na-akwado Amerịka bịaruo n'ọchịchị. N'okwu a, a ga-adọta steeti nwere nde mmadụ nde asatọ na US orbit. N'okwu a, ndị ọchịagha America, nwere bọmbụ atọm, nwere ike ibuso anyị agha nuklia, ndị agha China ga-akụda ndị agha anyị na Far East. Ya mere, ebe ọ bụ na anyị jisiri ike tinye pro-Stalinist Mao Zedong na China, a na-echekwa ókèala ọwụwa anyanwụ. Obere nke; Ndị agha China lụrụ ọgụ nke ọma na Korea. Nnukwu mfu ndị America gbochiri NATO ịchụso agha mgbochi. Mana bọmbụ atọm atọ nke United States tụbara nwere ike igbu ihe karịrị nde mmadụ iri abụọ na Soviet, ma merụọ ahụ ọ dịghị obere. Nke ahụ ga-abụkwa ọdachi. Ewoo, nzọụkwụ dị ize ndụ.
  Rokossovsky chụpụrụ ya robot kristal na-efe efe:
  - Ma mkpuchi nke tankị German, gbajiri ọkpụkpụ azụ nke France na Britain, na-enweghị atụ liri onwe ya n'azụ anyị.
  Stalin chịrị ọchị wee gbakwasị aka ya n'elu afụ ọnụ ojii ya:
  - Nke ahụ ziri ezi, ọ dịghị ihe na-emegide! Ma ndị agha USSR adịbeghị njikere maka nnukwu ọrụ agha. Emere m ihe omume mweghachi, ma gbanweekwa ndị agha, na-eburu n'uche ahụmahụ nke agha ahụ na Finland. Anyị kwenyere na agha anyị na ndị Fin, bụ ndị na-enweghị tankị ma ọlị, gosipụtara ọkwa ezughị ezu nke ọzụzụ ndị agha anyị. Na mgbakwunye, ndị agha ahụ nwere nnukwu ụkọ nke ndị ọrụ ọrụ; a gbapụrụ obere mgbịrịgba caliber 76.2 mm; enweghị ndị ọkwọ ụgbọ elu, ndị ọkwọ ụgbọ ala na ụgbọ ala zuru oke.
  Rokossovsky jụrụ:
  - Na ndị agha ọ bụla, n'oge ọ bụla, a na-enwekarị ihe na-efu. Ya mere, marshal enweghị ọbụna ego zuru ezu maka m tupu m akwụ ụgwọ. Anyị aghaghị icheta na ndị iro enweghịkwa ngwá ọrụ na ndị ọrụ. Karịsịa, site n'afọ nke iri na asatọ ruo iri atọ na anọ, ndị Germany enweghị ndebanye aha zuru ụwa ọnụ, na ndị agha dị naanị otu narị puku ndị agha. Ya mere Nkwekọrịta nke Versailles kpachiri ndị Germany.
  - Ama m ya! - Stalin wepụtara mgbanaka anwụrụ ọkụ n'ikuku.
  Marshal mbụ nke Russia si Poland gara n'ihu:
  - Ya mere enwere ụkọ nke ndị isi na ndị agha German. Adolf Hitler ọbụna dere, ma ọ bụ kama kwuo n'oge mkparịta ụka tebụl: ọ dị mkpa ịmepụta ndị agha nanị site n'aka ndị ọrụ ọrụ ma belata usoro ọrụ: ịkwọ ụgbọala dị ka ọtụtụ ndị nwere ike site na usoro ọzụzụ. Na mgbakwunye, ọ ga-ekwe omume ịbawanye ndị uwe ojii nke ukwuu ma kwalite ọzụzụ ọgụ ha. Karịsịa, ndị na-edebanye aha nwekwara ike ịrụ ọrụ na ngalaba ndị uwe ojii iji mepụta ebe dị ike karịa n'oge a na-ewu ndị agha.
  - Anụ ọhịa aghụghọ! - Stalin tụgharịa anya agụ ya.
  - Ya mere, ndị German eruteghịkwa nnukwu agha n'ihe gbasara ịdị irè ọgụ ha. Ndị agha ha na-abụkarị raw. "N'ezie," Rokossovsky kwubiri.
  Stalin mechiri anya ya:
  - Ma France na England e meriri ngwa ngwa. N'ozuzu, echere m na agha dị n'Ebe Ọdịda Anyanwụ ga-adọkpụ ma ghara ịdọrọ ndị agha n'ókè nke atọ Reich tupu oge eruo: n'ihi egwu egwu ndị Germany. Ọ dị mma, ọ dịghị onye tụrụ anya na ike ọchịchị anọ ahụ ga-adịru nanị otu ọnwa na ọkara.
  - Nke a bụ ma ọ bụrụ na ị na-atụle na-arụsi ọrụ ike na-adọ nke agha!
  - Nke ahụ bụ ya, ọ bụghị ogologo oge agha ahụ. Ndị Germany weghaara ihe dị ka nde mmadụ anọ n'agha naanị. Mgbe ahụ, ha ji ha rụọ ọrụ, nke mere ka ndị iro mee ka ọnụ ọgụgụ ndị agha dịkwuo nde mmadụ asaa na narị puku abụọ.
  - Nke mere ka ndị agha ha tọhapụkwuo ma belata àgwà ọgụ ya. A sị ka e kwuwe, ka nnukwu afụ ahụ dị, otú ahụ ka mgbidi ya dị ntakịrị.
  - Alaeze ukwu na-eto eto dị ka afụ ncha, naanị na njikwa ịchọ ọdịmma onwe onye naanị! - Stalin jụrụ. - Alaeze ukwu na-ahụ maka nlekọta dị ka ọkpụkpụ na-eto eto na-esiwanye ike ka ha na-eto!
  - Ezi uche kwuru, ma nke a anaghị emetụta nke atọ Reich!
  - Ma ọ na-emetụta anyị! Usoro Soviet dị mma karịa onye isi obodo na ọchịchị onye kwuo uche ya n'Ebe Ọdịda Anyanwụ. Ike ya bụ ọchịchị aka ike.
  - Kedu ka usoro ndọrọ ndọrọ ọchịchị si amasị gị na Russia abụọ?
  - ịtụnanya! Mmadụ niile na-ebi n'ọgbọ agha ma nwee ọkwa. Nwatakịrị ahụ, mgbe ọ ka dina n'ime akpa nwa nke kọmputa, a na-edozi nhazi zuru oke. Onye ọ bụla na-eje ozi na ndị agha, onye ọ bụla na-azụ ahịa. Na agụmakwụkwọ bụ ihe mgbu! Ọbụna ndị isi kachasị elu na-eme nhazi nke cybernetic. Sistemu hypertotalitarian a masịrị m. N'ụzọ dị mwute, ọ dịghị njikwa zuru oke na echiche, ọ bụ ezie na nkà na ụzụ na-enye ohere nke a!
  - Nke a bụ n'ihi na biorobots enweghị ike ime ezigbo ndị agha. N'agha, ịchọrọ ụzọ na nnwere onwe n'echiche, nnwere onwe n'omume. - Rokossovsky kwuru na nkà ihe ọmụma.
  - Ee! Robot adịghị mma karịa mmadụ. Ekwesịrị m ikwu, n'otu oge, enwere m obi abụọ banyere cybernetics. Nwee mmetụta nwere ike iyi ọha mmadụ egwu. O nyefere ya n'aka aka ike nke akụkụ ahụ́ ya.
  Rokossovsky gbalịrị iweghachi mkparịta ụka ahụ na usoro mbụ ya:
  - Cybernetics bụ, n'ezie, dị mma, ma ka na-, ọ bụghị mmejọ na anyị kụrụ Hitler na 1940?
  Stalin zara ya:
  - O nwere ike ịbụ mmejọ, ma ịta ahụhụ nke ndị agha nwere ike ịtụ Hitler ụjọ, na-amanye ya ịhapụ mkpasu iwe na West. N'ozuzu, n'oge ọ bụla, Britain na Germany nwere ike ime udo. Nke a bụ kpọmkwem ihe m tụrụ egwu, ma ugbu a achọpụtara m na m mehiere. Otú ọ dị, e nwere uru na mmeri France.
  - Kedu?
  - Ọtụtụ ógbè nke France na Britain nwere ike inupụ isi wee daba n'ọnọdụ mmetụta nke USSR. Ebe ikeketelizim pụọ, socialism na-abịa. Ọ ga-adị mma ma ọ bụrụ na ha weghara Greatland Great Britain. Ohere dị otú ahụ maka ọchịchị Kọmunist.
  Rokossovsky kwetara:
  - Eleghị anya! Ọchịchị nke alaeze ukwu ndị e meriri emeri nwere ike bụrụ mba otu anyị. Ma mgbe ahụ, mgbe e meriri France, gịnị bụ atụmatụ? Ọ nwere ike were n'afọ 1941, mgbe ndị agha malitere ịbịarute n'ókè.
  Stalin kwuru:
  - Enwetara m ozi na ndị Germany na-akwado agha na USSR. Ma ha na-emegiderịta onwe ha. Karịsịa, ọgụgụ isi kọrọ na Hitler, mgbe o meriri England, ga-awakpo USSR.
  - Ọ dị otú ahụ!
  - Gbalịa imeri Britain mgbe ọ nwere oke elu dị otú ahụ n'oké osimiri. Karịsịa maka nnukwu ụgbọ mmiri dị elu. Ha ga-emikpu ụgbọ njem German ọ bụla. N'ụzọ doro anya, ndị German nwere ike nweta ikike karịa Britain na ụgbọ elu, mana maka nke a, ha ga-achịkọta ụlọ ọrụ agha.
  - Germany mere omume nzuzu.
  - Ma ọ bụghị m! Karịsịa, n'ime afọ nke iri anọ, a gbatịpụrụ ụbọchị ọrụ ma webatara ibu ọrụ mpụ maka igbu oge. A na-arụsi ọrụ ike oge karịa . Mmepụta nke ngwá agha mụbara. Ònye nwere ike inwe obi abụọ na anyị na-akwado. N'ịmara na ịlụ ọgụ na fasizim bụ ihe a na-apụghị izere ezere, anyị chịkọtara ihe niile anyị nwere ike ime. Dị ka o kwesịrị ịdị, na-enweghị ikwupụta iwu agha, mana na nzuzo na-akpọ ndị agha.
  - Ma ha adịghị njikere!
  - Olee otú ikwu! Nke bụ eziokwu bụ na n'ime omume nke ndị fascist, e nwere ọtụtụ ihe dị iche iche nke bluff. Ndị ọgụgụ isi kọrọ na mmeghe nke ọgụ ga-ebute ụzọ n'ikpeazụ. Ihe ndị German chọrọ bụ iji nweta ọnọdụ ndị ka mma maka ịnye ngwa ngwa. Karịsịa, ịgbazite olulu mmanụ na Azerbaijan, ibelata ọnụ ahịa nri, wdg. N'ihi nke a ọ na-ewulikwa ike ya. Na mgbakwunye, ọgụgụ isi kwuru na ndị Germany na-ejide nnukwu ndị agha na France ma na-akwado Operation Sea Lion.
  - Enwere ozi ụgha dị otú ahụ.
  - Na mgbakwunye, ọgụgụ isi bufere ozi na-ezighi ezi banyere ndị agha German. E were ihe dị ka ugboro abụọ tụọ ha ọnụ. N'ihi nke a, e mere echiche na ndị Nazi adịghị ebufe ndị agha ha nile. Nke ahụ bụ, ihe na-erughị ọkara, nke pụtara na agha na Germany abụghị ihe a na-apụghị izere ezere. Hitler agaghị alụ ọgụ site n'itinye obere akụkụ nke ndị agha. Echere m na ọ bụ ihe a na-ahụkarị. Tụkwasị na nke ahụ, Hitler bụ́ onye ọjọọ na onye aghụghọ pụrụ ime ka ndị agha ya kpachara anya maka mwakpo anyị.
  Dị ka ha na-ekwu, onye ohi adịghị ekweta onye na-akwụwa aka ọtọ.
  - Mana ị chọghị ịwakpo Germany!
  - Dị nnọọ ikpe, m welitere ndị agha, ma ajụjụ nke otú na mgbe iku nọgidere na-emeghe. Ndị agha anyị ka nọ n'ọgbọ nhazi. E nwetara nkewa ndị a dịka iwu oge udo siri dị. Tụkwasị na nke ahụ, ndị Germany akwadoghị maka agha oyi. Karịsịa, e nwere ụkọ uwe oyi; ọ bụ nanị ndị agha SS nwere ya; ihe na-esi ísì ụtọ na égbè German na égbè jụrụ oyi n'oge oyi. Na mgbakwunye, mmanụ ụgbọala sitere na coal jụrụ oyi na ogo itoolu n'okpuru efu. Teknụzụ German, tankị nwere egwu dị warara, ụgbọ elu nwere injin na-agbaji. Ihe a niile bụ ihe kpatara enweghị njikere maka oyi. Ọfọn, ndị Germany emeghị ka oge oyi, ọ bụ ezie na ọ ga-ekwe omume ịgbanwe ihe ụfọdụ na nkà na ụzụ, e nwere mmanụ mmanu pụrụ iche na-eguzogide oyi. Ọfọn, anyị agha na-agba nkịtị na-ebi ndụ na-alụ ọgụ na oké ntu oyi ọnọdụ. Agha a na-alụkwa ndị Fin na-akụziri m ọtụtụ ihe. Ndị Germany tụgharịrị bụrụ ndị nzuzu na nke a.
  Rokossovsky kwupụtara nsụgharị ya:
  - Ikekwe nke a bụ n'ihi nkwenkwe ụgha!
  Stalin chịrị ọchị:
  -Ị nwere arụmụka na-adọrọ mmasị. Ee, Adolf Hitler tụkwasịrị ndị agha mgbaasị ya obi na nkwekọrịta ya na oyi na-atụ. O chere na ndị ọkachamara ya, ndị na-agụ kpakpando na ndị dibịa afa ga-eme ka oge oyi kpọọ nkụ ma kpoo ọkụ, mgbe ahụ, ndị agha Nazi ga-eru Urals. N'ọnọdụ ọ bụla, Hitler tụkwasịrị Setan obi nke ukwuu. Ma o doro anya na nke a, Ọ chọghị inyere aka.
  - Ma ọ bụ eleghị anya, Chineke tinyere aka?
  - Ma nke a adịghị ewepu! Mgbe agha ahụ biri, m kwụsịrị ịkpagbu chọọchị. Nke a eleghị anya nyeere anyị aka! Ọ bụ ezie na m nwere echiche pụrụ iche banyere okpukpe. Ekwenyere m na okwukwe nke ndị mmadụ kere ike nke a na-akpọ Chineke. - Stalin na-ete afụ ọnụ ya. - N'ọnọdụ ọ bụla, oké frosts na n'oge mgbụsị akwụkwọ, bara uru karịa ndị Germany. A sị na ndị Nazi jikeresikwuo ike maka agha, ihe ga-esi na agha a lụrụ Moscow pụta gaara enwe obi abụọ.
  Otú ọ dị, Rokossovsky jụrụ, sị:
  - Ma ị ga-ebuso Hitler agha?
  Stalin kwara isi ya:
  - Ahụmahụ nke Agha Ụwa nke Abụọ gosiri na ọgụ na-adịkarị ike karịa nchebe. Mwakpo kpụ ọkụ n'ọnụ nke Hitler megide France, mmeri nke ndị Ịtali na Africa, Romel's revenating hook knockout. M ga-ekwu nnukwu ọchịagha n'ezie. Naanị onye ọchịagha nwere nkà nwere ike ịkụ ndị agha Britain ọgụ, na-enwe nanị tankị iri na gwongworo iri ise na-ekpuchi anya dị ka tank. Ndị iro karịrị ya ugboro iri. Ekwenyere m na ọ bụrụ na Romel nwere ike na ike karịa ndị agha, ọ gaara ejide Africa niile.
  - Romel bụ ọchịagha siri ike, mana ọ dị nwute na ọ gaghị alụ ọgụ n'ihu ọwụwa anyanwụ. Echere m na ekwesịrị iti onye isi ala a.
  - Site na gị?
  - Enwere ike! E kwuwerị, ọ bụ m nyere iwu mmeri mmeri, Zhukov wee kwado ya. Nke a bụ nnukwu obi ike n'ebe m nọ.
  - Olee otú ikwu! Echere m na Vasilevsky adịchaghị njọ. Ọ masịrị m ka o siri merie Japan ngwa ngwa na obere mfu. Mana ndị agha nke ala ọdịda anyanwụ lụrụ ọgụ dị ka agụ dike. Ha na-anọgidesi ike, ha adịghịkwa ada mbà.
  - Ọ dịghị mgbe?
  - adịkarịghị atụnyere ndị agha anyị. Cheedị echiche, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nde isii ndị mkpọrọ n'oge agha ahụ dum. Na ndị agha abụọ zuru ezu nke ndị gbapụrụ agbapụ. Mgbe e jidere Vlasov, a kụrụ ya nke ukwuu na ọgịrịga nke na a ghaghị imechi ikpe ahụ; ọ pụghị ịkwaga. N'ozuzu, Vlasov bụ onye nzuzu zuru oke. Gaa n'akụkụ ndị Nazi,
  mgbe e meriri Wehrmacht na nso Moscow, na United States banyere agha na nke atọ Reich. Anyị gaara emeri ndị Nazi n"oge gara aga ma a sị na anyị agbasasịghị ndị agha anyị, ma a sịkwa na ndị ọchịagha anyị amụtala ịlụ ọgụ ngwa ngwa. E kwuwerị, e ji ọbara mee ka sayensị ndị agha Soviet baa ọgaranya.
  - Agha nke mmeri kwesịrị ka ejiri ọbara gbaa mmiri na fatịlaịza na ozu! - Rokossovsky kwuru.
  - Nke a bụ ma ọ bụrụ na ndị ọchịagha bụ kpamkpam mediocre! Ma ndị Russia bara ọgaranya na talent. Agbanyeghị, Mainstein abụghịdị ọchịagha ọjọọ. Obi ga-adị m ụtọ ịnwe ya na otu m!
  - Anụkwara m na a ga-akpọlite ya n'ọnwụ wee kpọkọta ya na ndị agha na-arụsi ọrụ ike!
  - Kedu nkewa ole Svyatorossia nwere?
  - Amaghị! Nke a bụ nzuzo agha!
  - Ọbụna maka gị!
  - Ọbụna maka m! Naanị eze ukwu, ma ọ bụ kama eze ukwu, maara.
  Stalin kwuru:
  - Obodo ọjọọ nke ụmụ nwanyị na-achị.
  Rokossovsky chịkọtara nkwubi okwu nke nkà ihe ọmụma:
  - Ọ ka njọ ma ọ bụrụ na ha anaghị achịkwa ya ma ọlị!
  Echiche ndị a niile na-agbasa site na ụbụrụ hyperplasmic nke hypermarshal na nku anya. Ọtụtụ nde Svyatorossiya starships wakporo ndị agha nke phantoms. Ha gara n'ọsọ dị egwu. N'ebe a, onye isi ọchịagha ji ube ya kụgbuo ụgbọ mmiri ogbunigwe. Ọnụ ahụ mapuo wee kewaa ụgbọ mmiri ahụ. Onye na-agba ụta elf gbara akụ, onyinye ndị ọzọ na-esokwa ya. Ọsọ ha karịrị ọsọ ọkụ ọtụtụ ugboro. The ultra-dreadnought, mgbe ọ natara ọtụtụ iri na abuo hits, gbara ọkụ. Ọkụ ahụ nwere ọtụtụ agba na ndò, ọ bụ anwansi na-ere ọkụ. Cheedị echiche banyere ọkụ anwansi, ọ dịghị achọ oxygen, ma na-eri ihe ọtụtụ nde ugboro ike karịa titanium. Ọ mara mma nke ukwuu. Alyosha Popovich nyere iwu ka agbapụ n'ebe dị anya, akụ ndị ahụ na-agba ọsọ ngwa ngwa karịa ngwa agha, na nzaghachi, ìgwè kpakpando ahụ meghere ọkụ site na egbe niile, ndị na-ebupụ na ndị na-ebupụ. Rọketị creson kacha ike na-ekpo ọkụ gbawara, na-atọ ụtọ maka obere okwu nke e dere phantoms. N'ụzọ doro anya, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe na-adịghị anwụ anwụ nwere ike iji nnukwu ike mebie. Ma ime nke a adịghị mfe.
  Alyosha Popovich nyere Dobrynya Nikitich na Mikula iwu:
  - Fans pụọ! Ka ndị agha anyị megharịa ma gbachie ndị iro site n'akụkụ.
  Dobrynya tụrụ aro:
  - Ma ọ bụ eleghị anya dị nnọọ kewaa onye iro na ọkara?
  Alyosha jụrụ:
  - Ọ dịghị mkpa! N'okwu a, anyị ga-alụ ọgụ n'akụkụ abụọ. Na anyị ga-adịghị nnọọ kewaa onye iro, ma na-etolite a kpochapụwo akpa.
  Dobrynya kwuru:
  "Ndị iro yiri ka ọ na-anwa ime anyị kpọmkwem nke ahụ."
  Mikula tụrụ aro:
  - Ka anyị jiri usoro ejikọtara ọnụ, jiri oghere convex tie, na etiti e nwere "rose". Ihe owuwu dị otú ahụ ga-adị nnọọ irè.
  Alyosha kwetara:
  - Ya mere, ka anyị gbalịa ịkụ ya. Pastukhov ga-eduga ọgụ na etiti.
  pastukhov zara, sị:
  - Enwere onye ọchịagha!
  Otú ọ dị, Rokossovsky n'onwe ya chọrọ ikpuchi ndị iro site n'akụkụ. Ọ ghọtara nke ọma karịa onye ọ bụla ihe ọgụ n'ime ite ite bụ. N'otu oge ahụ, ndị agha abụọ ahụ na-abịakwute ibe ha n'ụzọ na-enweghị atụ.
  Alyosha Popovich kpebiri na ụzọ kacha mma bụ ngwakọta nke igbutu na igbutu.
  Pastukhov weere ụzọ dị ka mgbe niile. Nwa okorobịa ahụ, ji mma agha ya dị ike, gbutuo ụgbọ mmiri abụọ, kụrie n"iberibe ọkụ. N'ezie, a gbara dike ahụ n'onwe ya ọkụ site na ụtarị hyperplasmic. rọketị na mgbapụ dị ize ndụ karịsịa; oghere ịrara ọnụ. Ha kpụrụ oghere nile n'ihe agha ahụ, na-emerụ ahụ́ dị egwu, mgbe ụfọdụkwa na-egbu egbu.
  N'ịlụso Pastukhov ọgụ, onye ọchịagha Ivanhoe tụgharịrị anyụike ya, jiri aghụghọ gbutuo nnukwu mbibi, ịnyịnya ya zọdakwara ụgbọ mmiri iri na abụọ. Nwa okorobịa ahụ wee jiri ihe na-akpụ akpụ kụrie ụgbọ mmiri atọ. Pastukhov wakporo nnukwu ụgbọ mmiri ultra-agha. O siri ike ozugbo igbutu nnukwu nnukwute dị otú ahụ. Mma agha agaghị erute ebe a chọrọ ozugbo. Ha we gbutuo ihe-agha, b͕upu ulo-elu. Ma nnukwu ụgbọ mmiri ahụ na-agbaghachi azụ, na-eme Pastukhov ihe mgbu. Ivanhoe ekwu, sị:
  - Kwuo reactor. Were mma agha gị tie ya.
  Pastukhov na-emekwa otu ihe ahụ. The hyperreactor gbawara, nnukwu oghere ahụ yiri ka ekpuchiri ya na nku na-egbuke egbuke. Nwatakịrị phantom ahụ laghachiri azụ, ọtụtụ efere ngwa agha gbazere wee gbaa ịnyịnya ahụ ọkụ.
  - Onye nzuzu na-apụ apụ!
  Ivanhoe na-ekpuchi ọta, ngwa agha thermo-Creon na-adaba n'etiti, ihe mgbagwoju anya na-eme, elu ígwè dị ka ọkụ na-adịtụ ọkụ. Ọtụtụ ndị dike lụsoro ha ọgụ nwetara nnukwu mmebi, ụfọdụ kụdara.
  Ụmụ agbọghọ ukwu na-agba ọtọ gba ọtọ na-eji anyụike na mma agha kewara ụzọ ise. Countess de Vallon, ya na mkpịsị ụkwụ ya dị ogologo, nke na-adịghị mma, jide ụgbọ mmiri ahụ n'ụta, na-egwepịa egbe egbe iri ise ozugbo. Nwa agbọghọ ahụ nwere ntutu ọla edo, nke e ji anwansi mebere, jiri rọketi thermopreon kụrụ ya n'ụkwụ, na-ekupụ ọkara ụkwụ ya ozugbo. The Countess fọrọ nke nta ka iwe were ihe mgbu; etigburu enyi ya n'obi, na-eme ka iberibe anụ anwansi fega n'akụkụ dị iche iche. Ewerekwa ike tie Sir Bishop nke mere na ọta ahụ dara ma nnukwu oghere pụtara n'obi ya.
  Mfu nke ụgbọ mmiri Svyatorossiya dịkwa oke ibu. Karịsịa mgbe dinosaurs banyere n'agha ahụ. Ndị dike ndị a pụtara naanị n'ọdịdị, mana n'eziokwu, ha bụ ike dị egwu. Ha kụrisịa ma tiwaa ihe owuwu, na-agbalị ịhọrọ ụgbọ mmiri buru ibu. Ụgbọ mmiri dị iche iche na-agbakwasị ha ọkụ, ma ha enweghị ike ịkwatu ozu ndị dị otú ahụ, bụ́ ndị hà ka mbara ala na-ebu ibu. Naanị ihe a ga-eme bụ iji zere mmeri a na-apụghị izere ezere nke dinosaur. N'ezie, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ọ gaghị ekwe omume ịkwụsị ụdị anụ ọhịa dị otú ahụ, ma starships na-agbalị imegharị, na-apụ na ndị dike.
  Alyosha Popovich nyere iwu:
  - Gbalịa ịbịaru ha nso nso. Dọrọ usoro ndị dị elu na dinosaurs. Tiwasienụ n'ìgwè atụrụ nta ma lụọ ọgụ nke ukwuu, napụ ha imegharị ahụ́, gbutuo ha n'atụghị egwu!
  Ndị dike ahụ kewara n'ìgwè: ọ ga-adị irè karị ibibi ụgbọ mmiri kpakpando n'ụzọ dị otú a. Pastukhov na Ivanhoe dara n'elu ụgbọ mmiri na-agbagharị gburugburu ha, ndị dike abụọ ahụ merụrụ ahụ nke ukwuu, ma mmegharị ha ka dị ngwa ngwa.
  Ma ọ bụghị nanị na ụmụ agbọghọ ahụ ji mma agha zọpịa ha, kama ha ji ụkwụ ha buru ụgbọ mmiri ndị ahụ ma tụpụ ha n'ebe ibe ha nọ. Ọ bụ ihe sitere na bọọlụ aka ụkwụ, ikiri ụkwụ na-egosipụta site na ọtụtụ anwụ anwụ, akpụkpọ anụ nke iferi, ụmụ nwanyị na-egwuri egwu na agba niile nke egwurugwu, ọ bụ ezie na a na-akpọ ya ọkụ site na mgbawa hyperplasmic nke ụgbọ mmiri ndị e bibiri ebibi.
  Ndị dike ahụ na-eti ọbụna mkpu na mgbu, petals nke nnukwu ọkụ, ọkụ na-ere ọkụ na-emetụ ụkwụ ha ogologo ntachi obi.
  A tụpụrụ ọtụtụ nde ndị dike nọ n'ụgbọ mmiri kpakpando site n'otu akụkụ gaa n'akụkụ. General Maxim Igolkin nke kpakpando ise, na-enwe mmasị na nchapụta nke ikpere na-egbuke egbuke, nkwonkwo ụkwụ na ụkwụ nke ụmụ agbọghọ mara mma, na-agbalịsi ike ịnọ n'ebe ụgbọ mmiri ya, bụ nke ụkwụ gba ọtọ nke Most Serene Princess Elizabeth, kwuru. :
  - Enweghị ike igbu mma - ịma mma n'onwe ya na-egbu egbu!
  Ndị dike abụọ, dị ka à ga-asị na ha nọ n'oké ballet, tụpụrụ ụkwụ ha magburu onwe ha, tinye ụgbọ mmiri ahụ n'etiti ha ma pịa ya ozugbo. Igwe ahụ siri ike ọtụtụ nde ugboro karịa titanium, gbawara dị ka akwa n'okpuru egwu nke tank. Ọnwụ kwesịrị nkọwa na uri nke oge ọla edo!
  Rokossovsky hụrụ na ike anwansi jikọtara nanotechnology, ma ruo ugbu a ọ na-enweta aka elu!
  O nyere iwu:
  - Gbanwee ụgbọ mmiri ahụ gaa na ọnọdụ ịgba egbe kachasị ma bulie ọsọ nke imegharị ihe. N'ọnọdụ ọ bụla ị ga-enye ndị iro ohere maka ọgụ ọgụ na-aga nke ọma.
  Nwata nwanyi elf gbaziri:
  - Phantoms nke Great Russia na-awakpo anyị ma na-aga n'ihu, yabụ na anyị nwere ike ikwu maka ọgụ anyị.
  Ọ bụ ezie na nwa agbọghọ ahụ bụ marshal, okwu ndị dị otú ahụ kpasuru hyper-marshal iwe: ọ na-apụta na àkwá na-akụzi ọkụkọ, nwanyị ahụ na-akụzikwa nwoke ahụ.
  Rokossovsky kwuru, sị:
  - Kpuchie ọnụ! Ana m ezipụ gị na ultra-dreadnought ka ị kwụsị dinosaurs wee gbaa ha nke ọma. E kwuwerị, ị nwere ike dị otú ahụ na ikike siri ike. Karịsịa uche nwanyị, nwa nke agbụrụ dị arọ na ịhụnanya.
  Elf kwuru:
  - Anyị ji ọtụtụ nde afọ tọrọ ụmụ mmadụ. Ọbụna enwe nke mmadụ si na ya si na ya rịdata ewereghị nkume, ma anyị na-agagharị na mbara mbara igwe ma kee ihe osise.
  Rokossovsky, na-atụgharị isi ya dị ka ụlọ dị n'ikuku, kwuru, sị:
  - Isi ihe dị ugbu a! Ọ dịghị mba ọzọ nwere obi ebere karịa onye ihe ịga nke ọma ya dị n'oge gara aga! Ọ dịghị alaeze dị elu karịa nke dị ugbu a, na-esiwanye ike kwa afọ!
  Elf kwara ntutu isi ya:
  - Ndị Russia elegharala nna nna unu anya. Usoro ọmụmụ gị anọghị n'ọkwa!
  Rokossovsky jụrụ:
  - Abụghị m onye Russia, mana osisi! Ndị nna nna m bụ ndị nkịtị, ma otu o sila dị m na-anya isi na ha!
  - Ị nwere ike ịnya isi na nke a!
  - E wezụga nke ahụ, ọbara Cossack na-asọ n'ime m! Ma n"akụkụ nne m, ndị nna nna m ndị dị anya gara na Jerusalem. - Rokossovsky kwuru.
  Elf kwuru:
  -Ma nna-ayi-hà bu-kwa-ra agha n'ofè ogologo oge tutu itọ ntọ-ala Jerusalem. N'ozuzu, ọ bụghị nkwanye ùgwù ikwu banyere nna nna anyị n'oge dị egwu nke agha ahụ.
  Rokossovsky kwuru, sị:
  - Soro usoro!
  Ha na-ekwu okwu na oke ọsọ ọsọ, ya mere, n'oge mkparịta ụka ahụ, foto nke agha ahụ agbanwebeghị. Ma ndị agha nke phantoms wụsara iyi nke ike na-egbu egbu. Ọ gbasiri ike, na-agbalị ịkwatu ihe mgbochi niile; ọkụ nke ike, ma bibiri ụgbọ mmiri kpakpando ma tie egwu egwu, gbasasịa na mbara igwe. Na mgbakwunye na ụta, ụkwụ na mma agha agụba ise, ụmụ agbọghọ ahụ na-eji ụtarị na kpakpando octagonal kpara n'ọdụ ha. Ha kacha mma n'ibibi obere ụgbọ mmiri. Ka ọ dị ugbu a, ndị agha Ukwu Rọshịa malitere ibuso agha ọgụ. Ọ gbalịrị tipịa ndị iro ya ma n'otu oge ahụ zọpụta ihu - ị pụghị inye niile laurels nke mmeri na phantoms.
  Alexander the Great, ji ike na-enye iwu, nọgidere na-adị jụụ na-enweghị ike imeri, ịdị nso nke mmeri mere ka ọchịagha ukwu ahụ nwee amamihe karị:
  - Jiri tulip nwa osisi guzobe ụmụnna. Agba ndị iro adalatala ma ihe niile fọdụrụ bụ inye ha ezigbo ume na ezé ga-efe efe.
  Onye dibịa afa Oksana zitere nnyefe hologram: onyinyo ya nke nwa agbọghọ mara mma pụtara n'ihu ọchịagha:
  - Alexander ahụ, ị bụ eze m!
  Onye Masedonia, na-eji egwu egwu zaa:
  -Ị rụrụ ọrụ gị nke ọma!
  - Emezuru m ọchịchọ gị!
  - Ugbu a, ị ga-enweta ihe nrite mbụ!
  - Ekwenyere m! Gị Alexander bụ ike anyị! Alexander bụ ọkọlọtọ anyị! Alexander na-anọnyere anyị mgbe niile!
  Masedonia kwara mkpịsị aka ya:
  - Adịla ikwubiga okwu ókè na uru m, diva! N'ezie, ha dị oke mma, mana ha ezughi ijikọ aka n'ekpere.
  Oksana zara nke ọma:
  - Ugbu a banyere isi ihe! Anyị ga-egbochi ndị iro ịgbapụ n'ite ahụ. Ọdịdị nke ndị agha anyị n'azụ ahịrị ndị iro bụ ohere iji jide ụzọ n'usoro usoro.
  Alexander the Great kwetara:
  - Ma ọ bụghị obere ohere!
  Oksana turu anya wee bụrụ:
  Enwe na-eme ihu
  Ha na-anọdụkwa n'alaka ụlọ ọrụ!
  Ka na-enweghị isi...
  -Ọ bụ nna nna anyị! - Alexander kwụsịrị ịchị ọchị. - Ọ bụ ezie na ị maara, ịma mma, nna m bụ chi Amọn n'onwe ya, yana Zeus.
  Oksana nwere mmetụta ọchị:
  - Ya mere ị nwere nna abụọ ozugbo!
  - Chineke abụọ dị ukwuu!
  - Kedu ka ha si mee gị n'otu oge?
  Alexander n'onwe ya ghọtara na enweghị isi nke nkwupụta dị otú ahụ, ma ọ pụghị iguzogide ihe ọzọ bara nnukwu uru:
  - Ihe niile agaghị ekwe omume, amaara m n'ezie!
  Chi adịghị mkpa ka ọsụsọ mee ihe ngwa ngwa!
  Ma ha adịghị anwụ anwụ, n"ike nke chi!
  Iji mepụta ụmụaka maka ndị eze na-emeghị "mpi"!
  Oksana ekwu, sị:
  - Ịkwesịrị ịgbasa petals "rose" dị ka o kwere mee! Jidekwa akpịrị onye iro gị. O doro anya na gị onwe gị ghọtara mkpa nke oge a!
  - Nwa Amọn na Zeus ghọtara ihe niile!
  - Ya mere mee ihe, onye agha!
  Alexander Onye Ukwu zigara mkpali telepathic iji chịkwaa ọtụtụ ndị agha ya.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ mezikwara ọgụ nke phantoms. N'otu oge ahụ, ndị dibịa afa malitere ịlụ ọgụ n'etiti onwe ha.
  N'ozuzu, mgbe ndị ọkachamara na-alụ ọgụ, ihe nkiri a abụghị maka nkụda mmụọ. Ma n'otu oge ahụ ọ na-adọrọ mmasị. Ma ọ bụrụ na ọtụtụ nde starships n'otu aka ahụ, ọtụtụ narị puku ndị gigantic ndị na-agba ịnyịnya na dinosaurs na ndị ọzọ na-amalite ịlụ ọgụ, mgbe ahụ agha dị otú ahụ na-atọ ụtọ ikiri.
  Agha ahụ na-apụta n'iwe ya niile na-enweghị atụ. N'otu akụkụ, ịnyịnya ndị na-agba ọsọ na-awakpo, ha na-efe efe, gbagoo na ala, na-agbaga n'akụkụ. Dinosaur na-akụ nku ha, gbaa ezé ha ọnụ mmiri, na-agba ụkwụ ha ụkwụ, na-ejidekwa aka ha. Ụmụ agbọghọ ahụ na-eme ka ụtarị ha na-efegharị ọsọ ọsọ, ihe agha na-adabakwa n'ihe otiti ha, na-erekwa ọkụ dị ka mmanụ ụgbọala si na nkume nkume. Pastukhov na Ivanhoe rutere na flagship nke Marshal Zaratuska nọ.
  Nwatakịrị nwanyị Elf nyere iwu ka a na-eji ihe ndị dị ndụ. Onye na-agba phantom, nke ejidere n'okpuru mwakpo ha, gbagọrọ agbagọ. Ọ shrank wee ghọọ ndị nkịtị akpọnwụ maple akwukwo.
  Ivanhoe na Pastukhov jisiri ike chụpụ mmeri ma jiri mma agha gbuo ngwa agha ahụ. Mgbọ mmiri siri ike ruru Zaratuska. Nwa agbọghọ ahụ wepụrụ ihu mara mma:
  - Na mma agha na starship! Kedu ihe nwere ike ịbụ ihe nzuzu karịa!
  Nwa okorobịa ahụ zara ya:
  - Gịnị ka ị ga-eme! E kwuwerị, ndị a bụ phantoms dị ike! Ike anwansi dị egwu! Ọ fọrọ nke nta ka ọ gaghị ekwe omume iguzogide ha.
  - Mgbe ahụ, anyị ga-emegharị, gbanwee gaa na mmemme njikwa ọhụrụ, "Chaotic Chaos"!
  Ivanhoe, ebe ọ hụrụ na mgbawa plasma na-abawanye na starship na-atụgharị, zigara boomerang. Ọ fepụrụ wee bepụ akụkụ nke ngwa agha ndị iro, ma kwatuo ụlọ elu mgbapụ isii n'otu oge.
  - Nke a bụ sextant! - kwuru na-ama na-eto eto knight, weghachiri eweghachi ndụ site anwansi. Mmemme egbochiri mbụ maka agha ya na kpakpando kpakpando malitere ịkpọte n'ụbụrụ ya. N'ozuzu, onye ọ bụla phantom gafere n'èzí na-adịghị ahụ anya, ma n'ụzọ doro anya e dekọrọ na ebe nchekwa, ọzụzụ mmemme. Ma ugbu a Ivanhoe ghọtara na ọ dị mkpa ịnapụ nnukwu kpakpando dị ka nduru nke ike ya.
  Pastukhov, bụ́ onye natara ọtụtụ ọnyá, apụghị ịnọ n'oche ahụ. Ka o sina dị, obi ike ahapụghị nwoke a.
  - Ka anyị tie ọdụ. Starships ndị a bụ ọkọlọtọ, na injin ha dị n'otu ụzọ ahụ.
  Ivanhoe kwuru:
  - O siri ike ịbịaru nso! Lee ka o si eme ihe!
  - I were boomerang tie ya!
  - Enwere nnukwu ihe ize ndụ nke efu!
  - Ọ dị mma! Ọ ga-alaghachikwute gị ma ị ga-anwale ọzọ!
  Ivanhoe wetara ntakịrị azụ n'ụgbọ mmiri dị egwu dị ka ọnwa, wee malite boomerang ya:
  - Ọ bụrụ na ị na-ata ahụhụ ruo ogologo oge! Nweta ihe!
  - Ma ọ bụrụ na ọ gaghị ekwe omume!
  - Ka anyị gbalịa ọzọ!
  Boomerang ahụ gbupụrụ ọnụ ọdụ ahụ wee laghachi azụ. N'ozuzu, obere okwu, n'agbanyeghị na ọ dị ka enweghị njikọ njikọ, na-agbakọta ọnụ site na anwansi, bụ nnọọ inogide.
  N'okpuru Ivanhoe, ịnyịnya ahụ dara ma mebie ihe. O nwetara ọtụtụ hits site na egbe dị iche iche calibers. Pastukhov, ka ọ na-alụ ọgụ na ụgbọ mmiri, nke dị mfe karị. N'ebe a, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ogbugbu ọ bụla na-egbu egbu. Ma gbalịa ịnagide tetralet. Ha dị ntakịrị, dị ka midges, ma enwere ọtụtụ n'ime ha. Ivanhoe kwụsịrị ụkpara na-enweghị onye na-agba ma malie na ya!
  - Ndị dike na-agba ọsọ site na ịchụ! Onye ala ọzọ batara ma ọ gaghị enweta! - Nwa okorobịa ahụ bụrụ abụ. - Anyị kwesịrị ịnụ akụkọ ifo!
  Onye dike ama ama n'ezie, na-eji boomerang wakpoo nnukwu igwe nke nwere ọtụtụ ubi na matriks kpuchie. Enwere ndị agha nde iri ise na ise na kpakpando a, na ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu ijeri ndị dike. Ndị nnọchianya nke ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu narị agbụrụ na iri abụọ na-alụ ọgụ na ya. Cheedị echiche banyere nnukwu ụgbọ ahụ, nke fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nke a na-apụghị ịghọta aghọta maka echiche na nghọta. Ultra-oge a, gụnyere ụdị ndụ sitere na ụyọkọ kpakpando dị iche iche.
  Ọ bụkwa onye na-agba ịnyịnya nke merụrụ ahụ́, n"elu ịnyịnya ọcha, na-emerụkwa ahụ́.
  Foto dị otú ahụ kwesịrị ekwesị maka ahịhịa Raphael ma ọ bụ Picasso. Weghara oge: mgbe dike na-atụba boomerang ya.
  - Enwere m obi ụtọ, dị ka nwa nwoke, dị ka punk! Kpọọ ya, ma ọ bụghị na ị nwụọla! - M bụrụ abụ iji nyere Ivanhoe aka itinye uche nke ọma.
  Na n'ime oghere mbara igwe enwerekwa ihe ndị dị ndụ chọrọ ibi ndụ! Mụọ ụmụ ma wuo obodo. Nke a bụ ihe okike atọ mara mma dị ka mink nwere isi ezì, na-akwado ịbanye dị ka ike ọdịda. Ha ka gụchara ọzụzụ ọzụzụ ọgụ na ka ha na-atụrụ ndụ, kesaa echiche ha.
  Ezi ezi, Hay, kwupụtara onwe ya n'ụzọ pụrụ iche:
  - Ị mara, n'ụlọ anụ ụlọ m, m na-azụ anụ ọhịa na-ebu mmanụ aṅụ, ha na-ata nri na mgbịrịgba na linden ubi. Ma ndị mafia nyere iwu ka e jiri peas popping dochie ihe ọkụkụ ndị ahụ, otu n'ime ọgwụ kachasị ike . N'aka nke ọzọ, ọ na-aba uru karị, ma n'aka nke ọzọ, enwere m nsogbu na iwu.
  Ezi nke abụọ, Pork, kwetara:
  - Ee! Ndị ọchịchị nke Sviatorossiya na-enyocha nkesa ọgwụ. Obere-robots na ndị scouts na-arụsi ọrụ ike. N'ime ha, ha na-ekwu, apụtawo ndị dị nnọọ nta hà nhata molecule; na-eji ume nke photons stellar, ha na-agbasi mbọ ike na-agafe mbara igwe.
  Ezi nke atọ nke ọdụdụ, Ham, kwuru:
  - Amaghị! Russian ọgbara ọhụrụ, nke a manyere anyị ịmụ n'ụlọ akwụkwọ, siri nnọọ ike. Akụkọ banyere mmepe na-ekwu na ọ nwere naanị ikpe isii, mana ugbu a, o nwere iri abụọ na anọ.
  Achịcha anụ ezi:
  - Lee ndụ ụlọ akwụkwọ! Ebe a na-anwale kwa ụbọchị! Mgbakwunye, nkewa! Photon eruption!
  Hey ọchị.
  - Maka m, mgbe m nọ n'ụlọ akwụkwọ, isiokwu kacha sie ike bụ hyperphysics. Karịsịa ma ọ bụrụ na ọ dị mkpa ịkọwapụta parampat ndị e nyere nke hyperplasm. Ọ bụ ezie na ụzọ nke iweta okwu na ọnọdụ hyperplasmic na-adọrọ mmasị nke ukwuu. Teknụzụ ọgbara ọhụrụ na-eme ka o kwe omume idowe ihe ọkụ ọkụ-preon na ọkụ ọkụ.
  Ham kwuru:
  "Ọ gaghị abụ ihe ọ bụla ma ọ bụrụ na e meghị ha ọgwụgwọ na-egbu mgbu maka obere mmejọ." Ọ dị m ka akwara ọ bụla na-ata ahụhụ!
  - Mgbu bụ ihe ndabere nke ike na ọganihu! - Hay hụrụ. Mụta idi ya ma kporie ndụ.
  - Nke a bụ oke egwu na ekwekọghị n'okike! - Ham malitere.
  N'oge ahụ e nwere oké égbè eluigwe na ụmụ irighiri ihe na photons si na mgbidi daa. Ihe niile jupụtara na agba ọbara.
  - Ọ dị ka ọ dị egwu! - Sajent anụ ezi tiri mkpu.
  . ISI NKE 8.
  Vladimir Kashalotov fọrọ nke nta ka ọ nwụọ mgbe ndị agha nke Great Russia gara agha. Ugbu a ndị rọbọt ndị na-alụ ọgụ nọ na-agbalị ịgbanwe nhazi. Ha ji nhazi "awl" mee ihe. A manyere Vladimir ịlaghachi azụ n'otu ụzọ ahụ. Otú ọ dị, nwa okoro ahụ ji nwayọọ mee ihe. Dị ka mgbe niile, na-ajụ oyi jụụ, kụnyere site na-agwụ ike ọzụzụ.
  - Obi iru ala maka mmeri dị ka isi ike maka ígwè! - Nwatakịrị ahụ kwuru onwe ya. Vladimir lekwasịrị anya na tetralet ọzọ, mana ọ gbanwere obi ya banyere ịgba égbè. Ọ dịịrị ya mfe ịhụ ya. Nwa okorobịa ahụ n'uche gafere onwe ya wee malite ime njem mgbagha dị nro. O meela nke a ọtụtụ oge tupu mgbe ahụ, n'oge ọzụzụ siri ike na gburugburu ebe dị iche iche.
  Mgbe ahụ, ebili mmiri nke ọṅụ na-asachapụ ya: a pụghị ịgọnarị na ụkpụrụ nke agha ahụ na-agbanwe. Ka ọ dị ugbu a, ndị agha Svyatorossia nọ na-aga n'ihu, na-eyi egwu na ha ga-amanye ya n'ime ite, ma ugbu a adọtala ndị agha ya n'azụ. Anwansi anwansi, ngwa agha anwansi, pụtara n'ebe ahụ. Dị ka a na-abụ n'otu egwu ụmụaka oge ochie:
  - M ga-emerịrị, m ga-alaghachi na-enweghị ndị okenye! Aga m aga obodo niile! Aga m aga ụlọ akwụkwọ Santa Claus, ebe ha na-akụzi anwansi!
  Ugbu a nrọ nke ndị Kọmunist na-egbuke egbuke, na-aga n'ihu emezuwo:
  Ọtụtụ narị afọ ga-agafe ma oge ga-abịa,
  Nke a na-agaghị enwe nhụjuanya na ụgha!
  Lụọ ọgụ maka nke a ruo mgbe ume ikpeazụ gị.
  Jiri obi gị niile jeere ala nna gị ozi!
  
  Ma mgbe ahụ anwansi ga-adị,
  Nwa ọ bụla, mana ọ nweghị agadi!
  Anaghịkwa m eji ike m eme mpụ,
  Na mmeri, dike - ndewo na nna!
  Ee, ugbu a ọ dị ihe dị ka ọkachamara, ma ndụ ya adịghị mfe. Ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ oge efu, ihe niile na-arụsi ọrụ ike na nkwadebe zuru oke maka agha. Nke a abụrụla ihe e nyere. Ee, ihe yiri nke ahụ mere n'oge ochie, ọ dị ka Sparta. N"ebe ahụ kwa, e ji obi ọjọọ zụọ ụmụaka ma tie ha ihe. N'eziokwu, ọ bụghị site n'oge ọ bụ nwa ọhụrụ, a dịghịkwa eji nanotechnology eme ihe n'ahụhụ. Ma enwere ọtụtụ myirịta, ụzọ dị mgbagwoju anya nke nkwadebe na ọzụzụ. Ọ bụ eziokwu na ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ nwere nnukwu ihe ọmụma gbasara usoro ọmụmụ, dị ka a ga-asị na etinyere ya na draịvụ ike kọmputa. Ọ maara akụkọ ihe mere eme nke agha niile: ihe ụmụ mmadụ mere kemgbe ọtụtụ puku afọ. Gụnyere ndị mmepeanya Sumerian na Egypt oge ochie mere. Ụdị ndị agha mbụ, ụgbọ ịnyịnya agha, ụdị ngwá agha oge ochie. Rome oge ochie nwere akụkọ ihe mere eme bara ụba nke ukwuu nke agha. Enwere ọtụtụ narị ndị isi dị iche iche, aghụghọ dị iche iche, atụmatụ nke ndị nna nna ha, iji usoro na agha. Ngwá ọgụ ọgụ nwekwara ọrụ pụrụ iche, ọkachasị ịnya ụgbọ ịnyịnya (Vladimir nwere mmasị na nke ikpeazụ). N'ozuzu, ọ gaghị adị njọ ịlaghachi n'oge ochie, n'agbanyeghị otú nwoke ọ ga-esi dị ukwuu mgbe ahụ. Ave Sperm Whale!!! Ihe na-adọrọ mmasị karịsịa: ọ ga-abụ ịlụ ọgụ na Hitler. Site na ngwa agha ọgbara ọhụrụ, ọ gaara agbasasị Wehrmacht niile otu aka, ma gịnị kpatara na ọ gaghị adị mma!
  Nwa okorobịa ahụ hụrụ na ndị agha nke Great Russia nọ ọzọ nso ndị iro, starship detachments ọbụna akụkụ ụfọdụ agwakọta. Nke a bụ ohere ya.
  - Agaghị m ahapụ gị ka ọ dị mfe!
  Ebibiri tetraplane ahụ n'ụzọ dị mfe, ọ dị ka enwere nwoke nọ na ya. Ọfọn, ụmụ agbọghọ na-esi nnọọ ike igbu. Ọ bụ ezie na ha bụ ndị a kwadebere n'ụzọ pụrụ iche nke uche maka eziokwu ahụ bụ na agha enweghị afọ ma ọ bụ okike. Onye iro bụ onye iro, a ghaghị igbu ya. Ọ dị mkpa ichefu banyere ọmịiko na ọmịiko.
  - Oyi oyi na-abịa site na agha, ọ dịghị njọ ma ọ bụrụ na ọ na-eme ka obi gị daa, ọ dịghị njọ ma ọ bụrụ na ọ na-eme ka ụbụrụ gị daa! - Onye ndụmọdụ ha kwuru otu oge.
  Agha kpakpando, gịnị ka ọ na-ebu ... Nke a bụ brigantines nke Svyatorossia na-arụ ọrụ mgbagwoju anya. Ha na-abịaru nso wee bịa n'akụkụ dị nkọ. Ha na-agba ọkụ salvo. Oghere ahụ dakwasịrị, dị ka a ga-asị na nkume kobblestone kụrụ enyo. Iberibe nke ọ bụla nwere ụgbọ mmiri dara ada na ụgbọ mmiri gbazere, onye mbibi, ụgbọ agha.
  Robots nke Svyatorossia dabara na rọbọt nke Great Russia. A duel nke eletrọnịkị titan, ebe a ọ bịara ọbụna ọgụ aka na aka n'etiti nnukwu anụ ọkụ eletrik.
  Igwe ndị ahụ gbakọtara, ọtụtụ tentacles mebiri, ọkụ hyperplasmic kụrụ ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ oghere. Oge a ọnụ ọgụgụ dị elu dị n'akụkụ robots nke Great Russia. Ha na-agafe, na-agbalị ikewa ọnọdụ ahụ ma jiri uru ha bara. Robots ndị kasị ibu, hà nhata nke skyscrapers, jiri amara ndị ballerinas mee ihe. Ha gbakọtara wee kewaa, na-anwale ike nchekwa nke onwe ha. Otu n'ime igwe ndị ahụ na-ama jijiji, nke mere na a tụbara isi iyi hyperplasma elu. E ji ire ọkụ rachapụ tetralet abụọ ndị dara na mberede. Ọtụtụ nnukwu igwe ọzọ gbawara. Ọ dị ka Amagedọn abịarutela, otú ihe niile si maa mma na ime ihe ike.
  Vladimir gbalịrị izere iso ndị nke ya na-akpakọrịta. Ọ bụrụ na ọ bụ na o gburu otu onye agha nke ndị agha ya, nweta ya ahụhụ kacha karịa, kama a a a a agbaghara onwe-ya onwe-ya maka ya. Nke a bụ nzuzu dị otú ahụ. N'otu oge, ndị Germany n'oge Agha Ụwa nke Abụọ na-ejikarị aghụghọ eme ihe: ha na-eyi uwe ndị agha Soviet (ọ dabara nke ọma, ha jisiri ike weghara ọtụtụ uwe ndị ejidere), wee kwuo na ndị agha a na-ahapụ ogige ahụ. Ọtụtụ mgbe, karịsịa na mmalite: ọ nwere mmetụta, mgbe ahụ, ndị agha Soviet ọbụna meghere ọkụ n'onwe ya. Otú ọ dị, mgbe e mesịrị, ọ ghọrọ iwu na achọrọ okwuntughe na iji koodu dijitalụ. Ọ bụrụ na na mmalite nke Great Patriotic War ndị Germany lụrụ ọgụ karịa ndị Russia, iwu ahụ bụ isi na ubu n'elu (na-akwa ụta nke a ga-ekweta) na ekele General Moroz bụ onye zọpụtara Moscow, mgbe ahụ, Red Army mụtara ọtụtụ ihe. N'ịbụ onye akwụworo ọtụtụ nde ndụ, nkà ndị agha Soviet emewo ka ọ baa ọgaranya n'ụzọ doro anya. Ka ndị isi ndị agha wee tozuo oke, ọbara ndị agha ga-agbarịrị n'ọgbọ agha mmiri nke ukwuu! Ndị isi Soviet mụtara karịsịa mkpa ọkụ ogbunigwe dị. Ebe ọ bụ na ụgbọ elu ụgbọ elu Soviet esichaghị ike (ndị na-atụ bọmbụ dị oke ọnụ), ihe a na-elekwasị anya bụ nnukwu egbe. E kwesịkwara icheta na Hitler nyeere ndị ọchịagha Soviet aka n'ebe a. N'ịchọ ka ndị agha ha na-alụ ọgụ nke ukwuu ma ghara ịlaghachi azụ, ndị Nazi rubere isi na Fuhrer dị warara: ha na-etinye uche na ndị agha ha bụ isi n'usoro nchebe mbụ, nke mere na ndị agha ahụ gbakọtara ọnụ, mfu ha dị nnọọ ukwuu. Ahụmahụ nke Agha Ụwa Mbụ, ebe ndị Germany wuru usoro nchebe nke abụọ na nke atọ, ọbụna dị ike karịa nke mbụ, eleghara anya kpamkpam! Nke a pụtara ìhè karịsịa n'oge ọrụ Vistula-Oder. Germany na 1944 na-emepụta ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ tankị 1,900 na egbe ndị na-ebugharị onwe ha kwa ọnwa. Ná mmalite nke 1945: e nwere ihe karịrị puku asatọ tankị na onwe-propelled egbe n'ebe ọwụwa anyanwụ n'ihu. Ọ dị ka nnukwu ike. Ma e dọtara ọdụ ụgbọ mmiri iri na abụọ nke Wehrmacht nso n'ahịrị ihu wee wakpo ya site n'aka ndị agha Soviet. Ihe si na ya pụta: n'ịbụ ndị si n'ihu ụzọ nchebe, ndị agha Soviet gbadara dị ka nnukwu ugwu. Ọ bụrụ na ọ bụghị maka ụjọ Zhukov na Stalin na-arụsi ọrụ ike (ịkwadebe na ijide Nzukọ Yalta), a ga-eweghachi Berlin azụ na February. N'ozuzu, ọrụ Zhukov na agha ahụ abụghị ihe doro anya; ọ na-enwekarị mmeri n'ọbara dị ukwuu, na-emehiekwa ọtụtụ ihe: karịsịa na mmalite nke agha ahụ. Mana ọnụ, nnukwu ahụmịhe ya n'ịdu ndị agha, ọkachasị n'ọnọdụ ndị siri ike, bara nnukwu uru. N'ikpeazụ Stalin; Ọ bụ ya bụ onye e nyere n"aka ịchịkọta nmerị mmeri ahụ. Stalin n'onwe ya bụ ndị a na-akwanyere ùgwù ma jiri ya kpọrọ ihe n'Alaeze Ukwu Russia. Ee, ọ bụ onye ọchịchị aka ike, mana Russia ka nwere ọchịchị aka ike nke ndị agha. Ee, dị nnọọ obi ọjọọ, na-akpagbu mba nile, ma obi ọjọọ a ziri ezi, ebe ọ bụ na ọ gbasoro ihe mgbaru ọsọ dị elu. Stalin chọrọ obi ụtọ maka mmadụ niile, a pụghịkwa ime nke a ma ọ bụrụ na a kwafuru ọbara. N'oge ahu, ndi mmadu biri ndu ọgu arọ abua na iri na iri, na ọgu arọ atọ na iri. Ya mere gịnị ma ọ bụrụ na otu n'ime ha anwụọ afọ ole na ole tupu mgbe ahụ? Ọdịdị dị obi ọjọọ, nke pụtara na ndị mmadụ nwere ikike ime obi ọjọọ, karịsịa ma ọ bụrụ na ihe mgbaru ọsọ kasịnụ nke mmadụ bụ ịha nhata na chi. Ugbu a, ọ bụ Vladimir, ọ gaghị abụ chi maka nwoke oge ochie? Ekele dịrị nnukwu onye ndu nke jikọtara ma zọpụta mmadụ. O mere ihe Stalin na-emeghị.
  Nwa okorobịa ahụ họọrọ ihe mgbaru ọsọ ya ọzọ. Ọ bụ nnukwu ụgbọ mmiri oghere. Obi abụọ adịghị ya na ọ siri ike iwetu ya: karịa tetralet na nwa nwoke ahụ kpebiri ịmalite aghụghọ. N'ebe a, ngụkọta oge dabere na primitiveness nke ọnyà ahụ.
  - Nke a bụ robot klaasị Argo na-ekwu okwu!
  Ha si na nnukwu ụgbọ mmiri za ya, sị:
  - Anyị na-ege ntị!
  - Enyerela m "nkwakọba" ohere nke nnwale, mana enweghị m ike zuru oke iji malite ya. Ị nwere ike inyere m aka?
  Ọchịagha nke nnukwu ụgbọ mmiri kwuru n'enweghị ndidi n'olu ya:
  - Oleekwa otú?
  - Tinye ụgbọ elu hyperplasma site na reactor nye m. Mgbe ahụ, ngwá agha ga-adị njikere kpamkpam ma tinye ya n'ọrụ.
  - Anyị na-eme njikọ dị mma.
  Mgbakọ ahụ dabeere n'eziokwu ahụ bụ na n'oge a na-adọba ụgbọ mmiri, a ga-ahapụ nnukwu ụgbọ mmiri nke nnukwu ụgbọ mmiri na-enweghị mkpuchi. N'okwu a: ọ ga-ekwe omume ịkụ ya site na egbe kachasị ike. N"eziokwu, e nwere ihe ize ndụ dị ukwuu nke ọnwụ, ma n"aka mgbawa nke igwe na-ekwo ekwo na ọkụ nke ọtụtụ égbè nke nnukwu ụgbọ epeepe ahụ.
  Ụgbọ mmiri ahụ buru ibu nke ukwuu, ya na ndị agha puku abụọ na ọkara, na-agụghị igwe rọbọt. Ị nwere ike itinye ndụ gị n'ihe ize ndụ maka ihe nrite dị otú ahụ. Ọbụlagodi na ị ga-anwụ na okirikiri iri na anọ, ị ga-abụ dike. Ma ọ bụghị naanị na ị ga-enweta otuto, mgbe ahụ, a ga-akpọlite dike ahụ n'ọnwụ. E nwere iwu si n"aka ndị eze ukwu na a ga-eme ka mmadụ niile si n"ọnwụ bilie n"ọdịnihu. Mana usoro a ga-ewere ọnọdụ dabere na uru nke onye ọ bụla n'ime ha na-anọchi anya ya. Ka ha na-arụkwu ọrụ, ka a ga-akpọlite ha ngwa ngwa. O nweghị ihe jikọrọ ya na Iso Ụzọ Kraịst udo. Ha kụrụ gị aka na ntì aka nri - tụgharịa aka ekpe gị, hụ onye iro gị n'anya: kedu ka ị ga-esi nweta ihe nzuzu karịa!
  Otú ọ dị, ma ndị Ọtọdọks na ndị Katọlik, na ọtụtụ ndị Protestant na nke a bụ ụkpụrụ nduzi: aka nri amaghị ihe aka ekpe na-eme! Ego ole ka ndị ohu nke okpukpe kacha nwee obi mmadụ na obi ọma kwafuru. Kedu ka onye nyocha si mejuputa ụkpụrụ ahụ: hụ onye iro gị n'anya?! Ee, ndị ụkọchukwu nọ n"Etiti Ages zigara otu nwanyị n"elu osisi nanị n"ihi na ọ mara mma karịa nkezi ụkpụrụ. Ahụ ike, nwanyị ka e weere na ọ bụ nke ekwensu !!! Ọhụrụ Ọtọdọks abụghị ihu abụọ; Akwụkwọ Nsọ adịgide maka akụkọ ihe mere eme, dị ka ọtụtụ n'ime ọdịnala. Eze mbụ nke World Russia: dere Akwụkwọ Nsọ nke ya ma mepụta okpukpe nke ya. Isi nkuzi dị na ya bụ: jiri ike gị niile, ike gị niile, uche gị niile jeere Russia ozi. Ma ọ bụrụ na nke a kwekọrọ na ọdịmma nke ala nna gị, ị nwere ike ịchụ àjà ọ bụla, ime ihe ike ọ bụla, aghụghọ ọ bụla. Ọgwụgwụ ziri ezi pụtara!
  Lee ka nke ahụ si dị mma! A machibidoro Bible iwu n'ezie. Ya onwe ya aghọtaghị ihe mere ndị Rọshịa ji kwere akwụkwọ ndị February dere! Nwoke Russia: ghọrọ ohu nke nkuzi Fidov! Nke a bụ nnọọ ihe ihere! Ndị ahụ na-efe Akwụkwọ Nsọ n"ikpeazụ dara ma mebie; ọ dịghị ihe dị mma ma ọ bụ maara ihe n"Iso Ụzọ Kraịst. Okpukpe ziri ezi aghaghị ibuli òtù nzuzo nke ike elu! Ọ bụghị n'efu ka Islam nwetara ihe ịga nke ọma dị otú ahụ. Ọ bụ ezie na Koran bụkwa akwụkwọ n'ụzọ bụ isi pacifist, dị ka e dere ya n'okpuru mmetụta siri ike nke Ndị Kraịst. Ọ dịghị ezi okpukpe: nke nwere ike ime ka mba dị n'otu, ekwesịghị ịbụ nke enweghị eze.
  Vladimir kwụsịrị obi ụtọ ya site na mbọ ọ na-emebu nke uche, na-akwadebe ịgba égbè na reactor. Okwu si n"aka eze ukwu mbụ batara n"isi m:
  - Ọmiko dị ka nchara, ọmịiko dị ka shashel - sachapụ obi gị nke a ma were ihe agha kpuchie ya: enweghị obi ebere, ọnụma, iwe!
  Okwu ọla edo! Ma ihe dị ntakịrị, dị ka obere mwụda dara n'obi! Ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nke a na-apụghị ịkọwapụta, ma n'otu oge ahụ adịghị mma. Gbuo puku abụọ na ọkara n'otu oge, ụmụ okorobịa, ụmụ agbọghọ, otu ndị Russia, ma ọ bụ karịa kpọmkwem, dị ka onwe gị! (N'ezie, ọ maghị ọnụ ọgụgụ ndị ọrụ ụgbọ mmiri, mana mmetụta paranormal na-agwa ya). O siri ike. N'ozuzu, echiche nke Russian bụ ọnọdụ. Ndị agbụrụ Rọshịa: emeghị ka ọnụ ọgụgụ ka ukwuu n'Alaeze Ukwu Russia, agbanyeghị, ọtụtụ ndị ọzọ na agbụrụ, gụnyere ndị ojii, na-akpọ onwe ha ndị Russia. Otú ọ dị, n'ihi ọrịa dị iche iche na-efe efe na agha, e nwere ndị ojii na odo odo ole na ole fọdụrụ n'ụwa, na agbụrụ ndị Slav ghọrọ ndị na-achị. Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ mmadụ niile mara mma, ndị okenye toro ogologo, mana dịkwa oke ogologo. Anụ ahụ a ma ama, ma dịka iwu adịghị oke, akpụkpọ ahụ bụ ọla kọpa ma ọ bụ ọla kọpa, na ụmụ nwanyị ọ bụ ọchịchịrị-ọlaedo. N'ebe ụmụ mmadụ na-amaghị nke ọma: ndị mmadụ nwere ike iyi ihe yiri ya, mana ha abụghị. Onye ọ bụla dị mma na onye n'otu n'otu n'ụzọ nke ya. Ihe a na-ahụkarị bụ naanị mmụọ ụlọ mkpọrọ na-akpagbu onye ọ bụla site n'ọmụmụ ruo ọnwụ! Otú ọ dị, mmadụ nwere ike ịdị ndụ ugbu a ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ruo mgbe ebighị ebi; Ọ na-ekwekọghị n'okike. Ọ na-emebi ụmụ nwanyị karịsịa nke ukwuu; ha na-asọ oyi nke na ọ na-adị ha ka agbọ agbọ.
  - Akwụsịla ịka nká n'ezie mebie njirimara ndị dị otú ahụ? (Echere m na okwu Shakespeare.)
  Ndị ndú okpukpe maara banyere ọchịchọ ebighị ebi nke ndị mmadụ: ichekwa ntorobịa ruo mgbe ebighị ebi. Ha jikwa egwu ọnwụ mee ihe. Akụkọ ifo ndị a niile gbasara eluigwe na ala mmụọ (Sayensị ọgbara ọhụrụ egosila na ndị a bụ akụkọ ifo n'ezie - akụkọ ifo dị ọcha!), N'ikpeazụ bụ iji wepụtakwu ego n'aka ndị mmadụ. A sị ka e kwuwe, ka mmadụ na-adịkwu ndụ, otú ahụ ka ọ na-enwekwu mmehie, ma ndị ndú chọọchị n"oge ochie chọsiri ike ịgbatị ndụ ha n"ụwa ruo ókè o kwere mee. Ha gara ihe ọjọọ na aghụghọ ọ bụla maka nke a. Ya bụ, okwu ndị nna ụka ekwekọrịtaghị na omume na omume ndụ pụtara ìhè!
  Echiche ndị a niile na-egbuke egbuke dị ka kaleidoscope na-atụ egwu na ụbụrụ hyperplasmic nke Vladimir. Nwa okorobịa ahụ na-ala azụ n'ụzọ doro anya ma ọ ga-agbanye ma ọ bụ na ọ gaghị agbanye! Iwu ndozi ahụ jụrụ oyi n'ụbụrụ m. Na ihe ize ndụ enwere ike ịchọpụta, ọkachasị site na nyocha, na robot nwere onye saboteur n'ime tolitere.
  Echiche gbawara dị ka àmụmà! Akụkọ ifo banyere eluigwe, ebe ezi ndị kwere ekwe ma ọ bụ Ndị Kraịst na-aga, anaghịzi emetụta. Ma enwere olileanya na ala nna gị ga-eme ka ị dịghachi ndụ. Ọbụghịdị ngwa ọgụ nke ọgbara ọhụrụ nwere ike ibibi mmadụ. Ya mere, nkwenye na anwụghị anwụ nke mkpụrụ obi abụghị ihe efu. Ahụ na-anwụ anwụ, ma mkpụrụ obi ahụ erubeghị! Nke bụ eziokwu bụ na a na-ebufe àgwà ahụ n'ime oghere ebe enweghị akụkụ, elu, ogologo, obosara. Nke ahụ bụ, àgwà: dị ka a ga-asị na sextillions nke oge na-adị ntakịrị karịa Creon ma ọ bụ ọbụna Fretosol, nke microparticles ya n'oge usoro njikọ na-eme ka bọmbụ dị ọtụtụ quadrillions nke ugboro dị ike karịa hydrogen. Ọzọkwa, ugbu a, a na-emepụta ngwá agha ndị na-ejiri quintillion siri ike ma ha dị arọ karịa nke thermonuclear. Ma ọbụna ngwa agha dị otú ahụ enweghị ike ibibi onye apịaji n'ime nha efu. N'ezie, ọ na-esiri ike iwepụ faịlụ nkeonwe, mana nkà na ụzụ na-etolite na oge adịghị anya mgbe a ga-etinye nke a na iyi iyi. Na ị nwere ike ịkpọlite kpamkpam onye ọ bụla. Site n'ụzọ, ka onye a ma ama karị, ọ na-adịrị ya mfe iwepụ ya na nchefu. Ike nke biohyperplasma na-enyere aka ebe a!
  Ma ọbụna ndị iro nwụrụ anwụ: mgbe anyị meriri Sviatorossiya, anyị nwere ike wepụ ha ma mee ka ha ghọọ ndị ohu. Echiche nzọpụta ahụ na-akwụsị ịla azụ niile.
  - Anaghị m asị gị nke ọma, mana na-ekwu daalụ!
  Vladimir weputara oghere gbadoro anya wee laghachi azụ ozugbo. Nnukwu reactor dabara ozugbo n'oké ifufe nke hyperplasma!
  Ike ndọda kụrụ nwa okorobịa ahụ, nke mere na ọkpụkpụ ya na-ehulata ma ụbụrụ ya gbazee. Petals ndị ahụ na-ere ọkụ gbara rọbọt ahụ ma daa n'ala dị ka ụlọ kaadị.
  Vladimir ahụ gbara ọkụ si na mkpọmkpọ ebe ahụ fepụ; ọ chọtara onwe ya ozugbo oghe na enweghị ike. Otú ọ dị, ọ dabara nke ọma maka nwa okorobịa ahụ, ndị agha nke Great Russia abanyelarị, na-aga n'ihu ngwa ngwa, na-atụba ndị iro ahụ ihe dị iche iche na-ebibi ihe.
  Nwa okorobịa ahụ, n'ụkpụrụ, ekele maka nhazi pụrụ iche nke ahụ ya, nwere ike ịnọ na-ekpo ọkụ ruo oge ụfọdụ wee fepụ. Otú ọ dị, ebe a anyị na-ekwu banyere isi nlanarị. Ihe kacha mma bụ ịrapagidesi ike na irighiri ihe ahụ ma gbalịa ka ya na ya jikọta, nke na-eme ka ọ bụrụ ihe na-agaghị ekwe omume na a ga-ahụ ya.
  Vladimir mere nke a:
  -Iche echiche na-eme anyị ndị ụjọ - enweghị uche na-eme anyị ozu!
  N'ozuzu, ntuziaka na-ekwu, ọ bụrụ na ị nwere ike ịlanarị, dị ndụ. Ndụ n'ime agha dị ka mma agha dị n'aka - ị nweghị ike ịhapụ ya, mana ị nweghị ike zoo ya n'azụ gị! E nwekwara ọtụtụ irighiri ihe dị iche iche. A na-ahụrịrị ụgbọ mmiri nke anyị. Nwa okorobịa ahụ họọrọ iberibe nke na-adịghị mma ma na-ekpo ọkụ karịsịa - onye chọrọ ka ọkụ. O dina n'elu ya, na-ejikọta ya na elu. Ugbu a naanị ihe fọdụrụ bụ ikpe ekpere ka ọtụtụ ngwaọrụ nyocha ghara ịchọpụta ya na mberede.
  Echiche ọjọọ batara n'isi m: ị gburu puku ụmụ okorobịa abụọ na ọkara na ọtụtụ iri puku kwuru iri puku robots. Ọ bụ ezie na ndị nke ikpeazụ nwere ọgụgụ isi arụ ọrụ, ọgụgụ isi ha dabara adaba. Emela ha ebere! Kedu ihe anyị nwere ike ikwu banyere ndị agha Svyatorossia? Onye ọ bụla n'ime ha kwenyesiri ike na mmeri. Ha yiri n'ọtụtụ ụzọ - mbara igwe mirror. N'eziokwu, ka agha ahụ na-aga n'ihu, otú ahụ ka ọdịiche dị na obere nkọwa dị. Na agha bụ usoro yiri combustion, naanị ọbara bụ ezigbo mmanụ ọkụ, na ọkụ extinguisher bụ mmeri!
  Ọ ga-ekwe omume imeri? Echiche ahụ n'onwe ya na-agba ọchịchị mgba okpuru; onye agha ekwesịghị inwe obi abụọ. Dị ka eze ukwu mbụ kwuru: obodo m nwere ike na-ezighị ezi, ma nke a bụ obodo m!
  N'ezie, ọ ghaghị ikwere na mmeri, karịsịa ịhụ otú e si emeri ya: agha mbụ ya na ndụ ya. Ma ọ na-aga n'ihu na mmeri. Ọ bụ eziokwu na ọtụtụ puku ijeri ndị agha na-ekere òkè na ya: nkezi mmadụ amaghị ọnụ ọgụgụ ahụ, mana nke a bụ naanị ihe omume, obere ọrịa strok nke agha ụwa niile. Ọtụtụ ọnụ ọgụgụ bụ ihe nzuzo, gụnyere kpọmkwem ọnụ ọgụgụ kpakpando na Great Russia-achị Eluigwe na Ala. N'ebe ụfọdụ, ọ maara na ọnụ ọgụgụ ha karịrị narị abụọ sextillion, ma ole ka a na-amaghị. Ụwa, n'aka nke ya, dị ihe dị ka okpukpu iri, ọ bụkwa nanị otu n'ime otu puku mmadụ kwesịrị ekwesị maka ndụ. N'ezie, n'oge na-adịbeghị anya, ọtụtụ mbara ala ndị nwere ọnọdụ ọjọọ na-edozi. Na ụkpụrụ, agha dị n'etiti eluigwe na ala abụọ: ọ bụghị maka ohere na ihe onwunwe. Teknụzụ adịlarị nke na-eme ka o kwe omume ịmepụta mbara ala ndị ọzọ site n'iwepụta ihe na kpakpando. Ikekwe oge adịghị anya mgbe ndị mmadụ, dị ka Chineke Pụrụ Ime Ihe Nile, ga-amụta ịmepụta Eluigwe na Ala na ịgbasa oghere. Ọfọn, a ka nwere ọtụtụ ohere maka onye ọ bụla, ndụ nwere ọgụgụ isi bụ nnọọ ihe na-adịghị ahụkebe, ma e nwere nanị narị ole na ole n'eluigwe na ala. (Ma eleghị anya, ihe dị ka otu puku?) mmepeanya ndị ghọworo ụgbọ elu mbara igwe! N"ihi ya, o yiri ka ọ baghị uru ibuso ụmụnna anyị agha. N'otu oge ahụ, a na-akụziri ha na ọ bụ Russia dị nsọ bụ onye ji aghụghọ wakporo ha. Gịnị ka ha na-akụzi na Svyatorossiya? Ikekwe otu ahụ! Nke a bụ ọnọdụ ebe a: akụkụ abụọ ahụ na-eti ibe ha ihe, jiri obi ha niile na-atụle onwe ha nke ọma, ma ọ ka nweghị ihe ọ rụpụtara.
  Ọtụtụ ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ anaghị eche banyere nke a! Vladimir nwere oge n'efu, na-amụ akụkọ ihe mere eme nke ụwa ma ọ bụghị naanị ihe metụtara agha ahụ. Enwere ike ime nke a site na intergalactic HyperInternet: na oghere multi-kinesis ya: ị nwere ike ịhụ nnukwu ihe mmepeanya dị adị tupu anwụ anwụ! (N"ezie, o nwebeghị ihe ịga nke ọma!) Ọ maara na ọ bụghị mgbe nile ka ndị mmadụ na-adị ndụ ma bụrụ ndị a zụlitere n"ogige ndị agha. Ọ bụ ezie na, n'aka nke ọzọ, ọ bụrụ na ị maghị ihe ọ bụla ọzọ ma mara ya site na nwata, mgbe ahụ nke a bụ obi ụtọ. Vladimir hụrụ ndị agha ahụ n'anya, ma ụzọ ndụ siri ike, ụkpụrụ zuru oke, na enweghị oge efu na-atụ ya. Na mgbakwunye, ọzụzụ na ụzọ nke ọzụzụ ọgụ: oke na-emekarị. Achọrọ m karịa! Ya mere ime ihe ike, ime ihe ike na ime ihe ike ndị ọzọ! Obi ọjọọ dị ukwuu nke na ọbụna obi atọ (na ndị mmadụ nwere atọ, ma ndị nta) na-amalite iru újú.
  - Gịnị mere ibibi mgbe ị nwere ike ịmepụta na ịmepụta! - Nwa okoro ahụ kwuru onwe ya. - Ma n'aka nke ọzọ, were ndụ na-enweghị agha ...
  Mgbe ị na-egbu ị na-eche ihe dị ka uzu! Ụdị orgasm pụrụ iche (Ọ bụrụ na m nwere ike ikwu ya). Ọ bụ ihe na-akpali akpali, ma n'otu oge ahụ dị ntakịrị nauseating, dị ka a ga-asị na ị na-eme ụfọdụ azụmahịa ruru unyi. N'ozuzu, àgwà maka igbu ọchụ abụghị nke doro anya. N'akwụkwọ ndị a ma ama nke onye ogbugbu, Samson na-ede na ọ bụghị naanị ya, kamakwa ndị ọrụ ibe ya enyeghị obi ụtọ ọ bụla iji mekpaa ndị ha ahụ ahụhụ, na iji were ndụ mmadụ, ha ga-agbaji onwe ha. Mana Marquis de Sade na-egosi "ndị mmadụ" bụ ndị nwere obi ụtọ kachasị ukwuu n'ịkpa ndị ha ahụhụ ahụhụ. Mgbe ị na-akpatara onye ọzọ ahụhụ, ọ na-enye obi ụtọ a na-apụghị ịkọwa akọwa.
  N'ozuzu, iji ihe mgbu nke onye ọzọ ghọgbuo bụ ihe na-akpali agụụ mmekọahụ nke mmekpa ahụ! Vladimir nwere mmasị na nke a, n'ihi ya, o chere: Ọ bụrụ na ụfọdụ ndị na-enwe obi ụtọ na-eme ka ndị ọzọ na-ata ahụhụ, mgbe ahụ ọ gaghị ekwe omume na-ekpori ndụ onwe gị mgbe a na-ata ahụhụ. N'ozuzu, ozugbo e kere ahụ nwatakịrị agha - mgbe ọ ka bụ nwa ọhụrụ, ma ọ bụ kama nwa ebu n'afọ, ihe mbụ a na-echeta bụ ihe mgbu na-enweghị ike ịnagide na iyi nke hypercurrent ịkpọpu akwara. Nhazi yiri ya na mmetụta mbụ: mgbe ị ghọtara onwe gị dị ka onye. Ihe yiri nke a mere na Afghanistan mgbe a mụrụ nwatakịrị: ha gbara n'elu ntị. Ma na Russia nke oge a, ọgwụgwọ mgbu emewo ka ọ dị mma. Ya mere, gịnị ma ị na-eche a uzu kama mgbu! Onye na-achọghị nke ahụ! Mmụta Spartan siri ike kwesịrị ime ka mba ahụ sie ike na alaeze ahụ ruo mgbe ebighị ebi! Mana Sparta, n'agbanyeghị ịdị njọ nke iwu, na-ewedakwa ala ka oge na-aga! Ka ọ na-erule mgbe Alexander Onye Ukwu meriri, alaeze ahụ (nke, n"agbanyeghị, na-aghọghị nnukwu alaeze ukwu) enwekwaghị ikike mbụ ya, Rom mechakwara kwụsị ya. Ọ dị ka eze ukwu ụwa mbụ nwere mmasị na Sparta, onye ọ bụla kwesịrị ịbụ dike! E mere ụkpụrụ a n'ụzọ okpukpe! Nhọrọ mkpụrụ ndụ ihe nketa siri ike; embrayo na akwa na-emeziwanye site na ngwa eletrọnịkị; n'ụkpụrụ, enweghị ike ịmụ moron! (Ọ gwụla ma eletrọnịkị nleba anya bu nje cyber). Mana n'ihi oke sistemụ anaghị arụ ọrụ, nke a agaghị ekwe omume!
  Nwa okorobịa ahụ na-ekiri ka agha ahụ na-aga n'ihu, na-ejide emitter na egbe. Tetralets nke Svyatorossia lụrụ ọgụ, ka ha na-ala azụ. Nke a bụ ohere. Ị nwere ike kụtuo onye iro na akpa emitter. Nke a siri ike ime, were ya na-agbapụ onye agha na egbe n'oge Agha Ụwa nke Abụọ. Mana n'echiche nke a ga-ekwe omume. Nke a bụ onye na-atọ ọchị n'oge ochie: Rambo jiri ụta gbatuo helikopta!
  - Nwa obere nwa - chọtara egbe igwe! Ọ dịghị onye bi n'ime obodo ọzọ! Nwata nwoke ahụ nwetara rọketi ahụ! M nyere Bush isi n'ịnyịnya ibu!
  Anyị chetara ditties oge ochie. N'ozuzu, ọ bụlarị okenye, okenye. Ọ bụ ihe nzuzu n'ozuzu: na n'oge ochie, ma ọ bụ karịa n'oge atomiki, a na-amachibido ndị nọ n'afọ iri na ụma n'ụzọ ọ bụla nwere ike ime: a naghị anabata nke a, nke ahụ ekweghị! N"ihi ya, mba ahụ dara, ụmụaka ghọrọ ụmụ ọhụrụ, ha emeghị ka ndụ ha dị ka ndị toworo eto, ma ọ bụ, n"ụzọ megidere nke ahụ, ndị na-eme ihe ike.
  N'ebe a, ọbụna ụmụaka ndị agha nwere ike ịlụ ọgụ! O nwere ike ịbụ onye isi ma ọ bụ ọchịagha! Agbanyeghị, ihe ikpeazụ ị na-eche bụ onyinye! Nke a abụghị ihe kwesịrị ịdọta onye agha. Ajụjụ bụ ka esi kụtuo tetraplane?
  Ịkwesịrị ịkụ kpọmkwem nkwonkwo ọdụ nke generator na obere obere ọkụ. Nchekwa Matrix: nwere isi adịghị ike ya, dị ka ọkara oghere. Ihe ị ga-eme ma ọ bụrụ na ọ gaghị ekwe omume ịgbakọ isi ihe a n'ọdịnihu. N'ebe a, ịchọrọ ma ọ bụ bioscanner dị elu, ma ọ bụ ị nwere ike gbakọọ ya site na iji anwansi, ị gaghị echefu: mgbe ụgbọ ala ahụ na-agba ọsọ na-agba ọsọ, na-amaghị ihe inertia bụ!
  Nwatakịrị nwoke ahụ gbalịrị imeghe anya nke asatọ ya site na iji anwansi. Nke a bụ usoro anya asatọ ama ama, ụdị anwansi. Kedu ka esi eji ya? Enwere usoro dị iche iche, ntinye uche, ntụgharị uche. Vladimir gafere onwe ya, si otú ahụ jikọọ chakras. Nke a kwesịrị inye aka. Anyị kwesịrị sachapụ nsụhọ anyị ma mee ka ọ pụta ìhè ma doo anya!
  Ala nna bụ sacrament dị nsọ,
  Ike na ike nke okpukpe Ọtọdọks!
  Ka anyị chebe ịdị n'otu Russia,
  Ndị anyị ga-adị ebube ruo mgbe ebighị ebi!
  Vladimir banyere n'ọhụụ paranormal na, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na-enweghị ebumnuche, gbapụrụ n'anya! Ahụ ahụ meghachi omume n'onwe ya, ike kụrụ - tetralet gbawara.
  - Enwere otu isi ihe na ihu ọma m! - nwa okorobịa ahụ kwuru okwu. - Olee otú m si akụ, naanị oke ehi.
  Nwata nwoke gbara egbe ọzọ wee tie! Oge a na-enweghị itinye uche, ọhụụ ahụ zuru oke.
  - Ekwenyere m na akara aka m!
  Vladimir hụrụ ọgụ ahụ: n'ọtụtụ agba na ọkwa n'otu oge. Ọ na-egbuke egbuke, mara mma, oghere ahụ na-enye mmetụta ọlaọcha, ọ dị ka nkume dị oké ọnụ ahịa gbasasịa n'ofe ahụ, na-enweghị atụ na-egbuke egbuke karịa ndị ogbo ha. Ọ na-ada ụda egwu dị egwu!
  Nwa okorobịa ahụ bụrụ:
  Ukwe nke Motherland na-abụ n'ime obi anyị,
  Ọ dịghị onye mara mma karịa ya na mbara igwe niile!
  Tụfuo onye na-atụ osisi knight nke ọma,
  Nwuo, n'ihi na Chineke nyere Russia!
  Vladimir gbagburu ọzọ. Tetralet ahụ zara ma gbawa n'ime iberibe, dị ka cherry chara acha.
  - Lee ihe mara mma! Ọ dị m ka ya bụrụ na m nwere ike igbu brigantine!
  Mgbe mbibi nke anọ tetralet; nwa okorobịa ahụ nwere nkụda mmụọ: na mgbakwunye, ọhụụ ahụ kwụsịrị na mberede. N'ịbụ ndị a na-aghọtachaghị na ọhụụ Vladimir ka mma, Tetralets gbara gburugburu ma gbaa ibe ha. Ha dị iche na ndò. Sviatorossiya nwere odo odo, Great Russia nwere odo odo. Ha yikwara n'ụdị, n'ụdị anụ a na-eri anụ, ihe mkpuchi ụgbọ ala, na-awụ akpata oyi n'ahụ na obi ọjọọ ha. Ngwá agha ị chọrọ!
  Agha ahụ na-aga ngwa ngwa, mgbaghara nke tetralets na-enweghị inertia bụ enweghị nkọwa, ugboro ole na ole ọ bịara na-agba ọsọ. Ihe a niile yiri nnukwu egwu. Vladimir chetara ihe nkiri ochie banyere Great Patriotic War na Agha Ụwa nke Atọ. N'agbanyeghị ọdịiche niile dị na ngwa agha na ọsọ ọsọ, ihe jikọrọ ya nọgidere na agha ikuku. Ya bụ, ọchịchọ ịga n'azụ, mgbalị ịlụ ọgụ na abụọ na atọ. N'ozuzu, nkà na ụzụ na-agbanwe, ma usoro agha na-anọgide na-adị ka otu. Vladimir gbara ọtụtụ ugboro ọzọ, ma ọ nweghị ihe ọ rụpụtara, ọkụ ọkụ nke mmụọ nsọ kwụsịrị.
  - Onye ọchịagha amamiihe dị iche na onye na-agụ akwụkwọ mara mma n'ihi na ihe osise ya na-eme ka ị na-akwa ákwá mgbe niile!
  Nwatakịrị ahụ nwere mwute, ma obi tọrọ ya ụtọ ozugbo, n"ihi na ndị agha ya na-aga n"ihu. Nke a pụtara na ihe niile anaghị efu.
  - Vladimir Kashalotov nkeonwe na-akpọtụrụ! - Nwa okorobịa ahụ chigharịkwuuru ndị enyi ya.
  - Anyị na-anụ gị! Ha zara ya. - Captain Petukhova na-ekwu.
  "M ka si n'azụ onye iro pụta, a na m kpọgidere n'otu iberibe. Biko hapụ m ka m sonyere gị site na ime ka tetralet ọzọ pụta ìhè.
  Nwata nwaanyị ahụ ji obi ụtọ zaa:
  - Ma ọ ga-abụ! ezipụla m arịrịọ na ebe nkesa!
  Vladimir chetara na 1941, enweghị ndị ọkwọ ụgbọ elu zuru oke na ụgbọ elu Soviet. Ihe ịrụ ụka adịghị ya na nke a bụ nnukwu mgbaghara, ma e nwere ụkọ zuru ezu nke ndị nwere ahụmahụ, ndị a zụrụ nke ọma. E kwuwerị, n'oge agha na Finland, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ agha ikuku, n'ihi adịghị ike nke ụgbọ elu Suomi. Na n'oge Agha Spain, Stalin zigara ndị ọkwọ ụgbọ mmiri ole na ole n'ime hel karịa Hitler. Ọzọkwa, ọ kụnyere ọkara n'ime ha ma gbaa ha. Ya mere, n'ihe banyere àgwà, Luftwaffe dị elu karịa ndị agha Soviet. Ndị Jamanị nwere ezigbo egwuregwu. Narị atọ n'ime ndị kasị mma n'ime ha bibiri puku iri abụọ na anọ ụgbọ elu Soviet. Mana nke a enweghị ike ịzọpụta Wehrmacht na mmeri! Enweela oke n'agha ọgbara ọhụrụ site na mmalite. Ọtụtụ ndị na-anya ụgbọ elu nwere ahụmahụ na ọgụ mbara igwe na agbụrụ dị iche iche, ma ndị mmadụ ma ndị na-abụghị ndị mmadụ. Agha ndị a mere ka nkà agha baa ụba ma welie ọkwa nke atụmatụ atụmatụ ruo n'ebe dị elu a na-enwetụbeghị ụdị ya. Ala ukwu abụọ ahụ nwere agha ma nwee usoro gọọmentị dabere na ogige. Ihe a niile bụ ihe a na-ahụkarị, myirịta nke nnukwu steeti. Ya mere, dị ka o kwesịrị ịdị, n'ime otu puku afọ ọ dịghị onye pụrụ imeri onye ọ bụla! Ụdị agha na-adịghị agwụ agwụ! Ọ bụ nwa okorobịa, n'ụzọ iwu onye toro eto, ugbu a ọ bụ naanị igwe ọnwụ! Nke a ọ dabara ya?! Ọtụtụ ụmụ okorobịa na ụmụ agbọghọ amaghị ndụ ọ bụla ọzọ, ma Vladimir na-eche mgbe ụfọdụ banyere ya.
  Ugbu a, gịnị bụ igbu ọchụ? Na HyperInternet, ị ka nwere ike ịhụ akụkụ Akwụkwọ Nsọ nke oge ochie, akwụkwọ na-enweghị onye kwenyere na ya. O nwere iwu nke isii a ma ama - egbula! Ma n"otu oge ahụ: Chineke, bú Jehova, n"onwe ya, n"emegide iwu ya, nyere iwu ka e kpochapụ ndị Amalek n"enweghị isi. Ma ọ bụghị naanị ndị dike toro eto, kamakwa ụmụ nwanyị, ụmụaka na ọbụna anụ ụlọ. Ọbụna dị ka ụkpụrụ nke ụwa oge ochie, nke a bụ nnọọ obi ọjọọ. Ka o sina dị, ndị Juu, n'iwu nke Chineke(!), mere mkpochapụ agbụrụ dị otú ahụ!
  Ọbụghị ikwu na Jehova - Chineke pụrụ ime ihe nile nyere Abraham iwu ka ọ tọgbọ nwa nke ya n"elu ebe ịchụàjà wee gbuo ya! Ọzọkwa megidere iwu - egbula! Ya bụ, e nwekwara ihe ndị na-emegiderịta onwe ha na Baịbụl. Otú ọ dị, omume nke ụmụ mmadụ na-agbanwe agbanwe, na Jizọs Kraịst ekwusaworị ụkpụrụ - ịhụ onye iro gị n'anya! Ha kụrụ gị aka na ǹtì aka nri - tụgharịa aka ekpe gị! Ndị Kraịst mbụ bụ ndị udo. Ha ji nrubeisi jee ọnwụ ha, dị ka atụrụ, were ịmụmụ ọnụ ọchị nwụọ n"egbugbere ọnụ ha. Ma mgbe ahụ, Ndị Kraịst Church ghọrọ isi executioner nke Middle Ages. Ndị Katọlik na-akparị mmadụ karịsịa. E gburu ọtụtụ nde mmadụ ma mekpọọ ha ọnụ. Otu a ka o siri bụrụ na nkuzi mmadụ na udo kacha wụfu ọbara kacha. N'ezie, oge gafere, e nwere mgbanwe. Ndị Protestant gburu ndị Katọlik, ndị Katọlik gbuo ndị Protestant. Na Russia, ndị Ọtọdọks kpagburu ndị schismatics na Old Believers, na-ere ọkụ n'ime obodo ha dum. Ndị ogbugbu ahụ gbalịrị ike ha! Ma oge na-aga, n'adịghịkwa ka iyi, na-adịwanye ngwa ngwa, ihe ọmụma ji nke nta nke nta wepụ ihe mgbagwoju anya. Ọtụtụ chọọchị Protestant pụtara, bụ́ ebe e meghachiri mmụọ nke ime udo na mgbaghara ọzọ. Nke nta nke nta, nke mbụ na Germany (n'okpuru Frederick Onye Ukwu), e mesịakwa na mba ndị ọzọ, a malitere ịkwụsị ịta ahụhụ. Na Russia, Peter nke atọ bụ onye mbụ kwụsịrị ịta ahụhụ. Eze nwere obiọma, na-aga n'ihu, ma adịghị ike. Catherine nke Abụọ webatara ịta ahụhụ na ịta ahụhụ ọzọ, ọ bụ ezie na ọ bụ ndị nkịtị. Ma a kpagbukwara ndị ama ama n"ihu ya. Karịsịa, Princess Tarakanov, nwa agbọghọ ahụ tara ahụhụ nke ukwuu na ọ nwụrụ n'elu oche. N'ụzọ nkịtị, Alexander Onye Mbụ kwụsịrị ịta ahụhụ, ma n'omume, e debereghị iwu a nke ọma. Alexander II kagburu ntaramahụhụ corporal n'ime ndị agha. Na France, ịta ahụhụ: amachibidoro iwu n'oge mgbanwe. Nke nta nke nta, n'akụkụ nile nke ụwa na-aga n'ihu, abịara m ná nkwenye na ịta ahụhụ na ịpịa ihe abụghị usoro. Ma e nwekwara mgbagha azụ. N'oge mgbanwe na agha obodo, ịta ahụhụ na ogbugbu nke ndị aka ha dị ọcha laghachiri. N'okpuru Stalin, a na-eji usoro mmetụta anụ ahụ mee ihe nke ọma na usoro ndọrọ ndọrọ ọchịchị. Ọ bụ ihe ijuanya na a taraghị onye ohi na-apụnara mmadụ ihe nke ji obi ọjọọ gbuo ọtụtụ mmadụ - ọ bụ onye omekome, mana onye ọsụ ụzọ nke kwuru njakịrị ndọrọ ndọrọ ọchịchị nwere ike tinye ya na "nkume igwe nri". Mmekpa ahụ bịara Europe na Hitler. Otú ọ dị, Hitler n'onwe ya katọrọ ịta ahụhụ ná mkparịta ụka tebụl ya, ma n'omume, ndị SS ji ya mee ihe n'ebe nile, na-eme ka ọ dịghị ihe ọ bụla ọbụna maka ụmụaka. Otú ọ dị, ọ dịghị ihe nzuzo banyere otú e si na-ata ndị ọsụ ụzọ ahụ ahụhụ, ma a machibidoro ozi banyere ma ndị agha Red Army tara ndị agha Hitler Jugent ahụhụ ruo ogologo oge. N'ezie, a na-eji ndị agha Soviet mekpaa ndị Germany a nwụchiri ahụhụ, ma ha họọrọ ịgbachi nkịtị banyere ya, ma ndị Jaman kwuru n'ụzọ zuru ezu banyere arụrụala ha. Ugbu a ọ na-eme ihe n'eziokwu, Vladimir n'onwe ya a kụziiri ụzọ dị iche iche nke anụ ahụ na psychosomatic mmetụta na-amanye onye iro inye ozi. Ọ bụ ezie na teknụzụ ọgbara ọhụrụ na-eme ka o kwe omume ịpụpụ ya na ụbụrụ hyperplasmic, obere kọmputa dị n'ime ahụ onye mkpọrọ nwere ike ihichapụ ya. Nke a ka a na-akpọ ịgbapụta ụbụrụ. Ya bụ, a na-akụzi ịta ahụhụ, ọ bụ ezie na abamuru ya nwere oke. Otú ọ dị, n'akụkụ onye iro: ọtụtụ agbụrụ ndị ọzọ na-azụ azụ na-alụ ọgụ. Ya mere ọ dị mkpa ka a taa ha ahụhụ. Mgbe ụfọdụ, ndị dị otú ahụ nwa afọ nwere ike mara karịa ndị ọzọ izugbe. Ụdị ọ bụla chọrọ usoro mmekpa ahụ nke ya: karịsịa, usoro ịhịa aka dị nro, nke na-adị irè mgbe ụfọdụ karịa ihe mgbagwoju anya na hypercurrent ma ọ bụ ikpughe na ultra-radiation.
  Vladimir, na-echeta akụkọ ihe mere eme, maara na mgbe Agha Ụwa nke Abụọ gasịrị, a kwụsịrị ntaramahụhụ ọnwụ na Europe. N"afọ 1996, Rọshịa nyekwara iwu ịkwụsị ikpe ọnwụ. Naanị na mba Islam: iwu gbasara ntaramahụhụ anụ ahụ na mmekpa ahụ dị adị ruo ogologo oge. Agbanyeghị, akụkọ ihe mere eme na-aga n'ihu. Na Russia, n'oge agha Chechen, a tara ma ndị agha ma ndị a na-enyo enyo na ha na ndị agha na-emekọ ihe. Ma n'ezie ha enweghị ike inye aka ma ndị aka ha dị ọcha merụrụ ahụ. Na mmalite nke narị afọ nke iri abụọ na otu, usoro ike dị iche iche malitere na Russia. Enweghị ike ịkpọ ya ọchịchị aka ike, mana ọ dị anya na ọchịchị onye kwuo uche ya. Ihe dị n'etiti ọgba aghara na enweghị mmasị. Ọ bụ ezie na ọnụ ahịa mmanụ ka dị elu, usoro a na-arụ ọrụ ma ọ dịkarịa ala, ma mgbe ịda mbà n'obi malitere, na mmanụ mmanụ na gas niile dị mma akpọnwụwo ... Mgbasa na ọdachi malitere, agha obodo dara. Ka ọ dị ugbu a, China ji nwayọ weghara Far East dum...
  - Nke a bụ tetralet gị! - Nwa agbọghọ ahụ kwuru. - Ị nwere ike ife efe na-alụ ọgụ na ya. E kwuwerị, anyị na-emeri.
  Vladimir ekwu, sị:
  - Ekwenyere m na ihe anyị kpatara bụ eziokwu!
  - Quasarno nzuzo!
  Nwa nwoke ahụ wee pụọ wee banye n'ime ụlọ tetraplane. N'ozuzu, e nwere ọtụtụ ụdị igwe dị otú ahụ. N'okwu a, ọ bụ "Igbe" - 12, otu n'ime ụdị kachasị ike n'ihe gbasara ngwá agha.
  - Ezigbo ụgbọ ala! - Vladimir kwuru.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ tiri mkpu:
  -A zụrụ gị iji igwefoto foto rụọ ya?
  Nwa okorobịa ahụ gbawara nkenke:
  - N'ezie!
  - Ya mere, ka anyị lụọ ọgụ!
  Ebe ọ nọ ọzọ na ọgụ tetralet. Mmetụta ahụ bụ ihe kacha atọ ụtọ, ọkachasị mgbe ị na-ejikwa telepathy.
  Nwa nwoke ahụ bụrụ:
  Ma mgbe eze ukwu anyị kpọrọ òkù maka agha dị nsọ!
  Anyị ga-aga agha, otu ezinụlọ n'ime agha!
  M na-alụso onye iro ọgụ wee were akụ gbapụ ngwa ngwa!
  Ama m na m ga-abụ dike na onye ebube!
  A na-achịkwa igbe-12 na telepathically ma nwee egbe ọzọ. Ọ na-agbapụta projectile na-emebi akụkụ. N'okwu a, mgbe a kụrụ ya, oghere oghere na-aghọ, dị ka a pụrụ isi kwuo ya, ihe a na-apụghị ime eme. Ọ bụkwa ngwa agha dị mma nke ukwuu, na-ahụ ka contours na-agbaji na ahụ na-akụda. N'ezie, projectile a, ma ọ bụ karịa kpọmkwem, ọkụ nke ume, dị mfe iji mkpali nke ụdị dị iche iche kwụsị, mana ...
  - Ị nwere ike ịghọgbu onye iro mgbe niile! - Vladimir kwuru n'onwe ya.
  A na-achịkwa mgbọ nke na-agbapụ okwu "corroder" n'usoro echiche. Nke a dị mma, karịsịa ebe ọ bụ na a na-azụ ụbụrụ dịka onye agha nwere nkà. N'ime ụgbọ ala ahụ n'onwe ya, nwa nwoke ahụ dinara ala, o nwere ohere ịhụ ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ebe niile n'ọgbọ agha. Ugbu a ị nwere ike ịhụ ka phantoms si alụ ọgụ, agha nke ndị agha oge ochie na mbara igwe dị oke mma!
  Vladimir na-ele anya na-enweghị nkwụsị: Chaị! Starships na megide ndị na-agba ịnyịnya na dinosaurs.
  Enwere dinosaurs n'ọtụtụ ụwa, ọ nwekwara ike imechi ọtụtụ ndị nnọchianya nke anụ ọhịa kacha ochie n'ụwa. Ụdị dị iche iche, ụfọdụ n'ogologo ruru mita iri atọ na ise, ka eweghachila ndụ. Ma n'ụwa ndị ọzọ, e nwere ọtụtụ anụmanụ dị ịtụnanya. Nnukwu ihe mejupụtara nke ọla mmiri mmiri, acids na mgbe alkalis. Enwere dinosaurs nke ọkara transistors, cathodes, ọkụ eletrik dị ọcha. Na ngwakọ nwere osisi, gụnyere mkpụrụ osisi, gụnyere archradioactive flora. Ma n'ozuzu, ụdị protein nke ndụ na-achị. N'ụzọ dị ịtụnanya, enwere ihe dị na evolushọn na ụwa dị iche iche nke kpalitere mmepụta protein.
  Ọ bụ ezie na anụ ọhịa ndị e ji silicon ma ọ bụ lithium mee mara mma. Ọ bụ ihe na-adọrọ mmasị ihe e ji mee phantom dinosaurs. Ụfọdụ n'ime ha yiri ụdị ndụ nke ụwa, ndị ọzọ dị iche na ha. Na ụmụ agbọghọ ndị dike, nke ọ bụla narị kilomita ise ma ọ bụ karịa ogologo, dị oke egwu! N'ihi na ọtụtụ scars na ọkụ na ha ọkara gba ọtọ ozu, ha yiri ọbụna ihe sexy, seductive na ... na-atụ egwu!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji obi ụtọ tie mkpu:
  - Ọfọn, dike ga-alụ ọgụ!
  - Ka anyị mụbaa! - Vladimir tụrụ aro na njakịrị.
  Nwata nwanyi churu:
  - Site na dike dị ebube dị ka gị, adịla m njikere!
  Starships nke Svyatorossia, ndị agha nwere obi ike na-edu, na-alụ ọgụ n'ike. Ndị agha nke phantoms na-ebelatakwa, n'agbanyeghị na ọ na-akpata nnukwu mfu. Ihe niile dị oke mma na ịtụgharị uche n'agha ahụ na-agbagha echiche gị ma gbochie gị itinye uche na onye iro. N'ozuzu, ọgụ ọ bụla na-enwe ihe ize ndụ ụfọdụ, karịsịa ma ọ bụrụ na ọ ghọrọ ihe a na-emekarị. Otú ọ dị, olee otú ị ga-esi na-agwụ ike mgbe ị na-ahụ ịma mma ndị dị otú ahụ, ndị ọbara ha wụfuru, dị ka bead ndị kasị dị mfe, na-efegharị na mbara igwe?
  Vladimir kwuru, sị:
  - Anyị na-adọta site emancipation, nke na-abụghị agha, ọzọ a sensashion!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ, na-ejigide ụda egwu, zara:
  - Ọ bụghị mmụọ ozi na-amaghị nwoke, ma ekwensu! Ana m emekpa ndị mmadụ ahụ́ - dị ka ọdụm ọhịa! Mgbe ọ bụla m pụrụ, m na-eji obi ike aga agha!
  - Semiramis! Otu n'ime ndị dike nwanyị mbụ, na-alụ ọgụ ma merie - ịma mma! Enwere m mmasị na ọchịchọ gị! - The rhythm nwata zara m.
  Vladimir tụbara ụgbọ ala ya ma tụgharịa gaa n'aka ekpe. Ọ bụ zigzag doro anya, gbajiri agbaji, megide onye iro dị ize ndụ.
  Onye iro ya abụghị mmadụ. Akara nke agbụrụ Shaklis gbara ọkụ na akwụkwọ ndetu. Ya bụ, ngwakọta nke nkịta ọhịa na nkịta ọhịa. Ụdị dị ize ndụ, mana na-enwekwa ntụkwasị obi n'onwe ya. Vladimir weere nke a n'uche, na-asachapụ n'okpuru ume ya:
  - Bianu, ụmụntakịrị! Ịgba egwu niile agwụla!
  Nwa agbọghọ ahụ kwadoro ya:
  - Ziga ha n'ili na egwu!
  -Nwuo ụmụnna! - Vladimir bụrụ abụ wee tụba onwe ya n'ime ebule ahụ. Ọ maara na ndị Shaklise bụ ndị ụjọ, na ọ gaghị adịrị ha ịnwụ ma ọ bụ buru ebule.
  Ya mere, ọ tụgharịrị na tetraplane ahụ kwụsịrị, Vladimir, bụ onye tụrụ anya na nke a tupu oge eruo, mere onye ofufe ma kụọ ụgwọ n'ime onye agha ahụ. Nwatakịrị ahụ hụrụ ka ọkụ nke ike na-esepụta ahịrị a na-ahụchaghị anya na oghere ahụ:
  - Were ya!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ welitere:
  - Hapụ anyị ndụmọdụ!
  Vladimir chịrị:
  - A ga-enwekwa kọfị maka gị! A ga-enwe koko na tii! Ka anyi gbaga n'ili! Quasarik anwụọla!
  Nwata nwanyi zara:
  - Họrọ ihe mgbaru ọsọ gị ọzọ.
  N'akụkụ ya, ka a gbagburu otu ibe ya. Nwoke dị mfe ị nwere ike ime ebere. Ewoo, n'agha, ọnwụ bụ enyi ama ama.
  Vladimir gbagburu ugboro abụọ, n'egedege ihu, naanị iji belata esemokwu ahụ. Ọ maara na ọ gaghị ekwe omume ịkụ onye iro n'ụzọ dị otú a, ma onye iro ahụ na-agbapụ mgbe niile, na-atụ anya ịkụ ebe nwụrụ anwụ. Ụzọ aghụghọ ndị dị otú ahụ na-ewetakarịkwa ihe ịga nke ọma.
  Pastukhov na Ivanhoe, tinyere ndị agha ha, gwuru oghere n'ọkwa ndị iro. Viscountess Maria so ụmụ agbọghọ si n'akụkụ aka nri bata, na-aga n'ihu na-agba ọsọ ngwa ngwa. Ndị dike ahụ nwetara ike site n'ịgba mgbakwasa. Ha mebiri ọkwá ma hụ na ụjọ na-atụ n'ọkwa ndị Svyatorossia. Otú ọ dị, ihe a nile karịrị echiche nke ọnọdụ.
  Ivanhoe ji isi ike na ụgbọ agha agha. Ọ na-ama jijiji, na-ezigara onye agha ahụ merụrụ ahụ ebubo. Ekele Pastukhov, nwa okorobịa ahụ, bụ́ onye maara ụgbọ mmiri ahụ, bịara napụta ya, na-egbutu ngalaba inyeaka, na-ekewa nnukwu ụgbọ ala ahụ.
  - Ọfọn, kedu ka ị si jide! - Ọ jụrụ ibe ya.
  - N'ezie! Ọ dịghị ihe ọzọ fọdụrụ anyị! - Ivanhoe zara.
  Pastukhov lere anya n'ime oke ọgụ ahụ:
  - Ọ ga-adị mma ibibi ọchịagha ahụ!
  - Onye isi ọchịagha Rokossovsky?
  - Ọ bụ ya!
  Ivanhoe, na-efesa na ọsụsọ ọbara (e jidere ya, akụkụ nke ntutu isi dị n'isi ya gbara ọkụ.) sụọ:
  - Amaghị! Nke a ọ̀ bụ eziokwu? Ebee ka ịchọ ya?
  - O yikarịrị, na flagship ultra-dreadnought kachasị. Ọtụtụ mgbe, ọchịagha nọ n'ụgbọ mmiri a kacha echebe.
  - Ọ dịghị mkpa! N'ihi na arịa ndị dị otú ahụ bụ ndị kasị ngwa ngwa. Ọ nwere ike ịka mma ile anya nke kachasị ọsọ.
  - Rokossovsky marshal si n'oge gara aga, na ha na-abụkarị ndị na-agbanwe agbanwe.
  - Alexander the Great bụkwa site n'oge gara aga, ma ọ bụ na kasị ike starship ma ọ bụ nnọọ na-abụghị?
  Pastukhov kwara isi ya:
  - Ọ bụ oge dị iche mgbe ahụ!
  - Ndị mmadụ bụkwa otu!
  - Ụfọdụ abụghị ọbụna ndị mmadụ!
  - N'ọnọdụ ọ bụla, anyị kwesịrị ibibi nnukwu ụgbọ mmiri.
  Viscountess Maria kwadoro:
  - Flagship na squadron - ọ kwesịrị ka ọ bụrụ fotonized (tinye ya)!
  Igwe egwu ultra-dreadnought buru ibu karịa mbara ụwa. Ihe dị ka puku kilomita iri na ise na dayameta, nwere ndị ọrụ nke ijeri ndị agha ise na ọkara, na otu narị ijeri na iri isii na asaa. N'ezie nke a bụ ike. Ọbụna ndị dike phantom yiri nnọọ obere megide ndabere ya.
  Pastukhov kwuru, sị:
  - Mba, ị gaghị eji mma agha were nwoke a were. Ị ga-achọkwa ram dinosaurs.
  Ivanhoe, na-atụfu ụmụ irighiri ọbara, jụrụ:
  - Kedu ka anyị si dabara ha?
  - Anyị kwesịrị ịkpọtụrụ Alyosha Popovich!
  Pastukhov nwere Velcro pụrụ iche na ọ tụgharịrị gaa na-eme ọchịagha.
  - Alyosha! Gee ntị, anyị nwere nsogbu! Ị na-ahụ isi anụ ọhịa nke flagship.
  - The tii bụ kpuru!
  - Ya mere, anyị enweghị ike ibibi ya! Ọ bụ oge izipu dinosaurs maka nnapụta!
  Alyosha zara ozugbo:
  - Nke a ga-ekwe omume, ma nke mbụ, anyị ga-ekpochapụ ụzọ na isi flagship. Nke a ga-abụ ọrụ mbụ anyị.
  - N'okwu a, anyị ga-agbalị inyere aka.
  Ka ọ dị ugbu a, isi flagship nke Svyatorossia gbabara n'ọgbara agha ahụ, egbe ya kachasị ike na-etipịa phantoms.
  . ISI NKE 9.
  Gịnị mere ọchịchị Catherine nke Abụọ ji bụrụ arụmụka? Obodo Potem ghọrọ ihe a na-ahụkarị, nrụrụ aka na iri ngo tokwara eto. A napụkwara ndị serfs ikike ha kpamkpam. A na-ere ha dị ka anụ ụlọ ikpeazụ, na a naghị asọpụrụ iwu ndị na-emesapụ aka n'ebe ndị nwe serf nọ. Tụkwasị na nke ahụ, iwu Catherine banyere nnwere onwe dị mma nyere ndị nwe ala ohere izere ọrụ ọha na eze, bụ nke n'ọdịnihu mere ka ndị ọkachamara na-emebi emebi. Ọ bụghị n'efu na mgbe Pugachev nupụrụ isi, ọ bụghị nanị na Cossacks kwadoro ya, kamakwa site na akụkụ dị ịrịba ama nke ndị mmadụ na ọbụna ụfọdụ ndị ọrụ. Ọ bụrụ na Emelyan Ivanovich bụ onye ọchịagha nwere nkà karị, ọ bụrụ na ọ were Orenburg ozugbo, mana ọ tụfuru ọnwa isii na nnọchibido na-abaghị uru, ọ ga-enwe ohere dị mma ijide ocheeze ahụ. Ndị mmadụ hụrụ Pugachev n'anya, onye kpọrọ onwe ya Peter nke atọ. Ndị agha nke Don Cossack mbụ bụ mba ụwa. Pugachev n'onwe ya gbasoro amụma aghụghọ, na-ekwe nkwa ọtụtụ ihe nye onye ọ bụla, ọbụna ihe na-agaghị ekwe omume imezu! Karịsịa, o jisiri ike inye ndị Bashkirs, Kyrgyz, Tatars, Kalmyks na ndị ọzọ na-ekwu na Islam. Emelyan Pugachev, bụ ndị Ọtọdọks, sonyeere na ezumike ndị Alakụba niile, si otú ahụ gosi ikike ọchịchị. N'ezie, ọ bụrụ na ọdịmma nke obodo na ndị mmadụ chọrọ ịkpọrọ Allah isiala, mgbe ahụ anyị ga-ehulata ala! Isi agaghị adapụ. Banyere echiche nke Yank, ruo n'oge na-adịbeghị anya, o kwenyere na ọ dịghị Chineke. Nke a yiri ihe ezi uche dị na ya karị n'anya ya. N"eziokwu, mgbe ọ hụrụ mmụọ ọjọọ ahụ nke tụbara ya n"eluigwe na ala ọzọ, ọ chọpụtara na e nwere Onye Okike. Otú ọ dị, ọbụna mgbe nke a ọ dịghị mkpa ikwere na Bible na Koran. Karịsịa, gịnị na-amasịghị Yanka banyere Bible? Esemokwu dị iche iche, yana eziokwu ahụ bụ́ na ndị Hibru bụ ndị Chineke! Ee, olee otú ị ga-esi kwere na ọ bụ Chineke họpụtara ndị February! A sị ka e kwuwe, nke a bụ ihe nzuzu, bullshit. Ndị a dabara nke ọma maka ọrụ Onye Chineke họpụtara. A sị ka e kwuwe, ndị Febrey nwere mmasị na uru! Echiche dị ka ọrụ, ọmịiko, ebere, achọghị ọdịmma onwe onye nanị, nsọpụrụ, ịchụ onwe onye n'àjà, ndị isi na ndị ọzọ bụ ihe nkịtị maka ha! Naanị uru, ịchọ ọdịmma onwe onye na ọdịmma onwe onye bụ njirimara nke mba a. Na onye ga-ekweta na Jizọs bụ February? Ọ nwere nnọọ Russian, ezigbo mma na-emeghe agwa. Ma e nwekwara ọtụtụ ihe ndị na-emegiderịta onwe ha n"usoro ọmụmụ Jizọs, bụ́ ndị e weere na ha sitere n"aka Ebreham na Eze Devid. Were Oziọma Luk dị ka ihe atụ ma tụle usoro ọmụmụ ya na agba ochie. Ndị ọkà mmụta ekweghị na Chineke atụleworị nke a! Otú ọ dị, ikwere na Chineke apụtaghị ikwere na Bible. Ọfọn, na ịtụle Nicholas II dị ka onye nsọ ... N'ozuzu, nkuzi nke Agba Ọhụrụ bụ udo, nke a doro anya. Na iwu agha dị iche iche nke Iso Ụzọ Kraịst megidere ozizi Kraịst. Otú ọ dị, ekweghị na Chineke nwere arụmụka ígwè - e nwere ọtụtụ okpukpe n'ụwa! Echiche banyere Chineke dị iche. Ma, ọ bụrụ na Onye Pụrụ Ime Ihe Nile dị n"ezie, ọ̀ ga-anabata nghọtahie ndị dị otú ahụ? Ka anyị were eze dịka ọmụmaatụ: Ọ bụrụ na e nwere echiche ụgha banyere eze, onye ọchịchị ahụ agaghị etinye aka ma nye iwu ka ndị ọ na-achị na-efe ya ofufe n'ime mmụọ na eziokwu. Tụkwasị na nke ahụ, Bible na-akụzi na Onye Pụrụ Ime Ihe Niile adịghị eche ma ọlị otú ihe e kere eke si anọchi anya Ya.
  Jizọs kwuru, sị:
  Gaanụ kwusaa ozi ọma, na-eme mba niile ka ha bụrụ ndị na-eso ụzọ! Na-eme ha baptizim n'aha nke Nna, Ọkpara na Mmụọ Nsọ! Na ebe a na-emegiderịta onwe ha.
  Ọ gara n'ihu na-aga ije, anyanwụ na-enwu, obere anụmanụ na-atọ ọchị na-agbakwa n'okporo ụzọ. Ha were ụta gbagbuo ya. N'ezie, ụta ndị ahụ adabaghị nke ọma. Àkụ́ nke e sere na agba nke nku ugoloọma, gafere.
  Ali kwuru okwu:
  - Ezira! Mara mma nke ukwuu, ọ bụrụ na ọ gafere n'okporo ụzọ, ọ pụtara mgbanwe.
  - Kpọmkwem!
  -Akara ndị mmadụ!
  Yanka nwere obi ụtọ:
  - Ọ bụrụ na nke a metụtara anyị, mgbe ahụ enwere m olileanya maka mma. Kedu ihe nwere ike njọ karịa ọnọdụ ohu! Nye m mgbanwe!
  Ali kwuru n'uche:
  -Bụrụ onye nwụrụ anwụ! Gbanwee kwa! Ikekwe nke a bụ ohere doro anya nye anyị. Otu agadi nwoke gwara m na mgbe ha nwụsịrị, ụmụaka aka ha dị ọcha na-aga eluigwe. Enweghị iti ihe, ọtụtụ nri na ntụrụndụ.
  Yanka sụrụ ude nke ukwuu:
  - Nke a anaghị emetụta m. N'ụzọ dị mwute, ọ bụrụ na m anwụ, a ga-eziga m na hell. Nke ahụ bụ ihe mmụọ ọjọọ ahụ gwara m.
  Ali juru ya anya, jụrụ:
  - Ị hụrụ ya na nrọ?
  - Ọ bụghị n'eziokwu, ma ọ bụghị naanị ya, ma ya na enyi ya.
  - Ọ bụrụ otú ahụ, mgbe ahụ ọ ga-ekwe omume! Ndị ụkọchukwu dịkwa iche n"alaeze ọ bụla. Ọ bụ ezie na e nwere Order nke "Chineke Iwe", o yiri ka ọ na-eguzo n'elu ndị ụkọchukwu ndị ọzọ ma na-achịkwa nnukwu nna ukwu, ma ọ bụghị ndị eze na ndị eze niile ghọtara ya.
  Vladimir kwetara:
  - Na m ga-aghọta ndị dị otú ahụ despotism!
  - Ndị mmụọ ọjọọ na ndị mmụọ ozi na-alụ ọgụ mgbe niile maka mkpụrụ obi ma n'otu oge ahụ ihe ọjọọ na-enwekarị mmeri. "Ali wee were nkume dị larịị na-ete ikiri ụkwụ ya, wee jiri mkpịsị ụkwụ ya dọpụta ya. Nwatakịrị ahụ ji aghụghọ tụpụ ahịhịa ma jide ya n'ọnụ. Ọ na-ata chịngọm, ka ọ ka na-amụmụ ọnụ ọchị.
  Yanka gbalịrị ikwugharị usoro ya. Ọ na-akpachapụ anya nke ukwuu, mana mkpịsị ụkwụ nwa nwoke ahụ kpụ ọkụ n'ọnụ na ike gwụrụ ya na ụkwụ efu na-esi ike irube isi. Agbanyeghị, ọ gaghị ekwe omume imebi ya na nnwale mbụ. Ugbu a naanị ihe fọdụrụ bụ ịtụba ụyọkọ ahụ na-aga. Nwa nwoke acrobat nwere nka nka, isi na imi. Mana nke a na-etinye na bọọlụ rọba, mana ebe a enwere ngwugwu nke na-enweghị otu etiti ike ndọda na-adịghị adị mfe na-efefe na ikuku. Nwata ahu tupuru ya dakwasi ya n'obi. O hulatara, malite iji ikiaka ya bulie elu. ụtarị nke onye nlekọta ahụ gbara ubu ya ọkụ n'ụzọ na-egbu mgbu ma jide ya n'obi. Nwatakịrị ahụ tụpụrụ ahịhịa wee tie mkpu:
  - Ahụhụ!
  Onye nlekọta ahụ kwuru na-eyi egwu:
  - Gịnị mere ị chọrọ iri ọzọ! Lee ka muscular, ohu kwesịrị ịdị gịrịgịrị. Kwuo daalụ maka ikwe ka m kwuo nwayọ.
  - Daalụ.
  Anya mmiri si n'anya ya na-asọpụta, ọ na-ewute ya nke ukwuu n'ihi na ihe ahụ otiti ahụ gafere n'apata crimson mbụ. Mbara ọbara ole na ole pụtara. Otu n'ime ụmụ irighiri mmiri wụsara n'elu gravel isi awọ.
  Yanka na-ama jijiji: na-agbalị ịdọpụ onwe ya pụọ na mgbu ahụ, ọ na-ele anya na gburugburu ebe obibi.
  Oké ọhịa ahụ yiri oké ọhịa nke okpomọkụ. Naanị osisi ndị ahụ nwere obere ndò nke pọpụl na oroma, ma enwere ọtụtụ okooko osisi na mkpụrụ osisi dị iche iche na alaka. Nwatakịrị ahụ rachara egbugbere ọnụ ya: mkpụrụ osisi dị iche iche, ụfọdụ dị ka nke ụwa, ndị ọzọ nwere akpụkpọ anụ, dị egwu, dị ka buds. Ma n'ozuzu, oke ohia dị ka oke ọhịa, n'ihi ụbara nke okooko osisi na-egbuke egbuke ma mara mma, yana butterflies, mmadụ nwere ike imehie ya maka paradaịs.
  - Ọ mara mma ebe a!
  Nwata nwoke na-aga n'aka nri hụrụ:
  - Ee, ọ mara mma.
  Ali gara n'ihu:
  - Ugbu a bụ oge kachasị mma n'afọ, n'oge okpomọkụ ọ na-ekpo ọkụ na ihe niile na-ada. Otú ọ dị, ọ dabere na oge. Mmiri na-ezokarị.
  Vladimir lere anya ọzọ wee kpoo imi ya: ísì ụtọ nke okooko osisi, mkpụrụ osisi, na oke ohia na-ekpochapụ ísì ọjọọ nke ọsụsọ na ike gwụrụ ụmụ nwoke, ahụ na-adịghị ahụkebe ogologo oge. Ọ chọpụtara na akpụkpọ ya malitere ịgba ọchịchịrị, ọ dị ka anyanwụ atọ ahụ nyere ọkụ ọkụ ultraviolet ọzọ, ma radieshon ahụ dị nro, ọ bụ naanị akara nke ụtarị ahụ merụrụ ahụ.
  Vladimir ekwu, sị:
  - hell nke ndụ na paradaịs!
  Sadat ahụ nwere mwute kwuru ụma sị:
  - Ahụrụ m na ị bi n'ụwa dị oke oyi ma ọ bụghị ọgaranya na ahịhịa dịka nke anyị.
  Yanka kwere nke ọma:
  -Ewoo! N'ezie, ụwa anyị, ma ọ bụ karịa n'obodo ebe m bi, adịghị ka iyi naanị akwa akwa n'oge oyi, ma n'oge okpomọkụ ọ dịghị njọ karịa ugbu a. N'ezie, mgbe ụfọdụ a na-enwe ọkụ na oke okpomọkụ.
  Sadat kwuru, sị:
  - Lee, ị na-ahụ!
  - Ma anyị nwere kọmputa na ọmarịcha egwuregwu.
  Sadat jụrụ na ihe ijuanya:
  - Kedu ihe bụ nke a! Dịkwa ka na nrọ?
  - Fọrọ nke nta! Ọbụna ka mma! A sị ka e kwuwe, ọ na-esiri ike ịchịkwa nrọ; naanị ị 'chọrọ' na ị bụ sultan, na nke ahụ abụrụlarị mma na akpịrị. Ma ọ bụ, ọtụtụ mgbe, ọ na-eteta.
  Ali kwuru:
  - M na-enwekarị nro n'ụra m. Karịsịa ma ọ bụrụ na a mara gị mma na mbụ, ọ bụ ịma mma ma ọ bụ nke ka njọ, nrọ ụbọchị.
  Vladimir tụgharịrị legide anya n'azụ Ali. N'ezie, o nwere ọnyà kpuchiri ya, ọ bụ ezie na ọ dịghị ike na nke a na-adịghị ahụ anya, ma e wezụga n'apata ọhụrụ.
  - Agwọ gị nke ọma!
  Ali kwara isi ya:
  - Nke a bụ ude pụrụ iche. A na-eji ya tee ndị ohu tupu ha ere ya ka akpụkpọ ahụ ha na-egbuke egbuke wee yie ka ọ dị nro ma dị ọhụrụ. E rerela m ọtụtụ ugboro, pịakwa m ihe ọtụtụ ugboro, ma otu oge e ji ígwè dị ọkụ gbaa ikiri ụkwụ m ọkụ.
  Vladimir kwuru, sị:
  - Oleekwa otú?
  Ali gbarụrụ agbarụ, nhụsianya gafere n'ihu ya site n'icheta ya, na ihe isi ike ọ mapụtara:
  - Cheedị otú ọ na-egbu mgbu. Ọtụtụ ihe na-egbu mgbu karịa mgbe a pịara ha ihe. Dị otú ahụ a nro.
  Yanka ji ikuku ọkachamara kwuru:
  - Enwere ọtụtụ njedebe akwara na ikiri ụkwụ, yabụ ọbụlagodi mgbe ha siri ike, ha na-ejigide uche.
  Nwata nwoke fepuru isi ya:
  - Ahụrụ m na ị mụtara nke ọma.
  Yanka kwuru nganga:
  - Ọ bụrụ na abụghị m ezigbo nwa akwụkwọ, ọ bụ naanị n'ihi na m na-akpọ craming asị. Onye ọ bụla na-agbaji bụ onye na-adịghị ike na onye sabo.
  -Ị na-ekwu ọtụtụ okwu amaghị ama. Crammed, magburu onwe nwa akwụkwọ, crammed.
  Sadat kwuru, sị:
  - Cramming, site na okwu bison, ma ọ bụ ezé! Ndị a bụ ndị na-esi n'ezé ha imi imi, mana ezigbo nwa akwụkwọ dị iche na okwu ahụ.
  Yanka kwere:
  - Ị nwetara isi ihe. Nwatakịrị ahụ legharịrị anya na mkpu, na-atụ anya ka a kụgbuo ya, ma o yiri ka onye nlekọta ahụ n"onwe ya nọ na-ege ntị n"okwu ha.
  Ali jụrụ:
  - Ọ dị ka ị gara ụlọ akwụkwọ?
  - Ị bụghị?
  - Amaghị m otú e si agụ ihe, ana m agụkwa otu narị! Ma ọ bụ kama, ruo otu puku!
  Sadat kwukwara:
  - Ma enwere m ike! Ọ gụrụ akwụkwọ ka ọ bụrụ ụkọchukwu, a na-erekwa ya ugbu a ka ọ bụrụ ohu. Ma ọ bụ kama nke ahụ, ha nyefere m n'ihi omume ọjọọ.
  Yanka jupụtara na ọchịchọ ịmata ihe:
  - Kedu mmejọ?
  Sadat kụpụrụ isi ya nke ọma:
  - Agaghị m ekwu ihe ọ bụla gbasara ya. Ma eleghị anya, mgbe e mesịrị, ọ bụrụ na anyị aghọ enyi, m ga-agwa gị banyere mmehie m. Ị bụghị onye ụkọchukwu ikwupụta m!
  Otu n'ime ụmụ nwoke ahụ kwara ọchị:
  - Ọ ledo ka ụmụ agbọghọ gba ọtọ na-asa onwe ha.
  Sadat kwara isi ya:
  - Achọrọ m nke a n'ezie! Ọzọkwa, ndị ụkọchukwu na-agba ọtọ n'oge ezumike niile, na mgbe ụfọdụ na-alụ ọgụ dị ka gladiators. Ahụla m ọgụ dị ka nke a, ọ na-atọ ụtọ nke ukwuu.
  Yanka kwuru na nrọ:
  - Ọ dị m ka ya bụrụ na m ga-ahụ ọgụ dị otú ahụ!
  - Ma eleghị anya, ị ga-ahụ ọzọ! Mgbe ụfọdụ, a na-akpọga ndị ohu a hụrụ n"anya na ihe nkiri dị otú ahụ. Gịnị kpatara na ị hụbeghị ọgụ gladiator?
  - Naanị na fim!
  - Na nrọ?
  - Ọ bụghị na sinima! Ma ha adịghị adị n'ebe ahụ! Ụdị echiche efu.
  - Ya mere, ha anaghị egbu onye ọ bụla n'ebe ahụ?
  - N'ezie! A gaghị ebipụ onye na-ese ihe na nzube.
  - Ya mere na-agwụ ike! Ọ masịrị m n'onwe m mgbe ụmụ nwanyị na-alụ ọgụ. Ọ na-adọrọ mmasị na ọmarịcha. Karịsịa ma ọ bụrụ na ebipụ ara.
  Yanka meriri:
  - Ekwula ihe ọjọọ!
  Sadat kwuru, sị:
  - Enweghị m ike ịgwa gị nke ukwuu! Amaara m ihe niile, ọkachasị gbasara ịhụnanya n'etiti nwoke na nwanyị. A kụziiri anyị nke a n"ụlọ nsọ.
  Yanka nwere ntutu isi na-acha ọcha leruru Sadat anya. Nwatakịrị nwoke ahụ toro ogologo n'ubu, ahụ ike na ogologo karịa ya. O nwere ike ịbụ na ọ dịla afọ iri na anọ, na n'afọ a, libido nwere ike ịdị oke ifufe. Ọ bụghị n'efu na ndị Rus oge ochie lụrụ di na nwunye mgbe ọ dị afọ iri na anọ, na nke a bụ ọbụna tupu osooso. N'ebe a, agbụrụ ahụ yiri nke ọwụwa anyanwụ, ebe ihe niile na-eto ngwa ngwa. Ya mere, ụmụ nwoke nwere ike ịrọ nrọ ịhụnanya nwanyị. Site n'ụzọ, ntutu isi Sadat abụghị oji ma ọ bụ aja aja, kama na-acha uhie uhie. Nke a na-egosi na ọ bụ anụ ọhịa aghụghọ. Ndị dị ka ya dị nnọọ ize ndụ, ma dịka iwu, ha na-ezere ọgụ na-emeghe.
  Vladimir ekwu, sị:
  - Nwoke ọ bụla maara ihe ọ maara! Ka anyị bụrụ abụ ka mma.
  -Ọ dị gị ara, ka ọ na-amasị gị mgbe ụtarị na-ada n'azụ gị? - Ali juru ya anya.
  Onye nlekọta ahụ kụpụrụ ma kwuo:
  - Gịnị ka ị ga-abụ abụ? Naanị gbachie nkịtị! Achọghị m ka onye nwe ya nụ. N'ebe anyị nọ, ọ bụ ihe a na-atụghị anya ya, ọ nwere ike ịchị ọchị, ma ọ bụ ọ nwere ike akpụkpọ ahụ ya ná ndụ. Ọ na-agwụkwa m ike.
  Ali tụrụ aro:
  - Lee, ị na-aga, Yanka, bụọ maka obodo Nne gị.
  - Ọ dị ihe ịhụ mba n'anya?
  - Na n'ezie nke gị! Achọrọ m ịma ma ị nwere ike ide, n'ihi na mgbe ụfọdụ abụ bụ naanị nkasi obi na ịgba ohu!
  Sadat kwadoro:
  - Ọ bụ ezi echiche!
  Nwa nwoke ahụ bụrụ abụ n'olu dị jụụ ma dị ụtọ na nke doro anya:
  Ebe a na nsọtụ eluigwe na ala ka m na-echeta;
  Ubi, ala ahịhịa juru, mbara ụwa gị!
  Ịbụ ohu bụ ihe ọjọọ dị njọ.
  M na-arịọ Jehova gọzie m!
  
  Emere m ihe osise na-enweghị isi na aja,
  Ebili mmiri na-ebupụ ya!
  Ma echere m ntutu isi na-acha ọcha snow,
  Achọrọ m ka mụ na gị hụ n'anya!
  
  Anyị bụ ndị agha, anyị ji nzọụkwụ anyị tụọ ala.
  Anyị kwesịrị ịnya ugwu ugwu!
  Ndị mmegide na-eyi akwa akwa akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ,
  Na anya Andrey na-eso anyị!
  
  Ma anyị na-efegharị n'oké nkume - oké osimiri nke ọbara,
  Ugo dị mpako na-agba gburugburu na mwute!
  Ma anyị ga-ewepụ mwute n"ala nna anyị.
  Na a ga-enwe mba, niile meriri!
  
  Anyị nwere ike ịnọkọ ọnụ - nwunye na-erube isi nye gị,
  Ma abụ m di gị - onye agha, Cossack na-akụda mmụọ!
  Anyị na-enwe mmetụta ịrị elu nke mkpụrụ obi - ikuku,
  Ka onye iro gbapụ!
  
  Anyị na-ebikọ ọnụ - oge agafeela,
  Ogologo oge ole na ole, afọ oké ifufe agafewo!
  Ma ahụ ka na-agbanwe, ike,
  Abum nwata obughi agadi nwoke rere ere!
  
  Obi dị m ụtọ ịhụ gị mma n'udo,
  Anyị bi n'ala na-emesapụ aka, nke na-enye ọṅụ!
  Oh, lee ka onyinyo gị si dị ọcha ma na-egbuke egbuke.
  M na-arọ nrọ ma na-abụ abụ gbasara gị!
  
  Nwa m nwoke kwesịrị ịkwakọba ihe maka njem ahụ.
  Ọ ga-alụkwa ọgụ!
  Ka ayi kpere Chineke ekpere tupu agha ahu;
  Naanị akwala akwa - nne nzuzu!
  
  E kwuwerị, ọ bụ ike ịlụ ọgụ maka Russia.
  Ka anyị gaa na mwakpo ahụ - ọ bụghị ichebe ndụ!
  Ka ahịhịa na-ama ifuru n'okpuru eluigwe na-acha anụnụ anụnụ.
  Na-ekpori ndụ n'okpuru anyanwụ na a wreath, nwa!
  Nwatakịrị ahụ nwere mmụọ nke ukwuu nke na ọ bụrụ abụ karịa ka a tụrụ anya ya. Onye nwe ya legharịrị anya, onye nlekọta ahụ, dị ka a ga-asị na ọ ghọtara onwe ya, wedata ụtarị ndị ohu ahụ. Ndị enyemaka ya abụọ jikwa ụtarị. Yanka tiri mkpu n'ihi ihe mgbu na-enweghị ike ịnagide, a na-egbutu akpụkpọ ahụ, nwa nwoke ahụ dara. Ma Ali na Sadat nwetara ya.
  Onye ahịa ahụ tiri mkpu na mberede:
  - ezuru! Nwa nwoke ahụ nwere olu dị mma. Oh, ọ dị ka ọ nwere ike ịba uru. Ọ dịghịkwa mkpa ịkwakọrọ ngwongwo ndị ahụ, ha na-akpụ akpụ na agbanyeghị.
  Ndị nlekọta kwụsịrị iti ụmụ okorobịa ahụ ihe. Ndị njem ahụ kwụsịrị otu nkeji ma kwe ka ndị ohu na-eto eto bịaghachi n'uche ha. Ha nyere Yank otu iko mmiri na-esi ísì ụtọ.
  Nwatakịrị ahụ chepụtara mmanya ahụ. Ọ na-atọ ụtọ ma na-atọ ụtọ na uto, o nyere m ike, ihe mgbu ahụ kụdara ntakịrị, anya mmiri takwara.
  - Ọfọn, gawa ụmụ nwoke! Akụla ha ihe n'enweghị ihe kpatara ya.
  Ndị nlekọta na-ekwe: ndị njem na-akwagharị.
  Yanka meriri, na nke mbụ mmanya na-aba n'anya batara n'ahụ nwatakịrị ahụ wee nwee obi ụtọ karị. Ị naghịzi enwe mmechuihu nke ịbụ ọkara ịgba ọtọ na kegidere na kọlụm nke ụmụ nwoke eti. Ọbụna ọkụ na-agba m n"ụkwụ efu bịara na-esikwu ike, dị ka à ga-asị na m na-eje ije n"elu ájá dị ọkụ. Na onye ahịa ahụ nwere mmasị na olu ya ma na-ekpe ikpe site na ihu ụmụ nwoke ndị ọzọ. Ọbụna ọ nwere ike ịghọ onye na-agụ egwú, na mgbe ọ si n'ụwa a lọta, gịnị kpatara na ị gaghị eso na Junior Eurovision. Otú ọ dị, nke a chọrọ ịdọrọ na ego ụfọdụ nke chioma. Dị ka Alla Pugacheva - olu ya dị mma n'ezie, ma ọ bụghị ihe pụrụ iche, e nwere ọtụtụ ndị inyom na-adịghị obere olu karịa ya, ma naanị ya ghọrọ nnukwu prima donna. Yanka rọrọ nrọ ime ihe nkiri na fim; n'ọdịdị ya, ọ nwere ike kpọọ dike nwoke. Nwa nwoke mara mma, na-acha anụnụ anụnụ, anya na-acha anụnụ anụnụ nke nwere olu doro anya, kristal na onye na-akpụ akpụ, ọkpụkpụ anụ ahụ - ya na onye nduzi dị mma, ọ ga-abụrịrị kpakpando. Ụfọdụ ụmụaka adịghị mma ma ọlị, ma ha aghọwo kpakpando. Dịka ọmụmaatụ, Kolya Gerasimov na "Guest from the Future" abụghị nwata nwoke Apollo, ma ọ bụ ihe nkiri atọ nke "Tom Sawyer", kama ọ bụ site n'ụdị nwatakịrị nwere obi mgbawa! Na ọ nwere ike ịghọ nnukwu kpakpando, nwee ọtụtụ nde dollar dị ka Grandpa Schwartz ma ọ bụ Stallone. Na ebe ahụ ọ dịghị anya site na oche onyeisi oche. Mgbe niile, ama terminator Arnie: ka ya, n'usoro iwu: ogologo oge gara aga ghọrọ President nke United States. Dịka ọmụmaatụ, gịnị ma ị mee akụkọ akụkọ ihe mere eme? Nwa nwoke ahụ na-ahụ onwe ya na Middle Ages, buru ụzọ bụrụ ohu, wee nweta okpueze. N'ozuzu, e nwere akwụkwọ ebe ụmụ nwoke chọtara onwe ha na Middle Ages, ma n'ihi ihe ụfọdụ ọ dịghị onye n'ime ha tolitere ịghọ eze na onye mmeri ukwu. N'ụzọ ụfọdụ, ndị na-ede akwụkwọ na-eme ihere ime nwata nwoke ahụ ka ọ bụrụ dike. Ọ kasị mma, ọ na-emeri alaeze ahụ nanị mgbe o tolitere. N'eziokwu, ọ bụ ihe ihere. Ọfọn, gịnị mere nwata nwoke ji dị njọ karịa okenye, karịsịa n'oge anyị, mgbe nwatakịrị ọ bụla nwere ike, site n'enyemaka nke Intanet, na-ama ihe karịa prọfesọ. Ezi mgbanwe na agụmakwụkwọ bụ kọmputa, ọ na-enye gị ohere ịlele nnukwu ozi ozugbo. Dịka ọmụmaatụ, ọ gụrụ na Samizdat otu onye edemede nke ụmụ ya dị jụụ karịa ndị okenye! Chaị! Ọgụgụ n'ezie! Otú ọ dị, gịnị mere na ọ naghị ede ihe nkiri ahụ n'onwe ya? Ọ gbalịrị ise egwuregwu ụmụaka ma ziga ya n'otu ụlọ ọrụ. Egwuregwu ahụ gbapụrụ ma akwụghị ụgwọ eze. Ọ dị mma, ọ ga-eme ihe ọzọ. N'ozuzu, ndị ọchụnta ego na ndị oligarchs bụ ezigbo nje. Akụ na ụba ahịa ọ̀ dị irè n'ezie? Were akụkọ ihe mere eme nke Agha Ụwa nke Abụọ. Ọbụna n'oge Agha Ụwa Mbụ, Germany họọrọ nke abụọ n'ụwa n'ihe gbasara mmepụta mmepụta ihe, na n'akụkụ ụfọdụ nke mbụ. Ma mgbe e meriri ya na Agha Ụwa Mbụ, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ mmebi ọ bụla; ndị agha jikọrọ aka abanyeghị n'ókèala ya. (Ọ gwụla ma, n'ezie, ọ bụrụ na ị gụọghị mbọ France iji nọrọ na Ruhr, yana mgbakwunye Alsace na Lorraine). Mgbe ahụ, Hitler weghachiri mmepụta ihe n'ụlọ ọrụ mmepụta ihe, nke ịda mbà n'obi tisasịrị, ọbụnakwa karịa ọkwa ndị gara aga. Mgbe ahụ, Germany, n'ịbụ nke ndụ ya dị ntakịrị, weghaara ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ Europe nile. Mba ndị bara ọgaranya dị ka France, Belgium, Denmark, Holland, Norway, Luxembourg, Czechoslovakia na ndị ọzọ bụ ndị ohu. A ghaghị ikwu na Poland, Yugoslavia, na Gris abụghị ogbenye. Ịtali, Romania, Hungary, Finland, Slovenia, Croatia, na ndị agha mba ọzọ dị iche iche busoro USSR agha. Spain zigara ngalaba Blue na ọnụ ọgụgụ buru ibu nke ndị ọrụ afọ ofufo. N'ime ndị mercenarị e nwekwara ndị Swedes, Portuguese, Switzerland, na-agụta Europe nile ma e wezụga Britain. Europe dum nke ndị mmadụ bi na ndị mepere emepe nke ukwuu!
  Gịnịkwa si na ya pụta! USSR meriri, na n'ime ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ agha dum: anyị mepụtara ngwá agha ndị agha karịa Hitler na satịlaịtị ya. Naanị USSR tụgharịrị dị ike karịa Europe niile. N'ezie, ndị nta akụkọ Western, karịsịa n'oge Agha Nzuzo, gbalịrị ịta ihe niile ụta na nnyefe mgbazinye-Lend. Mana n'eziokwu, nnyefe n'okpuru mgbazinye mgbazinye ruru naanị pasenti anọ nke nnukwu ngwaahịa mba USSR. N'ezie, n'oge ikpeazụ, karịsịa n'oge perestroika, a na-arụrịta ụka data ndị a. Karịsịa, nwa nwoke ahụ lere anya site na nnukwu akwụkwọ nkà ihe ọmụma nke tankị na Intanet. Ọ tụgharịrị na American Chevron abụghị obodo ma ọlị, ihe agha ya dị milimita iri karịa nke T-34 ma jiri ígwè siri ike mee ya. Ke adianade do, Chevron nwere nnọọ mma optics, na tank na-onwem na a hydraulic stabilizer. Nke ikpeazụ budata na-abawanye arụmọrụ nke ịgba égbè mgbe ọ na-akpụ akpụ. Ndị a pụtara na USSR naanị n'ime afọ iri ise . N'ezie, egbe Chevron dị ntakịrị ala na ntinye ike na T-34, ma ọdịiche ahụ adịghị mma. Na mbụ, T-34 nwere uru na ọsọ ọsọ, ma mgbe ahụ ndị America jidere ya, egwu ndị ahụ dịkwa mma. Ma, ndị ọrụ ụgbọ mmiri Soviet enweghị mmasị na Chevron. O nwere nnukwu ọchịchọ maka ịdị mma mmanụ ụgbọala. Na nke a bụ nnukwu nsogbu maka tankị Soviet. Na mgbakwunye, tank ahụ nwere silhouette dị elu. N'ezie, nke ikpeazụ adịghị atụ egwu; ụgbọ ala dị mkpụmkpụ tụgharịrị dị mfe karị. N'ozuzu, ma ụgbọ ala abụọ hà nhata na ọgụ, na ike Pershing tank dị ọbụna mma karịa T-34. Ma mgbe ọdịdị nke T-54 tank, àgwà uru mesịrị gafere Soviets.
  Ma na mmepụta nke mgboagha na egbe, USSR enweghị nhata. Ọ bụ kpọmkwem ịdị elu n'ọgbọ agha mere ka o kwe omume ime mwakpo ngwa ngwa megide ụlọ ọrụ injinia emepụtara nke ọma nke Wehrmacht. Eziokwu nke mmeri n'agha dị otú ahụ na-ekwu ọzọ, sị: Socialism adịghị njọ karịa ikeketa ọchịchị na ọbụna mma. A sị ka e kwuwe, otu mba Soviet meriri Europe niile nke onye isi obodo! Na uto uto n'okpuru Stalin dị ukwuu. Ọ bụ ezie na e nwere onye ndu siri ike na-achị achị nke na-akụ ngwa ngwa, mba ahụ tolitere ngwa ngwa. Mgbe ahụ, ndị na-abụghị ndị mmadụ weghaara ikike ahụ. Ndị na-erughị eru ọbụna na-agba ọsọ a mkpokọta ugbo. Socialism enweghị ihu ọma na ndị ndú ya; ndị na-eme ihe na-ezighị ezi nọ n'isi. E nweghị ezi uche ike na uche! Ha tara ahụhụ nke ukwuu n"okpuru Gorbachev. O nwere ike ịbụ na onye ndú a chọrọ ihe ọma, ma ọ ghọrọ ihe ọjọọ na ọdịda nke alaeze ukwu. Otú ọ dị, nke a ọ̀ bụ nanị ya kpatara ya? A sị ka e kwuwe, ebe ọtụtụ ndị natara nnwere onwe, ha kpebiri na nke a bụ nkwenye. Gịnịkwa mere mba ndị ahụ ji chọọ na mberede kewapụ onwe ha n"otu ezinụlọ? A sị ka e kwuwe, nke a abụghị ọchịchọ nke ndị mmadụ, kama ọ bụ naanị ọchịchọ nke akụkụ nke ndị isi obodo rụrụ arụ na-ezu ohi n'atụghị egwu ntaramahụhụ sitere na etiti. Ndị mmadụ n'ozuzu ha chọrọ ibi na mba Soviet, n'okpuru ọchịchị ọha mmadụ, ọ bụghị ikewapụ onwe ha.
  N'ezie, ndị agha kwaturu ọchịchị na mpaghara mba. Gorbachev ọ bụghị nanị na ọ na-akpa àgwà ọma, kamakwa ọ raara ndị enyi ya na-akpachi anya. Kama imesi ike ya ike, ọ tụbara ya n'ụkwụ Yeltsin. Ọ dị ịtụnanya onye Gorby bụ! Onye nzuzu ma ọ bụ onye ọrụ CIA. Ma onye nzuzu ọ̀ ga-abụ odeakwụkwọ ukwu, karịsịa ebe ọ bụ na ọ dịghị onye kwupụtara Gorbachev dị ka onye nọchiri anya ya? Ọ jiri aghụghọ aghụghọ na egwuregwu azụ n'azụ were nweta ọchịchị. Nke a abụghị Chedvedev, onye na-emeghị ọbụna mkpọsa ntuli aka; Futin dọkpụrụ ya n'oche onyeisi oche na lasso. Gorbachev gosipụtara onwe ya dị ka onye nwere ọgụgụ isi dị ka Stalin. Ee, ma o gere ntị na ndekọ Gorbachev na Intanet, ọ na-ekwu okwu nke ọma na ọgụgụ isi, ọ bụkwa ọkà okwu dị mma. Na ihe demagogue. Na n'ozuzu, e nwere ụdị "ịmara mma" n'ime ya, ị na-ege ntị wee malite ikwere. Banyere ọgụ megide mmanya na-egbu egbu, ọ ga-eji aka abụọ bịanye aka. Ọ bụ ezie na ugbu a, mgbe mmanya ole na ole gasịrị, ọ na-enwe mmetụta dị mma. Mana mmadụ ole ka swill a gburu. Ihe ịrụ ụka adịghị ya na Gorbachev bụ onye kachasị omimi nke ndị isi niile. N'ezie, ọ nwere ike ịbụ onye ọrụ CIA, ebe a na-eweghachi ya mgbe ọ ka na-eje ozi dị ka odeakwụkwọ nke kọmitii mpaghara, ma ọ bụ ọbụna na mbụ. Mana ndị KGB nwere ọtụtụ ndị bi n'ọkwa dị elu na ụlọ US dị iche iche. Ọfọn, o yighị ka a ga-ahapụ nnukwu onye nledo dị otú ahụ n'oche nke onye isi ala. Ọbụghị na ọgụgụ isi niile adabaghị? N'aka nke ọzọ, ndị KGB emeghị ka Yeltsin kwụsị n'oge ọchịchị ahụ, n'agbanyeghị na ọ bara uru iziga onye mgbanaka ma ọ bụ nsị. A sị ka e kwuwe, e nwere nsị ndị a na-apụghị ịchọta n'oge nyocha, na mgbe obi abụọ nke Yeltsin gasịrị, ọ dịghị onye ọ tụrụ anya ma ọ bụrụ na ọ nwụrụ site na nke atọ! Kedu ihe kpatara tufuo mmadụ n'elu àkwà mmiri: ọ bụrụ na ị nwere ike ịgba mmadụ ọgwụ ma ọ bụ bute ya ụdị nje. O yikarịrị, mgbalị niile e mere na ndụ Yeltsin bụ oke iwe iji bulie ọkwa ya, onye nduzi ahụ nọ ọdụ na American White House. Nwata nwoke hulatara n'ala kpụchaa ọkpọ-isi ya, nke ụtarị gbuturu. Ee, ọbụna ndị okenye enweghị ike ịghọta ndọrọ ndọrọ ọchịchị ebe a, obere nwa. Ndị a niile iju phenomena na shapeshifters. Na ọchịchị ugbu a na-apụghị ịghọta aghọta, ebe e nwere ndị eze abụọ n'otu oge, na usoro nke iju capitalism. Otú ọ dị, ị nwere ike ịdị ndụ, ọ na-esiri ike ịchọta ụzọ ọzọ. Ka gọọmentị gbanwee, mmegide ga-agbanwekwa. Ma ndị isi mmegide, Zhelezovsky na Ryuganov, na-edu ha ọzọ ihe karịrị afọ iri abụọ. Ndị ntuli aka, ma ọ bụ karịa ndị mmadụ, ike gwụrụ ha nke ukwuu. Enwere stagnation na nsogbu na mmegide nwere aha ọhụrụ. Ndị Kọmunist na-esighi ike na nke a - ha nwere ọdịnala: ọ bụrụ na ha bụ odeakwụkwọ ukwu, mgbe ahụ, ha agaghị ebu ụzọ buru ha ụzọ gaa n'ihu! Ọbụna na China, ha ghọtara emezighị emezi nke usoro nlekọta dị otú ahụ, ha machibidokwa ya ịbụ onye isi ala ruo ihe karịrị usoro abụọ nke afọ ise nke ọ bụla! Otú ọ dị, e nwere ihe ọzọ na-emebiga ihe ókè na ndị ọchịchị, dị ka ọ dị na Rom oge ochie, bụ́ ebe a na-agbanwe ndị eze ukwu ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ kwa afọ. Ma ọ bụ n'okpuru Yeltsin: mgbe a chụrụ gọọmentị n'ọnwa atọ ọ bụla. N'otu aka ahụ, iji mezuo mmemme ahụ: onye na-achị achị ga-achịrịrị ogologo oge, n'aka nke ọzọ, a ghaghị izere nkwụsị. Ntuli aka na omenala ndị mmadụ ga-arụ ọrụ dị mkpa ebe a. Na mba ndị dị n'Ebe Ọdịda Anyanwụ, dịka iwu, ntụgharị ndị ọrụ na-emekarị. Ka otu onye na-achị achị ogologo oge n'usoro... Ndị mmadụ anaghị ekwe nke a, ọ bụrụgodị na ihe niile na-aga nke ọma! N'otu oge, ọbụna Margaret Thatcher nyere ụgbọ ịnyịnya, n'agbanyeghị ọmarịcha arụmọrụ akụ na ụba. Na nnukwu CIS, ochichi onye kwuo uche na mgbanwe nke ike adịghị ebe niile. Dị ka ihe atụ, na Ukraine, e nweela onyeisi oche anọ, ndị ndọrọ ndọrọ ọchịchị emeriela ugboro atọ. N'ezie, mmegide ahụ nwekwara ọnọdụ - ha atọ bụ praịm minista. Na steeti Baltic, njikọ aka ọchịchị gbanwere, na Georgia, Armenia, na mbụ na Azerbaijan. Ma na Central Asia, naanị na Kyrgyzstan, e nwere mgbanwe nke ndu na nke ahụ bụ n'ihi mgbanwe mgbanwe. Ya mere enweghị mmasị na-achị ebe niile. N'ozuzu, enweghị ọchịchị onye kwuo uche ya. Na Russia kwa, ọ bụghị ihe niile doro anya. Ọ bụrụ na ndị mmegide meriri na ntuli aka steeti Duma, ọ dịghị mgbe ha meriri ntuli aka onye isi ala. Yeltsin abụghị mmegide; na 1991 ọ bụbu onye isi nke Russian Federation, na-eduzi Council Kasị Elu. Otú ọ dị, na 1999 ndị ọchịchị weghaara State Duma ma ka na-ejide ya. Ya bụ, a pụghị ikwu na e nwere mgbanwe nke ndị ọkachamara. Ma akụkọ ihe mere eme nke Russia nọọrọ onwe ya dị mkpụmkpụ, na mgbanwe ga-ekwe omume n'ọdịnihu. N'ezie, omume ka na-aga n'ihu strangulation. A napụrụ ndị mmadụ ikike ịhọpụta ndị gọvanọ na osote ndị osote na mpaghara ndị nwere ikike, gbatịa oge ọchịchị, na ikike referendum nwere oke. Na nnwere onwe na-adịkwa ala, a na-achịkwa telivishọn. Kedu ihe ha mere na NTV? N'aka nke ọzọ, ọ ga-ekwe omume ịchị Russia n'ọchịchị onye kwuo uche ya? Ajụjụ a dị oke njọ, ọ bụrụ na ọchịchị aka ike dị irè karịa ọchịchị onye kwuo uche ya, mgbe ahụ anyị ga-aga na njedebe. Chedvedev enweghị nkwekọrịta, ị pụghị ịghọta ihe ọ chọrọ, ọ na-agbalị ịnọdụ ala n'oche abụọ. Karịsịa, o nyere Gorbachev Order nke St. Andrew onye mbụ a kpọrọ. Ya bụ, ọ na-akpagharị na ndị Democrats, ma n'ụzọ megidere nke ahụ, ọ na-ewebata ihe mgbochi. Ọ na-ekwe nkwa liberalization, ma na-ekwu maka itinye ihe n'usoro. Onye ndu a enweghị atụmatụ doro anya, ọ nweghị isi. Ọ chọrọ ime ma gị ma nke anyị ụtọ. Karịsịa, nnabata nke iwu na uwe ojii. Ụdị mmegharị ahụ n'ebe ọdịda anyanwụ, ọbụna aha ndị uwe ojii, na-agbaziri ọtụtụ ihe site na iwu America. Ma n'otu oge ahụ, n'oge na-adịghị anya tupu nke a, nzọụkwụ sitere na West: mmachi nke ikpe ndị juri. Ọ dị ka Chedvedev chọrọ ikpochapụ ihe mgbochi pasent asaa, ma ọ naghị anwa anwa. O kwesiri ịbawanye ọnụ ọgụgụ nke nnọkọ oriri na ọṅụṅụ, mana iwu enwetaghị ya. Enwere ọtụtụ mgbagwoju anya, ị pụghị ịghọta onye bụ onyeisi oche: onye na-emesapụ aka, onye na-ahụ maka nchekwa, onye na-edekọ ọnụ, onye ọdịda anyanwụ, onye ochichi onye kwuo uche ... Ihe a niile na-adị n'otu onye, na-enwekwa mgbagwoju anya. Agbanyeghị, akọwapụtabeghị amụma ndị ọzọ. Zhelezovsky na-esekarị okwu. Ọ gaghịkwa ekwe omume ịghọta ma ọ nọ n'aka ekpe ma ọ bụ aka nri! Nwere ike na-emegide onwe ya na otu okwu. Ma o dere ọtụtụ akwụkwọ: ihe karịrị narị ise! Ijuanya! Agbanyeghị na ịgaghị achụ ọtụtụ. Hitler bipụtara naanị otu n'ime akwụkwọ ya, Mein Kaif, ma jisie ike bụrụ onye a ma ama wee bịa n'ọchịchị. Nwa okoro ahụ chere na isi ya malitere imerụ ya ahụ́; echiche ndị toro eto banyere ndọrọ ndọrọ ọchịchị na-agwụkwa ya ike nke ukwuu.
  Abụọ n'ime anyanwụ atọ ahụ erutelarị na nsọtụ mbara igwe, ígwé ojii pụtara na mbara igwe, ọ ghọkwara oyi.
  Yanka ji nwayọọ jụọ Ali:
  - Ị nwere abalị?
  Nwata nwoke zara ya:
  - N'ezie! Ma ọ bụghị oke ọchịchịrị.
  - Ọ ga-abụ oyi n'abalị?
  - Ihe dị ka ugbu a! Echegbula onwe gị!
  - N'ezie, ọ dị mma ịga ije, mana ihi ụra gba ọtọ na-enweghị ihe mkpuchi ...
  -Echere m na ha ga-amụnye ọkụ ma hapụ anyị ka anyị kechie ka onye ọ bụla ghara ịgbapụ.
  Yanka kwara isi ya:
  - Nkpachapụ anya ezi uche dị na ya.
  Sadat kwadoro:
  - Afegharịla! Enweghị ihe ize ndụ nke ịza oyi ebe a. N'ebe a na chọọchị anyị e nwere okpuru ulo, na ọ bụ nnọọ oyi na ọ bụ nnọọ ịtụnanya!
  Ali jụrụ:
  - Kedu anwansi dị?
  - Ala pụrụ iche, ya mere ọ na-ajụ oyi. E tinyere anyị ebe ahụ ka ntaramahụhụ. Maka m, ịma mma dị mma karịa ka oyi dị ka nke a. - Sadat mara jijiji, ubu sara mbara ya bịara dị warara obere oge.
  Yanka kwuru:
  - N'ime ahụ mmadụ: enwere otu akwara na-ahụ okpomọkụ, atọ na-emeghachi omume oyi.
  - Gịnị bụ akwara? - Sadat jụrụ.
  - Nke a bụ ihe ha na-eche! Dịka ọmụmaatụ mgbu.
  - Mgbe ahụ ọ ka mma ịghara inwe akwara!
  - N'okwu a, obi ụtọ ga-abụ ihe na-agaghị anabata gị. Ị ga-akwụsị ịnụ ụtọ nri na ọṅụ ndị ọzọ nke ndụ.
  - Gụnyere ụmụ nwanyị, mba, anyị achọghị nke ahụ! - Sadat gbalịrị ifegharị aka ya, ma ọ pụghị imebi eriri.
  Na mberede, iti mkpu nke cicadas kwụsịrị ma nụ ụda olu. Ndị na-agba ịnyịnya ahụ kụdara ntakịrị n'ịnyịnya ha.
  Osisi ndị ahụ kewara, anụmanụ ahụ ji nwayọọ nwayọọ pụta n'okporo ụzọ. Ọ buru ibu karịa enyí ma yie ka agụ nwere ezé saber, naanị ya nwere eriri akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ na okirikiri oroma. Ajị anụ ahụ dị ezigbo mma, na n'isi, shei ahụ dị ka tile dị ka nke brontosaurus. Azụ ndị ahụ dị ogologo, karịa mita abụọ, n'agbanyeghị na ha adịghị nkọ. Agu nwere anya atọ, ọ na-eyi egwu egwu. Ike na-apụta n'ime nnukwu igbe anụ ọhịa ahụ, ị nwekwara ike ịnụ ka afọ agụụ na-agụ ya na-eti mkpu. Ndị dike ahụ gbakọtara ozugbo, were ube na-agbakọta. Agu na-ele anya na-atụ anya, o doro anya na ọ chọrọ ihe. Onye ahịa ahụ kwuru:
  - Din-Sher chọrọ iri nri! Ọ na-achọ anụ ahụ mmadụ. Ka anyị nye ya ihe na-abaghị uru, karịsịa nke a, ọ dịlarị ndụ.
  Ndị dike abụọ kewapụrụ na isi igwe wee malie gakwuru agadi nwoke ike gwụrụ. Ọ ghọrọ onye na-adịghị ike n'ezie, o sikwara ike iguzo ọtọ n'ụkwụ ya. A dọkpụrụ ya gawa agụ saber nwere eze.
  Ogologo azụ nke anụ ọhịa ahụ gbagoro: ọdụ atọ, otu n'ime ha nwere tassel, gbadara na bọl. N'ebe a, Yanka kwara ọchị n'amaghị ama, ebe ọ na-echetara ya nke ukwuu eserese eserese: "Ihe Nzuzo nke Ụwa nke Atọ." Anụ ọhịa a yiri agụ oke! N'ozuzu, Kir Bulichev dere nke ọma na-akpali mmasị; ole na ole n'oge a na-ede akwụkwọ ruru eru na-ewere ọnọdụ n'akụkụ ya. N'ezie, Yanka enweghị mmasị na Strugatskys n'ihi ụdị ihe ngosi ya dị arọ.
  Enwere ọtụtụ amara na ịdị mma na anụ ọhịa a - agụ saber-toothed, ị nwere ike ịhụ ka akwara na-atụgharị n'okpuru akpụkpọ ahụ siri ike. Ụdị anụ ọhịa dị otú ahụ nwere ike ịkụda ndị agha niile. Agadi nwoke ahu guzogidere nke-adighi ike, o na-akpagbu n'aka ndi nmekpa ya.
  Ndị nche tụbara onye ahụ n"ihu nnukwu agụ ahụ. Ha tụrụ egwu ịbịaru nso.
  Agadi nwoke ahụ dara n"ikpere ya, na mberede, ire dị gịrịgịrị na ndụdụ dị ka agwọ si n"ọnụ anụ ahụ fepụ. O jidere nna nna ya n'úkwù wee dọba ya n'ọnụ ya. Anụ ọhịa ahụ dị ike nwere ọtụtụ ahịrị ezé wee malite ịta anụ anụ ya ike. Anụ na-agbaji ọkpụkpụ, ọbara na-esi n'egbugbere ọnụ na-asọpụta.
  Yanka nwere mmetụta na-adịghị mma na mberede, ụkwụ ya adịghịkwa ike. Isi ísì mmanya na-egbu egbu ma ọ bụ ihe yiri mmanya mere ka ọ ghọta ihe, nwata ahụ meghekwara anya ya.
  - Lee onye na-adịghị ike, ị gafere ngwa ngwa! - Onye nlekọta kwuru.
  Yanka biliri n'esepụghị aka, agụ apụọlarị. Naanị ntụpọ ọbara aja aja ole na ole ka fọdụrụ.
  Nwata nwoke jụrụ:
  - Nke a bụ ihe niile?
  - Ee! Nke a bụ Din-Sher onye anụ mmadụ. Ọ na-eri ndị mmadụ n"ihi na mmụọ ọjọọ dị n"ime ya, ọ bụghịkwa n"ihi agụụ. Ohia juputara na egwuregwu.
  - E nwere ndị na-agbagọ agbagọ. Agụ n'ọtụtụ akụkọ ifo bụ ndị anụ mmadụ. Karịsịa, Mowgli bụ onye gbagọrọ agbagọ, yabụ ha gbara ya akpụkpọ.
  - Mowgli ọ bụ onye gbagọrọ agbagọ? - jụrụ Sadat.
  - Mba, nke ahụ bụ aha onye mere agụ akpụkpọ ahụ!
  Onye nlekọta ahụ tiri mkpu:
  - Na-aga ngwa ngwa, ịkwesịrị ịga na patrol, ọ ga-adaba adaba ịrahụ abalị ebe ahụ.
  Ndị ohu ahụ na-ama ụma mụbaa ijeụkwụ ha. Yanka nwere mmetụta na-egbu mgbu n'ahụ ya na aka ya agbụ. O siri ike, ma ọ bụ ọ dị ka ya, ma ọ bụ ụbọchị ebe a dị ogologo karịa n'ụwa. Ọ na-achọ ịrahụ ụra ọzọ, ọ na-egbọ. Ajịrịja okwute dị n'okporo ụzọ na-eme ka ụkwụ nwata nwoke ahụ na-adịghị ere ọkụ na-afụkwa ya ọkụ, ọ na-agbakwa ụkwụ. Yanka gbalịrị ịpụ n'akụkụ wee jee ije na ahịhịa ahịhịa ka ọ ghara imerụ ahụ nke ukwuu. Ụmụntakịrị nwoke ndị ọzọ, bụ́ ndị ụkwụ ha na-adịghị ahụkebe, nke na-adịghị ahụkebe, yiri ka ha eyibeghị akpụkpọ ụkwụ, na-achị ọchị, ma ka na-akwagharị. Ma ịpị ụtarị ahụ na ụtarị dị nkọ manyere ya ịlaghachi. Nwatakịrị ahụ aghaghị ịtachi obi ahụhụ ọhụrụ na-egbu oge iji dọpụ uche onwe ya, ọ jụrụ Ali.
  - A mụrụ gị ohu ma ọ bụ nweere onwe gị!
  - A mụghị m n'agha; E rere m afọ isii gara aga maka ụgwọ. Na mbụ, aghaghị m ịrụ ọrụ n"ubi, ma e mesịa, e zigara m n"ebe a na-awa nkume maka omume rụrụ arụ. Ebe ọ bụ na m ka dị obere, apụrụ m nnọọ ibu nkume. Ha na-enye anyị nri na-adịghị mma ma na-etikarị anyị ihe. Ọtụtụ ụmụ nwoke ndị ọgbọ m anwụọla. Anyị rụrụ ọrụ nke ukwuu, ma ọ mara m ahụ́. Mgbe ahụ, m tolitere ma gbasie ike, ma ogbunigwe ahụ akpọnwụwo wee ree m.
  - Ọ dịghị chioma!
  - Gịnị mere! Otu aka ahụ! M na-arụ ọrụ n'elu, na-ekuku ume ọhụrụ, n'ime ebe a na-egwupụta ihe, ndị ohu ahụ kpuchiri ọnya ngwa ngwa wee nwụọ. Ya mere ugbu a, ndụ na-esiri m ike ma anaghị m atụ egwu ihe ọ bụla.
  N'agbanyeghị na ọ dị gịrịgịrị, ahụ Ali dị nnọọ nro, n'agbanyeghị ogologo njem ahụ, nwa okoro ahụ emeghị ka ike gwụ ya. Agbanyeghị, ịrụsi ọrụ ike na-ewusi gị ike site na nwata.
  Yanka kwuru:
  - Ohu site n'ọmụmụ, ọ naghị aghọta mmechuihu.
  Mgbe ahụ, nwa nwoke ọzọ nwere ntutu ojii jet batara na mkparịta ụka:
  - Abụ m nwa na nwa nwa nke ndị ohu! Site n'oge m bụ nwata, a manyere m ịtụtụkọta oko ọka na-apịa ha ụtarị. Ma, n"eziokwu, ike agwụghị m ka m nweere onwe m.
  - Ma gịnị ka ị ga-eme? - jụrụ Ali.
  - Alụmdi na nwunye! Wuru ụlọ! Ị maghị!
  Yanka kwuru:
  - Naanị onye nweere onwe ya nwere ike ime atụmatụ siri ike. Amaghị m, mana enwere m olileanya na anyị ga-enweta nnwere onwe ka oge na-aga!
  -Ọ bụrụ na ohu na-erubere nna ya ukwu isi, ọ ga-anọgide na-abụ ohu n'ụwa ọzọ, naanị ya ka a ga-emeso ya nke ọma. - Nwatakịrị ahụ kwuru.
  Ali jụrụ:
  - Ọ dịghị onye maara otú ọ ga-adị! N'ozuzu, achọghị m ikwu banyere ụwa ọzọ; ọ ka mma ma Yanka na-agwa anyị banyere ụwa ya. Ndị gị na-alụ ọgụ?
  Yanka meriri:
  - Ee, n'ezie ha na-alụ ọgụ! Otú ọ dị, obodo m lụrụ nnukwu agha ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ afọ iri asaa gara aga. Mgbe ahụ, e nwere nnukwu agha na onye iro siri ike, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na anyị furu efu. Ma mgbe nke ahụ gasịrị, ndị a bụ nanị esemokwu obodo. Afghanistan, Chechnya, mana n'ọtụtụ akụkụ ha na ndị ndọrọ ndọrọ ọchịchị lụrụ ọgụ. Mgbe Agha Ụwa nke Abụọ gasịrị, USSR na Russia ekwupụtaghị agha na mba ndị ọzọ. Enwere naanị obere esemokwu. United States na-alụ ọgụ ugboro ugboro, na-enwe ihe ịga nke ọma dị iche iche. Na ụkpụrụ, America adaghị agha na Vietnam, ma na-ata ahụhụ dị ukwuu ọnwụ, n'okpuru nrụgide nke echiche ọha na eze a manyere ịpụ. Dị ka USSR na Afghanistan. Ọtụtụ n'ime agha ndị bụ isi e meriri, ma ọ gaghị ekwe omume imeri ndị òtù ahụ, ọ dịkwa mkpa ịhapụ obodo ahụ iji zere mmefu na mfu ndị ọzọ. Ọfọn, agha Chechen nke mbụ bụ nke kasị njọ na nke na-enweghị isi n'akụkọ ihe mere eme nke agha ndị obodo anyị lụrụ. Achọghị m ikwu maka ya. N'ụzọ dị mwute, ọ dịghị onye a gbagburu maka ihere emeri nke Russia!
  Ali kwuru:
  - Obodo gị bụ Russia?
  - Ee!
  - O buru ibu?
  - Nnukwu nnukwu! Nke kachasị na mpaghara n'ụwa!
  - Ma ọ tụfuru agha abụọ ikpeazụ!
  - Mba! O yikarịrị ka ọ gaghị emeri. Tụkwasị na nke ahụ, nke ugboro abụọ, anyị mere ọbọ na Chechnya. N'ezie, otu ndọrọ ndọrọ ọchịchị akwụsịbeghị, ma ugbu a, anyị na-achịkwa ya.
  Sadat kwuru nke ọma:
  - Agha niile enweghị ike imeri! Ọ bụrụ na a chọta onye ọchịagha a na-apụghị imeri emeri, mgbe ahụ, ụwa dum ga-adị n'aka ya.
  Yanka zara ngwa ngwa:
  - Na akụkọ ihe mere eme nke Ụwa e nwere ndị isi na-apụghị imeri emeri, ma dịka iwu, ha enweghị ndụ zuru oke. Afọ ndụ mmadụ anaghị adịte aka, ọ na-esiri ike ịchọta onye ga-anọchi anya ya. Kedu ihe na-adịghị mma bụ Nikita Khrushchev ji tụnyere Joseph Stalin. Ọfọn, e nwere ụkọ ndị ọrụ zuru ezu n'etiti ndị eze. Otú ọ dị, n'ime ndị ndú nke oge Soviet, e nwere nanị atọ ndị siri ike na ndị ruru eru: Lenin, Stalin, Andropov. Ọzọkwa, Lenin na Andropov achịghị ogologo oge, n'ihi na ha nwere nsogbu ahụike. Na ndị ọzọ eruteghị ọkwa nke mkpokọta ugbo njikwa!
  Banyere usoro njikwa ugbu a, anyị nwere, dị ka a pụrụ isi kwuo ya, ndị na-achịkọta ọnụ abụọ. Ha adịghị ka ndị nzuzu, ma ha enweghị ihe mgbaru ọsọ doro anya na ha amaghị ihe ha chọrọ! Ọ dị ka ụmụ okorobịa ndị a ekpebibeghị ma ha ga-ewu obodo onye kwuo uche ya ma ọ bụ ọchịchị aka ike. Ma usoro dị otú ahụ nke ọkara obi adịghị akwụsi ike. Ọ na-abụkarị ọchịchị aka ike na-adịru nwa oge, mba ahụ ga-ahọrọkwa ihe ka ukwuu! Ọ dịghịkwa ndị ndú abụọ. Onye-ndú nke mba di ka Chineke-ọ bu nání otù!
  Ali jụrụ:
  - Enwere ọtụtụ chi!
  Sadat kwuru n'ụzọ amamihe:
  - N'ozuzu, anyị nwere polytheism, ma e nwere mmegharị nke kwalitere echiche nke otu onye kere. N'eziokwu, anyị anụbeghị ihe ọ bụla gbasara ha ogologo oge! N'ozuzu, gịnị ka ị kwenyere na ya?
  Yanka chere ntakịrị oge wee zaa:
  - N'ime uche na ike nke mmadụ!
  - Kedu ka ọ dị?
  - Na ụmụ mmadụ ga-emesịa dozie nsogbu ya ma nweta obi ụtọ.
  Sadat, onye ji anya oji, anya aghụghọ, squiring, jụrụ:
  - Ma ọ bụ karịa kpọmkwem?
  - Ihe anyị nwere ike nweta naanị na nrọ ma ọ bụ akụkọ ifo ga-abụ eziokwu! - Yanka tụgharịa anya ya. -Dị ka chi.
  Sadat kwara isi ya:
  - Ndị a bụ naanị nrọ!
  - Olee otú ikwu! - Yanka gbatịa ubu ya. - Dịka ọmụmaatụ, enwere kapeeti anwansi, ezigbo ụgbọ elu pụtara. Okpokoro okpokoro na-ejikọta onwe ya, nnukwu akwụkwọ nri na mkpụrụ osisi - ndị na-emepụta nri na teknụzụ mkpụrụ ndụ ihe nketa. Mara-ya-niile okpu, saucer na apple - kọmputa na ịntanetị. Akpụkpọ ụkwụ na-eje ije - ụgbọ ala na ọgba tum tum. Ụgbọ elu na-aga ọnwa nke akọwara n'akụkọ ifo na-achọpụtakwa. Ọfọn, ụzọ mgbaasị nke mbibi karịrị atomiki na, ọbụna karị, bọmbụ hydrogen!
  Sadat gbarụrụ agbagọ:
  - Ọtụtụ okwu enweghị nghọta!
  Ali jụrụ:
  - Ị nwere piich na-emegharị ahụ!?
  - Ndị na-eweghachi ntorobịa?
  - Ee kpọmkwem!
  Yanka kwuru:
  - Anyị amụtabeghị! Mana n'ime narị afọ na-esote, kacha narị afọ abụọ, a ga-edozi nsogbu nke ịka nká. Onye ọ bụla ga-abụ nwata ruo mgbe ebighị ebi na ahụike!
  Sadat zara ya:
  - Chere ruo mgbe ọ ga-eme! Na na bọmbụ hydrogen bụ ọgwụ siri ike?
  Yanka chịrị ọchị n'egwu:
  - O nwere ike ibibi na ntugharị anya, ihe niile dị ndụ n'ebe dị anya nke onye na-agba ya nwere ike ịnya n'otu ụbọchị!
  Sadat kwara isi ya:
  - Ee, unu niile na-agha ụgha! Ọ bụrụ na obodo gị nwere ngwa ọgụ dị otú ahụ, ị ga-emeri ụwa dum.
  Yanka zara, na-akpu n'egedege ihu ya:
  - Ị na-ahụ nnukwu nsogbu abụọ ebe a. Nke mbụ, gịnị bụ ngwá agha: ọ bụghị naanị obodo anyị nwere ha, ha nwekwara ike ịlụso anyị ọgụ.
  - Na nke abụọ? - Sadat mekwara ka ọ dị ngwa ka ọ bịaruo Yanka nso.
  . ISI NKE 10
  Konstantin Rokossovsky ghọtara na oge dị oké egwu bịara wee weta ọkọlọtọ n'ime agha ahụ, nke o ji nlezianya mee ihe na mbụ. N'ezie; puku kilomita iri na ise na dayameta: nke a abụghị egwuregwu maka ụgbọ elu. Nke a bụ ezigbo ọrụ nka, bara uru quadrillions nke rubles Russia. N'ịkpọtụghị ndị ọrụ ụgbọ mmiri ise na ọkara - nke ahụ bụ ọnụ ọgụgụ ndị bi n'ụwa dum. Ugbu a, anyị kwesịrị ikpochapụ ndị a jọgburu onwe ha ka ha ghara ibibi ndị agha niile.
  Hypermarshal n'onwe ya nọ n'ụgbọ mmiri ogbunigwe nke nwere ike imegharị ya. Dị ka o kwesịrị ịdị, oké kpakpando ya mere ka ọ ghara ịlụ agha, ọ bụghị n'ihi ụjọ, kama n'ihi na ọnwụ ọchịagha ahụ kpataara ndị agha ahụ dum ọdachi.
  Marshal Elf tụrụ aro:
  - Ka anyị mee a n'ozuzu ichighaazu nke anyị agha, wuo a nnukwu ụlọ usoro.
  Konstantin jụrụ:
  - N'ọnọdụ gburugburu, ịlaghachi azụ pụtara na-akpata nnukwu mfu. Na mgbakwunye, n'ụzọ dị otú a, anyị ga-enye ndị iro nnukwu bridgeheads.
  - Ya mere gịnị ka m ga-eme?
  - Anyị kwesịrị ibibi ọchịagha-na-isi nke ndị agha phantom. N'okwu a, enwere m olileanya na ọ ga-ada.
  Marshall jụrụ:
  - A ga-enwe onye nnọchi anya mgbe niile. E kwuwerị, ọbụlagodi ma ọ bụrụ na ị nwụọ, a na-enye dubbing. Dị ka onye na-elekọta gị Stalin kwuru: Ọ dịghị ndị a na-apụghị dochie anya!
  Rokossovsky, na-ebunye àmụmà n'anya ya, kwuru, sị:
  - Enwere ihe dị otú ahụ, ma ọ bụghị mgbe niile ka a na-enye nke a na ndị agha oge ochie. N'ozuzu: ịkwesighi iguzo. Anyị ga-awakpo.
  Nnukwu ụgbọ mmiri a na-akpọ "Fatherland": ya na egbe ya dị oke arọ, ọ gbachapụrụ oghere niile ọkụ. Ọ bụ ihe dị egwu, hyperplasmic, nke a na-apụghị ichetụ n'echiche.
  Alyosha Popovich ji ngwa ngwa chịkọta aka nke dinosaurs. O siri nnọọ ike ime nke a n'ọnọdụ ebe ndị agha na-agbatị ma na-alụ ọgụ n'akụkụ buru ibu. Otú ọ dị, ọchịagha ahụ na-eto eto akwụsịghị iji aghụghọ mee ihe. O nyere iwu ka ezipụ mgbaàmà, site n'enyemaka nke a na-akpọ dinosaurs phantom ka a na-enye nri. O nwere mmetụta. N'ezie, ụmụ agbọghọ ndị na-agba ụta emeghị ka ọ daa ụda, ka ha ghara ịmasị anụ ọhịa niile. The iferi akpụkpọ nke ha comrades: ọkara gba ọtọ dike dike, mma agha na-ama shimmering na obi erughị ala, otú oké ike agha. Ya mere, a họpụtara narị abụọ kasị ukwuu.
  N'adịghị ka iwu niile nke physics, dinosaurs ji oké mkpọtụ, uzuzu uzuzu zọpụ n'ime oghere ahụ, obere iberibe ebili mmiri na-egbuke egbuke na hyperplasm anwansi.
  Ha we duru agha ahu, n'irube isi n'iwu onye-isi Pastukhov n'onwe-ya, b͕ajiri okpu-agha-ya, agiri-isi-ya bu kwa ọbara. Mwepụ nke onye ọchịagha duziri dị egwu, ihu na-asọ oyi, ọnụ dị egwu, gbagọrọ agbagọ, na-agbajikarị fangs. Ọtụtụ spikes, agụba, agịga, corkscrews, pimples na shells, ndị a e kere eke n'okpuru ụwa nke anwansi, yiri ka ebumnobi dị ka muzzles nke tankị.
  Opi na-akpụ akpụ dara (ebili mmiri ike ndọda na-agbasa site na oghere ahụ), oke oke mmiri na-agbabakwa n'ebe ndị iro nọ. Otu nnukwu anụ mmiri gbagara n'ebe ọkọlọtọ "Fatherland" nọ.
  Ndị dinosaurs tiri mkpu n'iwe, na-agbalị ikpochapụ ihe niile na onye ọ bụla!
  Nnukwu flagship ahụ zutere ha na ngwa agha niile nke mbibi. Mgbọ ogbunigwe na-aga n'ihu, nke mega-cascade malitere. Ọ dị ka a ga-asị na a gbagburu oghere n'ime oghere ma wụpụkwa iyi ike dị egwu n'ime ha.
  Alyosha Popovich nyere iwu:
  - Bulie ọsọ kacha ma akwụsịla.
  Ihe ọkụkụ ndị ahụ kpatara ihe mgbu nye dinosaurs phantom. Ọwa dị omimi malitere n'ime ahụ ha, yana akwa akwa nke gaara etinye New York oge ochie. Ụfọdụ nnukwu anụ ahụ kwụsịrị site n'ọtụtụ mmeri. Ma ọ gaghị ekwe omume ịkwụsị mmiri ahụ; n'ụzọ megidere nke ahụ, ọ na-esiwanye ike na mgbagwoju anya. Flagship "Otchizna" gbalịrị ịlaghachi azụ, ma ọ bụ nnukwu oké egwu nke phantoms meriri ya. N'ịbụ ndị wakporo ụgbọ mmiri ahụ dị ka mkpọ nkịta na anụ ọhịa bea, ndị dinosaur malitere ịkwawa ya. Nnukwu ụgbọ mmiri ahụ chụpụrụ ndị na-ebupụta ụdị ọ bụla fọrọ nke nta ka ọ bụrụ oghere, mana nke a enyereghị aka nke ukwuu. Nnukwu anụ dị iche iche, nke ụdị ndị a na-apụghị ichetụ n'echiche na ọbụna ụbụrụ na-ejuju na hyperplasma obụpde, ha dọwara uwe ya, ụlọ elu, nkwado, antennas. Ụgbọ mmiri ahụ nọ na-anwụ naanị, ọ chọkwara nnukwu obi ike ile ya anya.
  Rokossovsky, na mgbalị iji zoo ụjọ ya, nyere iwu:
  - Onye ọ bụla, gaa na nnapụta!
  Marshal Elf gbaziri:
  - Onye ọ bụla enweghị ike, agha na-amachibido ndị agha!
  - Mgbe ahụ ndị niile nwere onwe.
  Ụgbọ mmiri nke ndị agha Svyatorossiya na-aga n'ihu. Ọtụtụ puku ụgbọ mmiri tụbara ọtụtụ nde ndị ozi na-egbu egbu ozugbo. Alyosha Popovich tinyekwara ihe niile n'ọrụ.
  - N'ọnọdụ ọ bụla anyị ekwesịghị ikwe ka ndị iro anyị nweere onwe ha imegharị ihe. Kụsie ike, gwakọta ahịrị ndị ahụ! - Nwatakịrị ọchịagha tikuru ndị nọ n'okpuru ya. - Bịaruo nso, ekwela ka anyị jiri ngwa agha dị oke egwu.
  N'ezie, ngwa agha ikpeazụ bụ ihe kacha agbawa obi ma dị ize ndụ maka phantoms. Ya mere, dị ka onye ọkpọ ọkpọ n'ezie, ha gbalịrị ịbanye na nso nso, ebe ha nwere ike ịkụnye ndị iro ahụ ọtụtụ ihe ọkụkụ ma were mma agha gbubie ha. Ụfọdụ ndị dike na-eji ikpere na-enweghị isi na nke mara mma (Ọ bụ ihe ịtụnanya ka akụkụ ahụ nwa agbọghọ dị otú ahụ nwere ike isi nwee mmetụta dị egwu dị otú ahụ!) Nnukwu ụgbọ mmiri kpakpando "Fatherland" ji nwayọọ nwayọọ na-akwagharị, gbakụta azụ, na-agbalị ịkwụsị nrụgide siri ike nke onye iro. . Ha tụbara ya na ya, ndị dinosaur na-eji ha tusks na fangs, mebie ụlọ elu, flattened ndị sectors, gwepịara nkebi. Nnukwu ụgbọ mmiri ahụ nọ na-anwụ, ma nnukwu anụ mmiri na-akwụkwa ụgwọ dị ukwuu maka ihe ịga nke ọma nwa oge.
  Alyosha Popovich ịhụ; na ndị iro wee pụọ nile, gafee ogologo mma agha ya abụọ, ma, ya na obere ndị agha nke ndị iro ahọpụtara, ga-agakwuru onye iro.
  N'agbanyeghị na ndị otu ya na-agba ọsọ n'enweghị oghere, ọkụ na-akụ n'okpuru ụkwụ ya, oghere ahụ mara jijiji.
  Alyosha nyere iwu:
  - Saryn na kitchka!
  Dobrynya Nikitich, na-etinye ndụ ya n'ihe ize ndụ, na-alụ ọgụ n'akụkụ aka nri ruo ogologo oge. Ndị na-agba ya kwagidere ụgbọ mmiri ndị gbasasịrị n'ofe mbara igwe, mana ha onwe ha nwetara mfu. Ọ bụ ihe na-ewute karịsịa ịhụ mmerụ ahụ jọgburu onwe ya e ji ngwá ọrụ dị iche iche e ji ebibi ebibi mee ụmụ agbọghọ ahụ!
  Alyosha Popovich ji agụụ ntorobịa chụpụ ya. Ọ ghọtara na ihe atụ ahụ nwere ike ịbụ dobe nke mebiri mmiri mmiri ahụ. Na ndị dike ya bụ egwuregwu zuru oke, ndị ikom mara mma na ndị mara mma, ọkara nwa agbọghọ nwere braids ọla edo. Eji ọla-edo na nkume dị oké ọnụ ahịa chọọ ihe agha ahụ mma. Ha na-ebukwa uko agha. Otu n'ime ụmụ okorobịa ndị ahụ dara, akụ akụ kụrụ ya, ịnyịnya ọzọ kụpụrụ ụkwụ ya, mana, na-akụda n'oké nhụjuanya, were ọnụ ya ruo n'ụgbọ mmiri. Onye na-agba ya dara ada ji ụkwụ lụọ ọgụ. Adọkapụrụ isi nwa agbọghọ ahụ mara mma, ntutu ọla edo ya na-egbukepụ egbukepụ, na ihu onye agha ahụ gbagọrọ agbagọ site na oke mgbu. Ụkwụ nwanyị ọzọ na-agbapụ, nwa agbọghọ ahụ malitere mbigbọ na iyi atọ na rọketi thermo-creson dị ike - nke yiri bọmbụ quadrillion tụbara na Hiroshima - rutere n'ọnụ ya dị nro, na egbugbere ọnụ satin. Quadrillion (Ijeri nde) Hiroshima gbara égbè eluigwe n'ọnụ nwa agbọghọ ozugbo: hyperquasar, njem mmekọahụ!
  Ndị dike ahụ gbalịrị igbu ndị na-agba ịnyịnya otu otu, ha chịkọtakwara ha ọnụ.
  N'ikpeazụ, otu n'ime dinosaurs kasị ukwuu jisiri ike iru reactor nke flagship ultra-dreadnought. Ihe jọgburu onwe ya mere ebe a. Alyosha Popovich enweghị oge inye iwu:
  - Onye ọ bụla, pụọ!
  Mana ọ dịla akaha. Ọ gbawara n'ike dị egwu ma ezigbo quasar gbawara, na-amịkọrọ ọtụtụ narị phantoms na puku kwuru puku kpakpando. supernova hell; onye na-eri anụ, piranha na-ekpo ọkụ loro oghere.
  Ụgbọ mmiri si ebe hypermarshal nọ na-enye iwu maa jijiji nke ukwuu.
  Rokossovsky biliri ọtọ, tichapụ uzuzu nke ultra-plastic ahụ na-adakpọ, ma ṅụọ iyi. O tinyere aka ya n"egedege ihu ya kpuo ìsì
  - The Fatherland alawo n'iyi!
  - Na ndị agha ijeri ise na ọkara, ya na ya! - Elf marshal kwuru. - Ma ọ bụ kama, ọbụna karịa!
  The gnome tụrụ aro:
  - Ọ bụghị oge igwu egwu ezumike nka?
  Ndị hypermarshal ahụ kụpụrụ isi:
  - Ọnwụ nke nnukwu starship dị otú ahụ dị ka ndị nna ga-agbasasị dum agbachitere. Ma ọ bụ kama nke ahụ, ọ na-eweta esemokwu n'ime ndị agha anyị. O doro anya na anyị ga-ala azụ. Ọ bụ ezie na mba, ịlaghachi na nke a ga-abụ ụgbọ elu n'ozuzu. Anyị aghaghị ịgbasi mbọ ike, n'ike na ịnụ ọkụ n'obi na-alụ ọgụ.
  - Kedu ka nkeji Wehrmacht siri dị? - Elf Marshal kparịrị.
  - Onye meriri agha ka mma! - Rokossovsky zara. - Ma fanaticism azọpụta ndị Nazi!
  - Ma anyị nwere ike ghara-azọpụta!
  Rokossovsky, n'agbanyeghị ọdachi nke oge, njakịrị nyere iwu:
  - Otu, abụọ, atọ - hichapụ ihe ọkụ ọkụ!
  Elf marshal tụrụ aro:
  - Ka anyị kewaa ndị agha ahụ ụzọ iri abụọ ma gbaa ọsọ n'akụkụ niile!
  - Gịnịkwa ka nke a ga-enye?
  - The phantoms ga-ekewa! Na mgbe mkpịsị aka gbasaa, ọ dị mfe ịgbaji mkpịsị aka gị! - Obi ụtọ (na-egbuke egbuke nta isi), kwuru elf marshal.
  Rokossovsky, na-ahapụ ụzarị ọkụ site n'oghere imi ya (mwepu nke gburugburu hyperplasmic na ụbụrụ ọhụrụ), kwuru:
  - Ọfọn, ka anyị gbalịa ịkwasa ndị agha ndị iro! N'ọnọdụ a, ọ ga-esiri ha ike ịlụ ọgụ!
  Onye hypermarshal nyere iwu site na mkpali telepathic dị egwu, na-ahọpụta ndị isi otu egwuregwu.
  N'oge a, e gburu ihe karịrị ọkara nke starships nke Holy Russia. N'otu oge ahụ, ndị agha nke phantoms belatara nke ukwuu. E tiri ndị agha Great Russia ihe n'ụzọ obi ọjọọ. Alexander the Great, na-ahụ ụzọ onye iro ahụ: nyere iwu!
  - Ozugbo ekenye ebe nchekwa siri ike n'azụ! Anyị ga-eti ndị iro ibe n'ibe!
  Anwansi Oksana gwara ya:
  - Mmeri anyị bụ naanị oge! Naanị emela mkpọtụ!
  Agha ahụ kwagara n'ọgbọ ọhụrụ, ebe atụmatụ ahụ bụ nke Great Russia. Alyosha Popovich gbalịrị ịhazi omume nke ndị agha ya, ma agha ahụ mere n'onwe ya. N'ezie, ndo nke silhouettes mere ka o kwe omume izere ịgbapụ ibe ya. Mana n'ọgụ siri ike, mgbe ụfọdụ ọbụna ndị nke anyị nwetara ya. Alyosha Popovich n'onwe ya furu efu otu ogwe aka, ọ na-enwe ihe mgbu, ma onye na-enyere aka kechie akụkụ ahụ.
  - Leenụ, Hannibal nwere otu anya, ma enwere m otu ogwe aka!
  Marquise Angelica gbara ume (ihe agha ya gbajiri kpamkpam n'okpuru ogbugbu nke radieshon na-emebi emebi. Naanị obere uwe mwụda kpuchiri úkwù dara oké ọnụ nke muscular, dike na-adọrọ adọrọ, n'agbanyeghị ọnya).
  - Ọnwụ nke aka; dị nnọọ a nnukwu ọnwụ - ọnwụ nke uche - irreparable!
  - Ndị dibịa afa ga-eme nke abụọ! - Alyosha zara, na-amanye isi ya. "Ị pụghị imebi m ngwa ngwa!" Anyị ga-ebuso agha ngwa ngwa. Naanị iji chọpụta onye isi ọchịagha. Ebee ka Rokossovsky a jọgburu onwe ya nọ?
  Oksana ekwu, sị:
  - N'ikpe ikpe site n'ụba nke ozi na dị iche iche ike ndọda interceptions, ọ bụ na otu nke starships. Ugbu a, ị ga-ahụ ya na agba aja aja.
  Alyosha Popovich gbalịrị kpọkọta ndị agha ya, o nwere olileanya ịkwụsị ọchịagha ahụ. Ndị na-agba ịnyịnya gbakọtara, ndị dinosaur bịarutere. Nke a bụ otu n'ime ndị agha iri abụọ nke Svyatorossia nke a wakporo site na nchekwa nke Alexander the Great. A na-azọpịa ya ngwa ngwa. O yiri ka ụzọ aghụghọ nke ịlụ ọgụ dị iche iche emeghị onwe ha ihe ziri ezi. Ma dị ka Capablanca kwuru: n'ọnọdụ ọjọọ, mmegharị niile dị njọ!
  Konstantin Rokossovsky nyere iwu ọzọ:
  - Ugbu a hazie!
  Dị ka a ga-asị na a chịkọtara tent dị iche iche, otu dị iche iche malitere ịbanye n'otu usoro. Ime otú ahụ mere ka anyị nweta oge, ma anyị enweghị ike ịgbanwe ọnọdụ ahụ.
  Vladimir Kashalotov lụrụ ọgụ dị ka onye ọ bụla ọzọ: nkụda mmụọ na fanaticism. Ọ dịghị mgbe o chere na ya pụrụ ịnwụ. Ma ọ bụ kama nke ahụ, o lelarị ọnwụ anya ọtụtụ ugboro nke na ọ dịghị ihe pụrụ ịtụ ya ụjọ! A na-emeri agha ahụ, ike ọgwụgwụ amalitelarị, na ọchịchọ bụ ka nke a kwụsị ngwa ngwa o kwere omume.
  Ya mere, ya na enyi ya bụ́ Erolok batara n'agha, ha kpagharịrị ruo nwa oge, gbaghachi azụ, wee kewaa.
  Vladimir Kashalotov chụọ n'ọrụ ọtụtụ ugboro, ma n'ihi na-akwakọba psychological ike ọgwụgwụ, bụ isi, ọ na-enweghị ike iti. Ike gwụkwara ndị iro ahụ. N'ozuzu, ọ gaghị ekwe omume iji "ihe mebere" tụnyere ezigbo agha. N'agbanyeghị nke ahụ, na ọzụzụ, n'agbanyeghị otú ọ na-egbu mgbu, a gaghị egbu gị, ma n'agha ị nwere ike ịnwụ n'oge ọ bụla. Nke a pụtara ịbụ onye na-abaghị uru maka Motherland.
  Ọtụtụ ụgbọ mmiri ndị kpakpando mebiri emebi, ọtụtụ ụgbọ mmiri furu efu ụlọ elu, akụkụ niile na ngalaba. A gbagburu ọtụtụ iri ijeri ijeri naanị tetraplane ndị nwere otu oche.
  Nwa okorobịa ahụ gbanyere hologram ahụ, na-agbalị ka ya na ndị mmekọ ya jikọọ. Ihu nwa agbọghọ mara mma pụtara. Nwatakịrị nwanyị ahụ jụrụ Vladimir:
  - Gịnị mere i ji ewute gị?
  - Enwere m oke oke! O doro anya na taa oke nke ndị iro e bibiri agwụla ike.
  Nwata nwanyi zara:
  - Echegbula! Gbaa ndị ogbenye! Ka ị na-emere ha ebere?
  - Ọ bụghị na ọ bụ ihe nwute, mana ọ na-atụ egwu n'ụzọ ụfọdụ! - Vladimir zara. - Mmetụta obi ilu na egbugbere ọnụ!
  - Ka anyị lụọ ọgụ ọnụ na nke a! Cheedị echiche: mụ na gị; otu ụlọ ọrụ!
  Nwa nwoke ahụ soro bụrụ:
  - M na gị; otu ụlọ ọrụ!
  Olu nwa agbọghọ ahụ tolitere nke ukwuu:
  - Oké osimiri ọ bụla mara mma!
  - M na gị!
  - Nsọpụrụ nke ala nna anyị dị nsọ! Anyị ga-ebibi ndị iro niile!
  - Anaghị m emegide mkpesa! Achọrọ m iri achịcha!
  Nwoke ahụ na nwa agbọghọ ahụ chịrị ọchị; Mgbe nke ahụ gasịrị, ịma mma nwere edozi isi nke agba asaa (agba nke egwurugwu bụ ihe ejiji) tụrụ aro:
  - Ka anyị wakpo ụzọ abụọ, anyị nwere ike ime ya nke ọma!
  - Ejikọtara ya na! Nke pụtara na ị na-agba ọkụ!
  dike ahụ rachara egbugbere ọnụ ya:
  - Kwụsị! Ekwela ka foto a daa!
  Ịlụ ọgụ ọnụ na-atọ ụtọ mgbe niile: Vladimir kwetara na uri nke onye na-ede uri oge ochie:
  Ọ dị njọ ma mmadụ nọ naanị ya
  Na mmadụ enweghị ike ịghọ dike naanị!
  Onye ọ bụla na-agba ọsọ bụ nna ya.
  Na ọbụna ndị na-adịghị ike, ma ọ bụrụ na e nwere abụọ!
  Ha banyere n"agha ahụ, na ná mmalite, ihe niile gara nke ọma, n"otu n"otu, ha gbatuo ụgbọ elu tetraplane atọ. Ha mere ya nke ọma, ọbụna n'amamihe na n'ụzọ mara mma. Vladimir nwere mmetụta mmụọ nsọ nke onye na-ede uri-agha. Ma e meziri ihe mere nke fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe a na-apụghị izere ezere n"agha dị otú ahụ. Ebubo obere preon kụrụ onye ibe ya. Enwere ọkụ dị otú ahụ, dị ka à ga-asị na agịga dụpuo oghere, na nwa oge ntanye ọbara na-egbuke egbuke pụtara. Mgbe ahụ, nkkịkị mmiri na-ekpo ọkụ kpochapuru ya n'enweghị obi ebere. Ọdachi kachasị na ndụ mkpụmkpụ nke onye agha na-eto eto! Nwatakịrị nwanyị mara mma nke nwa nwoke ahụ jisiri ike bụrụ enyi, na ọbụna tinye aka na echiche efu: ha kwaturu ya dị ka ijiji! Nke mere na o nweghịdị oge iji chụpụ ya.
  Vladimir chọrọ n'ezie iti mkpu na ibe ákwá. Ọ na-esiri ya ike ịkwụsị ya n'ime onwe ya, mana mmetụta ahụ malitere.
  - Agha ga-ada! Ọ bụ nwanyị ọjọọ na anụ ọhịa!
  Nwa okorobịa ahụ, n'enweghị olileanya, ọbụna gara ebule. Ịkwụsị dị ka Nestert. mbụ onye meru ebule. Mwakpo iwe were sochiri. Ma ndị iro ahụ yiri ka akwara ha na-esikwu ike. Ọzọkwa, akara aka dị n'akụkụ Vladimir. Ndị iro ahụ tụgharịrị wee gbagbuo. Ihe ịga nke ọma dị otú ahụ mere ka obi dajụọ nwoke ahụ.
  - Ma echere m na ọ ga-abụ oghere ojii!
  Ụgbọ mmiri Svyatorossiya na-agbanyesi ike, ọ na-anwụ n'ụzọ doro anya, ọ dị ka ọ gaghị enwe olileanya nzọpụta.
  Konstantin Rokossovsky wepụrụ mkpịsị aka ya: egbe mgbịrịgba iri abụọ na-apụta n'ihu ya:
  - Kedu ihe ị na-enye iwu, ọchịagha! - Ngwá agha bụrụ!
  - Dị njikere ịgbasa ahụ gị n'oge ọ bụla!
  - M na-erube isi! Ọ bụ ezie na m ga-adọ gị aka ná ntị na nke a, ị ga-atụfu ikike iji iwu!
  - Achọghị m ịma ọzọ!
  - Kedu maka ọrụ ọrụ?
  - Ọrụ? - Rokossovsky chere: - Amaghị m! Naanị ọrụ ebube nwere ike ịzọpụta anyị, ọ nweghịkwa ọrụ ebube dị na mbara igwe!
  Elf Marshal kwuru, sị:
  - Na interuniversal oghere: mgbe ụfọdụ, e nwere phenomena nke siri ike ịkọwa. Enweghị ike ịkpọ ha ihe ọ bụla ọzọ karịa ọrụ ebube nke eluigwe na ala. Ikekwe ị nụla ihe ndị a?
  - Anụrụ m! Ma ọ bụ ihe nzuzu ịtụkwasị obi na nke a!
  - Onye ma! Anyị elves na-enwe mmetụta nke ukwuu maka mmetụta paranormal na ọdachi dị iche iche. Ọ dị m ka ihe na-abịakwute anyị!
  Rokossovsky kwara isi ya:
  - Ọ ga-ekwe omume, naanị ihe efu!
  - Mba, lee! Ọ dịlarị ebe a!
  N'oge ahụ, ihe pụrụ iche mere n'ezie! Agbapụ ahụ nwụrụ ozugbo na ike amaghị ama welitere kpakpando na phantoms. N'irube isi na mkpali a na-amaghị, ụgbọ mmiri na ndị mmụọ na-agba ọsọ n'akụkụ dị iche iche. Ọ bụ ihe a na-apụghị ịkọwa akọwa, dị ka a na-apụghị ịghọta aghọta, nnukwu Baba Yaga na-efegharị broom ya, na-achụsasị armadas na-alụ ọgụ n'akụkụ dị iche iche. Emere nke a ngwa ngwa, ọkụ na-adaba na mberede, ma n'otu oge ahụ nrụgide sitere na mmegharị ahụ dị ntakịrị.
  Vladimir nwekwara mmetụta ka e si kpọlite ya, dị ka ịmakụ nwanyị na-anụ ọkụ n'obi. Ọbụna ọ na-esi ísì ísì ụtọ kasị dị oké ọnụ ahịa. Nwa okorobịa ahụ kwara ntamu:
  - Nke a bụ lafa!
  Ma mgbe ahụ, ọchịchịrị gbara! Ọ gbara ọchịchịrị nke ukwuu, ị nweghị ike ịhụ ọkụ na-emebu maka ọla niile. Ọ bụghị otu foton, ụdị ebili mmiri ndị ọzọ na-apụkwa n'anya. Anya mmadụ nke ọdịnihu na-enye anyị ohere ịmata ọdịiche dị n'etiti ebili mmiri kachasị ogologo na ultra-short, infrared na ultraviolet radieshon, ebili mmiri gamma, na ebili mmiri micro-gamma, yana ụdị dị iche iche nke ihe hyperplasma na-enye. N'ezie, karịsịa ike siri ike, anya adịghị enwe ike ime ihe nile, ma a na-ewu ngwaọrụ pụrụ iche n'ime ya.
  Ya mere, ihe efu zuru ezu. Vladimir kwuru, sị:
  "Ma eleghị anya, nke a bụ ihe hell yiri!" Ọ bụ ezie na ihe a pụrụ ịghọta bụ ọnwụ na ọnwụ na hyperplasm.
  N'otu oge ahụ, ahụ ghọrọ ìhè na ikuku! Vladimir nwere mmetụta dị mma karị, ike ọgwụgwụ kwụsịrị, mkpụrụ obi ya wee nwee obi ụtọ karị.
  - Nke a bụ ihe pụrụ iche! Ma eleghị anya, m na-efega n'eluigwe, maka nnukwu ndị agha! Ọ bụ ezie na m ruru eru ka a kpọọ m onye ukwu?
  Na mberede, n'ọchịchịrị zuru oke, ọkụ pụtara, nke na-adịghị ahụkebe, n'adịghị ka ihe ọ bụla ọzọ! Karịsịa, egwuregwu dị otú ahụ nke ndò yiri gamma radieshon, ma ebe a ọ dị ka e nwere ebili mmiri ndị dị mkpụmkpụ na nso. Vladimir chetara hyperphysics, mgbe achọpụtara mmekọrịta na-adịghị ike. Ha mere ka o kwe omume ịmepụta nha nha, mgbe ọ bụghị akụkụ atọ, mana dịka ọmụmaatụ abụọ na ọkara. Nke a na-enyekwa ohere ndị ọzọ. Na na mmegharị na mbibi nke ihe tinyere mgbasa nke oghere. Were ihe atụ: ụkpụrụ nke ogige ọkara oghere nchebe - ọ bụrụ na ọ bụghị maka radieshon pụrụ iche nke na-ere ọkụ site na akụkụ, ị nwere ike nweta enweghị ike zuru oke. N'ozuzu, physics nke oge a abụghị ma ọlị ka ọ dị n'oge a kpọchiri ụmụ mmadụ n'otu mbara ala. Dị mgbagwoju anya na ọtụtụ akụkụ. Kedu ihe na-egbuke egbuke dị otú ahụ na-ada n'okpuru? Kedu ihe pụrụ iche gbasara ya?
  - Nke a bụ ọkụ mmụọ ozi! - Vladimir kwuru. - O doro anya na eluigwe adịla nso.
  Ka ọ dị ugbu a, ọ bịara na-ekpo ọkụ, na agba ndị ọzọ na ndò pụtara na radieshon.
  Ihe mgbu na-egbu m mgbu n"ụlọ arụsị m kwụsịrị, m na-esikwa ísì violet.
  - Ma ọ ka mma! Ọ dị ka hypercurrent na isi! Mmakọ ahụ bịara na-esiwanye ike, mmegharị ahụ kwụsịrị.
  A nụrụ olu, ma ọ bụ karịa mkpali telepathic gbanwere nke Alexander the Great:
  - Onye ọ bụla, gbanwee ụzọ!
  Vladimir gbalịrị ịchịkwa tetraplane. Ụgbọ ala ọkpọ ahụ yiri ka ọ nọ n'ụjọ. Enweghị ike ịkwaga. Ahụ na-agagharị, ma onye agha anaghị eme ya.
  Ọ dị ka ụgbọ mmiri kpakpando ndị ọzọ nwere ike ịfegharị na oghere. Ọtụtụ nde ụgbọ mmiri nke ụdị niile kpọnwụrụ akpọnwụ. Ọ ghọrọ ihe ijuanya na jụụ. Vladimir si na tetraplane ahụ efepụ: ọ dịkarịa ala ọ nwere ike ịkwaga.
  Alexander the Great kwuru, sị:
  - Agha ahụ agwụla! N'agbanyeghị ọnụ ọgụgụ dị ukwuu nke ndị iro, anyị meriri!
  Ndị agha ahụ tiri n"otu n"otu na n"ọñụ:
  - Ebube dị ukwuu Russia!
  - Ọchịchọ nke eze ukwu na-emeri!
  N'ụzọ dị ịtụnanya, ọtụtụ n'ime robọt ndị a na-arụzi arụ ọrụ. Ngwakọta ọla ndị a na-ebugharị ebugharị rapaara n'akụkụ ụgbọ mmiri kpakpando ndị kacha mebie. Usoro mweghachi amalitela.
  Alexander the Great, site n'enyemaka nke ngwá electronic dị ike, malitere ichikota ihe ọ rụpụtara; kọmputa arụnyere n'ebe ọ bụla mere ka o kwe omume ịgbakọ mfu n'ụzọ ziri ezi nke otu onye ma ọ bụ onye ọ bụla. Dị ka o siri pụta, ha buru nnọọ ibu.
  Ndị agha Great Russia furu efu ijeri narị asaa na iri abụọ na ise, narị atọ na iri asaa na anọ, puku iri itoolu na otu, narị anọ na iri na isii, ma ndị mmadụ na agbụrụ niile. Na mgbakwunye: trillion iri na otu, ijeri isii na iri atọ na asaa, narị asatọ na iri abụọ na atọ, narị anọ na iri anọ na ise, otu narị na iri anọ na isii na robots na usoro cybernetic. Na kwa nde iri ise na asaa, narị atọ na iri isii na atọ, narị abụọ na iri na asaa starship dị iche iche, na-agụghị tetraplanes.
  - Otú ọ dị, ọtụtụ! - Alexander the Great kwuru. - Anyị nwetara nnukwu mmebi! Olee mgbe anyị malitere ịgụ ọnyá? Gụọnụ ndị ibe gị!
  Elf Marshal kwuru, sị:
  - Ma nke ahụ abụghị ịgụ phantoms. Ebibikwara ọtụtụ ụmụ okorobịa a!
  Onye-isi-agha nke oge ochie ji ọñụ sị:
  - Ma ọtụtụ ndị iro dara!
  Ihe mfu nke ndị iro na-enweghị ike iweghachite ruru: trillion narị asatọ na iri ise na anọ, narị nde isii na iri atọ na atọ, narị puku abụọ na iri anọ na ise, narị itoolu na iri na asatọ ndị dị ndụ - ndị mmadụ na ndị ha na ha jikọrọ aka. Trillion iri anọ na itoolu, ijeri narị ise na iri na itoolu, puku narị abụọ na iri ise na isii, otu narị robọt iri anọ na asaa na usoro cybernetic. Na kwa otu narị nde na iri anọ na atọ, puku anọ na iri isii na atọ, na narị asaa na iri asatọ na asaa, na-agụghị tetralet.
  Alexander the Great kọrọ:
  - Ma ihe isi ike dị ka ọ dị anyị mma!
  Elf marshal chịrị ọchị wee zaa:
  - Ee, ekele maka ndị agha nke phantoms, ma ọ bụghị na anyị gaara efu. Na mgbe ahụ ọnwụ ruru bụ nnọọ njọ.
  Alexander the Great kwuru:
  - Oke kacha njọ bụ ọnwụ tetralet. Anyị tụfuru ihe dị ka ijeri iri atọ na itoolu, ndị iro iri isii na asaa! Ihe dị ka otu ugboro na ọkara!
  Elf marshal kọwara:
  - Nke a bụ n'ihi na obere ụgbọ mmiri nwere obere mfu site na ọgụ ọgụ nke phantoms. Ọfọn, ọzụzụ nke ndị agha anyị na ngwá agha dị ihe dị ka otu!
  - Ma ndị ọchịagha dị iche! - Macedonsky na-atamu ntamu.
  Elf kwara isi ya:
  - Rokossovsky bụ onye ama ama! N'otu oge, ọ tụrụ aro iji tankị wakpo ndị Germany site na apiti na-enweghị atụ nke Polesie.
  - Lee ọrụ ebube! M na-agbalị mgbe niile ịkụ onye iro na-atụghị anya ya. Cheta ọnu-ọgugum n'ọzara. Ma ọ bụ ngagharị ngagharị megide Eze Dariọs, na-abanye n'azụ!
  - Ama m ya! Ma ụgbọ mmiri, karịsịa n'oge ochie, abụghị ịnyịnya. Ị nweghị ike ịdọrọ ya ngwa ngwa!
  Alexander kwara isi ya n'ụzọ nlelị:
  - M nyere ndị agha m iwu onwe ha, na Rokossovsky bụ Stalin isii. Ọbụna ndị ndọrọ ndọrọ ọchịchị ya ahụghị ndị obodo ya n'anya, ha manyere ya ka ọ hapụ ọrụ nke Minista Nchebe.
  Elf Marshal kwuru, sị:
  - Ndị na-enweghị ekele! Agbanyeghị, nke a abụghị ebumnuche nke ndị Poland, kama ọ bụ nke ndị otu onye na-akwado Western nke CIA na òtù ndị na-eyi ọha egwu na-akwado.
  - Enwere ike! Khrushchev bụ onye na-adịghị ike, ọ pụghịkwa iweghachi usoro n'ogige nke ya. - Alexander the Great kwara isi ya, ntutu isi ọla ya na-akpụ akpụ na-eyi egwu.
  Elf marshal tụrụ aro:
  - Ka anyị buru ụzọ kwụọ ndị kwesịrị ekwesị ụgwọ ọrụ!
  - eze ukwu na kọmputa ga-eme nke a, dị ka mgbe niile, naanị m nwere ikike inye ndụmọdụ!
  N'ezie, ndị a bụ iwu, ngwá electronic ebumnobi na-ekpebi onye kwesịrị ekwesị na onye na-ekwesịghị ekwesị. Karịsịa, ndekọ cyber na-enye ohere ka onye ọ bụla nwee ike ịkọwa mmegbu ha n'ụzọ zuru ezu. N'otu oge, ihe ụfọdụ a rụpụtara n'Agha Ukwu Patriotic mere ka e nwee ọtụtụ esemokwu. Mgbe e mesịrị, a ghọtara ọtụtụ n'ime ha dị ka ndị na-enweghị isi. A ka nwere ọtụtụ arụmụka na-aga n'ihu. N'ezie, onye ọsụ ụzọ Golikov gburu ndị Fashist iri asaa na asatọ n'agha. (Na n'oge ezigbo agha n'oge Agha Ụwa nke Abụọ, ọ gaghị ekwe omume ịgụta ọnụ ọgụgụ ndị e gburu. Ọ bụghị naanị gị na-agbapụ, na ọbụna ma ọ bụrụ na German dara, ọ bụchaghị egbu! . Ha rụkwara ụka banyere ndị ikom Panfilov, ma e nwere agha ma ọ bụ na ọ bụghị, ole tankị furu efu. Ndị dike Fascist na-ebutekwa obi abụọ. Dị ka ihe atụ, otu onye na-anya ụgbọelu ripịara tankị ndị Soviet narị ise na iri atọ na anọ, bụ́ nke e nyere ya obe ígwè nke nwere diamond na akwụkwọ osisi oak ọlaedo. Na kwa a dum nchịkọta onyinye! O siri ike n'ụzọ ụfọdụ ikwere na nke a, na n'eziokwu na ị nwere ike ibibi otu narị na iri anọ na anọ na tankị dị mfe. Ọ dịkwa ịtụnanya! Otu nwekwara ike ịrụ ụka banyere "ekwensu" ojii bụ onye bibiri narị anọ Soviet na ụgbọ elu America ise! Ya bụ, ụfọdụ na-enyo enyo na Soviet rigbuo, ndị ọzọ rụzuru fasisti.
  N'ọnọdụ ọ bụla, Vladimir Kashalotov kwesịrị ị nweta ụgwọ ọrụ zuru oke. N'ihi ekele maka agha ahụ meriri, a na-enwe oriri na ọṅụṅụ, mgbe nke ahụ gasịrị, a ga-eme ihe ngosi nke onyinye.
  Ọtụtụ mgbe, ndị agha anaghị eri nri, ha na-eri nri hyperplasmic ume ma ọ bụ nke dị elu.
  Ugbu a ndị agha dị ndụ gbakọtara n'obí pụrụ iche, ma ọ bụ kama ụlọ nzukọ. Banyere na ha kwesịrị ịdị oké ọnụ ahịa - tebụl cybernetic! Nhọrọ kacha mma! Vladimir Kashalotov kwesịrị iri nri maka oge mbụ na ndụ ya. O ribeghị nri mbụ! N'ozuzu, nke a bụ ihe a na-adịghị ahụkebe na-eri! Chọpụta ihe bụ nri! Ọ na-agụ ọtụtụ ihe banyere nke a, ọbụna gbalịrị ịta osisi (oak, maple-fir na Chineke maara ihe ọzọ!): Otú ọ dị, ọ dịghị amasị nke ikpeazụ. N'ezie: ihe dị mma, ọnụ gị jupụtara na shit, na anwụrụ ọkụ na-awụpụ na ntị gị. Ọhụrụ!
  Ụlọ Nzukọ ebe ndị agha gbakọtara buru ibu ma nwee ike ịnọdụ otu nde mmadụ. Onye agha ọ bụla nwere tebụl dị iche iche. Mgbe Kashalotov nọdụ na tebụl yiri ya, hologram mara mma pụtara (ngwakọ nke nwa agbọghọ na painiapulu nwere ara atọ: otu ọnụ ara bụ ọla edo, nke ọzọ bụ rubi, nke atọ bụ sapphire):
  - Obi dị anyị ụtọ ịnabata gị, onye agha kpakpando! Ọ dị gị ka ọ na-atụ uche nri nkịtị?
  Vladimir zara, ihere:
  - N'ikwu eziokwu, amaghị m ihe ọ bụ! Gịnị mere na-eri na agbanyeghị! E kwuwerị, nke a bụ ihe na-ekwekọghị n'okike! Anyị abụghị ndị primates nzuzu!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ gbupụrụ ụkwụ ya efu:
  - Iji nweta obi ụtọ! Nwee ezigbo nri na mmanya! E kwuwerị, kweta ya, ị na-achọ ịmata ihe?
  Vladimir Kashalotov kwetara:
  - Ee! Ọbụna karịa! Nke a bụ oge mbụ iji nweta usoro dị otú ahụ! Lee ka ọ dị ịtụnanya! Karịsịa ma ọ bụrụ na anyị na-eri nri ọnụ.
  - Ya mere enwe obi ụtọ! - Hologram zara, ngwakọ nke painiapulu na nwa agbọghọ malitere iji nipples nwere ọtụtụ agba egwu egwu. Anyụike dị ka nnụnụ mara mma na-egbuke egbuke n'aka ya.
  N'aka nri Vladimir: nọdụ nwa agbọghọ toro ogologo ma mara mma. N'ozuzu, ụmụ agbọghọ niile nọ n'ụwa a enweghị ntụpọ, ma nke a na- egbuke egbuke n'ụzọ ụfọdụ. Ọ nwere nnukwu ọmarịcha na ịma mma. Nwa-okoro ahu we setipu aka-ya n'aru ya:
  - Vladimir!
  - Elfaraya! - Nwa agbọghọ dike zara, na-achị ọchị (nke ọma, ezé ya, ezigbo akụ). - Ọ dị ezigbo mma izute gị, e wezụga nke ahụ, anụrụ m na ị mere onwe gị iche na agha ikpeazụ! dike na-eto eto!
  - Anyị niile bụ ndị dike! - Vladimir kwuru. - Ma mụ na gị! Onye ọ bụla nke dị ndụ bụ dike, onye ọ bụla dara bụ ejima!
  Elfaraya ji nku anya ya na-egwuri egwu kweta:
  - N'ezie! Emekwara m onwe m iche n'agha a, enwekwara m ohere ịghọ onye ọchịagha. Dịkwa ka gị.
  - N'okwu a, anyị ga-enwe ndị dị ndụ n'okpuru iwu anyị, nke a bụkwa nnukwu ọrụ! Ọ bụghị naanị na ị na-etinye ndụ nke gị n'ihe ize ndụ, kamakwa nke onye ọzọ!
  - Nke ahụ ziri ezi, nwa nwoke! Ị maghị! Ọ bụrụ na ị sụọ ngọngọ, ị ga-atụfu! E nwere uzuzu na mkpọmkpọ! - Elfarai ji egwu egwu.
  - Kedu ka ị si mara onwe gị?
  - M kụrụ ụgbọ mmiri na mberede! Nke ahụ ọ na-eju gị anya? "Nwa agbọghọ ahụ nọ na-ama ifuru n'ebe niile, na-enwe obi ụtọ."
  - Ọ dịghị ikpe! Mụ onwe m jiri aghụghọ dị mfe, nke fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nwata bibie nnukwu mbibi!
  -Ụmụaka? - Agba nke nku anya dike gbanwere.
  - Ọfọn, ma eleghị anya ịdị mfe ha zụtara ha! Kedu ka ị dịkwa? - The nwa okorobịa rubbed ya ntì.
  - Ahụrụ m ohere ịgbatu ma gbatuo! E jidere ihe niile na ndekọ cyber, ma ọ bụghị na ha agaghị ekwere anyị! - Elfaraya wedakwara olu ya na ntakwu nta.
  - Ndị mmadụ anaghị ekwenyekarị ihe ọma! Ọ bụ ezie na ugbu a ọ bụ ihe gbasara nkà na ụzụ, ọ bụghị okwukwe. - Vladimir gbara ume.
  Egwu malitere ịkpọ, n"etiti ámá egwuregwu ahụ, ụmụ agbọghọ na ụmụ nwoke gba ọtọ na-agba egwú. Ya mere obi ụtọ na agụụ mmekọahụ. N'otu oge na-emetụ aka ma na-atụgharị. Mmega ahụ acrobatic bịara na-agbagwoju anya ma na-akọwapụta ihe. Ụmụ agbọghọ ndị ahụ, na-agba ụkwụ ha efu, malie elu, mee ọtụtụ ihe mgbawa na mgbagwoju anya. Ọ bụ ihe na-akpali akpali ma maa mma. Ahụ jikọtara ọnụ na kpughee!
  Vladimir kụrụ aka ya:
  - ọmarịcha! Ọ na-amasị m ịhụ ụmụ agbọghọ gba ọtọ!
  Elfaraya zara, na-abụ abụ n'olu:
  - Ma mụ onwe m! Ọ bụrụ na ụmụ okorobịa nke eluigwe na ala niile kpebiri ozugbo igbu ndị niile na-emepe emepe! Ọ bịara dị ọkụ site n'ụdị ọgba aghara dị otú ahụ, na nrọ mezuru!
  Ọbụna Vladimir nwere mmetụta ọchị:
  - Ma onye na-amaghị! Gịnị mere o ji na-egbuke egbuke! Ọ dị mma, nwa agbọghọ, ikekwe anyị ga-enwe ohere ịmata ibe anyị nke ọma!
  Egwu ahụ kwụsịrị, n'ikpeazụkwa, nnukwu oriri malitere. Ọtụtụ ndị dike riri nri na nke mbụ ya!
  E nwere otu stampụ na nnukwu dinosaur gbara n'etiti etiti ámá egwuregwu ahụ. Ndị agha ahụ na-ama jijiji site na ọnyà nke ụkwụ ya. Ọ bụ ụdị nke trypinolasaurus. Nnukwu narị mita n'ogologo. Na mberede, nnukwu anụ ahụ kwụsịrị: ọ jụrụ oyi, ahụ ya wee malite kewaa n'ime iberibe. Ha gbasasịa dị ka mosaic. Na mberede, n'ebe anụ ọhịa ahụ, e nwere ihe ọzọ e kere eke dị ka whale na-acha anụnụ anụnụ nwere ntù. Iberibe ndị ahụ wee dakwasị n'efere ndị a na-ekwu okwu. Ha bụrụ abụ:
  - Ị ga-eri nje! Bon Appetit onye ọ bụla!
  Nwa okorobịa ahụ hụrụ na anụ ahụ na-ese anwụrụ, ísì dị nnọọ mma. Awụsara ihendori n'elu, ma otu iko dị n'aka ya, mmanya ojii na-efesa n'ime ya. Iko ahụ, na-egbukepụ egbukepụ karịa diamond, malitere ịcha na agba niile nke egwurugwu, wee tie:
  - N'okpuru elu! Maka ebube nke nnukwu Russia!
  Artyom ji nlezianya ṅụọ. Mmanya ahụ bụ tart, na utoojoo, na ụtọ na uto. A naghị ahụ mmanya na-aba n'anya, ma eleghị anya, ọ dịghị! Ma ihe na-akpata ntakịrị ọṅụ malitere ime ka isi m tụgharịa.
  Elfaraya tụrụ aro:
  - Ị kwesịrị ị nweta nri!
  Nwa okorobịa ahụ riri anụ ahụ na-atọ ụtọ. Ire ya nwere obi ụtọ nwere obi ụtọ n'ezie. Ee, nke a bụ anụ, nke a bụ nke mbụ ọ na-eri. N'ezie, echiche ahụ batara n'isi m, ọ bụ ihe okike ka ọ bụ ma eleghị anya sịntetị. Otú ọ dị, ọ dị mkpa? A sị ka e kwuwe, ọbụna na ọkwa nke elementrị, ọ gaghị ekwe omume ịchọta ọdịiche, ma ugbu a, ihe niile nwere ike ịmepụta! Nchịkọta zuru oke nke mmetụta, ị jiri nlezianya loda anụ ahụ wee gbadaa akpịrị gị, wee gbadaa esophagus gị. Na-emeju afọ gị ihe na-adịghị ahụkebe, dị ka mmetụta nke ịdị arọ dị ụtọ.
  Elfaraya kwuru n'olu dị nro:
  - Ka anyị nwalee anụ ahụ ọzọ, rie ya ọnụ?
  - Ma dị ka?
  - Ka anyị intertwine ire! - Nwa agbọghọ ahụ tụrụ aro. - Ọ ga-abụ mmetụta magburu onwe ya karịa ime naanị ihe niile!
  Vladimir kwetara:
  - Ka anyị chụba quasar n'ime oghere ojii!
  - Ọ ga-adị mma! Hyperquasar! (Ọ naghị adị mma)
  Mgbe ire na-ejikọta ọnụ, ọ na-atọ ụtọ nke ukwuu, ha na-ekpuchi ibe ha na-ete. Sparks na-efe n'etiti ha. Na anụ ahụ n'onwe ya, mgbe ọkụ na ebubo, na-enweta ụdị ụtọ dị otú ahụ. Nwatakịrị ahụ sụrụ ude nke ukwuu.
  . ISI NKE 11
  Mirabel Snow White, na-enwe nghọta zuru oke, ọbụna ịma jijiji na-enweghị ike ịnagide, chere ntaramahụhụ. Mgbe e meriri ya, a kpọchiri ya. Ebubo ahụ dị njọ, o kwere ka onye iro pụọ, ọ bụrụgodị na ọ bụ naanị nwa nwoke. Na n'oge agha, nke a nwere ike ịnwe ụdị ntaramahụhụ atọ: mkpọrọ ndụ na ndị agha mgbochi, imebi mmadụ ma ọ bụ ikpochapụ! N'ezie, a na-eji nke ikpeazụ eme ihe dị oke ụkọ, ebe ọ bụ na mbibi zuru oke nke ndụ, ọ bụ ezie na ọ bụghị protein, anụ ahụ enweghị isi. Mirabela lere anya n'ihu. N'ịbụ onye a kụgidere n'ogige ike, ọ pụghị ọbụna imegharị ahụ. Naanị ihe fọdụrụ bụ ichere n'ọnọdụ enweghị enyemaka maka akara aka mmadụ.
  Ogige ike malitere ịkwagharị, ndị rọbọt ahụ abanye. Olu na-enweghị mmetụta kwupụtara:
  - Maka mpụ megide Ecumenical Holy Russia, mba, ndị agha na eze ukwu: anyị na-ama gị ikpe na mkpọrọ ebighị ebi n'okpuru ụwa. - Robot ahụ kpuchiri anya ya iri n'ọbọ: - Ọ bụ ya, nwa agbọghọ, ndụ gị kwụsịrị n'ụzọ dị egwu! Mana ị ka dị obere.
  Anya mmiri pụtara n'anya Mirabela:
  - M nwere ike ọ dịkarịa ala ịsị ndị enyi m, comrades na ogwe aka.
  - Mba! - Robot kwuru. - Anyị achọghị ka ha nwee mkpakọrịta na-adịghị mma, yana ncheta na ọmịiko maka gị!
  Mirabela kwara ákwá nke ukwuu:
  - Ma ọchịchọ ikpeazụ gị?
  - Maka ndị omempụ ọ dịghị adị! Onye ajọ omume kwesịrị ịga n'ime ala. Ngwa ngwa nke a kwụsịrị maka gị, ọ ka mma!
  Ebulitere Mirabelle, ndị rọbọt ahụ dọkpụrụ ụmụ agbọghọ ahụ n'ebe dị anya. Nke nta nke nta ọsọ ha na-abawanye. Na mberede, ha hụrụ onwe ha n'ihu mgbidi a na-ahụ anya. Mirabela gba ọtọ kpamkpam, ọtụtụ ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ kwụ n'ahịrị lere ya anya. A na-ahụ amamikpe na anya ha, mana ụfọdụ gosikwara ọmịiko. Mana Mirabela enweghị ike ifere ha aka. N'ikpeazụ, ha chọtara onwe ha n'ime ụlọ: na-ese crimson. N'ebe a, dị ka a na-achị, e mere ahịrịokwu. Nke a pụtara na ihe mgbu dị egwu dị nso karịa mgbe ọ bụla.
  Mirabela tụrụ anya na ọ ga-abanye n'ụdị ụlọ nsọ, mana kama, a kpọbatara ya n'ime ụlọ dịka ụlọ nyocha. Enwere ọtụtụ kọmputa na oke osimiri nke hologram na-egbuke egbuke. N'ebe a, a na-eyi cyborgs n'ụdị ihe mkpuchi na, dịka ọmụmaatụ, n'okporo ámá ha nwere ike imehie ihe dị ka ikpo ihe mkpofu. Na mgbe ahụ, ndị rọbọt ahụ nyere nwa agbọghọ ahụ ọgwụ ntụtụ n'isi.
  - Gịnị bụ nke a? - jụrụ Mirabela
  - Ugbu a, ị ga-adaba n'ime nro. Ị ga-anọkwa n'ebe ahụ ruo mgbe ebighị ebi. - The electronic sadist hummed. Mgbe ahụ, osisi nwunyere ọkụ na ọtụtụ obere rọbọt batara ya n'ahụ. Mirabela chere na ọnụ ụzọ ụlọ nyocha ahụ malitere ịgbawa, ihu cyborg, nke na-egbu maramara na iwe dara dị ka oghere ojii, ihe niile gbara ọchịchịrị wee gbaa ọchịchịrị. Nwatakịrị nwanyị ahụ nwere mmetụta na ya na-amakpu n'ime ala, dị ka a ga-asị na ọ dabara na resin inky, anya ya malitere irichapụ. A iju ọkpụrụkpụ enwe na ha, dịtụ reminiscent nke redioaktivu mercury nke Mirabela sere n'elu, ma ọ bụ ihe ndị ọzọ egwu, na anụ e flattened. Mgbe ahụ ọ na-enwe mmetụta dị egwu n'ezie, na mberede ugbu a ọ gaghị ahụ kpakpando, ndị na-egbu ya enwewo ike n'elu ụwa ọzọ. Nrụgide ahụ na-eto eto, na-aghọ ihe a na-apụghị ịnagide, na nro aghụghọ ya na nnọgidesi ike dị egwu. A na-anụ ụda na-egweri, ụda dị ka nkịta na-akpụ akpụ na mmiri mmiri, na-ada ụda naanị, ọ na-ata gị ntị, na-atụgharị ha. Ramrod na-ekpo ọkụ na-ata n'ime akpụkpọ ahụ, enwere mmetụta nke ọbara na ịwụsa tar na ire. Ya mere na-asọ oyi ma na-esi ísì ụtọ, na-esi ísì ụtọ na ngwakọta nke nsị nke ihe e kere eke sitere na mbara igwe dị iche iche. Mgbe ahụ, ọnụ si n'ọchịchịrị pụta nwere ezé na-egbuke egbuke dị ka lava nke ugwu mgbawa na mbara ala buru ibu. Mirabela ahụbeghị ihu anụ ọhịa dị otú ahụ na-asọ oyi, ihe odide sitere na ihe nkiri egwu ma ọ bụ ndị ọbịa sitere na mbara igwe; megide ndabere ya, ha bụ naanị ihe egwu na-enweghị atụ nke nro. Mgbe ahụ, ndị ọzọ pụtara: ọbụna ndị ọzọ dị egwu agba, ụfọdụ buru ibu dị ka Everest, na ndị ọzọ dị obere, na-ele anya dị ka nkịta na-ewe iwe. Ha wee were ezé ọjọọ ha gbagọrọ agbagọ jide anụ ahụ ya. N'ime ndụ ya dum ọ bụghị ogologo oge mana ọ bụ ihe omume, Mirabela enwebeghị ụdị mgbu ahụ. Isi ihe bụ na ọ gaghị ekwe omume ịchọta ihe analog na mmetụta. Nke a bụ ire ọkụ na-ere ere na acid na-emebi emebi, n'otu oge ahụ akpụrụ akpụ na-akpụ akpụ na mkpuru osisi na-adịghị mma. Nakwa n'otu oge ahụ hypercurrent shocks, nke na-akpata mwepu, ultra-radiation irradiation na onye maara ihe!
  Ha wee na-emekpa ya ahụ́, ị ga-ahụkwa ka a na-adọkapụ anụ n"aka ya, na ọkpụkpụ ka a na-ekpughe, na eriri afọ na-apụta dị ka à ga-asị na ọ bụ afọ gbawara agbawa. Ihe ọjọọ ndị e kere eke na-ata ha ahụhụ, na-akpụgharị ha gburugburu ezé ha. Mirabela na-asụ ude, anya mmiri na-asọpụta n'anya ya. N'ime obi nkoropụ ọ na-akwa ákwá:
  - Onyenweanyị, gịnị mere? A sị ka e kwuwe, egbubeghị m onye ọ bụla na ndụ m, ọ dịghị onye m ga-arara nye! Enwere m ọmịiko n'ebe nwa okorobịa ahụ nọ nanị n'ihi na ọ dị ka nke mbụ ya ná ndụ m nile m hụrụ ya n'anya! Ịhụnanya bụ ara!
  Ị nwere ike ịnụ ọchị na site na ya, ọ dị ka à ga-asị na agịga na-ekpo ọkụ na-adaba na eardrum, nke n'otu oge ahụ gbasaa, na-amịkọrọ ihe niile na onye ọ bụla! Ụbụrụ m na-esi isi. Hyperplasm na-amalite ịgbawa n'ike n'ime akwara ọ bụla nke ụbụrụ nwa agbọghọ ahụ. N'ikpeazụ, nnukwu ọnụ na-apụta, dị egwu ma na-asọ oyi n'ọgba aghara ya jọgburu onwe ya, ọ na-elodakwa ya dum. A na-adọkasị ihe ndị dị n'ime n'ihi ịdaba n'ime oghere dị otú ahụ. Mirabela hụrụ ire ọkụ ka ọ na-ada n'akpịrị ya, ọ gbawara n'ime narị asaa na iri asaa na asaa petals, dị nnọọ iche na agba na ndò.
  - Nke a bụ kpara ọkụ nke underworld. - Mirabela kwusiri okwu ike, akpụkpọ ahụ dị n'aka ya toro ọnụ, kpuchie ya na ọnya ọjọọ. Ọ na-anwa ime ka ụgbọ elu ya kwụsịlata, mana ọ baghị uru, ọ nweghị ike ibugharị onwe ya otu millimita. N'ebe a, ahụ ya na-eto eto, nke mara mma nke ekwensu, nke ghọrọ onye a hụrụ n'anya, na-emetụ ya na iyi ọkụ. Ọ na-aracha ọnụ ọnụ ara nwa agbọghọ ahụ ekpughere. Naanị n'èzí mmetụ ahụ yiri ka ọ na-ahụ n'anya ma na-akwa iko na mmekọahụ. Ọ hụtụbeghị ụdị ihe a, anya ya gbara ọchịchịrị, mgbe ahụ ọkụ na-amali elu, ọ dị ya ka ọ bụ mgbawa malitere n'ọnụ ya, afọ ya nupụrụ isi, ma jiri ngwá agha nuklia wakpo ya, ma ọ bụ kama thermoquark ma ọ bụ ngwa agha thermocreon. Ka ọkụ a si dị ọkụ, nnukwu ọnya na-apụta n'akpụkpọ ahụ efu, ọkpụkpụ gbara ọchịchịrị ma gbawaa, na-akpata nhụjuanya. A na-aga n'ihu na-aracha ara ara, ire ọkụ na-emetụ afọ dị ọcha, dị nro dị ka nwa agbọghọ. Mgbe nke ahụ gasịrị, ọ mapuo nke ukwuu nke na nwa agbọghọ ahụ banyere nhụsianya. Ọnụ ọnụ ara ọ bụla na-acha uhie uhie na-ekpo ọkụ, ọkụ na-agafe n'afọ, na-egbutu abs na hyperplasm nke nhụjuanya, na-ere ọkụ eriri afọ. Nke mere na iberibe ihe ndị ahụ cha cha dara wee gbazee n"ọchịchịrị dị egwu.
  "Ee e, achọghị m, achọghị m," ka o kwuru. Hapụ m. Agaghị m eme nke a ọzọ! - Mirabela n'ezie chere na ọ bụghị dị ka a dike, ma dị ka a obere nwa agbọghọ jidere na a ọgba nke ndị ohi.
  Agba ọ bụla nke ọkụ bụ ihe pụrụ iche, ụdị ihe mgbu pụrụ iche. Enwere ike inye nhụjuanya dị iche iche, ọdịiche ha dị ịtụnanya, ọbụna Marquis de Sade echeghị ogologo oge nke amamihe nke ndị bi n'okpuru ụwa nwere ike iru. Nwatakịrị nwanyị ahụ nwere ikiri ụkwụ kpuchiri ọnya, ha gbawara, zaa ma gbawa ọzọ. Ntutu isi ya na-agba ọkụ, nwa agbọghọ ahụ abụghị nanị na ọ na-enwe ihe mgbu, kamakwa ọ na-ewe iwe nke ukwuu na a napụrụ ya ihe ịchọ mma dị otú ahụ. Ihe mgbawa na-agbawa n"isi n"ụzọ nkịtị ọkụ, mgbọrọgwụ ntutu ọ bụla yiri ka e liri ya n"otu olulu nke jupụtara na ígwè gbazere ruo ọtụtụ ijeri ogo.
  - Ma ndị mmụọ ọjọọ, ị nwere ike izute. - Olu jọgburu onwe ya nke onye mmekpa ahụ na-eti mkpu na-asọ oyi. - Ndị enyi gị ruo mgbe ebighị ebi!
  Otú ọ dị, ọdịdị ha dị egwu, ma ọ bụ ihe na-adịghị mma ileba anya n'ọnụ ha na-egbuke egbuke, bụ ndị na-eyikarị ngwakọta nke shark na agụ iyi nwere ngwakọ nke nettle na blackthorn. Mana mpi ndị ahụ, n'agbanyeghị na ha na-asọ oyi na-enweghị ngwụcha, n'ụzọ jọgburu onwe ya mere ka obi dajụọ m. Mirabela, iji dọpụ onwe ya pụọ na ihe mgbu ahụ, malitere icheta akụkọ ifo, ebe ndị mmụọ ọjọọ ndị a mara mma na-akpa ọchị, mgbe ụfọdụ na-atụ egwu, mgbe ụfọdụ na-akpa ọchị na ndị nzuzu, mgbe ụfọdụ na-enyere aka na mgbe ụfọdụ imerụ ndị mmadụ. Ihe na-agaghị echefu echefu bụ akụkọ banyere "Pope na onye ọrụ ya Balda." Ọ ga-ekwe omume imeso "ndị" dị otú ahụ. Na ebe a ka ha maara naanị, na-adụ ndụdụ ndụ, na-eji mma agha atọ gbutuo, na-etinye ọkara oghere "ihe ndị na-akụpịa ihe," na mega-plasma radieshon nwere rọketi gravio-nucleon.
  Gini mere gi onwe-gi, bú nkpuru-obi nke nmehie, onye nāghọb͕u oji, igeghi nti ndi-isi-gi? - Mpi ekwensu tolitere, na-atụgharị ghọọ ụdị onu okuko ma na-akpụ akpụ.
  Mgbe a gbajiri ọkpụkpụ n"isi, ọ na-ewute ya nke ukwuu nke na a pụghị ịkọwa ya n"okwu. Mana n'otu oge ahụ, mmụọ ya agbaghị ọchịchịrị; ọ bụrụ na Mirabela nọ n'anụ ahụ mmadụ nkịtị, ọ ga-abụ na ọ nwụnahụrụ ya. Ya mere, ọ na-enwe mmetụta siri ike na ụbụrụ ya, mgbe ahụ anụ ọhịa ahụ malitere ịṅụ ụbụrụ. Mmetụta a na-apụghị ịghọta aghọta, dị ka ịdọrọ nke veins, naanị mmetụta uche dị ike karị. Mmụọ ọjọọ ahụ wee na-aṅụ mmanya, na-ahapụ acid. O ji nwayọọ nwayọọ mee ya dị ka à ga-asị na ọ na-akpagbu. Mmụọ ọjọọ ọzọ malitere ịkụ ntu ya, na-anya agịga dị nkọ n'okpuru ha. Nwatakịrị nwanyị ahụ gbalịrị ịkwapụ ụkwụ ya efu, ma ire ọkụ ahụ na-erewanye ikiri ụkwụ ya dị nro. Ọ dị ka ndị egwú na-agba ọsọ na-agba ọsọ na-eme njem na-adịghị mma. Otu ìgwè ndị egwú nke onye nduzi na-edu bụ́ onye na-agbagọ agbagọ dị ka ọ na-ewe iwe!
  Mirabela na-eti mkpu, ọnụ nwa agbọghọ na-adọrọ adọrọ ya meghere naanị ya.
  - Mba, biko esela m foto!
  Ha were ike na-ekpo ọkụ, eze obi ọjọọ jide ya n'ire wee dọpụta ya, jiri nwayọọ nwayọọ dọpụ ya n'elu ụlọ nke ọnụ ya.
  Enwekwara ihe mgbu, ma ọ dịtụ iche, ma ọ dịghịzi mkpu, ọ bụ naanị ịkwa ákwá na ịkwa ákwá.
  Ikpuru na-asọ oyi malitere ịrapara n'okpuru mbọ nke mkpịsị ụkwụ mara mma nke ụkwụ efu, ụkwụ ụmụ agbọghọ na ogwe aka, bụ nke ghọrọ iyi nke acid na-ere ọkụ ozugbo. Ndị mmụọ ọjọọ na-aga n'ihu na-egosi, na-agbaso mbọ, ha malitere ịgbaji mkpịsị ụkwụ, ma jiri nwayọọ nwayọọ na-eme ya, na-atọ ụtọ nhụjuanya.
  - Nke a bụ ka "ọnụ ọnụ ara agụụ" na-enweghị ụbụrụ na-enweta akụkụ nke porridge hyperplasmic na-esi ísì ụtọ nke superdimensional ultralaser. - Otu squeals: eleghị anya ndị agadi mmụọ ọjọọ.
  Mirabela eruolarị n'ọnọdụ nke ara; ebili mmiri na-enweghị ike idi ya rikpuru, ma ọ bụ karịa oke osimiri nke mmekpa ahụ. Ma ndị mmụọ ọjọọ anaghị alaghachi azụ, ha amalitelarị ịdọpụ ezé pearl, na-emebi mma ahụ n'enweghị obi ebere. Ha zọpịara ezé kwesịrị chi nwanyị oge ochie, wee kụwaa ha, maba n'ọnụ n'ime chịngọm. N'otu oge ahụ, ọnụ ọnụ ahụ n'onwe ya gbasasịa n'ime obere eri ndị na-agbapụta dị ka ihe na-ebugharị helikopta mebiri emebi.
  - Kedu ka mmadụ ga-esi rịdata na obi ọjọọ dị otú ahụ, ha enweghị nne n'ezie? - Mirabela chere. - Onye muru gi, nwanyi ma obu hyena! O doro anya na mgbe ọ gụchara echiche ya na-enweghị isi, ndị mmụọ ọjọọ ahụ tiri mkpu, jiri olu nke ìgwè nkịta ọhịa udele jikọtara ya na ụmụ ajụala.
  - Ọ dịghị nne - nna bụ Setan!
  Mgbe ahụ, ha chọtara ntụ ọka ọhụrụ, mee ka olulu ahụ dị ọkụ, ma jiri ihe e gbubiri emebi gbupụ ezé ndị ikpeazụ. Ọzọ wee tụgharịa na ọkpụkpụ. A na-agbaji ha na-acha uhie uhie, na-egbuke egbuke, na-ekpo ọkụ. Ọgịrịga nwa agbọghọ ọ bụla n'otu n'otu. Mkpọ na-acha uhie uhie na-agbagọ n'ipple ruby nwa agbọghọ ahụ, dọkapụ ntị ya ndị dị nro ma were ntutu wepụta ntutu. E wetara ogologo ntachi obi nwa agbọghọ ahụ na-ekpo ọkụ na-ekpo ọkụ, na-enweghị ikiri ụkwụ, na oge ọ bụla okpomọkụ dị elu na elu! Agba nke ọkụ a na-amaghị ama gbanwere na mgbe ụfọdụ okpomọkụ na-eji oyi na-egbu mgbu dochie ya. Akpụkpọ ahụ na-ese anwụrụ, ọkpụkpụ na-ere ọkụ. Ọ dị ka obi atọ na-achọ ịgbawa, gbawa ka bọmbụ sextillion.
  Mgbe ahụ, Mirabela chere na mberede na ire ya etoola, ma nwee ike ikwu ihe ọzọ:
  - Mee ebere n'ihi Kraịst.
  Na mberede, arịrịọ jupụtara na obi nkoropụ, dị ka ekwo aṅụ, pụtara. Na nzaghachi, ndị mmụọ ọjọọ ahụ tụbara ndụdụ n'ime dike ahụ, na-adọkasị ma na-echipịa ara nwa agbọghọ ahụ n'ụzọ ọhụrụ, gbajie imi ya, na-ewepụ anya ya mara mma!
  - Ị bụ onye mmehie, onye na-abaghị uru karịa foton na quasar, na ị kwesịrị ịma na Kraịst bụ ihe mepụtara nke ndị nwere ọmịiko. Ezi chi bụ otu n"ime mmadụ abụọ: ezi ihe na ihe ọjọọ, ma ha kere eluigwe na ụwa dum, yana ndị mmadụ, n"onyinyo na oyiyi ha. Na ị bụ ndị mmehie na-agụ ihe e kere eke, ị ga-abụ ohu nke ndị kasị elu, na-eme ihe ọ bụla iwu na-ata ahụhụ kasị njọ mweda. Ị bụ ohu na-abaghị uru, ị kwenyeghị na ịdị adị anyị, ma ugbu a ị na-ahụ ya niile na akpụkpọ gị.
  - Ugbu a ekwere m!
  - Emechaa! Ị nweghị olileanya na enweghị ohere!
  Mirabelle gara n'ihu na-ata ya ahụhụ, gbajiri ya ọtụtụ ugboro n'usoro, ọkụ, wee weghachi ya n'ụzọ na-enweghị atụ. Mgbe ahụ, e bibiri dike ahụ n'ụzọ ọhụrụ. Mgbe ahụ, o doro anya na ike gwụ ndị mmụọ ọjọọ ahụ n'onwe ha ma bulite ya n'ikuku, buru ya gafee ụwa.
  - Lee ka esi ata ndị nnupụ isi ahụhụ.
  Mirabela hụrụ ụmụ agbọghọ gba ọtọ akpọgidere n'obe. Ebibiri ahụ́ ha mara mma nke ukwuu, ọbara na-esikwa na ha rịpụta. Nnukwu ezi na-atụba obe, mgbe ụfọdụ ndị a na-ata ahụhụ na-ada, anụ ọhịa na-awụkwasị ha, na-adọkasị anụ nwanyị n'ime iberibe. Otú ihe ndị a e kere eke si taa ahụhụ, a na-ama ụfọdụ ntì ha n"enweghị obi ebere, anya mmiri gwakọtara ya na ọsụsọ na ọbara na-agbada. E nwere nkụda mmụọ n'anya ya. Ha dị ka ha na-arịọ arịrịọ: anyị adịghị ọcha, meere anyị ebere. A zọdaworo anyị n'ihi ịhụnanya enweghị obi ụtọ na nke mmụọ.
  - Gịnị kpatara a na-ata ndị a na-adịghị mma ahụhụ?
  Mmụọ ọjọọ ahụ were mgbịrịgba ọkụ na-acha uhie uhie tie nwa agbọghọ ahụ n'ọnụ ya n'ikiri ụkwụ n'ike ya niile, ekwensu ọzọ gbajiri ikpere nwa agbọghọ ahụ wee kwuo n'olu:
  - obere ihe dị iche iche. Otu na-akparị ọchịagha, onye ọzọ mebiri tetraplane dị oke ọnụ, nke atọ jụrụ iso nwoke nwee mmekọahụ n'oge mmega ahụ pụrụ iche, nke anọ laghachiri. Ya bụ, iji ruo ebe a, ị gaghị abụ nnukwu onye mmehie ma ọ bụ onye sabo, obere mmejọ zuru oke.
  - Na oke mmekpa ahụ ha agaghị agwụ agwụ?
  - Na nke a bụ maka Chineke Pụrụ Ime Ihe Nile na Empress ikpebi. Ọ bụrụ na Onye Ukwu ya enye iwu ngbaghara, enwere ike ibuga ha n'ebe ọzọ na-adịghị egbu mgbu.
  -Aga eluigwe!? - Obere onyinyo olile anya na-enwu n'olu Mirabela, nke ihe mgbu gbajiri.
  - Ọ dịghị eluigwe maka unu ndị sabo. Enwere naanị ebe a na-agaghị eti gị ihe ma taa gị ahụhụ kwa sekọnd na ebe ị nwere ike ịga n'ihu na-ejere ndị isi gị ozi mgbe ị nwụsịrị.
  - Gịnị na-echere ndị mpụ ha ka njọ? - The dike fọrọ nke nta ka kpagbuo na obi ụtọ.
  - Anyị ga-egosikwa gị nke a.
  ekwensu were mkpuru ahihia dipu anya ya, apụl gbawara, mmiri wụsara na Mirabela wee gafee, ojii, na-atụ egwu na enweghị olileanya ya, dakwasịrị ya. Mgbe nke ahụ gasịrị, mgbe sekọnd ole na ole gasịrị, ọ nwetaghachiri ike ịhụ ụzọ, ọ bụ ezie na ihichapụ ọ bụla na-akpata ọzịza na-enweghị ike idi. Ha fekwara ọzọ, ọbụna anụ ndị na-asọ oyi kariri fepụga izute ha. Mirabela lere ha anya nke ọma. Ọdịdị ahụ abụghị n'ezie ihe ọ bụla: okpokoro isi, nke na-enweghị ntutu na scabbed; anya na-ere ọkụ na ìhè infernal; mkpirisi, dị ka imi gbawara agbawa nke nwere oghere ojii n'etiti. Ma eleghị anya, ihe na-asọ oyi kasịnụ bụ enweghị agbà dị ala, kama nke a na-ekunye nnukwu ụlọikwuu asatọ n'ụdị kpakpando ekwensu. Ya mere, ọ na-agbanye onwe ya nso na Mirabelle, na-agbanye ezé ya n'ime egbugbere ọnụ nwa agbọghọ satin (akụ nke ịhụnanya dị nro), na-enye nsusu ọnụ ya a ma ama. Mgbe ahụ, aka nkịrịka ya malitere ịgbaji ọkpụkpụ ụmụ nwanyị. Mirabela sụrụ ude n'ihi nnukwu mgbu n'ikpere ya, nkwonkwo ya gbajiri agbaji, anụ ọhịa ahụ malitere ịgbanye akwara n'ụkwụ ya. N'otu oge ahụ, mwepu na-agafe n'ime ahụ, ihe dị njọ karịa hypercurrent kachasị ike. Mgbe ahụ, ihe niile gbakere na mberede, ma mgbu ahụ nọgidere.
  - Ya mere, slut ochie, ikekwe anyị ga-aṅụ ka anyị mara onwe anyị.
  N'ịbụ onye na-esighị na Mirabela, nnukwu anụ ahụ setịpụ aka ya n'iko ahụ, ọ jupụta na mmanya ozugbo. Obazina tụrụ ya n'ihu.
  -aṅụ! - Nnukwu anụ ahụ tiri mkpu n"olu oyi nke egwu egwu.
  Ebe Mirabela achọghị irubere ya isi, ndị mmụọ ọjọọ abụọ jidere ya n"isi, kpachie ntì ma meghee ọnụ ya. Mmiri dị egwu na-asọba n'akpịrị nwa agbọghọ ahụ. Mirabela kpochapụrụ akpịrị ya wee loda nke ukwuu:
  - Ka anyị gaa na ala! N'okpuru elu! Ka anyị tinye ntakịrị ọgụgụ isi na isi kabeeji! - Ndị mmụọ ọjọọ nyere aka, na-akwa emo. Mgbe nwa agbọghọ ahụ na-adịghị mma loro ihe niile, afọ ya zara na mberede. Ọ gbawara wee gbaa ọkụ n'ime.
  - Anụ ọhịa ahụ na-egbu egbu tụụrụ ime! Ugbu a, ị ga-amụ nwa nke underworld!
  Mgbe ahụ, mmiri mmiri nọgidere na-amụba ruo mgbe afọ na ike girlish abs gbawara.
  - Otu a ka ọ ga-adị maka onye ọ bụla na-enweghị ohere onye mmehie na onye mmehie!
  Adọwara Mirabela n'iberibe, buru isi ya, malite ịgba bọọlụ ya. Ọ na-ewe iwe nke ukwuu mgbe ha wedara gị ala, were ụkwụ ha, ọdụ dị ka osisi tie gị ihe, ma tụba gị gburugburu. E ji ihe na-asọ oyi ka nsị ma ọ bụ ọbụna nsị anụ ndị dị n'ụwa techie ụfọdụ ụkwụ. Sewage batara n'egbugbere ọnụ ya, nwa agbọghọ ahụ wee gbagbọ n'ụzọ obi ọjọọ. Ma ọ bụrụ na ọ dabara na post, mgbe ahụ ọ bụ kpamkpam offside. Isi m na-akụ ụda, ezé m na-efegharị ugboro ugboro, mana ha na-emechi ọzọ. Ọ dị ka Mirabelle na ihe ọchị a ga-adịru mgbe ebighị ebi, ihe karịrị otu ọnwa, ahịhịa dị egwu malitere itolite, osisi ndị ahụ na-akpụ isi ahụ e gbupụrụ ma rịgoro n'oghere imi. N'otu oge ahụ, ndị mmụọ ọjọọ na-achị ọchị nke ukwuu, na-esi ísì ọjọọ na-esi ísì ụtọ na-esi ísì ụtọ na-esi ísì ọjọọ na ihu nwa agbọghọ ahụ, ma jide ya na ntutu isi. Ha gbagọrọ agbagọ ma tụgharịa, ma ha kwụsịkwara nke ahụ, o doro anya na ike gwụrụ ndị mmụọ ọjọọ. Ha kpọọrọ ya, pịa isi ya e gbuturu emebi wee malite were agịga nchara na-asọ oyi na-asọ oyi dụnye ya n'ahụ ya a tara ahụhụ.
  Mgbe ahụ, ihe niile kwụsịrị, nwa agbọghọ ahụ na ndị mmekpa ya hụrụ onwe ha ka ha guzo n'ihu olulu mkpofu.
  - Ị bụbu onye otu nde ahọpụtara, nke a kwesịrị ịma gị nke ọma.
  Nke a na-esi ísì "ihe mkpofu" intergalactic enweghị ike ịme mgbagwoju anya na ihe ọ bụla, naanị ntinye uche dị oke, imi na-atụgharị, na ọkụ ọkụ na-acha uhie uhie na-agbaba n'ime imi imi, na-abanye na ụbụrụ!
  Ị nwere ike ịhụ lice osisi, ikpuru, ebe ndị nwere ntutu isi, na katapila na-amagide n'ahụ ka ha na-egwu mmiri ma na-enugharị.
  Ndị mkpọrọ nọ na-akpụ akpụ nke ukwuu n'olulu; nwoke na nwanyi. Ha yiri ọkpụkpụ kpụkọrọ akpụkọ kpuchiri, ọnya ha na-agbapụtakwa ọnya.
  - Chaị, egwu! Mirabela tụgharịrị, isi ya malitere ịgbawa na-egbu mgbu (ihe amachaghị ama). - Gịnị mere ụmụ okorobịa a na-eme nke a?
  "Ha chere na ha bụ ndị nnupụisi, nke na-ada mpako, ma n'eziokwu, ha bụ naanị ndị mgbagha nwere obi ọmịiko." Ugbu a e wedawo mpako ha. Ị na-ahụ ihe na-eme ndị na-achọghị ịmata ikike nke ndị ọchịagha na iwu ndị agha na-achị onwe ha. Ugbu a, ikpuru na-ịta n'ọkpụkpụ ha, na nke a ga-anọgide ruo mgbe ebighị ebi, n'ihi na Empress adịghị amasị ndị mpako, karịsịa ndị dị otú ahụ na ụdị mmadụ dị ka ị na-akwa!
  - Ebee ka ndị omempụ kasị ukwuu n'oge gara aga dị, dịka ọmụmaatụ Hitler?
  - Ma nke a bụ ihe ị chọrọ ịma? Ọ bụ onye omekome site n'oge gara aga! E chepụtara ya ntaramahụhụ pụrụ iche, nke a na-apụghị ichetụ n'echiche! Nke a bụ ụdị ihe a: ihe ị na-akwa iko na-ekwesịghị ịma. Agbanyeghị, ọ bụrụ na ịta ahụhụ ezughi gị, anyị ga-agbakwunyere gị karịa.
  A kụrụ nwa agbọghọ ahụ ihe n'ụkwụ ya, wee gafee eriri waya pụrụ iche, nke nwere mgbochi n'etiti mkpịsị ụkwụ ụkwụ ya. Waya bịara na-ekpo ọkụ, na-akpatakwu nhụjuanya. Ha wee jide nwa agbọghọ ahụ nwere nko anọ, ọgịrịga abụọ, nke ọzọ n'ụkwụ ya ma gbatịa ịma mma ahụ ruo mgbe ọkpụkpụ ya gbajiri.
  Mmụọ ọjọọ ahụ kwuru na-anya isi:
  - Anyị nwere ụdị ahụhụ dị iche iche. Ọtụtụ ndị na-ata ahụhụ n'oge ochie, yana ndị mbịarambịa nwụrụ anwụ, na-eji mmesapụ aka na-ekerịta ihe ha mepụtara a na-apụghị ichetụ n'echiche! Ị chọrọ ịga igbe ahụ?
  - Mba!
  - Ị ga-enweta ya!
  Otu nwoke jọgburu onwe ya pụtara, ihu kpuchiri warts, afụ ọnụ na-acha uhie uhie na-acha uhie uhie, ezé rere ure, ọnụ na-esi ísì.
  - Nke a bụ Malyuta Skuratov. Ugbu a ọ ga-elekọta gị.
  Igbe dị egwu pụtara, ọ dị ka igbe egwu. Mpụga mara mma nke ukwuu nwere uwe elu eze. Nwatakịrị nwanyị ahụ gbalịrị iguzogide, ma ike ahụ hapụrụ ya ahụ dị ike. Adịghị ike dị aghụghọ, na-eweda ya ala karịa ihe mgbu! Ndị mmụọ ọjọọ ahụ bulitere Mirabelle tụba ya n'ime.
  Egwu ahụ malitere ịkpọ, gwuo spikes n'úkwù, nkwonkwo ụkwụ, na olu ya. Hama na-akụ isi, ngwo ahụ wee malite ịgbaji mkpịsị aka, ogwe aka na ụkwụ. N'otu oge ahụ, ọnụ nwa agbọghọ ahụ meghere ma wụsa mmiri ọkụ na-ekpo ọkụ n'ire ya. Ọ bụghị naanị okpomọkụ, kamakwa ihe arụ, dị ka esi esi. Mirabela na-eti mkpu, n'afọ ya n'ọkụ ṅara n'ọkụ, ire ọkụ nke ụwa dị n'okpuru. Egwu a na-akpọ, mgbe ụfọdụ na-ebuli ijeụkwụ, mgbe ụfọdụ na-ebelata. Nke a gara n'ihu ruo mgbe ihe niile fọdụrụ n'ime ahụ bụ ọgbaghara ọbara jikọtara ya na ọla ọkụ. Ha were hama kụọ ya, na-eme akpụkpọ ụkwụ ịnyịnya. Ụdị dị egwu maka nnukwu anụ na-amaghị, ọ bụghị ịnyịnya: avant-garde na-atụ egwu. Nke a gbazere wee mee ka ọ dị jụụ na helium mmiri mmiri. Ụjọ: mgbe ọkụ gachara n'ime ọkụ oyi. Nwatakịrị nwanyị ahụ, nke juputara na mmetụta ọjọọ, ọ na-esiri ya ike ịbata n'uche ya:
  - Ọfọn, kedu ka? Dị ka! Ahụhụ, ịma mma! Nke a bụ ihe mepụtara Malyuta na Beria! Lee maka ịnwale oche Fada Müller n'onwe ya, onye isi ndị Gestapo!
  Dika ndi-nwe di, otú a ka ndi-orù di kwa. - Mirabel kwuru na nkà ihe ọmụma. Ọdịdị nke ahụ iru ala siri ya ike.
  - Gị onwe gị kwa, kwesịrị ịgbaso ihe atụ nke Malyuta Skuratov. Ọ na-edochaghị anya na nkwanye ùgwù nye ndị nwe ya ọhụrụ. Ma o doro anya na ị gaghị echere ịchọpụta ihe mere ndị ọzọ, yabụ anyị ga-egosi gị. Mana nke mbụ, iji mee ka mpako gị dị jụụ, anyị ga-atụba gị n'ime ajọ nrọ ọjọọ.
  Ejikọta Mirabelle na agwọ na-amị amị na ahịhịa ogwu, gbanye ya ma tinye ya n'ime ihe mkpofu. Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ozugbo, ikpuru na ihe arụ ndị ọzọ dabara na ọnyá purulent nke nwa agbọghọ ahụ. Ha riri onye dike ahụ obi nkoropụ nke ukwuu nke na nkeji ole na ole ka e mesịrị, ọ bụ naanị otu ọkpụkpụ fọdụrụ na Mirabela. Mgbe ahụ, mgbe ọ gawara, "gbapụta" ihe na-esi ísì ụtọ: anụ ahụ etoola ngwa ngwa ngwa ngwa, ha nọgidere na-eripịa ahụ nwa agbọghọ ahụ ọzọ. Ma nke a abụghị ihe kasị asọ oyi, ma mgbe ha (dị iche iche nha, shapes na ụdị - nanị ihe nkịtị bụ a egwu echiche, a zuru ezu enweghị aesthetics na nkwekọ na ozu embodying ọrịa na ire ere) crawled na ọnya, itching ahụ enweghị ike idi ya. Ọ dị oke obi ọjọọ, ọ na-ekpo ọkụ dị ka hel, ọ bụghị naanị na ihe ndị e kere eke na-agba gburugburu, kamakwa ọtụtụ ijeri nje bacteria. Ka oge na-aga, Mirabela n'onwe ya malitere ịgbawa ọnyá ndị a, na-adọwa akwara na veins. Ozugbo ọ gbaghị ara, uche ya nwere ike mebie nke ọma.
  - Ọ dị mma, mechaa ya, ma ọ bụghị na ị na-ahụ, onye na-akwa akwụna na-enwe obi ụtọ. Bia onye nzuzu, banye n'ọrụ!
  Ebulitere Mirabelle, a tụbara eriri n'olu ya wee dọkpụrụ ya. Oghere waya a kpọchiri akpọchi kpagburu ya n'enweghị obi ebere, ngụgụ ya na-ata ahụhụ enweghịkwa ikuku. Na azụ m wee na-ata ụta ụtarị. Ụrị ọ bụla, ọrụ nka nke ịta ahụhụ, nwere ọtụtụ ihe dị iche iche gụnyere: na-akpata mgbu:
  - Na nkịta na-amanye olu akwa. Ọ dịghị mkpa ịbụ onye isi ike.
  Mirabela hụrụ onwe ya n'ime ọzara, ebe ọ hụrụ ndị kpọrọ nkụ nke ukwuu, ọtụtụ n'ime ha karịsịa ndị inyom, bụ ndị na-enweghị ike inye aka ma kpatara oke iru újú. Nke a bụ ụmụ okorobịa ise dị obere, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ụmụaka, na-adọkpụrụ nkume dị tọn iri ise. Nke a ekwesịghị ime dịka iwu anụ ahụ niile siri dị; ekwensu nọ ọdụ n'obere ihe na-akụ ha ụtarị neutron, na-ebunye obere ọkụ na-eri anya (nke ahụ ọkụ nwere ike ịjọ njọ) ụtarị. Ị nwere ike ịhụ esemokwu na-adịghị mma nke uru ahụ ọ bụla, veins dị njikere ịgbawa, ọkpụkpụ dị gịrịgịrị na-agbawa. Ọsụsọ na-esi n'ahụ ahụ tara akpụ, ohu, na-ata ahụhụ n'ụzọ obi ọjọọ, ozugbo ọ dakwasịrị ájá ọ na-amalite ise anwụrụ.
  - Nke a abụghị obe ka ị zuru ike. Na-arụsi ọrụ ike na gị onwe gị bụ akwụna. Obiọma bụ ntaramahụhụ. Àmà dị nro siri ike nke ukwuu ka ala ghara ito mkpụrụ nke ịga nke ọma! - Mmụọ ọjọọ na-ejikọta ya na ngọngọ. Na-ama ụra n'ubu efu, gbajiri agbaji:
  - Ebe a ị ga-enwe ezigbo stimulant.
  Ugbu a Mirabelle aghaghị ịrụ ọrụ. Ẹma ẹmia eyenan̄wan oro ke unana mbọm, ẹbịn enye ẹbịne enye, ẹnyụn̄ ẹnyịk enye ndibiom mbiomo oro owo mîkemeke ndiyọ. N'ebe a, onye agha ahụ nwere mmetụta gabigara ókè nwetara ụdị ahụhụ dị iche iche, wee jupụta n'obi ya, bụ nke na-enwebeghị ike isi ike. Ihe kachasị mkpa: ọ bụ enweghị uche zuru oke nke ọrụ a rụrụ; a manyere ndị ohu ha nwoke na ndị nwanyị ka ha buru ihe mgbochi na gburugburu, wee bulite ha n'elu, wee gbadata. Ya mere na-aga n'ihu. Na mgbakwunye, ndị mmụọ ọjọọ na-arụsi ọrụ ike wụsara icheku ọkụ, mbọ na iko gbajiri agbaji, ọbụna diamond ndị a gwepịara egwepịa n'okpuru ụkwụ ya (extradition kwesịrị ekwesị nke sultans), ọkụ na-agba ọkụ, nke ọbara efu, ụkwụ nwa agbọghọ na-esote Mirabela. Ọ dị ka ọ dara ọtụtụ ugboro, ma mgbe ahụ, ntipịa ụtarị neutron mere ka nwa agbọghọ ahụ bilie. Site na mmetụ nke iyi nke ụmụ irighiri ihe mbụ na radieshon dị iche iche na-egbu egbu nke ọkwa quark, spasm dara, ọ na-ewute m nke ukwuu nke na ọ manyere m ịkwaga na enweghị m ike. Esemokwu nke nhụjuanya na-enweghị oke, ọbụlagodi na-eburu n'uche ibu ọzụzụ nke obi ọjọọ na-emebu, nwa agbọghọ ahụ enwebeghị ike ịdọrọ ibu karịrị nha na oke nke pyramid Cheops.
  - Ọfọn, dị ka enwe na-arụ ọrụ. - mmụọ ọjọọ jụrụ, grinning ọbụna ihe na-asọ oyi (ọ bụ ezie na o yiri ka njọ bụ agaghị ekwe omume). "Ndị a ka bụ okooko osisi, ahụhụ ka njọ na-echere gị n'ihu." Karịsịa, ị chọrọ ịnweta ọnụọgụ abụọ?
  - Kedu ka ọ dị? - Mirabela jụrụ n'olu onye na-arịa ọrịa ma nweta ụtarị ozugbo, na-ama jijiji ahụ dum nwa agbọghọ ahụ, na-ata ahụhụ nke ukwuu, na azụ.
  Mmụọ ọjọọ ahụ chịrị ọchị nke ukwuu:
  - Ịta ahụhụ n'ụdị dị iche iche n'otu oge. Anyị ga-ekewa gị n'ime ọtụtụ akụkụ, na ị ga-enweta ọtụtụ ihe dị iche iche nso nke sensations.
  - Mba, Achọghị m ụdị ọṅụ ahụ!
  -Onye ga-ajụ gị? "Mmọ ọjọọ ahụ wepụrụ ihe dị ka onye na-atụ osisi, tụọ ya na Mirabelle ma dọpụta ihe.
  Oge ọzọ, nwa agbọghọ ahụ chere na o nwere ozu abụọ. Otu ka na-adọkpụrụ ibu dị arọ, nke ọzọ na-ekogide n'obe. N'okwu abụọ ahụ: a na-echekwa mmetụta zuru oke zuru oke.
  Mirabela chere na a kpọgidere ya aka ya, ahụ ya bịara dị arọ, ebe a na-ekekọta nnukwu nkume n"ụkwụ ya. Ka ọ ghara iku ume ma ọlị, a manyere ya iweli onwe ya elu. Ọbụlagodi na obe si n'ịdị arọ daa, osisi siri ike gbawara, gbawara agbawa n'ime mkpụkpụ azụ. Onye agha ahụ nwere okpu okpu ogwu n"isi ya. Ọ gwuru nke ukwuu n'ime okpokoro isi, na-abawanye nhụjuanya. Eku ume ọ bụla so ya na spasms na-egbu mgbu. Pterodactyls jidere ogologo ntutu isi nwa agbọghọ ahụ, na-eyi egwu na ọ ga-adọkapụ isi ya. A na-adọkpụ ntutu m n'akụkụ dị iche iche, isi m na-ama jijiji dị ka okwute okwute dị n'ọgba aghara. Ma n'otu oge ahụ, ọ gara n'ihu na-adọgbu onwe ya, na-adọkpụrụ nkume na-enweghị ike ịnagide ya. Ọzọkwa, elu ọzara na-arịgo elu. Ọ na-esi ike ikwu ihe na-akpata oké nhụjuanya, ma mgbe a na-atụkwasị ibe ya, ọ na-aghọ "ememme" anụ ahụ dị otú ahụ.
  - Ọfọn, kedu ka ọ masịrị gị? - Ha jụrụ nwa agbọghọ ahụ n'otu oge ahụ, ndị mmụọ ọjọọ abụọ.
  Mirabela kwara isi ya, ma ọ bụ isi, n'ụzọ na-adịghị mma.
  - Ma anyị nwere ike ime ka ịta ahụhụ, bịa, cutie, akụkụ atọ n'otu oge. Na ị nọ na nde a họọrọ, ya mere, ị chọrọ ihe ọkaibe na technogenic.
  Tupu Mirabela enwee ike gbuchapụ anya, a kụgidere ahụ ya n'ime mbadamba nkume. Mgbe ahụ, nwa agbọghọ ahụ nwere mmetụta dị arọ nke mbara igwe n'onwe ya. Akpọchie eriri afọ niile, ọkpụkpụ gbawara, ọtụtụ ọgịrịga gbawara. Mgbe ahụ mgbaàmà mmalite dara ụda na nozzles na-agba ọkụ, plasma na-ekpo ọkụ ruo ọtụtụ ijeri ogo ọkụ na-ere anụ ahụ ọkụ. Mgbe ọ na-ekpo ọkụ nke ukwuu, mmetụta nke okpomọkụ na-enweghị ike idi ya bụ nke na ọ na-amaba sel ọ bụla, na-ere ọkụ, ihe kacha nta nke ahụ na-ata ahụhụ. Nnukwu ụgbọ mmiri ahụ kwụsịrị, felie elu, ma nwa oge ọ dị mfe, ma ozugbo Mirabela nwere oge iji nweta ume, ụgbọ mmiri ahụ gbawara, ihe irighiri ihe dakwasịrị nwa agbọghọ ahụ.
  - Bravo! Mmụọ ọjọọ ahụ kwuru, na-akụ aka ya. - Nke a ka a na-akpọ mmalite ebighị ebi.
  Mgbe ahụ ụgbọ elu ahụ pụtara ọzọ, steepụ ahụ rekwara ọzọ, nnukwu ọkụ dị ọkụ, wee pụọ wee daa ọzọ. Mmetụta nke ihe na-adịghị ahụkebe nwa oge kpuchiri incarnations nke hel. Mgbe ahụ, Mirabela malitere ịghọta ọzọ, niile n'otu oge ahụ.
  -Ekwesịrị m ịgbakwunye nke anọ ma ọ bụ nke ahụ ezuola?
  - N'ezie, nke ahụ ezuola! - psyche Mirabela eruola oke ya site na mmekpa ahụ.
  - Mba, ị gaghị ara ara, ọ ga-ebelata nhụjuanya gị. Ị nwere anụ ahụ dị mma, ahụ nwanyị nwere mmetụta, mana anyị nwere ike ịgbanwe paramita ya wee bugharịa anụ ahụ gị n'ụdị ọ bụla ọzọ. Ị chọrọ ịnwale?!
  - Ka m laa, biko! - Ụdị ahụhụ Mirabelle tarakwuuru. Mkpụrụ ndụ ọ bụla na-egbu mgbu, nke ọ bụla a chụpụrụ, atom nke ahụ na-ata ahụhụ.
  - Ọfọn, anaghị m! Nke ahụ ezughi gị. Kedu onye m ga-atụgharị gị? Echere m na ọ bụ meteorite.
  A tụbara Mirabelle n'ikuku. Ọ nọgidere n'onwe ya ma n'otu oge ahụ ọ dị ka ngọngọ nkume. N'ịgba aghara, na-awụlikwa elu site n'otu akụkụ gaa n'akụkụ, ọ kwagara na oghere. Na ebe a, ahụhụ ahụ enweghị ike idi. Ọtụtụ kpakpando ejiri ụdị ụzarị dị iche iche gbaa nwa nwanyị meteorite ọkụ, site na mfe ruo X-ray na neutron. Ma alfa na gamma radieshon na-egbu mgbu karịsịa. Akụkụ ahụ ya na-ekpo ọkụ ma ọ bụ, kama nke ahụ, jụrụ oyi. Ihe dị n'elu na-agbawa, iberibe dum na-adapụ, ma n'otu oge ahụ nwa agbọghọ ahụ na-enwe mmetụta oyi na ebe nwụrụ anwụ, ikuku na-adịghị, na ngụgụ ya yiri ka ọ na-agbawa n'ihi enweghị oxygen. Mirabela tara ahụhụ na-enweghị nkewa, na-atụgharị ghọọ nkume, ọ tụfuru otu iota nke uche. Mgbe ụfọdụ, obere iberibe sitere na meteors ndị ọzọ na-adaba n'ime ya ma ọ bụ na-agafe iberibe satịlaịtị dị nkọ: artificial na. eke. Nke a kpatakwara ahụhụ na-enweghị ike idi.
  - Chineke, zọpụta m n'aka ndị a maniacs, kedu ihe ha na-eche n'echiche na-abịa. Ọfọn, n'ezie, "ndị mmụọ ọjọọ" nwere mpi: ha gaara echeworị ihe dị otú ahụ.
  Ndị mmụọ ọjọọ ahụ wee na-eme ihu, na-asọ mpi ịhụ onye ga-eme ka ihe na-asọ oyi kacha njọ. Na-enye gị ohere ịgbari, megharịa ahụhụ ahụ ugboro anọ.
  N'ebe a, mbara ala nke gigantic ahụ malitere ịmasị ahụ meteorite. Mirabelle tụrụ egwu, mana ọ nweghị ike imegharị ya; n'agbanyeghị na anụ ahụ ya nwere mmetụta nke ihe niile, ọ nweghị enyemaka. Mirabelle na-efeba n'ime oke ikuku nke ikuku, elu ya gbazere, mgbe ahụ ahụ malitere ịpụ, ọ na-ere ọkụ na ikuku. Nke a ghọrọ ihe mkpali ọzọ, ebili mmiri nke itoolu, n'oké osimiri nkuzi. N'ikpeazụ, a kpochapụrụ ọkụ ọkụ ahụ kpamkpam na Mirabelle pụtara ozugbo na mbara igwe. Carousel nke mmekpa ahụ gara n'ihu, ịnyịnya ndị ahụ malitere ịma jijiji.
  - Ụdị mmekpa ahụ anọ n'otu oge adịghị ezu. Ọ bụ ya mere gị, nwanyị akwụna, agbala ihe na nke ise.
  - Oghere ọzọ? - jụrụ mmụọ ọjọọ ọzọ.
  - Mba, akụkọ ihe mere eme! - Kedu ka ị si amasị ndị fashist, enyi m? - Na-amụmụ ọnụ ọchị, ekwensu gosipụtara ahịrị atọ nke ezé gbagọrọ agbagọ ma mebie. Ma ụlọikwuu nke ndị mmụọ ọjọọ nke ọzọ na-eto eto; a na-amụcha nsọtụ.
  - M kpọrọ ha asị!
  - Na ị ga-ada na ịhụnanya. Otu ihe, olee otú obi dị gị banyere February?
  - Ndị nkịtị, ndị nwere nkà na ndị enyi. - Site n'ọtụtụ ọkwa mgbu, Mirabela kwuru. "N'agbanyeghị na ị ga-emepe anya gị na ha." A ghọgburu m site na February karịsịa. Mba, ọ bụghị mmanụ aṅụ! Ma kpakpando nwekwara ntụpọ!
  - Ị ga-abụ ezigbo onye na-eri nri. Ma ọ bụ kama, a obere fidenko.
  Obere oge ka e mesịrị, ọ dị Mirabela ka ọ bụ nwata dị ihe dị ka afọ asatọ ma ọ bụ itoolu. Ọ gba ọtọ kpamkpam, ma n'akụkụ ya ka otu ụmụ nwoke gba ọtọ guzoro. Ha kpụchara ntutu isi ha, oyi na-atụ na-esikwaghị ike, mgbidi na-acha ntụ ntụ nke ogige ụlọ mkpọrọ ahụ, waya gbachiri agbachi, na nkịta na-agbọ ụja dị gburugburu.
  Igwe ahụ dị nnọọ nzuzu, ha wepụrụ ntutu isi, mana nke ka njọ bụ nkwuwa okwu jọgburu onwe ya.
  - Ugbu a, ha ga-akpọrọ anyị gaa na ozu ọkụ.
  Mgbe mmekpa ahụ na ntutu gwụchara, ndị fascist ọjọọ na-eyi uwe ojii na okpokoro isi na akara crossbones, na-egbu egbu, na-ejikọta ha. Mirabela hụrụ ka ụmụaka si dị gịrịgịrị, ọkpụkpụ nwa nwoke ọ bụla na-aga n'ihu ya na-ahụ anya, azụ ya ghọrọ ọnya na-aga n'ihu na ọnya na olulu. A kpọpụtara ha n'èzí, ọ na-awụ snoo, a na-ere ụkwụ nwata ahụ ọkụ n'elu ọcha, na-acha ọbara ọbara kpọnwụrụ akpọnwụ. Utari gafere n'ahịrị ndị ahụ, ihe na-egbu egbu dakwasịrị n'úkwù, nke a na-ejighị akpụkpọ anụ kpuchie ya, nke Mirabelle alọghachila azụ.
  - Jide ụkwụ gị, ihe okike Fidov.
  O doro anya na ụmụaka ahụ ji ike ha niile na-agbalị, a na m ahụkwa ikiri ụkwụ na-acha uhie uhie n'ahịrị. Afọ Mirabela tọgbọ chakoo, agụụ na-ata ya n'afọ, acid kpagbuo afọ ya. Nkịta ndị na-azụ atụrụ gbagara ha na-agbọ ụja, ọ dị ka onye ara, ọnụ ha na-asụ ụfụfụ. Otu n'ime ha bụ nke kacha ewe iwe na ọ fọrọ nke nta ka ọ taa ahụhụ akpụkpọ ụkwụ Mirabela. Nwatakịrị nwanyị nọ n'ahụ nwoke na-atụ egwu, mana ụmụaka ndị ahụ na-agbaji agbaji na-agbaghachi azụ n'ahịrị n'ahịrị dị nkọ. N'ikpeazụ, a kpọbatara ha n'ime ụlọ na-esi ísì ụtọ. Mirabela, na ụmụntakịrị ndị ọzọ, jụrụ kpamkpam wee ghọọ acha anụnụ anụnụ. Na mbụ, na-eje ije na ụkwụ gbajiri agbaji, ọkara oyi kpọnwụrụ n'ala nchara na-ekpo ọkụ, ọ nwetara mmetụta dị ụtọ. Mgbe ahụ, ọ malitere ikpo ọkụ, Mirabela na-agba egwú hopak. Egbugbere ọnụ ya gwara ndị Juu ekpere.
  -Meere Jehova ebere. Nye ndụ nwoke ahụ! Ma ọ bụ kama nwa agbọghọ! Tụbanụ ndị Nazi n'ime Shiol! N'ime oke ya!
  Ọkụ ụkwụ ụmụaka na-agbasiwanye ike, ọtụtụ ụmụaka amalitela iti mkpu na ibe ákwá, na ísì anụ na-ere ọkụ ghọrọ ihe a na-apụghị ịnagide.
  E nwere ọtụtụ ụmụ nwoke, a na-ejikọta ha ọnụ, Mirabela nwere mmetụta nke akpụkpọ anụ, oke ibu, ọsụsọ. Ubu dị nkọ tụrụ ya n'obi ọkpụkpụ. tar na-ekpo ọkụ dara n'isi ya a kpụrụ akpụ na Mirabela tie mkpu. A na-anụ ọchị ndị SS, dị ka ntamu, mgbe ahụ, ụda mgbaàmà. Ala malitere irutu. Ụmụntakịrị ahụ guzo n'ọnụ ọnụ ji nwayọọ nwayọọ banye na Gehena. Ụmụ okorobịa ahụ jigidere ibe ha, gbalịa ijide ala na-ekpo ọkụ na-ekpo ọkụ, ma ihe niile bụ ihe efu. N'agbanyeghị ahụhụ niile ọ na-ata, obi Mirabela na-akụ dị ka egbe igwe.
  Ugbu a ọ bụ oge ya ịbanye n'ime ụwa. Ọkụ ọkụ na-ekpuchi ya na ihe mgbu na-enweghị atụ na-esote, akpụkpọ ahụ na-ere ọkụ ngwa ngwa, ọkụ ahụ na-egbukwa ọkpụkpụ na oke iwe. Mirabela na-enweta ahụmịhe nke abụọ ọ bụla iche iche, mgbe ọkpụkpụ ikpeazụ rechara, ọ na-ahụ onwe ya na-emeghachi omume. Akụkọ egwu na-emegharị onwe ya ugboro ugboro.
  - Ya mere, ị eruola ọkwa nke ise. - ekwensu na-etinye aka. - Ma nke a ezughị gị, ịkwesịrị ịbawanye ume gị.
  Anya Mirabela ekwughị ihe ọ bụla, mmetụta uche rikpuru ya nke ukwuu nke na ọ pụghị ikwu okwu. Otu mmụọ ọjọọ nwere okpokoro isi, nke dara ada tụrụ aro.
  - Ebe ọ bụ na anyị laghachiri n'akụkọ ihe mere eme nke mmadụ, mgbe ahụ, anyị nwere ike ịmegharị ihe ahụ na ndị German ọzọ.
  Kedu ihe na-amasị gị; ụgbọ elu ma ọ bụ tank?
  Ekwensu so na-akpa akwa.
  - N'ezie ụgbọ elu; ọ dị ike karịa.
  Olee ụdị anụ anyị ga-enye ya?
  -Ụmụ agbọghọ kacha mma, ụmụ nwoke na-asọ oyi.
  Odida obodo agbanweela ọzọ. Ọ dị Mirabela ka ọ na-efe n'ụgbọelu, obere oge nnwere onwe wee gbagbuo ya wee daa. N'oge ikpeazụ tupu ọ daa, onye na-anya ụgbọelu ahụ jisiri ike si na parachute ahụ mapụ, ma ozugbo ejiri eriri ndị ahụ sie ike, ọ dara na mberede amaghị ihe ọ bụla. Ha jidere Mirabelle n'aka ma fesa mmiri n'ihu ya; ihu obi ọjọọ, swastikas, na akara SS - ihe ọkụ abụọ - a na-ahụ anya gburugburu. Adọwawo uwe-ya nile, nwa-ab͕ọghọ ahu we were oké egwu hu: ara nwanyi abua tojuworo eto. Enwere ihe na-enweghị atụ egwu gbasara ha. A na-egwepịa ara, tuo ya, tuchie ya. Ha wee malite ịdọpụ eriri mma agha ahụ. Mirabela na-ama jijiji, na-agba ụkwụ ya ụkwụ. Ha were mtu égbè tie ya n'isi, wee dọkasịa pant ya, were aka ruru unyi rute n'ime onwe ya. Mirabela na-ebigbọ dị ka onye nzuzu, ahụ nwanyị onye ọzọ na-emetụta uche. Ọ ma ihe na-aga ime wee maa jijiji na-atụ anya ya.
  -Kedu onye akwụna, onye amoosu abalị ejidere, ugbu a ṅụọ iko mkparị maka ndị enyi gị dara ada.
  Mirabela nwere mmetụta dị nkọ na ukwu ukwu ya. Ha malitere idina ya n'ike. N'otu oge ahụ, ndị ikom abụọ nwere Mirabelle ozugbo. Ọ bụghị nke ukwuu na-egbu mgbu: lee ka ihere, onye bụbu onye so n'ime nde ndị a họọrọ 'na-ekpo ọkụ' dị ka nwanyị akwụna ikpeazụ. Otu nwoke dochie onye ọzọ, ihe ijuanya, ma mmekọahụ, kama ọṅụ, wetara nwa agbọghọ ahụ nhụjuanya zuru oke. E nwere ọtụtụ ndị na-edina mmadụ n'ike, ihe niile dị n'ime ya adọkasịkwara, na-eju ya mkpụrụ na-egbu egbu, na-esikwa ísì ọjọọ. Mirabela chere na ihe a nile ga-akwụsị, ma ndị Nazi chọtara mmekpa ahụ ọzọ.
  - Ọ bụ onye na-anya ụgbọ elu, yabụ hapụ ya ka ọ gbapụ!
  Ebibiri akwara Mirabel, mgbe ahụ, a na-eji ike dọpụta akaị ahụ wee kechie ya na ụgbọ elu.
  - Ọfọn, nke a bụ minx. Gbapụ n'ụgbọ elu gị, anyị na-achọ gị ahụmịhe dị egwu.
  Onye agha ahụ wepụrụ, Mirabelle kụpụrụ ma dọkasịa n'elu, naanị alaka ọhịa ahụ na-apịa n'ụkwụ nwanyị gba ọtọ. Ihe mgbu kachasị njọ, mgbe veins malitere ịpụta, dị n'ihu. O yiri ka onye agha na-eto eto ahụlarị ihe niile ma ọ dịghị ihe ọ bụla ga-eju ya anya, ma ee e, akwara na-agbatị na ọbara na-agbapụ n'anya.
  Ụgbọ elu ahụ rụrụ pirouettes, mee slide, mpịakọta, na loops. Ihe a niile maa jijiji ma tụfuo ahụ. Mirabela na-ebigbọ, ma n'otu oge ahụ a na-ata ahụhụ ụmụ agbọghọ ndị ọzọ. Mgbe ahụ, onye agha ahụ malitere ịrịda nke ọma, Mirabela wee daa n'ala, mgbe ahụ, a dọkpụrụ ya n'osisi ogwu ma tinye n'ime apiti na-esi ísì. Ihe a niile mere ka m ghọta nhụjuanya: ntakịrị dị iche. Ọ dị ka ikuku agaghị agwụ ụgbọ elu ahụ. Otú ọ dị, mgbe ọ na-efe efe maka ihe dị ka awa, ọ na-ere ọkụ na ọkụ na ihe niile na-emegharị onwe ya ọzọ.
  Ọbụna ekwensu bụrụ abụ, n'olu siri ike, na-akpachapụ ụbụrụ ụbụrụ:
  Obi ọjọọ, eze hell,
  E nwere nnukwu onye ndu gburugburu ya!
  Kedu ka ọ dị mma na ị bụghị PR,
  Mmetụta dị nnọọ iche!
  
  Otu mmụọ ọjọọ na-ekele gị.
  Mpi anọ, ogologo fatom!
  Ọ bụghị ya mere Jizọs ji bilie
  Ka onye a tụrụ mkpọrọ n"ụlọ ikpe wee bata n"eluigwe!
  
  Ị bụ nwa agbọghọ mpako
  Batara nde ama ama!
  Ugbu a onye nwe ya bụ Setan,
  Ahụhụ adịghị agwụ agwụ - legion!
  
  Kedu ihe set - ị ga-ahụ ihe niile ebe a,
  Enwere akwa akwa, agịga na ọkụ!
  Mgbe a na-akpagbu gị, ị ga-abụ abụ n'olu dara ụda.
  Chineke esetiwo aka-nri nke iwe!
  
  Enwere mmekpa ahụ nke ọgbara ọhụrụ,
  Ụgbọ elu na tank dị na ọrụ gị!
  Anyị na-azọda, anyị na-achọ nsọpụrụ,
  Na hell e nwere usoro - ọ bụghị ọgba aghara!
  
  Ị dị nro n'obiọma,
  Ugbu a ndụ bụ ihe efu maka nke a!
  Ị gaghị abụ atụrụ dị nsọ
  O nweghị ebe ndị dị umeala n"obi nọ n"ụwa!
  
  Onye nzuzu ọ bụla ga-aghọta omume ọma
  Ụzọ ịga nke ọma bụ ime ihe ike, ihe ọjọọ!
  Enyerela iwu - ka ọ gaa n'ụkwụ,
  Enwere agha na-aga - ị nọ na chi!
  
  Onye udo agaghị adị ndụ
  E kwuwerị, na-enweghị mma agha, ị na-adịghị ike kpamkpam!
  A zọpịara onye fasizim n'ime ájá.
  Enweghịkwa nsogbu ọzọ na ya!
  
  Ma ị mara mma - nke ahụ bụ nsogbu,
  Ekpebiri m ịkwa ákwá - nke ahụ bụ ihe niile!
  Nke a bụ ọnụ ahịa ịhụnanya
  Ihe ọ bụla ọzọ bụ ájá - ụgha!
  
  Ọfọn, ugbu a meghee anya gị,
  Na hell anụ ọkụ na-asụ ude!
  Na-agba ọsọ n'ime ahụ: oké ifufe, égbè eluigwe,
  Ị pụghịkwa imeri ihe mgbu!
  
  Ma nke ka njọ, kedu ihe egwu niile,
  A gaghị enwe ọgwụgwụ - ọ dịghị mgbe!
  Agaghị anapụta: ma Chineke, Allah,
  Usoro mmekpa ahụ na-echere!
  N'ụzọ dị ịtụnanya, okwu ndị a, kama imecha Mirabela, mee ka ọ dịghachi ndụ. Ọ na-enwe mmetụta nke ukwuu maka ukwe na-adịghị mma.
  - Ị ekwensu kwuru na abụ. Ya mere, ihe niile adịghị mma na mpi gị! - The warrior ọbụna winked, na ya niile anya na-emekpa ahụ ahụ.
  - Ana m ahụ gị quasars! Ekpebiri m iburu ya site n'ịnya ụgbọ ala kama ịsacha ya. Enwere m ekele maka ọchị ọchị ahụ mara mma, olee ebe a ga-ekenye nwanyị akwụna ya na-enweghị ohere ugbu a n'ụdị ịta ahụhụ nke asaa? Enwere ike banye na reactor hypernuclear?
  Mmụọ ọjọọ ahụ buliri ụlọikwuu ya chịkọtara.
  Asaa bụ ọnụọgụ dị nsọ, ọ ga-abụrịrị ihe dị ebube. Na ndị dị otú ahụ na nhụjuanya na-erubiga ókè.
  - Mgbe ahụ, m na-enye nhọrọ - supernova, ọ ga-eri slut si n'ime.
  - magburu onwe ya! Gee ntị na Mirabel - ka ị gbanwee isi awọ! A na-enye gị nsọpụrụ pụrụ iche nke ịhụ ihe anyị na-enye naanị ndị omempụ na ndị isi nnupụisi a ma ama. Tụọ egwu ma chegharịa, onye iro nke Onye-nwe!
  Mgbe ahụ, anya Mirabela malitere ịtụgharị, ọ chọtara onwe ya n'etiti ire ọkụ na-aga n'ihu na-aga n'ihu na ọtụtụ ijeri dollar, ugbu a ahụ ya dum gbazere n'ime ya, dike ahụ nwere mmetụta dị egwu na molecule ọ bụla, quark ọ bụla na-ama jijiji, nucleon ọ bụla. ahụ ya, nke ghọworo nnukwu ọmarịcha. Ihe dị ya n"obi ka ọ na-adaba na hel bụ naanị ụda nwa ọhụrụ na-esighị ike ma e jiri ya tụnyere olu onyeisi ndị mmụọ ozi iwe ji. Nke a kpuchiri ụdị ahụhụ ndị ọzọ niile. Ụbụrụ nwa agbọghọ ahụ yiri ka ọ zara, n'otu oge ahụ na-ahụ quintilions cubic kilomita nke plasma na-ekpo ọkụ na, ihe dị njọ karịa hyperplasm, usoro nke ijikọta quarks na preons (ụmụ irighiri ihe ndị mejupụtara quarks). Ugbu a, ọ ghọtara ihe ezigbo mmetụta nke mgbu bụ, nke na-enweghị analogues na mbara igwe dum. Ma, ọbụlagodi nke a abụghị njedebe, oke nhụjuanya na-arịwanye elu - kpakpando quasar na-enwe nlọghachi. Gịnị bụ mgbawa quasar supernova - otu narị ijeri quintillion hydrogen bombs: tụbara n'otu ebe. Ma ọ bụghị otu psyche nwere ike igbari ihe niile n'otu oge. Mirabela tụrụ ụjọ, sụọ ngọngọ na ụbụrụ ya, incarnation ikpeazụ kwụsịrị ya.
  Robot ahụhụ ahụ lere ya anya na-enweghị enyemaka mana ọ ka na-atọ ụtọ, kọmpụta ahụ kwuru:
  - The cyber-underworld kwụsịrị ya.
  - Ọfọn, anyị ga-eweghachite obere nwoke ahụ.
  Mirabela batara n'uche ya: hypostases asaa niile nke alaeze ụwa nke ahụhụ a na-apụghị ichetụ n'echiche, dabere na teknụzụ kachasị ọhụrụ, wee pụọ, ndị mmụọ ọjọọ na-ama jijiji.
  - Ị na-kechioma nwoke. Empress n'onwe ya guzoro ọtọ maka gị, mmekpa ahụ agwụla, ma ọ bụrụ na ị bịakwute anyị ọzọ, ọ ga-abụ otu ihe ahụ, ma otu puku ugboro siri ike ma na-emepụta ihe, na nke kachasị mkpa, maka ọtụtụ ijeri afọ na-adịghị agwụ agwụ. Ugbu a izute eletrọnịkị Hyper Angel nke Hell!
  A blurry image pụtara n'ihu Mirabela, nke ozugbo embodied na ịta nke ihe niile egwu, na-arịa ọrịa, na-egbu egbu: ọ bụ ihe niile na-asọ oyi na dike chetara: naanị iri na abuo corkscrew-curved mpi, adọwara waatị na-egbu egbu ọnya. Mkpịsị aka dị nkọ wee mapuo nwa agbọghọ ahụ; Ọ bụrụ na ọ bụghị na cyber-underworld, ọ gaara anwụ ozugbo site na ọrụ dị otú ahụ, n'ihi na ntu gbasasịrị n'ime ọtụtụ ijeri agịga na-ere ọkụ ahụ. A mapuo Mirabelle site n'úkwù ya ruo n'azụ isi ya. Ebugoro ya n'elu, ire ọkụ na-agbakwa ya gburugburu ọzọ, ọnụ na-enwu, n'ikpeazụkwa ọkụ bibiri n'anya ya.
  - Ebe onye aghụghọ na-adịghị efu bụ n'efu. Ka ahụ oge n'adịghị anya! - Onye elu mmụọ ozi kwuru. Mirabela gafere ọzọ ka mmụọ laghachiri n'isi ya, olu nwanyị dị nro kwuru.
  - Ee, ọ tụrụ ya n'anya. Nke a bụ ntaramahụhụ karịrị akarị nye mmadụ. Ọzọkwa, ezigbo dike!
  - Ị dị mma, dị ka mgbe niile, Hypermarshal! Mana ụlọ ikpe mara nke ọma ka a ga-esi emeso ndị sabo! - Onye na-ata ahụhụ robot tụrụ ịma mma gba ọtọ. - Mgbe ị nwere onwe gị, maka oge a.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ nọ na-awụ akpata oyi n'ahụ ma na-afụgharị ya ugboro ugboro, ihu ya gbanwere na-acha anụnụ anụnụ, anya dị n'ihu ya kpuru.
  Marshal Maria Rattlesnake gbalịrị ike ya niile ịkasi nwa agbọghọ ahụ obi, otu iko mmanya nwere ihe ọ juiceụ emerald pụtara n'aka ya:
  -Aṅụọ, ịma mma m! Enwere m olileanya na nke a ga-enyere gị aka ịlaghachi n'uche gị.
  Mirabela ṅụọ mmanya ma nwee mmetụta nke ọma karị. Agba pink laghachiri na ihu. Nwa agbọghọ ahụ jụrụ:
  - Gịnị ga-eme m ugbu a! Ọ̀ bụ naanị ihe mgbu fọdụụrụ m n'ezie? Na ihe mgbu adịghị agwụ agwụ ...
  Ihe oyiyi nke ịma mma ọzọ mara mma na mbara igwe mara mma pụtara n'ihu nwa agbọghọ ahụ. Nke a bụ ultra-hyper-marshal nke ngalaba "Ịhụnanya Obi Ụtọ", Anastasia Streletsova, mara ma na-atụ egwu ndị niile gbasara alaeze ukwu (ma eleghị anya ma e wezụga eze ukwu). N'èzí, ọ dị ka nwa agbọghọ mara mma nke ukwuu ma na-egbuke egbuke, na-adọrọ mmasị, jupụtara na mmasị na mmasị. N'ezie, Streletova hụrụ n'anya nke ukwuu, ọ hụrụ n'anya ịhụ ọtụtụ ndị ikom ma ọ bụ ndị ọbịa nke ụdị ọ bụla n'otu oge. N'otu oge ahụ, e ji nnukwu ọgụgụ isi dị ịtụnanya mee ihe n'iweta ihe mgbu.
  Ka o sina dị, nke a abụghị ihe masịrị ya ugbu a:
  - Ị mara, ị mere nnukwu mpụ ma tụọ ya mkpọrọ ndụ na ịnọ na mgbochi ndị agha! Nke a pụtara na ị ga-enwe mgbu siri ike mgbe niile ma ọ dịghị mgbe ị ga-enwe ohere ịnụ ụtọ, zuru ike ma ọ bụ iku ume. Ị nweghị ikike ọbụna ịdaba ụra, enweghị ntụrụndụ, na ebe ọ bụ na ị gaghị eme agadi, nke a nwere ike ịdịru ogologo oge, na-egbu mgbu. A naghị emere ndị dị ka gị ebere!
  - Ma mgbe njedebe mmeri nke agha gasịrị?! - Na ihere na ntụkwasị obi, jụrụ Mirabela.
  Onye hypermarshal ahụ, na-eji ezé na-amụmụ ọnụ ọchị dị ka hyperplasm nke onye na-atụtu osisi chụpụrụ, zara:
  - N'ọnọdụ dị otú ahụ, n'ezie ị nwere ohere, ma o yikarịrị ka a ga-agbaghara ndị ahụ. onye a tụrụ mkpọrọ n"ihu gị, ezigbo m. N'ozuzu, atụkwasịla obi ebere nke eze ukwu ma ọ bụ eze ukwu!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ hulatara isi, anya mmiri pearl kwaturu imi ya mara mma:
  - Ma ka, ahụrụ m ala nna m n'anya!
  Anastasia Streletova mụmụrụ ọnụ ọchị ọbụna karịa:
  - Anyị maara nke ahụ! Ị nwere ezi obi na ikwesị ntụkwasị obi n'ọrụ! Ya mere, site n"ọchịchọ nke nnukwu eze nwanyị, anyị na-enye gị ohere ijere ala nna ozi! Ị dịla njikere ịrụ ọrụ dị mkpa?
  Mirabela kwee isi n'ike, o nweghị ike iche izochi ọṅụ ya:
  - Ee, n'ezie! Achọrọ m ijere ala nna m ozi kwa ụbọchị na elekere, dị ka dike nwere obi ike na onye agha kwesịrị ntụkwasị obi.
  Anastasia wedatara ụda olu ya ntakịrị ihe nkiri:
  . ISI NKE 12.
  Yanka gara n'ihu na ntakwu ntamu:
  - Nsogbu nke abụọ bụ na bọmbụ hydrogen na-emepụta radieshon siri ike na-egbu ihe niile dị ndụ!
  Sadat lepụrụ anya wee jụọ:
  - radieshon dị ka nsi?
  - Mba! Ụjọ ka ukwuu! - Yanka tụgharịrị anya ya ka o kweta. - Nke a bụ ihe nwere ike ime ka ọbụna wildest pụrụ ichetụ n"echiche ịma jijiji. A naghị ahụ anya, enweghị agba na enweghị isi, mana ọ na-egbu egbu ọbụna maka ọchịcha!
  - Ime Anwansi nke ụwa?! "Ahụ ụmụ okoro ahụ akpọnwụwo, na-acha aja aja malitere ịma jijiji ozugbo, ma enwere ezigbo ụjọ n'anya ha.
  - Mba! Sayensị karịrị anwansi. Physics etinye na ọrụ nke mmadụ. - Yanka chọrọ ịgbasa ogwe aka ya, mana eriri eriri nke jikọtara ha ọnụ gbochiri ya.
  Ali kwuru:
  - Sayensị na-agwụ ike! Amaghị m, mana ego ole ka o nyere anyị?! Gịnị ka okwu sayensị ọbụna pụtara?
  Yanka kwara:
  -Ị ka nọ n'oge mmalite na mmepe mmepeanya. Na mgbakwunye, iwu dị iche iche na okpukperechi na-egbochi.
  Sadat kwetara:
  - Ndị nnọchianya nke iwu "Chineke iwe" kwenyere na ndị ọkà mmụta sayensị niile na-ejere Setan ozi ma kpọọ ha ọkụ. N"otu oge, ha na-achụ nta ndị amoosu, ma mgbe ọnụ ọgụgụ ụmụ agbọghọ mara mma belatara nke ukwuu, ọ na-esiri ndị eze, ndị eze, na ndị eze ike ime ka ha kwụsị iwe ahụ. Ma ugbu a, nke bụ́ eziokwu bụ na a na-ata ahụhụ abụghị ihe ọhụrụ, karịsịa ndị ohu. Ma n'ụkpụrụ ọ ga-ekwe omume ịdị ndụ.
  N'ezie, a na-akụkarị ndị ohu nwaanyị ihe. Ha bụ ụtarị sara mbara pụrụ iche, ka ha wee ghara ịkpụ akpụkpọ ahụ, ọbụna ndị ikom nwetara ya. Ha anabataghị ndị toro eto ma ọlị.
  - Ewezuga nke na-egbu egbu nke unu niile na-ebighị, ị gaghị ebi n'ihi na ị nweghị ike ịkpọ ya ndụ! - Yanka bụrụ abụ.
  Ihe ụtarị ahụ na-afụ, ma ihe otiti ahụ adaghị n"ahụ́ nwatakịrị ahụ nwere ogologo ntachi obi. O yiri ka ọ̀ bụ naanị ihe onye nlekọta ahụ chọrọ ịmaja nwa okorobịa ahụ. Ya onwe ya nọgidere na-etinye aka na ntị ya, na-egosi ọchịchọ ịmata ihe.
  - Wepu okwu gị! - Ọ tamuru.
  Sadat jụrụ:
  - Ị maara ka esi ede?
  - N'ezie!
  Ị nwere ike ịkọwa ka e si emepụta bọmbụ hydrogen?
  - N'ụkpụrụ, enwere m ike, m na-agụ ya na ịntanetị, mana amaghị m nkọwa niile. Na n'ozuzu, ọ siri ike, ọ bụghị n'efu ka ọtụtụ mba n'ụwa chọrọ ịghọ ike nuklia, ma ha enweghị ike ime ya. Ọbụna dị ka ihe atụ, India, bụ́ mba nwere akụ̀ ndị sitere n"okike nke nwere ihe karịrị otu ijeri mmadụ, were afọ iri na ise iji mepụta bọmbụ atọm na hydrogen. Ya mere, gị na ihe ubi gị: ị gaghị enweta ngwa agha dị otú ahụ n'ụzọ dị mfe. Na mgbakwunye, ịkwesịrị ịma ọtụtụ nkọwa teknụzụ. Bọmbụ hydrogen bụ ihe dị mgbagwoju anya na ihe pụrụ iche. Ọ na-achọ Plutonium na Uranium - 235. Na n'ozuzu, ụwa ebe ndị sultans na-achị na ịgba ohu na-achị; N'ezie, ọ bụ nnọọ oge ịmụta ngwá agha ndị dị otú ahụ.
  Ali kwuru:
  - Eze anyị nwere ike dị otú ahụ nwere ike bibie ụwa niile! Mba, ị gaghị eji ara nwanyị mee agụ emo.
  Sadat kwetara:
  "Ma eleghị anya, ngwá agha ndị dị otú ahụ siri ike maka ndị ọchịchị obodo."
  Yanka chịrị ọchị:
  - Lee mpi ezi! Na eze ịnyịnya ibu!
  - Nke a bụ ntụnyere kpọmkwem! - Ali kwetara. - I kwesịghị itinye ya n'ihe ize ndụ, mana kedu ka ị ga-esi banye n'ụwa gị?
  - Amaghị! Ma eleghị anya, ndị mmụọ ọjọọ nwere ike nyefee! Ọ bụ ezie na ndị agha ọjọọ bụ ihe ọjọọ n'ihi nke ahụ, ka ọ ghara ịdị na-emere ndị na-abụghị ndị mmadụ ebere. Otú ọ dị, olee otú obi na-adị anyị n"onwe anyị banyere ọchịcha?
  Sadat kpuchiri ọkpọ-isi ya mgbịrịgwụ wee jụọ:
  - Ihe ndị a e kere eke dị ka nwamba?
  - Enweghị ụmụ ahụhụ!
  - M n'anya urukurubụba!
  Yanka kwara isi ya:
  - Butterflies dị mma, mana enwerekwa anwụnta, yana ihe ndị ọzọ e kere eke na-agba mmadụ ahụhụ.
  Sadat kụpụrụ ubu wee kwuo:
  - Anyị enweghị ndị na obodo anyị. Ma ha na-ekwu na ugwu, e nwere ndị dị otú ahụ jọgburu onwe ụmụ ahụhụ! Otú ọ dị, gịnị ma ọ bụrụ na arthropods na-atakwa ihe ndị anyị na-akpụ n'ọkpụkpụ? Nke ahụ ga-abụ ihe jọgburu onwe ya!
  Yanka kelekwara Onye Pụrụ Ime Ihe Niile ọzọ na opekata mpe enweghị arụrụala n'ụwa a. O chetara njem ọ gara North, ka anwụnta fọrọ nke nta ka ọ rie ya. O dochaghịkwa anya ihe mere Chineke ji kee ihe arụ dị otú ahụ, o doro anya na ọ bụ iji kpasuo ndị mmadụ iwe ọzọ. Ọhịa ahụ jukwara n'ụdị ihe ọjọọ na ihe mkpofu ndị ọzọ. N"eziokwu, Yanka agatụbeghị n"ihu ha, ọ bụ naanị na telivishọn na Intanet ka ọ na-ahụ ha. Agbanyeghị, ọ dị ka enwere ebe dị na mbara ala a: ebe ụdị ihe arụ niile na-achị.
  Nwatakịrị ahụ kwara isi wee jiri ikiaka ya kụghachi ntutu isi ya na-acha ọcha n'egedege ihu ya (kechiri aka ya). N'ozuzu, gịnị kpatara enweghị obi ụtọ n'ụwa. Ọ bụ oyi ma ọ bụ na-ekpo ọkụ, ị ga-amụ ogologo oge na ike ọgwụgwụ n'ụlọ akwụkwọ, na n'oge oyi ọ na-abụkarị snow. O siri ike tan, na citrus mkpụrụ osisi na-enye gị allergies. Nke a bụ ụwa! Olee otú ndị agadi si ebi? N'ozuzu, ọ bụ ihe nro, ndụ abụghị ihe ọ bụla ma ọ bụghị mmekpa ahụ. Yanka na-eche ma ha ga-enwe ike ịmepụta elixir nke ntorobịa ebighị ebi n'oge ndụ ya? Ma ọ bụ ụdị ụfọdụ radieshon mgbochi ịka nká?
  A ka nwere olileanya maka nke a! Achọghị m ịta ahụhụ na ịsụ ude otú ndị agadi si eme.
  N'ozuzu, n'ụzọ mmadụ si ele ihe anya, Chineke dị nnọọ obi ọjọọ ma ọ bụrụ na o kwere ka nhụjuanya dị otú ahụ mee ihe maka ọtụtụ ijeri mmadụ. Otú ọ dị, usoro ịka nká: Jehova na-enweghị obi ebere anabataghị ya, kama ọ kpalitere ya n'onwe ya. Dị ka e kwuru mgbe iju mmiri ahụ gasịrị: ka ụbọchị ha bụrụ otu narị afọ na iri abụọ! Otú ọ dị, ọnụ ọgụgụ ka ukwuu nke ndị mmadụ adịghị ndụ ruo n'afọ a! Ọbụlagodi ndị dị otu narị afọ dị ụkọ; ọtụtụ ndị bụlarị nna nna dara ada na afọ iri isii. N'ozuzu, ịkwa emo dị otú ahụ a na-eme mmadụ karịrị akarị! Ọfọn, ị pụghị imere ụmụ nke gị ihe ahụ! A sị ka e kwuwe, nke a bụ ọkaibe, sadism rụrụ arụ, iji nwayọọ nwayọọ gbuo nwa gị, na ọbụna mee ka ọ ghọọ onye jọrọ njọ. Oleekwa otú Chineke dị ka ihe a gasịworo, Onye kere ihe niile! Dị ka nwa nwoke na-amaghị ihe, Yanka chere echiche banyere ọtụtụ ihe, nyochaa ma mee nkwubi okwu. Nkwubi okwu nwata mbụ o nwere onwe ya bụ na Chineke adịghị! Eluigwe na Ala na-achị site n'aka ndị obi tara mmiri, iwu kpuru ìsì nke evolushọn na nhọrọ eke.
  N"eziokwu, ọ hụrụ ndị mmụọ ọjọọ tụbara ya na enyi ya nwaanyị n"eluigwe na ala ọzọ. Na ilele nke mbụ, nke a na-egosi ịdị adị nke Chineke. A sị ka e kwuwe, ọ bụrụ na e nwere ndị mmụọ ọjọọ, e nwere ndị mmụọ ozi. Ọ bụrụ na ìhè dị, mgbe ahụ ọchịchịrị dị! Na nlele mbụ, nke a bụ axiom.
  - Ma ọ bụghị n'ebe ahụ! - Yanka kwuru onwe ya. Ọ tụrụ ya n'ụkwụ ugboro abụọ ka ọbara ya gbapụ na itching na-enweghị ike idi n'ụkwụ nwata ahụ e chiri echichi, nke na-adịghị ahụkebe ga-esiwanye ike.
  N'ezie, ozizi evolushọn nwere ike ime ka ndị mmụọ ọjọọ dị ka ndị mmụọ ọjọọ na ndị mmụọ ozi pụta. Ka ọ na-agụ, otu onye edemede a ma ama nwere mmalite nke hyperplasma! N'ezie, mgbanwe nwayọọ nwayọọ site na mfe ruo mgbagwoju anya, mmụba nke entropy.
  Ụdị ume nke uche na mgbanwe ya ka ọganihu na-etolite! Kedu ihe kpatara, dịka ọmụmaatụ, agụụ, ike nke kpakpando, pulsars nke pulsars, mgbawa dị iche iche n'etiti ụwa na mbara igwe ndị yiri ya, anaghị ebute nnukwu ihe dị iche iche! E kwuwerị, nke a bụ, n'ụkpụrụ, ọ ga-ekwe omume. Ọ bụrụ na ị kwere na tiori nke spontaneous ọgbọ nke ndụ, mgbe ahụ gịnị mere na-ekweghị na hypothesis nke spontaneous ọgbọ nke ndị mmụọ ọjọọ, ndị mmụọ ọjọọ na ikekwe ndị mmụọ ozi. Karịsịa, dị ka akụkọ ifo nke Rus Ochie si kwuo, Chineke na Ekwensu jikọrọ ọnụ. Ndị Rọshịa oge ochie kweere na Ekwensu na-adịru mgbe ebighị ebi, dị nnọọ ka Chineke.
  Ndị ikom ahụ kpegaara ma Kraịst ma Setan ekpere ọtụtụ mgbe! E nwekwara otu ilu ochie: Kpegaranụ Chineke ekpere ma kpọọrọ Ekwensu isiala! Ya mere ọnụnọ nke ndị mmụọ ọjọọ: ọ bụghị n'ezie eziokwu na e nwere onye kere na-ahụ n'anya.
  Nhọrọ ọzọ nwekwara ike. Ebee ka o si nweta echiche na ndị a bụ ndị mmụọ ọjọọ? Ma eleghị anya, ndị a bụ ndị nnọchianya nke ụfọdụ nnukwu-mmepe anya na-ekpori ndụ n'ụzọ dị otú a ... Dị ka obere ụmụaka na egwuregwu egwuregwu: nha nke eluigwe na ala!
  - Gịnịkwa? O nwere ike ịbụ nke ọma! - Yanka kwuru onwe ya.
  Ọ bụrụ na ị na-eche banyere ya - ọ bụ ezi uche; chee echiche nke ukwuu! A na-egbo mkpa ihe onwunwe niile, ndụ ebighị ebi, anwụghị anwụ abụrụla ihe dị adị, enweghị ọchịchọ imeri ụwa ndị ọzọ ma gbanwee eluigwe na ụwa ka ọ bụrụ ọrịa kansa! A sị ka e kwuwe, ọ bụghị ụdị niile nwere obi ụtọ: ha na-enwe mmasị ịchị ndị ọzọ. Ma ọ́ bụghị ya, a gaara ebibiwo eluigwe na ụwa ogologo oge gara aga n"agha ndị jọgburu onwe ha. Cheedị echiche banyere duel n'etiti mmepeanya abụọ ma ọ bụ karịa! Agha na-eji ụdị ngwa ọgụ dị otú ahụ: na iwu anụ ahụ bụ mgbakọ, a na-agbanwe ha dị ka mmemme egwuregwu kọmputa ...
  Kedu ka ị ga-esi na-ekpori ndụ ma ọ bụrụ na ọ bụghị site n'ịkpọ ndị ọbịa ndị ọzọ? N'ụzọ ụfọdụ, ndị mmadụ na-enwe mmasị igwu egwu na nwamba, nkịta, oke. Otu nwamba ahụ na-ekpori ndụ na iji òké na-egwuri egwu, nke na-egosi ọgụgụ isi tolitere. Yanka abụrụla ụdị òké?
  Ọkachapụrụ anya tụbara ya n'eluigwe na ala ọzọ! Maka ya ọ bụ otu achịcha! Ma ọ bụ ma eleghị anya, agbahapụghị m ya! Ma eleghị anya, ọ dị ka na fim "The Matrix", ọ bụ n'ụdị nke mebere eziokwu. E kwuwerị, ọbụna uto nwere ike ibuga site na ngwá electronic. Nke a na-echetara Schwartz nwere ezi agwa na fim Total Recall. Ee, ndị America maara ka esi eme ihe nkiri, ha nwere ọtụtụ echiche dị mma. Na cartoons dị nnọọ ukwuu, karịsịa Disney. Ọ hụrụ katuunu ndị America n'anya, ha nwere nkata dị oke egwu, edemede na-arụsi ọrụ ike na nke mara mma. Ọ dịghị mkpa ịgụta ọnụ ma ọlị; na enwere ndi nzuzu bi na USA. America mebere nke kacha mma sitere n'akụkụ ụwa niile. Na Hollywood bụ ihe! Eziokwu nke ndị ode akwụkwọ akụkọ sayensị America dere adịghị mkpa. Dịka ọmụmaatụ, Stephen King, mmegharị ihe nkiri ahụ adịghị njọ, mana ngosi nke ederede adịghị ike. A na-emebi echiche ndị na-adọrọ mmasị n'onwe ha site na ihe ngosi dị arọ, nke viscous. Ọ dịghị ndị America ka mma ikiri karịa ịgụ. Nke a bụ ihe nkiri: Night Watch bụ ihe jọgburu onwe ya! Otú ọ dị, ịgụ ya adịghịkwa atọ ụtọ!
  Ugbu a, ọ bụrụ na e mere Egwurugwu Amagedọn ka ọ bụrụ ihe nkiri, ọ ga-adị mma! Ihe dị otú ahụ dị mma. Na ọgụ ndị a bụ nnọọ ibu, oké egwu ike, na ihe ọhụrụ oge ọ bụla! Nke a bụ nnwere onwe maka gị - ihe na-abụghị ọgụ, ọzọ ihe mmetụta!
  O wee ghọọ ọchịchịrị ma na-agbachi agbachi: chi ọbụbọ nke ụwa a na-eru nso. Otú ọ dị, a na-atụ anya na abalị ahụ ga-abụ oge okpomọkụ, na-ekpo ọkụ!
  Ali jụrụ Iancu:
  - Ị nwere ụlọ nke gị?
  - Ee, n'ezie! Ma ọ bụ kama ụlọ! - Nwa nwoke zara ngwa ngwa.
  - O buru ibu?
  - Adịghị mma! Ọtụtụ ihe ga-amasị m! - Yanka kwuru na-akwa ụta. - The ulo bụ abụọ-ọnụ ụlọ, na m nwekwara a obere nwanne.
  - Ọ bụghị nke ukwuu! Ụlọ ndị ahụ dị mkpagide. Ọ bụrụ na ị bụrụ iko nwanyị, ị nwere ike ibi na harem, na akwa dị nro. Ma ọ bụghị ya, ị ga-arahụ n'ogige ndị ohu. Nke pụtara na a ga-agbụ agbụ maka abalị.
  Sadat zara:
  - Chains dị oke ọnụ ma ọ bụ ya mere na ha anaghị ejide onye ọ bụla! Naanị ndị ohu kacha dị ize ndụ, anyị ụmụ nwoke, agaghị adị!
  Yanka kwuru n'umu:
  - Nkasi obi nta!
  - Ma ka mma karịa na agbụ. Kwere m, ọ dị egwu. - Sadat kụpụrụ n"ubu ya. - Dị ka ihe atụ, m nọ ọdụ na agbụ, na agbụ, na m maara ihe ọ bụ. Karịsịa ma ọ bụrụ na azụ gị gbagọrọ agbagọ na usoro ahụ.
  - Kedu ka ọ dị?
  - Mgbe a na-ebute isi n'ụkwụ na ogwe aka gbagọrọ agbagọ. Ma ha nwere ike ime ya n'ụdị a; hapụ otu izu.
  Yanka kwara isi ya:
  - Nke a dị egwu!
  - N'ezie! O siri ike iche n'echiche ihe dị otú a ma ọ bụrụ na ị hụbeghị ya n'onwe gị! - Sadat gbara ọnụ mmiri n'akụkụ. - Ma n'ozuzu, m na-atụ aro ndị na-esonụ: na-akpa àgwà nwayọọ, na-enweghị ikpughe azụ gị ọhụrụ ọkpọ nke ụtarị.
  Yanka kwetara:
  - Nke a bụ ihe kacha mma! Naanị ikpughe ga-adị nwa oge.
  Yanka gbakwụnyere:
  - Ma eleghị anya, anyị ga-agbachi nkịtị!
  N'ikpeazụ, ha bịarutere n'otu ụlọ elu nke nwere palisade dị mita atọ. A kpọbatara ndị ohu ahụ n"ime ma kwe ka ha bịaruo nso iyi mmiri ahụ. A tọhapụrụ aka ndị ahụ agbụ, lee ihe obi ụtọ ọ bụ ịkwagharị ha ọzọ. Ụdọ ahụ hapụrụ akara na ọnya, ọ na-esiri m ike ikwe mkpịsị aka m.
  Yanka ji obi ụtọ sachaa ọnụ ya ma mee ka ụkwụ ya na-agba ya jụrụ na mmiri dị jụụ. Asara m ogwe aka m. Ụmụ nwoke ndị ọzọ na-asachapụkwa; ndị nọ n'afọ iri na ụma na-adịkarị ọcha karịa ndị okenye. Mgbe nke ahụ gasịrị, a naghị enye ndị ohu nri nri nke ọma. Ebe ọ bụ na mpaghara ahụ bụ okpomọkụ, na mkpụrụ osisi toro n'afọ niile, ha kpụrụ isi nri. N'ozuzu, nri osisi emeghị ka afọ ju ya; Yanka chọrọ anụ n'ezie, ma ịrịọ maka ya ga-etinye aka na ịkụ aka ọzọ. Mgbe nke ahụ gasịrị, a kpọgara ndị ohu ahụ n'ụba, a naghị atụ anya ka abalị ahụ dị ogologo karị.
  Ndị ohu ahụ dara n'ụra n'alaka ahụ; ọ dịghị ihe mkpuchi ọ bụla, ọ bụ ezie na ọ dịtụ jụụ, ụmụ okorobịa ahụ wee mee ngwa ngwa lie onwe ha n'ime akwụkwọ. Yanka, Otú ọ dị, enweghị ike ihi ụra. E ji ụtarị gbutu akụkụ ya na azụ, ọ na-egbukwa mgbu dina n'elu ha. Ụkwụ ndị ike gwụrụ na-afụ ụfụ, gbajiri ọbụ ụkwụ gbajiri agbaji, ọbara na-apụta, n'ozuzu nwa okoro ahụ na-enwekwa nkụja. Ugbu a ọ bụ ohu! Ihe e kere eke na-abaghị uru! Naanị ikpuru. Ị ga-enwekwa ike ịtachi obi n'ihe a na-eti gị, ahụ́ gbajiri agbarụ na afọ nke tọgbọrọ chakoo ná ndụ gị nile? Olee otú ị ga-esi dịrị ndụ otú a na-ata ahụhụ ruo mgbe ebighị ebi?
  N'aka nke ọzọ, ọ̀ bụ na anyị ekwesịghị ịgbalị ịgbapụ? Ma olee ebe? E wezụga nke ahụ, enweghị m ike ime ihe ọ bụla taa! Anụ ahụ́ m na-akụ m n"ahụ́, ụmụ ehi m na-ewute nke ukwuu, eriri na-egbukwa aka m n"aka. Tụkwasị na nke ahụ, ọ ga-abụ na a ga-ejide ya ma okwu ahụ agaghị ejedebe nanị ịkụ ọkpọ. Ọbụghị ọbụna atụmatụ elementrị: ebe ị ga-ezo, otu esi adị ndụ na mbara igwe nke onye ọzọ dị ka ohu na-agba ọsọ ... Ọ ka mma iji ya mee ihe, leruo anya ma jide oge kwesịrị ekwesị.
  Echiche ndị dị n'isi nwa nwoke ahụ ghọrọ mgbagwoju anya kpamkpam, ma ọ dabara n'ime abyss inky na-enweghị njedebe. Ike ọgwụgwụ ahụ dị ukwuu nke na ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nrọ Yanka, ọ bụ naanị mgbe ụfọdụ ihe onyonyo a dọwara adọwa na-apụta, mana ọ meghachighị.
  Ha kpọtere ndị ohu ahụ n'isi ụtụtụ, otu ụda dara ụda, ụtarị kụkwara ụkwụ ha efu:
  - Teta, unu anụ ọhịa! - Ndị nlekọta tiri mkpu.
  Ụra ahụ adịchaghị mkpụmkpụ, o weghachighịkwa m ike nke ọma. A chụpụrụ ụmụ okoro ahụ na ndị ohu ndị ọzọ n'ime iyi ka ha sachaa onwe ha. Dị ka a ga-asị na ha bụ anụmanụ, a wụsara nri nri onye anaghị eri anụ n'ime tub ha (ma nyekwa ha agbamume ka ha wee rie ngwa ngwa) na nhazi ọzọ. Mgbanwe ọhụrụ dị n'ihu.
  Ali jụrụ:
  - Kedu ka ị siri hie ụra?
  - Akụkụ m na-egbu mgbu, mana enwere m ezumike dị otú ahụ, ọ bụrụgodị na o zughị ezu!
  - Gịnị, ị rọrọ?
  - Echetaghị m! Ike agwụla m nrọ!
  - M wee rọrọ nrọ na m bụ dike, na-agba ịnyịnya na-egbutu ndị iro niile. Na ọbụna Sultan n'onwe ya kwụọ m agbụ ọla edo.
  Sadat kwubiri:
  - Kpọmkwem yinye! Akara ohu!
  - Ma ọ bụ ọla edo! O yikwa akwa emerald! Nke a bụ nha aka m! - Nwatakịrị ahụ jiri ntugharị aka ya akpọnwụọ kwuru.
  - Ndị a niile bụ nrọ! Anyị nwere ụbọchị siri ike n'ihu! Anyị ga-arị ugwu.
  - N'agbanyeghị otú anyị si die ya. - Yanka kwuru.
  - Ka ahụ! O doro anya na ọ gaghị atọ gị ụtọ, anyị agaghịkwa atọ gị ụtọ.
  Kọlụm ahụ gara n'ihu. Ụzọ dị n'ihu dị ogologo ma sie ike nke ukwuu.
  Yanka na onye ọ bụla ọzọ na-aga ije, na-akụtu ntakịrị, agbajiwo ụkwụ ụmụaka. N'ezie, mmiri ozuzo na-ezo n'okporo ụzọ n'abalị na ije ije bịara dịkwuo mfe! Lee ka o si dị mma ịfesa site n'ụkwụ efu, site na ọdọ mmiri na-ekpo ọkụ, ma nwee mmetụta mmegharị nke ebili mmiri. Nwatakịrị ahụ chere na ọ ga-abụ onye na-eme ihe nkiri. Ịchụ, ọgụ, ịbanye! Ihunanya!
  Cheta oge Morgan, Flint, Captain Blood. Hollywood na-adọrọ mmasị karịsịa ebe a, yana agba égbè dị iche iche dị egwu.
  Ndị ohi! Okwu n'onwe ya putara: dinta nke uba! N'ụwa a: ọ hụtụbeghị egbe mbụ. Gịnị kpatara na ha ga-eji naanị saber, mma agha, mma agha agha! Ya mere, ọ ka mma na-enweghị egbe mbụ na-egbochi ntị gị.
  Dị ka ha na-ekwu: kedu ebe egbe ojii gị nọ?
  N'ụlọ nnukwu ụgbọ ala!
  Ị chọrọ vodka na sịga?
  Mkpọ abụọ kpọmkwem!
  Yanka jụrụ otú o si chee na Sadat nwere amamihe:
  - Enwere ndị ohi na mbara ala gị?
  O were iwe zaa:
  - Nke a zuru oke ịdị mma! N'ezie, ọ dị anya site n'ebe a ruo n'oké osimiri, ma ihe niile dị n'ebe ahụ na-ejupụta na ịdị mma dị otú ahụ.
  - Ndị pirates nwere egbe?
  - Egbe?
  - Ngwá agha!
  - Dị ka ọ dị n'ụwa gị! Mba ihe, mba na mba! - Sadat kwara isi ya ka o jide n"aka. - Emebebeghị nke a!
  - Ya mere, dị ka n'oge ochie, otu mma agha n'úkwù na n'ime agha!
  - Ee, ọ dị ka nke ahụ! Ọfọn, echere m na ị ghọtara nke a!
  Yanka jụrụ:
  - Ọ ga-amasị gị ịbụ onye ohi n'onwe gị?
  - Olee otú ikwu! Nke a abụghị nrọ m nke nwata, mana ọ ka mma karịa ire ere dị ka ohu. Agbanyeghị, enwere ohere ịbanye n'ụgbọ mmiri. Ọ na-esiri ohu ya ike n'ebe ahụ, mana ọ na-enwe obi ụtọ ... - Sadat na-ama jijiji n'amaghị ama, na-eme ka uru ahụ ya siri ike na-arụsi ọrụ ike maka sekọnd ole na ole, na-agbalị imebi eriri.
  - Agụrụ m ya! - Yanka kupuru ume ma mebie ihu ya; Echijiri m ukwu aka nri m n'elu nkume siri ike.
  - M nnọọ na-agụ ya! Ugh! Ọ bụ ezie na ị maara: ọ bụghị ndị ohu niile nwere ohere ịghọ onye pirate, ọ bụrụgodị na ha dị nro ma dị ike. - Sadat tụgharịrị egbugbere ọnụ ya n'ime tube.
  - Gịnị kpatara?
  - Ọtụtụ ndị pirates abụghị ndị mmadụ!
  Yanka kwuru:
  - Ọ bụ ya n'ezie? Ọbụghị ndị mmadụ!
  - Ọ bụ ya! Ihe okike dị ka nnukwu ngwakọ frog-lily na agba aja aja. Ha bụ ndị na-egwu mmiri mara mma ma nwee ike ịnọ n'okpuru mmiri ruo ogologo oge. Nke a umu tumadi pirates! Ọ na-emekwa omume obi ọjọọ nke ukwuu. Karịsịa, ha na-edobe ndị niile a dọọrọ n'agha ntaramahụhụ, ọ bụghị iji chọpụta nke a ma ọ bụ ozi ahụ, ma ọ bụ iji kporie ndụ. Ha na-achọpụta na ị nwere obi ike, ma ò ruru eru ka a kpọọ gị nwoke. Otú ọ dị, a na-atakwa ụmụ nwanyị ahụhụ. Ị nwere ike iguzo ya na-enweghị mkpu? Ọ dịkarịghị onye ọ bụla ga-alanarị ha. N'otu oge, ọ dịghị ndụ ọ bụla sitere na ndị ohi, ha nwere ikike nke oke osimiri. Ma n'oge na-adịbeghị anya ndị ọchịchị, dị n'otu (nke dị ụkọ), manyere ha ime ụlọ.
  - Ihe a na-akpọ ịdị n'otu eluigwe na ala! - Yanka ji ọṅụ kwuo.
  - Ihe dị otú ahụ! N'ime ụdị ndị ọzọ, ọ bụ naanị elves na-emeso ndị mmadụ n'obiọma, ọ bụ ezie na dị ka ndị mercenaries ha nwere ike igbu nke ọma!
  - Ahụtụbeghị m elf tupu!
  - Na ụwa anyị, ha dị ụkọ! Mana ha ga-ezukọ n'isi obodo. Otú ọ dị, ịkwesịrị ịkpachara anya, karịsịa na ụmụ nwoke, ha na-enwe nnọọ anyaukwu maka ụmụ nwoke mara mma. Ha anaghịkwa anabata ọjụjụ!
  - M ga-eburu nke a n'uche! - Yanka mara jijiji, n"agbanyeghị na ọsụsọ kpuchiri ya ahụ ya wee nwee ahụ oyi.
  - Ma ọ bụrụ na ị na-ejedebe na elf's harem, ị ga-ebi ndụ obi ụtọ mgbe ọ bụla. Elves na-emeso ndị ohu nke ọma na ọ gaghị eti gị ihe maka obere ihe ọ bụla. Otú ọ dị, e nwere ọtụtụ elves karịa ụmụ nwoke, ha na-ahụkwa ụmụ nwoke n'anya.
  - N'agbanyeghị adịghị ike, ọ bụ ihe nkasi obi! Ma ị nwere ike ịlanarị. Ọ na-atọkwa nwanyị ụtọ karịa!" Yanka kwetara.
  - Naanị mgbe e mesịrị: mgbe ajị agba malitere ịmalite (elves kpọrọ ya asị), ha nwere ike ree ya nye mmadụ ma ọ bụ dwarf, nke a dịkwa njọ n'ezie. Ahụla m naanị gnome otu ugboro, enwere m ike ịsị na ndị a bụ ụdị nke ụwa a. Ọ bụ eziokwu na ọ dịghị ebe obibi nke gnomes na ụwa anyị, na ihe ọmụma ha nwere dị iche na mgbe ụfọdụ na-emegiderịta onwe ya.
  - Olee otú na-emegiderịta onwe?
  - Ị gaghị aghọta! Ma ha dị mma ma ọ bụ ihe ọjọọ! A gnome abụghị mmadụ, ọ dịghịkwa akpa àgwà ka mmadụ. Asịrị na-ekwu na ha bụ ndị na-eri anụ ma hụ anụ nwanyị ọhụrụ n'anya. Ọzọkwa, a na-eji mmiri esi esi esi ụmụ agbọghọ ndụ, tupu mgbe ahụ, a na-akụ ha ahịhịa na-ekpo ọkụ nke ukwuu iji mee ka anụ ahụ dị ụtọ.
  - Lee egwu! - Yanka zara, na-amanye isi ya, "E kwuwerị, nwanyị bụ isiokwu nke mpako na nsọpụrụ ofufe."
  - Ewoo, ndị a bụ iwu! Ma ị nweghị ike isi na ya pụọ. Ị nweghị ike ịchọ mmadụ na obiọma sitere n'aka ndị na-abụghị mmadụ!
  Yanka kwara:
  - Can't nweghị ike ịchọ mmadụ, mana echere m na ọ ga-ekwe omume ịchọ ọmịiko bụ isi!
  - Ka onye a tara ahụhụ soro onye na-egbu ya kwurịta banyere isiokwu a. "Sadat ji ụkwụ ya tụpụ okwute, were mkpịsị aka ya rute imi ya. - Adị m njikere ịkụ nzọ ise clicks na ị gaghị eme nke a. - Nwa nwoke na mberede gbanwere isiokwu.
  - Mba, enwere m ike! - Yanka n'otu aka ahụ, jiri ụkwụ efu metụ imi ya aka, na-ahapụ ọnyá ọbara na ya.
  Sadat kwuru:
  - Ọfọn, ị bụ hama! Nwoke anyi! Ọ dị mma, na nkwụsị izu ike ị nwere ike ịkụ m ihe. Isi m siri ike, ọ ga-atachi obi!
  - Ekwere m na ya! Mana ọ bụrụ na ịchọrọ, enwere m ike ịgbaghara gị ngwa ngwa!
  - Mba! A ga-akwụrịrị ụgwọ! Agaghị m agbaghara gị!
  - Ọ DỊ MMA! Ajọrọ gị, ihe dị ntakịrị!
  Ụzọ ahụ gbagoro n'elu ma ije wee sie ike karị. Tụkwasị na nke ahụ, ụzọ ahụ n'onwe ya abụghịzi okwute okwute, kama ọ bụ nkume ugwu dị nkọ. Ugbu a nzọụkwụ ọ bụla Yankee ghọrọ ezigbo mmekpa ahụ́, a na-ere ya ọkụ n'ụkwụ efu n'enweghị obi ebere. Ụmụ nwoke ndị ọzọ enwekwara ahụ erughị ala, ma keratinized, ụkwụ ụmụaka na-enweghị ụkwụ mgbe niile nwere ike idi ibu ahụ, calluses anaghị atụ egwu okporo ụzọ. Ndị ohu toro eto na-eyi akpụkpọ ụkwụ siri ike. Ya mere ọ bụ ihe kacha sie ike maka Yanka, bụ onye na-amabeghị ụdị "oke" dị otú ahụ. O chere; Ọ dị m ka ịgafe n'osisi achara n'ikiri ụkwụ m. Ụkwụ, nke a kụrụ aka na nkume ndị dị nkọ, na-agbapụtawanye ọbara, ụmụ irighiri mmiri na-edozi. Ali hụrụ nke a:
  - Ị bụ nwa nwoke ọbara! O doro anya ozugbo na ị naghị enwe àgwà ịga ụkwụ efu. Ị gaghị adịte aka otú ahụ!
  N'ịbụ onye o siri ike igbochi ịkwa ákwá ya, Yanka tamuru:
  -Ewoo! Ọ bụ naanị na m bi n'isi obodo, naanị ụmụaka gypsy na-ejegharị n'ụkwụ efu! Ọ bụrụ na m na-aga n'ụkwụ efu n'okporo ụzọ, a ga-ata m ntaramahụhụ! Ọ bụ ezie na mba, m ka bụ nwata.
  Sadat kwere:
  - Aghọtara m ya! Anyị nwere ụmụ ndị a ma ama: ọbụna n'ụlọ ha na-agbalị iyi akpụkpọ ụkwụ ka ha ghara ịdị ka ndị ohu na-enweghị ụkwụ. Ndị a bụ ajọ mbunobi. Mgbe ahụ, ọ bụrụ na ị na-eme ka ị bụrụ ohu, ọ ga-esi ike. Agbanyeghị, ahụrụ m na ị nwere ahụ a zụrụ azụ. Ikekwe ị nwere ike ịgwa anyị ihe na-atọ ụtọ. Ị bụghị dike n'ezie, ị bụghịkwa onye ama ama!
  Yanka, na-enwe mmeri na mgbu, zara:
  - Ana m agụ akwụkwọ n'ụlọ akwụkwọ ihe nkiri. Nke a pụtara na ọ ga-abụrịrị onye aghụghọ na ike.
  - Gịnị bụ a circus?
  - Ihe nkiri na-adọrọ mmasị. Ebumnuche ya bụ ime ka ndị mmadụ nwee obi ụtọ. Nye ha ọnụ ọchị na obi ụtọ!
  Sadat kwetara:
  - Gịnịkwa? Nke a dị ịtụnanya! Ọnọdụ dị mma! Ọ dị mma, gịnị ọzọ ị nwere? Dịka ọmụmaatụ, ị nwere ike ife efe?
  Yanka mụmụrụ ọnụ ọchị:
  - Ee, n'ezie! N'akụkụ a, anyị bụ ndị aces! Dịka ọmụmaatụ, enwere ụgbọ elu nwere ike ibu ihe ruru narị mmadụ ise n'otu oge. Mgbe ahụ megharịa ha ọsọ ọsọ ugboro iri atọ karịa ịnyịnya kacha ọsọ.
  - Chaị! Ọ bụ ezie na n'akụkọ ifo anyị, e nwekwara ịnyịnya ndị na-adịghị mma! Icehand na Mahmud na-ama jijiji. Akpụkpọ isi Mahmud dapụrụ. Ọ na-eti mkpu: kwụsị, ka anyị tụgharịa buru ya. Ọ zara ya:
  - Ka ị na-eti mkpu, narị kilomita ise agaala. Ma ugbu a, ha niile dị otu puku.
  - Ego ole bụ otu maịl? - Yanka jụrụ.
  - Ihe dị ka otu puku na ọkara nke nzọụkwụ m! - Sadat zara. - N'ozuzu, ọ bụghị nke ukwuu!
  - Nke a pụtara ihe karịrị otu puku kilomita! N'ime ọkara nkeji! Akụkọ na-adọrọ mmasị. Ee, anyị enweghị ụgbọ elu ndị dị otú ahụ, mana anyị nwere rọketi. Ndị na-efega na mbara ala ndị ọzọ nwere ike iru ihe dị ka ọsọ a. - M hụrụ Yanka. - Ma n'ozuzu, ọ bụghị akụkọ ifo ọ bụla nwere ike idobe ya, nke a bụkwa eziokwu karịsịa maka akụkọ sayensị. Echiche ụmụ mmadụ enweghị njedebe n'ezie!
  Sadat kwetara:
  - Na-emekarị onye ọchịchị aka ike: ọchịchọ na-enweghị njedebe na oke uche! Otú ọ dị, nke a bụkwa ihe a na-ahụkarị maka ndị nkịtị.
  Yanka ochie, na-azọ ụkwụ ka ụkwụ ya merụrụ ahụ guzoro n'elu okwute ndị na-adịchaghị nkọ, na-asụ ude:
  - Ime ihe n'eziokwu bụ echiche nhọrọ! Aghụghọ zuru ụwa ọnụ! Otú ọ dị, na nke a, anaghị m agha ụgha.
  Ali jụrụ n'ime ntakwu nta (ọ bụ ezie na onye nlekọta ahụ gosipụtara afọ ojuju na-atụ n'anya oge a):
  - Ya mere ị nwere ike ịga na ụwa ndị ọzọ?
  Yanka kwara isi ya:
  - N'ụzọ dị mwute, mba! Ndị mmadụ jisiri ike leta naanị otu ọnwa. Ọbụna ụgbọ elu na-aga Mars: ruo ugbu a akụkọ ifo sayensị dị ọcha. N'ozuzu, nchọpụta mbara igwe na-eji nwayọọ nwayọọ na-aga n'ihu, ọ bụghị ịkọ mmepe ngwa ngwa nke kọmputa. Mana ndị mmadụ ka na-azọkwa ụwa ha.
  Sadat kwuru n'ụzọ amamihe:
  - Nke a bụ n'ihi na ị nwere ọtụtụ steeti na ndị mmadụ. Ụwa ga-enwerịrị otu onye nwe ya. Naanị na nke a bụ ọganihu ga-ekwe omume, na ọnụahịa adịghị mkpa.
  Yanka kwetara:
  - E nwere ndị dike chọrọ ijikọ mmadụ, ma ihe na-akwụsị ha mgbe niile. Ma ọ bụ ndụ dị mkpụmkpụ, ma ọ bụ ndị mmegide siri ike. Na mgbakwunye, ọtụtụ mgbe ocheeze nke ndị ukwu na-eji ihe na-abaghị uru dochie ya. A ghaghị ikwu na na mba ọchịchị onye kwuo uche ya, nsogbu ndị isi bilitere. Dịka ọmụmaatụ, George W. Bush nwere ọgụgụ isi dị oke ala na ebe nchekwa adịghị mma. Ọfọn, eziokwu ahụ bụ na America dara ruo n'ókè nke ịhọpụta onye isi ojii ka ọ bụrụ onyeisi oche bụ ihe ihere. Maka obodo dị otú ahụ, mee ụdị "mkpasu iwe"! N'ozuzu, ntuli aka na-ewu ewu: nke a abụghịkwa ụzọ kacha mma ịhọrọ ike. Ọ bụ ezie na ikekwe ọ ka mma karịa ọchịchị eze.
  Sadat kọrọ:
  - N'usoro nke Chukwu iwe, otu kansụl nke Kadịnal na-ahọpụtakwa nnukwu nna ukwu. N'ezie, na mbụ, ndị eze niile dị mkpa bụ ndị kadịnal archive, ma ugbu a ihe niile agbanweela.
  - N'echiche dị aṅaa?
  - Ndị eze na-achọ ịchị achị, ghara ịbụ ndị na-eme ihe n'usoro. Otú ọ dị, nke a bụ nnọọ eke, onye chọrọ ịnọ n'okpuru mmadụ! Otú ọ dị, amaghị m nkọwa na mgbagwoju anya! Ikekwe ọ ga-adị ka nke a, ma ọ bụ ma eleghị anya ọ ga-adị iche! "Sadat ji ikiri ụkwụ ya siri ike zọpụ na nkume dị nkọ wee mkpụọ, ma akpụkpọ anụ ahụ́ ya nke ọma.
  Yanka kwara ude nke ukwuu. Nrịgo ahụ bịara steepụ, nkume ndị ahụ wee na-arị elu. Nwatakịrị ahụ nọ na-enwe ezigbo ihe mgbu, dị ka a ga-asị na ọ na-eji ígwè dị ọkụ na-ere ọkụ. Ọ gbalịrị ọtụtụ ugboro ịgwa ndị enyi ya okwu, ma nke a apụghịzi iwetara ahụ efe.
  Ahụhụ ahụ bịara ka njọ, akara ndị ahụ ghọrọ ọbara ọbara. N'ikpeazụ, nwata ahụ enweghị ike idi ya wee daa n'ikpere ya. Otiti dakwasịrị ya azụ. Yanka nwere ike na-akwa:
  - Mee ebere! Mee ebere!
  Otu onye ahịa bịakwutere ha:
  - Gịnị bụ mkpọtụ ahụ!
  Onye nlekọta ahụ tụgharịrị:
  - Ị hụrụ, Ahmed ukwu, tomboy a, achọghị ịga n'ihu!
  Onye nwe ohu ahụ, jiri aka a na-echegharị echegharị nke nkịta ọhịa na-akpọ oke ọkpa, jụrụ:
  - Gịnị kpatara na ị gaghị aga, ezigbo nwa?
  Yanka kwara ákwá site na anya mmiri:
  "Akwụsịla m kpamkpam, enweghịkwa m ike ịga ije, karịsịa n'elu nkume ndị dị nkọ!"
  Ahmed mụmụrụ ọnụ ọchị:
  - Ọ dị mma nwa m nwoke! Ọ bụrụ na ị nweghị ike ịga ije, ha ga-akpọgide gị n"osisi ma ọ bụ gbupụ gị isi.
  Yanka chọrọ n'ezie ịdị ndụ, ọ gbalịsiri ike ime ka onye ahịa kwenye na ọ bara uru:
  - Tinye m n'ụgbọala! Mgbe ahụ, mgbe ụkwụ m gwọchara, m ga-aga ọzọ! E kwuwerị, ọ na-abara gị uru!
  - Kedu? - jụrụ Ahmed.
  - Ị nwere ike ree m n'ahịa! Ya mere, ọ na-apụta: ị nyere m nri n'efu! - Nwa okoro ahụ kwuru, na-akwa ákwá.
  - Ego ole ka ego gị na-enweta dị? Kedu ihe ọzọ ị ga-eme ma e wezụga na-eresị gị n'ime anụ ọhịa?
  Yanka, na-enwe mmetụta oke mkpali, kwuru:
  - Ama m egwuregwu, onyenwe m! Na-akpali nnọọ mmasị! Ọ bụrụ na ị kwe m, m ga-eji mma bepụ gị ọnụ ọgụgụ: maka otu egwuregwu na-adọrọ mmasị. A na-asọpụrụ ya dị ka nka pụrụ iche nke ọtụtụ ndị maara ihe na obodo anyị.
  Akhmed bịarutere nso, ọ na-esi isi n'ọsụsọ dị arọ, nke nwere abụba ma dị ike:
  - Ị na-ekwu maka egwuregwu! N'ozuzu, naanị otu egwuregwu ka m maara, mgbe ha na-atụba dice. Ma ọ bụrụ na ị naghị agha ụgha na egwuregwu ahụ na-amasị m, enwere m ike ịzọpụta ndụ gị. - Onye ahịa ahụ kụchara ntutu nwa nwoke ahụ. "Ọ bụ ihe nwute ịnwụnahụ nwoke mara mma dị otú ahụ." Ọ DỊ MMA. anyị ga-enye gị ngwá ọrụ. Ka Gertrude lee ụkwụ gị anya.
  Ianku a tọhapụrụ agbụ wee duru ya gaa n'ụgbọala ahụ. Otu nwanyị dị ihe dị ka iri atọ, nke nwere ntutu ojii na ihu ụdị Thai, bịakwutere ya. O ji nlezianya sachaa ụkwụ ọbara Yankee, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ọ naghị eme ihe mgbu. Ụkwụ nwa okoro ahụ e chiri echichi, bụ́ nke na-enwebeghị oge iji sie ike, mere ka ọ hụ ihe dị mwute. Otu esi agbaji ha, gbuchapụ, ọ bụghị otu ebe obibi. Nkume dị nkọ mere ka ọlụ ya ghọọ mush. Nwanyị ahụ kwara isi ya.
  - Chei, ka esi gbupu nwa! Naanị ihe na-akpụ akpụ! Ọfọn, gịnị ka m ga-eme gị!
  Yanka zara ya:
  - Ihe a ga-eme! Ọgwụgwọ!
  - Ọ dị mma, a ga m agba gị mmanụ!
  Nwanyị ahụ dị ka ọ ghọtara ọgwụ, aka ya dị nfe n'ụzọ dị ịtụnanya. O jiri nlezianya mee mmanu mmanu n'elu gbajiri agbaji, mgbe ahụ, nkwonkwo ụkwụ na ụmụ ehi nwa nwoke ahụ.
  Yanka nwere mmetụta imetụ ahụ́ nwanyị si na-atọ ya ụtọ. Ọ bụ ihe a na-apụghị ịkọwa akọwa, dị oke mma, karịsịa mgbe ọ na-akpụ ọkpụkpụ na ikpere a kụrụ aka.
  - Tụgharịa afọ gị, m ga-agwọ gị azụ.
  Nwa okoro ahụ rubeere ya isi. Aka dị nro metụrụ ya azụ wee malite itisa ude ahụ n'apa na mkpụkpụ nke ụtarị ahụ kpatara. Ọ dị mma nke ukwuu, ume laghachiri n'anụ ahụ. Ihe mgbu ahụ kwụsịrị. N'ikpeazụ Gertrude kwuchara ma nye ya azụ na ubu nke ọma.
  - Ọfọn, kedu ka ị naghị enwe mgbu? - Ọ jụrụ na a nwayọọ olu.
  - Mba! Ọ bụghị ntakịrị! - Zara nwa nwoke nke bịara ndụ. - N'ụzọ megidere nke ahụ, m nọ na ọnụ ọgụgụ kasị elu nke obi ụtọ. Obi siri m ike.
  - N'okwu a, ị dị mma! Ezigbo nwa nwoke! - Gertrude kwuru ka o ji eze mara mma na-amụmụ ọnụ ọchị. - N'ozuzu, ahụrụ m ndị dị ka gị n'anya! Ntutu isi na-acha anụnụ anụnụ bụ ịhụnanya! Ahụrụ m ihe niile na-egbuke egbuke ma dị ọcha!
  - Nke a dị mma! - Yanka tiri mkpu. - Ọ bụ ezie na ọ gaghị afụ ụfụ imega ahụ ntakịrị!
  Ahmed kwuru:
  - Adọpụla uche bacha n'okwu ahụ. Ka ọ rụọ ọrụ!
  Gertrude dabere ma susuo nwata nwoke ahụ n'egbugbere ọnụ. Yanka fọrọ nke nta ka ọ kpagbuo maka nsusu ọnụ nke nwanyị toro eto. Enweghị ike iji ya tụnyere ara na-eme ihere nke ụmụ agbọghọ. Egbugbere ọnụ nwanyị dị ka mmanụ aṅụ, naanị ị chọrọ ịṅụ ya. Gertrude jisiri ike pụọ wee tie nwata nwoke ahụ n'isi.
  - Wetuo obi, mmanụ aṅụ!
  Yanka nwere ume miri emi, obi ụtọ ahụ jiri nwayọọ nwayọọ gafere. Enwere oke agụụ ọwụwa anyanwụ na nwanyị a. Ihe pụrụ iche na-akpalite.
  Nwatakịrị ahụ welitere ngwá ọrụ oge ochie wee malite igbupụta ọnụ ọgụgụ. O kpebiri ịkụziri ụwa a egwuregwu chess kacha ochie n'ụwa. Ọ bụ ezie na na nlele mbụ, ma e jiri ya tụnyere usoro eletrọnịkị ọgbara ọhụrụ, egwuregwu a yiri ka ọ bụ oge ochie, ọ bụghị otú ahụ! Algorithm egwuregwu chess dị mgbagwoju anya; edewo ọtụtụ mpịakọta nke tiori na ọtụtụ narị akwụkwọ. Egwuregwu ahụ dị ebube, ọgaranya, ọgụgụ isi. Napoleon, Tamerlane, Ivan the Terrible, Peter the Great, Joseph Stalin, Adolf Hitler, Churchill na Roosevelt nwere mmasị igwu ya. N'ozuzu, egwuregwu magburu onwe ya nke na-emepụta mgbagha na ọgụgụ isi. N'ihe gbasara ọtụtụ atụmatụ agha-akụ na ụba ọgbara ọhụrụ, usoro ha dị mfe nke ukwuu. Weghara olulu mmiri ngwa ngwa o kwere mee, zụlite ndị agha ma tụba ha na ndị iro. N'ozuzu, a pụrụ imeri ọtụtụ agha nanị site n'itinye ndị agha aka n'ogige. Ma ọ dịghị ngụkọta oge. Ị nwere ike nzọ puku kwuru puku ndị agha mebere n'efu, mana ka na-emeri megide kọmputa ahụ. Were egwuregwu Cossacks oge ochie dịka ọmụmaatụ. N'ime ya, ị nwere ike ịsasa ozu ndị iro naanị, jiri ndị agha dị ọnụ ala. Ihe mgbagwoju anya n'agbanyeghị bụ mkpọsa na ozi. N'ebe ahụ, onye iro enweelarị ihe nchebe a kwadebere na ndị agha na-agba ọsọ na nke a, ị na-etinye ya n'ọgbọ agha. Ma ọ bụ ọbụna ngwa nju oyi ma ọ bụrụ na ọnụ ọgụgụ ndị agha nwere oke oke! Ma, n'ihe banyere ihe isi ike, enweghị ike iji ya tụnyere chess. Ọ bụ ihe pụrụ iche karị: ọ bụrụ na ị na-egwu megide kọmputa, naanị otu, ọbụlagodi obere, mmejọ zuru ezu iji tufuo egwuregwu ahụ ma ọ bụ daa n'okpuru mwekota atụmatụ na-enweghị atụ. N'otu oge, Yanka gụrụ "Agha na Udo" nke Leo Tolstoy dere. N"oge ahụ, e nwebeghị echiche chess, ọbụnakwa ndị na-ede akụkọ sayensị edebeghị banyere kọmputa! Ya mere, Leo Tolstoy nwere ike na-arụ ụka na egwuregwu chess nwere mmejọ na-aga n'ihu (na ebe a ọ bụ eziokwu). Naanị anyị na-ahụ ihie ụzọ ndị iro ahụ ji mee ihe. Mgbe a bịara n'iji kọmputa egwu egwu, igwe na-enwe ike iji ohere nke obere ezighi ezi. N'afọ 1997, Garry Kasparov ghọrọ onye mmeri ụwa mbụ nke gbapụrụ otu egwuregwu siri ike na kọmputa mgbe agha siri ike. Ọ bụrụ na ọbụna onye mmeri ụwa nke nwere akara ndekọ furu efu, gịnị ka anyị nwere ike ikwu banyere onye na-egwu chess nkịtị. Ọzọkwa, n'oge a, ọkwa nke anụ ọkụ eletrik aghọwo ihe dị elu karị, naanị arụmọrụ na-abawanye okpukpu abụọ kwa afọ atọ na ọkara!
  Yanka chere na bee n'otu oge. Ọ dịghị ngwa ngwa, ọnụ ọgụgụ ahụ kwesịrị ịtụgharị ire ụtọ nke mere na ị nwere ike igwu egwu na ha ma nwee mmasị na ha. Nwa nwoke ahụ ji obi ụtọ kee ihe, na-agbalị ka ọ ghara ịrahụ ụra.
  Kedu ihe ị nwere ike ikwu banyere Garry Kasparov? Onye pụrụ iche nke maara asụsụ mba ọzọ asatọ, dị ka nchọpụta mmekọrịta ọha na eze si kwuo, etinyere na narị ndị amamihe kacha pụta ìhè n'akụkọ ihe mere eme nke ihe a kpọrọ mmadụ (Site n'ụzọ, Vladimir Futin, onye ọtụtụ ndị na-ebuli dị ka onye nwere ọgụgụ isi pụrụ iche, esoghị na ndị a họọrọ. narị).
  Ya mere Garry Kasparov gbara ya aka. Esemokwu amalitela! Kedu ka chess si dị iche na ndọrọ ndọrọ ọchịchị? Na chess egwuregwu ha nhata, mana na ndọrọ ndọrọ ọchịchị ndị ọchịchị na-enwekarị isi mmalite! Na chess enwere nrụgide oge na njedebe egwuregwu, mana na ndọrọ ndọrọ ọchịchị na-adị mgbe niile! Na chess, ịchụ àjà bụ afọ ofufo, ma na ndọrọ ndọrọ ọchịchị, a na-amanye ha mgbe niile!
  Na chess, a na-ahazi iberibe ihe ndị ahụ n'otu n'otu, mana na ndọrọ ndọrọ ọchịchị, ndị ọchịchị mgbe ọ bụla ha chọrọ!
  Edeghị aha Garry Kasparov dị ka onye na-eme ntuli aka onye isi ala, ha tụbara ya ụrọ ma ghara ikwe ka ọ nọrọ n'ikuku. Ya bụ, ha ekweghị ka m mee njem! Dị ka o kwesịrị ịdị, ịgaghị emeri egwuregwu ebe a machibidoro gị iwu igwu egwu. N'aka nke ọzọ, ọ bụrụ na Futin nwere amamihe karị, ọ gaara enye otu n'ime ndị kasị nwee nkà na Russia ọkwá kwesịrị ekwesị. A sị ka e kwuwe, n'eziokwu, ọtụtụ ndị ọrụ Russia bụ ndị isi awọ. Na enwere ndị na-egbuke egbuke dị ntakịrị na ndị otu onye isi ala. N'ozuzu, a ka edozibeghị nsogbu ndị ọrụ. Ma e nwere ọtụtụ ndị nwere nkà. Otu Vladimir Zhelezovsky nwere ike ịghọ onye minista na-ahụ maka mba ọzọ ma ọ bụ nke ime obodo! A naghịkwa ekwe ka ha bụrụ ọchịchị. Ọ bụ ezie na ọ dị ka Napoleon kwuru: nnukwu onye ọchịchị gbara gburugburu nonentities, dị ka nkume na a crappy etiti, uru ga-ada na-apụghị izere ezere agwụ!
  N'ozuzu, ọdịmma Russia kwesịrị ịdị elu karịa ọchịchọ onwe onye. Ọ bụghị ndị na-amasị onye na-achị achị ga-ebili n'elu, ma ndị kasị kwesị ekwesị. Ikekwe ọ bụ ọbụna maka ihe kasị mma na e nwere ugbu a, dị ka a pụrụ isi kwuo ya, ndị eze abụọ na Russia. Mgbe ha na-eme mkpebi, ha ga-arụrịta ụka ma nye arụmụka, nke pụtara na ohere nke njehie ga-adị ala. Ọ bụ ezie na ahụmahụ na-egosi na duets na triumvirates na-adịkarị mkpụmkpụ. Ọ bụrụ na anyị na-echeta akụkọ ihe mere eme nke Russia nke oge a, mgbe Chernomordas malitere ikwu ọrụ nke nhata na onyeisi oche, e wepụrụ ya. Ma ọ bụ mmekọrịta dị mkpirikpi n'etiti Elkin na Krimakov. Na ọbụna na Futin, Elkin agaraghị enwe ike imekọrịta ma ọ bụrụ na ọ nọrọ n'ọchịchị ogologo oge. N'oge mbụ nke akụkọ ihe mere eme, njikọ nke Brezhnev - Kosygin, Beria - Malenkov, Lenin - Trotsky dara! Ocheeze na-adịkarị obere maka mmadụ abụọ, ma ya fọdụ atọ! Mgbe Stolypin ghọrọ onye ọchịchị de facto, yana Tsar Nicholas, n'oge na-adịghị anya e gburu ya. Ma ọ bụghị na-enweghị ihe ọmụma nke ndị uwe ojii nzuzo, na ikekwe nke Nicholas II n'onwe ya.
  Ya mere, ogologo oge ole duet ga-adịru amaghị! Ma eleghị anya, ọ ga-ejedebe na oké iro - a showdown, ma ọ bụ na 2012, Futin ga-eweghachi onyeisi oche azụ.
  N'ozuzu, ocheeze ahụ, n'adịghị ka ihe ndina, na-ekerịta naanị ndị na-adịghị ike!
  Ka anyị na-arịgoro, ọ bịara na-adịwanye jụụ, nke a na-ahụkarị mgbe ị na-edina ala. Nwatakịrị ahụ kechie onwe ya na akpụkpọ anụ nkịta ọhịa. Ndị enyi ọhụrụ ya jere ebe dị anya ma ị nweghị ike ịgwa ha okwu. N'ozuzu, anyị hụrụ ụfọdụ ezigbo ụmụ okorobịa, na-ajụ ase. Site n'ahụmahụ nke ya, Yanka maara na ọ na-esiri onye ọhụrụ ahụ ike, ndị mmadụ na-agbalị ịnwale ya ma ọ bụ ọbụna kpasuo ya iwe. Agbanyeghị, ụmụaka ọgbara ọhụrụ na-alụ ọgụ obere oge karịa afọ iri ma ọ bụ iri na ise gara aga - ọkwa ọgụgụ isi ha n'ozuzu abawanyela nke ọma. Ugbu a, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ onye ọ bụla nọ n'afọ iri na ụma nwere ihe ọmụma bụ isi n'ọtụtụ ebe. Ọbụlagodi na mpaghara dịka nrụpụta ụgbọ elu ma ọ bụ ụlọ ọrụ kemịkalụ. Ọ dịghị ka ọgbọ ochie, ndị na-agụghị akwụkwọ ma e jiri ya tụnyere ha. Ọgụgụ isi na-eweghara! Tụkwasị na nke ahụ, ndị nọ n'afọ iri na ụma n'oge a na-enwe nnọọ nkwanye ùgwù na akọ karịa ọgbọ gara aga. Gịnị nwere ike ikwu banyere ndị okenye, karịsịa ọgbọ; iri asatọ na iri itoolu: ndị a na-akpachapụ anya na ndị nzuzu!
  N'ozuzu, ngwá ọrụ mmụta eletrọnịkị na-ekere òkè dị ukwuu; n'otu oge ha kwere ka Japan bilie. Ọ bụrụ na ala nke ọwụwa anyanwụ adịghị ike ugbu a, nke a bụ n'ihi na ngwá electronic agbasawo n'ụwa nile. Asọmpi, ọkachasị ebe ọ bụ na ndị Japs emeghị nke ọma. Ọbụna ndị Jamanị nwere amamihe karịa karịa na nke a.
  Nke a nwere ike ibute mmadụ egwu. A sị ka e kwuwe, rọbọt, n'ịbụ nke dị ike karịa mmadụ, nwere ike, n'ịghọta onwe ya dị ka onye zuru oke, jụ irube isi. Edewo ọtụtụ akwụkwọ banyere nke a, a na-eme ihe nkiri, malite na onye na-emepụta okwu robot Capek, na-ejedebe na usoro TV "Terminator". Schwartz bụ ihe a na-apụghị imeri emeri! Ma ọ dịghị nke ọ bụla n'ime ndị ọkà mmụta sayensị siri ike na ndị ọkachamara nwere obi abụọ na ígwè ọrụ nwere nnọọ ike inupụ isi. Ka o sina dị, ngwá electronic na-aga n'ihu na-akawanye mma. Nke a dị ize ndụ karịsịa mgbe enwere ọtụtụ mba na enweghị otu alaeze. Ọ bụ ihe nwute na Stalin enweghị oge iji mezuo nrọ ya nke ọchịchị ụwa. Ọchịchị ụwa nke USSR ga-adị ogologo oge gara aga dozie nsogbu niile nke ụmụ mmadụ na mgbasawanye oghere ga-amalite. Mgbe ahụ agha kpakpando ndị a kọwara n'akụkọ ifo sayensị ga-abụ eziokwu. Ọ bụ ihe nwute, gịnị kpatara ndị mmụọ ọjọọ ji ziga ya n'oge gara aga ma ọ bụghị ọdịnihu? Ọfọn, ọ ka mma ime ihe dị egwu.
  Yanka, n'obi nkoropụ, ọ fọrọ nke nta ka ebipụ mkpịsị aka ya. Ọbara malitere ịgba. Echiche batara n'uche ma ọ ga-agba chaa chaa na-acha uhie uhie. Dịka ọmụmaatụ, ọcha megide uhie. N'ozuzu, e nwere ihe mgbagwoju anya nke egwuregwu chess. A sị ka e kwuwe, ọcha na-anọchi anya ịdị mma, ìhè, ịdị ọcha, na ojii na-anọchi anya ọchịchịrị, egwu, abyss. Mana ka o sina dị, ndị ọcha na-ebu ụzọ ebuso agha! Ọ bụ ezie na ndị ojii ga-ele anya nke ọma na ọrụ onye na-eme ihe ike! Lee ihe mgbagwoju anya! N'aka nke ọzọ: o kwesịghị ịgbanwe iwu? Ka oji buru ụzọ buru n'egwuregwu a. Onye na-eme ihe ike, dị ka o kwesịrị ekwesị akụkụ gbara ọchịchịrị nke ike. E wezụga nke ahụ, ọ bụrụ na Stalin wakporo Germany, olee otú a ga-esi kọọ akụkọ ihe mere eme ugbu a? E meriri ngwa ngwa mmeri, ma ọ bụ agha dọtara ma ọ bụ na-akawanye njọ. N'ebe a, echiche ndị ọkachamara na ndị nchọpụta dị iche. Ụfọdụ ndị kweere na nke a bụ ohere maka ọchịchị ụwa, ebe ndị ọzọ kweere na o mere ka e gbuo alaeze Soviet. Otú ọ dị, n'ịtụle na a zụrụ ndị agha Soviet nke ọma ịlụ ọgụ n'ókèala mba ọzọ, ndị Germany adịghịkwa njikere nke ọma maka nchebe. (Ndị ọrụ izugbe German dị mkpụmkpụ echeghịdị ihe ha ga-eme ma ọ bụrụ na mwakpo mberede nke USSR). Ma ọ bụ nnọọ nzuzu ichefu banyere nchekwa mgbe ị na-akwadebe maka mbuso agha. Ọtụtụ n'ime ihe ịga nke ọma dị egwu nke ndị ọkpọ ọkpọ: ụmụnna Klitschko bụ n'ihi nchebe ha dị mma. Ya bụ, ihe ndị na-emegide ha, karịsịa ndị ojii, na- elegharakarị anya. Agbanyeghị, nke a bụ nsogbu maka ndị agha abụọ ahụ. Otú ọ dị, na mmalite nke agha ahụ, Wehrmacht bụ ihe zuru ụwa ọnụ, na ndị agha ya dị njikere maka nchebe karịa ndị Soviet.
  Akhmed gbagoro n'ụgbọala ahụ, na-akwụsị echiche ya na-abụghị nke ụmụaka:
  - Ọfọn, kedu ka ọrụ ahụ si aga?
  - Ee, nna ukwu!
  - Ọ bụrụ na egwuregwu ahụ anaghị amasị m, m ga-apịa gị ụtarị. Ọ na-ewutekwa ya nke ukwuu!
  - M na-agbalị, sir.
  - Ọfọn, lee! Kwụsị ngwa ngwa!
  N'ezie, otu obodo nta nke ugwu pụtara n'ihu. O nwere ihe nchebe ụfọdụ, karịsịa olulu e gwuru egwu na mgbidi ájá. N'ozuzu, ndị ugwu ahụ ebighị nke ọma; n'ọnọdụ ọ bụla, e nwere ọtụtụ ụlọ nkume. Ụlọ nsọ dị n'etiti obodo ahụ bụ ụdị ụlọ nsọ, nke nwere nnukwu dome na ihe yiri ugo nwere isi atọ n'elu isi ya.
  N'etiti obodo ahụ, ọtụtụ ụmụ agbọghọ ndị yi uwe úkwù na ara efu gbasiri mgba ike.
  . ISI NKE 13
  Iri nri ọnụ na ịma mma na-egbuke egbuke bụ ihe na-atọ ụtọ pụrụ iche. Na-eche ísì anụ na nwanyị siri ike, ahụike!
  Elfaraya wepụrụ wee metụ nnukwu ara ya aka n'ọnụ nwa okorobịa ahụ.
  -Ara ya nwa m nwoke!
  Vladimir ji anyaukwu jide ara, ire ya na-emetụ anụ ahụ ya siri ike. Ọ dị mma ka ọ dị mma ịnọ n'akụkụ nwa agbọghọ, na-ejide ọnụ ara strawberry n'ọnụ gị. Nke a bụ otú ọ dị gị ka ezigbo mmadụ - macho! Na eziokwu na ndị ọzọ na-ahụ na nke a abụghị ihe ihere, mmekọahụ akwụsịwo ogologo oge ịbụ ihe ihere - ọ bụ naanị nwoke idina nwoke ka amachibidoro. A na-anabata ihe ọ bụla ọzọ! Na nnwere onwe ime omume ọma ahụ magburu onwe ya!
  Ị mara Elfarai, ahụrụ m gị n'anya! Ma eleghị anya, mgbe oriri ahụ gasịrị, anyị ga-arịọ ka ekwe ka anyị jee ozi n'otu nkeji.
  Nwata nwanyị ahụ ji egwu zaa:
  - Nke a bụ echiche magburu onwe ya. Aga m ajụ ndị isi m gbasara nke a.
  Vladimir jiri ọbụ aka ya tie ara ya na-agbanwe agbanwe wee tụgharịa uche ya ọzọ na ogbo ahụ. Iberibe anụ ọhụrụ fepụrụ, mmanya na-egbuke egbuke n'ime iko ahụ, agba ọhụrụ na isi.
  Vladimir Kashalotov ji anyaukwu weda ihe dị n'ime iko ahụ. Mmanya ahụ gbadara n'akpịrị m, na-ekpo m ọkụ nke ukwuu. Hyperplasm na-enwu n'anya nwa nwoke:
  - Nke a bụ ike!
  - ike dị ukwuu! - Elfaraya zara. - Ọfọn, nwa, ị chọrọ ihe ọzọ na-ekpo ọkụ?
  Nwa okorobịa ahụ ji egwu zaa:
  - Na mmanya a na-akpali agụụ mmekọahụ. Ma eleghị anya, anyị ga-anwale anụ!
  Ọ malitekwara irikọta ya ọzọ, ọ dị ka ememe ịkwa iko. Nwoke na nwanyị na-akpa ike nke ukwuu, ma n'otu oge ahụ na-ekpochapụ ịhụnanya.
  Ụtọ nke ibe a bụ ihe na-adịghị ahụkebe, ihe na-ahụ n'anya na ụtọ.
  Elfaraya tụrụ aro:
  - Ma eleghị anya, anyị nwere ike iguzo ọtọ?
  - Kedu ka ọ dị?
  - Ọfọn, isi ala!
  - Ka anyị! Nke a ga-atọ ụtọ!
  Nwa nwoke ahụ mere nke ahụ, tụgharịa ya na nwa agbọghọ ahụ. Mgbe ahụ, ha bilitere ntakịrị n'elu elu. Vladimir tụrụ aro:
  - Ka anyị kpọọ ụfọdụ atụmatụ! Achọrọ m iji amamihe m tụnyere gị!
  Elfaraya, na-agbapụ àmụmà site na anya agba ya na-agbanwe agbanwe, tụrụ aro:
  - Ka nke a bụrụ agha agha-akụ na ụba - maka ọchịchị ụwa!
  - Ka ọ dị otú ahụ! - Nwa okorobịa ahụ kwuru!
  Ha malitere igwu egwu, ọgụgụ isi megide ọgụgụ isi! Ka ọ dịgodị, otu efere pụtara otu efere ọzọ, a gbanwere mmanya ndị dị na iko iko. Oriri ahụ bụ maka ụwa niile. Mgbe anụ ahụ gasịrị, ha riri ụdị mkpụrụ osisi sitere na ụyọkọ kpakpando dị iche iche. Kedu ihe na-efu ebe a? N'ụba ha dị nnọọ ịtụnanya. Ụfọdụ n'ime mkpụrụ osisi ahụ dị ndụ, na-emegharị ma bụrụ abụ. Ihe niile na-atọ ụtọ, egwu na-akụ, ihe dị egwu na-eme.
  Karịsịa, akwụkwọ nri na mkpụrụ osisi na-eme ezigbo agha. Ọzọkwa, na-adịgide adịgide na nnukwu-ọnụ ọgụgụ. Mgbe nke ahụ gasịrị, ndị ọrụ agha na-eri ndị "egbu" naanị. Ọ niile na-ele nnọọ grotesque! Karịsịa mgbe ngwakọta nke yabasị na ụkpara na-enye iwu, na mmegide bụ ngwakọta nke rasberi na squirrel. Na kwa akwụkwọ nri na mkpụrụ osisi ndị dị otú ahụ na ha enweghị ike ịhụ analogues na ọrụ ugbo mmadụ.
  Vladimir na Elfaraya kụrụ aka ma kpọgidere ebe ahụ na-amanye ụkwụ ha.
  Nwa okorobịa ahụ chegharịrị echegharị wee sị:
  - Mma dị otú ahụ, ọ bụ ọbụna ihe nwute iri ya!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji egwu zaa:
  - Ọ dịghị ihe na-atọ ụtọ karịa iripịa nnukwu, na-ekpo ọkụ, ísì ụtọ nke oke oke nke ezigbo macho!
  - Ma rie ụfọdụ mkpụrụ osisi!
  N'ezie, akwụkwọ nri na mkpụrụ osisi wakporo ebe ahụ e wusiri ike, bụ́ nke ụmụ ahụhụ na-echebe.
  A na-enye ụmụ ahụhụ ndị ahụ iwu site n'ebe dị warara, na-ese n'ụdị checkered dị ka bọọdụ chess. Mpi ya ndị a kụdara akụda wee malite ịtụ ụjọ, na-esi n'oghere ndị e gwupụrụ agbapụ nke okpu agha ọlaọcha ya pụta. Otu ihe e kere eke nke yiri ngọngọ na-acha akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ nke nwere ọmarịcha ụkwụ ballerina nọ na-amali nso. Ọ nwara inye iwu n'olu ụda ya:
  - Ọfọn, ka anyị wepụ ụmụ ahụhụ ahụ.
  Egwu siri ike malitere ịkpọ. Ọganihu mara mma nke nwere ọta ọla edo na ngwa agha gbapụrụ n'ọnụ ụzọ ámá nke kpapụrụ iche.
  N'otu oge ahụ, a na-eburu mkpụrụ osisi na akwụkwọ nri na ebe e wusiri ike, n'okpuru mkpuchi nke shelves. Ezigbo Tomato Senor nyere ha iwu. Dị nnukwu ka tankị, jiri aka anọ jide anyụike na nke ọ bụla. Na imi dị ogologo ka karọt. Na ebe a bụ carrots n'onwe ha. Karọt na-eme njem ka ọ na-abụ abụ:
  - Otu abụọ atọ anọ ise! Ewi pụtara gbaa ọbọgwụ isi awọ!
  Katapila kpọbatara ya wee malite igbu ya. Ube mapuo n'afọ tomato, ihe ọṅụṅụ na-efesa. Akwụkwọ nri laghachiri azụ, mana lemons gbara ọsọ n'agha. A dum agha nke lemon.
  Enyemaka abịala!
  Vladimir kwara isi ya:
  - Nke a bụ ahịhịa! N'ozuzu, ọgụ dị otú ahụ na-enweghị iwu na-adọrọ mmasị na ndị mmadụ. Na ebe a, kedu ihe nzuzu bụ akwụkwọ nri na mkpụrụ osisi megide ụmụ ahụhụ!
  Elfaraya me ntutu agba (na-eme ya mgbalị nke uche) kwuru:
  - Ụdị akụkọ ifo, mana ọ bụ naanị obere nzuzu! Okwu nzuzu a anaghị amasị m!
  - N'ezie, achọrọ m ihe dị iche! Ụfọdụ ụdị melodrama, ọgụ ndị a niile na-eme m ọrịa. Ma ọ bụ ihe nkà ihe ọmụma!
  - Homer ka ihe atụ? - Elfaraya tụrụ aro.
  - Ma ọ bụ Siza, ikekwe ọbụna Nero. N'ozuzu, Nero bụ onye na-adọrọ mmasị karị, onye na-eme ihe nkiri na eze ukwu. Ọdịdị ihunanya!
  - Chaị! Ọ́ dịghị enye gị nsogbu na o gburu Ndị Kraịst?
  - N'oge na-adịbeghị anya, ọtụtụ ndị ọkà mmụta sayensị etinyela obi abụọ n'ọdịnala Ndị Kraịst. Ọ́ bụghị otú ahụ, nrọ m? Na udo udo nke Ndị Kraịst bibiri alaeze a na-apụghị imeri emeri!
  Elfaraya turu ugha:
  - Lee ka ọ ga-esi dị mma imepụta igwe oge. N'okwu a: anyị ga-amụta ọtụtụ ihe nzuzo nke oge ochie.
  Vladimir weere ụzọ abụọ:
  - Ee! Dị ka ihe atụ, ònye bụ ezigbo onye mere ogbugbu Siza. N'ozuzu, ọ ga-amasị m inyere Spartak aka. Ha na-ekwu na ọ bụ onye a ma ama.
  - Ụfọdụ ndị na-eche na ọ bụ naanị onye ohi! Enweghị ịdị n'otu ebe a! Dịka ọmụmaatụ, nyocha Stenka Razin na-emegiderịta onwe ya.
  - Razin na-aga n'ihu na ọ ga-akara Russia mma ma ọ bụrụ na ọ meriri! Mụ onwe m nwere nkwanye ùgwù dị ukwuu maka Stepan Timofeevich! Echiche ya, ịkwụsị serfdom, mee ka mmadụ niile nwee onwe ha Cossacks, na iwebata ntuli aka zuru ụwa ọnụ, na-aga n'ihu nke ukwuu. Stepan chọrọ ịkwụsị ịda ogbenye, ịta ahụhụ, na inye ndị mmadụ ohere ịrụ ọrụ maka onwe ha, ọ bụghị maka nna ukwu. - Vladimir kwuru ọkụ. - Ọ dị njọ!?
  Elfaraya kpụrụ ntutu ya:
  - Ụzọ na-aga hell na-eji ezi ebumnuche meghere! Stenka pụtara n'ezie nke ọma, mana ọ tụgharịrị: naanị ọtụtụ iri puku kwuru iri puku ozu ndị ọzọ. Stepan n'onwe ya kwụsịrị nke ọma!
  Ma ọ nọgidere na-asọpụrụ ya n'okpuru mmekpa ahụ! Onye ọ bụla nwere ike imeri, ma ọ bụghị ọtụtụ nwere ike ịla n'iyi! - Vladimir kwuru nke a dịtụ theatricly.
  - Ikekwe ị kwuru eziokwu banyere nke a! Ma ọ ka mma ịdị ndụ karịa ịnwụ anwụ! - Elfaraya ji aka ya pịpịa iko ahụ, tụgharịa ya ka ọ bụrụ cube. - Ma ọ bụ ị na-eche n'ụzọ ọzọ!
  - Dike nwuru anwu kari onye ujọ di ndu! - Vladimir kwuru na pathos.
  - Eleghị anya! Ma a ga-ejikwa ndụ kpọrọ ihe! Ị mara, agha akwukwo nri nzuzu a nwekwara amara nke ya.
  Site n'itinye ike nke sitere na ebe nchekwa lemon, a chụpụrụ onye iro ahụ laghachi n'ụlọ elu ahụ. Ụmụ ahụhụ ndị ahụ laghachiri azụ, furu efu, ma daa. Ọtụtụ ite ndị nwere ngwakọta na-ere ọkụ gbawara, ụkpara ahụ laghachiri, na-ere ọkụ ma na-akụ. Nku na-ere ọkụ nke ọma. Ha wepụrụ wee fega n"akụkụ dị iche iche.
  Otú ọ dị, na nzaghachi, nkume dị arọ kụrụ akwụkwọ nri. Otu okwute kụdara lemon, kụọ ya, ihe ọṅụṅụ ahụ wee fesa. A kpọgidere akwụkwọ nri ọzọ na ose, karọt gbajiri agbaji nọ na-egbu mgbu. Ụfọdụ n'ime nkume ndị ahụ ka a tụrụ atụ; Mmụba na-ekpo ọkụ nke brine na-ere ọkụ, na-eghe akwụkwọ nri na-eme ka mkpụrụ osisi na-agbawa.
  Onye ọchịagha ụmụ ahụhụ nyere iwu, na-eti mkpu n'oké olu:
  - Ka anyị tie ha! Banye n'ọgụ chiri anya! Ahịhịa, jiri faịlụ ntu gị mapuo peel ahụ.
  Nnukwu anyụ tie mkpu na nzaghachi:
  - Skwọsh na arthropods! Ka anyị gbasie ike, tụfuo ụrọ!
  Kukumba na-agbasi mbọ ike, na-atụba ụdị ihe niile.
  Ọgụ ahụ yiri ihe na-atọ ụtọ, mana ọ bụghị ọmarịcha mma. Ozu ndị na-atọ ụtọ gbasasịa n'akụkụ niile, nke na-ejedebe na tebụl ndị agha n'ụdị efere dị iche iche. Ikiri agha cartoon bụ ihe obi ụtọ nye ndị dike bụ ndị lanarịrị ogbugbu n'ezie.
  - Ezigbo fricassee! - Elfaraya kwuru. - Ọ dị mma jikọtara ya na anụ!
  Vladimir na-ata ibe, anụ ahụ na-adaba n'ọkpụkpụ esophagus, ọ na-atọ ụtọ nke ukwuu. Nwa okorobịa ahụ tara ọnụ ọnụ imi ya.
  - Ihe niile bụ ikwu!
  - Kedu ihe ị nwere ike iji tụnyere, n'ihi na ị na-eri nri maka oge mbụ na ndụ gị dị mkpirikpi!
  - N'enweghị ihe ọ bụla! Ma ọ bụrụ na ị na-ele ya anya dị iche iche, mgbe ahụ iri nri na-eduga na mkpochapụ fecal.
  - Ya bụ, ihe a na-akpọ ụlọ mposi n'oge ochie!
  - Gịnị mere ụlọ mposi! Kedu ihe ụdị okwu ahụ pụtara? - Vladimir jụrụ.
  - Mba! Dị ka okwu dị iche iche! Dị ka ihe atụ, nza nke mbụ klas!
  - Ma ọ bụ nke abụọ bụ shit!
  Onye agha ahụ dara akwa ákwá, ọchị ya dị oke mma - ọ na-ebuli mmụọ gị elu:
  - Ma m na-ahụ: ị maara asụsụ mmadụ oge ochie! N'ozuzu nke a bụ ihe ịja mma!
  Vladimir tụgharịrị anya ya:
  - Na amamiihe! Ị maara, nwa agbọghọ, ihe palette nke echiche ndị oge ochie na-etinye n'okwu ha.
  Elfaraya ji nwayọọ jụrụ:
  - Palette bụ okwu nka! Echere m na nkọwa dabara adaba karịa bụ: gamma!
  - Enwere ike! Ma n'ozuzu, n'ụwa nke oge a, ebe robots na-ese, nkà ọma emebiwo. Ọ bụ ihe dị iche n'oge gara aga, n'oge ochie, mgbe otu Leonardo Davinci na-ese ihe ọ bụghị nanị na-ese, kamakwa chepụtara.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ maa jijiji curls ya na-enwu ọkụ, ọkụ nkịtị sitere na ha:
  - Leonardo Davinci, ka na-ahụta onye na-ese ihe kacha mma n'oge niile! Ọ dị mma?
  Vladimir chere ntakịrị (nlele anya na-adịte aka na ogbo ahụ, onye isi ọchịagha ahụ tụgharịrị wee gwuo na mmiri mmiri), zara:
  - Enweghị ike iji onye na-achị tụọ Genius, ma ọ bụ ọbụlagodi na superlaser na hyperscanner. O siri ike ikwu onye kacha mma mgbe enwere ụyọkọ kpakpando!
  Elfaraya ekwetaghị:
  - Ọ bụghị n'ezie na otú ahụ! N'etiti ndị na-ede egwú, a na-ewere Beethoven dị ka onye kasị mma, n'etiti ndị edemede sayensị, Jules Verne, dị ka onye malitere akụkọ sayensị. N'etiti ndị na-ede uri Russia, Pushkin bụ ikike a ma ama! Na ndị edemede Leo Tolstoy!
  Vladimir kwuru, jiri nwayọọ jụ:
  - N'ime ndị na-ede akwụkwọ akụkọ sayensị: nke kachasị mma bụ Oleg Rybachenko, o weputara ọtụtụ ụdị ngwa ọgụ nke isi gị na-atụgharị. Ọ kọwakwara agha ndị ahụ n"ụzọ mara mma, dị ka à ga-asị na a mụrụ ya ma zụlite ya n"oge anyị!
  - Ọ bụla na a kpọlitere ya n'ọnwụ?
  - Amaghị! Ha akọghị m akụkọ!
  - Jules Verne a kpọlitere n'ọnwụ, ha na-ekwu na ọ sonyeere ọrụ ahụ: igwe oge!
  - Chaị! O kwere omume nke ukwuu! Jules Verne, ọ maara ihe karịa ọtụtụ ndị ọkà mmụta sayensị nke narị afọ nke iri abụọ na iri abụọ na otu. Ọ bụ ihe ezi uche dị na ya ikwere na ọdịnihu kwesịrị ịbụ nke ụgbọ ala ndị na-eji ọkụ eletrik. N'ezie, na narị afọ nke iri abụọ na mbụ, Jules Verne nke ya pụtara - Oleg Rybachenko, onye mepụtara hyperplasma - ndabere nke engines nke oge a, ma kọwaa ụkpụrụ bụ isi nke mmepụta ya!
  - Ọ bụ n'ezie amamihe!
  - Ma ihe dị ịtụnanya bụ na, dị ka Jules Verne, ha achọghị ibipụta ya ozugbo! N'ozuzu, ndị dịkọrọ ndụ na-eledakarị ezi amamihe anya! Na ha na-ebuli ndị mediocrity elu!
  - Ee, nke a na-eme! Dị ka Figaro kwuru - iji amamihe gaa n'ihu! Slavish mediocrity na-achị n'elu!
  - Ọfọn, ọ bụghị otú ahụ! Ma ọ bụghị ya, anyị agaraghị emeri eluigwe na ala! Na ebe a, nke mbụ, sayensị bịara nyere anyị aka!
  Vladimir kwuru na nkà ihe ọmụma:
  - N'ụzọ na-emegide onwe ya, ọ bụ adịghị ike anụ ahụ nke mmadụ mere ka ọ dị ka Chineke! Ọ bụrụgodị na enwe nwere aka ogologo, ọ gaghị eweli osisi!
  Elfaraya mụmụrụ ọnụ ọchị, na-egbukepụ ezé ya nke na-egbuke egbuke karịa diamond:
  - Ma gịnị! Ọ bụkwa eziokwu! Omume ọjọọ nke ụmụ mmadụ na-eme ka ọganihu na-ewetara anyị nso ike ime ihe nile! Onye ụjọ chepụtara ihe agha, ndị umengwụ - wiil, onye na-adịghị ike - kreenu, onye na-eribiga nri ókè - ndị laxatives, ndị nwere oké ọchịchọ - ụgbọ elu, ndị na-agwụ ike - sinima, onye na-achọsi ike - ịntanetị, onye sadist - dynamo! N'azụ nchoputa ọ bụla dị njọ! Base passions nwere elu technology!
  Vladimir kpochapụrụ ọkpọiso ya:
  - Ee! Okwu izizi! N'ozuzu, nke a bụ anya zuru oke na ụwa!
  -Emehiela Adam, ya na ụmụ ya dị iche na anụ ọhịa naanị n'ikike ha ikwu okwu! - Elfaraya kwuru obi ike. - Ma ọ bụ na m na-ezighị ezi!
  - Ị na-ekwu eziokwu, ma ọ nweghị ihe jikọrọ ya na okwu ahụ! N'ozuzu, ọganihu emeela ka anyị dị ike! Enweghị ike ịgọnarị nke a, mana n'otu oge ahụ anyị akwụsịla ịbụ mmadụ! Ma ugbu a - naanị ndị agha!
  E jiri pathos dozie Elfaraya:
  - Akwa ndị agha!
  - Ya mere, ka ọ dị! Achọrọ m inwekwu obi ụtọ na obere mgbu. Ma ọ bụghị ya, ị na-enweta nhụjuanya mgbe niile, ọ na-agwụ ike! Ọ dị ka ịgbagharị n'ehihie na quasar n'azụ gị, ma ọ bụ ikekwe na oghere ojii n'afọ gị!
  Elfaraya chịrị ọchị, na-ekpukwa isi ya.
  - Na ihe mgbu na-amasị m! O nwere ihe mara mma banyere ya! Dị ka n'ime oghere ojii! Ị pụghị ịghọta nke a!
  - Achọghị m, m ga-eti mkpu nke ukwuu! Ọ na-amasị gị mgbu?
  - Ee! Ya mere, ndị a bụ ihe mgbaàmà siri ike n'akụkụ sel akwara, nke pụtara na ha na-emepụta obi ụtọ na ihe hyperplasmic nke ụbụrụ. Na nke a na-adị mma mgbe niile! - Nwa agbọghọ aracha egbugbere ọnụ ya, o nwere abụọ na-atọ ụtọ ire ozugbo.
  - O doro anya na ị bụghị nke ụwa a! - O juru Vladimir anya.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ were tray ahụ, gbapụkwa anya ya ọzọ:
  - Mana gịnị mere! Naanị ị ga-ebufe mgbaàmà siri ike nke mgbu n'ime mpaghara obi ụtọ. Ọbụna n'oge ochie, ọtụtụ ndị hụrụ ya n'anya ma mara otú e si agbanwe ihe mgbu ka ọ bụrụ ihe na-atọ ụtọ!
  Vladimir nwere mmasị:
  - Ama m! Aha ha bụ ndị masochist!
  Elfaraya kwere:
  - Ọ bụ ya! Ndị Masochists! Ndị nkịtị nwere mmasị n'ịnya ụgbọ ala, mana ị nweghị ike!
  - Enwe obi ụtọ na mgbu? Jụụ! Hyperplasma! - Nwatakịrị ahụ tiri mkpu.
  - Amaara m jester na-enweghị gị, m ga-enwe mmetụta ọjọọ! Ọ dịghịkwa onye ga-ekerịta ahụhụ gị! Ka anyị gwuo mmiri n'etiti ebili mmiri, ajọ omume enweghị oke! Gbanyụọ n'oge orgasm: pulse, iku ume! - Ọ bụrụ abụ, na-egwuri egwu na ara siri ike na nke agụụ mmekọahụ Elfarai.
  Vladimir nwere mmasị na egwu a, ọbụna malite ịgba egwú:
  - Ụkwụ gị dị ka wiil, dị ka elu!
  - Wetuo obi, onye nzuzu! Ahụrụ m na ọ na-agba ọsọ!
  - Abụ m onye nzuzu! - Vladimir feliri wee tụgharịa ugboro iri na abụọ, na-atụgharị gburugburu axis ya.
  Elfaraya na ya gawara, di na nwunye ahụ wee malite ịgba egwu. O doro anya na ndị agha ndị ọzọ weere nke a dị ka iwu enyere ma guzobe ụdị ịgba egwu gburugburu, ma ọ bụ karịa ọtụtụ ụdọ agba egwu.
  Elfaraya tụrụ aro:
  - Ma eleghị anya, anyị nwere ike ịgbanwe ume!
  - Nke a bụ ụdị hyperfucking!
  - Ọ bụ ya!
  Ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ malitere ịgbara ibe ha ọkụ, ụdị pụrụ iche nke biocurrent. A na-akpọ nke a hyperfucking! Ihe niile dị ezigbo mma, Otú ọ dị, ndị agha na-achụso ibe ha ọsọ ọsọ, ọkụ ọkụ na-egbuke egbuke n'ikuku.
  Ihe niile na-ele anya dị nnọọ na na na, nnọọ breathtaking!
  The ụmụ agbọghọ na ụmụ nwoke nke nta nke nta ghọrọ gba ọtọ na n'ihu hyper-emejọ ghọọ ihe orgy.
  N'ebe a, enweghị echiche ọ bụla nwere ike ịkọwa ihe ha na-eme, ọtụtụ nde ụmụ okorobịa na ụmụ agbọghọ gba ọtọ ma mara mma na-agba ọsọ na mbara igwe ozugbo. Eziokwu dị oke egwu ga-ekpuchi ọbụna echiche kacha baa ọgaranya! Na nkenke, ụmụ okorobịa ahụ nwere ọtụtụ ntụrụndụ.
  Mgbe njedebe nke ezumike ahụ gasịrị, ihe kachasị mkpa malitere - nkesa nke onyinye.
  Ndị agha ahụ kwụ n'ahịrị n'otu nnukwu ọnụ ụlọ. Vladimir lere anya dịtụ egwu n'ala ala ahụ nke enyo enyo. Emere ya site na hyperdiamond, n'adịghị ka diamond oge niile ọ nwere valency nke 1024, yana otu nde siri ike karị. Ọ na-egbuke egbuke nke ukwuu, ikekwe narị abụọ na-egbuke egbuke.
  Enyere nwa okorobịa ahụ Order of Annihilation - ogo nke abụọ, nke bụ nnukwu akara ngosi. ma nyekwa ya ọkwa osote onye otu kpakpando nwa oge. Nke a pụtara mmụba dị ukwuu na ụgwọ ọnwa, na n'ikike nke ọchịagha, ọ nwere ike ịnọrọ onwe ya ma ọ bụ nweta iwu nke ndị agha iri na abụọ. Na nke a abụghị ọhụrụ Ihọd, ma ụfọdụ ụdị ike! A na-enyekarị ogo nke abụọ nke usoro ahụ yana nke atọ na nke anọ, nke n'onwe ya bụ ihe kwesịrị nsọpụrụ. Elfaraya nwetara ụdị ihe nrite yiri nke ahụ, yana obi na-acha odo odo iji buut! Mgbe ahụ, Vladimir were iwe: nwa agbọghọ ahụ agafewo ya. Otú ọ dị, anyaụfụ abụghị mmetụta kwesịrị ekwesị: ndị agha, na ugbu a ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ndị isi, bụ ụmụnna n'ime mmụọ. Igwe na-adịgide adịgide, dị nro karịa plasticine - na-ejighi obi ọkụ na iru mmiri na-agbasi ike!
  Nwa agbọghọ ọzọ mara mma kwụbara iwu ahụ n'onwe ya: onye isi kpakpando ise Lyudmila Karpovna!
  N'etiti ndị ọchịagha, gụnyere ọkwa izugbe: ụmụ agbọghọ na-adịkarị karịa ụmụ nwoke, nke a bụ njirimara n'ozuzu oke nke ụwa ebe ụmụ nwanyị kachasị. Eziokwu abụghị ihe karịrị akarị. Ọ na-amụmụ ọnụ ọchị na onye ọ bụla, na ọbụna gbapụrụ Vladimir anya.
  - Kedu ihe mara mma, iwu ahụ masịrị m!
  Nwa nwoke ahụ tiri mkpu:
  - Ehee! Kwụsị! Ọ bụ ezie na echiche ahụ na-ewute m ma m kwesịrị ya!
  Onye ọchịagha ebighi ebi kwuru:
  - N'ezie o kwesịrị ya! Ụgwọ ọrụ ahụ bara uru karịsịa na ị mere onwe gị iche na agha mbụ!
  Ọ bụrụ na nke a bụ mmalite, gịnị ga-abụ ọgwụgwụ!
  - Atụrụ m anya na ọ ga-emeri!
  - Olileanya na-anwụ anwụ ikpeazụ!
  Vladimir nwere mmasị na ya. Mmalite nke ọrụ m karịrị oke atụmanya m. Ma ọ bụrụ na ị na-atụle na ọ dịghị agadi na ọ dịghị egwu nke ezumike nká, mgbe ahụ onye maara ma ọ bụrụ na nke a agaghị emeghe ụzọ marshals, ma ọ bụ ọbụna elu. Ọ bụ naanị ihe nwute na ọ naghị aghọ eze ukwu - nke ahụ bụ oke nke ole na ole a họọrọ! Otú ọ dị, ịbụ onye na-ahụ maka eluigwe na ụwa dum bụ ibu arọ. Kedu ihe ga-ejide eluigwe na ala n'ubu gị! Ike anaghị abụ ihe ọṅụ mgbe niile; enwere ọtụtụ nsogbu dị mkpa ka edozi ya, na nsogbu dị iche iche na-apụta dị ka jack-in-the-box, quadrillions nke ụwa, ọtụtụ n'ime ha emetụbeghị mmadụ aka. Nietzsche dere n'ụzọ ziri ezi: ọ bụghị otu, ọbụna ndị kasị mma psyche nwere ike ịnagide ibu nke Chineke na-enweta. Kedu ka ọ dị ka ịnụrụ sekọnd ọ bụla: ọtụtụ ijeri ekpere na ọtụtụ ijeri ọbụbụ ọnụ, mgbe a na-ata gị ụta maka oyi na kọmputa na ọnwụ nke nne nne gị, n'ihi ekwesịghị ntụkwasị obi nwunye gị na mgbakasị ahụ. Mgbe ndị agha abụọ kpere ekpere n'otu oge maka otu mmeri, otu nde mmadụ na-azọrọ naanị uru ha bara. O siri ike ịbụ Chineke na ime onye ọ bụla obi ụtọ ozugbo! Ọ bụ ezie na e nyere mmadụ ihe kpatara ya, na e guzobewokwa iwu nke okike nke na-enye ohere ka ọganihu na-eto eto na-enweghị njedebe, ruo n'ókè kasị elu na-apụghị ịghọta aghọta. N'ozuzu, ewezuga agha, mmadụ na-ebi ndụ nke ọma; nkà na ụzụ na-eme ka o kwe omume ịghọta ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nrọ na mkpa niile. Ọ bụrụ na ị chọrọ ụlọ eze, biko, ndị ohu robot, ole masịrị gị. N'ịga n'onwe ya, ị na-efe efe na-enweghị ụgbọ elu: ntorobịa ebighi ebi, nri efu, ụgbọ ala na-efe efe maka onye ọ bụla. Ọfọn, mmekọahụ nke ọkwa niile na enweghị nsogbu na orgasm ma ọ bụ ike. Na ụlọ ọrụ ntụrụndụ dị ka onye nzuzu dịka ị nwere ike iche n'echiche gị: teknụzụ na-enye ohere ihe niile! Ọfọn, gịnị ọzọ ka mmadụ chọrọ! Ma eziokwu? Akara aka: iji ndụ gị niile nọrọ n'ụlọ mkpọrọ, na-enwe ihe mgbu, na ọzụzụ mgbe niile: nke a bụ ezigbo obi ụtọ! Gịnịkwa na-egbochi anyị ime udo! Otú ọ dị, agha na-akwụsị mgbe nile n'udo, nanị mgbe ụfọdụ, a na-enwe mmeri. Ma gịnị kpatara ha ji chọọ eluigwe na ala ọzọ ma ọ bụrụ na enyochabeghị ọtụtụ mbara ala dị na ha! Echiche ndị na-agba ọchịchị mgba okpuru gbapụrụ n'isi Vladimir. Ọ gbalịrị ịchụpụ ha - egwu ịjụ okwukwe!
  Mgbe emume nkwụghachi ụgwọ ahụ gwụchara, a kpọgara ndị agha na ndị isi n'ụgbọ mmiri ha. Na ihe mbụ bụ ọzụzụ ọzọ. Maara nke ọma, na-emekarị, mana nwere ihe ọhụrụ na nkwadebe. N'ebe a, Vladimir nwere obi ụtọ na-atụghị anya ya: Elfaraya, onye hụrụ ya n'anya nke ukwuu, ghọrọ onye òtù ọlụlụ ya.
  Onyeisi kpakpando iri ahụ kọwara ha:
  - You mere onwe gị iche na ọgụ gara aga, yabụ anyị chọrọ ịghọta ikike gị nke ọma. Ikekwe a ga-ebufe gị na SS - ndị agha pụrụ iche!
  Vladimir kwuru, sị:
  -Enwere oke nke mkpụrụ ndụ ihe nketa na-amanye anyị!
  - Akụkọ ihe mere eme nke agha na-egosi na onye ọ bụla nwere ike karịa ikike dị na okike!
  Ndị agha ahụ yikwasịrị okpu agha ha, ụwa gbara ha gburugburu wee gbanwee ozugbo, hologram dị egwu malitere ịkwaga.
  Vladimir, ọ bụ ezie na ọ ghọtara na ọ bụ ka-ekwere, nwere ụfọdụ ihere. Ọ maara na imeri usoro ihe mgbochi bụ ihe a na-ahụkarị maka ọzụzụ aka ike, ndị agha ka ukwuu ma ọ bụ nke dị obere.
  Elfaraya gwara ya sị:
  - Adịla ihere, onye mmekọ! Ọ bụ sọsọ eletrọnịkị.
  - Ebee ka ị nwetara echiche na m bụ ihere! - Vladimir Kashalotov nwere obi ike, ma ezé ya gbakọtara n'ụzọ aghụghọ.
  - Nke a bụ radieshon pụrụ iche, ọ na-etinye egwu n'ime anyị! Ọ dị ka a ga - asị na anyị echefuola na anyị abụghị ndị mbido akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ, kama ndị dike nwere oge! Onye mmekọ ahụ jiri nwayọọ na-akụ nwa okorobịa ahụ n'obi. Anya na-ere ọkụ.
  - M lụrụ ọgụ naanị otu ụbọchị, mana m zụrụ ndụ m niile!
  . Na mbụ, n'ime ngwa agha niile, e nyere ha naanị obere mma agha laser siri ike.
  Ọ naghịdị ka ọ dị oke njọ. Eziokwu ahụ bụ ìhè ma nwee ike ịgbatị ntakịrị. Onye iro nke mbụ yiri ejula na-agbagharị agbagharị, nwere ọnụ ọnụ na-esi na shei ya pụta. Ụzọ mbụ ahụ dị n'akụkụ elu na-agbagharị agbagharị nke na-amị amị n'ebe ụfọdụ. Ya mere, Vladimir wezugara onwe ya pụọ na mbuso agha ndị iro wee daa. Enyi ya kụrụ ebe ahụ, kewaa ya ụzọ abụọ, iberibe ya dapụ.
  - Jiri mma rụọ ọrụ! - Elfaraya tiri mkpu. "Ha adịghị atụ egwu dịka ha chọrọ iyi."
  - Achọpụtara m ya! - Vladimir kwuru. - Ọ bụ ezie na ihe iju na-eme n'ahụ. Ọ dị ka a ga-asị na akwara ndị ahụ akpọnwụwo!
  - Ị ga-ahụ, kụrụ! Nke ahụ bụ ihe niile "defrosting"!
  Nnukwu anụ ọhịa, ụfọdụ yiri mmadụ, ndị ọzọ nwere ọtụtụ tentacles, wakporo ha. N'oge a, Vladimir nọ na nche. Mpịakọta ọnụ ahịa ahụ tụrụ onye iro kacha nso maa jijiji. Onye ọzọ o gburu bụ nwoke hermaphrodite. Anaghị m enwe ọmịiko maka ụdị egwu dị otú ahụ ma ọlị. Ma oyiyi squid ji mma agha ọ fọrọ nke nta ka e wepụ isi ya.
  Mgbe mma agha jidechara m, ahụ́ m malitere ime m ahụ́.
  - Nke ahụ bụ ihe na-asọ oyi, ọ merụrụ m ahụ! - Vladimir bụrụ ọnụ. - Echeghị m na m bụ onye nzuzu.
  -Ị nwetụla ọgụ na nnukwu anụ ọhịa? - jụrụ Elfaraya.
  - Na a painiapulu enwe! Ọ chụrụ m na ọ fọrọ nke nta ka m nwụọ. Ọ bụ ezie na e nwere ụfọdụ eccentrics ndị na-ekwu na enwe niile nwere obiọma na-ahụ n'anya n'ihi na ha bụ ụmụnne ya.
  - Ndị mmegide anyị adịghị mma ma ọ bụ ihe ọjọọ. Ha enweghị mmasị, dị ka oké osimiri nke ndị ohi na-akwọ ụgbọ mmiri.
  - Ihe dị ka oghere. Oké osimiri na-ekpo ọkụ ma dị nwayọọ. - The nwa okorobịa e tiri site ngwakọta nke banana na agụ, na rọketi kama fangs, onye wụsara ya. - M nwetara a nwa oghere na isi m na ndị a mgbochi ọmụmụ. Ọ bụ eziokwu na ihe ọjọọ na-eme n'ahụ ugbu a.
  - N'ikwu eziokwu, egwu na-atụkwa m!
  Nwoke ahụ na nwa agbọghọ ahụ gara n'ihu na-emegharị ahụ. Na mbụ nnukwu anụ anaghị adị ngwa ngwa, nke mere ka ọrụ ahụ dịkwuo mfe. Agbanyeghị, nchụpụ ahụ emetụtara Vladimir na Elfaraya. Ọ ka njọ n'ihi na anụ ọhịa ndị ahụ malitere ịgbasa ọkụ. Afọ Vladimir gbara ọkụ ma nwee ezigbo mgbu.
  - Ọ na-eme ka m gbanwee obi m! - O kwuru.
  - Ma ọ dịghịrị m mfe! - Nwa agbọghọ ahụ tụrụ aka nri ya ara efu. Ọbara si na ya na-ata. Ha gbụsara ọnụ mmiri na Vladimir na-agbagharị gburugburu, nwa okorobịa ahụ abịaghị aka ma kụọ ubu ya, gbajie ọkpụkpụ ya nke ọma. Ma mgbe ọkpụkpụ nke onye nkịtị gbajiri, ọ na-ewute ya nke ukwuu, ị nwere ike ịnwụ site na ujo. Ọ bụ ezie na Kashalotov abụghị onye nkịtị, n'oge ahụ ọ na-eche na ọ dịghị ebe. O nwere mmetụta pụrụ iche, ebili mmiri na-emerụ ahụ nke ukwuu nke mere ka ike gwụ ya.
  - Obi dị m njọ! - Vladimir nwụrụ. Nwatakịrị nwanyị ahụ jiri mmegharị ọkachamara na-ete ihu ya.
  - Abanyela n'ime oghere ojii, ezigbo enyi m. Amamihe laghachiri, mana yana mgbu. Vladimir suru, adịghị ike kpagburu ya:
  - Agaghị m agakwa.
  - Adịla ujo! Enwere ngwa enyemaka mbụ ebe a.
  N'ezie, usoro ihe mgbochi ahụ dị ka egwuregwu kọmputa. Enwere ndụ ndị ọzọ na ihe dị mkpa bụ ike nke na-eme ka ọ dị ọhụrụ. Ee, ọ siri ike, mana ụmụ okorobịa mụtara.
  - Isi ihe bụ ịghara ịlaghachi azụ na ịghara ịda mbà! - Elfaraya kwuru. Ya onwe ya kwa, ahụ́ erughị ya ala, na-emehie ihe mgbe ụfọdụ, na-anata ihe ndị na-egbu mgbu. Mgbe ahụ, di na nwunye ahụ mara ya ahụ́ ma malite ime omume n'otu n'otu karị. N'ọgbọ nke ọzọ, ha ga-awụlikwa elu n'elu ero ndị na-ese n'elu ikuku, gbapụ mma na-efe efe, ma rịa n'elu waya gbachiri agbachi. Agha ahụ bịara na-akawanye njọ, ndị mmegide na-agakwa ngwa ngwa ngwa ngwa. N'ezie, ọ bịara kwe omume iji weghaara ngwá agha, nakwa mebere, ma na ha onwunwe nnọọ yiri ezigbo ebu ọnwụ.
  Vladimir nwara karịsịa a multi-barrel vibrothrower! O kere obere mgbawa na mbara igwe. N'ezie, mgbe atọ gbaa ya crumbled, ma mowed ọtụtụ n'ọkwá nke ndị mmegide.
  "Ọ dịghị njọ!" ka nwa okorobịa ahụ kwuru.
  - Gbalịa nweta ihe mbido plasma afụ! Elfaraya dụrụ ọdụ - Nke a ga-adị irè karịa.
  - Ọfọn, nke ahụ abụghịkwa echiche ọjọọ. Na ebee ka ọ?
  - Nke a bụ obere ọkpọkọ nke na ọ dị ka mpi ọsụ ụzọ. Fụọ n'ime ya ma ị ga-ahụ ọsọ ọsọ nke hyperplasmic cascade.
  Nwa okorobịa ahụ jisiri ike gbapụ n'elu volley ahụ, rịgoro ntakịrị n'akụkụ elu ahụ a kpọchiri akpọchi, wee jide ya. Gbara.
  Mmiri na-ezo n'ahịrị na-efegharị efegharị, na-awụ nke ọma nke ọma, ihe e kere eke ha kụkwara gbawara.
  - Kedu! Ọ dịghị njọ! - Elfaraya kwuru. - Naanị kụọ ya ala ka obere afụ na-efeba na mbara igwe.
  - M na-agbalị ike m!
  - Gbalịa ma atụla gị anya!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ chịkwaara ngwa ọgụ siri ike wee jiri ya mee ihe, na-egosipụta ike na-emebi emebi.
  Agha ahụ bịara na-adọrọ mmasị karị. N'ebe a, ha na-alụ ọgụ na mbara ala ebe mmiri na-ebu ụzọ wụsa na iyi n'okpuru ụkwụ ha, mgbe ahụ, mmiri ozuzo helium na-amị amị na-amị amị, a na-agbakwa laser dị ike site n'elu na n'okpuru, bọmbụ mbibi na-agbawa.
  Vladimir gbaghaara azụ, jiri aka abụọ n'otu oge, na ọbụna gbaa egwu pretzel.
  E jidere ya ọtụtụ oge, na-ebipụ ya ụkwụ aka ekpe. Ekele dịrị onye otu m, o nyeere m aka ịbanye na ngwa enyemaka mbụ na-azọpụta ndụ. Ụkwụ etoola.
  - Ị dị mma Elfaraya.
  Onye agha ahụ sọrọ nlelị:
  - Ma ị bụ onye na-adịghị ike, Vladimir. Ụmụ ọhụrụ na-atachi obi n'ahụhụ obi ọjọọ dị otú ahụ, ị na-asụkwa ude!
  Nwa okorobịa ahụ abụghị onwe ya, ihe na-enye ya nsogbu:
  - N'oge a, ahụrụ m ihe niile nke ọma!
  N'ịbụ onye tọrọ ahịrị nnukwu anụ mmiri ọzọ, Elfaraya chịrị ọchị wee sị:
  - Nwee ndidi na agbanyeghị!
  Nwatakịrị ahụ sụrụ ude, ọ bịara sie ike ikwu okwu:
  - Ị ga-emerịrị, abụ m nwoke!
  - Nke ahụ bụ kpọmkwem nwoke ahụ! - OTU oge egbugbere ọnụ ha jikọtara ọnụ. Vladimir nwere mmetụta ụtọ ụtọ nke nsusu ọnụ nwa agbọghọ.
  - Chi nwanyị!
  - Lucifa! - Nwa agbọghọ ahụ zara.
  Ha wee banye n'ime ikuku na-agbanwe agbanwe mgbe niile na ifufe siri ike. Ma ọ bụrụ na ọ na-agbapụ n'ihu, ma ọ bụ, n'ụzọ megidere ya, ọ na-agbanye n'azụ. Ndị iro na-agbanwekwa mgbe niile, mgbe ụfọdụ ha na-efe efe dị ka anụ ọhịa, mgbe ụfọdụ ha na-akpụ akpụ ka agwọ ọjọọ. Ma ị na-abịa mgbe niile ịlụ ọgụ, na-awụlikwa elu site n'otu ikpo okwu gaa n'ọzọ, na ọbụna na-ejide ijiji na ngwere n'ụkwụ, na-esi na ọnyà efepụ site n'enyemaka ha. Ụfọdụ ụdị: karịsịa ngwakọ nke butterflies na okooko osisi: mara mma nke ukwuu. Na ngwakọta nke dragonfly na tulip na-egbuke egbuke, na agba niile nke egwurugwu na-esi ísì ụtọ ... Quasar! Ọnụ furu efu na-esi n'azụ pịa dị ka ọnyà òké eletrọnịkị, ezé ogologo mita na-eji ọkụ ọkụ na-enwu. Enwerekwa ihe dị ka mita ise buru ibu na ọbụna fangs dị mita iri. Vladimir jisiri ike gafee ha. Otu n'ime nnukwu anụ mmiri: ngwakọ nke tank na akpị, gbawara na mkpọtụ, na-achụsasị swiiti na-ekpo ọkụ:
  - A naghị ese anyị foto! Ha anaghị ejide quarks! - Onye dike nwere obi ike bụrụ abụ.
  Ọzọ nwa okorobịa ahụ nwetara mmebi site na ọkụ ikpochapụ. Ma ugbua nwa agbọghọ ahụ ka njọ, ụkwụ ya agbajikwara ọzọ. Mana ọ na-amali n'otu aka ụkwụ n'echeghị echiche ịlaghachi azụ. Agbanyeghị, ọ nweghị ebe ị ga-aga.
  - Anyị nwere otu ụzọ, ma dị ndụ ma ọ bụ nwụọ! - Elfaraya kwuru na obere banal pathos.
  Nwa okorobịa ahụ kwadoro:
  - Na naanị ọnụ! Oghere ojii na-enwu karịa mgbe ọ nọ na ether ice: otu ụzọ obi na-ere ọkụ na-enwu!
  N'ịbụ ndị na-efu mgbalị dị egwu na esemokwu na-adịghị mma, ha jisiri ike nweta nke a, ọ bụ ezie na ọ dịghị ebe dị ndụ fọdụrụ n'ahụ ha.
  Oge na-esote bụ ọzara: na ájá na-acha akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ n'ụzọ obi ọjọọ, ọ gaghị ekwe omume iguzo otu nkeji, ụkwụ gị na-arapara n'ahụ, ị ka ga-agbapụ na ịdụ. N'ebe a, ndị agha kpuchiri ihe mkpuchi, ụfọdụ ndị yi ihe agha, na-alụso ha ọgụ. Enwere ụdị ọgụ dị iche iche, enwere ma ndị mmadụ na ngwakọ nke akpị nwere cactus, ahụhụ na mgbanaka! Ụgbọ elu ike ndọda na-efe efe, nke ị na-enweghị ike izobe ma ọ bụ gbanarị, ọkụ laser ga-agbasasị ájá. Mgbe ọ na-adaba n'ahụ: mgbu hell, ime ya yiri ka a na-amịpụta ya na roller ma jupụta na mmanụ ọkụ. Tetralet ndị ahụ na-amakpu, na-atụba bọmbụ n'ụdị okpokoro isi na-asọ oyi nke nwere ọtụtụ oghere anya na-achọsi ike, na ụzarị ọkụ na-agbapụ na akpịrị ịkpọ nkụ ha maka mbibi!
  Otú ọ dị, Vladimir adịghị efu. Ọ na-eme ụdị egwu egwu, na-agafe n'etiti iyi.
  Elfaraya kparịrị:
  - Ọhịa ndị Russia: nku na-arịgo n'akụkụ gị!
  Vladimir kwuru:
  - Ọchịagha, a na-ahazi usoro anyị!
  Ọnụ nwa okorobịa ahụ na nwa agbọghọ ahụ kụkọtara mkpasa, na-eji usoro "waterfall jet", na-atọgbọ ndị iro n'úkwù. Ọtụtụ ihe e kere eke dị iche iche kewara, gwerie, ma ọ bụ gbawara n'ọkụ. Nke a bụ ihe na-adọrọ adọrọ - ọ bụghị na-enweghị ihe nkiri, karịsịa mgbe tetralet n'ụdị egbe na anyụike ghọrọ iyi na-ada ada nke ọla edo na turquoise caterpillars nwere ntụpọ mgbe a kụrụ ya:
  - Mgbe ị na-agbapụ, guzoro na mkpịsị ụkwụ gị, mmegharị gị ga-adị ukwuu. - Elfaraya kpaliri
  Vladimir hụrụ ozugbo:
  - Obere nkwụsi ike.
  - Otu esi ekwu, ike na-adị ike mgbe niile karịa statics!
  Iji kwado okwu ya, nwa agbọghọ ahụ ji osisi gbutuo ihe owuwu na-eme ngwa ngwa nke yiri mkpọ komgbe nwere gbọmgbọm. O wee gbawaa, daa, na-efe efe n'ibe. Ugbua na-agbapụ, iberibe ebumnobi e meriri emeri ghọrọ ìgwè atụrụ na-acha odo odo: bumblebees na chimpanzees. Ndị a iju e kere eke busoro ibe ha agha: oge ọ bụla ha ghọrọ nta na nta, agbaze na ikuku nke a mebere agha:
  - Ọfọn, kedu ka? Quasar? - Ọ jụrụ, na-akpa nku anya Elfarai.
  - Ezigbo mma, isi ihe dị mma! - Vladimir hụrụ. - Ọ dị mma ibi n'etiti lasers na plasma! Ma nụ ka ụwa na-agbawa!
  Nwata nwanyi churu:
  - Na nweta orgasms n'agha na m! Na-agakwa ije ma mee ka afọ ju gị afọ! Ihe m na-amata bụ ihe ọchị na ụmụ nwoke.
  Vladimir Kashalotov ji egwu egwu bibie onyinye ọzọ. Ọ dị ka osisi e ji ígwè kpuchie. Ọ gbawaghị ozugbo; a chọrọ ọtụtụ ebubo ọzọ. N'aka nke ya, ụzarị ọkụ na-apụta site na nko ndị ahụ gbawara agbaka kwụsịrị aka Sperm Whale.
  - Nke a bụ abis nke ohere! - O were iwe were tie mkpu. - Anyị kwesịrị iche ihe dị ka nke a.
  Elfaraya dị ka à ga-asị na ọ na-akwa emo, kwusara:
  - Kedu ihe ị na-ekwu?
  - Were brik tie m ihu. - Otu aka anaghị arụ ọrụ. - Vladimir kwuru. - Oh kedu ebe kacha mma m nọ!
  - Echegbula onwe gị, a ga-enwekwu, na-emegharị ahụ ndụ n'oge na-adịghị anya.
  Dị ka o si mee, ọ mehieghị. Ma ọgwụ ahụ ezughi oke, aka ahụ gbakere, mana ọtụtụ mbepụ na mgbu ka dị.
  Oge na-esote bụ mgbawa ugwu mgbawa, ị ga-agbago n'elu na ọsọ dị egwu, na-agbapụ na cyborgs ọgụ nke ndị iro. Na cyborgs bụ naanị ihe na-adịghị mma: ngwakọ nke ndị na-emechi Hollywood oge ochie na ihe okike ọgbara ọhụrụ nke evolushọn mbara igwe: ultra-dioactive tankosaurs. Vladimir Kashalotov (nke na-adịghị ahụkarị maka ya) ama anwụ anwụ ike ọgwụgwụ, nnukwu anụ na gburugburu iro gburugburu na-ama jijiji n'anya ya, na ọ dịghị ọgwụgwụ na anya na ihe a nile. Elfaraya malitekwara daa wee daa:
  - Nwa m nwoke, lee ka o siri sie gị ike!
  Sperm whale, na-ama jijiji zara:
  - Ahụrụ m na ị na-adaba n'ime ọdịda!
  - Enwebeghị m ọzụzụ dị otú ahụ ogologo oge. N'ozuzu, anyị bụ alaeze udo na anyị agaghị ebuso onye ọ bụla agha, ma ọ bụ kama anyị ebughị n'obi, ma onye ọ bụla na-aga n'ụzọ nke ọzụzụ agha. A sị ka e kwuwe, nke a abụghị egwuregwu: a na-alụ agha kemgbe ihe karịrị otu puku afọ! Ya mere, ị gafe onwe gị, ọ bụrụ na! M nọrọ afọ asaa n'elu kpakpando neutron!
  - Chei, afọ asaa dị ukwuu!
  - Ọ dị mma, nke mbụ, anyị na-ebi ugbu a ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ebighi ebi, na nke abụọ, ọ dị mma na kpakpando neutron, ụlọ ọrụ zuru oke nke ihe ụtọ na ntụrụndụ. Ọ bụ ihe egwuregwu na-enye ọṅụ. Ike ndọda bụ neutralized! Ị bụ quasar boy?
  - Ruo ugbu a ọ dịghị pụrụ iche ibu ọṅụ! - Achọpụtara, ike gwụrụ Vladimir.
  - Ha na-ama ụma na-amanye gị ka ị ghọta ma ọ dịkarịa ala ihe gbasara ọrụ agha. Ị nweghị ọzụzụ, ka ị bụ naanị ndị na-adịghị ike? - Elfaraya jụrụ, na-akwụsịghị ịgbapụ na nnukwu anụ mmiri.
  Vladimir, na-agbapụ azụ na mgbe ụfọdụ na-egbutu (nke ikpeazụ bụ ọbụna ihe siri ike karị), na-ejide ume ya, sị:
  - Ma enwere oge n'oge gara aga: mgbe ndị agha Russia bụ ọkachamara zuru oke. Ndị ọrụ afọ ofufo na-eje ozi na ya maka ego, e sikwa ná mba dị iche iche were ha n'ọrụ.
  - Ya bụ, ndị mercenaries! - Elfaraya chịkọtara ya. - Ma ha atụkwasịghị obi ma nwee ike ịgafe n'akụkụ onye na-akwụ ụgwọ karịa.
  Vladimir, ebe o gbuturu onye agha ọzọ jọgburu onwe ya n'ụdị nkịta ọhịa na-atụ egwu, sụọ ude n'ụzọ dị mwute:
  - A naghị ewepụ ihe dị ka nke a. Ma, ọtụtụ n'ime ndị mercenaries bụ ụmụ amaala Russia. Nke a pụtara na ha agaghị agbahapụ ala nna ha. Ma ha araraghị gị nye!
  Onye agha ahụ jiri ụkwụ efu tụọ egbe ya wee gwerie ya: obe n'etiti macaque na kiwi:
  - Na n'ihe omume nke nnukwu agha n'oge gara aga, e nwere nsogbu na idebanye aha.
  Nwatakịrị ahụ, na-ehichapụ isi atọ site na ngwakọ nke agwọ Gorynych na cactus ijiji agaric (ha na-eji agịga na-agba agba) tuo ya nke ukwuu na-egbu mgbu na biceps), gbara ọkụ?
  - Ha nwere ike ma bilie! Mana Russia ka meriri agha niile! E meriri NATO, e meriri China, na ọbụna anụ ọhịa dị otú ahụ dị ka United States nyefere.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ mere anya nzuzu, na-agbapụ site na emitter na-eji ire:
  - Ha nwere ndị agha ndebanye aha?
  Nwa okorobịa ahụ jụrụ, na-akụtu igwe tricycle na squid ngwakọ:
  - Mba! Ọzọkwa onye ọrụ nkịtị. Nke a bụ ike na adịghị ike ya. Otú ọ dị, ndị agha ndị iro a zụrụ nke ọma, karịsịa, United States meriri otu nde Iraqis na ọkara, na-efunahụ ihe na-erughị narị ndị agha abụọ. Kwekọrịta, nnukwu ihe ịga nke ọma.
  - Nke ahụ ziri ezi, ọ bụghị ihe ọjọọ! - Elfaraya tụbara ebubo n'ime onye agha na-etipịa nnukwu ahụhụ loro egbe ejiri aka ya. Ẹma ẹfri enye. - Ma anyị nwere oke ọnwụ na ihu ọma anyị: ọtụtụ steeper.
  - Ọfọn, ọ dabere na ọkwa teknụzụ! - Nwata nwoke rachara iyi ọbara na-eru n'egedege ihu ya e gbupụrụ.
  - N'ezie, ọ dabere! Nchọpụta ọ bụla na mpaghara ndị agha na-eweta oge mmeri nso!
  Elfaraya malitere ịbụ abụ, olu ya na-akpọte ndị agha ọhụrụ a na-achịkwaghị achịkwa:
  Russia: ị bụ obodo m,
  M ga-ekwesị ntụkwasị obi, na-arara onwe m nye mgbe niile!
  Oge okpomọkụ na-ere ọkụ, oyi na-atụ oyi,
  Mmiri dị jụụ, mmiri na-asọ!
  
  Onye m họọrọ na-acha ọcha karịa snow, nzu,
  O wetara mmanya n'egbugbere ọnụ ya na-enweghị atụ!
  Na mmụọ dị ike, ma ahụ enweghị ike.
  Ịta ahụhụ site na ọnya, ọ ga-emebi!
  
  Ọ dịghị udo dị na mbara igwe ether,
  Agha ahụ na-ebigbọ ma ị nweghị ike ịkọwapụta okwu!
  Ara na-eme n'ụwa niile,
  Awụfukwa ọbara ndị aka ha dị ọcha ọzọ!
  
  Ụlọ arụsị na-ahụ anyị ka anyị jiri ụda olu dị egwu,
  Ndien etie nte ofụm ama ofiop, uyom otuowo ama akpa!
  Ọkpara-ya we were isu-udem mua;
  Aga m arara amaokwu ihere nye ụmụ ụmụ!
  
  Na nwa ga-eje ozi ala nna ya;
  Were mma agha ígwè merie ndị iro niile!
  Na ọkọlọtọ nke Rus 'agaghị ada nwayọọ,
  Anyị ga-emeri ndị mmegide niile n'agha!
  
  Obodo nna na nkume na osisi oak,
  Na ọchị ụmụaka, ihe efu nke abalị n'ime ọhịa!
  Ha lụrụ ọgụ maka Motherland ọ bụghị maka otuto,
  Na ka mụ na gị nwee ike ibi na obi ụtọ!
  Mgbe o kwuchara, ìgwè ozu dum pụtara n"ihu ha. Ọ dị ka salad anụ crumbled, sitere na ngwaahịa ndị sitere n'echiche nke Picasso: mgbe ụbụrụ ya jupụtara n'oké osimiri nke hyperplasm. Nwatakịrị nwanyị ahụ jụrụ, ọ na-esiri ike ikute ume:
  - Ị kwenyere na m, Vladimir?
  - Ahụrụ m ala nna m n'anya, ọ dịghị ihe na-erughị gị. -Tụkwasa m Elfiada.
  Onye agha ahụ gbaziri, na-akụda ngwakọ anwụnta na hippopotamus:
  - Abụghị m Elfiada, mana Elfaraya.
  - Ndo, ekwuru m okwu. - Ike ọgwụgwụ dị egwu. - Nwa okorobịa ahụ na-ama jijiji. - N'otu usoro, nke ahụ bụ aha chi nwanyị quasi nke kere nnukwu mbara igwe iri na abụọ, wee jiri aka ya jụ uru niile wee ree ya ka ọ bụrụ ohu!
  - Nke a bụ nrụgide radieshon. Ọ dịghị njọ otú ahụ n'ezie. - The dike gosiri abụọ ire. - Ohu na chi nwanyị, ha na-agụ nnukwu kpakpando!
  A na-ahapụkwa ọkwa a n'azụ. Ọ bụ ezie na a wụfuru ọtụtụ ọbara.
  Ma mgbe, na nke ọzọ ogbo, virtual nkume, Olee ihe enyemaka wapụtara na udi nke chi ochie, malitere ịdakwasị Ihọd na nwa agbọghọ, a di na nwunye nke arọ hits fọrọ nke nta ka agwụcha ha abụọ. Ọkpụkpụ Vladimir tụfuru nhịahụ mbụ ha; ha gbajiri, na-akpata mgbu na-enweghị ike idi. Elfaraya nwekwara oke ike ọgwụgwụ wee jidesie ike na oke mbọ.
  - Ị na-agha ụgha! Ị nweghị ike imebi uche ndị Russia!
  Vladimir, na-efunahụ ike, croaked:
  - Obi ike jọgburu onwe ya na-eme ka mba anyị dị iche na mba ndị ọzọ!
  Nwa okoro ahụ na nwa agbọghọ ahụ gbara ibe ha ume. Ha echedịghị echiche ịkwụsị ma ọ bụ daa mbà.
  - Ọchịchọ anyị dị n'aka anyị! - Vladimir ebipụ.
  Elfaraya kwukwara:
  - Will bụ mkpịsị aka ndeksi na-ejide ihe mkpali nke onye na-atụgharị osisi - adịghị ike ya bụ igbu onwe ya!
  N'ikpeazụ, na njedebe, otu di na nwunye na-eto eto na-echere ọgụ aka na aka, a kwadebere anụ ọhịa kachasị egwu maka ikpeazụ. Enwere ike ịhụ nnukwu anụ ahụ site n'ebe dị anya, Elfaraya na-asụ ntakwu.
  "Ọ kacha mma ka anyị mee ihe abụọ." Ịkọkọ ọnụ ọgụ - ngwaahịa a nke mebere underworld.
  Vladimir kwetara:
  - Naanị mgbe ahụ ka anyị ga-enwe ohere.
  Ya, a dị ịrịba anụ e kere si mmiri mmiri ọla gwakọtara na multi-plasma, na-ejide gravio-nucleon mma agha n'aka ya. Akụkụ nke ọ bụla na-atụ egwu n'ụzọ nke ya: otu na-ekpuchi warts, onye ọzọ nwere ọnya, nke atọ nwere ogwu, nke anọ nwere splinters, nke ise na diamond gbajiri agbaji, wdg. Ndị a "aka na-arụ ọrụ" na-egbuke egbuke na-agba ọsọ dị egwu, mwakpo ahụ na-abịa. n'out oge site n'elu, akụkụ na ala. Ma ọ bụghị na oghere akụkụ atọ, ma na akụkụ iri na asatọ n'otu oge! Nke a pụtara ọtụtụ narị otu narị ndị na-emegide ma n'otu oge ahụ ụgbọ elu mbuso agha. Ị na-enwekarị oge ịlụ ọgụ, ọ bụrụgodị na ị jisiri ike ebipụ aka gị, nke ọhụrụ na-etolite ozugbo.
  - Mee ihe na abụọ!
  - Daalụ foton!
  Nwoke ahụ na nwa agbọghọ ahụ na-agbapụ, na-agbalị ịbanye na ntinye uche nke akụkụ multi-vector nke na-achịkwa multiplasma. Ha na-aga nke ọma site n'inweta rose nke oghere iri na asatọ. Ị nwere ike ịhụ igwe na-agbasa n'akụkụ niile: ọtụtụ puku bọọlụ ndị yiri mercury.
  Elfaraya tiri mkpu:
  - A na-ese foto nke quasar karịa! Hyperplasma!
  Mana nnukwu anụ ahụ, dị ka nnụnụ Phoenix, na-abịa na mberede wee weghachi ya...
  . ISI NKE 14.
  Mirabela were iwe, o chere na ha ga-agwa ya otu ihe dị ezigbo mkpa, ikekwe ọ bụ ogologo oge! Anastasia Streletova gara n'ihu ọbụna karịa nwayọọ na mkparị (anya ya dị ka nke boa constrictor):
  - Ị nwa agbọghọ maara na e nwere nnukwu ọtụtụ eluigwe na ala?
  Mirabela ji ụjọ zaa:
  - Ee! Nwa ọ bụla maara nke a!
  Anastasia kwuru, sị:
  - Ma ị maara na ọ ka siri ike ịkwaga n'etiti eluigwe na ụwa, ewezuga ụwa enyo!
  Mirabela kwetara na mwute n'olu ya:
  - M na-agụ a yiri tiori! Ọ dị ka à ga-asị na eluigwe na ala anyị abụọ na-egosipụta onwe ha dị ka enyo, ọ bụkwa ya mere agha ahụ ji malite!
  Anastasia ji obi ụtọ kwenye:
  - Ma nke ahụ bụ eziokwu! Ma ụwa ndị ọzọ na-egosipụta dịtụ iche, na ka ha na-, otú ahụ ka ndị dị ịrịba ama!
  - ezi uche! - Mirabel kwuru okwu.
  - Na e nwere eluigwe na ala na-kpamkpam na-achịkwa dị ka iwu nkịtị na-apụghị ịghọta aghọta anyị. Ndị anyị maara, na ndụ ga-ekwe omume n'ebe ahụ, bụ naanị usoro iwu! Ị ghọtara nke a, Mirabela? - Anastasia gbupụrụ anya nri ya.
  Nwata nwanyi kwe:
  - Dị ka m ghọtara, nke a bụ eluigwe na ala ị chọrọ iziga m?
  - Nke ahụ bụ kpọmkwem ụlọ mmanya foto! - Anastasia nwere obi ụtọ. - Ị ga-aga ebe ahụ!
  Mirabela welitere ubu ya siri ike: ọrụ ọhụrụ na ụwa ọzọ! Nke a dị mma karịa ịbụ ndị na-emegide ndị agha na-ata ahụhụ ruo ọtụtụ narị afọ! Ọzọkwa, nke a bụ ohere iji nweta nnwere onwe a na-echere ogologo oge! Mgbe a naghị ebugharị gị kwa ụbọchị na elekere, n'ọtụtụ ụzọ, na-amanye gị imeri ihe mgbochi ma nwee ahụ mgbu! Ọ na- atụkwa egwu, gịnị ma ọ bụrụ na ultra-hyper-marshal gbanwere obi ya wee nye iwu ka e nyefee ya n'aka ndị mmekpa ahụ?
  - Adị m njikere ịrụ ọrụ ọ bụla nke Motherland - Russia dị nsọ! "O ji ịnụ ọkụ n"obi tie mkpu.
  Anastasia kwara isi ya:
  - Ị maghị etu esi ezobe ihe nzuzo na igbochi mmetụta gị! O doro anya ozugbo na ị nwere obi ụtọ, nwa agbọghọ!
  Mirabela wedara ụda ya:
  - Ọ gaghị enwe obi ụtọ mgbe, kama ịta ahụhụ, ọrụ na-atọ ụtọ na-echere gị? Onye ọ bụla nọ ebe a ga-apụ na pulsar ọcha!
  Hypermarshal ahụ ji nwayọọ kwenye:
  - N'ezie, nke a dị mma karịa mgbochi ndị agha, ma kwere m, ọ bụghị hyper-ecstasy ma! Ya mere, nwa agbọghọ: mụta ịkwụsị mmetụta gị ma ọ bụrụ na ịchọrọ ịlanarị!
  Mirabela gbanwere ka ọ bụrụ ụda azụmaahịa:
  - Kedu ihe m kwesịrị ịme?
  - N'ozuzu, ọrụ ahụ dị mgbagwoju anya ma dị mfe! Aga m akọwara gị isi ihe. Nke a bụ ihe nzuzo pụrụ iche. N'otu n'ime asteroids, anyị jisiri ike chọta mgbawa ultra-hyperplasma bụ nke mmepeanya oge ochie na-enweghị atụ. E nwere ọbụna nsụgharị na ọ na-etinye aka na okike nke mbara igwe anyị na nke yiri ya!
  Ọ tụrụ Mirabela n'anya:
  - Chaị! Nke a bụ ike!
  - Ya mere, ebe a! Anyị na-agbasi mbọ ike ogologo oge iji chọpụta ya, ruo mgbe otu n'ime ndị dibịa afa elf, na mberede, gụrụ ọgwụ ahụ. Na nkenke, anyị enwetala ngwa agha kachasị ike, ịchịkwa oge.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ tiri mkpu:
  - Hyperplasma! Ya mere igwe oge bụ eziokwu!
  - Ma ọ bụghị naanị a igwe, ma a dum portal, theoretical mgbako na-egosi na site n'enyemaka ya, ọ ga-ekwe omume iziga ndị iro eluigwe na ala n'oge gara aga, n'ime anụ ahụ ruo mgbe oge dum eluigwe na ala dị n'ụdị otu hyper-. urughuru mkpọkọ nke ukwuu!
  - Megaquasar! - Mirabela kwuru okwu. "Ngwá agha dị otú ahụ pụrụ ịkwụsị agha ruo mgbe ebighị ebi!" Ma ọ bụ kama, ya na agha niile!
  Anastasia gbapụrụ ezé ya, nnukwu ezé ya mụbara:
  - Ee, ezigbo, nnwale akwadola nke a! Ma o mere na mgbawa a na-apụ n'anya na mberede, ya na ya na-ekpochapụ ihe ndekọ niile gbasara nnwale ahụ. Ị na-ahụ, ịrụsi ọrụ ike nke ọtụtụ afọ agaala n'iyi. Na nke kachasị mkpa, ohere iji merie agha ahụ efunahụ ya, na-enweghị obere agba!
  -Oji oghere n'isi m! Hypercollapse na imi! - Mirabela turu ude. - Kedu ihe m nwere ike ịme?
  - Ihe fọdụrụ bụ ozi nke hyperchip n'onwe ha wepụtara. Ọ kọrọ na arịa ahụ akwagala na mbara igwe Big Loop, na ọ bụ naanị ndị obi ebere na ọmịiko nwere ike iweghachi ya azụ! - The hypermarshal lere nwa agbọghọ ahụ doro anya.
  Mirabela, ihe ihere, zara ya:
  - Abụghị m ụdị ahụ! Adịghị ike nke uche kpaliri m ịzọpụta nwa okoro ahụ n'agha. Elela m anya dị ka onye ezi omume!
  - Ọ dị mma na ị nwere àgwà dị egwu maka onwe gị! Nke a pụtara na emehieghị m banyere gị! - Onye aghụghọ Anastasia nwere obi ụtọ karịa.
  - Amaghị! Ọrụ dị otú ahụ, ma gịnị mere m! N'ime ọtụtụ puku ijeri mmadụ, ọ nweghịkwa ịdị nwayọọ na obi ebere?
  - Leenụ, ha na-eme, ọkachasị na ndị agha mgbochi! N'agbanyeghị nzụlite na mkpụrụ ndụ ihe nketa nhọrọ, n'otu ikpe site na otu puku ijeri: a ga-enwe nhụsianya nke pacifist. O doro anya na nke a bụ n'ihi eziokwu ahụ bụ na agha bụ ibu kachasị arọ maka psyche na ahụ! Mgbe ụfọdụ, ọ bụrụgodị na ọ na-adị m ka ohere (ike)!
  Mirabela gosipụtara isi ike:
  - Ya mere, mgbe niile: gịnị mere m?
  Anastasia, na-emeri ịla azụ nwa oge, zara:
  - Nke bụ eziokwu bụ na Big Loop eluigwe na ụwa nwetara aha ya n'ihi na ọ na-emetụta ndị ọrụ anyị. N'ịbụ ndị dara n'okpuru radieshon nke ka na-apụghị ịghọta aghọta ma ndị ọkà mmụta sayensị anyị achọpụtabeghị, ha na-atụfu ikike ha niile ma nwụọ ngwa ngwa.
  Ọnọdụ Mirabela dara:
  - Ya mere, nke a pụtara?
  Ultra-Hyper-Marshal gara n'ihu:
  - Ọ kachasị mma, ị ga-abụ onye dị mfe, na nke kachasị njọ, ị ga-anwụ kpamkpam. Nke a bụ axiom. Ọzọkwa, nkà na ụzụ na kọmputa anyị na-akpa ike anaghị arụ ọrụ na mbara igwe a.
  - Ọ nweghị teknụzụ ebe ahụ ma ọlị?
  - Leenụ, na mbara ala ụfọdụ e nwere! Ọ bụghị oke mbara igwe dị oke egwu, n'agbanyeghị na ọ nweghị alaeze ụwa dị ka nke anyị! N'ozuzu, anyị maara ntakịrị banyere eluigwe na ala a. Ọ dịghị enyo enyo, ma ọ dịkwa nnọọ ukwuu, ọ dịghịkwa kpakpando ole na ole n'ime ya dị ka nke anyị. Yabụ na ịchọta hyperchip ga-esi ike nke ukwuu!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kwara ákwá nke ukwuu:
  - Enweghị teknụzụ, n'ime ụwa ọjọọ, na ahụ protein dị mfe, a ga-ebibi m.
  Anastasia gbapụrụ n'ubu ya dị ike, nke na-emeghị ka ọ ghara ịma mma mmekọahụ:
  - Amaghị! Anyị enweghị ozi ziri ezi gbasara ma nka ọgụ gị ka nọ ebe ahụ. Ma ị maara otú ọ bụghị naanị ịgbapụ, kamakwa iji mma agha bee.
  - Ee, enwere m ụdị ngwa ọgụ niile siri ike - hyperplasma na-enweghị atụ! - Nwa agbọghọ ahụ zara dị ka igwe akpaaka. - Ya mere enwere m ike ịlụ ọgụ! Ọ bụ ezie na, n'eziokwu, enweghị m mmasị n'ezie ịkpatara ndị ọzọ ihe mgbu.
  Anastasia, na-agbatị mbọ ya ma na-ahapụ ọkụ n'okpuru ya, kwuru, sị:
  - Ọ bụrụ na ọdịmma nke Motherland chọrọ ya, mgbe ahụ, a ghaghị ịkpata mgbu! Ọ bụ ezie na enweghị ọṅụ n'ezie na nke a! N'ụzọ ụfọdụ, Marquis de Sade: anaghị akpali m ịrụ ọrụ dị egwu. Ọ bụ ezie na ụfọdụ ndị ọkachamara hụrụ usoro ahụ n'anya n'onwe ya! Cheta Mirabel, ị ga-adị ndụ n'agbanyeghị ụgwọ ọ bụla. Ọtụtụ dabere na gị.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji ụjọ jụọ:
  A ga m enwe ndị enyemaka?
  Anastasia chịrị ọchị:
  - Ikekwe ha ga-! Ụfọdụ n'ime ndị ọrụ anyị nwere ike ịlanarị, mana ha enwebeghị ike ịkpọtụrụ. Ya mere, nwee olileanya maka nwa agbọghọ kacha mma. Ka ọ dị ugbu a, o doro anya na ị ga-arụ ọrụ naanị gị, ọ gwụla ma gị onwe gị ma ọ bụ anyị wepụta ihe! Site n'ụzọ, ị nwere ike mmiri olu gị mgbe hel cybernetic!
  Mirabela kwughachiri mmegharị ahụ, otu iko ihe ọṅụṅụ pụtara n'ihu ya, akpa ahụ wee bụrụ:
  - Ọ bụrụ na ịchọrọ ume ọhụrụ, wee nweta ume ozugbo! Ị dị ike karịa nnụnụ egbe, dị ka foton projectile ruo n'elu!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ azaghị ya, mana ọ were obere sips, na-enwe obi ụtọ. Ọ chọrọ na mberede na-eri nri, a iju ọchịchọ maka e kere eke: na-eri nri na hyperplasm na ya pụta ìhè, ma eleghị anya, mmuo pụta ụwa na mkpụrụ ndụ ihe nketa bụ dormant.
  - Eleghi anya n'ikpeazụ ị nwere ike inye m nri nri? - kwuru dike nwa agbọghọ nwere olileanya.
  Anastasia jụrụ jiri anya ọma:
  - Ị chọrọ iri nri?
  Mirabela zara ya, o juru ya anya na obi ike ya:
  - Dị ka m ghọtara, na eluigwe na ụwa ebe ohu gị dị umeala n'obi na-ejedebe, ọ gaghịzi ekwe omume iri nri hyperplasma. Ya mere, aghaghị m ịmara eziokwu ahụ bụ na iji rie nri, ihe ọ bụla dị na ya na-enye calorie!
  Anastasia kwetara n'ọchịchọ a na-ahụ anya:
  - Nke ahụ na-ada ezi uche! Na-arụ ọrụ, ma mara na nri chọrọ imeru ihe n'ókè. Ọ bụrụ na ị na-eri oke, àgwà ọgụ gị ga-ebelata.
  - M maara ihe ọmụma banyere oge ochie ọgwụ! N'ezie m ga-achịkwa agụụ m. Ezi abụba bụ ndị ọgụ ọjọọ!
  - Ọfọn, ọ dị mma ma ọ bụrụ na ị ghọtara! - Anastasia jidere mkpịsị aka ya na tray nri pụtara n'ihu Mirabela; Hologram ahụ kwuru n'olu doro anya:
  - nri eke, otu narị na iri atọ na ise ụdị anụ, narị abụọ na iri abụọ na asatọ akwụkwọ nri, na narị atọ na iri ise na ise mkpụrụ osisi, narị anọ na iri anọ cheeses, narị ise na iri asaa ero. Ị nweghị ike ịnyere aka kama ka Ulra Pizza nwaa gị!
  Mma na ndụdụ pụtara n'aka Mirabela, ha na-egbuke egbuke, ejiri nkume ndị nwere agba agba agba. Holograms kewapụrụ na cutlery wee na ọdịdị nke cartoon musketeers, na okpu agha si Agha Ụwa nke Abụọ n'isi.
  - Rie nri nke ọma, ebube gị! - Ha bụrụ abụ. - Anyị akwa adaeze, soldering enweghị ngafe!
  Mirabela malitere iji nlezianya bechapụ iberibe ahụ. O ji nwayọọ rie nri, na-ata nke mbụ n'ọnụ ya nke ọma. Nwatakịrị nwanyị ahụ chọrọ ka ọ nweta mmasị nke ultra-pizza ma nwee mmasị na ya. A sị ka e kwuwe, ọ na-aga ozi ebe enwere ohere ịlọghachi. Otú ọ dị, ohere ịlanarị dị nnọọ ukwuu na nke a obi ọjọọ, agha fratricidal, ma ọ bụrụ na n'agha gara aga ihe karịrị ọkara nke ndị agha Rokossovsky ekpochapụ. Ọ dị ka ịtụ egwu mgbe ọkụ mmụọ gasịrị - ụwa dị n'okpuru.
  Kedu ihe anyị nwere ike ikwu maka pizza! Ụtọ eke, enweghị ike mgbagwoju anya na ihe ọ bụla. Nke a bụ uri, ukwe isi nri! Ọ bụrụ na e nwere ike iji onye na-esi nri tụnyere onye na-ede egwú, mgbe ahụ ọ bụ Tchaikovsky ma ọ bụ Mozart. Mirabela nwere mmasị na nri dị ka mmekọahụ, afọ ya nwetara ihe yiri orgasm!
  Mgbe echiche mbụ gafere, nwa agbọghọ ahụ chọtara ike ikwu okwu ọzọ:
  - Kedu ka m ga-esi chọọ hyperchip? A sị ka e kwuwe, ọ ga-abụ na o bughị ibu?
  Onye hypermarshal ahụ gbanyere hologram ahụ, bọọlụ na-agbagharị agbagharị nke nha ukpa pụtara n'ihu ha.
  - Lee, ọ nọ! Dị ka ị pụrụ ịhụ na ọ bụ n'ezie obere. Ị nwere ike iyi ya na mkpịsị aka gị ma ọ bụrụ na ị na-eme mgbanaka.
  Mirabela nwere ume miri emi.
  - Oleekwa otú m ga-esi chọta ya! Ọ dị mfe imeri ụyọkọ kpakpando ahụ gba ọtọ karịa ịchọta ihe dị otú ahụ n'ime mbara igwe.
  Anastasia ji aka ya mara mma:
  - Ọfọn! Mana hyperchip nwere nnukwu ike. O siri ike iji ngwá ọrụ achọpụta ya, mana ị ga-eche ya, ma ọ dịkarịa ala ma ọ bụrụ na ị bịaruo ya nso!
  Mirabela kwara isi ya.
  - Eluigwe na Ala buru ibu, anyị ka kwesịrị inwe ike ịbịaru nso!
  ultra-hyper-marshal, onye ogbugbu mara mma nke alaeze ukwu na-enweghị njedebe, jiri ndidi nke nwa agbọghọ nọ n'ụlọ maka ụmụaka nwere nkwarụ kọwara:
  - Ma ebe a enwere ozi! Hyperchip kwere nkwa na ọ ga-ezigara onye ruru eru ndụmọdụ. Ọ bụ eziokwu naanị ma ọ bụrụ na ọ na-akpa àgwà ziri ezi!
  - Chaị! Nke a bụ ohere! - Mirabel nwere obi ụtọ, anya ya na-enwu.
  - Ị ghọtara m nke ọma, ma ugbu a, rie! Ahụ gị ka na-enye gị ohere iri pizza dum, n'enweghị nsogbu ọ bụla!
  Onye agha na-eto eto tụrụ aro:
  -Ma eleghị anya, ị ga-esonyekwa?
  Anastasia kwara isi ya, ntutu isi ya, magburu onwe ya na mmekọahụ anụ ọhịa ya, malitere ịgbagharị, na-efefe ikuku n'elu onye na-ekwu okwu ya:
  - Achọghị m ịma onwe m! N'ozuzu, m kwesịrị ịbụ ihe atụ nke abstinence na asceticism maka ndị nọ n'okpuru m na ndị ga-agụ akwụkwọ!
  - Ma m?
  - A naghị agọnahụ ndị a mara ikpe ọnwụ ihe ọ bụla! - The ultra-hyper-marshal kwuru ọkara-ọja, ọkara-oké egwu. - Otú ọ dị, n'ezie, ị ghọtara na m na-achọ gị ịga nke ọma. Ma ọ bụghị naanị m, kamakwa alaeze ukwu dum.
  - O doro anya na nke a ga-eme ka anyị jiri mmeri kwụsị agha ahụ! Ijikwa oge na-enye gị ohere dị otú ahụ! - Mirabela kwara ụkwara, ọ fọrọ nke nta ka ọ kpagbuo ultra-pizza ya. - Ma nke a dị oke obi ọjọọ!
  Anastasia malitere ịkpachara anya ozugbo, anya ya na-egbuke egbuke, timbre ya na-abawanye:
  - Gịnị bụ obi ọjọọ?
  Mirabela kwuru n'otu olu, n'agbanyeghị na ọ dịrịghị ya mfe:
  - Bibie ụwa niile, ọbụlagodi na-egbughị onye ọ bụla!
  ultra-hyper-marshal ahụ wedara olu ya ozugbo wee kwuo:
  - Leenụ, bibie ya ozugbo! Ma eleghị anya, anyị nwere ike iwepụta ụzọ mmadụ ga-esi mee ka ndị iro kwụsị. Ma ọ bụ ị kwenyeghị na amamihe nke Empress.
  Mirabela mere ngwa ngwa ikwu:
  - N'ezie m kwere! Ma eleghị anya, ọbụna onye iro ga-agbapụ: ebe anyị mụtara na anyị nwere ngwá agha ndị dị otú ahụ!
  - N'ọnọdụ ndị dị aṅaa ka ọ ga-agbaji? Nke a edochaghị anya! - Onye hypermarshal jiri ntu ya kpoo ọkpọiso ya. - Ọ bụrụ na ị na-ele ya, gịnị ka anyị nwere ike nweta n'aka onye iro! Anyị achọghị ọla edo, anyị achọghịkwa ndị ohu! Ma ọ bụ na ha ga-ahapụ ọchịchị nke ha! - Onye hypermarshal riri tii.
  - Anyị nwere ike itinye ha na alaeze ukwu anyị, ha ga-abụ otu ndị agha dị ka anyị bụ, eze ukwu ha ga-abụ osote anyị! - Mirabela tụrụ aro.
  - Ụda na-atọ ọchị! Ma amaghị m ma ọ bụrụ na nke a dị adị, mana n'ozuzu ọ bụghị m ka m ga-ekpebi, kama ọ bụ onye eze ukwu. Site n'ụzọ, ọ ga-ekwe omume na ọ bụrụ na nwanyị ahụ nwere nkeji efu, ọ ga-agụ gị mkpesa. N'ozuzu, ọ bụ nnukwu ihe ùgwù maka otu ọka ájá sitere na quadrillions, ma ọ bụ ọbụna quintilions nke ndị mmadụ ka ha na onye ọchịchị kasị ukwuu nwee mkparịta ụka.
  Mirabela ji ụjọ kweta:
  - Ee, nsọpụrụ! Ọ bụ na mmeri anyị mere ụnyaahụ agaghị enwe mmetụta ọjọọ n'oge agha ahụ dum?
  Anastasia kwuru nke ọma:
  - Mba! Nke a bụ naanị obere akụkụ nke pasentị nke ngụkọta ọnụ ọgụgụ ndị agha anyị. Echeghị m na ọ ga-emetụta oke agha ahụ dum. Mgbe ụfọdụ anyị meriri, mgbe ụfọdụ anyị meriri. Ọtụtụ narị agha nke ọnụ ọgụgụ a na-eme kwa ụbọchị. Eluigwe na Ala buru nnọọ ibu, anyị ka na-anagide ibu arọ nke mmefu ego. Na ọnụ ọgụgụ ọmụmụ na incubators dị elu.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ kwuru n'atụghị egwu:
  - Ma eleghị anya, anyị kwesịrị ịgbasawanye ike na mbara igwe, wuo ụlọ ọrụ ọhụrụ, mepụta incubators?
  Ultra-Hyper-Marshal na-achị ọchị nke ukwuu:
  - Ihe niile a na-eme, ma e wezụga, echefula na alaeze ahụ juputara na agbụrụ dị iche iche, anyị na-agbalị ka ha ghara ịkpasu ha nnupụisi! Ị ghọtara ihe nke a pụtara!
  - Mgbasa nke ndị agha dị ịrịba ama! - Mirabel zara n'usoro.
  Anastasia kwadoro:
  - Ọ bụ ya! N"otu oge, ndị Fashist dara n"ihi na ha mere arụrụala n"ókèala ndị ahụ ha weghaara. Ọ bụrụ na na mbụ ọnụ ọgụgụ ndị mmadụ achọghị karịsịa ịbanye n'òtù ndọrọ ndọrọ ọchịchị, mgbe ahụ mgbe e mesịrị agha ndị mmadụ ghọrọ ihe dị mkpa. N'ezie, ọ bụrụ na ọ bụghị maka ndị òtù, agha ahụ nwere ike ịdịru otu afọ ma ọ bụ abụọ, na-egbu ihe karịrị otu nde mmadụ.
  Mirabela kwetara:
  - Enwere m ike ngwa ngwa ịghọta ozi; na HyperInternet m ghọtara ihe niile! Ọ bụ ezie na, n'eziokwu, ọtụtụ ihe na-eyi m nnukwu arụmụka. Dị ka ihe atụ, omume nke ndị òtù na-akpakọrịta na karịsịa ndị ọsụ ụzọ bụ ihe pụrụ iche!
  Anastasia n'ụzọ nkà ihe ọmụma, ọ bụghị obere iwe, kwuru n'ụzọ dị iche:
  - Anyị enweghị igwe oge iji lelee ihe niile! O nwere ike ịbụ na a na-ekwubiga okwu ókè n'ọtụtụ nrigbu. USSR bụ mba na-achị ọchịchị aka ike, ọ ga-abụkwa na e doziri eziokwu ahụ mma. Ma eziokwu bụ ihe a na-apụghị ịgbagha agbagha: ndị agha Soviet gosipụtara oke dike ma mụta ịlụ ọgụ. A na-emeziwanye nkà nduzi ndị agha mgbe niile! A sị ka e kwuwe, ndị agha Soviet nọ na-aga n'ihu n'enweghị ọnụ ọgụgụ dị ukwuu. Dị ka ihe atụ, n"oge mgbụsị akwụkwọ nke iri anọ na abụọ, ndị Nazi nwere ndị agha dị nde 6 nde 200, anyị nwekwara nde 6 narị puku isii. Nke ahụ bụ, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ndị agha nhata, ma ọ bụrụ na anyị ewere àgwà qualitative, mgbe ahụ, ndị agha German dị ike karịa anyị na ọzụzụ na ahụmahụ ọgụ. Pasent nke ndị a na-eweghachi n'ọrụ na ndị agha Soviet dị elu karịa na ndị Fashist. Tụkwasị na nke ahụ, égbè German dị elu karịa nke Soviet n'ịchọ ihe ma dị ọkụ. Ọzọkwa, ndị Nazi nwere uru dị ukwuu n'ịkpọgharị ndị agha. Na tankị ndị ruru bụ a obere mma, ma Kacha ọhụrụ T-4s, na ha ọgụ àgwà, adịkwaghị ala anyị T-34, na crews nke German tankị nwere ọtụtụ ahụmahụ, na magburu onwe optics, na ọzụzụ! Ya mere ndị ọchịagha German na-agha ụgha nke ukwuu mgbe ha na-ekwu na USSR nwere ikike okpukpu asaa karịa. Nke a enweghị ike ime ma ọlị. Ndị bi na Jamanị bụ nde iri asatọ, gbakwunyere Austria, ndị German Sudetenland, ndị mba ọzọ na mba Europe, na mkpokọta ihe karịrị otu narị nde. Anaghị agụta ndị mmekọ. Na USSR nwere, dị ka data gọọmentị si kwuo, nde mmadụ 194, na ụfọdụ atụmatụ emelitere nwere nde 7 dị ole na ole, n'ihi ya, a gbanyere data ọnụ ọgụgụ na iwu Stalin. Na mgbakwunye na ndị mmekọ German, nke a bụ ihe dị ka otu narị nde, Italy naanị bụ nde iri anọ na asatọ, na-agụghị ógbè. Na mgbakwunye na ọnụ ọgụgụ ndị bi na mba ndị ejiri, ndị agha SS mba ọzọ, ndị ọrụ ohu! Ya mere ugbua na 1941 USSR enweghị uru. Na n'oge mgbụsị akwụkwọ nke 1942, akụ mmadụ nke ndị iro fọrọ nke nta ka ọ bụrụ okpukpu abụọ karịa nke Russia. Ya mere, mgbụsị akwụkwọ nke '42 bụ ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ohere ikpeazụ iji gbanwee usoro agha ahụ. Ọzọkwa, USA na England nọ na-achọsi ike ụzọ ha ga-esi kwubie udo dị iche na Germany. Anyị nọ n'ọnụ ọnụ abis, Japan na-akwakọbakwa ndị agha n'ókè ebe ọwụwa anyanwụ!
  Mirabela ji nwayọọ kwupụta echiche ya:
  - Echere m na isi ụta maka mmeri nke ndị Germany bụ Hitler. A sị na ọ chịkọtara ndị agha ya n"ebe dị nso na Stalingrad, ọ ga-abụ na ọ ga-enwe ike ibelata mwakpo ndị agha Soviet na-alụ, karịsịa ebe ọ bụ na ọnụ ọgụgụ nke ndị iro ahụ dị ntakịrị. Ee, na ozi yiri ya sitere na ọgụgụ isi German. Ọ gaghị ekwe omume iji nzuzo bufee ọnụ ọgụgụ dị ukwuu nke ndị agha ahụ n'ofe steepụ ahụ efu. Ọzọkwa, anyị aghaghị imeri nnukwu osimiri abụọ, Volga na Don.
  Anastasia, nwere mmeri na-enweghị ike ịghọta, kwetara:
  - Agụsiri Hitler agụụ ike maka mgbaasị. Ọ tụkwasịrị ndị na-agụ kpakpando ya obi karịa ndị ọchịagha ndị ọkachamara. Ha kpaliri ya iwere Stalingrad n'agbanyeghị ụgwọ ọ bụla. Mgbe ahụ agha ga-akwụsị na mmeri. Ya mere, ndị agha German gbakọtara ọnụ na nso Stalingrad. Ọ dịghịkwa ịdọ aka ná ntị nwere mmetụta ọ bụla na Hitler! O doro anya na ihe omimi eburu Adolf. Ọbụna na 1941 nke dị nso na Moscow, ọ bụrụ na ndị Nazi adịwo njikere nke ọma maka oge oyi, a maghị otú ihe gaara eme. Ya mere, Fuhrer nọ na-atụle nkwekọrịta na oyi. Ndị Mystics sitere na Thule Society mere ka Hitler kwenye na site n'enyemaka nke mmụọ dị elu, ha ga-eme ka oyi Russia kpọọ nkụ ma kpoo ọkụ. O we kwere ha, nājughi kwa nkwadebe nke-ọma.
  Mirabela kwere nke ọma:
  - nzuzu! Ị nweghị ike ikwu ihe ọ bụla! Tụkwasị na nke ahụ, Hitler mehiere ihe ọzọ dị mkpa: kama ịwepụ ndị agha ngwa ngwa gaa n'akụkụ ebe oyi, akara Orel-Rzhev, o nyere iwu: ọ bụghị nkwụghachi azụ, na-alụ ọgụ na isi ike na ike! Nke a gburu ọtụtụ iri puku kwuru iri puku ndị Jaman bụ ndị jụrụ oyi n'ọnụ ọnwụ. Ndị Jamanị nwere nnukwu ike ọgwụgwụ! Daalụ maka anyị!
  - nzuzu onye iro enweghị ike dochie nka nke gị! - ultra-hyper-marshal, enweghị ike iguzogide, were ata nke ultra-pizza. - Ee, ọ bụ uto, ọ bụghị ihe ọjọọ, mana oge ọzọ ị ga-achọ ka anyị na-emeso gị na hyperpizza dị oké ọnụ ahịa nke nwere otu nde anụ dị iche iche?
  Nwa agbọghọ ahụ nwere obi ụtọ:
  - N'ezie m chọrọ! Kedu maka otu ijeri?
  Anastasia kwuru, sị:
  - Nwere ike! Ọ bụrụ na ị nweta hyperchip, anyị ga-emere gị otu karịsịa maka gị! N'ozuzu, anyị ga-etinye ihe ngosi n'ezie, oriri n'elu ugwu. Ma eleghị anya, anyị ga-ewepụta usoro maka nsọpụrụ gị.
  Ihere mere Mirabela, ihu ya tụgharịrị pink pink:
  - N'ezie, ọ bụghị omenala inye iwu iji sọpụrụ ndị dike nke agha ọgbara ọhụrụ. Enwere iwu edeghị ede nke akụkụ abụọ nke Agha Ukwu ahụ na-agbaso. Naanị ndị dike oge ochie ka a na-anabata!
  - Anyị ga-ewepụ gị, ebe ọ bụ na nke a bụ ọrụ pụrụ iche nye alaeze ukwu ahụ! N'ozuzu, ihe eze nwanyị ahụ kwadebere maka heroine ga-abụ ihe ijuanya! Ọ dịghị mkpa ịbanye na nrọ! Ogologo ọgụ na mgba obi ọjọọ na-echere, ọ bụghị maka ndụ, kama maka ọnwụ! Ma gịnị kpatara na-ekwu okwu platitudes? - The hypermarshal mụmụrụ ọnụ ọchị n'ọtụtụ ebe, n'agbanyeghị na anya ya nọgidere dị ka agụ. - N'onwe gị, ihu gị na nrite yiri ka m mara mma karịa ihu ihu Kutuzov ma ọ bụ Zhukov. N'ozuzu, ma eleghị anya, ọ bụ ya mere ha ji kpebie ịghara iwu stampụ na ihe osise nke ndị dike nke oge a, n'ihi na ha mara mma nke ukwuu, ọ bụghị otu ihu jọrọ njọ! N'ihe banyere nzụlite ha, ndị dike ochie na-ele anya na-adịghị mma - ọ bụghị ihe mara mma.
  Mirabela jiri oghere (mwute) gbatịa ntutu ya gbajiri agbaji n'olu ya wee sị:
  - Ọ dị nwute na n'etiti ndị isi nke Russia oge ochie, ma ọ dịkarịa ala ndị isi, ọ dịghị otu nwanyị. Dị ka ihe atụ, ọ dịghị njọ inwe onye na-achị nwanyị n"oge Agha Ukwu Patriotic. Mgbe ahụ, a gaara emeri mmeri ahụ n'oge mbụ!
  Anastasia ajụghị:
  - Ikekwe n'oge Great Patriotic War: ọtụtụ mmejọ e mere. Ọ ga-ekwe omume imeri na mbụ. Karịsịa, a mediocre mmeri na Agha Smolensk, a mmeri nke dị elu na Ukraine, miscalculations n'oge opupu ihe ubi mkpọsa nke 1942. Akwụsịghị ikwu: kedu ohere a tụfuru na February-March '43! N'ozuzu, eleghị anya ị mụtara ahụmahụ nke Agha Ụwa nke Abụọ na mmejọ nke akụkụ abụọ.
  - Agụrụ m akwụkwọ! Ebe ọ bụ na onye ọ bụla nọ na nzuzo nwere ike ịrịgo n'ọkwa ọchịagha kachasị elu wee banye na kansụl ndị agha kacha elu, a kụziiri anyị isi usoro na atụmatụ. - Nwa agbọghọ ahụ blinked, na-akụpụ a speck nke uzuzu si nri jikọrọ ọnụ nri gbawara agbawa na nkuanya. - Zhukov, n'eziokwu, abụghị onye ọchịagha zuru oke. O ji nnukwu ọbara merie mmeri, o mere ihe n'ụzọ kwụ ọtọ! Ọbụna a kpọrọ ya "onye ọchịchị na-agba ọbara"!
  Ultra-Hyper-Marshal welitere ụda ya:
  - Ònye maara otú e si emeri n'enweghị àjà ?! Anyị amụtabeghị otú e si alụ ọgụ otú ahụ. A na-enweta mmeri na-enweghị mfu naanị na akụkọ ifo ma ọ bụ akụkọ ifo ọjọọ. N'ihe gbasara ikwu okwu n'ụzọ kwụ ọtọ, imegharị ihe n'akụkụ bụ ihe atụ nke agha niile, ọkachasị ndị eji ígwè arụ ọrụ. Zhukov, n'ezie, jiri usoro ndị yiri ya mee ihe na-ezughị oke, ma ọ ka meriri ọtụtụ mmeri. Ọ nwere ihe ịga nke ọma karịsịa n'ọrụ ya na-egbuke egbuke: oké ifufe nke Berlin! N'ime izu abụọ, anyị jisiri ike merie otu nde ndị agha narị puku abụọ, bụ́ ndị nọ n'ahịrị nchebe na-enweghị atụ! Ihe ịga nke ọma a tụrụ ọtụtụ ndị ọkachamara n"Ebe Ọdịda Anyanwụ Ụwa n"anya. Na mfu ahụ adịghị mkpa, n'ọnọdụ ọ bụla a pụghị izere ha! N'ozuzu, gịnị kpatara e ji dọba anyị n'akụkọ ahụ siri ike! Ka anyị kparịta atụmatụ gị nke ọma mgbe ịbanye na mbara igwe ọzọ!
  Mirabela nwere mgbagwoju anya:
  - Kedu ihe m nwere ike ịme! Azụghị m ịbụ onye nledo ọkachamara, ọ bụ ezie na m maara n'ezie usoro ọgụgụ isi bụ isi!
  Anastasia gbara ume:
  - Ebe a, m na-eche na ị ga-eme ihe na a whim! Na-enweghị kpọmkwem ngụkọta oge! Anyị amaghịdị ụwa ị ga-abanye na mbụ. O kwere omume na a ga-atụba gị n'ime oghere ojii, ma ọ bụ n'ebe a na-eli ozu redio. Mmepe emepe nwere ike bụrụ nnukwu azụ azụ na n'ụzọ gbagọrọ agbagọ! Ya mere, dịrị njikere maka ihe ọ bụla! Anyị, n'aka nke ya, nwere ike na-achọ gị chioma!
  - Gịnị kpatara na ha agaghị akpọga m n'ụgbọ mmiri? - nwa agbọghọ ahụ jụrụ.
  - Mba! Anyị enweghị ike ime nke a ma! A ga-atụba gị site na portal, ihe dịka etiti ụwa. Nke a bụ naanị ihe m nwere ike ịgwa gị. Anyị enweghị ike idobe nzikọrịta ozi ọ bụla! - Anastasia kuru ume.
  - Kedu ka m ga-esi laghachi? Ma ọ bụ na ọ dịghị nloghachi? - Ihu Mirabela gbatịpụrụ wee chachaa.
  Onye isi ngalaba nke ịhụnanya na ịdị nro zara dị ka a ga-asị na ọ na-aga n'ekwughị:
  - N'ebe ha tụbara gị, a ga-enwe ọpụpụ mberede. O nwere ike iweghachi ahụ gị azụ, yana hyperchip. Nke a bụ ihe ọhụrụ anyị mepụtara, yabụ ị ga-enwe oge iji chọta ihe ahụ.
  - Oge bụ onye ikpe kachasị ebumnobi - ọ na-enye onye ọ bụla ala ma na-ekpughe ihe akaebe! - Mirabela kwuru, na-atụgharị nke ọma. - Ma na nke a, ị ga-eme ihe na-enweghị atụmatụ.
  - Kedu ihe ị nwere ike ịhazi? Agha ọ bụla enweghị atụ! Nke a bụ axiom nke agha! - Anastasia amalitelarị iwe iwe, nwa agbọghọ ahụ enweghị ike ịnagide ya na nzuzu ya.
  - Mmezi bụ axiom nke mmeri! The template bụ mmeri theorem! - Mirabel kwuru onwe ya na aphorism. - Mana ha ga-enye m ngwa ọgụ opekata mpe?
  - Anyị ga-eji ngwa agha kachasị ọnụ na nke ọgbara ọhụrụ kwado gị. Ị nwere ọtụtụ ụdị nchebe, ma ọ bụ karịa iri atọ na atọ, dị ka hyper-super-soldiers, mana amaghị m ma nke a ga-enyere aka! Anyị enwebeghị ike ime ihe niile, na eluigwe na ala ọhụrụ ọ bụla bụ ihe omimi nke okike! Agbanyeghị, echere m na ị bụghị otu n'ime ndị ahụ na-ebu ụzọ gbapụ wee tie mkpu n'ikuku!
  - Ọfọn! Ma ọ bụrụ na e guzobelarị na nkà na ụzụ anyị enweghị ike na mbara igwe a, gịnị kpatara na-emebi ihe onwunwe na ngwá agha m. E kwuwerị, na agha ọ bụla ruble bara uru. Aga m enweta n'ụzọ ụfọdụ, ma eleghị anya, m ga-enweta ụfọdụ ngwa agha ejidere!
  Anastasia loro ngwakọ nke ụkpara na ube oyibo, na-asachapụ ọbara otu mkpụrụ osisi tomato. Olu ahụ wee daa nke ukwuu:
  - Kedu! Ọ dịkwa mma na ị na-eche banyere mmefu ego anyị. Ma anyị enweghị ụkọ ihe onwunwe, anyị amaghịkwa kpọmkwem ihe na-eme na ngwá agha. Ma eleghị anya, ị ga-enwe ihu ọma na ngwá agha ahụ ga-adị ndụ. Na mgbakwunye, ọ bụrụ na ị kwụsịrị na mbara ala na-adịghị mma maka ndụ, nke a bụ naanị ihe nwere ike ichebe gị. Karịsịa ma ọ bụrụ na ị kwụsịrị n'elu kpakpando!
  Mirabela ji egwu efu zara:
  - egwu ga-agba m ọkụ!
  - Ọ bụghị na nchekwa ọkwa GSS! Ihe niile ga-abụ superstar! - Anastasia ejighị ya kpọrọ patted ya interlocutor na ubu.
  Mirabela mechara pizza ya wee gbachie nkịtị. N'otu aka ahụ, ọ na-aja ya mma na ha na-elekọta ya, ma n'aka nke ọzọ, ọ ka nwere mmetụta ọjọọ ụfọdụ. Nke a ọ́ bụghị usoro ọkaibe nke ntaramahụhụ igbu mmadụ? Agbanyeghị: gịnị ka anyị nwere ike ikwu gbasara ọnwụ? Nke a bụ ụdị ihe omimi - ọ dịghị onye nwere ezi uche na-ekwere n'akụkọ ifo banyere eluigwe na ala mmụọ! Mana ka enwere ụfọdụ echiche; ha anaghị ewepu ịlọ ụwa nke mkpụrụ obi mgbe njedebe nke ndụ gasịrị. Ma eleghị anya, ọbụna na ịkwaga eluigwe na ala ọzọ? Enwere echiche nke otutu mirroring, yana nnukwu ọtụtụ ụwa ndị yiri ya na nhazi nke eluigwe na ụwa! Yana dị iche iche onyinyo akụkụ na subspaces. N'ozuzu, eluigwe na ala bịara dị mgbagwoju anya karịa ka e chere n'oge ochie! Ma achọghị m ịbanye n'oké ọhịa dị otú ahụ. Fiziks abụrụla ọkwa dị iche iche, mana n'ezie ohere nke okwu na iji ya amụbaala. Ọtụtụ ngosipụta dị iche iche nke hyperplasma pụtara. Nchọpụta nke steeti nke isii: kpatara ezigbo mgbanwe na sayensị na teknụzụ! Ugbu a echiche efu ndị kasị njọ aghọwo omume. Ụgbọ elu n'ime oghere, n'etiti ụyọkọ kpakpando, na-edozi ike na nsogbu nri. E ji nwayọọ nwayọọ chọpụta ụdị hyperplasm ọhụrụ ma mepụta, gụnyere bioengineering nke malitere iji ha na-ewu ahụ mmadụ.
  O mere ka ndị mmadụ ghara ịnwụ anwụ! N'otu oge ahụ, e kere ngwá agha kachasị ike na nke dịgasị iche iche, nke nyere aka imeri eluigwe na ala. Mmetụta kachasị ukwuu sitere na iji hyperplasma na anwansi. Nchikota nke teknụzụ dị elu, ndị na-emegharị ihe pụrụ iche na anwansi aghọwo nnukwu ike. Otú ọ dị, anwansi nọgidere na-enweghị isi! Ọ dịghị onye nwere ike ịkọwapụta ọdịdị ya nke ọma! Gịnị mere ụfọdụ ji nwee ike ime anwansi, ebe ndị ọzọ, n'agbanyeghị mbọ niile nke bioengineering, emela!
  Mirabela n'onwe ya maara otú e si eme anwansi, ma a napụrụ ya ohere a! Ndị niile so na nde ndị a họọrọ nwere anwansi, ma site n'enyemaka nke radieshon pụrụ iche, ikike ndị a nwere ike imebi. Ọ bụ na anyị ekwesịghị ịrịọ ultra-hyper-marshal ka ọ laghachitere ya opekata mpe akụkụ nke ike anwansi ya?
  - Ọrụ m dị ezigbo mkpa! Ọ ga-amasị m ma ọ dịkarịa ala inwe ike ịme ihe, ma ọ bụrụ na ngwa agha m abaghị uru. - Nwa agbọghọ ahụ jụrụ. - E kwuwerị, anwansi bụ ezigbo enyemaka!
  Anastasia, na iwe na-adịghị mma zoro ezo, zara:
  - Anyị emeela nke a mgbe ị nọ n'okpuru ụwa mebere, anyị mere nhazi zuru oke.
  - Gịnị kpatara na anaghị m eche ya? - Nwa agbọghọ ahụ tụrụ anya.
  - Ikike anwansi ga-apụta mgbe oge ụfọdụ gachara! - Onye isi ngalaba nke ịhụnanya na ịdị nro ebipụ.
  -Ole?
  - Ndị dị iche iche nwere ụzọ dị iche iche! Ọ dịghị mkpa ime ọsọ ọsọ nke ukwuu. Mgbochi ọkụ nke ha ji mee ka ị dị mfe dị ike nke ukwuu nke na ọ gaghị ewepụ nsogbu niile ozugbo. Ya mere wetuo nwa agbọghọ!
  Mirabela sụrụ ude nke ukwuu:
  - Enwere m ike ịnwụ n'egosipụtaghị ikike m niile?
  ultra-hyper-marshal ahụ dabere n'oche ya, na-ewepụta ùkwù ọkụ na-egbuke egbuke n'azụ ọnụ ya:
  - Enwere ike ikpochapụ gị n'ihu. N'izugbe, ụfọdụ ndị ụjọ na-ahọrọ ibi na ịta ahụhụ na mgbochi ndị agha karịa ịnwụ maka ala nna dị nsọ. Ọ bụ ezie na echeghị m na ị bụ otu n'ime ndị ahụ. Na ikike nwere ike igosipụta onwe ha n'ime izu abụọ, otu ọnwa, otu afọ! Ọ dị iche maka onye ọ bụla ebe a. Ụmụ nwoke na-agbakekarị ngwa ngwa karịa ụmụ agbọghọ! Kedu ihe kpatara enwere ọtụtụ echiche, ị gaghị enwe mmasị ige ha ntị!
  Mirabela kwetara na mberede:
  - N'eziokwu, ọ ga-amasị m ka eziga m ngwa ngwa!
  Anastasia kpọrọ ngwakọ nke urukurubụba diamond na azụ ọla edo nwere mkpali telepathic, wee malite iji ire ya atọ rachaa ya. Otu ire na-acha uhie uhie, nke ọzọ bụ odo odo, nke atọ bụ odo odo. Otú o sina dị, olu ahụ nọgidere na-enwe nghọta na ọbụna bịara doo anya karị:
  "A na-akwụ ụgwọ hyperreactor ugbu a; iji nyefee gị, ị ga-emefu ume, nri otu ọnwa nke ụwa niile mmepụta ihe." Nnukwu Loop bụ eluigwe na ụwa siri ike iru. Nwa nwanyị, ị na-eri anyị nnukwu ego. Amaghị m: kedu ka a ga-esi taa gị ahụhụ ma ị daa?
  - Ọdịda ka bụ ọnwụ! - Mirabela fepụrụ ya n'atụghị egwu.
  Anastasia kwuru, na-agbanwe igodo ya na bass dị ala, bara ọgaranya:
  - Ee, mana enwere ike wepụ gị. Karịsịa, enwere arụmụka ugbu a: ma a ga-ewepụ Adolf Hitler site na subspace iji kpee ikpe ozugbo ma taa ahụhụ ma ọ bụ chere ruo njedebe nke agha ahụ.
  - Gịnị kpatara na ọ bụghị ugbu a? - Mirabela rachara ngwakọta nke ihe ọṅụṅụ na abụba sitere na mkpịsị aka ya, nri okomoko (ọ rie ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nke mbụ)
  - Ọtụtụ ndị mmadụ na-akọcha Hitler, ọ na-esikwa ike iwepụ faịlụ nke àgwà ya site na akụkụ ọjọọ! Oriri ike dị elu, mana ị maara na n'oge agha ọ nweghị ihe mgbakwunye ọzọ! "Ultra-hyper-marshal ahụ bipụrụ isi azụ̀ nwere nku wee rie ya ozugbo.
  - Nke a bụ ihe kwere nghọta, ma mgbe agha ahụ gachara, gịnị ga-eme ya! - Ọ tụrụ Mirabela n"anya, ịrara mkpịsị aka fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe na-atọ ụtọ karịa iri pizza n"onwe ya.
  - Ụlọikpe ndị mmadụ ga-ekpebi! Kama, a ga-eziga ha ruo mgbe ebighị ebi n'ime ụwa dị n'okpuru, dị ka nke ahụ ị masịrị gị na nso nso a! - Anastasia ebipụ ihe ọjọọ.
  -Brr! Ọ bụghị oke obi ọjọọ? - Nwatakịrị nwanyị ahụ nwere mmetụta na mberede tụbara ya n'ime oghere.
  - Ị maghị akụkọ ihe mere eme, ole ka wụfuru ọbara Slavic site na mmejọ Hitler! Ọ dị mkpa ka a taa ya ahụhụ nke ukwuu, n'ezi omume. - O doro anya na ultra-marshal were iwe were foduru nke urukurubụba azụ. Otu akụkụ nke nku dara n'ala wee kupụ n'otu oge.
  Mirabela kwuru nwayọ:
  - M na-agụ Hitler, gụnyere obere-amaghị ọrụ! Echeghị m na ọ bụ onye nzuzu ma ọ bụ onye nzuzu zuru oke!
  Anastasia dị ka ọ tụrụ anya:
  - Gịnị kpatara?
  Mirabela malitere ịkọwa ngwa ngwa (ọ bụghị onye ọ bụla nwere mmata dị otú ahụ, a naghị akụzi nke a na ụlọ akwụkwọ mmuta), n'ozuzu, mkparịta ụka ha yiri ogologo oge, ma n'eziokwu ọ were ihe karịrị sekọnd atọ.
  - Ọ naghị emegide omenala ma ọlị. N'ụzọ megidere nke ahụ, ọ chọrọ ka e nwee mmepe nke sayensị, ụlọ akwụkwọ, ụlọ ihe nkiri, na ịkwalite ndị ezigbo mmadụ na ndị ruru eru n'ọkwa. Hitler chọrọ ịkụnye omenala Aryan, nke dị ọcha, ịkụnye ịdọ aka ná ntị na izi ezi n'ime ndị ọzọ! Tụkwasị na nke ahụ, Hitler emeghị nrọ nke ọchịchị ụwa ma ọlị, ọ chọrọ nnukwu alaeze ukwu, nke nwere oke ụfọdụ. Ma o nweghị atụmatụ maka mbibi zuru ezu nke ndị Slav! N'ụzọ megidere nke ahụ, Adolf kwenyere na n'okpuru ọchịchị German, ndị Russia na ndị ọzọ ga-adị ndụ karịa Stalin. Tụkwasị na nke ahụ, ndị fascist chọtara nguzozi kachasị mma n'etiti ọchịchị ike na socialism. Karịsịa, ndị ọrụ German nwere nnukwu ihe ùgwù, ebe ndị na-achụ ego nwere oke oke na ego ha na-enweta. N'ozuzu, ugbu a na alaeze ukwu anyị, ọ dịghị onye nwe onwe nke ụzọ mmepụta. Ụlọ ọrụ niile bụ ndị eze ukwu na ndị agha nke ndị agha akụ na ụba na-eje ozi na ha. Mana nke a ọ naghị eme ka ọ bụrụ ọrụ ọchịchị?
  Anastasia kwụsịrị
  - Mba, onye nzuzu! Kọmputa Hyperplasma na-etinye aka na nhazi, a na-ahazi ọrụ ụlọ ọrụ nke ukwuu! Ndị ọchịagha na-achịkwa akụ na ụba dum n'ụzọ doro anya. Ọ bụ n'oge Soviet oge ka nsogbu bilitere n'ihi ngwá electronic na-emeghị nke ọma. Ọ bụrụ na ọ bụghị maka adịghị ike, ma ọ bụ kama ịrara onwe ya nye Gorbachev na Yeltsin, alaeze Soviet anyị gaara aghọọla ọgaranya n'ụwa! Otú ọ dị, n'okpuru Stalin e nwere nnukwu mmepụta ike, n'agbanyeghị enweghị ngwá electronic! N'agbanyeghị, agwara m Stalin okwu. Ọmụmụ ihe gbasara mkpụrụ ndụ ihe nketa egosila na ọ bụ onye Rọshịa n"akụkụ nna ya, nwa nke onye na-eme nchọpụta pola na onye a ma ama Przhevalsky! Maka oge ya, nwoke nwere oke amamihe, mara ihe karịa ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ndị isi agha ya niile. Ọ bụrụ na ndị ọchịagha anyị niile dị ka ya, agha a na Germany agaghị adịru ihe karịrị ọnwa isii. Ọbụlagodi na mwakpo mberede! Lee ọtụtụ mmeri anyị tụfuru!
  - Gịnị mere ọ na-akwa ụta? - Mirabel kwuru, na-eweda anya ya. - Ọ ga-ekwe omume idozi ya?
  - Site n'enyemaka nke igwe oge dị egwu, ihe niile ga-ekwe omume! Ị bụ nwa agbọghọ, ahụrụ m: ị ghọtaghị nke a n'ezie.
  - Aghọtara m! Ọ bụrụ na e meriri ndị Nazi na mbụ na obere mwụfu ọbara, mgbe ahụ, a ga-enwe ohere imeri USA ma merie ụwa dum! N'okwu a, mgbasawanye stellar malitere na mbụ na agha na Great Russia anyị gaara enwe mmalite! - Ọ bụ ya n'ezie? - Mirabela nwere obi ụtọ igosi ọkwa ya!
  Onye hypermarshal ahụ bipụrụ nsọtụ dị nkọ nke ndụdụ ya (ọ kụdara) wee kweta:
  - Ee, dị ịrịba ama, na anyị nwere ike imeri ngwa ngwa! Otú ọ dị, n'iburu n'uche onyinyo anyị, ọ ga-ekwe omume na usoro akụkọ ihe mere eme agbanwewokwa ha. Enwere otutu uzo ozo di iche iche ebe a. Ọ bụrụ na e gburu Genghis Khan n'oge ntorobịa ya, agaraghị enwe mwakpo Batu! N'aka nke ọzọ, onye bụbu Kievan Rus kewara ekewa, a maghịkwa mgbe onye isi nke nwere ike ime ka ọ dị n'otu ga-apụta. Cheta otú siri ike: mgbe ọdịda nke Soviet Union gasịrị, Ukraine na Russia na-ese okwu.
  - Ma ha jikọtara ọnụ! - Mirabela etinyere
  - Mgbe agha siri ike!
  - Agha bụ ọnọdụ eke mmadụ!
  - N'ezie! Ma ọ dị njọ mgbe ọ na-aga n'etiti ụmụnne! - Anastasia kpuchie anya ya na ọbụ aka ya.
  - Lee onye na-ekwu okwu! - Mirabela were iwe.
  Ultra-Hyper-Marshal kwụsịrị:
  - M kwuru otú ahụ! Ma n'ozuzu, ị na-eche, enwere m obi ụtọ ịmara na otu ụmụ nwoke na ụmụ agbọghọ Russia na-anwụ n'agha, dị ka m! Ọ na-ewute gị ịkụ nwanne gị nwanyị nta!
  Nwa agbọghọ ahụ were iwe:
  - Agha anyị dum juputara na ihe otiti! Ọ na-echetara m mmekpa ahụ onwe onye n'ụzọ ụfọdụ! Na nke kachasị mkpa, enweghị isi.
  Anastasia na-achọ ịza mgbe ụlọ ahụ dum jupụtara na ọkụ na-acha uhie uhie na-egbu mgbu na egwu bravura malitere ịda ụda!
  - Ntị! The Empress na-akpọtụrụ! - Onye ultra-hyper-marshal kparịrị nkụ.
  Hologram dị ebube pụtara n'ihu ha. Empress ahụ yi uwe oghere nke yiri ihe agha knight. A na-ekpuchi isi ya na okpu agha: ihu na ntutu adịghị ahụ anya! Ọnụ ọgụgụ ahụ bụ egwuregwu, ma na oghere oghere ị gaghị ama ma ọ bụ nwoke ma ọ bụ nwanyị! N'ozuzu, ọ dịghị onye ọ bụla n'ime mmadụ nkịtị hụtụrụla ihu eze ukwu ugbu a. Emebeghi eserese na onyonyo vidiyo. Ọbụna ezi aha onye na-achị achị bụ ihe nzuzo a na-echekwa nke ọma, ewezuga ndị mmadụ ahọpụtara dị warara. Gịnị mere mmachibido iwu ndị dị otú ahụ dị oké njọ? Azịza ya bụ elementrị! Nke mere na n'oge agha ahụ ndị iro agaghị enwe ike iji anwansi ma ọ bụ hypertechnomagic nke nwere ike imetụta mkpebi nke eze ukwu. A sị ka e kwuwe, ọbụna kpọmkwem ụbọchị e kere eke (ọmụmụ) onye ndu bụ ihe nzuzo zuru oke, n'ihi na site n'enyemaka nke horoscope ị nwere ike gbakọọ àgwà agwa iji chịkwaa, na-atụ anya mmegharị ma ọ bụ imerụ ahụ. Dị ka asịrị si kwuo, eze nwanyị ahụ mara mma nke ukwuu, ma mgbe ụmụ nwanyị niile na-eto eto ma mara mma, nke a abụghị ihe dị egwu. Mirabela dịkwa ọmarịcha, ọ dị ihe dị ka afọ iri abụọ ma nwee ike imeri asọmpi Oriakụ Universe.
  The Empress kwuru okwu na oke ala, égbè eluigwe (dị ka a ga-asị na ndị ukwe na-abụ abụ ozugbo) bass (eletrọnịkị agbanweela olu ya nke ọma).
  - Obi dị m ụtọ ikele ndị ohu m dị umeala n'obi!
  - Ebube nye Russia kacha nsọ! Ka uche eze mezuo! - Ndị dike abụọ ahụ tiri mkpu, welie aka ha elu na ekele.
  Nwanyị ahụ ji nkwanye ùgwù zaghachi:
  - Ma otuto dịrị gị, ndị dike dị umeala n'obi! A sị ka e kwuwe, ụwa niile dabere na ndị dị ka gị! Atụrụ m anya na ịkwesighi ịkọwa ọzọ mkpa ọrụ ahụ dị?
  Mirabela kwuru:
  - Ọ dị ka a ga-asị na eluigwe na ụwa niile kwụgidere m!
  Hologram ahụ wee buru ibu, ihe agha ahụ na-egbuke egbuke:
  - Quasarno (mma) nkeonwe! Ugbu a ị nwere nkọwa ndị ọzọ ị ga-eme! Anyị agaghị ebibi Great Russia kpamkpam. Ọ bụ ezie na ha na-eti mkpu, ha bụ ụmụnna! Ma ọ bụrụ na ị bụ akaha na ozi gị, ma ọ bụ ikekwe ọbụna nke ndị ọrụ anyị ndị ọzọ, ada, mgbe ahụ, anyị ga-eji ọhụrụ, kasị ike ngwá agha megide onye iro. Ụkpụrụ ya dị oke nzuzo, mana ike nke mbibi bụ nke na ọ ga-ekwe omume ibibi ụyọkọ ụyọkọ kpakpando. Ndị iro na-emekwa ihe ndị yiri ya, n'oge na-adịghị anya ọ ga-ejikere ngwa agha yiri ya. N'okwu a, ọrụ bụ isi ga-abụ onye na-ebute ụzọ. Ya mere, ọ dịghị ọtụtụ oge fọdụrụ!
  Mirabela tụgharịrị n'ụzọ jọgburu onwe ya wee si n'egbugbere ọnụ ya dapụ:
  - M ga-eme ọsọ ọsọ!
  Empress ahụ mesiri obi ike, olu ya bịara dị nro:
  - Ngwa ngwa - emela ọsọ ọsọ! Nnukwu ngwa agha adịbeghị njikere na ndị iro, site n'enyemaka nke ndị nledo ya na ndị saboteur, na-eme ike ya niile iji belata ọrụ ahụ. Anyị ejighịkwa ụgwọ! A na-agbanwe opi! Agha dị ka ịkụ ọkpọ, naanị mgbe a kụrụ aka - ị naghị agba aka!
  - pụtara!
  - Adịla ọsọ ọsọ nke ukwuu, ma lekọta ndụ gị, nwa agbọghọ! Ị dị nnọọ obiọma, ọnụ ọgụgụ mmadụ gị apụọla na chaatị ahụ! - Empress tụgharịrị n'akụkụ ya, ihe agha ya na-egbuke egbuke dị ka narị kpakpando.
  Ultra-Hyper-Marshal jiri ụjọ jụọ:
  -Ekwesịrị m inye ya ngwa ọgụ?
  - N'ezie! Ihe niile dị na teknụzụ kachasị ọhụrụ! N'ozuzu, anyị nwere ọbụna mmepụta ngwá agha gabiga ókè, kama, anyị enweghị ndị mmadụ zuru oke.
  Anastasia kwuru, sị:
  - Ultrastar! Anaghị m anwa anwa ijide gị ọzọ, onye kachasị ukwuu!
  Empress ahụ were iwe;
  - Ọ naghị amasị gị na eze ukwu na-ekwurịta okwu! A sị ka e kwuwe, nke a bụkwa nnukwu ihe ịga nke ọma, ịbịaru onye ndu nso nso! Lee ka ugo si nwee nkụda mmụọ! Kedu ihe unu kwuru?
  - N'ezie, iso gị na-ekwurịta okwu bụ nnukwu obi ụtọ! - Mirabela kwuru, "Ọ dị ka ige egwu egwu dị egwu, egwu egwu." Ọ bụ ezie na ntụnyere dị otú ahụ dị oke ịchafụ iji kọwaa otú ọgụgụ isi gị si tụrụ anyị n'anya!
  Onye na-achị eluigwe na ala gbanwere ụda ya, olu ya ghọrọ nwanyị karịa:
  -Enwere ihe-ikwa-iko zoro ezo n'okwu-Gi, ma ọ dim utọ na i dighi-atu egwum. Ụjọ bụ ntụpọ kasịnụ nke onye agha. Enweghị ọgụgụ isi ka nwere ike ịkwụ ụgwọ site na kọmputa, ma ọ dịghị teknụzụ nwere ike dochie obi ike! "Empress tọhapụrụ àmụmà atọ, ikuku na-egbuke egbuke dị ka a ga-asị na flakes snow na-egbuke egbuke, Mirabela nwere okpomọkụ.
  - Ee, ekwenyere m, oh nnukwu nwanyị! Ọ bụ ezie na, n'eziokwu, onye ụjọ nwere ọgụgụ isi na-ewetara alaeze ukwu uru mgbe ụfọdụ karịa onye nzuzu nwere obi ike!
  Empress kwuru n'ụzọ mkparị:
  - Ị nwetara ya! N'ịtụle na ndị nwụrụ anwụ enweghị ike ịlụ ọgụ! Onye agha nwụrụ anwụ na-abụkarị onye agha ọjọọ! - The dike nne nne na-ama n'ezie égbè eluigwe. - Ị mara, ị naghị atụ egwu ịlụ ọgụ na onye nwere ike izipu otu puku ijeri ma ọ bụ ọbụna ndị quadrillion dị ka gị na nhụjuanya ebighị ebi n'ime ụwa. Nke a na-egosi na nwa agbọghọ ahụ nwere ike ịpụ n'ụdị echiche. Ewoo, ọtụtụ n'ime ndị agha anyị: naanị ngwá ọrụ nyere site na isiokwu.
  Mirabela kwuru nwayọ:
  - Ha bụ ndị maara ihe, gụrụ akwụkwọ na nke ukwu! Ọ dịghị mkpa ikwu ihe ọjọọ banyere ndị ibe m. Ha niile gara ụlọ akwụkwọ dị mma!
  - Agha bụ ezigbo ụlọ akwụkwọ, mana ọ bụrụ na imehie ihe, ị gaghị enwe ike iweghachi ule ahụ! - The Empress guzoro kpuo ìsì, dabere na a garland na-epụta ihe karịrị otu nwanyị radieshon. - N'ozuzu, ọ dịghị ndị nzuzu na ndị agha anyị! Nke a bụ usoro ọzụzụ siri ike nwere nhọrọ mkpụrụ ndụ ihe nketa. Na nkenke, obere foto m, gwa m, ọ mara mma?!
  Mirabela enweghị ike iguzogide ịme egwuregwu:
  - Nke ukwuu, ọkachasị na ngwa agha, ha na-enwu nke ukwuu, ọ dị mma ile anya! Ihe dị ka grill ochie!
  Empress ahụ nọgidere na-adị jụụ ma ọ dị ka ọ nwere obi ụtọ:
  - Ọ dị mma na ị na-eche echiche. Ọ ka njọ mgbe ndị mmadụ na-enweghị ike itinye okwu abụọ ọnụ, karịsịa n'ihu ike! Ọ dị mma, mara mma ma dị nwayọọ, enweghị oge gị na gị kparịta ụka. Ọ bụ ezie na, dịka ọmụmaatụ, gwa m: ihe na-efu mgbe niile, na ihe na-eme ka m na-arịa ọrịa mgbe niile!
  - Ike! - Mirabelle zara ngwa ngwa.
  Ọ tụrụ nwanyị ahụ n'anya; ebili mmiri na-acha akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ gbara n'ime uwe ahụ:
  - Chaị! Ma n'ogige ndị agha, ha akụziri gị nke a! Kedu ka ị chere?
  - Site na usoro mwepu! - Nwa agbọghọ ahụ zara.
  - Kedu ka ọ dị? Ị nwere ike dokwuo anya!? - Empress jiri mkpịsị aka ya mepụtaghachi: phantom anwansi, n'ụdị ngwakọ nke dandelion na nshịkọ, ji mma agha n'aka ya.
  N'atụghị egwu, Mirabela zara ya:
  - Enweghi ike mgbe niile, mana ibu ọrụ na-eme ka ị na-arịa ọrịa! Nke a bụ axiom! N'ozuzu, ijide eluigwe na ala n'ubu gị siri ike!
  Ngwakọ nke dandelion na nshịkọ jikọtara ya na ngwakọta na-apụta na mberede nke nkịta ọhịa na anụ ezi; na mgbakwunye na mma agha, a na-eji ọtụtụ ngwa ndị ọzọ, nke yiri ka ọ bụ egwu karịa ọgụ:
  - Ọ bụrụ na ị jiri ezi uche kesaa ọrụ, mgbe ahụ ihe niile adịghị esi ike. A na-emegharị usoro steeti ahụ ka ọ bụrụ nke zuru oke. Nke a bụ ụdị nsụda mmiri, n'agbanyeghị ngwa ngwa niile pụtara, usoro kwụsiri ike. - Nwanyị nwanyị ahụ hụrụ, na-ezipụ pulsar n'anya ya (ọ gbawara n'obere nkịtị):
  - Tụnyere sistemu ike na isi iyi, mgbe iyi na-agbago elu, dabara adaba karịa! - Mirabela jụrụ, na-eju anya na obi ike ya.
  - Nwatakịrị nwanyị ahụ na-ama m ụka. Ọ dị ka akụkọ ifo gbasara Frostbitten Alice! Ọ na-akparị eze nwaanyị ahụ nke na ọ gbara ya gburugburu na ice! - pulsar anwansi nke abụọ buru ibu ma na-egbuke egbuke karịa nke mbụ na n'ụdị akụkụ dị nkọ.
  - Gịnị kpatara na ọ bụghị siri ike hydrogen?
  "Achọghị m ime ya ka ọ bụrụ isi awọ nkịtị!" - Amụma nke ngwakọ nke nwa agbọghọ gba ọtọ na ijiji agaric na-egbuke egbuke na-egbuke egbuke.
  Mirabela enweghị ike inye aka ma chịa ọchị:
  - Ha na-ekwu blondes nwere nnọọ mbụ echiche!
  Nwunye nke Eluigwe na Ala mụnyere amụma anwansi iri na abụọ n'otu oge:
  - Dị ka onye nzuzu dị ka isi awọ! Ma ntutu gị bụ ngwakọta nke pearl na ọla edo! Hyperquasar! Enwere m olileanya na anyị ga-ezute ọzọ! Ahụrụ m gị n'anya nke ukwuu! - Nnukwu hologram na-egbuke egbuke dị ka comet wee pụọ na phantoms.
  Mirabela kpọrọ isi ala na ntanye:
  - Ọ dị ịtụnanya, onye na-achị eluigwe na ụwa dị ka onye nzuzu!
  Ultra-Hyper-Marshal fefere aka ya:
  - Ọ na-ekwu naanị n'ụdị ọchị, mana n'ozuzu, ọ bụrụ na ị nọ n'akpụkpọ ụkwụ nke eze ukwu, ị ga-aghọta ihe kpatara ya! Mgbe ahụ enwere m ike ịghọta ihe ọchị mmadụ dị mfe.
  - Anaghị m ata ya ụta! Mgbe enwere ọtụtụ nsogbu, ị chọrọ n'ezie ịghọgbu.
  Anastasia zigara mkpali telepathic, ha zara ya:
  - Oge erugo, mgbe anyị rutere n'ọnụ ụzọ ọnụ ụzọ ihe niile ga-adị njikere!
  - N'ikpeazụ! Ichere ihe amaghi ama na-afụ ụfụ mgbe niile! Ụbụrụ na-agbaze! - Mirabela kwuru na-achọsi ike.
  Ụmụ agbọghọ abụọ ahụ (ọ bụ ezie na otu n'ime ha agafeelarị narị okirikiri narị anọ), na-esonyere ya na robots ọgụ iri na abụọ, na-atụ egwu na ngwá agha iri ise dị iche iche, na-aga na nsọtụ nke ọzọ nke usoro mbara ala. A na-esonyere ha otu ìgwè tetralet.
  . ISI NKE 15.
  Ndị ohu ahụ lere ụmụ agbọghọ ndị ahụ gba ọtọ anya wee nata ụtarị ozugbo:
  - Elela anya! Achọghị ebo gị!
  Ndị ohu ahụ aghaghị ijide. N'ụzọ dị ịtụnanya, omume n'ebe ụmụ nwoke nọ na-emesapụ aka karịa. E kwere ka ha bịaruo nso wee jiri ịnụ ọkụ n"obi lee ụmụ agbọghọ ahụ anya. Ahụ gba ọtọ ọsụsọ na-egbu maramara, ara nke ụmụ agbọghọ mara mma juru, nke kpụchara akpụ.
  Onye isi ahịa Ahmed zara:
  - Mba ọ bụghị otú ahụ! Naanị mgba ụmụ nwanyị, ebe ahụ ka mma mma agha dị mma. Kpọọ okenye.
  - Ọ na-abịa!
  Onye isi obodo ahụ pụtara n'ezie. Ọ nọ na toga ma nwee ogologo ajị agba ntụ, ihu ya gbagọrọ agbagọ fọrọ nke nta ka oji. Akpụkpọ ụkwụ osisi tụbara na nkume.
  - Daalụ Ahmed! Ị ga-arahụ ụra ka ọ bụ naanị na-agafe?
  Onye ahia ohu ahụ tiri mkpu:
  - Na ụzọ anyị! Gee ntị, nye m ntakịrị ihe ngosi, ọ na-agwụ ike! Anaghị m ahụ ndị na-apụnara mmadụ ihe, aka m na-atụkwa anya mma agha.
  Agadi ahu kwee isi:
  - Ị ga-alụso onwe gị ọgụ ma ọ bụ hapụ ndị anyị na-efegharị:!
  Ahmed lere anya n'etiti mkpịsị aka ya nwere mgbanaka wee kpebie:
  - Ee, ọ ka mma ime ya n'onwe gị! Igbu mmadụ na-atọ ụtọ karịa ịhụ mmadụ ka ọ nwụọ.
  Okenye ahụ sitere n'ike mmụọ nsọ:
  - Ya mere, a gaghị enwe ebere! Naanị ruo ọnwụ!
  Onye ahịa ohu ahụ chịa ọchị:
  - Nke ahụ bụ kpọmkwem Pilon. Ma ọ bụ ị chere na enweela m nke ọma, ọ ga-afụ ụfụ!
  Okenye ahụ kpụrụ afụ ọnụ ya:
  - Ị ga-akwụ ụgwọ maka nke a! Ụmụ agbọghọ na-eto eto na-eri site na narị abụọ ruo iri ise okpu agha, Ewoo, enwere nnukwu ọchịchọ maka ndị ohu! Mana ndị nwoke dị ọnụ ala, site na otu narị ruo iri atọ, na ụmụ nwoke ga-agakwa iri abụọ!
  Ahmed kwubiri:
  - Mgbe ahụ ọ ka mma ịbụ nwa nwoke! A ga-echekwa ego.
  Pilon nwere obi ụtọ:
  - Nhọrọ gị, ụmụ nwoke na-efu ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe ọ bụla, ma e wezụga, e nwere ọtụtụ n'ime ha ma ọ na-esiri ike inye ha nri. Ugbu a, ka anyị gbaa nza.
  Ahmed chịrị ọchị.
  - Naanị ngwa ngwa, anaghị m echere ogologo oge.
  N'ịbụ onye si n'ezinụlọ ndị kasị daa ogbenye họrọ ụmụ nwoke ndị gaferela afọ iri, Pilon nyere ha iwu ka ha see ahịhịa. Onye nwere nke kacha nso kwesịrị ịlụ ọgụ. Ụmụntakịrị n'ozuzu ha na-akpa àgwà dịka a tụrụ anya n'oge ha dị afọ, na-eme mkpọtụ mana n'atụghị egwu. Ọ dịghị onye na-aghọ aghụghọ, n'ihi na agha nke mma agha aghaghị iyiri ha egwuregwu na-atọ ụtọ. Onye meriri bụ nwata nwoke gbara ọchịchịrị nke dị ihe dị ka iri na anọ. Ha we tiye mma-agha di nfe n'aka-ya, tukwasi kwa manu n'isi-ya. Ụmụaka malitere ịsọ mpi ka ha na-enye ndụmọdụ. Ahmed họọrọ mma agha dị ogologo ma dị arọ ma chịa ọchị. Ọ bụ ezigbo mma agha ma nwee obi ike karịa na ọ ga-emeri nwa nwoke nke, ọ bụrụ na ọ nwere ahụmahụ ọ bụla, na-eji osisi na-alụ ọgụ. Otú ọ dị, ọ bụrụ na nwa nwoke ahụ nwere ike ime ihe ọzọ, mgbe ahụ, Ahmed ga-enwe obi ụtọ na ya ma nwee mmasị na-atọ ụtọ karị.
  E nyere ndị ohu ahụ mkpụrụ osisi na-egbuke egbuke nke yiri broom, naanị akpụkpọ ahụ siri ike ma dị gịrịgịrị, a na-ewepụ ya ngwa ngwa. Ụtọ ahụ dị ụtọ karịa, ihe dị ka oroma, mana nke dị elu. Yanka ji uche kelee ndị mmụọ ọjọọ: na ha zigara ya n'ụwa dị ọkụ dị ka ebe ntụrụndụ Sochi, ebe ọ na-agaghị agụ agụụ na enweghị anwụnta dị egwu. O doro anya na ọnụnọ nke ọtụtụ anwụ nwere mmetụta bara uru na osisi na anụ ọhịa. Yanka lere anya ma n'otu oge ahụ nwee ọmịiko n'ahụ onye na-eto eto na-alụ ọgụ na onye ahịa ahụ. Ọ nwere ike iguzogide ụdị colossus dị otú ahụ, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ mita abụọ n'ogologo ma ghara iwe ọsọ ọsọ na mmeghachi omume? Ọ bụ eziokwu na ihe nkiri Hollywood: dịka iwu, obere ndị agha na-emeri ọtụtụ mgbe. Dị ka a na-achị, àgwà na-adịghị mma: dị ogologo ma dị arọ karịa nke dị mma. Ụdị omenala ụlọ ọrụ ihe nkiri! Mana ndụ siri ike karịa Hollywood na onye na-ere ahịa abụghị onye nzuzu dị ka ịlụ ọgụ na-enweghị ntụkwasị obi na ịdị elu ya zuru oke.
  Ụfọdụ n'ime ndị bi n'ime ime obodo, nke ka n'ọnụ ọgụgụ ụmụaka, bụ ndị na-enweghị ọrụ, gbakọtara iji nwee mmasị na ihe nkiri a na-adịghị ahụkebe. Ọ bụghị ọgụ ma ọ bụ aka, ọ bụ ọgụ ruo ọnwụ! Ka o sina dị, ụmụaka na-eme nzọ, dị ka a na-achị, na obere ihe, beets, ihe egwuregwu e mere n'ụlọ, ma ọ bụ ntaramahụhụ anụ ahụ, ịma mma, ịkụ aka n'ụda, na-awụpụ n'osisi, ma ọ bụ naanị ịma aka n'ihu. Ndị ohu nọ n'afọ iri na ụma na-enweghị ihe ọ bụla mekwara nzọ nzọ na pinches, clicks na obere ihe ndị ọzọ. Ebe Yanka nọ ọdụ n'ụgbọala, ọ dịghị onye ya na ya gbara nzọ, ọ chọghịkwa ịgakwuru ụmụ okorobịa ahụ.
  O kwenyeghị na mmeri nke obere nwa nwoke ime obodo meriri onye agha nwere nkà, ọ chọghịkwa ịkụ nzọ na Akhmed obi tara mmiri.
  Opi ahụ dara wee malite agha ahụ. Akhmed tụrụ ọ dịkarịa ala otu narị kilogram na iri atọ, ya bụ, okpukpu atọ karịa nwa nwoke ahụ, bụ onye, na afọ iri na anọ ya, fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nha ọkọlọtọ.
  Onye ahịa ahụ tiri mkpu:
  - Kedu obere nkịta ọhịa, ị chọrọ nchara na ọgịrịga.
  Nwatakịrị ahụ ji ugwu na obi ike zaa:
  - N'okpuru gị!
  Akhmed tie mkpu ma nwaa iti ya akpụkpọ ụkwụ ya, mana nwata ahụ jisiri ike mebie ma kụda ya ụkwụ. Ọ bụrụ na nwa okoro ahụ nwere mma agha dị nkọ karị, ọnya ahụ gaara adị njọ. Onye ahịa ahụ bụọ ọnụ:
  - Ifufe ohu!
  - Abụba afọ! -Nwa nwoke zara.
  Akhmed tiri ihe, mana nwata nwoke ahụ ji aghụghọ gbapụ. Obere ahụ na-agbanwe agbanwe bụ mkpanaka, belụsọ mgbe ị na-eyi naanị akwa úkwù, ọ dị mfe ịkwaga.
  Otú ọ dị, Ahmed bụ onye agha nwere ahụmahụ; o ji nwayọọ nwayọọ na-aga, na-ekwere na nwa nkịta agaghị ahapụ ya. Nwa nwoke ahụ họọrọ naanị ụzọ ziri ezi: ịlaghachi azụ mgbe niile.
  Ọ na-echetara nwamba mara abụba na-achụ oke òké.
  Akhmed tinyere mma agha ya n'ihu, jiri mkpịsị ụkwụ akpụkpọ ụkwụ ya na-apụtụ, na-elegide ndị na-emegide ya anya.
  - Nwa nkịta ọhịa, ị na-akwa ákwá ma bụrụ onye ụjọ.
  Nwata nwoke zara:
  - Gịnị mere i ji na-afụ ma na-afụ afụ!
  Ahmed mere nke ntakiri ngwa ngwa ma agụba ya jisiri ike dọwaa igbe nwa nwoke ahụ. Otú ọ dị, n'agbanyeghị ọbara na-agbapụta, ọ bụ nanị ọkọ.
  - Ị na-egbutu dị ka nwa agbọghọ!
  Ahmed were iwe were were nke mere na nwata nwoke ahụ fọrọ nke nta ka ọ tụpụ mma agha ya, daa, mana ọ malie ngwa ngwa.
  - Ị gaghị enweta!
  Yank nwere mkpakọrịta n'isi ya na ihe nkiri a ma ama Pinocchio, ebe nnukwu Karabas na-esokwa otu obere nwoke. Na ihe nkiri ahụ, ihe niile kwụsịrị nke ọma, a na-akụ afụ ọnụ, Karabas na cones na-asa ahụ. N'ebe a, Yankees nwere nsogbu siri ike, eriri afọ, mgbe otu iko nke ihe ọṅụṅụ na-atọ ụtọ, nupụrụ isi na mberede, ma achọghị m ịhapụ ihe ngosi nke agha ahụ. A sị ka e kwuwe, mgbe ha na-alụ ọgụ na mma agha, ihe niile nwere ike ịkwụsị n'otu oge.
  - Abụghị m obere, enwere m ike idi ya!
  Ahmed gara n'ihu na-aga n'ihu, nwata nwoke ahụ ike gwụrụ ịgbapụ, gbalịrị ịwakpo, na-efegharị. Ọ na-agba ọsọ ma na-agba ọsọ, dị ka o kwesịrị ekwesị onye na-eto eto bụ onye, site na nwata, na-arụ ọrụ ma na-agba ọsọ nke ukwuu n'anụ ahụ, na-amaghị nhụjuanya dị ka ịnọdụ ala na tebụl! . Mana mmegharị ahụ na-ekpochapụ gosipụtara enweghị ụlọ akwụkwọ fence zuru oke. Nwa nwoke ahụ na-efegharị ma kụọ aka, na-agbalị ịkụ aka, na-enweghị usoro ọ bụla ma ọ bụ usoro ndị bụ isi. Ọ bụrụ na ọ nwere onye ndụmọdụ nwere ahụmahụ ma ọ dịkarịa ala afọ ole na ole nke ọzụzụ, Ahmed ga-edina na afọ ya gbawara agbawa. Mana Ewoo, nwa-nwoke nke arịrịọ enweghị ohere dị otú ahụ!
  Onye ahịa ahụ nwere ohere dị iche iche, na-eji ohere nke nwa nwoke ahụ nwere mmasị na ya mee ihe, maba ya n'obi, ma ọ bụ ọbụna bepụ isi ya. Ma ọ dịghị ngwa ngwa; ọnwụ dị mfe nke nwa nkita na-enweghị isi esoghị na atụmatụ ya.
  - Kedu ihe ọ bụ! Ị na-aga n'ihu na-ama jijiji ma na-akụ! Ugbu a lee: lee ka ndị dike n'ezie si gbue!
  - Freak! - Ụmụ nwoke na-eti mkpu ma nata ihe siri ike n'ubu. Mma agha ahụ bịara dị arọ ozugbo, nwa okoro ahụ wee maa jijiji.
  - Ọfọn, onye bụ freak! - Ọgwụgwụ nke mma agha Ahmed ghọrọ ọbara.
  - Ị!
  - Ya mere nwetakwuo! - Ahmed wakporo nke ọma. Aka nwa okoro ahụ kụdara ike ma mgbe mwakpo ọzọ gasịrị, e merụrụ ya ahụ n'ogwe aka wee tụpụ mma agha ya.
  Ụmụ okoro ahụ tiri mkpu. Ohu ahụ dị afọ iri na ụma gbalịrị ịgbapụ, ma ube abụọ kụgidere ya n'obi:
  - Olee ebe nwa ehi nkịta ọhịa dị!
  Ahmed wụliri elu were mgbo mma agha ya tie nwata ahụ n'isi:
  - Ọfọn, obi dị m ụtọ!
  Yanka gbara ume mgbe nwata ahụ dara, ọ dị ya ka e gburu ya. N'ịhụ na isi nwa nwoke ahụ adịghị, o nwere olileanya na ma eleghị anya onye ahịa ahụ ga-ahapụ onye na-eto eto gladiator n'amaghị ama, na mgbe ahụ ọ ga-abịa na uche ya.
  Mana o doro anya na ebere esiteghị na ọdịdị Ahmed.
  - Ọfọn, tulee ya!
  Otu dike sitere na ndị na-ere ahịa wepụrụ ube a kwadebere nke ọma site na ọkụ ahụ. Ọ gakwuuru ahụ ahụ na-enweghị mmegharị.
  - Ọfọn, bịa, kedu ihe bara uru!
  Onye agha ahụ hulatara isi, setịpụ ube ya, igwe na-ekpo ọkụ wee gbaa ikiri ụkwụ nwata ahụ ọkụ.
  Nwatakịrị ahụ tiri mkpu na oke mgbu wee nwaa ịrị elu. Ahmed kụrụ ya ọkpọ n'ihu:
  - Olee ebe nwa ehi nkịta ọhịa dị!
  Nwata nwoke ahụ dara, ndị agha jidere ya aka na ụkwụ. Ahmed weere ube ahụ n'aka ya ma jiri obi ụtọ gbaa ikiri ụkwụ ọzọ nwa afọ iri na ụma ọkụ. Ọ kwara ákwá, na-agbalị ịgbapụ. Ụmụ nwoke ndị ọzọ gbachiri nkịtị, mana ha na-ekiri na-akwụsịghị. Ha onwe ha na-atụ egwu ịbụ ndị a na-ata ahụhụ, ma ọ bụ nnọọ ihe na-akpali mmasị ile anya nhụjuanya nke ndị ọgbọ. Ọ bụghị n'efu ka ọtụtụ mmadụ na-ezukọ mgbe niile maka ntaramahụhụ ọnwụ ma ọ bụ iti.
  - Ọfọn, gịnị kpatara ị na-akpụ akpụ! Ọ dị mma nke ukwuu! Ọ bụghị ya! - Ahmed tinyere ọnụ n'okpuru ogwe aka nwata ahụ. Ọ na-esi ísì ka anụ e ghere eghe. Otú ọ dị, n'ọnụ ahụ jụrụ ngwa ngwa. Onye agha ahụ nyere onye ahịa ahụ ọkụ. O we butere ọku ahu n'agiri-isi ahu nke di n'isi nwa-okoro ahu, o we malite icha.
  Ebe a ka okenye enweghịzi ike iguzo ya:
  - ezuru!
  - Kedu ihe ezuru?! - Ahmed gbara ọsọ.
  - Anyị kwetara na ị ga-egbu ya naanị, ma anyị enweghị nkwekọrịta maka ịta ahụhụ!
  - Oh, otú ahụ ka ọ dị! Ị na-eyi okpu agha ọlaọcha ise ọzọ maka ntụrụndụ. - Onye ahịa ahụ tụbara Pilon ego. O ji anyaukwu jide ha ma tatụ:
  - Ma eleghị anya, iri?
  - Ị chọrọ nke ukwuu! Ọ bụ ezie na nke a bụ ihe... - Otu echiche gbapụrụ n'isi Akhmed. - M na-akpọrọ ohu a. Ọ ga-abụ nwa m ụtarị. Ozugbo ihe malitere ịfụ ma ọ bụ na m nọ n'ọnọdụ ọjọọ, m ga-ewepụ iwe m na ya. Ị ghọtara?
  Okenye ahụ ji obi umeala zaa:
  - N'ozuzu, achọghị m ịma ma ị ga-egbu ya ma ọ bụ na ọ ga-abụ nke gị! Ego anaghịkwa emebiga ihe ókè! Site n'ụzọ, aha nwa nwoke ahụ bụ Muk, ihe atụ, ọ pụtara na a mụrụ ya maka mmekpa ahụ!
  - Ka anyị mee ntụ ọka, ntụ ọka dị mma! -Ahmed nwere obi ụtọ, na-aracha egbugbere ọnụ ya. - Ọfọn, nnukwu, kee ya na ụmụ nwoke ndị ọzọ.
  Yanka, ka ọ ghara ịhụ mmekpa ahụ, si n'ụgbọala ahụ wụpụ. Ụkwụ ya akachabeghị nke ọma, o wee were ákwà mgbochi kechie ha. Ọ na-ewute m ntakịrị ịga ije, mana mgbu ahụ amatalarị. Ahụhụ bụ ada nke ịgba ohu, na nke mbụ na nke siri ike!
  Mgbe ọ nụrụ na a na-ebupụ Muk, ọ maghị ma ọ̀ ga-enwe obi ụtọ ma ọ bụ mwute. A sị ka e kwuwe, ịbụ onye a na-ata ahụhụ ngwa ngwa adịghị mma karịa ịnwụ ozugbo. Karịsịa ma ọ bụrụ na mbara igwe a mgbe a nwụsịrị, ọ bụghị nanị ọkụ!
  Mgbe ị na-ebelata eriri afọ gị, mkpụrụ obi gị ga-adịkwu ọkụ, ị na-enwekwa obi ụtọ karịa. Ọfọn, ọ ka mma ịgbachi nkịtị ugbu a, ma ọ bụghị ya, gị onwe gị ga-asụ ude n'okpuru mmekpa ahụ!
  Ndị njem ahụ kwagara ọzọ: ndị ohu zuru ike jere ije karịa nke ọma. Naanị Muk nwere oge siri ike; nnukwu ọnya kpuchiri ikiri ụkwụ ya ma jiri ụkwụ na-aga ije. Otú ọ dị, nwa okoro ahụ jigidere ọbụna nwaa ịmụmụ ọnụ ọchị, n'agbanyeghị ọnyá ya. Yanka nwetara nkwanye ùgwù ozugbo. N'ozuzu, a na-eji obi ike akpọrọ ihe mgbe niile. N'otu oge, mgbe ha nọ n'ụlọ akwụkwọ, e nwere otu edemede na free akụkọ ihe mere eme isiokwu: o dere ọtụtụ Ibé akwụkwọ banyere Stenka Razin. Ọzọkwa, na nkwanye ùgwù dị ukwuu, na-emesi ike na Stepan emeghị ka ọ pụta ìhè, ọbụlagodi mgbe e gburu ya site na nkeji iri na ise. Ọ na-achị ọchị ruo ọgwụgwụ, mụmụọ ọnụ ọchị, na-anabata ọnwụ na-egbu mgbu dị ka ihe na-atọ ụtọ. Edemede ya enweghị mmasị na onye nkuzi ahụ.
  - Stenka Razin bụ naanị onye ohi! - O tiri mkpu.
  - Ndị mmadụ agaghị eso naanị onye ohi. Ndi mmadu na-ede egwu banyere ndi njo? Stenka Razin chọrọ ime onye ọrụ ugbo na onye ọrụ nka dị mfe: onye ruru eru. Ị bụbu ohu - Cossack nweere onwe ya, ọ bụghị ehi! A sị ka e kwuwe, eziokwu ahụ bụ na Razin kagburu ahaghị nhata klaasị ma nye iwu ka a hazie onye ọ bụla n'otu n'otu bụ eziokwu! Naanị onye nweere onwe ya nwere ike ịmepụta ihe ma mepụta mma. Ọ bụ ezie na e nwere ndị na-ese ihe na ndị na-ede uri! Na n'oge ọchịchịrị Middle Ages ha kere masterpieces. Ma uche bụ uche! Na USSR, Gorbachev nyere ndị mmadụ nnwere onwe, ohere ilele ụmụ nwanyị gba ọtọ, gụọ Hitler, baara nnọkọ ahụ mba, na-ekiri ihe nkiri Hollywood dị mma na, nke kachasị mma: cartoons. N'agbanyeghị nke ahụ, ruo ugbu a US na-emepụta blockbusters ka mma karịa na Russia. Nke a bụ eziokwu, ọ bụghị naanị na mmetụta pụrụ iche. Ihe nkiri Hollywood nwere atụmatụ siri ike na nke a na-atụghị anya ya, ọgụ ndị mara mma na nke dị iche iche, na ihe ọzọ a na-adịghị ahụkebe nke na-egosi ọdịiche dị n'etiti ndị Russia. Ma eleghị anya, nke a bụ obiọma karịa, n'agbanyeghị ọbara! Otú ọ dị, n'oge Soviet, e nwere ihe nkiri ụmụaka dị mma. Yanka nwere mmasị na ihe nkiri agha, ebe ụmụaka mara mma dị ka ya na-akparị ndị fasizim toro eto, ndị nche ọcha, na ndị bourgeoisie! Lee ka ọ na-adọrọ mmasị ma na-atọ ọchị! Na USA, e nwekwara ihe nkiri na ụmụaka dike, ma n'ụzọ ụfọdụ e nwere ole na ole n'ime ha, na ihe na-efu. Ma eleghị anya, echiche ahụ bụ ịhụ mba n'anya. Ọ ga-ekwe omume icheta ma ọ dịkarịa ala otu ihe nkiri America banyere Agha Ụwa nke Abụọ, ebe ụmụaka na-akụri ma gbuo ngwugwu ndị Germany? Ma ọ bụ ọbụna banyere agha obodo Abraham Lincoln. Obi abụọ adịghị ya na Mark Twain bụ nnukwu onye edemede, gụnyere onye edemede ụmụaka, ma ọ dịghị mgbe ọ zụlitere onyinyo nke onye agha ụmụaka. Arkady Gaidar: mere ihe n'akụkụ a, mana ezughị. Ikekwe ọ bụrụ na ọ nwụọghị na '41, a ga-emepewanye ihe oyiyi nke dike ụmụaka. Naanị otu onye edemede Russia jisiri ike kpughee ihe oyiyi nke dike ụmụaka! Yanka gụrụ ya na ịntanetị. Ọmarịcha ma dị mma! Ọ bụ naanị ihe ijuanya na ha anaghị ebipụta ụdị nwoke na-adọrọ adọrọ! Agbanyeghị na enwere ike ibipụta ya. Ha achọghị ibipụta Nna-ukwu na Margarita, mana akwụkwọ akụkọ ahụ ghọrọ nke kacha mma na nke ama ama nke ọrụ akụkọ sayensị niile. A mụrụ ya ọbụna n'ụlọ akwụkwọ dị ka ihe omume klas. Otú ọ dị, Yanka gụrụ The Master na Margarita na nke mbụ ya mgbe ọ dị afọ ise. Akwụkwọ akụkọ ahụ mere ka nwatakịrị ahụ nwee mmetụta siri ike. Otú ọ dị, ọ bụ ihe okike: ọrụ dị otú ahụ dị oke omimi maka oge ya. Mgbe ahụ, na Soviet Russia tupu agha, ekweghị na Chineke na-akpa ike karịa mgbe ọ bụla. Ọnụ ọgụgụ nke ọha mmadụ nke ndị na-ekweghị na Chineke dị: karịrị nde mmadụ iri; ọ bụrụ na onye ọchịchị Kọmunist gara ọrụ, a chụpụrụ ya ozugbo na nnọkọ oriri na ọṅụṅụ, nke mere ka e jide ya ozugbo! Na ebe a bụ Great Setan n'onwe ya: na-eje ije na Moscow na-ekpebi ọdịnihu nke ndị mmadụ. Na NKVD dị mpako enweghị ike imegide Woland na ndị ohu ya! N'ezie. nnukwu mma na ihu ọchịchị Soviet. Tụkwasị na nke ahụ, ndị Muscovites n'onwe ha, ndị bi n'isi obodo, steeti Soviet na-eṅomi, na-egosipụta dị ka ndị anyaukwu, mpako, ndị nwere mmasị onwe ha, na-enweghị ọrụ siri ike na ụkpụrụ omume bụ isi. Ma nke a abụghị ihe oyiyi nwoke Soviet nke Agitprop kpụrụ akpụ. Ndị uwe ojii enweghị enyemaka, ndị isi na-aṅụbiga mmanya ókè, ọha mmadụ enweghị akọ na uche na anyaukwu! Na nke a bụ isi obodo n'okpuru njikwa maara ihe nke Stalin.
  N'ezie, Bulgakov mere ka ụfọdụ ihe dị nro. Karịsịa, o gosipụtara ụlọ ọgwụ psychiatric dị ka ụlọ ọrụ kwesịrị nṅomi, ebe onye ọ bụla na-arịa ọrịa na-edina n'ime ụlọ dị iche iche na ịsa ahụ, na ndị na-eme ihe n'usoro dị mma, ọtụtụ n'ime ha bụ ụmụ nwanyị mara mma. N'ezie, ụlọ ọgwụ nke uche bụ ụlọ ọrụ dị egwu, ọ dị njọ karịa ụlọ mkpọrọ. Unyi dị egwu na isi ísì, sel ndị mmadụ juputara, straitjaket, usoro obi ọjọọ na nke mwute! Nri: ọbụna njọ karịa n'ụlọ mkpọrọ, ebe ọ bụ na onye ọ bụla na-ezu ohi nri. Ụlọ ọrụ ahụ dịkwa njọ, enwere ọtụtụ ndị omempụ na-eme ihe ike na ndị maniacs, na ọbụna ndị nzuzu, morons, schizophrenics. A ghaghị ikwu na ọtụtụ ụlọ mkpọrọ na-ebi ndụ dịka echiche ndị a si dị: ọ dịghị ọgba aghara, sel ndị dị mma, ndị mkpọrọ n'onwe ha ịnọgide na-adị ọcha, ha na-onwem na mkpatụ oche, ị nwere ike wụnye a TV, ma ọ bụrụ na ị nwere ego, na-eme ka European-edu Ndokwa. Ọ ka njọ n'ụlọ ọgwụ mgbakasị uche, n'ihi na onye nzuzu nwere ike ịmị ma ọ bụ lakpuo ụra ma unu niile na-esi isi ya. E wezụga nke ahụ, n'ụlọ mkpọrọ: ha anaghị agba gị ọgwụ ọgwụ psychotropic, ma n'ụlọ ọgwụ psychiatric? Ihe mkpofu dị iche iche, nke na-esi na ya dị njọ, ihe niile na-afụ ụfụ, ezigbo nkwụsị na-eme, dị ka nke onye na-aṅụ ọgwụ ọjọọ zuru oke. Ma ọ na-emerụ ahụ ike, obi, imeju na akụrụ na-ata ahụhụ, na ihe niile! Mba, ọ ka mma ịga n'ụlọ mkpọrọ! Bulgakov anaghị akọwa ụlọ mkpọrọ ahụ, ma e gosipụtara ụlọ ọgwụ uche na ụda rosy. Gịnị mere o ji mee ihe a? Eleghị anya ọ bụghị naanị n'ihi na ọ na-atụ egwu nyocha, ma kwenyere na ọchịchị Soviet dị nnọọ obiọma, na-enwe obi ụtọ ma na-egbuke egbuke karịa ka ọ dị n'ezie. Onye ọ bụla chọrọ ikwere na ihe kacha mma; ọtụtụ ndị edemede Soviet kwenyere na ọchịchị Kọmunist ma mee ka ngosipụta ọjọọ nke ndụ dị nro. Ka ị chere na Gaidar amaghị ihe mkpokọta bụ? Amaara m, ma egwu tụrụ m! Otú ọ dị: ewezuga ngafe ndị e mere, echiche nke mkpokọta ziri ezi na ọtụtụ ndị ọrụ ugbo kwadoro ya. Ha kwenyere na nke kacha mma ma hụ Stalin n'anya. M na-eche otú Bulgakov n'onwe ya si mesoo Stalin? E kwuwerị, Stalin zọpụtara ya site na mmegwara obi ọjọọ nke NKVD, na ọbụna kwere ka a na-ese ihe nkiri Bulgakov na ụlọ ihe nkiri. . Ma, e nwere ọtụtụ ndị ode akwụkwọ ruru eru bụ́ ndị a gbagburu ma ọ bụ rere ere n"ogige. N'ozuzu, ọ bụrụ na ị napụrụ Master na Margarita na Bulgakov, ọ dịghị onye ga-ama ya ugbu a (ma e wezụga a warara okirikiri nke ọkachamara).
  Otú ọ dị, onye edemede ọ bụla nwere ihe osise nke ya, dị ka: Ndị Musketeers atọ nke Dumas (na ya bụ, eziokwu, ha nyeere ya aka dee ha), ma ọ bụ Conan Doyle's Sherlock Holmes. Ọ na-esiri ike ịmata akwụkwọ akụkọ na-eduga site na Jules Verne nke na-emepụta ihe, mana ọ dị ka puku iri abụọ na iri n'okpuru oke osimiri, dịka a na-esekarị ya. N'aka nke ọzọ, mgbe Jackie Chan kpalitere na blockbuster "Around the Light in Eighty Days," ikekwe ọrụ a ghọrọ onye ndu na igbe igbe. Ọ ka mma ka ị ghara imetụ ndị edemede oge a aka, ọ dịghị otu nnukwu n'etiti ha. Na mgbakwunye, echiche ndị mbụ na-akacha agwụ agwụ, na ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ onye edemede ọ bụla nwere ike ebubo plagiarism. Ọ bụ ihe dị iche na njedebe nke iri na itoolu - na mmalite nke narị afọ nke iri abụọ, mgbe a na-atụgharị akwụkwọ ndị na-amaghị nwoke ọhụrụ. Ee, e nwere ndị dike n'oge ahụ, ma ugbu a, a na-echipịa ha, ma naanị otu ọzọ ma ọ bụ obere dabara na nkọwa nke nnukwu!
  Njinụ ọhịa, nke buru ibu dị ka kreen, fefefe Yanka. Otu onye n"ime ndị na-agba ụta gbagburu ya, tie ya ihe. Nwa okoro ahụ ṅara ntị; onye na-agba ụta emebeghị ebumnuche. Ogbugba ngwa ngwa na-egosi ọzụzụ dị mma na ọtụtụ ahụmahụ. Nke a pụtara na a ghaghị iburu nke a n'uche ma ọ bụrụ na o kpebie ịgbapụ. Ma olee ebe?
  Ahmed kụgidere ịnyịnya ya, na-agbago, tie mkpu:
  - Ọfọn, egwuregwu ahụ ọ dịla njikere?
  - Aga m eme ya n'ime otu elekere, nna m ukwu! - Yanka kwuru.
  - Ya mere, lee, onye m hụrụ n'anya! Ọ bụrụ na ịnweghị ike ijikwa ya, m ga-apịa gị ụtarị nke ukwuu na ... - Onye ahịa ahụ akwụsịghị. Mgbe ọ bịarutere Muk, o were ụtarị kụgbuo nwata ahụ.
  -Lee obere nkịta ọhịa, ahụ m na-egbu mgbu! - Ma ọzọ igbu.
  Yanka chere, gịnị kpatara na ọ gaghị afụ ụfụ ma ọ bụrụ na nwoke a asaghị ya? Ọbụna site n'ebe dị anya ị nwere ike ịhụ ka ọ na-esi ísì. Ọ na-esi ísì dị ka bastard. Ụmụ nwoke ndị ohu na-adịkwa ọcha karị.
  Ọ na-asọ oyi ikiri, mana ibili na itinye aka pụtara ịkụ onwe gị ihe. Oh, lee ka ọ dị mfe ịdaba n'ime ogbugbu: gbachi nkịtị, gbachie nkịtị, gbachi nkịtị!
  Ọ dabara nke ọma, otu bor na-efe efe na-aga n'ihu, nke a dọpụrụ uche onye na-enwe mwute. Muk jidere ume ya n'ụzọ siri ike, mana o tighị mkpu. Ihu ahụ tụgharịrị chachaa, akpụkpọ ahụ a kpụrụ akpụ: obere iyi ọbara na-asọda. Onye ahịa ahụ nwere ụtarị pụrụ iche nke nwere kpakpando nchara: ọ dọwara akpụkpọ na anụ.
  Yanka chere na ọ ka dị mma ibi ná mba mepere emepe, bụ́ ebe a na-eti ụmụaka ihe n"ihi ihe ndị na-adịghị mkpa. N'oge tsarist, dị ka o kwesịrị ịdị, mkpanaka a na-ahụkarị. N'ezie, ka oge na-aga, ha na-akụ obere obere! Ụmụaka nọ n'okpuru ọchịchị Soviet bụ klas nwere ihe ùgwù, ha nwere ọmịiko, a machibidoro ịkụ aka n'ụlọ akwụkwọ. Eziokwu n'okpuru Stalin: ha malitere na-emeso ndị mmadụ nke ukwuu karị. Ọbụna ha na-ata ahụhụ, ma mgbe ahụ, nnwere onwe bịara ọzọ. Ma eleghị anya, ọbụna ndị na-abụghị, ọ dịghị ịdọ aka ná ntị n'ụlọ akwụkwọ, zuru ezu irresponsibility. Agbanyeghị, mgbe a na-eti gị ihe, ị chọghị ịmanye ndị ọzọ ihe. Ọ bụghị n'efu ka ndị udo kwenyesiri ike bụ ndị lụrụ ọgụ ma hụ ọnwụ nke ndị otu ha!
  M na-eche ihe otu n'ime akwụkwọ njem nlegharị anya gaara eme n'ọnọdụ ya. Ị ga-ama Ahmed aka ịlụ ọgụ?
  Nke a pụtara ịnwụ onwe gị. Ma ọ bụ dị ka akụkọ ifo: n'oge dị oke egwu, nnukwu mgbaasị ma ọ bụ dike na-apụta. Agha ahụ na-amalite n'ezie, ebe onye iro gị bụ ikpuru na-enwe ọmịiko.
  Ndụ dị mgbagwoju anya karịa. A sị ka e kwuwe, ihe na-eme ya abụghị ihe mgbochi. Ọ pụghịkwa ịchụsasị ndị nche naanị ya ma ọ bụ maa onye ndú ahụ mma. Yabụ na ị ga-agbachi nkịtị wee nwee ndidi. Ugbu a, ọ bụrụ na ị na-echeta ihe atụ ndị ahụ, gịnị ka ụfọdụ ndị dike mere na Middle Ages. Otu m chetara mesoo ya, rụọ ọrụ ịwa ahụ na ihe niile rụpụtara ya nke ọma. Ọzọ banyere ọrụ eze, na-arụ ọrụ, nke atọ ghọrọ onye pirate, nke anọ ...
  Otú ọ dị, ndị a bụ ndị okenye. Ọ na-esiri ụmụaka ike karị! Nke mbụ: ịkwesịrị ime ka à ga-asị na ị bụ onye nnọchianya nke ezinụlọ ụfọdụ mara mma. Ewoo, o tufuru agba nke mbụ! Edara n'ogo nke ohu! Ụzọ ọzọ bụ iji ihe ọmụma ọgbara ọhụrụ eme ihe.
  Ọfọn, ọ na-agbalịrị ime ihe ebe a. Enwere ụfọdụ chess mara mma nke na-achọ ịdị njikere, ma e wezụga nke ahụ, ọ nwere ike chepụta ọtụtụ egwuregwu ndị ọzọ. N'ozuzu, ọ bụrụ na ị bụ onye nweere onwe ya, ị nwere ike ịba ọgaranya site na nke a. N'ezie, ọtụtụ ihe na-adabere na chioma ebe a, ọ bụrụ na chess na-ewu ewu n'ụwa anyị, gịnị kpatara na ọ gaghị adị: enwere ihe dị egwu banyere ya. Ọ bụ eziokwu na ọ bụghị ihe ọjọọ ịnweta otu onye na-emepụta chess, ma ọ bụghị ya, uru ga-ada. Ị nwekwara ike ịnwale ya na ihe ịchọ mma, ebe a ikekwe ụmụ nwanyị anaghị etinye aka na nke a. Agbanyeghị, ọbụlagodi ebe a ịkwesịrị ịbụ onye nweere onwe ya. Ma ọ ka mma ịzobe nkà gị ugbu a. N'ozuzu, ọtụtụ mgbe n'oge gara aga, ndị dike nke akụkọ ihe mere eme mere ihe n'ike. N'ebe a, n'ezie, ike na ezigbo ikike nke ndị agha pụrụ iche na-ekwubiga okwu ókè. Ọ bụghị ọtụtụ ikpe mgbe ndị agha ahọpụtara na-eti ndị uwe ojii n'okporo ámá dị mfe? Kwesịrị ekwesị! Ya mere, ọ bụ ihe nzuzu iche na otu onye agha pụrụ iche nwere ike iji mma agha gbuo otu narị ndị agha a zụrụ azụ. Yanka dị njikere ịgba nzọ na onye Rome oge ochie a zụrụ nke ọma ma nwee ahụmahụ nwere ike iji mma agha gbuo ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ onye ọ bụla so n'òtù pụrụ iche nke Alfa. Na, ike dị ukwuu nke ndị agha pụrụ iche bụ ụdị mkpọsa mgbasa ozi. Superman mgbagwoju! Ọ bụ ezie na nke a bụ nnọọ nkịtị protein ahu, na mgbe mmanya na-egbu na! E kwesịkwara icheta na ọgụ na-agwụ ike! Kedu ihe ọzọ ị nwere ike iche? Igwe akpaaka dị ka nke ahụ, ị nweghị ike imepụta ya, ọ bụ ọrụ siri ike. Ee, n'ezie, egbe egbe dị mfe: ị nwere ike ime ma mepụta gunpowder. Ma gịnị ka nke a ga-enye? Agha a na-anụtụbeghị ga-amalite, iyi ọbara ga-awụfu. Ọ ka ga-anọgide na agbụ. Echetara m ihe omume Gulliver mere, otú o si nye eze ndị dike ka o wepụta ntụ ntụ, ma eze ahụ jụrụ. Lee mkpebi amamihe dị na ya ọ bụ! Na mgbakwunye, e wezụga ntụ ntụ, e nwere ọtụtụ ihe mgbawa ndị ọzọ dị ize ndụ. Brr! Ọ bụghị ezi echiche ịmalite ịgba ọsọ ngwa ọgụ. Ọ bụ ihe nwute na, dịka ọmụmaatụ, ọ nweghị elixir nke ntorobịa ebighi ebi, ebe ndị oge ya na-amaghị otú e si eme ya n'onwe ha. Ma eleghị anya, mepụta ngwá egwú? Oh nke ahụ bụ echiche, mana buru ụzọ nweta nnwere onwe!
  Enwere ụzọ abụọ ebe a: gbapụ ma ọ bụ curry ihu ọma onye nwe ya. Ụzọ mbụ bụ ihe na-adọrọ adọrọ, ma dị ize ndụ, nke abụọ, n'ụzọ megidere nke ahụ, ọ bụghị ihe na-achọsi ike, ma ọ bụ ihe ezi uche dị na ya na nchekwa. Otú ọ dị, ọtụtụ ihe na-adabere na onye ahụ. Ọ bụrụ na Ahmed nwere ọbụna a shred nke akọ na uche?
  Mmiri ero malitere izo. Anyanwụ nọgidere na-enwu. N'ebe a Yanka bụ onye mbụ hụrụ eke na egwurugwu mpaghara. Ọ bara ụba nke ukwuu, na-egbuke egbuke, dị iche iche karịa nke ụwa. Ngụkọta ọnụ ọgụgụ nke ndò ndị dị bụ nnukwu nnukwu ihe.
  Ọbụna ndị ohu hụrụ ya nwere mmasị na ya ihe karịrị otu ugboro. Ụmụ okoro ahụ gbalịrị ịchị ọchị ma nata ụtarị n'azụ ha.
  Yanka jụrụ onye nche:
  - Gịnị bụ incredibly mara mma ebe a mgbe mmiri ozuzo?
  Onye ahịa ahụ zara ya:
  - Kedu ihe m na-eche? Nke a anaghị eme obere akpa m ibu arọ! Naanị Chukwu Fazjara na-egwu egwu!
  - WHO?
  - Fazjara ma ọ bụ Fazh! Chi nke obere ìhè. Ya mere frivolous na kama adịghị ike!
  Yanka kwuru:
  - Kedu onye na-amasị gị karịa?
  Onye ahịa ahụ ji ịnụ ọkụ n"obi zaa:
  - N'ezie Gore! Ọ bụ chi dị ike nke ukwuu! Onye nche nke ndị dike! E nwekwara ezi Setter, ma ọ hụrụ àjà ọbara n'anya n'ezie! Iji merie, ịkwesịrị igbu ọtụtụ ndị ohu! Na ndị ohu bụ uru na akụ!
  Yanka kwetara:
  - Onye kachasị ọnụ ahịa!
  - Nwoke ahụ bụ onye na-agba ọsọ! Lee ka obere nwa gị aghọtaghị! Obere nwoke nwere ọmịiko.
  Na Sultan?
  Onye-ọchi-agha fepuru ube ya:
  - Mechie ọnụ, jọgburu onwe ya, ma ọ bụ a ga-akpọgide anyị niile!
  Yanka tiri mkpu n'egwu efu:
  - N'ezie ana m agbachi nkịtị, oh nnukwu!
  - Ònye bụ nnukwu?
  - N'ezie ị!
  Onye ahịa ahụ weere ọnọdụ mpako:
  - Abụ m onye kasị ukwuu n'ụwa.
  Onye ahịa ahụ kpọkuru onye ahịa ahụ:
  - Kedu ihe ị kwuru?
  O juru ya ozugbo:
  - M na-egwu egwu, onye nwe.
  - Enwetara m ihe ị na-ekwu! - Akhmed wụgoro n'ebe onye ọlụ ahịa wee were ụtarị pịa ya azụ. Ọ si n"ịnyịnya ya fepụ n"ihi egwu. Ọ dara, na-ebuli uzuzu, mana ọ malie ozugbo:
  - Aghọtara m ihe niile, nna ukwu!
  - Nwetara ya?
  - Ee! Dabere na nkọwa kacha nta!
  -Ọfọn, nọdụ ala tupu m ekee gị anụ ọhịa.
  Onye ahịa ahụ ji ihe siri ike rịgoro, ebe ọ na-asụ ude na o doro anya na ọ na-akụpụ akụrụ ya. Yanka nwere oge siri ike ijidechi ọchị ya: o nweghị ezuru ime onye iro ọzọ.
  Ahmed gbara ụgbọ gakwuru nwata ahụ:
  - Ọfọn, kedu ka egwuregwu si dị njikere?
  - M na-ebipụ ọnụ ọgụgụ ikpeazụ!
  - Ọ dị mma, onye nzuzu a masịrị m, a ka m gbaghara gị!
  Yanka zara ya jiri obi umeala a na-ahụ anya:
  - Daalụ, sir!
  Ihe a tọrọ Ahmed mma, mana o siri ike:
  - Akpọla m karịsịa n'ihu onye ọ bụla, nna ukwu. Nke a bụ arịrịọ Sultan. Kpọọ m nna ukwu, ma ọ bụ nke ka mma, nna ukwu.
  - Aghọtara m, nna m ukwu!
  - Nke ahụ dị ebube! Mgbe m rutere oge ọzọ egwuregwu kwesịrị ịdị njikere!
  - A ga m anwale!
  Nwatakịrị ahụ laghachiri ọrụ: N'oge ahụ ọ nwere mmasị ma ọ ga-abụ onye mmeri mpaghara na egwuregwu ahụ ma ọ bụ na ọ gaghị. Chess nwere ndị dike ya, dịka ọmụmaatụ Greco, Philidor, Morphy, Capablanca, Fischer, Kasparov. Ugbu a ndị na-egwu chess na ndị nna ukwu na-egwe nri. Onye mmeri kacha mma bụ kọmpụta. Ma ọ bụ karịa kpọmkwem, robot chess! Ndị mmeri ukwu ndị ọzọ: buru oge ha ụzọ n'ụzọ ụfọdụ. Dịka ọmụmaatụ, Greco bụ onye mbụ webatara echiche nke ngwakọta ịchụàjà, Philidor nke ọrụ pawns na egwuregwu ọnọdụ, Morphy nke mmepe mmepe, Steinitz Defense, Psychology Lasker. Onye ọ bụla n'ime ha bụ ezigbo mmadụ! Ihe na-adọrọ mmasị bụ na ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ndị mmeri niile bụ ókèala, ndị na-eme mgbanwe. Gụnyere onye mmeri ikpeazụ: Garry Kasparov. Yanka na-ekiri ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ egwuregwu niile: Garry Kasparov. Ihe na-adọrọ mmasị banyere ya bụ ihe ọmụma o nwere banyere mmeghe, ọhụụ ya jikọtara ọnụ, njigide ya n'ọgụ maka ụzọ ahụ, na enweghị atụ egwu ndị mmekọ ya. Kasparov meriri ndị na-emegide ya ọtụtụ ihe egwu! Ọ dị ka ọ hapụrụ eze nwanyị - ị nweghị ike ịgbanahụ onye ọchụnta ego ! Ọfọn, na hell na lyrics. N'agbanyeghị nke ahụ, Yankees nwere ọkwa mbụ siri ike, na ahụmahụ n'imeri mmemme kọmputa dị ike.
  N'ikpeazụ, a na-ebipụ ịnyịnya ikpeazụ. Fu-fu! Ị nwere ike dinara ala iji zuru ike, ike gwụrụ gị!
  Yanka ahụghị otú o si hie ụra wee tufuo ya. Na mgbakwunye: ha agafeworị ugwu ahụ wee rịdata na ndagwurugwu, ebe ọ na-ekpo ọkụ. Yanka rọrọ nrọ maka ọgụ ịnyịnya. N'ezie, ụfọdụ n'ime ịnyịnya ndị ahụ nwere shei ndị yiri eju, dị ka ịnyịnya obodo.
  Yanka na-alụ ọgụ: o nwere ike dị ukwuu, o buru ibu ma tozuo okè. Ọ na-agbada n'otu n'otu. Na-agbaji n'ihu dike nke yi okpueze Duke. Nwatakịrị nwoke ahụ na-afụ ụfụ dị nkọ wee tie aka. Mma agha ndị iro gbawara, ọnụ ya daa n'okpuru ụkwụ. Yanka kụrụ ọzọ...
  N'oge a, oke mgbu na-agba ya ọkụ. Nwatakịrị ahụ tiri mkpu ma meghee anya ya. Ụkwụ ahụ "kpaliri" ya, otu oge ọzọ.
  - Olee otú falcon ji hie ụra?
  Yanka chọrọ izipu onye ahụ na-emekpa ahụ́ laa, ma ọ bụ ọbụna tie ya ọkpọ n"ihu, ma o ji obi umeala zaa ya:
  - Ezigbo nna ukwu!
  - Ya mere nke ahụ dị mma! Egwuregwu ahụ adịla njikere?
  Nwata nwoke kwe:
  - Ee, naanị ihe fọdụrụ bụ ịse ya!
  - Yabụ kedu nke na-eme! Tee ya! - Ahmed kụpụrụ egbugbere ọnụ ya n"ihi enweghị ndidi.
  - Ọ dị mma! Enwere agba ojii na ọcha?
  - Nye ya! Otu bụ coal, nke ọzọ bụ nzu! - Onye ahịa ohu ahụ jiri ụtarị ya na-efefe n'ikuku, ma otighị ya.
  Enyere Yanka brush, nwata nwoke a malitekwa ite. Ọ dị mfe ịcha ọnụ ọgụgụ ahụ, ma itinye osisi ahụ n'onwe ya n'ime oghere ka ha bụrụ ọbụna ... M ga-agbanye: iji alaka dị iche iche na nko dị ka ngwaọrụ. N'enweghị ihe isi ike, Yanka rụchara ọrụ ahụ. Ma ugbu a, ọ ga-agbada n'akụkọ ihe mere eme dị ka onye mbụ na-emepụta chess, ma ọ bụrụ na Ahmed n'ezie: adịghị ezu ohi nchoputa ya. Ọ bụ ezie na e nwere, dịka ọmụmaatụ, nnukwu ohu-ọkà ihe ọmụma Aesop, bụ onye a ma ama karịa ọtụtụ ndị eze oge ochie na ndị isi oche nke oge a!
  N'ámá tụgharịa si bụghị nnọọ ọbụna, ma ọ ga-eme. Yanka nwere mmasị na ọrụ ya: o yighị ka ọ na-ahụ nkà ya dị ka onye omenkà, ma mkpa na-amanye ya. Mgbe mmadụ na-enwe nrụgide site na ndụ, ọ na-egosipụtakarị ihe mepụtara na ikike zoro ezo na mbụ. Ebe ha bụ nke mbụ: chess na mbara igwe a. Ọ ga-adị mma ịmekwa elekere. Ọfọn, nke ahụ bụkwa echiche dị mma, ị nwere ike ịba ọgaranya na elekere! Ọ bụrụ na usoro nke ndị nwere isi iyi dị mgbagwoju anya ma chọọ nkà dị ukwuu, mgbe ahụ, ndị anyanwụ, nke dị mfe karị, na-enweta ya na Middle Ages. Naanị gbachi nkịtị maka nke a ugbu a. Nwatakịrị ahụ haziri iberibe ma cheta na na Middle Ages kacha mobile ibe abụghị eze nwaanyị, ma bishọp. A na-akpọkarị ya onye na-agba ọsọ ma ọ bụ onye na-agba ọsọ. Bishọp bụ aha e mesịrị, dịka a na-akpọ rook: njegharị ma ọ bụ egbe egbe! Na Middle Ages ọ gara naanị abụọ ubi. Queen ma ọ bụ bishọp maka otu. Ma ugbu a, ọ ka mma ozugbo iwebata iwu ọgbara ọhụrụ, ma ọ bụghị ya, ọ gaghị abụ onye mmeri mpaghara. Ma ọ bụghị ya, ime mgbanwe na iwu ọhụrụ, na tiori na nke a ga-adị iche. Kedu egwuregwu ọzọ dị na mbara ala ụwa nwere ọtụtụ narị akwụkwọ ndị etinyere na tiori na nyocha nke egwuregwu? Ee, n'ezie, ndị ọkpọ ọkpọ ọkachamara na-enweta nnukwu ụgwọ, bara ụba karịa ndị na-egwu chess, ọ bụ ezie na dịka ọmụmaatụ Fischer nwetara ọtụtụ nde mmadụ n'oge ya, ma ịma mma na aesthetics enweghị atụ. Otú ọ dị, Fischer na-ejikarị chess tụnyere ịkụ ọkpọ. Yanka aghaghị isonye na kọntaktị sparring, ma ịkụ ọkpọ adịghị amasị ya. N'ihi mmeghachi omume ya na ọsọ ọsọ ya, nwa nwoke ahụ ọbụna meriri asọmpi ụlọ akwụkwọ (na isi ihe, ọ naghị anwa anwa ịkụ aka n'ụzọ zuru ezu), ma ọ jụrụ itinye aka na egwuregwu a ọkachamara. N'ụlọ akwụkwọ, o nwere ike zuru ezu iji tie onye mejọrọ ahụ ọkpọ n'ihu, ma Yanka nwere ezi obi; o nwechaghị mmasị ịkụ ndị na-adịghị ike, ọbụna "schmoozer." N'ezie, ugbu a, ọ kwara ụta nke ukwuu na ọ kwụsịrị ịkụ ọkpọ, na ọbụna ka mma, ọrụ ịkụ ọkpọ (ebe ha na-agbakwa) ọrụ. Otú ọ dị, nwa nwoke dị afọ iri na abụọ, ọ bụrụgodị na ọ bụ onye mmeri n'ụwa n'etiti ụmụaka, o yighị ka ọ ga-anagide ndị dike iri abụọ na ise nwere ahụmahụ na ndị agha. Mana onye nwe Ahmed: ọ bụrụ otu na otu, ọ ga-abụrịrị na o mere. Ọ nwere ọmarịcha ịgbatị, nkwonkwo na-agbanwe agbanwe, yana ikike dị mma maka nka ịgba egwu. Ọ bụ naanị na o nweghị àgwà. Ọ na-esikwa ike ịkụ mmadụ ihu na-akpata mgbu. Otú ọ dị, na Middle Ages, ị pụghị ịbụ oke mmadụ, ha ga-eri gị, ị ga-eto eto!
  Yanka kuru eze-nwanyị ọcha were were n'ire ya. Mba, ọ bụghị nzu dị ọcha, ọ bụ ihe sitere na osisi na-atọ ụtọ karị. Nwa nwoke ahụ mere njem mbụ, na-ebugharị pawn ojii. Yanka kpebiri na nwa ojii ga-eme njem mbụ, ka ndị agha gbara ọchịchịrị ghọọ onye na-eme ihe ike!
  Dị ka a ga-asị na ọ na-akwado echiche ndị dị otú ahụ, mgbede na-afụ na nnukwu nkwụ ndị ahụ na-ekwe. Nwatakịrị ahụ feere ha aka. Ahmed hụrụ mmegharị ahụ ma malie na Yanka.
  - Kedu ka esi esi agba ya?
  - Ee, nna ukwu! Lee ha bụ ndị oji na ndị ọcha!
  Ahmed si n'ịnyịnya eju rịdata, nọdụ ala n'ụgbọala ma jiri nlezianya welie bọọdụ ahụ.
  - Ọ dịghị ihe! Ọ mara mma! Naanị otu esi egwu ya!
  Yanka malitere ịkọwa:
  - Ịkwesịrị ịkwaga ọnụ ọgụgụ ndị ahụ n'otu n'otu!
  - Gịnị mere na-atụgharị! Ọ ka mma ịbanye ngwa ngwa, n'ìgwè!
  Yanka jụrụ n'atụghị egwu:
  - Mba, a ga-enwe ọgba aghara, mana egwuregwu ahụ kwesịrị imepụta nkwekọ!
  - Ọ bụ otú ahụ ... Harmony! - Onye ahia ohu weputara ihu abuba nke nwere ajị agba.
  - N'ezie, isi ihe dị na ya bụ isi, egwuregwu a na-enye gị ohere igosi n'ụzọ doro anya ikike nke ọchịagha. - Yanka kwuru n'ụzọ ziri ezi.
  Ahmed kpụrụ isi ya:
  - Ọchịagha! Chaị! Mgbe ụfọdụ ọ na-adị m ka ọchịagha kacha mma bụ m! Karịsịa ma ọ bụrụ na ịchọrọ iwu shells ọla edo!
  Yanka zara ngwa ngwa:
  - Ọzụzụ anaghị afụ ụfụ, ọkachasị ebe ọ bụ na nke a bụ agha ziri ezi nke na-amalite n'usoro nha anya!
  - Ị na-akwụwa aka ọtọ? N'agha ị pụghị ikwu eziokwu. - Ahmed tụgharịrị mgbanaka ahụ n'aka ntutu ya.
  - Ọ bụrụ na ị mụta imeri n'eziokwu, mgbe ahụ ị gaghị enwe nha nha na aghụghọ!
  Ahmed kwetara:
  - Ọ dị mma, ka anyị gbalịa igwu egwu: ugboro ugboro!
  - Alaka ọ bụla nke ndị agha na-aga n'ụzọ nke ya ... - Yanka malitere.
  Ahmed kwara isi ya:
  - O siri ike!
  - Mba, ọ na-akpali akpali! Kwe m! - Nwatakịrị ahụ ji ịnụ ọkụ n'obi kwuo. - E kwuwerị, ọ bụ otu ihe ahụ na agha n'ezie, ndị na-agba ịnyịnya hà hà ka ndị agha?
  Onye ahịa ahụ tara imi ya:
  - N'ezie, nke ahụ bụ eziokwu! Ọ dị mma, ka anyị kọwaa iwu.
  Yanka welitere pawn:
  - Nke a bụ nwa obere nwa, n'oge mbugharị mbụ, ọ nwere ike ịwụ elu ma ọ bụ otu sel ma ọ bụ abụọ.
  - Na-akpali!
  - Ma na njem nke abụọ, ọ nwere ike ịkwaga naanị otu square!
  - Gịnị kpatara? - Ahmed gbadara ala, isi ya wee sie ike.
  - N'ihi na ike na-agwụ ike n'oge mgbanwe! - Yanka kwapụrụ ntakịrị pụọ na ọgaranya ahụ na-esi ísì.
  - Ma ọ bụrụ na ị na-akwaga ya n'akụkụ!
  - Ọ nwere ike weghara ibe ọzọ diagonally, mana ya onwe ya na-agbagharị naanị! - Nwa okoro ahụ tụrụ na osisi na mkpịsị aka ya kwenye ya.
  - Gịnị kpatara?
  - E kwuwerị, mgbe onye agha na-efegharị mma agha, ọ na-ebipụkwa n'akụkụ!
  Ahmed nwere mmasị:
  - Gịnị kpatara na ọ bụghị ozugbo?
  - Ọta dị n'ụzọ ya! - Ahụrụ m Yanka.
  Onye ahịa ahụ kụdara ntutu isi na-acha ọcha snow:
  - Ọfọn, ị bụ obere onye aghụghọ! E nwere ọtụtụ n'ime ha karịa onye ọ bụla, ma ha bụ ndị kasị ike!
  - Ọ bụghị n'ezie na otú ahụ! Ọ bụrụ na pawn ahụ ruru ahịrị ikpeazụ, ọ nwere ike gbanwee ka ọ bụrụ mpempe ọ bụla! - Yanka weliri aka ya elu.
  - Dị ka oge ọ bụla ọzọ? - Ahmed dị ka ọ kwenyeghị na nke a.
  - Uto ọrụ, maka uru pụrụ iche!
  - Ọ bụ ya n'ezie? Na ọbụna Sultan?
  - Mba! Sultan san bụ ihe nketa!
  Ahmed wetuo obi:
  - Ya mere ekwenyere m, nke a ka mma karịa! Gwa m ihe ọnụọgụgụ ndị ahụ bụ.
  - Nke a bụ rook, ifufe na-ebugharị ya ma nwee ike ịkwaga square asatọ n'otu oge: n'ahịrị kwụ ọtọ.
  - Gịnị mere na a ogologo ahịrị?
  - Otú ahụ ka ifufe si efe! A na-achịkwa rook site na ihe ndị dị na ya na ọchịagha, na n'ozuzu ya bụ ihe siri ike na mkpanaka.
  Ahmed kwara isi ya.
  - Ee, ọ dị ka ọ siri ike n'ezie! Kedu ihe ọzọ ị nwere! Nke ahụ bụ onye ọ bụ, amakwa m onye na-agba ọsọ.
  - Ee, ịnyịnya, ọ na-awụlikwa elu na leta G. Ọ bụ ya! - Nwatakịrị ahụ gosipụtara ya na bọọdụ wee mụmụọ ọnụ ọchị.
  - Ọ na-atọ ọchị! Kpọmkwem! - Ahmed chịrị ọchị.
  - Malie dị ka ụkpara! - Yanka mụmụrụ ọnụ ọchị ọbụna wider. Ezé ya dị ntakịrị karịa ka ha kwesịrị ịdịịrị nwa okoro nke ọgbọ ya, ma ha ziri ezi nke ọma - na-acha ọcha karịa nzu.
  - Ọ dị mma, onye bụ onye a? - Ahmed gara n'ihu.
  - Nke a bụ elephant!
  - Elephant! Ọ bụghị nke ukwuu!
  A chọtara Yanka ozugbo:
  - N'ụwa anyị: ndị a bụ enyí!
  - Kedu ihe arụ, ụwa gị bụ ihe na-abaghị uru na jọrọ njọ. - Ahmed flicked nwa nwoke na imi. - Asịrị m na ị nwere ogwe dị ka nke a. Ọ dị mma, kedu ka o si aga?
  Nwa nwoke ahụ ji ndidi kọwaa:
  - Obliquely, n'ezie maka dum ogologo nke osisi!
  - Gịnị mere oblique?
  - Ibu arọ nke ukwuu na-atụgharị n'akụkụ! - Yanka dị ka onye nkuzi na-akọwa usoro nke bọmbụ atọm nye nwa akwụkwọ nke mbụ.
  - Oh, nke a na-adọrọ mmasị! Na lee ọnụ ọgụgụ nke a bụ!
  Nwatakịrị ahụ kụpụrụ ntì ya:
  - Nke a bụ ọnụ ọgụgụ kachasị ike, eze nwanyị, ma ọ bụ onye isi vizier. Ọ nwere ike ịga n'aka nri, n'aka ekpe na diagonally.
  - Gịnị kpatara nke a?
  - Vizier Kasị Elu na-abụkarị onye isi ọchịagha, na n'ọtụtụ mba: ọ na-achị obodo ahụ n'ezie. A sị ka e kwuwe, ọtụtụ mgbe, onye nke abụọ na-elebara ọchịchị steeti anya karịa nke mbụ! - Yanka kwenye, na-ebugharị eze nwanyị gafee ogige. - Selyavi! Nwoke dị mma!
  Ahmed meziri akwa akwa ya:
  - Gịnị bụ ezi uche! Ma nke a, m maara - Sultan n'onwe ya!
  - Ee! Ọ na-aga n'akụkụ niile, ma ọ bụ naanị otu square.
  - Gịnị mere na ọ na-adịghị ike? - Enwere ndakpọ olileanya na olu onye ahịa ohu.
  - Nke bụ eziokwu bụ na ibu nke Sultan dị ukwuu nke ukwuu iji gosi ike, ma e wezụga, na mkpọsa ọ chọrọ na-ebu a dum harem na ya! - Yanka bụrụ abụ. - Ị nweghị ike ibi n'ụwa na-enweghị ụmụ nwanyị! Ha nwere anyanwụ nke May - dị ka onye na-ede uri kwuru!
  Akhmed chịrị ọchị nke ukwuu, ọbụna ịnyịnya gbapụrụ:
  - Amamihe! Amamihe nke ukwuu! Ọfọn, ugbu a amatala m iwu: ma eleghị anya, anyị nwere ike igwu egwu?
  Yanka chịrị ọchị:
  - Ọfọn, gịnị kpatara na ị gaghị egwu egwu! Oji na-ebu ụzọ!
  - Mgbe ahụ nke m ga-abụ oji! - Akhmed ji obi ike kpalie oke pawn. N'ịbụ onye mere njem ahụ, nke edere na nkọwa a7-a5.
  - Gịnị mere i ji egwuri egwu otú ahụ?
  - M na-amalite ịgagharị n'akụkụ akụkụ! - Nwoke ahụ dị mpako kwara n"elelị.
  - Ọ dị mma, yabụ hapụ ya? - Yanka zara E2-E4.
  Egwuregwu ebidola. Ahmed, n'ezie, amaghị tiori na nanị kwụ n'ahịrị pawns. Dị ka o kwesịrị ịdị, okwu ahụ kwụsịrị: na ọbụbụ ọnụ ngwa ngwa.
  - Kedu ihe bụ ihe a?
  - Ebibiri eze: nke ahụ pụtara na ndị agha niile na-enyefe, ndị a bụ iwu. - Yanka gbasaa aka ya, gbara ọchịchịrị site na tan ọhụrụ.
  - Vizier enweghị ike ị nweta iwu? - jụrụ Ahmed.
  - Mba! - The strategist nwa nwoke ebipụ.
  - Gịnị kpatara? - Onye ahịa ohu weliri ụtarị ya.
  - N'ihi na: ọ chọghị ka Sultan anwụ. A sị ka e kwuwe, a pụghị ịkụ eze ahụ, chebe ya ruo ọgwụgwụ: ọrụ dị nsọ nke ndị ọ na-achị! - Ohu maara ihe kwuru nke ọma.
  - Nraranye na-adịghị ahụkebe! Egwuregwu a masịrị m! Oge ọzọ: ị nweghị ike ịkụ m! M... - ụtarị na-afụ n'ikuku.
  - M ga-alụ! Mgbe e jidere eze, a na-akpọ ya checkmate! - Ubu nwata nwoke ahụ mara jijiji, ọ chọrọ izere "nlekọta" dị otú ahụ.
  - Aha ọchị! Bịa, ọ bụrụ na m merie, ị ga-enweta mkpọ ọkụ iri na azụ gị! - Ahmed gbapụrụ ezé ya n"obi adịghị mma.
  Gịnị ma ọ bụrụ na m? - Yanka nwere obi ụtọ na n'ime nkeji na-esote, ụtarị na kpakpando ndị na-egbuke egbuke agaghị emetụ ya n'ahụ.
  - A ga-emeso gị anụ maka nri abalị. Maka ohu: anụ bụ ezigbo nri! - Ahmed dị nro.
  - Ọ na-abịa! Enwere m mmasị!
  Nwatakịrị ahụ haziri iberibe ahụ wee malite egwuregwu ọhụrụ.
  . ISI NKE 16.
  Vladimir na Elfaraya gbara gburugburu anụ ahụ na-adịghị anwụ anwụ. Ike agwụla ha, ndị iro nọgidere na-akpagide ha. Dị ka hydra: kama ebipụ otu isi, abụọ toro! Gbalịa imeri!
  Nwa okorobịa ahụ, n'ịbụ onye e gbuchapụrụ ọzọ, olu ya na-agbaji site na esemokwu dị egwu, tụrụ aro:
  - A ga-enwerịrị ụzọ: merie onye iro! Ọ bụ ya mere nke a ji bụrụ ihe mgbochi, mmadụ ga-agafe ya wee merie laurels!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ zara nke ọma:
  - N'ezie: enwere ụzọ iji merie! Gịnị ka ahụmahụ na-agwa gị?
  Vladimir kwusiri okwu ike, na-atụgharị ọbara:
  - Nnukwu anụ a bụ robot! Ịkwesịrị ịchọta ogwe njikwa ya wee gbanyụọ ya! Quasar na akụkụ hyperfractional: nwere ike imikpu n'ime mmiri.
  Elfaraya nwere olile anya:
  - Oleekwa ebe ọ nọ?
  - Ọ bụghị n'ebe dị anya, ma ọ bụghị n'ebe kacha pụta ìhè! - Vladimir zara, na-efunahụ ike ikpeazụ ya site na ọnyá ya!
  Elfaraya dị obere ka ya:
  - Ka m kpuchie gị, na ị na-achọ nke a ama ama akara panel!
  - Aga m anwa! - Anya aka nri nke nwa okorobịa ahụ: ọ dịghịzi ahụ ihe ọ bụla, na aka ekpe bụ ígwé ojii na-acha pinki pinki, a na-eduzikwa onye agha na-eto eto nke ọma.
  Nnukwu anụ ọhịa ahụ ji ike a na-apụghị ichetụ n'echiche wakporo nwa agbọghọ ahụ ma gbuchapụ ya ọtụtụ ugboro. Elfaraya ji ụjọ laghachi azụ, nnukwu ọnya dị n'ubu ya. Ụkwụ nwa agbọghọ ahụ, ma ọ bụ kama naanị ụkwụ dị ndụ, nọ na-ama jijiji, ma o jisiri ike bepụ otu n'ime ụkwụ anụ ahụ!
  - Mba, ị gaghị ewere m ngwa ngwa! - The dike gbara ọnụ mmiri a kụrụ aka eze, aiming na ahịrị nke anya nke ibu-anụ ọhịa.
  Nnukwu anụ ahụ kwuru:
  - Ọkụ nke ụwa dị n'okpuru na-echere gị!
  Elfaraya kpochapuru ihe otiti ahụ, mana ọ tụrụ n'ụkwụ. Akpụkpọ ụkwụ ahụ dara na-ekpughe ọmarịcha ụkwụ. Mkpịsị aka ahụ na-agba ọkụ site na hyperplasmic eruba.
  - Nke a bụ oghere ojii! - Nwatakịrị nwanyị ahụ zara - Nke a bụ ihe ị na-eme m - nnukwu anụ ọhịa na-emegide dike! Mana ọ dịghịrị m mfe ịdụ freak, efu, zero, asaa!
  Ogwe aka ogologo anụ ahụ wee gbalịa iru Vladimir. Nwa okorobịa ahụ gbara ụkwụ, mana a kụrụ ya nke ukwuu n'akụkụ. Ọbara ahụ rịgoro ọzọ, na-ahapụ ntụpọ n'elu elu ahụ na-enweghị isi. Vladimir, na-emeri ihe mgbu ahụ, na-eme ihe ike, na-eje ije n'aka ya, wee mee ume ọzọ.
  - Aga m egosi gị nne Kuzka! Chernodyrnik! - Nwatakịrị ahụ na-akụtu mgbidi, na-agbalị ịkụ elu.
  Nnukwu anụ ahụ gara n'ihu na-eto eto wee buso agha n'ihu abụọ.
  Elfaraya turu ugo ma wụpụ, na-ere ọkụ ụkwụ ya efu, ụkwụ ya nke abụọ tolitere na mberede. Nwa agbọghọ ahụ mara mma nwetara ahụhụ siri ike, mana ogologo oge. Ọ wụliri ma jiri ụkwụ efu gbaa ihe e kere eke eletrọnịkị ahụ ụkwụ, mana ọ tụrụ ya ozugbo, mkpịsị aka atọ tụfuru ma merụọ ụkwụ ya ahụ.
  Elfaraya tiri mkpu:
  - Ụjọ nke mgbochi ụwa!
  Nnukwu anụ ahụ ji mkparị were were kụja:
  - Na hyper-underworld: ị gaghị abụ otú ahụ!
  A manyere nwa agbọghọ ahụ ịlaghachi azụ. Ọ nọ na-esiri ya ike karị. Vladimir nwetakwara ya, mgbe mwakpo ọzọ gasịrị, anụ ọhịa ahụ mebere ya bipụrụ ụkwụ nwoke ahụ na ikpere.
  Nwa nwoke ahụ kwara ude:
  - Oh, nke a enweghị ike idi!
  - Dị ike ma chịkọta uche gị! - Elfaraya kwuru. Mgbo mma agha ahụ kụrụ ịma mma dị n"obi ma gbupụ ọnụ ọnụ ya. Nwatakịrị nwanyị ahụ mere ntụgharị azụ azụ, na-egbukepụ ikiri ụkwụ efu ya na ọbara. O wee jiri iwe kọchaa:
  - Otu a ka ị na-esi emetụ ụmụ nwanyị aka!
  Ihe e kere eke eletrọnịkị zara ya:
  - Achọrọ m ịmakụ na ịmakụ ụmụ agbọghọ jọgburu onwe ha! Achọrọ m ịgbaji mkpịsị aka ha ma dọwaa ha n'ime obere iberibe!
  "M ga-apịa gị ibe ma gbatịa ewu!" Elfaraya tiri mkpu. Nwatakịrị nwanyị ahụ nwetara ya dị ka ihe ọkụkụ. Ụkwụ gbajiri, ibe na-akụda wee fepụ.
  Vladimir tụfuru aka ya, ha na-ebipụ ya site na iji onye ofufe:
  - Nke a bụ dildo! - Nwa okorobịa ahụ ṅụrụ iyi. - Ị chọrọ ịzọda m!
  Nnukwu anụ ahụ ṅụrụ iyi nke ukwuu:
  - Ọ ga-esiri gị ike - agụụ quarks!
  -Ị na-ezighị ezi, gị anụ ọjọọ!
  Ọ na-esiri nwata ahụ ike, ụkwụ ya kwụsịrị. Enweghị ike ijide onwe ya, ma Vladimir lụrụ ọgụ. Ọ gbaghaara mwakpo ọzọ, bepụ akụkụ aka nke onye iro ahụ, ma ozugbo ọ siri ike ịghọta oge ahụ, toro!
  Ihe e kere eke tiri mkpu:
  - Lee ihe mgbu!
  - Ya mere! "Nwantakịrị ahụ gbụsara ọnụ mmiri ezé, a kpụrụ ya ọkpụkpụ ntì.
  - Ọ ga-aka njọ!
  Mwakpo sochiri nwa agbọghọ ahụ, ọ laghachiri wee jiri aghụghọ bipụ onye iro ahụ. Ọ gbasara ọbara nchara nsi, ma ọ ghọkwara egwu karịa:
  - Lee ịma mma! Ị ga-enweta ya na nickel!
  - Ị ga-agbaba n'aka onye agha siri ike! - Nwatakịrị nwanyị ahụ zara ya n'ụzọ nkwanye ùgwù.
  Ihe otiti ọzọ bipụrụ ya aka. Elfaraya hapụrụ ụzọ wee tụpụ ya azụ. Ọbara na-agba ya. Vladimir nwetara "onyinye" ọzọ; egburu ikpere ya. Nwa okorobịa ahụ sụrụ ude ma gbalịa ịpụ, ma ọnụ ahụ mara ebe ndị nkịtị nwere akụrụ aka nri ha.
  Vladimir kụrụ aka ahụ, ọ bụ naanị ntakịrị ihe ịga nke ọma: a na-egbutu ya, anụ ahụ nke metal mmiri mmiri na-esiwanye ike. Nwatakịrị ahụ laghachiri azụ ma nwaa ịpụ, mana agụba iri na abuo, yana mma, fegidere ya ozugbo. Otu n'ime ha mapuru obi nwoke ahụ, Vladimir turu ugo wee malite ịdaba.
  Mgbalị Elfarai mere napụtara ya n'ọnwụ ozugbo. Nwa okorobịa ahụ nwetara mmebi ọhụrụ, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọkara, nwa agbọghọ ahụ wee tufuo ara ya nke abụọ, ma obi ya mapuo ya. Ọbara juru Elfaraya, akpụkpọ ahụ ya mara mma na-apụ apụ. Nwatakịrị nwanyị ahụ tiri mkpu:
  - Ana m atụfu mma m!
  Nnukwu anụ ahụ, na-ezobeghị mmetụta anụ ahụ ya, tiri mkpu:
  - Ọ dị ka a ga-ewepụ akpụkpọ anụ nke alligator n'ahụ gị!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na-anwụ anwụ ahapụghị ọchị ya, ọ zara ozugbo:
  - Site n'ike nke njedebe, a ga-eti ihu!
  Ọzọ, obi mgbawa, ọ bụ naanị otu ụkwụ dara ngwọrọ fọdụrụ. Lee ka o siri sie ike maka nwa agbọghọ ahụ.
  Vladimir nwetara ihe ọzọ n'obi. Ọ dị mma na o nwere atọ n'ime ha, ma ọ bụghị ọnwụ ozugbo. Ma ọnwụ nke abụọ n'ime atọ moto na-eme ka ọ daa mbà nke ukwuu. Amamihe nwata ahụ gbachiri, otu ụkwụ dị ndụ enweghị ike ịkwado ahụ ya.
  Nnukwu anụ ahụ tiri mkpu:
  - Aga m atụ gị mma! -O we b͕akuru nwa-ab͕ọghọ ahu. Ọnụ ya rụrụ arụ sị:
  - Ị maara otú n'oge ochie: ha na-edina ụmụ agbọghọ dị ike dị ka gị?
  - Ma achọghị m ịma! - Elfaraya lụsoro ọgụ, na obi nkoropụ nke ijiji na nnukwu webụ.
  - Ma ị ga-!
  Na-akụda nwa agbọghọ ahụ: agụba ahụ na-egbutu ịma mma na ọkara. N'ime mgbalị ikpeazụ na-egbu egbu, Vladimir tụbara mma agha ya, na-akụ nduru na-amagharị na mbara igwe; nnụnụ ahụ dị obere ma bụrụ nke na-adịghị njọ, ma nwa oge ọ dị ka nwa okorobịa ahụ na-ahụ anya na-acha odo odo pụtara n'ihu ya.
  Nnukwu anụ ahụ na-achọ ịzọpịa isi nwa agbọghọ ahụ, jụrụ oyi wee malite ịdaba na mberede. Anụ ahụ ya dị egwu gbasasịa dị ka bọọlụ ping-pong. Ha ghọrọ ndị nta na nta, gbasasịa, bouncing. Elfaraya, na-agba ọbara, tie mkpu:
  - Ị mere ya mgbe niile!
  - Ee, emere m ya! - Nwatakịrị ahụ na-ama jijiji na nhụjuanya, ọ nọ na mgbu na-enweghị atụ. --- Mmeri ikpeazụ na-echere anyị.
  Nkebi ahịrịokwu ikpeazụ apụọlarị ebe, mana ọ dị ka ọ na-egosipụta nke ukwuu. Nwa okorobịa ahụ na nwa agbọghọ ahụ jikọtara aka ọbara ha na-akpụ akpụ. Ha na-ekpuchi mita mgbe otu mita, dị ka à ga-asị na ha nwere abs gba ọtọ na iko agbajiri agbaji. Site n'ịgbasi mbọ ike, anyị mechara nwee ike imeri ihe mgbochi ahụ. Onyonyo a na-egbuke egbuke na ìhè gbara ọchịchịrị. Nwa okorobịa ahụ na nwa agbọghọ ahụ gafere nwa oge, mgbe nke ahụ gasịrị, ha ghọtara onwe ha, jụrụ oyi na biochamber. N'èzí ha adịchaghị mma, mana ha kwụgidere n'ebe a na-adọba ụgbọala.
  Onye isi kpakpando iri ahụ nwere ndị nnọchi anya abụọ lere anya gba ọtọ nke nwoke na nwa agbọghọ:
  - Ị bụ ọmarịcha ndị agha! N'agbanyeghị nke ahụ, ha jisiri ike nagide anụ ọhịa ikpeazụ, bụ́ nke na-abụkarị nanị otu onye n'ime nde mmadụ jisiri ike mee!
  Vladimir na Elfaraya kwuru, sị:
  - Anyị gbalịrị ịrụzu ọrụ anyị n'ala nna dị nsọ.
  - Nke a bụ ihe kwesịrị ịja mma, mana ọ naghị ezuru iji merie ihe mgbochi niile! Ọ bụghị ya?
  Elfaraya zara ngwa ngwa:
  - Ee! Naanị iguzosi ike n'ihe ezughị iji jeere mba ahụ ozi, mana enweghị ike iji ihe ọ bụla dochie ya!
  - Ee kpọmkwem! Kedu ka ị si mara Vladimir: na ọ bụ kpalakwukwu ka a ga-agbapụ? Ọ dịghị njọ nke ukwuu!
  Nwa okorobia ahu kpochapuru ihu ya wee zaa:
  - O siri ike ikwu! Ma eleghị anya, nghọta! Ọ dị m ka m hụrụ otu nnụnụ site na anya oroma, ahụ ahụ wee meghachi omume n'onwe ya. Ma eleghị anya, ọnwụ hypersensitivity.
  Onye isi kpakpando iri ahụ kwetara:
  - Ọfọn! Nke a bụ nnọọ iju ịnụ, ma m ga-echeta! Site n'ụzọ: Iri kpakpando n'ozuzu Dmitry Zubrov chọrọ ileta gị.
  Ọchịagha ọhụrụ ahụ pụtara n'ihu di na nwunye ahụ. Ọ nọ n'uwe emume, ji eriri ubu mara mma, ma mụmụọ ọnụ ọchị nke ukwuu:
  - N'ezie, ị na-ezighị ezi, abụ m onye ọchịchị ugbu a!
  Dmitry nwere ọdịdị dị gịrịgịrị, onye na-eme egwuregwu ma dị ka nwa okorobịa mara mma. Dị ka mmadụ niile, onye mara mma, onye na-egwu egwuregwu kwesịrị ekwesị na magazin, ọ na-achị ọchị, na-ele anya na ọ bụghị ihe siri ike. N'ihi enweghị afụ ọnụ na afụ ọnụ (a na-ekpochapụ atavism na-adịghị mkpa na mkpụrụ ndụ ihe nketa larịị), ndị marshal yiri ka ọ fọrọ nke nta ka ọ dị afọ iri na ụma, karịsịa mgbe ọ na-adịghị gbasasịa ma ọ bụ squids anya ya.
  - Eziokwu ahụ bụ na gị, Vova, jisiri ike chọta igodo ahụ wee bibie ogwe njikwa anụ ọhịa na-egosi onye ọgụ ahụ n'akụkụ kacha mma. E wezụga: ị nweghị ụzọ echiche ziri ezi.
  - Ọ dị mma ka ọ dị njọ!
  - Dabere na ị raara onwe gị nye alaeze ukwu ahụ.
  Vladimir ji obi umeala zaghachi, sị:
  - My nraranye anaghị agafe oke nke uche! Anaghị m ekwu na ọ dịghị onye na-eguzosi ike n'ihe ka m!
  Marshal kwuru na nghọta:
  - Onye ọ bụla na-eguzosi ike n'ihe! Ama m! Ọ bụ ezie na okwu ahụ raara onwe ya nye na nke raara onwe ya nye bụ otu!
  - Ọ bụ egwuregwu! - Elfaraya jiri anya mara mma kwuo.
  - Amụma na-atọ ọchị! - Dmitry kwetara. - Na nkenke, Abịaghị m gị ka m mara onye ọchị karia quasar. Ị ga-emecha: otu ọrụ akọwapụtara.
  Elfaraya chịrị ọchị:
  - Enwere m olileanya na nke a jikọtara ya na ime ịhụnanya?
  - Fọrọ nke nta! - Marshal Dmitry nwere obi ụtọ. - Eleghị anya, ị nụla na akụkụ ụfọdụ nke oge ụwa na-agagharị, mgbe ụfọdụ ngwa ngwa, mgbe ụfọdụ nwayọ: karịa na anyị, na mgbe ụfọdụ ọbụlagodi kpamkpam!
  Elfaraya kwadoro ngwa ngwa:
  - Ee, e nwere ihe dị otú ahụ!
  - Ya mere, nke a na-emepụta nsogbu ụfọdụ na mmepe nke oghere a. Enweghị mgbapụ, nke ahụ bụ eziokwu! - Marshall gbasaa aka ya.
  Vladimir kwuru, sị:
  - Mana ndị ọrụ ọgụgụ isi anyị na-alụ ọgụ nke ọma?
  - N'ezie ha na-alụ ọgụ! Ma n'otu oge ahụ nnọọ ike! - The Marshal ejighị ya kpọrọ snapped mkpịsị aka ya, a hologram nke mbara igwe kpakpando pụtara. - N'ezie nnukwu steeti: satịlaịtị anyị, nke ndị elves nwere, bụ ndị ajọ igbe ozu wakporo. Igbe ozu bụ ụdị troll ọhịa, ha na ha na-enwe nghọtahie mgbe niile. Ọrụ gị bụ igbochi agha obodo: nke rikpuola nnukwu mbara ala Furosan n'ọkụ anụ.
  Elfaraya kwuru na obi abụọ adịghị ya:
  - Nke a bụ n'ezie ọrụ na-atọ ụtọ, mana ọ gaghị adị mfe iziga ọtụtụ ụgbọ mmiri ogbunigwe ebe ahụ?
  Onye agha ahụ kwara isi ya nke ukwuu:
  - Mba, ọ dịghị mfe! Anyị achọghị nnyonye anya doro anya site n'aka alaeze ukwu anyị iji tụgharịa ụdị ọ bụla megide anyị. Ọ dị mkpa iji rụọ ọrụ microsurgical.
  Vladimir kwuru, sị:
  - O doro anya!
  Dmitry malitere iji ndidi kọwaa:
  - Ala na mbara ala, n'agbanyeghị na ọ bụ nnukwu, ike ndọda bụ ihe dịka nke ụwa. Chọta onye ndu nke ndị agha ahụ, ọ na-akpọ onwe ya Generalissimo Dodge, jide ya ma ọ bụ kpochapụ ya. Ọ ka mma, n'ezie, ijide ya wee manye ya ime ihe maka ọdịmma nke ya.
  Elfaraya kwetara:
  "Ọ ka mma ijide ya wee manye ya ka ọ kwụsị agha obodo."
  - Nke ahụ bụ kpọmkwem nwa agbọghọ ahụ. Nke ahụ bụ ihe i kwesịrị ime. Enwere m olileanya na ị nwere ike ịnagide ọrụ dị otú ahụ. - Marshall jidere mkpịsị aka ya.
  - N'ezie! - Otu ụzọ ndị dike tiri mkpu otu mgbe. - Ultrastar!
  - Naanị ihe nzuzo: ị ghaghị ịnakwere elves; Great Russia ekwesịghị itinye aka na nke a.
  Nwa nwoke na nwa agbọghọ ahụ kwekọrịtara ọnụ:
  - Anyị kwenyere na nke a!
  - Gbanwee aha gị! Ọfọn, gị Elfaraya enweela aha dị ka elf, e kwesịghị ịgbanwe gị nke ukwuu, ị kwenyeghị? - Dmitry gbatịpụrụ mkpịsị aka ndeksi n'aka nri ya.
  - Ọfọn, ee? Obere ihe ize ndụ nke ọdịda mberede!
  - Na Vladimir ga-renad Vlarad! Aha elf mara mma. N'ụzọ dị otú a ị nwere ike ịnụ ụtọ!
  - Ya mere, m bụ Vlarad!
  - Ee - Vlarad, na ọ bụghị nwoke, ma elf. N'akụkụ a nke eluigwe na ala, oge na-aga ngwa ngwa, na mgbe ị rụchara ọrụ ahụ, ọ dịghị ihe dị ịrịba ama kwesịrị ime n'ihu!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na nwata ahụ weliri aka ha na ekele:
  - Anyị ghọtara!
  - Ya mere ofufe na elf ibu starship. Nke a bụ ohere gị! Ga-adaba n'amaghị ama!
  Elfaraya bụrụ abụ:
  Motherland: ị bụ anyanwụ na mmiri,
  Anyị na-ese n'elu mmiri na-enweghị ikuku!
  Ị pụghị iji ájá wuo obodo;
  Ọ bụrụ na ọ na-eji obi: akpọ oku na-enweghị mkpụrụ obi!
  
  Elves bụ ụmụnne anyị hụrụ n'anya,
  Dị nwayọọ, ma enweghị ntụpọ n'agha!
  Kọmputa ahụ gosipụtara zeros na ntule ahụ,
  Robot bụkwa mmadụ!
  
  Ụgbọ elu ahụ na-efe ọsọ ọsọ,
  Mgbanwe na ụwa bụ obere nzọụkwụ, ije!
  Ka anyị nye eluigwe na ala ọhụụ,
  Na-enwe obi ụtọ na obi m niile nwere mmetụta!
  
  Agha dịkwa mma n'ezie.
  Na-enweghị ya enweghị ụtọ, ọ dịghị ụtọ nke ụwa!
  Ọ bụrụ na onye iro bịara ibibi,
  Ka anyị tụgharịa ya ka ọ bụrụ ihe dị ka ụlọ ịgba égbè!
  
  Amuru na ujo roket ojoo.
  Thermoquarks na-adọwa oghere!
  Ọ bụrụ na igwe mmadụ metụrụ mmụọ Russia aka,
  Ya mere, ka anyị dozie mkpara na efere!
  
  Mana ị ga-alụ ọgụ - ọ bụ ọrụ,
  Na nke chọrọ nraranye!
  Onye na-adịghị ọcha rapaara isi ya na nbata.
  Nata mgbanwe site na knight ruo ọkpọiso!
  
  Ọ bụ ya mere ị ga-eji chọọ ụta, ọ bụghị obere ihe,
  Na superlaser ka otu nde ugboro mma!
  Otu narị ụyọkọ kpakpando gwepịara dị ka nickel,
  Atụkwasịla obi na ezumike obi ụtọ!
  
  Ekwenyere m na anyị ga-adị ndụ ịhụ mmeri,
  Na anyị ga-adị n'otu na Russia!
  Ewere mma-agha me ka ebube guzosie ike.
  Ndị mmadụ enweghị oke n'ike ha!
  Onye agha ahụ na-abụ abụ n'ụdị pụrụ iche: ya bụ, okwu ndị ahụ na-agbawakwa n'ụdị ultrasound na abụ ahụ dum gwụchara n'ime otu sekọnd na ọkara.
  Marshal tiri mkpu:
  - Ultrastar! Ọdakpọ zuru oke!
  Vlarad anaghị aṅa ntị. jụrụ, sị:
  - A ga-enye anyị ngwa agha ọgbara ọhụrụ?
  Dmitry kegidere mkpịsị aka ya elongated na eriri wee kwenye:
  - Site na ihe a ga-enweta site na mbugharị, ee! Mana ịkwesighi iji ngwa agha ọkọlọtọ nke ndị agha Russia.
  Nwa okorobịa ahụ jụrụ:
  - Ngwá agha ọkọlọtọ: enwere ike nweta ya site na mbupụ!
  Marshal ahụ nwere ndidi ma mee eriri ọzọ, zara:
  - N'ezie, n'ụkpụrụ ọ ga-ekwe omume ma ọ bụrụ na ọrụ anyị pụrụ iche na-ekwe ka nke a, ma ndị a na-abụkarị ụdị oge ochie. Na mgbakwunye, a na-eji ngwa agha emezigharị ma ọ dị njikere ịlụ ọgụ. Ya mere chefuo banyere ụdị ọhụrụ. Ọ dịghịkwa mkpa ịpịa ntị gị na ịgbasa ire gị n'elu hyperspatial ultrastrings!
  Elfaraya kwadoro ya:
  - Gịnịkwa? Otu a na-atọkwa ụtọ karịa. Na eziokwu ahụ bụ na nkà na ụzụ ọgbara ọhụrụ enweghị oge ịmalite agha ahụ, a na-ebibikwa ndị iro ahụ!
  Vlarad nwere obi ụtọ ọbụna, anya ya na-egbuke egbuke:
  - Ọ bụ ọbụna ngosi! Karịsịa na mbara igwe anyị, na mbara ụwa, ngwa agha adịghị emebi emebi.
  Marshal ahụ wepụtara hologram na ntu ya, ngwakọ mara mma nke urukurubụba na sexy, nwa agbọghọ gba ọtọ:
  - Otu esi ekwu, n'akụkụ a nke eluigwe na ala, ngwa agha hyperplasmic dịkwa ike karị. Nke a dị mfe karị, ọ na-esiri ike ibibi gị, na ndị iro ka ukwuu nwere ohere ka mma ịlanarị. - The Marshal gbatịpụrụ ọbụ aka ya, mkpịsị aka gbagọrọ agbagọ n'ime mara mma ozugbo gbatịa wee nweta a nkịtị ogologo. Nkwụ ahụ ghọrọ odo odo nwere spek na-acha odo odo, na iko mmanya nke akpụ akpụ akpụ na-egbuke egbuke karịa diamond pụtara na ya. Dmitry loro ihe dị n'ime ya n'otu oge, o doro anya na mmanya ahụ nwere mmasị na ya, ọtụtụ afụ nwere ọtụtụ agba si n'azụ ọnụ ya pụta. Gburugburu ụzọ abụọ ọgụ: flotilla nke ọgụ hologram pụtara na mberede. Ụgbọ mmiri ndị ahụ, ọ bụ ezie na ha dị obere, dị nnọọ egwu.
  - Otu a ka anyị ga-esi mee ya! - Elfaraya tiri mkpu na obi ụtọ ndị agha: onye agha ozugbo, na-agbapụ site na ntu varnished, na-enwe nkụda mmụọ, ụgbọ mmiri mebere iri ise.. Kwụsị! Nye iwu!
  Onye isi ala ahụ kweta kweta ma dọọ aka na ntị:
  - Ọ ka mma na ndị mmekọ elf amaghị na ị bụ mmadụ! Ị maghị, otu n'ime ha nwere ike ịghọ onye nledo, ma ọ bụ naanị igbe nkata. Anyị agbanweela ọdịdị anya na ntị n'oge oge mmeghari. Banyere akụkọ ahụ, mee ka à ga-asị na ha bụ ndị na-eto eto bụ́ ndị nwetara ọzụzụ pụrụ iche n'ogige ụmụaka ndị Russia kemgbe ha bụ nwata. Nke a pụtara na ha amaghị ọtụtụ omenala na echiche dị iche iche nke elves.
  Vlarad dị ka iwe were ya:
  - Ihe gbasara agbụrụ a, onye isi anyị na-emekọ ihe, mara. Anyị gafere usoro ọzụzụ zuru oke.
  Dmitry kwụsịrị:
  - Nke a nwere ike ọ gaghị ezu! Na mgbakwunye, ọ dịghị mfe ịgbanwe omume nke gị. Ihe ize ndụ nke ọdịda dị oke oke.
  Elfaraya chịrị ọchị wee kwuo:
  - Anyị ga-emecha ọrụ ahụ n'ọnọdụ ọ bụla! Ihe a na-amụghị, nke a na-amụghị, na nke a na-agaghị amụ? Onye ọchịagha nwere ike imeri Russia!
  Marshal ahụ tọhapụrụ bun na-enweghị atụ n'ọbụ aka ya, ọ zara na mberede, gbawara na snowball dara n'elu:
  - Hyperquasar! Okwu eziokwu! Ị ghọtara ọrụ ahụ, malite ugbu a mejuputa ya. Naanị abụla onye nzuzu. Robots ga-eso gị. Chere ezie! Dị ka ihe nlegharị anya, ndị otu gị ga-enwerịrị mmetụta nke hypercurrent. Ka ị ghara ịgbapụ ụgwọ!
  Cyborgs dị ike jiri àmụ̀mà gbuo, ha toro dị ka webụ nwere ọtụtụ agba. Ozu di na nwunye na-alụ ọgụ na-enwu ọkụ site na, ọbụna akpụkpọ ahụ na-adapụ, ọgịrịga na-apụta, na akụkụ nke ọkpụkpụ ahụ na-ehulata. Ụfọdụ ọkpụkpụ gbawara agbawa ma na-ere ọkụ dị ka egwuregwu, ọkụ ahụ anwụọla ma n'otu oge ahụ na-egbuke egbuke, na-ere ọkụ irighiri akwara. Vlarad na Elfaraya kwara ude, mana ha kụchiri mkpu ha.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị:
  - Ọfọn, nke a na-atụgharị m! Dị ka ndị otu gangbang nwere ụmụ okorobịa iri na abụọ!
  Onye agha ahụ nwere afọ ojuju, gbatịpụrụ olu ya na mberede dị ka agba aja aja, jide ihe e lekwasịrị anya, jiri ezé ya na-egbuke egbuke na-ata isi rọketi rọketi ahụ, ọtụtụ nde siri ike karịa titanium. Mgbe o loro, o kwuru:
  - Kedu ihe ị ga-eme ọzọ? Echeghị m na ị ga-ese foto (ị ga-eme onwe gị onye nzuzu)!
  Nwa okorobịa ahụ na nwa agbọghọ ahụ, bụ́ ndị rọbọt so, si n"ụlọ ezumezu pụọ. Ọrụ ahụ doro anya nke ukwuu, naanị ndị ọrụ nwa oge abụọ ahụ ga-arụ ya. Ha banyere n'ụgbọ mmiri na-agba ọsọ ma gawa ngwa ngwa gawa cosmodrome.
  Elfaraya chịrị ọchị:
  - Mgbe Dmitry ji ezé ya gbuchapụ akụkụ nke robot ahụ, agara m mkpụrụ! Nwoke mara mma!
  Vlarad kwuru, sị:
  - Onye isi ala ahụ yiri ka ọ chọrọ iji mmegharị ahụ ya gwa anyị ihe karịa n'okwu ọnụ. Karịsịa, robots: ha na-ekpe ekpere dabere na koodu ternary, ma Amen ikpeazụ na-esonyere ya na ntọhapụ, n'agbanyeghị na microscopic doses, nke hyperplasm!
  Onye agha ahụ jiri ire abụọ rachaa imi nwata nwoke ahụ:
  - Ọ dị mma na anabataghị ebe obibi ndị mọnk maka robots!
  Vlarad jụrụ:
  - Mba, enwere ndị mọnk cybernetic! Ha nwere ụfọdụ ụdị iwu nano-space na-alụ ọgụ!
  Cosmodrome ahụ yiri ka ọ kwụgidere n'ime oghere, dị elu n'elu elu. Ebe n'akụkụ na-ekpugharị ụlọ ndị nwere ọdịdị geometric siri ike. Alaeze ukwu nke ụwa anabataghị oke pretentiousness, ihe niile tụrụ, ọ dị ọbụna ka ụlọ ndị na-azọ ụkwụ ogidi. Naanị otu ụlọ dị n'ụdị ngwakọ tuyere-mkpụrụ isii ndị a chịkọtara n'elu ibe ha. Onye kachasị ukwuu nọ na ntọala, ka ọ na-aga n'elu, nha ya na-ebelata ma nchapụta ya na-abawanye.
  Elfaraya chịrị ọchị:
  - Ọ dị ka ụlọ ọrụ nnọchiteanya nke elves! Abyss-vacuum buffoons!
  Na cosmodrome n'onwe ya, starships guzo n'usoro n'usoro, dị ka a ga-asị na e jikọtara ya na onye ọchịchị. Ụgbọ ibu ibu elves yiri rosebud nke malitere ito eto. Ha mara mma ma maa mma, petals nwere agba na ndò iri ise. N'adịghị ka ụmụ ụwa obi tara mmiri, elves na-enwe mmasị na okomoko na ọmarịcha mma, na agba na-egbuke egbuke.
  Elfaraya na Vlarad yi uwe ọkọlọtọ: na-egbuke egbuke, uwe elf nke mba. Agiri-isi-ya b͕achiri eb͕ochi, nāchaji kwa ya, o nwe-kwa-ra ọla nti na nti-ya. Nke a bụkwa ihe a na-ahụkarị n'etiti ndị agbụrụ mara mma. Vlarad chere na ọ dị arọ nke ọla ntị maka oge mbụ, ọ nwere mmetụta buru ibu ma gbasaa. N'ụzọ ụfọdụ ọbụna: ọ bụghị nnọọ nwoke. N'ime, ụgbọ mmiri Elven dị ka ụgbọ mmiri ihe ụtọ nke eze karịa ụgbọ mmiri ibu azụmahịa. Ihe niile mara mma, lush, okomoko, nwere ọtụtụ okooko osisi na nkume ndị dị oké ọnụ ahịa. N'ezie, nkume ọ bụla e wuru na hyperplasmic cyber reactor bụ enweghị atụ: na-egbuke egbuke ma mara mma karịa ihe okike. Elfaraya dị ka ezigbo nwanyị, nwere mmasị.
  - Megaquasar! Lee ka ihe pụrụ iche na ọmarịcha!
  Vlarad kwuru n'ụzọ dị mwute:
  - Anyị anaghị amasị okomoko na-enweghị isi. Na mgbakwunye, elves dị oke mma na, dị ka anyị, anaghị enweta mgbu mgbe niile na ike siri ike - ọzụzụ pụrụ iche obi ọjọọ!
  Elfaraya were ire ya rachaa okwute ndị ahụ wee maa ifuru:
  - Kedu ihe ụtọ na-esi ísì ụtọ zuru ụwa ọnụ!
  Na ebe a bụ elves onwe ha, yiri nnọọ ndị nke oge a, karịsịa mgbe ị na-apụghị ịhụ ha mara mma ntị, dị ka okooko osisi si n'ogige Iden, na lush edozi isi, na n'ụba na-ese na ntecha. Ya mere, dị ka a na-achị, elves, ma ndị ikom ma ndị inyom, nwere mmasị na-eji ejiji. Nke a mere ka ịma mma ha nwee ọmarịcha anya. Enwere ihe dị ka ụmụ nwoke elves atọ dị obere karịa ụmụ nwanyị, na n'ọdịdị ha enweghị ajị agba, na-ese ntutu isi na-adịghị mma na enweghị ike ịmata ọdịiche. Dị ka ụmụ mmadụ, elves na-ele anya na-eto eto, ma anya ha abụghị mmadụ: kpamkpam nwata, enweghị uche na enyi. Vlarad chere na ya dịkwa ka nwa agbọghọ. N'etiti ndị mmadụ, ndị ikom ka na-akpụ ntutu isi ha ma nwee ọdịiche na uwe. Ọ bụ ezie na site n'ile anya ihu: mgbe ụfọdụ ọ na-esiri ike ịmata ọdịiche dị n'etiti nwanyị na nwoke. Ọ bụ eziokwu na ọnụ ọgụgụ ka ukwuu nke ụmụ nwanyị nwere ara buru ibu na úkwù sara mbara. Elves nwere otu ihe ahụ, n'agbanyeghị na ha na-adịkarị gịrịgịrị ma na-esighi ike karịa ụmụ mmadụ. Ọchịagha nke starship bụ nwa agbọghọ nwere ntutu isi agba iri. Ọ natara ịdọ aka ná ntị: na ndị agha nwetara ọzụzụ pụrụ iche na-abata n'ụgbọ mmiri.
  O feliri elu, susuru Elfaraya na Vlarad ọnụ. Nwa okorobịa ahụ meriri: ísì nke ngwakọta bara ụba nke ihe na-esi ísì ụtọ dị oke ọnụ siri ike, na ihu nwa agbọghọ ahụ na-ese nke ọma; elves na-enwe mmasị ime ihe osise na-acha n'ahụ. Onye na-enyere onyeisi ụgbọ mmiri ahụ fegakwuru ha, na-ekpe ikpe site n'ọnụ ọgụgụ ya, ikekwe nwoke ma ọ bụ nwa agbọghọ dị afọ iri na ụma. Ọ wepụtara ígwé ojii nke akụkụ anọ, afụ ọtụtụ agba n'azụ ọnụ ya, na-akụtu ha abụọ. Otú ọ dị, ọ dịghị spilings: ọ na-esi ísì nke mint na ụdị mgbagwoju anya nke ísì ụtọ!
  A bụ m Chrizzly! Onye isi kpakpando abụọ!
  Vlarad chịrị ọchị wee gbatịa aka ya:
  - Vlarad, onye osote onye isi nwa oge!
  Elf were aka ya n'ọbụ aka ya gbatịa ya na ukwu ukwu!
  - nso na obi! O were kwa aka-ya mara nma me otù ihe ahu.
  Vlarad maara na n'etiti elves, imetụ genitals adịghị ewere mkparị, n'ụzọ megidere nke ahụ, ọ dị ka ihe ịrịba ama kasị elu nke nkwanye ùgwù, ma ọ bụ ntakịrị ihere, ọ tụgharịrị n'ụzọ ụfọdụ rụrụ arụ na jọrọ njọ.
  Onyeisi ụgbọ mmiri ahụ zara ya:
  - Abụ m Astarte! Juputara nkwanye ugwu maka ndị agha SS. Anyị ga-efega na Furosan, nke pụtara na anyị ga-agafe mpaghara adịghị mma.
  Elfaraya zara n'olu dara ụda:
  - Ọfọn, n'ezie anyị ga-agafe! Ebe nke anyị apụghị!
  Astarte gbaziri:
  - Ọ dịghị mkpa na-apụ n'anya! Nke a bụ igbu mmadụ!
  Nwa agbọghọ ahụ zara n'oke ugwu:
  - O siri ike ịnọ na magnet ma ghara inwe magnetized.
  Astarte kwee isi, bulie onwe ya ntakịrị n'ikuku, ma maa jijiji n'úkwù ya. Akpụkpọ ụkwụ ya na-egbuke egbuke.
  - Anyị nakweere ọtụtụ ihe na omenala n'aka ndị mmadụ. Lee m, iwu nke dike nke agha interuniversal, Peter the Howitzer. Lee ka ọ si maa mma.
  Peter Howitza nọ na agba na ịchọ mma. Elves guzobere usoro mmadụ, ma chọọ ya mma n'ụzọ nke ha. Otú ọ dị, ọ mara ezigbo mma.
  Elfaraya lepụrụ anya wee kwuo:
  - Ọ bụ cutie.
  - N'ime okirikiri iri na abụọ, ọ gara n'ihu afọ abụọ dị obere tupu oge emebere ya. N'ebe ahụ ọ ghọrọ onye a ma ama maka ijide ọchịagha! - Ahụrụ m Astarte ka ọ na-egwuri egwu. N'ozuzu, ị pụghị ikwu ihe ọ bụla - dike. Nwụrụ site n'ịgbapụ ụgbọ agha flagship - ọnwụ nke dike!
  - Na ndụ! - Vlarad (Vladimir) gbara agba. - Otú ọ dị, onye na-amaghị otú e si ekele ndụ agaghị enwe ike ihu ọnwụ ihu n'ụzọ nkwanye ùgwù!
  Astarte kwetara:
  - Ọ dị mma, nwa nwoke kibalchish! Nke ahụ ọ bụ ihe ha na-akpọ gị na alaeze mmadụ?
  - Ọ bụchaghị! A na-akpọ ụmụaka ndị agha ụmụaka! - Vlarad jụrụ.
  - Amaara m nke ahụ, mana m na-ekwu ihe dị iche kpamkpam. Obi ike na-anọgidesikwa ike! - Nwatakịrị nwanyị agwụla ịgba. - Ka anyị kporie ndụ, anyị nwere ọtụtụ egwuregwu, ọkachasị ndị otu. Echere m na ike agwụla gị maka agha na-aga n'ihu?
  Elfaraya kwere:
  - Gbafuo! Igbu mmadụ na igbu mmadụ abụrụla ihe a na-eme. Karịsịa n'oge mmega ahụ nke oghere ojii!
  Astarte tụrụ aro:
  - Gịnị ma ọ bụrụ na anyị na-ewu obodo! Ma ọ bụ na ọ bụghị, a na m atụ aro gị egwuregwu ọzọ. A na-enye elf ọ bụla otu mbara ala.
  - Ọ dị mma!
  - Ụwa ọhịa! Ọrụ gị bụ iwulite mmepeanya! - Nwatakịrị nwanyị gbapụrụ anya.
  Vlarad mara aka ya:
  - N'otu sekọnd! Ma mgbe ahụ wakpoo ụwa gbara agbata obi!
  Astarte kwara isi ya:
  - Mba! Nke ahụ abụghị ihe anyị na-ekwu! Na ụkpụrụ, anyị adịghị mkpa ihe dị ka nke a. Onye nwetara ọkwa ndụ dị elu ga-emeri. A ga-enye akara maka nke a. N'ụzọ bụ isi, enwere m olileanya na ihe niile doro gị anya.
  Elfaraya ji ochi kwuo:
  - Anyị ga-emeri unu niile! Site n'ụzọ, olee mgbe anyị ga-amalite?
  - Anyị amalitelarị! - The elf squealed.
  - Gịnị kpatara na ahụghị m ihe ọ bụla!? - Onye agha Russia tụrụ anya ya.
  Ihu Astarte ghọrọ aghụghọ:
  - Nke a bụ nnukwu ihe nzuzo anyị! Ndị mmadụ enweghị ike ịka agbụrụ anyị n'ihe niile. Anyị ga-enwerịrịkwa ịma otú! Karịsịa n'ịtụle oge ochie nke mmepeanya m!
  Vlarad chetara:
  - Ma echere m na m maara, osooso na ibu ụgbọ mmiri na-eji nwayọọ karịa na ndị mmadụ. Nke a bụ ya mere enweghị mmetụta.
  Chrizzly kwuru n'iwe:
  - Anyị nwere otu n'ime ndị ọhụrụ reactors arụnyere, anyị zụtara ya na ere!
  Elfaraya gbawara n'anya:
  - The Kacha ọhụrụ reactor na-ere! Kedu ihe nwere ike ịbụ ihe ọchị na nzuzu.
  Chrysley zara:
  - Na mgbochi ahịa, ị nwere ike ịzụta ihe niile! Naanị ị maghị, ị kwenyere na mgbasa ozi, na ikike nke ọrụ ọgụgụ isi mmadụ.
  Elfaraya kwuru nke ọma:
  - Eleghị anya e dere anya site na ụfọdụ starship mebiri emebi?
  - Ọ bụ ya! Ị nweghị ike imeri ihe abụọ: anyaukwu na nzuzu, ọ bụ ezie na enweghị nke mbụ na-ejikọta ya na nke ikpeazụ! - Chrizzly kwara ọchị. - Ị chọrọ ijide n'aka?
  Vlarad jụrụ, sị:
  - Ihe ndị a ọ bụ nhụsianya?
  - Ee, dị ka nke ahụ, mana ọ na-atọ ụtọ! Naanị ịtụnanya! - Astarte wepụrụ ntì ya, jiri ihe osise rụrụ arụ, dị ka watermelons abụọ.
  - Ejila glitches eme ihe n'ụzọ na-ezighị ezi! Ọ juputara! - Vlarad kwara mkpịsị aka ya (ọ gụrụ na elves hụrụ ụdị mmegharị ahụ n'anya).
  - Gbalịa ya na ị ga-aghọta ozugbo na ọ dịghị ihe dị mma karịa nke a! Ewezuga mmekọahụ! - Chrizzly meghere ọnụ ya wee jiri ịkpọ òkù kpalie ogologo ire pink ya nwere bifurcated.
  Elfaraya wee susuo Chrizzly ọnụ:
  - Mba, achọghị m gị!
  - Mba, achọrọ m ịhụ Vlarad n'anya.
  Nwatakịrị dike ahụ were iwe were iwe:
  - Mmekọahụ Unipolar bụ ihe rụrụ arụ!
  Chrizzly tiri mkpu:
  - Otú ahụ ka ọ dị ndị mmadụ! Ma ọ bụ ị chefuru agbụrụ gị ka gị na ndị mmadụ bi. Nke a bụ ihe dịịrị anyị. N'ụzọ megidere nke ahụ: ọ naghị esiri ike ịrata nwanyị, ma ịkwalite nwoke (ụmụ nwoke nọ na obere), nke a bụ hyper-chic!
  Vlarad jụrụ:
  - Ịhụnanya n'etiti nwoke na nwanyị bụ ihe okike, dịka ọ na-amụ nwa! Ihe okike na-ekwu na onye ọlụlụ na ịhụnanya ga-abụrịrị onye na-abụghị nwoke ma ọ bụ nwanyị!
  Chrizzly nyere ọmụmaatụ na-atọ ụtọ na-egosipụta mmata:
  - N'oge ochie, ndị mmadụ dị nnọọ iche. Ha nwere ntọala alụmdi na nwunye, mgbe a manyere nwanyị ịhụ naanị otu nwoke n'anya, manye nwoke ịhụ nwanyị n'anya. Ndị mebiri iwu nzuzu a chere ntaramahụhụ ọnwụ. Ị mụọ akụkọ ihe mere eme nke ndị oge ochie!
  Vlarad kwetara n'egbughị oge:
  - Ee, nke ahụ bụ nzuzu! A napụrụ ụmụ nwoke ohere ịhọrọ na atụnyere, ụmụ nwanyị na-efunahụ otuto! Ma ugbu a, n'ụzọ megidere nke ahụ, mgbanwe ndị mmekọ ugboro ugboro bụ ihe ùgwù - mmadụ niile bụ otu ezinụlọ: nwanyị ọ bụla bụ nwunye, nwoke ọ bụla bụ di!
  - Ya bụ, ihe anyị elves bịara ọtụtụ nde afọ gara aga. - Chrizzly nwere obi ụtọ. - M na-eche na mgbe agha ndị mmadụ ga-amalite anya na bisexuality ọzọ ezi uche!
  Elfaraya mara elf aka n'ubu:
  - Ị marakwa, anaghịkwa m emegide bisex!
  Astarte, na-achị ọchị (eze ọ bụla nwere ndò pụrụ iche), kwuru:
  - Dị ka ị chọrọ! Ị chọrọ egwuregwu, ị chọrọ inwe mmekọahụ, ugbu a ị ga-enwekwu ọṅụ na ndụ gị. Site n'ụzọ, ị nwala hypercurrent shocks?
  - Ee! - Nwa okorobịa na nwa agbọghọ ahụ zara n'otu.
  - Oleekwa otú?
  Elfaraya chịrị ọchị:
  - Dị ka mmekọahụ, naanị orgasm na-apụta n'ebe dị iche!
  Ndị elves chịrị ọchị, ihu ha na-amụkwa ọnụ ọchị. Chrizzly na-efegharị aka ya, ma n'aka nke ọ bụla enwere akpa ice cream n'ụdị ngwakọ nke pyramid na aster:
  - Biko, ngwaahịa eke!
  Vlarad jụrụ, sị:
  - Kedu ihe bụ nke a?
  - Erofiro, ụdị ice cream!
  Nwa okorobịa ahụ jiri nlezianya metụ ya aka wee nwee mmetụta dị ụtọ na n'otu oge ahụ utoojoo pulp. Elfaraya ji ịhụnanya rachaa òkè ya:
  - Na ihe, ọ mara mma nke ukwuu! Na enweghị atụ! Naanị ọmarịcha! Aga m eri ihe ọ bụla!
  Vlarad jụrụ, sị:
  - Ma nke a bụ eleghị anya site na mmiri ara ehi ndọda.
  Chrizzly kpebiri igwu egwu n'okpuru simpleton:
  - Kedu mmiri ara ehi! Kedu ihe ọ bụ!
  Elfaraya kwara mkpịsị aka ya:
  - Ọ dịghị mkpa ime ka onye nzuzu! Dị ka a ga - asị na ị maghị ihe mmiri ara ehi bụ, a na - enweta ya site na ọtụtụ anụmanụ, yana ụzarị quasar!
  Chrizzly wedara:
  - Ma amaghị m! abum nwata nwoke. Iri ice cream ka mma, ọ bụ ọgwụgwọ kwesịrị nsọpụrụ.
  Vlarad eribeghị ice cream tupu oge eruo, o nweghị ohere ịnwale ya na oriri ahụ, ya mere gosipụtara ịnụ ọkụ n'obi. Na efere bụ multi-acha na multi-layered, e nwere tomato na mushrooms n'ime. Elfaraya jikwa obi ụtọ rie nri, mana ka o sina dị, ọ gara n'ihu na-akparịta ụka:
  - Ị chọrọ ịma na ndị mmadụ bụ nnọọ akpali e kere eke na nkwurịta okwu, ma na-agwụ ike. A na-adọta ha n'ụdị nrigbu niile. Ha na-enwe mmasị ikwu banyere agha, ma mkpụrụ obi ha na-achọ ihe ọzọ.
  Astarte tụrụ aro:
  - Kedu maka ahia! Ọ bụkwa ihe omume na-adọrọ mmasị, ị na-efegharị gburugburu ụwa dị iche iche, gụnyere ndị na-azụ azụ. Ị mara, ọtụtụ ndị ebori, na-ewere anyị chi, na-enye akụ ha ka ọ bụrụ àjà. N'ozuzu, ndị mmadụ zutere anyị elves. N'oge ndị ahụ na-adịghị anya mgbe ụmụ mmadụ na-eji anyụike nkume wee daa n'ihu ọkụ ọkụ. Ma ọ bụghị naanị anyị, a di na nwunye ndị ọzọ agbụrụ gara n'ụwa.
  Elfaraya, na-aracha ntu, jụrụ:
  - Ị chọrọ ikwu na ọ bụ ebe a ka ọtụtụ okpukpe si abịa?
  - Gịnị mere! Na kwa akụkọ ifo! Ndi mmadu nwere ihu oma na anyi meriri agbụrụ Durrij. Ma ọ́ bụghị ya, agbụrụ mmadụ ga-adaba n"oké ịgba ohu. Na mba ndị mmadụ na-akpọ Egypt, ndị Durrigs manyere iwu nnukwu pyramid.
  - Ọ bụ ha? - Ọ tụrụ dike n"ezie, ọ fọrọ nke nta ka ọ kpagbuo ice cream ya.
  - Ee, na ndị dị otú ahụ egwu anụ isi! - Nwatakịrị nwanyị ọchị. - Otú ọ dị, gịnị ka m na-ekwu! Ndị elves zọpụtara ndị mmadụ, e nwere agha mbara igwe, ọbụna na mbara igwe, a gbawara ụwa.
  - Ụwa nke ndị mmadụ na-akpọ Phaeton. - Echetara m Elfaraya.
  - Ọfọn! Ị na-eche echiche! N'ozuzu, ndị mmadụ na-eji mpako na enweghị ekele. Anyị hụrụ ndị mmadụ n'anya dị ka ụmụnne anyị ndị tọrọ, karịsịa ndị inyom na ụmụ ha. Ndị ikom nwere afụ ọnụ: mere ka ọtụtụ n'ime anyị nwee mmetụta ọjọọ!
  Chrysley ekwetaghị:
  - Queen Maffgo, were onwe ya ndị hụrụ ajị agba iri na abụọ dum.
  - Ekwula okwu rụrụ arụ! - Astarte kwụsịrị.
  - Nke a bụ akụkọ ihe mere eme! - The Elf bilie n'ikuku.
  - Ọ ka bụ okwu rụrụ arụ! "Ọchịagha ahụ gbatịkwara olu ya na ọkara mita n'ihi iwe.
  - Ọfọn, gịnị kpatara ọbụna ugbu a enwere ụmụ nwanyị na-ahụ n'anya, dịka ọmụmaatụ, goblins, orcs na cooler e kere eke. Ee, ọ bụghị naanị ụmụ nwanyị, kamakwa ụmụ nwoke! Na mgbakwunye, Maffgo na-elekọta ndị ohu nwoke, na-amanye ndị mmadụ ka ha tolite ogologo ajị agba. Otu n'ime ndị ikom ahụ ọbụna jiri anwansi gbatịkwuo ndụ ya na narị afọ atọ, na ajị agba ya toro ogologo dị ka ọdụ dinosaur.
  Elfaraya chịrị ọchị:
  - Ọ na-atọ ọchị!
  Vlarad kwuru n'atụghị egwu:
  - Otuto na nsọpụrụ dịịrị afụ ọnụ, mana pusi nwekwara afụ ọnụ! Agbanyeghị, nke a na-ekwu naanị maka obosara nke mkpụrụ obi elf!
  Nwa okorobịa ahụ mechaa akụkụ ice cream ya wee jụọ:
  - Ma gịnị ka e ji mee ya, ọ bụrụ na ọ bụ ihe okike!
  Astarte (olu ya laghachiri na nha ya) zara:
  - Nke a bụ asteroid ero shei.
  - Kedu?
  - Ngwakọta ero na shei na-ebi na asteroid! Nwere ike ọbụna ife efe, ị ga-ekweta na ọ bụ naanị chic! - Nwa agbọghọ ahụ ọbụna malie na obi ụtọ. - Ị nwere ike iche ihe ọ bụla dị ka nke a!
  - E nwere dị iche iche e kere eke na eluigwe na ala! Ọ bụ ihe ijuanya na ọ na-atọ ụtọ nke ukwuu. - Vlarad rachara ya wand ọzọ.
  Elfaraya turu ọnụ:
  - Gịnị kpatara ísì tart dị otú ahụ!
  Astarte zara ya:
  - Nke a bụ n'ihi na ọ bụghị naanị shei ero, mana nwa ahuhu ya. A na-etinye ya na mineral pụrụ iche. N'oge na-adịghị, ị ga-ahụ ya.
  - Kedu? - Vlarad jụrụ.
  - Ebe ọ bụ na nke a bụ oge mbụ gị, ọhụhụ ga-amalite. Atụla egwu, ha ga-atọ ụtọ: ịmalite buzz: nọdụ ala n'oche.
  N'ihi na Vlarad (Vladimir), ihe niile malitere blur n'anya ya. O mere ngwa ngwa ka o dinara ala, obere oge ka e mesịrị, ọ dabara n'oké nrọ.
  Vladimir nwere oké oyi na ịma jijiji na ụkwụ ya. Ọ hụrụ osisi ndị kpụkọrọ akpụkọ kpuchiri ntu oyi. Na onwe m dị ka ma ọ bụrụ na si n'èzí. Ọ hụrụ onwe ya ka ọ kpọgidere n"elu osisi, ka ọ na-akpagbu n"ime imi. Ọkpụkpụ dị egwu kụdara akpịrị nwoke ahụ, ọ kpataara nnukwu ahụhụ. Ihe kachasị njọ bụ enweghị enyemaka na adịghị ike dị egwu na ahụ. Ọ pụghịdị imegharị, dị ka à ga-asị na ọ nwụọla. O nweghị ụzọ m ga-esi megharịa mkpịsị aka m. Nwa okorobịa ahụ gbalịrị ịma jijiji, ma ahụ́ ya erubeghị isi. Ọ ghọrọ egwu n'ezie n'ihi enweghị ike m. Vladimir adịghị ehi ụra nke ọma, ọ maghị ihe nrọ ma ọ bụ ihe na-ahụ anya bụ na ọ na-ama jijiji.
  Mgbe ahụ, ọ hụrụ otu obodo nta, bụ́ chọọchị dị mfe, ka oge na-aga nwụnahụrụ. Ebe obibi ndị dị ka ụlọ ochie sitere na akụkọ ịntanetị ochie. Ụmụntakịrị isi ọcha na ụkwụ efu gbapụrụ n'ogige ahụ. Ha ji nwayọọ nwayọọ na-agba ọsọ site n'ụkpụrụ ọgbara ọhụrụ, o doro anya na ha na-egwu ihe. Ụmụ agbọghọ ahụ malie n'otu ụkwụ, ụmụ nwoke na-eji osisi na-alụ ọgụ ma yie ka hà na -agbapụ na egbe. Na-ekpe ikpe site na uwe ndị a dọwara adọwa, obodo ahụ dara ogbenye, o doro anya na site na oge ugbo mkpokọta: etiti narị afọ nke iri abụọ. Gịnị mere o ji kpebie nke a: ọ dịghị ndị ojii n'etiti ụmụaka, nke a doro anya na ọ bụghị America, Chọọchị Ọtọdọks. Ee, na o yiri ka a di na nwunye nke ụmụ nwoke furu efu kpakpando na ha peeling Budenovkas. Enwere otutu ụmụaka, ma ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ọ dịghị ndị okenye na-ahụ anya. Nke a dị ịtụnanya...
  Mgbe ahụ, Vladimir nụrụ mkpọtụ nke engines, na ogidi ájá pụtara n'ebe dị anya. Ụmụ nwoke ahụ egeghị ntị, ụmụ agbọghọ ahụ na-adịkwa ka obi ụtọ. Na mberede, otu kọlụm gwongworo na ndị agha na-ebu agha pụtara, ndị ọgba tum tum iri na abụọ na-aga n'ihu. Ụfọdụ n'ime ha na-acha ntụ ntụ-acha ndụ ndụ, yi okpu agha dị arọ. N'agbanyeghị ihe mgbu ahụ, Vladimir chere na iyiri okpu agha dị otú ahụ abụghị ezigbo echiche. A sị ka e kwuwe, ọ na-agwụ isi na olu adịghị ike nke onye nwere protein anụ ahụ, nke pụtara na ọ na-ebelata ebumnuche nke ịgba égbè. A sị ka e kwuwe, ọ na-esiri gị ike ịchọta mgbe olu gị na-esighi ike na isi gị na-afụ ụfụ. Ọ na-esiri gị ike ịlụ ọgụ n'oge okpomọkụ, ọsụsọ na-agba gị n'anya. N'ezie, ọ dịlarị n'oge mgbụsị akwụkwọ, a na-ahụ akwụkwọ na-acha odo odo na ebe ndị ruru unyi. O doro anya na ọ naghị ajụ oyi, ụmụaka na-eji ejiji dị obere, dị oke mma ma dị gịrịgịrị.
  Kọlụm ahụ rutere nso, ụmụ nwoke gbagara ndị agha ahụ. Ha malitere ịkwagharị mkpịsị aka ha n'ọnụ ha, dị ka a ga-asị na ha na-afụ ụfụ.
  Vladimir kwuru, sị:
  - Ndị a bụ tomboys! Ha chọrọ ise siga! Ma sịga na-egbu egbu, karịsịa maka ahụ ụmụaka.
  Ndị agha na-amalite ịmụmụ ọnụ ọchị, egbugbere ọnụ ha gbatịa, mana anya ha dị jụụ ma sie ike. Ihe nnọchianya ha bụ ọkụ ọkụ abụọ, yana ọkọlọtọ uhie nwere swastika.
  - Nke a bụ SS! Ndị agha ahọpụtara. Egwu batara n'ime mkpụrụ obi Vladimir, ọ bụghị maka onwe ya, n'ezie. Ndị SS nwere aha ọjọọ. Otú ọ dị, n"ụzọ megidere echiche ụgha, ihe ka n"ọnụ ọgụgụ ná ndị òtù SS bụ nanị ndị nche nke ndị agha Nazi. Ndị agha ahọpụtara, ndị agha kacha mma. Ọtụtụ n"ime ha mere omume ọma, jiri obi ike lụọ ọgụ, a kwanyere ha ùgwù. Mana enwere nkeji ntaramahụhụ pụrụ iche nke na-enweghị onye ọ bụla! Otú ọ dị, e nwere olileanya na ụmụ okoro na ụmụ agbọghọ ndị ahụ na-acha ọcha agaghị akpasu iwe. A sị ka e kwuwe, ndị SS hụrụ ntutu isi na anya na-acha anụnụ anụnụ n'anya.
  Ma ọ dị ihe na-adịghị amasị ha n'echiche. Ma eleghị anya, ndị òtù ahụ nyere ehi ọkụ...
  - Onye iro! - Iwu na-esote. Ndị SS ahụ napụrụ ngwa ngwa ha égbè ha dị mkpụmkpụ ma na-agba ọsọ ọsọ. Ahịrị na-ekpuchi ụmụaka. Mgbọ ndị ahụ na-amaba kpọmkwem n'ime ahụ, na-adọwa ihe dị n'ime. Ụmụaka na-agba ọsọ, ikiri ụkwụ ha ruru unyi na-egbuke egbuke. Ozu juru n'okporo ụzọ ahụ uzuzu uzuzu, ọtụtụ obere iyi ọbara na-asọpụta. Nwatakịrị nwanyị afọ ya gbawara agbawa gbatịpụrụ obere aka ya wee tie mkpu nke ukwuu. Otu nwa okorobịa gbajiri ụkwụ ya, ma dị ka nwoke bụ́ ezi mmadụ, o gbochiri ịsụ ude ya wee pụọ.
  Otú ọ dị, ihere emechaghị ndị Fascist. Obi amaghi ebere! Ha gbagara ịchụ ụmụntakịrị. Ha gbara na windo, ndị SS tụbara bọmbụ pụrụ iche na-agba ọkụ n"ụlọ ndị ahụ.
  A zọpịara ụmụaka ndị merụrụ ahụ n'okpuru akpụkpọ ụkwụ ma jiri ụgbọ mmiri gwụchaa. A na-etinye ọkụ ọkụ n'ụgbọ ndị agha ahụ. Ọkụ na-akụ ụlọ ndị ahụ, na-akụtu mgbidi, osisi na-ere ọkụ, apụl chara acha na-agbawa.
  Vladimir chọrọ ichebe obodo, ma ọ pụghị ịkwaga. Ahụ dị ka a ga-asị na ọ na-agba oyi, titanium agbụ.
  - Obi ọjọọ na-enweghị atụ!
  Otú ọ dị, ọ bụrụ na ị na-echeta agha enweghị obi ebere nke ha na-ebu. A sị ka e kwuwe, mgbe ha batara na mbara igwe nke ndị iro, ha na-ebibi ihe niile. A sị ka e kwuwe, e nweghị ndị nkịtị na agha ọgbara ọhụrụ. N'ebe a kwa, ndị fascist na-arụrịta ụka: taa nwa nwoke, echi onye òtù. Na n'oge Agha Patriotic Ukwu ahụ, ndị dike ụmụaka kpataara ndị Nazi ọtụtụ nsogbu. Otú ọ dị, nke a adịghị akwado ndị ndọrọ ndọrọ ọchịchị Nazi! Naanị ihe efu nwere ike welite aka n'aka ụmụaka ndị ji obere aka na-eru gị aka, ndị na-adịghị arụ ọrụ ike. Ọzọkwa, maka nwatakịrị ọ bụla gburu: e nwere ndị ọbọ iri na agha na-aghọ n'ezie mba.
  Obodo a na-agba ọkụ, ndị Nazi jidere nwanyị ahụ, dọkasịa uwe ya ma malite idina ya n'ike. E nwere oké ụjọ na-eme, afọ nwa nwoke ahụ e jidere kụpụrụ, wee malite iji eriri afọ kechie ya n'okirikiri mmiri. Nwatakịrị ahụ nọ na-ata ahụhụ, ọ pụghịkwa iti mkpu. Otu nwa agbọghọ dị ihe dị ka afọ ise gbawara ọkara. A na-atụba ụmụaka n'ime ọkụ ma ọ bụ kpọgidere ha n'osisi mmiri.
  Otu onye ụkọchukwu ji obe gbapụrụ gaa zute ndị Nazi. Mbon SS oro ẹma ẹmụm enye ke iso, ẹsion̄o cross ẹmụm oku oro ẹnyụn̄ ẹfọp ifụre ifụre. N'otu oge ahụ, ndị ukwu na-agbagọ aka ndị ụkọchukwu òtù nzuzo. A na-ekpo ọkụ n'obe ahụ n'ọkụ ma tinye ya n'igbe onye ụkọchukwu. Ọ gaghị ekwe omume ịkọwapụta okwu ndị ahụ, ma o doro anya na ndị a bụ nkọcha onye nchụàjà. N'ikpeazụ, n'ihi ihe mgbu ahụ, ụkọchukwu ahụ tụfuru onwe ya ma tụba ya n'ọkụ. N'otu oge ahụ, ndị sadists yi uwe na-ebipụ mkpịsị ụkwụ nwa agbọghọ ahụ. Ndị ogbugbu ndị ọzọ bipụrụ ntị ụmụ okoro ahụ ka dị ndụ. Ihe niile dị egwu, dị ka à ga-asị na ọ bụ na fim nke onye isi isi na-arịa ọrịa uche.
  Vladimir tụgharịrị ma ka enweghị ike ịwụpụ na akaghị.
  . ISI NKE 17
  Mirabela na Streletova na-efe efe, ọsọ ha dị ọtụtụ ugboro karịa ọsọ ọkụ. Okpokoro kpakpando dị n'ìgwè kpakpando dị egwu, ihe mgbagwoju anya n'ụdị hieroglyphs. Ọ dị ka kpakpando chọrọ iziga ụfọdụ ụdị ozi, ma ọ bụ ikekwe na-achọ chioma. Ụfọdụ ihe na-enwu enwu na-egbukepụ mgbe ọ bụla, kpakpando abụọ ma ọ bụ atọ mepụtara inflorescence pụrụ iche nke agba na radieshon, na-atọ ụtọ na anya. Ọsọ ụmụ agbọghọ ahụ mụbara ọbụna karịa, kpakpando na-efegharị dị ka mkpọda mmiri ozuzo. Ọkụ dị n'ihu, dị ka a ga-asị na oghere na-enwu. Mirabela maara na nke a bụ mmetụta nke nhụsianya ọkụ, mgbe photons kwaturu site na anụ ahụ nke chịkọbara na ihe niile dị n'ihu malitere ịgba ọkụ. Anya Mirabela hụrụ ọtụtụ narị nso n'otu oge! Ọ gaghị ekwe omume ka onye dị mfe iche n'echiche otú ohere ahụ si dị ebube na echiche: e nwere ọtụtụ nde ndo dị iche iche, a na-ekpuchi ha n'elu ibe ha ma gwakọta ha!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ lere nke a wee kwuo na nkà ihe ọmụma:
  - Kedu ihe ị chere, Comrade Hypermarshal, ịma mma dị otú ahụ nwere ike ibilite site na evolushọn, ma ọ bụ nke Mmụọ Kasị Elu kere ya!
  Hypermarshal Streletova zara n'olu kristal:
  - Ị pụtara Chineke Pụrụ Ime Ihe Nile?
  - Ọ bụ ya! - Mirabelle kwuru.
  - N'oge ochie enwere ọtụtụ nkwenye dị iche iche. Mgbe ahụ okwukwe n'ebe Onye Okike Pụrụ Ime Ihe Nile nọ ma ọ bụ ọbụna Ndị Okike pụtara. Ọ bụ ezie na, dịka ọmụmaatụ, ndị Gris oge ochie nwere echiche na ihe niile n'onwe ya sitere na ọgba aghara. N'ozuzu, a ga m agwa gị na ọ bụ echiche na-ezighị ezi na ndị Juu chepụtara ofufe Chineke. N'ụzọ dị ịtụnanya, a na-ahụ aha mbụ otu onye okike n'etiti ndị Africa. Karịsịa, alaeze oge ochie nke Nitr.
  - Ọ bụghị na Hyperborea? Obodo ukwu na nke oge ochie nke ndị Russia si malite? - Mirabela gbalịrị ijide n'ọbụ aka ya kpakpando nke na-efegharị dị ka urukurubụba.
  - Mba! Ndị hyperboreans kwenyere na mgbanwe nke ọgba aghara! - Streletsova kwuru ike.
  Mirabela ekwetaghị:
  - Enwere ọtụtụ nkwenye dị iche iche. Gụnyere monotheism mbụ na akụkọ ntolite mmadụ. Ya bụ, okwukwe: na Chineke nwere onwe ya kere eluigwe na ala!
  Onye ogbugbu ahụ dị nro fesara, na-ebute ntakịrị ifufe n'etiti ihe nkiri kpakpando (mmetụta nke nhụsianya na mgbagha nke oghere)
  - Ọ bụghị n'ezie na otú ahụ! Ndị na-ekwenye ekwenye bụ naanị obere otu. N'Alaeze Ukwu Nitr, nke a bụ nkuzi kachasị.
  - Ma n'ebe ahụ ka ha kwenyere: na Chineke bụ isi kere chi ọzọ.
  Streletova jiri mkpịsị aka ya kụrie ntì Mirabel:
  - Ọ bịara mgbe e mesịrị! Ma n"ozuzu, ọ bụghị Jehova ma ọ bụ Jehova chịkwaara okwu ndị Juu bụ chi-ma ọ bụ el. Karịsịa, ndị mmụọ ozi na ndị ikpe, na ọbụna Setan, ka a na-akpọ chi- Elohim. E nwekwara ihe ịrịba ama nke polytheism, e nwere ọbụna amụma banyere ndị mmadụ - ha fọrọ nke nta ka ha dị ka chi, ya bụ, ndị mmụọ ozi!
  Mirabela nwere obi ụtọ:
  - Ma m fọrọ nke nta ka mmụọ ozi! Enwere m ike ịga njem n'etiti kpakpando na-enweghị kpakpando. Agbanyeghị, gbasara ọsọ, tetraplanes ka na-agba ọsọ ọsọ, mana n'ọdịnihu, mgbe teknụzụ na-etolite ngwa ngwa, ọsọ ga-abawanye. E kwuwerị, anyị ka bụ mmepeanya na-eto eto!
  ultra-hyper-marshal ahụ ji nwayọọ kụrie nwa agbọghọ ahụ:
  - N'ezie! Ahụ gị na-adịghị anwụ anwụ nwere ike ịdị ndụ ogologo oge karịa akụkọ ihe mere eme nke mmadụ dum.
  Mirabela purred, mwepu nke multi-electricity (mmegharị ọtụtụ akụkụ nke subnucleons) gafere n'isi ya, ha, n'adịghị ka hypercurrent, dị nnọọ ụtọ.
  Ma n'agbanyeghị, usoro dị mgbagwoju anya dị ka eluigwe na ala anyị nwere ike ịbụ naanị mkpụrụ nke kpuru ìsì na obi ọjọọ evolushọn?
  Ultra-Hyper-Marshal dọtara uche:
  - Ọfọn, ọ fọrọ nke nta ka ndị ọkà mmụta sayensị niile kwenyere na evolushọn n'onwe ya na-ewere ọnọdụ. Anyị achọpụtala evolushọn na omume n'ọtụtụ ijeri ụwa.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ tiri mkpu:
  - Ee, anyị lere! Ọ bụ ezie na ọ dịghị onye ka jisiri ike jide oge mgbe organic okwu pụtara si inorganic okwu.
  Anastasia Streletova ji nwayọọ gbazie:
  - Ọ bụghị kpọmkwem, e dekọrọ ọtụtụ usoro etiti. Karịsịa, a hụrụ ka hermaphrodites si bụrụ abụọ na atọ oghere. Ma ọ bụ mmalite nke silicon, lithium, potassium, na ọbụna sọlfọ. Ma ọ bụ ajụjụ ọzọ: ọ bụrụ na Chineke kere Adam na Iv n'onyinyo ya na oyiyi, mgbe n'oyiyi onye e kere eke na-eku ume fluorine, ihe atụ, kere?
  - Oh, nke a bụ ụzọ dị mma isi jụọ ajụjụ ahụ. Ma n'ozuzu, tiori evolushọn bụ nnọọ omnivorous, ọ na-ekwusa site fọrọ nke nta niile dị oké njọ mmepeanya, na ọ bụ ihe ijuanya na ọ bụ nanị chere na nke iri na itoolu na narị afọ: Charles Darwin ma ọ bụ ma eleghị anya Lamarck.
  Ultra-Hyper-Marshal ekwetaghị:
  - Ndị Gris na-enyo enyo na evolushọn dị adị, ndị Ijipt na ọbụna ndị Hyperborean. Enwere otutu ihe akaebe banyere nke a. Dịka ọmụmaatụ, gụọ akwụkwọ na Sparta, mgbalị a na-ahụkarị maka ịhazi evolushọn na iduzi ya! Mgbe a na-amanye ụmụ nwanyị ibuli ihe ọ̀tụ̀tụ̀, na-eji ibu dị arọ na-agba ọsọ n"elu ugwu, na-egwu mmiri ma na-ekwesi onwe ha ike: ka ha wee dị ike ma mụọ ụmụ dị ike. Site n'ụzọ, anyị mekwara nke a.
  - Nke a abụrụlarị usoro evolushọn eduzi.
  - N'ezie a na-ezubere ya, ma ọ dịghị obere irè! Ọganihu na bioengineering bụ akụkụ nke ịga nke ọma. Ma ọ bụrụ na anyị nwere ike na-ekiri teknuzu evolushọn, mgbe ahụ gịnị mere na ndu evolushọn. - Streletsova jiri nwayọọ na-emetụ nwa agbọghọ ahụ n'olu.
  Mirabela weghachiri azụ ntakịrị wee kwuo:
  - A na-eduzi mgbanwe sayensị na teknụzụ site n'echiche, mana evolushọn nke ndu na-eduzi site na ohere kpuru ìsì!
  Onye ogbugbu ahụ dị nro gbatịpụrụ ogwe aka ya, ọ nwere isii n'ime ha ozugbo:
  - Ọ bụghị n'ezie na otú ahụ! Enwere Hypernoosphere; ọ nwere ozi na-enweghị nghọta nke na-eme ka o kwe omume ịhazi ọtụtụ usoro, gụnyere ọgbọ ndụ na-enweghị isi.
  - Olee otú o si bịa? "Nwa agbọghọ ahụ chere na a na-akụ ya ara.
  - Ọzọkwa n'ihi evolushọn! Kedu otu m ga-esi kọwaara gị nke a? Nke a bụ Hyperverse: ọ bụ ya onwe ya enweghị njedebe? - Anastasia kwuru okwu ikpeazụ ntakịrị.
  - Ee, n'ezie! Apụghị m iche n'echiche otú ọgwụgwụ ya ga-adị! - Mirabela tie mkpu, iyi nke nanoparticles gbabara n'oghere imi ya.
  - Nke ahụ ziri ezi, ọ bụ ihe na-apụghị ịghọta aghọta! Yabụ na enweghị oge, enweghị mgbochi, enweghị njedebe nke ihe! Anọghị kpamkpam!
  Mirabela kwuru:
  - Ee, o doro anya! Ọ bụ naanị na anyị achọpụtabeghị eluigwe na ụwa niile.
  Anastasia gara n'ihu, marigolds ya na-atụgharị ghọọ petals:
  - Lekwa ya! Ugbu a were ya: na mgbakwunye na enweghị njedebe nke hyperuniverse na mbara igwe, enwekwara enweghi ngwụcha na oge!
  Nwatakịrị dike ahụ kwetara:
  - Ya bụ, okwu ebighi ebi, dị adị mgbe ebighi ebi dị ka ihe zuru oke! Nke a bụ kpọmkwem ihe ị pụtara!
  Streletova nwere obi ụtọ:
  - Ahụrụ m na ị mụtala nkuzi gị nke ọma, nwa agbọghọ nwere obi ike!
  Mirabela kwuru dị ka nwa agbọghọ ụlọ akwụkwọ maara nke ọma isiokwu:
  - Ị nwere ike iche n'echiche ịdị adị ebighi ebi nke ihe dị ka axiom zuru oke! Ma onye nwere echiche nke nkà ihe ọmụma ga-achọ ihe akaebe nke ka okwu si pụta.
  - Ịchọ ihe kpatara ya?
  - Ọ bụ ya!
  Streletova kwuru n'ụzọ mkparị:
  - Ya mere, ọ bụrụ na isi ihe kpatara ya bụ Chineke, yabụ gịnị ghọrọ isi ihe kpatara ihe mbụ kpatara! A sị ka e kwuwe, ọ bụrụ na ihe niile nwere ihe mbụ kpatara ya, mgbe ahụ ọ ghaghị ịbụ na Onye Pụrụ Ime Ihe Nile!
  Mirabela kwuru:
  - Okpukpe chọrọ ka anyị were nke a egwuri egwu! Ma ọ bụ, dị ka axiom, Chineke dị tupu mgbe ebighị ebi na ọ dịghị mkpa na-achọ isi ihe kpatara ya.
  - Ma gịnị mere ị ga-eji were ya na okwu ahụ bụ ihe na-adịru mgbe ebighị ebi ma dị adị, nakwa ihe axiom! A sị ka e kwuwe, ịmata ịdị adị nke Chineke Pụrụ Ime Ihe Nile dị adị na-adịru ebighị ebi chọrọ echiche na-enweghị isi karịa ikwere n'ọgwụgwụ ihe dị n'oge. - Streletsova ozugbo tụrụ mkpịsị aka iri abụọ na ise pụta na kpakpando. - Ị na-ahụ kpakpando, anyị na-ahụ okwu, na anyị na ọ na-adị mgbe niile! Ma ọ dịghị onye hụtụrụla Chineke! Ọbụna Bible na-ede banyere nke a!
  Nwata nwanyi welitere nku anya aka nri ya:
  - Ma Daniel onye amụma kwuru na ya hụrụ Chineke Nna.
  Ultra-Hyper-Marshal kwuru:
  - Archquasar! Nke a bụ nsogbu siri ike karịa. Ọ bụrụ na Onye Pụrụ Ime Ihe Niile kere anyị, mgbe ahụ, ọ hapụghị anyị ka anyị meere anyị ebere. Ụmụaka kwesịrị ịkụziri! Nke a pụtara inye ha mkpughe gbasara onwe gị!
  - Site na Akwụkwọ Nsọ? - Mirabela gbapụrụ anya:
  - Ọbụna site na Bible! Mana Overmind nwere mmasị ka a ghọta ya nke ọma! Olee otú Chineke ga-esi na-emegide onwe ya? A sị ka e kwuwe, ọbụna ndị na-ezughị okè, mgbe ha na-agbaso iwu, gbalịa hụ na ha adịghị emegiderịta onwe ha na ibelata ihe mgbagwoju anya. Ya mere, nke a na-emepụta oghere maka ndị nkọcha ma na-ebute ọtụtụ mmegbu. Tụkwasị na nke ahụ, ntakịrị mmejọ dị na mkpughe nke Akwụkwọ Nsọ na-emebi okwukwe n'ime mkpughe ahụ n'onwe ya, ma gị onwe gị maara ole mmejọ dị otú ahụ e meworo. Ha wee kwụọ ụgwọ ha n'ụba n'ọbara! - N'okwu ikpeazụ nke onye isi nke Ngalaba Ịhụnanya na ịdị nro, ọtụtụ ijeri ndị na-egbuke egbuke na-ahụ anya na-ama jijiji.
  Mirabela kwetara:
  - N'ezie! Were, dị ka ihe atụ, ozizi Atọ n'Ime Otu. N"ụzọ megidere ozizi a, Jisọs Kraịst sịrị nwa okorobịa ahụ: gịnị mere i ji na-akpọ m ezi mmadụ, ị maghị; na nani Otu (!) Chineke di n'elu-igwe di nma!
  Ọnụ ọgụgụ nke ogwe aka nke ultra-hyper-marshal toro na iri na abuo (ọ dịghị ihe karịrị nke mmadụ - anụ ahụ na-etinye ya na hyperplasma anwansi, na-agbanwe nhazi nke ihe na ohere).
  - Ma ọ bụghị naanị! Jizọs kwuru, sị: "Nna m ka m ukwuu, ka ha wee mara gị, onye naanị ya bụ ezi Chineke, marakwa Jizọs Kraịst, onye I zitere. Ị pụrụ icheta na Pọl dere, sị: Kraịst bụ Isi nke Chineke, Luk kpọkwara Jizọs ohu Chineke. N'ozuzu, ndị isi chọọchị ghọtara na e nweghị ozizi doro anya banyere Atọ n'Ime Otu n'ime Bible. Ọ bụghị n'efu ka a kwafuru ọbara dị ukwuu n'ihi ozizi a. Dị ka ihe atụ, e bibiri mba nile n"ihi agha Arian. A gbara ọtụtụ puku ndị jụrụ okwukwe ọkụ n"ihi na ha ekweghị n"Atọ n"Ime Otu. Ọbụna a chụpụrụ Lev Nikolaevich Tolstoy na chọọchị n'ihi na ọ chọghị ịghọta ozizi dị otú ahụ.
  - Nkà mmụta dị mkpa! - Mirabela gbalịrị welie olu ya.
  Hypermarshal ahụ gbasapụrụ ogwe aka ya n'obosara, na ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu narị ogwe aka:
  - Ma, na-enweghị ihe ndabere Akwụkwọ Nsọ doro anya. Ma ọ̀ bụ na Onye Pụrụ Ime Ihe Nile ejighị n'aka na ozizi dị mkpa dị otú ahụ - ntọala nke okwukwe - ka anọgideghị na-edepụta nke ọma?
  - Ụda ezi uche! - Mirabela maa jijiji ntutu ọla edo ya.
  Ọnụ ọgụgụ mkpịsị aka na aka ọ bụla nke Anastasia mụbara nke ukwuu:
  - Ma nke a abụghị naanị ihe na-ezighi ezi na Akwụkwọ Nsọ. Ka anyị cheta otú n"Oziọma Mak Jizọs si gwakọta aha nnukwu onye nchụàjà, yana ihe dị iche n"etiti ndị dere Akwụkwọ Nsọ banyere kpọmkwem oge awa a kpọgidere Kraịst ma ọ bụ onye bụ́ nna Zekaraya. Ee na ọtụtụ ndị ọzọ! N'ebe a, ị nwere ike dee akwụkwọ mpịakọta dị iche iche na-edepụta ọtụtụ njehie nke Akwụkwọ Nsọ. - Streletsova gafere otu puku mkpịsị aka, ọtụtụ narị aka. - Ma ọ bụ ị nwere echiche dị iche.
  Mirabela ji mkpịsị aka ya tụọ àkwà mmiri nke imi ya:
  - Ọ dịghị mkpa ka Onye Pụrụ Ime Ihe Nile nye mkpughe nke Chineke. Na mgbakwunye: chee echiche nhazi nke kpakpando site na ọgba aghara ...
  Anastasia kwubiri:
  - Ị chere na Akwụkwọ Nsọ nwere ezi uche karịa? Dị ka e dere n"ebe ahụ, n"ụbọchị mbụ Chineke kere eluigwe, ọ bụkwa nanị n"ụbọchị nke anọ anyanwụ na kpakpando! Ma nke a bụ mgbe ndị ọkà mmụta sayensị achọpụtawo ogologo oge na eluigwe na ala dị ọtụtụ ijeri afọ! N'ozuzu, nke a na-ekwu ọzọ banyere echiche efu nke ndị Juu banyere ọdịdị nke kpakpando. Ma eleghị anya, ha chere na kpakpando dị ntakịrị na ọ dị nnọọ mfe ịmepụta ha karịa nnukwu ụwa.
  - Eleghị anya! - Mirabel chịrị ọchị. - Kpakpando dara site na mbara igwe - kristal na-egbuke egbuke! M ga-abụ gị abụ gbasara Stalin m hụrụ n'anya!
  Anastasia gbanwere ọdịdị aka ya, na-atụgharị ha na bọket:
  - Ma ọ bụ esemokwu banyere iju mmiri Noa. N"ezie, puku afọ iri tupu a mụọ Kraịst, ọtụtụ nnukwu meteorites dara n"ụwa. Ha kpasuru ọdachi ndị ghọrọ akụkọ ifo. Ụfọdụ ndị na-ede akụkọ ifo sayensị kwudịrị ụdị nke na ọ bụ Ọnwa dabara na ụwa. Site n'ụzọ, ọnwa dabara na ụwa n'ezie, mana ọtụtụ mgbe na n'ihi nke a, dinosaurs bịara kpochapụ!
  Mirabela jụrụ ozugbo:
  "Ọ naghị agbakọ, mana ike ndọda jidere ya." Ọ bụrụ na nkukota ahụ bụ eziokwu, ụmụ mmadụ agaraghị rịdata ngwa ngwa. O yikarịrị ka ndụ n'ụwa gaara ebibie. Ma n'aka nke ọzọ, ka Ọnwa si amasị ndị nna ochie.
  - Gwa ndị Japan ihe ahụ. Ha ga-enwe ekele maka ya! - Onye hypermarshal gbapụrụ ezé ya. - Site n'ụzọ, agbụrụ na-adọrọ mmasị, ọ fọrọ nke nta ka anyị ghara ịlụ ọgụ na ha, ha ngwa ngwa ghọrọ ndị enyi. Mana n'ozuzu, n'ikwu okwu kpọmkwem, okwu nke na-enweghị njedebe na oge na-enweghị njedebe nwere ike ime ka ndụ na-enweghị njedebe ma mụbaa ndụ nwere ọgụgụ isi, ọ bụghị otú ahụ!
  Mirabela kpụrụ isi ya:
  - N'ezie, ee, mana enwere otu nuance! Ọ bụrụ na okwu dị adị ruo ogologo oge na-enweghị ngwụcha, na ọnụọgụ ya enweghị njedebe, oleezi ebe ndị na-emepe emepe nọ?
  - Ọ bụ na anyị abụghị nnukwu mmepeanya?
  - Ọfọn, Hyper-supercivilization! "Nwa agbọghọ ahụ na-agba ọsọ dị ka elu.
  ultra-hyper-marshal duziri ngalaba ya ozugbo:
  - Ugbu a ị ga-enwerịrị hyperchip: ọ bụ nke mmepeanya mepere emepe karịa nke anyị! Ya bụ, ọrụ gị bụ azịza ajụjụ gị! Ma ọ bụ ị chere na ọ bụ anyụike nkume.
  - Ma eleghị anya, ọbụna isi akụ! - Mirabela wepụrụ anya ya dị aghụghọ.
  - Ọfọn, ị nwere ike ịjụ ajụjụ a!
  - Ọ dị mma, ekwenyere m! Na ụkpụrụ, mmepeanya ọzọ nwere ike ịdị adị ma ọ bụ mepụta alaeze ukwu n'ogo dị iche. Ana m ewepụ ihe ọ bụla?
  ultra-hyper-marshal meziri akụkụ ụkwụ ya ọzọ, ha dị ka agbụ:
  - Gịnị kpọmkwem?
  - Eziokwu ahụ bụ na nnukwu mmepeanya, ma ọ bụ karịa hyper-super-civilization, kere eluigwe na ụwa anyị. A sị ka e kwuwe, sayensị egosilarị na ọ ga-ekwe omume ịmepụta ihe site na ike.
  Streletova dara dị ka ụdọ mgbịrịgba ya:
  - Ọfọn! N'echiche bụ eziokwu! Ma n"agbanyeghị nke ahụ, Baịbụl ezighị ezi; Chineke nwere mmalite, ma ọ́ bụghị site n"ozizi evolushọn ma ọ bụ site n"okike!
  Mirabela tụbara ihe yiri ọgwụ n'ọnụ ya, tachie ya...ire ya ka ọ na-etinye na helium mmiri mmiri:
  - N'ime agba ochie, Chineke nwere obi ọjọọ. Ndien enye ama enen̄ede ama idụt, ada owo kiet akan mbon eken. Ọ bu kwa Ijipt ka anākpab͕u, ma dika edeworo ya n'akwukwọ nsọ, jekuru Fero, M'gēme kwa ka obi-ya di ike igosi ebube Chineke.
  Anastasia tụgharịrị akụkụ nke agbụ ndị ahụ ka ọ bụrụ eriri ọlaọcha:
  - Imekpa mba dum iji gosi otuto n'ụzọ dị otú a bụ nnọọ iju! Nke a na-echetara mkpochapụ agbụrụ, ụzọ kachasị njọ nke mgbukpọ.
  Ma anyị onwe anyị nwekwara ike ịdị obi ọjọọ n'agha! - Nwa agbọghọ ahụ tiri mkpu.
  - Anyị na-eme, ma anyị anaghị akụziri gị ịhụ ndị iro gị n'anya! Anyị anaghị akụziri gị, ha na-akụ gị, tụgharịa ǹtì aka ekpe gị na ǹtì aka nri gị! Ka anyị ghara ịbụ ndị ihu abụọ! E nwere ihe dị iche! Tụkwasị na nke ahụ, a na-amanye anyị ime ihe ike site n'ọnọdụ obi ọjọọ, na Chineke bụ Onye Pụrụ Ime Ihe Nile, Ọ na-enwekwa nhọrọ mgbe nile! - Anastasia malitere iji aka ya emezigharị egwuri egwu, na-atụpụ ọchịcha nku ọkụ.
  - Dị ka anyị na ya! - The na-eto eto dike blushed.
  - Ihe anyị nwere ike ime!
  - Nyefee! - Mirabela tiri mkpu n'olu dara ụda n'olu ya. - A sị ka e kwuwe, eze ukwu nwere ike ịtụ ya.
  - Ị chere na ndị agha ga-anabata ntọhapụ? - Ebulu nwere nku malitere ịghọ agụ centipede.
  - Amaghị! A na-eji onye ọ bụla na-erubere ndị ọchịchị isi ike!
  - Ma ọ bụghị iwu dị otú ahụ, e wezụga, e nwere Council Kasị Elu! Ọ na-enwe ike ịchịkwa àgwà dị iche iche na-emerụ ahụ́! Ma ọ bụ ọ bụrụ na ndị iro ahụ jisiri ike metụta eze ukwu n'otu ụzọ ma ọ bụ ọzọ.
  Mirabela fọrọ nke nta ka ọ kwaa ákwá:
  - Kedu! A sị ka e kwuwe, a pụghị ikpebi na site n'enyemaka nke anwansi siri ike, a pụrụ imeri ọbụna eze ukwu!
  - Ma ọ bụrụ na anabata nke a - iwu ịtọhapụ, ọ ga-abụ: na eze ukwu ma ọ bụ eze ukwu nọ n'okpuru nchịkwa nke onye iro na hypermagic! Ya mere ọchịchọ naanị ezughị! - Anastasia dochie agbụ na osisi vaịn.
  Kedu maka ịmalite mkparịta ụka udo? Kwuwapụta nkwekọrịta! - N"ịhapụ olileanya, Mirabela kupụrụ ume.
  - Nke a ga-ekwe omume! Mana akụkụ nke ọ bụla na-enyo ibe ya enyo aghụghọ rụrụ arụ. Enwere obi ilu ebe a!
  - Ọbụna ndị ọkpọ ọkpọ nwere ezumike n'etiti agba. Ndị ọkpọ ọkpọ protein oge ochie! - Nwa agbọghọ ahụ gbaziri.
  - Kedu ihe ị ga-enweta site na oge ochie!
  Ụmụ agbọghọ ahụ gbachiri nkịtị, ònye n'ime ndị na-eche echiche echeghị echiche banyere enweghị isi nke agha. Gịnị kpatara ịkwafu ọbara, gbuo ụmụnne, mana o mere na...
  Ultra-Hyper-Marshal kwuru nke ọma:
  - Ọtụtụ quadrillions, ma ọ bụ karịa, ọtụtụ quintillion nke ndị Russia anwụọla na ndị ọzọ nwere ike inwe afọ ojuju naanị na mmeri! Na naanị mmeri! Ọ bụrụ na eze ukwu ekweta ime udo, ajụjụ ga-ebilite: gịnị mere na ha emeghị nke a ọtụtụ narị afọ tupu mgbe ahụ? Gịnị mere ha ji bibie ọtụtụ ijeri ụwa, na-ebibi ihe niile dịnụ? Ọfọn, kedu ka anyị ga-esi bie n'ọnọdụ ndị a, ọ ga-ekwe omume idepụta ihe niile na ịkwanye aka? Ị dị oke nzuzu nwa agbọghọ! Ị nweghị ike ịnabata nnukwu ihe ma hapụ agha ahụ emechabeghị.
  - Ọ bụ n'ezie nnukwu ọchịchịrị? - Mirabela dara ada.
  - Ndị iro na-echekwa otú ahụ! O nwere ike iji nkwekọrịta ahụ mepụta ngwa ọgụ ọhụrụ dị egwu nke anyị na-agaghị enwe nchebe. - Ụkwụ bụ osisi vine, ha aghọwo thicker.
  - Ya mere ọjọọ?!
  - Ee! Kpọmkwem oghere ojii!
  - Ma ọ dịghị ihe ọzọ na-ekpochapụ zuru ezu?
  Ọkụ na-acha uhie uhie gafere n'ọtụtụ aka Anastasia:
  - Ọ bụrụ na anyị ewere ihe atụ akụkọ ihe mere eme, mgbe ahụ agha ahụ adịghị adịru mgbe niile ruo mgbe e bibiri onye iro kpamkpam. Mgbe ụfọdụ, okwu ahụ na-ejedebe na ntinye akụkụ na nkwụghachi ụgwọ. Ikekwe a sị na Hitler mara ihe karịa, ọ gaara enwe ike ịzọpụta akụkụ nke alaeze ukwu ya na ndụ nhụsianya nke ya.
  Mirabela gbapụrụ ụmụ irighiri anya mmiri nke pụtara n'amaghị ama:
  - Akụkọ ihe mere eme anaghị enye azịza doro anya ma Hitler nwere nhọrọ. Ha na-ekwu na Stalin nyere Fuhrer udo. Mana ọ nweghị akwụkwọ fọdụrụ na ebe nchekwa. N'ihi ihe doro anya, ha achọghị ịkpọsa nke a.
  - Ma anyị abụghị German oge ochie na USSR. Ndị Russia na ndị Germany lụrụ ọgụ ruo ọtụtụ narị afọ. N'otu oge, ndị Slav chụpụrụ ndị Germany, mgbe ahụ na Middle Ages Germany chụpụrụ ndị Slav. Ma ọ bụ kama, ọ bụ ngwakọta nke ebo, gụnyere ndị Frank na ...
  Mirabela jidere pearl anya mmiri ahụ jụrụ oyi n'ime oghere ma jide ha n'aka, malite ịma jijiji dị ka mkpọda:
  - Anyị onwe anyị na-alụ ọgụ kemgbe ọtụtụ narị afọ! Na ndị German na ndị Slav bụ ndị dị nso na mkpụrụ ndụ ihe nketa. Ọbụna ihu yiri ya! N'ozuzu, nke a abụghị ajụjụ nke ọbara ma ọ bụ okpukpe. Enwere obere ihe dị iche n'etiti ndị Katọlik na ndị Kraịst Ọtọdọks karịa n'etiti okpukpe Buddha na okpukpe Hindu ...
  Streletova gbupụrụ na mberede wee too na nha:
  - Ọ dị mma, nwa agbọghọ, mkparịta ụka a anaghị amị mkpụrụ. Anyị ga-esi na tọgbọ chakoo gaa n'efu, na-ebufe foton gafee ubi, mana anyị agaghị ahụ ụzọ mgbapụ. N'ozuzu, ị bụ nwa agbọghọ nwere obi ike, ị naghị atụ egwu ịdaba na hel site na ire gị.
  Mirabela wepụrụ n'ìhè ahụ:
  - N'ikwu eziokwu, m na-atụ egwu, ma egwu ahụ agbaalarị ọkụ. E wezụga nke ahụ, ka Eze Ukwu ahụ n'onwe ya gwachara m okwu, ọ na-esiri gị ike ikwere na ị ga-etinye aka na imebi ọrụ ahụ. Ma ọ bụghị ya, a ga-eziga gị onwe gị na ultra-underworld.
  - Ị mara, enwela obi ike onwe gị. E kwuwerị, ị nwere ike ịhụ loopholes mgbe niile, karịsịa na ngalaba anyị. Otú ọ dị, m ga-ekwu eziokwu, ogologo oge agha akwụsịla ịbụ ihe ntụrụndụ nye m. Ọ ghọọla ibu arọ, ọrụ oge niile, mana n'aka nke ọzọ, ọ bụrụ na ọ kwụsị, m ga-enwe mmetụta zuru oke n'ime obi m. Tụfuo isi ihe ndụ pụtara. - Anastasia ji ezi obi kwuo okwu.
  - Ndị mmadụ n'oge ochie: echeghị agha ihe ndụ pụtara. Karịsịa n'oge mmalite nke humanism. Mgbe ahụ, nkuzi pụtara na ị kwesịrị ịchebe ma hụ ihe niile dị ndụ n'anya!
  Mirabela amalitelarị ike ọgwụgwụ, na-enwe mmetụta na-abawanye ụba nke ubi dị iche iche:
  - Ọ dịghị okpukpe na-akụzi obi ọjọọ na-enweghị isi, ma mmadụ niile na-ebu mma agha. Na nkwuwa okwu pacifists yikarịrị ka a ga-ahụta dị ka ewepụrụ! Dị ka ihe atụ, n"etiti Ndị Kraịst oge mbụ e nwere n"ezie ọtụtụ ndị na-eme udo bụ́ ndị gbasoro ozizi Kraịst n"ụzọ okpukpe. Ma n'otu oge ahụ, ub͕u a n'ubọchi ahu ndi-nkọwa di: ndi nēme ajọ omume megide ndi-nmehie. Otú ọ dị, na narị afọ mbụ, nke a bụ ọdịdị dị iche iche, ma malite na narị afọ nke anọ: ime ihe ike ghọrọ ihe a na-emekarị. Karịsịa, Emperor Constantine nyere iwu ka a dọba obe n'ọta niile. Nke a mere ka ndị agha ya nwee mmeri. Ya mere obe Ndị Kraịst ghọrọ ihe nnọchianya nke ike agha. A na-enye obe n'ọtụtụ ndị agha, gụnyere na Tsarist Russia. Mgbe ahụ, a kagburu obe ndị ahụ n'ihi ekweghị na Chineke nke ndị Kọmunist. Ma eleghị anya, ọ bụghị ọbụna kpamkpam, ọ bụ ezie na obe bụ akara Slav oge ochie.
  Anastasia dị ntakịrị belatara ire ọkụ wee gbaa:
  - Dị ka swastika! Neanderthals sere ya! Ngwa kachasị ochie maka imepụta ọkụ, yana ọkụ karịsịa n'oge Ice Age, bụ ndụ. N'ozuzu, mmachibido iwu na swastika, bụ nke na-enweghị isi n'ọtụtụ mba, n'ihi na akara ngosi runic kacha ochie na akụkọ ihe mere eme nke ihe a kpọrọ mmadụ na-anọchi anya ike nke okike. Ọ bụ otu ihe ahụ machibido ịbịaru obi!
  Mirabela kwetara:
  - Ee, nke ahụ ziri ezi! Amachibidoghị ịkpọgide n'obe ahụ, n'ihi na n'okpuru ihuenyo ya, ndị agha ntụte na ndị nyocha dị iche iche mere ọtụtụ mpụ. N'oge a, ọtụtụ ndị agha pụrụ iche nke Russia na-eyi akara runic a, akara Slav oge ochie!
  Anastasia gbakwụnyere ọsọ, isi ya na-enwekwa ọdịdị nke dolphin nwere muzzles abụọ kama imi imi:
  - Nke ahụ ziri ezi, anyị kwesịrị ịkwanyere ncheta nke nna nna anyị ùgwù: na ha lụrụ ọgụ n'okpuru swastika, ma ọ bụ n'oge Hyperborea ma ọ bụ mkpọsa Slavic; n'ime ndị agha Alexander the Great a na-apụghị imeri emeri! Onye isi ala Russia Yarodar n'onwe ya wepụrụ isi Crassus mgbe ọ gbalịrị ịbanye n'ime ala Slavic. A sị ka e kwuwe, Alaeze Ukwu Parthia bụ ụtụ isi, onye na-arụ ọrụ nke Rus Ochie. Ndị Russia nyere ụwa ederede: mgbe ndị Ijipt na ndị na-akpụ akpụ akpụkpọ ụkwụ amaghị ọbụna ihe ọnyà bụ!
  Mirabela fepụrụ ma mee ọtụtụ ntụgharị, na-ekupụta ụdọ na-egbuke egbuke gburugburu ya. Ultra-Hyper-Marshal gbawara na mberede wee nwetaghachi ọdịdị ya na nha ya. Mgbe ahụ, ọ tụlere ụzọ wee lelee setịpụ hologram:
  - Ị mara, cutie, anyị na-abịaru nso! - Anastasia, ebe mara mma nke ukwuu, mere ka anya ya nwee agụụ mmekọahụ.
  - Yabụ na ọ bụ quasar!
  - Gwa Mirabela, ị nwere ike ịbụ abụ? - Onye isi nke ngalaba ịhụnanya na ịdị nro, gosipụtara fangs ya.
  - Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nwa agbọghọ ọ bụla nwere ike ịbụ abụ! - Nwatakịrị nwanyị ahụ aghọtaghị:
  - Kedu maka ịde uri?
  - Ọbụna robot mbụ nwere ike ime nke a! - Mirabela kwara isi ya n"ikuku.
  - OK mgbe ahụ! Abụ ihe ọma. Ọ bụghị na ụdị ọgbara ọhụrụ, mana dị ka nke a! Dị ka a ga-asị na! - Ntutu isi Anastasia dara n'ime iri na abuo braids, na ndụmọdụ nke mma na-apụta.
  - Kedu! - Mirabela emeghị ihere ma ọlị,
  - Otu narị ndị mbibi n'obi gị! Ị nwere ike ịme ụfọdụ uri ochie?
  O juru Mirabela anya:
  - Gịnị ọzọ bụ nke a?
  - Aghọtaghị m? "Ultra-Hyper-Marshal gbanwere ihu ya, ọ ghọrọ nnukwu, na teliskop si n'oghere anya ya pụta.
  - Mba! - Nwa agbọghọ ahụ ebipụ.
  Isi Anastasia etoola ka ụgbọ mmiri dị n'oké osimiri:
  -Ị nwere ike ibi na ụwa ochie! Na-enweghị ndị na-ese foto na kọmputa. Ọ masị m ịma ma ị nwere ike mara gị ahụ onyonyo onye obi ọjọọ. Kweta na nke a dị oke mkpa!
  Mirabela gbagoro n'ubu ya wee gbalịa ịnọdụ na ya: ijiji multi-quantum (ihe dị ndụ nke na-ebikarị n'ime omimi nke kpakpando ma na-agagharị n'akụkụ iri abụọ na anọ, na-agụghị akụkụ nke akụkụ):
  - Ọfọn, ọ bụrụ na ị bịarutere ya site n'echiche a!
  Ultra-Hyper-Marshal kwuru sị:
  - Ọ bụ ya! Ọtụtụ ndị ọrụ enweghị ike imeghari, na-enweghị ọzụzụ pụrụ iche, na ọnọdụ kpọmkwem nke Middle Ages. Ị nweghị oge ime mgbanwe, yabụ ị ga-eme ihe niile na ofufe!
  Mirabela gbapụrụ isi wee kwuo:
  - Enweghị m onyinye uri a kapịrị ọnụ, ọ dịghịkwa mkpa na-achị obodo. Yabụ na ọ ga-abụ: naanị ndekọ na-atọ ụtọ!
  Anastasia braids ruru ọtụtụ kilomita n'ogologo.
  - Ya mere, ka ọ dị! Ma m na-atụ anya na nke a ga-eme ka a echiche na ụmụ amaala, ma ọ bụrụ na ha na-abụghị kpamkpam oge ochie!
  Mirabela tiri mkpu:
  - Ịdakwasị na mbara ala oge ochie pụtara ọdịda! O nwere ike ị gaghị enwe ike zuru oke iji pụta.
  - Nke a na-ewutekwa m, dị ka m kwuru, ihe ọjọọ na-eme na ngwá agha anyị, ma onye ọ bụla, kwụsị ikwu okwu, na-abụ abụ! - Anastasia tụgharịrị aka ya na nnukwu nku.
  Mirabela malitere na-abụ abụ n'ime olu ya mara mma:
  Dome na-egbuke egbuke, ị bụghị naanị ụlọ,
  Weghaara mwakpo nke ọtụtụ narị afọ iwe ọkụ!
  Ọrụ agha anyị, ume anyị efuola.
  Obi na-agbakwa ọbara site n'ụba!
  
  Ọ gaghị ekwe omume na agha, anyị nwere ike izere itinye aka,
  Ọ bụ ezie na anyị na-alụ ọgụ ruo ọtụtụ afọ!
  Anyị chọrọ n'ókè - naanị udo, obi ụtọ,
  Na ịhapụ ezigbo akara na ndụ!
  
  Ebe obibi ndị mọnk dị nsọ na-echere ndị ọchịagha,
  Naanị ejila mma agha chọọ ọnwụ!
  Onye-isi gēde kwa ya n'akwukwọ nke ndu;
  Ị ga-enweta ịhụnanya na amara!
  
  Mba, achọghị m, ịbụ onye mkpọrọ bụ ili,
  O weliri ube ya, tie aka ike, guzo!
  Ụmụ nwanyị ahụ na-akwa akwa, anwụrụ ọkụ na-esi ísì ụtọ.
  Onye nsọ si na akara ngosi ahụ wedara anya mmiri ya!
  
  Iyi wụsara mmiri dị ndụ;
  Ị ga-anụkwa ihe mgbu obi!
  Tụfuo mwute gị dị ka ire ere;
  Ọnwụ bụ naanị mmalite, ọ bụghị ọgwụgwụ ma ọlị!
  
  Ihe si na ya pụta ga-emeri, ndị knight anyị ga-ahụ,
  Ma onye iro ga-atụfu ihe mkpuchi ya!
  + Ọ ga-ahụkwa ndị na-akpọ asị n"iyi,
  Oké osimiri nke anya mmiri na nhụjuanya na-echere ndị na-efunahụ!
  
  Ụzọ ndị dike abụghị ili mara mma,
  Na ihe niile mere, ka nrọ ahụ ga-esi agafe!
  Ọ dịghị mkpa ige ntị n'akụkọ ifo,
  Ọ bụghị otú a ka e si asọpụrụ!
  
  Na mkpụrụ obi anyị, dị ka anụ ahụ, ereghị ere.
  Jehova mere ka ha bilie je agha ọzọ!
  Ala na-ere ọkụ, ígwé ojii ebiliwo;
  Nna m ga-anọnyere gị mgbe niile!
  - ezuru! - Mirabela Streletsova kwụsịrị. - Ị nwere ezi uche nke uda, syllable tụrụ atụ. N'oge ochie, ihe ịrụ ụka adịghị ya na a gaara enweta talent. Ya mere, nwa agbọghọ ahụ nwere ike iche na ọ gafere ule ahụ. Ee, ọ dị mma: ụda okwu ahụ mere naanị ugboro abụọ!
  Mirabela were iwe:
  - Ọfọn! Dị ka a ga - asị na Pushkin ma ọ bụ Lermontov enweghị ụda olu.
  - Onye ọ bụla nwere ya, mana site n'echiche nke ịdekọ nke ọma, ọ bụ nnukwu mkpesa. N'ozuzu, ị nwere isiokwu agha ọzọ. Ma eleghị anya, ọ ga-aka mma ide ihe dị ọkụ na egwu egwu! - Nku nke Anastasia toro eto ghọrọ ọcha:
  - Ihe ọ bụla na-ewute ya, nke ahụ bụ ihe ọ na-ekwu! Mgbe ndụ gị dum bụ agha ma ọ bụ nkwadebe maka agha, ọ na-esi ike iche echiche banyere ihe ọ bụla ọzọ.
  Ultra-Hyper-Marshal kwetara:
  Aghọtara m, mana onye nlegharị anya kwesịrị inwe echiche sara mbara! A sị ka e kwuwe, ọ bụghị mba niile nwere usoro ọchịchị ndị agha. Ịkwesịrị ime ihe dị iche dabere na ọnọdụ!
  - Ọ dịghị mkpa ịkọwara m eziokwu nkịtị! - Mirabela kpasuru iwe. "Abụ m otu n'ime nde ndị ahọpụtara."
  - Oh ee! Echefuru m ya! Lee ka ebe nchekwa si na-agbapụta! - Streletsova mere ka ọ na-eme ihe na-eme gburugburu, nku ya na mberede ghọrọ clawed. Quarks bụ ọka siri ike nke ájá, Khan nye onye ọ bụla!
  Mirabelle kwara isi ya.
  - Ọ bụghị oke amamihe maka ultra-hyper-marshal!
  - Ma ọ bụ ihe ọchị! Gbanyụọ n'ime afọ gị! Ahụrụ m na ị bụ ezigbo nwa agbọghọ! Ekewala ya na nwata!
  - Oh nwata, nwata, kedu ebe ị nọ na ngwa ngwa, nwata gị niile, nwata ka i guzoro n'okpuru ogwe aka! Ọ bụrụ na ịchọrọ ịwụli elu, nke a bụ ihe mgbochi, mana ọ bụrụ na ịchọrọ igwu mmiri, ebe a bụ ebe a na-egwu mmiri plasma! - Mirabela malitere ịbụ abụ. - Achọrọ m, achọrọ m, achọrọ m ọzọ, iji iyi plasma sachaa ndị iro! Fụọ mbara ụwa, gbazee kpakpando! Ziga ụmụ anụ ọhịa n'ime oghere, n'ime...!
  Streletsova kwubiri wee gosi ire dị ogologo nke nwere ọnụ nwere ụdị trident:
  - Ị nwere ọmarịcha ihe ọchị! Ọfọn, ị pụrụ ịṅụrị ọṅụ! Nke a bụ mbara ala ebe portal dị!
  Asụsụ nwa agbọghọ ahụ toro ogologo nke ukwuu ma ọpịpị na-eto eto na nsọtụ nke trident.
  Ụwa portal ahụ dị ezigbo mma. Karịsịa, ụfọdụ ụlọ bụ ngwakọta nke pineapples asaa na hedgehogs ndị a chịkọtara n'elu ibe ha. Ndị ọzọ nọ n'ụdị ngwakọ nke nnukwu cherị na sịga nwere elu dị ka diamond! Na ụfọdụ n'ụdị ngwakọta nke agụ iyi na piich. Mirabela meghere anya ya na ihe ijuanya.
  - Otu narị tọn abyssal na ịnyịnya ibu m! Kedu ka quasar na garno!
  Anastasia Streletova ọzọ ghọrọ nwa agbọghọ nkịtị na-eme egwuregwu:
  - Nke a bụ obodo nta nke elves na squirrel, ngwakọta nke walrus na squirrel. Kwere, ha nwere echiche pụrụ iche nke ịchọ mma.
  - Ọ masịrị m, ike agwụla m n'ahịrị kwụ ọtọ niile. Ma ọ bụghị ya, anyị enweghị obodo, ma ogige!
  Anastasia kwuru, sị:
  - Obodo kwesịrị ịbụ ogige! Eji aka!
  - Ahụrụ m ụlọ n'ụdị ngwakọ nke ịgbụ aka na egbe ejiri aka ya. Mara mma nke ukwuu! - Mirabela kwuru.
  - Eleghị anya ị chọrọ ịsị - na-atọ ụtọ! - ultra-hyper-marshal na-egbuke egbuke ntu ya.
  - Ma bara uru! Ị nwere ike yinye robot ozugbo!
  - Ọ naghị esiri ike ịkụọ robot wee mụọ ọzọ n'ụlọ ọgwụ uche! Ọ naghị esiri ike ịgbụ ígwè, a na m agwa unu ụmụaka! Na akwụkwọ ndetu eletrọnịkị, ibe ahụ ruru unyi! - Ultra-Hyper-Marshal gwụchara na mberede: - Nabata na portal!
  Mirabela ji ụjọ jụrụ:
  - Gịnị mere ị na-agbanwe mgbe niile udi na parameters nke ahụ gị n'oge ụgbọ elu?
  Anastasia zara nke ọma:
  - Ị hụrụ, nke a bụ isi ọhụrụ ụdị anụ ahụ. M nwalere ya na oke ọnọdụ nke oghere na ọsọ ọsọ ọsọ. Ọ dịghị onye ma e wezụga Eze Ukwu nwere ụdị ahụ, ọ dịkwa mkpa ka a nyochaa ya tupu ndị agha nke ndị agha anyị nweta ihe dị otú ahụ.
  - Kedu maka ọnụahịa ahụ!
  Streletsova kwara ákwá:
  - Ọ bụ ezie na usoro nke ịmepụta anụ ahụ dị otú ahụ na-arụsi ọrụ ike!
  Ha banyere n'otu ụlọ eyịride n'ikuku n'ụdị octagonal prism.
  Ọ bụ nnukwu, translucent, wee hapụ ntụgharị uche!
  Mirabela jụrụ, sị:
  - Gịnịkwa? Ọ nọ ebe a?
  - Ee, ebe a! Ka anyị banye.
  Mirabela chọtara onwe ya n'etiti etiti ahụ. Ọ na-anụ ọkụ n'obi na ntugharị n'ahụ ya niile. O doro anya na nnukwu ume na-agafe ebe a. Oge na-esote, ọtụtụ ụdị ngwá agha dị iche iche pụtara na aka na ubu nwa agbọghọ ahụ. E nwere ndị na-ebupụta calibers dị iche iche, na-agbagọ oghere, na-agbaji ihe, na-agbaji njikọ n'etiti micro-particles. Ụdị mbibi kachasị ike, na-atụgharị akụkụ. Nwatakịrị nwanyị ahụ yi uwe agha ahụ tụrụ egwu nke ukwuu nke na onye ọ bụla Hollywood na-akwụsị ga-adị ka nwamba na-adịghị emerụ ahụ ma e jiri ya tụnyere ya.
  - Chaị! Ọtụtụ ngwa ọgụ dị iche iche! Ọ dị m ka ọ dị ntakịrị ibu na enweghị isi!
  Anastasia weere ụdị nduru nke nwere afọ na-egbuke egbuke, nke otu elekere na-agba ọsọ:
  - Echegbula onwe gị, ngwa elektrọn ga-edozi ya. Ndị agha ukwu nwere ike idi ya, nke pụtara na ị nwekwara ike ijide ịnyịnya gị. Ugbu a dike ga-amaba n'ime abis na-enweghị njedebe! Ma eleghị anya, ị chọrọ ikwu ihe ọma?
  Mirabela kpụrụ isi ya kpuchiri okpu agha:
  -Kwere m, ọ ga-amasị m nke ukwuu! Ma gịnị bụ isi n'ikwu okwu aghụghọ? Kwuo maka oge nde kwuru banyere nraranye nye Motherland, Russia dị nsọ!
  Nduru ahụ ozugbo ghọrọ nshịkọ nwere ihu mmụọ ozi, glass ahụ tụgharịrị site na hourglass gaa na anwụ anwụ:
  - N'ezie, ị kwuru eziokwu! Ọ dịghị! Omume na-ekwu ụda karịa okwu! Naanị ihe ị na-eme abụghị ihe ezi uche dị na ya. Ị egbubeghị onye ọ bụla, belụsọ maka nnukwu anụ mmiri dị iche iche. Ma ị chọrọ mmụọ hardening ka ị ghara imikpu na ala nke underworld, dissolving na gị onwe gị enweghị ike. Ọ bụghị eziokwu nwa agbọghọ! Nwee ajụjụ!
  Mirabela kwuru, sị:
  - Amaghị! Gbuo mmadu? Nke a bụ ihe na-agafe agafe! Ọ bụrụ na ọ dị adị ma dị ndụ! A sị ka e kwuwe, e nwere ihe dị iche! Mana ọ bụrụ na Motherland nyere iwu, m ga-eme ihe niile!
  Streletova nwere obi abụọ, ma manye ọnụ ọchị:
  - Amaghị! Mana Empress kwere na gị! Ya mere ekwere m ya! Achọrọ m ka ị kpochapụ ndị iro niile nke Russia dị nsọ!
  Mirabela kwubiri n'enweghị ndidi:
  - Ọfọn, ma eleghị anya, anyị nwere ike imecha malite ịnyefe! Nchere ahụ na-egbu mgbu, dị ka a nyagburu site na loops ndọda!
  N'ịbụ onye tụgharịrị ghọọ mink ngwa ngwa, Anastasia wulitere ọdụ anọ:
  - Ee! Kwụsị ozuzu hyperplasma! Ka anyị bido ugbu a! Naanị m bụ nwa agbọghọ, a ga m enye gị ndụmọdụ dị mma: mechie anya gị!
  Mirabela jụrụ:
  - M ga-ahụ ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ radieshon niile, ọbụlagodi n'anya m! Ọ ka mma ka ị ghara ime onwe gị onye nzuzu na onye ụjọ!
  - Ọ bụ ezie na ị bụghị onye ụjọ! Ise, anọ, atọ, abụọ, otu - malite!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ meghere anya ya karịa, iyi ọkụ na-enwu gbaa na-awụkwasị ya. Na mbụ ọ na-acha odo odo na-egbuke egbuke, ọ na-ajụ oyi ma kpatara ịma jijiji na-achọghị ịma. Mgbe ahụ, ọsụsọ na-agba oka-acha anụnụ anụnụ dochie ya, mgbe ahụ na-acha anụnụ anụnụ! Ihe niile na-egbuke egbuke, egwu na-atọ ụtọ na-akụ, agba ahụ na-agbaba na emerald green. Mirabela kwuru na mmasị:
  - Lee ịma mma! Ahụla m ọtụtụ ụzarị ọkụ, ma nke a bụ nke mbụ ụdị agba agba!
  N'ikpeazụ, a na-eji edo edo edo edo edo emerald. Ọ dabara na agba ntutu Mirabela nke ọma, mana ọ naghị ere ọkụ ogologo oge; ihe na-esote ya ghọrọ oroma. Agba nke na-anọchi anya mgbanwe na ihe ọhụrụ! Ọ na-atọ ụtọ na anya ma na-egbuke egbuke, ma n'otu oge ahụ na-emetụ aka. N"ikpeazụ, ebili mmiri na-acha ọbara ọbara rikpuru Mirabelle. Ọ dị ka ọ na-eju nwa agbọghọ ahụ ihe niile dị adị, ụlọ mkpọrọ ọ bụla.
  Mirabela chetara ụwa dị n'okpuru wee maa jijiji:
  - Nke a bụ agba ọbara.
  Orange, odo, akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ pụtara ọzọ, ihe niile gara n'usoro dị iche! Na mberede, radieshon niile agwakọtara, na-atụgharị ka ọ bụrụ ọkụ hyperplasmic na-aga n'ihu.
  Mirabela gbapụrụ anya, a tụbara ya elu wee buru ya pụọ n'ọsọ dị egwu. Mgbe ahụ anụ ahụ kwụsịrị, ọ bụ naanị kpakpando na-agba ọsọ ka a na-ahụ anya. Nwatakịrị nwanyị ahụ dabara n'ime mmiri na-enwu ọkụ, na-enwe ahụ ọkụ, ọ dị ya ka ọtụtụ shells na-apụ apụ, a na-ekewakwa àgwà ya n'ọtụtụ akụkụ. Ahụ ahụ batara site na abis nke oghere, wee na-apụ n'anya, wee pụta ọzọ! Ma ọ dịghị ihe mgbu, naanị mmetụta na ị nọ na kpakpando, na kpakpando nọ n'ime gị! Mgbe ahụ nghọta malitere ịdaba, nsụhọ, juputara na ọtụtụ echiche, dabara n'ime abis enweghị olileanya na-enye udo dị ụtọ!
  
  Mirabela batara n'uche ya: o nwere mmetụta ogwu dị n'azụ ya. Ọ bụghị nnọọ obi ụtọ, ma e nwere ihe a na-amaghị na mbụ na tinge nke mgbu. Ọ dị ka ọ bụghị n'onwe ya. Nwatakịrị nwanyị ahụ gbalịrị imeghe anya ya. Mgbalị ahụ kpatara mwakpo nke mgbu na ọkụ na nku anya. M ga-eme mgbalị.
  Mgbe nkuanya meghere, ìhè nwubere n'anya m!
  - Ọfọn, ọ dịghị ihe, ọ ka mma karịa kpuru ìsì! - Nwatakịrị nwanyị ahụ kwuru onwe ya. - Onye kwuru na mmetụta mgbu bụ ihe doro anya na ị ka dị ndụ!
  Mirabela tụgharịrị olu ya, ọkpụkpụ ya gbajiri nwayọọ:
  - Otú ọ dị, ihe mgbu na ahụ adịghị ekwu banyere ndụ, ma banyere eziokwu na ọnwụ ji nwayọọ nwayọọ na-ewere mmadụ! N'ezie ọ bụghị na mbara igwe m!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ guzoro ọtọ, mmetụta nke ịdị ọkụ mgbe niile n'ahụ ya na-apụ n'anya, ụkwụ efu ya, nke ụmụ agbọghọ dabara n'elu ogwu. Mirabela chọpụtara na ọ gba ọtọ kpamkpam, naanị ntutu siri ike kpuchie ubu ya na ife ọla edo. Ọ bụ nnọọ ihe na-eju afọ, na-emekarị nwa agbọghọ ahụ adịghị ekpo ọkụ ma ọ bụ oyi, ma e wezụga nke ukwuu elu ma ọ bụ oké ala okpomọkụ, ma na nke a, e nwere n'ezie a otutu iru mmiri na ikuku na ihe karịrị iri anọ degrees na ndo. Nwatakịrị nwanyị ahụ mere nzọụkwụ ole na ole, hapụ ogwu. O nwere mmetụta na-adịghị mma, nke tụrụ Mirabelle n'anya.
  - Chaị! Ọ dị m ka esichaghị m ike. Ihe ọjọọ mere, nso ọdachi!
  N'ezie, nwa agbọghọ ahụ enweghị isi nke ukwuu na ngwa agha ya niile tụfuru wee hụ onwe ya ka ọ gba ọtọ n'ime oke ọhịa nke okpomọkụ. Na mgbakwunye, anụ ahụ ghọrọ ọbịa, ọtụtụ micro-kọmputa na-ekesa n'ahụ niile na-apụ n'anya. Ọ bụ ihe ọhụrụ, ọ dị ka ị bụghị. Mirabela gbagoro n'osisi ahụ wee gbalịa ịgbada alaka ahụ. Nwatakịrị nwanyị ahụ nwere mmetụta na-agbanwe agbanwe, a manyere ya ime mgbalị ụfọdụ. Biceps ya gbasiri ike ma veins pụtara. Mirabela hulatara ụkwụ ya wee gbanwee uru ahụ ya. Ahụ ya nọgidere na-azụ, na-agbanwe, dị ike, ma n'otu oge ahụ ọ dị ka nke ndị mmadụ n'oge ochie - protein! Ya bụ, o siri ike nke ukwuu maka onye nkịtị, ma e jiri ya tụnyere ike ya gara aga, ọ daa mbà ọtụtụ puku ugboro! Nwatakịrị nwanyị ahụ gbalịrị ịgbaji osisi ahụ siri ike, ma ọ naghị arụ ọrụ; mkpịsị aka ya dọwara naanị ogbugbo ahụ. Otu ntapu nke ọsụsọ na-esi n'obi ya jupụtara na-agbanwe ma daa n'akwụkwọ ndụ ndụ, na-agbasa. N'ozuzu, nwa agbọghọ ahụ enwechaghị ahụ iru ala, ntụkwasị obi mbụ ya tụfuru.
  - Adị m ọtọ! - kwuru mma. - Nke a nwere amara ya.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ gbalịrị ịgba ọsọ: ọsọ ya, n'ezie, adịghị atụnyere nke ahụ na ahụ ya gara aga, ma ọ dị mma. O wee rigoro nkwụ na-acha odo odo wee kpụchaa ya. Alaka dị nkọ gwuru n'ikiri ụkwụ ya, ma egwepịara mkpịsị ụkwụ aka nri ya ntakịrị.
  -Brr! Ma mebie ya! - Nwatakịrị nwanyị ahụ snorted nlelị. - N'ozuzu, olee otú nna nna anyị hà si ebi ndụ n'ụdị adịghị ike? Ọ ga-abụrịrị na o siiri ha ike!
  Enwe tụfuru obere akpa ya n'akpa ya, ndị uwe ojii wee chọpụta - o tinyere ya na ite!
  Ite a na-ekpokwa ọkụ - enwe na-ebe akwa!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ tụtụlitere mkpụrụ osisi ahụ, ọ dị ka banana nwere ntụ ntụ, wee nu ya:
  - Amaghị m ma m nwere ike iri ya! Enweghị onye nyocha, imi adịghịkwa enwe mmetụta dị ka ọ dị na mbụ. Mirabela jiri nlezianya kpochapụ elu ya site na iji alaka gbajiri agbaji na mbọ aka ya, na-ekpughe anụ ahụ na-atọ ụtọ. O meghere ọnụ ya were nwayọọ gbaa ire ya. Otu ugboro, ugboro abụọ, ugboro atọ!
  - Amaghị! Agbalịbeghị m ihe ọ bụla. O nwere ike na-egbu egbu, ma ọ bụ na ọ gaghị adị mma. N'ọnọdụ ọ bụla, ọ dịghị ihe na-egbu egbu nke m maara! N'ezie, nke a bụ eluigwe na ala dị iche iche, enwere ike ịnwe nsị kpọmkwem, usoro dị iche iche nke anyị amaghị. Otú ọ dị, e nwere ụzọ dị mfe iji chọpụta ma anụmanụ ndị obodo na-eri ya. Ma ọ bụ na kasị njọ, ụmụ ahụhụ!
  Mirabela kpọgidere mkpụrụ osisi ahụ wee si n'osisi ahụ rịdata. Achọrọ m ịghọgbu onwe m, e kwuwerị, ụlọ mkpọrọ dị n'azụ anyị. Nwatakịrị nwanyị ahụ guzoro n"aka ya gaa ije na ha. Ụmụ ahụhụ ahụ nwere akara n'ikiri ụkwụ nọdụ ala n'ikiri ụkwụ ya na-akụ ya nke ọma!
  - nnwere onwe! Na nnwere onwe, dị ka anyị maara, na-abịa gba ọtọ! - Mirabela nwere ezi obi ụtọ ndụ. - Ọ bụrụ na ị bụ onye isi gị, mgbe ahụ ị bụghị nwa agbọghọ na-amaghị nwoke!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ tụgharịrị ọzọ wee hụ ahịhịa ndụ ndụ nke nwere spek na-acha anụnụ anụnụ n'okpuru ọbụbụ ya. lere anya na mbara igwe:
  - Chaị, ndị ọkụ ise n'otu oge, ụwa nwere obi ụtọ! Ọ dị ịtụnanya na ọ na-ekpo ọkụ, ma n'otu oge ahụ mara mma!
  Agba akpụkpọ anụ Mirabela na chọkọletị ọla edo. Nwatakịrị nwanyị ahụ nwere mmasị nke ukwuu, ọ dị ka ezigbo eze nwanyị ọhịa. Lee mkpụrụ osisi ahụ, kpuchie ya na nnukwu ụmụ ahụhụ - nnukwu, nke ahụ pụtara na ị nwere ike iri ya!
  - Ihe niile na-adịghị egbu egbu bụ oriri! Mmadụ bụ ihe niile e kere eke na mbara igwe! - Mirabela weere ọtụtụ mkpụrụ osisi. Na nke mbụ n'ime ahụ ọhụrụ ya, ọ riri nri osisi. N'agbanyeghị mmetụta nke agụụ, nwa agbọghọ ahụ na-atọ ụtọ ome ọ bụla ma were ọtụtụ mkpụrụ osisi buru ibu nke dabara na aka ya. Ha tọrọ ụtọ dị ka strawberries, ma ọ bụ ọbụna ka mma. Mirabela nwere nnọọ obi ụtọ, ọ dị ya ka ọ nọ n'eluigwe ma na-eme ihe dị nsọ. Ọ dị ka à ga-asị na violet gbawara m n'ọnụ, mmetụta pụrụ iche dakwasịrị m ire.
  - Na onye kwuru na ndụ mara mma! N'ezie, ihe ịrụ ụka adịghị ya na o ziri nnọọ ezi na nke ahụ! Nwatakịrị nwanyị ahụ ji obi ụtọ na-afụ mkpọrọhịhị. Mgbe o risịrị nri, ọ chọrọ ịrahụ ụra na mberede, ọ naghị ehi ụra n'oge ndụ ya niile, ma e wezụga nke ahụ, ọtụtụ nri dị ụtọ na-eme ka obi ruo ya ala! Mirabela họọrọ ebe dị nro mana nnukwu burdocks toro wee dinara ala. Lee ka o si dị mma ịgha ụgha dị ka nke a, n'azụ gị, na-enwe mmetụta dị ọkụ nke ikuku ọhụrụ. Ihe dị ka ọdọ mmiri na-acha anụnụ anụnụ, e meela ọtụtụ ihe nkiri ndị dị otú ahụ, gụnyere nke oghere. Nwatakịrị nwanyị ahụ dinara n'azụ ya, na-agbalị iche echiche banyere ihe dị ụtọ. Ọ ga-adị mma ka ịnwe nwoke nọ nso. Akwara ya nke ukwuu, gbasie ike, mara mma nke mere na ọ dinara n'aka nri ya, tinye ọbụ aka ya n'obi, gọọkwa ara ya...
  Obi ụtọ! Ọ dị ịtụnanya ka a na-ete ya ọnụ!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ahụghị otú ụra buuru ya. Na nke mbụ ya ná ndụ m, ụra buuru m. Ọ rọrọ nrọ na ya ji nwayọọ nwayọọ na-ese n'elu oké osimiri na-ekpo ọkụ, na-enwu ọkụ na ọkụ gburugburu. Na mberede, ọ hụrụ ụgbọ mmiri gbajiri agbawa. Mba, ọ bụghị nke oge a, kama oge ochie na masts na ụgbọ mmiri. Nwatakịrị nwanyị ahụ na-enwe mmasị na-ele ya anya, ma ọ bụ ihe ijuanya ihe mere ndị ọrụ ụgbọ mmiri ahụ ji nwee ihu gbagọrọ agbagọ na ha na-ama jijiji nke ukwuu. Ha na-adị ka chinchi n'ime ite pụtara ìhè mgbe ụmụaka na-egwuri egwu!
  Mana ọ dị ka enwere ihe ngwọta, arịa ọzọ na-esi n'azụ na-agba ọsọ, ọ dị ka brigantine. Ọ bụ ezie na ọ dị ntakịrị ntakịrị n'ibu karịa ụgbọ mmiri ahụ na-agba ọsọ, e nwere ọtụtụ ndị mmadụ na ya. Ndị na-achụ ha na-eyi uwe mara mma nke ukwuu, ebe ha na-eti mkpu ma na-eti mkpu, na-efe efe ha. N'etiti ndị ohi, ọ bụghị naanị ụmụ mmadụ, kamakwa ọtụtụ ụdị nwere ihu piranha na ntù n'akụkụ. Ọkọlọtọ na-eyi egwu ojii nke nwere anụ anụ na-arapara n'ọkpụkpụ na-efe n'elu brigantine.
  - Chaị, ndị ohi sitere n'oge ihe nkiri ochie! - Mirabela ji ọṅụ kwuo. - Ya mere, a ga-enwe ihe na-adọrọ mmasị.
  N"ezie, ndị corsaịs gbara égbè ha; ha gbara n"elu arc dị elu, na-agbalị ịkwatu mast. Otú ọ dị, ọ na-esi nnọọ ike kụọ si n'oge ochie egbe ala, na ọbụna mgbe na-akpụ akpụ. Ọbụna n'oge ndị ọzọ, Ushakov ji ụzọ aghụghọ mee ka ụgbọ mmiri ya bịaruo ndị iro ya nso. Mgbe ahụ, ịrụ ọrụ ịgba égbè mụbara nke ukwuu, gbakwunyere ọchịchọ nke ibu ụzọ mebie flagship ahụ. Ma ọ bụrụ na ị na-enwe obi ụtọ n'ezie, ị nwere ike imebi mast ahụ, ma ọ bụ ọ bụrụ na onye na-agba egbe bụ ụdị ọnyà na-egbuke egbuke. N'okwu a, ụgbọ mmiri ndị pirati ahụ na-agbagharị ma dị mfe karị, ebe dị anya dị ntakịrị belata, mgbe ahụ chioma bịara nyere ndị ohi ahụ aka; a gbagburu mast Central. Ụgbọ mmiri ndị ahụ na-abịaru nso ngwa ngwa ma akụkụ ndị ahụ na-akụ ibe ha. The freebooters tụbara nko, ndụ uka dị njikere wụsa na ụgbọ n'oge ọ bụla.
  Mirabela nwere mmetụta dị egwu n'ụkwụ ya na mberede wee teta na-eti mkpu!
  . ISI NKE 18.
  N'amaghị echiche ahụ, yana ịgba chaa chaa, Ahmed dị nnọọ mfe anụrị maka onye ọkpụkpọ klas mbụ siri ike, onye na-egwu egwu, Otú ọ dị, ọ dịkarịa ala site na CMS ya. Ọzọkwa, Yanka ji n'aka: ọ bụrụ na ọ laghachiri na Middle Ages, ma ọ bụ ọbụna n'oge Morphy, ọ gaara abụworị, ma eleghị anya nwa oge, onye mmeri. Onye iro ahụ aghọtaghị ụkpụrụ bụ isi nke egwuregwu ahụ, ọ na-ahazi pawns na iberibe mara mma (maka nghọta ya). Otú ọ dị, nwa okoro ahụ emeghị ngwa ngwa; ịkpọ iyi ngwa ngwa ga-eweda onye nwe ya ala. Ya mere, mgbe ọ gbasasịrị gburugburu maka ngosi ma bibie ọtụtụ n'ime iberibe na pawn niile, ọ kwụsịrị eze ahụ site n'ịme pawn gafere.
  - Onye nyocha ọzọ maka gị! - Nwatakịrị ahụ kwuru.
  Ahmed kọchaa ma gwakọta iberibe ahụ:
  - Otu egwuregwu ọzọ n'ihe banyere mmeri, lashes iri ise!
  - Gịnị ma ọ bụrụ na m merie?
  - A ga-ahapụ gị na azụ dum!
  Egwuregwu nke atọ dọtara ntakịrị, Ahmed chere ogologo oge maka mmegharị ọ bụla ma ọ bụghị ọgụ. Agbanyeghị, ụzọ aghụghọ, ọkachasị na chess, na-enyere obere aka. N'ezie, na nke a, onye na-awakpo ahụ nwere ohere maka ịmegharị ihe ma na-aga n'ihu onye iro na-ebuga ike. Yanka chụpụrụ eze nwanyị ya n'ihi obi ụtọ. Ahmed, mgbe ọ laa azụ, nakweere àjà ahụ, ma mgbe mmegharị asaa gasịrị, ọ natara akwụkwọ nyocha ziri ezi n'etiti bọọdụ ahụ. N'ịbụ onye furu efu, onye nwe ya tụrụ nwata ahụ n'imi n'iwe. Yanka nọ na-atụ anya ihe dị ka nke a: ọ na-eme ka ọnyá ahụ dị nro, ọ dịghị ọbara na-asọ, ma ọ ka na-egbu mgbu. Akhmed kwujọọ ọnụ ma tụọ ụgbọ ala ahụ aka:
  - O doro anya na ị na Chineke Setter nwere enyi! Ị na-emeri oge niile: na ụfọdụ amoosu a na-apụghị ichetụ n'echiche!
  Nwatakịrị ahụ zara nke ọma:
  - Onye mgbaasị kacha mma bụ mgbagha!
  Ahmed kwara ụta ya:
  - Ị ga-agwa m okwu! Ka anyị kpọọ ọzọ! Ọ bụrụ na ị tụfuo, ị ga-atụfu lashes narị abụọ.
  Yanka, ọ bụghị egwuregwu, tụrụ ụjọ:
  - Enweghị m ike iguzo nke ukwuu, ị ga-atụfu ohu bara uru!
  - M ga-eti gị onwe m ihe! Ya mere, a ga-enwe naanị ahụhụ!
  Ha debere iberibe ahụ wee malite egwuregwu ọhụrụ. Otú ọ dị, ọchịchịrị agbaworị, ike gwụkwara ndị ohu ahụ; oge nkwụsị ahụ eruwo. Yanka wuru ọnyà na-enweghị isi n'ime ụzọ abụọ; ọ chọrọ ihi ụra. Onye nwe ya, n'amaghị ka esi agụta nhọrọ nke ọma, dabara na ya!
  Mmeri nke anọ n'usoro, ihu Ahmed gbagọrọ agbagọ. Otú ọ dị, oge a: ọ dịghị aṅụ iyi ma ọ bụ tie. Jide ọnụ ọchị sị:
  - Ọ dị mma, ị ga-enweta anụ gị.
  Yanka nwere obi ụtọ:
  - Nke ahụ bụ mkpebi ziri ezi!
  Mgbe nwa okoro ahụ sachara aka ya, ọ na-eri nri dị iche na ndị ọzọ. Anụ ahụ na-atọ ụtọ dị ka anụ ezi, mana ọ dịchaghị abụba ma na-atọ ụtọ karịa, na-atọ ụtọ ma na-atọ ụtọ. N'ijikọta ya na akwụkwọ nri na mkpụrụ osisi, ọ nwere mmetụta dị mma; nri adịghị njọ, ma eleghị anya ọbụna karịa n'ụlọ. N'ozuzu, na Moscow, ngwaahịa ndị dị elu dị oke ọnụ; ọtụtụ ndị bi na isi obodo na-eri nri na-adịghị mma, ngwaahịa dị iche iche emechara. Ma eleghị anya, ọ bụ ya mere e ji nwee ọtụtụ ọrịa na ọtụtụ ndị ara. Ihe niile ebe a bụ eke na ọhụrụ! N'ihi ìhè atọ na enweghị oge oyi, ọ ga-ekwe omume iwe ihe ubi ọtụtụ ihe ubi kwa afọ. Gburugburu ebe obibi dị mma, nke nwere ike ịbụ ya mere enwere ọtụtụ ụmụaka siri ike. Ime obodo anaghị emetọ ihe okike. N'ozuzu, Yanka nwere mmasị na Jules Verne; a tụfuru engine combustion ya n'ime maka ụgbọ ala eletrik. Ma iju ezuru: ọbụna ndị America bara uru emeghị ka ndị dị otú ahụ igwe n'ime uka mmepụta. Ọ bụ ezie na uru, karịsịa nke gburugburu ebe obibi, pụtara ìhè, arụmọrụ nke igwe eletrik dị nso na pasent 99 na 30-40 na mmanụ ụgbọala na gas. Tụkwasị na nke ahụ, engines combustion n'ime ime na-eduga na ikuku na-ejupụta na carbon dioxide, nke na-akpata mmetụta griin haus. Kedu ihe kpatara ihe ọjọọ, ọ na-adọkpụrụ mmepeanya! Ọ bụghị nanị na ọnụ ọgụgụ nke carbon dioxide, kamakwa mmiri vapo na ikuku na-abawanye, nke na-eme ka okpomọkụ nke mbara ala dịkwuo elu. N'otu oge ahụ, ice dị na Arctic na Antarctica na-agbaze, nke pụtara na elu nke na-egosipụta ụzarị anyanwụ na-apụ n'anya. N'ihi ya, okpomọkụ na-abawanye ọbụna karịa. Ọnụ ọgụgụ ọkụ na carbon dioxide na-abawanye. Ogo ogo ọ bụla na-abawanye ụba nke vepo mmiri, nke na-ebuli okpomọkụ ọbụna karịa. Ya bụ, ọ na-akawanye ọkụ! N'ihi ya, okpomọkụ dị n'ụwa ga-aghọ nke na ndụ agaghị ekwe omume.
  Nwatakịrị ahụ tụrụ ya n'anya ka ndị mmadụ si bụrụ ndị nzuzu, na-egwu ili nke ha. Na nke mbụ, ndị nwe obodo, ndị oligarchs, na ndị na-ahụ maka mmanụ bụ ndị na-ata ụta maka nke a; ha na-erite uru site na ahia nke ike ike, na-emebi ọdịdị na mmadụ. Ya mere, obere akpa abụba na-emebi mmadụ. Akọnuche ndị kasị akpụkpọ anụ bụ nke akpa akpa afọ juru! N'ụwa nke ego: Iwu Archimedes na-emetụtakwa, uru na-ewepụ eziokwu na ọmịiko!
  Nke a bụ ya mere ọchịchị Kọmunist, n'agbanyeghị ngafe ya niile: bụ nkuzi na-aga n'ihu. N'ezie, ihe mgbu na-arịwanye elu na nsogbu siri ike nke ndị ndú nọ na-egbochi ya. Ikekwe naanị Lenin: o zuru oke. Agụrụ akwụkwọ, rụọ ọrụ nke ọma ruo n'ókè nke ọrịa, ike, na-emepe emepe n'uche, nnọọ ike na n'otu oge ahụ mara mgbe ịkwụsị! Ihe dị iche n'etiti Lenin na Stalin na-emesi ya ike site na akụkọ a:
  - Gịnị kpatara Stalin ji eyi akpụkpọ ụkwụ, na Lenin na-eyi akpụkpọ ụkwụ?
  - Vladimir Ilyich na-ahọrọ ụzọ ahụ, nwoke a mustachioed na-aga n'ihu!
  Ọ bụrụ na amụma mba ofesi Stalin kpachara anya, mgbe ahụ, n'ime obodo, ọchịchọ na-achịkwa bụ ịwụli elu abis na nzọụkwụ abụọ! Stalin gbasoro ihe mgbaru ọsọ ya n'eleghị anya maka ndị ihe metụtara, na mgbe mgbe mmegide ya na-eweta nanị mmerụ ahụ. Karịsịa, gịnị kpatara agbapụ ndị ọkà mmụta sayensị? Ọ bụrụ na enwere ọbụna enyo enyo nke iguzosi ike n'ihe, kewapụ ya na sharashka ma mepụta ọnọdụ ọrụ n'azụ ụlọ mkpọrọ. Ha malitere ime nke a, ma ọ bụghị ozugbo, a gbagburu ma ọ bụ gbuo ọtụtụ ndị nwere ọgụgụ isi n'ọnọdụ kacha sie ike nke ogige ịta ahụhụ. Ihe kacha njọ Stalin mere abụghị ibu ụzọ kụgbuo Hitler. N'okwu a, agha ahụ gaara akwụsị n'oge na-adịbeghị anya, a gaara enwekwa ndị nwụrụ anwụ ole na ole. Na mgbakwunye, Europe niile, na n'ọdịnihu, Britain na United States, ga-abata n'okpuru nchịkwa nke USSR. N'eziokwu, o siiri m ike ịzọpịa United States. Nnukwu ikike akụ na ụba, ọnọdụ dị na mba ofesi, na ike imepụta bọmbụ atọm ngwa ngwa mere ka mwakpo ahụ sie ike. N'afọ 1941, ndị agha mmiri USSR ka na-esighị ike. Na nkọwapụta nke nrụpụta ụgbọ mmiri bụ na ijide na ịfefe United States n'okwu a chọrọ nnukwu ego na oge karịa, dịka ọmụmaatụ, ụlọ tank. E kwuwerị, otu nnukwu ụgbọ mmiri na-efu ihe ruru 3.5 puku tankị T-34. Ụgbọ mmiri okpuru mmiri dị ntakịrị ọnụ ala, mana ka dị mma. N'ezie, USSR, na-adabere na akụ nke mpaghara ọwụwa anyanwụ, n'oge na-adịghị anya ga-etipịa United States. N'ezie, egwu nke nkwụghachi ụgwọ maka obodo ndị Soviet site n'iji ngwá agha nuklia mee ihe nọgidere. Ọ dabara nke ọma, United States ga-enwe ogbunigwe ballistic naanị na ngwụcha afọ iri ise, na ụgbọ elu na ụgbọ elu ọgụ nwere ike ibibi ogbunigwe ogbunigwe. Mana ka ọ dị, ụfọdụ ụgbọ elu ga-esi n'ọdụ ụgbọ elu na-agbaba, ọ ga-abụkwa egwu. N'ozuzu, ọ ga-aka mma ma ọ bụrụ na e meghị ngwá agha nuklia ma ọ bụ na-emepụta naanị na USSR. N'okwu a, ọ ga-ekwe omume na Soviet Russia ga-abụ onye na-achị ụwa. Kedu ihe dị mma karịa ọgba aghara zuru ụwa ọnụ ugbu a, iyi ọha egwu, egwu egwu abalị dị iche iche sitere na icing, frying ma ọ bụ meteorite dara!
  N'ozuzu, e nwere ihe karịrị otu mba n'ụwa: ọ dịghị ezi ọchịchị onye kwuo uche ya, na maka ụmụ mmadụ ọ ka mma inwe otu onye ọchịchị aka ike karịa otu puku. Ihe ọ bụla Stalin bụ, o wetara USSR iwu, merie agha megide Europe nile, ma hụ na ndị mmadụ na-ebi ndụ dị elu karịa n'oge nhazi. Ọbụna Churchill kwuru, sị: Stalin were Rọshịa na-akọ ubi, ma hapụrụ ya na hydrogen bombu! Ọchịchị Kọmunist n'ọnọdụ ọ bụla dị mma karịa ọchịchị oligarchic. Naanị gụọ ụfọdụ ndị ode akwụkwọ akụkọ sayensị Soviet - ọ dị njọ n'okpuru ọchịchị Kọmunist? Ma ọ bụ karịsịa hypercommunism! Yanka rọrọ nrọ ntakịrị wee malite imi.
  Nwatakịrị ahụ rọrọ nrọ maka ihe dị egwu na-enweghị atụ! Ma ọ fọrọ nke nta ka ọ ghara ikwe omume icheta nrọ ahụ! Ma na mberede, ihe yiri ka ọ na-atụgharị ma nwa nwoke ahụ malitere ịghọta nke ọma:
  Iri iri, narị puku kwuru puku kpakpando nke agbụrụ iro kwụkọtara n'akụkụ ụgbọ elu na-enweghị atụ, nke nwere urukpuru, na-ese anwụrụ ọkụ na-acha pinki pinki mmiri ara ehi nwere ntụpọ ndụ ndụ.
  Yanka hụrụ ihe e kere eke nwere ọdịdị pụrụ iche na mberede. Ha yiri cutlets, sausaji, meatballs, ya bụ, ngwaahịa anụ. Dị ka ọ na-emekarị na nrọ, nwa nwoke ahụ hụrụ ọtụtụ ihe oyiyi n'otu oge, na-aghọta ha nke ọma na n'otu oge!
  Ụgbọ mmiri ha nwere ọdịdị dị iche iche, na-adị ntakịrị n'ụdị na-adịghị mma, na-adịkwa ka mpịakọta dị egwu, gbue na sausaji dị iche iche, nke mmiri ahụ gbasasịrị ntakịrị ma nwee nnukwu mgbịrịgba. Ha na-esi n'akụkụ dị iche iche gwuo mmiri, na-anwa ịpụ n'ime mpụta, nke nwere asteroids a na-emegharị emegharị. Na mgbakwunye na nkeji oge niile nke Alaeze Ukwu Meat (nke ahụ bụ ihe ha kpọrọ onwe ha, Yanka maara ya), enwere ndị pirates mercenary nọ ebe a. A na-eji ụdị aghụghọ ha mara ụgbọ mmiri ha dị iche iche, na-atụkarị ụjọ, ụfọdụ ụgbọ mmiri na-eyikwa ihe na-enweghị isi, dị ka nsị ehi. Otú ọ dị, e kenyere ha ọrụ nkwado. Ngwa agha kachasị egwu bụ ụgbọ agha flagship ewepụtara ọhụrụ, mpako na ịma mma nke ụgbọ mmiri Alaeze Ukwu anụ. N'ịbụ nke yiri achịcha e ji ude kụja, ụgbọ mmiri okpuru mmiri ahụ dị narị kilomita anọ nwere mmetụta jọgburu onwe ya nke aka ike. Ọ dịghị onye maara ma, ọ bụ ihe nzuzo: ọbụna maka cutlet generals, na ha na-akwado ịnwale ọhụrụ superweapon. Naanị Marshal Choke, bụ nnukwu ụdị nke cutlet mara abụba, maara nke ọma maka nnwale na-abịanụ. Afere na-egbuke egbuke gbasapụrụ ụkwụ ya iri na abụọ. Olu ya na-echetara mgbọ nke oke igwe:
  - Swiiti na-esi ísì ụtọ bụ naanị alaka mebiri emebi n'osisi evolushọn. M na-enye iwu ka ịgbanwuo ihe na-eme ngwa ngwa nke hyperplasma, thermopreon rector. O ngwá agha ọhụrụ, a thermopreon-pumped superlaser, ị ga-egosi onye iro ya ebe na refectory table.
  -Ee, oke irighiri nri gị. Anyị ga-agba ọkụ na agba aja aja onye iro, n'agbanyeghị otú ọ siri ike.
  Onye izugbe na-agbọ, na-adọta ahụ anụ ahụ siri ike nke soseji n'ime eriri. "Ọ bụ naanị ihe nwute na ị nweghị ike iri sweets, ha na-egbu egbu."
  -Ma ị nwere ike iri sausaji. Ha nwere protein dị nro ma dị mma. Ana m enye iwu nri mkpọ pụrụ iche site n'alaka akụkụ ha nke na-eto na mbara ala Solace the Stomach.
  Ọnụ anụ egburu egbu marshal ji ogologo ire ya racha egbugbere ọnụ ya gbadara agbagọ.
  -Anyị nwere ọtụtụ nde starships ebe a. Anyị dịkwa ike karịa onye ọ bụla. Ike anyị nwere ike ịkwatu ụyọkọ kpakpando. Ugbu a, anyị ga-egosipụta ihe na-enweghị nhata na mbara igwe. - N'ịdaba abụba ahụ, cutlet ahụ dara jụụ, kpagbuo na obi ụtọ, na site na gravioscanner ọ na-ele anya n'ìgwè atụrụ na-enweghị ọnụ ọgụgụ nke ụgbọ mmiri, armada a na-apụghị imeri emeri nke jisiri ike na-amịpụta plasma.
  N'akụkụ nke ọzọ, ebe e wusiri ike asteroid dị narị kilomita ise na iri ise. Ewubere n'ime afọ ya bụ ogbunigwe hyperplasma siri ike, ihe ndọda-ọwara mmiri, lasers multi-quark-pumped, ọnyà oghere, ngwa agha oghere na oghere na ụgwọ mgbochi.
  A na-ekpuchikwa ihe ndị a niile site na mpaghara ike kwụ ọtọ. A na-ewere asteroid a na-apụghị imeri emeri: ntu nke nchebe intergalactic. N'ọnọdụ nke ọganihu nke ahịrị e wusiri ike, ndị agha ndị iro na-eyi egwu ịga n'azụ.
  N'ebe dị anya, ụgbọ mmiri ndị ọzọ dị egwu nke lollipops na candies na-ese n'elu mmiri, dị njikere izute onye iro na superplasma na hypertitanium. Onye isi ala nyere ikike a iwu na n'otu oge ahụ Duke, Sweet-Burp swiit.
  -Efe nke cutlets na sausaji ruru unyi ga-adaba n'ọdụ ụgbọ mmiri titanium nke nnukwu asọmpi na-atọ ụtọ nke swiiti-super-rocket.
  Onyinye aghụghọ: ejiri mkpịsị aka isii na-agbanwe agbanwe, dị ka fig. Ọ họọrọ ịgbaba n'ebe kachasị nchebe - etiti asteroid.
  Marshal Choke, ọ nọ n'ụjọ ọgụ. Ọhụụ nke ahịrị asteroids mere ka ọkụ dị ọkụ na mịrị iri niile dị n'afọ. Ụgbọ elu ya ji nke nta nke nta na-abịaru ebe dị anya agha. N'ijide ntule 3D n'aka ya, o mere ntụgharị. Nnukwu flagship ahụ gbara gburugburu axis ya ka a ga-asị na o nweghị oke. Ụgbọ mmiri ndị nta kwughachiri ememe ahụ. Naanị ụgbọ mmiri ndị pirate agbasoghị otu. Otu n'ime ha, ndị kasị ibu, kama yiri a gnarled nwụrụ anwụ ngwakọ nke osisi oak na akpị, shuddered na see na laser na hyperplasma volleys - dị nnọọ adịghị emerụ, n'ihi na nnukwu anya na lekwasịrị anya.
  Yanka kwuru:
  - Chaị! Lee ihe nkiri! Dị jụụ karịa Star Wars!
  Ọ bụrụ na anyị niile guzoro megide Yankees,
  Anyị ga-akụda njikọ aka ugwu!
  NATO tomahawks agaghị enyere aka,
  N'ihi na Chineke ga-akwụghachi ihe ọjọọ ụgwọ!
  Ka o sina dị, agbapụ ahụ malitere. Ụgbọ mmiri kpakpando n'otu n'otu malitere ịgbanwe salvos.
  Ọtụtụ ụgbọ mmiri iri na abụọ nke cutlet na sausaji ji ọsọ na-aga n'ihu, ha malitekwara iji ngwá agha ndị e mere ngwa ngwa na-atụ bọmbụ. Choke, tụgharịa mkpịsị aka ya na-acha abụba wee rịọ arịrịọ.
  -Enwere ike iru onye iro ugbua.
  - Ee! Commander grub! - Kọmputa zara dispassionately.
  - Ọfọn, wee nweta ya. Anyị na-eziga ọkụ nke arch-laser na ebili mmiri na-ekpochapụ.
  Site n'ụgbọ agha flagship ọhụrụ kachasị ọhụrụ, ọkụ ọkụ gbasapụrụ, site n'ebe dị anya ọ dị ka nke a bụ ihe nkiri na-abawanye ngwa ngwa nke nkume nkume nkume na-adaba na mmiri. Kedu ngwa ngwa: puku ugboro iri ngwa ngwa karịa ọsọ nke ọkụ, hyperplasma na-egbuke egbuke. Ihe dị ka otu narị ụgbọ mmiri nke nwere ọtụtụ iri puku ndị agha nọ n'ụgbọ ahụ ghọrọ ígwé ojii na-ekpo ọkụ na ikuku nke uzuzu akọrọ.
  - Onye nyocha! - Nkpagbu, gbapụrụ ezé ya dị gịrịgịrị ma dị ogologo dị ka anụ ọhịa. - Nke a ka a na-akpọ laser dị larịị. Ugbu a, anyị ga-akwadebe ihe dị ọkụ maka ndị iro. Anyị kwesịrị ịnweta otu puku snot na abụba streaks nso na asteroid.
  - Ị nwere ike ịkụ ya site n'ebe dị anya. The superlaser nwere ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nke zuru oke, nke pụtara na ọ naghị apụ apụ.
  The Great choke ọbụna tiri mkpu ọṅụ.
  -Mgbe ahụ, oge awa nke ịgbakọ sweets abịaworị. Ndị na-ejupụta afọ ha na sweets - ọ na-ejupụta ụbụrụ ha! - O wee were aka flipper ya dọkpụrụ remote control.
  The reactors malitere, niile mkpara bilie. N'akụkụ nke ọ bụla n'ime gbọmgbọm, cobwebs malitere itolite, na-aṅụ sịga na cherry-violet fo, na-egbutu ihe efu.
  N'ime nkeji ole na ole nke sekọnd, mgbawa ndị na-esi na isi anọ na-esi n'ebe anọ gbakọrọ wee gbakọta n'akụkụ a nke oghere n'ime ọkụ dị ike, daa n'ime oghere ahụ, na-akụda mgbidi ojii dị ka hyperplasmic sledgehammer. Ike nke photons gbagoro ka ọ na-agba ọsọ ngwa ngwa wee mebie ọdịda nke akụkụ iri itoolu na itoolu. Ọ kwaturu ihe owuwu oghere ma gbukasịa ala. Igwe ọkụ ahụ na-enwu karịa supernova: nwere okpomọkụ nke ọtụtụ quintilions nke ogo. N'ezie, ihe karịrị otu kpakpando wuru site na usoro nke ngwa ngwa thermonuclear enweghị ike ịcha ọkụ ma na-egbuke egbuke. Ike ndị a metụtara ebe a bụ usoro ịdị ukwuu anọ kariri.
  Ebe ike na nchekwa matriks nke asteroid ebe e wusiri ike enweghị ike iguzogide nrụgide nke ike anụ ọhịa dị otú ahụ wee gbawaa. Iberibe nke ihe nchebe dị iche iche na-efesa ozugbo dị ka mkpọsa nke mmiri esi n'elu anyanwụ! Mgbe ahụ, iyi ndị na-emenye ụjọ mabatara n'etiti, na-amaba kpọmkwem n'ime ihe mgbochi ahụ.
  -Bịa ya n'ime iberibe. "Kwụsị," ka o nyere kọmputa ahụ iwu. - Fesa efere dị ụtọ n'ime shards.
  Ntuhie dị oke oke gara n'ihu na-akụji ma na-ere ọkụ. N'oge na-adịghị anya, na saịtị nke nnukwu ụlọ elu na-enweghị atụ, ọ bụ naanị ikpo ọkụ dị ọkụ fọdụrụ. Ihe fọdụrụ nke ebe e wusiri ike gbagọrọ agbagọ na gbagọrọ agbagọ na spirals. Narị abụọ na iri ise na ise nde candies na otu ijeri, narị atọ na nde iri ise rọbọt ọgụ hụrụ ọnwụ ha ebe a, na-emekarị ngwa ngwa na-enweghị mgbu, ma ọ dịghị obere egwu maka nke ahụ. Marshal Duke Sweet-Burg anwụọkwa.
  - Black agba na ịnyịnya ibu! - Tie mkpu, kpagbuo. - Anyị mere ya! Gbanyụọ ndị agbata obi ọkụ.
  Mgbe ijiri ike dị ukwuu, o were oge iji malitegharịa. N'oge a, ọtụtụ starships wakporo gburugburu, na-achọ maka mmebi ahụ. Agha kpụ ọkụ n"ọnụ dara, ọtụtụ narị puku ụgbọ mmiri jikọtara ọnụ na nnabata ọnwụ. Site n'ụba nke mgbawa, ọ dị ka oghere ahụ esichara wee kewaa n'ime mgbawa. Mgbọ ndị ahụ mebiri ụlọ elu ma dụpuo oghere nke ụgbọ mmiri dị iche iche. Ụgbọ mmiri ndị mmadụ n'otu n'otu, jidere n'ime ọkụ ọkụ, gbawara ngwa ngwa; obere ogige ike enweghị ike iguzogide nrụgide jikọtara ọnụ. Ebe ndị e wusiri ike guzoro eguzosiri ike; nke ọ bụla n'ime ha nwere ihe karịrị otu puku egbe egbe dị arọ, na-awụsa iberibe superplasma n'ọsọ dị elu, na ngwa agha dị n'ime ngwa ngwa foton. Ndị a bụ volley dị egwu, na-agbada n'ọkwa nke ndị mwakpo ahụ.
  Igwe ọnwụ ahụ malitere ịkwagharị ọzọ, na-ewepụta oghere hyperplasma na asteroids dị nso. Ihe mgbochi narị kilomita abụọ na iri ise gbasasịa dị ka iberibe ice sitere na mmetụta osisi ígwè. Usoro a dị irè nke ukwuu, candies malitere ịtụ ụjọ, ụfọdụ ụgbọ mmiri ha gbasasịa n'ụjọ, dị ka urukurubụba na-efe n'elu ọkụ. Ndị ọzọ lụsiri ọgụ ike. Ọzọkwa, a na-ebute ihe nchekwa n'agha, agha ahụ na-agbawa agbawa na-eto eto.
  Grand General nke Candy Eat-na-fart nwere ọbara dị jụụ, welitere ihe nchekwa n'ihu ma nwee ntụkwasị obi na ọ ga-enwe ike ibelata mwakpo nke cutlets na ndị ha na ha jikọrọ aka. Ma ngwaahịa anụ dị nnọọ aghụghọ ma nwee ike igosi ihe ijuanya. Ndị ọkachamara nke anyị adabereghị na ọrụ ahụ ma na-arụ ụka na ọ gaghị ekwe omume ịmepụta laser nke ike dị otú ahụ, ma n'eziokwu ọ tụgharịrị na onye iro bụ onye mbụ jiri ihe ọhụrụ dị ize ndụ mee ihe. Ugbu a mmuo na nsinammuo na-atụ aro naanị ụzọ abụọ: ma ọsọ ọsọ ọsọ ma ọ bụ banye nso ọgụ, agwakọta ọkwá. N'okwu a, ogologo ụtarị nke superlaser ga-etinye aka n'ịkụda nke ya.
  Nri-na-fart, nke a na-ahụkarị n'etiti ndị kachasị elu nke iwu rụrụ arụ, nwere obi ike. O wee mee mkpebi - ịlụ ọgụ ruo ọnwụ! Iwu ahụ sochiri na armada bịara na-agagharị, na-echetara ike nke nnukwu agụ iwe. Ọtụtụ nde ụgbọ mmiri nwere ọtụtụ ijeri ndị agha jikọtara ọnụ n'ọgba aghara ọkụ. O yiri ka oghere gbawara agbawa, oghere ahụ gbawara agbawa, mgbawa na-apụghị ịgụta ọnụ jupụtakwa na plasma. Ihe na-egbukepụ egbuke egbuke, na-ewepụta ike na-enweghị atụ, yiri nnukwu okooko osisi na-ama ifuru ozugbo na mbara igwe, na petals dị ndụ na-eri anụ ji anyaukwu na-erute na mbara igwe. Ụgbọ mmiri, ụgbọ mmiri, charkoshes, ndị na-ebibi laser, ndị na-ebu ngwa agha, ụgbọ elu, ụgbọ mmiri laser, arọ, ọkara, ndị agha ọkụ na ọtụtụ ndị ọzọ. A na-ebibi ihe a niile kwa sekọnd site na iri puku kwuru iri puku, na-agbasa n'ime iberibe ma ọ bụ magma plasma na-ekpo ọkụ nke ukwuu.
  Eri-na-fart họọrọ a mobile mega-cruiser maka onwe ya. Ọ dị mfe inye iwu site na ya, na oke ọsọ ya na ezigbo ọrụ na-eme ka o kwe omume ịlụ ọgụ nke ọma. N'ịtụ anya na ka agha ahụ na-aga n'ihu, ụfọdụ n'ime ndị agha kpakpando ga-anwa ịkwanye ndị agha na mbara ala Biscuit, Pastila na Chocolate, o nyere iwu ka e gwuo elu ya na ogbunigwe mkpochapụ nke sitere na ihe mgbawa. N'otu aka ahụ, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ndị a gbahapụrụ agbahapụ, a gaghịkwa ahapụ ụmụ amaala ole na ole.
  Puku puku abuo na ọkara nke mbufe mwakpo ikuku, n'okpuru mkpuchi nke ọtụtụ iri puku ụgbọ mmiri, gụnyere "meromats" na "neutrons", batara n'ime ha. E chebeghị mbara ala ndị ahụ nke ọma. Ngalaba a na-emepe emepe. N'akụkụ ụzọ ahụ, ndị squadron gbara naanị obere satịlaịtị. Na mgbakwunye, ha nwere chioma, n'ụzọ, ha hụrụ modul nke isii na mmanụ ụgbọala na mgboagha - ọ bụghị ihe niile ka ewepụrụ.
  Tụkwasị na nke ahụ, ndị isi izu ohi nwere mmetụta ọjọọ; ha zoro ụfọdụ n'ime ihe ndị e zuru ezu n'ụwa ndị a. Ịmara nke a: cutlets, sausaji na sausaji mere nnukwu ọdịda. Na nde ndị agha ahọpụtara nde atọ na mbara ala ọ bụla, ebe ọdịda adịghị esiri ike ịkọ, dịka iwu: larịị, nke fọrọ nke nta ka ọ bụrụ enyo dị ka ọzara. Ozugbo armada anụ ọhịa ahụ guzobe onwe ha, ha gbawara ozugbo. Mgbọ mmiri dị egwu, iti mkpu, mkpu, na-akụda aka nke caterpillars gbara ọkara ọkụ. Nbibi na n'otu oge ahụ ọgaranya na-egbuke egbuke, nke ọ bụla dabere n'ụdị okwu ahụ sitere na puku iri ruo puku iri ise, dị ike karịa ndị thermonuclear. Ụgwọ ndị ahụ dị ọnụ ala ma dị mfe. N'ebe a, cutlets ahụ mehiere ma ezipụghị squads nyocha n'ihu.
  Grand General Eat-and-fart, Otú ọ dị, ahụghị nke a - n'ebe dị anya. Nlebara anya ya niile lekwasịrị anya na ụgbọ mmiri agha. Ọgụ ahụ na-agbawanyewanye nke ukwuu, ma dị ka Eat-na-fart tụrụ anya ya, superlaser ahụ gbachiri nkịtị nwa oge, ebe ọ na-ebubu ụzọ bibie ọtụtụ ebe ndị kwụsiri ike. Ụgbọ mmiri ahụ gbawara n'ọtụtụ dị iche iche, nke ọ bụla n'ime ha n'onwe ya, na-enweghị enyemaka nke nnukwu ndị isi, họọrọ usoro agha. N'ọnọdụ ndị a, a na-ekpebi ihe niile site na ọnụ ọgụgụ dị elu, ọ nọkwa n'akụkụ cutlets. General General ghọtara na ha enweghị ike ijide ogologo oge wee debe onwe ya ihe mgbaru ọsọ bụ isi: ibibi ụgbọ agha flagship. Iji mee nke a, ọ chịkọtara otu ìgwè kpakpando ujo wee bịarute nso. Ike kachasị mkpa nke nnukwu ụgbọ mmiri dị otú ahụ bụ ike ya. Enwere ike ịgbaji ya ma ọ bụ mee ka ọ daa mbà site na ikukọ ọnụ n'otu oge.
  Ọ dị ka akara aka ọ na-amasị ha; ntụgharị ohere ọzọ bilitere n'ime oghere ahụ, mmiri nke meteor pụtara n'enweghị ebe ọ bụla. Ọ dị oke oke ma mee ka o sie ike ịchọta na ịgbapụ. Na okporo ụzọ na-abata, oke mmiri na-apụ apụ dara n'ime ụgbọ mmiri agha.
  Site na mmetụta ahụ, ihuenyo nchebe na-ama jijiji, mara jijiji, ma na-ebunye haze na-egbuke egbuke. Mgbe ọ bịarutere nso, onye mega-cruiser ahụ gbara ebubo na egbe plasma niile, jiri ngwa agha na lasers gbawaa ya. Nzaghachi nke salvo siri ike karị; o jisiri ike mebie ụta ma bepụ nku nke ụgbọ mmiri ahụ enweghị isi.
  "Megaquasar" Choke, tiri mkpu.
  -Ebibie. Ọkụ ọbịa a. N'ime ngwa agha niile.
  Otú ọ dị, salvo na-esote adịghị ebibi ihe. Comets na meteorites mere ka ihe ahụ dị nro.
  Ma ụgbọ mmiri ndị ọzọ buliri. Ike nke ujo oge a siri ike. N'ịbụ ndị gwepịara ubi ahụ, nke nnukwu ngọngọ na-esiwanye ike, ebubo ndị ahụ mere nnukwu oghere.
  -Ugbu a bụ oge ịtụba bọmbụ thermo-preon. - Nye iwu iri onwe gị na fart.
  Ọtụtụ mgbe, ngwa agha dị otú ahụ adịghị arụ ọrụ kpamkpam, n'ihi mgbochi-agha ma ọ bụ mgbochi radieshon, ma na nke a, mgbe akụkụ nke ike agha ụgbọ mmiri ahụ kpọnwụrụ akpọnwụ, ọ nwere ike ịrụ ọrụ. N'ezie, meteorites kpatakwara nsogbu maka obere kpakpando, mana ha atabeghị ahụhụ dị ka hulk a.
  -Radiation na kacha! Ọ tiri mkpu n'oké olu, "Get-na-fart."
  Rọketị atọ, nke foton mere ngwa ngwa, febatara n'ime mmebi ahụ. Nnukwu onye ahụ na-eyi egwu tụrụ ụjọ ma jisie ike nara "onyinye" abụọ. Mana ụgwọ nke atọ gbawara ntakịrị site n'akụkụ, na-agbasawanye oghere dị egwu.
  - Otu puku quasars gbadara mmiri! "Geat-na-fart bigbọ na ọkụ ọkụ na-egbu maramara na nkụda mmụọ." - Daa ụdị ọgụ a. - Mgbe ahụ, ọ dị jụụ, ọ bụghị ihe niile furu efu, o nyere iwu ndọda transmitter. - Were ike gị niile wakpo ọkọlọtọ, chọọ oghere.
  Usoro ahụ wee bụrụ ihe bara uru. Mwakpo na mbuso agha pụrụ iche bụ nnukwu ihe ịga nke ọma. Ma ọ bụ ezie na ọkụ nzaghachi bibiri ụgbọ mmiri anọ, oghere ahụ gbasapụrụ.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, otu n'ime rọketi thermopreon febatara na hyperreactor. Usoro nke preon fusion dị ọtụtụ ijeri ugboro siri ike karịa thermonuclear. Mgbawa dị ike dị otú ahụ kpalitere ya ozugbo, gbasasịa usoro ụgbọ mmiri ahụ n'ime hyperplasm. Igwe ike ndọda na foton gbagoro ka ọ bụrụ nnukwu ọsụsọ mere ka ọ bụrụ gas na-adịghị ahụkebe. Ụlọ ntu nke squid, na-ekpo ọkụ ruo ogo quintillion, na-ekpuchi ihe dị iche iche, na-ere ọkụ ụgbọ mmiri dị nso.
  Ụgbọ mmiri mega-Cruiser Eat-and-Fart jisiri ike wụba n'ebe dịtụ anya dị nchebe, site na myiri dị egwu nke supernova. Ka o sina dị, ọ gbazere ma tụgharịa ọtụtụ ugboro, tụba ya n'ebe dị anya ma na-etipịa ọtụtụ akụkụ. E mebiri egbe ndị ahụ nke ukwuu, ọtụtụ n'ime ha anaghị arụ ọrụ. N'ịbụ onye funahụrụ ihe ka ukwuu n'ikike ọ na-enwe n'ịlụ ọgụ, kpakpando ahụ ghọrọ anụrị ndị iro. N'ịghọta nke a na ị chọghị ịnwụ n'efu - obi ike abụghị nleghara anya. N'iji ike na-emegharị mega-cruiser, na-ezere ọnyà na pincers, ọ laghachiri azụ, na-agbalị ịbanye n'okpuru nchebe nke ụgbọ mmiri ya. N'agbanyeghị nke ahụ, ọ fọrọ nke nta ka a kụchie ya, kpọchie ya na nchebe, gbachie ya dịka nkịta ọhịa n'ime oghere. Egbe ole na ole nke ụgbọ mmiri ahụ zara nke nta nke nta maka ogbunigwe obi ọjọọ ahụ. Ogige ike ahụ ezighi ezi, dị ka nche anwụ dọwara adọwa karịa ọta a pụrụ ịdabere na ya. Ọ bụghị ihe ijuanya na n'oge na-adịghị anya ụgbọ elu ahụ gbawara wee daa n'ime iberibe.
  Eri-na-fart jisiri ike gbapụ n'obere ụgbọ mmiri. Ụgbọ mmiri nnapụta a bụ ihe a na-adịghị ahụ anya, ọtụtụ ebili mmiri mere ka nnyonye anya na nghọta ya, nke mere na ọbụna radar ike ndọda dekọrọ naanị ntụpọ na-adịghị mma. Obi ike nwere oke ya, na Grand General Sweetie chọrọ ịlanarị. Ọzọkwa, a rụchara ọrụ bụ isi, ma jiri okpukpu anọ, ma ugbu a, ma eleghị anya, ikike ise nke onye iro, ihe ga-esi na agha ahụ pụta bụ nkwubi okwu a na-atụghị anya ya, na ihe kacha mma nwere ike ime bụ ịla azụ. ndị agha fọdụrụnụ. Ugbua na-ahapụ ụgbọ mmiri ahụ, Eat-na-Fart nyere iwu: ka ọ laghachi azụ n'usoro ihe oriri nke Tsar iji nweta nkwado maka nchebe ụwa. Nke a mere ka anyị nweta oge ma weta ndị agha ọzọ na mpaghara a.
  Marshal rie, rie, ilo, enwetalarị akara na nnukwu ndị agha iro nwere ike igbutu azụ ya. Otú ọ dị, ọ laghachiri azụ ruo ogologo oge, na-atụ egwu mwakpo ihu. Kpachara anya ka ị ghara ịdaba n'usoro nchebe. Ọzọkwa, ndị iro ahụ malitere mwakpo ntụgharị, bibie ọtụtụ puku ụgbọ mmiri. Nkwagharị dị otú ahụ tụrụ ndị baron na-atụ ụjọ ụjọ. Na-eri, na-eri, ilo, ọ rụrụ arụ, kpuru isi n'ikiri ụkwụ na ire ure - ụdị rụrụ arụ. Ma ọ na-aghọ aghụghọ n'ụzọ nke ya, ma n'otu oge ahụ, o nwebeghị oge iji jiri obi ya dum ree onwe ya nye ndị clizims. Mana enweela ọganihu ụfọdụ na nke a. Cutlets maara otú e si achọta ndị sabo ma goro ụfọdụ n'ime ndị ọrụ ya. Karịsịa, Mint glutton general na-emepụta akụkọ mgbe nile, na-akọ ma ọnụ ọgụgụ ndị agha na atụmatụ ozugbo nke iwu ya. A na-akwụ ụgwọ anụ n'ụba, n'agha, onye maara ihe na-aba ọgaranya, onye nwere obi ike na-aga n'ihu, a na-agbapụkwa onye nzuzu. Otú ọ dị, ndị aghụghọ abụghị nanị ndị maara ihe, kamakwa ọ bụghị ndị dị anya. A sị ka e kwuwe, n'oge na-adịghị anya, ndị ọrụ ọgụgụ isi na-ejide ha ma ọ bụ ndị were ha n'ọrụ raara ha nye. Ihe mere o ji bụrụ ihe na-adịghị mkpa ma ọ bụ wedara ya ala, ma ọ bụ ọbụna gbagburu. Otú ọ dị, ha gbalịrị ịghara ikwu banyere nke a; n'ụzọ megidere nke ahụ, ha gbalịrị ime obi ụtọ ndị nledo a na-akwụ ụgwọ n'ụzọ ọ bụla.
  A kwụsịrị mwakpo ahụ ọkụ, ma ugbu a enweghịzi ihe ngọpụ maka igbu oge. N'icheta iwu eze ukwu nyere iwu ka a ghara ịgbachitere ya n'agbanyeghị ihe ọ ga-efu, na natakwara akwụkwọ ozi ike ndọda ọzọ na arịrịọ, ma ọ bụ karịa arịrịọ maka enyemaka, Rie, rie, ilo, o nyere iwu ahụ.
  -Ka anyị mee. Ogologo ndu eze!
  Armada ahụ gawara, otu ọ dị, ọ dị ezigbo anya; ọ gafeelarị. Ka ọ dị ugbu a, ọnụ ọgụgụ ka ukwuu nke ndị iro gara n'ihu na-aga n'ihu na-adịghị agwụ agwụ.
  Usoro nri eze bụ otu n'ime ihe ndị kacha ewusi ike na ụyọkọ kpakpando. Ebe etiti ụwa buru ibu na ndị mmadụ bi na ya - ihe dị ka ijeri narị abụọ na iri asaa. E ji ogbunigwe ndị a na-egwupụta n'igwe mechiri emechi, yana satịlaịtị iri na abụọ na-erute ya. Satịlaịtị nke ọ bụla nwere nnukwu plasma na hyperplasma cannons, yana ngwa agha. Na mgbakwunye, ọtụtụ mbara ala ndị ọzọ nọ na-atụgharị, nke enwere ebe obibi na ntọala. E nwere nnukwu agha dị n'ihu. Eri-na-fart maara ebe ọ na-ala azụ, ma e bugara enemas nke ukwuu ịkwụsị. N'ụzọ megidere nke ahụ, ha rịgoro dị ka tankị, na-echekwaghị onwe ha ma ndụ ha. Space pirates nọ na-arụsi ọrụ ike karịsịa, na-ahụ isi nke ihe e ghere eghe, ajọ kpakpando filibusters rịgoro dị ka ọchịcha ka jam - ọ bụ nnọọ ihe na-anwa ịkwakọrọ akwakọ ụwa ọnụ. Ma ugbu a agha ahụ, nke malitere ịla n'iyi, ji iwe ọhụrụ na-enweghị atụ nke na ọ dị ka kpakpando na-ama jijiji. Grand General Eat-and-fart jisiri ike ịkwaga na ụgbọ mmiri ọkụ. O si n"ebe ahụ gaa n"ihu na-edu agha ahụ. Mgbalị mbụ nke klizim mebie agbachitere mkpokọta na njem emeghị ka okpueze nwee ihe ịga nke ọma. Mgbuchapụ ahụ kwụsịrị na mpụga mbara ala Pastila. Ụwa ndị gbara ya gburugburu maa jijiji site na mgbawa ndị ahụ. Otu n'ime satịlaịtị ahụ nwetara ọtụtụ egwu egwu nke na ọ kewara; site n'èzí ọ nwere ike ịdị ka ọ bụ akwa na-agbawa, nke mere na mbibi ya dị ngwa ngwa.
  Choke jisiri ike dị ndụ n'oge ikpeazụ, na-ahapụ ụgbọ mmiri flagship n'ụgbọ mmiri mgbapụta. Ugbu a cutlet ọjọọ ahụ, na-efesa abụba na-efesa, na-eyi egwu, ọkachasị ebe ọ bụ na radieshon merụrụ akpụkpọ ahụ ya nke ukwuu.
  -Enwela ndị mkpọrọ. Kpuchie ihe niile, mebie ya, gbaa ya ọkụ, gbasasịa ya na foton.
  - Ọ ga-emezu: gị stellar elu! - Generals nke ala n'ọkwá na-ese siga appetizingly na, squirming oké egwu, nyere iwu. Ọ siri ezigbo ike ịbanye Pastila; maka obere nzọụkwụ ọ bụla, ị ga-eji puku kwuru puku, iri puku kwuru iri puku ụgbọ mmiri kwụọ ụgwọ. Otú ọ dị, oké mmiri ozuzo na-apụghị ịpụ apụ na-abịa.
  - Apịpịa ha dị ka nke a. Pịa ike, ọ bụghị ọtụtụ ihe na njedebe nke quasar! - Marshal Duke dị oke egwu. - Etinyela ọtụtụ ụgbọ mmiri mgbe ị na-awakpo satịlaịtị - tie aka n'ebe dị anya. Nke ahụ ka akpachara anya karị. Oh, ogbunigwe ekwensu! Ikpochapụ calorie!
  Ngwungwu ndị ahụ pụtara n'ezie, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe a na-adịghị ahụ anya, ha si na mbara igwe pụta ma gbachie ụgbọ mmiri ahụ. Ebibiri ụfọdụ ozugbo, ndị ọzọ, n'ụzọ megidere nke ahụ, nwetara naanị mmebi. Enwere ọtụtụ ihe mgbawa nwere ihe mgbawa pulse, nke nwere ike na-ere ọkụ site na mpaghara ike, n'agbanyeghị obere oge, na-akpata mbibi dị egwu. Mfu dị ukwuu, ụgbọ mmiri cutlet gbapụrụ agbachapụ, ọbụna ndị ohi malitere igosi nchegbu. Ọ bụrụ na enwere nnukwu mfu dị otú ahụ na nso nso a, mgbe ahụ ego ole ka a ga-efunahụ na mbara ala n'onwe ya. Otú ọ dị, Choke kwụsịrị na mberede na ịgbụ agbọ abụba. A ezigbo echiche bịara n'isi ya, n'ụba tinye ya na ihendori.
  -Gịnị ma ọ bụrụ na anyị ejiri ngwa ọgụ ọzọ dị ike megide swiiti ụtọ? - Cutlet chịrị ọchị. - E kwuwerị, anyị nwere ya, ọ bụkwa ụgwọ dị irè.
  Ihe Choke chere abụghị ihe ọ bụla karịa "plọgụ-spark". Ngwa ọgụ ọhụrụ a weputara superneutrons pụrụ iche nwere ogologo puku ijeri ugboro dị mkpụmkpụ karịa radieshon gamma. Ike mgbawa nke ụgwọ dị otú ahụ adịghị ukwuu, ma hyperradiation bụ ọtụtụ nde ugboro siri ike karịa nkịtị. Na ike ịbanye bụ nnukwu - ebili mmiri na-eghe ihe niile dị ndụ abụghị egwuregwu, ha nwere ike ịgba ọkụ na mbara ala. Ihe ndọghachi azụ nke ngwaọrụ ahụ bụ na enweghị ike ịgbawa ya n'ime oghere. N'ihi atụmatụ atụmatụ ya, ọdịdị nke ọnwụ a na-adịghị ahụ anya bụ naanị maka iji mee ihe na mbara ala, na ọbụna mgbe ahụ ọ bụghị na ha niile. Ma na nke a, ụwa nke oké nri kwesịrị ekwesị. Ngwa a dị egwu bibiri ụzọ abụọ n'ụzọ atọ nke ndị bi n'ụwa a. Ọ dị mma na enemas nwere naanị otu ụgwọ dị otú ahụ.
  Ma n'agbanyeghị na ọ bụ ngwá agha dị oke mma, ị na-egbu ndị mmadụ, ma akụrụngwa na ihe onwunwe niile dị. Ọ bụ naanị ihe nwute na ọ ka dị oke ọnụ. Iji mepụta ebili mmiri shbarro, a chọrọ nnukwu hojaramah, nke a bụkwa ihe na-adịghị ahụkebe na mbara igwe. Ma ha amụtabeghị otú e si synthesize ya artificially.
  - Ihe ịtụnanya ọnụọgụ abụọ! Obi dị ya ụtọ nke ukwuu, ọ kụdara ketchup n'onwe ya nke sitere na ngwakọ akwa dragọn na tomato kukumba. - Na-eji schebarro ihichapụ ụwa! Aga m ahazi igbe ozu na akpa!
  Na mgbakwunye na sweets, Eskimos biri n'alaeze eluigwe a: translucent, akụkụ ala-ebi nke ice cream. Ha na-arụ ọrụ maka Sladkoezhkostan, mgbe ha na-ebi nnọọ nke ọma. Imeri ha dị mfe dị ka igbutu pears, volley ole na ole na akụkụ ice cream weliri patị ha na-atọ ụtọ ma na-arapara n'elu. Mgbe nke ahụ gasịrị, e kwere ka ndị Aborigine ahụ jide akụkụ dị mkpa nke nnwere onwe ha. Ugbu a agbụrụ a natara "hyperplasma porridge maka nri ụtụtụ" yana swiiti. Ụzarị ahụ mere ka ha bụrụ anụnụ anụnụ, odo odo ruru unyi na uhie-aja aja. Ọtụtụ ndị kpuchiri n'ọtụmọkpọ ma na-afụ ụfụ nke ukwuu. Ndị nwụrụ ozugbo enwere ike ịsị na ha nwere chi ọma - ha tụgharịrị oji, na-ejikọta flipper ha nwere shuga ọnụ, ebe nhụjuanya nke ndị ọzọ were ọtụtụ awa. E mebirikwa ọtụtụ rọbọt - ma ọgụ ma nke ụlọ ọrụ mmepụta ihe, ọkachasị ebe ọ bụ na ụfọdụ n'ime ha enweghị nkwarụ kpamkpam, mana ha na-agba ara, na-atụda onwe ha n'ebe mmadụ ole na ole dị ndụ nọ, ma ọ bụ na-agbarịta ibe ha mgba. Foto a dị egwu n'ezie.
  Yanka jidere aka ya, tụgharịa mkpịsị aka ya n'ụlọ nsọ ya, sitekwa n'egbugbere ọnụ nwata ya tipụrụ:
  - Lee obi ilu! Echiche nke schizo na-eme ihe ike bụ onye tinyeworo aka na heroin.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, nwata ahụ lere anya nke ọma karị n'agha ahụ. Ihe na-enweghị isi nke foto ahụ na-abawanye mma.
  Mkpọnwụ ahụ ahụ kpọnwụrụ akpọnwụ kụpụrụ ọtụtụ n'ime ihe nchebe ahụ, na cutlets emesịa weghara ụzọ ahụ. Naanị na ọnụ ọgụgụ ụfọdụ nke Satellites: agha na-enweghị isi na-aga n'ihu, injections na-ere ndụ ha nke ọma. Agbanyeghị, ha nwere naanị ihe kacha nke ọkara elekere fọdụrụ.
  -Ole ebe nke a mara ikpe rie-rie-elo, ka ewe ripia ya onwe-ya, b͕ọputa kwa ya. - Ọ ṅụrụ iyi, Rie onwe gị na fart. "Arịọla m ya maka enyemaka ọtụtụ oge, mana ọ nweghị azịza, mba ndewo." Otu oghere ojii n'okpuru ihe mkpuchi ya!
  Enyemaka abịala n'oge. Na mgbakwunye mgbakwunye bịarutere na cutlets chere ihu.
  Kpagbuo wee gaa n'ihu na-afụ ụfụ, ọkụ ahụ na-ere ọkụ n'enweghị obi ebere. Mgbe obere echiche gasịrị, o kpebiri ịsa ahụ na-agwọ ọrịa na-echeghị njedebe nke agha ahụ. Marshal Fat-efere (akwụkwọ mpịakọta na-atọ ụtọ nke ukwuu) nyere iwu ka ejupụta ya na ngwọta na-eme ka ọ dịghachi ndụ, ma banye n'isi n'ime mmiri mmiri na-acha odo odo-ọlaọcha-crimson. Ọ na-atọ ụtọ nke ukwuu, ọgbụgbọ ahụ na-egbu mgbu, mgbu ahụ kwụsịrị. Akpụkpọ anụ ahụ gbagọrọ agbagọ, na-efesa ụfụfụ emerald, ma kpalie aka ya. Mgbe ahụ, onye ọchịagha ahụ kwụpụrụ ma gaa n'ihu na-enye iwu:
  -Si n'aka ekpe bata, narị puku kpakpando atọ n'akụkụ aka nri na n'akụkụ ala. Dị ka nke a. Ugbu a kwapụ ya n'azụ. Jiri gburugburu gburugburu. ndakpu mmiri okirikiri. Ugbu a, ka anyị tinye uche.
  Ndị agha gọọmenti rubere ya isi n'enweghị mgbagha, ma ndị ohi ahụ mere ihe niile ha nwere ike ime. Ha kacha nwee mmasị na mbara ala Pastila. Ọtụtụ n"ime ha malitere ịbata ndị agha n"ime ụwa ogologo ntachi obi a. Ikuku eluigwe na-esi ísì saccharin na fructose gas, ya mere ọ ga-ekwe omume ịpụnara naanị na oghere oghere. Ikuku ikuku nke ionized mepụtara radieshon na-adịghị ike nke tụfuru ike ya ngwa ngwa, ma bụrụ nke na-adịghị emerụ ihe ndị dị ndụ. Ma n'otu oge ahụ ọ hapụrụ m ụtọ uto n'ọnụ m, na m chọrọ ịgbasa mmiri. Otú ọ dị, mmanya trofi ahụ, nke na-abụkarị mmiri mmiri na-ekwekọghị n'ahụ, wụsara akpịrị. Ụdị protein na-eji mmanya na-aba n'anya kpọrọ ihe karịsịa, ma ndị na-eri anụ ejighị ya kpọrọ ihe. Tinyere ihe ndị ọzọ, e ji "dope" pụrụ iche mee mmanya ụfọdụ nke na ọ na-agbagọ uche ma ọ bụ ụmụ irighiri ihe ezi uche dị na ya nke ndị na-enweghị ụbụrụ.
  Ụfọdụ n'ime ndị na-esighi ike dara anwụ. Mgbe ahụ, ndị ha na ha na-emekọ ihe yipụrụ ha, ma mgbe ụfọdụ jiri nwayọọ na-eji eriri laser bee ha. Ya bụ, ọgba aghara chịrị n'ike. Ụlọ ndị ahụ ka dị ndụ, ya mere ịkwakọrọ ihe juru ebe niile. N'oge na-adịghị anya ndị ọrụ steeti sonyekwara na pogrom. Onye ọ bụla chọrọ ijide karịa. Otú ọ dị, ọ kabeghị. N'oge na-adịghị anya, mana ndị agha nke eri, rie, Gnaw abatala. Nwoke ahụ nwere oke ọchịchọ gwuru ruo ogologo oge, mana ọ ka na-emekọ ihe ọnụ. Igbu oge nke abụọ n'agha na-eduga n'ihere ebighị ebi! Ma n'okwu a, ọtụtụ ụgbọ mmiri kpakpando, n'ụdị ngwaahịa nri nri kachasị mma na nke mara mma, tụgharịrị bụrụ agụba guillotine nke dara n'olu gba ọtọ. Onye ọchịagha furu mgbe ọ lere ya anya, ọkachasị maka ụmụaka:
  - Anọ m ebe a! Ugbu a, m ga-enye onye ọ bụla eriri!
  Na oge ahụ, dị ka ọ tụgharịrị, ọ dabara ya; ọtụtụ n'ime ụgbọ mmiri ahụ gbakọtara ọnụ, na-ebibi Pastila. N'ihi ya, Swiiti marshal nwere ihe ijuanya na ọnọdụ ka mma n'akụkụ ya.
  Ugbu a egbe egbe sochiri ọnọdụ dị iche kpamkpam. A na-agbanye cutlets ahụ n'elu otu nde, narị abụọ na iri abụọ na ise puku kilomita. Ọtụtụ ndị na-apụnara mmadụ ihe, karịsịa anụ mkpọ, aṅụworị onwe ha ruo n'ókè nke na kpakpando ha na-anọgide, na ọbụna na-agbanyụ ogige ike, iguzo na mbara ala na-eme ka ha bụrụ ihe mgbaru ọsọ dị mfe. A gbagburu ha site na orbit. Ndị filibusters zara nke nta nke nta. Mgbochi dị njọ karị bụ naanị ndị agha gọọmentị nke cutlets nyere.
  Nwatakịrị nwoke ahụ nwere nnọọ mmasị n'ihe ga-emenụ, ma ọgịrịga siri ike nke mere nwa ahụ kpọtere ya.
  - Bilie, lee, ị na-edina ala! Ọ bụ oge iji gaa hiking.
  Yanka wụliri elu, na-ewe iwe. Tụkwasị na nke ahụ, ọ naghị ehi ụra nke ọma, ma maka nwa akwụkwọ nke oge a (nke a na-eji ịntanetị eme ihe n'abalị) nke a bụ ọnọdụ nkịtị.
  - Adị m njikere ịga ebe ọ bụla ha nyere iwu.
  Akhmed gbagoro (nke ọma, ọ na-esi ísì, ọkachasị mgbe ifufe fefere na ntụzịaka ya, o yikwa uwe aji ruru unyi) wee gbachapụ ezé ya:
  - Otu n'ime ịnyịnya ndị ahụ nwụrụ, m wee kpebie na ị bụ ụmụ nwoke: dị ka ọdụdụ na freshest, ị ga-adọta ụgbọ.
  Yanka welitere nku anya ya, ọ tụrụ ya n'anya:
  - Ị nweghị ike ịzụta ịnyịnya eju ọhụrụ na ọdụ.
  Onye ahịa ahụ gbupụrụ anya ya:
  - N'ezie ị nwere ike, mana achọghị m ya! Ya mere tinye aka. Ị ga-eso onye ọ bụla ọzọ!
  E ji ụtarị chịkọta ụmụ nwoke ahụ ma kee ha n"ụgbọala. N'ịhụ na Yanka nọ na-ala azụ, ha pịa ya ụtarị. Ihe mgbu ahụ mere ka nwata ahụ laghachi azụ n'eziokwu, akpụkpọ ahụ ya gbawara ọzọ. Ekwesịrị m irube isi, ma kechie eriri rawhide sara mbara n'obi m. N'ụzọ ụfọdụ, ọ na-echetara ngwaọrụ ndị na-ebu ụgbọ mmiri, naanị ka ọ dị njọ. A haziri ụmụ okoro ahụ n"ahịrị ma tie ha ihe. Ihe ahụ otiti ahụ jidere Yankee n'olu, ọ gbakwara ọsọ ọsọ ozugbo. Mgbe nke ahụ gasịrị, ụmụ okorobịa ndị ohu, na-asụ ude na mkpu ákwá, gawara n'ihu. Ihe kacha sie ike bụ ịkwagharị ụgbọ ala ahụ, ma mgbe ahụ ọ malitere ịkwagharị, ọ bịara dị mfe karị. Ajị ahụ dọtara ahụ ahụ ntakịrị, mana enwere ike ịnabata ya. Ajịrịja nkume gbajiri n'okpuru ụkwụ m efu. O yiri ka n'ụwa a, ha ghọtara herbs, ma ọ bụ ọgwụ osisi nwere ihe akpọ ọgwụ Njirimara, na ọ bụghị ogologo oge gara aga na obi ọjọọ gbajiri ụkwụ kpamkpam gwọọ. Ha abụrụlarị ihe na-adịghị mma, ma ọ naghị ewute ya, na nkume ndị ahụ na-abụkarị gburugburu, na-adịghị nkọ dị ka ọ dị na mbụ. Nke nta nke nta nrọ ahụ gafere, Yanka kpaliri, na-agbalị ka ọ ghara ịzọ ụkwụ n'ikiri ụkwụ nke nwa nwoke n'ihu. Ali gwara ya okwu:
  Ị nọkwa anyị ọzọ ugbu a?
  - Nke a ọ na-eme gị obi ụtọ? "Nwa okoro ahụ nwara ịkwagharị eriri ahụ ka ọ ghara ịtacha ya n"obi muscular ya.
  - Ọ bụghị n'ezie, ma anyị nwere ike ọ dịkarịa ala ịkparịta ụka banyere ihe na-akpali. E kwuwerị, ị si n'ụwa ọzọ. - Ohu ahụ na-eto eto kwara ogologo ntutu isi ojii.
  - Ee! Enwere m ike ịgwa gị ihe! Kedu ihe ị nwere mmasị na ya.
  Sadat jụrụ:
  - Kedu agha obodo gị meriri?
  Yanka, n'ụzọ jọgburu onwe ya, ihere mere ya:
  - Olee otú ikwu? Akụkọ dum nke Russia bụ agha na-aga n'ihu. Dị ka egwu ndị mmadụ na-ekwu: anyị na-agba ịnyịnya, anyị na-agba ịnyịnya, o were anyị ogologo oge! Ụzọ site na nsogbu, gaa na nsogbu, site na agha, gaa n'agha! Site na agha rue agha!
  Ọ bụrụ na anyị na-ekwu banyere agha, anyị kwesịrị ịhọrọ nke kacha mkpa.
  - Kedu onye bụ nke mbụ? - N'ụzọ dị ịtụnanya, ntutu na-acha uhie uhie Sadat mara mma nke ukwuu. Tupu ha agafee, a na-ahapụ ụmụ nwoke ka ha na-asachapụ obere mmiri na mmiri: akara nke iti ahụ bịara pụta ìhè nke ọma na ahụ ha siri ike, na-arụ ọrụ siri ike.
  Yanka rachara egbugbere ọnụ ya, a naghị enye ha nri kemgbe ụtụtụ ma enwere ihe efu na-adịghị mma n'afọ ya:
  - O siri ike ikwu! Na mbụ ala anyị na-akpọ Kievan Rus. Onye isi ukwu mbụ, dị ka akụkọ ihe mere eme si kwuo, bụ Rurik. Ọ tọrọ ntọala nnukwu usoro eze. N'ezie, ụfọdụ ndị ọkà mmụta sayensị na-arụrịta ụka na ya bụ isi; e nwere ndị isi ndị ukwu n'ihu Rurik, dịka ọmụmaatụ Oleg, ma ọ bụ ọbụna Kiy oge ochie. N'ozuzu, e nwere ọtụtụ agha dị iche iche. Ndị mbụ anọgideghịdị n'akwụkwọ akụkọ. Ma mbụ n'ozuzu ghọtara na oké mmeri bụ Svyatoslav. N'okpuru ya, Kievan Rus weghaara ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ okpukpu abụọ karịa ókèala ya n'onwe ya. Onye isi ahụ bụ nnukwu onye na-eme atụmatụ atụmatụ, na-eji ndị agha ịnyịnya na-agbasi mbọ ike, na-agbapụ agbapụ, na-ewu mgbidi. Nke a bụ ụdị phalanx, mgbe ahịrị iri nke ube na-agbapụta nke ukwuu karịa ọkpụkpụ azụ nke hedgehog. Svyatoslav kwalitere nhazi ahụ, karịsịa, ndị slingers tụbara shells site na azụ nke nhazi ahụ. Ọtụtụ mgbe, onye mbụ n'ime ndị isi ukwu dọrọ ndị iro aka ná ntị n'ihu banyere mkpọsa ya ma nye ozi: M na-abịakwute gị! Ọ dịghị mgbe m gbakụtara onye iro m azụ!
  Sadat kwara isi ya wee kwuo:
  - Ịdọ ndị iro aka ná ntị banyere mkpọsa bụ nnọọ akpachapụghị anya. Ị nwere ike ida oge ihe ijuanya!
  Yanka ji ịnụ ọkụ n"obi zaa (ọ dị ka ndị nlekọta ahụ natara ntụziaka ka ha ghara itinye aka n"okwu dị ebube nke nwa ahụ, ma eleghị anya, ọ ga-akọwapụta ihe bara uru?).
  - N'ezie! Ma Svyatoslav họọrọ oghe agha ka ogologo awagharị gafee steppe. Ọ ka mma imeri onye iro otu mgbe karịa ịchụso ndị otu ọ bụla.
  Sadat kwetara:
  - Nke a ga-ekwe omume na ụkpụrụ! Echetara m onye ndụmọdụ anyị na-ejide nnukwu cherry bumblebees, na-agbasa mmanụ aṅụ na efere.
  - Cherry bumblebees?
  -A na-ewere anụ mkpụrụ osisi ha dị ka nri nri! Ụmụ ahụhụ osisi dị ụkọ! Ya mere, gwa m n'ihu: Svyatoslav gbasaa alaeze gị nke ukwuu?
  Yanka kwuru:
  - Ike, ma ọ dị mwute ikwu na ọ bụghị ruo ogologo oge. N'ịbụ onye meriri Bulgaria ma merie ndị agha Byzantium, ọ laghachiri azụ ma ghara ijide Constantinople ozugbo. Mgbe ahụ, e nwere agha na ndị Pechenegs, Byzantium gawara. Site n'iweta ndị ọrụ ahịa maka ọla edo, Siza Byzantine nwetara uru na ndị agha. Mgbe ọtụtụ agha ọbara gasịrị, a manyere Svyatoslav ịnakwere. N'agha ikpeazụ ahụ, onye isi ahụ nọ nso na mmeri, ma oké uzuzu bilitere nke mere ka ndị agha ya kpuo ìsì. Otú ọ dị, o jigidere ọtụtụ ndị agha. Mgbe ọ laghachiri azụ, Svyatoslav na otu obere ndị agha dara n'obere Pecheneg.
  Sadat dọpụrụ eriri ahụ nke ọma ka ọ na-akpụ obere, wee jụọ:
  - Nwụrụ anwụ?
  Nwa okorobịa ahụ kwara ákwá na-asụ ude:
  - Ee, ọ nwụrụ! Na Pecheneg Khan mere ogbugbo site na okpokoro isi Svyatoslav. N'ikwu eziokwu, nke a bụ njedebe dị mwute maka nnukwu ọchịagha.
  Ali kwukwara:
  - Ee, nke a na-emekarị!
  Yanka gara n'ihu:
  - Ọ tụgharịrị bụrụ ihe siri ike ijide ihe e meriri. Naanị Tmutarakan bụ obere ọchịchị: ọ ga-ekwe omume ichekwa ya dị ka akụkụ nke Kievan Rus. Ndị ọzọ furu efu.
  Sadat jụrụ:
  Gini mere onye-isi enweghi umu-ndikom?
  Nwata nwoke kwe:
  - N'ezie ha bụ! Ha lụrụ ọgụ maka ocheeze ahụ. E nwere agha obodo obi tara mmiri, ọtụtụ puku ndị Russia nwụrụ. Prince Vladimir, nke a na-akpọ Sun, meriri. O ji obi ọjọọ gbuo ụmụnne ya. N'otu oge ahụ, n'ụzọ jọgburu onwe ya, ọ bụ canonized na-akpọ a senti.
  - Aghọtara dị ka onye senti! - Sadat chịrị ọchị. - Ọtụtụ mgbe, onye na-achị nke kasị nsọ bụ onye na-ebipụ ọtụtụ isi.
  - N'okwu a, Chọọchị Ọtọdọks adịghị mma n'anya Peter the Great na Ivan the Terrible. A wụfuru ọbara n'akụkụ ụfọdụ: ha dabara nke ọma maka ọrụ nke ndị nsọ. - Yanka kwara isi ya n"iwe. "Otú ọ dị, e nwere esemokwu banyere nke a. Ha na-achọdị ịchịisi Stalin. Ọ bụkwa dike.
  - Gịnị mere ọzọ? - Ụmụ nwoke jụrụ n'otu.
  Yanka gara n'ihu, ndidi ndị nlekọta tụrụ n'anya:
  - Vladimir webatara Iso Ụzọ Kraịst na Rus, emeghị mkpọsa n'èzí alaeze ukwu ahụ, na njedebe nke ndụ ya ọ gbalịrị ịchịisi n'ụzọ ziri ezi. Mgbe ọ nwụsịrị, e nwekwara agha ọzọ n'etiti ụmụnna na ogbugbu. N'ikpeazụ, Yaroslav, nke a na-akpọ ndị maara ihe, meriri. Mgbe ọtụtụ agha nke ọbara lụchara, o jisiri ike merie ndị Pechenegs. Yaroslav the Wise chịrị ogologo oge, ma bụrụ otu n'ime ndị kasị ochie, ma ọ bụrụ na ọ bụghị ndị kasị ochie, Grand Duke n'oge ọnwụ ya. Mgbe ya, ọdịda Kievan Rus malitere. Ndị isi ọchịchị malitere inwekwu nnwere onwe. Naanị n'okpuru Monomakh ka enwere mmụgharị akụkụ. Ndị agha ya meriri ndị Polovtsia. Agbanyeghị, ọbụlagodi Monomakh enweghị ike ijikọ ndị isi obodo niile.
  Sadat nwere mmasị:
  - Kedu ka Monomakh siri merie ndị Polovtsia?
  - Nke mbụ, ọ na-eme ka ike gwụ ha site n'ichebe onwe ya, wee malite iwe iwe!
  Ali chọrọ ịjụ ihe, ma ụtarị si na ụtarị ahụ dakwasịrị ụmụ nwoke ahụ, na-amanye ha ịdọrọ ụgbọ ahụ ngwa ngwa. Akhmed jiri iwe felie aka ya: kwụsị inwe nnwere onwe! Yanka na-agbagharị gburugburu: ụtarị ahụ gbara ọgịrịga ya ọkụ, ọnyà dị mkpa sitere na ihe ndị gara aga, ọnya ntakịrị. Nkume dị nkọ batara n'ikiri ụkwụ ya, nwata ahụ kwara ude, akpụchara ụkwụ ya, ọ na-esikwara ike ije ije.
  Mgbe ị na-eje ije na ibu dị arọ ma na-agba ọsọ ọsọ, ọ dịghị oge maka ikwu okwu, karịsịa ebe ọ bụ na okporo ụzọ ahụ gbagoro ọzọ. Yanka nwere obi ụtọ ọbụna na o yighị uwe ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ uwe; ikuku fefefe ahụ ya gbasiri ike, nke mere ka ahụ́ gbasie ya ike. Nwatakịrị ahụ chere na n'ụwa ya, ndị bi ná mba ndị ka na-emepe emepe aghaghị ịrụsi ọrụ ike, karịsịa ndị na-adọkpụ rickshaw.
  Na ibi ndụ na-enweghị ọrụ pụtara ahịhịa!
  Sadat, olu ya na-ama jijiji nke ukwuu, jụrụ Iancu:
  -Onye nọchiri Monomakh?
  Esemokwu we di n'etiti umu-ya ndikom ọzọ. Nke a gara n'ihu ogologo oge. - Yanka dara jụụ, na-enweta ume ya. - N'izugbe, agha fratricid ndị a niile gbara akaebe na ihe efu nke ndị isi na-eto eto.
  Gini mere ala-eze-gi ji di nma kari ndi ọzọ? - Sadat snorrated nlelị.
  - Ikekwe n'ihi na ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ndị ohu adịghị na ya. N'ụzọ ụfọdụ, anyị jisiri ike mafe oge akụkọ ihe mere eme a.
  - Ma ugbu a, gị onwe gị bụ ohu! - Sadat gbabara n'okwu mkparị.
  - Ọ bụghị onye na-achọ aha ahụ mma, kama aha onye ahụ! - Ma ọ bụ kama nke ahụ! - Yanka gbaziri onwe ya. Nwatakịrị ahụ achọghị ikwu okwu ma ọlị, ọ dịkwa oke ike, mana n'aka nke ọzọ, ikwu okwu dọpụ uche ya n'ibu.
  - Na obodo gị, dị ka n'ebe ndị ọzọ, e nwere agha n'etiti ndị ikwu maka ocheeze. N'ozuzu a nkịtị ọnọdụ! - Sadat kwuru, na-agbanye ike.
  Yanka kwara isi ya:
  - Ọ bụghị maka ndị mepere anya. Ma ndị a bụ nkọwa zuru ezu. Mgbe ahụ, ọ na-akawanye njọ, ndị iro ọhụrụ, dị egwu pụtara.
  - Mgbe ị na-adịghị ike, ndị iro na-apụta mgbe niile! - Ali chọpụtara na afọ ohu na-eto eto nọ na-ada mbà n'obi. "Otú ahụ ka n'etiti anyị bụ ụmụ nwoke, ndị na-adịghị ike na-enwetakwu ọnyá."
  - Dị ka ọnọdụ adịghị ike! Na anyị nwetara ụra zuru oke na ihu na cuff. - Yanka gbụọ ọnụ mmiri, na-agbalị ọbụna wepụ iku ume ya. Ọ maara site n'ahụmahụ ya na ọ ga-adịkwu mfe n'oge na-adịghị anya.
  Sadat kwuru, sị:
  - Ekwenyere m!
  Yanka gara n'ihu kwuo, kuru ume:
  - O mere na Alaeze Ukwu Mongol bilitere n'ebe ọwụwa anyanwụ. Otú ọ dị, ọ gụnyere ọ bụghị nanị Mongols, ma dị iche iche nomads nke niile ọnyá. Genghis Khan mere ka ha dịrị n'otu. Ọzọkwa nnukwu onye ọchịchị. N'ozuzu, e nwere ọtụtụ arụmụka banyere onye ọ bụ; e nwere ọbụna nsụgharị na ọ bụ Russian Prince Vladimir. N'ọnọdụ ọ bụla, ndụ Genghis Khan dị ka akụkọ ifo. Mgbe ọ bụ nwata, e jidere ya wee ghọọ ohu, wee gbaga China. O nwere ọtụtụ ihe omume, gụnyere ndị kasị dị ịrịba ama. N'ikpeazụ, o jisiri ike jikọta ọtụtụ ebo. Onye iro ikpeazụ, Mongol Khan, bụ ndị ohu ya raara ya nye.
  - Na natara ụgwọ ọrụ! - Ali jụrụ, grimacing.
  - Ọ bụrụ na ị nwere ike ịkpọ ya ụgwọ ọrụ, agbajiri azụ ha! - Yanka chịrị ọchị.
  Sadat kwara isi ya:
  - Ọfọn, ọ bụ ihe nzuzu ịgbaji azụ ndị mere gị ihu ọma. Mgbe nke a gasịrị, ị gaghị achọ ịrara onye ọ bụla.
  "Ọ chọghị ka nke a bụrụ ọnwụnwa nye ndị dike ya." - Yanka kọwara.
  - Ma n'efu! Ịgba ndị sabo agba ume n"ogige ndị iro dị ka ịkọ ọka wit nke e si na ya sie achịcha mmeri! - Onye mbụ novice bịara na aphorism.
  - Achịcha nke aghụghọ na-egbu egbu mgbe niile, na n'ihi na a na-esi ya na ọka ahịhịa! - Yanka paried were were. "Ọbụna ndị Nazi atụkwasịghị ha obi." Ọ bụ ezie na ha ji ọrụ nke kọlụm nke ise mee ihe zuru oke!
  - Na-akpali! Na Genghis Khan wakporo Kievan Rus? - Ọ jụrụ, na-adapụ mmiri nke ọsụsọ n"ihu Sadat.
  - Ee na mba! - Yanka mere ihu aghụghọ.
  - Kedu ka o siri mee? Ma ee ma ọ bụ mba! - Sadat were iwe.
  Nwatakịrị ahụ sụrụ ude wee gaa n'ihu n'olu dara ada:
  - Genghis Khan meriri ndị Mongol wee wakpo China. Ma ọ bụ kama, Alaeze Ukwu Qing nke North China. Ọ bụ ezie na ndị China nwere ọnụ ọgụgụ dị elu na mgbidi mgbidi siri ike, n'ihi nkọwahie nke iwu ahụ, yana iri ngo nke ọtụtụ ndị isi, e meriri ha. Beijing dara n'ihi mwakpo abalị. E ji ụkwụ kechie eze ukwu Chaịna n"osisi ma dọkasịa ya! Ọzọkwa, ha ji nwayọọ nwayọọ dọwaa ya, tupu mgbe ahụ, ndị agha ahụ wedara onwe ha ala n'ihu onye ọchịchị mbụ ahụ!
  Ali kwuru:
  - Kedu ihe na-asọ oyi!
  - Ndị Mongol na-emekarị omume obi ọjọọ. Ọ bụrụ na otu dike n"ime mmadụ iri agbaala, a ga-egbukwa otu onye n"ime mmadụ iri. Ọ bụrụ na e jide otu dike ma a hapụghị ya, e gburu mmadụ iri ahụ. - Yanka kwuru nke a n'ụda nkwado.
  - Ọ bụrụkwa na mmadụ iri niile agbaa ọsọ? - Ụmụ nwoke jụrụ.
  - Mgbe ahụ, ha gburu otu narị!
  Sadat kwuru, sị:
  - Ya mere, ọ dịghị ihe fọdụrụ nke ndị agha! Tụkwasị na nke ahụ, ọ bụrụ na ndị agha ahụ dum gbalaga ma chọọ igbu ya mgbe nke ahụ gasịrị, ndị agha ahụ ga-enupụ isi, ha onwe ha ga-emekwa ihe banyere onye ogbugbu ahụ.
  Yanka nwere mgbagwoju anya n'ezie, n'ihi na ndị Mongol abụghị ndị a na-apụghị imeri emeri, mgbe ụfọdụ a na-agbapụ ha. Gịnịkwa ka i mere n'ụdị ikpe ahụ? Otú ọ dị, o chetara Sparta. E nwekwara iwu na-arụ ọrụ: a ga-egbu ndị niile gbara ọsọ ndụ! Ma mgbe Empedrion meriri ndị agha ha, ma e gbuo eze Spartan n'agha ahụ, ha kpebiri ime ihe ndị a. Anyị na-asọpụrụ iwu, site n'echi ya, ma ugbu a ka iwu na-ehi ụra. E kwuwerị, ị nweghị ike igbu mmadụ niile!
  - Echere m na nke a, onye ọchịagha kpebiri ọdịnihu ha. Ikekwe okwu ahụ bụ nanị ịkụ aka dị mfe. - Yanka mere echiche.
  - Ọfọn! Otú ahụ ka ndị ndú na-agbanwe agbanwe! - Sadat ji njakịrị chịa ọchị.
  - N'otu oge, Zhukov nyere iwu: a ga-agbagbu ndị ikwu niile nke ndị na-atọgbọ! - Yanka rachara egbugbere ọnụ ya, nke ghọrọ nnu site na ọsụsọ.
  - Gịnịkwa?
  - Ọ dịghị onye a gbagburu na nke a! Ma mmetụta ahụ na-atụ egwu: o nyeere aka ịlanarị nso Leningrad. "Nwa nwoke ahụ merụrụ nnukwu mkpịsị ụkwụ ya na nkume ọzọ.
  - Ya mere na-atụ egwu mgbe niile na ị ga-emeri! Ma gịnị mere Genghis Khan ọzọ?
  - N'ịbụ onye meriri ọkara China, o kpebiri na oge eruola ka ọ gaa n'ihu na West. Dị ka o tinyere ya ruo n'oké osimiri ikpeazụ. Onye na-esote ụzọ bụ Khorezm. Ọchịchị Alakụba dị ike. - Yanka siri ike kpaliri eriri, nke na-ete ya n'obi.
  Sadat nwere mmasị:
  - Gịnị ka islam pụtara?
  - Islam chịrị n'ebe ahụ!
  - Nke a na-adọrọ mmasị! Gịnị bụ Islam!
  Yanka, na-egbuke egbuke na ọsụsọ, kụpụrụ:
  - Asụgharị n'ụzọ nkịtị ka nrubeisi! Ndị Alakụba kwenyere na e kere eluigwe na ụwa site n'aka otu Allah pụrụ ime ihe nile! Ya mere, nke bụ eziokwu bụ na e nwere akara aka zuru oke. Allah bụ onye nwere ike ime ihe niile na ndị na-ekpegara ya ekpere ugboro ise n'ụbọchị, na-enyere ndị ogbenye aka, na-eme Hajj na Mecca, na-eme ememe Ramadan, adịghị eri nri na-adịghị ọcha, na-ekere òkè na agha okpukpe, na-aga Jiga, ma ọ bụ eluigwe. Na ndị ọzọ na-ekweghị ekwe ga-ala n'iyi: na-ata ahụhụ ruo mgbe ebighị ebi na hell!
  . ISI NKE 19.
  Vladimir bụ nnọọ onye na-enweghị enyemaka, na nke a enweghị enyemaka na-akụda ya. Kedu ka ị ga-esi kpọgidere ebe ahụ dị ka onye ụjọ! Ọ bụghị n'efu ka a na-atụle osisi osisi, ọ bụ ezie na ọ bụghị ihe na-egbu mgbu, kama ọ bụ ogbugbu kacha eme ihere. Nanị ihe dị ya njọ bụ ịkpọgide ya n'osisi! Ha na-ekwu na a na-eme nke a na SS, karịsịa megide ụmụ nwanyị.
  Na ebe a bụ nkwenye nke okwu. Ndị Nazi wepụrụ mkpọ́ n'ogige ahụ ma malite ịmụ ya. Ndị ikom SS ndị ọzọ nọ na-adọkpụrụ otu nwa agbọghọ gba ọtọ ọkara. Ụkwụ efu nke otu nwanyị dị ihe dị ka iri abụọ na ise, ndị Nazi tinyere n'ime ọkụ. Nwanyị ahụ jọgburu onwe ya tiri mkpu, ọ bụghị n'olu nke ya.
  -Ah-ah-ah! Enweghị isi!!! Ndị m hụrụ n'anya!!!
  Haupmann, na-achị ọchị na obi ụtọ, zara:
  - Mba! Ọ dị mkpa! Maka otuto nke nnukwu Germany, anyị ga-emerụ gị ahụ!
  Nwoke SS ahụ wepụrụ akara n'ọkụ ahụ ma tinye ya n'igbe nwa agbọghọ ahụ na-enweghị ihe ọ bụla. Ọ gara n'ihu na-eti mkpu ma na-ama jijiji dị ka onye nwụrụ n'ihi okwukwe n'ime ite frying!
  Onye Fashist nọgidere na-agba ọkụ ruo mgbe nwa agbọghọ ahụ tụfuru onwe ya. Nwa agbọghọ ọzọ dị obere bụ́ onye ọrụ ugbo gbakwara ọtọ ma kpọgbuo ya.
  Ihe ngosi nke ogbugbu nke oge ochie, mgbe nwa agbọghọ siri ike na-eguzogide ndị na-emekpa ya ahụ, na-asọ oyi ma na-adọrọ mmasị n'otu oge ahụ. Ịhụ onye na-eto eto, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nwata, ihu nwa agbọghọ gbagọrọ agbagọ na mgbu, na-akpụ akpụ na ọnya, na-amasị ndị German sadists. Ụkwụ ya nke uzuzu na-adịghị na-esi n'otu akụkụ ruo n'akụkụ. Ndị SS ahụ na-ahụ ha ma gbajie mkpịsị aka ha. Nwatakịrị nwanyị ahụ na-emikpu nke ọma, na-amalite ịkụ aka, mkpu na-adị jụụ ma dị jụụ! Ndị Nazi na-ewere nwa agbọghọ ahụ na nkwonkwo ụkwụ ma bulie ya ntakịrị, n'ekweghị ka ọ nwụọ ngwa ngwa.
  Ka ọ dị ugbu a, onye SS ahụ weliri otu nwa nwoke e kegidere n"ụkwụ ya. Tụba akaghị aka na ụkwụ nke ọzọ wee gbatịa. Nwatakịrị ahụ nọ n'oké ihe mgbu, ọ na-eti mkpu, mana ndị na-egbu ya enweghị obi ebere. Ya mere, otu n'ime ha were agbụ wee malite ịgbagọ isi nwa nwoke ahụ. Ihu nwa okoro ahụ na-atụgharị n'ahụhụ na-enweghị ike idi. N'ịhapụ ịsụ ude na-egbu mgbu, nwata ahụ na-agba ọbara. Ndị Nazi gbajiri ụkwụ nwa agbọghọ ọzọ ma jiri akpụkpọ ụkwụ ya na-azọcha mkpọmkpọ ebe. Vladimir gbalịrị ọzọ ịtọhapụ onwe ya, o tinyere uche ya niile n'ime mgbalị ya. Ụdọ ahụ mechara hapụ ụzọ wee kụwaa. Nwa okorobịa ahụ jiri ike ya niile daa azụ azụ. N'oge a, a gwupụtara osisi dị nkọ n'ime ike nke Vladimir. Nwa okorobịa ahụ nwere ihere nke ukwuu na iwe were ya nke mere na ọ malitere mbigbọ na-enweghị atụ, nwaa ịpụ apụ, obi atọ na-akụ otu mgbe, ọbara mgbali elu ya wụliri elu. Vladimir tụgharịrị ọzọ, osisi ahụ gara n'ihu ọbụna karị, na-agafe na eriri afọ buru ibu wee banye n'ime afọ. Nwatakịrị dike ahụ kụpụrụ drek ahụ wee kukuo ume nke ukwuu:
  - Ee, amaara m na nke a bụ ihe efu! Nke a enweghị ike ime n'eziokwu. Nke a bụ ihe nzuzu kpamkpam.
  Osisi ahụ zara ya site n'ịkwalite ntakịrị n'ihu, na-amapu ngụgụ ya. Ka ọ dị ugbu a, ndị Nazi malitere ịhụ nwa agbọghọ ahụ ka ọ na-eji ihe nchara nchara na-agafe n'ala, ka ha na-achị ọchị ma na-ama ya ụra.
  N'ịgbalị siri ike, Vladimir ji ụkwụ jide osisi ahụ ma gbalịa ibili, ọsụsọ na-ekpo ọkụ na-esi na ya na-asọpụta na iyi, ọ bụ ezie na n'ime ahụ ya dị elu, ọ dị ka ọ gaghị agba ọsọ! Ụwa nọ na-atụgharị n'ihu ya, onye ọchịagha ahụ gwara ngwakọta nke nkọcha na ekpere. Ụlọ nile dị n"obodo nta ahụ agbaalarị ọkụ, ọkụ na-agbakwa otu obere chọọchị ọkụ. Na mberede, a gbapụrụ shea dị 37mm site na obere osisi. Ọ dị ka onye German bụ ace, onyinye Setan rutere n'obe. Ndị bi ebe ahụ dị ndụ nwụrụ n'ihe mgbu. Na mberede, ọkụ na-enwu kụgbuo Vladimir n'isi nke ukwuu; ọ kpụrụ akpụ dị egwu, na-akpụ ntutu ya. Nwa okorobịa ahụ weliri aka ya elu, ha erubereghị ya isi, dị ka ndị bịara abịa, ha kwụgburu dị ka ụtarị. Vladimir zara na-asụ ude:
  - Nke a bụ otú ahụ gị na-arara gị nye!
  Osisi ọzọ, nke buru ibu dị ka asteroid, dara n'isi nwa okorobịa ahụ. Ihe egwu dị egwu, mkpọmkpọ nke na-ewepụ ntị ntị na Vladimir ... Ekuliri m.
  Onye agha na-eto eto laghachiri n'ụlọ ezumezu ahụ, na-egbukepụ ngwa ngwa. elves mara mma wagharịrị nso.
  Astarte kụrụ nwa okorobịa ahụ aka na ǹtì:
  - Ahụrụ m na ezughị oke maka gị? Kedu ihu nhụsianya ị nwere.
  Nwatakịrị dike ahụ tamuru:
  - Chekwaa oghere! (Ọ nweghị ike ịka njọ).
  Nwanyị nwanyị jiri ogologo ire ya rachaa ọkpọisi nwa okorobịa ahụ:
  - Awụ akpata oyi!
  - Ọ bụghị okwu ahụ! Arọ nrọ na ụyọkọ kpakpando nke oke nettle, ihe nkiri ụmụaka, ma e jiri ya tụnyere ihe m ga-atachi obi! - Vladimir kwuru na iwe.
  Onye ọchịagha ahụ kwara isi ya:
  - Ikekwe, dope, kama ịkpata euphoria, kpọtere mmetụta na-adịghị mma. Kedu ihe ị ga-eme, superchemistry.
  - Onye maara ihe usoro? Ọ dị ihe pụrụ iche kpamkpam? - Vladimir jụrụ, na-atụgharị n'olu ya.
  - Ojiji nke subquark, corona drains, nke a nwere mmetụta pụrụ iche na ụbụrụ ọ bụla. "Agbanyeghị, ọ bụrụ na ịchọrọ, anyị nwere ike ịnye gị ụzọ dị mma ma dị ụtọ nke iji oge gị." Achọghị igwu egwu mebere!
  Vladimir ekwu, sị:
  - Naanị ihe siri ike, ndị agha! E mekpala m ahụ́ site n"ọhụụ, akpịrị na-akpọkwa m nkụ maka ọbara! Nke a bụ nke m kpatara,
  Kwụsị ịkwa ákwá!
  Were egbe igwe n'aka gị,
  Ma kpee ikpe!
  Nwa okorobịa ahụ ji iwe na-enweghị isi bụrụ abụ a.
  Astarte kwetara:
  - Ka anyị niile nwee obi ụtọ. Maka mgbanwe, m na-atụ aro ka eduzi agha na ọkwa nke teknụzụ afọ atọ.
  - Gịnị mere nke a ji na-adọrọ mmasị karị!
  - Anyị ruru ọkwa yiri nke ahụ ihe karịrị nde afọ iri gara aga. Maka anyị nke a bụ akụkọ ihe mere eme ochie. - Astarte gbapụrụ n'ụzọ mkparị, anya aka nri ya na-enwu dị ka anyanwụ oge ochie.
  - Ma ka na-adọrọ mmasị: karịa knights na ihe agha, na catapult na cobblestones? - Vlarad jidesie aka ya ike.
  - Catapults bụ ihe emechara, mana anyị elves, n'adịghị ka ụmụ mmadụ, anaghị amasị iyi uwe agha dị arọ. Ee, ha abaghị uru. Ezigbo onye na-agba ụta elf ga-eji akụ ya kacha nkọ mapu ngwa agha ọ bụla.
  - Ọbụlagodi ndị dwarves chepụtara! - Vlarad ekweghị ya.
  - Enwere ụdị gnomes dị iche iche! - Astarte kwukwara. - Ihe agha kachasị mma na agha bụ agwa siri ike, uche siri ike!
  Onye ọrụ Chrizzly elf ka apụtala na oke ụtọ. Ihu ya na-acha uhie uhie, nke mara mma nwere obi ụtọ ma na-amụmụ ọnụ ọchị:
  N'elu ụwa na-adịghị mma!
  Hyperplasma na-agba ọchịchịrị!
  M ga-eji yoke tie gị n'isi!
  Ghọta isi gị!
  Vladimir (Vlarad) bụrụ abụ, na-ejigide ọnọdụ egwu egwu:
  Onye na-alụ ọgụ Elf abụghị osisi oak!
  Opekempe mgbe ụfọdụ ọ na-abanye n'ụlọ ara!
  Na-atụgharị ndị iro ọjọọ ka ọ bụrụ ọkụ ọkụ!
  N'iji uche gị na-agbanwe agbanwe, nwere ọgụgụ isi!
  Ụmụ nwoke abụọ a kụrụ aka. Ha na-akpa àgwà ka ụmụntakịrị. Chrizzly malitere ịtụba afụ ọzọ, ma tinye nnukwu okpueze n'isi ya. Vlarad ọbụna tụrụ n'anya otú o si jisie ike na-eto nke ukwuu, na ozugbo pụtara site na efu.
  Na-eto eto elf gbalịrị itinye a yiri lush "multi-agba" na Vladimir. Nwa okorobịa ahụ kwere ka e mee nke a. Oghere ahụ gafere isi wee rapara n'ubu. Vladimir gbara gburugburu, akara ngosi nke mmeri wee daa n'ime confetti na-egbuke egbuke dị ka nkume dị oké ọnụ ahịa nke ìhè.
  - Chaị! - Onye isi oche nwa oge chịrị ọchị. - Ezigbo mmiri ozuzo kpakpando! M na-eche ihe ọ na-atọ ụtọ.
  Chrizzly wetara ata na okpueze ahụ.
  - Gịnịkwa? Ọ dịghịdị njọ! Ọfọn, njọ karịa ike ndọda chocolate! M ga-Vladik, m ga-ahụ gị n'anya, na-enye gị chocolates kwa ụbọchị!
  Vladimir kwara mkpịsị aka ya:
  "Ị maghị ihe ọjọọ ọdịnihu kpebiri maka anyị!" Enyere nke a, enyi nwoke na-adịghị achọ ọdịmma onwe ya nanị! Naanị m enweghị ike ịkwanyere Pindars ugwu n'ihi na mmadụ enweghị ike ikpughe azụ onye ọzọ a na-akpọ nwoke!
  Elfaraya mara Chrizzly aka n'imi.
  - Mba, nwa m nwoke! Agaghị m enye gị ya! Ọ bụ enyi m nwoke!
  - Ịnọgide na-enwe mmekọahụ na-emerụ ahụ ike dị ka monotony na nri! - Ahụrụ m Chrizzly na-eti mkpu.
  - Ekwenyere m, achọghịkwa m ime gị obi ụtọ, obere nnụnụ m. Bịakwute m! - The girl kpaliri ya ire, na mere ya incredibly seductively!
  Chrizzly kwara isi ya.
  - Ị mara, M na-enwe mmekọahụ na nwanyị fọrọ nke nta ọ bụla awa! Ọ na-agwụ ike! N'ezie, ị bụ nwanyị mara mma, mana enyi gị, onye ya na nwoke na-edinatụbeghị, na-adọrọ adọrọ karịa!
  - Ọ maghị ka esi eme ihe m na-eme nke ọma! - Elfaraya dara.
  - Ya mere, m ga-akụziri ya! Otu a na-atọkwa ụtọ karịa! Ọ dị mma na nwata ahụ adịghị ọcha kpamkpam! - Chrizzly ji egbugbere ọnụ ya na-atọ ụtọ egwuri egwu.
  - Ịdị ọcha na mmekọahụ dị ka obere akpa efu, ọ na-eme ka ị na-eji ụbụrụ gị eme ihe, ma ọ na-anapụ gị satiety! - Elfaraya hụrụ na ọ na-akpa ọchị. - Ọ bụrụ na ị ghọtara ihe anyị na-ekwu!
  - Na m bụ "nwoke zuru oke"?
  Astarte fepụrụ aka ya n'ajụjụ:
  - Mba! A gaghị enwe mmekọahụ n'oge a! Mbụ, ka anyị na-eme ntakịrị mebere. Anyị ga na-efefe site na mpaghara dị ize ndụ; esemokwu na ndị ohi oghere ga-ekwe omume. Olee otú anyị ga-esi lụso ha ọgụ ma ọ bụrụ na anyị akwadobeghị nke ọma?
  Chrizzly kpasuru iwe:
  - Ebee ka i si nweta nke ahụ? Anyị nwere ahụmahụ nke ezigbo agha.
  Astarte kụpụrụ anya ya:
  - Gịnị, mkpuchi nkwukọrịta. Na mgbakwunye, usoro ọgụ aka na aka adịghị emepụta nke ọma!
  - Gịnị ka nke a ga-eme? - Chrizzly tiri mkpu.
  - Ọbụbeghị! Ka anyị rụọ ọrụ na njikọ kacha ike anyị, ya bụ ọdịda nke ndị agha n'elu ụwa. O kwere omume na n'oge na-adịghị anya anyị ga-eche nke a ihu. - Onye ọchịagha nwanyị kụgidere aka ya.
  N'icheta ọrụ ahụ, Vladimir kwenye:
  - N'ezie! Ikekwe nke a bụ ihe kacha mkpa!
  - Anyị na-ebi úgwù ọnụ, paws elu na n'ime ụgbọ! - Astarte fepụrụ mkpịsị aka ya.
  Ndị elves na-aga mgbatị ahụ. Elfaraya, na-apụ ma na-efegharị dị ka nru ububa, kpakwuuru na ntị Chrizzly:
  - Ị gaghị aghọta ihe ị na-ahapụ!
  - Anaghị m ajụ! Chere ntakịrị! - Elf na-eto eto yiri enweghị obi ụtọ.
  N'ime ụlọ ezumezu ahụ, elves na di na nwunye hụrụ n'anya guzoro na okirikiri ndị akọwapụtara nke ọma. Mgbe nke ahụ gasịrị, iyi nke ìhè yiri nsụda mmiri wụsara ha! Vladimir mechiri anya ya n'amaghị ama; ọ na-amụbawanye site na site na. N'ozuzu, nchapụta na saturation karịrị oke. Nwa okorobịa ahụ chere: ole ike ha nwere iji mee ihe na nke a. N'agbanyeghị nke ahụ, elves abụghị agbụrụ zuru oke. Ole ngafe dị iche iche ha nwere: agụụ okomoko na ịma mma mara mma.
  Ndị otu ahụ jidere onwe ya n'ime ụgbọ njem ọdịda. Ha malitere ịgba ọsọ ngwa ngwa were ọnọdụ ha.
  Vladimir nwalere onwe ya: ọ na-ele anya dịtụ mkparị. Ọbụna Elfaraya chịrị ọchị:
  - Kedu ihe ị nwere! Ị chọrọ ịkwụ ụgwọ maka ezughị oke ogologo nke ugwu gị?
  - Ọfọn, ị bụ onye na-azụ anụ! - Nwa okorobịa ahụ chere na nnukwu egbe ahụ nọ na-ehichapụ ụkwụ ya ma gbochie ya ịgba ọsọ. Tụkwasị na nke ahụ, nnukwu ihe agha ahụ na-eme ka ọ ghara ịdị na-akpachi anya, nnukwu efere titanium mere ka o sie ike ịgbagha, ngwa agha ahụ a kwụsịrị na eriri ahụ yiri oghere.
  - Ajọ njọ na Middle Ages!
  - Ndị a bụ ngwa agha nke afọ atọm! - O kwuru, na-eme ka ihu utoojoo na Elfarai. Nwatakịrị nwanyị ahụ n'onwe ya yikwara ka onye na-atụ ụjọ, yikwa ihe ndị a hụrụ n'anya ruru unyi na okpu agha n'isi ya.
  Vladimir gbanwere egbe ahụ n'aka nri ya wee lelee igba egbe ahụ. Mm-ee, ọ siri oke ike, na nkwụghachi azụ ga-akpaghasịkwa ebumnuche.
  Vladimir weghaara ngwa agha, o doro anya na gbọmgbọm nke ndị elves lụrụ n'oge ochie, ma gbaa ọkụ na nlele. Ntugharị ahụ dabara n'ọbụ aka, mgbọ ahụ kụrụ n'akụkụ etiti ihe mgbaru ọsọ ahụ.
  - Ee, a na-agbapụkwa ihu ya n'ihu! - Vladimir kwuru na iwe.
  Ihe onyonyo holographic pụtara, Astarte jụrụ:
  - Ọfọn, kedu ka ị si amasị "alligator" anyị!
  - Ngwá agha ruru unyi! Ma ọ dịghị ihe bara uru! - Vladimir mere ihu.
  - Otu esi ekwu na ọ na-agbaji site na ngwa agha nke dwarves mere. Ma echegbula, ikekwe ka oge na-aga, anyị ga-ahụ ihe ka mma! - Astarte chịrị ọchị.
  - Kedu oge! Nke a bụ mebere! Nke a bụ ọgụ otu oge, dị ka mgbe niile! Na ihe niile abụghị nnọọ eziokwu! - Nwatakịrị ahụ gbarụrụ agbarụ
  - Ma ihe mgbu dị adị! - The nwanyị elf efehe ya ire n'elu-eduhie egbugbere ọnụ.
  - Na nke a, ị na-eṅomi naanị ndị mmadụ!
  - A na-akụtu ihu ya n'ihu, yabụ na-eme ntakịrị! Mgbe ahụ ị ga-abịakwute m!
  Vladimir gbapụrụ agbapụ ule ole na ole ọzọ, na-achọpụta ịdị mma nke egbe ahụ na enweghị anya eletrọnịkị. Mgbe nke ahụ gasịrị, ya na enyi ya wee banye na paịlị.
  Ọ bụ ezie na imewe ahụ bụ mebere, o doro anya na e mere ya na kọmputa gbajiri agbaji. Lee ka ụzọ ụzọ ndị ahụ si gbagwojuru anya, na n'ala ebe a na ebe a na-ekpofu ahịhịa, karama tọgbọrọ chakoo na ụfọdụ eriri rọba dị gịrịgịrị. Elfaraya chịrị ọchị. Vladimir jụrụ, sị:
  - Hey, gịnị ka ị na-eme?
  - Ị maara ihe eriri rọba bụ? - Nwa agbọghọ ahụ gbatịpụrụ ntu mkpịsị aka ya.
  - O yikarịrị ka elf ịta chịngọm!
  - Ee, mba, unu na-etinye ha n'otu ebe! - Elfaraya gbawara.
  - N'ezie!
  - Ma ọ bụ kama, ha na-eyi ya n'oge ochie! Site n'ụzọ, ọ ga-adị mma ịnwale nke a! - Nwatakịrị nwanyị ahụ mebiri eriri roba, nke tolitere ruo mita abụọ wee ghọọ ntu na-agbanwe agbanwe.
  - Echeghị m na nke a bụ ezi echiche! Tụfuo ọrịa ahụ.
  Nwa okorobịa ahụ, na-eje ije n'ime ụgbọ mmiri ahụ, kwuru na ndị agha elf adịghị agagharị nke ọma dị ka ndị ụwa. Na mkpuchi ha na-acha ọbara ọbara, odo na oroma. Brr! Nke a ọ bụ ezi uche, enweghị ngbanwe. Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ elves niile na-amagharị ọla ntị ha ma na-amụmụ ọnụ ọchị egbugbere ọnụ ha na-ese na ezé chara acha. Vladimir chere na ọ bụrụ na a bịa n'agha siri ike, ndị agha ahụ mara mma agaghị enwe ike ime ihe ọ bụla.
  Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọnụ ụzọ, Vladimir zutere Chrizzly. The bisexual elf tinyere ọtụtụ ihe agha na ọ dị ka tank si Agha Ụwa Mbụ. Tụkwasị na nke ahụ, e mere ihe odide na ya n'asụsụ elves mara mma. Otú ọ dị, ọdịnaya ahụ gosiri na onye nwe ihe agha ahụ nwere mmetụta nke inwe mmekọahụ na mgbagwoju anya. N'otu aka elf ji okpu agha nwere mpi, n'aka nke ọzọ, bandura dị ịtụnanya nke dị ka ọkụ ọkụ.
  - Mụ na gị nọ n'otu otu! - Chrizzly ji obi ụtọ kwuo. - Oh, anyị ga-alụ ọgụ, anyị ga-agba onye ọ bụla!
  - Ọ bụghị echiche kacha mma! - Vlarad kwara isi ya.
  - Gịnị mere! Kachasị! M ga-anọ n'azụ gị! - Ihu chrizzly abụrụla ezigbo ụtọ.
  - Bisexual n'azụ! Ọ dịghị oké ọṅụ! - Vlarad malitere chepụta ebe ọ ga-aka mma ịkwaga ndị gbagọrọ agbagọ.
  - Zuo ike! Ịhụnanya anaghị anabata ime ihe ike! - Olu ghọrọ disgustingly spruce.
  - Echela banyere ya! Ndị mmadụ kụziiri m nke ọma! - Naanị ihe gbochiri nwa okorobịa ahụ ka ọ ghara inwe mmetụta anụ ahụ ozugbo bụ eziokwu ahụ bụ na òtù ụmụnna ndị agha bụ echiche dị nsọ!
  - Ọfọn, m gbara ọsọ! Onye nọnyere m: ọ bụ dike! Onye ọ bụla na-enweghị m bụ ezi anụ ọhịa! - Chrizzly fepụrụ nkwụ ya, na ihe ijuanya, n'agbanyeghị ọdịdị ya buru ibu, ọ gbapụrụ ngwa ngwa n'akụkụ ihu ya.
  Vladimir kwara isi ya:
  - Nwoke a na-akpasu m iwe!
  Elfaraya kwuru, sị:
  - Ọ na-atụgharị m!
  Kama ịza, Vladimir lere anya n'ime. Astarte nọ na camouflage, mana ekpughere ọnụ ara olaedo-ruby na-egbuke egbuke nke ara ya zuru oke, nke zuru oke maka elf.
  - Ọfọn? Ọ bụghị nke gị, ọ bụghị onye ọbịa! dike ikpeazụ!
  - Adị m njikere n'ezie maka ọgụ! Ma na ngwá agha ndị dị otú ahụ, ị gaghị alụ ọgụ nke ukwuu. Ọ bụ "ụjọ"! "Vlarad ji nkụda mmụọ kụba ụkwụ ya n'ahụ mgbidi ahụ, a na-anụkwa ụda olu dara ụda site na mmetụta ahụ.
  - Ma eleghị anya, n'ezie, nye ndị dị otú ahụ elu igwe egbe. gbaghara m nwata, ikwesiri inwe ike iji ụdị ngwa agha niile. Iwu gị dọrọ m aka ná ntị: a na-ekpughe ike onye agha nke ọma na ngwa ọgụ adịghị ike! - Onye isi ụgbọ mmiri ahụ tụbara mma abụọ n"ikuku.
  - Ọfọn, o doro anya na anyị ga-atụgharị!
  Astarte enweghị ike ijide ọchị ya:
  - Ọ DỊ MMA! Gaa enyi m!
  Vladimir jidere Alligator ma tụọ ya n'obi ọchịagha:
  - Ị chọrọ ịhụ mgbu?
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ewelighị nku anya:
  - Gịnị mere ị na-agba ọsọ nke ukwuu! Ka m nyere gị aka! - Astarte welitere aku na tebụl wee sị. - Ị nwere ike ịkụ ya na ijiji: dị ka nna nna anyị hà mere?
  - Ma see ihe mgbaru ọsọ siri ike! - Vlarad ji iwe were iwe.
  - Ma ọ bụghị site na "Alligator"!
  Nwata nwanyi turu aku ahu. Vladimir gbara ọkụ: mgbọ ahụ furu efu shei ahụ wee maapu nkebi ahụ. Astarte kwara isi ya:
  - Mba, ahụrụ m na ị bụghị nnukwu-elf! E jidere ndị anyị!
  - Mwepụta ahụ siri ike, gbọmgbọm ahụ ehulata, mgbọ ahụ buru ibu! Site na nkenke dị otú ahụ: ị nwere ike ịkụ ya naanị nke ọma! - Nwa okorobịa ahụ sụrụ gbọmgbọm nke nnukwu egbe.
  -Ị nweghị echiche!
  - Ọfọn, ọ bụghị ụdị ngwá agha a! - Vladimir wepụtara a okpueze mwepu nke iwe n'anya ya. - Aghọtara m sistemu ọgbara ọhụrụ iji mara nke a: ọ na-ewe oge.
  Astarte jiri mkpịsị aka ya kụrie otu nkuku n'ụdị agụ iyi nwere ụkwụ abụọ: O meghere ọnụ ya na egbe mkpirisi nwere okpukpu abụọ wee si na ya pụta. Nwata nwaanyị ahụ ji ọbụ aka ya jide ya:
  - Ọfọn, site na nke gị! Enwere m olileanya na ị nwere ike ijikwa ya nke ọma?
  Vlarad nwere obi ụtọ:
  - Anyị na-eji égbè oge ochie mee ihe ọmụmụ n'agha. Ọ bụrụ na ị ga-alụ ọgụ na mpaghara ebe hyperplasma na plasma na-apụ n'anya. N'etiti eluigwe na ala na mbara igwe n'onwe ya ị maara: iwu dị iche iche nke okike.
  - Ọ bụ elementrị! Mana buru ụzọ lelee. - Nwa agbọghọ ahụ tụbara egbe igwe. Vladimir jidere ya n'etiti ụgbọ elu, gbanye ya gburugburu dị ka n'elu, ma wepụ nchekwa ahụ. Ngwa agha ahụ dị ọkụ nwere mkpali dị nro.
  - Adịla m njikere!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ dị ka onye dibịa afa: oge ọzọ ọbụ aka ya tọgbọrọ chakoo, ma ugbu a, mkpuru osisi dị na ya:
  - Mara mma!
  - Ee mara mma nke ukwuu! Ị nwere ezigbo reflexes. - Nwa okorobịa ahụ nwere mmasị na elf, ma e jiri ya tụnyere ụmụ nwanyị, ọ dị ka oroma na apụl.
  - Ugbu a gbaa! - Nwatakịrị nwanyị ahụ wụsara nke ọma ihe dị ka mkpụrụ iri ise.
  Vladimir mere mgbanwe. Ọ ghọtara mmegharị nke mkpụrụ ahụ ozugbo. Ọ bụghị ihe siri ike, n'ihi na ọsọ ahụ dị ntakịrị, onyinye nke squirrel ndị ọbịa na-ada, na-ebu naanị site na ike ndọda. Na gbakọọ osooso: ị nwere ike iji a hyperplasmic ụbụrụ-kọmputa.
  Astarte kwuru:
  - Bravo! Ị bụ ezigbo elf ace! A ga-akwụ gị ụgwọ maka nke a! - Nwatakịrị nwanyị ahụ wụliri elu wee susuo Vladimir ọnụ na egbugbere ọnụ. O lere anya izute ya. Na mberede Astarte wepụrụ: - ntakịrị oge ka e mesịrị! Ugbu a gaa ọgụ! - Onye ọchịagha tụbara ihe ndị ahụ.
  Vladimir welitere ọtụtụ magazin, tinye ha n'akpa ya, ugbu a ọ dị ya ka onye mmanya na-egbu ya mgbe ọ nwụsịrị! Ka ọ na-apụ, o ji ịkụ aka meghee ụzọ wee mapụ dị ka ifufe si n'aka mmiri mmiri pụta.
  Ugbua ọ na-agbada n'ọkwa dị ala, Vladimir zutere otu ewu-ọrịa cancer! Nwoke a na-efegharị aka ya na-afụkwa afụ ọnụ ya:
  - Ooh!
  - Psycho! - Nwa okorobịa ahụ snoo nlelị.
  Cancer Goat kwuru:
  - Ị nwere ọmarịcha eze nwanyị! Biri ya maka otu nkeji!
  Kama ịza, Elfaraya gbara ya ụkwụ n'agba. Ọrịa kansa ewu tụgharịrị, na-agba akpụkpọ ụkwụ gbagọrọ agbagọ.
  Mgbe nke ahụ gasịrị, nwa okorobịa na nwa agbọghọ ahụ si na igwe mbuli gbadara na nọmba nke atọ. The elves adịlarị ebe ahụ, ha guzoro na poses mara mma na-ata. N'otu oge ahụ, ụmụ agbọghọ na ụmụ nwoke ka na-enwe ntutu isi ha.
  Elfaraya kwara isi ya:
  - Ọfọn! Nke a bụ gbaa!
  Vladimir zara na nkà ihe ọmụma:
  - Ndị ọrụ onwe, ndị agha, ogo ha nhata nke onye ọchịagha, na-ewepụ ogologo oge ọrụ!
  - Okwu ziri ezi! - Elfaraya gakwuuru onye ọkwọ ụgbọ elu ahụ. Ị dịla njikere maka mbufe?
  - Dị ka foton ka radieshon! - E nwere azịza doro anya.
  - Mgbe ahụ ka anyị malite! Ọ dị egwu ka oge ji nwayọọ nwayọọ na-agafe na eziokwu mebere!
  Onye na-anya ụgbọelu tiri mkpu ka à ga-asị na ọ bụ ya kpatara ya:
  - Enweghị m ike, ọchịagha mee ya ngwa ngwa!
  
  Ụgbọ njem ọdịda ise kewapụrụ na ụgbọ mmiri ahụ. Ụgbọ mmiri ahụ na-ama jijiji nke ukwuu, ozugbo ọ dị ọkụ ma mụbaa ọsọ ya ntakịrị.
  Ụgbọ ala ndị elves ahụ yikwara okomoko na ịma mma, mana ọdịdị ha agbasaghị nke ọma. A na-eji ụgbọ elu jet ndị na-agba agba agba agba. Ka o sina dị, ndị ọkwọ ụgbọ elu nwere ahụmahụ (ọtụtụ narị afọ nke ọ bụla): ha maara azụmahịa ha, "Chrysanthemums" -3, dị ka elves na-akpọ ụgbọ ala ha, kwụ n'ahịrị na agbụ.
  O mere na Vladimir, Elfaraya na Khrisli, na ndị agha ndị ọzọ, chọtara onwe ha n'ihu agha ahụ. N'ịbụ onye banyere n'ikuku nke mbara ala ahụ, ụgbọ mmiri ahụ malitere ikpo ọkụ, a nụkwara mkpọtụ.
  Chrizzly tụrụ mkpọrọhịhị:
  - Nke a bụ onye na-aṅụ ara! Ị makwa ebe anyị ga-ada?
  - Onye ọchịagha maara! - Elfarai kwụsịrị.
  Ikuku ikuku na-abata tụbara ụgbọ ala ahụ site n'akụkụ ruo n'akụkụ, na-eme ka mgbidi ya gwerie. Ka ha na-ekpo ọkụ n'ime ikuku na-arịwanye elu, mkpọtụ ahụ na-abawanye, ọ dị ka ha nọ n'ime nnukwu drum, nke dike ahụ na-akụwanye ike.
  Chrizzly tiri mkpu:
  - Nke a bụ n'ezie ịrịba rudeness! Ya mere maa jijiji elves dị elu.
  - N'ezie agha, nke a anaghị eme! M na-ama ndị dị otú ahụ accelerators na ha bụ osisi. Ị ga-aga ụlọ akwụkwọ mmadụ!" Elfaraya chọpụtara.
  - Achọghị m! Gịnị bụ ụlọ akwụkwọ - ndị a bụ akara ule abụọ! Enweghị m ike izere isi ọwụwa! - The elf weliri igwe egbe ya maka ikweta.
  - Ị nwere usoro akara ọnụọgụgụ ise?
  - Mba, ọnụọgụ iri abụọ, ma ọ dịghị onye na-etinye ya n'okpuru abụọ!
  - Ee, o doro anya na ị bụ elves, ị na-agbagha usoro mmụta na mmekọahụ. - Elfaraya makwara úkwù ya na-akpọ òkù.
  - Usoro mmụta kacha atọ ụtọ bụ mmekọahụ! Na nke kachasị mkpa, ọ dịghị onye ga-ajụ iweghachi ya! - The elf bee.
  - Mmekọahụ bụ naanị isiokwu ebe onye ọ bụla na-agba mbọ itinyekwu stek!
  Elfaraya kwukwara.
  - Ihe jikọrọ nwoke na nwanyị na ọmụmụ ihe bụ na C dị mma karịa D!
  Ka ọ dị ugbu a, otu eriri ụgbọ ala dara ala nke ọma wee banye na mbara igwe enweghị igwe ojii dị n'elu mbara ala a kwadebere maka mmeri. Ọhụụ adịghị mma nke ukwuu, ọ bụ uzuzu uzuzu, anyị ga-agbanye radar oge ochie. N'ihi ya, nghazi adịghị mkpa, na ájá n'onwe ya, odo na-egbuke egbuke, kpatara iwe.
  - Gee ntị nke mbụ Ace! Modul atọ na-akpọ gị! - Walkie-talkie na-ekwu okwu n'ụdị nwanyị na-atọ ụtọ, mana olu dị ntakịrị.
  - Ana m ege gị ntị nke atọ! Elfaraya zara ya.
  - Radar ka achọpụtala mmegharị nke ụgbọ mmiri na ndịda.
  Chrizzly tamuru:
  - Ọ dị ka ọnyà!
  Elfaraya kwuru nke ọma:
  - Ọ nwere ike ịbụ ihe ọ bụla, mana ọ nweghị ajụjụ ọ bụla ịbelata mkpasu iwe. - Aka nwa agbọghọ ahụ kụchiri.
  - Ntị, modul nke atọ, na-aga n'ihu n'otu usoro ahụ! - onye na-anya ụgbọelu kọrọ. - Ma ọ bụ kpọtụrụ Astarte.
  - Ugbua kpọtụrụ anyị na-agwa anyị ka anyị na-akara! - Ha squeaked na nsọtụ nke ọzọ.
  - Jide ka iji!
  Vladimir kwuru, sị:
  - Anyị ga-agbada, onye iro dị n'okpuru anyị!
  Elfaraya nyere iwu:
  - Ka anyị dakpuo! N'ime abis!
  Ndị na-adịghị erube isi karịsịa "Chrysanthemum" gbadara, na-emeri nguzogide nke ikuku. Altimeter tiri mkpu n'obi ebere, ọ na-ele ya anya na ọ nwere ọmịiko.
  Rada mechara jide ebe njikwa wee nye akara ngosi! Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ozugbo, akara akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ pụtara na ihuenyo uzuzu uzuzu. Anụrụ olu Astarte, nke onye na-ebusa megharịrị ntakịrị:
  - Gbanwee mpempe égbè!
  Obere ọkụ malitere ịfụ, ihe dị ka otu ụzọ n'ụzọ atọ n'ime ha anwụọla!
  Chrizzly, na-ama jijiji n'ụjọ, kọwara:
  - Nke a bụ otú ha si elele ọkwa nke ebumnuche mmalite!
  - Ogbenye! - Elfaraya kpọchiri egbugbere ọnụ ya na tube.
  Injin ụgbọala ndị ahụ na-agba, ndị nduzi ogbunigwe ahụ si n'okpuru ọnụ ụzọ meghere pụọ.
  Chrysanthemum jiri ngwa agha iri na asatọ gbarie, mana ọ bụ naanị ọkụ ịdọ aka na ntị iri na atọ n'ime kọmiti ahụ mụnyere ọkụ. Vladimir kwuru, sị:
  - Nke a bụ nhụsianya doro anya!
  Chrizzly ji anya mmiri zaa:
  - Ee! Nke a ga-ekwe omume n'agha, karịsịa ma ọ bụrụ na akụrụngwa ochie!
  Elfaraya nyere iwu:
  - Were ngwa agha tie mkpokọta ndị agha. Na omume na anyị nwere ike ịhụ nke ọma!
  Chrizzly lere anya site na usoro nduzi.
  - Anyị ga-akụtu ogige ahụ. Ha buru ibu ma nwee ọtụtụ ndị agha. N'ihe gbasara ngere ahụ, a na-eji ígwè arụrụ arụ rụọ ya, a pụkwara iji ihe a na-akụtu kụda ya.
  Elfaraya kwara isi ya:
  -Isi o mebiri gị? Ahụ megide mgbidi!
  - Nke a abụghị ọrụ gnomes, anyị ga-agbaji! Otu esi aṅụ mmanya ka anyị gbaba! - Chrizzly ọbụna dodged.
  - Mgbe ahụ were ihe egwu ma ọ bụrụ na ị bụ onye isi awọ!
  The elves kwụ n'ahịrị n'ahịrị zuru oke nke geometric: ugbu a, ha yiri ezigbo ndị agha. Ọbụna anya aghọghị nwata, ma siri ike, na-adụpu, dị ka nke ndị dike ọsụ ụzọ nke ihe nkiri Soviet ochie.
  - Ọ dịkarịa ala, ị nwere ike ịme ihe! - Vladimir nwere obi ụtọ. Nwa okorobịa ahụ chere na elves abụghị ndị na-aṅụ ara mgbe niile: a na-akpachapụ anya, ee, ma ọ bụghị ndị ụjọ.
  Elfaraya lere anya na optic optic siri ike n'onwe ya, na-akpachapụghị anya wee chụpụ Chrizzly. Ihe mgbagwoju anya nke ụlọ dị na ndagwurugwu na-acha anụnụ anụnụ ji nwayọọ nwayọọ na-ese n'elu ụgbọ elu ahụ.
  - Visibility bụ urukpuru! - Elfaraya gbalịrị ime ka nkọ ahụ dịkwuo nkọ. "Edobeghịkwa iko ahụ ogologo oge."
  -Onye ga-ehichapụ ha? Robots ma ọ bụ gịnị? - Chrizzly snapped. - Ma ihe niile na-ahụ anya ka ọ dị. Anyị ga-emepe ọkụ n'ogige ahụ site na ebe dị anya nke puku zherr atọ, ụgbọ ndị ọzọ ga-agbaso ihe nlereanya gị.
  - Anyị ga-eme nke a!
  - Na mgbakwunye, na egwuregwu mebere, anyị kwesịrị ijide trophies bara uru. A na-echekwakarị ha n'etiti etiti. - Elf were ntu na-egbuke egbuke na-ete ntị ya.
  Elfaraya kwuru:
  - Ime ụlọ a dị ka ebe a na-emepụta ihe n'oge ochie. Chei, antennas ndị a gbagọrọ agbagọ!
  Chrizzly na-esepụta maapụ na-akpaghị aka wee jiri mkpịsị aka ya tụọ ya:
  - Enwere trophies ebe ahụ!
  Otú ọ dị, a na-ahụrịrị ụlọ ndị ahụ na anya ọtọ; ha na-abịaru nso. Ọ na-ekwe omume ịhụ ụlọ elu ndị e ji efere ihe agha kpuchie.
  - E nwere iri atọ na abụọ n'ime ha, ebe dị anya n'etiti ụlọ elu bụ otu! - Elfaraya malitere gbadaa mkpịsị aka ya.
  Vladimir kwuru, sị:
  - Aku siri ike ịgbawa!
  Elf, na-eto eto (dị ka ọ dị mma), kwuru:
  - Ebe ọ bụ na anya dị otu, ọ pụtara na anyị ga-alụ ọgụ trolls. N"oge ochie, anyị na ha na-alụkarị ọgụ. Tụkwasị na nke ahụ, trolls hụrụ ụdị ụlọ mkpọrọ n'anya.
  - Na mebere trolls! - Elfarai emeziri.
  Usoro nduzi ahụ mepụtara ọnụọgụ mbụ - nke a bụ ebe dị anya na ebumnuche ndị ahọpụtara. Chrizzly tụrụ mkpọrọhịhị:
  - Ugbu a ọ na-amalite!
  Vladimir metụrụ egbe igwe aka, ee e, ọ bụ ngwa agha na-adịghị ike. Ọbụna ma ọ bụrụ na onye nke oge a gba ọtọ kpamkpam, akpụkpọ ahụ ya nwere hyperplasmic inclusions agaghị eji mgbọ ndu dupu ya. Ọ bụ ezie na mba, ngwa agha a nwere isi nke metal siri ike ma dị arọ karịa. Otú ọ dị, ọ ka agaghị agbaji. N'ezie, na mebere eziokwu, kọmputa, dị ka cybernetic matrix, na-esetịpụ paramita nke ahụ. Ya mere, ha nwere ike ibudata ya, ọbụlagodi na ngwa agha ochie. Nke, Otú ọ dị, na-abụghị kpamkpam ziri ezi.
  Chrizzly na-akụ mkpịsị aka ya nke ọma, bọtịnụ ahụ na-acha ọbara ọbara, yabụ ọbara elf yiri ọbara mmadụ, na-acha uhie uhie. Ụmụ akwụkwọ elf na-akpachi anya; ọ dịtụ ka obere ajụala nọ ọdụ na-ezo. Oge na-agafe nwayọ nwayọ maka ụbụrụ hyperplasmic, ọkachasị mgbe ị na-eche. Nke a bụ physiology nke mgbanwe hyperquantum. N'ụzọ na-akpali mmasị, n'etiti eluigwe na ụwa, karịsịa na nkwụsị nke antiworlds, a hụrụ ụyọkọ hyperplasm na-adịghị ahụkebe. Ma na mbụ e nwere a tiori na hyperplasm, dị ka nke isii ala nke okwu, adịghị eme na a free ụdị na ọdịdị. Mana nyocha egosila na n'ọkwa ụfọdụ ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe niile nwere ike ịbanye n'ọnọdụ nke isii ma ọ bụ nke asaa. Enwere mmepe dị iche iche site na ụdị ndị ọkà mmụta sayensị niile: ọnọdụ nke asatọ pụtara, yana ọtụtụ ụdị hyperplasm. Karịsịa, a malitere ịrụpụta anụ ahụ mmadụ site na ya. Ikekwe oge adịghị anya mgbe mmadụ, ọbụna na-enweghị nkà na ụzụ, ga-aghọ ngwá agha na-egbu egbu nke nwere ike ịgbanwe parameters nke kpakpando na mbara ala. N'ozuzu, ọbụna na nkà mmụta sayensị oge ochie, e mere echiche dị iche iche banyere onye ga-eme n'ọdịnihu. Dị ka ihe atụ, Efremov dị obi umeala ma mụbaa ogologo ndụ n'ime ọha ọchịchị Kọmunist ruo nanị afọ 200. Tụkwasị na nke ahụ, o kpaara ọnụ ọgụgụ ndị mmadụ ọnụ. Ọ bụ ihe ijuanya, ma ọbụna mgbe ndị mmadụ malitere imeri ụyọkọ kpakpando, ndụ ndụ amụbaghị nke ukwuu, na dị ka onye Kọmunist na onye na-ekweghị na Chineke, Efremov ekweghị na mkpụrụ obi na-adịghị anwụ anwụ. N'ozuzu, ọ na-enyocha ọdịnihu maka puku afọ abụọ, nke dị ukwuu, ma n'ozuzu, atụmanya ahụ bụ ihe na-adịghị mma. N'ozuzu, ụfọdụ ụdị ejiji na-aga n'ihu dystopias: n'oge oge nke ụwa kewara. Ha na-ese ọdịnihu na agba ọchịchịrị. Otú ọ dị, e nwere ndị isi na-egbuke egbuke ọbụna n'oge ahụ bụ ndị ghọtara na ọdịnihu bụ nke ọchịchị dị n'otu. Otu n'ime ha bụ nnukwu onye kpuchiri Jules Verne, onye tụrụ anya ọtụtụ nchọpụta - karịsịa hyperplasm. Ụfọdụ ihe ndị o chepụtara ka dị naanị n'ọrụ. Dịka ọmụmaatụ, ịmepụta mbara igwe ọhụrụ! Ugbu a ndị ọkà mmụta sayensị na-ekwu na ụkpụrụ nke a ga-ekwe omume, ma ọ kabeghị mkpụrụ! Ma ọganihu na-etolite, na uche mmadụ pụrụ iche. Akwuputala na isi mmadu sitere na enwe bu akuko! N'ezie, enwe bụ ụdị metụtara, ma mebiri emebi alaka. N'ezie, Hypernoosphere mụrụ ihe gbasara mmadụ. Ekebeghị ụbụrụ mmadụ na mbụ site na protein, n'adịghịkwa ka primate dị mfe, ụbụrụ mmadụ nwere akụkụ 999! Nke a pụtara na ndị mmadụ nwere ike ịghọta ozugbo ọtụtụ ozi dị iche iche si na mbara igwe dị iche iche na-asọ. Oghere enweghị oke, okwu enweghị ihe mgbochi, mgbanwe nke oke! N'otu aka ahụ, mmadụ, ka ọ ghara iguzo ọtọ, malitere ịmalite ụbụrụ ya. Sayensị emewo ka onye mbụ obi tara mmiri jiri anyụike nkume bịaruo nso ọkwa chi. Ọ bụ ezie na eziokwu abụghị Onye Pụrụ Ime Ihe Nile, ma dị ike! Ugbu a ihe kachasị mkpa maka ụmụ mmadụ bụ ịlanarị na ịbawanye ike ya. A sị ka e kwuwe, ụdị kpochapụrụ enweghị mmetụta karịa ikuku na nkume. N'ezie, ọbụna mgbe ndị ukwu nwụsịrị, ubi ndị fọdụrụnụ ka nwere ike imetụta ụwa. Ọfọn, ihe mere, dị ka ihe atụ, mgbe ụfọdụ ekpere na-enwe mmetụta. N'ihi na echiche ọ bụla na-ahapụ akara ya na mpaghara ozi. Na mgbe enwere ọtụtụ echiche na mmetụta uche, ọgbaghara na-eme na hypernoosphere nke na-emetụta ụwa ihe onwunwe. Ya mere, ezi okwukwe nke nde mmadụ ma ọ bụ ọbụna ijeri mmadụ, na Kraịst, na Buddha, na Mohammed, hapụrụ akara ya na noosphere. Okwukwe na-ebu ozi, ya mere ọ bụ ihe onwunwe n'ụzọ ụfọdụ. Na okwukwe nke ọtụtụ ijeri bụ ike dị ukwuu na akụkụ dị iche iche na ọkwa nke na ọ pụrụ n'ezie ịkwaga ugwu. N'ụzọ dị mwute, ndị mmadụ amaghị otú e si achịkwa ike a: ọ bụrụ na ị na-enwe obi ụtọ, onye ahụ ga-agwọta, mgbọ agaghị akụ, ụgbọ elu ahụ agaghị ada. Ma ọ pụkwara ịbụ ụzọ ọzọ, mmetụta ọjọọ nke ọbụbụ ọnụ na mgbe ụfọdụ n'ekpere mmetụta uche. Hypernoosphere dịkwa ike: ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ Chineke Pụrụ Ime Ihe Nile, mana ọ naghị amata onwe ya dị ka mmadụ. Nke a bụ ụdị ọnụọgụ ọnụọgụ na akara nke ụdị mmadụ dị iche iche! Ya mere okpukpere chi nile nwere ike, ha nwere ike imetụta ndụ, na ka ha na-esikwu ike, ka ha na-enwekwu ndị na-eso ụzọ na otú ahụ ka okwukwe na-esikwu ike! Ma n"otu oge ahụ, ọ dịghị otu onye nwere ezi echiche banyere Chineke. Ya bụ, ọ ka mma inye Chineke otuto, na ikpegara ya ekpere, ma ọ bụghị ihe ọjọọ ịgafe onwe gị, naanị eziokwu, ọ bụghị ekpughere okpukpe ọ bụla! Ya mere onye ọ bụla ziri ezi na ihe ọjọọ! Ndị Kọmunist na-ekweghị na Chineke nwekwara ike inwe mmetụta n'ụwa gbara ha gburugburu, ma ka ọnụ ọgụgụ ha na-etolite, ọ na-adịwanye ike! Hypernoosphere bụ ihe niile, ọ nwere ike igbu ma bilite n'ọnwụ! Ikekwe n'echiche a, ezi okwukwe dị nso na nke zuru oke, na onye ọ bụla na-asọpụrụ okpukpe niile ozugbo bụ onye kacha mara ihe. Ọ bụghị n'efu ka Ọtọdọks ọhụrụ ahụ ghọrọ syncretism na ọchịchị alaeze ukwu. Ma n'ezie, ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ekweghị na Chineke, na nkwenye na ike nile nke uche. N'ozuzu, Orthodoxy oge ochie dị ndụ kpamkpam na mmalite nke narị afọ nke iri abụọ na enweghị ike ịkwụsị mgbanwe mgbanwe nke ekweghị na Chineke. Conservatism na enweghị mmasị ịgbanwe ihe ọ bụla, ọ bụ ezie na ụwa na-agbanwe, bụ adịghị ike nke okpukpe ọ bụla! Echiche ụwa na okwukwe ga-enwerịrị evolushọn, mana Ọtọdọks nọgidere na ọkwa nke Middle Ages ogologo oge. Ekele dịrị onye ọchịchị ukwu mbụ nke jikọtara mmadụ ma megharịa Ọtọdọks n'ụzọ siri ike! O kwere omume na ewezuga ya, mmadu ga-ala n'iyi!
  Salvo nke ogbunigwe iri na asatọ kpara nkata Chrysanthemum maa jijiji, na otu rọketi abụọ na-ahapụ ọdụ aja aja, gbagara n'ebe ndị ha chọrọ. Ụgbọ njem ahụ gbanwetụrụ ntakịrị gaa n'aka nri, injin ndị ahụ nọ na-akpagbu n'ihi obi erughị ala, oghere ahụ na-ama jijiji.
  Chrizzly tiri mkpu:
  - Gbaa, ụmụnna! Kpoo ala!
  Ngwa agha ndị ahụ na-erukarị ihe ha chọrọ, mana atọ, ebe ụzọ ha furu efu, ọbụna jisiri ike fefe n'obere ala. Ụlọ ndị agha ahụ dị n'akụkụ akụkụ, na-ese isi awọ ruru unyi, na okpokoro isi na-apụta na isi ihe. Mgbidi ahụ dara ma ọkụ malitere. Otú ọ dị, mgbe i ji anya gba ọtọ lee anya, nghọta dị ka a ga-asị na ihe ndị a bụ ihe ụmụaka ji egwuri egwu, ma ọ bụ obodo aja nke nwa nwoke na-agba ọkụ na-etipịa.
  Ndị nche ahụ abatalarị n'uche ha, na ngwa ngwa, obere obere egbe kụrụ ụgbọ njem na-abịa site na ụlọ elu niile.
  Agba nke ise ọ bụla bụ ihe na-achọpụta ihe, mgbawa ahụ gbawara nke ọma ma yie ka ọkụ ọkụ na-eme ememme. Chrizzly n'onwe ya maliri elu na steering wheel wee malite ịtụgharị ya, onye ọkwọ ụgbọ mmiri ahụ weghachiri ya azụ. Ụgbọ njem ahụ gbara, Elfaraya tụpụrụ Chrizzly, na-egosi ike ya dị ukwuu. Onye ọkwọ ụgbọ ala ahụ n'ụzọ ụfọdụ gbatịa ụgbọ ala ahụ. Egwu ahụ bịarutere nso, ụgbọ ala ahụ wee gbalịsie ike ịgbanahụ ihe ndị ahụ na-eri anụ. Ma n'ebe a, ọ na-enweghi ike imegharị ya.
  Na n'ime ụlọ ndị ahụ rọketị gara n'ihu na-agbawa. Mgbawa ahụ kwaturu tankị ahụ, egwu ya gbazere gara n'ihu na-agbagharị site na inertia, egbe abụọ ejiri aka ha gbawaa, mana ụfọdụ n'ime ngwa agha ahụ fepụrụ n'èzí ogige ahụ. Chrizzly gosiri fig ahụ.
  - Onye ọ bụla tụfuru, Astarte ga-emeso ya n'ụzọ mmadụ!
  Elfaraya chịrị ọchị:
  - Ọ na-ada ada!
  - Mgbe hypercurrent gafere site na amụ, ị ga-aghọta ihe kpatara otu paụnd buzz ji baa uru! - Na-achị ọchị, na-achị ọchị.
  - Ee amara m! Gbalịa ya ọtụtụ oge! - Nwa agbọghọ ahụ dị ọcha dị ka pusi, site na ncheta obi ụtọ.
  - Ma ọ bụghị m! Ọ ka mma karịa naanị ịfụ!
  - Daalụ! - Vladimir (Vlarad) gbalịrị ịkụ aka Chrizzly na ịnyịnya ibu. Elf ahụ gbanarịa na nke mbụ, mana ọ dabara na pulp na nke abụọ.
  - Chaị, onye na-agba ọsọ! - The elf bụrụ ọnụ.
  Na ala nke Chrysanthemums gbadara, ka ọkụ egbe egbe na-akpaghị aka ghọrọ. Ugbua ugboro ise ntị ndị na-alụ ọgụ eburula ụda na-adịghị mma - dị ka obere meteorites na-akụ na metal gravitational. Ka ọ dị ugbu a, ụgbọ mmiri ahụ kwụsịrị, ma ka ụgbọ mmiri ndị ahụ na-agbada, ike mbibi nke ọkụ mgbochi ụgbọ elu mụbara.
  Astarte nyere iwu:
  - Kwuo ụlọ elu!
  A gbapụrụ ọtụtụ ngwa agha, mana ebe ọ bụ "antediluvian" na nkà na ụzụ, a napụrụ ha usoro ụlọ. Naanị atọ kụrụ ụlọ elu igwe egbe, na-ebibi ebe mgbaba. Ị nwere ike ịhụ akụkụ akụkụ ahụ gbajiri agbaji na-efe efe dị ka confetti sitere na ọkụ ọkụ.
  Chrizzly tụrụ mkpịsị aka ya wee kwuo:
  - Gịnị ka m kwuru! Ndị a bụ trolls! Cretins zuru ezu!
  Ọkụ sitere na ọnọdụ ndị dị ndụ na-akawanye njọ, ọnụma ahụ mụbara.
  Onye na-anya ụgbọelu nwara ịghaghachi, ma pedal ndị ahụ kwụsịrị. Otú ọ dị, ụgbọ ala ahụ malitere iji nwayọọ. Ọtụtụ elves dapụrụ n'ụkwụ ha, otu dara na mgbidi nke ukwuu nke na ọ kụpịara okpu agha ya.
  - Ooh! M ga-enwe nnukwu mgbapu! - Ọ kwara ákwá.
  Ọsọ ahụ ka dịkwa oke oke ebule, ka o wee ghara imerụ ya ahụ, Elfaraya kụgidere lever were hapụ parachute ahụ. Nguzogide ikuku mere ka ọ kwụsịlata.
  Mgbe ọ hụrụ mgbidi sink ahụ ka ọ na-erute ụgbọ mmiri ahụ, Chrizzly tiri mkpu dị ka onye nzuzu:
  - Polundra! Aka niile na oche!
  - nzuzu! - Elfaraya zara.
  Ọtụtụ ụmụ agbọghọ elf wepụrụ isi ha wee hụ site na oghere ọnụ ụzọ na ihe mgbochi ahụ dị ezigbo nso, ha na-etikwa mkpu dị ka ezi ndị a na-egbu egbu. Otú ọ dị, ọ dị Vladimir na ndị a nwere ike ịbụ mkpu ákwá nke nwanyị dị ike.
  Enwere mmetụta siri ike, mgbe nke ahụ gasịrị, ụgbọ ala ahụ na-amaba na skids ọdịda. Oghere waya a dọwara adọwa wee wụso ya n'azụ, ma mgbe ahụ, e nwere mmerụ ahụ dị ike karị. Ụgbọ njem ahụ kụrụ mgbidi ụlọ ahụ.
  Ụmụ agbọghọ ahụ dara n'ala, tụgharịa na-atụgharị ụkwụ ha. Nwatakịrị nwanyị kacha ese ihe ji anya mmiri kwara:
  - Ụkwụ m dara ogbenye gbajiri!
  Vladimir dakwara, ma ozugbo malie elu. Isi ya emerụghị ahụ. Mana chrizzly tụrụ n'anya, okpu agha ahụ si n'isi fepụ, ma ọzịza dị n'egedege ihu ya na ọbara na-atapụta.
  Elfaraya jụrụ ya:
  - Kedu ka ị mere?
  The elf fepụrụ aka ya nke ukwuu:
  -Dị jụụ! Photon n'ime afọ gị!
  - Ọfọn, kpachara anya!
  O yiri ka onye ọkwọ ụgbọ elu ahụ ọ tara ahụhụ nke ukwuu, gbajiri obi ya, ọbara na-acha uhie uhie na-esikwa n"ọnụ na-asọpụta. Mana ekele maka ike dị egwu nke elves, ọ ka nwere ike ịga, n'agbanyeghị na ọ dabaraghị maka agha.
  Vladimir nyeere ụmụ agbọghọ ahụ aka ibili. N'agbanyeghị ihe ịma jijiji ahụ, ha nwetara obere mmerụ ahụ, ọnya na ncha.
  - Ọfọn, ụmụ agbọghọ, oge eruola ịlụ ọgụ.
  Chrizzly tiri mkpu:
  - Naanị gị!
  - Na ị ga-apụ, roba buffoon!
  N'ịbụ ndị siri ike imeghe ọnụ ụzọ ahụ, elves itoolu hapụrụ ụgbọ njem ọdịda wee hụ onwe ha kpọmkwem n'okpuru ụlọ elu ahụ. Otu egbe na-agba ọsọ na-esi n'elu na-agbapụ, o doro anya na agha ikuku ebukwara troll ahụ. Ụzọ ọkụ ahụ na-ere ọkụ, mgbo egbe na-ezokwa ka mmiri ozuzo. Otu n'ime ụmụ agbọghọ elf ahụ tụfuru akpụkpọ ụkwụ ya ma jiri ụkwụ efu ya dị ụtọ zọpụ n'elu shei anwụrụ ọkụ wee tie mkpu.
  . ISI NKE 20
  Mirabela wụliri elu wee jiri igwe tie ebe ọnya ahụ. Mkpịsị aka ya na-agbawa wee chọpụta otu nnukwu ndanda tara ya n'afọ.
  - Ụdị mgbochi ihe, ọ nwere ike iwebata ọrịa n'ime anụ ahụ. - Nwa agbọghọ ahụ tiri mkpu.
  Nwa afọ ahụ nwere mmetụta malitere ịfụ nke ukwuu, iji mee ka nhụjuanya dị jụụ, nwa agbọghọ ahụ gbagara na iyi dị jụụ wee banye na ya. O yiri ka ọ dị ntakịrị mfe.
  - Ndị a bụ ihe ọjọọ ndị ka dị na mbara igwe a, echere m na ọ bụ udo.
  Ka ọ na-agba ọsọ, nwa agbọghọ ahụ jiri ụkwụ efu zọpụ n'ụkwụ ya na ọbụ ụkwụ pink, nke na-enweghị oge iji sie ike, na-afụkwa ya ụfụ. Mirabela, nọ ọdụ na iyi, chere: ọ hụrụ onwe ya kpamkpam gba ọtọ, na-enweghị ngwá agha ma ọ bụ kọmputa. Nke a dị njọ, ebe ọ bụ na otu narị pasent nke nwanyị nke nnukwu mmepeanya, nwanyị dike ahụ amaghị ihe a ga-eme n'okpuru ọnọdụ nke usoro ihe ochie. Eziokwu: O nwere nnukwu ihe ọmụma, gụnyere akụkọ ihe mere eme nke ọtụtụ ụwa. N'okwu a, ịkwesịrị ịnweta ụdị ngwa ọgụ. A sị ka e kwuwe, ahụ́ ya dị ka nke ndị oge ochie, nke pụtara na ọ na-esikwu ike na onye na-enweghị enyemaka. Adịghị ike mere enwe ka ọ bụrụ nwoke, mana oke elephant bụ onye nzuzu, ọ bụrụ na ụdị a dị adị ma ọ dịkarịa ala otu puku ijeri afọ, ọ garaghị enwe ike ịmalite nke ọma. N'otu oge, mbara ụwa nọ na-eyi egwu ọdịda nke nnukwu asteroid dara. O nwere ike ịkwụsị mmepeanya mmadụ ozugbo. Mana ekele maka nnukwu onye ọchịchị ahụ, rọketi mkpochapụ nke mbụ kere gbajiri asteroid ka ọ bụrụ foto. Ọ bụrụ na ị na-ahọrọ ihe ndị dị mma, mgbe ahụ, antimatter na-emepụta ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ radieshon, nke a bụkwa nnukwu gbakwunyere, n'ihi na ị pụghị ịrapara na mbara ala gị. Ma ọ bụrụ na ọganihu amalitela nwayọọ nwayọọ, agbụrụ mmadụ ga-ata ahụhụ nke dinosaur. N'ozuzu, ọrụ kacha sie ike bụ idobe United States n'ejighị ọbara. Azụlitere ike a nke ukwuu, ndị America mara mma karịsịa n'ịme blockbusters. Ụlọ ọrụ ihe nkiri nọ n'ọkwa kachasị elu, karịsịa maka oge ahụ. Ndị na-eme ihe nkiri Jackie, Schwartz, DeCaprio, Stallone na ọtụtụ ndị ọzọ gosipụtara ụwa nke ọdịnihu na echiche efu. N"oge ahụ, karịsịa ka e si nweta ihe osise kọmputa, ha na-enwe ike imepụta echiche na-edoghị anya na nke mara mma.
  Were, dịka ọmụmaatụ, "Star Wars" ma ọ bụ "Babịlọn" - a na-esere ha dị ka okike. Ezigbo mgbasawanye n'ime mbara igwe malitere mgbe njikọta nke mmadụ. Nke mbụ, n'agbanyeghị na ọ bụ oge ochie, mmepeanya zutere n'akụkụ kpakpando Sirius. Ụwa nke anọ dị ọkụ karịa ụwa, mana ọ dabara adaba maka ndụ.
  Ngwere primates bi na ọkwa ọgba. Otú ọ dị, ha enweworị anyụike nkume, ma ha enweghị ụta na akụ. Mmalite nke okpukpe pụtakwara. The òtù nzuzo nke ọtụtụ ọcha, nke a na-achụrụ ọka na ụrọ tubers, mgbe ụfọdụ ozu anụmanụ. E nwere ndị Aborigine ole na ole, mgbe ahụ nje virus na bacilli ndị ụmụ mmadụ webatara kpochapụrụ ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ha niile. Iji tụte ụdị a, anyị na-amalitekwa na cloning.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ gbara aka ya n'ime mmiri wee saa onwe ya n'okpuru ogwe aka ya. iyi ahụ nwere mmetụta dị mma na nchekwa.
  N'ụkpụrụ, ụmụ mmadụ ji mmepeanya na-ekuku fluorine lụrụ agha mbara mbara mbụ ha. Ha bụ ndị mbụ wakporo ndị Rọshịa, agha obi ọjọọ malitekwara. Na mbụ, ọgụ ahụ bụ nha nha, ma mgbe ahụ ndị mmadụ, site n'enyemaka nke anwansi na elves, kwalitere nkà na ụzụ ha ma malite mkpasu iwe.
  Egburu ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe nile e kere eke fluoride, chụbakwara ihe fọdụrụ n'ogige ịta ahụhụ. Ọ bụrụ na ndị mmadụ furu efu, ihe ga-eme ha agaghị aka mma. Fluorine bụ ihe na-arụsi ọrụ ike, nke kachasị arụ ọrụ dị n'ụwa, o nyere agbụrụ ahụ oke iwe. Mgbe ahụ, e nwere, n'ezie, agha ndị ọzọ, mbibi nke mbara ala, mmeri nke mmepeanya. Ha bibiri ọtụtụ ụyọkọ kpakpando. Ma n'ozuzu, ihe a nile bụ ndị na-efunahụ: megide ndabere nke nnukwu agha dị n'etiti Russia abụọ. N'ime sinima nke oge a, n'ezie, ekpuchila ọtụtụ agha oghere. A gbara ihe nkiri na usoro ihe onyonyo. Mmetụta pụrụ iche etolitela n'ọkwa nke eziokwu kachasị elu, ma ka ọ dị, ihe nkiri ochie ahụ chọtara ndị na-amasị ya. Na amara nke kpakpando oge ochie nke Hollywood na Mosfilm, ebube ha na-adịghị agwụ agwụ.
  Otú ọ dị, ndị dike ihe nkiri nke oge a pụtakwara. Karịsịa, Vitaly Tok, onye na-egwu Lev Eraskander. Onye ntorobịa a na-adịru mgbe ebighị ebi so na agha nke agha interuniversal ma mee ihe nkiri. N'ezie, enweghị ndị agadi nọ n'Alaeze Ukwu Russia mere ka atụmatụ ndị ahụ dịtụ ntakịrị. Ma eserese kọmputa mere ka o kwe omume ịkwụ ụgwọ maka ihe niile; karịsịa, ha nwere ike ime ihu dị iche ọbụna n'oge ochie. Ọfọn, ọganihu amalitela, ma sinima adịghị mma! Otú ọ dị, ihe kpamkpam apụtawo - virtual eziokwu. E ji ya mee ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nanị iji kwadebe maka agha. N'ime akụkọ ifo sayensị, ọkachasị nke afọ atọm, eziokwu mebere aghọọla ejiji. Ma n'otu oge ahụ, ụzọ nke ọrụ ya nọgidere na mbụ. Ọ dị m ka ya bụrụ na anyị nwere ike imeghari hyperplasma maka ihe bara uru, ọ bụghịkwa ịchọ ụzọ ọzọ isi bibie ihe niile dị ndụ. Ọ bụ ihe na-atọ ọchị ma dị egwu: dịka ọmụmaatụ, otu onye bụbu nne ochie malitere ịda mbà n'obi mgbe ọ hapụsịrị ọkwa onye isi obodo. N"ihi ya, ha mere ya ígwè ọrụ mebere ka o nwee ike ịnọgide na-alụ ọgụ ma na-achị eluigwe na ala. Agbanyeghị, ndị bụbu ndị ndu na-enwe afọ ojuju mgbe ụfọdụ n'ọkwa iwu na alaeze ukwu ahụ. Ị nweghị ike inye iwu na ịchị ihe niile dị ndụ mgbe niile. Otú ọ dị, ị nwere ike ịmegharị egwuregwu ọ bụla "mebere", gụnyere nke eze ukwu meriri onye iro ya na ike nke Great, Sacred Russia wee malite imeri eluigwe na ala ndị ọzọ. Na eziokwu na ọ na-ekiri ọtụtụ fim akụkọ ifo sayensị ebe a na-emeri eluigwe na ala ndị ọzọ: ọ na-adọrọ mmasị.
  Karịsịa, e nwere tiori nke accordion, ma ọ bụ a oche nke kaadị nke fọrọ nke nta enweghi ngwụcha ọnụ ọgụgụ nke ndị ọzọ yiri ụwa. Nke a n'onwe ya na-adọrọ mmasị.
  E nwere ike imegharị eluigwe na ụwa ndị a na-ahụbubeghị na iwu anụ ahụ ndị ọzọ. Ma ọ bụ merie, karịsịa na mmepeanya nke na-enweghị ihe ọ bụla ma ọ bụghị nsị, nke ahụ ga-abụ ihe ọchị! Gịnị mere anyị ga-eji buo agha?
  Nwatakịrị nwanyị ahụ chịrị ọchị, na-efesa mmiri. Obere ụkwụ ya nọ na-afụli elu; ọbara ya dị ike, nke na-eto eto chọrọ mmegharị. Mirabela wụliri elu wee si na mmiri pụta. Nke mbụ, ọ malitere ịchọ osisi siri ike na nkume dị nkọ. Ọ naghị esiri ike ịchọta osisi, ma ihe bụ isi bụ na ọ siri ike, na nke ahụ bụ kpọmkwem ihe anyị nwere nsogbu. Ma ịchọta nkume dị nkọ ga-ekwe omume nanị n'ikpere mmiri. Ọ bụrụ na ọ bụ gburugburu, ọ dịghị mkpa: ị nwere ike kewaa ya. Ọtụtụ oge nwa agbọghọ ahụ hụrụ anụmanụ na-akpa ọchị, ngwakọta nke crabs na enwe. Ha si n"osisi wụba n"osisi. Ma n'ikpeazụ, a nwụdere nnukwu anụ. Anumanu dị ka lynx na-acha odo odo gbabara nwa agbọghọ ahụ ọsọ. Mirabela malie n'akụkụ wee were osisi tie lynx. O wee tie mkpu ma malie ọzọ.
  Onye agha na-eto eto chetara usoro ọgụ niile etinyere na ya kemgbe ọ bụ nwata. Ọ bụ naanị na ahụ egeghị ntị nke ọma. Ọ bụ ezie na ọ bụ nnọọ ike na muscular. Otú o sina dị, ụkwụ efu, nke ụmụ agbọghọ, kama ịkpụ n'olu, na-aga n'akụkụ ọgịrịga nke anụ ọhịa ahụ. The lynx tiri mkpu ma zaghachi site n'ịkpa nwa agbọghọ ahụ n'apata ụkwụ. Mana Mirabela jiri aghụghọ tụnye osisi ahụ n'anya ozugbo wee were mmamịrị ọkpọ n'egedege ihu ozugbo.
  Mgbe ị na-akụ n'ọbụ aka gị n'akụkụ pụrụ iche na ebe dị iche iche: ọbụna obere ihe ọkụkụ nwere ike ime ka mgbagwoju anya.
  The lynx twitched na sagged; nwa agbọghọ ahụ hụrụ onwe ya n'elu ya.
  - Ọ dịghị njọ! Na ajị anụ dị nro! Ị nwere ike iji ya kpuchie ọtọ gị.
  Mirabelle dọkpụrụ lynx gawa n'ikpere mmiri. Na mbụ ọ dị mfe iburu ozu kilogram iri asatọ, ma mgbe ahụ, ike gwụrụ nwa agbọghọ ahụ.
  - Ma olee ebe ahụ ochie m dị, n'amaghị ike ọgwụgwụ, nke nwere ike ịdọrọ ụgbọ oloko oge ochie ma ọ bụ ụgbọ mmiri. Ugbu a, abụ m otu n'ime ndị na-adịghị mma. Leekwa ka o si ewute m maka nke a. - Mirabela feigned (ma ọ bụ na ọ bụghị nnọọ feigned) anya mmiri.
  Ọ gara n'ikpere mmiri wee guzoro n'elu ájá oroma ozugbo, na-ere ya ọkụ ụkwụ efu. Ọ bụ ezie na ihe mgbu na-adịkarị, na nke a, nwa agbọghọ ahụ chọrọ izere ya. Ọ kechie ụkwụ ya na burdocks dị nro wee kee ha ahịhịa, yabụ na ọ dị mfe ije ije.
  E nwere ọtụtụ okwute n"ikpere mmiri ahụ, gụnyere nke ugegbe. Ngwa ngwa nwa agbọghọ ahụ mere onwe ya mma. Ejiri iko mee ya, ọ dị nkọ. Ma akpụkpọ ahụ n'enweghị ahụmahụ adịghị mfe otú ahụ. Aghaghị m ịgbagharị gburugburu, e tekwara Mirabel ọbara. Mgbe nwa agbọghọ ahụ dabara na mmiri, na-ekpo ọkụ dị ka mmiri ara ehi ọhụrụ, shark fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ozugbo, na-adọrọ mmasị site na ísì ọbara.
  Ha yiri nke dị n'ụwa, nke ejiri taịlị kpuchie ya, gbatịa nke ọma na obosara, na ezé e kewara n'ime gbagọrọ agbagọ na nke kwụ ọtọ.
  - Lee ihe jọgburu onwe ya! Nwatakịrị nwanyị ahụ enwechaghị ohere isi na mmiri pụta; otu n'ime ihe ndị a e kere eke fefere n'elu ya ma daa n'ájá na-ekpo ọkụ. N'ịchọta onwe ya na oghere mmiri na-adịghị, shark ahụ nọ na-eku ume ma na-akụrisị nku ya, na-agbapụ igwe ojii.
  Mirabela kwuru:
  - Ee, ihe e kere eke na-eri anụ! Kedu ụdị mkpofu ka ị siri pụta?
  Shark ahụ gara n'ihu na-akụrisị ahụ, mana jiri nwayọọ nwayọọ daa. O doro anya na ọ naghị enwe oge dị ụtọ na pan na-ekpo ọkụ. Ọtụtụ nrịba ọbara ndụ ndụ si n'ọnụ anụ ahụ pụta. Ọ jụrụ oyi, naanị uzuoku ọkụ na-egosi na mmiri na-ekupụ.
  Mirabela tinyere akwa n'úkwù n'úkwù ya, hapụ akpụkpọ ahụ n'obi na ubu ya. M jeregharịrị ntakịrị wee wepụ ya. Ịgba ọtọ abụghị ihe ọjọọ, mana ịgba ọtọ na okpomọkụ a ka mma karịa. N'agbanyeghị nke ahụ, anyanwụ anọ abụghị otu. Na mberede, ike gwụrụ nwa agbọghọ ahụ, tinye nkume ndị dị arọ n'ubu ya ma gaa mwe ọsọ, na-azụ ahụ ya ọhụrụ. O wee malite ibuli nkume ma jiri ụkwụ, ikpere ya, aka ya, ikpere ya na isi ya tie osisi ndị ahụ. Ọ nwara ime ka akwara ya sie ike wee kewaa, kwụgidere n'etiti nkume. Ụdọ ahụ rubere isi nke ọma, ma a ka na-enwe mmetụta mgbu ahụ, o doro anya na ahụ ọhụrụ ahụ enweghị mmepe.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ jiri ihe dị arọ mee mgbakasị afọ ugboro narị atọ, wee jee ije n'aka ya wee mee mwakpo. Mgbe nke a gasịrị Mirabela malitere ịhazi usoro ndị ahụ. Ọ chọpụtara na aka na ụkwụ ya ekpochichaghị nke ọma iji lụọ ọgụ nke ọma. Ka m kụsịrị ọtụtụ osisi, akpụ m, ikiaka, ọkpọiso, na elu isi m fụrụ akpụ nke ukwuu. Ekwesịrị m itinye ha na mmiri ka ọ dịrị m mfe. Tụkwasị na nke ahụ, iko ndị dị n'ụkwụ m dọwara adọwa. Nwatakịrị nwanyị ahụ kpebiri: mee ka ụkwụ ya mara ya nke ọma, na nke a, ọ ga-esiwanye ike ma na-esikwu ike ma ọ bụrụ na ụkwụ na-adịwanye njọ. N'ịbụ onye gbasasịrị ahụ ya nke ọma, Mirabela kpebiri:
  - Ọ bụrụ na anyị gbasoo ihe atụ nke Robinson wee wuo ụlọ, nke a agaghị adị m mma, enweghị m ike iji oge dị ukwuu. Ịkwesịrị ịme onwe gị pirogue wee si ebe a pụọ ozugbo enwere ike.
  Ekwughi ekwu bụ emeghị eme! Nwatakịrị nwanyị ahụ wuru anyụike nkume site na ijikọta osisi vine, wee malite ịchọ osisi kwesịrị ekwesị. Ọkpụkpụ ahụ buru oke ibu, ihe dịka square kilomita iri ise. Enwere akụrụngwa zuru oke, ọrụ ahụ atụghịkwa nwa agbọghọ ahụ ụjọ.
  Mirabela rụrụ anyụike ise kpọmkwem ma ọ bụrụ na o cheghị echiche. Ọrụ ahụ bịara bụrụ ihe na-akụda azụ, mgbe ọ bụla, ọ dị mkpa ịkwatu nkume siri ike ma gbuo ogbugbo. Nwatakịrị nwanyị ahụ kpasuru iwe ogologo oge, mana ọ dị ka ike agwụla ya. Ụbọchị ndị dị na mbara ala a dị ogologo, abalị dịkwa mkpụmkpụ. N'ịbụ onye na-agbapụ na ọsụsọ ma na-enye onwe ya ume ọhụrụ na mkpụrụ osisi ọtụtụ ugboro, nwa agbọghọ ahụ gbuturu na bee. N'ikpeazụ osisi ahụ daa, Mirabela wee mikpuo na ike gwụrụ n'ime ahịhịa dị nro. Ọ chọsiri ike ịrahụ ụra. Ọ dịtụbeghị mgbe ọ na-arahụ ụra, ma ugbu a ọ ghaghị ịlụso mmetụta obi ọjọọ a ọgụ. Ụkwụ m na-amakwa jijiji.
  - A sị na e nweghị ndanda! - Nwatakịrị nwanyị ahụ kwuru na-asụ ude. Dị nnọọ ka ọ dị, mgbe o lebachara anya n'ụzọ niile wee hụ na ọ dị mma, ọ kwọọrọ.
  - Kedu! Ka ọ dị! - Nwa agbọghọ anya ozugbo mechiri.
  Nrọ ya bụ, dị ka mgbe niile, ịdị ukwuu (ọ bụ ezie na n'ezie: dị ka mgbe niile, nke a bụ ihe atụ nke inwe ihe ị na-amaghị bụ mgbe niile ịdị ebube!), Ọ na-eche na nnukwu agha oghere.
  Russia dị nsọ nọ na-akwado maka agha siri ike. N'akụkụ onye iro: uru ka dị ukwuu, nke pụtara na nuance ọ bụla ga-ekere òkè. Onye iro enwebeghị ọtụtụ ndị agha n'otu mpaghara, yabụ nwa agbọghọ ọ bụla na ụmụ nwoke kwesịrị ịbụ akụkụ nke usoro nguzogide.
  N'ọsọ nke kpakpando na-emepụta ọnụ ụzọ ámá Diamond (aha ahụ n'onwe ya na-egbuke egbuke na ebe nchekwa Mirabela), a na-emeziwanye ihe nchebe, ihe niile na-atụgharị dị ka hives na mmiri.
  Ihe a na-ahụ anya nke onye agha dara n'ụra, ọ dị ya ka ọ̀ hụla nke a ebe.
  Ụgbọ mmiri ndị dị n'akụkụ orbital na-arụ ọrụ zuru oke, ha chụpụrụ ihe niile ha nwere ike, site na nnukwu ọdụ ụgbọ mmiri ruo na obere ogbunigwe. A na-adọbakwa ikpo okwu ogbunigwe, ndị dibịa afa na-agbagharị gburugburu ha, na-akpa nkata, na-eme mgbawa.
  A na-esi n'ọkụ gbara gburugburu pụrụ iche jupụtara na ngwá electronic, bụ́ ndị na-esi n'ikuku kụnye ọgwụ ahụ. Iji welie mmetụta nke anwansi, elves na ihe ndị ọzọ e kere eke na-eji pụrụ iche suut na hyperplasmic acceleration. N'otu oge ahụ, a na-ebute ihe ndị na-agbagọ oghere, ekwesịrị ka a zoo ha n'akụkụ eriri nke asteroids guzoro ọtọ. Ndị ọkachamara si n'akụkụ dị iche iche nke eluigwe na ala na-agbagharịkwa gburugburu ndị na-emitter, ma ọ ka ukwuu n'ime elves. Ha nyeere ndị ọrụ injinia aka ịbawanye mmetụta ha ma tinye ogige mkpuchi, na-ewusi nchekwa ike na omimi.
  Ndị Russia dị nsọ n'otu oge nwara inye nchekwa nchekwa ha ka ahịrị ghara imebi na mmetụ mbụ. Maka nke a, a na-eji ọdịda subspace pụrụ iche, nke n'oge kwesịrị ekwesị nwere ike ibugharị otu nnukwu ìgwè ozugbo.
  Isi ụlọ ọrụ nwa oge dị na mbara ala "Ịhụnanya", ọ na-ejide ọnọdụ kachasị mma na usoro ahụ. Tụkwasị na nke ahụ, mbara ala n'onwe ya nwere ihe siri ike na nke na-agbanwe agbanwe na ọ na-ekwesịghị ịdaba ọbụna n'oge bọmbụ ọkụ. A na-etinye ya n'elu ikpo okwu a na-ebugharị nke starship ma nwee ike ịkwaga n'oge ọ bụla; na mgbakwunye, ekpuchiri ya n'ọhịa nke oghere dọwara adọwa, nke gbochiri ya ibibi ozugbo na ịge ntị n'iwu.
  Obodo n'onwe ya, nke isi ụlọ ọrụ dị n'okpuru ya, batara n'ime ala. Otú ọ dị, akara sitere n'aka ya. Starship isi ụlọ ọrụ gara n'ihu na-aga n'ihu, nke a ga-atụba ya n'ime oge efu.
  Hypermarshal Georgy Konstantinovich Zhukov nọ na ya, ọtụtụ ndị ọchịagha zigara hologram n'ọnọdụ ha. Ha chepụtara atụmatụ dị iche iche iji lụso ọnụ ọgụgụ dị ukwuu nke ọtụtụ nde ụwa ọgụ. Ọ dị mkpa ka ọ daa mbà ma gbajie ndị iro.
  Georgy Konstantinovich Zhukov nọ na-ekwurịta mmetụta ahụ mgbe ihe oyiyi pụtara n'ihu ya na otu nwa nwoke nwere obi ụtọ na uwe a hụrụ n'anya toro n'ala.
  - Ị bụ onye na-agbaji? Ọka mmụta mara mma, ahụghị m gị!
  Nwatakịrị ahụ, na-egbukepụ ọnụ ọchị, zara:
  - Nke a bụ foton anwansi m okpukpu abụọ! Otú ọ dị, nke a bụ otu ihe ahụ onwe m. Onye ọkà mmụta sayensị ga-enwerịrị ndị agha n'onwe ya nye iwu, ọ bụghị naanị imepụta ngwa ọgụ ọhụrụ. N'ịtụle nkọwa nke Star Wars, a na m atụ aro usoro ndị a. Anyị dị ka isi iyi nke ekpokọtara ọnụ. "Nwa nwoke gụrụ akwụkwọ gbapụrụ chịngọm ahụ, ọ fụọ dị ka afụ, wepụta ihe na-eme ka ike ndọda pụta, wee lelee ike ya. - Nrụgide ahụ ga-adị ntakịrị na mbụ, wee na-abawanye ụba! Gbalịa ịgbanye mmiri, ị ga-ahụ na ọ bụ usoro yiri nke ahụ!
  - Ọ bụrụ na ị na-amanye nke ukwuu, a na-akpaghị aka usoro nke fusion nke hydrogen nuclei ga-eme: a ga-enwe bọmbụ! Georgy Zhukov zara dị ka nwa akwụkwọ nke buburu nkuzi n'isi. Aka nwanyi siri ike nke Natasha dina n'apata ya. Otu nwa agbọghọ mara mma biri n'ụwa ihe karịrị narị afọ asatọ ma jiri ya tụnyere nwa nwoke (ọbụlagodi ma ọ bụrụ na ọ bụ naanị ọdịdị nwatakịrị) ọ dị ya ka ọ dị nká. Ma Zhukov, onye e ji isi awọ metụrụ ụlọ nsọ ya (onye na-achị achị achọghị iburu "ọkọlọtọ maka alaeze ukwu" nke nwata nwoke dị afọ iri na isii), dabara adaba maka ya.
  - Ama m ya! Mana ntụnyere ya na mmiri dị oke banal. Anyị na-emepe emepe oghere ọkara ọkara. Enweghị ike ịbanye ya ọzọ site na ihe ọ bụla, nchebe zuru oke ma ọ bụrụ na ị na-aga n'otu ụzọ. Ọ dị ka uwe cyber-saber, n'otu akụkụ ọ bụ mkpanaka, ma na nke ọzọ ọ bụ nkume a na-apụghị imeri emeri. Nakwa mmejuputa atumatu nke ọkara oghere na ọnụ ọgụgụ dị nta.
  Zhukov kwuru na anya siri ike, ọ bụghị n'ezie ịghọta ihe ọ na-ekwu. Onye ọka ikpe General Natasha Zhuravleva tụrụ aro:
  - Mgbakọ anyị dabere n'eziokwu na agha bụ isi ga-eme mgbe starships mobile na ihe nchebe mbara ala nwere ike imekọ ọnụ, na-ekpuchi ibe ya. A ga-enwe nguzozi nke ike.
  - Super hockey! - Nwata mmụta ahụ welie ọbụ aka ya maa nwa agbọghọ ahụ ụra na ntì. - Ị nwere anụ ahụ siri ike, kedu ude ị na-eji?
  - "Petunia" onye nwe sayensị.
  - Hyperquasar! - Nwata na-etipịa nnukwu ihe lere anya na nnukwu hologram volumetric nke mbara igwe kpakpando. Eji m uche gbakọọ ego m nwere.
  - O yiri ka onye iro achịkọtala ihe niile ọ nwere ike ịnakọta, e nwere ihe karịrị ugboro abụọ na ọkara karịa anyị. Agụghị ndị dibịa afa. Ọ ga-abụ ọgụ siri ike na nsogbu siri ike. - M anya na eziokwu na Zhuravleva akpọrepu ya cornflower-acha anụnụ anụnụ anya. - Ọ ga-abụ nke siri ike!
  Zhukov zara nke ọma:
  - N'oge agha maka Moscow, ndị iro nwere ọtụtụ ndị agha, ndị agha ya nwere àgwà ka mma, dị elu na nkà na ụzụ, anyị meriri!
  - N'ihi na onye iro adịghị njikere maka oyi! - Ọka mmụta gbupụrụ ya.
  - Ọnọdụ ihu igwe na-emetụta ndị agha abụọ ahụ n'otu aka ahụ. Ọ bụ ezie na Russia maara nke ọma na ihu igwe siri ike. - Zhukov dara ada.
  Ọka mmụta ahụ ji obi ụtọ kọọ:
  - Na n'ihe gbasara teknụzụ, m kwadebere ihe ịtụnanya na-adịghị mma maka ndị iro. N'ezie, a pụghị itinye ya n'ọrụ ozugbo; ọtụtụ ijeri aghaghị ibu ụzọ nwụọ, mbara ala ga-ejupụtakwa n'ihe mgbu na nhụjuanya.
  - Iju anwansi? - Natasha kwuru. - Na-eri nri na igbu ọchụ na ahụhụ ndị ọzọ!
  - Nke a bụ ikpe siri ike! M na-arụ ọrụ ruo ogologo oge, na-eke a hyper-accumulator nke ihe ọjọọ na mbibi. Mana n'agha, ụzọ niile dị mma. Karịsịa ma ọ bụrụ na onye iro siri ike na-enweghị atụ. Eziokwu ahụ bụ na onye iro nwere nnukwu uru dị otú ahụ na ọ bụ anyị kpatara ya, anaghị m ewepụ onwe m n'ọrụ nkeonwe. Dị ka onye gụrụ akwụkwọ na onye na-eme atụmatụ, ọ kwesịrị igosikwu ikike diplomatic, n'ekweghị ka e nwee njikọ aka megide onwe ya. Na n'ezie o guzobere alaeze ukwu ya.
  Zhukov kwara isi ya:
  - Nwatakịrị aka na diplomacy bụ ihe efu! Mkparịta ụka na mkparị kwesịrị ịbụ ndị nwoke nwere ahụmahụ ga-akpa.
  - Enwere m uche nwatakịrị ruo ọtụtụ narị afọ, ọ bụkwa nke a na-enye m ohere ịme nchọpụta! - Nwatakịrị ahụ gosiri ire atọ. - E kwuwerị, nwatakịrị nwere echiche pụrụ iche banyere ụwa!
  Natasha Zhuravleva jụrụ nwa agbọghọ ahụ Maria Smetanikova, onye na-ahụ maka nlegharị anya ogologo oge:
  - Gịnị mere na anyị ejighị n'aka ikewa ndị iro mmekọ? Nke a alaeze mpụ nke Great Russia?
  Ọ zara ozugbo:
  - Ọtụtụ mmasị na-ejikọta ọnụ, na mgbakwunye, ndị bi na anyị gosipụtara nzuzu ọtụtụ ugboro. Ọ dị ka onye dị ike tụbatara ha. Mmegide nke anwansi siri ike doro anya.
  Nwa nwoke gụrụ akwụkwọ nwere obi abụọ:
  - Mgbochi anwansi, ụzọ a na-ahụkarị iji gbanarị ọrụ. Amoosu bụ ntakịrị ụta. Mana nke a agaghị azọpụta gị n'ata ahụhụ. Ya mere, n'ihi na nke a ị ga-agba ọsọ site na mgbochi ụzọ nke ụba isi ike.
  Kwekọrịtara!
  - Ee, nna ukwu! Ọ dịkarịa ala otu puku ugboro!
  - Echela na ị si ọnụ ala dị ọnụ ala, oge ọzọ m ga-enye gị iwu ka ị kpughee onwe gị na hyper-anti-radiation, ihe na-eme ka ncheta niile na-adịghị mma na phobias dị na ụbụrụ na-egbochi ndị dị mma. N'okwu a, obere nwa, ị ga-ama na e nwere ihe dị njọ karịa hell na cyber-underworld!
  Maria Smetanikova tiri mkpu:
  - Ọ dịghị njọ hell karịa ida a agha! Ihe mgbu kacha njọ bụ mgbe ala nna gị na-ata ahụhụ! Mmekpa ahụ nke anụ ahụ bụ obere ihe - ịta mkpụrụ obi dị egwu!
  Georgy Zhukov wepụrụ na mberede:
  pathos anaghị amasị m. Achọrọ m eziokwu na ozi efu. Ka anyị lee ya anya. N'oge agha, nke a na-enyere m aka mgbe mgbe.
  Ọtụtụ hologram nke sistemu oghere dị iche iche ka etinyere na ibe ya. Site na ngwá electronic, ndị otu teknụzụ , ọtụtụ ọrụ ọgụgụ isi, yana ndị ọrụ nzuzo agbakwunyere n'anụ ahụ nke isi ụlọ ọrụ. A kpochapụrụ data niile a na kọmputa wee gosi ya yana foto. Ihe onyonyo Multicolor juputara n'ubi ahụ, onye nrụpụta hyperplasmic nyere iwu, na-atụ aro ụzọ nchekwa kachasị mma!
  Nwa okoro ahụ kwuru n'ụzọ nkà ihe ọmụma:
  - Ụlọ ihe nkiri kachasị adọrọ mmasị bụ ụlọ ihe nkiri nke ọrụ ndị agha, mana ụgwọ ọnụ ụzọ dị elu nke ukwuu!
  Natasha kwukwara, sị:
  - Ma na ụlọ ihe nkiri nke ọrụ agha, anya mmiri na-adị adị mgbe niile na omume ọ bụla bụ ihe mmụta maka ndụ!
  - Ihe mmụta nke ndị na-adịghị ike na-awụ, ma ndị siri ike na-atụ anya.
  Kọmputa ahụ zigara ozi:
  - puku iri na abụọ na narị ise na iri abụọ cruisers nke PIR klaasị si na ụwa nke Great Russia eluigwe na ala, yana otu nde, narị abụọ puku narị atọ frigates, narị ise puku compoves, nde atọ na narị atọ na iri anọ brigantines, puku isii. ụgbọ agha, puku anọ ụgbọ agha.
  Zhukov kwụsịrị:
  - Ị ga-emecha nudism n'oge adịghị anya? Ụgbọ mmiri dị narị itoolu na iri anọ na anọ, nke ọ bụla nwere puku mmadụ iri abụọ na abụọ na ndị oké ifufe. Tụkwasị na nke ahụ, ọtụtụ (nde!) ụgbọ mmiri na-ebute ụgbọ mmiri na ndị ohi na ndị na-azụ ahịa n'ụgbọelu rutere n'ụgbọ elu ọzọ. Otu n'ime ha bụ kpara oghere-dreadnought "Ferocious Annihilation".
  Zhukov kwụsịrị:
  - Chaị! Nke a bụ naanị mammoth stellar; ọ nwere ike dabara n'ụzọ anọ nke ijeri mbara igwe ozugbo.
  Maria kwuru:
  - Ma ọnụ ahịa maka ụgbọ mmiri ndị dị otú ahụ buru ibu, naanị ihe na-enye ya bụ na ị ga-agbaji. Ekele maka White Angel na saboteurs dị ka ndị dike ya, ha wepụrụ ndị iro ma ọ dịkarịa ala ntakịrị.
  - Ihe ịrụ ụka adịghị ya na nke a na-abawanye ohere anyị.
  Emperor nke Space Science: gara n'ihu na-ahụ, na holograms nke flagship ultra-battleships nke Refeyim pụtara ìhè. Ụgbọ mmiri ndị ahụ dị ike nke ukwuu, na-adaba, nke nwere egbe egbe, nke nke ọ bụla n'ime ha dị ntakịrị karịa Everest. Enwere iri ise na ise n'ime nnukwu anụ ndị a, enwerekwa naanị ụgbọ mmiri ultra-agha, dịkwa nnukwu. Na ọkọlọtọ, puku ise, narị anọ na iri asatọ na ise n'ogologo, na-akpali egwu na nkwanye ùgwù. Nnukwu anụ ọhịa nwere ndị ọrụ nke ọtụtụ ijeri ndị agha na ọtụtụ iri ijeri robots.
  Were dị ka ihe atụ flagship nwere aha iju "Mouse". Igwe ọgbara ọhụrụ zuru oke na emitters n'ụdị dị iche iche. Egbe ike ndọda nwere ike ịkụda mbara ala ma ọ bụ ọbụna kpakpando site na orbit. Ọ na-akpakọba ohere ma na-egwepịa ọtụtụ ụgbọ mmiri. Otú ọ dị, ngwá agha siri ike adịghị ngwa ngwa. Otú ọ dị, isi ihe ndọghachi azụ nke ụgbọ mmiri dị otú ahụ bụ oke ọnụ ahịa ya. Na ọ na-akpachi anya, ọ nweghịkwa ike ịgagharị na-ahụghị ya.
  Zhukov na-enye ntụziaka:
  - Ma ọ nwere ike ibibi kwa! Anyị nwere ngwa agha pụrụ iche, kpọmkwem megide ndị dike dị otú ahụ.
  Kọmputa ahụ mara ọkwa:
  - A mgbanwe koodu chaotic ka mere.
  Nwa nwoke ọkà mmụta sayensị gbapụrụ anya:
  - N'ụzọ aghụghọ chepụtara, n'otu aka ọ bụ ọgba aghara, na ọ bụghị naanị n'usoro, kama chaotically na-agbanwe. Ọbụlagodi na anyị gụnyere atụmatụ anyị na ntinye ekwentị, ha ga-ahụ naanị usoro ahịrị ọkụ. Na usoro nzikọrịta ozi enweghị ike ibibi site na nje, enwere otutu mbịgharị.
  - Ma ọ bụrụ na kọmputa n'onwe ya ezighi ezi, ma enwere ọtụtụ koodu ...
  - Koodu abụọ ga-arụ ọrụ! Mba, a na-agbakọ ihe niile ebe a! A na-emegharị usoro mpịaji n'onwe ya ọtụtụ oge. - Anya nwa gụrụ akwụkwọ na-egbuke egbuke. - Mana ị nwaghị imebi koodu ndị iro site na itinye nwa dragọn n'ime atụmatụ ahụ.
  Maria zara ya:
  - Enwere otu ịmara na-enye gị ohere ibudata ozi na-abanyeghị na sistemụ. Ọ bụrụ na ị chọrọ, a ga m ewebata gị ya.
  Nwa okoro mmụta ahụ wepụrụ ya:
  - Ya mere, m wee were ya onwe m. Nke a bụ bioplasma analyzer. Site n'enyemaka ya ị nwere ike ịgụ ihe n'ebe dị anya nke echiche. Na ọbụna chọpụta ihe ị chere n'oge gara aga. - Nwatakịrị chiri ọchị - Naanị onye dị warara nwere ike iche na a pụghị ime nchọpụta na nwata. Otu Newton ahụ ka bụ nwata akwụkwọ mgbe apụl dakwasịrị ya n'isi, m wee bie ndụ n'oge ebumnuche ruo narị afọ ise na iri ise! Ma o jigidere echiche nke nwata.
  Ụmụ agbọghọ ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị:
  - Heroism enweghị afọ! Mmanya na-eto eto na-agba ume karị!
  Emperor nke Sayensị tụgharịrị hologram ya na mmụọ ozi ọcha. Inogalac nke nwere hyperplasm dị ọcha, nke e goro site na mbara igwe ọzọ. Ahụmahụ dị ukwuu, n'ezie otu afọ ya, kamakwa na echiche nwatakịrị banyere eziokwu. (Ndị nwere ọgụgụ isi na ndị okenye anaghị achọ itinye aka na njem dị otú ahụ) gosipụtara nnukwu ndekọ nke agha ahụ. N'otu oge ahụ, ọtụtụ ikpuru na-acha acha na-egosi ndị njem na-aga na ntule holographic. Ire ọkụ na-erekwa ha dị ka à ga-asị na ọ na-esi n"ọwa. Na-etipịa aka ndị ahụ n'ọkụ.
  - Site n'iwu m, a na m ekenye mmụọ ozi ọcha aha nke izugbe kpakpando abụọ. Kedu ihe kpatara ị na-achọ Georgiy, enwere m ikike dị otú ahụ!
  Zhukov zara, sị:
  - Ee, achọghị m ịma!
  Ọkammụta mmụta ahụ gbanwere agba ya ka ọ bụrụ anụnụ anụnụ na-egbuke egbuke:
  - Ma otú ahụ ka ọ dị. Ọ dị m ka n'oge na-adịghị anya hyperboy a ga-aghọ onye isi ala.
  Natasha kwetara:
  - Ọ bụrụhaala na ha nwere ike! Mana ụmụ okorobịa anyị marakwa ka e si enye iwu!
  - Maka ụmụ mmadụ, agha bụ ihe okike na ọkwa mkpụrụ ndụ ihe nketa. Nke a sitere n'okike. Ndị bi n'ụwa ndị ọzọ ejighị mmụọ agha agha ruo n'ókè dị otú ahụ.
  Ọkammụta ahụ lepụrụ anya n'akụkụ robọtụ nchekwa ahụ. N'ụzọ dị ịtụnanya, onye nledo ahụ nwere ike ịbụ na ọ nọ n'ọkwa nke cybernetics. E nwere otu ikpe a ma ama mgbe e dochiri otu rọbọt n"isi ụlọ ọrụ, o budata ozi ma nyefee ya n"aka ndị na-apụnara mmadụ ihe. Achọpụtaghị mmiri ahụ ozugbo, na-enyo enyo ndị dị ndụ. Mgbe nke ahụ gasịrị, cybernetics malitere ịnwale ule ọzọ.
  N'oge mkparịta ụka ahụ, ụmụ agbọghọ ndị ọzọ nụrụ ma nweta naanị ozi ha chọrọ maka ọrụ ha. Ọ dịghị onye maara ihe zuru ezu foto ma e wezụga Academician Boy na ama hypermarshal Zhukov!
  N'ozuzu, opekempe nke ihe ọmụma na nlezianya na-elekọta mgbe ị hụrụ ihe kacha mara mma bụ nkwa megide nledo. Georgy Zhukov n'onwe ya kpebiri ịlele ndị isi niile na mega-bioscanner.
  - Mgbaghara malitere na mbara ala White Primorye na ókèala Great Russia. - Kọmputa kọrọ. Ndị nnupụisi ahụ bibiri ọtụtụ ogige ma weghara ọkara nke isi obodo ahụ. Enwere agha na ọtụtụ ndị nkịtị merụrụ ahụ. A na-akwado data!
  Maria ekwu, sị:
  - Nke a abụghị na-enweghị anyị òkè. E meriri ụfọdụ ndị isi obodo n'akụkụ ha, na-ekwe nkwa inye ikike nke ụwa. N'ozuzu, nyocha na nkwa dị ka oche. Ọzọkwa, ọ dị mkpa igosi ihe niile n'ụzọ ha kwere anyị. Ọtụtụ mgbe, ha na-ekwere ire ere. Karịsịa ma ọ bụrụ na ị na-atụnyere ụfọdụ eze nwa afọ nzuzu tụnyere Chineke!
  - Ọdịmma omume mmadụ dị ala, ọ na-achọkwa ibili elu! Ma eleghị anya, nke a ga-adọpụ uche a di na nwunye nke Great Russia starships! - Nwa nwoke gụrụ akwụkwọ: ọ naghị enwe nchekwube. Agbanyeghị, ụmụ agbọghọ, ị ga-achọ mmiri ara ehi sitere na squirrel? Osa nku ndị a hà nha nku ma nwee mpi dị ka elk. Ụtọ ụtọ, ma na-ata nri na ala ahịhịa pụrụ iche nwere ọtụtụ ijeri ụdị osisi dị iche iche.
  - Ka anyị were obere ohere agụmakwụkwọ gị. Mmiri ara ehi dị mma maka ụmụaka! - Zhukov mere ihe ọchị.
  Nwa nwoke gụrụ akwụkwọ gbarụrụ agbagọ, Crushing, nke fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nha anya na ọgụgụ isi nye Onye Okike, enweghị mmasị mgbe e chetara ya na ọ bụ nwata - n'agbanyeghị n'èzí. Ndị na-echere robot n'ụdị ụmụ agbọghọ mara mma: ha wetara mmiri ara ehi na-esi na aṅụ. Ọ bịakwara na "achicha" mkpụrụ osisi a kpụrụ akpụ nke ọma nwere ude diamond oriri. Nwatakịrị nwoke ahụ ji obi ụtọ rie nri, ụmụ agbọghọ ahụ soro ya rie nri. Zhukov jụrụ, sị:
  - Nye m mmanya ụbọchị kacha mma na anụ eke.
  Maria zara ya:
  - Anyị nwere ihe niile maka uto nke nnukwu ọchịagha!
  - Na Mirabela Snow White ga-alụkwa ọgụ? - Jụrụ Georgy Zhukov.
  N'okwu ndị a, Mirabela tụrụ ụjọ, ruo mgbe ahụ ọ nọ na-ekiri nrọ ya dị ka à ga-asị na ọ si n'akụkụ. Ọfọn, gịnị ka ị ga-enweta site na ọhụụ ahụ! Ma mgbe ahụ, ọ na-apụta na ha maara ya!
  - N'ezie! - Natasha zara, "Ya na ndị enyi ya bụ ihe ịchọ mma nke agha oghere ọ bụla." O nwere ikike pụrụ iche nke ya. .
  Nwa okoro mmụta ahụ tụrụ aro:
  - Nye ya tetralet kacha ọhụrụ, kacha ọhụrụ. Ka ọ banye! Site n'enyemaka ya, ị ga-enwe ike ịghọta nke ọma ike nke nkà na ụzụ ọgbara ọhụrụ.
  - Ọ bụghị echiche ọjọọ, Eze gị, mana Mirabela enweghị ahụmahụ zuru oke ma ọ bụrụ na ọ na-anwale ụdị kachasị ọhụrụ, nwa agbọghọ ahụ nwere ike inwe nsogbu.
  - Ọdịiche dị na njikwa abụghị nke ukwuu, otu telepathy, nke emelitere site na anwansi. Eji m n'aka na o nwere ike ijide ya!
  Maria ekwu, sị:
  - Mirabela nwere ụbụrụ na-agagharị agagharị ma na-amụta ngwa ngwa. N'ozuzu, m ga-enwe obi ụtọ maka nwa nwanyị dị otú ahụ. Na-enweghị nhọrọ mkpụrụ ndụ ihe nketa pụrụ iche, ọ dabara na nde mmadụ na-achị achị. Iji nweta ọrụ dị mkpa dị otú ahụ site n'aka Empress n'onwe ya ... Obi abụọ adịghị ya na nnukwu talent.
  Georgy Zhukov kwuru, sị:
  - Talent na-aghọ onye amamihe ma ọ bụrụ na ejiri nnukwu ọrụ siri ike mụbaa! Mana n'ozuzu, m tụkwasịrị nwanyị agadi a obi! (The best Soviet marshal kpachaara anya na-akpọ ihe tọrọ Mirabela agadi nwanyị iji mesie ọdịiche dị na ọnọdụ.) - Mgbe agha ahụ gasịrị, m ga-akwụghachi ya ụgwọ ma mee ya ma ọ dịkarịa ala onye isi.
  Maria kwuru:
  - Enwere ihe ize ndụ na nwa ahụ ga-anwụ. Ma eleghị anya, ọ ka mma iziga ya n'azụ. A sị ka e kwuwe, ọtụtụ ndị e gburu n'oge agha dị otú ahụ bụ ihe a na-apụghị izere ezere, oleekwa ndị ga-arụ ọrụ ahụ n'okwu a?
  Georgy Konstantinovich Zhukov kwara isi ya:
  - O yighị ka ya onwe ya ga-ekwenye na nke a. Harry nwere nnukwu obi ike. Ugbu a, ka anyị hazie nhazigharị. Site n'ụzọ, dị ka iwu knightly edeghị ede, agha ahụ kwesịrị ịmalite site na tetraplane abụọ nwere otu oche. Onye ọ bụla ga-ahọrọ Ace nọmba ha. Maka akụkụ nke m, m na-atụ aro ime Ruslan Swordbearer onye isi agha, nke ahụ ga-abụ ihe siri ike!
  Natasha jụrụ nwayọọ:
  - Ọ ka bụ nwata, ọ dị naanị afọ iri na anọ.
  - Abụ m nwa agbọghọ? E kwuwerị, nke a bụ n'ezie ihe kachasị mma nke ụgbọ mmiri anyị, o gburu ndị dike na ndị dike dị ike! - Zhukov gbasaa mkpịsị aka ya n'obosara. "Ma ọ bụ ị na-enwe obi abụọ na m nwere ike ịkọ ihe ga-esi n'agha ahụ pụta." Ewere m Berlin n'ime otu izu, ebe kachasị ike nke Agha Ụwa nke Abụọ!
  Natasha kwuru echiche ya:
  - Ọ ka mma iziga onye agha nwere ahụmahụ. Ma ọ bụghị ya, anyị ga-enwe nsogbu. Na mberede, aghụghọ na-atụghị anya ya.
  Hypermarshal Zhukov jụrụ:
  - Ruslan mara oke mma. N'ọnọdụ ọ bụla, echiche m na-ekwu na m kwesịrị ịkụ nzọ na ya.
  Nwa nwoke agụmakwụkwọ kwadoro Zhukov:
  - Ee, na nyocha nke bioplasma na-egosi na o kwesịrị ịbụ onye mmeri. Etinyela m nzọ m.
  A manyere Supermarshal Natasha ikwenye:
  - Anyị anaghị emegide arụmụka dị otú ahụ.
  Nwa akwụkwọ gụrụ akwụkwọ gụchara mmiri ara ehi ya, iko ahụ ghọrọ ihe oyiyi nke nwa agbọghọ nwere ogologo ụkwụ ma kpọọ isiala.
  - Daalụ maka echiche gị! - Nwatakịrị nwanyị ahụ nke mmadụ mere malitere ịbụ abụ, na-atụba ụkwụ ya dị gịrịgịrị, na hologram na-enwu n'elu, gụnyere ndị na-ese ihe na ndị na-eme ihe nkiri. Otu iko nkịtị na-etinye na ihe ngosi dum. Ụmụ agbọghọ na nwanyị August nwere mmasị maka obere oge:
  - Gaa n'ọrụ! - eze ukwu nyere iwu.
  
  Ka ọ dị ugbu a, Maria Snow White (na nrọ dị otú ahụ ngbanwe ozugbo bụ usoro nke ụbọchị), ya na ndị enyi ya na-eme ihe ọzọ. Maria na onye na-eto eto elf ọkachamara (nwa nwoke nwere ntutu na-acha ọla edo nke dị ka mmụọ ozi) mere otu ụzọ n'otu ụzọ. E nyere ha tetralet abụọ pụrụ iche emegharịrị maka mmegharị ahụ na-adịghị mma na-ewepụ oghere nke atọ. A na-akpọ ndị na-alụ ọgụ "Tsunami" - 9. Tụkwasị na nke ahụ, njikwa telepathic ha, ma ọ bụ kama ọ dị irè: emelitere nke ukwuu site na anwansi.
  N'oge na-adịghị anya, nwa agbọghọ ahụ kwenyesiri ike na nke a. N'ihi ya, m gbalịrị ịtụgharị, mee ka a tufuo na ozugbo pụta n'èzí usoro. Ọkachamara elf kacha nwee ahụmahụ bụ́ Tserrik gafere ya wee dọọ aka ná ntị:
  - Cheta klaasị gị, dọọ uche echiche gị, ugbu a, anyị ga-abanye n'ọnọdụ ọgụ ọgụ, echiche ga-ebelata ma gbasaa n'otu oge. A ga-ejikọta akụkụ ndị ọzọ nke ụbụrụ hyperplasmic. Cheedị ihe ga-eme ma ọ bụrụ na hyper na ultra photon amalite ịrụ ọrụ.
  - Faịlụ ga-ekpo oke ọkụ! - Mirabel zara.
  - Ọ bụrụ na ị na-eche banyere onye ọzọ, dịka ọmụmaatụ nwoke na-ekpo ọkụ, mgbe ahụ ee! Ugbu a, ka anyị gaa n'ihu n'ọmụmụ ihe anyị! Site n'ụzọ, nke a abụghị nke mbụ m na-adọ gị aka ná ntị: emela ka nku anya gị ma ọ bụ gbagharịa n'egedege ihu gị, ọ na-abanye naanị n'ụzọ.
  - Oh ee! Ebupụrụ m! Ọ bụ naanị na mgbe ụfọdụ ọ na-adị m ka ahụ ahụ abụrụla protein nkịtị - Nwatakịrị nwanyị ahụ na-ama jijiji, n'agbanyeghị ọdịdị dị mma nke ime ụlọ tetralet, ọ na-achọsi ike ịnyagharịa n'azụ ya.
  - Tinyegharịa mmegharị ahụ!
  Kpakpando na-egbuke egbuke n'ihu nwa agbọghọ ahụ. Okporo ụzọ na gburugburu Mirabela: n'ụzọ ọ bụla jiri nwayọ nwayọ. Okwu ndị a, nke Tserrik na-akpọkarị ya na ntụgharị ire, yiri ka ọ dị nwayọ, olu n'onwe ya dịkwa obere, na-adọta. Ọ bụ ezie na ọkachamara elf malitere ikwu okwu ọbụna ngwa ngwa, ọbụna ọsọ ọsọ nke tetralet ahụ ghọrọ ihe na-egbuke egbuke.
  - Ị nọ n'ọhụụ! -Tserrik kọwara ọnọdụ ya. - Ihe ọ bụla atụla gị anya, mana mụta iji ohere ọhụrụ. Lee, hologram na-egbuke egbuke na mbara. Ndị a bụ ụdị ọzụzụ maka ọgụ oghere. Ya mere, nwa m nwanyị, malite ịwakpo.
  Mirabela mere otú ahụ. Ka ọ dị ugbu a ọ bụ ọzụzụ, mana ọ dị oke mkpa na nke ezi uche dị na ya. Nwatakịrị nwanyị ahụ abụghị nanị ịlụ ọgụ, ma ọ masịrị ya - ọ tụrụ ya n'anya site na usoro agha ahụ.
  Ọ bụ ụdị palette nke mkpochapụ. Mirabela nọ na-ese n'elu mmiri ma na-arị elu. Na hologram ndị ahụ n'ezie gbasasịa n'ime iberibe.
  Tserrik lụrụ ọgụ n'akụkụ ya. Ọkachamara ahụ nwetara ọnụọgụ abụọ, mana Mirabel, n'ụzọ megidere nke ahụ, enwetaghị ọkọ.
  Tserrik bụrụ abụ site na ịmụmụ ọnụ ọchị:
  - Ndị ọhụrụ nwere obi ụtọ n'ọgụ a na-ekpo ọkụ! Ejila naanị ugogbe anya!
  "Enwere m ahụmahụ na nchekwa siri ike, n'ihi na ọ bụghị n'efu ka m so na ndị a họọrọ n'ime otu nde mmadụ, na gị, dị ka ọtụtụ elves, nwere mmetụta uche na ya mere na-ejide onwe gị n'oge agha ahụ."
  Mirabela wepụrụ tetralet ahụ, gbuo "anwụnta" ọzọ. Ọbụna ọ malitere ịbụ abụ:
  - Anyị na-alụ na eluigwe na ala! Ka anyị ghara ile anya anwụ anwụ! Obi ụtọ na Jenụwarị ma ọ bụ Julaị! Ka anyị nye ndị e kere eke ụfọdụ okpomọkụ!
  Natasha, ka ọ dị ugbu a, ya na enyi ya na-akpakọrịta. Nwatakịrị nwanyị ahụ, na-erute n'ọgbọ agha, banye n'ọgba aghara pụrụ iche, chọtara onwe ya na tagzi zuru ezu. Ọzọkwa a na-akpali nnọọ mmasị njikọ. E jidere onye ohi ahụ, ma nwụchiri ịma mma ahụ nwa oge. Ihe niile gaara adị mma, ma n'ihi ya, enyi m gbajiri mbọ atọ. Ọ bụ nnukwu ọdachi nye nwanyị, nke ukwuu na-ebigbọ na ịsụ ude. Nsogbu ọzọ bụ na faun Loki apụọla n'otu ebe. Nke a abụrụlarị nsogbu, gịnị ma ọ bụrụ na ọ bụ onye nledo n'ezie. Ọ na-apụ n'anya dị ka vampire n'ụlọ ọgwụ na-amụ nwa. Mgbe mmega ahụ gasịrị, Mirabela nwa oge si n'echiche ya pụta wee malite ịtụgharị isi ya, nke ọma, ọ dịghị ihe ọ bụla funahụrụ ya.
  Echetara m otu n'ime ndị na-eme ihe nkiri, bụkwa ihe mmalite maka agha mbara igwe, ndị agha na-echeta oge gara aga, na-ekwu eziokwu nke ukwuu. Amaghị m, Mirabela enweghị mmasị ịwụpụ mkpụrụ obi ya nye onye ọ bụla. Ọ bụ ezie na n'aka nke ọzọ ọ naghị eche, ọ ga-enwe obi ụtọ ịhụ ndị enyi ya si na nde ndị a họọrọ ọzọ. Ọ bụghị naanị ịhụ, ma ikwu okwu, ịkọ echiche banyere agha na ndụ. Ọ bụ ihe ijuanya na agaraghị m ekweta na obere oge agafeela kemgbe ọzụzụ m na ndị isi ọchịchị. Ugboro ole ihe mere ya n'ụbọchị ndị na-adịbeghị anya, ụfọdụ ezuola ndụ iri na abụọ. Ọ ga-adị mma ịmụ nwa, Otú ọ dị, nwa ya nwoke ga-etoliteworị na incubator. Ọ bụ ihe na-adọrọ mmasị mgbe, kama nke akpa nwa, kọmputa na-achụpụ ụmụaka, ha na-aghọ ngwa ngwa. Pụrụ iche, dị mma! Ya mere, gaa were afọ gị rụsie ọrụ ike, ụmụ nwanyị ogbenye oge ochie, lee ka ọ na-ewute ya ịhụ ka anụ ahụ dị ndụ si emegharị n'ime gị. Brr! Afọ na-emekwa ka o siere m ike ịlụ ọgụ, nwanyị dị ime abụghị dike! Site n'ụzọ, Mirabela ọ̀ ga-amụ nwa nwoke? - N'ụwa nke Russia dị nsọ, ndụ dị mma, na n'ihi agha ahụ siri ike n'otu oge ahụ.
  Ike agwụla ndị a! Mirabela si n'ụgbọelu tetraplane fepụ, gbagharịa, na-eche ole maniacs na ndị maniac dị gburugburu! Ihe ọ bụla na-abụghị nwanyị ma ọ bụ nwoke bụ igwe ọnwụ! Ma ime ihe ike na agha na-adọrọ mmasị. Kedu ezigbo ụmụ okorobịa! N'ebe a ọzọ ọ nweghị ike ile ịma mma ha anya n'enweghị mmasị. Achọrọ m itinye onwe m na muscular, anụ ahụ nwoke. Isi na-agba ọkụ, nrọ dị egwu na-eji ọkụ dị egwu na-ere. Nwatakịrị nwanyị ahụ nọ n'ọhụụ ọzọ!
  Great Russia na-alụ ọgụ ma na-akwado agha ruo ọtụtụ iri afọ na ọbụna ọtụtụ narị afọ. Ndị agha malitere ịgbakọta maka igbu egbu kemgbe ngwụcha afọ. Ọnụ ọgụgụ nke ụdị kpakpando dị iche iche eruola ihe karịrị ijeri iri. Ọfọn, e nwere ihe karịrị otu narị ijeri na iri isii obere ụgbọ mmiri. Ọtụtụ puku ijeri ndị ọrụ ụgbọ mmiri, na ọbụna robọt ndị ọzọ nke atụmatụ a na-apụghị ichetụ n'echiche. Maka oge mbụ n'ime ọtụtụ puku afọ nke agha, ọtụtụ ụgbọ mmiri gbakọtara n'otu ebe na metagalaxy. Enwere ike imehie ọkọlọtọ maka mbara ala dị iche. Ìgwè a dum, bụ́ nke a na-enwetụbeghị ụdị ya n'ọnụ ọgụgụ, weghaara ihe onwunwe dị ka nnukwu ogbo. Site na ụyọkọ kpakpando dị iche iche, na-agbatị n'elu ọtụtụ puku na ọtụtụ nde parsecs, iyi na-adịghị agwụ agwụ nke ụgbọ mmiri ọkọnọ na-asọba.
  The Empresses nyere iwu: ọ bụ ezie na nke a abụghị kpamkpam chivalrous, na-eji oge ochie tactics nke ịkpọpu mbuso agha-wepụ, sabotage ọgụ na n'azụ nkwukọrịta. N"otu oge, ụzọ aghụghọ ndị dị otú ahụ bibiri nnukwu ndị agha Napoleon na Hitler a zụrụ nke ọma. N'otu oge ahụ, ọ dị mkpa iburu n'uche na ndị bi n'ógbè ahụ, dị ka a na-achị, na-emegbu ndị ọchịchị nke Alaeze Ukwu Russia ma ọ bụ ndị na-apụnara mmadụ ihe na ndị na-achị anụ nke ọtụtụ ụwa ochie. N'otu oge ahụ, na mgbanwe nke ike, e jikọtara olileanya maka ihe kasị mma. Ọ bụghịkwa mmehie iji nke a mee ihe, karịsịa ma ọ bụrụ na onye iro ahụ chọrọ ịbịarute n'amaghị ama. Usoro nke ngwugwu wolf, na-ezere agha na nnukwu ndị agha, ma na-agba ọsọ na nzuzo, na-emebi echiche nke nnukwu atụmatụ. Mmụọ ozi ọcha ahụ kewara ndị agha ya ụzọ dị iche iche wee malite tigbuo obere ndị njem. Mgbe ndị iro mere ka mkpuchi ha sikwuo ike ugboro ugboro, onye ọrụ afọ ofufo sitere na mbara igwe ọzọ kpebiri ọbụna ụzọ aghụghọ ka ukwuu. Atụmatụ ya bụ ịwakpo agba aja aja Anti-Globalist, nke nwere nnukwu ụlọ nkwakọba ihe nke otu ahụ, nnukwu nchekwa. Dị ka mgbe niile, White Angel na-eme ihe na-enye iwu ka ụmụ agbọghọ abụọ ahụ chọpụta okwuntughe ahụ, ọ bụrụgodị na ọ dịtụla ochie, wee bịa n'ụzọ iwu kwadoro, n'okpuru nkwado ọzọ sitere n'aka ụwa nke ndị mmekọ mbụ. Maka nke a, a gbanwere ọdịdị nke starships ma tinye ihe mkpuchi. Mmụọ ozi na-acha ọcha n'onwe ya mere onwe ya ka ọ dị ka obere ugwu mgbawa, na symbiosis na ukwu! Ọ maara nke ọma na iri puku kwuru iri nde asụsụ abụọ sitere na ụwa nke ọtụtụ eluigwe na ala; ọ naghị esiri ike ịmụta ha: mmetụta mmetụta mmiri na mmiri ọgwụ na ụbụrụ na mkpokọta n'isi. N'ozuzu, White Angel nwere ike icheta ihe niile na-enweghị nanotechnology, naanị nsogbu bụ icheta.
  Onye na-enyere ya aka n'etiti ndị mmadụ, Malvina, n'onwe ya mere ka ụmụ agbọghọ na ụmụ nwoke gbanwee uwe ha ma na-eme omume n'ụzọ nkịtị, n'ihi na mgbe e mesịrị, a ga-ekpughe aghụghọ ahụ, na-enwekwu ohere ịga nke ọma. Ọtụtụ n'ime agbụrụ ndị dị na mbara igwe dị ka ụmụ mmadụ, n'ihi ya, ọ naghị esiri ike ịnye ọdịdị a chọrọ, na ihe ọmụma nke asụsụ ndị ọzọ gụnyere na usoro ọzụzụ maka ụmụ agbọghọ na ụmụ nwoke jikọtara ya na hyperplasm fọrọ nke nta ka ọ bụrụ nwata. Ya bụ, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ihe niile edoziwo ma nye ya!
  Otú ọ dị, White Angel na-enyocha ihe oyiyi nke kpakpando niile nke ụgbọ mmiri ahụ, na-enyocha ha na ndeksi kaadị - onye iro ekwesịghị iche na ihe ọ bụla adịghị mma.
  Elf Udar-rokki kpebikwara ime ka onye dibịa afa si n'otu ụwa amachaghị ama. Na mbụ, ọ chọrọ ọbụna ịghọ troll, ma nke a bụ nnukwu ihe ize ndụ; trolls dị nnọọ iche na elves. Ha nwere ike ịhụ adịgboroja doro anya dị otú ahụ, ma ọ bụrụ na ọ bụghị nke anụ ahụ, yabụ nke bioplasmic aura.
  Mmụọ ozi ọcha ahụ kwekọrịtara na arụmụka ya:
  - N'ozuzu, m kpọrọ trolls asị, ha na-esi ísì. Di na nwunye nke ihe e kere eke yiri nke ahụ gara n'ụwa oge ochie wee gosipụta na ha dị njọ. Kemgbe ahụ ọ dị mfe ịchọta nkume akọrọ na ala. karịa ụdị trol dị ọcha.
  Udar-rocky zara ya:
  - Obiọma bụ echiche a na-atụghị anya ya. Onye ọ bụla na-ewere ya dị mma ma ọ bụrụ na ọ na-emetụta ya kpọmkwem. Na ịkpa ókè agbụrụ abụghị karịsịa na ejiji. Ị na-enye m, a na m agwa gị: ụdị mmekọrịta ego-ahịa. N'ezie, enwere ụdị ...
  Mmụọ ozi ọcha ahụ kwụsịrị elf:
  - Na nkenke, ụkpụrụ n'onwe ya doro gị anya. Ma ugbu a banye na mpaghara Anti-Globalist.
  Onye ọrụ afọ ofufo sitere na mbara igwe ọzọ dị ka ọ na-agba dragọn ọcha. Mmetụta anyụike n'okpuru iwu ya ji obi ike kwaga n'ebe a chọrọ. Ụdị uwe nchara na velvet, nke nwere ike ịgbaji agba, ma na-adọrọ mmasị na nro ya.
  Mmụọ ozi ọcha ahụ kụdara lava na-eru n'isi ya, na-enwe mmetụta ka ha na-akụ ọbụ aka ya. Ọ na-atọ ụtọ ma n'otu oge ahụ ihe pụrụ iche kpamkpam, ugwu mgbawa na-agbawa n'isi gị.
  - Onye na-eme ka ọ bụ ụrọ, m na-eme ka ọ bụ nnukwu mgbawa!
  Malvina mechiri anya ya wee kwuo na nzaghachi, gbatịa egbugbere ọnụ ya:
  - Ị bụghị naanị ugwu mgbawa, mana maka m, mana maka m, ị dị ka onye nsọ! Asara m napalm na-ere ọkụ, mana maka gị, a ga m eji ọka ga-esi nri borscht!
  Mmụọ ozi ọcha ahụ dara n'ọchị, na-egosi nnukwu ọkụ na-efe efe karịrị nha ha, ọ gbawara ka Krakatoa.
  Ọchị na ọchi, mana ka ha na-aga, ha zutere ndị nche oghere mbụ. Ihe dị ka otu puku ụgbọ mmiri kpakpando, gụnyere ụgbọ mmiri agha atọ dị oke egwu, nha nke mbara ala mara mma. Mmụọ ozi ọcha ahụ mere ihe n'atụghị egwu, na-akwapụ ụgbọ mmiri ndị ahụ n'akụkụ. Agbanyeghị, onye inyeaka ya jiri nwayọ tọgharịa okwuntughe ahụ, onye nnọchi anya eluigwe na ala ọzọ kwuru n'olu imi:
  - Adịla anwa ime ka nnukwu Emperor kwụsịlata. Ma ọ bụghị ya, m ga-enye gị ihe ngosi dị otú ahụ nke na ị ga-atụfu ụkwụ gị n'azụ isi gị. Enwere m otu narị ijeri kpakpando n'okpuru hyperplasma.
  Ọ bụ ihe a na-ahụkarị, mana Angel White maara ihe ọ na-eme. Ọtụtụ mgbe, ndị eze ndị a nile nke mbara ala pụtara na-enwe mmasị n'ịtụ ọnụ, na-ekwubiga okwu ókè ike ha, ma na-atụgharị imi ha. Tụkwasị na nke ahụ, enweghị mmechuihu na-akpalite obere enyo. N'ezie, ọ bụrụ na ị nweghị ikike, gịnị kpatara ị ga-eji na-echegbu onwe gị? Enwere echiche efu na onye nledo na-adịkarị jụụ. A hapụrụ ha, ma mmụọ ozi ọcha ahụ gbapụrụ agba ya anya:
  - Nye iwu na ndị agha kpakpando!
  N'ụzọ ha gafere ụdọ asatọ ọzọ. Oge ọ bụla mmụọ ozi na-acha ọcha na-ewepụta ihe ọchị ọzọ ruo mgbe ha fegoro na mpaghara Anti-Globalist.
  N'ebe a, ihe mgbochi nke ọtụtụ iri puku nnukwu ụgbọ mmiri na ọtụtụ narị puku obere ndị agha zutere ha. Yana ọdụ ụgbọ elu nwere hyperplasma cannons. Mmụọ ozi ọcha ahụ na-ala azụ maka sekọnd, n'ihi na ọ bụrụ na ihe emee ha agaghị enwe ike ịpụ. Ma onye aghụghọ ọbịa superfighter bịara na a dịtụ efu atụmatụ, ma na-adọrọ adọrọ na mfe ya. Nke ahụ bụ ihe o kpebiri, ka onye iro n'onwe ya nyere ya aka. Kedu ihe kpatara ịlụ ọgụ na ndị agha dị elu (na nkwado ga-abata ngwa ngwa), ọ bụrụ na ị nwere ike iji nlezianya mee ya site na aka onye na-ese ihe.
  N'ịbụ onye kpọtụụrụ onye isi nke hypersphere-ebe e wusiri ike, Angel White ahụ gosipụtara ihe dị mfe nghọta.
  Marshal-Gọvanọ Hegg de Nnodd mere otu ezigbo nkwekọrịta: ọ jisiri ike ree akụkụ nke ihe ndị na-abaghị uru, na-ebufe ya dị ka mineral bara uru, yana akụkụ mapụtara maka tetraplanes na mega-grabs. Akụkụ ahụ mapụtara ahụ nwekwara ntụpọ. Ugbu a, ọ dị mkpa iji wepụ nsọtụ n'ime mmiri. Echiche mbụ bụ nke kachasị mfe: ịbịa na nkwekọrịta na ndị ohi na mbara igwe. Ka ha bibie ibu ndị na-adịghị mkpa na ọbụna dị ize ndụ. Ma n'ebe a, nsogbu bilitere, ebe ọ bụ na kpakpando filibuster (onye na-edozi iwu ndị dị otú ahụ) na-akwụ ụgwọ maka nnukwu ego iji rụọ ọrụ sabotage n'azụ Sviatorossiya. Ụdị ọzọ gbabatara n'otu ìgwè ịchụ nta sitere na Great Russia, wee hapụ ya n'enweghị ụgbọ mmiri, mgbe ahụ, odeakwụkwọ ukwu: otu tonip porous nwere ụkwụ na isi dị warara nke na-ata akwụkwọ (ụbụrụ dị n'ime afọ) tụrụ aro:
  -Ka e were oghere ojii na-awagharị rie ndị njem. Enwere ihe ọjọọ dị otú ahụ n'okporo ụzọ ebe ụgbọ mmiri ga-agafe.
  Hegg gbajiri obi abụọ:
  - Ma ị na-eche na ndị na-anya ụgbọ elu bụ ihe tọgbọrọ chakoo nke na ha agaghị achọpụta ngbanwe nke oghere.
  - A ga-emebi ngwá ọrụ ịnyagharị, onye na-agba afa ga-emebikwa ndị otu starship. Ha ga-efeba n"onwe ha. Site n'ụzọ, nke a agaghị abụ ọbụna igbu ọchụ; ihe nkiri kpakpando ga-adaba n'etiti etiti oghere ahụ ruo mgbe ebighị ebi. - A squeak a nụrụ, na a wheeze.
  - Ọ dị mma, tonip, echiche gị dị mfe karịa tonip na-eku ume! - Hegg kwuru dị ka ntụmadị.
  - Nke ahụ bụ ihe anyị ga-eme. Kedu ihe kpatara m ji atụ anya na onye dibịa afa nwere ntụkwasị obi?
  - The nnọọ agba. Ọ chọtara anyị onwe ya!
  - Ya mere, mee ya!
  Mgbe ụdị aghụghọ dị otú ahụ dị mfe, mgbe puku ijeri mmadụ kwesịrị ịtụba akpa ego, ọnọdụ ahụ dị mma. Mmụọ ozi ọcha ahụ ozugbo ahụ ghọtara na onye ibe ya ejirila akọ ghọgbuo ma na-ehicha aka ya ugbu a.
  - Grand Emperor de Shcha-schava, onye na-achị ụwa niile, wetara gị mmeri.
  Hegg gbalitere ozugbo, ọbụna na-awụpụ n'oche ya.
  - Lee mmeri!
  - Ọfọn, anyị nwere arịa anwansi pụrụ iche, ọ bụrụ na ejikọtara ya na mgboagha, ike mgbawa ga-abawanye otu narị ugboro.
  "Narị?" Hegg jụrụ.
  - Opekempe, ma ọ bụrụ na e nwere ihe ndị ọzọ arịa, mgbe ahụ, ihe dị ka narị abụọ. Ndị agha Svyatorossia ga-adaba na preons!
  Hegg na-ata ikikere ezé, na-apịa ezé ya.
  - N'okwu a, anyị kwesịrị ime ngwa ngwa. Ruo mgbe ndị asọmpi aghụghọ nwetara n'ihu. Ma ọ bụghị ya, Russian hypermarshal Alexander Suvorov ga-enweta otuto maka ihe ịga nke ọma niile. Ọ chịkọtalarị ndị agha megide Zyukov!
  - N'ezie, ọ ga-, anyị ga-eme ngwa ngwa dị ka a ike ndọda ife, m vassals na robots dị njikere ịkụrisị ihe niile n'ime nkwakọba ihe. Ana m eche idobe ya fuhhots iri na ise.
  O juru Hegg anya:
  - Ya mere ngwa ngwa?
  - Naanị natara atụmatụ ahụ, a zụrụkwa isiokwu m! Obere ihe na-ezighi ezi, maka oke ugwu na onye quasar!
  Onye ọchịagha ahụ kwara arịrị n'amamihe a:
  - Ee ekwenyere m! Nke a bụ ụzọ kacha mma maka nne na nna.
  - Ya mere igbu oge na-ezu ohi laurels, ngwa ngwa na-eweta ihe ịga nke ọma!
  Aghọtaghị m ihe kpatara anyị ji chọọ laurel, ikekwe ha bụ ultra-plutonium, mana daalụ.
  - Na ozugbo free ohere n'ụlọ nkwakọba ihe ndị anyị.
  Ugbu a, isi ihe bụ na ụmụ agbọghọ ahụ na-arụ ọrụ nke ọma ma ghara ikwe ka anyị daa. Ndị agha nke ndị agha Svyatorossia gara mgbatị ahụ na mmemme ịme anwansị mebere, mana n'oge dị oke mkpa akwara ha nwere ike ijide.
  Mmụọ ozi ọcha ahụ mere omume n'atụghị egwu ma tie nnukwu mkpu na ndị ọbịa ahụ. Nke a kwesịrị ime ka obi sie ndị agha Russia obi ike; onye iro adịghị atụ egwu, ebe ọ bụ na ọ na-ekwe ka a kpọọ ya. Ruo ugbu a ihe niile adịla mma. N"ezie, otu n"ime ndị inogalacts ahụ gbalịrị ịkatọ, ma onye agha ahụ na-akparị ya gbara ya ahụ́ ahụ́ ya kpọnwụrụ akpọnwụ, na-amanye ya ịsụ ude na ịma jijiji. Ihe mgbu ahụ na-atụ egwu ma ndị fọdụrụ n'ime mkpọ motley nyere, na-amata uru nke obere nwa nwoke ahụ na-enweghị isi. Mgbe ahụ ihe niile dị mfe
  Na mgbakwunye na ihe nkiri na-atọ ọchị, ụmụ agbọghọ ahụ na-ahapụkwa onwe ha ka ha na-atụgharị, na-akụ ihe mgbawa na ihe mgbawa. N'ozuzu, Mirabela chere na mmetụta na-emebi emebi nke ụwa oge ochie na-emetụtakwa ebe a. Na Svyatorossia, ụdị ojoro dị otú ahụ dị mfe adịghị arụ ọrụ; ọ dịghị otutu mbiputegharị na enweghị ọkwa ozugbo na mkpebi ndị e mere. Ma eleghị anya Great Russia kwa, ụmụ mmadụ abụghị ndị na-aṅụ ara. Na mgbe ahụ, dị otú ahụ eziokwu nwa okwu na-ewere ọnọdụ. Na-echetara m okwu nzuzu! Ya mere, otu ewu chọrọ ịkpata ego, ma kama ego ọ nwụdere bọmbụ. Ugbu a, aghaghị m ịla. Ọ dị mfe!
  - Ugbu a, anyị ga-efe efe na-anwale anyị pụtara ìhè ike ndị a akwụna! - The White Angel kwuru. "Ị ga-ahụ otú anyị siri sie ike, ihe ngosi nke mbibi."
  Hegg kwetara:
  - Nke a bụ ụzọ kacha mma! Gosi onye ọ bụla ike gị pụrụ iche.
  Onye ọchịagha ahụ nọ na-eche ego ole ọ ga-enweta site n'ịre ngwa ọgụ ndị ka mma. N'otu oge ahụ, na-ekpebi ịtụba, dị ka Hegg kwenyere, nnukwu eze ukwu na-enweghị isi.
  Karịsịa, ka ndị Russia dị nsọ bibie ya. Anyị aghaghị ịdọ ha aka ná ntị na a na-awakpo ha.
  Ọ bụ ezie na ọ dịghị ihe ngosi nke ngwá agha, ọ gaghị adị ka nkwenye. Ọfọn, ọ gaghị ahazi ihe ọ bụla maka ha! A ga-enwe ụfọdụ aghụghọ, a ga-enwe!
  Ụgbọ mmiri ndị dị n'okpuru iwu nke Angel White wee pụọ ngwa ngwa. Ọ hụghị ihe mgbochi ọ bụla na Elf Impact-Rocky ọbụna kwuru, sị:
  - Mba, nke a abụghị ọbụna Hollywood. Ebibie isi ihe na-enye ihe na-agbaghị égbè!
  - Nke a bụ nka nke ndu ndị agha iji zere ihe egwu na-enweghị isi. Ezigbo dọkịta na-awa ahụ bụ onye nwere ike ịrụ ọrụ mgbagwoju anya na-ahụghị ya!
  Ndị otu ha kewapụrụ nke ukwuu na ndị iro armada mgbe ndị ogbunigwe ahụ gara. Otu nnukwu hypersphere nọ n'oké ifufe nke hyperplasmic. Ọ ghọrọ ọkụ na-aga n'ihu, bụ́ nke ọtụtụ iri ijeri ndị agha ndị iro gbara ọkụ ozugbo.
  Udar-rocky kwusara:
  - Ị bụ nwa nwoke maara ihe, mana n'otu oge ahụ enweghị obi ebere. Bibie ọtụtụ ndị iro ozugbo!
  - Chekwaa ndụ ụmụ nwoke na ụmụ nwanyị anyị! Ị chọghị ka ọ bụrụ nwanne gị nwanyị ma ọ bụ enyi gị nwoke e gburu n'ọnọdụ ha. - Mmụọ ozi na-acha ọcha wepụrụ bọmbụ swiit mini-thermopreon ma jiri ire ya rachaa ya nke ọma, wee tụba ya n'ọnụ ya - Ma ọ bụ ma eleghị anya ọbara ya, ọ bụghị ihe nwute!
  - Leenụ, nwa nwoke nzuzu, enwere m ọmịiko maka onye ọ bụla. Ị na-eche na onye iro enweghị mkpụrụ obi, ma ọ bụ ụmụ ndị agha e gburu egbu anaghị akwa ákwá. Ị ga-amalite inwe ọmịiko n'ebe onye ọ bụla nọ, obi gị ga-ewute gị. Otú ọ dị, ha agaghị ekwu banyere nke a, ma ọ bụghị ya, ha ga-amalite na-ekwu na mmetụta Rocky na-aka nká, na n'ihi nke a, ọ na-enwe mmetụta nke ukwuu.
  "Ọ dị ka nnukwu ụgbọ mmiri na-achụ anyị." Ị ga-achọ ime ngwa ngwa!
  - Tebụl na-ese ma kpuchie na ntụ! Starship agha abụghị ewu! - Nwa agbọghọ ahụ bụrụ abụ.
  Ọ dịghị mfe imeziwanye mgbe ị na-emebu nke ọma. Ma otu isi mmalite n'oge na-ekere òkè. Na mgbakwunye, Svyatorossia starships dịtụ elu karịa onye iro na ngagharị. Ndị nche nke starships mapụrụ n'ofe ahịrị. Ha dị iri ise na asaa. Mmụọ ozi ọcha ahụ nyere iwu:
  - Agbala, hapụ ya ka ọ bịaruo nso, mgbe ahụ, anyị ga-ekpuchi gị ozugbo dị ka ijiji na-akpasu iwe.
  Ndị iro ahụ adịghịkwa ngwa ngwa imeghe ọkụ iji gbuo ma "na-ejere ya ozi" ozugbo, n'otu salvo, na-enweghị ọbụna ida ọsọ ọsọ.
  - Mba, onye ọkpọ bụ onye na-akụ, na onye na-akụda!
  Ma ndị iro pịa n'akụkụ. Ekwesịrị m ịtụgharị na ọnyà, wee mee mmegharị ahụ dị mgbagwoju anya. Na enwekwa mfu n'otu oge. N'ebe a, Otú ọ dị, ndị isi agha nke ụgbọ mmiri Svyatorossiya adịlarị nso. Ha ji obi ike lụso ndị iro ọgụ. Agha ahụ amalitela. Ụgbọ mmiri iri na abụọ nke ụwa ochie gbawara n'otu ntabi anya wee daa n'ájá. Otú ọ dị, esemokwu ahụ bịara dị mkpụmkpụ nke ukwuu. Ndị agha nke ndị mmekọ Great Russia laghachiri azụ, na-ahapụ ọnọdụ ahụ. Mmụọ ozi ọcha ga-enwekwa ihe mere ọ ga-eji kwuo:
  "Anyị ekwesịghị ịlụ ọgụ, ha ji azịza tie anyị ihe, ọ bụ ihe nwute, mana oke uzuzu bilitere, achọrọ m ịzere."
  Mirabel n'ezie uzere, tụgharịa wee teta ozugbo. Otu nnukwu anụ ọhịa ji mpi ya kụchie imi ya, urukurubụba wee were nku ya kụchie n'ikirikiri ya n'ikiri ụkwụ.
  - Ọfọn, M rọrọ banyere nzuzu! Achọrọ ịrụ ọrụ karịa! Chaị, ọbụna na nrọ m, m na-arọ nrọ maka igbuchapụ mgbe m ga-emecha nụ ụtọ ndụ.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ mụnyere ọkụ, n'ihi nke a, o mere ihe dị ka ụta wee malite ịgbagharị osisi ahụ. Ọkụ ahụ ripịara alaka ndị ahụ na alaka ndị ahụ bụ́ ogwu ndị kpọrọ nkụ ngwa ngwa. Nwatakịrị nwanyị ahụ malitere ịkụ ọkụ n'ala, na-echeta usoro ndị na-eme ihe ike na achịcha. Ọtụtụ ugboro, ọ na-ere ọkụ ụkwụ ya na-enweghị isi, ọkụ ọkụ na ọkụ nke anyanwụ anọ jikọtara ya na ihe na-egbu mgbu na-egbu mgbu: na-eme ka nwa agbọghọ ahụ nwee ọsụsọ. Mirabela tinyere n'ime iyi ahụ ọtụtụ oge. Tụkwasị na nke ahụ, anwụrụ ọkụ na-akpata mgbu na anya, ahụ ghọrọ oji site na ọkụ. Nwatakịrị nwanyị ahụ kwara uzere ọtụtụ ugboro. Ọrụ ahụ gara n'ihu ruo ihe karịrị awa iri na abụọ. Agụụ gụwara nwa agbọghọ ahụ nke ukwuu, oké mmiri ozuzo na-ezobukwa. Iyi mmiri menyụọ ọkụ ma ọ fọrọ nke nta ka o jiri iyi ọkụ na-ekpochapụ Mirabelle. Otú ọ dị, ịma mma ahụ nwere ọbụna obi ụtọ; ahụ chọkọletị ya wee dị ọcha ọzọ.
  - Mba, ọ dị ka achicha ahụ ga-anọ ọtụtụ ụbọchị.
  Mmiri ozuzo dị ihe dị ka nkeji iri abụọ ma hapụ obere iyi. Nwatakịrị nwanyị ahụ na-efesa n'ime ọdọ mmiri ndị ahụ, gawa n'ikpere mmiri ahụ. Na mberede, ọ chọrọ ịnwale azụ̀ ndị dị n'ógbè ahụ. Ọnweghị ntakịrị ọchịchọ ịmụnye ọkụ ahụ ọzọ. Ikuku dị ọkụ nọ na-efe, osisi ndị ahụ yiri ka ha na-erubere nwa agbọghọ ahụ isi nke ọma. Ọnọdụ ahụ ebulila. Mma kpamkpam gba ọtọ na ube nkume dị ka eze nwanyị obodo. Ọfọn, ka shark nwaa ịbịaru ya nso, ha ga-enwe ihe ọkụkụ siri ike! Na mgbakwunye, shark yiri ka ọ na-emeghachi omume n'ọbara; ha na-esi ísì ya site n'ebe dị anya. Ma ọ bụrụ na ị kụrụ ya ube ngwa ngwa, mgbe ahụ ị nwere ike ijide azụ ahụ ngwa ngwa wee buru ya. Ma ka esi eri ya? raw ma ọ bụ e ghere eghe? Ọzọkwa a na-akpali nnọọ mmasị nhọrọ.
  Nwa agbọghọ ahụ rutere nso n'ụsọ oké osimiri, mgbe mmiri ozuzo gasịrị, ájá ahụ ekpobeghị ọkụ, ụkwụ ya na-adịghị enwekwa obi ụtọ na ihe na-atọ ụtọ. Mirabela ji mkpịsị aka ya kwọsa ájá ahụ, ọ dị ka shei, nke ọma, ị nwekwara ike iri ha. O nwekwara ike ịbụ oysters ebe a. Ọ dị ịtụnanya ihe mere ndị ọrụ gara aga ji nwụọ, ọ dị ka eluigwe na ala a adịghị njọ. Enweghị nsogbu na nri, ndị ọzọ ga-arụkwa ọrụ. Nwatakịrị nwanyị ahụ rutere nso n'akụkụ mmiri ahụ mgbe ọ kwụsịrị na mberede. N'akụkụ nkuku anya ya, nke a na-adịghị ahụ anya n'elu mbara igwe, Mirabela hụrụ na ụgbọ mmiri na-abịaru nso n'ụsọ oké osimiri. Na mbara ala dị ukwuu karịa Ụwa, ihe dị ka okpukpu abụọ buru ibu ma ọ bụrụ na ị gụọ na dayameta, nwanyị Robinson na-eme atụmatụ site na anya. Nwatakịrị nwanyị ahụ fesara ụkwụ oké osimiri ya ma nọgide na-ahụ ya. Ọ bụghị oge a, n'ezie na sails, na ọ bụghị karịsịa nnukwu. Ya mere, a tupu ụlọ ọrụ brigantine, ma ezi mara. N'agbanyeghị ebe dị anya, ọmarịcha ọhụụ Mirabela nyere ya ohere ịgụ egbe ngwa ngwa.
  - Ụgbọ mmiri, nke ahụ pụtara na enwere mmepeanya ebe a. Naanị ihe ọjọọ bụ na ọ bụghị cosmogenic!
  Nwata nwaanyị ahụ were ube ya kụba mmiri ahụ, a mapuo obere azụ̀ ọlaọcha. Mirabela metụrụ ya aka nke ọma:
  - Ha na-ekwu na anụ ọhụrụ ka mma, anyị ga-ebu ụzọ rie ya, wee kpebie ihe anyị ga-eme. O yikarịrị ka ụgbọ mmiri ahụ chọrọ imejupụta mmiri dị ọcha, na ma eleghị anya mkpụrụ osisi, n'ihi ya, enweghị m oge, enwebeghị m nrụgide!
  . ISI NKE 21
  Sadat, na-akụ azụ azụ ike gwụrụ ya, kwetara:
  - Lee ka nke a si baa uru! Ọ bụ ezie na nkewa n'ime eluigwe na hell na-emeri n'ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ okpukpe nile! Eluigwe bụ ihe anụrị nkịtị, mgbe ọ nweghị ihe ị ga-agba mbọ, were afọ gị dinaa ma kporie ndụ. Ọ dịghị mkpa na-ekwu banyere hell, anyị na-ama na hell.
  Yanka, na-atakwa ahụhụ, kwuru:
  - Ọfọn, ọ bụghị nnọọ! Ndị Mongol ahụ kwenyere na mgbe ha nwụsịrị, ndị nwụrụ anwụ nọgidere n'ọrụ ha dị ka ndị dike. N'okpuru nduzi nke chi agha Sulde, e meriri steeti ndị mmụọ ndị ọzọ nwụrụ anwụ. Ya bụ, e nwere ihe yiri ya, dị ka a pụrụ isi kwuo ya, iji ndị dị ndụ merie ụwa anyị, na ijikwa ndị nwụrụ anwụ merie ụwa ọzọ! Ụdị mmụọ adịghị ahụ izu ike ma na-aga n'ihu na-emewanyewanye ma na-eto eto ọrụ ya.
  Ali nwere obi ụtọ:
  - Ma nke ahụ ka mma! Ị pụrụ ọbụna ịnwụ dị ka ohu na-aghọ dike n'ụwa ọzọ. A sị ka e kwuwe, nke a dị mma karịa ịnọ nkịtị na-eriju afọ nke ọma.
  N'oge a, ụtarị nke nọ ebe niile gafere ọzọ n'azụ ụmụ nwoke. Ha na-amabughị onwe ha mụbaa ijeụkwụ ha, na-akpụgharị ogologo ntachi obi ha n'ụkwụ ha n'elu gravel, wee gbachi nkịtị ruo oge ụfọdụ, nwetaghachi ume ha.
  Sadat, ebe ọ kuchiri ume ya, kwuru:
  - Ịnweghị ihe nke ọma na-eriju afọ adịghị njọ, karịsịa mgbe ị bụ ohu a na-eti ụtarị. Ị na-eche ma ọnwụ ọ̀ dị njọ otú ahụ.
  Yanka, na-ewe iwe, kwuru, sị:
  - N'ezie, ọtụtụ ndị kwenyere na ọnwụ bụ nanị adịghị adị! Ọ bụ ezie na dịka ọmụmaatụ, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ mba niile kwenyere na mkpụrụ obi anaghị anwụ anwụ dị. Na n'ozuzu, were ụgbọ elu anyị na nrọ, ebee ka ha si abịa?
  Ali kwuputara echiche:
  - Icheta ka mkpụrụ obi anyị siri gbago elu n'elu! Ma ọ bụ....
  Sadat tụrụ aro:
  - Ọ bụ ebe nchekwa nke ime mmụọ anyị ọnọdụ ma ọ bụ ịdị adị, tupu incarnation na anụ ahụ. Ọzọkwa, amaara m na e nwere nnukwu ndị gurus nke mkpụrụ obi ha nwere ike ịhapụ ahụ ha. Ha kwagara ụwa ndị ọzọ. N'ụzọ ụfọdụ, ọbụna mụ onwe m si n'èzí na-ahụ anụ ahụ m, mgbe onye ụkọchukwu nyesịrị m bọọlụ kristal ka m lee.
  Yanka nwere mmasị:
  - Gịnịkwa ka ị hụrụ?
  Nwa nwoke novice tụrụ ụjọ n'amaghị ama:
  "Ọ na-atụ m ọbụna ile onwe m anya, ka m si bụrụ isi awọ." Mmụọ m wee si na mgbidi ahụ gafere wee laghachi.
  Yanka, na-ama jijiji, kwetara:
  - N'ezie, ọ dị ihe dị otú ahụ! N'otu oge, Papus nyeere Nicholas nke Abụọ aka ịkpali mmụọ Alexander nke atọ. Ọ dụrụ eze ọdụ ka ọ dị ike ma sie ike ka ọ ghara inwe nsogbu ọzọ. Site n'ụzọ, Papus kwuru na ọ bụrụhaala na ọ dị ndụ, ọ dịghị ihe na-eyi ọchịchị eze egwu. Onye anwansi a nwụrụ na 1917 naanị na February. Dị ka asịrị si kwuo, Lenin na Stalin nwekwara oge ezumike. O yiri ka ọbụna mmụọ nke Lenin buru amụma na Stalin na 1941 na ya ga-emeri n'agha ha na Germany.
  Sadat, n'ụzọ ọ bụla dị mkpa, tụrụ aro:
  - Ka anyị kwuo, ọ bụrụ na otu n'ime anyị anwụọ, ka ọ bịakwuru onye nke ọzọ na nrọ wee kwuo: e nwere ndụ mgbe a nwụsịrị na ọ dị mma n'ebe ahụ!
  Yanka mụmụrụ ọnụ ọchị n'amaghị ama, ọbụna ụgbọ ala ọ na-adọkpụrụ eyighị ka ọ dị arọ:
  - Ee, n'ezie enwere mkpụrụ obi! Ọ bụ naanị obere òtù ole na ole na-agọnarị nke a. Ma ọ bụchaghị mma na ụwa na-abịa. Mmadụ jiri ndụ tupu ọnwụ atụnyere oké ehi, ndụ ma a nwụsịrị tụnyere mpaghara. Ọtụtụ mgbe, mmadụ na-enwe mmetụta ọjọọ na oke ehi ma ọ dịghị akpọlite na mpaghara ahụ! Ya mere ohu ahụ kwesịrị ịbụ onye nwere onwe ya naanị n'ụwa!
  - Ụwa? - The ụmụ nwoke tụrụ ọnụ.
  - Gịnị bụ aha ụwa gị!? - Yanka gbaziri onwe ya.
  - Gradodar!
  - Yabụ na ọ dị na Gradodar!
  Ụmụ okoro ahụ daa jụụ, ịrịgo ahụ rịgoro ọbụna steepụ, ume adịghịkwa ha ọkụ. Tụkwasị na nke ahụ, okporo ụzọ ahụ n'onwe ya adịlarị ọbụna nkume nkume, a na-ezutekwa ihe ndị dị nkọ ugboro ugboro. Yanka chere na ịdị adị nke incorporeal nwere amara nke ya, ọ dịghị ike ike ndọda dị otú ahụ. Ụkwụ siri ike ma ka dị obere na-amalite ịfụ ụfụ. Nwa nwoke ahụ ga-ewusi onwe ya ike, ọ ghaghị ịbụ nwoke, n'otu oge ahụ, ubu muscular ya na-egbutu eriri ahụ na-arịwanye elu, ịkwesịrị ịgbanwe eriri ahụ site n'oge ruo n'oge.
  N'ịbụ onye na-adaba n'ụdị ọsụsọ dị arọ ma na-ehulata, nwa okoro ahụ ji isi ike rịgoro, na-agbalị ịdọpụ uche onwe ya pụọ na itching na-egbu mgbu na uru ahụ ike gwụrụ ya. Ụkwụ nwata nwoke ahụ furu efu, na-ere ọkụ, gwuru nanị n'ime ihe mkpuchi ahụ na-adịghị mma, veins na veins gbagoro na nkwonkwo ụkwụ ya na-agbaji ngwa ngwa.
  Mgbe, n'oge nkuzi akụkọ ihe mere eme, onye nkụzi ahụ kwuru banyere ọnọdụ siri ike nke ndị ohu, karịsịa ụmụaka, nke a anabataghị nke ọma. Ya mere, ọ bụ abstraction, ebe ọ bụ na n'Africa na n'Ebe Ọwụwa Anyanwụ, a ka nwere ndị ohu ụmụaka, n'ebe ụfọdụ ndị ọrụ (!). Ee, n'ebe ọwụwa anyanwụ, ọbụna na Russia, ha nọ n'ebe ahụ ruo n'oge na-adịbeghị anya, na ikekwe ha nọ ugbu a. Na America kwa, ọtụtụ ndị na-ebi ndụ n'ụzọ na-adịghị mma karịa ịgba ohu, karịsịa ndị ojii na Latinos. Ọfọn, iji ụmụaka na-arụ ọrụ n'ụlọ mmepụta ihe, ụlọ ọrụ mmepụta ihe, n'ugbo, na ogbunigwe bụ ihe a na-ahụkarị ma na-akwadokarị iwu. Ọtụtụ mgbe ọ bụ afọ ofufo, ndị America bụ ndị na-arụ ọrụ na ọbụna ụmụ snotty nke nde mmadụ; egbula oge ịsacha ụgbọ ala ma ọ bụ zachaa n'okporo ụzọ. N'ozuzu, USA bụ n'ezie onye iro Russia, ma onye iro kwesịrị nsọpụrụ. Dị ka ihe atụ, Pita Onye Ukwu ahụghị ndị Europe, karịsịa ndị Britain na ndị Jamanị, na-ebu ụzọ hụ na n"ọdịnihu, Russia ga-ebuso ha agha! Edi enye ama ekpep mme owo emi n̄kpọ ye ifụre, ọdọ n̄wan Germany, onyụn̄ ada esenowo okụk. Pita adịghị mpako, ma jiri ụgbọ elu na anyụike rụọ ọrụ n'onwe ya. N'ezie ọ dị obi ọjọọ, ọbụna n'onwe ya tara ndị nnupụisi ahụ ahụhụ, ma ọ bụghị ya, ọ gaghị ekwe omume ịzụlite Russia. A sị ka e kwuwe, ụzọ kacha mma isi kpalie oke ehi umengwụ bụ ụtarị. Ndị Russia siri ike, mana ha enweghị oke ọchịchọ na njide bulldog. Tsar Peter nwere ha abụọ, ma ọ nweghị ọzụzụ onwe ya: ọ ṅụbigara mmanya ókè, na-ese anwụrụ, na ịkwa iko. Ogige ndị ahụ mebiri ahụ ike eze, ọ dịghịkwa onye ga-anọchi anya ya. Nsogbu ebighi ebi nke ndị eze bụ na nwa nke nna siri ike, nke siri ike na-eketakarị ọdịdị dị nro na nrube isi nke nne ya. Onye na-achị dị ka isi akụ - ọ bụrụ na ọ dị nwayọọ, ọ ga-eduga mba ahụ na njedebe nwụrụ anwụ! Naanị isi ike na-achọkwa ọgụgụ isi. Karịsịa, Nicholas nke Mbụ - Palkin nwere oke siri ike, ma enweghi ọgụgụ isi. Stalin nwere ma, onye na-eche echiche pụtara ìhè na onye ọchịchị. N'ụzọ dị mwute, ndị na-anọchi ya na-ekwutọ, karịsịa ndị na-abụghị ndị dị ka Gorbachev na Khrushchev. Ewoo, ọ dịghị mgbe a na-enwe ekele maka aha ya nke ọma n'oge mkpagbu maka Stalin: ọ bụ naanị mmadụ ole na ole biliri. Ọ bụ ezie na ọ bụghị n'ihi obi ọjọọ ya, anyị gaara ebi n'okpuru Hitler. Gịnị mere n'ezie na nke a? Fuhrer emeghị atụmatụ mkpochapụ ndị Slav n'ogbe, mana ọ ghọtara ha dị ka ndị mmadụ nke abụọ. O kweere na pasentị 80 nke ndị Slav nwere ike ịbụ ndị German, ma o kwenyere na e kwesịrị iji nlezianya na-edo onwe ha n'okpuru agbụrụ ka elu! Tụkwasị na nke ahụ, ọ nọ na-echegbu onwe ya banyere ọmụmụ ha. N'ozuzu, ịbụ nwa amaala nke abụọ abụghị ihe dị mma. Hitler dị ka onye mba na-achị mba: o tinyere ndị Germany karịa onye ọ bụla ọzọ, nke pụtara na ndị Russia bụ nzọụkwụ abụọ dị ala. Tụkwasị na nke ahụ, Fuhrer chọrọ ibelata omenala omenala nke ndị Slav, nke dịkwa njọ. Ọfọn, ndị Germany lụsoro ndị òtù ahụ ọgụ n'ụzọ siri ike, na-ere ọkụ na obodo nta ha na ndị bi na ha. Ee e, n'okpuru ọchịchị Soviet ọ ka nnọọ mma. Na mgbakwunye, USSR mgbe Agha Ụwa nke Abụọ gasịrị bụ nanị mba n'ụwa nke ọnụ ahịa na-ebelata site n'afọ ruo n'afọ. N'ozuzu, e nwere akụkọ ifo na n'okpuru Stalin naanị ụlọ ọrụ agha ka e mepụtara, ebe ụlọ ọrụ ndị nkịtị kwụsịrị. Mana nke a abụghị otu ahụ, enwerekwa ọnụọgụgụ enwere ike ịgụ na ịntanetị. Ọ bụghị naanị tankị na egbe, e nwere ndị isi Soviet na-acha uhie uhie! Dị ka ihe atụ, mmepụta nke nri mkpọ mụbara site na 1928 ruo 1950 ugboro asaa, na sausaji ugboro ise na ọkara, apụl ugboro atọ, na ịnyịnya ígwè ji ugboro iri asaa na abụọ!
  Nkuku nke elu bịara dị ntakịrị, ụmụ nwoke ahụ nwekwara ahụ iru ala. Sadat, na-eku ume, na-akụ ikuku, jụrụ:
  - Nke ahụ Genghis Khan meriri Khorezm?!
  Yanka jiri mbọ mee mkpesa:
  - Ee! E meriri! Ọzọkwa, ọtụtụ obodo Bukhara, Samarkand na ndị ọzọ nyefere n'enweghị agha. Genghis Khan kwere nkwa ndụ na ntọhapụ n'aka onye ọchịchị aka ike Shah.
  - O wee ghọgbuo m! - Onye aghụghọ Sadat chepụtara.
  Nwatakịrị ahụ kwara isi ya nke ọsụsọ na-agba, mara mma:
  - Ọfọn! O gburu ndị ikom niile, chụpụkwa ụmụ nwaanyị na ụmụntakịrị ka ha bụrụ ohu. Ma ọ́ bụghị ya, ndị agha ịnyịnya ya ga-anwụ n"ọzara. Khorezm dara, Shah wee na-efu. Egburu ọtụtụ narị puku mmadụ. Akụkọ dị mwute, agha ọjọọ. Genghis Khan anaghị edebekarị okwu ya, ọ dịghịkwa ngwa ngwa ime ebere!
  - Ọ dịghị onye na-eme ọsọ ọsọ ime ebere! Ọ ga-abụ ihe nzuzu ịhapụ ndị iro gị. - Sadat kwadoro.
  - Otú ọ dị, obodo ndị mmadụ n'otu n'otu guzogidere isi ike, karịsịa na mpaghara Iran, nke bụ akụkụ nke Khorezm. Dịka akụkọ akụkọ si kwuo, Genghis Khan n'onwe ya wepụrụ obi nwa nwa Shah. - Yanka dabere ma were ezé ya dọpụta eriri ahụ, na-enwe mmetụta nnu.
  - Ọzọkwa? - Ali tinyere aka na mkparịta ụka ahụ.
  Nwatakịrị nwoke ahụ chọrọ ịgbasa aka ya, mana a kechiri ha nke ọma:
  - Nwa nke Shah, Geral ed-Din, lụrụ ọgụ na Genghis Khan ogologo oge, mgbe ụfọdụ na-enweta ihe ịga nke ọma nke onwe, ọbụna merie ndị agha siri ike nke Mongol satrap puku iri anọ na puku anọ, ma n'ikpeazụ ya onwe ya kwụsịrị ya. ndu n'elu osisi. Genghis Khan zipụrụ akụkụ nke ndị agha ya gaa n'ebe ọdịda anyanwụ. Ha gafere n'ebe ugwu nke Caliphate Baghdad wee banye Georgia na Armenia. Ndị Jọjia enweghị otu onye ọchịchị, ndị isi na-arara onwe ha nye. N'oge agha ahụ, ọbụna otu n'ime ndị isi ahụ tiri ụmụnne ya n'azụ. E mesoro ha ngwa ngwa, ndị ọrụ nuklea ahụ gbajiri azụ nke ndị ha na ha na-emekọ ihe ngwa ngwa. Mgbe nke ahụ gasịrị, ndị Mongols gbadara n'Osimiri Terek, na-ebukọrọ obodo nta ndị agbata obi, na-eje ije n'akụkụ Kuban ma rute ebe ewusiri ike Russia nke Tmutarakan.
  Nwatakịrị ahụ kwara ụkwara, ọ na-esiri ya ike iku ume, ibu ibu na ikwu okwu n'otu oge siri ike. Otú ọ dị, ebe ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ afọ iri na ụma, ọ gbalịrị izochi ihe mgbu na adịghị ike nke a na-ejikarị mara ụmụ nwoke.
  Sadat, bụkwa onye na-adịghị ike, jụrụ:
  - Ya mere gịnị na-esote?
  Yanka kụpụrụ ọsụsọ ma gaa n'ihu akụkọ ahụ, na-agbalị ikwu okwu n'olu dara ụda:
  - Mongols emeghị ka ebe ewusiri ike n'onwe ya. Ha tụrụ aro ka onye ọchịagha ahụ, bụ́ onye nnọchianya nke European Hanse, zụta nanị ndị ohu ahụ e jidere n'oge mkpọsa ahụ.
  O kwetara! Ụfọdụ ndị Tatar, n'okpuru mkpuchi nke ndị ohu, banyere n'obodo ukwu na ọgaranya. Ha wakporo ndị nche na mberede, meghee ọnụ ụzọ ámá na ndị agha Eshia batara n'ime.
  - Nke a na-adọrọ mmasị! - Anya ndị ohu na-eto eto na-enwu.
  - N'ịbụ ndị na-edina ụmụ nwanyị n'ike ma gbuo ndị ikom niile - onye ọchịagha ahụ kwụgburu n'elu ma kee ya nkume n'aka ya, Mongols hapụrụ obodo a na-akwakọrọ akụ bara ụba. Nkwanye sitere na Genghis Khan, onye n'oge a meriri Khorezm niile. Ndị Tatar kwagara megide ndị Kipchak, ndị a maara nke ọma dị ka ndị Cuman.
  - Ị ga-esere anyị maapụ, ma ọ bụghị na ị gaghị aghọta otú nke a si mee! Sadat kwuru, sị: "Ịdị nkọ.
  - Gịnị na-eme otú ahụ?! - Yanka were iwe.
  Ali baara enyi ya mba:
  - Enweghị isi! Kedu ihe na-eche anyị maka obodo ya? Ma eleghị anya, ọ na-ewute ya icheta ya.
  Yanka kwetara:
  - Ọ na-ewute n'ezie icheta agha na Kalka! N'ịbụ mba dị ukwuu, Russia anaghị efunahụ ya mgbe mgbe, ma mgbe ọ mere, ọ bụ n'ezie ọdachi.
  Sadat kwuru n'ụzọ amamihe:
  - Ma ọ bụrụ na enweghị mmeri ma ọlị, obodo gị gaara emeri ụwa dum, na agha niile gaara akwụsị?
  - Nke ahụ ga-abụ ihe magburu onwe ya! - Yanka wetara ụdọ.
  - Adịghị mma! O nweghị ebe ị ga-agba mbọ!
  Yanka jụrụ oké iwe:
  - Na oghere! Anyị ga-amalite mgbasawanye n'ime ụwa ndị ọzọ! N'ezie, na mbụ, ọ gaghị akwụ ụgwọ maka onwe ya, ma ka oge na-aga, nkà na ụzụ ga-etolite na mmeri nke ala ọhụrụ ga-abụ ihe kacha mkpa.
  - O doro anya? - Sadat warara anya ya.
  Yanka chefuru ike ọgwụgwụ ya nwa oge:
  - Ee! N'otu oge, mgbe Christopher Columbus chọpụtara America, ọtụtụ ndị na-enwekwa obi abụọ ma ala ọhụrụ ahụ ọ ga-eweta uru, n'ihi na ha dị nnọọ anya, ha aghaghị ịkwọ ụgbọ mmiri ruo ọtụtụ ọnwa, ma ọ dịghị ihe ọ bụla, ha mụtara ha. N'otu oge, e nwere ndị nzuzu na Russia bụ ndị na-ere Alaska ma nyefee Hawaiian Islands n'efu. Ndị nzuzu dị nso na eze kwenyere na oghere ndị a anaghị akwụ ụgwọ maka onwe ha. Na ndị America were ha wee mara ha. Naanị ijeri ọla edo ka a chụpụrụ, ma e wezụga mmanụ, gas, ore, bauxite na ihe ndị ọzọ. Uru kachasị ukwuu bụ ala, ọ dịkwa mkpa ka e chebe ya na ịbawanye ụba. Rus' na-achịkọta ala mgbe niile n'onwe ya, na ịhapụ ma ọ dịkarịa ala akụkụ nke ókèala ya bụ ibipụ mkpịsị aka gị, ma ọ bụ akụkụ nke obi gị.
  - Ee, ọ bụ ezi uche! - Sadat kwetara. - Ma ka, ị ga-agwa anyị banyere agha na Kalka. Ọ bụghị ya?
  Yanka kwuru:
  - Ọfọn, n'ezie! N'oge agha ahụ dị elu, ndị Polovtians raara ndị Kalmyks ma gbahapụ ha! Ndị Mongol nyere ndị ọchịagha ihe iri ngo. Mgbe ha gbuchara ndị Kalmyk, ha jidere ndị Polovtsia, ma merie ha, ha weghachiri ọla-edo niile e jiri mee ihe maka iri ngo. Ha me-kwa-ra onye-nkpọrọ ahu ihe ọjọ jọrọ njọ, we b͕ajipu akpukpọ-aru-ya na ndu. Ndị Polovtsian na-atụ egwu onye iro ọhụrụ siri ike ma tụgharịa na ndị isi Russia maka enyemaka. Ndị iro ụnyaahụ chọrọ na mberede ka ha bụrụ ndị enyi.
  - Nke a abụghị ihe ọhụrụ!
  - Ndị isi anọ gara mkpọsa, ndị agha ha adịghị obere, ihe dị ka puku ndị agha iri ise, gbakwunyere puku mmadụ iri ise ọzọ sitere na ndị Polovtians. E nwere ihe dị ka Mongol-Tatar abụọ dị ole na ole. O yiri ka ihe si n'agha ahụ pụta doro anya.
  - Uru abuo bu otutu! - Ali etinyere.
  Anya mmiri gbapụrụ n'amaghị ama n'anya aka nri Yankee:
  - Ma ebe a na-ekwekọghị ekwekọ na omume nke ndị isi mere ka anyị daa. Onye isi ala Suzdal, na-enweghị ịdọ aka ná ntị ndị ọzọ, buru ụzọ gbuo, gbara ya gburugburu ma gbuo ndị Tatar. Onye isi ala Kiev, n'ụzọ megidere nke ahụ, weere ọnọdụ n'ogige e wusiri ike ma ọ dịghị mgbe ọ banye n'agha. Ndị isi Galician na Suzdal abụọ ndị ọzọ nwere ike ịlaghachite Mongol-Tatars, ma ndị Polovtians enweghị ike iguzogide; etipịara ọkwa ha na oke oke mmiri na-ekpochapụ ndị agha Russia. Ọbụna n'oge dị oké egwu, onye isi Kiev abịaghị nyere ndị enyi ya na-anwụ anwụ aka. O doro anya na o chere: ka mma, m ga-abụ onye isi kachasị mkpa na Rus ', ike niile ga-agafere m ma ọ bụrụ na ndị isi ndị ọzọ anwụọ ma nna nna ha adịghị ike!
  Sadat, na-agbalị ịkụtu mgbawa gbanyere n'ikiri ụkwụ ya enweghị nkụja, kwuru:
  - Ma nke ahụ bụ ihe onye ọ bụla na-eche! Ọ bụrụgodị na ndị mmadụ dị n"otu. Nke a bụ ogologo oge omenala, uwe elu nke aka gị dị nso na ahụ!
  Yanka kwụsịrị, na-achịkọta ike ya, wee kwuo n'eku ume:
  - Ma nke ahụ abụghị ihe ị ga-eche! Anyị aghaghị ịkwanyere ọbara Rọshịa dị oké ọnụ ahịa ùgwù ma jiri ya kpọrọ ihe. Na mgbakwunye, ị kwesịrị icheta. Ka ọ dị ugbu a ọ bụghị nsogbu, mana ọkara nsogbu. Ndị Mongol rutere n'ọnụ ọgụgụ dị nta, ọ dịkwa mkpa ka e merie ha iji kụzie ihe. N'okwu a, ọ dịghị onye ga-anwa anwa ịbanye na Rus '. Ọ bụ ihe amamihe dị na ya igbu onye ọ bụla kpamkpam ka onye ọ bụla ghara ịkọ banyere ala ndị dị n'ebe ọwụwa anyanwụ, ma ọ bụrụ na nke ahụ ada ada, mgbe ahụ ọ dịkarịa ala ịkụnye egwu ngwá agha ndị Russia. Otú ọ dị, onye isi Kiev dị anya site n'echiche ndị a; ọ chọrọ naanị ibuli onwe ya elu.
  - Ma ọ nọgidere ndụ! - Ụmụ okoro ahụ na-ekwu okwu ọnụ.
  Yanka kwara isi ya n'ike dị ka nwa ịnyịnya:
  - Ma mba! N'ịbụ ndị meriri ndị isi ndị ọzọ na ndị Polovtsia, ndị Mongol wakporo ogige ndị isi. Ọ ka nwere ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ puku ndị dike iri atọ. Mwakpo niile nke Mongol kwụsịrị, ha nwetara mfu. Mgbe ahụ, onye ndú nke ndị na-akwagharị, Subudai, tụrụ aro. Ka ndị Russia nyefee ngwa agha ha ma pụọ n'udo n'okwu nsọpụrụ ha. N'ezie, mmadụ ekwesịghị ikwere onyinye nkịta nkịta a, ma onye isi Kiev, bụ onye n'onwe ya na-adịghị edebe okwu ya, na mberede wee bụrụ onye a na-apụghị ịghọgbu.
  - Ma eleghị anya, a kwara ya afa? - Ali kwuru echiche ya.
  - Anaghị m ewepụ ya! N'ebe ọwụwa anyanwụ, n'adịghị ka West, a kpagburu ndị dibịa afa na ndị dibịa afa, nke pụtara na ha nwere ike nweta ike ka ukwuu. "Yanka na mberede chọsiri ike ịghọ onye dibịa afa n'onwe ya wee gbuo ndị na-alụ ọgụ na ndị nlekọta, wee daba n'ime ahịhịa dị nro wee mee ka ahụ ya gwụ ike.
  - A ghọgburu onye isi! - Sadat chịrị ọchị nke ukwuu.
  - Ee, mgbe ndị agha tọgbọsịrị ogwe aka ha wee pụọ n'ụlọ obibi ahụ, a wakporo ha ozugbo. Ndị agha Rọshịa na-ejighị ngwa agha lụrụ ọgụ dị ka ike ha nwere ike, na-eji ọkpọ na ezé, na-atụba ụwa, ma ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ onye ọ bụla gburu. E debere onyeisi ahụ n'onwe ya na ndị enyi ya n'okpuru oche ma nọrọkwa na ha mee oriri. Ya mere, onye isi ahụ nwụrụ, na-egwepịa ya nwayọọ nwayọọ. Ọnwụ na-eweda n'ala na nke na-egbu mgbu. Egwula onye ọzọ olulu...
  - Ị ga-enweta ebe ahụ n'onwe gị! - Sadat gbakwunyere were were. - Nke a abụrụlarị echiche kwụsiri ike! Mana ị tụfuru n'ụzọ ziri ezi.
  Yanka kwara isi ya, ụtarị tụrụ ya ọzọ, kpọọ ya ọkụ. Nwatakịrị iku ume ntakịrị, ọ bịara dị mfe:
  - Echeghị m na ọ bụ iwu. Mgbe ụfọdụ, ndị Rọshịa meriri ndị agha ka elu. Dịka ọmụmaatụ, Monomakh gbuturu ọtụtụ ìgwè ndị Polovtsia. N'ezie, ndị na-ede akụkọ ihe mere eme nke oge a na-ewere ya dị ka ikwubiga okwu ókè: na puku mmadụ iri atọ nke ndị agha ya meriri ọkara nde mmadụ.
  - Ọkara nde! - Nke ahụ bụ narị puku ise! - O juru Ali anya.
  Sadat kwuru:
  - Ee, ikwubiga okwu ókè! puku iri atọ enweghị ike iti narị ise! Akụ agaghị agbawa nkume nkume.
  Nwata-okorobịa ahụ loro, akpịrị ya akpọnwụworịị, wee gaa n'ihu na-akpa okwu ya:
  "Ikekwe, n'ihi oge gafere, ọ gaghị ekwe omume ịchọpụta, mana nke a adịghị mkpa. Mgbe mmeri ahụ gasịrị, Subudai wakporo ala Ryazan. Ndị agha ya bịarutere Ryazan, ma ọ nweghị ike iburu ya, mgbe nke ahụ gasịrị, ọ laghachiri azụ. Ụfọdụ ndị agha kwagara n'alaeze Bulgaria, ma e meriri ha. Genghis Khan n'onwe ya laghachiri na Mongolia wee kpebie imeri ndị ọzọ China. Ndị dike ya, ebe ha meriri ọtụtụ mmeri, weere onwe ha ka ndị a na-apụghị imeri emeri. A na-eji ihe ndị China chepụtara, katapult na ntụ egbe mee agha. Mgbe ọ dị afọ iri asaa na abụọ, Genghis Khan nwụrụ. Ọ nwụrụ dị ka ọ rọrọ nrọ mgbe a nọchibidoro otu n'ime ebe ndị e wusiri ike. Nwa nke etiti ya ketara ocheeze ahụ
  Udegei, ịbụ eze ukwu nke Mongols niile. Egburu ọkpara, onye kachasị ike na onye ike ike nke Jochi, na-agbaji azụ ya; nwa ya nwoke gbadara n'akụkọ ihe mere eme dị ka Batu Khan.
  Yanka weghaara ezumike ọzọ, o ji uche jụọ onwe ya: olee mgbe ịrị elu ahụ ga-akwụsị ma ọ ga-adịkwu mfe karị. Ụkwụ ya gba ọtọ na-ere ọkụ, site na nkume dị nkọ nke ugwu, dị ka a ga-asị na a na-ata ya ahụhụ n'elu oche. N'ozuzu, otú ndụ dị ka ohu, nhụsianya ịdị adị yiri hell. Ebe ị na-echeta ụlọ akwụkwọ n'amaghị ama. Ịnọdụ na klaasị na-agwụ ike; ọ na-adọrọ mmasị karị ịgba ọsọ ma ọ bụ na-achọgharị ịntanetị na-adịghị agwụ agwụ. Klas kacha amasị m bụ agụmakwụkwọ anụ ahụ na eserese, yana ikekwe kwa akụkọ ihe mere eme. Na ebe a! Ahịhịa ahịhịa dị gburugburu, ikuku dị mma gwakọtara na ọsụsọ siri ike nke nwata. N'ụzọ dị ịtụnanya, ka anyị na-arịgoro ugwu, ọ na-adịwanye ọkụ, okpomọkụ adịlarị n'ime afọ iri atọ, nke mere ka nhụjuanya ahụ sie ike. akpịrị na-agụ m nke ukwuu, mana afọ m tọgbọrọ chakoo. Okwute ndị dị n'okpuru ụkwụ gị bụ acha anụnụ anụnụ, na-acha acha anụnụ anụnụ; kpachara anya mgbe ị na-etinye ụkwụ gị na-ata ahụhụ ka ị ghara ịzọ ụkwụ na nke dị nkọ.
  Sadat tinyere aka:
  - Kedu ihe ọzọ mere n'akụkọ ihe mere eme nke alaeze ukwu gị?
  Yanka gara n'ihu n'achọghị ịma, ọ na-egbu mgbu iji akpịrị kpọrọ nkụ ilo:
  - Batu Khan na ụmụnne ya weghaara ala ndị dị n'ebe ọdịda anyanwụ nke eriri nkume, ya bụ, Urals. Ndị Kipchaks ma ọ bụ Cuman nyefere ndị Mongol. N'ịbụ onye chịkọtara nnukwu ndị agha ịnyịnya nke narị puku anọ, Batu kwagara Ryazan. Kievan Rus n'oge ahụ kewara n'ime ọtụtụ principalities. Ọchịchị Ryazan bụ nke mbụ n'ụzọ nke oke mmiri ozuzo. Obodo ahụ kwadoro nguzogide siri ike, mana ọ dara mgbe mwakpo ụbọchị isii gasịrị. Ebibiri ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ndị niile bi na ya. Ndị Mongol tụbara ụmụ ọhụrụ n"ọkụ, kụgbuo ụmụ nwanyị, bepụ ara ha, ma dọkasịa afọ ha. N'otu oge ahụ, a gbara obodo na obodo nta niile dị nso ọkụ. Mwakpo ahụ malitere n'oge oyi, ọ na-esikwa ike ịzobe n'ime ọhịa oyi.
  Ali, onye nwere mmasị, jụrụ:
  - Gịnị bụ oyi?
  - Nke a bụ mgbe snow na-ada na oyi. Ị hụtụla snow? - Yanka na mberede chere elu.
  - Mba, ahụghị m ya! Chere otu nkeji ma! Ọ dị elu n'ugwu! Naanị n'ugwu kachasị elu! Ọnụ ọnụ ebe ahụ na-acha ọcha na oyi. Ahụbeghị m ya n'onwe m, mana ndị njem gwara m banyere ya. - Anya Ali gbawara.
  Yanka nwekwara mmetụta nke ọma, o doro anya na ọ nwetara ifufe nke abụọ:
  - Ọ dị mma na ị ghọtara! N'ọnọdụ ọ bụla, o doro anya na oge oyi baara ndị Mongol uru. N'ezie, snow gbochiri ịnyịnya ibu nri, ma ọbụna ebe a ndị Russia enweghị obi ụtọ, mkpuchi nke snowdrifts adịghị oke oke. Onye isi Ryazan zigara ndị ozi na Suzdal, Vladimir, Kyiv, Chernigov, Novgorod na-arịọ maka enyemaka. Ma ọ dịghị onye n'ime ndị isi ezigara ndị agha. Naanị Grand Duke nke Vladimir-Suzdal zigara obere ndị agha ya na nwa ya nwoke Vladimir na Moscow. Ma nke a bụ naanị ntakịrị mmiri n'oké osimiri. Mongol-Tatars weghaara Moscow n'oké ifufe; n'oge ahụ ọ bụ naanị obere obodo azụmahịa. Dị ka ha na-akpọ ya - obodo dị n'elu ugwu asaa. O siri ike ikwere na n'ọdịnihu isi obodo Russia ga-adị. Ya mere, ndị mwakpo ahụ meriri ya. Ihe otiti ọzọ dakwasịrị ndị isi obodo Suzdal. N"agbanyeghị otú ndị agha Rọshịa siri gbalịsie ike, ha apụghị ijide obodo ndị ahụ. N'ozuzu, data dị na agha ndị ahụ na-emegiderịta onwe ha. A maara na ìgwè ndị Mongol gafere Suzdal. Ndị isi niile dara n"agha. Na Osimiri Vyatka, e meriri ndị agha nke Onye-isi Suzdal, na Mongols kegidere isi ya na ịnyịnya. N'ikpeazụ, ụzọ ahụ dị na Novgorod. Ndị Novgorod na Prince Alexander, mgbe e mesịrị aha ya bụ Nevsky, enyereghị ndị agbata obi ha aka. Novgorod, ọgaranya na ngwongwo, zọpụtara site na swamps na eziokwu na, dị ka akụkọ mgbe ochie, isi shaman Kireney-Zadan riri mmiri na swamps. Mgbe nke ahụ gasịrị, Mongols nwere nkwenkwe ụgha laghachiri azụ. Ka ha na-aga, e bukọrọkwa ọtụtụ obodo ọzọ, Kozelsk guzogidekwara izu asaa. Ọtụtụ iri puku ndị Russia nwụrụ, akụkụ ọwụwa anyanwụ nke Rus dara n'iyi.
  Nwatakịrị ahụ fọrọ nke nta ka ọ kụọ ụkwụ ya n'elu nkume dị nkọ, dị ka agịga dị nkọ, ebe o jisiri ike gbapụ n'oge ikpeazụ. Ụzọ ahụ dị egwu, ọbụna ụmụ okorobịa ndị ọzọ bụ́ ohu, bụ́ ndị mere ka obi sie ike n'ihi ọtụtụ afọ nke ndọrọ n'agha, kwara ákwá.
  Mgbe ọ kwụsịtụrụ ma gbanwee iku ume ya, Yanka gara n'ihu:
  - Mgbe nke a gasịrị, e nwere nkwụsịtụ afọ abụọ. Ndị Mongol chịkọtara ike wee chịkọta ndị agha si n'akụkụ Eshia niile. N"ikpeazụ, ebe ha mere ka ndị agha ahụ ruo ihe karịrị narị puku isii, ha kpọgara ndị agha na Kiev.
  Sadat, na-egosi ọchịchọ ịmata ihe okike, jụrụ:
  - Novgorod ọ nyere aka?
  Yanka ji ezé ya weghachi eriri ahụ ọzọ, eriri uhie dị n'obi ya bịara ka njọ, ọbụnakwa ọnya pụtara.
  - Mba! Ọ bụ ezie na n'ozuzu n'oge ahụ ọ na-amachibidoro ọgụ megide German na Swedes. Otú ọ dị, Alexander Nevsky na-eguzosi ike n'ihe mgbe nile nye ndị Mongol; ọ bụghị ihe ọ bụla ka a na-akpọ ya nwa Batu. Kyiv guzogidere ọnwa abụọ, ndị Mughals furu efu na mwakpo ahụ, gburu ihe dị ka puku iri itoolu. N'ịbụ ndị bibiworo obodo ahụ, e jikwa ebule kụrie chọọchị ikpeazụ, ndị Tatar gbagara n'ebe ọdịda anyanwụ. Ndị agha Daniil Galitsky alụghị ndị Mongol agha, kama ọ laghachiri n'ebe ndị siri ike. Ndị Tatar n"onwe ha gbakwara n"ihu, na-emeri ndị agha Hungaria dị otu narị puku. N'ezie, Eze Bela zọpụtara. Ndị isi ndị Mongol bịarutere Vienna, ma ndị Serbia na Bulgaria meriri akụkụ ndịda, ndị Czechs meriri akụkụ ugwu. Kagan kacha elu nke ndị Mongol niile nwụrụ na ọgba aghara malitere. Batu Khan tụgharịrị ìgwè ndị agha ya azụ. Nke a bụ mkpọsa ukwu ikpeazụ o mere . Mgbe nke ahụ gasịrị Batu biri na Volga, ebe o wuru isi obodo na tọrọ ntọala Golden Horde. Mgbe nke ahụ gasịrị, Mongol-Tatar yoke malitere. Ọ dịruru afọ 240!
  Ali kwuru:
  - Chaị! Ọtụtụ oge iji bụrụ ndị ohu!
  Nwatakịrị ahụ, ọ fọrọ nke nta ka ọ na-ebe ákwá, jiri ihe mgbu kwuo n'olu ya:
  - O meela ugbua! Nke a bụ ọnụahịa maka eziokwu ahụ bụ na ndị Russia kewara. Alexander Nevsky meriri ndị Germany na ọdọ mmiri Peipsi, wee ghọọ Prince nke Kyiv. N'ozuzu, àgwà bụ ihe mgbagwoju anya. Mgbe ndị Novgorod jụrụ ịtụ ụtụ isi, o were obodo ahụ n'oké ifufe, gbuo ma mekpaa ọtụtụ ndị Russia ahụhụ. Ọbụna o tara nwa ya nwoke ahụhụ ma gbuo ya. Dị ka akụkọ ifo si kwuo, Tatar Khansha mere ya nsi n'ihi ekworo. N'ozuzu, eziokwu ahụ bụ na Alexander Nevsky e mere senti bụ nnọọ controversial omume, ọtụtụ ndị rụrụ ụka. Otú ọ dị, njirisi maka canonization bụ nnọọ arụmụka n'ọnọdụ niile! Dị ka ihe atụ, gịnị mere e ji kpọọ Nicholas nke Abụọ n"akwụkwọ nsọ, ma Pita Onye Ukwu na Ivan the Terrible abụghị? Kedu ihe onyeisi ndị agha mmiri si?
  Ushakov bụ onye senti, ma Suvorov na Kutuzov abụghị!
  - Amaghị m ha, yabụ enweghị m ike ikwu n'ezie! - Sadat zara, na-aracha ọsụsọ si n'ọchịchịrị ya na ntì ya na-agwụ ike. - Ma ọ dị m ka nke a na-adabere ọ bụghị nanị na uru agha, ma na ọchịchọ nke ndị ọchịchị.
  - N'ezie, nke a bụkwa akụkụ ya. - Yanka kwetara.
  Ụzọ ahụ gbagoro nke ukwuu, ha gafekwara ngafe ahụ. Ndị nlekọta ahụ tiri ma ịnyịnya ma ụmụntakịrị ahụ ụtarị n"enweghị obi ebere. Isi Yankee nọ na-ama jijiji na ọgba aghara na-adịghị mma. Ajị ahụ gwuru na-egbu mgbu n'ubu m chachapụrụ chakoo, nrịanrịa ahụ wee meghee akụkụ m na ọsụsọ juru m azụ. Nwatakịrị ahụ ji ike ya gbaa mbọ, afọ ya dakwasịrị, ọ dị ka ime ya na-achọ ịpụ. Ugbu a ụmụ nwoke ahụ nọ na-akwa ákwá ma na-amị amị n'elu ngụgụ ha, naanị ike gwụrụ ha, ihe niile dị nnọọ obi ọjọọ na enweghị ike idi ya.
  Yanka tụgharịrị ugboro ole na ole ma ọ fọrọ nke nta ka ọ daa, ma mgbe ị na-agagharị, nguzogide elu na-ebelata ntakịrị. Nzọụkwụ nke ọ bụla na-egbu mgbu; okwute ndị dị nkọ ma na-ekpo ọkụ na-egwupụta aka n'ụkwụ nwata ahụ, mana ọ gara n'ihu na-aga n'ihu.
  - Bụrụ onye agha! - Egbugbere ọnụ kpọrọ nkụ ntakwu.
  - Mụọ amụ! - Ali kwadoro ya.
  Echetara m abụ Vysotsky: hapụ mkparịta ụka, gaa n'ihu na elu, ebe ahụ! E kwuwerị, ndị a bụ ugwu anyị, ha ga-enyere anyị aka! Ha ga-enyere anyị aka!
  Otiti ahụ na-egbutu akpụkpọ ahụ, iti mkpu na-esi n'akpịrị pụọ, ihe na-esote na-adị ala na ụkwụ efu, akpụkpọ anụ. Anya mmiri ole na ole si n"anya m pụta, ọ dịghịzi ekwe omume ijide onwe m ịsụ ude. Yanka na-emeghe ọnụ ya, na-eku ume na anyaukwu, na-agbaji afọ na ụkwụ ya. Ee, nke a bụ ihe a na-apụghị ịnagide kpamkpam, ma ọ ghaghị ịlanarị ma merie. Achọrọ m ịdaba ma ghara ibili, yabụ ka ọ bụrụ - ihe ọ bụla mere! Ọ bụrụ na ha kụgbuo ya, ma ọ dịkarịa ala, ahụhụ ya niile ga-akwụsị. N'ebe a, site na mkpuchi, onye na-enwe obi ụtọ na n'otu oge ahụ dị egwu ihu nke mmụọ ọjọọ na-apụta n'ihu Yanka ọzọ.
  - Ọ bụrụ na ị nwụọ, Setan obodo ga-elekọta mkpụrụ obi gị, na-achọta ebe maka ya n'okpuru ụwa!
  Yanka na-ama jijiji dị ka a ga-asị na ọkụ eletrik dụpuo ya wee tụpụ ahụ ya n'ihu, na-ebugharị ụgbọ ahụ na-adịghị agbanwe agbanwe! Naanị ntakịrị karịa, otu mbọ ikpeazụ.
  Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ọ maghị onwe ya, nwa nwoke ahụ na-ahụ na emeriwo isi ihe dị n'elu ma ụgbọ ala ahụ eburu ibu na-agbada. Yanka na-ama jijiji isi ya, ọsụsọ na-efesa, na-agwakọta ya na ọbara nke ukwuu. Ọ dị ka ụtarị ahụ tara ya ntì. Nwatakịrị ahụ na-adị ya mma nke ukwuu, obi ya na-akụ dị ka ịgbà, ọ na-ada jụụ.
  - Chei, egwu!
  Ụmụ nwoke ndị ọzọ ahụ agwụchakwara ike, mana o doro anya na mgbe ihe omume ahụ gasịrị, anya ha nwulitere wee gbalie elu. Sadat jụrụ ọbụna:
  - Kedu ka ị siri wepụ yok Mongol-Tatar?
  Yanka, na-akwapụ ajọ omume ahụ kpagburu uru ahụ ya, gara n'ihu:
  - E nwere ọtụtụ mbọ, mana ha agaghị nke ọma. Ruo n'ikpeazụ Dmitry Donskoy meriri Mongol-Tatar na ubi Kulikovo. Ọ dị ka ịsị agha a gbanyere mkpọrọgwụ. Otu narị puku ndị Russia gbakọtara, na otu narị ndị agha ịnyịnya na iri ise Tatar na puku ndị agha Genoese puku iri abụọ. Ntụle nke ndị agha na-akwado ndị iro, ma Dmitry Donskoy weputara atụmatụ aghụghọ. N'ịmara na ndị Mongol na-enwe mmasị ibuga isi agha ha na flanks, ọ kwadebere usoro mgbagha siri ike n'ime ọhịa. Tụkwasị na nke ahụ, ndị agha ya dị n'etiti osimiri Dubnyak na Smolka, bụ nke na-ekweghị ka ndị iro na-erigbu uru ha n'ụzọ zuru ezu. Onyeisi ahụ debere otu ụzọ n'ụzọ atọ nke ndị agha ya. Ndị iro ahụ jisiri ike kụrie ndị isi agha, ma n'akụkụ aka nri, ndị Russia nwere ike ime ka ọnọdụ ha sie ike. Nchekwa dị n'etiti abanyekwara. Ndị Russia kwụsịrị. Mamai wee tụbara ihe niile o nwere n'akụkụ aka ekpe. Mbon Tatar ẹma ẹtọn̄ọ ndibe ukpeme ẹnyụn̄ ẹtọn̄ọ ndibe ebe. Ha chere na ha ga-esi otú a bibie ndị agha ahụ dum. Prince Dmitry Donskoy chere ruo mgbe ifufe fesara n'azụ ndị agha Rọshịa wee gbagawa ịwakpo. Mgbe a kụrụ gị n'azụ, ọ bụ ihe a na-atụghị anya ya. E meriri ndị Tatar, na ọ bụ ezie na afọ abụọ gachara, Khan Togtamysh ọzọ gbara Moscow ọkụ, a na-ebelata oke ụtụ ihere.
  Sadat, ya na onye mien nke onye ọkaibe strategist, kwuru:
  - Dmitry meriri, ma ọ bụrụ na ndị Tatar gburu ọhịa!
  Yanka mụmụrụ ọnụ ọchị:
  - Osimiri ahụ gbochiri ha igbu ndị agha zoro ezo; na mgbakwunye, ndị na-agba ụta Russia na-arụ ọrụ nke ọma n'ọgụ megide ndị na-agba ịnyịnya! Mgbe ha enweghị ike ibuli ọsọ, rapaara n'ime ọhịa. N'ozuzu, ụzọ mgbagha bụ nke kacha dị irè. Otu narị afọ ka e mesịrị, n'okpuru Ivan nke atọ, Rus ' mechara tufuo yok!
  N'iji eziokwu ahụ bụ na ụgbọ ala ahụ kwagara ntakịrị na nsọtụ, onye mbụ Muscovite na-ehichapụ ikiri ụkwụ ya na-enweghị obi ebere na ahịhịa. Ọ gbalịrị ịkwụsị itching. N'agbanyeghị nke ahụ, ịrịda ugwu dị mfe na-enweghị atụ.
  - Anyị na-ege ntị! - Sadat fọrọ nke nta tie mkpu. Akụlarị ubu ya, akụkụ ya na azụ ya nke ukwuu nke na ọ naghị emeghachi omume na mkpirisi ọkpọ ahụ.
  Ndị ọzọ kwere:
  - Ọfọn, ka anyị nọgide na-agha ụgha!
  - Anaghị m agha ụgha, m na-ekwu eziokwu! - Yanka were iwe.
  - Nke a bụ okwu anyị! - Ali kọwara. - Anyị na-ekwu ụgha, ma n'ezie ọ pụtara na-eme ka elu.
  Yanka kwere:
  - Aghọtara m. Ivan weghaara ikike n'aka nna ya Vasily the Dark. Ọ bụ ezie na o kpuru ìsì, o ji aka siri ike chịkwaa. Ivan nke atọ malitere ime ka ndị isi ndị ahụ kewara ekewa dị n'otu. Otu n'ime nzọụkwụ mbụ bụ agha na Novgorod. N'ịbụ obodo ochie karịa Moscow, Novgorod a na-akpọ Great Master. Agha ahụ na-enweghị obi ebere kwụsịrị na mmeri dị ukwuu nye ndị Novgorod, mgbe nke ahụ gasịrị, ha ghọtara na Moscow dị elu karịa onwe ha. N'agha ahụ, Ivan ji mkpọ na égbè mee ihe na nke mbụ ya.
  Sadat kwubiri:
  - Gịnị ọzọ bụ nke a?
  - Ngwa agha dabere na ọgụ ọkụ. Ntụ ntụ na-agbawa ma na-achụpụ mgbọ na mgbọ. Ngwa ọgụ dị egwu! - Yanka weliri ikpere aka ya wee kụnye ya n"agba ya.
  - Gịnị bụ gunpowder? - Ụmụ okorobịa jụrụ.
  Nwatakịrị ahụ tara akara ahịrị n'ọkpụkpụ ya. Otu m chọrọ ịtọhapụ aka m wee were egbe igwe:
  - Nke a bụ isi awọ, mgbe ụfọdụ na-acha ọcha ntụ ntụ na-agbawa mgbe ọkụ. Na mbụ, a kwenyere na e mepụtara ya na China, ma mgbe ahụ, nsụgharị nke mbụ na-emepụta gunpowder na nna ochie nke Russia oge ochie, Hyperborea, ghọrọ ihe ejiji. N'ezie, ọ bụghị ndị China bụ ndị mbụ na-emepụta ngwá agha, ọ bụ ezie na ha mere ihe yiri egbe. Ma ọ́ bụghị ya, ndị Mongol agaraghị emeri ha, e mesịakwa ndị Manchus, e mesịakwa China kewara ruo ọtụtụ narị afọ ruo mgbe ndị Kọmunist jikọtara ya. Otú ọ dị, laa azụ n'oge ahụ, musket ndị ahụ dị oke ibu, were ogologo oge ibu ibu, nwere obere izi ezi na nnukwu mgbagha. Ma oké mkpọtụ ha mere nwere mmetụta dị ukwuu n"ahụ́ ndị agha na karịsịa ndị ịnyịnya. Ha gbapụrụ nnọọ. Na Tula, onye isi ahụ haziri mmepụta nke musket na egbe. Ndị Rọshịa mesịrị tụpụ yoke ahụ na 1480, ọ bụ ezie na e nweghị nnukwu agha. Ndị Russia gbochiri ụzọ ndị Tatar na Ọka. E nwere obere ọgụ, ma ndị Tatar anwaghị anwa ime nnukwu agha. Mgbe nke a gasịrị, esemokwu bilitere n'etiti ha na e gburu Khagan Kasị Elu. Otú ọ dị, ndị Tatar anọghị nanị ha. Ndị agha Lithuania gbatara ọsọ enyemaka. The Grand Duchy nke Lithuania ghọrọ nnukwu, na Midvong, na-eji ohere nke ike ọgwụgwụ nke Russian ìgwè enweghị ọbara site na mbuso agha, meriri akụkụ nke Slavic. Mgbe ahụ, obere ọchịchị a na-adịbeghị anya weghaara ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ókèala Ukraine nke oge a (ma e wezụga Crimea), Belarus, Smolensk, na ọtụtụ ala. Ndị Litvin megburu ndị bi n'ógbè ahụ n'ụzọ obi ọjọọ! Ivan meriri ndị iro ọtụtụ mmeri, ma Roman Papacy achọghị ịkwụsị ịchịkwa Lithuania ndị Katọlik. Ha mefuru nnukwu ego, na-ewe ọtụtụ ndị ọrụ aka ha, ọkachasị ndị Jamanị. N'ịbụ ndị ndị agha ka elu chere ihu, a manyere Ivan ịga agha. Tụkwasị na nke ahụ, mwakpo nke ndị Tatar Crimea malitere. N'okpuru ọnọdụ ndị a, Ivan Vasilyevich kpebiri ime nzọụkwụ siri ike. N'ịbụ onye mere mgbanwe ngwa ngwa: ọ wakporo ndị agha Polish-German. Mwakpo ahụ mere n'abalị, nke bịara dị ka ihe ijuanya zuru ezu nye ndị mmegide nke onye isi. E jidere ihe karịrị puku ndị mkpọrọ iri ise naanị. Mgbe nke ahụ gasịrị, udo dị. Akụkụ nke ọwụwa anyanwụ Ukraine, Vyazma na Belarusian Gomel, ghọrọ akụkụ nke Russia. N'ezie, Kyiv na Smolensk nọgidere na Lithuania. Ivan chịrị ogologo oge wee nwụọ na 1505 site na ọmụmụ Kraịst. Ọkpara Vasily nke atọ, nke a na-akpọ Iron, ketara ocheeze ahụ. N'akụkụ nne ya, o si n'ezinụlọ Siza nke Byzantium. N'ezie, ndị Turks meriri Byzantium n'onwe ya, ma ọ bụ dị ka ha na-akpọkwa onwe ha ndị Ottoman. Vasily nke atọ nọchibidoro Kazan na Smolensk ọtụtụ ugboro. Ọ gaghị ekwe omume iwere Kazan; obodo ahụ e wusiri ike nke ọma; na mgbakwunye, enwere nnukwu nsogbu na ịnye ndị agha. Ọ dị anya site na etiti kacha nso, Nizhny Novgorod, na n'okporo ụzọ akọrọ na-ebubata ndị njem na-aga agha mgbe niile site n'aka ndị na-akwagharị. Agha Smolensk gara nke ọma karị. N'eziokwu, nnọchibido ahụ kwụsịrị ugboro atọ. Mgbe ahụ Prince Vasily nyere iwu ka mmụba na mmepụta ngwa ọgụ ọkụ, nke bụ isi egbe nnọchibido. Iji mee ka arụpụta ọrụ dịkwuo elu, a na-ewere usoro draconian - ọrụ ohu na-amanye, na ụtụ isi na-ebuli elu. Nke a nyere aka n'oge nnọchibido nke abụọ. A tụrụ bọmbụ na-agbawa obi na Smolensk maka otu izu: mgbe nke ahụ gasịrị, ndị agha na-agbakọta. Ndị agha Rọshịa gbalịrị ịkwalite ọganihu ya, ma n'ihi esemokwu dị n'etiti ndị gọvanọ, e meriri ya na nso Orsha. Agha ahụ kwụsịrị na udo na-esighị ike, n'ihi nke Russia weghaara Smolensk, na-ekpuchi ụzọ Moscow. N'ebe ọwụwa anyanwụ nke steeti, n'etiti Nizhny Novgorod na Kazan, e wuru otu obodo: colloquially utu aha Vasilievsk. O kwesịrị imeziwanye ndị agha Rọshịa ma ọ bụrụ na a na-ebuso Kazan agha ugboro ugboro. Tsar Vasily the Iron zubere n'ọdịnihu mwakpo ọhụrụ na Kazan na mwakpo ngwa ngwa na Lithuania! Ọ dị mkpa iji weghachite ala ndị Slav nke bụbu nke Russia. Ma eze nwere nsogbu ụfọdụ n"ezinụlọ, nwunye ya mbụ tụgharịrị amụghị nwa, nke ọhụrụ ahụ mụkwara nwa n"oge. Eze n'onwe ya nwụrụ mgbe ọ dị ihe karịrị afọ iri ise. N"ezie, ọ kabeghị agadi, ma e nwere otu nwatakịrị nọ n"ocheeze, dị nanị afọ atọ. N'ihi ya, oge eruola maka ndị ọrụ nwa oge na ọgba aghara. - Yanka dara jụụ, na-eku ume maka ikuku, ụbụrụ muscular nke nwa nwoke ahụ na-amali elu.
  Sadat kwekwara ebe a:
  - Mgbe onye nketa ahụ dị obere, nke a bụ kpọmkwem ihe na-eme! Ụdị ndị ọchịchị ọjọọ niile gbara ocheeze ahụ gburugburu dị ka udele. Ya mere, a kwaturu onye nketa anyị nke ọma...
  Ngwa ngwa a tiri nwata ahụ nnukwu ụtarị wee wetuo olu ya ozugbo:
  - Onye bụ onye kasị elu vizier na ọ bụghị ọbụna onye ikwu nke nnukwu usoro eze. Ha na-ekwu na a gbara obere nwa ahụ ọkụ na oven. Lee egwu ọ bụ!
  Yanka gbalịrị iru ahịhịa, ngwakọta na-egbu mgbu nke agụụ na akpịrị ịkpọ nkụ:
  - Ivan nke anọ bụ kechioma! O jisiri ike dị ndụ; mgbe ọ dị afọ iri na atọ, e gburu onye ọrụ nwa oge Shuisky na iwu ya. Na iri na asaa, Ivan, bụ onye natara aha otutu egwu, kpube okpueze, ghọọ onye mbụ Russian Tsar. N'eziokwu, ndị mba ọzọ aghọtaghị utu aha eze ruo ogologo oge. Ndị Tsar nọchibidoro Kazan ugboro abụọ wee were ya na 1552. Afọ anọ ka e mesịrị, e meriri Astrakhan Khanate. Nnukwu Volga dum ghọrọ obodo Russia, na ókèala nke Alaeze Ukwu Russia ọhụrụ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ okpukpu abụọ. Ya mere, e wepụrụ iyi egwu mwakpo sitere n'ebe ọwụwa anyanwụ. Eziokwu ahụ nọgidere na Crimea Khanate. Na mbụ, eze ahụ chọkwara imeri ya, ma Alaeze Ukwu Ottoman siri ike. Tụkwasị na nke ahụ, o siri ike ịnye ndị agha gafee steppe, n'ihi na n'oge ahụ, ụgbọ oloko ma ọ bụ ụgbọ ala adịghị.
  - Mechanical ngwaahịa? - Sadat jụrụ, squinting n'ụzọ aghụghọ.
  - Dị ka nke a! Ọ bụ ezie na, n'eziokwu, ụgbọ ala ahụ bụkwa oge ochie. Nwa ogbi na nke kachasị njọ nke ọganihu: nke a nwere ike iche n'echiche. Mmanụ na-esi ísì ụtọ, nke na-adịghị mma, mmanụ ụgbọala na-agba agba - jọrọ njọ zuru oke! - Yanka blinked ngwa ngwa.
  Ali ji ụjọ tụrụ aro:
  - Ọ dị m ka ya bụrụ na m ga-ele ya anya!
  - Ọ bụ eziokwu ma! - Yanka ji nkịrịka akpụkpọ ya hichaa ọsụsọ. - Tsar Ivan the Terrible kpebiri na ọ ga-adị mfe ma dị mfe imeri Livonia. Usoro knight a n'oge a adalatala ma weda ya ala. Na mgbakwunye, ọtụtụ ndị knight tụgharịrị na Lutheranism, nke pụtara na Vatican agaghị enye nkwado na-arụsi ọrụ ike. Tupu mkpọsa ahụ, a na-eme ọtụtụ egbe egbe. Agha ahụ malitere nke ọma; Ndị agha Rọshịa malitere mkpọsa na November ma na-atụghị anya ya weghaara Narva na Yuryev ngwa ngwa. N'ime ọnwa isii, e were obodo iri atọ na ebe ewusiri ike. Otú ọ dị, Poland, Lithuania na ndị agha German goro ọrụ batara n'agha ahụ. Ma eleghị anya, tsar kwesịrị ka ya na Poland na Lithuania nwee nkwekọrịta ma kewaa Livonia. Na mgbakwunye, eze ahụ anwaghị anwa ịwakpo Revel ma ọ bụ Talin, na-enye ndị agha ntụte oge iji wusie onwe ha ike. Agha ogologo oge malitere. Ọ bụ ezie na ndị Rọshịa nwere ikike n'ọgụ dị ọkụ, nraranye nke gọvanọ, bụ isi Kurbsky, mebiri ihe ịga nke ọma niile nke agha. Ndị agha ahụ, n'okpuru nduzi onwe onye nke eze, weghaara Polotsk, ma ọ nweghị ike ịmalite na ọganihu ya. Mgbanwe nke igbu sochiri. Agha ahụ gara n'ihu. N'oge ụfọdụ, obi ụtọ ndị agha mụmụrụ ndị Russia ọnụ ọchị ọzọ. Na Poland, bụ́ nke n'oge a jikọtara ya na Lithuania, eze nwụrụ. Tsar Ivan the Terrible n'onwe ya malitere ịkwado ocheeze ahụ. Dị ka nne ya si kwuo, ọ bụ Pole sitere na ezinụlọ Glinsky a ma ama, n'ihi ya, ọ bụghị onye ọbịa zuru oke. N'ezie, ndị isi Polish, bụ́ ndị maara nke ọma nnwere onwe, tụrụ ụjọ maka atụmanya nke ịnọ n'okpuru ọchịchị siri ike na nke siri ike. Karịsịa, na 1664, tsar hapụrụ Moscow ma guzobe oprichnina. N'ihi ya, mmegbu malitere. Ha nwere obi ọjọọ karịsịa na Novgorod, bụ́ ebe e gburu ọtụtụ ndị n"ekpeghị ikpe ma ọ bụ nnyocha. N"otu oge ahụ, a tara ọtụtụ ndị ahụhụ ma kpọgbuo ha. Otú ọ dị, n'oge mwakpo nke Crimean Tatars na 1571, oprichnina emeghị onwe ya ka ọ bụrụ onye ziri ezi; ọtụtụ ndị dike nwere isi nkịta egosighi maka ndị agha. Otu afọ ka e mesịrị, e meriri ndị Tatar, ma nke a ewepụghị ihe iyi egwu ahụ kpam kpam. Ọ dabara nke ọma, agha malitere n'etiti Turkey na Iran. Ọ dọpụ uche ndị Crimea Tatars ruo ogologo oge.
  Sadat, onye nọgidere dị ka onye nyocha, jụrụ:
  - Tsar Ivan nọ ọdụ na Polish ocheeze?
  - Mba!
  - Yabụ na ọ maghị oke!
  Yanka kwara ubu ya echichi echichi:
  - E nwere ọtụtụ ihe kpatara ya! Ndị Sejm họpụtara eze Poland, site n'aka ndị isi na ndị isi. Ha achọghịkwa aka siri ike. Mgbe afọ abụọ nke interregnum gasịrị, Henry nke Valois rịgoro n'ocheeze. Ya onwe ya adịghị njọ site na mma agha, kama a maara ya dị ka onye na-adịghị ike na onye nwere obi ike, ọzọkwa, onye nwere ike ịdaba na mmehie nke Sọdọm.
  - Kedu ihe ọ bụ! - Ajụrụ m ọtụtụ ụmụ nwoke ozugbo.
  Dị ka akụkọ ifo si kwuo, Sọdọm na Gọmọra bụ ndị mmehie kpam kpam. Na okwu mmehie nke Sọdọm aghọwo okwu ezinụlọ - mgbe ndị mmadụ hụrụ n'anya. - Yanka kọwara, grimacing.
  Sadat gbarụrụ agbagọ:
  - Sultan anyị ugbu a na-enwe mmasị ịta ụmụ nwoke ahụhụ. O nwere nnukwu ngwa agha ịta ahụhụ. Ọ na-agba ara ma ọ kpasuo ha iwe. Agbanyeghị, ohere gị nke ịbanye n'ime ụlọ ọjọọ nke ụdị ọjọọ dị obere na-agbada ngwa ngwa.
  - Gịnị kpatara? - Yanka chere na nwanyị, karịsịa nye nwanyị, dị mma karịa mmekpa ahụ ya ugbu a:
  - Onye ahịa ahụ agaghị achọ ịhapụ gị ka ị laa, lee, egwuregwu gị na-atọ ya ụtọ mgbe niile. - Sadat tụrụ mkpịsị aka ya aka.
  N'ezie, Ahmed na onye inyeaka ya na-egwu chess, na ebe ọ bụ na ọ bụkwa osisi oak, na ndọrọ ndọrọ ọchịchị, ọ na-enwekarị mmeri. Mgbe nke ahụ gasịrị, o wepụtara ngaji were tie onye furu efu n'egedege ihu. Onye nnyemaaka nwere ọkpọ ọkpọ na-achị ọchị naanị na nzaghachi.
  - Ọ bụ ya, ọ chọtara onwe ya onye kwesịrị ekwesị ibe! - Yanka zara.
  - Eleghị anya! Ivan ọ lụrụ ọgụ na Henry Valois? "Ọ ghọrọ ihe na-adọrọ mmasị maka Sadat na ụmụ nwoke ndị ọzọ."
  Yanka ahụkwaghị ihe mgbu dị na mọzụlụ ya, ọnọdụ ya welitere:
  - Mba! Ọ nweghị ihe rụpụtara ebe a. Nwanne ya nwoke nke tọrọ Karl nwụrụ, ma ọ bụ kama ọ bụ nsi, mgbe nke ahụ gasịrị Henry gbapụrụ. Ọ gbadara n'akụkọ ihe mere eme dị ka onye nnọchiteanya ikpeazụ nke usoro ndị eze Valois: n'ocheeze France. Interregnum dịruru afọ abụọ ọzọ. Otu akụkụ n'ihi mpako Ivan: Russian Tsar enwetaghị ocheeze ahụ. Stefan Batory, Gọvanọ nke Semigrad, bụ onye were Turkish Sultan were were nweta ocheeze ahụ, mana sitere na ezinụlọ German. N'ịbụ onye ọchịagha nwere nkà, o meriri ndị agha Ivan the Terrible kpara ike na ike gwụrụ kpamkpam. Ka ọ na-erule n"oge a, ahụ́ ike eze adịwo njọ. Ndị agha Stephen nọchibidoro isi obodo ahụ na nchekwa wee weghara Polotsk. N'otu oge ahụ, ndị agha Sweden gara agha. Ndị agha Rọshịa gbasasịa ma manye ịlụ ọgụ n'akụkụ abụọ. Batory chịkọtara ndị agha nke otu narị puku mmadụ na, mgbe ha weghaara ọtụtụ obodo, malitere iyi Pskov egwu. Ma ewusiwo obodo a nke ọma. Ọtụtụ mwakpo kpụ ọkụ n'ọnụ enyeghị ndị iro ahụ uru. nnọchibido ahụ gara n'ihu, ndị na-anya ahịa chọrọ ụgwọ. Ivan the Terrible n'onwe ya zigara ndị nnọchi anya ụlọ ọrụ na Vatican. Ọ gbalịrị ịchọta nkwado nke Pope, "onye nnọchiteanya" nke Chineke n'ụwa. Ma ọ dịghị ebe ahụ! Pope chọrọ ka a kpọsaa okpukpe Katọlik na Rus. N'ikpeazụ, mma agha ahụ kpebiri ihe niile. N'ịbụ onye ike gwụrụ onwe ya, Batory nakweere okwu udo nke dị nnọọ mma nye Poland. Ivan nyefere Livonia niile na otu obodo Rọshịa n'aka okporo osisi. Otú ọ dị, na elu nke agha maka Pskov, otu Cossack brigade nke Ermak duziri wakporo Siberia Khanate. Ọ bụ ndị nketa nke Mongol na-achị ya. N'agbanyeghị ọnụ ọgụgụ dị elu nke onye iro, Ermak meriri, weghara khan. Ivan the Terrible nyere iwu ka e wuo ọtụtụ obodo na Siberia. N'ịbụ onye gbahapụrụ agha na West nwa oge, tsar malitere iche echiche banyere ihe kpatara ya, dị ka eze Spanish, bụ onye kwusara okwu: udo na Europe, mgbasawanye na mpaghara, ọ bụghị iji weghara ala ọhịa nke Siberia ma merie India, China na ala ndị ọzọ. Eze malitere ịchịkọta Cossacks na ịkụda ndị mmadụ maka nkwadebe maka mkpọsa ahụ. N'otu oge ahụ, ndị omenkà na-emepụta ngwá agha ọhụrụ, ihe ndị dị elu dị elu nke a na-ebughị site na gbọmgbọm, kama site na magazin ahụ, ọnụ ọgụgụ ọkụ nke egbe na-abawanye. Ivan n'onwe ya chọrọ ịlụ ada eze Bekee ka ya na Britain nwee njikọ megide ndị Swedes wee nweta nkwado n'oge mbuso agha nke India. Ma ọnwụ mere ka obi ike eze kwụsị. E nwere asịrị na gburugburu nke ya mere ya nsi. Otú ọ dị, eze ahụ anọwo na-arịa ọrịa ruo ogologo oge, e burukwa amụma ọnwụ ya n"ihu. Mgbe ụdị ọchịchị siri ike gachara, nwa nwoke Fedor ketara ocheeze ahụ. Ọ bụ onye na-adịghị ike, onye na-adịghị ike, na onye na-asọpụrụ Chineke. A zọpụtara Russia naanị n'ihi na o nwere onye ọchịchị siri ike, Boris Godunov. Nna ya gburu ọkpara bụ Ivan n'iwe.
  - Ivan the Terrible dịkwa nzuzu! - Sadat pụtara.
  Yanka anaghị arụ ụka:
  - Enwere ike! M na-agụ ebe na Ivan Vasilyevich tara ahụhụ si venereal ọrịa, e mesoo site rubbing mercury, nke mere ka ozu ya mgbe niile itching na-akpata frantic ọgụ nke iwe. Ha kwuru na a kwadoro nke a mgbe a na-enyocha mama ya. Ewoo, nke a ga-ekwe omume! Ivan the Terrible nwere ndị nwunye itoolu na ọtụtụ ndị nwanyị. E nwere asịrị na e nwere ọbụna ndị ikom n'etiti ha, dịka ọmụmaatụ Basmanov Jr. Hormonụ juru eze ahụ. Ma nnukwu onye na-achị achị, n'okpuru onye mpaghara nke mba ahụ karịa okpukpu abụọ. Kama, Ivan the Terrible, n'ihi obi ọjọọ ya niile, bụ onye ọchịchị na-aga n'ihu nke Russia. O guzobere steeti monopoly na vodka na ajị anụ, kagburu nri, mepụta ndị agha Streltsy siri ike, wuo ọtụtụ obodo, wee webata ọrụ ịdị ọcha maka oge mbụ n'ụwa. Tụkwasị na nke ahụ, ọ tụgharịrị ndị agha Russia na ndị ahịa ahịa ma mepụta alaka ọhụrụ nke ndị agha. Tsar mere ọtụtụ ihe maka mweghachi nke Rus na nke a enweghị ike ileghara ya anya. Na onye ọ bụla nwere adịghị ike! Echetara m ihe otu onye mba ọzọ gwara Socrates.
  - Ọ bụ ihe magburu onwe ya na ihe ndị eze na-eme!
  Socrates zara ya:
  - N'etiti ndị mba ọzọ, ee! Ọ dị mma ebe a - nke ahụ bụ ihe magburu onwe ya! Ihe ziri ezi bụ naanị ihe ziri ezi!
  Sadat kwuru n'ụzọ dị mwute:
  - Ma eze nwere ike ịkpọgide ma ọ bụ kpọgide onye ọ bụla na-enwe obi abụọ ikpe ziri ezi ya!
  - Ma nke a agaghị egosi na ị ziri ezi! - Yanka kwuru.
  - Ọfọn! Ma ka! (Ndị nlekọta na-akụ n'azụ ụmụ nwoke abụọ chatterbox). Na-enye mmalite mmalite! Lee anya n'ihu! - Sadat jiri aka ya tụọ aka, ụzọ ịkwa akwa na-amalite.
  N'ezie, isi ozu dị arọ na ịsụ ude dị jụụ ruru Yankee. Kpakpando nwere ndị a kpọgidere n'obe kwụgidere n'okporo ụzọ. Ẹma ẹbahade ukot mmọ ẹbahade, ubọk mmọ ẹnyụn̄ ẹsan̄a ke n̄kan̄. Ogbugbu na-egbu mgbu! Mmadụ na-enwekwa ntu ntu na-adụpu ya n"ogwe aka na ụkwụ ya nakwa n"ọgbụgbọ gbajiri agbaji. Ọzọkwa agụụ, akpịrị ịkpọ nkụ, ụmụ ahụhụ. Ụfọdụ ndị mmadụ rapaara n'elu osisi. Nke a bụkwa ogbugbu na-egbu mgbu, mana ọ na-adịte aka karịa, ebe ọ bụ na onye ahụ na-agbapụta ọbara ngwa ngwa. A kpọgidere ụfọdụ ndị nanị n"otu nko, bụ́ nke ọnụ ọnụ ya si n"ọgịrịga pụta. E gburu ihe dị ka narị atọ, ndị ọ dịkarịa ala otu narị n'ime ha bụ ndị inyom na ihe dị ka ụmụaka iri ise, ụfọdụ ọbụna tọrọ Yankee. Nwatakịrị ahụ malitere ibe ákwá n'amaghị ama:
  - Gịnị ka ndị a mere? - Yanka ji olu na-ama jijiji.
  Sadat kwara isi wee zaa:
  - Echeghị m na ọ bụ ihe dị njọ! Iji kpogide ohu, iwu dị mfe sitere n'aka onye nwe ya ezuola. Tụkwasị na nke ahụ, e nwere omenala "dị nsọ": ọ bụrụ na e gburu onye nwe ohu ma ọ bụ onye òtù ezinụlọ ya, a ga-egbu ndị ohu niile! Ọzọkwa, ogbugbu ahụ aghaghị ịbụ obi ọjọọ, ọ dịghịkwa ihe ọ bụla e mere maka ụmụaka!
  - O doro anya! Gịnịkwa na-echere m ma e nwee nnupụisi? - Yanka maa jijiji n'agbanyeghị okpomọkụ.
  - Skin flaying ma ọ bụ njọ! Ọ bụrụ na ị nwaa ịgbapụ, enwere ike taa gị ahụhụ site n'aka onye nwe ya, mana otu narị lashes nwere ụtarị bụ opekempe ị ga-ata ahụhụ. Nke a bụ iwu! - Sadat gbara aka n"olu ya.
  Kedu maka ịkpọgide n'obe? - Yanka gbalịrị ka ọ ghara iku ume, isi ozu ahụ na-asọ oyi.
  - Oge ọ bụla! Ị naghị achọ ihe kpatara ya! Ị bụ ohu, nke pụtara na ị bụghị nanị na ọ bụghị mmadụ, kama njọ karịa anụmanụ. "Sadat chụpụrụ ihe mgbochi osisi na-enweghị isi.
  - N'ezie, mba anyị ọbụna nwere isiokwu nke ka njọ: mmegbu nke ụmụ anụmanụ. Lee, anyị nọ n'ọnọdụ ka njọ. - Yanka nọ n'iwe ezi omume.
  Otu nwa agbọghọ, nke yi nko, kwara ákwá:
  -aṅụ! Ọ dịkarịa ala otu dobe mmiri.
  Yanka gbagara ya ngwa ngwa, utari dakwasiri ya. Otu n"ime ihe otiti ahụ tiri ya n"ihu, na-egbutu imi ya. Ọbara ahụ na-asọpụta nke ukwuu, nwata nwoke ahụ jiri ire ya rachaa ya. akpịrị kpọrọ ya nkụ nke ukwuu. Ọbara sitere na imi abụghị ihe kacha mma ịṅụ mmanya, kama na akpịrị kpọrọ nkụ, ọ bụrụgodị na ọ dị ka ihe ụtọ.
  Ali nyeere ya aka kpoo onwe ya:
  - Kpachara anya, chekwaa ike gị!
  - A ga m anwale! Ma nke a abụghị m n'aka.
  Ụmụ okoro ahụ na-amanyeghị onwe ha ọsọ ọsọ, bụ́ ndị na-enwe mmasị ịhụ egwu dị otú ahụ. Na n'okpuru kpakpando osisi, e nwere iberibe ọkpụkpụ tọgbọrọ n'akụkụ. E nwere ọtụtụ ndị nwụrụ anwụ, otu n'ime ụmụ nwoke na-amụcha n'elu osisi enweghị ihe ọ bụla, ọnụ ọnụ ya na-esi na nkwonkwo ubu pụta, ọbara na-akpọnwụworị. Na mberede, o weliri isi ya kpuo ìsì.
  Sadat mụmụrụ ọnụ ọchị n'amaghị ama:
  - Nke a bụ nwoke ahụ! Na-anwụ anwụ, ma ka agbajighị!
  Yanka chere, ya onwe ya ọ ga-enwe obi ike zuru oke na ike ịnya isi mgbe osisi na-adọkasị gị n'ime? O yikarịrị ka ọ gaghị eme, n'agbanyeghị na ọ mụtara igbochi mkpu ya ka ọ ghara ịkụ ya. Isi ihe mgbe ha na-eti gị ihe bụ iche echiche, chee echiche, na iche echiche ọzọ!
  Ali, na-ata ikikere eze, chetara:
  - Ahụrụ m ụmụ nwoke atọ: a kpọgidekwara ha n'obe na kpakpando! Onye nwe ya kpoo ọkụ wee malite iji ha gbajie ọgịrịga ahụ. Mgbe ụmụ okoro ahụ tụfuru onwe ha, o nyere ha galik ka ha na-esi ísì! O nyeere aka! Ụmụ okoro ahụ meghere anya ha, onye ogbugbu ahụ kụpịakwara ọkpụkpụ ọzọ. Ha gbara anyị n"ahịrị ma manye anyị ilele. Mgbe ahụ, mgbe ndị enyi anyị na-enweghị isi nwụrụ, ndị ohu ahụ chụsasịrị icheku ọkụ. Onye nwe ya nyere anyị iwu ka anyị na-eje ije na ha, na-eyikwa anyị egwu na a ga-akpọgide anyị n"obe. Anyị na-agba anyị ọkụ n"ụkwụ, anyị tara ezigbo ahụhụ, meekwa ka ihe ọ bụla mee ya ghọọ ahụhụ. Ndụ siri ike karịa mgbe ị bụ ohu.
  Yanka kwara ya aka:
  - M na-aṅụ iyi, m ga-eme ihe niile ka ịgba ohu na-apụ n'anya na mbara ụwa dum! Ka ọ dị otú ahụ! Ọ dịghị mgbe ụmụ nke ụwa a ga-eti mkpu!
  . ISI NKE 22
  - jụụ! - Elfaraya kwuru n'olu dara ụda. - Bụrụ dike dike!
  Nwatakịrị nwanyị elf gbara ụkwụ ya dị nro pink, o doro anya na ọ gafebeghị ụlọ akwụkwọ ụmụ mmadụ siri ike, ọ dị ka adaeze nke tụfuru slipper iko ya. Vladimir tụpụrụ bọmbụ. Ọ banyere n'ime oghere sara mbara wee gbawaa, dị ka o siri dị, ọ bụghị oke ụda; mgbidi simenti na-egbochi ikposa iberibe. Mana okpu agha nke mmadụ gbawara agbawa fepụrụ n'ebe dị anya, daba n'ogige wee kenye n'ime waya mgbochi.
  N'ebe dị n'aka ekpe, mgbawa abụọ ọzọ gbapụrụ, ma mgbe ahụ ka a na-anụ ụda égbè site na ngwa agha.
  - Ọ dị ka ndị agha ọdịda abanyela n'agha ahụ! - Elfaraya kwuru okwu.
  - Anyị kwesịkwara iguzo ya!
  Elfaraya kpọrọ nwa agbọghọ ahụ enweghị akpụkpọ ụkwụ:
  - Kedu aha gị!
  - Rofacola! - Nwatakịrị nwanyị ahụ zara, na-afụ ụfụ.
  - Were ndị enyi abụọ wee gbalịa gafere ngere ahụ! - Nwa nwanyị Elf gbara ọsọ ọsọ ozugbo:
  - Chere, gaa ihe dị ka mita iri asatọ n'aka nri.
  N'ịbụ onye yipụ akpụkpọ ụkwụ nke abụọ ma na-egbuke egbuke ikiri ụkwụ ya na-adọrọ adọrọ, nwa agbọghọ ahụ sụrụ ntakwu:
  - Ha ga-enwe nnukwu ịsa ahụ mkpochapụ! - Mma ji ụkwụ efu zọpụ n"obere waya, mana o daghị nwayọ, n"agbanyeghị mmụba ọbara amber pụtara.
  - Ọ ga-eji! - Elfaraya chịkọtara ya.
  Ọtụtụ mgbọ sitere n'akụkụ aka ekpe. E nwere nnukwu agha na-aga n'ebe ahụ. Vladimir chere egwu:
  - Ka anyị gbaga n'ihu, ha nwere ike kpuchie anyị ọkụ ngwa ngwa! - Nwa okorobịa ahụ tiri mkpu. - Ee, mee ngwa ngwa!
  O siri ike ịnụ na cacophony, mana elves nwere ụda zuru oke. Otu nta n'ime ha gbagara n'ebe ọhụrụ, ọ bụghịkwa n'efu. Igwe ogbunigwe atọ dabara n'ụgbọala ahụ dara ada, nke mere ka ndị agha ahụ daa n'afọ ha n'ala.
  Elfaraya tiri mkpu:
  - Ka anyị kewaa na-agbalị na-etolite a riiji. Anọ m n'akụkụ aka nri, ma gị, Vladimir, nọ n'aka ekpe.
  Ihe mgbawa dị egwu kwụsịrị okwu ya, ngere dara, na otu ụlọ dị nso gbawara. Ndị elves, na-eti mkpu, na-eji aka ha kpuchie onwe ha, otu n'ime ụmụ agbọghọ ahụ ka a na-akụ isi n'isi wee daa jụụ.
  - Nke a bụ nke mbụ e gburu! Elfaraya kwuru, "Enweghị ihe nwute."
  Ozugbo mgbawa ahụ gbawasịrị, ụgbọ elu abụọ na-eyi egwu na-efe efe na-efefe n'ebe dị ala. Ha tụpụrụ bọmbụ ọzọ, gbawakwa nso, na-awụsa ndị agha akụkụ ọhụrụ nke ala ise anwụrụ.
  Chrizzly tamuru:
  - Lee dragọn nke antiworld!
  Elfaraya kwetara:
  - Omume ha enweghị ezi uche! Ọ bụrụ na nke a bụ mkpuchi nchekwa, gịnị kpatara ha ji atụ bọmbụ n'ókèala nke ha!
  Nwa agbọghọ ahụ zara ozugbo:
  - Trolls kpọrọ ihe niile dị ndụ asị!
  - Onye iro mgbe niile dị ka fiend si hell! - Elfaraya kwụsịrị. - N'ezie, ọ kwesịrị ...
  - Anyị ga-agbaji na nsu! Ma mgbe ahụ, onye ọ bụla ọzọ ga-abịakwute ya! - Vladimir malitere ịkọwa.
  - Ya mere, ka agwọ anyị gafere!
  Otu ụzọ ndị agha, nke yiri egbe, nwere nku gbagọrọ agbagọ na ngwa ọgụ dị ka ọnụ, si n'ụlọ ọrụ na-emepụta ọdụ ụgbọ elu pụta. Egbe ndị a gbara iberibe ọla a wụrụ awụ. N'ụzọ dị ịtụnanya, ebumnuche ikuku tụgharịrị bụrụ otu ụgbọ elu ọgụ.
  - Kedu ụdị ịnyịnya ibu ndị a? - O juru Elfaraya anya.
  Ụgbọ elu mwakpo ahụ gbara rọketi wee malite ịgba ọsọ, ebe ọ na-esi n'otu akụkụ gaa n'akụkụ.
  Vladimir kwuru, sị:
  - Akwụsịla ụzọ ahụ, mana n'ozuzu, ekwesịrị inwe otu ọchịagha!
  - Ị bụ nwoke ma ị nwere bọmbụ n'aka gị! - Ụmụ agbọghọ na-eti mkpu. Mgbe ahụ, ha gbara ọsọ, na-agbapụ ụgbọ ala na-ese anwụrụ.
  Site n'ebe dị n'akụkụ ugwu ahụ, a na-anụ ọtụtụ égbè otu mgbe, mgbọ ndị ahụ rutere n'akụkụ aka ekpe, nso na ụlọ ọrụ ọrụ.
  Elfaraya kwuru:
  - O doro anya na ndị agha atọ na-ekere òkè na agha ahụ!
  Vladimir zara na nkà ihe ọmụma:
  - Na agha, ihe niile kwere omume!
  Nwa nwanyị Elf bụrụ abụ:
  - Ihe niile agaghị ekwe omume maka onye agha! Jiri nlezianya gaa n'olulu mmiri - dọka bọmbụ ahụ!
  Vladimir gbara trolls abụọ bụ́ ndị si n'azụ mgbidi mapụ n'ụzọ ziri ezi. Ha wee fepụ na-adụpu isi ha, nwa okorobịa ahụ nwere ezi ihe makwara ha n"anya.
  - Nke a bụ mmezu nkịtị nke okwu ahụ: ọ bụghị na nku anya, kama na anya! Tinye gas ahụ tupu ọ pụọ!
  Chrizzly kwuru n'ike:
  - Ọ dị ka a gbara anyị gburugburu!
  Vladimir lekwasịrị anya ya; usoro nke isi ya mere ka ọ hụ ọtụtụ ihe. Opekempe, ụgbọ mmiri iri na abuo mara mma, nke dabara adaba, nke nwere agba atọ na-agbaga n'ebe nchekwa ahụ.
  - Ma olee usoro! Anyị enweghị nke dị ka nke a n'ezie! Ka hà si n'ọnụ ụzọ a na-adịghị ahụ anya bata?
  Chrizzly tụrụ aro:
  - Nke a bụ ntinye n'ime mmemme nke ihe puru omume! Ụdị ngwakọta nke ezigbo agha, nke ihe ịtụnanya na-ebilite mgbe ọ bụla!
  - Great Chrizzly, ma ọ bụghị ya, agaraghị m eche! - Elfaraya kwuru n'ụzọ mkparị.
  Ndị tankị na-abịaru nso gbapụrụ ndị agha ahụ egbe egbe. Ha gbawara ma gbawa agbawa. Otu n'ime ụgbọ ala ahụ kwụsịrị, egwu ya mebiri emebi.
  Elfaraya mere mmegharị ahụ enweghị ndidi:
  - Bịa Vladimir na unu ụmụ agbọghọ soro m! Ọ baghị uru ịgụ photon nke quasar nwere obi ụtọ!
  N'otu ebe, mgbawa ahụ mebiri ngere ahụ ọkara, Vladimir na Elfarai, dị ka onye kachasị ike, wụliri elu na-aga, mechaa trolls ise ọzọ na ofufe. Nwa okorobịa ahụ kwara ụta ọbụna:
  - Ịmefu ọtụtụ mgbọ n'otu ebumnuche abụghị ihe ezi uche dị na ya!
  - Ị maghị na ịkwesịrị ịpị obere obere, dị ka a ga-asị na ị na-egwu obere piano! Ma ọ bụghị ya, aka gị dị nkọ ruo n'isi nke ndụ!
  Obere ndị agha chụpụrụ ndị iro ahụ n'ọnụ ụlọ mkpọrọ ahụ wee gbaba n'ime mgbidi ahụ. Ọ gbara ezigbo mita asatọ. Vladimir na Elfaraya bulitere elves, na-atụba ha. Agbanyeghị, Chrizzly jụrụ wee rịgoro mgbidi n'onwe ya.
  - Enwere m obi ụtọ! - Ọ kọwara.
  Ọ malitere ile Elfarai anya nke ọma wee legharịa anya n'akụkụ aka ekpe. N'ebe ahụ, ezigbo agha ahụ malitere n'ebe nile na nke siri ike.
  Ụgbọ njem ndị na-ebuwanye ibu na ndị agha na-arị elu, ha si n'azụ igwe ojii pụta, na-atụpụ bọmbụ dị ka mmiri ozuzo. Ọtụtụ squadron nke ụgbọ elu pụtara na mbara igwe. Duels ụgbọ elu bịara na-akawanye njọ. Onye agha na ụgbọ elu ọgụ gbakọtara, ọkụ na-egbuke egbuke sochiri, ụgbọ elu ndị ahụ gbasasịa. Otu n"ime iberibe iberibe ha dara, ọ fọrọ nke nta ka ọ metụ Elfarai aka. Nwata nwanyị ahụ gosiri aka ya:
  - Eletrọnịkị nzuzu!
  Vladimir gbapụrụ site na egbe igwe na ọnụ ọgụgụ ndị na-agba ọsọ. O ji nwayọọ tie ihe, dị ka traktọ na-agha poteto. Ọnụ ọgụgụ ndị ahụ jọgburu onwe ha nke trolls ahụ dara wee jụgharịa. Ihe niile dị ka ihe ọchị, dị ka ihe egwuregwu ụmụaka.
  Ndị tankị gbagoro, na-agba egbe ka ha na-aga, na ndị otu ndị na-anya ụgbọ mmiri na-agba ọsọ n'ihu, na-esi n'akụkụ niile na-awakpo ozugbo. Otú o sina dị, nchebe mgbanaka nke ndị iro gosipụtara nkwụsi ike, na-afụ ụfụ.
  Elfaraya hụrụ ka Rofakola gbara ụkwụ ọtọ na ndị enyi ya abụọ merụrụ ahụ ka ha na-alụ ọgụ. Otu n'ime ụmụ agbọghọ ahụ nọ na-ama jijiji n'ihi mfu ọbara, ma ha gara n'ihu na-aga:
  - Ụmụ agbọghọ mara mma! Ụmụ agbọghọ nwere obi ike! - Elfarai kwadoro.
  - Ya mere, ha ga-anwụ, na-enweghị ọtụtụ ojiji! - Vladimir hụrụ.
  Chrizzly tiri mkpu:
  - Ọ bụ oge anyị ịkwaga ma ọ bụrụ na anyị chọrọ ịnọ n'oge nkesa nke nrite!
  - Ezigbo elo.
  Ndị agha ise mabanyere ọnụ n'ime niche tren. Idem ama akpa n̄kaiferi oro, etie nte mgbọ ama etịmede enye ke ubu. Mma ahụ chara acha kwuru:
  - Nke ahụ dị mma! Oghere ahụ agaghị agbawa!
  Elfaraya ji obi ebere jụọ:
  - Ị nwere ike ịga!
  - N'ezie! - Nwa agbọghọ ahụ yiri obi ụtọ.
  - Mgbe ahụ, soro m!
  Ụfọdụ freaks nọ na-agbago n'ebe ha nọ, n'agbanyeghị ogidi uzuzu, ọ ga-ekwe omume ịghọta na ndị dike nwere ogologo imi gbagọrọ agbagọ, ihu isi awọ na nku anya na-adịghị ahụkebe dị ka nku nke ugoloọma.
  Vladimir were ha ozugbo na egbe:
  - Isiokwu ndị mara mma! Ọ bụghị ya!
  Grizzly kwubiri:
  - Trolls! Fiend nke hell!
  Ụlọ ahụ dara ụda na mkpọtụ, na egbe nke ji onwe ya, nke ikuku gbawara agbawa tụpụrụ, gbagoro n'ụzọ ya.
  Elfaraya nyere iwu:
  - Ọkụ sitere na gbọmgbọm niile!
  Igwe egbe malitere ikwu okwu ozugbo, agbawa ise gbawara n'ime mkpọ na-agba ọsọ.
  Ụgbọ mmiri ndị ahụ dara, ụfọdụ n"ime ha na-emikpu n"ebe a na-ese anwụrụ ọkụ, a ga-akụ ha n"ìsì, ụfọdụ mapụkwa n"èzí.
  Ụfọdụ trolls yi uwe agha ahụ, n'ihi ya, o doro anya na ha mere omume n'atụghị egwu, na-adabere na enweghị ike imerụ ahụ. Vladimir na Elfaraya tụgharịrị ọkụ ha n'isi, jiri iwe tụgharịa magazin ha. Ha gbagburu nke ọma karịa elves, ma eziokwu ahụ bụ́ na ha na-etinye oge na-ebugharị abaghị uru ọ bụla! Ụfọdụ trolls jisiri ike bịaruo nso wee weghachi ọkụ. Nwa agbọghọ ahụ dara ogbenye natara onyinye n'olu na ihu, na onye ọzọ n'ime obi. Mma ahụ dara jụụ, onye nke ọzọ kwara akwa na iwe. Grizzly enwetakwara ọnya tangential, tụgharịrị cha cha, mana n'ihi otuto ya egosighi ya.
  Vladimir na Elfaraya, na-ejighị otu aka kwụsị ọkụ, jiri nke ọzọ tụbara bọmbụ. Iberibe ndị buru ibu rikpuru ndị mwakpo ahụ, ọkụ a haziri ahazi na nke ziri ezi mebiekwara ha.
  E nwere ihe karịrị otu narị ozu ndị tọgbọrọ n"ebe a na-abịaru nso na n"elu ikpo okwu; Ndị atọ ahụ dị ndụ si na mkpuchi mapụọ ma wepụ ọtụtụ magazin, wepụ eriri ndị ahụ n'ahụ ahụ na-esi ísì.
  N'ịbụ onye na-ekpo ọkụ na-esi ísì ụtọ, Elfaraya kwuru na afọ ojuju:
  - Ọ dị ka e meriri onye iro! Ya mere ugbu a, anyị kwesịrị inyere ndị anyị aka! Naanị ebe a ị gaghị aghọta ebe nke anyị nọ.
  Chrizzly kwara isi ya.
  - Mba, nke ahụ abụghị ihe anyị kwesịrị ime ma ọlị!
  - Gịnịkwa? - O juru Vladimir anya.
  - E kwuwerị, ọ bụ onye injinia eletrọnịkị nwere ahụmahụ, n'adịghị ka gị!
  Elfaraya sọrọ nlelị:
  - Ọfọn, gịnị! Kedu onye na-alụ ọgụ ka mma?
  - Ị ka mma! Ma amaara m naanị ụzọ isi merie! - Elf mụmụrụ ọnụ ọchị na Poleninsky, na-atụgharị anya ya.
  - Oleekwa otú ime nke a? - nwa agbọghọ ahụ jụrụ.
  - M duhiere onye ọ bụla. Anyị na-aga ebe a na ọdụ mmepụta.
  Vladimir kwuru, sị:
  - Ị nwere ike ịgbaba n'ime ogbunigwe ebe ahụ!
  - Ma ọ bụrụ na ịga nke ọma, anyị ga-ahụ a remote control ga-gbanyụọ a dum nnukwu mebere agha. Ị nweghị ike iji egbe igwe naanị gbuo ha! - Elf kwuru ikike.
  Elfaraya kwetara:
  - Ọ nwere ahụmahụ karịa na "egwuregwu Virtual" dị otú ahụ ma na-ejide kaadị ndị ahụ n'aka ya.
  Na-achị ọchị, na-egwu mmiri ka mgbọ na-akpafu ma ọ bụ shrapnel kpafuru akpafu emetụ ya n'ahụ, gbagara n'usoro ihe na-egbuke egbuke. Vladimir na Elfaraya lere onwe ha anya wee soro ya. Ha na-agba ọsọ ọsọ, ma ha mehiere. Otu onye na-agba egbe nke zoro n'ime ụlọ mkpọrọ nzuzo wesara ezigbo mmiri ozuzo nke led.
  - Chaị! - Elfaraya tiri mkpu mgbe akpụkpọ ụkwụ ya jidere ya. - Nke a ọ bụ naanị ihu ọma mmekọahụ ọzọ?
  The kechioma chrizzly wee gburugburu na-azọpụta akuku, ma Vladimir bụ nnọọ obere kechioma. Ọ na-efegharị aka ya, tụnye egbe igwe, nnukwu mgbọ na-akụ n'ahụ ngwa agha ahụ. Nwa okorobịa ahụ jụrụ oyi n'obere oge ole na ole, otu n'ime onyinye ndị ahụ kụrụ ya n'afọ wee daa kpuo ìsì. Ihe ọzọ gbawara agbawa gburugburu ya, Vladimir kpọpụrụ ma si n'ubu ya gaa ozugbo. N'ozuzu, ahụ na mebere egwuregwu ghọrọ ọbịa, adịghị ike, ọ bụghị ngwa ngwa zuru ezu, ọ raara onwe ya nye. Nwa okorobịa ahụ gbagharịrị dị ka osisi vine, onye na-agba ígwè mere mgbanwe ma mebie afọ na ụkwụ abụọ, yana igbe, mapuo obi. A zọpụtara Vladimir n'ọnwụ site na ntinye aka nke Elfarai. Nwatakịrị nwanyị ahụ tụbara ogbunigwe, na-eme ka egbe igwe mechiri nwa oge, wee buru Vladimir.
  - Dị ka oge niile, m ga-azọpụta gị! Na-emebi iwu niile! - Nwa agbọghọ ahụ bụrụ abụ. "Mgbe ahụ, na-atụpụ akpụkpọ ụkwụ ya dọwara adọwa, ọ tụbara Vladimir n'ime ebe nchekwa na-enweghị atụ. N'oge ahụ, a kụrụ nwa agbọghọ ahụ n'onwe ya n'ubu, ma ọ na-adabarị ma mgbọ ahụ mapuo ya ihe agha ahụ ma kpụchaa ya azụ.
  Mgbe ọ kpara mwakpo ahụ, nwa agbọghọ ahụ pụrụ. Ahịrị ahụ wee soro ya. Nnụnụ ndu ahụ na-asọ dị ka iyi, ma igwe egbe ahụ echekwaghị mgbọ ọ bụla. Ihe mgbawa nke sink dara na mgbidi ahụ, ọ dabara nke ọma na ụlọ ọrụ ahụ siri ike nke ọma na ọ bụghị ịdaba n'otu oge. Otú o sina dị, o kweghị ka nwa agbọghọ ahụ rapaara ya isi.
  Elfaraya lere anya gburugburu:
  - Hey Chrizzly, ebee ka ị nọ?
  Azịza ya bụ ịgba nkịtị. Nwatakịrị nwanyị ahụ chọrọ ịtụ bọmbụ ọzọ, ma ọ hụghị ya na eriri ya.
  - Ọfọn, abụ m onye nzuzu! - Elfaraya ṅụrụ iyi.
  N'eziokwu, enyemaka, dị ka ọ na-eme mgbe niile n'agha, bịara na mberede. Tankị atọ nwere ọmarịcha mma si n'akụkụ aka ekpe pụta. N'ịgba egwu n'aka Elfara, ha malitere ibibi ụlọ elu igwe.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ fere:
  - Ma ha anaghị atụ egwu!
  Mgbọ ogbunigwe ji égbè ụgbọ elu anọ kwatuo otu ụlọ elu. N'ezie, e nwere ọtụtụ ihe ndị fọdụrụ na ngwa agha nke tankị, na onye na-eje ije n'aka nri mebiri ụzọ ahụ, ma n'ihi ọnụnọ nke ọtụtụ rollers onwe ha, ọsọ ahụ na-ebelata ntakịrị.
  Vladimir chọpụtara na n'agbanyeghị mmegharị ahụ, tankị ndị ahụ gbara ọkụ n'ụzọ ziri ezi, nke pụtara na o yikarịrị ka ejiri hydraulic stabilizer kwadoro ha. Egbe mgbochi ụgbọ elu pere mpe nke ukwuu nke na ọ gaghị aba n'ime ngwa agha dị elu. Ọ bụ ezie na a napụrụ tankị ndị ahụ nchebe dị ike, ike na ịdịte aka nke ígwè ahụ dị elu, ma ọ dịkarịa ala ọ dị ala karịa titanium.
  Ụlọ elu igwe egbe dara jụụ na iku ume wee dị mfe ma dị mfe.
  Ntugharị nke ngwa agha nzuzo ahụ bịara, shei kụrụ egbe igwe na ihe mkpofu ọkụ si n'elu fepụ.
  Elfaraya kwuru okwu:
  - Ị mere nke ọma!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ, n'egbughị oge dị oké ọnụ ahịa, na-agba ọsọ na mgbidi njedebe nke ọdụ ụgbọ mmiri ahụ. Ngwunye shei a na-ajụghị oyi gbara ọkụ ya n'ụkwụ efu (nwa agbọghọ ahụ yipụkwara akpụkpọ ụkwụ nke abụọ ya iji mee ka ọ mara mma ma maa mma). Mgbe o rutere n'akụkụ nke ọzọ, Elfaraya daa n'afọ ya wee jiri nlezianya leba anya n'ogige ahụ ka ọ hụ nke ọma ka ọ na-abịaru nso.
  Enwere udo n'etiti oke mmiri ozuzo na mbara ọdụ ọdụ. Otu ọnụ ụzọ ámá na-adịghị mma dị n'èzí, otu onye na-eche nche guzorokwa n'ebe ahụ.
  - Naanị onye! Aga m ebutu ya n'otu nkeji! - Elfaraya kwuru okwu.
  Otu akwa ifuru mara mma nke ọma nke nwere ifuru mara mma lekwasịrị anya, o mere ka ọmarịcha ala na-adịghị mma. Otu ụgbọ ala gbahapụrụ agbahapụ na ọkụ, otu ụgbọ elu ahụrụ anya na-efegharị nso.
  - Enwere ụzọ mgbapụ ebe a! Naanị pegasus ọcha nwere nku na-efu! -Echere Elfaraya.
  Mgbọ mmiri na mberede nke katapila na-agbakọ mere ka ọ tụgharịa. Nwatakịrị nwanyị ahụ jụrụ oyi n'ebe ahụ, tụrụ ya n'anya. Nnukwu tankị siri n'akụkụ akụkụ ebe ọ na-ezo n'ọkụ ahụ pụta dị ka anụ ọhịa bea. O buru ibu ma yie ihe nhịahụ karịa igwe igwe Elfaraya hụburu.
  - Na onye ọkwọ ụgbọ ala yiri ka enyela!
  N'ezie, o doro anya na ọ nweghị ahụmahụ dị ukwuu, ọ na-amagharị steering mgbe ọ bụla. Egwu tankị ahụ ji oke mkpọtụ na-egweri, na-akụrisị ihe ma na-awụpụ ọkụ na-acha akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ. E nwere ihe ruru ihe dị ka mgbọ egbe isii, na-agụghị egbe igwe, igwe dị egwu. Elfarai nwere njikọ na German "Maus". Mgbe ụgbọ ala 188-ton, n'oge agha na Hungary, na-enweghị egwu nke shells (ha gbapụrụ dị ka peas), bụ pearl na ọnọdụ ndị agha Soviet. Ụgbọ ala abụọ dị otú ahụ dị ebube, bụ́ ndị ji mmanụ ụgbọala eme ihe, bụ ndị Soviet dọọrọ n'agha. Mgbe ahụ, na ndabere ha, e kere nnukwu ụgbọ mmiri ndị nwere ike ịgafe Ọwa Bekee wee gaa n'ala ala nke Oke Osimiri Pasifik gaa Alaska. E mepụtara anụ ọhịa iri ise ndị ọzọ yiri ya, ma Khrushchev dị warara, onye nọchiri Stalin, nyere iwu ka agbaze nnukwu igwe na nnukwu ọnụ ahịa. N'ozuzu, ọbụna tupu agha ahụ, Stalin nyere iwu ka e wuo tankị kasị ukwuu n'ụwa, Kirov, nke dị narị tọn atọ na iri ise, na engine mmanụ diesel nke 2,000 horsepower. O ji ihe ruru egbe asatọ na egbe iri na isii. Maka oge ahụ: naanị ọrụ ebube nke teknụzụ. N'ụzọ dị mwute, ibugharị tankị bụ ọrụ siri ike nke ukwuu, agha ọgbara ọhụrụ na-achọkwa ụzọ dị ukwuu na ngwa ngwa ngwa ngwa.
  Echiche ndị a tụgharịrị n'isi Elfarai. Nwatakịrị nwanyị ahụ achọghị ịlụ ọgụ wee gbakọọ ọnụ ka ngwere. Ọ ruru unyi dị ka ezi, mana n'oge ahụ, unyi na-azọpụta ndụ ya. Oge ji nwayọọ nwayọọ gafere. N'ozuzu, Khrushchev machibidoro mmepụta nke tankị dị arọ karịa tọn iri ise, na mmachibido iwu yiri nke ahụ na Russia were ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ 100 afọ! Nke a ọ dị mma? Ahụmahụ tụrụ aro: ọ dabere na ebe agha na-aga. Na Europe ma ọ bụ ọzara, tankị dị arọ egosipụtawo onwe ya nke ọma. Karịsịa, ọkọlọtọ ọkọlọtọ nke tankị ndị otu NATO bụ ihe dị ka tọn 63, yana ngwa agha dị ike nke ọtụtụ oyi akwa. N'elu ugwu, ọ ka mma iji ụgbọ ala ndị dị mfe. Karịsịa, tankị nwere agba anọ na-enweghị mmadụ. Ruo ogologo oge, a na-ewere robots dị ka panacea maka nsogbu niile, mana ọ dabara nke ọma na ọtụtụ ọgba aghara mpaghara nke igwe eletrọnịkị gosipụtara: kọmputa n'ọnọdụ ọ bụla ekwesịghị ịghọta onwe ya dị ka onye. Ntughari ndu ndu ndu nke ndi mmadu emeela ka o kwe omume ibelata adabere na robots. Ma ọ bụghị ya, ọtụtụ dystopias banyere mkpochapụ nke agbụrụ mmadụ site na igwe ga-abụ eziokwu! Na mgbakwunye, anwansi weere akụkụ nke ọrụ eletrọnịkị. O nyere aka kpọte ihe nchekwa ụbụrụ mmadụ na mbụ. Ụwa malitere ịgbanwe gaa eluigwe na ala homocentric.
  N'ikpeazụ, otu nnukwu ụgbọ ala tụgharịrị n'akụkụ wee gbaa egbe ya n'anya. Ogbugbere ọnụ ndị ahụ nwere ike dị ogologo, nke mere ka mmegharị ha kwụsịlata. Ọ bụghị n'efu ka ndị America nọ na Ambrams jiri obere gbọmgbọm mee ihe n'oge ochie, ebe ọ bụ na egbe na-emepụtalarị nrụgide dị elu. Nke a na-eme ka ọ dị mfe iji mee ihe, ma ọ bụghị ya, muzzles dị otú ahụ siri ike ịkwaga. Igwe egbe dị ize ndụ karịa! Nwatakịrị nwanyị ahụ jidere ume ya, na-eche ma ọ ga-agafe - ọ gaghị eme!
  Mgbọ gbapụrụ n'ụzọ na-adịghị mma, ma jiri akara ngosi na-ekpe ikpe, ụlọ mposi troll dị n'ọnụ ụzọ ogige ahụ tiwara ekewa. Iberibe nke ogwe rọba, ibé mkpuchi na nsị na-esi ísì ọjọọ gbasasịa ọtụtụ narị mita.
  - Ụlọ mposi bastard mmiri! - Elfaraya kwuru okwu. Na tankị ahụ gbara turbines ya wee gafe ụlọ ahụ, na-egweri ibe nkume, nke e ji feces na-esi ísì ụtọ mee ntụ ntụ, ghọọ ntụ ntụ. Oghere imi nke dike ahụ tara ahụhụ nke ukwuu, dị ka a ga-asị na ọ na-esi ísì.
  Otú ọ dị, Elfarai nwere nsogbu ndị ọzọ; o mere atụmatụ n'ebe dị anya site na nnukwu caterpillar ruo mgbidi.
  - Enwere m ike ịgbasa, ma ọ bụrụ na n'ezie onye nzuzu a na-akwaga ntakịrị n'aka nri! Agbanyeghị, enwere m amamihe.
  Ịpị ezé n'ụda na mkpọka njikọ yiri ngagharị olili ozu. Elfaraya manyere onwe ya ịmụmụ ọnụ ọchị, n'otu oge ahụ ọ nụrụ ka bọmbụ na-agbawa, na n'akụkụ anya ya, ọ na-ekiri ụgbọ elu ndị dara ada na-agba ọkụ, mgbe ahụ, otu n'ime ha gbawara na oké ụzụ na-atụ egwu, na-atụle nha nke onye na-atụ bọmbụ. Mgbawa ndị a ugboro ugboro ugboro ugboro, na-agbawa ihe ndị dị n'ime afọ ụgbọ elu ahụ na-egbu egbu. Agha ahụ na-aga n'ihu n'etiti isi, m na-eche ka Rofakola na-eme, ma ọ dị ndụ ma ọ bụrụ na ọ nwụkwara. A sị ka e kwuwe, ihe mgbu ahụ dị adị n'ezie! Ọ ghọtara nke a ozugbo, na-ele nnukwu anụ igwe nwere gbọmgbọm isii na-abịaru nso. N'ozuzu, n'oge Agha Ụwa nke Abụọ, ndị Soviet na American ndị na-emepụta gbalịrị itinye muzzles abụọ ma ọ bụ atọ n'otu ụlọ elu. Ma ahụmahụ nke Agha Ụwa nke Abụọ na ọtụtụ tank agha gosiri zuru ezu ọdịda nke ndị dị otú ahụ owuwu. Kemgbe ahụ ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ canon, otu tankị, otu turret, otu gbọmgbọm! N'ezie, ejiji maka tankị turretless malitere n'oge na-adịghị anya. N'ozuzu, nke a bụ arụmụka, ma ọ bụrụ na ngwa agha ahụ bụ multi-barrel, gịnị kpatara na ọ bụghị tankị multi-barrel?
  Njikọ mbụ nke caterpillars dị n'akụkụ ụkwụ nke nwa agbọghọ ahụ, na rollers, na-ekpo ọkụ site na ibu ahụ, jiri nwayọọ nwayọọ na-agagharị na ha, na-ebu ọtụtụ iri puku tọn ígwè ígwè. Igwe na-ekpo ọkụ na-ekpo ọkụ na-agba nwa agbọghọ ahụ ọkụ n'ikiri ụkwụ; na-emekarị ọ naghị enwe mmetụta dị nro, ma akụkụ ahụ ya agbanweghị na ihu ọma ya. Dịka ọmụmaatụ, na mbụ, ọ nwere ike ito onwe ya na mgbidi na akwa oyi akwa - ọ ka bụ anụ ahụ hyperplasmic, ma ugbu a caterpillars na-enweghị obi ebere na-emetụ ya aka. Igwe ọkụ na-ekpo ọkụ nke igwe ahụ kparịrị ihu, ọnya na ọnya na ahụ, na-akụpụ anya mmiri n'amaghị ama.
  Elfaraya gbapụrụ anya, anya mmiri pel na-awụda. Abara ahụ dị n'anya dajụọ, mana katapila kpara nnukwu mkpịsị ụkwụ nke ukwu aka nri ya. Mgbe ịdị arọ dị otú ahụ na-etipịa ọkpụkpụ, ihe mgbu ahụ dị egwu, ọ bụrụ na dike ahụ esighị ike, ihe ịrụ ụka adịghị ya na ọ ga-eti mkpu, ma ọ na-ata ikikere ezé.
  - Nke ahụ bụ ihe arụ! Ma ugbu a amatala m ihe ọ dị ka ụkwụ nwanyị na akpụkpọ ụkwụ Spanish! - Nwa agbọghọ ahụ gosiri fig.
  Ụgbọ mmiri ahụ kwọọrọ mita ole na ole ma kwụsị. Elfaraya kpebiri ịsụ ude wee jiri nlezianya bilie n'ụkwụ ya: nnukwu anụ agha ahụ guzoro n'ụzọ dị egwu na ọ dịghị mkpa ịtụ egwu.
  N'aka nri, na-abanye n'ógbè agha ahụ, ụgbọ elu anọ na-ebuso agha gafere. N'ịbụ ndị na-achọghị ka a hụ ha, ka ha nọrọ n'akụkụ, ndị gbara egbe igwe isii meghere ha ọkụ na-ekpo ọkụ, na mkpuchi shei na-ezokwa n'oké mkpọtụ.
  Ogologo oge, nwere ọnya tracer, mgbawa ahụ gara ebe dị anya imerụ ụgbọ ala ahụ, mana ọ dị nso maka ndị na-anya ụgbọ elu ịhụ tankị ahụ.
  N'ịbụ ndị ji ogbunigwe na ogbunigwe gbasa ebe ndị a na-alụ ọgụ, ha anọ ahụ mere "akaghị anwụ" wee malite ịbịarute ebe ọhụrụ ha lekwasịrị anya.
  Elfaraya chịrị ọchị:
  - Ọgbaghara ọzọ na obere ụyọkọ kpakpando! Ikekwe ọ bụ oge igwu egwu ezumike nka!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ tụgharịrị ọzọ, na-eme mgbọ, na-egbukepụkwa ka ikiri ụkwụ ya gbagara n'ọnụ ụzọ ụlọ ọrụ mmepụta ihe.
  Mma ahụ dị ngwa wee gbaba na troll. Ọ na-esiri ya ike ibuli egbe igwe ya mgbe isi ya kụrụ ya n'imi. Ọkụ ahụ dara nke ọma n'isi Elfarai, mana ọgbaghara ahụ gafere.
  Ọtụtụ rọketi si n'azụ gbawara ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ n'otu oge. N'ịtụle site na mkpọtụ ahụ dị irè, otu n'ime egbe ndị a chụpụrụ chụpụrụ nwa agbọghọ ahụ, na-atụgharị ma ọ fọrọ nke nta ka ọ tụpụ ya n'ụkwụ ya. Mgbe nke ahụ gasịrị, ọnụ ọnụ ahụ dara na mgbidi ahụ, brik dara. Ọtụtụ obere iberibe ihe na-egbutu ịma mma ahụ ụkwụ efu.
  - Ọ na-akpọkwa ọzọ! Lee ka m si na-akpachi anya!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji ọsọ gbapụrụ n'ọnụ ụzọ ámá nke mepere emepe na ọkara. Enwere trolls atọ dị n'ime, mana Elfaraya jiri otu mkpọ bepụ ha, egbe igwe ya na-adịkwa njikere mgbe niile.
  Ndị agha oké ifufe ahụ na-ama jijiji dị nnọọ n'elu ụlọ wee malite ịpụ. E mechiri mkpọtụ ndị ọzọ. Ọgba aghara nke ọtụtụ rotors nwere mmetụta dị jụụ. Nwatakịrị nwanyị ahụ ọbụna iso nne ya na-akpakọrịta. Nke, Otú ọ dị, ọ dịghị mgbe ọ na-ege ntị.
  - Si na okpomọkụ pụọ!
  Elfaraya lere anya gburugburu ma ọ fọrọ nke nta ka ọ hụ ngwa ngwa tubular sistemu jụrụ oyi. E tinyere ngwaọrụ nkesa anọ ozugbo na ahịrị, nke na-enyocha mmegharị nke refrigerant.
  - Ọfọn, m dị ka obere iberibe karama batara n'obi nke ihe dị ndụ mgbe ochie. Ọ bụ na oge erubeghị ịgbanye ọkụ ọkụ ndị ahụ! Ọ bụ ezie na ọtụtụ n'ime ndị anyị ga-anwụ! - Nwatakịrị nwanyị ahụ ala azụ.
  N'oge a ka a nụrụ olu a ma ama:
  - Ị ka dị ndụ! Na ị mara mma!
  Elfaraya tụgharịrị:
  - Ma ị bụ Chrizzly! Nke a bụ mmụọ dị egwu ebe o jisiri ike zoo.
  - Ezigbo dike bụ naanị ezigbo onye nledo ka ọ na-enyere aka ịkwa akwa ma merie! - Elf zara.
  - Espionage bụ ezigbo mmanu maka igwe agha, mana mmanụ ọkụ ka bụ mmụọ siri ike! - Elfaraya kwuru na pathos.
  Chrizzly gbatịpụrụ ọbụ aka ya, obere cube nwere ọtụtụ agba dabara na ya:
  - Ị maara ihe ọ bụ!
  - Echere m! Gịnị ga-enyere anyị aka imeri!
  Elf chịrị ọchị:
  - Ọfọn! O nwere ike gbanyụọ ndị agha niile nke ndị iro. Mana naanị ma ọ bụrụ na ị na-eji nnukwu ike fanye ya.
  Elfaraya nwere obi ụtọ:
  - Yabụ na ọ ga-ekwe omume ime nke a, mebie sistemu jụrụ oyi wee gbawaa! Echere m na ọ dịghị njọ karịa bọmbụ atọm!
  - A obere ike ọgwụgwụ, ma nnọọ ezuru anyị!
  - Ekwula okwu, mee ihe! - Nwatakịrị nwanyị ahụ tinyere ihe mgbakwunye ọzọ n'ime egbe igwe, lelee ahịrị nke nrụnye na-arụ ọrụ n'udo ma dọpụta ihe mkpali ahụ. - Oh ọma "primitives"!
  - Kwuo kpọmkwem na nkwonkwo, ma ọ bụghị na ị gaghị ebibi ya! - Elf tụrụ aro.
  Oriọna na-acha odo odo malitere ozugbo na-enwu ozugbo n'okpuru uko ụlọ, ozugbo ahụ, siren iri na abụọ na iri na abuo rattles jupụtara olu ọdụ ụgbọ ahụ na ụda Hades kacha gbaa ọchịchịrị!
  Elfaraya na Chrizzly gbapụrụ n'ogige wee maba n'ime ụgbọ elu ahụ ozugbo. Ọ chọtara onwe ya na injin jet, mana enweghị igodo. Otú ọ dị, Elfaraya emeghị ihe efu, o si na panel ahụ pụọ wee jikọọ wires ozugbo!
  - Ị hụrụ ebe anyị na-agaghị efu!
  Onye na-anya hang na-agbapụ, tie mkpu n'ụjọ wee malite inwe ume.
  Chrizzly dị ọcha:
  - Ọ dị ka a tụfuru ya!
  Elfaraya kwara isi ya:
  - Mba, ngwa ngwa! Lee ndị agha ole dị. Otu esi emeso ha, ikekwe na-akpaghị aka.
  N'ezie, a gbawara ha ọkụ, mgbọ ndị ahụ fọrọ nke nta ka ọ daa n'ụgbọelu ahụ.
  Chrizzly mụmụrụ ọnụ ọchị sị:
  - E nwere otu ụzọ eluigwe na ala!
  - Kedu!?
  - Nke a! - Elf ahụ dọkapụrụ uwe elu ya na-acha ọcha wee tụpụ ya na windo.
  -Isi o mebiri gị? - Elfaraya meriri, na-akụ mkpịsị aka ya gbawara agbawa, ụkwụ efu ya, nke nwa agbọghọ na pedal ọla.
  - Nke a bụ akara kacha ochie nke ndị ozi!
  N'ezie, ndị agha ahụ kwụsịrị ịgbapụ na otu ụgbọ elu ahụ. Ọ gara n'ihu wee pụọ. Na mberede, ihe niile jụrụ oyi, ndị agha, ụgbọ elu na-ebuso agha, ndị na-atụ bọmbụ tụgharịrị n'ikuku, ọtụtụ tankị kwụsịrị. Ọ ghọrọ ihe ijuanya na jụụ.
  Chrizzly, n'olu na-enweghị ụcha (ọ dị ka mmetụta uche ya gbara ọkụ na igwe anụ), kwuru:
  - Ọ agwụla!
  Mgbe nke ahụ gasịrị, ìhè ahụ kwụsịrị.
  Mgbe ihe omume mebere dị otú ahụ gasịrị, ndị elves na ọbụna Vladimir lere anya. Ma ọ bụrụ na onye agha Russia mara ule ndị dị otú ahụ, mgbe ahụ, o doro anya na elves nwere mmetụta ọjọọ. N'ịbụ ndị na-amaghị nchekasị na ihe mgbu, ha na-akpụcha onwe ha. Astarte jụrụ:
  - Ọfọn, kedu ka echiche gị dị?
  Ndị elves na-ala azụ. Naanị Chrizzly ji nkwuwa okwu kwuo okwu, ọkụ ahụ laghachiri n'anya ya:
  - Magburu onwe!
  - Superquasarono! Ị Chrizzly gosipụtara klaasị aerobatics kacha elu. O jisiri ike mebie onye ọ bụla wee nweta nchebe. Ma ndị ọzọ, ewezuga Elfarai, omume ha enweghị afọ ojuju. N"ezie, unu niile anwụọla ma ọ bụ nwee ahụ ike.
  Vladimir kwetara n'egbughị oge:
  - Ee, m mehiere!
  - Ọ bụghị okwu ahụ! Ebe ị bụ nwoke, anyị nwere olileanya ụfọdụ n'ebe ị nọ, ma anyị nwekwara ndakpọ olileanya. - Astarte ji mkpịsị aka ya gosi efu.
  - Adị m njikere ịme ule mebere ọzọ! - Nwa okorobịa ahụ bred.
  - Enweghị isi! Ị nwere ike izuike na ọbụna nwee anụrị, abụghị m onye na-apụnara mmadụ ihe! - Nwa agbọghọ ahụ kpugheere ara ya na-adọrọ adọrọ, bụ nke buru ibu maka elf. - Kedu ihe, Vladimir, ị nwere ọchịchọ ịhụ m n'anya?
  Nwa okorobịa ahụ nwere mmetụta okpomọkụ na obi ụtọ dị nnọọ mma maka nwoke: Mgbe ọ dị afọ, omume mmekọahụ ọ bụla dị ka nchọpụta! N'ịbụ onye na-apụ, Vladimir ṅụrụ ara ya, chara acha, na-egbuke egbuke batara n'ọnụ ya, Lee ka o si dị ụtọ ka ọ jiri ire ya na-eche ya, ara nwanyị elf na-agba ọsọ ozugbo ma sie ike.
  Na mberede, otu nwa agbọghọ na-eku ume chụpụrụ ya:
  - Agbanwewo m obi m! Ka anyị buru ụzọ rie nri ehihie! Mgbe agha dị otú ahụ gasịrị, agụụ gụsiri m ike!
  - ike Hyperplasmic?! - Vladimir jụrụ, na-egbu egbu egbugbere ọnụ ya.
  - Anyị bụ ndị arịrịọ, ọ bụ na anyị enweghị nri eke! Anyị elves hụrụ ụtọ nke nri, nke a na-apụghị ikwu banyere ndị a mịrị amị n'ụwa. Achọghị m iṅomi ha!
  Iwe Elfaraya were iwe:
  - Otu esi amụta ịlụ ọgụ, mgbe ahụ ị bụ onye mbụ na-anọdụ ala na ebe a na-eri nri!
  Astarte mere ihu gbagwojuru anya:
  - Ee, echefuru m, i meela afọ! Kedu ka nri mmadụ dị?
  Elfaraya chịrị ọchị:
  - Afere ndị dị oke ose! Ha nwere nnu gabiga ókè!
  Chrizzly jụrụ, jiri hologram na-egwu egwu:
  - Ọgwụgwọ ahụ ọ ga-abụ ememme!?
  - N'ezie, ị ga-enwe ọtụtụ ntụrụndụ!
  Elf wee malie fetụ n'ikuku:
  - Mgbe ahụ enwere m ya!
  Ndị dike ahụ mara mma na-efekọ ọnụ n'ikuku, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ha niile bụ ụmụ agbọghọ, ihe karịrị otu narị na mkpokọta, na ọtụtụ galacts ndị ọzọ. Kpọmkwem, ndị nnọchiteanya asaa nke ụwa ndị ọzọ. Otu dị ka ihe igwe mmiri mmiri nwere mmekọahụ anọ. Ntị ya dị ka nku ụsụ, ma anya itoolu dị, otu n'ime afọ ya, ahụ ya bụ ntụgharị nke elu ya pụtara. Ihe e kere eke na-atọ ọchị.
  Elfaraya jụrụ:
  - Ma nke a?
  - Nke a bụ Chick-chirp! Nwa ụlọ anyị! - Astarte gbahapụrụ.
  - Nwa nwoke?
  - Ọ bụchaghị! Site na ụkpụrụ nke agbụrụ ya, ọ ka bụ nwata, ma ọ karịrị puku afọ iri abụọ!
  Chik-chirik, matara na ha na-ekwu maka ya, o were fega n'ìgwè ahụ. Ụkwụ ya na-atụgharị na ikuku.
  - Ma eleghị anya, ị chọrọ ka m gosi gị aghụghọ ole na ole?
  Astarte zara ya:
  - Enweghị isi! Agụ na-agụ anyị! Ị naghị eri protein!
  - M na-ebuli isotopes redioaktivu. Nke a dịkwa mma! Anyị nwere usoro molekụla dị iche iche! - Chik-chirik kụrie.
  - Ama m! Ma mgbe ị kụra m clitoris, jiri ire sub-radioactive na-akụ m ọnụ, agbanyere m karịa karịa nwoke elf. Site n'ụzọ, ọ masịrị gị? - Astarte ji ịhụnanya sachaa.
  -Ị nwere ahụ ụtọ! Ma ọ bụ ọ bụghị, dị ka ice cream na-ekpo ọkụ mana nke na-atọ ụtọ.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ mere akara na elves wepụrụ. Ha na-ese n'elu ikuku ebe ọ bụ na ụlọ ahụ sara mbara.
  Ụlọ Nzukọ ebe a na-eri nri dị mma karịa ụlọ eze Sultan. Ihe niile dị n'ime ya na-egbuke egbuke dị ka àmụmà, ihe oyiyi na ihe ọkpụkpụ ndị e ji aka rụọ, ma nke a mere ka ha na-egbuke egbuke, nkume dị oké ọnụ ahịa. Ihe osise mosaic ndị ahụ na-egbuke egbuke kpaliri ma yie ndụ, okooko osisi ndị ahụ dịkwa ịtụnanya! N'ezie, Vladimir hụrụ ọtụtụ agba dị iche iche n'ọtụtụ ụwa, ma ndị elves, n'ime ọtụtụ nde afọ nke mmepeanya ha, wetara nkà mmụta mkpụrụ ndụ ihe nketa na izu okè!
  Elfaraya kwuru:
  - Lee ọmarịcha ịma mma! Ọ dị ka m nọ n'eluigwe!
  Vladimir, n'ezoghị ọnụ nlelị ya, zara:
  "Ọ gaghị ewe ogologo oge maka ụdị okomoko dị otú ahụ ime ka ị maa abụba ma chefuo otu esi alụ ọgụ!" Ịdị umeala n'obi nke ụlọ na-anọchi anya ịgọnarị onwe ya, ịdị ọcha na-egosipụtakwa ike!
  Enweghị tebụl n'echiche a na-anabatakarị nke okwu ahụ! Gịnịkwa mere ọ ga-eji kwesị ekwesị? Ma kapeeti mara mma, dị ka a ga-asị na ejiri akpa dị oké ọnụ ahịa kpuchie ya, gbasaa n'onwe ya, dị ka akụkọ ifo. Obi tọrọ ụmụ agbọghọ ahụ ụtọ. Ọtụtụ n'ime ụmụ agbọghọ ahụ fọrọ nke nta ka ha gba ọtọ ma bụrụ ndị na-akpali agụụ mmekọahụ. E ji ihe osise mara mma, ndị mara mma, ihe nkiri agha, ihe nkiri na-akpali agụụ mmekọahụ, kpuchie ahụ gba ọtọ. Dị ka Vladimir maara: okpukpe nke elves, site na mmalite ya, kwadoro mgbanwe mgbanwe nke ndị mmekọ nwoke na nwanyị na-enwekarị mmekọahụ. N'otu oge ahụ, elves mere ịhụnanya kpọmkwem n'ime ụlọ nsọ. N'otu oge ahụ, agbụrụ ahụ dị nnọọ obiọma, na-abịakarị napụta ụdị ndị ọzọ. Elves bụ ụmụ okorobịa na-emesapụ aka na-adịghị ajụ onye arịrịọ. Ma ọ bụrụ na ị nwere nsogbu mmekọahụ ma chọọ mmekọahụ, ị kwesịrị ịjụ Elf, mgbe ahụ ọ ga-eji obi ụtọ kasie gị obi, ọ bụrụgodị na ị dị anya na ịma mma.
  The chrizzly na-adịkwa mma nke ukwuu, kpuchie ahụ ya n'ụdị akwara, na-ese foto nke ahịhịa osisi na anụ ndị mara mma, na ụmụ nwanyị na-arapara na ya.
  - Ọ DỊ MMA! Ọ bụghị naanị otu mgbe! Ị ga-adọkasị m! - Nwatakịrị elf rịọrọ.
  - Ihe niile ga-adị mma! Ọkachamma! Ọkachamma! - The mara mma squealed. Ha kpatụ aka na cherị na Chrizzly ma tachie ya ahụ.
  Astarte nyere iwu:
  - Ka anyị malite oriri!
  Mbigbọ nke obi ụtọ na nzaghachi:
  - N'ezie! Ogologo ndụ erimeri! - Ụmụ agbọghọ ndị mara mma tiri mkpu.
  Ha gbalịkwara imetụ Vladimir aka, kụrie ya, na ọbụna nwee mmetụta dị ukwuu ya dị ka mmadụ. Nwa okorobịa ahụ nwere obi ụtọ siri ike, mmụba nke ume, ma n'otu oge ahụ ihere, ihe okike maka ntorobịa. Mmekọahụ mkpokọta n'etiti ndị mmadụ bụ iwu, na ọbụna n'ụzọ megidere ya, a naghị anabata ya ịgbanahụ ya, ọkà mmụta sayensị agha na-amalite ozugbo inwe mmasị. Ma ka, ndị mmadụ na ha mkpokọta otu mmekọahụ: ha na-eme ihe niile ndị ọzọ mara mma, karịsịa ha na-agbanwe ike, subnoosphere, bioplasma, na ọ bụghị naanị di na nwunye. Maka ndị dike Russia, mmekọahụ bụ ịgba egwu mgbagwoju anya, nke nwere nnukwu ọkụ ọkụ na-ebu ozi na ike, nkwụsị. Enwere nnukwu ihe dị iche ebe a - elves hụrụ n'anya na-emejọ ụzọ ochie. Nke a bụ kpọmkwem ihe na-agbagwoju anya onye osote onye ọrụ Russia!
  Ka ọ dị ugbu a, egwu a na-egosipụta n'ụdị na-adịghị ahụkebe malitere ịkpọ, na ọtụtụ ọkụ ọkụ nwere ọtụtụ agba na-enwu. Ọ bụ ihe na-echetara nchichi nke eze: site na narị afọ nke iri abụọ na otu. Okooko osisi dị iche iche na akwụkwọ nri ịchọ mma si n'elu daa - ọ bụ ezie na ha bụ hologram na-apụ n'anya mgbe ha rutere n'ala diamond. Mgbe ahụ, uko ụlọ kewara na iju ụmụ anụmanụ malitere ife n'ime.
  Enwere enwe painiapulu, ngwakọta elephant-banana, ngwakọ nduru-kiwi, hippopotamus cactus, nkịta ọhịa nwere shei diamond, ngwakọta ọgazị-mmiri na ọtụtụ ndị ọzọ. N'ụzọ bụ isi, ndị a bụ ihe okike nke bioengineering, ihe arụrụ arụ nke mkpụrụ ndụ ihe nketa dị iche iche. Anụmanụ ndị a niile na-emekọrịta ihe na-eme ụda na-echetara ọchị ụmụaka. Otú ọ dị, mgbe ige ntị, ọ ga-ekwe omume ikpebi na anụmanụ ọ bụla na-abụ abụ pụrụ iche nke ya. Vladimir kpọgidere ntị ya, na-enwe mmetụta udo, na n'otu oge ahụ oké agụụ.
  Astarte jụrụ ya:
  - Ọfọn, kedu ka? Ị kwenyere, nke a bụ oge mbụ ị na-ahụ nke a?!
  - Ọ bụchaghị! Ihe yiri nke a emelarị na mmemme mebere, naanị anyị gburu ndị nwoke mara mma! - Vlarad gbawara.
  - Egburu?
  - Ma ọ bụ kpochapụ! Nke bụ n'ezie otu ihe ahụ! Otú ọ dị, echeghị m na a pụrụ iji agha mebere agha tụnyere igbu ọchụ n'ezie. - Onye osote onye ọrụ ahụ gbalịrị ịpụ n'aka anyaukwu nke ụmụ nwanyị na nsusu ọnụ na-ekpo ọkụ, ọnụ ụmụ agbọghọ na-esi ísì ụtọ.
  Astarte kwuru:
  - Na sensations yiri nnọọ! Kwere, anyị amụtala imepụtaghachi usoro ọzụzụ ahụ, ọ dịghị njọ karịa ndị Russia!
  - Ọ dị mma! Ihe mgbu dị nnọọ adị! Ya mere, anyị ga-agbapụ ụmụ anụmanụ ndị a, n'agbanyeghị na anyị na-emere ha ebere. - Vlarad tọhapụrụ ọkụ na-acha odo odo na mkpịsị aka ya.
  - Mba, onye nzuzu, anyị ga-eri ha! - Onye isi ndị agha elf tiri mkpu.
  Ọtụtụ ụmụ agbọghọ na ndị ọbịa ndị sonyeere ha gbagara n'ọrụ nka. Dị ka ụjọ ji ha, ha malitere ịgbapụ. Ọ niile anya nnọọ na-akpa ọchị. Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ụmụ agbọghọ gba ọtọ na-achụpụ ihe dị iche iche e kere eke na-adị ka ọrụ ndị na-ese ihe na-egbuke egbuke, na-agba ọsọ ọsọ ọsọ. Nke a nwere ike ịbụ ihe na-adọrọ mmasị karị. Elfaraya n'onwe ya gbagara ha ọsọ. Ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ha gba ọtọ kpamkpam, na-eyi naanị panties doro anya. Nwatakịrị nwanyị ahụ dị ka anụ ahụ ma nwee ahụ ike karịa elves nwanyị. Ara ya toro ibu, úkwù ya na-agbakwa agba. Ejiri waya igwe kpara akpa, mana mara mma nke ukwuu, ụkwụ na ụkwụ dị ala na-enye echiche nke nro aghụghọ. Vladimir gbara ọsọ chụọ ya. Ọ gafere ya, jide ya n'ikiri ụkwụ pink, nwa agbọghọ ahụ gbawara ma wakpoo ngwakọta kukumba na rhinoceros. Ọ nwara ịpụ, mana Elfaraya dọkapụrụ otu iberibe anụ ahụ ma tụba ya n'ọnụ:
  - Ya mere tọrọ ụtọ! Gịnị kpatara na ị chọghị ịta Vlarad otú ahụ?
  - Gịnịkwa? Enwere m obi ụtọ dị ukwuu. - Nwa okorobịa ahụ mụbara ọsọ ya wee gbaba n'ime ngwakọta nke nkịta ọhịa na rose. Nnukwu anụ ọhịa a mara mma na-esi ísì ụtọ. - Vladimir mebiri mpempe petal ahụ wee tụba ya n'ọnụ ya. Chaị! A na-esi ya ice cream nwere ụtọ chọkọletị dị nnọọ iche. Pụrụ iche, ma maa mma n'otu oge ahụ!
  - Oh! Nke a karịrị ihe niile tụrụ anya! - Nwa okoro ahụ kwuru. - N'ezie, oriri dị otú ahụ maka ụwa dum!
  Elfaraya tụrụ aro:
  - Ka anyị gaa n'ihu ịchụ nta!
  Ịchụ anụmanụ ndị dị otú ahụ bụ ihe na-enye obi ụtọ n'ezie. Mgbe ị na-agafe ma na-achụso ihe ndị dị otú ahụ e kere eke, na oke agụụ. Vladimir nwara oke ehi piom, chụpụrụ enwe painiapulu ogologo oge, wee chụpụ chamomile alligator. Ihe niile dị ezigbo mma, ụmụ anụmanụ na-efunahụ iberibe ma na-ebigbọ, ma maka Vladimir, o doro anya na nke a abụghị anụ ọhịa, na anụmanụ ndị e kere site na nri biomass nwere ọgụgụ isi.
  Elfaraya ghọtakwara nke a, ọtụtụ oge n'ime ụgbọ elu ụmụ agbọghọ ahụ na-akụkọ ma kụrie ibe ha ara. N'ikpeazụ, Vladimir jidere ngwakọta nke chrysanthemum na cobra, na-eloda ọdụ agwọ a ngwa ngwa. Ọ dịkwa oke mma.
  Astarte wụgoro n'ebe nwa okorobịa ahụ nọ wee gbachie mkpịsị aka ya n'ubu muscular ya:
  - Ọfọn, kedu ka? Ahụrụ m gị ka ihe ngosi oriri anyị!
  - Ee, elves maara ka esi enwe anụrị! "Nwa okorobịa ahụ nwere nnọọ ìhè.
  - Ma gị onwe gị, ịnọ n'etiti ndị mmadụ, ọ dị ka ị jisiri ike mee onwe gị mmadụ? - Onye isi ala Elf jiri ihe ngosi mara mma kụdara ubu dike nke dike.
  - Ntakịrị! Ị mara, ọ bụrụ na ị dinara n'akụkụ karama senti mepere emepe...
  - Amaara m, onye m hụrụ n'anya, mana ị nweghị ike ịbụ abụ mmadụ maka mgbanwe! - Diva kwụsịrị.
  Vladimir gbupụrụ anya ugboro abụọ:
  - Na ụkpụrụ, m nwere ike! Ma kwere m: ọ dịghịdị mfe!
  - Ihere emena gị! Ị nwere olu dara ụda. Ọfọn, dị ka siren, ya mere gaa n'ihu na-abụ ifuru! - Astarte weputara nkuku ọkụ nke agba asaa n'azụ ọnụ ya.
  - Kedu ihe ị chọrọ? - Vlarad nwere mgbagwoju anya.
  Astarte wepụrụ otu ibe n'okirikiri strawberry ahụ, rie ụfọdụ n'ime ya n'onwe ya, tụbakwara Vladimir.
  - Ọfọn, Vlarad, ihe ha na-abụ abụ enyi ha nwanyị na-ekwupụta ịhụnanya ha! Anọ m na-arọ nrọ ịnụ ihe a ogologo oge. Ma ọ bụghị ya, ike agwụla m naanị egwu mba!
  - Ọfọn, ị nwere ike ige ntị!
  - Ka m gbanye ụda!
  Astarte jidere mkpịsị aka ya, mbọ ya na-egbuke egbuke:
  - Malite!
  Vladimir, na mbụ ụjọ (olu ya ghọrọ ụda na-egbu mgbu), wee malite ịbụ abụ ọzọ n'atụghị egwu:
  Achọrọ m ịma mma n'etiti gị, achọrọ m ibi na obi ụtọ,
  Ka Onyenweanyị nye gị obere chioma!
  Ma soro obi m na-ejegharị na mgbede.
  Naanị echegbula!
  
  Enwere burdocks n'okpuru ụkwụ gị.
  Ewetara m ifuru na-esi ísì ụtọ, odo na uhie!
  Na abụ raara nye onye ọ hụrụ n'anya,
  Ka oge ọ bụla nwere nrọ bụrụ ihe magburu onwe ya!
  
  Igwe-oji di n'elu-igwe, miri n'ọbu-aka;
  Sutuo gi ọnụ - M banyere n'ime okpomọkụ!
  Anyị enweghị ike idi ọkụ nke oke agụụ a,
  Amụtala m ịtachi obi n"ahụhụ na ahụhụ!
  
  Gburugburu ọzara - ịgbachi nkịtị na-ere ọkụ,
  Ọ na-agbaba n'ụlọ nsọ ahụ ma fepụ elu ụlọ ahụ n'úkwù ya!
  Mana nduru m, ị na-efe efe ruo mgbe ebighị ebi.
  Ana m anụkwa mkpọtụ nku na ifufe!
  
  Ee, amaara m na ọ bụ eziokwu - enweghị ike iweghachi ya,
  Ihe dị n'Iden dịnyeere anyị na mbụ!
  Apịara m ara gị ọtọ n'ihu m.
  Achọrọ m uche na ike dị ukwuu!
  
  Ugwu dị n'elu anyị bụ ọchịchịrị na enweghị mmasị;
  Ifufe na-efekwa, ajọ ebili mmiri na-apịa!
  Ifufe na-eme loops na mbara igwe.
  Na ìgwè atụrụ nke oké osimiri - ìgwè ọgba aghara!
  
  Na anya gị wee gbanwee wee nwee obi ụtọ;
  Anyị jidere aka anyị - mmeri maka ndị ọchịchị!
  Mba, agaghị m agbaji mwute, m ga-ekwu eziokwu,
  Anyị nwere chi ọma ibi na nnukwu obodo!
  
  Ana m susuo gị ọnụ n'ọnụ - ọ dị gị ụtọ masịrị gị,
  N'agbanyeghị ihe ọ bụla, mkparịta ụka ahụ enweghị isi!
  Ka ndị na-apụnara mmadụ ihe kee ihe nkwata.
  A ga-enweta ha ntaramahụhụ siri ike!
  
  Na ihu igwe ọjọọ na-alọghachi azụ,
  Ụzarị anwụrụ ọkụ na-ese mbara ihu!
  Anyị wee hụ onwe anyị n'ike ọkụ.
  Enweghị m ike ikwupụta echiche ahụ nke ọma!
  Astarte ji ọnụ ya na-eduhie eduhie hie nke ọma:
  - Egwu mmadụ na-agwụ ike. Nke a bụ isi ihe ndọghachi azụ ha. Anyị elves na-akpa ọchị!
  - Dị ka clowns na a circus! - Vladimir ike gwụrụ nke a. - Ka anyị gbaa egwu hopak kama.
  - Ọ bụghị ọchị! Ọ bụ mmehie ịmụmụ ọnụ ọchị na nke a! - The elf-captain blinked, atọ anya pụtara na azụ nke isi ya, na-enweghị tụgharịa isi ya, o lere anya gburugburu. - Ọ dị ka anyị ejuola afọ.
  Elfaraya jụrụ ozugbo:
  - I kwesịghị ịkwụsị iri nri iriju afọ dị otú ahụ. Nke a bụ naanị ọrụ ebube dị na nku! Photon dị obere, ma na-enweghị ya, ị gaghị eju quasar anya!
  Nri a na-eri anụ gara n'ihu, Vladimir na Elfaraya gbakọrọ aka chụpụrụ ngwakọta nke ehi na chocolate marshmallows. Ọ laghachiri azụ ma nwaa iji mpi ya jikọọ ndị na-achụ ha na-akparị ha. Nwoke ahụ na nwa agbọghọ ahụ kwagara n'akụkụ dị iche iche, mgbe ahụ, dị ka ndị na-agba mmiri abụọ: ha kpuchiri ozu ahụ ozugbo. Ya mere ọ fesa ọzọ, ma edoro ya ya, kewaakwa ya.
  - Ma olee ebe ị chọrọ isi n'ebe m pụọ, m hụrụ n'anya! - dike kwuru, na-achị ọchị.
  - Eleghị anya ọ chọrọ ịkọ ubi swiiti juru? - Vladimir na-atụ aro, na-aghọ aghụghọ gburugburu - na ihe ezi achịcha ị na-enweta!
  The Ihọd na nwa agbọghọ riri dum ehi, dị nnọọ ịtụnanya; na afọ ha agbawaghị. Ọ bụrụgodị na anụ ọhịa ahụ abụghị nha ndụ, ọ ka na-adọrọ mmasị. Mgbe ha na ya gụchara, di na nwunye ahụ gara n'ihu ịchụ nta. Ụmụ agbọghọ ndị ọzọ gbalịrị imetụ Vladimir aka ugboro ugboro. Nwa okorobịa ahụ nwere mmasị na mmetụ ụmụ agbọghọ ahụ, ọ na-enwekwu obi ụtọ, na-ejide ụkwụ ha efu. Ụmụ nwanyị elves na-eti mkpu, na-eti mkpu ọṅụ, ma gbalịa ịnọdụ ala n'olu ya. Ha na-esi ísì ụtọ nke ọtụtụ puku ihe na-esi ísì ụtọ kasị mma. Otu n'ime ha tiri nwoke ahụ isi n'afọ ọtụtụ ugboro. Ihe a niile gbanwere Vladimir, ọ gbagara nwa agbọghọ ahụ ma taa ya n'obi. Lee ka o si dị ụtọ ịnụ ọnụ ara nwanyị n'ọnụ gị, ị dị ka nwatakịrị (ma, ọ dịghị mgbe Vladimir enyefeghị ara), na anụ ahụ nwa agbọghọ dị oké ọnụ ahịa karịa ruby, ị na-aracha ya na ire gị ma dị ịtụnanya, ụtọ. -enye mwepu. Ụdị ọmarịcha ụtọ dị otú ahụ. Nwatakịrị nwanyị ahụ na-akụ ya azụ, mmegharị ahụ dị nro mana siri ike. Mgbe nke ahụ gasịrị, ha na-atụghị anya gbawara, Vladimir weghaara ngwakọta nke spikelet na pusi.
  - N'ozuzu, onye ọ bụla na-ekwu na anụ nwamba na-atọ ụtọ. Ya mere, anyị ga-agbalị ya. - kwuru na nwa okorobịa, purring na obi ụtọ.
  Elfaraya zara ya:
  - Gịnị ma ọ bụrụ na ị na-agbalị oke! Ọ gaghị adị mma, mana ọ dị oke mma!
  -Ma lee: ị na-ahụ ngwakọta nke oke na apụl. Ka anyị jide ya! Ka anyị were ọkpụkpụ loda ya.
  Vladimir kwenye n'isi wee gbapụ oke ahụ. O jidere ya n'ọdụ, anụ ahụ malitere ịma jijiji na-agbawa obi, na-agba ụkwụ ya.
  - Ọfọn, kedu ebe ị na-aga, onye nzuzu! Agaghị m eme gị ihe ọ bụla, m ga-eri ya! - Vladimir kwuru egwu egwu.
  - Anọla n'elu ogwe osisi, erila achịcha! - Oke tiri mkpu.
  Elfaraya jidere ya ike:
  - Ee e, onye m hụrụ n'anya, a ga-emeso gị ihe siri ike karịa ka i kwesịrị. Anyị ga-agba gị akpụkpọ.
  Oke egwu:
  - Nwa agbọghọ, rie ohere, nzuzu, na crunch na gusto, m ga-eri gị!
  Elfaraya kwadoro egwu a:
  - Ị ga-agbawa dị ka donut, na atom flash - a fart enweghị nsogbu ọ bụla!
  Vladimir na nwa agbọghọ ahụ mechiri gburugburu òké wee malite ịdọwa ya na ezé ha. Agba na-agbanwe agbanwe nke anụ ụwa nọgidere na-abawanye na nha, na-ewere nnukwu iberibe. Elves ndị ọzọ, na-ahụ nke a, malitekwara ịmụpụta ọnụ agụ iyi. Ihe niile na-ele anya nke ukwuu na-adọrọ adọrọ na akpata oyi n'ahụ n'echiche ahụ site n'inyocha oke ya.
  Elfaraya bụrụ abụ:
  - Eleghị anya na ndụ ọzọ, mgbe m ghọrọ agụ, m ga-eri ọdụm.
  Vladimir tụrụ mkpịsị aka ya aka:
  - Ebe a bụ ọdụm, ị na-ahụ na ọ na-agwakọta ya na nnukwu utu!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ bụrụ, n'olu dị ụtọ karịa:
  - Raspberries na-eto n'etiti kpakpando, mkpụrụ quasar na-eto na alaka! Parsec mụrụ kpakpando ma tie eluigwe na ụwa!
  Nwa okorobịa ahụ na nwa agbọghọ ahụ enweelarị ọrịa site n'ụdị anụ, ude, na gravy dị iche iche; ha na-agbakwa ara.
  - Ọ ga-agbawa! Oh, anyị ga-agbawa eluigwe na ụwa! Na n'ime obere quarks, anyị ga-agbaji ha na akụ! Anyị ga-adọwa ma gbuo otu narị sextillions nke ihe dị ndụ dị iche iche!
  Chrizzly chịkọtara:
  - Chefuo ugwu gị!
  - Kpọọ ya na post! - Elfaraya maliri na Chrizzly wee were ụkwụ efu jide imi elf. - Ọfọn, kedu ka ọ masịrị gị?
  - Ị na-esi ísì ụtọ! Dị ka abụ oge ochie: Oh, gịnị ụkwụ, ha nwere ike bee gị n'okpuru ukwu ukwu!
  Atụla egwu, nwa, anyị ga-enwe hyperfuck!
  Ihe ụtọ ahụ yiri ka ọ ga-adịru mgbe ebighị ebi. Ma ọbụna elves na-eju afọ, na nke nta nke nta mkpọtụ ahụ kwụsịrị. Mkpụrụ anụmanụ ndị lanarịrị oriri ahụ fegaghachiri n'ime mgbape dị n'uko ụlọ. Vladimir kwuru na nkà ihe ọmụma:
  - A na-ekewa ụwa anụmanụ n'ime nri na ndị na-eri nri, ụwa mmadụ dị iche na nha afọ ha na ọnụnọ toast!
  Elfaraya gosiputara eze ya na nzaghachi. Ọ dị ka ha toro ogologo na nkọ.
  Astarte, ebe obi dị ya ụtọ nke ukwuu, jụrụ:
  - Kedu ka ọ masịrị gị, ndị enyi?
  Elfaraya, na-ewepụta ọnụ ọchị hippopotamus, zara:
  - Naanị ihe ntụrụndụ kwesịrị ekwesị! Ọ dị ka n'akwụkwọ egwu egwu, a na-eri nri nke ọma ma na-abụ abụ ọchị n'otu oge.
  Astarte turu ọnụ ọchị:
  - Ma ugbu a, anyị elves chọrọ ime ịhụnanya. Hey Vlarad, ị chọrọ ịhụ m n'anya?
  Nwatakịrị dike ahụ, na-egbuke egbuke, zara:
  - N'ezie! Ọbụna karịa!
  Onye isi ndị agha elf, na-eji ọñụ megharịa, dara:
  - Mgbe ahụ fekwuru m, ezigbo m! A ga-enwe anyị atọ n'otu oge, nke a kwesịrị ịmasị gị!
  Vladimir ekwu, sị:
  - N'uche nke m, ọ kacha mma ka nwanyị na ụmụ nwoke atọ nọrọ otu oge. Ma ọ bụ ka mma, mee ọnụ ọgụgụ asatọ.
  Astarte kwuru:
  - Anyị nwere ụmụ nwoke ole na ole, mana enwere ike idozi nsogbu yiri ya site na iji robots. Ya mere, nwa, ewela iwe. N'oge ụgbọ elu, ị nwere mmekọahụ?
  - M nọ na-agụ akwụkwọ! - Vlarad achọghị iyi ka onye ọhụrụ.
  - Mgbe ahụ ka anyị malite!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ tụbara Vladimir na ahụ ha jikọtara na bọọlụ. N'otu oge ahụ, cyborgs metal mmiri mmiri pụrụ iche na-efeba n'ime ụlọ nzukọ ahụ. Ụmụ agbọghọ ahụ n'onwe ha wakporo ha, ma ọ bụ ndị ọbịa. Mkpọtụ na dinara bụ ihe a na-apụghị ichetụ n'echiche, ma mgbe ahụ, egwu malitere ịkụ egwu, a na-esekwa ozu elves na agba dị iche iche. Ntugharị ahụ wee bụrụ nke a na-ahazi wee bụrụ nke adịghị oke ọhịa. Onye ọ bụla nwere oge dị mma na Vladimir dị nnọọ egwu, na-efegharị na nku ịhụnanya na oké osimiri nke obi ụtọ na-adịghị agwụ agwụ.
  Otú ọ dị, ka elves nọ na-ekpori ndụ onwe ha, kpakpando ha mara mma batara na mpaghara ndị pirate. Kọmputa ahụ kpọtere onye na-ekiri ihe na-anya pirate jiri obere mkparị.
  - Na ngalaba 63-94-18, achọpụtara otu ebumnuche. Ọ na-aga n'ihu ọnụ ụzọ ewu.
  - Anyị ga-akọsara onyeisi ụgbọ mmiri. "Nwoke ahụ nke dị ka ngwakọta nke pusi na nduru jiri aka na-ama jijiji tụgharịa hologram ahụ.
  . ISI NKE 23.
  
  Ọ dị ka nri dị mfe, azụ na-adịghị na oporo, mana maka onye na-eribeghị usoro iri na anọ nke ịbụ onye agha nwata ma na-eme egwuregwu obi ọjọọ, nke a bụ ihe! Oyster anụ na-ubé salted, na a uto nke ayodiin. Ọ dịghị mkpa ka esi esi nri. Nwatakịrị nwanyị ahụ na-ata nke ukwuu wee loda anụ ahụ. Afọ na-ekpo ọkụ, njuputa dị ụtọ na-apụta. Mirabelle chọrọ ịkwaga, nri agbakwunyere ike, ọ bụ ezie na mgbe ụfọdụ nke a, n'ụzọ megidere nke ahụ, na-eduga n'ịdị arọ. Nwatakịrị nwanyị ahụ mere nkewa ahụ, gbasaa ụkwụ ya, echiche ya na-ese foto ụmụ okorobịa abụọ mara mma na-ahịhịa ụkwụ na ụkwụ ya. Oh, ọ ga-adị mma inwe mmetụta mmetụ ahụ dị ọkụ ma sie ike. O nwere onye toro eto, ahụ dị mma nke ukwuu, dị ka o kwesịrị ịdị, na-enweghị obere ntụpọ, ọ chọrọ ịhụnanya! Otú ọ dị, m na-eche onye nọ n'ụgbọ mmiri ahụ? Ebe ọ bụ na nke a bụ eluigwe na ala ọzọ, enwere ike ịnwe nnukwu anụ mmiri. Ezigbo anụ ọhịa na-atụ egwu nke nwere ike iri nwa agbọghọ dị ụtọ. Ọbụlagodi na-ahapụ mkpụrụ osisi, na ọnụ na-esi ísì.
  N'ozuzu, kedu ka ọ dị ka ibi n'anụ ọhịa gbara ya gburugburu? Ma ọ bụ dị ndụ? Atụmanya nke ịkwụsị ndụ gị n'eluigwe na ala ọzọ, n'enweghị olileanya ịmụ nwa, adịghị mma! Nwatakịrị nwanyị ahụ malitere iji nlezianya bịaruo ụgbọ mmiri ahụ, na-ezo n'azụ osisi. M na-eche onye ọ bụ? Ndị ahịa dị mfe, ụgbọ agha ma ọ bụ ndị ohi.
  Ọhụụ nwa agbọghọ ahụ dị nkọ, n'agbanyeghị na ọ bụ mmadụ. Ọ hụrụ ọtụtụ ndị ọkwọ ụgbọ mmiri. Otu n'ime ha bụ anụ nwere eriri nke nwere isi nwamba na-eri anụ. Nke a mere ka Mirabela maa jijiji ozugbo. Ọ bụrụ na evolushọn were ụzọ dị iche, mgbe ahụ ọ na-esiri onye primate ike ka ya na ndị na-eri anụ feline nwee mmekọrịta karịa ka ya na ndị ikwu ya nọ. N'aka nke ọzọ, nwa agbọghọ nwere ike ịtụ anya ịgafe maka chi nwanyị, ma ... Nke a bụ n'ụzọ ụfọdụ na-adịghị mma, karịsịa ebe ọ bụ na ọ ga-abụ na a ga-aghọta ya dị ka ụdị anụmanụ na-akpa ọchị.
  Brigantine na-ama jijiji. Nke a bụ ndị ọzọ na-akwọ ụgbọ mmiri. Ọfọn, ha na-eji ejiji mara mma nke ukwuu, ọtụtụ ndị gba ọtọ ọkara, muscular. Na-eto eto na-eto eto na-eto eto, ma ha dị ka ndị mmadụ. Ha dị nnọọ egwu. Enwere bandeeji na-akpa ọchị n'isi ha, imi ha dị egwu, ọtụtụ n'ime ha na-akpụ akpụ na ntutu. Agụ na ụfọdụ enwe na-amụbakwa n'etiti ha ọzọ. Ma ọ bụ kama e kere eke, dị ka akpị. Ọfọn, nke a bụ ihe doro anya na mba ụwa. Naanị ejiji na-akpalite mkpakọrịta na-adịghị mma. Ọfọn, ee! Ndị a bụ ndị ohi na-ahụkarị. Otu a ka esi egosi ha na ihe nkiri ochie. Na-na-na-na-na-na! Chọta onwe gị n'àgwàetiti ọzara, nke oké osimiri na ndị pirates gbara ya gburugburu. Ọ bụrụ na Mirabela nọ n'ime ahụ ya gara aga, ọ gaara agba ọsọ na ndị freebooters a n'egbughị oge. Gịnị kpatara ịkwụsị ha? Ma ebe ị ghọrọ onye na-enweghị uche, gị na ọ dịkarịa ala otu narị ndị ikom ahụ siri ike ịlụ ọgụ? Mba, ara adịghị ya. Na n'ozuzu, gịnị ka nwanyị gba ọtọ kwesịrị ime n'ihu ụmụ nwoke? Izute ndị pirates adịghị mma. Mbụ ndina n'ike, emesia ọnwụ. N'ezie, nhọrọ ga-ekwe omume: ire ere na harem. Nke ikpeazụ adịghị njọ. Mana enwere nuances ole na ole ebe a. Mbụ, ọ bụrụ na e nwere harem n'ụwa a, ma eleghị anya, ha nwere Protestant omume na o nwere ike ejedebe dị ka ohu na ubi ma ọ bụ nkume nkume? Nke a bụ nke mbụ! Nke abụọ, mgbe e nwere ọtụtụ ndị ikom agụụ na-agụ gburugburu nwanyị mara mma, ọ na-esi ike izere ime ihe ike. N'ozuzu, ọ na-atọ ụtọ ma ọ bụ na ọ dịghị? N'ime akwụkwọ akụkọ ịhụnanya ụfọdụ, ụmụ nwanyị tara ahụhụ site na nke a, ma na ndị ọzọ, n'ụzọ megidere ya, ha nwere mmasị na ya! Nke a nwere ike dabere n'ọtụtụ ahụ na ahụ, mana ahụ ya na-agbanwe ...
  Mirabela hụrụ na ọtụtụ ụgbọ mmiri, ma ọ bụ karịa atọ, kewapụrụ na brigantine. Nke a nọ na-adọrọ mmasị karị. Ma eleghị anya na-ekiri ndị pirates? Ọ bụkwa ihe siri ike, dị ka ịkụ ya n'egedege ihu na starship. Nwatakịrị nwanyị sitere na ọha mmadụ dị elu, ọ na-esiri ike izere owu ọmụma, ha na-akpọkwa gị aha etiti gị ma ọ bụrụ na ịchọrọ ịme mmadụ!
  Mirabela jiri aka ya kụọ onwe ya na ǹtì: lee echiche rụrụ arụ na nke rụrụ arụ! Mba, nke ahụ agaghị ekwe omume.
  Ụgbọ mmiri ndị ahụ nọ na-abịaru nso. N'ebe a, ha ji nwayọọ nwayọọ banye n'ọdụ mmiri oroma. Mirabela gụpụtara mmadụ iri atọ na isii. Atọ bụ anụmanụ, abụọ dị ka nduru na-eje ije ziri ezi, ndị ọzọ bụ ndị mmadụ n'agbanyeghị na ha dị egwu. Nke a akpachaghị nwa agbọghọ ahụ n'anya. N'ọtụtụ ọnọdụ, evolushọn na mbara ala ndị ọzọ na-eche ihu n'ọdịdị mmadụ. Otu elves, agbụrụ ndị a na-ahụkarị na mbara igwe ha, enweghị ike ịmata ọdịiche dị na ndị mmadụ, karịsịa ma ọ bụrụ na ntị ha kpuchiri. Ònye maara, ma eleghị anya, ndị ohi a bụ elves? Ọ dịghịkwa njọ, ụmụ mmadụ na elves nwere ike ịmụkọta ọnụ ma mụọ ụmụ na-amụba amụ.
  Ndị ohi ahụ malitere ibutu ụgbọ mmiri ndị ahụ; ha nwere gbọmgbọm tọgbọrọ chakoo, bụ́ nke gosikwara na ha nwere ọchịchọ imechi mmiri dị ọhụrụ. Ọtụtụ n'ime akpa ndị a tụgharịrị n'ala wee tụgharịa. Ndị ohi ahụ si n"ụgbọ mmiri ndị ahụ wụpụ ma malite ịdọrọ ha n"ala ala mmiri. Mgbe ahụ, Mirabela hụrụ na a tụrụ ndị ohi atọ agbụ. A chụpụrụ ha n'amaghị ama n'ụgbọ mmiri ma dọkpụrụ ha banye n'ime ime ọhịa.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ fere:
  - Enwere ihe na nke a! Ya bụ, òtù nzuzo nke brute ike. N'ozuzu, ndị ohi nwere ike ijide ndị ezigbo ndị a dọọrọ n'agha ma chọọ ịnara ha ihe mgbapụta.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji nlezianya nyochaa mmegharị ahụ. Ndị na-apụnara mmadụ ihe nwere musket na-akpa ike, nke malitere na narị afọ nke iri na isii, ma ngwá agha ndị bụ́ isi ha bụ saber, nko, anyụike, na okwu ịgbasa. Nnweta nke muskets; O mere ka m ara na-adịghị mma n'ime olulu afọ m. Anụ ahụ ọhụrụ ya adịghị mfe ma ọ bụrụ na mpempe akwụkwọ abanye n'isi ya, ọ ga-adị njọ. Na àgwà ya ga-apụ n'anya na mbara igwe nke onye ọzọ. Eziokwu nwere ike ịbụ n'ọdịnihu, alaeze ukwu ya ga-emeri eluigwe na ala a. Mgbe ahụ, a ga-akpọlite ya n'ọnwụ! Ma n'okwu a: a ga-ezigara ya n'ime ụwa dị ka mpụ nke na-emeghị mmehie maka ya. Ka ọ bụrụ mebere. E wezụga nke ahụ, ọ bụ nanị akụkụ dị nta ka ọ hụrụ n"ahụhụ. N'ọdịnihu, ịta ahụhụ nwere ike ịghọ ọbụna obi ọjọọ na ọkaibe. E kwuwerị, ọ bụrụ na ị nwere ike ịta ahụhụ n'ụdị asaa n'otu oge, mgbe ahụ onye ga-ekwe nkwa na ị nweghị ike ịta ahụhụ na otu nde, ma ọ bụ ọbụna otu ijeri! Uche mmadụ na-echepụta nke ọma n'ịta ahụhụ ma na-enwetakarị obi ụtọ site na usoro ahụ n'onwe ya. Ụmụ nwoke na-amasị ịta ụmụ nwanyị ahụhụ, ụmụ nwanyị na-enwe mmasị ịta ahụhụ. Nke a aghọọlarị afọ n'ọgbọ. Nwatakịrị nwanyị ahụ na-emegharị nwayọ, ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ anọ niile, mgbe ahụ ọ na-echeta na mberede usoro mmụta ịwụ elu n'elu osisi vaịn. Kwụsị! O nwere ike na-awụlikwa elu dị ka eze nwanyị ọhịa, enwere ọtụtụ osisi vine ebe a!
  Ebe a ka enwe bia. Ụmụ anụmanụ mara mma na akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ ma ọ bụ odo odo. Ha na-efegharị n'akụkụ alaka, dị ka ndị dị n'ụwa, naanị ha nwere ọtụtụ ọdụ, atọ ma ọ bụ anọ! Nwatakịrị nwanyị ahụ na-amụmụ ọnụ ọchị na ọbụna na-eme ha imi. Enwe na-eṅomi, na-emegharị mmegharị ya. Ihe e kere eke na-akpa ọchị.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na-eji ụkwụ efu tụtụpụta banana oroma wee jisie ike kpụọ ya n"ejighị aka ya. Enwe na-eti mkpu ọṅụ. Mirabelle na-ekpori ndụ ma na-awụ ha mmiri. Enwe na-atụba akị na nzaghachi. Enwere ọchị - onye ọ bụla na-eme ememe!
  Ma ọ dị ka ndị mkpọrọ ahụ anaghị enwe obi ụtọ. A kpọgara ha n"obere ugwu ma kee ha agbụ n"osisi. Ndị ohi isii nọ n'akụkụ ya, otu nwere ihu anụ ọhịa. Ndị enyemaka ya abụọ malitere ịgbanye ọkụ. Onye ọzọ dị oke oke, ọ bụ ezie na ọ dị mkpụmkpụ, onye pirate butere igbe ngwaọrụ.
  Mirabela kwuru, sị:
  - Ndị a bụ ụfọdụ ụdị ngwaọrụ!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na-efegharị n'elu ma nwee ike jiri nlezianya nyochaa ndị mkpọrọ.
  Otu n"ime ha bụ agadi nwoke nwere nnukwu isi nkwọcha na ajị agba agba agba. Otú ọ dị, anya yiri ka ọ bụ nwata ma dị ndụ. A ihu fọrọ nke nta ka oji si tanning na ọtụtụ obere wrinkles. Mirabela ahụla ndị agadi mbụ, naanị na fim. N'ezie, ime agadi adịghị eme ka onye ọ bụla maa mma, nwa agbọghọ ahụ nwekwara ihe ijuanya na ịma jijiji. Ndị mmadụ hà dị otu a n'ezie? Ọ bụ ihe jọgburu onwe ya, ị pụghị ịtụ ndị mmadụ egwu dị otú ahụ - ọdịdị obi ọjọọ. Mirabela chere na ọ bụrụ na ọ rapaara na mbara igwe a, ọ ga-aka nká? Nke a ọ bụ ajụjụ nke ajụjụ? N'ezie, achọghị m ịdị ka agadi nwanyị gbagọrọ agbagọ, nke na-agba agba. Nke a nwere ike karịa ike ya, atụmanya dị otú ahụ nwere ike ime ka ị ara ara! Akachaala ịka nká emebiwo atụmatụ ndị dị otú ahụ!
  Onye mkpọrọ nke abụọ, n'ụzọ megidere nke ahụ, dị nnọọ obere! N'ezie nwata nwoke dị afọ iri na ụma: ihe dị ka afọ iri na anọ ma ọ bụ iri na ise. Ogologo ntutu isi na-acha odo odo, chocolate, muscular toso toso, slab abs. O yiri Apollo na-eto eto, mgbe ọ na-ele ya anya, obi Mirabela malitere ịkụ ọkụ ngwa ngwa. N'eziokwu, nwa okoro ahụ dị mkpụmkpụ karịa ya, ma na-etobeghị nke ọma, ọ dị ka nwatakịrị agha nke afọ ikpeazụ. Ekwesịrị iburu n'uche na ọtụtụ ndị na-apụnara mmadụ ihe adịghị mma ma ọlị, n'agbanyeghị na ahụ siri ha ike. M na-eche onye ọ bụ? Ma eleghị anya, nwa nwoke ụlọ! Na-emekarị na akwụkwọ akụkọ pirate, ụmụ nwoke cabin na-arụ ọrụ dị mkpa. Ọ bụ eziokwu, dịka ọmụmaatụ, na Sabatini: enweghị ebe maka dike dị afọ iri na ụma. O doro anya na ọ bụghị ụdị ejiji n'oge ahụ!
  Onye so na nke atọ bụ akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ, nwere ihu frog. Kama ụkwụ, o nwere ihe ndị na-agbagharị agbagharị na aka nwere aka. Ee, a ahụkarị frog si ụmụaka cartoons, obere na ogologo, ikekwe ọbụna obere karịa a ụlọ nwoke. Ọ dị ịtụnanya, ọ nwere ike ịbụ onye a ma ama. Ụfọdụ ụdị eze frog. Hmm ee! Ihe onyonyo na-atọ ụtọ anakọtara.
  Onye isi pirate nwere ihu agụ wepụtara ihe dị ka hama wee tie:
  - Ugbu a ghee ikiri ụkwụ nwata nwoke ahụ!
  Nwa nwoke ahụ ji nkwuwa okwu zaa na mberede:
  - Abụghị m nwa nwoke ụlọ, mana onye isi!
  Onye pirate siri ike kwuru n'olu miri emi:
  - Ọ bụ omenala n'etiti anyị ndị dike nke uba na onye ọ bụla otu ahụ họọrọ bụ onye isi! Ị ghọtaghị nke a, Arcephalus!
  Nwatakịrị ahụ adaghị mbà, na-agbalị ịgbaji mkpanaka ndị e ji kechie ya. Ahụ squired site na obi erughị ala:
  - Mgbe nna m na-anwụ, unu ṅụụrụ iyi na unu ga-amata m dị ka onyeisi ndị agha!
  Onye pirate nke isi agụ zara nke ukwuu:
  - Naanị ị ga-abụ nwata nwoke ụlọ. Mmiri n'azụ ntị! Ị bụ nwata, ị na-anwa ịmanye onwe gị ịbụ onye isi!
  Onye ọchịagha na-eto eto: gbagọọ ọnụ ọchị nlelị:
  - M na-alụ ọgụ ọ dịghị njọ! Leenụ, mgbe m nyere onye na-aṅụ ọbara ahụ otu duel ziri ezi, o ji ụjọ jụ!
  Onye na-apụnara mmadụ ihe na-egbutu alaka ọhụrụ nwere akwụkwọ na-acha anụnụ anụnụ na saber ya:
  - Ọgụ mma agha, ma ọ bụ iji musket agbapụ kpuru ìsì! Ohere ọ bụla nwere ike iweda gị ala, mana ma ọ bụghị ya, a na-egbochi gị ma kpasuo anyị iwe kpamkpam. Ayi gburu gi ogologo oge gara aga, ma ugbua anyi kwesiri imata; ebe nna gị zoro akụ Gross-Cardinal. Ọ na-eme ka ị dị ndụ ugbu a. Ọ bụrụ na ị gwa anyị, anyị ga-ahapụ gị na ndị enyi gị n'agwaetiti a. Enwere ọtụtụ nri ebe a na ị ga-adị ogologo oge, ma ọ bụrụ na ọ bụghị, mgbe ahụ ị toruola iche n'echiche ihe niile ga-esi na ya pụta.
  Agadi nwoke a kwara:
  - Agwala ya! N'okwu a, a ga-egbu anyị ozugbo!
  agụ pirate gbapụrụ ezé ya:
  - Mechie Dot! Ọ bụrụ na m ma ihe karịa, m ga-esonyere ya. Gị na obere frog a bụ nanị ndị nọgidere na-ekwesị ntụkwasị obi nye onye na-aṅụ ara, ma si otú ahụ bịanye aka n'akwụkwọ ikike ịnwụ nke gị.
  Ntụpọ zara nke ọma:
  "Emeela m agadi, enweghị m nnukwu ihe fọdụrụ." Ka m nwụọ, mana onweghị onye ga-asị na Dot mebiri okwu ya ọbụlagodi otu ugboro na ndụ ya!
  - Olee mmetụta! Naanị anya mmiri nke onye iro gị nwere ike itinyekwu ọla edo na obere akpa gị!
  Onye pirate ahụ mere mmegharị ahụ na-eyi egwu:
  - Ọ bụghị n'efu ka a na-eji anya mmiri ụmụ nwanyị tụnyere pearl; ha bara uru n'ihi na enwere ike iji ego gbanwere ha! - Nwa nwoke Arcephalus kwuru, na-egosi amamihe na-atụghị anya ya. - yabụ ị na-ezighi ezi!
  Onye ndu pirati ahụ webatara otu mkpọ n'ime ọkụ:
  - Ị ga-akwa ákwá ugbu a! Ma ọ bụ gwa m ebe akụ dị. Ịhọrọ ndụ obi ụtọ nke obi ọjọọ, ma ọ bụ ọnwụ obi ọjọọ.
  Arcephalus chịrị ọchị:
  - Enwere m naanị otu nhọrọ, n'etiti ọnwụ kwesịrị ekwesị na nke na-erughị eru! O nweghị ihe mere onye na-aṅụ ọbara ji hapụ m ndụ. A sị ka e kwuwe, ọ bụrụ na m pụọ n'àgwàetiti ahụ, mgbe ahụ n'ezie m ga-abọ ọbọ n'ahụ ya, ọ bụkwa onye ụjọ. Obi ike na-adị mma mgbe niile - ụjọ anaghị echekwa onye ọ bụla!
  Agu wee tuo:
  - Yabụ na agaghị m ahapụ gị! Ugbu a ị ga-eti mkpu na mgbu! "Ọ napụrụ ígwè dị ọkụ n"ọkụ ahụ.
  Onye omekome ahụ siri ike ji mmegharị ahụ kwụsị ya:
  - Ọ bụ oke n'oge iji ọkụ! Mbụ a dị mfe ịkụ aka.
  Anụ ọhịa ahụ tiri mkpu nke ukwuu:
  - Ọ dị mma, ka anyị gbasaa ụtọ ahụ!
  N'ịbụ ndị wepụtaworo mkpara ndị a kwadebere na mbụ ma mee ka ha dị mmiri, ndị ohi ahụ malitere ịpịa nwa nwoke ahụ ihe.
  Arcephalus mụmụrụ ọnụ ọchị nke ukwuu, na-achọ ka ọdịdị ya niile gosi na ọ naghị enwe mgbu, ọ bụ ezie na ndị ohi na-ata ahụhụ siri ike na muscular maara azụmahịa ha. Ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ozugbo ha bepụ akpụkpọ ahụ wee wụsa ọbara. Nwoke ahụ, Otú ọ dị, nanị na-ezochi mgbu ahụ, kwuru n'olu dara ụda:
  - Ma ị bụ kama adịghị ike! Ma ị nweghị ike ịkụ aka nke ọma!
  Onye ojii ahụ ji isi agụ tie nwata nwoke ahụ n'ụkwụ, wee gbuo ǹtì ya n'ihu:
  - Gwa m ebe map akụ dị!
  Nwa okorobịa ahụ wepụrụ ire ya:
  - N'ime ajị anụ gị!
  Onye pirate siri ike nyere iwu:
  - ezuru! Ugbu a, ka anyị fesa nnu na ọnyá!
  Ọcha ntụ ntụ dara n'azụ ya nwere eriri. Anya nwa okoro ahụ gbawara agbawa, a na-ahụ ihe mgbu n'ime ha, mana ọnụ ya nọgidere na-amụmụ ọnụ ọchị. Mgbe n'ikpeazụ, oyi akwa nke nwere ọbara kpuchiri ya.
  Tiger Pirate jụrụ:
  - Ọfọn, ugbu a ị ga-ekwu okwu!
  Nwata nwoke tiri mkpu:
  - M ga-achị ọchị!
  Lee, gị anụ ọhịa!
  Agu weputara ígwè na-ekpo ọkụ, gakwuru nwa okoro ahụ ma tinye ya n'ikiri ụkwụ ya na-adịghị ahụkebe, nke nwere uzuzu uzuzu. Nwatakịrị ahụ meghere ọnụ ya nke ọma, na-eku ume, ma mechie ya, gbatịa egbugbere ọnụ ya na nnukwu mgbalị n'ime ịmụmụ ọnụ ọchị.
  Onye pirate siri ike, dị ka onye nkuzi na-ahụ n'anya, kwuru:
  - Ejila igwe ọkụ na-ekpo ọkụ na ikiri ụkwụ nke ukwuu. Ọ bụrụ na akpụkpọ ahụ dị n'ụkwụ na-agba ọkụ kpamkpam, ihe mgbu na-ebelata. N'ebe a, ịchọrọ nwayọ, dị ka a ga-asị na mmegharị ahụ. Ma ọ bụghị ikiri ụkwụ n'onwe ya dara ada, ọ dị oke ike, akụkụ dị nro nke ụkwụ. Dị ka nwa agbọghọ dị nwayọọ.
  Onye pirate tiger nọ na-agwọ ụkwụ aka nri nwata nwoke ahụ. Ọ gbalịrị ịkpọ ya ọkụ nke ọma. E nyere ya mkpịsị na-acha ọbara ọbara, bụ́ ndị kechie obere mkpịsị aka nwata ahụ. Anyị na-ehulata ha ntakịrị ma tụgharịa ha. Arcephalus, n'agbanyeghị nhụjuanya, ọsụsọ na-agbada ihu ya, ọ na-ama jijiji, ọ naghị asụ ude, ọ bụ ezie na onye pirati ahụ maara azụmahịa ya, na-achọ ebe ndị nwere mmetụta.
  Enwere isi na-ere ọkụ n'ikuku, ísì ahụ dị nro, na-atọ ụtọ na-akụ imi. Mirabela dị ka a ga-asị na ọ na-asụpe, na-abụkarị isi ọkụ na-adịghị mma, ma ugbu a ọ na-atọ ụtọ, na-amanye nwa agbọghọ ahụ imi na-emetụ n'ahụ, ọ bụghị dị ka ozu nwoke ndị a na-agba chaa chaa.
  Mgbe ụkwụ aka nri gasịrị, onye mmekpa ahụ malitere ime anwansi n'aka ekpe. Usoro nke mmekpa ahụ n'onwe ya tọrọ ya ụtọ ma na-atọ ya ụtọ, ma eziokwu ahụ bụ na onye ahụ emeghị ọbụna iti mkpu na-ewe iwe.
  Onye pirate siri ike hụrụ na nwata ahụ nọ n'oké ihe mgbu, ọ na-esiri ya ike idi ya, ma ọ tụrụ aro:
  - Ọfọn, gwa m ebe map akụ dị. Mgbe ahụ, anyị agaghị ata ahụhụ. Ọ bụrụgodị na ọnwụ dị mfe. Chick-chick na ị nọ n'eluigwe. Ya mere, anyị ga-ata gị ahụhụ ruo ogologo oge.
  Nwa nwoke ahụ zara nke ọma, mkpebi siri ike na-ahụ anya n'anya ya:
  - A osisi n'ọnụ gị, ọ bụghị akụ!
  Olu onye pirate, n'agbanyeghị mkparị ahụ, ghọrọ ọbụna nro. O yiri nna na-ahụ n'anya na-agbalị ịmanye nwa ya ọ hụrụ n'anya ịṅụ ọgwụ na-elu ilu:
  - Ọ bụ nzuzu iguzogide! Anyị ka ga-achọpụta ihe nzuzo ahụ, mana naanị ị ga-ata ahụhụ! Echegbula onwe gị, anyị ga-enwe ụzọ dị iche iche isi bibie gị. Ọ bụrụgodị na ị dị isi ike, anyị agaghị egbu gị, ma anyị ga-eme ka ngwọrọ gị hapụ gị n'àgwàetiti ahụ.
  Nwatakịrị ahụ wepụrụ ire ya:
  - Ị nọ!
  Mirabela kwuru, sị:
  - Knight! Naanị Othello! Mba, Joan nke Arc!
  - Mgbe ahụ ọ ga-akara gị njọ! Nwa nkita! - Ụda olu nke filibuster si na mbara igwe ọzọ bịara dịkwuo nkọ.
  A na-eme Pirate Tiger na ụkwụ aka ekpe ya, ugbu a, ụkwụ ya dum na-ekpuchi nnukwu ọnya, nke na-egbu mgbu. N'ezie, ọnya ahụ ga-ebelata n'ime ụbọchị ole na ole, ma ọ na-egbu mgbu.
  Onye pirate siri ike kwuru:
  - Lee ezigbo ọrụ!
  Onye agụ agụ na-ewere mkpịsị na-acha ọbara ọbara wee buru ọgịrịga nwata ahụ, malite ịgbagharị ya, na-agbalị ịgbaji ya!
  Onye inyeaka ya dị ike kwụsịrị ya:
  - Anyị ga-eme ya obere oge ka e mesịrị! Ịta ahụhụ kwesịrị ịdị iche iche. Karịsịa, anyị na-emeso akụkụ ala nke ahụ, ma ugbu a gịnị kpatara na ị gaghị emeso akụkụ elu, maka symmetry.
  Onye inyeaka mmekpa ahụ kwuru n'olu miri emi:
  - Site n'ụzọ, anyị nwere ngwaọrụ yiri ya! "O wepụrụ agbụ ígwè nwere kpakpando ígwè dị nkọ. - Ka anyị kechie ya n'isi ...
  - Nye m! - Tiger pirate tiri mkpu.
  Corsair siri ike jụrụ:
  - Ka m mma! Ọ bụ isi, ọ bụghị ụkwụ! Ọ bụrụ na ị na-amanye ya ntakịrị, okpokoro isi ga-agbawa, na mmerụ dị otú ahụ, ọ ga-anwụ ngwa ngwa. Ọ dị mkpa ka anyị ghara igbu, ma chọpụta ihe nzuzo!
  Agu dara n'obi:
  - Iji hel na akụ ndị a. Ka anyị zuru nke anyị! Lee ihe ebube nke a bụ, ọla edo a siri ike!
  Onye-ishi ndu ojọgu ono tụgbua isi.
  - Ọ bụghị naanị ọla edo dị n'ebe ahụ! Ha na-ekwu na o nwere ọtụmọkpọ nke anwụghị anwụ!
  agụ pirate chịrị ọchị.
  - Talisman nke anwụghị anwụ, gịnị kpatara o ji nwụọ mgbe ahụ?
  - Ọ chọghị okwute pụrụ iche ma, enwere isii n'ime ha na talisman, nke asaa na-efu! Ọ ga-amasị gị ịghọ anwụ anwụ?
  - N'ezie! Chei, ọ dị m ka a sị na m gwọworo! M ga-enwe harem dum! O nweghi harem atọ dum! Nke ahụ ga-abụ nnọọ mmesapụ aka!
  Onye isi pirate tinyere saber ya n'ala:
  - Ọfọn, ọ dịghị ihe, ọ dịghị mkpa iji ọsọ ọsọ! Isi ihe bụ na nwata ahụ anaghị agba ara. Ọ bụrụ na ị na-ata ya ahụhụ n'ụzọ dị iche iche na ogologo oge, ma mee ka ọ kwụsị ịta ahụhụ, mgbe ahụ ọ ga-awụpụ isi iyi nke mkpughe ya.
  Arcephalus kwuru:
  - Agaghị m ekwupụta gị! Ma enwela olileanya gị elu! Ọ ka mma ime ụdị mkparị ndị dị otú ahụ anwụghị anwụ ...
  - Ebee ka ị na-aga?
  Ha kechie agbụ ígwè na sprocket n'isi nwa okoro ahụ, chekwa ya ma malite ịgbagharị ya. Onye na-apụnara mmadụ ihe mụmụrụ ọnụ ọchị nke ukwuu. Ọkpụkpụ ígwè ahụ gwuru na-egbu mgbu n'ime okpokoro isi, na-adọkapụ akpụkpọ ahụ. N'otu oge ahụ, onye mmekpa ahụ gbalịrị ịkụnye akwara akwara na ịpịkọta akwara.
  Arcephalus nọ na-eku ume nke ukwuu, ọsụsọ gwakọtara na ọbara na-esi n'egedege ihu ya na-asọpụta, anya ya na-enwu. Onye na-apụnara mmadụ ihe na-amanye ụdọ ahụ nke ọma n'isi ya, ma ọ bụ, kama nke ahụ, mee ka nrụgide ahụ daa. Ntugharị ahụ wee na-arị elu karịa . Ndị na-enyere onye ahụ aka gburu gburu sie otu iko ígwè wee malite ịwụsa mmiri na-esi ísì ụtọ n'isi ọbara. Arcephalus gbalịrị ịgbapụ, ma mmiri na-esi ísì ọkụ gbara ntì ya dị nro na-enweghị afụ ọnụ ọkụ.
  - Ya mere, ebe map ahụ dị! Anyị ma na nna gị sere ya! Ya mere kwuo! Ka anyị tọhapụ gị!
  Nwatakịrị ahụ gbụsara ọnụ mmiri n"ihu onye ahụ na-emekpa ahụ́. O we maghachi azu, jiri ajọ ihe-nzuzo nke okpukpu atọ kọchaa, na-asu asu:
  - Aga m agbaji gị, nwa nkita! Ị ga-eti mkpu!
  Nwa okorobịa ahụ tiri mkpu n'olu gbajiri agbaji:
  - M gaghị! Ọ bụ gị ga-akwa ákwá ma rịọ maka ebere mgbe ha kpọgidere gị n'elu osisi ma ọ bụ kpọgidere gị n'osisi!
  Onye omekome ahụ siri ike mara nwa nwoke ahụ ụra n'ihu wee dajụọ na mberede:
  "Atụla anya na ị ga-ewe m iwe nke ukwuu nke na m ga-emecha gị ngwa ngwa." Ahụla m ndị ikom dị otú ahụ nwere obi ike ka a na-ama ụma na-akwa emo, na-atụ anya na ha ga-aga n'ihu na nhụjuanya ọhụrụ na ahụ agaghị enwe ike idi ya. Ha ezighị ezi iche echiche otú ahụ! N'ezie, a ga-ata ahụhụ, n'ụzọ zuru ezu dị ka usoro, na ị ga-aza m dị ka ịnyịnya ibu na nkwupụta!
  - Ị gaghị enweta ya! - Nwatakịrị ahụ tara.
  Tiger Pirate tụrụ aro:
  - Ka anyị gbajie mkpịsị aka ya, na aka anyị!
  - Ọ dị gboo! Ọ dị oke oke, apịpụbeghị m isi.
  Onye pirati ahụ kụgidere agbụ ahụ nke ukwuu n'isi, nwata ahụ wee daa na mberede, tụfuo onwe ya.
  - Ajọ! Emere m ya ntakịrị! Ọfọn, ka ọ zuru ike, anyị ga-eburu ugo ndị a.
  Nwa frog ahụ tie mkpu:
  - Ee, amaghị m ihe ọ bụla!
  Agụ pirate ọ na-ebi n'olu dị egwu?
  - Gwa m ihe ị maara, ma ọ bụ anyị ga-akpọọ nkụ gị!
  - M ga-agwa gị ihe niile! - Frog ahụ tie mkpu.
  - Ọfọn, gwa m ebe map ahụ dị!
  Frog nwere ụkwụ abụọ tụgharịrị:
  - Amaghị!
  - Nye m ụta! - Ndị pirates yiri ọbụna obi ụtọ maka onye ọhụrụ ahụ.
  Obere frog ahụ tiri mkpu:
  - Ọfọn, kedu ka m ga-esi mara!
  - Otu esi ekwu, onye na-aṅụ mmanya a bụ enyi gị!
  Ma ọ bụ kama, abụ m ohu ya!
  - Ị na-ejekwara onye isi ụgbọ mmiri ozi, nke pụtara na ị nwere ike ịnụ ihe ụfọdụ, dịka ọmụmaatụ, iberibe nkebiokwu, ụfọdụ ihe ngosi! Ọ dị otú ahụ?
  - Eziokwu na ụkpụrụ, mana ...
  Onye pirate siri ike were nkpa n'aka ya, igwe na-ekpo ọkụ metụrụ akpụkpọ anụ frog ahụ obere ihe. A nụrụ mkpọmkpọ asị:
  - Oh, biko emela! Aga m agwa gị ihe niile!
  - Aga m agbaji aka gị ma ọ bụrụ na ị na-ekwu okwu efu!
  Obere frog ahụ tiri mkpu ka òké:
  - Amaara m ihe!
  - Gịnị kpọmkwem?
  - Ebee ka enwere ike ịnwe maapụ?
  Agadi ahu suru:
  - Ekwula!
  Nwa frog ahụ tie mkpu:
  - Kedu ihe ga-akara anyị mma ma ọ bụrụ na a tara anyị ahụhụ ruo ọnwụ! Lee ọnya dị na flipper m.
  - Ya mere ị na-ahọrọ ọnwụ ngwa ngwa? - Agadi nwoke turu ude.
  - Ọfọn, echere m otú ahụ! Kedu onye ọzọ na-apụnara mmadụ ihe nwere ike, dị ka m, iku ume n'okpuru mmiri wee weghachite ibu n'ala ala oké osimiri. Dị ka anụ ọhịa wolf dị mkpa, ha ga-akpọrọ m banye n'òtù ahụ! A chọrọ ndị dị ka m! - Enwere mpako na olu frog.
  Ntụpọ kwara isi nkwọcha ya:
  - Nrọ efu!
  agụ pirate tiri mkpu:
  - Ọ bụrụ na Tili anaghị agha ụgha, mgbe ahụ, anyị ga-ahapụ ndụ ya ma nabata ya n'òtù ụmụnna mmiri, dị ka omenala si kwuo! Ọrụ ya na-akwụ ụgwọ maka ihe ọjọọ ahụ.
  Onye pirate dị arọ kwadoro:
  - Ka ọ dị otú ahụ! Ka Tili dịrị ndụ, ọ ka ga-enyere anyị aka. Gwa m ebe map ahụ dị?
  - Nke a bụ anụ wolf. - Obere frog tụrụ aka na Arcephalus. - O zoro ya n'ime ite ụrọ wee tụba ya n'ime mmiri. Naanị otu ihe ka m chetara: ebe a bụ ebe m nwere ike nweta maapụ. A sị ka e kwuwe, anaghị m atụ egwu omimi.
  Ndị pirates plump na tiger lere ibe ha anya:
  - Ọ dị ka ọ pụtara azụmahịa! Ma ọ bụ naanị na ọ chọrọ igbu oge awa ọnwụ ya. N'ọnọdụ ọ bụla, ọ ga-ekpo ọkụ!
  Tiger Pirate kwuru:
  - N'ezie, anyị ekweghị gị, ma anyị ga-enye gị ohere! Obere nke na ị toad nwere ike iku ume!
  Nwa frog ahụ turu ọnụ:
  - Ị dị m obiọma!
  Agu gbachiri eze ya nke ukwuu:
  - Emela ihu! Ọ bụrụ na aghụghọ, ị ga-anwụ ikpeazụ, ma n'ụdị ijiji na ọnwụ ga-abụ nnapụta nye gị!
  - Ewoo, onye ọ bụla chọrọ ịchụpụ mmadụ! - Toad na-ama jijiji.
  - Kpuchie ọnụ! Ị ga-egosi anyị ụzọ! Ugbu a, anyị ga-atọpụ gị.
  Ha tọpụrụ obere frog ahụ mgbe ha kechara eriri n'olu ya. Ọ malitere ịbụ abụ na-egbu mgbu!
  Onye na-abụghị onye pirate bụ onye na-adịghị ike!
  Oghere imi ya bụ ahịhịa gbagọrọ agbagọ!
  Pyrite Tiger tiri mkpu:
  - Ee, mgbe ha mechiri akpịrị gị! Ugbua ike gwụrụ onye nzuzu! Ma ọ bụ na ị chọrọ ịga yardarm, elu ruo ilo!
  - Onye kwere nkwa na m ga-anwụ ikpeazụ! - Tili tiri mkpu.
  - N'ezie ọ bụ m!
  - Ya mere enwere m obi iru ala! Green Prince bụ dike! - Obere frog wụliri elu ebe ahụ.
  - Kpuchie ọnụ! Ọ bụrụhaala na m dị mma!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ nọ ọdụ n'elu nkwụ alaka, o ji ịnụ ọkụ n'obi lee foto nke mmekpa ahụ anya. Ọ masịrị ya. N'ụzọ ụfọdụ, foto nke ịta ahụhụ na-enwe mgbanwe pụrụ iche, karịsịa ma ọ bụrụ na a na-ata nwa nwoke mara mma ahụhụ. Ugbu a Mirabela ghọtara na e kwesịrị ime ihe. A sị ka e kwuwe, ndị ohi nwere ike ịchọta akụ ma gbuo ndị akaebe na-enweghị isi. Ndị ohi anọ ka guzo n"akụkụ osisi ndị ahụ. O yighị ka ọ dị ukwuu, mana nkwado nwere ike ịbịa nyere ha aka. Ọ bụ ọbụna ihe nwute na nwa nwoke ahụ nwere obi ike, ọ dịghị mgbe ọ na-eti mkpu, nke pụtara na mkpọtụ ga-adọta uche.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ ji nwayọọ rịdata n"osisi ahụ. Arcephalus batara n'uche ya wee mee ka ihu ya chanwụrụ ọbara. Onye na-egbu ndị pirate kwuru na-achị ọchị.
  - Enyi gị Tili kewara ma ugbu a anyị maara kpọmkwem ebe akụ dị! Ya mere ị tara ahụhụ efu, onye nzuzu!
  - Ị na-agha ụgha! - Arcephalus na-asụ ntakwu nta n'ọnụ.
  - Ebee ka enyi gị gara? Ị hụrụ na ha kpụrụ ya pụọ!
  Nwatakịrị ahụ legharịrị anya, ụjọ tụrụ ya! Ọ kwagara, ubu ya na-ata ụta ụtarị ahụ makwara:
  - Ị ka ga-ahụ kaadị ahụ!
  Ndị pirates chịrị ọchị na-asọ oyi:
  - Ma ọ dịghị mkpa n'ezie! Ugbu a, anyị ga-ata gị ahụhụ, onye nzuzu, onwe anyị. Kedu maka anya gouged?
  - Njakịrị ọjọọ! - Bipụ nwa okorobịa.
  - Ma lee, anyị na-aga!
  Mirabela bulitere okwute abụọ dị arọ wee kụchie ha n'aka ya. Otu onye n"ime ndị ohi ahụ gara n"ihu gaa n"ihu were rie nri n"otu ite mmanya. Nwatakịrị nwanyị ahụ mụmụrụ ọnụ ọchị:
  - Ọ dịghị ihe na-apụnara akpa gị dị ka iko zuru oke!
  Mirabela, dị ka mgbe niile, ji nwayọọ gbagoo na onye pirate wee were mkpịsị aka ya tie akwara carotid! O buliri ite a tufuru tubà ya n'ọnọdu-ya. Ọ tụrụ m n'anya na ahụ yiri ka ọ na-echeta nkà ụfọdụ. Mgbe ahụ, ọ tụbara n'elu ịchafụ na-esi ísì ụtọ na jaket na-esi ísì ọjọọ (na otú ha si eyi ya na okpomọkụ dị otú ahụ).
  O ji ụkwụ na-ama jijiji pụta gakwuru ndị ọrụ ibe ya ma tie mkpu:
  - Ma eleghị anya, anyị nwere ike ịṅụ ihe ọṅụṅụ! Mgbe ahụ ha...
  N"ekwughị okwu ọ bụla, nwa agbọghọ ahụ kụgidere otu n"ime ndị ohi n"ukwu, were ite ụrọ wetuo isi onye nke ọzọ, were obere aka kụrie nke atọ n"ime ụlọ nsọ ahụ n"ụzọ dị nkenke. Ndị pirates daa, Mirabela gbapụrụ ezé ya:
  - Ọfọn, ka m si chụpụ ha!
  Nwatakịrị ahụ leliri anya elu, nwa agbọghọ ahụ dọwara ịchafụ ya ma yipụ jaket ya, hụ onwe ya n'ọtọ ya dị ịtụnanya.
  - Ị bụ chi nwanyị! - Arcephalus tiri mkpu.
  - Enwere ike! Ma ọ bụ ọbụna oyi karịa chi nwanyị! - Mirabela kwee isi. - Abụ m nwa agbọghọ dike.
  Arcephalus jiri anya ya rie ya. N'agbanyeghị na ọ bụ nwata, nwa nwoke nwere obi ike na nke tozuru okè nke onye isi ụgbọ mmiri abụghị n'ezie nwa agbọghọ na-amaghị nwoke. Ma ihu ọma ha rụrụ arụ, fọrọ nke nta free akwụna. Ha dị mma, ma ọ dịghị aesthetic ụtọ. E wezụga nke ahụ, ọ hụtụbeghị ntutu dị otú ahụ ọbụna na foto. Ahụ n'onwe ya nwere ike ịbụ oke muscular, mana n'otu oge ahụ na-agbanwe agbanwe na mkpanaka. Onye ọ bụla na-eme egwuregwu ga-enwe anyaụfụ maka akwara ndị a ma ama. Ara juru eju, dị elu, gbatịtụrụ ntakịrị na nipples na-acha uhie uhie, agbụ agbụ, veins na-ahụ anya, na ụkwụ ya bụ naanị ngwugwu mọzụlụ. N'otu oge ahụ, nwa agbọghọ ahụ juputara na ike agụụ mmekọahụ, akwara nke akwara na-agba ọsọ n'apata ụkwụ ya dị ike. Lee ka aru! Nwatakịrị ahụ gbapụrụ anya wee maa jijiji n'ihi na echiche ya na-ekwesịghị ekwesị maka oge a.
  Mirabela, ka ọ dị ugbu a, meghere agbụ ahụ. O ji ogologo mbọ aka mee ya. Usoro ọzụzụ maka ọgụ ọgụ na ụwa oge ochie bụ, n'eziokwu, nke abụọ, ma nwa agbọghọ ahụ chetara mmegharị ahụ niile. The agbụ na-emechi na-emeghe na a kama ochie ụzọ, n'ihi ya, ha dị nnọọ oké ọnụ: ọ dịghị onye ga-achọ ịhapụ ha na ndị mkpọrọ nwụrụ anwụ. N'ịbụ onye a tọhapụrụ onwe ya, nwa okoro ahụ mere nzọụkwụ ole na ole, ụkwụ ya na-enweghị isi na-ekpuchi nnukwu ọnya, ma ahịhịa dị nro na-eme ka ihe mgbu dị nro, na n'ozuzu Arcephalus abụghị ihe ọhụrụ na nke a. Nna nwa okorobịa ahụ na-akpachi anya na-akụkarị ya ihe ma na-apịa ya ụtarị n'ikiri ụkwụ mgbe mgbe, n'ihi ya, ihe mgbu na-ama ya ahụ́.
  Mirabela jụrụ, sị:
  - Ị nwere ike ịga n'onwe gị!
  - Abụ m nwoke! - Nwa okoro ahụ zara nganga. O bulitere mma agha ahụ, ọ chụpụrụ ndị ohi abụọ tụrụ n'anya ma ka dị ndụ. Onye na-alụ ọgụ na-eto eto mere nke a na mmegharị ahụ nke ọma.
  - Ọ dị ka ị gburu abụọ ndị a! Ma ụdị scum dị otú ahụ ekwesịghị imetọ mbara ala Victoria.
  Mirabela, onye obi iru ala nke nwa okorobịa ahụ tụrụ anya ya, jụrụ, sị:
  -Ị gbuola mmadụ?
  Nwatakịrị filibuster kwara nlelị:
  - N'ezie! Ọbụna ụmụ nwanyị! Abụọ ndị a bụ nke iri na asatọ na nke iri na itoolu.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ gbawara agbawa:
  "Ọ dịkwa ka nke a bụ nke mbụ m gburu mmadụ." O were aka ya tie m n'ime tempụl dị ka o nwere ike ma bụrụ ọnwụ, agara m iti ya obere ike. Ee, ma ọ kụrụ akwara carotid n'ezie, ọ ga-akara gị mma ịga ntakịrị obliquely.
  Arcephalus kwuru:
  - Ee, ikekwe ọ ga-akara ha mma ịta ha ahụhụ, ma ọ bụrụ naanị n'ihi mmetụta nke imegwara. Ndị moron ndị a agaghị enye ozi bara uru ọ bụla.
  Mirabela jụrụ:
  - Ịta ahụhụ naanị maka ịbọ ọbọ: adịghị mma nke ukwuu. Mmetụta anụ ahụ: bụ mmụta ma ọ bụ nkuzi na okike!
  Nwata nwoke suru:
  - Ya mere, m ga-ebuli ha elu!
  Nna nna Dot kwuru n'olu dara ụda:
  - Adịla onye nzuzu! Ugbu a, e nwere anyị atọ! Enwere ndị iro anyị iri abụọ na itoolu n'àgwàetiti ahụ na otu narị ndị ọzọ na ụgbọ mmiri! Ya bụ, ọ bụrụ na nwa agbọghọ a anọghị naanị ya ...
  Mirabela kwuru okwu:
  - Anọ m naanị gị! Naanị!
  - Nke a dị njọ! - Ntụpọ kpụchara isi nkwọcha ya. - Àgwàetiti ahụ buru nnọọ ibu, ugwu na oké ọhịa gbara ya gburugburu. Na ụkpụrụ, ị nwere ike ịnọdụ ala. Ha agaghị achọ anyị ruo mgbe ebighị ebi.
  Arcephalus were iwe were aka ya kụchie osisi ahụ:
  - Mba! Brigantine a bụ ụgbọ mmiri ziri ezi m, agaghịkwa m ekwe ka ihe ọjọọ dị ka ndị na-egbu ọbara na-achị ya. Agaghị m enye onye ọ bụla ike m! Anyị kwụrụ ọnụ ahịa dị elu maka ya.
  Mirabela kwuru:
  - Ị bụ nwa nke mbụ onyeisi!
  Arcephal kwere:
  - Ee! Ma ike anyị abụghị ihe nketa. Naanị n'ịmara na ịkwanyere nna m ùgwù, hụkwa na m bụ onye agha ruru eru, ha ṅụrụ iyi na ha ga-ahọrọ m dị ka ọchịagha. Mana o mere na Bloodsucker Tiger Pirate weghaara ọchịchị. O juru m anya, kee m agbụ, ma taa m ahụhụ. Ọ bụ onye aka nri jọgburu onwe ya, echere m na ọ bụ onye isi ndị isi!
  Mirabela tụrụ aro:
  - Ka m gbuo Bloodsucker na ị ga-abụ onyeisi ọzọ!
  - Mba! M ga-egbu ya onwe m! Mana enwere nsogbu doro anya na otu. Ugbu a, ha na-atụ ma mụ na Bloodsucker egwu.
  Ntụpọ kwuru:
  - Anyị nwere uru nke ihe ijuanya.
  - Yabụ kedu nke a! - Nwa okoro ahụ gbasaa aka ya, na-egosi fig abụọ.
  Agadi ahu were ikuku onye agha nwere ogu siri:
  - Anyị nwere ike igbu Gnus, nwunye mbụ na abụọ ọzọ agụ ohi. Mgbe ahụ, ndị ọzọ nke ndị ohi, ndị fọdụrụ n'enweghị ndị ndú, ga-alaghachi n'okpuru iwu gị. A sị ka e kwuwe, ị maara na ha enweghị mmasị n'ezie onye obi ọjọọ, onye anyaukwu Bloodsucker, na naanị ndị ohi agụ, bụ ndị otu ezinụlọ ya, na-eguzosi ike n'ihe nye ihe a e kere eke.
  Mirabela kwetara:
  - Ka anyị tie mgbe ígwè na-ekpo ọkụ! Kedu ihe kpatara ọkụ ji agba uhie - n'ihi foton, n'azụ kpakpando na-agba ọsọ!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ nyochara ndị enyemaka ya abụọ. Dot ochie kpọrọ nkụ na ọkpụkpụ, mana o guzoro ọtọ wee mee nke ọma. O doro anya na ọ bụghị otu n'ime ndị corsairs na-eji mmanya na ụtaba eme ihe. Na ndụ ike n'ikuku dị ọhụrụ na mgbatị ahụ na-agbatị oge ntorobịa. Iji ghọta ihe nwa okorobịa ahụ bara uru, lee anya na ọnụ ọgụgụ ya. Ọbụna kpuchie na ọbara na nnu-corroded, na-acha anụnụ anụnụ pissoogs, ọ mara mma.
  Onye agha ahụ nyere iwu:
  - Ugbu a, sachaa onwe gị, onye na-eto eto!
  Nwa okorobịa ahụ tamuru iwe nke ukwuu:
  - Abụghị m nwanyị ịsa ahụ!
  Doc jụrụ:
  - Anyị anaghị ekwu maka ịdị nro!
  Arcephalus ka o sina dị, mikpuru n'ime iyi iji sachapụ ọbara. Tụkwasị na nke ahụ, ọnyá ndị nnu mebiri emebi nke ukwuu. Mirabela jiri nwayọọ na-ete ya azụ, akwara nwoke ahụ siri ike site na okike ma na-etolite site na mgbatị ahụ, na-agbanwe nke ukwuu. Olu dị ike, mana ọ mara mma. Nwatakịrị nwanyị ahụ dabere n'azụ nwa nwoke ahụ wee tee ọnụ ara ya zara aza ozugbo megide ya - lee ka ọ dị mma! O doro anya na Arcephalus nwekwara obi ụtọ, ma site n'ịgbalị ime uche, ọ tụpụrụ aka ya.
  - Nke a abụghị oge anyị ga-awụ akpata oyi! Oge erugo ime ihe. Ha na-achọ ibuli mkpu!
  N'ịbụ ndị burula musket ndị ahụ, ndị atọ ahụ gawara n'ebe nchekwa ahụ. A nụrụ mgbọ n'ebe ahụ. Ndị ohi na-achụ nta anụ. Ọ dị ka ha tọgbọrọ ihe yiri rhinoceros ime obodo na oke ehi abụọ. Ndị na-achụ nta ahụ nyere iwu site n'aka onye pirate tiger nke nwere ịchafụ ndụ ndụ n'isi ya. O ji obi ike were mma dị nkọ bee rhinoceros, ndị ohi na-eghe anụ n'ọkụ. Isi ísì ahụ chetaara Mirabelle maka mmekpa ahụ ya na nso nso a. Nwatakịrị nwanyị ahụ chọrọ ịkụ musket, ma mgbe ahụ, na-echeta ịdị mma nke ngwa agha dị otú ahụ, o tinyere ya n'akụkụ. N'ịbụ ndị na-agafe n'akụkụ alaka ndị ahụ, ịma mma na-abịaru nso wee tụba mma ahụ n'ike. N'oge mmega ahụ, ha na-atụba ihe dị iche iche ugboro ugboro, gụnyere mma hyperlaser. Nchara oyi, n'ezie, abụghịkwa oge mbụ. Ị nwere ike ịhụ otú agụba ahụ si ebipụ ikuku, na-akụ anụ ọhịa ahụ na akpịrị. Ọ bụ ihe ijuanya, ma n'ihi ihe ụfọdụ Mirabelle adịghị enwe ọmịiko maka agụ ọ bụla. Ma eleghị anya, n'ihi na ọ dị nnọọ ka anụmanụ, ma ọ bụ ma eleghị anya n'ihi obi ọjọọ ndị pirates mere nnọọ n'ihu ya anya.
  - Daalụ ụmụ nwoke!
  Ndị omekome ahụ nọ nnọọ na-ekposa ozu, ma ugbu a, ha hụrụ na onye ndú ha anwụọla. Lee mkpu mkpọtụ nke a kpatara!
  Arcephalus chụpụrụ musket ya. Nwatakịrị ahụ dị ka ọ nwere ahụmahụ na mpempe ndu kụrụ onye ohi na-eme ihe ike, na-enwe ihu na-asọ oyi nke na-emerụ ahụ site na ọnya gbagọrọ agbagọ, kpọmkwem n'ime obi.
  - Ọ bụ otu a ka e siri bulie gị ịbụ "onye na-akpa nsị"! - Onye na-eto eto corsair kwuru okwu.
  Agụ nke abụọ ji iti mkpu wụba n'ime mkpochapụ ahụ, mana Mirabela tụpụrụ otu n'ime ihe ahụhụ ahụ o wepụrụ n'igbe onye ogbugbu ahụ n'anya aka nri. Na-agbanwe olu rọba ya na timbre dị oke ala (ọ nwere ike ime ya), nwa agbọghọ ahụ tiri mkpu:
  - Ndị na-arara nye ma mebie iyi ha ga-enweta ntaramahụhụ nke chi!
  Iji mee ka olu ya sikwuo ike, nwa agbọghọ ahụ buru ụzọ kpọchie mpempe ọla kọpa (a na-eji ya emekpa ahụ́ siri ike) n'ụdị ọnụ. Tụkwasị na nke ahụ, nkwụ ndị na-agbapụ na nnukwu akwụkwọ na-amụbakwa ụda egwu, karịsịa ma ọ bụrụ na a tụgharịrị ya ntakịrị ka ọ na-ada ụda.
  - Ma jijiji, unu ndị na-adịghị mma!
  Ụfọdụ ndị ohi a dara n"ala n"ala. Arcephalus gbapụrụ na nzukọ ahụ wee tie mkpu n'elu ngụgụ ya:
  Ị ghọtara m dị ka onyeisi ndị agha gị?
  Anya ndị pirates gbapụrụ! Ajị nwa okorobịa ahụ na-acha odo odo tụgharịrị na-acha ọbara ọbara ka e mekpaa ya ahụ́, e kpuchikwara ahụ ya n'ọpa. Otu n'ime ha gbara saber ya, mana Dot jiri ezigbo ogbugba tụọ ya n'afọ (ọ dabara nke ọma na ebumnuche ahụ adịghị anya).
  - Ma ọ bụ onye ọ bụla na-arụ ụka maka ikike m, ya pụta were saber buso m agha!
  Ọ dịghị onye chọrọ ịtọgbọ isi ya. Ndị na-apụnara mmadụ ihe n"oké osimiri hulatara isi n"okpuru ha. Nwa nwoke ahụ meriri:
  -Bịakwutenụ m, ụmụnne m! N'oge na-adịghị anyị ga-ahụ akụ na-ekekọrịta ha ziri ezi.
  Onye pirate nke ọdụdụ, n'ezie otu afọ dị ka Arcephalus, tiri mkpu:
  - Ebube diri onyeisi ndị agha ọhụrụ!
  Ndị pirates ndị ọzọ kpara nkata:
  - Ebube diri onyeisi ndị agha ọhụrụ!
  - Nke ahụ bụ otu ihe ahụ!
  Mirabela, na-awụpụ n'osisi ahụ ma na-amagharị dị ka panther, masịrị:
  - Kedu onye n'ime unu chọrọ ịlụ ọgụ na m?
  Onye pirate kacha ogologo gbagara ya:
  - Ee, n'ezie a bụ m!
  Mirabela wulitere n'ebe ya nọ wee kụnye ọbụ aka ya n'elu isi ya, na-ewepụta oge igbu ya ka onye pirate wee pụọ kpọmkwem otu nkeji. Na nke ukwuu nke na ị na-apụghị ọbụna ịnụ iku ume!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ tiri mkpu n'olu égbè eluigwe:
  - Lee! Egburu m ya, ma ọ bụrụ na ị chọrọ ịdị ndụ, gee m ntị. A ga-arara ya nye, m ga-eji nsusu ọnụ dị mfe mee ka ọ dị ndụ!
  Mirabela, na-ama jijiji úkwù ya okomoko, tụgharịrị corsair ahụ wee susuo ya ọnụ n'ọnụ. Ma mgbe ahụ, "ọrụ ebube" mere: onye na-apụnara mmadụ ihe n'oké osimiri meghere anya ya wee dị ndụ ozugbo.
  Ndị pirates ji ịnụ ọkụ n'obi tie:
  - Ebube diri gi, chi ọhịa!
  - Afrogeta! 0 Onye-isi-nchu-àjà ahu we gwa ha.
  - Ebube dịrị gị Afrogeta! Ka edo aha gị nsọ!
  Mirabela kwuru na ugwu:
  - Naanị kpọọ m Mirabelle! Aha m abụghị ọmarịcha!
  Ndị pirates kwetara:
  - N'ezie chi!
  Mirabela kwuru okwu aphorism:
  Iji isi efu, ị nweghị ike imeju obere akpa gị!
  Site n'obi dị jụụ, ị nweghị ike ikpo ọkụ!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na-agbagharị ntakịrị, wee mee mgbagha ugboro atọ, na-eju ndị ohi na-amachaghị nke ọma anya. Naanị ha kpọpụrụ anya ọjọọ ha. Ahụ ya mara mma nke ukwuu, gịnị nwere ike ịdị mma karịa ịdị ebube dị otú ahụ. Maka corsairs na-efunahụ ụmụ nwanyị, nke a dị oke mma!
  Mirabela kwụsịrị na mberede:
  - Ọ dị mma, ọ bụrụ na ị kwesịrị ya: ikekwe m ga-ahụ otu n'ime gị n'anya. Ma n'ezie ọ bụghị maka ihe ọ bụla!
  Ndị pirates tiri mkpu n'otu:
  - Ee, n'ezie anyị kwesịrị ya! Ma ọ bụghị ya nwere ike ịbụ!
  Nwatakịrị nwanyị ahụ were iwe were chịa ọchị ma tie mkpu:
  - Ugbu a ọ bụ oge iji mesoo onye na-aṅụ ọbara!
  - na Gnus! - Ntụpọ agbakwunyere.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ chetara na mberede wee gbara ọsọ gbaga n'ikpere mmiri:
  - Tili nọ n'ihe egwu! Ngwa ngwa!
  Ọsọ Mirabela adịghị mkpa. Ụkwụ ya gba ọtọ, na-egbuke egbuke n'ikiri ụkwụ emerald na-acha anụnụ anụnụ, na-egbuke egbuke dị ka anwụ anwụ. Mgbe ọ gbapụrụ n'ikpere mmiri, ọ hụrụ na Gnus na otu ụdị gnome yiri gnome nọ ọdụ na sloop na-eti frog ahụ ihe. Nwatakịrị nwanyị ahụ tụbara onwe ya n'ime mmiri. N'ezie, enwere ihe ize ndụ nke ịgbaba n'ime shark, mana Mirabela nwere mma agha abụọ n'aka ya na enweghị ụjọ zuru oke.
  Gịnị ka anyị ga-eme gị Tili? - Gnus jụrụ, ọchị. - Ekwesịrị m iwere flipper gị na-amị amị azụ wee fụọ ha?
  Nwa ntakiri ahụ tiri mkpu:
  - Enweghị isi! Adị m obiọma na ịdị nwayọọ, dịkwa mma nke ukwuu!
  Onye pirate siri ike kwuru:
  - Ọfọn, anaghị m! Ị bụ naanị worm bastard. Ka anyị gbuo ya, zụọ ya azụ shark!
  Gnus kwara isi ya:
  - Mba, nke ahụ agaghị eme! Ọ ga-adịkwa mfe. Shark na-egbu ngwa ngwa! Ahụhụ dị nwayọ nke ka mma, ka ọ nwụọ ikpeazụ!
  Tili, na-akwa ákwá, gbagwojuru anya:
  - Ka anyị mee ihe ọzọ! Ọ bụ ọchịchịrị, ọ pụrụ ihie ụzọ ebe Arcephalus tụbara map ahụ. Ya mere, egbula m, mana nye m ohere ọzọ!
  - Ya mere, ị na-agba ọsọ! Mba, ọ gaghị arụ ọrụ! - Ndị pirates malitere iti ndị ha na-eme ihe ike ọbụna karị.
  Mirabelle na mbụ, belata elu mmiri n'enweghị nsogbu. Ndị shark abịarughị ya nso. Ma mgbe ụgbọ mmiri ahụ dị nso, onye na-eri anụ ahụ gbalịrị ịwakpo nwa agbọghọ ahụ. Mirabel jiri mma tie ya n'ọnụ wee malie n'akụkụ. Onye pirati ahụ na-akpa ike mechara hụ nwa agbọghọ ahụ ma meghachi omume ozugbo. Musket ahụ gbara ọkụ, mana Mirabela jisiri ike si n'ahịrị ọkụ pụta.
  - Ị nwere azụ azụ! - O tiri mkpu. Abụọ iwe were swing na nwa agbọghọ ahụ feba n'ime ụgbọ mmiri. - Gini mere i ji ara ara? Ọ ga-abụ mmiri!
  Ndị ohi abụọ nwere ahụmahụ, n'ezie, anaghị atụ egwu nwa agbọghọ gba ọtọ. Ha na-agba ọsọ na ịma mma, na-agbalị ịdọkasị ya ma ọ bụ jiri saber bee ya. Mirabela mikpuru wee dọwaa afọ Gnus site n'obi ruo n'eriri afọ. Onye pirati ahụ malitere ịma jijiji na oke ujo na-egbu mgbu. Nwatakịrị nwanyị ahụ bepụrụ aka onye pirate siri ike wee gbaa ya ụkwụ na mbara igwe. Ọ dara ma wepụta mkpụkọ ọbara n"akpa ume ya.
  Mirabela mụmụrụ ọnụ ọchị nke ukwuu:
  - Ugbu a ọ bụ ịtụ!
  Gnus gbagọrọ agbagọ:
  - Hapụ m!
  Mirabela kwara isi ya.
  - Mba! Ị na-enwe mmasị ịta ndị mmadụ ahụhụ nke ukwuu, Arcephalus ka bụ nwata, ọ na-atọkwa gị ụtọ ịta ya ahụhụ. Ya mere ugbu a, ị bụ anụ ọhịa - ọnwụ nkịta!
  Onye pirate siri ike ruru musket ahụ, Mirabela jiri ụkwụ efu zọchie aka ya:
  -Ebee ka ị na-atụ mkpịsị aka gị ruru unyi?
  Onye isi ahụ tiri mkpu:
  - Chebe m! M ga-akwụ gị ụgwọ nke ukwuu! Ị ga-egwu mmiri na ọla edo wee jee ije na slippers diamond!
  Mirabela chịrị ọchị:
  - Posul na stool: si n'otu mgbọrọgwụ pụta n'otu ebe!
  Onye na-apụnara mmadụ ihe n'oké osimiri malitere ikwu okwu:
  - M sitere na ezinụlọ dwarven ochie. Amaara m ebe a na-edebe ọtụtụ akụ nna nna m. Enwere m ike inye akụ̀ na-enweghị atụ n'ọnọdụ ndụ!
  Onye agha ahụ jiri mkpịsị ụkwụ ya tụnye mma ya n'ikuku, ma mgbe ọ gbawara ugboro abụọ, ọ jidere ya n'isi:
  - Gịnị mere ị na-eji pirate, na-adịghị ebi ndụ dị ka padishah, ma ọ bụrụ na ị maara ebe akụ nke ezinụlọ gị na-edebe?
  N'ihi na uzọ Onye-nwe-ayi di omimi! - Onye ohi gbachiri agba ya.
  Gnus tiri mkpu:
  - Ọ na-agha ụgha! Ọ bụ gnome ka m bụ Archpapa! O nwere ike ịbụ na o nwere gnomes ma ọ bụ ndị na-edina ụdị onwe n'ezinụlọ ya, ma ya onwe ya enweghị akụ ọ bụla!
  - Kedu ka ị si mara nke ahụ! - Onye pirate mere ihu. - Ị chọrọ na-aga hell na m!
  Mirabela, kama ịza, kechie aka ya:
  - Kedu! Ọ ka mma ịga eluigwe naanị gị karịa ịga hell na mkpakọrịta ọjọọ! Arcephalus ga-ekpebi ọdịnihu gị, mana ugbu a dị ndụ! Ị dinarakwa ebe ahụ wee nwụọ nwayọọ nwayọọ.
  Nwatakịrị nwanyị ahụ na-akwọ ụgbọ epeepe, na-edu ụgbọ ahụ gawa n'ikpere mmiri. Tili kwuru:
  - Leenụ, ị bụ nwa agbọghọ mara mma. Gwa m ebe ịma mma jọgburu onwe ya, enweghị nghọta si bịa.
  Mirabela gbapụrụ anya wee tụrụ ya n'anya:
  - Ị nwekwara echiche nke mmadụ?!
  Tili kwere:
  - Nke ahụ bụ aha ihe e kere eke sitere na ụdị gị! A na-akpọ ụdị anyị lagi. N"otu oge, e nwere ọtụtụ n"ime anyị, ma ugbu a, ọ bụ nanị ole na ole fọdụrụ!
  - Gịnị kpatara? - Mirabela tụpụrụ mma ahụ ọzọ.
  - Nke a bụ uche nke ike dị elu! - Frog zara ozugbo.
  - Ha na-ekwukarị na mgbe ihere na-eme ha ịsị na amaghị m!
  Tili gbapụrụ anya ya:
  -Ị bụ nwanyị mara ihe nke ukwuu. Anụ ahụ gị na mmegharị gị na-ekpughe onye dike siri ike ma nwee ahụmahụ.
  Mirabela, ka o ji mkpịsị aka ya jide mma ahụ (dị ka a ga-asị na ọ bụ coral na-egbu maramara), e ji sụọ ude zaa:
  - dike ee! Ike? Ruo n'oge na-adịbeghị anya, enwere m ike ọtụtụ ugboro karịa m ugbu a! Ahụmahụ! Ọ bụrụ na ị gụọ ya dị ka ahụmịhe mmụta, yabụ ee! Ọ bụrụ na ị gụọ ezigbo agha, yabụ mba!
  Tili jiri iku ume kwuo:
  - Ị dị obi umeala! Nke a dị mma. Enwere naanị otu ihe gbasara gị nke m na-aghọtaghị n'ụzọ ụfọdụ, ọ gbagwojuru m anya!
  - Naanị onye? - Mirabela tụbara mkpịsị aka ya na agụba (n'ahụ protein, ị ka kwesịrị ịmara ya)
  - Ee! Ọ bụ ezie na ọ bụghị naanị! Gịnị mere i ji gba ọtọ kpamkpam! N'ụzọ ụfọdụ, ọ bụghị omenala ụmụ agbọghọ ịgba ọtọ na-ejegharị gburugburu! - Tili gbachie ọnụ ya.
  - Ma na mba anyị, a na-adịghị ewere a osote! - Onye agha ebipụ obere oge.
  - O doro anya na ị si na ụwa dị anya! Ọ bụ ya mere i ji tinye ya otú ahụ! "Obere frog ahụ tụgharịrị, na-agbanwe akụkụ ahụ ya ka azụ ya etipịara ghara imerụ ahụ nke ukwuu.
  Mirabela kwara isi ya.
  - Enwere ike! Kedu ihe ọzọ ị chọrọ ịma, nwa nwoke?
  - Ọ dịghị ihe ma! Ka imi na-adị ogologo karị, na ire dị nkọ, ka ndụ ahụ dị mkpụmkpụ, na-ada ụda ọgwụgwụ! - Tili gosiri na a naghị anapụkwa chi ya ikwu okwu.
  - O siri ike ekwenyeghị: ka ịṅụ mmanya na-atọ ụtọ karị, ọ na-enwe mwute! - Nwatakịrị nwanyị ahụ hụrụ ka aka dị ndụ nke dwarf si na-amanye mma agha ahụ. - Unu agbalịla! - Mgbu siri ike na nsọtụ nkwụ na ogwe aka. Akara ahụ dara.
  - Ee, enweghị m echiche ọjọọ!
  Ụgbọ mmiri ahụ rutere n'ikpere mmiri. N'ịbụ onye chụpụrụ Gnus ka ọ nwụọ, Mirabela dọkpụrụ onwe ya gnome. Nwatakịrị nwanyị ahụ nọ n'ọnọdụ egwuregwu, na-afụ ụfụ ihe! Nwoke ahụ ọ na-ebu na-esi ísì, ma tụọ ihe dị ka otu narị kilogram, anyị kwesịrị ịdọpụ uche anyị n'ụzọ ụfọdụ. Iji wepụ ibu ahụ na-agwụ ike, nwa agbọghọ ahụ tụpụrụ ya ma mee ka ọ gaa ije. Aja ahụ na-ekpo ọkụ n'oge a ma na-esi nri ikiri ụkwụ mara mma. Otú ọ dị, Mirabela echeghịdị echiche ịghọ nkụda mmụọ ma ọ bụ imeri.
  Arcephalus na ndị pirates pụtara izute ya:
  - Ọfọn, lee ka ị si maa mma, ahụrụ m gị n'agha!
  - Anụ anụ nwere isi ehi! Dị ka ị na-ahụ, emeghị m nke ọma n'oge a! - Onye dike ahụ gosipụtara biceps ya na-agba agba.
  - Ugbu a bụ oge ịwakpo, anyị na-asa uwe ọhụrụ, ya mere egbula oge itinye uwe ka ị ghara ịdọrọ uche. - N'okwu ịhụnanya, nwa okorobịa ahụ jụrụ.
  - N'ime akpụkpọ ụkwụ ndị a! - Mirabela gbarụrụ agbarụ.
  - N'ihi na azụmahịa! - Arcephalus kwuru. "Lee m anya, n'agbanyeghị na ọ na-ewute m nke ukwuu, m na-eyi akpụkpọ ụkwụ."
  Nwatakịrị nwoke ahụ yiri akpụkpọ ụkwụ buru ibu ma buru ibu nke nwere spurs. N'ime ha ọ na-ele anya ihe ọchị karịa egwu egwu.
  Mirabela mere anya ọjọọ wee tagharịa, na-atụgharị olu nwa nwoke ahụ:
  "Echere m na oge eruola ka anyị laghachi azụ na-agba ndị iro anyị ụkwụ."
  Ndị pirates chịrị ọchị. Mirabela yikwasịrị camisole, mana ọ dị ka akpa ma tuo ya n'ubu na úkwù. Ihe kacha njọ bụ akpụkpọ ụkwụ, ha ji isi ike jụ ịrị elu, nwa agbọghọ ahụ dọwara n'elu.
  Arcephalus gbara ya ọnụ na iwe:
  - Otú ahụ ka ọ dị nzuzu!
  - Ebee ka ị hụworo chi nwanyị na-eyi akpụkpọ ụkwụ? - Nwa agbọghọ ahụ ṅụrụ iyi.
  - Ebee ka ị hụrụ chi nwanyị na-enweghị akpụkpọ ụkwụ! - Nwatakịrị ahụ zaghachiri. Mgbe ahụ, ọ bịara nwee obi ụtọ karị. - Ọ dị mma, a ga m enyere gị aka.
  Nwatakịrị nwoke ahụ ji nnọọ akọ yikwasị akpụkpọ ụkwụ dike. Mirabela, n'agbanyeghị na o jiri ndụ ya niile nọrọ n'ogige ahụ, o yighị akpụkpọ ụkwụ. Ọtụtụ mgbe akpụkpọ ụkwụ cybernetic na-efe ya n'onwe ha. Ma mgbe ahụ taa ahụhụ, taa ahụhụ. Nwatakịrị nwanyị ahụ, maka oge mbụ ọ naghị eji akpụkpọ ụkwụ hyperplasma eletrọnịkị, ahụ erughị ala. Mkpịsị aka m na-ada, ọkpụkpụ m kụgidere m, kpọchiekwa ụkwụ m. Mirabela gbapụrụ isi wee kwuo:
  - Gịnị kpatara na-eyi akpụkpọ ụkwụ n'oge ihu igwe dị ọkụ!? Nke a adịghị mma!
  -Ị bụghị onye arịrịọ ma ọ bụ nwa nwoke ụlọ, mana osote m. Ma nọgide na-ahụ anya.
  N'ezie, nwa nwoke ụlọ ahụ, bụ́ otu afọ ya na Arcephalus, bụ ụkwụ efu, nwee ntutu na-achacha ọcha. Nwatakịrị ahụ, Otú ọ dị, nwere obi ụtọ maka ya, na uwe ogologo ọkpa ya na-egbutu ikpere, na-acha aja aja na-acha aja aja, na anwụ anọ, na-atọ ụtọ karịa n'ọtọsị akpụkpọ anụ. Onye isi ụgbọ mmiri na-eto eto nyere iwu na ndị ohi na-abanye n'ụgbọ mmiri. N'ezie, e nwere ihe ize ndụ na onyeisi ndị brigantine Bloodsucker ga-eche ma gbaa ha ọkụ, ma Arcephalus na-adabere na anyaukwu banal na obi ike onwe onye nke onye ndú nke corsairs. N'ozuzu, ọ mehieghị, a na-anụ abụ site na oche, o doro anya na ndị ohi abanyela n'ọgba aghara nke delirium tremens. Ndị nzuzu, Mirabela chere. Otú ọ dị, olee ihe ọzọ onye pirate ga-eme n'ọdụ ụgbọ mmiri? Na ekwesịrị ime emume ọchịchị ndị agha.
  Anyị na brigantine kwụsịrị n'enweghị nsogbu ọ bụla. Arcephalus bụ otu n'ime ndị mbụ bilitere. Ndị nche ahụ, n'atụghị anya mwakpo, lere nwa okoro ahụ mmanya na-egbu anya. Ndị pirates ọzọ na-arị elu ji obi ụtọ tie:
  - Ndewo Beams!
  - Ndewo, ọ bụ m John!
  - Ọfọn, ị zuru ike n'ụsọ oké osimiri?
  - Ọ dị mma, mana ezughị oke!
  Na okwu ọchị ndị ọzọ. Mirabela rịgoro na-aga n'ihu Bloodsucker. Chei, kedu ka akpụkpọ ụkwụ ya si na-asọ oyi, ma eleghị anya, a na-eme ha na Spain, ebe ahụ ka okwu ahụ si bịa - akpụkpọ ụkwụ Spanish?
  Onye na-egbu ọbara ahụ, ya na ndị ohi agụ anọ, bụ ọkpụkpụ. Ha na-egwuri egwu maka ọla edo, na-akọcha unyi. Mirabela bụ onye mbụ gbagoro n'ebe ha nọ wee were aka abụọ tụọ mma! Ndị ohi abụọ n"oké osimiri dara na-eti mkpu.
  Onye na-agba ọbara malie:
  - Kedu ihe mere? Mwakpo aghụghọ!
  - Ọ bụ naanị gị na-awakpo aghụghọ, onye nzuzu! - Onye isi nwa nwoke ahụ tiri mkpu n'elu ngụgụ ya. "Abịara m ịnara gị ihe ziri ezi na nke m."
  Ọbara ọbara ahụ chịrị ọchị na-asọ oyi:
  - Were ya ozugbo!
  Mirabela maliri n'ihu wee fegharịa ụkwụ ya nke ukwuu nke na akpụkpọ ụkwụ ya fepụrụ wee tie Bloodsucker n'ihu ọjọọ. Ọ magharịrị daa. Ndị otu ya abụọ gbagara Mirabela. Onye-agha ahụ jidere mma agha abụọ ozugbo: o ji aghụghọ fee ha, hụ otu na-eti ikpere n"ala, were saber tie nke ọzọ wee wepụ isi ya. Arcephalus gbuturu otu n'ime ndị ohi na-agba ọsọ na ya; o ji aghụghọ jiri ngwa ọgụ. Ọgụ malitere ozugbo n'ụgbọ brigantine, n'etiti ndị na-akwado na ndị na-emegide ndị isi abụọ ahụ. Mirabela, ebe ọ hụrụ nke a, tie mkpu n'ime igwe ekwe ntị ọ kpọrọ ya.
  - Ọ dịghị mkpa ka merụọ na igbu ọ bụla ọzọ! Ka anyị dozie esemokwu dị n'etiti ndị ọchịagha abụọ dị ka omenala oge ochie si dị!
  - Ekwenyere m! - Arcephalus tie mkpu n"elu ngụgụ ya. - Anyị ga-alụ ọgụ otu na otu!
  Ọbara ọbara biliri wepụta mma agha n'úkwù ya:
  Ndị na-apụnara mmadụ ihe kpọnwụrụ akpọnwụ, jiri anya ha na-eripịa ya.
  - M ga-alụ ọgụ na nwa nkita!
  - Ya mere, ị bụ onye ụjọ, onye ụjọ ekwesịghị ịbụ onye isi! - Mirabel gbara n"elu ngụgụ ya. - Aga m egbu gị ugbu a! Dị ka ihe ngosi, nwa agbọghọ ahụ ji saber ya gbuo onye pirate tiger n'ịwụ elu ọkụ ọkụ. Egburu isi ya na ọkara. - Ọfọn, ugbu a, m ghọtara, nri?
  Ndị pirates tiri mkpu nke ọma:
  - Ka ha lụọ ọgụ dịka omenala oge ochie nke òtù ụmụnna dị n'ụsọ oké osimiri siri dị. Nke a bụ ihe iwu nsọ nyere n'iwu. Ọ bụrụ na ịchọrọ ị were ọnọdụ onye isi, merie ya na duel.
  Ọbara ọbara gbara ọbara:
  - Ọfọn, ọ dị mma! M ga-egbu onye na-aṅụ ara, mgbe ahụ, unu niile ga-amata m dị ka ndị isi.
  - N'ezie! - Mirabela kwuru egwu egwu. - Ọbụna m!
  Onye ndu pirate lere diva:
  -Ị mara mma nke ukwuu na ọmarịcha dike. Nke a kwesịrị ịbụ nke nwoke toro eto, ọ bụghị nwa nkita. N'ọdịnihu, anyị nwere ike imeri onwe anyị alaeze dum!
  - Ezigbo echiche, mana enwere m olileanya ịnagide nke a na-enweghị gị! - Mirabela n"ụzọ dị mfe wụba na yardarm.
  Ọbara ọbara na-ewere mma agha nke ọ bụla n'aka ya wee gbagharịa ha n'ikuku:
  - Onye agha amuru.
  Mirabela wụliri elu wee gwa Arcephalus:
  - Yipụ akpụkpọ ụkwụ gị, ọ dị oke mkpa ka ị nweta uru na njem. Eziokwu ahụ bụ na onye iro buru ibu bụ ihe mgbakwunye maka gị karịa mwepu.
  Nwata nwoke kwe:
  - Ọ dị mma, aghọtara m gị!
  O yipụrụ akpụkpọ ụkwụ ya na ihe mkpuchi ụkwụ ya dị nro bụ́ nke o ji kechie ụkwụ ya ka ihe mgbu ahụ ghara ịdị njọ otú ahụ. Arcephalus meriri, guzoro na mkpịsị ụkwụ ya wee gbapụ mma agha ya n'ikuku ọzọ.
  - Ugbu a, anyị ga-alụ ọgụ!
  Ndị mmegide abụọ ahụ bịara ihu na ihu. Onye na-aṅụ ọbara n'ezie isi abụọ toro ogologo na okpukpu atọ karịa nwata ahụ. Akpụkpọ ụkwụ ya dị arọ, nke nwere ọla edo gbawara agbawa n'elu oche ahụ. Mma agha ndị ahụ dị ogologo ma buru ibu karịa. Arcephalus gbagara onye iro ya ọsọ, nwata ahụ were iwe.
  Onye na-egbu ọbara ahụ nwere ikike dị mma nke agụba ahụ, ntakịrị n'okpuru nrụgide na-enweghị isi ọ laghachiri azụ, ma mgbe ọ nwetasịrị ọkọchị ole na ole ọ gara n'ihu na-akpasu iwe, na-efegharị mma agha ya. Nwatakịrị ahụ, ebe a kụrụ ya ihe, laghachi azụ, wee malite agha agha na-anwụ anwụ. Onye na-aṅụ ọbara nwara iwere ya n'atụghị egwu, ma nwa okoro ahụ mere ihe nke ọma. Ọ dị ọkụ karị, nke pụtara na ọ na-agagharị agagharị na ngwa ngwa. Arcephalus jikọtara ọgụ na-eme ihe ike na nchebe dị mma, na-egosipụta ụlọ akwụkwọ fencing ya.
  - Nwa nkita agaghị anwụ ozugbo! M ga-egbutu akwara ụkwụ gị na ogwe aka gị!
  Nwata nwoke chịrị ọchị wee zaa:
  - O doro anya na ị chọrọ ka ị kwụgidere onwe gị na ha!
  - Nweta ya, nwa nkita!
  Onye na-egbu ọbara gbara ọsọ ọzọ, na-eme swings, ọ natara naanị ịkpụ ọzọ. N'ezie, Arcephalus nwekwara mmebi ụfọdụ. Nwatakịrị ahụ, n'agbanyeghị na ọ ka dị obere, ejirizi nlezianya mee ihe. Ọ na-atụgharị n'etiti lunges na n'akụkụ steepụ, na-ahọrọ ụzọ n'akụkụ karịa parries. Ọ naghị ewe ogologo oge iji mebie saber, ike gwụ gị ngwa ngwa. Onye iro ya ṅụrịrị ọkara, mmanya ọ ṅụkwara emeghị ka ọ nwekwuo ume. N'ileghachi anya na mbụ, ị naghị enwe ike ọgwụgwụ, mana n'eziokwu ọ na-agwụ ike.
  Mmegharị nke onye na-egbu ọbara ahụ kwụsịrị ma nwa nwoke ahụ ji aghụghọ gafere mma agha ahụ: ọ gbajiri akwara nke ogwe aka nri ya. Ugbu a, ọbara na-eruwanye nke ukwuu.
  Ọbara ahụ tiri mkpu:
  - A ga-akpọgide gị n'osisi, a ga-apịa gị n'olulu niile! Kedu ihe kpatara na m, onye nzuzu, enyeghị gị iwu ka a kparị gị!
  Arcephalus gbara ikpere ụkwụ:
  -Uche gị agbagọkwa oke. Amaghị m ka ị ga-esi bụrụ onye obi ọjọọ nke na nwoke tụbara onwe ya n'ahụ nwoke ka a ga-asị na ya na nwanyị nọ.
  - Ọ ga-eme gị!
  Arcephalus nwekwara ike ọgwụgwụ, e wezụgakwa nke ahụ, ọ hapụbeghị mmekpa ahụ ahụ. Ọ na-ewute m nke ukwuu iji ụkwụ gbawara agbawa wụli n'elu elu ekpo ọkụ na anwụ anọ. Ọ dị mma na osisi anaghị ere ọkụ dị ka ígwè. Nke a nwere ike ịgwụ onye ọ bụla.
  Otú ọ dị, ọbụna ndị nkọcha na-enwe ihu ọma mgbe ụfọdụ! Nwata nwoke wepuru, mma agha ahu dakwasiri ya. Saber ahụ mebiri, agụba ahụ wee banye n'ime obi. Ọbara ahụ tiri mkpu:
  - Lee ikpuru na-enweghị isi nwetara!
  Arcephalus ji ihe isi ike wụghachi azụ, na-ama jijiji na mgbu. Nwatakịrị ahụ, na-ama jijiji, gbapụ, hapụ ọbara ọbara n'azụ ya. Ọbara wụliri elu wee gbupụ azụ ya n'ubu.
  - Ugbu a ị ga-anwụ!
  Nwatakịrị ahụ magharịrị, were nzọụkwụ abụọ wee daa ọzọ. Otú ọ dị, Mirabela jisiri ike jide n'anya ya na-egbuke egbuke (ma ọ bụghị ya, ọ gaara etinye aka). Onye na-aṅụ ọbara na-efegharị ma gbuo, mechaa nwa nkịta ahụ. N'oge ahụ, Arcephalus ji aghụghọ gbanwee, ọnụ saber ya kụrụ ya n'anya.
  - Dị ka nke a! Ihe ị chọrọ bụ ihe ị nwetara! - Nwatakịrị ahụ kwuru na-etu ọnụ.
  Ozu ọbara ahụ dara n'elu oche ahụ, isi iyi ọbara na-apụta n'isi ya a kpọpuworo. Mirabela wuliri elu wee tụgharịa ugboro abụọ na ikuku wee tie:
  - Ugbu a ị ghọtara Arcephalus dị ka onye isi gị!
  Mgbọ mmiri a na-achịkwaghị achịkwa jupụtara brigantine:
  - Ebube diri Arcephalus! Ogologo ndu onye isi ohuru anyi.
  Ihe ndị dị n'oké osimiri na-ama mkpọtụ. Mirabela wụliri elu wee gbagoo Arcephalus. Nwatakịrị ahụ chara acha ma na-eku ume nke ukwuu, o doro anya na ọ nọ na njedebe nke ịkwụsị.
  - Dị ike! Site ugbu a anyị na-amalite ndụ ọhụrụ! - Nwatakịrị nwanyị ahụ ji nlezianya bulie nwa nwoke ahụ ma buru ya gaa n'ụlọ.
  . ISI NKE 24.
  
  Ụmụ okoro ahụ jere ije na-agba nkịtị ruo oge ụfọdụ. Ihe ha hụrụ masịrị ha. Ọtụtụ iru uju na nhụjuanya n'otu ebe. Ma ka anyị si n"Oké Oké Mgbukpọ ahụ pụọ n"oge ochie, ísì ozu kụdara. Dị ka ọ na-achọ ịmata mgbe niile, Sadat jụrụ Iancu:
  - Ọfọn, ihe ọzọ mere n'oge ọchịchị Tsar Boris.
  Gịnị mere i ji chee na ọ bụ eze? - Nwatakịrị nwoke ahụ nwetara nsogbu juru ya anya.
  - M chere ya! - Sadat kwara isi ya.
  Yanka mụmụrụ ọnụ ọchị, dị ka a ga-asị na nhịahụ ahụ kpochapụrụ n'ike ọgwụgwụ:
  - N'ezie, mgbe Tsar Fedor nwụsịrị, onye na-ahapụghị nwa nwoke (o nwere naanị otu nwa nwanyị), Boris Godunov ghọrọ eze ọzọ. E chiri ya okpueze na kansụl ecumenical. A ghaghị ikwu na site n'echiche nke ndị ọchịchị, nke a bụ iwu na-akwadoghị, ebe ọ bụ na Boris esiteghị na ezinụlọ Rurik; n'ezie, tsar n'ọdịnihu mere ọchịchị mgbagha. Otú ọ dị, Godunov chịrị nke ọma, wuo ọtụtụ ụlọ akwụkwọ, malite ịmalite Urals, na n'oge ụnwụ nri, ọ na-ekesa achịcha n'efu. N'ozuzu, ọ gbalịrị ịchị n'ụzọ ziri ezi. Ma dị ka asịrị, nke ọdụdụ nwa Ivan the Terrible, kwuru na e gburu, Dmitry, dị ndụ.
  - E boro ebubo na e gburu ma ọ bụ gbuo? - Sadat jụrụ, squinting.
  - O yikarịrị ka e gburu ya, ma oge ahụ bụ ogologo oge gara aga. Ụfọdụ ndị ọkọ akụkọ ihe mere eme kwuru na e zoro onye isi ahụ n"ebe obibi ndị mọnk. Ndị ọzọ na-ekwu na Grishka Otrepyev bụ ezigbo eze. Enwere ọtụtụ asịrị na esemokwu ebe a. N'eziokwu niile, amaghị m onye m ga-ekwere.
  Sadat kwuru, sị:
  - Ndị mmeri dere akụkọ ihe mere eme!
  - Kwekọrịtara! A na-ede akụkọ ihe mere eme n'ọbara, naanị mgbe a na-edezi ya, a na-agbanye ya na bile nke nhụsianya! - Yanka tụgharịrị eriri ya ọzọ, amamihe ya ahapụghị ya.
  - Gịnị mere ọzọ!?
  - Ọfọn, kama, otu nwoke pụtara na Poland onye mere ka à ga-asị na ọ bụ nwa Ivan the Terrible. Ogwe osisi nwere obi ụtọ ịmepụta ọgba aghara na Russia ma weghara akụkụ nke ókèala ahụ na jụụ. Onye nduhie ahụ nwetara nkwado nke Pope ma ghọọ onye Katọlik na nzuzo na nzuzo. Ndị Sweden chọkwara inweta ihe n"aka ya. N'ịbụ ndị chịkọtara obere ndị agha Cossacks na ndị isi mgbapụ (n'etiti ha bụ ọbụna nwa Prince Kurbsky), Dmitry ụgha banyere n'ebe ndịda Russia. Agha ọhụrụ amalitela. Na mbụ, ndị agha Boris Godunov ka ukwuu na nke ka mma haziri ahazi meriri ọtụtụ mmeri, ma ndị agha nke Dmitry ụgha toro, ndị isi nke mpaghara ndịda gafere n'akụkụ ya.
  Amabeghị ma onye nduhie ahụ gaara enwe ike iweghara ọchịchị, ma Boris Godunov nwụrụ na mberede. Dị ka asịrị si kwuo, ọ bụ nsi. Ndị boyars na, nke mbụ, Prince Shuisky kwadoro onye nduhie ahụ. E chiri Dmitry eze. Otú ọ dị, ndụ adịrịghị ndị mmadụ mfe. Dmitry ụgha malitere ịkwado agha ya na Turkey, jiri ọbụna okomoko ka ukwuu gbaa onwe ya gburugburu, na ụtụ isi. Ke adianade do, okporo osisi malitere ịchọ Smolensk na nso ala dị ka ugwo. Mgbe Dmitry mere ndokwa agbamakwụkwọ na nwanyị Poland mara mma, Maria Manishek, ọtụtụ ndị isi bịara Moscow. Ha na-akparị mmadụ na ndị na-akpa aghara. Ndị na-enupụ isi boyars nke Shuisky duziri achị ọchịchị. Egburu Dmitry, e gburu ọtụtụ ndị Poland. Eze ọhụrụ chịrị, na-enye ndị boyars ike na-enwetụbeghị ụdị ya.
  Sadat tụrụ aro:
  - Nye ihe okike ndị a n'efu! Ha ga-ewepụ obodo ahụ n'otu n'otu!
  Yanka kwetara:
  - Otú ahụ ka ọ dị! Nnupụisi dara n'etiti nwoke a ma ama Bolotnikov. Ọtụtụ ndị obodo, ndị ọrụ ugbo na ndị a ma ama sonyeere ya. Bolotnikov kwere nkwa inye nnwere onwe na ala, kagbuo oke ụtụ isi, na kewaa akụkụ nke ọtụtụ akụ nke boyars na ndị isi. Ndị agha ya nọchibidoro Moscow. Shuisky nyere iwu n'amaghị ama, e meriri eze n'agha ahụ. Mgbe ahụ, ọ kpọrọ ndị agha Sweden na ndị Poland maka enyemaka. Ndị agha Pan Lisovsky ga-arụ ọrụ pụrụ iche. Ndị boyars adịghịkwa ehi ụra na bribed ụfọdụ n'ime gburugburu Bolotnikov, na karịsịa Cossack ataman Timofey. Ọbụna o kwuru: nnwere onwe dị mfe, ma ọla edo dị arọ karị.
  Sadat kwuru:
  - ọla edo dị oke arọ - yinye nke ejiri ya dị arọ karịa nrọ nke nnwere onwe!
  Yanka kwadoro, na-atụgharị ụkwụ ya gbajiri agbaji na nkume:
  - Ọ bụghị n'ikwu eziokwu na otu onye nkwuwa okwu nwere ike dochie ọzọ. N'ezie, Bolotnikov kweere na a ga-ahọrọ Tsar site Cossack okirikiri, na ndị niile nke Russia kwesịrị ịbụ free. Echiche ya na-aga n'ihu n'ozuzu, ma a ka ga-enwe ọgaranya na ogbenye.
  Sadat zara:
  - Olee otú ọzọ! Ndị mmadụ enweghị ike nhata n'ikike ha, ụfọdụ mara ihe, ụfọdụ na-ada ụda, ụfọdụ na-akpachapụ anya, ụfọdụ dị ike. Ọ ga-abụ ihe na-ekwekọghị n'okike ime onye ọ bụla nhata. A sị ka e kwuwe, ọbụna chi adịghị nhata: enwere elu na ala, ha dị iche na ike na akụnụba. Ọbụna ndị nwụrụ anwụ hà nhata!
  Yanka jiri aka ya tinye otu nzọụkwụ (ụrịa ahụ gbawara ọzọ n'azụ ụmụ okoro ahụ na-agbaji), wee gaa n'ihu:
  Ma n'ọnọdụ ọ bụla, echiche Bolotnikov na-aga n'ihu, ọ bụ ezie na aha nna ya Bolotnikov adịghị mma, site na okwu apiti! Brr! Ịgba ọchịchị mgba okpuru mebiri onye ndú nnupụisi ahụ. E meriri ya, dị ka asịrị, e jidere ya, ma ọ bụ na-apụ n'anya. Obodo nke ndị na-agba egbe Tula, ruo oge ụfọdụ bụ ebe siri ike nke ndị nnupụisi ahụ, ma a nọchibidoro ya ma bibie ya nke ukwuu n'ihi nnọchibido ahụ. Na nlele mbụ, Shuisky wusiri onwe ya ike, ma nke ahụ abụghị ikpe. Onye nduhie ọhụrụ pụtara, nke aha ya bụ Dmitry Abụọ. Ọ bụrụ na a na-akpọ nke mbụ Grishka Otrepiev, mgbe ahụ, e nwebeghị njirimara nke abụọ. N'ezie, e nwere nsụgharị na nke a bụ Matvey Verevkin. Otú ọ dị, ụfọdụ ndị ọkà mmụta sayensị na-eme nchọpụta kwenyere na nke a bụ ezigbo Tsarevich Dmitry, bụ onye na-arịa ọrịa akwụkwụ. N'ọnọdụ ọ bụla, Maria Manishek ghọtara ya dị ka nwunye ya nke iwu kwadoro, na ọbụna mụrụ nwa ya (ma ọ dịkarịa ala eze) nwa Ivan. Dmitry ụgha nwetara nkwado ngwá agha site n'aka ndị Poland. Karịsịa, Pan Lisovsky chịkọtara puku ndị agha iri atọ ma kwado onwe ya eze. E meriri ndị agha Shuisky ọzọ, ọtụtụ boyars gbagara n'akụkụ onye aghụghọ ahụ. Ndị nkịtị kwadoro Dmitry na mbụ. Otú ọ dị, n'oge na-adịghị anya, ọ bịara doo onye ọ bụla na-adịghị kpuo ìsì anya na Dmitry ụgha bụ nanị nwa nkịta Polish. Ndị a ma ama kpọrọ ya onye mkparị: Tsarik! Ya mere, o nweghị ezigbo ike! N'ịbụ ndị nọchibidoro Moscow, Dmitry Ụgha na ndị agha ọhụrụ ọbịbịa nke ndị agha na-akwakọrọ obodo ahụ. Otú ọ dị, ọ gaghị ekwe omume iwere isi obodo ahụ nke ọma n'onwe ya.
  Russia nọ na-anwụ, ndị Poland na-akwadebe mbuso agha kpọmkwem. Ndị agha nọ n'okpuru ọchịchị Sizumunga nke Atọ nọchibidoro Smolensk. Otú ọ dị, e wusiri obodo ahụ ike ruo ọtụtụ afọ, na-amụba ịdị elu nke mgbidi na olulu n'oge ọchịchị Ivan the Terrible. N'eziokwu, Smolensk enweghị ike ịgha ụgha na ndị osisi riri mmiri n'ọbara nke ha.
  N'otu oge ahụ, ọhụrụ na-eto eto na ume ọchịagha pụtara Skopin-Shuisky. Ọ bụ onye ikwu eze dị anya, o sikwa na ezinụlọ Rurik bịa. Ọ bụ ezie na ọ dị nanị afọ iri abụọ na abụọ, ọ ghọrọ ọchịagha nwere nnọọ nkà.
  O mere mmeri nke mbụ na okporo osisi ndị dị n'okpuru mgbidi nke ebe obibi ndị mọnk nke Atọ n'Ime Otu. N'ịbụ onye meriri onye iro ahụ, ọ kwagara Moscow. Pan Lisovsky, onye nwere okpukpu abụọ nke ndị agha, bịara izute ya. Skopin-Shuisky mere mgbanwe ngwa ngwa, n'agbanyeghị snow, ma wakpoo ogige nna ukwu na mberede n'abalị. N'ọgụ siri ike, e meriri ndị Poland. Ndị agha Lisovsky dị oke egwu, ndị Cossacks goro maka ego anaghị enye ọzụzụ, na-egbutu onwe ha n'ọchịchịrị. N'ịbụ onye meriri Lisovsky, Skopin-Shuisky, na-enweghị ntakịrị nkwụsịtụ, mere njem mmanye na Tushino. Ka ọ na-erule n'oge a, ike nke Dmitry ụgha akwụsịla. Ọtụtụ ndị boyars si n'ogige ruo n'ogige, a na-akpọkwa ha ndị mgbanwe Tushin.
  Ali kwuru:
  - Nnọọ ọchị!
  Sadat zaghachiri:
  - Ọ na-atọ gị ụtọ, mana ọ na-akpasu m iwe! Ọ bụ gị shit, mana ọ bụ m jam!
  Yankee n'onwe ya nwere afọ mgbu site na nzuzu:
  - Ọ bụ eziokwu na agha bụ otu n'ime ihe ndị na-atọ ọchị na mbara igwe, tiketi maka ihe ngosi ahụ na-efu ndụ niile!
  Ogbugbu gbara nwata ahụ ọkụ, mana ọ gara n'ihu:
  - Agha bụ ihe egwuregwu, mana ihe nkiri ahụ na-akwụsị mgbe niile na anya mmiri! - Yanka kwukwara.
  Onye nlekọta ahụ n'onwe ya chịrị ọchị:
  - Ọfọn, ị na-enye m ya! Ọ dị mma, gwa m ọzọ. Ma ọ bụ kama, na-agha ụgha, mụ onwe m ekwenyeghị na akụkọ ifo gị!
  - Ma ihe niile a bụ eziokwu! Site na rikoma ruo rikoma! - Nwa okoro ahụ kwuru passionately.
  - Nnụnụ na-afụ ụfụ! Ị chọrọ ịnwale ụtarị ahụ, ahụrụ m gị na ọ masịrị gị mgbe ha pịa gị ụtarị! - Na ihe na-asọ oyi nke isiokwu na-esi ísì.
  - Onwere ihe gbasara ya! Ya mere, ịchọrọ ịma ihe merenụ!
  - Anyị chọrọ! - Ụmụ nwoke tiri mkpu na otu.
  Ma olee ebe ike siri bịa ịdọrọ ụgbọ ahụ ma kọwaa, na nke ọma:
  -Egburu Dmitry ụgha, ndị agha ya nwere akụkụ ya dị ntakịrị ịdọ aka ná ntị, na Tsar n'onwe ya abụghị Chineke maara ụdị ọchịagha. N'ezie, e jideghị "onye ohi Tushino" n'onwe ya. Cossack ataman Gritsian kacha nso onye nduhie ahụ wee chụsoo ya ike. Mana ndị ụgha Dmitry's retinue dọwara akpa ọla edo na ọla. Ndị Cossacks gbara ọsọ ka ha buru ngwongwo ahụ, zọpịara ya, ma ọ gbadata na-egbutu ihe. Onye ahụ kpọpụtara onwe ya bụ eze jisiri ike gbaga n"ebe ndịda, na-efunarị n"elu ugwu mgbada. Skopin-Shuisky n'onwe ya mere atụmatụ mkpọsa na Smolensk iji merie ndị agha Poland. Ma ya sharply ụba ewu ewu nke ukwuu nchegbu Shuisky, ndị mmadụ na-eti mkpu ozugbo: ka onye mmeri nke okporo osisi na onye nduhie bụ eze ọhụrụ. Ada Malyuta Skuratov gbakwunyere nsị na Skopin-Shuisky, na mgbe ọ dị afọ iri abụọ na atọ, dike dike ahụ nwụrụ. Ọnwụ ya kpagburu ikike ịlụ ọgụ nke mba ahụ. Tsar Yuri Shuisky họpụtara nwanne ya nwoke Dmitry dị ka onye isi ọchịchị ọhụrụ. O were ọtụtụ ndị agha malite ibu agha. A ghaghị ikwu na Skopin-Shuisky ọ bụghị nanị na e guzobere, nyere iwu, kamakwa ndị agha zụrụ azụ. O nwere nkeji ndị akwadoro nke ọma! Ma mediocrity na nzuzu nke Dmitry Shuisky wetara ihe niile efu! Ndị agha ahụ kwagara n'onwe ya n'enweghị nyocha ọ bụla.
  Sadat kwuru, sị:
  - Ọtụtụ ndị eze ugbu a na-aga mkpọsa na-enweghị nyocha ọ bụla!
  -Ọ bụ ya! Dmitry leghaara atụmatụ nke ndị nna nna ya anya wee daba n'ọnyà nke okporo osisi ndị ahụ ji akọ tinye. Tụkwasị na nke ahụ, a na-enye ụfọdụ n'ime ndị boyars ihe iri ngo ma tie ya n'azụ. E meriri ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ndị agha Russia dum. N'ezie, Yuri Shuisky gbalịrị ịchọta nkwado nke eze Sweden. O nyefere ndị Swedes obodo Karel ma ziga ọtụtụ ụgbọ ala na ọla edo. O kwere nkwa inye Ivan-Gorod na ala ndị ọzọ ruo Novgorod na Pskov. Ma ndị Swedes ghọrọ naanị mkparị site na ndị dị otú ahụ ohere; n'oge na-adịghị, ha malitere itinye aka ha site na iziga ndị agha na Novgorod.
  N'otu oge ahụ, ndị Poland rutere Moscow. Enweghị afọ ojuju na Tsar Shuisky toro n'etiti ndị mmadụ, nke ụgha Dmitry Abụọ gbalịrị iji uru!
  Sadat gbapụrụ ezé ya:
  - Ndị aghụghọ bụ akara nke ndị eze na-adịghị ike!
  - Ma eleghị anya, dịkwa aghụghọ! Onye nduhie ahụ si n"ebe ndịda bịarutere Mọsko. Tsar zigara Ivan Shuisky megide ya, na-achịkọta ndị agha ọhụrụ. Pan Lisovsky nyeere onye nduhie aka. Ivan nyere iwu ka ndị agha ya na-enweghị isi. Onye nduhie ahụ si n"ebe ndịda bịarutere n"ọhịa nke mmeri ya. Nnupụisi nke ndị boyars haziri malitere na Moscow, Yuri Shuisky kwaturu ma kpasuo onye mọnk.
  Ali kwuru:
  - Ha niile na-ezo na ebe obibi ndị mọnk.
  Nwa nwoke ahụ gara n'ihu:
  -Dmitry ụgha chere na ugbu a ọ ga-abụ eze, ma e gburu ya ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ozugbo a kwaturu Shuisky. Osisi ahụ adịghị mkpa ya; òtù ọhụrụ a họpụtara ahọpụta, ọchịchị nke ụmụ nwoke asaa, chịrị na Russia. Ọ nyefere Moscow n'aka ndị Poland. O doro anya na boyars kweere na ha ga-ebi nnọọ kpamkpam n'okpuru Poland. N"ezie, ndị nwenụ ahụ nwere abamuru a na-enwetụbeghị ụdị ya, gụnyere ikike igbu ohu a manyere!
  - Anyị nwekwara nke a! - Sadat kwuru.
  - Ma anyị emeghị! - Yanka zara. - Na oge ochie Rus, e nweghị ndị dị otú ahụ iwu. Ikike igbu mmadụ bụ naanị steeti. Nna ya ukwu enweghị ike iwere ndụ ohu naanị ya - nke a bụ ihe gbasara ụlọikpe.
  - Ọ dịkarịa ala ụfọdụ ọganihu, na ndị ọzọ!
  - Ịkụ egwu bụ ikike nke boyar!
  Ali kwukwara:
  - Ọ bụghị ọtụtụ ihe dị iche! E kwuwerị, ị nwere ike igbu onwe gị!
  - Nwere ike! Naanị nke a agaghị adị dịka iwu siri dị! - Yanka gara n'ihu. N'ihi ya, ndị Poland nwetara nkwado na Moscow.
  - Ị bịakwara na nke a?
  - Mba! Ọ dịghị ikpe! Òtù nnwere onwe mba malitere na Nizhny Novgorod. Minin, onye okenye obodo dị mfe na Prince Pozharsky malitere ịchịkọta ndị agha iji tọhapụ ala Russia! Ndị agha buru ibu megidere ha, ọ bụ ezie na enweghị mmasị nke ndị gentry na-etinye aka n'aka ha. O kwere omume iji ohere nke mmegbu nke ọtụtụ ndị isi, gụnyere Prince Trubetskoy. Agha siri ike mere, ebe ndị agha Prince Pozharsky nwere ike imeri okporo osisi. E meriri ndị agha puku iri na abụọ nke Poles, ma gbochie akụkụ nke ndị agha na Kremlin. Mgbe nnọchibido nke ọnwa anọ gachara, ndị Ogwe ndị nọ na Kremlin nyefere onwe ha!
  Pozharsky ghọrọ onye ntọhapụ nke Russia. Ma ịbụ eze siri ike karịa ya. Ndị boyars chọrọ nnwere onwe na ikike ndị ọzọ. Na kansụl nke 1613, e nwere esemokwu siri ike banyere onye kwesịrị ịbụ eze. A kwenyere na Romanovs bụ ọ dịkarịa ala nke abụọ, ma ka bụ alaka nke ezinụlọ Rurik. Ha ghọrọ ndị a họpụtara na Kansụl. Ndị boyars kwenyere na Tsar Mikhail na-eto eto, dị afọ iri na isii, ga-abụ onye na-adịghị ike ma na-edo onwe ya n'okpuru Duma. Ajụjụ ndị ọzọ na-eme ntuli aka, gụnyere Shuisky na Trubetskoy. Ndị Poland gosipụtara enweghị afọ ojuju ma ziga ndị agha ha na Russia. N'otu oge ahụ, ndị Swedes, bụ ndị weghaara Novgorod, nọchibidoro Pskov. Prince Pozharsky, ọ bụ ezie na ọ bụghị mgbalị siri ike, jisiri ike merie Pan Lisovsky. N'agbanyeghị ọnụ ọgụgụ ka elu; a kụgburu okporo osisi, ụfọdụ n"ime ndị na-akwado ya raara ya nye. N'ịbụ onye meriri Lisovsky, Pozharsky mere ngwa ngwa na Smolensk. Ma ha emeghị ka obodo ahụ gaa n'ihu. Agha bụ agha na obi ụtọ na ya na-agbanwe agbanwe. Ụka Rome ekenyela ego ọhụrụ, ndị Pol, ebe ha zụtara ndị mercenarị, gara n'ihu iwe. Agha ndị ahụ weere ọnọdụ nke ọma n'ụzọ dịgasị iche iche. Eze Swidish bụ Gustav Adolf nọchibidoro Pskov, mana o weghara ya. Ndị Swedes ike gwụrụ ha na mwakpo ahụ. Mgbe ahụ, Pozharsky, na-atụgharị na mberede, na-atụba ndị agha ya n'ofe swamps, jisiri ike weghachi Novgorod. N'otu oge ahụ, enyemaka nke ndị obodo ahụ tara ahụhụ n'ihi ọchịchị aka ike nke ndị Sweden nyeere ya aka. E tiri ndị Sweden ihe, mana ha jigidere ụsọ oké osimiri Baltic. Ọ gaghị ekwe omume ịchụpụ okporo osisi ndị ahụ kpamkpam: ike nke steeti ahụ agwụla ike. Karịsịa, mgbe ndị Russia rutere Smolensk, ọkụ egbe chụpụrụ ha. Ọgba aghara malitere mgbe ọ bụla n'ime obodo ahụ, na boyars, na-enweghị mmetụta aka kwụ ọtọ, na-akpa nkata otu mgbe ọzọ. N'ihi ya, e mere mkpebi: ime ka udo dị ma ọ dịkarịa ala siri ike, ma dị oke mkpa maka obodo ahụ. Russia tụfuru Smolensk, akụkụ nke aka ekpe nke Ukraine, ọtụtụ obodo, ma nweta udo a tụrụ anya ya ogologo oge. Nke a bụ otu n'ime agha ole na ole nke anyị na-enwetaghị ala, ma tụfuru ya!
  Sadat kwuru:
  - Ya mere, otu n'ime ole na ole! N'uche nke m, ndị Russia anọghị na mbụ!
  - Akụkọ ihe mere eme bụ akwụkwọ akụkọ efu ebe ị nwere ike ide ihe niile dịka ịchọrọ. Nlaghachi azụ na ọnwụ ga-ekwe omume na ya! - Yanka jụrụ.
  - Kedu ihe bụ akwụkwọ akụkọ fantasy? - jụrụ Ali.
  - Akụkọ ifo ma ọ bụ akụkọ ifo! Onye edemede ahụ na-akpaghasị echiche ya na usoro akụkọ ihe mere eme na-adị iche - ọ bụghị otu ihe ahụ n'ezie!
  Ali kwuru:
  - Ma ọ na-adọrọ mmasị!
  Yanka turu ude.
  - N'ezie ọ na-adọrọ mmasị, ma ọ bụghị ihe dị oké mkpa! Na mba m karịsịa, ọ bụ ihe ejiji dị iche iche iji dee "ọzọ" dị iche iche n'ụdị nke ihe gaara eme ma ọ bụrụ na enweghị mgbanwe ma ọ bụ na ndị ọcha meriri agha obodo. Otu onye edemede dị otú ahụ: o dere ọbụna usoro akụkọ ihe mere eme ọzọ! Ọzọkwa, ọ dọkpụrụ na nke a abụghị ihe niile steppe nke supercivilization. Ndị mmadụ na-adọgbu onwe ha n'ọrụ n'ihe nzuzu, na-emefusị ike n'ihe nzuzu.
  Sadat kwuru, sị:
  - Anyị nwekwara ndị na-ede uri na ndị na-ede akụkọ. Ha na-emekarị akụkọ ihe mere eme iji mee ndị ọchịchị obi ụtọ. Ma dee ọtụtụ ihe, na ọbụna ihe na-adịghị adị! Amaghị m, ọ na-ewe ọtụtụ echiche.
  Yanka kwara isi ya:
  - Enweghi m ihu ọma n'ihi ihe ụfọdụ, ọ nweghị ihe ọhụụ na-eme atụmatụ!
  - Eziokwu ahụ bụ na anyị zutere bụkwa ihe egwuregwu. Ee, ọnweghị ọgụ na ọgụ ma, ị zọpụtaghị adaeze, ma kwenye, ị chọpụtara ọtụtụ ihe ọhụrụ maka onwe gị? - Sadat tụrụ aro.
  - N'ezie! Ugbu a amatala m ịnyịnya dị n'ụgbọala ahụ, karịsịa mgbe ha na-eji ụtarị akwọ gị. - Nwatakịrị ahụ metụrụ aka n'azụ ya, ụkwụ ya na-ama jijiji.
  Ali gbara ume:
  - Echegbula onwe gị, anyị ga-akwụsị ngwa ngwa!
  - Kedu ka nkwụsị ahụ agaghị ada anyị? - Yanka chịrị ọchị. - Oh m ogbenye obere ụkwụ, ogologo oge ha tara ahụhụ. "Ọkwụ ndị ahụ na-ere ọkụ nke ukwuu, nkume gbubiri ha, n'agbanyeghị na ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ọbara adịghị."
  N'ezie, otu kọlụm nwere ndị ohu batara n'ime obodo ahụ. Ọtụtụ n'ime ụlọ ndị ahụ na-acha odo odo, elu ụlọ ahụ nwere ahịhịa, naanị ụlọ nsọ na-adị mma karịa ma ọ bụ na-adịchaghị mma, yana ụlọ nche nwere ndị nche.
  E kwere ka ndị ohu ahụ zuru ike, Yanka dinara n'elu osisi ahịhịa ma welie ụkwụ ya elu. Ọbara ahụ gbapụrụ n'ụkwụ m, ahụkwara m nke ọma. Azụ ahụ gbawara agbawa na-ezu ike, naanị ihe ndị dị n'azụ na-ere ọkụ. Ọ dị mma ị dinara ala, ọ bụ ezie na ahụ gị dum na-afụ ụfụ, ọkpụkpụ ọ bụla, akwara ọ bụla na-afụ ụfụ. Ọ bụ ezigbo ọrụ siri ike, obere ịnyịnya na-adọkpụ ụgbọ ahụ ruo ogologo oge.
  A na-eji ụtarị kpalie ndị ohu ahụ aṅụrị ma were ya nye ha nri; dị ka mgbe niile, nri ahụ bụ onye anaghị eri anụ, mana akwụkwọ nri na mkpụrụ osisi nwere nnukwu calorie. Ha ekweghị ka m ṅụbiga mmanya ókè, naanị m kwụsịrị agụụ mbụ m.
  Otú ọ dị, e kwere ka ndị ohu ahụ dinara ala ruo oge ụfọdụ. Nkịta abụọ na-alụ ọgụ n'etiti obodo ahụ, Ahmed nwere mmasị na ihe nkiri a ruo oge ụfọdụ. Mgbe ahụ ụmụ agbọghọ atọ gbapụrụ. Ebe ha tụpụrụ uwe elu ha ma kpughee onwe ha, ha malitere ịgba egwú na-akpali agụụ mmekọahụ. Ụmụ agbọghọ ndị ahụ ziri ezi - ndị na-eme egwuregwu na ndị dị gịrịgịrị, ndị siri ike na-arụsi ọrụ ike. Ahmed wepụrụ ụtarị, n'egbughị oge, malite ịpịa ndị mara mma, na-asị:
  - Lee, ị nọ, ndị umengwụ!
  Yanka wụliri elu chọọ ịgbaga Akhmed, ma ndị nche abụọ ji ube kpọchie ụzọ ya.
  - Ebee ka ị na-aga, nwa nkita?
  - Akụla ụmụ agbọghọ! - Yanka tiri mkpu.
  Ahmed tụgharịrị gakwuru nwata ahụ ma pịa ya ihe n'ụkwụ efu. Ọnụ ọchị na-enweghị obiọma mere ka ihu afụ ọnụ ya pụta ìhè.
  - Ị chọrọ ịgwa m ihe!
  - Gịnị mere ị na-eti ụmụ agbọghọ! - Nwatakịrị ike gwụrụ were tie.
  - Oh, ị nwere mmasị na nke a! M ga-ekwu eziokwu, ọ masịrị m! - Onye ahịa ohu gbapụrụ ezé ya ruru unyi, rere ere.
  - Ọ na-amasị m imerụ ndị mmadụ ahụ! - Yanka were iwe.
  - Ee! Ọ bụ nnukwu obi ụtọ!
  Nwatakịrị ahụ wee tụgharịa mkpịsị aka ya n'ụlọ nsọ ya:
  - Otú ahụ ka ị dị!
  - Kedu? - Ahmed welitere ụtarị ya.
  - Amamihe! - Yanka tiri mkpu n'ụzọ na-adịghị mma zoro ezo.
  Ahmed chịrị ọchị:
  - Ị masịrị m! N'ozuzu, n'oge na-adịghị anyị ga-anọ na nnukwu obodo na ị ga-ahụ a gladiator ọgụ. N'ezie, ma eleghị anya, ha nwere ike ree gị ka ọ bụrụ onye na-agba ọsọ?
  Yanka na-ama jijiji:
  - Ọ bụ ihunanya!
  Ahmed kwara isi ya nke ọma:
  - Mba, echere m na ị ga-ewetara m uru karịa. Na mgbakwunye, ụmụ nwoke ohu bụ ndị dị ọnụ ala ma na-ejikarị anụ ọdụm eme ihe n'ọgụ gladiator. Naanị mmadụ ole na ole nwere ike ịlanarị ma bụrụ ndị a ma ama. M ga-ere Muk ka ọ bụrụ onye gladiator; n'agbanyeghị, ọ gbachiri nkịtị n'ụzọ niile.
  - Ma eleghị anya, gị na ya ga-alụ ọgụ ọzọ? - Yanka gbapụrụ ma kwaa ụta ozugbo.
  - Mba! Enweela m afọ ojuju! Ya were osisi lụso nwa nwoke ọzọ ọgụ.
  Enyere Muk osisi n'aka ya wee ziga ya na nwata kariri ya ka o buru agha. Agha ahụ bụ n'ezie ọ bụghị ọnwụ na ọ bụghị ihe na-adọrọ mmasị karịsịa. Ka Muk na-emekwu nke ọma tụrụ onye iro ya n'anya wee guzoro n'ụkwụ ya gba ọtọ na uzuzu n'obi. Onye nwe ya tụpụrụ ụbọchị nye onye mmeri, onye na-ejide ya ngwa ngwa na ijiji. Ahmed dara n'elu ngụgụ ya.
  "Unu nwoke nwere ike zuru oke ọ bụghị naanị ịdọrọ ụgbọ ala, kamakwa ikwu okwu." Ya mere ugbu a, agaghị m azụta ịnyịnya ọhụrụ. N'otu oge ahụ, ahụ gị ga-esi ike.
  A kpọbatara ụmụ nwoke ndị ohu ahụ n'ụgbọala ahụ ma chụpụ ha ọzọ. Yanka agbakebeghị, ọ nọ na-akpụ akpụ, nkọ, okwute ọkụ gwuru n'ụkwụ nwata ahụ. N'ụzọ dị ịtụnanya, ọkara elekere mbụ bụ nke kacha sie ike, ọ bụghị naanị maka ya, kamakwa maka ụmụ nwoke ndị ọzọ. Mgbe ahụ, dị ka ọ na-emekarị na ụmụaka nwere ahụike bụ ndị na-adịghị emebi emebi site na nkasi obi, ifufe nke abụọ meghere. Ụmụ okoro ahụ malitekwara ikwu okwu ọzọ.
  Sadat jụrụ Yancu:
  - Na ihe mere mgbe e mesịrị na akụkọ ihe mere eme nke obodo gị.
  Ọ na-esiri nwata ahụ ike, ma mgbe ị na-ekwu okwu, ọ na-adọpụ uche na mgbu ahụ. Ire gị dị ka ọ na-eweta oke ike ọgwụgwụ. Yanka gara n'ihu:
  - Site n'etiti afọ iri atọ, ndị mmadụ, ekele maka ọnụ ọgụgụ ọmụmụ dị elu, ruru ọkwa agha tupu agha, na mgbakwunye, n'oge a, oge udo agwụla. N'oge ahụ, mba dị iche iche gbalịrị ime ihe kwekọrọ ná nkwekọrịta, na-echebekwa nsọpụrụ nke ndị agha!
  - Ekwetaghị m na ọ bụ mgbe niile! - Sadat kwuru, na-emeri.
  Yanka kwetara:
  - Ọ bụghị mgbe niile, n'ezie! N'oge agha ntụte ndị popu, ndị knight na ndị Saracen na-emegide ha nọgidere na-emebi nkwekọrịta ahụ. N'akwụkwọ akụkọ Ivanhoe, onye na-egwu egwu ọbụna mere amamihe: ka nkwekọ ndị a siri mee ka m bụrụ agadi. Ugbu a, m fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu narị afọ na iri asaa, na-eburu n'uche n'ịgba ọsọ atọ nke iri ise!
  Ụmụ okorobịa ahụ chịrị ọnụ ọchị, ọbụna Muk gbachitere:
  - Ụgha bụ mmanụ maka ngwo njikwa mmanu mmanu!
  O juru Sadat anya:
  - Chaị! Ma ị bụ Muk, onye ọkà ihe ọmụma!
  - N'ezie, anaghị m eme nke a! Anụrụ m otu onye pilgrim. - The ike ntorobịa bụ ihere.
  - Ebe nchekwa dị mma bụ àgwà dị mma nke ohu! - Sadat tara ahụhụ.
  - Ma ọ bụ nna ukwu! - Muk zaghachiri.
  - Ọ dị mma, ohu ahụ dị anya na nna ukwu. Ka Yanka kọọ akụkọ obodo ya dum.
  Yanka gara n'ihu:
  -Ndị agha Rọshịa gara mkpọsa. Ná mmalite, o chere nsogbu ihu. Mikhail Pozharsky dara ọrịa, Prince Cherkasov gbajiri ụkwụ ya. A họpụtara Voivode Sheinin ọchịagha. Ọ ghọrọ onye a ma ama n'ihi nchebe isi ike nke Smolensk. Ruo afọ atọ zuru ezu o jichiri obodo ahụ, na-ebuso ndị agha Poles agha ọgụ. Naanị mgbe agụụ na ọrịa na-efe efe mere ka ndị a nọchibidoro ahụ gharazie isi ike ka ndị Pol jisiri ike weghara obodo ahụ e wusiri ike. N'oge mwakpo ikpeazụ ahụ, okporo osisi ndị ahụ rụrụ ihe dị ka otu puku ubube ma jiri ákwà mgbochi anwụrụ ọkụ, bụ́ ihe ọhụrụ a rụpụtara n'oge ahụ. Ndị na-agbachitere ole na ole ga-ama jijiji n'okpuru nrụgide obi ọjọọ. A na-ata Sheinin, ọbụna n'oge ahụ, n'oge a na-adịghị ahụkebe, maka isi ike ya. E kwuwerị, e nyere ya iwu ka ọ nyefee Smolensk site Boyar Duma n'onwe ya. Ugbu a, ọ ga-eweghachi obodo ahụ o ji akọ gbachitere anya. E wusiri Smolensk nke ukwuu ma nwee nnukwu ụlọ mkpọrọ siri ike. A manyere ndị Rọshịa ibido nnọchibido. N'ebe a, a ghaghị ikwu na adịghị ike nke Tsar Mikhail na enweghị aka kwụ ọtọ merụrụ ya ahụ nke ukwuu. Ndị agha Rọshịa nwere obere égbè na mgbọ maka ha. Nke mere ka o sie ike iwere nnukwu ụlọ. N'ezie, e nwere otu gbakwunyere: eze Polish nwụrụ, na ndị Poland enweghị ike ịchịkọta nnukwu ndị agha na eze na-anọghị. Sheinin weghaara ọtụtụ obere obodo dị nso na Smolensk ma merie otu agha siri ike nke Hetman Khodorovsky. Ma ọ nwetaghị nkwado, ndị Tatar Crimea malitere ịwakpo mpaghara ndịda Russia, nke dọpụrụ uche ndị agha ahụ. Ndị Poland ahọpụtara ngwa ngwa eze ọhụrụ na nnukwu ndị agha gara napụta Smolensk. Sheinin chọrọ ibuli nnọchibido ahụ wee kwaga izute onye iro ahụ, mana tsar, nke ndị boyars kpaliri, nyere iwu ka ijide nnọchibido ahụ n'agbanyeghị ụgwọ ọ bụla. Ọgụ kpụ ọkụ n'ọnụ dara, ndị Rọshịa ji obi ike lụọ ọgụ, ma e nwere ọtụtụ ndị Ogwe ndị ọzọ. Mgbe ọtụtụ agha lụsịrị, ndị agha Rọshịa gbara ha gburugburu. Sheinin kpọọrọ ha gaa n'ugwu ma gwuo ala n'ebe ahụ. Mwakpo ahụ nwetara nnukwu mfu ndị Poland, ma ọnọdụ ahụ ka siri ike.
  Nwatakịrị ahụ nwere ume miri emi, ka azụ na ụkwụ na-egbu ya mgbu, na mgbe ha rutere na mgbaru ọsọ ahụ. A sị ka e kwuwe, ha bụ mmadụ, ọ bụghị ịnyịnya ibu!
  Ali mara ya aka n'ubu:
  - Ọ gaghị adị ogologo ugbu a, n'oge na-adịghị anya, anyị ga-anọ n'obodo ahụ, anyị ga-ekewa ụzọ ebe ahụ. N'ikwu eziokwu, na akwa ụta.
  Obere nnụnụ nke yiri nduru nọ ọdụ n'ọbụ aka Muku. Nwata nwoke ahụ nyere ya Yanka.
  - Ka ya bụrụ ihe nnọchianya nke ọbụbụenyi anyị, ọbụna mgbe anyị kewara.
  - M na-atụ anya na ọ ga-abụ na-anọgide ruo mgbe ebighị ebi! - Yanka gburu nduru, mgbe nke ahụ gasịrị, nnụnụ ahụ wepụrụ. O lere ya ka ọ na-aga. Gaa n'ihu na mkparịta ụka ahụ.
  isonye na agha ọnwa anọ . N'ịtụle na e nwere ndị iro atọ ọzọ na nri na-agwụ ike, gọvanọ Sheinin kwetara. Ndị agha ya laghachiri n'ebe oyi. N'oge a, Cherkesov na Pozharsky meriri ndị agha nke Crimea Khan. Ha kpaliri ndị agha iji napụta Belogorsk, bụ nke ndị okporo osisi gbara gburugburu. E nwere agha, e gburu ọtụtụ ndị agha, ma a manyere ndị Poland ịlaghachi azụ. Mgbe obere esemokwu gasịrị, ndị Poland nyere udo. Russia weghaara Belogorsk na ọtụtụ obere obodo, ma hapụ obere oge nke Smolensk. N'afọ 1642, ndị Cossacks, na-ewe iwe site na mwakpo mgbe nile, wakporo ebe e wusiri ike nke Turkey nke Azov. N'ihi nrụgide a na-achịkwaghị achịkwa, obodo ahụ e wusiri ike dara. Na nzaghachi, Türkiye, mgbe ahụ bụ nnukwu obodo dị ike, na-eyi ebili mmiri egwu. Eze nyere iwu ka kpọkọta kansụl kacha elu, mana nnukwu esemokwu pụtara n'etiti klaasị. Ndị ọrụ ugbo chọrọ ala na nnwere onwe, ndị Cossacks chọrọ achịcha na ụgwọ ego. E weghachiri ebe e wusiri ike Azov - àjà ndị ahụ bụ ihe efu!
  Sadat kwughachiri nkebiokwu ama ama Siza:
  - Idobe ihe ị meriri siri ike karịa imeri!
  Ọ tụrụ Yanka n'anya (ka echiche zuru ụwa ọnụ nke ndị ukwu na-adị mgbe ụfọdụ):
  - Eleghị anya! N'oge na-adịghị Tsar Michael nwụrụ na Alexei weghaara ebe ya, nke ndị ya na ha dịkọrọ ndụ na-akpọ Quietest. Ọ bụ ezie na Mikhail enweghị ike ịbanye n'akụkọ ihe mere eme dị ka onye ọchịchị dị ukwuu, o mere ma eleghị anya ọ dịghị ihe na-erughị ala maka Russia karịa nwa ya nwoke bụ Peter the Great. Na 1948, ọgba aghara dara na Ukraine n'okpuru nduzi nke Bohdan Khmelnitsky. Ndị isi ahụ kparịrị ndị Ukrain na ndị Cossacks emo n'ihu ọha. Agụụ ndị Poland dị nnọọ oké ọnụ, ma n'otu oge ahụ, e nwere mmegbu n'ihi okpukpe. Karịsịa, ha kpagburu ndị Ọtọdọks nke ukwuu, mechie ụlọ ụka ma na-akpọgharị ha ụka Katọlik. N'ozuzu, e nwere ezigbo mgbukpọ nke Eastern Slav.
  Sadat kụpụrụ otu ọsụsọ wee jụọ:
  -Gịnị bụ mgbukpọ?
  - Mgbe mmadụ niile ga-ala n'iyi!
  - Nwetara ya! Ndị Poles bụ ndị nzuzu.
  Yanka jụrụ:
  - Ha, dị ka onye ọ bụla ọzọ, dị iche iche. N'ozuzu, ha bụ ndị ikwu Slavic ndị mmadụ, ma usoro nke management na zuru ezu enweghị akara nke ndị nwenụ, ndị nwere ike n'osisi ohu n'ihi nta iwe na ihe fọrọ nke nta akwụghị ụtụ isi, tisasịrị mba. Otú ahụ ka o si mee!
  - Otu narị ndị ọchịchị aka ike dị njọ karịa otu onye akwụna! - Sadat mere aphorism.
  Yanka kwetara ozugbo:
  - N'ezie! N'ọnọdụ ọ bụla, ndị Ukraine enweghị ike iguzogide mmebi iwu dị otú ahụ. Bogdan Khmelnitsky adọtala ogologo oge na Russia. Ma n'oge a na-eto eto tsar malitere ọhụrụ agha mgbanwe, e guzobere agha regiments, ọ chọrọ oge ụfọdụ. Tụkwasị na nke ahụ, ikekwe ọ chọrọ ịmanye Ukraine ka ya na Russia jikọọ ọzọ.
  Na mbụ agha bụ ihe ịga nke ọma maka Bogdan Khmelnitsky. O meriri ọtụtụ mmeri wee were Kyiv. Ma ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ọ fọrọ nke nta ka ọ bibie ndị agha Poland kpamkpam, ọ fọrọ nke nta ka ọ ghara ijide eze. A manyere Poland ịnakwere nnwere onwe nke akụkụ dị ịrịba ama nke Ukraine. Ikekwe ọbụna ọtụtụ n'ime ya. Ma mmeri nke Bohdan Khmelnitsky adịghị adịte aka. N'ịbụ ndị natara ego n'aka Chọọchị Roman Katọlik, ndị Poland-Lithuania Commonwealth chịkọtara usoro ọhụrụ. Tụkwasị na nke ahụ, e nyere ụfọdụ n'ime ndị òtù Bohdan Khmelnitsky. Ndị agha Yukren malitere inwe mmeri mgbe e meriri ya, n'oge na-adịghịkwa anya, ha meriri Kyiv. A manyere Bogdan Khmelnitsky ka ọ rịọ arịrịọ iji tinye Ukraine na Russia. Ikekwe ọ chọghị nke a n'ezie, ka emechara, na Russia nwekwara serfdom, nnukwu ụtụ isi, ndị mmadụ na-ere dị ka ehi. Tsar Alexei n'onwe ya machibidoro iyi uwe German na ị smokingụ sịga. N'adịghị ka Peter Onye Ukwu bụ onye ọdịda anyanwụ, Alexey bụ ezigbo onye obodo. Ma n'otu oge ahụ, tsar ahụ abụghị ezigbo mmadụ, n'oge ọgba aghara nnu na mgbe ọ gasịrị, a na-egbu ọtụtụ ndị mmadụ ma pịa ha ihe. Otú ọ dị, ọ bụ onye mbụ mepụtara ụdị agha ọhụrụ ma kwaga ndị agha na Ukraine na Smolensk. A na-eburu n'uche mmejọ ndị gara aga na, na-ahapụ obere mkpuchi, a na-egbochi obodo ahụ e wusiri ike. Ndị agha ahụ gara n'ihu wee weghara Polotsk na Vitebsk ozugbo. Nguzogide Polish nso Borisov siri ike karị, mana obodo a dakwara. Ndị obodo ahụ nabatara ndị agha Rọshịa dị ka ndị mgbapụta. A sị ka e kwuwe, ndị Ogwe nlelị kpọrọ Belarusians rednecks. Otu nnukwu agha weere ọnọdụ na nso Minsk, nnukwu ndị agha abụọ lụsoro ọgụ.
  A haziri ndị agha Rọshịa nke ọma, ndị agha Polish bụ ndị mercenaries bụ ndị mebere. New Mkpa ọkụ na ngwa ngwa-agba musket, na mma guzobe nke Russian agha na-eji mobile osisi obodo, kpebiri na uru. Ndị agha Poland gbapụrụ, e jidere Minsk. Akụkụ ọzọ nke ndị agha Russia gara n'ihu na ndịda Belarus. Mgbe ha weghaara Gomel, ha kwagara n'ebe ọdịda anyanwụ, na-agafe Dnieper. N'ezie, ọ gaghị ekwe omume iwere ebe niile e wusiri ike otu mgbe. Ndị agha Rechitsa, kama ịgbachitere, pụtara izute ma merie ya. Mgbe ahụ, a na-ewere Mozyr na Slutsk n'otu ụzọ ahụ. Anyị na Slutsk anyị na-akpakọrịta, obodo ahụ e wusiri ike nke ọma. Ma ndị obodo ahụ n'onwe ha, bụ ndị ike gwụrụ ike nke Radzivils, nupụrụ isi wee meghee ọnụ ụzọ ámá nye ndị agha Russia. Slutsk dara, ndị isi gbapụrụ, ndị mmadụ na-akwado Russia. Ọfọn, na Ukraine a na-etikwa okporo osisi ndị ahụ, ndị Russia wabatara na Galicia ma ọ fọrọ nke nta ka ha weghara Lvov. Voivode Dolgoruky na-atụghị anya ya weghaara Vilna ngwa ngwa, obodo nke ndị agha ntụte enweghị ike iwere ruo ọtụtụ narị afọ. Ọ bụ ezie na a nọchibidoro ha ugboro iri na atọ. Ọdịda nke isi obodo mbụ nke Lithuania kpatara ọgba aghara na ndakpọ na Commonwealth. Ndị Russia nọ ebe niile. Baranovichi, Brest na Lyuban dara, ndị agha si North weghaara Grodno. N'ezie, ewezuga Lvov a na-ejighị ya, ndị Russia rutere n'ókè ochie nke Kievan Rus. Ndị agha Russia na-abịarute Warsaw, ndị Poland dị njikere ọbụna ime udo, na-eweghachi ala mbụ ha, ruo na Neman. N'okwu a, Alexei Mihaylovich nwere ike ịghọ nnukwu onye ọchịchị. Ma Hetman nke Ukraine Bohdan Khmelnytsky nwụrụ na mberede, onye nọchiri ya wee bụrụ onye sabo. Ke adianade do, Sweden banyere agha. Mgbe ahụ, ọ bụ obodo siri nnọọ ike; n'oge Agha Afọ Iri Atọ, o nwetara nnukwu ihe onwunwe na Europe. Gustav Adolf, bụ onye na-emeghị Pskov, gosipụtara onwe ya dị ka onye ọchịagha siri ike na ihu ndị Europe. N'oge a ọ nwụworị, ma ọ hapụrụ ndị nọchiri anya siri ike. Agha malitere n"etiti Rọshịa na Swidin, mwakpo nke ndị Tatar Crimea mụbara. Aghaghị m ịlụ ọgụ n'ọtụtụ ụzọ ozugbo. Ndị Russia, n'ịbụ ndị chụpụrụ ndị Swedes, jigidere ọtụtụ obodo dị n'ụsọ oké osimiri, gbalịrị ịnọchibido Riga, ma n'ihi enyemaka ndị iro natara, ha enweghị ike ijide ya n'oké osimiri. Ndị Swedes wetara ọtụtụ ndị agha n'ọgụ ahụ, na-amanye ha ibuli mgbochi ahụ. A na-alụ agha ndị dị egwu na Ukraine. Ogwe ndị ahụ, ebe ha chịkọtara ndị agha na ndị agha mercenary, mgbe mgbochi nke ọtụtụ ọnwa gasịrị, weghachiri Grodno. E meriri hetman aghụghọ ahụ, mana ọ bụghị nkịta ọhịa kacha mma weere ọnọdụ ya. Vatican kpagburu Crimea Khan n'ụzọ ọ bụla o kwere mee, ndị Katọlik tụrụ egwu mmetụta na-eto eto nke Ọtọdọks na mgbasawanye nke Russia. Ọbụna ndị Briten nyere Poland aka; ha achọghị ikwe ka Russia banye n'oké osimiri na Spain Katọlik. Ndị Rọshịa ji nwayọọ nwayọọ laa. Ndị iro ahụ jisiri ike weghachi Brest, Lyuban, Baranovichi! Ngalaba ndị Russia nyere ihe nguzogide siri ike na Slutsk; obodo ahụ nọchibidoro afọ abụọ, wee daa naanị mgbe nri gwụchara. N'ebe ugwu, ndị agha Rọshịa weghaara Yuryev, gbochie Narva, ma ọzọkwa ha emeghị obodo ahụ. Ndị hetmans bụ ndị aghụghọ; ha achọghị ogwe osisi ma ọ bụ ndị eze Russia. Ihe a niile na-agwụ ike nke ukwuu. Tụkwasị na nke ahụ, ndị ọrụ ugbo Belarus, bụ ndị kelere ndị agha Rọshịa na mbụ dị ka ụmụnna nke ndị na-atọhapụ, nwere ndakpọ olileanya. E kwuwerị, serfdom ka dịgidere, onye nna ukwu Russia nọchiri nna ukwu mbụ ahụ, ụtụ isi mụbara. Ebili nke ọgba aghara gbakwasịrị Rus n'onwe ya; ọgba aghara ọla kọpa dara na Moscow, bụ́ nke e jisiri ike kwụsị. Ọbụna eze ahụ gbanyere onye ndú nnupụisi ahụ aka iji nweta oge ma weta ndị agha n'isi obodo ahụ. Ka ọ dị ugbu a, ndị Poland weghaara Minsk na Vilna. Ha abanyelarị n'ahịrị nke Osimiri Berezina, na-eyi Polotsk, Vitebsk, na Orsha egwu. Ọ dị ka ihe mgbanwe na-aga ịbịa.
  Sadat mụmụrụ ọnụ ọchị:
  - Na Russia na-eti ọzọ?
  Yanka were iwe were ọbụna:
  - Mba! Ọ bụ ezie na ndị agha Russia ewereghị Narva, ọ ka nwere ike imeri ndị agha Sweden. Mgbe nke a gasịrị, a bịanyere aka na udo na-abaghị uru: Yuryev na obodo ndị dị nso na-enyefe na Sweden, ma a tọhapụrụ nnukwu ndị agha. Ndị agha Rọshịa malitere ibuso agha ọgụ wee weghara Shklov, na-emeri ogwe osisi ka ha na-erute Minsk.
  Agha ahụ adịlarị kemgbe ọtụtụ afọ, ike gwụrụ akụkụ abụọ ahụ nke ukwuu. E nwekwara ọtụtụ ọgba aghara na Poland. Mgbe ọtụtụ ọnwa nke mkparịta ụka gasịrị, a bịanyere aka na udo. Poland nyere Russia ọkara nke Ukraine, Smolensk na obodo ndị kacha nso ya. E weghachiri mmeri ndị Russia na Belarus na Polish-Lithuanian Commonwealth. N'ozuzu, agha ahụ biri nke ọma maka Russia; ọ ga-ekwe omume ịlaghachi akụkụ nke ala Russia mbụ. N'ezie, Belarus na n'ebe ọdịda anyanwụ Ukraine nọgidere n'okpuru Poland; ọ bụghị ala mbụ niile nke Kievan Rus ka e weghachiri n'okpuru nchịkwa. Russia nwetara ezumike, ma ọ bụghị ogologo oge. - Nwatakịrị ahụ dara jụụ, o merụrụ nnukwu ụkwụ ya ahụ nke ukwuu mgbe ọ kụrụ nkume nkume, ọ chọkwara oge iji nweta ume ya mgbe ibu arọ dị arọ.
  Ha jere ije nkeji iri na ise n'ime juu, ọkachasị ebe okporo ụzọ ahụ gbagoro na ụmụ okoro ahụ na-ama jijiji n'ihi esemokwu. Ọzọkwa, ụtarị ahụ na-agbatị ma mekpaa azụ efu. Ụmụntakịrị ahụ agwụla ume ma ọ fọrọ nke nta ka ha daa n'elu nkume. Mgbe ahụ ịrị elu dị nkọ kwụsịrị wee nwetaghachi ike ikwu okwu.
  - Stepan Timofeevich Razin bụ onye na-agba ọsọ Cossack, ogologo, nwere ubu sara mbara, ma jiri ike dị ukwuu mara ya. O ji obi ike lụso Poland ọgụ, ọbụna zọpụta Prince Dolgoruky n'otu oge ma n'otu oge ahụ jụrụ ụgwọ ọrụ ziri ezi.
  Nwanne ya nwoke bụ Ivan ji mmasị na atụmatụ ịmepụta nnukwu obodo Cossack, site na Bug ruo Yaitsk. N'ịbụ onye ya na Don ataman Kornil sere okwu, ọ chụpụrụ ndị agha ya ma kpọga ha na Don. Ma ndị agha eze gbara ya gburugburu ka oge na-aga. E jidere Ivan ma zigara Moscow. Ebe e gburu ya mgbe a tara ya ahụhụ. Dị ka o kwesịrị ịdị, Stenka Razin were nnọọ iwe megide ndị ọchịchị. Ka o sina dị, mgbe Stenka gbochiri iwe ya, ọchịchọ ibili n'elu Cossacks siri ike. Afọ abụọ ka e mechara udo na Poland, Stenka Razin kwupụtara mkpọsa megide Azov. Ma ndị Cossacks, bụ ndị na-enwebeghị oge iji zuru ike na agha gara aga, na-ala azụ ịga na mkpọsa na ebe siri ike. Na mgbakwunye, ọchịchị onye isi nke Don megidere njem Stepan.
  N'ịbụ onye chịkọtara nanị puku mmadụ abụọ, Stenka bịarutere Azov, ma ọ naghị anwa anwa ịwakpo ebe e wusiri ike, onye ndị agha ya dị okpukpu atọ karịa ndị agha ya. Ndị agha ya laghachiri wee kwaga na Volga iji jide ndị njem. Ma ọbụna ebe a Stenka Razin enweghị ihu ọma; ọdịdị nke otu ìgwè puku abụọ ahụghị. Ndị ahịa ahụ chere oge mgbe ndị njem siri ike na ndị njem eze rutere na-ebu ọka n'ogige ndị agha Astrakhan. Mgbe ndị òtù Stepan nọ na-eche ha, onye ndú nnupụisi ahụ n'onwe ya gbuo ọtụtụ ndị Cossacks.
  - puku abụọ karịrị otu òtù ndị na-apụnara mmadụ ihe. - Sadat hụrụ. - Onye na-ebi ndụ na ndị dị otú ahụ ọnụ ọgụgụ!
  Muk jụrụ:
  - Nke a bụ onye ohi nwere ọnụ ọgụgụ. Nke a bụ eze nwanyị ndị ohi, Shella, bụ onye na-eme ihe na ọnụ ọgụgụ dị nta, mana n'atụghị egwu. Ozugbo ọ banyere n'ụlọ akụ nke Sultan n'onwe ya, na-ezu ohi mkpanaka. Enwere nnukwu onyinye n'isi ya.
  Sadat kwuru:
  - Ma ha agaghị ejide ya, ndị enyi ya na-eguzosi ike n'ihe.
  Yanka kwuru:
  - Gịnị mere edo edo ji ewere agba nke aghụghọ - ọ na-acha dị ka ọla edo!
  Ọnụ ego ọla edo: ụzọ kachasị mfe iji mebie ngwa agha nke ịkwụwa aka ọtọ na ịbụ onye ama ama!
  Sadat kwuru, sị:
  - Ikekwe Shella nwere oke aghụghọ na mma agha. E nwere akụkọ ifo banyere ya, otu onye na-akọ akụkọ ọbụna dere abụ banyere dike a ma ama.
  - Ọ chọghị ịkwatu Sultan? - Ajụrụ m Yanka, ọkara njakịrị.
  - Kwatuo Sultan? Kedu ihe ọ bụ! O nwere nnukwu ndị agha buru ibu, na Shells bụ naanị ole na ole ndị ohi. Ndị agha ahụ enweghị oke nha. Na ndụ onye na-apụnara mmadụ ihe n'efu na-adọrọ mmasị karịa ịnọdụ n'ocheeze. Nwanyị a na-ahụ n'anya nke ukwuu ma na-ahụ mmekọrịta nkịtị n'anya.
  - Nke a na-ahụkarị maka ndị ohi! - Yanka kwetara. - Stepan bụkwa onye na-eri oriri na ọṅụṅụ, ọbụna mgbe ọ gwara nwunye ya: nwoke na-eyi otu caftan dị njọ. Ọ bụ ezie na, n'eziokwu, Razin abụghị onye anyaukwu. Enwere ikpe mara mgbe o nyere onye ọrụ ugbo dara ogbenye ịnyịnya ya. Ee, ọ bụ eze Cossack. ọkacha mmasị ndị mmadụ. N'ịbụ onye na-achọta onwe ya na-enweghị nhọrọ, ọ ghaghị ịzụ ndị òtù ahụ, o weghaara ala eze na ndị ahịa, tie obere ma jide ndị na-agba ụta. N"ihi ya, o ji ahịhịa ndị nwere obere mgbọ n"aka. Stenka kpebiri iji ụgbọ mmiri gawa n'Oké Osimiri Caspian.
  Ka anyị na-aga, anyị meriri obodo Tsaritsyn. N'ebe a, ọtụtụ ndị ọrụ Stepan banyere n'obodo ahụ wee mee nkwekọrịta na ndị na-agba egbe. Ha na-arụ ọrụ, Stepan Timofeevich na-ama ụda nke ukwuu (naanị ọ nwere ike ime nke ahụ) na egbe egbe malitere ịṅụ sịga, ha enweghị ike ịgbapụ otu égbè. Ya mere, ụgbọ mmiri ya gafere Tsaritsyn, ndị Cossacks chịrị ọchị ma yie gọvanọ egwu. Kemgbe ahụ, asịrị agbasawo na Rus niile na Stenka Razin bụ onye mgbaasị, marakwa ka esi amoosu egbe, na-efega n'ígwé ojii ma saber ma ọ bụ mgbọ enweghị ike ịkụ ya! N'ịbụ onye gafere Astrakhan, Stepan Timofeevich kwagara Osimiri Yaik. Ọ tụrụ anya ịmepụta ntọala nkwado ebe ahụ site na ijide Yaitsk. E wusiri obodo ahụ ike nke ọma, ma Stenka Razin ji aghụghọ mee ihe nke mesịrị ghọọ akwụkwọ ọgụgụ.
  Sadat jụrụ:
  - Kedu aghụghọ?
  Yanka ji obi oma kesaa:
  - Cossacks iri atọ yi uwe dị ka ndị mọnk, e kwere ka ha gafere wee weghara ọnụ ụzọ ámá ahụ, ndị agha niile wee banye. E nwere agha na-adịghị adịte aka, obodo ahụ dara! N'ebe a, Stenka Razin egosighị onwe ya na ọ kacha mma, na-enye iwu ka e gbuo ndị na-agba ụta niile ejidere. N'ezie, otu n'ime ha fọrọ nke nta ka ọ gbuo Stenka Razin. N'ezie, n'etiti ogbugbu ahụ emere ebere na-atụghị anya ya, ma a ka nwere ọtụtụ ndị e gburu. Stenka Razin ebiela n'obodo ahụ. Ndị ọchịchị na-achị nwara ịchụpụ ya. E zigara iwu Streltsy abụọ na puku iri Nogais, nke Murza Selim duziri, zụtara maka ego. Stenka Razin, ekele maka nlegharị anya, chọpụtara banyere nke a, duru otu puku Cossacks na ọkara na steppe na, n'ịdị elu nke mwakpo ahụ, kụrụ n'azụ. E tiri ndị iro ahụ ihe, ma Stepan ghọtara na ha agaghị ekwe ka ọ nọrọ n'obodo ahụ ruo ogologo oge. Ndị Cossacks hapụrụ obodo ahụ wee gaa mkpọsa na mba ofesi. Ndị Cossacks bibiri ọtụtụ obodo na ndị njem, na Stepan ama ama ama ama na Rus 'dị ka onye ọchịagha a na-apụghị imeri emeri. O doro anya na ndị ndụmọdụ maara ihe tụrụ aro nye eze: nwoke a nwere ike ịba uru nye nnukwu ike. E mere Stepan ebere eze ma kwe ka ọ laghachi na Don. N'ezie, na Astrakhan ọ ga-enyefe egbe. Otú ọ dị, Stenka Razin, na-eji ohere nke ewu ewu ya, ọ fọrọ nke nta ka ọ malite nnupụisi na Astrakhan, Cossacks ya gara ọhịa. Gọvanọ ahụ nwere nnọọ obi ụtọ na o wepụsịrị ibu dị otú ahụ.
  Stepan na ndị otu ya kwesịrị ntụkwasị obi na nnukwu akụ na ụba laghachiri na Don.
  N'oge oyi, o jisiri ike mee ndị agha dị puku ise. N'oge opupu ihe ubi, Cossacks kacha elu sonyeere ya. N'ịbụ onye gbadara Cherkassy, Stenka Razin fọrọ nke nta ka ọ bụrụ otu ọnụ ahọpụtara onye isi Cossack kachasị elu. Ya mere, nrọ mezuru: ịkụpịa Don dum n'okpuru onwe ya.
  - Ị mere nke ọma! Nwoke dị mma! - Sadat tiri mkpu. Otiti nke onye nlekọta na-afụ, ma ọ daghị na ogologo ntachi obi azụ.
  - Ọ dị mma, mana ọ maghị ka ọ ga-akwụsị ya! - Yanka kwuru, na-ewute ya n'ụzọ dị mwute.
  - Onye ma! - Ali etinyere.
  N'ịbụ onye ejirila Don, Stenka zigara ndị nnọchianya na Tsar na onyinye iji nyere aka hazie mkpọsa megide Azov. Ma a pịara ndị ozi ya ihe ma chụpụ ha. Stepan were iwe, jikọtara ya na onye isi ndị ohi a ma ama Timofey Us, kwagara Tsaritsyn. Onye ọchịchị Moscow Streltsy Lopatin si n'elu ugwu Volga zigara Stepan. Stenka ji nkà kwadebe ọnyà ma ọ fọrọ nke nta ka ọ bibie ndị agha Moscow kpamkpam. Ndị na-agba ụta e si n"Astrakhan zite gabiga n"akụkụ ndị nnupụisi ahụ. Ndị ọrụ Stenka batara n'ime obodo ahụ n'onwe ya, bụ ndị nupụrụ ndị mmadụ na ndị na-agba ụta isi. E were ihe fọrọ nke nta ka ọ bụrụ obodo ahụ n'alụghị ọgụ, ọ bụ naanị obere akụkụ nke nwanne gọvanọ gbara ọgụ. Obodo ahụ dara wee guzobe ọchịchị ọhụrụ na ya. N'ebe a, Stenka Razin mehiere - ọ na-ala azụ ogologo oge: ịga ma ọ bụ ịga Moscow. O doro anya na ndị ọchịchị na-achị enweghị ike ịnakwere mfu nke oke ala dị otú ahụ na ịnweta Oké Osimiri Caspian. N'aka nke ọzọ, ọ na-esiri ike ikpebi agha na nnukwu alaeze ukwu, nke ndị nche ya, nke dị n'ebe ọwụwa anyanwụ, na-abịaru nso n'Oké Osimiri Pacific. Otú ọ dị, Stenka, ọ bụghị n'enweghị ihe kpatara ya, kwadoro nkwado nke ndị mmadụ. A mara ọkwa na Tsar Alexei Mikhailovich n'onwe ya nyere iwu ka e gbuo ndị boyar na ndị nwe ala, na e depụtakwara akwụkwọ ozi ụgha sitere n'aka Onyeisi Nikon. Mgbe Stepan guzo n'etiti ịnyịnya, ọ malitere ịda; ọ ga-ekwe omume na ndị ọrụ nhazi ahụ kpachapụrụ anya bute ọrịa n'etiti ha. Ọnwụ nke ịnyịnya mere ka ike gwụ ndị Cossacks nke ukwuu, na otu ndị agha mara mma dị puku iri isii n'okpuru iwu Voivode Dolgoruky gbakọtara na Moscow megide ha.
  Ma, ugbu a, chioma dị n'akụkụ Stepan, bụ onye ndị nkịtị na ndị na-agba ụta na-enyere aka. E weere Saratov n'alụghị ọgụ, Samara meghere ọnụ ụzọ ámá mgbe ọ gasịrị. Naanị Simbirsk kwesịrị ịbụ ókèala nke agha na-egbu egbu na ndị nnupụisi ahụ. Otú ọ dị, Stepan jisiri ike weghara obodo ahụ ma merie ndị agha ezigara n'otu ụdị. N'ezie, a ka jibeghị ebe e wusiri ike dị n'etiti obodo ahụ. Mgbe ahụ, Stenka Razin na ndị agha ya zoro gọvanọ Bagryansky.
  Ọ bụ dike a ma ama, dike nke agha na Poland, bụ onye ọ fọrọ nke nta ka ọ bụrụ na ọ maghị mmeri.
  Stepan jisiri ike merie ya, ma gọvanọ n'onwe ya gbapụrụ, gbapụ na ndị agha ya fọdụrụ na Kazan. Stepan n'onwe ya mejọrọ ọzọ: kama ịchụ gọvanọ na ịkwaga ndị agha ya n'ihu, ọ nọchibidoro ụlọ mkpọrọ ahụ. Ọ bụ nzuzu, karịsịa ebe ọ bụ na ebe ndị e wusiri ike guzoro n'elu ugwu na-abaghị uru, nke mere ka o sie ike ịmalite. Mgbe Stenka Razin guzoro: ndị isi eze chịkọtara nnukwu agha. Otu nnukwu, nke otu Bagryansky na-edu, rutere Simbirsk. N'ebe a, Stepan mehiere ihe nke atọ; n'uhuruchi nke agha ahụ, o kpebiri ịbanye n'ụlọ mkpọrọ ahụ. N'eziokwu, ọ pụghị ịnara ya, ma ọ tara ahụhụ dị ukwuu ma mee ka ike gwụ ya ọtụtụ puku ndị agha.
  Agha na onye ọchịagha nwere ahụmahụ Bagryansky gara n'ihu na ọkwa dị iche iche nke ịga nke ọma. N'ụzọ ụfọdụ, gọvanọ a ma ama jisiri ike ghọgbuo Stepana, n'ụzọ ụfọdụ Bagryansky karịrị onye ndú nnupụisi ahụ. Mana n'oge dị oke mkpa, dragọn merụrụ Stenka Razin nke ukwuu, were saber gbuo ya n'isi. Ọdịda nke onye ndú nnupụisi ahụ na njedebe nke agha ahụ ekpebiela ihe ga-esi n"agha ahụ pụta. E bugara Stepan ndị merụrụ ahụ, amaghị ihe ọ bụla, na ndị agha ya, napụrụ ndị ndú ya, onye na-esote Stepan Naumov na onyeisi ndị merụrụ ahụ gbagoro.
  Sadat kwuru, sị:
  - Ndị agha na-enweghị onye isi dị ka ahụ na-enweghị obi!
  Yanka, ka o nwetasịrị ume otu nkeji, kwuru:
  - Obi onye ọchịagha bụ akpụ akpụ na-ere ọkụ, isi ya bụ ice, uche ya bụ ígwè: niile ọnụ - nchara nke mmeri! Otú ọ dị, ọgbaghara ahụ gara n'ihu! Ọ kpuchiri nnukwu ebe, Dolgoruky zutere nguzogide siri ike. Ọ bụghị n'efu ka e nwere ụgbọ ala iri ise nwere ndị ogbugbu na ndị ụkọchukwu nọ n'azụ ụgbọ ya. E ji obi ọjọọ mesoo ndị nnupụisi ahụ, ọ bụghị nanị na a kwụgburu ha, kamakwa a kpọgidere ha ụzọ anọ ma kpọgbuo ha. Stepan n'onwe ya nọrọ oge na Don. N'ịbụ onye gbakere na ọnyá ya, Stenka mere atụmatụ mkpọsa megide Tula. N'ụzọ dị otú a, ọ ga-ekwe omume ịbanye na Moscow ngwa ngwa, na mgbakwunye na ọ ga-ekwe omume ịga ije na Don na-enweghị izute nnukwu obodo. Mana Stenka enweghị isi; onye nledo ahụ gwara ndị gọvanọ banyere atụmatụ Stepan wee mee ihe, merie ndị agha nke onye enyemaka ya kacha nso Minaev. N'oge na-adịghị anya Stenka ghọrọ onye a raara onwe ya nye. Ndị Cossacks bara ọgaranya, na-atụ egwu mmegwara a na-apụghị izere ezere, bịarutere Don na nnukwu ndị agha na-achị ọchị wee weghara Stepan. A kpọgara onye ndu nnupụisi ahụ, bụ́ onye nọ n'okpuru nnukwu onye ndu, gaa Moscow. N'ebe ahụ, a tara ya ahụhụ n'ụzọ obi ọjọọ, ma Razin ji obi ike ya tụrụ ndị na-egbu ya n'anya, ọ kwụsịghị ma kpughee ebe zoro akụ ya. Otú ọ dị, o kesara ndị ogbenye na ndị arịrịọ ọtụtụ ihe nkwata e weghaara ná mkpọsa mba ọzọ. Ndị mmadụ hụrụ ya n"anya nke ukwuu. N'oge ogbugbu ahụ, ndị agha niile gbara ndị agha ahụ na Stepan gburugburu. Ha buru ụzọ gbupụ ya aka na ụkwụ, ma naanị isi ya. Stenka Otú ọ dị, jụrụ ikwupụta, na-ekwu na o chegharịrị na nanị otu ihe: na ọ bụghị kpamkpam kpọpụtara niile boyar ajọ mmụọ. Nwoke tozuru oke wee nwụọ na ugwu. Ebe ikpeazụ siri ike nke ndị nnupụisi, Astrakhan: dara otu afọ ka e mesịrị. Ọ bụ ezie na nnupụisi ahụ kwụsịrị na ọdịda, ọ ka gosipụtara ihe ndị mmadụ nwere ike ime. N'okpuru Lenin, a na-akpọ Stenka Razin dị ka dike nke mgbanwe ahụ.
  Muk kwuru na nrọ:
  - Amaghị m ihe mgbanwe bụ, ma ọ mara mma.
  Yanka kọwara nke ọma:
  - Nke a bụ ọgba aghara nke kwụsịrị na mmeri. Ọ bụrụ na i tinye ya otu a n'ụzọ dị mfe. Ma na nke a, nke a emeghị.
  Nwatakịrị ahụ dara jụụ, ahụhụ ọhụrụ malitere: onye ọzọ rịgoro n'ugwu. Ọ bụ ihe dị ka mmekpa ahụ́, ọ dị ka uru ahụ na-achọ ịdọkasị, ahụ yiri ka ò juru eju na ọgbụgbọ, ọ na-ewute ya nke ukwuu site na lactic acid nke malitere na akwara, karịsịa n'ubu. Ọ dị ka mọzụlụ ahụ na-achọ ịgbawa, ị meghere ọnụ gị wee kuru ume ka ọ dị ya ma ọ dịkarịa ala ntakịrị.
  Yanka nwere obi ụtọ na, n'adịghị ka ọtụtụ ndị ọgbọ ya, o nwere uru ahụ́ a zụrụ nke ọma. Ịmụ akwụkwọ n'ụlọ akwụkwọ circus abụghị ihe efu, ọ bụghị wimp, ọ ga-eguzo n'ule ahụ. O yikwara ka ụmụ nwoke ndị ahụ gbasiri ike, ha abụghị ndị ohu ụlọ, dị ka a na-ahụ site na ahụ ha kpọrọ nkụ, nke anụ ahụ. Ha na-ata ahụhụ, ma na-agbachi nkịtị, ha nwere ike na-eti mkpu. N'ozuzu, n'oge ha dị afọ, a na-ewere ya dị ka ihe ihere igosi na ị na-enwe ihe mgbu, site na ụtarị ma ọ bụ ịkụ aka. Ya mere, ị na-atachi obi n'ahụhụ. Lee nnọọ ihe mgbu o nwetara n'ime ụbọchị atọ gara aga! Eleghị anya karịa karịa ndụ m niile gara aga.
  Oge na-eji nwayọọ nwayọọ na-agafe, mgbe ị na-enwe ihe mgbu, ọ dị egwu, na ị nweghị ume zuru ezu ikwu okwu. Yanka chetara na o nwere dike na-ede akwụkwọ nke, mgbe ọ bụ nwata, a na-ere ya ka ọ bụrụ ohu, mgbe ahụ, onye na-atụ egwu na-ebugharị ya na ụgbọ ala. N'ezie nke a siri ike, mana o tolitere n'anụ ahụ. Ọ bụ ya mere na ị gaghị ewere nke a dị ka ụdị ọzụzụ. N'agbanyeghị oke, ma bara uru. Ma eleghị anya, ha na-akwadebe ya maka egwuregwu Olympic! Were ya dị ka egwuregwu na ọ ga-adịrị gị mfe karị. Echiche ndị a mere Yanka na-achị ọchị wee chịrị ọchị. Onye nlekọta ahụ were ụtarị ya kụkpọọ nkụja ma chịa ọchị na-azaghachi ya.
  Ahmed gakwuuru ha ma nwee mmasị:
  - Kedu ihe na-atọ ọchị!
  Onye nlekọta ahụ zara ya:
  - Ọ bụ nwa nwoke! M chịrị ọchị, nke ọma, echere m na ọ bụ ihe ọchị.
  - Ikekwe ị kwuru eziokwu! Ụdị ihe nkiri nke jesters. Olee otú nwa okorobịa a ga-esi meghachi omume n'eziokwu na m na-enye iwu ka a fesa icheku ọkụ n'afọ!
  Yanka zara njako:
  - N'okwu a, enwere m ike iri egwuregwu ahụ raw!
  Akhmed na-eji ụtarị egwuri egwu, na-akụ ụmụaka ahụ ụkwụ efu ọtụtụ ugboro, mana ọ naghị emetụ Yanka aka.
  -Ị na-akpa ọchị n'ezie. Ọ ga-abụ ihe nwute ma ọ bụrụ na a dọkpụrụ akpụkpọ nwa nwoke mara mma na nke nwere ọgụgụ isi n'ime ịgbà. - Sadat mere ka à ga-asị na o meghere ọnụ ya ma hie. - Ị maara ihe m chọrọ n'aka gị!
  - Ohu ekwesịghị iche ihe nna ukwu chọrọ. Ọ ghaghị ịgbaso iwu ya.
  Ahmed kwuru:
  - Ọfọn! Ị na-amụta ngwa ngwa. Ugbu a gee ntị ihe m chọrọ. olu gị masịrị m, nke doro anya dị ka siren oké osimiri. Bụrụ anyị ihe.
  - Na-agba ọsọ! - Nwa okoro ahụ kwara isi ya.
  - Ọ dị mma, kwụsị! Aghọtara m na ọ siri ike.
  Ndị njem ahụ kwụsịrị ma ndị ohu ahụ nọdụ ala. Yanka dinara otu nkeji, kpochaa akpịrị ya, ma jiri ụkwụ ike gwụrụ ya gbajiri agbaji bulie igwe kwụ otu ebe. Ọ gbachiri olu ya.
  - Nye ya mmanya! - Order Ahmed.
  Onye nlekọta ahụ jụrụ:
  - Ochie?
  - Mba! Ihe ọṅụṅụ dị ọcha, ma ọ bụghị ya, a ga-ewepụ ohu ahụ. Ọ ka ga-adọkpụrụ ma dọkpụrụ ụgbọ ala ahụ. Achọrọ m ịkụziri ya ihe.
  Nwatakịrị nwoke ahụ ji anyaukwu loda ihe ọṅụṅụ mkpụrụ vaịn ọhụrụ-strawberry (ngwakọ). Arụsị ahụ sitere na ike ọgwụgwụ na mmechuihu na-adịghị mma gbasapụrụ. Ọ nwere mmụba nke ume na mkpali. Yanka mụmụrụ ọnụ ọchị ma bụrụ n'olu onye na-agụ opera ya na-ada ụda:
  Onye agha Russia ga-amụ mma agha ya,
  dike agaghị ada mbà n'agha!
  Anyị ji obi ike na-alụ ọgụ n'oké osimiri.
  Ekwenyere m na m ga-emeghe ụzọ nke ebube!
  
  Raid - ajọ ìgwè nke Mongols,
  E bupụrụ obodo nta ndị dị n"obodo ahụ!
  Ọbara mmadụ na-eru dị ka mmiri,
  Mana mmụọ Russia siri ike karịa ọla!
  
  Agwo na-akpụ akpụ, were ire ya gbaa ọkụ;
  Anwụrụ ọkụ, asụ ude, ọ dịghị ihe a na-ahụ anya!
  M ga-echebe gị ụwa,
  Site na ice ruo n'ikpere mmiri na-ekpo ọkụ!
  
  Mkpụrụ obi m na-efega n'elu
  Maka otuto nke ala nna di nsọ!
  Anyị ga-emeri dị ka ọ dị na mbụ - ugbu a,
  Ekwela ka ala nna gị nọrọ n'okpuru mkpịsị aka gị!
  
  Usoro nke Rus na-adị njikere ịnwụ,
  Ndị agha anyị dị ka granite!
  Anyị na-egbutu ndị iro anyị, n'ahịrị n'ahịrị.
  E ji ozu kpuchie mkpọda ugwu niile!
  
  Ụlọ na-enwu dị ka ọwa ọkụ,
  Enyí na-ebigbọ, ha na-agbaba n"agha!
  Ndị agha Russia ga-emeri
  Ọzara, okwute, mmiri mmiri!
  
  A pụghị imeri anyị
  Ụwa enweghị ike ịda n'ikpere!
  Ndị agha Rus 'enweghị ike imeri,
  Ka ọ buru ebube nke ọb͕ọ nile!
  
  ọdịnihu Russia na-echere gị,
  Na-achị oghere ruo mgbe ebighị ebi!
  Ekwenyere m na ańụrị ruo mgbe ebighị ebi
  Naanị ebi ndụ n'amaghị ama!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"