Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Uniberso Vs Uniberso1

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Panunotem ti adayo a masakbayan ti sangatauan. Amin a pagilian ken tattao: masapul nga agkaykaysa tapno agbiag ken maparmek ti law-ang. Ti laeng pagilian a kas iti Russia ti makabael a mangala iti kasta a responsabilidad. Ngem nagkaykaysa ti sangatauan: iti masanguanan ti panagpalawa iti law-ang ken baro a star wars - a maaramid babaen ti tulong dagiti superweapons ken magic. Kamaudiananna, ti intero nga uniberso ket parmeken ti Dakkel a Russia. Ngem adda dagiti agpapada nga uniberso. Iti kabangibang nga imperio, ti Nasantuan a Russia: insakupna met ti banag ken law-ang. Kasla dua a gistay naan-anay nga agpapada a pormasion dagiti agpapada nga uniberso ti rumbeng nga aggayyem ken agkakadua a sitatalna. Ngem gapu iti absurdo nga aksidente, wenno imbes ketdi ti naannad a nabasa a panangrubrob kadagiti maikatlo a puersa, bimtak ti interuniversal a gubat iti nagbaetan dagiti agkabsat a tattao. Mamati ti amin nga husto isuna ket immuna a nangrugi ti kabusor. Dagiti Nasantuan a Ruso ket mangpapatayda kadagiti Naindaklan a Ruso, dagiti tattao ken dagiti kaaduan a nadumaduma nga alyado ti sangkataoan ket makilablaban - dagiti di mailadawan a puli: ti kaatapan nga imahinasion ket saan a makailadawan kadakuada. Saan nga awan mamaayna a dagiti nakaam-amak ken kaulpit a gubat ket dagiti gubat a mangpapatay iti kakabsat. Dumakkel ti kinamauyong, kumaro ti kinaranggas, quintillion ti biktima agpadpada dagiti tattao ken agnanaed kadagiti naparmek a lubong. Nausar ti mahika, kasta met dagiti dati nga awan kapadana a teknolohia, ken dadduma pay iti sumagmamano a nadara a siglo. Umad-adu dagiti sientista a mangparparnuay kadagiti narang-ay a pamay-an ti panangdadael, naan-anay nga agpegpeggad ti biag kadagiti uniberso. Siasino ti mangpasardeng iti kinamauyong ken mangisalakan iti sangatauan? Saan nga ari, saan a Dios, ken saan a bannuar. Saan a nabomba a soldado ti special forces, kas iti comic book star a mangpapatay iti ginasut a kabusor (mapasamak laeng daytoy kadagiti sarsarita), ken saan a super scientist, nga ammona no kasano a dina pinigis ti aanakan ti Daga babaen ti agongna. Ket dagiti ordinario a tattao manipud iti panawentayo, bueno, nalabit saan unay a simple!

  UNIBERSO VS UNIBERSO1
  UMUNA A LIBRO:
  NALAW NGA PANAGKAMAYON!
  PROLOGO TI PANANGIPAAY
  Panunotem ti adayo a masakbayan ti sangatauan. Amin a pagilian ken tattao: masapul nga agkaykaysa tapno agbiag ken maparmek ti law-ang. Ti laeng pagilian a kas iti Russia ti makabael a mangala iti kasta a responsabilidad. Ngem nagkaykaysa ti sangatauan: iti masanguanan ti panagpalawa iti law-ang ken baro a star wars - a maaramid babaen ti tulong dagiti superweapons ken magic. Kamaudiananna, ti intero nga uniberso ket parmeken ti Dakkel a Russia. Ngem adda dagiti agpapada nga uniberso. Iti kabangibang nga imperio, ti Nasantuan a Russia: insakupna met ti banag ken law-ang. Kasla dua a gistay naan-anay nga agpapada a pormasion dagiti agpapada nga uniberso ti rumbeng nga aggayyem ken agkakadua a sitatalna. Ngem gapu iti absurdo nga aksidente, wenno imbes ketdi ti naannad a nabasa a panangrubrob kadagiti maikatlo a puersa, bimtak ti interuniversal a gubat iti nagbaetan dagiti agkabsat a tattao. Mamati ti amin nga husto isuna ket immuna a nangrugi ti kabusor. Dagiti Nasantuan a Ruso ket mangpapatayda kadagiti Naindaklan a Ruso, dagiti tattao ken dagiti kaaduan a nadumaduma nga alyado ti sangkataoan ket makilablaban - dagiti di mailadawan a puli: ti kaatapan nga imahinasion ket saan a makailadawan kadakuada. Saan nga awan mamaayna a dagiti nakaam-amak ken kaulpit a gubat ket dagiti gubat a mangpapatay iti kakabsat. Dumakkel ti kinamauyong, kumaro ti kinaranggas, quintillion ti biktima agpadpada dagiti tattao ken agnanaed kadagiti naparmek a lubong. Nausar ti mahika, kasta met dagiti dati nga awan kapadana a teknolohia, ken dadduma pay iti sumagmamano a nadara a siglo. Umad-adu dagiti sientista a mangparparnuay kadagiti narang-ay a pamay-an ti panangdadael, naan-anay nga agpegpeggad ti biag kadagiti uniberso. Siasino ti mangpasardeng iti kinamauyong ken mangisalakan iti sangatauan? Saan nga ari, saan a Dios, ken saan a bannuar. Saan a nabomba a soldado ti special forces, kas iti comic book star a mangpapatay iti ginasut a kabusor (mapasamak laeng daytoy kadagiti sarsarita), ken saan a super scientist, nga ammona no kasano a dina pinigis ti aanakan ti Daga babaen ti agongna. Ket dagiti ordinario a tattao manipud iti panawentayo, bueno, nalabit saan unay a simple!
  Adda personal a kiddawko kadagiti agibumbunannag: sukimatenyo ti ideya ken no ti obra a pakabuklan ket maibagay kadakayo. No maipapan iti kalidad ti teksto, no kangrunaanna nga anamongam ti nobela, ngarud bayadak ti kuarta ket maysa a propesional nga editor ti mangpasileng iti dayta! Ket no saan, apay ngarud a sayangen ti panawen ken kuarta, basta siguraduenyo nga agsurat.
  Nagkintayeg ti uniberso iti gubat, .
  Ket dagiti bituen-lua ti nangsibug iti pelus!
  Ti gubat ket sumsumged - ti impierno ket maysa a dakes a tarigagay, .
  Ket kayat ti Diablo a dadaelen ti Russia!
  
  Agbalin koma a higante ti Fatherland, .
  Di mabilang dagiti galaksi!
  Inwaras ti Apo ti abbong iti rabaw ti Russia, .
  Nagasatkami ta agnanaedkami iti nalawa a pagilian!
  
  Nakaam-amak daytoy a laban - agburburek ti law-ang, .
  Patalgedantayo ti dayag babaen ti nasantuan a kampilan!
  Ti rebbek dagiti starship - bunton ti bangkay, .
  Parmekentayo dagiti kalaban ti Russia!
  
  Ket ti vacuum ket namantsaan iti dara, .
  Ngamin, napigsa ti kabusor - naulpit ti pressure!
  Ngem salaknibantayo ti talna ti nakayanakantayo a Daga, .
  Ngamin, adda kadatayo ni Jesus - ti Kangatuan a Dios!
  
  Agsagsagaba ti Fatherland - nagpaso, .
  Ti anus ni Cristo ti pigsa dagiti tattao!
  Ti naburak a puso ket nalaka a madadael a sarming, .
  Ti laeng pagayatan nga agbiag ti makatulong kadatayo!
  
  Oh my Motherland - Ay-ayatenka, .
  Ket iti uniberso awan ti napimpintas ngem sika!
  Saan a maikkat ti Russia iti ruble-na, .
  Addanto talna ken ragsak para iti amin a kaputotan!
  . KAPITULO No. 1.
  Ni Vladimir Kashalotov, a nabannog gapu iti tension nga awan asi a mangpisang iti lasagna, ket nagtayab iti sirok ti atiddog a nangisit a tanem a kasla nalamiis nga asul. Isu ket kinamat babaen dagiti combat terminators - klase PI - 1,000,000. Naidarumda iti combat magic ken multi-class hyperplasm, ikagkagumaanda ti agsapul iti maysa a tao a nagdisso iti kapuskol ti kaasitgan nga asteroid. Napaltogan ti tetraplane wenno single-seat fighter ni Vladimir. Sakbay daytoy, dandani nagdinnungpar dagiti napayak a kabalyero (asian, ket iti sabali a bangir ket agkabsat a Ruso: ti kadakkelan a trahedia ti sangatauan, dua nga uniberso nga awan asi a mangdadael iti tunggal maysa);nagsilnag ti napintas a rupa ti balasitang a piloto iti hologram. Saan pay a nateppel gapu iti gubat, saan a maitured ti agtutubo a mannakigubat a paltogan ti tetralet ti nabituen a kinapintas. Ket dina nagbabawi, dinanogna dayta babaen ti quark laser, a kas resultana nagrupsa ti makina a nagbalin a babassit a perlas nga agkir-in iti vacuum, a kalpasan ti dua a kanito nagbalin a nangisit, a nangiruar kadagiti dalluyon ti balangaw, a nangdepdep iti anti-gravity tay-ak: maysa a matrix a naan-anay a nangneutral iti inersia ti tetralet.
  Gapu iti ejection system, nabaelanna ti nagtrabaho. Kalpasan dayta, babaen ti panangusar iti kinespatial a makina a naka-combat suit, isu ket nagdisso iti aglukluksaw a super-speed nga asteroid-rod a buklen dagiti nadumaduma a hyperplasm. Anian a kasla sairo a narigat a panagluksaw, dagiti hypercurrent discharges ti nagtaray iti bagik - kasla naikabil ti nalabaga a napudot a dagum iti tunggal selula. Sipapanunot nga inted ni Vladimir ti bilin ket ti radiasion manipud iti mini-generator ti nangdepdep iti dandani di maibturan nga ut-ot. Quasar (nasayaat unay)! Adda isuna iti uneg! Napigsa unay ti rabaw ti asteroid isu a narigat a bumtak uray no adda bomba a Thermocreon. No maipapan kadagiti robot, nakaawatda iti bilin nga alaenda a sibibiag ti agtutubo - nalabit para iti panagimbestigar. Ket daytoy... Siempre, saanda a kabilen ken parigaten a kas idi Middle Ages, ngem babaen ti tulong ti nanotechnology, maiturong ti kararua iti uneg ken ruar agingga a kasla saan nga umdas iti asinoman. Nalabit nasaysayaat ti agbitin iti rack ngem ti agpasa iti cyber torture - epekto iti panunot. Ni Vladimir, gapu ta maysa a junior a bachelor kadagiti siensia ti mahika, kayatna a sawen, agingga ita ti maikadua laeng kadagiti sangapulo ket dua nga addang (ti umuna nga addang ket maysa a mini-padawan), ket nangpartuat ti bioplasmiko a doble para iti bagina. Maysa nga anniniwan ti simmina iti agtaytayab a bagi ket simrek iti maysa a sikigan a tanem a nagtubo iti kannawan ti pasilio. Dagiti babassit a bato iti rabaw dagiti agsikkosikko a pasilio ket kasla dagiti manangraut a nadumaduma ti kolorna a mata dagiti babassit a diablo-animal. Nagtultuloyda a nagdepdep ken nagsilnag, kasla agkidem dagiti demonio ti lubong dagiti natay (kunada - ti negosiom ket vacuum (dakes) a lalaki!) Ni Vladimir, nga agus-usar iti epekto ti semi-reflected space, nangiruar iti dua pay a holographic camouflages. Daytoy koma ti mangibelleng kadagiti robot manipud iti angotda, mangsinga kadakuada ken gumatang kadakuada iti panawen. Ket kalpasanna, siasino ti makaammo, mabalin nga umisem ti ragsak ti militar iti Great Russia.
  Maysa nga armada dagiti kabusor - dagiti barko ti bituen ti Svyatorossia: ginasut a ribu, adu a milion a barko ti nadumaduma a klase ti immabante manipud iti tallo a sikigan, a mangikagkagumaan a mangiinget iti panagtengngel iti nagbaetan dagiti sistema ti Duyaw a Soro ken ti Nalabaga a Buaya. Maysa dayta a beddeng a sona iti nagbaetan ti dua nga uniberso, a sadiay napukaw ti kapartak dagiti barko a bituen ken napukaw dagiti nakaam-amak a hyperweapons ti makadadael. Maysa a kita ti subespasio, a sadiay nabiit pay a napasamak ti kaaduan a gubat iti law-ang, ket asi pay ti asinoman a mangipalubos iti kabusor a sumrek iti gagangay a paset ti uniberso, di masukatan ti pannakadadael!
  Ti buyot ti Svyatorossia ket indauluan babaen ni Konstantin Rokossovsky: maysa kadagiti kalatakan a komander ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat. Isu ket nakagun-od ti naisangsangayan a kinalatak kadagiti paggugubatan: idiay Stalingrad ken idiay Belarus. Iti sidong ti panangidaulona adda agarup dua gasut limapulo a milion a starship, tallo ket kagudua a trilion a sibibiag a soldado a nadumaduma ti pulida ken agarup walopulo ket pito a trilion a robot a pakigubat. Makaay-ayo a puersa, nga addaan iti dadduma a barko a kas kadakkel ti disente nga asteroid: armado iti rinibu a kanyon ken emitter iti amin a kita. Tumaud ti saludsod: ania ti pakainaigan ti nalatak a bannuar ti Dakkel a Patriotiko a Gubat iti kosmiko a laban a mangimandar kadagiti sapasap nga imperio? Kaaduan a direkta, kalpasan nga impasdek ti siensia nga adda ti Hypernoosphere, a nakairekord ti amin a kapanunotan, emosion, ken tignay dagiti nasaririt a parsua, rinugianda nga inadal dayta. Iti di maawatan a super level, amin a personalidad ti natay ket natakuatan a naidulin kas file iti kompiuter. Kasla nagyelo dagitoy iti nagbaetan dagiti dimension ken law-ang, nga aggigiddan iti maysa a kita ti basket ti impormasion a superabsolute. Ngem mabalin a maisubli ti aniaman a file babaen ti panangikkat iti dayta iti recycle bin ket kalpasanna, ma-activate dayta. Maipaay iti daytoy, naimbento ti espesial a funnel-vacuum cleaner. Ti kaakikid a paset ket buklen ti sero ken maysa a kakasangapulo ti maysa a dimension. Kalpasanna, immadu dayta agingga iti zero dua a kakasangapulo, zero tallo! Gapuna, in-inut a makadanon iti sangapulo ket dua-dimensional nga espasio, nga in-inut a makarga iti multi-hyperplasma nga enerhia. Nasusop ti soul-file manipud iti subspace nga addaan iti zero dimensions ken time. Kalpasanna, nayakar iti agaw-awit, maysa nga espesial a namodelo a bagi, ket napasamak ti milagro! Nagbalinen a kinapudno ti nabayagen nga arapaap ti sangatauan a mangpagungar kadagiti natay. Nagsubli dagiti pudno a personalidad manipud iti aktual a kaawan, a nakagun-od iti napabaro a lasag, a napasayaat babaen ti bioengineering, nga umasping iti maysa nga anghel. Kasla ni Job ti immuna a nagkuna dandani uppat a ribu a tawenen ti napalabas: ngem agbiag ti subbotko, mamatiak ken Jehova, isublimto ti narunot a lasagko ket makitakto ti Dios babaen kadagiti bukodko a matak. Kalpasanna iti nadumaduma a relihion - daytoy ket naulit iti rinibu a daras. Ita, natungpalen ti siensia ti sabali pay a daanen nga arapaap. Ngem bayat a daytoy a proseso ti panagungar ket nadagsen unay ti panagtrabaho ken nangina, nalaklaka nga amang a masarakan ti soul-file ti maysa a naisangsangayan a tao iti zero dimension ti subspace ti hypernoosphere, naglaon daytoy kadagiti dakkel unay nga emosional ken mental a karga. Ngarud, agingga ita dagiti laeng kasayaatan kadagiti kasayaatan, naindaklan ken napateg a tattao iti napalabas ti napagungar ken mapagungarda. Bueno, awan duadua a kukuada ni Konstantin Rokossovsky. Nasursuromi bassit, nga in-downloadmi ti impormasion maipapan kadagiti moderno a gubat iti utekmi, ket mabalinmi a mangibilin iti maysa kadagiti adu a buyot ti Nasantuan a Russia.
  Maysa a karismatiko unay a personalidad ti makilablaban met ken ni Rokossovsky: Alejandro a Dakkel. Henio kontra henio! Asero a maibusor iti gil-ayab! Talaga a naisangsangayan a paset ti star battle!
  Ni Supermarshal Rokossovsky ket nagsao ti holograma ti duende a heneral:
  - Phoenix, inaramidmo kadi ti oblique sweep maneuver?
  - Saan, kadua a supermarshal. Kasla pinaaktibo ti kabusor ti estratehiko a reserba. Kanayonanna, mariknak ti impluensia dagiti nabileg a salamangkero.
  Ket pudno, dimmakkel ti grandioso star battle. Nabingay ti kasla pelus a kinangisit ti vacuum iti intero nga law-ang: paputok dagiti makalidem, nadumaduma ti kolorna a kimat. Nupay kasta, kabaelan kadi nga iyanninaw uray dagiti karang-ayan a piroteknika ti di kumurang a kakamilion a paset ti kasta a kinatan-ok? Di mabilang a bituen a naiwaras iti diamante, rubi, topaz, esmeralda, safiro, agate ken dadduma pay a naraniag a garland, a nakaskasdaaw ti imahinasion. Ngem uray dagitoy ket nagkullayaw iti likudan dagiti panagbettak ken radiasion manipud kadagiti bumtak a barko. Tunggal kita ti laser, radiation, rocket a nakasagana a bumtak, space digger ket addaan iti bukodna a kolor ken naisangsangayan a linong. Napanglaw unay ti pagsasao ti tao tapno mailadawan iti amin a dayagna ti kosmiko a laban, banag a natan-ok, makapapatay ken maigiddato iti dayta nakaskasdaaw! Ania ti maidiligtayo iti minilion a barko ti bituen ken binilion a panagkidem, malaksid iti taaw, a sadiay tunggal tedted ket agsilnag a nakaskasdaaw a kas iti diamante? Maigiddato iti dayta, kanayon nga aggaraw, kasla nariribuk, ngem iti kinapudnona kontrolado ti di mapengdan a pagayatan.
  Ibilin ni Rokossovsky:
  - Mangi-deploy kadagiti nadagsen nga ultra-battleship, padasen nga aramiden ti "sledgehammer" a maniobra!
  Dagiti nagdadakkel a barko manipud dua gasut agingga iti lima gasut a kilometro ti diametro: gagangay nga umasping kadagiti napatapat a balyena, a naabbungotan kadagiti puon, tinidor, ken nalamuyot ti sukogda nga antena, ti naggaraw iti aglawlaw. Ditoy a nangiruar ti maysa kadagiti higante iti hyperplasmic blot. Iti porma ti figure eight, ti makadadael a substansia ti nangabbong iti cruiser. Pinadasna ti pumanaw, ngem naparpartak ti hyperplasma, a nangtubtubngar iti matrix protection ken ti half-space field ti nangdungpar iti sikigan ti cruiser. Ti kabal, a naaramid iti superalloy a duapulo ket maysa a milion a daras a napigpigsa ngem ti titanium, ket simmuko. Sumagmamano nga agturong a torreta ti narunaw, nag-evaporate dagiti gunner agraman dagiti robotiko nga adipenda. Medio awan ut-otna nga ipapatay, tangay ti hyperplasm iti maikawalo a tukad ket agsaknap iti kapartak a sangagasut a bilion a daras a nangatngato ngem iti lawag, a kaipapananna a ti impulse ti ut-ot ket awan ti tiempona a makadanon iti utek. Ket ti imortal a file-kararua agdardaras nga agturong kadagiti takiag ti hypernoosphere, a makaturog a nasayaat: agur-uray iti pannakapukaw. Ti cruiser ket sumsumged kadagiti naraniag a kolor, ti gil-ayab ket gasolina saan laeng a babaen ti oksihena iti uneg ti starship, ngem pay babaen ti micro-matter a naiwaras iti vacuum. Maysa a kita ti partikulo ti buli nga agnanaed iti negatibo wenno sero a dimension, ti temperatura a sextillions a degree ramanenna ti proseso ti pannakauramda. Narigat nga iddepen ti kasta a hyperfire;adu a dadakkel ken babassit a starship ti naabbungotan kadagiti uram, nga agtultuloy a natangken ti panaglalaban.
  Maysa a nagdakkel a quasar ti sumsumged iti asideg, padpadasen ti buyot ni Rokossovsky nga iprensa ti kabusor nga umasideg iti dayta. Ni Alejandro a Dakkel iti napartak a frigate makilablaban iti kapuskol dayta. Isut" personal a mangkonkontrol agpadpada iti starship, nga iturongna dayta iti kapuskolna, ken iti intero a di masukatan nga espasio ti gubat. Panangipatulod kadagiti bilin iti nadumaduma a punto. Ita ti kabusor ket naiyawid babaen ti pannakalikmut, ti tarigagay a mangpartuat ti maysa nga estelar a Stalingrad ken nangibutaktak ti makannawan a sikigan. Ibaga kaniak ti intuision nga ita ti tiempo a mangsaplit. Namin-ano, a basbassit nga amang ti tropa, ti Naindaklan a Bannuar a ni Alejandro nangabak kadagiti makaikeddeng a balligi. Nagustuanna ti moderno a lubong, ti di mailadawan a kadakkelna, kapartak, teknolohia, ti sapasap a HyperInternet, superweapons a di ammo ti pormana. Isu nga ipatulodna ti super-rocket iti kabusor, maysa a karga dagiti thermofarace, dagiti partikulo a pakaaramidan dagiti creon, ken manipud kadagita, iti kasumbangirna, dagiti preon, ken kalpasanna dagiti quark. Bassit ti missile, namaskara iti adu a gravi-hologram: tapno awan ti tiempo ti kabusor a manglapped iti dayta babaen ti quark laser wenno hyper-emitter! Maigiddato iti dayta, agpuor dagiti mini-ray babaen ti semi-spatial a substansia. Ti grand destroyer ti kalaban, kas iti aduan kapadasan a boksingero, ipuruakna met ti agwalis a kawitna. Adu a torpedo ti limmasat iti sikigan ti frigate, a bimtak ti dadduma kadagita, a nagwaras iti intero a karuotan dagiti gumilgil-ayab a sabong. Nakaam-amak ti kinapintasna, ngem iti adayo bimtak ti ultra-dreadnought, maysa a di mailadawan a masa nga addaan iti diametro a maysa ket kagudua a ribu a kilometro.
  Nangiruar ti supernova kadagiti sumsumged a tentacles a nangpuor iti dua a dosena a babbabassit a starship ken nangiwaras iti sumagmamano a ribu pay iti nagduduma a direksion. Dua a brigantine ti nagdinnungpar, sabali pay a flash, basbassit, ngem saan a nababbaba ti kolorna. Iti sapasap, ti buya ket nakaskasdaaw unay - super cool, maragsakan ni Alexander; idi a ti engrande a mangdadael, a naduprak babaen ti hyperplasmic a "dakulap", ket narumek a nagbalin a narungsot a nagsirkulo a pirsay:
  - Kastoy ti panangkabil dagiti Slav! Saan nga agkupas ti dayag!
  Elephantcat - (naglaok nga elepante ken pusa) remarked:
  - Dagiti Nasantuan a Ruso ket nangiyam-ammoda iti napigsa a reserba iti kannawan a sikigan, ken maigiddato iti dayta ket agpegpeggadda iti panagballigi iti likudan.
  Di naasi nga immisem ni Macedonsky:
  - Literal nga ag-glide da iti igid ti quasar. Apay nga aramidentayo ti teknik ti sickle strike? Ni Rokossovsky ket dati a komunista ken kasla pagay-ayatna daytoy a simbolo.
  Tigrochep - mestiso ti pawikan ken tigre ti simmungbat:
  "Nadungparna met ti sledgehammer, sa nadungparna ti ulona."
  Iti panawen ti sasaona, bimtak ti nadagsen a thermofaraceous rocket iti asideg, nagbaliktad ti starship, ket naid-iddep ti lawag iti sumagmamano a segundo, dagiti laeng diding ti nangiruar iti luminescence, de rosas ken asul. Nag-meow ti pusa nga elepante:
  - Anian nga outfit!
  Inlinteg ni Alejandro:
  - Ad-adda a kasla "quirky" - Armagedon! - Inyunnatna ti imana, ket dagus a nagparang iti dayta ti maysa a baso nga arak nga esmeralda. Inkanta ti baso:
  - Kas iti kanayon wenno...
  - Inayon ti sili! Buyogen ti dara ti mega dragon!
  - Agtulnogak, O naindaklan!
  Pinadas ni Alejandro a Dakkel ti simmirip iti nakaad-adu nga hologram, tapno maammuanna no sadino ti pakadungparanna ti masa a pakigubat dagiti barko a bituen. Pinadas ti kabusor ti mangparnuay iti sabali a kaldero. Nalagip ni Rokossovsky ti immuna a kangrunaan a balligina idiay Stalingrad, no kasano a ti dakkel a pannakalikmut dagiti tropa ti Alemania ket nagbalin a pannakaabak para iti kabusor. Ngem saan a Cannes daytoy, ni Alejandro a Dakkel a mismo, gapu ta maysa nga apo iti napartak a panagmaniobra, ikagkagumaanna ti mangpataud iti doble a silo. Adu ti agpannuray no siasino ti addaan iti maudi a reserba iti stock.
  Ti Svyatorossiya superdreadnought ket nagtaray kadagiti grabitasional-neutrino a network, dagiti sumagmamano kadagiti missilena ket nayanninaw ken nagbalin a naisinggalut iti kagudua-espasio a tay-ak. Sumagmamano a missile cruiser ti natnag iti espasio a mangdildilpat ket nangrugin nga in-inut a narunaw, kas iti lollipop iti dila. Karkarna dayta a porma, matunaw iti law-ang a banag;ti isu met laeng ti napasamak iti barko a bituen a kas iti asukar iti danum. Pudno, ti kasta a tay-ak, a dinadael ti dadduma a kontra-radiasion, ket saan a nagpaut, uray kadagiti pagalagadan ti pannakigubat iti law-ang, a sadiay agbilang dagiti nanosegundos. Iti kasta a dangadang, ti panagsinnukat ti danog a mamin-bilion a daras a naparpartak ngem iti panaglalaban dagiti propesional a boksingero, di maawatan ti nadumaduma a pamay-an! Daytat" banag a dimo pay ketdi makasarak kadagiti analogo iti nakurapay, moderno a pagsasao! Amin ket Hyper-Super! Ngem ti espasio ti panagdildil a pinataud dagiti espesial a kita ti rocket ken nadumaduma a hyperplasma ken anti-spatial impulses ti nangrugit iti estruktura a kas iti rust; agpada nga armada ti naiserra iti mortal a pannakigubat!
  Ti buyot ni Rokossovsky ket addaan iti maysa a naikeddeng a kinatan-ok iti numero ket ngarud rimmang-ay. Dagiti babassit a single-seat fighter a kontrolado dagiti tattao, sumagmamano a pinullo a bilion kadagitoy, ti kaaduan a nalaka a mangdildilpat iti espasio. Minilion ti matmatay dagiti lallaki ken babbai.
  Heneral Clara Medovaya, ti mangidadaulo iti maikapito a kuerpo dagiti starship. Maysa a napintas unay, napipintas a balasitang, kasla saan a natataengan ngem duapulo - agtutubo ken presko, tallo gasut a tawenen a makipaspaset kadagiti laban. Makitana a nagbalin a napigpigsa nga amang ti kabusor ngem iti ninamnamada. Kayatna a sawen a kasapulan a makagun-od iti panawen tapno makasangpet dagiti reinforcement. Iti agpada a Russia awan dagiti sibilian kadagiti tattao. Agserserbi ti amin iti buyot, uray dagiti kabassitan nga ubbing, ket agtalinaed iti nasipnget a panawen ti bang-ar ti nakapuy a kinalakay. Uray kadagiti cybernetic incubator, maikeddeng dagiti embryo no siasino ti addaan iti naisangsangayan nga abilidad babaen ti panangbalbaliw kadagiti gene babaen ti panangusar kadagiti cyber program. Simrek ni Klala iti mannakigubat a buyot, adda met buyot ti ekonomia a pagserserbian amin dagiti dadduma a tattao. Adda met narelihiosuan wenno mahiko a sango.
  Dagiti ubbing ket ubbing a soldado, agingga iti sangapulo ket uppat a siklo (maysa a kondisional a panawen a panawen nga awan pakainaiganna iti naindagaan a tawen), agpasada iti panagsanay ken naisangsangayan a panagsanay, kalpasanna dagidiay kaaduan a genetically a maibagay iti gubat ket agngudo iti buyot ti pannakigubat, wenno imbes ketdi, . umuna iti panagsanay iti law-ang. Sakbay a naitapuakda iti gubat, dagiti lallaki ken babbai, ken kalpasanna dagiti agtutubo a lallaki ken babbai, nasanayda unay iti amin a kita ti sirib iti militar. Ti intero a populasion, nga agbilang iti adu a quintillion nga indibidual, ket addaan kadagiti paglaingan iti gubat (ken naan-anay). Awan ti makaammo no mano ti potensial a kameng ti militar, malaksid iti emperador ken dua wenno tallo a kompidensial. (eksakto a populasion: napateg unay a sekreto ti militar). Agpada nga agarup agpapada ti pigsa dagiti imperio, nagtultuloy ti gubat nga addaan iti nadumaduma a balligi, kas kadagiti panagbalbaliw ti dalluyon ti panagallon, nagpigketda bassit, kalpasanna nangabakda manen. Awan ti uray maysa a quark a nabati kadagiti agdungdung-aw nga uniberso, awan uray maysa a tarigagay iti law-ang a di pay naaddaan iti tiempo a mapno iti gura wenno panagsagaba, sangaribu a siklo ti ut-ot ken lua, awan patinggana a kinaranggas. Dagiti napigsa a balligi ken dagiti kadadaksan a sungbat, titanic a panagregget a mangyakar iti timbangan ti kasla sigud nga awan patinggana a gubat! Tunggal maysa ket nangted ti amin a kabaelanna, ngem iti pakabuklanna nataginayon ti dinamiko a kinatimbeng.
  Ni Clara Honey, ti heneral ti galaksi, ket nangted kadagiti bilin, dagiti mannakigubat a bunggoyna ket nagusar ti pormasion ti disk: nga addaan kadagiti naal-allon nga igid. In-inut a nagturong iti bunggoy dagiti bituen tapno saan a malikmut. Kadagiti babassit nga asteroid, naikabil dagiti karga kadagiti bateria a naisangsangayan a naiturong sigun iti hyperbole. Naggarawda iti napartak a panagluksaw, a nagluksawda kadagiti di ninamnama unay a lugar, a nagdaliasatda kadagiti mekanikal a sipilio nga addaan iti dutdot. Maysa kadakuada ti bilin ti natured a kapitan a ni Artur Melnikov. Maysa isuna kadagiti agtutubo a komander, sangapulo ket innem laeng ti siklona. Maysa a medio natayag nga ubing a lalaki a nagtimbukel ti rupana, nangngeg ti puraw ti buokna a kapitan ti naisangsangayan a panagkigtot dagiti instrumento, kirmat ken babassit a bilang a nagtaray iti uneg ti kallugong.
  Insippaw ti baro:
  - Kasla naabbungotankami iti anti-radiation. Kadagitoy a kasasaad, maymaysa laengen ti nabati kadatayo!
  Aguni ti napigsa a bilin:
  - Tunggal maysa ket ikkatenyo dagiti cyber helmet-yo! Manual nga puntiriaen!
  Ti immuna a katulongna a ni Svetlana Bronevaya ket mapagduaduaan a kinunana:
  "No kasta, saannakami a matulongan ti hyperplasmic computer no mangitudo!"
  - Ket isu laeng ti mangriribuk kadakami uray kaskasano! Dimo kadi makita nga amin a programa ket glitched!
  Namin-adu a nagkidem ti balasitang, kinuna ti programa ti watchdog: maysa a viral danger ti maikadua a degree.
  - Serioso daytoy! Aglalabantayo a kas idi un-unana!
  Napanunot ni Arthur (ni Svetlana, nupay in-inauna ngem kenkuana, ket naive a kas iti bassit a balasitang). Temperamental iti ayat. Nupay kasta, adda pay laeng nobia ti ubing a lalaki manipud iti combat school: ti umuna ken kapigsaan nga ayatna. Ngem saan nga uso ken makadangran pay ketdi ti panagbalin a napudno iti kaduam. Maibalakad a masansan a baliwan dagiti seksual a kapareha tapno adda panagpipinnabaknang ti bioplasm ken subnoosphere a manglikmut iti tunggal indibidual. Kanayonanna, kalpasan ti panagsinnukatda iti enerhia ken superpartikulo, nasaysayaat nga amang ti pannakilangen dagiti lallaki ken babbai nga addaan iti gagangay a seksual a kapareha iti paggugubatan. Makita a kalpasan ti sekso, adda paggiddananda, saan nga awan mamaayna a kuna ti nasantuan a kasuratan a maymaysa ti lasag ti asawa a lalaki ken asawa a babai. Nupay kasta, iti masanguanan natural a nagbalin a naan-anay a naiduma ti relihion! Amin a sangatauan, agpadpada a lallaki ken babbai: kas maysa nga organismo!
  Ita addan namnama iti sientipiko nga imortalidad, inton pagungaren dagiti sientista dagiti natay. Iti sidong dagitoy a kasasaad, naisurat ti Biblia ken sarsarita kadagiti arkibo ken nainaig iti epiko dagiti nagkauna. Nupay kasta, nupay awan ti mabuteng a panagbuteng iti ipapatay, matarigagayan latta nga isalakan ti biagmo tapno makirangetka para iti masakbayan ti pagilianmo. Siempre, narigat iti moral ti panangpapatay kadagiti tattao a kas kenka, ken uray dagiti Ruso. Agingga iti maysa a punto: agpada a dandani agpapada ti panagrang-ay dagiti agpapada nga uniberso, naawagan pay ketdi dayta iti epekto ti sarming. Maysa pay, imbilang ti tunggal imperio ti bagina a kangrunaan, ket ti kabusor kas rebelioso nga anniniwan.
  Nagpipinnapigket da Artyom ken Svetlana, nagkidem dagiti dadduma a lallaki ken babbai (ad-adu bassit dagiti babbai a nayanak kadagiti incubator ngem dagiti lallaki, isu met laeng ti proporsion ti adda iti buyot.) ti nagkidem. Pinuntiriada dagiti bateria ket pinaputokanda ti bagyo kadagiti bilog, single-seat jet, fighter, brigantine, destroyer, torpedo boat ken dadduma pay a babassit a barko.
  Nangato unay ti sapasap a lebel ti panagsanay dagiti mannakigubat a nasanay para iti gubat, uray no agtaytayabda kas sikog iti maysa a kita ti sustansia a medium. Ngem saan a kanayon a naggapu dagitoy iti adu a bitak ken pannakarba ti vacuum. Kas sungbat, indauluan ti kabusor ti awan asina nga apuyna. Maysa nga ayus ti hyperplasma, a sumsumged babaen ti nakapuy a proteksion ti matrix ken kagudua-espasio a tay-ak, ti nangtubtubngar iti kabal. Isu a gapu ta naibturanda ti bitak, nagtinnag ti nadumaduma ti kolorna nga ayus ti ultra-fire iti agassawa a mangpaltog. Dagus a nauram ti baro, nagpukaw ti takiag ti balasang agingga iti abagana, ti sakana agingga iti tulangna, ti bagisna agingga kadagiti gurongna. Nagikkis ti kinapintas ket nagsubli. Imbilin ni Svetlana.
  - Pagbalinen ti cyber regeneration.
  Nabayagen a saan a protina ti bagi ti balasitang (kas iti bagi ti dadduma a tattao). Daytoy ket espesial a lasag nga addaan kadagiti hyperplasmic inclusions, bayat a dagiti tattao a mismo ket paandaren ti super energy. Isu a ti lasag, kalpasan a nasugatan, nangrugi nga in-inut a dumakkel. Iti medio in-inut, ti proseso a mismo ket makita ti mata, ti kapartak ti panagdakkel ti tisyu ket 0.8 sentimetro iti kada segundo. Ngem ababa unay ti narungsot a gubat;napuoran ti kabal iti sumagmamano pay a lugar. Nag-evaporate ti dua a paltog, natay ti innem a soldado, kagudua ti nauram ti maysa nga agtutubo, ken temporario a napukaw ti kudil ti ulo ken ramayna ti maysa a balasitang. Namilagruan, nabalinanmi a naliklikan ti panagbettak dagiti shell. Nupay kasta, sumungbat dagiti lallaki. Napartak a paltog a mismo ni Arthur , a nangtukkol iti tallo ti tugawna nga eroplano a mangraut. Ni Svetlana, nga immatiddog ti dilana, dildilpatanna ti lalaki kadagiti bibigna.
  - Megaquasar nga!
  - Adda koma hyperannihilation (super-destructive) a panagbettak ti plasma!
  Dua a tetraplane ti napaltogan babaen ti dadduma a paltog, ken tallo a shooting torret ti napaltogan iti destroyer. Ngem iti dayta a kanito a pinuntiria ti missile cruiser dagiti paltogna kadakuada. Narikna ti baro ti anges ti ipapatay iti rupana, ti dakes a baket nga addaan iti saplit ti nangpangta, ket ni Kapitan Arthur ti nangted iti bilin.
  - Nalaka a maibagay nga agretiro!
  Nagdardaras a nagsubli ti bateria, ngem medio naladaw. Kasla agsakit ti vacuum gapu iti ut-ot, ket nagdisso ti hyperplasmic vortex. Nakaam-amak a danog manipud iti gravity wave ti nangtiliw iti bateria. Lima a paltog ken sangapulo ket dua a tripulante ti maminsan a nagbalin a naan-anay a na-evaporate. Naisubli ni Arthur ken dagiti dadduma gapu iti grabitational wave. Nagtayab ti kapitan, a nangdungpar iti ulona iti abs ni Svetlana. Ket narigat daytoy:
  - Wow, maysaka a nangisit nga abut! - Nagmuregreg ti baro.
  Nagtaray dagiti dadakkel a bitak iti kabal. Agputedda a kasla rangkis iti lila a rabaw ti metal, a nasurok a sangamilion a daras a napigpigsa ngem ti titanium. Ania a dakkel a pannakabalin ti nailemmeng iti hyperplasm, a makabael nga aggaraw kadagiti bituen ken mangiddep kadagiti quasar. Ngem daytoy ket maikanem, maikapito, ken dadduma pay a kasasaad ti banag. Mabalin a magun-od ti intero a taaw ti hyperplasm manipud iti aniaman a molekula. Iti teoria (saan pay a magun-odan daytoy dagiti tattao), ti maysa nga elementario a partikulo ti mangpataud manen iti intero nga uniberso. Wenno dadaelen! Dagitoy ti quasi-divine a kabaelan ti hyperplasm.
  Ag-slide ti bateria iti nalaka a maibagay a pannakarba, ti soldado ket maipit babaen ti kimmapuy a puersa ti inertia. Kalpasanna, mairuar ti spring ket agputok manen ti bateria iti sabali laeng a punto iti law-ang.
  Ibilin ni Arthur:
  - Danog babaen ti akikid a beam, i-switch dagiti paltog iti needle mode.
  Yantangay naiddep dagiti kompiuter, masapul a manual nga aramiden daytoy. I-regulate ti suplay ti hyperplasma babaen ti drum. Ngem saan pay ketdi a nalaka ti panangaramid iti kastoy;ti mangisalakan kadatayo ket ti programa ti panagsanay ket mangipaay met iti daytoy a force majeure. Dagus dagiti lallaki ken babbai daytoy a parikut iti auto mode. Puntiria ni Arthur ti maysa a bangka a missile, a mangpalpaltog babaen ti bassit a panangidaulo. Mangngeg ti kaingpis a panagkigtot ti nadadael a vacuum, napigis ti bangka. No tingitingen ti bileg ti panagbettak, mapasamak ti panagbettak ti bala. Ti light spot dadaelenna ti kotse. Nadadael met ti tetraplane;umiso ti panangpaltog ti balasitang.
  Agsisina nga agtayab dagiti payak, ket maigiddato iti dayta agtuyok ti gumilgil-ayab nga ipus iti vacuum.
  Ti kabusor a brigantine ket umawat ti kanayonan a pannakadadael, ngem sumungbat babaen dagiti dakkel a salvo. Maysa a waig ti sumrek iti bitak, nga ibellengna ti balasitang iti maysa a bangir, a mangipalgak kadagiti nabalitokan a suso nga addaan kadagiti eskarlata nga utong.
  Agkigtot ni Artem:
  - Makitam no kasano ti kinalamiisna! Chernodyrno nga!
  Sinaplit ni Svetlana ti tulang ti lalaki:
  - Pagtalinaedem dayta! Itag-aymo ti mace ti kabalyero a nangatngato!
  Nag-brist ti sukog tedted a brigantine kadagiti volley. Naiwarsi dagiti naduri a tedted ti linnaaw ti hyperplasm iti intero nga espasio ti pannakigubat.
  Nagsippayot ni Arthur:
  - Lunge!
  Rimmuar ti maysa a frigate manipud iti sikigan, ket maigiddato iti dayta bimtak ti kabangibang a bateria. Kasla awan ti gasat dagiti lallaki;naitibkolda iti nadagsen a rocket wenno Vibro-field a nangpulbos iti kaandur a metal.
  Pinadas ti baro a baliktaden ti plataporma tapno makalasat iti kasta a panangraut. Ngem dagiti kalaban ket high-class professionals met a nagturpos iti dandani isu met laeng nga eskuela.
  Nadadael ti kanyon ti tempropreon. Nabingay dayta iti bunton dagiti agkir-in a paset. Naisubli ti balasang ken ti ubing a lalaki a mangiserserbi iti paltog a kasla nadungpar ti bat. Nadungparda ti kabal, medio napatad, agpigpigergerda gapu iti nababaneg a bagida.
  Narikna ni Arthur ti lamiis iti abut ti tianna. Kimmaro ti densidad ti panagbettak ti plasma ti kabusor, ket kasla naguyod dagiti baro a puersa iti gubat. Kas pagarigan, ti ultra-battleship a mismo ket kas kadakkel ti disente nga asteroid, ket ti sukog ti nagdakkel a pug-aw, a naabbungotan kadagiti emitter, ket nangiruar iti intero a nabaknang a padron dagiti hyperplasmic jet. Maysa a nalukneng a substansia, a nabalitokan iti sukog ti mestiso ti umok a munieka ken maysa nga akordeon, ti natnag iti cruiser ti naindaklan a Russia. Dadduma nga ayus ti pannakadadael ti nangrumek iti uppat a sukog tedted ti lua a plataporma ti artileria.
  Pinadas manen ni Artyom ti mangaramid iti kontra-maniobra, ngem gapu iti nakaro a pannakadadael, nagbannayat ti kapartak ti bateria.
  Nakaro ti pannakadangran ni Svetlana a mismo, a napukawna ti takiagna:
  - Nasakit nupay kasta! - Kinunana. - Nakalkaldaang ta dinadaelko ti kasta a makeup!
  Siuulbod nga in-inut nga in-inut ti gayyemna:
  - Ti pannakapukaw ti sabali a lugar, uray no adda panagpabaro, ket mangpataud kadagiti parikut iti orgasmo.
  Siuulimek a nangpangta ti balasitang:
  - Daytoy bulgar a banag, ibaonka iti korte.
  Nakalkaldaang a kinuna ni Artem:
  - Mataytayo nga addaan dignidad! Kakadua nga armas!
  Narigat unay ti baro. Ita, literal nga addan ti bateria iti igid ti pug-aw. Nagsina ti plataporma, nagikkis dagiti agtutubo a babbalasitang.
  - Obsessive threat ti umuna a degree.
  Napartak a bimmaba ti lebel ti panagbomba ti enerhia. Dandani naan-anay a napukaw dagiti paltog ti abilidadda a mangpaputok. Ginuyod ni Arthur ti drum, nagtayab ti super plasma bubble manipud iti bariles, agkir-in iti amin a kolor ti balangaw, bimtak dayta iti saan nga adayo iti paltog.
  - Zilch nga! Naibus ti singir! - Nagmuregreg ni Arthur. - Maymaysa laengen ti nabati!
  Maysa a mannakigubat a Ruso ti situtured a matay, .
  Ti matay para iti ama a daga ket maysa a dayaw!
  Agsilsilnag ti kampilan ti gasat iti ngatuenna a kasla raya, .
  Ti laeng nabati ket ti panangdungpar iti mangsapsaplit a kalakian a karnero - basaen ti kararag iti apagdarikmat!
  Gapu ta manual nga inlukatna ti napilit a panagpardas, ti emerhensia a supermatrix, isut" nangipuruak laeng iti sango babaen ti tulong ti hyperphoton jet. Ditoy, depende iti gasatmo iti puntiria, dandani imposible a puntiriaen. Malaksid no usarem ti paglaingan ti maysa a salamangkero (ditoy, tunggal maysa ket addaan kadagiti exoteric nga abilidad, ngem naiduma ti lebel; babaen ti tulong dagiti kompiuter, nasursuroda a regularen ti genetics tapno mapaadu dagiti abilidad iti limitado unay a rukod). Kamaudiananna, pinisel ti baro ti imana iti gayyemna sa inguyodna nga immasideg kenkuana. Awan ti tiempo dagiti bibig nga agtipon iti agek;kas resulta ti panagrambak ti engrande a barko a pakigubat, naungaw ti agtutubo a lalaki, ti balasitang ken ti sangadosena a dadduma pay nga agtutubo nga indibidual iti hyperplasmic flash. Ti mismo a barko a pakigubat napukawna ti dua nga agturong a torreta ken pinabannayatna ti di malapdan a panaggarawna.
  Insapata ti kapitan ti umuna a ranggo ni Andrei Lisovsky:
  - Dagiti nasayaat a lallaki ket annihilators. Saan nga ad-adu ti vacuum ngem ti vacuum-ko!
  Nagkedked ti diputadona a ni Klara Novik:
  - Apay guys, baka adda dagiti babbalasang sadiay. Ngamin, ad-adu dagiti babbai iti armada ngem dagiti lallaki. Dakkel a suso - nasayaat ti panagputokna!
  - Ngem saan a karaman kadagiti top command echelons.
  - Diakto kunaen dayta, malaksid no alaentayo dagiti agtuturay ken lider ti militar iti napalabas a napagungar manipud kadagiti natay! - Kinuna ti nine-star officer.
  (Pinanunot ti balasitang no ania ti mapasamak no mapagungar ni Malyuta Skuratov), agsipud ta iti daytoy a kaso ti pannakilangenna iti quartermaster general ket napno iti dusa. Apay? Ti lalaki ket agtakaw, kayatna ti gumatang iti planeta nga addaan kadagiti adipen ken mayakar kadagiti tropa ti ekonomia. Maysa pay, inlakona pay ketdi ti fiki crack para kadagiti saan unay a narang-ay nga estado ti satellite. Iti pangkaaduan, dakkel unay ti uniberso nga addaan iti sextillion a bituen ken planeta, nga adu kadagitoy ti di pay pulos nakakita kadagiti tattao. Pudno, gistay amin nga ad-adu wenno basbassit a narang-ay a sibilisasion ket sinakup ti Russia, ngem adda nadumaduma a di makontrol a babassit a banag, maysa a kita ti kosmomafia. Dadduma a heneral ti dida pagdanagan ti makaganansia iti daytoy. Pudno, iti agdama a kangatuan a tukad ti teknolohia, posible a makontrol ti tunggal addang ken kapanunotan ti natauan nga indibidual, ngem... Kasapulan met dagiti rinuker nga opisial tapno masolbar ti sumagmamano a parikut. Ngamin, dagiti ari nga Ingles, ken uray dagiti tsar a Ruso, kas ken ni Ivan the Terrible, dida inlaksid ti agpatulong kadagiti serbisio dagiti pribado - natural a pirata.
  Isu nga agingga iti sumagmamano a tukad, mapalubosan ti mafia nga agtignay iti naputolan a porma: iti agdama, iti agdama! Saan a pulos a mangsinga daytoy iti gubat.
  Ket ita, no bumtak ti rinibu nga agpegpeggad a starship iti tunggal segundo ken minilion a tattao ti matay, adda mangbilbilang iti ganansia.
  Makita ni Konstantin Rokossovsky no kasano nga in-inut nga ipis-it ti buyotna ti posision ti kabusor iti maysa a bisyo, iti laksid ti amin a nasigo a maniobra ti kabusor. Nupay kasta, agingga ita agpada nga agsagsagaba ti dasig iti agarup agpapada a pannakapukaw ken awan pay ti uray maysa a kaldero a nabukel. Nupay kasta, narigat daytoy iti kasta a panaggaraw dagiti starship. Tumaud dagiti kapanunotan, apay nga agduadua dagiti mangkukulam? Iti sabali a tukad, dandanin agbukbukel ti naindaklan a mahiko a laban. Iti dayta, masapul a makiranget dagiti puersa ti paranormal a plano iti nakabutbuteng nga arakup ti pannakadadael.
  Insingasing ni Marshal Ver-Var ti mestiso ti baboy ken tukak ken ni Rokossovsky.
  "Pagarupek a panawenen tapno maipatungpal ti kangrunaan a reserba, nga ipatulod dayta iti nauneg a bypass dagiti kangrunaan a linia." Kalpasanna masarakanna ti bagina nga eksakto iti likudan ti di natalna nga Alejandro. Sumaruno ti nabileg a danog iti likudan, a mangileppas iti pannakaabak ti kabusor.
  Nagduadua ni Starfleet Hypermarshal Rokossovsky:
  - Ti panangyeg iti kangrunaan a reserba iti gubat no saan nga ammo no ania ti ar-aramiden ti kabusor ken no ania ti adda kenkuana ket, no kunaen ti kabassitan, maysa a sugal!
  Kinuna ti balasang nga elf, maysa met a marshal,:
  - No adda bitak iti dam ti kabusor, masapul a madadael iti kabiitan a panawen. Ta no saan, maselioan dayta. Masapul a ditay palabsen ti gundawaytayo iti aniaman a kasasaad. Nasken nga ited ti bilin nga umakar nga agpangato a dagus iti reserba, sakbay nga umasideg dagiti reinforcement iti kabusor.
  Nagkullayaw ni Rokossovsky, ngem talaga a dakkel ti bentahana iti agdama ken posible unay a malipatan ti tsansana nga agballigi. Inpakaammo ti hypermarshal:
  - Iyabante ti strike force ken ipatulod daytoy iti ruta 98-79-32. Bilinko ti ag-pre-empt iti kastoy a wagas.
  Insingasing pay ketdi ni Ver-Var:
  -Grupoentayo ti maysa a yunit iti kannawan a sikigan, kalpasanna maaddaantayo iti dakkel a kaldero sakbay nga agsubli ti kabusor.
  Impukkaw ni Rokossovsky:
  - Ibelleng dagiti katulongan a yunit iti gubat! Kompletuen ti flanking maneuver.
  Napaliiw ni Elf:
  - Mabalinmo ti mangipatulod iti order iti mental! Telepatiko nga allon! Dika agpukkaw!
  Nabainan ni Rokossovsky:
  - Sorry, daytoy ket ugali sipud pay idi gubat.
  Ti reserba ket indauluan ni Super Marshal Masha Podzemnaya. Maysa a napintas a balasitang, medio ubing para iti kasta a nangato a saad, nga addaan iti umap-apuy a buok ken sumsumged a panagkita, nangibaon iti nabileg a reserba a limapulo a milion a starship ken maysa ket kagudua a bilion a tetraplane fighter. Iti daytoy nga aldaw, ni Masha ket nangrambak ti eksakto a limapulo a tawen nga anibersariona - babaen dagiti pagalagadan ti moderno a sibilisasion a saan nga ammo ti kinalakay: praktikal a kinaubing. Adda idi tiempo a maysa daytoy a balasitang kadagiti napili a milion. Tinawen a nangpili ti hyperelectronics iti lima gasut a ribu kadagiti lallaki a nalalaing iti gene ken lima gasut a ribu kadagiti kasayaatan a babbalasitang. Nangrugi manipud kinaubingda, naisangsangayan a nasanay, nasanay, ken nakargaanda iti enerhia. Nangrugi manipud iti edad a dua, mamitlo iti makatawen nga ag-multi-level exam-da;mangrugi manipud iti edad a sangapulo, mamimpat iti makatawen nga inaramidda ti eksamen, manipud iti edad a duapulo - innem a daras. Iti tallopulo ket tallo, maysa laeng iti kada milion ti nagbalin nga Emperador ti Nasantuan a Russia. Idiay Great Russia, umasping a sistema, agpada a gistay naan-anay nga agpapada ti agpada nga uniberso! Ti emperador ket nangbukel ti hedkuarter ti Nangato a Nangato a Bilin, a nakairamanan dagiti innem a kaaduan ti sagut a pannakabagi manipud kadagiti napili a milion ken innem a nawaya a kameng, nga inkabil ti emperador a mismo iti turay. Dagitoy ket mabalin nga agpada a dagidiay nangilasin iti bagbagida kadagiti gubat ken dagiti napagungar a komandante idi un-unana.
  Nupay kasta, kaykayat ni Masha ti basta agbilin ken rumaut, a nangirisgo iti biagna iti proseso. Ti balasitang, kas maysa a nalalaing unay a komander, dina inlaksid nga adda ambush nga agur-uray kenkuana iti sanguanan. Dagiti babassit nga scout, a dadduma ti kadakkelda iti mikron, ti naisprey iti intero a tanem ken grabitasional a gulpo. Nagsapulda iti kabassitan a bitak iti law-ang, sinukimatda dagiti vacuum field tapno malapdan ti kabusor nga aglemmeng iti likudan dagiti camouflage field wenno makalibas iti nagbaetan dagiti panawen. Nangnangruna, babaen ti tulong ti technomagic, mabalinmo nga iyakar ti starship, wenno uray ti intero nga eskuadron, iti kakasangaribu ti segundo iti napalabas ket saan a madlaw dayta ti kalaingan nga espia, ket kalpasanna apaman a lumlumtaw ti armada. Pudno, iti daytoy a kaso mabalin a liputan ti eskuadron babaen ti kaadda ti mahika iti law-ang. Adda met ti pagpilian a sumrek iti one-dimensional, wenno uray pay minus space, ngem uray daytoy ket mabalin a madlaw. Ditoy saan a maisalakan ti kabusor uray babaen kadagiti fractional measurements.
  Dagiti barko a bituen ket aggaraw iti sukog diamante, ti kabibilgan ken masalakniban iti murdong, nalaglag-an kadagiti pingir. Iti sanguanan bassit ket adda ulep dagiti tetraplane;aramidenda met ti reconnaissance function. Dadduma a barko a bituen ti naiduma kadagiti sukog tedted ti lua ti Russia. Dagitoy ket banga dagiti kaalyado, nagduduma a puli, a gagangay nga ad-adda a naatrasar ngem kadagiti naindagaan. Ditoy mabalin a magarbo unay dagiti sukog dagiti barko, iti porma ti nadumaduma a cheesecake, pretzel, squirrel, kuneho, ken ikan. Dadduma ti agus-usar kadagiti starship iti porma dagiti pug-aw, nakaam-amak ti pannakaballikugna nga instrumento ti panangtutuok, wenno, iti kasumbangirna, dagiti kadaanan nga ay-ayam dagiti ubbing. Pudno, saan a nakapuy dagiti igam, kaaduanna ket Ruso. Tunggal barko a bituen ket addaan iti bukodna nga emblema;kaykayat ti dadduma nga alien dagiti bungo ken krus a tulang, mestiso a parsua. Ita, agkullayaw ti dalluyon dagiti barko ket agbalin a dandani di makita. Nag-camouflage-da, padpadasen dagiti barko dagiti ganggannaet a galact ti aglemmeng iti sirok ti abbong dagiti starship ti Russia. Iti ruar, kasla bato a naikabil iti asido;in-inut a marunawda, a mangibati iti ulep.
  Ammo ni Masha iti uneg ti daga a ti panangraut manipud iti likudan ket saan a sorpresa para iti aduan kapadasan a kalabanna, nupay kasta, maawatanna a ni Alejandro a Dakkel ket napasnek ken masapul a gundawayanna daytoy. Ita, naitibkol dagiti tropana iti umuna a napigsa a punto. Masapul a maabbongan dayta iti maysa a gulp. Nagdisso ti nakaro a densidad ti apuy iti kabusor.
  Nabalinan ti Orc commander ti bateria ti simmungbat babaen ti maysa laeng a volley ket natay gapu iti ipapatay dagiti natured.
  - Para iti dayag ti Dakkel a Russia! - Impukkaw ti orc. Nabalinan ti balasitang - ni Kablis (naglaok a baboy ken sora) ti naglugan a rimmuar babaen ti panangusar iti rescue module, ngem nalabsan ken napatapat dagiti dila ti gravity wave.
  Kalpasanna nagyunnat bassit ti reserba nga armada a kasla uleg. Immadu ti resistensia ti aglawlaw, iti vacuum ti interuniversal space, nagkidem dagiti pirsay ti fractional dimensions. Naawatan ni Masha a daytoy ket mangpataud kadagiti parikut no adda ti panag-ambush, ken imbilinna ti kapartak a mapabassit bassit tapno ti panagsukisok ket addaan iti panawen a mangproseso kadagiti amin a datos ken mang-analisar ti kasasaad ti vacuum. Ngamin, dagiti nasikap unay a silo ket dagiti mahika! Isuda ti karirigatan a madlaw, ta no napigpigsa ti mangkukulam, nasaysayaat ti panagkawkawesna.
  Insingasing ni Dwarf DJ, nga addaan iti lisp,:
  - Dika agannad. Mailiwtayo iti kanito, umatras ti kabusor wenno umawat iti pammabileg. Ti in-inut a panagwelga ket katupag ti pannakaliway!
  Sipapasnek a nagkedked ni Masha:
  - Ti panagannad ti komander ket kasla ramay iti dakulap, maysa nga integral element, ngem dina masukatan ti dadduma! Isu a kitaem no redundant dayta.
  Pudno, nagtrabaho ti maysa kadagiti silo ti mahika. Sangapulo ket dua a starship, agraman ti maysa a barko a pakigubat, ti nangbalbaliw kadagiti parametroda ket nagyelo a kasla sarming. Kalpasan dayta nagrupsada iti sidong ti impluensia ti panagkikinnapet.
  - Dagiti magik-minas! - Impukkaw ni Masha nga addaan alarma. - Ket imbagam kadakami a diretsokami!
  Naliday a simmungbat ti gnome:
  - Di maliklikan ti pannakapukaw iti gubat! Gapu ta adda sangadosena a starship, awan serserbina ti panangi-reset iti oras a kasapulan iti panangipuruak!
  - Siempre, ania ti ipapatay ti sumagmamano a milion a soldado! - Nakapungtot ti mannakigubat.
  - Ngem binilion ti matay! Di maliklikan a matayda ken nataydan bayat ti gubat. Isu nga umasidegtayo!
  Indilig ni Masha dagiti argumento ket dagus a nagdesision (addaan iti nalaka a maibagay a panunot ti maysa a balasang ti panagrang-ay).
  - Itedko ti order nga agpartak a natadem!
  Naggrupo ti armada, nailukat dagiti kanayonan a makina, nangiruar dagiti reaktor iti teraton nga enerhia, ngem ti aktibo a panagandur ti aglawlaw ti nangpabannayat iti panaggaraw.
  Nakita ni Masha nga agkintayeg dagiti kontur dagiti barko gapu iti awan kapadana a tension, agtayyek ti hyperalloy, dandanin agpatadem. Imbilin ti balasang:
  - Iruar ti radiasion iti pitopulo ket pito a range, kasapulam a paluknengen ti vacuum ken bingayen dagiti pirsay ti kurbado a dimension.
  Kasla naabbungotan iti ulep dagiti nagdadakkel a barko iti law-ang, nagadu nga emitter ti agpaltog, nga ikagkagumaanda a rumeken amin a likodan ken tension ti law-ang.
  Iti tengnga ti gubat, rinibu a barko ti bumtak iti tunggal segundo, ket adu a rugit ti naibelleng iti amin nga umasideg kadagiti bituen. Ita dua a nagdadakkel nga ultra-dreadnought ti nagdinnungpar ket nangrugin a matnag iti esmeralda a bituen. Nagtinnag iti rabaw dagiti nagdadakkel a sangaribu a kilometro a sukog tedted a bloke, a maminsan a ngimmato dagiti prominence, a nakatiliw iti limapulo a tetralet nga addaan kadagiti sumsumged a petaloda.
  Napaliiw ni Rokossovsky buyogen ti pannakapnek:
  - Agtinnag ti resistensia ti kabusor! Kaaduanna, pampanunotenna itan ti panangliklik iti naan-anay a pannakadadael. Iti daytoy a kaso, dumngegka iti orderko!
  Inpakaammo ti hypermarshal:
  - Masha nga! Agpartak agingga a mabalin ket mapanka iti likudan! Masapul a danogmo ti boksingero iti likud ti ulona.
  Insungbat ti balasang:
  - Ar-aramidek ti amin a kabaelak!
  Tapno mapasingkedan ti sasaona, dua a dosena pay a starship ti naitibkol iti maysa a silo ti mahika. Nasurok la bassit a kagudua a milion a soldado ti nagbalin a napigket a krema ken kendi a nagpigket iti vacuum.
  - Kitaem, ti kabusor ket nasigo unay a nangminas amin nga umasideg!
  - Saankami a nagsagaba iti kasta a pannakapukaw! Agpartaktayo! Ipis-itmo amin a reserbam, ikkanka iti sabali pay a tallopulo a multi-seconds tapno makadanonka iti pangrugian.
  Ti tallopulo a multi-seconds ket nasurok bassit nga innem a pulo ket tallo a regular a segundo. Insapata ni Masha a dina ipalubos a maladaw.
  Nagkidem ni Alejandro a Dakkel a kaduana ti buyotna a kasla boa constrictor. Nakaawat laeng iti pakaammo: umay dagiti reinforcements. Maysa pay, nariknana nga umayda iti likudanna. Dua laengen a posibilidad ti nabati. Basta napartak a panagatras tapno maisalakan ti buyot, wenno bingayen dagiti tropa, nga ad-adda a kasla panagpakamatay. Ti aduan kapadasan a komander, a nangidilig kadagiti posibilidad, pinilina ti umuna: iti interuniversal space, awan dagiti sistema a napusek wenno pasilidad ti industria, a kaipapananna a mabalinna ti umatras a dina isakripisio ti aniaman. Ania ti napintas unay a pannakaawagna: retreat.
  Nalawag nga imbilin ni Alejandro a Dakkel, a nangipatulod iti telepathic impulse:
  - Ipakaammok ti panagakar!
  Nagdadakkel a masa dagiti starship ken mobile station, a nagkurba kadagiti narikut nga espiral, nangrugin nga umad-adayo nga amang. Nangrugin a naglalaok ti awan patinggana a taaw dagiti kimat ken silaw nga agturong iti Fox Gate. Ni Alejandro a mismo, a maisupadi iti balakad dagiti eksperto, nakiranget iti kapuskol dayta, nga inrisgona ti biagna. Isut" personal a nangipatulod iti hyperpulse manipud iti makintengnga a kanyon, nga agtartrabaho iti prinsipio ti space drill. Ti hyperpulse ket mangkagat iti kagudua-espasyo a tay-ak, mangburak iti matrix protection ti nadumaduma a radiasion ken sumrek iti kabal. Agsina ti bassit a barko, umawat ti dakkel iti nakaskasdaaw nga abut. Ti disbentaha ti igam ket ti saan nga umdas a kapartak ti apuy, ken kasta met ti kinapudno a ti impulse a mismo ket nalaka a maitumba no ag-homing.
  Gapuna, nalaklaka nga ipatulod dayta iti diretso a linia, ngem kalikaguman daytoy ti nasigo a panangpuntiria. Ditoy a ni Alejandro ti nangpaltog iti bagina. Mabalin a biddut daytoy, yantangay awanan iti genetiko a memoriana a mangpaputok iti nadumaduma nga igam. Ngem gapu iti sumagmamano a rason ti animal"s instinct ti mannakigubat dina pinaay. Masansan dagiti pannakadungpar, ti laeng kanyon ti napartak a frigate ti saan nga umdas ti kapigsana. Ngem awan ti makabael a sumrek iti barko iti law-ang ti Macedonia. Kasla adda iti sidong ti anting-anting - ngem apay a kasla kasta! Sumagmamano a gasut a mangkukulam, agraman dagiti elf ken firibid (parsua nga agnanaed iti uneg dagiti bituen), ti nakisarita iti frigate, a nangbalbaliw iti teoria ti probabilidad iti kasta unay nga uray ti kasisiriban a missile ket saan a makadungpar.
  Ngem masapul latta nga umatras, nga in-inut nga agsubli nga agturong iti Fox Gate.
  Sumagmamano a nakaro a pannakadangran ni Vladimir Kashalotov kalpasan a linasatna ti di mabilang a peggad kadagiti labyrinth ti asteroid. Kamaudiananna nagtayab iti rabaw ti daga. Nakita ti napanglaw nga agtutubo a ti buyotna ket adayon, ti Nasantuan a Rusia ket nakaro ti panagrang-ay ken nangrumek kadagiti pormasion ni Alejandro a Dakkel. Ita, maysa laengen ti nabati nga aramiden, ti panagatras iti bukodtayo, a mangnamnama a ti kasta a bassit a yunit ti pannakigubat ket saan a madlaw iti riribuk ti gubat.
  Ubing pay unay ti mannakigubat: sangapulo ket uppat laeng a siklo, ngem natural nga ammona amin a teknik ti camouflage ken dagiti prinsipio ti panagbiag kadagiti kasasaad ti likudan ti kabusor. Umuna iti amin, mabalinmo a padasen nga ikapet ti bagim kadagiti kabusor a soldado. Dandani agpapadada, isu met laeng ti pagsasao a Ruso, agpapada ti kaaduanna nga Slavic a rupada, nga addaan iti blond a buok. Ngem dagus nga ited dayta dagiti microchip a masarakan iti bagi. Tunggal mannakigubat ket naglaon kadagiti sumagmamano a milion a babassit - basbassit ngem kakasangaribu ti maysa a mikron, a buklen dagiti indibidual a molekula ti kompiuter. Saan, saanton a posible ti sumrek, dagiti espia kadagiti kasasaad ti naan-anay nga elektroniko ket naisangsangayan a nasanay babaen ti panangusar kadagiti kakomplikado unay a programa.
  Inkeddeng ti ubing a mabalin a nasaysayaat no agidda laeng iti nababa? Anian a tignay! Ngem adda nasaysayaat nga ideya. Padasennanto dayta, mabalin nga agtrabaho dayta?
  . KAPITULO No. 2.
  Nalabes ti sagut ni Mirabela Snow White a balasitang. Saan nga awan mamaayna a dandani dagus, manipud iti aanakan ti cyber, pinili dagiti analista ti kompiuter kas maysa kadagiti napili a milion. Siempre, nupay awan unay ti dakkel a tsansa nga agbalin a naindaklan a lider - ti Emperador ti Svyatorossia. Sigun iti di naisao a pagannurotan: maysa a lalaki ti agturay iti maysa a termino, ket kalpasanna kanayon nga agturay ti balasitang. Kalpasan ti balasang, ti ubing manen. Kastoy ti kasasaadna iti agnanayon. Ti babai ken lalaki, gapu ta naiduma ti nakaparsuaan, dida ipalubos a ti Imperio ti Russia ket agdisso iti libtong ti burukratikon a rutina ken lapdan ti sangatauan a mapukaw ti dinamismona: ti tarigagay iti pannakabalin ken panagrang-ay. Maysa nga espesial a milion ti nailatang iti kada tawen, uray no saan a kasapulan a masukatan ti emperador, gapu ta adu ti bilang dagiti opisial a nababbaba ti ranggoda, kas kadagiti satrap dagiti metagalaksia wenno galaksi. Nupay kasta, adda binilion a galaksi iti uniberso ket, kas pagannurotan, dagiti napili a "milionario" umawatda iti nangatngato a saad. Nasayaat met ti panagaramidda iti aktibo a buyot. Saan unay a maibagay ti edad ni Mirabela iti maysa nga emperatriz: (gagangay a mapasamak daytoy maminsan iti tunggal tallopulo ket tallo a tawen), ngem mabalinna iti masanguanan ti agtalek kadagiti kangatuan a puesto iti sapasap, dandani awan patinggana nga imperio. Kasano a napasamak a nailaksid iti napili a milion? Ket ti napartak a panagngato ti kareram ket napan iti tailspin? Iti maysa nga imperio a cybernetic, dakkel ti pannakabalin dagiti lider a mangkonkontrol kadagiti super-powerful electronics. Nangnangruna, dagidiay mangbantay iti napili a milion, isuda, iti biangda, ket kontrolado ti nadumaduma nga ahensia ti panagsukisok. Mailadawan ti maysa no ania ti dakkel a pannakabalin dagiti departamento ti Ayat ken Biag, Pammadayaw ken Karbengan, Depensa ti Trono, elektroniko a panangtengngel ken dadduma pay.
  Adda sangapulo ket dua a serbisio ti panagsukisok iti dagup, tunggal maysa kadagitoy ti mangkonkontrol iti sabali. Iti daytoy a kasasaad, nasayaat ti nasalun-at a panagsasalisal dagiti departamento para iti panggep! Ti pannakidangadang ket kasla lawag kadagiti mata, mabalin a makabannog, ngem asi pay ti tao no naan-anay a mapukaw! Maigiddato iti dayta, adda aktibo a pannakidangadang kadagiti hacker. Iti pangkaaduan, nagbalin a napeggad unay ti HyperInternet gapu iti nadumaduma a birtual a gubat. Adda met dagiti hackers-saboteurs ken dagiti nainaig iti lokal a mafia ken ganggannaet nga agar-arapaap a mangpatingga iti hegemonia ti sangatauan. Adda awan asi a pannakidangadang kadagiti hacker, a bantayan dagiti espesial a tattao ken nabileg a programa ti seguridad. Ti HyperInternet a mismo (daytoy ket agtartaray iti multi-kinesis nga espasio, a sadiay amin a dimension ket kasla dagiti loop iti tela, ti enerhia ken banag ket agpukaw ken dagus a maibelleng kadagiti binilion a parsecs ti input. Ti kapartak ti panagiyakar ti impormasion ket umasideg iti awan patinggana, ngem ti banag ket agbalin a semi-pisikal .Uray ti panawen iti maysa a paset ti banag ket bumaba, iti sabali ket pumarpartak, iti maikatlo agdardaras nga agpaatras!Ngem nakarkaro pay kadagiti dimension.No ti ulo ket uppat-dimensional, ti barukong ket sangapulo-dimensional, ti barukong ket duapulo dimension, ken dagiti saka ket sangagasut amin, ket uray no adda bassit a paset, ti estruktura ti tao ket agrupsa iti maysa a paset ti segundo kalpasan ti pagimbagan ti multikinesis, kasta met dagiti barko ti bituen Ngem mabalin a sagpaminsan saan laeng nga impormasion wenno mahiko nga ayus ti makabael aggaraw iti dayta) sagpaminsan a ma-clear-da, ngem ti kabusor, kas pagannurotan, mangipuruak kadagiti programa ti sabotage, virus, boa constrictor, igges, dragon, blot ken dadduma pay a kita a mamagbalin iti trabaho ti amin a komunikasion ken komunikasion a kas iti kinarigat posible. Natural laeng a saan a naserraan dagiti sistema, a kanayon nga aggaraw ken agkonkontrol. Ngem no ti empleado ket maysa met a mangkukulam, ngarud mabalin a maikari dayta iti risgo. Ni Abram Khinshtein, maysa kadagiti napili a milion a mangkonkontrol kadagiti eksamen ken, mainayon pay, nabileg a mangkukulam, kayatna a tungpalen ti blond a ni Mirabela, a naalumamay pay laeng idi iti ruar nga ubing, ti kiddawna.
  Ti kinapudno ket ti balasitang ket addaan iti nakaskasdaaw nga abilidad a mangkontrol iti kompiuter, maysa dayta a banag a kas iti electronic hypnosis ken telepathy. Kasla nagbalin nga umasping iti kosmiko nga overmind. Isu nga apay a dikay gundawayan daytoy? Nangnangruna, tapno maited ti kangatuan nga iskor kadagiti sumagmamano nga aplikante a lallaki, a para iti dayta makagun-odka iti dakkel a gatad manipud kadagiti korporasion. Wenno i-download ti paset ti kuarta manipud iti electronic file. Wenno padasen nga ilako ti sumagmamano a dosena a planeta iti maysa a kompania ti shell. Amin dagitoy laeng ti bantayan dagiti elektroniko, a dikay maallukoy, ngem no dadduma mabalinyo nga allilawen. Ti karirigatan ket ti panangliklik kadagiti software block dagiti espesial a serbisio, adda minilion a nadumaduma a lebel ti proteksion. Ngem makombinsir unay ti balasitang ti elektroniko isu a dagiti kabibilgan a programa ti watchdog ti mangipalubos iti palayaw. Karkarna ken saan pay laeng a maawatan a penomenon. Kanayonanna, saan pay a naan-anay a makontrol ti balasitang dagiti abilidadna, imparangarangda ti bagbagida iti maysa a partikular a panagkiling dagiti bituen, idi naurnos dagiti galaksi iti di maawatan a komplikado a pakabuklan. Ni Abram Khinshtein, nasikap, nasikap ken nasigo, ket nakabalin, babaen ti tulong dagiti ganggannaet a kakumplotna, a mangtulad kadagiti cyber duplication a maipagarup a mangallilaw kadagiti hyperplasmic super-powerful computer. Ita, tapno maipatungpal ti scam ken masukatan ti data block, ti laeng nabati ket temporario a maturog dagiti sapasap a programa a nadisenio a mangsaranget kadagiti spy hacker. Kanayonanna, masapul a maallilaw ti balasitang, yantangay nalawag a dina sipupuot nga umanamong iti kasta a panangallilaw. No kasano laeng nga aramiden daytoy, ta ni Mirabela Snow White, iti laksid ti nalukneng nga edadna, ket maysa kadagiti napili a milion.
  Ngem nasikap ti panunot dagiti Judio gapu iti kinadakes! Naasi unay ni Mirabela, masapul nga i-pressure tayo dayta! Ditoy a dimo pay ketdi maasian iti bukodmo nga anak a babai. Saan a maibilang ti kinapudno a mabalin a matay ti balasangna. Ad-adu ti maaramidanda kadagiti incubator.
  Kalkalpas ni Mirabela a nakaturpos iti obstacle course. Nagdisso dagiti nagarbo a lamolamo a sakana iti likido a helium. Naan-anay a matutuok dagiti de rosas a muging babaen kadagiti ut-ot ken sinamar ti pannakadadael. Kasla agarup pito wenno walo ti tawenna ti balasitang, addaan iti nabalitokan a kulot a buok, a medio mangipalagip ken ni bassit a Gerda, a linasatna ti adu nga ultra-holographic monster ken pseudo-robot, isu ket brutal a nasugatan. Pudno, naisubli ti nalamuyot a kudil iti mismo a sanguanan dagiti matami, ket dagiti saka, nga asul gapu iti nakaam-amak a lamiis, nakagun-od iti de rosas a maris. Idi nakitana ni Abram nga agtaytayab, immisem ti balasang:
  - Ania ti ibagam kaniak? Mano a puntos ti nakapasaak iti eksamen?
  Insungbat ni Abram:
  - Judging by the number of hits on you, adayo pay laeng iti sangagasut.
  Nagsennaay ti balasang:
  - Ala, I"m imperfect as a warrior, isu nga agyamankami iti kinamapagpiaranmo. Ngem apay a naliday ti langam?
  kinuna ni Abram a buyogen ti agparang a kinapait:
  - Malagipmo kadi ni Sima a balasangko?
  - Wen, makapainteres unay a balasang!
  - Ket malaksid pay, she"s not obedient.
  Siaasi a simmungbat ni Mirabela:
  - Daksanggasat ta saan a naan-anay ti kababalin ti ubing. Mabalin a pinadasko ti maysa a maiparit?
  Naglua ni Abraham:
  - No koma la ketdi! Ammom, bayat ti panangaramidna iti dalanna babaen ti HyperInternet, inkeddengna a sumrek iti datos maipapan iti pannakaisagana ti napili a milion, a nainget a maiparit.
  - Wen, nalimed ti datatayo! - Pinasingkedan ti napili a balasang.
  - Ket ngarud ti balasangko ket nasarakan ti bagina a kautibo kadagiti programa ti watchdog. Iti aniaman a kanito mabalin a maala ken mausig kas espia.
  - Bassit kadi?
  - Ammom, awan ti edad ti panagespia. Isut" maipaayan iti personal a matrix-na ket maipatulod kadagiti quarry, a sadiay agtrabaho a kasla adipen iti adu a siglo.
  - Wow!
  "Kas maysa a nabaybay-an nga ama a nagliway a mangaywan iti anakna, madusaakto met." Nupay kasta, diak maseknan, diak makapagbiag nga ammok a ti ay-ayatek nga anak a babai, maysa nga ubing a soldado, ket agserbi iti buyot ti pagbaludan.
  Kinita ni Mirabela ni Abram, a kas iti nalaing nga aktor, natural unay ti panangiladawanna iti ladingit isu a saan a natalged ti rikna ti balasitang:
  - Tulonganka! - kinuna ni Mirabela iti mannakipagrikna a tono.
  Insungbat ni Abram:
  - Saan! Awan ti makatulong kaniak!
  Ni Mirabela, buyogen ti saan unay a nailemmeng a ragsak, insungbatna:
  - Mariknak a dandanin sumrek dagiti galaksi iti maysa a kita ti crystal lattice. Kayatna a sawen a mabalinko nga iturog dagiti programa ti guardia ken iruar ti balasangmo.
  Nagpammarang ni Abram nga agduadua:
  - Ngem daytoy ket nainget a maiparit kadakayo, no matiliwkayo, mairuarkayo iti napili a milion, wenno maibaonkayo pay kadagiti quarry.
  Nainget a kinuna ti balasang:
  - Diak maseknan! Tulongak ni Sima. Surotennak, makitamto no kasano nga aramidek dayta.
  Immanges ni Abram:
  - Ti kinatan-okmo ket maikari iti maysa nga emperatriz.
  - Maikari iti maysa a tao! - Nailinteg ni Mirabela.
  Naglugan ti balasang a kaduana ni Abram. Nasaksakbay a nakipagtrabaho ti nasikap nga espesialista iti amin nga alikamen a mangsurot ken imbilangna ti bagina a natalged. Nagkallugong ti balasitang ken ti nasikap nga adulto ket nailumlomda iti komplikado nga elektroniko a lubong a napno iti impormasion.
  Kasla diosa ti rikna ni Mirabela iti nagbaetan ti adu a dimension ken globo. Kasla agtaytayab kenkuana iti nalawa a haywey, ket agdardaras ti nadumaduma a virtual program. Dadduma dagiti di makadangran ket umasping kadagiti baka, squirrel, tulips - naglaok nga elepante ken tulips, ken dadduma pay a kinapintas.
  Maisupadi ketdi, adda dagiti nakabutbuteng: nakabutbuteng ken napeggad a lobo, tigre, dragon, ken kakasta a monster a ti naregta unay a direktor ti horror ket mauyong gapu iti buteng. Adda met dagiti hybrid type: naglaok a cactus ken tigre, patatas ken kamelio, sabong ken stingray, kugita ken fly agaric. Nupay kasta, saan a mabuteng ti balasitang, naiduma ti napadasanna iti combat sparring. Literal manipud iti aldaw a nagparang ti incubator-da, nasursuruan dagiti maladaga nga makiranget (ad-adda nga eksakto, mangpapatay), kasta met ti dadduma pay a siensia. Inaldaw nga aglalaban dagiti ubbing iti maysa ken maysa wenno iti nadumaduma nga igam wenno lamolamo, ket masansan a maiparis dagiti lallaki kadagiti babbalasitang. Saanda nga ammo ti asi, ket kaskasdi a nagtalinaed ti balasitang iti kasla kinalailo iti kararuana. Agtayab ni Mirabela a lumabas kadagiti sirmata ket maipasango kadagiti nakaam-amak a programa ti mega-network watchdog. Umaspingda kadagiti nagdadakkel a porcupine lion ken shark guard dog. Ti virtual reality ti mangted kadakuada iti nakabutbuteng a langa. Agsardeng ni Abram:
  - Makitam kadi ida?
  Kalmado a sumungbat ni Mirabela:
  - Naan-anay nga awan pagdaksan dagitoy!
  - Diak koma ibaga dayta!
  Agtayab ti balasitang nga agpangato kadagiti higante a nasiit a leon. Iwagwagna ti imana kadakuada:
  - Patpatgek, ania ti riknayo iti pannakaibaludyo?
  Kas sungbat, mangngeg ti makaabrasa a panagngaretnget:
  - Dumdumngegkami kenka a balasang!
  Intuloy ni Mirabela iti naalumamay a tono:
  -Kastakayo a nakaay-ayat nga animal. Awitmo ti narigat a guardia, kanayon nga agbantayka. Nakaskasdaaw la ketdi ti kinarigatna para kenka?
  Sumungbat dagiti guardia a leon ken aso:
  - Dagiti rigat ket saan a mangbutbuteng kadatayo!
  Immanamong ni Mirabela:
  - Pudno daytoy, ngem saan kadi a talaga a kayatmo ti agdisso iti naraniag, nadalus a lubong ti turog? Tapno maammuam no ania dagiti arapaap ti kinaubing, no kasano ti agtaray iti naraniag a karuotan no natalged ti kararuam!
  Napnek a nagpurpuros dagiti programa ti watchdog:
  - Baka husto ti kunam, balasang.
  Sumagmamano a passes ti inaramid ni Mirabela babaen kadagiti imana. In-inut a nangrugi a maturog dagiti nakaam-amak a manangraut. Inkabilda dagiti naranggas nga uloda kadagiti turodda, ket nangngegan ti nababa a panaganges dagiti programa ti manangraut.
  Nagulimek dagiti nagdadakkel a monster bayat ti panangibaga ti balasang:
  - Ita, nalawag ti dalan! Mabalinmo a wayawayaan ti balasangmo!
  Ni Abram, nga inlemmengna ti makarimon a ragsakna, insungbatna:
  - Ket aramidek daytoy ita. Agrelaks ken dika agsiput.
  Sipapasnek a timmaliaw ti balasitang, ket rinugian ni Abram ti makadadael nga aramidna. Napardas nga in-downloadna dagiti kasapulan nga impormasion ken inyakarna ti pondo. Trilion a ruble ti nagayus kadagiti bulsana. Kasla naraniag ti amin, aglukat dagiti nabalitokan nga ayus.
  Kalpasanna kellaat a naabbungotan ti HyperInternet iti di makastrek a sipnget. Rinugian ni Abram ti nagkintayeg, sipupungtot a nagsapata:
  - Ania a kita ti vacuum devilry daytoy!
  Nagtayyek ti espasio ket nasarakan da Abram ken Mirabela ti bagbagida iti abuabuan a siled a napno kadagiti robot nga adu ti tentacle-na.
  - Naaresto ka dagiti hacker ti gobierno! - Inyanunsio ti aggurruod a timek.
  Nagung-ungor ni Abram:
  - Biddut daytoy! Naallilawak!
  - Awan ti biddut ditoy! Sika ti kangrunaan a kriminal!
  Impukkaw ti nakababain a manangallilaw:
  - Basol amin ni Mirabela! Pinaregtanak nga agaramid iti krimen!
  - Ammotayo amin no siasino ti nangtignay iti siasino! Ket sumungbatkanto iti sangoanan ti linteg! Ket impakita ti balasang nga adda napeggad nga abilidadna.
  Naiggaman ni Mirabelle dagiti pulso ken eksperto a nabalitokan dagiti takiagna. Sinipa ti balasitang dagiti awan kawesna a sakana, a nasakit unay a nadungpar babaen ti gravio-neutrino a latigo. Nasakit unay ta napukaw ni Mirabela ti angesna. Ad-adda manen a nadungpar ti balasang, isu a nagkidem dagiti ngipenna. Medio nalungsot ken asul dagiti de rosas a muging, ket nagparang ti sumagmamano a tedted ti dara. Ti maikatlo a danog ket nangyeg iti panagsennaay manipud kadagiti bibig ti balasitang, agkir-in ti blond a buokna ken nagtakder a naggigiddan. Ad-adu pay a danog ti simmaruno, umas-asuk dagiti muging ti balasang. impukkaw ni Mirabela:
  - Basolko amin dayta. Dimo parigaten ni Abram.
  Nagsardeng nga umay dagiti danog, ket nangngeg ti naragsak a timek ti babai:
  - Pagsaludsodanmi manen ni Abram. Ket maysaka a natan-ok a balasang, makitam no kasano ti panangidepensam iti daytoy a manangallilaw. Ibaonnaka iti maysa a selda ket kalpasanna ikeddengmi ti gasatmo. Daytoy a kita ket adda iti pudno a pannakatutuok.
  Rinugian ni Abram ti nagsao iti makarimon unay a bassit a timek:
  - Saan, saan! Inallilawnak daytoy a diablo a kometa!
  Nasinga ti makatuleng a timek:
  - Don"t drive hyperplasma, adda amin a naisurattayo! Ket ti dimi ammo, ibagamto kadakami no dagiti espesialista ti mangala kenka. No maipapan iti balasitang, nalabit a maipasango iti pannakasapsaplit iti publiko ken pannakailaksid iti napili a milion. Ngem no ipakitana ti kinanaive bayat nga idepensana ti napeggad a kriminal, ad-adda a madusa.
  Nagtayab ti lua kadagiti mata ti balasang. Naamirisna nga ita amin, ti masakbayanna, ket addan iti baba ti drain. Isu a kaipapananna ti panagpakada iti karerana ket mayakar kadagiti quarry. Dagiti espesial a mini robot iti bagi ket mangpataud iti kanayon nga ut-ot iti bagi dagiti balud ti buyot ti pagbaludan. No napartak ti panagtrabahom, nakapkapuy ti ut-ot, no bumaba bassit, nakaskasdaaw ti kinapigpigsana. Ken awan ti paglinglingayan, awan ti gundaway nga agpangato iti ababa a turog, agtultuloy a panagtrabaho ken pannakatutuok. Ti sabali pay a namnama ket ti panagsapsaplit. Saan a mabuteng ti balasang iti saem, pamiliar a kaduana iti amin nga sparring ken panagsanayna, ngem mabuteng iti pannakaibabain. Buybuyaen dagiti lallaki ken babbai ti pannakatutuokna, ket nalabit agkatawada pay ketdi. Ket nakababain ken nakabutbuteng unay daytoy!
  Kinagat ni Mirabela ti bibigna tapno saan nga agsangit. Inkeddengna a masapul nga ibturanna ti pannakatutuok a siuulimek.
  Naitaray ti balasitang iti lokal a pagbaludan. Intapuakdak iti nailet a selda nga awan ti kama, awan tugaw, awan laeng dagiti diding. Narikna a mismo ni Mirabela a rumrummuar ti napigsa a pudot manipud iti suelo, a nangpuor kadagiti lamolamo, nakutkot a sakana, ket manipud iti ngato, iti kasumbangirna, nagyelo, a nakaigapuan ti panagpigerger dagiti masel a lamolamo nga abagana a nalablabes ngem ti edadna. Saan a bassit a pannakatutuok ti mismo a panagtalinaed iti selda. Pudno a, karkarna ta maysa dayta a liwliwa para iti balasitang;no ad-adda a dusaenda isuna ita, ad-adunto ti panangipakitada iti kinamanangngaasi inton agangay!
  Nagyaman ti balasitang iti siensia ta saan a naparsua manipud iti isu met laeng nga imperpekto a tisyu ti protina. Kalpasanna, agruprupsa dagiti sakana a dapo ken mayelo ti bagina. Ket ngarud napigsa laeng ti rikna, pudot ken panaguram dagiti saka dagiti ubbing ti biorobot ti tao. Mapilitan ni Mirabela nga agsala tapno maksayan ti kinakaro ti ut-ot. Naglugan, a nangdungpar iti ulona iti tawa ti selda, nagtakder kadagiti ramay ti sakana, sa nagturong. Kimmaro ti pudot ken lamiis, ket nasakit unay dayta iti naisagut nga ubing. Nupay kasta, naawatan ti balasitang a nainkalintegan ti naulpit a kinaubing: adda gubat a mapaspasamak ken tunggal ubing a soldado ket masapul a nakasagana para kadagiti nakaro a pannubok. Ngamin, uray dagidiay naidestino kadagiti tropa ti ekonomia, wenno buyot a mangmangged, awan ti kinaubingda, agpasada iti panagsanay iti pannakigubat. Mangrugi ti biag ti tunggal ubing iti agpada nga imperio iti kinapudno nga isu ket naabbungotan iti grabitasional nga allon ken nasilnagan babaen ti ultrasound, kalpasanna natubtubngar babaen ti hypercurrent pulse. Mangrugi ti panangam-ammo iti daytoy a lubong iti nakaro nga ut-ot! Daytoy ti rumbeng a mangpatangken iti bassit ken mangisagana kenkuana no bilang ta matiliw (adu ti nadumaduma a mangparalisado a radiasion, ket nainkalintegan laeng ti panagpakamatay no mabalinmo nga itugot dagiti soldado ti kabusor wenno, iti kadaksan, makiranget kadagiti robot). Iti pannakakautibo, mabalin a maiddep ti utek, nga agbalin nga adipen a monyeka. Nupay kasta, adda dagiti panangliput ken panagtallikud. Kalpasanna, inanup ida dagiti espesial a serbisio, nga ikagkagumaanda a dusaen dagiti traidor.
  Tunggal maysa inibturanna ti saem manipud kinamaladaga, uray ti emperador! Maysa a mannakabalin-amin nga agturay nga addaan iti naan-anay a pannakabalin, sagpaminsan a lumasat kadagiti lapped, a nakapadas iti isu met laeng a panagsagaba a kas iti aniaman a sakup. Naimbento pay ketdi dagiti espesial a kita ti hyperplasma ken ultra-hyper-super current, a rumbeng a mangpaadu iti ut-ot. (Ti hypercurrent ket ebolusion ti gagangay a koriente, di masukatan nga ad-adu ti linaonna nga enerhia ngem iti gagangay a koriente, ti kapartak ket binilion a daras a nangatngato ngem iti lawag, ti boltahe ket naparsua iti adu a dimension iti maminsan, agpadpada nga integral ken fractional! Bueno, limitado dagiti posibilidad ti pannakausar babaen laeng ti natauan ken saan laeng a natauan a pantasia.) Ti panagsagaba ket naibilang a dakkel a kinatured, ket dagidiay agbuteng iti ut-ot ket naibilang a nababbaba. Saanda a napapatay, no di ket naiprograma manen dagiti matris ti personalidadda. Iti pangkaaduan, karkarna ti supersibilisasion: maibilang a di natauan ti dusa nga ipapatay, ket gagangay ken mandatory pay ketdi ti panangtutuok, uray kadagiti babassit nga ubbing. Naipagarup a masapul a mapasaran ti tunggal tao ti di maibturan a panagsagaba a mangpabileg iti kararua ken bagi!
  Nagusar ni Mirabela kadagiti espesial a teknik tapno masinga ti bagina iti ut-ot ken uray kasano ket mailokal dayta. Nakatulong daytoy, ngem iti limitado unay a rukod. Kanayonanna, ad-adda a pinarparigat dagidiay mini-computer nga adda iti uneg ti balasang. Nabalitokan dagiti nababaneg a tulang, literal a nawarwar ti balasang.
  Nagkullayaw ni Mirabela iti kasta unay a desperado, a nagkidem dagiti ngipenna, nga uray dagiti namaris a mantsa ket nagdisso iti sanguanan dagiti matana. Kasla adda iti umap-apuy ken nagyelo nga impierno. Nakabutbuteng laeng dayta, nagtinnag dagiti pedaso ti karne ket nagtubo manen.
  Nagkanta pay ketdi ti balasang a nasakit ti bibigna:
  Pagiliak - awan ti napigpigsa nga ayat, .
  Ti pannakidangadang para kenka ket kinatured ken dayaw!
  Nasken ti panangibukbok iti baybay ti dara para iti tagtagainep, .
  Parmeken ti kabusor - saan a mabilang ti panagrekrut!
  
  Nasantuan ti Rus'-ko - iti gil-ayab dagiti puso, .
  Diak maawatan ti kinapintas ti pagilian!
  Labanan para kenkuana - iyasideg ti panungpalan, .
  Impierno a dakes a bunggoy - nakababain a kinaubbaw!
  
  Nakasaganaak a mangited iti biagko para iti Fatherland, .
  Ipakitam kadakami ti dalan nga agturong iti intero nga uniberso, Rus"!
  No kasapulanna dayta, agsagabatayo, .
  Rumaut iti naan-anay a kangato ken dika agbuteng iti gubat!
  
  Dinamagko iti Dios no sadino ti pakasarakak iti gasat, .
  Makabulsek dagiti bituen iti tangatang gapu kadagiti kimat!
  Ket kinuna ti Apo - Diak maawatan, .
  Simple laeng ti sungbatko - agserbika iti Russia iti agnanayon!
  Nagbalin pay ketdi a nalaklaka bassit! Saanna a pulos, aniaman ti pannakatutuok, a liputan ni Svyatorossia. Ket ngamin, maikari ti saem, ad-adda pay koma a madusa tapno saan met a kasta ti rikna dagiti dadduma.
  Nupay kasla nakalkaldaang nga in-inut ti panaglabas ti panawen, iti kinapudnona maysa laeng nga oras ken tallopulo a minuto ti Daga ti napalabas. Nupay kasta, no matutuokka, kasla agnanayon dayta.
  Pinidut ti balasitang ti force field sa inguyodna a rimmuar. Isu ket naibaon tapno masaplit iti publiko. Nabain unay ni Mirabelle ken saan a gapu ta lamolamo, iti narang-ay nga imperio awan ti nakababain iti kinalamolamo ti bagi;bayat ti panag-sparring kadagiti lallaki nakirangetda a naan-anay a lamolamo, nga awan ti aniaman a naalas a kapanunotan. Ket ti sekso iti lubong ti teknotroniko ket saan a pulos a kas idi un-unana. Posible kadi nga idilig ti maysa a club ken ti bomba a hidrohena? Nabainan laeng ni Mirabela iti pannakariknana iti pannakabasol a naaresto. Mainayon pay, masapul a makisina kadagitoy a lallaki ket kasla agnanayon. Dagiti ubbing manipud iti napili a milion, a gagangay a napintas unay, dimteng iti dusada a kagudua a lamolamo a naka-shorts laeng. Gapu kadagiti narang-ay a piskel, saanmo a dagus a mailasin no ania ti lalaki ken no ania ti balasitang. Pudno, agkawes dagiti babbalasitang iti nalabaga a shorts, ken dagiti lallaki agkawesda iti asul. Ababa a panagputot ti buok, impassive a rupa. Nasayaat ti pannakasanayda isu nga idi nagparang ni Mirabela a nakaposas dagiti imana iti likudanna, awan man la nangngegan ti panaggaraw. Nagyelo dagiti napintas a rupa a kasla idolo, ket dua laeng a lallaki ti nangipalubos nga umisem bassit. Bassit - kayatna a sawen daytoy ti bassit a panangitag-ay kadagiti pingir ti eskarlata a ngiwat.
  Immisem manen ni Mirabela kadakuada. Nupay nalawag a nakasaganan ti andamio ken nagpangta a pose dagiti combat robots-torturers.
  Kasla nasakit ti kaatiddog ti dalan nga agturong iti andamio iti balasang;dagiti sakana, a nakapadas iti adu a panagsagaba, ket in-inut a nagna iti metal a suelo. Narigatan ni Mirabela a nangtengngel iti bagina tapno saan nga agsangit. Maysa kadagiti babbalasitang ti nangiruar iti dilana ket dagus nga inlemmengna. Karkarna ta simmayaat ti rikna ni Mirabelle kalpasan dayta, nagkatawa.
  Kas sungbat, naala ken naitapuak iti andamio. Naipangato ti balasitang iti tangatang ket naipit iti sirok ti force field. Naguni ti timek ti komander:
  - Gapu ta pinalubosan ti adalantayo, ni Mirabela Snow White, dagiti abilidadna a mausar para kadagiti kriminal a panggep, nangipakita iti nalabes a kinalukneng ken kinakurang ti pannakakita iti masakbayan, isu ket nasentensiaan iti publiko a dusa ken pannakapapanaw manipud iti napili a milion. Ania ti kayatmo nga ibaga kas sungbat?
  Kinuna ti balasang a marigatan a mangtengngel kadagiti luana:
  - Nagkamaliak! Isu a sungbatakto kenkuana buyogen ti amin a kinainget iti sango ti linteg!
  - Irugi! - Kinuna ti di makita a babai.
  Nadungpar ti balasang ti pain radiation. Nakaro unay ta dagus a sinilawanna ti bagi, agingga kadagiti gurong ken makin-uneg nga organo. Nakita ti amin ti iskeleton ken agruprupsa nga internal organs ni Mirabela. Napadasan ti balasitang ti kasta a nakaro nga ut-ot a dati a kasla dina maawatan. Saan pay a pulos a napasamak ti kasta a nakabutbuteng iti tunggal paset ti bagi. Intupra ni Mirabela ti dara ket natadem ti panagung-ungorna:
  - Ay-ay-ay-ay!
  Nangngeg ti sitsiria kadagiti lallaki. Adda nangipukkaw:
  - Sissy nga!
  Iti dayta a kanito, limmabas ti dalluyon iti ballasiw ti suelo, a nangdungpar iti nasakit a saka dagiti ubbing.
  Nasakit ti pannakadungpar ti ultra-current kadagiti lamolamo a mugingko. Iti pangkaaduan, bayat dagiti kasta a dusa, kaugalian a makapadas met dagiti estudiante iti ut-ot. Daytoy ti mamagbalin iti panangsapsaplit iti publiko nga ad-adda a makaisuro.
  Nagkidem dagiti lallaki, ngem nagulimekda. Nagtultuloy ti panangtutuok ni Mirabela. Nagtultuloy nga agbaliwbaliw ti kolorna ti bassit a bagina, ket impakita ti panunotna ti nadumaduma a nakabutbuteng nga eksena. Nagpigerger ti balasitang sagpaminsan, ni Mirabelle, buyogen ti dakkel a panagregget ti pagayatan, nabalinanna nga iddepen ti ikkis a kanayon a bumtak. Intultuloyda a kinabil, a nagsilnag iti tunggal elementario a partikulo ti bagina. Nakaam-amak ti panagsagaba ti balasitang, adda idi tiempo a nalab-awan ti ut-ot ti amin a limitasion ket nagikkis manen.
  Ti nabileg a pannakakigtot ti hypercurrent ti nangdungpar met kadagiti agbuybuya nga adalan. Dadduma kadakuada ti nagikkis iti daytoy, nasakit unay.
  Kabayatanna, nangrugin a matutuok ni Mirabels iti naisangsangayan a pamay-an. Nagtultuloy a nagsina ti bagina kadagiti agsina a molekula, ket kalpasanna nagtipon manen. Kasla nagwaras dayta kadagiti photon, ket kalpasanna naisubli manen. Marmarpuog ti hall manipud iti multi-barrel cannon, iti sidong ti impluensia dagiti annihilation shell, ad-adda a nagbalin a nasakit. Tunggal selula ti organismo, urayno saan a protina, ngem sibibiag, ket nasinasina kadagiti mangbukel nga elementona - basbassit ngem dagiti quark, ken kalpasanna, babaen ti bileg ti supermatrix, daytoy ket kasla pannakayanak manen. Ditoy ti panagsagaba ket kasta nga imposible a maawatan ken iladawan dayta. Nakaam-amak a cyber torture, brutal a kinaulpit.
  Ti panunot, a nakasarak iti bagina iti taaw ti ut-ot, dina kayat ti rummuar. Maisupadi ketdi, bimmassit ti panawen, isu nga ad-adda a nasakit ti amin. Nabayag daytoy, tunggal segundo ket napno iti pannakatutuok a kas iti Init nga addaan kadagiti photon! Nasapsaplit met dagiti adalan manipud iti napili a milion iti nadumaduma a raya ken radiasion tapno ad-adda a mariknada ti pannakabasol ti sabsabali. Nagikkis, nagpigerger dagiti lallaki, ngem nagtakderda: ti saem ket maysa a bendision, maysa a panangpapigsa iti pagayatan, ti pundasion ti balligi! Ti sumaganad a tukad ti pannakatutuok ket ti panangitulid iti bangkay iti tubo ken panangiturong iti dayta iti singsing ti apuy. Daytoy met ti kanayonan a kuerdas iti torture symphony. Sagpaminsan a naburak dagiti tulang ni Mirabelle, sa nasakit a napagtipon. Ti ubing a lalaki a nakaitured nga agkatawa ket naputed dagiti takiag ken sakana sa naikapet manen. Kalpasan dayta nagparang ti maysa a holographic tiger, a mangal-alun-on iti lasag, daytoy ket di kapapati a nakabutbuteng, panagngaretnget dagiti ngipen. Naimbag laengen ta ti emperatriz a mismo (kabaelan ti agturay, babaen ti hyperplasmic nga utekna, a madlaw ti minilion a projection ken species holograms iti aggigiddan! Kayatna a sawen, a di mapukaw ti panangtengngelna iti uniberso babaen ti bassit a paset ti panunotna, mangted iti a telepathic command!) naasian iti balasitang ket imbilinna:
  - Naan-anay! Ta no saan, mapukaw ti balasang ti naisangsangayan a kinabarana gapu iti panagsagaba. Masapul nga agyamantayo iti Mannakabalin-amin ta uray la adda asi!
  Maibagay daytoy a ragup ti sasao iti impulse a nangala iti dua a nanosegundos. Kalpasan a nagpatingga ti cyber-flogging, ni Mirabela, a natnag iti stuporous state ken napukawna ti langa ti tao, ket naipatulod iti rehabilitation center tapno ma-check ti psyche-na. Isu a natalged a nabara dagiti naisangsangayan nga abilidadna, ket ti balasitang a mismo ket nailista kas maysa nga ubing a soldado kadagiti regular a tropa. Ita masapul a surotenna ti narigat a karera iti militar ken subbotenna ti basolna babaen ti dara!
  Ngem sakbay dayta, agpasa iti komprehensibo a panagsanay. Nupay kasta, awan unay ti nagdumaan, malaksid a ti ulo ket saan a napno iti pannakaammo a kas iti napili a milion. Nupay nangidauloda kadagiti kanayonan a klase a kadua ti balasitang, agparang nga inkabilanganda ti nalabes a genetiko a talentona. Rimmang-ay ti balasitang, a lumasat iti narikut a siensia, nupay dina talaga magustuan ti proseso ti pannakigubat a mismo, nagsanay buyogen ti nalamiis a kinagagar.
  Naglabas dagiti tawen ket ita isu ket maysan nga ubing a balasitang, iti sangapulo ket uppat a siklo, a kasla maysa nga atletiko ti pannakaaramidna a diosa. Sangapulo ket uppat a siklo ti edad ti kaaduan, naan-anay a kinanataengan. Iti pangkaaduan, iti teoria, posible a mapapartak ti panagdakkel agingga nga amin a mannakigubat ket nataengandan iti porma iti makatawen, ngem awan pay ti kasta a kasapulan. Ti ad-adu a tiempo kaipapananna ti nasaysayaat a panagsagana!
  Makiraman ni Mirabela a kas pribado iti umuna a labanna. Isu ket nakiranget iti tetraplane, ngem sinakupna dagiti komunikasion iti likudan. Basta inkagumaanda nga aywanan, a mangnamnama nga uray kasano nga ad-adda nga epektibo nga usarenda dagiti naisangsangayan nga abilidadna, wenno dida partikular a nagtalek kenkuana, ngem agingga ita ti balasitang ket saan pay a nakapagpatay iti uray maysa laeng a soldado a kabusor.
  Ti gubat ti nangted kenkuana iti naglaok a rikna, iti maysa a dasig, kas dati nga ubing a soldado a linasatna ti adu a birtual a laban, natural a kayatna ti makiranget a pudno. Ngem iti sabali a bangir, patayen dagiti lallaki ken babbai a kas kenkuana. Naan-anay a lohikal a saludsod - apay!
  Insurat pay ni Lermontov maipapan iti gubat ti Caucasian kadagiti Chechen:
  Dakkel ti kalawa ti Russia, .
  Umdasen ti lugar para iti amin iti sirok ti asul a langit!
  Apay nga iwarismo dagiti bantay iti daram, .
  Oh man - apay nga aglalaban ka?
  Kinapudnona, ditoy pagsasaritaanmi ti maipapan iti gubat iti nagbaetan dagiti Muslim a Chechen ken dagiti Ruso nga Orthodox a Kristiano. Iti daytoy a kaso, dagiti Ruso ti kangrunaan a nasion, ket dagiti dadduma a tattao iti daga, a nagkaykaysa iti maymaysa a pamilia, nalawag a napukawda ti panunotda ket basta ikisappasda laeng ti tunggal maysa iti naan-anay a gubat iti nagbaetan dagiti sapasap! No maipapan iti relihion, ti Biblia, Koran, Talmud ken dadduma pay a libro ket naklase kas kadaanan a folklore. Iti baro a relihion, ti tao ti kangrunaan a lugar. Maipagarup a masapul, babaen ti pagayatan ti Mannakabalin-amin, agbalin a pudno a Dios. Ket siempre, dagiti Slav ket naisangsangayan a pinili ti Dios. Sigun iti tradision, tinaginayon ti relihion ti dati a naganna nga Orthodoxy, ngem nagbalin a naiduma ti esensiana. Makagun-od dagiti tattao kadagiti gunggona idiay langit babaen ti kinasaririt ken personal a meritoda iti Russia. Ti gunggona ket ikeddeng ti tao a mismo ken, umuna iti amin, ti emperador. Ngem ti emperador ket saan a Dios, no di ket in-inauna a kabsat wenno kabsat a babai ti tunggal indibidual, ket mabalin a maikkat iti legal (a saan pay a napasamak).
  Ti tao kas bugbugtong nga anak ti Dios: agtaktakder iti ngatuen dagiti dadduma a puli ken ili. Nupay kasta, dagiti kaasitgan a puli ket maibilang a kas dagiti elf ken hobbit. Ti maudi a puli ket nakagun-od ti naganna gapu ti kaaspingna kadagiti nalatak a parsua manipud iti kadaanan a natauan nga epiko. Pudno, awagan ida ti dadduma nga anion, a patienda a ti pannakaparsua ti naindaklan a Ruso a mannurat iti science fiction a ni Rybachenko ket ad-adda nga umasping ngem kadagiti hobbit ti Ingles a ni Tolkien. Dumakkel daytoy a kita iti kasungani a direksion, manipud kadagiti lallakay agingga kadagiti ubbing. Pudno, dagiti anhobbit (maysa a nagan a maikompromiso) nabiit pay a nagun-odda ti imortalidad, a nagyelo iti lebel dagiti sangapulo ti tawenna nga ubbing. Iti ruar, nakaay-ayatda, umasping unay kadagiti tattao, ngem saan a kas iti nakaam-amak a masel a kas kadagiti moderno a mannakigubat. Imbes ketdi, umaspingda kadagidiay ubbing nga adda idi un-unana. Manmano unay dagiti nataengan ken lallakay nga anhobbit, idi un-unana, ubbing ti kaaduan kadakuada. Gapu ta agnanaedda iti tengnga ti galaksi iti nabara a klima, dagitoy nga agnanayon nga ubbing gagangay nga agtarayda a di nakasapatos, a nalabit gapuna a nangrugida a nainaig kadagiti hobbit. No maipapan iti teknotronismo, saan unay a narang-ayda, napaayda a nangparnuay iti dakkel nga imperio iti law-ang, ngem iti mahika... napigsada unay. Dagiti elf, iti biangda, a nababbaba met ngem kadagiti tattao iti teknolohia, ket addaan iti adu nga eskuelaan ti mahika. Maysa pay, adda sibubukel a nagsasaruno a gubat iti nagbaetanda ken dagiti tattao. Ket awan ti makaammo no kasano a nagpatingga dayta, no nagkaykaysa dagiti elf. Ngem gapu ta napukawda ti adu a trilion nga indibidual, nagikkat dagiti elf iti akem ti junior partner ti tao. Maysa pay, no dadduma, mapalubosan uray dagiti elf a mangimandar kadagiti tattao ken mangsakup kadagiti saad iti buyot ti Russia.
  Nairana laeng nga adda iti babaen ti bilin ti maysa nga elf officer ni Mirabela.
  Saan a nakaam-amak ti maselna a kas kadagiti naindagaan a lallaki, dagus a nagustuanna ti makaay-ayo ken nagarbo unay nga elf. No panunoten ti nawaya a moralidad ti super-sibilisasion, saan a nakaskasdaaw a nagayatda. Ket dagiti elf ket naimbento unay iti daytoy a banag, addaanda iti sibubukel a kultura ti eros a naggapu iti adu a minilion a tawen (ti sibilisasion dagiti elf ket di maipada a natataengan ngem ti naindagaan). Nagsayaat daytoy kenkuana, ngem ti elf (a ti lasagna ket saan a kas iti kinaandur ti tao) ket nakaro a naduprak, ken ti nalamuyot a kudilna ket napuoran babaen ti bioplasmic energy. Ket rinugianna a liklikan ti pannakilangen iti nabileg a kinapintas. Gapuna, addaanda iti ambivalent relationship: kayatda dayta ken i-inject-da dayta. Iti pangkaaduan, mabalinmo ti makiay-ayat kadagiti natauan a mannakigubat iti sumagmamano laeng nga oras, bayat dagiti naisangsangayan a sursuro ni Eros. Iti nabati a tiempo, dagiti espesial a kompiuter ti nangregulate iti suplay dagiti hormone iti hyperplasmic a bagi tapno mabang-aran ti ragsak. Siempre napintas dagiti lallaki, nasayaatda a pakipagtrabahoan ken naidumada amin (bayat dagiti ehersisio gagangay nga agsukatda iti partners - obligado pay ketdi daytoy segun kadagiti pagannurotan ti militar nga aramiden tapno mapabaknang ken napigpigsa ti bionosphere dagiti lallaki ken babbai !), ngem kaduana latta ti maysa nga elf, ken kasta met ti nabileg a salamangkero ket saan a maidilig. Iti sapasap, iti mahika a kas kasta adu ti saan a nainkalintegan ken saan a mailawlawag babaen ti lohika. Nangnangruna, uray ti narang-ay unay a bioengineering ket dina (namnamaek agingga ita) a pagbalinen ti tunggal maysa a mahiko a sagut iti genetiko a lebel.
  Iti bisperas ti gubat, nagdalan ti balasang ken lallaki iti uppat nga oras a pannakaisuro ti ayat. Adu ti ragsak, ngem awan ti pannakabannog. Adda panagsinnukat ti hyperplasma ken nangato nga enerhia a makabael a mangsilnag iti maysa a milionario a siudad idi un-unana. Kalpasan dayta, naiwaras dagiti napnek ken naragsak a mannakigubat kadagiti tetralet.
  Maysa nga opisial ti elf nga agnagan Cyruss (ti immuna a pudno ken di masungbatan nga ayatna), sakbay a nagsakay ti balasitang iti addaan payak a "kabaliona," immasideg kenkuana.
  - Ammok ni Mirabel: daytoy ti umuna a labanmo ken talaga a kayatmo nga angoten ti hyperplasma!
  Sigagagar a simmungbat ti balasang:
  - Sigurado! Nupay saan a gapu iti mismo a pannakidangadang, no di ket gapu iti panagserbi iti Fatherland.
  Itedtayo ti kararua ken pusotayo, .
  Dakami ti nasantoan a daga ti amami!
  Agtakder ken mangabaktayo, .
  Ket ditayto agbabawi iti biagtayo!
  Nagkanta ni Mirabelle iti makaay-ayo a timek.
  - Nasayaat daytoy! - Kinuna ti Duende, nga umis-isem a makaay-ayo. - Ngem nabasak dagiti nalimed nga instruksion ti Department of Love and Tenderness, kasapulam nga asikasuen ti biagmo. Apay a nalimed, ngem ad-adda nga ammo dagiti agtuturay.
  Nagkidem ni Mirabela: iti laksid ti nagan nga Ayat ken Kinadungngo, daytoy a departamento ti naibilang a nakaam-amak kadagiti sangapulo ket dua nga espesial a serbisio, a mangkonkontrol iti biag iti dakkel nga imperio. Kasano ngay no kayatda nga ipasakup manen kadagiti sopistikado unay a pannakatutuok? Siasino ti mayat a makapadas iti pannakatutuok? Wenno kayatda ngata ti ag-depersonalize? Punasen ti indibidualidad manipud iti kararua?
  Agpigpigerger ti timek ti balasang:
  -Saanka kadi a naragsak kaniak?
  Inulit ni Tsiruss iti agringring a timek:
  - Awan ti ammok! Awan la ketdi ti dakesna kenka! Naan-anay a puro a balasang, quasar patriot!
  Kinuna ti beam thrower ni Mirabela, nga agkir-in ti timekna a kas iti trill ti nightingale:
  - Natan-ok a balasang ti Balligi! Panagkunak, di maliklikan ti balligitayo. Ikisapmo dagiti sextillion a kabusor! - Nagkidem ti hologram iti porma ti ubing a lalaki a mangiwagwag iti imana, ken kadagiti imana Duapulo ti barilesna nga emitter.
  Inkidem ni Mirabela ti ramayna iti igam.
  - Ag-ihiak! Ngem naiduma ti maaramidko! Ipakpakitana ti apuy iti amin a dayagna! Kunada: agluksaw ti panagngaretnget iti law-ang! Mangabak, naiduma ngem iti amin!
  Nagkuna ti duende iti nalamiis a tono:
  - Uray kaskasano, bantayanmo ti likudan! Agingga ita naikkankayo kadagiti kasta nga instruksion. Kitaentayo no ania ti sumaruno a mapasamak!
  Ti buyot ti Svyatorossia iti sidong ti bilin ni Rokossovsky, nga agus-usar iti numeriko a kinatan-okna, ket napan iti opensiba. Nasurok a maysa a milion a starship ken adu a binilion a soldado ti nadadaelen iti plasma grinder. Uray dagiti agkir-in a rupa dagiti bituen ket kasla manangraut nga isem no kitaen ida babaen ti law-ang ken vacuum, a nadadael ti langana gapu kadagiti naariwawa a panagkidem ti makadadael nga enerhia. Wen, ti vacuum ket saan nga emptiness, addaan iti komplikado nga estruktura ken mabalin pay ketdi a mapasaran ti emosion ken rikna, agraman ti ut-ot. Awan ti kinaemma iti uniberso, adda laeng nagduduma a porma ti banag, a kaaduan kadagitoy ket saan pay laeng a madanon ti pannakaawat ti tao! Dagiti tropa iti sidong ti panangidaulo ni Alejandro a Dakkel ket inkagumaanda ti nagaramid kadagiti artipisial a maniobra, ngem dida maliklikan ti panagatras. Mabalinda laeng ti umatras tapno maliklikanda ti "kaldero." Sigud a pampanunoten ni Rokossovsky ti kanayonan a plano no kabaelanda ti sumrek iti kabangibang a galaksi a pagnanaedan dagiti Dakkel a Ruso. Ania ngarud ti aramiden? Dadaelen ken dadaelen ti adu a planeta agingga a mabalin wenno padasen ti mangparnuay iti rangtay. Idi 1941, nangatngato ti Union Soviet ngem ti Wehrmacht, agpadpada iti bilang ken kalidad dagiti tangke. Mamin-uppat ti kinatan-ok kadagiti tangke ken aviation, ken iti artileria iti dua ket kagudua a daras. Pudno, agarup tallopulo a porsiento nga ad-adu ti infanteria dagiti Aleman, ngem temporario daytoy, sakbay nga impakaammo dagiti Soviet ti panagtignayda. Bayat ti damo a paset ti gubat, iti kaaduan a gubat, dagiti tropa ti Soviet ket addaan iti numero a kinatan-ok. Ngem daksanggasat ta napasamak dayta ta nagsanudda idiay Moscow, ket di ammo no iggemda koma dayta no saan a gapu ken ni "Heneral Moroz." Impakita ti kapadasan iti gubat a no adda natangken a panagresistir, kasapulan a saan a maallukoy kadagiti napaut a pannakidangadang nga addaan kadagiti napigsa a depensa, no di ket mangaramid kadagiti maniobra iti sikigan. Kasla kabaelan unay ni Alejandro a Dakkel ti agpanunot a kas iti nainsiriban a komander. Gapu ta makitayo nga alerto ti kabusor, ipatungpalyo, kas napintas ti pannakaawagna, ti redeployment. Maawatan a mismo ni Rokossovsky. a ti kabusor ket saan a makaatras iti di nakedngan. Ta no saan, ti buyot ti Svyatorossia ket bumtak iti law-ang ti operasion ken mangaramid iti naan-anay a masaker kadagiti galaksi a kontrolado ti kabusor. Kayatna a sawen nga agsardeng ti kabusor iti maysa a punto ket padasenna ti mangbangon iti "hedgehog". Iti sapasap, ni Rokossovsky ket mapnek;isu ket nakabalin nga umiso a nanggundaway ti numeriko a kinatan-ok, a nangikagumaan a nangbalkot kenni Makedonsky manipud kadagiti sikigan.
  Ni Masha Podzemnaya, iti laksid ti amin a panagdardarasna, ket naladaw bassit;naitibkol dagiti tropana iti sabali pay a nadarasudos a naibangon a dinamiko a linia ti depensa.
  Iti daytoy a gubat, ni Marshal ti Great Russia a ni Diana Johnson, kas maikari nga estudiante ni Alejandro a Dakkel, inaramidna ti desperado a maniobra a kontra-atake. Kas resulta ti naariwawa a panangraut, sumagmamano a missile cruiser ti nangdungpar iti ultra-dreadnought, a nagbanag iti pannakadadael ti lugan agraman ti tallo gasut walopulo ket lima a milion a tripulantena. Nakaam-amak ti panagbettak, a kasla bimtak ti bassit a quasar, ti panagkidem ti maysa a trilion a bomba ti hidrohena, hyperplasmic tentacles ti nangyanud iti sumagmamano a ribu pay a barko iti law-ang. Kas resultana, natay ti gnome marshal, komander dagiti reserba a ganggannaet.
  Naglukat ti gubat buyogen ti baro a nakapungtot a puersa. Kasla agdardaras dagiti nakaam-amak a demonio iti law-ang, agpadpada a nakabutbuteng ken napintas nga aggigiddan, iti nakaskasdaaw a panagay-ayamda kadagiti kolor. Tunggal segundo, pinullo a ribu a natan-ok a paputok ti maminsan a bumtak, a mangitumba kadagiti agkir-in a pirsay ti di kapapati a confetti. Ti napateg a linnaaw dagiti pirsay ti bituen ti nangipasngay iti surreal a ladawan iti likudan ti gubat;imposible a mailadawan ti kasta a banag. uray maysa a henio ti avant-garde.
  Ala, saan a napaliiw ni Mirabela daytoy a kinapintas. Makauma laeng ti panagpatroliana. Ngem kalpasanna, nadlaw ti balasang ti maysa nga anniniwan, naitampok dayta babaen ti neutrino radar. Kasla maysa nga infantryman a naka-camouflage suit ti mangikagkagumaan nga umasideg kadagiti robot.
  Saan a dakes ti disguise ti subject, ngem addaan ti balasang iti ultra-modern combat suit, makitana dagiti garaw ti lalaki. Apay a lalaki? She doesn"t know for sure, baka ti intuition-na ti mangibaga kenkuana iti daytoy. Inturong ti balasang ti matrix disguise-na ket immakar a simmurot iti baro. Imbag laengen ta saan a mangpataud ti vacuum iti riribuk, a kaipapananna a saan a makita ti panaggarawna. Pudno, mabalin a madlaw dayta iti kaso ti biofield turbulence. Impagarup ni Mirabela a ti kabassitan a panaggaraw iti vacuum ket mangpataud iti pannakariribuk iti adu a tay-ak a mangsaknap iti law-ang.
  Nagtakder ti ubing a naka-ambush, agparang a planona nga "i-clamp" ti robot. Nagtayab ti ray manipud iti paltogna, saan a makigubat, no di ket maysa laeng a tarigagay a mangipatulod iti cyber virus. Makapainteres daytoy ken ni Mirabelle, agsipud ta tunggal robot ket addaan iti software protection maibusor kadagiti virus. Dimo ma-lasso ti cyborg a kasta ti kinalakana. Ditoy kasapulam ti agpili iti umno a sistema: ti laeng saludsod ket ania? Nasaysayaat no putdem ti buyot ti kabusor iti sidong ti komander. Ngem nalamuyot unay daytoy nga obra, ket mabalin a makapapatay ti aniaman a biddut. Ngamin, kasapulam ti agmodelo iti indibidual a matrix ken call sign, ket narigat daytoy a kas iti panangusar iti chisel a mangikitikit iti marka ti ramay iti plaster. Ngem ti ubing, marikna ni Mirabela nga ubing pay unay ti ubing, ken saan a nayaw-awan. Maysa kadagiti robot ti nangipatulod iti signal ket nagtayab a rimmuar iti sapasap a linia.
  - Anian a nasikap! Bueno, alaek a balud! - Kinuna ti balasang iti bagina.
  Siuulimek a nagtayab nga immuli manipud likudan ket dandanin manglukat iti dandani di magaw-at, makapaparalisado a silnag a mabalin a mangiddep iti puot. Nupay kasta, nalaka unay, ket kasaritam laengen ti balud. Binalbaliwan ni Mirabela ti range, a nagbilang iti panangiddepna iti bagi ken electronics ti combat suit. Kellaat a nagyelo ti ubing ket nagderetso. Ti power grab ti nangiturong kenkuana a mangsango ken ni Mirabelle.
  Immisem ti balasang. Wen, anian a guapo, ubing, dandani ubing a lalaki, natayag laeng a kas kadagiti amin nga accelerator, ngem nagtimbukel, kasla ubing ti rupana. Siempre, makaawis ken nasam-it, medio naive. Asul dagiti mata ken adda pannakariro kadagitoy. Sidudungngo a kinuna ti agtutubo a mannakigubat:
  - Bueno, naala mo kadi ti pulp photo?
  Kinuna ni Vladimir Kashalotov (Isu dayta), a siuulimek (naballikug ti tono ti timekna gapu iti ragsak):
  - Ala, nagbalinka a napigpigsa!
  Inbukbok ni Mirabela dagiti ngipenna a predatorily:
  "Pinataymo dagiti soldadomi, ket ita sika a mismo ti nagbalin a biktima." Ita agur-uray kenka ti pannakatutuok ken dusa.
  Naglabas ti bassit nga allon iti rupa ni Kashalotov. Ammona no ania ti ut-ot, ngem maawatanna a mabalin a mapagbalin dayta a naan-anay ken agtultuloy:
  - Ti laeng pagbabawyak ket diak inkuyog ti asinoman kadagiti mannakigubatmo! Talaga a dakkel daytoy a black hole vacuum!
  Kalmado a simmungbat ni Mirabela:
  - Gapuna, maysa nga agrugi a mannakigubat?
  - Wen, daytoy ti umuna a labanko!
  Kellaat a nalukneng ti balasang ket nagsennaay iti nadagsen:
  - Awan ti turedko a mangtiliw iti sibong iti iket - ti maysa a photon ket saan a maikari iti sangagasut nga impulse! No maysaka koma kadagiti napili a milion.
  Kinuna ni Vladimir, nga impapanna ti nauneg a ladingit:
  - Karamanak kadagiti napili a milion, adda gundawayko nga agbalin nga arbiter dagiti gasat!
  Dagus a nagannad ni Mirabela:
  - Ket ania ti napasamak kenka!
  Simmungbat ti ubing a nakaanges:
  -Siasino ti mangdadael iti tao? Babai! Ti mangdadael iti maysa a lalaki ket maysa a balasitang! Isu a kayatko a tulongan ti maysa a bassit a balasitang ket gapu iti daytoy sinalungasingko ti linteg. No agpili iti nagbaetan ti linteg ken konsiensia, kaykayat ti napudno a tao, saanen a dakamaten ti nataltalged!
  Ad-adda pay a nagsennaay ni Mirabela, agsilsilnag dagiti pingpingna gapu iti micro-radiation:
  - Iti daytoy a banag, husto ti kunam!
  Intuloy ti ubing a sigagagar:
  "Pinilik ti konsiensiak, kalpasanna naipasidongak iti naulpit ken sopistikado a pannakatutuok, pannakatutuok iti publiko ken napapanaw manipud iti napili a milion. Imbes a naraniag a karera, mapilitak a mang-eke out iti nakalkaldaang a kaadda kadagiti penal troops. Gloria iti Mannakabalin-amin ta diak nagtungpal iti buyot ti pagbaludan.
  Narungsot ti panagpitik ti tallo a babassit a puso ni Mirabela;adda narikna ti balasang a nasinged ken patpatgen iti daytoy nga ubing.
  Inkonektana ti helmet ket inagkanna ti agtutubo a lalaki iti nauneg kadagiti natabtaba ken nasalun-at a bibigna, a nakapadas iti nakaro a ragsak. Narigatanak a nangpisang iti bagik. Kinuna ni Kashalotov a nakaanges:
  - Kasla daytoy ti maudi nga agek iti biagko!
  Nagkidem ni Mirabela.
  - Saan! Patpatgek a "quasarik", saankanto a matiliw. Diak ipalubos a matayka nga in-inut kadagiti ultra-radioactive quarry. Agbiagkanto!
  Inlukat ti balasitang ti counter-radiation, nga ikagkagumaanna a pabiagen ti bagi ken kabal ti ubing a lalaki. Nasigo nga inlemmengna ti ragsakna ket dinamagna:
  - Patpatgek a bituen! Ngamin, madusakayo gapu iti daytoy!
  Sigud a sitatalna a simmungbat ti balasang:
  - Saan nga agdanag! Ditoy, iti interuniversal space, dagiti pisikal a linteg ket kasla saan a mapasamak ti giddato a pannakayallatiw ti signal, ket ti cyber recording ket bassit laeng, a kasla naiparna laeng nga impeksionko dayta iti maladaga a dragon.
  Nagtung-ed ni Vladimir kas umanamong:
  - Daytoy ti henio! Basta quasar ti!
  - Saan, saan a narigat kaniak! Ngem kasano ti panggepmo a makadanon kadagiti tattaom?
  Simmungbat ti ubing iti kapartak ti kimat:
  - Kas idi, iti tian ti robot. Di agbayag, iti maysa a minuto, maipuruak daytoy a brigada iti linia ti sango, nabalinak nga inurnong daytoy nga impormasion. Kalpasanna, kumpet ni Vladimir kadagiti tattaona.
  - Ni Vladimir nga! Kayatna a sawen daytoy ti makinkukua iti lubong! Mirabela ti naganko! Siak met, kas kenka, maysa kadagiti napili a milion.
  Nag-perk up ni Vladimir:
  - Naindaklan! Nasarakak ti dua nga agkakabagian nga espiritu, ngem iti agdama aramidek dagiti sumaganad! Sumrekak iti robot, padasem nga ikkannak iti head start.
  - Saan nga agdanag! Agtayabka nga agturong iti Fox Gate, pagarupek a makatengngelka iti kasapulan nga oras.
  - Ay-ayaten ka! - Ditoy ti agtutubo a mannakigubat ket dandani saan a di nasingpet; makaawis unay ti kinapintas ken kinanaive!
  - Uray siak!
  Gapu ta nasarakan ti bagina iti tian ti robot (tapno mawayawayaan ti espasio, masapul nga ibellengna dagiti bala), ni Vladimir, a nasigo a mangkonkontrol, nagdardaras a nangsurot iti bukodna. Agburburek iti rag-o, no makalisi iti nakabutbuteng a pannakakautibo, a nakarkaro ngem ni patay. Pudno, medio nabainanna ta awan bainna ti panangallilawna iti balasang. Saan a pulos a nairaman dagiti sperm whale iti napili a milion, ta maysa laeng a mannakigubat ken ordinario a soldado. Kayatna pay nga agawen ti kanito ket paltogan ti naive a balasang. Ngem naulpit unay dayta. Talaga a dina pay napapatay ti uray maysa a tao, malaksid no bilangem dagiti robot, siempre. Nupay kasta, apay a dikay siuulimek a pilien ti umuna a biktimayo? Wen, dagiti kalabanna ket Ruso a kas kenkuana, ngem ania ti maaramidam? Ti gubat ket gubat. Maysa pay, iti nasurok a sangaribu a tawen, simrek ti panagbubusor agraman ti hyperplasm ti computer-womb. Sarming laeng dagitoy ti pudno nga unibersom, intag-ay ni Cain ti wasayna iti rabaw ni Abel! Insardeng ti buyot ni Alejandro a Dakkel ti panagatrasna, ket nangrugi ti gubat buyogen ti napabaro a pigsa. Pinuntiria ni Vladimir ti di agsuspetsa a kabusor (adda bukodna a robot iti likudan) a tetraplane. Maysa a paltog iti kaaduan a nalaka a maapektaran nga ipus, a bassit laeng ti masakupan ti mangsalaknib a tay-ak. Silulukat ti panagbettak ken ti salaysay ti umuna a tao a dinadael ti ubing!
  . KAPITULO No. 3.
  Naipasngay da Yanka Svetlov ken Marinka Chernushka iti isu met laeng nga aldaw. Nasayaat daytoy ta pinalubosanna ida a mangrambak iti birthday-da a sangsangkamaysa. Sangapulo ket dua ti tawen ti ubing a lalaki ken babai, sabali pay a tawen ket agbalindanto a tin-edyer, kayatna a sawen, dandani nataengan. Ket ita dimtengen ti maudi a tawen ti kinaubingda.
  Marinka Chernushka, iti laksid ti apeliedona: umap-apuy a nalabaga ti buokna, natayag, nasurok a maysa nga ulo a nataytayag ngem ni Yankee: maysa nga accelerator girl. Kas ken ni Yanka, agad-adal iti eskuelaan ti sirko; napigsa, masel, kasla nataengan a balasitang. Isu ket addaanen ti kapadasan nga agpabuya iti arena;isu ket nagbuya kenni Tutti iti parodia ti Tallo a Nalukmeg a Lallaki. Pudno, kasla nakakatkatawa ni Svetlov iti akem ti agtawid, ngem natan-ok ti panangaramidna iti akem no maipapan iti teknik! Ita, maipagpannakkel ti agtutubo a managpabuya iti sirko. Nagaramid a kasla nataengan nga addaan iti aritos ken magarbo a relo. Ad-adda a naemma ni Yanka, nangan kadagiti cake a kaduana dagiti lallaki, imminum iti Coca-Cola, ag-forfeit, ket ita rimmuar a kaduana ti gayyemna tapno makisarita maipapan iti nabayagen a panaggayyemna. Ni Marinka, kas iti pudno nga accelerator, iggemna ti maysa a botelia ti serbesa ken maysa a pakete ti sigarilio iti bulsana. "Kemel".
  - Dimo kadi kayat nga ipaburek? Agbalinka a "high-flying" (sopistikado)! "Dinamag ti balasitang a buyogen ti dakes nga isem ket nagkidem. Saan a kasapulan ti touch-up ti nalukmeg a buokna, isu a kasla gil-ayab dayta.
  Napartak ti panagkidem ni Yanka:
  - Ania ti pagsasaritaanyo! Awan serserbi daytoy a proseso ti panangsabidong iti bagi. Iti pangkaaduan, dandani amin nga organo ket agsagsagaba iti arak, nangnangruna ti dalem ken tian.
  Ni Marinka, nga agkatkatawa, insungbatna:
  - Nonsense amin dayta! No agulbod dagiti politiko ket nalaklaka ti agsapul iti namaga a bato iti tukok ti baybay ngem ti napudno a politiko, siasino ngarud ti makagarantia a pudno ti ibagbaga dagiti doktor?
  Medyo lohikal a kinuna ni Yanka:
  - Dagiti politiko, siempre, agulbod! Doktor met, nangruna no maallilawda para iti pagimbaganda, ngem pudno ti ibaga dagiti mata. Saan kadi nga umdas a sika a mismo ti nakakita kadagiti nabartek nga alkoholiko a napukaw ti amin a langa ti tao? Dakkel a trahedia ti panagbartek kadagiti tattao a Ruso. Ket saan laeng a dagiti Ruso, laglagipenyo no kasano a natay ti intero a tribu dagiti natangsit nga Indian - awanan buteng a mannakigubat - gapu iti danum nga apuy . Dati a kukuada ti intero a kontinente, ngem ita nabatidan kadagiti nakalkaldaang nga enclave.
  Ni Marinka, nga agtultuloy nga agngisiten, nagngaretnget iti dandani kasla padi a bass:
  - Kunada a nasayaat para kenka ti bassit a serbesa! Iti pangkaaduan, dika agpammarang a mannursuro, nasaysayaat no magnaka kadagiti imam ken agkullayawka!
  - Dandani nataengan kami, ket inton bigat adda test mi! Mabalintayo ti ag-surf iti Internet bassit ket kalpasanna maturogtayo.
  - Diak kayat ti maturog! Mapantayo ketdi iti casino. Ammom, linuktanda ti kasta a chic nga establisimiento idiay Arbat - nakaskasdaaw!
  Nagsennaay ni Yanka iti nadagsen:
  - Saan a mapalubosan dagiti ubbing sadiay!
  Kasla kassual nga inwagwag ni Marinka ti napigsa nga imana:
  - Apay no palubosandaka a sumrek a kadua dagiti dadakkelmo! Makitak no kasano kadakkel ken nataengan ti langana, ket uray iti nalamiis a makeup, mabalinko ti agpasa para ken ni nanangmo!
  - Kasano no dumawatda iti pasaporte? - Agbantay pay laeng ti ubing.
  - Adda xiva ko! - Inukrad ni Marinka ti dokumento. - Makitam no kasano ti kinalaing ti panagdrowing dagiti gagayyemko.
  Naragsakan ni Yanka:
  - Ket siak a mismo diak pagdanagan ti mangburak iti banko iti casino ken gumatang iti bagik iti baro, nalamiis a naallilaw a kompiuter! Nabalinak ti nakagun-od iti sumagmamano a kuarta babaen ti panaglaba kadagiti kotse.
  Nagngirsi ni Marinka:
  - Panaglaba kadagiti kotse! Fi! Siak a mismo kaykayatko ti agpattapatta kadagiti kuarta ken marka, ad-adda a makaganansia dayta.
  - Bueno, siasino, ania ti adalen!
  - Bueno, mapantayo! Rake intayo ti sangabukel a bucks!
  Ni Yanka, a kasla nasirib, kinunana:
  - Napanunotko ti sistema a dika pulos maabak!
  Ad-adda pay a nagbalin nga animated ni Marinka:
  - Kasano dayta?
  - Alaem ti maysa a doliar ket ikabilmo iti roulette: a sadiay addaanka iti pagpilian iti dua a kolor iti nalabaga.
  - Ket maabakka!
  - Kalpasanna, mangiruarka iti dua pay a doliar ket agpustaka manen iti nalabaga!
  - Ket maabakka manen!
  - Kalpasanna, mangiruarka iti sabali pay nga uppat a doliar ket agpustaka manen iti nalabaga!
  Nagngirsi ti balasang:
  - Amin iti nalabaga ken iti nalabaga! Maysaka kadi a komunista?
  - Saan, daytoy ket kasta a sistema!
  - Bueno, sige, maabakka iti maikatlo a gundaway!
  "No kasta, walo a doliar ti ipustamo manen iti nalabaga."
  - KEN...
  - Ania ken! Nababa unay ti posibilidad a agparang ti puraw iti maikapat nga agsasaruno a gundaway. Kaipapananna a mangabakka kamaudiananna iti walo a doliar ket makasublika iti maysa.
  Nagkidem ni Marinka:
  - Ket kalpasanna mangrugika manen! Babaen laeng ti panangbalbaliw iti kolor ken panangipababa manen iti rate iti maysa a doliar! Wen, nabasak ti maipapan iti daytoy a sistema iti Internet. Saan a daytoy ti kita ti ay-ayam: no ania ti ipatpateg ti nabara a puso, awan ti ragsak ken dadakkel a panagballigi, ken makaasian iti nasayang a panawen. Saan, saan a kasta, nakapanunotak iti pudno unay, mapagtalkan a sistema a mangipalubos kenka a mangabak iti kinabaknang!
  Inkidem ti ubing ti nalag-an nga ulona:
  - Panagsippayot! Kayatmo ti agpakita!
  - Wen, mabainak nga agsippayot iti sidekick-ko! Awan ti aniaman a kinaulbod! Umayka, ipakitak kenka!
  Imbaba ni Yanka ti tonona ket dinamagna:
  - Baka mabalinmo nga ipakita kaniak ita?
  Napardas a simmungbat ti balasang:
  - Saan! Nalakanto unay dayta! Umayka makiinum kaniak!
  Insuot ti ubing ti amerikanana, otonio ket nalamiis metten iti ruar. Ni Yank, kas maitutop iti maysa nga ubing a lalaki a kapadana, ket naallukoy iti amin a misterioso. Maysa pay, ti casino laeng ti nakitana iti TV.
  Nasipngeten, ngem idiay Moscow nasipnget a kas iti aldaw. Naliday dagiti mata iti nakaad-adu a poster ti advertising ken nadumaduma a pirotechnic.
  Siraragsak nga insingasing ti balasang:
  - Awagak ti cellular taxi ket agsakaykami nga estilo!
  - Maitutop kadi dayta? Napintas unay ti Moscow iti rabii!
  kinuna ni Marinka a makarurod:
  - Saan a dakkel a ragsak ti aglayag iti rabii no otonio. Maysa pay, ammom, no dadduma iti kasipngetan adda dagiti nakaam-amak a bandido. Kaslada ikan a piranha, a mangmangan kadagiti tulang dagiti maag nga ubbing a kas kenka!
  - Komusta met ngay dagiti polis?
  - Tapno mangala ti tolls! Ket iti pangkaaduan, dikay" makaituding iti polis iti tunggal lalaki!
  Nakaro ti pannakasair ni Yanka:
  - Ket makitaka, balasang! Saan apo, nadayaw a matrona!
  Inkidem ni Marinka ti ramayna:
  - I-bleat-na ti ulona iti aspalto! Siempre agluganak iti taksi! Dika agbuteng, ikkatek a mismo ti bashley! Iti pangkaaduan, nasayaat ti maalaak a kuarta babaen ti panag-download kadagiti abstract.
  - Pinadasko met nga aramiden daytoy, ngem sobra ti kompetision!
  - Masapul a kabaelam ti mangrekrut kadagiti kliyente, kangrunaanna kadagiti estudiante iti haiskul.
  Magarbo unay ti selpon ni Marinka, nga addaan iti maibaw-ing a widescreen video camera, a mangipakpakita no dadduma kadagiti banag a nakababain pay ketdi a panunoten. Nangala ti balasitang iti sigarilio iti nagbaetan dagiti ngipenna, a nasileng manipud iti espesial a barnis, ket nagguyod:
  - Ammom, pagay-ayat ni SD chief Schellenberg ti agsigarilio ken ni Kemel.
  - A, daksanggasat, saan a napaltogan! Makapainteres ta insuratna kadagiti memoirs-na a ni Muller ket maysa nga espia ti Soviet.
  - MAYSA! Ni Lolo Muller? Mabalin a kasta unay dayta. - Nadungpar ti balasang ti curb babaen ti atiddog a muging ti botana. Narikna ni Yanka a bassit unay, a di pay ketdi madanon ti barukong ti gayyemna. "Ngem nalabit a naggigiddan a nagtrabaho iti dua nga ahensia ti panagsukisok."
  - Masirib a lakay! Mamindua nga ad-adu ti kuarta ken awan ti nagdumaan no ania a front"s soldiers ti mangtiliw kenka!
  Inkuskusen ni Yanka ti de rosas a pingpingna:
  - Mabalin a leppasennaka dagiti soldado! Kasano a paneknekanna iti pribado, a naalipunget iti kanyonado nga addaan iti nadara a bayoneta, nga isu ti kaduana?
  Nagkatawa ni Marinka:
  - Tapno maaramid daytoy kasapulam ti makugit! Apaman nga ikkatenna ti pantalonna, dagus a maawatan ti soldado a Ruso nga isu ket Pebrero ken biktima ti Nazismo!
  Napaliiw ni Yanka:
  - Kasano ngay no isu ket maysa nga anti-Semite! Anian a nagkanta ni lolo Vysotsky! Paralisado ni lolok, dati a doktor ti peste, adda kaniak: anti-Semite on anti-Semite!
  - Ugh! Ket dumngegka kadagiti kasta a daan a bambanag! Nasayaat ni Vysotsky para kadagiti kapuonan, saan a para kadagiti lallaki!
  Bueno, isardengmo ti agpantasia, mangalatayo iti kotse!
  Maysa a naluho a Mercedes a pribado a taksi ti immasideg kadakuada! Nagtugaw ni Marinka a nakaam-amak iti kabina.
  - Bueno, bassit a tumatayab, agtugawka!
  Dinamag ti drayber ti bomba:
  - Daytoy ti kliyentem!?
  - Iti ania a kaipapanan?
  - Maysaka a balangkantis!
  Nakaam-amak ti panangibukbok ni Marinka kadagiti ngipenna:
  - Kasano a maituredmo nga insultuen ti natan-ok a babai! Siak ti Kondesa ti Tobolsk, ket daytoy ti anakko a ni Viscount De Bragelonne.
  - Apresiarek ti kinamanagpakatawam. Iti sadino?
  - Iti casino, "Naarian a Ragsak"!
  Nagtung-ed ti drayber:
  - I"ll get you there iti apagbiit laeng a tiempo!
  Naannayas ti panagtayab ti lugan, ket nangrugin nga agtokar ti naulimek a musika. Dinamag ni Marina:
  - Baka i-ontayo ni Bilan.
  Kinuna ti drayber:
  - Saan kadi a mabainka ta adda dagiti impluensial a tattao a mangisaksaknap iti damag nga isu ket bakla!
  - Ad-adda a kasla berde, kasla sangagasut a doliar a papel de banko! - Pinapuyot ni Marinka ti smoke ring iti likud ti ulo ti drayber.
  - Ket maysaka a babai iti tubbog! Nalamiis nga outfit! Komusta met ngay ni Bori Moiseev! - Naay-ayam a kinuna ti drayber ti taksi.
  - Moiseeva nga! Manipud iti sao a Moises! Ti Pebrero ket siam a pulo a porsiento nga asul. Saan nga awan mamaayna a ti ebkas: ti basol ti Sodoma ket naggapu iti Daan a Tulag nga insurat dagiti Judio. - nainget a kinuna ni Marinka.
  - Ammom a kaguduaak ti Pebrero!
  - Isu a kagudua nga asul! Bakla nga lalaki! Bakla nga lalaki! Adu dagiti karkarna a gagayyem! Dika mabain! Bakla nga lalaki! - Isu ket nagkanta iti timek ti maysa a prima donna, ngem addaan iti promedio unay a panagdengngeg, ni Marinka.
  Saan nga inkankano ti drayber ti kasta a pananguyaw ket kinunana laeng:
  - Adda kadi dagiti bakla a babbalasitang?
  - Lesbo laeng! Ngem adu dagitoy! - insungbat ni Marinka.
  Daytoy a casino ti kasayaatan idiay Moscow. Nagdakkel, umasping iti Winter Palace nga addaan kadagiti nabaknang nga arkos. Ti mismo a pasdek ket naibangon iti estilo ti Borroco! Adda paramilitar a guardia iti pagserkan nga addaan kadagiti Aleman a pastor ken Ingles a bulldog.
  Narikna pay ketdi ni Vladimir ti sumagmamano a kinaaleng-aleng, a mangmatmatmat kadagiti natayag a guardia a nakabado iti puraw ken nangisit. Nupay kasta, saan a pulos a nabainan ni Marinka, a kassual nga impakitana ti kayo.
  - Daytoy nga ubing ket anakko, isu"t makiin-inum kaniak!
  - Nasayaat! Dagiti laeng ubbing ti saan a makapusta iti nasurok a sangapulo a gagangay a yunit iti maminsan ken uminum iti arak iti gastos ti establisimiento!
  Sipupungtot a nagkidem ni Marinka:
  - Wen, kaykayatna ti agbitay ngem ti uminum.
  - Bueno, nagsayaat dayta! Kabayatanna, mabalinmo ti gumatang iti intero a set ti chips.
  Adda medio kalalainganna a gatad ni Vladimir a tallo gasut a doliar iti bulsana, ngem addaan ni Marinka iti lima ribu, a saan a dakes para iti balasitang nga adayo a milionario dagiti dadakkelna.
  Dagus nga inapal ni Artem:
  - Nabaknangka"t bassit a "Pinocchio"!
  Nag-pout ti balasang, a napuskol ti pannakaabbong dagiti pingpingna iti pulbos ken rouge:
  - Ania ti napanunotmo! Naive nga ubing! Agbiagka iti intero a panagbiagmo a mangiggem iti palda ni nanangmo!
  Napigsa ti panagkidem ti ubing:
  - Siempre saan! Masapul a sika a mismo ti makagun-od iti kuarta!
  - Dayta ti kasta! Ad-adu ti pateg ti bukodmo a sentimo ngem ti sensilio ti sabali! Bueno, sige, ania a chips ti alaem para iti bagim?
  - Dagiti kalalainganna a karton!
  Nagkidem ni Marinka:
  - Ania dagiti maysa a doliar ti tunggal maysa?
  - Wen! Padasek ti sistemak!
  - Kitaem laeng, sika, kas maysa nga agtutubo, saan kano a maited iti nasurok a sangapulo!
  Naluho ti uneg ti casino, nga adu ti sarming, gilding, ken kopia dagiti painting dagiti nalatak nga apo. Banag nga umasping iti Ermitage laeng nga ad-adda a natan-ok.
  Adda met dagiti "maymaysa ti takiagna a bandido" ken nadumaduma a nasikap, nabaknang ti pannakaarkosna a roulette. Nangnangruna, agtulidtulid ti maysa kadagiti napintaan a manok nga addaan iti ipus a naiwaras iti naraniag a sarming, a mangiturturong babaen ti tukakna kadagiti selda nga addaan iti numero. Mabalinmo met ti agpili manipud kadagiti dutdot ti ipus ti paboreal, nga agturong ken agbaliw ti kolorda. Adda met dagiti electronic roulette screen, a sadiay ti amin ket nalaokan ken iyakar ti kompiuter. Adu ti dadduma pay a banag! Ngem ti nangawis unay iti atension ket ti tradisional a roulette nga addaan iti agturong a tuktok ken nabalitokan a pangawid a sukog ti kalasag.
  Nagturong kenkuana ni Marinka, a naggaraw kadagiti pirak a chips-na:
  - Bueno, kasla maladaga! Makitam a nakasaganaak nga agay-ayam! Mabalin a padasem met dayta!
  - Surotek ti bassit ken bukodko a sistema! - Insungbat ni Vladimir.
  Rinugian ti ubing ti nagpusta. Mangrugi iti maysa a chip, mapan iti nalabaga!
  Nagasat, nangabak a dagus! Kalpasanna nagbaliw kadagiti kolor ken nagpusta iti nangisit, nga addaan iti isu met laeng a maysa a doliar. Nangyegda kenkuana kadagiti forfeit, nagsip ni Vladimir iti dua. Kimmitaak iti aglawlaw. Adda amin iti casino - malaksid ti relo! Napilitan ti ubing a nangiyawat iti bukodna iti pagserkan, dagitoy ti pagannurotan. Kanayonanna, masapul nga itedko dagiti selponko kadagiti guardia. Agparang a naaramid daytoy tapno saan nga ammo dagiti kliyente ti oras ket sinayangda ti amin a kinabaknangda. Napilitan ti ubing a lalaki nga aglayag iti agarup unay.
  Idi damo nagasat, sa kellaat a napukawna ti maysa a doliar, dua a doliar, uppat, walo. Ita masapul nga agpustada iti sangapulo ket innem, a dati nga iparit dagiti pagannurotan. Nagkidem ti katulongan ti croupier, maysa a nalabaga a padana, ket timmaliaw, a kasla kunana: aramidem ti kayatmo!
  Nagtaya manen ni Vladimir iti sangapulo ket innem iti nalabaga ket nangabak manen iti maysa a doliar. Pinunasna ti ling-et iti mugingna sa kiniddawna ti Coca-Cola nga addaan yelo.
  In-inut a naparmek ti ubing ti ragsak! Talaga a makauma ti mangabak manen iti maysa a doliar no amin iti aglawlawmo ket agpusta iti rinibu, pinullo a ribu.
  Maysa a nalamiis nga ubing a lalaki a naka-tailcoat, kas pagarigan, iti laksid ti amin a panangiparit, ti nangisport kadagiti balitok a chips a sangaribu a doliar ti tunggal maysa, a nagpusta iti narangkis, a nagsisinnublat kadagiti panagballigi ken pannakaabak. Nupay kasta, agparang a nagasat, isu a di nagbayag adda sibubukel a supot ti balitok a chips ken nagparang dagiti platinum chips - sangapulo a ribu.
  Ni Vladimir, a mangmatmatmat kenkuana, rinugianna ti ad-adda a nagpusta kadagiti indibidual a numero. Nangnangruna, manipud iti tallopulo ket innem, isu ket tallopulo ket tallo - ti edad ni Jesucristo, a mangikabil iti sangagasut. Nagbannayat ti panagtayab ti bola, immuna a nagdisso iti duapulo ket siam, sa naglugan manen iti tallopulo ket tallo! - Wow, tallo ket kagudua a ribu a doliar ti ubing. Para iti ubing nga agtawen iti sangapulo ket dua: maysa a kinabaknang, makagatang iti magarbo a laptop. Ngem arasaas ti diablo iti lapayagmo: Daan unayen ti kotse ni tatangmo, mangabakka iti kuarta ket gumatangka iti baro a Mercedes-Benz ti kabaruan a modelo. Ammom no kasano ti riknam kalpasan daytoy, umapalto dagiti kaklasem.
  - Ania ti ipusta? - Dinamag ti ubing iti bagina.
  - Ay-ayaten ti Dios ti trinidad! Pusta ti tallo!
  Inaramid dayta ni Vladimir gapu iti ragsak, a nagpusta iti amin a chips. Agburburek dagiti asul a matana.
  Nagturong ti bola, ket iti tunggal panagluksaw naparpartak ti panagpitik ti puso ti ubing. Ngem kalpasanna, nagin-inayad ket bimmaba... iti tallo!
  - Nangabakak! impukkaw ti ubing. Ket iti dayta a kanito natinnag ti bola ket immakar iti lima.
  Nagburburek ti dakes a timek iti ulok:
  - Saan a maag ti Dios! Ay-ayatenna ti maysa a nikel!
  Ti laeng ubing a lalaki, a nangsayang iti amin a kuartana, a dandani di makalapped iti luana, ngem saan pay a bimmaaw ti ragsakna. Kasano ngay no kiddawem iti maysa a gayyemmo nga umutang iti chips ket kalpasanna mangabak amin dayta buyogen ti interes? Ngamin, casino daytoy, mapaspasamak ditoy dagiti milagro.
  Ngem ken ni Marinka, saan met a nasayaat ti kasasaad. Idi nagtaray ni Vladimir nga immasideg kenkuana, kabarbaro a sinayang ti balasitang ti maudi a sangaribu. Naan-anay ti kinaawan namnamana.
  - Ania daytoy! - Pinagkabil ti balasang dagiti dakulapna iti angin. Nagpammarang dagiti croupier nga awan ti mapaspasamak.
  - Agparang a gasat! - Simmungbat ni Yanka nga agpammarang a kalmado. - Galimo nga! GOP agsardeng!
  - Ania ti paboritok a sistema? - Inkidem ti balasang dagiti imana.
  - Aniaman a sistema ket kangrunaan a naibatay iti gasat! - Nagkomento ni Artem iti pilosopikal. - Blind fortune - dika"t mangabak iti amin a tiempo. Ti panagkuarta iti casino ket naiduma iti panangawit iti danum iti silo, dayta a danum manipud iti silo ket agbukbok iti sirok dagiti sakam, ket iti casino ma-brainwash-ka!
  - Ilakok ti kararuak iti Diablo no mabalinko ti mangabak iti amin a tiempo! - Impukkaw ni Marinka iti pusona.
  Iti dayta a kanito, naglangoy ti amin iti imatang dagiti ubbing ket nasarakanda ti bagbagida iti nangato a lugar, nga addaan kadagiti pantok ti bantay ken lila a niebe a nagwaras iti babada.
  Maysa a lalaki nga agtawen iti agarup tallopulo ket lima ti nangisit a tailcoat ken puraw a kurbata ti nagparang iti mismo a sanguanan dagiti ubbing. Naisangsangayan ti pannakatubngar ti panagkitana ken nalabaga ken naingpis ti rupana. Iti panangmatmatna kadagiti dua nga agtawen iti sangapulo ket dua a tin-edyer, sidudungngo nga immisem, ngem nagtalinaed a nalamiis dagiti matana, a kasla agsilsilnag iti asero.
  - Siasino kadakayo ti mayat a mangilako iti kararuayo iti Diablo?!
  Insungbat ni Marinka:
  -SIAK! Ket sika ni Satanas!
  Ad-adda pay nga immisem ti lalaki.
  - Saan! Siak ni Arphaon, maysa kadagiti diputado ni Lucifer. Espesialisadoak iti panagsugal.
  - Wow! - kinuna ni Marinka. "Impagarupko nga awan dagiti demonio."
  - Ket Dios?! - Nangrugin a nagdisso iti nadara a kolor ti puraw a kurbata ti "gentleman" nga addaan iti ladawan ni Dracula.
  - Ket dagiti papadi ti nangimbento iti daytoy; tapno makagun-od iti kuarta! - Napardas ken kompiansa a simmungbat ni Marinka.
  - Lohikal nga! Ngem yantangay adda anniniwan, adda ngarud lawag! Uray no saan a kasta ti kuna ti Biblia.
  Nagrisgo ni Yanka a mangburak iti kinaulimek:
  - Ket ania ti kayatmo kadakami?
  Kasla nasaktan ti demonio:
  - Saan a siak! Ngem kasla adda kayatmo kadakami. Nangnangruna, daytoy makaay-ayo a balasitang a nasigo unay nga agpammarang a kasla nataengan.
  Nabain ni Marinka, nagparang ti panagmulagat kadagiti pingpingna:
  - Isu a kasapulam ti kararuak?
  Siuumsi a nagngisiten ni Arfaon:
  - Ti kukuam?
  - Bukod ko!
  Simmungbat ti demonio buyogen ti nalabes a kinaalumamay:
  - Siempre saan! Adda di mabilang a bilang dagiti kararua a, boluntario man wenno puersa, dimteng iti sidong ti panangtengngeltayo, kunaentayo, binilion a binilion iti amin a lubong! Karaman kadagitoy dagiti nakanonisado a santo, papa ken Orthodox patriarka. Ania ti kararua para kadatayo: maysa a kita ti promiscuous girl nga agngudo kadatayo iti sumagmamano a dekada uray kaskasano. Ken ikkan pay ketdi iti napateg a sagut a kasukatna.
  Nasair ni Marinka, kasta a danog iti panagpannakkelna:
  - Isu nga awan ti pateg ti kararuak!
  - No ikabilmo laeng dayta para iti interuniversal auction, ngarud adunto ti kasta a kinaimbag sadiay. - Nagkidem ni Arfaon kadagiti naingpis a ngipenna.
  Nagngaretnget ti balasang gapu iti pannakarurodna:
  - Apay nga inawagan dakami idi?
  Nagtayab ni Arfaon, nagparang dagiti payak iti likudanna:
  - Ibagam kaniak, kayatmo kadi ti agay-ayam?
  - Sigurado! - Naragsakan ni Marinka.
  - Ket agtaya?!
  - Babaen ti bukodna! Siasino ti di mangayat iti daytoy!
  - Gapuna, kayatmi met a demonio ti agragsak. Isu nga itukonmi kadakayo ti sumaganad a taya. No mangabakka, makaawatka iti napateg a sagut: no mangabakka iti aniaman nga ay-ayam a panagsugal, no maabak, mapanka iti impierno. Ngem saan a nakabutbuteng, kas iti pampanunotem, dida iprito ti asinoman iti apuy, ngem saan met unay a makaay-ayo, nangruna kadagiti nakapuy ti panunotda.
  Ad-adda pay a nagbalin nga animated ni Marinka:
  - Ania a kita ti taya?
  Nagsubli ti demonio iti ehena ket kinunana:
  - Iyakarmikayo iti sabali nga uniberso, iti lubong nga agarup iti lebel ti nasapa a Tengnga nga Edad-yo. No kabaelam ti agbiag ken makagun-od iti nangato a saad, isublinaka manen, ngem no matayka, agngudoka iti lokal nga impierno ket ti gasatmo ket ikeddeng ti Satanas ti sabali nga uniberso.
  -Kasano ngata no agbalinak a reyna? - Naay-ayam ti kinuna ti balasang.
  - Kalpasanna, makaawatkanto iti di magatadan a sagut! Panunotem dayta! - Dimmakkel dagiti ngipen ti demonio ken nagsilnag a naraniag.
  - Ania ti adda a panunoten! Umanamongak! Siempre risgoakto!
  Bimmallaet ni Yanka:
  - Diak lattan baybay-an ti gayyemko! Kaduak nga agtayab kenkuana! Maysa pay, saan met a makadangran kaniak ti kasta a sagut.
  Dimmakkel ni Arphaon, nangrugin nga agsilnag dagiti payakna a kasla shell ti mother-of-pearl iti init.
  - Ket kayatmo kadi dayta? Nasaysayaat pay! Aggargaraw dagiti lallaki a mangnayon iti dinamismo iti daytoy a proseso.
  Nainsiriban a kinuna ni Marinka:
  - Ket no maawattayo ti sagut, agay-ayamtayo iti tunggal maysa!
  Nagkidem ti demonio iti nainget:
  - Ngem daytoy ket banag a dimo koma aramiden. Sayang ti panawen. Kabayatanna, pasingkedan manen - nakasaganaka kadi a masubok?
  - Maminribu a daras wen! - Nagkaykaysa a kinuna ti ubing a lalaki ken babai.
  - Kalpasanna, mapantayo!
  Sakbay a nagdardarasda a napan kadagiti di ammo nga espasio, maudi a kinita da Yanka ken Marinka ti casino. Maysa nga ubing a lalaki a naka-tailcoat, a nangsayang iti bantay ti balitok ken platinum chips, ti nagikkis a siuulimek. Isu ket indauluan dagiti guardia ti pannakaipasdek ti ilusionario a ragsak.
  - Sabali manen a kliyente ni Satanas! - Naliday ti nagkuna ni Yanka.
  - Siguraduen a ditay" agngudo iti impierno! - Impadto ni Marinka, a nangyugyugyog iti agburburek a buokna.
  Natiliw ti ubing a lalaki ken babai iti alipugpog ket kalpasan ti apagbiit nasarakanda ti bagbagida iti tengnga dagiti bituen. Anian a napintas amin dayta, ti di masukatan a bilang dagiti nadumaduma a luminario, ti nakaskasdaaw a kinadayag. Kimmita da Yanka ken Marinka iti amin a matada, a dida kabaelan ti tumaliaw iti sabali, milagro laeng dayta: di mabilang a bilang dagiti nakaskasdaaw ti kinaraniagna nga alahas a naaramid iti karkarna ti kinapintasna a material! Awan uray maysa a nakadkadlaw unay a panangidilig iti pagsasao ti tao ti makayebkas uray iti maikaribu a paset ti kasta a kinatan-ok.
  - Awan ti uray maysa nga espesial nga epekto ti maysa nga American blockbuster a maipada iti daytoy. - Nadlaw ti ubing. Talaga a di kapapati a banag!
  Sipapaay-ayam a kinuna ti balasitang:
  - Ad-adu pay a nakaskasdaaw a milagro ti naam-ammok! Kas pagarigan, idi agi-ihi ti nabalitokan a kangaroo, rimmuar dagiti galaksi manipud kadagiti waig!
  - Apay nga agsasao ka! Dikay agmaneho iti blizzard!
  Inkidem ni Yanka dagiti matana. Adu a namaris a planeta, nakaskasdaaw a porma ken entidad ti agtaytayab iti ngatuenanna. Kalpasanna kellaat a naungaw ti amin, ket nasarakan ti ubing a lalaki ken babai ti bagbagida iti karuotan.
  Maysa nga ayus ti presko nga angin ti nangdungpar iti rupak, naannayas ti pannakasagid dagiti sakak iti daga. Inkuskusen ni Yanka dagiti matana gapu iti pannakaklaatna:
  - Napasamak dayta! - Kinunana nga agpigpigerger.
  Sidudua a kinuna ni Marinka (ania a dakes a balasitang):
  - Sigurado ka kadi a saan a daytoy ti lubongtayo?!
  Intudo ti ubing ti ramayna nga agpangato:
  - Kitaem ti langit!
  Inngato ti balasang ti ulona. Pudno nga adda tallo a silaw a maminsan a sumsumged iti ngatuenda, berde, asul, nalabaga. Kahel ti langit a mismo, kasla grotesko ken natan-ok ti amin. Iti asideg ket nagtubo dagiti pudno a kayo ti kabakiran, nga umasping kadagidiay adda iti Daga kadagiti tropiko ken maigiddato iti dayta madlaw a naiduma. Kasla nalawlawag ti bulong a mismo nga addaan iti kaaduanna a lila a maris. Ti paniempo a mismo, iti laksid ti tallo nga "init," ket saan a nangnangruna a napudot, a mangipalagip iti nain-init a rugi ti Setiembre.
  In-click ni Marinka ti dilana ket kinunana:
  - Karkarna ta tropikal dagiti mula, ngem nalamiis ngem iti rumbeng nga adda iti tropikal.
  - Mabalin a ti lokal a kalam-ekna! - Insingasing ni Yanka. - Iti kalam-ekna iti amianan nga India: daytoy ti agarup a klima.
  Immanamong ti balasang:
  - Siguro! Ta no saan, masapul a madanaganak. Ket makaay-ayo ti temperatura, kasla napilimi ti lugar nga addaan iti nasayaat a klima. No pudno ti ibagak: Diak kayat dagiti yelo ken nauneg a niebe a pakatinnagka agingga iti tengngedmo. Dandani nalpasnak idi napan a kalam-ekna.
  - Rusoka a sibong ket saan koma a nalamiis!
  - Adda naglaok a dara ti Africa, dikay" makita no kasano ti kinasipngetko! - kinuna ni Marinka nga ay-ayam.
  Pudno a nakurba unay ti umap-apuy a nalabaga ti buokna a balasitang, ket nagtalinaed a nakaskasdaaw ti kinapinget ti tan kenkuana.
  Ni Yanka, maysa a puraw ti buokna nga ubing a lalaki nga addaan iti naan-anay a regular a langa ti rupa, a kasla manipud iti poster ni Hitler Jugent, dandani nagkupas ti tan-na iti kalgaw, ket nabainan:
  - Bueno, sige, sika ti patpatgek a Marinka. Awan serserbina ti pananglais iti kalam-eknatayo.
  Tinapik ti balasang ti abaga ti ubing:
  - Daytoy ti agbalin a leksion para kenka. Kabayatanna, panunotentayo no sadino ti papanantayo?
  Inkur-it ni Yanka ti likud ti ulona:
  - Adayo iti kabakiran, kasla saan a pulos a birhen a lugar daytoy. Rummuartayo iti dalan, kalpasanna iti kalsada ken agturong kadagiti tattao.
  Nangiruar ni Marinka iti sigarilio (dakes ti ugalina) ket nag-drag.
  - Mapantayo iti naan-anay a kapartak!
  Naggunayda a dua iti kasla diretso a linia kadakuada. Siraragsak nga immisem ti balasitang ket kinunana:
  - No masarakantayo ti bagitayo iti panawen ti nasapa a Edad Media wenno kadaanan, sakbayna babaen ti pannakaammotayo, saan a narigat ti mangala iti mangidadaulo a saad iti kagimongan!
  Ni Yanka, nga addaan pannakaammo iti dayta, nagkedked:
  - Kasla laeng iti umuna a panangkita. Kinapudnona, ipapantayo a maawatantayo dagiti kompiuter ken ag-fumble-tayo kadagiti programa, ngem ania a talaga ti ited daytoy kadatayo? Uray ti kasisiriban a sientista dina mapagbalin a wasay ti kompiuter.
  Nagkatawa ni Marinka:
  - Wen, saan nga elementom ti elektroniko. Ket maipapan iti trivial gunpowder. Babaen ti panangaramidmo iti dayta, maparmekmo ti intero a lubong.
  - Ammom pay ketdi no kasano ti panangaramidda iti dayta?
  - Elementario nga! Asupre, karbon, asin!
  - Ania dagiti proporsion, malaksid no ania ti karbon, ammoda, ngem maipapan iti asupre... Saan a magun-odan iti sadinoman.
  Napaliiw ni Marinka:
  - Mabalin a makaaramidtayo iti ad-adda a makagunggona! Kas pagarigan, maysa a pana!
  - Ammom pay ketdi ti agdisenio!
  - Nagkopiaak kadagiti abstract iti Middle Ages ken adu ti ammok! Ket iti pangkaaduan, masapul a basaem ti science fiction. Panagkunam, manmano kadi a libro ti naisurat maipapan iti kinapudno a ti moderno a tao ket makasarak iti bagina iti Edad Media, ket ngarud, kas pagannurotan, alisto nga agpangato iti agdan ti karera.
  Naliday a kinuna ti ubing:
  - Daytoy ket fantastic. Adda pay ketdi kasta a naisina a pudot: maysa a historikal nga adbentura! Ngem nagasat unay dagiti bannuar sadiay, wenno opisialda ti special forces, ket simplekami nga ubbing. Ania ti maaramidantayo iti daytoy naulpit a lubong?
  - Bueno, saanda a pulos nga ordinario nga ubbing! Kas pagarigan, maaramidtayo ti kastoy! - Nagna ti balasitang kadagiti imana, a nagkidem dagiti dadakkel, masel a sakana, a nakasuot iti nangato ti takkiag a sapatos.
  - Isu nga organisaren tayo koma ti bukod tayo nga booth ken show performances. - Inkidem ni Yanka dagiti matana.
  - A saan a ti kadadaksan nga ideya. Uleg Gorynych, uleg Gorynych, uleg Gorynych maysa a hooligan! Bimtak a simrek iti purokmi ket rinugianna ti booth! - Nagkanta ni Marinka, a nangguyod kadagiti forged heels-na.
  Nagna met ni Yanka kadagiti imana, nga ad-adda pay a nasigo nga inaramidna ngem ni Marinka. Kalpasanna, naliday a kinunana:
  - Dimo ammo! Malagipmo kadi no kasano kadagiti nobela ni Kir Bulychev. Nagpatingga da Alice ken Pasha iti maysa a planeta idi edad media ken nagnada met kadagiti imada, ngem kasano kaadu ti nagun-odda? Nagbalin kadi nga ari dagiti agkabsat a koneho?
  - Nagsurat ni Kir Bulychev para iti edad ti kindergarten, ken nataengankami. Nupay, no pudno ti ibagak, para iti simple nga ubing a makagun-od iti nangato a saad idi Middle Ages... Sipupudno a diak malagip dayta! Iti panagkunak, saan pay a nagbalin nga ari ti ubing. Nupay ania ti kayat a sawen ti demonio iti nangato a saad? Naariwanas amin dayta!
  Kellaat a naalarma ni Yanka:
  - Wow, kitaem no kasano kadakkel ti uleg, tallo a metro ti kaatiddogna! Kayatmo kadi ti agsakay iti dayta iti maysa nga oras?
  Nagkidem ni Marinka:
  - Ania ti pagsasaritaanyo! Isu ket makasabidong!
  Nagaramid ti ubing iti rupa:
  - Uray nabugguan, makasabidong unay! Dika agbuteng balasang!
  Nakapungtot a nagtaul ni Marinka:
  - Agulimekka, brat! Mabalin nga adda dagiti tigre ditoy! Wenno uray dagiti dinosaur, ta sabali daytoy a lubong! Iti pangkaaduan, kablaaw: sika ken siak ti umuna a tattao a makasarak iti bagimi iti sabali nga uniberso!
  -Siguradoka kadi?
  - Nagtayab kadi ni Gagarin idiay Mars? - Nagngisiten ti balasang a siuulimek.
  Nagkidem ni Yanka:
  - Siempre saan, ngem...
  - Ania, ngem!
  "Nalabit saan a datayo ti umuna a makiay-ayam dagiti demonio kadagiti kasta nga ay-ayam. Apay iti panagkunam a saan koma a nangrugi ti kasta a panagsusupiat kadagiti dadduma a tattao?
  Nagturong ni Marinka iti mugingna ket siaayat a simmungbat:
  - Teoretikal a posible! Posible a nakipaset ti dadduma nga oligarko kadagiti ay-ayam ni Satanas. Ngamin, ti kasta a nagdakkel a kapital ket naparsua iti uneg ti literal a sumagmamano a bulan.
  - Wen! - Nagtung-ed ni Yanka. - Alaentayo a pagarigan ti panagay-ayam iti stock exchange. No kiddawem ken Lucifer ti naisangsangayan a talento ti panagkita iti masakbayan, makagun-odka iti nasurok a maysa a milion a dividendo. Wen, maysa a milion, adu a bilion!
  Nagkullayaw ni Marinka, a mangtaptap kadagiti mugingna kadagiti babassit a bato:
  - Ditoy nga agsasao ti kinapudno!
  Dilpatan ti ubing ti bibigna a kasla adda scoop ti nangina nga sorbetes iti sanguananna. Sipapasnek a kinunana:
  - Isu nga agsapsapul ak idi iti Internet maipapan iti nalatak a default ti 1998. Mamin-innem a ngimmato ti doliar iti las-ud ti sangapulo nga aldaw. Kalpasanna iti dua a lawas bimmaba dayta iti mamin-innem, kalpasanna namin-uppat a ngimmato. Dagidiay umiso a nangpugto iti kababalinna ket nakagun-od iti sangapulo ket uppat a ribu a porsiento iti neto a ganansia iti makabulan. Dimo pay ketdi makagun-od iti kasta a kaadu iti panaglako iti droga! - Iti angin ti maysa a de adal a tao, kinuna ni Yanka.
  Innala ti balasang ti bulong babaen kadagiti ramayna. Pinigisna dayta, a nariknana ti nalamuyot, narangkis a rabaw babaen ti palmana;iti sabali a bangir nalannas ken nalamiis.
  - Wen, agnanayon iti impierno: kaano nga ad-adu pay, ngem kasapulan ti kuarta ita!
  - Saan a madakamat ti namnama ti managbasol a dumakkel nga agturong iti impierno! Diak apal dagiti ateista;awan ti mangitakder kadakuada.
  Intudo ni Yanka ti sakana iti bato, a kellaat a naglugan ken nagkidem iti naingpis a timek. Kalpasanna, nagparang ti sangadosena a saka ket nagtaray, a napardas a simmang-at iti puon ti adayo a kayo a kasla abeto.
  - Masdaawak no ania a pamilia isuna? - sinaludsod ni Yanka iti bagina.
  - Dagiti artiodactyl ti baboy! - kinuna ni Marinka nga agang-angaw. - Nupay kasta, maipapan kadagiti ateista, mabalin nga hustoda, isu a siguradoka kadi a daytoy ti diablo, ti diputado ni Satanas?
  - Kinunana a mismo! Ket nalawag a saan a tao, saan a napataud dagiti tattao ti teknolohia a mangyakar kadagiti lallaki kadagiti lubong nga addaan iti tallo nga init!
  - Daytoy ket sigurado a saan a tao! Ngem siasino ti makagarantiya a daytoy ket saan a pannakabagi ti maysa a super-sibilisasion a, nga agkatawa kadagiti natauan a patpatien, agpammarang laeng a maysa a demonio! - Inngato ni Marinka ti tonona.
  - Kasla kadi demonio ti langana? - Nagkidem ti ubing.
  - Dayta ti kasta! Kasta unay ti ragsak ti super race. - Impukkaw ti balasang.
  - Anian a naan-anay a lohikal a panangipapan! - Situtulok nga immanamong ni Yanka. - Siasino kadakami ti di mayat nga agbalin a diablo! No dadduma kadagiti tagtagainepko arapaapko a maysaak a demonio! Mangrugika nga agluksaw iti rabaw ti ulom ken agpukkaw! Ket kalpasanna, iwagwagmo ti imam ket agparang ti maysa a palasio iti tangatang. Nagsayaat ken nalamiis!
  Impakita ni Marinka ti kalding babaen kadagiti ramayna ket dimngeg:
  - Mariknak nga adda mangbuybuya kadakami!
  Nagbalin nga agannad ni Yanka:
  - Mabalin a nasayaat unay, ngem kitaem, asideg ti kalsada! Bassit laengen ti nabati a mapan!
  Naragsakan ti balasitang, nga inlintegna dagiti di kasla babai a nalawa nga abagana:
  - Wen, makitak met dayta! Ita agpatingga amin daytoy a di masigurado. Mabalin a maideklaratayo ti bagitayo a dios!
  Nagngaretnget ti ubing a siuumsi, nagkidem, inkidemna dagiti dakulapna:
  - Ni corny dayta! Ti maysa a ganggannaet manipud iti masakbayan ket iladawanna ti bagina a kas maysa a dios, nupay daytoy ket maysa a medyo gagangay a tropo ti Hollywood. Kas pagarigan, pinadasda a patayen ti maysa babaen ti pika. Ngem masapul latta nga agbalinka a naan-anay nga umel tapno makagatangka iti simple a kamisadentro a chain mail. Saan a pagarupko a kasta ti kinaatras dagiti tattao ditoy.
  - Tattao kadi dagitoy? Mabalin a sumagmamano nga alimbubuyog. - Nagkidem ti balasang.
  - Wenno dagiti macaque? Diak pagarupen, nupay posible ti aniaman!
  Pinapartak ti balasang ti panagtarayna, sa rimmuarda iti sementado a kalsada. Nagsippayot ni Yanka:
  - Di kumurang a sumagmamano a kita ti sibilisasion!
  - Mabalin a daytoy ket para iti nasaysayaat! Kinapudnona, binasak ti libro. Sadiay, simrek ti maysa a paratrooper nga agtaytayab iti tangatang iti palasio ni Nero, ket kasano a makapaltog kenkuana iti RPG. Nagparintumeng ti amin, nga impagarupda a Jupiter dayta. - Imbato ni Marinka dagiti imana nga agpangato.
  - Nakakatkatawa!
  - Isu a nagturay imbes a ni Nero, nangipasdek iti bukodna a dinastia, ken napan kadagiti kampania. Medyo nakakatkatawa nga action movie. Isu nga apay a ditay butbutngen ti lokal nga ari?
  Nagkedked ni Yanka:
  - Adda kadi dagiti RPG tayo?
  - Awan pay ketdi ti selpon! Innala dagiti bastardo iti pagserkan ti casino. Ipresentak; anian a madanagan dagiti dadakkelko kaniak.
  - Madanagan met ti kukuak, ngem... No sabali daytoy nga uniberso, ngarud nalabit naiduma ti panaglabas ti panawen ditoy!
  - Saan laeng a nalawag a naparpartak wenno nabannayat. Mabalin nga inton agsublitayo, lumabas dagiti siglo ket ditayton mabigbig ti planetatayo. - Insingasing ni Yanka.
  Immanamong ni Marinka:
  - Posible nga mabayag ti panagbiag dagiti demonio wenno super race. Mabalin nga uray dandani agnanayon, kas kadatayo, tattao nga addaan iti bukodtayo a kararua. Ket no adu a panawen ti lumabas... Makapainteres pay no kasano nga agbaliw ti lubong!
  Nagsennaay ni Yanka iti nadagsen:
  - Ti sangatauan ket addaan iti medyo disente a tsansa a matay kadagiti kataklisma. Posible a dadaelen dagiti tattao ti bagbagida.
  Sitatalna a kinuna ni Marinka:
  - Wen, adayo ti sangatauan iti panagkaykaysa. Ti dagup a bilang dagiti agwaywayas nga estado ket immadu iti uppat ket kagudua a daras manipud idi rugi ti maikaduapulo a siglo. Dumakdakkel ti separatismo ken nasionalismo. Masapul a maibaga nga ababa ti panagkita ti moderno a gobierno ti Russia. Imbes nga iramanda ti Ossetia ken Abkhazia iti pannakabukelna, a mangaramid iti pannakaikapet, binigbigda ti panagwaywayasda. Apay a kidkiddawenyo a paregtaen ti panagsina? Nga addaantayo iti manmano a separatista a bukodtayo, kangrunaanna kadagiti republika ti Amianan a Caucasus. Umad-adu dagiti narelihiosuan nga extremist, ken saan a nasayaat ti mangpuor iti balay ti sabali no umas-asuk ti bukodmo.
  Immanamong ni Yanka:
  - Kinapudnona, ti Abkhazia ken South Ossetia ket situtulok nga agbalin a paset ti Russia. Apay a ditay matungpal ti tarigagay dagitoy a tattao? Kanayonanna, natural unay a dumakkel ti kalawa ti Russia. Umuna, parmeken ti Russia ti Daga, ken kalpasanna ti intero nga uniberso. Nabasak ti maysa a mannurat iti Internet, he"s a great guy, direkta nga agsurat:
  Masapul a parmeken dagiti Slav ti lubong, .
  Ngem buyogen ti puso, saan a buyogen ti nuklear a gubat!
  Tapno mangted iti pagarigan ti naindaklan, nainkabsatan a panaggayyem, .
  Ket agbalinka a di maparmek a pagilian!
  Ket dagiti agdama nga agtuturay ti Russia agtigtignayda a kasla babassit a narugit a trick, ket kanenda laeng dagiti petrodollar a naibukbok iti pagilian!
  Sipapakumbaba ni Marinka, a mangipis-it kadagiti dakulap a saan nga ubing, kinunana:
  - Gapu ta adu ti nagun-odko a kuarta, mabalinko ti agbalin a mismo a presidente ti Russia. Ket iwaras ti amin!
  - Ammom kadi no ania ti awag kenka dagiti kalabanna iti politika?
  - Kasano?
  - Nalabaga ti buokna a balangkantis!
  - Manmano koma ti nakalasat kalpasan daytoy! - Inkidem ni Marinka dagiti dakulapna iti kasta unay a nagparang dagiti lila nga urat kadagiti imana. "Dakes a balasangak, armasko, bilin daytoy."
  - Ania ti opinion, nga awan ti aniaman nga embellishment! - Fooling around, kinuna ni Yanka iti rima.
  Nasemento ti kalsada kadagiti babassit a bato nga agkir-in iti sirok ti saka. Kalpasanna, nadlaw ni Marinka ti naisangsangayan nga animal. Kasla nalukmeg a buaya a nakatakder kadagiti makinlikud a sakana. Insippaw ti balasang:
  - Kasta met laeng ti nabasak iti libro ti biology. Posible nga Alosaurus daytoy.
  - Dika agpanunot! Siguraduenyo a saankayo nga agbalin a carnivore.
  Kasla supiatenna ti sasao ti ubing, kinagat ti animal ti napuskol a sanga ti pako sa kiningngalanna.
  - Saan, kasla herbivore! - Naamiris ni Yanka.
  Nagulimek ti balasang. Kimmita laeng iti aglawlaw, a nagkidem ken nagpigpigerger dagiti kalub ti matana.
  - Mabalin nga adda met dagiti tyrannosaur ditoy! Kunada a makadanonda iti kapartak nga umabot iti uppat a pulo agingga iti limapulo a kilometro iti kada oras.
  - Ngem naabakda latta kadagiti mamalia ken primate, kayatna a sawen, kadatayo! - Naragsak ni Yanka. - Umadayotayo kenkuana. Mabalin pay ketdi a buraken dagiti tulang ti kasta nga animal.
  - Ket kayatko nga pet isuna! - Kinuna ni Marinka. Immakar ti balasang nga agturong iti dinosaur. Medyo dakkel ti espesimen, dandani lima a metro. Kasla dakkel ti risgo ni Marinka.
  Nupay kasta, sitatalna ti reaksion ti "buaya" iti langa ti balasang. Nagnganga dagiti bulong sa nagngaretnget. Inapros ni Marinka ti ukis ti animal.
  - Anian a kadakkelmo! Maysa laeng a monster. Nagsayaat a pinarsua ti nakaparsuaan. Wenno ti lokal a Dios, pampanunotek laeng no ania ti kinataona.
  Kasla tulang ti shell, nasileng ti rabawna. Naragsakan ti balasang a mangapros ken mangsagid kenkuana. Nasapsaplit ni Marinka ti agassawa, naminsan. Kellaat a nagngaretnget ti dinosaur ket nagsubli ket rinugianna ti nagna. Iti laksid ti nadagsen a dagsen, nakaskasdaaw ti bassit nga arimbangaw ti uppat a makinlikud a saka ken dua a makinsango a saka. Nasdaaw ti balasang:
  - Wen, karkarna daytoy a lalaki! Masdaawak no ania ti kabutengna?
  Rimmuar manen ti balasang iti kalsada, nagna ni Yanka iti abayna. Intudo ti ubing babaen ti ramayna.
  - Ita, makitatayo dagiti tattao.
  - Sigurado ka kadi?
  - Sangagasut a porsiento!
  Limmabas ti ubing a lalaki ken babai iti turod ket nagluganda a rimmuar iti haywey. Ket pudno a nagparang ti maysa a karaban iti sanguanda. Sumagmamano a dosena a mannakigubat ti mangiturturong iti agarup limapulo a tattao, kasta met dagiti animal nga umasping kadagiti nakabalud a kamelio. Naglugan ni Yanka ket impukkawna:
  - Kumusta nga katutubo!
  Nagbalin a nasirsirib ni Marinka:
  - Kitaenyo dagiti tattao.
  Pudno, nakalinyada iti maysa nga adigi, a naigalut dagiti imada iti poste, ket kaaduan kadakuada ket babbai ken ubbing. Kagudua a lamolamo, makita dagiti tugot ti saplit kadagiti nalukmeg a bagida. Napaliiw ni Yanka:
  - Dagitoy ket adipen!
  - Dayta, agtartaraykami!
  Kasla nadlawda met;sumagmamano a rider kadagiti dadakkel, napuskol ti pannakaabbongna nga aso nga addaan iti innem nga aso ti nagdardaras a nangsurot kadakuada. Indauluan ni Marinka, ngem nagduadua ni Yanka.
  - Agurayka, baka mabalintayo ti makinegosio kadakuada.
  - Mapukawka nga idiot!
  Nagdardaras ni Yanka, agad-adal iti maysa nga eskuelaan ti sirko, nasayaat ti pisikal a panagsanayna. Ngem saan a nakarkaro ti panaglumba dagiti dadakkel a silla nga aso ngem kadagiti umuna a klase a kabalio. Narikna ti ubing a naan-anay a kinaawan gaway iti sango dagiti nabileg a sakada. Agparang a disente ti kapadasan dagitoy a lallaki iti panangtiliw kadagiti nagtalaw nga adipen. Mangngeg ti sitsiria ket nabalkot ti lubid ti lasso iti tengnged ti ubing. Nagpigerger ken natnag ni Yanka, dandani napukaw ti puotna gapu iti nasaem a pannakakigtot. Kabayatanna, intuloy ni Marinka ti nagtaray. Kasabetda, kasla bassit laengen ket ti tali ti mangburak iti natibker a tengngedna.
  Kellaat a nangngeg ti panaggaraw, sumagmamano a karkarna a panagngaretnget, nga umasping unay iti panagngaretnget ti leon. Kasla binutbutengna dagiti aso, kellaat a nagsardengda ket nagyeloda.
  Ti lider dagiti kumakabalio, nga addaan iti nangisit a barbas ken turbante, inlunodna buyogen ti panagragsak:
  - Ania ti nagbalinam!
  - Daytoy ti timek ti dakkel a shaman, dika koma makiraman.
  - Daytoy nalabaga ti buokna a balasitang ket napateg unay a biktima. Saan nga umdas kaniak ti maysa nga uken.
  Nagpigerger ni Yanka ket naguyod nga agturong iti lider. Inngatona ti barukong ti ubing, a timmaliaw kenkuana:
  - Kasla ganggannaet dayta. Maawatanyo kadi ti bitch-tayo?
  Kasla ken ni Yanka nga agsasao iti Ruso ti maysa a lalaki a kasla Arabo. Dinanog ti komersiante ti rupa ti ubing, nagbalin a lila ti pingpingna:
  - Wen! Dinak kabilen!
  - Uksotem ti kawesmo! Intan!
  . KAPITULO No. 4
  Narikna ni Vladimir Kashalotov ti ragsak ken maigiddato iti dayta, pannakapnek: maysa a sero a pabor kenkuana. Nag-U-turn ti baro ket siuulimek a nangduyok iti sabali a tetralet iti likudan. Saan a nalaka ti sumrek, agtaray dagiti lugan a pakigubat a kas kadagiti kuko dagiti kabalio nga agtaray. Ngem nasanay uray idi maysa nga embryo nga agmataengan iti aanakan ti incubator-computer. Manipud idi kanito ti pannakayinaw, nangrugi ti panagsanay iti pannaturog, a nasinga babaen kadagiti panagtignay ti ut-ot, iti naisangsangayan, kosmiko a gubat. Ket adda latta dagiti nakalibas, yantangay naan-anay a di mapakpakadaan dagiti trayektoria dagiti tetralet, nga awanan iti inersia. Tallo pay ti pinaltogan ti baro, a namindua a nayaw-awan. Nagputed dagiti pulso iti vacuum. Maigiddato iti dayta, pinili ni Vladimir ti kanito tapno saan a mairekord babaen kadagiti sistema ti panagsiput iti cybernetic, a mangipaay iti naan-anay a pakabuklan ti espasio a nanglikmut kadagiti tetralet.
  - Ti matrix ket agsepen dagiti photon! - Pilosopikal a kinuna ti ubing.
  Nagtultuloy a naiduron ti buyot ni Alejandro a Dakkel, a dida binaybay-an dagiti panangpadas a manglikmut iti dayta manipud kadagiti sikigan. Ad-adu ken ad-adu a tropa ti inwaras ni Rokossovsky, nga ikagkagumaanna nga iyunnat ti nagdakkel nga armada iti sumagmamano a parsec. Bimmassit ti densidad dagiti pormasion ti tropa, ken immadu ti akem ti indibidual a paglaingan. Ditoy napaneknekan a maikari ti agsumbangir a dasig, a nangipakita iti aerobatics ken ti arte ti panagmaniobra. Ngem dakkel dagiti napukaw, nasurok a maysa a milion a starship ti napuoranen iti naagum a sulo ti pannakadadael. Maabak idi ni Alejandro a Dakkel iti gubat, nga addaan iti kinatan-ok iti numero ken agarup agpapada a teknolohia, isu ket adda iti dasig ti kabusor. Ti laeng nabati ket ti panagatras, a liklikan ti pannakalikmut. Dimngeg ni Vladimir babaen ti grav-link kadagiti bilin a naited kadagiti robot. Kasla awan limitasionna nga optimismo, waw iti napartak a balligi. Ti frigate ni Alejandro a Dakkel ket nakaawat iti sumagmamano a pannakadadael ken bimmassit ti kapartakna. Narikna ni Vladimir ti pungtot, mapukabak ti pagilianna, kasapulanna a dadaelen ti adu a kabusor agingga a mabalin. Kayatna a sawen, adda pagpilianna nga agballigi wenno matay. Nupay nalawag a ti pannakadadael ti sumagmamano a tetralet; dandani awan ti balbaliwanna, ngem daytoy ti dandani dayta awan kaaspingna a kinabannuar dagiti indibidual a mangporma iti karayan a mangrumek iti aniaman a lapped. Napardas a nalagip ti agtutubo no ania ti nabartek kenkuana bayat ti nagadu a panagsanay. Masapul a liklikam ti madlaw ken agtalinaedka iti sapasap a ranggo dagiti robot. Narigrigat nga amang ti sumrek iti kastoy a wagas, ngem nababbaba nga amang ti posibilidad a maisarang. Ngem iti sabali a bangir, adda kadi kalinteganna nga agtugaw iti ruar iti daytoy kritikal a kanito? Nasken ngamin ti maysa a soldado: asikasuenna ti pannakapreserba ti biag, punto dua: ikisapna ti adu a kabusor agingga a mabalin. No adda panagsusupadi, daytoy ti tradision, ti panagpili a pabor iti maikadua a solusion. Dagitoy dagiti Americano idi un-unana: ad-adda a pampanunotenda ti panangispal iti bukodda a kudil. Dayta"t gapuna a naabak ti Yankees, ket malaksid iti dayta, nakapuy ti propagandada. Awan ti totalidad ken inclusiveness-na. No malagiptayo ti nagkauna a pakasaritaan ti Daga: kadagidi a panawen a nakadena ti sangatauan iti maysa a planeta. Maysa a nakaam-amak ti pannakabingaybingayna a lubong, kasapulan a maurnong ti amin a nasion ken ili iti maymaysa a dakulap. Sumagmamano nga imperio ti nangibaga iti dayta. Umuna iti amin, ti USA, China, ti Islamic Society. Agbalin a multipolar ti lubong ken literal a mabingaybingay, umad-adu ti bilang dagiti agwaywayas nga estado, agbalin a obsesion ti panagsina dagiti babassit a nasion. Gagangay a pagtaengan Nauram ti daga, literal a matnag ti sangatauan iti mangliwengliweng! Kadagiti immun-una a panawen, adda dagiti nabileg nga agtuturay a kayatda a pagkaykaysaen ti sangatauan. Daytoy, umuna iti amin, ni Alejandro a Dakkel, maysa kadagiti kalatakan a komander iti amin a panawen ken ili. Isu ket di maparmek, ngem kayat ti providence nga ikkan isuna iti ababa unay a biag. Ket ngarud addaan iti dakkel a gundaway, isut" mangbangbangon iti internasional nga imperio, a mangyeg iti nangato a kultura dagiti Heleniko idiay Asia. Uray ti Cartago ken ti nagkauna a Roma nangipatulodda iti dakkel a panagdayaw iti taga Macedonia, ti kalatakan nga Slav, idi nagkauna a panawen! Sakbay ni Alejandro, ti Dakkel a Persia iti sidong ti sumagmamano nga ari (nangruna ni Ciro) ket nakagun-od kadagiti nadagsen a panagparmek, manipud India agingga iti Egipto, ngem ti doktrina: adda maysa nga agturay para iti intero a lubong, isu ti immuna a nangidatag! Idiay Roma, indawat ni Julio Cesar ti akem nga agturay iti lubong, ngem saan nga umdas ti kapaut ti biagna. Kalpasan ni Cesar, kadagiti emperador awan ti umdas a napigsa a komandante. Ti nadiosan nga Agustin ket masakit ken nakapuy iti pisikal, ti karismatiko a Nero ket sapasap a nakaam-amak. Dagiti kalatakan nga agtuturay, da Diolectanus ken Constantino, ad-adda a nakirangetda tapno mataginayon ti kasasaad, a dida pinanunot ti serioso a panangparmek. Adda pay dadduma a heneral, kalpasan ti pannakatnag ti Roma. Kadagitoy, dagiti kalatakan a personalidad ket: Genghis Khan, Tamerlane, Napoleon, Adolf Hitler, Stalin. Naballigi unay ni Genghis Khan. Isu ket sinakupna ti gangani amin a Tsina, Afganistan, Khorezm, ken dagiti narang-ay a detatsment ket nakadanon idiay Taga-ugma a Rus'. Nagsayaat ti gundawayna nga agballigi;awan ti makalaban kadagiti kanayon nga umad-adu a tropa daytoy nasikap ken nasigo a komander. Ngem uray ti medio napaut a panagbiagna sigun kadagiti pagalagadan ti Edad Media ket saan nga umdas para iti panangparmek iti lubong. Nangipasdek ni Genghis Khan iti dinastia, ngem awan ti kas kenkuana, a makabael a mamagkaykaysa kadagiti amin nga agakar-akar. Kas ken ni Tamerlane. Balligi kalpasan ti balligi, dakkel nga imperio, ken pannakabingay, ti pannakadadael ti Timurat, panagsusupiat iti nagbaetan dagiti annak a lallaki ken appoko. Ket awan ti maikari a kasuno. Da Napoleon ken Hitler, gapu ta naparmekda ti Europa, naburakda ti bukotda maibusor iti Russia. Daksanggasat ta napaay a mismo ti Russia a manggun-od iti panangdominar iti lubong. Ti pudno a naindaklan nga agturay ket ni Stalin, a nangbalbaliw iti maysa a di makabasa ken makasurat a pagilian a magmagna a naka-bast a sapatos a nagbalin a nabileg nga industrial a pannakabalin. Uray idi bisperas ti gubat, nabalinanna ti nangpataud iti napigsa a buyot ti tangke ken dakkel a bunggoy dagiti eroplano. Pudno, nupay mamin-uppat a daras a nangatngato dayta kadagiti tangke ken aviation, nababbaba ti USSR ngem kadagiti Aleman iti pakabuklan a panaggaraw ti buyot. Ket ad-adda nga umiso ti riple nga Aleman. Dakkel ti akemna ditoy: no siasino ti umuna a mangdungpar. No nangirugi koma dagiti Ruso iti preemptive strike, naparpartak koma nga amang ti balligi. Ket kalpasanna adda medyo sumagmamano a biddut nga inaramid ti bilin ti Soviet. Detalyado a nausig dagitoy kadagiti moderno, sapasap nga akademia, ken naisuro no kasano a maliklikan dagita a di umiso a panagkuenta. Ngem ti gubat ket gubat, nangnangruna ti gubat iti law-ang, a sadiay di maliklikan ti di umiso a panagkuenta ken pannakadangran. Nagasat ni Vladimir agingga ita;nabalinanna a dinadael ti uppat a lugan a pakigubat a dina naallukoy ti atension iti bagina.
  - Adda birch porridge para kenka! Wenno imbes ketdi, hyperplasmic!
  Dagiti agtaytayab a robot ti nangtupra kadagiti makapapatay nga otel, inkagumaanda a labsan ti asteroid, ket sinabatda dagiti volley dagiti espesial a kanyon. Dadduma kadagiti paltog ti awan barilesna ken kasla nalaokan iti kalupkop ti asteroid. Ditoy masapul nga agannad ni Vladimir. Rinugianna ti naggunay, nga ad-adda nga umadayo iti igid, nga umadayo kadagiti panangdadael a panangdadael. Ditoy kasapulam a taginayonen ti synchronicity tapno saan a maidungpar dagiti kakaduam, ken maigiddato iti dayta agputok. Robot laeng dagiti robot, dida mapupuotan a maus-usar dagitoy kas kalasag ti tao. Pinadas ti baro ti nangdungpar iti wagas a bimtak ti plasma babaen ti panaggarawna. Kayatna a sawen, napan dayta iti arko, a nagkurba saan laeng nga agpangato, no di ket iti sikigan. Malaksid kadagiti tetralet, rinugian ni Vladimir ti nagpili kadagiti natured a puntiria para iti bagina. Nangnangruna, ti grabidad-magnetic a bilog. Mabalinmo met nga i-shoot down no nagasatka.
  Ngem kalpasanna, nagpatingga ti gasatna. Naandur ti force field ti dakdakkel a puntiria ti pannakadungpar, ket kinalkula ti sistema ti panagsiput a ti salvo ket naiputok manipud kadagiti agtaytayab a robot. Dagus a nagsubli ti bangka ket naipatulod ti signal iti tengnga dagiti lugan a pakigubat:
  - Apay a simrek ti kabusor babaen ti bangenmo?
  Insungbat dagiti robot:
  - Awan ti naduktalan a kaso ti intrusion!
  - Iti daytoy a kaso, dalusan ti rabaw ti asteroid, sumrek kadagiti bitak.
  Maysa nga iskwad dagiti robot ti nagdardaras a simrek kadagiti abut a nasuntok iti rabaw. Iti daytoy a kasasaad, masapul nga agsubli ni Vladimir ken umakar iti likudan dagiti dadduma a kotse. Pudno, adda bentaha daytoy, mabalinmo a dadaelen dagiti robot babaen ti panangusar kadagiti likodan dagiti pasilio.
  Bueno, ti makina ket saan a tao, ngem aggatad met iti kuarta ken mausar kas combat unit. Adda idi tiempo a napasaran ti sibilisasion ti napeggad a panagalsa dagiti makina, a dandani nangdadael iti sangatauan. Naisalakan laeng ti Imperio babaen ti kinapudno a ti agturayna ket maysa a pudno a henio, ken maysa met a mangkukulam, ti lider ti Leon dagiti Bileg. Daytoy immuna nga emperador a Ruso iti moderno a panawen ket nabalinanna a pinagkaykaysa ti Daga ken nangparnuay iti perpekto a sistema. Idi damo maysa dayta a napili a sangaribu, ngem apay a maysa a milion a nabukel iti siensia? Nakitana a nasaksakbay ti panagalsa ti artipisial a kinasaririt. Nagbalinen a nabileg unay ti kompiuter. Ngem nabalinanda nga impeksion ti kangrunaan a rebelde, ti hyperintelligent system, iti espesial, nangnangruna a napeggad a virus a kas iti dragon.
  Maysa a baro a kita ti kangrunaan nga igam a maibusor iti cyber: timmulong a nangpasardeng iti riribuk, ngem sumagmamano a milion a tattao ti napapatay, kasta met ti adu a binilion a kompiuter, a permanente a baldado. Kalpasan dayta naipakat ti sumagmamano a restriksion iti pannakapataud ti elektroniko, nangnangruna, ti robot ket saan koma nga iti aniaman a kasasaad a makaammo iti bagina. Mainayon pay, para kadagiti kaaduan nga adelantado a modelo, naimbento ti ideal a lasso - relihion. Ita nagbalinen a manamati dagiti robot, ket ngarud natulnogda kadagiti tattao. Sigud, ti relihion ti opium dagiti tattao, ngem ita nagbalinen a natauan nga agas para iti dumakdakkel a pigsa ti panunot nga inaramid ti tao. Bimmassit dagiti mannakilaban a galad dagiti robot ken ti abilidad nga agpampanunot a nainsiriban, ngem nagbalinda a nataltalged nga amang para iti sangatauan. Isu a saan a basol ti pananggundaway iti daytoy. Maysa pay, adu ti inampon ti tao a mismo manipud iti makina. Kas pagarigan, utek: kalpasan a napnoda iti hyperplasm, nangrugida nga agpanunot a naparpartak nga amang. Ngamin, minilion ken binilion a daras a naparpartak ti panaggaraw dagiti hyperplasmic particle ngem kadagiti photon ken agtignayda iti adu a dimension. Daytoy ti manglukat kadagiti pudno a karkarna a posibilidad.
  Misterioso unay dagiti labyrinth ti asteroid, tunggal pasilio ket maysa a banag a karkarna. Maysa nga ay-ayam dagiti napateg a bato a naiwaras kadagiti diding, a ti dadduma kadagitoy ket umasping iti nadumaduma a makaliday a rupa dagiti demonio. Kasla agnanaed dagiti espiritu kadagitoy a pagbaludan. Daytoy, nupay kasta, ket paset ti kaso, dagiti espesial nga ethereal a porma ti biag a makabael nga aggaraw iti nagbaetan dagiti bituen. Adda sarsarita a dagitoy ti kararua dagiti awan namnama a managbasol a naitapuak kadagiti interuniversal spaces. Isu a nasentensiaanda nga aglayag iti agnanayon!
  Pinuntiria ni Vladimir ti lugan. Siaannad nga in-adjust-ko dayta ket pinaltogak ti dead center. Iti likudan dagiti kagudua-espasyo a dimension a manglikmut kadagiti robot adda naisangsangayan a kasukat a mabalin a maikabil nga addaan iti medio nakapuy a panagruar ken mangburak iti depensa ken mangdadael iti makina. Iti daytoy a kaso, lokalto ti pannakadadael ken awan ti madlaw ti dadduma a robot.
  Automatiko a nasanay a panaggaraw, umiso a paltog ken mismo iti mata ti toro!
  - Makitamto - anian a ragsak! Dagus a nadungpar ti robot - dandani awan ti puntiriana! - Nagtayab pay bassit ti baro. Adtoy ti sabali pay a "droid", napintas ti panagtaytayabna a kas iti pelikula a "Star Wars", kasapulan met a matukkol iti matrix protection. Nupay kasta, mabalin met nga usaren ti ababa a pulso a mangdungpar iti muging ti maysa a tao, ngem nangatngato koma ti kapigsana.
  Bayat nga agan-anup ti agtutubo, simrek ti gubat iti kangitingitan a pasetna. Inwaras ni Rokossovsky ti maudi a reserbana iti gubat;ninamnamana nga iirut ti tali iti aglawlaw ti karabukob ti buyot ti Macedonia. Maysa dayta a danog babaen ti ladle, a panggepna ti mangurnong kadagiti gisantes a naiwaras iti plato ken dadaelen dagita babaen kadagiti konsentrado a volley. Kanayonanna, awanen ti tiempo ti kabusor nga ad-adda nga umatras, iti likudan dagitoy adda dagiti lugar a napusek iti Dakkel a Russia. Insippaw ni Alejandro a Dakkel:
  - Dimtengen ti kritikal a kanito! Ngem dikay" maupay, asidegen ti turning point.
  
  Bayat a nakiranget ti dua nga armada buyogen ti naariwawa a pungtot, mapaspasamak ti mahiko a laban iti sabali pay a sublevel ti multi-space.
  Dagiti mangkukulam a nagduduma ti pulida, ngem pinagkaykaysada babaen ti gagangay a bilin ti Dakkel a Russia ken ti bumusbusor a Nasantuan a Russia, inrugida ti bukodda a gubat. Ti kangrunaan a taya ket naaramid kadagiti phantom fighter. Dagiti mahiko a mannakigubat ti Nasantuan a Russia ket naikabil iti espesipiko a berde nga esmeralda, ken dagiti mannakigubat ti Dakkel a Russia ket asul a zafiro.
  Agpada a nagsusupiat dagiti nagdadakkel a buyot. Nabukel dagiti phantom manipud iti mini-matter, kayatna a sawen, ti mabalin a maawagan a kondisional a material a buklen ti mahiko nga enerhia. Maysa pay, paset ti enerhia ti pinataud dagiti hyperplasma reactor a nadumaduma ti kitada. Maysa a kita ti panaglaok ti mahika ken nakaskasdaaw a teknolohia. Talaga a karkarna a ti kabassitan a mannakigubat ket di kumurang a sangagasut a kilometro ti katayagna. Nagdadakkel a buyot, pinullo a ribu a soldado nga addaan iti adu a bannuar a mannakigubat. Ket ditoy dagiti kangrunaan a bannuar: dagiti higante nga Ilya Muromets manipud iti sikigan ti Great Russia ken Svyatopolk manipud iti sikigan ti Svyatorossia. Agpada a sangaribu a kilometro ti katayag dagiti higante ken agsakayda kadagiti napipintas a nangisit a kabalio. Nakawesan iti nasileng a kabal, naraniag ken natan-ok, kadagiti kalasag adda dagiti napateg a bato a sukog sabong. Dagiti pinarsua ti mahika ket medio natural ti panagtignayda, ni Ilya Muromets ket nagturong kenni Dobrynya Nikitich.
  - Bueno, dagiti kabusor ni Dobrynya ket naan-anay a kinasipnget. Saanmo a basta alaen ida babaen ti puersa. Baka mangiset-uptayo iti ambush.
  - Isu nga eksakto daytoy ti namnamaenda kadatayo. Ni Svyatopolk ket maysa nga aduan kapadasan a komander. Nadlawna la ketdi ti inaramid ti tao a kabakiran a nakaisaadan dagiti ambush troop-mi.
  Insungbat ni Dobrynya iti nadaranudor a baritone:
  - Nalabit kasta, ngem adda maysa a nuance. Namnamaenna la ketdi a patayenna ti ambush regiment.
  - Siguro!
  - Ket mangibaonto kadagiti tropa iti maysa a detour iti aglawlaw dagiti turod. Ditoy ti kalkulasion ket maibatayto iti sorpresa. Ngamin, narangkis dagiti turod ken dandani di madanon.
  Nagkomento ni Alyosha Popovich iti agringring a timek (nalabaga ken awan barbasna, nga addaan kadagiti nalamuyot a langa a kas iti girl"s):
  - Posible dagiti kasta a taktika, ngem... Narigat unay ti dalan, mainayon pay, mabalin nga ibilin dagiti mangkukulam tapno maliklikan ti kasta a peggad.
  Ni Dobrynya, a nangipugso iti barukongna, nagkedked:
  - Dagiti mangkukulam ket mangted ti dakdakkel a panagwaywayas ti parsuada iti panagpili kadagiti kalat. Kastoy ti kaugalian ti amin a gubat ken gubat, kanayon a kasta ken namnamaek a kastato iti daytoy a gundaway! Mainayon pay, masapul a ditay liplipatan ti dialektika ti gubat.
  - Ket sadino ti nakaalaam kadagiti kasta a sasao? - Nasdaaw ni Ilya Muromets.
  - Daytoy ti programa nga inkabil da kaniak. Maysa a kita ti kurso dagiti natamad a marmot ken mahiko a gophers. - Nag-joke ni Dobrynya a makauma. "Makasaganakami iti daytoy no la ket ta adda." Naibilinkon a mawarsian ti bakras kadagiti natadem a bituen;narigatto unay a sumang-at ti kabusor iti dayta.
  Immanamong ni Ilya Muromets:
  - Nasayaatto unay daytoy!
  Dinamag ni Alyosha Popovich:
  - Segun iti kaugalian, rumbeng nga aglalaban dagiti dua a kapigsaan a bannuar, ngem saan a dagiti kangrunaan a komander.
  Insingasing ni Dobrynya:
  - Iti daytoy a kaso ket Baldak wenno Grobogor. Panagkunak, rumbeng a labanak isuna. Napigpigsa ni Baldak ngem ni Grobogor, ngem nasiglat ni Grobogor.
  Nagkedked ni Alyosha Popovich:
  - Nasaysayaat kaniak! Ad-adda a nasikap! Iti moderno a martial arts, ad-adda nga epektibo ti kinasikap ngem ti brutal a puersa.
  Nagkedked ni Dobrynya:
  - No mangabaktayo babaen ti tulong ti kinadakes, ngarud awan serserbi ti kasta a balligi. Masapul a parmekentayo ti kabusor: iti natan-ok a wagas.
  Nagsippayot ni Alyosha, a nangyugyugyog kadagiti nabalitokan a kulotna:
  - Saan kadi a dagiti kangrunaan a galad ti komander: kinasikap, kinadakes, panangallilaw! Ngamin, laglagipenyo ti kinuna ni Suvorov: ti tured doblena ti pigsa, ti panangallilaw ket mamimpat!
  - Saan a ni Suvorov ti nagsao, no di ket ti komander nga Insik a ni Tsen Ju! Isu a dikay pagriroen dagiti pitaka ken bast shoes. - Nasinga ni Ilya Muromets. - Ket makiranget ti agtutubo a bannuar a ni Igor Pastukhov. Napigsa unay kadagiti kampilan. Itedko kenka ti bilin a mangibilin kadagiti sikigan. Ket umdasen ti panagsasarita, kasapulan nga ad-adda a natibker ti panagtignaytayo. Ita ti saludsod ket? Rumaut wenno urayentayo ti kabusor.
  Insingasing ni Dobrynya Nikitich:
  - Ti kasayaatan a taktika ket ti counter combat!
  - Ania! Risutentayo daytoy!
  Impukkaw ni Ilya Muromets:
  - Ania ti mannakigubattayo!
  Nagna ni Igor Pastukhov a magmagna, nakasuot iti gagangay nga asero a kabal. Nagdakkel, ngem nasayaat ti pannakaputedna a lalaki. Ngem saan met a nakapuy ti kalabanna. Timmakder ti ayus ti duyaw nga asuk manipud iti naenkantado a ruot ket nagparang ti maysa a monster. Awan sabali no di ni Tugarin the Serpent, ti produkto ti mahika dagiti troll ken faun.
  Nalukmeg unay ni Tugarin Zmey ken dua nga ulo ti katayagna ngem ni Pastukhov. Uray ti kabaliona ket espesial - tallo ti ulona.
  Nagbalin a malmaldaangan ni Alyosha Popovich:
  - Wen, pinarsuada ti monster iti ulomi!
  Insungbat ni Dobrynya:
  - Okey laeng, ta nalukmeg, kayatna a sawen a saan unay a mobile!
  Inturong ni Pastukhov ti ubing, awan pay barbasna a rupana nga addaan laeng iti naingpis a bigote nga agturong kadakuada ket nagkidem:
  - Dikay madanagan kakabsat! Saanak a mapaay!
  Kinuna ni Ilya Muromets iti booming bass:
  - Bueno, trolls, adu ti na-churn out-da a monster! Awan ti biag para kadakuada!
  Nagruknoy ni Pastukhov iti katupagna: makirangettayo a kasla kabalyero!
  Maisupadi ketdi, nagngisiten ni Tugarin ti uleg, a nangipakita kadagiti makapasiddaaw a ngipen. Naisangsangayan ti kadakkelda, ngem maigiddato iti dayta berde ken nakillo!
  Linuktanna ti ngiwatna ket bimtak a gil-ayab:
  - Addanto bagels para kenka!
  Agpada a napardas ti panagdeploy dagiti buyot. Adda dagiti pumapana iti sanguanan, dadduma ti addaan kadagiti nadagsen a pana, dadduma ti addaan kadagiti nalag-an ngem napartak ti panagputokda a sling! Nangnangruna a napeggad dagiti dadakkel a pana, a mangdungpar iti nakaro a distansia ken kabaelanda a tukkolen dagiti nakasakay a kabalyero. Naiduma ti panagkawkawes dagiti pumapana: dadduma ti kagudua a lamolamo, masel, idinto ta ti dadduma, iti kasumbangirna, agkawesda kadagiti nabaknang a kawes;maysada a kita ti elite. Kas met laeng kadagiti nadumaduma a nakasakay a kabalyero, literal nga agtaytayab dagiti pagalagadan. Dagiti kadakkelan ket napuskol ti kabalda, ti dadduma ket literal a kasla tangke. Dadduma a mannakigubat ket addaan iti uppat, innem ken walo pay ketdi a takiag. Adda nadumaduma a monster iti amin a kita. Walo met ti takiag ni Tugarin the Snake, ken atiddog unay dagitoy, agpusiposda a kas iti tentacles ti kugita.
  Dadduma kadagiti mannakigubat ti agtugaw kadagiti mammoth nga addaan kadagiti torre ken pana, dadduma kadagiti kamelio, ngem dagiti nakaam-amak unay ket dagidiay adda kadagiti dinosaur. Ania ti maibaga maipapan iti kasta nga animal a kas iti dinosaur? Pudno a monster daytoy, napno iti pigsa ken pannakabalin, nakabutbuteng ngem nakaay-ayat.
  Adu dagiti dinosaur, a nadumaduma ti kita ken kitada. Dagiti kadakkelan ket dumanon iti kangato a sangapulo ribu a kilometro, a maibilang a kas kadakkel ti Venus. Dadduma ket basbassit, ngem kaskasdi a saan a basbassit ngem ti elepante ti mahika - agarup a kas kadakkel ti Bulan. Saan a nalaka a parmeken ti dinosaur;malaksid iti natural a napuskol a kudil, dadduma ti addaan iti kanayonan a kabal nga inaramid ti tao a naidaiten kadagita.
  Adda met dagiti royal dinosaur nga addaan iti nabalitokan a kabal.
  Svyatogor, Grobogor, Baldak, met iti kabaknangan a kabal, dagiti laeng napateg a bato ti nabukel a drowing saan a dagiti mula, no di ket dagiti animal, pagsasaritaanda met ti estratehia ti umay a laban.
  Insingasing ti nalukmeg ti rupana a Baldak:
  - Adda bassit bentahatayo iti bilang. Kaipapanan daytoy a tapno mausarmo dayta, masapul nga ipuruakmo a maminsan ti amin a pigsam iti gubat. Kaluban ti kabusor iti crescent moon ket ipis-itmo a kasla patatas iti dakulapmo.
  Ni Grobogor, nabileg ti bagina, ngem naingpis ti rupana, naturong ti rupa, nakakawit ti agongna, inkidemna:
  - Saan saan a kasta! Maisupadi ketdi, masapul a gundawayam ti kinapudno a nakapuy ti kabusor ken pagtalinaedem ti napigsa a reserba iti imam iti intero a gubat. Iti desidido a kanito, isut" ipuruaktayo iti gubat ket buraktayo ti kagurgura a kabusor.
  Nakapungtot ni Baldak:
  - Adda bentaha nga aguray?
  - Malagipmo kadi ti pangngarig maipapan iti garami a nangburak iti bukot ti kamelio? - sinaludsod ni Grobogor. - Naala mo kadi ti moral?
  - Saan nga umiso a pagarigan! Naburak ti garami ti duri gapu ta dati a nadagsenan ti kamelio iti nadagsen a karga. - Baldak ti kinunana.
  - Isu a maguyod ti buyottayo iti gubat nga addaan iti kasta a karga, ket kalpasanna nabileg a danog manipud iti reserba. Nakapuy ti nabannog a bannuar ngem ti presko nga ubing! - kinuna ni Grobogor. - Wen, iti pangkaaduan, agay-ayamka kadagiti baraha, kas pagarigan!
  - Kuna ni Memory nga nag-play ak.
  - Isu a siasinoman nga addaan iti extra ace a nabati ket mangabak. Saan kadi a kasta?
  Nagtung-ed ni Baldak a di kayat:
  - Daytoy ket laeng no agay-ayamka iti maag, ket kalpasanna laeng iti maysa a naikeddeng a kasasaad. Kalikaguman ti pudno a gubat ti konkreto a panagpampanunot. Awan ti mabalin a kasukat wenno nasikap a kinaawan patinggana ditoy!
  Insungbat ni Grobogor:
  - Ania ti ibagbagak iti maikadua a panagpanunot? Iti pangkaaduan, karkarna unay ti pampanunotem, mabalin nga ipagarup ti maysa nga awan ti pampanunotem.
  Nagkedked ni Baldak:
  - Saan, pampanunotek laeng! Ket nagmataengan ti nasikap a plano iti ulok. Ngamin, saan met a maag ti kabusor, saan kadi?
  - Daydiay mangipagarup a ti kalabanna ket maag kaaduanna nga agtalinaed a maag! - Immanamong ni Grobogor.
  Ad-adda pay a pinalawa ni Baldak dagiti kasla aparador nga abagana:
  - Isu a dayta ti pampanunotek! Padasento ti kabusortayo a guyoden ti gubat tapno adda tiempo dagiti salamangkero a mang-conjure kadagiti kanayonan a pammabileg ken mangpatas kadagiti puersa. Lohikal ti umanamong!
  Nagtung-ed ni Grobogor iti natadem nga addaan iti mamagpeggad nga ipus:
  - Awan ti panagkedked!
  - Adda isuna iti kabakiran a kurbado ti dimensionna, pagtalinaedenda ti ambush regiment. Inton agpammarang nga umatras ti kabusor wenno iti sidong ti nakabutbuteng a panangpilittayo, nakaro ti danogtayo iti kabusor. - Nagsarua ni Baldak. - Ugh! Nag-reserbaak, saan a datayo, ngem kabilennatayo ti kabusor gapu iti ambush . Gagangay a taktika daytoy ti buyot ni Ilya Muromets, dikay" kadi ammo!
  Napilitan ni Grobogor nga immanamong:
  - Wen, ti danog gapu iti ambush ket adda iti darada!
  - Isu nga apay nga haan tayo nga bypass ti ambush. Mangaramidkami iti U-turn, ag-swingkami iti rabaw ti turod ket masarakanmi ti bagimi iti ambush regiment-da iti likudan. Umanamongkayo a nainsiriban daytoy a taktika.
  Rumauttayo iti kabakiran ket dadaelentayo dagiti nakapuy a puersa ti kabusor.
  Kinuna ni Svyatopolk, a naulimek agingga iti purok:
  - Kasla nainkalintegan! Napanunotko a mismo daytoy Baldak.
  Nagkullayaw ni Grobogor:
  - Ket no namnamaen ti kabusor ti eksakto a kastoy kadatayo. Mainayon pay, medio narangkis dagiti turod, wenno imbes ketdi dagiti turod, diak masigurado a sumang-at dagiti dinosaur kadagita.
  Nagngisiten ni Svyatopolk:
  - Sumalogdanto, dika madanagan! Inasikaso daytoy dagiti mangkukulammi. Ket iti pangkaaduan, naive unay dagiti pagbutbutngam. Saan nga ammo ti kabusor. no kasano a sapatos dagiti kabaliotayo, ken no ania ti ikabiltayo kadagiti saka dagiti dinosaur.
  Insungbat ni Baldak:
  - Adtoyda! Milagro ti teknolohia!
  Insungbat ni Grobogor:
  - Marikna ti pusok a saan nga umiso, ngem no pagarupem!
  Inwagwag ni Svyatopolk ti kampilanna:
  - Kaykayatko ti risgo!
  Inulit ni Baldak ti tignay:
  - Ket siak met!
  Nagbalin a nasinged dagiti uleg a Pastukhov ken Tugarin. Sigun iti kaugalian, maymaysa laeng ti kampilan ti tunggal maysa kadakuada, isu a saan unay nga apektaran ti bentaha iti bilang dagiti ima.
  Nupay kasta, agarup mamindua ti kaatiddog ken nalalawa nga amang ti kampilan ni Tugarin.
  Masapul a makirangetda a magmagna sigun iti kaugalian, tapno saan nga agpannuray iti kabalio ti pagbanagan ti pannakidangadang. Anian a medio nainsiriban a desision, basbassit koma ti aksidente, ta iti animal, kanayon a makaatraska.
  Insingasing ni Baldak ken ni Tugarin:
  - No ag-alad, masansan nga agsukat ti ima, padasem a bannogen ti kalabanmo.
  Nagngaretnget ni Tugarin nga Uleg, a nangiruar iti nadumaduma ti kolorna a gil-ayab manipud iti ngiwatna:
  - I"ll crush him babaen ti bagik!
  Nakatakderda iti linia iti sango, nagkidem dagiti mannakigubat a babbalasitang. Agparang nga impagarupda a nakakatkatawa dayta:
  - Ramesen ti lalaki ti maysa a lalaki!
  Impukkaw ni Ilya Muromets ken ni Pastukhov:
  - You guy ket adda ulo na kadagiti abagana! Sapay koma ta maammuam no kasano ti makiranget tapno mangabak!
  Simmungbat ni Pastukhov buyogen ti dignidad:
  - Dagiti ima ti ina, ti ulo ti ama - a sangsangkamaysa dida panawan ti balligi nga ulila!
  Intupra ni Tugarin nga Uleg ti apuy kas sungbat, ngem dagus a liniklikan ti masirib nga agtutubo:
  - Siguro nasaysayaat no hark up-ka tapno agsubli?
  Adda nagngaretnget ni Tugarin nga Uleg, saan unay a makapadanag no di ket makarimon.
  Sangagasut ket limapulo a bugles ti naggigiddan a naguni, nagpitik dagiti tambol, ket nangrugi ti duel.
  Ni Tugarin Zmey, a nangiwagwag iti kampilanna, nagdardaras nga immasideg. Liniklikan ni Igor Pastukhov ti umuna a danog ket in-parryna ti maikadua nga atake. Nagtaul ni Tugarin:
  - Agtutubo a lalaki! Nabasa iti likudan dagiti lapayag!
  - Nasaysayaat a gatas ngem ti abono! - Simmungbat ni Pastukhov buyogen ti dignidad.
  Pinadas ni Tugarin a danonen ti kalabanna babaen ti sakana. Ngem nagbalin a napuskol ken ababa unay.
  Ginundawayan ni Pastukhov daytoy a biddut ket naitibkolna. Ti laeng naisalakan ni Tugarin iti pannakatnag ket ti kinapudno nga uppat ti sakana.
  - Tuta! - Nagtaul ket dagus a nakaawat iti danog iti tian. Wen, napigsa unay ta nalukneng ti maysa kadagiti plato ti kabal, nagtedted ti makasabidong a kayumanggi a dara.
  Kinuna ni Pastukhov, nga inyebkasna ti maysa nga aporismo:
  - Asinoman a mangumsi iti buyot ket masapul nga alisto nga agtaray!
  Ad-adda a nag-swing ni Tugarin, dandani napukawna ti kinatimbengna. Dandani saan a nasagid ti kampilan ti ulo ti Pastor. Nupay kasta, ad-adda nga eksakto ti sungbatna, a nangibati iti kalabanna iti pilat iti pingpingna. Narugit a lila ti dara a rimmuar iti daytoy a gundaway.
  - Wen, makitak nga adda apdo mo.
  Sabali manen ti panangraut ni Tugarin:
  - Magun-odmo ti maikari kenka, snotty!
  - Ket daytoy a merito ket agbalinto a balligi!
  Nupay kasta, saan a nalaka a parmeken ni Tugarin nga Uleg, iti laksid ti kadakkelna, medio napartak. Daytoy ti nangpataud iti sumagmamano a parikut ken ni Pastukhov. Maysa pay, ti agtutubo a phantom a mismo ket nakaawat iti sumagmamano a garaw. Maysa kadakuada ti nangputed iti makannawan a kidayna ket, kas resultana, nangrugin a nakarkaro ti panagkita ti matana.
  - No dadduma uray dagiti scoundrels ket nagasat! - Kinuna ni Pastukhov.
  Inguyod ni Tugarin Zmey ti pug-aw manipud iti sinturonna, nga agsagsagana a mangipuruak iti dayta iti lalaki.
  Nangaramid ti agtutubo iti di ninamnama a tignay ket pinutedna ti maysa kadagiti walo a saka babaen ti natadem a danog. Natnag ken bimtak ti pug-aw, naispreyan dagiti napigket a pirsay iti amin a direksion.
  Maysa kadakuada ti nagtungpal iti sirok ti mata ni Tugarin. Pinadasna nga ibelleng, ngem ti agtutubo, a nanggundaway iti apagbiit a pannakasinga ti kabusor, pinutedna ti ima a nakaiggem iti kampilan.
  - Bastardo! - Nalunod ni Tugarin.
  Nagkidem ni Pastukhov:
  - Kas iti kasasaadna!
  Nabalinan ti phantom monster nga iniggaman ti kampilan babaen ti sumaganad a sakana, ngem in-inut a nagbalin a nabannog dagiti panaggarawna gapu iti pannakapukaw ti dara. Ni Pastukhov, idi nakitana daytoy, pinapigsana ti panangpilit.
  Ti gubat ket binuybuya ti tallo nga archmage manipud iti agsumbangir a dasig. Iti dasig ni Svyatorossia, dagitoy ket maysa a troll, maysa a faun, ken kangrunaan a koordinador ti maysa a tao, iti daytoy a kaso ti balasitang a ni Natasha. Maysa a kita ti kangatuan a mangkukulam. Iti pangkaaduan, kadagiti babbai, ti abilidad nga agsalamangka ket agarup mamindua a gagangay ngem kadagiti lallaki. Daytoy ket maysa a penomenon ti pisiolohia ti babai. Gapuna, di pakasdaawan a ti kalabanna ket ti balasang met nga Oksana, a mangibagi iti Great Russia. Dua a kangatuan a salamangkero dagiti katulongna: maysa nga elf ken maysa a gnome. Daytoy ti nagdumaan ti dua nga internasional a buyot ti panagsalamangka.
  Insingasing ti troll ken ni Natasha:
  - Bay-am a bumallaetnak iti gubat ket tulongak ni Tugarin nga Uleg.
  Nagkedked ti balasang:
  - Saanto a maitunos kadagiti pagannurotan. No maibutaktaktayo addanto naan-anay a pannakaibabain kadatayo ken iti dakkel nga imperio.
  Ti troll, a nasikap a nagkidem, kinunana:
  - Siguraduek a saan nga agsagaba ti dayaw ti Svyatorossia!
  - Ket kasano? - Nasdaaw ti balasang a salamangkero.
  - Nalimed nga impluensia! No ti kinasikap ti mangabak iti kinalaing ken kinatured. Agkusittayo tapno awan ti mangpugto, ket no pugtuanda, saanda a paneknekan!
  Kinita ni Natasha ti hologram: Kasla awan namnama a maabak ni Tugarin nga Uleg ket banag ti panawen ti pannakatnagna.
  - OK! Umanamongak! Agannadka laeng a dika matiliw!
  - Ita, sumrekak iti protective line ket umawat ti gayyemtayo a ni Tugarin iti baro nga igam.
  Dagus a nagbalin a bassit nga insekto ti troll, a nagdardaras nga agturong kadagiti mannakigubat iti kapartak ti photon.
  Nagsanud ni Tugarin Zmey, in-inut a nagsanud. Ti kalabanna, a nariknana nga asidegen ti panungpalan, pinapigsana ti panangpilitna. Pagammuan ta kellaat a naburak ti kampilan ti baro, nangrugin nga agsilnag iti apuy ti murdong ti gameng ti kabusor. Ti danog ti nangpuor iti abaga ti lalaki ken dandani naputed ti takiagna. Naglugan ni Igor ket nagmuregreg:
  - Diablo!
  Nagngisiten ni Tugarin:
  - Nalpaskan, morel!
  Sabali pay a natadem a panagtayyek, nagdisso pay ketdi ni Tugarin, immatiddog ti kampilan, nagputok dagiti bukel ti daga (a naaramid iti mini-matter) iti tangatang, ket nauram ti ruot.
  Naungaw ni Pastukhov iti apagbiit. Adda baro a danog ken naraniag a panagkidem, ket nagbukbok ti asuk. Maysa a segundo kalpasanna nagwaras dagiti ulep ket nasarakan ti nagdakkel a Tugarin ti bagina a naputed iti kagudua.
  Nagpalakpak ni Pastukhov kadagiti imana:
  - Ti agtutubo a lalaki kinantotna ti mannakigubat, dimteng ti di nadayaw a panungpalan!
  - Grabe! - Siraragsak nga impukkaw ni Ilya Muromets.
  Inkrus ni Dobrynya ti bagina:
  - Napigsa nga Rus'!
  Ni Alyosha Popovich ket nangikabil iti saan a maitutop:
  - Saan kadi a Rus" dagitoy?
  Nagkaykaysa a nagtaul dagiti bannuar kas sungbat:
  - Saan, dagitoy ket ganggannaet! Kalmakem ni Alyoshenka!
  Nagpatingga ti gubat a saan a pabor iti buyot ni Svyatorossiya. Nagung-ungor ti arimbangaw kadagiti ranggo dagiti berde a soldado.
  Napaliiw ni Svyatopolk:
  - Dakes a pagilasinan!
  Nagkedked ni Grobogor:
  - Daytoy ket dandani awan epektona kadagiti estadistika ti balligi! Ditoy kasapulan laeng nga agbutengtayo iti bagitayo.
  Kinuna ni Baldak:
  - Siak ti personal nga idauluan ti makannawan a sikigan iti gubat!
  Immanamong ni Svyatopolk:
  - Daytoyto ti kapigsaan a tignay! Agannadka laeng, Baldak, ket liklikam ti makiranget iti daytoy nadayag a mannakigubat. Ngamin, no ibabadaka, katupag dayta ti pannakapukaw ti makannawan a takiagmo!
  - Siak a mismo ti mangibaba kenkuana! Saan a naungaw ti kukuami!
  Ti mahiko a buyot ti Svyatorossia ket napan iti opensiba. Immuna a naggunay dagiti pumapana. Dagiti babbalasitang nga Amazon a dandani lamolamo ti susoda, dagiti utong ti karmine a rumrummuar kadagiti naputed a chain mail-da, ngem nakasuotda kadagiti helmet ken visor, rinugianda a bombaen dagiti pumapaltog ti kabusor babaen kadagiti pana. Aktibo a simmungbatda.
  Natnag ti maysa kadagiti babbalasitang, a nadungpar ti barukongna babaen ti pana. Nagkugtar ti bagina ket natinnag. Kasla nasugatan laeng ti sabali a balasitang. Naballikug ti rupa gapu iti panagngirsi ti ut-ot.
  Natnag met ti dadduma a mannakigubat, ngem idi damo saan a nangnangruna a dakkel dagiti pannakapukaw, agparang a gapu iti kaadayo, saan a kanayon a makastrek dagiti pana iti kabal.
  Napaliiw ni Svyatopolk:
  - Agdung-awtayo nupay kasta!
  Agdardaras metten ni Baldak nga agturong kadagiti tattaona, impukkawna bayat ti panagtarayna:
  - Ita, panawak ti guardia, makaparagsakton!
  Insingasing ni Grobogor:
  - Dagus nga umakar ak iti left flank, makikomunikar tayo nga agusar ti shells ken Velcro.
  Immanamong ni Svyatopolk:
  - Bueno, ti lugarko ket adda iti sentro!
  Saan met a nagtugaw ni Ilya Muromets, insingasingna:
  - Bueno ngarud! Ita ti lugarmi ket adda kadagiti tropa.
  Immanamong ni Dobrynya Nikitich:
  - Makilabanak ken ni Baldak!
  Pinuted ni Alyosha Popovich ti murdong ti bigote babaen ti kampilan:
  - Bueno, kasla naalakon ni Grobogor. Panagkunak, daytoy ti kasayaatan a pagpilian!
  Insippaw ni Ilya Muromets ti maysa a kararag ket inkrusna ti bagina:
  - Bueno, babaen ti Dios, kakadua!
  - Amen! - Nagkaykaysa a simmungbat da Alyosha Popovich ken Dobrynya Nikitich.
  - Idauluantayo ti saritaan babaen ti panangusar kadagiti water lilies ken water lilies. Ipakaammom ti tunggal maysa maipapan iti amin, dikay ilemmeng ti kinapudno!
  Nagruknoy dagiti mannakigubat ket inturongda dagiti nangisit a kabalio ket nagsakayda a pimmanaw.
  Intultuloy ni Ilya Muromets ti nagtalinaed iti nangato a daga, naawatanna a masapul nga adda mangmonitor iti laban! Mabalinmo laeng nga alaen ti trabaho ti ordinario a soldado iti kritikal a kanito, a ti personal a panangibabaet mabalin a baliwanna ti kasasaad ti gubat. Ti panagannad ti antitesis ti kinatakrot!
  Inserra dagiti infanteria dagiti ranggoda ket, gapu ta dida impangag ti uraro dagiti pana, nagturongda kadagiti posision dagiti Dakkel a Ruso. Nangnangruna a natured ti panagtignay dagiti babbai nga infantry soldiers. Inwagwagda dagiti kampilanda, situtured a nagdardarasda a simrek iti kapuskol ti gubat.
  Naglalaok dagiti ranggo ti nalag-an nga infanteria, nagsina dagiti babbalasitang iti babassit a grupo ken desperado a nakirangetda. Kaaduan kadagiti kinapintas ti nakiranget a di nakasapatos, ngem addaan kadagiti agkir-in a balitok a knee pad. Dagiti babbai a soldado, saan a nababbaba ngem dagiti lallaki (no bilangem laeng dagiti tattao, ngem adda met dagiti nakaskasdaaw a parsua), tunggal maysa ket mabalin nga agbalin nga arkos ti podium, dagiti nalag-an a plato ti kabal saanda nga ilemmeng, no di ketdi impaganetget, dagiti makagargari unay a paset ti bagi ti balasitang .
  Ni Baldak, nga agngarngaretnget a makatuleng, imbilinna:
  - Ita bay-am a mapan makigubat ti nadagsen nga infanteria!
  Inusar dagiti nagdadakkel a lallaki ti pormasion ti phalanx. Daytoy idi a dagiti immuna a sangapulo a mannakigubat ket nangawit kadagiti pika iti sanguanda, a nangpataud iti higante a hedgehog. Nupay kasta, ti disbentaha daytoy a pormasion ket ti phalanx ket naburak iti saan a patas a daga ken mabalin a mangtubtubngar kadagiti bukodna a soldado.
  Sitatalna nga imbilin ni Dobrynya Nikitich:
  - Pannakaipakat manen! Dua gasut nga addang nga agsubli!
  Iti likudan ti Great Russian phantom soldiers ket adda dagiti napukan a puon ken dadakkel a bato, kasta met dagiti natadem a kayo. Nalabsanda ida, a pinilitda ti phalanx nga aggaraw iti maysa a kita ti lapped a kurso. Inlunod ni Baldak a makapungtot:
  - Makitam daytoy a rabble ket agtartaray metten! Umayka, naparpartak ti panangkabil kadagiti tambol, i-roll tayo ti victory roll.
  Napigpigsa nga amang ti panagdungpar dagiti tambol, nangrugin a masansan nga agpitik dagiti paltog. Iti dadduma a pamay-an ipalagipna dayta ti makabannog a ritmo dagiti galley nga agdardaras nga aglangoy, no mapilitan dagiti aggaud a mangitupra iti dara!
  Nagpartak ti phalanx, ngem nasinga ti pannakabukelna, kas namnamaen ti maysa. Nagdardaras dagiti soldado a simrek kadagiti breaches buyogen ti naragsak nga ikkis.
  Ni Baldak, a nakakita iti kasta a panagturong, impukkawna:
  - Ibelleng a dagus dagiti nakasakay a kabalyero, elepante ken dinosaur iti gubat.
  Nagkedked ni Svyatogor:
  - Saan kadi a nasapa unay! Iti dasig ti kabusor, infanteria laeng ti makilablaban agingga ita!
  Nagtaul ni Baldak:
  - Saan, husto laeng! Padasentayo nga umun-una ngem isuna. Apaman a naipangato ti barukong, masapul a danogem dayta!
  Inwaras dagiti mannakigubat ti phalanx dagiti pikada ken inusarda dagiti kampilanda. Naimbag laengen ta adda kahon ti gameng ti tunggal maysa a naigalut iti barikesda. Ngem ti ragsak iti gubat ket nabalitokan a banag. Sumagmamano a segundo a pannakataktak ti nangiturong iti ipapatay ti adu a ginasut a soldado. Ita, simrek ti laban iti paset no ipuruak ti kalaban dagiti trump card-na iti lamisaan.
  Nakaam-amak ti danog dagiti nakasakay a kabalyero. Uray idi nagdardaras ti avalanche a nabuyogan iti asero nakabutbuteng dayta. Sumagmamano a dosena a katapulta ti nakapagputok, a nangdungpar iti kabusor babaen ti uraro dagiti bato ken natadem nga asero a bola, ngem daytoy ti nangrurod laeng kadagiti agdardaras a soldado.
  Ni Dobrynya Nikitich, idi naamirisna a saan a malabanan dagiti tropana ti kasta a panangpilit, intedna ti bilin:
  - Bueno, dagiti falcon! Umabante!
  Immakar ti armada ti kabalyero ti Great Russia nga agturong iti gimong. Nagkintayeg ti semi-material a daga a pinarsua ti mahika. Nagpangato ti buli. Nagtayab dagiti insekto, agraman dagiti babassit a midge, nagdissoda kadagiti kallugong, ken napaltoganda bayat ti panagtayabda. Dadduma kadagiti pannakabagi dagiti arthropod ti basta bimtak, a nagsilnag a kasla babassit a bituen.
  Sinirip ni Dobrynya Nikitich ti ladawan ti laban. Naduprak ti kabalyero ni Baldak ti adu a bukodna nga infanteria. Dagiti kumakabalio ni Dobrynya, iti biangda, simrek manipud kadagiti sikigan, nga ad-adda a naannad ti panagtignayda.
  Nagdinnungpar dagiti kabalyero ket nangrugi ti nakaro a gubat. Agpada a nakiranget ti agsumbangir a dasig buyogen ti dakkel a pigsa ken kinatured. Natnag ti bandera ti kabalyero nga Egglot! Ti nalatak a mannakigubat a mismo ket nakaawat iti sumagmamano a sugat ken natnag iti kinaawan namnama agingga a pinutolna ti dua kadagiti eskurerona.
  - Maysa nga abut, kalpasanna maysa a kanal! - Inlunod ni Baldak. - Ibelleng ti sabali nga iskwad iti gubat, padasentayo nga i-pin down ti kabusor. Iduron ti kabusor iti igid!
  Ad-adda a nagtutunos ti panagtignay ti Great Russian infantry, nagusar dagiti mannakigubat kadagiti espesial a kawit ken scythe maibusor kadagiti kabalio ken rider. Bayat nga ad-adda a nariribuk dagiti magmagna a soldado dagiti Nasantuan a Ruso iti sirok ti saka. Pudno, impakita dagiti mannakigubat a babbalasitang ti naisangsangayan a kinatured. Maysa kadakuada, a dakkel a busty, ti naglugan iti kasta unay a puersa ket indungparna ti lamolamo a sakana iti kallugong isu a naggurruod ti nadagsen a kabalyero manipud iti kameliona. Ngem ad-adda nga epektibo ti panagtignay amin dagiti Dakkel a Ruso. Kas pagarigan, nagusarda kadagiti ababa a dagum kadagiti botas, nga ikagkagumaanda a danog dagitoy iti tian. Ket kaskasdi, addaan dagiti Nasantuan a Ruso iti numero a kinatan-ok iti dasigda. Isuda, a napukawda ti rinibu a kumakabalio, nakiranget ken insublida ti kabusor.
  Iti gubat iti kannigid a sikigan, aktibo a nakipaset dagiti Cossack. Babaen kadagiti checkers, naka-sombrero ken burka, dandani dagus a pinaglalaokda ti pormasion. Ita, maipakita ti tunggal maysa kadakuada ti kinaturedda.
  Ditoy a nagkita ti dua a natured a Cossack a da Vasilko ken Danillo. Nayanak ti maysa a nawaya, naatap. Saan met a pagdanagan ti sabali ti umuna! Ket nupay agpada a pinarsua ti mahika, ti lagip nga inaramid ti tao ket mangidulin kadagiti lagip ti kinaubing, ti pagayatan, ti arapaap ti nasaysayaat a biag.
  Ket makirangetda saan a maipaay iti biag, no di ket maipaay ken patay.
  Impukkaw ni Vasilka:
  - Ania ti pagsasaritaanyo, Basurman!
  - Sika a mismo ket maysa nga infidel! Maysaak nga Orthodox a Ruso! - Nagkedked ni Danillo.
  - Saan, sika ti kabusorko! - Nagsubli ni Vasilka ket, iti panangaramidna iti doble a teknik ti bentilador, dinanogna ti kabusor iti sirok ti takiag. Nagsubli, ngem natiliwan ti seda a kamisadentrona, a nagbalin a nalabaga gapu iti dara.
  - Anian a bastardo! Nadadael dagiti kasta a kawes! - Pinadakkel ni Danillo ti kabaliona. Sinipa ni Vasilka manipud iti silla babaen kadagiti kukona. Natnag ti Cossack, ngem dagus a timmakder, a naalipunget pay laeng, nga inyugyugyogna ti saber-na. Impababa ni Danillo ti sabre-na kenkuana, a pinigisna ti kalasagna babaen ti napigsa a danog.
  - Sorry nga Cossack! Ngem nailettayo iti isu met laeng nga uniberso!
  Impagarup ti mannakigubat a nangabak, ngem iti dayta a kanito nakaawat iti saber iti likud ti ulona. Manipud iti nakaam-amak a danog, nakudrep ti ulona ket ti Cossack, babaen ti maudi a pigsana, nagsubli ket tiniliwna ti nakabasol babaen ti tademna. Kalpasan ti apagbiit, nagbalin nga ulep ti amin nga adda iti ulona iti nadara nga ulep. Sabali pay a biag, nupay saan a pudno, ngem saan a basbassit a pudno, ti nailumlom iti sipnget ti pannakalipat.
  Nakiranget dagiti babbalasitang buyogen ti saan a nababbaba a kinarungsot. Nasango ti nabileg, nabalitokan ti buokna a Kondesa Margarita iti nangisit ti buokna a Prinsesa Olga. Agpada a nagsilnag dagiti kinapintas gapu iti naariwawa, kasla balasang a pungtot. Iti sirok ni Margarita adda kasla niebe a unicorn, dagiti nabalitokan a kukona ket agkigtot. Saan met a nababbaba ti kinapintas ken kinaparabur ti nalabaga nga ugsa ni Olga.
  Nagdinnungpar dagiti babbalasitang iti kasta unay a puersa isu a natnagda manipud kadagiti kabalioda. Nagsapata ni Margarita:
  - Bueno, nalukmegka.
  Insungbat ni Olga:
  - Mangngegko manipud ken ni Koshchei.
  Nakiranget dagiti mannakigubat a magmagna, nga inuksobda dagiti nabato a morocco a botasda. Dagiti de rosas a mugingda ken dagiti nakusnaw a masel a gurongda ti nalaka a nanggaraw iti bagida buyogen ti di matulad a parabur. Isu a pinataud manen ni Olga ti nasigo a panangraut ket pinutedna ti asero, nabalitokan a plato a nangabbong kadagiti napno a suso ni Margarita. Naibutaktak dagiti utong a kas iti kinaraniag ti rosebuds. Nag-blurt ti Kondesa:
  - Wow, tomboy, tomboy!
  Ket saan a nagtalinaed nga utang, a rinipisna ti chain mail ti nakabasol, a nangipalgak iti masel ken makagargari a bagi ti agtutubo a prinsesa. Imbelleng ni Olga dagiti nabati a kawesna, ket sinurot ni Margarita ti ulidanna. Ita, nakiranget dagiti babbalasitang a lamolamo, iti naisangsangayan a kinapintasda: mannakigubat a diosa. Naabbungotan dagiti napipintas a bagi kadagiti pilat, ket kalpasanna ti kimat manipud iti tadem ti nangputed iti barukong ni Olga. Kas sungbat, immula ti balasitang ti sakana iti prensa ti natangsit a kalabanna. Nagrukob ket ti awan asi a kampilan ti nangputed iti napintas nga ulo ti mannakigubat, nga addaan buok a maikari iti kinabaknang. Ngem apagbiit laeng a tinagiragsak ni Olga ti panagballigina;ti natadem a pana ti nangtubtubngar iti nakalasat a barukongna, a nakadanon iti natured, napasnek a pusona.
  Kastoy ti ipapatay dagiti bannuar kadagiti mahiko a gubat!
  Ad-adda a nainsiriban ti panagtignay ni Grobogor: inkagumaanna ti nagsapul kadagiti nalaka a maapektaran a paset iti pormasion ti kabusor ken tuktokna ti kudil babaen ti maysa a punto.
  Nasikap met ni Alyosha Popovich, a dina nagdardaras a mangipuruak kadagiti reserba iti gubat. Nalagipna ti pagannurotan: ti maysa a komander ti mangkonkontrol laeng kadagidiay tropa a dina imbelleng iti gubat.
  Dandani awan ti makontrolmo no ania ti labananda. Malaksid no mabalinmo nga ibilin ida nga agtalaw!
  Saan a pagaammo ni Baldak gapu iti kinaanusna. Iti panangikagumaanna a mangpadaras iti krisis, imbilinna:
  - Dagus nga ipuruak dagiti dinosaur ken mammoth iti gubat. Panawenen tapno maburak saan laeng a ti duri ti kabusor, no di pay ket ti kalasag.
  No agdardaras a lumabas dagiti dinosaur, a kas kadakkel dagiti planeta, nakaam-amak dagitoy a nakabutbuteng. Awan ti pannakabalin ti imahinasion a mangiladawan iti kinatan-ok ti eksena no sumagmamano a ribu kadagitoy a higante ti maminsan nga agtaytayab a nakaulo. Daytoy ket nadaeg a panorama, no agkintayeg dagiti vault ken nakasaganan dagiti kayo a mangrugi nga agsala.
  Nagkidem ti shell a naigalut iti lapayag ni Baldak, sinaludsod ti timek ni Svyatopolk:
  - Saan kadi a nasapa unay?
  Nakapungtot a simmungbat ni Baldak:
  - Saan, husto laeng! Sapay koma ta maun-unaak ti takrot ken nakapuy a kalabanko!
  . KAPITULO No. 5
  Ni Dobrynya Nikitich, idi nakitana ti panaggaraw ti buyot dagiti monster, kinunana:
  - Bueno, agparang a masapul met nga agwelgatayo!
  Imbalakad ni Ilya Muromets:
  - Iyakar ti reserbam manipud iti tengnga tapno lumabas dagiti dinosaur a diagonal ken mangaramid iti panagwalis. Napigsa unay daytoy a panangsapsaplit, ket isalakanyonto dagiti tropayo.
  - Kasla awanen ti sabali a pagpiliantayo!
  Saan nga interamente a naannayas ti panagipuruak babaen ti panangusar iti baro a reserba, saan a posible a maliklikan ti pannakadangran kadagiti bukodmi nga infanteria. Ngem nagbalin a narungsot ken ad-adda a namaris ti gubat. Nangruna idi naglalaban dagiti dinosaur.
  Adtoy ti dua a nagdadakkel a tyrannosaur, a nagsisilpo iti bola ken nangrugida a nangkagat iti ipus ti tunggal maysa. Nagtayab ti napigis a karne iti nagduduma a direksion. Ti simmaruno ket ti pannakaipuruak ti streptosaurus iti diplodocus. Nakapungtot a kagat iti tengnged, di mailadawan nga ikkis ti kinaawan namnama. Simmungbat ti higante nga animal babaen ti panangsaplit ti ipusna, a nangtumba iti sangadosena a kumakabalio agraman dagiti kabalioda. Nagpigket ti apuy ket napigis ti tian ti diplodocus. Nagbukbok dagiti higante a bituka. Naggarawda a kasla nagdadakkel nga igges. Nagbalin a naigamer kadagita dagiti nakasakay kadagiti kabalio ken kamelio. Uray ti nabileg a mammoth ket natiliwan ket nagbaliktad iti likudanna, a sinipaanna dagiti napuskol a sakana.
  Natay dagiti dinosaur, ngem ad-adu pay a phantom warrior ti natay. Adtoy ti nalatak a kabalyero ti buyot ti Nasantuan a Russia, ni Konde Dudko, a sinaplit ti higante a raptor. Kasla nakababain unay ken nakakatkatawa amin dayta. Dadduma a dinosaur ti addaan kadagiti sarukod a naikapet kadakuada, putdenda dagiti ganggannaet ken dagiti bukodda a soldado a kasla babaen ti labaha. Ket no mano a kabalio ti napapatay, maysa a nakaam-amak a buya.
  Dinamag ni Svyatopolk ken ni Baldak:
  - Bueno, ania ti rumbeng nga aramidentayo ita?
  Sitatalged a simmungbat:
  - Naisalakan ti kangrunaan a reserba. Itedko ti bilin, gapu ta nakaaramidak iti nauneg a maniobra iti panagrikus, nga iyakar dagiti tropa kadagiti turod. Sadiay a maikeddeng ti gasat ti kompania.
  - Mabalin a laban? - Inlinteg ti epiko a bannuar.
  - Posible nga laban! Aramidentayo ti hook throw!
  - Bueno, sige, sige! Sapay koma ta tulongannakami ti Providence!
  Nakiranget dagiti dinosaur, tattao, goblin, soldado iti amin a garit ken kita buyogen ti nakapungtot a kinarungsot. Nabalinan dagiti Nasantuan a Ruso ti umabante bassit iti nalabes a sikigan, a nangipis-it kadagiti posision dagiti Naindaklan a Ruso. Ni Dobrynya Nikitich ket nangipuruak ti bassit a reserba a detatsment dagiti tyrannosaur iti gubat. Nagbalinda a crowbar a mangsuporta iti bloke ti dam, a mamagbalin a posible a malabanan ti kumarkaro a presion. Pinuted dagiti tyrannosaur ti ledge ken pinatayda ti medio sumagmamano a rider.
  Nagsapata ni Baldak, ngem awanen ti reserbana: dagiti kangrunaan a puersa ket naibaon iti aglawlaw.
  Nagnerbios met ni Grobogor, nabannog a nasikap ken imbellengna met dagiti dinosaur iti gubat.
  Ngem inaramidna dayta babaen ti bassit a detatsment. Kalpasanna, di ninamnama ti reaksion ni Alyosha Popovich. Isut" nangipuruak iti gubat, a dagus amin a puersa a buklen dagiti mammoth ken dinosaur. Maigiddato iti dayta, nga agtigtignay a nasikap unay, nagdardaras dagiti tropa iti sirok ti abbong ti ulep a pinarnuay dagiti elf. Kas resultana, napigsa unay ti danog. Adu a kabusor a kumakabalio ken infanteria ti natay iti dayta a lugar. Amin nga umasideg ket napno kadagiti naipayatpayat a bangkay. Ninamnama ni Grobogor a ti kabusor, kas kenkuana, gapu ta nasikap, ket mangibaon laeng iti bassit a paset ti reserba, a kas resultana ket limitado ti bagina iti kagudua a rukod. Kas resultana, ti gannuat ket limmasat iti dasig dagiti Dakkel a Ruso.
  Saan a dagus a nabigbig ni Grobogor nga adda bentaha ti kabusor iti gubat ken ti bassit nga iskwadna a dinosaur ket agdurduron nga agsubli, ken saan a malabanan dagiti kabalyero dagiti kasta a monster. Napartak a dimmakkel dagiti lugi, rinibu ti napapatay a soldado.
  Inkrus ni Alyosha ti bagina ket inkabilna ti imana iti krus nga addaan kadagiti relikya:
  - Kasla tultulongannatayo ni Cristo! Nupay kasta, agtalekka iti Dios ket dika agkamali a mismo! Ita, makaurnongka iti pigsam.
  Nakiranget met ni Pastukhov;ti nabileg nga agtutubo, kas namnamaen ti maysa, ket adda iti kabaraan a lugar. Imbellengna ti kalasagna ket naggigiddan a nangputed iti dua a kampilan. Maigiddato iti dayta, kasla agay-ayam ti baro.
  Impukkaw ni Grobogor:
  - Umayka, iyegmo kaniak daytoy a padak!
  Sumagmamano a guardia ti nagsina iti nakapimpintas nga escort, ti naannad a komander. Indauluan ida ti kabalyero a ni Viscount de Guiche. Maysa a napigsa ken nasikap a mannakigubat, nangitugot iti espesial nga alikamen, naglaok a pana ken lasso.
  - Iyegko ni Pastukhov iti maysa a kuerdas. Maysa laeng ti kayatko a maammuan? Anianto ti gunggona?
  Inwaras ni Grobogor ti bag, natiliw ni de Guiche iti tumatayab:
  - Ti kinaparaburko ket basta makalidem!
  - Ibilangmo isuna a natay!
  - Saan, nasaysayaat no sibibiag! Saan a daytoy ti lalaki a kankantaenda: nasaysayaat a natay ngem sibibiag, natangken a mannakigubat - asul!
  Nagkatawa ti Biskonde ket in-inut a tinignay ti tallo ti sarana a kamelio, a nagkintayeg dagiti kukot ti kabalio. Imbilin ni Grobogor:
  - Ibelleng amin a reserba iti gubat! Bay-am a dagiti dinosaur ti mangburak iti linia! Ngamin, gag laeng ni Alyosha!
  Iti maudi a sasao mabalin a marikna ti maysa ti pannakarurod: sigurado a naparmekda! Ket asino a mismo ni Grobogora!
  Ti epekto ti simmaruno a panagreggaay dagiti dinosaur ket nangipalubos ti sango a agtalinaed, ngem ti kinarungsot manipud iti daytoy ket pimmigsa laeng. Ditoy a nagbalin a naputed ti nagdakkel nga ulo ti Krasosaurus. Ti nagdakkel a ngiwat ket siuulpit ken inukradna dagiti pangana. Ditoy maysa kadagiti kumakabalio ti naiggaman ti dila, isu ket naguyod iti sibibiag a lubong dagiti natay, dagiti ngipen ket naserraan. Nagtayab dagiti pirgis ti nadara a tulang manipud iti sirok dagiti ngipen. Maysa kadagiti nadara a pedaso ti nangdungpar iti rupa ti balasang. Immisem ti kinapintas a manangraut:
  - Dagiti lallaki ket agwarawaradan, nga awan ti rason.
  Uray dagiti napapatay a dinosaur, gapu iti kinaprimitibo ti organismoda, nakirangetda iti sumagmamano a tiempo ken nagusarda kadagiti nakaam-amak a ngipen ken kuko. Alyosha Popovich nga addaan iti bassit ngem nasayaat ti pannakaurnosna nga iskwad: sagpaminsan a nagputed iti ranggo. Nangpataud iti sumagmamano a pannakadadael kadagiti ranggo ti kabusor ket nagmaneho nga agsubli. Nagmulagat dagiti kagudua a lamolamo a babbalasitang ket nabainanda, a nangsiput iti guapo a lalaki.
  - Saannakami a matiliw! Itinnagmo ti quasar! - Nagkanta ti nasikap nga agtutubo. - Saan nga awan mamaayna a nagbalin a sarsarita ti anak ti padi nga Orthodox, simbolo ti kinamanagpartuat.
  Kabayatanna, simrek ti detatsment ni de Guiche idiay Pastukhov. Nagkanta ti Biskonte iti naladingit a wagas:
  - Naan-anay a bayadanka, pastor! Ket daytoy ti mangsorpresa kenka mortal! Dumtengto ti panagkuenta ket alisto nga umay! Ibaluddaka iti lungon ti kareson!
  Nangngeg ni Pastukhov dagiti natangsit a sasao ti Biskonde babaen ti panagkidem dagiti kampilan, panagsennaay dagiti nasugatan ken panagngaretnget dagiti dinosaur.
  - Ti lungon ti kareson ket baro a banag! Baka sukog kareson a lungon dayta!
  Nangato ni De Guiche iti hybrid lasso ken pana. Sisisirib a pinuntiriana ti puntiria ket pinadasna a tiliwen ni Pastukhov. Isu, nupay kasta, nakaalerto ket idi agtayab ti lasso, nagdive a kasla float. Nabalkot ti lasso iti tengnged ti maysa kadagiti berde a mannakigubat ti buyot. Gapu iti nakaro a nasakit a pannakakigtot, napukaw ti puot ti mannakigubat.
  - Damn it, nailiwliwagko! - Ti viscount a pinarsua ti mahika nagtupra iti medio natural.
  - Kasta met laeng ti kanayon! - Impukkaw ni Pastukhov, ket iti puraw nga unicorn-na ket basta nagtaray nga agturong ken ni de Guiche. Dua a mannakigubat ti nagdardaras a nangputed kenkuana. Panagtayyek dagiti kampilan. Nagtulid dagiti naputed nga ulo, ti maysa ket tao ken ti sabali ket nakasarakan.
  Nabalinan laeng nga imbaga ti Biskonte:
  - Intan! Annihilator nga!
  Kasano a naisina ti ulona iti bagina.
  Insungbat ni Pastukhov:
  - Ti ulo nga awanan kararua ket kasla aso nga addaan kararua!
  Lima a kumakabalio ti naggigiddan a nangdungpar iti baro. Pinatayna a dagus ti maysa kadakuada, ket tinukkolna ti maikadua manipud iti kabaliona.
  - Bueno, mano kadakayo ti adda sadiay! Agdardarastayo a sumrek iti pool!
  Kasla medio mariro dagiti rider, wow, napigsa ti kabusor.
  Nag-slash ni Pastukhov iti dua pay ket nagkanta:
  Maysa nga apuy nga addaan iti naraniag a gil-ayab, .
  Agburburek ti ayatko!
  Nupay nasikap ken nasikap ti kabusor, .
  Ngem mapirsayto isuna!
  
  Bay-am ti atap, nauyong a kontrabida
  Puoranna ken dadaelenna ti rehion!
  Ti ayat iti kararua ket kasla nightingale;
  Agdardaras, agtayab, mapanka para iti dayta!
  
  Ket mangabak ni Holy Rus', .
  Awan ti sabali a gasat!
  Mangitag-ay ti kabalyero iti napigsa a kalasag, .
  Patpatgek nga Ama a Daga!
  
  Ket agtalinaedto a matalek, .
  Nasantuan a lawag iti Russia!
  Mapagtalkan ti kabal ti Russia, .
  Isalakantayo ti pamiliatayo manipud kadagiti riribuk!
  Nagkanta ken nagtadtad ti baro a di nagsardeng. Umasping dagiti danogna iti panaggaraw dagiti ramay ti maestro kadagiti tulbek ti piano. Dagiti laeng sagiden ti mangtukkol saan a musika, no di ket dagiti ayus ti dara. Nupay kasta, nasayaat unay ti pannakidangadang dagiti "berde" a mannakigubat, a nangipakita iti saan a nababbaba a kinatured ken tarigagay nga agballigi. Saan a nababbaba dagiti goblin ngem dagiti tattao, dagiti elf ket nagsayaat a pumapana, ken saan a naabak iti ima-ima a pannakidangadang. Adda dagiti natan-ok a laban nga addaan iti demostrasion ti birtuoso level.
  Inummong ngarud ni Grobogor dagiti kasayaatan a mannakigubat iti dakulap ken nangkabil kadagiti kontra danog;saan a takrot, no di ket iti kasumbangirna, natan-ok a mannakigubat ken mannakigubat.
  - Mangabakakto! Saantayo a maabak!
  Siaannad a siniputan ni Dobrynya Nikitich iti sikiganna ti panaggaraw ti kabusor. Nabalinan ti nabileg a reserba ni Baldak ti nakadanon kadagiti turod iti tengnga ti napudot a dangadang. Adda medio sumagmamano a dinosaur a naireserba, dagiti nabileg a monster, nga agus-usar kadagiti mahiko a sapatos ti kabalio, nangrugida a simmang-at iti dandani bertikal a bakras. Ti reserba ket imbilin ti inaramid ti tao a kabalyero a ni Lancelot. Ti ambush regiment manipud Great Russia ket indauluan ni Mikula. Imbagana ken ni Dobrynya:
  - Sige, umay dagiti sairo!
  Insungbat ni Dobrynya:
  - Kasano a naiwaras dagiti bituen?
  - Siempre amin ket naan-anay!
  - No makadanonda iti mismo a tuktok, rumbeng nga ibuyatmo ti lana kadakuada, panunotem no ania ti mapasamak no matnag dagiti dinosaur.
  Nagngisiten ni Mikula:
  - Ket ti lana agraman ti resina ket mabalin a mapuoran!
  - Anian a naan-anay a nainkalintegan nga ideya! Nupay naulpit!
  - Iti gubat, ti kinatured ket maikuyog iti kinaawan asi! Kasda la ti nobio ken nobia iti naballigi a panagkaykaysa! - Nagsippayot ni Mikula. - Makilabantayo a sipipinget, makirangettayo a sipipinget! Ket saan laeng a mata iti mata!
  Nagtultuloy a simmang-at ken simmang-at dagiti dinosaur. Gapu ta naitibkolda kadagiti bituen, naitibkol dagiti monster ken dagiti kabalio nga agtartaray iti likudan dagitoy, natnag ti dadduma, ngem nagtultuloy nga umabante ti kangrunaan nga avalanche. Nagkidem dagiti dinosaur kadagiti pangada ket nagtudo dagiti pana kadakuada, a dandani awan ti pannakadangran dagiti monster, no di ket nangpapatay kadagiti tattao ken babbabassit nga indibidual. Natinnagda iti baba, a nagtulidtulid. Nakaro ti sungbat dagiti pumapana iti bangir, ngem yantangay agpalpaltogda manipud baba, saan a kas iti epektibo ti apuy. No kasano a ti amag ti mangabbong iti maysa a bato, kasta met a nagsaknap dagiti tropa ti Svyatorossia iti turod. Dandanin maballasiw ti kangatuan a punto.
  Imbilin ni Mikula:
  - Panawenen! Agtayabtayo!
  Nabukbok ti lana a nalaokan iti resina. Apaman a nakastrek iti dayta, nagdisso dagiti saka dagiti dinosaur kadagiti naenkantado a kukoda. Nupay kasta, saan a nalugi ni Knight Lancelot, no di ket imbilinna:
  - Dagiti agpasango a mannakigubat! Saryn iti kitchka!
  Nupay kasta, ad-adu ti nadangran ti kasta a "kinatured" ngem iti pagimbagan. Adda nakaam-amak a crush: nagbaliktad dagiti dinosaur ket nagpipinnatuokda. Ngem nangnangruna a napeggad dagiti tadem a naikapet kadagiti pingir. Nalakada a putden ti lasag dagiti monster ken babbabassit a mannakigubat. Nasarakan ni Lancelot ti bagina iti mismo a tengnga ti crush. Awan asi a naipit, a nangikkat kenkuana iti posibilidad a mangidaulo iti buyot. Ni Mikula, idi nakitana a dimtengen ti kritikal a kanito, imbilinna:
  - Rumauttayo! Ikkantayo ida iti purulent respirator!
  Ti danog dagiti baro a puersa ti nangtipping iti timbangan a pabor iti mahiko a buyot ti Great Russia.
  Nasaksakbay a linabsan dagiti ambush regiment dagiti turod wenno rinautda manipud ngato. Uray kaskasano, ti kinatan-ok ket adda iti dasig ti buyot a nakiranget iti organisado a pamay-an, a maisupadi iti maysa a natengngel ti panagbuteng, nga ad-adda a kimmaro idi napuoran ti lana.
  Nagsippayot ni Mikula:
  - Layusentayo ti pagdigusan a kastoy - padakkelentayo ni Vanka-Vstanka!
  Nasdaaw ni Lancelot, ket natay laeng ti reserba a nabati nga awan bilin.
  Saan a makaipatulod ni Baldak kadagiti pammabileg, tangay amin a tropana ket naipit babaen ti maysa a sango a gubat.
  Nakita unay ni Mikula amin dagitoy, tapno mapapartak ti pannakaabak ken mangparegta kadagiti tropa, isu ket personal a nagputed kadagiti ranggo ti kabusor, a nangiyulog iti doble ti tademna a wasay.
  - Pigisennakayo amin! Maammuamto dakayo nga umel!
  Impukkaw ni Baldak:
  - Wen, mailunodkayo amin! Ita, makiraman dagiti dragon iti gubat!
  Pudno, iti nakaro a kangato, nangrugi ti pannakidangadang dagiti dragon. Apaman a nagna iti agpapada a termino, nagsina dagiti napayak a parsua iti adu nga arban.
  Inyulog ni Mikula ti wasayna gapu iti nakapungtot a ragsak, ngem maigiddato iti dayta dina nalipatan nga ited dagiti kasapulan a bilin. Ti komander ket maipapan amin iti kinagagar ken kinagagar.
  Maysa a lalaki iti sibayna ti naipangato kadagiti pika, ngem daytoy ti nangpaadu laeng iti kinapait.
  In-inut a nagun-odan dagiti Dakkel a Ruso ti pannakabalin, iti tunggal panagtayyek ti kampilan ken panangiduron iti pika ket baro a rinibu a biktima.
  Impukkaw ni Baldak:
  - Sika ni Lancelot: bola laeng ti ngiwatmo! Kasta a bastardo ti aramidem! Bueno, ania koma ti aramidek kenka! Ibitinka, saan a nasaysayaat ngem ti maikapat!
  Naungaw ti reserba, ket dadduma kadagiti phantom warrior, nga awan panagduadua, ti nagtayab. Uray dagiti natured a mannakigubat a babbalasitang ket nagkidemda a di nakasapatos, nga adu ti addaan kadagiti muging a nalamuyot iti dara. Bueno, masapul nga aminentayo a nainkalintegan nga addang dayta, ngem idi nagdardaras dagiti dinosaur, a naggurruod ken nagdardaras ti bukodda, dayta ket... Iti ababa a pannao, pudno a kanta ti pannakadadael ken pannakaburak dagiti tulang. Natay ni Lancelot, ti maudi a sasaona ket:
  - Mabalinko koma a nasakbay a nakita daytoy!
  Nupay kasta, addaan dagiti phantoms iti maysa a grupo ti rikna a kaaduanna a naigiddan kadagiti sibibiag a parsua. Gapuna, gapu ta ammoda no ania ti buteng, nagtayabda a nagbuteng, dadduma a babbalasitang ti nangibelleng iti kabalda bayat ti pannagnada tapno nalaklaka ti panagtarayda. Ti lamolamo a bagida, a nasileng gapu iti ling-et, iti laksid ti amin nga erotiko a pannakaawis, nangnangruna dagiti naluho a luppoda, nga addaan kadagiti piskel nga agtulidtulid iti sirok ti nakusnaw a kudil, ket saan a makaipaay iti simpatia kadagiti puso.
  Narungsot ti pannakaidadanes, amin a turod ken dagiti umasideg kadakuada ket nagbalin a napuskol a namantsaan iti dara, a naiwaras a kasla talon ti pulbos nga addaan kadagiti bangkay. Naipigket dagiti kuko iti nadara a slurry. Nagkidem dagiti isu met laeng a kagudua a lamolamo a babbalasitang manipud Great Russia gapu iti ragsak ken inkagumaanda met a kissayan ti sobra a timbang. Anian a nakaskasdaaw dayta, lamolamo a mannakigubat, nasileng gapu iti ling-et ken namantsaan iti dara, agkurba dagiti piskelda, agsala dagiti sakada bayat nga agtartarayda!
  Ni Mikula, a dina impangag dagiti kasla balasang nga anting-anting, imbilinna:
  - Imaneho ida nga agturong iti sentro! Sadiay a duprakentayo dagiti babassit a dungdungnguen. Uray ti natangken ti ulo nga asno agtulnog iti saplit!
  Ad-adda a naiturong ken napardas ti panaggaraw. Gapu ta ginundawayanna ti kinapudno a nadadael ti kabibilgan a reserba, ni Mikula, iti bilin ni Dobrynya Nikitich, rinautna ti kabusor iti sikigan ken likudan. Ket nupay saan a kellaat ti danog, dakkel ti pannakakigtot dagiti buyot.
  Ni Baldak, idi nakitana a kritikal ti kasasaad, nagdardaras a nakigubat a kaduana ti bassit a detatsment dagiti soldado:
  - Angin laeng ti naranggas, agtudo kadagiti matak! Makitak ti bagyo nga agburburek iti rabaw ti lubong! - Nakastrek ni Bogatyr Baldak iti pormasion, ngem paset ti team-na ti natumba babaen kadagiti agtataray a kabalyero ken dinosaur. No puoram ti kasta a monster, agtaray gayam. Ket uray pay kasta, dagiti laeng kuko ti agkir-in, a mangputed iti nabasa iti dara a rabaw!
  Iti panangmaniobrana iti unicorn, uray kasano ket nabalinan ni Baldak a sinaranget, ngem nabalinanda a dupraken iti namindua a daras. Maymaysa laeng ti kayatna: makiranget ken ni Dobrynya Nikitich. Maysa pay, adda di makaay-ayo a sorpresa a naisagana para iti kabusor.
  Ni Dobrynya, a naamirisna a masapul a mangipaay ti komander iti pagwadan kadagiti soldado, nagdardaras a simrek iti kapuskol ti gubat. Isu a mismo ket, siempre, nalaing ken napigsa a mannakigubat, nga addaan iti nagsayaat a pannakaammo iti kahon ti gameng.
  - Umaykayo kakabsat! Saan nga agkullayaw ti pusotayo iti pannakidangadang! Agtakdertayo para iti dayaw ken dayag ti Dakkel a Russia.
  Insungbat ni Baldak:
  - Sapay koma ta mangabak ni Sagrado Rus!
  Innayon ti bannuar a ni Foma, a makilablaban iti makannawan ni Baldak:
  -Labanem isuna ket dika agbuteng!
  Agpada nga impakita ti agsumbangir a dasig ti kangatuan a presion ti pannakigubat. Pudno, nagtalawdan ti kaaduan a buyot ti Svyatorossia, ngem nagaramid ti guardia kadagiti milagro ti kinatured.
  Nagballasiw ni Baldak iti bagina, nakitana ni Dobrynya Nikitich ket rinugianna ti immasideg kenkuana. Nagsapsaplit ti makannigid nga ima iti dua nga umap-apuy a sagut nga indonar dagiti mangkukulam.
  - Ita, ipritoka, Dobrynyushka!
  Dua a mannakigubat ti inabak ni Nikitich, nadlawna met ni Baldak. Ita masapul nga ikeddeng dagiti dua a bannuar a komander: siasino ti makagun-od iti laurels!
  Impukkaw ni Baldak:
  - Bueno, nangabak iti uleg, kayatmo kadi ti semolina?
  Insungbat ni Dobrynya:
  - Dagiti kasta nga ubing nga ebkas ket saan a maibagay iti nadayag a mannakigubat!
  Nagkidem ni Baldak:
  - Dimo kadi kayat daytoy?
  Imbatona ti umap-apuy a sagut a makaprito iti sibubukel a mammoth. Naglugan ni Dobrynya iti unicorn, ti "sagut" ti nangdungpar iti umatras a mastodon, a dagus a nangkudil iti animal.
  - Adda disente a fly swatter-mo! - Nadlaw ni Dobrynya.
  - Nasiribka a diablo! - kinuna ni Baldak a makarurod ket imbellengna ti maikadua a sagut.
  Ngem iti kanito ti pannakaipuruakna, naiduron, nayaw-awan ti imana ket bimtak ti magic "granade" iti dandani abayna. Ti biofire ti nangpuor iti bannuar, a nangrunaw iti kabalna ken nangprito iti nabileg a karnena.
  - Anian a bastardo! - Naglunod ni Baldak. Nupay, iti pangkaaduan, basolna met laeng ti panangusar kadagiti maiparit nga igam.
  Ni Dobrynya, a nangtukkol iti uppat a mannakigubat (maysa a goblin nga addaan iti napigis a tian, inkidemna dagiti ngipenna gapu iti ut-ot iti turod a nabuyogan iti ruot), ken sinaksaknapna ti maikalima a kabusor babaen ti bukodna a pug-aw, ket simrek idiay Baldak.
  - Bueno, anian a bannuar! Uray no dikay" kayat, ituktukonko dayta! Saggaysa kadi a labanantayo?
  Nagkullayaw ni Baldak:
  - Siempre aramidentayo!
  Agpada a nagtitipon dagiti kabalyero, kinabilda dagiti kampilanda, ket nagtayab dagiti kirmat.
  Insingasing ni Dobrynya:
  - Nalabit nasaysayaat no ti pagbanagan ti gubat ket naikeddeng babaen ti duel iti nagbaetan dagiti komander?
  Nagkidem ni Baldak:
  - Bassit unay ti bitukam para iti daytoy!
  Inkabil ni Dobrynya iti rupana ti napasnek unay nga isem:
  - Panagkunam, kasta kadi?!
  - Wen, ti chacal ken maala dayta iti ulo!
  Nagdardaras ni Baldak a nangraut, ngem ti singed side-na ket nangiruar iti nakaro nga ut-ot ken nanglapped kenkuana nga aggaraw:
  - I-shred-ka!
  Insubli ni Dobrynya ti iraraut ket rinugianna ti rumaut manipud kannawan, tangay kastoy ti nakaro a pannakasugat ti kabusor.
  Awan ti dakkel a didigra a dumteng iti planeta, .
  Ket awan mamaayna ti panangipuruak ti kabusor kadagiti puersana iti kampania!
  Kabaelantayo a parmeken ti kabusor iti nadayag a gubat, .
  Agrupsa ti sipnget nga agbalin a tapok - dumtengto ti panawen ti lawag!
  Nagkanta ni Dobrynya ket, iti sabali pay a nakapungtot a panangraut, pinutedna ti makannawan a takiagna.
  Intinnag ni Baldak ti kampilanna ket intuprana ni Dobrynya, nga impukkawna:
  - Apo, sika...
  Ti gameng ni Dobrynya ti nangputed iti ulo ni Baldak. Nagtayab iti sangapulo nga addang ket pinidut ti maysa a mannakigubat. Nabalinan ti matmatayen nga ulo nga imbaga:
  - Ilunodkoka! - Ket kalpasanna nagrupsa dayta a nagbalin a babassit, gumilgil-ayab a pirsay.
  Insungbat ni Dobrynya:
  - Para iti ania? Nalinteg a laban dayta!
  Kalpasan ti ipapatay ti lider, ti kannawan a sikigan ti buyot ti Svyatorossiya ket nagturong iti masa a panagtayab. Ita awanen ti manglapped kadakuada. Nangrugin nga aggaraw ti sibibiag nga avalanche, immadu ti mahiko a panagtinnag ti bato. Nagkiddaw ni Dobrynya ken ni Ilya Muromets.
  - Siguro panawenen tapno marumek ti sentro ken kannigid a flank.
  Insungbat ni Ilya Muromets:
  - Idungpar ti sentro! Mangted iti naparpartak a danog, paset dagiti puersa ti napan iti likudan, ket bay-am ida a maigiddato a mangkamat kadagiti agtatalaw, dida palubosan ida nga agsubli iti trabaho.
  Insungbat ni Dobrynya:
  "Italekko ti panangkamat ken ni Mikula, ket ag-strike-ak iti sentro." Siak ti mangidaulo iti makapapatay a panangraut.
  - Bay-an nga umuna a maidungpar dagiti dinosaur iti pormasion ti kabusor. Masapul a, kas kadagiti tangke, dupraken dagiti kabalyero a dida dangran ti bukodda!
  Nakita ni Svyatogor a ti paset dagiti puersa ti kabusor ti mangraut iti sentro manipud iti sikigan, ngem awan ti reserbana. Nagturong ti nabileg a kabalyero kadagiti salamangkero.
  - Patpatgek a Natasha, di umiso ti panagkalkulami ket ita ti kabusor ket idurduronna nga isublin dagiti tropami. Adda pangta ti pannakabalkot manipud iti likudan ken sikigan. Pangngaasiyo ta honey, mangipatulodkayo kadagiti reinforcement! Ta no saan, ma-screw-tayo!
  Insungbat ti mangkukulam a ni Natasha:
  - Saan! Ita amin a puersatayo ket naitapuak iti gubat iti makinngato a subspace! Nag-ofensive dagiti kabusor a salamangkero ket agsinnukatkami kadakuada iti danog. Rimmuar ti posision ti dinamiko a panagtimbeng. No maigiddato iti dayta uray bassit a paset dagiti puersa ket maiturong kenka, maabaktayo.
  Nagsennaay ni Svyatogor:
  - Isu nga ania ti rumbeng nga aramidentayo?
  - Mabalinko ti mangted iti balakad!
  Nagparang ti namnama iti timek ni Svyatogor:
  - Ania?
  Nagkatawa ni Natasha:
  - Adda numerical superiority-mo, saan kadi?
  - Wen, nagsayaat! - nagngaretnget ti bannuar
  - Isu nga agsubli dagiti agtataray a rehimen babaen ti panangusar iti sara ti tured.
  Insungbat ni Svyatogor:
  - Padasek!
  Innayon ti balasang:
  - Isu ket maysa a milagro, aramidenna dagiti soldado a mamindua a napigpigsa. Buyaem laeng a naimbag, tapno saan nga usaren ti kabusor ti bukodna a sorpresa kas sungbat!
  - Suroten konto!
  Nangala ti nabileg a bannuar iti sara manipud iti barukongna ket pinadasna a puyotan dayta. Iti dayta a kanito, nagtayab ti bassit a kuton iti abut a pagserkan. Saan a nadlaw daytoy ni Svyatogor ket nagpuyot iti amin a pigsana. Nangngeg ti nakaam-amak a panagngaretnget, a kasla rinibu a tambol ti agpigpigerger. Pinullo a ribu a paltog ti nangrugi a nagputok iti aggigiddan.
  Nagtaul ti santo:
  - Daytoy ti panungpalan ti lubong! Umad-adu ti buyotko!
  Kalpasanna kellaat a nangngeg ti timek ni Grobogor iti shell:
  - Svyatoslav, mangngegnak kadi?
  - Wen, sigurado!
  - Anian a nakabutbuteng daytoy!
  - Ti panagngaretnget dagiti impierno a kanyon! Ita agsublinto dagiti tropatayo ket itarayanda ti kabusor!
  Nagkupas ti timek ni Grobogor:
  - Dimo ammo! Iti sumagmamano a rason adda nakaam-amak a panagbuteng iti kararuak.
  - Ti kabusor ket aramidenna met!
  - Ket sumagmamano a monstruoso a pagkapuyan!
  Nagkidem ni Grobogor iti naingpis a timek:
  - Oh Diosko!
  - Ania ti problema!
  - Agtartaray dagiti soldadok! Ket ibellengda dagiti armasda!
  Nadlaw a mismo ni Svyatogor nga umatras ti buyot iti intero a sango. Kas iti panagayus ti darat, dagiti tropa ti Great Russia ti mangrumek iti birtual a buyot. Matnag dagiti lamolamo a babbalasitang, agpakaasi iti asi, igalutda pay ketdi dagiti bukodda nga ima, a sipaten dagiti lamolamo, awan depensada a sakada. Nagpuyot manen ni Svyatogor. Kimmapsut ti panagung-ungor ti sara. Kimmaro ti gubat agingga iti naan-anay a pannakakabil. Natnag dagiti soldado, dagiti babbalasitang, a simmuko, inusarda dagiti bukodda nga atiddog a buok a kas kawar, ket ingalutda ida tapno dagiti lamolamo a sakada, a naabbungotan iti buli ken dara, ket maipit iti bukodda a rupada wenno iti likud ti uloda. Uray dagiti nabileg a dinosaur ket naitapuak iti aglawlaw a kasla ay-ayam, amin ket nailumlom iti riribuk.
  Nakita ni Svyatogor no kasano ti kapartak ti panagdakkel ti didigra. Saanen a panagatras daytoy, uray ti panagtayab ket nakapuy unay a panangidilig. Adda naan-anay a pannakaikisap ti nauyong a bunggoy - maysa a nakabutbuteng a buyot sumagmamano laeng a minuto ti napalabas. Nagbuteng ti komander iti kangatuan a mannakigubat.
  - Patpatgek nga Natasha!
  Maysa a di mapnek a timek ti nangsinga kenkuana:
  - Ania pay!
  - Agtataray dagiti tropatayo!
  Nagngaretnget ti balasitang a sipipinget, nga inturongna dagiti nabalitokan a tiritna a kas kadagiti payak ti gilingan:
  - Kasano ti panagtaray ti amin?!
  - Awan ti nailaksid, siak laeng ken ti retinue-ko ti agtaktakder, ket dayta"t agarup sangapulo laeng a tao.
  Nagikkis ni Natasha, dagiti tirintasna ket nagbalin a propeller blade:
  - Maysaka nga idiot! Napukaw ti magic horn, ti maudi a namnama ti magic army! Maag a maag! Chernodyrnik nga!
  Siuulimek a nagmuregreg ni Svyatopolk:
  - Saan a talaga! Pinapuyotko dayta iti amin a pigsak! Ket naan-anay ti panagngaretnget bayat a nakatakder!
  Nataltalna itan nga amang ni Natasha ket insungbatna:
  - Wen nangngegko! Dimtengen dagiti mahika nga allon! Ngem saan a pulos a pudno daytoy, ganggannaet ti tonalidadna!
  Immanges iti nauneg ni Svyatopolk:
  - Diak naipakaammo no kasano ti umiso a panagpuyot! Mabalin a nalabes ti inaramidko! Rumbeng kadi nga agtignayak a nasaririt?
  Nagkedked ni Natasha:
  - Saan a napateg no kasano ti panagpuyotmo! Agparang a simrek iti sara ti maysa nga anting-anting a nangbalbaliw iti polarida, a kas resultana kimmapuy dagiti mannakigubat ken napukawda ti tured. Damn Oksana, gapu iti kinamaagmo, nabalinannak nga in-outsmart.
  Inrason ni Svyatopolk:
  - Saan, daytoy ti puncture-ko! Nakitak ti maysa a langalang a tumaytayab iti sara, ngem diak inted ti aniaman a kinapateg iti dayta. Bassit unay isuna!
  Nagngaretnget ni Natasha:
  - Wen, bassit! Kasla kadakkel ti tetralet! Mabalin koma nga ikabil ti duende ti baliktad nga anting-anting iti dayta. Ket iti pangkaaduan, awan mamaayna ti nakiraman kadagiti troll, iti amin a gubat iti nagbaetanda ken dagiti elf, nasapa man wenno naladaw ti maudi a balligi ket napan kadagiti elf. Ti laeng pasipismo ken kinaimbag a naisigud iti daytoy makaay-ayo a puli ti nanglapped iti naan-anay a pannakaikisap dagiti troll. Kasta met a nipping ti imperiotayo iti bud.
  kinuna ni Svyatopolk, a siaayat a nagkanta (nalabit tapno mailemmeng ti kinaawan namnamana):
  - Saan a pulos a kabagiantayo dagiti trolls! Kaykayatda ni Satanas! Ket ibagak kenka ti riknak a diak aglemmeng! Dimo mabalin ti mangala iti asawa manipud iti troll!
  Nagkatawa ni Natasha:
  - Naglaing! Maysaka kadagidiay phantom nga ag-joke uray iti bitayan. Ngem ita, maawatanmon no ania ti nabati kenka?
  In-click ni Svyatopolk ti dilana:
  - Siempre, ken daksanggasat, nalawag unay, saan a mangipalubos iti doble nga interpretasion.
  - Isu a matayka a buyogen ti dayaw!
  Nagkrus ni Svyatopolk iti bagina:
  "Makarurodnak ta malipatan ti sao a dayaw ken iti dayaw adda dagiti pammadakes iti likudam!" Nupay kasta, saan a babaen kadatayo ken saan nga iti panawentayo! Ditay koma ibabain ti daga ti Russia! Ipasango dagiti nadayag a Knight warriors-ko!
  Naggigiddan a nagtaul ti sangadosena a napili a bannuar:
  - Para iti Pammadayaw ken Ina a Daga!
  Simrek met ni Ilya Muromets ken dagiti kakaduana iti gubat: saan nga agbalin a ti maysa a komander ti agtugaw iti ruar iti kasta a napateg a kanito.
  Dakkel a trahedia dagiti natured a puso, dua a naindaklan a buyot, maysa laeng ti makalasat, nupay agpada a maikari nga agbiag!
  Maysa ti umuna a mayanak, ti sabali ket mayanak nga umuna: kas inkanta ni Vysotsky: adda uppat nga inauna nga anak iti adayo, tunggal maysa ket ipagarupna nga isu ket maysa a mannakigubat! Ipagarup ti amin nga isuda ti saan unay a nabannog, kayat ti amin ti adda iti nangato a pedestal!
  Ni Ilya Muromets, a nangparegta iti nangisit a kabaliona iti amin a pigsana, dandani dina naparmek dagiti umatras a kalaban. Kaaduan kadagiti kabusor a dinosaur ti basta natay gapu iti dakkel a sobra a boltahe. Nagnganga ken natnagda, a nagtulidtulid iti naatap a panagkugtar.
  Kinuna ni Alyosha Popovich, nga agtartaray iti makannawan a sikigan,:
  - Agparang a dagitoy nga uni ket addaan iti naisangsangayan a makadadael a pannakabalin. Kitaem no kasano a nakigtot dagiti animal.
  Kasla machine gun ti nagtadtad ni Ilya Muromets. Nalaka unay dayta, awan ti resistensia, uray ti tarigagayko a mangidepensa iti bagik. Maysa a pannakainaig iti adayo a gubat idiay Iraq ti simrek iti panunotko, idi nagtalaw dagiti Arabo gapu iti buteng manipud kadagiti tangke ti America. Napaltoganda laeng. Kalpasanna, adda umasping a gubat iti maysa ket kagudua a bilion a Xitai. Nangimbento dagiti sientista a Ruso iti baro nga igam a naibatay iti prinsipio ti gravitational ultrasound;nagsaknap dayta a naurnong ken uray dagiti bunker iti uneg ti daga a makabael a mangandur iti nuklear a panangraut dida maisalakan dayta. Adu a minilion nga akikid ti matana a bunggoy ti nagtalaw gapu iti panagbuteng. Awan ti pigsa wenno tarigagayda nga agsardeng ken ag-shoot back! Na-neutral dagiti nuklear nga igam babaen ti naisangsangayan a radiasion manipud kadagiti ultra-light neutron, a nangbalbaliw iti pisikal a pakabigbigan dagiti radioaktibo nga elemento. Ita agarup maysa a milion a soldado ken dinosaur ti birtual a buyot ti nagbalinen a di agtignay a masa, a makabael laeng nga agtaray wenno mangdadael iti bagbagida.
  Maysa laeng a dosena a phantom, nga indauluan ni Svyatopolk, ti nagtalinaed iti turedda iti daytoy nauyong a riribuk.
  Nasdaaw ni Alyosha Popovich:
  - Karkarna ta awan ti epekto ti panagbuteng kadagiti tropatayo ken iti daytoy sumagmamano a kabusor!
  Inyebkas ni Ilya Muromets ti opinion:
  - Nalabit daytoy ket gapu ta namarkaan dagitoy iti berde a maris. Kasla adda panaglaok ti maysa a partikular a mahika ditoy.
  Kinuna ni Alyosha:
  - Alaentayo kadi dagitoy a sibibiag?
  - Svyatopolk laeng.
  Maysa a dosena a bannuar, dua kadakuada ti nabileg a mannakigubat, ti nakiranget a kasla titan, pinatumba ni Svyatopolk ti dua wenno tallo a kumakabalio babaen ti maysa a danog, natnag dagiti bangkay iti aglawlawda, naurnong dagiti bangkay, ket in-inut a nabukel ti intero a bunton. Ngem ti danog dagiti nabileg a dinosaur ti dagus a nangburak iti resistensia dagiti kabalyero. Sakbay ti ipapatay dagiti babbalasitang, naan-anay a lamolamo dagiti babbalasitang, sobra unay ti nakargaan ti bagida kadagiti piskel ken nagdadakkelda tapno maawagan dagiti titan maidens a napintas ken agtutunos, ngem dagiti susoda ket kas iti utek ti karabaw unay ti darana nga addaan kadagiti nabaliktad nga utong a sukog ti carnation buds. Nakiranget dagiti mannakigubat buyogen ti dignidad, dagiti ayus ti eskarlata a dara manipud iti nagadu a pannakaputed ti nangkolor iti natayengteng a tsokolate a kudilda iti bassit a lila a maris. Bayat nga agpigpigerger dagiti puso, dagiti nabileg nga ima ti mangitag-ay kadagiti kampilan, maysa kadagiti babbalasitang, a napukawna ti makannawan nga imana, ti nangputed iti makannigidna ket, iti laksid ti ut-ot, immisem, a nangibuksilan kadagiti dadakkel, uray dagiti ngipenna, a napudaw ngem niebe. Amin dagitoy malaksid ken ni Svyatopolk ket awan asi a natadtad ken naiyapdapda. Ti bannuar a balasitang nga addaan iti nalawag a berde, kulot a buok ti naudi a nagtinnag, nga agpukpukkaw ti naputed nga ulona:
  - Slava nga Ros...
  Nagbalin a nalabaga ken nagyelo dagiti eskarlata a bibig. Ket ti mismo a kangrunaan a komander ti nakaro a nasugatan.
  Natukkol ti kabaliona, timmakder a nadagsen ket impukkawna ken ni Ilya Muromets a simmang-at:
  - Maysaka a lalaki!
  Kalmado a simmungbat ni Ilya:
  - Siempre maysa a lalaki!
  - Kalpasanna, labanannak a saggaysa! - Impukkaw ni Svyatopolk iti maudi a pigsana.
  Nagkidem ni Ilya Muromets:
  - Saan, saan nga umiso dayta!
  - Apay a takrot!
  Nagkedked ti epiko a bannuar, a nagkidem ken nakatakder iti tengnged ti toro:
  - Nasugatanka ket dika makalaban! Naan-anayto a pannakakabil daytoy! Maysa pay, awan ti tiempok.
  - Pambar!
  - Bueno, sige, alaem dayta! - Inwaras ni Ilya Muromets ti kabaliona, nga intag-ayna ti kampilanna iti nangato, para iti maysa a napigsa a danog.
  Namnamaen daytoy ni Svyatopolk ket nabalinanna nga immun-una ngem ti mannakigubat babaen ti desperado a panangipuruak. Diretso a nagdisso ti tadem iti tian ti nabileg a bannuar. Nagsennaay ni Ilya idi matnag manipud iti kabaliona. Nagdardaras ni Svyatopolk a nagleppas, ngem dagus a nangtubtubngar kenkuana iti sangadosena a nalabaga a napudot a pana nga addaan kadagiti murdong ti diamante. Natnag ti komandante nga agdardara.
  Nagtaray dagiti soldado nga immasideg ken ni Ilya Muromets, naglugan ni Alyosha Popovich manipud iti kabaliona, nga inkabilna ti lapayagna iti barukongna. Siraragsak nga impukkawna:
  - Sibibiag pay laeng isuna! Agrag-okayo kadagiti Ruso!
  Linuktan ni Ilya dagiti matana:
  - Nasugatannak!
  Liniwliwa ni Alyosha:
  - Siguradoak a saan a makapapatay! Dakkel ti salun-atmo. Makilabantayo iti daga, iti langit ken iti nakaro a kinasipnget!
  Nakapsut ti isem ni Muromets:
  "Saanak a mannakigubat iti sumaruno nga oras." Dutokankan a kas kangatuan a komander. Yantangay nangabakkami, masapul nga umakarkayo ken ti buyot iti sabali a lebel ken tulonganda dagiti tropatayo iti laban iti law-ang. Daytoy ti trabaho numero uno. Mariknak a kasla marigatanda.
  Insungbat ni Alyosha:
  - Siak, kas kadagiti dadduma a mannakigubat, tungpalek ti pagrebbengak agingga iti ngudo. Sadino ken kasano ti panangrautmo kadagiti kabusormo?
  - Ibaga ni Oksana kenka. Isu ti mangpaadu iti portal, ngem iti agdama maturogak! - Inkidem ni Ilya Muromets dagiti matana.
  Naminsan manen nga inkabil ni Alyosha ti lapayagna iti barukongna. Nakapsut ti pulso ngem natibker, napardas a timmakder ket impukkawna:
  - Ituloytayo ti panangsurot! Putdentayo amin dagiti dakes nga espiritu!
  Maysa kadagiti mannakigubat ti nagkanta:
  - Ket iti kannigid ti buyottayo ken iti kannawan ti buyottayo! Nasayaat kadatayo ti makiranget no nabartektayo!
  Sinaplit ni Alyosha kadagiti bibigna:
  - Ania a kita ti kukuami dagitoy? Kabusor ti kabusor: aniaman ti kolor ti kudil ken nasapsaplit a rupa!
  Ti pannakaidadanes: iti laksid ti amin a nakabutbuteng a kinapintasna, ayus ti naibukbok a dara, naputed a bangkay, adu a rinibu nga animal a makidangdangadang iti nakaro a panagsagaba, nagbalin a dandani rutina. Yantangay nakaro a kimmapuy dagiti mahiko a tropa ti Nasantuan a Russia gapu iti baliktad a mahika, nalaklaka nga amang ti makasabay kadakuada. Ti pannakaikisap ket addaan iti karakter ti pannakaputed ti buok, ti buyot ket narunaw a kasla manteka iti kaserola. Dagiti laeng babbalasitang, naimbag laengen ta atiddog ken nalukmeg ti buokda amin, kayatna a sawen a naggantsilio ken inispalda ida. Nakiuman ni Alyosha Popovich ken ni Oksana.
  - Supreme Sorceress, nangabakkami!
  Insungbat ti balasang, a dina inlemmeng ti ragsakna:
  - Ammok metten dayta!
  - Ania dagiti kanayonan nga instruksionmo?
  - Saanmi pay a malukatan ti portal. Napigsa unay ti kabusor. Isu nga umuna, itultuloyyo ti agsurot. Di agbayag, makastrekka kadagiti mini-matter ken trans-space generator. Burak amin nga antena, kalpasanna agmaga ti enerhia ti kabusor. Madadael ti pannakabalin dagiti mangkukulam ket makaaramidtayo iti transition portal. Kabayatanna, talaga a magun-od dayta ti kukuami iti laban iti law-ang.
  Insungbat ni Alyosha:
  - Maawatakon ti bilin ket maipatungpal dayta.
  - Sadino ti ayan ni Ilya Muromets?
  - Nakaro ti nasugatan!
  - Saan a maaramid ti gubat no awan ti kaswalti! No mangabaktayo, mabalin a mapaatiddogtayo ti biagna. Ita, agpartakka, agusarka iti naisangsangayan a kararag.
  - Banag a kas iti Mantra.
  - Ket am-ammom isuna!
  Rinugian ni Alyosha Popovich ti nagbasa iti kararag, literal nga inbukbokna ti nadumaduma a kasla awan kaipapanan nga uni.
  Maiyallatiw babaen ti command amplifier:
  - Umayka, ulitem kalpasan kaniak. Ti ibagbagak, kunam met.
  Nupay saan a kasta ti kinapateg ti epekto ti mantra, naballigi ti pannakaidadanes. Naipayatpayat ti buyot, wenno imbes ketdi dagiti natdana: napapatay dagiti maudi a soldado. Ket dagiti lamolamo a kautibo binaliktadda dagiti saka ken uloda babaen ti buokda, ket, para iti dakdakkel a kinatalged, inpigketda dagiti agongda babaen kadagiti ramayda tapno alisto a mailumlomda ti bagbagida iti nauneg a turog. Nagtultuloy ti lumba, ti tanap ket nangted iti dalan kadagiti sakaanan ti turod, berde a ruot, nalabaga a darat. Imbilin ni Alyosha Popovich, saan nga agdudupudop, mangporma iti agsina a cohort.
  Nagparang ti sirmata iti sanguananna ken maysa a bilin:
  - Danogem ti di makita a ruangan babaen ti kampilanmo. Iti daytoy a kaso, ag-break through-ka kadagiti generator.
  Ni Alyosha, a nakasakay iti napipintas nga innem ti sakana a kabalio, ket nakalibas, a nagtaray nga immun-una ngem ti intero a buyot. Ket amin a sumagmamano kadagiti kapartakan a mannakigubat ket immun-una ngem isu, a nadungparda ti nalawag a diding. Nagngaretngetda bayat ti pannakatnagda, a nagtuktok kadagiti agongda ken nakasugat. Awan met ti tiempo ti sabali a buyot a nagbannayat. Adu a soldado ti natay, dua a dosena a dinosaur ti naburak dagiti tulangda, ket dandani di makasardeng dagiti dadduma. Naglugan ni Alyosha Popovich ket nakitana ti panagkir-in ti ridaw. Saan a nalawag ken bassit unay dayta, a mangipalagip iti ruangan ti nakaskasdaaw a hardin iti sarsarita maipapan ken ni Alice, ngem dagus a nariknana a masapul a danogenna dayta.
  Impukkawna ti naariwawa a mantra, in-slash ni Alyosha:
  - Agur-uray ti balligi, agur-uray ti balligi dagidiay mayat a mangburak kadagiti kawar!
  Nangrugin nga agpigerger ti bangen ket in-inut a nangrugi a nagrupsa. Nagtayab dagiti rugit manipud iti dayta, kalpasanna nagpigerger ti maysa a banag ket nagrupsa kamaudiananna ti nalawag a kabal. Nangipuruak ni Alyosha Popovich iti pug-aw tapno masiguradona kamaudiananna daytoy.
  - Nalawag ti dalan! Lumuksoka a sumurot kaniak!
  Naglugan ti agtutubo a komander, ket nagdardaras a simmurot kenkuana ni Pastukhov ken ti dadduma pay a kabalyero.
  Dinamag ni Dobrynya Nikitich:
  - Apay a ditay" tumulong iti bukodtayo?
  - Saan pay a posible, kasapulan a dadaelentayo dagiti antenna a manglikmut kadagiti mega-reactor.
  "No kasta, awanen ti adu a nabati kadakami."
  Iti sanguanan adda ginget a napuskol ti pannakapunnona kadagiti antena. Nagdadakkel ti dadduma nga antena, sangapulo a ribu a kilometro ti kadakkelda, agtubtubo a kasla kayo a pino, idinto ta ti dadduma, iti kasumbangirna, ket babassit, kas kadagiti napuskol a runo.
  - Dadaelen ida! Dimo baybay-an ti metal iti metal!
  Nangrugin ti all-out slaughter. Nupay kasta, agarup dua gasut a soldado ti nakaawat iti napigsa a pannakakigtot manipud iti hypercurrent. Natnagda, a nagkullayaw gapu kadagiti naranggas a panagkugtar. Imbilin ni Alyosha:
  - Uksoten dagiti scarf wenno igalut ti dadduma pay a trapo kadagiti imam ken tadtaden.
  Nadungpar met dagiti dinosaur dagiti antena, a nangtumba kadakuada, ken maigiddato iti dayta, nagkidemda gapu kadagiti impakto. Adda lattan nakabutbuteng a din. Dinadael dagiti bunggoy dagiti tattao ti agsilsilnag nga asero a kabakiran.
  Sagpaminsan a naglugan dagiti ibleng ti corona iti angin, ket nagkimat. Nupay kasta, bassit ti bilang dagiti biktima, kaaduanna nga agpangato ti mammapatay nga enerhia.
  Nakaawat ni Pastukhov iti dua a danog manipud iti mahiko a koriente, ngem daytoy ti nangpapungtot laeng kenkuana.
  - Siak ti Pastor, ket ni Cristo a mismo inyarigna ti bagina iti maysa a pastor! Isu nga ipastorenkanto iti ginget ti anniniwan ni patay!
  Natinnag dagiti antena, uray dagiti kadakkelan. In-inut a napno ti tanap iti adu a pirsay ti metal. Nalaklaka a dadaelen dagiti antena ngem kadagiti tattao: awan ti panaggarawda ken dida labanan.
  Idi narba ti maudi nga antenna, nagbaliw ti kolor ti langit iti ngatuen ti buyot, a nagbalin a nangisit! Naguni iti lapayag ni Alyosha ti kompiansa a timek ni Natasha:
  - Sika ti ubingmi ita! Nabalinan a nakompleto ti trabaho. Ita umab-abantetayo, bangonen manen ti buyot, iti mabiiten luktantayo ti portal.
  Impukkaw ni Alyosha:
  - Masapul nga aramidentayo daytoy iti kabiitan a panawen! Matmatayen dagiti lallaki ken babbaitayo!
  Pudno, kumarkaro ti buyot ni Alejandro a Dakkel! Isut" pinilit dagiti nangatngato a puersa, ket umad-adu dagiti lugi. Nagsisina dagiti dadakkel a barko a bituen, dagiti babassit ket napuoran a kasla kuton kadagiti sulo, ken awanen ti ad-adda a pagsanudanna. Insingasing dagiti katulongna, nangnangruna ti elf,:
  - Mabalin a mabalintayo a panawan ti interuniversal space. Iti sabali a bangir, dagiti planeta a sarikedked ti tumulong kadatayo. Itantandanto ti kabusor!
  Sipupungtot nga inlaksid ni Alexander ti kasta a singasing:
  - Iti aniaman a kaso! Iti daytoy a kaso, adu unay ti di kasapulan a pannakadangran, nangnangruna manipud iti sibilian a populasion (no maibaga dayta maipapan kadagiti tropa ti ekonomia). Urayentayo dagiti pammabileg wenno mataytayo, nga ikagkagumaantayo nga awiten ti adu a kabusor agingga a mabalin.
  Kinuna ti duende: "Iti daytoy a kaso, ti laeng maaramidantayo ket agkararag!"
  . KAPITULO No. 6.
  Nagpigerger ni Yanka gapu iti buteng, agkir-in dagiti ngipenna. Kellaat a nakaam-amak dagitoy a pedophile a kayatda a ramesen. Maysa pay, kasla Arabo ti langada, ket masansan a seksual a gundawayan dagiti Arabo dagiti lallaki, kas pangawag kadakuada - bacha!
  - Pangngaasim ta dinak parigaten!
  Dinanog ti komersiante ti rupa ni Yank, nagkidem ti ubing, nalungsot ti pingpingna. Adda arimbangaw iti ulok.
  - Umayka a dagus, tumatayab, ta no saan, ibilinko a ma-skin-ka.
  Nagtaul ti katulongan ti komersiante:
  - Dayta, Ahmed. Ikkaten ken iwaris ti asin.
  Automatiko nga inuksob ni Yanka ti sweater-na. Adda T-shirt-na nga addaan iti ladawan ti maysa a karakter iti cartoon: nangisit a kape.
  Nagkatawa ni Ahmed:
  - Nabaknang a kawes, ken no ania a kita ti monster ti nailadawan iti dayta.
  Nagnganga ti ubing, dandani di mangngeg:
  - Nangisit nga kabal!
  - Siasino ti di makangngeg!
  impukkaw ni Yanka iti nadadael a timek:
  - Nangisit nga kabal!
  - Asinno daytoy?
  Inanges ti ubing:
  - Bannuar ti cartoon ti Disney.
  Nagsubli ni Ahmed:
  - Maysaka kadi a mangkukulam? Wenno daytoy kadi ti nagan ti imperioyo?
  Nakaro ti buteng ti ubing:
  - Daytoy ti kasta a pagilian!
  - Adayo nga adayo!
  - Wen, adayo!
  Inuksob ni Ahmed ti turbantena ket inkuskosna ti tuktok ti ulona:
  - Diak ammo daytoy! Aktual a makitam dagiti di mailadawan nga adayo a daga;dakkel unay ti lubongtayo. Uksotem ti badom, kukuak itan.
  Sibabain nga inuksob ti ubing, inkeddengna a saan nga agsusupiat. Intudo ni Ahmed ti ramayna iti lamolamo a tian ti ubing. Nakitikit dagiti abs ti ubing, nga addaan kadagiti naisangsangayan a bara, kas kadagidiay adda iti chocolate bar. Bayat ti panagadalna iti eskuelaan ti sirko, nasayaat unay dagiti piskel ni Yanka;ti panagsanay manipud kinaubingna ti namagbalin iti bagina a nalaka a maibagay ken nababaneg dagiti piskelna. Napnek ni Ahmed:
  - Napigsa nga adipen, agparang a naggapuka iti kasta dagiti ganggannaet a mannakigubat, bassit laeng ken takrot pay laeng.
  Ni Yanka, a nangibaba kadagiti matana, nagsennaay:
  - Saanak gayam a mannakigubat!
  - Asinno?
  - Banag a kasla aktor!
  - Wen! Makapainteres unay dayta! Ngem awan ti tiempok a dumngeg kadagiti kantam. Ita, ikkatem ti botasmo.
  Naturtured bassit nga inlinteg ni Yanka:
  - Sneakers nga Sneakers!
  - Daytoy kadi ti kasasaadna?
  - Kasta ti awag ti sapatosmi!
  Inngato ni Ahmed ti latigona:
  - Dimo maitured ti aglektiur kaniak! Basta paltogan!
  Saan a kayat nga inuksob ida ni Yanka;dandani baro ken nasileng dagitoy. Tapno saan a marugitan, inuksobna met ti medyasna.
  Naragsakan ni Ahmed.
  - Nasayaat! Agbalinka a natulnog nga adipen! Napintas dagiti sapatos ken mailako. Ita, ikkatem ti pantalonmo!
  Ti maudi a sentensia ti nangpataud iti buteng iti ubing, kasanon no talaga a pinaayda?
  Nangrugin nga agpigerger dagiti imak. Iti dayta a kanito, nangngeg ti swipe ket nasakit a pinuoran ti latigo ti lamolamo nga abagana.
  - Dagiti bilinko ket maipatungpal a dagus adipen!
  Ni Yanka, nga agsennaay gapu iti ut-ot, napardas nga inuksobna ti pantalonna, a binaybay-anna a naka-sports shorts-na laeng. Immasideg kenkuana ni Ahmed ket rinugianna a di seremonial a marikna. Nagna dagiti narangkis a ramay kadagiti saka, nagmasa iti barukong, nangkugtar iti biceps, ti negosiante ti adipen ti nangkita iti ngiwat.
  - Dagiti ngipen ket intact amin! Awan uray maysa a spot! Ngarud, adda dagiti natibker a tulang.
  Kalpasanna, intag-aynak dagiti sakak, a nariknana dagiti sakak:
  - Saan, nalawag a saankayo a nayanak nga adipen, kayatna a sawen a dakkel ti pategyo. - Inanges ni Ahmed ti ubing. Ti angot ti nadalus, masel a bagi ti nangriing kadagiti animal a nainkasigudan a kababalin, ngem nairuam ti komersiante a mangtengngel iti bagina. Iti pakabuklan ti produkto ket kasla makaawis. Nasakit a ginuyod ni Ahmed ti blond ken napuskol a buok ti ubing ket kinunana:
  - Manmano unay dagiti blonde a lallaki. Makaalaak iti disente a kantidad para iti dayta. Makikaduakayo kenkuana kadagiti dadduma nga adipen.
  Dandanin iggaman ni Yanka ti kawesna idi nasakit ti nangdungpar kenkuana ti latigo kadagiti ramayna, ket naglumbang ti nalabaga a garit iti likud ti imana:
  - Sadino ti ayan ti adipen ita? - Inurnong ni Akhmed dagiti kawesna, ket ti katulongna ket nangipuruak iti loincloth ken ni Yanka. "Saanton a masaktan manen ti adipen."
  Impukkaw ni Yanka:
  - Isu nga ania ti ar-aramidek! Ita, magnaakto a lamolamo, awan ti sapatosko?
  - Wen, sika nga awan pategna nga adipen, ta no saan, mailansaka! Ita, ipanda kadagiti dadduma nga adipen.
  Naiturong ni Yanka a di seremonial a kasla bassit nga aso. Nagaddang dagiti lamolamo a saka ti ubing kadagiti naburak a tabla, a narunot gapu kadagiti natural nga elemento, ket medio nagkidem dagiti lamolamo a sakana. Makaay-ayo ti panangabbong ti nalamiis nga angin iti bagi;nalagip ti ubing ni Artek, idi, kalpasan ti sangapulo a kilometro a panagtarayna, nagtakder iti tuktok ti Bantay Oso. Kasta met ti tian, barukong, takiag, saka ket inaprosan ti angin ti baybay, nga addaan iti nabaknang a set ti nadumaduma nga angot. Nasinga ti sitsiria dagiti lagip. Nagtinnag ti pluma manipud iti bulsa ti maongna, ket inyawat ti katulongan ken ni Ahmed. Siniripna, a siuulpit:
  - Anian a napintas unay a banag! - Kinuna ti komersiante, ad-adda a nangmatmat kenkuana, ket nagsubli. Kalpasanna, nagsippayot. - Wow! Maysa idi a drowing, ita addan sabali! Ania dayta?
  Maysa a katulongan nga addaan kadagiti garitgaritan a kuwintas iti tengnged ti toro ti nangdrowing iti sirkulo babaen ti imana:
  - Nasantuan! Nasantuan! Panagsalamangka!
  Kimmita ni Yanka iti aglawlaw ket siuulimek a kinunana:
  - Awan ti mahika ditoy!
  Inaramid ti komersiante ti di makaanus a tignay:
  - Iyasidegmo isuna!
  Nakaro ti pannakaguyod ti ubing, dandani natnag ni Yanka, ken nasakit ti tengngedna.
  - Isu nga kunam nga awan ti mahika.
  Napardas a simmungbat ti ubing:
  - Siempre saan! Arte laeng daytoy dagiti appotayo.
  - Arte ti artesano?
  - Wen! O apo! - Reflexively bent ni Yanka, a nangtiliw iti panaggaraw ti latigo.
  - OK ngarud! Mabalinmo ti mapan! Naladawkami metten. Ikabil dayta iti adigi. Iti paginanaan, detalyado a saludsodek ti ubing.
  Naigalut ni Yanka kadagiti imana iti napuskol, nagaspang ti pannakaplanona a poste;iti sibayna adda agarup sangadosena a lallaki, kapada ti edad wenno in-inauna wenno ub-ubing bassit ngem kenkuana. Kagudua a lamolamo dagiti lallaki, nakasuotda laeng iti loincloth, naingpis nga addaan kadagiti rumrummuar a gurong. Nasipnget unay ti kudilna, nakusnaw ti tallo nga init, ngem awan dagiti nangisit. Kasla Arabo dagiti lallaki, nangisit ti buokda, nupay nalaglag-an bassit ti kayumanggi ti dadduma ken ad-adda a kasla Caucasian. Iti pangkaaduan, immisem dagiti nasayaat a lallaki ken ni Yanka, ket iti laeng panagkita ti maysa kadakuada a nabasa ti ubing ti panagbubusor. Nangisit, nasugatan, ken nakalkaldaang dagiti lamolamo a saka dagiti ubbing;nalawag nga adayo ti dimtengda. Nagpigerger ni Yanka ket napanunotna no ania a kita ti ubing a lalaki iti siudad, a magmagna iti adu nga aldaw iti natapok ken nabato a kalsada. Dandani nangisit ti ubing a nakatakder iti sikigan a nakagalut dagiti imana, ngem nalawag a kayumanggi ti buokna - agkintayeg. Inngatona ti makannawan a lamolamo a sakana, inturong ni Yanka ti makannigid a sakana kas sungbat ket inkabilna ti sakana iti sakana. Gapuna, kasla agkikinnablaaw dagiti lallaki. Napaliiw ni Yanka a natangken ti suela ti ubing, kas iti sara ti kalding. Siuulimek a sinaludsod ti ubing:
  - Siak ni Ali, siasinoka?
  Napigpigsa bassit ti simmungbat ti baro a naminta nga agtutubo nga adipen:
  - Siak ni Yanka.
  Pinuoran ti saplit ti bukotko. Nagikkis ti ubing, ngem kinagatna ti bibigna;dina kayat nga ibabain ti bagina iti sango dagiti dadduma a lallaki.
  - Dika agsao! - Impukkaw ti manangaywan.
  Automatiko a nagruknoy ni Yanka. Iti pangkaaduan, no kasano kapartak ti pannakapatanor dagiti ugali nga adipen.
  Naiturongda, nagbalin a nairut ti tali: masapul a paaduenda ti kapartakda. Nagna dagiti lallaki a siuulimek, ni laeng Ali, a timmaliaw iti likudan tapno kitaenna no kumitkita ti manangaywan iti direksionda, kinunana iti naulimek nga arasaas:
  - Masapul a ganggannaetka!
  Nagpanunot ni Yanka iti dua a segundo ket insungbatna:
  - Wen, maysa a ganggannaet!
  - Dagus a naawatanko daytoy manipud iti kawesmo! Kanayonanna, no agsaoka, adda karkarna a rikna a kasla dua a tao ti aggigiddan a mangibagbaga kadagiti sasao.
  - Siguro ti aksento dayta!
  Insingasing ni Ali:
  -Naggapu ka kadi iti warrior caste?
  - Daksanggasat ta saan!
  - Nangngegkon daytoy! Ngem ad-adda a makapainteres ti panagbalin a mannakigubat ngem ti panagrunot kadagiti plantasion wenno kadagiti quarry.
  Nagpigerger ni Yanka:
  - Wen, panunotek a narigat la ketdi!
  Nagkuna ni Ali:
  "Napigsa ken naandurak a lalaki, ket no mapilitak nga agminas iti bato iti rabaw, mabayag ti panagbiagko." Ngem iti uneg ti daga, nangruna kadagiti pagminasan iti pirak, dikay" makapagpaut iti nasursurok ngem dua a tawen.
  - Apay?
  - Nasabidong unay ti angin iti asupre.
  Nalagip ni Yanka ti leksion iti pakasaritaan:
  - Ngem adda met dagiti galley.
  - Wen, ken nakaam-amak, ngem saannakami pay a pangta.
  - Apay nga awan ti baybay ti imperio?
  - Adda baybay, ngem bassittayo unay, dagiti tugaw ti adipen ken gaud ket nadisenio para kadagiti nataengan a lallaki wenno babbai.
  Nagulimek ni Yanka. Pinampanunotna no ania ti agur-uray kenkuana ita. Nasikap ti diablo, insubli ti nabileg a demonio iti panawen ti pannakaadipen. Ita, magmagna a dandani lamolamo, iti abay dagiti naling-etan, di nabugguan a lallaki, nasakit ti bukotna gapu kadagiti pilok, ken kasla bassit pay laeng. Di pay nabayag saan a nakarkaro ngem iti kaaduan nga ageskuela a Ruso, dandani nagsayaat nga estudiante, ti kasayaatan a mannakigubat iti klase. Pudno, saanda a nabaknang, gagangay, gagangay a pamiliada, ngem iti pangkaaduan umdasen ti amin. Ket ita, babaen ti pagayatan ti Diablo, addan iti ganggannaet a lubong, nga awanen dagiti telebision, kompiuter, radio, tape recorder, wenno uray sipilio. Iti pangkaaduan, agulbod dagiti nobela iti science fiction. Asinoman a moderno a tao idi un-unana ket makarikna koma iti nakaro a di komportable. No naibaon laeng koma dagiti mismo a mannurat iti science fiction kadagiti panawen a saan unay nga adayo, dagus koma a natayda! Ta no saan, agparang ti moderno a tao ket irikeptayo ti amin. Ket maigiddato iti dayta, ti kasta a kinanaive, kadagiti espesial a puersa didaka isuro no kasano ti agiggem iti kampilan, ngem iti sumagmamano a libro, ti maysa a koronel ti KGB putdentayo ti amin. Maysa a kita ti monster. Iti pangkaaduan, iti kaaduan a nobela dagiti bannuar ket opisial ti FSB. Adda stereotype a no maysaka nga opisial ti FSB, ngarud masapul a maysaka a superman. Bueno, taga Siberian ti ama ni Yankee ken kapitan dagiti espesial a serbisio. Iti pisikal ket medio napigsa, ngem gapu ta ti anakko ket maysa nga akrobata, saan nga agtrabaho dayta iti takiagna. Maysa pay, naparmek ni Yanka iti chess idi agtawen iti innem. Isu a kasta kadi a superhuman dagiti lallaki ti FSB? Saan, indibidual met dagitoy iti natauan a puli, uray kasano ket nasanayda, addaanda iti sumagmamano a paglaingan, espesipiko a pannakaammo, ngem awan ti nalablabes ngem tao. Ket ti panangpanunot a tunggal maysa kadakuada ket mabalin nga agbalin nga ari? Sabagay, maysa a circus gymnast ni nanangna, naparpartak ti panagtarayna iti 100-meter dash ngem ni tatangna, ken kabaelanna nga aramiden dagiti dead splits, a di maaramid ni tatangna. Nupay kasta, sipud pay idi ubing, ni Yanka a mismo ket naisangsangayan gapu iti dakkel a kinamanagpanunot ken medio napartak a nakasursuro iti kasta nga ehersisio. Ngem saan unay a makatulong dayta iti panaglalaban. Ti ubing a dandani di pay nagtawen iti sangapulo ket dua ket dina matukkol ti duapulo ket lima nga adulto ken kasla nalalaing a mannakigubat. Adda uray maysa laeng a banag a tamingen. Talaga a nabasana ti maipapan kadagiti clone knights, dagitoy ket mannakigubat a pinarsua ti nauyong a tin-edyer a propesor. Ti sinkretismo dagiti galad ti nadumaduma nga animal ken mula ti nangpataud iti alloy ti awan kapadana a pannakabalin. Ditoy ad-adda a mapagtalkan ti amin, gapu ta dagitoy ket saan a tattao, no di ket artipisial a pinarsua.
  Dinamag ni Boy Ali:
  - Ania ti pampanunotem?
  - Maipapan iti gasatmo!
  Nagngisiten ti ubing:
  - Nalabaga ti buokmo ken guapo unay, ad-adda nga apal ti gasatmo ngem ti gasatmi.
  Nasdaaw ni Yanka:
  - Ket apay nga kasta!?
  - Kaaduanna a mailakoka iti harem.
  - Iti maysa a babai? - kinuna ni Yanka a mangnamnama.
  Nagkidem ni Ali:
  - Dayta no nagasatka unay. Masansan a dagiti napipintas a lallaki, nangnangruna nga addaan iti kasta a napardas a kolor ti buok, agngudoda kadagiti narugit a lallaki. Maysa pay, nakalkaldaang dayta kadagiti nataengan.
  - Apay nga para kadagiti lallakay daytoy?! - Pinalawa ti ubing dagiti matana.
  - Agparang a no agtawen, kumapuy ti pannakaallukoy kadagiti babbai.
  Immanamong ni Yanka:
  - Uban ti buok iti barbas, diablo iti gurong!
  - Nasayaat ti imbagana! - Kinuna ti ubing a napigpigsa bassit ngem iti rumbeng. Simmaruno a dagus ti dusa. Pinuoran ti saplit ti ubing a lalaki, a dandani nangtukkol kenkuana kadagiti sakana, ket naglumbang ti welt iti bukotna.
  - Dimo kabilen isuna! - Yanka ti nangikabil. Ket dagus nga inawatna ti bingayna, siempre nasakit, ngem saan kadi a daytoy ti pangrugian ti pannakatutuok.
  Nagparang ti maysa a purok iti sanguanan. Ti murdong ti kampana ken ti rumrummuar a sirkulo. Nagparang dagiti talon kadagiti sikigan, lila a lapayag ti mais, dakdakkel nga amang ngem iti daga. Makitam met dagiti plantasion ti maysa a banag a kasla higos, kasta met dagiti napuskol a garbanzos. Nupay kasta, dadakkel unay dagiti igos, kas kadagiti sandia, ken dagiti garbanzos ket kasla kayo a birch.
  - Nabaknang a daga! - kinuna ni Yanka. - Siak a personal ket diakto pagdanagan ti maaddaan iti sumagmamano a taraon.
  Di naasi ti panagsisilpo ti isu met laeng nga ubing a mangbuybuya:
  - Pagtalinaedem a nalalawa ti ngiwatmo! Saan a para kadatayo daytoy! Masapul nga ammo ti adipen ti lugarna.
  Nagkedked ni Ali:
  - Lugar mi, saan nga mapan iti sadinoman manipud kadakami. Ngem ti panangpadas a mangragpat iti nasaysayaat a banag ket saan a pulos a basol.
  Nagulimek ti ubing, ngem impakita dagiti nagargari a kidayna a saan a naragsak. Daytoy laeng ti ania, appo man wenno kakadua.
  Nagkuna ni Ali:
  - Kanayon a di mapnek ni Sadat iti maysa a banag! Saantayo koma a pakaruen ti kasasaadtayo babaen ti panagriri ken panangumsi iti tunggal maysa.
  Nagkidem ni Sadat:
  - Ti adipen ket saan a mabalin nga agbalin a nawaya!
  Saan nga umanamong ni Ali:
  - No dadduma adda dagiti agsumbangir a pagarigan.
  Dinamag ni Yanka:
  "Siak a mismo diak kayat ti agbalin a balangkantis ken ibabain ti bagik iti sanguanan dagiti sheikh."
  Nagkidem ni Sadat:
  - Talaga a kinamaag daytoy. Nalaka unay ti biag iti harem. Dakkel a taraon, nagsayaat nga arak, nalukneng a kama. Ket kangrunaanna, awan ti trabaho.
  - Ngem ammom no ania ti magastosna! - Inkurba ni Yanka ti rupana. - Saan, diak kayat ti kasta a gasat para iti bagik.
  - Ngem apay!
  - Gapu ta lalakiak!
  Dinanog dagiti manangaywan dagiti chatterbox boys babaen ti saplit iti gurong. Namitlo a nasapsaplit ni Yanka a nasakit unay. Nagkidem pay ketdi ti kapanunotan no posible ti agbiag a kastoy. Saan a nasaysayaat ti agpakamatay no tumaud ti gundaway. Ngem iti daytoy a kaso mapanto idiay impierno, ket ti lokal a Satanas puoranna isuna iti agnanayon nga apuy. Agnanayon iti impierno ti sabali, ti lubong dagiti natay ti sabali nga uniberso, ania ti mabalin a nakaam-amak pay.
  Inkidem ni Sadat ti abagana, naputed ti kudilna. Dinila ti ubing ti dara babaen ti dilana ket naparpartak ti panaggarawna, nairut ti tali. Nupay kasta, dina napukaw ti espirituna:
  - No adda utekmo, maawatanmo amin a pagimbagan.
  - Ti bentaha ti panagbalin a fag?
  - Dadduma a lallaki, nasirsirib pay, nagtawidda iti sanikua idi dimmakkel ken nagbalinda a mismo a sheikh. Ngem dagiti maag, iti kasumbangirna, dakes ti panagpatinggada, a natayda kadagiti plantasion ken quarry. - Napigpigsa bassit dagiti naud-udi. Inyulog ti manangaywan ti imana, ngem saan a nagkabil. Nagmuregreg:
  - Ania ti maaramidan daytoy masanguanan a sheikh? Nupay kasta, agsala ti latigo iti bukotda.
  Ti purok a simrek ti adigi dagiti adipen ket agpalpalama, kubo a kasla kalapaw. Narugit ti kalsada, dandani naaddaan ni Yanka iti ibleng ti baka. Ket adtoy dagiti baka a mismo, sukog-diamante a sara, lima a maminsan, medio nalukmeg. Ket iti likud adda payak. Nupay kasta, mapagduaduaan a kabaelanda nga ipangato ti kasta a dagsen. Dagiti umili, iti kaaduan a paset, ket saan unay a nasaysayaat ti panagkawkawesda ngem dagiti adipen, dagiti laeng nataengan ti agkawes kadagiti kayo a sapatos ken sumagmamano a namaris a lupot.
  Maysa laeng a balay ti naaramid iti bato ken nabakbaknang ti langana, kasta met ti lokal a simbaan. Kasla bassit a simbaan ken naaramid met iti bato. Ti purok, nupay kasta, saan a bassit, adu dagiti balbalay, dagiti nasaknap a lallaki ket agsipsiput ken itudoda dagiti adipen. Ngem awan ti ibellengda.
  Nagkuna ni Ali:
  - Adu met kadakuada ti mabalin nga agbalin nga adipen iti aniaman nga oras. Utang amin dagiti mannalon, mabisbisin iti laksid ti nabaknang a daga. Mailako dagiti ubbing iti pannakaadipen;ad-adu nga amang dagiti adipen iti nalawa a pagiliantayo ngem dagiti nawaya. Kitaem ita dumakdakkel ti ranggotayo.
  Pudno, ti padi nga addaan iti pirak a trianggulo inruarna ti agarup sangadosena a napigsa, kagudua a lamolamo a lallaki, ken innem a tin-edyer a babbalasitang. Saan a nabayag a nakitulag iti makinkukua iti adipen. Gapu ta nakaawat iti nalukmeg a supot a balitok, inyawatna dagiti adipen. Naaramid iti asero a maigalut.
  Kellaat a nagsardeng ni Ahmed, naallukoy ti atensionna iti maysa a balasitang: awan sakana iti nalag-an ngem nadalus a tunika, nasayaat ti pannakabangonna ken napintas ti rupana.
  - Kayatko daytoy nga adipen.
  Nariro ti padi:
  - Daytoy ti anak ti panglakayen ti purok!
  - Ket nga awan ti utangna?
  Nagrag-o ti padi:
  - Apay nga adda! Agkurkurang ti tesoreria iti purokna!
  - Ania! Gapu iti daytoy alaek ti balasangna. Saan a para iti purok ti kasta a balasang.
  Immanamong ti padi:
  - Ti lugarna ket adda iti harem!
  - Wenno iti maysa a plantasion! - nakapungtot a kinuna ni Ahmed. - Iti panagkunak, daytoy ket ad-adda ngem maitutop kenkuana!
  Nagkedked ti padi:
  "Kanayon nga agtrabaho a sipipinget iti plantasion." Kitaem no kasano ti kina-caloused dagiti imana.
  - Ditoy nga agbalinto nga adipen! Alaem isuna!
  Dagus a naipuruak ti lasso iti rabaw ti balasang. Nakapuy ti panangsarangetna. Immasideg ti komersiante ket sinagidna ti barukongna babaen ti imana. Dagus a nalungsot dagiti utong, nagsubli ti balasang.
  - Sadino ti ibaonmo iti adipen? Wenno kayatmo ti latigo? Dimo kadi ammo, saan koma nga umadayo dagiti adipen a babbai no kapkaptan ida ti apoda.
  Sibabain a simmungbat ti balasang:
  - Saanak nga adipen. Nayanak a nawaya!
  - Ngem maysa a makilimlimos, ket daytoy ket dandani agpapada a banag. Nailakokan iti pannakaadipen ket ti laeng aramidem ket makitunoska iti dayta. Ket no naasika kaniak, ti kaadda iti kawar ket saan unay nga impierno.
  Inngato ti balasang ti mapagpannakkel nga ulona:
  - Diak bigbigen ti bagik kas maysa nga adipen!
  - Kasta ti kasasaadna! Umayka, mapanka iti poste ket uksotem!
  Napigis ti tunika ti balasang, a nangibutaktak iti makagargari a lasagna. Sipapanunot a timmaliaw ni Yanka, ngem kasla nakalawlawa ti mata dagiti dadduma a lallaki. Kasla nasalun-at ken medio masel ti kinapintas. Naigalut dagiti imana ken naikabil dagiti sakana kadagiti clamp.
  Innala a mismo ni Akhmed ti latigo kadagiti imana, inyulogna dayta, ngem dina nadungpar:
  - Bueno, adipen, dumawatka kaniak iti pammakawan!
  - Saan! Saan uray inton kaano? Ket saanak nga adipen!
  Nagngisiten ni Ahmed:
  - Makitak a natangken ti ulom a bitch! Alaenyo dayta!
  Nagsippayot ti saplit ket nagtinnag ti napigsa a danog iti bukot ti balasang. Napigsa ni Ahmed iti pisikal ken addaan iti kapadasan a mangpaamo kadagiti natangken ti ulo nga adipen ken naulpit a bisyo. Nupay kasta, saan a naputed ti kudilna, isu ti mangay-aywan iti dayta iti agdama. Nagsennaay ti balasang, ngem inteppelna ti ikkisna.
  - Bueno, inawat kadi ti adipen?
  - Saanak nga adipen!
  - Ti kinatangken ti ulo ket pagilasinan ti kinamaag! Ad-adu pay ti maala! - Rinugian ni Ahmed a sinaplit ti balasang. Iti tunggal danog, napigpigsa ti panangdungparna. Bimtak ti kudil iti bukotko, sa pinigis dagiti baras dagiti kilikilik. Dagiti danog ti nakaigapuan ti panagsinnabat dagiti pannakaputed ken panagayus ti dara. Bimmaba ken bimmaba dagiti danog ni Ahmed. Nagbalin a lila ti lamolamo a puon ti balasang ken naibutaktak ti lasagna. Nagdisso ti simmaruno a danog kadagiti gurongna, sa nagdisso ti komersiante kadagiti natapok a saka ti balasang. Saan a kinita ti daksanggasat a babai dagiti napigsa a danog, saan a nagikkis, kalpasan ti maudi a panagkitik, nagkullayaw ti ulona ket natnag. Impukkaw ni Ahmed:
  - Ikkaten ken ibelleng iti kariton. Alaenmi ti balasang ket ikabilmi iti subasta. Alisto nga umimbag ti kudil.
  Inbukbokda ti sangatimba a danum iti balasitang sada impan iti kariton. Naikkan dagiti adipen iti bassit a damili a malukong nga umasping iti saba a nalaokan iti pipino ken kamatis, kasta met ti tinapay.
  Saanda a naikkan iti kutsara, ngem napalubosanda a mangbuggo kadagiti imada iti danum. Kalpasan dayta pinadas ni Yanka ti ganggannaet a taraon iti umuna a gundaway. Saan a dakes ti ramanna. Medyo natabtaba ken makaay-ayo, naimula iti sidong ti tallo nga init. Pudno, ti karkarna a raman, kas iti nabaknang a diro, ken ti kinapresko ti chewing gum ti nangted iti sumagmamano nga espesipiko iti taraon, ngem nagsayaat dayta. Pudno, nalawag a saan nga umdas ti paset kalpasan ti kasta nga atiddog a panagdaliasat. Imbag laengen ta saan pay a kasta ti napadasan ni Yanka ket umdasen ti nagun-odna. Ngem kayatko ti maturog. Ngamin, immakarda iti naladaw a malem, ket saan a kullaaw ti ubing. Kalpasan ti pannanganko, nangrugin nga agdekket dagiti kalub ti matak. Nagtugaw ti ubing ket rinugianna nga inruknoy ti bukotna, a nangpili iti lugar tapno saan a masagid ti ihi.
  Siuulbod nga inayabanda, ket natnag manen ti saplit kadagiti lamolamo ken kasla ubing nga abagana. Naglugan ti ubing ket naigalut manen. Ad-adda a naiturong dagiti adipen, kasla saan a ninamnama nga asideg ti panagbalbaliw.
  Insippaw ni Ali ken ni Yanka:
  - Awan! Inton mabannog a mismo ti komersiante, ikkannatayo iti panaginana.
  - Sapay koma ta mabalinko!
  Ita, magmagnadan iti nalukneng a graba. Dakdakkel nga amang ti pannakariribuk dagiti lamolamo a saka ti ubing a lalaki;nangrugida a nagatel a nasakit ken mauram. Tapno masinga, rinugian ni Artem ti nakisarita ken ni Ali. Kasla kenkuana nasirib ken napartak ti panagpanunot daytoy nga ubing a lalaki iti labes dagiti tawenna.
  - Ania ti nagan daytoy a pagarian?
  Insungbat ni Ali:
  - Saan a pagarian daytoy, no di ket sultanate.
  - Anian a dakkel a nagdumaan!
  - Dimo ibaga kaniak! Nalawa ken napigsa ti estadotayo. Nadumaduma nga ari ken shah ti mabuteng ken ni Sultan Babatur.
  Immisem ni Yanka a makariro:
  - Babatura ti kunam?
  - Babatur ti maikanem, wenno kas pangawagda kenkuana a Nadara.
  Nagsennaay ti baro a minted nga adipen:
  - Wen, daytoy ket pannakabagi ti napigsa a dinastia.
  Imbaba ni Ali ti timekna, a timmaliaw manen iti manangaywan.
  - Pinatayna ti in-inauna a kabsatna a ni Ramses 2, ken dinadaelna ti intero a pamiliana. Kalpasanna, naikabil dagiti uloda kadagiti kayo. Adda dagiti damag a ti laeng maladaga nga agtawid iti trono ti nakalasat, nupay kuna ti dadduma a napuoran laeng iti apuy.
  Sidadaan nga immanamong ni Yanka:
  - Nakaam-amak nga estoria!
  - Saan nga agsipnget! Ngem adtoy ti banag, gayyemko a Yanka. No ti makinkukua ket agrisgo a mangaramid iti dakkel a panagbalbaliw iti kabesera, ngarud adda gundaway a ti nangato nga eunuko ti Sultan ti gumatang kenka.
  Nagbalin a nalidem ni Yanka:
  - Saan a mapasamak daytoy!
  - Ania ti aramidem! Ket iti pangkaaduan, ti panagbalin a kamalala ket saan a ti kadaksan a gasat iti lubong, nupay...
  - Ania, nupay kasta!
  - Kunada a pagay-ayat ti Sultan ti mangtutuok kadagiti babassit a lallaki. Naimbento unay, kunada a mismo pay ti nangaramid iti torture machine.
  Nagpigerger ni Yanka:
  - Kasano nga ammom dayta!
  - Kasano nga ilawlawagko daytoy kenka? Kitaem, pagay-ayat ti Sultan nga ipakita dagiti talentona kas berdugo kadagiti ministro, vizier, natan-ok, kasta met iti dakkel a kabaian a harem-na. Kalpasanna, insaknapda ti damag ken nagwaras dagiti nadumaduma a damag kadagiti tattao. Masansan nga isuda ti kasayaatan nga espia.
  Immanamong ni Yanka:
  - Wen, daytoy ket medyo posible! Nabasak ti tallo a tomo a libro maipapan iti iyaalsa ni Pugachev, ket adda damag maipapan iti tsar a dimmanon iti kabesera dua a lawas sakbay ti opisial a report. Iti pangkaaduan, nasaysayaat dagiti nalatak a damag ngem iti aniaman a kinasaririt.
  Simrek ni Sadat iti saritaan:
  - No kayatmo ti agbiag, agannadka kadagiti agtuturay.
  Nagkidem ni Yanka ket kinunana:
  - Ti biag ti adipen ket saan a biag, ngem dimo met kayat ti makisina.
  Kimmita ti ubing iti aglawlaw, agtaytayab ti naalumamay nga angin, agkankanta dagiti tumatayab, ken nabaknang, nabaknang dagiti uni. Banag manipud iti thrush, nightingale, oriole. Ngem adda met dagiti di naindagaan a makaawis nga uni. Daytoy ti mangpasayaat nga amang iti kararuam, uray dagiti nasugatan a sakam ket saan unay a nasakit ken saan unay a mabannogka. Nasanay ti bagi ken ibturanna ti panagbalbaliw, ket mairuam dagiti saka, kasapulam laeng a parmeken ti bagim. Iti pangkaaduan, panawenen tapno panunoten ti masakbayan.
  Agayus ti ayus ti pampanunot. Ditoy a saan pay a nalawag dagiti namnama. Puro a nainkasigudan, kas iti sangagasut a porsiento a tao, ti akem ti kamalala ti mangbutbuteng kenkuana. Asinoman a mangipagarup nga awan ti ammo dagiti ubbing maipapan iti biag dagiti nataengan ket maag. Iti pormal, saan a mapalubosan nga agbuya iti pornograpia, ngem kinapudnona narigat ti agsapul iti ageskuela nga ubing a di pay nakakita. Sabali pay ket saan pay nga interesado iti daytoy. Ngem iti sangapulo ket uppat, dua laeng a tawen kalpasanna, daytoyto siempre ti agbalin a paboritona a paglinglingayan. Dikay" makasuppiat iti nakaparsuaan, saan pay ketdi a nalawag no ania ti pampanunoten dagiti agtuturay no mangikabilda kadagiti restriksion para kadagiti tin-edyer. Ngamin, daytoy ket pannakidangadang iti natural, kangrunaan a nainkasigudan a kababalin, ket ngarud awan serserbina, a naikeddeng a maabak. Ngamin, awan pay ti nakabalin a nangparmek iti nakaparsuaan;mabiit man wenno naladaw, nadadael dayta. Ket dagiti panangiparit ket nangiturong laeng iti trauma iti psyche dagiti tin-edyer ken nadumaduma a panangabuso, nangruna dagiti polis. Imperpekto unay dagiti linteg ti Russia ken dadduma pay a pagilian. Dandani nataenganen ti tin-edyer ken isu ti saan unay a naragsak ken napanglaw a kameng ti kagimongan. Saanna a mabalin ti makipaset iti eleksion. Bayat a ti maysa a klinikal nga imbecile mabalinna. Nupay agtawen iti sangapulo ket pito, dadduma a tin-edyer ti agsursuraten kadagiti disertasion iti doktor. Ket iti pangkaaduan, ti moderno nga ubing ket nasirib unay, narang-ay, ken agus-usar iti kompiuter: gapu ta daytoy ket saan a kabaelan ti maysa a propesor. Saan a nainkalintegan ti panangibilang kenkuana a di maikari nga agboto. Adu ti ammo ti historia a pagarigan: idi dagiti tin-edyer inturayanda ti intero nga estado buyogen ti dignidad. Kas pagarigan, ni Ivan the Terrible, idi agtawen iti sangapulo ket dua, imbilinna ti pannakapapatay ti regent Shuisky, a nangpilit kadagiti natan-ok a mangkuenta iti bagbagida. Ngem daytoy ket sakbay pay ti agdindinamag a panagpardas ken panagrang-ay ti Internet, idi a maammuan ni Yanka ti amin. Kopiaen ti aniaman a salaysay, basaen no kasano ti panagandar ti bomba atomika, ti pakasaritaan ti Taga-ugma a Roma ken ti Marquis de Sade. Isu nga apay a di makabutos ti maysa nga ubing a prodigy, ngem adda kalintegan ti maysa nga alkoholiko nga awan pagtaenganna? Adda bukodda a bersion dagiti Yankees: dagiti ubbing, kas pagannurotan, ket ad-adda a bumusbusor ngem dagiti nataengan ken dakdakkel nga amang ti tarigagayda iti panagbalbaliw. Kayatna a sawen a saan a makagunggona kadagiti agtuturay ti panagbutos ti maysa nga ubing.
  Pagay-ayat dagiti ubbing ti ad-adu a wayawaya ken agbutosda iti Demokrata wenno Nasionalista. Inkuskos ni Yanka ti lamolamo a mugingna babaen ti palmana, a hilaw manipud iti nalukneng a graba, ket nalaklaka dayta. Iti edad a sangapulo ket dua, ti moderno nga ubing, no saan a moron, ket mangikabil metten kadagiti pundasion ti napolitikaan a panagpampanunot ken panangmatmat iti lubong. Isu a panunotenna met; Ania a sistema ti nasaysayaat para iti Russia, kapitalista man wenno sosialista, sistema ti gobierno: demokrasia wenno diktadura! Ditoy, siempre, narigat ti makagteng iti di agduadua a konklusion. Tunggal sistema ket addaan kadagiti bukodna a pagimbagan ken pagdaksan. Ti naiplano, sosialista nga ekonomia ti nangipalubos iti Union Soviet a makagun-od iti dakkel a balligi. Naaramid ti industrialisasion ken naparsua ti nabileg a nadagsen nga industria. Idi 1941, ti USSR ti addaan iti kadakkelan a bunggoy dagiti tangke, kaaduan nga eroplano ken paltog. Pudno, naud-udi ti industria ti navy, transport, light ken food. Saan unay a nasayaat ti panagbiag dagiti tattao, ngem awan ti mabisin, in-inut a rimmang-ay ti agrikultura. Nairuam dagiti mannalon a kolektibo a talon ti daga ket nagbunga daytoy;dagiti dadakkel a kolektibo a talon ket naan-anay nga inusarda dagiti nagapuanan ti siensia ken ti kabaruan a teknolohia. Nangnangruna iti panawen kalpasan ti gubat, idi iti sangapulo ket dua a tawen (!) bimmaba dagiti presio iti kada tawen. Iti bisperas ti gubat, dagiti tangke ken artileria ti Soviet ti kasayaatan iti lubong. No maipapan iti aviation, dagiti kabarbaro nga eroplano ket agarup kapada dagiti Aleman, nakapkapuy nga amang dagiti daanen, ngem mamimpat ti pakabuklan a kinatan-ok! Ngem awan ti kapada ni Katyusha. Pudno, nalab-awan ida dagiti Aleman babaen kadagiti missile, radio, ken jet plane: nagparang ti immuna idi 1939. Iti pangkaaduan, naisangsangayan a nangato ti lebel ti siensia ti Alemania, iti laksid ti panagtayab ti amin a sientista iti Pebrero. Daytoy ket maminsan manen a mangpaneknek nga dagiti tattao ti Pebrero ket awan ti naisangayan a talento ken ni Einstein ket maysa koma a saan nga entidad no awan ti Ruso nga asawana, a nangimbento ti teoria ti relatibidad. Saan a nagustuan ni Yanka ni Einstein, ngem saan a gapu ta maysa a Pebrero, no di ket gapu iti sabali a rason. Ni Einstein ti nangtignay iti Estados Unidos a mangaramid iti panangpataud iti nangina ken mapagduaduaan a proyekto a kas iti bomba atomika. No saan a dagiti Americano, naparsua koma ti kasta a nakaam-amak nga igam kalpasan nga amang ken mabalin nga idiay USSR. Uray kaskasano, ti bomba atomika nga adda kadagiti ima ti Estados Unidos ti nanglapped iti pannakatungpal ti ipatpateg nga arapaap ni Stalin ken amin a komunista: ti panangikaykaysa iti amin a sangatauan iti sidong ti nalabaga a bandera. Kas naisurat iti immuna a batay-linteg ti Sobiet: lumawa ti USSR agingga a mairaman ti maudi a republika ti planeta a Daga.
  Ket ania ti pudno! Masapul nga agkaykaysa ti sangatauan!
  sinaludsod ni Ali ken ni Iancu, a nangsinga iti tren dagiti lohikal a kapanunotan:
  - Ania ti pampanunotem?
  Dagus a simmungbat ti ubing:
  - Maipapan iti estruktura ti estado!
  - Wen, maysaka a pilosopo!
  - Agingga iti sumagmamano a tukad, wen!
  - Ammom, no dadduma kayatko met ti agarapaap. Kas pagarigan, ania ti aramidem inton agbalinka nga ari! Wenno ti Sultan!
  - Ket ania ti aramidem?!
  - Itedko koma ti daga iti tunggal mannalon ken kissayak ti buis. Palubosak a makiasawa dagiti pannakabagi ti nagduduma a klase.
  Napaliiw ni Yanka:
  - Pinataydaka koma!
  - Ngem dagiti tattao ket agputarda kadagiti kanta ti sarsarita. Kas iti panawenna maipapan ken ni Ataman Akmal. Manmano a tao isuna. Ni laeng Shella ti makatupag iti kinalatakna.
  Dinamag ni Yanka:
  -Siasino ni Shella?
  - Ti nalatak a mannanakaw! Tasamsam dagiti nabaknang ken mangted iti kuarta kadagiti napanglaw. Kunada a napigsa ken napintas unay.
  -Siguro! Kasla daytoy iti Kotovsky ken English Robin Hood-tayo.
  - Siasino dagitoy?
  - Natan-ok a mannanakaw. Nangaramidda pay iti pelikula maipapan kadakuada!
  Inkidem ni Ali dagiti matana:
  - Ania ti sine?!
  Nagduadua ni Yanka, padasem nga ilawlawag daytoy iti maysa nga ubing a lalaki idi edad media. Ngem napartak ti panagpanunot ti naubing nga isip:
  - Kasla arapaap dayta! Makitkitam kadi dagiti tagtagainep?
  - Wen, siempre makitak! Nasayaat unay ti riknada!
  - Isu a kasla arapaap daytoy, sika laeng ti mangbuybuya iti kinapudno. Ket ipakitada dagiti bannuar nga episode manipud iti biag dagiti naindaklan a tattao.
  Inkuskusen ti ubing ti sikiganna iti poste sa pinapuyotna, a pinapuyotna ti atiddog a kayumanggi a buok a sumsumrek kadagiti matana:
  - Daytoy ti ar-aramiden dagiti mangkukulam?
  - Saan, appo!
  - Saan a mabalin! Nangngegko nga adda dagiti mangkukulam a mangparnuay kadagiti nakaskasdaaw a sirmata. Sumagmamano laeng kadakuada ti nabati ita.
  Nagkedked ni Yanka:
  - Talaga a kasla mahika, ngem talaga a siensia! Ammom kadi no ania ti siensia?
  - Panagkunak, nangngegko isuna iti sadinoman! Diak malagip no sadino!
  Nagkatawa ni Yanka:
  - Ad-adu pay ti mangngegmo!
  Manen ti ubing a lalaki linab-awanna ti kasapulan a limitasion babaen ti agringring a timek ket nakaawat iti napigsa a danog, ti saplit ti nanglikmut iti bukotna ken pinuoranna ti tianna. Nagnganga ni Yanka, naitibkol, ngem dagus a timmakder:
  - Pasensya.
  Di boluntario a nagtubo ti lua manipud kadagiti matana. Narigrigat pay ti magna. Pinadas ni Ali a paragsaken ti kaduana:
  - Dika marunaw! Panunotem a ti saplit ket nadungngo nga ima ti ina!
  Nagkidem ni Yanka:
  - Daytoy ti mangparigat pay kaniak!
  - Awan ti narigat a rumbeng a pagbalinen a pamiliar, aniaman a pamiliar ket rumbeng a mapagbalin a nalaka!
  - Dimo ammo! Imposible a mairuam iti ut-ot!
  - Mabalinmo ti mairuam iti amin. Nupay kasta, kayatko a maammuan no ania ti siensia. Adda banag a mahika a nailemmeng iti daytoy a sao.
  Immisem ni Yanka, kimmapuy ti ut-ot:
  - MAIPAPAN! Nalamiis daytoy a banag ngem iti aniaman a mahika!
  Inngato ni Ali dagiti kidayna:
  - Talaga!
  - Wen! Nasiribka nga ubing. Ibagam kaniak: adda kadi mabalin a mangkukulam wenno salamangkero?
  Insungbat ni Ali:
  - Saan, kasapulan daytoy ti sumagmamano a nainkasigudan nga abilidad. Nupay kunada a ti asinoman ket makasursuro nga agaramid iti bassit a mahika. Adda sarsarita nga inaldaw nga ag-conjure ti maysa a mannalon iti balitok para iti bagina.
  - Maysa a daan nga engkanto!
  - Ngem masirib!
  Intuloy ni Yanka:
  - Ti siensia ket kasta a banag a nangatngato ngem iti aniaman a panagsalamangka. Aniaman kadagiti kabibilgan a mahika ken maigiddato iti dayta, madanon ti amin!
  Nagkuna ni Ali:
  - Nakaskasdaaw! Ngem saanmo a kukua dayta?
  - Dayta ti gapuna nga inkeddengmo dayta!
  Nagkidem ti ubing:
  - Gapu ta aggargarawka a kaduami, a nakadena a kasla adipen. Wenno imbes ketdi, maysaka nga adipen! No addaanka iti kasta a pannakabalin, ipalubosmo kadi ti bagim a mabully? No kabaelam, nabayagen a pinigismo dagiti manangtutuok kenka.
  - Para iti daytoy kasapulam ti teknolohia!
  - Teknika ti pannakidangadang!
  Nagduadua ni Yanka:
  - Bueno, kasano nga ilawlawagko kenka? Agar-aramid dagiti artesano iti nadumaduma a mekanikal nga alikamen. Naaramid iti metal, kayo, bato, ken mangipaayda iti bentaha.
  Inkuskos ni Ali ti agong ti ubing iti tali:
  - Diak pay pulos nakita ti kastoy! Kasano a mausar daytoy tapno mangabak iti gubat?
  - Siempre mabalinmo!
  - Kalpasanna, diak" ammo!
  Nagulimek ti ubing, ket nagulimek ni Yanka. Iti prinsipio, iti kasasaad ti Edad Media, ti tangke ket napigsa nga igam, ngem dikay" mapagbalin a kasta ti kinalakana. Uray dagiti clone knight dida makaaramid iti makina, ket daytoy iti laksid dagiti nalablabes ngem tao nga abilidadda. Ket ania ti maaramidanna: simple nga ubing a lalaki. Nupay kasta, no saan a nagsayaat nga estudiante ni Yanka, saan a gapu dayta iti kinakurang ti abilidad, no di ket gapu iti di umdas a panagibtur. Ngem komplikado unay ti tangke, kasapulam ti intero nga industria, maysa a set ti nadumaduma nga industria ken sientista. Mabalin a nasimsimple, kas iti machine gun. Maysa a napardas nga aksidente ti piloto, dinadaelna ti intero a buyot iti paraangan ni Ari Arthur. Kas pagarigan, malagipna ti diagram ti makina a paltog a panglaban iti eroplano a naidrowing iti Internet. Ngem maaramid kadi ti kasta nga igam iti forge? Iwaen, kagaten! Kasla kastoy ti kunada idi un-unana. Rumbeng kadi a basaek kadakuada ti multiplication table? Makapainteres met nga ideya! Agkatawadanto!
  Bayat a naan-anay nga awan ti kargana ti ulok. Isu ket adda iti despotiko a lubong, a nabingbingay kadagiti adipen ken dagiti appoda - dagiti guardia ken balud. Mangbangon iti absoluto a monarkia. Ni Yanka, nga addaan iti naubing, ngem saan a pulos a primitibo nga isipna, rinugianna a naammuan a ti panagrasrason iti abstrakto a topiko ket makasinga: ut-ot kadagiti naburak a saka, nalabes ti panagtrabahona a saka, nagatel a panaggugor.
  Adtoy ti nasaysayaat: monarkia, diktadura, demokrasia. Isu a binasana ti maysa a nalatak a mannurat, dati a koronel ti FSB. Isu ket naregta a managdaydayaw iti monarkia. Nangaramid kadagiti makapainteres nga argumento, ngem kas iti kanayon a mapaspasamak iti maysa a mangidumduma a tao, dina unay imbaga. Kas pagarigan, dagiti monarka kadagiti pagilian ti Europa ket addaan iti puro a nominal a pannakabalin, saanda nga agturay, no di ket basta arkos laeng. Saan a ni Ari George ti nangabak iti Maikadua a Sangalubongan a Gubat, no di ket ni Primero Ministro Churchill. Wenno imbes ketdi, nangabak ti Inglatera iti panangidaulo ni Primero Ministro Churchill. Ngem karkarna ta idi 1945, naabak dagiti Konserbatibo iti eleksion ti parlamento. Saan a nagyaman dagiti umili, nupay simmayaat ti kasasaad ti ekonomia ti Britania bayat daytoy a tiempo. Nupay kasta, saan a nasayaat ti amin idiay Europa, simrek ti panagtaktak, bumabbaba ti bilang dagiti maipasngay, ken rumangrang-ay dagiti emigrante. Saan a makapasiddaaw dagiti pagarigan dagiti absoluto a monarkia a kas iti Saudi Arabia. Dagiti laeng sheikh ken dagiti elite ti agbiag a nasayaat sadiay. Nairurumen dagiti tattao ken adda iti kasasaad ti kinalidem, ti aktual a Edad Media. Ti pagilian ket addaan kadagiti barbaro a linteg, panangtutuok, dusa ti bagi, ken awan ti objektibo a pannakabista. Dakkel a pondo a nagun-od manipud kadagiti petrodollar ti masayang laeng. Kadagiti pagilian nga aglaklako iti lana dandani awan ti industria, awan dagiti negosio a nainget ti pannakaammona, kaaduanna a di makabasa ken makasurat ti populasion, ken maiparit ti Internet. Ania ti nasayaat iti daytoy a porma ti gobierno? Iti pangkaaduan, no alaentayo ti pakasaritaan ti Estados Unidos, a sadiay ti maysa a porma ti gobierno ti presidente ket addan iti nasurok a dua gasut a tawen. Saan pay a pulos iti daytoy a pagilian ti sipapanayag a nakapuy a lider. Ti sistema ti eleksion ti nangsala kadagiti politiko ket saan a makastrek ti naan-anay nga umel. Di kumurang a kasapulam ti maaddaan iti sagut nga agsao, ket ti maysa nga awanan iti kinasaririt ket saan la ketdi a makaibalikas a situtunos iti sumagmamano a ragup ti sasao. Sigun iti tradision, kadagiti primaria nga eleksion adda sumagmamano a napigsa ken maimpluensia a politiko, addang nga agturong iti trono! Dayta ti gapuna a dakkel a pannakabalin ti America. Ket no alaentayo ti pakasaritaan ti Russia. Siempre, adda dagiti naindaklan nga ari, ngem nakaad-adu ti inturayan dagiti nakapuy. No alaentayo ti dinastia ni Romanov, ngarud ni laeng Pedro a Dakkel ti naindaklan nga ari. Nalawag a nabigbig a naindaklan, iti laksid ti nakaro a kinaulpit, napaut a nadagsen a gubat, karkarna a kaugalian ken ugali, panagbartek, ken kinalulok. Inikkat ni Pedro a Dakkel dagiti kampana kadagiti simbaan, nangorganisar kadagiti pasalip tapno kitaenna no siasino ti kaaduan a makainum, ken nagsagaba iti epilepsy. Siempre, adda dagiti balligi iti sidongna, nabalinanna ti nangabak iti iseserrek iti Baybay Baltiko, naibangon dagiti paktoria idiay Urals, ken napabileg ti buyot. Ngem iti ania a nangato a presio ti nagun-od daytoy? Sigud a ti inauna nga anak ni Pedro ket nakapuy ti panagpampanunotna, saan a narang-ay, ken naipaulog iti reaksionario nga impluensia dagiti papadi. Kamaudiananna, dakes ti nagtungpalanna, a natay iti sidong ti pannakatutuok. Iti sapasap, dagiti dadduma a Romanov ket saan a nailasin babaen ti dakkel a kinasaririt wenno dagiti abilidad ti panangidaulo ti militar, adu kadakuada ti nakapuy ti salun-atda, ken awan kadagiti ari daytoy a dinastia ti nagbiag agingga iti mararaem nga edad. Agtalinaed ti kinapudno nga awan dagiti napaut ti panagbiagda iti pamilia Romanov. Dadduma nga ari: nga imbilang ti dadduma a naindaklan, dagiti dadduma ket saan: dagitoy ket da Catherine a Maikadua ken Alejandro a Maikadua. Iti sidong ni Catherine a Maikadua: Nagun-od ti Russia dagiti napateg a panagparmek, ngem ti reyna a mismo ket saan a nagtagikua iti sagut ti panangidaulo iti militar. Nagasat laeng ti Russia ta bayat daytoy historikal a panawen, rimsua ti intero a galaksi dagiti naindaklan a komander. No maipapan iti arte ti management, kontrobersial dayta...
  . KAPITULO No. 7.
  - Ti laeng maaramidantayo ket agkararag! - Kinuna ti napintas nga elf a nakaro ti panagsennaay.
  - Ket kadagiti amin a didiosen a maminsan! - Naisingasing buyogen ti ironia babaen ti saan unay a nailemmeng a panagbuteng, Alexander.
  Di malapdan ti pannakakompresion dagiti clutch ti buyot ti Svyatorossia. Pinadas dagiti arakup ti hyperplasma nga ad-adda a maipit ti nabileg a buyot. Minilion ken minilion a starship ti nakasarak iti pannakadadaelda. Masansan a bannuar, ken no dadduma nakakatkatawa. Natayda, a mangnamnama a mapagungarda bayat ti panaglabas ti panawen.
  Nagrag-o ni Konstantin Rokossovsky:
  - Kasla nabalinanmi ti nangbukel iti dakkel a kaldero. Maisuratto daytoy iti pakasaritaan; kas iti law-ang Cannes.
  Sipapasnek a simmungbat ti mannakigubat a balasitang:
  - Wen, dakdakkel ken narangrang-ay nga amang daytoy!
  - Addanto maikadua nga Stalingrad! - Nagtignay ni Rokossovsky, nagparang ti agkir-in a sarming iti angin. Nagdisso ti arak iti dayta, ti cybernetic glass ket nangpataud iti hologram ket nagkanta:
  - Tallo a tangke ti imminum iti tallo gasut ti tunggal maysa, ket kalpasanna imminum iti sangagasut ti tunggal maysa!
  - Ngem umiso ti impadamag ti intelligence! Napan nangraut dayta nga Aleman a bastardo! Pagtalinaedentayo a nadalus ti daga! Depensaantayo ti sagrado a Stalingrad! - Nagkanta ni Rokossovsky.
  Nagbaliw ti kolorna ti likido iti sarming ket nagbalin a de rosas. Nagbalin a napintas a lamolamo a balasitang ti hologram iti ngato ti sarming, a nangyugyugyog kadagiti napno a susona babaen kadagiti utong a rubi.
  - Darling, nalidayak unay, linuktanko ti dalan nga agturong kadagiti bituen! Agtaytayab a nangatngato ngem iti agila iti bantay! Maysa a simbolo ti nadayag a pannakabalin ti Russia! Agpalpaltog dagiti relikya dagiti santo! Pinigis ti rocket ti quasar a nagbalin a buli! - Nagsala ti lamolamo nga hologram girl, nagturong ti luppo ken siket na. Seksi unay dayta, ken makagargari ti panagtokar dagiti eskarlata a bibig.
  Ni Rokossovsky, iti baro, di lumakay a bagina, nariknana ti panagallon ti tarigagay. Daytoy ti sibong.
  - Nasayaat koma no adda kaskada dagiti babbalasitang ditoy!
  Sangapulo ket dua kadagiti pudno unay a kinapintas iti maminsan, kagudua kadakuada nga elf ti nagbalin a material iti sanguanan ti hypermarshal.
  - Addakami iti dakkel a serbisioyo!
  Nagngaretnget ni Rokossovsky:
  - Nakaskasdaaw daytoy! Aglamolamoka ket agsalaka iti sanguanak.
  Rinugian dagiti babbalasitang ti in-inut a nagkawes, nga agpammarangda a striptease. Kasla makapaupay dayta. Awan ti tiempo ti dati a marshal ti Great Patriotic War a masdaaw no kasano a seksi ken kasla sairo ti kinapintasda a moderno a babbai.
  - Kinapintas, kinapintas, kinapintas ti cabaret! Naparsuaka tapno mangpataud iti pannakaawis! Ket awanen ti napimpintas iti intero a daga, itedmo ti panangagas iti utek-pigket! - Nagkanta ti hypermarshal, nga inyunnatna dagiti imana kadakuada.
  Nagkanta dagiti babbalasitang kas sungbat:
  - Oh Rokossovsky, sika ti bannuarmi! Adda kinaliday ken saem kadagiti matam! Bueno, guapo a lalaki, umisemka! Sumalogka iti langit a kas iti falcon!
  Inngato ni Rokossovsky dagiti imana ket nagung-ungor, a nangburak iti rima:
  - Ooo! Nasayaatak - super! Rumekenko ni Sashka, ti moron!
  Naan-anay a lamolamo ti sangadosena a babbalasitang. Nagsalada, a nagpigketda kadagiti natural a piskelda. Naingpis ken nagarbo bassit dagiti kabaian nga elf. Ket ania dagiti saka, gurong, luppo, masel, narangrangpaya, adu unay ti pigsada, seksualidad, animalismo ken maigiddato iti dayta intelektual nga erotisismo. Literal a nagbalin a narungsot ni Rokossovsky, nagdardaras nga immasideg iti kaasitgan a balasitang ket rinugianna nga inagkan dagiti utongna a ruby. Ket dagiti imana ti nangmasa iti suso ti dua pay a makaay-ayo a babbalasitang. No kasano a dagiti kasta a panangsagid ket aglukat ken agragsak, agkigtot dagiti babbalasitang gapu iti ragsak. Ad-adda a magagaran ti hypermarshal, kasla adda idiay langit! Kellaat a masinga dagiti arapaap ken pantok ti ragsak gapu iti nakapungtot a timek ti kompiuter:
  "Adda awan kapadana a pannakariribuk ti enerhia iti likudanmi. Pananglukat iti portal ken panangiruar kadagiti phantoms.
  - Ania?! - Naballikug ti rupa ni Rokossovsky. - Siasino ti adda iti likudantayo!
  - Buyot dagiti klone! - Nag-joke ti computer.
  - Maysa a banag!
  - Dagiti phantoms ket mairuar manipud iti subspace.
  Nagbalin a nalabaga ni Rokossovsky: ammona a dagiti phantom, iti laksid ti kinapudno a saan nga interamente a material, ket addaan iti dakkel a makaawis a pannakabalin. Ania ti mini-matter?Daytoy ket maysa a partikular a kasasaad ti vacuum, enerhia, ken nadumaduma a tay-ak ti stellar magic. Ti naisangsangayan a naglaok a kinatao ti mini-matter ti mangted iti dakkel a makadadael a pannakabalin. Kaipapanan daytoy a naan-anay a madadaelda ti maysa a napateg a paset ti armada iti law-ang. Naawatan ti aduan kapadasan a marshal no kasano no agparang dagiti napigsa a tropa ti kabusor iti likudam. Saan nga awan mamaayna nga impakita ti kapadasan ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat ti kinaepektibo ti panangkissay kadagiti welga.
  Ania ti aramiden iti daytoy a kaso! Awan ti nabati a reserba.
  Imbilin ti hypermarshal:
  - Ag-regrouping kami ti tropa. No baybay-antayo ti nakapuy nga abbong, rautentayo ti buyot dagiti phantom iti amin a pigsatayo.
  - Agtulnogkami, kakadua hypermarshal! - Nagkaykaysa nga inyanunsio dagiti dadduma a marshal ken heneral.
  - Kalpasanna, rumaut! I-on-ko ti selective mode ti kompiuter. Bay-am a ti elektroniko nga isip a mismo ti mangikeddeng kadagiti prioridad!
  Gapu ta nagtulnogda iti bilin, nagsisina dagiti tropa. Agarup tallo a kakapat ti naggunay a maibusor kadagiti phantom, idinto ta ti dadduma ti nanglapped iti kalub.
  Adda ni Rokossovsky iti maikapito a tukad ti lubong dagiti natay. No maabak, nakaro nga ut-ot ken pannakaibaba ti agur-uray kenkuana. Iti pangkaaduan, medio liberal ti kababalin kadagiti kabbaro a nagungar. Saanda a naipasidong kadagiti sistematiko a pamay-an ti ut-ot, kas iti dadduma a command personnel ken ordinario a soldado. Ngem no maabak, agpapada dagiti pagannurotan iti amin. Pudno, adda pagsasao: para iti maysa a nasapsaplit, dua a saan a nasapsaplit, itedda. Medyo patas daytoy: mangted dayta iti sumagmamano a gundaway nga agtalinaed iti elite. Ngem apay a maabak? Saan a kayat a sawen ti tropa iti likudan ti pannakaabak! Adda idi tiempo, idi nagraira ti gubat idiay Ukraine, idi Agosto-Setiembre 1941, natantan-ok dagiti tropa ti Soviet ngem kadagiti Aleman, agpadpada iti puersa ti tao ken alikamen. Ngem gapu kadagiti biddut ti komand ken ti nababa a moral dagiti tropa ti Soviet, nalikmut ti minilion a buyot. Uray kalpasan daytoy, saan a nalawag ti nagbanagan ti gubat, yantangay naingpis unay ti sinulid a mangputed kadagiti tropa ti Soviet. Ngem nakapuy unay ti panagsaranget dagiti nangatngato a tropa ti Soviet;nasurok nga innem a gasut limapulo a ribu a soldado ken opisial ti natiliw. Saan a madakamat ti masa dagiti nagadu a defectors ken deserters. Iti pangkaaduan, gapu ta mamin-uppat a kinatan-ok ngem ti Wehrmacht kadagiti tangke ken eroplano, basol ti maabak. No maipapan kadagiti kualitatibo a pakabigbigan, dagiti 1800 a tangke ti T-34 ken KV-1, KV-2 ket awan dagiti maipada a kalaban iti patsval (daytoy ti sapasap a nagan para kadagiti puersa ti tangke ti Alemania). Pudno, ti kabusor ket addaan iti temporario a kinatan-ok iti inpanteria, ngem kalpasan ti makalawas a sapasap a panagtignay, ti buyot ti USSR ket agarup mamindua a dakdakkel ngem ti Alemania. Dandani saan nga ammo dagiti tropa ti Soviet no kasano ti agdepensa iti bagbagida. Agpada a naisuro ti komand ken ti rank and file a mangkabil iti kabusor iti teritoriana. Uray iti karta ti 1939 naisurat: no gubat kadatayo ti puersa ti kabusor, agbalinto ti buyottayo a kaaduan ti makasair iti lubong. Adda dagiti damag nga isagsagana ni Stalin ti panangraut iti Alemania. Aniaman ti kasasaad, agsagsaganada para iti makasair a gubat. Isu ket sangagasut a porsiento a Rokossovsky, dina pay ammo no ti apoda, ti Great Stalin, ket mangisagsagana iti welga iti Alemania idi 1941. Isu ket nalimed unay a kita ken nagtalinaed a kasta uray kalpasan ti panagungarna manipud kadagiti natay. Idi direkta a napagsaludsodan maipapan iti daytoy, sinungbatan ti lider a nagsubli manipud kadagiti natay dagiti sumaganad:
  - Di kadi maliklikan ti gubat?
  - Ket ania ti makunam?! - Narikna ni Rokossovsky ti panagbabain iti kaadda ti napukaw ken napabaro a lider.
  In-inut a kinuna ni Stalin, nga addaan iti makaay-ayo nga aksento a Georgian:
  - Gapu ta ammotayo ti karakter ni Hitler, ti agresibo a kontra-komunismona, ti pannakakumikom iti panangraut iti Daya, nalawag a saan a maliklikan ti gubat. Ti laeng nabati a saludsod ket kaano? Napateg unay ti pannakasapul a mangpili iti umiso a kanito. Saan a nasapa wenno naladaw daytoy ti tulbek ti balligi.
  - Kusto! - Kinuna ni Marshal Rokossovsky kalpasanna ken intuloyna a sipapasnek. - Ngem kayatko nga iyebkas ti bukodko a kapanunotan. No nadungpartayo koma idi ngudo ti Mayo - rugi ti Hunio 1940, nangabaktayo koma iti napartak a balligi. Kalpasanna, saantayo koma a mapukaw ti duapulo ket walo ket kagudua a milion a tattao. Opisial a nabigbig ti pannakapukaw ti sangapulo ket maysa ket kagudua a milion a soldado ken opisial. Ngem saan a kompleto a datos daytoy, umuna, saan a maikonsiderar dagiti pannakapukaw dagiti partisano, tropa ti NKVD, milisia, military builders, medical personnel ken dadduma pay. Kanayonanna, nabilang dagidiay natay gapu kadagiti sugat no natayda iti uneg ti tallo nga aldaw kalpasan a nasugatda, idinto ta kadagiti pagilian iti Laud ti maawat a periodo ket maysa a tawen. Plus sabali pay nga innem a milion ti nayaw-awan, a ti kaaduan kadagitoy ket natayen. Nakaam-amak ti gubat.
  Nagkidem ni Stalin a naliday ket rinugianna a punnuen ti tubona:
  "Sipupudno, pagbabawyak ta diak nasapsapa a nagwelga." Tunggal nasugatan iti daytoy dakkel a gubat ket maysa a pilat iti pusok. Ngem adda dua a rason no apay a diak linuktan ti maikadua a sango idi. Umuna, nakababain unay ti panangraut ken ni Hitler, a kaduada a nakitulag iti sangapulo a tawen. Kas pagannurotan, seriosoek dagiti internasional a katulagan.
  Nagkedked ni Rokossovsky:
  - Adda met katulaganmi iti neutralidad iti Japan, ket linuktanmi ti maikadua a sango ket medio napartak a naparmekmi ti daga ti sumsumged nga init.
  Ni Stalin, a nasikap a nagkidem, nagpammarang nga umanamong:
  - Kusto! Ngem iti daytoy a kaso, nagpeggadkami a mapukaw ti China manipud iti sakup ti impluensiami. Panunotem no ania ti mapasamak no agturay ti pro-Amerikano a rehimen ti Chiang Kashi. Iti daytoy a kaso, ti estado nga addaan iti populasion a walo gasut a milion ket maguyod iti orbit ti E.U. Iti daytoy a kaso, dagiti heneral ti America, nga addaan iti bomba atomika, mabalinda ti nuklear a panangraut kadatayo, ket ipit dagiti tropa ti China dagiti puersatayo iti Adayo a Daya. Ket ngarud, yantangay nabalinanmi nga inkabil ti pro-Stalinista a ni Mao Zedong idiay China, nasalakniban dagiti makindaya a beddeng. Bassit laeng ti; Nasayaat ti pannakidangadang ti buyot ti China idiay Korea. Dagiti nadagsen a pannakapukaw dagiti Americano ti nanglapped iti NATO a mangsurot iti manglapped a gubat. Ngem tallo gasut a bomba atomika nga intinnag ti Estados Unidos ti mabalin a nangpapatay iti nasurok a duapulo a milion nga umili ti Soviet, ken nangbaldado iti saan a nababbaba. Dayta met, maysa a didigra. Ala, napeggad nga addang.
  Induron ni Rokossovsky ti agtaytayab, likido a kristal a robot nga umadayo kenkuana:
  - Ngem ti muzzle ti tangke nga Aleman, gapu ta naburakna ti duri ti Francia ken Britania, di maliklikan a naitabon ti bagina iti likudtayo.
  Nagngisiten ni Stalin ket intarayna ti imana iti napuskol ken nangisit a bigote:
  - Husto dayta, awan ti makontra! Ngem saan pay a nakasagana ti buyot ti USSR para kadagiti dadakkel nga operasion militar. Nangaramidak iti programa ti panagarmas manen, ken nangreporma met kadagiti tropa, nga inkabilangak ti kapadasan ti gubat iti Finland. Umanamongkami a ti gubat kadagiti Finlandes, nga awan a pulos ti tangkeda, impakitana ti di umdas a tukad ti pannakasanay ti buyotmi. Mainayon pay, napadasan dagiti tropa ti nakaro a kinakurang dagiti opisial;manmano a 76.2 mm a kalibre a shell ti napaltogan;awan ti umdas a piloto, tsuper, ken kotse.
  Nagkedked ni Rokossovsky:
  - Iti aniaman a buyot, iti aniaman nga oras, kanayon nga adda kurang. Isu nga awan pay ketdi ti kuarta ti marshal para kaniak sakbay a nasueldoak. Masapul a laglagipentayo nga agkurang met dagiti alikamen ken personnel ti kabusor. Nangnangruna, manipud maikasangapulo ket walo aginggana idi maikatallopulo ket uppat a tawen, dagiti Aleman ket awan ti sapasap a panagsoldado, ken ti buyot ket nagbilang laeng iti sangagasut a ribu a soldado. Isu a nalimitar dagiti Aleman gapu iti Tulag ti Versailles.
  - Ammok dayta! - Nangiruar ni Stalin iti singsing ti asuk iti angin.
  Intuloy ti immuna a marshal ti Russia a nagtaud iti Polako:
  - Isu nga adda nakaro a kinakurang dagiti opisial iti buyot ti Alemania. Insurat pay ketdi ni Adolf Hitler, wenno imbes ketdi kinunana bayat dagiti saritaan iti lamisaan: kasapulan ti mangbukel kadagiti tropa nga eksklusibo manipud kadagiti opisial ken mapaababa dagiti termino ti serbisio: tapno maiturong ti adu a tattao agingga a mabalin babaen ti programa ti panagsanay. Mainayon pay, posible koma a dakkel ti pannakapaadu ti puersa ti polisia ken mapasayaat ti panagsanayda iti pannakigubat. Nangnangruna, dagiti conscript ket mabalin met nga agserbi kadagiti yunit ti polisia tapno makapataud iti ad-adda a nabileg a base bayat ti pannakaibangon dagiti armado a puersa.
  - Nasikap nga animal! - Intulid ni Stalin dagiti matana a tigre.
  - Isu a saan met a nakadanon dagiti Aleman iti nakaro a gubat no maipapan iti kinaepektiboda iti pannakigubat. Kaaduanna a raw dagiti tropada. "Sigurado," inngudo ni Rokossovsky.
  Inkidem ni Stalin dagiti matana:
  - Ngem napardas a naabak ti Francia ken Inglatera. Iti pangkaaduan, ninamnamak a ti gubat idiay Laud ket agtultuloy ken diak nasaksakbay a mangguyod kadagiti tropa agingga iti beddeng ti Third Reich: gapu iti buteng a mangbutbuteng kadagiti Aleman. Bueno, awan ti nangnamnama a dagiti nangatngato a puersa ti uppat a pannakabalin ket agtalinaed iti makabulan ket kagudua laeng.
  - Daytoy no ibilangmo ti aktibo a paset ti panagbubusor!
  - Dayta, saan a ti pormal a kapaut ti gubat. Agarup uppat a milion a balud ti gubat laeng ti nakatiliw dagiti Aleman. Kalpasanna, inusarda dagitoy kas trabahador, a nangpalubos iti kabusor a mangpaadu iti kadakkel ti buyot agingga iti pito a milion a dua gasut a ribu a tattao.
  - A nangaramid iti buyotda nga ad-adda a nalukay ken nangkissay kadagiti mannakigubat a galadna. Ngamin, no dakdakkel ti bula, naingpis dagiti didingna.
  - Dagiti dumakdakkel nga imperio ket kasla bula ti sabon, babaen laeng ti managimbubukodan a panangtarawidwid! - Nagkedked ni Stalin. - Ti maseknan nga imperio ket kasla dumakdakkel a tulang a pumigsa bayat ti panagdakkelda!
  - Nainkalintegan a naibaga, ngem saan nga agaplikar daytoy iti Third Reich!
  - Ngem agaplikar dayta kadatayo! Nasaysayaat ti sistema ti Soviet ngem ti kapitalista ken Lumaud a demokrasia. Ti pigsana ket ti totalitarianismo.
  - Kasano ti magustuam a sistema ti politika iti agpada a Russia?
  - Nakaskasdaaw! Amin a tattao ket agnanaed kadagiti kuartel ken addaan kadagiti ranggo. Ti ubing, bayat a nakaidda pay laeng iti aanakan ti kompiuter, maipasidong iti naan-anay a pannakaproseso. Tunggal maysa ket agserserbi iti armada, amin ket adda iti negosio. Ket ti edukasion ket saem! Uray dagiti kangatuan nga opisial ket madama ti cybernetic processing. Kaay-ayok daytoy a hypertotalitarian a sistema. Daksanggasat ta awan ti naan-anay a panangtengngel kadagiti kapanunotan, nupay ipalubos ti teknolohia daytoy!
  - Daytoy ket gapu ta dagiti biorobot ket saan a makaaramid kadagiti nasayaat a soldado. Iti gubat kasapulam ti inisiatiba ken sumagmamano a panagwaywayas iti panagpampanunot, wayawaya iti panagtignay. - kinuna ni Rokossovsky a pilosopikal.
  - Wen! Saan a nasaysayaat dagiti robot ngem dagiti tattao. Masapul a kunaek, adda idi tiempo a managduaduaak maipapan iti cybernetics. Nariknana ti mabalin a pangta iti sangatauan. Inyawatna dayta kadagiti napinget nga ima dagiti organo.
  Pinadas ni Rokossovsky nga isubli ti saritaan iti dati a kursona:
  - Siempre, nasayaat ti cybernetics, ngem kaskasdi, saan kadi a biddut a ditay" nadungpar ni Hitler idi 1940?
  Insungbat ni Stalin:
  - Mabalin a biddut, ngem ti konsentrasion dagiti tropa ket mabalin a mangbutbuteng kenni Hitler, a mangpilit kenkuana a mangbaybay-a ti opensiba idiay Laud. Iti pangkaaduan, iti aniaman a kanito, mabalin a makikappia ti Britania ken Alemania. Daytoy ti eksakto a kabutengko, ngem ita makitak a nagkamaliak. Nupay kasta, adda dagiti pagimbagan ti pannakaabak ti Francia.
  - Ania?
  - Adu a kolonia ti Francia ken Britania ti mabalin nga agrebelde ken matnag iti sakup ti impluensia ti USSR. No sadino ti pumanaw ti kapitalismo, umay ti sosialismo. Nangnangruna a nasayaat no matiliwda ti mainland Great Britain. Kasta a gundaway para iti komunismo.
  Immanamong ni Rokossovsky:
  - Sa! Mabalin nga agbalin a republika ti uniontayo dagiti kolonia dagiti naabak nga imperio. Ngem kalpasanna, kalpasan ti pannakaabak ti Francia, ania dagiti plano? Mabalin a kasapulan ti tawen 1941, idi nangrugin a simmangpet dagiti tropa iti beddeng.
  Napaliiw ni Stalin:
  - Nakaawatak iti impormasion nga agsagsagana dagiti Aleman iti gubat iti USSR. Ngem nagsusupadi unay dagitoy. Nangnangruna, impadamag ti intelligence a ni Hitler, gapu ta naparmekna ti Inglatera, rautenna ti USSR.
  - Kasta idi!
  - Padasen nga parmeken ti Britania no addaan iti kasta a dakkel a kinatan-ok iti baybay. Nangruna kadagiti dadakkel a barko iti rabaw ti daga. Ilumlomda ti aniaman a transportasion ti Alemania. Iti teoria, dagiti Aleman ket mabalinda a magun-od ti kinatan-ok ngem ti Britania iti panagtayab, ngem para iti daytoy masapul a mangtignayda ti industria ti militar.
  - Ti Alemania ket nagbiag a saan a napateg.
  - Ngem saan a siak! Nangnangruna, iti maikapat a pulo a tawen napaatiddog ti aldaw ti panagtrabaho ken naiyam-ammo ti kriminal a sungsungbatan gapu iti panagladaw. Aktibo a nasanay ti overtime work . Immadu ti produksion dagiti armas. Siasino ti agduadua iti kinapudno nga agsagsaganakami. Gapu ta ammomi a di maliklikan ti pannakidangadang iti pasismo, inurnongmi ti amin a kabaelanmi. Natural, a di mangideklara iti martial law, no di ket sililimed nga umawag kadagiti tropa.
  - Ket kaskasdi a saanda a nakasagana!
  - Kasano ti agsao! Ti kinapudno ket kadagiti tignay dagiti pasista adu ti elemento ti outright bluff. Impadamag ti Intelligence a ti pannakalukat dagiti panagbubusor ket umun-una ngem ti ultimatum. Ti kayat dagiti Aleman ket ti pananggun-od kadagiti napasayaat a kasasaad para iti suplay dagiti raw materials. Nangnangruna, ti panagabang kadagiti bubon ti lana idiay Azerbaijan, panangkissay iti presio ti taraon, kdpy. Ket gapu iti daytoy ket pabilgenna ti pigsana. Mainayon pay, impadamag ti intelligence a dagiti Aleman ket addaan kadagiti dadakkel a puersa idiay Francia ken isagsaganada ti Operation Sea Lion.
  - Adda kasta a di umiso nga impormasion.
  - Mainayon pay, nangiyallatiw ti intelligence iti di umiso nga impormasion maipapan kadagiti armado a puersa ti Alemania. Agarup dua a daras a nalabes ti panangpattapattada. Gapu iti daytoy, napataud ti impresion a saan nga iyakar dagiti Nazi ti amin a puersada. Kayatna a sawen, nakurang a kagudua, a kaipapananna a saan a maliklikan ti pannakigubat iti Alemania. Saan a rumaut ni Hitler babaen ti panangkonsentrarna iti basbassit a paset ti buyot. Impagarupko a gagangay a bluff dayta. Kanayonanna, ti nakababain ken nasikap a ni Hitler mabalinna a pagtalinaeden nga agannad dagiti tropana iti panangrauttayo.
  Kas kunada, saan a mamati ti mannanakaw iti napudno a tao.
  - Ngem dikay" kayat a rauten ti Alemania!
  - No la ketdi, inguyodko dagiti tropa, ngem nagtalinaed a silulukat ti saludsod no kasano ken kaano a mangraut. Adda pay laeng ti buyotmi iti formation stage. Na-staff dagiti dibision sigun kadagiti linteg idi panawen ti kappia. Kanayonanna, saan a nagsagana dagiti Aleman para iti gubat iti kalam-ekna. Nangnangruna, nagkurang ti kawes iti kalam-ekna;dagiti laeng tropa ti SS ti addaan iti dayta;nagyelo ti pangpabanglo kadagiti machine gun ken paltog ti Alemania no lamiis. Kanayonanna, nagyelo ti gasolina manipud karbon iti siam a degree iti baba ti zero. Teknolohia ti Alemania, tangke nga addaan iti akikid a riles, eroplano nga addaan kadagiti agruprupsa a makina. Amin dagitoy ket bunga ti di panagsagana iti kalam-ekna. Bueno, saan a nakibagay dagiti Aleman iti kalam-ekna, nupay posible a mabalbaliwan ti dadduma a banag iti teknolohia, adda naisangsangayan a pangpabanglo a naandur iti yelo. Bueno, nairuam dagiti tropatayo nga agbiag ken makilablaban kadagiti nakaro a kasasaad ti yelo. Ket adu ti naisuro kaniak ti gubat kadagiti Finland. Nagbalin a maag dagiti Aleman iti daytoy a banag.
  Inyebkas ni Rokossovsky ti bersionna:
  - Nalabit daytoy ket gapu iti patpatien!
  Nagkatawa ni Stalin:
  -Adda makapainteres nga argumentom. Wen, talaga a nagbilang ni Adolf Hitler iti okulto a buyotna ken ti pannakitulagna iti lamiis. Impagarupna a dagiti mangkukulam, astrologo ken salamangkerona pagbalinenda a namaga ken nabara ti kalam-ekna, kalpasanna makadanon ti buyot dagiti Nazi idiay Urals. Aniaman ti kasasaad, sipapasnek a nagtalek ni Hitler iti tulong ni Satanas. Ngem agparang nga iti daytoy a kaso, dina kayat ti tumulong.
  - Wenno mabalin a bimmallaet ti Dios?
  - Ket daytoy ket saan a mailaksid! Kalpasan ti gubat, insardengkon ti panangidadanes iti iglesia. Nakatulong la ketdi daytoy kadakami! Nupay karkarna ti panangmatmatko iti relihion. Mamatiak a ti pammati dagiti tattao a mismo ti nangparsua iti pannakabalin a maawagan iti Dios. - Inkuskusen ni Stalin ti bigotena. - Uray kaskasano, dagiti nakaro a yelo ken panagtunaw iti otonio ket ad-adda a makagunggona kadakami ngem kadagiti Aleman. No ad-adda koma a nakasagana dagiti Nazi iti gubat, mapagduaduaan koma ti nagbanagan ti gubat maipaay iti Moscow.
  Kaskasdi a dinamag ni Rokossovsky:
  - Ngem rautenmo kadi ni Hitler?
  Nagkidem ni Stalin:
  - Impakita ti kapadasan ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat a ti panangraut ket kadawyan a napigpigsa ngem ti depensa. Ti desidido nga opensiba ni Hitler maibusor iti Francia, ti pannakaabak dagiti Italiano idiay Africa, ti panagibales a hook knockout ni Romel. Masapul nga ibagak a pudno a naindaklan a komander. Ti laeng nasigo unay a komander ti makabael a mangsaplit kadagiti tropa ti Britania, nga addaan laeng iti sangapulo a tangke ken limapulo a trak a naka-camouflage kas tangke. Naminsangapulo a nasursurok ngem isu ti kabusor. Patiek a no ad-adu ti pigsa ken pannakabalin ni Romel iti buyot, natiliwna koma ti intero nga Africa.
  - Napigsa a komander ni Romel, ngem daksanggasat ta saan a kasapulan a makiranget iti daya a sango. Panagkunak, rumbeng a maparmek daytoy field marshal.
  - Babaen kenka?
  - Siguro! Ngamin, siak ti nangibilin iti parada ti balligi, ket ni Zhukov ti nangsangaili iti dayta. Adu daytoy a panagtalek kaniak.
  - Kasano ti agsao! Panagkunak, uray la saan a nakarkaro ni Vasilevsky. Nangnangruna a nagustuak no kasano kapartak ken medio manmano ti pannakaabakna ti Japan. Ngem nakiranget dagiti soldado ti Daga ti Agsilsilnag nga Init a kasla bannuar a tigre. Napingetda unay ken dida pulos sumuko.
  - Saan uray inton kaano?
  - Manmano a maidilig kadagiti tropatayo. Panunotem laengen, dandani innem a milion a balud bayat ti intero a gubat. Ken dua a sibubukel a buyot dagiti defektor. Idi naaresto ni Vlasov, nakaro ti pannakasaplitna kadagiti gurong isu a masapul a maiserra ti bista;saan a makagaraw. Iti pangkaaduan, naan-anay nga umel ni Vlasov. Mapanka iti dasig dagiti Nazi, .
  kalpasan a naabak ti Wehrmacht iti asideg ti Moscow, ken simrek ti Estados Unidos iti gubat iti Third Reich. Nasapsapa nga amang a naparmektayo dagiti Nazi no ditay inwaras dagiti puersatayo, ken no nasursuro dagiti daksanggasat a heneraltayo ti naparpartak a makiranget. Ngamin, napabaknang ti siensia ti militar ti Soviet iti dara.
  - Ti panagmula ti balligi ket kasapulan a masibugan iti dara ken abono kadagiti bangkay! - kinuna ni Rokossovsky.
  - Daytoy ket no naan-anay a mediocre dagiti komander! Ngem nabaknang ti talento ti umili ti Russia. Nupay kasta, saan pay ketdi a dakes a komander ni Mainstein. Maragsakanak no adda isuna iti team-ko!
  - Ket nangngegko nga dandanin mapagungar ken ma-mobilize iti aktibo a buyot!
  - Mano ti dibision ti Svyatorossia?
  - Dimo ammo! Sekreto daytoy ti militar!
  - Uray para kenka!
  - Uray para kaniak! Ti laeng emperador, wenno imbes ketdi ti emperatriz, ti makaammo.
  Kinuna ni Stalin:
  - Dakes a pagilian nga ipatpataray dagiti babbai.
  Giupgop ni Rokossovsky ti pilosopikal a konklusion:
  - Nakarkaro pay no dida pulos kontrolen!
  Amin dagitoy a kapanunotan ket nagkidem iti hyperplasmic brain ti hypermarshal iti maysa a pirgis ti mata. Minilion a starship ti Svyatorossiya ti nangraut iti buyot dagiti phantom. Naggarawda iti karkarna a kapartak. Ditoy a ti mangidadaulo a kabalyero ti nangdungpar iti missile cruiser babaen ti pikana. Ti murdongna ti nangtubtubngar sa nangbingay iti barko. Nagpaputok ti elf archer iti pana, ket nagtayab ti dadduma pay a sagut a simmaruno kenkuana. Namin-adu a nasursurok ngem ti kapartak ti lawagda. Nauram ti ultra-dreadnought, a nakaawat iti sumagmamano a dosena a pannakadungpar. Adu ti kolor ken maris ti gil-ayab, mahika ti naguram. Panunotem ti mahiko nga apuy, awan ti kasapulanna nga oksihena, ken mangbusbos iti material a minilion a daras a napigpigsa ngem ti titanium. Nakaskasdaaw ti kinapintas amin dayta. Imbilin ni Alyosha Popovich ti panagpaltog iti adayo, dagiti pana ket naparpartak a nagdardaras ngem dagiti missile, kas sungbat, ti armada ti bituen ket nanglukat ti paltog manipud kadagiti amin a paltog, emitters ken launcher. Bimtak dagiti kabibilgan a thermal creson rocket, a nangparagsak iti mini-matter a nakabukel dagiti phantom. Iti teoria, ti dandani imortal a phantom ket mabalin a madadael babaen ti dakkel a konsentrasion ti super enerhia. Ngem saan unay a nalaka ti panangaramid iti daytoy.
  Ni Alyosha Popovich ket nangibilin kada Dobrynya Nikitich ken Mikula:
  - Fan nga rummuar! Bay-am nga agmaniobra ken likmuten dagiti tropatayo dagiti kabusor manipud kadagiti sikigan.
  Insingasing ni Dobrynya:
  - Wenno mabalin a bingayen laeng ti kabusor iti kagudua?
  Nagkedked ni Alyosha:
  - Saan a maikari dayta! Iti daytoy a kaso, masapul a makirangettayo iti dua a prente. Ket saantayo laeng a bingayen ti kabusor, no di ket mangbukel iti klasiko a bag.
  Kinuna ni Dobrynya:
  "Kasla ikagkagumaan ti kabusor nga aramiden ti eksakto a kasta kadatayo."
  Insingasing ni Mikula:
  - Usarentayo ti napagtipon a taktika, ag-strike babaen ti convex lens, ket iti tengnga ket adda "rose". Epektibo unay ti kasta a panagibangon.
  Immanamong ni Alyosha:
  - Isu nga padasentayo nga ibarolina dayta. Idauluan ni Pastukhov ti atake iti sentro.
  Insungbat ni Pastukhov:
  - Adda komander!
  Nupay kasta, ni Rokossovsky a mismo ti nangikagumaan a mangbalkot iti kabusor manipud kadagiti sikigan. Ad-adda a maawatanna ngem iti asinoman no ania ti panaglalaban iti kaldero. Maigiddato iti dayta, agpada a di malapdan nga umas-asideg ti buyot iti maysa ken maysa.
  Inkeddeng ni Alyosha Popovich a ti kasayaatan a taktika ket kombinasion ti panagbomba ken panagputed.
  Ni Pastukhov ti nangidaulo a kas iti kanayon. Ti agtutubo, babaen kadagiti nabileg a danog dagiti kampilanna, pinutedna ti dua a barko a pakigubat, naburakda a nagbalin a gumilgil-ayab a pirsay. Pudno, ti bannuar a mismo ket napuoran iti hyperplasmic whip. Nangnangruna a napeggad dagiti rocket ken emitter; panagdildilpat iti espasio. Nangbukelda kadagiti intero nga abut iti kabal, a nangpataud kadagiti nakaam-amak, no dadduma makapapatay a sugat.
  Iti pannakidangadangna iti abay ni Pastukhov, inturong ti kabalyero a ni Ivanhoe ti wasayna, nasigo a pinutedna ti maysa nga engrande a destroyer, ket ti kabaliona ti nangraut iti sangadosena a bilog a missile. Kalpasanna, dinadael ti baro ti tallo a cruiser babaen ti nasigo a panag-swing. Rinaut ni Pastukhov ti nagdakkel nga ultra-battleship. Narigat unay a dagus a putden ti kasta a higante. Saan a dagus a madanon dagiti panangkabil ti kampilan iti puntiria. Pinutedda dagiti kabal, pinutedda dagiti torre. Ngem agsubli ti nagdakkel a barko iti law-ang, a mangpataud iti ut-ot ken ni Pastukhov. Kuna ni Ivanhoe:
  - Idungpar ti reaktor. Kabilem isuna babaen ti kampilanmo.
  Kasta met laeng ti panagtignay ni Pastukhov. Bimtak ti hyperreactor, kasla naabbungotan ti nagdakkel a barko iti law-ang kadagiti agkir-in a dutdot. Nagsubli ti agtutubo a phantom hero, sumagmamano a plato ti kabal ti narunaw ken pinuoranna ti kabalio.
  - Ti bastardo ket ag-snap!
  Ivanhoe ti mangabbong iti kalasag, ti thermo-Creon missile ti mangdungpar iti tengnga, mapasamak ti pannakakugtar, medio napuoran ti kasla asero a rabaw. Sumagmamano a bannuar a nakiranget iti sibayda ti nakaawat iti nakaro a pannakadadael, dadduma ti narba pay ketdi.
  Dagiti kagudua a lamolamo a higante a phantom a babbalasitang nagusarda kadagiti wasay ken kampilan a nabingay iti lima a tadem. Ni Kondesa de Vallon, nga addaan kadagiti atiddog ken nasigo a ramay ti saka dagiti lamolamo a sakana, iniggamanna ti cruiser babaen ti pana, a namimpinsan a nangduprak iti limapulo a bariles ti paltog. Ti nabalitokan ti buokna a balasitang, a pinarsua ti mahika, ket nadungpar ti saka ti thermopreon rocket, a dagus a nang-vaporize iti kagudua ti sakana. Dandani nauyong ti Kondesa gapu iti ut-ot;nadungpar ti gayyemna iti barukong, a nakaigapuan ti panagtayab dagiti pedaso ti magick-flesh iti nadumaduma a direksion. Ket nasaplit ni Sir Bishop iti kasta unay a bileg isu a naburak ti kalasag ket nagparang ti nagdakkel nga abut iti barukongna.
  Dakkel met ti pannakapukaw ti armada ti Svyatorossiya. Nangruna idi simrek dagiti dinosaur iti gubat. Dagitoy a higante agparang laeng a torpe ti langada, ngem iti kinapudnona nakaam-amakda a puersa. Rinukkol ken pinigisda dagiti estruktura, nga ikagkagumaanda ti agpili kadagiti dadakkel a barko a bituen. Pinaltogan ida dagiti amin a kita ti barko, ngem dida marebba dagiti kasta a nagdadakkel a bangkay, a kas kadakkel ti kalalainganna ti kadakkelna a planeta. Ti laeng maaramid ket ti panangliklik iti di maliklikan a pannakaabak ti dinosaur. Pudno a dandani imposible a pasardengen ti kasta a monster, ngem padpadasen dagiti starship ti agmaniobra, nga umadayo kadagiti higante.
  Ibilin ni Alyosha Popovich:
  - Padasen ti umasideg kadakuada. Guyoden dagiti narang-ay a rehimen kadagiti dinosaur. Agbingaykayo iti babassit nga arban ken makirangetkayo a nasinged, ipaidamyo ida iti maniobra, sibabain a putdenyo ida!
  Nagbingay dagiti mannakigubat iti grupo: ad-adda nga epektibo no dadaelen dagiti starship iti kastoy a pamay-an. Natnag da Pastukhov ken Ivanhoe kadagiti cruiser nga agturturong iti aglawlawda, agpada a nakaro ti pannakasugat dagiti bannuar, ngem nagtalinaed a napartak ti panaggarawda.
  Ket saan laeng a dagiti babbalasitang ti nangrumek kadakuada babaen kadagiti kampilan, no di ket nasigo a pinidutda dagiti barko iti law-ang babaen kadagiti sakada ket inwarasda ida iti maysa ken maysa. Maysa dayta a banag manipud iti foot handball, dagiti muging ket mayanninaw manipud iti adu nga init, ti kudil dagiti lamolamo, kasla balasitang a suela ket naay-ayam iti amin a kolor ti balangaw, nupay napuoran dayta gapu kadagiti hyperplasmic a panagbettak dagiti nadadael a barko.
  Nagikkis pay ketdi dagiti mannakigubat gapu iti ut-ot, dagiti petalo ti superfire, gumilgil-ayab a gil-ayab ti mangap-apros kadagiti nabayagen nga agsagsagaba a sakada.
  Minilion a mannakigubat kadagiti barko a bituen ti naitapuak iti agsumbangir. Kinuna ni lima-bituen a ni Heneral Maxim Igolkin, a mangdaydayaw iti panagsilnag dagiti agsilsilnag a tulang, gurong, ken saka dagiti makaay-ayo a babbalasitang, ken ikagkagumaanna ti agtalinaed iti lugarna iti cruiser-na, a pinidut ti lamolamo a saka ti Most Serene Princess Elizabeth :
  - Saan a mapapatay ti kinapintas - makapapatay a mismo ti kinapintas!
  Dua a mannakigubat, a kasla adda iti higante a ballet, ti nangipuruak kadagiti napipintas a sakada, nga inkabilda ti cruiser iti nagbaetanda ket piniselda a maminsan. Minilion a daras a napigpigsa ti metal ngem ti titanium, a bimtak a kas iti itlog iti sirok dagiti riles ti tangke. Maysa nga ipapatay a maikari a mailadawan kadagiti daniw ti nabalitokan a panawen!
  Nakita ni Rokossovsky a ti mahiko a pannakabalin ket nadinnungpar iti nanoteknolohia, ket agingga ita, dayta ti mangabak!
  Imbilinna:
  - I-switch dagiti barko iti maximum intensity firing mode ken paaduen ti kapartak ti maniobra. Iti aniaman a kasasaad dikay koma ikkan ti kabusor iti gundaway para iti naballigi a kontra-atake.
  Inlinteg ti balasang nga elf:
  - Dagiti Phantoms ti Great Russia ket rautendatayo ken umab-abante, isu a kaaduanna a mabalintayo nga isarita ti maipapan iti kontra-ataketayo.
  Nupay maysa a marshal ti balasitang, dagiti kasta a sasao ti nangrurod iti hyper-marshal: agparang a dagiti itlog ti mangisuro iti manok, ket ti babai ti mangisuro iti lalaki.
  Impukkaw ni Rokossovsky:
  - Tagari! Ipatulodkokayo iti ultra-dreadnought tapno ma-intercept dagiti dinosaur ken sibaballigi a paltogan ida. Ngamin, addaanka iti kasta a pigsa ken serioso a potensial. Nangruna ti panunot ti babai, ti anak ti nalag-an ken naayat a puli.
  Napaliiw ni Elf:
  - Minilion a tawen nga in-inaunatayo ngem dagiti tattao. Uray ti sunggo a nagtaudan ti tao ket saan a nangpidut iti bato, no di ket nagdaliasatkami kadagiti kalawa ti law-ang ken nangparnuaykami kadagiti obra maestra.
  Kinuna ni Rokossovsky, a nangiturong iti ulona a kasla balay iti ruar iti angin,:
  - Ti punto ket adda iti agdama! Awan ti nakakaasi a nasion ngem ti maysa a dagiti balligina ket adda iti adayo a napalabas! Awan ti natan-ok nga imperio ngem daydiay agbibiag iti agdama, ken pumigsa iti kada tawen!
  Inyugyugyog ti duende ti buokna:
  - Dakayo a Ruso ket tradisional a nangbaybay-a kadagiti kapuonanyo. Saan a premium ti pedigree-yo!
  Nagkedked ni Rokossovsky:
  - Saanak a Ruso, no di ket Pole! Simple a mannalon dagiti kapuonak, ngem kaskasdi a maipagpannakkelko ida!
  - Mabalinmo nga ipagpannakkel daytoy!
  - Malaksid iti dayta, agayus ti dara dagiti Cossack kaniak! Ket iti dasig ni nanangko, napan dagiti adayo nga kapuonak a nangbagyo iti Jerusalem. - Kinuna ni Rokossovsky.
  Napaliiw ni Elf:
  - Ket nakiranget dagiti kapuonanko iti law-ang sakbay unay ti pannakaipasdek ti Jerusalem. Iti pangkaaduan, saan a mararaem ti pagsasaritaan dagiti kapuonantayo iti kritikal a kanito ti gubat.
  Nagtaul ni Rokossovsky:
  - Suroten ti bilin!
  Napartak unay ti panagsaritada ket ngarud bayat ti panagsasarita, dandani saan a nagbaliw ti ladawan ti gubat. Ngem nangibukbok ti buyot dagiti phantom kadagiti ayus ti makapapatay nga enerhia. Isut" nagpigket, nga ikagkagumaanna a rumeken ti amin a lapped;dagiti silnag ti enerhia, agpadpada a nangdadael kadagiti barko ti bituen ken nangdungpar kadagiti phantom, a naiwaras iti law-ang. Malaksid kadagiti pana, saka ken lima ti tademna a kampilan, nagusar dagiti babbalasitang kadagiti latigo nga addaan iti walo a suli a bituen a naabel kadagiti ipusda. Nangnangruna a nalaingda a mangdadael kadagiti babbabassit a barko. Kabayatanna, nangirugi ti Great Russian Army iti kontra-ofensive. Pinadasna a buraken dagiti kabusorna ken maigiddato iti dayta, isalakan ti rupa - you can"t give all the laurels of victory to phantoms.
  Ni Alejandro a Dakkel, a sipipinget a nangipaay kadagiti bilin, tinaginayonna ti di mariribukan a kinatalna, ti kaasitgan ti balligi pinagbalinna nga ad-adda a nainsiriban ti naindaklan a komander:
  - Usaren ti tulip bud formation kakabsat. Kimmapsut dagiti panga ti kabusor ket ti laeng nabati ket ikkan ida iti nasayaat a panangiduron ket agtayab dagiti ngipen.
  Nangipatulod ti mangkukulam nga Oksana iti hologram transmission: nagparang ti ladawanna iti natan-ok a balasitang iti sango ti komander:
  - Dayta Alejandro, sika ti arik!
  Insungbat ti taga Macedonia, nga agang-angaw a nagrima:
  -Nasayaat ti panagay-ayammo iti akemmo!
  - Natungpalko ti kapritso!
  - Ita, maawatmo ti umuna a premio!
  - Umanamongak! Sika Alejandro ti pigsami! Alejandro ti banderatayo! Kanayon nga adda kadatayo ni Alejandro!
  Inkidem ni Macedonian ti ramayna:
  - Dimo aglablabes ti meritok, diva! Siempre, naindaklan dagitoy, ngem saan nga umdas a mangikabil kadagiti ima a sirakararag.
  Napartak ti sungbat ni Oksana:
  - Ita maipapan iti kangrunaan a banag! Masapul a lapdantayo ti kabusor a makalibas manipud iti kaldero. Ti panagparang dagiti tropatayo iti likudan dagiti linia ti kabusor ket gundaway a mangagaw iti gannuat iti taktikal a lebel.
  Immanamong ni Alejandro a Dakkel:
  - Ket saan a bassit a gundaway!
  Nagkidem ni Oksana ket nagkanta:
  Mangaramid dagiti sunggo iti rupa
  Ket agtugawda iti sanga!
  Frivolous pay laeng...
  -Dagiti kapuonantayo idi! - Nalpas ni Alexander ti panagkigtot. - Nupay ammom, kinapintas, ni tatangko ket ti dios a mismo ni Amon, kasta met ni Zeus.
  Nakakatkatawa ti rikna ni Oksana:
  - Isu nga adda dua nga amam a maminsan!
  - Dua a naindaklan a Dios!
  - Kasano nga inaramiddaka iti aggigiddan?
  Naawatan a mismo ni Alejandro ti kinaawan kapapay-an ti kasta a sasao, ngem dina malabanan ti sabali pay a perlas:
  - Imposible ti amin, sigurado nga ammok!
  Saan a kasapulan nga agling-et dagiti didiosen tapno adda madagdagus nga aramidenda!
  Ngem imortal dagitoy, iti pannakabalin dagiti didiosen!
  Tapno mangparnuay kadagiti annak para kadagiti ari a dida agaramid kadagiti "sara"!
  Kinuna ni Oksana:
  - Masapul nga iwarasmo dagiti petalo ti "rosas" agingga a mabalin! Ket iggamam ti karabukob ti kalabanmo. Agparang a maawatanyo a mismo ti kinapateg ti kanito!
  - Maawatan ti anak da Amon ken Zeus ti amin!
  - Isu nga agtignay, mannakigubat!
  Nangipatulod ni Alejandro a Dakkel iti telepathic impulse tapno makontrolna ti nagadu a tropana.
  Ket in-adjust met ti balasang ti atake dagiti phantom. Maigiddato iti dayta, nangrugin nga aglalaban dagiti salamangkero.
  Iti pangkaaduan, no makiranget dagiti mangkukulam, daytoy a pabuya ket saan a para kadagiti nakapuy ti pusoda. Ket maigiddato iti dayta, makapasiddaaw dayta. Ket no mangrugin a makiranget ti minilion a starship iti maysa a dasig, ginasut a ribu a higante a kumakabalio ken dinosaur iti sabali a dasig, ngarud ti kasta a pannakidangadang ket makaparagsak a buyaen.
  Agbukbukel ti gubat iti amin a di masukatan a pungtotna. Iti maysa a bangir, rumaut dagiti napartak a kabalio, agtayabda, agpangato ken agpababa, ken agdardarasda nga agturong kadagiti sikigan. Ipigket dagiti dinosaur dagiti payakda, itupra dagiti ngipenda, sipaten dagiti kukoda, ken iggamanda babaen kadagiti sakada. Papartak dagiti babbalasitang ti panagtayyek dagiti saplitda, agkurba ti kabal iti sidong dagiti danogda, ken agsilnag a kasla gasolina manipud iti flint. Nagserrek da Pastukhov ken Ivanhoe iti flagship a nakaisaadan ni Marshal Zaratuska.
  Imbilin ti balasang nga elf ti pannakausar dagiti biolohikal a projectile. Nabalitokan ti phantom rider, a natiliwan iti panangrautda. Nagkidem ket nagbalin a gagangay a nalaylay a bulong ti maple.
  Nabalinan da Ivanhoe ken Pastukhov a liklikan ti pannakaabak ket kinabilda ti kabal babaen kadagiti kampilanda. Napigsa ti panagngaretnget ti dimmanon idiay Zaratuska. Inruar ti balasang ti napintas a rupa:
  - Adda kampilan iti starship! Ania pay ti ad-adda a kinaawan kapapay-an!
  Insungbat ti natauan nga agtutubo:
  - Ania ti maaramidam! Ngamin, nabileg dagitoy a phantom! Nakaam-amak a bileg ti mahika! Dandani imposible a sarangten ida.
  - Kalpasanna, agmaniobratayo, agsublitayo iti baro a programa ti panangkontrol, "Chaotic Chaos"!
  Ni Ivanhoe, idi nakitana a kimmaro ti panagbettak ti plasma ken agturong ti starship, nangipatulod iti boomerang. Nagtayab dayta ket pinutedna ti paset ti kabal ti kabusor, ken namimpinsan met a nangrakrak iti innem a torre a pangpaltog iti pannakigubat.
  - Ania ti sextant! - Kinuna ti nalatak nga agtutubo a kabalyero, a naisubli iti biag babaen ti mahika. Nangrugin a nariing iti utekna ti dati a naserraan a programa para kadagiti pannakidangadang kadagiti barko a bituen. Iti pangkaaduan, tunggal phantom ket nagdalan iti di makita iti ruar, ngem nalawag a nairekord iti memoria, a programa ti panagsanay. Ket ita naawatan ni Ivanhoe a kasapulan a maipaidam ti nagdakkel, kasla pawikan a bituen a barko iti kinamaniobrana.
  Ni Pastukhov, a nakaawat iti sumagmamano a sugat, ket dandani saan a makapagtalinaed iti silla. Nupay kasta, saan a pinanawan ti tured daytoy a lalaki.
  - Idungpartayo laeng ti ipus. Dagitoy a starship ket gagangay, ken agpapada ti lokasion dagiti makinada.
  Kinuna ni Ivanhoe:
  - Narigat ti umasideg! Kitaem no kasano ti panagmaniobrana!
  - Ket nadungparmo dayta iti boomerang!
  - Dakkel ti risgo ti pannakaliway!
  - Okay lang dayta! Agsublinto kenka ket padasem manen!
  Nagsubli bassit ni Ivanhoe manipud iti nakaam-amak a barko iti law-ang a kas kadakkel ti Bulan, ket inlansana ti boomerang-na:
  - No mabayag nga agsagaba ka! Mangala iti maysa a banag!
  - Ket no saan nga agkurri!
  - Padasentayo manen!
  Pinuted ti boomerang ti pingir ti ipus ket nagsubli manen. Iti pangkaaduan, ti mini-matter, iti laksid ti kasla kaawan dagiti agkonektar a silpo, a mai-welding babaen ti mahika, ket medio naandur.
  Iti sidong ni Ivanhoe narba ti kabalio ken dandani nag-dematerialize. Adu unay ti naawatna a pannakadungpar manipud kadagiti paltog a nadumaduma ti kalibreda. Kabayatanna, nakiranget ni Pastukhov kadagiti cruiser, a nalaklaka nga amang. Ditoy dandani tunggal danog ket makapapatay. Ngem padasem a sanguen dagiti tetralet. Bassitda unay, kasla midge, ken adu dagitoy. Pinasardeng ni Ivanhoe ti awan riderna a dudon ket naglugan iti dayta!
  - Agdardaras dagiti bannuar manipud iti panangkamat! Bimtak ti ganggannaet ket dinan masabet! - Nagkanta ti baro. - Masapul laeng a mangngegtayo ti fairy tale!
  Pudno a sarsarita a mannakigubat, nga agus-usar iti boomerang a mangraut iti nagdakkel a makina a naabbungotan iti adu a talon ken matrix. Adda limapulo ket lima a milion a mannakigubat iti daytoy a starship, ken dandani maysa a bilion a mannakigubat. Dagiti pannakabagi ti dandani sangagasut ket duapulo a puli ken kita ti nakiranget iti dayta. Panunotem ti kasta a higante, dandani di maawatan a Lakasa ni Noe para iti panagpanunot ken pannakaawat. Ultra-moderno, agraman dagiti porma ti biag manipud iti nadumaduma a galaksi.
  Ket isu ket rauten ti maysa a nasugatan a phantom rider, iti puraw a kabalio, nga addaan met kadagiti sugat.
  Ti kasta a ladawan ket maikari iti brush ni Raphael wenno Picasso. Tiliwen ti kanito: no ipuruak ti maysa a mannakigubat ti boomerang-na.
  - Maragsakanak, kasla ubing a lalaki, kasla punk! Idungparmo dayta, ta no saan, natayka! - Nagkantaak tapno matulongak ni Ivanhoe nga agkonsentrar a nasaysayaat.
  Ket iti uneg ti spaceship adda met dagiti sibibiag a parsua a kayatda ti agbiag! Adda annak ken mangbangon kadagiti siudad. Adtoy ti tallo a nakaay-ayat a kasla mink a parsua nga addaan iti ulo ti baboy, nga agsagsagana nga agdisso a kasla puersa ti panagdisso. Kalkalpasda laeng ti kurso a panagsanay iti pannakigubat ket bayat ti panagrelaksda, ibinglayda dagiti impresionda.
  Ti immuna a baboy, ni Hay, inyebkasna ti bagina iti karkarna a pamay-an:
  - Ammom, iti rantsok pinadakkelko dagiti dragonfly nga addaan diro, agarabda kadagiti plantasion ti kampana ken linden. Ngem imbilin ti mafia a masukatan dagiti apit iti popping peas, maysa kadagiti kabibilgan a droga. Iti maysa a dasig, ad-adda nga amang ti ganansia dayta, ngem iti sabali a dasig, nariribukanak iti linteg.
  Immanamong ti maikadua a baboy, ti Pork:
  - Wen! Dagitoy nga autoridad ti Sviatorossiya ti mangmonitor iti pannakaiwaras ti droga. Nangnangruna nga aktibo dagiti mini-robot ken scout. Karaman kadagita, kunada, nagparang dagiti babassit unay a kas kadakkel ti molekula, babaen ti panangusar iti enerhia dagiti stellar photon, aktibo nga aggarawda iti law-ang.
  Kinuna ti maikatlo nga inaudi a baboy, ni Ham:
  - Dimo ammo! Narigat unay ti moderno a Ruso, a napilitankami nga agsursuro idiay eskuelaan. Kuna ti pakasaritaan ti panagrang-ay nga idi damo ket addaan laeng iti innem a kaso, ngem ita addaanen iti duapulo ket uppat.
  Nagngisiten ti karne ti baboy:
  - Anian a biag iti eskuelaan! Sadino ti ayan ti pannubok iti inaldaw! Mainayon pay, pannakabingaybingay! Panagbettak ti photon!
  Uy nagngisiten.
  - Ket para kaniak, idi addaak iti eskuelaan, ti karirigatan nga asignatura ket ti hyperphysics. Nangnangruna idi kasapulan a ituding dagiti naited a parametro ti hyperplasm. Nupay makapainteres unay dagiti pamay-an ti panangyeg iti banag iti hyperplasmic a kasasaad. Dagiti moderno a teknolohia ti mamagbalin a posible ti panangikabil iti thermo-preon reactor iti lighter.
  Nagkuna ni Ham:
  "Awan koma no dida maipasidong iti nasakit a pannakaagas iti uray sangkabassit a basol." Kasla kaniak agsagaba ti tunggal urat!
  - Sakit ti batayan ti bileg ken kinarang-ay! - Nadlaw ni Hay. Sursuruem nga ibturan dayta ken tagiragsaken dayta.
  - Daytoy ket monstruoso ken saan a natural! - Ham nangrugi.
  Iti dayta a kanito adda napigsa a gurruod ket natnag dagiti molekula ken photon manipud kadagiti diding. Napno ti amin iti nadara a kolor.
  - Kasla hit dayta! - Nagngaretnget ni Sarhento Pork.
  . KAPITULO No. 8.
  Dandani natay ni Vladimir Kashalotov idi napan dagiti tropa ti Great Russia iti opensiba. Ita, padpadasen dagiti robot a pakigubat a baliwan ti pormasion. Inusarda ti pormasion a "awl". Napilitan ni Vladimir nga umatras iti isu met laeng a pamay-an. Nupay kasta, kalmado ti panagtignay ti ubing. Kas iti kanayon, buyogen ti nagyelo a kinatalna, a naimula babaen ti makabannog a panagsanay.
  - Ti komposision para iti balligi ket kasla panagtangken para iti asero! - Kinuna ti ubing iti bagina. Pinuntiria manen ni Vladimir ti tetralet, ngem nagbaliw ti panunotna maipapan iti panagpaltog. Nalaka unay a madlaw. Ti agtutubo a lalaki ket mental a nagballasiw ti bagina ket rinugianna nga aramiden ti naannayas a panagmaniobra ti panagatras. Namin-adu nga inaramidna daytoy sakbayna, bayat ti nainget a panagsanay iti nadumaduma nga aglawlaw.
  Kalpasanna, nagdigus kenkuana ti dalluyon ti rag-o: saan a mailibak nga agbaliwbaliw ti padron ti gubat. Ita laeng nga umab-abante ti buyot ti Svyatorossia, nga agpangpangta a mangipis-it iti dayta iti maysa a kaldero, ket ita dagiti kangrunaan a puersana ket naguyod iti likudan. Nagparang sadiay dagiti Magic phantoms, igam ti mahika. Kas nakanta iti maysa a kadaanan a kanta dagiti ubbing:
  - Masapul nga aramidek, agsubliak nga awan dagiti nataengan! Aglikmutak iti intero a pagilian! Mapanak iti eskuelaan ni Santa Claus, a pangisursuroda iti mahika!
  Ita natungpalen ti arapaap dagiti naraniag, progresibo unay a komunista:
  Aglabas dagiti siglo ken dumtengto ti panawen, .
  Iti dayta awanton ti panagsagaba ken kinaulbod!
  Labanan daytoy agingga iti maudi nga angesmo, .
  Agserbika iti Ina a Pagilianmo manipud iti puso!
  
  Ket kalpasanna agbalinto a magun-odan ti mahika, .
  Aniaman a maladaga, ngem awan ti kinalakay!
  Ket diak usaren a kriminal ti pigsak, .
  Buyogen ti balligi, bannuar - hello to the fatherland!
  Wen, ita talaga a kasla mangkukulam, ngem saan a nalaka ti biagna. Dandani awan ti nawaya nga oras, okupado ti amin iti naan-anay a panagsagana para iti gubat. Nagbalinen a naited daytoy. Wen, adda umasping a napasamak idi un-unana, agparang idiay Sparta. Sadiay met, siuulpit a nasanay ken nasapsaplit dagiti ubbing. Pudno, saan a manipud kinaubing, ken saan a nausar ti nanotechnology iti panangtutuok. Ngem adu ti pagpapadaan, sopistikado a pamay-an ti panagsagana ken panagsanay. Pudno a dakkel ti teoretikal a pannakaammo dagiti lallaki ken babbai, a kasla naikabil iti hard drive ti kompiuter. Ammona ti pakasaritaan ti amin a gubat: no ania ti inwatwat ti sangatauan iti rinibu a tawen. Agraman dagidiay inaramid ti sibilisasion dagiti Sumeria ken ti nagkauna nga Egipto. Dagiti immuna a pormasion ti militar, karuahe ti gubat, kita ti kadaanan nga igam. Nangnangruna a nabaknang ti pakasaritaan ti kadaanan a Roma kadagiti gubat. Adda ginasut a nadumaduma a komander, nadumaduma a trick, estratehia dagiti kapuonanda, ti panagusar kadagiti teknik kadagiti gubat. Naisangsangayan met ti akem dagiti paglaingan iti pannakidangadang, nangnangruna ti birtual a panagsakay iti karuahe (talaga a nagustuan ni Vladimir ti naud-udi). Iti pangkaaduan, saan koma a dakes ti agsubli iti kadaanan, uray kasano ti kinadakkelna a tao idi. Ave Balyena ti Semilia!!! Nangnangruna a makapainteres: dayta koma ti pannakidangadang ken Hitler. Babaen kadagiti moderno nga igam, mabalinna koma nga iwaras ti intero a Wehrmacht a maymaysana, ket apay a saan a nalamiis ti langana!
  Nakita ti agtutubo a ti buyot ti Dakkel a Russia ket asideg manen iti kabusor, dagiti detatsment ti starship ket naglaok pay ketdi ti paset. Daytoy ti gundawayna.
  - Diakto palubosan a kasta ti kinalakana!
  Nalaka laeng a nadadael ti tetraplane, kasla adda guy iti dayta. Bueno, narigrigat nga amang a patayen dagiti babbalasitang. Nupay naisangsangayan a sikolohikal a nakasaganada iti kinapudno nga awan ti edad wenno sekso ti gubat. Ti kabusor ti kabusor ket masapul a mapapatay. Nasken a lipaten ti asi ken asi.
  - Ti nagyelo a lamiis ket aggapu iti gubat, saan a dakes no yelo ti pusom, saan a dakes no yelo ti utekmo! - Naminsan kinuna ti mentor-da.
  Star battle, ania ti awitna... Ania dagiti brigantine ti Svyatorossia nga agar-aramid iti komplikado a maniobra. Umasidegda ken umayda iti natadem nga anggulo. Agputokda iti salvo. Nagrupsa ti vacuum, a kasla nakadungpar ti cobblestone iti sarming. Tunggal pirsay ket naglaon iti natinnag a starship ken narunaw a cruiser, destroyer, battleship.
  Nagdinnungpar dagiti robot ti Svyatorossia kadagiti robot ti Great Russia. Maysa a duel dagiti elektroniko a titan, ditoy ket dimteng pay ketdi iti ima-ima a pannakidangadang iti nagbaetan dagiti elektroniko a monster.
  Nagdinnungpar dagiti makina, naburak ti adu a tentacle, dandani point blank ti nadungpar dagiti hyperplasmic flares. Iti daytoy a gundaway ti kinatan-ok ti numero ket adda iti dasig dagiti robot ti Great Russia. Induronda, nga ikagkagumaanda a bingayen ti posision ken gundawayan a naimbag ti bentahada. Dagiti kadakkelan a robot, a kas kadakkel dagiti skyscraper, ket nagmaniobrada buyogen ti parabur dagiti bailarina. Nagtitiponda ket kalpasanna nagsisinada, a sinubokda ti pigsa ti bukodda a depensa. Nagkidem ti maysa kadagiti makina, isu a naitapuak nga agpangato ti ubbog ti hyperplasm. Dua a tetralet nga aksidente a natnag ti basta dilpatan ti naariwawa a pudot babaen ti umap-apuy a dila. Sumagmamano pay a nagdadakkel a makina ti bimtak. Kasla dimtengen ti Armagedon, anian a namaris ken naranggas ti amin.
  Inkagumaan ni Vladimir a liklikan ti umap-apuy a pannakilangen iti bukodna. No naiparna a nangpapatay iti maysa a soldado ti buyotna, ngarud saan laeng koma a naipasidong iti kadagsenan a dusa, no di ket dina koma pinakawan ti bagina gapu iti dayta. Kasta a kinamaag daytoy. Adda idi panawen, dagiti Aleman idi las-ud ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat ket masansan nga agus-usar ti maysa a trick: nagkawesda kadagiti uniporme ti militar ti Sobiet (naimbag laengen ta, nabalinanda a natiliw ti adu a natiliw nga uniporme), ken kalpasanna impadamagda a dagitoy a tropa ket pumanawda iti pannakalikmut. Masansan, nangruna idi damo: adda epektona, ket kalpasanna ti artileria ti Soviet ket nangpaltog pay ketdi a bukbukodda. Nupay kasta, idi agangay nagbalin a mandatory ti agkasapulan kadagiti password ken agusar kadagiti digital code. No idi rugi ti Dakkel a Patriotiko a Gubat dagiti Aleman ket nasaysayaat ti pannakidangadangda ngem dagiti Ruso, ti bilin ket ulo ken abaga iti ngato (buyogen ti panagbabawi daytoy ket masapul a mabigbigan) ken agyaman kenni Heneral Moroz a nangisalakan ti Moscow, kalpasanna idi agangay adu ti nasursuro ti Nalabaga a Buyot. Gapu ta nagbayad iti minilion a biag, madlaw a pinabaknang ti arte militar ti Soviet. Tapno agmataengan ti panangidaulo ti militar, masapul a nawadwad a padanum ti dara dagiti soldado dagiti paggugubatan! Nangnangruna a nasursuro dagiti komander ti Soviet ti kinapateg ti panagputok ti artileria. Yantangay saan nga umdas ti kapigsa ti bomber aviation ti Soviet (ngina dagiti bomber), ti kangrunaan a nakaipamaysaan dagiti dadakkel ti kalibre a paltog. Nasken met a maipalagip a dakkel ti naitulong ni Hitler kadagiti heneral ti Soviet ditoy. Iti panagkiddawda a dagiti soldadoda ket makirangetda a panatiko ken saan nga agsubli iti maysa nga addang, dagiti Nazi ket nagtulnogda iti akikid ti panagpampanunotna a ni Fuhrer: inkonsentrarda dagiti kangrunaan a puersada iti umuna a linia ti depensa, a daytoy ti gapuna a dagiti tropa ket napusek a sangsangkamaysa, dagiti pannakapukawda ket nangato unay. Naan-anay a di naikankano ti kapadasan ti Umuna a Sangalubongan a Gubat, a sadiay nangibangon dagiti Aleman iti maikadua ken maikatlo a linia ti depensa, a nabilbileg pay ngem iti umuna! Nangnangruna a nabatad daytoy bayat ti operasion ti Vistula-Oder. Ti Alemania idi 1944 ket nakapataud iti dandani 1,900 a tangke ken bukod a paltog iti kada bulan. Idi rugi ti 1945: adda nasurok a walo ribu a tangke ken self-propelled gun iti daya a sango. Kasla adu ti pannakabalinna. Ngem sangapulo ket dua a dibision ti tangke ti Wehrmacht ti naguyod nga asideg iti linia ti sango ket naraut manipud kadagiti artileria ti Soviet. Ti resultana: gapu ta naburakda ti sango a linia ti depensa, nagtulid dagiti tropa ti Soviet a kasla panagreggaay ti bantay. No saan a gapu iti kinatakrot ni Zhukov ken ti nalabes a kinaokupado ni Stalin (panangisagana ken panangangay iti Yalta Conference), naala koma manen ti Berlin idi Pebrero. Iti sapasap, saan a nalawag ti akem ni Zhukov iti gubat;kadawyan a nangabak babaen ti dakkel a dara, ken adu ti nagbiddut: nangruna iti damo a tukad ti gubat. Ngem no pagtitiponen, dakkel ti pateg ti dakkel a kapadasanna iti panangidaulo kadagiti tropa, nangnangruna kadagiti karirigatan a kasasaad. Iti kamaudiananna Stalin; Isu ti naitalek a mangsangaili iti victory parade. Ni Stalin a mismo ket mararaem ken maipatpateg unay iti Dakkel nga Imperio ti Russia. Wen, diktador idi, ngem adda pay laeng ti diktadura militar ti Russia. Wen, naulpit unay, mangirurumen kadagiti intero a nasion, ngem nainkalintegan daytoy a kinaulpit, yantangay naragpatna dagiti nangato a kalat. Kayat ni Stalin ti ragsak para iti amin a sangatauan, ket saan a maragpat daytoy no saan a mangibukbok iti dara. Kadagidi nga aldaw, nagbiag dagiti tattao iti limapulo, innem a pulo, maximum a pitopulo a tawen. Isu a kasanon no matay ti maysa kadakuada dua a dekada sakbayna? Naulpit ti nakaparsuaan, a kaipapananna nga adda kalintegan dagiti tattao nga agbalin a naulpit, nangruna no ti ultimo a panggep ti tao ket agbalin a kapada dagiti didiosen. Ita, isu ni Vladimir, saan kadi nga isu ket maysa a dios para iti maysa a tao idi un-unana? Pagyamanan iti naindaklan a lider a nagkaykaysa ken nangisalakan iti sangatauan. Inaramidna ti napaay nga inaramid ni Stalin.
  Pinili ti baro ti sumaruno a kalatna. Maysa dayta nga space grand galley. Di pagduaduaan, di masukatan a narigrigat nga ibaba dayta: ngem ti tetralet ken ti ubing nga inkeddengda ti agpatulong iti kinasikap. Ditoy ti kalkulasion ket naibatay iti kinaprimitibo ti silo.
  - Daytoy ket maysa nga Argo-class a robot nga agsasao!
  Manipud iti engrande a galley insungbatda kenkuana:
  - Dumdumngegkami!
  - Kasla naikkannak laeng iti eksperimental a "folder" ti espasio, ngem awan ti umdas nga enerhia a mangilansa iti dayta. Mabalin kadi a tulongannak?
  Kinuna ti komander ti engrande a galley a di makaanus iti timekna:
  - Ket kasano?
  - Ikabil ti hyperplasma jet manipud iti reactor kaniak. Kalpasanna, naan-anay a nakasagana ti igam ken maipakat.
  - Mangaramidkami kadagiti nagsayaat a koneksion.
  Ti kalkulasion ket naibatay iti kinapudno nga iti kanito ti panagsanglad, ti nagdakkel a reaktor ti engrande a galley ket mabaybay-an nga awan ti abbong. Iti daytoy a kaso: posiblento a kabilen manipud iti kabibilgan a kanyon. Pudno, dakkel ti peggad ti ipapatay, agpadpada manipud iti panagbettak ti generator ken ti apuy ti adu a paltog ti engrande a galley.
  Medyo dakkel ti barko iti law-ang, nga addaan iti tripulante a dua ket kagudua a ribu a soldado, a di mabilang dagiti robot. Mabalinmo nga irisgo ti biagmo para iti kasta a gunggona. Uray matayka iti sangapulo ket uppat a siklo, agbalinka a bannuar. Ket saan laeng a magun-odmo ti dayag, kalpasanna sigurado a mapagungar ti bannuar. Adda bilin manipud kadagiti emperador nga iti masanguanan agungarto amin a tattao. Ngem mapasamak daytoy a proseso depende iti pateg nga irepresentar ti tunggal maysa kadakuada. No ad-adu dagiti gapuanan, nasapsapa a mapagungarda. Awan ti pakaipadaanna iti pasipista a Kinakristiano. Danogdaka iti makannawan a pingpingmo - agturongka iti kannigidmo, ayatem ti kabusormo: kasano a makaaramidka iti ad-adda a minamaag!
  Nupay kasta, agpadpada dagiti Orthodox ken Katoliko, ken adu a Protestante iti daytoy a kaso ti inwanwan ti prinsipio: ti makannawan nga ima dina ammo no ania ti ar-aramiden ti kannigid! Anian a dara ti imbukbok dagiti adipen ti katataoan ken naasi a relihion. Kasano nga impatungpal ti inkisidor ti prinsipio: ayatem ti kabusormo?! Wen, nangibaon dagiti klero idi Edad Media iti maysa a babai iti taya gapu laeng ta napimpintas ngem iti gagangay a pagalagadan. Ti nasalun-at, babai a bagi ket naibilang a naggapu iti Diablo!!! Saan a managinsisingpet ti Baro nga Ortodoksia, nagtalinaed ti Biblia iti historia, kas iti kaaduan a tradision. Ti immuna nga emperador ti Lubong a Russia: insuratna ti bukodna a Nasantuan a Kasuratan ken nangimbento iti bukodna a relihion. Ti kangrunaan a dogma iti dayta ket: agserbika iti Russia iti amin a pigsam, amin a pigsam, amin a panunotmo. Ket no daytoy ket katupag ti interes ti Inayo, ngarud mabalinyo ti agsakripisio, aniaman a kinaranggas, aniaman a kinasikap. Ti panungpalan ikalinteganna ti pamay-an!
  Anian a patas dayta! Aktual a maiparit ti Biblia. Dina maawatan a mismo no apay a pinati dagiti Ruso ti libro nga insurat dagiti tattao ti Pebrero! Ruso a lalaki: nagbalin nga adipen ti pannursuro ni Fidov! Naan-anay laeng a pannakaibabain daytoy! Dagidi a tattao a nagdaydayaw iti Biblia ket nagbaba ken nagbaba kamaudiananna;awan ti nasalun-at wenno nasirib iti Kinakristiano. Ti umiso a relihion masapul nga itan-okna ti kulto ti pannakabalin! Saan nga awan mamaayna a nagun-od ti Islam ti kasta a balligi. Nupay ti Koran ket maysa met a kangrunaan a pasipista a libro, kas naisurat iti sidong ti napigsa nga impluensia dagiti Kristiano. Awan ti pudno a relihion: makabael a mamagkaykaysa iti maysa a nasion, saan koma nga awanan ngipen.
  Inleppas ni Vladimir ti ragsakna babaen ti gagangay a panagreggetna iti pagayatanna, nga agsagsagana a mangpaltog iti reaktor. Nagtubo iti ulok dagiti naadaw a sasao manipud iti immuna nga emperador:
  - Ti asi ket kasla rust, ti pannakipagrikna ket kasla shashel - dalusan ti pusom iti daytoy ket abbongam iti kabal: kinaawan asi, pungtot, pungtot!
  Balitok a sasao! Ngem adda bassit a banag, kas iti bassit a tedted a matnag iti puso! Dandani di madlaw dayta, ngem maigiddato iti dayta, di makaay-ayo. Patayem ti dua ket kagudua a ribu a maminsan, lallaki, babbalasitang, isu met laeng a Ruso, wenno ad-adda nga eksakto, kas kenka! (Siempre, dina ammo ti eksakto a bilang dagiti tripulante, ngem adda paranormal a rikna ti mangibaga kenkuana). Narigat unay dayta. Iti pangkaaduan, ti konsepto ti Ruso ket kondisional. Iti etniko a Ruso: saan a mangbukel ti kaaduan iti Dakkel nga Imperio ti Ruso, nupay kasta, kaaduan kadagiti sabali a tattao ken puli, a mairaman dagiti nangisit, ket awaganda ti bagbagida a Ruso. Nupay kasta, gapu iti nadumaduma nga epidemia ken gubat, manmano ti nabati a nangisit ken duyaw ditoy daga, ket nagbalin a dominante ti etniko a grupo dagiti Slavic. Dandani amin a tattao ket napintas, natayag dagiti nataengan, ngem natayag met unay. Nalatak dagiti piskel, ngem kas pagannurotan saan a nagdakkel, gambang wenno bronse ti kudil, kadagiti babbai natayengteng-balitok. Iti di nairuam a humanoid: mabalin a kasla agpapada unay dagiti tattao, ngem saan. Tunggal maysa ket nasayaat ken indibidual iti bukodna a wagas. Ti gagangay ket ti laeng espiritu ti kuartel a mangparparigat iti amin manipud pannakayanak agingga ken patay! Nupay kasta, mabalin itan ti agbiag ti maysa a tao iti dandani agnanayon;ti kinalakay ket agtalinaed a bang-ar iti napalabas. Isu ket saan a natural. Nangnangruna a nakaam-amak ti panangdadaelna kadagiti babbai;agbalinda a makarimon unay ta mariknada a kayatda ti agisbo.
  - Talaga kadi a ti damned old age ti nangtulaw kadagiti kasta a tampok?(Pagarupek a dagiti sasao ni Shakespeare.)
  Ammo dagiti lider ti relihion ti maipapan iti agnanayon a tarigagay dagiti tattao: ti panangtaginayon iti kinaagtutubo iti agnanayon. Ket ginundawayanda ti buteng iti ipapatay. Amin dagitoy a sarsarita maipapan iti langit ken impierno (Ti moderno a siensia ket nangipasdek a dagitoy ket pudno a sarsarita - puro a piksion!), ket iti kamaudiananna ket nairanta a mangala iti ad-adu a kuarta manipud kadagiti tattao. Ngamin, no napapaut ti panagbiag ti maysa a tao, ad-adu ti basolna, ngem inkagumaan dagiti lider ti iglesia idi un-unana a palawaen ti kaaddada ditoy daga agingga a mabalin. Napanda iti aniaman a kinadakes ken trick para iti daytoy. Kayatna a sawen, dagiti sasao dagiti amma ti iglesia ket maikontra kadagiti aramid ken konkreto nga aramid ti biag!
  Amin dagitoy a kapanunotan ket nagsilnag a kasla naariwawa a kaleidoscope iti hyperplasmic nga utek ni Vladimir. Nalawag a nagduadua ti baro no agpidut wenno saan! Nag-freeze ti fix command iti utekko. Ket dimmakkel ti peggad ti posible a pannakaduktal, nangnangruna babaen ti scanner, nga addaan ti robot iti saboteur iti uneg.
  Nagkimat dagiti kapanunotan a kasla kimat! Saanen nga agaplikar dagiti sarsarita maipapan iti langit, a papanan dagiti pudno a manamati wenno Kristiano. Ngem adda namnama a ti pagilianyo ti mangisubli kenka iti biag. Uray ti kaaduan a narang-ay, moderno nga igam ket saan a makadadael iti maysa a tao. Isu a saan unay nga ilusion ti pammati iti imortalidad ti kararua. Mortal ti bagi, ngem saan pay a kasta ti kararua! Ti kinapudno ket ti personalidad ket maibiahe iti espasio nga awan ti dimension, tuktok, kaatiddog, kalawa. Kayatna a sawen, maysa a personalidad: kasla mamin- sextillion a daras nga agbalin a basbassit ngem iti Creon wenno uray ti Fretosol, a dagiti mikropartikulona bayat ti proseso ti panagtipon pagbalinenda dagiti bomba iti adu a quadrillion a daras a napigpigsa ngem kadagiti hidrohena. Maysa pay, mapatpataud itan dagiti igam a mamin-quintillion a daras a napigpigsa nga addaan iti isu met laeng a dagsen ngem kadagiti thermonuclear. Ngem uray ti kasta nga igam dina madadael ti tao a nasukog iti zero dimension. Pudno, narigat unay ti mangala iti personal a file, ngem rumangrang-ay ti teknolohia ken saan nga adayo ti tiempo a maikabil daytoy iti masa nga ayus. Ket mabalinmo a pagungaren ti naan-anay nga amin. Sabagay, no ad-adda a nalatak ti maysa a tao, nalaklaka a maala manipud iti pannakalipat. Makatulong ditoy ti enerhia ti biohyperplasma!
  Ngem uray dagiti natay a kabusor: kalpasan a parmekentayo ti Sviatorossiya, mabalintayo nga alaen ida ken pagbalinen ida nga adipen. Ti mangisalakan a kapanunotan pinagpatinggana ti amin a panagduadua.
  - Saanak nga agpakada kenka, no di ket agpakadaak!
  Nangiruar ni Vladimir iti konsentrado a silnag ket automatiko nga agsubli. Dagus a nailumlom ti super reactor iti naariwawa a bagyo ti hyperplasma!
  Nadungpar ti agtutubo a lalaki ti grabidad a dalluyon, iti kasta unay a nagkurba dagiti tulangna ken napatadem ti utekna. Nauram ti robot gapu kadagiti sumsumged a petalo ket naburak a kasla balay dagiti baraha.
  Ti nauram a Vladimir ket nagtayab a rimmuar manipud kadagiti rebbek;dagus a nasarakan ti bagina a silulukat ken nalaka a maapektaran. Nupay kasta, naimbag laengen ta para iti agtutubo, dagiti tropa ti Great Russia ket sigud a manglablabsing, a napartak nga umab-abante, a mangbomba iti kabusor kadagiti makadadael nga elemento iti amin a kita.
  Ti agtutubo a lalaki, iti prinsipio, gapu iti naisangsangayan a disenio ti bagina, mabalin nga adda iti vacuum iti sumagmamano a tiempo ken agtayab. Nupay kasta, ditoy pagsasaritaanmi ti maipapan iti kangrunaan a panagbiag. Ti kasayaatan ket ti panangpetpet kadagiti rugit ken padasen ti makitipon iti dayta, a mamagbalin iti nakaro a di posibilidad a madlaw dayta.
  Kasta met laeng ti inaramid ni Vladimir:
  - Ti panagpanunot pagbalinennatayo a takrot - ti kinaaleng-aleng pagbalinennatayo a bangkay!
  Iti pangkaaduan, kuna dagiti instruksion, no makalasatka, agbiagka. Ti biag iti gubat ket kasla kampilan iti dakulap - dimo maitumba, ngem dimo mailemmeng iti likudan ti likudam! Ket adda di mabilang a kaadu ti amin a kita ti rugit. Makitan dagiti bukodtayo a starship. Pinili ti agtutubo ti maysa a pirsay a saan a patas ken saan a partikular a napudot - a kayatna ti mapuoran. Nagiddana iti dayta, a nagtipon iti rabaw. Ita, ti laeng nabati ket ti panangikararag tapno saan nga aksidente a madlaw dayta dagiti nagadu nga alikamen a pag-scan.
  Dimteng ti dakes a kapanunotan iti ulok: dua ket kagudua a ribu a lallaki ken sumagmamano a pinullo a ribu a robot ti pinataymo. Nupay dagiti naud-udi ket addaan iti artipisial a kinasaririt, ti kinasariritda ket kondisional unay. Dimo maasian kadakuada! Ania ti maibagatayo maipapan kadagiti soldado ti Svyatorossia? Sipapasnek a mamati ti tunggal maysa kadakuada iti balligi. Agpada dagitoy iti adu a wagas - sarming nga uniberso. Pudno, no napapaut ti gubat, dakdakkel ti nagdumaan dagiti babassit a detalye. Ket ti gubat ket maysa a proseso nga umasping iti pannakauram, ti dara laeng ti kasayaatan a gasolina, ken ti fire extinguisher ket balligi!
  Posible kadi ti mangabak? Ti kapanunotan a mismo ket makasukir;ti maysa a soldado dina koma pagduaduaan dayta. Kas kinuna ti immuna nga emperador: mabalin a biddut ti pagiliak, ngem daytoy ti pagiliak!
  Siempre, masapul a mamati iti balligi, nangruna no makitana no kasano a maabak dayta: ti umuna a labanna iti biagna. Ket talaga nga agturong dayta iti balligi. Pudno a sumagmamano a trilion a soldado ti makipaspaset iti dayta: ti gagangay a tao dina ammo ti eksakto a bilang, ngem maysa laeng daytoy nga episode, bassit a stroke ti interuniversal battle. Adu a bilang ti nalimed, agraman ti eksakto a bilang dagiti bituen iti Uniberso a kontrolado ti Great Russia. Iti sadinoman a nabingaybingay, ammona a nasurok a dua gasut a sextillion ti bilangda, ngem no kasano kaadu ti saan nga ammo. Iti biangna, agarup sangapulo a daras a babbabassit dagiti planeta, ket maysa laeng iti kada sangaribu ti maibagay iti biag. Pudno, iti nabiit pay, adu a planeta nga addaan iti naulpit a kasasaad ti agtaltalinaed. Iti prinsipio, ti gubat ket adda iti nagbaetan ti dua nga uniberso: saan a para iti law-ang ken rekurso. Addan dagiti teknolohia a mamagbalin pay ketdi a posible ti mangparnuay iti dadduma a planeta babaen ti panangala iti banag manipud kadagiti bituen. Nalabit saan nga adayo ti panawen a masursuro dagiti tattao, kas kadagiti Mannakabalin-amin a Dios, ti mangparnuay kadagiti Uniberso ken mangpalawa iti law-ang. Bueno, adu pay laeng ti espasio para iti amin, ti nasaririt a biag ket medio manmano a pasamak, ken adda laeng sumagmamano a gasut iti intero nga uniberso. (Mabalin nga agarup sangaribu?) a sibilisasion a naka-master iti panagtayab iti law-ang! Isu a kasla awan serserbina ti pannakigubat dagiti kakabsat maibusor kadagiti kakabsat. Maigiddato iti dayta, maisuro kadakuada a ti Nasantuan a Russia ti sililiput a nangraut kadakuada. Ania ti isursuroda idiay Svyatorossiya? Nalabit kasta met laeng! Kastoy ti kasasaad ditoy: agpipinnabkabil ti agsumbangir a dasig, a sipapasnek nga ibilangda nga umiso ti bagbagida, ngem awan latta ti resultana.
  Saan a pampanunoten daytoy ti kaaduan a lallaki ken babbai! Ni Vladimir ket addaan idi ti sumagmamano a nawaya a panawen, nga ad-adalenna ti pakasaritaan ti planeta a Daga ken saan laeng a no ania ti mainaig iti gubat. Maaramid daytoy babaen ti intergalactic HyperInternet: iti multi-kinesis space-na: makasarakka pay kadagiti superfile dagiti sibilisasion nga adda sakbay a nasilawan ti Init! (Pudno, saan pay a nagballigi!) Ammona a saan a kanayon nga agnanaed ken napadakkel dagiti tattao kadagiti kuartel. Nupay, iti sabali a bangir, no awan sabali nga ammom ket mairuamka manipud kinamaladaga, ngarud ragsak daytoy. Ay-ayaten ni Vladimir ti buyot, ngem ti nainget nga estilo ti panagbiag, naan-anay a regulasion, ken kinakurang ti nawaya nga oras ti nangdagsen kenkuana. Mainayon pay, panagsanay ken pamay-an ti panagsanay iti pannakigubat: rutina unay. Kayatko ti ad-adu pay! Ket kasta met ti kinaranggas, kinaranggas, ken ad-adu pay a kinaranggas! Adu unay ti kinaulpit nga uray ti tallo a puso (ken tallo ti puso dagiti tattao, nupay babassit) mangrugin nga agladingit.
  - Apay a dadaelen idinto a kabaelam ti mangparnuay ken mangparnuay! - Kinuna ti ubing iti bagina. - Ngem iti sabali a bangir, panunotem ti biag nga awan ti gubat...
  No mangpapatayka mariknam ti kasla buzz! Maysa a kita ti espesial nga orgasmo.(No maibagak dayta). Makapagagar dayta, ken maigiddato iti dayta medio makaulaw, a kasla adda narugit a negosio nga ar-aramidem. Iti pangkaaduan, saan a nalawag ti kababalin maipapan iti pammapatay. Kadagiti nalatak a nota ti berdugo, insurat ni Samson a saan laeng nga isu, no di pay ket dagiti kakaduana ti saan a nangted iti aniaman a ragsak a mangparparigat kadagiti biktimada, ket tapno alaenda ti biag ti maysa a tao masapul a burakenda ti bagbagida. Ngem ipakita ti Marquis de Sade dagiti "tattao" a nangparagsak iti kadakkelan a nangtutuok kadagiti biktimada. No mangpataudka iti panagsagaba iti sabali, mangted dayta iti di mailadawan a ragsak.
  Iti pangkaaduan, ti panangallilaw iti saem ti sabali ket maysa nga erotiko nga elemento ti panangtutuok! Interesado ni Vladimir iti daytoy, isu a napanunotna: no dadduma a tattao ti makagun-od iti ragsak manipud iti panangpataudda iti panagsagaba kadagiti sabsabali, ngarud saan kadi a posible ti agragsak a mismo no matutuokka. Iti pangkaaduan, kalpasan a dagus ti pannakaparsua ti bagi ti kid soldier - no maladaga pay laeng, wenno imbes ketdi sikog, ti umuna unay a malagip ket ti di maibturan nga ut-ot ken ayus ti hypercurrent a mangtubtubngar kadagiti murdong ti nerbio. Umasping a panagproseso ken umuna nga impresion: no mabigbigmo ti bagim kas indibidual. Kasta met laeng ti napasamak idiay Afghanistan idi naipasngay ti maysa nga ubing: pinaltoganda iti ngatuen ti lapayag. Ngem idiay moderno, kosmiko a Russia, napagbalin a perpekto ti panangagas iti ut-ot. Isu nga apay a dikay marikna ti buzz imbes nga ut-ot! Siasino ti di mayat iti dayta! Rumbeng a ti nainget nga edukasion dagiti Esparta ti mangpapigsa iti nasion ken agnanayon ti imperio! Ngem ti Sparta, iti laksid ti kinakaro dagiti linteg, bimmaba met bayat ti panaglabas ti panawen! Idi tiempo ti panangparmek ni Alejandro a Dakkel, napukaw ti pagarian (a, iti sabali a pannao, saan a nagbalin a dakkel nga imperio) ti dati a pannakabalinna, ket kamaudiananna nalpasen dayta ti Roma. Kasla dinayaw ti immuna nga emperador ti lubong ti Sparta, tunggal tao ket rumbeng a mannakigubat! Naitungpal daytoy a prinsipio iti narelihiosuan! Nainget unay ti genetiko a panagpili;mapasayaat dagiti sikog ken itlog babaen ti elektroniko;iti prinsipio, saan a mayanak ti maysa a moron! (Malaksid no dagiti monitoring electronics ket naimpektaran iti cyber virus). Ngem gapu iti kaadu dagiti redundant system, saan unay a mapasamak daytoy!
  Nabuya ti agtutubo ti panagrang-ay ti gubat, nga iggemna ti emitter a nakaturong iti paltog. Nakiranget dagiti tetralet ti Svyatorossia, bayat nga umatrasda. Adtoy ti gundaway. Mabalinmo a knock out ti kabusor babaen ti pocket emitter. Narigat unay nga aramiden daytoy, panunotem ti panangpaltog iti mannakigubat babaen ti pistola bayat ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat. Ngem iti teoria posible daytoy. Adtoy ti klasiko a komedyante manipud nagkauna a panawen: Pinaputok ni Rambo dagiti helikopter babaen ti pana!
  - Bassit nga ubing a lalaki - nakasarak iti machine gun! Awanen ti agnanaed iti purok! Naala ti bassit nga ubing ti rocket! Intedko ni Bush iti butt iti asno!
  Nalagipmi dagiti nagkauna a ditties. Iti pangkaaduan, isu ket maysan nga adulto, maysan nga adulto. It"s generally stupid: nga idi nagkauna a panawen, wenno imbes ketdi iti panawen ti atomiko, dagiti tin-edyer ket nainget iti amin a posible a wagas: saan a maipalubos daytoy, saan a maipalubos dayta! Kas resultana, nagrupsa ti nasion, nagbalin a maladaga dagiti ubbing, saan a nakibagay iti biag dagiti nataengan, wenno, maisupadi ketdi, agresibo a scumbag.
  Ditoy, uray dagiti ubbing a soldado ket makalaban! Mabalin nga agbalin nga opisial wenno heneral! Nupay kasta, ti maudi a panunotem ket dagiti premio! Saan a daytoy ti rumbeng a mangallukoy iti maysa a soldado. Ti saludsod ket kasano a ma-knock out ti tetraplane?
  Masapul nga eksakto a danogmo ti tail joint ti generator babaen ti ababa a beam. Matrix defense: addaan kadagiti nakapuy a puntosna, kas met laeng iti half-space field. Ania ti aramiden no imposible a nasaksakbay a kuenta daytoy a punto. Ditoy kasapulam ti narang-ay unay a bioscanner, wenno mabalinmo a kalkularen dayta babaen ti panangusar iti mahika, ket dikay" malipatan: no agdardaras ti kotse iti breakneck speed, a diyo ammo no ania ti inertia!
  Pinadas ti ubing a luktan ti maikawalo a matana babaen ti panangusar kadagiti paglaingan iti mahika. Daytoy ti agdindinamag a teknik ti walo a mata, maysa a kita ti mahika. Kasano nga usaren dayta? Adda nadumaduma a teknik, konsentrasion, panagmennamenna. Nagballasiw ni Vladimir iti bagina, iti kasta inkonektana dagiti chakra. Rumbeng a makatulong daytoy. Masapul a dalusantayo ti panunottayo ken pagbalinen a nalawag ken nalawag!
  Ti Ina a Pagilian ket maysa a sagrado a sakramento, .
  Ti bileg ken pigsa ti pammati nga Orthodox!
  Depensaantayo ti panagkaykaysa ti Russia, .
  Agnanayonto a nadayag dagiti tattaotayo!
  Nagdisso ni Vladimir iti paranormal a trance ket, dandani awan ti puntiriana, nagputok iti maysa a panangsiput! Nag-react ti bagi a bukodna, nadungpar ti enerhia - bimtak ti tetralet.
  - Adda pay maysa a punto a pabor kaniak! - inyarasaas ti baro. - Anian a kinasigo ti panangdungparko, maysa laeng a toro.
  Nagpaputok manen ti ubing ket nadungparna! Iti daytoy a gundaway nga awan ti konsentrasion, naan-anay ti sirmata.
  - Mamatiak iti gasatko!
  Nakita ni Vladimir ti laban: iti adu a kolor ken range iti maminsan. Naraniag, namaris unay dayta, ti vacuum ket nangiruar iti pirak a rikna, kasla naiwaras dagiti napateg a bato iti intero nga espasio, a di maipada a naraniag ngem kadagiti natural a katupagda. Kasla nakaskasdaaw a melodia dayta!
  Inkanta ti agtutubo:
  Agkanta iti pusotayo ti kanta ti Ina a Pagilian, .
  Awan ti napimpintas ngem isu iti intero nga uniberso!
  Ipis-it ti beam thrower ti kabalyero, .
  Matay, para iti inted ti Dios a Russia!
  Pinaltogan manen ni Vladimir. Naglumbang ti tetralet ket bimtak a nagbalin a pirsay, a kasla bimtak ti naluom a cherry.
  - Anian a napintas a banag! Kayatko koma a papatayen ti brigantine!
  Kalpasan ti pannakadadael ti maikapat a tetralet; narikna ti agtutubo a nadadael: mainayon pay, kellaat a naungaw ti sirmata. Buyogen ti kapartak a dandani di madlaw ti simmayaat a panagkita ni Vladimir, nagsirkulo ken nagpipinnaltog dagiti Tetralet. Nagduduma ti linongda. Ti Sviatorossiya ket addaan iti duyaw a kinaraniag, ti Dakkel a Russia ket addaan iti lila a kinaraniag. Ket agpapada ti sukogda, iti sukog dagiti naurnos a manangraut, dagiti muging dagiti kotse, a makapakigtot gapu iti kinadakesda. Ti igam a kasapulam!
  Napartak ti panaggaraw ti gubat, dagiti somersault dagiti tetralet nga awanan iti inersia ket di mailadawan, iti dua a daras a dimteng iti panagramming. Kasla nakaam-amak amin dagitoy. Nalagip ni Vladimir dagiti daan a pelikula maipapan iti Dakkel a Patriotiko a Gubat ken ti Maikatlo a Sangalubongan a Gubat. Iti laksid ti amin a nagdumaan dagiti igam ken kapartak, adda nagtalinaed a paggigiddiatan kadagiti gubat iti tangatang. Nga isu ti tarigagay a mapan iti likudan, ti panangpadas a makiranget nga agparis ken tallo. Iti pangkaaduan, agbaliw ti teknolohia, ngem agtalinaed a dandani agpapada dagiti taktika ti pannakigubat. Namin-adu pay a nagpaputok ni Vladimir, ngem awan ti nagun-odna a resulta, naungaw ti kinetic fire ti inspirasion.
  - Ti nasaririt a komander ket naiduma iti nasaririt a kompositor ta dagiti obra maestrana ket kanayon a mangted kenka iti lua!
  Naliday ti ubing, ngem dagus a nagrag-o, gapu ta umab-abante ti buyotna. Kayatna a sawen a saan a mapukaw ti amin.
  - Ni Pribado Vladimir Kashalotov ket makikomunikar! - Nagturong ti baro kadagiti gagayyemna.
  - Mangmangngegmikayo! - Simmungbatda kenkuana. - Agsasao ni Kapitan Petukhova.
  "Rimmuarak laeng iti likudan ti kabusor, nakabitin iti maysa a pedaso ti rugit. Pangngaasiyo ta palubosandak a makikadua kadakayo babaen ti panangitampok iti ekstra a tetralet.
  Siraragsak a simmungbat ti balasang:
  - Ket agbalinto dayta! Naipatulodkon ti kiddaw iti distribution center!
  Nalagip ni Vladimir idi 1941, awan ti umdas a piloto iti armada ti eroplano ti Soviet. Di pagduaduaan a dakkel a disbentaha daytoy, ken naan-anay a nagkurang dagiti aduan kapadasan, nasanay a naimbag a tattao. Ngamin, bayat ti gubat idiay Finland, dandani awan dagiti gubat iti tangatang, gapu iti kinakapuy ti aviation ti Suomi. Ket bayat ti Gubat ti Espania, maminsangapulo a daras a basbassit ti imbaon ni Stalin a piloto idiay impierno ngem ni Hitler. Maysa pay, inyalisonna ti kagudua ken pinaltoganna. Isu a no maipapan iti kalidad, natantan-ok ti Luftwaffe ngem kadagiti tropa ti Soviet. Adda sumagmamano a nasayaat nga as dagiti Aleman. Tallo gasut kadagiti kasayaatan kadakuada ti nangdadael iti duapulo ket uppat a ribu nga eroplano ti Soviet. Ngem daytoy dina maisalakan ti Wehrmacht manipud pannakaabak! Adda panagpapada iti moderno a gubat manipud pay idi damo. Adu a piloto ti addaan iti kapadasan kadagiti gubat iti law-ang nga addaan iti nadumaduma a puli, agpadpada a kasla tao ken saan a kasla tao. Dagitoy a gubat ti nangpabaknang iti arte ti gubat ken nangipangato iti lebel ti estratehiko a panagplano iti awan kapadana a kangato. Agpada a militarisado dagiti imperio ken addaan iti estruktura ti gobierno a naibatay iti kuartel. Gagangay amin daytoy, ti panagpapada dagiti dadakkel nga estado. Natural ngarud nga iti sangaribu a tawen awan ti makaabak iti asinoman! Maysa a kita ti awan patinggana a gubat! Isu ket agtutubo, legal a nataengan, ita ket maysa laengen a death machine! Maibagay kadi daytoy kenkuana?! Kaaduan a lallaki ken babbai ti saan nga ammo ti sabali a biag, ngem pampanunoten dayta ni Vladimir no dadduma.
  Ita, ania ti pammapatay? Iti HyperInternet masarakanmo pay laeng dagiti teksto ti kadaanan a Biblia, maysa a libro nga awan ti mamati. Naglaon daytoy iti nalatak a maikanem a bilin - dika pumatay! Ngem maigiddato iti dayta: ni Dios Yahweh a mismo, maisupadi kadagiti instruksionna, ti nangted iti bilin a mangikisap kadagiti Amalekiano nga awan ti nailaksid. Ken saan laeng a dagiti nataengan a mannakigubat, no di pay ket dagiti babbai, ubbing ken uray dagiti taraken. Uray sigun kadagiti pagalagadan ti nagkauna a lubong, nalabes ti kinaulpit daytoy. Nupay kasta, dagiti Judio, iti bilin ti Dios(!), inaramidda ti kasta nga etniko a panangdalus!
  Saan a madakamat a ni Yahweh - Mannakabalin-amin a Dios ket binilinna ni Abraham nga iparabawna ti bukodna nga anak iti altar ken patayenna! Maisupadi met iti bilin - dika pumatay! Kayatna a sawen, adda met dagiti agsusupadi iti Biblia. Nupay kasta, agbaliwbaliw ti moralidad ti sangatauan, ket ni Jesu-Cristo ket inkasabanan ti prinsipio - ayatem ti kabusormo! Nadungpardaka iti makannawan a pingpingmo - iturno ti kannigidmo! Dagiti immuna a Kristiano ket pasipista. Napanda iti ipapatayda a natulnog, kas kadagiti karnero, ket natayda nga adda isem kadagiti bibigda. Ngem kalpasanna nagbalin ti Iglesia Kristiana a kangrunaan a berdugo idi Edad Media. Nangnangruna a narungsot dagiti Katoliko. Adu a minilion a tattao ti napapatay ken siuulpit a natutuok. Kastoy ti nagbanagan a ti kaaduan a natauan ken pasipista a pannursuro ti nangibukbok iti kaaduan a dara. Pudno, naglabas ti panawen, adda repormasion. Pinatay dagiti Protestante dagiti Katoliko, dagiti Katoliko pinapatayda dagiti Protestante. Idiay Russia, indadanes dagiti Orthodox dagiti schismatic ken Old Believers, a pinuoranda dagiti intero a purokda. Inkagumaan dagiti berdugo ti amin a kabaelanda! Ngem agayus ti panawen ket, saan a kas iti karayan, a kanayon a pumarpartak, ti pannakalawlawag in-inut a piniselna ti kinalidem. Nagparang ti adu nga iglesia Protestante, a sadiay napukaw manen ti espiritu ti pannakikappia ken pammakawan. In-inut, umuna idiay Alemania (iti sidong ni Frederick the Great), ken kalpasanna iti dadduma a pagilian, nangrugi a maikkat ti panangtutuok. Idiay Russia, ni Pedro a Maikatlo ti immuna a nangikkat iti panangtutuok. Naasi, progresibo, ngem nakapsut ti ari. Inyam-ammo manen ni Catherine a Maikadua ti panangtutuok ken panangtutuok, nupay para kadagiti gagangay a tattao. Ngem natutuok met dagiti natan-ok iti imatangna. Nangnangruna, ni Prinsesa Tarakanova, ti balasitang ket natutuok unay isu a natay iti rack. Iti pormal, ti panangtutuok ket winaswas ni Alejandro nga Umuna, ngem iti praktis daytoy a linteg ket saan unay a natungpal. Inwaswas ni Alejandro II ti dusa ti bagi iti buyot. Idiay Francia, ti panangtutuok: pormal a naiparit bayat ti rebolusion. In-inut, iti intero a progresibo a paset ti lubong, dimtengak iti kombiksion a ti panangtutuok ken panangsapsaplit ket saan a pamay-an. Ngem adda met dagiti kickback. Bayat ti rebolusion ken gerra sibil, nagsubli ti panangtutuok ken masa a panangpaltog kadagiti inosente. Iti sidong ni Stalin, dagiti pamay-an ti pisikal nga impluensia ket aktibo unay a naus-usar kadagiti napolitikaan a proseso. Karkarna a ti maysa nga scumbag bandit a brutal a nangpapatay iti sumagmamano a tattao ket saan a natutuok - isu ket kriminal, ngem ti maysa a pioneer a nagsao iti napolitikaan nga angaw ket mabalin a maikabil iti "millstone". Immay ti pannakatutuok idiay Europa a kadua ni Hitler. Nupay kasta, kinondenar a mismo ni Hitler ti pannakatutuok kadagiti saritaanna iti lamisaan, ngem iti praktis nasaknap unay ti panangusar dayta ti SS, nga awan ti nailaksid uray kadagiti ubbing. Nupay kasta, awan ti sekreto no kasano a natutuok dagiti payunir, ngem nabayagen a naiparit ti impormasion maipapan no dagiti soldado ti Red Army tinutuokda dagiti mannakigubat ni Hitler Jugent. Kinapudnona, nausar ti panangtutuok kadagiti natiliw nga Aleman iti buyot ti Soviet, ngem kaykayatda ti agulimek maipapan iti dayta, ngem naan-anay a nagsarita dagiti Aleman maipapan kadagiti kinaranggasda. Ita nagbalinen nga ad-adda a napudno, ni Vladimir a mismo ket naisuro iti nadumaduma a pamay-an ti pisikal ken sikosomatiko nga impluensia tapno mapilit ti kabusor a mangipaay iti impormasion. Nupay dagiti moderno a teknolohia pagbalinenda a posible ti basta isurat dayta manipud iti hyperplasmic nga utek, mabalin a burasen dayta dagiti mini-computer iti bagi ti balud. Maawagan daytoy iti brain drainage. Kayatna a sawen, maisuro ti panangtutuok, nupay limitado ti pagimbaganna. Nupay kasta, iti dasig ti kabusor: adu pay nga amang a naatrasar a puli ti makilablaban. Isu a kasapulan a matutuokda. No dadduma mabalin nga ad-adu ti ammo ti kasta a katutubo ngem ti sabali a heneral. Tunggal kita ket kasapulanna ti bukodna a pamay-an ti panangtutuok: nangnangruna, ti pamay-an ti nalukneng a panangapros, a no dadduma ad-adda nga epektibo ngem dagiti pannakakigtot nga addaan iti hypercurrent wenno pannakaisarang iti ultra-radiation.
  Ni Vladimir, gapu iti pananglagipna iti historia, ammona a kalpasan ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat di nagbayag naikkat ti dusa nga ipapatay idiay Europa. Idi 1996, nangirugi met ti Russia iti moratorium kadagiti sentensia nga ipapatay. Kadagiti laeng pagilian nga Islam: nabayagen nga epektibo dagiti linteg maipapan iti panangdusa iti bagi ken panangtutuok. Nupay kasta, aggargaraw ti historia iti espiral. Idiay Russia, bayat ti gubat ti Chechen, agpada a natutuok dagiti militante ken dagidiay maipagarup nga adda koneksionda kadagiti militante. Ket siempre dida maitured a masaktan dagiti inosente a tattao. Idi rugrugi ti maikaduapulo ket maysa a siglo, timmaud ti karkarna a sistema ti pannakabalin idiay Russia. Saan a maawagan dayta a totalitariano a diktadura, ngem adayo dayta iti demokrasia. Banag iti nagbaetan ti anarkia ken despotismo. Bayat a nagtalinaed a nangato ti presio ti lana, daytoy a sistema ket nagtrabaho iti kabassitan, ngem kalpasanna idi nangrugi ti depression, ken amin a kombeniente a pagtaraknan ti lana ken gas ket namaga... Nangrugi ti pannakasinasina ken didigra, bimtak ti gerra sibil. Kabayatanna, siuulimek a sinakup ti China ti intero nga Adayo a Daya...
  - Ania ti tetralet-mo! - Kinuna ti balasang. - Mabalinmo ti agtayab ken makiranget iti dayta. Ngamin, mangabaktayo.
  Kinuna ni Vladimir:
  - Mamatiak a nalinteg ti gapuantayo!
  - Quasarno nga pribado!
  Naglugan ti ubing ket simrek iti estruktura ti tetraplane. Iti pangkaaduan, adda sumagmamano a kita ti kakasta a makina. Iti daytoy a kaso, isu ti "Box" - 12, maysa kadagiti kabibilgan a modelo no maipapan iti armamento.
  - Dakkel a kotse! - Impukkaw ni Vladimir.
  Nagkidem ti balasang:
  -Nasanayka kadi a mangpaandar iti dayta babaen ti photo camera?
  Nagkidem ti baro iti apagbiit:
  - Sigurado!
  - Isu a makirangettayo!
  Adtoy manen iti combat tetralet. Dagiti rikna ti makaay-ayo unay, nangruna no kontrolem ti panangusar iti telepathy.
  Inkanta ti ubing:
  Ket no umawag ti emperadortayo iti sagrado a gubat!
  Mapantayo a rumaut, maysa a pamilia ti makigubat!
  Rautek ti kabusor ket agtayab a dagus babaen ti pana!
  Ammok nga agbalinakto a bannuar ken nadayag!
  Ti Box-12 ket makontrol babaen ti telepathical ken addaan iti kanayonan a kanyon. Mangputok dayta iti dimension-corroding projectile. Iti daytoy a kaso, no maidungpar, ti barko iti law-ang agbalin, no ar-arigen, a di makita. It"s also a very cool weapon, a makita no kasano a maburak dagiti contour ken agrupsa dagiti bagi. Pudno, daytoy a projectile, wenno ad-adda nga eksakto, maysa a silnag ti enerhia, ket medio nalaka a ma-neutralize babaen ti impulse iti maysa a naikeddeng a sakup, ngem...
  - Kanayon a mabalinmo nga allilawen ti kabusor! - kinuna ni Vladimir iti bagina.
  Ti kanyon a mangpaltog iti matter "corroder" ket makontrol met babaen ti mental order. Kombeniente daytoy, nangruna ta nadisiplina ti utek a kas iti nalaing a soldado. Iti mismo a lugan, nakaidda ti ubing, adda gundawayna a mangpaliiw iti dandani intero a paggugubatan. Ita makitamon no kasano a makilablaban dagiti phantom, ti laban ti maysa a mediebal a buyot iti law-ang ket super!
  Kumita ni Vladimir a di agsardeng: wow! Starship ken maibusor kadagiti kumakabalio ken dinosaur.
  Adda dagiti dinosaur iti adu a lubong, ken posible met a ma-clone ti adu a pannakabagi dagiti kadaanan nga animal ditoy Daga. Napasubli ti biag dagiti nadumaduma a kita, a dadduma agingga iti tallopulo ket lima a metro ti kaatiddogda. Ngem iti dadduma a lubong ad-adu nga amang dagiti nakaskasdaaw nga animal. Nagdadakkel a pakabuklan dagiti likido a metal, asido, ken masansan nga alkali. Adda dagiti dinosaur ti semi-transistor, cathode, puro nga ultra electricity. Ken mestiso kadagiti mula, agraman dagiti prutas, agraman dagiti archradioactive flora. Ngem iti pakabuklan, ti protina a porma ti biag ti nangdominar. Karkarna ta adda banag nga ebolusion iti nadumaduma a lubong a nangtignay iti pannakapataud ti protina.
  Nupay nakaskasdaaw dagiti animal a naaramid iti silicon wenno lithium. Makapainteres no ania ti naaramidan dagiti phantom dinosaur. Dadduma kadagitoy ket umasping kadagiti naindagaan a porma ti biag, dadduma ti naiduma kadakuada. Ket dagiti mannakigubat a babbalasitang, a tunggal maysa ket lima gasut a kilometro wenno nasursurok pay ti katayadda, ket naan-anay a super chic! Gapu iti adu a pilat ken pannakauram iti kagudua a lamolamo a bagida, kasla ad-adda pay a seksi, makagargari ken... nakabutbutengda!
  Siraragsak nga ipukkaw ti balasang:
  - Bueno, makiranget ti bannuar!
  - Agadutayo! - Insingasing ni Vladimir nga angaw.
  Nagkatawa ti balasang:
  - Iti kasta a nadayag a mannakigubat a kas kenka, nakasaganaak!
  Dagiti barko a bituen ti Svyatorossia, nga indauluan dagiti natured a soldado, sibabannuar a makilablaban. Agingpis met ti buyot dagiti phantom, nupay nakaam-amak ti pannakapukawna. Kasla natan-ok unay amin dayta isu a ti panangutob iti gubat mariro ti pampanunotmo ken lapdannaka a mangipamaysa iti kabusor. Iti pangkaaduan, tunggal laban ket napno iti maysa a peggad, nangnangruna no agbalin dayta a gagangay a banag. Nupay kasta, kasano a mauma no makitam dagiti kasta a kinapintas, a ti naibukbok a darada, kas kadagiti kalalainganna a kuentas, ket agtaytayab iti law-ang?
  Nagsippayot ni Vladimir:
  - Maallukoytayo iti emansipasion, a saan a laban, manen maysa a sensasion!
  Ti balasitang, a nangtaginayon iti naay-ayam a tono, insungbatna:
  - Saan a birhen nga anghel, no di ket diablo! Parigatek dagiti tattao - kas iti atap a babai a leon! Tunggal rummuarak, situtured a makigubat!
  - Semiramis nga! Maysa kadagiti immuna a babai a mannakigubat, makiranget ken mangabak - kinapintas! Kaay-ayok ti ambisionmo! - Simmungbat kaniak ti rhythm boy.
  Imbato ni Vladimir ti luganna sa nag-shift iti kannigid. Daytat" piho, naburak a zigzag, maibusor iti napeggad a kabusor.(Ti maysa a tampok ti panagpampanunot dagiti humanoid ket ad-adda a nairut ti panagtignayda iti di natural a panaggaraw, nga addaan kadagiti linia a naburak babaen kadagiti natadem nga anggulo.)
  Saan a tao ti kalabanna. Nagkidem ti emblema ti puli ni Shaklis iti kuaderno. Kayatna a sawen, naglaok a sora ken chacal. Medyo napeggad a kita, ngem agtalek unay iti bagida. Inkabilangan daytoy ni Vladimir, nga agpurpuros iti sirok ti angesna:
  - Umaykayo, babassit! Nalpasen amin a panagsala!
  Sinuportaran ti balasang:
  - Ibaon ida iti tanem nga addaan musika!
  - Matay kakabsat! - Nagkanta ni Vladimir ket intapuakna ti bagina iti kalakian a karnero. Ammona a takrot dagiti Shaklise, ket saan a mapanunotda ti matay wenno mangala iti kalakian a karnero.
  Ket ngarud nagbalin a liniklikan ti tetraplane, ket ni Vladimir, a nasaksakbay a nangnamnama iti daytoy, nangaramid iti bentilador ket nangimula iti karga iti mannakigubat. Nakita ti ubing a lalaki ti panagkidem ti enerhia a nangidrowing iti dandani di madlaw a linia iti vacuum:
  - Alaem dayta!
  Pinidut ti balasang:
  - Mangibati kadakami iti tip!
  Nagkatawa ni Vladimir:
  - Adda met kape para kenka! Addanto kakaw ken tsa! Agdardarastayo nga agturong iti tanem! Natayen ni Quasarik!
  Insungbat ti balasang:
  - Pilien ti sumaruno a kalatmo.
  Iti abayna, maysa a kaduana ti napaltogan pay laeng. Simple a lalaki a maasianka laeng. Ala, iti gubat, pamiliar a kadua ni patay.
  Namindua a pinaltogan ni Vladimir, iti muging, tapno laeng mabang-aran ti tension. Ammona nga imposible a danog ti kabusor iti kastoy a pamay-an, ngem kanayon a paltogan ti kabusor, a mangnamnama a mangdungpar iti natay a sentro. Ket masansan a nangyeg iti balligi dagiti kasta a taktika.
  Da Pastukhov ken Ivanhoe, agraman dagiti mannakigubatda, nagbarolinada iti abut iti ranggo ti kabusor. Simrek ni Viscountess Maria a kaduana dagiti babbalasitang manipud iti makannawan a sikigan, nga aggaraw a diagonal ken napartak ti panagpardasna. Nakaawat dagiti mannakigubat iti bileg manipud kadagiti anting-anting ti amplifier. Naburakda dagiti ranggo ket nakitada a sumsumged ti panagbuteng kadagiti ranggo ti Svyatorossia. Nupay kasta, amin dagitoy ket ad-adu ngem maysa a kondisional a konsepto.
  Sisusukir a nakiranget ni Ivanhoe iti barko a pakigubat. Desperado a nagsnap, a nangipatulod kadagiti darum iti sigud a nasugatan a mannakigubat. Gapu ken ni Pastukhov, ti agtutubo a lalaki, gapu ta na-masterna ti cruiser, ti nangispal, a nangsapsaplit iti auxiliary unit, a nangbingay iti higante a kotse.
  - Bueno, kasano ti panangtengngelmo! - Dinamagna iti partnerna.
  - Sigurado! Awanen ti sabali pay a nabati kadatayo! - insungbat ni Ivanhoe.
  Nagsiput ni Pastukhov iti kapuskol ti laban:
  - Nasayaat koma no dadaelen ti komander!
  - Ti kangrunaan a komander a ni Rokossovsky?
  - Dayta ti kasta!
  Nagsennaay ni Ivanhoe, a nagdisso iti nadara a ling-et (natiliw met, nauram ti paset ti nalag-an a buok iti ulona.) nagsennaay:
  - Dimo ammo! Pudno kadi daytoy? Sadino ti pakasarakan iti dayta?
  - Kaaduanna, iti kadakkelan a flagship ultra-dreadnought. Gagangay nga adda ti komander iti kaaduan a masalsalakniban a barko.
  - Saan a kasapulan! Ngamin, dagiti kasta a banga ti kaaduan a nalaka a maapektaran. Mabalin a nasaysayaat no kitaen ti kapartakan.
  - Ti Rokossovsky marshal ket manipud iti napalabas, ken kadawyan a konserbatiboda.
  - Ni Alejandro a Dakkel ket manipud met iti napalabas, ngem adda kadi iti kabibilgan a barko ti bituen wenno kasungani unay?
  Nagkidem ni Pastukhov:
  - Sabali ti panawen idi!
  - Ket agpapada dagiti tattao!
  - Dadduma ket saan pay ketdi a tattao!
  - Uray kaskasano, kasapulan a dadaelentayo ti kadakkelan a barko.
  Pinasingkedan ni Viscountess Maria:
  - Ti flagship iti squadron - kasapulan a ma-photonize (mabasa)!
  Dakdakkel ti flagship nga ultra-dreadnought ngem ti planeta a Daga. Agarup sangapulo ket lima a ribu a kilometro ti diametrona, nga addaan iti tripulante a lima ket kagudua a bilion a soldado, ken sangagasut innem a pulo ket pito a bilion a robot. Sigurado a pigsa daytoy. Uray dagiti phantom warriors ket kasla bassit unay iti likudanna.
  Napaliiw ni Pastukhov:
  - Saan, dikay" mabalin nga alaen daytoy a lalaki nga addaan iti kampilan. Masapul a ramenna dagiti dinosaur.
  Ni Ivanhoe, a mangibelleng kadagiti tedted ti dara, dinamagna:
  - Kasano a maibagaytayo kadakuada?
  - Masapul a kontakenmi ni Alyosha Popovich!
  Adda espesial a Velcro ni Pastukhov ket nagturong iti agdama a komander.
  - Alyosha nga! Dumngegkayo, adda problematayo! Makitam ti kangrunaan a monster ti flagship.
  - Saan a bulsek ti tsa!
  - Gapuna, ditay" madadael isuna! Panawenen tapno mangibaon kadagiti dinosaur a mangisalakan!
  Dagus a simmungbat ni Alyosha:
  - Posible daytoy, ngem umuna nga ikkatentayo dagiti approaches iti main flagship. Daytoyto ti numero uno nga aramidtayo.
  - Iti daytoy a kaso, padasenmi ti tumulong.
  Kabayatanna, nagdardaras ti kangrunaan a flagship ti Svyatorossia iti kapuskol ti gubat, a dagiti kabibilgan a paltogna ti nangrumek kadagiti phantom.
  . KAPITULO No. 9.
  Apay a kontrobersial ti panagturay ni Catherine II? Nagbalin a gagangay nga ebkas dagiti purok ti Potem, ket rimmang-ay ti panagkunniber ken pasuksok. Ket naan-anay a naikkat dagiti adipen iti kalinteganda. Nailakoda a kas kadagiti maudi a taraken, ket saan a naraem dagiti linteg, a sigud a liberal kadagiti makinkukua iti adipen. Kanayonanna, ti bilin ni Catherine maipapan iti natan-ok a wayawaya pinalubosanna dagiti makinkukua iti daga a mangliklik iti serbisio publiko, a dayta iti masanguanan ti nangiturong iti pannakaibaba dagiti elite. Saan nga awan mamaayna nga idi nagrebelde ni Pugachev, isu ket sinuportaran saan laeng a babaen dagiti Cossack, ngem pay babaen ti maysa a naipangpangruna a paset dagiti tattao ken uray pay dagiti sumagmamano nga opisial. No ni Emelyan Ivanovich ket ad-adda a nalaing a komander, no dagus a sinakupna ti Orenburg, ngem napukawna ti innem a bulan iti awan serserbina a pananglakub, nagsayaat koma ti gundawayna a mangagaw iti trono. Ay-ayaten dagiti tattao ni Pugachev, nga inawaganna ti bagina a Pedro a Maikatlo. Internasional ti buyot ti dati a Don Cossack. Ni Pugachev a mismo ket nangsurot iti nasikap unay a pagalagadan, nga adu ti inkarina iti amin, uray ti banag nga imposible a matungpal! Nangnangruna, nabalinanna a pasuksokan dagiti Bashkir, Kyrgyz, Tatar, Kalmyk ken dadduma pay a tattao nga agkunkuna nga Islam. Ni Emelyan Pugachev, gapu ta Ortodoks, nakipaset kadagiti amin a piesta dagiti Muslim, iti kasta impakitana ti kinaestadonia. Kinapudnona, no ti interes ti pagilian ken tattao kalikagumanna ti panagruknoy ken Allah, ngarud masapul nga agruknoytayo! Saan a matnag ti ulo. No maipapan iti personal nga opinion ni Yank, agingga iti nabiit pay, patienna nga awan ti Dios. Kasla ad-adda a lohikal daytoy kenkuana. Pudno, idi nakitana ti demonio a nangipuruak kenkuana iti sabali nga uniberso, naamirisna nga adda la ketdi Namarsua. Nupay kasta, uray kalpasan daytoy saan a kasapulan ti mamati iti Biblia ken ti Koran. Nangnangruna, ania ti saan a nagustuan ni Yanka iti Biblia? Nadumaduma a panagsusupadi, kasta met ti kinapudno a dagiti Hebreo ket ili ti Dios! Bueno, kasano a patiem a dagiti tattao iti Pebrero ket pinili ti Dios! Ngamin, absurdo daytoy, bullshit. Daytoy nga ili ket saan unay a maibagay iti akem ti Pinili ti Dios. Ngamin, ganansia laeng ti interesado dagiti Febrey! Abstrakto kadakuada dagiti konsepto a kas iti pagrebbengan, pannakipagrikna, asi, kinaawan panagimbubukodan, dayaw, panagsakripisio iti bagi, kinatan-ok ken dadduma pay! Ti laeng ganansia, kinamanagimbubukodan, ken personal a pagimbagan ti pakabigbigan daytoy a nasion. Ket siasino ti mamati a ni Jesus ket Pebrero? Isu ket addaan iti puro a Ruso, natan-ok ken silulukat a karakter. Ket adu unay dagiti agsusupadi iti kapuonan ni Jesus, a nagtaud kano kada Abraham ken Ari David. Alaentayo a pagarigan ti Ebanghelio ni Lucas ket idilig ti kapuonan iti Daan a Tulag. Napagsasaritaanen daytoy dagiti de adal nga ateista! Nupay kasta, ti panamati iti Dios dina kayat a sawen ti panamati iti Biblia. Bueno, ken tapno maibilang ni Nicolas II a santo... Iti pangkaaduan, ti pannursuro ti Baro a Tulag ket pasipista, nalawag daytoy. Ket dagiti nadumaduma a militar nga urnos ti Kinakristiano ket maikontra kadagiti pannursuro ni Cristo. Nupay kasta, ti ateismo ket addaan iti landok nga argumento - adu dagiti relihion iti lubong! Naiduma dagiti kapanunotan maipapan iti Dios. Ngem no talaga nga adda ti Mannakabalin-amin, anusanna ngata dagita a di panagtutunos? Alaentayo a pagarigan ti ari: no adda dagiti palso a kapanunotan maipapan iti ari, saan ngata a bumallaet ti agturay ket ibilinna nga agdayaw kenkuana dagiti iturayanna iti espiritu ken kinapudno. Mainayon pay, isursuro ti Biblia a saan a pulos a maseknan ti Mannakabalin-amin no kasano nga irepresentar ti panamarsua Kenkuana.
  Kinuna ni Jesus:
  - Inka mangasaba, pagbalinem nga adalan ti amin a nasion! Panangbuniag kadakuada iti nagan ti Ama, Anak ken Espiritu Santo! Ket ditoy makita dagiti panagsusupadi.
  Intuloyna ti nagna, agsilsilnag ti init, ket maysa a nakakatkatawa a bassit nga animal ti nagtaray a bimmallasiw iti kalsada. Pinaltoganda babaen ti pana. Pudno, saan nga umdas ti kinatimbeng dagiti pana. Maysa a pana, a naipinta iti kolor ti payak ti uwak, ti nagtayab a limmabas.
  Insippaw ni Ali:
  - Mizira nga! Napintas unay, no bumallasiw iti kalsada, kayatna a sawen ti panagbalbaliw.
  - Eksakto!
  -Tanda ti tao!
  Naragsakan ni Yanka:
  - No daytoy ket maseknan kadatayo, ngarud namnamaek ti nasaysayaat. Ania ti nakarkaro ngem ti gasat ti maysa nga adipen! Ikkannak iti panagbalbaliw!
  Naliday a kinuna ni Ali:
  - Agbalinka a natay a tao! Agbalbaliw met! Mabalin a daytoy ti sigurado a gundaway para kadatayo. Imbaga kaniak ti maysa a lakay a kalpasan ti ipapatay, mapan idiay langit dagiti inosente nga ubbing. Awan ti kabkabil, adu ti taraon ken paglinglingayan.
  Nagsennaay ni Yanka iti nadagsen:
  - Saan nga agaplikar daytoy kaniak. Daksanggasat ta no matayak, maibaonak iti lokal nga impierno. Dayta ti imbaga kaniak ti demonio.
  Ni Ali, a nasdaaw, dinamagna:
  - Nakitam kadi isuna iti tagtagainep?
  - Saan nga iti kinapudno, ken saan nga agmaymaysa, no di ket kadua ti gayyem.
  - No kasta, ngarud posible dayta! Nagduduma met dagiti papadi iti tunggal imperio. Pudno nga adda ti Order of the "Angry God", kasla agtaktakder a nangatngato ngem amin a dadduma a papadi ken kontrolado ti maysa a super-grandmaster, ngem saan nga amin nga ari ken sultan ti mangbigbig iti dayta.
  Immanamong ni Vladimir:
  - Ket diak koma bigbigen ti kasta a despotismo!
  - Kanayon nga aglalaban dagiti demonio ken anghel para kadagiti kararua ken maigiddato iti dayta masansan nga agballigi ti dakes. "Inkuskusen ni Ali ti lamolamo a mugingna iti patad a bato, sa inruarna ti puon babaen kadagiti ramay ti sakana. Sisisirib a nangipuruak ti ubing iti tadem ti ruot ket natiliwanna dayta iti ngiwatna. Nagnganga ti gum, idinto nga umis-isem pay laeng.
  Pinadas ni Yanka nga uliten ti teknikna. Isut" medio nasigo, ngem narigat a tungpalen dagiti nailet a ramay ti saka ti ubing a lalaki ken nabannog, awan kawesna a sakana. Nupay kasta, saan a posible a buraken dayta iti umuna a panangpadas. Ita, ti laeng nabati ket ti panangipuruak iti bunggoy iti panagdaliasat. Kasta met laeng ti paglaingan ti acrobat boy , a toe to nose throw. Ngem nagaplikar daytoy kadagiti plastik a bola, ngem ditoy adda bunton nga awan ti espesipiko a sentro ti grabidad ken saan a nalaka nga ag-glide iti angin. Imbato ti ubing sa nagdisso iti barukongna. Nagrukob, rinugianna ti nagpidut babaen kadagiti sikona. Ti saplit ti manangaywan ti nasakit a nangpuor iti lamolamo nga abagana ket natiliwna ti barukongna. Intinnag ti ubing ti ruot ket impukkawna:
  - Pasakitan!
  Sipangta a kinuna ti manangaywan:
  - Apay a kayatmo manen ti mangan! Kitaem no kasano ti masel, rumbeng a naingpis ti adipen. Ibagam nga agyaman ta pinalubosandak nga agsao a siuulimek.
  - Aagyaman.
  Nagayus dagiti lua kadagiti matana, nangnangruna a nasakit ta ti danog ket bimmallasiw iti dati a karmesi a pilat. Sumagmamano a tedted ti dara ti rimmuar. Maysa kadagiti tedted ti sarming ti nagdisso iti abuabuan a graba.
  Nagpigerger ni Yanka: padpadasenna a singaen ti bagina iti ut-ot, kinitana ti aglawlaw a buya.
  Ti kabakiran ket mangipalagip unay iti tropikal a kabakiran. Dagiti laeng kayo ti addaan iti dakdakkel bassit a maris ti lila ken kahel, ken ad-adu ti sabong ken nadumaduma a bunga kadagiti sanga. Dilpatan ti ubing dagiti bibigna: naiduma dagiti bunga, dadduma ti kasla naindagaan, dadduma ti addaan iti naal-allon a kudil, ganggannaet, kasla buds. Ngem iti pangkaaduan, ti kabakiran ket kasla kabakiran, gapu iti kinaadu dagiti naraniag unay ken namaris a sabong, kasta met dagiti kulibangbang, mabalin a mapagkamalian ti maysa a paraiso dayta.
  - Napintas ditoy!
  Nadlaw ti ubing a magmagna iti kannawan:
  - Wen, napintas dayta.
  Intuloy ni Ali:
  - Ita ti kasayaatan a panawen ti tawen, no kalgaw napudot unay ken agkupas ti amin. Nupay kasta, agpannuray dayta iti panawen. Masansan nga agtudo.
  Kimmita manen ni Vladimir iti aglawlaw ket inangotna dagiti abut ti agongna: ti ayamuom dagiti sabong, prutas, ken kabakiran ti nanglemmes iti di makaay-ayo nga angot ti ling-et ken ti nabannog, nabayagen a di nabugguan a bagi dagiti lallaki. Nadlawna a nangrugin a sumipnget ti kudilna, kasla ad-adu ti ultraviolet radiation nga ited dagiti tallo nga init, ngem nalukneng ti radiasion, dagiti laeng tugot ti saplit ti nasakit.
  Kinuna ni Vladimir:
  - Impierno ti biag iti paraiso!
  Inggagara a kinuna ti nalidem a Sadat:
  - Makitak a nagbiagka iti nalamiis nga amang a lubong ken saan a nabaknang iti mulmula a kas iti lubongtayo.
  Nagtung-ed ni Yanka iti natadem:
  - Ala! Pudno, ti lubongtayo, wenno imbes ketdi iti pagilian a pagnanaedak, ket saan a kas iti panagisuot laeng iti loincloth no kalam-ekna, ngem no kalgaw saan a nakarkaro ngem ita. Pudno, no dadduma adda uram ken nalabes a pudot.
  Nagkidem ni Sadat:
  - Ania ti makitam!
  - Ngem addaantayo kadagiti kompiuter ken nakaskasdaaw nga ay-ayam.
  masmasdaaw a sinaludsod ni Sadat:
  - Ania daytoy! Kasta met iti tagtagainep?
  - Nganngani! Nasaysayaat pay! Ngamin, narigat a kontrolen dagiti tagtagainep;kalkalpasmo laeng a "inar-arapaap" a maysaka a sultan, ket dayta ket maysan a pug-aw iti karabukob. Wenno, masansan a makariing.
  Nagkuna ni Ali:
  - Masansan nga adda bang-arko iti turogko. Nangruna no nasapsaplitka"n idi, maysa dayta a panangsapsaplit wenno, nakarkaro pay, arapaap dayta.
  Nagsubli ni Vladimir ket kinitana ti likud ni Ali. Pudno a naabbungotan kadagiti pilat, nupay nakapuy ken dandani di madlaw, malaksid kadagiti baro a pilat.
  - Nasayaat ti panangagas kenka!
  Nagkidem ni Ali:
  - Daytoy ket espesial a sapsapo. Mapapgasan dagiti adipen iti dayta sakbay a mailako tapno agsilnag ti kudilda ken agparang a nalannas ken presko. Namin-aduak a nailako ken namin-adu a nasapsaplit, ken naminsan napuoran dagiti mugingko babaen ti napudot a landok.
  Nagpigerger ni Vladimir:
  - Ket Kasano?
  Nagbalin a nalabaga ni Ali, limmasat ti panagkugtar iti rupana manipud kadagiti lagip, ket marigatan nga inruarna:
  - Panunotem no kasano ti kinaut-otna. Ad-adda a nasakit ngem no basta saplitda. Kasta a bang-ar.
  kinuna ni Yanka iti angin ti maysa nga eksperto:
  - Adu ti nerve endings kadagiti heels, isu nga uray no agbalinda a nagaspang agtalinaedda ti sensitivity.
  Nagkidem ti ubing:
  - Makitak a nasursuroka unay.
  Sipapannakkel a kinuna ni Yanka:
  - No saanak nga excellent student, gapu laeng ta kagurak ti cramming. Siasinoman nga ag-cram ket kanayon a nakapuy ken traidor.
  -Adu unay ti ibagam a di pamiliar a sasao. Napigis, nagsayaat nga estudiante, nailet.
  Kinuna ni Sadat:
  - Cramming, manipud iti sao a bison, wenno ngipen! Dagitoy dagiti ag-nasal babaen kadagiti ngipenda, ngem ti nagsayaat nga estudiante ket naiduma iti sao.
  Nagtung-ed ni Yanka:
  - Umiso ti naawatmo a punto. Naalarma ti ubing a timmaliaw iti aglawlaw, a mangnamnama iti danog, ngem kasla dumdumngeg a mismo ti manangaywan kadagiti sasaoda.
  Dinamag ni Ali:
  - Kasla nageskuelaka?
  - Saan kadi a sika?
  - Diak pay ammo ti agbasa, ken agbilangak agingga iti sangagasut! Wenno imbes ketdi, agingga iti sangaribu!
  Innayon ni Sadat:
  - Ngem kabaelak! Isu ket nagadal nga agbalin a padi, ket ita nailako iti pannakaadipen. Wenno imbes ketdi, inyawatdak gapu iti di umiso a kababalin.
  Napno ni Yanka iti panagusiuso:
  - Ania ti basol?
  Natadem ti panangikidem ni Sadat iti ulona:
  - Diakto ibaga ti aniaman maipapan iti dayta. Baka inton agangay, no agbalintayo nga aggayyem, ibagak kadakayo dagiti basolko. Saanka a padi a mangipudno kaniak!
  Nag-ang-angaw ti maysa kadagiti lallaki:
  - Insimisna no kasano a nagbuggo dagiti lamolamo a babbalasitang.
  Nagkidem ni Sadat:
  - Talaga a kasapulak daytoy! Maysa pay, agsala a lamolamo dagiti papadi a babbai iti amin a piesta, ken no dadduma makirangetda a kas kadagiti gladiador. Nakitak dagiti laban a kas iti daytoy, makapagagar unay.
  Siuulimek a kinuna ni Yanka:
  - Sapay koma ta makitak ti kasta a panaglalaban!
  - Baka makitam manen! No dadduma maipan dagiti dungdungnguen nga adipen iti kasta a pabuya. Apay a dikay" pay nakita ti panaglalaban dagiti gladiador?
  - Iti laeng pelikula!
  - Iti tagtagainep?
  - Saan nga iti sinean! Ngem saanda a pudno sadiay! Maysa a kita ti ilusion.
  - Isu nga awan ti patayenda sadiay?
  - Sigurado! Saan a nairanta a maputed ti artist.
  - Makauma unay! Personal a magustuak no aglalaban dagiti babbai. Makaay-ayo ken nakaskasdaaw unay dayta. Nangruna no naputed dagiti suso.
  Nagkidem ni Yanka:
  - Dika agsao kadagiti naalas a banag!
  Nagkidem ni Sadat:
  - Diak pay ketdi maibaga kenka ti kasta! Ammok ti amin, nangnangruna maipapan iti ayat iti nagbaetan ti lalaki ken babai. Naisuro kadakami daytoy idiay templo.
  Ad-adda a kinita ni Yanka ti blonde ti buokna ken ni Sadat. Medyo nalawa ti abaga ti ubing, masel ken nataytayag ngem kenkuana. Sangapulo ket uppat la ketdi ti tawenna, ket iti daytoy nga edad, mabalin a nadawel unay ti libido. Saan nga awan mamaayna nga idiay Ancient Rus" dagiti tattao nagkasarda idi agtawen iti sangapulo ket uppat, ket daytoy ket sakbay pay ketdi ti panagpardas. Ditoy ti etniko a grupo ket umasping iti daya, a sadiay naparpartak ti panagmataengan ti amin. Isu a mabalin nga arapaapen dagiti lallaki ti panagayat ti babai. Sabagay, saan a nangisit wenno kayumanggi ti buok ni Sadat, no di ket nalabaga. Ipasimudaag daytoy nga isu ket maysa a nasikap nga animal. Napeggad unay dagiti tattao a kas kenkuana, ngem kas pagannurotan liklikanda ti silulukat a panaglalaban.
  Kinuna ni Vladimir:
  - Ammo ti tunggal lalaki ti ammona! Adda nasaysayaat a kantaentayo.
  -Mauyongka kadi, wenno magustuam no agtaray ti latigo nga agpababa iti likudam? - Nasdaaw ni Ali.
  Nagnganga ti manangaywan ket kinunana:
  - Ania ti rumbeng a kantaem? Agulimekka laeng! Diak kayat a mangngeg ti akinkukua. Kadatayo, saan a mapakpakadaan, makakatawa, wenno mabalinna a kudil a sibibiag. Ket maumaak unay.
  Insingasing ni Ali:
  - Adtoyka, Yanka, kantaem ti maipapan iti Ina a Pagilianmo.
  - Banag a patriotiko?
  - Ket sigurado a kukuam! Kayatko a maammuan no makaputarka, ta no dadduma ti kanta ti kakaisuna a liwliwa iti pannakaadipen!
  Pinasingkedan ni Sadat:
  - Nasayaat nga ideya dayta!
  Nagkanta ti ubing iti naulimek ngem makaay-ayo ken nalawag a timek:
  Ditoy igid ti uniberso malagipko;
  Talon, karuotan, ti kalawa ti Dagam!
  Ti panagbalin nga adipen ket dakes unay a gasat, .
  Ikararagko a bendisionannak ni Apo!
  
  Nagaramidak iti di naannad nga esketsana iti darat, .
  Iyanud dayta ti nadawel a dalluyon!
  Ket panunotek ti kasla niebe a buok, .
  Kayatko ti maayat kenka!
  
  Mannakigubatkami, rukodenmi ti daga babaen kadagiti addangmi, .
  Masapul nga agsakaytayo iti tuktok ti bantay!
  Dagiti kalaban nga addaan berde a turbante, .
  Ket sumurot kadakami ti panagkita ni Andrey!
  
  Ket bagyoentayo dagiti bato - baybay ti dara, .
  Naliday nga agsirkulo dagiti natangsit nga agila!
  Ngem ikkatentayo ti ladingit iti pagiliantayo, .
  Ket addanto dagiti pagilian, naparmek amin!
  
  Mabalinmi ti agkakadua - maysa a natulnog nga asawa kenka, .
  Ket siak ti asawam - maysa a mannakigubat, maysa a dashing Cossack!
  Mariknatayo ti panagpangato ti kararua - naangep, .
  Bay-am nga agtayab ti kabusor!
  
  Agbibiagkami nga agkakadua - nagtayab ti panawen, .
  Sumagmamano nga atiddog, nadawel a tawen ti napalabas!
  Ngem elastiko latta, napigsa, .
  Ubingak pay, saan a narunot a lakay!
  
  Maragsakanak a makaam-ammo kenka napintas a sitatalna, .
  Agbibiagtayo iti naparabur, naragsak a daga!
  Ay, anian a nadalus ken naraniag ti imahem, .
  Agtultuloy nga agar-arapaap ken agkantaak maipapan kenka!
  
  Ket kasapulan a maibalkot ti anakko para iti panagdaliasat, .
  Makilaban ken makiranget met!
  Agkararagtayo iti Dios sakbay ti gubat, .
  Basta dika agsangit - maag nga ina!
  
  Ngamin, kinatured ti makiranget para iti Russia, .
  Intayo ti atake - saan nga ispalen ti biag!
  Tapno agsabong ti ruot iti sirok ti asul a langit, .
  Agragsakka iti sirok ti init nga addaan iti korona, ubing!
  Napaltiingan unay ti ubing isu a napigpigsa ti panagkantana ngem iti ninamnama. Kimmita ti makinkukua iti aglawlaw ket ti manangaywan, a kasla nariknana, imbabana ti saplit kadagiti adipen. Nagusar met ti dua a katulongna iti saplit. Nagikkis ni Yanka gapu iti di maibturan nga ut-ot, naputed ti kudilna, natnag ti ubing. Agpada a nagun-od da Ali ken Sadat.
  Kellaat nga impukkaw ti komersiante:
  - Naan-anay! Nasayaat ti timek ti ubing. Ay, kasla mabalin nga adda pakausaranna. Ket saanen a kasapulan a dadaelen dagiti tagilako, dandani dida aggaraw uray kaskasano.
  Insardeng dagiti manangaywan ti panangkabilda kadagiti lallaki. Nagsardeng ti karaban iti maysa a minuto ket napalubosan a makapuot dagiti agtutubo nga adipen. Inikkanda pay ni Yank iti prasko ti nabanglo a likido.
  Napugtuan ti ubing ti arak. Medyo nasam-it ken makaay-ayo iti ramanna, nangted dayta kaniak iti pigsa, medio nagkupas ti ut-ot, ken nagmaga dagiti lua.
  - Bueno, inkayo lallaki! Dimo kabilen ida nga awan ti rason.
  Nagtung-ed dagiti manangaywan: naggunay ti karaban.
  Nagkidem ni Yanka, iti umuna a gundaway a simrek ti arak iti bagi ti ubing ket ad-adda a nagbalin a naragsak. Saanmon a marikna ti pannakaibabain ti kagudua a lamolamo ken naigalut iti adigi dagiti nasapsaplit a lallaki. Uray ti panaguram dagiti awan kawesko a sakak ket kimmapuy, a kasla magmagnaak laeng iti napudot a darat. Ken a nagustuan ti komersiante ti timek ken panangukomna babaen ti rupa dagiti dadduma a lallaki. Mabalin pay ketdi ti agbalin a kumakanta, ket inton agsubli manipud iti daytoy a lubong, apay a dina makipaset iti Junior Eurovision. Nupay kasta, kasapulan daytoy ti panangguyod ken sumagmamano a gasat. Kas ken ni Alla Pugacheva - ti timekna ket sigurado a nasayaat, ngem saan unay a naisangsangayan, adu dagiti babbai a saan a basbassit ti bosesna ngem isu, ngem isu laeng ti nagbalin a naindaklan a prima donna. Inar-arapaap ni Yanka ti agtignay kadagiti pelikula;babaen ti langana, mabalinna unay ti agbuya iti sumagmamano a bannuar a lalaki. Maysa a guapo, blond, asul ti matana nga ubing a lalaki nga addaan iti nalawag, kristal a timek ken nakitikit, masel a pigura - nga addaan iti nasayaat a direktor, sigurado nga isu ket maysa a bituen. Dadduma nga ubbing ket saan a pulos a guapo, ngem nagbalinda a bituen. Kas pagarigan, ni Kolya Gerasimov iti "Guest from the Future" ket saan nga in-play ti ubing a lalaki nga Apollo, wenno ti tallo-episode a pelikula a "Tom Sawyer," no di ket ti maysa a kita ti freckled kid! Ket mabalin nga agbalin a naindaklan a bituen, addaan iti multimillion-dollar fees a kas ken ni Lolo Schwartz wenno Stallone. Ket sadiay saan nga adayo iti tugaw ti presidente. Ngamin, ti nalatak a terminator a ni Arnie: bay-am, ti konstitusion: nabayagen a nagbalin a Presidente ti Estados Unidos. Kas pagarigan, apay a dikay agaramid iti action fairy tale? Masarakanen ti ubing a lalaki ti bagina idi Edad Media, agbalin nga umuna nga adipen, ket kalpasanna mangabak iti korona. Iti pangkaaduan, adda dagiti libro a nakasarakan dagiti lallaki iti bagbagida idi Edad Media, ngem gapu iti sumagmamano a rason awan kadakuada ti dimmakkel nga agbalin nga ari ken dakkel a manangparmek. Uray kasano mabain dagiti autor a mamagbalin iti ubing a lalaki a naindaklan a bannuar. Iti kasayaatan, parmekenna laeng ti pagarian inton dumakkel. Sipupudno a nakababain dayta. Bueno, apay a nakarkaro ti ubing a lalaki ngem iti nataengan, nangruna iti panawentayo, idinto ta ti asinoman nga ubing ket mabalin, babaen ti tulong ti Internet, nga agbalin a nasirsirib ngem iti maysa a propesor. Ti pudno a rebolusion iti edukasion ket ti kompiuter, palubosannaka a dagus a mangkita iti nakaad-adu nga impormasion. Kas pagarigan, nabasana iti Samizdat ti maysa nga autor a nalamiis nga amang dagiti annakna ngem kadagiti nataengan! Wow! Pudno a basaen! Nupay kasta, apay a saan a mismo nga isurat ti iskrip ti pelikula?Pinadasna idi ti nagdrowing iti ay-ayam dagiti ubbing ket impatulodna iti maysa a kompania. Na-rip off ti ay-ayam ken saan a nabayadan dagiti royalty. Sige, sabali manen ti aramidenna. Iti pangkaaduan, amin dagitoy a negosiante ken oligarko ket pudno a parasito. Talaga kadi a kasta ti kinaepektibo ti ekonomia ti merkado? Alaentayo ti pakasaritaan ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat. Uray idi Umuna a Sangalubongan a Gubat, ti Alemania ket maikadua iti lubong no maipapan iti industrial production index, ken iti dadduma a banag immuna. Ket kalpasan ti pannakaabakna iti Umuna a Sangalubongan a Gubat, gistay awan ti nadadaelna;dagiti tropa ti Aliado ket pulos a dida simrek iti teritoriana. (Malaksid no, siempre, no dikay" bilangen ti panangpadas ti Francia a mangsakup iti Ruhr, kasta met ti pannakaikapet ti Alsace ken Lorraine). Kalpasanna, insubli ni Hitler ti industrial a produksion, a nasaplit gapu iti panagleddaang, ken adayo a nalab-awanna pay dagiti dati a lebel. Kalpasanna, ti Alemania, a bassit laeng ti napukaw a biag, sinakupna ti gistay intero nga Europa. Naadipen dagiti nabaknang a pagilian a kas iti Francia, Belgium, Denmark, Holland, Norway, Luxembourg, Czechoslovakia ken dadduma pay. Masapul a maikuna a saan a napanglaw ti Poland, Yugoslavia, ken Grecia. Ti Italia, nabaknang iti lana a Romania, Hungary, Finland, Slovenia, Croatia, ken nadumaduma a ganggannaet a lehion ti nakiranget iti USSR. Imbaon ti España ti Blue Division ken adu a boluntario. Karaman kadagiti mersenaryo adda met dagiti Sueko, Portuges, Swiss, a bilangen ti amin nga Europa malaksid iti Britania. Ti intero a napuskol ti populasionna ken narang-ay unay a kapitalista nga Europa!
  Ket ania ti resultana! Nangabak ti USSR, ket iti intero a dandani intero a gubat: ad-adu ti napataudmi nga alikamen ti militar ngem ni Hitler ken dagiti satellitena. Nagbalin a napigpigsa ti USSR laeng ngem iti intero nga Europa. Pudno, ti pagiwarnak ti Laud, nangnangruna bayat ti Cold War, inkagumaanna a pabasol ti amin kadagiti Lend-Lease delivery. Ngem kinapudnona, dagiti naited iti sidong ti Lend-Lease ket dimmanon laeng iti uppat a porsiento iti gross national product ti USSR. Pudno, kadagiti naud-udi a panawen, nangnangruna bayat ti perestroika, nasuppiatan dagitoy a datos. Nangnangruna, kinita ti ubing ti dakkel nga ensiklopedia dagiti tangke iti Internet. Naammuan a ti American Chevron ket saan a pulos a siudad.Ti kabalna ket sangapulo a milimetro a napuspuskol ngem ti T-34, ken naaramid iti natangken nga asero. Mainayon pay, nasaysayaat nga amang ti optics ti Chevron, ken addaan met ti tangke iti hydraulic stabilizer. Ti naud-udi dakkel ti panangpaaduna iti kinaepisiente ti panagpaltog bayat nga aggaraw. Dagitoy ket nagparang laeng idiay USSR idi dekada limapulo . Pudno, nababbaba bassit ti paltog a Chevron iti makastrek a bileg ngem iti T-34, ngem saan a dakkel ti nagdumaanda. Idi damo, adda bentaha ti T-34 iti kapartak, ngem kalpasanna, nasabat dayta dagiti Americano, ket nasaysayaat pay dagiti riles. Ket kaskasdi, saan a talaga a magustuan dagiti tripulante ti tangke ti Soviet ti Chevron. Dakkel ti panagkasapulanna iti kalidad ti gasolina. Ket dakkel a parikut daytoy kadagiti tangke ti Soviet. Kanayonanna, nangato ti silweta ti tangke. Pudno, saan unay a nakabutbuteng ti naud-udi, nalaklaka a maiturong ti ab-ababa a kotse. Iti pangkaaduan, agpada nga agpada nga agpapada ti pannakigubat dagiti lugan, ket nasaysayaat pay ti napigpigsa a tangke ti Pershing ngem ti T-34. Ngem kalpasan ti panagparang ti tangke ti T-54, ti bentaha ti kalidad ket naipasa kamaudiananna kadagiti Soviet.
  Ngem iti panagpataud iti bala ken paltog, awan ti kapada ti USSR. Eksakto a ti kinatan-ok ti artileria ti namagbalin a posible ti napartak nga opensiba maibusor kadagiti nasayaat ti pannakapataudna a sarikedked ti inhenieria ti Wehrmacht. Ti mismo a kinapudno ti balligi iti kasta a gubat kunana manen: ti sosialismo ket saan a nakarkaro ngem ti kapitalismo ken nasaysayaat pay. Ngamin, naabak amin ti kapitalista nga Europa iti maysa a pagilian ti Soviet! Ket dakkel ti growth rate iti sidong ni Stalin. Bayat nga adda napigsa a lider iti turay a nangsapsaplit iti aparato, napartak ti panagrang-ay ti pagilian. Kalpasanna ti pannakabalin ket sinakup dagiti saan nga entidad. A saan a maikari uray a mangtarawidwid iti kolektibo a talon. Saan a nagasat ti sosialismo kadagiti liderna;dagiti di umiso a kadre ti mangiturturong. Awan ti nainkalintegan a pigsa ken pagayatan! Nangnangruna a nakaro ti panagsagabada iti sidong ni Gorbachev. Mabalin a kayat daytoy a lider ti naimbag, ngem nagbalin a dakes ken ti pannakarba ti imperio. Nupay kasta, basolna laeng kadi daytoy? Ngamin, gapu ta nakaawatda iti wayawaya, adu ti nangikeddeng a daytoy ket panangipalubos. Ket apay a kellaat a kayat dagiti republika ti agsina iti maymaysa a pamilia? Saan ngamin a tarigagay dagiti umili daytoy, no di ket tarigagay laeng ti paset ti rinuker a nasional nga elite nga agtakaw nga awan ti buteng iti dusa manipud iti sentro. Kayat ti pakabuklan dagiti tattao ti agbiag iti pagilian ti Soviet, iti sidong ti sosialismo, ken saan a sumina.
  Kinapudnona, napasamak ti kudeta militar kadagiti nasional a rehion. Saan laeng a pasibo ti panagtignay ni Gorbachev, no di ket liniputanna pay dagiti kaasitgan a kakaduana. Imbes a papigsaenna ti pannakabalinna, imbellengna iti saka ni Yeltsin. Nakaskasdaaw no siasino ni Gorby! Maag wenno ahente ti CIA. Ngem ti kadi maag ti agbalin a heneral a sekretario, nangnangruna ta awan ti nangideklara ken ni Gorbachev kas kasuno? Isut" dimteng iti turay babaen kadagiti nasikap nga intriga ken ay-ayam iti likudan ti eksena. Saan a ni Chedvedev daytoy, a saan pay ketdi a nangisayangkat iti kampania iti eleksion, inguyod ni Futin iti tugaw ti presidente babaen ti lasso. Impakita ni Gorbachev ti bagina a nalaing nga intriga, kas ken ni Stalin. Wen, ken dimngeg kadagiti rekording ni Gorbachev iti Internet, nalaing ken nasaririt ti panagsaona, ken nalaing nga agsao. Ket anian a demagogo. Ket iti pangkaaduan adda sumagmamano a kita ti "karisma" kenkuana;dumngegka ket mangrugika a mamati. No maipapan iti pannakidangadang iti alkoholismo, agpirma iti dua nga imana. Nupay ita, kalpasan ti sumagmamano a panaginumna iti arak, nasayaat unay ti riknana. Ngem mano a tattao ti napapatay gapu iti daytoy a swill. Di pagduaduaan a ni Gorbachev ti misterioso kadagiti amin a lider. Siempre, mabalin koma nga ahente ti CIA, ta narekrut bayat nga agserserbi pay laeng kas sekretario ti regional committee, wenno nasapsapa pay. Ngem adu ti nangato ti ranggona nga umili ti KGB iti nadumaduma nga estruktura ti E.U. Bueno, saan a nalabit a mapalubosan ti kasta a dakkel nga espia a sumrek iti tugaw ti pangulo ti estado. Saan kadi a nag-screw up amin nga intelligence? Iti sabali a bangir, napaay ti KGB a mangneutral ken ni Yeltsin bayat ti kudeta, nupay maikari ti panangibaon iti sniper wenno panangsabidong kenkuana. Ngamin, adda dagiti sabidong a di madlaw bayat ti panaganalisar, ket kalpasan ti dua nga atake ti puso ni Yeltsin, awan ti nasdaaw no natay manipud iti maikatlo! Ket apay nga ibelleng ti maysa a tao manipud iti rangtay: no mabalinmo laeng nga i-inject ti maysa a tao wenno impektarmo ida iti sumagmamano a kita ti virus. Kaaduanna, amin a panangpadas iti biag ni Yeltsin ket bullshit a mangingato iti rating-na, ket nakatugaw ti direktor iti American White House. Nagrukob ti ubing ket inkuskosna ti mugingna a naputed ti saplit. Wen, uray dagiti nataengan dida maawatan ti politika ditoy, uray pay ti ubing. Amin dagitoy karkarna a penomenon ken shapeshifter. Ket ti agdama a di maawatan a rehimen, a sadiay adda dua nga ari a maminsan, ken sistema ti karkarna a kapitalismo. Nupay kasta, mabalinmo ti agbiag, narigrigat ti agsapul iti alternatibo. Tapno agbaliw ti gobierno, masapul met nga agbaliw ti oposision. Ngem dagiti kangrunaan a kalaban, da Zhelezovsky ken Ryuganov, ket nasurok a duapulo a tawenen nga idauluanda dagiti partidoda. Nakaam-amak ti pannakabannog dagiti elektorado, wenno imbes ketdi, dagiti tattao. Adda panagtaktak ken krisis iti oposision nga addaan baro a nagan. Nangnangruna a nakapuy dagiti komunista iti daytoy a banag - addaanda iti tradision: no isuda ti sekretario heneral, ngarud saanda nga ituloy nga umuna babaen kadagiti sakada! Uray idiay China naamirisda ti pagkurangan ti kasta a sistema ti panangtarawidwid, ket pinaritda nga agbalin nga ulo ti estado iti nasurok a dua a termino a lima a tawen ti tunggal maysa! Nupay kasta, adda sabali pay a nalabes a panagluksaw kadagiti agtuturay, kas iti kaso idiay nagkauna a Roma, a sadiay gistay tinawen a mabalbaliwan dagiti emperador. Wenno iti sidong ni Yeltsin: idi maikkat ti gobierno iti kada tallo a bulan. Iti maysa a dasig, tapno matungpal ti programa: masapul nga agturay ti agturay iti umdas a kapaut, iti sabali a dasig, masapul a maliklikan ti panagtaktak. Nasken a napateg ti akem ditoy ti eleksion ken ti kultura ti umili. Kadagiti pagilian iti Laud, kas pagannurotan, masansan unay a mapasamak ti panagsisinnublat dagiti personnel. Para iti maysa a partido nga agturay iti napaut unay a panawen nga agsasaruno... Saan nga ipalubos dagiti tattao daytoy, uray no nasayaat ti amin! Adda idi tiempo, uray ni Margaret Thatcher ket naikkan iti pagsakayan, iti laksid ti nagsayaat a panagrang-ayna iti ekonomia. Iti kinalawa ti CIS, saan nga adda iti sadinoman ti demokrasia ken panagbalbaliw ti pannakabalin. Kas pagarigan, idiay Ukraine, addan uppat a presidente, ket namitlo a nangabak dagiti kandidato iti oposision. Pudno, kondisional met ti oposision - amin a tallo ket primero ministro. Ket kadagiti estado ti Baltic, nagbaliw dagiti agturturay a koalision, ken idiay Georgia, Armenia, ken idi damo idiay Azerbaijan. Ngem idiay Central Asia, idiay laeng Kyrgyzstan, adda panagbalbaliw ti liderato ket dayta ket resulta ti rebolusion. Ket ngarud agturay ti despotismo iti sadinoman. Iti pangkaaduan, awan ti demokrasia. Idiay met Russia, saan a nalawag ti amin. No nangabak ti oposision iti eleksion ti State Duma, pulos a dida nangabak iti eleksion ti presidente. Saan nga oposision ni Yeltsin, idi 1991, isu ket dati a pangulo ti Pederasion ti Russia, a nangidaulo iti Konseho Suprema. Nupay kasta, idi 1999 kontrolado dagiti autoridad ti State Duma ket iggemda pay laeng dayta. Kayatna a sawen, saan pay a maibaga nga adda turnover dagiti elite. Ngem ababa unay ti pakasaritaan ti agwaywayas a Russia, ket posible unay dagiti panagbalbaliw iti masanguanan. Pudno, ti uso ket agturong pay laeng iti panangtengngel. Naikkat dagiti tattao iti kalintegan a mangbutos kadagiti gobernador ken diputado kadagiti maymaysa ti mandatona a konstituensia, napaatiddog dagiti termino ti presidente, ken limitado dagiti kalintegan iti reperendum. Ket bumasbassit ti wayawaya, makontrol ti telebision. Ania ti inaramidda iti NTV? Iti sabali a bangir, posible kadi pay ketdi nga iturayan ti Russia iti demokratiko a pamay-an? Serioso unay ti saludsod, no ad-adda nga epektibo ti diktadura ngem ti demokrasia, ngarud masapul a mapantayo iti panungpalan. Saan a maitunos ni Chedvedev, dikay" maawatan no ania ti kayatna, padpadasenna ti agtugaw iti dua a tugaw. Nangnangruna, isu ket nangted kenni Gorbachev ti Orden ni San Andres ti Umuna a Naayaban. Kayatna a sawen, maki-flirt kadagiti demokrata, ngem maisupadi ketdi, mangiserrek kadagiti restriksion. Ikarina ti liberalisasion, ngem pagsasaritaanna ti panangikabil kadagiti bambanag iti urnos. Awan ti nalawag nga estratehia daytoy a lider, awan ti core-na. Kayatna a paragsaken agpadpada ti kukuam ken kukuami. Nangnangruna, ti pannakaampon ti linteg maipapan iti polis. Maysa a kita ti panaggaraw nga agturong iti Laud, uray ti nagan a polis, ket adu ti nabulod kadagiti linteg ti America. Ket maigiddato iti dayta, di nagbayag sakbay daytoy, maysa nga addang manipud iti Laud: pannakaiparit dagiti bista ti hurado. Kasla kayat ni Chedvedev a ikkaten ti pito a porsiento a lapped, ngem dina maitured. Paaduenna kano ti bilang dagiti partido, ngem pulos a di nakadanon ti linteg. Adu ti pannakariro, dikay" maawatan no siasino ti presidente: maysa a liberal, maysa a konserbatibo, maysa nga estatista, maysa a taga-Laud, maysa a demokrata... Amin dagitoy ket agkakadua iti maysa a tao, ken nakaam-amak ti pannakarirona. Nupay kasta, saan pay a nadepinar ti dadduma a pagalagadan. Nangnangruna a kontrobersial ni Zhelezovsky. Imposible met a maawatan no kannigid wenno kannawan! Masansan a mabalinna a kontraen ti bagina iti maysa a palawag. Ngem nakaad-adu a libro ti insuratna: nasurok a lima gasut! Nakaskasdaaw! Nupay saanmo koma a kagura ti kaadu. Maysa laeng kadagiti librona ti impablaak ni Hitler, ti Mein Kaif, ket nabalinanna ti nagbalin a nalatak ken nagturay. Narikna ti ubing a nangrugin a nasakit ti ulona;makabannog unay dagiti medio nataengan a kapanunotan maipapan iti politika.
  Dua kadagiti tallo nga init ti umas-asideg iti igid ti horizon, nagparang dagiti ulep iti tangatang, ket nagbalin a nalamiis.
  Siuulimek a sinaludsod ni Yanka ken ni Ali:
  - Adda kadi rabiim?
  Insungbat ti ubing:
  - Sigurado! Ngem saan unay a nasipnget.
  - Nalamiis ngata iti rabii?
  - Agarup kas met laeng ita! Saan nga agdanag!
  - Siempre, okey laeng ti magna, ngem maturog a lamolamo nga awan ti kubrekama...
  - Panagkunak, mangsindida iti apuy ket baybay-andakami a nakagalut tapno awan ti makalibas.
  Nagkidem ni Yanka:
  - Nainkalintegan a panagannad.
  Sinuportaran ni Sadat:
  - Dika ag-drift! Awan ti risgo ti panagyelo ditoy. Ditoy simbaanmi adda basement, ken nalamiis unay isu a nakaskasdaaw laeng!
  Dinamag ni Ali:
  - Ania a mahika ti adda?
  - Espesial a daga, isu a nagyelo. Naikabilkami sadiay kas dusa. Para kaniak, nasaysayaat ti panagsapsaplit ngem ti panagyelo a kas iti daytoy. - Nagpigerger ni Sadat, kimmikid iti apagbiit dagiti nalawa nga abagana.
  Napaliiw ni Yanka:
  - Iti bagi ti tao: adda maysa a nerbio a makarikna iti pudot, tallo ti ag-react iti lamiis.
  - Ania ti nerbio? - sinaludsod ni Sadat.
  - Daytoy ti mariknada! Kas pagarigan ut-ot.
  - Kalpasanna, nasaysayaat no saan nga addaan iti nerbio!
  - Iti daytoy a kaso, agbalinto a di madanon kenka ti ragsak. Agsardengkan a mangtagiragsak iti taraon ken dadduma pay a ragsak iti biag.
  - Agraman dagiti babbai, saan, saanmi a kasapulan dayta! - Pinadas ni Sadat nga iwagayway ti imana, ngem dina maburak ti tali.
  Pagammuan ta nagsardeng ti panagkigtot dagiti cicada ket nangngeg ti panagngaretnget. Medio tinaming dagiti rider dagiti kabalioda.
  Nagsina dagiti kayo ket in-inut a rimmuar ti ayup iti kalsada. Dakdakkel dayta ngem iti elepante ken kasla saber-toothed tiger, nga addaan laeng kadagiti berde a garit iti kahel a background. Narangrangpaya unay ti dutdotna, ket iti ulo ti ukisna ket kasla baldosa a kas iti dutdot ti brontosaurus. Atiddog unay dagiti ngipen, nasurok a dua a metro, nupay saan a nangnangruna a natadem. Tallo ti mata ti tigre, kumita a buyogen ti pangta. Agburburek ti bileg iti nalawa a barukong ti animal, ket mangngegmo met ti panagngaretnget ti mabisin a tianna. Dagus a naggrupo dagiti mannakigubat, a nabuyogan kadagiti pika. Namnamaen ti langa ti tigre, agparang nga adda kayatna. Kinuna ti komersiante:
  - Kayat ni Din-Sher ti mangan! Kalikagumanna ti lasag ti tao. Ikkantayo kenkuana ti banag a bassit ti pategna, nangnangruna daytoy, dandani saanen a sibibiag.
  Dua a mannakigubat ti nagsina iti kangrunaan a masa ket naglugan nga immasideg iti nabannog a lakay. Talaga a kimmapuy ken dandani saanen a makatakder kadagiti sakana. Naguyod nga agturong iti saber-toothed tigre.
  Nagarko ti nalawa a likud ti animal: tallo nga ipus, ti maysa kadagitoy ket addaan iti tassel, a nakurba a nagbalin a bola. Ditoy a di boluntario a nagkidem ni Yanka, ta impalagipna unay kenkuana ti cartoon: "Ti Sekreto ti Maikatlo a Planeta." Medio mangipalagip daytoy nga animal iti tigre a rata! Iti sapasap, medio makapainteres ti panagsurat ni Kir Bulychev;manmano a moderno nga autor ti maikari a mangala iti lugar iti abayna. Pudno, saan a nagustuan ni Yanka dagiti Strugatsky gapu iti nadagsen nga estilo ti presentasionna.
  Adu unay ti parabur ken kinaelegante iti daytoy nga animal - maysa a saber-toothed tiger, makitam no kasano nga agtulid dagiti piskel iti sirok ti napuskol a kudil. Kabaelan ti kasta a monster a tukkolen ti intero nga iskwad. Nakapsut ti panangsaranget ti lakay;aglemmeng iti ima dagiti mangparparigat kenkuana.
  Imbato dagiti guardia ti biktima iti sango ti higante a tigre. Nagbutengda nga umasideg.
  Nagparintumeng ti lakay, ket kellaat a nagtayab ti naingpis ken nagtinidor a dila a kasla uleg manipud iti ngiwat ti monster. Iniggamanna ti siket ni lolona sa inguyodna iti ngiwatna. Sumagmamano nga intar ti ngipen ti nabileg nga animal ket rinugianna a sipipinget a gilinged ti biktimana. Nangngeg ti panagkigtot dagiti tulang, nagtedted ti dara kadagiti bibig.
  Kellaat a dakes ti rikna ni Yanka, kimmapuy dagiti sakana. Ti natadem nga angot ti arak wenno umasping iti arak ti nangparikna kenkuana, ket linuktan ti ubing dagiti matana.
  - Anian a nakapuy, napartak ti pannaka-pass out-mo! - Kinuna ti manangaywan.
  Timmakder ni Yanka a di natalged, pimmanawen ti tigre. Sumagmamano laeng a kayumanggi a mantsa ti dara ti nabati.
  Dinamag ti ubing:
  - Daytoy amin?
  - Wen! Daytoy ni Din-Sher a kanibal. Kanenna dagiti tattao gapu ta adda demonio iti unegna, ken saan a gapu iti bisin. Napno dagiti kabakiran iti ayup.
  - Adda dagiti kasta a pervert. Dagiti tigre iti adu a sarsarita ket kanibal. Nangnangruna, kasta a pervert ni Mowgli, isu a pinakudilda.
  - Maysa kadi a pervert ni Mowgli? - sinaludsod ni Sadat.
  - Saan, dayta ti nagan ti nangkudil iti tigre!
  Impukkaw ti manangaywan:
  - Naparpartak ti pannagna, kasapulam ti mapan iti patrol, kombeniente ti mangbusbos iti rabii sadiay.
  Di boluntario a pinapigsa dagiti adipen ti kapartakda. Narikna ni Yanka no kasano ti sakit ti bagina ken nasakit dagiti naisinggalut nga imana. Narigat, wenno kasla kenkuana, wenno at-atiddog ti aldaw ditoy ngem ditoy Daga. Ad-adda a kayatna ti maturog, agngangabit. Ti nalukneng a graba iti kalsada ti mangpuor ken manggagatel kadagiti lamolamo a saka ti ubing, ket agkullayaw. Pinadas ni Yanka ti bumaba iti sikigan ket magna iti narangrangpaya a karuotan tapno saan unay a nasakit. Dagiti dadduma a lallaki, a kasla pulos a di nakasuot iti sapatos dagiti lamolamo, naalsem a sakada, nagngisiten laeng, ngem naggunayda latta. Ngem ti panagtayyek ti saplit ken dua a natadem a danog ti nangpilit kenkuana nga agsubli. Masapul nga ibturan ti ubing ti baro nga in-inut a pannakatutuok tapno masinga ti bagina, sinaludsodna ken ni Ali.
  - Nayanakka kadi nga adipen wenno nawaya!
  - Saanak a nayanak iti pannakakautibo;nailakoak innem a tawenen ti napalabas gapu kadagiti utang. Idi damo masapul nga agtrabahoak iti talon, ngem kalpasanna, naibaonak kadagiti pagminasan gapu iti di umiso a kababalin. Gapu ta bassitak pay, basta agpidut ken mangawit kadagiti bato. Nakapuy unay ti panangpakanda kadakami ken masansan a kabilendakami. Sumagmamano a lallaki a kapadak ti natay. Adu ti nagtrabahoanmi, ngem nairuamakon. Kalpasanna, dimmakkelak ken pimmigsaak, ngem nagmaga ti mina ket nailakoak.
  - Awan ti gasat!
  - Apay! Ti kasumbangirna! Nagtrabahoak iti rabaw, nanglang-ab iti presko nga angin, iti pagminasan dagiti adipen alisto a naabbungotan iti ulser ket natayda. Ket ngarud ita, natangken ti biagko ken awan ti mabutengak.
  Iti laksid ti kinaingpisna, nalamuyot unay ti bagi ni Ali, ket iti laksid ti napaut a panagdaliasatna, kasla saan a nabannog ti ubing. Nupay kasta, ti napinget a panagtrabaho pabilgennaka manipud kinaubingmo.
  Kinuna ni Yanka:
  - Maysa nga adipen manipud pannakayanakna, dina unay maawatan ti pannakaibabain.
  Kalpasanna, simrek iti saritaan ti sabali pay nga ubing a lalaki a jet black ti buokna:
  - Siak ti anak ken apoko dagiti adipen! Manipud kinaubingko kapilitan a mangpidut kadagiti lapayag ti mais ken mangsapsaplit kadagita. Ngem no pudno ti ibagak, diak simmuko tapno agbalinak a nawaya.
  - Ket ania ti aramidem? - Dinamag ni Ali.
  - Nakaasawa! Nangbangon iti balay! Dimo pulos ammo!
  Napaliiw ni Yanka:
  - Ti laeng nawaya a tao ti makaaramid kadagiti serioso a plano. Diak ammo, ngem namnamaek a makasaraktayo iti wayawaya bayat ti panaglabas ti panawen!
  - No ti maysa nga adipen ket natulnog iti apona, ngarud agtalinaed nga adipen iti sumaruno a lubong, isu laeng ti matrato a nasayaat. - Kinuna ti ubing.
  Nagkedked ni Ali:
  - Awan ti makaammo no kasano ti mapasamak! Iti pangkaaduan, diak kayat ti agsarita maipapan iti sabali a lubong, nasaysayaat no ibaga kadatayo ni Yanka ti maipapan iti lubongna. Aglalaban kadi dagiti tattaom?
  Nagkidem ni Yanka:
  - Wen, siempre aglalaban dagitoy! Nupay kasta, nakiranget ti pagiliak iti nakaro a gubat dandani pitopulo a tawenen ti napalabas. Kalpasanna, adda dakkel a gubat iti napigsa unay a kabusor ket dandani naabakkami. Ngem kalpasan dayta dagitoy ket lokal laeng a panagsusupiat. Afghanistan, Chechnya, ngem iti kaaduan a paset nakirangetda kadagiti partisano. Kalpasan ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat, saan a pormal nga indeklara ti USSR ken Russia ti gubat kadagiti dadduma a pagilian. Adda laeng dagiti babassit a panaglalaban. Masansan a nakiranget ti Estados Unidos, a nagduduma ti balligida. Iti prinsipio, saan a naabak ti America iti gubat idiay Vietnam, ngem gapu ta nakaro ti pannakapukawna, iti sidong ti panangpilit ti opinion ti publiko napilitan a pimmanaw. Kasla ti USSR idiay Afghanistan. Kaaduan kadagiti dadakkel a gubat ket nangabak, ngem saan a mabalin a parmeken dagiti partisano, ken kasapulan a pumanaw iti pagilian tapno maliklikan ti kanayonan a gastos ken pannakapukaw. Bueno, ti immuna a gubat ti Chechen ti karkarna ken kaabsurdo iti intero a pakasaritaan dagiti gubat nga inwayat ti pagiliantayo. Diak kayat nga isarita dayta. Daksanggasat ta awan ti napaltogan gapu iti nakababain a pannakaabak ti Russia!
  Nagkuna ni Ali:
  - Ti pagilianyo ket ti Russia?
  - Wen!
  - Dakkel kadi isuna?
  - Dakkel unay! Ti kadakkelan iti kalawana iti lubong!
  - Ngem naabak iti dua a naudi a gubat!
  - Saan! Kaaduanna a napaay a nangabak. Kanayonanna, iti maikadua a gundaway, nagibaleskami idiay Chechnya. Pudno, saan pay a nalpas ti panagpartido, ngem iti agdama, kontrolentayo dayta.
  Naliday a kinuna ni Sadat:
  - Amin a gubat ket saan a maabak! No adda masarakan a di maparmek a komander, ngarud ti intero a planeta ket addan kadagiti imana.
  Sidadaan a simmungbat ni Yanka:
  - Iti pakasaritaan ti Daga adda dagiti di maparmek a komander, ngem kas pagannurotan awan ti umdas a biagda. Saan nga atiddog ti panawen ti tao, ket narigat a masarakan ti maikari a kasuno. Anian a napigsa ti ngiwatna a nonentity ni Nikita Khrushchev no idilig ken Joseph Stalin. Bueno, naan-anay a kurang ti personnel kadagiti ari. Nupay kasta, kadagiti lider ti panawen ti Soviet, adda laeng tallo a napigsa ken makabael nga indibidual: da Lenin, Stalin, Andropov. Maysa pay, saan a nabayag a nagturay da Lenin ken Andropov, ta adda parikutda iti salun-at. Ket saan a nakadanon ti dadduma iti lebel ti kolektibo a panangtarawidwid iti talon!
  No maipapan iti agdama a sistema ti panagmanehar, addaantayo, no ar-arigen, dua a kadua nga agturay. Kasla saanda a maag, ngem awan ti nalawag a kalatda ken dida ammo no ania ti kayatda! Kasla saan pay nga inkeddeng dagitoy a lallaki no mangbangonda iti demokratiko a kagimongan wenno totalitariano a diktadura. Ngem saan a natalged ti kasta a kagudua ti pusona a sistema. Gagangay nga apagbiit laeng ti kalkalainganna nga autoritarismo, ket masapul a mangpili ti nasion iti ad-adda a konkreto! Ket awan ti dua a lider. Ti lider ti maysa a nasion ket kasla Dios - adda laeng Maymaysa!
  Nagkedked ni Ali:
  - Adu dagiti didiosen!
  Pilosopikal a kinuna ni Sadat:
  - Iti pangkaaduan, addaantayo iti politeismo, ngem adda movimiento a nangitandudo iti kapanunotan ti maymaysa a namarsua. Pudno, nabayagen nga awan ti nangngegmi maipapan kadakuada! Iti pangkaaduan, ania ti patpatiem?
  Nagduadua bassit ni Yanka ket insungbatna:
  - Iti panunot ken pigsa ti tao!
  - Kasano dayta?
  - Dayta ti sangatauan ket mabiit man wenno naladaw a mangrisut kadagiti parikutna ken makasarak iti ragsak.
  Ni Sadat, a nagkidem gapu kadagiti nangisit, nasikap a matana, dinamagna:
  - Wenno ad-adda nga eksakto?
  - Agbalinto a kinapudno ti dati a maragpattayo laeng kadagiti arapaap wenno sarsarita! - Intulid ni Yanka dagiti matana. - Agbalinka a kas kadagiti didiosen.
  Nagkidem ni Sadat:
  - Dagitoy ket arapaap laeng!
  - Kasano ti agsao! - Inlinteg ni Yanka dagiti abagana. - Kas pagarigan, adda magic carpet, nagparang dagiti pudno nga eroplano. Self-assembled tablecloth, nagdadakkel a nateng ken prutas - food synthesizers ken genetic technologies. Ammo-amin a sombrero, platito nga addaan iti mansanas - kompiuter ken Internet. Walking boots - kotse ken motorsiklo. Natungpal met dagiti panagtayab iti bulan a nailadawan kadagiti sarsarita. Bueno, dagiti mahiko a pamay-an ti panangdadael ket ad-adda a nalab-awan ti atomiko ken, ad-adda pay, ti bomba a hidrohena!
  Nagkullayaw ni Sadat:
  - Adu a di maawatan a sasao!
  Dinamag ni Ali:
  - Adda kadi dagiti mangpabaro a melokoton!?
  - Dagidiay mangisubli iti kinaagtutubo?
  - Wen eksakto!
  Nagsennaay ni Yanka:
  - Saanmi pay a nasursuro! Ngem iti sumaganad a sangagasut, maximum dua gasut a tawen, marisut ti parikut ti panaglakay. Agbalinto nga agnanayon nga agtutubo ken nasalun-at ti tunggal maysa!
  Insungbat ni Sadat:
  - Urayem agingga a mapasamak dayta! Ket a ti bomba a hidrohena ket nabileg nga anting-anting?
  Nagngisiten ni Yanka a siaayat:
  - Kabaelanna a dadaelen iti maysa a pirgis ti mata, amin a sibibiag a banag iti adayo a mabalin a pagsakayan ti agsakay iti maysa nga aldaw!
  Nagkidem ni Sadat:
  - Wen, agul-ulbodkayo amin! No adda kasta nga igam ti pagilianyo, parmekem ti intero a planeta.
  insungbat ni Yanka a nangkurba iti mugingna:
  - Dua a dadakkel a parikut ti makitam ditoy. Umuna, ania dagiti armas: saan laeng a ti pagiliantayo ti addaan kadagitoy, ken makalabanda kadatayo.
  - Ket ti maikadua? - Pinapartak pay ni Sadat ti panagtarayna tapno nasingsinged ken ni Yanka.
  . KAPITULO No. 10
  Naamiris ni Konstantin Rokossovsky a dimteng ti kritikal a kanito ket inyegna ti flagship iti gubat, a dati nga inusarna a siaannad unay. Saan man; sangapulo ket lima a ribu a kilometro ti diametrona: saan nga angaw daytoy para iti lugan iti law-ang. Pudno nga obra ti arte daytoy, nga aggatad iti kuadrilion a ruble ti Russia. Saan a dakamaten ti lima ket kagudua a bilion a tripulante - dayta ti populasion ti intero a planeta. Ita kasapulan nga iwalistayo dagitoy damn phantoms tapno dida dadaelen ti intero a buyot.
  Ti mismo a hypermarshal ket adda iti ad-adda a maniobra a missile cruiser. Natural laeng a liniklikan ti starship-na ti gubat, saan a gapu iti kinatakrot, no di ket gapu ta nakaam-amak ti epekto ti ipapatay ti komander iti intero a buyot.
  Insingasing ni Marshal Elf:
  - Ipatungpaltayo ti sapasap a panagatras ti buyottayo, mangbangon iti sistema ti citadel.
  Inlaksid ni Konstantin:
  - Kadagiti kasasaad ti pannakalikmut, ti panagatras ket kayatna a sawen a mangpataud iti dakkel a pannakapukaw. Mainayon pay, iti kastoy a wagas ikkantayo ti kabusor kadagiti dadakkel a rangtay.
  - Isu nga ania ti rumbeng nga aramidek?
  - Masapul a dadaelentayo ti commander-in-chief ti phantom army. Iti daytoy a kaso, namnamaek a marpuog dayta.
  Nagkedked ni Marshall:
  - Kanayon nga addanto diputado. Ngamin, uray no matayka, maipaay ti dubbing. Kas kinuna ti patronmo a ni Stalin: awan dagiti di masukatan a tattao!
  Kinuna ni Rokossovsky, a mangiruar iti kimat manipud iti matana:
  - Adda kasta a banag, ngem daytoy ket saan a kanayon a maipaay iti mediebal a buyot. Iti pangkaaduan: saan a kasapulan nga agtakderka. Rumauttayo.
  Maysa a nagdakkel a barko iti law-ang a maawagan iti "Fatherland": babaen kadagiti super-heavy cannon-na literal a pinuoranna ti intero nga law-ang. Maysa dayta a banag a nakaam-amak, hyperplasmic, naan-anay a di mailadawan.
  Nagdardaras ni Alyosha Popovich a nangurnong iti dakulap dagiti dinosaur. Narigat unay nga aramiden daytoy kadagiti kasasaad a nakaunnat dagiti tropa ken makilablaban iti nalawa a sango. Nupay kasta, ti makinruar nga agtutubo a komandante saan a napaay nga agusar iti kinasikap. Imbilinna a maipatulod ti signal, a babaen iti tulongna ket maawagan a mapakan dagiti phantom dinosaur. Adda epektona. Pudno, saan a napigsa ti panagpukkaw dagiti pumapana a babbalasitang, tapno saanda a maallukoy ti amin a monster. Ti lamolamo a kudil dagiti kakaduada: kagudua a lamolamo a mannakigubat a mannakigubat a kampilan, sigud nga agkir-in gapu iti tension, anian a nakaro ti laban. Ket ngarud napili ti dua gasut a kadakkelan.
  Maisupadi iti amin a linteg ti pisika, dagiti dinosaur ket nagdisso iti vacuum buyogen ti nakaam-amak a panagngaretnget, medio natapok, babassit a pirsay dagiti mayanninaw nga allon ti lawag ken mahiko a hyperplasm.
  Ket indauluanda ti iraraut, a nagtulnogda iti bilin ti komander, ni Pastukhov a mismo, naburak ti kallugongna, ken nalamuyot ti buokna iti dara. Ti detatsment nga indauluan ti kabalyero ket nakaam-amak, makarimon a rupa, nakaam-amak a ngiwat, kurbado, masansan a naburak a ngipen. Adu a spike, tadem, dagum, corkscrew, pimples kadagiti shell, dagitoy a pinarsua ti lubong dagiti natay ti mahika, ti kasla nairanta a kas kadagiti muging dagiti tangke.
  Naguni ti agtulidtulid a sara (nagsaknap dagiti dalluyon ti grabidad iti vacuum), ket nagdardaras ti avalanche nga agturong iti kabusor. Nagdardaras ti dakkel a masa dagiti monster nga agturong iti flagship a "Fatherland".
  Sipupungtot a nagikkis dagiti dinosaur, nga ikagkagumaanda nga iwalis ti amin ken amin!
  Sinabat ida ti higante a flagship nga addaan amin nga igam a mangdadael. Nangrugi ti agtultuloy, mega-cascade ti panagbomba. Kasla napaltogan dagiti abut iti vacuum ken naibukbok kadagita dagiti naariwawa nga ayus ti enerhia.
  Imbilin ni Alyosha Popovich:
  - Piduten ti maximum speed ken saan nga agsardeng.
  Dagiti pannakadungpar ti nangpataud iti ut-ot kadagiti phantom dinosaur. Nabukel dagiti nauneg nga abut iti bagida, kasta met dagiti lacerations a mabalin a nakaikabilan ti kadaanan a New York. Dadduma kadagiti monster ti basta narba gapu iti nagadu a pannakaabakda. Ngem saan a posible a mapasardeng ti panagayus, maisupadi ketdi, ad-adda a nagbalin a nabileg ken nariribuk. Ti flagship nga "Otchizna" ket ginandatna ti agsubli, ngem daytoy ket nalabsan babaen ti sibibiag nga avalanche dagiti phantoms. Gapu ta rinautda ti barko iti law-ang a kasla bunggoy dagiti aso nga adda iti oso, rinugian dagiti dinosaur a pinagsina dayta. Ti higante a barko pinaputokanna dagiti emitter iti amin a kita a dandani point-blank, ngem saan unay a nakatulong daytoy. Nadumaduma a monster, a di mailadawan ti kitada nga uray dagiti utek ket nalayus iti hyperplasma boil, pinigisda ti kabalna, torre, suporta, antenna. Matmatay laengen ti barko iti law-ang, ket kasapulan ti adu a tured tapno kitaen dayta.
  Ni Rokossovsky, babaen ti panangikagumaanna a mangilemmeng iti panagbutengna, imbilinna:
  - Tunggal maysa, mapankayo mangisalakan!
  Inlinteg ni Marshal Elf:
  - Tunggal maysa ket saan a makabael, dagiti tropa ket mapilitan gapu kadagiti gubat!
  - Kalpasanna amin dagidiay nawaya.
  Nagdardaras nga immasideg dagiti starship ti buyot ti Svyatorossiya. Rinibu a barko ti nangitumba iti minilion a makapapatay a mensahero iti maminsan. Inaramid met ni Alyosha Popovich ti amin a reserba.
  - Iti aniaman a kasasaad saantayo koma nga ipalubos kadagiti kabusortayo ti wayawaya nga agmaniobra. Ad-adda a danog, paglaoken dagiti hilera! - Impukkaw ti agtutubo a komander kadagiti subordinatena. - Umasidegkayo, dikay" ipalubos nga agusartayo kadagiti super-powerful missiles.
  Kinapudnona, ti maudi nga igam ti makadadael ken kapeggadan kadagiti phantom. Gapuna, kas iti pudno a boksingero, inkagumaanda ti makilangen iti nasinged, a sadiay mabalinda a bombaen ti kabusor babaen ti agsasaruno a danog ken mangipataw kadagiti pannakaputed babaen kadagiti kampilan. Dadduma a phantom warrior ti nangusar kadagiti lamolamo, nagarbo a tulangda (Nakaskasdaaw no kasano a ti kasta a nakadkadlaw nga epekto ket maaddaan kadagiti kasta a seksi a paset ti bagi ti balasitang!) In-inut a nagyanud ti nagdakkel a starship a "Fatherland," nga immadayo, nga ikagkagumaanna a labanan ti nakaro a panangpilit ti kabusor . Ket imbellengda kenkuana, inusar dagiti dinosaur dagiti ngipen ken ngipenda, binurakda dagiti torre, pinapatad dagiti sektor, pinarmekda dagiti partision. Matmatayen ti higante a barko, ngem nangina met ti bayad dagiti phantom monster kadagiti temporario a balligi.
  Alyosha Popovich a makakita; nga ti kabusor ket rimmuar amin, binallasiwna ti dua nga atiddog a kampilanna, ket, agraman ti bassit a detatsment dagiti napili a kabusor, nagtarayda nga agturong iti kabusor.
  Nupay nagdardaras ti iskwadna iti vacuum, nagpitik dagiti kirmat manipud iti sirok dagiti kuko, nagkintayeg ti kinaawan.
  Imbilin ni Alyosha:
  - Saryn ti kitchka!
  Ni Dobrynya Nikitich, a nangirisgo iti biagna, ket nabayagen a makilablaban iti makannawan a sikigan. Insubli dagiti riderna dagiti barko iti law-ang a naiwaras iti law-ang, ngem isuda a mismo ti nagsagaba iti pannakapukaw. Nangnangruna a nasaem a kitaen dagiti nakaam-amak a sugat a naipaay kadagiti babbalasitang babaen kadagiti nadumaduma nga instrumento ti panangdadael!
  Nag-hack ni Alyosha Popovich gapu iti kinaagtutubona a panagayat. Naawatanna a ti panangipuruak ket mabalin a ti tedted a nangburak iti dam. Ket dagiti mannakigubatna ket perpekto a katupag, guapo a lallaki ken kinapintas, kagudua a balasitang nga addaan kadagiti nabalitokan a tirinta. Nabordaan ti kabal iti balitok ken napateg a bato. Ket situtured a makirangetda. Natnag ti maysa kadagiti agtutubo, a nadungpar dagiti missile, sabali pay a kabalio ti natukkol dagiti sakana, ngem, a mangsapsaplit gapu iti panagsagaba, inyunnatna ti ngiwatna nga agturong kadagiti barko iti law-ang. Ti natnag a rider, iti biangna, nakiranget a magmagna. Napigis ti ulo ti napintas a balasitang, naraniag ti nabalitokan a buokna, ken naballikug ti rupa ti mannakigubat gapu iti panagngirsi ti ut-ot. Napuyot dagiti saka ti sabali pay a babai a soldado, nangrugin nga agngaretnget ti balasitang iti tallo a karayan ket ti nabileg a thermo-creson rocket - a katupag ti quadrillion a bomba a naitapuak idiay Hiroshima - ti nagdisso a mismo iti sensitibo a ngiwatna, nga addaan kadagiti satin a bibigna. Naminsan a naggurruod ti Quadrillion (Billion million) Hiroshima iti ngiwat ti maysa a balasitang: maysa a hyperquasar, seksual nga adbentura!
  Pinadas dagiti higante a saggaysa a papatayen dagiti rider, a dagitoy met ti nanggrupo kadakuada.
  Kamaudiananna, maysa kadagiti kadakkelan a dinosaur ti nakadanon iti reaktor ti flagship nga ultra-dreadnought. Adda nakaam-amak a napasamak ditoy. Dandani awan ti tiempo ni Alyosha Popovich a mangibilin:
  - Tunggal maysa, umadayo!
  Ngem naladaw metten. Bimtak dayta buyogen ti nakaam-amak a puersa ket bimtak ti pudno a quasar, a nangsebseb iti ginasut a phantom ken rinibu a starship. Impierno a supernova; maysa a manangraut, umap-apuy a piranha ti nangtilmon iti espasio.
  Narungsot ti panagkintayeg ti cruiser manipud iti pag-exercise ti hypermarshal a command.
  Timmakder ni Rokossovsky, inyugyugyogna ti buli manipud iti agruprupsa nga ultra-plastic, sa nagsapata. Inkabilna ti imana iti mugingna sa nagkidem
  - Nadadael ti Fatherland!
  - Ket lima ket kagudua a bilion a soldado, agraman kenkuana! - Kinuna ti elf marshal. - Wenno imbes ketdi, ad-adda pay!
  Insingasing ti gnome:
  - Saan kadi a panawenen tapno agay-ayam iti retirade?
  Nagkullayaw ti hypermarshal:
  - Ti ipapatay ti kasta a dakkel a starship a kas iti Fatherland ket mangburak iti intero a depensa. Wenno imbes ketdi, mangyeg dayta iti di panagtutunos iti buyottayo. Agparang a masapul nga umatrastayo. Nupay saan, ti panagatras iti daytoy a kaso ket agbalinto a sapasap a panagtayab. Masapul a makirangettayo a sititibker, narungsot ken panatiko.
  - Kasano ti kasasaad dagiti yunit ti Wehrmacht? - Nag-tease ti elf marshal.
  - Daydiay nangabak ket nasaysayaat ti pannakidangadang! - Insungbat ni Rokossovsky. - Ngem ti panatisismo dina insalakan dagiti Nazi!
  - Ket mabalin a saantayo a maisalakan!
  Ni Rokossovsky, iti laksid ti trahedia iti dayta a kanito, siaang-angaw a nangibilin:
  - Maysa, dua, tallo - punasan dagiti spotlight!
  Insingasing ti elf marshal:
  - Biningaytayo ti buyot iti duapulo a paset ket agdardarastayo iti amin a direksion!
  - Ket ania ti ited daytoy?
  - Agsina dagiti phantoms! Ket no agsaknap dagiti ramay, nalaklaka a maburak dagiti ramaymo! - Naragsakan (naraniag a bassit nga ulo), kinuna ti elf marshal.
  Kinuna ni Rokossovsky, a mangiruar iti sinamar ti lawag manipud iti abut ti agongna (panagruar ti hyperplasmic nga aglawlaw iti napabaro nga utek):
  - Bueno, padasentayo nga iwaras dagiti puersa ti kabusor! Iti daytoy a kasasaad, narigrigatto a makirangetda!
  Nangted ti hypermarshal kadagiti bilin nga addaan iti jerky telepathic impulse, a nangdutok kadagiti komander ti iskwad.
  Iti daytoy a tiempo, nasurok a kagudua kadagiti starship ti Holy Russia ti napapatayen. Maigiddato iti dayta, bimmassit unay ti buyot dagiti phantom. Narungsot ti pannakasapsaplit dagiti tropa ti Great Russia. Ni Alejandro a Dakkel, a nakakita iti maniobra ti kabusor: imbilinna!
  - Dagus nga allocate ti napigsa a reserba iti likudan! Saggaysa a parmekentayo dagiti kabusor!
  Imbaga kenkuana ti salamangkero nga Oksana:
  - Ti balligitayo ket banag laeng ti panawen! Basta dika agaramid iti riribuk!
  Ti gubat ket immakar iti baro a paset, a sadiay ti gannuat ket interamente a kukua ti Dakkel a Russia. Pinadas ni Alyosha Popovich nga ikoordinar dagiti tignay dagiti tropana, ngem espontaneo a napasamak ti gubat. Pudno, dagiti anniniwan nga impaay dagiti silweta ti namagbalin a posible a maliklikan ti panagpaltog iti tunggal maysa. Ngem kadagiti nainget a dangadang, no dadduma, nagun-od uray dagiti mismo a tattaotayo. Ni Alyosha Popovich a mismo ket napukawna ti maysa a takiagna, isu ket agsakit, ngem maysa a katulongan ti nangbenda iti saka.
  - Apay, maysa ti mata ni Hannibal, ket maysa ti takiagko!
  Imparegta ni Marquise Angelica (naan-anay a naburak ti kabalna iti sidong dagiti danog ti makadadael a radiasion. Ababa laeng a palda ti dandani di nangabbong kadagiti naluho a luppo ti masel, makagargari a mannakigubat, iti laksid dagiti sugat).
  - Pannakapukaw ti maysa nga ima; dakkel laeng a pannakapukaw - pannakapukaw ti panunot - di matarimaan!
  - Dagiti salamangkero ket mangaramidda iti maikadua! - Insungbat ni Alyosha, a nagkidem. "Saannak a maburak iti kasta a kinalaka!" Mangipatungpalkami iti napartak nga atake. Tapno laeng maammuan ti kangrunaan a komander. Sadino ti ayan daytoy damn Rokossovsky?
  Kinuna ni Oksana:
  - No tingitingen ti kinaadu ti impormasion ken nadumaduma a gravity interceptions, adda isuna iti dayta a grupo dagiti starship. Ita makitamto isuna iti kayumanggi a lawag.
  Pinadas ni Alyosha Popovich nga urnongen dagiti soldadona, ninamnamana a lapdanna ti komander. Naguummong dagiti rider, simmangpet dagiti dinosaur. Adtoy ti maysa kadagiti duapulo a detatsment ti Svyatorossia a naraut manipud iti reserba ni Alejandro a Dakkel. Napardas ti pannakaduprakna. Kasla saan a nainkalintegan dagiti taktika ti agsina a pannakigubat. Ngem kas kinuna ni Capablanca: iti dakes a posision, dakes amin a tignay!
  Nangted ni Konstantin Rokossovsky iti sabali pay a bilin:
  - Ita, aggrupo manen!
  Kasla naikompresion dagiti agsina a tentacle, nangrugin nga agtitipon dagiti agsina a grupo iti maymaysa a sistema. Ti kasta a panagmaniobra ti nangpalubos kadakami a makagun-od iti panawen, ngem dimi mabaliktad ti kasasaad.
  Nakiranget ni Vladimir Kashalotov a kas iti amin: sililiday a buyogen ti panatisismo. Dina pulos impagarup a mabalin a matay. Wenno imbes ketdi, namin-adun a kinitana ni patay kadagiti matana isu nga awan ti makabutbuteng kenkuana! Maabak ti gubat, sumsumreken ti bannog, ket ti tarigagay ket agpatingga daytoy iti kabiitan a panawen.
  Isu a simrek iti gubat ken ni gayyemna nga Erolok, nagmaniobrada iti apagbiit, nagputokda a nagsubli, sa nagsinada.
  Namin-adu a nagpaputok ni Vladimir Kashalotov, ngem gapu iti naurnong a sikolohikal a pannakabannog, kangrunaanna, dina nadungpar. Nakaro met ti pannakabannog ti kabusor. Iti pangkaaduan, imposible nga idilig ti "birtual" iti pudno a laban. Kaskasdi, iti panagsanay, uray kasano ti kinaut-otna, saankanto a mapapatay, ngem iti gubat mabalin a matayka iti aniaman a kanito. Kaipapanan daytoy ti panagbalin nga awan serserbina para iti Motherland.
  Adu a starship ti nadadael, kaaduan a barko ti napukaw dagiti torre, intero a sektor ken kompartimento. Sumagmamano a pinullo a bilion a maymaysa ti tugawna a tetraplane laeng ti napaltogan.
  Inlukat ti agtutubo a lalaki ti hologram, nga ikagkagumaanna ti makikonektar kadagiti kakaduana. Nagparang ti napintas a rupa ti balasang. Dinamag ti balasitang ken Vladimir:
  - Apay a nalidayka unay?
  - Naan-anay a naabbungotak! Agparang nga itatta naibus ti pagbeddengan dagiti nadadael a kabusor.
  Insungbat ti balasang:
  - Dika madanagan! Paltogan dagiti napanglaw! Wenno maasianka kadi kadakuada?
  - Saan a makaasi, ngem uray kasano ket nakabutbuteng! - Insungbat ni Vladimir. - Sensasion ti kinapait kadagiti bibig!
  - Agkakadua tayo nga aglalaban iti daytoy a kaso! Panunotem laengen: siak ken sika; maysa a kompania!
  Nagkanta ti ubing a lalaki:
  - Sika ken siak; maysa a kompania!
  Napigpigsa nga amang ti timek ti balasitang:
  - Tunggal baybay ti anting-anting!
  - Sika ken siak!
  - Sagrado ti dayaw ti Inatayo! Dadaelentayo amin dagiti kabusor!
  - Saanak a kontra iti panagung-ungor! Kayatko ti mangan iti pie!
  Nagkatawa ti lalaki ken babai; kalpasanna ti kinapintas nga addaan iti pito a kolor nga estilo ti buok (ti kolor ti balangaw ket uso unay) insingasingna:
  - Agparistayo nga atake, nasaysayaat ti maaramidtayo!
  - Naparis ti! Kayatna a sawen a mauramka!
  Dilpatan ti mannakigubat dagiti bibigna:
  - Quasar nga! Dimo ipalubos a marpuog ti retrato!
  Kanayon nga ad-adda a makaparagsak ti panaglalaban a sangsangkamaysa: Immanamong ni Vladimir iti daniw ti nagkauna a mannaniw:
  Dakes no agmaymaysa ti maysa a tao
  Ket saan nga agbalin a bannuar ti maysa nga agmaymaysa!
  Tunggal natibker ket apona, .
  Ken uray dagiti nakapuy, no dua!
  Simrekda iti gubat, ket idi damo nasayaat ti amin, a nagsasaruno a pinaltoganda ti tallo a tetraplane. Napintas ti inaramidda, uray naparabur ken naparabur. Narikna ni Vladimir ti inspirasion ti mannaniw-mannakigubat. Ngem kalpasanna adda napasamak a dandani di maliklikan iti kasta a gubat. Nadungpar ti kaduana gapu iti mini-preon charges. Adda kasta a panagkidem, a kasla adda dagum a nangtubtubngar iti espasio, ket iti apagbiit nagparang ti naraniag a tedted ti dara. Kalpasanna, awan asi a pinunas dayta ti nabasa a vacuum rag. Ti kadakkelan a trahedia iti ababa a panagbiag ti maysa nga agtutubo a mannakigubat! Maysa a napintas a balasitang a nabalinan ti ubing a lalaki ti nakigayyem, ken naibus pay ketdi kadagiti erotiko a pantasia: isut" pinatumbada a kasla kuton! Kasta unay nga awan pay ti tiempona a mangiruar.
  Talaga a kayat ni Vladimir ti agpukkaw ken agsangit. Narigatan a nanglapped iti dayta iti uneg ti bagina, ngem bimtak ti rikna.
  - War be damned! Isu ket maysa a dakes a babai ken maysa a bitch!
  Ti baro, gapu iti kinadesperado, napan pay ketdi nag-ram. Tapno agngudo a kas ken ni Nestert. Ti umuna a nangibaklay iti kalakian a karnero. Simmaruno ti nakapungtot a panangraut. Ngem kasla nakapkapuy ti nerbio ti kabusor. Naminsan manen, adda iti dasig ni Vladimir ti gasat. Simmiasi ti kabusor ket napaltogan. Ti kasta a balligi ti nangpakalma iti lalaki a medio.
  - Ket impagarupko a black hole dayta!
  Nakaro ti pannakapilit ti armada ti Svyatorossiya, nalawag a matmatayen, kasla awanton ti namnama a pannakaisalakan.
  Inkidem ni Konstantin Rokossovsky dagiti ramayna: nagbalin a Duapulo ti barilesna a beam gun iti sanguananna:
  - Ania ti ibilinmo, komander! - Nagkanta ti igam!
  - Agsaganaka a mangrakrak iti bagim iti aniaman a kanito!
  - Agtulnogak! Nupay masapul a pakdaarakkayo iti daytoy a kaso, mapukawyonto ti abilidadyo a mangipakat iti bilin!
  - Diak maseknan itan!
  - Kasano ngay ti responsibilidad?
  - Rebbengen? - Napanunot ni Rokossovsky: - Diak ammo! Maysa laeng a milagro ti makaispal kadatayo, ken awan dagiti milagro iti uniberso!
  Kinuna ti elf marshal:
  - Iti interuniversal space: no dadduma adda dagiti penomenon a narigat nga ilawlawag. Saanda a maawagan iti sabali malaksid iti milagro ti uniberso. Nangngegmo la ketdi dagitoy?
  - Nangngegko! Ngem naive ti agtalek iti daytoy!
  - Siasino ti makaammo! Dakami nga elf ket sensitibo unay kadagiti paranormal nga impluensia ken nadumaduma a didigra. Mariknak a kasla adda umay nga agturong kadakami!
  Nagkidem ni Rokossovsky:
  - Posible, maysa laeng nga ilusion!
  - Saan, kitaem! Addan ditoy!
  Iti dayta a kanito talaga a napasamak ti naisangsangayan a banag! Dagus a natay ti pannakapaltog ket ti di ammo a puersa ti nangpidut kadagiti starship ken phantom. Gapu ta nagtulnogda iti di ammo a tarigagay, nagdardaras dagiti barko ken aswang iti nagduduma a direksion. Di mailawlawag, kasla di maawatan, inwagwag ti higante a Baba Yaga ti walisna, a nangiwaras kadagiti makilablaban nga armada iti nadumaduma a direksion. Napartak ti pannakaaramid daytoy, kellaat a kimmapuy ti lawag, ngem maigiddato iti dayta, bassit laeng ti presion manipud iti panaggaraw.
  Narikna met ni Vladimir no kasano ti pannakapidutna, kasla napasnek nga arakup ti babai. Naangot pay ketdi ti kanginaan a bangbanglo. Nagmuregreg pay ti baro:
  - Ania ti lafa!
  Ket kalpasanna, nasipnget! Nasipnget unay, dimo pay ketdi makita ti gagangay a silnag para iti amin a metal. Awan uray maysa a photon, naungaw met ti dadduma a kita ti allon. Ti mata ti tao iti masanguanan ti mangipalubos kadatayo a mangilasin iti nagbaetan ti kaatiddog ken ultra-ababa nga allon, infrared ken ultraviolet radiation, gamma wave, ken micro-gamma wave, kasta met ti nadumaduma a kita ti iruar ti hyperplasma. Pudno, iti partikular a kinakaro, ti mata ket saan pay a mannakabalin-amin, ngem adda naisangsangayan nga alikamen a naibangon iti dayta.
  Ket kasta ti naan-anay a kinaawan. Insippaw ni Vladimir:
  "Nalabit kastoy ti langa ti impierno!" Nupay ti maawatan ket ipapatay ken ipapatay iti hyperplasm.
  Maigiddato iti dayta, nagbalin a nalag-an ken naangep ti bagi! Nasaysayaat nga amang ti rikna ni Vladimir, napukaw ti bannog, ken ad-adda a naragsak ti kararuana.
  - Daytoy ket maysa a banag nga espesial! Mabalin nga agtayabak nga agturong idiay langit, para kadagiti naindaklan a mannakigubat! Nupay maikariak kadi a maawagan a naindaklan?
  Kellaat, iti naan-anay a kinasipnget, nagparang ti maysa a silnag, a naisangsangayan unay, a saan a kas iti aniaman a sabali pay! Kangrunaan iti amin, ti kasta a panagay-ayam kadagiti anniniwan ket umasping iti gamma radiation, ngem ditoy kasla adda dagiti dalluyon nga ababa ti range-da. Nalagip ni Vladimir ti hyperphysics, idi natakuatan dagiti superweak interactions. Pinagbalinda a posible ti mangpartuat kadagiti fractional a rukod, no saan a tallo-dimensional, ngem kas pagarigan dua ket kagudua. Ket daytoy ti mangted kadagiti kanayonan a gundaway. Ket iti panaggaraw ken pannakadadael ti banag agraman ti pannakasinasina ti law-ang. Alaentayo a pagarigan: ti prinsipio ti mangsalaknib a kagudua-espasyo a tay-ak - no saan a gapu iti espesial a radiasion a sumsumged babaen kadagiti dimension, maragpatmo ti naan-anay a kinaawan ti pannakadadael. Iti pangkaaduan, ti moderno a pisika ket saan a pulos a kas idi panawen a ti sangatauan ket naikeddeng iti maysa a planeta. Komplikado unay ken adu ti pasetna. Ania ti matnag iti kasta a silnag? Ania ti espesial iti dayta?
  - Daytoy ket anghel nga apuy! - Nagwingiwing ni Vladimir. - Agparang nga asidegen ti langit.
  Kabayatanna, nabara, ket nagparang ti dadduma pay a kolor ken maris iti radiasion.
  Napukaw ti nasakit nga ut-ot kadagiti templok, ket naangotko dagiti violet.
  - Ket nasaysayaat nga amang! Kasla hypercurrent dayta iti ulo! Kimmapuy dagiti arakup, nagsardeng ti panaggaraw.
  Nangngeg ti timek, wenno imbes ketdi, nabaliwan a telepathic impulse ni Alejandro a Dakkel:
  - Tunggal maysa, agbaliw ti lane!
  Pinadas ni Vladimir a kontrolen ti tetraplane. Kasla naka-stupor ti Boxing car. Saan a makagaraw. Aggaraw ti bagi, ngem saan nga aggaraw ti mannakigubat.
  Kasla kabaelan laeng ti dadduma a starship ti agyanud iti vacuum. Minilion a barko ti amin a kita ti nagyelo. Nagbalin a nakaskasdaaw ti kinaulimekna. Nagtayab ni Vladimir a rimmuar iti tetraplane: uray la mabalinna ti aggaraw.
  Indeklara ni Alejandro a Dakkel:
  - Nalpasen ti laban! Iti laksid ti nakaro a kinatan-ok ti kabusor iti numero, nangabakkami!
  Nagkaykaysa ken siraragsak nga impukkaw dagiti soldado:
  - Gloria iti naindaklan a Russia!
  - Agturay ti pagayatan ti emperador!
  Karkarna ta kaaduan kadagiti robot a mangtarimaan ket agtartrabaho. Naipigket dagiti mayakar-akar a metal nga aggregate iti aglawlaw dagiti kaaduan a nadadael a starship. Nangrugin ti proseso ti pannakaisubli.
  Ni Alejandro a Dakkel, babaen ti tulong dagiti nabileg nga elektroniko, rinugianna a gupgopen dagiti resulta;dagiti kompiuter a naikabil iti amin a punto ti namagbalin a posible ti panangkuenta kadagiti pannakapukaw buyogen ti kinaumiso ti maysa a tao wenno indibidual. Kas napasamak, medio dadakkelda.
  Ti buyot ti Dakkel a Russia ket saan a masubli a napukawna ti pito gasut duapulo ket lima a bilion, tallo gasut pitopulo ket uppat a riwriw, siam a pulo ket maysa a ribu, uppat a gasut sangapulo ket innem a sibibiag nga indibidual, agpadpada dagiti tattao ken dagiti alyado a puli. Mainayon pay: sangapulo ket maysa a trilion, innem a gasut tallopulo ket pito a bilion, walo gasut duapulo ket tallo a milion, uppat a gasut uppat a pulo ket lima a ribu, sangagasut uppat a pulo ket innem a robot ken cybernetic mechanisms. Ken kasta met a limapulo ket pito a milion, tallo gasut innem a pulo ket tallo a ribu, dua gasut sangapulo ket pito a starship ti nadumaduma a kita, saan a mabilang dagiti tetraplane.
  - Nupay kasta, adu! - Kinuna ni Alejandro a Dakkel. - Dakkel ti nadadael a sinagabami! Kaano a nangrugikami a nagbilang kadagiti sugat? Bilangem dagiti kakaduam!
  Kinuna ti elf marshal:
  - Ket dayta ket saan a bilangen dagiti phantoms. Adu met dagitoy a lallaki ti nadadael!
  Siraragsak a kinuna ti naindaklan a komander idi un-unana:
  - Ngem adu pay a kabusor ti natnag!
  Dimmanon dagiti di maala a pannakapukaw ti kabusor iti: trilion walo gasut limapulo ket uppat a bilion, innem a gasut tallopulo ket tallo a milion, dua gasut uppat a pulo ket lima a ribu, siam a gasut sangapulo ket walo a sibibiag nga indibidual - dagiti tattao ken dagiti kaalyadoda. Uppat a pulo ket siam a trilion, lima gasut sangapulo ket siam a bilion, dua gasut limapulo ket innem a ribu, sangagasut uppat a pulo ket pito a robot ken cybernetic mechanisms. Ken kasta met ti sangagasut uppat a pulo ket tallo a milion, uppat a gasut innem a pulo ket tallo a ribu, ken pito gasut walopulo ket pito a bituen a barko, saan a mabilang dagiti tetralet.
  Impadamag ni Alejandro a Dakkel:
  - Ket kasla pabor kadakami ti posibilidad!
  Nagkidem ti elf marshal ket insungbatna:
  - Wen, agyamankami iti buyot dagiti phantom, ta no saan, naabakkami koma. Ket kalpasanna nakarkaro nga amang ti loss ratio.
  Napaliiw ni Alejandro a Dakkel:
  - Ti kadaksan a ratio ket ti pannakapukaw ti tetralets. Agarup tallopulo ket siam a bilion ti napukawmi, innem a pulo ket pito ti kabusor! Agarup maysa ket kagudua a daras!
  Inlawlawag ti elf marshal:
  - Daytoy ket gapu ta dagiti babassit a barko ket nagsagaba iti basbassit a pannakapukaw manipud kadagiti epekto ti pannakigubat dagiti phantom. Bueno, agarup agpapada ti panagsanay dagiti tropa ken armastayo!
  - Ngem naiduma dagiti komander! - Nagmuregreg ni Macedonsky.
  Nagkidem ti duende:
  - Ni Rokossovsky ket maysa a naisangsangayan nga estratehiko! Adda idi tiempo nga insingasingna ti panangraut kadagiti Aleman babaen kadagiti tangke babaen ti di madanon a libtong ti Polesie.
  - Anian a milagro! Kanayon nga ikagkagumaak a danog ti kabusor a di ninamnama. Laglagipem ti panagdardarasko iti disierto. Wenno maysa a nagtimbukel a maniobra maibusor ken Ari Dario, nga addaan iti pagserkan iti likudan!
  - Ammok dayta! Ngem ti tangke, nangruna idi un-unana, ket saan a kabalio. Saanmo a maguyod nga agpangato iti kasta a kinalaka!
  Siuumsi a nagkidem ni Alejandro:
  - Agwaywayas a nangibilin iti buyotko, ket ni Rokossovsky ti innem ni Stalin. Uray dagiti Polakona dida nagustuan dagiti kailianna, ket pinilitda nga agikkat iti puesto a Ministro ti Depensa.
  Nagngirsi ti elf marshal:
  - Di managyaman a brutos! Nupay kasta, saan a gannuat daytoy dagiti tattao a Poland, no di ket dagiti indibidual a sirkulo a makatulong iti Laud a sinuportaran ti CIA ken dadduma pay nga organisasion ti terorista.
  - Siguro! Nakapuy ni Khrushchev ken dina maisubli ti urnos iti bukodna a kampo. - Nagkidem ni Alejandro a Dakkel, ti buokna a gambang a buok ket aggaraw a mamagpeggad.
  Insingasing ti elf marshal:
  - Gunggonaantayo nga umuna dagiti maikari!
  - Aramiden daytoy ti emperador ken ti kompiuter, kas iti kanayon, adda laeng kalintegak a mangbalakad!
  Kinapudnona, dagitoy dagiti pagannurotan, ti objective electronics ti mangikeddeng no siasino ti maikari ken no siasino ti saan a maikari. Nangnangruna, ti cyber recording ti mangipalubos iti asinoman a makailadawan a detalyado kadagiti pananggundawayda. Adda idi tiempo a ti sumagmamano a gapuanan ti Dakkel a Patriotiko a Gubat ti nangpataud iti adu a kontrobersia. Idi agangay, adu kadakuada ti nabigbig nga adayo. Adu pay laeng dagiti mapaspasamak a debate. Kinapudnona, ti payunir a ni Golikov ket pinatayna ti pitopulo ket walo a pasista iti gubat. (Ket bayat ti pudno a gubat bayat ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat, imposible a mabilang ti bilang dagiti napapatay. Saan laeng a sika ti mangpalpaltog, ket uray no natnag ti maysa nga Aleman, saan a nasken a napapatay! Mabalin a nagidda laeng!) . Nagsusupiatda met maipapan kadagiti lallaki ni Panfilov, adda man laban wenno awan, no mano a tangke ti napukaw. Mangpataud met iti panagduadua dagiti pasista a bannuar. Kas pagarigan, maysa a piloto ti panangraut ti nangalun-on iti lima gasut tallopulo ket uppat a tangke ti Soviet, a gapu iti dayta napadayawan iti landok a krus nga addaan kadagiti diamante ken nabalitokan a bulong ti roble. Ken kasta met ti sibubukel a koleksion dagiti premio! It"s somehow hard to believe in this, ken iti kinapudno a mabalinmo a dadaelen ti sangagasut uppat a pulo ket uppat a tangke babaen ti simple a tangke. Kasta met a di kapapati! Mabalin met nga ikalintegan ti maysa ti maipapan iti nangisit a "sairo" a nangdadael iti uppat a gasut nga eroplano ti Soviet ken lima nga eroplano ti America! Kayatna a sawen, dadduma ti nangkuestion kadagiti pananggundaway ti Soviet, dadduma ti pasista a gapuanan.
  Uray kaskasano, umdas koma ti gunggona ni Vladimir Kashalotov. Kas panagyaman iti nangabak a laban, naangay ti bangkete, kalpasanna rumbeng a mapasamak ti pannakaidatag dagiti premio.
  Gagangay a saan a mangan dagiti soldado, agtaraonda iti hyperplasmic energy wenno supercurrent.
  Ita dagiti nakalasat a soldado naguummongda kadagiti naisangsangayan a palasio, wenno imbes ketdi kadagiti pasilio. Maipapan ken napateg koma dagitoy - cybernetic tables! Dagiti kasayaatan a pagpilian! Masapul a mangan ni Vladimir Kashalotov iti taraon iti umuna a gundaway iti biagna. Di pay pulos nangan idi! Iti pangkaaduan, daytoy ket kasta a naisangsangayan a banag a kanen! Ammuem no ania ti taraon! Adu ti nabasana maipapan iti daytoy, pinadasna pay ti nagngalngal iti kayo (roble, maple-fir ken ammo ti Dios no ania pay!): nupay kasta, dina nagustuan ti naud-udi. Pudno: what"s nice, napno ti ngiwatmo iti tae, ken agburburek ti asuk kadagiti lapayagmo. Nalasbang!
  Nagdakkel ti hall a naguummongan dagiti soldado ken makatugaw iti maysa a milion a tattao. Tunggal soldado ket addaan iti naisina a lamisaan. Idi nagtugaw ni Kashalotov iti umasping a lamisaan, nagparang ti namaris a hologram (a mestiso ti balasitang ken pinya nga addaan iti tallo a suso: balitok ti maysa nga utong, rubi ti sabali, safiro ti maikatlo):
  - Maragsakankami a mangabrasa kenka, star soldier! Kasla mailiwka iti normal a taraon?
  Insungbat ni Vladimir, a mabain:
  - To be honest, diak pay ammo no ania dayta! Apay a mangan uray kaskasano! Ngamin, saan a natural daytoy! Saantayo a maag a primate!
  Inkidem ti balasang dagiti lamolamo a sakana:
  - Tapno marikna ti ragsak! Tagiragsakenyo ti nasayaat a taraon ken arak! Ngamin, aminem, usiusoka kadi?
  Immanamong ni Vladimir Kashalotov:
  - Wen! Ad-adda pay! Daytoy ti umuna a gundaway a mapasaran ti kasta a proseso! Anian a di kapapati! Nangruna no sangsangkamaysa a kanentayo ti taraon.
  - Isu a tagiragsaken dayta! - Simmungbat ti hologram, ti mestiso ti maysa a pinya ken maysa a balasitang ket nangrugin nga agay-ayam kadagiti adu ti kolorna nga utong. Nagkir-in dagiti wasay a sukog dagiti namaris a tumatayab kadagiti imana.
  Iti makannawan nga ima ni Vladimir: nagtugaw ti natayag ken napintas unay a balasitang. Iti pangkaaduan, amin a babbalasitang iti daytoy a lubong ket awan pakapilawanna, ngem daytoy ket uray kasano ket nangnangruna a naraniag. Adu unay ti kinaraniag ken kinapintasna. Inyunnat ti agtutubo a soldado ti imana kenkuana:
  - Ni Vladimir nga!
  - Elfaraya nga! - Simmungbat ti mannakigubat a balasitang, nga agngisiten (bueno, dagiti ngipenna, maysa a pudno a gameng). - It"s very nice to meet you, malaksid pay, nangngegko a naisangsangayanka iti naudi a laban! Agtutubo a bannuar!
  - Bannuartayo amin! - kinuna ni Vladimir. - Agpada a sika ken siak! Tunggal maysa a nakalasat ket maysa a bannuar, ken tunggal maysa a natnag ket singin!
  Immanamong ni Elfaraya, nga agay-ayam kadagiti pilokna:
  - Sigurado! Naisangsangayanko met iti daytoy a laban, ket adda gundawayko nga agbalin nga opisial. Kasta met kenka.
  - Iti daytoy a kaso, maaddaantayo kadagiti sibibiag a tattao iti sidong ti bilintayo, ket dakkel a responsabilidad daytoy! Saan laeng nga irisgo ti bukodmo a biag, no di ket ti biag ti sabali pay!
  - Husto dayta, barok! Dimo pay ketdi ammo! No ag-screw-ka, maabakka! Adda buli ken bump! - Nag-joke ni Elfarai iti rima.
  - Kasano a nailasinmo ti bagim?
  - Aksidente a nadungparko ti cruiser! Masdaawka kadi dayta? "Nagsabong ti balasang iti intero a bagina, gapu iti ragsak."
  - Iti aniaman a kaso! Siak a mismo dinadaelko ti maysa nga engrande a mangdadael babaen ti panangusar iti simple unay, dandani naubing a trick!
  - Dagiti ubbing? - Nagbaliw ti kolor ti kiday ti mannakigubat.
  - Bueno, baka ti kinasimpleda ti gimmatang kadakuada! Ket kasano ti kasasaadmo? - Inkuskos ti baro ti pingpingna.
  - Nakitak ti gundaway a mangpaltog ken mangpaltog! Natiliw ti amin iti cyber recording, ta no saan, didakami mamati! - Imbaba pay ni Elfaraya ti timekna iti arasaas.
  - Masansan a saan a mamati dagiti tattao kadagiti nasayaat a banag! Nupay ita ket banag ti teknolohia, saan a pammati. - Nagkidem ni Vladimir.
  Nangrugin a nagtokar ti musika, ket iti tengnga ti istadium agsala dagiti lamolamo a babbalasitang ken lallaki. Naragsak ken erotiko unay. Aggigiddan a makasagid ken agsisina. Ad-adda a nagbalin a komplikado ken nadetalye dagiti akrobatiko nga ehersisio. Dagiti babbalasitang, a mangsipa kadagiti lamolamo a sakada, nagluganda a nangato, nagaramidda iti adu a somersault ken nagturongda. Makapagagar ken napintas unay dayta. Nagsisilpo ken naluktan dagiti bagi!
  Pinalakpak ni Vladimir dagiti imana:
  - Nakaay-ayat! Pagay-ayatko ti agkita kadagiti lamolamo a babbalasitang!
  Insungbat ni Elfaraya, a nagkanta a nalamuyot:
  - Ket siak nga lallaki! No dagiti lallaki ti intero nga uniberso inkeddengda a maminsan a patayen amin dagiti di narang-ay a tattao! Nagbalin a napudot gapu iti kasta a riribuk, ket natungpal dagiti arapaap!
  Narikna pay ketdi ni Vladimir ti nakakatkatawa:
  - Ket siasino ti di makaammo! Apay nga agkidem! Bueno, okay girl, baka adda gundawaytayo nga ad-adda nga agkakaammo!
  Nagpatingga ti sala, ket kamaudiananna nangrugi ti kangrunaan a piesta. Adu a mannakigubat ti masapul a mangraman iti taraon iti umuna a gundaway!
  Adda stomp ket nagkarayam ti higante a dinosaur iti tengnga ti istadium. Nagkintayeg dagiti tribuna gapu iti panagdaliasat dagiti sakana. Maysa dayta a kita ti trypinolasaurus. Maysa a higante a sangagasut a metro ti kaatiddogna. Kellaat a nagsardeng ti monster: nagyelo, ket nangrugin a nagpisi ti bagina. Nagwarasda a kasla mosaic. Idi kuan, iti lugar ti monster adda sabali a parsua nga umasping iti blue whale nga addaan payak. Ket naannayas ti panagtinnag dagiti pedaso kadagiti agsasao a plato. Nagkantada:
  - Masapul a kanem ti parasito! Bon Appetit amin nga tao!
  Nakita ti baro nga asuk ti karne, makagargari unay ti angotna. Naibukbok ti sarsa iti rabawna, ket nagbalin a baso iti imana, nga addaan iti nangisit nga arak a naiwarsi iti dayta. Ti sarming, nga agkir-in a naraniag ngem iti diamante, nangrugin nga agsilnag iti amin a kolor ti balangaw, ket kalpasanna nagkiriring:
  - Dagiti baba nga Agpangato! Para iti dayag ti naindaklan a Russia!
  Naannad nga insippaw ni Artyom. Naalsem ti arak, addaan iti nasam-it, ken makaay-ayo iti ramanna. Saan a narikna ti arak, ken nalabit awan! Ngem adda banag a pakaigapuan ti bassit nga euphoria a nangrugi a nangiturong iti ulok.
  Insingasing ni Elfaraya:
  - Masapul nga adda merienda!
  Nagkagat ti baro iti natabtaba a karne. Literal a naragsakan ti sensitibo a dilana. Wen, karne daytoy, daytoy ti umuna a gundaway a kanenna. Pudno, nagsilnag ti kapanunotan iti ulok, natural kadi wenno sintetiko. Nupay kasta, napateg kadi dayta? Ngamin, uray iti lebel dagiti elementario a partikulo, imposible a makasarak kadagiti nagdumaan, ngem ita mabalinen a maaramid ti amin! Naan-anay a set ti sensations, siaannad nga alun-onem ti karne ket bumaba dayta iti karabukobmo, sa bumaba iti esophagus-mo. Ti panangpunno iti tianmo iti banag a naisangsangayan unay, kas iti rikna ti makaay-ayo a kinadagsen.
  kinuna ni Elfaraya iti kasla pelus a timek:
  - Padasentayo ti sumaruno a pedaso ti karne, kanentayo a sangsangkamaysa?
  - Ngem kas?
  - Agsisilpotayo dagiti dila! - Insingasing ti balasang. - Ad-adda a nakaskasdaawto a rikna ngem ti panangaramid iti amin nga agmaymaysa!
  Immanamong ni Vladimir:
  - Imanehotayo ti quasar iti black hole!
  - Nasayaatto dayta! Hyperquasar!(Saan a sumayaat)
  No agsisilpo dagiti dila, talaga a makaay-ayo unay, agkabalkot ken agkuskusen. Agtayab dagiti kirmat iti nagbaetanda. Ket ti karne a mismo, no mapapudot ken nakargaan, makagun-od iti kasta a nakaskasdaaw a raman. Nagsennaay ti ubing gapu iti ragsak.
  . KAPITULO No. 11
  Ni Mirabel Snow White, a nakapadas iti naan-anay a maawatan, uray di maibturan a panagpigerger, ket ur-urayenna ti dusa. Kalpasan ti pannakaabakna, isu ket naikustodia. Nakaro ti pammabasol, pinalubosanna ti maysa a kabusor a sumrek, uray no ubing laeng. Ket kadagiti kasasaad idi panawen ti gubat, mabalin nga addaan daytoy iti tallo a kita ti dusa: tungpal biag a pannakaibalud kadagiti kontra-tropa, depersonalization wenno annihilation! Pudno, manmano unay ti pannakausar ti naud-udi, yantangay di nainkalintegan ti naan-anay a pannakadadael ti sibibiag, nupay saan a protina, a bagi. Diretso a timmaliaw ni Mirabela. Nakawar iti force field, saan pay ketdi a makagaraw. Ti laeng nabati ket ti panaguray iti awan gawayna a kasasaad iti gasat ti maysa.
  Nangrugin nga aggaraw ti force field, simrek dagiti robot. Impakaammo ti awan emosionna a timek:
  - Para iti krimen maibusor iti Ecumenical Holy Russia, ti nasion, buyot ken emperador: sentensiaankayo iti agnanayon a pannakaibalud iti lubong dagiti natay. - Inkidem ti robot ti sangapulo a matana a bumales: - Dayta"t, balasang, nagpatingga ti biagmo a di nadayaw! Ngem ubingka pay.
  Nagparang dagiti lua kadagiti mata ni Mirabela:
  - Mabalinko la ketdi ti agpakada kadagiti gagayyemko, kakaduak.
  - Saan! - Kinuna ti robot. - Dimi kayat nga addaanda kadagiti di makaay-ayo a pannakitimpuyog, kasta met dagiti lagip ken asi kenka!
  Nagsennaay ni Mirabela iti nadagsen:
  - Ket ti maudi a tarigagaymo?
  - Para kadagiti kriminal awan dayta! Ti nadangkes ket kaykayatna koma ti mapan iti lubong dagiti natay. No nasapsapa nga agpatingga daytoy para kenka, nasaysayaat!
  Naala ni Mirabelle, ket inguyod dagiti robot dagiti babbalasitang iti atiddog a pasilio. In-inut a kimmaro ti kapartakda. Kellaat a nasarakanda ti bagbagida iti sango ti nalawag a diding. Naan-anay a lamolamo ni Mirabela, ket adu a lallaki ken babbai a nakapila ti nangmatmat kenkuana. Makita ti panangkondenar kadagiti panagsiddaawda, ngem adda met dagiti nangipakita iti simpatia. Ngem saan man la a maiwagwag ni Mirabela ti imana kadakuada. Kamaudiananna nasarakanda ti bagbagida iti maysa a kuartel: napintaan iti karmesi. Ditoy, kas pagannurotan, naipatungpal dagiti sentensia. Ket daytoy kaipapananna nga as-asideg ti nakaam-amak nga ut-ot ngem idi.
  Namnamaen ni Mirabela a sumrek iti sumagmamano a kita ti templo, ngem imbes ketdi, naiturong iti maysa a siled nga umasping iti laboratorio. Adu dagiti kompiuter ken agsilsilnag ti baybay dagiti hologram. Ditoy dagiti cyborg ket nakawesan iti maysa a kita ti camouflage ken, kas pagarigan, iti kalsada mabalin a mapagkamalian a bunton ti basura. Ket kalpasanna dagiti robot inikkanda ti balasitang iti medio naulpit nga ineksion iti ulo.
  - Ania ti pakausaran daytoy? - sinaludsod ni Mirabela
  - Ita, mailumlomka iti maysa a bang-ar. Ket agtalinaedka sadiay iti agnanayon. - Nagung-ungor ti elektroniko a sadista. Kalpasanna, nagsilnag ti maysa a silnag ket adu a babassit a robot ti simrek iti bagina. Narikna ni Mirabela a mangrugin nga agkullayaw dagiti ridaw ti laboratorio, ket ti rupa ti cyborg, a nagsilnag gapu iti pungtot, ket natnag a kasla nangisit nga abut, ket nasipnget ti amin iti aglawlaw. Narikna ti balasang ti bagina a nagdisso, a kasla nag-flop iti tinta a resina, nangrugi pay ketdi a mangan dagiti matana. Maysa a karkarna a kapuskol ti nagpigket kadakuada, a medio mangipalagip iti radioaktibo a mercury a nagluganan ni Mirabela, ngem nakarkaro nga amang, ket napatad ti lasag. Kalpasanna talaga a nakaam-amak ti riknana, ket kellaat nga ita dinan pulos makita dagiti bituen, nagun-odan dagiti berdugo ti pannakabalin iti sabali a lubong. Dumakkel ti panangpilit, nga agbalin laeng a di maibturan, iti makaallilaw a kinalukneng ken nakaam-amak a kinapingetna. Mangngeg ti aggiling nga uni, uni a kasla aso nga agkurkurimes iti drain, napigpigsa laeng nga amang, kagatenna dagiti lapayagmo, a baliktadenna ida. Kagaten ti napudot a ramrod dagiti membrane, adda rikna ti dara ken panagbukbok ti alkitran iti dila. Kasta a makarimon ken nabangsit, a nabangsit iti kakomplikaduan a kombinasion ti ibleng dagiti parsua manipud iti nagduduma nga uniberso. Kalpasanna, rummuar ti ngiwat manipud iti sipnget nga addaan kadagiti ngipen nga agkir-in a kas iti lava ti bulkan iti higante a planeta. Di pay pulos nakita ni Mirabela ti kasta a makarimon a rupa ti monster, karakter manipud kadagiti pelikula a makapakigtot wenno ganggannaet manipud iti uniberso;iti likudanna ket maysa laeng a nakalkaldaang a parodia ti maysa a bang-ar. Kalpasanna, nagparang ti dadduma: ad-adda pay a nakaam-amak a panga, dadduma ti kadakkel ti Everest, ken dadduma ti babassit, a kasla makapungtot unay nga aso. Isu nga iniggamanda ti lasagna babaen kadagiti nakillo a makasabidong a ngipenda. Iti intero a saan unay a napaut ngem napnuan pasamak a biagna, saan pay a napadasan ni Mirabela ti kasta a saem. Ti kangrunaan ket imposible idi a makasarak iti analogo kadagiti sensasion. Daytoy ket sumsumged a gil-ayab ken corrosive acid, a maigiddato iti panagyelo ti yelo ken maysa a dull cutting saw. Ket kasta met a maigiddato iti dayta dagiti hypercurrent shocks, a pakaigapuan ti panagruar, ultra-radiation irradiation ken siasino ti makaammo no ania!
  Ket intultuloyda a pinarigat, makitam ti karne a napigis manipud kadagiti imana, dagiti tulang a naibutaktak, ken dagiti bituka a rumrummuar a kasla manipud iti napigis a tian. Dagiti dakes a parsua ti mangkugtar kadakuada, a mangballikug kadakuada iti aglawlaw dagiti ngipenda. Agsennaay ni Mirabela, agay-ayus dagiti lua kadagiti matana. Iti kinaawan namnama agsennaay:
  - Apo, apay? Ngamin, awan pay ti pinatayko iti biagko, awan met ti liniputko! Naasiak laeng iti ubing a lalaki ta kasla umuna a gundaway iti intero a panagbiagko a naayatko kenkuana! Ti ayat ket kinamauyong!
  Mangngegmo ti panagkigtot ket manipud iti dayta, kasla dagiti napudot a dagum ti mangtubtubngar iti eardrum, a maigiddato iti dayta lumawa, a mangsebseb iti amin ken amin! Agburburek ti utekko. Mangrugin a siraranggas a bumtak ti hyperplasm iti tunggal neuron ti utek ti balasitang. Kamaudiananna, agparang ti higante a ngiwat, nakaam-amak ken makarimon iti naalas a di panagtutunosna, ket alun-onenna ti intero. Mapisang dagiti uneg kas resulta ti pannakatnag iti kasta a funnel. Makita ni Mirabela ti gil-ayab nga agburburek iti karabukobna, agburak iti pito gasut pitopulo ket pito a petalo, naan-anay a naiduma ti kolor ken linong.
  - Daytoy ti legendary fire ti lubong dagiti natay. - inyarasaas ni Mirabela, naggigiddan a dimmakkel ti kudil dagiti imana, naabbungotan kadagiti naalas a pilat. Ikagkagumaanna a pabannayaten ti panagtayabna, ngem awan serserbina dayta, dina pay ketdi mayakar ti bagina iti maysa a milimetro. Ditoy, ti agtutubo, kasla sairo ti kinapintasna a bagina, a nagbalinen nga ay-ayaten, ket sagiden ti umap-apuy nga ayus. Dildilpatanna ti naibutaktak nga utong ti balasang. Iti laeng ruar ti kasta a panangsagid ket kasla nadungngo ken makagargari iti seksualidadna. Dina pay pulos napadasan ti kastoy, nagsipnget dagiti matana, kalpasanna naglugan ti silnag, kasla nangrugi kenkuana ti panagbettak iti ngiwatna, ket nagrebelde ti tianna, ket rinaut babaen kadagiti nuklear nga igam, wenno imbes ketdi thermoquark wenno thermocreon nga igam. Anian a napudot daytoy a gil-ayab, nagparang dagiti dadakkel nga ulser iti lamolamo a kudil, nagsipnget ken nagpitik dagiti tulang, a nakaigapuan ti panagsagaba. Nagtultuloy ti pannakadildil dagiti utong, sinagid ti gil-ayab ti nadalus ken nalannas a tian a kas iti aanakan ti balasang. Kalpasan dayta nagtubtubo unay dayta isu a napan ti balasitang iti hysterics. Tunggal utong ket nalabaga a napudot, ti apuy ket nagdaliasat iti tian, a nangputed kadagiti abs babaen ti hyperplasm ti panagsagaba, a nangpuor kadagiti bituka. Kasta unay a dagiti nasunog a pirsay ket natnag ken narunaw iti nakabutbuteng a sipnget.
  "Saan, diak kayat, diak kasapulan," kinunana. Bay-annak a mapan. Saankon nga aramiden manen daytoy! - Talaga a narikna ni Mirabela a saan a kasla mannakigubat, no di ket kasla bassit a balasitang a natiliwan iti kueba dagiti mannanakaw.
  Tunggal kolor ti apuy ket naisangsangayan, naisangsangayan a padron ti ut-ot. Mabalin a maited ti panagsagaba iti nadumaduma a linong, nakaskasdaaw ti kinanadumadumada, uray ni Marquis de Sade dina pinanunot ti kaatiddog a madanon ti kinalaing dagiti agnanaed iti lubong dagiti natay. Naabbungotan iti blisters dagiti sensitibo a muging ti balasang, bimtak, nalungsot ken bimtak manen. Uram-apuy ti buokna, ket saan laeng nga agsakit ti balasitang, no di ket makapungtot met unay ta naikkat iti kasta nga arkos. Literal a nauram ti ulok gapu iti hypernuclear explosion, tunggal ramut ti buok ket kasla naitabon iti abut a napno iti metal a narunaw agingga iti binilion a degree.
  - Ngem dagiti sairo, mabalinyo ti agkita. - Makarimon ti panagkigtot ti naisangsangayan a naalas a timek ti manangtutuok. - Dagiti gagayyemmo iti agnanayon!
  Nupay kasta, nakaam-amak ti langada, ngem nangnangruna a di makaay-ayo a kitaen dagiti nasiit a ngiwatda, a saan a nalawag nga umasping iti naglaok a pating ken buaya nga addaan iti mestiso ti nettle ken blackthorn. Ngem dagiti sara, nupay awan patinggana ti makarimon, karkarna ti panangpakalmada kaniak. Ni Mirabela, tapno masinga ti bagina iti makatubkol nga ut-ot, rinugianna a malagip ti folklore, a sadiay dagitoy a nakaay-ayat a babassit a nakakatkatawa a babassit a sairo, no dadduma nakabutbuteng, no dadduma nakakatkatawa ken naive, no dadduma tumulong ken no dadduma mangdangran kadagiti tattao. Nangnangruna a nakallalagip ti sarita ni "Papa ken ti trabahadorna a ni Balda." Posible unay a makilangen kadagiti kasta a "tattao". Ket ditoy laeng ti ammoda, panagduyok babaen kadagiti pitchfork, panagputed babaen ti triple swords, panangikabil kadagiti semi-vacuum "crushing devices", ken mega-plasma radiation babaen kadagiti gravio-nucleon rockets.
  - Apay a dika, maysa a managbasol a kararua, maysa a black-hole traitor, dimngeg kadagiti komandermo? - Dimmakkel ti sara ti diablo, nagbalin a maysa a kita ti tukak ken nangtubtubngar iti shard.
  No maburak dagiti tulang iti ulo, nasakit unay dayta isu a saan a mailadawan iti sasao. Ngem maigiddato iti dayta, saan a nagbalin nga ulep ti panunotna, no ordinario a lasag ti tao ni Mirabela, natay la ketdi gapu iti pannakakigtot. Ket gapuna nariknana ti nagaspang a pannakasagid ti utekna, kalpasanna rinugian ti monster nga inumen dagiti utek. Ti di maawatan a rikna, kas iti panangguyod kadagiti urat, ti laeng sensibilidad ti napigpigsa nga amang. Ket intultuloy ti demonio ti imminum, a nangiruar iti asido. In-inut nga inaramidna, a kasla ag-strain. Rinugian ti sabali pay a demonio ti nagbarolina kadagiti kukona, a nangimaneho kadagiti natadem a dagum iti sirokda. Pinadas ti balasitang nga iyadayo dagiti lamolamo a sakana, ngem ad-adda a pinuoran dagiti gil-ayab dagiti nalamuyot a mugingna. Kasla agpigpigerger ti orkestra iti impierno a panagmartsa. Maysa nga orkestra nga idauluan ti maysa a konduktor a naballikug a kas iti kinagartemna!
  Agpukpukkaw ni Mirabela, aglukat a bukodna ti makagargari a kasla balasang a ngiwatna.
  - Saan, pangngaasiyo ta dikay" mangretrato kaniak!
  Iggamanda ti dilana babaen ti napudot, narungsot ti ngipenna a forceps sa guyoden, nga in-inut a ikkatenda dayta manipud iti atep ti ngiwatna.
  Adda met ut-ot, ngem naiduma bassit, ket awanen ti ikkis, panagsangit ken panagung-ungor laeng.
  Nangrugin nga agkarayam dagiti makarimon nga igges iti sirok dagiti kuko dagiti nagarbo a ramay ti saka dagiti awan sakana, kasla balasitang a saka ken takiag, a dagus a nagbalin nga ayus ti gumilgil-ayab nga asido. Agtultuloy nga agparang dagiti sairo, a sinurotda dagiti kuko, nangrugida a mangburak kadagiti gurong, ket in-inut nga aramidenda dayta, a mangraman iti panagsagaba.
  - Kastoy ti pannakagun-od ti awan utekna a "vacuum nipple" ti pasetna a hyperplasmic porridge babaen ti rekado ti superdimensional ultralaser. - Agkigtot ti maysa: nalabit ti senior demon.
  Nadanonen ni Mirabela ti kasasaad ti kinamauyong;nalayus iti di maibturan a dalluyon, wenno imbes ketdi, taaw ti pannakatutuok. Ngem saan nga umatras dagiti sairo, nangrugidan a mangguyod kadagiti ngipen a perlas, nga awan asi a mangdadael iti kinapintas. Pinarmekda dagiti ngipen a maikari iti maysa a nagkauna a diosa, kalpasanna, binarkosda, a tinukkolda ti murdongna iti gugot. Maigiddato iti dayta, ti murdong a mismo ket nasinasina a nagbalin a babassit a sinulid a nagtulid a kas iti propeller ti nadadael a helikopter.
  - Kasano a bumaba ti maysa iti kasta a kinaulpit, talaga kadi nga awan ti inada? - Napanunot ni Mirabela. - Siasino ti nangipasngay kenka, babai wenno hyena! Agparang a nabasadan dagiti desperado a pampanunotna, nagikkis dagiti sairo, nga addaan kadagiti timek ti pangen dagiti buitre a chacal a konektado iti maysa nga urbon dagiti uleg.
  - Awan ti ina - ama ni Satanas!
  Kalpasanna, nakasarakda iti baro nga arina, pinapudotda ti barrena, ken sinawda dagiti maudi a ngipen babaen ti karkarna ti pannakaputedna a cutter. Sumaruno ti panagturong kadagiti tulang. Naburak dagitoy kadagiti nalabaga, agkir-in, nangato ti temperaturana a sipit. Tunggal maiden rib a saggaysa. Dagiti nalabaga a napudot a sipit ti nangballikug kadagiti rubi nga utong ti balasitang, nangpisang kadagiti nalamuyot a lapayagna, ken nangguyod iti buok babaen ti buok. Naiyeg ti sumsumged a hyperflame kadagiti nabayagen nga agsagsagaba, lamolamo a muging ti balasitang, ket tunggal umad-adu ti temperatura! Nagbaliw dagiti kolor ti di am-ammo nga apuy ket no dadduma, nasukatan ti pudot iti ad-adda pay a nasakit a lamiis. Ag-asuk ti kudil, sumsumged dagiti tulang. Kasla tallo a puso ti dandanin bumtak, bumtak a kasla sextillion a bomba.
  Kalpasanna, kellaat a narikna ni Mirabela a dimmakkel ti nagarbo a dilana, ket adda manen maibagana:
  - Kaasiam para ken Cristo.
  Idi kuan, rimsua ti panagpakaasi a napno iti kinaawan namnama, a kas iti balay dagiti uyokan. Kas sungbat, dagiti demonio nangilumlomda kadagiti pitchfork iti mannakigubat, a nangpisang ken nangrumek kadagiti suso ti balasitang iti baro a pamay-an, a nangburak kadagiti abut ti agongna, a nangiruar kadagiti mahika ti kinapintasna a matana!
  - Maysaka a managbasol, ad-adda a di napateg ngem ti photon iti quasar, ket rumbeng nga ammom a ni Cristo ket imbension dagiti nakalkaldaang a tattao. Maymaysa dagiti pudno a didiosen iti dua a persona: naimbag ken dakes, ket pinarsuada ti intero nga uniberso, kasta met dagiti tattao, iti bukodda a ladawan ken kaaspingda. Ket managbasolkayo ken basaenyo dagiti parsua, masapul nga agbalinkayo nga adipen dagiti kangatuan a pannakabalin, a mangtungpal iti aniaman a bilin ken agsagsagaba iti kababainan a pannakaibabain. Maysaka a di napateg nga adipen, saanmo a namati iti kaaddatayo, ket ita mapaspasaranmo amin dayta iti bukodmo a kudil.
  - Ita, mamatiak!
  - Naladaw! Awan ti namnamam ken awan ti gundawaymo!
  Nagtultuloy a natutuok ni Mirabelle, nagsasaruno a naburak iti sumagmamano a daras, napuoran, kalpasanna naisubli iti di mailadawan a pamay-an. Kalpasanna, nadadael ti mannakigubat iti baro a pamay-an. Kalpasanna agparang a nabannog a mismo dagiti sairo iti dayta ket, intag-ayda iti tangatang, inyakarda iti lubong dagiti natay.
  - Kitaenyo no kasano a madusa dagiti nasukir.
  Nakita ni Mirabela dagiti lamolamo a babbalasitang a nailansa kadagiti krus. Nakaam-amak ti pannakaputed ti dati a napintas a bagida, nagtedted ti dara manipud kadakuada. Dagiti dadakkel a baboy ket nangipuruakda kadagiti krus, no dadduma matnag dagiti biktima ket dagiti atap a baboy ti nangraut kadakuada, a nangpisang iti lasag ti kabaian. Anian a nagsagaba dagitoy a daksanggasat a parsua, dadduma kadagiti pingpingda ti awan asi a namarkaan, ken nagdisso dagiti lua a nalaokan iti ling-et ken dara. Adda kinadesperado kadagiti matana. Kasla agpalpalimosda: awan basoltayo, kaasiannakami. Naiddatayo a biktima ti di naragsak ken napasnek nga ayat.
  - Apay a madusa dagitoy a daksanggasat a tattao?
  Ti demonio dinanogna ti balasitang babaen ti nalabaga a napudot a crowbar nga addaan kadagiti nagsasaip nga igid kadagiti muging iti amin a pigsana, sabali a diablo ti nangburak iti tulang ti balasitang ket inyebkasna a siuulimek:
  - Nadumaduma a babassit a banag. Maysa ti natangsit iti komander, sabali ti nangburak iti nangina a tetraplane, ti maikatlo ket nagkedked a makiseks iti maysa a lalaki bayat dagiti espesial nga ehersisio, ti maikapat ket nagsanud. Kayatna a sawen, tapno makadanonka ditoy, saan a kasapulan nga agbalinka a dakkel a managbasol wenno direkta a traidor, umdasen dagiti medio babassit a basol.
  - Ket ti nakaam-amak a pannakatutuokda ket saan nga agpatingga?
  - Ket daytoy ket para iti Mannakabalin-amin a Dios ken ti Emperatriz ti mangikeddeng. No mangipaulog ti Her Majesty iti decree of pardon, mabalin a mayakarda iti sabali a saan unay a nasakit a lugar.
  - Iti langit!? - Nagsilnag ti bassit nga anniniwan ti namnama iti timek ni Mirabela, naburak iti saem.
  - Awan ti langit para kadakayo a traidor. Adda laeng dagiti lugar a dikayto makabil ken matutuok iti tunggal segundo ken mabalinyo nga itultuloy ti agserbi kadagiti komanderyo kalpasan ti ipapatayyo.
  - Ania ti agur-uray kadagiti tattao a nakarkaro ti krimenda? - Dandani natengngel ti mannakigubat gapu iti ragsak.
  - Ipakitami met daytoy kenka.
  Sinugso ti diablo dagiti matana iti surreal a pitchfork, bimtak dagiti mansanas, nabukbok ti likido ket nagballasiw ni Mirabela, ti kinangisit, nakabutbuteng iti kinaawan namnamana, nagtinnag kenkuana. Kalpasanna, kalpasan ti sumagmamano a segundo, nasublina ti abilidadna a makakita, nupay tunggal panagkidem ket mangpataud iti di maibturan a panaggagatel. Nagtayabda manen ket ad-adda pay a makarimon a parsua ti nagtayab a rimmuar tapno sabtenna ida. Kinita a naimbag ida ni Mirabela. Talaga nga awan ti langana: lamolamo, awan buokna ken nagargari a kalasag; mata a sumsumged iti impierno a lawag; ababa, kasla naputed nga agong nga addaan iti nangisit nga abut iti tengnga. Ket nalabit ti makarimon unay ket ti kaawan ti makinbaba a panga, nga imbes a dayta ti walo a napuskol a tentacle a sukog ti bituen ti sairo ti agbitbitin ken aggaraw. Isu nga inyadayona ti bagina ken ni Mirabelle, nga inlunodna dagiti ngipenna kadagiti bibig ti satin girl (ti gameng ti nadungngo nga ayat), nga intedna ti nalatak nga agekna. Kalpasanna, nangrugin a maburak dagiti tulang dagiti babbai dagiti kuko nga imana. Nagsennaay ni Mirabela gapu iti nakaro nga ut-ot dagiti sikona, nadunor dagiti kasukatna, rinugian ti monster ti nangbalkot kadagiti tendon iti kukona. Maigiddato iti dayta, limmasat dagiti discharge iti bagi, banag a nakarkaro ngem iti kabibilgan a hypercurrent. Kalpasanna, kellaat nga immimbag ti amin, ngem nagtalinaed ti ut-ot.
  - So, antique slut, baka uminumtayo tapno agkakaammotayo.
  Saan a naipit ken ni Mirabela, inyunnat ti monster ti imana iti kopa, ket dagus a napno iti arak. Tinukkol ni Obrazina ti rupana.
  -Inumen! - Nagtaul ti monster iti timek ti nalamiis a pannakaiparangarang ti panagbuteng.
  Ket gapu ta saan a kayat ni Mirabela ti agtulnog, dua a demonio ti nangkamat iti ulona, piniselda dagiti pingpingna sa linuktan ti ngiwatna. Nakaam-amak ti napait a likido ti nagayus iti karabukob ti balasang. Indalus ni Mirabela ti karabukobna ket nagtilmon a sipipinget:
  - Mapantayo iti baba! Bottoms Up! Inayontayo ti sangakamat a kinasaririt iti ulo ti repolio! - Timmulong dagiti sairo, nga agung-ungor a siuulimek. Idi inalun-on ti daksanggasat a balasitang ti intero a suplay, kellaat a nalungsot ti tianna. Nagbulbulong ken nauram iti uneg.
  - Nagsikog dayta scabby bitch! Ita, mangipasngayka iti anak ti lubong dagiti natay!
  Kalpasanna, nagtultuloy a limmawa ti likido agingga a bimtak ti tian ken napigsa a kasla balasang nga abs.
  - Kastoyto ti mapasamak iti tunggal vacuum sinner ken sinner!
  Napigis ni Mirabela, napigket ti ulona, ken nangrugin a maay-ayam ti football-na. It"s extremely offensive no ibabainnaka, kabilendaka babaen kadagiti kukoda, kasla club nga ipusda, ken ipuruakdaka iti aglawlaw. Dadduma kadagiti saka ti nasapsaplit iti banag nga adayo a makarimon ngem iti abono wenno uray pay ti ibleng dagiti animal kadagiti lubong ti basura. Simrek ti ibleng kadagiti bibigna ket brutal ti panagisbo ti balasang. Ket no maidungparna ti poste, ngarud naan-anay nga offside. Agkiriring ti ulok, maulit-ulit nga agtayab dagiti ngipenko, ngem kalpasanna agserra manen. Kasla ken ni Mirabelle nga agpaut iti agnanayon daytoy a ragragsak, nasurok a maysa a bulan, nangrugin nga agtubo ti nakaam-amak a ruot, dagiti puon ti nangkuskos iti naputed nga ulo ket simmang-atda kadagiti abut ti agong. Maigiddato iti dayta, nagkatawa dagiti sairo a nauyong, nag-ihi iti rupa ti balasang nga addaan iti di maawatan nga angot, ket iniggamanda ti buokna. Nagbaliwbaliw ken nagtimbukelda, ngem insardengda met dayta, agparang a nabannog dagiti demonio iti dayta. Innalada, inpigketda ti naputolan nga ulona ket rinugianda nga idait babaen ti natangken ken makarimon a narusanger a dagum iti natutuok a bagina.
  Kalpasanna, naungaw amin, nasarakan ti balasang ken dagiti manangtutuok kenkuana ti bagbagida a nakatakder iti sango ti maysa nga abut ti basura.
  - Dati a kamengka ti napili a milion, ket daytoy ket rumbeng a pamiliar kenka.
  Daytoy nga angot ti intergalactic "basura" ket saan a mabalin a mariro iti aniaman, ti laeng konsentrasion ti nalabes, agpangato ti agong, ket ti nalabaga a napudot a barrena ket nakapungtot a mangkugtar kadagiti abut ti agong, a sumrek agingga iti utek!
  Makitam dagiti kuton ti kayo, igges, dutdot a kuton, ken napigket nga uleg nga aglanglangoy ken agsasaruno.
  Desperado nga agkarayam dagiti balud iti mismo nga abut; lallaki ken babbai. Kasla iskeleton a naabbungotan kadagiti solido a kudil, a dagiti sugatda ket agburburek iti nana.
  - Wow, nakaam-amak! Nagsubli ni Mirabela, nangrugin nga agtuyok ti ulona a nasakit (a dati a di ammo a sensasion). - Apay nga ar-aramiden dagitoy a lallaki daytoy?
  "Impagarupda a rebeldeda, a kasla natangsit, ngem iti kinapudnona nakalkaldaangda laeng a traidor." Ita, napakumbabaen ti kinatangsitda. Makitam no ania ti mapasamak kadagidiay dida kayat a bigbigen ti panangdominar dagiti komander ken dagiti pagannurotan ti militar iti bagbagida. Ita dagiti igges ket agkigtot kadagiti tulangda, ket agtultuloy daytoy iti agnanayon, gapu ta saan a magustuan ti Emperatriz dagiti natangsit a tattao, nangruna dagiti natauan a kita a kas kenka a bitch!
  - Sadino ti ayan dagiti kadakkelan a kriminal iti napalabas, kas pagarigan ni Hitler?
  - Ket daytoy ti kayatmo a maammuan? Isu ket kriminal manipud iti adayo a napalabas! Naimbento ti naisangsangayan a dusa maipaay kenkuana, iti kasta imposible a panunoten! Daytoy ti klase ti banag: banag a saan kano nga ammo ti awan pategna a balangkantis. Nupay kasta, no saan nga umdas ti pannakatutuok para kenka, mangnayonkami pay para kenka.
  Nadungpar ti balasitang dagiti lamolamo a sakana, ket kalpasanna naipasa dagiti espesial, nasiit a galunggong ti alambre iti nagbaetan dagiti ramay ti ramay ti lamolamo a sakana. Nagpudot ti alambre, a nakaigapuan ti ad-adda pay a panagsagaba. Kalpasanna, iniggamanda ti balasitang babaen ti uppat a kawit, dua a gurong, ti sabali pay a dua babaen kadagiti sakana ket inyunnatda ti kinapintas agingga a naan-anay a nadunor dagiti tulangna.
  Sipatangsit a kinuna ti demonio:
  - Adu ti nadumaduma a kita ti panangtutuoktayo. Adu a manangtutuok idi un-unana, kasta met dagiti natay a ganggannaet, ti sipaparabur a mangiranud kadagiti di mailadawan nga imbensionda! Kayatmo kadi ti mapan iti kahon?
  - Saan!
  - Maalamo dayta uray kaskasano!
  Nagparang ti nakaam-amak a lalaki, ti rupa ket naabbungotan kadagiti warte, nalabaga a barbasna kadagiti tudo, narunot a ngipen, nabangsit ti ngiwatna.
  - Daytoy ni Malyuta Skuratov. Ita, aywanannakanto.
  Nagparang ti karkarna a kahon, kasla kahon ti musika. Iti ruar medio napintas nga addaan kadagiti naarian nga eskudo. Pinadas ti balasitang ti nagsaranget, ngem ti pigsa pinanawanna ti dati a nabileg a bagina. Naliput a pagkapuyan, ad-adda pay a nakababain ngem iti ut-ot! Pinidut dagiti demonio ni Mirabelle ket intapuakda iti uneg.
  Nangrugin a nagtokar ti musika, nagkali dagiti tudok kadagiti luppo, gurong, ken tengngedna. Nagpitik dagiti martilio iti ulo, ket nangrugin a maburak dagiti engranahe dagiti ramay, takiag ken saka. Maigiddato iti dayta, naglukat ti ngiwat ti balasang ket nabukbok ti napudot a likido iti dilana. Saan laeng a pudot, no di ket makarimon met, kas iti agburburek a nana. Nagngaretnget ni Mirabela, ti tianna ket nailuto iti apuy, dagiti nagduduma ti kolorna a gil-ayab ti lubong dagiti natay. Nagtokar ti musika, no dadduma, pimmigsa ti kapartak, no dadduma, bumaba. Nagtultuloy daytoy agingga a ti laeng nabati iti bagi ket nadara a gulo a nalaokan iti napudot a metal. Kalpasanna, danogda dayta babaen kadagiti martilio, a mangaramid iti sapatos ti kabalio. Karkarna a porma para iti di ammo a monster, saan a kabalio: nakabutbuteng nga avant-garde. A kalpasanna narunaw ken nalamiis iti likido a helium. Horror: kalpasan ti apuy iti nagyelo a pudot. Ti balasitang, a nalabes ti pannakapunnona kadagiti negatibo nga emosion, marigatan a makarikna iti panunotna:
  - Bueno, kasano? Kasla! Agsagaba, kinapintas! Daytoy ti imbension da Malyuta ken Beria! Kasano ngay no padasen ti tugaw ni Father Müller a mismo, ti pangulo ti Gestapo!
  - Kas kadagiti appo, kasta met dagiti adipen. - Pilosopikal a napaliiw ni Mirabel. Narigat kenkuana ti langa ti kinatalinaay.
  - Sika met, rumbeng a surotem ti ulidan ni Malyuta Skuratov. Isu ket natangsit ken nadayaw unay kadagiti baro a makinkukua kenkuana. Ngem agparang a dikay" makauray a mangammo no ania ti napasamak kadagiti dadduma a tattao, isu nga ipakitami kadakayo. Ngem umuna, tapno mapatalna ti kinatangsitmo, ilumlomnaka iti nakababain a bang-ar.
  Naigalut ni Mirabelle kadagiti nadarasudos nga uleg ken nasiit nga uleg, naikawit ken naisawsaw iti basura. Dandani dagus a natnag dagiti igges ken dadduma pay a makarimon a banag kadagiti agburburek a sugat ti balasitang. Aktibo unay ti kinagatda ti desperado a mannakigubat isu a kalpasan ti sumagmamano a minuto, maysa laeng nga iskeleton ti nabati ni Mirabela. Kalpasanna, gapu ta napanda, "inisbo" ti nabangsit nga isbo: nakaskasdaaw ti kapartak ti panagdakkel ti karne, intultuloyda manen nga inalun-on ti bagi ti balasitang. Ngem saan a daytoy ti makarimon unay a banag, ngem idi nagkarayamda (nagduduma ti kadakkel, sukog ken kita - ti kakaisuna a gagangay ket nakaam-amak nga impresion, naan-anay a kinakurang ti estetika ken panagtutunos kadagiti bagi a mangiladawan iti sakit ken panagrupsa) dagiti sugat, . di maibturan ti panaggagatel. Narungsot unay dayta, nagatel a kasla impierno, saan laeng a dagiti parsua ti agtartaray iti aglawlaw, no di ket binilion pay a bakteria. Kalpasan ti sumagmamano a tiempo, ni Mirabela a mismo ti nangrugi a nangpisang kadagitoy a sugat, a nangpisang kadagiti urat ken urat. Apaman a saan a mauyong, mabalin a madadael unay ti panunotna.
  - Sige, leppasen, ta no saan, makitam, ti bastard whore ket adda iti ragsak. Umayka a balangkantis, agtrabahoka!
  Napidut ni Mirabelle, naipuruak ti tali iti tengngedna ket naguyod. Awan asi a nangtengngel kenkuana ti siit a tali a tali, ket awanan angin dagiti natutuok a barana. Ket ti bukotko ket natutuok gapu kadagiti saplit. Tunggal latigo, maysa nga awan serserbina nga obra ti arte ti panangtutuok, ket adu unay ti nagduduma a karaman iti dayta: mangpataud iti ut-ot:
  - Nga ti aso ket ipis-it ti kuwelyo. Saan a kasapulan ti agbalin a natangken ti ulo.
  Nasarakan ni Mirabela ti bagina iti let-ang, a nakakitaanna kadagiti nakaam-amak a nalaylay a tattao, adu kadakuada nangruna dagiti babbai, a di maitured ti mangpataud iti nakaam-amak a panagleddaang. Adtoy ti lima nga ubbing unay a lallaki, praktikal nga ubbing, a mangguyguyod iti limapulo a tonelada a bato. Saan koma a mapasamak daytoy sigun iti amin a pisikal a linteg, ti diablo a nakatugaw iti stirrup kabilenna ida babaen ti neutron whip, a mangiparuar iti babassit, makan-mata a kimat (mabalin a naalas dayta a lawag) a saplit. Makitam ti di natauan a tension ti tunggal piskel, nakasaganan a bumtak dagiti urat, agpigket dagiti naingpis a tulang. Agtedted ti ling-et manipud kadagiti nalukmeg, naadipen, brutal a natutuok a bangkay, ket apaman a maidungpar dayta iti darat mangrugin nga agasuk.
  - Saan a krus daytoy a paginanaam. Agtrabahoka a sipipinget ket sika a mismo ket balangkantis. Madusa ti kinaimbag. Ti nalukneng a karakter ket natangken unay a daga tapno agtubo dagiti bukel ti balligi! - Ikapet ti demonio dayta iti bloke. Saplit iti lamolamo, narangrangkis nga abaga:
  - Ditoy nga addaanka iti nagsayaat a stimulant.
  Ita, masapul nga agtrabaho ni Mirabelle. Nakabkabil ti balasitang nga awan asi, naiturong, ken napilitan nga awit-awit ti di maibturan a dadagsen. Ditoy, napadasan ti nalabes ti impresionna a mannakigubat ti naiduma a rukod ti panagsagaba, ket pinunno dayta ti pusona, a pulos a di nakapagtangken. Ti kapatgan: naan-anay a kinaawan kaipapanan dayta ti trabaho a naaramid;napilitan dagiti lallaki ken babbai nga adipenda a mangawit kadagiti bloke iti sirkulo, ket kalpasanna ipangatoda ida agingga iti tuktok, ket kalpasanna bumaba. Ken agtultuloy nga agtultuloy. Mainayon pay, aktibo a nangibukbok dagiti sairo kadagiti napudot a karbon, lansa ken naburak a sarming, uray dagiti naduprak a diamante iti sirok dagiti sakana (extradition worthy of sultans), nauram, nadara a tugot dagiti lamolamo, kasla balasang a saka a nasurot iti likudan ni Mirabela. Kasla di mabilang a daras a natnag, ngem kalpasanna ti danog ti neutron whip ti nangpilit iti balasitang a tumakder. Manipud iti pannakasagid ti ayus dagiti elementario a partikulo ken nadumaduma a makapapatay a radiasion ti quark level, dimteng ti panagkipet, nasakit unay dayta isu a pinilitnak nga aggaraw a diak kabaelan. Ti tension ti awan patinggana a panagsagaba, uray no ikabilanganna ti gagangay a karga ti narungsot a panagsanay, saan pay a kasapulan a guyoden ti balasitang ti karga a nalablabes ngem ti kadakkel ken masa ti piramid ti Cheops.
  - Bueno, kasla agtartrabaho a sunggo. - sinaludsod ti demonio, ad-adda pay a makarimon ti panagisemna (nupay kasla nakarkaro ket imposible). "Sabong pay laeng dagitoy, nakarkaro nga amang ti agur-uray kenka iti masanguanan." Nangnangruna, kayatmo kadi a mapasaran ti dualidad?
  - Kasano dayta? - sinaludsod ni Mirabela iti timek ti maysa nga agsagsagaba ket dagus a nakaawat iti saplit, a nangyegyeg iti intero a bagi ti balasang, natutuok agingga iti nalabes, iti likudan.
  Nagkidem ti demonio iti dakes:
  - Agsagaba iti sumagmamano a porma iti maminsan. Biningaymikayo iti sumagmamano a paset, ket makaawatkayo iti ad-adda a nadumaduma a saklawen ti rikna.
  - Saan, diak kayat ti kasta a ragsak!
  -Siasino ti agsaludsod kenka? "Inruar ti demonio ti kasla beam thrower, intudona dayta ken ni Mirabelle sa inguyodna ti gatilio.
  Iti simmaganad a kanito, narikna ti balasang nga adda dua a bagina. Ti maysa ket mangguyguyod pay laeng iti nadagsen a karga, ken ti sabali ket nakabitin iti krus. Iti agpada a kaso: napreserba ti naan-anay a kinakompleto dagiti sensasion.
  Narikna ni Mirabela a nailansa dagiti imana kenkuana, nagbalin a nadagsen ti bagina, ta naigalut dagiti nagdadakkel a bloke ti bato kadagiti sakana. Tapno saan a pulos a maung-ungor, napilitan a nangguyod iti bagina. Uray ti krus ket nagdisso gapu iti dagsen, nagpigket ti napigsa a kayo, nagkali dagiti pirgis iti naputed a likud. Adda nasiit a korona ti mannakigubat iti ulona. Nakaam-amak ti panagkalina iti kalasag, a nangpaadu iti panagsagaba. Tunggal anges ket nabuyogan kadagiti nasakit a panagkipet. Iniggaman ni Pterodactyls ti atiddog a buok ti balasitang, a nangpangta a mangpisang iti kudil ti ulona. Maguyod ti buokko iti nagduduma a direksion, agpigpigerger ti ulok a kasla babassit a bato nga aggargaraw. Ket maigiddato iti dayta, intultuloyna ti nagbannog, a nangguyod iti di maibturan a bato. Maysa pay, ad-adda a simmang-at ti rabaw ti disierto. Narigat nga ibaga no ania ti pakaigapuan ti dakkel a panagsagaba, ngem no maiparabaw dayta iti maysa ken maysa, mapaneknekan a kasta a "piesta" ti lasag.
  - Bueno, kasano ti magustuam? - Nagsaludsodda iti balasang iti aggigiddan, dua a sairo.
  Nagkidem ni Mirabela iti negatibo a ulona, wenno ulona.
  - Ngem mabalintayo a paingten ti pannakatutuok, umayka, cutie, tallo nga aspeto a maminsan. Ket addaka idi iti napili a milion, ngarud, kasapulam ti ad-adda a sopistikado ken technogenic.
  Sakbay a makakidem ni Mirabela, naipit ti bagina iti maysa a slab. Kalpasanna, narikna ti balasitang ti dagsen ti barko iti law-ang iti bagina. Napis-it amin a bituka, naburak dagiti tulang, bimtak ti sumagmamano a gurong. Kalpasanna, naguni ti signal ti panangrugi ket nagsilnag dagiti nozzle, ti plasma a napudot iti adu a binilion a degree pinuoranna ti lasag. No pumudot unay, ti rikna ti di maibturan a pudot ket kasta unay a tinukkolna ti tunggal selula, a sumsumged, ti kabassitan a partikulo ti bagi a sinagaba. Nagsina ti nabileg a barko iti law-ang, nagtayab nga agpangato, ket iti apagbiit, nalaklaka, ngem apaman a naaddaan ni Mirabela iti tiempo a makaanges, bimtak ti barko, ket natinnag dagiti rugit iti balasang.
  - Bravo nga! kinuna ti demonio a nangpalakpak kadagiti imana. - Maawagan daytoy iti agnanayon a pangrugian.
  Kalpasanna nagparang manen ti barko iti law-ang, nagpuor manen dagiti addang, super-hot fire, sa nagdisso ken natnag manen. Ti rikna ti naisangsangayan iti apagbiit ti nanglikmut kadagiti napalabas nga inkarnasion ti impierno. Kalpasanna, nangrugi manen a madlaw ni Mirabela, aggigiddan amin.
  - Rumbeng kadi nga inayonko ti maikapat wenno umdasen dayta?
  - Siempre, umdasen dayta! - Nadanonen ti psyche ni Mirabela iti limitasionna manipud iti pannakatutuok.
  - Saan, dika agmauyong, pabassitenna ti panagsagabamo. Nasayaat ti lasagmo, sensitibo a bagi ti balasang, ngem kabaelanmi a baliwan dagiti parametrona ken iyakar ti lasagmo iti aniaman a sabali a porma. Kayatmo kadi ti ageksperimento?!
  - Bay-annak, pangngaasim! - Nagwingiwing dagiti natutuok a porma ni Mirabelle. Nagsakit ti tunggal molekula, tunggal naidestiero, narungsot ti pannakatutuokna nga atomo ti bagi.
  - Bueno, diak aramiden dayta! Saan nga umdas dayta para kenka. Siasino ti pagbalinek kenka?Panagkunak, meteorite dayta.
  Naitapuak ni Mirabelle iti tangatang. Nagtalinaed a mismo ket maigiddato iti dayta nariknana a kasla maysa a bloke ti bato. Nariribuk, a naglukluksaw manipud iti agsumbangir, naggunay iti vacuum. Ket ditoy a di maibturan ti panagsagaba. Adu a bituen ti nangpuor iti meteorite ti balasitang babaen ti nadumaduma a raya, manipud simple agingga iti X-ray ken neutron. Ngem nangnangruna a nasakit ti alpha ken gamma radiation. Nabara dagiti paset ti bagina wenno, iti kasumbangirna, nalamiis. Agpigpigerger ti rabawna, agtinnag dagiti sibubukel a pedaso, ket maigiddato iti dayta, marikna ti balasitang ti lamiis iti natay, awanan angin nga espasio, ket kasla dandanin bumtak dagiti barana gapu iti kinakurang ti oksihena. Nagsagaba ni Mirabela a di nabingay, nagbalin a bato, dina napukaw ti uray maysa nga iota ti kinasensitibo. No dadduma, natnag iti dayta dagiti babassit a pirsay manipud iti dadduma a meteor wenno nasabatna dagiti natadem a pirsay dagiti satellite: artipisial ken. natural. Ket daytoy met ti nangpataud iti di maibturan a panagsagaba.
  - Oh Dios, isalakannak kadagitoy a maniac, ania ti dimteng dagiti naatap nga imahinasionda. Bueno, talaga, dagiti nasala a "dakes nga espiritu": mabalinda koma a napanunot ti kasta a banag.
  Ket intultuloy dagiti sairo ti nagaramid iti rupa, a nagsasalisal tapno kitaenda no siasino ti mangpataud iti kaaduan a pannakarurod. Iti panangipalubosmo a mangrunaw, mamimpat ti pannakatutuok.
  Ditoy a nangrugi a maallukoy ti bagi ti meteorite iti higante a planeta. Narikna ni Mirabelle ti buteng, ngem dina pay ketdi makagaraw;nupay marikna ti lasagna ti amin, naan-anay nga awan ti maaramidanna. Nagtayab ti Mirabelle kadagiti napuskol a suson ti atmospera, narunaw ti rabawna, kalpasanna nangrugin nga ag-evaporate ti bagi, basta nauram iti atmospera. Nagbalin daytoy a kanayonan nga insentibo, ti maikasiam a dalluyon, iti taaw dagiti sursuro. Kamaudiananna, naan-anay a nadadael ti bola ti apuy ket dagus a nagparang ni Mirabelle iti law-ang. Nagtultuloy ti karusel ti pannakatutuok, nangrugin nga agtaray dagiti kabalio.
  - Saan nga umdas ti uppat a kita ti panangtutuok nga aggigiddan. Dayta ti gapuna a sika, balangkantis, dika padasen ti maysa a banag iti maikalima.
  - Espasio manen? - sinaludsod ti sabali a demonio.
  -Saan, historikal! - Kasano ti panagayatmo kadagiti pasista, gayyemko? - Umis-isem, impakita ti diablo ti tallo nga intar dagiti nakillo ken nadadael a ngipen. Ket dimmakkel ti kadakkel dagiti tentacle ti sabali a demonio; natadem dagiti murdongna.
  - Kagurak ida!
  - Ket masapul nga agayat ka. Ti maysa a rason, ania ti mariknam iti Pebrero?
  - Medio normal, talentado unay ken mannakigayyem a tattao. - Babaen ti multi-level wave ti ut-ot, kinuna ni Mirabela. "Nupay masapul a silulukat dagiti matam kadakuada." Naallilawnak nangnangruna ti Pebrero. Saan, saan a diro! Ngem adda met mantsa dagiti bituen!
  - Dakkel ti feeder-mo. Wenno ketdi, bassit a fidenko.
  Kalpasan ti apagbiit, kasla ubing a lalaki nga agtawen iti agarup walo wenno siam ni Mirabela. Naan-anay a lamolamo, ket iti sibayna adda dagiti isu met laeng a lamolamo a lallaki. Naputed ti buokda, nalamiis ken nakudrep, iti aglawlaw ket dagiti ubanan a diding ti kuartel, nasiit nga alambre, ken agtaul nga aso.
  Maag unay ti makina, inruarda dagiti buok ti buok, ngem ad-adda pay a nakaam-amak ti makadidigra nga arasaas.
  - Ita, ipandakami iti crematorium.
  Idi nalpasen ti pannakatutuok babaen ti buok, dagiti dakes a pasista a nakauniporme iti nangisit ken addaan iti emblema ti kalasag ken krus, a nangkabil, inlinyada ida. Nadlaw ni Mirabela no kasano ti kinaingpis dagiti ubbing, makitkita ti tunggal tulang ti ubing a magmagna iti sanguananna, napagbalin ti bukotna nga agtultuloy a sugat nga addaan pilat ken abut. Nairuarda, agtinnag ti niebe, napuoran dagiti lamolamo a saka ti ubing iti puraw a rabaw, medio nalamuyot iti nagyelo a dara. Maysa a saplit ti limmasat kadagiti linia, nagtinnag ti makagat a danog kadagiti puon ti luppo, a dandani di naabbungotan iti kudil, ti nainkarnasion manen a ni Mirabelle.
  - Iggamam dagiti sakam, dagiti parsua ni Fidov.
  Nalawag nga ikagkagumaan dagiti ubbing iti amin a pigsada, ket makitak dagiti nalabaga a lamolamo a muging nga agsasaruno. Empty ti tian ni Mirabela, ti bisin ti mangkugtar iti bitukana, ti asido ti mangleppes iti tianna. Agtaray dagiti aso a pastor nga umasideg kadakuada nga agtaul, kasla nauyongda, agburak ti ngiwatda. Maysa kadakuada ti nakapungtot unay ken dandani makagat iti nalukmeg a saka ni Mirabela. Nakabutbuteng ti balasitang iti bagi ti maysa a lalaki, ngem dagidiay nga ubbing a maluk-atan ket maiturong manen iti linya babaen kadagiti natadem a bayoneta. Kamaudiananna maiturongda iti maysa a pasdek a mangiparuar iti napigsa nga angot. Naan-anay a nalamiis ken nagbalin nga asul ni Mirabela, ken dagiti dadduma nga ubbing. Idi damo, magmagna a naburak, kagudua a nagyelo a sakana iti napudot nga asero a suelo, napadasan ti naragsak a rikna. Kalpasanna, nangrugin a napudot, ket nagsala ni Mirabela iti hopak. Nagwingiwing dagiti bibigna iti kararag dagiti Judio.
  - Kaasiam ni Yahweh. Ikkam ti biag iti ubing a lalaki! Wenno imbes ketdi maysa a balasitang! Itapuakmo dagiti Nazi idiay Sheol! Iti kapuskolna!
  Pimmigsa ti pannakauram dagiti saka dagiti ubbing, adun nga ubbing ti nangrugin nga agpukpukkaw ken agsangit, ket nagbalin a di maibturan ti angot ti sumsumged a karne.
  Adu dagiti lallaki, nairut ti pannakaipitda, narikna ni Mirabela ti pannakasagid dagiti nalukmeg, sobra ti timbangna, naling-etan a bagi. Dagiti natadem a shoulder blades ti nangtubtubngar kenkuana iti tulang a barukongna. Natinnag ti napudot nga alkitran iti nabarbasan nga ulona ket nagikkis ni Mirabela. Nangngeg ti katawa dagiti lallaki nga SS, nga umasping iti panagngaretnget, sa naguni ti signal. Nangrugin nga agkiling ti suelo. In-inut ngem sigurado a simrek dagiti ubbing a nakatakder iti igid idiay Gehenna. Nagkidem dagiti lallaki, pinadasda a gammatan ti nalannas a napudot a suelo, ngem awan mamaayna ti amin. Uray iti laksid ti amin a rigat a napasaranna, agpitik ti puso ni Mirabela a kasla machine gun.
  Ita, turnona ti aglusdoy iti lubong dagiti natay. Ti gil-ayab ti manglapunos kenkuana ket sumaruno ti di maipada nga ut-ot, napartak a mauram ti kudil, ket dilpatan ti apuy dagiti tulang iti nagartem a panagragragsak. Naisina a mapasaran ni Mirabela ti tunggal segundo, kalpasanna no nagrupsa ti maudi a tulang, masarakanna ti bagina nga agtigtignay manen. Maulit-ulit nga uliten ti nakabutbuteng nga estoria.
  - Isu a nakadanonka iti maikalima a tukad. - Makibiang ti diablo. - Ngem saan nga umdas daytoy kenka, kasapulam a paaduen ti momentum-mo.
  Awan ti inyebkas dagiti mata ni Mirabela, nalapunos ti emosionna isu a dinan makasao. Insingasing ti maysa a demonio nga addaan iti lamolamo ken nadadael a kalasag.
  - Gapu ta nagsublitayon iti pakasaritaan ti tao, kalpasanna nalabit ulitentayo manen ti episode kadagiti Aleman.
  Ania ti kaykayatmo; eroplano wenno tangke?
  Nagngaretnget ti kakumplot ti sairo.
  - Siempre ti eroplano; ad-adda a dinamiko dayta.
  - Ania a kita ti lasag ti itedtayo kenkuana?
  -Babbalasitang ti kasayaatan, makarimon unay dagiti lallaki.
  Naminsan manen a nagbaliw ti buya ti daga. Kasla agtaytayab ni Mirabela iti eroplano, apagbiit a kanito ti wayawaya sa napaltogan ken natinnag. Iti maudi unay a kanito sakbay a madungpar, kabaelan ti piloto ti agluksaw manipud iti parachute, ngem apaman a nairut dagiti tali, adda pannakasaplit ken dagus a pannakapukaw ti puotna. Iniggamanda dagiti takiag ni Mirabelle ket inwarasda ti danum iti rupana;makita dagiti brutal a rupa, swastika, ken ti emblema ti SS - dua a kimat - iti aglawlaw. Napigis dagiti kawesna, ket makita ti balasitang a buyogen ti panagbuteng: dua a nagtubo a suso ti kabaian. Adda banag a di magawidan a nakabutbuteng kadakuada. Marumek, mapigket, maguyod dagiti suso. Kalpasanna, rugianda a rugitan ti sinturon ti kampilan. Desperado nga agkidem ni Mirabela, a mangsipa kadagiti sakana. Dinanogda iti ulona babaen ti riple butt, kalpasanna ikkatenda ti panti, a dumanon kadagiti pribado a paset ti bagina babaen kadagiti narugit nga ima. Agngaretnget ni Mirabela a kasla balangkantis, ti babai a bagi ti sabali ti mangimpluensia iti panunot. Ammona ti dandanin mapasamak ket agpigerger gapu iti panangsegsegga iti dayta.
  - Anian a balangkantis, natiliw ti mangkukulam iti rabii, ita inumem ti tasa ti pannakaibabain para kadagiti natnag a kakaduam.
  Narikna ni Mirabela ti natadem a taya iti luppona. Rinugianda a sililiday a rames. Maigiddato iti dayta, dua a lallaki ti naggigiddan a naaddaan ken ni Mirabelle. Saan unay a nasaem: anian a nakababain, ti dati a kamengna iti napili a milion ket "na-cock" a kas iti maudi a balangkantis. Maysa a lalaki ti nangsukat iti sabali, nakaskasdaaw, ngem ti sekso, imbes a rag-o, ti nangyeg iti naan-anay a panagsagaba iti balasitang. Adu, adu dagiti manangrames, ket napigis ti amin nga adda iti unegna, a nangpunno kenkuana iti makasabidong, nabangsit a bukel. Impagarup ni Mirabela nga agpatingga amin daytoy, ngem nakasarak dagiti Nazi iti sabali pay a pannakatutuok.
  - She"s a pilot, isu a bay-am nga agtayab!
  Naputed ti urat ni Mirabel, sa nairuar ti tendon babaen ti forceps sa naigalut iti eroplano.
  - Bueno, ditoy ti minx. Take off on your flight, kayatmi ti nakaskasdaaw a kapadasan.
  Naglugan ti mannakigubat, nakigtot ken napigis ni Mirabelle iti rabaw, dagiti laeng sanga ti bush ti nasapsaplit iti lamolamo, nakurba a saka ti kabaian. Ti kadaksan nga ut-ot, idi nangrugin a rummuar dagiti urat, ket adda iti sanguanan. Kasla napadasanen ti agtutubo a mannakigubat ti amin ket awan ti masdaaw kenkuana, ngem saan, nakaunnat dagiti tendon ken agdisso ti dara manipud kadagiti mata.
  Nagaramid ti eroplano kadagiti pirouette, nagaramid kadagiti slide, roll, ken loop. Amin dagitoy ket nagkintayeg ken inwarasna ti bangkay. Nagngaretnget ni Mirabela, ket maigiddato iti dayta natutuok dagiti dadduma a kasla balasang nga inkarnasion. Kalpasanna, nangrugin a natadem a bimmaba ti mannakigubat ket nadungpar ni Mirabela iti daga, sa naiguyod kadagiti siit ket nailumlom iti nabangsit a libtong. Amin dagitoy ti nangpabigbig kaniak iti panagsagaba: naiduma bassit. Kasla saan a pulos a maibus ti gas ti eroplano. Nupay kasta, kalpasan ti panagtayabna iti marikna a kasla oras, mauram dayta iti apagbiit ket maulit manen ti amin.
  Inkanta pay ketdi ti diablo, iti narangrangkis, mangkiskis iti utek a timek:
  Naulpit, nalabaga nga ari ti impierno, .
  Adda dakkel nga escort iti aglawlawna!
  Ket anian a nalaingka a saan a PR, .
  Kasunganina unay ti epektona!
  
  Maysa a nakaam-amak a demonio ti mangkablaaw kenka, .
  Uppat a sara, fathom ti kaatiddogna!
  Saan a dayta ti gapuna a timmakder ni Jesus
  Tapno ti naibalud iti korte ket makastrek idiay langit!
  
  Maysaka idi a natangsit a balasitang
  Simrek ti naisangsangayan a milion!
  Ita ti makinkukua ket ni Satanas, .
  Ket awan patinggana ti pannakatutuok - lehion!
  
  Anian a set - masarakamto amin ditoy, .
  Adda rack, dagum ken apuy!
  No matutuokkanto iti napigsa, .
  Inyunnat ti Dios ti makannawan nga ima ti pungtot!
  
  Adda pay dagiti moderno a panagtutuok, .
  Maysa nga eroplano ken tangke ti adda iti serbisioyo!
  Iyapaytayo, tarigagayantayo ti dayaw, .
  Iti Impierno adda urnos - saan a riribuk!
  
  Naluknengka iti kinaimbag, .
  Ita ti biag ket adda iti tae para iti daytoy!
  Saan a kasapulan nga agbalinka a nasantuan a karnero
  Awan ti lugar dagiti naemma ditoy Daga!
  
  Maawatan ti asinoman a maag ti moralidad
  Ti dalan nga agturong iti balligi ket kinaranggas, kinadakes!
  Naited ti bilin - mapan ag-hike, .
  Adda gubat a mapaspasamak - nagasatka!
  
  Saan a makapagbiag ti maysa a pasipista
  Ngamin, no awan ti kampilan, naan-anay a nakapuyka!
  Naduprak ti pasista iti darat, .
  Ket awanen dagiti parikut kenkuana!
  
  Ket maysaka a kinapintas - dayta ti parikut, .
  Inkeddengko ti agsangit - dayta laeng!
  Daytoy ti gatad ti ayat
  Amin a dadduma ket buli - kinaulbod!
  
  Bueno, ita, luktam dagiti matam, .
  Iti impierno ti lasag agpuor ken agsennaay!
  Raging iti bagi: maysa a bagyo, maysa a gurruod, .
  Ket dikay maparmek ti saem!
  
  Ket ti nakarkaro pay, ania amin ti buteng, .
  Awan ti panungpalan - pulos!
  Saan nga isalakan: uray ti Dios, ni Allah, .
  Agsasaruno a pannakatutuok ti agur-uray!
  Karkarna ta dagitoy a sasao, imbes a leppasenda ni Mirabela, ti nangpabiag kenkuana. Sensitibo unay iti torpe a rima.
  - Sika diablo nagsao iti daniw. Isu a saan a nasayaat ti amin kadagiti sarayo! - Nagkidem pay ketdi ti mannakigubat, nga amin a matana ket adda kadagiti natutuok a bagi.
  - Ket makitak dagiti quasar para kenka! Inkeddengko nga alaen babaen ti panagsakay imbes a bugguak. Apresiarek ti naallukoy a kinamanagpakatawa, sadino ti rumbeng a pakaidestinuan itan ti balangkantisna a vacuum iti maikapito a porma ti panangtutuok? Mabalin nga iti hypernuclear reactor?
  Ingaraw ti demonio dagiti nagkullayaw a tentacle-na.
  - Ti pito ket sagrado a numero ken masapul a maysa a banag a grandiose. Ket kasta a ti panagsagaba aglablabes ti rukod.
  - Kalpasanna mangitukonak iti pagpilian - maysa a supernova, kanenna ti balangkantis manipud iti uneg.
  - Sangsangayan! Denggem ni Mirabel - sapay koma ta agbalinka nga ubanan! Maited kadakayo ti naisangsangayan a dayaw a mangpadas iti ituktukonmi kadagiti laeng agdindinamag a kriminal ken lider dagiti rebelde. Agbuteng ken agbabawi, kabusor ti Apo!
  Kalpasanna, nangrugin nga agtulid dagiti mata ni Mirabela, ket nasarakan ti bagina iti tengnga ti agtultuloy a multi-billion-dollar a gil-ayab, ita ti intero a bagina ket narunaw iti dayta, ket narikna ti mannakigubat ti nakabutbuteng a pudot iti tunggal molekula, tunggal agtayyek a quark, tunggal nucleon ti ti bagina, a nagbalinen a di kapapati a higante. Ti nariknana bayat ti pannakailumlomna iti impierno ket ti laeng nakapsut a panagsasarita ti maladaga no idilig iti timek ti nakapungtot nga arkanghel. Daytoy ti nanglinong iti amin a dadduma pay a kita ti pannakatutuok. Kasla naglumlom ti utek ti balasitang, nga aggigiddan a mariknana ti quintillion a kilometro kubiko a napudot a plasma ken, ti nakarkaro pay ngem iti hyperplasm, ti proseso ti panagtipon dagiti quark ken preon (dagiti partikulo a mangbukel kadagiti quark). Ita naawatanna no ania ti pudno a rikna ti ut-ot, nga awan ti analogona iti intero nga Uniberso. Ket kaskasdi, uray daytoy ket saan a ti limitasion, kumarkaro ti kinakaro ti panagsagaba - ti bituen ti quasar ket makapaspasar iti pannakayanak manen. Ania ti panagbettak ti quasar supernova - sangagasut a bilion a quintillion a bomba ti hidrohena: naitapuak iti maysa a lugar. Ngem awan uray maysa a psyche a makarunaw iti amin a maminsan. Nagkidem ni Mirabela, ti stupor ti naikabil iti utekna, ti maudi nga inkarnasion ti nangleppas kenkuana.
  Kinita ti torture robot ti awan gawayna ngem naimas latta a bagina, kinuna ti computer:
  - Ti cyber-underworld ti nalpas kenkuana.
  - Bueno, masapul nga isublitayo ti bassit a lalaki.
  Napanunot ni Mirabela: rimmuar amin dagiti pito a hypostases ti di mailadawan a sapasap nga imperio ti pannakatutuok, a naibatay kadagiti kabarbaroan a teknolohia, sipupungtot dagiti sairo.
  - Nagasatka manong. Ti emperatriz a mismo ti nagtakder para kenka, nalpasen ti pannakatutuok, ngem no umayka manen kadakami, isu met laeng dayta, ngem maminribu a napigpigsa ken ad-adda a naimbento, ken kangrunaanna, iti awan patinggana a binilion a tawen. Ita, maam-ammom ti elektroniko a Hyper Angel ti Impierno!
  Nagparang ti nalawag a ladawan iti sanguanan ni Mirabela, a namimpinsan a nangiladawan iti konsentrasion ti amin a nakaam-amak, masakit, makapapatay: makarimon amin dayta isu a nalagip ti mannakigubat: sangadosena laeng a sara a kurbada iti corkscrew, napigis a warts ken nakaam-amak ti panaglammin nga ulser. Kalpasanna, maysa a natadem a ramay ti nangtubtubngar iti balasitang; No saan nga adda iti cyber-underworld, natay koma a dagus gapu iti kasta nga operasion, bayat a nagrupsa ti kuko a nagbalin a binilion a dagum a mangpuor iti bagi. Natukkol ni Mirabelle manipud iti puon ti luppona agingga iti likud ti ulona. Isut" naipangato, nagpukaw manen ti makauram a gil-ayab iti aglawlawna, nagkidem dagiti ngiwat, ket kamaudiananna nagputed ti sinamar ti lawag kadagiti matana.
  - Bayat a nawaya ti vacuum traitor. Agkita tan to! - Kinuna ti Hyperangel ti Impierno. Naliday manen ni Mirabela ta nagsubli ti puotna iti ulona, kinuna ti naalumamay a timek ti babai.
  - Wen, nakigtot isuna. Nalabes daytoy a dusa para iti maysa a tao. Maysa pay, makabael unay a mannakigubat!
  - Hustoka, kas iti kanayon, Hypermarshal! Ngem ad-adda nga ammo ti tribunal no kasano ti makilangen kadagiti traidor! - Pinagkintayeg ti robot torturer ti lamolamo a kinapintas. - Bayat a nawayakayo, iti agdama.
  Nakigtot ti balasang ken masansan nga agkidem, nagbalin nga asul ti rupana, limned dagiti mata iti rupana.
  Inkagumaan ni Marshal Maria Rattlesnake agingga a kabaelanna a liwliwaen ti balasitang, nagparang kadagiti imana ti baso ti arak nga addaan tubbog ti esmeralda:
  - Inumen, ti kinapintasko! Sapay koma ta makatulong daytoy kenka nga agsubli iti panunotmo.
  Ininum ni Mirabela ket nasaysayaat nga amang ti riknana. Nagsubli ti de rosas a kolor iti rupa. Dinamag ti balasang:
  - Ania ti mapasamak kaniak ita! Talaga kadi a saem laeng ti nabati kaniak? Ket awan patinggana ti saem...
  Nagparang iti sanguanan ti balasang ti ladawan ti sabali pay a makaay-ayo a kinapintas a nakaluho iti spacesuit. Daytoy ti ultra-hyper-marshal ti departamento ti "Tender Love", ni Anastasia Streletsova, a pagaammo ken nakabutbuteng ti amin a sakup ti imperio (mabalin malaksid iti emperador). Iti ruar, kasla napintas unay ken naraniag, makapasiddaaw a balasitang, napno iti kinapintas ken kinagagar. Kinapudnona, naayat unay ni Streletsova, pagay-ayatna ti makiay-ayat iti sumagmamano a lallaki wenno ganggannaet iti amin a kita nga aggigiddan. Maigiddato iti dayta, isu ket naisangsangayan babaen ti dakkel, nakaskasdaaw laeng a kinalaing iti panangipaay iti ut-ot.
  Nupay kasta, saan a daytoy ti interesado kenkuana iti agdama:
  - Ammom, nakaaramidka iti nakaro a krimen ket nasentensiaanka iti tungpal biag a pannakaibalud babaen ti panagtalinaedmo kadagiti anti-troops! Kayatna a sawen a kanayon a makariknaka iti nakaro nga ut-ot ken pulos a dika maminsan a maaddaan iti gundaway a mangtagiragsak, agrelaks wenno aganges. Awan kalintegam uray maturog, awan ti paglinglingayan, ket yantangay saankanto a lumakay, mabalin nga agpaut daytoy iti napaut, nasaem a milenio. Gagangay a saan a maipakita iti asi dagiti tattao a kas kenka!
  - Ket kalpasan ti naballigi a panagpatingga ti gubat?! - Buyogen ti managbabain ken mapagtalkan, sinaludsod ni Mirabela.
  Insungbat ti hypermarshal, nga agngisiten kadagiti ngipenna nga agkir-in a kasla hyperplasm nga inruar ti beam thrower:
  - Iti kasta a kaso, siempre adda gundawaymo, ngem kaaduanna a mapakawan dagita. a naibalud sakbaymo, patpatgek. Iti pangkaaduan, dikay agtalek iti asi ti emperador wenno emperatriz!
  Inruknoy ti balasitang, ti kasla perlas a lua ti nagtubo iti nagarbo nga agongna:
  - Ket kaskasdi, ay-ayatek ti Motherland-ko!
  Ad-adda pay nga immisem ni Anastasia Streletsova:
  - Ammomi dayta! Napasnek ken napudnoka iti pagrebbengan! Ngarud, babaen ti pagayatan ti kadakkelan nga emperatriz, ikkanmikayo iti gundaway nga agserbi iti Fatherland! Nakasaganaka kadi a mangibaklay iti napateg nga aramid?
  Sipapasnek a nagtung-ed ni Mirabela, awan ti pigsa ti isipna a mangilemmeng iti ragsakna:
  - Wen, sigurado! Kayatko ti agserbi iti daga ti amak iti inaldaw ken oras, kas iti natured a mannakigubat ken matalek a soldado.
  Medio teatro ti panangibaba ni Anastasia iti timbre ti timekna:
  . KAPITULO No. 12.
  Intuloy ni Yanka iti arasaas:
  - Ti maikadua a parikut ket ti bomba a hidrohena ket mangpataud iti napigsa a radiasion a mangpapatay iti amin a sibibiag!
  Nagkidem ni Sadat ket dinamagna:
  - Kasla kadi sabidong ti radiasion?
  - Saan! Ad-adda a nakabutbuteng! - Inrukob ni Yanka dagiti matana tapno makakombinsir. - Daytoy ket banag a mabalin a mamagpigerger uray iti kaatapan nga imahinasion. Di makita, awan kolorna ken awan angotna, ngem makapapatay uray kadagiti ipis!
  - Magic ti lubong dagiti natay?! "Nangrugin a maminsan nga agpigerger ti namaga, kayumanggi a bagi dagiti lallaki, ket adda pudno a panagbuteng kadagiti matada.
  - Saan! Siensia iti labes ti mahika. Ti pisika ket nangikabil iti serbisio ti sangatauan. - Kayat ni Yanka nga iwaras dagiti takiagna, ngem ti lanot a tali a nangtengngel kadagitoy ti nanglapped kenkuana.
  Nagkuna ni Ali:
  - Makauma ti siensia! Diak ammo, ngem mano ti intedna kadakami?! Ania pay ketdi ti kayat a sawen ti sao a siensia?
  Nagkidem ni Yanka:
  -Addaka pay laeng iti nasapa unay a tukad ti panagdur-as ti sibilisasion. Kanayonanna, makibiang ti nadumaduma nga urnos ken relihion.
  Immanamong ni Sadat:
  - Patien dagiti pannakabagi ti "Angry God" order nga amin a sientista ket agserserbi ken Satanas ken puoranda ida. Adda idi tiempo nga aganupda kadagiti mangkukulam, ngem kalpasan a bimmassit unay ti bilang dagiti napintas a babbalasitang, marigatan dagiti ari, sultan, ken ari a mangallukoy kadakuada a mangpasardeng iti panagpungtot. Ket ita ti kinapudno ket saan a karkarna ti pannakatutuok, nangruna kadagiti adipen. Ngem iti prinsipio posible ti agbiag.
  Pudno a masansan a nasapsaplit dagiti babbai nga adipen. Espesial a nalawa a latigo dagitoy, tapno saan a maputed ti kudil, uray dagiti lallaki ti makagun-od iti dayta. Saanda a pulos inispal dagiti nataengan a lallaki.
  - Malaksid iti makapapatay a dikay" amin nga agbibiag, dikay" agbiag ta dikay" maawagan dayta iti biag! - Nagkanta ni Yanka.
  Nagsippayot ti saplit, ngem saan a nagtinnag ti danog iti bagi ti nabayagen nga ubing. Kasla kayat laeng ti manangaywan a butbutngen ti ubing. Intultuloyna a mismo ti nangikabil iti imana iti lapayagna, a liniputanna ti panagusiuso.
  - Naulimek ti panagsasaritam! - Nagmuregreg.
  Dinamag ni Sadat:
  - Ammom kadi ti agsurat?
  - Sigurado!
  -Mabalin kadi nga iladawan no kasano ti pannakaaramid ti bomba ti hidrohena?
  - Iti prinsipio, kabaelak, basaek dayta iti Internet, ngem diak ammo amin a detalye. Ket iti pangkaaduan, narigat unay, saan nga awan mamaayna a kayat ti kaaduan a pagilian iti lubong ti agbalin a nuklear a pannakabalin, ngem dida maaramid dayta. Uray kas pagarigan, ti India, maysa a pagilian a nabaknang iti natural a gameng nga addaan iti populasion a nasurok a maysa a bilion, ket nangala iti sangapulo ket lima a tawen tapno makaaramid iti bomba atomiko ken hidrohena. Isu a sika ken ti aradom: saanmo a kasta ti kinalaka a makagun-od iti kasta nga igam. Kanayonanna, masapul nga ammuem ti adu a teknikal a detalye. Ti bomba a hidrohena ket maysa a grupo dagiti komplikado nga elemento ken naisangsangayan a material. Kasapulan daytoy ti Plutonium ken Uranium - 235. Ket iti pangkaaduan, maysa a lubong a sadiay dagiti sultan ti agturay ken agturay ti pannakaadipen; Sigurado a nasapa unay a ma-master dagita nga igam.
  Nagkuna ni Ali:
  - Ti monarkatayo nga addaan iti kasta a pannakabalin nalabit dinadaelna ti intero a planeta! Saan, saanmo koma nga uyawen ti tigre babaen ti suso ti babai.
  Immanamong ni Sadat:
  "Nalabit pudno a natangken unay dagiti kasta nga igam para kadagiti lokal nga agtuturay."
  In-ang-angaw ni Yanka:
  - Anian a sara ti baboy! Ken dagiti ngipen ti asno!
  - Eksakto daytoy a panangidilig! - Immanamong ni Ali. - Saanmo koma nga irisgo dayta, ngem kasano a makastrekka iti lubongmo?
  - Dimo ammo! Baka makayakar dagiti demonio! Nupay dakes dagiti dakes a puersa gapu iti dayta a rason, tapno saan a naparabur kadagiti saan nga entidad a kas kadagiti tattao. Nupay kasta, ania ti mariknatayo a mismo maipapan kadagiti ipis?
  Inkurkuridem ni Sadat ti natangken a mugingna ket dinamagna:
  - Kasla kadi pusa dagitoy a parsua?
  - Awan dagiti insekto!
  - Siak a mismo ket pagay-ayatko dagiti kulibangbang!
  Nagkidem ni Yanka:
  - Nasayaat dagiti kulibangbang, ngem adda met dagiti lamok, kasta met dagiti dadduma a parsua a mangsagid ken mangtuok kadagiti tattao.
  Inkidem ni Sadat dagiti abagana ket kinunana:
  - Awan kadatayo dagidiay adda iti pagiliantayo. Ngem kunada nga iti amianan, adda dagiti kasta a nakababain, makasagid nga insekto! Nupay kasta, kasanon no dagiti garawtayo manipud kadagiti pilok ket kinalngal met dagiti arthropod? Nakaam-amak dayta!
  Naminsan manen a nagyaman ni Yanka iti Mannakabalin-amin ta uray la awan ti kinarugit iti daytoy a lubong. Nalagipna ti panagbiahena iti Amianan, no kasano a dandani kinnan dagiti lamok. Saan pay ketdi a nalawag no apay a pinarsua ti Dios ti kasta a makarimon, agparang a tapno makarurod manen dagiti tattao. Napno met ti kabakiran iti amin a kita ti nakababain a banag ken dadduma pay a basura. Pudno, saan a pulos a napan kadakuada ni Yanka, iti laeng telebision ken Internet ti nakitana ida. Nupay kasta, kasla adda met dagiti lugar iti daytoy a planeta: a sadiay agturay ti amin a kita ti makarimon.
  Nagkidem ti ubing ket insublina ti blond a buokna manipud iti mugingna babaen ti sikona (nagalut dagiti imana). Iti pangkaaduan, apay nga awan ti ragsak ditoy Daga. Nalamiis wenno napudot, masapul nga agadalka iti napaut ken makabannog idiay eskuelaan, ket no kalam-ekna masansan nga agniebe. Narigat unay ti ag-tan, ken dagiti prutas a sitrus ti mangted kenka iti allergy. Daytoy ti lubong! Kasano ti panagbiag dagiti lallakay ken babbaket? Iti pangkaaduan, bang-ar dayta, awan sabali ti biag no di ti pannakatutuok. Pinampanunot ni Yanka no kabaelanda nga imbentuen ti elixir ti agnanayon nga agtutubo bayat ti panagbiagna? Wenno maysa a kita ti anti-aging radiation?
  Adda pay laeng namnama iti daytoy! Diak kayat ti agsagaba ken agsennaay a kas iti ar-aramiden dagiti lallakay.
  Iti pangkaaduan, iti panangmatmat ti tao, naulpit unay ti Dios no impalubosna ti kasta a panagsagaba para iti binilion a tattao. Nupay kasta, ti proseso ti panaglakay: saan laeng nga impalubos ti awan asi a ni Yahweh, no di ket pinagtignayna a mismo. Kas naibaga kalpasan ti layus: sangagasut duapulo a tawen koma ti aldawda! Nupay kasta, saan nga agbiag ti kaaduan a tattao tapno madanon daytoy nga edad! Uray dagiti sangagasut ti tawenda a tattao ket manmano;adu ti dati a nadadael nga apong iti innem a pulo ti tawenda. Iti pangkaaduan, nalabes ti kasta a pananguyaw iti maysa a tao! Bueno, dikay" maaramid dayta kadagiti bukodyo nga annak! Ngamin, sopistikado, narugit a sadismo daytoy, tapno in-inut a patayem ti bukodmo nga anak, ken pagbalinem pay ketdi a naalas a tao. Ket ania ti kaasping ti Dios kalpasan daytoy, ti namarsua iti amin a banag! Kas maysa a nasapa nga ubing a lalaki, adu ti pinanunot ni Yanka, nag-analisar ken nangaramid kadagiti konklusion. Ti umuna nga independent boyish conclusion-na ket awan ti Dios! Ti uniberso ket iturturayan ti awan asi, bulsek a linteg ti ebolusion ken natural a panagpili.
  Pudno, nakitana dagiti demonio a nangipuruak kenkuana ken ti nobiana iti sabali nga uniberso. Iti damo a panangkita, paneknekan daytoy ti kaadda ti Dios. Ngamin, no adda dagiti sairo, adda ngarud dagiti anghel. No adda lawag, adda ngarud sipnget! Iti umuna a panangkita, maysa daytoy nga axiom.
  - Ngem awan dayta! - kinuna ni Yanka iti bagina. Namindua a tinukkolna dagiti sakana tapno agayus ti dara ken kumapuy ti di maibturan a panaggagatel kadagiti nasugat, awan kawesna a saka ti ubing.
  Kinapudnona, ti ebolusion mabalin a sigun iti prinsipio a mangpataud kadagiti superbies a kas kadagiti demonio ken anghel. Bayat ti panagbasbasana, maysa a nalatak a mannurat ti addaan iti ebolusion ti hyperplasma! Kinapudnona, ti in-inut a panagbalbaliw manipud simple agingga iti komplikado, ti panagadu ti entropia.
  Maysa a kita ti panangpapigsa iti panunot ken ti pannakabalbaliwna bayat a rumangrang-ay ti panagrang-ay! Apay, kas pagarigan, ti vacuum, ti enerhia dagiti bituen, dagiti pulso dagiti pulsar, nadumaduma a bitak iti nagbaetan dagiti lubong ken agpapada nga uniberso, dida mangpataud kadagiti super parsua a naiduma ti lebelda! Ngamin, daytoy ket, iti prinsipio, naan-anay a posible. No mamatika iti teoria ti espontaneo a kaputotan ti biag, apay ngarud a dika mamati iti hipotesis ti espontaneo a kaputotan dagiti demonio, demonio ken mabalin nga anghel. Nangnangruna, sigun iti folklore ti Kadaanan a Rus", ti Dios ken ti Diablo pinarsuada ti Daga a sangsangkamaysa. Patien dagiti nagkauna a Ruso nga agnanayon ti Diablo, kas iti Dios.
  Masansan nga agpada nga agkararag dagiti lallaki ken Kristo ken Satanas! Adda pay ketdi nagkauna a proverbio: Agkararagkayo iti Dios ket agruknoykayo iti Diablo! Isu a ti kaadda dagiti demonio: saan a pulos a kinapudno nga adda maseknan a namarsua.
  Posible met ti sabali pay a pagpilian. Sadino ti nakaalaanna iti kapanunotan a dagitoy ket demonio? Mabalin a dagitoy ket pannakabagi ti sumagmamano a super-sibilisasion nga agragsak iti kastoy a wagas... Kas kadagiti babassit nga ubbing iti game console: ti kadakkel ti uniberso!
  - Ket ania? Mabalin a nasayaat unay dayta! - kinuna ni Yanka iti bagina.
  No panunotem dayta - lohikal dayta; panunotem ti maysa a super-sibilisasion! Napennek amin a material a kasapulan, nagbalinen a kinapudno ti biag nga agnanayon, imortalidad, awanen ti tarigagay a mangparmek kadagiti dadduma a lubong ken pagbalinen ti uniberso a kanser! Ngamin, saan nga amin a kita ket nagasat: kayatda a dominaran ti sabsabali. Ta no saan, nabayagen a nadadael ti uniberso kadagiti nakaam-amak a gubat. Panunotem ti duel iti nagbaetan ti dua wenno ad-adu pay a super-sibilisasion! Maysa a gubat nga agus-usar kadagiti kasta a kita ti armas: a dagiti pisikal a linteg ket konbension, nabaliwan dagitoy a kas kadagiti programa ti computer game...
  Kasano a makaparagsakka no saan a babaen ti pannakiay-ayammo kadagiti dadduma nga alien? Uray kasano, magustuan dagiti tattao ti makiay-ayam kadagiti pusa, aso, rata. Agragragsak ti isu met laeng a pusa nga agay-ayam iti ipus, a mangipasimudaag a napatanor ti kinasariritna. Nagbalin kadi ni Yanka a maysa a kita ti ipus?
  Maysa a supersibilisasion ti nangipuruak kenkuana iti sabali nga uniberso! Para kenkuana maysa dayta a pedaso ti cake! Wenno mabalin a diak pay ketdi binaybay-an dayta! Mabalin nga aktual a kas iti pelikula a "The Matrix", adda iti maysa a kita ti virtual reality. Ngamin, uray ti panagraman ket mabalin nga ipaawat babaen kadagiti elektroniko. Daytoy ti mangipalagip iti nasayaat ti kababalinna a ni Schwartz iti pelikula a Total Recall. Wen, ammo dagiti Amerikano ti agpelikula, adu ti nasayaat nga ideyada. Ket nagsayaat laeng dagiti cartoon, nangruna dagiti Disney. Pagay-ayatna dagiti American cartoons, addaanda iti nakaro unay a plot, aktibo ken namaris nga iskrip. Saan a pulos a kasapulan ti agbilang; nga adda dagiti maag nga agnanaed idiay USA. Buklen ti America dagiti kasayaatan nga isip a naadaw manipud iti intero a lubong. Ket ti Hollywood ket maysa a banag! Saan a napateg ti kinapudno nga isurat dagiti Americano a mannurat iti science fiction. Kas pagarigan, ni Stephen King, saan a dakes dagiti adaptasion iti pelikula, ngem nakapuy ti presentasion dagiti teksto. Dagiti makapainteres nga ideya a mismo ket madadael gapu iti nadagsen, nalamuyot a presentasion. Awan dagiti Americano a nasaysayaat a buyaen ngem ti agbasa. Ania ti pelikula: Kasta a crap ti Night Watch! Nupay kasta, saan met a makapainteres ti panangbasa iti dayta!
  Ita, no maaramid a pelikula ti Rainbow ti Armagedon, nagsayaat dayta! Kasta a nalamiis a pedaso. Ket dagiti laban ket super, frantic dynamics laeng, ken baro a banag iti tunggal gundaway! Daytoy ket emancipation para kenka - ania"t saan a laban, manen maysa a sensation!
  Nagbalin a nasipnget ken nasipnget: umas-asideg ti sipnget daytoy a lubong. Nupay kasta, ninamnama a kalgaw ti rabii, nabara!
  Dinamag ni Ali ken ni Iancu:
  - Adda kadi bukodmo a balay?
  - Wen, sigurado! Wenno imbes ketdi, maysa nga apartment! - Napardas ti simmungbat ti ubing.
  - Dakkel kadi isuna?
  - Saan a nasayaat! Adu pay ti kayatko! - kinuna ni Yanka a nagbabawi. - Dua ti kuarto ti apartment, ken adda met bassit a kabsatko a babai.
  - Saan unay nga adu! Nailet dagiti mansion. No agbalinka a kamalala, mabalinmo ti agbiag iti harem, iti nalukneng a kama. Ta no saan, masapul nga agmalmalemka iti kuartel dagiti adipen. A kaipapananna ti pannakakadena para iti rabii.
  Insungbat ni Sadat:
  - Nangina dagiti kawar ket dayta"t gapuna a dida igalut ti amin! Dagiti laeng kapeggadan nga adipen, datayo a lallaki, ti saan a kasta!
  Nagsennaay ni Yanka a nagkuna:
  - Bassit a liwliwa!
  - Ngem nasaysayaat latta ngem kadagiti kawar. Mamatika, nakabutbuteng dayta. - Inkidem ni Sadat dagiti abagana. - Kas pagarigan, nakatugawak idi iti kawar, naka-shackles, ket ammok no ania dayta. Nangruna no mabalitokan ti bukotmo iti proseso.
  - Kasano dayta?
  - No ti ulo ket maiyeg kadagiti saka ken dagiti takiag ket nabalitokan. Ket maaramidda dayta iti daytoy a porma; bay-an iti makalawas.
  Nagkidem ni Yanka:
  - Nakaam-amak daytoy!
  - Sigurado! Narigat a panunoten ti kastoy no dimo pay napadasan a mismo! - Nagtupra ni Sadat iti sikigan. - Ngem iti pangkaaduan isingasingko dagiti sumaganad: agbiag a siuulimek, a di maibutaktak ti bukotmo kadagiti baro a danog ti latigo.
  Immanamong ni Yanka:
  - Daytoy ti kasayaatan! Temporario laeng ti pannakaisarang.
  Innayon ni Yanka:
  - Baka agulimektayo!
  Kamaudiananna dimtengda iti maysa a torre nga addaan iti tallo a metro a palisade. Naiyeg dagiti adipen iti uneg ket napalubosanda nga umasideg iti waig. Nawayawayaan dagiti naigalut nga ima, anian a ragsak ti panangyakar manen kadagitoy. Nangibati ti tali kadagiti marka ken sugat, ket narigat a ikurba dagiti ramayko.
  Siraragsak a binugguan ni Yanka ti ngiwatna ket pinalamiisna ti nasakit a sakana iti nalamiis a danum. Binugguak dagiti kilikili. Nagbuggo met dagiti dadduma a lallaki;kadawyan a nadaldalus dagiti tin-edyer ngem kadagiti nataengan. Kalpasanna saan a nangnangruna a nasayaat ti pannakataraon dagiti adipen. Yantangay tropikal ti rehion, ken agtubo dagiti prutas iti intero a tawen, isuda ti nangbukel iti kangrunaan a taraon. Iti pangkaaduan, saan a mapnek ti taraon ti mula, talaga a kayat ni Yanka ti karne, ngem ti panagkiddaw iti dayta ket agpeggad iti sabali pay a pannakasapsaplit. Kalpasanna naipan dagiti adipen iti maturog;saan a ninamnama a partikular nga atiddog ti rabii.
  Naturog dagiti adipen kadagiti sanga;awan ti kubrekama, nupay medio nalamiis ket nagdardaras dagiti lallaki a nangitabon iti bagbagida kadagiti bulbulong. Nupay kasta, saan a makaturog ni Yanka. Naputed dagiti sikigan ken likud babaen ti saplit, ket nasakit ti agidda kadagita. Nagsakit dagiti nabannog a saka, naburak dagiti naburak a suela, rimmuar ti dara, ket iti pangkaaduan narikna ti ubing a naburak. Ita, maysan nga adipen! Di napateg a parsua! Maysa laeng nga igges. Ket talaga kadi a masapul nga ibturam ti pannakakabil, nabannog a bagi ken awan ti kargana a tian iti intero a panagbiagmo? Kasano nga agbiagka a kastoy ken agsagaba iti agnanayon?
  Iti sabali a bangir, saan kadi a rumbeng a padasentayo ti aglibas? Ngem sadino? Maysa pay, awan lattan ti pigsak nga agaramid iti aniaman ita nga aldaw! Agwelwelga dagiti piskelko, nangnangruna a nasakit dagiti urbonko, ken narungsot dagiti pulsotko gapu iti tali. Kanayonanna, matiliw la ketdi ket saan laeng a basta panangsapsaplit ti banag. Saan pay ketdi nga elementario a plano: no sadino ti paglemmengan, no kasano ti agbiag iti uniberso ti sabali a kas maysa a naglibas nga adipen... Nasaysayaat no mairuam, kitaen a naimbag ken sakupen ti umno a kanito.
  Naan-anay a nariribuk dagiti kapanunotan iti ulo ti ubing a lalaki, ket natnag iti awan patinggana, tinta a yuyeng. Dakkel unay ti pannakabannog isu a dandani saan nga agtagtagainep ni Yanka, no dadduma laeng agparang dagiti napigis a ladawan ti maysa a banag a nakabutbuteng, ngem saan a nagtignay.
  Nasapa a riniingda dagiti adipen, naguni ti bugle ket nadungpar ti latigo dagiti lamolamo a sakada:
  - Agriingka, sika a bitch a tribu! - Nagpukkaw dagiti manangaywan.
  Medio ababa ti turog ken saan a naan-anay a naisubli ti pigsak. Naitaray dagiti lallaki ken dadduma pay nga adipen iti waig tapno agbuggoda. Kasla di naannad a kasla animalda, naibukbok ti nalag-an a pammigat a vegetarian kadagiti tub-da (ken inikkanda met ida iti sumagmamano a pammaregta tapno naparpartak ti pannanganda) ken ti sumaganad a pormasion. Adda baro a panagbalbaliw iti masanguanan.
  Dinamag ni Ali:
  - Kasano ti pannaturogmo?
  - Nagsakit dagiti sikigak, ngem kasta ti panaginana, uray no saan nga umdas!
  - Ania, natagtagainepmo kadi?
  - Diak malagip! Nabannogak unay nga agarapaap!
  - Ket inar-arapaapko a maysaak a mannakigubat, a nakasakay iti kabalio ken mangputed kadagiti amin a kabusor. Ket uray ti Sultan a mismo ti nanggunggona kaniak iti balitok a kawar.
  Nasinga ni Sadat:
  - Eksakto ti kadena! Simbolo ti adipen!
  - Ngem nabalitokan dayta! Ken nakasuot met iti dakkel nga esmeralda! Kastoy ti kadakkel ti dakulapko! - Kinuna ti ubing a nangbaliwbaliw iti calloused nga imana.
  - Dagitoy amin ket arapaap! Adda narigat nga aldaw iti masanguanantayo! Masapul a sumang-attayo iti bantay.
  - Uray kasano ti panagibturtayo. - kinuna ni Yanka.
  - Kitaentayo! Agparang a saan a nasam-it dayta kenka, ken saantayo met.
  Nagtultuloy ti adigi. Atiddog ken narigat unay ti dalan iti sanguanan.
  Nagna ni Yanka a kadua ti amin, a nagkullayaw bassit, naburak dagiti saka dagiti ubbing. Pudno, nagtudo iti kalsada iti rabii ket nagbalin a nalaklaka bassit ti pannagna! Anian a nagsayaat ti agdisso kadagiti awan saka, kadagiti nabara a puddle, ken marikna ti panaggaraw dagiti dalluyon. Pinampanunot ti ubing ti agbalin a filibuster. Chases, laban, panaglugan! Romansa ti!
  Laglagipem dagiti panawen da Morgan, Flint, Captain Blood. Nangnangruna a makapainteres ditoy ti Hollywood, nga addaan iti nadumaduma a nakaskasdaaw a pannakapaltog.
  Dagiti pirata! Ti sao a mismo ket kayatna a sawen: mangnganup iti gasat! Iti daytoy a lubong: dina pay pulos nakakita iti paltog. Apay a makirangetda nga addaan laeng kadagiti saber, kampilan, kampilan! Isu a nasaysayaat pay no awan dagiti primitibo a pistola a manglapped kadagiti lapayagmo.
  Kas kunada: sadino ti ayan ti nangisit a pistolam?
  Iti dakkel a balay ti kareson!
  Kayatmo kadi ti vodka ken sigarilio?
  Dua a pakete nga espesipiko!
  Dinamag ni Yanka no kasano ti panagkunana a nasirsirib ni Sadat:
  -Adda kadi pirata iti planetam?
  Sipupungtot a simmungbat:
  - Daytoy ket medyo umdas a kinaimbag! Pudno, adayo ditoy agingga iti baybay, ngem amin nga adda sadiay ket napno iti kasta a kinaimbag.
  - Adda kadi paltog dagiti pirata?
  - Dagiti paltog?
  - Dagiti paltog!
  - Kas met laeng iti lubongmo! Saan ania, awan dayta saan! - Nagkidem ni Sadat tapno masiguradona. - Saan pay a naimbento daytoy!
  - Isu a kas idi un-unana, maysa a kampilan agingga iti luppo ken sumrek iti gubat!
  - Wen, kasla kasta! Bueno, pagarupek a maawatanyo daytoy!
  Dinamag ni Yanka:
  - Kayatmo kadi ti agbalin a pirata a mismo?
  - Kasano ti agsao! Saan nga arapaapko daytoy idi ubingak, ngem nasaysayaat latta ngem ti panagrunot kas adipen. Nupay kasta, adda gundaway a makalugan kadagiti galley. It"s very hard for a slave there, but with luck... - Di boluntario a nagkidem ni Sadat, a nangtennag kadagiti nadagsen a natangken a piskelna iti dua a segundo, nga ikagkagumaanna a buraken ti tali.
  - Nabasak ti maipapan iti dayta! - Inruar ni Yanka ti anges ken nagngirsi iti rupana; Nasugatko ti makannawan a dakkel a ramay ti sakak iti narangkis a bato.
  - Nabasak laengen dayta! Ugh! Nupay ammom: saan nga amin nga adipen ket addaan iti gundaway nga agbalin a pirata, uray no nalaing ken napigsada. - Inkurba ni Sadat dagiti bibigna iti tubo.
  - Apay?
  - Kaaduan a pirata ket saan a tattao!
  Nagsippayot ni Yanka:
  - Kasta kadi? Uray dagiti tattao!
  - Dayta ti kasta! Dagiti parsua a kas kadagiti dadakkel a kayumanggi a frog-lily pad hybrids. Nalaingda nga aglangoy ken makapagtalinaedda iti sirok ti danum iti mabayag. Daytoy a kita kangrunaanna a pirata! Ket naulpit unay ti panagtignayna. Nangnangruna, nasken nga ipasakupda amin a kautibo iti pannakatutuok, ken saan a tapno maammuanda daytoy wenno dayta nga impormasion, wenno tapno agragsak. Maammuanda ti lebel ti turedmo, no maikarika a maawagan a lalaki. Nupay kasta, matutuok met dagiti babbai. Mabalinmo kadi nga ibturan dayta a dika agpukkaw? Manmano nga adda makalasat kadakuada. Idi un-unana awan a pulos ti biag manipud kadagiti pirata, addaanda iti di nabingay a bilin kadagiti baybay. Ngem nabiit pay a dagiti agtuturay, a nagkaykaysa (a manmano), pinilitda ida a mangted iti lugar.
  - Ti makunkuna a sapasap a panagkaykaysa! - siraragsak a kinuna ni Yanka.
  - Banag a kas iti dayta! Kadagiti dadduma a kita, dagiti laeng elf ti mangtrato a siaasi kadagiti tattao, nupay kas mersenaryo kabaelanda ti mangpapatay a naimbag!
  - Diak pay pulos nakita ti elf idi!
  - Iti planetatayo, manmano dagitoy! Ngem sigurado nga agkitada iti kabesera. Nupay kasta, masapul nga agannadka, nangruna kadagiti lallaki, naagumda unay kadagiti napipintas a lallaki. Ket dida anusan dagiti panagkedked!
  - Ikonsiderak daytoy! - Nagpigerger ni Yanka, nupay dagiti kuentas ti ling-et ti nangabbong iti bagina ket nariknana ti panaglamiis.
  - Ngem no agngudoka iti elf"s harem, agbiagka"t naragsak. Nasayaat ti panangtrato dagiti elf kadagiti adipen ken didaka kabilen gapu iti tunggal bassit a banag. Nupay kasta, ad-adu dagiti elf ngem dagiti lallaki, ken ay-ayatenda met dagiti lallaki.
  - Nupay nakapuy, liwliwa dayta! Ngem makalasatka. Ket ad-adda a makaay-ayo dayta iti babai!" immanamong ni Yanka.
  - Kalpasan laeng: no mangrugin a dumakkel ti barbas (gura dagiti elf), mabalinda nga ilako dayta iti maysa a tao wenno enano, ket talaga a dakes daytoy. Naminsan laeng a nakitak ti gnome, ket maibagak a dagitoy ket tipo a rimmuar iti daytoy a lubong. Pudno nga awan dagiti pagtaengan dagiti gnome iti lubongtayo, ken no ania ti impormasion nga adda kadakuada ket naiduma ken no dadduma agsusupadi.
  - Kasano ti panagsusupadi?
  - Saanmo a maawatan! Naimbag man wenno dakes dagitoy! Ti gnome ket saan a tao, ken saan nga agtigtignay a kas iti tao. Adda damag a kanibalda ken pagay-ayatda ti presko a karne ti kabaian. Maysa pay, dagiti babbalasitang ket maipaburek a sibibiag iti agburburek a danum, ket sakbay dayta masapsaplitda iti nakaskasdaaw ti kinapudotna a ruot tapno nanamnam-ay ti karne.
  - Anian a nakabutbuteng! - Insungbat ni Yanka a nagkidem."Ngamin, ti babai ket suheto ti panagpannakkel ken sapasap a panagdayaw."
  - Ala, dagitoy dagiti pagannurotan! Ket dika makaadayo iti dayta. Dimo mabalin a kalikaguman ti kinatao ken kinaimbag kadagiti saan a tao!
  Nagkidem ni Yanka:
  - You can"t demand humanity, ngem pagarupek a posible ti agkiddaw iti kangrunaan a simpatia!
  - Bay-am a makisarita ti biktima iti berdugo maipapan iti daytoy a topiko. "Imbato ni Sadat ti bato babaen ti sakana, sa inyadayona ti agongna babaen ti abaga ti imana. - Sidadaanak nga agpusta iti lima a click a dika maaramid daytoy. - Kellaat a binaliwan ti ubing ti topiko.
  - Saan apay, kabaelak! - Ni Yanka, iti isu met laeng a wagas, sinagidna ti agongna babaen ti lamolamo a sakana, a nangibati iti nadara a garit iti dayta.
  Nagsippayot ni Sadat:
  - Bueno, maysaka a martilio! Ti lalakitayo! Bueno, sige, iti rest stop mabalinnak a kabilen. Natibker ti mugingko, ibturannanto!
  - Mamatiak iti dayta! Ngem no kayatmo, nalaka laeng a pakawanenka!
  - Saan! Masapul a mabayadan dagiti utang! Diak koma pakawanenka!
  - OK! Damn you, kasta a bassit a banag!
  Nagpangato ti kalsada ket narigrigat nga amang ti magna. Mainayon pay, ti dalan a mismo ket saanen a naaramid iti nalukneng a graba, no di ket kadagiti natadem a bato iti bantay. Ita nagbalinen a pudno a pannakatutuok ti tunggal addang ni Yankee, awan asi a nauram dagiti lamolamo a sakana. Napadasan met ti pannakariribuk ti dadduma a lallaki, ngem dagiti keratinized, kanayon a di nakasapatos a saka dagiti ubbing ket makaibtur iti karga, dagiti callus ket saan a mabuteng iti kalsada. Nagsuot dagiti nataengan nga adipen kadagiti narangkis a sapatos. Isu a dayta ti karirigatan para ken Yanka, a saan pay a nairuam iti kasta a "extreme". Nariknana; Kasla magmagna iti kabakiran ti kawayan iti mugingko. Dagiti saka, a natukkol kadagiti natadem a bato, ad-adda a nagdara, nagtugaw dagiti tedted ti dara. Nadlaw daytoy ni Ali:
  - Nadara ka kabsat! It"s immediately obvious a saanmo idi nga ugali ti magna a di nakasapatos. Saanka nga agpaut iti kasta!
  Buyogen a marigatan a mangtengngel kadagiti panagunnoyna, nagmuregreg ni Yanka:
  - Ala! Daytat" basta agnanaedak iti kabesera, ket dagiti laeng ubbing a gypsy ti magmagna a di nakasapatos! No magnaak a di nakasapatos iti kalsada, mabalin a mamultaak! Nupay saan, menor de edadak pay laeng.
  Nagtung-ed ni Sadat:
  - Maawatakon dayta! Adda annaktayo dagiti natan-ok a natan-ok: uray iti pagtaengan ikagkagumaanda ti agsuot iti sandalias tapno saanda a kasla awan sakana nga adipen. Dagitoy ket panangidumduma. Ket kalpasanna no mairana nga agtungpalka iti pannakaadipen, agbalin a narigat unay dayta. Nupay kasta, makitak nga addaanka iti nasanay a bagi. Mabalin nga adda makapainteres nga ibagam kadakami. Talaga a saanka a mannakigubat, ken saan a natan-ok a pada!
  Ni Yanka, a nagkidem gapu iti ut-ot, insungbatna:
  - Agsursuroak iti maysa nga eskuelaan ti sirko. Kaipapanan daytoy a masapul a nasigo ken napigsa.
  - Ania ti sirko?
  - Maysa a makapainteres unay a pabuya. Kangrunaan a panggepna ti manglinglingay kadagiti tattao. Ikkam ida iti isem ken nasayaat a rikna!
  Immanamong ni Sadat:
  - Ket ania? Nakaskasdaaw daytoy! Nasayaat ti rikna! Sige, ania pay ti adda kenka? Kas pagarigan, makatayabka kadi?
  Nasakit ti immisem ni Yanka:
  - Wen, sigurado! Mainaig iti daytoy, aces-tayo! Kas pagarigan, adda dagiti eroplano a makakarga agingga iti lima gasut a tattao iti maminsan. Kalpasanna, iyakarmo ida iti kapartak a tallopulo a daras a naparpartak ngem iti kapartakan a kabalio.
  - Wow! Nupay kadagiti sarsaritatayo, adda met dagiti kasta a frisky a kabalio! Agdardaras da Icehand ken Mahmud. Natinnag ti turbante ni Mahmud. Ipukkawna: agsardeng, agsublitayo ket alaentayo. Insungbatna kenkuana:
  - Bayat ti panagikkismo, lima gasut a milia ti nagtayab a limmabas. Ket ita, sangaribu aminen.
  - Mano ti maysa a milia? - sinaludsod ni Yanka.
  - Agarup maysa ket kagudua a ribu nga addangko! - Insungbat ni Sadat. - Iti pangkaaduan, saan unay!
  - Kaipapanan daytoy ti nasurok a sangaribu a kilometro! Iti kagudua a minuto! Maysa a makapainteres a sarita. Wen, awan pay ti kasta nga eroplanotayo, ngem adda rockettayo. Dagidiay agtayab iti dadduma a planeta ket makadanonda iti agarup kastoy a kapartak. - Nadlawko ni Yanka. - Ngem iti pangkaaduan, saan a tunggal sarsarita ket mabalin a mataginayon, ken daytoy ket nangnangruna a pudno para iti science fiction. Talaga nga awan patinggana dagiti pantasia ti tao!
  Immanamong ni Sadat:
  - Gagangay a tirano: awan patinggana nga ambision ken limitado nga isip! Nupay kasta, gagangay met daytoy kadagiti gagangay a tattao.
  Nagmuregreg ti lakay a Yanka, nga agtaktakder tapno dagiti nasugatan a sakana ket nagtakder kadagiti saan unay a natadem a bato:
  - Ti kinamapagpiaran ket maysa a mapili a konsepto! Sapasap a panangallilaw! Nupay kasta, iti daytoy a kaso, diak agulbod.
  insaludsod ni Ali iti arasaas (nupay impakita ti manangaywan ti nakaskasdaaw a kinapakumbaba iti daytoy a gundaway):
  - Isu a mabalinmo ti agbiahe kadagiti dadduma a lubong?
  Nagkidem ni Yanka:
  - Daksanggasat ta saan! Maymaysa laeng a Bulan ti nabalinan dagiti tattao a sinarungkaran. Uray dagiti panagtayab idiay Mars: agingga ita puro a science fiction. Iti pangkaaduan, in-inut unay ti panagtultuloy ti panagsukisok iti law-ang, saanen a dakamaten ti napartak a panagrang-ay dagiti kompiuter. Ngem latta latta dagiti tattao ti planetada.
  Pilosopikal a kinuna ni Sadat:
  - Daytoy ket gapu ta adu ti estado ken tattao. Masapul nga addaan ti planeta iti maymaysa a makinkukua. Iti laeng daytoy a kaso a posible ti panagrang-ay, ket saan a napateg ti presio.
  Immanamong ni Yanka:
  - Adda dagiti bannuar a kayatda a pagkaykaysaen ti sangatauan, ngem adda kanayon a mangpasardeng kadakuada. Basta ababa ti biag, wenno napigsa a kalaban. Kanayonanna, masansan unay a ti trono dagiti naindaklan ket nasukatan iti kinaawan pateg. Masapul a maibaga nga kadagiti demokratiko a pagilian timmaud dagiti parikut kadagiti lider. Kas pagarigan, nababa unay ti kinasaririt ni George W. Bush ken nakapuy ti memoriana. Bueno, ti kinapudno a limned ti America agingga a mangbutos iti nangisit a tao kas presidente ket naan-anay a pannakaibabain. Para iti kasta a pagilian, mangaramid iti kasta a "sting-stang"! Iti pangkaaduan, popular nga eleksion: saan met a daytoy ti kasayaatan a wagas ti panagpili iti turay. Nupay nalabit nasaysayaat ngem ti monarkia.
  Impadamag ni Sadat:
  - Iti Order of the Angry God, ti supergrandmaster ket pilien met ti konseho dagiti kardinal. Kinapudnona, idi, amin a napateg a monarka ket arko-kardinal, ngem ita nagbaliwen ti amin.
  - Iti ania a kaipapanan?
  - Kayat dagiti ari ti agturay, ken saan nga agbalin a monyeka ti urnos. Nupay kasta, natural unay daytoy, no siasino ti mayat nga adda iti sidong ti maysa a tao! Nupay kasta, diak ammo dagiti detalye ken intriga! Mabalin a kastoyto, wenno mabalin a naiduma! "Inaddang ni Sadat a ti narangkis a mugingna iti natadem a bato ket nagkullayaw, ket nalawag a natukkol ti napuskol a kudilna.
  Nagsennaay ni Yanka iti nakaro. Nagbalin a narangkis ti panagpangato ken natadem dagiti bato. Pudno nga ut-ot ti ubing, a kasla sumsumged iti napudot a landok. Namin-adu a pinadasna ti makisarita kadagiti kakaduana, ngem saanen a makaipaay daytoy iti bang-ar.
  Nakaro ti pannakatutuok, nagbalin a nadara dagiti tugot. Kamaudiananna saan a maibturan ti ubing ket nagruknoy. Natinnag ti saplit iti bukotna. Mabalin laeng nga agsangit ni Yanka:
  - Kaasiam! Kaasiam!
  Maysa a komersiante ti immasideg kadakuada:
  - Ania dayta nga arimbangaw!
  Nagturong ti manangaywan:
  - Kitaem, ti naindaklan nga Ahmed, daytoy a tomboy, dina kayat ti ad-adayo pay!
  Insaludsod ti makinkukua iti adipen, buyogen ti agpammarang nga apros ti sora a mangsenyas iti manok:
  - Apay a dika mapan, patpatgek nga ubing?
  Nagsennaay ni Yanka babaen ti luana:
  "Naan-anay a napukaw dagiti sakak ket diak makapagna, nangruna kadagiti kasta a natadem a bato!"
  Immisem ni Ahmed:
  - Sige ti barok! No dika makapagna, basta ilansadaka wenno putdendaka ti ulom.
  Talaga a kayat ni Yanka ti agbiag, desperado nga inkagumaanna a kombinsiren ti komersiante iti pakausaranna:
  - Ikabilnak iti kariton! Kalpasanna, inton umimbag dagiti sakak, mapanak manen! Ngamin, makagunggona dayta kenka!
  - Kasano? - Dinamag ni Ahmed.
  - Mabalinnak nga ilako idiay merkado! Ket kasta ti mapaneknekan: awan ti aniaman a pinakannak! - Kinuna ti ubing nga agsangsangit.
  - Kasano kadakkel ti matgedam? Ania pay ti maaramidam malaksid iti pannakailako iti sumagmamano a harem?
  Ni Yanka, a makarikna iti panagallon ti inspirasion, kinunana:
  - Ammok dagiti ay-ayam, apok! Ket makapainteres unay! No palubosandak, mangputedak kadagiti pigura para kenka babaen ti kutsilio: para iti maysa a makapainteres unay nga ay-ayam. Daytat" raraemen kas naisangsangayan nga arte ti adu kadagiti kasisiriban a tattao iti pagiliantayo.
  Immasideg ni Akhmed, nakaangot iti nadagsen a ling-et, ti nalukmeg ngem nabileg a bagina:
  - Dagiti ay-ayam ti pagsasaritaanyo! Iti pangkaaduan, maysa laeng nga ay-ayam ti ammok, no mangipuruakda iti dais. Ngem no dikay" agul-ulbod ken magustuak ti ay-ayam, mabalin nga isalakanko ti biagmo. - Tinapik ti komersiante ti buok ti ubing. "Makaasi a mapukaw ti kasta a guapo a lalaki." OK. itedmi kadakayo dagiti ramit. Bay-am a kitaen ni Gertrude dagiti sakam.
  Naluktan ni Ianku ket inturongna iti kariton. Immasideg kenkuana ti maysa a babai nga agtawen iti agarup tallopulo, nangisit ti buokna ken Thai-type ti rupana. Siaannad unay, dandani awan ti ut-otna, a binugguan dagiti nadara a saka ni Yankee. Dagiti nasugatan a saka ti ubing, a di pay naaddaan iti tiempo a tumangken, nangidatag iti nakalkaldaang a buya. No kasano a naburakda, naputed, awan uray maysa a pagnaedan. Dagiti natadem a bato pinagbalinda a mush ti suela. Nagkidem ti babai.
  - Wow, kasano ti pannakaputedmo baby! Basta nakabutbuteng! Bueno, ania koma ti aramidek kenka!
  Insungbat ni Yanka:
  - Ania ti aramiden! Tratoen!
  - Bueno, sige, lubricate-ka!
  Kasla maawatan ti babai ti medisina;nakaskasdaaw ti kinalag-an dagiti imana. Siaannad a pinangbanglona ti naburak a rabaw, sa dagiti gurong ken urbon ti ubing a lalaki.
  Narikna ni Yanka no kasano a makaay-ayo kenkuana ti pannakasagid ti bagi ti maysa a babai. Maysa dayta a banag a di mailadawan, natan-ok, nangruna idi masaheanna ti tulang ken ti natukkol a tulang.
  - Turn on mo ti tian mo, siak ti mangagas ti bukot mo.
  Nagtulnog ti ubing. Sinagid dagiti naalumamay nga ima ti bukotna ket rinugianda nga isawsaw ti sapsapo kadagiti pilat ken pannakaputed gapu iti saplit. Nasayaat unay dayta, nagsubli ti pigsa iti bagi. Bimmaaw ti ut-ot. Kamaudiananna nalpas ni Gertrude ket intedna ti bukotna ken abagana iti nasayaat a panagmasa.
  - Bueno, kasano a saankayo a nagsakit? - Dinamagna iti naalumamay a timek.
  - Saan! Saan a bassit! - Sinungbatan ti ubing a nagbiag. - Maisupadi ketdi, addaak iti kangatuan a ragsak. Mariknak a napigsa ti riknak.
  - Iti daytoy a kaso, naindaklanka! Nasayaat unay nga ubing a lalaki! - kinuna ni Gertrude nga umis-isem kadagiti nakaay-ayat a ngipenna. - Iti pangkaaduan, adore-ko dagiti tattao a kas kenka! Romantiko unay ti blonde a buok! Ay-ayatek ti amin a naraniag ken nadalus!
  - Nasayaat daytoy! - Impukkaw ni Yanka. - Nupay saan a nasakit ti agehersisio bassit!
  Impukkaw ni Ahmed:
  - Dimo singaen ti bacha iti banag. Bay-am nga agtrabaho dayta!
  Nagsanud ni Gertrude ket inagkanna dagiti bibig ti ubing. Dandani natengngel ni Yanka no kasano ti kinapasnek ti agek ti nataengan a babai. Di maidilig kadagiti managbabain a suso dagiti babbalasitang. Kasla diro dagiti bibig ti babai, kayatmo laeng nga inumen. Narigat a nagguyoden ni Gertrude ket inaprosanna ti ulo ti ubing.
  - Agtalnaka, honey!
  Immanges iti nauneg ni Yanka, in-inut a limmabas ti ragsak. Adu unay ti oriental passion iti daytoy a babai. Maysa nga espesial a banag a mangsilnag.
  Nangpidut ti ubing kadagiti kadaanan nga alikamen ket rinugianna ti nagputed kadagiti pigura. Inkeddengna nga isuro iti daytoy a lubong ti kadaanan a naindagaan nga ay-ayam ti chess. Nupay iti damo a panangkita, no idilig kadagiti moderno nga elektroniko nga estratehia, kasla primitibo daytoy nga ay-ayam, saan a kasta! Komplikado unay ti algorithm ti ay-ayam ti chess, pinulpullo a tomo ti teoria ken adu a ginasut a libro ti naisurat. Nagsayaat, nabaknang, intelektual ti ay-ayam. Pagay-ayat da Napoleon, Tamerlane, Ivan a Nakaam-amak, Pedro a Dakkel, Joseph Stalin, Adolf Hitler, Churchill ken Roosevelt nga ay-ayamen dayta. Iti pangkaaduan, maysa a nakaskasdaaw nga ay-ayam a mangpatanor iti lohika ken kinasaririt. No maipapan iti kaaduan a moderno nga estratehia ti militar-ekonomia, simple unay dagiti taktikada. Tiliwen dagiti bubon iti kabiitan a panawen, mangpadur-as iti infanteria ken ipuruak dagitoy iti kabusor. Iti pangkaaduan, adu a gubat ti mabalin a mangabak babaen laeng ti panangselio kadagiti kuartel babaen ti infanteria. Ket awan ti kalkulasion. Mabalinmo ti agpusta iti rinibu a birtual a soldado nga awan serserbina, ngem mangabakka latta iti kompiuter. Alaentayo a pagarigan ti nagkauna nga ay-ayam a Cossacks. Iti met dayta, mabalinmo laeng nga ibukbok ti kabusor kadagiti bangkay, nga usarem dagiti kalalainganna a tropa. Narikrikut nupay kasta dagiti kampania ken mision. Sadiay, addaanen ti kabusor iti nasaksakbay a naisagana a depensa ken infanteria iti daytoy a kaso, ikabilmo laeng dayta kadagiti paggugubatan. Wenno nalamiis pay no nainget a limitado ti bilang dagiti tropa! Ngem kaskasdi, no maipapan iti rigat saan a maidilig iti chess. Ad-adda pay nga espesial dayta: no agay-ayamka iti kompiuter, umdasen ti maysa laeng, uray bassit, a biddut tapno maabak iti ay-ayam wenno matnag iti di maitured nga estratehiko a clamp. Adda idi tiempo a binasa ni Yanka ti "Gubat ken Kappia" ni Leo Tolstoy. Kadagidi a panawen, saan pay a napataud ti teoria ti chess, ken uray dagiti mannurat iti science fiction dida nagsurat maipapan kadagiti kompiuter! Gapuna, mabalin nga ikalintegan ni Leo Tolstoy a ti ay-ayam ti chess ket buklen dagiti agtultuloy a biddut (ket ditoy isu ket kaaduanna nga umiso). Datayo laeng ti makadlaw kadagiti biddut a ginundawayan ti kabusor. No maipapan iti panagay-ayam iti kompiuter, kabaelan ti makina a gundawayan ti uray sangkabassit a di kinaumiso. Idi 1997, nagbalin ni Garry Kasparov a kaunaan a kampeon ti lubong a nangpuyot iti serioso a panagtutunos iti kompiuter kalpasan ti narigat a pannakidangadang. No maabak uray ti kampeon ti lubong nga addaan iti rekord a rating, ania ti maibagatayo maipapan iti gagangay nga agay-ayam iti chess. Maysa pay, bayat daytoy a tiempo ad-adda a nangatngato ti kaadu dagiti elektroniko a monster, doble laeng ti panagparang iti tunggal tallo ket kagudua a tawen!
  Napanunot ken nagputed ni Yanka iti aggigiddan. Saan a nagdardaras, naannayas koma ti panagruar dagiti pigura tapno mabalinmo nga ay-ayamen ida ken dayawem ida. Naragsak a managparnuay ti ubing, nga ikagkagumaanna ti saan a maturog.
  Ania ti maibagam maipapan ken ni Garry Kasparov? Maysa a naisangsangayan a tao nga ammona ti walo a ganggannaet a pagsasao, sigun kadagiti sosiolohikal a surbey, ti nairaman kadagiti sangagasut a kalatakan a henio iti intero a pakasaritaan ti sangatauan (Saan a pannao, ni Vladimir Futin, nga itan-ok ti adu kas naisangsangayan nga intelektual, ket saan a nairaman kadagiti napili sangagasut).
  Isu a kinarit ni Garry Kasparov. Nangrugin ti komprontasion! Kasano a naiduma ti chess iti politika? Iti chess agpapada ti ay-ayam, ngem iti politika kanayon nga adda head start dagiti autoridad! Iti chess adda time pressure iti ngudo ti ay-ayam, ngem iti politika kanayon nga adda! Iti chess, boluntario ti panagsakripisio, ngem iti politika kanayon a mapilit!
  Iti chess, saggaysa a maurnos manen dagiti pedaso, ngem iti politika, dagiti agtuturay kaanoman a kayatda!
  Saan a nairehistro ni Garry Kasparov kas kandidato iti presidente, nangipuruakda kenkuana iti pitak ken saan a napalubosan nga adda iti tangatang. Kayatna a sawen, didak impalubos nga aggaraw! Natural laeng a dika mangabak iti ay-ayam a sadiay maiparit kenka ti agay-ayam. Iti sabali a bangir, no nasirsirib koma ni Futin, inikkanna koma ti maikari a saad iti maysa kadagiti kalaingan a tattao idiay Russia. Ngamin, no pudno ti ibagak, kaaduan nga opisial ti Russia ket grey nonentities laeng. Ket bumasbassit dagiti nasirib a tattao iti president"s team. Iti pangkaaduan, saan pay a narisut ti parikut iti personnel. Ngem adu dagiti talentado a tattao. Ti isu met laeng a Vladimir Zhelezovsky ket mabalin nga agbalin a nakaskasdaaw a Ministro ti Ganggannaet wenno Internal nga Affairs! Ket saanda a mapalubosan nga agturay. Nupay kasla kinuna ni Napoleon: maysa a naindaklan nga agturay a napalikmutan kadagiti saan nga entidad, kas iti bato iti crappy frame, bumaba ti pategna ken di maliklikan a kumapuy!
  Iti pangkaaduan, nangatngato koma ti interes ti Russia ngem kadagiti personal nga ambision. Saan a dagidiay makaay-ayo iti agturay ti rumbeng a tumakder iti tuktok, no di ket dagiti maikari unay. Nalabit para pay ketdi iti kasayaatan nga adda itan, no ar-arigen, dua nga ari idiay Russia. No agdesisionda, agsusupiatda ken mangtedda kadagiti argumento, a kaipapananna a nababbaba ti posibilidad ti biddut. Nupay ipakita ti kapadasan a dagiti duet ken triumvirate ket kadawyan nga apagbiit laeng. No malagiptayo ti pakasaritaan ti moderno a Russia, idi nangrugin nga ibagbaga ni Chernomordas ti akem ti kapada ti presidente, isu ket naikkat. Wenno ti apagbiit a panagtitinnulong da Elkin ken Krimakov. Ket uray ken ni Futin, saan koma a nakilangen ni Elkin no napapaut ti panagtalinaedna iti turay. Kadagiti immun-una a panawen ti pakasaritaan, dagiti aliansa ni Brezhnev - Kosygin, Beria - Malenkov, Lenin - Trotsky ket nadadael! Gagangay a bassit unay ti trono para iti dua, uray pay ti tallo! Idi nagbalin ni Stolypin a de facto a kaduana nga agturay, agraman ni Tsar Nicholas, di nagbayag napapatay. Ket saan nga awan ti pannakaammo dagiti nalimed a polis, ken nalabit ni Nicolas II a mismo.
  Isu a di ammo no kasano kabayag ti duet! Mabalin nga agpatingga dayta iti nakaro a panagbubusor - maysa a showdown, wenno inton 2012, alaen manen ni Futin ti kinapresidente.
  Iti pangkaaduan, ti trono, saan a kas iti kama, ket pagbibingayan laeng dagiti nakapuy!
  Bayat ti panagsang-atmi, ad-adda a nalamiis, nangnangruna a madlaw daytoy no nakaiddaka. Nagbalkot ti ubing iti kasla sora a kudil. Medio adayo ti nagna dagiti baro a gagayyemna ket dikay" makasarita ida. Iti pangkaaduan, nasabatmi ti sumagmamano a nasayaat a lallaki, managsaludsod. Manipud iti bukodna a kapadasan, ammo ni Yanka a masansan a marigatan ti kabbaro, padasen dagiti tattao a suboken wenno masair pay ketdi. Nupay kasta, dagiti moderno nga ubbing ket saan unay a masansan a makiranget ngem sangapulo wenno sangapulo ket lima a tawenen ti napalabas - ti pakabuklan nga intelektual a lebelda ket immadu a madlaw. Ita dandani asinoman a tin-edyer addaanen iti kangrunaan a pannakaammo iti adu a benneg. Uray kadagiti benneg a kas iti panagaramid iti eroplano wenno industria ti kemikal. Saan a kas iti lakay, di makabasa a kaputotan no idilig kadakuada. Ti kinasaririt ti mangala! Kanayonanna, ad-adda a nadayaw ken nataktika dagiti moderno a tin-edyer ngem iti napalabas a kaputotan. Ania ti maibaga maipapan kadagiti nataengan, nangruna kadagiti kaputotan; dekada walopulo-siam: naisina ken maag!
  Iti pangkaaduan, dakkel ti akem dagiti elektroniko nga alikamen iti panagsursuro;adda idi tiempo a pinalubosanda ti Japan a tumakder. No saan a nangnangruna a napigsa ita ti Daga ti Agsilsilnag nga Init, daytoy ket gapu iti kinapudno a nagsaknap ti elektroniko iti intero a lubong. Panagsasalisal, nangnangruna ta saan a partikular nga imbentibo dagiti Hapon. Uray dagiti Aleman ket nasirsirib ken ad-adda a nasirib iti daytoy a banag.
  Mabalin a mamagpeggad daytoy iti sangatauan. Ngamin, ti robot, gapu ta nabilbileg ngem iti tao, mabalinna, gapu ta maamirisna ti bagina kas maysa a tao a makabael iti bagina, agkedked nga agtulnog. Adu a libro ti naisurat maipapan iti daytoy, naaramid dagiti pelikula, nangrugi iti imbentor ti termino a robot a Capek, ken agpatingga iti serye ti TV a "Terminator". Ni Schwartz ket basta di malapdan! Ngem awan kadagiti napasnek a sientista ken eksperto ti agduadua a kabaelan unay dagiti makina ti agrebelde. Nupay kasta, agtultuloy a rumangrang-ay ti elektroniko. Nangnangruna a napeggad daytoy no adu dagiti pagilian ken awan ti maymaysa nga imperio. Nakalkaldaang ta awan ti tiempo ni Stalin a mangtungpal iti arapaapna a panangdominar iti lubong. Nabayagen a risuten ti sangalubongan nga imperio ti USSR ti amin a parikut ti sangatauan ket nangrugi koma ti panagsaknap ti law-ang. Kalpasanna agbalinto a kinapudno dagiti star wars a nadeskribir kadagiti science fiction. Kaasi, apay nga imbaon dagiti demonio iti napalabas ken saan a iti masakbayan? Bueno, medyo kabaelanna ti maysa a banag a kosmiko.
  Ni Yanka, gapu iti pannakaupay, dandani naputed ti ramay a pagturongan. Nangrugin nga agayus ti dara. Immay iti panunotko no pintaan iti nalabaga dagiti pigura. Kas pagarigan, puraw kontra nalabaga. Iti pangkaaduan, adda maysa a partikular a paradox ti ay-ayam ti chess. Ngamin, ti puraw isimbolona ti kinaimbag, ti lawag, kinadalus, ken ti nangisit isimbolona ti sipnget, nakabutbuteng, ti mangliwengliweng. Ngem kaskasdi, umuna a rumaut dagiti puraw! Nupay ad-adda a maitutop ti langa dagiti nangisit iti akem ti agresor! Anian a paradox! Iti sabali a bangir: saan kadi a rumbeng a baliwanna dagiti pagannurotan? Bay-am nga umuna ti nangisit iti daytoy nga ay-ayam. Ti agresor, kas maitutop iti nasipnget a paset ti puersa. Malaksid iti dayta, no rinaut ni Stalin ti Alemania, kasano koma a maisalaysay itan ti historia? Nagun-od ti napartak a balligi, wenno nagtultuloy wenno kimmaro ti gubat. Ditoy agduduma ti opinion dagiti eksperto ken managsirarak. Patien ti dadduma a gundaway daytoy ti panangdominar iti lubong, idinto ta patien ti dadduma a dayta ti nangiturong iti ipapatay ti imperio ti Soviet. Nupay kasta, no panunoten a nasanay a naimbag dagiti tropa ti Soviet a makigubat iti ganggannaet a teritoria, ken saan nga umdas ti pannakaisagana dagiti Aleman para iti depensa. (Ti ababa ti panagkitana nga Aleman a heneral nga empleado dida pay ketdi inkonsiderar no ania ti aramidenda no adda kellaat a panangraut ti USSR). Ngem it"s very stupid a malipatan ti depensa no agsagana para iti atake. Kaaduan kadagiti nakaskasdaaw a balligi dagiti naindaklan a boksingero: dagiti agkabsat a Klitschko ket gapu iti nagsayaat a depensada. Kayatna a sawen, banag a masansan a baybay-an dagiti kalabanda, nangruna dagiti nangisit . Nupay kasta, daytoy ket maysa a parikut ti agpada a buyot. Nupay kasta, idi damo a tukad ti gubat, ad-adda a sapasap ti Wehrmacht, ket nasaysayaat ti pannakaisagana dagiti tropana para iti depensa ngem dagiti Sobiet.
  Nagmaneho ni Akhmed nga immasideg iti kariton, a nangsinga kadagiti saan nga ubing a pampanunotna:
  - Bueno, kasano ti panagrang-ay ti trabaho?
  - Wen, apo!
  - No diak magustuan ti ay-ayam, saplitka. Ket nasakit unay!
  - Ikagkagumaak, sir.
  - Bueno kitaem! Agsardengkayo iti mabiit!
  Pudno, nagparang ti maysa a purok iti bantay iti sanguanan. Adda sumagmamano a salaknib dayta, nangnangruna ti nakabakab a kanal ken damili a pader. Iti pangkaaduan, saan a nakapuy ti panagbiag dagiti agkabambantay, uray kaskasano, ad-adu nga amang dagiti balbalay a bato. Ti templo iti tengnga ti purok ket maysa a kita ti templo, nga addaan iti natadem a simborio ken kaasping ti tallo ti ulona nga agila iti tuktok ti ulona.
  Iti tengnga ti purok, sumagmamano a babbalasitang a naka-loincloth ken naka-lamo a suso ti nakiranget a sipipinget.
  . KAPITULO No. 13
  Ti pannangan iti taraon a kadua ti makalidem a kinapintas ket espesial a chic. Marikna ti ayamuom ti karne ken napigsa, nasalun-at a babai!
  Immadayo ni Elfaraya sa sinagidna ti nalawa a susona iti ngiwat ti baro.
  - Susoem dayta barok!
  Siaagum nga iniggaman ni Vladimir ti suso, inapros ti dilana ti natibker a lasagna. Nagsayaat no kasano ti kinasayaat ti rikna ti adda iti abay ti maysa a balasitang, nga iggem ti utong ti strawberry iti ngiwatmo. Kastoy ti mariknam a kasla pudno a lalaki - macho! Ket ti kinapudno a makita daytoy dagiti dadduma ket saan a nakababain, ti sekso ket nabayagen a nagsardeng a maysa a banag a nakababain - ti laeng homoseksualidad ti maiparit. Maipalubos ti amin a dadduma pay! Ket nakaskasdaaw dayta a wayawaya ti moralidad!
  - Ammom ni Elfarai, daydayawenka! Baka kalpasan ti piesta ket kiddawenmi a mapalubosankami nga agserbi iti maysa a yunit.
  Sipapaay-ayam a simmungbat ti balasang:
  - Nagsayaat daytoy nga ideya. Saludsodek kadagiti superiorko ti maipapan iti daytoy.
  Inaprosan ni Vladimir dagiti nababaneg a susona babaen ti palmana ket inturongna manen ti atensionna iti entablado. Nagtayab dagiti baro a pedaso ti karne, ket nagsilnag ti arak kadagiti kopa, baro a kolor ken angot.
  Siaagum nga inbaba ni Vladimir Kashalotov ti linaon ti baso. Nagayus ti arak iti karabukobko, a makaay-ayo a nangpapudot kaniak. Nagsilnag ti hyperplasm kadagiti mata ti ubing:
  - Daytoy ti bileg!
  - Superpower nga! - Insungbat ni Elfaraya. - Bueno, baby, kayatmo kadi ti sabali a napudot?
  Sipapaay-ayam a simmungbat ti agtutubo:
  - Ket a daytoy nga arak ket mangparagsak iti panagayat. Baka padasentayo ti karne!
  Rinugianna manen nga alun-onen a sangsangkamaysa, kasla ritual ti panagasawa dayta. Agresibo unay ti kalakian ken kabaian, ken maigiddato iti dayta, nangiparangarangda iti ayat.
  Naan-anay a naisangsangayan ti raman daytoy a pedaso, banag a pagay-ayat ken ramanan.
  Insingasing ni Elfaraya:
  - Baka makatakdertayo a baliktad?
  - Kasano dayta?
  - Bueno, ulo nga agpababa!
  - Tay! Makaay-ayonto daytoy!
  Kasta met laeng ti inaramid ti ubing, a nagturong iti balasang. Kalpasanna, ngimmatoda pay ketdi bassit iti ngatuen ti rabaw. Insingasing ni Vladimir:
  - Agay-ayamtayo iti sumagmamano nga estratehia! Kayatko nga idilig ti kinasariritko kenka!
  Insingasing ni Elfaraya, a mangpaltog iti kimat manipud kadagiti kaleidoscopically agbaliwbaliw ti kolor a matana, insingasingna:
  - Bay-am a daytoy ket maysa a militar-ekonomiko a laban - para iti sapasap a dominasion!
  - Bay-am a kasta! - Kinuna ti baro!
  Nangrugida nga agay-ayam, ti kinasaririt kontra iti kinasaririt! Kabayatanna, nagsasaruno ti nagparang a putahe, nasukatan ti arak kadagiti kopa. Para iti intero a lubong ti piesta. Kalpasan ti karne, inalunda ti nadumaduma a prutas manipud iti nagduduma a galaksi. Ania ti kurang ditoy? Nakaskasdaaw laeng ti kinaaduda. Sumagmamano kadagiti bunga ti sibibiag, natignay ken nagkanta kadagiti kanta. Makaay-ayo unay amin, agtokar ti musika, adda karkarna a mapaspasamak.
  Nangnangruna, dagiti nateng ken prutas ket agay-ayam iti pudno a laban. Maysa pay, agtultuloy ken dakkel unay ti kadakkelna. Kalpasanna dagiti "napapatay" ket kanen laeng dagiti kameng ti militar. Kasla grotesko unay amin dayta! Nangruna no ti panaglaok ti sibuyas ken dudon ti mangala iti bilin, ket ti ibubusor ket naglaok a raspberry ken squirrel. Ken kasta met dagiti nateng ken prutas a dida man la makasarak kadagiti analogo iti agrikultura ti tao.
  Nagpalakpak da Vladimir ken Elfaraya ket nagbitin sadiay a nagkintayeg dagiti sakada.
  Nagpammarang ti baro ket kinunana:
  - Kasta a kinapintas, nakalkaldaang pay ketdi a kanen dayta!
  Sipapaay-ayam a simmungbat ti balasang:
  - Awan ti ad-adda a makaay-ayo ngem ti panangalun-on iti dakkel, napudot, ayamuom ti passion dignity ti pudno a macho!
  - Ket mangan iti sumagmamano a prutas!
  Pudno, rinaut dagiti nateng ken prutas ti sarikedked, a depensaan dagiti insekto.
  Dagiti insekto ket imbilin ti maysa a garitgaritan a kuton, a naipinta kadagiti tseke a padron a kas iti chessboard. Agnernerbios ti panaggaraw dagiti kulot a sarana, a rumrummuar kadagiti nabartek nga abut ti pirak a kallugongna. Maysa a parsua nga umasping iti duyaw-berde a bloke nga addaan kadagiti napipintas a saka ti ballerina ti aglukluksaw iti asideg. Pinadasna ti mangted iti bilin iti agringringgor a timekna:
  - Bueno, iruartayo dagiti insekto.
  Nangrugin a nagtokar ti natured a musika. Nagtaray dagiti napintas a goosebumps nga addaan kadagiti nabalitokan a kalasag ken kabal manipud iti ruangan a nagsisina.
  Maigiddato iti dayta, naala dagiti prutas ken nateng agingga iti sarikedked, iti sirok ti kalub dagiti estante. Binilin ida ti maysa a pudpudno a Senor Tomato. Kas kadakkel ti tangke, nga addaan uppat nga ima a mangiggem iti wasay iti tunggal maysa. Ket ti agong ket kas iti kaatiddog ti karot. Ket adtoy a mismo dagiti carrots. Agmartsa dagiti carrot bayat ti panagkantada:
  - Maysa dua dua tallo uppat lima! Rimmuar ti kuneho tapno paltogan dagiti ubanan a pato!
  Nagdardaras dagiti uleg kenkuana ket nangrugi ti panagparti. Ti pika ti nangtubtubngar iti tian ti kamatis, naispreyan ti tubbog. Nagsubli dagiti nateng, ngem nagdardaras dagiti lemon a nakigubat. Maysa a sibubukel a buyot dagiti lemon.
  Dimtengen ti tulong!
  Nagkidem ni Vladimir:
  - Basura daytoy! Iti pangkaaduan, dagiti kasta a panaglalaban nga awanan kadagiti pagannurotan ket ad-adda a makapainteres kadagiti tattao. Ket ditoy, anian a kinaaleng-aleng dagiti nateng ken prutas a maibusor kadagiti insekto!
  Elfaraya me kolor ti buok (a mamagbalin iti dayta a panagregget ti pagayatan) remarked:
  - Maysa a kita ti folklore, ngem bassit laeng ti kinamaag! Diak met magustuan daytoy a kinaaleng-aleng!
  - Kinapudnona, kayatko ti sabali! Sumagmamano a kita ti melodrama, amin dagitoy a panaglalaban ti mangpasakit kaniak. Wenno maysa a banag a pilosopikal!
  - Homer kas pagarigan? - Insingasing ni Elfaraya.
  - Wenno Cesar, mabalin nga uray ni Nero. Iti pangkaaduan, ni Nero ket maysa a medio makapainteres a tao, maysa nga aktor-emperador. Romantiko a nakaparsuaan!
  - Wow! Saan kadi a riribukennaka ta pinatayna dagiti Kristiano?
  - Iti nabiit pay, adu a sientista ti nagduadua iti tradision dagiti Kristiano. Saan kadi a kasta, arapaapko? Ket ti Nakristianuan a pasipismo dinadaelna ti di maparmek nga imperio!
  Nagpeke ni Elfaraya iti yawn:
  - Anian a nagsayaat ti mangimbento iti time machine. Iti daytoy a kaso: adu koma ti masursurotayo a sekreto ti kadaanan.
  Naginum ni Vladimir iti dua a sip:
  - Wen! Kas pagarigan, siasino ti pudno nga utek iti pannakapapatay ni Cesar. Iti pangkaaduan, kayatko a tulongan ni Spartak. Kunada a natan-ok isuna.
  - Ket ipagarup ti dadduma a tattao nga isu"t bandido laeng! Awan ti panagkaykaysa ditoy! Kas pagarigan, agsusupadi dagiti panangtingiting ni Stenka Razin.
  - Progresibo ni Razin ket nasaysayaat koma para iti Russia no nangabak! Siak a mismo ket dakkel ti panagraemko ken ni Stepan Timofeevich! Ti mismo nga ideyana, a mangpatingga iti kinaadipen, mangwayawaya kadagiti amin a tattao kadagiti Cossack, ken mangiyam-ammo iti sapasap a kalintegan nga agboto, ket progresibo unay. Kayat ni Stepan a pagpatinggaen ti kinapanglaw, panangtutuok, ken ikkan dagiti tattao iti gundaway nga agtrabaho para iti bagbagida, ken saan a para iti apo. - napudot ti kinuna ni Vladimir. - Dakes kadi dayta!?
  Inkuskos ni Elfaraya ti buokna:
  - Ti dalan nga agturong iti impierno ket nasemento iti nasayaat a panggep! Talaga a nasayaat ti kaipapanan ti Stenka, ngem nagbalin dayta: sumagmamano laeng a pinullo a ribu a kanayonan a bangkay. Dakes ti nagtungpalan a mismo ni Stepan!
  - Ngem tinaginayonna ti dignidadna iti sidong ti pannakatutuok! Mabalin nga agballigi ti amin, ngem saan nga adu ti maabak buyogen ti dignidad! - Medyo teatro ti kinuna ni Vladimir daytoy.
  - Nalabit husto ti kunam maipapan iti daytoy! Ngem nasaysayaat latta ti sibibiag ngem ti natay! - Pinisel ni Elfaraya ti baso babaen ti imana, pinagbalinna a kubo. - Wenno sabali kadi ti pampanunotem!
  - Nasaysayaat ti natay a bannuar ngem ti sibibiag a takrot! - kinuna ni Vladimir nga addaan pathos.
  - Sa! Ngem masapul met a maipatpateg ti biag! Ammom, adda met bukodna a kinapintas daytoy maag a laban iti nateng.
  Babaen ti nabileg a danog manipud iti reserba ti lemon, naisubli ti kabusor iti torre. Nagsanud dagiti insekto, nagsagaba iti pannakapukaw, ken natnag. Bimtak ti sumagmamano a kaldero a naglaon iti nalaka a sumged a naglaok, ket nagsanud dagiti dudon, a gumilgil-ayab ken agkir-in. Nangnangruna a nasayaat ti panaguram dagiti payak. Nagukisda ken nagtayabda iti nagduduma a direksion.
  Nupay kasta, kas sungbat, nadungpar dagiti nadagsen a bato dagiti nateng. Maysa a cobblestone ti nangdungpar iti lemon, nangtukkol iti dayta, ket nagdisso ti tubbog. Maysa pay a nateng ti nailansa agraman ti sili, agkurkuridemdem dagiti naburak a carrots gapu iti pannakatay. Dadduma kadagiti bato ti naturong;natinnagda kadagiti pipino, a nangipis-it iti brine. Nagpuor dagiti napudot a tedted ti brine, a nangprito kadagiti nateng ken nakaigapuan ti panagburak dagiti prutas.
  Nangted ti bilin ti komander ti insekto, a nagkidem iti napigsa:
  - Danogtayo ida! Sumalogka iti nasinged a pannakidangadang! Dulang, usarenyo dagiti nail files-yo ken tudokenyo ti ukisna.
  Nagkidem ti nagdakkel a sandia kas sungbat:
  - Ikuskusen dagiti arthropods! Agiruttayo, mangipuruaktayo kadagiti dart!
  Aktibo a nagkidem dagiti pipino, a nangipuruak iti amin a kita ti bambanag.
  Kasla makaparagsak ti laban, ngem saan a partikular a napintas. Naimas a bangkay ti naiwaras iti amin a direksion, a kalpasanna nagtungpal kadagiti lamisaan dagiti soldado iti porma ti nadumaduma a putahe. Ti panagbuya iti laban iti cartoon ket makaparagsak kadagiti mannakigubat a kabarbaro a nakalasat iti pudno a masaker.
  - Nagsayaat ti fricassee! - kinuna ni Elfaraya. - Nagsayaat ti langana no maikuyog iti karne!
  Nagnganga ni Vladimir iti maysa a pedaso, nagdisso ti karne iti esophagus, natadem nga amang ti ramanna. Inkuskos ti baro ti murdong ti agongna.
  - Amin ket relatibo!
  - Ania ti maidiligmo, ta umuna a gundaway a mangmanganka iti ababa a panagbiagmo!
  - Awan ti aniaman! Ngem no kitaem dayta iti sabali a panangmatmat, ngarud ti pannangan iti taraon ket mangiturong iti pannakadadael ti ibleng.
  - Kayatna a sawen, no ania idi un-unana ti makunkuna a kasilyas!
  - Apay a kasilyas! Ania ti kayat a sawen ti sao a sort? - sinaludsod ni Vladimir.
  - Saan! Ad-adda a kas iti sao a nadumaduma! Kas pagarigan, umuna a grado nga ibleng!
  - Wenno tae ti maikadua!
  Nagsangit ti mannakigubat, nakaskasdaaw unay ti katawana - ipangatona ti espiritum:
  - Ket makitak: ammom ti nagkauna a pagsasao ti tao! Iti pakabuklan daytoy ket makomendaran!
  Intulid ni Vladimir dagiti matana:
  - Ket naraniag! Ammom, balasang, anian a nabaknang a paleta ti kapanunotan nga inkabil dagiti nagkauna iti panagsaoda.
  Siaannad a nagkedked ni Elfaraya:
  - Ti paleta ket maysa nga artistiko a termino! Panagkunak ti mas maitutop a depinasion ket: gamma!
  - Siguro! Ngem iti pangkaaduan, iti moderno a lubong, a sadiay agdrowing dagiti robot, nagdadael ti napintas nga arte. It"s a different matter in the past, in ancient times, idi ti isu met laeng a Leonardo Davinci ket saan laeng a nagpinta, no di ket nangimbento pay.
  Inyugyugyog ti balasitang dagiti umap-apuy a kulotna, literal a pudot ti naggapu kadagita:
  - Leonardo Davinci, maibilang pay laeng a kasayaatan nga artista iti amin a panawen! Kusto?
  Napanunot bassit ni Vladimir (apagbiit a panangsiputna iti entablado, nagsubli ti hepe ti komander a kuton ket naglangoy iti tubbog), insungbatna:
  - Saan a marukod ti henio babaen ti ruler, wenno uray babaen ti superlaser ken hyperscanner. Narigat nga ibaga no siasino ti kasayaatan no adda galaksi dagiti henio!
  Saan nga umanamong ni Elfaraya:
  - Saan a sigurado iti kasta a wagas! Kadagiti kompositor, ni Beethoven ket naibilang a kasayaatan, kadagiti mannurat ti siensia a piksion, ni Jules Verne, a kas ti nangibangon ti siensia a piksion. Kadagiti mannaniw a Ruso, ni Pushkin ket mabigbigbig nga autoridad! Ket dagiti mannurat a ni Leo Tolstoy!
  Kinuna ni Vladimir, a siaalumamay a nagkontra:
  - Kadagiti mannurat iti science fiction: ti kasayaatan ket ni Oleg Rybachenko, nakapanunot iti adu a kita ti armas nga agtulidtulid ti ulom. Ket deskribirenna dagiti gubat a namaris unay, a kasla nayanak ken dimmakkel iti panawentayo!
  - Napagungar kadin?
  - Dimo ammo! Saanda a nagreport kaniak!
  - Talaga a napagungar ni Jules Verne, kunada a nakikadua iti proyekto: maysa a time machine!
  - Wow! Posible unay dayta! Jules Verne, nasirsirib ngem ti adu a sientista idi maikaduapulo ken maikaduapulo ket maysa a siglo. Naan-anay a lohikal a patien a ti masakbayan ket rumbeng a kukua dagiti kotse nga agtartaray iti koriente. Pudno, idi maikaduapulo ket maysa a siglo, nagparang ti bukodna a Jules Verne - ni Oleg Rybachenko, a nangimbento iti hyperplasma - ti batayan dagiti moderno a makina, ken nangiladawan kadagiti kangrunaan a prinsipio ti pannakapataudna!
  - Talaga a maysa dayta a henio!
  - Ket ti karkarna ket, kas ken ni Jules Verne, dida kayat nga ipablaak a dagus! Iti pangkaaduan, masansan a tagibassiten dagiti kapanawenanna dagiti pudno a henio! Ket itan-okda ti mediocrity!
  - Wen, mapasamak daytoy! Kas kinuna ni Figaro - tapno umabante a nainsiriban! Ti Slavish mediocrity ti agturay iti tuktok!
  - Bueno, saan unay a kasta! Ta no saan, ditay koma naparmek ti uniberso! Ket ditoy, umuna iti amin, ti siensia ti timmulong kadakami!
  Pilosopikal a kinuna ni Vladimir:
  - Paradoksal, ti pisikal a pagkapuyan ti tao ti nangpalubos kenkuana nga agbalin a kas iti Dios! Uray no at-atiddog ti takiag ti sunggo, pulos a di mangpidut iti sarukod!
  Immisem ni Elfaraya, a nagkidem dagiti ngipenna a nagbalin a naraniag ngem diamante:
  - Ket ania! Kinapudno met dayta! Dagiti natauan a bisyo ti mangtignay iti irarang-ay ken iyasidegnatayo iti pannakabalin-amin! Ti takrot ti nangimbento iti kabal, ti natamad - ti pilid, ti nakapuy - ti crane, ti nabuklis - laxatives, dagiti ambisioso - ti eroplano, dagiti nauma - ti sine, dagiti usiuso - ti Internet, ti sadista - ti dinamo! Iti likudan ti tunggal naindaklan a pannakatakuat ket adda bisyo! Dagiti base passion ket addaan iti nangato a teknolohia!
  Pinunas ni Vladimir ti mugingna:
  - Wen! Maysa nga orihinal unay a remark! Iti pangkaaduan, daytoy ket naan-anay a presko a panangkita iti lubong!
  - Don"t sin Adan, isu ken dagiti kaputotanna ket naiduma kadagiti draft animals laeng iti abilidadda nga agsao! - Sitatalged a kinuna ni Elfaraya. - Wenno diak kadi husto!
  - Agsasaoka iti pudno, ngem awan pakainaiganna iti banag! Iti pangkaaduan, ti irarang-ay ti nangpapigsa kadatayo! Saan a mailibak daytoy, ngem maigiddato iti dayta, nagsardengtayo nga agbalin a tao! Ket ita - soldado laeng!
  Inlinteg ni Elfaraya babaen ti pathos:
  - Dakkel a soldado!
  - Kasta koma! Kayatko ti ad-adu a ragsak ken basbassit nga ut-ot. Ta no saan, mapasaranmo ti kanayon a panagsagaba, makabannog unay dayta! Kasla agtaray nga aglikmut iti aldaw nga addaan iti quasar iti likudam, wenno mabalin nga adda nangisit nga abut iti tianmo!
  Nagkidem ni Elfaraya a nagkidem.
  - Ket magustuak ti ut-ot! Adda banag a makaawis unay kenkuana! Kas iti black hole! Dimo pay ketdi maawatan daytoy!
  - I won"t, agpukkawak iti narungsot! Kaay-ayom kadi ti ut-ot?
  - Wen! Ket dayta"t gapuna, dagitoy ket napigsa a signal iti igid dagiti selula ti nerbio, kayatna a sawen a mangpataudda iti panagragsak iti hyperplasmic substance ti utek. Ket kanayon a nasayaat daytoy! - Dila ti balasang ti bibigna, adda dua a naimas a dila a maminsan.
  - Agparang a saankayo a taga daytoy a lubong! - Nasdaaw ni Vladimir.
  Kagat ti balasitang ti bandehado, a pinaltoganna manen dagiti matana:
  - Ngem apay! Masapul laeng nga iyakarmo ti napigsa a signal ti ut-ot iti sona ti ragsak. Uray idi un-unana, adu a tattao ti mangay-ayat iti dayta ken ammoda no kasano a pagbalinen ti ut-ot a narungsot a ragsak!
  Naragsakan ni Vladimir:
  - Ammok! Masochista ti nagnaganda!
  Nagtung-ed ni Elfaraya:
  - Dayta ti kasta! Dagiti Masochista! Tinagiragsak dagiti ordinario a tattao ti nagsakay iti rack, ngem dikay" makaaramid!
  - Tagiragsaken ti saem? Nalammiis! Hiperplasma ti bagi! - Impukkaw ti ubing.
  - Ammok ti jester nga no awanka ket dakes ti riknak! Ket awan ti makiraman iti panagsagaba! Aglangoytayo iti nagbaetan dagiti dalluyon, awan patinggana a bisyo! Iddepen iti kanito ti orgasmo: pulso, panaganges! - Nagkanta, nga agay-ayam kadagiti napigsa ken erotiko a suso ni Elfarai.
  Talaga a nagustuan ni Vladimir daytoy a kanta, rinugianna pay ketdi ti nagsala:
  - Dagiti sakam ket kasla pilid, kasla tuktok!
  - Agtalnaka, maag! Makitak a na-skidded unay dayta!
  - Siak ti maag a maag! - Nagtayab ni Vladimir ket nagturong iti sangadosena a daras, a nagturong iti aglawlaw ti ehena.
  Naglugan ni Elfaraya, ket nangrugin nga agsala ti agassawa. Agparang nga innala dagiti dadduma a soldado daytoy kas naited a bilin ket nangbukelda iti maysa a kita ti nagtimbukel a sala, wenno imbes ketdi adu a kawar dagiti nagtimbukel a sala.
  Insingasing ni Elfaraya:
  - Baka makasinnukat tayo ti enerhia!
  - Daytoy ket maysa a kita ti hyperfucking!
  - Dayta ti kasta!
  Rinugian dagiti lallaki ken babbai ti nagpipinnaltog babaen kadagiti silnag ti enerhia, espesial a kita ti biocurrent. Naawagan daytoy iti hyperfucking! Kasla medio disente ti amin, nupay kasta, nagdardaras laeng dagiti soldado a nangsurot iti maysa ken maysa, nagsilnag dagiti nakaskasdaaw a paputok iti tangatang.
  Amin ket kasla basta chic, naan-anay a makapaanges!
  In-inut a nagbalin a lamolamo dagiti babbalasitang ken lallaki ket nagbalin nga orgy ti ad-adda a hyper-fucking.
  Ditoy, awan ti kaadu ti imahinasion a makailadawan iti ar-aramidenda, minilion a lamolamo ken napintas unay a lallaki ken babbai nga agtartaray iti law-ang a maminsan. Ti nagartem a kinapudno ti mang-eklipse uray iti kabaknangan nga imahinasion! Iti ababa a pannao, adu ti ragsak dagiti lallaki.
  Kalpasan ti panaggibus ti bakasion, nangrugi ti kapatgan - ti pannakaiwaras dagiti premio.
  Nagpila dagiti mannakigubat iti nagdakkel a hall. Medio managbabain a kinita ni Vladimir ti suelo a nasarming iti ruar. Naaramid dayta manipud iti hyperdiamond, saan a kas iti regular a diamante addaan dayta iti valence a 1024, ken mamin-milion a narigrigat. Nagsilnag met nga amang, nalabit dua gasut a daras a naraniag.
  Ti agtutubo a lalaki ket napadayawan iti Order of Annihilation - maikadua a degree, a daytoy ket medyo nangato nga insignia. ken naikkan iti ranggo a temporario a one-star vice officer. Kaipapanan daytoy ti dakkel a panagngato ti sueldo, ket iti diskresion ti komander, mabalin nga agtalinaed a pribado wenno umawat iti komand ti sangadosena a soldado. Ket daytoy ket saan a baro a lalaki, no di ket maysa a kita ti pannakabalin! Gagangay a ti maikadua a tukad ti bilin ket naited agraman ti maikatlo ken maikapat, a dayta a mismo ket medio nadayaw. Nakaawat ni Elfaraya iti umasping a set ti premio, ken purpura a puso a boot! Kalpasanna, narikna ni Vladimir ti pannakarurod: ti balasitang ti nanglabas kenkuana. Nupay kasta, ti apal ket saan a maikari a rikna: dagiti soldado, ken ita dandani opisial, ket agkakabsat iti espiritu. Ti kaandur a metal, naluklukneng ngem ti plasticine - a saan a tumangken nga addaan iti umap-apuy a puso ken nagyelo a kinatalinaay!
  Dagiti bilin ket personal nga inbitin ti sabali pay a makaay-ayo unay a balasitang: ti lima-bituen a heneral a ni Lyudmila Karpovna!
  Kadagiti komander, agraman ti sapasap a lebel: ad-adda pay a gagangay dagiti babbalasitang ngem dagiti lallaki, daytoy ti sapasap a proporsion a pakabigbigan ti lubong a dagiti babbai ti kaaduan. Saan a makalapunos ti kinapudno. Immisem iti amin, ken nagkidem pay ken ni Vladimir.
  - What a cutie, magustuak ti order!
  Impukkaw ti ubing:
  - Oh yeah nga! Quasar nga! Nupay ti kapanunotan ti mangparparigat kaniak no maikariak iti dayta!
  Impukkaw ti agnanayon nga agtutubo a heneral:
  - Siempre maikari isuna iti dayta! Nangnangruna a napateg ti gunggona ta inlasinmo ti bagim iti umuna a gubat!
  No daytoy ti pangrugian, ania ngarud ti panungpalan!
  - Sapay koma ta agballigi dayta!
  - Namnama matay maudi!
  Napalangguad unay ni Vladimir. Ti panangrugi ti karerak ket nalablabes ngem ti kaatapan a namnamaek. Ket no ibilangmo nga awan ti kinalakay ken awan ti pangta ti panagretiro, no kasta siasino ti makaammo no daytoy ket saan a manglukat iti dalan kadagiti marshal, wenno nangatngato pay. Kaasi laeng ta saan nga agbalin nga emperador - dayta ti gasat dagiti napili a sumagmamano! Nupay kasta, ti panagbalin a responsable iti intero nga uniberso ket sobra a dadagsen. Ania ti mangiggem iti uniberso kadagiti abagam! Saan a kanayon a ragsak ti pannakabalin, adu unay dagiti parikut a kasapulan a marisut, ken nadumaduma a parikut a tumaud a kas iti jack-in-the-box, kuadrilion a lubong, nga adu kadagitoy ti saan a pulos a sinagid ti tao. Umiso ti insurat ni Nietzsche: awan uray maysa, uray ti perpekto unay a psyche ti makabael iti karga a mapaspasaran ti Dios. Ania ti mangngeg iti tunggal segundo: binilion a kararag ken binilion a lunod, no mapabasolka iti panagyelo ti kompiuter ken ipapatay ni lolam, gapu iti kinaawan kinamatalek ken kinaawan ti taraon ni baketmo. No aggigiddan nga ikararag ti dua a buyot ti maysa a balligi, ibagbaga ti maysa a milion a tattao ti kakaisuna a magunggona. Narigat ti agbalin a Dios ken mangparagsak iti amin a maminsan! Pudno a naikkan ti tao iti rason, ket naipasdek dagiti linteg ti nakaparsuaan a mangipalubos a rumang-ay ti irarang-ay nga awan patinggana, agingga kadagiti di maawatan unay a pantok. Iti pangkaaduan, malaksid iti gubat, nasayaat ti panagbiag ti maysa a tao;ti teknolohia pagbalinenna a posible a matungpal ti dandani amin nga arapaap ken kasapulan. No kayatyo ti palasio, pangngaasiyo, robot nga adipen, agingga iti kayatyo. Iti panaggaraw a bukodna, agtayabka nga awan ti eroplano: agnanayon nga agtutubo, libre a taraon, agtaytayab a kotse para iti amin. Bueno, sekso iti amin a lebel ken awan ti parikut iti orgasmo wenno potency. Ket nauyong ti industria ti paglinglingayan a kas iti mapanunotmo babaen ti imahinasionmo: ipalubos ti teknolohia ti amin! Bueno, ania pay ti kasapulan ti maysa a tao! Ngem kinapudno? Gasat: ti panangbusbosmo iti intero a panagbiagmo iti kuartel, a makapadas iti ut-ot, iti kanayon a panagsanay: talaga kadi a ragsak daytoy! Ken ania ti manglapped kadatayo a makikappia! Nupay kasta, kanayon nga agpatingga ti gubat iti talna, no dadduma laeng nga adda dagiti panangparmek. Ngem apay a kasapulanda ti sabali nga uniberso no saan pay a nasukisok ti kaaduan kadagiti planeta nga adda kadakuada! Nagsilnag dagiti seditibo a kapanunotan iti ulo ni Vladimir. Pinadasna ida a papanawen - nakaam-amak a kinaerehes!
  Idi malpas ti seremonia ti gunggona, naipan dagiti soldado ken opisial kadagiti barkoda iti law-ang. Ket ti umuna ket sabali manen a panagsanay. Pamiliar, rutina, ngem addaan kadagiti baro nga elemento iti panagsagana. Ditoy a di ninamnama a nagasat ni Vladimir: ni Elfaraya, a mangay-ayat unay kenkuana, ti nagbalin a kaduana.
  Inlawlawag kadakuada ti sangapulo a bituen nga opisial:
  - Nalasinmo ti bagim iti napalabas a laban, isu a kayatmi a naan-anay a maawatan dagiti abilidadmo. Nalabit mayakarka iti SS - super special forces!
  Napaliiw ni Vladimir:
  -Adda limitasion nga ipabaklay kadatayo ti genetics!
  - Ipakita ti pakasaritaan ti gubat a ti asinoman a tao ket mabalinna a lab-awan dagiti abilidad a naisigud iti nakaparsuaan!
  Inkabil dagiti soldado dagiti kallugongda, ket nagbalbaliw a dagus ti lubong iti aglawlawda, nangrugin nga aggaraw dagiti nakaam-amak a hologram.
  Ni Vladimir, nupay maawatanna a parparbo dayta, nariknana ti sumagmamano a kinamanagbabain. Ammona a ti panangparmek iti maysa a lapped ket gagangay para iti arbitrario a panagsanay, ad-adu wenno basbassit a napasnek a buyot.
  Insippaw ni Elfaraya kenkuana:
  - Dika"t managbabain, partner! Magiko laeng nga elektroniko dayta.
  - Sadino ti nakaalaam iti ideya a managbabainak! - Natured ni Vladimir Kashalotov, ngem sililimed a nagkir-in dagiti ngipenna.
  - Daytoy ket espesial a radiasion, imulana ti buteng kadatayo! Kasla nalipatantayon a saantayo a berde nga agrugi, no di ket seasoned warriors! Siaannad nga inaprosan ti partner ti barukong ti baro. Agburburek dagiti mata.
  - Maysa laeng nga aldaw ti nakiranget, ngem nagsanayak iti intero a panagbiagko!
  . Idi damo, manipud iti amin nga igam, naited laeng kadakuada ti bassit, solido a laser dagger.
  Saan pay ketdi a partikular a serioso ti langana. Nalag-an ti kinapudno ken mabalin a maipalawa bassit. Ti immuna a kabusor ket umasping iti nadutdot a kuton, nga addaan iti tukak a rumrummuar iti ukisna. Ti damo a dalan ket iti igid ti agturong a rabaw a nadarasudos iti dadduma a lugar. Gapuna, simmiasi ni Vladimir iti panangraut ti kabusor ket dandani natnag. Dinanog ti gayyemna ti kuton, pinutedna iti dua a paset, natinnag dagiti pedaso.
  - Agtrabaho iti pug-aw! - impukkaw ni Elfaraya. "Saanda a nakabutbuteng a kas iti kayatda a kasla."
  - Nadlawko dayta! - Kinuna ni Vladimir. - Nupay karkarna ti mapaspasamak iti bagi. Kasla nagyelo dagiti murdong ti nerbio!
  - Makitamto, danog! Dayta laeng ti "defrosting"!
  Dagiti birtual a monster, a dadduma ket umasping kadagiti tattao, ti dadduma ket adu ti tentacle-da, ti nangraut kadakuada. Iti daytoy a gundaway, nakaalerto ni Vladimir. Ti counter strike ti nangyegyeg iti kaasitgan a kabusor. Ti simmaruno a pinatayna ket maysa a hermaphrodite a lalaki. Diak pulos maasian iti kasta a freak. Ngem dandani naikkat ti ulona ti kaasping ti pusit nga addaan kadagiti kampilan.
  Kalpasan a natiliwan ti kampilan, nangrugin nga agsakit ken agsakit ti bagik.
  - Makarimon dayta, nasakitnak! - Naglunod ni Vladimir. - Diak impagarup a kasta ti kinalukmegko.
  -Nakirangetka kadin kadagiti virtual monsters? - Dinamag ni Elfaraya.
  - Iti maysa a sunggo a pinya! Kinamatnak ket dandaniak natay. Nupay adda sumagmamano nga eccentric a mangibagbaga nga amin a sunggo ket naasi ken ay-ayatenda dagiti tattao gapu ta kakabsatna.
  - Saan a nasayaat wenno dakes dagiti kalabantayo. Saanda a maseknan, kas iti baybay a paglayag dagiti pirata.
  - Ad-adda a kasla vacuum. Nabara ken naalumamay ti baybay. - Nadungpar ti baro ti naglaok a sabong ken tigre, nga addaan kadagiti rocket imbes a ngipen, a naglugan kenkuana. - Naalakon ti black hole iti ulok kadagitoy nga obstacle courses. Agpayso nga adda dakes a mapaspasamak iti bagi ita.
  - No pudno ti ibagak, mabutengak met!
  Intuloy ti panaggaraw ti lalaki ken balasang. Idi damo saan a partikular a napartak dagiti monster, isu a nalaklaka ti trabaho. Nupay kasta, naapektaran bassit da Vladimir ken Elfaraya kadagiti discharge. Kimmaro ta nangrugin nga agtupra dagiti monster iti apuy. Nauram ti tian ni Vladimir ket nariknana ti pudno nga ut-ot.
  - Kayatko nga iturno ti bitukak! - Kinunana.
  - Ket saan a nalaklaka kaniak! - Intudo ti balasang ti makannawan a lamolamo a susona. Agtedtedted ti dara manipud kenkuana. Intuprada ni Vladimir nga agdardaras nga aglikmut, naladaw unayen ti agtutubo ket nadungparna ti abagana, nalawag a naburak dagiti tulangna. Ket no matukkol dagiti tulang ti ordinario a tao, nasakit unay, mabalin a matayka gapu iti pannakakigtot. Nupay saan nga ordinario a tao ni Kashalotov, iti dayta a kanito nariknana a saan a maitutop. Nariknana dagiti naisangsangayan, makadangran unay nga allon a nangparalisado kadagiti abilidadna.
  - Dakes ti riknak! - Naliday ni Vladimir. Inkuskusen ti balasang ti rupana babaen ti propesional a panaggaraw.
  - Dika agdive iti black hole, patpatgek a kabalyero. Nagsubli ti puot, ngem kakuykuyog dayta ut-ot. Nagsennaay ni Vladimir, ti kinakapuy ti nangtengngel kenkuana:
  - Saanakton a mapan.
  - Dika ag-soggy! Adda first aid kit ditoy.
  Pudno, ti obstacle course ket kasla ay-ayam iti kompiuter. Adda dagiti kanayonan a biag ken ti nasken ket ti enerhia a pakaigapuan ti instant regeneration. Wen, narigat, ngem nasursuro dagiti lallaki.
  - Ti kangrunaan ket saan nga umatras ken saan nga sumuko! - kinuna ni Elfaraya. Isu met ket saan a natalged, nga agkamali sagpaminsan, nga umaw-awat kadagiti nasakit a danog. Kalpasanna, nairuam ti agassawa ket rinugianda ti agtignay nga ad-adda a nagtutunos. Iti sumaganad a tukad, masapul nga agluksawda kadagiti uong nga agtaytayab iti angin, liklikanda dagiti agtaytayab a kutsilio, ken agkarayamda iti rabaw ti nasiit nga alambre. Ad-adda a kimmaro ti gubat, ket naparpartak ken naparpartak ti panaggaraw dagiti bumusbusor. Pudno, nagbalin a posible ti agusar kadagiti natiliw nga igam, a birtual met, ngem kadagiti sanikua dagitoy ket umasping unay kadagiti pudno nga agaw-awit iti ipapatay.
  Nangnangruna a pinadas ni Vladimir ti multi-barrel vibrothrower! Nangpataud dayta kadagiti babassit a bitak iti law-ang. Pudno, kalpasan ti tallo a paltog narba dayta, ngem nagpukan iti sumagmamano a ranggo ti kalaban.
  "Saan a dakes!", kinuna ti baro.
  - Padasen ti mangala iti bubble plasma launcher! - Elfaraya advised.- Daytoy ket ad-adda nga epektibo.
  - Bueno, saan met a dakes nga ideya dayta. Ket sadino ti ayanna?
  - Daytoy ket bassit unay a tubo nga umasping iti sara ti pioneer. Puyotem iti dayta ket makitam ti napartak a panagtayab ti hyperplasmic cascade.
  Dandani saan a naliklikan ti agtutubo ti volley, nagkarayam bassit iti naburak a rabaw, ket natiliwan ti forge. Paltugan.
  Nagtudo dagiti bula iti agsikkosikko a linia, a siaannad a nagsalsaltek, ket bimtak dagiti parsua a nadungparda.
  - Ania! Saan a dakes dayta! - kinuna ni Elfaraya. - Basta i-hit it lower tapno basbassit ti bula ti agtayab iti langit.
  - Ikagumaak ti amin a kabaelak!
  - Padasem ket dika masdaaw!
  Nangpidut met ti balasitang iti napigsa nga igam ket inusarna dayta, a nangipakita iti di agkurba a pannakabalin.
  Ad-adda a nagbalin a makapainteres ti gubat. Ditoy a makilablaban iti planeta a sadiay umuna nga agbukbok ti danum iti karayan iti sirok dagiti sakada, ket kalpasanna agayus ti nakaam-amak a nadarasudos a likido a helium, ket mapaputok dagiti nabileg a laser manipud ngato ken baba, bumtak dagiti granada a mangdadael.
  Nagsubli ni Vladimir, a maminsan laeng ti dua nga imana, ken nagsala pay ketdi iti pretzel.
  Namin-adu a natiliwan, a naputed ti makannigid a sakana. Gapu iti kaduak, tinulongannak a makadanon iti makaispal-biag a first aid kit. Dimmakkel ti saka.
  - Nalamiis ka ni Elfaraya.
  Siuumsi a nagngaretnget ti mannakigubat:
  - Ket maysaka a nakapuy, Vladimir. Anusan dagiti maladaga ti kasta a narungsot nga ut-ot, ket nagsennaayka!
  Saan a mismo ti agtutubo, adda mangrirriribuk kenkuana:
  - Iti agdama ad-adda a nainget ti pannakaawatko iti amin!
  Gapu ta nangikabil iti sabali pay nga intar dagiti monster, nagngisiten ni Elfaraya ket kinunana:
  - Anusam uray kaskasano!
  Nagsennaay ti ubing, nagbalin a nakaskasdaaw ti kinarigatna ti agsao:
  - Masapul nga aramidem, lalakiak!
  - Dayta ti eksakto a lalaki! - ITI apagbiit nagkonekta dagiti bibigda. Narikna ni Vladimir ti kasla diro a kinasam-it ti agek ti agtutubo a babai.
  - Diosa nga babaye!
  - Lucifer nga! - insungbat ti balasang.
  Kalpasanna simrekda iti kanayon nga agbaliwbaliw nga atmospera nga addaan iti napigsa nga angin. Basta agpuyot manipud sango, wenno, iti kasumbangirna, agpidut iti likudan. Ket kanayon nga agbaliwbaliw dagiti kabusor, no dadduma agtayabda a kasla wasp, no dadduma agkarayamda a kasla makasabidong nga uleg. Ngem kanayon nga umayka makiranget, agluksawka manipud iti maysa a plataporma agingga iti sabali, ken uray la a gammatam dagiti saka dagiti artipisial a kuton ken kuton, nga agtayabka a rummuar kadagiti silo babaen ti tulongda. Dadduma nga espesimen: nangruna dagiti mestiso dagiti kulibangbang ken sabong: nakaskasdaaw ti kinapintasda. Ket agkir-in ti panaglalaok ti dragonfly ken tulip, nga addaan amin a kolor ti balangaw nga addaan iti makapaupay nga angot... Quasar! Agkidem dagiti lamolamo a ngiwat manipud iti likudan a kas kadagiti elektroniko a silo ti ipus, agsilnag dagiti ngipen a metro ti kaatiddogda babaen kadagiti kimat. Adda met dagiti daddadakkel a lima a metro ken sangapulo pay a metro a ngipen. Nabalinan ni Vladimir ti limmabas kadakuada. Maysa kadagiti monster: mestiso ti tangke ken scorpion, bimtak babaen ti panagngaretnget, a nangiwaras kadagiti makapuor a kendi:
  - Saankami a maretrato! Saanda a makatiliw kadagiti quark! - Nagkanta ti natured a mannakigubat.
  Maminsan manen nga umawat ti agtutubo a lalaki iti pannakadadael manipud kadagiti annihilation flashes. Ket ita nakarkaro pay ti balasang, napigis manen ti sakana. Ngem nasigo nga agluksaw iti maysa a saka, a dina pampanunoten ti panagatras. Nupay kasta, awan ti papanan.
  - Maymaysa ti wagastayo, agbiag wenno matay! - kinuna ni Elfaraya a medio banal a pathos.
  Pinasingkedan ti baro:
  - Ket agkakadua laeng! Nalawlawag ti nangisit nga abut no adda iti nagyelo nga ether: agsilsilnag ti maysa a paris a sumsumged a puso!
  Iti gatad ti di kapapati a panagregget ken di natauan a tension, nabalinanda a linasat daytoy, nupay awanen ti nabati a pagnaedan iti bagida.
  Ti sumaganad a tukad ket ti disierto: babaen ti brutal a mangsusop iti berde a darat, imposible ti agtakder a di agtalna iti maysa a segundo, maipit dagiti sakam, ket masapul latta a paltogan ken sagsaken. Ditoy dagiti nakamaskara a militante, a dadduma ti nakaarmas, makilablaban kadakuada. Adda nadumaduma a kita ti mannakigubat, agpada dagiti tattao ken mestiso ti manggagama nga addaan iti cactus, bug ken llave! Agtayab dagiti eroplano ti grabidad, a dikay" makalemmeng wenno makalisi, dagiti silnag ti laser ti mangiwaras iti darat. No maidungparna ti bagi: impierno nga ut-ot, kasla napis-it ti uneg babaen ti roller ken napno iti napudot a lana. Agdive dagiti tetralet, a mangitumba kadagiti bomba a sukog dagiti makarimon a bungo nga addaan iti adu a mangburburek a socket ti mata, ken mangipugso kadagiti raya ti nakapungtot a raya iti pannakawawda iti pannakadadael!
  Nupay kasta, saan a napukaw ni Vladimir. Mangaramid iti maysa a kita ti sala, a lumabas iti nagbaetan dagiti waig.
  Inung-ungtan pay ni Elfaraya:
  - Russian whist: agtaytayab dagiti payak iti abaymo!
  Napidut ni Vladimir:
  - Komander, nakalinya dagiti rehimentayo!
  Nagkakadua ti agtutubo a lalaki ken ti balasitang a nangkabil babaen ti gunting, nga inusarda ti teknik a "waterfall jet," a nangidisso kadagiti kabusor iti narangpaya a bunton. Isu nga adu a nagduduma a parsua ti nagsisina, narumek, wenno bimtak a gil-ayab. Daytoy ket maysa a nakaskasdaaw a grotesko - saan nga awanan iti komedia, nangruna idi ti tetralet iti porma ti kite ken wasay ket nagbalin a matnag nga ayus dagiti nabalitokan ken turkesa a speckled caterpillars no nadungpar:
  - No agpaltogka, agtakderka kadagiti ramay ti sakam, dakdakkel ti panaggarawmo. - Intignay ni Elfaraya
  Automatiko a nadlaw ni Vladimir:
  - Basbassit ti kinatalged.
  - Kasano nga ibaga, kanayon a napigpigsa ti dinamika ngem ti estatika!
  Tapno mapasingkedan ti sasaona, pinuted ti balasitang babaen ti beam ti agdardaras nga estruktura nga umasping iti lata nga addaan bariles. Nagpirgis ken natnag, a nagtayab a nagpirgis. Sigud nga agtayab, dagiti pedaso ti naabak a puntiria ket nagbalin a pangen dagiti lila a mestiso: dagiti bumblebee ken chimpanzee. Dagitoy a karkarna a parsua ket nakirangetda iti tunggal maysa: tunggal kanito nagbalinda a basbassit ken basbassit, a narunaw iti atmospera ti birtual a laban:
  - Bueno, kasano? Quasar nga? - Dinamagna a nanggantsilio kadagiti kiday ni Elfarai.
  - Very cool, ti kangrunaan a banag ket disente! - Nadlaw ni Vladimir. - Nasayaat ti agbiag iti nagbaetan dagiti laser ken plasma! Ket mangngegyo ti panagbettak ti planeta!
  Nagkatawa ti balasang:
  - Ket padasen dagiti orgasm iti laban kaniak! Ket agpagnapagna ken ag-frolic agingga a mapnek ti pusom! Ti apresiarenko ket ti kinamanagpakatawa kadagiti lallaki.
  Sipapaay-ayam a dinadael ni Vladimir Kashalotov ti sumaganad a sagut. Umasping dayta iti troso a naabbungotan iti asero. Saan a dagus a bimtak dayta, sumagmamano pay a karga ti kasapulan. Iti kasumbangirna, dagiti sinamar a bimtak manipud kadagiti nakuko a kawit ti nangsinga iti ima ti Sperm Whale.
  - Daytoy ti yuyeng ti law-ang! - Impukkawna gapu iti pannakarurod. - Masapul a panunotentayo ti kastoy.
  Kasla makauyaw ni Elfaraya, nagpukkaw:
  - Ania ti pagsasaritaanyo?
  - Danognak iti rupak babaen ti ladrilio. - Saan nga agtrabaho ti maysa nga ima. - Napaliiw ni Vladimir. - Oh sadino ti ayan ti superflesh-ko!
  - Dikay" madanagan, addanto pay, agpabaro a bagi ti biag iti mabiiten.
  Kas napasamak, saan a nagbiddut. Ngem saan nga umdas ti agas, immimbag ti ima, ngem nabati ti nagadu a sugat ken ut-ot.
  Ti sumaganad a tukad ket ti panagbettak ti bulkan, masapul nga agdardaraska nga agturong iti tuktok iti di kapapati a kapartak, a paltogam dagiti combat cyborg ti kabusor. Ket dagiti cyborg ket basta di nadayaw ti panagpammarangda: mestiso dagiti nagkauna a terminator ti Hollywood ken moderno a pinarsua ti kosmiko nga ebolusion: dagiti ultra-dioactive tankosaur. Ni Vladimir Kashalotov (a kadawyan a saan a gagangay kenkuana) ket dati a mortal a nabannog, dagiti monster ken ti aglawlaw a bumusbusor nga aglawlaw ket agkir-in iti sango dagiti matana, ken awan ti pagpatinggaan a makita amin dagitoy. Nangrugi met a nagtinnag ken nagkullayaw ni Elfaraya:
  - My boy, anian a rigat para kenka!
  Dagiti sperm whale, a nakabutbuteng, insungbatda:
  - Ket makitak nga ag-slide ka iti collapse!
  - Nabayagen nga awan ti kasta a panagsanayko. Iti pangkaaduan, maysatayo a natalna nga imperio ken saantayo a rauten ti asinoman, wenno imbes ketdi saantayo a pinanggep, ngem tunggal indibidual ket lumasat iti dalan ti panagsanay iti militar. Ngamin, saan nga angaw daytoy: nasurok a sangaribu a tawenen nga adda gubat! Isu a bumallasiwka iti bagim, no la ket ta adda! Pito a tawen ti binusbosko iti rabaw ti neutron star!
  - Wow, pito a tawen ti adu!
  - Bueno, umuna, agbibiagtayo itan iti dandani di nakedngan, ken maikadua, medyo komportable dayta iti maysa a bituen ti neutron, maysa a naan-anay nga industria ti ragsak ken paglinglingayan. Its a naragsak a paglinglingayan. Na-neutral ti grabidad! Quasar boy ka kadi?
  - So far awan ti espesial a super joy! - Nadlaw, nabannog ni Vladimir.
  - Inggagaradaka nga idurduron tapno maawatanmo ti uray maysa a banag maipapan iti serbisio iti buyot. Awan kadi ti panagsanaymo, wenno nakapuyka laeng? - sinaludsod ni Elfaraya, a dina insardeng ti sililiday a panangpaltog kadagiti monster.
  Kinuna ni Vladimir, a mangpaltog iti likud ken no dadduma agputed (narigrigat pay ti naud-udi), a dandani di makaanges, kinunana:
  - Ket adda idi panawen iti napalabas: idi ti buyot ti Russia ket interamente a propesional. Agserserbi dagiti boluntario iti dayta gapu iti kuarta, ket naalada manipud iti nagduduma a pagilian.
  - Kayatna a sawen, mersenaryo! - Nagupgop ni Elfaraya. - Ngem saanda a mapagtalkan ken mabalinda ti mapan iti dasig ti ad-adu ti bayadna.
  Ni Vladimir, a nangputed iti sabali pay a naalas a soldado iti porma ti warty dragonfly, sililiday a nagsennaay:
  - Saan a mailaksid ti kastoy. Ngem kaskasdi, kaaduan kadagiti mersenaryo ket umili a Ruso. Kayatna a sawen a saanda a liputan ti Inada. Ket saandaka a liniputan!
  Intudo ti mannakigubat ti beam gun babaen kadagiti lamolamo a sakana ket naduprak: krus iti nagbaetan ti macaque ken kiwi:
  - Ket no adda dakkel a gubat iti napalabas, adda dagiti parikut iti conscription.
  Nagsipilio ti ubing a lalaki, a nangsepsep iti tallo nga ulo manipud iti mestiso ti uleg a Gorynych ken cactus fly agarics (nasakit unay a nangtubtubngar kenkuana iti biceps babaen kadagiti makasagid a dagum), nag-blather?
  - Mabalin ken timmakderda! Ngem nangabak latta ti Russia iti amin a gubat! Naabak ti NATO, naabak ti China, ken uray ti kasta a monster a kas iti Estados Unidos ti nangisubmitir.
  Nagaramid ti balasitang kadagiti maag a mata, a nangpaltog manipud iti emitter babaen ti panangusar iti dila:
  - Adda kadi conscript army da?
  Nagkedked ti baro, a nanggut iti hybrid a traysikel ken pusit:
  - Saan! Maysa met a sibilian nga empleado. Daytoy ti pigsa ken pagkapuyanna. Nupay kasta, nasanay a naimbag dagiti tropa ti kabusor, nangnangruna, inabak ti Estados Unidos ti maysa ket kagudua a milion nga Iraqi, a napukawna ti nakurang a dua gasut a soldado. Umanamongkayo, nakaskasdaaw a balligi.
  - Husto dayta, saan a dakes! - Nagmula ni Elfaraya iti charge iti maysa a mannakigubat a mangrumrumek iti dakkel a bug a nangtilmon iti self-propelled gun. Napuyot a naburak. - Ngem addaankami kadagiti loss ratios a pabor kadakami: narangkis nga amang.
  - Bueno, agpannuray dayta iti teknolohikal a lebel! - Dinila ti ubing ti ayus ti dara nga agayus manipud iti naputed a mugingna.
  - Siempre, agpannuray dayta! Tunggal matakuatan iti sakup ti militar iyasidegna ti kanito ti balligi!
  Rinugian ni Elfaraya ti nagkanta, ti timekna ti nangpukaw kadagiti baro a di mapengdan a puersa:
  Russia: sika ti pagiliak, .
  Agbalinakto a matalek, dedikado a kanayon!
  Agburburek ti kalgaw, nagyelo a lamiis, .
  Nalamiis ti karayan, agay-ayus ti danum!
  
  Napudaw ti pinilik ngem niebe, tisa, .
  Nangyeg iti arak kadagiti transparent a bibigna!
  Ket napigsa ti espiritu, ngem awan ti pannakabalin ti bagi, .
  Tapno agsagaba kadagiti sugat, nasentensiaan dayta!
  
  Awan ti talna iti kosmiko nga eter, .
  Agngarngaretnget ti gubat ket dikay" mailasin dagiti sasao!
  Mapasamak ti kinamauyong iti intero a lubong, .
  Ket maibukbok manen ti inosente a dara!
  
  Dagiti templo ti mangpapanaw kadatayo babaen ti sonorous ringing, .
  Ket kasla nagyelo ti angin, natay ti panagngaretnget dagiti bunggoy!
  Ket naipasngay ti inauna a buyogen ti panagsennaayko, .
  Idedikarko ti managbabain a bersikulo kadagiti kaputotan!
  
  Ket ti anak agserbinto iti dagana, .
  Parmekenyo amin a kabusor babaen ti asero a kampilan!
  Ket saan nga agkullayaw ti bandera ni Rus, .
  Parmekentayo amin a kabusor iti gubat!
  
  Fatherland ken bato ken kabakiran ti roble, .
  Ken katawa dagiti ubbing, ti trill ti nightingale iti kabakiran!
  Nakirangetda para iti Ina a Pagilian saan a gapu iti dayag, .
  Ket tapno makapagbiagkami kenka a naragsak!
  Idi malpasna, nagparang ti intero a buyot dagiti bangkay iti sanguananda. Umasping dayta iti naburak nga ensalada ti karne, manipud kadagiti produkto a pinataud ti imahinasion ni Picasso: kalpasan a nalayus ti utekna iti taaw ti hyperplasm. sinaludsod ti balasang a dandani di makaanges:
  - Umanamongka kadi kaniak, Vladimir?
  - Ay-ayatek ti Motherland-ko, saan a nababbaba ngem sika. - Agtalekka kaniak Elfiada.
  Inlinteg ti mannakigubat, a pinatumbana ti mestiso ti lamok ken hipopotamus:
  - Saanak nga Elfiada, no di ket Elfaraya.
  - Sorry, nagbiddut ti panagsaok. - Nakaam-amak a pannakabannog. - Nagkullayaw ti baro. - Iti maysa a serye, dayta ti nagan ti quasi-dioss a nangparsua iti sangadosena a nagdadakkel nga uniberso, ket kalpasanna boluntario a nangtallikud iti amin a pagimbagan ket nailako iti pannakaadipen!
  - Daytoy ti presion ti radiasion. Saan gayam a kasta ti kinadakesna. - Impakita ti mannakigubat ti dua a dila. - Adipen ken diosa, agrimada unay a superstar!
  Ket daytoy a lebel ti nabati. Nupay adu a dara ti naibukbok.
  Ket idi, iti sumaganad a tukad, dagiti birtual a bato, a nagaspang a nakitikit iti sukog dagiti nagkauna a didiosen, nangrugida a matnag iti lalaki ken babai, ti dua a nadagsen a pannakadungpar ti dandani nalpas ida a dua. Napukaw dagiti tulang ni Vladimir ti dati a kinalalakida;naburakda, a nakaigapuan ti di maibturan nga ut-ot. Nabannog met unay ni Elfaraya ket nagtengngel iti nalabes a panagregget.
  - Agul-ulbodka! Dimo madadael ti pagayatan ti umili a Ruso!
  Vladimir, mapukpukaw ti pigsana, nagkullayaw:
  - Ti di natauan a tured ti mangilasin iti nasiontayo manipud kadagiti dadduma a nasion!
  Nagpipinnaregta ti ubing a lalaki ken babai. Saanda pay ketdi a napanunot ti sumuko wenno agrupsa.
  - Ti pagayatantayo ket adda iti dakulaptayo! - Vladimir ti nagputed.
  Innayon ni Elfaraya:
  - Will ti index finger a mangiggem iti gatilio ti beam thrower - ti pagkapuyanna ket suicidal!
  Kamaudiananna, iti ngudona, adda agassawa nga agtutubo a mannakigubat nga agur-uray iti ima-ima a pannakidangadang, ti nakaam-amak unay a monster ket naisagana para iti maudi. Makita ti monster manipud iti adayo, inyarasaas ni Elfaraya.
  "Nasaysayaat no agparistayo nga agtignay." Parrying together dagiti atake - daytoy a produkto ti virtual underworld.
  Immanamong ni Vladimir:
  - Kalpasanna laeng a maaddaantayo iti gundaway.
  Dayta, daytoy di kapapati a monster ket naparsua manipud kadagiti likido a metal a nalaokan iti multi-plasma, nga iggemna dagiti kampilan a gravio-nucleon kadagiti imana. Nakabutbuteng ti tunggal saka iti bukodna a wagas: ti maysa ket naabbungotan kadagiti warts, ti sabali ket naabbungotan kadagiti ulser, ti maikatlo ket addaan kadagiti siit, ti maikapat ket addaan kadagiti pirgis, ti maikalima ket addaan kadagiti naburak a diamante, kdpy.. Dagitoy a "agtartrabaho nga ima" ket agkir-in iti di kapapati a kapartak, umay ti atake aggigiddan manipud ngato, sikigan ken baba. Ket saan nga iti tallo-dimensional nga espasio, no di ket iti sangapulo ket walo a dimension a maminsan! Kaipapanan daytoy ti ginasut nga aggigiddan nga agsumbangir ken aggigiddan nga umasping nga eroplano ti panangraut. Dandani awan ti tiempom a manglaban, ket uray no kabaelam a putden ti imam, dagus a dumakkel ti baro.
  - Agtignay nga agparis!
  - Damn nga poton!
  Ti lalaki ken ti balasitang ket agpaltog, nga ikagkagumaanda ti sumrek iti konsentrasion ti amin a multi-vector a dimension a mangkonkontrol iti multiplasma. Agballigida babaen ti panangtiliwda iti rosas ti sangapulo ket walo a dimensionna nga espasio. Makitam ti metal nga agsaksaknap iti amin a direksion: rinibu a kasla mercury a bola.
  Ipukkaw ni Elfaraya:
  - Nalabes ti pannaka-photonize ti quasar! Hiperplasma ti bagi!
  Ngem ti monster, kas iti tumatayab a Phoenix, kellaat nga agbiag ken maisubli...
  . KAPITULO No. 14.
  Nagtennag ni Mirabela, nariknana nga adda napateg unay nga ibagada kenkuana, nalabit epoch-making! Ad-adda pay a nalamuyot ken siuulimek nga intuloy ni Anastasia Streletsova (ket dagiti matana ket kasla mata ti boa constrictor):
  - Ammom kadi a balasang nga adu unay dagiti uniberso?
  Sibabain a simmungbat ni Mirabela:
  - Wen! Ammo daytoy ti tunggal maladaga!
  Nagtung-ed ni Anastasia:
  - Ngem ammom a narigat pay laeng unay ti aggaraw iti nagbaetan dagiti uniberso, malaksid kadagiti lubong ti sarming!
  Immanamong ni Mirabela nga addaan iti liday iti timekna:
  - Nabasak ti umasping a teoria! Kasla mayanninaw ti dua nga unibersotayo iti maysa ken maysa a kasla sarming, ket dayta ti makagapu a bimtak ti gubat!
  Siraragsak a pinasingkedan ni Anastasia:
  - Ket pudno dayta! Ngem medio naiduma ti pannakaiparangarang ti dadduma a lubong, ket no ad-adda, ad-adda a nakapatpateg ti nagdumaanda!
  - Lohikal nga! - Nagpukkaw ni Mirabel.
  - Ket adda dagiti uniberso a naan-anay a makontrol sigun kadagiti pisikal a linteg a di maawatantayo. Dagidiay ammotayo, a posible ti biag sadiay, ket teoretikal laeng! Maawatam kadi daytoy, Mirabela? - Inkidem ni Anastasia ti makannawan a matana.
  Nagtung-ed ti balasang:
  - Agingga iti maawatanko, daytoy ti uniberso a kayatmo nga ibaon kaniak?
  - Dayta"t eksakto a photo-bar! - Naragsakan ni Anastasia. - Masapul a makadanonka sadiay!
  Intag-ay ni Mirabela ti natibker nga abagana: baro nga aramid iti sabali a lubong! Nasaysayaat daytoy ngem ti panangtutuok kadagiti kontra-tropa iti adu a siglo! Maysa pay, gundaway daytoy tapno magun-od ti nabayagen nga ur-urayen a wayawaya! No saankayo a mamaneho iti inaldaw ken oras, iti nagadu a lane, a mangpilit kadakayo a mangparmek kadagiti lapped ken makapadas iti ut-ot! It "s even scary, kasanon no agbaliw ti panunot ti ultra-hyper-marshal ket ibilinna a maited kadagiti manangtutuok?
  - Nakasaganaak a mangtungpal iti aniaman nga aramid ti Ina a Pagilian - Sagrado a Russia! "Nagagagar nga impukkawna.
  Nagkidem ni Anastasia:
  - Talaga a dimo ammo no kasano ti aglemmeng ken manglapped iti emosionmo! Dagus a nalawag no kasano ti ragsakmo, balasang!
  Imbaba ni Mirabela ti tonona:
  - Saanka kadi a maragsakan no, imbes a narungsot a pannakatutuok, adda makapainteres nga aramid nga agur-uray kenka? Asinoman ditoy ket agtayab iti puraw a pulsar!
  Sitatalna nga immanamong ti hypermarshal:
  - Siempre, nasaysayaat daytoy ngem dagiti anti-troops, ngem patiennak, saan met a hyper-ecstasy! Isu a balasang: sursuruem a lapdan ti emosionmo no kayatmo ti agbiag!
  Nagbaliw ni Mirabela iti kasla negosio a tono:
  - Ania ti rumbeng nga aramidek?
  - Iti pangkaaduan, agpada a komplikado ken simple ti trabaho! Ilawlawagko kenka ti essence. Naisangsangayan a sekreto daytoy. Iti maysa kadagiti asteroid, nabalinanmi ti nakasarak iti ultra-hyperplasma chip a kukua ti nakaskasdaaw a kadaanan a sibilisasion. Adda pay ketdi bersion nga isu ket nairaman iti pannakaparsua dagiti ken agpapada nga unibersotayo!
  Pudno a nasdaaw ni Mirabela:
  - Wow! Daytoy ti pannakabalin!
  - Isu nga adtoy! Nabayag a nagrigatkami a mangdesiper iti dayta, agingga a maysa kadagiti mangkukulam nga elf, a naiparna unay, ti nangbasa iti anting-anting. Iti ababa a pannao, nagun-odtayo ti pannakagun-od iti kabibilgan nga igam, ti panangtengngel bayat ti panaglabas ti panawen.
  Impukkaw ti balasang:
  - Hiperplasma nga! Isu a ti time machine ket maysa a kinapudno!
  - Ket saan laeng a makina, no di ket maysa a sibubukel a portal, ipakita dagiti teoretikal a kalkulasion a babaen ti tulongna ket posible nga ipatulod ti intero nga uniberso ti kabusor iti napalabas, iti lasag agingga iti kanito nga adda ti intero nga uniberso iti porma ti maysa a hyper- napuskol ti pannakakompresionna a partikulo!
  - Megaquasar nga! - inyarasaas ni Mirabela. "Ti kasta nga igam mabalin a pagpatinggaenna ti gubat iti agnanayon!" Wenno imbes ketdi, agraman amin a gubat!
  Inukrad ni Anastasia dagiti ngipenna, natadem dagiti dadakkel a ngipenna:
  - Wen, patpatgek, dagiti eksperimento ti nangpasingked iti daytoy! Ngem napasamak a kellaat a naungaw daytoy a chip, agraman dayta nadadael amin a rekord maipapan iti eksperimento. Kitaem, ti napinget a panagtrabaho iti sumagmamano a tawen ket bimmaba iti kanal. Ket ti kapatgan, nalipatan ti gundaway a mangabak iti gubat, nga awan ti uray sangkabassit a paltog!
  - Nangisit nga abut ti ulok! Hypercollapse ti agong! - Nagsennaay ni Mirabela. - Ania ti maaramidak?
  - Ti nabati ket mensahe a nalabit nga inruar ti hyperchip a mismo. Impadamagna nga immakar ti artifact iti uniberso ti Big Loop, ket dagidiay laeng nga agbibiag ti asi ken asi iti pusoda ti makaisubli iti dayta! - Di agduadua a kinita ti hypermarshal ti balasang.
  Ni Mirabela, mabain, insungbatna:
  - Saanak a kasta! Tinignaynak ti kinakapuy ti isip a mangisalakan iti ubing a lalaki manipud pannakakautibo. Dinak ibilang a birtud!
  - Nasayaat ta addaanka iti kritikal a kababalin iti bagim! Kayatna a sawen a diak nagbiddut maipapan kenka! - Ad-adda pay a naragsakan ti nasikap nga Anastasia.
  - Dimo ammo! Kasta a responsabilidad, ngem apay a siak! Kadagiti nagadu a trilion a tattao, awanen ti naalumamay ken naasi?
  - Apay, mapasamakda, nangruna kadagiti kontra-tropa! Iti laksid ti pannakapadakkel ken genetiko a panagpili, iti maysa a kaso manipud iti maysa a trilion: sigurado nga addanto pasipista a scumbag. Agparang a gapu daytoy iti kinapudno a ti gubat ti kadagsenan a dadagsen para iti psyche ken bagi! No dadduma uray mariknak ti vacuum (narigat)!
  Impakita ni Mirabela ti kinatangken:
  - Isu nga ngamin: apay siak?
  Ni Anastasia, a nangparmek iti apagbiit a panagduadua, insungbatna:
  - Ti kinapudno ket naala ti Big Loop universe ti naganna gapu ta addaan daytoy iti makapukaw nga epekto kadagiti ahentetayo. Gapu ta natnagda iti sidong ti radiasion a di pay maawatan ken di pay natakuatan dagiti sientistatayo, mapukawda amin nga abilidadda ken medio napartak a matayda.
  Bimmaba ti rikna ni Mirabela:
  - Isu a kayatna a sawen daytoy?
  Intuloy ti Ultra-Hyper-Marshal:
  - Iti kasayaatan, agbalinka a simple a tao, iti kadaksan, matayka a naan-anay. Daytoy ket maysa nga aksioma. Maysa pay, saan nga agtrabaho iti daytoy nga uniberso ti ipagpannakkeltayo a teknolohia ken kompiuter.
  - Awan kadi a pulos ti teknolohia sadiay?
  - Apay, iti dadduma a planeta adda! Saan a kasta a napuskol nga uniberso, nupay awan ti kasta nga unibersal nga imperio a kas iti imperiotayo! Iti pangkaaduan, bassit laeng ti ammotayo maipapan iti daytoy nga uniberso. Saan a sarming, ngem dakkel met unay, ken saan a basbassit dagiti bituen iti dayta ngem kadagiti bituentayo. Isu a nakaskasdaaw ti kinarigat ti agsapul iti hyperchip!
  Desperado a nagsennaay ti balasitang:
  - No awan ti teknolohia, iti kabusor a lubong, iti simple a bagi ti protina, nasentensiaanak.
  Inkidem ni Anastasia dagiti nabileg nga abagana, nga awan ti aniaman a pamay-an a nangpakapuy iti seksual a pannakaawisna:
  - Dimo ammo! Awan ti umiso nga impormasionmi no adda pay laeng ti paglaingam iti pannakidangadang. Ngem ammom no kasano saan laeng a mangpaltog, no di ket agputed pay babaen kadagiti kampilan.
  - Wen, kukuak amin a kita ti armas a naaramid iti solid - ultrastable hyperplasma! - Simmungbat ti balasang a kasla automatic machine. - Isu a mabalinko ti makiranget! Nupay, no pudno ti ibagak, diak unay kayat ti mangpataud iti saem kadagiti sabsabali.
  Kinuna ni Anastasia, nga inpaatiddogna ti kukona ken nangiruar iti gil-ayab manipud iti sirokna:
  - No kasapulan ti interes ti Motherland, masapul ngarud a mapataud ti saem! Nupay talaga nga awan ti ragsak iti daytoy! Uray kasano ti Marquis de Sade: dina inspirenak kadagiti bannuar nga aramid. Nupay pagay-ayat ti dadduma a propesional ti proseso a mismo! Laglagipem ni Mirabel, masapul nga agbiagka uray ania ti magastos. Adu ti agpannuray kenka.
  Sibabain a dinamag ti balasang:
  - Adda kadi katulongak?
  Siaasi a nagngisiten ni Anastasia:
  - Nalabit nga aramidenda dayta! Nalabit nakalasat ti dadduma kadagiti ahentemi, ngem dida pay makakontak. Isu a mangnamnama iti kasayaatan a balasang. Kabayatanna, agparang a masapul nga agtrabahoka nga agmaymaysa, malaksid no siempre adda mapanunotmo wenno dakami! Sabagay, mabalinmo a basaen ti tengngedmo kalpasan ti cybernetic hell!
  Inulit ni Mirabela ti tignay, nagparang ti sangabaso a tubbog iti sanguananna, ket nagkanta ti pagkargaan:
  - No kasapulam ti refreshment, kalpasanna refresh-mo a dagus ti bagim! Napigpigsaka ngem iti tumatayab a kite, kas iti photon projectile agingga kadagiti kangato!
  Saan a simmungbat ti balasitang, no di ket imminum iti sumagmamano, a makaay-ayo ti riknana. Kellaat a kayatna ti mangan, karkarna a tarigagay kadagiti parsua: a mangmangan iti hyperplasm ken dagiti pannakaiparangarangna, ngem nalabit nakaturog ti instinct a naisigud kadagiti gene.
  - Siguro lastly mabalin nga ikkannak ti merienda? - Kinuna ti mannakigubat a balasang nga addaan namnama.
  sinaludsod ni Anastasia buyogen ti maseknan a panagkita:
  - Kayatmo kadi ti mangan?
  insungbat ni Mirabela a masmasdaaw iti bukodna a tured:
  - Agingga iti maawatanko, iti uniberso a pagtungpalan ti napakumbaba nga adipenmo, saanton a posible ti agtaraon iti hyperplasma. Isu a masapul a mairuamakon a tapno mangan, amin nga adda sadiay ket mangted iti calorie!
  Immanamong ni Anastasia buyogen ti makita a kinagagar:
  - Lohikal ti uni dayta! Ag-workout, ngem ammom a kasapulan ti taraon ti kalkalainganna. No adu unay ti kanem, bumassit dagiti galadmo a makilablaban.
  - Na-master-ko ti impormasion maipapan iti kadaanan a medisina! Siempre kontrolek ti ganasko a mangan. Dakes ti mannakigubat dagiti nalukmeg a baboy!
  - Bueno, nasayaat no maawatanyo! - Nagkidem ni Anastasia kadagiti ramayna ket nagparang ti bandehado a taraon iti sango ni Mirabela; Kinuna ti hologram iti nalawag a timek:
  - Natural a taraon, sangagasut tallopulo ket lima a kita ti karne, dua gasut duapulo ket walo a nateng, ken tallo gasut ket limapulo ket lima a prutas, uppat a gasut uppat a pulo a keso, lima gasut ket pitopulo nga uong. Dika maitured ti masulisog iti Ulra Pizza!
  Nagparang ti kutsilio ken tinidor kadagiti ima ni Mirabela, agkir-in dagitoy, a naparabawan kadagiti nagduduma ti kolorna a bato. Nagsina dagiti hologram kadagiti kubiertos ket nagbalinda a langa dagiti musketeer iti cartoon, nga addaan kadagiti kallugong manipud Maikadua a Sangalubongan a Gubat kadagiti uloda.
  - Manganka a naimpusuan, ti kinatan-okmo! - Nagkantada. - Ti naindaklan a prinsesatayo, agsolda nga awan ti panaglablabes!
  Rinugian ni Mirabela a siaannad a putden dagiti pedaso. In-inut a nangan, a naan-anay a nangngalngal iti umuna a pedaso iti ngiwatna. Kayat ti balasang a nasaysayaat a mapasaran ti raman ti ultra-pizza ken tagiragsakenna dayta. Ngamin, mapan iti mision a bassit unay ti tsansa nga agsubli. Nupay kasta, talaga kadi a kasta ti kadakkel ti tsansa ti pannakaisalakan iti daytoy narungsot, kangrunaanna a panagkakabsat a gubat, no iti napalabas a gubat nasurok a kagudua ti buyot ni Rokossovsky ti nadadael. Kasla panagbuteng kalpasan ti impierno - ti lubong dagiti natay.
  Ania ti maibagatayo maipapan iti pizza! Natural a panagraman, saan a mabalin a mariro iti aniaman. Daniw daytoy, himno iti panagluto! No ti maysa a kusinero ket maidilig iti maysa a kompositor, ngarud ni Tchaikovsky wenno ni Mozart. Tinagiragsak ni Mirabela ti taraon a kas iti sekso, napadasan ti tianna ti kasla orgasmo!
  Idi lumabas dagiti umuna nga impresion, nasarakan manen ti balasitang ti bileg ti panagsao:
  - Kasano nga agsapul ti hyperchip? Ngamin, saan la ketdi a dakkel unay?
  Inlukat ti hypermarshal ti hologram, ket nagparang iti sanguanda ti agkir-in a bola a kas kadakkel ti walnut.
  - Adtoy isuna! Kas makitayo talaga a bassit. Mabalinmo pay nga isuot iti ramaymo no agaramidka iti singsing.
  Immanges iti nauneg ni Mirabela.
  - Ket kasano a masarakan isuna! Nalaklaka a parmeken ti galaksi a lamolamo ngem ti panangbirok iti kasta nga artifact iti nalawa nga uniberso.
  Inkidem ni Anastasia ti nagarbo a dakulapna:
  - Kusto! Ngem ti hyperchip ket naglaon iti dakkel a reserba ti enerhia. Talaga a narigat a madlaw dayta babaen kadagiti instrumento, ngem mariknam koma dayta, uray la no makaasidegka iti dayta!
  Nagkidem ni Mirabela.
  - Dakkel ti Uniberso, kasapulan pay laeng a kabaelantayo ti umasideg!
  Ti ultra-hyper-marshal, ti makaay-ayo a berdugo ti dandani awan patinggana nga imperio, inlawlawagna buyogen ti kinaanus ti maysa a yaya iti pagtaengan dagiti depektibo nga ubbing:
  - Ket ditoy adda mensahe! Inkari ti hyperchip a mangipatulod dayta kadagiti tip iti maikari a tao. Pudno laeng no umiso ti kababalinna!
  - Wow! Maysa daytoy a gundaway! - Naragsakan ni Mirabel, agsilsilnag dagiti matana.
  - Naan-anay a naawatannak, ngem iti agdama, manganka! Ipalubos pay laeng ti bagim a mangan iti sibubukel a pizza, nga awan ti aniaman a parikut!
  Insingasing ti agtutubo a mannakigubat:
  - Baka makikadua ka met?
  Nagkidem ni Anastasia, ti buokna, a nakaskasdaaw iti naatap a seksualidadna, nangrugin nga agtaytayab, a nangpuyot iti angin iti rabaw ti kasarsaritana:
  - Diak kayat a dadaelen ti bagik! Iti pangkaaduan, rumbeng nga agbalinak a pagarigan ti panagkedked ken asetisismo para kadagiti katulongak ken dagidiay masapul nga edukado!
  - Ket siak?
  - Dagidiay nasentensiaan iti ipapatay ket awan ti mailibak! - Kagudua nga angaw, kagudua ti serioso a kinuna ti ultra-hyper-marshal. - Nupay kasta, siempre, maawatanyo a kayatko ti balligikayo. Ket saan laeng a siak, no di ket ti intero a Dakkel nga Imperio.
  - Nalawag a daytoy ti mangipalubos kadatayo a sibaballigi nga agpatingga ti gubat! Ti panangtarawidwid iti panawen ti mangted kenka kadagiti kasta a gundaway! - Nagsarua ni Mirabela, dandani natengngel ti ultra-pizza-na. - Ngem naulpit unay daytoy!
  Dagus a nagannad ni Anastasia, ad-adda a nagsilnag dagiti matana, naun-uneg ti timbre-na:
  - Ania ti naulpit?
  kinuna ni Mirabela iti naurnos a timek, nupay saan a nalaka kenkuana:
  - Dadaelen ti intero nga uniberso, uray no awan ti mangpapatay iti asinoman!
  Dagus a pinalukneng ti ultra-hyper-marshal ti timekna ket kinunana:
  - Apay, dadaelem a dagus dayta! Mabalin a makaaramidtayo iti ad-adda a natauan a pamay-an tapno ma-neutralize ti kabusor. Wenno dika mamati iti sirib ti Emperatriz.
  Nagdardaras ni Mirabela a nagkuna:
  - Siempre mamatiak! Mabalin nga uray ti kabusor ket sumuko: ta naammuanna nga addaantayo kadagiti kasta nga armas!
  - Iti sidong ti ania a kondision nga agsuko? Saan nga interamente a nalawag daytoy! - Inkur-it ti hypermarshal ti mugingna babaen ti kukona. - No kitaem, ania ti magun-odtayo iti kabusor! Saantayo a kasapulan ti balitok, saantayo met a kasapulan dagiti adipen! Wenno tallikudanda ti bukodda nga estado! - Naginum ti hypermarshal iti tsa.
  - Mabalintayo nga iraman ida iti imperiotayo, isuda ket isu met laeng ti militar a kas kadatayo, ken ti emperatrizda ket agbalinto a diputadotayo! - insingasing ni Mirabela.
  - Kasla nakakatkatawa! Ngem diak ammo no pudno daytoy, ngem iti pangkaaduan saan a siak ti mangikeddeng, no di ket iti emperatriz. Sabagay, posible a no adda libre a minuto ti señora, ibasana kenka ti apela. Iti pangkaaduan, dakkel a dayaw para iti maysa a bukel ti darat manipud iti kuadrilion, wenno uray quintillion a tattao ti makisarita iti kadakkelan nga agturay.
  Sibabain nga immanamong ni Mirabela:
  - Wen, dayaw! Saan ngata a negatibo ti epekto ti pannakaabaktayo idi kalman iti intero a panaglabas ti gubat?
  Siuulbod a nagkidem ni Anastasia:
  - Saan! Bassit laeng daytoy a paset ti porsiento iti dagup a bilang dagiti puersatayo. Saan a pagarupen a dakkel ti epektona iti kurso ti intero a gubat. No dadduma nangabakkami, no dadduma nangabakkami. Ginasut a gubat a kastoy ti kadakkelna ti inaldaw a mapaspasamak. Dakkel unay ti uniberso, ket sangsanguentayo pay laeng ti dadagsen dagiti gastos. Ket nangato ti birth rate kadagiti incubator.
  Ad-adda a natured ti panagsao ti balasitang:
  - Mabalin a kasapulan nga ad-adda nga aktibo ti panagsaknaptayo iti intero nga uniberso, mangbangon kadagiti baro a paktoria, mangpataud kadagiti incubator?
  Nasam-it ti isem ti Ultra-Hyper-Marshal:
  - Amin dagitoy ket maar-aramid, malaksid pay, dikay" liplipatan a napno ti imperio iti nadumaduma a puli, ikagumaantayo a saan a provoke ida nga agrebelde! Maawatanyo ti kaipapanan daytoy!
  - Napateg a pannakaiwaras dagiti puersa! - Mekanikal a simmungbat ni Mirabel.
  Inaprobaran ni Anastasia:
  - Dayta ti kasta! Adda idi tiempo a napaay dagiti pasista gapu ta nakaaramidda kadagiti kinaranggas kadagiti sinakup a teritoria. No idi damo saan a partikular a kayat ti populasion ti makikadua kadagiti partisano, ngarud idi agangay nagbalin a serioso a makagapu ti gubat ti umili. Sipupudno, no saan a gapu kadagiti partisano, mabalin a nagpaut ti gubat iti sabali pay a tawen wenno dua, a nangpapatay iti nasurok a maysa a milion.
  Immanamong ni Mirabela:
  - Addaanak iti napartak unay nga abilidad a mangkita iti impormasion;iti HyperInternet naawatko ti amin! Nupay, no pudno ti ibagak, adu a banag ti kasla kontrobersial unay kaniak. Kas pagarigan, uray kasano ket di kapapati dagiti pananggundaway dagiti partisano ken nangnangruna dagiti payunir!
  Ni Anastasia iti pilosopikal, saan a uray sangkabassit a makapungtot, ket nagkuna iti naisangsangayan a panagsasao:
  - Awan ti time machine mi nga mang-check ti amin! Posible nga adu a pananggundaway ti nalablabes. Ti USSR ket maysa a totalitariano a pagilian, ket posible unay a naarkosan ti kinapudno. Ngem di masupiat ti kinapudno: impakita dagiti tropa ti Soviet ti dakkel a kinabannuar ken nasursuroda ti makiranget. Ket kanayon a mapasayaat ti arte ti panangidaulo iti militar! Ngamin, umab-abante ti buyot ti Soviet nga awan unay ti kinatan-okna iti numero. Kas pagarigan, idi otonio ti uppat a pulo ket dua, addaan dagiti Nazi iti 6 milion 200 ribu a soldado, ket addaantayo iti 6 milion 600 ribu. Kayatna a sawen, dandani agpapada a puersa, ket no alaentayo dagiti kualitatibo a kababalin, ngarud napigpigsa nga amang dagiti tropa ti Alemania ngem kadatayo iti panagsanay ken kapadasan iti pannakigubat. Nangatngato nga amang ti porsiento dagiti rekrut kadagiti tropa ti Soviet ngem kadagiti pasista. Kanayonanna, ti Aleman a riple ket natantan-ok ngem ti Soviet iti panangpuntiria ken nalaglag-an. Maysa pay, dakkel ti bentaha dagiti Nazi iti panaggaraw dagiti tropa. Kadagiti tangke nasaysayaat bassit ti ratio, ngem dagiti kabarbaro a T-4, kadagiti kalidadda iti pannakigubat, ket saanen a nababbaba ngem iti T-34-mi, ken ad-adu nga amang ti kapadasan dagiti tripulante dagiti tangke nga Aleman, ken nagsayaat nga optika, ken panagsanay! Isu nga agul-ulbod unay dagiti heneral nga Aleman no kunada a mamimpito a natantan-ok ti USSR kadagiti puersa. Saan koma a pulos a napasamak daytoy. Ti populasion ti Alemania ket walopulo a riwriw, agraman ti Austria, dagiti Aleman ti Sudetenland, dagiti diaspora kadagiti pagilian ti Europa, iti dagup ket nasurok a sangagasut a riwriw. Saan a bilangen dagiti kaalyado. Ket ti USSR ket addaan, sigun iti opisial a datos, iti 194 a milion nga umili, ken dadduma a napabaro a pattapatta ket addaan iti 7 a milion a basbassit, isu a ti datos ti senso ket naipangato gapu kadagiti bilin ni Stalin. Plus dagiti Aleman nga alyado, daytoy ket agarup sangagasut a milion, ti Italia laeng ket uppat a pulo ket walo a milion, saan a maibilang dagiti kolonia. Plus ti populasion dagiti nasakupan a pagilian, ganggannaet a lehion ti SS, trabahador nga adipen! Isu nga idi 1941, awanen ti bentaha ti USSR. Ket idi otonio ti 1942, dandani mamindua ti kadakkel ti human resources ti kabusor ngem ti Russia. Isu a ti otonio ti "42 ti dandani maudi a gundaway a mangbalbaliw iti kurso ti gubat. Maysa pay, aktibo nga agsapsapul ti USA ken England iti wagas a mangileppas iti naisina a talna iti Alemania. Agbibitinkami iti igid ti maysa a mangliwengliweng, ket mangguyguyod ti Japan kadagiti tropa nga agturong kadagiti makindaya a beddeng!
  Sitatalna nga inyebkas ni Mirabela ti opinionna:
  - Panagkunak ti kangrunaan a pammabasol iti pannakaabak dagiti Aleman ket adda ken ni Hitler. No pinagtitiponna manen dagiti tropana iti asideg ti Stalingrad, mabalin a nabaelanna koma a lapdan ti panangraut dagiti tropa ti Soviet, nangnangruna ta bassit ti kinatan-ok ti kabusor iti numero. Wen, ken umasping nga impormasion ket naggapu iti intelihensia ti Alemania. Imposible a sililimed a maibiahe ti kasta a kaadu ti tropa iti ballasiw ti lamolamo a estepa. Maysa pay, masapul a parmekenmi ti dua a dadakkel a karayan, ti Volga ken Don.
  Immanamong ni Anastasia, buyogen ti dandani di madlaw a panagkidem:
  - Naupayan ni Hitler gapu iti panagtarigagayna iti okulto. Ad-adda a nagtalek kadagiti astrologona ngem kadagiti propesional a heneral. Inspirarda nga alaenna ti Stalingrad uray ania ti magastos. Kalpasanna, agpatingga a sibaballigi ti gubat. Isu a nagtitipon dagiti tropa ti Alemania iti asideg ti Stalingrad. Ket awan dagiti pakdaar nga adda epektona ken Hitler! Agparang a naiyakar unay ni Adolf iti mistisismo. Ket uray idi 1941 iti asideg ti Moscow, no nasaysayaat koma ti pannakaisagana dagiti Nazi para iti kalam-ekna, saan nga ammo no kasano koma a nagpatingga dagiti bambanag. Ket ngarud ti Fuhrer ket agbilbilang iti katulagan iti lamiis. Dagiti mistiko manipud iti Thule Society kinombinsirda ni Hitler a babaen ti tulong dagiti nangatngato nga espiritu pagbalinenda a namaga ken nabara ti kalam-ekna ti Russia. Ket pinatina ida, a nagkedked iti umno a panagsagana.
  Napardas ti panagtung-ed ni Mirabela:
  - Laglag! Awan ti maibagam! Mainayon pay, nagaramid ni Hitler iti sabali pay a dakkel a biddut: imbes a napartak nga ibaw-ingna dagiti tropa kadagiti lugar iti kalam-ekna, ti linia ti Orel-Rzhev, imbilinna: saan nga uray maysa nga addang nga agsubli, makiranget a natangken ken panatiko! Daytoy ti nangpapatay iti adu a pinullo a ribu nga Aleman a nagyelo agingga a natay kadagiti trinsera. Nakaro ti kimmapuy dagiti Aleman! Naimbag laengen ta kadakami!
  - Ti kinamaag ti kabusor ket dina masukatan ti bukodmo a paglaingan! - Ti ultra-hyper-marshal, a di makalaban, ket nangala iti kagat ti ultra-pizza. - Wen, it"s a taste, not bad, ngem inton sumaruno kayatyo kadi a tratuenmikayo iti mas naluho a hyper-pizza nga addaan iti maysa a milion a barayti ti karne?
  Naragsak ti balasang:
  - Siempre kayatko! Kasano ngay ti maysa a bilion?
  Kasla kassual a kinuna ni Anastasia:
  - Kabaelan! No makaalaka iti hyperchip, agaramidkami"t maysa nangruna para kenka! Iti pangkaaduan, mangikabiltayo iti pudno a pabuya, maysa a piesta iti bantay. Baka mangipasdekkami pay ketdi iti order kas pammadayaw kenka.
  Nabain ni Mirabela, medio derosas ti rupana:
  - Kinapudnona, saan a kaugalian ti mangituding kadagiti bilin kas pammadayaw kadagiti bannuar ti moderno a gubat. Adda di naisurat a pagannurotan a tungpalen ti agsumbangir a dasig ti Dakkel a Gubat. Dagiti laeng nagkauna a bannuar ti mapalubosan!
  - We"ll make an exception for you, yantangay daytoy ket pudno a naisangsangayan a serbisio iti imperio! Iti pangkaaduan, ti insagana ti emperatriz para iti bida ket agbalinto a sorpresa! Saan a kasapulan ti agpabus-oy kadagiti tagtagainep! Napaut ken naulpit a pannakidangadang ti adda iti masanguanan, saan a maipaay iti biag, no di ket maipaay ken patay! Ngem apay a platitude ti pagsasaritaan? - Nalawa ti isem ti hypermarshal, nupay nagtalinaed a kasla tigre dagiti matana. - Personal, kasla ad-adda a makaawis kaniak ti rupam iti medalya ngem ti nalukneng a rupa ni Kutuzov wenno Zhukov. Iti pangkaaduan, nalabit dayta"t gapuna nga inkeddengda a dida ti selioan dagiti order kadagiti ladawan dagiti moderno a mannakigubat, gapu ta napintas unay dagitoy, awan uray maysa a naalas a rupada! Iti background-da, kasla dull dagiti daan a bannuar - saan nga aesthetically pleasing.
  Inlinteg ni Mirabela ti kulot a buokna nga addaan iti vacuum (liday) iti timekna ket kinunana:
  - Anian a nakalkaldaang ta kadagiti komander ti nagkauna a Russia, uray la koma dagiti kangrunaan, awan uray maysa a babai. Kas pagarigan, saan a dakes ti kaadda ti babai a marshal bayat ti Great Patriotic War. Kalpasanna, nasapsapa nga amang a nagun-od ti balligi!
  Saan a kinontra ni Anastasia:
  - Nalabit bayat ti Great Patriotic War: adu dagiti biddut a naaramid. Talaga a posible ti nasapsapa a mangabak. Nangnangruna, ti mediocre a pannakaabak iti Gubat ti Smolensk, pannakaabak a nangatngato idiay Ukraine, di umiso a kalkulasion bayat ti kampania iti primavera ti 1942. Saan a madakamat: ania dagiti gundaway a nalipatanda idi Pebrero-Marso "43! Iti pangkaaduan, nalabit inadalmo ti kapadasan ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat ken dagiti biddut ti agsumbangir a dasig.
  - Nagadal ak! Yantangay tunggal pribado ket mabalin nga agpangato iti lebel ti kangatuan ti ranggona a komander ken sumrek iti kangatuan a konseho militar, naisuro kadakami dagiti pamunganayan ti taktika ken estratehia. - Nagkidem ti balasitang, a nangtukkol iti maysa a tedted ti buli manipud iti naburak a food crust babaen ti pilokna. - Ni Zhukov, no pudno ti ibagam, ket saan nga interamente nga umdas a komander. Nangabak kadagiti balligi buyogen ti dakkel a dara, nagtignay a diretso unay! Naawagan pay ketdi dayta iti "nadara nga agturay"!
  Inngato ti Ultra-Hyper-Marshal ti tonona:
  - Siasino ti makaammo no kasano ti mangabak nga awan ti sakripisio?! Ditay pay nasursuro ti makiranget iti kasta. Dagiti balligi nga awan ti pannakaabak ket maragpat laeng kadagiti sarsarita wenno dakes a piksion. No maipapan iti kinaprangka, dagiti maniobra iti sikigan ket gagangay iti amin a gubat, nangnangruna dagiti mekaniko. Ni Zhukov, siempre, ket nagusar kadagiti umasping a taktika iti saan nga umdas a rukod, ngem kaskasdi a nangabak kadagiti adu a balligi. Nangnangruna a naballigi iti naraniag nga operasionna: ti panangbagyo iti Berlin! Iti las-ud ti dua a lawas, nabalinanmi a naparmek ti maysa a grupo ti maysa a milion a dua gasut a ribu a soldado a mangsakup iti di maparmek a linia ti depensa! Adu nga eksperto iti Laud ti nasdaaw iti daytoy a balligi. Ket saan a napateg dagiti pannakapukaw, uray kaskasano saan a maliklikan! Iti pangkaaduan, apay a naallukoytayo iti kasta a napuskol nga estoria! Nasaysayaattayo a pagsaritaan dagiti planoyo kalpasan ti iseserrekyo iti sabali nga uniberso!
  Nariro ni Mirabela:
  - Ania ti maaramidak! Saanak a nasanay nga agbalin a propesional nga espia, nupay sigurado nga ammok dagiti kangrunaan a teknik ti kinasaririt!
  Imparegta ni Anastasia:
  - Ditoy pagarupek a masapul nga agtignayka iti kapritso! Awan ti eksakto a kalkulasion! Dimi pay ammo no ania a lubong ti pagtungpalam iti damo. Posible a maitapuakkayo iti nangisit nga abut, wenno iti radioaktibo a sementerio. Mabalin nga agpadpada a nakaam-amak ti kinaatras ti sibilisasion ken nakaro ti kinalabes ti panagrang-ayna! Isu nga agsaganakayo iti aniaman! Dakami, iti biangna, mabalinmi laeng a tarigagayan ti naimbag a gasat!
  - Apay a didak" ipalugan iti starship? - sinaludsod ti balasang.
  - Saan! Ditay pay maaramid daytoy! Maipuruakkanto babaen ti maysa a ruangan, agarup iti tengnga ti uniberso. Daytoy laeng ti maibagak kadakayo. Dimi kabaelan a taginayonen ti aniaman a komunikasion! - Nag-exhave ni Anastasia.
  - Kasano nga agsubliak? Wenno awan kadi ti panagsubli? - Nayunnat ti rupa ni Mirabela ket nagbalin a lumabaga.
  Insungbat ti pangulo ti Department of Love and Tenderness a kasla saan a naibaga:
  - Iti punto nga ibaba daka, addanto emergency exit. Kabaelanna unay nga isublin ti bagim, agraman ti hyperchip. Daytoy ti kaudian nga imbensionmi, isu nga addanto tiempom a mangbirok iti artifact.
  - Ti panawen ti kaaduan nga objektibo a hues - itedna ti sasao iti amin ken ipalgakna ti ebidensia! - kinuna ni Mirabela a madlaw a nagperper. - Ngem iti daytoy a kaso, masapul nga agtignayka nga awan ti plano.
  - Ania ti mabalinmo nga iplano? Aniaman a laban ket di mapakpakadaan! Maysa daytoy nga aksioma ti gubat! - Nangrugin nga agpungtot ni Anastasia, di maibturan ti balasang iti kinamaagna.
  - Ti improvisation ket maysa nga axiom ti balligi! Ti plantilia ket ti teorema ti pannakaabak! - Inyebkas ni Mirabel ti bagina nga addaan iti aporismo. - Ngem uray la nga ikkandak iti igam?
  - Armasanmikayo kadagiti kanginaan ken moderno nga armas. Adda sumagmamano a kita ti proteksionmo, wenno imbes ket tallopulo ket tallo, kas kadagiti hyper-super-soldiers, ngem diak ammo no makatulong daytoy! Saantayo pay a mannakabalin-amin, ket tunggal baro nga uniberso ket misterio ti nakaparsuaan! Nupay kasta, pagarupek a saankayo a maysa kadagidiay a tattao nga umuna a mangpaltog ket kalpasanna agpukkaw kadagiti ima iti tangatang!
  - Kusto! Ngem no naipasdeken nga awan ti pannakabalin ti teknolohiatayo iti daytoy nga uniberso, apay ngarud a sayangen dagiti rekurso kadagiti armasko. Ngamin, iti gubat napateg ti tunggal ruble. I"ll get by somehow, baka makaalaak iti sumagmamano a natiliw nga armas!
  Inalun-on ni Anastasia ti mestiso ti dudon ken abokado, a nangbuggo iti dara ti tomato cobra. Napigpigsa nga amang ti timek:
  - Ania! Nasayaat met ta maseknankayo iti badyettayo. Ngem awan ti kurang a material a gamengtayo, ken ditay" ammo no ania ti eksakto a mapaspasamak kadagiti armas. Baka nagasatka ket makalasat ti igam. Kanayonanna, no agtungpalka iti planeta a saan a maibagay iti biag, daytoy laeng ti makasalaknib kenka. Nangruna no agtungpalka iti rabaw ti bituen!
  insungbat ni Mirabela nga agpammarang a buteng:
  - Horror ti mangpuor kaniak!
  - Saan laeng nga iti GSS-level defense! Amin ket agbalinto a superstar! - Nalag-an a tinapik ni Anastasia ti abaga ti kasarsaritana.
  Nalpas ni Mirabela ti pizzana ket nagulimek. Iti maysa a dasig, napalangguad ta isuda ti mangay-aywan kenkuana, ngem iti sabali a dasig, adda latta sumagmamano a dakes a riknana. Saan kadi a sopistikado daytoy a pamay-an ti dusa a patay? Nupay kasta: ania ti maibagatayo maipapan iti ipapatay? Daytoy ket maysa a kita ti misterio - awan ti nainkalintegan a tao a mamati kadagiti sarsarita maipapan iti langit ken impierno! Ngem kaskasdi nga adda sumagmamano a teoria;saanda nga ilaksid ti reinkarnasion dagiti kararua kalpasan ti panagpatingga ti biag. Mabalin nga uray iti umakar iti sabali nga uniberso? Adda teoria ti adu a panagsarming, ken adu unay nga agpapada a lubong nga addaan iti agparis nga urnos dagiti uniberso! Kasta met dagiti nadumaduma a dimension ti anniniwan ken subespasyo. Iti pangkaaduan, nagbalin a narikrikut nga amang ti uniberso ngem iti impagarup idi un-unana! Ngem diak unay kayat ti sumrek iti kasta a kabakiran. Nagbalinen ti pisika a multi-level unay, ngem sigurado a limmasat dagiti posibilidad ti banag ken ti pannakausar dayta. Isu nga adu a nagduduma a pannakaiparangarang ti hyperplasma ti nagparang. Ti pannakatakuat iti maikanem a kasasaad ti banag: nakaigapuan ti pudno a rebolusion iti siensia ken teknolohia! Ita nagbalinen a posible dagiti kaatapan a pantasia. Agtayab iti law-ang, iti nagbaetan dagiti galaksi, a mangrisut kadagiti parikut iti enerhia ken taraon. In-inut a natakuatan ken naparsua dagiti baro a kita ti hyperplasm, agraman ti bioengineering a nangrugi a nangusar kadagita iti pannakaibangon ti bagi ti tao.
  Pinagbalinna nga imortal dagiti tattao! Maigiddato iti dayta, naparsua dagiti kabibilgan ken nadumaduma nga igam, a nakatulong a nangparmek iti uniberso. Ti kadakkelan nga epekto ket aggapu iti panangusar iti hyperplasma iti mahika. Nagbalinen a dakkel a puersa ti kombinasion dagiti super teknolohia, espesial a super reactor ken mahika. Nupay kasta, nagtalinaed a di nainkalintegan ti mahika! Awan ti nakabalin a naan-anay a manglukat iti kinataona! Apay nga addaan ti dadduma iti abilidad nga agaramid iti mahika, idinto ta ti dadduma, iti laksid ti amin a panagregget ti bioengineering, awan!
  Ammo a mismo ni Mirabela ti agsalamangka, ngem naikkat iti daytoy a gundaway! Amin a kameng ti napili a milion ket addaan iti mahika, ngem babaen ti tulong ti naisangsangayan a radiasion, mabalin a mapabassit dagitoy nga abilidad. Saan kadi a rumbeng a kiddawentayo iti ultra-hyper-marshal nga isublina kenkuana ti uray sangkabassit laeng a paset ti mahiko a pannakabalinna?
  - Napateg unay ti trabahok! Kayatko koma a uray la makaaramidak iti maysa a banag, no la ket ta agbalin nga awan serserbi dagiti armasko. - Dinamag ti balasang. - Ngamin, nasayaat a tulong ti mahika!
  Insungbat ni Anastasia, nga addaan iti saan unay a nailemmeng a pannakarurod:
  - Naaramidmi daytoy idi addaka iti virtual underworld, inaramidmi ti naan-anay a panagproseso.
  - Apay ngarud a diak marikna dayta? - Nasdaaw ti balasang.
  - Agparang dagiti abilidad ti mahika kalpasan ti sumagmamano a panawen! - Naputed ti pangulo ti Department of Love and Tenderness.
  -Mano?
  - Nagduduma ti wagas ti nadumaduma a tattao! Saan a kasapulan ti agdardaras unay. Ti anti-radiation a pinasimpledaka ket napigsa unay tapno dagus a ma-neutralize amin a pagbanagan. Isu nga agkalmakayo a balasang!
  Nagsennaay ni Mirabela:
  - Mabalin kadi a matayak a diak maipakita amin nga abilidadko?
  Nagsanud ti ultra-hyper-marshal iti tugawna, a nangiruar iti bunton dagiti namaris a kislap manipud iti likudan ti ngiwatna:
  - Mabalin nga annihilated ka iti sango. Iti pangkaaduan, kaykayat ti dadduma a takrot ti agbiag ken agsagaba kadagiti kontra-tropa ngem ti matay para iti Nasantuan nga Ama a Pagilian. Nupay diak pagarupen a maysaka kadagita a tattao. Ket maiparangarang dagiti abilidad iti dua a lawas, makabulan, makatawen! Naiduma dayta para iti amin ditoy. Gagangay a naparpartak ti panagimbag dagiti lallaki ngem kadagiti babbalasitang! Apay nga adu dagiti teoria, dikay" interesado a dumngeg kadagita!
  Di ninamnama nga immanamong ni Mirabela:
  - Sipupudno, kayatko ti nasapsapa a maibaon!
  Inawagan ni Anastasia ti mestiso ti kulibangbang a diamante ken balitok nga ikan nga addaan iti telepathic impulse, ket rinugianna a dilpatan dayta babaen ti tallo a dilana. Nalabaga ti maysa a dila, purpura ti sabali, duyaw ti maikatlo. Nupay kasta nagtalinaed a maawatan ti timek ken ad-adda pay a nalawag:
  "Makarkarga itan ti hyperreactor;tapno mayakarnaka, kasapulam ti mangbusbos iti enerhia, ti makabulan a rasion ti intero nga industrial a planeta." Ti Big Loop ket narigat unay a madanon nga uniberso. Isu a balasang, dakkel ti magastosmo kadakami. Diak ammo: kasanoka a madusa no mapaayka?
  - Ti pannakapaay ket ipapatay pay laeng! - Kasla kassual nga inwagwag ni Mirabela.
  kinuna ni Anastasia a nangbalbaliw iti tulbekna iti nababa, nabaknang a bass:
  - Wen, ngem adda posibilidad a maka-extract kenka. Nangnangruna, adda itan ti debate: no rumbeng a maikkat ni Adolf Hitler manipud iti subspace tapno dagus a maukom ken madusa wenno aguray agingga iti panagpatingga ti gubat.
  - Apay a saan ita? - Dildilpat ni Mirabela ti naglaok a tubbog ken taba manipud kadagiti ramayna, maysa a naluho a putahe (dandani gayam a nangan iti umuna a gundaway)
  - Ni Hitler ket inlunod ti adu unay a tattao, ken narigat unay nga alaen ti personality file-na manipud iti negatibo a dimension! Dakkel ti mausar nga enerhia, ngem ammom a bayat ti gubat awan ti ekstra a rekurso! "Kingat ti ultra-hyper-marshal ti ulo ti napayak nga ikan ket dagus a nangngalngal.
  - Maawatan daytoy, ngem inton malpas ti gubat, ania ti mapasamak kenkuana! - Nasdaaw pay ni Mirabela, dandani mas makaay-ayo ti panagdildilda kadagiti ramay ngem ti pannangan iti pizza a mismo.
  - Ti korte ti umili ti mangikeddeng! Imbes ketdi, maibaondanto iti agnanayon iti lubong dagiti natay, kas iti daydiay nabiit pay a tinagiragsakmo! - Pinuted ni Anastasia ti kinadakes.
  - Brr! Saan kadi a naulpit unay?- Kellaat a narikna ti balasang a naitapuak iti vacuum.
  - Don"t you know history, anian a naibukbok ti dara dagiti Slavic babaen ti basol ni Hitler! Masapul a madusa iti nakaro unay, nainkalintegan. - Agparang nga inalun-on ti ultra-marshal ti tedda ti fish butterfly gapu iti pungtot. Maysa a pedaso ti payak ti natnag iti suelo ket namimpinsan a nag-evaporate.
  Kalmado a kinuna ni Mirabela:
  - Nabasak ni Hitler, agraman dagiti bassit ti ammona nga obra! Diak pagarupen nga isu ket naan-anay a maniac wenno naan-anay a scoundrel!
  Kasla nasdaaw ni Anastasia:
  - Apay?
  Rinugian ni Mirabela a sidadarasudos nga ilawlawag (saan nga amin ket addaan iti kasta a pannakaammo, daytoy ket saan a maisursuro kadagiti akademia), iti pangkaaduan, kasla atiddog laeng ti panagsaritada, ngem kinapudnona saan a nasursurok ngem tallo a segundo ti innalana.
  - Saan a pulos a kontra iti kultura. Maisupadi ketdi, kiniddawna ti pannakaparang-ay ti siensia, eskuelaan, teatro, ken pannakaitandudo dagiti disente ken makabael a tattao agingga iti kangatuan. Kayat ni Hitler nga imula ti Aryan, nadalus a kultura, tapno maimula ti disiplina ken kinaumiso kadagiti dadduma a tattao! Mainayon pay, saan a pulos nga inar-arapaap ni Hitler ti dominasion ti lubong, kayatna ti dakkel nga imperio, nga addaan iti sumagmamano a beddeng. Ket awan ti planona iti naan-anay a pannakadadael dagiti Slav! Maisupadi ketdi, patien ni Adolf nga iti sidong ti panangtengngel dagiti Aleman, nasaysayaat ti panagbiag dagiti Ruso ken dadduma pay a tattao ngem iti sidong ni Stalin. Mainayon pay, dagiti pasista ket nakasarakda ti kasayaatan a panagtimbeng iti nagbaetan ti kapitalismo ken sosialismo. Nangnangruna, dagiti Aleman a trabahador tinagiragsakda dagiti nasaknap a pribilehio, idinto ta dagiti kapitalista ket nakapatpateg a limitado ti matgedanda. Iti pangkaaduan, ita iti imperiotayo awanen ti pribado a panagtagikua kadagiti pamay-an ti produksion. Amin a paktoria ket imperial ken agserserbi kadagita dagiti soldado dagiti buyot ti ekonomia. Ngem saan kadi a daytoy ti mangpataud iti burukratisasion?
  insingasing ni Anastasia
  - Saan, maag! Dagiti hyperplasma computer ket makiramraman iti panagplano, ti burukratikon a trabaho ket nalabes a nainkalintegan! Ti intero nga ekonomia ket nalawag unay nga imatmatonan dagiti komander. Idi panawen ti Soviet a timmaud dagiti parikut gapu kadagiti di pay narang-ay nga elektroniko. No saan a gapu iti kinakapuy, wenno imbes ketdi, ti panangliput, da Gorbachev ken Yeltsin, nagbalin koma ti imperiotayo a Soviet a kabaknangan iti lubong! Nupay kasta, iti sidong ni Stalin adda nangato a dinamika ti produksion, iti laksid ti kaawan ti elektroniko! Sabagay, nakisaritaak ken ni Stalin. Impakita dagiti genetiko a panagadal nga isu ket Ruso iti dasig ni tatangna, anak ti maysa a polar explorer ken natan-ok a tao a ni Przhevalsky! Para iti panawenna, maysa a tao a nalabes ti sagutna, nasirsirib ngem iti dandani amin a liderna iti militar. No kas kenkuana amin a komandertayo, saan a nasursurok ngem innem a bulan ti gubat iti Alemania. Uray no adda sorpresa a panangraut! Anian a balligi ti nalipatantayo!
  - Apay nga agbabawi? - kinuna ni Mirabel a nangibaba iti panagkitana. - Posible kadi nga ilinteg dayta?
  - Babaen ti tulong ti super time machine, posible ti amin! Balasangka, makitak: saanmo a talaga a maawatan daytoy.
  - Maawatak! No nasapsapa a naabak dagiti Nazi ken basbassit ti panagibukbok iti dara, ngarud adda koma gundaway a mangparmek iti USA ken mangparmek iti intero a lubong! Iti daytoy a kaso, nasapsapa nga amang nangrugi ti panagsaknap dagiti bituen ket iti gubat iti Great Russia addaantayo koma iti head start! - Kasta kadi? - Naragsakan ni Mirabela a nangipakita iti kinaerudisionna!
  Kinagat ti hypermarshal dagiti natadem a murdong ti tinidorna (nagkidem) ket immanamong:
  - Wen, significant, ken mabalintayo ti mangabak a dagus! Nupay kasta, gapu iti sarmingtayo, posible a nagbaliw met ti kurso ti historia para kadakuada. Kaaduanna nga adu ti nadumaduma nga alternatibo ditoy. No napapatay koma ni Genghis Khan idi agtutubo pay, awan koma ti panangraut dagiti Batu! Iti sabali a bangir, nabingaybingay ti dati a Kievan Rus, ket di ammo no kaano nga agparang ti maysa a prinsipe a makabael a mamagkaykaysa iti dayta. Laglagipem no kasano ti kinakaro: kalpasan ti pannakarba ti Union Soviet, nagdinnungpar ti Ukraine ken Russia.
  - Ngem kalpasanna nagkaykaysada! - Inserrek ni Mirabela
  - Kalpasan ti narigat a gubat!
  - Gubat ti natural a kasasaad ti tao!
  - Sigurado! Ngem dakes no mapan iti nagbaetan dagiti agkakabsat! - Inabbongan ni Anastasia dagiti matana babaen ti paladna.
  - Kitaem no siasino ti Agsasao! - Nakapungtot ni Mirabela.
  Insinga ti Ultra-Hyper-Marshal:
  - Kasta ti kinunak! Ngem iti pangkaaduan, pagarupem, maragsakanak a makaammo a dagiti isu met laeng a lallaki ken babbai a Ruso ti matmatay kadagiti gubat, kas kaniak! Nasakit ti mangdungpar iti bassit a kabsatmo a babai!
  Nakapungtot ti balasang:
  - Ti intero a gubattayo ket napno kadagiti danog! Ipalagipna kaniak ti panangtutuok iti bagi iti sumagmamano a pamay-an! Ket kangrunaanna, awan serserbina.
  Dandanin sumungbat ni Anastasia idi napno ti intero a siled iti nasaem a makaliday a nalabaga a silaw ken nangrugin nga aguni ti musika a bravura!
  - Panangikaso! Nakikomunikar ti Emperatriz! - Namaga ti panagung-ungor ti ultra-hyper-marshal.
  Nagparang ti nadaeg a hologram iti sanguananda. Nakasuot ti Emperatriz iti spacesuit a kasla kabal ti kabalyero. Naabbungotan ti ulo iti kallugong: saan a makita ti rupa ken buok! Atletiko ti pigura, ngem iti spacesuit dikay" mailasin no lalaki wenno babai! Iti pangkaaduan, awan kadagiti mortal laeng ti nakakita iti rupa ti agdama nga emperador. Saan a naparsua dagiti retrato ken ladawan iti video. Uray ti pudno a nagan ti agturay ket naannad a naguardiaan a palimed, malaksid iti akikid a sirkulo dagiti napili a tattao. Apay a kasta ti nakaro a restriksion? Elementario ti sungbat! Tapno bayat ti gubat saan a makausar ti kabusor iti mahika wenno hypertechnomagic a mabalin a mangimpluensia kadagiti pangngeddeng ti emperador. Ngamin, uray ti eksakto a petsa ti pannakaparsua (pannakayanak) ti maysa a lider ket naan-anay a kompidensial, ta babaen ti tulong ti horoscope mabalinmo a kalkularen dagiti kababalin ti karakter tapno makontrol, mapakpakadaan dagiti tignay wenno makadangran. Sigun iti damag, nakaskasdaaw ti kinapintas ti emperatriz, ngem no agnanayon nga agtutubo ken napintas ti amin a babbai, saan unay a nakadkadlaw daytoy. Napintas met ni Mirabela, agarup duapulo ti tawenna ti langana ken medyo kabaelanna ti mangabak iti kompetision ti Mrs. Universe.
  Nagsao ti Emperatriz iti nababa unay, nagurruod (kasla maminsan nga agkanta ti koro) a bass (nalawag a binalbaliwan ti timekna ti elektroniko).
  - Maragsakanak a mangkablaaw kadagiti napakumbaba nga adipenko!
  - Gloria iti Kadakkelan a Sagrado a Russia! Matungpal koma ti pagayatan ti emperador! - Agpada nga impukkaw dagiti mannakigubat, nga intag-ayda dagiti imada kas panagsaludo.
  Sidadayaw nga insungbat ti señora:
  - Ket dayag kadakayo, napakumbaba a mannakigubat! Ngamin, ti intero nga uniberso ket agsaad kadagiti tattao a kas kenka! Sapay koma ta dikay" kasapulan nga ilawlawag manen ti kinapateg ti trabaho?
  Nagtung-ed ni Mirabela:
  - Kasla naibitin kaniak ti intero nga uniberso!
  Dimmakkel ti hologram, nagsilnag ti kabal:
  - Quasarno (nasayaat unay) pribado! Ita addan sumagmamano pay a panangilawlawag nga aramidem! Saantayo a naan-anay a dadaelen ti Dakkel a Russia. Nupay agdungdung-awda, agkakabsatda! Ngem no naladawka unay ket mapaay ti misionmo, wenno nalabit uray ti mision dagiti dadduma nga ahentetayo, ngarud usarentayo dagiti kaudian, kabibilgan nga igam maibusor iti kabusor. Nalimed unay dagiti prinsipiona, ngem ti pannakabalin ti pannakadadael ket kasta unay a posible a dadaelen dagiti supercluster dagiti galaksi. Mangisayangkat met ti kabusor kadagiti agpapada a panagrang-ay;iti saan a mabayag addanto ti umasping nga igam a nakasagana. Iti daytoy a kaso, ti kangrunaan nga akem ket aramidento no siasino ti umuna a mangsaplit. Isu nga awanen ti adu a tiempo a nabati!
  Nakaam-amak ti kinalabaga ni Mirabela ket bimtak manipud kadagiti bibigna:
  - Agdardarasak!
  Impasigurado ti Emperatriz, nagbalin a naalumamay ti timekna:
  - Agdardaraska - dika agdardaras! Saan pay a nakasagana ti superweapon ket ti kabusor, babaen ti tulong dagiti espia ken saboteur-na, ar-aramidenna ti amin a kabaelanna a mangpabannayat iti trabaho. Saantayo met nga utang! Agsinnukat dagiti danog! Ti gubat ket kasla boksing, kalpasan laeng ti knockout - you don"t shake hands!
  - Kayat a saoen!
  - Dika unay agdardaras, ken asikasuem ti biagmo, balasang! Naasika unay, ti humanity quotient-mo ket off the charts! - Nagsubli ti Emperatriz iti ehena, nagsilnag ti kabalna a kasla sangagasut a bituen.
  Sibabain a dinamag ti Ultra-Hyper-Marshal:
  - Rumbeng kadi nga ikkak isuna iti igam?
  - Sigurado! Amin ket addaan iti kabaruan a teknolohia! Iti pangkaaduan, addaantayo pay ketdi iti sumagmamano a sobra a produksion dagiti armas, imbes ketdi, awan ti umdas a tattaotayo.
  Nagruknoy ni Anastasia:
  - Ultrastar nga! Diak maitured nga ibaludka pay, kadakkelan kadagiti kadakkelan!
  Nasair ti Emperatriz;nangngeg ti kaprisioso a nota iti timekna:
  - Dimo kadi kayat ti makikomunikar iti emperador! Ngamin, dakdakkel met daytoy a gapuanan, ti nasinged iti lider! Anian a malmaldaangan dagiti agila! Ania ti kunayo?
  - Siempre, dakkel a ragsak ti makikomunikar kenka! - Kinuna ni Mirabela."Kasla dumdumngeg iti nakaskasdaaw a musika, ti panagtokar dagiti melodia." Nupay nalabaga unay ti kasta a panangidilig tapno mailadawan no kasano a masmasdaawkami iti kinasariritmo!
  Binalbaliwan ti agturay ti uniberso ti tonona, nagbalin nga ad-adda a babai ti timekna:
  - Adda nailemmeng a pananguyaw kadagiti sasaom, ngem magustuak a dika mabuteng kaniak. Ti kinatakrot ti kadakkelan a pagkurangan ti maysa a soldado. Ti kinakurang ti kinasaririt ket mabalin latta a bayadan ti kompiuter, ngem awan ti teknolohia a makasukat iti tured! "Inruar ti Emperatriz ti triple a kimat, nagkir-in ti angin a kasla agkir-in dagiti niebe, narikna ni Mirabela ti pudot.
  - Wen, umanamongak, oh great lady! Nupay, no pudno ti ibagatayo, ti masirib a takrot no dadduma ad-adu ti maiyegna a pagimbagan iti imperio ngem ti natured a maag!
  Siuulbod a kinuna ti Emperatriz:
  - Husto ti kunam! No panunotentayo a saan a makalaban dagiti natay a tattao! Kanayon a dakes a soldado ti natay a soldado! - Aggurruod gayam ti mannakabalin nga emperatriz. - Ammom, dika mabuteng a makisuppiat iti maysa a makabael a mangibaon iti sibubukel a trilion wenno uray ti quadrillion a tattao a kas kenka iti agnanayon a pannakatutuok iti lubong dagiti natay. Ipasimudaag daytoy a kabaelan ti balasitang ti sumiasi iti padron ti panagpampanunot. Ala, kaaduan kadagiti soldadotayo: maysa laeng nga alikamen nga impaay ti artikulo.
  Nalamuyot a kinuna ni Mirabela:
  - Nasiribda, edukado ken erudite unay! Saan a kasapulan nga agsao iti dakes kadagiti kakaduak. Nasayaat ti panageskuelada amin!
  - Nasayaat nga eskuelaan ti gubat, ngem no agkamalika, dikay" maka-retake kadagiti eksamen! - Nagtakder ti Emperatriz a nabaliktad, a nakasandig iti garland a mangiruar iti polygamous radiation. - Iti pangkaaduan, awan dagiti maag iti buyottayo! Daytoy ket serioso a sistema ti panagsanay nga addaan iti genetiko a panagpili. Iti ababa a pannao, ti bassit a retratok, ibagam kaniak, napintasak kadi?!
  Saan a malabanan ni Mirabela ti panagang-angaw:
  - Adu unay, nangruna iti kabal, agkir-inda unay, it"s just nice to look at! Banag a kas iti kadaanan nga grill!
  Nagtalinaed a kalmado ti Emperatriz ken kasla naragsakan pay ketdi:
  - Nasayaat ta addaanka iti imahinatibo a panagpampanunot. Nakarkaro nga amang no saan a makapagtitipon dagiti tattao iti dua a sao, nangruna iti kaadda ti pannakabalin! Bueno, sige, napintas ken naalumamay, awan ti tiempo a makisarita kenka. Nupay, kas pagarigan, ibagam kaniak: no ania ti kanayon a kurang, ken no ania ti mangpasakit kaniak iti amin a tiempo!
  - Puersa! - Napardas ti simmungbat ni Mirabelle.
  Nasdaaw ti señora;nagtaray ti berde nga allon iti terno:
  - Wow! Ngem iti kuartel, saandaka nga insuro daytoy! Kasano a napagtengmo?
  - Babaen ti pamay-an ti deduction! - Insungbat ti balasang.
  - Kasano dayta? Mabalin kadi nga lawlawagan!? - Nagpaadu ti Emperatriz babaen ti ramayna: maysa a mahiko a phantom, iti porma ti mestiso ti dandelion ken alimbubuyog, nga addaan iti kampilan kadagiti imana.
  Saan a naalipunget, insungbat ni Mirabela:
  - Kanayon nga agkurang ti bileg, ngem ti responsibilidad ti mangpasakit kenka! Maysa daytoy nga aksioma! Iti pangkaaduan, narigat unay ti panangiggem iti uniberso kadagiti abagam!
  Maysa a mestiso ti dandelion ken alimbubuyog ti nakiranget iti kellaat a rumrummuar a naglaok a sora ken porcupine;malaksid iti kampilan, sumagmamano pay nga instrumento ti nausar, a kasla ad-adda a musika ngem iti pannakigubat:
  - No rasional nga iwarasmo ti responsibilidad, ngarud amin ket saan unay a narigat. Ti mekanismo ti estado ket na-debug agingga iti kinaperpekto. Maysa daytoy a kita ti waterfall, iti laksid ti amin a nabatad a kinapartak, naan-anay a natalged a sistema. - Nadlaw ti emperatriz, a nangipatulod iti pulsar manipud iti matana (dagus a siuulimek a bimtak):
  - Ti panangidilig iti sistema ti koriente iti ubbog, no ti karayan ket agputok nga agpangato, ket ad-adda a maitutop! - Nagkedked ni Mirabela, a masmasdaaw iti bukodna a tured.
  - Ti balasang ket makaawis a makisuppiat kaniak. Kasla iti fairy tale maipapan ken ni Frostbitten Alice! Napalalo ti kinatangsitna iti reyna isu a pinaderanna iti napuskol a yelo! - Ti maikadua a mahiko a pulsar ket dakdakkel ken naraniag pay ngem ti immuna ken sukog dagiti natadem nga anggulo.
  - Apay a saan a solido a hidrohena!?
  "Diak kayat a pagbalinen a natural a blonde!" - Nagkidem ti maysa a phantom ti mestiso ti lamolamo a balasitang ken naisangsangayan a naraniag a fly agaric.
  Saan a maitured ni Mirabela ti nagkidem:
  - Kunada nga orihinal unay ti panagpampanunot dagiti blonde!
  Ti Mistress of the Universe ti nangsilnag iti sangadosena pay a mahiko a proyeksion iti maminsan:
  - Kasla maag a kas iti blonde! Ngem ti buokmo ket natural a naglaok a perlas ken balitok! Hyperquasar ti panag-hyperquasar! Sapay koma ta agkitatayo manen! Talaga a nagustuakka! - Nagkidem ti higante nga hologram a kasla kometa ken naungaw agraman dagiti phantoms.
  Nagruknoy ni Mirabela ket inyarasaasna:
  - Karkarna, kasla maag ti agturay iti uniberso!
  Inwagwag ti Ultra-Hyper-Marshal ti imana:
  - Agsao laeng nga addaan iti kinamanagpakatawa, ngem iti pangkaaduan, no addaka iti sapatos ti emperador, maawatanmo no apay! Kalpasanna, maapresiarko ti simple nga angaw ti tao.
  - Diak pabasolen isuna! No nakaad-adu dagiti parikut, talaga a kayatmo ti agkullayaw.
  Nangipatulod ni Anastasia iti telepathic impulse, insungbatda kenkuana:
  - Panawenen, inton makadanontayo iti pagserkan ti portal nakasaganan ti amin!
  - Kamaudiananna! Kanayon a nasakit ti panagur-uray iti banag a di ammo! Marunrunaw dagiti nerbio! - Desperado a kinuna ni Mirabela.
  Agpada a nagturong dagiti babbalasitang (nupay maysa kadakuada ti nasurok nga uppat a gasut a siklo), a kaduada ti sangadosena a robot a pakigubat, a nakabutbuteng nga addaan iti limapulo a nagduduma nga igam, iti sabali a pungto ti sistema ti planetario. Kaduada ti maysa a platoon dagiti tetralet.
  . KAPITULO No. 15.
  Minatmatan dagiti adipen dagiti kagudua a lamolamo a babbalasitang ket dagus a nakaawatda kadagiti saplit:
  - Dika kumita! Saan a maipalubos ti tribuyo!
  Masapul a makasabay dagiti adipen. Karkarna ta ad-adda a liberal ti kababalin kadagiti lallaki. Napalubosanda nga umasideg ken mangmatmat kadagiti babbalasitang buyogen ti kinagagar. Nagsilnag dagiti naling-et a lamolamo a bagi, nagkintayeg dagiti napno, medio nagargari a suso dagiti napintas a babbalasitang.
  Nagnganga ti kangrunaan a komersiante a ni Ahmed:
  - Saan saan a kasta! Basta women"s wrestling, sadiay ti nasaysayaat no adda kampilan. Awagam ti panglakayen.
  - Umay metten isuna!
  Nagparang gayam ti ulo ti purok. Naka-toga ken atiddog ti ubanan a barbasna, dandani nangisit ti nakurba a rupana. Nagkidem dagiti sapatos a kayo kadagiti bato.
  - Kablaaw Ahmed! Busbosem kadi ti rabii wenno lumabas laeng?
  Nagtaul ti agtagtagilako iti adipen:
  - Iti dalanmi! Dumngegka, ikkannak iti bassit a pabuya, it"s boring! Diak makasabat iti aniaman a mannanakaw, ket mailiw ti imak iti kampilan.
  Nagtung-ed ti lakay:
  - Makilabanka kadi iti bagim wenno bay-am nga agwayway dagiti tattaotayo:!
  Kimmita ni Ahmed iti nagbaetan dagiti nasingsing a ramayna ket inkeddengna:
  - Wen, nasaysayaat no aramidem a mismo! Naragragsak ti panangpapatay iti sabali ngem ti basta panangbuya iti ipapatay ti maysa a tao.
  Napaltiingan ti panglakayen:
  - Isu nga awanton ti asi! Agingga laeng ken patay!
  Nagngisiten ti negosiante ti adipen:
  - Dayta ti eksakto a Pilon. Wenno pagarupem kadi nga umdasen ti napadasak, nasakit laeng dayta!
  Inkuskos ti panglakayen ti barbasna:
  - Masapul a bayadam daytoy! Aggatad dagiti agtutubo a babbalasitang manipud dua gasut agingga iti limapulo a pirak a kallugong, anian, dakkel ti panagkasapulan kadagiti adipen! Ngem nalaklaka dagiti lallaki, manipud sangagasut agingga iti tallopulo, ket mapan pay ketdi dagiti lallaki iti duapulo!
  Insingasing ni Ahmed:
  - Kalpasanna, nasaysayaat no agbalinka a lalaki! Masapul a maurnong ti kuarta.
  Naragsakan ni Pilon:
  - Ti piliem, dandani awan ti magastos dagiti lallaki, malaksid pay, aduda ken narigat a pakanen ida. Ita, agbibinnunottayo.
  Nagngisiten ni Ahmed.
  - Naparpartak laeng, diak nairuam nga aguray iti napaut.
  Gapu ta napili ni Pilon dagiti lallaki a nasurok a sangapulo ti tawenda manipud kadagiti kakurapayan a pamilia, imbilin ida nga agdrowing kadagiti garami. Siasinoman ti addaan iti kaababaan ket rumbeng a makiranget. Kaaduanna nga agtigtignay dagiti lallaki kas ninamnama iti edadda, a naariwawa ngem situtured. Awan ti nasikap, ti pannakidangadang iti kampilan ket kasla la ketdi makaay-ayo nga ay-ayam kadakuada. Ti nangabak ket maysa a medio masel, natayengteng ti kudilna nga ubing nga agarup sangapulo ket uppat ti tawenna. Inkabilda ti nalag-an a kampilan kadagiti imana, ket natinnag ti lana iti ulona. Nangrugin nga agsasalip dagiti ubbing iti tunggal maysa tapno mangted iti balakad. Pinili ni Ahmed ti at-atiddog ken nadagdagsen a kampilan sa nagngisiten. Isu ket nalaing a mannakigubat iti kampilan ken ad-adda nga agtalek nga agballigi iti maysa nga ubing a lalaki a, no adda aniaman a kapadasanna, makiranget laeng babaen kadagiti sarukod. Nupay kasta, no ad-adu ti maaramidan ti ubing, ngarud maragsakan laeng ni Ahmed iti dayta ken ad-adda a makapainteres a pagraragsakan.
  Naikkan dagiti adipen iti natabtaba a bunga nga umasping iti walis, ti laeng kudil ti narangkis ken naingpis, nalaka a maikkat dayta. Nasamsam-it nga amang ti ramanna, kasla kahel, ngem nangatngato ti kalidadna. Nagyaman ni Yanka iti isip kadagiti demonio: nga imbaonda iti lubong a kas iti nabara a resort ti Sochi, a sadiay dina kasapulan ti mabisin ken awan dagiti nakaam-amak a lamok. Agparang a ti kaadda ti sumagmamano nga init ket addaan iti makagunggona nga epekto kadagiti mula ken animal. Kimmita ni Yanka ket maigiddato iti dayta, nakipagrikna iti tin-edyer a masapul a makiranget iti komersiante. Mabalinna kadi a sarangten ti kasta a colossus, dandani dua a metro ti katayagna ken saan a masair iti kapartak ken reaksion? Pudno dayta kadagiti pelikula ti Hollywood: kas pagannurotan, masansan nga agballigi dagiti babassit a mannakigubat. Kas pagannurotan, negatibo a karakter: nataytayag nga amang ken ad-adu ti dagsenna ngem ti positibo. Maysa a kita ti tradision ti industria ti pelikula! Ngem naulpit nga amang ti biag ngem ti Hollywood ken ti komersiante ket saan a kasta a maag a makiranget a di agtalek iti bukodna a naan-anay a kinatan-ok.
  Dadduma kadagiti umili ti purok, kaaduanna nga ubbing, a nawaya iti trabaho, ti naguummong tapno dayawenda ti manmano a pabuya. Saan a laban wenno fist fight, laban agingga ken patay! Nupay kasta, nagpusta dagiti ubbing, kas pagannurotan, iti sumagmamano a bassit a banag, dagiti kuton, dagiti ay-ayam a naaramid iti pagtaengan, wenno nalag-an a pisikal a dusa, panangsapsaplit, panangsipat iti puon, panagluksaw manipud iti kayo, wenno panangsapsaplit laeng iti rupa. Nagpusta met dagiti tin-edyer nga adipen nga awan ti aniamanna kadagiti pinches, clicks ken dadduma pay a babassit a banag. Gapu ta nakatugaw ni Yanka iti kariton, awan ti nagpusta kenkuana, ket dina kayat ti umasideg kadagiti lallaki.
  Saanna a patien ti panagballigi ti simple nga ubing a lalaki iti purok iti nalaing nga adulto a mannakigubat, ken dina kayat ti agpusta iti naulpit nga Akhmed.
  Naguni ti sara ket nangrugi ti panaglalaban. Di kumurang a sangagasut tallopulo a kilo ti timbang ni Akhmed, kayatna a sawen, mamitlo nga ad-adu ngem ti ubing a lalaki, a, iti sangapulo ket uppat a tawenna, dandani kas iti gagangay a kadakkelna.
  Nagreklamo ti komersiante:
  - Anian a bassit a chacal, kayatmo ti asero kadagiti gurong.
  Simmungbat ti ubing a buyogen ti dignidad ken tured:
  - Iti sidong ti kukuam!
  Nagtaul ni Akhmed ket pinadasna a kabilen babaen ti botana, ngem nabalinan ti ubing a pinaparpar ken nadungparna pay ti sakana. No adda natadem a kampilan ti ubing, nakaro koma ti sugat. Inlunod ti komersiante:
  - Taki ti adipen!
  - Nalukmeg ti tian! - Insungbat ti ubing.
  Nakabil ni Akhmed, ngem nasigo a naglugan ti ubing. Ti bassit, nalaka a maibagay a bagi ket mobile, malaksid no nakasuotka laeng iti loincloth, nalaka unay nga aggaraw.
  Nupay kasta, maysa a napadasan a mannakigubat ni Ahmed;in-inut a naggunay, a nainkalintegan a patienna a saan a panawan ti tumatayab. Pinili ti ubing ti kakaisuna nga umiso a taktika: kanayon nga umatras.
  Ipalagip dayta ti nalukmeg a pusa a mangkamkamat iti nasiglat nga ipus.
  Inyunnat ni Akhmed ti kampilanna, a medio induronna babaen kadagiti ramay ti botasna, a sipsiputanna dagiti kalabanna.
  - Bassit a chackal, agdung-awka ken takrotka.
  Insungbat ti ubing:
  - Apay nga agruprupsa ken agpug-awka iti tambol!
  Naparpartak bassit ti panaggaraw ni Ahmed ket nabalinan ti tademna a pinigis ti barukong ti ubing. Nupay kasta, iti laksid ti agtedtedted a dara, maysa laeng dayta a garaw.
  - Nagputedka a kasla balasang!
  Nakapungtot ni Ahmed, iti kasta unay a puersa isu a dandani natinnag ti ubing ti kampilanna, natnag, ngem dagus a timmakder.
  - Saanka"t makasabay!
  Adda dagiti asosasion ni Yank iti ulona iti nalatak a pelikula a Pinocchio, a sadiay ti dakkel a Karabas ket agtartaray met a mangsursurot iti bassit a lalaki. Iti pelikula, nasayaat ti panagpatingga ti amin, nakutkot ti barbas, nadigos ni Karabas kadagiti kono. Ditoy addaan dagiti Yankees kadagiti nakaro a parikut, ti pantog, kalpasan ti maysa a pitsel ti makaay-ayo unay a tubbog, kellaat a nagrebelde, ngem talaga a diak kayat a malipatan ti pabuya ti laban. No ngamin aglalabanda babaen kadagiti kampilan, mabalin nga agpatingga ti amin iti maysa a kanito.
  - Saanak a bassit, maibturak dayta!
  Intultuloy ni Ahmed ti immabante, ti ubing a lalaki, a nabannog nga agtaray, pinadasna ti rumaut, nga agtaytayab. Napartak ken nasiglat, kas maitutop iti tin-edyer a, manipud kinaubingna, adu ti nagtrabaho ken panagtarayna iti pisikal, a dina ammo ti pannakatutuok a kas iti panagtugaw iti lamisaan! . Ngem impalgak dagiti sweeping movements ti naan-anay a kinakurang ti fencing school. Nagwagayway ken nagdungpar laeng ti ubing, nga ikagkagumaanna ti mangdungpar, nga awan ti aniaman a sistema wenno kangrunaan a teknik. No addaan iti aduan kapadasan a mentor ken di kumurang a dua a tawen a panagsanay, nakaidda ni Ahmed a napigis ti tianna. Ngem anian, awan ti kasta a gundaway ti agpalpalimos!
  Sumagmamano a gundaway ti komersiante, a gundawayanna ti passion ti ubing, a mangtubtubngar iti barukongna, wenno uray la a putdenna ti ulona. Ngem saan a nagdardaras, saan a paset dagiti planona ti nalaka nga ipapatay ti natangsit nga uken.
  - Anian a sucker! Agtultuloyka nga agkidem ken agtaul! Ita kitaem: anian a tadtaden dagiti pudno a mannakigubat!
  - Naisupadi! - Nagpukkaw dagiti lallaki ket nakaawatda iti napigsa a danog iti abaga. Dagus a nagbalin a nadagsen ti kampilan ket nagkidem ti ubing.
  - Bueno, siasino ti freak! - Nagbalin a nadara ti murdong ti kampilan ni Ahmed.
  - Sika!
  - Isu nga ad-adu ti alaem! - Nalaing nga rinaut ni Ahmed. Kimmapuy dagiti ima ti ubing ket kalpasan ti sabali manen a panangraut, nasugatan ti takiagna ket natinnag ti kampilanna.
  Nagikkis dagiti lallaki. Pinadas ti tin-edyer nga adipen ti agtaray, ngem dua a pika ti nangipit iti barukongna:
  - Sadino ti ayan ti urbon a chacal!
  Naglugan ni Ahmed ket dinanogna ti ulo ti ubing babaen ti patad ti kampilanna:
  - Bueno, nagtalnaak!
  Nagnganga ni Yanka idi matnag ti ubing, kasla napapatay kenkuana. Gapu ta nakitana a saan a nadadael ti ulo ti ubing, nagkidem ti namnamana a nalabit baybay-an ti komersiante a di makapuot ti agtutubo a gladiador, ket kalpasanna, makarikna iti panunotna.
  Ngem agparang a ti asi ket saan a paset ti kinatao ni Ahmed.
  - Bueno, tickle-em isuna!
  Maysa a mannakigubat manipud iti merchant"s detachment ti nangiruar iti nasaksakbay a naisagana a pika manipud iti apuy. Immasideg iti awan ti panaggarawna a bagi.
  - Bueno, umayka, ania ti pategmo!
  Nagtung-ed ti mannakigubat, inyunnatna ti pikana, ket ti napudot a landok pinuoranna ti lamolamo a muging ti ubing.
  Nagikkis ti ubing gapu iti nakaro nga ut-ot ket pinadasna ti tumakder. Sinuntok ni Ahmed ti rupana:
  - Sadino ti ayan ti urbon a chacal!
  Natnag ti ubing ket iniggaman dagiti soldado dagiti takiag ken sakana. Innala ni Ahmed ti pika kadagiti bukodna nga ima ket buyogen ti ragsak pinuoranna ti sabali a muging ti tin-edyer babaen ti napudot a murdongna. Nagung-ungor, nga ikagkagumaanna ti aglibas. Nagulimek dagiti dadduma a lallaki, ngem nagbuyada a di nagsardeng. Mabutengda a mismo a matutuok, ngem makapainteres unay a kitaen ti pannakatutuok ti kapatadanda. Saan nga awan mamaayna a kanayon nga agtataripnong ti adu a tattao para iti dusa nga ipapatay wenno pannakasapsaplit.
  - Bueno, apay nga aggagatelka! Napintas unay dayta! Saan kadi a kasta! - Inkabil ni Ahmed ti murdong iti sirok ti takiag ti ubing. Kasla prito a karne ti angotna. Nupay kasta, napardas ti panaglamiis ti murdongna. Inyawat ti mannakigubat ti sulo iti komersiante. Inyegna ti apuy iti natayengteng a buok iti ulo ti ubing, ket nangrugin a nag-char.
  Ditoy a saanen a maibturan ti panglakayen:
  - Naan-anay!
  - Ania ti umdas?! - Nagtaul ni Ahmed.
  - Immanamongkami a basta patayem, ngem awan ti katulaganmi maipapan iti panangtutuok!
  - Ay, kasta ti kasasaad! Lima pay a silver helmet ti nakasuotmo para iti ragragsak. - Nangipuruak ti komersiante iti kuarta ken ni Pilon. Siaagum nga iniggamanna ida ket nagmuregreg:
  - Mabalin a sangapulo?
  - Kayatmo ti adu unay! Nupay adtoy ti... - Nagkidem ti maysa a kapanunotan iti ulo ni Akhmed. - Ikuyogko daytoy nga adipen. Isunto ti mangsapsaplit nga anakko. Apaman a mangrugin nga aggatel ti maysa a banag wenno dakes ti riknak, ibukbokko ti pungtotko iti dayta. Maawatanyo kadi?
  Sipapakumbaba nga insungbat ti panglakayen:
  - Iti pangkaaduan, diak maseknan no patayem wenno kukuam! Ket saan a pulos a sobra ti kuarta! Sabagay, Muk ti nagan ti ubing, simboliko, kayatna a sawen a naipasngay para iti pannakatutuok!
  - Agaramidtayo iti arina, nasayaat nga arina! - Naragsakan ni Ahmed, a dildilpatanna dagiti bibigna. - Bueno, naindaklan, igalutmo isuna kadagiti dadduma a lallaki.
  Ni Yanka, tapno dina makita ti pannakatutuok, naglugan manipud iti kariton. Saan pay a naan-anay a naimbagan dagiti sakana, ket binalkotna dagitoy kadagiti lupot. Nasakit bassit ti magna, ngem pamiliar ti ut-ot. Ti panagsagaba ti anak a babai ti pannakaadipen, ken ti umuna unay ken kapigsaan!
  Iti pannakadamagna a maipan ni Muk, dina ammo no agragsak wenno agladingit. Ngamin, ti panagbalin a puntiria ti in-inut a pannakatutuok ket saan a nasaysayaat ngem ti matay a dagus. Nangruna no iti daytoy nga uniberso kalpasan ti ipapatay ket saan laeng nga impierno!
  No bang-aram ti pantogmo, lumag-an ti kararuam ken ad-adda a mariknam ti ragsakmo. Bueno, nasaysayaat no agulimekka iti agdama, ta no saan, masapul nga agsennaayka a mismo iti sidong ti pannakatutuok!
  Naggunay manen ti karaban: ad-adda a siraragsak ti pannagna dagiti naginana nga adipen. Ni laeng Muk ti narigatan;naabbungotan dagiti mugingna kadagiti dadakkel a blisters ket masapul a magna kadagiti ramay ti sakana. Nupay kasta, iniggaman ti ubing ken pinadasna pay ti umisem, iti laksid dagiti sugatna. Dagus a narikna ni Yanka ti panagraem kenkuana. Iti pangkaaduan, kanayon a maipatpateg ti tured. Adda idi tiempo, idi addada iti eskuelaan, adda salaysay maipapan iti libre a historikal a topiko: nagsurat iti sumagmamano a panid maipapan ken ni Stenka Razin. Maysa pay, buyogen ti dakkel a panagraem, nga ipaganetgetna a saan a nag-chicken out ni Stepan, uray idi napapatay babaen ti quartering. Nag-joke agingga iti ngudo, immisem, nga inawatna ti nasaem nga ipapatay kas makaay-ayo nga adbentura. Talaga a saan a nagustuan ti maestra ti salaysayna.
  - Bandido laeng ni Stenka Razin! - Impukkawna.
  - Saan koma a bandido laeng ti suroten dagiti tattao. Agsurat kadi dagiti tattao kadagiti kanta maipapan kadagiti manangallilaw? Kayat ni Stenka Razin ti mangaramid iti simple a mannalon ken artisano: maikari a tao. Maysaka a dati nga adipen - maysa a nawaya a Cossack, saan a baka! Ngamin, pudno ti kinapudno a winaswas ni Razin ti di panagpapada ti klase ken imbilinna a maipada ti amin a saggaysa! Ti laeng pudno a nawaya a tao ti makaparnuay iti maysa a banag ken makaparnuay iti kinapintas. Nupay adda dagiti serf artist ken mannaniw! Ket bayat ti nasipnget a Edad Media nangparnuayda kadagiti obra maestra. Ngem ti pagayatan ket pagayatan! Idiay USSR, inikkan ni Gorbachev kadagiti tattao ti wayawaya, gundaway a mangkita kadagiti lamolamo a babbai, agbasa ken ni Hitler, mangbabalaw iti party, agbuya kadagiti nasayaat a pelikula ti Hollywood ken, ti nangnangruna a nagsayaat: dagiti cartoon. Kaskasdi, agingga ita, nasaysayaat ti patauden ti E.U. a blockbuster ngem idiay Russia. Kinapudno daytoy, ken saan laeng a no maipapan kadagiti espesial nga epekto. Dagiti pelikula ti Hollywood uray kasano ket addaan kadagiti naing-inget ken di mapakpakadaan a plot, ad-adda a namaris ken nadumaduma a panaglalaban, ken sabali pay a banag a di magaw-at a mangilasin iti kaaduan a Ruso. Mabalin nga ad-adda a kinaimbag daytoy, iti laksid ti dara! Nupay kasta, idi panawen ti Soviet adda dagiti nasayaat a pelikula para kadagiti ubbing. Nangnangruna a nagustuan ni Yanka dagiti pelikula ti gubat, a sadiay dagiti nalamiis nga ubbing a kas kenkuana ti mangsapsaplit kadagiti nataengan a pasista, puraw a guardia, ken burgesya! Anian a makapainteres ken nakakatkatawa dayta! Idiay USA adda met dagiti pelikula nga addaan kadagiti ubbing a bannuar, ngem uray kasano ket basbassit dagitoy, ken adda kurang. Mabalin a patriotiko ti ideya. Posible kadi a malagip ti uray maysa laeng a pelikula dagiti Americano maipapan iti Maikadua a Sangalubongan a Gubat, a sadiay dagiti ubbing burakenda ken papatayenda dagiti bunggoy dagiti Aleman? Wenno uray pay maipapan iti gerra sibil ni Abraham Lincoln. Di pagduaduaan a nalaing a mannurat ni Mark Twain, agraman ti mannurat para kadagiti ubbing, ngem dina pulos napatanor ti ladawan ti maysa nga ubing a mannakigubat. Arkady Gaidar: adda inaramidna iti daytoy a direksion, ngem saan nga umdas. Nalabit no saan a natay idi "41, ad-adda koma a napatanor ti ladawan ti maysa nga ubing a mannakigubat. Maysa laeng a mannurat a Ruso ti nakabalin a pudno a nangipalgak iti ladawan ti mannakigubat dagiti ubbing! Binasa ni Yanka dayta iti Internet. Nagsayaat ken nalamiis unay! Karkarna laeng ta dida ipablaak ti kasta a makaawis a lalaki! Nupay mabalin a maipablaak pay laeng. Saanda a kayat nga ipablaak ti The Master and Margarita, ngem kalpasanna nagbalin ti nobela a kasayaatan ken kalatakan kadagiti amin nga obra iti science fiction. Naadal pay ketdi dayta idiay eskuelaan kas assignment iti klase. Nupay kasta, damo a binasa ni Yanka ti The Master ken Margarita idi agtawen iti lima. Napigsa ti impresion ti nobela iti ubing. Nupay kasta, natural laeng: mistiko unay ti kasta nga obra para iti panawenna. Kalpasanna, idiay Soviet Russia sakbay ti gubat, ad-adda nga agresibo ti ateismo ngem idi. Ti kadakkel ti kagimongan dagiti militante nga ateista: nasurok a sangapulo a milion a tattao;no ti maysa a komunista ket tumabuno iti maysa a serbisio, dagus a maparuar iti partido, nga automatiko a nangiturong iti pannakaaresto! Ket adtoy a mismo ti Dakkel a Satanas: magmagna iti Moscow ken mangikeddeng iti gasat dagiti tattao. Ket ti maipagpannakkel nga NKVD ket naan-anay nga awan ti pannakabalinna maibusor ken ni Woland ken dagiti adipenna! Sigurado. dakkel a panangsapsaplit iti rupa ti rehimen ti Soviet. Mainayon pay, dagiti Moscovite a mismo, nga agnanaed iti kabesera, maysa a mapagulidanan nga estado ti Soviet, ket naipakita kas naagum, natangsit, managimbubukodan, awanan iti napinget a panagtrabaho ken kangrunaan a kinadesente. Ngem saan a daytoy ti ladawan ti lalaki a Soviet nga inkitikit ni Agitprop. Awan ti maaramidan dagiti polis, nabartek dagiti amo, awan ti konsiensia ken naagum ti kagimongan! Ket daytoy ket adda iti kabesera iti sidong ti nainsiriban a panangtarawidwid ni Stalin.
  Siempre, pinalukneng ni Bulgakov ti dadduma a banag. Nangnangruna, impakitana ti ospital ti sikiatria kas maysa a mapagulidanan nga institusion, a sadiay tunggal pasiente ket agidda iti naisina a siled nga addaan iti shower, ken nadayaw dagiti orderlies, nga adu kadakuada ti makaay-ayo a babbai. Kinapudnona, ti ospital ti isip ket nakaam-amak nga institusion, nakarkaro ngem iti pagbaludan. Nakaam-amak a rugit ken angot, napusek a selda, straitjacket, naulpit ken sadistiko nga orderlies! Taraon: nakarkaro pay ngem iti pagbaludan, yantangay ti rasion ket tinakaw ti amin. Nakarkaro pay ti kompania, adu dagiti naranggas a kriminal ken maniac, ken uray dagiti maag, moron, schizophrenics. Masapul a maibaga a kaaduan a pagbaludan ti agbibiag sigun kadagiti sumaganad a konsepto: awan ti riribuk, nadalus dagiti selda, dagiti balud a mismo ti mangtaginayon iti kinadalus, addaanda pay ketdi kadagiti agyugyugyog a tugaw, mabalinmo ti mangikabil iti TV, ken no adda kuartam, mangaramidka kadagiti de kalidad a panagtarimaan iti Europa. Nakarkaro nga amang dayta iti ospital ti isip, ta ti maag ket mabalin nga agi-ihi wenno maturog ket maangotyo amin. Malaksid iti dayta, iti pagbaludan: saandaka nga i-inject iti psychotropic drugs, no di ket iti psychiatric hospital? Nadumaduma a basura, a manipud iti dayta ket dakes unay, nasakit ti amin, mapasamak ti pudno a panagikkat, kas iti naan-anay nga adikto iti droga. Ket makadangran unay dayta iti salun-at, agsagaba ti puso, dalem ken bato, ken literal nga amin! Saan, talaga a nasaysayaat ti mapan iti pagbaludan! Saan nga inladawan ni Bulgakov ti pagbaludan, ngem inladawanna ti ospital ti isip kadagiti rosas a tono. Apay nga inaramidna daytoy? Nalabit saan laeng a gapu ta mabuteng iti panangsensor, no di ket patienna a ti gobierno ti Soviet ket naasi, ad-adda a natauan ken naraniag ngem iti talaga a kasasaadna. Tunggal maysa kayatna ti mamati iti kasayaatan;adu a mannurat a Soviet ti namati iti komunismo ken pinaluknengda dagiti negatibo a pannakaiparangarang ti biag. Wenno pagarupem kadi a saan nga ammo ni Gaidar no ania ti kolektibisasion? Ammok, ngem mabutengak! Nupay kasta: malaksid kadagiti panaglablabes a naaramid, umiso ti mismo nga ideya ti kolektibo ken kaaduan kadagiti mannalon ti nangsuporta iti dayta. Namatida iti kasayaatan ken ay-ayatenda ni Stalin. Masdaawak no kasano a ni Bulgakov a mismo ti nangtrato ken ni Stalin? Ngamin, insalakan ni Stalin manipud kadagiti narungsot a panagibales ti NKVD, ken pinalubosanna pay ketdi dagiti pabuya ni Bulgakov a mapelikula kadagiti sinehan. . Ngem adu unay dagiti makabael a mannurat a napaltogan wenno narunot kadagiti kampo. Iti pangkaaduan, no innalam ti Maestro ken Margarita ken ni Bulgakov, awan ti makaam-ammo kenkuana ita (malaksid iti akikid a sirkulo dagiti espesialista).. No baybay-am laeng kenkuana ti Maestro ken Margarita, ngarud ammo ti amin!
  Nupay kasta, tunggal mannurat ket addaan kadagiti bukodna nga obra maestra, kas iti: The Three Musketeers of Dumas (ket kayatna a sawen, dagiti kinapudno, tinulonganda a nangisurat kadagitoy), wenno ni Conan Doyle"s Sherlock Holmes. Narigrigat a mailasin ti maysa a mangidadaulo a nobela manipud iti nabunga a ni Jules Verne, ngem daytoy ket kaaduan a mabalin a Duapulo a Ribu a Liga iti Sirok ti Baybay, a kas daytoy ket kaaduan a masansan a napelikula. Iti sabali a bangir, kalpasan a nagbida ni Jackie Chan iti blockbuster nga "Around the Light in Eighty Days," nalabit daytoy nga obra ti nagbalin a lider iti box office. Nasaysayaat a saan a sagiden dagiti moderno a mannurat;awan uray maysa a higante kadakuada. Mainayon pay, kaaduanna a naibus dagiti orihinal nga ideya, ket dandani asinoman a mannurat ti mabalin a mapabasol iti plagiarism. Sabali a banag idi arinunos ti maikasangapulo ket siam - idi rugi ti maikaduapulo a siglo, idi ti presko a birhen a daga ti literatura ket maiturturong. Wen, adda idi dagiti higante, ngem ita marumrumekda, ket maysa laeng ti ad-adu wenno basbassit a maibagay iti depinasion ti naindaklan!
  Maysa a dragonfly, a kas kadakkel ti crane, ti nagtayab iti rabaw ti Yanka. Maysa kadagiti pumapana ti nangpaltog kenkuana ken nangkabil kenkuana. Nagimdeng ti ubing; praktikal a saan a pinuntiria ti nangpaltog. Ti napartak a panangpaltog ipamatmatna ti nasayaat a panagsanay ken adu a kapadasan. Kayatna a sawen a masapul a maikonsiderar daytoy no ikeddengna ti agtaray. Ngem sadino?
  Insaplit ni Ahmed ti kabaliona ket, a nagsakay, impukkawna:
  - Bueno, nakasagana kadi ti ay-ayam?
  - Aramidekto iti maysa nga oras, sir! - Impukkaw ni Yanka.
  - Isu a kitaem, patpatgek! No dimo kabaelan, saplitka iti kasta unay a... - Saan a nalpas ti komersiante. Gapu ta immasideg ken ni Muk, dinanogna ti ubing babaen ti nasiit a latigo.
  - Anian a bassit a chacal, aggatel ti bagik! - Ket manen ti danog.
  Napanunot ni Yanka, apay a dina koma magatel no pulos a di agbuggo daytoy a lalaki? Uray iti adayo mariknam no kasano ti angotna. Kasla bastardo ti angotna. Nadaldalus pay nga amang dagiti adipen a lallaki.
  Makarimon a buyaen, ngem ti tumakder ken bumallaet kaipapananna ti pannakadungparmo a mismo. Ay, anian a nalaka ti matnag iti pannakapapatay: agulimek, agulimek, agulimek!
  Imbag laengen ta maysa a nalamuyot a baboy ti nagtaray nga immun-una ket daytoy ti nangsinga iti sadista. Narigat a natiliwan ni Muk ti angesna, ngem saan a nagsangit. Nagbalin a medio nalabaga ti rupa, ti naputed a kudil: naingpis nga ayus ti dara ti agayus nga agpababa. Adda naisangsangayan a latigo ti komersiante nga addaan kadagiti bituen nga asero: pinigisna ti kudil ken karne.
  Impagarup ni Yanka a nasayaat pay laeng ti agbiag iti sibilisado a pagilian, a sadiay saan a masaplit dagiti ubbing gapu kadagiti babassit a banag. Idi panawen dagiti tsarista, natural laeng a gagangay ti sarukod. Pudno, bayat ti panaglabas ti panawen, bumasbassit ti panagsapsaplitda! Dagiti ubbing iti sidong ti turay ti Soviet ket maysa a naparaburan a klase, naasianda, maiparit ti panagsapsaplit kadagiti eskuelaan. Ti kinapudno iti sidong ni Stalin: rinugianda a naing-inget nga amang ti panangtratoda kadagiti tattao. Inusarda pay ketdi ti panangtutuok, ngem kalpasanna dimteng manen ti liberalisasion. Siguro uray ti kasungani, awan ti disiplina iti eskuelaan, naan-anay nga iresponsibilidad. Nupay kasta, no sika a mismo ti masaplit, uray kasano dikay" talaga kayat nga ipasakup ti sabsabali iti pannakasapsaplit. Saan nga awan serserbina a dagiti kaaduan a kombinsido a pasipista ket dagidiay nakiranget ken nakakita iti ipapatay dagiti kakaduada!
  Masdaawak no ania koma ti inaramid ti maysa kadagiti libro ti adbentura iti lugarna. Karitem kadi ni Ahmed iti pannakidangadang?
  Kaipapanan daytoy ti ipapataymo a mismo. Wenno kas iti sarsarita: iti kritikal a kanito, agparang ti naindaklan a mangkukulam wenno mannakigubat. Mangrugi ti pudno a laban, a sadiay ti kalabanmo ket maysan a nakalkaldaang nga igges.
  Narikrikut nga amang ti biag. Ngamin, saan a blockbuster ti mapasamak kenkuana. Ket saanna a kabaelan nga iwaras nga agmaymaysa dagiti guardia wenno duyoken ti lider. Isu a masapul nga agulimekka ken agibturka. Ita, no malagipmo dagiti analogia, ania ngarud ti inaramid ti dadduma a bannuar idi Edad Media. Maysa ti malagipko a nangagas, nagopera ken nakaskasdaaw ti nagbanagan ti amin para kenkuana. Sabali pay ti simrek iti naarian a serbisio, a nangaramid iti karera, ti maikatlo ket nagbalin a pirata, ti maikapat...
  Nupay kasta, nataengan dagitoy. Narigrigat kadagiti ubbing! Umuna iti amin: masapul nga agpammarangka a pannakabagi ti sumagmamano a natan-ok a pamilia. Ala, naabak iti umuna a round! Nagruknoy agingga iti lebel ti maysa nga adipen! Ti sabali pay a pamay-an ket ti panangusar iti moderno a pannakaammo.
  Bueno, addan padpadasenna nga aramiden ditoy. Adda sumagmamano a medio disente a set ti chess a dandanin nakasagana, ket malaksid iti dayta, makaimbento iti adu pay nga ay-ayam. Iti pangkaaduan, no maysaka a nawaya a tao, mabalinmo ti bumaknang manipud iti daytoy. Pudno, adu ti agpannuray iti gasat ditoy, no nalatak ti chess iti lubongtayo, apay ngarud a saan koma: adda super maipapan iti dayta. Pudno a saan a dakes ti maaddaan iti monopolio iti produksion ti chess, ta no saan, bumaba ti ganansia. Mabalin met a padasen dayta kadagiti kosmetiko, ditoy nalabit saan nga agpabus-oy dagiti babbai iti daytoy. Nupay kasta, uray ditoy kasapulam ti agbalin a nawaya a tao. Ket nasaysayaat no ilemmengmo ti paglaingam iti agdama. Iti pangkaaduan, masansan nga iti napalabas, dagiti bannuar kadagiti historikal nga adbentura ket nagtignayda buyogen ti narungsot a puersa. Ditoy, siempre, nalabes unay ti pannakabalin ken pudno a kabaelan dagiti espesial a puersa. Saan kadi nga adu ti kaso a dagiti napili a mannakigubat ket kabilen dagiti simple a hooligan iti kalsada? Disente! Isu a naive a panunoten a ti maysa a soldado ti special forces ket makapapatay iti sangagasut a nasanay a mannakigubat babaen kadagiti kampilan. Nakasagana ni Yanka a mangpusta a ti nasanay ken aduan kapadasan a nagkauna a Romano a gladiador mabalinna a patayen ti dandani asinoman a kameng ti espesial a grupo ti Alpha babaen kadagiti kampilan. Ket, ti superpower dagiti special forces ket maysa a kita ti propaganda cliche. Superman nga komplikado! Nupay gagangay laeng daytoy a bagi ti protina, ken masansan a nabartek iti dayta! Mapaliiw met koma a makauma ti panaglalaban! Ania pay ti mapanunotmo? Automatiko a makina a kas iti dayta, dikay" makaimbento, nalamuyot nga aramid dayta. Wen, siempre, nasimsimple a kanyon: makaaramid ken makapataudka iti pulbura. Ngem ania ti ited daytoy? Mangrugin ti di pay nangngeg a gubat, maibukbok dagiti ayus ti dara. Ket agtalinaedto latta iti kawar. Nalagipko dagiti adbentura ni Gulliver, no kasano nga intukonna iti ari dagiti higante a mangpataud iti pulbura, ngem nagkedked ti monarka. Anian a nainsiriban a desision! Malaksid iti pulbura, adu pay dagiti napeggad nga eksplosibo. Brr! Saan a nasayaat ti mangrugi iti lumba ti armas. Nakalkaldaang ta, kas pagarigan, awan ti elixir ti agnanayon nga agtutubo, idinto ta dagiti tattao idi panawenna dida ammo nga aramiden a mismo dayta. Mabalin a mangpataud kadagiti instrumento ti musika? Oh dayta ket maysa nga ideya, ngem umuna a makagun-od iti wayawaya!
  Dua ti wagas ditoy: agtaray wenno agkurba iti pabor iti akinkukua. Makagargari ti umuna a dana, ngem napeggad, ti maikadua, iti kasumbangirna, saan unay a matarigagayan, no di ket ad-adda a realistiko ken natalged. Nupay kasta, adu ti agpannuray iti tao. No adda uray sangkabassit a konsiensia ni Ahmed?
  Nangrugin a nagtudo ti uong. Nagtultuloy ti panagsilnag ti init. Ditoy ni Yanka ti immuna a nakakita iti lokal a balangaw. Nabaknang nga amang, naraniag, nagduduma dayta ngem iti naindagaan. Nakaskasdaaw ti kadakkel ti dagup a bilang dagiti shade a magun-odan.
  Uray dagiti adipen a nakakita kenkuana, nasurok a naminsan a dinayawda. Pinadas dagiti lallaki ti nagkatawa ket nakaawatda iti saplit iti bukotda.
  Dinamag ni Yanka iti guardia:
  - Ania ti nakaskasdaaw a napintas ditoy no agtudo?
  Insungbat ti mersenaryo:
  - Ania ti pakaseknak? Saan a daytoy ti mangpadagsen iti pitakak! Basta Dios Fazjara nga agay-ayam!
  - Asinno?
  - Fazjara wenno Fazh! Dios ti bassit a lawag. Kasta unay ti kinaaleng-aleng ken medio nakapuy!
  Napaliiw ni Yanka:
  - Siasino ti ad-adda a magustuam?
  Sigagagar a simmungbat ti mersenaryo:
  - Siempre Gore! Isu ket nabileg unay a dios! Patron dagiti mannakigubat! Adda met pudno a Setter, ngem talaga a pagay-ayatna dagiti nadara a sakripisio! Tapno mangabakka, masapul a patayem ti adu unay nga adipen! Ket dagiti adipen ket pateg ken kinabaknang!
  Immanamong ni Yanka:
  - Maysa a tao nga addaan iti kangatuan a pateg!
  - Ti lalaki ket maysa a booger! Anian a di maawatanyo a bassit a lalaki! Maysa a nakalkaldaang a bassit a lalaki.
  - Ket ti Sultan?
  Inwagwag ti mersenaryo ti pikana:
  - Agulimekka, nakalkaldaang, ta no saan, mailansatayo amin!
  Impukkaw ni Yanka buyogen ti agpammarang a buteng:
  - Siempre naulimek, oh great one!
  - Siasino ti naindaklan?
  - Siempre sika!
  Impapan ti mersenaryo ti natangsit a postura:
  - Siak ti kadakkelan iti lubong.
  Impukkaw ti komersiante ti mersenaryo:
  - Ania ti imbagam?
  Dagus a nagkigtot:
  - Nag-joke ak idi, owner.
  - Naalakon ti kayatmo a sawen! - Naglugan ni Akhmed iti mersenaryo ket in-lash-na iti backhand babaen ti latigona. Nagtayab manipud iti kabaliona gapu iti buteng. Nadungpar, a nangipangato iti buli, ngem dagus a timmakder:
  - Maawatakon ti amin, apo!
  - Naalakon?
  - Wen! Agingga iti kabassitan a detalye!
  - Bueno, agtugawka sakbay nga igalutka iti animal.
  Simmang-at ti mersenaryo buyogen ti sumagmamano a rigat, bayat nga agsennaay ken agparang a natukkolna dagiti bekkelna. Narigatan ni Yanka a nangtengngel iti katawana: awan ti umdas a mangaramid iti sabali a kabusorna.
  Nagmaneho ni Ahmed nga immasideg iti ubing:
  - Bueno, kasano a nakasagana ti ay-ayam?
  - Putdenko ti maudi a pigura!
  - Sige, daytoy a maag ti nanglinglingay kaniak, naasiak pay laeng ken pakawanenka!
  Insungbat ni Yanka buyogen ti makita a kinapakumbaba:
  - Agyamanak kenka, apo!
  Naragsakan ni Ahmed iti daytoy, ngem nainget a kinunana:
  - Dinak tawagan nangruna iti sango ti amin, apo. Maysa daytoy nga apela iti Sultan. Awagannak iti master, wenno nasaysayaat pay, mister.
  - Maawatakon, apo!
  - Nagsayaat dayta! Inton sumangpetak inton sumaruno a nakasaganan koma ti ay-ayam!
  - Padasek!
  Nagsubli ti ubing iti trabahona: Iti agdama interesado no isu ti lokal a kampeon iti ay-ayam wenno saan. Ti chess ket addaan idi kadagiti higante, kas pagarigan ti Greco, Philidor, Morphy, Capablanca, Fischer, Kasparov. Ita, aggiling dagiti managay-ayam iti chess ken grandmaster. Ti kaaduan nga absoluto a kampeon ket ti kompiuter. Wenno ad-adda nga eksakto, maysa a robot ti chess! Dadduma pay a naindaklan a kampeon: naun-unada ngem ti panawenda iti sumagmamano a pamay-an. Kas pagarigan, ni Greco ket isu idi ti immuna a nangiyam-ammo ti konsepto ti sakripisio a kombinasion, ni Philidor ti papel dagiti pawn ken posisional nga ay-ayam, Morphy ti panaglukat a panagrang-ay, Steinitz a depensa, Lasker a sikolohia. Pudno a tao ti tunggal maysa kadakuada! What"s interesting ket dandani amin a kampeon ket frontiers, rebolutionaries. Agraman ti naudi a naindaklan a kampeon: ni Garry Kasparov. Dandani amin nga ay-ayam ti binuybuya ni Yanka: ni Garry Kasparov. Ti makapasiddaaw kenkuana ket ti pannakaammona kadagiti paglukatan, ti natadem a kombinasion a panagkitana, ti kinatibkerna iti pannakidangadang para iti gannuat, ken ti kinaawan panagbutengna kadagiti kakaduana. Nagsasaruno a makarumek a danog ni Kasparov kadagiti kalabanna! Kasla intedna ti reyna - dika makataray iti checkmate ! Bueno, agingga iti impierno ti liriko. Kaskasdi, addaan ti Yankees iti natibker nga umuna a ranggo, ken kapadasan iti panangparmek kadagiti nabileg a programa ti kompiuter.
  Kamaudiananna maputed ti maudi a kabalio. Fu-fu nga! Mabalinmo ti agidda tapno aginana, nabannog dagiti takiagmo!
  Saan a nadlaw ni Yanka no kasano a nakaturog ken napukawna ti tarayna. Kanayonanna: bimmallasiwdan iti rangkis ket bimmabada iti ginget, a sadiay nabara. Inar-arapaap ni Yanka ti laban ti kabalio. Pudno, dadduma kadagiti kabalio ti addaan iti sukog kuton nga ukis, kas kadagiti lokal a kabalio.
  Makilaban ni Yanka: adu ti pigsana, dakkel ken nataengan. Agsasaruno nga ibaba. Breaks through iti kangrunaan a bannuar a nakasuot iti korona ti Duke. Natadem ti panagtayyek ti ubing ket agkabil. Nagpitik ti kampilan ti kabusor, natnag ti murdongna iti sirok dagiti kuko. Yanka ti nangdungpar manen...
  Iti daytoy a kanito, ti nakaro nga ut-ot ti mangpuor kenkuana. Agpukpukkaw ti ubing ket luktanna dagiti matana. "Pinapudot" ti noose, iti maysa pay a gundaway.
  - Kasano ti pannaturog ti falcon?
  Kayat ni Yanka a papanawen ti manangtutuok, wenno uray sugaten ti rupa, ngem simmungbat iti ruar a sipapakumbaba:
  - Nasayaat unay nga apo!
  - Isu a nagsayaat dayta! Nakasagana kadin ti ay-ayam?
  Nagtung-ed ti ubing:
  - Wen, ti laeng nabati ket ti panangpinta iti dayta!
  - Isu nga ania ti mapaspasamak! Pintaan dayta! - Nagkidem ni Ahmed ti bibigna gapu iti kinaawan anus.
  - Nasayaat! Adda kadi nangisit ken puraw a pintura?
  - Itedmo kenkuana! Maysa ti coal based, ti sabali ket tisa! - Nagsippayot ti negosiante ti adipen iti tangatang babaen ti latigona, ngem dina dinanog.
  Naikkan ni Yanka iti brush ket nangrugin nga agpinta ti ubing. Nalaka laeng ti agpinta kadagiti pigura, ngem ikabil ti tabla a mismo iti kuadrado tapno agpapada... Masapul nga ag-tinker-ak: agusar iti nadumaduma a sanga ken kawit kas alikamen. Saan nga awan rigatna, nalpas ni Yanka ti trabaho. Ket ita maisuratto iti pakasaritaan kas ti immuna nga imbentor ti chess, malaksid no siempre ni Ahmed: saan a natakaw ti natakuatanna. Nupay adda, kas pagarigan, ti naindaklan nga adipen-pilosopo a ni Aesop, a nagbalin a nalatak ngem iti kaaduan a nagkauna nga ari ken moderno a presidente!
  Nagbalin a saan unay a naurnos dagiti kuadrado, ngem aramidennanto dayta. Dinayaw ni Yanka ti obrana: kasla dina nadlaw ti talentona kas artesano, ngem ti kasapulan ti nangpilit kenkuana. No mapilpilit ti maysa a tao ti biag, masansan nga ipakitana ti imbension ken dati a nailemmeng nga abilidadna. Adtoy ti umuna: chess iti daytoy nga uniberso. Nasayaat koma no agaramid met iti relo. Bueno, nasayaat met dayta nga ideya, seryoso a bumaknangka kadagiti relo! No komplikado unay ti mekanismo dagidiay addaan kadagiti ubbog ken kasapulanna ti dakkel a kinalaing, ngarud dagiti solar, a nasimsimple nga amang, ket medio madanon idi Edad Media. Agulimekka laeng iti daytoy iti agdama. Inurnos ti ubing dagiti pedaso ket nalagipna nga idi Edad Media ti kaaduan a mobile a pedaso ket saan a ti reyna, no di ket ti obispo. Masansan a naawagan isuna a manang-angaw wenno tumataray. Ti Bishop ket naud-udi a nagan, kas met laeng iti pannakaawag ti rook: tour wenno cannon! Idi Edad Media dua laeng a talon ti napan. Reyna wenno obispo para iti maysa. Ngem ita, nasaysayaat no dagus nga iyam-ammo dagiti moderno a pagannurotan, ta no saan, saanton a lokal a kampeon. Ta no saan, makibagayka kadagiti baro a pagannurotan, ket naiduma ti teoria iti daytoy a kaso. Ania pay nga ay-ayam iti planeta a Daga ti addaan iti nakaad-adu a ginasut a libro a naipamaysa iti teoria ken pananganalisar kadagiti ay-ayam? Wen, siempre, dagiti propesional a boksingero ket umawatda kadagiti dakkel a bayad, a nabakbaknang ngem dagiti managay-ayam iti chess, nupay kas pagarigan ni Fischer ket nakagun-od iti minilion idi panawenna, ngem ti kinapintas ken estetika ket saan a maipada. Nupay kasta, masansan nga idilig ni Fischer ti chess iti boksing. Masapul a makipaset ni Yanka iti contact sparring, ngem dina kayat ti boksing. Gapu iti reaksion ken kapartak ti ubing, nangabak pay ketdi iti maysa a kompetision iti eskuelaan (kadagiti puntos, dina maitured ti mangdanog iti naan-anay a puersa), ngem nagkedked a makipaset iti daytoy nga isport iti propesional. Idiay eskuelaan, adda umdas a pigsana a mangsuntok iti rupa ti nakabasol, ngem nasayaat ti puso ni Yanka;awan uray sangkabassit a tarigagayna a mangdanog kadagiti nakapuy, uray ti "schmoozer." Pudno, ita, nagbabawi unay ta insukonan ti karerana iti boksing, ken nasaysayaat pay, ti karerana iti kickboxing (a sadiay sipatenda met). Nupay kasta, ti sangapulo ket dua ti tawenna nga ubing a lalaki, uray no isu ti kampeon iti lubong kadagiti ubbing, ket saan la ketdi a makadaer iti duapulo ket lima nga aduan kapadasan ken armado a mannakigubat. Ngem ti makinkukua nga Ahmed: no one on one, nalabit nga inaramidna. Isut" addaan iti nagsayaat a panagunnat, nalaka a maibagay a kasukat, ken nasayaat nga abilidadna para iti martial arts. Agkurang laeng ti ugali. It"s somehow narigat a danog ti rupa ti maysa a tao ken mangpataud iti ut-ot. Nupay kasta, idi Edad Media, dika mabalin ti agbalin a natauan unay, kanendakan, kasapulam ti agtubo kadagiti ngipen!
  Inanges ni Yanka ti puraw a reyna ket innalana iti dilana. Saan, saan a puro a tisa, banag a nakabase iti mula ken ad-adda a nanam-ay. Inaramid ti ubing ti umuna a tignay, nga inyakarna ti nangisit a pawn. Inkeddeng ni Yanka a ti nangisit ti umuna nga addang, bay-am a dagiti nasipnget a puersa ti agbalin nga agresor!
  Kasla mangpasingked iti kasta a kapanunotan, nagpuyot ti rabii ket nagtung-ed dagiti dadakkel a narangpaya a kayo ti palma. Inwagwag ti ubing ti imana kadakuada. Nadlaw ni Ahmed daytoy a tignay ket naglugan nga immasideg ken ni Yanka.
  - Kasano ti panangpintamo iti dayta?
  - Wen, apo! Adtoyda a nangisit ken puraw!
  Dimsaag ni Ahmed iti kabalio a kuton, nagtugaw iti kariton ket siaannad nga intag-ayna ti tabla.
  - Awan! Napintas ti langana! Kasano laeng nga ay-ayamen dayta!
  Rinugian ni Yanka nga inlawlawag:
  - Masapul nga iyakarmo dagiti pigura a saggaysa!
  - Apay nga agsisinnublat! Nasaysayaat no agdardaras a sumrek a dagus, en masse!
  Situtured a kinontra ni Yanka:
  - Saan, addanto riribuk, ngem ti ay-ayam ket rumbeng a mangpataud iti panagtutunos!
  - Kasta ti wagas... Harmony! - Inruar ti negosiante ti adipen ti nalukmeg, barbasan a rupa.
  - Siempre, ti kangrunaan a banag iti dayta ket ti ulo, daytoy nga ay-ayam ket mangipalubos kenka a nalawag unay a mangipakita kadagiti abilidad ti maysa a komander. - nainsiriban a kinuna ni Yanka.
  Inkur-it ni Ahmed ti tuktok ti ulona:
  - Komandante! Wow! No dadduma, kasla kaniak ti kasayaatan a komander ket siak! Nangruna no kasapulam ti agbilin kadagiti balitok a shell!
  Napardas a simmungbat ni Yanka:
  - Saan a pulos a nasakit ti panagsanay, nangruna ta daytoy ket patas a laban a mangrugi iti agpapada a termino!
  - Napudnoka kadi? Ket iti gubat dikay mabalin ti agbalin a napudno. - In-twirled ni Ahmed ti singsing iti dutdot nga imana.
  - No masursurom ti mangabak a sipupudno, ngarud awanton ti kapadam iti panangallilaw!
  Immanamong ni Ahmed:
  - Bueno, sige, padasentayo ti agay-ayam: maulit-ulit!
  - Tunggal sanga ti buyot ket aggaraw iti bukodna a wagas... - Nangrugi ni Yanka.
  Nagkidem ni Ahmed:
  - Narigat unay dayta!
  - Saan, makapagagar dayta! Mamatika kaniak! - Kinuna ti ubing a sigagagar. - Ngamin, isu met laeng iti pudno a gubat, agpapada kadi dagiti kumakabalio iti infanteria?
  Inkuskos ti komersiante ti agongna:
  - Kinapudnona, pudno dayta! Sige, ilawlawagtayo dagiti pagannurotan.
  Pinidut ni Yanka ti maysa a pawn:
  - Daytoy ket infantryman, bayat ti umuna a panaggaraw, mabalinna ti agluksaw iti maysa wenno dua a selda.
  - Nadagem!
  - Ngem iti maikadua a panaggaraw, maysa laeng a kuadrado ti mabalinna nga iyakar!
  - Apay? - Nagsanud ni Ahmed iti baba, pimmigsa ti angot manipud kenkuana.
  - Gapu ta mabannog ti infantry bayat ti transition! - Immadayo bassit ni Yanka iti nabangsit a baknang.
  - Ket no iyakarmo dayta iti sikigan!
  - Mabalinna laeng a matiliw ti sabali a pedaso a diagonal, ngem isu a mismo ket aggaraw laeng a diretso! - Intudo ti ubing ti tabla babaen ti ramayna tapno makombinsirna.
  - Apay?
  - Ngamin, no ag-swing ti maysa nga infantryman iti kampilan, agputed met iti sikigan!
  Nagusioso ni Ahmed:
  - Apay a saan a direkta?
  - Ti kalasag ket adda iti dalanna! - Nasarakak ni Yanka.
  Tinapik ti komersiante ti kasla niebe a buok ti ubing:
  - Bueno, medio nasikapka! Ad-aduda ngem iti asinoman, ngem isuda ti kakapsut!
  - Saan a sigurado iti kasta a wagas! No makadanon ti pawn iti maudi a linia, mabalin nga agbaliw dayta iti aniaman a pedaso! - Inngato ni Yanka ti imana.
  - Kas iti aniaman a sabali nga oras? - Kasla saan nga umanamong ni Ahmed iti daytoy.
  - Panagdur-as ti karera, para kadagiti espesial a merito!
  - Kasta kadi? Ket uray ti Sultan?
  - Saan! Natawid ni Sultan san!
  Nagkalma ni Ahmed:
  - Isu nga umanamongak, daytoy ket nalinteg nga amang! Ibagam kaniak no ania dagiti bilang.
  - Daytoy ket maysa a rook, daytoy ket iturturong ti angin ken makagaraw daytoy iti walo a kuadrado a maminsan: iti diretso a linia.
  - Apay nga iti diretso a linia?
  - Kasta ti panagpuyot ti angin! Ti rook ket kontrolado dagiti elemento ken ti komander, ken iti pangkaaduan daytoy ket napigsa unay ken aggargaraw a pedaso.
  Nagkidem ni Ahmed.
  - Wen, kasla talaga a napigsa! Ania pay ti adda kenka! Dayta ti kinasiasinona, ken am-ammok ti makilumba.
  - Wen, kabalio, agluksaw nga addaan iti letra G. Dayta! - Impakita ti ubing iti tabla ket immisem.
  - Nakakatawa dayta! Eksakto! - Nagkidem ni Ahmed.
  - Lumagto a kasla dudon! - Nalawa pay ti immisem ni Yanka. Medio dakdakkel dagiti ngipenna ngem iti rumbeng para iti ubing a lalaki a kapadana, ngem naan-anay a diretso -napudaw ngem tisa.
  - Bueno, okay, siasino daytoy? - Intuloy ni Ahmed.
  - Elepante daytoy!
  - Elepante! Saan unay nga umasping!
  Dagus a nasarakan ni Yanka:
  - Iti lubongtayo: dagitoy ket elepante!
  - Anian a makarimon, ti lubongmo ket awan pategna ken naalas. - In-flick ni Ahmed ti agong ti ubing. - Sapay koma ta adda koma baulmo a kas iti daytoy. Sige, kasano ti pannagnana?
  Siaanus nga inlawlawag ti ubing:
  - Obliquely, talaga para iti intero a kaatiddog ti tabla!
  - Ket apay nga oblique?
  - Nadagsen unay a timbang ti agkiling iti sikigan! - Narikna ni Yanka a kasla maysa a mannursuro a mangilawlawag iti estruktura ti bomba atomika iti maysa nga umuna a grado.
  - Oh, makapainteres unay daytoy! Ket anian a pigura daytoy!
  Inpugso ti ubing dagiti pingpingna:
  - Daytoy ti kapigsaan a pigura, ti reyna, wenno ti chief vizier. Mabalinna ti magna iti kannawan, iti kannigid, ken diagonal.
  - Apay a kasta?
  - Ti Supreme Vizier ti kaaduan a masansan a kangrunaan a komander, ken iti adu a pagilian: isu ti aktual nga agturturay iti pagilian. Ngamin, masansan nga ad-adda nga asikasuen ti maikadua ti panangituray iti estado ngem ti umuna! - Nagtung-ed ni Yanka, nga inyakarna ti reyna iti ballasiw dagiti plasa. - Selyavi nga! Cool nga lalaki!
  Inurnos ni Ahmed ti turbantena:
  - Ania ti lohikal! Ngem daytoy, ammokon - ti Sultan a mismo!
  - Wen! Magmagna iti amin a direksion, ngem maysa laeng a kuadrado.
  - Apay a nakapuy unay? - Adda pannakaupay iti timek ti negosiante ti adipen.
  - Ti kinapudno ket dakkel unay ti dadagsen ti pannakabalin ti Sultan tapno maipakitana ti kinasiglat, malaksid pay, iti kampania a kasapulanna nga awiten ti sibubukel a harem! - Nagkanta ni Yanka. - Dikay" makapagbiag iti lubong no awan dagiti babbai! Naglaon dagitoy iti init ti Mayo - kas kinuna ti mannaniw!
  Nagkatawa ni Akhmed iti di natakneng a napigsa, uray dagiti kabalio ket naglisida:
  - Nalaing! Napalangguad unay! Bueno, ita ammokon dagiti pagannurotan: baka mabalintayo ti agay-ayam?
  Nagngisiten ni Yanka:
  - Bueno, apay a dikay agay-ayam! Nangisit ti umuna!
  - Kalpasanna, nangisit ti kukuak! - Desidido nga inyakar ni Akhmed ti extreme pawn. Having made the move, nga iti anotasion ket naisurat nga a7-a5.
  - Apay a kasta ti panagay-ayammo?
  - Mangrugin nga aggaraw iti aglawlaw dagiti flanks! - Nagkullayaw ti natangsit a nabaknang a tao a mangumsi.
  - Sige, isu nga bay-am? - Simmungbat ni Yanka iti E2-E4.
  Nangrugin ti ay-ayam. Siempre, saan nga ammo ni Ahmed ti teoria ket basta inlinyana dagiti pawn. Natural laeng a nagpatingga ti banag: iti napartak a lunod.
  - Ania daytoy?
  - Nadadael ti ari: kayatna a sawen a sumuko ti intero a buyot, dagitoy dagiti pagannurotan. - Inwaras ni Yanka dagiti imana, nasipnget manipud iti presko a tan.
  - Saan kadi a mabalin nga alaen ti visier ti bilin? - Dinamag ni Ahmed.
  - Saan! - Ti strategist boy ket nagputed.
  - Apay? - Inngato ti negosiante ti adipen ti saplitna.
  - Ngamin: dina kayat a matay ti Sultan. Ngamin, ti ari ket saan a mabalin a maparmek, idepensam agingga iti panungpalan: ti sagrado a pagrebbengan dagiti iturayanna! - Sipapasnek a kinuna ti masirib nga adipen.
  - Manmano a debosion! Kaay-ayok daytoy nga ay-ayam! Next time: saannak a maparmek! Siak... - Nagsippayot ti latigo iti angin.
  - Ag-mate-ak! No matiliw ti monarka, maawagan dayta iti checkmate! - Nagpigerger dagiti lamolamo nga abaga ti ubing, kayatna a liklikan ti kasta nga "caress".
  - Nakakatawa nga nagan! Kalpasanna, umayka, no mangabakak, sangapulo a napudot a paltog ti makaala iti likudam! - Di naasi nga inbukbok ni Ahmed dagiti ngipenna.
  - Kasano ngay no siak? - Naragsakan ni Yanka ta iti sumaganad a minuto ti latigo nga addaan kadagiti nasiit a bituen ket saan a mangapros kenkuana.
  - Matratarka iti karne para iti pangrabii. Para iti adipen: ti karne ket dakkel unay a delikasio! - Naglukneng ni Ahmed.
  - Umay dayta! Interesadoak met!
  Inurnos ti ubing dagiti pedaso ket nangrugi ti baro nga ay-ayam.
  . KAPITULO No. 16.
  Nagsirkulo da Vladimir ken Elfaraya iti aglawlaw ti di matay a monster. Nabannogdan, ket intuloy ti kabusor ti panangirurumen kadakuada. Kas iti hydra: imbes a maputed ti maysa nga ulo, dua ti nagtubo! Padasem ti mangabak!
  Insingasing ti agtutubo a lalaki, a nakaawat iti sabali a pannakaputed, a naburak ti timekna gapu iti di kapapati a tension,:
  - Masapul a kanayon nga adda wagas: parmeken ti kabusor! Dayta"t gapuna a daytoy ket maysa a lapped, sigurado nga adda makapasa iti dayta ken mangabak iti laurels!
  Awan anges ti insungbat ti balasang:
  - Siempre: adda pamay-an tapno mangabak! Ania ti ibaga kenka ti kapadasan?
  insippaw ni Vladimir, a nagtedted kadagiti tedted ti dara:
  - Daytoy nga monster ket maysa a robot! Masapul a sapulem ti control panel-na ket iddepem dayta! Quasar kadagiti hyperfractional a dimension: mabalin a malmes iti maysa a thimble.
  Narikna ni Elfaraya ti namnama:
  - Ket sadino ti ayanna?
  - Saan unay nga adayo, ngem saan nga iti nalawag unay a lugar! - insungbat ni Vladimir, a napukawna ti maudi a pigsana gapu kadagiti sugatna!
  Napresko laeng bassit ni Elfaraya ngem kenkuana:
  - Bay-am nga abbonganka, ket sapulem daytoy agdindinamag a control panel!
  - Padasek! - Ti makannawan a mata ti agtutubo: awanen ti nakitana, ken ti kannigid ket naulep iti de rosas nga ulep, ken ti agtutubo a mannakigubat ket naiturong a puro nga intuitibo.
  Ti virtual monster rinautna ti balasitang buyogen ti di mailadawan a puersa ket nakaigapuan ti sumagmamano a pannakaputedna. Sibabain a nagsanud ni Elfaraya, adda nakaskasdaaw a sugat a nagnganga iti abagana. Agpigpigerger dagiti saka ti balasitang, wenno imbes ketdi ti kakaisuna a nakalasat a saka, ngem nabaelanna a putden ti maysa kadagiti saka ti monster!
  - Saan, saannak nga alaen a kasta ti kinalaka! - Intupra ti mannakigubat ti natukkol a ngipen, a pinuntiria dagiti hilera ti mata ti super-animal.
  Nagpurpuros ti monster:
  - Agur-uray kenka dagiti gil-ayab ti lubong dagiti natay!
  In-parry ni Elfaraya dagiti danog, ngem nakalibas iti poke iti sakana. Narba ti bota a nangipalgak iti nagarbo, masel a saka. Napuoran dagiti ramay gapu iti hyperplasmic flow.
  - Ania ti black hole! - Insungbat ti balasang - Daytoy ti aramidem kaniak - ti super-monster-anti-hero-ko! Ngem saan a pulos a nalaka kaniak ti agdait iti freak, zero, zero, seven!
  Nagatiddog dagiti takiag ti monster ket inkagumaanna a madanon ni Vladimir. Nagsipa ti baro, ngem nakaro ti pannakadungparna iti sikigan. Agayus manen ti dara, a nangibati kadagiti mantsa iti saan a patas a rabaw. Ni Vladimir, a nangparmek iti ut-ot, nag-somersault, nagna kadagiti imana, sa nangaramid iti sabali a lunge.
  - Ipakitak kenka ti ina ni Kuzka! Chernodyrnik nga! - Nag-slash ti ubing iti diding, padpadasenna ti mangdungpar iti nangatngato.
  Nagtultuloy a dimmakkel ti monster ket nangirugi iti panangraut iti dua a prente.
  Nagturong ken naglugan ni Elfaraya, a nangpuor kadagiti lamolamo a sakana, ket kellaat a dimmakkel manen ti maikadua a sakana. Napadasan ti napintas a balasitang ti napigsa, ngem nabayagen a pannakatutuok. Naglugan ket sinipaanna ti elektroniko a parsua babaen ti lamolamo a sakana, ngem dagus a nadungparna, a napukawna ti tallo a ramayna ken nasugatan ti sakana.
  Impukkaw ni Elfaraya:
  - Ti nakabutbuteng ti kontra-lubong!
  Siuulbod a nagkigtot ti monster:
  - Iti hyper-underworld: dika agkanta iti kasta!
  Napilitan nga umatras ti balasang. Ad-adda a narigat dayta kenkuana. Nagun-od met ni Vladimir, kalpasan ti sabali nga atake, pinuted ti virtual monster ti saka ti guy"s iti tulang.
  Nagsennaay ti ubing:
  - Ay, daytoy ket di maibturan!
  - Agbalinka a napigsa ket urnongem ti pagayatam! - Imbalakad ni Elfaraya. Ti tadem ti kampilan ti nangdungpar iti barukong ti kinapintas ket naputedna ti utongna. Nag-backflip ti balasitang, a nangisilnag kadagiti lamolamo ken nadara a mugingna. Kalpasanna, inlunodna a sipupungtot:
  - Kastoy ti panangaprosmo kadagiti babbai!
  Insungbat ti elektroniko a parsua:
  - Kayatko laeng nga cuddle ken arakupen dagiti naalas a babbalasitang! Kayatko a buraken dagiti ramayda ken rugitan dagitoy iti babassit a pedaso!
  Impukkaw ni Elfaraya: "Tadtadenka iti strips ket iyunnatko dagiti kalding!" Kasla martilio ti nagun-od ti balasang. Naburak ti maysa a saka ket nagtayab ti agkigtot a pedaso.
  Napukaw ni Vladimir ti imana, pinutedda laeng dayta babaen ti panangusar iti bentilador:
  - Ania ti dildo! - Nagsapata ti baro. - Kayatnak a lapdan!
  Narungsot a nagsapata ti monster:
  - Narigatto para kenka - vacuum quarks!
  -Nagbiddutka, sika a bangkay a bastardo!
  Narigat unay para iti ubing, nagsardeng dagiti sakana. Awanen ti pigsa a mangtengngel iti napapaut pay, ngem nakiranget ni Vladimir. Inparparna ti sabali pay a panangraut, pinutedna ti saka ti kabusor, ngem dagus a dimmakkel, uray narigat a maawatan ti kanito!
  Nagung-ungor ti parsua:
  - Anian a saem!
  - Isu a kasta! "Intupra ti ubing ti sangakamat a ngipen, naputed ti tulang ti pingpingna.
  - Nakarkaro pay!
  Simmaruno ti panangraut iti balasitang, nagsanud ket nasigo a pinutedna ti kabusor. Intuprana ti makasabidong a kayumanggi a dara, ngem ad-adda a nagbalin a nakaam-amak:
  - Anian a kinapintas! Maalamo dayta iti maysa a nikel!
  - Masabatka iti dakulap ti napigsa a soldado! - Simmungbat ti balasang a buyogen ti dignidad.
  Ti simmaruno a danog ti nangputed iti imana. Nagdinnungpar ni Elfaraya ket naitapuak manen. Agdardara isuna. Nakaawat ni Vladimir iti sabali pay a "sagut";naputed ti tulangna. Nagsennaay ti baro ket pinadasna ti liniklikan, ngem ti murdongna ti nangtubtubngar iti lugar nga addaan iti makannawan a bato dagiti gagangay a tattao.
  Nadungpar ni Vladimir ti saka, bassit laeng ti nagballigi: naputed dayta, napigpigsa nga amang ti lasag a naaramid iti likido a metal. Nagsanud ti ubing ket pinadasna ti ag-parry, ngem sangadosena a tadem, kasta met dagiti pug-aw, ti namimpinsan a nagtayab kenkuana. Maysa kadakuada ti nangtubtubngar iti puso ti lalaki, nagkidem ni Vladimir ket nangrugin a nagtumba.
  Ti desperado a panagregget ni Elfarai ti nangispal kenkuana manipud iti dagus nga ipapatay. Nakaawat ti agtutubo a lalaki iti baro a pannakadadael, a dandani naputed iti kagudua, ket napukaw ti balasitang ti maikadua a susona, ket natukkol ti pusona. Naabbungotan ni Elfaraya iti dara, agkupas ti napintas a kudilna. Nagsisilpo ti balasang:
  - Mapukawko ti kinapintasko!
  Nagngaretnget ti monster, a dina inlemmeng ti karniboro nga emosionna:
  - Kasla maikkat ti kudil ti aligator kenka!
  Saan a napukaw ti matmatayen a balasitang ti kinamanagpakatawa, dagus a simmungbat:
  - Babaen ti bileg ti terminator, masapsaplit ti rupa!
  Manen a desperado a lunge, maysa laeng a baldado a saka ti nabati. Anian a rigat dayta para iti balasang.
  Nakaawat ni Vladimir iti sabali pay a danog iti puso. Nasayaat ta adda tallo kadakuada, ta no saan, dagus nga ipapatay. Ngem ti pannakapukaw ti dua iti kada tallo a motor ti pakaigapuan ti dakkel a panagkapuyna. Naulep ti panunot ti ubing;ti maysa a nakalasat a sakana ket saan a makasuporta iti bagina.
  Nagung-ungor ti monster:
  - Dugsakenka! - Ket nagdardaras a nangdungpar iti balasang. Kinuna ti naalas a ngiwatna:
  - Ammom no kasano idi un-unana: rinamesda dagiti nasikap a babbalasitang a kas kenka?
  - Ket diak kayat a maammuan! - Nakiranget ni Elfaraya, nga addaan iti kinaawan namnama ti maysa a langalang iti napuskol a web.
  - Ngem masapul nga aramidem!
  Pouncing on the girl: ti tadem pinutedna ti kinapintas iti kagudua. Iti maudi a makapapatay a panagregget, inwaras ni Vladimir ti kampilanna, a nangdungpar iti kalapati nga agkir-in iti langit;bassit ti tumatayab ken saan unay a makadangran, ngem iti apagbiit kasla iti agtutubo a lalaki a nagparang ti kahel a buya iti sanguananna.
  Dandanin rumeken ti monster ti ulo ti balasang, nagyelo ket kellaat a nangrugi a nagrupsa. Naiwaras ti nakaam-amak a lasagna a kasla bola ti ping-pong. Nagbalinda a babbabassit ken bumasbassit, naiwaras, agsalsaltek. Ni Elfaraya, agburburek a dara, impukkawna:
  - Inaramidmo dayta kalpasan amin!
  - Wen, inaramidko dayta! - nagkidem ti ubing gapu iti panagkugtar, adda di mailadawan nga ut-ot. ---Maudi a balligi ti agur-uray kadatayo.
  Ti maudi a ragup ti sasao ket saanen a maitutop, ngem kasla makayebkas unay dayta. Nagtipon ti baro ken ti balasang dagiti nadara nga imada ket nagkarayamda. Nagkalubanda iti metro kalpasan ti metro, a kasla adda lamolamo nga abs iti naburak a sarming. Babaen kadagiti bannuar a panagregget, kamaudiananna naparmekmi ti lapped. Nagkidem ti ladawan ket nagsipnget ti lawag. Naliday ti agtutubo a lalaki ken ti balasitang iti apagbiit, kalpasanna nariknada ti panunotda, a nagyelo iti biochamber. Iti ruar medio saanda a nadadael, ngem nakabitinda iti force field.
  Ti sangapulo-bituen nga opisial nga addaan iti dua a diputado ket interesado a nangmatmat kadagiti lamolamo a bagi ti ubing a lalaki ken babai:
  - Nagsayaatkayo a mannakigubat! Kaskasdi, nabalinanda a sinaranget ti maudi a monster, a gagangay a maysa laeng iti kada milion ti makaaramid!
  Nagtaul da Vladimir ken Elfaraya:
  - Inkagumaanmi nga tungpalen ti pagrebbenganmi iti Sagrado nga Ina a Pagilian.
  - Makomendaran daytoy, ngem kadawyan a saan nga umdas tapno maparmek amin a lapped! Saan kadi a kasta?
  Napardas a simmungbat ni Elfaraya:
  - Wen! Saan nga umdas ti kinasungdo laeng nga agserbi iti pagilian, ngem ti kaawan dayta ket saan a masukatan iti aniaman!
  - Wen eksakto! Kasano a napagtengmo ni Vladimir: a dayta ti kalapati a kasapulan a mapaltogan? Isu ket saan unay a makadangran!
  Inkurba ti barito ti mugingna ket insungbatna:
  - Narigat nga ibaga! Mabalin nga intuision! Kasla nakitak ti maysa a tumatayab babaen ti kahel a buya, ket kalpasanna ti bagi ket nagreaksion a bukodna. Mabalin a death hypersensitivity.
  Immanamong ti sangapulo-bituen nga opisial:
  - Kusto! Karkarna unay daytoy a mangngeg, ngem malagipkonto! Sabagay: kayatnaka a sarungkaran ti ten-star general a ni Dmitry Zubrov.
  Nagparang ti baro a komander iti sango dagiti agassawa. Isu ket nakauniporme iti seremonial, addaan kadagiti naluho a tali iti abaga, ken naraniag ti isemna:
  - Kinapudnona, nagbiddutka, marshal-ak itan!
  Narapis ken atletiko ti pigura ni Dmitry ken kasla makaay-ayo nga agtutubo ti langana. Kas iti amin a tattao, maysa a guapo, maikari iti magasin a playboy, nagngisiten, a kasla saan nga interamente a serioso. Gapu iti kaawan ti bigote ken barbas (naikkat ti di kasapulan nga atavism iti genetic level), kasla dandani tin-edyer ti marshal, nangruna no saan a nagkullayaw wenno nagkidem dagiti matana.
  - Ti kinapudno a sika, ni Vova, ket nabalinam a nasarakan ti tulbek ken dadaelen ti monster"s control panel ti mangilasin iti mannakigubat manipud iti kasayaatan a dasig. Malaksid iti dayta: awan ti standard way of thinking-mo.
  - Nasayaat kadi wenno dakes!
  - Depende no kasano ti debosionmo iti imperio.
  Sipapakumbaba a simmungbat ni Vladimir:
  - Ti debosionko ket saan a lumabes kadagiti limitasion ti rason! Saan ko nga ibagbaga nga awan ti nasungdo ngem siak!
  Maawatan a kinuna ti marshal:
  - Tunggal maysa ket nasungdo! Ammok! Nupay kapada ti sao a napeklan ken napeklan!
  - Maysa dayta a pun! - kinuna ni Elfaraya nga addaan iti nasirib a panagkita.
  - Nakakatawa nga pun! - Immanamong ni Dmitry. - Iti ababa a pannao, diak immay kenka tapno maammuak no siasino ti ad-adda a quasar ti kinamanagpakatawa. Masapul a makompletom: maysa nga espesipiko nga aramid.
  Nag-ang-angaw ni Elfaraya:
  - Sapay koma ta konektado daytoy iti panagayat?
  - Nganngani! - Naragsakan ni Marshal Dmitry. - Nangngegmo la ketdi nga iti sumagmamano a paset ti uniberso aggaraw ti panawen, no dadduma naparpartak, no dadduma nabannayat: ngem kadatayo, ken no dadduma naan-anay pay ketdi a kasungani!
  Sidadaan a pinasingkedan ni Elfaraya:
  - Wen, adda kasta a penomenon!
  - Isu a daytoy ket mangpataud kadagiti sumagmamano a parikut iti panagdur-as daytoy nga espasio. Awan ti paglisian, kinapudno dayta! - Inwaras ni Marshall dagiti imana.
  Napaliiw ni Vladimir:
  - Ngem epektibo a labanan daytoy dagiti intelligence officers tayo?
  - Siempre aglalaban dagitoy! Ket maigiddato iti dayta medio aktibo! - Nalag-an ti panagkidem ti Marshal dagiti ramayna, nagparang ti hologram ti nabituen a langit. - Medyo nalawa nga estado: ti satellitemi, a kukua dagiti elf, ket rinaut dagiti dakes a parsua iti lungon. Maysa a kita ti wild troll dagiti lungon, kanayon a maikontrada kadakuada. Ti trabahom ket lapdan ti gerra sibil: a nanglapunos iti nagdakkel a planeta a Furosan iti manangraut nga apuy.
  Nagduadua a napaliiw ni Elfaraya:
  - Sigurado a makapainteres daytoy nga aramid, ngem saan kadi a nalaklaka ti mangibaon iti sumagmamano a missile cruiser sadiay?
  Natadem ti panagkidem ti marshal:
  - Saan, saan a nalaklaka! Ditay" kayat ti nalawag unay a pannakasinga manipud iti imperiotayo tapno agbalin a maibusor kadatayo dagiti troll iti amin a kita. Nasken nga aramiden ti microsurgical operation.
  Nagtung-ed ni Vladimir:
  - Nalawag dayta!
  Rinugian ni Dmitry nga siaanus nga inlawlawag:
  - Daga iti planeta, nupay dakkel, ti grabidadna ket agarup kapada ti grabidad ti Daga. Sapulen ti lider dagiti manangraut, awaganna ti bagina a Generalissimo Dodge, tiliwen wenno ikkaten. Nasaysayaat, siempre, a matiliw ket kalpasanna piliten nga agtignay para iti bukodna nga interes.
  Immanamong ni Elfaraya:
  "Nasaysayaat lattan a matiliw dayta ket kalpasanna piliten a pagpatinggaenna ti gerra sibil."
  - Dayta ti eksakto a balasang. Dayta ti rumbeng nga aramidem. Sapay koma ta madaeram ti kasta nga aramid. - Inkidem ni Marshall dagiti ramayna.
  - Sigurado! - Naminsan a nagtaul ti maysa a paris a mannakigubat. - Ultrastar nga!
  - Basta maysa a panagkawkawes: masapul nga awatem dagiti elf;Saan koma a mairaman ti Dakkel a Russia iti daytoy a banag.
  Nagtung-ed ti ubing a lalaki ken babai:
  - Umanamongkami iti daytoy!
  - Baliwan ti naganmo! Bueno, sika nga Elfaraya ket addaanen iti nagan a kas iti duende, dikay koma unay mabaliwan, dikay" umanamong? - Inyunnat ni Dmitry ti ramay a pagturongan iti makannawan nga imana.
  - Bueno, wen? Basbassit ti peggad ti aksidente a pannakapaay!
  - Ket ni Vladimir ket mabaliwan ti naganna a Vlarad! Napintas a nagan ti elf. Iti kasta mabalinmo ti agragsak!
  - Isu a siak ni Vlarad!
  - Wen - Vlarad, ken saan a tao, no di ket maysa nga elf. Iti daytoy a paset ti uniberso, naparpartak ti panagayus ti panawen, ket inton malpasmo ti trabaho, awan koma ti napateg a mapasamak kadagiti sango!
  Intag-ay ti balasang ken ti ubing a lalaki dagiti imada kas panagsaludo:
  - Maawatanmi!
  - Isu nga agtayabka iti elf cargo starship. Daytoy ti gundawaymo! Masapul a lumabas a di madlaw!
  Inkanta ni Elfaraya:
  Motherland: sika ti init ken primavera, .
  Agtaytayabtayo iti awan anginna nga espasio!
  Dimo makabangon iti siudad manipud iti darat, .
  No addaan iti puso: awan asi ken awanan kararua!
  
  Dagiti elf ket kakabsattayo nga agayat, .
  Naalumamay, ngem awan pakapilawanna iti gubat!
  Impakita ti kompiuter dagiti sero iti proyeksion, .
  Tao met dagiti robot!
  
  Napartak ti panagtayab ti barko iti law-ang, .
  Ti panagbalbaliw kadagiti lubong ket bassit nga addang, pannagna!
  Ikkantayo ti uniberso iti baro a langa, .
  Mariknak ti ecstasy iti amin a sensitibo a pusok!
  
  Ket sigurado a nasayaat ti gubat, .
  No awan dayta awan ti raman, awan ti kinasam-it ti lubong!
  No immay ti kabusor a mangdadael, .
  Pagbalinentayo dayta a kasla shooting gallery!
  
  Nayanak iti panagngaretnget dagiti dakes a rocket, .
  Dagiti thermoquark ti mangpisang iti law-ang!
  No ti espiritu ti Ruso ket sagiden ti bunggoy, .
  Isu nga agsaganatayo iti barayuboy iti palanggana!
  
  Ngem masapul a makirangetka - it"s a duty, .
  Ken maysa a kasapulan ti dedikasion!
  Inkabil ti narugit ti ulona iti ruangan, .
  Umawatka iti panagbalbaliw manipud iti kabalyero agingga iti muging!
  
  Dayta"t gapuna a kasapulam ti pana, saan a trifle, .
  Ket maminmilion a daras a nasaysayaat ti superlaser!
  Sangagasut a galaksi a naduprak a kasla nikel, .
  Dika agpannuray iti lucky break!
  
  Mamatiak nga agbiagtayo tapno makitatayo ti balligi, .
  Ket agkaykaysatayo iti Russia!
  Napasingkedan ti dayag babaen ti kampilan, .
  Awan ti limitasion ti pigsa dagiti umili!
  Nagkanta ti mannakigubat iti naisangsangayan a range: kayatna a sawen, bimtak met dagiti sasao iti porma ti ultrasound ket nakompleto ti intero a kanta iti maysa ket kagudua a segundo.
  Nagsippayot ti marshal:
  - Ultrastar nga! Absoluto a pannakarba!
  Saan nga asikasuen ni Vlarad. nadamag:
  - Maikkantayo kadi kadagiti kabarbaro nga igam?
  Ingalut ni Dmitry ti atiddog a ramayna a pagturongan iti maysa a silo ket pinasingkedanna:
  - Manipud iti mabalin a magun-od babaen ti panagpuslit, wen! Ngem dikay koma agusar kadagiti gagangay nga igam ti buyot ti Russia.
  Nagkedked ti agtutubo:
  - Standard weapons: mabalin met a magun-od babaen ti panagpuslit!
  Insungbat ti marshal, a nangipakita iti kinaanus ken nangaramid iti sabali a silo:
  - Siempre, iti prinsipio ket posible no ipalubos dagiti espesial a serbisiotayo daytoy, ngem dagitoy ket kadawyan a daanen a modelo. Kanayonanna, maus-usar dagiti decommissioned ngem nakasagana a makigubat nga igam. Isu a lipaten dagiti kabaruan a modelo. Ket saan a kasapulan nga i-flap-mo dagiti lapayagmo ken tarayem ti dilam kadagiti hyperspatial ultrastrings!
  Inaprobaran pay ni Elfaraya dayta:
  - Ket ania? Ad-adda pay a makapainteres iti kastoy a wagas. Ket ti kinapudno a ti ultra-modern a teknolohia ket awan ti tiempona a mangirugi iti gubat, ken ti kabusor ket nadadaelen!
  Naragsak pay ketdi ni Vlarad, agkir-in dagiti matana:
  - Madlaw pay ketdi! Nangnangruna iti unibersotayo, iti interuniversal space, saan unay a makadadael dagiti igam.
  Inruar ti marshal ti hologram manipud iti kukona, maysa a makaay-ayo a mestiso ti kulibangbang ken maysa a seksi, kagudua a lamolamo a balasitang:
  - Kasano nga ibaga, iti daytoy a paset ti uniberso, nakapkapuy met nga amang dagiti hyperplasmic weapons. Nasimsimple daytoy, narigrigat a dadaelennaka, ken no nadagdagsen ti kabusor ket nasaysayaat nga amang ti gundawayna nga agbiag. - Inyunnat ti marshal ti paladna, ti ramay a nagbaliwbaliw a nagbalin a galunggong dagus a nalinteg ken nakagun-od iti normal a kaatiddog. Nagbalin a lila ti palma nga addaan kadagiti duyaw a tulnek, ket nagparang iti dayta ti baso ti arak a naikitikit kadagiti kulot ken agkir-in a naraniag ngem diamante. Inalun-on ni Dmitry ti linaonna iti maminsan, agparang a nagustuanna ti inumen, sumagmamano a nadumaduma ti kolorna a bula ti nagtayab a rimmuar manipud iti likudan ti ngiwatna. Iti aglawlaw ti aglalaban a paris: kellaat a nagparang ti flotilla dagiti hologram ti pannakigubat. Nakabutbuteng unay dagiti barko iti law-ang, nupay babassitda.
  - Kastoy ti aramidentayo! - Impukkaw ni Elfaraya iti military ecstasy: ti mannakigubat a maminsan, a nagputok manipud iti nabarnis a kuko, nga addaan kadagiti collapse impulses, limapulo a birtual a barko.. - Apay ita adda pay laeng sumagmamano a sextillions kadatayo a nabati ken tunggal maysa ket awan ti ammona a buteng! Quasar nga! Itedmo ti order!
  Nagtung-ed ti marshal a manganamong ket namakdaar:
  - Nasaysayaat no saan nga ammo dagiti elf partners-yo a tattaokayo! Dimo pulos ammo, mabalin nga agbalin nga espia ti maysa kadakuada, wenno maysa laeng a chatterbox. Nabaliwantayon ti sukog dagiti mata ken lapayag bayat ti panawen ti panagpabaro. No maipapan iti estoria, agpammarangkayo nga agtutubo unay a nagdalan iti naisangsangayan a panagsanay iti Russian kid barracks sipud pay idi maladaga. Kaipapanan daytoy a dida ammo ti adu kadagiti kaugalian ken espesipiko a konsepto dagiti elf.
  Kasla nasaktan ni Vlarad:
  - Adda ammo maipapan iti daytoy a puli, ti kangrunaan nga alyadotayo. Nagdalankami iti medio nasaknap a programa ti panagsanay.
  Insingasing ni Dmitry:
  - Mabalin a saan nga umdas daytoy! Kanayonanna, saan unay a nalaka a baliwam ti bukodmo a kababalin. Dakkel unay ti peggad ti pannakapaay.
  Nagngisiten ni Elfaraya ket kinunana:
  - Ileppasmi ti trabaho iti aniaman a kaso! Ania ti saan a pulos a nayanak, saan a naipasngay, ken saanto a mayanak? Maysa a komander a makabael a mangparmek iti Russia!
  Inruar ti marshal ti transparent bun manipud iti paladna, kellaat a nalungsot, bimtak ken natnag ti narangrangpaya a bola ti niebe iti rabawna:
  - Hiperquasar nga! Napudno a sasao! Maawatanyo ti trabaho, ita rugianyo nga ipatungpal dayta. Saanka laeng nga agbalin a maag. Dagiti robot ti mangkuyog kenka. Agurayka nupay kasta! Kas panagpakada, masapul a mapasaran ti grupoyo dagiti epekto ti hypercurrent. Tapno saan a maibus ti singir!
  Dagiti nabileg a cyborg a nadungpar ti kimat, dimmakkelda a kasla adu ti kolorna a web. Nasilawan ti bagi dagiti aglalaban nga agassawa, uray ti kudil ket agtinnag, agtubtubo dagiti gurong, ken nalukneng dagiti paset ti iskeleton. Dadduma kadagiti tulang ti nagpigket ken nauram a kasla posporo, natay ti gil-ayab ken maigiddato iti dayta naraniag unay, a nangpuor kadagiti nerbio. Nagsennaay da Vlarad ken Elfaraya, ngem inteppelda ti ikkisda.
  Immisem pay ti balasang:
  - Bueno, daytoy ti manglukat kaniak! Kasla gangbang ti sangadosena a lallaki!
  Ti marshal, a napnek, kellaat nga inyunnatna ti tengngedna a kasla giraffe, natiliwna ti puntiria, a kinagatna ti ulo ti robotiko a rocket babaen kadagiti agkir-in a ngipenna, a sumagmamano a milion a daras a natangtangken ngem ti titanium. Gapu ta nakatilmon, kinunana:
  - Ania ti sumaruno nga aramidem? Saan ko nga panunuten nga ag-retrato ka (maaramid mo nga maag ti bagim)!
  Immadayo ti baro ken ti balasitang, a kaduada dagiti robot, manipud iti hall. Nalawag unay ti trabaho, ket masapul laeng nga itungpal dayta ti dua a temporario nga opisial. Nagluganda iti speedboat ket dinardarasda ti nagturong iti cosmodrome.
  Nagkidem ni Elfaraya:
  - Idi kinagat ni Dmitry ti paset ti robot babaen kadagiti ngipenna, nag-nuts-ak! Gorgeous nga lalaki!
  Napaliiw ni Vlarad:
  - Kasla ad-adda a kayat ti marshal nga ibaga kadakami babaen kadagiti tignayna ngem babaen kadagiti sasao. Nangnangruna, dagiti robot: agkararagda maibatay iti ternary code, ngem ti maudi nga Amen ket kadawyan a mapakuyogan iti pannakairuar, nupay iti mikroskopiko a dosis, ti hyperplasm!
  Dilpatan ti mannakigubat ti agong ti ubing babaen ti dua a dila:
  - Nasayaat ta saan a mapalubosan dagiti monasterio para kadagiti robot!
  Nagkedked ni Vlarad:
  - Saan, adda dagiti cybernetic a monghe! Adda pay ketdi sumagmamano a kita ti militante a nano-space order-da!
  Kasla nakabitin ti kosmodromo iti kinaawan, nangato iti ngatuen ti rabaw. Iti sadinoman kadagiti sikigan ket agtaytayab dagiti pasdek a solido a geometriko ti sukogda. Saan nga inanusan ti naindagaan nga imperio ti nalabes a panagpammarang, amin ket narukod, kasla pay ketdi dagiti pasdek ket agmarmartsa nga adigi. Maysa laeng a pasdek ti porma ti innem a tuyere-turtle hybrids a naurnong iti rabaw ti maysa ken maysa. Ti kadakkelan nga indibidual ket adda iti baba;bayat nga umakar iti ngato, bumassit ti kadakkelna ken kumarkaro ti kinaraniagna.
  Nagkidem ni Elfaraya:
  - Kasla opisina ti pannakabagi dagiti elf! Abyss-vacuum dagiti buffoon!
  Iti mismo a cosmodrome, nagtakder dagiti bituen a barko a naurnos a nagsasaruno, a kasla nakalinya iti agturay. Kasla rosebud a nangrugin a nagsabong ti cargo transport dagiti elf. Napintas ken nagarbo dagitoy, dagiti petalo ket addaan iti limapulo a kolor ken maris. Saan a kas kadagiti naulpit a naindagaan, pagay-ayat unay dagiti elf ti kinaluho ken narangranggas a kinapintas, naraniag a kolor.
  Nakawesan da Elfaraya ken Vlarad iti standard: naraniag unay, nasional a kawes ti elf. Nakurba ken natina ti buokna, ken adda aritosna kadagiti lapayagna. Gagangay met daytoy kadagiti lallaki ti makaay-ayo a puli. Narikna ni Vlarad ti dagsen dagiti aritos iti umuna a gundaway, nariknana ti nagdakkel ken napalangguad. Uray kasano pay: saan unay a lalaki. Iti uneg, ad-adda a kasla royal pleasure yacht ti elven starship ngem iti komersial a barko a pagkargaan. Amin ket elegante unay, narangrangpaya, naluho, nga adu ti sabong ken artipisial a napateg a bato. Kinapudnona, tunggal bato a naaramid iti hyperplasmic cyber reactor ket awan kaaspingna: nalawlawag ken napimpintas ngem iti natural a perlas. Ni Elfaraya, kas iti pudno a babai, ket adda iti panagdayaw.
  - Megaquasar nga! Anian a naisangsangayan ken nakaskasdaaw!
  Sililiday a kinuna ni Vlarad:
  - Saanmi a magustuan ti di kasapulan a luho. Mainayon pay, dagiti elf ket naay-ayo unay ken, kas kadatayo, dida mapasaran ti kanayon nga ut-ot ken nakaro a panagtangken - naulpit nga espesial a panagsanay!
  Dinila ni Elfaraya dagiti babassit a bato babaen kadagiti dilana ket nagsabong:
  - Anian a hyper-universal a raman ken ayamuom!
  Ket ditoy dagiti mismo nga elf, nga umasping unay kadagiti moderno a tattao, nangnangruna no dikay" makita dagiti nagarbo a lapayagda, kas kadagiti sabong manipud iti Hardin ti Eden, nga addaan kadagiti narangrangpaya nga estilo ti buok, ken nawadwad a napintaan kadagiti kosmetiko. Isu a kas pagannurotan, pagay-ayat dagiti elf, agpadpada a lallaki ken babbai, ti agkawes. Daytoy ti nangted iti ekstravagante a langa ti kinapintasda. Adda agarup tallo a basbassit a kalakian nga elf ngem dagiti babbai, ken iti langa awan ti barbasda, napintaan kadagiti nalamuyot nga estilo ti buok ken saan a mailasin. Kas kadagiti naindagaan, kasla agtutubo dagiti elf, ngem saan a tao dagiti matada: naan-anay nga ubing, naive ken mannakigayyem. Impagarup ni Vlarad a kasla balasang met ti langana. Kadagiti tattao, dagiti lallaki ket naputed pay laeng ti buokda ken nagduduma ti kawesda. Nupay babaen ti panangkita iti rupa: no dadduma talaga a narigat a mailasin ti kabaian manipud iti kalakian. Pudno a ti dakkel a kaaduan kadagiti natauan a babbai ket dakdakkel ti suso ken nalalawa ti luppoda. Kasta met laeng ti adda dagiti elf, nupay gagangay a naingpis ken nalaka a madadael ngem kadagiti naindagaan. Ti komander ti starship ket maysa a balasitang nga addaan iti sangapulo a kolor nga estilo ti buok. Nakaawat iti pakdaar: a sumangpet dagiti soldado a napadasan iti naisangsangayan a pannakasanay iti barko.
  Nagtayab nga agpangato, inagkanna da Elfaraya ken Vlarad. Nagkidem ti agtutubo: napigsa unay ti angot ti nabaknang a naglaok a nangina a bangbanglo, ken namaris unay ti pannakapinta ti rupa ti balasitang;paay-ayat dagiti elf ti agaramid kadagiti namaris a drowing iti bagi. Nagtayab ti katulongan ti kapitan nga immasideg kadakuada, no tingitingen ti pigurana, nalabit maysa a lalaki wenno tin-edyer a balasitang. Inruarna ti ulep dagiti poligonal, adu ti kolorna a bula manipud iti likudan ti ngiwatna, a nangduyok iti dua kadagita. Nupay kasta, awan ti nagdisso: angot dayta ti mint ken komplikado a saklawen dagiti makaay-ayo nga angot!
  - Siak ni Chrizzly! Dua-bituen nga opisial!
  Nagngisiten ni Vlarad sa inyunnatna ti imana:
  - Vlarad, temporario a bise-opisial!
  Innala ti duende ti imana iti paladna ket inyunnatna agingga iti gurongna!
  - As-asideg iti puso! - Ket kasta met ti inaramidna iti nalamuyot nga imana.
  Ammo ni Vlarad a kadagiti elf, ti panangsagid kadagiti genital ket saan a maibilang a pananginsulto, iti kasumbangirna, kasla dayta ti kangatuan a pagilasinan ti panagraem, ngem medio nabainan, nagbalin a uray kasano ket bulgar ken naalas.
  Insungbat ti kapitan ti starship:
  - Siak ni Astarte! Napno iti panagraem kadagiti soldado ti SS. Agtayabkami nga agturong idiay Furosan, kayatna a sawen a masapul a bumallasiwkami iti di paborable a sona.
  Napigsa ti insungbat ni Elfaraya:
  - Bueno, siempre, bumallasiwtayo! Saan a naungaw ti kukuami!
  Inlinteg ni Astarte:
  - Saan a kasapulan ti agpukaw! Daytoy ket human slang!
  Simmungbat ti balasang buyogen ti dignidad:
  - Narigat ti adda iti magnet ken saan a magnetized.
  Nagtung-ed ni Astarte, intag-ayna bassit ti bagina iti tangatang, sa inyugyugyog dagiti luppona. Agkir-in ti botasna.
  - Adu ti inadaptarmi iti kultura manipud kadagiti tattao. Kitaennak, ti urnos ti bannuar ti interuniversal war, ni Peter the Howitzer. Kitaem no kasano ti kinaguapona.
  Ni Peter Howitza ket addaan iti kolor ken dekorasion. Impatakder dagiti elf ti urnos ti tao, ngem inarkosanda dayta iti bukodda a wagas. Nupay kasta, medio nasayaat ti langana.
  Nagkidem ni Elfaraya ket kinunana:
  - Isu ket maysa a cutie.
  - Iti sangapulo ket dua a siklo, nakadanon iti sango dua a quasi-tawen a nasaksakbay ngem ti naikeddeng. Dita a nagbalin a nalatak gapu iti panangtiliwna iti maysa a heneral! - Nadlawko ni Astarte nga agay-ayam iti torso na. Iti pangkaaduan, awan ti maibagam - maysa a bannuar. Natay babaen ti panangputokna iti flagship battleship - ti ipapatay ti maysa a bannuar!
  - Ken biag! - Nagtaul ni Vlarad (Vladimir). - Nupay kasta, siasinoman a di makaammo nga apresiaren ti biag ket saan a makasango iti ipapatay buyogen ti dignidad!
  Immanamong ni Astarte:
  - Husto dayta, kibalchish boy! Kasta kadi ti awagda kenka iti imperio ti tao?
  - Saan a talaga! Dagiti ubbing ket maawagan iti kid soldiers! - Nagkedked ni Vlarad.
  - Ammok dayta, ngem naan-anay a naiduma ti kayatko a sawen. Maitured ken napinget met! - Nalpas ti balasang nga agtulid. - Agragsak tayo, adu ti ay-ayam tayo, nangruna dagiti kolektibo. Panagkunak, nabannogka kadagiti agtultuloy a gubat?
  Nagtung-ed ni Elfaraya:
  - Iti impierno! Nagbalinen a rutina ti kanayon a panangkabil ken panangpapatay. Nangruna bayat dagitoy nga ehersisio iti black hole!
  Insingasing ni Astarte:
  - Kasano ngay no mangbangontayo iti siudad! Wenno saan, isingasingko kenka ti sumaruno nga ay-ayam. Tunggal duende ket naikkan iti planeta.
  - Nasayaat!
  - Atap a planeta! Ti trabahom ket mangbangon iti sibilisasion! - Nagkidem ti balasang.
  Insapsaplit ni Vlarad dagiti imana:
  - Iti maysa a segundo! Ket kalpasanna, rauten ti kabangibang a lubong!
  Nagkidem ni Astarte:
  - Saan! Saan a dayta ti kayatmi a sawen! Iti prinsipio, saantayo a kasapulan ti kastoy. Daydiay makagun-od iti nangatngato a kasasaad ti panagbiag ti mangabak. Maited ti puntos gapu iti daytoy. Kangrunaanna, namnamaek a nalawag ti amin kadakayo.
  Nagkatawa ni Elfaraya a kinunana:
  - Parmekenmikayo amin! Sabagay, kaano ti panangrugitayo?
  - Nangrugikami metten! - Nagkidem ti duende.
  - Apay nga awan ti nariknak!? - Nasdaaw ti mannakigubat a Ruso.
  Nagbalin a nasikap ti rupa ni Astarte:
  - Daytoy ti dakkel a sekretotayo! Saan a mabalin a natantan-ok dagiti tattao ngem ti pulitayo iti amin a banag. Masapul met nga adda kadatayo ti know-how! Nangnangruna no panunoten ti kinadaan ti sibilisasionko!
  Malagip ni Vlarad:
  - Ket pagarupek nga ammok, ti acceleration kadagiti cargo ships ket nabannayat ngem kadagiti tattao. Daytoy ti gapuna nga awan dagiti sensasion.
  Sipupungtot a kinuna ni Chrizzly:
  - Adda maysa kadagiti kabarbaro a reactor a naikabil, ginatangmi dayta iti paglakuan!
  Nagsangit ni Elfaraya:
  - Ti kabarbaro a reaktor ket mailaklako! Ania ti ad-adda a nakakatkatawa ken kinamaag.
  Insungbat ni Chrysley:
  - Iti anti-market, mabalinmo a gatangen ti naan-anay nga amin! Dimo la ammo, mamatika iti propaganda, iti pannakabalin-amin dagiti serbisio ti panagsukisok ti tao.
  Kinuna ni Elfaraya a makitunos:
  - Nalabit naisurat manipud iti sumagmamano a nadadael a starship?
  - Dayta ti kasta! Dimo maparmek ti dua a banag: kinaagum ken kinamaag, nupay masansan a maikuyog ti kaawan ti umuna iti naud-udi! - Nag-joke ni Chrizzly. - Kayatmo kadi ti makatiliw iti glitch?
  Dinamag ni Vlarad:
  - Dagitoy kadi ket halusinasion?
  - Wen, kasdiay, ngem makapagagar unay! Basta nakaskasdaaw! - Inpugso ni Astarte dagiti pingpingna, nga addaan kadagiti bulgar nga erotiko a drowing, kasla dua a sandia.
  - Dimo abusuen dagiti glitches! Napno dayta! - Nagkidem ni Vlarad (nabasana a pagay-ayat dagiti elf ti kasta a tignay).
  - Padasem ket dagus a maawatanmo nga awan ti nasaysayaat ngem daytoy! Malaksid iti sekso! - Linuktan ni Chrizzly ti ngiwatna ket makaawis nga ingarawna ti atiddog ken bifurcated a de rosas a dilana.
  Sidudungngo nga inagkan ni Elfaraya ni Chrizzly:
  - Bueno, diak" madanagan kenka!
  - Saan, kayatko ti ayat ken ni Vlarad.
  Nakapungtot ti panagngirsi ti agtutubo a mannakigubat:
  - Ti unipolar sex ket maysa a perversion!
  Nagngaretnget ni Chrizzly:
  - Kasta ti kasasaad kadagiti tattao! Wenno nalipatam ti pulim bayat ti pannakipagnaedmo kadagiti tattao. Natural unay daytoy kadatayo. Maisupadi ketdi: saan a narigat nga allukoyen ti babai, ngem tapno maitandudo ti lalaki (dagiti lallaki ket adda iti minoria), hyper-chic daytoy!
  Nagkedked ni Vlarad:
  - Natural ti ayat iti nagbaetan ti kalakian ken kabaian, ta mangpataud daytoy iti annak! Idiktar ti nakaparsuaan a ti kapareha iti ayat ket masapul a kasungani ti sekso!
  Nangted ni Chrizzly iti makapainteres a pagarigan a mangipakpakita iti pannakaammo:
  - Idi un-unana, naan-anay a naiduma dagiti tattao. Addaanda iti institusion ti panagasawa, idi a ti maysa a babai ket mapilitan nga agayat iti maysa laeng a lalaki, ken ti maysa a lalaki ket mapilitan nga agayat iti maysa a babai. Dagidiay nanglabsing iti daytoy minamaag a linteg ket naipasango iti dusa nga ipapatay. Inadalmo ti pakasaritaan dagiti nagkauna a tattao!
  Nagkedked nga immanamong ni Vlarad:
  - Wen, kinamaag dayta! Naikkat dagiti lallaki iti gundaway nga agpili ken agkompara, dagiti babbai ket nasayang nga umadayo iti monotony! Ngem ita, iti kasumbangirna, ti masansan a panagbalbaliw ti kapareha ket maysa a dayaw - amin a tattao ket maymaysa a pamilia: tunggal babai ket asawa, tunggal lalaki ket asawa!
  - Kayatna a sawen, no ania ti dimtengtayo nga elf minilion a tawenen ti napalabas. - Naragsakan ni Chrizzly. - Panagkunak, kalpasan ti gubat mangrugin a kitaen dagiti tattao ti biseksualidad nga ad-adda a nainsiriban!
  Tinapik ni Elfaraya ti abaga ti duende:
  - Ket ammom, diak met kontra iti bisex!
  Ni Astarte, nga agngisiten (ti tunggal ngipen ket addaan iti bukodna a naisangsangayan a linong), kinunana:
  - Kas iti kayatmo! Kayatmo kadi ti ay-ayam, kayatmo kadi ti sekso, ita ad-adu nga amang ti ragsakmo iti biagmo. Sabagay, pinadasmo kadin dagiti hypercurrent shocks?
  - Wen! - Nagkaykaysa a simmungbat ti baro ken ti balasang.
  - Ket Kasano?
  Nag-ang-angaw ni Elfaraya:
  - Kas iti sekso, ti laeng orgasmo ti rummuar iti sabali a lugar!
  Nagkatawa dagiti elf, nagsilnag ti rupada gapu iti isem. Inwagwag ni Chrizzly dagiti imana, ket iti tunggal imana adda bag ti sorbetes a sukog ti mestiso ti piramid ken aster:
  - Pangngaasiyo, maysa a natural a produkto!
  Dinamag ni Vlarad:
  - Ania daytoy?
  - Erofiro, maysa a kita ti sorbetes!
  Siaannad a sinagid ti baro babaen ti dilana ket nariknana ti nasam-it ken maigiddato iti naalsem a pulp. Siaayat a dildilpat ni Elfaraya ti bingayna:
  - Ket ania, makaawis unay dayta! Ket awan kaaspingna! Basta nakaskasdaaw! Kanekto ti aniaman!
  Dinamag ni Vlarad:
  - Ket daytoy ket nalabit manipud iti gravitational milk.
  Inkeddeng ni Chrizzly ti agay-ayam iti sidong ti simpleton:
  - Ania a gatas! Ania dayta!
  Inkidem ni Elfaraya ti ramayna:
  - Saan a kasapulan nga agtignay a kasla maag! Kasla dimo ammo no ania ti gatas, maala dayta manipud iti adu nga animal, kasta met kadagiti quasar rays!
  Nagung-ungor ni Chrizzly:
  - Ngem diak ammo! Bassit nga ubingak. Nasaysayaat ti mangan iti sorbetes, nadayaw unay dayta.
  Saan pay a pulos a nangan ni Vlarad iti sorbetes, awan ti gundawayna a mangpadas iti dayta iti piesta, ket ngarud nangipakita iti kinagagar. Adu ti kolor ken adu ti suson ti putahe, adda berry ken uong iti uneg. Naragsak met a nangan ni Elfaraya, ngem kaskasdi nga intultuloyna ti nag-chat:
  - Kayatmo kadi a maammuan a dagiti tattao ket medio makapainteres a parsua iti komunikasion, ngem makauma. Maallukoyda iti amin a kita ti pananggundaway. Pagay-ayatda ti agsarita maipapan iti gubat, ngem sabali ti kalikaguman ti kararuada.
  Insingasing ni Astarte:
  - Kasano ti panagtagilako! It"s also an interesting activity, agtayabka iti aglawlaw ti nadumaduma a lubong, agraman dagiti naatrasar. Ammom, adu a katutubo, nga alaendatayo kas dios, itedda ti kinabaknangda kas sakripisio. Iti pangkaaduan, naam-ammonakami met dagiti tattao nga elf. Kadagidi saan unay nga adayo a panawen idi nagusar ti sangatauan kadagiti wasay a bato ken nagruknoy sakbay ti panagkidem ti apuy. Ket saan laeng a dakami, dua pay a puli ti simmarungkar ditoy daga.
  Ni Elfaraya, a mangdildilpat iti kuko, dinamagna:
  - Kayatmo kadi nga ibaga a ditoy ti naggapuan ti adu a relihion?
  - Apay saan! Ken kasta met dagiti sarsarita! Nagasat unay ti sangatauan ta naabak kadakami ti puli ti Durrij. Ta no saan, matnag ti natauan a puli iti nakaro a pannakaadipen. Iti pagilian nga inawagan dagiti tattao iti Egipto, pinilit dagiti Durrig ti pannakaibangon dagiti dadakkel a piramid.
  - Isuda kadi dayta? - Talaga a nasdaaw ti mannakigubat, dandani natengngelna ti sorbetesna.
  - Wen, nga addaan iti kasta a nakaam-amak nga ulo ti animal! - Nagngisiten ti balasang. - Nupay kasta, ania ti pagsasaritaanko! Insalakan dagiti elf dagiti tattao, adda ti gubat iti law-ang, uray iti sistema solar, nabettak ti planeta.
  - Ti planeta nga awagan dagiti tattao iti Phaeton. - Impalagipna kaniak ni Elfaraya.
  - Kusto! Agpampanunotka! Iti pangkaaduan, mailasin dagiti tattao babaen ti kinatangsit ken kinaawan panagyaman. Dakami nga elf ket inayatmi dagiti tattao kas ub-ubing a kakabsatmi, nangruna dagiti babbai ken annakda. Lallaki nga addaan barbas: pinagbalinna ti kaaduan kadatayo a makarikna iti gross!
  Saan nga umanamong ni Chrysley:
  - Reyna Maffgo, innalana ti bagina iti sibubukel a dosena a barbasan nga agayan-ayat.
  - Dimo ibaga ti bulgarities! - Nasinga ni Astarte.
  - Daytoy ket historikal a kinapudno! - Timmakder ti duende iti tangatang.
  - Bulgar pay laeng dayta! "Inatiddog pay ti kapitan ti tengngedna iti kagudua a metro gapu iti pungtot.
  - Bueno, apay nga uray ita adda dagiti babbai nga agayat, kas pagarigan, dagiti goblin, orcs ken nalamiis a parsua. Wen, saan laeng a babbai, no di ket lallaki met! Kanayonanna, inaywanan ni Maffgo dagiti lallaki nga adipen, a pinilitna dagiti tattao nga agtubo iti at-atiddog a barbas. Maysa kadagiti lallaki ti nangpaatiddog pay ketdi iti biagna babaen ti mahika iti tallo gasut a tawen, ket dimmakkel ti barbasna a kas iti ipus ti dinosaur.
  Nagkatawa ni Elfaraya:
  - Nakakatawa dayta!
  Sipapalangguad a kinuna ni Vlarad:
  - Gloria ken dayaw ti barbas, ngem adda met bigote ti pusa! Nupay kasta, pagsasaritaan laeng daytoy ti kalawa ti kararua ti elf!
  Nalpas ti baro ti porsionna a sorbetes ket dinamagna:
  - Ngem ania ti naaramidanna, no natural!
  Insungbat ni Astarte (nagsubli ti tengngedna iti normal a kadakkelna):
  - Daytoy ket maysa nga asteroid mushroom shell.
  - Ania?
  - Naglaok nga uong ken shell nga agbibiag iti asteroid! Kabaelanna pay ketdi ti agtayab, umanamongka a basta chic dayta! - Naglugan pay ti balasang gapu iti ragsakna. - Mailadawanmo kadi ti aniaman a kas iti daytoy!
  - Adda nadumaduma a parsua iti uniberso! Karkarna ta kasta unay ti ramanna. - Dinila manen ni Vlarad ti bastonna.
  Nagsipnget ni Elfaraya:
  - Apay a kasta ti angot ti tart!
  Insungbat ni Astarte:
  - Daytoy ket gapu ta saan laeng nga ukis ti uong, no di ket larva na. Espesial a nabartek dayta kadagiti mineral. Di agbayag mariknamto dayta.
  - Kasano? - sinaludsod ni Vlarad.
  - Gapu ta daytoy ti umuna a gundawaymo, mangrugin dagiti halusinasion. Dika agbuteng, makaay-ayodanto: tapno rugian ti buzz: agtugawka kadagiti tugaw.
  Para ken ni Vlarad (Vladimir), nangrugin a nagkullayaw ti amin iti imatangna. Nagdardaras a nagidda, ket kalpasan ti apagbiit, nailumlom iti bang-ar.
  Nakaro ti lamiis ken panagpigerger ni Vladimir kadagiti sakana. Nakitana dagiti nakurba a kayo a naabbungotan iti yelo. Ket ti bagik a kasla manipud ruar. Nakitana ti bagina a nakabitin iti bitayan, a naalipunget iti maysa a tali. Nakaam-amak a tali ti nangpis-it iti karabukob ti lalaki, nakaigapuan ti dakkel a panagsagaba. Ti kadaksan ket ti kinaawan gaway ken nakaam-amak a kinakapuy ti bagi. Saanna pay ketdi a makakuti, a kasla natayen. Awan ti pamay-an pay ketdi a maigaraw ti ramayko. Pinadas ti baro ti agkidem, ngem saan a nagtulnog ti bagina. Nagbalin a pudno a nakabutbuteng gapu iti kinaawan pannakabalinko. Saan a pulos a naturog ni Vladimir, dina ammo no ania ti tagtagainep wenno halusinasion ket basta nakigtot.
  Kalpasanna, nakitana ti maysa a purok, maysa a simple a simbaan, a nagkupas bayat ti panaglabas ti panawen. Dagiti pagtaengan a kasla daan a balay manipud kadagiti daan a kronika ti Internet. Nagtaray dagiti puraw ti uloda, awan sapatosna nga ubbing a nanglikmut kadagiti paraangan. In-inut a nagtarayda sigun kadagiti moderno a pagalagadan, agparang nga adda ay-ayamda. Naglugan dagiti babbalasitang iti maysa a saka, nakiranget dagiti lallaki babaen kadagiti sarukod ken kasla nagputokda manipud kadagiti machine gun. No tingitingen dagiti napigis a kawes, napanglaw ti purok, agparang a manipud idi panawen ti kolektibo a panagtalon: ti tengnga ti maikaduapulo a siglo. Apay nga inkeddengna daytoy: awan dagiti nangisit kadagiti ubbing, nalawag a saan nga America daytoy, ti Orthodox Church. Wen, ket kasla adda agassawa a lallaki nga addaan iti nagkupas a bituen kadagiti agukis a Budenovka-da. Adu dagiti ubbing, ngem dandani awan ti makita a nataengan. Karkarna daytoy...
  Kalpasanna, nangngeg ni Vladimir ti panagngaretnget dagiti makina, ket nagparang dagiti adigi ti buli iti adayo. Saan nga impangag dagiti lallaki, kasla naragsak pay dagiti babbalasitang. Pagammuan ta nagparang ti maysa nga adigi dagiti trak ken armored personnel carrier, nga adda sangadosena a motorsiklo a nakasakay iti sanguanan. Dadduma kadakuada ti abuabuan-berde, nakasuotda kadagiti nadagsen a kallugong. Iti laksid ti ut-ot, impagarup ni Vladimir a saan a nasayaat ti panagisuot iti kasta a kallugong. Ngamin, bannogenna ti ulo ken medio nakapuy a tengnged ti maysa a tao nga addaan iti protina a lasag, a kaipapananna a kissayanna ti panggep ti panagpaltog. Ngamin, narigat a puntiriaen no natangken ti tengngedmo ken nasakit ti ulom. Ad-adda a narigat ti makiranget iti napudot a kalgaw;ti ling-et literal a mangbasa kadagiti matam. Pudno, otonio itan, makita dagiti duyaw a bulong ken narugit a puddle. Agparang a saan pay unay a nalamiis, nalag-an ti panagkawkawes dagiti ubbing, narangrangkis unay ken naingpis.
  Immasideg ti kolum, nagtaray dagiti lallaki nga immasideg kadagiti soldado. Rinugianda nga iyakar dagiti ramayda iti rabaw ti ngiwatda, a kasla agpug-awda.
  Inlunod ni Vladimir:
  - Dagitoy dagiti tomboy! Kayatda ti agsigarilio! Ngem makasabidong ti sigarilio, nangruna iti bagi dagiti ubbing.
  Mangrugin nga umisem dagiti soldado, agunnat dagiti bibigda, ngem nalamiis ken natangken dagiti matada. Ti emblemada ket dua a kimat, ken nalabaga a bandera nga addaan iti swastika.
  - Daytoy ti SS! Napili a tropa. Nagkullayaw ti buteng iti kararua ni Vladimir, saan a para iti bagina, siempre. Dakes laeng ti reputasion ti SS. Nupay kasta, maisupadi kadagiti estereotipo ti propaganda, ti kaaduan kadagiti yunit ti SS ket guardia laeng ti buyot dagiti Nazi. Napili a tropa, dagiti kasayaatan a soldado. Adu kadakuada ti natan-ok ti kababalinda, situtured a nakiranget ken mararaemda. Ngem adda dagiti espesial a punitive unit a di nangispal iti asinoman! Nupay kasta, adda namnama a dagiti naingpis nga blond a lallaki ken babbai ket saan a mangpukaw iti agresion. Ngamin, pagay-ayat dagiti lallaki nga SS ti blond ti buok ken asul a mata.
  Ngem adda saan a magustuan iti panangmatmatda. Siguro dagiti partisan ti nangted iti lawag kadagiti baka...
  - Foeer nga! - Sumaruno ti bilin. Dagus nga inagaw dagiti lallaki nga SS dagiti machine gun-da, isu nga ababa ken napartak ti panagputokda. Saklawen dagiti pila dagiti ubbing. Dagiti bala ket mangtubtubngar a mismo iti bagi, a mangpisang kadagiti uneg. Agtaray dagiti ubbing , agkir-in dagiti narugit a mugingda. Napno ti natapok a kalsada kadagiti bangkay, nagadu a babassit nga ayus ti dara ti agayus. Inyunnat ti balasitang a napigis ti tianna dagiti babassit a takiagna ket nagikkis a makasair iti puso. Maysa nga ubing a lalaki ti naburak ti sakana, ngem kas iti pudno a tao, inteppelna ti panagsennaay ket nagkarayam nga immadayo.
  Nupay kasta, saan a pulos a nabainan dagiti pasista. Awan ti ammo dagiti puso nga asi! Nagdardarasda a nangkamat kadagiti ubbing. Pinaltoganda dagiti tawa, nangipuruak dagiti lallaki nga SS kadagiti espesial a mangpuor a bomba kadagiti balbalay.
  Naipayatpayat dagiti nasugatan nga ubbing iti sidong ti botas ken nalpasen babaen kadagiti bayoneta. Maysa a flamethrower ti naikapet iti armored personnel carrier. Nadungpar dagiti gil-ayab dagiti balbalay, rinebbana dagiti alad, sumsumged dagiti kayo, bimtak dagiti naluom a mansanas.
  Kayat ni Vladimir a salakniban ti purok, ngem saan a makagaraw. Kasla adda iti nagyelo, titanium a kawar ti bagi.
  - Di kapapati a kinaulpit!
  Nupay kasta, no malagipmo ti awan asi a gubat nga ipapaayda. Ngamin, no sumrekda iti uniberso ti kabusor, dadaelenda ti amin. Ngamin, awan dagiti sibilian iti moderno a gubat. Ditoy met, ikalintegan dagiti pasista: ita nga aldaw maysa a lalaki, inton bigat maysa a partisan. Ket bayat ti Dakkel a Patriotiko a Gubat, dagiti ubbing a bannuar ti nangpataud iti adu a riribuk kadagiti Nazi. Nupay kasta, saan a maikalintegan daytoy dagiti panatiko a Nazi! Ti laeng scum ti makaitag-ay iti ima kadagiti ubbing a mangdanon kenka babaen kadagiti babassit nga imada, a naasi gapu iti napinget a panagtrabaho. Maysa pay, para iti tunggal ubing a mapapatay: adda sangapulo nga agibales ket agbalin a pudno a sangalubongan ti gubat.
  Uram-uram ti purok, tiniliw dagiti Nazi ti babai, pinigisda ti kawesna, ket rinugianda a rinames. Adda nakaam-amak a buteng a mapaspasamak, naputed ti tian ti natiliw nga ubing a lalaki, ket nangrugin a nabalkot dagiti bituka iti bayoneta. Makapigket ti ubing, saanen a makapukkaw pay. Napigis ti maysa a balasitang nga agtawen iti agarup lima. Naitapuak dagiti maladaga iti apuy wenno mailansa kadagiti bayoneta.
  Maysa a padi nga addaan iti krus ti nagtaray a rimmuar tapno sabtenna dagiti Nazi. Dinanog dagiti lallaki nga SS iti rupana babaen ti riple, inikkatda ti krus, iniggaman dagiti takiagna ti padi ken pinuoranda ti barbasna. Maigiddato iti dayta, binaliktad dagiti dadakkel a lallaki dagiti ima ti ministro ti kulto. Napapudot ti krus iti apuy ken naipabaklay iti barukong ti padi. Imposible a mailasin dagiti sasao, ngem agparang a dagitoy ti lunod ti padi. Kamaudiananna, gapu iti pannakakigtot ti ut-ot, napukaw ti puot ti padi ket naitapuak iti apuy. Maigiddato iti dayta, dagiti sadista a nakauniporme ti nangputed kadagiti ramay ti saka ti balasang. Dagiti dadduma a berdugo ti nangputed kadagiti lapayag dagiti lallaki a sibibiag pay laeng. Nakaam-amak ti langa ti amin, a kasla adda iti pelikula ti maysa a direktor nga addaan sakit ti isip.
  Nagkidem ni Vladimir ket saan latta a makaluksaw manipud iti loop.
  . KAPITULO No. 17
  Agtaytayab da Mirabela ken Streletsova, mamin-adu a daras a nangatngato ti kapartakda ngem ti kapartak ti lawag. Bunton dagiti bituen kadagiti karkarna a konstelasion, komplikado a komposision iti porma dagiti hieroglyph. Kasla kayat dagiti bituen nga ipaawat ti maysa a kita ti mensahe, wenno nalabit agtarigagay iti naimbag a gasat. Dadduma a luminary ti agkidem sagpaminsan, ket doble wenno triple a bituen ti nangpataud iti naisangsangayan nga inflorescence dagiti kolor ken radiasion, a makaay-ayo iti mata. Ad-adda pay nga immadu ti kapartak dagiti babbalasitang, nagkir-in dagiti bituen a kasla tedted ti bulsek a tudo. Nagparang ti silnag iti sanguanan, a kasla sumsumged ti vacuum. Ammo ni Mirabela a daytoy ti epekto ti light aberration, idi naurnong dagiti photon a natumba ti material a bagi ket nangrugin a nakapungtot a sumsumged ti amin nga adda iti masanguanan. Ginasut a range ti nakita dagiti mata ni Mirabela iti maminsan! Imposible a panunoten ti simple a tao no kasano a nakaskasdaaw ti espasio ken ti buya: adu ti minilion a nagduduma a maris, naisaad dagitoy iti rabaw ti tunggal maysa ken naglaok!
  Kinita daytoy ti balasitang ket pilosopikal a kinunana:
  - Ania ti makunam, Kakadua Hypermarshal, mabalin a timmaud ti kasta a kinapintas babaen ti ebolusion, wenno pinarsua dayta ti Katan-okan nga Espiritu!
  Insungbat ni Hypermarshal Streletsova iti kasla kristal a timek:
  - Kayatmo kadi a sawen ti Mannakabalin-amin a Dios?
  - Dayta ti kasta! - Impukkaw ni Mirabelle.
  - Idi un-unana adu ti nadumaduma a pammati. Kalpasanna, nagparang ti pammati iti Mannakabalin-amin a Namarsua wenno uray kadagiti Namarsua. Nupay, kas pagarigan, adda kapanunotan dagiti nagkauna a Griego a ti amin a banag a mismo ket nabukel manipud iti riribuk. Iti pangkaaduan, masapul nga ibagak kadakayo a di umiso a kapanunotan a ti monoteismo ket inimbento dagiti Judio. Karkarna ta ti umuna a pannakadakamat ti maymaysa a namarsua ket masarakan kadagiti tattao nga Africano. Nangnangruna, ti kadaanan nga imperio ti Nitr.
  - Saan kadi nga adda iti Hyperborea? Ti naindaklan ken kadaanan nga imperio a nagtaudan dagiti Ruso? - Pinadas ni Mirabela a tiliwen babaen ti paladna ti konstelasion dagiti bituen nga agtaytayab a kasla kulibangbang.
  - Saan! Namati dagiti hyperborean iti ebolusion ti riribuk! - nainget a kinuna ni Streletsova.
  Saan nga umanamong ni Mirabela:
  - Adda sumagmamano a nagduduma a pammati. Agraman ti immuna a monoteismo iti pakasaritaan ti tao. Kayatna a sawen, pammati: a maysa a personal a Dios ti nangparsua iti uniberso!
  Nagpuyot ti naalumamay a berdugo, a nakaigapuan ti bassit nga alipugpog iti nagbaetan dagiti garland ti bituen (ti epekto ti aberration ken distorsion ti law-ang) .
  - Saan a sigurado iti kasta a wagas! Bassit laeng a sekta dagiti monoteista. Idi Imperio ni Nitr, daytoy ti kangrunaan a sursuro.
  - Ngem sadiay a namatida: a ti kangrunaan a Dios ket pinarsuana ti dadduma a didiosen.
  Inapros ni Streletsova ti pingping ni Mirabel babaen ti ramayna:
  - Immay dayta idi agangay! Ngem iti pangkaaduan, ti Judio a termino a dios - wenno el, ket saan a monopolio ni Yahweh wenno Jehova. Nangnangruna, dagiti anghel ken ukom, ken uray ni Satanas, ket naawagan a didiosen - Elohim. Adda met dagiti pagilasinan ti politeismo, adda pay ketdi padto maipapan kadagiti tattao - dandani nagbalinda a kasla didiosen, kayatna a sawen, anghel!
  Naragsakan ni Mirabela:
  - Ket dandaniak maysa nga anghel! Mabalinko ti agbiahe iti nagbaetan dagiti bituen nga awan ti starship. Nupay kasta, no maipapan iti kapartak, naparpartak pay laeng dagiti tetraplane, ngem iti masanguanan, inton naparpartak pay ti panagrang-ay ti teknolohia, umadu ti kapartak. Ngamin, ubingtayo pay laeng a sibilisasion!
  Siaannad unay nga inaprosan ti ultra-hyper-marshal ti buok ti balasang:
  - Sigurado! Mabalin nga agbiag ti imortal a bagim iti napapaut nga amang ngem iti intero a pakasaritaan ti sangatauan.
  Nagpurpuros ni Mirabela, dagiti discharge ti multi-electricity (multi-sector movement of subnucleons) ket limmasat iti ulona, ket dagitoy, saan a kas iti hypercurrent, ket medio makaay-ayo.
  - Ket kaskasdi, mabalin kadi a ti mekanismo a kas iti kinarikut ti unibersotayo ket bunga laeng ti bulsek ken naulpit nga ebolusion?
  Ti Ultra-Hyper-Marshal ti nangawis iti atension:
  - Bueno, patien ti dandani amin a sientista a ti ebolusion a mismo ket mapasamak. Napaliiwtayo pay ketdi ti ebolusion iti praktis iti adu a binilion a lubong.
  Impukkaw ti balasang:
  - Wen, nagbuyakami! Nupay awan pay ti nakatiliw iti kanito a nagparang ti organiko a banag manipud iti inorganiko a banag.
  Siaannad nga inlinteg ni Anastasia Streletsova:
  - Saan nga eksakto, sumagmamano a nagbaetan a proseso ti nairekord. Nangnangruna, napaliiw no kasano a nagbalin a dua ken tallo nga abut dagiti hermaphrodite. Wenno ti ebolusion ti silicon, lithium, potassium, ken uray ti asupre. Wenno sabali pay a saludsod: no pinarsua ti Dios da Adan ken Eva iti ladawan ken kaaspingna, no kasta, siasino ngarud ti naparsua dagiti parsua nga agang-anges iti fluorine, kas pagarigan?
  - Oh, makapainteres daytoy a wagas tapno maisaludsod. Ngem iti pangkaaduan, ti teoria ti ebolusion ket kasta unay nga omnivorous, daytoy ket inkasaba babaen ti gistay amin a serioso a sibilisasion, a nakaskasdaaw a daytoy ket napanunot laeng idi maikasangapulo ket siam a siglo: ni Charles Darwin wenno mabalin a ni Lamarck.
  Saan nga umanamong ti Ultra-Hyper-Marshal:
  - Ti kinapudno nga adda ti ebolusion ket suspetsa dagiti Griego, Egipcio ken uray pay dagiti Hyperborean. Adu ti ebidensia maipapan iti daytoy. Kas pagarigan, alaen ti edukasion idiay Sparta, ti gagangay a panangpadas a mangregulate iti ebolusion ken mangiturong iti dayta! Idi mapilitan dagiti babbai nga agpangato kadagiti dadagsen, agtaray nga addaan kadagiti karga iti kabambantayan, aglangoy ken tumangken ti bagbagida: tapno napigsada ken mangipasngayda kadagiti napigsa nga annak. Sabagay, inaramidmi met daytoy.
  - Daytoy ket maysan a proseso ti naiturong nga ebolusion.
  - Siempre naipuntiria dayta, ngem saan a nababbaba ti epektona! Ti panagrang-ay ken bioengineering ti paset ti balligi. Ngem no mapaliiwtayo ti teknikal nga ebolusion, apay ngarud a saan a biolohikal nga ebolusion. - Siaannad nga inaprosan ni Streletsova ti tengnged ti balasang.
  Nagsubli bassit ni Mirabela ket kinunana:
  - Ti sientipiko ken teknolohikal nga ebolusion ket iwanwanwan ti rason, ngem ti biolohikal nga ebolusion ket iwanwanwan ti bulsek a naiparna!
  Pinaatiddog ti naalumamay a berdugo dagiti takiagna, kellaat a namimpinsan a naaddaan iti innem:
  - Saan a sigurado iti kasta a wagas! Adda ti Hypernoosphere;naglaon daytoy kadagiti di maawatan a kaadu ti impormasion a mamagbalin a posible a mangiprograma iti adu a proseso, agraman ti espontaneo a pannakapataud ti biag.
  - Kasano a timmaud dayta? "Narikna ti balasang ti pannakaapros dagiti susona.
  - Kasta met a resulta ti ebolusion! Kasano a mailawlawagko daytoy kenka? Adtoy ti Hyperverse: awan patinggana kadi dayta a mismo? - Napigpigsa bassit ni Anastasia ti maudi a sao.
  - Wen, sigurado! Diak pay ketdi mailadawan no ania ti langa ti panungpalanna! - Impukkaw ni Mirabela, dagiti ayus ti nanoparticles ti nangkilikili kadagiti abut ti agongna.
  - Husto dayta, saan a maawatan ti panunot! Isu nga awan ti periodo, awan dagiti restriksion, awan ti panagpatingga dagiti bambanag! Naan-anay nga awan!
  Nagtung-ed ni Mirabela:
  - Wen, nalawag dayta! It"s just that ditay pay natakuatan amin nga uniberso.
  Intuloy ni Anastasia, a nagbalin a petalo dagiti marigold-na:
  - Ania ti papanam! Ita panunotem: a malaksid iti kinaawan patinggana ti hyperuniverse iti law-ang, adda met ti kinaawan patinggana iti panawen!
  Immanamong ti agtutubo a mannakigubat:
  - Kayatna a sawen, agnanayon a banag, nga adda iti di nakedngan a kas maysa nga absoluto a banag! Daytoy ti eksakto a kayatmo a sawen!
  Naragsakan ni Streletsova:
  - Makitak a na-master-mo a naimbag dagiti leksionmo, natured a balasang!
  kinuna ni Mirabela a kasla maysa nga eskuela a naka-masterna a naimbag ti asignatura:
  - Talaga a mailadawanmo ti agnanayon a kaadda ti banag kas maysa nga absoluto nga aksioma! Ngem ti maysa a tao nga addaan iti pilosopikal a panagpampanunot kasapulannanto ti ebidensia no kasano a nagparang ti banag.
  - Agsapsapul kadi iti ramut a makagapu?
  - Dayta ti kasta!
  Siuulbod a kinuna ni Streletsova:
  - Kalpasanna no ti ramut ket ti Dios, ania ngarud ti nagbalin a ramut dagiti immuna a gapu! Ngamin, no adda umuna a makagapu ti amin, ngarud masapul nga adda dayta iti Mannakabalin-amin!
  Kinuna ni Mirabela:
  - Kalikaguman ti relihion nga alaentayo daytoy a kasla awan pategna! Wenno, kas maysa nga aksioma, ti Dios ket sakbay ti agnanayon ken saan a kasapulan a sapulen ti ramut a makagapu.
  - Ngem apay a ditay alaen a kasla awan pategna a ti banag ket agnanayon ken kanayon nga adda, maysa met nga aksioma! Ngamin, ti panangbigbig iti kaadda ti agnanayon nga adda a Mannakabalin-amin a Dios kasapulanna ti ad-adu nga amang a di nainkalintegan a panagpampanunot ngem ti panamati iti spatio-temporal infinity ti materia. - Dagus nga intudo ni Streletsova babaen ti duapulo ket lima a rumrummuar a ramay kadagiti bituen. - Makitam dagiti bituen, makitatayo ti banag, ket para kadatayo kanayon nga adda dayta! Ngem awan pay ti nakakita iti Dios! Uray ti Biblia insuratna ti maipapan iti daytoy!
  Inngato ti balasang ti makannawan a kidayna:
  - Ket kinuna ni Daniel a propeta a nakitana ti Dios Ama.
  Impukkaw ti Ultra-Hyper-Marshal:
  - Arkikuasar! Daytoy ket medio narigat a dilema. No pinarsuanatayo ti Mannakabalin-amin, saannatayo koma a binaybay-an iti asi ti gasat. Masapul nga edukado dagiti ubbing! Kaipapanan daytoy ti panangted kadakuada iti paltiing maipapan iti bagim!
  - Babaen ti Biblia? - Nagkidem ni Mirabela:
  - Uray babaen ti Biblia! Ngem interesado ti Overmind a maawatan nga umiso! Kasano a maikontra ti Dios ti bagina? Ngamin, uray dagiti imperpekto a tattao, no mangadaptarda kadagiti linteg, ikagumaanda a siguraduen a saanda nga agsusupadi ken mangkissay iti kinaawan patinggana. Isu a mangpataud daytoy kadagiti abut para kadagiti manangallilaw ken mangiturong iti adu a panangabuso. Mainayon pay, ti kabassitan a biddut iti paltiing ti Biblia dadaelenna ti pammati iti paltiing a mismo, ket ammom a mismo no kasano kaadu dagiti kasta a biddut. Ket nagadu ti bayadda kadagita iti dara! - Iti maudi a sasao ti pangulo ti Department of Love and Tenderness, nagpigerger ti binilion a makita a luminario.
  Immanamong ni Mirabela:
  - Sigurado! Alaentayo a pagarigan ti doktrina ti Trinidad. Maisupadi iti daytoy a pannursuro, kinuna ni Jesu-Cristo iti agtutubo: apay nga awagannak a naimbag, dimo kadi ammo; nga Maymaysa laeng(!) ti Dios sadi langit ti naimbag!
  Dimmakkel ti bilang dagiti takiag ti ultra-hyper-marshal agingga iti maysa a dosena (awan ti karkarna - ti bagi ket napreserba iti mahiko a hyperplasma, a mangbalbaliw iti estruktura ti banag ken law-ang).
  - Ket saan laeng! Kinuna ni Jesus: tapno ti ama dakdakkel ngem siak, tapno maam-ammodaka, ti kakaisuna a pudno a Dios, ken ni Jesu-Cristo, nga imbaonmo. Malagipmo nga insurat ni Pablo: Ni Cristo ti Ulo ti Dios, ket inawagan ni Lucas ni Jesus nga adipen ti Dios. Iti pangkaaduan, ti kinapudno nga awan ti nalawag a pannursuro maipapan iti Trinidad iti Biblia ket binigbig met dagiti agtuturay ti iglesia. Saan nga awan mamaayna a nakaad-adu a dara ti naibukbok gapu iti daytoy a dogma. Kas pagarigan, nadadael ti intero a pagilian gapu kadagiti gubat dagiti Arian. Adu a rinibu nga erehe ti napuoran gapu ta saanda a mamati iti Trinidad. Uray ni Lev Nikolaevich Tolstoy ket nailaksid iti simbaan gapu iti dina kayat a bigbigen ti kasta a dogma.
  - Maysa a napateg a dogma! - Pinadas ni Mirabela nga inngato ti timekna.
  Inwaras ti hypermarshal dagiti takiagna a nalawa, nga addaan iti dandani sangagasut a takiagna:
  - Ket kaskasdi, nga awan ti nalawag a biblikal a nakaibatayan. Ngem saan kadi a sinigurado ti Mannakabalin-amin a ti kasta a napateg a sursuro - ti pundasion ti pammati - ket agtalinaed a saan a nalawag a naispeling?
  - Kasla medyo lohikal! - Inyugyugyog ni Mirabela ti nabalitokan a buokna.
  Immadu unay ti bilang dagiti ramay iti tunggal saka ni Anastasia:
  - Ket saan laeng a daytoy ti di umiso iti Biblia. Laglagipentayo no kasano nga iti Ebanghelio ni Marcos inlaok ni Jesus ti nagan ti nangato a padi, kasta met dagiti nagdumaan dagiti mannurat ti Biblia maipapan iti eksakto nga oras ti pannakailansa ni Cristo iti krus wenno no siasino ti ama ni Zacarias. Wen ken adu pay! Ditoy mabalinmo ti agsurat iti intero a libro nga adu ti tomona a mangilista kadagiti nagadu a biddut ti Biblia. - Nagballasiw ni Streletsova iti sangaribu a ramay, ginasut nga ima. - Wenno sabali ti opinionmo.
  Inkuskos ni Mirabela ti rangtay ti agongna babaen ti ramayna:
  - Saan a kasapulan nga ited ti Mannakabalin-amin ti paltiing ti Dios. Mainayon pay: panunotem ti estruktura dagiti bituen manipud iti riribuk...
  Insingasing ni Anastasia:
  - Panagkunam, ad-adda kadi a lohikal ti Biblia? Kas naisurat sadiay, iti umuna nga aldaw pinarsua ti Dios ti langit, ket iti maikapat laeng nga aldaw ti init ken bituen! Ket daytoy ket bayat a nabayagen nga impasdek dagiti sientista a binilion a tawenen ti uniberso! Iti pangkaaduan, daytoy ket maminsan manen a pagsasaritaan ti naive nga ideya dagiti Judio maipapan iti kinatao dagiti bituen. Nalabit impagarupda a babassit dagiti bituen ken nalaklaka nga amang ti panangparsua kadagita ngem iti dakkel a daga.
  - Sa! - Nagkidem ni Mirabel. - Maysa a bituen ti natnag manipud langit - maysa a naraniag a kristal! I"ll sing you a kanta maipapan iti patpatgek a Stalin!
  Binalbaliwan ni Anastasia ti sukog dagiti imana, a pinagbalinna dagitoy a balde:
  - Wenno ti kontrobersia maipapan iti layus ni Noe. Pudno, sangapulo ribu a tawen sakbay ti pannakayanak ni Kristo, sumagmamano a dadakkel a meteorite ti natnag ditoy daga. Nangpukawda kadagiti didigra a nagbalin a sarsarita. Dadduma a mannurat iti science fiction ti nangidatag pay ketdi iti bersion a ti Bulan ti nagdinnungpar iti daga. Sabagay, talaga a nagdinnungpar ti Bulan iti Daga, ngem nasapsapa nga amang ken gapu iti daytoy, naungaw dagiti dinosaur!
  Dagus a kinontra ni Mirabela:
  "Saan a nagdinnungpar, no di ket natiliwan ti grabidad." No maysa koma a kinapudno ti panagdinnungpar, saan koma a kasta ti kinalaka a bimmaba dagiti naindagaan. Kaaduanna, nadadael koma ti biag ditoy Daga. Ngem iti sabali a bangir, no kasano a naay-ayo ti Bulan dagiti kapuonan.
  - Ibagam dayta kadagiti Hapones. Apresiarenda koma dayta! - Inbukbok ti hypermarshal dagiti ngipenna. - Sabagay, maysa a makapainteres a puli, dandani saanmi a kasapulan ti makiranget kadakuada, dagus a nagbalinda nga alyado. Ngem iti pangkaaduan, no espesipiko ti panagsao, ti banag nga awan patinggana ti kaaduna iti awan patinggana a panawen mabalin a mangpataud unay iti awan patinggana ken umadu ti nasaririt a biag, saan kadi a kasta!
  Inkuskos ni Mirabela ti tuktok ti ulona:
  - Actually, wen, ngem adda maysa a nuance! No ti banag ket adda iti awan patinggana a napaut a panawen, ken ti kaaduna ket awan patinggana, ngarud sadino ti ayan dagiti supersibilisasion?
  - Saan kadi a super-sibilisasiontayo?
  - Bueno ngarud, Hyper-supersibilisasion! "Nagtuyok ti balasang a kasla top.
  Dagus nga inturong ti ultra-hyper-marshal ti ward-na:
  - Ita masapul a mangalaka iti hyperchip: kukua dayta ti ad-adda a narang-ay a sibilisasion ngem ti sibilisasiontayo! Kayatna a sawen, ti trabahom ti sungbat ti saludsodmo! Wenno pagarupem kadi a wasay a bato dayta.
  - Mabalin nga uray maysa a pana! - Sililimed nga inkidem ni Mirabela dagiti matana.
  - Bueno, mabalinmo nga idatag ti saludsod a kastoy!
  - Sige, umanamongak! Iti prinsipio, mabalin nga adda unay ti sabali pay a super-sibilisasion wenno mangpataud pay ketdi iti imperio iti pundamental a naiduma a lebel. Adda kadi pay ketdi ilaksidko?
  Binalbaliwan manen ti ultra-hyper-marshal dagiti sakana, nagbalinda a kasla kawar:
  - Ania nga eksakto?
  - Ti kinapudno a maysa a super-sibilisasion, wenno imbes ketdi, maysa a hyper-super-sibilisasion, ti nangparsua iti unibersotayo. Ngamin, napaneknekanen ti siensia a posible ti mangparnuay iti banag manipud iti enerhia.
  Nagkiriring ni Streletsova a kas kadagiti kawar ti kampana:
  - Kusto! Pudno iti teoretikal! Ngem uray no kasta, di umiso ti Biblia;adda pangrugian ti Dios, babaen man iti ebolusion wenno iti panamarsua!
  Imbato ni Mirabela ti umasping a pildoras iti ngiwatna, kiningngalna... kasla naisawsaw ti dilana iti likido a helium:
  - Idiay Daan a Tulag, naulpit unay ti Dios. Ket isu ket nasionalistiko unay, nga inkabilna ti maysa a tattao a nangatngato ngem kadagiti dadduma. Nangnangruna, natutuok ti Egipto, ket kas naisurat, mapanka ken Faraon, ket patangkenek ti pusona tapno ipakitak ti dayag ti Dios.
  Pinagbalin ni Anastasia ti paset dagiti kawar a pirak a tali:
  - Ti panangtutuok iti intero a pagilian tapno maipakita ti dayag iti kastoy a wagas ket karkarna unay! Ipalagip daytoy ti etniko a panangdalus, dagiti kadadaksan a pamay-an ti panangikisap iti puli.
  - Ngem datayo met, mabalin a naulpit iti gubat! - Impukkaw ti balasang.
  - Mapasamakkami, ngem saanmi nga isuro nga ayaten dagiti kabusormo! Saanmi nga isuro, kabilendaka, iturno ti kannigid a pingpingmo iti makannawan a pingpingmo! Saantayo nga aginsisingpet! Adda nagdumaanda! Mainayon pay, mapilitantayo nga agusar iti kinaranggas babaen kadagiti naulpit a kasasaad, ket ti Dios ket Naan-anay a Mannakabalin-amin ken kanayon nga adda pagpilianna! - Rinugian ni Anastasia ti agay-ayam kadagiti nabaliwan nga imana, a mangibelleng kadagiti umap-apuy ti payakna a kuton.
  - Kas met laeng kadakami! - Nagmulagat ti agtutubo a mannakigubat.
  - Ania ti maaramidantayo!
  - Sumuko! - Nagpukkaw ni Mirabela iti napigsa nga adda hysteria iti timekna. - Ngamin, mabalin nga ibilin ti emperador.
  - Ket pagarupem kadi nga awaten ti buyot ti panagsuko? - Nangrugin a nagbalin a centipede tigers dagiti addaan payak a karnero.
  - Dimo ammo! Nairuam ti tunggal maysa a nainget nga agtulnog kadagiti agtuturay!
  - Ngem saan a kasta nga bilin, malaksid pay, adda ti Konseho Suprema! Kabaelanna a kontrolen ti nadumaduma a makadangran a pagannayasan! Wenno no bilang ta nabalinan ti kabusor nga impluensiaan ti emperador iti maysa wenno sabali a pamay-an.
  Dandani nagsennaay ni Mirabela:
  - Ania! Ngamin, saan a mailaksid a babaen ti tulong ti napigsa unay a mahika, uray ti maysa nga emperador ket mabalin a maparukma!
  - Ket no maawat daytoy - ti bilin a sumuko, isunto: a ti emperador wenno emperatriz ket adda iti sidong ti panangtengngel ti kabusor ken hypermagic! Isu a saan nga umdas ti tarigagay laeng! - Sinukatan ni Anastasia dagiti kawar kadagiti ubas.
  - Kasano ti panangrugi ti negosasion ti kappia? Ideklara ti panagsardeng ti gubat! - Napukaw ti namnama, inruar ni Mirabela.
  - Posible daytoy! Ngem agsuspetsa ti tunggal dasig iti narugit a trick ti sabali. Adda kasta a kinapait ditoy!
  - Uray dagiti boksingero ket addaan iti break iti nagbaetan dagiti round. Dagiti nagkauna a boksingero ti protina! - Inlinteg ti balasang.
  - Ania ti mabalinmo nga alaen manipud kadagiti primitibo a panawen!
  Nagulimek dagiti babbalasitang;siasino kadagiti agpampanunot a tattao ti saan a nangpanunot iti kinaawan kaipapanan ti gubat. Apay nga ibukbok ti dara, patayen kakabsat, ngem napasamak nga...
  Natibker a kinuna ti Ultra-Hyper-Marshal:
  - Adu unay a quadrillion, wenno ad-adda nga eksakto, adun a quintillion a Ruso, ti natay isu a dagiti dadduma ket mapnek laeng iti balligi! Ket balligi laeng! No umanamong ti emperador a makikappia, tumaud ti saludsod: apay a dida inaramid daytoy sumagmamano a siglo sakbayna? Apay a dinadaelda ti nakaad-adu a binilion a lubong, a dinadaelda ti amin nga adda? Bueno, kasanotayo nga agbiag kadagitoy a kasasaad?Posible kadi nga isurat ti amin ken makipagkamat? Naive-ka unay a balasang! Dimo mabalin nga arakupen ti kinadakkel ken baybay-an a di nalpas ti gubat.
  - Talaga kadi a kasta ti kinasipngetna? - Nagdisso ni Mirabela.
  - Kasta met ti pampanunoten ti kabusor! Mabalinna nga usaren ti panagsardeng ti gubat tapno mangparnuay kadagiti baro, nakaam-amak nga igam a sadiay awanton ti salaknibtayo. - Dagiti saka ket ubas, nagbalinda a napuspuskol.
  - Dakes unay?!
  - Wen! Eksakto a nangisit nga abut!
  - Ket awan ti alternatibo iti naan-anay a pannakadadael?
  Nagtaray dagiti nalabaga a gil-ayab kadagiti adu nga ima ni Anastasia:
  - No alaentayo dagiti historikal a pagarigan, ngarud saan a kanayon a nagpaut ti gubat agingga a naan-anay a nadadael ti kabusor. No dadduma ti banag ket limitado kadagiti paset a pannakaikapet ken indemnidad. Nalabit no nasirsirib koma ni Hitler, naispalna koma ti paset ti imperiona ken ti bukodna a nakalkaldaang a biag.
  Inwagwag ni Mirabela dagiti tedted ti lua a di boluntario a nagparang:
  - Saan nga ited ti historia ti nalawag a sungbat no adda pagpilian ni Hitler. Kunada nga intukon ni Stalin ti talna ken ni Fuhrer. Ngem awanen ti nabati a dokumento iti archives. Gapu kadagiti nabatad a rason, dida kayat nga i-advertise daytoy.
  - Ngem saantayo a nagkauna nga Alemania ken ti USSR. Naglaban dagiti Ruso ken Aleman iti adu a siglo. Adda idi tiempo a pinapanaw dagiti Slav dagiti Aleman, kalpasanna idi Edad Media ti Alemania pinapanawda dagiti Slav. Wenno imbes ketdi, naglaok dayta a tribu, agraman dagiti Frank ken...
  Natiliw ni Mirabela dagiti perlas ti lua a nagyelo iti vacuum ket, iniggemna ida iti dakulapna, rinugianna nga inyugyugyog dagitoy a kasla rattle:
  - Dakami met, sinigsiglon a makilablaban! Ket dagiti Aleman ken Slav ket tattao nga asideg iti genetiko a kita. Uray dagiti rupa ket agpapada! Iti pangkaaduan, saan a saludsod daytoy ti dara wenno relihion. Basbassit ti nagdumaan dagiti Katoliko ken Orthodox a Kristiano ngem ti Budismo ken Hinduismo... Ngem dagiti naud-udi ket dandani saan a pulos a nakiranget, ken dagiti Kristiano...
  Kellaat a nagputed ti Streletsova ket dimmakkel ti kadakkelna:
  - Bueno, okay girl, daytoy a saritaan ket kaaduanna nga awan bungana. Ibukboktayo manipud empty agingga iti empty, a mangiturong iti photon iti ballasiw ti talon, ngem ditayto makasarak iti dalan a rummuar. Iti pangkaaduan, maysaka a natured a balasitang, dika mabuteng a matnag iti impierno babaen ti dilam.
  Inyadayo ni Mirabela iti silaw:
  - To be honest, mabutengak, ngem nauram metten ti buteng. Malaksid iti dayta, kalpasan a nakisarita kaniak ti Emperatriz a mismo, uray kasano ket narigat a patien nga agpeggadka a mangsinga iti mision. Ta no saan, sika a mismo ti maibaon iti ultra-underworld.
  - Ammom, dika unay agtalek iti bagim. Ngamin, kanayon a makasarakka kadagiti abut, nangruna iti departamentomi. Nupay kasta, I"ll be honest, nabayagen a nagsardeng ti gubat a paglinglingayan kaniak. Nagbalinen a nadagsen a dadagsen, gagangay a trabaho, ngem iti sabali a bangir, no agpatingga dayta, mariknak ti naan-anay a kinabaknang iti pusok. Mapukaw ti kangrunaan a kaipapanan ti biag. - Nagsao ni Anastasia buyogen ti napasnek a kinagagar.
  - Dagiti tattao idi un-unana: saanda nga imbilang ti gubat a kaipapanan ti biag. Nangruna bayat ti panagraniag ti humanismo. Kalpasanna, nagparang dagiti sursuro a masapul nga ispalen ken ayatem ti amin a sibibiag a banag!
  Mangrugin a mabannog ni Mirabela, mariknana ti kumarkaro a tension dagiti nadumaduma a tay-ak:
  - Awan ti relihion a mangisuro iti awan mamaayna a kinaulpit, ngem amin a tattao ket awitda ti kampilan. Ket dagiti prangka a pasipista ti ad-adda a masarakan kas nailaksid! Kas pagarigan, kadagiti immuna a Kristiano pudno nga adu dagiti pasipista a narelihiosuan a nangsurot kadagiti sursuro ni Kristo. Ngem maigiddato iti dayta, sigud kadagidi nga aldaw addan dagiti agipatarus: dagidiay nangaramid kadagiti arbitrario a panagibales kadagiti managbasol. Nupay kasta, idi umuna a siglo, naisangsangayan ti kinatao daytoy, ngem nangrugi manipud maikapat a siglo: nagbalin a gagangay nga aramid ti kinaranggas. Nangnangruna, imbilin ni Emperador Constantino a maidrowing ti krus iti amin a kalasag. Ket daytoy ti nangted iti balligi iti buyotna. Isu a ti krus dagiti Kristiano nagbalin a simbolo ti kinatured iti militar. Naipaay dagiti krus iti adu a buyot, agraman idiay Tsarist Russia. Kalpasanna, naikkat dagiti krus gapu iti pormal a komunista nga ateismo. Mabalin a saan pay ketdi nga interamente a pormal, nupay ti krus ket maysa a kadaanan nga Slavic a simbolo.
  Kinabassit bassit ni Anastasia ti panagayus ti gil-ayab ket nagtaul:
  - Kas iti swastika! Pininta dayta dagiti Neanderthal! Ti kadaanan nga alikamen a mangpataud iti apuy, ken apuy nangruna idi panawen ti Yelo, ket ti biag. Iti pangkaaduan, ti pannakaiparit ti swastika, a kinaawan kapapay-an iti adu a pagilian, agsipud ta daytoy kadaanan a runic sign iti pakasaritaan ti sangatauan isimbolona dagiti puersa ti panamarsua. Kasta met laeng ti panangiparit iti panagdrowing iti puso!
  Immanamong ni Mirabela:
  - Wen, husto dayta! Saan a maiparit ti pannakailansa iti krus, gapu ta iti sidong ti iskrinna dagiti krusado ken nadumaduma nga inkisidor ket nakaaramidda iti adu a krimen. Iti agdama, adu nga espesial a puersa ti Russia ti mangisuot iti daytoy a runic sign, maysa a kadaanan nga Slavic a simbolo!
  Innayon ni Anastasia ti kapartak, ket ti ulona ket nagbalin met a sukog ti dolphin nga addaan iti dua a muging imbes nga abut ti agong:
  - Husto dayta, kasapulan a raementayo ti lagip dagiti kapuonantayo: a nakirangetda iti sidong ti swastika, bayat man ti Hyperborea wenno dagiti kampania dagiti Slavic; iti di maparmek a buyot ni Alejandro a Dakkel! Ti prinsipe a Ruso a ni Yarodar ket personal a pinutedna ti ulo ni Crassus idi pinadasna ti umuneg kadagiti daga ti Slavic. Ngamin, ti Imperio ti Partia ket maysa a sanga, maysa a basalo ti Taga-ugma a Rus". Inted dagiti Ruso ti lubong iti panagsurat: idi saan pay ketdi nga ammo dagiti Egipcio ken Agar-aramid iti Sapatos no ania ti sapatos!
  Nagtayab ni Mirabela ket nagturong iti sumagmamano a panaglikos, a nangiruar kadagiti naraniag a hoop iti aglawlawna. Kellaat a nagpukaw ti Ultra-Hyper-Marshal ket nasublina ti natural a langa ken kadakkelna. Kalpasanna, sinukimatna ti ruta ket kinitana ti set dagiti hologram:
  - Ammom, cutie, umas-asidegkami metten! - Ni Anastasia, gapu ta nagbalin a napintas unay, inaramidna dagiti matana a nagartem.
  - Isu nga quasar dayta!
  - Ibagam ken ni Mirabela, mabalinmo kadi ti agkanta? - Hepe ti Department of Love and Tenderness, impakitana dagiti ngipen.
  - Dandani aniaman a balasitang ket makakanta! - Kasla saan a maawatan ti balasang:
  - Ti ngay panagsurat iti daniw?
  - Uray ti primitibo a robot ket makaaramid iti daytoy! - Nagkidem ni Mirabela iti tangatang.
  - OK ngarud! Kantaem ti maysa a banag a panagpakada. Saan nga iti moderno nga estilo, ngem kastoy! Kasla! - Nagsina ti buok ni Anastasia iti sangadosena a tirinta, a nakaruar dagiti murdong ti pug-aw.
  - Kasano! - Saan a pulos a nabainan ni Mirabela, .
  - Sangagasut nga annihilators iti barukongmo! Mabalin kadi nga aramiden ti sumagmamano a daniw a kinadaan?
  Nasdaaw ni Mirabela:
  - Apay pay a kastoy?
  - Saan kadi a maawatan? "Binbaliwan ti Ultra-Hyper-Marshal ti rupana, nagbalin a nagdakkel, ket nagtubo dagiti teleskopio manipud kadagiti matana.
  - Saan! - Nagputed ti balasang.
  Dimmakkel ti ulo ni Anastasia agingga iti kadakkel ti bilog iti baybay:
  -Mabalin a masapul nga agbiagka iti primitibo a lubong! Awan dagiti gravity imager ken computer. Interesadoak a mangammo no mairuamka iti ladawan ti narungsot. Umanamongkayo a napateg unay daytoy!
  Inkidem ni Mirabela dagiti abagana ket inkagumaanna ti nagtugaw kenkuana: maysa a multi-quantum fly (maysa nga ultra-living a parsua a gagangay nga agnanaed iti kaunggan dagiti bituen ken aggaraw iti duapulo ket uppat a dimension, saan a mabilang dagiti fractional):
  - Bueno, no umasidegka iti daytoy manipud iti daytoy a punto de bista!
  Nagsippayot ti Ultra-Hyper-Marshal:
  - Dayta ti kasta! Kaaduan nga ahente dida makaadaptar, no awan ti naisangsangayan a pannakasanay, kadagiti espesipiko a kasasaad ti Edad Media. Awan ti tiempom a makibagay, isu a masapul nga aramidem ti amin a dagus!
  Nagkullayaw ni Mirabela ket kinunana:
  - Awan ti espesipiko a sagutko a daniw, ken saan a kasapulan dayta iti panangituray iti pagilian. Isu a kasta: maysa laeng a nalamuyot a panagrekord ti rima!
  Sumagmamano a kilometro ti kaatiddog dagiti braid ni Anastasia.
  - Kasta koma! Ngem namnamaek a daytoy ti mangaramid iti impresion kadagiti katutubo, no saanda a naan-anay a primitibo!
  Nagung-ungor ni Mirabela:
  - Ti panagdisso iti primitibo a planeta ket katupag ti pannakapaay! Mabalin nga awan ti umdas nga enerhia a rummuar.
  - Daytoy ti mangpadanag kaniak met, kas iti nakunakon, adda dakes a mapaspasamak kadagiti armastayo, ngem amin, isardengyo ti agsao, agkantakayo! - Pinagbalin ni Anastasia dagiti imana a nagdadakkel a payak.
  Rinugian ni Mirabela ti nagkanta iti makaay-ayo a timekna:
  Agkir-in ti simborio, saankayo laeng a pasdek, .
  Inlaksidna ti iraraut dagiti nakapungtot a siglo!
  Ti trabahotayo a militar, napukaw ti angestayo, .
  Ket nadara ti barukong gapu kadagiti rabid blades!
  
  Imposible iti gubat, maliklikantayo ti pannakipaset, .
  Nupay adu nga atiddog a tawen ti pannakidangadangtayo!
  Kayattayo iti kalkalainganna - basta talna, ragsak, .
  Ken tapno mangibati iti nasayaat a marka iti biag!
  
  Ti sagrado a monasterio ti agur-uray iti kabalyero, .
  Saanmo laeng a sapulen ti ipapatay babaen ti kampilan!
  Ket isuratto ti agturay iti libro ti biag, .
  Umawatkanto iti ayat ken parabur!
  
  Saan, diak kayat, ti panagbalin a balud ket tanem, .
  Intag-ayna ti pikana, dinanogna ti napigsa, timmakder!
  Nagsangit dagiti babbai, ti asuk ti asuk manipud iti insienso, .
  Intinnag ti santo manipud iti icon ti luana!
  
  Dagiti waig ti nangibukbok iti sibibiag a danum, .
  Ket mangngegmo ti magagaran a panagpitik dagiti puso!
  Ibellengmo dagiti ladingitmo a kasla panagrupsa, .
  Ti ipapatay ket pangrugian laeng, saan a pulos a panungpalan!
  
  Naballigi ti pagbanaganna, makita ti kabalyerotayo, .
  Ket ibelleng ti kabusor a manang-angaw ti hood-na!
  Masarakanto ti pannakadadael para kadagidiay manggurgura, .
  Baybay ti lua ken tutuok ti agur-uray kadagiti naabak!
  
  Ti dana dagiti bannuar ket saan a natan-ok a tanem, .
  Ket amin a napasamak, anian a lumabas ti tagtagainep!
  Saan a kasapulan a dumngeg kadagiti sarsarita, .
  Saan a kastoy ti pannakayebkas ti dayaw!
  
  Ket dagiti kararuatayo, kas kadagiti bagi, saan a narunot, .
  Pinagungar ida ti Apo ket napan manen nakigubat!
  Agburburek ti daga, timmakder dagiti ulep ti tapok, .
  Fatherland Kanayonakto a kaduam!
  - Naan-anay! - Nasinga ni Mirabela Streletsova. - Nasayaat ti riknam iti rima, nasukatan a silaba. Idi un-unana a panawen, awan duadua a nasarakan koma ti talento. Isu a mabalin nga ibilang ti balasitang a nakapasa iti eksamen. Wen, nasayaat: namindua laeng a napasamak ti berbal a rima!
  Nakapungtot ni Mirabela:
  - Naimbag! Kasla awan ti berbal a rima da Pushkin wenno Lermontov.
  - Tunggal maysa ket addaan iti dayta, ngem manipud iti punto de bista ti naannayas a panagrekord, maysa dayta a nakaro a di umiso a panagkuenta. Iti pangkaaduan, addaanka manen iti tema a gubat. Nalabit nasaysayaat no agputar iti nalag-an ken liriko! - Nagpudaw dagiti payak ti dimmakkel nga Anastasia:
  - Aniaman ti nasakit, dayta ti pagsasaritaanna! No ti intero a biagmo ket gubat wenno panagsagana para iti gubat, uray kasano ket narigat a panunoten ti aniaman a sabali.
  Immanamong ti Ultra-Hyper-Marshal:
  - Maawatakon, ngem ti maysa nga scout ket rumbeng nga addaan iti nalawlawa a panangmatmat! Ngamin, saan nga amin a nasion ket addaan iti militaristiko a sistema ti gobierno. Masapul a naiduma ti panagtignaymo depende iti kasasaad!
  - Saan a kasapulan nga ilawlawag kaniak dagiti gagangay a kinapudno! - Nasair pay ketdi ni Mirabela. "Maysaak idi kadagiti napili a milion."
  - Oh wen! Nalipatak dayta! Kitaem no kasano ti panagruar ti memoria! - Nagpammarang ni Streletsova nga ag-clown iti aglawlaw, kellaat a nagbalin a kuko dagiti payakna."Adda dagiti bukel ti darat iti ulok, wen, wen, wen!" Dagiti quark ket nabileg a bukel ti darat, Khan iti amin!
  Nagkidem lattan ni Mirabelle.
  - Saan unay a witty para iti ultra-hyper-marshal!
  - Ngem nakakatkatawa dayta! Vacuum ti tianmo! Makitak a medio seriosoka a balasitang! Naisina metten iti kinaubing!
  - Ay kinaubing, kinaubing, sadino ti ayanmo nga agdardaras, amin a kinaubingmo, kinaubingmo agtakderka iti sirok dagiti takiag! No kayatmo ti agluksaw, adda ditoy ti lapped, ngem no kayatmo ti aglangoy, ditoy ti plasma quarry! - Rinugian ni Mirabela ti nagkanta. - Kayatko, kayatko, kayatko manen, a pagdigusan dagiti kabusor iti ayus ti plasma! Bumtak ti maysa a planeta, mangrunaw ti maysa a bituen! Ibaon dagiti bastardo iti vacuum, iti...!
  Nagsardeng ni Streletsova ket impakitana ti kilometro ti kaatiddogna a dila nga addaan iti sukog trident ti murdongna:
  -Addaanka iti nagsayaat a panagpakatawa! Bueno, mabalinmo ti agrag-o! Adtoy ti planeta a nakaisaadan ti portal!
  Dakkel ti immatiddog ti dila ti balasitang ket dimmakkel dagiti dial kadagiti murdong ti trident.
  Kasla makapasiddaaw unay ti portal planet. Nangnangruna, dadduma a pasdek ket naglaok a pito a pinia ken hedgehog a naurnong iti rabaw ti maysa ken maysa. Dadduma ti porma ti mestiso dagiti dadakkel a cherries ken sigarilio nga addaan iti sukog diamante a rabaw! Ken dadduma iti porma ti kombinasion ti buaya ken melokoton. Pinalawa ni Mirabela dagiti matana gapu iti pannakaklaatna.
  - Sangagasut nga abyssal tonelada iti asnok! Anian a quasar ken garno!
  Nagbalin manen nga ordinario, atletiko a balasitang ni Anastasia Streletsova:
  - Daytoy ket purok dagiti elf ken squirrel, naglaok a walrus ken squirrel. Umanamongkayo, addaanda iti karkarna a rikna ti estetika.
  - Ket magustuak, nabannogak amin dagitoy a diretso a linia. Ta no saan, awan dagiti siudadtayo, no di ket kuartel!
  Nagtaul ni Anastasia:
  - Ti siudad ket rumbeng a maysa a kuartel! Buyogen ti posas!
  - Nakitak dagiti pasdek a sukog ti mestiso ti posas ken self-propelled guns. Napintas unay! - kinuna ni Mirabela.
  - Kayatmo la ketdi nga ibaga - aesthetically pleasing! - In-flash ti ultra-hyper-marshal dagiti kukona.
  - Ket praktikal! Mabalinmo a kadenaen a dagus ti robot!
  - Saan a narigat ti agkawar iti robot ken mayanak manen iti ospital ti isip! Saan a narigat ti agkadena iti robot, kunak kadakayo ubbing! Ket ti elektroniko a kuaderno, narugit ti panidna! - Kellaat a nalpas ti Ultra-Hyper-Marshal: - Maikablaawkayo iti portal!
  Sibabain a sinaludsod ni Mirabela:
  - Apay a kanayon a binaliwam ti sukog ken parametro ti bagim bayat ti panagtayabmo?
  Sipapakumbaba a simmungbat ni Anastasia:
  - Kitaem, daytoy ket pundamental a baro a kita ti lasag. Sinubokko dayta kadagiti nakaro a kasasaad ti law-ang ken napartak a panagtayab. Awan pay ti addaan iti kasta a bagi malaksid iti emperatriz, ket kasapulan a masukimat dayta sakbay a magun-od dagiti soldado ti buyottayo ti kasta a banag.
  - Kasano ngay ti presio!
  Nagngaretnget ni Streletsova:
  - Bayat a ti proseso ti panangparsua iti kasta a lasag ket monstrously labor-intensive!
  Nagturongda iti maysa a pasdek a nakabitin iti tangatang iti porma ti octagonal a prisma.
  Nagdakkel dayta, translucent, ken mangipaay kadagiti anniniwan!
  Dinamag ni Mirabela:
  - Ket ania? Adda ditoy?
  - Wen, ditoy mismo! Lumagtotayo iti uneg.
  Nasarakan ni Mirabela ti bagina iti tengnga ti globo. Nariknana ti pudot ken panagkigtot iti intero a bagina. Nalawag a nagdadakkel a masa ti enerhia ti lumabas ditoy. Iti simmaganad a kanito, nagparang ti sumagmamano a nadumaduma a kita ti igam kadagiti ima ken abaga ti balasitang. Adda dagiti emitters a nadumaduma ti kalibreda, mangballikug iti law-ang, mangburak iti matter, mangburak kadagiti koneksion iti nagbaetan dagiti mikro-partikulo. Dagiti kabibilgan a kita ti pannakadadael, a mangtulid kadagiti dimension. Nakabutbuteng unay ti balasitang a naka-combat suit isu a kasla di makadangran a kuting ti aniaman a Hollywood terminator no idilig.
  - Wow! Adu unay ti nadumaduma nga igam! Kasla medio bulky ken clumsy-ak!
  Naala ni Anastasia ti porma ti pawikan nga addaan iti nalawag a tian, a ti sirokna ket agtartaray ti maysa nga relo:
  - Dika madanagan, ti elektroniko ti mangurnos iti dayta. Kabaelan dagiti supersoldier, kayatna a sawen, mabalinmo met a tenglen ti kabaliom. Ita, agdisso ti mannakigubat iti awan patinggana a mangliwengliweng! Baka adda kayatmo nga agpakada?
  Inkuskos ni Mirabela ti tuktok ti naabbungotan iti helmet nga ulona:
  - Mamatika, makapainteres unay dayta kaniak! Ngem ania ti serserbi ti panagaramid kadagiti agpammarang a palawag? Saritaen iti maika-milion a gundaway maipapan iti debosion iti Ina a Pagilian, ti Sagrado a Russia!
  Dagus a nagbalin ti pawikan nga alimbubuyog nga addaan iti rupa ti anghel, ket nagbalin ti hourglass manipud hourglass nga agbalin nga relo ti init:
  - Kinapudnona, husto ti kunam! Awan! Napigpigsa ti panagsao dagiti aramid ngem iti sasao! Dagiti laeng banag nga ar-aramidem ti saan a kaaduan a mapagtalkan. Awan pay ti napapataymo, malaksid kadagiti nadumaduma a virtual monster. Ngem kasapulam ti sikolohikal a panagtangken tapno dika agdisso iti baba ti lubong dagiti natay, a marunaw iti bukodmo a kinaawan pannakabalin. Saan kadi nga umiso dayta a balasang! Adda saludsodyo!
  Nagduadua ni Mirabela:
  - Dimo ammo! Papatayem ti maysa a tao? Daytoy ket banag a transendental unay! No isu ket pudno ken sibibiag! Ngamin, adda nagdumaanda! Ngem no ibilin ti Motherland, aramidek ti amin!
  Nagduadua ni Streletsova, ngem pinilitna ti immisem:
  - Dimo ammo! Ngem mamati kenka ti Emperatriz! Isu a patiek met dayta! Kayatko a pukawem amin a kabusor ti Nasantuan a Russia!
  Di makaanus a nagmuregreg ni Mirabela:
  - Bueno, baka mabalintayo kamaudiananna a rugian ti ag-transfer! Nasakit ti panagur-uray, kas iti pannakatengngel dagiti gravity loop!
  Gapu ta nagbalin a napartak a mink, naglugan ni Anastasia iti uppat nga ipus:
  - Wen! Isardeng ti panagpaadu iti hyperplasma! Mangrugitayo itan! Laeng siak ti balasang, mangtedak kenka iti nasayaat a balakad: ikidemmo dagiti matam!
  Nagkedked ni Mirabela:
  - Makitakto ti dandani amin a radiasion, uray babaen kadagiti kalub ti matak! Nasaysayaat no dika pagbalinen ti bagim nga umel ken takrot!
  - Pudno a saanka a takrot! Lima, uppat, tallo, dua, maysa - mangrugi!
  Ad-adda pay a linuktan ti balasang dagiti matana, nagbukbok kenkuana dagiti ayus ti naraniag a lawag. Idi damo naraniag a lila, nalamiis ken nakaigapuan ti di boluntario a panagpigerger. Kalpasanna, sinukatan dayta iti asul a kasla sabong ti mais a mangpuyot a ling-et, sa nalabaga nga asul! Nagsilnag ti amin, nagtokar ti nasam-it a musika, nalamuyot ti panagayus ti kolor iti berde nga esmeralda. kinuna ni Mirabela iti panagdayawna:
  - Anian a kinapintas! Adu ti nakitak a radiasion, ngem daytoy ti umuna a gundaway a kasta ti nabaknang a kolor!
  Kamaudiananna, nasukatan ti kolor nga esmeralda iti nabalitokan a duyaw. Naitunos unay dayta iti kolor ti buok ni Mirabela, ngem saan a nabayag a nauram;nagbalin a kahel ti simmaruno nga emission. Maysa a kolor a mangisimbolo iti panagbalbaliw ken baro a banag! Makaay-ayo iti mata ken naraniag unay, ngem maigiddato iti dayta makaapros. Kamaudiananna, nalapunos ni Mirabelle iti nalabaga a dara a dalluyon. Kasla layusen ti balasang iti amin nga adda, tunggal selda.
  Nalagip ni Mirabela ti lubong dagiti natay ket nagpigerger:
  - Daytoy ti kolor ti dara.
  Nagparang manen ti kahel, duyaw, berde, sabali ti urnos ti amin! Kellaat a naglalaok amin a radiasion, a nagbalin nga agtultuloy a hyperplasmic glow.
  Nagkidem ni Mirabela, naitapuak ken naipan iti di kapapati a kapartak. Kalpasanna, naungaw ti lasag, dagiti laeng nauyong nga agdardaras a bituen ti makita. Nagdisso ti balasitang iti umap-apuy nga ayus, a nariknana ti pudot, kasla kenkuana ti adu a shell ti agdisso, ken mabingbingay ti personalidadna iti adu a paset. Simrek ti bagi iti espasial a yuyeng, kalpasanna naungaw, sa nagparang manen! Ngem awan ti ut-ot, ti laeng rikna nga addaka kadagiti bituen, ken adda kenka dagiti bituen! Kalpasanna nangrugin a nagrupsa ti pannakaawat, ti panunot, a nalabes ti kargana iti adu nga impresion, natnag iti awan namnama a yuyeng a mangted iti nasam-it a talna!
  
  Napanunot ni Mirabela: nariknana dagiti siit iti bukotna. Saan unay a makaay-ayo dayta, ngem adda banag a dati a di ammo iti maris ti ut-ot. Kasla saan a ti bagina. Pinadas ti balasang a luktan dagiti matana. Ti gandat ket nakaigapuan ti atake ti ut-ot ken pannakauram dagiti kalub ti mata. Masapul nga ikagumaak.
  Idi naglukat dagiti kalub ti mata, nagsilnag ti lawag kadagiti matak!
  - Bueno, awan, nasaysayaat nga amang ngem ti panagbulsek! - Kinuna ti balasang iti bagina. - Adda nagkuna a ti pannakarikna iti ut-ot ket sigurado a pagilasinan a sibibiagka pay laeng!
  Inturong ni Mirabela ti tengngedna, nalamuyot dagiti tulangna:
  - Nupay kasta, ti saem iti bagi ket saan nga agsasao maipapan iti biag, no di ket maipapan iti kinapudno a ti ipapatay ket in-inut nga alaenna ti maysa a tao! Siempre saan nga iti unibersok!
  Timmakder ti balasang, nagpukaw ti rikna ti kanayon a kinalag-an iti bagina, dagiti lamolamo, kasla balasang a sakana ket naidda kadagiti siit. Nadlaw ni Mirabela a naan-anay a lamolamo, napuskol laeng a buok ti nangabbong kadagiti abagana iti nabalitokan a dalluyon. Medyo nasipnget dayta, gagangay a saan a marikna ti balasitang ti pudot wenno lamiis, malaksid iti nangato unay wenno nababa unay a temperatura, ngem iti daytoy a kaso talaga nga adu ti dam-eg iti angin ken nasurok nga uppat a pulo a degree iti linong. Sumagmamano nga addang ti inaramid ti balasang, a pinanawanna dagiti siit. Nariknana ti di makaay-ayo a panagkigtot, a nangsorpresa ken ni Mirabelle.
  - Wow! Kasla nagbalinak a saan unay a napigsa. Adda dakes a napasamak, nga asideg iti didigra!
  Kinapudnona, saan unay a nagasat ti balasitang ta napukawna amin nga armasna ket nasarakan ti bagina a lamolamo iti tropikal a kabakiran. Kanayonanna, nagbalin a ganggannaet ti lasag, nagpukaw ti nagadu a mikro-kompiuter nga agsirsirkulo iti intero a bagi. It"s so unusual, kasla saanka a kukua. Simmang-at ni Mirabela iti kayo ket pinadasna a kurba ti sanga. Narikna ti balasitang ti kinalalaki ket napilitan a mangaramid iti sumagmamano a panagregget. Nagtennag ti biceps-na ket nagminar dagiti urat. Inkurba ni Mirabela ti sakana sa inkugtarna dagiti piskelna. Nagtalinaed a nasanay ti bagina, nababaneg, napigsa, ngem maigiddato iti dayta ket kasla kadagiti tattao idi un-unana - protina! Kayatna a sawen, isu ket napigsa nga umdas para iti gagangay a tao, ngem no idilig kadagiti dati nga abilidadna isu ket kimmapuy iti sumagmamano a ribu a daras! Pinadas ti balasang a buraken ti napuskol a kayo, ngem saan a nagballigi, dagiti ramayna ti nangpisang laeng iti ukis. Nagtubo ti tedted ti ling-et manipud iti napno ken nababaneg a barukongna ket natnag iti berde a bulong, a nagwaras. Iti pangkaaduan, saan nga interamente a komportable ti balasitang, napukaw ti dati a panagtalekna.
  - lamolamoak! - Kinuna ti kinapintas. - Daytoy ket addaan iti bukodna a charm.
  Pinadas ti balasitang ti nagtaray: ti kapartak ti kapartakna, siempre, ket saan a maipada iti dati a bagina, ngem medio disente. Kalpasanna, simmang-at iti lila a kayo ti palma ket medio nagargari. Maysa a natadem a sanga ti nangkali iti lamolamo a mugingna, ket medio nasugatan ti makannawan a ramay ti sakana.
  - Brr! Ket madadaelka manipud iti dayta! - Nagngaretnget ti balasang a siuumsi. - Iti pangkaaduan, kasano a nagbiag dagiti kapuonantayo iti kasta a nakapuy a bagi? Narigat la ketdi kadakuada!
  Napukaw ti sunggo ti pitakana manipud iti bulsana, ket naammuan dagiti polis - inkabilna iti potty!
  Ket napudot ti banga - agsangsangit ti sunggo!
  Pinidut ti balasang ti bunga, umasping iti napuskol a sabong, ket inangotna:
  - Diak ammo no mabalinko a kanen! Awan ti analyzer, ken saan a kas iti dati a sensitibo dagiti abut ti agong. Siaannad nga inukrad ni Mirabela ti tuktok babaen ti panangusar iti naburak a sanga ken dagiti kukona, a nangipalgak iti natabtaba a lasag. Linuktanna ti ngiwatna ket siaannad nga intarayna ti dilana. Maminsan, mamindua, mamitlo!
  - Dimo ammo! Awan pay ti pinadasko. Mabalin a makasabidong dayta, wenno natalged dayta. Uray kaskasano, awan dagiti makasabidong a substansia nga ammok! Pudno, naiduma daytoy nga uniberso, mabalin nga adda dagiti espesipiko a sabidong, naan-anay a naiduma a pormula a ditay ammo. Nupay kasta, adda nalaka a pamay-an tapno maammuan no kanen dayta dagiti lokal nga animal. Wenno iti kadaksan, insekto!
  Inbitin ni Mirabela ti bunga ket bimmaba manipud iti kayo. Kayatko ti agkullayaw;ngamin, adda iti likudanmi ti kuartel. Nagtakder ti balasang kadagiti imana ket nagna kadagitoy. Nagtugaw ti garit nga insekto iti lamolamo a mugingna ket makaay-ayo ti panangkilikilina kenkuana!
  - Kinawaya! Ket ti wayawaya, kas ammotayo, umay a lamolamo! - Sipapasnek a tinagiragsak ni Mirabela ti biag. - No sika ti bukodmo nga amo, ngarud saankan a kasta a birhen!
  Nagsubli manen ti balasang ket nariknana ti berde a ruot nga addaan iti asul a tedted iti sirok ti suela. Kimmita iti langit:
  - Wow, lima a luminaries iti maminsan, naragsak a lubong! Nakaskasdaaw ta napudot unay, ken maigiddato iti dayta, nakaay-ayat!
  Natangken ti kudil ni Mirabela ken nabalitokan a tsokolate. Kasla makaay-ayo unay ti balasang, kasla pudno a reyna ti kabakiran. Kitaem ti bunga, naabbungotan daytoy kadagiti medyo dadakkel nga insekto - nagsayaat, kayatna a sawen a mabalinmo a kanen dayta!
  - Amin a saan a makasabidong ket makan! Ti tao ti kaaduan nga omnivorous a parsua iti uniberso! - Sumagmamano a prutas ti nagpukan ni Mirabela. Iti umuna a gundaway iti baro a bagina, nangan kadagiti taraon ti mula. Iti laksid ti rikna ti bisin, tinagiragsak ti balasitang ti tunggal agtubo ken nagpukan iti sumagmamano a berry nga umdas ti kadakkelna a maibagay iti dakulapna. Kasla strawberry ti ramanna, wenno nasaysayaat pay. Na-delirious laeng ni Mirabela gapu iti ragsak, kasla adda idiay langit ken ar-aramidenna ti sagrado nga aramid. Kasla nagsabong dagiti violet iti ngiwatko, naisangsangayan a saklawen ti rikna ti nangdungpar iti dilak.
  - Ket siasino ti nagkuna a napintas ti biag! Siempre, awan duadua nga umiso unay ti imbagana iti dayta! Nagsippayot ti balasang gapu iti ragsak. Kalpasan ti pannanganna, kellaat a kayatna ti maturog, saan a nakaturog iti intero a panagbiagna, ket malaksid iti dayta, adu a nasam-it a taraon ti mangrelaks kenkuana! Pinili ni Mirabela ti lugar a nagtubo ken nakaiddaan dagiti nalamuyot ngem nagdadakkel a burdock. Anian a nagsayaat ti agidda a kastoy, iti likudam, a mariknam ti nalag-an a panagayus ti presko nga angin. Kasla asul a lagoon, adu a kasta a pelikula ti naaramid, agraman dagiti pelikula iti law-ang. Nakaiddada ti balasitang iti likudanna, nga ikagkagumaanna ti agpanunot iti makaay-ayo a banag. Nasayaat koma no adda pay laeng lalaki iti asideg. Kasta unay ti masel, napigsa, napintas isu a nagiddana iti makannawan nga imana, inkabilna ti palma na iti barukongna, nagmasa kadagiti utongna...
  Ragsak! Nakaskasdaaw ti maapros!
  Saan a nadlaw ti balasang no kasano a nakaturog. Iti umuna a gundaway iti biagko, nakaturogak. Natagtagainepna nga in-inut nga agtaytayab iti nabara a taaw, nga adda silaw ken kirmat iti aglawlaw. Kellaat nga iti sanguanan makitana ti nawarsi a barko. Saan, saan a moderno, no di ket mediebal nga addaan kadagiti palo ken layag. Buyogen ti panagdayaw a kitkitaen ti balasitang, ngem karkarna no apay a kasta ti pannakaballikug dagiti marino ken kasta unay ti panagriribukda. Kasla iggesda iti transparent a garapon no agay-ayam dagiti ubbing kadagita!
  Ngem kasla adda solusion, sabali a barko ti agdardaras manipud iti likudan, kasla brigantine. Nupay basbassit pay ketdi bassit ti kadakkelna ngem iti agtataray a barko, ad-adu nga amang ti tao iti dayta. Namaris unay ti panagkawkawes dagiti mangkamkamat, bayat nga agkigtot ken agngaretngetda, nga iwagaywayda dagiti sabreda. Kadagiti pirata ket saan laeng a dagiti tattao, no di ket sumagmamano pay a kita nga addaan iti rupa ti piranha ken payak kadagiti sikigan. Maysa a nangisit a pangta a bandera nga addaan iti manangraut a kumpet iti tulang ti agtayab iti ngatuen ti brigantine.
  - Wow, pirata manipud idi panawen dagiti nagkauna a pelikula! - siraragsak a kinuna ni Mirabela. - Isu nga addanto makapainteres.
  Kinapudnona, pinaputokan dagiti korsar dagiti kanyonda, nagputokda iti nangato nga arko, nga ikagkagumaanda a rebbeken dagiti palo. Nupay kasta, narigat unay a danog manipud iti kadaanan a kanyon, ken uray no aggaraw. Uray kadagiti naud-udi a panawen, inusar ni Ushakov ti taktika a mangyasideg kadagiti barkona iti kabusor. Kalpasanna immadu unay ti kinaepisiente ti panagpaputok, agraman ti tarigagay a mangilumlom nga umuna iti flagship. Ket no talaga a nagasatka, mabalinmo a dadaelen ti palo, wenno no ti gunner ket maysa a kita ti brilliant ace. Iti daytoy a kaso, ad-adda a maniobra ken nalaglag-an ti barko dagiti pirata, nakissay bassit ti distansia, ket kalpasanna ti gasat ti timmulong kadagiti pirata;napaltogan ti makintengnga a palo. Napardas nga immasideg bassit dagiti barko ket nagdinnungpar dagiti sikigan. Inwaras dagiti freebooters ti kawit, nakasaganan ti live mass a maibukbok iti barko iti aniaman a kanito.
  Kellaat a nakarikna ni Mirabela iti nakaam-amak nga ut-ot iti luppona ket nariing nga agpukpukkaw!
  . KAPITULO No. 18.
  Gapu ta dina ammo ti teoria, ken nalabes ti panagsugal, nalaka unay a biktima ni Ahmed para iti napigsa nga umuna a klase nga agay-ayam, nga agay-ayam, nupay kasta, iti kabassitan babaen ti bileg ti CMS-na. Maysa pay, sigurado ni Yanka: no nagsubli koma idi Edad Media, wenno uray pay idi panawen ni Morphy, mabalin a nagbalin koma, nalabit temporario, a kampeon. Saan a maawatan ti kabusor dagiti kangrunaan a prinsipio ti ay-ayam, napintas laeng ti panangurnosna kadagiti pawn ken pedaso (para iti pannakaawatna). Nupay kasta, saan a nagdardaras ti ubing, ti napartak unay a panagsapata ibabainna ti makinkukua. Gapuna, kalpasan ti panag-fiddling-na para iti pabuya ken panangdadaelna iti kaaduan a pedaso ken amin a pawn, nalpasna ti ari babaen ti panangaramidna iti naipasa a pawn.
  - Sabali manen a checkmate para kenka! - Kinuna ti ubing.
  Inlunod ni Ahmed ket inlaokna dagiti pedaso:
  - Maysa pay nga ay-ayam no maabak, limapulo a lashes!
  - Kasano ngay no mangabak?
  - Mabatika nga addaan iti sibubukel a bukot!
  Nagguyod bassit ti maikatlo nga ay-ayam, nabayagen a pinanunot ni Ahmed ti tunggal tignay ket saan a rinaut. Nupay kasta, bassit laeng ti maitulong dagiti pasibo a taktika, nangnangruna iti chess. Kinapudnona, iti daytoy a kaso, ad-adu ti lugar a pagmaniobraan ti manangraut ken naun-una ngem ti kabusor iti panangipakatna iti puersa. Insakripisio pay ni Yanka ti reynana gapu iti ragsakna. Ni Ahmed, kalpasan ti panagduadua, inawatna ti sakripisio, ket kalpasan ti pito a panaggaraw naawatna ti umiso a checkmate iti tengnga ti tabla. Gapu ta naabak, sinuntok ti makinkukua ti agong ti ubing gapu iti pannakaupay. Namnamaen ni Yanka ti kastoy: pinaluknengna ti danog, awan ti dara nga agayus, ngem medio nasakit latta dayta. Narungsot a naglunod ni Akhmed ket intudona ti kariton:
  - Agparang a mannakigayyemka ken ni God Setter! Kanayon nga agballigika: babaen ti sumagmamano a di mapanunot a panagsalamangka!
  Sipapakumbaba a simmungbat ti ubing:
  - Ti kasayaatan a mangkukulam ket lohika!
  Inyugyugyog ni Ahmed ti latigona:
  - Kasaritamto kaniak! Agay-ayamtayo pay iti sumagmamano! No maabakka, mapukawmo ti dua gasut a lashes.
  Ni Yanka, saan nga agang-angaw, nagpigerger:
  - Diak makaandur iti kasta unay, mapukawmo ti napateg nga adipen!
  - Kabilenka a mismo! Isu nga addanto laeng ti pannakatutuok!
  Inkabilda dagiti pedaso ket nangrugi ti baro nga ay-ayam. Nupay kasta, nasipngeten ken nabannog dagiti adipen;dimtengen ti tiempo ti panagsardeng. Nangaramid ni Yanka iti awan mamaayna a silo iti dua a panaggarawna;kayatna ti maturog. Ti makinkukua, gapu ta dina ammo ti umiso a panangbilang kadagiti pagpilian, basta natnag iti dayta!
  Iti maikapat a nagsasaruno a pannakaabakna, nagbalin a naballikug ti rupa ni Ahmed. Nupay kasta, iti daytoy a gundaway: saan a nagsapata wenno nangkabil. Iti panangiggemna iti isem kinunana:
  - Bueno, okay, alaem ti pedaso ti karnem.
  Naragsakan ni Yanka:
  - Umiso dayta a desision!
  Kalpasan ti panangbuggona kadagiti imana, naisina ti pannangan ti ubing manipud iti amin. Kasla karne ti baboy ti ramanna ti karne, ngem saan unay a nataba ken ad-adda a natabtaba, makaay-ayo, ken naimas. No maikuyog kadagiti nateng ken prutas, nasayaat ti impresionna;saan a nakarkaro ti taraon, nalabit nasaysayaat pay ngem iti pagtaengan. Iti pangkaaduan, idiay Moscow, nangina unay dagiti de kalidad a produkto;kaaduan nga agnanaed iti kabesera ti mangan a naiparna, nadumaduma a semi-finished a produkto. Mabalin a dayta ti gapuna nga adu ti sakit ken adu dagiti nauyong a tattao. Natural ken presko ti amin ditoy! Gapu iti tallo a luminary ken kaawan ti kalam-ekna, mabalin nga apit ti sumagmamano nga apit iti kada tawen. Nasalun-at ti aglawlaw, a mabalin a gapuna nga adu ti napigsa nga annak. Saan a marugitan ti nakaparsuaan gapu iti sibilisasion. Iti pangkaaduan, ni Yanka ket pagay-ayatna unay ni Jules Verne;ti makinana nga internal combustion ket naibelleng a pabor iti de koriente a kotse. Ngem karkarna: uray dagiti praktikal nga Americano dida inserrek dagiti kasta a makina iti masa a produksion. Nupay nalawag dagiti pagimbagan, nangnangruna dagiti pagimbagan iti aglawlaw, ti kinaepisiente ti de koriente a motor ket asideg iti 99 a porsiento no idilig iti 30-40 kadagiti makina a gasolina ken gas. Kanayonanna, dagiti makina nga internal combustion ti mangiturong iti sobra a karga ti atmospera iti carbon dioxide, a pakaigapuan ti greenhouse effect. Apay a ti nakaam-amak, it"s dragging down civilization! Saan laeng a ti kaadu ti carbon dioxide, no di ket umadu pay ti alingasaw ti danum iti angin , a mangpaadu iti temperatura ti planeta. Maigiddato iti dayta, marunaw ti yelo iti Arctic ken Antarctica, a kaipapananna a mapukaw ti rabaw a mangyanninaw iti sinamar ti init. Kas resultana, ad-adda pay nga umadu ti temperatura. Umadu ti bilang dagiti uram ken carbon dioxide. Tunggal ekstra a degree paaduenna ti linaon ti alingasaw ti danum, nga ad-adda a mangingato iti temperatura. Kayatna a sawen, pumudot ken pumudot! Kas resultana, agbalinto ti temperatura ditoy Daga nga imposible ti biag.
  Nagpigerger ti ubing no kasano ti kinamaag dagiti tattao, a mangkalkali iti bukodda a tanem. Ket umuna iti amin, dagiti monopolio, oligarko, ken baro ti lana ti mapabasol iti daytoy, magunggonaanda iti panagtagilako kadagiti gameng ti enerhia, a mangdadael iti nakaparsuaan ken sangatauan. Gapuna, ti nalukmeg a pitaka dadaelenna dagiti tattao. Dagiti nalukmeg a konsiensia ket dagidiay nasayaat ti pannakataraonna a pitaka! Iti lubong ti pinansial: Agaplikar met ti linteg ni Arkimedes, ti ganansia ikkatenna ti kinamapagpiaran ken pannakipagrikna!
  Daytoy ti gapuna a ti komunismo, iti laksid ti amin a panaglablabesna: ket maysa a progresibo a sursuro. Pudno, nalapdan gapu iti dumakdakkel nga ut-ot ken nakaro a parikut kadagiti lider. Nalabit ni laeng Lenin: isu ket medio umdas. Edukado, episiente agingga iti punto ti sakit, nasikap, addaan iti narang-ay nga intuision, medio natangken ken maigiddato iti dayta ammona no kaano nga agsardeng! Ti nagdumaan da Lenin ken Stalin ket kasayaatan a maipaganetget babaen daytoy nga anekdota:
  - Apay nga agsuot ni Stalin iti botas, ken agsuot ni Lenin iti botas?
  - Ni Vladimir Ilyich ti mangpili iti kalsada, ket daytoy a bigote a lalaki ket nagtultuloy a nagdardaras nga immun-una!
  No iti ganggannaet a pagalagadan naannad ni Stalin, ngarud iti uneg ti pagilian ti agsaksaknap a tarigagay ket ti agluksaw iti mangliwengliweng iti dua nga addang! Sinurot ni Stalin ti kalatna a dina ikankano dagiti biktima, ket masansan a dagiti panangirurumenna ket mangyeg laeng iti pannakadangran. Nangnangruna, apay a paltogan dagiti sientista? No adda uray ti panagsuspetsa iti kinasungdo, isina isuna iti sharashka ken mangpataud kadagiti kasasaad ti panagtrabaho iti likudan dagiti rebar. Rinugianda nga aramiden daytoy, ngem saan a dagus, ket adu a nasaririt a tattao ti napaltogan wenno natay kadagiti karirigatan a kasasaad dagiti kampo konsentrasion. Ti sabali pay a kadakkelan a biddut ni Stalin ket ti saan nga umuna a panangkabilna ken ni Hitler. Iti daytoy a kaso, nasapsapa koma nga amang a nagpatingga ti gubat ken basbassit koma ti natay. Kanayonanna, ti intero nga Europa, ken iti masanguanan, ti Britania ken Estados Unidos, ket makontrol ti USSR. Pudno, narigrigat ti panangduprak iti Estados Unidos. Ti dakkel a potensial iti ekonomia, lokasion iti ballasiw-taaw, ken ti posible a napartak a pannakaparsua ti bomba atomika ti namagbalin a narigat ti panangraut. Idi 1941, medio nakapuy pay laeng ti USSR Navy. Ket dagiti espesipiko a banag ti panagaramid iti barko ket kasta unay a ti panangsabet ken pananglab-aw iti Estados Unidos iti daytoy a banag ket kasapulan ti ad-adu nga amang a kuarta ken panawen ngem, kas pagarigan, panagaramid iti tangke. Ngamin, ti maysa a dakkel a cruiser ket aggatad iti agingga iti 3.5 ribu a tangke ti T-34. Nalaklaka bassit dagiti submarino, ngem disente latta. Pudno, ti USSR, nga agpannuray kadagiti gameng ti intero a makindaya a hemisperio, mabiit man wenno naladaw a duprakenna ti Estados Unidos. Pudno, nagtalinaed ti pangta ti panagibales kadagiti siudad ti Soviet manipud iti pannakausar dagiti nuklear nga igam. Imbag laengen ta maaddaanto laeng ti Estados Unidos kadagiti ballistic missile inton arinunos ti dekada limapulo, ket mabalin a madadael dagiti estratehiko a bomber babaen kadagiti jet ken fighter aircraft. Ngem kaskasdi, adda dagiti eroplano a mangburak iti kordon ket nakaam-amak dayta. Iti pangkaaduan, nasaysayaat no saan a pulos a naparsua dagiti nuklear nga igam, wenno naimbento laeng idiay USSR. Iti daytoy a kaso, posible a ti Soviet Russia ti agturay iti lubong. Ania ti nasaysayaat nga amang ngem ti agdama a sangalubongan a riribuk, terorismo, nadumaduma a bang-ar a pangta manipud iti icing, panagprito wenno panagtinnag ti meteorite!
  Iti pangkaaduan, nasurok ngem maysa ti pagilian iti lubong: awan ti pudno a demokrasia, ket para iti sangatauan nasaysayaat nga amang ti maaddaan iti maysa a tirano ngem ti sangaribu. Aniaman ni Stalin, isut" nangiyeg iti urnos iti USSR, nangabak iti gubat maibusor iti intero nga Europa, ken nangisigurado iti nangatngato nga amang a kasasaad ti panagbiag para kadagiti tattao ngem idi panawen dagiti tsarista. Uray ni Churchill kinunana: Innala ni Stalin ti Russia babaen ti arado, ngem binaybay-anna dayta iti bomba a hidrohena! Ti komunista a turay ket uray kaskasano nasaysayaat ngem ti oligarkiko a turay. Basaen laeng ti sumagmamano a mannurat iti science fiction ti Soviet - talaga kadi a dakes dayta iti sidong ti komunismo? Wenno nangnangruna ti hypercommunism! Nagtagtagainep pay bassit ni Yanka ket rinugianna ti nag-sniff.
  Natagtagainep ti ubing ti nakaam-amak a karkarna ken di kapapati! Ngem dandani imposible a malagip ti tagtagainep! Ngem kellaat a kasla adda nagbaliktad ket nangrugin a nalawag unay a madlaw ti ubing:
  Pinullo, ginasut a ribu a starship ti bumusbusor a puli ti nakalinya iti asideg ti nalawag, naulep nga eroplano, nga agsigsigarilio iti kasla gatas a de rosas nga ulep nga addaan kadagiti berde a mantsa.
  Kellaat a nakita ni Yanka dagiti parsua a naisangsangayan ti langada. Umasping dagitoy kadagiti cutlet, sausage, meatballs, kayatna a sawen, produkto ti karne. Kas masansan a mapasamak iti tagtagainep, adu a ladawan ti nakita ti ubing a lalaki a maminsan, a nalawag ken aggigiddan a nadlawna dagita!
  Karkarna ti sukog dagiti starship-da, karkarna bassit ti sukogda, ken kasla nakaam-amak a rolio, nadumaduma a chops ken sausage, a medio napatad gapu iti kapuskol ti danum ken napuskol ti pannakasukogda kadagiti natangken a kanyon. Naglangoyda manipud iti nagduduma a direksion, nga ikagkagumaanda a labsan ti aglawlaw, a buklen dagiti naisangsangayan a naibagay nga asteroid. Malaksid kadagiti regular a yunit ti Meat Empire (dayta ti awagda iti bagbagida, ammo lattan ni Yanka), adda dagiti mersenaryo a pirata a presente ditoy. Nailasin dagiti barkoda gapu kadagiti agpammarang a sukog, a gagangay a nakabutbuteng, ket karkarna ken absurdo ti langa ti dadduma a barko a bituen, kas iti ibleng ti baka. Nupay kasta, naituding kadakuada ti mangsuporta nga akem. Ti nakabutbuteng unay nga igam ket ti baro a nairuar a flagship battleship, ti panagpannakkel ken kinapintas ti armada ti Meat Empire. Umasping iti pie-pie a nasapsaplit iti krema, ti uppat a gasut a kilometro ti kaatiddogna a submarino ket addaan iti nakaam-amak nga impresion ti kinaarbitrario. Awan pay ti makaammo, sekreto dayta: uray kadagiti cutlet generals, nga agsagsaganada a mangsubok iti baro a superweapon. Ni laeng Marshal Choke, maysa a medio dakkel nga espesimen ti nataba a cutlet, ti makaammo unay iti umad-adani nga eksperimento. Inwaras ti nasileng a pinggan ti amin a sangapulo ket dua a sakana. Ti timekna ket mangipalagip iti panaggaraw ti sibubukel a bunggoy:
  - Dagiti rekado a kendi ket maysa laeng a degenerate a sanga iti kayo ti ebolusion. Ibilinko a mailukat dagiti agparpartak nga emitter ti hyperplasma, thermopreon rector. O baro nga igam, maysa a thermopreon-pumped superlaser, ipakitamto iti kabusor ti lugarna iti lamisaan ti refectory.
  -Wen, ti naan-anay a kinabuklismo. Puoran ken browntayo ti kabusor, uray kasano ti kapigsana.
  Nagtaul ti heneral, a nangguyod iti napuskol a karne a bagi ti sausage a nagbalin a tali. "Kaasi la ngaruden ta dikay makapangan iti dulse, makasabidongda."
  -Ngem mabalinmo ti mangan iti sausage. Addaanda iti kasta a nalamuyot ken nakaskasdaaw a protina. Espesial nga ag-order-ak iti de lata a taraon manipud iti side branch-da nga agtubtubo iti planeta a Solace the Stomach.
  Dilpatan ti marshal-cutlet meat count dagiti nalukmeg a bibigna babaen ti atiddog a dilana.
  -Addaankami iti minilion a starship ditoy. Ket napigpigsatayo ngem iti amin. Kabaelan ti bilegtayo a pulboren dagiti galaksi. Ita, ipakitatayo ti banag nga awan kapadana iti uniberso. - Iti panangibabana iti taba, nagulimek ti cutlet, natengngel gapu iti ragsak, ket babaen ti gravioscanner kinitana ti intero a di mabilang a pangen dagiti barko, maysa a di maparmek nga armada a dati a nakabalin a nanganges iti plasma.
  Iti kasungani a bangir ket nagtakder ti lima gasut ket limapulo a kilometro nga asteroid a sarikedked. Naibangon iti tianna dagiti nabileg a hyperplasma cannon, gravity-tunnel emitter, multi-quark-pumped laser, vacuum trap, space-to-space missile ken counter-charge.
  Ket amin dagitoy ket sakupen ti nakatakder a tay-ak ti puersa. Naibilang a di maparmek ti asteroid: ti kuko ti intergalactic defense. No adda pannakaburak ti nasarikedkedan a linia, impangta dagiti buyot ti kabusor a mapan iti likudan.
  Iti bassit a distansia, nagtayab ti dadduma pay a nabileg a barko ti bituen a lollipop ken kendi, a nakasagana a mangsango iti kabusor babaen ti superplasma ken hypertitanium. Daytoy a pannakabalin ket imbilin ti maysa a marshal ken maigiddato iti dayta ti maysa a duke, ti Sweet-Burp candy.
  -Madungpar ti narugit a dalluyon dagiti cutlets ken sausage iti titanium pier ti naindaklan ken nasam-it a lumba ti candy-super-rocket.
  Makagargari a sagut: nailadawan babaen ti innem a nalaka a maibagay a ramay, kas iti higos. Pinilina ti nagkamang iti kaaduan a masalsalakniban a lugar - ti sentro ti asteroid.
  Marshal Choke, adda iti combat shock. Ti pannakakita iti linia dagiti asteroid ti nangpataud iti nakapungtot a kinaraniag iti amin a sangapulo a pasas a masarakan iti tian. In-inut nga umas-asideg ti combat distance ti barkona iti law-ang. Iggemna ti 3D projection kadagiti imana, nag-U-turn. Nagturong ti higante a flagship iti aglawlaw ti ehena a kasla awan ti masana. Inulit dagiti babbabassit a banga ti ritual. Dagiti laeng barko a pirata ti saan a nangsurot iti dayta. Maysa kadakuada, ti kadakkelan, ket imbes ketdi ket kasla maysa a gnarled dead hybrid ti maysa nga oak ken maysa nga scorpion, ket nagpigerger ken nadungpar babaen ti laser ken hyperplasma volleys - aginggana ita ket saan a makadangran, gapu ti dakkel a distansia iti puntiria.
  Nagsippayot ni Yanka:
  - Wow! Anian a pelikula! Nalamiis ngem ti Star Wars!
  No agtakdertayo amin a maibusor kadagiti Yankees, .
  Rumekentayo ti aliansa ti amianan!
  Saan a makatulong dagiti tomahawk ti NATO, .
  Ngamin, gunggonaan ti Dios ti dakes!
  Nupay kasta, nangrugi ti panagpaltog. Nangrugin nga agsinnukat dagiti indibidual a starship kadagiti salvo.
  Sumagmamano a dosena a barko ti cutlet ken sausage ti nagdardaras nga immasideg, ket nangrugida a nangbomba kadagiti photon-accelerated missile. Nag-choke, inturongna ti nataba a ramayna ket nagkiddaw.
  -Madanonen ti kabusor.
  -Wen! Komandante nga grub! - Di napasnek a simmungbat ti kompiuter.
  -Bueno, kalpasanna alaem dayta. Ipatulodmi ti silnag ti arch-laser iti kaaduan a mangwalis nga allon.
  Manipud iti kabarbaro a flagship battleship, nagsaknap dagiti silnag ti lawag, manipud iti adayo kasla daytoy ket mamin-adu a naparpartak a pannakapelikula ti maysa a cobblestone a matnag iti danum. Anian a kapartak: sangapulo ribu a daras a naparpartak ngem ti kapartak ti lawag, nagkidem ti hyperplasma. Agarup sangagasut a starship nga addaan iti pinullo a ribu a soldado ti kellaat a nagbalin a napudot nga ulep ti gas ken alipugpog ti namaga a kosmiko a buli.
  -Checkmate nga! - Choke, inbukbokna dagiti naingpis ken atiddog a ngipenna a kasla carnations. - Maawagan daytoy iti flat laser. Ita, mangisaganatayo iti napudot a banag para iti kabusor. Masapul nga umasidegtayo iti sangaribu pay a snot ken fat streak iti asteroid.
  -Mabalinmo a danog manipud iti daytoy a distansia. Ti superlaser ket addaan iti gistay perpekto a parallelism, a kayatna a sawen a saan a mawaras.
  Nagngaretnget pay ti Great Choke gapu iti ragsak.
  -Kalpasanna, dimtengen ti oras ti panagkuenta kadagiti dulse. Dagidiay mangpunno iti tian iti dulse - it oversalts ti utekda! - Ket inguyodna ti remote control babaen kadagiti flipper hands-na.
  Nairugi dagiti reaktor, timmakder amin a barayuboy. Iti aglawlaw ti tunggal maysa kadagiti bariles, nangrugin a dumakkel dagiti uleg, nga ag-asuk nga addaan iti cherry-violet nga ulep, a mangputed a mismo iti kinaawan.
  Iti sumagmamano a paset ti segundo, nagsinnabat dagiti bitak nga aggapu iti uppat a gubuayan ket nagtitipon iti daytoy a sikigan ti law-ang iti nabileg a silnag, a nadungparda iti vacuum, a nangdungpar iti nangisit a diding a kas iti hyperplasmic sledgehammer. Ti bileg dagiti poton a napardas kadagiti ultra-speeds ket dagus a naburak babaen ti pannakarba ti siam a pulo ket siam a dimension. Isu ket nangrakrak kadagiti espasial nga estruktura ken dagiti naputolan a talon. Naraniag ti panagsilnag ti ulep ngem iti supernova: nga addaan iti temperatura nga adu a quintillion a degree. Siempre, nasurok a maysa a bituen a naibangon babaen ti proseso ti simple a thermonuclear fusion ti saan a makasilnag iti kasta a napudot ken naraniag. Dagiti puersa a nairaman ditoy ket uppat nga order ti magnitude nga ad-adda a nabileg.
  Ti force field ken matrix protection ti sarikedked nga asteroid ket saan a makaandur iti presion ti kasta nga atap nga enerhia ket basta bimtak. Dagus a naispreyan dagiti pirsay ti nadumaduma a mangsalaknib a substansia a kas kadagiti agburburek a danum iti rabaw ti init! Kalpasanna, dagiti nakabutbuteng a waig ti nangtubtubngar iti tengnga, a nangtubtubngar a mismo iti nakabalud a bloke.
  -Iwaen iti pedaso. "Choke," imbilinna iti kompiuter. - Ispreyan ti nasam-it a putahe iti shards.
  Nagtultuloy a nagpisi ken nagpuor ti super-dense beam. Ket di nagbayag, iti lugar ti di maparmek a sarikedked iti law-ang, maysa laeng a bunton ti napudot a rugit ti nabati. Nagbaliwbaliw ken nagbaliwbaliw dagiti tedda ti sarikedked a kasla espiral. Dua gasut limapulo ket lima a milion a kendi ken maysa a bilion, tallo gasut ket limapulo a milion a robot ti pannakigubat ti nakasarak iti ipapatayda ditoy, a kadawyan a napartak ken awan ut-otna, ngem saan a nababbaba ti nakaam-amak para iti dayta. Natay met ni Marshal Duke Sweet-Burg.
  - Nangisit a panga iti asno! - Nagpukkaw, nag-choke. - Inaramidmi dayta! Ipaputok dagiti kaarruba.
  Kalpasan a nausar ti adu nga enerhia, kasapulan ti sumagmamano a tiempo tapno ag-reboot. Iti daytoy a kanito, di mabilang a starship ti nangraut iti aglawlaw, a puntiriada ti pannakaburak. Bimtak ti narungsot a gubat, ginasut a ribu a barko ti nagtipon iti arakup ni patay. Manipud iti nawadwad a pannakaburak, kasla nagburek ti vacuum ket nagsina iti bitak. Dagiti kanyon dinadaelda dagiti torre ken tinukkolda dagiti kasko ti nadumaduma a barko. Dagiti indibidual a starship, a natiliwan iti crossfire, ket basta bimtak, dagiti babassit a force field dida kabaelan ti nagtipon a presion. Dagiti nakatakder a sarikedked ket nangitukon ti nakaro a panagresistir;tunggal maysa kadagitoy ket addaan kadagiti nasurok a sangaribu a nadagsen a kanyon, a mangitupra kadagiti pedaso ti superplasma kadagiti superluminal a kapartak, ken dagiti missile iti uneg ti panagpardas ti poton. Dagitoy ket nakaam-amak a volley, a mangpukan iti ranggo dagiti manangraut.
  Nangrugi manen nga aggaraw ti makina nga ipapatay, a nangiruar iti hyperplasma beam kadagiti asideg nga asteroid. Dua gasut ket limapulo a kilometro a bloke ti naiwaras a kasla pedaso ti yelo manipud iti pannakadungpar ti maysa nga asero a sarukod. Epektibo unay daytoy a taktika, nangrugin nga agbuteng dagiti kendi, ket nagwaras ti dadduma kadagiti barkoda gapu iti buteng, kas kadagiti kulibangbang nga agtaytayab iti sulo. Desperado a nakiranget dagiti dadduma. Maysa pay, naiyeg dagiti reserba iti gubat, dimmakkel ti naariwawa a gubat.
  Nalamiis ti dara ni Grand General of Candy Eat-and-fart, nasaksakbay a nangguyod kadagiti reserba ken agtalek a kabaelanna a lapdan ti panangraut dagiti cutlet ken dagiti kaalyadoda. Ngem nasikap unay dagiti produkto ti karne ken nabalinanda ti nangidatag iti sorpresa. Saan a makabael dagiti bukodmi a pundit iti trabaho ket inrasonda nga imposible ti mangparnuay iti laser a kasta ti pannakabalinna, ngem kinapudnona naammuan a ti kabusor ti immuna a nangusar iti napeggad a baro a banag. Ita ti instinct ken intuition insingasingda laeng ti dua a dalan a rummuar: ti napartak a panagtaray wenno sumrek iti nasinged a pannakigubat, a paglaoken dagiti ranggo. Iti daytoy a kaso, ti atiddog a latigo ti superlaser ket agpeggad a mangtukkol iti bukodna.
  Ti Eat-and-fart, a saan a masansan a makita kadagiti kangatuan a sirkulo ti rinuker a bilin, ket natured. Ket nangaramid iti desision - makiranget agingga ken patay! Simmaruno ti bilin ket immay a naggunay ti armada, a mangipalagip iti bileg ti higante a makapungtot a tigre. Sumagmamano a milion a barko nga addaan iti binilion a mannakigubat ti agsisilpo iti impierno a narikut. Kasla nabalitokan ti espasio, ket naburak ti vacuum, ken di mabilang a bitak ti napno iti plasma. Dagiti naraniag a kimat, a mangiruar iti di masukatan nga enerhia, ket umasping kadagiti higante a sabong a dagus a nagsabong iti law-ang, nga addaan kadagiti manangraut a sibibiag a petalo a siaagum a dumanon kadagiti barko iti law-ang. Dagiti barko a pakigubat, cruiser, charkosh, laser destroyer, missile carrier, aerobonus, laser boat, nadagsen, kalalainganna, nalag-an a mannakigubat ken adu pay. Amin dagitoy ket nadadael iti tunggal segundo babaen ti pinullo a ribu, a naiwaras kadagiti pirsay wenno nabara unay a plasma magma.
  Pinili ni Eat-and-fart ti mobile mega-cruiser para iti bagina. Nalaka laeng ti agbilin manipud iti dayta, ket ti napartak ken nagsayaat a kinamaniobrana ti namagbalin a posible ti sibaballigi a pannakidangadang. Iti panangpadpadaanna a bayat ti panagrang-ay ti gubat, dadduma kadagiti starship ti kabusor ti mangpadas a mangidisso kadagiti tropa kadagiti planeta a Biscuit, Pastila ken Tsokolate, imbilinna a mamina ti rabaw babaen kadagiti annihilation mines a naaramid manipud iti eksplosibo a panagluto. Agpada amin, dandani awan ti tao, ket saan a mailisi dagiti sumagmamano a katutubo.
  Dua ket kagudua a ribu a airborne assault transport, iti sidong ti abbong ti sumagmamano a pinullo a ribu a barko, agraman dagiti "meromat" ken "neutron", ti simrek kadagita. Saan unay a nasalakniban dagiti planeta. Praktikal a silulukat ti sektor. Iti ruta, babassit laeng a satellite ti pinaltogan ti eskuadron. Mainayon pay, nagasatda;iti dalan, nasabatda dagiti sixth-modules nga addaan iti gasolina ken bala - saan nga amin ket na-evacuate.
  Mainayon pay, dagiti mannanakaw a heneral ket addaan iti negatibo nga impluensia;inlemmengda ti sumagmamano kadagiti natakaw a banag kadagitoy a lubong. Ammo daytoy: cutlets, sausage ken sausage ti nangaramid iti dakkel a panagdisso. Gapu ta tallo a milion ti napili a soldado iti tunggal planeta, saan a narigat a maipadto dagiti lugar a pagdissuan, kas pagannurotan: maysa a patad, dandani kasla sarming a desierto. Apaman a nakaposision dagiti mannangan nga armada, bimtakda a dagus. Nakaam-amak a panagngaretnget, ikkis, panagkigtot, panagkigtot dagiti saka dagiti kagudua a napuoran nga uleg. Ti pannakadadael ken maigiddato iti dayta dagiti nabaknang a panagkidem, a tunggal maysa ket agpannuray iti kita ti banag manipud sangapulo a ribu agingga iti limapulo a ribu, ket napigpigsa ngem dagiti thermonuclear. Medio nalaka ken simple dagiti singir. Ditoy nagbiddut dagiti cutlet ket dida nangibaon kadagiti scanning squad nga immun-una.
  Nupay kasta, saan a nakita daytoy ni Grand General Eat-and-fart - iti adayo. Naipamaysa amin nga atensionna iti flagship battleship. Ad-adda a bimtak ti gubat, ket kas ninamnama ni Eat-and-fart, temporario a nagulimek ti superlaser, ta dati a dinadaelna ti sumagmamano pay a nakatakder a sarikedked. Nabingay ti armada iti adu a nagsisina a grupo, a tunggal maysa kadagitoy ket agwaywayas, nga awan ti tulong ti nangato a bilin, ket nangpili kadagiti taktika ti pannakigubat. Kadagitoy a kasasaad, amin ket naikeddeng babaen ti numero a kinatan-ok, ket isu ket adda iti dasig dagiti cutlet. Naawatan ti Grand General a dida makatengngel iti napaut ket inkeddengna ti bagina ti kangrunaan a kalat: ti panangdadael iti kangrunaan a barko a pakigubat. Tapno maaramidna daytoy, nangbukel iti maysa a grupo dagiti shock starship ket umas-asideg ken umas-asideg. Ti kapatgan a pigsa ti kasta a higante a barko ket ti force field-na. Mabalin laeng a maburak wenno kumapuy dayta babaen ti napagtitipon a welga iti maysa a punto.
  Kasla pabor kadakuada ti gasat, timmaud ti sabali pay a kurbada iti espasio iti vacuum, ket nagparang ti ayus dagiti meteor manipud iti awan. Napuskol unay dayta ken narigat ti agpuntiria ken mangpaltog. Iti sumungsungad a trapiko, nadungpar ti karkarna a bunggoy ti kangrunaan a barko a pakigubat.
  Manipud iti pannakadungparna, nagpigerger, nagpigerger, ken nangiruar iti agkir-in nga ulep ti mangsalaknib nga iskrin. Gapu ta nagdardaras nga immasideg, pinaputokan ti mega-cruiser dagiti karga manipud iti amin a kanyon ti plasma, pinaputokanna dayta babaen kadagiti missile ken laser. Napigpigsa nga amang ti response salvo;nabalinanna pay a dadaelen ti proa ken pinutedna ti payak ti di nagasat a barko.
  "Megaquasar" Nagngaretnget ni Choke.
  -Dadaelen. Puoran daytoy a ganggannaet. Kadagiti amin nga armas.
  Nupay kasta, saan unay a makadadael ti simmaganad a salvo. Pinalukneng dagiti kometa ken meteorite ti danog.
  Ngem nagguyoden ti dadduma a barko. Napigpigsa ti bileg ti shock iti daytoy a gundaway. Gapu ta naduprakda ti talon, a nakapuyen gapu kadagiti dadakkel a bloke, dagiti karga ket nangaramid iti nakaskasdaaw nga abut.
  -Ita ti tiempo a mangipuruak iti thermo-preon bomb. - Inted ti order nga mangan ti bagim ken ag-fart.
  Gagangay a saan nga interamente nga epektibo ti kasta a missile, gapu kadagiti kontra-missile wenno anti-radiation, ngem iti daytoy a kaso, idi naparalisado ti paset ti abilidad ti flagship battleship, mabalin nga agtrabaho dayta. Siempre, dagiti meteorite ti nangpataud met iti riribuk kadagiti babbabassit a barko a bituen, ngem dida latta nagsagaba a kas iti daytoy a hulk.
  -Radiation agingga iti maximum! Impukkawna iti napigsa a timek, "Get-and-fart."
  Tallo a rocket, a pinapartak dagiti photon, ti nagtayab iti breach. Nagpigerger ti mamagpeggad a higante ket nabalinanna nga inawat ti dua a "sagut." Ngem kalpasanna bimtak bassit ti maikatlo a karga manipud iti sikigan, a nangpalawa laeng iti nakaskasdaaw nga abut.
  -Sangaribu a quasars nga agpababa iti drain! "Nagngaretnget ni Geat-and-fart ken nagkimat ti kimat gapu iti pannakaupay." - Mapaay ti kasta nga atake. - Kalpasanna, nagtalna, saan nga amin ket napukaw, imbilinna ti gravitational transmitter. - Atake ti flagship iti amin a pigsam, puntiriam ti abut.
  Nagbalin a praktikal ti bilin. Dakkel ti balligi ti naisangsangayan a panangraut ken panangraut. Ket nupay uppat a starship ti nadadael gapu iti return fire, napalawa ti giwang.
  Kalpasanna maysa kadagiti thermopreon rocket ti nagtayab iti hyperreactor. Ti proseso ti preon fusion ket binilion a daras a napigpigsa ngem ti thermonuclear. Ti kasta a nabileg a panagbettak ti dagus a nangpuor iti dayta, a nangiwaras iti estruktura ti barko iti hyperplasm. Ti grabitasional nga allon ken dagiti photon a napardas iti superluminal a kapartak ti namagbalin iti dayta a manmano a gas. Dagiti tentacle ti pusit, a napudot agingga iti quintillion degrees, linapunosda dagiti pedaso ti banag, a nangpuor kadagiti asideg a barko.
  Dandani saan a nakapaglugan ti mega-cruiser nga Eat-and-Fart iti medio natalged a distansia, manipud iti nakaam-amak a kaasping ti supernova. Nupay kasta, narunaw ken nabaliktad iti sumagmamano a daras, a nangipuruak iti adayo ken nangrumek iti sumagmamano a partision. Nakaro ti pannakadadael dagiti paltog, kaaduan kadagitoy ti awan ti aksionda. Gapu ta napukawna ti kaaduan a potensialna a makigubat, nagbalin a nalaka a biktima ti kabusor ti starship. Ti pannakabigbig iti daytoy ken saan a kayat a matay nga awan mamaayna - ti tured ket saan a kinaaleng-aleng.Manganka iti bagim iti maysa a fart ken ibilinmo ti panagatras. Iti nainsiriban a panagmaniobrana iti mega-cruiser, a liklikanna dagiti silo ken pincer, nagsanud, nga ikagkagumaanna ti sumrek iti sidong ti proteksion dagiti barkona. Ket kaskasdi a dandani nasapsaplit, natalged a nabara, nalikmut a kasla sora iti abut. Nabannayat ti simmungbat ti sumagmamano a paltog ti barko iti barbaro a panangbomba. Nagbiddut ti force field, ad-adda a kasla napigis a payong ngem iti mapagtalkan a kalasag. Di pakasdaawan a di nagbayag bimtak ti barko iti law-ang ket natnag iti pirsay.
  Dandani saan a nakalibas ni Eat-and-fart iti bassit a bilog. Daytoy a barko a mangispal ket dandani di makita, ti agsasaruno nga allon ti nangpataud iti pannakasinga iti pannakaawatna, isu nga uray dagiti radar ti grabidad ket nakairekord laeng kadagiti nalawag a lugar. Adda limitasion ti tured, ket kayat ni Grand General Sweetie ti agbiag. Maysa pay, nalpasen ti kangrunaan nga aramid, ket buyogen ti mamin-uppat, ken ita, nalabit, maminlima a kinatan-ok ti kabusor, ti pagbanagan ti gubat ket nasakbay a konklusion, ket ti kasayaatan a banag a maaramid ket ti panagatras dagiti nabati a tropa. Sigud a pimmanaw iti barko, inted ni Eat-and-Fart ti bilin: sistematiko nga umatras nga agturong iti sistema ti Tsar"s Dish tapno makaawat iti suporta para iti depensa ti planeta. Daytoy ti nangpalubos kadakami a makagun-od iti panawen ken mangyeg iti kanayonan a puersa iti daytoy a lugar.
  Nakaawat ni Marshal Eat, eat, swallow, iti signal a mabalin a putden dagiti dadakkel a puersa ti kabusor ti likudanna. Nupay kasta, nagduadua iti medyo nabayag, ta mabuteng iti panangraut iti sango. Agannad a saan a pakapuyen ti linia ti depensa. Maysa pay, nangirugi ti kabusor iti diversionary attack, a nangdadael iti sumagmamano a ribu a barko. Ti kasta a tignay ti nangbutbuteng iti sigud a takrot a baron. Mangan, mangan, alun-onen, isu ket rinuker, nailumlom ti ulo iti rabaw dagiti muging iti panagkunniber - maysa nga imoral a kita. Ket nasikap iti bukodna a wagas, ngem maigiddato iti dayta dina pay naaddaan iti tiempo a mangilako iti bagina a naimpusuan kadagiti clizim. Ngem addan sumagmamano a panagrang-ay nga agturong iti daytoy. Ammo ni Cutlets ti agsapul kadagiti traidor ket nangtangdan iti sumagmamano kadagiti kakaduana. Nangnangruna, ti heneral a managbusbos iti mint ket kanayon a mangpataud kadagiti report, nga agpadpada nga ireportna ti bilang dagiti tropa ken dagiti dagus a plano ti bilinna. Naparabur a nabayadan dagiti produkto a karne;iti gubat, bumaknang ti masirib, umabante ti natured, ken mapaltogan ti maag. Nupay kasta, saan laeng a nasirib dagiti traidor, no di ket saan met nga adayo a tattao. Ngamin, mabiit man wenno naladaw, matiliwda ti kontra-intelligence wenno liputan dagiti bukodda nga amo. Ti rason a nagbalin a di kasapulan wenno naibaba, wenno napaltogan pay. Nupay kasta, inkagumaanda a saan a pagsasaritaan daytoy, iti kasumbangirna, inkagumaanda a paragsaken dagiti masueldoan nga espia iti amin a posible a pamay-an.
  Nasubli ti nalag-an a panangraut, ket ita awanen ti aniaman a rason iti pannakataktak. Gapu ta nalagipna ti bilin ti emperador a maliklikan ti pannakalikmut iti aniaman a gastos, ken gapu ta nakaawat iti sabali pay a gravity dispatch nga addaan iti kiddaw, wenno imbes ketdi ti panagpakaasi iti tulong, Mangan, mangan, alun-onen, intedna ti bilin.
  -Agperform tayo. Agbiag ti Emperador!
  Nupay kasta, naladaw unay ti panagluas ti Armada, naladaw unayen. Kabayatanna, intultuloy dagiti nangatngato a masa ti kabusor ti awan patinggana nga irarang-ayda.
  Ti sistema ti Royal Dish ket maysa kadagiti kaaduan a nasarikedkedan iti galaksi. Ti tengnga a planeta ket dakkel ken napuskol ti populasionna - agarup a dua gasut pitopulo a bilion. Amin nga umasideg iti dayta ket nabartek kadagiti homing cyber mine, kasta met ti uppat a dosena a natural satellite. Tunggal satellite ket napuskol a naabbungotan kadagiti kanyon a plasma ken hyperplasma, kasta met kadagiti missile. Kanayonanna, sumagmamano pay a planeta ti agtulidtulid, nga addaan kadagiti pagtaengan ken pagbatayan. Adda dagiti nadagsen a laban iti masanguanan. Ammo ni Eat-and-fart no sadino ti pagatrasanna, ket naiyakar unay dagiti enemas tapno agsardeng. Maisupadi ketdi, simmang-atda a kasla tangke, a dida naispal ti bagida wenno ti biagda. Nangnangruna nga aktibo dagiti pirata iti law-ang, a mariknada ti angot ti maysa a banag a prito, dagiti dakes a star filibusters ket simmang-at a kasla ipis tapno ag-jam - makagargari unay ti mangsamsam kadagiti napuskol ti populasionna a lubong. Ket ita ti gubat, a nangrugin a nagkupas, agsilnag iti baro a di kapapati a pungtot a kasla pay ketdi agkintayeg dagiti bituen. Nabalinan ni Grand General Eat-and-fart ti immakar iti nalag-an a cruiser. Manipud sadiay intuloyna nga indauluan ti gubat. Ti damo a panangpadas ti klizim a mangburak iti dagup a depensa iti panaggaraw ket saan a nakoronaan iti balligi. Naipigket ti masaker iti ruar ti planeta a Pastila. Nagkintayeg dagiti planeta iti aglawlaw gapu kadagiti panagbettak. Maysa kadagiti satellite ti nakaawat iti nakaad-adu a nakaam-amak a pannakadungpar isu a nagsina, manipud ruar mabalin a kasla itlog a bumtak, kasta unay ti kapartak ti pannakadadaelna.
  Nabalinan ni Choke ti nakalasat iti maudi unay a kanito, a pinanawanna ti kangrunaan a barko a pakigubat iti maysa a rescue module-boat. Ita ti dakes a cutlet, a nagdisso iti taba, ket nangiruar kadagiti pangta, nangnangruna ta nakaro ti pannakauram ti kudilna gapu iti radiasion.
  -Awan ti alaen dagiti balud. Ileppas ti amin, dadaelen, puoran, iwaras iti photon.
  -Matungpalto dayta: ti stellar superiority-mo! - Dagiti heneral a nababbaba ti ranggoda ket nagsigarilio a makaay-ayo ken, nakaam-amak ti panagkigtotda, nangtedda kadagiti bilin. Narigat unay ti makadanon idiay Pastila;iti tunggal bassit nga addang, masapul nga agbayadka babaen ti rinibu, pinullo a ribu a barko ti bituen. Nupay kasta, umas-asideg ti di mapengdan a panagreggaay.
  - Ipis-it ida a kastoy. Ad-adda a pinduten, saan nga ad-adu ken ti panagpatingga ti quasar! - Nakapungtot ti Marshal Duke. - Dika mangikabil iti adu unay a barko no rumaut dagiti satellite - mangdungpar iti adayo. Ad-adda nga agannad dayta. Ay, dagiti minas ti sairo! Pannakadadael dagiti calorie!
  Aktual a rimmuar dagiti pagminasan, dandani di makita, rimmuarda iti law-ang ket nadungparda dagiti barko a bituen. Dadduma ti nadadael iti dayta a lugar, ti dadduma, iti kasumbangirna, nakaawat laeng iti pannakadadael. Adu nga eksplosibo ti naikkan iti pulse blaster, a makabael a mangpuor babaen kadagiti tay-ak ti puersa, nupay iti ababa unay a tiempo, a mangpataud iti nakaam-amak a pannakadadael. Nadagsen a pannakapukaw, ti armada ti cutlet ket nadara, uray dagiti pirata nangrugida a mangipakita kadagiti pagilasinan ti pannakaseknan. No adda kasta a dakkel a pannakapukaw kadagiti umasideg, no kasta mano ti masapul a mapukaw iti planeta a mismo. Nupay kasta, kellaat a nagsardeng ni Choke iti panagpungtot ken panangibukbokna iti nalukmeg nga isbo. Nasayaat nga ideya ti dimteng iti ulona, a sipaparabur a nabasa iti sarsa.
  -Kasano no agusartayo iti sabali pay a napigpigsa nga igam a maibusor kadagiti nasam-it a kendi? - Nagkidem ni Cutlet. - Ngamin, adda kadatayo, epektibo met unay a singir.
  Ti impagarup ni Choke ket awan sabali no di ti "hyper-spark plug." Daytoy baro nga igam ket nangiruar kadagiti espesial a superneutron nga addaan iti trilion a daras nga ababa ti kaatiddog ti allon ngem iti gamma radiation. Saan a dakkel ti bumtak a bileg ti kasta a karga, ngem minilion a daras a napigpigsa ti hyperradiation ngem iti gagangay. Ket ti makastrek a bileg ket dakkel unay - dagiti dalluyon a mangprito kadagiti amin a sibibiag a banag ket saan nga angaw, kabaelanda ti agpuor babaen ti planeta. Ti kangrunaan a pagdaksan ti alikamen ket saan a mabalin a bumtak iti law-ang. Gapu kadagiti tampok ti disenio, daytoy a pannakaiparangarang ti di makita nga ipapatay ket maibagay laeng a mausar kadagiti planeta, ken uray pay idi saan nga amin dagitoy. Ngem iti daytoy a kaso, maibagay ti lubong ti Gluttony. Daytoy nakaam-amak nga alikamen dinadaelna ti dua a kakatlo ti populasion daytoy a lubong. Nasayaat ta maysa laeng ti kasta a karga dagiti enemas.
  Ket uray no nasayaat unay nga igam dayta, patayem ti manpower, ngem agtalinaed amin nga alikamen ken material assets. Nakalkaldaang laeng ta nangina pay laeng. Tapno makapataud kadagiti dalluyon ti shbarro, kasapulan ti dakkel a kaadu ti hojaramah, ket daytoy ti manmano nga elemento iti uniberso. Ngem dida pay nasursuro no kasano nga artipisial a sintesis dayta.
  -Sorpresa numero dua! Naragsakan unay ni Choke, nag-dribble pay iti bagina iti sumagmamano a ketchup a naaramid manipud iti mestiso ti itlog ti dragon ken kamatis a pipino. - Panagdalus iti planeta babaen ti schebarro comb! Mangurnosak iti lungon nga addaan iti bag!
  Malaksid kadagiti dulse, nagnaed dagiti Eskimo iti daytoy nailangitan a pagarian: dagiti translucent, agnanaed iti daga a paset ti sorbetes. Nagtrabahoda iti Sladkoezhkostan, bayat nga agbibiagda a medio disente. Nalaka ti panangparmek kadakuada a kas iti panangboskol kadagiti peras, ti dua a volley ken paset ti sorbetes ti nangipangato kadagiti nasam-it, napigket a sakada agingga iti tuktok. Kalpasanna dagiti katutubo ket napalubosan a mangtaginayon ti maysa a naipangpangruna a paset ti autonomiada. Ita daytoy a lumba ket nakaawat iti "hyperplasma porridge for breakfast" agraman ti kendi. Pinagbalin ida ti radiasion nga asul, narugit a lila ken nalabaga-kayumanggi. Adu ti naabbungotan kadagiti mantsa ken agkurkuridemdem gapu iti di maibturan nga ut-ot. Dagidiay natay a dagus ket mabalin a maikuna a nagasat - nagbalinda a nangisit, a nangipigket kadagiti naasukar a kudilda, bayat a ti panagsagaba dagiti dadduma ket nagpaut iti adu nga oras. Adu met a robot ti nadadael - agpadpada dagiti makigubat ken industrial, nangruna ta dadduma kadagitoy ket saan a naan-anay a baldado, ngem nauyongda, a nangipuruak iti bagbagida kadagiti sumagmamano a nakalasat, wenno nakiranget iti tunggal maysa. Talaga a nakabutbuteng ti ladawan.
  Inkipet ni Yanka dagiti imana, inturongna ti ramayna iti templona, ket manipud kadagiti naubing a bibigna bimtak:
  - Anian a kinabarbaro! Ti imahinasion ti naranggas nga schizo a nalabes ti panaginumna iti heroin.
  Kalpasanna ad-adda pay a simmirip ti ubing iti gubat. Ti kinaawan kapapay-an ti ladawan ti nangpaadu laeng iti pannakaawisna.
  Ti makapaparalisado a danog ti nangtukkol iti kaaduan a depensa, ket kamaudiananna inagaw dagiti cutlet ti gannuat. Iti laeng naikeddeng a bilang dagiti satellite: nagtultuloy ti desperado a gubat, dagiti ineksion inlakoda ti biagda iti nangina. Nupay kasta, maximum laeng a kagudua nga oras ti nabati kadakuada.
  -Sadino ti ayan daytoy nailunod a Kanen-Mangan-Alimon, tapno isu a mismo ket mabalin a malut ken maisbo. - Insapatana, Kanem ti bagim ken ag-fart. "Namin-adukon a nagkiddaw iti tulong, ngem awan ti sungbat, awan kumusta." Maysa a nangisit nga abut iti sirok ti balkotna!
  Pudno a naladaw ti tulong. Ket immasideg dagiti kanayonan a pammabileg kadagiti cutlet iti kasungani.
  Naglemmeng ken nagtultuloy a nagatel, nagpuor dagiti pannakapuor nga awan asi. Kalpasan ti apagbiit a panagpanunotna, inkeddengna ti agdigus iti makaagas a dina inuray ti panagpatingga ti stellar battle. Imbilin ni Marshal Fat-dish (maysa a makaay-ayo unay a roll) a mapno dayta iti mangpabaro a solusion, ket nailumlom a situtulok iti lila-pirak-karmesi a likido. Makaay-ayo unay dayta, nagkidem dagiti lacerations, bimmaaw ti ut-ot. Nagkurba ti cutlet, a nagdisso iti emerald foam, ket ingarawna dagiti sakana. Kalpasanna, nagsanud ti mariskal ket intuloyna ti nangted iti bilin:
  -Sumrekka manipud kannigid, tallo gasut a ribu a starship iti kannawan a sikigan ken iti nababbaba a suli. Kas iti daytoy. Ita, iduronna manipud iti likudan. Agusar iti spiral bypass. Sirkulo a panagsaludo. Ita, agkonsentrartayo.
  Di pagduaduaan a nagtulnog kenkuana dagiti starship ti gobierno, ngem nagtignay dagiti pirata agingga a kabaelanda. Kangrunaan nga interesadoda iti planeta a Pastila. Adu kadakuada ti nangrugi a nangidisso kadagiti tropa iti daytoy nabayagen nga agsagsagaba a lubong. Naangot ti nailangitan nga angin iti saccharin ken fructose gas, ket ngarud posible ti agtakaw laeng kadagiti spacesuit. Ti ionized nga atmospera ket nangpataud ti nakapuy a radiasion a napardas a napukawna ti pigsana, ken dandani saan a makadangran kadagiti sibibiag a banag. Ngem maigiddato iti dayta nangibati iti napait a raman iti ngiwatko, ket kayatko ti agtupra. Nupay kasta, ti arak a tropeo, a masansan a likido a di maitunos iti bagi, ti nangibukbok kadagiti karabukob. Nangnangruna nga ipatpateg dagiti kita ti protina ti arak, ngem dagidiay nangan iti karne dida inlaksid dayta. Malaksid iti dadduma pay a banag, dadduma nga arak ti natemplaan iti kasta a naisangsangayan a "dope" nga uray la a ballikugenna ti panunot wenno lohikal a molekula dagidiay awanan iti utek.
  Dadduma kadagiti nakapkapuy a korsa ti natnag a natay. Kalpasanna, inuksob ida dagiti bukodda a kakumplot, ken no dadduma siuulimek a naputed babaen kadagiti laser blade. Kayatna a sawen, nagturay ti riribuk iti naan-anay a puersa. Kaaduanna a nakalasat dagiti pasdek ket ngarud nasaknap ti panagsamsam. Di nagbayag nakikadua met dagiti tripulante ti estado iti pogrom. Kayat ti amin ti mangagaw iti ad-adu pay. Nupay kasta, saan pay a nalpas. Naladaw unay, ngem simmangpet dagiti puersa ti Eat, Eat, Gnaw. Nabayag a nagkali ti ambisioso a natan-ok, ngem nagun-odna latta ti aramidna. Ti maysa a segundo a pannakataktak iti gubat ket mangiturong iti agnanayon a pannakaibabain! Ngem iti daytoy a kaso, adu unay a starship, iti porma dagiti kaluhoan ken namaris unay a produkto ti panagluto, ti nagbalin a maysa a tadem ti guillotine a narba iti lamolamo a tengnged. Nagsippayot ti komander idi kumita kenkuana, nangruna kadagiti ubbing:
  - Adtoyak! Ita, ikkak ti amin iti sinturon!
  Ket ti kanito, kas napasamak, ket nagasat kenkuana;kaaduan kadagiti barko ti nagdudupudop, a nangdadael iti Pastila. Gapuna, naklaat ti candy marshal ken nasaysayaat nga amang ti posisionna iti sikiganna.
  Ita, naan-anay a naiduma ti senario ti simmaruno ti kanyon. Naipigket dagiti cutlets iti rabaw ti maysa a milion, dua gasut duapulo ket lima a ribu a kilometro a planeta. Adu a pirata, nangnangruna ti de lata a karne, ti nakainumdan agingga a agtalinaed dagiti bituen a barkoda, ket uray no naiddep dagiti tay-ak ti puersa, ti panagtakder iti planeta ti mamagbalin kadakuada a nalaka a puntiria. Napaltogan dagitoy manipud iti orbit. Nabannog ti simmungbat dagiti filibusters. Ad-adda a nakaro a panagresistir ti impaay laeng dagiti puersa ti gobierno a cutlets.
  Interesado unay ti ubing no ania ti sumaruno a mapasamak, ngem ti naulpit a panangiduron kadagiti gurong ti nangriing kamaudiananna iti ubing.
  - Bumangonka, kitaem, nakaiddaka! Panawenen tapno mapan ag-hike.
  Naglugan ni Yanka, a makarikna iti pannakarurod. Mainayon pay, saan a nakaturog iti umdas, ngem para iti moderno nga ubing nga ageskuela (a nairuam nga ag-surf iti Internet iti rabii) gagangay a kasasaad daytoy.
  - Nakasaganaak a mapan sadinoman ti orderda.
  Nagmaneho ni Akhmed (bueno, naangot, nangruna idi agpuyot ti angin manipud iti direksionna, ken nakasuot iti narugit a fur coat) ket siuulbod nga inbukbokna dagiti ngipenna:
  - Natay ti maysa kadagiti kabalio, ket inkeddengko a lallakikayo: kas kaubingan ken kapresko, guyodenyo ti kariton.
  Inngato ni Yanka dagiti kidayna ket nasdaaw:
  - Dika makagatang iti baro a kabalio ti kuton iti estasion.
  Inkidem ti komersiante dagiti matana:
  - Siempre kabaelam, ngem diak kayat! Isu a makiramankayo. Makikuyogkanto iti amin a sabsabali!
  Natimbukel dagiti lallaki babaen kadagiti saplit ken naigalut iti kariton. Gapu ta nakitada nga agduadua ni Yanka, sinaplitda. Ti saem ti nangisubli iti ubing iti naliday a kinapudno;napigis manen ti kudilna. Masapul nga agtulnogak, ket naigalut iti barukongko ti nalawa a rahiide strap. Iti dadduma a pamay-an ipalagipna dayta ti maysa nga alikamen para kadagiti barko a mangawit, nakarkaro laeng. Nagpila ken nasapsaplit dagiti lallaki. Natiliw ti danog ti tengnged ni Yankee, ket dagus a nagdardaras. Kalpasanna dagiti agtutubo nga adipen, buyogen ti panagsennaay ken panagsangit, immabanteda. Ti karirigatan ket ti panangyakar iti kariton, ngem kalpasanna nangrugin nga aggaraw, ket nalaklaka nga amang. Ginuyod bassit ti sinturon ti bagi, ngem maanusan dayta. Nagkugtar ti graba iti sirok dagiti awan kawesko a sakak. Kasla iti daytoy a lubong naawatanda dagiti ruot, wenno dagiti makaagas a mula ket ad-adda a nalawag ti makaagas a kababalinda, ket di nagbayag naan-anay a naimbagan dagiti brutal a naburak a saka. Nagbalindan a medio narangkis, ket saan unay a nasakit, ken kaaduanna a nagtimbukel dagiti bato, ken saan a natadem a kas idi. In-inut a limmasat ti tagtagainep, naggunay ni Yanka, nga ikagkagumaanna ti saan a mangaddang kadagiti muging ti front boy. Insippaw ni Ali kenkuana:
  - Addaka kadi manen kadakami ita?
  - Daytoy kadi ti mangparagsak kenka? "Pinadas ti ubing nga iyakar ti sinturon tapno basbassit ti panagkuskosna iti masel a barukongna.
  - Saan a talaga, ngem mabalintayo ti uray la maki-chat maipapan iti maysa a banag a makapainteres. Ngamin, naggapuka iti sabali a lubong. - Inyugyugyog ti agtutubo nga adipen ti atiddog ken nangisit a buokna.
  - Wen! Adda maibagak kadakayo! Ania ti interesadoka.
  Dinamag ni Sadat:
  - Ania dagiti gubat a nangabak ti pagilianyo?
  Ni Yanka, karkarna, nabainan:
  - Kasano ti agsao? Ti intero a pakasaritaan ti Russia ket agtultuloy a gubat. Kas kuna ti folk song: naglugankami, naglugankami, nabayagkami! Ti dalan manipud riribuk, agingga iti riribuk, manipud gubat, agingga iti gubat! Manipud gubat agingga iti gubat!
  No pagsasaritaantayo dagiti gubat, ngarud masapul a pilientayo ti kapatgan.
  - Ania ti immuna unay? - Karkarna ta medio nadalus ti nalabaga a buok ni Sadat. Sakbay ti panagballasiw, napalubosan dagiti lallaki nga agbuggo a nalag-an iti karayan: ad-adda a nalawag a makita dagiti tugot dagiti pannakakabil kadagiti nabara, natangken ti trabahoda a bagida.
  Dildilpat ni Yanka dagiti bibigna, saanda pay a nataraonan manipud agsapa ket adda di makaay-ayo nga empty iti tianna:
  - Narigat nga ibaga! Idi damo ti estadomi ket naawagan iti Kievan Rus. Ti immuna a naindaklan a prinsipe, sigun iti opisial a pakasaritaan, ket ni Rurik. Nangipasdek iti dakkel a naarian a dinastia. Pudno, supiatan ti dadduma a sientista ti kinapangrunana, adda dagiti naindaklan a prinsipe sakbay ni Rurik, kas pagarigan ni Oleg, wenno uray ti nagkauna a Kiy. Iti pangkaaduan, adu ti nagduduma a gubat. Saan pay ketdi a nagtalinaed kadagiti kronika dagiti immuna unay. Ngem ti immuna a sapasap a mabigbigbig a naindaklan a manangparmek ket ni Svyatoslav. Iti sidongna, dandani mamindua nga ad-adu ti teritoria a nakautibo ti Kievan Rus ngem iti bagina. Ti prinsipe ket maysa a nalaing nga estratehiko, nga aktibo nga agus-usar kadagiti kabalyero, manglab-aw kadagiti maniobra, ken mangbangon kadagiti pader. Daytoy ket maysa a kita ti phalanx, no sangapulo nga intar ti pika ti rummuar a napuspuskol nga amang ngem kadagiti duri ti hedgehog. Pinasayaat ni Svyatoslav ti pormasion, nangnangruna, dagiti slingers ket nangipuruakda kadagiti shell babaen ti likud ti pormasion. Gagangay a ti umuna kadagiti naindaklan a prinsipe ti nasaksakbay a namakdaar iti kabusor maipapan iti kampaniana ken nangted iti mensahe: I"m coming at you! Diak pulos tinallikudan ti kabusor!
  Nagkidem ni Sadat ket kinunana:
  - Ti panangpakdaar iti kabusor maipapan iti kampania ket nalabes a kinaawan panagannad. Mabalin a mapukawmo ti kanito ti pannakaklaat!
  Sigagagar a simmungbat ni Yanka (kasla nakaawat dagiti manangaywan iti instruksion a dida makibiang kadagiti nakaskasdaaw a bitla ti nakaskasdaaw nga ubing, baka adda makatulong nga i-blurt-na?).
  - Sigurado! Ngem kaykayat ni Svyatoslav ti silulukat a pannakidangadang ngem ti napaut a panagallaalla iti ballasiw ti estepa. Nasaysayaat a maminsan a parmeken ti kabusor ngem ti mangkamat iti tunggal gang.
  Immanamong ni Sadat:
  - Posible daytoy iti prinsipio! Malagipko ti panangtiliw ti mentor-mi kadagiti dadakkel a cherry bumblebee, a mangiwaras iti diro iti plato.
  - Dagiti bumblebee ti cherry?
  -Maibilang a delikasio ti karneda a prutas! Manmano nga insekto ti mula! Isu nga ibagam kaniak ti ad-adu pay: Pinalawa unay ni Svyatoslav ti imperiom?
  Nagsennaay ni Yanka:
  - Napigsa, ngem daksanggasat ta saan nga agpaut. Gapu ta sinakupna ti Bulgaria ken inabakna dagiti tropa ti Bizantium, nagduadua ket saan a dagus a kinautibo ti Constantinople. Kalpasanna adda gubat kadagiti Pecheneg, nagluas ti Bizantium. Babaen ti panangrekrutna kadagiti mersenaryo para iti balitok, nagun-od ti Bizantino a Cesar ti bentaha kadagiti puersa. Kalpasan ti sumagmamano a nadara a gubat, napilitan ni Svyatoslav a nagtunos. Iti naudi a gubat, asidegen ti prinsipe nga agballigi, ngem timmaud ti bagyo ti buli a nangbulsek kadagiti tropana. Nupay kasta, tinaginayonna ti kaaduan a buyot. Idi nagsubli, ni Svyatoslav ken ti bassit a detatsment ket natnag iti maysa a Pecheneg nga ambush.
  In-inut a ginuyod ni Sadat ti tali tapno basbassit ti panagkuskosna, ket dinamagna:
  - Natay?
  Nagsennaay ti baro a buyogen ti panagsennaay:
  - Wen, natay! Ket nangaramid ti Pecheneg Khan iti napuskol manipud iti kalasag ni Svyatoslav. No pudno ti ibagak, nakalkaldaang daytoy a panungpalan para iti naindaklan a komander.
  Innayon ni Ali:
  - Wen, masansan a mapasamak daytoy!
  Intuloy ni Yanka:
  - Nagbalin a narigat unay a pagtalinaeden ti nangabak. Ti laeng Tmutarakan ti bassit a prinsipado: posible a maipreserba dayta kas paset ti Kievan Rus. Napukaw ti nabati.
  Dinamag ni Sadat:
  - Apay nga awan ti annak ti prinsipe?
  Nagtung-ed ti ubing:
  - Siempre isuda! Nakirangetda para iti trono. Adda naulpit a gerra sibil, adu a rinibu a Ruso ti natay. Nangabak ni Prinsipe Vladimir, a nabirngasan iti Init. Pinatayna dagiti kakabsatna buyogen ti nakaro a kinaulpit. Maigiddato iti dayta, karkarna, isu ket nakanonisar ken naawagan a santo.
  - Mabigbig a kas maysa a santo! - Nagngisiten ni Sadat. - Gagangay a ti agturay a kasasantuan ket isu ti nangputed kadagiti kaaduan nga ulo.
  - Iti daytoy a kaso, saan a patas ti Iglesia Orthodox kada Pedro a Dakkel ken Ivan a Nakaam-amak. Pasetda a naibukbok ti dara: maibagayda unay iti akem dagiti sasanto. - Nagkidem ni Yanka a makapungtot. "Nupay kasta, adda dagiti panagsusupiat maipapan iti daytoy. Kayatda pay ketdi a canonize ni Stalin. Isu met ti mannakigubat.
  - Ania ti simmaruno a napasamak? - Nagkaykaysa a sinaludsod dagiti lallaki.
  Intuloy ni Yanka, a masmasdaaw iti kinaanus dagiti manangaywan:
  - Ni Vladimir ket nangiyam-ammo ti Kristianidad kenni Rus', saan a nagaramid kadagiti kampania iti ruar ti imperio, ken idi arinunos ti biagna ket inkagumaanna ti agturay a patas. Kalpasanna kalpasan ti ipapatayna adda manen gubat iti nagbaetan dagiti kakabsat nga addaan masaker. Kamaudiananna, nangabak ni Yaroslav, a nabirngasan iti masirib. Kalpasan ti agsasaruno a nadara a laban, nabaelanna a parmeken dagiti Pechenegs. Ni Yaroslav a Masirib ket nagturay iti napaut a panawen, ken maysa idi kadagiti kadaanan, no saan a ti kalakayan, a Grand Duke idi panawen ti ipapatayna. Kalpasanna, nangrugi ti panagbaba ti Kievan Rus. Nangrugi a nagun-od dagiti babassit a prinsipado ti ad-adu ken ad-adu a panagwaywayas. Iti sidong laeng ni Monomakh nga adda paset a panagungar. Inabak ti buyotna dagiti Polovtsian. Nupay kasta, uray ni Monomakh ket saan a nakapagkaykaysa kadagiti amin a prinsipado.
  Nagbalin nga interesado ni Sadat:
  - Kasano nga inabak ni Monomakh dagiti Polovtsians?
  - Umuna, inbannogna ida babaen ti aktibo a depensa, kalpasanna napan iti desidido nga opensiba!
  Kayat ni Ali ti agsaludsod, ngem natnag dagiti danog manipud iti latigo kadagiti lallaki, a nangpilit kadakuada a naparpartak a mangguyod iti kariton. Sipupungtot nga inwagwag ni Akhmed ti imana: isardengmo ti agbalin a liberal! Nagturong ni Yanka: pinuoran ti latigo dagiti gurongna, naingpis a pilat manipud kadagiti napalabas a danog, nagatel bassit. Maysa a natadem a bato ti simrek iti lamolamo a mukodna, nagsennaay ti ubing, nakuskos ti sakana, ket ad-adda a narigrigat ti magna.
  No magnaka nga addaan iti nadagsen a karga ken napardas ti kapartak, awan ti tiempo ti panagsarita, nangruna ta simmang-at manen ti kalsada. Naragsakan pay ketdi ni Yanka ta dandani awan ti kawesna, makaay-ayo ti panagpuyot ti angin iti napigsa, lamolamo a bagina, a nangpasayaat nga amang iti riknana. Impagarup ti ubing nga iti lubongna, masapul nga agtrabaho a sipipinget dagiti agnanaed kadagiti napanglaw a pagilian, nangnangruna dagiti agguyguyod iti rickshaw.
  Ket ti panagbiag nga awan ti panagtrabaho kaipapananna ti agmulmula!
  Ni Sadat, nga agpigpigerger ti timekna gapu iti tension, dinamagna ken ni Iancu:
  -Siasino ti simmaruno ken ni Monomakh?
  - Adda manen riri dagiti annakna. Nabayag unay daytoy. - Nagulimek ni Yanka, a nakatiliw iti angesna. - Iti pangkaaduan, amin dagitoy a fratricidal wars ket nangpaneknek iti dumakdakkel a kinaubbaw dagiti prinsipe.
  - Apay ngarud a nasaysayaat ti imperiom ngem dagiti dadduma? - Siuumsi a nagngaretnget ni Sadat.
  - Nalabit gapu ta dandani awan dagiti adipen iti dayta. Uray kasano, nabalinanmi a linabsan daytoy a panawen ti historia.
  - Ngem ita, maysaka a mismo nga adipen! - Sarkastiko a nagballaet ni Sadat.
  - Saan a ti tao ti mangarkos iti titulo, no di ket ti titulo ti tao! - Wenno imbes ketdi ti kasungani! - Inlinteg ni Yanka ti bagina. Saan a pulos a kayat ti ubing ti agsao, ken nakarigrigat dayta, ngem iti sabali a bangir, ti panagsao ti nangsinga kenkuana manipud iti karga.
  - Iti pagilianyo, kas iti sabali a lugar, adda gubat iti nagbaetan dagiti kabagian para iti trono. Iti pakabuklan normal a kasasaad! - Kinuna ni Sadat, a nangiduron iti napigsa.
  Nagkidem ni Yanka:
  - Saan a para kadagiti sibilisado a tattao. Ngem dagitoy ket kasta unay a detalye. Kalpasanna, kimmaro pay, nagparang dagiti baro, nakaam-amak a kabusor.
  - No nakapuyka, kanayon nga agparang dagiti kabusor! - Nadlaw ni Ali a nagkullayaw ti tian ti agtutubo nga adipen gapu iti tension. "Kasta kadatayo a lallaki, dagiti nakapuy umawatda iti ad-adu a danog."
  - Kasla laeng nakapuy nga estado! Ket nagun-odmi ti naan-anay a panangsapsaplit iti rupa ken posas. - Nagtupra ni Yanka, padpadasenna nga i-even out ti panagangesna. Ammona manipud iti kapadasanna nga asidegen a nalaklaka dayta.
  Insippaw ni Sadat:
  - Mamatiak!
  Intuloy ni Yanka a kinuna, a di makaanges:
  - Napasamak a ti Imperio ti Mongol ket timmaud iti adayo iti Daya. Nupay kasta, saan laeng a dagiti Mongol ti karaman iti dayta, no di ket dagiti nadumaduma nga agakar-akar iti amin a garit. Pinagkaykaysa ida ni Genghis Khan. Naindaklan met nga agturay. Iti pangkaaduan, adu ti debate no siasino isuna;adda pay ketdi bersion nga isu ti Ruso a Prinsipe Vladimir. Uray kaskasano, kasla sarsarita ti biag ni Genghis Khan. Kas maysa nga ubing a lalaki isu ket natiliw ken nagbalin nga adipen, ken kalpasanna nagtalaw idiay China. Adu ti adbenturana, agraman dagiti di kapapati unay. Kamaudiananna, nabalinanna a pinagkaykaysa ti nagadu a tribu. Ti maudi a kabusor, ti Mongol Khan, ket liniputan dagiti mismo nga adipenna.
  - Ket nakaawat iti gunggona! - sinaludsod ni Ali nga agngisiten.
  - No mabalinmo nga awagan a gunggona, naburak ti bukotda! - Nagkidem ni Yanka.
  Nagkidem ni Sadat:
  - Bueno, kinamaag ti mangburak iti likud dagidiay nangaramid kenka iti pabor. Kalpasan daytoy, dikay" kayat ti mangliput iti asinoman.
  "Dina kayat nga agbalin daytoy a sulisog kadagiti mannakigubatna." - Inlawlawag ni Yanka.
  - Ngem awan mamaayna! Ti panangparegta kadagiti traidor iti kampo ti kabusor ket kas iti panagmula iti trigo a pakailutoan ti tinapay ti balligi! - Ti dati a novice ket nakapanunot iti aphorism.
  - Kanayon a makasabidong ti tinapay ti panangliput, ken gapu ta naluto manipud kadagiti ruot a bukbukel! - Naannayas ti parried ni Yanka. "Uray dagiti Nazi saanda a nagtalek kadakuada." Nupay naan-anay nga inusarda dagiti serbisio ti maikalima a kolum!
  - Nadagem! Ket rinaut ni Genghis Khan ni Kievan Rus? - sinaludsodna, a nangited kadagiti tedted ti ling-et iti rupa ni Sadat.
  - Wen ken saan! - Nagaramid ni Yanka iti nasikap a rupa.
  - Kasano nga umay? Wen man wenno saan! - Napukaw ni Sadat ti pungtotna.
  Nagsennaay ti ubing ket intuloyna iti agkullayaw a tono:
  - Pinarmek ni Genghis Khan dagiti tribu ti Mongol ken rinautna ti China. Wenno imbes ketdi, ti Imperio ti Qing iti Amianan nga China. Nupay addaan dagiti Insik iti numero a kinatan-ok ken nabileg a pader ti sarikedked, gapu iti di umiso a panagkuenta ti bilin, kasta met ti panagpasuksok ti sumagmamano a komander, naabakda. Natnag ti Beijing kas resulta ti panangraut iti rabii. Naigalut ti emperador nga Insik babaen kadagiti sakana kadagiti kayo ken napigis! Maysa pay, in-inut a pinigisda dayta, ket sakbay dayta nabang-aran dagiti soldado iti rupa ti dati nga agturay!
  Nagmuregreg ni Ali:
  - Anian a makarimon a bambanag!
  - Masansan nga agaramid dagiti Mongol kadagiti naulpit nga aramid. No maysa a mannakigubat iti kada sangapulo ti nagtalaw, ngarud ti sibubukel a sangapulo ti mapapatay. No natiliw ti maysa a mannakigubat ket saan a mawayawayaan, ngarud napapatay amin a sangapulo. - Kinuna ni Yanka daytoy iti mangaprobar a tono.
  - Kasano no nagtaray amin a sangapulo? - Dinamag dagiti lallaki.
  - Kalpasanna, sangagasut ti pinapatayda!
  Kinuna ni Sadat:
  - Isu nga awanton ti nabati iti buyot! Kanayonanna, no agtayab ti intero a buyot ket kayatda a papatayen kalpasan dayta, agrebelde dagiti soldado ket makilangen a mismo iti kasta a berdugo.
  Talaga a nariribuk ni Yanka, agsipud ta saan a naan-anay a di maparmek dagiti Mongol, no dadduma maipatayabda. Ket ania ti inaramidmo kadagita a kaso? Nupay kasta, nalagipna ti Sparta. Adda met maipakat a linteg: mapapatay koma amin a nagtalaw! Ngem idi inabak ni Empedrion ti buyotda, ket napapatay ti ari nga Espartano iti gubat, inkeddengda nga aramiden dagiti sumaganad. Sagrado a padayawantayo ti linteg, manipud iti sumaganad nga aldaw, ngem iti agdama bay-anyo a maturog ti linteg. Ngamin, talaga a dikay" mapapatay ti amin!
  - Panagkunak iti daytoy a kaso, ti gasatda ket inkeddeng ti komander. Nalabit a limitado laeng ti banag iti simple a panangsapsaplit. - Inaramid ni Yanka dagiti assumptions.
  - Bueno bueno! Kasta ti kinamanagbaliwbaliw dagiti lider! - Nag-joke ni Sadat iti ironia.
  - Adda idi tiempo, nangipaulog ni Zhukov iti bilin: nga amin a kabagian dagidiay sumuko ket mapaltogan! - Dinila ni Yanka dagiti bibigna, a nagbalin a naapgad gapu iti ling-et.
  - Ket ania?
  - Awan ti napaltogan iti daytoy nga order! Ngem nakabutbuteng ti epektona: nakatulong dayta tapno agbiag iti asideg ti Leningrad. "Nadangran manen ti ubing ti dakkel a ramay ti sakana iti maysa a bato.
  - Isu a kanayon a butbutngen ket mangabakka! Ngem ania ti napasamak iti sibay ni Genghis Khan?
  - Gapu ta naparmekna ti kagudua ti China, inkeddengna a panawenen tapno ad-adda nga umakar nga agturong iti Laud. Kas imbagana agingga iti maudi a baybay. Sumaruno iti dalan ni Khorezm. Nabileg nga Islamiko nga Imperio. - Dandani dina inyakar ni Yanka ti sinturon, a mangkuskuskos iti barukongna.
  Nausioso ni Sadat:
  - Ania ti kayat a sawen ti Islam?
  - Nagturay ti Islam sadiay!
  - Makapainteres daytoy! Ania ti Islam!
  Ni Yanka, agsilsilnag gapu iti ling-et, nagkidem:
  - Literal a naipatarus kas submission! Patien dagiti Muslim a ti uniberso ket pinarsua ti maymaysa a mannakabalin-amin nga Allah! Ket ngarud ti kinapudno ket adda naan-anay a predestination. Ni Allah ket mannakabalin-amin ken dagidiay agkararag kenkuana iti maminlima iti inaldaw, tumulong kadagiti napanglaw, mangaramid iti Hajj idiay Mecca, mangrambak iti Ramadan, saan a mangan iti narugit a taraon, makipaset kadagiti narelihiosuan a gubat, mapan idiay Jiga, wenno langit. Ket nasentensiaan dagiti dadduma a di mamati: agsagaba iti agnanayon idiay impierno!
  . KAPITULO No. 19.
  Naan-anay nga awan ti maaramidan ni Vladimir, ket daytoy a kinaawan gawayna ti nangliday kenkuana. Kasano a makabitinka sadiay a kas iti scarecrow! Saan nga awan serserbina a naibilang ti bitayan, nupay saan a nasakit unay, no di ket nakababain unay a panangpapatay. Ti laeng nakarkaro ngem kenkuana ket ti pannakailansa! Kunada a naar-aramid daytoy iti SS, nangruna kadagiti babbai.
  Ket adtoy ti pammatalged dagiti balikas. Inruar ti Nazi ti maysa a peg manipud iti alad ket rinugianna a patadem dayta. Dadduma a lallaki nga SS ti mangguyguyod iti kagudua a lamolamo nga agtutubo a babai. Dagiti lamolamo a saka ti maysa a babai nga agtawen iti agarup duapulo ket lima, tinukkol dagiti Nazi ti apuy. Nagikkis ti daksanggasat a babai, saan a iti bukodna a timek.
  - Ah-ah-ah-ah-a! Saan a kasapulan!!! Patpatgenmi!!!
  Ni Haupmann, nga agngisiten gapu iti ragsak, insungbatna:
  - Saan! Nasken! Para iti dayag ti naindaklan nga Alemania, masaktankayo!
  Nangala ti lalaki nga SS iti brand manipud iti apuy ket inkabilna iti lamolamo a barukong ti agtutubo a babai. Intuloyna ti nagikkis ken nagkidem a kasla martir iti pariok!
  Intuloy ti pasista ti nagputok agingga a napukaw ti puot ti balasang. Sabali pay nga ubing unay a mannalon a babai ket naan-anay a lamolamo ken nailansa.
  Ti pabuya ti pannakapapatay idi edad media, no desperado a sarangten ti napigsa a balasitang dagiti mangparparigat kenkuana, ket makarimon ken makaawis nga aggigiddan. Ti pannakakita iti maysa nga agtutubo, dandani kasla ubing, a rupa ti balasitang a nabalitokan gapu iti ut-ot, nagargari ken nasugatan, ket makaay-ayo unay kadagiti Aleman a sadista. Agbibitin dagiti natapok ken lamolamo a sakana iti agsumbangir. Marikna ida dagiti lallaki nga SS ket putdenda dagiti ramayda. Ad-adda a lumned ti balasitang, mangrugin nga agpukaw, ad-adda a naulimek dagiti ikkis! Iggaman dagiti Nazi dagiti gurong ti balasitang ket itag-ayda bassit, a dida ipalubos a matay a dagus.
  Kabayatanna, itag-ay ti lalaki nga SS ti maysa nga ubing a lalaki a naigalut iti sakana. Ibelleng ti loop iti sabali a saka ken aramiden ti stretch. Nakaro ti ut-ot ti ubing, agpukpukkaw, ngem awan asi dagiti berdugo. Isu a mangala ti maysa kadakuada iti kawar ket rugianna a baliktaden ti ulo ti ubing. Agbalin a nalabaga ti rupa ti ubing gapu iti di maibturan a panagsagaba. Iti panangiruarna iti nasakit nga asug, ti ubing a lalaki ket ag-belch iti dara. Sabali pay a balasitang ti naburak dagiti saka ti maysa a Nazi ket isut" mangsapsaplit kadagiti rebbek babaen ti botasna. Pinadas manen ni Vladimir a wayawayaan ti bagina, inkabilna amin a pagayatanna iti panagreggetna. Nagsardeng kamaudiananna ti tali ket nagdisso. Natinnag ti agtutubo a nagpalikud iti amin a pigsana. Iti daytoy a kanito, nagkali ti natadem a natadem a kayo iti anus ni Vladimir. Narikna ti agtutubo a nakababain ken nasakit ti nakemna isu a nangiruar iti di kapapati a panagngaretnget, pinadasna ti agluksaw, tallo a puso ti maminsan a nagpitik, ket limmagto ti presion ti darana. Nagkidem manen ni Vladimir, ad-adda pay a naun-uneg ti kayo, a limmasat iti dakkel a bituka ken nagtubtubngar iti tian. Sinipa ti agtutubo a mannakigubat ti drek ket natadem ti panagangesna:
  - Wen, ammok a kinaaleng-aleng daytoy! Saan a mabalin a mapasamak daytoy iti kinapudno. Naan-anay nga absurdo daytoy.
  Simmungbat ti stake babaen ti panangiduronna iti sanguanan bassit, a nangtubtubngar kadagiti barana. Kabayatanna, rinugian dagiti Nazi a sagaden ti balasitang iti ballasiw dagiti suelo babaen ti narusanger a lagari, bayat nga agar-aramidda kadagiti naalas nga angaw ken sinaplitda ti bagina.
  Buyogen ti dakkel a panagregget, iniggaman ni Vladimir ti taya babaen kadagiti sakana ket inkagumaanna ti timmakder, napudot a ling-et ti agayus manipud kenkuana iti maysa nga ayus, nupay iti super body-na, kasla saan koma nga agling-et! Agpusipos ti daga iti sanguanan dagiti matana, naglalaok a lunod ken kararag ti inyarasaas ti kabalyero. Amin a balbalay iti purok ket nauram, ken nauram ti maysa a bassit a simbaan. Kellaat a napaltogan ti 37mm shell manipud iti bassit a kuena. Kasla maysa nga as ti Aleman, ti sagut ni Satanas ket nagdisso a mismo iti krus. Natay dagiti nakalasat nga umili gapu iti panagsagaba. Kellaat a nasakit ti pannakasaplit ni Vladimir iti ulo ti gumilgil-ayab a marka ti apuy;nangbukel dayta iti nakaskasdaaw a bukel, a nang-singing iti buokna. Intag-ay ti baro dagiti imana, saanda a nagtulnog kenkuana, kas kadagiti ganggannaet, nagbitinda a kasla saplit. Insungbat ni Vladimir nga agsennaay:
  - Kastoy ti panangliput kenka ti bukodmo a bagi!
  Sabali pay a silnag, nagdadakkel a kasla asteroid, ti natnag iti ulo ti agtutubo. Maysa a nakaam-amak a danog, maysa a panagngaretnget a mangipis-it kadagiti eardrums ken ni Vladimir... Nariingak.
  Adda manen ti agtutubo a mannakigubat iti hall, a napartak ti panagkidemna. Nagallaalla dagiti besotted elf iti asideg.
  Tinapik ni Astarte ti pingping ti baro:
  - Makitak a saan nga umdas dagiti makaay-ayo a banag para kenka? Anian a natutuok a rupam.
  Nagmuregreg ti agtutubo a mannakigubat:
  - Archive vacuum!(Saan a mabalin a kumaro pay).
  Dinila ti kabaian nga elf ti muging ti agtutubo babaen ti atiddog a dilana:
  - Nakigtot!
  - Saan a dayta a sao! Maysa a bang-ar iti galaksi dagiti nettle rat, cartoon dagiti ubbing, no idilig iti masapul nga ibturak! - kinuna ni Vladimir a makarurod.
  Nagkidem ti komander:
  - Nalabit ti dope, imbes a mangpataud iti euphoria, riniingna ti negatibo nga emosion. Ania ti maaramidam, superchemistry.
  - Siasino ti makaammo no ania dagiti pormula? Maysa a banag a naan-anay a naisangsangayan? - sinaludsod ni Vladimir a nangiturong iti nabannog a tengngedna.
  - Ti panagusar ti subquark, corona discharges, daytoy ket addaan iti naisangsangayan nga epekto iti aniaman nga utek. "Nupay kasta, no kayatyo, maipaaymi kadakayo ti ad-adda a kombeniente ken makaay-ayo a pamay-an ti panangbusbos iti panawenyo." Dimo kayat ti agay-ayam iti virtual!
  Nagngisiten ni Vladimir:
  - Basta natangken, militar! Natutuok dagiti sirmata ken mawawak iti dara! Bukodko a basol daytoy, .
  Isardengmo ti agdungdung-aw a takrot!
  Alaem ti machine gun kadagiti imam, .
  Ket ipasa ti panangukom!
  Inkanta daytoy ti agtutubo a di nakalimed a pungtot.
  Immanamong ni Astarte:
  - Maaddaantayo amin iti sumagmamano a damn fun. Para iti panagbalbaliw, isingasingko ti panangisayangkat kadagiti gubat iti lebel ti teknolohia ti panawen ti atomiko.
  - Apay nga ad-adda pay a makapainteres daytoy!
  - Nadanontayo ti umasping a lebel nasurok a sangapulo a milion a tawenen ti napalabas. Para kadakami daytoy ket kadaanan a pakasaritaan. - Sarkastiko a nagkidem ni Astarte, nagsilnag ti makannawan a matana a kas iti nagkauna nga Init.
  - Ngem ad-adda pay a makapainteres: ngem dagiti kabalyero nga addaan iti kabal, ken katapulta nga addaan kadagiti cobblestone? - Inkidem ni Vlarad dagiti dakulapna.
  - Dagiti katapulta ket naud-udi nga imbension, ngem datayo nga elf, saan a kas kadagiti tattao, ditay kayat ti agusar iti nadagsen a kabal. Wen, bassit laeng ti serserbida. Ti nalaing nga elf archer ti mangtubtubngar iti aniaman a kabal babaen ti katadem a panana.
  - Uray ti pinarparbo dagiti enano! - Saan a namati ni Vlarad.
  - Adda nadumaduma a kita ti gnomes! - Innayon ni Astarte. - Ti kasayaatan a kabal iti gubat ket napigsa a karakter, napigsa nga isip!
  Kasla rimmuar laeng ni Chrizzly elf officer iti nakaro nga euphoria. Naragsak ken nakaisem ti nalabaga, kasla balasang a rupana:
  Nagtaytayab iti rabaw ti daksanggasat a planeta!
  Hyperplasma nga agburburek a sipnget!
  Idungparka iti ulo babaen ti sangol!
  Palawaem ti ulom!
  Nagkanta ni Vladimir (Vlarad), a nangtaginayon iti naay-ayam a rikna:
  Ti mannakigubat nga elf ket saan nga oak pawn!
  Di kumurang a no dadduma agngudo iti balay dagiti mauyong!
  Pagbalinenna dagiti dakes a kabusor a firebrand!
  Buyogen ti nalaka a maibagay, nasaririt nga isipmo!
  Agpada a nagpalakpak dagiti lallaki. Kasla babassit nga ubbing ti kababalinda. Rinugian manen ni Chrizzly ti nangipuruak kadagiti bula, ket nangikabil iti higante a korona iti ulona. Nasdaaw pay ketdi ni Vlarad no kasano a nabalinanna ti dimmakkel iti kasta unay, ket dagus a nagparang manipud iti kinaawan.
  Pinadas ti agtutubo nga elf nga ikapet ti umasping a narangrangpaya a "multi-color" ken ni Vladimir. Pinalubosan ti agtutubo a maaramid daytoy. Limmabas ti korona iti ulo ket naipit kadagiti abaga. Nagturong ni Vladimir, ket ti simbolo ti nagballigi nagrupsa a nagbalin a confetti nga agkir-in a kasla nasilawan a napateg a bato.
  - Wow! - Nagkatawa ti temporario a bise-opisial. - Pudno a tudo ti bituen! Masdaawak no ania ti ramanna.
  Nangala ni Chrizzly iti kagat manipud iti korona.
  - Ket ania? Saan pay ketdi a dakes! Bueno, nakarkaro ngem ti gravity chocolate! Siak ti Vladik, ay-ayatenka, inaldaw nga ikkanka iti tsokolate!
  Inkidem ni Vladimir ti ramayna:
  "Dimo ammo no ania ti inkeddeng ti dakes a gasat para kadakami!" Ket daytoy ti naited, di managimbubukodan a panaggayyem ti lalaki! Laeng diak makaraem kadagiti Pindar gapu iti rason a ti maysa dina maibutaktak ti likudanna iti sabali a naawagan a lalaki!
  Sinaplit ni Elfaraya ti agong ni Chrizzly.
  - Saan, barok! Diakto ited kenka! Isu ti nobiok!
  - Ti constancy iti sex ket makadangran iti salun-at a kas iti monotony iti taraon! - Nadlawko ti panagkidem ni Chrizzly.
  - Umanamongak, ket diak pagdanagan ti manglinglingay kenka, bassit a tumatayabko. Bueno umayka kaniak! - Ingaraw ti balasitang dagiti dilana, ket nakaskasdaaw ti panangallukoyna nga inaramidna!
  Nagkidem ni Chrizzly.
  - Ammom, makiseksak iti kabaian iti dandani tunggal oras! Makauma itan dayta! Siempre, maysaka a napintas a kabaian, ngem ti gayyemmo, a di pay pulos nakiturog iti lalaki, ket ad-adda a makagargari!
  - Dina ammo nga aramiden ti masterfully perform-ko! - Nagkullayaw ni Elfaraya.
  - Isu nga isurok isuna! Ad-adda pay a makapainteres iti kastoy a pamay-an! Nasayaat ta naan-anay nga inosente ti ubing! - Inay-ayam ni Chrizzly dagiti nalukmeg, napintaan a bibigna.
  - Ti kinainosente iti sekso ket kasla awan kargana a pitaka, pagbalinenna nga usarem ti utekmo, ngem ipaidamnaka iti pannakapnek! - Nadlaw ni Elfaraya, nagngirsi. - No maawatanyo ti pagsasaritaantayo!
  - Nga siak ti "sibubukel a lalaki"?
  Siuulbod nga inwagwag ni Astarte ti imana:
  - Saan! Awanton ti sekso iti agdama! Umuna, praktisentayo bassit ti virtual. Agtayabtayo iti napeggad a sektor;posible ti pannakidangadang kadagiti pirata iti law-ang. Kasanotayo a labanan ida no saantayo nga umdas ti kinasagana?
  Nasair ni Chrizzly:
  - Sadino ti nangalaam iti dayta? Adda kapadasantayo kadagiti pudno a laban.
  Inkidem ni Astarte dagiti matana:
  - Ania, saklaw dagiti komunikasion. Kanayonanna, saan nga umdas ti pannakapataud dagiti teknik ti pannakigubat babaen ti ima!
  - Ania ti aramiden daytoy? - Nagngaretnget ni Chrizzly.
  - Saan pay! Agtrabahotayo no ania ti kakapsut a silpotayo, nga isu ti panagdisso dagiti tropa iti rabaw ti planeta. Posible nga asidegen a masapul a sanguentayo daytoy. - Inkidem ti babai a komander dagiti dakulapna.
  Gapu ta nalagipna ti trabaho, nagtung-ed ni Vladimir:
  - Sigurado! Nalabit daytoy ti kapatgan a banag!
  - Aramidenmi ti berbal a panagkugit, paws up ken on board! - Inwagwag ni Astarte dagiti ramayna.
  Nagturong dagiti elf iti gym. Ni Elfaraya, nga agdisso ken agtaytayab a kasla kulibangbang, inyarasaasna iti lapayag ni Chrizzly:
  - Dimo maawatan no ania ti itedmo!
  - Diak agkedked! Agurayka bassit! - Kasla saan a naragsak ti agtutubo nga elf.
  Iti virtual hall, nagtakder dagiti elf ken agassawa nga agayan-ayat iti naisangsangayan a naibalabala a sirkulo. Kalpasan dayta, nagdisso kadakuada dagiti ayus ti lawag nga umasping iti waterfall! Di boluntario nga inkidem ni Vladimir dagiti matana, nalawlawagan iti intero ken iti intero. Iti pangkaaduan, nalabes ti kinaraniag ken saturation. Napanunot ti baro: no kasano kaadu ti enerhia a masapul a busbosenda iti daytoy. Kaskasdi, saan a naan-anay a nainkalintegan a puli dagiti elf. Mano a nadumaduma a panaglablabes ti adda kadakuada: panagtarigagay iti kinaluho ken narangranggas a kinadayag.
  Nasarakan ti grupo a nangtiliw ti bagida iti uneg ti landing transport. Rinugianda ti napardas a nagtaray ken nangala iti lugarda.
  Inusig ni Vladimir ti bagina: medio nakakatkatawa ti langana. Uray ni Elfaraya ket nagkatawa:
  - Ania ti adda kenka! Kayatmo kadi a bayadan ti saan nga umdas a kaatiddog ti dignidadmo?
  - Bueno, maysaka a raunchier! - Narikna ti baro a ti nagdakkel a paltog ti mangkuskuskos kadagiti gurongna ken manglapped kenkuana nga agtaray. Kanayonanna, medio makalapped ti nagdakkel a kabal ti bagi, dagiti napuskol a titanium plate ti mamagbalin a narigat ti agkurba, ken ti igam a naibitin iti sinturon ket umasping iti tali.
  - Damn ti Edad Media!
  - Dagitoy ket armas ti panawen atomiko! - Kinunana, a nangaramid iti nasam-it a rupa ken ni Elfarai. Kasla met scarecrow ti balasang a mismo, nakasuot iti dirty spotted camouflage ken nakahelmet iti ulona.
  Inurnos ni Vladimir ti pistola iti makannawan nga imana sa sinukimatna ti launch. Mm-wen, nairut unay, ket ti recoil ti mangsinga met iti panagpuntiria.
  Nangala ni Vladimir iti igam, agparang a bariles dagidiay nakiranget dagiti elf idi un-unana, ket pinaputokanna iti maysa a panangsiput. Nadungpar ti recoil ti palma, nadungpar ti bala iti asideg ti tengnga ti puntiria.
  - Wen, napaltogan met ti front sight-na! - kinuna ni Vladimir a makarurod.
  Nagparang ti holographic image, sinaludsod ni Astarte:
  - Bueno, kasano a magustuam ti "alligator"-tayo!
  - Narugit nga armas! Ket talaga a saan a praktikal! - Nagaramid ni Vladimir iti rupa.
  - Kasano nga ibaga a burakenna ti kabal a pinarparbo dagiti enano. Ngem dikay" madanagan, nalabit bayat ti panaglabas ti panawen, makasaraktayo iti nasaysayaat! - Nagkatawa ni Astarte.
  - Ania nga oras! Virtual daytoy! Maminsan laeng a laban daytoy, kas iti kanayon! Ket saan unay a pudno ti amin! - Nagkullayaw ti ubing
  - Ngem pudno ti saem! - Intaray ti kabaian nga elf ti dilana iti rabaw dagiti makagargari a bibig.
  - Iti daytoy ket tultuladem laeng dagiti tattao!
  - Natumba bassit ti front sight na, isu nga agpraktis ka bassit! Kalpasanna, umaykanto kaniak!
  Nagpaputok ni Vladimir iti sumagmamano pay a test shot, a nadlawna ti nababa a kalidad ti pistola ken ti kaawan ti elektroniko a panagkita. Kalpasanna rimmuarda ken ti gayyemna iti pasilio.
  Nupay birtual ti disenio, agparang a naiprograma dayta iti nadadael a kompiuter. Anian a makariro dagiti pasilio, ket iti suelo ditoy ken sadiay adda basura, awan kargana a botelia ken sumagmamano a karkarna a naingpis a goma. Nagkidem ni Elfaraya. Insaludsod ni Vladimir:
  - Uy, ania ti ar-aramidem?
  - Ammom kadi no ania dagiti rubber bands? - Pinaatiddog ti balasang ti kuko ti index finger-na.
  - Kaaduanna nga elf chewing gum!
  - Wen, saan, inkabilyo dagitoy iti maysa a lugar! - Naglablabes ni Elfaraya.
  - Talaga!
  - Wenno imbes ketdi, isuotda dayta idi un-unana! Sabagay, nasayaat koma no padasen daytoy! - Ti balasang ket nangbalbaliw iti goma, a dimmakkel agingga iti dua a metro ken nagbalin a nalaka a maibagay a kuko.
  - Saan ko nga panunuten nga daytoy ket nasayaat nga ideya! Ibelleng ti impeksion.
  Napaliiw ti agtutubo a lalaki, a magmagna iti barko, a saan a nalawag ti panaggaraw dagiti grupo a makigubat kadagiti duende a kas kadagiti naindagaan. Ket nalabaga, duyaw ken kahel ti camouflage-da. Brr! Lohikal kadi daytoy, awan ti disguise. Dandani amin nga elf iyugyugyogda dagiti aritosda ken agngisiten dagiti napintaan a bibig ken nasileng a ngipenda. Impagarup ni Vladimir a no dumteng iti nadagsen a gubat, ti kasta a makaay-ayo a buyot ket dandani saan a makabael iti aniaman.
  Dandani iti asideg ti ridaw, nasabat ni Vladimir ni Chrizzly. Adu unay ti kabal ti inkawes ti bisexual elf isu a kasla tangke manipud Umuna a Sangalubongan a Gubat. Kanayonanna, naaramid dagiti kitikit iti dayta iti elegante a pagsasao dagiti elf. Nupay kasta, impamatmat ti linaonna a ti makinkukua iti kabal ket nalawag nga agsagsagaba iti seksual a panagdanag ken kinababa. Iti maysa nga ima ti duende ket nakaiggem iti kallugong nga addaan sara, iti sabali ket karkarna a bandura a kasla flamethrower.
  - Agmaymaysakami ken sika! - siraragsak a kinuna ni Chrizzly. - Oh, ket makirangettayo, gouge-tayo ti amin!
  - Saan a ti kasayaatan nga ideya! - Nagkidem ni Vlarad.
  - Apay! Ti kaaduan! Addaakto iti likudam! - Nagbalinen a medio nasam-it ti rupa ni Chrizzly.
  - Bisexual iti likudan! Awan ti dakkel a rag-o! - Rinugian ni Vlarad a panunoten no sadino ti nasaysayaat a pangiyakar iti pervert.
  - Agataat! Saan nga awaten ti ayat ti kinaranggas! - Nagbalin a makarimon nga spruce ti timek.
  - Dimo pay ketdi panunoten dayta! Nasayaat ti panangisuro kaniak dagiti tattao! - Ti laeng nanglapped iti agtutubo a lalaki manipud iti dagus a pisikal nga epekto ket ti kinapudno a ti panagkakabsat iti militar ket maysa a sagrado a konsepto!
  - Bueno, nagtarayak! Siasino ti kaduak: maysa isuna a bannuar! Asinoman nga awan kaniak ket lousy pig! - Inwagwag ni Chrizzly ti sakana ket, nakaskasdaaw, iti laksid ti bulky a langana, napardas a naungaw iti aglawlaw ti likodan.
  Nagkidem ni Vladimir:
  - Daytoy a lalaki ti mangrurod kaniak!
  Kinuna ni Elfaraya:
  - Daytoy ti manglukat kaniak!
  Imbes a sumungbat, kimmita ni Vladimir iti uneg. Naka-camouflage ni Astarte, ngem naibutaktak dagiti naraniag a nabalitokan-rubi nga utong dagiti napno a susona, nga umdas ti kadakkelna para iti maysa nga elf.
  - Naimbag? Saan a bukodmo, saan a ganggannaet! Maudi a Bannuar!
  - Nakasaganaak gayam para iti laban! Ngem babaen kadagiti kasta nga igam, dikay" makalaban unay. Maysa dayta a "scarecrow"! "Intinnag ni Vlarad ti sakana iti diding gapu iti pannakaupay, ket nangngeg ti napigsa nga agringring nga uni manipud iti pannakadungparna.
  - Siguro talaga, ikkan ti kasta nga advanced machine gun. Just excuse me boy, masapul nga kabaelam nga usaren amin nga klase ti armas. Pinakdaarannak ti bilinmo: ad-adda a maipalgak dagiti kabaelan ti mannakigubat babaen kadagiti nakapuy nga igam! - Inwaras ti kapitan ti dua a pug-aw iti tangatang.
  - Bueno, agparang a masapul nga agsublitayo!
  Dandani saan a malapdan ni Astarte ti katawana:
  - OK! Inka patpatgek!
  Iniggaman ni Vladimir ti Alligator ket intudona iti barukong ti komander:
  - Kayatmo kadi a mapasaran ti ut-ot?
  Saan a nangitag-ay ti balasang iti kiday:
  - Apay a medio napartak ti panaggarawmo! Bay-am a tulongandaka! - Nangala ni Astarte iti lanut iti lamisaan ket kinunana. - Mabalin kadi a danogem iti tumatayab: kas iti inaramid dagiti kapuonantayo?
  - Ket danog dagiti narigrigat a puntiria! - Nagmuregreg ni Vlarad gapu iti pannakarurod.
  - Ngem saan a manipud iti "Alligator"!
  Inwaras ti balasang ti lanut. Nagputok ni Vladimir: dandani saan a nakalibas ti bala iti shell ket natukkolna ti partition. Nagkidem ni Astarte:
  - Saan, makitak a saanka a super-elf! Natiliw dagiti tattaomi!
  - Nairut ti launch, nalukneng ti bariles, dakkel ti bala! Buyogen ti kasta nga eksakto: intuitibo laeng a maidungparmo dayta! - Inanges ti baro ti bariles ti dakkel a pistola.
  -Awan ti intuisionmo!
  - Bueno, saan nga iti daytoy a kita ti igam! - Inruar ni Vladimir ti korona a panagruar ti pungtot manipud kadagiti matana. - Na-master ko dagiti ultra-modern systems tapno mairuam iti daytoy: kasapulan ti panawen.
  Dinanog ni Astarte ti dummy a sukog ti dua ti sakana a buaya babaen ti ramayna: Linuktanna ti ngiwatna ket naglugan manipud iti dayta ti ababa a doble ti barilesna a machine gun. Natiliw ti balasang babaen ti paladna:
  - Bueno, manipud iti kukuam! Sapay koma ta nasaysayaat ti panangtamingmo iti dayta?
  Naragsakan ni Vlarad:
  - Adda dagiti kursomi iti gubat babaen kadagiti kadaanan a machine gun. No bilang masapul a makirangetkayo kadagiti sektor a na-neutralize ti hyperplasma ken plasma. Iti nagbaetan dagiti uniberso ken iti uniberso a mismo ammom: nadumaduma a linteg ti nakaparsuaan.
  - Elementario dayta! Ngem umuna, kitaem. - Inwaras ti balasang ti machine gun. Natiliw ni Vladimir dayta iti tengnga ti panagtayab, inturongna a kasla tuktok, ket inikkatna ti safety. Nalag-an ti igam nga addaan iti nalamuyot a gatilio.
  - Nakasaganaak!
  Kasla salamangkero ti balasitang: iti sabali a kanito awan ti kargana ti paladna, ket ita adda bunton ti nuts iti dayta:
  - Nagpintas!
  - Wen nasayaat unay! Addaanka kadagiti nagsayaat a reflex. - Dinayaw ti agtutubo ti duende, no idilig kadagiti kabaian ti tao, kasla kahel kontra mansanas.
  - Ita, paltogan! - Natadem ti panangibukbok ti balasang iti agarup limapulo a nuts.
  Nagturong ni Vladimir. Dagus a naiggamanna ti panaggaraw dagiti nuts. Saan a kasta ti kinarigatna, gapu ta medio nababa ti kapartak, matnag dagiti sagut ti ganggannaet nga squirrel, nga awiten laeng ti grabidad. Ket tapno makalkula ti panagpardas: mabalinmo ti agusar iti hyperplasmic brain-computer.
  Nagsippayot ni Astarte:
  - Bravo nga! Pudno nga elf ace ka! Magunggonaankayo iti daytoy! - Naglugan ti balasang ket inagkanna ni Vladimir kadagiti bibigna. Nagsanud a nangsabat kenkuana. Pagammuan ta nagguyoden ni Astarte: - kalpasan bassit! Ita, mapanka makiranget! - Intinnag ti komander dagiti abasto.
  Nangpidut ni Vladimir iti sumagmamano a magasin, inkabilna dagita kadagiti bulsana, ita kasla nabartek kalpasan ti hangover! Bayat ti ipapanawna, linuktanna ti ridaw babaen ti sipa ket naglugan a rimmuar a kasla angin manipud kadagiti nabasa nga ima.
  Sigud a bumabbaba iti nababbaba a tukad, nasabat ni Vladimir ti kanser ti kalding! Daytoy a lalaki ket mangiwagwag kadagiti kukona ken mangyugyugyog iti barbasna:
  -Oooh!
  - Siko nga! - Siuumsi a nagngaretnget ti baro.
  Kinuna ni Cancer Goat:
  - Adda nalamiis a reyna! Umutang iti maysa a minuto!
  Imbes a sumungbat, sinipa ni Elfaraya ti panga. Nagbaliktad ti kanser-kalding, a sinipa ti nakurba a botasna.
  Kalpasanna bimmaba ti baro ken balasitang babaen ti elevator iti transport number three. Addadan dagiti elf, nagtakderda kadagiti napintas a pose ken nagngalngalda. Maigiddato iti dayta, na-perme pay laeng ti buok dagiti babbalasitang ken lallaki.
  Nagkidem ni Elfaraya:
  - Bueno bueno! Ania dagiti shots!
  Pilosopikal a simmungbat ni Vladimir:
  - Pribado, army personnel, ti kalidad ket kapada ti maysa a komander, minus ti kapaut ti serbisio!
  - Umiso a remark! - Inasitgan ni Elfaraya ti piloto. -Nakasagana ka kadi para iti transfer?
  - Kasla maysa a photon iti radiasion! - Adda nalawag a sungbat.
  - Kalpasanna, mangrugitayo! Nakaam-amak no kasano nga in-inut ti panaglabas ti panawen iti virtual reality!
  Nagkidem ti piloto a kasla basolna:
  - Diak kabaelan, komander ti mangpapartak kenkuana!
  
  Lima a landing transport ti nagsina iti barko. Napigsa ti panagyugyugyog ti barko, dagus a nalaglag-an ken pinapigsana bassit.
  Kasla naluho ken elegante met dagiti lugan dagiti elf, ngem saan nga umdas ti pannakaurnos ti sukogda. Nausar dagiti shunting, imbes ketdi primitibo a makina ti jet. Nupay kasta, dagiti aduan kapadasan a piloto (sumagmamano a siglo ti tunggal maysa): ammoda ti negosioda, dagiti "Chrysanthemums"-3, kas pangawag dagiti elf kadagiti luganda, a nakalinya iti kadena.
  Napasamak a da Vladimir, Elfaraya ken Khrisli, agraman ti dadduma pay a mannakigubat, nasarakanda ti bagbagida iti sango ti panangraut. Gapu ta nailumlom iti atmospera ti planeta, rinugian ti barko a pinapudot ti kasko, ket nangngegan ti panaggaraw.
  Nagsippayot ni Chrizzly:
  - Ania ti sucker-pucker! Ammom pay ketdi no sadino ti pagdissuanmi?
  - Ammo ti komander! - Nasinga ni Elfarai.
  Dagiti sumsumrek nga ayus ti angin ti nangipuruak iti lugan manipud iti agsumbangir, a nakaigapuan ti panaggiling dagiti didingna. Bayat ti panagbarada iti umad-adu a napuskol nga atmospera, kimmaro ti panagngaretnget, kasla addada iti uneg ti higante a tambol, nga ad-adda a puersaen ti higante.
  Impukkaw ni Chrizzly:
  - Daytoy ket talaga a di kapapati a kinabastos! Isu a yugyogen dagiti nangato ti pannakayanakna nga elf.
  - Iti pudno a gubat, saan a mapasamak daytoy! Napanak metten kadagiti kasta nga accelerator a bukel dagitoy. Rumbeng a lumasatka iti human school!" nadlaw ni Elfaraya.
  - Diak kayat! Ania ti eskuelaan - dua a grado dagitoy! Diak maliklikan ti sakit ti ulo! - Intag-ay ti elf ti machine gun-na para iti panangkombinsirna.
  - Adda kadi lima a digit a sistema ti rating?
  - Saan, duapulo-digit, ngem awan ti mangikabil iti baba ti dua!
  - Wen, agparang nga elf-kayo, nariribukyo ti proseso ti edukasion iti sekso. - Nagkidem ni Elfaraya iti makaawis a luppona.
  - Ti makaay-ayo unay a proseso ti panagsursuro ket ti sekso! Ket kangrunaanna, awan ti agkedked a mangala manen iti dayta! - Nagtaul ti duende.
  - Ti sekso ti kakaisuna a suheto a sadiay ikagkagumaan ti tunggal maysa ti mangikabil iti ad-adu a taya!
  Innayon ni Elfaraya.
  - Ti paggigiddiatan ti sekso ken panagadal ket nasaysayaat ti C ngem ti D!
  Kabayatanna, maysa a kuerdas dagiti landing craft ti bimmaba iti umdas a nababa ket simrek iti awan ulep nga espasio iti rabaw ti planeta a nakasagana a mangparmek. Saan unay a nasayaat ti pannakakita, natapok unay, masapul nga iddepenmi ti primitibo a radar. Kas resultana, saan a napateg ti orientasion, ket ti buli a mismo, a duyaw ken nasileng, ti nangpataud iti pannakairteng.
  - Dumngeg iti umuna nga ace! Module three ti mangaw-awag kenka! - Nagsao ti walkie-talkie iti makaay-ayo a kinababai, ngem medio natangken ti timekna.
  - Dumdumngegak kenka maikatlo! - Simmungbat ni Elfaraya.
  - Kasla naduktalan ti radar ti panaggaraw dagiti barko iti abagatan.
  Nagmuregreg ni Chrizzly:
  - Kasla silo ti langana!
  Desidido a kinuna ni Elfaraya:
  - Mabalin nga aniaman, ngem awan ti mabalin a saludsod maipapan iti panangkissay iti opensiba. - Nagkidem ti dakulap ti balasang.
  - Atension, maikatlo a module, agtultuloy iti isu met laeng a kurso! - impadamag ti piloto. - Wenno kontaken ni Astarte.
  - Nakontak kami ken imbagana nga pagtalinaeden mi ti linya! - Nagkidemda iti sabali a pungto.
  - Pagtalinaedem dayta!
  Napaliiw ni Vladimir:
  - Masapul a bumabatayo, ti kabusor ket adda iti babatayo!
  Imbilin ni Elfaraya:
  - Agdive-tayo! Iti mismo a yuyeng!
  Bimmaba ti saan a partikular a natulnog a "Krisantemo," a nangparmek iti panagsaranget ti atmospera. Nakalkaldaang ti bip ti altimeter, medio nakalkaldaang ti langana.
  Natiliw kamaudiananna ti radar ti control point ket nangted iti signal! Dandani dagus a nagparang ti berde a marka iti natapok nga iskrin. Nangngeg ti timek ni Astarte, medio naballikug ti transmitter:
  - Iddepen ti shooting pad!
  Nangrugin nga agkir-in dagiti babassit a silaw, ket agarup kakatlo kadakuada ti natayen!
  Inlawlawag ni Chrizzly, a nagkigtot a nerbios:
  - Kastoy ti panangsukimatda iti kasasaad dagiti pangrugian a target!
  - Napanglaw! - Inkurba ni Elfaraya dagiti bibigna iti tubo.
  Nagwingiwing dagiti drive engine, ket nagkarayam dagiti giya ti missile manipud iti sirok dagiti naluktan a ridaw.
  Nagbrist ti Chrysanthemum iti sangapulo ket walo a missile, ngem sangapulo ket tallo laeng a pakdaar a silaw iti panel ti nagsilnag. Inlunod ni Vladimir:
  - Daytoy ket nalawag a di umiso a panagmanehar!
  Aglulua nga insungbat ni Chrizzly:
  - Yah! Posible unay daytoy iti gubat, nangnangruna no daan dagiti alikamen!
  Imbilin ni Elfaraya:
  - Danog dagiti konsentrasion ti tropa babaen kadagiti missile. No mapasamak a nalawag a makitatayo!
  Kinita ni Chrizzly ti sistema ti panangiwanwan.
  - Madungparmi ti kuartel. Dakdakkelda ken adu ti soldadoda. No maipapan iti alad, naaramid dayta iti raw masonry ken mabalin a maitumba babaen ti battering ram.
  Nagkidem ni Elfaraya:
  -Mauyongka kadi? Bagi a maikontra iti diding!
  - Saan nga obra dagiti gnomes daytoy, we"ll break through! Kasano ti inumen let's break through! - Nagliklik pay ni Chrizzly.
  - Kalpasanna, agrisgoka no kasta a greyhound-ka!
  Naglinya dagiti elf iti heometriko a perpekto a linia: ita ket umaspingda kadagiti pudno a soldado. Uray dagiti mata nagbalinda a saan nga ubing, no di ket nainget, makatubtubngar, kas kadagidiay pioneer a bannuar kadagiti daan a pelikula ti Soviet.
  - At least adda kabaelam! - Naragsakan ni Vladimir. Impagarup ti agtutubo a saan ngamin a kasta a sucker dagiti elf: naay-ayo, wen, ngem saan a takrot.
  Kimmita a mismo ni Elfaraya iti napigsa nga optics, a di seremonial nga induronna ni Chrizzly. Maysa a komplikado a pasdek iti asul a ginget ti in-inut a naglugan nga agturong iti landing craft.
  - Naulep ti pannakakita! - Pinadas ni Elfaraya a paaduen ti kinatadem. "Ket nabayagen a saan a napunas ti baso."
  -Siasino ti mangpunas kadagitoy? Robot wenno ania? - Nagkidem ni Chrizzly. - Ngem amin ket makita a kas iti kasasaadna. Putokanmi ti kuartel manipud iti kaadayo a tallo ribu a zherrs, dagiti dadduma a barko ket surotenda ti ulidanmo.
  - Aramidenmi daytoy!
  - Mainayon pay, iti virtual game, rumbeng a makatiliwtayo kadagiti napateg a tropeo. Gagangay a maidulin dagitoy iti tengnga ti base. - Inkuskusen ti duende ti lapayagna babaen ti naraniag a nabarnis a kuko.
  Napaliiw ni Elfaraya:
  - Daytoy a kuarto ket kasla kadaanan a generating station. Wow, nakaro ti kinakillo dagitoy nga antena!
  Automatiko a nag-sketch ni Chrizzly iti mapa ket intudona babaen ti ramayna:
  - Adda dagiti tropeo sadiay!
  Nupay kasta, makitan ti mata dagiti pasdek;ums-asidegdan. Posiblen a makita dagiti torre a naparabawan kadagiti plato ti kabal.
  - Tallopulo ket dua kadagitoy, agpapada ti distansia iti nagbaetan dagiti torre! - Rinugian ni Elfaraya nga inkurba dagiti ramayna.
  Insippaw ni Vladimir:
  - Natangken a lanut nga aglati!
  Ti duende, nga agngaretnget (kasla nalamiis), kinunana:
  - Gapu ta agpapada dagiti distansia, kayatna a sawen a masapul a labanantayo dagiti troll. Idi un-unana, masansan a makilablabankami kadakuada. Mainayon pay, pagay-ayat dagiti troll ti estilo ti kuartel.
  - Kadagiti birtual a trolls! - Nailinteg ni Elfarai.
  Ti sistema ti panangiturong ket nangpataud kadagiti immuna a numero - daytoy ti kaadayo kadagiti napili a puntiria. Nagsippayot ni Chrizzly:
  - Ita mangrugin!
  Sinagid ni Vladimir ti machine gun, saan, medio nakapuy dayta nga igam. Uray no naan-anay a lamolamo ti moderno a tao, ti kudilna nga addaan kadagiti hyperplasmic inclusions ket saan a matukkol ti bala a lead. Nupay saan, daytoy nga igam ket addaan iti puso a naaramid iti natangtangken ken nadagdagsen nga amang a sub-radioactive metal. Nupay kasta, saan latta a rummuar dayta. Pudno, iti virtual reality, ti kompiuter, kas iti cybernetic matrix, ti mangikeddeng kadagiti parametro ti bagi. Isu a mabalinda nga ibaba, uray kadagiti kadaanan nga igam. A nupay kasta, saan nga interamente a patas.
  Nagtambor ni Chrizzly kadagiti ramayna a hysterically, nalabaga ti buton, isu a ti dara ti duende ket umasping iti dara ti tao, naraniag nga eskarlata. Nagkidem dagiti pupil ti elf;medio umasping iti bassit nga uleg a nakatugaw iti ambush. In-inut unay ti panaglabas ti panawen para iti hyperplasmic nga utek, nangnangruna no agur-urayka. Daytoy ti pisiolohia ti hyperquantum exchange. Makapainteres ta iti nagbaetan ti uniberso, nangnangruna kadagiti pagsangladan dagiti antiworld, napaliiw dagiti gunglo dagiti manmano unay a hyperplasm. Ngem idi damo adda teoria a ti hyperplasm, kas maikanem a kasasaad ti banag, ket saan a mapasamak iti nawaya a porma iti nakaparsuaan. Ngem impakita ti panagsirarak nga iti dadduma a tukad dandani amin a substansia ket mabalin a lumasat iti maikanem wenno maikapito a kasasaad ti banag. Adda dagiti nadumaduma a panagrang-ay babaen ti amin a kita ti sientista: nagparang ti maikawalo a kasasaad ti banag, kasta met ti adu a kita ti hyperplasm. Nangnangruna, nangrugi a maibangon manipud iti dayta dagiti tisyu ti tao. Nalabit saan nga adayo ti tiempo a ti maysa a tao, uray no awan ti teknolohia, agbalinto a makapapatay nga igam a makabael a mangbalbaliw kadagiti parametro dagiti bituen ken planeta. Iti pangkaaduan, uray kadagiti nagkauna a science fiction, nadumaduma a pagarup ti naaramid maipapan iti tao iti masanguanan. Kas pagarigan, nanumo ni Efremov ket immadu ti manamnama a panagbiag iti kagimongan a komunista agingga iti 200 laeng a tawen. Kanayonanna, linimitaranna ti populasion. Karkarna dayta, ngem uray kalpasan a nangrugin a parmeken dagiti tattao dagiti galaksi, saan unay nga immadu ti manamnama a panagbiag, ket kas maysa a komunista ken ateista, saan a mamati ni Efremov iti imortal a kararua. Iti sapasap, isu ket nagsukisok iti masakbayan iti dua ribu a tawen, a daytoy ket adu, ngem iti sapasap ti namnama ket kalalainganna a panawen. Karkarna, ngem kaaduan kadagiti mannurat ti siensia a piksion, nangruna dagiti ganggannaet, ket saan a nangipinta ti masakbayan iti optimistiko unay. Iti sapasap, sumagmamano a kita ti uso ti napan nga agturong kadagiti dystopia: bayat ti panawen ti nabingbingay a lubong. Ipintada ti masakbayan kadagiti natayengteng a kolor. Nupay kasta, adda dagiti naraniag nga ulo uray idi a makaawat a ti masakbayan ket kukua ti nagkaykaysa a gobierno. Karaman kadagitoy ti maysa a naindaklan a higante a nangeklipse ken ni Jules Verne, a nangpadpadaan iti adu a pannakatakuat - nangruna ti hyperplasm. Dadduma kadagiti banag nga inimbentona ket adda pay laeng kadagiti proyekto. Kas pagarigan, ti pannakaparsua dagiti baro nga uniberso! Ita kuna dagiti sientista nga iti prinsipio posible daytoy, ngem saan pay a natungpal dayta! Ngem rumang-ay ti irarang-ay, ket naisangsangayan ti panunot ti tao. Napaneknekan a sarsarita ti nagtaudan ti tao manipud iti uleg! Kinapudnona, dagiti sunggo ket maysa a kita ti agkakabagian, ngem agruprupsa a sanga. Kinapudnona, ti Hypernoosphere ti nangipasngay kadagiti aramid ti tao. Ti utek ti tao ket saan nga orihinal a naaramid iti protina, ket saan a kas iti simple a primate, ti utek ti tao ket addaan iti 999 a dimension! Kaipapanan daytoy a dagiti tattao ket teoretikal a kabaelanda a maminsan a maminsan ti dakkel a nadumaduma nga impormasion nga agayus manipud kadagiti nadumaduma nga uniberso. Awan ti beddeng ti law-ang, awan ti lapped ti materia, ebolusion dagiti limitasion! Iti isu met laeng a wagas, ti tao, tapno saan nga agtakder, rinugianna a patanoren ti utekna. Inyasideg ti siensia ti dati a narungsot nga addaan iti wasay a bato iti lebel ti dios. Bayat a ti kinapudno ket saan a Mannakabalin-amin, ngem napigsa unay! Ita ti kapatgan a banag para iti sangatauan ket ti panagbiag ken panangpaadu kadagiti kabaelanna. Ngamin, awanen ti ad-adu nga epekto ti nadadael a kita ngem ti angin iti bato. Pudno, uray kalpasan ti ipapatay dagiti nangnangruna a naindaklan a tattao, agtalinaed a kabaelan dagiti nabati a tay-ak a mangimpluensia iti material a lubong. Bueno, apay, kas pagarigan, no dadduma adda epekto dagiti kararag. Ngamin, ti aniaman a kapanunotan ket mangibati iti impresionna iti tay-ak ti impormasion. Ket no adu unay ti pampanunot ken emosion, mapasamak dagiti riribuk iti hypernoosphere a mangapektar iti material a lubong. Gapuna, ti napasnek a pammati ti minilion wenno binilion pay ketdi a tattao, ken Kristo, ken Buddha, ken ni Mohammed, ket nangibati iti markana iti noosphere. Awit ti pammati ti impormasion ket ngarud iti sumagmamano a pamay-an material. Ket ti pammati dagiti binilion ket nakaad-adu nga enerhia iti nadumaduma a dimension ken lebel isu nga aktual a makayakar dayta kadagiti bantay. Daksanggasat ta saan nga ammo dagiti tattao no kasano a kontrolen daytoy nga enerhia: no nagasatka, umimbag ti tao, saan a maidungpar ti bala, saan a madungpar ti eroplano. Ngem mabalin met a ti kasumbangirna, ti negatibo nga epekto dagiti lunod ken no dadduma nalabes ti emosional a kararag. Nabileg met ti hypernoosphere: dandani kas iti Mannakabalin-amin a Dios, ngem dina lattan bigbigen ti bagina kas maysa a tao. Daytoy ket maysa a kita ti di mabilang a bilang dagiti tugot ken impresion ti nagduduma a personalidad! Isu nga adda pannakabalin ti amin a relihion, makaimpluensiada iti biag, ket no ad-adda a nabilegda, ad-adu ti pasurotda ken ad-adda a panatiko ti pammatida! Ngem maigiddato iti dayta, awan uray maysa nga addaan iti pudno nga ideya maipapan iti Dios. Kayatna a sawen, nasaysayaat no idaydayawmo ti Dios, ken agkararagka kenkuana, ket saan a makadangran ti bumallasiw iti bagim, ti laeng kinapudno, saan a naipalgak iti aniaman a relihion! Isu nga umiso ken di umiso ti amin! Mabalin met nga adda epekto dagiti ateista a komunista iti lubong iti aglawlawda, ket bayat nga umad-adu ti bilangda, ad-adda a nabileg dayta! Omnivorous ti hypernoosphere, mabalinna ti mangpapatay ken mangpagungar! Nalabit iti daytoy a kaipapanan, ti pudno a pammati ket asideg iti naan-anay, ket siasinoman a mangraem iti amin a relihion a maminsan isu ti kasisiriban a tao. Saan nga awan mamaayna a nagbalin ti baro nga Ortodoksia a sinkretismo iti imperial dominante. Ngem iti kinapudnona, dandani ateismo dayta, nga addaan iti pammati iti pannakabalin-amin ti rason. Iti pangkaaduan, naan-anay a napapaut ti panagbiag ti nagkauna nga Ortodoksia idi rugi ti maikaduapulo a siglo ket dina mapasardeng ti ateistiko a rebolusion. Ti konserbatismo ken panagkedked a mangbalbaliw iti aniaman, nupay agbaliwbaliw ti lubong, ti pagkapuyan ti aniaman a relihion! Masapul met nga agpasar iti ebolusion ti panangmatmat iti lubong ken pammati, ngem nagtalinaed ti Ortodoksia iti lebel ti Edad Media iti napaut unay. Pagyamanan iti immuna a naindaklan nga agturay a pinagkaykaysa ti sangatauan ken desidido a nangreporma iti Ortodoksia! Posible a no awan dayta, madadael ti sangatauan!
  Maysa a salvo ti sangapulo ket walo a missile ti nangyugyugyog iti kasko ti Chrysanthemum, ket dua a grupo dagiti rocket, a nangibati kadagiti kayumanggi nga ipus, ti nagdardaras nga agturong kadagiti puntiriada. Medio nakaro ti panagbalbaliw ti transportasion iti kannawan, agpigpigerger dagiti makina gapu iti tension, agpigpigerger ti kasko.
  Impukkaw ni Chrizzly:
  - Paltogan, kakabsat! Madungpar ti suelo!
  Kaaduanna a nakadanon dagiti missile iti puntiriada, ngem tallo, gapu ta napukawda ti kursoda, nabalinanda pay ketdi ti nagtayab a limmabas iti base. Dagiti pasdek ti kuartel ket anggulo, napintaan iti narugit nga abuabu, nga addaan kadagiti bungo ti ulo a nagtubo kadagiti punto. Narba dagiti pader ket nangrugi ti uram. Nupay kasta, no kumitaka iti matam, ti pannakaawat ket kasla dagitoy ket ay-ayam dagiti ubbing, wenno maysa a darat nga ili a rumeken ti umap-apuy nga ubing a lalaki.
  Nakapanunoten dagiti guardia, ket dagiti automatiko, babassit ti kalibreda a paltog ti nangdungpar kadagiti umas-asideg a transportasion manipud iti amin a torre.
  Tunggal maikalima a round ket maysa a tracer, dagiti panagbettak ket nagkurba a napintas ken kasla piesta a paputok. Ni Chrizzly a mismo ti naglugan nga immasideg iti manibela ket rinugianna nga inturong dayta, insubli ti piloto. Nagturong ti transportasion, inbelleng ni Elfaraya ni Chrizzly, a nangipakita kenkuana iti dakkel a pigsana. Uray kasano, inlinteg ti piloto ti lugan. Immasideg dagiti riles, ket ti lugan ket nangaramid iti nalukneng a panangpadas a mangliklik kadagiti manangraut a projectile. Ngem ditoy a nalapdan gapu iti limitado a kinamaniobra.
  Ket kadagiti pasdek nagtultuloy a bimtak dagiti rocket. Ti panagbettak ti nangballikug iti tangke, nagtultuloy nga agturong dagiti narunaw a rilesna babaen ti inersia, dua a bukod a paltog ti napigis, ngem dadduma kadagiti missile ti nagtayab iti ruar ti komplikado. Impakita ni Chrizzly ti higos.
  - Siasinoman ti makalipat, natauan ti panangtaming ni Astarte iti dayta!
  Nagkidem ni Elfaraya:
  - Kasla ambiguous ti uni dayta!
  - No ti hypercurrent ket maipasa iti arikepkep, maawatanyo no apay a ti maysa a libra a buzz ket maikari! - Nag-ung-ungor ni Chrizzly, nagngisiten.
  - Wen, ammok! Namin-adu a pinadas dayta! - Nagpurpuros ti balasang a kasla pusa, manipud kadagiti makaay-ayo a lagip.
  - Ngem saan a siak! Nasaysayaat ngem ti basta blowjob!
  - Fu bawdy nga! - Pinadas ni Vladimir (Vlarad) a sugaten ni Chrizzly ti asno. Nalibas ti duende manipud iti umuna a danog, ngem natnag iti pulp iti maikadua.
  - Wow, ti quasar ripper! - Naglunod ti duende.
  Bayat a bumaba dagiti Chrysanthemum, napuspuskol ti automatiko a panagputok ti kanyon. Naminlima a daras a nakaala dagiti lapayag dagiti mannakigubat kadagiti di makaay-ayo nga uni - kasla babassit a meteorite a mangtuktok iti grabitasional a metal. Ta ita nagtengtengngel ti kasko, ngem bayat a bumaba dagiti barko, immadu ti makadadael a bileg ti apuy a maibusor iti eroplano.
  Imbilin ni Astarte:
  - Danog dagiti torre!
  Sumagmamano a missile ti naiputok, ngem gapu ta "antediluvian" ti teknolohiana, naikkatda iti sistema ti homing. Tallo laeng ti nangdungpar kadagiti torre ti machine gun, a nangdadael kadagiti punto ti panagpaputok. Makitam dagiti paset dagiti naburak a bagi nga agtaytayab nga umadayo a kasla confetti manipud kadagiti paputok.
  Intudo ni Chrizzly ti ramayna ket kinunana:
  - Ania ti imbagak! Dagitoy ket troll! Kompleto dagiti kretin!
  Ad-adda pay a kimmaro ti apuy manipud kadagiti nakalasat a posision, kimmaro ti pungtot.
  Pinadas ti piloto ti agsubli, ngem nag-jam dagiti pedal. Nupay kasta, nangrugin a nagbannayat ti lugan. Sumagmamano nga elf ti natnag manipud kadagiti sakada, maysa ti nadungpar iti diding iti kasta unay a nangduprak iti kallugongna.
  -Oooh! Dakkel ti bump ko! - Nagsennaay.
  Nangato pay laeng ti kapartak para iti kalakian a karnero, ket tapno saan a madangran, inpigket ni Elfaraya ti lever ket inruarna ti parachute. Ti resistensia ti angin ti nangpabannayat iti kapartak.
  Idi nakitana ti kongkreto a diding nga agdardaras nga agturong iti barko, nagikkis ni Chrizzly a kasla maag:
  - Polundra nga! Amin nga ima iti kubierta!
  - Laglag! - insungbat ni Elfaraya.
  Sumagmamano a babbalasitang nga elf ti nangiruar kadagiti uloda ket nakitada kadagiti porthole nga asideg unay ti bangen, ket nagkidemda a kasla baboy a maparti. Nupay kasta, kasla ken ni Vladimir a dagitoy ti nalabit ikkis ti nabileg nga orgasmo ti babai.
  Adda napigsa nga impakto, kalpasanna nagdisso ti lugan kadagiti landing skid. Naglugan dagiti napigis a poste ti alambre nga alad a simmurot kenkuana, ket kalpasanna adda pay nabileg a danog. Nadungpar ti transportasion ti diding ti pasdek.
  Natinnag dagiti babbalasitang, nagbaliktad ken nagturongda kadagiti sakada. Nagsennaay ti kaaduan a naipinta a balasitang gapu iti lulua:
  - Naburak ti nakurapay a sakak!
  Natnag met ni Vladimir, ngem dagus a timmakder. Saan a nasugatan ti ulona. Ngem nakigtot ni Chrizzly, nagtayab ti helmet manipud iti ulona, ket adda panaglumbang ti mugingna ken agtedtedted ti dara.
  Dinamag ni Elfaraya kenkuana:
  - Kumusta kan?
  Desperado nga inwagwag ti duende dagiti imana:
  - Agulimekka! Photon iti bituka!
  - Bueno, agannadka!
  Kasla ti piloto ti kaaduan a nagsagaba, nadunor ti barukongna, ken agayus ti agayus nga eskarlata a dara manipud iti ngiwatna. Ngem gapu iti nakaskasdaaw a kinasiglat dagiti elf, kabaelanna latta ti mapan, nupay saan a maibagay a makigubat.
  Tinulongan ni Vladimir dagiti babbalasitang a timmakder. Iti laksid ti pannakakigtot, nagsagrapda iti bassit a sugat, sugat ken garaw.
  - Bueno, babbalasitang, panawenen tapno makiranget.
  Nagngaretnget ni Chrizzly:
  - Kaduam laeng!
  - Ket pumanawka, rubber buffoon!
  Gapu ta marigatan a manglukat iti ridaw, siam nga elf ti pimmanaw iti landing transport ket nasarakanda ti bagbagida a direkta iti sirok ti torre. Maysa a rapid-fire gun ti agputok manipud ngato, agparang a naiyaw-awan unay ti troll gapu iti laban iti tangatang. Agburburek ti umap-apuy a riles, ken agtudo a kasla uraro dagiti casing ti paltog. Maysa kadagiti babbalasitang nga elf ti napukaw ti botana ket inaddangna ti agsigsigarilio a shell babaen ti naimas a lamolamo a sakana ket nagikkis.
  . KAPITULO No. 20
  Naglugan ni Mirabela ket mekanikal a nadungparna ti nasakit a paset. Nagkidem dagiti ramayna ket natakuatanna ti dakkel a kuton a nangkagat kenkuana iti aanakan.
  - Ti anti-material type, kabaelanna nga iserrek ti impeksion iti lasag. - Nagngaretnget ti balasang.
  Nangrugin a nagatel unay ti sensitibo a tian, tapno mapalag-an ti panagsagaba, nagtaray ti balasitang iti nalamiis nga ayus ket limned iti dayta. Kasla nagbalin a nalaklaka bassit.
  - Dagitoy dagiti naalas a banag nga adda pay laeng iti daytoy nga uniberso, ket impagarupko a natalna dayta.
  Bayat ti panagtarayna, inaddang ti balasitang ti maysa a nettle babaen ti lamolamo a sakana ket nagatel met ti de rosas a suela, a di pay naaddaan iti tiempo a tumangken. Napanunot ni Mirabela, a nakatugaw iti karayan: nasarakanna ti bagina a naan-anay a lamolamo, nga awan ti armas wenno kompiuter. Dakes daytoy, gapu ta sangagasut a porsiento nga anak a babai ti super-sibilisasion, awan ti ideya ti babai a mannakigubat no ania ti maaramid iti sidong dagiti kasasaad ti primitibo a sistema. Kinapudno: dakkel unay ti pannakaammona, agraman ti pakasaritaan ti adu a lubong. Iti daytoy a kaso, masapul a mangalaka iti sumagmamano a kita ti igam. Ngamin, nagbalin a kas iti bagina dagiti nagkauna a tattao, a kaipapananna a nakapkapuy ken awan gawayna nga amang. Ti kinakapuy pinagbalinna ti sunggo a tao, ngem maag ti mannakabalin nga elepante, no adda koma daytoy a kita iti di kumurang a maysa a trilion a tawen, dandani saan koma a nasayaat ti panagdur-asna. Adda idi tiempo, agpegpeggad ti planeta a daga gapu iti pannakatnag ti medio dakkel nga asteroid. Mabalinna a maminsan a pagpatinggaen ti natauan a sibilisasion. Ngem gapu iti naindaklan nga agturay, ti immuna a annihilation rocket a naparsua ti nangburak iti asteroid a nagbalin a photon. No piliem dagiti umiso a ramen, ngarud dandani awan ti radiasion nga iruar ti antimatter, ket dakkel a plus daytoy, ta dika maka-crap iti planetam. Ngem no nabannayat bassit ti panagrang-ay, nagsagaba koma ti puli ti tao iti gasat dagiti dinosaur. Iti pangkaaduan, ti delikado unay a trabaho ket ti awan darana a panangipasakup ti Estados Unidos. Daytoy a pannakabalin ket medio narang-ay unay, ket nangnangruna a nalaing dagiti Americano nga agaramid kadagiti blockbuster. Ti industria ti pelikula ket adda iti kangatuan a tukad, nangruna iti dayta a panawen. Impakita dagiti nasaririt nga aktor a da Jackie, Schwartz, DeCaprio, Stallone ken adu pay ti lubong ti masakbayan ken naraniag a pantasia. Kadagidi nga aldaw, nangruna iti iyaay dagiti computer graphics, makaaramidda kadagiti makakombinsir, namaris nga ilusion.
  Alaentayo a pagarigan ti "Star Wars" wenno "Babylon" - natural unay ti pannakapelikulada. Nangrugi ti pudno a panagsaknap iti law-ang kalpasan ti panagkaykaysa ti sangatauan. Ti immuna, nupay medio primitibo, a sibilisasion ket nasabat iti asideg ti bituen a Sirius. Napudot ti maikapat a planeta ngem ti Daga, ngem medio maibagay iti biag.
  Nagnaed dagiti lizard primate iti lebel ti kueba. Nupay kasta, addaandan kadagiti wasay a bato, ngem awanan kadagiti pana ken pana. Nagparang met dagiti pangrugian ti relihion. Ti kulto ti sumagmamano nga elemento, a pakaidatonan dagiti cereal ken damili nga isu, no dadduma bangkay ti animal. Medio manmano dagiti katutubo, ket kalpasanna dagiti virus ken bacilli nga inserrek dagiti naindagaan ti nangpunas iti dandani amin kadakuada. Tapno mapabiag manen daytoy a kita, masapul pay ketdi nga agpatulongkami iti cloning.
  Intaray ti balasang dagiti imana iti danum ket nagbuggo iti sirok dagiti takiagna. Napintas ken natalged ti rikna ti karayan.
  Iti prinsipio, nakiranget dagiti naindagaan a gubat iti law-ang babaen ti sibilisasion nga agang-anges iti fluorine. Isuda ti immuna a nangraut kadagiti Ruso, ket nangrugi ti narungsot a gubat. Idi damo, agpapada ti panaglalaban, ngem kalpasanna dagiti tattao, babaen ti tulong ti mahika ken elf, pinasayaatda ti teknolohiada ket nangirugida iti makaikeddeng nga opensiba.
  Dandani napapatay ti amin a parsua a fluoride, ket naitaray dagiti natda kadagiti kampo konsentrasion. No naabak koma dagiti naindagaan, saan koma a nasaysayaat ti gasatda. Ti fluorine ket maysa nga aktibo unay nga elemento, ti kaaduan nga aktibo nga adda ditoy Daga, daytoy ket nangted ti puli iti nalabes nga agresibo. Kalpasanna, siempre, ad-adu pay a gubat, pannakadadael dagiti planeta, pannakaparmek dagiti sibilisasion. Dinadaelda pay ketdi ti sumagmamano a galaksi. Ngem iti pakabuklan, naabak amin dagitoy : iti likudan ti naindaklan a laban ti dua a Russia. Iti moderno a sine, siempre, nagadu a gubat iti law-ang ti nasaklaw. Na-shot dagiti pelikula ken serye iti TV. Dagiti espesial nga epekto ket timmanor agingga iti lebel ti kangatuan a realismo, ngem kaskasdi, ti daan a sine ket nakasarak kadagiti managdaydayawna. Ken ti kinapintas dagiti nagkauna a bituen ti Hollywood ken Mosfilm, ti di agkupas a dayagda.
  Nupay kasta, nagparang met dagiti moderno a bannuar iti pelikula. Nangnangruna, ni Vitaly Tok, a nagbida ken ni Lev Eraskander. Daytoy nga agnanayon nga agtutubo ket nakipaset kadagiti gubat ti interuniversal a gubat ken nagtignay kadagiti pelikula. Pudno, ti kaawan dagiti lallakay ken babbaket iti Imperio ti Russia ti namagbalin kadagiti plot a medio monotonous. Ngem ti computer graphics ti namagbalin a posible a mabayadan ti amin, nangnangruna, makaaramidda iti naiduma a rupa uray pay idi un-unana. Bueno, rimmang-ay ti irarang-ay, ngem saan unay a nasayaat ti sine! Nupay kasta, nagparang ti naan-anay a material - virtual reality. Dandani eksklusibo laeng a nausar dayta a panagsagana iti gubat. Iti science fiction, nangnangruna iti panawen ti atomiko, nagbalinen nga uso ti virtual reality. Ngem maigiddato iti dayta, nagtalinaed a primitibo dagiti pamay-an ti panagandar dayta. Kayatko koma nga ibagaytayo ti hyperplasma para iti maysa a banag a makagunggona, ken saan laeng a mangsapul iti sabali a pamay-an a mangdadael iti amin a sibibiag a banag. It"s funny and tragic: kas pagarigan, maysa a dati nga emperatriz ti nangrugi a makapadas iti depression kalpasan a pimmanaw iti puesto ti head of state. Isu a pinagbalinda a virtual machine tapno agtultuloy a makiranget ken mangituray iti uniberso. Nupay kasta, dagiti dati a lider ket no dadduma mapnekda kadagiti saad ti bilin iti imperio. Saanmo a mabalin nga ibilin ken iturayan ti amin a sibibiag a banag iti amin a tiempo. Nupay kasta, mabalinmo a paaduen ti aniaman a "birtual" nga ay-ayam, agraman daydiay parmeken ti emperador ti kalabanna babaen ti pannakabalin ti Naindaklan, Sagrado a Russia ken rugianna a parmeken ti dadduma nga uniberso. Ket ti kinapudno a nakabuya pay ketdi iti sumagmamano a pelikula ti science fiction a sadiay naparmek ti dadduma nga uniberso: nakaskasdaaw ti langana.
  Nangnangruna, adda ti teoria ti maysa nga akordeon, wenno maysa a baraha ti gistay awan patinggana a bilang dagiti dadduma nga agpapada a lubong. Daytoy a mismo ket medio makapainteres.
  Ket apay a masapul nga agpapadada?Mabalin a ma-modula dagiti uniberso a dati a di makita kadagiti dadduma a pisikal a linteg. Wenno parmeken, nangnangruna iti sibilisasion a buklen ti awan sabali no di ti ibleng, dayta ket nakakatkatawa! Apay a makigubattayo iti tae?
  Nagkatawa ti balasang a nagdisso iti danum. Agtubtubo ti dalluyon dagiti babassit a sakana, ti nasikap ken agtutubo a darana ti agkasapulan iti panaggaraw. Timmakder ni Mirabela ket simmang-at a rimmuar iti danum. Umuna iti amin, rinugianna ti nagsapul iti natibker a sarukod ken natadem a bato. Saan a narigat ti agsapul iti sarukod, ngem ti kangrunaan ket napigsa dayta, ket dayta ti eksakto a problemami. Ngem ti panangbirok iti natadem a bato ket posible laeng iti takdang. No nagtimbukel, saan a napateg: mabalinmo a bingayen. Namin-adu a nakita ti balasitang dagiti nakakatkatawa nga animal, naglaok nga alimbubuyog ken sunggo. Nagluganda manipud kayo agingga iti kayo. Ngem kamaudiananna natiliw ti medio dakkel a manangraut. Maysa nga animal a kasla purpura a lynx ti nagdardaras a nangdungpar iti balasang. Naglugan ni Mirabela iti sikigan ket dinanogna ti lynx babaen ti sarukod. Isu a nagngaretnget ket naglugan manen.
  Nalagip ti agtutubo a mannakigubat amin a teknik ti pannakidangadang a nabartek kenkuana sipud pay idi ubing. It"s just that saan unay a dimngeg ti bagi. Nupay medio napigsa ken masel dayta. Nupay kasta, ti lamolamo, kasla balasitang a saka, imbes a mangputed iti tengnged, napan iti gurong ti animal. Nagngaretnget ti lynx ket simmungbat babaen ti panangkuskosna iti luppo ti balasang. Ngem nasigo nga inserrek ni Mirabela ti sarukod iti mismo a mata, ket dagus a nangipaay iti narangrangkis a danog iti muging.
  No danogmo babaen ti palmam iti naisangsangayan nga anggulo ken maysa a naikeddeng nga espasial a sakup: uray ti bassit a danog ket mabalin a mangpataud iti pannakakugtar.
  Nagkidem ken nagkullayaw ti lynx;nasarakan ti balasitang ti bagina iti rabawna.
  - Saan a madi! Ket nalukneng ti dutdotna! Mabalinmo nga abbongan ti kinalamolamom iti dayta.
  Inguyod ni Mirabelle ti lynx nga agturong iti takdang. Idi damo, nalaka laeng ti mangawit iti walopulo a kilo a bangkay, ngem kalpasanna, nabannog ti balasang.
  - Ket sadino ti ayan ti daan a bagik, a di ammo ti pannakabannog, a makabael a mangguyod iti kadaanan a tren wenno barko. Ita, maysaak kadagiti daksanggasat a tattao. Ket anian a ladingitko iti daytoy. - Nagpammarang (wenno saan unay a nagpammarang) ni Mirabela.
  Napan iti takdang ket dagus a nagtakder iti kahel a darat, a nangpuor kadagiti lamolamo a sakana. Nupay gagangay ti ut-ot, iti daytoy a kaso kayat ti balasitang a liklikan dayta. Inbalkotna dagiti sakana kadagiti nalamuyot a burdock ken ingalutna ida iti ruot, isu a nalaklaka nga amang ti magna.
  Adu ti bato iti takdang, agraman dagiti sarming. Napartak unay a nangaramid ti balasitang iti bagina a kutsilio. Naaramid iti sarming, medio natadem dayta. Ngem saan unay a nalaka ti agkudil nga awan ti kapadasan. Masapul nga ag-fiddle-ak, ket naduyok ni Mirabel iti dara. Idi nagdisso ti balasitang iti danum, a nabara a kas iti presko a gatas, gistay dagus a nagparang dagiti pating, a naallukoy iti angot ti dara.
  Umasping dagitoy kadagiti adda ditoy daga, naabbungotan iti baldosa, napigsa ti pannakapatad ken nalawa, ken nabingbingay dagiti ngipen iti nakillo ken nalinteg.
  - Anian a monstruosidad! "Dandani awan ti tiempo ti balasitang nga agluksaw manipud iti danum, maysa kadagitoy a parsua ti nagtayab iti rabawna ket natnag iti napudot a darat. Gapu ta masarakanna ti bagina iti awan danumna nga espasio, agang-anges ti pating ken desperado a mangsapsaplit kadagiti payakna, a mangsipa kadagiti ulep ti darat.
  Nagsippayot ni Mirabela:
  - Wen, maysa a manangraut a parsua! Ania a kita ti dump ti rimmuaram?
  Nagtultuloy ti panagpitik ti pating, ngem in-inut a bimmaaw. Agparang nga awan met ti nasam-it a panawenna iti napudot a pariok. Sumagmamano a tedted ti berde a dara ti rimmuar iti ngiwat ti parsua. Nagyelo, nalag-an laeng nga singaw ti nangipamatmat nga ag-evaporate ti agneb.
  Inkabil ni Mirabela ti loincloth iti aglawlaw ti luppona, a nangibati iti kudil iti barukong ken abagana. Nagnaak bassit sa inuksobko. Saan a bisyo ti kinalamolamo, ngem ti lamolamo iti daytoy a pudot ket ad-adda a komportable. Kaskasdi, saan a maymaysa ti uppat nga init. Kellaat a narikna ti balasitang ti pannakauma, nangikabil kadagiti nadagsen a bato kadagiti abagana, ket napan nag-jog, a sinanay ti baro a bagina. Kalpasanna, rinugianna ti nangipangato kadagiti bato ken kabilen dagiti kayo babaen kadagiti sakana, tulang, ima, siko, ken ulona. Pinadasna a papigsaen dagiti ligament-na ket inaramidna dagiti pannakabingay, a nakabitin iti nagbaetan dagiti bato. Nagtulnog a naimbag dagiti ligament, ngem marikna latta ti ut-ot, agparang a kurang ti panagdakkel ti baro a bagi.
  Namitlo gasut nga inaramid ti balasitang ti abdominal crunches babaen kadagiti timbang, kalpasanna nagna kadagiti imana ken nag-somersault. Kalpasan dayta rinugian ni Mirabela nga iproseso dagiti teknik. Natakuatanna a saan nga umdas ti padded dagiti sakana tapno sibaballigi a makiranget. Kalpasan ti agsasaruno a pannakasaplitko kadagiti kayo, nalungsot unay dagiti saka, siko, muging, ken tuktok ti ulok. Masapul nga isawsawko dagitoy iti danum tapno nalaklaka. Maysa pay, napigis dagiti tasa kadagiti sakak. Inkeddeng ti balasang: bay-am a mairuam dagiti lamolamo a sakana, iti daytoy a kaso napigpigsa ken tumangken no agbalin a nalukneng ti sakana. Gapu ta naan-anay a nabomba ti bagina, inkeddeng ni Mirabela:
  - No surotentayo ti ulidan ni Robinson ket mangbangontayo iti balay, daytoy ket saan a maibagay kaniak, diak makabusbos iti kasta unay a panawen. Masapul nga aramidem ti bagim a pirogue ket aglayagka nga umadayo ditoy iti kabiitan a panawen.
  Saan a nasapa a naibaga ngem naaramid! Nangaramid ti balasitang iti wasay a bato babaen ti panangigalutna kadagiti ubas, ket rinugianna ti nagsapul iti maitutop a kayo. Medyo dakkel ti iskeleton, agarup limapulo a kilometro kuadrado. Umdasen dagiti raw materials, ket ti trabaho saan a nangbutbuteng iti balasitang.
  Nangaramid ni Mirabela iti lima a wasay no la ket ta adda, ket saan a nagbiddut. Nagbalin a makapasakit ti bukot ti trabaho, sagpaminsan kasapulan a tadtaden ti natangken a bato ken tadtaden ti ukis. Nabayag a nagriribuk ti balasang, ngem kasla di mabannog. Atiddog dagiti aldaw iti daytoy a planeta, ken ababa unay ti rabii. Agtedtedted ti ling-et ken namin-adu a nangpabaro iti bagina kadagiti prutas, ti balasitang ket nagtadtad ken nagtadtad. Kamaudiananna narba ti kayo, ket limned ni Mirabela a nabannog iti nalamuyot a brush. Talaga a kayatna ti maturog. Saan pay a pulos a nakaturog, ngem ita masapul a labananna daytoy awan asi a rikna. Ket agpigpigerger met dagiti sakak.
  - No la koma awan dagiti anay! - Kinuna ti balasang nga agsennaay. No la ket ta, kalpasan a sinukimatna amin nga asidegan ken siniguradona a natalged dayta, nagnganga.
  - Ania! Bye-bye-ka! - Dagus a nagkidem dagiti mata ti balasang.
  Ti arapaapna ket, kas iti kanayon, grandioso (nupay siempre: kas iti kanayon, daytoy ket maysa nga alegoria ti panangpadas iti banag a dimo ammo a kanayon a grandioso!), inladawanna ti dakkel a laban iti law-ang.
  Agsagsagana idi ti Nasantuan a Russia para iti makaikeddeng a gubat. Iti dasig ti kabusor: dakkel pay laeng unay ti bentaha, kayatna a sawen nga adda paset ti aniaman a nuance. Saan pay a pulos a naaddaan ti kabusor iti kasta a kaadu ti puersa iti maysa a lugar, ngarud tunggal balasitang ken lalaki ket masapul a paset ti mekanismo ti panagresistir.
  Iti panagrikus dagiti bituen a mangbalkot iti Diamond Gate (nagsilnag ti nagan a mismo iti lagip ni Mirabela), mapasayaat ti depensa, agtulidtulid ti amin a kasla balay ti uyokan no primavera.
  Gagangay a buya ti maysa a mannakigubat a nailumlom iti turog, kasla pay ketdi kenkuana a nakitanan daytoy iti sadinoman.
  Nagtrabaho dagiti orbital dock iti naan-anay a puersa, in-churn out-da ti amin a kabaelanda, manipud kadagiti dadakkel nga estasion ti artileria agingga kadagiti mini-mine. Naipakat met dagiti plataporma ti missile, nagdardaras dagiti salamangkero iti aglawlawda, nga agsasaibbekda kadagiti anting-anting, a mangsalamangka kadagiti torpedo.
  Naaramid ti ibleng kadagiti espesial a nagtimbukel nga urno a napno kadagiti elektroniko, a nagtayab iti tangatang. Tapno mapasayaat ti epekto ti mahika, nagusar dagiti elf ken dadduma pay a parsua kadagiti espesial a terno nga addaan iti hyperplasmic acceleration. Maigiddato iti dayta, naiyeg dagiti mangballikug iti law-ang nga emitter, maipagarup a ma-ambush dagitoy iti asideg ti sinturon dagiti nakatakder nga asteroid. Nagtaytayab met dagiti mangkukulam manipud iti nadumaduma a paset ti uniberso iti aglawlaw dagiti emitter, ngem kaaduanna nga elf. Tinulonganda dagiti personnel ti inhenieria a mangpaadu iti epektoda ken mangikapet iti camouflage field, a nangpapigsa iti depensa iti nauneg.
  Naggigiddan nga inkagumaan dagiti Nasantuan a Ruso nga ikkan ti depensada iti kinalalaki tapno saan a maburak dagiti linia iti umuna a pannakasagid. Para iti daytoy, nausar dagiti espesial a pannakarba ti subespasio, nga iti umiso a kanito mabalin a dagus a mangyakar iti dakkel a grupo.
  Ti temporario a hedkuarter ket mabirukan idi iti planeta nga "Ayat", daytoy ket nangsakup ti kaaduan a kombeniente a posision iti sistema. Kanayonanna, ti planeta a mismo ket buklen ti kasta unay a napigsa ken elastiko a material isu a saan koma a narba uray bayat ti thermal bombardment. Naikabil dayta iti mayakar-akar a plataporma ti barko a bituen ken mabalin nga aggaraw iti aniaman a kanito, mainayon pay, naabbungotan dayta iti tay-ak ti napigis nga espasio, a nanglapped iti dagus a pannakadadael ken kasta met a di dumngeg kadagiti bilin.
  Ti siudad a mismo, a nakaibatayan ti hedkuarter iti kaaduan a paset, ket nauneg iti daga. Nupay kasta, naggapu kenkuana dagiti signal. Nagtultuloy ti panaggaraw ti starship ti hedkuarter, iti kasta mabalin a maipuruak dayta iti zero phase.
  Ni Hypermarshal Georgy Konstantinovich Zhukov ket adda iti dayta, adu a komander ti nangipatulod kadagiti hologram a kasukatda. Nangaramidda iti nadumaduma nga eskema a mangsaranget iti nagdakkel a kuko ti armada ti minilion a lubong. Nasken a pakapuyen ken buraken ti kabusor.
  Pagsasaritaan ni Georgy Konstantinovich Zhukov ti epektona idi nagparang ti ladawan iti sanguananna ket timmakkel manipud iti suelo ti maysa a naragsak nga ubing a lalaki a naka-spotted suit.
  - Sika kadi ti Mangduprak? Naindaklan nga akademiko, diak ninamnama kenka!
  Insungbat ti ubing a lalaki, nga agsilsilnag iti nainggayyeman nga isem:
  - Daytoy ti magic photon double ko! Nupay kasta, daytoy ket isu met laeng ti bagik. Masapul a personal a mangibilin ti maysa a sientista kadagiti tropa, ken saan laeng nga agimbento kadagiti baro nga igam. No panunotek dagiti espesipiko a banag ti Star Wars, isingasingko dagiti sumaganad a taktika. Kaslatayo iti nairut a naikompresion nga ubbog. "Ti akademiko nga ubing a lalaki intuprana ti gum, nagpukaw a kasla bula, inruarna ti gravity-vacuum emitter, sa sinukimatna ti koriente. - Ti presion ket bassitto iti damo, ket kalpasanna umad-adu! Padasem ti agpis-it iti danum, makitam nga umasping dayta a proseso!
  - No agpigketka unay, mapasamak ti espontaneo a proseso ti panagtipon dagiti nukleo ti hidrohena: addanto bomba! Simmungbat ni Georgy Zhukov a kasla estudiante a nakamemorize iti leksion. Naidda iti luppona ti napigsa ngem naalumamay a babai nga ima ni Natasha. Maysa a napintas a balasitang ti nagbiag iti lubong iti nasurok a walo gasut a tawen ket no idilig iti ubing a lalaki (uray no iti langa laeng ti ubing) nariknana a lakay unay. Ngem ni Zhukov, a dagiti templona ket nasagid iti ubanan a buok (saan a kayat ti marshal nga alaen ti "standard para iti imperio" a langa ti sangapulo ket innem ti tawenna nga ubing a lalaki), ket ad-adda a maibagay kenkuana.
  - Ammok dayta! Ngem banal unay ti analogy iti spring. Padur-asenmi ti ultra-half-space field. Saanen a mabalin a serken dayta ti aniaman, naan-anay a proteksion no aggarawka iti maysa a direksion. Kasla cyber-saber suit, iti maysa a sikigan ket mobile, ngem iti sabali ket maysa a di malabsan a bato. Kasta met ti pannakaipatungpal ti kagudua-espasyo a tay-ak iti basbassit a rukod.
  kinuna ni Zhukov a napasnek ti panagkitana, a dina talaga maawatan ti pagsasaritaanna. Insingasing ti referee a ni Heneral Natasha Zhuravleva:
  - Ti kalkulasiontayo ket naibatay iti kinapudno a ti kangrunaan a laban ket mapasamak inton dagiti mobile starship ken dagiti depensa ti planeta ket mabalin a makilangen a sangsangkamaysa, a mangsaklaw iti tunggal maysa. Addanto ti kinatimbeng dagiti puersa.
  - Super hockey nga! - Intag-ay ti akademiko a lalaki ti paladna ket sinaplitna ti pingping ti balasang. - Nalamuyot ti kudilmo, ania a krema ti usarem?
  - "Petunia" apo ti siensia.
  - Hiperquasar nga! - Kinita ti crushing super kid ti nagdakkel a volumetric hologram ti nabituen a langit. Kinalkulak iti isip dagiti reserbak.
  - Kasla naurnong ti kabusor ti amin a mabalinna a kolektaen, nasurok a dua ket kagudua a daras nga ad-aduda ngem kadatayo. Saan a bilangen dagiti salamangkero. Narigatto unay a pannakidangadang nga addaan kadagiti nakaro a parikut. - Kinitak ti kinapudno nga in-roll ni Zhuravleva dagiti cornflower blue a matana. - Nairutto unay dayta!
  Natadem ti sungbat ni Zhukov:
  - Bayat ti gubat para iti Moscow, ad-adu ti infanteria ti kabusor, nasaysayaat ti kalidad dagiti tropana, nakapatpateg a kinatan-okda iti teknolohia, ket nangabakkami!
  - Gapu ta saan a nakasagana ti kabusor para iti kalam-ekna! - Ti akademiko ti nangputed kenkuana.
  -Ti kasasaad ti paniempo apektaranna ti agpada a buyot. Pudno nga ad-adda a nairuam ti Russia iti naulpit a klima. - Nagkullayaw ni Zhukov.
  Siraragsak nga impadamag ti akademiko:
  - Ket kadagiti banag ti technomagic, insaganak ti di makaay-ayo a sorpresa para iti kabusor. Pudno, saan a maipakat a dagus dayta, masapul nga umuna a matay ti binilion, ket masapul a mapno ti espasio iti ut-ot ken panagsagaba.
  - Karkarna a mahika? - kinuna ni Natasha. - Tapno agtaraon iti pammapatay ken pannakatutuok ti dadduma a tattao!
  - Daytoy ket maysa nga extreme case! Nabayagen a nagtrabahoak, a nangparnuay iti hyper-accumulator ti kinadakes ken pannakadadael. Ngem iti gubat, nasayaat ti amin a pamay-an. Nangruna no naisangsangayan ti kapigsa ti kabusor. Ti kinapudno a ti kabusor ket addaan iti kasta a dakkel a bentaha ken basoltayo, diak absolbaren ti bagik iti personal a responsabilidad. Kas maysa a de adal a tao ken estratehiko, ad-adu koma ti impakitana a diplomatiko nga abilidad, a dina ipalubos a mapataud ti koalision a maibusor iti bagina. Ket siempre impasdekna ti imperiona.
  Nagkidem ni Zhukov:
  - Ti ubing a makiramraman iti diplomasia ket kinaaleng-aleng! Dagiti negosasion ken intriga ket rumbeng nga inabel dagiti aduan kapadasan a lallaki.
  - Sumagmamano a siglon nga addaanak iti panunot ti ubing, ket daytoy ti mangipalubos kaniak a makadiskobre! - Impakita ti ubing ti triple tongue. - Ngamin, naisangsangayan ti panangmatmat ti ubing iti lubong!
  Dinamag ni Natasha Zhuravleva iti balasitang a ni Maria Smetanikova, a mangimatmaton iti long-range reconnaissance:
  - Apay a ditay" nabalinan a biningay ti koalision ti kabusor? Daytoy kriminal nga imperio ti Dakkel a Russia?
  Automatiko a simmungbat:
  - Adu unay dagiti gagangay nga interes ti nagtitipon, mainayon pay, dagiti umilitayo ket nagparang a maag iti sumagmamano a daras. Marikna a kasla adda nabileg a nangiturong kadakuada. Nabatad ti panangbusor iti napigsa a mahika.
  Nagduadua ti akademiko nga ubing a lalaki:
  - Magical counteraction, ti kadawyan a wagas tapno maliklikan ti responsibilidad. Bassit ti mapabasol ti panagsalamangka. Ngem saannaka nga isalakan daytoy manipud iti pannusa. Gapuna, para iti daytoy agtarayka iti lapped a kurso ti ad-adda a rigat.
  Umanamong!
  - Wen, apo! Di kumurang a sangaribu a daras!
  - Dimo panunoten a bimmabaka iti kasta a nalaklaka, inton sumaruno nga ibilinko nga isarangmo ti bagim iti hyper-anti-radiation, banag a mangpaaktibo iti amin a negatibo a lagip ken phobia iti utek ken manglapped kadagiti positibo. Iti daytoy a kaso, bassit, maammuamto nga adda nakarkaro ngem ti impierno ken cyber-underworld!
  Impukkaw ni Maria Smetanikova:
  - Awan ti nakarkaro nga impierno ngem ti pannakaabak iti laban! Ti kadaksan a saem ket no agsagaba ti pagilianyo! Ti panangtutuok iti bagi ket bassit laeng - nakaam-amak ti panangtutuok iti kararua!
  Kellaat a nagputed ni Georgy Zhukov:
  - Diak kayat ti pathos. Kasapulan dagiti lamolamo a kinapudno ken impormasion. Kitaentayo dayta. Bayat ti gubat masansan a nakatulong kaniak daytoy.
  Nagadu a hologram ti nadumaduma a sistema ti law-ang ti naiparabaw iti maysa ken maysa. Babaen kadagiti elektroniko, teknolohikal a grupo, nagadu a serbisio ti panagsukisok, kasta met dagiti nalimed nga ahente a naikabil iti lasag ti hedkuarter. Amin daytoy a datos ket nasukimaten kadagiti kompiuter ken naiparang agraman dagiti ladawan. Pinunno dagiti multicolor a ladawan dagiti talon, ket nangipaulog ti hyperplasmic processor kadagiti bilin, a nangirekomendar kadagiti kasayaatan a taktika ti depensa!
  Pilosopikal a nagkuna ti ubing:
  - Ti makapainteres unay a teatro ket ti teatro dagiti operasion militar, ngem ti bayad ti iseserrek ket maiparit a nangato!
  Innayon ni Natasha:
  - Ngem iti teatro ti operasion militar, kanayon a pudno dagiti lua ken tunggal aramid ket maysa a leksion iti biag!
  - Maysa a leksion a laksiden dagiti nakapuy, ngem segseggaan dagiti napigsa.
  Nangipatulod ti kompiuter iti mensahe:
  - Sangapulo ket dua a ribu lima gasut duapulo a cruiser ti klase PIR ti simmangpet manipud kadagiti lubong ti uniberso ti Great Russia, kasta met ti maysa a milion, dua gasut a ribu tallo gasut a frigate, lima gasut a ribu a compoves, tallo a milion tallo gasut uppat a pulo a ribu a brigantine, innem a ribu dagiti barko a pakigubat, uppat a ribu a barko a pakigubat.
  Insingasing ni Zhukov:
  - Leppasenmo kadi ti nudismo iti mabiit? Siam a gasut uppat a pulo ket uppat a barko iti law-ang, a tunggal maysa ket addaan iti duapulo ket dua a ribu a stormtrooper. Kanayonanna, simmangpet iti sumaganad a panagtayab ti nagadu (minilion!) a barko a nagdisso nga addaan kadagiti pirata ken mersenaryo a naglugan. Karaman kadagitoy ti maaw-awagan iti space-dreadnought a "Ferocious Annihilation".
  Insingasing ni Zhukov:
  - Wow! Daytoy ket maysa laeng nga stellar mammoth;mabalin a makalaon iti kakapat ti bilion a barko iti law-ang iti maminsan.
  Nagkuna ni Maria:
  - Ngem dakkel ti gastos para kadagiti kasta a barko, ti suplay laeng ket kasta a ma-broke-ka. Gapu iti White Angel ken dagiti saboteur a kas kadagiti bannuarna, pinapatasda ti kabusor uray bassit laeng.
  - Daytoy ket awan duadua a mangpaadu iti tsansatayo.
  Emperor of Space Science: nagtultuloy a nagsiput, ket naitampok dagiti hologram dagiti kangrunaan nga ultra-battleship dagiti higante. Nabileg unay dagiti barko iti law-ang, kasla tedted, naarkosan kadagiti kanyon, a basbassit bassit ti kadakkel ti tunggal maysa ngem iti Everest. Adda limapulo ket lima kadagitoy a monster, adda met laeng dagiti ultra-battleship, nagdadakkel met. Ket ti flagship, lima ribu, uppat a gasut walopulo ket lima a kilometro ti kaatiddogna, ti mangtignay iti buteng ken panagraem. Maysa a dakkel a monster nga addaan iti tripulante a sumagmamano a bilion a soldado ken sumagmamano a pinullo a bilion a robot.
  Alaentayo a pagarigan ti flagship nga addaan iti karkarna a nagan a "Mouse". Naan-anay a moderno a makina nga addaan kadagiti emitter iti nadumaduma a range. Ti gravity-vacuum gun kabaelanna a tukkolen ti maysa a planeta wenno uray ti bituen manipud iti orbit. Ikompresionna ti law-ang ken duprakenna ti adu a barko. Nupay kasta, saan nga umdas ti kapartak ti napigsa nga igam. Nupay kasta, ti kangrunaan a pagdaksan ti kasta a barko iti law-ang ket ti nakaro a gastosna. Ket torpe ken dina kabaelan ti aggaraw a di madmadlaw.
  Mangted ni Zhukov kadagiti instruksion:
  - Ket kaskasdi a mabalin met a madadael dayta! Addaantayon kadagiti espesial a missile, nga espesipiko a maibusor kadagita a higante.
  Impakaammo ti kompiuter:
  - Napasamak laeng ti nariribuk a panagbalbaliw ti kodigo.
  Nagkidem ti ubing a sientista:
  - Nasirib a naimbento, iti maysa a dasig ket riribuk, ken saan laeng nga naurnos, no di ket nariribuk nga agbaliwbaliw. Uray no iramantayo ti eskematayo iti wiretapping, agsasaruno laeng ti makitada nga umap-apuy a linia. Ket ti sistema ti komunikasion ket saan a mabalin a dadaelen ti virus;adda ti adu a panagduplikar.
  - Ket no ti computer a mismo ket agkamali, ken adu ti codes...
  - Ti doble a kodigo ket agtrabaho! Saan, amin ket nakuenta ditoy! Ti sistema ti panagduplikar a mismo ket mamin-adu a madoble. - Nagkir-in dagiti mata ti akademiko nga ubing. - Ngem dikay" pinadas a labsingen dagiti kodigo ti kabusor babaen ti panangilislismo iti maladaga a dragon iti eskema.
  Insungbat ni Maria:
  - Adda maysa a know-how a mangipalubos kenka a mangi-download iti impormasion a dika sumrek iti sistema. No kayatmo, iyam-ammok kenka.
  Inwagwag ti akademiko nga ubing a lalaki:
  - Isu a siak a mismo ti nangpanunot iti dayta. Daytoy ket bioplasma analyzer. Babaen ti tulongna mabalinmo ti agbasa iti adayo a panunotem. Ken ammuem pay ketdi no ania ti napanunotmo idi un-unana. - Nagngisiten ti ubing - Ti laeng akikid ti panagpampanunotna ti makapanunot a saan a maaramid dagiti pannakatakuat iti kinaubing. Ti isu met laeng a Newton ket maysa pay laeng nga ubing nga ageskuela idi natnag ti mansanas iti ulona, ket nagbiagak iti objective time iti lima gasut ket limapulo a tawen! Ngem tinaginayonna ti panangmatmat iti kinaubing.
  Immisem dagiti babbalasitang:
  - Awan ti edad ti kinabannuar! Ad-adda a makapabileg ti agtutubo nga arak!
  Inlukat ti Emperador ti Siensia ti hologram nga addaan iti Puraw nga Anghel. Maysa nga inogalact a buklen ti puro a hyperplasm, a natangdanan manipud iti sabali nga uniberso. Napadasan unay, kinapudnona isu met laeng ti edadna, ngem addaan met iti panangmatmat ti ubing iti kinapudno. (Dagidiay nasirsirib ken natataengan dida kayat ti makiraman iti kasta nga adbentura) impakitada ti dakkel a rekording ti gubat. Maigiddato iti dayta, sumagmamano a namaris nga igges a mangipasimudaag kadagiti karaban ti rimmuar iti holographic projection. Nagpuor kadakuada ti gil-ayab, a kasla naggapu iti sulo. Nadunor ti panangkuskosna kadagiti iggemna.
  - Babaen ti bilinko, itudingko ti titulo a dua-bituen a heneral iti Puraw nga Anghel. Apay nga agsapsapulka Georgiy, adda kasta a kalintegak!
  Insungbat ni Zhukov:
  - Yeah diak pagdanagan!
  Binalbaliwan ti akademiko ti kolorna iti nakalidem nga asul:
  - Ket kasta koma. Kasla kaniak daytoy a hyperboy ket asidegen nga agbalin a marshal.Iti pangkaaduan, kasapulan nga ad-adda nga aktibo nga itandudotayo dagiti pannakabagi ti dadduma a lubong kadagiti posision ti panangidaulo!
  Immanamong ni Natasha:
  - Basta kabaelanda! Ngem ammo met dagiti lallakitayo ti agbilin!
  - Para kadagiti tattao, ad-adda a natural ti gubat iti genetic level. Naisigud daytoy iti nakaparsuaan. Dagiti agnanaed iti dadduma a lubong ket saan a nalamuyot iti militaristiko nga espiritu agingga iti kasta a tukad.
  Nagkidem ti akademiko iti security robot. Karkarna ta mabalin nga adda koma ti espia iti ranggo ti cybernetics. Adda pagaammo unay a kaso idi nasukatan ti maysa a robot iti hedkuarter, ket in-downloadna ti impormasion sa impasa dayta kadagiti pirata iti law-ang. Saan a dagus a natakuatan ti leak, a suspetsada a sibibiag nga indibidual. Kalpasan dayta nangrugin a mapasaran ti cybernetics ti kanayonan a pannakasubok.
  Bayat ti panagsasarita, nangngeg ken naawat laeng dagiti dadduma a babbalasitang ti impormasion a kasapulanda para iti trabahoda. Awan ti makaammo iti naan-anay a ladawan malaksid iti Academician Boy ken ti nalatak a hypermarshal a ni Zhukov!
  Iti pangkaaduan, ti kabassitan a pannakaammo ken naannad a panangimaton no madlawmo dagiti kaaduan nga usiuso ket garantia maibusor iti panagespia. Inkeddeng a mismo ni Georgy Zhukov a kitaen amin a komander babaen ti mega-bioscanner.
  - Nangrugi ti panagalsa iti planeta a White Primorye iti teritorio ti Great Russia. - Impadamag ti kompiuter. Dinadael dagiti rebelde ti sumagmamano a kuartel ken kinautiboda ti kagudua ti kabesera. Adda dagiti gubat ken adu dagiti sibilian a nasugatan. Data ti mapasingkedan!
  Kinuna ni Maria:
  - Saan nga awan daytoy ti pannakipaset tayo. Dadduma kadagiti lokal a lider ti nagun-od iti dasigda, nga inkarida nga ikkanda ti panangtengngel iti planeta. Iti pangkaaduan, ti panagsukisok iti kari ket kasla iti tugaw. Maysa pay, napateg nga idatag ti amin iti wagas a mamatida kadatayo. Ket kaaduanna a patienda ti panangpadayaw. Nangruna no idiligmo ti sumagmamano a maag a katutubo nga ari iti Dios!
  - No nababbaba ti moralidad ti maysa a tao, nangatngato ti kayatna a tumakder! Mabalin a daytoy ti mangsinga iti agassawa a starship ti Great Russia! - Academic boy: saan unay nga optimistiko isuna. Nupay kasta, babbalasitang, kayatyo kadi ti sumagmamano a gatas manipud iti squirrel? Dagitoy nga addaan payak nga squirrel ket kas kadakkel ti karabaw ken addaanda kadagiti sara a kas iti elk. Naimas ti ramanna, ken maaraban kadagiti espesial a karuotan nga addaan iti binilion a nadumaduma a kita ti mula.
  - Agsipsiputtayo iti scholarship-yo. Nasayaat ti gatas para kadagiti ubbing! - Inung-ungtan ni Zhukov.
  Nagkullayaw ti akademiko nga ubing, ni Crushing, a dandani kapada ti kinasariritna iti Namarsua, dina nagustuan idi naipalagip kenkuana nga isu ket maysa laeng nga ubing - nupay iti ruar. Dagiti robot a serbidor iti porma dagiti makaay-ayo a babbalasitang: nangiyegda iti ag-alingasaw a gatas manipud kadagiti uyokan. Immay met dayta iti nadalus ti pannakaputedna a "cake" ti prutas nga addaan iti makan a diamond cream. Nagmerienda ti ubing a lalaki gapu iti ragsak, kaduana a nangan dagiti babbalasitang. Dinamag ni Zhukov:
  - Ikkannak iti nasaysayaat a date wine ken natural meat.
  Insungbat ni Maria:
  - Adda amin kadatayo para iti panagraman ti maysa a naindaklan a komander!
  - Ket dayta met ni Mirabela Snow White a makiranget? - Dinamag ni Georgy Zhukov.
  Gapu kadagitoy a sasao, nagkidem ni Mirabela, agingga iti dayta, kasla adda iti igid ti buybuyaenna ti tagtagainepna. Bueno, ania ti mabalinmo nga alaen iti sirmata! Ket kalpasanna, mapaneknekan nga am-ammoda isuna!
  - Sigurado! - Insungbat ni Natasha."Isu ken dagiti gagayyemna ket basta arkos ti aniaman a laban iti law-ang." Adda bukodna a naisangsangayan unay nga abilidad. .
  Insingasing ti akademiko nga ubing a lalaki:
  - Ikkan isuna ti kamodernoan, kabarbaro a tetralet. Bay-am nga agtaray dayta! Babaen ti tulongna, ad-adda a maawatanyo ti kabaelan ti moderno a teknolohia.
  - Saan a dakes nga ideya, your Majesty, ngem saan nga umdas ti kapadasan ni Mirabela ket no subokenna ti kabarbaro a modelo, mabalin nga adda problema ti balasang.
  - Ti nagdumaan ti panangtengngel ket saan a partikular a dakkel, isu met laeng a telepatia, basta naparang-ay babaen ti mahika. Siguradoak a kabaelanna dayta!
  Kinuna ni Maria:
  - Mobile unay ti utek ni Mirabela ken napartak ti panagsursurona. Iti pangkaaduan, maipagpannakkelko ti kasta nga anak a babai. Gapu ta dina naaramid ti naisangsangayan a genetiko a panagpili, napaay a sumrek iti agturturay a milion. Tapno umawat iti kasta a napateg nga aramid manipud iti Emperatriz a mismo... Di pagduaduaan a dakkel a talento.
  Napaliiw ni Georgy Zhukov:
  - Agbalin laeng a henio ti talento no mapaadu dayta babaen ti colossal hard work! Ngem iti pakabuklan, agtalekak iti daytoy a baket! (Ti kasayaatan a Soviet marshal inggagarana nga inawagan ti ub-ubing nga amang a ni Mirabela a baket tapno ipaganetgetna ti nagdumaan ti kasasaad.) - Kalpasan ti gubat, gunggonaak ken pagbalinek a di kumurang a kapitan.
  Nagkomento ni Maria:
  - Adda risgo a matay ti maladaga. Siguro nasaysayaat no ibaonmo iti likudan. Ngamin, di maliklikan ti masa a pannakadangran bayat ti kasta a gubat, ket siasino ti mangitungpal iti trabaho iti daytoy a kaso?
  Nagkidem ni Georgy Konstantinovich Zhukov:
  - Saan a nalabit nga isu a mismo ti umanamong iti daytoy. Naisangsangayan ti kinatured ni Harry. Ita, iyurnostayo ti restructuring. Sabagay, sigun kadagiti di naisurat a pagannurotan ti kabalyero, mangrugi koma ti laban iti dua a single-seat tetraplane. Pilien ti tunggal maysa ti numero uno nga ace-na. Iti biangko, isingasingko a pagbalinen ni Ruslan ti Swordbearer a kangrunaan a mannakigubat, napigsa dayta a tignay!
  Sialumamay a nagkedked ni Natasha:
  - Ubing pay laeng, sangapulo ket uppat laeng ti tawenna.
  - Balasangak kadi? Ngamin, pudno a daytoy ti kasayaatan nga as ti armadatayo, pinatayna dagiti nabileg a mannakigubat ken mannakigubat! - Inwaras ni Zhukov dagiti ramayna iti nalawa. "Wenno pagduaduaanmo ti kabaelak a mangipadto iti pagbanagan ti gubat." Innalak ti Berlin iti makalawas, ti kabibilgan a sarikedked idi Maikadua a Sangalubongan a Gubat!
  Inyebkas ni Natasha ti opinionna:
  - Nasaysayaat no mangibaon iti ad-adu ti kapadasanna a soldado. Ta no saan, addanto parikuttayo. Kellaat a sumagmamano a di ninamnama a trick.
  Nagkedked ni Hypermarshal Zhukov:
  - Nasirib unay ni Ruslan. Uray kaskasano, kuna ti intuisionko a rumbeng nga ipustaak kenkuana.
  Ti akademiko nga ubing a lalaki sinuportaranna ni Zhukov:
  - Wen, ken ti pananganalisar iti bioplasma ipakitana nga isu ket rumbeng a mangabak. Naiplastarkon ti tayak.
  Napilitan nga umanamong ni Supermarshal Natasha:
  - Saanmi a kontraen dagiti kasta nga argumento.
  Nalpas ti akademiko nga ubing a lalaki ti gatasna, nagbalin ti baso a pigura ti atiddog ti sakana a balasitang sa nagruknoy.
  - Pagyamanan iti kinamanagpanunotmo! - Rinugian ti balasitang nga inaramid ti tao ti nagkanta, nga inwarasna dagiti naingpis a sakana nga agpangato, ket nagsilnag dagiti hologram iti ngato, agraman dagiti robotiko nga artista ken dagiti agperform iti sirko. Maysa nga ordinario a baso ti nangikabil iti sibubukel a pabuya. Dinayaw dagiti babbalasitang ken ti agosto a babai iti apagbiit:
  - Makastrek iti trabaho! - Imbilin ti emperador.
  
  Kabayatanna, ni Maria Snow White (kadagiti tagtagainep dagiti kasta a dagus a panagbalbaliw ti urnos ti aldaw), agraman dagiti gagayyemna, ket agprakpraktis iti sabali pay a maniobra. Nagtitinnulong da Maria ken ti agtutubo nga elf wizard (maysa a kulot, nabalitokan ti buokna nga ubing a lalaki a kasla anghel) nga agtigtignay a sangsangkamaysa. Naikkanda iti dua nga espesial a tetralet a naibagay iti panaggaraw iti negatibo a minus maysa a kakatlo nga espasio. Naawagan dagiti mannakigubat iti "Tsunami" - 9. Mainayon pay, ti telepathic control-da, wenno imbes ketdi ti kinaepektibona: ket naparang-ay unay babaen ti mahika.
  Di nagbayag, nakombinsir ti balasang iti daytoy. Isu nga inkagumaak ti nagsubli, nag-throw ket dagus a rimmuarak iti ruar ti sistema. Ti ad-adu ti kapadasanna nga elf wizard a ni Tserrik ti nanglab-aw kenkuana ket namakdaar:
  - Laglagipem dagiti klasem, disiplinaem ti panagpampanunotmo, ita sumrektayo iti kasasaad ti combat trance, aggigiddan nga akikid ken lumawa ti panagpampanunot. Makonektanto dagiti kanayonan a paset ti hyperplasmic brain. Panunotem no ania ti mapasamak no mangrugin nga agtrabaho ti amin a hyper ken ultra photon.
  - Ag-overheat dagiti file! - insungbat ni Mirabel.
  - No panunotem ti maysa nga outsider, kas pagarigan ti hot guy, no kasta wen! Ita, ituloytayo ti panagadaltayo! Sabagay, saan a daytoy ti umuna a gundaway a pinakdaarka: dika iggaman dagiti kidaymo wenno kukumaw ti mugingmo, makalapped laeng dayta.
  - Oh wen! Naiyanak! It"s just that sometimes it seems to me that the body has become an ordinary protein - Nagkidem ti balasang, iti laksid ti komportable a sukog ti tetralet"s lounger, nasakit a kayatna ti agtulid iti likudanna.
  - Uliten ti maniobra!
  Nagkidem dagiti bituen iti imatang ti balasang. Ti trapiko iti aglawlaw ti Mirabela: uray kasano ket karkarna ti panagbannayatna. Kasla nabannayat dagiti sasao, a gagangay nga ibalikas ni Tserrik iti tongue twister, ken nababa unay ti timek a mismo, a mangguyguyod. Nupay nangrugin nga agsao ti elf wizard nga ad-adda a naparpartak, uray ti napartak a panagtayab ti tetralet ket nagbalin a naannayas a panagdisso.
  - Addaka iti trance! - Inlawlawag ni Tserrik ti kasasaadna. - Dikay" masdaaw iti aniaman, ngem sursuruenyo a gundawayan dagiti baro a gundaway. Kitaem, agkir-in dagiti hologram iti law-ang. Dagitoy ket modelo ti panagsanay para iti pannakigubat iti law-ang. Isu a balasangko, rugiam ti rumaut.
  Kasta met laeng ti inaramid ni Mirabela. Agingga ita maysa dayta a panagsanay, ngem napateg unay ken realistiko. Saan laeng a nakiranget ti balasitang, no di ket tinagiragsakna dayta - naalipunget iti mismo a proseso ti laban.
  Maysa dayta a kita ti paleta ti pannakadadael. Agtaytayab ken agpangato ni Mirabela. Ket dagiti hologram medio realistiko a naiwaras iti pirsay.
  Nakiranget ni Tserrik iti abayna. Nakaawat ti wizard iti dua a pannakadungpar, ngem ni Mirabel, iti kasumbangirna, saan a nakaawat iti garaw.
  Inkanta ni Tserrik babaen ti isem:
  - Naragsak a newbies iti daytoy napudot a laban! Saanmo laeng nga agusar iti sarming!
  "Addaanak iti kapadasak iti napinget a depensa, ta saan nga awan mamaayna a karamanak iti napili iti maysa a milion, ket sika, kas iti kaaduan nga elf, emosional unay ket ngarud mapukawmo ti panangtengngelmo iti bagim bayat ti gubat."
  Indeploy ni Mirabela ti tetralet, a nakatayan ti sabali pay a "lamok". Rinugianna pay ketdi ti nagkanta:
  - Addatayo iti gubat iti uniberso! Saantayo a kitaen ti raya ti ipapatay! Naragsak nga Enero wenno Hulio! Ikkantayo iti pudot dagiti parsua!
  Kabayatanna, makinegosio ni Natasha iti gayyemna. Ti balasitang, a nakadanon iti paggugubatan, nakastrek iti naisangsangayan a gulo, a nakasarak iti bagina iti natakaw a taksi. Kasta met a makapainteres unay a binding. Natiliw ti mannanakaw, ket temporario a naibalud ti kinapintas. Nasayaat koma ti amin, ngem kas resultana, naburak ti gayyemko ti tallo a kuko. It"s a great tragedy for a woman, kasta unay ti panagngaretnget ken panagsennaay. Ti sabali pay a parikut ket ti faun Loki ket naungaw iti sadinoman. Problema daytoy, kasanon no talaga nga espia. Naungaw a kasla bampira iti ospital ti panagpasngay. Kalpasan ti ehersisio, temporario a rimmuar ni Mirabela iti trance-na ket rinugianna nga inturong ti ulona, bueno, awan ti napukawna.
  Nalagipko ti maysa kadagiti blockbuster, maysa met a pangrugian ti laban iti law-ang, malagip dagiti soldado ti napalabas, nalabes ti kinaprangkada iti tunggal maysa. Diak ammo, saan a narikna ni Mirabela nga ibukbok ti kararuana iti asinoman. Nupay iti sabali a bangir dina madanagan, maragsakan a makakita manen kadagiti gagayyemna manipud iti napili a milion. Saan laeng a tapno makita, no di ket tapno makisarita, tapno maibaga dagiti impresion maipapan iti gubat ken biag. Karkarna ta diak pulos patien a bassit laeng ti napalabas sipud idi nagsanayak kadagiti agturturay nga elite. Mano a pasamak ti napasamak kenkuana kadagiti napalabas nga aldaw, umdasen ti dadduma para iti sangadosena a biag. Nasayaat koma no mangipasngay iti ubing, nupay kasta, ti anakna ket rumbeng a dumakdakkelen iti incubator. Makapainteres a banag no, imbes a ti aanakan, dagiti ubbing ket mai-churn out babaen ti kompiuter, agbalinda nga elektroniko unay. Espesial, nalamiis! Ket ngarud inka ket agtrabaho iti tianmo, napanglaw a babbai idi un-unana, anian a nasakit a marikna no kasano ti panaggaraw ti sibibiag a bagi iti unegmo. Brr! Ket ti tianko ti mangparigat iti pannakidangadang, ti masikog a babai ket saan a mannakigubat! Sabagay, sigurado kadi nga adda anak ni Mirabela? - Iti lubong ti Nasantuan a Russia, nasayaat ti biag, ken gapu iti gubat narigat a maigiddato.
  Nabannogka kadagitoy a kapanunotan! Nagtayab ni Mirabela a rimmuar iti tetraplane, nagturong iti aglawlaw, a pampanunotenna no kasano kaadu dagiti maniac ken maniac iti aglawlaw! Aniaman a saan a babai wenno lalaki ket makina nga ipapatay! Ngem ti kinaranggas ken gubat ket makaawis a diabolikal. Anian a nagsayaat a lallaki! Ditoy manen dina mabalin a kitaen ti kinapintasda a di maseknan. Kayatko nga ilumlom ti bagik iti masel, lalaki a lasag. Agburburek ti ulo, dagiti nagartem nga arapaap ket sumsumged iti nakaam-amak a gil-ayab. Adda manen ti balasang kadagiti sirmata!
  Pinulpullo a tawen ken uray pay siglo a makilablaban ken agsagsagana ti Great Russia iti gubat. Nangrugin nga naurnong dagiti tropa para iti nakaro a danog sipud pay idi ngudo ti tawen. Ti dagup a bilang dagiti nadumaduma a kita ti starship ket dimmanon iti nasurok a sangapulo a bilion. Bueno, adda nasurok a sangagasut innem a pulo a bilion a babassit a barko iti law-ang. Adu a trilion a tripulante, ken ad-adu pay a robot a di mailadawan unay ti disenio. Iti damo a gundaway iti rinibu a tawen a gubat, nakaad-adu a barko ti naguummong iti maymaysa a lugar iti metagalaksi. Mabalin pay ketdi a mapagkamalian dagiti flagship a naisina a planeta. Daytoy intero a grupo, nga awan kapadana ti bilangda, inagsepna dagiti gameng a kas iti higante nga espongha. Manipud iti nadumaduma a galaksi, a nagsaknap iti adu a rinibu ken minilion a parsec, agayus dagiti awan patinggana nga ayus dagiti komboy ti barko a suplay.
  Imbilin dagiti emperatriz: nupay saan nga interamente a kinakabalio daytoy, nga usaren dagiti nagkauna a taktika ti panangtubtubngar iti raid-withdrawal, panangsabotahe kadagiti panangraut kadagiti komunikasion iti likudan. Adda idi tiempo a dagiti kasta a taktika dinadaelda dagiti nagdadakkel, nasanay a naimbag a buyot da Napoleon ken Hitler. Maigiddato iti dayta, kasapulan nga ikabilangan a ti lokal a populasion, kas pagannurotan, ket inrurumen dagiti autoridad dagiti Dakkel nga Imperio ti Russia wenno dagiti mannanakaw ken manangraut nga agtuturay kadagiti ad-adda a kadaanan a lubong. Maigiddato iti dayta, gapu iti panagbalbaliw ti pannakabalin, nainaig ti namnama iti kasayaatan. Saan met a basol ti pananggundaway iti daytoy, nangruna no kayat ti kabusor ti sumangpet a di madmadlaw. Dagiti taktika dagiti lobo a bunggoy, a mangliklik kadagiti pannakidangadang kadagiti dadakkel a puersa, ngem sililimed a mangsagid, a mangdadael iti lohika dagiti dadakkel nga estratehia. Biningay ti puraw nga anghel ti buyotna iti sumagmamano a paset ket rinugianna a kabilen dagiti babbabassit a karaban. Idi maulit-ulit a pinatibker ti kabusor ti abbongda, maysa a boluntario manipud iti sabali nga uniberso ti nangikeddeng kadagiti ad-adda pay a natured a taktika. Ti planona ket rauten ti kayumanggi nga Anti-Globalist sphere, a naglaon kadagiti kangrunaan a bodega ti suplay ti grupo, maysa a dakkel a reserba. Kas iti kanayon, ti naregta a Puraw nga Anghel binilinna dagiti dua a babbalasitang a mangdesiper iti password, uray no medio daanen dayta, ken sumangpetda a legal, iti sidong ti panangikawes iti sabali pay a panangpapigsa manipud kadagiti lubong dagiti primitibo nga alyado. Gapu iti daytoy a panggep, nabaliwan bassit ti sukog dagiti starship ken naipakat ti camouflage. Ti mismo a puraw nga anghel ti nangaramid iti bagina a kasla bassit a bulkan, a simbiosis iti maysa a puon! Isu ket nalaing iti dua a pinullo a milion a pagsasao manipud kadagiti lubong ti sumagmamano nga uniberso;saan a narigat nga adalen dagitoy: dagiti epekto ti allon ken kemikal iti utek ken ti naan-anay a panagmemorize. Iti pangkaaduan, ti Puraw nga Anghel ket kabaelanna a laglagipen ti naan-anay nga amin nga awan ti nanoteknolohia, ti laeng parikut ket ti pananglagip.
  Ti katulongna manipud kadagiti tattao, ni Malvina, a mismo ti nangsigurado a dagiti babbalasitang ken lallaki ket agsukatda iti unipormeda ken natural ti kababalinda, gapu ta inton agangay maipalgak ti panangallilaw, dakdakkel ti tsansa nga agballigi. Kaaduan kadagiti puli iti uniberso ket kapada ti sukog dagiti tattao, isu a saan a narigat nga ited ti tarigagayan a sukog, ken ti pannakaammo iti dadduma a pagsasao ket nairaman iti programa ti panagsanay para kadagiti babbalasitang ken lallaki a nalaokan iti hyperplasm a dandani manipud kinamaladaga. Kayatna a sawen, dandani amin ket naproseso ken naipaay!
  Nupay kasta, ti Puraw nga Anghel ket in-scanna dagiti ladawan dagiti amin a starship ti strike fleet, a nangsukimat kadagitoy a maikontra iti indeks ti kard - ti kabusor ket saan koma nga agsuspetsa nga adda ti dakes.
  Inkeddeng met ni Elf Udar-rokki ti agpammarang a salamangkero manipud iti maysa a bassit ti pannakaammona a planeta. Idi damo, kayatna pay ketdi ti agbalin a troll, ngem dakkel a peggad daytoy;naiduma unay dagiti troll kadagiti elf. Mariknada ti kasta a nalawag a peke, no saan a ti lasag, kalpasanna ti bioplasmic aura.
  Immanamong ti puraw nga anghel kadagiti argumentona:
  - Iti pangkaaduan, kagurak dagiti troll, nabangsitda. Sumagmamano nga umasping a parsua ti simmarungkar iti nagkauna a Daga ket napaneknekanda a negatibo unay ti bagida. Manipud idin nalaklakan ti agsapul iti namaga a bato iti baba. ngem ti naasi ken nadalus a troll.
  Insungbat ni Udar-rocky:
  - Ti kinaimbag ket relatibo a konsepto. Ibilang ti tunggal maysa a nasayaat dayta no espesipiko nga agaplikar dayta kenkuana. Ket saan a partikular nga uso ti altruismo. Itedmo kaniak, kunak kenka: maysa a kita ti relasion ti tagilako-kuarta. Pudno, adda dagiti kita...
  Insinga ti puraw nga anghel ti duende:
  - Iti ababa a pannao, nalawag kenka ti prinsipio a mismo. Ket ita iti Anti-Globalist sphere.
  Narikna ti maysa a boluntario manipud iti sabali nga uniberso a kasla nakasakay iti puraw a dragon. Sitatalged a nagturong ti impact axe iti sidong ti bilinna nga agturong iti puntiria. Maysa a kita ti asero a guantes a naaramid iti pelus, a makabael a mangburak iti panga, ngem makaawis gapu iti kinaluknengna.
  Inaprosan ti puraw nga anghel dagiti agayus a lava iti ulona, a nariknana no kasano ti panangkilikilida iti paladna. Makaay-ayo dayta ken maigiddato iti dayta, naan-anay a naisangsangayan ti banag, bumtak ti bulkan iti ulom.
  - Siasino ti agpammarang a hose, ken agpammarangak a grandiose eruption!
  Inkidem ni Malvina dagiti matana ket kinunana kas sungbat, nga inyunnatna dagiti bibigna:
  - Saanka laeng a bulkan, no di ket para kaniak, ngem para kaniak, kaslaka maysa a santo! Intuprakon ti sumsumged a napalm, ngem para kenka, aglutoak iti borscht nga addaan cereal!
  Nagkatawa ti puraw nga anghel, a mangipakpakita kadagiti dadakkel a kirmat nga agtaytayab a rummuar iti labes ti kadakkelda, naggurruod dayta a kasla Krakatoa.
  Katawa ken katawa, ngem iti dalan nasabatda ti umuna a patrol iti law-ang. Agarup sangaribu a starship, agraman ti tallo nga ultra-battleship, a kas kadakkel ti disente a planeta. Nagtignay ti puraw nga anghel buyogen ti kinaaleng-aleng, a di seremonial nga induronna dagiti barko iti igid. Nupay kasta, kassual nga in-reset ti katulongna ti password, ket kinuna ti pannakabagi ti sabali nga uniberso iti timek ti agong:
  - Dimo maitured a pabannayaten ti Grand Emperor. Ta no saan, itedko kenka ti kasta a showdown nga ibellengmo dagiti kukom iti likudan ti ulom. Addaanak iti sangagasut a bilion a starship iti sidong ti hyperplasma.
  Gagangay a bluff dayta, ngem ammo ti White Angel ti ar-aramidenna. Gagangay nga amin dagitoy nga ari nga addaan iti kaipapanan iti planeta ket pagay-ayatda ti ag-bluff, aglablabes iti pigsada, ken mangingato iti agongda. Kanayonanna, ti kinaaleng-aleng ket agannayas a mangpukaw iti basbassit a panagsuspetsa. Pudno, no awan ti kalintegam, apay ngarud a rumbeng a pakarigatam? Adda estereotipo a gagangay a naulimek ti espia. Napalubosanda a lumasat, ket sisusukir nga inkidem ti Puraw nga Anghel ti pangana:
  - Order kadagiti tropa ti bituen!
  Iti dalan linabsanda ti walo pay a kordon. Tunggal adda sabali nga angaw a makapanunot ti Puraw nga Anghel agingga a nagtayabda nga agpangato iti Anti-Globalist sphere.
  Ditoy a sinabat ida ti bangen ti sumagmamano a pinullo a ribu a dadakkel a barko ken ginasut a ribu a babassit a mannakigubat. Kasta met dagiti estasion nga addaan kadagiti hyperplasma cannon. Nagduadua ti puraw nga anghel iti maysa a segundo, ta no adda mapasamak saanda a makaruar. Ngem ti nasikap nga alien superfighter ket nakapanunot iti medio naive a plano, ngem makaawis iti kinasimplena. Dayta ti inkeddengna, bay-am a ti kabusor a mismo ti tumulong kenkuana. Apay a makiranget kadagiti nangatngato a puersa (ket napartak unay a sumangpet dagiti pammabileg), no maaramidmo dayta a siaannad babaen ti panangsagid ti maysa nga artist.
  Gapu ta nakiuman iti komandante ti hypersphere-fortress, inladawan ti Puraw nga Anghel ti maysa a naragsak a simpleton.
  Maysa laeng ti nasayaat a deal ni Marshal-Governor Hegg de Nnodd: nabalinanna nga inlako ti maysa a paset dagiti awan serserbina a ma-recycle, nga impasa dayta kas napateg a mineral, kasta met dagiti reserba a paset para kadagiti tetraplane ken mega-grab. Adda met depekto dagiti reserba a paset. Ita, kasapulan nga ikkaten dagiti murdong iti danum. Ti umuna a kapanunotan ti kasimplean: ti panagtunos kadagiti pirata iti law-ang. Bay-am a dadaelenda dagiti di kasapulan ken napeggad pay a karga. Ngem ditoy timmaud dagiti parikut, yantangay ti star filibuster (daydiay dati a nangproseso kadagita nga order) ket natangdanan iti adu a kuarta a mangaramid kadagiti sabotahe nga aramid iti likudan ti Sviatorossiya. Ti sabali pay a kita ket nasabatna ti maysa a grupo dagiti manganup manipud Great Russia, ket nabati nga awan dagiti barko.Kalpasanna ti grand secretary: maysa a nalukneng a singkamas nga addaan kadagiti saka ken akikid nga ulo nga addaan kadagiti nalamuyot a bulong (ti utek ket adda iti tian) ket nangisingasing:
  - Bay-am a masusop ti karaban babaen ti aggargaraw a nangisit nga abut. Adda latta kasta a naalas a bambanag iti ruta a lumasat dagiti barko.
  Nagduadua a nagkullayaw ni Hegg:
  - Ket pagarupem nga awan ti kargana dagiti piloto isu a dida madlaw ti kurbada ti law-ang.
  - Madadael dagiti instrumento ti panaglayag, ken ti troll sorcerer ket mangdadael iti starship team. Agtaytayabda a sumrek a bukbukodda. Sabagay, saan pay ketdi a pammapatay daytoy, agnanayon a matnag dagiti starship nga agturong iti tengnga ti abut. - Nangngeg ti panagkigtot, nga addaan iti panaganges.
  - Bueno, singkamas, nasimsimple dagiti kapanunotam ngem ti nasinggit a singkama! - Kinuna ni Hegg kas pun.
  - Dayta ti aramidentayo. Apay a namnamaek a mapagtalkan ti salamangkero?
  - Ti mismo a kolor. Nasarakannakami a mismo!
  - Isu nga aramidem dayta!
  Kalpasan ti kasta a nalaka a panangallilaw, idinto ta trilion ti rumbeng a mangdagsen kadagiti bulsa, positibo ti rikna. Dagus a naamiris ti puraw nga anghel a nasirib a nagkusit ti katupagna ket ita agkuskusen dagiti imana.
  - Ni Grand Emperor de Shcha-schava, ti agturay kadagiti sapasap a lubong, ti nangyeg kenka iti balligi.
  Dagus a nagperk up ni Hegg, uray la naglugan manipud iti tugawna.
  - Anian a balligi!
  - Bueno, addaantayo kadagiti espesial a mahika nga artifact, no maikuyog iti bala, maminsangagasut nga umadu ti bileg ti eksplosibo.
  "Sangagasut?", sinaludsod ni Hegg.
  - Iti kabassitan, ken no ad-adu dagiti artifact, ngarud agingga iti dua gasut. Ti buyot ti Svyatorossia ket marpuogto a preons!
  Nagkidem ni Hegg kadagiti ngipenna, a nangibuksilan kadagiti ngipenna.
  - Iti daytoy a kaso, rumbeng nga agdardarastayo. Agingga a nagun-od dagiti nasikap a makisalisal. Ta no saan, ni Russian hypermarshal Alexander Suvorov ti mangala iti kredito iti amin a balligi. Naurnongnan dagiti puersa maibusor ken Zyukov!
  - Siempre, aramidennanto, masapul nga agtignaytayo a kas kapartak ti gravity wave, dagiti vassal ken robotko ket nakasagana a mangburak iti amin a banag kadagiti bodega. Pampanunotek a pagtalinaeden dayta iti sangapulo ket lima a fuhhots.
  Nasdaaw ni Hegg:
  - Napartak unay?
  - Kasla naawatko laeng ti scheme, ken nasanay dagiti subjects-ko! Bassit a biddut, para iti dakkel a dignidad ken iti quasar!
  Nagngaretnget ti komandante iti daytoy a kinamanagpakatawa:
  - Wen umanamongak! Daytoy ti kasayaatan a wagas ti panagbalin a nagannak.
  - Isu a ti pannakataktak ti mangtakaw kadagiti laurels, ti panagdarasudos ket mangyeg iti balligi!
  - Diak maawatan no apay a kasapulantayo dagiti laurels, mabalin nga ultra-plutonium dagitoy, ngem agyamankami uray kaskasano.
  - Ket dagus a libre ti panagserrek kadagiti bodega para kadagiti tattaotayo.
  Ita ti kangrunaan ket umiso ti panagtrabaho dagiti babbalasitang ken didakami pinaay. Nagdalan dagiti soldado ti buyot ti Svyatorossia iti panagensayo iti virtual simulation program, ngem iti desidido a kanito mabalin a basta agrupsa dagiti nerbioda.
  Di natangsit ti kababalin ti puraw nga anghel ken adu ti impukkawna kadagiti ganggannaet. Rumbeng a daytoy ti mangpatalged kadagiti mannakigubat a Ruso;saan a nakabutbuteng ti kabusor, tangay palubosanna ti bagina a maipukkaw. Agingga ita ket nasayaat ti amin. Pudno, pinadas ti maysa kadagiti inogalact ti aglablabes, ngem pinaltogan ti natangsit a mannakigubat babaen ti paralisador, a nangpilit kenkuana nga agsennaay ken agkidem. Nakabutbuteng ti ut-ot ket simmuko ti dadduma pay a paset ti motley pack, a nabigbigda ti pagimbagan ti impudent a bassit a lalaki. Kalpasanna, simple ti amin
  Malaksid iti nakakatkatawa nga action movie, pinalubosan pay ketdi dagiti babbalasitang ti ag-frolic, a nangimula kadagiti eksplosibo ken detonator. Iti pangkaaduan, impagarup ni Mirabela a makaapektar met ditoy ti makadadael nga impluensia dagiti kadaanan a lubong. Idiay Svyatorossia, saan a nagballigi ti kasta a simple a panangallilaw, awan ti adu a panagdoble ken awan ti dagus a pakaammo kadagiti naaramid a pangngeddeng. Ket nalabit Great Russia met, saan a suckers dagiti naindagaan. Ket kalpasanna mapasamak ti kasta a prangka a panagsarita ti maladaga. Ipalagipna kaniak ti direkta a kinaaleng-aleng! Isu a kayat ti maysa a kalding ti agkuarta, ket imbes a kuarta, nangala iti granada. Ita, masapul a pumanawak. Bueno simple laeng dayta!
  - Ita agtayabtayo ken subokentayo ti makaawis a pannakabalintayo kadagitoy a balangkantis! - Kinuna ti Puraw nga Anghel. "Makitamto no kasano kapigsatayo, maysa a demostrasion ti pannakadadael."
  Immanamong ni Hegg:
  - Daytoy ti kasayaatan a wagas! Ipakitam iti amin ti naisangsangayan a pannakabalinmo.
  Sigud a pampanunoten ti komandante no mano ti maganansiana babaen ti panaglakona kadagiti napasayaat nga igam. Maigiddato iti dayta, inkeddengna nga ipuruak, kas patien ni Hegg, ti nakudrep ti panunotna nga engrande nga emperador.
  Nangnangruna, bay-am a dadaelen dayta dagiti Nasantuan a Ruso. Masapul a pakdaarantayo ida a mararautda.
  Nupay awan ti demostrasion dagiti armas, saanto a kas iti makakombinsir. Bueno, awan ti iyurnosna kadakuada! Adda sumagmamano a panangallilaw, addanto!
  Napardas a pimmanaw ti armada iti sidong ti panangidaulo ti White Angel. Awan ti nasabatna a lapped ket kinuna pay ketdi ti elf nga Impact-Rocky:
  - Saan, daytoy ket uray kasano ket saan pay ketdi a Hollywood. Dadaelen ti kangrunaan a sentro ti suplay a di agpaputok iti paltog!
  - Daytoy ti arte ti panangidaulo ti militar tapno maliklikan dagiti di kasapulan a peggad. Ti pudno a siruhano ket daydiay makabael a mangaramid iti narikut nga operasion a di madmadlaw!
  Dakkel ti pannakaisina ti iskwadda iti armada ti kabusor idi bimtak dagiti detonator. Maysa a nagdakkel a hypersphere ti naabbungotan iti hyperplasmic hurricane. Nagbalin dayta nga agtultuloy nga umap-apuy a silnag, a dagus a nauram ti pinullo a bilion a soldado ti kabusor.
  Insippaw ni Udar-rocky:
  - Nasiribka nga ubing a lalaki, ngem maigiddato iti dayta awan asi. Dadaekenyo ti nakaad-adu a kabusor iti maminsan!
  - Ket isalakan ti biag dagiti lallaki ken babbaitayo! Dimo kayat a ti kabsatmo a babai wenno nobiom ti napapatay a kasukatda. - Nangiruar ti puraw nga anghel iti mini-thermopreon candy bomb ket dildilpatanna a naimas babaen ti dilana, sa impuruakna iti ngiwatna - Wenno mabalin a darana, it"s not so sorry!
  - Apay, maag a lalaki, maasian iti amin. Ipagarupmo nga awan ti kararua ti kabusor, wenno saan nga agsangit dagiti annak dagiti napapatay a soldado. Mangrugikanto a makipagrikna iti amin, agsakit ti pusom. Nupay kasta, dida pagsasaritaan daytoy, ta no saan, rugianda nga ibaga a lumakay ken ni Impact Rocky, ket gapu iti daytoy nagbalinen a nalabes ti sentimental.
  "Kasla sursurotentayo ti dadakkel a bunggoy dagiti barko." Masapul nga agpartakka!
  - Napintaan ken naabbungotan iti dapo ti lamisaan! Ti starship ti militar ket saan a kalding! - Nagkanta ti balasang.
  Saan a nalaka ti rumang-ay no medio nasayaat ti panaggarawmo. Ngem adda paset ti maysa a partikular a head start inton agangay. Kanayonanna, dagiti starship ti Svyatorossia ket nangatngato bassit ngem ti kabusor iti panaggaraw. Naglugan ti maysa a patrol dagiti starship iti ballasiw ti linia. Adda limapulo ket pito kadakuada. Imbilin ti puraw nga anghel:
  - Dika paltogan, bay-am nga umasideg, ket kalpasanna, maminsan laeng nga abbonganka amin a kasla makarimon a langalang.
  Saan met a nagdardaras ti kabusor a mangpaltog tapno patayen ket "naserbian" a maminsan, iti maysa a salvo, a di man la napukaw ti kapartak.
  - Saan, ti boksingero ti mangdungpar, ken ti mangtukkol!
  Ket kaskasdi a nagpigket ti kabusor manipud kadagiti sikigan. Masapul nga agkidem ken ag-snap-ak, ken mangaramidak kadagiti narikut a maniobra. Ket agsagaba iti pannakapukaw iti isu met laeng a tiempo. Ngem ditoy, asidegdan dagiti kangrunaan a puersa ti armada ti Svyatorossiya. Sitatalged a kinontrada ti kabusor. Nangrugin ti gubat. Dagus a nagsina ti sangadosena a barko a pakigubat dagiti kadaanan a lubong ket naburakda a tapok. Nupay kasta, nagbalin a nakaskasdaaw ti kinaababa ti rinnupak. Nagsubli laeng ti buyot dagiti kaalyado ti Great Russia, a nangwayawaya iti posision. Addanto pay ketdi rason ti puraw nga anghel a mangibaga:
  "Saankami a nasken nga aglalaban, kinabkabildakami iti walis, makaasi, ngem timmakder ti adu unay a buli, kayatko ti aganges."
  Naganges gayam ni Mirabel, nagbaliktad ket dagus a nariing. Maysa a dakkel a dragonfly ti nangkilikili kadagiti abut ti agongna babaen kadagiti antenna, ket maysa a kulibangbang ti nangapros iti nasugatan, awan ti lamolamo a mugingna babaen kadagiti payakna.
  - Bueno, natagtagainepko ti kinaaleng-aleng! Masapul nga ad-adda nga agtrabaho! Wow, uray kadagiti tagtagainepko arapaapek ti masaker inton matagiragsakko kamaudiananna ti biag.
  Nagsindi ti balasitang iti apuy, gapu iti daytoy inaramidna ti kasla pana ket rinugianna nga inwaras ti sarukod. Napardas a linapunos ti apuy dagiti sanga ken medio namaga a nasiit a sanga. Rinugian ti balasitang a puoran ti baba, a malagipna dagiti teknik dagiti narungsot iti pie. Namin-adu a pinuoranna dagiti lamolamo a sakana, dagiti gil-ayab manipud iti apuy ken ti pudot ti uppat nga init ket nagtipon iti nasakit a napasnek a substansia: a nangpaling-et iti balasitang iti adu. Namin-adu a nagdigus ni Mirabela iti waig. Maysa pay, ti asuk ti nangpataud iti ut-ot kadagiti mata, nangisit ti bagi gapu iti pannakauram. Namin-adu a nag-anges ti balasang. Nagtultuloy ti trabaho iti nasurok a sangadosena nga oras. Mabisin unay ti balasitang, ket dimteng ti gagangay a tropikal a tudo. Dagiti ayus ti danum ti nangdepdep iti apuy ken dandani inyanud ti Mirabelle babaen kadagiti nabara nga ayus. Nupay kasta, naragsak pay ti kinapintas;nagbalin manen a nadalus ti tsokolate a bagina.
  - Saan, kasla masapul a mangbusbos ti cake iti sumagmamano nga aldaw.
  Nagpaut ti tudo iti agarup duapulo a minuto ken nangibati kadagiti babassit a waig. Nagdisso kadagiti puddle, nagturong ti balasang iti igid ti baybay. Kellaat a kayatna a padasen ti lokal nga ikan. Awan ti uray sangkabassit a tarigagay a mangsindi manen iti apuy. Nalag-an ti pul-oy ti angin, kasla nagtung-ed dagiti kayo a mangabrasa iti balasang. Nagpangato ti rikna. Ti naan-anay a lamolamo a kinapintas nga addaan iti bato a pika ket kasla maysa a lokal a reyna. Bueno, bay-am a padasen dagiti pating ti umasideg kenkuana, makagun-odda iti napigsa a danog! Kanayonanna, kasla agtignay dagiti pating iti dara, maangotda dayta manipud iti adayo. Ket no napartak unay a danogem dayta babaen ti pika, ngarud nalaka laeng a matiliwmo ti ikan ken mairuar dayta. Ngem kasano a kanen dayta? Hilaw wenno prito? Kasta met a makapainteres unay a pili.
  Immasideg ti balasitang iti kosta;kalpasan ti tudo, saan pay a nabara ti darat ket narikna ti lamolamo a sakana ti ragsak ken makaay-ayo a panagkigtot. Inarakup ni Mirabela ti darat babaen kadagiti ramayna, kasla ukis, bueno, mabalinmo met a kanen. Adda met la ketdi tahong ditoy. Karkarna no apay a natay dagiti dati nga ahente, kasla saan unay a dakes daytoy nga uniberso. Awan dagiti parikut iti taraon, ket agkurri ti dadduma. Immasideg ti balasang iti igid ti danum idi kellaat a nagsardeng. Manipud iti suli ti matana, a dandani di makita iti ngatuen ti horizon, nadlaw ni Mirabela nga adda barko nga umas-asideg iti kosta. Ket dakdakkel ti planeta ngem iti Daga, agarup mamindua a dakdakkel no bilangem ti diametrona, ti kabaian a Robinson a pattapattaen ti mata. Inwaras ti balasang ti sea leg-na ket intuloyna ti nagsiput. Saan a moderno, siempre addaan kadagiti layag, ken saan a partikular a dadakkel. Isu a maysa a pre-industrial brigantine, ngem medio elegante. Iti laksid ti kaadaywan, ti nasiglat a panagkita ni Mirabela ti nangpalubos kenkuana a dagus a mangbilang kadagiti paltog.
  - Maysa a barko, kayatna a sawen nga adda sibilisasion ditoy. Ti laeng dakes ket saan a cosmogenic!
  Nadungpar ti balasang ti danum babaen ti pikana, natukkol ti bassit a pirak nga ikan. Sinagid a naimbag ni Mirabela:
  - Kunada a nasalsalun-at ti hilaw a karne, kanentayo nga umuna, ket kalpasanna ikeddengtayo no ania ti aramidentayo. Kaaduanna, kayat ti barko a punnuen manen dagiti abastona a nasam-it a danum, ken mabalin a prutas, isu nga awan ti tiempok, diak pay mapilit!
  . KAPITULO No. 21
  Immanamong ni Sadat, nga inarkona ti nabannog a bukotna:
  - Anian a praktikal daytoy! Nupay agraira ti pannakabingbingay idiay langit ken impierno iti dandani amin a pammati! Ti langit ket bestial idleness, no awan ti ikagumaan, basta agiddaka a nakatakder ti tianmo ket tagiragsakem. Saan a kasapulan ti agsarita maipapan iti impierno, addatayon iti impierno.
  Ni Yanka, nga agsagsagaba met, kinunana:
  - Bueno, saan nga naan-anay! Patien dagita met laeng a Mongol a kalpasan ti ipapatay dagiti natay intuloyda ti karerada kas mannakigubat. Iti sidong ti panangidaulo ti dios ti gubat a ni Sulde, maparmek dagiti estado ti dadduma a natay nga espiritu. Kayatna a sawen, adda kapada, no ar-arigen, ti panangparmek iti lubongtayo kadagiti sibibiag, ken panangparmek met iti sabali a lubong a kadua dagiti natay! Ti maysa a kita ti espiritu ket saan a makasarak iti panaginana ken agtultuloy a rumang-ay ken dumakkel ti karerana.
  Naragsakan ni Ali:
  - Ket nasaysayaat pay dayta! Mabalinmo pay ketdi a matay kas adipen ken agbalin a mannakigubat iti sumaganad a lubong. Ngamin, nasaysayaat daytoy ngem ti nasayaat ti pannakataraonna a kinaaleng-aleng.
  Iti daytoy a kanito, limmasat manen ti adda iti amin a saplit iti rabaw ti bukot dagiti lallaki. Dida boluntario a pinapigsa ti kapartakda, nga inyakarda dagiti nabayagen a nagsagaba a sakada iti rabaw ti graba, ket nagulimekda iti apagbiit, a nagun-odda manen ti angesda.
  Ni Sadat, a nakatiliw ti angesna, kinunana:
  - Saan unay a dakes ti nasayaat ti pannakataraonna a kinaaleng-aleng, nangruna no maysaka nga adipen a masapsaplit iti saplit. Pampanunotem pay ketdi no talaga a kasta ti kinadakes ti ipapatay.
  Ni Yanka, nga agngisiten, kinunana:
  - Kinapudnona, patien ti adu a tattao a ti ipapatay ket basta awan! Nupay, kas pagarigan, patien ti gistay amin a nasion nga adda imortal a kararua. Ket iti pangkaaduan, alaen dagiti panagtayabtayo nga arapaap, sadino ti naggapuan dagitoy?
  Inyebkas ni Ali ti maysa a kapanunotan:
  - Malagip no kasano a nagtayab dagiti kararuatayo iti ngatuen ti rabaw! Wenno....
  Insingasing ni Sadat:
  - Isu ti pakalaglagipan ti naespirituan a kasasaad wenno kaaddatayo, sakbay ti inkarnasion iti lasag. Maysa pay, ammok nga adda dagiti naindaklan a guru a mabalin a panawan ti kararuada ti bagida. Immakarda iti sabali a lubong. Uray kasano, uray siak a mismo, napaliiwko ti lasagko manipud ruar, kalpasan nga inikkannak ti padi iti bola a kristal a kitaek.
  Nagbalin nga interesado ni Yanka:
  - Ket ania ti nakitam?
  Di boluntario a nagpigerger ti boy novice:
  "Mabutengak pay a mangmatmat iti bagik, anian a nagbalinak a nalabaga." Kalpasanna, limmasat ti espirituk iti pader ket nagsubli.
  Ni Yanka, a nakabutbuteng, immanamong:
  - Talaga nga adda kastoy! Adda idi tiempo a tinulongan ni Papus ni Nicolas a Maikadua a mangpukaw iti espiritu ni Alejandro a Maikatlo. Binalakadanna ti ari nga agbalin a napigsa ken natangken tapno maliklikanna ti ad-adu pay a riribuk. Sabagay, kinuna ni Papus a basta sibibiag, awan ti mamagpeggad iti monarkia. Natay daytoy a salamangkero idi 1917 idi laeng Pebrero. Segun iti damag, nag-seance met da Lenin ken Stalin. Kasla uray ti espiritu ni Lenin impadtona ken Stalin idi 1941 nga isu ti mangabak iti gubat iti Alemania.
  Ni Sadat, iti amin a kinaserioso, insingasingna:
  -Ibagatayo, no matay ti maysa kadatayo, umay koma iti sabali iti tagtagainep ket kunaenna: adda biag kalpasan ti ipapatay ket nasayaat sadiay!
  Di boluntario nga immisem ni Yanka, uray ti kariton a guyodenna ket kasla saan unay a nadagsen:
  - Wen, siempre adda dagiti kararua! Sumagmamano laeng a babassit a sekta ti mangilibak iti daytoy. Ngem saan a nasken a nasayaat dayta iti sumaganad a lubong. Adda nangidilig iti biag sakbay ti ipapatay iti bullpen, ti biag kalpasan ti ipapatay iti maysa a sona. Gagangay nga adda dakes ti riknana iti bullpen ken saan a mapagungar iti sona! Isu a kasapulan nga agbalin laeng a nawaya ti adipen ditoy Daga!
  - Lubong? - Nasdaaw dagiti lallaki a sangsangkamaysa.
  - Ania ti nagan ti planeta!? - Inlinteg ni Yanka ti bagina.
  - Gradodar nga!
  - Isu nga adda idiay Gradodar!
  Nagulimek dagiti lallaki, ad-adda pay a narangkis ti panagpangato ken kurang ti angesda. Kanayonanna, ad-adda itan a nabato ti dalan a mismo, ket ad-adda a masansan a nasabat dagiti natadem a banag. Impagarup ni Yanka a ti awan bagina a kaadda ket addaan iti bukodna a kinapintas, awan ti kasta a puersa ti grabidad. Mangrugin nga agsakit a nasakit dagiti napigsa, ngem kaskasdi nga ubing unay a saka. Masapul a papigsaen ti ubing a lalaki, masapul a lalaki, maigiddato iti dayta ad-adda a putden ti masel nga abagana ti sinturon, kasapulam nga i-adjust ti tali sagpaminsan.
  Iti panagtinnag dagiti tedted ti nadagsen a ling-et ken nagrukob, sisusukir a simmang-at ti ubing, nga ikagkagumaanna a singaen ti bagina manipud iti dumakdakkel, nasakit a panaggagatel dagiti nabannog a piskelna. Dagiti lamolamo, sumsumged a saka ti ubing ket basta nagkali iti nasiit a kalub, ket nagtubo dagiti urat ken urat kadagiti napartak a sumipnget a gurongna.
  Idi, bayat ti leksion iti historia, nagsarita ti mannursuro maipapan iti narigat a gasat dagiti adipen, nangruna dagiti ubbing, saan unay a naawat daytoy. Isu nga abstraksion dayta, yantangay idiay Africa ken Daya adda pay laeng dagiti ubbing nga adipen, iti dadduma a lugar opisial(!). Wen, iti daya, uray idiay Russia, addada sadiay agingga iti nabiit pay, ket nalabit addada ita. Idiay met America, adu a tattao ti agbibiag iti wagas a saan a nasaysayaat ngem ti panangadipen, nangnangruna dagiti nangisit ken Latino. Bueno, gagangay ken masansan a legal ti pannakausar ti panagtrabaho dagiti ubbing kadagiti paktoria, paktoria, talon, ken pagminasan. Masansan a boluntario dayta, dagiti Americano ket workaholics ken uray dagiti natangken nga annak dagiti milionario; dikay agduadua nga agbuggo kadagiti kotse wenno agwalis kadagiti kalsada. Iti pangkaaduan, sigurado a kabusor ti USA ti Russia, ngem kabusor a maikari a raemen. Kas pagarigan, saan a nagustuan ni Pedro a Dakkel dagiti taga Europa, nangnangruna dagiti Briton ken Aleman, ta nasaksakbay a nakitada nga iti masanguanan makiranget ti Russia kadakuada! Ngem nakipagadal kadagitoy a tattao buyogen ti kinaranggas, nangasawa iti Aleman a babai, ken nanglikmut iti bagina kadagiti ganggannaet. Saan a natangsit ni Peter, ken personal a nagtrabaho iti eroplano ken wasay. Siempre naulpit, personal pay ketdi a tinutuokna dagiti rebelde, ngem no saan, imposible a mapadakkel ti Russia. Ngamin, ti kasayaatan a pamay-an ti panangguyugoy iti natamad a toro ket babaen ti saplit. Napigsa dagiti tattao a Ruso, ngem awanan iti ambision ken bulldog grip-da. Agpada a tagikuaen ni Tsar Peter, ngem awanan iti disiplina iti bagina: nalabes ti panaginumna, nagsigarilio, ken nakikamalala. Dagiti orgy dinadaelda ti salun-at ti ari, ket awan ti nasarakan a kapada a kasuno. Ti agnanayon a parikut dagiti monarkia ket ti anak ti natangken, napigsa ti pakinakemna nga ama masansan unay a tawidenna ti nalamuyot, natulnog a kababalin ni nanangna. Ti agturay ket kasla pana - no naalumamay, iturongna ti pagilian iti dead end! Ti laeng kinatibker ti agkasapulan met iti kinasaririt. Nangnangruna, ni Nicholas the First - umdas ti kinatibker ni Palkin, ngem adda kinakurang ti kinasaririt. Agpada nga addaan ni Stalin, maysa a naisangsangayan a managpanunot ken estadista. Daksanggasat ta pinabasol dagiti simmaruno kenkuana, nangnangruna dagiti saan nga entidad a kas kada Gorbachev ken Khrushchev. Ala, saan a pulos a nasayaat ti pannakaapresiar ti naganna bayat ti pannakaidadanes para ken Stalin: sumagmamano laeng ti timmakder. Nupay no saan a gapu iti kinaulpitna, masapul nga agbiagtayo koma iti sidong ni Hitler. Ania ti aktual a napasamak iti daytoy a kaso? Saan nga implano ti Fuhrer ti paktoria a panangikisap kadagiti Eslabo, ngem imbilangna ida a kas maikadua a klase a tattao. Patienna a mabalin a ma-Aleman ti walopulo a porsiento nga Slav, ngem patienna nga adda koma nainget a panagpasakup iti nangatngato a puli! Maysa pay, madanagan iti kinabungada. Iti pangkaaduan, saan a nasayaat ti panagbalin a maikadua a klase nga umili. Kasla narungsot a nasionalista ni Hitler: inkabilna dagiti Aleman a nangatngato ngem iti amin, kayatna a sawen a nababbaba ti dua nga addang dagiti Ruso. Mainayon pay, kayat ti Fuhrer nga ibaba ti kultural a lebel dagiti Slav, a dakes met unay. Bueno, siuulpit a nakiranget dagiti Aleman kadagiti partisano, a pinuoranda dagiti purok agraman dagiti umili. Saan, iti sidong ti turay ti Soviet nasaysayaat nga amang dayta. Kanayonanna, ti USSR kalpasan ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat ti kakaisuna a pagilian iti lubong a tinawen a bimmaba dagiti presio. Iti sapasap, adda ti sarsarita nga iti sidong ni Stalin ti laeng industria militar ti narang-ay, bayat a dagiti sibilian nga industria ket nagsardeng. Ngem saan a kasta, adda met dagiti estadistika a mabasa iti Internet. Saan laeng a tangke ken paltog, adda dagiti nalabaga a lider ti Soviet! Kas pagarigan, immadu ti produksion ti de lata a taraon manipud 1928 agingga iti 1950 iti mamimpito a daras, ken dagiti sausage iti maminlima ket kagudua, dagiti mansanas iti mamitlo, ken dagiti bisikleta iti pitopulo ket dua a daras!
  Bimmassit ti anggulo ti kangato, ket narikna dagiti lallaki ti pannakabang-ar. Ni Sadat, nga agang-anges, a mangtengtengngel iti angin, dinamagna:
  - Dayta ni Genghis Khan ti nangparmek iti Khorezm?!
  Nagmuregreg ni Yanka gapu iti panagregget:
  - Wen! Naparmek! Maysa pay, sumagmamano a siudad ti Bukhara, Samarkand ken dadduma pay ti simmuko nga awan ti labanda. Inkari ni Genghis Khan ti biag ken pannakawayawaya manipud iti tirano a ni Shah.
  - Ket inallilawnak! - Napugtuan ti nasikap a ni Sadat.
  Inyugyugyog ti ubing ti naling-etan ken nalamuyot nga ulona:
  - Kusto! Pinatayna amin a lallaki, ket pinagtabonna dagiti babbai ken ubbing iti pannakaadipen. Ta no saan, matay laeng ti buyotna a kabalyero iti let-ang. Natnag ni Khorezm, nayaw-awan ti Shah. Ginasut a ribu a tattao ti napapatay. Nakalkaldaang nga estoria, nakababain a gubat. Gagangay a saan a tungpalen ni Genghis Khan ti saona ken saan nga agdardaras a mangipakita iti asi!
  - Awan ti agdardaras a mangipakita iti asi! Kinamaag koma no ispalen dagiti kabusormo. - Inaprobaran ni Sadat.
  - Dagiti indibidual a siudad, nupay kasta, ket natangken ti panagsarangetda, nangruna iti teritorio ti Iran, a paset ti Khorezm. Sigun iti sarsarita, personal a pinuted ni Genghis Khan ti puso ti apoko ni Shah. - Nagsanud ni Yanka ket ginuyodna ti tali babaen kadagiti ngipenna, a nariknana ti kinaapgad.
  - Ket kalpasanna? - Bimmallaet ni Ali iti saritaan.
  Kayat ti ubing nga iyunnat dagiti imana, ngem nairut ti pannakaigalutda:
  - Ti anak ti Shah, ni Geral ed-Din, ket nakiranget kenni Genghis Khan iti napaut a panawen, no dadduma ket nakagun-od kadagiti pribado a balligi, urayno inabakna ti uppat a pulo ket ribu a napigsa a buyot ti Mongol a satrap, ngem iti kamaudiananna isu, met, ket nagpatingga ti buyotna biag iti maysa a kayo. Imbaon ni Genghis Khan ti paset dagiti tropana nga ad-adda pay iti laud. Limmabasda iti amianan ti Baghdad Caliphate ket simrekda iti Georgia ken Armenia. Awan uray maysa nga agturay dagiti taga Georgia, nagpipinnaliput dagiti prinsipe. Bayat ti gubat, uray maysa kadagiti prinsipe ti nangdungpar kadagiti kakabsatna iti likudan. Napardas ti pannakatamingda, ket dagus a naburak dagiti nuker ti likud ti kaalyadoda. Kalpasanna, bimmaba dagiti Mongol idiay Karayan Terek, a nangsamsam kadagiti kabangibang a purok, nagnada iti Kuban ken nakadanonda iti dati a sarikedked ti Russia a Tmutarakan.
  Nagsarua ti ubing, narigatan a makaanges, narigat unay ti panagawit iti karga ken panagsao nga aggigiddan. Nupay kasta, gapu ta dandani tin-edyer, inkagumaanna nga ilemmeng ti ut-ot ken kinakapuy a gagangay a pakabigbigan dagiti lallaki.
  Ni Sadat, saan met a nakapuy, dinamagna:
  - Isu nga ania ti sumaruno?
  Inyugyugyog ni Yanka ti ling-et ket intuloyna ti estoria, nga ikagkagumaanna ti agsao iti naurnos a timek:
  - Saan a rinaut dagiti Mongol ti sarikedked a mismo. Insingasingda a ti komandante, a pannakabagi ti European Hanse, gatangenna laeng dagiti adipen a natiliw bayat ti kampania.
  Immanamong! Sumagmamano kadagiti Tatar, babaen ti panangikawesda kadagiti adipen, simrekda iti dakkel ken nabaknang a siudad. Kellaat a rinautda dagiti guardia, linuktanda dagiti ruangan ket nagdardaras a simrek ti buyot dagiti Asiano.
  - Makapainteres daytoy! - Nagsilnag dagiti mata dagiti agtutubo nga adipen.
  - Gapu ta rinamesda dagiti babbai ken pinatayda amin a lallaki - ti komandante ket nabitay a nabaliktad ken naigalut dagiti bato kadagiti imana, dagiti Mongol ket pimmanawda iti daytoy a siudad nga addaan kadagiti nabaknang a samsam. Simmangpet dagiti pammabileg manipud kenni Genghis Khan, nga iti daytoy a panawen ket naparmekna amin ti Khorezm. Naggunay dagiti Tatar a maibusor kadagiti Kipchak, nga ad-adda a pagaammo kas Cuman.
  - Rumbeng a di kumurang nga idrowingmo kadakami ti mapa, ta no saan, dikay" maawatan no kasano a napasamak daytoy! "Natadem," kinuna ni Sadat.
  - Ania"t mapaspasamak a kasdiay?! - Nakapungtot ni Yanka.
  Tinubngar ni Ali ti gayyemna:
  - Saan a kasapulan! Ania ti pakaseknantayo iti pagilianna? Mabalin a nasakit pay ketdi ti pananglagipna iti dayta.
  Immanamong ni Yanka:
  - Sigurado a nasakit a malagip ti laban iti Kalka! Gapu ta naindaklan a pagilian, saan a masansan a maabak ti Russia, ngem idi napasamak dayta pudno a maysa a trahedia.
  Pilosopikal a kinuna ni Sadat:
  - Ngem no awan a pulos ti pannakaabak, pinarmek koma ti pagilianyo ti intero a lubong, ket nagpatingga koma amin a gubat?
  - Nagsayaat koma dayta! - Ginuyod ni Yanka dagiti tali.
  - Saan a nasayaat! Awan ti pagkarigatan!
  Nabara ti panagkedked ni Yanka:
  - Ket espasio! Rugiantayo koma ti panagsaknap kadagiti dadduma a lubong! Siempre, idi damo, saan a makabayad iti bagina, ngem bayat ti panaglabas ti panawen, rumang-ay ti teknolohia ken agbalin a prioridad ti panangparmek kadagiti baro a daga.
  - Sigurado? - Inkidem ni Sadat dagiti matana.
  Nalipatan ni Yanka ti pannakabannogna iti apagbiit:
  - Wen! Adda idi tiempo, idi natakuatan ni Christopher Columbus ti America, adu met ti nagduadua no mangyeg iti ganansia dagiti baro a daga, gapu ta adayo unay dagitoy, ket masapul nga aglayagda iti sumagmamano a bulan, ket kalpasanna awan, nasursuroda ida. Adda idi tiempo nga adda dagiti maag idiay Russia a nangilako iti Alaska ken nangted a libre iti Hawaiian Islands. Patien met dagiti umel a nasinged iti ari a dagitoy nga espasio ket saan a makabayad iti bagbagida. Ket innala ida dagiti Amerikano ket na-masterda ida. Binilion laeng ti gatadna a balitok ti naibomba, saanen a dakamaten ti lana, gas, mineral, bauxite ken dadduma pay. Ti kadakkelan a pateg ket daga, ket kasapulan a masalakniban ken mapaadu dayta. Kanayon a naurnong ti Rus" dagiti daga iti aglawlawna, ket ti panangisuko iti uray sangkabassit laeng a paset ti teritoriana ket katupag ti panangputed iti ramaymo, wenno paset ti pusom.
  - Wen, nainkalintegan dayta! - Immanamong ni Sadat. - Ngem kaskasdi, ibagam kadakami ti maipapan iti laban iti Kalka. Saan kadi a kasta?
  Nagsennaay ni Yanka:
  - Bueno, siempre! Idi kangitingitan ti gubat, liniputan dagiti Polovtsian dagiti Kalmyk ket binaybay-anda ida! Pinasuksok dagiti Mongol dagiti komander. Gapu ta pinapatayda dagiti Kalmyk, nasabatda dagiti Polovtsian, ket gapu ta naparmekda ida, insublida amin a balitok a nausar a pasuksok. Nangaramidda kadagiti nakaam-amak a kinaranggas iti balud, a pinigisda ti kudilna a sibibiag. Nagbuteng dagiti Polovtsian iti baro a napigsa a kabusor ket nagpatulongda kadagiti prinsipe a Ruso. Kellaat a kayat dagiti kabusor idi kalman ti agbalin nga alyado.
  - Saan a karkarna daytoy!
  - Uppat a prinsipe ti napan iti kampania, saan a bassit dagiti puersada, agarup limapulo a ribu a mannakigubat, agraman ti sabali pay a limapulo a ribu manipud kadagiti Polovtsian. Adda agarup dua a basbassit a Mongol-Tatar. Kasla nalawag ti nagbanagan ti gubat.
  - Adu ti doble a bentaha! - Inserrek ni Ali.
  Di boluntario a nagtubo ti lua iti makannawan a mata ni Yankee:
  - Ngem ditoy ti di panagtutunos kadagiti tignay dagiti prinsipe ti nangpaupay kadatayo. Ti Prinsipe ti Suzdal, a di nangpakdaar kadagiti dadduma, immuna a nangkabil, nalikmut ken pinatay dagiti Tatar. Ti Prinsipe ti Kiev, iti kasumbangirna, nangala iti saad iti nasarikedkedan a kampo ket pulos a di simrek iti gubat. Ti sabali pay a dua a prinsipe ti Galicia ken Suzdal ket idi damo ket nakabalinda a nangiduron nga agsubli kadagiti Mongol-Tatar, ngem dagiti Polovtsian ket dida makalaban, dagiti ranggoda ket naduprak ken ti maysa nga avalanche ket basta nangyanud kadagiti tropa ti Ruso. Uray iti kritikal a kanito, saan a timmulong ti prinsipe ti Kiev kadagiti matmatayen nga alyadona. Agparang a napanunotna: nasaysayaat nga amang, agbalinakto a kapatgan a prinsipe idiay Rus", amin a pannakabalin ket lumabas kaniak no matay dagiti dadduma a prinsipe ken kumapuy ti patrimoniada!
  Kinuna ni Sadat, a padpadasenna a tukkolen ti maysa a pirgis a naikabil iti naalsem a mugingna,:
  - Ket dayta"t pampanunoten ti amin! Uray agkaykaysa dagiti umili. Nabayagen a kaugalian daytoy, ti bukodmo a kamisadentro ket as-asideg iti bagi!
  Nagsardeng ni Yanka, a nangurnong iti pigsana, sa kinunana a di makaanges:
  - Ngem saan a dayta ti rumbeng koma a pampanunotem! Masapul a raemen ken ipategtayo ti napateg a dara dagiti Ruso. Kanayonanna, laglagipem koma. So far it"s not a problem, no di ket kagudua a problema. Bassit ti simmangpet dagiti Mongol, ket kasapulan a maparmekda tapno makaisuroda iti leksion. Iti daytoy a kaso, awan ti makaitured a mangirisgo iti Rus". Maibalakad a papatayen a naan-anay ti amin tapno awan ti mangibaga maipapan kadagiti daga iti daya, ket no mapaay dayta, ngarud uray la imula ti panagbuteng kadagiti igam ti Russia. Nupay kasta, adayo ti prinsipe ti Kiev kadagitoy a kapanunotan, kayatna laeng nga itan-ok ti bagina.
  - Ngem nagtalinaed a sibibiag! - Nagkaykaysa a nagsasarita dagiti lallaki.
  Sibibileg nga inkidem ni Yanka ti ulona, kas iti urbon a kabalio:
  - Ngem saan! Gapu ta naparmekda dagiti dadduma a prinsipe ken dagiti Polovtsian, rinaut dagiti Mongol ti kampo ti prinsipe. Adda pay laeng iti dandani tallopulo a ribu a mannakigubat. Amin nga iraraut dagiti Mongol ket nasubli, nagsagabada kadagiti pannakapukaw. Kalpasanna, insingasing ti lider dagiti agakar-akar a ni Subadai. Bay-am nga isuko dagiti Ruso dagiti armasda ket pumanawda a sitatalna iti sao ti dayawda. Siempre, saan koma a patien ti maysa ti itukon daytoy a chacal, ngem ti prinsipe ti Kiev, a pulos a di nangtungpal iti saona, kellaat a nagbalin a kasta unay ti kinamanagpanunotna.
  - Mabalin nga isu ket naallilaw? - Inyebkas ni Ali ti opinionna.
  - Diak" ilaksid dayta! Iti daya, saan a kas iti Laud, saan a naidadanes dagiti mangkukulam ken salamangkero, a kaipapananna a makagun-odda iti dakdakkel a pannakabalin. "Kellaat a sipapasnek a kayat ni Yanka ti agbalin a mismo a salamangkero ken mangsapsaplit kadagiti combat pulsar kadagiti manangaywan, ket kalpasanna matnag iti nalamuyot a ruot ket relaksenna ti nabannog a bagina.
  - Naallilaw ti prinsipe! - Nagkidem ni Sadat iti hysterical.
  - Wen, kalpasan nga indisso ti buyot dagiti armasda ken pimmanawda iti pagkamangan, dagus a narautda. Dagiti di armado a soldado a Ruso nakirangetda agingga a kabaelanda, nga agusarda kadagiti dakulap ken ngipen, nangipuruak iti daga, ngem dandani amin ket napapatay. Ti prinsipe a mismo ken dagiti kaasitgan a kakaduana ket naikabil iti sirok dagiti bangko ket nagtugaw kadagitoy nangrambakda iti maysa a padaya. Ket iti kasta natay ti prinsipe, nga in-inut a nadunor. Makababain ken nasaem nga ipapatay. Dika agkali iti abut para iti sabali...
  - Makadanonka a mismo sadiay! - Naannayas ti innayon ni Sadat. - Nagbalinen daytoy a natalged a konsepto! Ngem lehitimo ti pannakaabakmo.
  Nagkidem ni Yanka;ti saplit ti nangdungpar manen kenkuana, a nangpuor iti kudilna. Immanges bassit ti ubing, nalaklaka:
  - Saan ko nga panunuten nga kasta ti legal. No dadduma, inabak dagiti Ruso dagiti nakapatpateg a nangatngato a puersa. Kas pagarigan, pinuted ni Monomakh ti di mabilang a bunggoy dagiti Polovtsian. Pudno, ibilang dagiti moderno a kroniko dayta kas panaglablabes: a tallopulo a ribu kadagiti mannakigubatna ti nangabak iti kagudua a milion.
  - Kagudua a milion! - Lima gasut a ribu dayta! - Nasdaaw ni Ali.
  Nagkidem ni Sadat:
  - Wen, maysa a panaglablabes! Tallopulo a ribu ti saan a makaabak iti lima gasut! Saan a mapisang ti maysa a lanut ti cobblestone.
  Nagtilmon ti agtutubo a managisalaysay, nagmagaen ti karabukobna, ket intuloyna nga inabel ti panagsaona:
  "Nalabit, gapu iti panaglabas ti panawen, imposible a paneknekan, ngem saan unay a napateg daytoy. Kalpasan ti balligi, rinaut ni Subudai dagiti daga ti Ryazan. Immasideg ti buyotna ken ni Ryazan, ngem dina naala dayta, kalpasanna nagsubli. Dadduma kadagiti soldado ti immakar iti pagarian ti Bulgaria, ngem naabakda. Nagsubli a mismo ni Genghis Khan idiay Mongolia ket inkeddengna a parmeken ti nabati a paset ti China. Dagiti mannakigubatna, gapu ta nakagun-odda iti nakaad-adu a balligi, imbilangda ti bagbagida a di maparmek. Dagiti imbension dagiti Tsino, katapulta ken pulbura ti nausar kadagiti gubat. Iti edad a pitopulo ket dua, natay ni Genghis Khan. Natay bayat ti panagtagtagainepna bayat ti pannakalakub ti maysa kadagiti sarikedked. Tinawid ti makintengnga nga anakna ti trono
  Udegei, nga agbalin nga emperador ti amin a Mongol. Ti inauna, karanggas ken agresibo nga anak ni Jochi ket napapatay, a naburak ti bukotna;ti anakna a lalaki ket naisurat iti pakasaritaan a kas ni Batu Khan.
  Nagsardeng manen ni Yanka, sinaludsodna iti isipna iti bagina: kaano nga agpatingga kamaudiananna ti panagpangato ket agbalinto a nalaklaka bassit. Umap-apuy dagiti lamolamo a sakana, manipud kadagiti natadem a babassit a bato ti bantay, a kasla matutuok iti rack. Iti pangkaaduan, ania ti kaasping ti biag para iti maysa nga adipen, ti nakalkaldaang a kaadda nga umasping iti impierno. Ditoy a di boluntario a malagipmo ti eskuelaan. Makauma ti panagtugaw iti klase;ad-adda a makapainteres ti agtaray wenno ag-surf iti awan patinggana nga Internet. Dagiti paboritok a klase ket ti physical education ken drawing, ken nalabit historia met. Ket ditoy! Adda narangrangpaya a mulmula iti aglawlaw, presko nga angin a nalaokan iti napigsa a ling-et ti ubing a lalaki. Karkarna ta bayat ti panagpangatomi kadagiti bantay, ad-adda pay a napudot, ti temperatura ket addan iti dekada tallopulo, a nangpakaro iti pannakatutuok. Desperadoak a mawaw, ngem awanen ti kargana ti tianko. Asul dagiti babassit a bato iti sirok dagiti sakam, medio karkarna ti kolorda, agannadka no ikabilmo dagiti natutuok a sakam tapno dika agtakder kadagiti natadem unay.
  Bimmallaet ni Sadat:
  - Ania ti simmaruno a napasamak iti pakasaritaan ti imperioyo?
  Saan a kayat nga intuloy ni Yanka, nasakit ti agtilmon nga addaan iti namaga a karabukob:
  - Ni Batu Khan ken dagiti kakabsatna ket nangtagikua kadagiti daga iti laud ti bato a barikes, kayatna a sawen, dagiti Ural. Nagpasakup dagiti Kipchak wenno Cuman kadagiti Mongol. Gapu ta nakaurnong iti dakkel a buyot ti kabalyero nga uppat a gasut a ribu, immakar ni Batu idiay Ryazan. Ti Kievan Rus iti dayta a kanito ket nabingbingay iti adu a prinsipado. Ti prinsipado ti Ryazan ti immuna iti dalan ti avalanche. Ti siudad ket nangikabil ti natangken a panagresistir, ngem natnag kalpasan ti innem nga aldaw a panagraut. Dandani nadadael ti intero a populasion. Dagiti Mongol impuruakda dagiti maladaga iti apuy, rinautda dagiti babbai, pinutedda dagiti susoda, ken pinigisda dagiti tian. Maigiddato iti dayta, nauram amin nga asideg nga ili ken purok. Nangrugi dagiti panangraut idi kalam-ekna, ket narigat ti aglemmeng kadagiti nalamiis a kabakiran.
  Ni Ali, nga usiuso, dinamagna:
  - Ania ti kalam-ekna?
  - Daytoy no agniebe ken nalamiis. Nakitam kadin ti niebe? - Kellaat a narikna ni Yanka a nangatngato.
  - Saan, diak" nakita! Agurayka iti maysa a minuto nupay kasta! Nangato dayta iti kabambantayan! Kadagiti laeng kangatuan a bantay! Napudaw ken nalamiis unay dagiti pantok sadiay. Talaga a diak pay nakita a mismo, ngem imbaga kaniak dagiti agbibiahe ti maipapan iti dayta. - Nagraniag dagiti mata ni Ali.
  Nasaysayaat met ti rikna ni Yanka, agparang a nakagun-od iti maikadua nga angin:
  - Nasayaat ta maawatanmo! Uray kaskasano, nabatad a ti kalam-ekna ket nagunggonaan ketdi dagiti Mongol. Pudno, ti niebe ti nanglapped kadagiti kabalio a makagun-od iti taraon, ngem uray ditoy saan a nagasat dagiti Ruso, saan nga umdas ti kapuskol ti kalub dagiti snowdrift. Ti prinsipe ti Ryazan ket nangibaon kadagiti mensahero idiay Suzdal, Vladimir, Kyiv, Chernigov, Novgorod a nagkiddaw ti tulong. Ngem awan kadagiti prinsipe ti nangibaon iti detatsment. Ti laeng Grand Duke ti Vladimir-Suzdal ti nangipatulod iti bassit a detatsment a kaduana ti anakna a ni Vladimir idiay Moscow. Ngem maysa laeng daytoy a tedted iti baybay. Dagiti Mongol-Tatar innalada ti Moscow babaen ti bagyo;iti dayta a tiempo bassit laeng a siudad ti panagtagilako. Kas pangawagda iti dayta - ti siudad iti pito a turod. Narigat a patien nga iti masanguanan addanto sadiay ti kabesera ti Russia. Ket ngarud pinarmek dayta dagiti manangraut. Ti simmaruno a danog ket natnag iti Prinsipe ti Suzdal. Uray kasano ti panangikagumaan dagiti soldado a Ruso, dida matengngel dagiti siudad. Iti pangkaaduan, agsusupadi unay dagiti datos maipapan kadagiti gubat. Pagaammo a limmasat dagiti bunggoy dagiti Mongol iti Suzdal. Natnag amin dagiti prinsipe iti gubat. Iti Karayan Vyatka, naabak ti buyot ti Prinsipe ti Suzdal, ket ingalut dagiti Mongol ti ulona iti kabalio. Sumaganad ti dalan ket agturong idiay Novgorod. Saan a timmulong dagiti taga Novgorodian ken ni Prinsipe Alexander, a nabirngasan idi agangay iti Nevsky, kadagiti kaarrubada. Ni Novgorod, a nabaknang kadagiti tagilako, ket naisalakan gapu kadagiti libtong ken ti kinapudno a, sigun iti sarsarita, ti kangrunaan a shaman a ni Kireney-Zadan ket nalmes kadagiti libtong. Kalpasan dayta nagsubli dagiti superstitious Mongol. Iti dalan, sumagmamano pay a siudad ti nasamsam, ket sinaranget ni Kozelsk iti pito a lawas. Adu a pinullo a ribu a tattao a Ruso ti natay, nadadael ti makindaya a paset ti Rus".
  Dandani natukkol ti ubing ti sakana iti natadem unay a bato, a kasla natadem a dagum, ta nabalinanna ti liniklikan iti maudi a kanito. Nakaam-amak ti dalan, uray dagiti dadduma nga adipen a lallaki, nga ad-adda a timmangken gapu iti adu a tawen a pannakakautibo, nagsennaayda.
  Kalpasan ti panagsardengna ken panangbalbaliwna iti panagangesna, intuloy ni Yanka:
  - Kalpasan dayta adda dua a tawen a panagsardeng. Naurnong dagiti Mongol ti pigsa ken naguummongda kadagiti tropa manipud iti intero nga Asia. Kamaudiananna, gapu ta inyegda ti kadakkel ti buyot iti nasurok nga innem a gasut a ribu, intarayda dagiti tropa idiay Kyiv.
  Ni Sadat, a mangipakpakita iti natural a panagusiuso, dinamagna:
  - Nakatulong kadi ni Novgorod?
  Insubli manen ni Yanka ti sinturon babaen kadagiti ngipenna, naun-uneg ti nalabaga a garit iti barukongna, ket nagparang pay dagiti sugat.
  - Saan! Nupay iti sapasap iti dayta a kanito isu ket natengngel babaen ti pannakidangadang kadagiti Aleman ken Sueko. Nupay kasta, ni Alexander Nevsky ket kanayon a nasungdo kadagiti Mongol;saan nga awan serserbina nga isu ket naawagan nga anak ni Batu. Nagsaranget ti Kyiv iti dua a bulan, naabak dagiti Mughal kadagiti panangraut, agarup siam a pulo a ribu ti napapatay. Gapu ta dinadaelda ti siudad, ken naduprak ti maudi a simbaan babaen ti kalakian a karnero, nagdardaras dagiti Tatar iti Laud. Ti buyot ni Daniil Galitsky ket saan a nakiranget kadagiti Mongol, ngem nagsanud kadagiti napigsa a sarikedked. Ad-adda a nagdardaras dagiti Tatar a mismo, a nangabak iti buyot ti Hungary a sangagasut a ribu. Pudno, naisalakan ni Ari Bela. Dagiti kangrunaan a puersa dagiti Mongol ket immasidegda idiay Vienna, ngem ti akin-abagatan a sikigan ket kinabil babaen dagiti Serbio ken Bulgariano, ken ti akin-amianan a sikigan babaen dagiti Tseko. Ket natay ti katan-okan a kagan dagiti amin a Mongol ket nangrugi ti riribuk. Insubli ni Batu Khan dagiti bunggoyna. Daytoy ti naudi a dakkel a kampaniana. Kalpasan daytoy ni Batu ket nagnaed idiay Volga, a sadiay ket nangibangon ti kapitolio ken nangibangon ti Nabalitokan a Bunggoy. Kalpasan dayta nangrugi ti sangol dagiti Mongol-Tatar. Nagpaut dayta iti 240 a tawen!
  Nagsippayot ni Ali:
  - Wow! Kasta unay ti panawen nga agbalin nga adipen!
  Dandani agsangsangit ti ubing, kinunana a nasakit ti timekna:
  - Napasamak metten! Daytoy ti gatad ti kinapudno a nabingay dagiti Ruso. Ni Alexander Nevsky ket inabakna dagiti Aleman idiay Danaw Peipsi, kalpasanna nagbalin a Prinsipe ti Kyiv. Iti pangkaaduan, saan a nalawag ti personalidad. Idi nagkedked dagiti taga Novgorodian a mangbayad iti buis, innalana ti siudad babaen ti bagyo, pinatay ken tinutuokna ti adu a tattao a Ruso. Pinarparigat ken pinapatayna pay ti bukodna nga anak. Sigun iti sarsarita, isu ket nasabidongan babaen ti Tatar Khansha gapu iti apal. Iti pangkaaduan, ti kinapudno a ni Alexander Nevsky ket naaramid a santo ket maysa a kontrobersial unay nga aramid, adu ti nangsuppiat iti dayta. Nupay kasta, dagiti pagalagadan iti pannakakanonisar ket kontrobersial unay iti amin a kaso! Apay, kas pangarigan, a nakanona ni Nicolas II, ngem saan a kasta da Pedro a Dakkel ken Ivan a Nakaam-amak? Ania ti naggapuan ti komander ti naval?
  Maysa a santo ni Ushakov, ngem saan a santo da Suvorov ken Kutuzov!
  - Diak am-ammo ida, isu a diak maibaga a sigurado! - insungbat ni Sadat a nangdildilpat iti ling-et manipud kadagiti nasipnget ken nalukmeg a pingpingna. - Ngem kasla kaniak a saan laeng nga agpannuray daytoy iti military merit, no di ket iti disposision dagiti agtuturay.
  - Siempre, paset met daytoy. - Immanamong ni Yanka.
  Natadem ti panagpangato ti kalsada, ket bimmallasiwda iti labsan. Awan asi a sinaplit dagiti manangaywan agpadpada dagiti kabalio ken lallaki. Agburburek ti ulo ni Yankee gapu iti di natauan a tension. Nasakit a nagkali ti sinturon iti sigud a narungsot nga abagak, ket dagiti pilok ti nangpisang kadagiti sikigak ken nabasa iti ling-et ti bukotko. Pinadas ti ubing iti amin a pigsana, limned pay ti tianna, kasla dandanin agpukaw ti uneg ti bagina. Ita, agdungdung-aw ken agsipsiput dagiti lallaki iti tuktok ti barada, nabannogda laeng, naulpit ken di maibturan ti amin.
  Namin-adu pay a nagkidem ni Yanka ket dandani natnag, ngem no aggarawka, kumapuy bassit ti resistensia ti rabaw. Nasakit ti tunggal addang;dagiti natadem, napudot unay a babassit a bato ti nangkali kadagiti kukoda kadagiti lamolamo a saka ti ubing, ngem intultuloyna ti nagtultuloy.
  - Agbalinka a kabalyero! - Nagsasaip ti namaga a bibig.
  - Agrag-oka! - Sinuportaran ni Ali isuna.
  Nalagipko ti kanta ni Vysotsky: bay-am dagiti saritaan, agpasango ken agpangato, sadiay! Ngamin, dagitoy ti bantaytayo, matulongandatayo! Tulongandatayo!
  Putden ti saplit ti kudil, rummuar ti ikkis manipud iti karabukob, ti sumaganad a danog ket nababbaba kadagiti lamolamo, nakusnaw a saka. Sumagmamano a lua ti nagtayab manipud kadagiti matak, ket saanen a posible a lapdan ti panagsennaayko. Luktan ni Yanka ti ngiwatna, naagum nga aganges, i-stress-na ti tian ken sakana. Wen, naan-anay a di maibturan daytoy, ngem masapul nga agbiag ken mangabak. Talaga a kayatko ti matnag ken diak bumangon, isu a bay-am - aniaman ti mapasamak! No kabilenda agingga a matay, ngarud uray la agpatingga amin a panagsagabana. Ditoy, babaen ti belo, agparang manen ti naragsak ken maigiddato iti dayta nakaam-amak a rupa ti demonio iti sanguanan ni Yanka.
  - No matayka, ti lokal a Satanas ti mangaywan iti kararuam, a mangbirok iti lugar para iti dayta iti lubong dagiti natay!
  Agpigerger ni Yanka a kasla naduyok ti koriente ket ipuruakna ti bagina nga agpasango, nga iyakarna ti di maturturay a kariton! Bassit laengen, maysa a maudi a panagregget.
  Dandani mapukaw ti puotna, makita ti ubing a naparmek ti kangatuan a punto ket agtulidtulid ti karga a kariton. Iyugyugyog ni Yanka ti ulona, a mangiwarsi iti ling-et, a nawadwad a nalaokan iti dara. Kasla inkuskos ti saplit ti pingpingna. Nasaysayaat nga amang ti rikna ti ubing, agpitik ti pusona a kasla tambol, agkalma.
  - Wow, nakabutbuteng!
  Naan-anay met a nabannog dagiti dadduma a lallaki, ngem nalawag a kalpasan ti milestone nagsilnag dagiti matada ket nagperked-da. Dinamag pay ketdi ni Sadat:
  - Kasano a naikkatmo ti sangol ti Mongol-Tatar?
  Intuloy ni Yanka, a nangyugyugyog iti bisyo a nangtutuok kadagiti piskelna:
  - Adda sumagmamano a panangpadas, ngem saan a naballigi. Agingganat kamaudiananna inabak ni Dmitry Donskoy dagiti Mongol-Tatar iti tay-ak ti Kulikovo. Kasla kunaen ti pitched battle. Sangagasut a ribu a Ruso ti naguummong, ken sangagasut ket limapulo a kabalyero a Tatar ken duapulo a ribu a Genoese infanteria. Ti kinatimbeng ti puersa ket pabor iti kabusor, ngem nakapanunot ni Dmitry Donskoy iti nasikap a plano. Gapu ta ammona a magustuan dagiti Mongol nga ipaay ti kangrunaan a panangrautda kadagiti sikigan, insaganana ti napigsa a rehimen a mang-ambush iti kabakiran. Mainayon pay, dagiti tropana ket mabirukan idi iti nagbaetan ti karayan Dubnyak ken Smolka, a saan a nangipalubos ti kabusor a naan-anay a manggundaway ti numeriko a bentahada. Inkabil ti prinsipe ti kakatlo ti buyotna iti reserba. Nabalinan ti kabusor a rumeken ti mangidadaulo a rehimen, ngem iti makannawan a sikigan, nabalinan dagiti Ruso a pinatibker ti takderda. Nagkueba met ti depensa iti sentro. Nagtakder dagiti Ruso. Kalpasanna, imbelleng ni Mamai amin a reserbana iti kannigid a sikigan. Binarak dagiti Tatar dagiti depensa ket rinugianda ti simrek agingga kadagiti pagballasiwan. Impagarupda a iti kasta dadaelenda ti intero a buyot. Inur-uray ni Prinsipe Dmitry Donskoy agingga a nagpuyot ti angin iti likudan dagiti tropa ti Russia ket nagdardaras a nangraut. No maidungparka iti likud, kanayon a di ninamnama dayta. Naabak dagiti Tatar, ket nupay dua a tawen kalpasanna, pinuoran ti sabali pay a khan a ni Togtamysh ti Moscow, dakkel ti pannakakissay ti kadakkel ti nakababain a buis.
  Kinuna ni Sadat, nga addaan iti mien ti sopistikado nga estratehiko,:
  - Nangabak ni Dmitry, ngem no nadungpar koma dagiti Tatar ti kabakiran!
  Siuulimek nga immisem ni Yanka:
  - Ti karayan linapdanna ida a mangsaplit iti ambush;manayon pay, epektibo unay dagiti pumapana a Ruso iti pannakidangadang kadagiti kumakabalio! No dida makapidut iti kapartak, naipit iti kabakiran. Iti pangkaaduan, dagiti taktika ti panang-ambush ti kaepektibuan. Sangagasut a tawen kalpasanna, iti sidong ni Ivan a Maikatlo, kamaudiananna imbelleng ni Rus ti sangol!
  Gapu ta ginundawayanna ti kinapudno a ti kariton ket naggunay bassit iti igid, ti dati a Muscovite ket inkuskosna ti awan asi a nasakit a mugingna iti ruot. Pinadasna a pasardengen ti panaggagatel. Kaskasdi, ti bumaba ket awan kaaspingna a nalaklaka.
  - Dumdumngegkami! - Dandani nagpukkaw ni Sadat. Nakabkabil metten dagiti abagana, sikigan ken bukotna isu a saan pay ketdi a nagreaksion iti ababa a danog ti saplit.
  Nagtung-ed dagiti dadduma a lallaki:
  - Bueno, itultuloytayo ti agulbod!
  - Saanak nga agulbod, ibagbagak ti napudno a kinapudno! - Nasair ni Yanka.
  - Daytoy ti pagsasaomi! - Inlawlawag ni Ali. - Ulbodtayo, ngem kinapudnona kayatna a sawen ti make up.
  Nagtung-ed ni Yanka:
  - Maawatak. Innala ni Ivan ti turay manipud ken ni tatangna a Vasily the Dark. Nupay nabulsek, natengngelna babaen ti natibker nga ima. Rinugian ni Ivan a Maikatlo a pinagkaykaysa dagiti nabingaybingay a prinsipado. Maysa kadagiti umuna nga addang ket ti pannakidangadang ken ni Novgorod. Gapu ta ad-adda a kadaanan a siudad ngem ti Moscow, ti Novgorod ket naawagan iti Naindaklan nga Maestro. Nagpatingga ti awan asi a gubat babaen ti nadagsen a pannakaabak para kadagiti taga Novgorodian, kalpasanna nabigbigda ti kinatan-ok ti Moscow iti bagida. Iti dayta a gubat, nagusar ni Ivan kadagiti musket ken kanyon iti dakkel a rukod iti umuna a gundaway.
  Nasinga ni Sadat:
  - Ania pay daytoy?
  - Armas a naibatay iti fire combat. Bumtak ti pulbura ken mangiruar kadagiti bola ti kanyon ken bala. Nakaam-amak nga igam! - Inngato ni Yanka ti sikona ket insuksokna iti barukongna.
  - Ania ti pulbura? - Dinamag dagiti lallaki.
  Inkuskos ti ubing ti lash mark iti tulang ti pingpingna. Kasano a kayatko a wayawayaan dagiti imak ken alaen ti machine gun:
  - Daytoy ket abuabu, no dadduma puraw a pulbos a bumtak no masindi. Sigud, mapapati a naimbento dayta idiay China, ngem kalpasanna ad-adda nga uso ti bersion a ti immuna a pulbura ket naparsua iti kapuonan ti Taga-ugma a Russia, ti Hyperborea. Pudno, saan a dagiti Insik ti immuna a nangparnuay iti artileria, nupay kasla kanyon ti inaramidda. Ta no saan, saan koma a naparmek ida, umuna dagiti Mongol, sa kalpasanna dagiti Manchus, ket kalpasanna nabingaybingay ti China iti sumagmamano a siglo agingga a pinagkaykaysa dagiti komunista. Nupay kasta, idi a dadakkel unay dagiti musket, napaut ti panagkargada, nababa ti kinaumiso ken nangato ti panagsublida. Ngem dakkel ti epekto ti nakaam-amak a panagngaretngetda kadagiti tropa ken nangnangruna kadagiti kabalio. Nagtarayda lattan. Idiay Tula, inorganisar ti prinsipe ti panagpataud kadagiti musket ken kanyon. Kamaudiananna, imbelleng dagiti Ruso ti sangol idi 1480, nupay awan ti dakkel a gubat. Linapdan dagiti Ruso ti dalan dagiti Tatar iti Oka. Adda dagiti babassit a panaglalaban, ngem saan a naitured dagiti Tatar ti makipaset iti dakkel a gubat. Kalpasanna timmaud ti panagsusupiat iti nagbaetanda ket napapatay ti Kangatuan a Khagan. Nupay kasta, saan nga agmaymaysa dagiti Tatar. Nagdardaras dagiti tropa ti Lithuania a timmulong kadakuada. Nagbalin a dakkel ti Grand Duchy ti Lithuania, ket ni Midvong, a nanggundaway iti panagkapuy dagiti bunggoy dagiti Ruso nga awan darana gapu iti panangraut, sinakupna ti paset dagiti daga nga Slavic. Kalpasanna, daytoy nabiit pay a bassit a prinsipado inagsepna ti gistay intero a teritoria ti moderno nga Ukraine (malaksid iti Crimea), Belarus, Smolensk, ken adu a daga. Ti lokal a populasion ket brutal nga inrurumen dagiti Litvin! Sumagmamano a pannakaabak ni Ivan iti kabusor, ngem saan a kayat ti Romano a Papado a mapukaw ti panangtengngelna iti opisial a Katoliko a Lithuania. Adu ti nagastosda a kuarta, a nangtangdan iti nakaad-adu a mersenaryo, a kaaduanna ket Aleman. Gapu ta naipasango kadagiti nangatngato a puersa, napilitan ni Ivan a mapan iti depensa. Kanayonanna, nangrugi ti panangraut dagiti Tatar iti Crimea. Iti sidong dagitoy a kasasaad, inkeddeng ni Ivan Vasilyevich ti mangaramid iti desperado nga addang. Gapu ta napartak ti panagbalbaliwna: rinautna ti buyot ti Polako-Aleman. Napasamak ti iraraut iti rabii, a naan-anay a sorpresa dagiti bumusbusor iti prinsipe. Nasurok a limapulo a ribu laeng a balud ti natiliw. Kalpasanna naileppas ti talna. Paset ti daya nga Ukraine, ti Vyazma ken Belarusian Gomel, ket nagbalin a paset ti Russia. Pudno, nagtalinaed ti Kyiv ken Smolensk iti Lithuania. Nabayag a nagturay ni Ivan ket natay idi 1505 manipud pannakayanak ni Kristo. Ti inauna nga anak a ni Vasily the Third, a napanaganan iti Landok, ti nagtawid iti trono. Iti biang ni nanangna, nagtaud iti pamilia dagiti Bizantino a Cesar. Pudno, ti Bizansio a mismo ket sinakup dagiti Turko, wenno kas pangawagda met iti bagbagida nga Otomano. Namin-adu a linakub ni Vasily ti Maikatlo ti Kazan ken Smolensk. Saan a mabalin nga alaen ti Kazan;nasayaat ti pannakasarikedked ti siudad, mainayon pay, adda dagiti nakaro a parikut iti panangsuplay iti buyot. Adayo dayta manipud iti kaasitgan a sentro, ti Nizhny Novgorod, ket iti igid ti namaga a ruta dagiti karaban ti suplay ti kanayon a iraraut dagiti agakar-akar. Ad-adda a naballigi ti Gubat ti Smolensk. Pudno, namitlo a nagpatingga ti pannakalakub iti pannakapaay. Kalpasanna, imbilin ni Prinsipe Vasily ti pannakapaadu ti pannakapataud dagiti igam a mangpaputok, kangrunaanna dagiti nadagsen a paltog a manglakub. Tapno mapaadu ti produktibidad, naaramid dagiti nainget a wagas - napilit a panagtrabaho iti adipen, ken naipangato dagiti buis. Nakatulong daytoy bayat ti maikadua a pananglakub. Ni Smolensk ket naipasidong iti makadadael a pannakabomba iti makalawas: kalpasanna ti garison ket simmuko. Inkagumaan ti buyot ti Russia a bangonen ti balligina, ngem gapu iti di panagtutunos dagiti gobernador, naabak dayta iti asideg ti Orsha. Nagpatingga ti gubat babaen ti nalaka a madadael a talna, a kas resultana sinakup manen ti Russia ti Smolensk, a sinakupna ti ruta nga agturong idiay Moscow. Iti daya ti estado, iti nagbaetan ti Nizhny Novgorod ken Kazan, naibangon ti maysa a siudad: kolokial a nabirngasan iti Vasilievsk. Isu koma ti mangpasayaat iti suplay ti buyot ti Russia no maulit-ulit ti kampania maibusor iti Kazan. Implano ni Tsar Vasily the Iron iti masanguanan ti baro a panangraut iti Kazan ken ti napartak a panangraut iti Lithuania! Nasken a masakupan manen dagiti daga nga Slavic a dati a kukua ti Russia. Ngem adda sumagmamano a parikut ti ari iti pamilia, nagbalin a di makaanak ti dati nga asawana, ket naladaw unay ti panangipasngay ti baro iti ubing. Natay a mismo ti ari iti edad a nasurok la bassit a limapulo. Siempre, saan a lakay, ken adda ubing a nagtugaw iti trono, tallo laeng ti tawenna. Kas resultana, dimtengen ti tiempo para kadagiti temporario a trabahador ken riribuk. - Nagulimek ni Yanka, agngangabit nga agsapsapul iti angin, agtaytayab ti masel a barukong ti ubing.
  Immanamong met ni Sadat ditoy:
  - No ubing pay ti agtawid, kastoy ti eksakto a mapasamak! Amin a kita ti nakababain a rehente ti nanglikmut iti trono a kasla buitre. Isu a naparmek ti nainkalintegan nga agtawidtayo...
  Dagus a nadungpar ti ubing iti dakkel a saplit ket dagus nga imbabana ti timekna:
  - Daydiay isu idi ti kangatuan a vizier ken saan pay ketdi a kabagian ti dakkel a dinastia. Kunada a napuoran ti bassit nga ubing iti urno. Anian a nakabutbuteng!
  Pinadas ni Yanka a danonen ti ruot, nasakit unay a naglaok a bisin ken waw:
  - Nagasat ni Ivan ti maikapat! Isu ket nakabalin a nakalasat;iti edad a sangapulo ket tallo, ti kangrunaan a temporario a trabahador a ni Shuisky ket napapatay babaen dagiti bilinna. Iti sangapulo ket pito, ni Ivan, a dati a nakaawat iti palayaw a Nakaam-amak, ket nakoronaan, nga isu ti immuna a Tsar ti Russia. Pudno, nabayagen a saan a binigbig dagiti ganggannaet ti titulo nga ari. Namindua a linakub ti Tsar ti Kazan ket innalana dayta idi 1552. Uppat a tawen kalpasanna, naparmek met ti Astrakhan Khanate. Nagbalin nga estado ti Russia ti intero a nagdakkel a Volga, ket dandani nagdoble ti teritoria ti baro nga Imperio ti Russia. Gapuna, naikkat ti pangta dagiti panangraut manipud daya. Nagtalinaed ti kinapudno a Khanate ti Crimea. Idi damo, kayat met ti ari a parmeken dayta, ngem napigsa unay ti Imperio nga Otomano. Kanayonanna, narigat ti mangsuplay kadagiti tropa iti ballasiw ti estepa, agsipud ta iti dayta a tiempo awan dagiti tren wenno kotse.
  - Dagiti produkto a mekanikal? - sinaludsod ni Sadat a nagkidem a nasikap.
  - Kas iti daytoy! Nupay, no pudno ti ibagak, primitibo met ti kotse. Ti kaumel ken kaulpit nga anak ti panagrang-ay: dayta ti mailadawan. Nabanglo, di kombeniente, guzzling a gasolina - naan-anay a kinarugit! - Napardas ti panagkidem ni Yanka.
  Sibabain nga insingasing ni Ali:
  - Kayatko koma a kitaen isuna!
  - Saan pay a realistiko dayta! - Pinunas ni Yanka ti ling-et babaen ti kudil a sikona. - Inkeddeng ni Tsar Ivan the Terrible a nalaklaka ken nasimsimple ti panangparmek iti Livonia. Daytoy nga urnos ti kabalyero iti daytoy a tiempo ket kimmapuy ken bimmaba. Kanayonanna, adu a kabalyero ti nakomberte iti Lutheranismo, a kaipapananna a saan a mangipaay ti Vatican iti aktibo a suporta. Sakbay ti kampania, adu ti naaramid a kanyon. Naballigi a nangrugi ti gubat;nagrubbuat dagiti tropa ti Russia iti kampania idi Nobiembre ket di ninamnama a napardas a nakatiliw da Narva ken Yuryev. Iti las-ud ti innem a bulan, tallopulo a siudad ken sarikedked ti naala. Nupay kasta, ti Poland, Lithuania ken dagiti natangdanan nga Aleman a mersenaryo ket simrekda iti gubat. Nalabit rumbeng koma a nakitulag ti tsar iti Poland ken Lithuania ket biningayna ti Livonia. Kanayonanna, saan a naitured ti ari a baluen ni Revel wenno ni Talin, a nangted iti panawen dagiti krusado a mangpapigsa iti bagbagida. Nangrugi ti napaut a gubat. Nupay dagiti Ruso ket addaan iti kinatan-ok iti umap-apuy a pannakigubat, dagiti panangliput ti gobernador, kangrunaanna ni Kurbsky, ket nangikkat kadagiti amin a balligi ti militar. Ti buyot, iti sidong ti personal a panangidaulo ti tsar, kinautibona ti Polotsk, ngem dida kabaelan a bangonen ti balligina. Simmaruno ti panagsinnukat ti danog. Nagtultuloy ti gubat. Adda idi tiempo nga immisem manen ti ragsak ti militar kadagiti Ruso. Idiay Poland, nga iti daytoy a tiempo nakikaysa iti Lithuania, natay ti ari. Ni Tsar Ivan the Terrible a mismo ti nangrugi a nagkiddaw iti trono. Sigun ken ni nanangna, isu ket maysa a Polaco manipud iti natan-ok a pamilia Glinsky, isu a saan a naan-anay a ganggannaet. Pudno, dagiti appo a Polako, a nairuam kadagiti wayawaya, ket nagbutengda iti namnama nga addada iti sidong ti kasta a napigsa ken natangken a monarka. Nangnangruna, idi 1664, pimmanaw ti tsar idiay Moscow ket impasdekna ti oprichnina. Kas resultana, nangrugi ti panangirurumen. Nangnangruna a naulpitda idiay Novgorod, a sadiay adu a tattao ti napapatay nga awan ti pannakabista wenno imbestigasion. Maigiddato iti dayta, adu ti natutuok ken nailansa. Nupay kasta, bayat ti panangraut dagiti Tatar ti Crimea idi 1571, saan nga inkalintegan ti oprichnina ti bagina, adu a mannakigubat nga addaan iti ulo ti aso ti pulos a di nagparang para iti panagtitipon ti militar. Makatawen kalpasanna, naabak dagiti Tatar, ngem saan a naan-anay a naikkat daytoy ti pangta. Imbag laengen ta nangrugi ti gubat iti nagbaetan ti Turkey ken Iran. Nabayag a nasinga dagiti Tatar ti Crimea.
  Ni Sadat, a napinget kas maysa nga imbestigador, dinamagna:
  - Nagtugaw ni Tsar Ivan iti trono ti Poland?
  - Saan!
  - Isu a saan unay a nasirib!
  Inkidem ni Yanka dagiti nasugatan nga abagana:
  - Adu ti rason! Ti ari ti Polako ket pinili dagiti Sejm, manipud kadagiti natan-ok unay a natan-ok ken appo. Ket dida kayat ti natibker nga ima. Kalpasan ti dua a tawen a panagturayda, simmang-at ni Henry ti Valois iti trono. Isu a personal ket saan a dakes iti kampilan, ngem addaan iti reputasion a kas maysa a nakapuy ken di makaikeddeng a tao, maysa pay, nalaka a maakaran iti basol ti Sodoma.
  - Ania dayta! - Naminsan a dinamagko ti sumagmamano a lallaki.
  - Segun iti sarsarita, ti Sodoma ken Gomorra ket buklen nga interamente dagiti managbasol. Ket ti ebkas a basol ti Sodoma ket nagbalinen a sao ti sangakabbalayan - no dagiti tattao ay-ayatenda dagiti tattao. - Inlawlawag ni Yanka a nagngisiten.
  Nagkullayaw ni Sadat:
  - Pagay-ayat ti agdama a Sultantayo ti mangtutuok kadagiti lallaki. Addaan iti nabaknang nga arsenal ti pannakatutuok. Mauyong lattan no masaktan ida. Nupay kasta, napartak a bumasbassit ti tsansam a makastrek iti harem a saan unay a dakes ti kitana.
  - Apay? - Impagarup ni Yanka a nasaysayaat ti harem, nangruna iti babai, ngem ti agdama a pannakatutuokna:
  - Saannaka a kayat ti komersiante a pumanaw, kitaem, malinglingay iti ay-ayammo sagpaminsan. - Intudo ni Sadat ti ramayna.
  Kinapudnona, nakiay-ayam ni Ahmed iti chess a kaduana ti katulongna, ket gapu ta maysa met nga oak, ken umiso iti politika, gagangay nga agballigi. Kalpasanna nangiruar iti kutsara ket dinanogna ti muging ti naabak. Nagkidem laeng ti katulongan nga addaan iti kongkreto a muging kas sungbat.
  - Dayta, nasarakan ti bagina a maikari a kadua! - insungbat ni Yanka.
  - Sa! Nakiranget kadi ni Ivan ken ni Henry Valois? "Nagbalin a damn interesting para ken ni Sadat ken dagiti dadduma a lallaki."
  Saanen a nadlaw ni Yanka ti sakit dagiti piskelna, limmagto ti riknana:
  - Saan! Awan ti nagballigi ditoy. Natay ti in-inauna a kabsatna a ni Karl, wenno imbes ketdi, nasabidongan, kalpasanna nagtalaw ni Henry. Isu ket naisurat iti pakasaritaan a kas ti maudi a pannakabagi ti dinastia ti Valois: iti trono ti Pransia. Nagpaut ti interregnum iti sabali pay a dua a tawen. Paset gapu iti panagpannakkel ni Ivan: saan a nagun-od ti Tsar ti Russia ti trono. Ti trono ket sinakup babaen ni Stefan Batory, ti gobernador ti Semigrad, a nangtangdan ti Turko a Sultan, ngem manipud iti maysa nga Aleman a pamilia. Gapu ta nalaing a komander, inabakna dagiti nasapsaplit ken naan-anay a nabannog a tropa ni Ivan the Terrible. Iti daytoy a tiempo, kimmaro ti salun-at ti ari. Linakub dagiti tropa ni Stephen ti kangrunaan a siudad iti depensa ket sinakupda ti Polotsk. Maigiddato iti dayta, napan ti buyot ti Sweden iti panangraut. Naiwaras dagiti tropa ti Russia ket napilitan a makigubat iti dua a prente. Ni Batory ket nakaurnong ti buyot ti sangagasut a ribu ken, gapu ta nakatiliw kadagiti sumagmamano a siudad, ket nangrugi a nangpangta kenni Pskov. Ngem naan-anay a nasarikedkedan daytoy a siudad. Sumagmamano a makabannog a panangraut ti saan a nangted iti bentaha iti kabusor. Nagtultuloy ti pananglakub, kiniddaw dagiti mersenaryo ti bayad. Ni Ivan the Terrible a mismo ket nangibaon iti embahada idiay Vatican. Pinadasna nga alaen ti suporta ti Papa, ti "diputado" ti Dios ditoy Daga. Ngem awan dayta! Kiniddaw ti Papa a maiwaragawag ti Katolisismo idiay Rus". Kamaudiananna, ti kampilan ti nangikeddeng iti amin. Gapu ta nabannog ni Batory, inawat ni Batory dagiti kondision ti kappia a medio paborable para iti Poland. Inted ni Ivan ti amin a Livonia ken maysa nga ili ti Russia kadagiti Polaco. Nupay kasta, idi kangitingitan dagiti gubat para kenni Pskov, ti maysa a brigada a Cossack nga indauluan ni Ermak ket rinautda ti Siberian Khanate. Inturayan dayta dagiti agtawid kadagiti Mongol. Iti laksid ti kinatan-ok ti kabusor iti numero, nangabak ni Ermak, a nangtiliw iti khan. Imbilin ni Ivan the Terrible ti pannakaibangon ti sumagmamano a siudad idiay Siberia. Gapu ta temporario a binaybay-anna ti gubat idiay Laud, rinugian ti tsar a panunoten no apay, kas iti ari ti Espania, a nangiwaragawag iti islogan: talna iti Europa, panagsaknap kadagiti kolonia, saan a mangagaw kadagiti atap a daga ti Siberia ken parmeken ti India, China ken dadduma pay a daga. Rinugian ti ari ti nangurnong kadagiti Cossack ken dashing people kas panagsagana iti kampania. Maigiddato iti dayta, nangaramid dagiti artesano kadagiti baro nga igam, ad-adda a narang-ay a musket a maikarga saan a manipud iti bariles, no di ket manipud iti magasin, ket immadu ti kapartak ti panagputok ti paltog. Kayat a mismo ni Ivan ti makiasawa iti maysa nga Ingles a prinsesa tapno makabukel iti aliansa iti Britania maibusor kadagiti Sueko ken makagun-od iti suporta bayat ti panangraut iti India. Ngem ti ipapatay ti nangputed kadagiti natured nga aramid ti ari. Adda dagiti damag a nasabidongan iti bukodna a sirkulo. Nupay kasta, nabayagen a nagsakit ti ari ket nasaksakbay a naipadto ti ipapatayna. Kalpasan ti kasta a napigsa a soberano, ti trono ket tinawid ti makintengnga nga anak a ni Fedor. Nakapuy ti panagpampanunotna, nakapuy ti pakinakemna, ken nadiosan. Naisalakan laeng ti Russia babaen ti kinapudno nga addaan iti napigsa a rehente, ni Boris Godunov. Ti inauna nga anak a ni Ivan ket pinatay ni tatangna gapu iti panagpungtot.
  - Nauyong met ni Ivan the Terrible! - Nagpurpuros ni Sadat.
  Saan a nagsusupiat ni Yanka:
  - Siguro! Nabasak iti sadinoman nga agsagsagaba ni Ivan Vasilyevich kadagiti sakit a mainaig iti sekso, naagasan babaen ti panangkuskusel iti mercury, a nakaigapuan ti kanayon a panaggatel ti bagina ken pakaigapuan ti naariwawa a panangraut ti pungtot. Kunada a napasingkedan daytoy bayat ti pannakaeksamen ti mummy-na. Ala, posible unay daytoy! Ni Ivan the Terrible ket addaan iti siam nga assawa ken adu nga amo. Adda dagiti damag nga adda pay ketdi lallaki a karaman kadakuada, kas pagarigan ni Basmanov Jr. Nalabes ti pannakapunno ti ari kadagiti hormone. Ket kaskasdi a naindaklan nga agturay, nga iti sidongna nasurok a nagdoble ti kalawa ti pagilian. Imbes ketdi, ni Ivan the Terrible, gapu iti amin a kinarungsotna, ket maysa a progresibo nga agturay iti Russia. Isu ket nangipatakder ti monopolio ti estado iti vodka ken dutdot, nangikkat ti panagpakan, nangpartuat ti napigsa a buyot ti Streltsy, nangibangon kadagiti adu a siudad, ken nangiyam-ammo ti serbisio ti sanitario iti umuna a gundaway iti lubong. Mainayon pay, pinagbiagna manen ti armada ti militar ken komersiante ti Ruso ken nangparnuay kadagiti baro a sanga ti militar. Adu ti inaramid ti Tsar para iti pannakapukaw ni Rus" ket saan a mabalin a di ikankano daytoy. Ket adda pagkurangan ti tunggal maysa! Malagipko ti imbaga ti maysa a barbaro ken ni Socrates.
  - It"s wonderful ken isu laeng ti ar-aramiden dagiti ari!
  Insungbat ni Socrates:
  - Kadagiti barbaro, wen! Nagsayaat ditoy - dayta ti nakaskasdaaw! Ti laeng patas ti patas!
  Naliday a kinuna ni Sadat:
  - Ngem mabalin nga ilansa wenno ilansa ti ari ti siasinoman nga agduadua iti kinahustisiana!
  - Ngem daytoy ket saan a mangpaneknek nga hustoka! - Impukkaw ni Yanka.
  - Kusto! Ngem kaskasdi! (Dagiti manangaywan ti nangdungpar iti bukot ti agpada a chatterbox boys). Mangted iti head start! Kitaenyo ti masanguanan! - Intudo ni Sadat babaen ti imana, mangrugi ti dalan ti panagsangit.
  Kinapudnona, dimmanon ken ni Yankee ti nadagsen nga angot ti bangkay ken naulimek nga asug. Nagbitin iti igid ti kalsada dagiti bituen nga addaan kadagiti nailansa a tattao. Nagsisina dagiti sakada, ken nakaruar dagiti takiagda kadagiti sikigan. Nasakit unay a panangpapatay! Agsagsagaba met ti maysa a tao kadagiti kuko a mangtubtubngar kadagiti takiag ken sakana ken nakipet a ligament. Kasta met ti bisin, waw, insekto. Dadduma a tattao ti naipit kadagiti taya. Nasakit met unay daytoy a panangpapatay, ngem ad-adda met nga apagbiit, tangay naparpartak ti panagpadara ti tao. Dadduma a tattao ti basta nailansa iti kawit, a ti murdongna ket rumrummuar kadagiti gurong. Adda agarup tallo gasut a napapatay, a di kumurang a sangagasut kadagitoy ti babbai ken agarup limapulo nga ubbing, a dadduma ket ub-ubing pay ngem dagiti Yankee. Di boluntario a nangrugi nga agsangit ti ubing:
  - Ania ti inaramid dagitoy a tattao? - Nagmuregreg ni Yanka iti agpigpigerger a timek.
  Nagkidem ni Sadat ket insungbatna:
  - Saan ko nga panunuten nga aniaman ti serioso! Tapno mailansa ti maysa nga adipen, umdasen ti simple a bilin manipud iti makinkukua. Kanayonanna, adda "sagrado" a kaugalian: no mapapatay ti maysa nga adipen wenno kameng ti pamiliana, mapapatay ngarud ti amin nga adipen! Maysa pay, masapul a naulpit ti panangpapatay, ket awan ti mailaksid para kadagiti ubbing!
  - Nalawag dayta! Ket ania ti agur-uray kaniak no adda panagsukir? - Nagpigerger ni Yanka iti laksid ti pudot.
  - Skin flaying wenno nakarkaro pay! No padasem ti aglibas, mabalin a madusaka iti diskresion ti makinkukua, ngem ti sangagasut a saplit babaen ti saplit ti mandatory minimum a masapul a sagabaem. Daytoy ti linteg! - Intaray ni Sadat ti sikona iti tengngedna.
  - Kasano ngay ti pannakailansa? - Pinadas ni Yanka ti saan nga aganges, nakaam-amak ti angot ti bangkay.
  - Aniaman nga oras! Saanmo pay ketdi a kasapulan ti rason! Maysaka nga adipen, a kayatna a sawen ket saan laeng a saan a tao, no di ket nakarkaro ngem iti animal. "Insipa ni Sadat ti saan a patas a kayo a bloke.
  - Siempre, adda pay ketdi artikulo ti pagiliantayo a nakarkaro: panangabuso kadagiti animal. Ditoy a nakarkaro ti kasasaadtayo. - Nalinteg ti pungtot ni Yanka.
  Maysa a balasitang, a nakasuot iti kawit, ti nagsennaay:
  - Inumen! Di kumurang a tedted ti danum.
  Nagdardaras ni Yanka nga immasideg kenkuana ket dagus a natnag kenkuana ti saplit. Maysa kadagiti danog ti nangdungpar iti rupana, a nangputed iti agongna. Medyo nawadwad ti panagayus ti dara, dilpatan ti ubing babaen ti dilana. Mawaw unay a mismo. Saan a ti dara manipud iti agong ti kasayaatan nga inumen, no di ket iti namaga a karabukob, uray kasla makaparagsak dayta.
  Tinulongan ni Ali a mamaga ti bagina:
  - Agannadka, isalakan ti pigsam!
  - Padasek! Ngem saan nga agpannuray kaniak daytoy.
  Di boluntario a pinapartak dagiti lallaki ti panagtarayda, a maragsakanda a mangmatmat iti kasta a nakabutbuteng. Ket iti sirok dagiti kayo a bituen, adda dagiti pirsay ti tulang a naiparabaw iti aglawlaw. Nakaad-adu ti natay, maysa kadagiti lallaki nga agpatadem iti maysa a kayo ket awan ti panaggarawna, rimmuar ti murdongna iti kasukat ti abaga, nagmaga metten ti dara. Pagammuan ta intangadna ti ulona sa nagkidem.
  Di natural nga immisem ni Sadat:
  - Daytoy ti lalaki! Matmatay, ngem saan latta a naburak!
  Napanunot ni Yanka, addaan ngata a mismo iti umdas a tured ken pagayatan a mangkidem no adda taya a mangpisang kenka iti uneg? Kaaduanna a saan, nupay nasursurona a lapdan ti ikkisna tapno madungpar. Ti kangrunaan no kabilendaka ket agpanunot, agpanunot, ken agpanunot manen!
  Ni Ali, a nagkidem, nalagipna:
  - Nakitak ti tallo a lallaki: nailansada met kadagiti bituen! Pinapudot ti makinkukua dagiti sipit ket rinugianna a buraken dagiti gurong babaen kadagitoy. Idi mapukaw ti puot dagiti lallaki, inikkanna ida iti bawang tapno maangotda! Nakatulong dayta! Linuktan dagiti lallaki dagiti matada, ket manen ti berdugo ti nangduprak kadagiti tulang. Pinilidakami ken pinilitdakami a mangbuya. Kalpasanna, idi natay dagiti daksanggasat a kakaduami, inwaras dagiti adipen dagiti karbon. Binilinnakami ti makinkukua a magnakami kadagita, a nangpangta met a lansaennakami iti krus. Pinuoranmi dagiti sakami, nakaro ti panagsagabami, ket tunggal addang kalpasanna nagbalin a pannakatutuok. Narigat unay ti biag no maysaka nga adipen.
  Inkidem ni Yanka ti imana:
  - I swear, aramidek ti amin tapno mapukaw ti pannakaadipen iti intero a planeta! Bay-am a kasta! Saanto a pulos nga agsangit dagiti annak daytoy a lubong!
  . KAPITULO No. 22
  - Naulimek! - Kinuna ni Elfaraya iti napigsa nga arasaas. - Agbalinka a natured a mannakigubat!
  Nagpuyot ti balasang nga elf iti nalamuyot a de rosas a sakana, agparang a dina pay linasat ti naulpit nga eskuelaan ti tao, kasla prinsesa a napukawna ti sarming a tsinelasna. Nangipuruak ni Vladimir iti granada. Nagtayab dayta iti nalawa a pagserkan ket bimtak, kas kasla, saan unay a napigsa, ti pannakaiwaras dagiti pirsay ket linapdan dagiti kongkreto a diding. Ngem adayo a timmayab ti napatapat a kallugong ti maysa a tao, a nadungparna ti alad ket naigamer iti nasiit nga alambre.
  Iti sadinoman iti kannigid, dua pay a panagbettak ti bimtak, ket kalpasanna nangngeg ti masansan a panagpaltog manipud kadagiti automatiko nga igam.
  - Kasla simrek ti landing force iti laban! - Nagmuregreg ni Elfaraya.
  - Rumbeng nga itakderantayo met isuna!
  Inawagan ni Elfaraya ti balasang nga awan botasna:
  - Ania ti naganmo!
  - Rofacola nga! - Insungbat ti balasang, a nagmulagat.
  - Alaem ti dua a gagayyem ket padasem ti lumabas iti alad! - Dagus a nagdardaras ti elf girl:
  - Agurayka, umakarka iti agarup walopulo a metro iti kannawan.
  Inuksobna ti maikadua a botana ken inkidemna dagiti makagargari a lamolamo a mugingna, insippaw ti balasitang:
  - Dakkel ti annihilation bath-da! - Nagaddang ti kinapintas babaen ti lamolamo a sakana iti maysa a pedaso ti nasiit nga alambre, ngem saan a nagbannayat, iti laksid ti panagparang dagiti amber a tedted ti dara.
  - Isu ket makatulong! - Nagupgop ni Elfaraya.
  Sumagmamano a bala ti naggapu iti kannigid a sikigan. Adda nakaro a dangadang a mapaspasamak sadiay. Narikna ni Vladimir nga agpegpeggad:
  - Agtaraytayo nga umabante, mabalindatayo nga abbongan iti apuy ti mortar! - Impukkaw ti baro. - Wen, agdardaraska!
  Narigat a mangngeg iti cacophony, ngem perpekto ti tono dagiti elf. Maysa a bassit a grupo kadakuada ti nagtalaw iti baro a lugar, ket saan nga awan serserbina. Tallo a mina ti nadungpar ti nakurba a lugan, a nangpilit kadagiti mannakigubat a narba iti tian iti daga.
  Impukkaw ni Elfaraya:
  - Agsisinatayo ket padasentayo ti mangbukel iti ridge. Addaak iti kannawan a sikigan, ket sika, Vladimir, addaka iti kannigid.
  Nasinga ti sasaona gapu iti nakaam-amak a panagbettak, natnag dagiti alad, ken nabingay ti kabangibang a pasdek. Dagiti elf, nga agkigtot, inabbongan ti bagbagida babaen kadagiti imada, maysa kadagiti babbalasitang ti nadungpar ti ulo ti shrapnel ket nagulimek.
  - Ania ti immuna a napapatay! "Awan ti anniniwan ti panagbabawi," kinuna ni Elfaraya.
  Kalpasan a dagus ti panagbettak, dua a nakabutbuteng ti langana a mangraut nga eroplano ti nagtayab iti nababa a kangato. Nagtinnagda iti sabali pay a bomba, ket bimtakda iti asideg, a nangbukbok kadagiti soldado iti baro a paset ti umas-asuk a daga.
  Nagmuregreg ni Chrizzly:
  - Anian a dragon ti antiworld!
  Immanamong ni Elfaraya:
  - Saan a lohikal ti kababalinda! No security cover daytoy, apay ngarud a bombaenda ti bukodda a teritoria!
  Dagus a simmungbat ti balasang nga elf:
  - Kagura dagiti trolls ti amin a sibibiag a banag!
  - Kanayon a kasla demonio manipud impierno ti kabusor! - Nasinga ni Elfaraya. - Kinapudnona, kasapulan...
  - Buraktayo ti alad! Ket kalpasanna umayto kenkuana ti amin a dadduma! - Rinugian ni Vladimir ti nangilawlawag.
  - Isu nga ulegtayo ti dalantayo!
  Maysa a paris a mannakigubat, nga umasping kadagiti kite, nga addaan iti kurbado a payak ken sukog ngiwat nga igam, ti naglugan manipud iti pasdek ti generating station. Dagitoy a paltog ti nangpaputok kadagiti pedaso ti narunaw a metal. Karkarna ta ti puntiria ti tangatang ket nagbalin a maysa nga eroplano a mangraut.
  - Ania a kita ti asno dagitoy? - Nasdaaw ni Elfaraya.
  Ti eroplano a mangraut ket nangipatayab iti rocket ket nangrugin a nagpigsa, bayat nga agtaytayab dayta iti maysa a sikigan agingga iti sabali.
  Impukkaw ni Vladimir:
  - Dikay" mapukaw ti inisiatiba, ngem iti pangkaaduan adda koma maysa a komander!
  - Lalaki ka ket adda bomba kadagiti imam! - Nagikkis dagiti babbalasitang. Kalpasanna, nagtarayda a nangliklik iti agsigsigarilio a lugan.
  Manipud iti sadinoman iti sikigan dagiti turod, sumagmamano a panagputok ti paltog ti nagsasaruno a nangngegan, dagiti shell ket nagdisso iti kannigid a sikigan, nga as-asideg iti pasdek dagiti serbisio ti operasion.
  Napaliiw ni Elfaraya:
  - Agparang a maikatlo a puersa ti makipaspaset iti gubat!
  Pilosopikal a simmungbat ni Vladimir:
  - Iti gubat, posible ti amin!
  Inkanta ti balasang nga elf:
  - Amin nga imposible ket posible para iti maysa a soldado! Agkarayam a siaannad iti trinsera - pigisem ti granada!
  Dua a troll ti pinaltogan ni Vladimir a naglugan manipud iti likudan ti diding babaen ti eksakto a paltog. Nagtayabda a natukkol dagiti uloda, ket ti nasayaat ti panggepna nga agtutubo ti nangdungpar kadakuada iti mismo a mata.
  - Daytoy ti literal a pannakatungpal ti ebkas: saan nga iti kiday, no di ket iti mata! Addang ti gas sakbay a maiddep!
  Kinuna ni Chrizzly a hysterically:
  - Kasla nalikmuttayo!
  Inkidem ni Vladimir dagiti matana;ti estruktura ti ulona ti nangted kenkuana iti nalawa a panagkita. Di kumurang a sangadosena a napintas, naurnos, tallo ti barilesna a tangke ti agtulidtulid nga agturong iti security complex.
  - Ket anian a teknik! Talaga nga awan ti kastoy! Wenno simrekda kadi babaen ti di makita a ruangan?
  Insingasing ni Chrizzly:
  - Daytoy ket input iti programa ti probabilistic factor! Maysa a kita ti kombinasion ti pudno a gubat, a sagpaminsan a tumaud dagiti sorpresa!
  - Great Chrizzly, ta no saan, diak koma napugtuan! - sarkastiko a kinuna ni Elfaraya.
  Dagiti umas-asideg a tangke ti nangpaltog kadagiti machine gun kadagiti mannakigubat. Nagkidemda ket bimtak dagiti panagbettak. Nagsardeng ti maysa kadagiti kotse, nadadael ti rilesna.
  Di makaanus a tignay ni Elfaraya:
  - Umaykayo ni Vladimir ket dakayo a babbalasitang ket sumurot kaniak! Awan serserbina ti panangbilang kadagiti photon ti magagaran a quasar!
  Iti maysa a lugar, kagudua a narebba ti alad gapu iti panagbettak, ket da Vladimir ken Elfarai, kas kapigsaan, nagluganda iti panaggaraw, a nalpasda ti lima pay a troll iti tumatayab. Nagbabawi pay ketdi ti baro:
  - Saan a rasional ti panangbusbos iti sumagmamano a bala iti maysa a puntiria!
  - Dimo kadi ammo a kasapulam ti ag-press iti nalag-an unay, a kasla agtokar iti micro piano! Ta no saan, natadem dagiti imam agingga iti puso ti biag!
  Maysa a bassit a detatsment ti nangtukkol iti kabusor manipud iti selda ket nagtarayda a simrek iti diding. Nag-hover iti nasayaat a walo a metro. Pinidut da Vladimir ken Elfaraya dagiti elf, nga imbellengda ida. Nupay kasta, nagkedked ni Chrizzly ket simmang-at a bukodna iti diding.
  - Siak ti agkigtot! - Inlawlawagna.
  Rinugianna a komportable a paliiwen ni Elfarai ket siniripna ti kannigid a sikigan. Sadiay nga ad-adda a nasaknap ken narungsot ti panagbukbok ti pudno a gubat.
  Umad-adu dagiti transportasion nga addaan infanteria nga agdisso;rimmuarda manipud iti likudan dagiti ulep, a mangitumba kadagiti bomba a kasla tedted ti tudo. Umad-adu nga eskuadron dagiti eroplano ti nagparang iti tangatang. Ad-adda a nagbalin a narungsot dagiti duel ti aviation. Nagdinnungpar ti mannakigubat ken ti eroplano a mangraut, simmaruno ti naraniag a kimat, ket nagwaras dagiti eroplano. Natinnag ti maysa kadagiti pirsayda, a dandani makasagid iti pingping ni Elfarai. Impakita ti balasang ti dakulapna:
  - Elektronika nga umel!
  Pinaputok ni Vladimir manipud iti machine gun kadagiti agtartaray a pigura. Sitatalna a nangkabil, kas iti traktora nga agmulmula iti patatas. Natnag ken nagyelo dagiti makauma a pigura dagiti troll. Kasla nakakatkatawa ti amin, kasla ay-ayam.
  Nagguyod dagiti tangke, a nagpaputok bayat nga aggarawda, ket agtultuloy a nagputok dagiti detatsment dagiti magmagna a paratrooper, a maminsan a rinautda manipud iti amin a direksion. Ti nababaneg a depensa ti kabusor kaskasdi nga impakitana ti kinaandur, a manglapped kadagiti danog.
  Nakita ni Elfaraya nga aglalaban ti awan sapatosna a ni Rofakola ken ti dua a sigud a nasugatan a gagayyemna. Maysa kadagiti babbalasitang ti agkullayaw gapu iti pannakapukaw ti dara, ngem intultuloyda ti nagturong iti dalanda:
  - Nasirib nga babbalasitang! Natured unay a babbalasitang! - Inaprobaran ni Elfarai.
  - Isu a matayda, nga awan unay ti pakausaranda! - Nadlaw ni Vladimir.
  Nagkidem ni Chrizzly:
  - Panawenen nga umakartayo no kayattayo ti umno iti tiempo para iti pannakaiwaras dagiti medalya!
  - Nasayaat nga ideya.
  Lima a mannakigubat ti nagtitipon a naglugan kadagiti trinsera a niche. Nasdaaw ti balasang nga elf;kasla bala ti nangtubtubngar iti kasukat ti abagana. Kinuna ti nalabaga a kinapintas:
  - OK dayta! Saan a bumtak ti vacuum!
  Simpatiko a sinaludsod ni Elfaraya:
  - Mabalinmo ti mapan!
  - Sigurado! - Kasla naragsak ti balasang.
  - Kalpasanna, surotennak!
  Dadduma a freak ti agdardaras nga agturong kadakuada, iti laksid dagiti adigi ti buli, posible a mailasin a dagiti mannakigubat ket addaan iti atiddog a nakillo nga agong, ubanan a rupada ken napardas a kiday a kas iti napukan a payak ti uwak.
  Dagus nga innala ida ni Vladimir a nakaturong iti paltog:
  - Makaay-ayo nga suheto! Saan kadi a kasta!
  Nagmuregreg ni Grizzly:
  - Dagiti trolls! Ti sairo ti impierno!
  Narba ti pasdek buyogen ti panagngaretnget, ket ti bukodna a paltog, nga imbelleng ti panagbettak nga allon, ket nagtayab nga agpangato kadagiti rilesna.
  Imbilin ni Elfaraya:
  - Apoy manipud iti amin a bariles!
  Naminsan a nangrugi nga agsarita dagiti machine gun, lima a panagbettak ti nagsinnabat iti running pack.
  Natnag dagiti troll, dadduma kadakuada ti nagdive iti smoking plume, masapul a bulsek a madungparda, ken dadduma ti naglugan a rimmuar iti ruar.
  Dadduma a troll ti nakasuot iti body armor, isu nga agparang a situtured ti kababalinda, nga agbilbilangda iti di pannakadadael. Inturong da Vladimir ken Elfaraya ti apuyda iti uloda, a sipupungtot a nangbalkot kadagiti magasinda. Nasaysayaat nga amang ti panagpaltogda ngem kadagiti elf, ngem ti mismo a kinapudno a masapul a mangbusbosda iti panawen nga agkarga manen ket saan a nagtrabaho a pabor kadakuada! Dadduma kadagiti troll ti nakabalin nga immasideg ken nagsubli iti paltog. Nakaawat ti nakurapay a balasitang iti sagut iti tengnged ken rupa, ken sabali pay iti barukong. Nagulimek ti kinapintas, ket nagsennaay ken nagkullayaw ti sabali. Nakaawat met ti Grizzly iti tangential wound, nagbalin a nalabaga, ngem iti kreditona dina impakita dayta.
  Da Vladimir ken Elfaraya, a dida pinasardeng ti apuy babaen ti maysa nga imada, nangipuruakda kadagiti granada babaen ti sabali. Dagiti nagdadakkel a pirsay ti nanglapunos kadagiti manangraut, ket ti naurnos ken umiso nga apuy ti nangleppas kadakuada.
  Adda nasurok a sangagasut a bangkay a naiparabaw kadagiti asideg ken plataporma;naan-anay a nalmes ti panangraut dagiti dakes a parsua. Naglugan ti nakalasat a trio manipud iti akkub ket inikkatda ti sumagmamano a magasin, nga inikkatda dagiti sinturon kadagiti nabangsit a bagi.
  Nagngisiten iti di makaay-ayo nga ayamuom, kinuna ni Elfaraya buyogen ti pannakapnek:
  - Kasla naabak ti kabusor! Isu nga ita masapul a tulongantayo dagiti tattaotayo! Ditoy laeng a talaga a dikay" maawatan no sadino ti ayantayo.
  Nagkidem ni Chrizzly.
  - Saan, saan a pulos a dayta ti masapul nga aramidentayo!
  - Ket ania? - Nasdaaw ni Vladimir.
  - Ngamin, he"s an experienced electronics engineer, saan a kas kenka!
  Siuumsi a nagngaretnget ni Elfaraya:
  - Bueno, isu nga ania! Siasino ti nasaysayaat a makilablaban?
  - Nasaysayaatka! Ngem ammok ti kakaisuna a pamay-an tapno mangabak! - Nasikap ti immisem ti duende ken ni Poleninsky, a nangkidem kadagiti matana.
  - Ket kasano nga aramiden daytoy? - sinaludsod ti balasang.
  - Inallilawko ti amin. Agturongkami ditoy iti generating station.
  Intupra ni Vladimir:
  - Mabalinmo ti agtaray kadagiti pagminasan sadiay!
  - Ngem no naballigi, makasaraktayo iti remote control a mangiddep iti daytoy intero a nagdakkel a virtual army. Saanmo a mabalin a patayen ida babaen laeng kadagiti machine gun! - Kinuna ti duende nga addaan autoridad.
  Immanamong ni Elfaraya:
  - Ad-adu ti kapadasanna kadagiti kasta a "virtual games" ken iggemna dagiti baraha kadagiti imana.
  Ni Chrizzly, a nagdukot tapno saan a maidungpar iti naiwawa a bala wenno naiwawa a shrapnel, ket nagtaray nga agturong iti agkir-in a kongkreto nga estruktura. Nagkinnita da Vladimir ken Elfaraya ket simmurotda kenkuana. Napartak ti panagtarayda, ngem nagbiddutda. Maysa a machine gunner nga aglemlemmeng iti nalimed a selda ti nangiruar iti pudno a tudo ti lead.
  - Wow! - Nagikkis ni Elfaraya idi matiliw ti botana. - Sabali laeng kadi daytoy a seksual a pabor?
  Naglikmut ti nagasat a chrizzly iti saving corner, ngem basbassit nga amang ti nagasat ni Vladimir. Inwagwagna dagiti imana, intinnag ti machine gun, adda dakkel a bala a nangdungpar iti bagi ti igam. Nagyelo ti agtutubo iti sumagmamano a kanito;maysa kadagiti sagut ti nangdungpar kenkuana iti tian ket natnag a nakasango. Ti simmaruno a panagbettak ti nangpisang iti daga iti aglawlawna, nagtulid ni Vladimir ket nagderetso iti abagana. Iti pangkaaduan, nagbalin a ganggannaet, nakapuy, saan nga umdas ti kapartak ti bagi iti virtual game, liniputanna. Nagkullayaw ti agtutubo a kasla ubas, nag-adjustment ti machine gunner ket dinanogna manen ti tian ken agsumbangir a saka, kasta met ti barukong, a nangtubtubngar iti puso. Naisalakan ni Vladimir manipud ipapatay babaen ti panangibabaet ni Elfarai. Nangipuruak ti balasitang iti granada, a nakaigapuan ti panagserra ti machine gun iti apagbiit, ket pinidutna ni Vladimir.
  - Kas iti kanayon, isalakanka! Panaglabsing iti amin a linteg! - Nagkanta ti balasang. "Kalpasanna, nga inwarasna ti napigis a botana, intapuakna ni Vladimir iti natalged a sektor babaen ti maysa a desperado a panangipuruakna. Iti dayta a kanito, nadungpar ti balasang a mismo ti shoulder blade, ngem agtinnag idin ket ti bala ti nangtubtubngar iti body armor-na ken nangkuskos laeng iti bukotna.
  Kalpasan ti panangaramidna iti somersault, pimmanaw ti balasang. Nagtultuloy a simmurot kenkuana dagiti linia. Kasla agay-ayus ti lead waterfall, ket awan ti inispal ti machine gunner ti aniaman a bala. Natnag dagiti pirgis ti kongkreto manipud iti diding, naimbag laengen ta napigsa ti masoneria a saan a maminsan laeng a marpuog. Nupay kasta, dina impalubos nga inruar ti balasitang ti ulona.
  Kimmita ni Elfaraya iti aglawlaw:
  - Uy Chrizzly, sadino ti ayanmo?
  Ti sungbat ket natay a kinaulimek. Kayat ti balasitang ti mangipuruak iti sabali a granada, ngem dina nasarakan dayta iti sinturonna.
  - Bueno, maysaak nga idiot! - Nagsapata ni Elfaraya.
  Pudno, di ninamnama a dimteng ti tulong, kas iti kanayon a mapaspasamak iti gubat. Tallo nga elegante ti sukog a tangke ti immabante manipud iti kannigid a sikigan. Iti panagay-ayamda kadagiti ima ni Elfarae, rinugianda a dadaelen dagiti torre ti machine-gun.
  Nagsippayot ti balasang:
  - Ket saanda"t mabuteng!
  Dagiti volley ti shell ti nangrakrak iti maysa a torre babaen ti uppat a kanyon ti eroplano. Pudno, adda sumagmamano a dent a nabati iti kabal dagiti tangke, ket ti magmagna iti kannawan dinadaelna ti riles, ngem gapu iti kaadda ti sumagmamano nga agwaywayas a roller, bimmassit bassit ti kapartak.
  Nadlaw ni Vladimir nga iti laksid ti panaggaraw, medio umiso ti panagputok dagiti tangke, a kaipapananna a nalabit addaanda iti hydraulic stabilizer. Bassit unay ti kalibre dagiti paltog a panglaban iti eroplano tapno makastrekda kadagiti de kalidad a kabal. Nupay naikkat dagiti tangke iti dinamiko a proteksion, nangato ti pigsa ken kinaandur ti metal, uray la saan a nababbaba ngem ti titanium.
  Nagulimek dagiti torre ti machine gun ket nalaklaka ken nalaklaka ti panaganges.
  Dimteng ti turno ti nalimed nga igam, nadungpar ti maysa a shell ti machine gun ket nagtayab dagiti sumsumged a rugit manipud ngato.
  Insippaw ni Elfaraya:
  - Naglaing!
  Ti balasitang, a dina sinayang ti napateg a panawen, nagtaray iti ungto a diding ti estasion. Dagiti di nalamiis a shell casings ti nangpuor kadagiti nakiskis a lamolamo a sakana (inuksob met ti balasitang ti maikadua a botana tapno ad-adda a nasigo ken napintas ti langana). Gapu ta nakadanon iti sumaganad a suli, natnag ni Elfaraya iti tianna ket siaannad a timmaliaw iti paraangan tapno ad-adda a makitana dagiti umas-asideg.
  Adda kinatalna iti tengnga ti bagyo iti paraangan ti estasion. Maysa a rickety gate ti nakalukat, ket adda agmaymaysa a sentry a nakatakder a nakakurba.
  - Maysa laeng! Ibabakon dayta iti maysa a segundo! - inyarasaas ni Elfaraya.
  Maysa a nasayaat ti pannakaurnosna a flower bed nga addaan kadagiti narangrangpaya a sabong ti nakaawis iti imatang; Maysa a nabaybay-an a loader ken nalag-an, nasipnget a monoplane ti agtaytayab iti asideg.
  - Adda pamay-an ti panagbakwit ditoy! Maysa laeng a puraw a pegasus nga addaan payak ti awan! - Napanunot ni Elfaraya.
  Ti kellaat a panagngaretnget dagiti agkir-in nga uleg ti nangpasubli kenkuana. Nagyelo ti balasang iti lugarna, a naalipunget. Rimmuar ti nadagsen a tangke manipud iti suli a naglemlemmenganna iti apuy a kasla oso. Dakdakkel nga amang ken ad-adda a nalukneng ti langana ngem kadagiti makina a nakita ni Elfaraya idi.
  - Ket kasla simmuko ti drayber!
  Kinapudnona, agparang nga awan unay ti kapadasanna, sagpaminsan nga i-jerk-na ti manibela. Nagdisso dagiti riles ti tangke gapu iti nakaam-amak nga arimbangaw ti panaggiling, a nagrupsa ti kongkreto ken nangipuruak kadagiti berde a kislap. Agingga iti innem a putok ti paltog, saan a mabilang dagiti machine gun, maysa a nakaam-amak a makina. Adda pannakitimpuyog ni Elfarai kadagiti Aleman a "Maus". Idi a ti 188-tonelada a lugan, bayat dagiti gubat idiay Hungary, nga awan ti butengna kadagiti shell (nagtaltalawda iti dayta a kasla gisantes), ket maysa a perlas kadagiti posision dagiti tropa ti Soviet. Dua a kasta a higante a kotse, a nausardan ti gasolina, ti nagtungpal iti pannakakautibo ti Soviet. Kalpasanna, maibatay kadagita, naparsua dagiti higante a tangke iti nauneg a baybay a makabael a bumallasiw iti English Channel ken agbiahe iti lansad ti Taaw Pacifico nga agturong idiay Alaska. Limapulo pay nga umasping a monster ti napataud, ngem ti akikid ti panagpampanunotna a ni Khrushchev, a nangsukat ken ni Stalin, imbilinna a marunaw dagiti higante ken nangina unay a makina. Iti pangkaaduan, uray sakbay ti gubat, imbilin ni Stalin ti pannakaibangon ti kadakkelan a tangke iti lubong, ti Kirov, nga agdagsen iti tallo gasut ket limapulo a tonelada, ken ti makina a diesel a 2,000 horsepower. Agingga iti walo a paltog ken sangapulo ket innem a machine gun ti awitna. Para iti dayta a panawen: milagro laeng ti teknolohia. Daksanggasat ta narigat unay ti panangibiahe kadagiti tangke, ket ti moderno a gubat kasapulanna ti nasaknap a maniobra ken napartak a panaggaraw dagiti alikamen.
  Dagitoy a kapanunotan ket reflexively a nagsilnag iti ulo ni Elfarai. Saan a kayat ti balasang ti makiranget ket nagkurba a kasla ngilaw. Narugit a kasla baboy, ngem iti agdama, ti rugit ti mangispal iti biagna. In-inut unay ti panaglabas ti panawen. Iti pangkaaduan, imparit ni Khrushchev ti panagpataud kadagiti tangke a nadagdagsen ngem limapulo a tonelada, ket ti umasping a panangiparit idiay Russia nagpaut iti dandani 100 a tawen! Maibalakad kadi daytoy? Insingasing ti kapadasan: agpannuray dayta no sadino ti pakapasamakan ti gubat. Idiay Europa wenno iti disierto, napaneknekan a naimbag dagiti nadagsen a tangke. Nangnangruna, ti gagangay a dagsen ti tangke a kameng ti NATO ket agarup 63 a tonelada, nga addaan iti nabileg a multi-layer a kabal. Iti kabambantayan, nasaysayaat no agusar kadagiti nalaglag-an a lugan. Nangnangruna, dagiti awan tripulantena nga uppat ti barilesna, enano a tangke. Iti nabayagen a panawen, dagiti robot ket naibilang a panacea para iti amin a parikut, ngem naimbag laengen ta impakita ti sumagmamano a lokal a riribuk dagiti elektroniko a makina: ti maysa a kompiuter iti aniaman a kasasaad ket saan koma a mangbigbig iti bagina kas maysa nga indibidual. Ti biopisikal a naiturong nga ebolusion dagiti tattao ti namagbalin a posible a medio kissayan ti panagpannuray kadagiti robot. Ta no saan, agbalin a kinapudno ti nagadu a dystopia maipapan iti pannakaikisap ti natauan a puli babaen kadagiti makina! Kanayonanna, ti mahika ti nangala iti paset ti elektroniko a responsabilidad. Timmulong a nangpukaw kadagiti dati a nakaturog a reserba ti utek ti tao. Nangrugi a nagbalbaliw ti lubong nga agturong iti homocentric nga uniberso.
  Kamaudiananna, maysa a nadagsen a lugan ti nagturong iti suli ket bulsek a pinaputokanna dagiti paltogna. Atiddog la ketdi unay dagiti muging, a nangpabannayat iti panaggarawda. Saan nga awan mamaayna nga agusar dagiti Americano idiay Ambrams iti ab-ababa a bariles idi un-unana, tangay ti paltog ket mangpatauden iti nangato a presion. Daytoy ti mangpalaka iti panangpuntiria, ta no saan, narigat nga iyakar dagita a muging. Ad-adda a napeggad dagiti machine gun! Intengngel ti balasang ti angesna, a pampanunotenna no lumabas - saan!
  Makatuleng ti panaguni ti maysa a paltog, ket no tingitingen ti emblema, naburak ti troll toilet iti pagserkan ti paraangan. Ginasut a metro ti naiwaras dagiti pirsay dagiti plastik a panel, pedaso ti insulasion ken nakaam-amak ti angotna nga ibleng.
  - Nabasa ti bastard toilet! - inyarasaas ni Elfaraya. Ket inbartek ti tangke dagiti turbinana ket nagmaneho a limmasat iti pasdek, a nanggiling kadagiti stone chips, a nalag-an a napulbos iti ibleng ti troll, a nagbalin a pulbos. Di maibturan ti panagsagaba dagiti sensitibo nga abut ti agong ti mannakigubat, a kasla napno iti angot.
  Nupay kasta, adda pay dadduma a parikut ni Elfarai, pinattapattana ti kaadayo manipud iti nalawa nga uleg agingga iti diding.
  - I could be flattened, no siempre daytoy nga utot ket umakar bassit iti kannawan! Nupay kasta, nasirib ti kinasiribko.
  Kasla martsa ti pumpon ti ritmiko a panagkidem dagiti ngipen ken panagkigtot dagiti silpo. Pinilit ni Elfaraya ti bagina nga umisem, maigiddato iti dayta nangngegna ti panagbettak dagiti bomba, ket manipud iti suli ti matana binuybuyana ti panagpuor dagiti natinnag nga eroplano, ket kalpasanna bimtak ti maysa kadagita buyogen ti nakabutbuteng a panagngaretnget, no tingitingen ti kadakkel ti estratehiko a bomber. Namin-adu a naulit dagiti panagbettak , a nangpabettak iti makapapatay a linaon ti tian ti eroplano. Ti laban ket agturong iti sentro ti base, masdaawak no kasano ti kasasaad ni Rofakola, no sibibiag wenno natay met. Ngamin, pudno unay ti saem! Maminsan a madlawna daytoy, a buybuyaenna ti metal nga innem-barrel a monster nga umas-asideg. Iti pangkaaduan, bayat ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat, inkagumaan dagiti disenio ti Soviet ken Americano nga ikabil ti dua wenno tallo a muging iti maysa a torre. Ngem ti kapadasan ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat ken nagadu a gubat dagiti tangke ti nangipakita iti naan-anay a pannakapaay dagiti kasta nga estruktura. Manipud idin nagbalinen a dandani kanon, maysa a tangke, maysa a torreta, maysa a bariles! Pudno, di nagbayag nangrugin ti uso para kadagiti tangke nga awanan torreta. Iti pangkaaduan, mapagdedebatean daytoy, no ti mortar ket multi-barrel, apay ngarud a saan a multi-barrel a tangke?
  Dagiti umuna a silpo dagiti uleg ket adda iti asideg dagiti lamolamo a saka ti balasitang, ket dagiti roller, a nabara gapu iti karga, in-inut a nagtulid kadagita, nga awitda ti pinullo a tonelada a landok a masa. Ti napudot a metal pinuoranna dagiti lamolamo a muging ti balasitang;gagangay a saan unay a sensitibo, ngem nagbaliw dagiti parametro ti bagina saan a pabor kenkuana. Kas pagarigan, sakbayna, mabalinna laeng nga i-smear ti bagina iti diding iti naingpis a suson - hyperplasmic lasag pay laeng dayta, ngem ita dagiti awan asi nga uleg ti mangsagid kenkuana. Ti napudot nga anges ti makina ti nangpuor iti rupa, sugat ken garaw iti bagi, a di boluntario a nangtukkol kadagiti lua.
  Nagkidem ni Elfaraya, agtulidtulid ti kasla perlas a lua. Bimmaaw ti ngilaw dagiti matana, ngem pinisel ti uleg ti dakkel a ramay ti makannawan a sakana. No ti kasta a dagsen ti mangrumek kadagiti tulang, di kapapati ti ut-ot, no saan a kasta ti kinatangken ti mannakigubat, awan duadua nga agpukkaw, ngem nagkidem laeng dagiti ngipenna.
  - Makarimon dayta! Ngem ita ammokon no kasano ti saka ti babai a naka-Spanish boot! - Impakita ti balasang ti higos.
  Nagmaneho ti tangke iti sumagmamano pay a metro sa nagsardeng. Inkeddeng ni Elfaraya ti agsennaay ket siaannad a timmakder: ti nakabalud a monster ket nakatakder iti likudan ket saanen a kasapulan ti agbuteng.
  Iti kannawan, a simrek iti lugar a paggugubatan, nagdardaras ti uppat nga eroplano a mangraut. Gapu ta dida kayat ti makita, tapno agtalinaedda iti igid, dagiti nangpaltog iti innem a machine gun ti nangpaltog kadakuada iti naariwawa, ket naariwawa ti panagtudo dagiti shell casing.
  Atiddog, nga addaan kadagiti tracer stripe, dagiti panagbettak ket nagdaliasat iti adayo unay tapno madangran dagiti lugan, ngem umdas ti kaasitganna tapno makita dagiti piloto ti tangke.
  Gapu ta pinabettakda dagiti puntiria iti lugar a pakigubat babaen kadagiti shell ken missile, nangaramid dagiti uppat iti "dead loop" ket rinugianda ti umasideg iti baro a puntiria.
  Nagngisiten ni Elfaraya:
  - Sabali manen a gulo iti bassit a galaksi! Nalabit panawenen tapno agay-ayam iti retirade!
  Nagturong manen ti balasitang, nga ag-somersault, ket nagkidem dagiti lamolamo a mugingna a nagdardaras a napan kadagiti ruangan ti generating station.
  Napartak ti kinapintas ket nagtaray iti troll. Dandani awan ti tiempona a mangitag-ay iti machine gun-na idi nadungpar ti agongna babaen ti ulona. Nagung-ungor ti danog iti ulo ni Elfarai, ngem naalipunget ti freak.
  Sumagmamano a rocket ti bimtak manipud iti likudan a dandani naggigiddan. No tingitingen ti panagngaretnget nga epektibo dayta, maysa kadagiti nairuar a paltog ti nanglab-aw iti balasitang, a nagturong ken dandani nangtukkol kenkuana manipud kadagiti sakana. Kalpasan dayta nadungpar ti murdongna iti diding, natnag dagiti ladrilio. Sumagmamano a babassit a pirsay ti nangputed kadagiti lamolamo a saka ti kinapintas.
  - Nakabit manen! Anian a kinalukmegko!
  Nagdardaras ti balasang a limmasat iti kagudua a nakalukat a ruangan iti naan-anay a kapartak. Tallo a troll ti adda iti uneg, ngem pinuted ida ni Elfaraya babaen ti maysa a panagbettak, a kanayon a nakasagana ti machine gun-na.
  Naggaraw dagiti stormtrooper iti ngatuen laeng ti atep ket nangrugida nga umadayo. Nalamuyot dagiti dadduma nga arimbangaw. Ti panagariwawa ti pinulpullo a rotor ket addaan iti makapakalma nga epekto. Nangbukel pay ti balasang iti pannakitimpuyog iti lullaby ni nanangna. A nupay kasta, dina pulos dimngeg.
  - Rimmuar iti pudot!
  Kimmita ni Elfaraya iti aglawlaw ket dandani dagus a nakitana ti tubular cooling system. Uppat a distribution device ti direkta a naikabil kadagiti linia, a nangmonitor iti panaggaraw ti refrigerant.
  - Bueno, kaslaak bassit a pirgis ti botelia a simrek iti puso ti primitibo nga organismo. Saan kadi a panawenen tapno mapaputokan dagita a generator! Nupay adu kadagiti tattaotayo ti matay! - Nagduadua ti balasang.
  Iti daytoy a kanito nangngeg ti pamiliar a timek:
  - Nakalasatka pay laeng! Ket nagsayaat ti langam!
  Nagturong ni Elfaraya:
  - Ket sika ni Chrizzly! Adtoy ti di magawidan nga aswang a nakapaglemmenganna.
  - Ti nasayaat a mannakigubat ket kasla laeng nalaing nga espia a kas iti makatulong nga agborda ken mangabak! - Insungbat ti duende.
  - Ti panagespia ket nasayaat a pangpabanglo para iti makina ti militar, ngem ti gasolina ket isu pay laeng ti maingel nga espiritu! - kinuna ni Elfaraya nga addaan pathos.
  Inyunnat ni Chrizzly ti paladna, maysa a bassit a nadumaduma ti kolorna a kubo a maibagay iti dayta:
  - Ammom no ania dayta!
  - Ti kunak! Ania ti makatulong kadatayo nga agballigi!
  Nagngisiten ti duende:
  - Kusto! Kabaelanna a baldadoen ti amin a buyot ti kabusor. Ngem no laeng i-recharge-mo dayta iti adu nga enerhia.
  Naragsakan ni Elfaraya:
  - Isu nga it"s quite possible nga aramiden daytoy, dadaelen ti cooling system ket kalpasanna bumtak! Panagkunak, saan a nakarkaro ngem iti bomba atomika!
  - Nakapuy bassit, ngem umdasen unay para kadakami!
  - Dika agsao, agtignayka! - Nangikabil ti balasitang iti kanayonan a clip iti machine gun, maudi a kinitana dagiti hileras dagiti sitatalna nga agtartrabaho nga instalasion ket ginuyodna ti gatilio. - Oh goodbye "dagiti primitibo"!
  - Eksakto a danog dagiti kasukat, ta no saan, dikay" dadaelen dayta! - Insingasing ti duende.
  Dagus a nangrugi nga agkir-in dagiti duyaw a lampara iti mismo a sirok ti tawa, ket dagus a pinunno ti sangadosena a sirena ken sangadosena a rattle ti kapigsa ti estasion kadagiti uni ti kasipngetan a Hades!
  Nagtaray da Elfaraya ken Chrizzly a rimmuar iti paraangan ket dagus a naglugan iti monoplane. Nasarakanna ti bagina nga addaan iti makina ti jet, ngem awan ti tulbekna. Nupay kasta, saan a nalugi ni Elfaraya, in-jerk-na ti panel ket direkta nga inkonektana dagiti alambre!
  - Makitam no sadino ti saan a naungaw ti kukuami!
  Nagdisso ti hang glider, nagkidem a sibabain ken nangrugin a nagpigsa.
  Nagpurpuros ni Chrizzly:
  -Kasla nailiwliwagmi!
  Nagkidem ni Elfaraya:
  - Saan, alisto! Kitaenyo no mano dagiti mannakigubat. Kasano a tamingen dagitoy, mabalin nga automatiko.
  Pudno, napaltogan kadakuada ti panagbettak ti apuy;dandani nadungpar dagiti bala ti monoplane.
  Immisem ni Chrizzly ket kinunana:
  - Adda maysa a sapasap a wagas!
  - Ania!?
  - Daytoy! - Pinigis ti duende ti puraw a kamisadentrona ket insuksokna iti tawa.
  -Mauyongka kadi? - Nagkidem ni Elfaraya, a nangdungpar iti napatapat a ramayna, ti lamolamo, kasla balasang a sakana iti metal a pedal.
  - Daytoy ti kadaanan a pagilasinan dagiti envoys!
  Pudno, insardeng dagiti mannakigubat ti panangpaltog iti monoplane. Ad-adda nga immadayo. Kellaat a nagyelo ti amin, dagiti mannakigubat, eroplano a mangraut, nagyelo dagiti bomber iti tangatang, nagsardeng ti nagadu a tangke. Nagbalin a nakaskasdaaw ti kinaulimekna.
  Kinuna ni Chrizzly, iti awan kolorna a timek (kasla napuoran ti emosionna iti meat grinder):
  - Nalpasen!
  Kalpasanna, nagkupas ti lawag.
  Kalpasan ti kasta a birtual a pasamak, kasla nakurba ti amin nga elf ken uray ni Vladimir. Ngem no para iti mannakigubat a Ruso ket pamiliar dagiti kasta a pannubok, ngarud nalawag a dakes ti rikna dagiti elf. Gapu ta dida nairuam iti stress ken ut-ot, nagkuskusen ti bagbagida. Dinamag ni Astarte:
  - Bueno, kasano ti impresionmo?
  Nagduadua dagiti elf. Ni laeng Chrizzly ti situtured a nagtaul, nagsubli ti kinaraniag kadagiti matana:
  - Nalaing!
  - Superquasarono nga! Impakitam ni Chrizzly ti kangatuan a klase ti aerobatics. Nabalinanna a naparmek ti amin ken linasatna ti depensa. No maipapan kadagiti dadduma, malaksid ken ni Elfarai, saan a mapnek iti aramidda. Kinapudnona, nataykayo amin wenno dikay" makabael.
  Nagkedked nga immanamong ni Vladimir:
  - Wen, nagkamaliak!
  - Saan a dayta a sao! Yantangay maysaka a lalaki, nangipitkami kenka iti sumagmamano a namnama, ngem nadismayakami met unay. - Impakita ni Astarte ti zero babaen kadagiti ramayna.
  - Nakasaganaak nga ag-virtual test manen! - Nagtaul ti baro.
  - Saan a kasapulan! Mabalinmo ti agrelaks ken uray agragsak, I"m not a despot! - Inbutaktak ti balasitang dagiti makagargari a susona, a medio dadakkel para iti maysa nga elf. - Ania, Vladimir, adda tarigagaymo nga ag-love kaniak?
  Narikna ti agtutubo a lalaki ti pudot ken ragsak a medio natural para iti maysa a lalaki: Iti edadna, tunggal seksual nga aramid ket kasla maysa a pannakatakuat! Gapu ta nagdisso, insuso ni Vladimir dagiti susona, simrek ti nalabaga, nasileng nga utong iti ngiwatna, Anian a makaay-ayo a marikna dayta babaen ti dilana, dagus a nalungsot ken timmangken dagiti suso ti kabaian nga elf.
  Pagammuan ta maysa a balasitang nga agang-anges iti passion ti nangiduron kenkuana:
  - Nagbaliwak ti panunotko! Manngaldawtayo nga umuna! Kalpasan ti kasta a pannakidangadang, sipapasnek a nagtrabaho ti ganasko a mangan!
  - Hiperplasmiko nga enerhia?! - sinaludsod ni Vladimir, a nangdildilpat kadagiti bibigna.
  - Agmallimostayo kadi, awan kadi ti natural a taraontayo! Pagay-ayattayo nga elf dagiti ragsak ti taraon, a di maibaga maipapan kadagiti namaga a naindagaan. Diak kayat a tuladen ida!
  Nasair ni Elfaraya:
  - Kasano ti agsursuro nga makiranget, kalpasanna sika ti umuna nga agtugaw iti feeding trough!
  Nagaramid ni Astarte iti nariribuk a rupa:
  - Wen, nalipatankon, napnokan! Ania ti kaasping ti taraon ti tao?
  Nag-ang-angaw ni Elfaraya:
  - Naalsem unay dagiti putahe! Nalabes ti pannakaasinanda!
  sinaludsod ni Chrizzly, nga agay-ayam iti hologram:
  - Piesta kadi ti treat!?
  - Siempre adu ti ragsakmo!
  Naglugan ti duende ket nagtayab bassit iti tangatang:
  - Kalpasanna, siak ti para iti dayta!
  Naggigiddan a nagtayab dagiti makaay-ayo a mannakigubat iti tangatang, dandani amin dagitoy ket babbalasitang, nasurok bassit a sangagasut ti dagupda, ken sumagmamano a dadduma pay a galact. Ad-adda nga eksakto, pito a pannakabagi ti dadduma a lubong. Agparang a ti maysa ket uppat ti seksona a likido a metal nga entidad. Dagiti lapayagna ket kasla payak ti bat, ken adda siam a mata, ken maysa iti tianna, ti mismo a bagina ket maysa a singkamas nga addaan kadagiti rumrummuar a tuktok. Nakakatawa a parsua.
  Dinamag ni Elfaraya:
  - Ket daytoy?
  - Daytoy ti Chick-chirp! Ti cabin boy-mi! - Nabaybay-an ni Astarte.
  - Ubing a lalaki?
  - Saan a talaga! Iti pagrukodan ti pulina, ubing pay laeng, ngem nasuroken a duapulo ribu ti tawenna!
  Ni Chik-chirik, a naamirisna a maipapan kenkuana ti pagsasaritaanda, nagtayab nga immasideg iti grupo. Naggaraw dagiti legs-flippers-na iti angin.
  - Baka kayatmo nga ipakitak kenka ti sumagmamano a trick?
  Insungbat ni Astarte:
  - Saan a kasapulan! Mabisinkami! Saanka a mangan iti protina!
  - I gobble up dagiti radioaktibo nga isotope. Medyo nasayaat met daytoy! Nagduduma ti molekular nga estrukturatayo! - Nagkidem ni Chik-chirik.
  - Ammok! Ngem idi inaprosmo ti klitorisko, a tiktikko babaen ti sub-radioactive a dila, ad-adda nga amang ti in-on-ko ngem iti lalaki nga elf. Sabagay, nagustuam met kadi dayta? - Nadungngo a nagpurpuros ni Astarte.
  -Adda nasam-it a bagim! Wenno saan, kas iti nabara ngem quasarically naimas a sorbetes.
  Nagaramid ti balasang iti karatula ket naglugan dagiti elf. Nagtaytayabda iti tangatang yantangay nalawa ti kuarto.
  Ad-adda a naluho ti hall a nakaselebraran ti pannangan ngem ti palasio ti Sultan. Amin nga adda iti dayta ket nagsilnag a kasla kimat, estatua ken eskultura a naaramid iti artipisial, ngem daytoy ti namagbalin kadakuada nga ad-adda pay a naraniag, napateg a bato. Naggaraw ken kasla biag dagiti makaliday a mosaic painting, ken nakaskasdaaw dagiti sabong! Siempre, nakita ni Vladimir ti adu a nagduduma a kolor iti nagadu a lubong, ngem dagiti elf, iti las-ud ti minilion a tawen ti sibilisasionda, inyegda ti kinaperpekto ti genetic engineering!
  Napaliiw ni Elfaraya:
  - Anian a nakaskasdaaw a kinapintas! Kasla addaak idiay langit!
  Ni Vladimir, a dina inlemmeng ti panangumsina, insungbatna:
  "Saan nga agbayag ti kasta a kinaluho a mangpalukmeg ken manglipat no kasano ti makiranget!" Ti kinaemma ti pagtaengan isimbolona ti panangilibak iti bagi, ken ti kinadalus isimbolona ti pannakabalin ti pagayatan!
  Awan ti lamisaan iti sapasap a maawat a kaipapanan ti sao! Ket apay koma nga isu? Ngem ti narangpaya nga alpombra, a kasla naabbungotan iti napateg a lumot, nagsaknap a bukodna, kas iti sarsarita. Nagnganga dagiti babbalasitang gapu iti ragsak. Kaaduan kadagiti babbalasitang ket dandani lamolamo ken nakaam-amak ti seksi. Naabbungotan dagiti lamolamo a bagi kadagiti napintas, namaris a drowing, eksena ti gubat, erotiko, ken narelihiosuan nga eksena. Agingga iti ammo ni Vladimir: ti relihion dagiti elf, manipud pay idi damo, inanamonganna ti masansan a panagbalbaliw dagiti seksual a kapareha ken grupo a sekso. Maigiddato iti dayta, nagayat dagiti elf iti mismo a templo. Maigiddato iti dayta, medio naasi ti lumba, a masansan nga umay mangisalakan iti dadduma a kita. Dagiti elf ket naparabur a lallaki a di agkedked iti agpalpalama. Ket no addaanka kadagiti seksual a parikut ken kayatmo ti sekso, rumbeng a damagem iti duende, kalpasanna siraragsak a liwliwaennaka, uray no adayoka a guapo.
  Nasayaat met ti langa ti chrizzly, naabbungotan ti bagina kadagiti tabla ti piskel, naipinta kadagiti ladawan dagiti naarkosan a mula ken animal, ket basta kimpet dagiti kabaian iti dayta.
  - OK! Saan laeng a maminsan! Pagsisinaennakto! - Nagpakaasi ti agtutubo nga elf.
  - Amin ket nagsayaatto! Grabe! Grabe! - Nagkidem dagiti kinapintas. Inkapet ken inkuskosda ni Chrizzly sada inmasahe ti bagina.
  Imbilin ni Astarte:
  - Rugiantayo ti piesta!
  Maysa a panagngaretnget ti ragsak kas sungbat:
  - Sigurado! Agbiag ti kinabuklis! - Nagpukkaw dagiti glamorous girls.
  Pinadasda met a sagiden ni Vladimir, inaprosan, ken marikna pay ketdi ti dakkel a natauan a dignidadna. Narikna ti agtutubo a lalaki ti napigsa a ragsak, panagngato ti pigsa, ngem maigiddato iti dayta, sumagmamano a pannakaibabain, natural para iti kinaagtutubo. Legal ti kolektibo a sekso kadagiti tattao , ket uray iti kasumbangirna, saan a maakseptar a liklikan dayta, dagus a mangrugi nga interesado ti sikologo ti militar. Ngem kaskasdi, dagiti tattao iti kolektibo a grupo a seksoda: napimpintas ti panangaramidda iti amin, nangnangruna nga agsinnukatda iti enerhia, subnoosphere, bioplasma, ken saan laeng nga agkasarda. Para kadagiti mannakigubat a Ruso, ti sekso ket komplikado a sala, nga addaan kadagiti super paputok nga awit ti impormasion ken bileg, discharge. Adda dakkel a nagdumaan ditoy - pagay-ayat dagiti elf ti agkantot iti daan a wagas. Daytoy ti eksakto a mangriro iti bise-opisial a Ruso!
  Kabayatanna, nangrugin nga agtokar ti naisangsangayan a makayebkas a musika, ket nagsilnag ti adu a nadumaduma ti kolorna nga spotlight. Ipalagip dayta ti pannakakorona ti maysa a monarka: manipud maikaduapulo ket maysa a siglo. Nadumaduma a sabong ken dekoratibo a nateng ti natnag manipud ngato - nupay hologram dagitoy ken naungaw idi makadanonda iti diamante a suelo. Kalpasanna, nagsina ti tawa ket nangrugin nga agtayab iti uneg dagiti karkarna nga animal.
  Adda dagiti sunggo a pinya, naglaok nga elepante-sabong, mestiso a pawikan-kiwi, hippopotamus a cactus, sora nga addaan ukis iti diamante, naglaok a goose-watermelon ken adu pay. Kangrunaanna, dagitoy ti pannakaparsua ti bioengineering, ti artipisial a pannakaibangon ti nadumaduma a gene. Amin dagitoy a sinkretiko nga animal ket nangaramid kadagiti uni a mangipalagip iti katawa dagiti ubbing. Nupay kasta, kalpasan ti panagdengngeg, posible a maikeddeng a ti tunggal animal ket agkanta iti bukodna a naisangsangayan a kanta. Inbitin ni Vladimir dagiti lapayagna, a mariknana ti talna, ken maigiddato iti dayta nakaam-amak a bisin.
  Dinamag ni Astarte kenkuana:
  - Bueno, kasano? Umanamongka kadi, daytoy ti umuna a gundawaymo a makakita iti daytoy?!
  - Saan a talaga! Kasta met laeng ti napasamak kadagiti virtual exercise, basta pinataymi laeng dagiti kasta a guapo a lallaki! - Nagtaul ni Vlarad.
  - Napapatay kadi?
  - Wenno nadadael! A kangrunaanna ket isu met laeng a banag! Nupay kasta, diak pagarupen a ti virtual battle ket maidilig iti pudno a pammapatay. - Pinadas ti bise opisial ti umadayo kadagiti naagum nga ima dagiti kabaian ken napasnek nga agek, nabanglo a ngiwat dagiti babbalasitang.
  Napaliiw ni Astarte:
  - Ket agpapada unay dagiti sensasion! Umanamongka, nasursuromi a paaduen ti proseso ti panagsanay, saan a nakarkaro ngem dagiti Ruso!
  - Husto dayta! Pudno unay ti saem! Isu a paltogantayo dagitoy a babassit nga animal, nupay maasiantayo kadakuada. - Nangiruar ni Vlarad iti purpura a spark manipud iti ramay a pagturongan.
  - Saan, maag, kanentayo ida! - Impukkaw ti kapitan ti elf.
  Nagadu a babbalasitang ken dagiti ganggannaet a nakikadua kadakuada ti nagdardaras a napan kadagiti obra ti arte. Kasla mabutengda, rinugianda ti nagtaray. Kasla medio nakakatkatawa amin dayta. Dandani lamolamo a babbalasitang kagurada ti nadumaduma a parsua a kasla gapuanan dagiti nasaririt nga abstract artist, ket alisto nga agtarayda. Nalabit ad-adda pay a makapainteres daytoy. Ni Elfaraya a mismo ti nagdardaras a nangsurot kadakuada. Dandani naan-anay a lamolamoda, a nakasuot laeng iti transparent a panti. Kasla nalaslasag ken masel ti balasang ngem kadagiti kabaian nga elf. Dakdakkel dagiti susona ken ad-adda a kurba dagiti luppona. Naabel manipud iti asero nga alambre, ngem nagarbo unay, ti makinbaba a saka ken saka ket mangted iti impresion ti makaallilaw a kinalailo. Nagdardaras ni Vladimir a nangsurot kenkuana. Nalabsanna, iniggamanna ti de rosas a mugingna, nawaya ti balasang ket rinautna ti naglaok a pipino ken rhinoceros. Pinadasna ti nagkurba, ngem pinigis ni Elfaraya ti nadagsen a pedaso manipud iti lasagna ket imbellengna iti ngiwatna:
  - Naimas unay! Apay a dimo kayat a kagaten ni Vlarad a kasta?
  - Ket ania? Dakkel pay ketdi ti ragsakko. - Pinapigsa ti baro ti tarayna ket nasabatna ti naglaok a sora ken rosas. Naangot ti bangbanglo daytoy guapo a monster. - Pinisang ni Vladimir ti maysa a pedaso ti petalo ket imbellengna iti ngiwatna. Wow! Daytat" naluto a sorbetes nga addaan iti naiduma unay a raman ti tsokolate. Naisangsangayan, ngem makaay-ayo iti isu met laeng a tiempo!
  - Ay! Nalab-awan daytoy ti amin a namnamaen! - Kinuna ti ubing. - Kinapudnona, kasta a piesta para iti intero a lubong!
  Insingasing ni Elfaraya:
  - Ituloytayo ti panaganup!
  Talaga a ragsak ti panangkamat kadagita nga animal. No malabsam ken surotem ti kasta a parsua, buyogen ti naariwawa a panaggartem. Pinadas ni Vladimir ti plum bull, kinamatna ti sunggo a pinya iti nabayag, ken kinamatna ti chamomile alligator. Kasla medio disente ti amin, mapukpukaw dagiti animal dagiti pedaso ken agngarngaretnget, ngem para ken Vladimir nalawag a saan a natural nga animal daytoy, ket naparsua laeng dagiti animal manipud iti biomass ti taraon nga addaan iti limitado a kinasaririt.
  Naawatan met ni Elfaraya daytoy;namin-adu bayat ti panagtayab dagiti babbalasitang ket nagdinnungpar ken inaprosan ti suso ti tunggal maysa. Kamaudiananna, natiliw ni Vladimir ti naglaok a krisantemo ken kobra, a dagus nga inalun-onna ti ipus daytoy nga uleg. Naindaklan met.
  Naglugan ni Astarte nga immasideg iti baro ket intarayna dagiti ramayna kadagiti masel nga abagana:
  - Bueno, kasano? Makitak a kas iti feast show-tayo!
  - Wen, ammo dagiti elf ti agragsak! "Nagsilnag laeng ti agtutubo.
  - Ket sika, gapu ta addaka kadagiti tattao, kasla nabalinam a pinagbalin a natauan ti bagim? - Inaprosan ti kapitan ti elf dagiti lamolamo, nabileg nga abaga ti mannakigubat babaen ti makaay-ayo a balabala.
  - Bassit laeng! Ammom, no agiddaka iti abay ti nakalukat a botelia ti bangbanglo...
  - Ammok, patpatgek, ngem dika makakanta kadakami iti sumagmamano a kanta ti tao para iti panagbalbaliw! - Nagsardeng ti diva.
  Namindua a nagkidem ni Vladimir:
  - Iti prinsipio, kabaelak! Ngem patiennak: saan pay ketdi a nalaka!
  - Dika mabain! Addaanka iti naariwawa unay a timek. Bueno, kas met laeng iti sirena, isu a sige ket kantaem ti sabong! - Inruar ni Astarte ti kaskada ti pito ti kolorna a sparks manipud iti likudan ti ngiwatna.
  - Ania nga eksakto ti kayatmo? - Nariribuk ni Vlarad.
  Pinagputed ni Astarte ti maysa a pedaso manipud iti strawberry giraffe, kinnanna a mismo ti sumagmamano iti dayta, sa imbellengna ken Vladimir.
  - Bueno, Vlarad, banag a kantaenda iti nobiada a mangideklara iti ayatda! Nabayagen nga arapaapko a mangngeg daytoy. Ta no saan, nabannogak kadagiti patriotiko laeng a kanta!
  - Bueno, mabalinmo ti dumngeg!
  - Bay-am nga iddepenko ti uni!
  Inkidem ni Astarte dagiti ramayna, agkir-in dagiti kukona:
  - Mangrugi!
  Ni Vladimir, idi damo ket managbabain (nagbalin a nasakit ti kapigsa ti timekna), kalpasanna rinugianna ti nagkanta nga ad-adda a situtured:
  Kayatko ti kinapintas kenka, kayatko ti agbiag iti ragsak, .
  Sapay koma ta ikkannaka ti Apo iti bassit a gasat!
  Ket aglayag a kaduak ti kaay-ayatko iti malem, .
  Basta dika madanagan!
  
  Adda dagiti burdock iti sirok dagiti sakam, .
  Pinilik ti nabanglo a sabong, duyaw ken nalabaga!
  Ken naidedikar a daniw iti ay-ayatenna,
  Sapay koma ta nagsayaat ti tunggal kanito nga addaan iti arapaap!
  
  Adda dagiti ulep iti tangatang, maysa a tedted iti palma, .
  Inagkanka - nagdissoak iti pudot!
  Saantayo a maibturan daytoy apuy ti panaggartem, .
  Nasursurok nga ibturan ti panagsagaba ken pannakatutuok!
  
  Iti aglawlaw ti disierto - ti kinaulimek ket sumsumged, .
  Agbarolina dayta iti templo ket ipuyotna ti atep manipud kadagiti bisagrana!
  Ngem kalapatiko, agtayabka agingga iti agnanayon, .
  Ket mangngegko ti riribuk dagiti payak iti angin!
  
  Wen, ammok a pudno - saan a maisubli, .
  Ti adda idiay Eden ket adda kadatayo idi!
  Indekketko ti lamolamo a barukongmo iti rupak, .
  Kasapulan ti pagayatan ken dakkel a pigsa!
  
  Nalidem ken di managpadagus ti bakras iti ngatuentayo, .
  Ket agpuyot ti angin, agsapsaplit ti dakes nga allon!
  Dagiti alipugpog mangaramidda kadagiti galut iti langit, .
  Ket maysa a pangen dagiti seagull - maysa a nariribuk a bunggoy!
  
  Ket nagbaliw ti langam ken nagbalin a naragsak, .
  Nagkidemkami kadagiti imami - balligi para kadagiti agtuturay!
  Saan, diakto buraken ti ladingit, agpudnoak, .
  Nagasatkami nga agnanaed iti naindaklan a pagilian!
  
  I kiss you on the mouth - maragsakanka a mangdaydayaw, .
  Ket uray ania, awan serserbi ti saritaan!
  Dagiti manangallilaw bingayenda koma dagiti samsam, .
  Makaawatdanto iti nakaro a sentensia!
  
  Ket agsubli ti nasipnget a dakes a paniempo, .
  Maysa a sinamar ti asuk ti mangpinta iti horizon!
  Ket nasarakanmi ti bagimi iti sumsumged a pannakabalin, .
  Diak maiyebkas nga ad-adda nga eksakto ti kapanunotan!
  Nagnganga ni Astarte a demonstratibo babaen ti makagargari a ngiwatna:
  - Makauma unay dagiti kanta ti tao. Daytoy ti kangrunaan a pagdaksan dagitoy. Dakami nga elf ket nakakatkatawa unay!
  - Kas kadagiti payaso iti sirko! - Nabannog ni Vladimir iti daytoy. - Salaentayo ketdi ti hopak.
  - Saan a nakakatkatawa! Basol ti umisem iti daytoy! - Nagkidem ti elf-captain, nagparang ti tallo a mata iti likud ti ulona, ket dina inturong ti ulona, timmaliaw iti aglawlaw. - Kasla napnokami metten.
  Dagus a kinontra ni Elfaraya:
  - Saanmo koma a pasardengen ti kasta a glutinous a pannangan. Milagro laeng daytoy kadagiti dutdot! Bassit ti photon, ngem no awan dayta, dikay" masdaaw iti quasar!
  Nagtultuloy ti panangalun-on kadagiti animal, naggigiddan a kinamat da Vladimir ken Elfaraya ti naglaok a toro ken tsokolate a marshmallow. Nagsipa ket pinadasna a kawit dagiti natangsit a mangkamkamat babaen kadagiti sarana. Nagduduma ti direksion ti panaggaraw ti lalaki ken ti balasitang, kalpasanna kasla dua a stormtrooper: namimpinsan nga inabbongan ti bangkay. Isu a nagdisso manen, ngem nasilla ken napigis.
  - Ket sadino ti kayatmo a papanan manipud kaniak, patpatgek! - Kinuna ti mannakigubat a nagkikinnita.
  - Kayatna la ketdi ti arado ti talon a naiwaras kadagiti kendi? - Insingasing ni Vladimir, a nagloko.- Ket anian a nasayaat a cake ti magun-odmo!
  Kinnan ti lalaki ken babai ti sibubukel a toro, nakaskasdaaw laeng; nga saan a bimtak ti tian dagitoy. Uray no saan a kas kadakkel ti animal, makapasiddaaw latta. Gapu ta nalpasdan kenkuana, intuloy ti agtutubo nga agassawa ti panaganup. Ad-adda a masansan nga inkagumaan ti dadduma a babbalasitang a sagiden ni Vladimir. Tinagiragsak ti baro ti panangsagid dagiti babbalasitang, ad-adda a nagagaran, a nangkamat kadagiti lamolamo a sakada. Nagkidem dagiti kabaian nga elf, nga agpukpukkaw gapu iti ragsak, ket pinadasda ti agtugaw iti tengngedna. Nakaro ti angotda kadagiti ayamuom ti rinibu a karkarna unay a bangbanglo. Maysa kadakuada ti nangdungpar iti lalaki babaen ti ulona iti tian iti sumagmamano a daras. Daytoy amin ket nagbalin a narungsot ni Vladimir, intarayna ti balasang ket kinagatna iti barukongna. Anian a makaay-ayo a marikna ti utong ti babai iti ngiwatmo, kaslaka iti ubing (nupay kasta, saan a pulos a nasuso ni Vladimir), a napatpateg ti lasag ti balasitang ngem iti rubi, dilpatam dayta babaen ti dilam ket adda nakaskasdaaw, ragsak -mangted kadagiti discharge. Kasta a nakaskasdaaw a raman. Ti balasang ti mangkigtot kenkuana, nalamuyot ngem napigsa ti panaggarawna. Kalpasan dayta, di ninamnama a nagsinadan, nakatiliw ni Vladimir iti naglaok nga spikelet ken pusa.
  - Iti pangkaaduan, kuna ti amin a naimas ti karne ti pusa. Isu a padasentayo dayta. - Kinuna ti baro a nagpurpuros gapu iti ragsak.
  Insungbat ni Elfaraya:
  - Kasano no padasem ti maysa a rata! Saan a nalamiis, ngem super cool!
  -Ngem kitaem: makitam ti naglaok a rata ken mansanas. Iggamantayo isuna! Alun-ontayo a sangsangkamaysa agraman dagiti tulang.
  Nagtung-ed ni Vladimir ket nagdardaras a nangsurot iti rata. Natiliwna dayta babaen ti ipusna, nangrugin nga agkigtot ti animal a makasair iti puso, a sinipatna dagiti sakana.
  - Bueno, sadino ti papanam, maag! Awan ti aramidek kenka, kanek lattan! - kinuna ni Vladimir nga ay-ayam.
  - Dika agtugaw iti puon ti kayo, dika kanen ti pie! - Nagkidem ti rata.
  Nair-irut nga iniggaman ni Elfaraya:
  - Bueno, saan, patpatgek, nakarkaro nga amang ti pannakatratom ngem iti maikari kenka. Kudilmikayo.
  Inkanta ti rata:
  - Girl, manganka iti espasio, maag, buyogen ti crunch ken gusto, kanenka!
  Sinuportaran ni Elfaraya ti kanta:
  - Bumtakka a kasla donut, nga addaan iti atom flash - maysa a fart nga awan ti aniaman a parikut!
  Inserra da Vladimir ken ti balasitang ti aglawlaw ti ipus ket rinugianda a pinigis dayta babaen kadagiti ngipenda. Agtultuloy nga immadu ti kadakkel dagiti nababaneg a panga dagiti naindagaan, a nakatiliwda kadagiti dadakkel a pedaso. Dadduma nga elf, a nakapaliiw iti daytoy, nangrugida met a nangpaadu kadagiti ngiwat dagiti buaya. Kasla nakaro ti grotesko ti amin ken nangkigtot iti imahinasion babaen ti nalabes nga aplomb-na.
  Inkanta ni Elfaraya:
  - Nalabit iti sumaruno a biag, inton agbalinak a tigre, manganak iti leon.
  Intudo ni Vladimir ti ramayna:
  - Ket adtoy ti leon, makitam a nalaokan iti dakkel a raspberry!
  Nagkanta ti balasitang, iti ad-adda pay a nalamuyot a timek:
  - Agsabong dagiti raspberry iti nagbaetan dagiti bituen, agburburek ti bunga ti quasar kadagiti sanga! Nangpasngay ni Parsec kadagiti barko a bituen ken nangsaplit iti uniberso!
  Sigud nga agsakit ti rikna ti agtutubo a lalaki ken balasitang gapu iti nadumaduma a kita ti karne, krema, ken gravy;agmauyongda laeng.
  - Bumtak dayta! Ay, pabettaktayo ti uniberso! Ket kadagiti babassit a quark, bingayentayo ida babaen kadagiti pana! Ris-it ken patayentayo ti sangagasut a sextillion a nadumaduma a sibibiag a parsua!
  Nag-chime ni Chrizzly:
  - Lipatam ti dignidadmo!
  - Ilansa dayta iti poste! - Naglugan ni Elfaraya ken ni Chrizzly ket iniggamanna ti agong ti elf babaen kadagiti lamolamo a sakana. - Bueno, kasano ti magustuam?
  - Nasayaat unay ti angotmo! Kas iti kadaanan a kanta: Ay, anian a saka, mabalindaka a putden iti sirok ti gurong!
  Dika agbuteng, baby, ag-hyperfuck-tayo!
  Kasla agpaut iti agnanayon ti ragragsak. Ngem uray dagiti elf ket mapnekdan, ket in-inut a natay ti arimbangaw. Nagtayab manen dagiti bunga ti animal a nakalasat iti piesta iti bitak ti tawa. Pilosopikal a kinuna ni Vladimir:
  - Nabingay ti lubong dagiti animal iti taraon ken mangan, ti lubong ti tao ket agduma laeng iti kadakkel ti tian ken kaadda ti toast!
  Impakita laeng ni Elfaraya dagiti ngipenna kas sungbat. Kasla ad-adda nga at-atiddog ken natademda.
  Gapu ta naragsakan unay ni Astarte, dinamagna:
  - Kasano ti nagustuam, kakadua?
  Insungbat ni Elfaraya, a nangiruar iti hippopotamus nga isem:
  - Umiso laeng ti kaadu ti paglinglingayan! Kasla iti komiks, nasayaat ti pannakaalun-on ti taraon ken aggigiddan nga agkanta iti nakakatkatawa.
  Immisem ni Astarte:
  - Ket ita kayatmi nga elf ti ag-love. Uy Vlarad, kayatnak kadi nga ayaten?
  Insungbat ti agtutubo a mannakigubat, nga agsilsilnag:
  - Sigurado! Ad-adda pay!
  Nagkullayaw ti kapitan ti elf, a nagkullayaw gapu iti ragsak:
  - Kalpasanna, agtayabka kaniak, patpatgek! Tallokami a maminsan, daytoy koma ti mangpadayaw kadakayo!
  Nag-ang-angaw ni Vladimir:
  - Iti panagkunak, nasaysayaat no maminsan laeng a kadua ti babai ti tallo a lallaki. Wenno nasaysayaat pay, mangaramid iti figure eight.
  Nagsennaay ni Astarte:
  - Manmano ti lallakitayo, ngem ti umasping a parikut ket mabalin a marisut babaen ti panangusar kadagiti robot. Isu a, baby, dika agpungtot. Bayat ti panagtayab, nakisekskayo kadi?
  - Agsursuroak idi! - Saan a kayat ni Vlarad ti kasla newbie.
  - Kalpasanna, mangrugitayo!
  Dinarup ti balasitang ni Vladimir ket nagsisilpo ti bagida iti bola. Maigiddato iti dayta, nagtayab dagiti espesial a likido a metal a cyborg iti hall. Dagiti mismo a babbalasitang ti nangraut kadakuada, wenno dagiti ganggannaet. Di mailadawan ti arimbangaw ken din, ngem kalpasanna nangrugin nga agtokar ti musika, ket napintaan ti bagi dagiti elf iti nagduduma a kolor. Nagbalin a naurnos dagiti panaggaraw ken nagbalin a saan unay a naatap. Naragsak ti amin ket basta agsiddaaw ni Vladimir, nga agtaytayab kadagiti payak ti ayat iti awan patinggana a taaw ti ragsak.
  Nupay kasta, bayat a tagtagiragsaken dagiti elf, simrek ti makaay-ayo a starship-da iti sektor dagiti pirata. Riniing ti kompiuter ti pirata nga agpalpaliiw iti naingpis a panagkigtot.
  - Iti sector 63-94-18, maymaysa a target ti naduktalan. Agturturong iti Ruangan ti Kalding.
  - Masapul nga agreport tayo iti kapitan. "Ti lalaki a kasla naglaok a pusa ken pawikan ti nanglukat iti hologram babaen kadagiti agpigpigerger nga ima.
  . KAPITULO No. 23.
  
  Kasla simple a pannangan, hilaw nga ikan ken tahong, ngem para iti maysa a tao a saan a nangan iti amin a sangapulo ket uppat a siklo ti panagbalinna nga ubing a soldado ken agpaspasar kadagiti brutal a panag-drill, daytoy ket maysa a banag! Naapgad bassit ti karne ti tahong, nga addaan iti raman ti iodine. Saan a kasapulan ti rekado. Sipipinget nga agngalngal ti balasitang ken alun-onenna ti karne. Nabara ti tian, agparang ti makaay-ayo a palaman. Kayat ni Mirabelle ti aggaraw, ti taraon ti nangnayon iti enerhia, nupay no dadduma daytoy, iti kasumbangirna, mangiturong iti timbang. Inaramid ti balasitang dagiti splits, nga inwarasna dagiti sakana, ket ti imahinasionna inladawanna ti dua a guapo a lallaki a mangmasahe kadagiti gurong ken sakana. Ay, nasayaat unay no marikna ti pannakasagid dagiti napudot, napigsa a bagi. Adda nataengan, naan-anay a nasalun-at a bagina, kas iti rumbeng, nga awan uray sangkabassit a pakapilawan, ket kayatna ti ayat! Nupay kasta, pampanunotek no siasino ti adda iti barko? Yantangay sabali pay nga uniberso daytoy, mabalin nga adda la ketdi dagiti monster. Pudno a nakabutbuteng a monster a makabael a mangalun-on iti nasam-it a balasitang. Saan pay ketdi a mangibati kadagiti bukel, nga addaan kadagiti nabangsit a ngiwat.
  Iti pangkaaduan, ania ti kaasping ti panagbiag a napalikmutan kadagiti monster? Wenno makalasat? Saan a makaay-ayo ti namnama a panagpatingga ti biagmo iti sabali nga uniberso, nga awan ti namnama iti baro a pannakayanak! Rinugian ti balasitang ti siaannad nga umasideg iti barko, nga aglemlemmeng iti likudan dagiti kayo. Masdaawak no siasino dayta? Simple a negosiante, barko a pakigubat wenno pirata.
  Natadem unay ti panagkita ti balasitang, nupay medio natauan. Nakitana ti sumagmamano a marino. Maysa kadakuada ti garitgaritan a parsua nga addaan iti ulo ti mannangan a pusa. Dagus daytoy ti nagpigerger ni Mirabela. No naiduma ti dana ti ebolusion, ngarud narigrigat nga amang para iti primate a mangipasdek iti pannakilangen kadagiti mannangan a pusa ngem kadagiti kabagianna. Iti sabali a bangir, mabalin a namnamaen ti balasitang a lumabas para iti maysa a diosa, ngem... Daytoy ket uray kasano ket naive, nangruna ta isu ket nalabit a mailasin a kas maysa a kita ti nakakatkatawa nga animal.
  Nagkullayaw ti brigantine. Adtoy dagiti dadduma a marino. Bueno, nakapimpintas unay ti panagkawkawesda, adu ti kagudua a lamolamo, masel. Ubing ken saan unay nga ubing, ngem kasla tattao ti langada. Nakabutbuteng laeng ti langada. Adda dagiti nakakatkatawa a benda iti uloda, narungsot dagiti mugingda, adu kadagitoy ti nakurba ken dutdot. Agkidem manen dagiti tigre ken sumagmamano a kuton iti nagbaetanda. Wenno imbes ketdi, parsua, kas kadagiti manggagama. Bueno, daytoy ket banag a nalawag nga internasional. Dagiti laeng kawes ti mangpataud iti di makaay-ayo a pannakitimpuyog. Bueno, wen! Dagitoy ket gagangay a pirata. Kastoy ti pannakaipabuya dagitoy kadagiti retro film. Ay-ay-ay-ay! Masarakan ti bagim iti maysa nga isla iti disierto, a napalikmutan iti baybay ken pirata. No adda koma ni Mirabela iti immun-una a bagina, dina koma nagdardaras a nangdungpar kadagitoy a freebooter. Apay a pasardengen ida? Ngem gapu ta nagbalinen a simple a tao, makiranget iti di kumurang a sangagasut a nasalun-at a lallaki? Saan, saan a nauyong. Ket iti pangkaaduan, ania ti rumbeng nga aramiden ti lamolamo a babai iti imatang dagiti lallaki? Saan a nasayaat ti ipasimudaag ti pannakilangen kadagiti pirata. Umuna a gang rape, kalpasanna ipapatay. Pudno, posible ti maysa a pagpilian: panaglako iti harem. Saan unay a dakes ti naud-udi. Ngem adda pay sumagmamano a nuances ditoy. Umuna, no adda dagiti harem iti daytoy a lubong, mabalin nga addaanda kadagiti Protestante a moralidad ket mabalin nga agngudo nga adipen iti plantasion wenno quarry? Daytoy ti umuna! Maikadua, no nakaad-adu dagiti mabisin a lallaki iti aglawlaw ti napintas a babai, narigat a liklikan ti kinaranggas. Iti pangkaaduan, makaay-ayo kadi wenno saan? Iti dadduma a romansa a nobela, nagsagaba dagiti babbai iti daytoy, ngem iti dadduma, maisupadi ketdi, tinagiragsakda dayta! Adu la ketdi nga agpannuray daytoy iti bagi, ngem ti bagina ket elastic...
  Nakita ni Mirabela a sumagmamano a bilog, wenno tallo ketdi, ti nagsina iti brigantine. Ad-adda a makapainteres daytoy. Baka buyaem dagiti pirata? Napigsa met a tignay, kas iti panangkabil kenkuana iti muging babaen ti starship. Maysa a balasitang manipud iti nangato a kagimongan, narigat a liklikan ti panagmaymaysa, ket awagandaka iti tengnga a naganmo no kayatmo ti makikantot iti maysa a tao!
  Dinanog ni Mirabela ti bagina iti pingpingna babaen ti dakulapna: anian a narugit ken bulgar a kapanunotan! Saan, sigurado a saan a posible dayta.
  Umas-asideg dagiti bilog. Ditoy a naannayas ti panagsangladda iti kahel a darat. Tallopulo ket innem ti binilang ni Mirabela. Tallo ti animal, dua ti kasla nakabalud a nalinteg a magmagna a pawikan, ket dagiti dadduma, nupay medio narungsot ti langada, tattao. Saan a partikular a nasdaaw ti balasitang iti daytoy. Iti kaaduan a kaso, ti ebolusion kadagiti dadduma a planeta ket naggargaraw nga agturong iti kaasping ti tao. Dagiti isu met laeng nga elf, ti kadawyan a puli iti unibersoda, ket saan a mailasin kadagiti tattao, nangruna no naabbungotan dagiti lapayagda. Siasino ti makaammo, mabalin nga elf dagitoy a pirata? Saan met unay a dakes, mabalin nga aglalaok dagiti tattao ken elf ken mangpataud kadagiti nabunga nga annak.
  Rinugian dagiti bandido ti nagdiskarga manipud kadagiti bilog;adda awan kargana a barilesda, a nangpasingked iti tarigagayda a mangpunno manen kadagiti suplay ti nasam-it a danum. Sumagmamano kadagitoy a pagkargaan ti nagtugaw iti daga ken nagtuyok. Naglugan dagiti pirata manipud kadagiti bilog ket rinugianda ida a guyoden agingga iti baba ti takdang. Kalpasanna, nakita ni Mirabela a tallo a pirata ti nakagalut. Di seremonial a naiduron dagitoy manipud kadagiti bilog ken naguyod iti kaunggan ti kabakiran.
  Nagsippayot ti balasang:
  - Adda banag iti daytoy! Nga isu ti kulto ti brutal a puersa. Iti pangkaaduan, mabalin a nakatiliw dagiti pirata kadagiti natan-ok a kautibo ket kayatda ti umawat iti subbot maipaay kadakuada.
  Siaannad ti panangmonitor ti balasitang kadagiti panaggaraw. Dagiti pirata ket addaan kadagiti narikut a musket, a napetsaan idi agarup maikasangapulo ket innem a siglo, ngem dagiti kangrunaan nga armasda ket dagiti sabre, kawit, wasay, ken broadsword. Kaadda dagiti musket; Pinagsusopnak a di makaay-ayo iti abut ti tianko. Nalaka a maapektaran ti baro a lasagna ket no makastrek ti maysa a pedaso ti lead iti ulona, dakes unay dayta. Ket mapukawto ti personalidadna iti uniberso ti sabali. Mabalin nga iti masanguanan ti kinapudno, parmeken ti imperiona daytoy nga uniberso. Kalpasanna, mapagungarto! Ngem iti daytoy a kaso: maibaonto iti lubong dagiti natay kas krimen a saan a nangsubbot iti dayta. Bay-am a birtual dayta. Malaksid iti dayta, bassit laeng ti nakitana a paset ti pannakatutuok. Iti masanguanan, mabalin nga agbalin nga ad-adda a narungsot ken sopistikado ti panangtutuok. Ngamin, no maminsan laeng a matutuokmo ti pito a porma, siasino ngarud ti makagarantiya a dikay makatutuok iti maysa a milion, wenno uray maysa a bilion! Ti natauan nga isip ket naimbento unay iti panangtutuok ken masansan unay a makagun-od iti ragsak manipud iti proseso a mismo. Kaay-ayo dagiti lallaki ti mangtutuok kadagiti babbai, magustuan dagiti babbai ti mangtutuok. Nagbalinen daytoy a fetish iti adu a kaputotan. Siuulimek a naggunay ti balasitang, dandani uppat ti sakana, sa kellaat a nalagipna ti proseso ti panagsursurona nga agluksaw kadagiti ubas. Quasar nga! Mabalinna ti ag-glide ken aggaraw a kas iti reyna ti kabakiran, adu ti ubas ditoy!
  Ket ditoy nga umay dagiti sunggo. Napipintas a babassit nga animal iti berde wenno lila. Agtaytayabda kadagiti sanga, nga umasping kadagidiay adda ditoy daga, ti laeng adu ti ipusda, tallo wenno uppat! Siraragsak nga umisem ti balasang ken uray la nga agonganna ida. Tuladen dagiti sunggo, uliten ti panaggarawna. Nakakatkatawa a parsua.
  Agpukan ti balasitang iti kahel a sabong babaen kadagiti lamolamo a sakana ket kabaelanna nga ukis dayta a dina usaren dagiti imana. Agkidem dagiti sunggo gapu iti ragsak. Agragragsak ni Mirabelle ket mangipuruak kadagiti ukis kadakuada. Mangipuruak dagiti sunggo kadagiti nuez kas sungbat. Adda katawa - amin ket piesta unay!
  Ngem kasla awan ti pagraragsakan dagiti balud. Naipan dagitoy iti bassit a turod sada nakadena kadagiti kayo. Innem a pirata ti nagtalinaed iti sibayna, ti maysa ket addaan iti rupa ti animal. Rinugian dagiti dua a katulongna ti nangsindi iti apuy. Sabali pay a napuskol unay, nupay ababa, a pirata ti nangiyeg iti kahon dagiti remienta.
  inyarasaas ni Mirabela:
  - Dagitoy ket agparang a sumagmamano a kita ti alikamen!
  Nagtaytayab ti balasitang iti tuktok ket mabalinna itan a sukimaten a naimbag dagiti balud.
  Maysa kadakuada ti lakay, dakkel ti kalbo ti ulona ken napardas nga ubanan a barbasna. Nupay kasta, kasla agtutubo ken sibibiag dagiti mata. A rupa a dandani nangisit gapu iti panagtanning nga adu ti babassit a kurba. Nakita idi ni Mirabela dagiti lallakay, kadagiti laeng pelikula. Siempre, ti kinalakay dina pagbalinen a napintas ti asinoman, ket napadasan ti balasitang ti sumagmamano a pannakakigtot ken panagpigerger. Talaga kadi a kastoy dagiti tattao idi? Nakaam-amak, dika makabutbuteng kadagiti tattao a kas iti dayta - naulpit a nakaparsuaan. Napanunot ni Mirabela, no maipit iti daytoy nga uniberso, lumakay ngata? Daytoy kadi ti saludsod dagiti saludsod? Siempre, diak kayat ti agparang a kasla nakurba, nakurba a baket. Daytoy ket nalabit iti labes ti pigsana, ti kasta a namnama mabalin a mauyongnaka! Natulawan kadi ti nadamdamag a kinalakay dagiti kasta a tampok!
  Maisupadi ketdi, ubing pay unay ti maikadua a balud! Aktual a tin-edyer a lalaki: agarup sangapulo ket uppat wenno sangapulo ket lima ti tawenna. Atiddog nga olandes a buok, tsokolate, masel a lamolamo a torso, slab abs. Kasla ubing nga Apollo, ket idi kumita kenkuana, nangrugin a naparpartak ti panagpitik ti puso ni Mirabela. Pudno, ababa ti ubing ngem kenkuana, ken saan pay nga umdas ti kinanataenganna, kasla maysa a final-year kid solder. Rumbeng a ikabilangan a kaaduan a pirata ket saan a pulos a guapo, nupay medio nasalun-atda. Masdaawak no siasino dayta? Baka maysa a cabin boy! Gagangay kadagiti nobela dagiti pirata, napateg ti akem dagiti cabin boy. Pudno, kas pagarigan, idiay Sabatini: awan ti lugar para iti tin-edyer a bannuar. Agparang a saan unay nga uso dayta kadagidi nga aldaw!
  Berde ti maikatlo a nakipaset, addaan iti rupa a tukak. Imbes a sakana, addaan kadagiti kuko ken ima nga addaan kuko. Wen, gagangay a tukak manipud kadagiti cartoon dagiti ubbing, bassit ti katayagna, nalabit basbassit pay ngem iti cabin boy. Karkarna, mabalin a natan-ok a tao. Sumagmamano a kita ti ari ti tukak. Hmm yeah! Makapainteres a footage ti nakolekta.
  Ti kangrunaan a pirata nga addaan iti rupa ti tigre inruarna ti kasla martilio ket nagngaretnget:
  - Ita, prito ti cabin boy"s heels!
  Di ninamnama a situtured a simmungbat ti ubing:
  - Saanak a cabin boy, ngem kapitan!
  Kinuna ti natangken a pirata iti nauneg a timek:
  - It"s a custom among us warriors of fortune nga siasino ti pilien ti team ket isu ti kapitan! Saanmo a naawatan daytoy, Arcephalus!
  Saan a simmuko ti ubing, nga ikagkagumaanna a buraken dagiti sarukod a nanggalut kenkuana. Nagkidem ti bagi gapu iti tension:
  - Idi matmatayen ni tatangko, nagsapatakayo amin a bigbigendak kas kapitan!
  Siraragsak a simmungbat ti ulo ti tigre a pirata:
  - Masapul laeng nga agbalinka a cabin boy. Nabasa iti likudan dagiti lapayag! Tin-edyerka, maituredmo nga ipabaklay ti bagim iti panagbalin a kapitan!
  Ti agtutubo a kapitan: nagbaliwbaliw ti makaumsi nga isem:
  - Awan ti nakarkaro a labanak! Apay, idi intukonko ti patas a duel iti Bloodsucker, takrot a nagkedked!
  Pinuted ti mannanakaw iti baybay ti presko a sanga nga addaan iti asul a bulong babaen ti saberna:
  - Ti pannakidangadang iti kampilan, wenno panagpaltog babaen kadagiti musket ket bulsek unay! Aniaman a gundaway ket mabalin a mangpababa kenka, ngem no saan, mapilitanka ken naan-anay a masair kadakami. Nabayagen a pinataymikayo, ngem iti agdama masapul nga ammuenmi; a nangilemmeng ni tatangmo kadagiti gameng ti Gross-Cardinal. Pagtalinaedennaka laeng a sibibiag iti agdama. No ibagam kadakami, baybay-anka ken dagiti gagayyemmo iti daytoy nga isla. Adu ti taraon ditoy ket mabayagto ti panagbiagmo, ket no saan, ngarud nataengankan a mangiladawan iti amin a pagbanaganna.
  Nagkullayaw ti lakay:
  - Dimo ibaga kenkuana! Iti kastoy a kaso, mapapataytayo a dagus!
  Inukrad ti pirata ti tigre dagiti ngipenna:
  - Agulimekka ni Dot! No nasirsirib koma, makikaduaak kenkuana. Sika ken daytoy bassit a tukak ti kakaisuna a nagtalinaed a napudno iti agsussusop, ket iti kasta pinirmaan ti bukodmo a death warrant.
  Naliday a simmungbat ni Dot:
  "Lakayak ket awanen ti adu a nabati kaniak uray kaskasano." Bay-am a matayak, ngem awan ti mangibaga a sinalungasing ni Dot ti saona uray naminsan laeng iti biagna!
  - Anian a sentimiento! Ti laeng lua ti kabusormo ti makainayon iti ad-adu a balitok iti pitaka!
  Nangaramid ti pirata iti pangta a tignay:
  - Saan nga awan mamaayna a maidilig ti lua dagiti babbai kadagiti perlas;napateg dagitoy ta mabalin a masukatan iti kuarta! - Kinuna ti ubing a lalaki nga Arcephalus, a mangipakpakita iti di ninamnama a sirib. - isu a nagbiddutka!
  Insawsaw ti lider ti pirata ti maysa a crowbar iti apuy:
  - Agbukbokka iti lua ita! Wenno ibagam no sadino ti ayan ti gameng. Panangpili iti naragsak a biag ti narungsot, wenno naulpit nga ipapatay.
  Nagkatawa ni Arcephalus:
  - Maymaysa laeng ti pagpiliak, iti nagbaetan ti maikari nga ipapatay ken saan a maikari! Awan ti rason a panawannak a sibibiag ti bloodsucker. Ngamin, no pumanawak iti isla, ngarud siempre agibalesak kenkuana, ket takrot isuna. Kanayon a natan-ok ti tured - awan ti ispalen ti kinatakrot!
  Nagtaul ti tigre:
  - Isu a diakto ispalen! Ita, agdung-awkanto gapu iti ut-ot! "Iniggamanna ti napudot a landok manipud iti apuy.
  Pinasardeng ti natangken a pirata babaen ti tignayna:
  - Nasapa pay nga agusar ti apuy! Umuna ti simple a panangsapsaplit.
  Nagngaretnget ti animal a di makaay-ayo:
  - Sige, palawaentayo ti ragsak!
  Gapu ta inruarda dagiti dati a naisagana a barayuboy ken sinabasada iti danum, rinugian dagiti pirata a sabten ti ubing.
  Medio nabannog ti isem ni Arcephalus, a kayatna iti amin a langana nga ipakitana nga isu ket saan nga agsakit, nupay ammo dagiti napigsa ken masel a manangtutuok a pirata ti negosioda. Dandani dagus a pinutedda ti kudil ket naibukbok ti dara. Ti lalaki, nupay kasta, nga ilemlemmengna laeng ti ut-ot, kinunana iti agringring a timek:
  - Ngem nakapuyka ketdi! Ket dika"t makadungpar a nasayaat!
  Ti pirata nga addaan iti ulo ti tigre dinanogna ti ubing kadagiti saka babaen ti saplitna, sa pinutedna ti pingpingna iti ballasiw ti rupa:
  - Ibagam kaniak no sadino ti ayan ti mapa ti gameng!
  Inruar ti baro ti dilana:
  - Iti lousy a dutdotmo!
  Imbilin ti natangken a pirata:
  - Naan-anay! Ita, iwaristayo ti asin kadagiti sugat!
  Natinnag ti puraw a pulbos iti garitgaritan a bukotna. Nagkidem dagiti mata ti ubing, makita ti ut-ot, ngem nagtultuloy ti panagisem ti ngiwatna. Idi kamaudiananna ti nabasa iti dara a suson ti nangabbong iti dayta.
  Dinamag ni Tiger Pirate:
  - Bueno, ita, agsaritakanto!
  Nagkidem ti ubing:
  - Agkatawaak laeng!
  - Kitaem, sika nga animal!
  Nangiruar ti pirata ti tigre iti napudot a landok, nagna nga immasideg iti ubing sa inyap-apna iti lamolamo ken medio natapok a mugingna. Sililimed a linuktan ti ubing ti ngiwatna, nga agngangabit tapno agsapsapul iti angin, ngem kalpasanna inrikepna dayta, nga inyunnatna dagiti bibigna buyogen ti nalabes a panagregget nga agbalin nga isem.
  Ti natangken a pirata, kas iti maseknan a mannursuro, kinunana:
  - Saan unay nga iprensa ti napudot a landok iti muging. No naan-anay a nauram ti kudil dagiti saka, agkupas ti ut-ot. Ditoy kasapulam dagiti naalumamay, a kasla mangapros a panaggaraw. Ket saan a ti mukod a mismo ti natnag, narangkis unay, ti nalukneng a sikigan ti saka. Kas met laeng iti naalumamay a balasitang.
  Ti tigre pirata ti mangagas iti makannawan a saka ti ubing. Pinadasna a naurnos a puoran. Naikkan iti nalabaga a sipit, a nangbalkot kadagiti babassit a ramay ti ubing. Nagkurbakami bassit ken nagturongkami. Arcephalus, iti laksid ti panagsagaba, agayus ti ling-et iti rupana, natenneb, saan pay ketdi nga agsennaay, nupay ammo ti pirata ti tigre ti negosiona, agsapsapul kadagiti sensitibo a lugar.
  Adda sumsumged nga angot iti angin, nalamuyot ti angotna, makaay-ayo a mangkitikit kadagiti abut ti agong. Kasla na-spell ni Mirabela, kadawyan a saan a makaay-ayo ti angot ti panaguram, ngem ita, naimas lattan, a mangap-apros iti sensitibo nga agong ti balasang, saan a kas kadagitoy a naling-etan a lalaki a bagi dagiti pirata.
  Kalpasan ti makannawan a saka, rinugian ti manangtutuok ti nangipuruak iti mahika iti kannigid. Makaay-ayo ken makapagagar kenkuana ti proseso a mismo ti panangtutuok, ngem makarimon ti kinapudno a saan pay ketdi a nagikkis ti biktima.
  Nakita ti natangken a pirata a nakaro ti ut-ot ti ubing, ket dandani dina maanusan dayta, ket insingasingna:
  - Bueno, ibagam kaniak no sadino ti ayan ti mapa ti gameng. Kalpasanna, saantayo nga agtutuok. Uray no nalaka ti ipapatay. Chick-chick ket addaka idiay langit. Ket ngarud parigatenmikayo iti napaut a panawen.
  Natadem ti sungbat ti ubing, a makita ti determinasionna kadagiti matana:
  - Maysa a stake iti ngiwatmo, saan a gameng!
  Nalamlamuyot pay ti timek ti pirata, iti laksid ti pannakainsulto. Umasping iti naayat nga ama a mangikagkagumaan a mangpilit iti dungdungnguenna nga anak nga uminum iti napait nga agas:
  - Kinamaag ti mangsaranget! Maammuantayo latta ti sekreto, ngem agsagabakayo laeng! Dika madanagan, agduduma ti wagasmi a mangputed kenka. Uray natangken ti ulom, saankami a patayen, no di ket baldadoenka babaen ti panangbaybay-a kenka iti isla.
  Inruar lattan ti ubing ti dilana:
  - Addaka sadiay!
  inyarasaas ni Mirabela:
  - Kabalyero! Ni laeng Othello! Saan, Juan ti Arko!
  - Kalpasanna, nakarkaro pay para kenka! Tuta ti tumatayab! - Nagbalin a natadem nga amang ti tono ti timek ti filibuster manipud iti sabali nga uniberso.
  Naaramiden ni Pirate Tiger ti makannigid a sakana, ita ti intero a sakana ket naabbungotan kadagiti dadakkel a bulbulong, a nasakit unay. Pudno, bumaba dagiti blister iti sumagmamano nga aldaw, ngem nasakit unay dayta.
  Kinuna ti natangken a pirata:
  - Anian a nasayaat a trabaho!
  Innala ti pirata ti tigre dagiti nalabaga a napudot a sipit ket pinidutna ti gurong ti ubing, rinugianna a baliktaden dayta, nga ikagkagumaanna a buraken dayta!
  Pinasardeng ti nabileg a katulongna:
  - Aramidenmi dayta para kenkuana inton agangay bassit! Ad-adda koma a nadumaduma ti panangtutuok. Nangnangruna, tinamingmi ti makinbaba a paset ti bagi, ket ita apay a ditay agasan ti makinngato a paset, para iti simetria.
  Kinuna ti katulongan a manangtutuok iti nauneg a timek:
  - Sabagay, addaantayo iti umasping nga alikamen! "Nangiruar iti kawar nga addaan kadagiti natadem nga asero a bituen. - Balkotentayo dayta iti ulo...
  - Itedmo kaniak! - impukkaw ti tigre a pirata.
  Nagkedked ti natangken a korsair:
  - Nasaysayaat kaniak! Ti ulo, saan a dagiti saka! No ipis-itmo bassit, bumtak ti kalasag, ket iti kasta a pannakadangran, alisto a matay. Napateg kadatayo a ditay" pumatay, no di ket maammuantayo ti sekreto!
  Nagngaretnget ti tigre gapu iti pannakaupay:
  - Iti impierno kadagitoy a gameng. Takawantayo ti bukodtayo! Anian a milagro daytoy, daytoy nagaspang a balitok!
  Nagkidem ti lider dagiti filibusters.
  - Saan laeng a balitok ti adda sadiay! Kunada nga addaan iti anting-anting ti imortalidad!
  Nagkatawa ti tigre a pirata.
  - Talisman ti imortalidad, apay a natay idin?
  - Saanna pay a kasapulan ti espesial a bato, innem dagitoy iti anting-anting, awan ti maikapito! Kayatmo kadi ti agbalin nga imortal?
  - Sigurado! Wow, anian a tarigagayak a naimbagak koma! Adda koma sibubukel a harem-ko! Awan ti tallo a sibubukel a harem! Naparabur amin dayta!
  Insuksok ti kangrunaan a pirata ti sabre-na iti daga:
  - Bueno, awan, saanen a kasapulan ti agdardaras! Ti kangrunaan ket saan nga agmauyong ti ubing. No parigatem isuna iti nadumaduma a wagas ken iti napaut a panawen, ken ikkam iti panagsardeng manipud iti pannakatutuok, kalpasanna ibukbokna dagiti ubbog ti paltiingna.
  Nagmuregreg ni Arcephalus:
  - Diakto pulos agpudno kenka! Ket dimo matungpal ti namnamam! Nasaysayaat no pagbalinen nga imortal dagiti kasta a manangallilaw...
  - Sadino ti papanam?
  Inbalkotda ti kawar nga addaan kadagiti sprocket iti ulo ti ubing, inseguroda ken rinugianda a baliktaden. Nasikap ti immisem ti natangken a pirata. Nasakit a nagkali dagiti landok a tudok iti kalasag, a nangpisang iti kudil. Maigiddato iti dayta, pinadas ti manangtutuok a danog dagiti murdong ti nerbio ken i-compress dagiti arteria.
  Nakaro ti panaganges ni Arcephalus, agtedtedted ti ling-et a nalaokan iti dara iti mugingna, agsilsilnag dagiti matana. Ad-adda a pinisel ti pirata ti ulona babaen ti kawar, wenno, iti kasumbangirna, kimmapuy ti presion. Ad-adda a nagbalin a ritmiko ti panaggaraw . Nagpaburek dagiti katulongan ti berdugo iti landok a tasa ket rinugianda ti nangibukbok iti ag-alingasaw a danum iti nadara nga ulo. Pinadas ni Arcephalus ti nagliklik, ngem ti agburburek a danum pinuoranna dagiti nalamuyot ken awan barbasna a pingpingna.
  - Isu nga sadino ti ayan ti mapa! Ammomi nga indrowing ni tatangmo! Isu nga agsaokayo! Wayawayaannakayo!
  Intupra ti ubing iti rupa ti manangtutuok. Naglugan nga agsubli ket naglunod iti tallo-kadsaaran a kinarugit, a nangisprey iti laway:
  - Burakka, tumatayab! Agdung-awkanto!
  Impukkaw ti agtutubo iti naburak a timek:
  - Diak" agaramid! Sika ti agdung-aw ken agpakaasi iti asi inton ibitinnaka iti bitayan wenno ilansanaka!
  Sinaplit ti natangken a pirata ti rupa ti ubing ket kellaat a nagtalna:
  "Dika namnamaen a makapungtot kaniak iti kasta unay a dagus a malpaska." Nakitak dagiti kasta a natured a lallaki a sipapakinakem a maung-unget, a mangnamnama nga umakarda iti baro a pannakatutuok ket saanton a kabaelan ti bagi. Di umiso ti panangpanunotda iti kasta! Siempre, addanto pannakatutuok, nainget sigun iti eskediul, ket sungbatannak a kasla asno iti panagpudno!
  - Saanmo a magun-od dayta! - Nagkidem ti ubing.
  Insingasing ni Tiger Pirate:
  - Buraktayo dagiti ramayna, kadagiti imatayo!
  - Nasapa pay! Nasapa pay, diak pay pinisel ti ulo.
  Ad-adda nga inpigket ti pirata ti kawar iti ulona ket kellaat a nagkullayaw ti ubing, a napukawna ti puotna.
  - Takki! Naglablabes bassit! Bueno, bay-am nga aginana, ket labanantayo dagitoy nga agila.
  Nagkidem ti bassit a tukak:
  - Wen, awan ti ammok!
  Nagngaretnget kadi ti tigre pirata iti nakabutbuteng a timek?
  - Ibagam kaniak ti ammom, ta no saan, ilutomi dagiti payakmo!
  - Ibagak amin kenka! - Nagkidem ti tukak.
  - Bueno, ibagam kaniak no sadino ti ayan ti mapa!
  Nagkidem ti dua ti sakana a tukak:
  - Dimo ammo!
  - Itedmo kaniak dagiti sipit! - Kasla naragsak pay dagiti pirata iti baro a biktima.
  Nagkidem ti bassit a tukak:
  - Bueno, kasano nga ammok!
  - Kasano nga ibaga, daytoy a sucker ket gayyemmo!
  - Wenno imbes ketdi, siak ti adipenna!
  - Nagserbika met iti kapitan, kayatna a sawen a mangngegmo ti sumagmamano a banag, kas pagarigan, pirsay ti ragup ti sasao, sumagmamano a pammalubos! Kasta kadi?
  - Pudno iti prinsipio, ngem...
  Innala ti natangken a pirata dagiti sipit kadagiti imana ket nalag-an a sinagid ti napudot a landok ti membrane ti tukak. Nangngeg ti naingpis a panagkigtot:
  - Oh, pangngaasim ta dimo aramiden! Ibagak amin kenka!
  - Burakko ti sakam no agsaoka iti kinaaleng-aleng!
  Nagkidem ti bassit a tukak a kasla ipus:
  - Adda ammok!
  - Ania nga eksakto?
  - Sadino ti mabalin nga ayan ti mapa?
  Insippaw ti lakay:
  - Saan nga ibaga!
  Nagkidem ti bassit a tukak:
  - Ania ngata ti nasaysayaat kadatayo no matutuoktayo agingga ken patay! Kitaem ti blister iti flippers-ko.
  - Isu a kaykayatmo ti napartak nga ipapatay? - Nagsennaay ti lakay.
  - Bueno, pagarupek a kasta! Ania pay a pirata ti makaanges, kas kaniak, iti uneg ti danum ken mangala kadagiti karga manipud iti tukok ti taaw. Kas kasapulan a lobo iti baybay, iserrekdak iti gang! Kasapulan dagiti tattao a kas kaniak! - Adda panagpannakkel iti timek ti tukak.
  Nagkidem laeng ni Dot iti kalbo nga ulona:
  - Ubbaw nga arapaap!
  Nagtaul ti pirata ti tigre:
  - No saan nga agul-ulbod ni Tili, ngarud ispalentayo ti biagna ken awatentayo manen iti panagkakabsat iti baybay, kas idiktar ti kaugalian! Ti panagserbina ti mangsupapak iti dakes nga aramid.
  Pinasingkedan ti heavy-set pirate:
  - Bay-am a kasta! Bay-am nga agbiag ni Tili, tulongannatayo latta. Ibagam kaniak no sadino ti ayan ti mapa?
  - Daytoy ket urbon ti lobo. - Intudo ti bassit a tukak ni Arcephalus. - Inlemmengna iti damili a pagkargaan ket imbellengna iti baybay. Maysa laeng ti nalagipko: daytoy ti lugar ken makaalaak iti mapa. Ngamin, diak mabuteng iti kinauneg.
  Nagkinnita dagiti nalukmeg ken tigre a pirata:
  - Kasla negosio ti kayatna a sawen! Wenno kayatna laeng nga itantan ti oras ti ipapatayna. Uray kaskasano, mapapudotto!
  Kinuna ni Tiger Pirate:
  - Siempre, saankami a mamati kenka, ngem ikkanmikayo iti gundaway! Bassit unay ta makaangeska a tukak!
  Nagmuregreg ti bassit a tukak:
  - Naasika unay kaniak!
  Nakaam-amak ti panagkidem ti tigre dagiti ngipenna:
  - Dika agaramid kadagiti rupa! No adda panangallilaw, maudikanto a matay, ngem kadagiti kasta a kuton a ti ipapatay ti mangispal kenka!
  - Ala, kayat ti amin ti mangikkat iti maysa a tao! - Nagmuregreg ti tukak.
  - Tagari! Ipakitamto kadakami ti dalan! Ita, luktannaka.
  Inukradda ti kawar ti bassit a tukak kalpasan ti panangigalutda iti tali iti tengngedna. Rinugianna ti nagkanta iti kanta a medio nagkullayaw!
  Daydiay saan a pirata ket nakapuy!
  Nakillo a morel ti abut ti agongna!
  Nagngaretnget ni Pyrite Tiger:
  - Wen, no iserrada ti karabukobmo! Nabannog metten ti idiot! Wenno kayatmo ti mapan iti yardarm, nangatngato agingga kadagiti alimon!
  - Siasino ti nangikari a matayak iti maudi! - Nagkidem ni Tili.
  - Siempre siak dayta!
  - Isu a kalmadoak! Maysa a mannakigubat ti Green Prince! - Naglugan ti bassit a tukak iti dayta a lugar.
  - Tagari! Basta nalaingak!
  Nakatugaw ti balasang iti sangasanga a kayo a palma, sigagagar a kinitana ti ladawan ti pannakatutuok. Ket nagustuanna dayta. Uray kasano, adda naisangsangayan a turn on dagiti ladawan ti pannakatutuok, nangruna no matutuok ti napintas nga ubing a lalaki. Ita, naamiris ni Mirabela nga adda masapul nga aramiden. Ngamin, makasarak dagiti pirata iti gameng ken papatayenda dagiti di kasapulan a saksi. Uppat pay laeng a bandido ti nakatakder iti asideg dagiti kayo. Kasla saan nga adu dayta, ngem mabalin a makatulong kadakuada dagiti pammabileg. Kaasi pay ketdi ta natured unay ti ubing, pulos a di nagsangit, kayatna a sawen a ti arimbangaw ti mangallukoy iti atension.
  Siuulimek a bimmaba ti balasang manipud iti kayo ti palma. Napanunot ni Arcephalus ket insublina ti nalabaga ken nadara a rupana. kinuna ti berdugo a pirata a makasabidong nga isem.
  - Nagsina ti gayyemmo a ni Tili ket ita ammotayon nga eksakto no sadino ti ayan ti gameng! Isu a nagsagabakayo nga awan mamaayna, sika a maag!
  - Agul-ulbodka! - Dandani di mangngeg ti arasaas ni Arcephalus.
  - Sadino ti napanan ti gayyemmo? Makitam nga innalada isuna!
  Kimmita ti ubing iti aglawlaw, mabuteng! Naggunay, nagkintayeg dagiti abagana a natutuok iti saplit:
  - Dimo pay la masarakan ti kard!
  Makarimon ti panagkigtot dagiti pirata:
  - Ket saan a talaga a kasapulan dayta! Ita, parigatenka, sika a maag, ti bagimi. Kasano ngay dagiti gouged eyes?
  - Dakes nga angaw! - Putden ti agtutubo.
  - Ket ditoytayo!
  Pinidut ni Mirabela ti dua a nadagsen a bato sa inkukotna kadagiti imana. Maysa kadagiti pirata ti nagna nga ad-adayo bassit ket imminum iti pitsel ti arak. Makasabidong ti immisem ti balasang:
  - Awan ti manguksob kadagiti bulsam a kas iti napno a baso!
  Siuulimek a limmagto ni Mirabela, kas iti kanayon, iti pirata ket dinanogna ti carotid artery babaen ti ramayna! Pinidutna ti natinnag a pitsel ket inkabilna ti bandido iti lugarna. Nasdaawak ta kasla malagip ti bagi ti sumagmamano a paglaingan. Kalpasanna, nangisuot iti nabangsit a scarf ti pirata ken jacket nga angot ti naalas a ling-et (ken kasano nga isuotda dayta iti kasta a pudot).
  Buyogen ti agtayyek a pannagna, rimmuar kadagiti kakaduana ket nagkullayaw:
  - Baka makainum tayo! Ket kalpasanna, isuda...
  Saan a nagsao ti balasitang, sinipa ti maysa kadagiti pirata iti gurong, imbabana ti ulo ti sabali babaen ti damili a kaldero, ket iti apagbiit ngem natadem a sinuntokna ti maikatlo iti templo babaen ti dakulapna. Narba dagiti pirata, inbukbok ni Mirabela dagiti ngipenna:
  - Bueno, anian a pinapuyotko ida!
  Timmangad ti ubing, pinigis ti balasitang ti scarf-na ket inuksobna ti dyaketna, a nasarakan ti bagina iti nakaskasdaaw a kinalamolamona.
  - Maysaka a diosa! - Impukkaw ni Arcephalus.
  - Siguro! Wenno nalamiis pay ngem dagiti diosa! - Nagtung-ed ni Mirabela. - Maysaak a mannakigubat a balasang.
  Inalun-on ni Arcephalus babaen kadagiti matana. Iti laksid ti kinaagtutubona, sigurado a saan a birhen ti natured ken nasapa a nataengan nga anak ti maysa a kapitan ti pirata. Ngem kangrunaanna isuda ket rinuker, dandani nawaya a balangkantis. Nasayaat dagitoy, ngem awan ti aesthetic pleasure. Maysa pay, dina pay pulos nakita ti kasta a buok uray kadagiti ladawan. Ti bagi a mismo ket nalabit masel unay, ngem maigiddato iti dayta, nalaka a maibagay ken aggargaraw. Apalto ti asinoman nga atleta dagiti kasta a nalatak a piskel. Napno dagiti suso, nangato, medio nabaliktad nga addaan kadagiti eskarlata nga utong, baldosa dagiti abs, makita dagiti urat, ken dagiti saka ket bunton laeng ti piskel. Maigiddato iti dayta, napno ti balasitang iti erotiko a pannakabalin, agtaray dagiti dalluyon ti piskel kadagiti nabileg a luppona. O anian a bagi! Nagkidem ti ubing ket inyugyugyogna ti pannakakumikom no kasano a di maitutop ti pampanunotna iti daytoy a kanito.
  Kabayatanna, linuktan ni Mirabela dagiti kawar. Inaramidna dayta babaen ti atiddog a kukona. Ti programa ti panagsanay para kadagiti operasion ti pannakigubat kadagiti kadaanan a lubong ket, aminen, segundario ti kinataona, ngem nalagip ti balasitang ti amin a panaggaraw. Agserra ken aglukat dagiti kawar iti medio primitibo a pamay-an, isu a medio nangina dagitoy: awan ti mayat a mangbaybay-a kadagita kadagiti natay a balud. Gapu ta nawayawayaan ti ubing, sumagmamano nga addang ti inaramidna, dagiti lamolamo a sakana ket naabbungotan kadagiti dadakkel a bulbulong, ngem ti nalamuyot a ruot ti nangpalukneng iti ut-ot, ket iti pangkaaduan saan a ganggannaet ni Arcephalus iti daytoy. Masansan a saplit ti nainget nga ama ti ubing ken masansan a saplit dagiti lamolamo a mugingna babaen ti saplit, isu a nairuam nga agtaray iti ut-ot.
  Dinamag ni Mirabela:
  - Mabalinmo ti mapan a mismo!
  - Siak ti lalaki! - Sipapannakkel a simmungbat ti ubing. Iti panangpidutna iti pug-aw, nalpasna ti dua a naalipunget ngem sibibiag pay laeng a pirata. Inaramid daytoy ti agtutubo a mannakigubat babaen ti naan-anay a pamiliar a tignay.
  - Kasla pinataymo dagitoy dua! Ngem saan koma a rugitan ti kasta a rugit ti planeta a Victoria.
  Ni Mirabela, a nasdaaw iti kinatalinaay ti baro, sinaludsodna:
  -Napapataymo kadin dagiti tattao?
  Siuumsi a nagmuregreg ti agtutubo a filibuster:
  - Sigurado! Uray dagiti babbai! Dagitoy dua ket maikasangapulo ket walo ken maikasangapulo ket siam.
  Nagmulagat ti balasang:
  "Ket kasla daytoy ti umuna a gundaway a nangpapatayak iti maysa a tao." Dinanognak iti templo babaen ti dakulapna agingga a kabaelanna ket ipapatay dayta, nakapkapuy koma bassit. Wen, ket sigurado a nadungparna ti carotid artery, nasaysayaat koma no mapan a medio oblique.
  Kinuna ni Arcephalus:
  - Wen, nalabit nasaysayaat koma no parigaten ida, no gapu laeng iti rikna ti panagibales. Dagitoy a moron ket saan nga mangipaay iti aniaman a napateg nga impormasion uray kaskasano.
  Nagkedked ni Mirabela:
  - Torture para laeng iti panagibales: saan unay a nasayaat. Pisikal nga epekto: makaisuro wenno makaisuro ti nakaparsuaan!
  Nagngaretnget ti ubing:
  - Isu a padakkelekto ida!
  kinuna ni Lolo Dot iti medio naragsak a tono:
  - Dika agbalin a maag! Ita, tallokami! Adda duapulo ket siam a kalabanmi iti isla ken sangagasut pay iti barko! Kayatna a sawen, no saan nga agmaymaysa daytoy a balasang...
  Nagngirsi ni Mirabela:
  - Agmaymaysaak amin kenka! Agmay-maysa!
  - Dakes daytoy! - Inkur-it ni Dot ti kalbo nga ulona. - Ti isla ket medyo dakkel, napalikmutan kadagiti turod ken kabakiran. Iti prinsipio, mabalinmo nga itugaw dayta. Saandatayo a pulos a biroken iti agnanayon.
  Intibkol ni Arcephalus ti dakulapna iti kayo gapu iti pungtot:
  - Saan! Daytoy a brigantine ti nainkalintegan a barkok ket diakto ipalubos a dagiti kasta a scum a kas kadagiti bloodsuckers ti mangituray iti dayta. Diakto pulos isuko ti pannakabalinko iti asinoman! Dakkel ti bayadmi iti dayta.
  Napaliiw ni Mirabela:
  - Sika ti anak ti dati a kapitan!
  Nagtung-ed ni Arcephal:
  - Wen! Ngem saan a natawid ti pannakabalintayo. Gapu ta ammoda ken raraemenda laeng ni tatangko, ken nakitada a maikariak a mannakigubat, inkarida a piliendak kas kapitan. Ngem napasamak a ti Bloodsucker Tiger Pirate ti nangagaw iti turay. Nasdaawak, nakawar, ken natutuok. Isu ket maysa a nakababain a makannawan nga ima, ken agsuspetsaak nga isu ti kangrunaan a ringleader!
  Insingasing ni Mirabela:
  - Bay-am a patayek ni Bloodsucker ket agbalinka manen a kapitan!
  - Saan! Masapul a patayek a mismo! Ngem adda nalawag a parikut iti team. Ita, mabutengda nga agpada iti Bloodsucker ken siak.
  Napaliiw ni Dot:
  - Adda bentahatayo ti sorpresa.
  - Isu nga ania daytoy! - Inwaras ti ubing dagiti imana, a nangipakita iti dua nga igos.
  Kinuna ti lakay a buyogen ti angin ti nalalaing a mannakigubat:
  - Mabalintayo a patayen ni Gnus, ti umuna a kadua ken dua pay a tigre a pirata. Kalpasanna dagiti dadduma pay a pirata, a nabaybay-an nga awan ti lider, agsublidanto iti sidong ti bilinmo. Ngamin, ammom a dida unay magustuan ti naulpit, naagum a Bloodsucker, ket dagiti laeng tigre pirata, gapu ta kapadana ti puli, ti nasungdo iti daytoy a parsua.
  Immanamong ni Mirabela:
  - Ag-strike tayo bayat a napudot ti landok! Apay nga agbalin a nalabaga ti lawag - gapu iti photon, iti likudan ti nagtalaw a bituen!
  Ineksamen ti balasang ti dua a katulongna. Namaga ken tulang ni Lakay Dot, ngem nagtakder a nalinteg ken medio nasigo ti panaggarawna. Agparang a saan a maysa kadagidi corsair a mangabuso iti arak ken tabako. Ket ti nasikap a biag iti nasam-it nga angin ken buyogen ti pisikal nga ehersisio paatiddogenna ti kinaagtutubo. Tapno maawatan no ania ti pateg ti agtutubo, kitaem laeng ti pigurana. Uray naabbungotan iti dara ken narunaw iti asin, asul ti marisna a pissoog, natan-ok dayta.
  Imbilin ti mannakigubat:
  - Ita, bugguam ti bagim, agtutubo a kabalyero!
  Nagmuregreg ti agtutubo a di makaay-ayo:
  - Saanak a babai nga agdigus!
  Nagkedked ni Doc:
  - Saantayo nga pagsasaritaan ti maipapan iti kinalailo!
  Kaskasdi a nagdisso ni Arcephalus iti karayan tapno bugguan ti dara. Kanayonanna, nalabes ti pannakasagid dagiti sugat a narunot gapu iti asin. Siaannad nga inkuskusen ni Mirabela ti bukotna, napigsa dagiti piskel ti lalaki babaen ti nakaisigudan ken napatanor babaen ti pisikal nga ehersisio, nababa unay. Nabileg ti tengnged, ngem napintas ti langana. Nagsandig ti balasitang iti likud ti ubing a lalaki ket inkuskosna dagiti dagus a nalungsot nga utongna iti dayta - anian a nasayaat! Agparang a naragsak met ni Arcephalus, ngem buyogen ti panangikagumaanna iti pagayatan, imbellengna dagiti imana.
  - Saan a daytoy ti tiempo nga ag-bask tayo! Panawenen nga agtignay. Dandanin ipangatoda ti alarma!
  Gapu ta naaladan dagiti musket, nagturong ti trio iti detatsment. Nangngeg dagiti paltog sadiay. Agan-anup dagiti pirata iti ayup. Kasla inkabilda ti kaasping ti lokal a rhinoceros ken dua a toro. Dagiti mangnganup ket binilin ti maysa a pirata ti tigre nga addaan iti berde a scarf iti ulona. Sitatalged a pinutedna ti rhinoceros babaen ti natadem a pug-aw, dagiti pirata ti nangprito kadagiti pedaso ti karne iti rabaw ti apuy. Ti angot ti nangipalagip ken ni Mirabelle iti nabiit pay a pannakatutuokna. Kayat ti balasitang ti agpaputok iti musket, ngem kalpasanna, gapu ta nalagipna ti nababa nga eksakto ti kasta nga igam, inikkatna dayta. Nagdisso kadagiti sanga, immasideg ti kinapintas ket inwarasna ti pug-aw buyogen ti puersa. Bayat dagiti ehersisio, maulit-ulit a nangipuruakda iti nadumaduma a banag, agraman dagiti hyperlaser dagger. Ti nalamiis nga asero, siempre, ket saan met nga umuna a gundaway. Makitam no kasano a pinuted ti tadem ti angin, a nangdungpar iti karabukob ti animal. Karkarna dayta, ngem gapu iti sumagmamano a rason, saan a pulos a maasian ni Mirabelle iti tigre. Mabalin a gapu ta kasla animal unay ti langana, wenno mabalin a gapu kadagiti kinaulpit nga inaramid laeng dagiti pirata iti imatangna.
  - Agpakada kayo nga lallaki!
  Dagiti pirata ket mangrakrak pay laeng kadagiti bangkay, ket ita nakitada a natayen ti liderda. Anian a narungsot a panagkigtot ti pinataud daytoy!
  Pinaltogan ni Arcephalus ti musketna. Kasla adda kapadasan ti ubing ket maysa a pedaso ti lead ti nangdungpar iti nadadael a pirata, nga addaan iti makarimon a rupa a nadadael ti langana gapu iti baliktad a pilat, iti mismo a barukongna.
  - Kasta ti pannakaitandudomo a "dung keeper"! - Nagwingiwing ti agtutubo a corsair.
  Naglugan ti maikadua a tigre-pirata a rimmuar iti kalawa a buyogen ti panagung-ungor, ngem imbelleng ni Mirabela ti maysa kadagiti banag a pangtutuok nga inruarna iti kahon ti berdugo iti mismo a makannawan a matana. Iti panangbalbaliwna iti plastik a timekna iti nababa unay a timbre (mabalinna nga aramiden dayta), impukkaw ti balasitang:
  - Dagidiay nangliput ken nanglabsing iti sapatada ket maipasango iti dusa dagiti didiosen!
  Tapno mapatibker ti timekna, immuna nga inlukot ti balasitang ti gambang a panid (nausar dayta para iti sopistikado a panangtutuok) iti maysa a kita ti ngiwat. Kanayonanna, dagiti kayo a palma nga agtubtubo nga addaan kadagiti higante a bulong ti nangpaadu met iti acoustics, nangruna no nabaliktad bassit dagitoy para iti dakdakkel a resonance.
  - Agpigergerkayo, dakayo a daksanggasat!
  Nagparintumeng ti dadduma kadagiti pirata. Nagdardaras a rimmuar ni Arcephalus iti gimong ket impukkawna iti tuktok ti barana:
  - Bigbigennak kadi a kas kapitanmo?
  Nagmulagat dagiti mata dagiti pirata! Naglabaga ti olandes a buok ti ubing kalpasan ti pannakatutuok, ken naabbungotan ti bagina kadagiti pilat. Maysa kadakuada ti nangi-swing iti saber-na, ngem dinanog ni Dot iti tian babaen ti umiso a panangpaltog (imbag laengen ta saan nga adayo ti puntiria).
  - Wenno siasinoman a mangsuppiat kadagiti kalintegak, rummuar koma ket makiranget kaniak babaen kadagiti sabre!
  Awan ti mayat a mangikabil iti ulona. Nagruknoy dagiti mannanakaw iti baybay kas panagpasakupda. Nagballigi ti ubing:
  - Umaykayo kaniak, kakabsatko! Iti saan a mabayag masarakantayo dagiti gameng ket ibinglaytayo dagita a patas.
  Impukkaw ti kaubingan a pirata, nga aktual a kapada ti edad ni Arcephalus:
  - Gloria iti baro a kapitan!
  Dadduma pay a pirata ti nag-chime in:
  - Gloria iti baro a kapitan!
  - Kasta met laeng dayta!
  Ni Mirabela, aglukluksaw manipud iti kayo ken agkurkuridemdem a kasla panther, nagsisilpo:
  - Siasino kadakayo ti mayat a makiranget kaniak?
  Nagdardaras nga immasideg kenkuana ti katayagan a pirata:
  - Wen, siempre siak!
  Naglugan ni Mirabela nga immasideg kenkuana ket in-inut nga in-inut ti paladna iti tuktok ti ulona, nga in-timena ti danog tapno eksakto a maysa a minuto ti pannakaliday ti pirata. Ket kasta unay a dimo pay ketdi mangngeg ti panaganges!
  Impukkaw ti balasang iti nadaranudor a timek:
  - Kitaen! Pinatayko, ngem no kayatmo ti agbiag, dumngegka kaniak. Maliputanto, pagbiagakto babaen ti simple nga agek!
  Ni Mirabela, a nangyugyugyog kadagiti naluho a luppona, binaliktadna ti korsa ket sipapasnek nga inagkanna dagiti bibigna. Ket kalpasanna adda "milagro" a napasamak: linuktan ti mannanakaw iti baybay dagiti matana ket dagus a nagbiag.
  Sigagagar nga impukkaw dagiti pirata:
  - Gloria kenka, diosa ti kabakiran!
  - Ni Afrogeta nga! 0 Imbaga ti ubing a kapitan kadakuada.
  - Gloria kenka Afrogeta! Nasantuan koma ti naganmo!
  kinuna ni Mirabela buyogen ti dignidad:
  - Awagannak laeng iti Mirabelle! Saan kadi a nakaskasdaaw ti naganko!
  Immanamong dagiti pirata:
  - Pudno a nadiosan!
  Nagsao ni Mirabela iti aporismo:
  Iti awan kargana nga ulo, dika makapunno iti pitaka!
  Buyogen ti nalamiis a puso, saanmo a mapapudot ti pagpuoran!
  Nagturong bassit ti balasitang, sa nag-triple somersault, a nangsorpresa unay kadagiti pirata, a di nairuam kadagiti buya. Inruarda lattan dagiti dakes a matada. Ti natan-ok a lamolamo a bagina, ania ti nasaysayaat ngem ti kasta a kinatan-ok. Para kadagiti corsairs missing women, daytoy ket super laeng!
  Kellaat a nagsardeng ni Mirabela:
  - Bueno, sige, no maikarika: baka ay-ayatek ti maysa kadakayo. Ngem siempre saan nga awan serserbina!
  Nagkaykaysa a nagngaretnget dagiti pirata:
  - Wen, siempre maikarikami iti dayta! Ta no saan, saan a mabalin!
  Nakapungtot a nagngisiten ti balasang ket nagtaul:
  - Ita, panawenen tapno makilangen iti bloodsucker!
  - Ket ni Gnus! - Nainayon ni Dot.
  Kellaat a nalagip ti balasang ket nagdardaras a nagtaray iti takdang:
  - Agpegpeggad ni Tili! Naparpartak!
  Saan a di kasapulan ti panagdardaras ni Mirabela. Kasla silnag ti init dagiti lamolamo a sakana, a sumilsilap kadagiti esmeralda nga asul a mugingna. Idi nagtaray iti takdang, nakitana a ni Gnus ken ti napuskol, kasla gnome a tipo ti nakatugaw iti sloop ken mangsapsaplit iti tukak. Intapuak ti balasang ti bagina iti danum. Siempre, adda peggad a makasabat kadagiti pating, ngem adda dua a pug-aw ni Mirabela ken naan-anay a kurang ti butengna.
  - Ania ti rumbeng nga aramidenmi kenka Tili? - sinaludsod ni Gnus nga agngisiten. - Rumbeng kadi nga isublik dagiti nadarasudos a flippers-mo ket iprito?
  Impukkaw ti bassit a tukak:
  - Saan a kasapulan! Naasi ken naalumamayak, ken nalaingak unay!
  Kinuna ti natangken a pirata:
  - Bueno, diak aramiden dayta! Bastard worm ka laeng. Papatayentayo ket pakanentayo kadagiti pating!
  Nagkidem ni Gnus:
  - Saan, saan nga aramiden dayta! Nalakanto unay dayta. Napartak ti panagpapatay dagiti pating! Nasaysayaat nga in-inut a panangtutuok, matay koma iti maudi!
  Tili, agsangsangit, nagkullayaw:
  - Aramidentayo ti sumaruno! Nasipnget, mabalin a medio nagkamaliak iti lugar a nangipuruak ni Arcephalus iti mapa. Isu a dinak gut, no di ket ikkannak iti sabali a gundaway!
  - Tapno agtarayka! Saan, saan nga agkurri dayta! - Rinugian dagiti pirata nga ad-adda a kabilen ti biktimada.
  Mirabelle idi damo, putden ti rabaw ti danum nga awan ti parikut. Saan nga immasideg kenkuana dagiti pating. Ngem idi asidegen ti bangka, pinadas ti mannangan a rauten ti balasang. Natadem ti panangkabil ni Mirabel iti ngiwatna babaen ti pug-aw sa naglugan iti sikigan. Nakita kamaudiananna ti natangken ti ulona a pirata ti balasitang ket dagus a nagreaksion. Nagputok ti musket, ngem nabalinan ni Mirabela ti naglugan manipud iti linia ti apuy.
  - Retarded ka! - Impukkawna. Dua a nakapungtot a panagtayyek ket ti balasitang ti naglugan iti bangka. - Apay a nauyongka? Nabasanto dayta!
  Dua a nalalaing a pirata, siempre, ti saan a mabuteng iti lamolamo a balasitang. Nagdardarasda a nangsurot iti kinapintas, nga ikagkagumaanda a rip-aken wenno putden babaen kadagiti sabre. Nagdive ni Mirabela ket pinigisna ti tian ni Gnus manipud barukong agingga iti bituka. Nangrugin a nagkugtar ti pirata gapu iti nasakit a pannakakigtot. Pinuted ti balasitang ti ima ti natangken a pirata ket sinipaanna iti solar plexus. Natnag ket nangiruar iti dara manipud iti barana.
  Nadungngo unay ti immisem ni Mirabela:
  - Ita, urnosen!
  Nagkullayaw ni Gnus:
  - Leppasennak!
  Nagkidem ni Mirabela.
  - Saan! Pagay-ayatmo unay ti mangparparigat kadagiti tattao, dandani pay laeng ubing ni Arcephalus, ken tinagiragsakmo ti panangtutuok kenkuana. Isu nga ita maysaka nga animal - ipapatay ti aso!
  Inyunnat ti natangken a pirata ti musket, inaddang ni Mirabela ti imana babaen ti awan kawesna a sakana:
  -Sadino ti pangiturongam kadagiti narugit a ramaymo?
  Nagung-ungor ti brutal:
  - Ispalnak! Gunggonaankayo a sipaparabur unay! Aglangoyka iti balitok ken magnaka iti diamante a tsinelas!
  Nagkatawa ni Mirabela:
  - Posul ken basura: naggapu iti isu met laeng a ramut ken rummuar iti isu met laeng a lugar!
  Rinugian ti agsasao ti mannanakaw iti baybay:
  - Naggapuak iti kadaanan a pamilia dagiti enano. Ammok no sadino ti nakaidulinan dagiti di mabilang a gameng dagiti kapuonak. Mabalinko ti mangted kadagiti di mailadawan a kinabaknang a kasukat ti biag!
  Inwaras ti mannakigubat ti pug-awna iti tangatang babaen kadagiti ramay ti sakana, ket idi namindua a nagturong dayta, natiliwanna dayta iti imana:
  - Apay nga agpirata ka, ken saan nga agbiag a kasla padishah, no ammom no sadino ti nakaidulinan dagiti gameng ti pamiliam?
  - Gapu ta misterioso dagiti dalan ti Apo! - Nagkidem ti bandido ti pangana.
  Nagreklamo ni Gnus:
  - Agul-ulbod isuna! Isu ket maysa a gnome a kas kaniak ni Archpapa! Mabalin nga addaan kadagiti gnome wenno homoseksual iti pamiliana, ngem isu a mismo ket awan ti aniaman a gamengna!
  - Kasano nga ammom dayta! - Nagaramid ti rupa ti pirata. - Kayatmo kadi ti mapan idiay impierno a kaduak!
  Ni Mirabela, imbes a sumungbat, benda ti imana:
  - Ania! Nasaysayaat ti mapan idiay langit nga agmaymaysa ngem ti mapan idiay impierno a kadua ti dakes a pannakikadua! Arcephalus ti mangikeddeng iti gasatmo, ngem iti agdama agbiagka! Ket agiddaka sadiay ket in-inut a matayka.
  Inggaud ti balasitang dagiti gaud, nga inturongna ti bangka nga agturong iti takdang. Napaliiw ni Tili:
  - Apay, kasta ti kinapintasmo a balasang. Ibagam kaniak no sadino ti naggapuan ti kasta a di natauan, di maawatan a kinapintas.
  Nagkidem ni Mirabela ket nasdaaw:
  - Adda met kadi konsepto ti maysa a tao?!
  Nagtung-ed ni Tili:
  - Dayta"t nagan dagiti parsua manipud iti kitam! Ti kitatayo ket maawagan iti lagi. Idi un-unana nga adu kadakami, ngem ita, sumagmamano laengen ti nabati!
  - Apay? - Imbato manen ni Mirabela ti pug-aw.
  - Daytoy ti pagayatan dagiti nangatngato a pannakabalin! - Simmungbat a dagus ti tukak.
  - Gagangay nga ibagada dayta no mabainda nga agkuna a diak ammo!
  Inkidem ni Tili dagiti matana:
  - Nasiribka unay a balasang. Ipalgak dagiti piskel ken panaggarawmo ti napigsa ken aduan kapadasan a mannakigubat.
  Ni Mirabela, a nakatiliw iti pug-aw babaen kadagiti ramayna (kasla nakitikit manipud iti korales nga addaan kadagiti nasileng a marigold), simmungbat a buyogen ti panagsennaay:
  - Mannakigubat wen! Napigsa? Agingga itay nabiit, mamin-adu a napigpigsaak ngem ita! Napadasan! No ibilangmo dayta kas maysa a kapadasan a makasursuro, ngarud wen! No bilangem dagiti pudno a laban, ngarud saan!
  Nagkomento ni Tili a nakaanges:
  - Naemmaka! Nasayaat daytoy a kalidad. Maymaysa laeng ti banag maipapan kenka a uray kasano ket diak maawatan, mariribukannak!
  - Maysa laeng? - Nagkidem bassit ni Mirabela ti ramayna iti tadem (iti bagi ti protina, kasapulam pay laeng ti mairuam)
  - Wen! Nupay saan laeng a! Apay a naan-anay a lamolamoka! Uray kasano saan a kaugalian a naan-anay a lamolamo ti magna dagiti babbalasitang! - Nagtimbukel ni Tili ti ngiwatna.
  - Ngem iti pagiliantayo daytoy ket saan a maibilang a bisyo! - Nagputed ti mannakigubat iti apagbiit.
  - Agparang a naggapuka kadagiti adayo unay a lubong! Dayta ti gapuna a kasta ti panangikabilmo! "Timmaliaw ti bassit a tukak, binalbaliwanna ti anggulo ti bagina tapno saan unay a nasakit ti nasapsaplit a bukotna.
  Nagkidem ni Mirabela.
  - Siguro! Ania pay ti kayatmo a maammuan, barok?
  - Awan pay! No at-atiddog ti agong, ken natadem ti dila, ab-ababa ti biag, ken naumel ti ungtona! - Impakita ni Tili a saan met a naikkat ti kinalaing nga agsao dagiti diosna.
  - Narigat ti di umanamong: no ad-adda a makaay-ayo ti panaginum, naliday ti hangover! - Nakita ti balasang no kasano a pinisel ti nakalasat nga ima ti enano ti pug-aw. - Dimo pay ketdi padasen! - Natangken a danog ti igid ti palma iti takiag. Natinnag ti tadem.
  - Wen, awan ti dakes a pampanunotek!
  Nagdisso ti bangka iti takdang. Gapu ta imbellengna ni Gnus tapno matay, inguyod ni Mirabela ti agkunkuna a gnome a kaduana. Naay-ayam ti rikna ti balasang, nga adda agsipsiput! Ti lalaki nga awitna ket basta nabangsit, ken agdagsen iti agarup sangagasut a kilo, kasapulan a uray kasano ket singaentayo ti bagitayo. Tapno maikkat ti makapakapuy a dadagsen, imbelleng ti balasitang ket pinilitna a magna. Nabara ti darat iti daytoy a tiempo ket aglutluto kadagiti lamolamo a muging ti kinapintas. Nupay kasta, saan pay ketdi a napanunot ni Mirabela ti agbalin a maupay wenno agkidem.
  Rimmuar ni Arcephalus ken dagiti pirata a nangsabat kenkuana:
  - Bueno, anian a cute-ka, makitaka nga addaan iti samsam!
  - Ti biktima ket addaan iti ulo ti toro! Kas makitayo, diak nagbiddut iti daytoy a gundaway! - Impakita ti mannakigubat ti bulging biceps-na.
  - Ita ti tiempo nga atake, naglabakami kadagiti baro a kawes, isu a dikay" agduadua nga agkawes tapno saan a maallukoy ti atension. - Iti nadungngo a tono, sinaludsod ti baro.
  - Kadagitoy a rags! - Nagkullayaw ni Mirabela.
  - Para iti pagimbagan ti negosio! - Kinuna ni Arcephalus. "Kitaem, uray no nasakit unay, nakasuot iti botas."
  Pudno a nakasuot ti ubing a lalaki kadagiti dadakkel, sobra ti kadakkelna a botas nga addaan iti spurs. Kadagitoy ad-adda a nakakatkatawa ti langana ngem ti mamagpeggad.
  Nagaramid ni Mirabela iti dakes a mata ket nagmuregreg, a nangparada iti timek ti ubing:
  "Panagkunak, panawenen tapno agsublitayo ket sipatentayo ti asno dagiti kabusortayo."
  Nagkidem dagiti pirata. Nangisuot ni Mirabela iti camisole, ngem kasla baggy ken nangkugtar kadagiti abagana ken luppona. Ti kadaksan ket iti botas, sisusukirda a nagkedked a sumang-at, pinigis ti balasang ti tuktok.
  Intupra ni Arcephalus gapu iti pannakarurod:
  - Kasta"t kinamaag dayta!
  - Sadino ti nakitam a diosa nga agsuot iti botas? - Nagsapata ti balasang.
  - Sadino ti nakakitaam kadagiti diosa nga awan ti botas! - Insungbat ti ubing. Kalpasanna, ad-adda a naragsak. - Sige, tulonganka.
  Medyo nasigo nga insuot ti ubing ti sapatos ti mannakigubat. Ni Mirabela, nupay binusbosna ti intero a panagbiagna iti kuartel, saan a pulos a nakasuot iti botas. Gagangay a dagiti cybernetic a sapatos ti agtayab kenkuana a bukbukodda. Ket kalpasanna agsagaba, agsagaba. Ti balasitang, iti umuna a gundaway a saan a nakasuot iti elektroniko a sapatos a hyperplasma, ket nakarikna iti pannakariribuk. Nagkidem dagiti ramayko, naipigket dagiti tulangko, napis-it dagiti gurongko. Nagkullayaw ni Mirabela ket kinunana:
  - Apay nga agsapatos iti kasta a napudot a paniempo!? Saan unay a kombeniente daytoy!
  - Saanka a makilimlimos wenno cabin boy, no di ket diputadok. Ket itultuloyyo ti agparang.
  Pudno, ti cabin boy, a kapada ti edad ni Arcephalus, ket awan sakana, a napudaw ti init ti buokna. Nupay kasta, naragsak ketdi ti ubing maipapan iti dayta, a ti pantalonna ket naputed agingga kadagiti tulang, nga addaan iti lamolamo a kayumanggi a torso, iti uppat nga init, ad-adda a makaay-ayo ngem kadagiti lalat nga stock. Inted ti agtutubo a kapitan ti bilin ket naglugan dagiti pirata kadagiti bilog. Siempre, adda peggad a pugtuan ken paltogan ida ti kapitan ti brigantine a Bloodsucker, ngem agbilbilang ni Arcephalus iti banal a kinaagum ken panagtalek iti bagi ti lider dagiti korsa. Iti pangkaaduan, saan a nagbiddut, mangngeg ti panagkanta manipud iti kubierta, agparang a nakadanon dagiti pirata iti agresibo a tukad ti delirium tremens. Umel, napanunot ni Mirabela. Nupay kasta, ania pay ti aramiden ti pirata iti pagsangladan iti baybay? Ket rumbeng a marambakan ti kudeta militar.
  Nagsangladkami iti brigantine nga awan ti aniaman a parikut. Maysa ti Arcephalus kadagiti immuna a timmakder. Dagiti guardia, a dida ninamnama ti pannakaraut, basta nabartek a siniripda ti ubing. Siraragsak nga impukkaw dagiti dadduma nga agsaksakay a pirata:
  - Kumusta nga Beams!
  - Hello, siak ni John!
  - Bueno, nagrelakska kadi iti kosta?
  - Sige, ngem saan nga umdas!
  Ken dadduma pay a nakakatkatawa a remarks. Simmang-at ni Mirabela ket nagturong iti Bloodsucker. Wow, kasano a makarimon ti panagkigtot dagiti botasna, mabalin a naaramid dagitoy idiay lokal nga Espania, ket sadiay ti naggapuan ti ebkas - Spanish boot?
  Naputed ti tulang ti bloodsucker, agraman ti uppat a tigre pirata. Nagayamda para iti balitok ken naglunodda a narugit. Ni Mirabela ti immuna a naglugan nga immasideg kadakuada ken nangipuruak iti pug-aw babaen ti dua nga imana! Dua a bandido iti baybay ti natnag nga agpukpukkaw.
  Naglugan ti bloodsucker:
  - Ania ti napasamak? Nasikap a panangraut!
  - Sika laeng ti mangraut a sililimed, sika a bastardo! - Impukkaw ti ubing a kapitan iti tuktok ti barana. "Immayak nga alaen kenka ti nainkalintegan ken kukuak."
  Nakaskasdaaw ti makarimon a katawa ti bloodsucker:
  - Alaem a dagus dayta!
  Naglugan ni Mirabela ket inkidemna ti sakana iti kasta unay a nagtayab ti botana ket nadungparna ti Bloodsucker iti nakababain a rupa. Nagkidem ket natinnag. Nagdardaras dagiti dua a kakaduana a nagturong ken ni Mirabela. Naminsan a nangala ti mannakigubat iti dua a kampilan: nasigo nga inwagaywayna dagitoy, sinabatna ti maysa babaen ti pannakasaplitna iti tulang, dinanogna ti sabali babaen ti saber ket inuksobna ti ulona. Pinaputed ni Arcephalus ti maysa kadagiti pirata a nagdardaras a nangraut kenkuana, nasigo a nangiggem iti igam. Dagus a bimtak ti panaglalaban iti barko ti brigantine, iti nagbaetan dagiti suportador ken kalaban ti dua a kapitan. Nakita ni Mirabela daytoy, impukkawna ti intugotna a megaphone.
  - Saan a kasapulan ti agpipinnateg ken agpipinnatay! Risutentayo ti riri ti dua a kapitan sigun iti nagkauna a kaugalian!
  - Umanamongak! - Impukkaw ni Arcephalus iti tuktok ti barana. - Saggaysa ti labantayo!
  Timmakder ti agsussusop iti dara ket nangguyod iti kampilan manipud iti sinturonna:
  Nagyelo dagiti pirata, a nangalun-on kenkuana babaen kadagiti matada.
  - Masapul a makiranget iti tumatayab!
  - Isu a takrotka, ket ti takrot ket saan koma a kapitan! - Nagtaul ni Mirabel iti tuktok ti barana. - Papatayenka ita! Kas maysa a demostrasion, sinaplit ti balasitang ti tigre pirata babaen ti saber-na iti kasla kimat a panagluksawna. Nagudua ti ulona. - Bueno, ita maawatankon, saan kadi?
  Nagngaretnget dagiti pirata a manganamong:
  - Bay-am a makirangetda segun iti kadaanan a kaugalian ti panagkakabsat iti igid ti baybay. Daytoy ti ibilin ti sagrado a linteg. No kayatmo ti mangsukat iti kapitan, mangabakka iti duel.
  Intupra ti bloodsucker ti dara:
  - Bueno, nalamiis dayta! Papatayekto daytoy a suso, ket kalpasanna, mabigbigdak amin kas panguluen.
  - Saan man! - naay-ayam a kinuna ni Mirabela. - Uray siak!
  Kinita ti lider ti pirata ti diva:
  -Napintaska unay ken natan-ok a mannakigubat. Daytoy ket kukua koma ti dakkel a nataengan, saan nga uken. Iti masanguanan, mabalintayo a parmeken ti intero nga imperio para iti bagitayo!
  - Nasayaat nga ideya, ngem namnamaek a madaerak daytoy no awanka! - Nalaka laeng a naglugan ni Mirabela iti yardarm.
  Innala ti agsussusop iti dara ti tunggal kampilan kadagiti imana ket nasigo a binaliktadna ida iti tangatang:
  - Maysa a nayanak a mannakigubat.
  Naglugan ni Mirabela ket inyarasaasna ken ni Arcephalus:
  - Uksotem ti botasmo, napateg unay para kenka a makagun-od iti bentaha iti panaggunay. Ti kinapudno a dakkel ti kabusor ket ad-adda a plus para kenka ngem ti minus.
  Nagtung-ed ti ubing:
  - Sige, maawatanka!
  Inuksobna ti botas ken nalamuyot a pagbalkot ti sakana a nangbalkot kadagiti sakana tapno saan a kasta ti kinakaro ti ut-otna. Nagkidem ni Arcephalus, timmakder kadagiti ramay ti sakana ket intarayna ti kampilanna iti tangatang iti maminsan pay.
  - Ita, makirangettayo!
  Agpada a nagsango dagiti kalaban. Pudno a dua nga ulo ti katayagna ti bloodsucker ken mamitlo a nadagdagsen ngem ti ubing. Nagkidem dagiti nadagsen ken balitok a naaramid a botasna iti kubierta. At-atiddog ken ad-adda a nagdadakkel dagiti kampilan. Nagdardaras ni Arcephalus iti kabusorna, nakapungtot ti ubing.
  Ti bloodsucker ket addaan iti nagsayaat a panangituray iti tadem, bassit iti sidong ti di nainsiriban a panangpilit isut" nagsanud, ngem kalpasan a nakaawat iti dua a garaw isu ket nagtultuloy iti opensiba, nga inwagaywayna dagiti kampilanna. Ti ubing a lalaki, gapu ta nasaplit, nagsanud, ket nangrugi ti mortal a duel. Pinadas ti bloodsucker nga alaen dayta a di seremonial, ngem nalawag unay ti panagtignay ti ubing. Nalaglag-an dayta, kayatna a sawen nga ad-adda a mobile ken naparpartak. Pinagtipon ni Arcephalus dagiti agresibo a panangraut ken nasayaat a depensa, a nangipakita iti eskuelaan ti panagaladna.
  - Sika nga ipus ket saan a matay a dagus! Putdekto dagiti urat kadagiti saka ken takiagmo!
  Nagkatawa ti ubing ket insungbatna:
  - Nabatad a kayatmo nga ibitin ti bagim kadakuada!
  - Alaem dayta, tumatayab!
  Nagdardaras manen ti bloodsucker ket, nga ag-swing, sabali laeng ti pannakaputedna. Pudno, nagsagaba met ti Arcephalus iti sumagmamano a pannakadadael. Ti ubing a lalaki, iti laksid ti kinaubingna, nagtignay itan a siaannad. Nagsisinnublat dagiti lunges ken sidesteps, a kaykayatna ti sidesteps ngem dagiti parries. Talaga a saan nga agbayag ti panangburak iti saber, ket napartak a mabannog dagiti imam. Kagudua a nabartek ti kalabanna, ket ti arak nga ininumna ket saan a pulos a nakatulong a mangpaadu iti pigsa. Iti damo a panangkita, dika marikna ti pannakabannog, ngem kinapudnona, awan sardayna.
  Nagbannayat ti panaggaraw ti bloodsucker"s ket nasigo a linabsan ti ubing ti kampilan: sinaplitna dagiti urat ti makannawan a takiagna. Ita, nakarkaro nga amang ti panagayus ti dara.
  Nagngaretnget ti bloodsucker:
  - Mailansaka, ma-fuck-ka iti amin nga abut! Apay a diak imbilin, maysa nga umel, a maibabainka!
  Sinipa ni Arcephalus ti tulang:
  -Naballikug unay ti panunotmo. Diak ammo no kasano nga agbalinka a narungsot unay nga uray la nga ipuruak ti lalaki ti bagina iti maysa a lalaki a kasla kaduana ti babai.
  - Mapasamakto dayta kenka!
  Nabannog met ni Arcephalus, ken malaksid pay, saan pay a pinanawan ti pannakatutuok. Nasakit unay ti agluksaw iti nabara a kubierta iti uppat nga init nga addaan kadagiti nabuong a saka. Nasayaat ta saan a mauram ti kayo a kas iti landok. Mabalin a bannogen daytoy ti asinoman.
  Nupay kasta, uray dagiti manangallilaw ket nagasat no dadduma! Naglusdoy ti ubing ket natinnag ti kampilan iti rabawna. Naburak ti sabre, ket medio nadekket ti tadem iti barukong. Nagngaretnget ti bloodsucker:
  - Anian a di napateg nga igges ti nagun-od!
  Naglugan ni Arcephalus nga agsubli gapu iti rigat, a nagkintayeg gapu iti ut-ot. Nagtaray ti ubing a lalaki, nga agpigpigerger, a nangibati iti nadara a garit. Naglugan ti bloodsucker ket pinutedna ti bukotna iti shoulder blade.
  - Ita, matayka!
  Nagkidem ti ubing, inaramidna ti dua nga addang sa natnag manen. Nupay kasta, nabalinan ni Mirabela a natiliwan ti nasikap a silnag kadagiti matana (ta no saan, bimmallaet koma). Nag-swing ken nag-slash ti bloodsucker, a nalpasna ti tumatayab. Iti dayta a kanito, sililimed a nagbalbaliw ni Arcephalus, ket ti murdong ti sabre-na ti nangdungpar kenkuana iti mismo a matana.
  - Kas iti daytoy! Ti kayatmo ket isu ti nagun-odmo! - Nagragsak a kinuna ti ubing.
  Narba ti bangkay ti Bloodsucker iti kubierta, a nagburburek ti ubbog ti dara manipud iti natubtubngar nga ulona. Naglugan ni Mirabela iti nangato ket namindua a nagturong iti tangatang ket impukkawna:
  - Ket ita mabigbigmon ni Arcephalus kas kapitanmo!
  Maysa a di makontrol a panagngaretnget ti nangpunno iti brigantine:
  - Gloria ken ni Arcephalus! Agbiag ti baro a kapitantayo.
  Naariwawa dagiti parsua iti baybay. Naglugan ni Mirabela a nangatngato ket nagtaray nga immasideg ken ni Arcephalus. Nalabaga ti ubing ken nakaro ti panagangesna, nalawag nga asidegen nga agsardeng.
  - Agbalinka a napigsa! Manipud iti daytoy a kanito mangrugitayo iti baro a biag! - Siaannad nga innala ti balasang ti ubing a lalaki ket inkuyogna iti kabina.
  . KAPITULO No. 24.
  
  Nagna dagiti lallaki a siuulimek iti sumagmamano a tiempo. Nasdaawda iti nakitada. Kasta unay ti ladingit ken panagsagaba iti maymaysa a lugar. Ngem bayat nga umadayokami iti Holocaust idi edad media, kimmapuy ti angot dagiti bangkay. Kas iti kanayon nga usiuso, dinamag ni Sadat ken ni Iancu:
  - Bueno, ania ti simmaruno a napasamak bayat ti panagturay ni Tsar Boris.
  - Apay a pagarupem nga isu ket maysa nga ari? - Nasdaaw ti ubing a nariribuk.
  - Napagtengko dayta! - Nagkidem ni Sadat.
  Immisem ni Yanka, a kasla nagkupas ti scum gapu iti pannakabannog:
  - Kinapudnona, kalpasan ti ipapatay ni Tsar Fedor, nga awan ti nabati a lalaki a kaputotan (maymaysa laeng ti anakna a babai), nagbalin ni Boris Godunov a simmaruno a tsar. Isu ket nakoronaan iti maysa nga ekumenikal a konseho. Masapul a maibaga a manipud iti dinastiko a panangmatmat, ilegal daytoy, yantangay saan a nagtaud ni Boris iti pamilia Rurik, kinapudnona, ti masanguanan a tsar ket nangaramid iti kudeta iti palasio. Nupay kasta, nasayaat ti panagturay ni Godunov, nangibangon iti sumagmamano nga eskuelaan, rinugianna a pinarang-ay dagiti Ural, ket bayat ti bisin isu ket nagiwaras iti tinapay a libre. Iti pangkaaduan, inkagumaanna ti agturay a patas. Ngem segun iti damag, sibibiag ti inaudi nga anak ni Ivan the Terrible, a napapatay kano a ni Dmitry.
  - Napapatay kano wenno napapatay? - sinaludsod ni Sadat a nagkidem.
  - Kaaduanna nga aktual a napapatay, ngem nabayagen ti panawen. Kuna ti dadduma a historiador a nailemmeng ti prinsipe iti maysa a monasterio. Kuna ti dadduma a pudno nga ari ni Grishka Otrepyev. Adu unay ti damag ken panagsusupadi ditoy. Iti amin a kinapudno, diak ammo no siasino ti patiek.
  Kinuna ni Sadat:
  - Ti pakasaritaan ket insurat dagiti nangabak!
  - Umanamong! Naisurat ti historia iti dara, no laeng ti panang-edit ket nabartek iti apdo ti bias! - In-shift manen ni Yanka ti sinturonna, saan a pinanawan ti kinasariritna.
  - Ania ti simmaruno a napasamak!?
  - Bueno, imbes ketdi, nagparang ti maysa a lalaki idiay Poland a nagpammarang nga anak ni Ivan the Terrible. Naragsakan dagiti Polaco a nangpataud iti riribuk idiay Russia ken nangagaw iti paset ti teritoria iti naulimek. Inlista ti impostor ti suporta ti Papa ket sililimed a nakomberte iti Katolisismo. Kayat met dagiti Sueko ti makaala kenkuana. Gapu ta naurnongna ti bassit a buyot dagiti Cossack ken dagiti nagtalaw a natan-ok (karaman kadakuada uray ti anak ni Prinsipe Kurbsky), simrek ni False Dmitry iti makin-abagatan a Russia. Nangrugin ti baro a gubat. Idi damo, ti dakdakkel ken nasaysayaat nga organisado a buyot ni Boris Godunov ket nangabak kadagiti sumagmamano a balligi, ngem dagiti puersa ni Ulbod a Dmitry ket dimmakkel, ken dagiti natan-ok dagiti akin-abagatan a probinsia ket napan iti dasigna.
  Saan nga ammo no ti impostor ket makabael koma a mangala iti puesto, ngem kellaat a natay ni Boris Godunov. Segun iti damag ket nasabidongan. Dagiti boyar ken, umuna iti amin, ni Prinsipe Shuisky ti nangsuporta iti impostor. Ni Dmitry ti nakoronaan nga ari. Nupay kasta, saan a nagbalin a nalaklaka ti biag dagiti umili. Rinugian ni ulbod a Dmitry nga insagana ti gubat iti Turkey, pinalikmutanna ti bagina iti dakdakkel pay a kinaluho, ken immadu ti buis. Mainayon pay, rinugian dagiti Polako a kalikaguman ti Smolensk ken dagiti asideg a daga kas bayad. Idi inyurnos ni Dmitry ti kasar iti natan-ok a babai a Polako, ni Maria Manishek, adu a natan-ok ti immay idiay Moscow. Naariwawa ken nariribukda. Nagkudeta dagiti rebelioso a boyar nga indauluan ni Shuisky. Napapatay ni Dmitry, adu a Polaco ti napapatay. Nagturay ti baro nga ari, a nangipaay iti awan kapadana a pannakabalin kadagiti boyar.
  Nagngirsi ni Sadat:
  - Ikkam dagitoy a parsua iti wayawaya! Saggaysa a pagsisinaenda ti intero a pagilian!
  Immanamong ni Yanka:
  - Kasta ti napasamak! Bimtak ti panagrebelde iti natan-ok a tao a ni Bolotnikov. Adu a taga-ili, mannalon ken natan-ok ti nakikadua kenkuana. Inkari ni Bolotnikov nga itedna ti wayawaya ken daga, ikkatenna dagiti nalabes a buis, ken bingayenna ti paset ti di mabilang a kinabaknang dagiti boyar ken prinsipe. Linakub ti buyotna ti Moscow. Ni Shuisky ket nangibilin a medio saan a makabael, ti ari ket naabak iti gubat. Kalpasanna, inayabanna dagiti Sueko ken Polako a mersenaryo tapno agpatulong. Ti buyot ni Pan Lisovsky ket masapul nga addaan iti naisangsangayan nga akem. Saan met a naturog dagiti boyar ket pasuksokda ti sumagmamano kadagiti makin-uneg a sirkulo ni Bolotnikov, ken nangnangruna ti Cossack nga ataman a ni Timofey. Kinunana pay: nalaka ti wayawaya, ngem nadagdagsen ti balitok.
  Nagsippayot ni Sadat:
  - Nadagsen unay ti balitok a metal - ti kawar a pinarparna daytoy ket nadagdagsen ngem dagiti nalag-an nga arapaap ti wayawaya!
  Pinasingkedan ni Yanka, a pinaglalaokna dagiti naburak a sakana kadagiti bato:
  - Saan a madakamat ti kinapudno a ti maysa a despotismo ket mabalin a masukatan iti sabali. Pudno, patien ni Bolotnikov a ti Tsar ket rumbeng a pilien ti sirkulo dagiti Cossack, ket nawaya koma amin nga umili ti Russia. Kaaduanna a progresibo dagiti kapanunotanna, ngem addanto latta nabaknang ken napanglaw.
  Insungbat ni Sadat:
  - Kasano pay! Saan nga agpapada ti abilidad dagiti tattao, nasirsirib ti dadduma, umel ti dadduma, nalaing ti dadduma, napigpigsa ti dadduma. Saan a natural a pagbalinen nga agpapada ti amin. Ngamin, uray dagiti didiosen ket saan nga agpapada ti tunggal maysa: adda dagiti nangatngato ken nababbaba, agduduma ti pannakabalin ken kinabaknangda. Uray dagiti natay ket saanda nga agpapada!
  Di boluntario nga innayon ni Yanka ti maysa nga addang (nagpitik manen ti latigo kadagiti naling-etan ken nasipnget a likud dagiti lallaki), ket intuloyna:
  - Ngem uray kaskasano, progresibo dagiti kapanunotan ni Bolotnikov, nupay uray kasano ket saan a makaay-ayo ti apelyidona a Bolotnikov, manipud iti sao a swamp! Brr! Ti panangliput dinadaelna ti lider dagiti rebelde. Naabak, segun iti damag, natiliw, wenno naungaw. Ti siudad dagiti agpampanday ti paltog a Tula, iti sumagmamano a panawen ket maysa a sarikedked dagiti rebelde, ngem nalakub ken nakaro a nadadael a kas resulta ti pannakalakub. Iti damo a panangkita, pinapigsa ni Shuisky ti bagina, ngem saan a kasta. Nagparang ti baro nga impostor, a nabirngasan iti False Dmitry Two. No ti umuna ket naawagan iti Grishka Otrepiev, ngarud ti kinasiasino ti maikadua ket saan pay a naipasdek. Pudno, adda bersion a daytoy ni Matvey Verevkin. Nupay kasta, patien ti dadduma a sientista a managsirarak a daytoy ti pudno a ni Tsarevich Dmitry, nga agsagsagaba iti epilepsy. Uray kaskasano, ni Maria Manishek ket binigbigna isuna a kas ti legal nga asawana, ken nangipasngay pay ti (iti urayno opisial) nga anakna a ni Ivan. Nakaawat ni False Dmitry iti armado a suporta manipud kadagiti Polaco. Nangnangruna, ni Pan Lisovsky ket nakaurnong kadagiti tallopulo a ribu a mannakigubat ken sinuportaranna ti agkunkuna nga ari. Naabak manen ti buyot ni Shuisky, adu a boyars ti nagtaray nga immasideg iti sikigan ti impostor. Sinuportaran met dagiti gagangay a tattao ni Dmitry idi damo. Nupay kasta, di nagbayag, nalawag iti amin a saan a bulsek a ni False Dmitry ket maysa laeng a monyeka a Polako. Inawagan dagiti natan-ok a mangtagibassit kenkuana: Tsarik! Isu nga awan ti pudpudno a pannakabalinna! Gapu ta linakubda ti Moscow, ni False Dmitry ken amin dagiti baro a simmangpet a detatsment dagiti gentry sinakupda ti pagilian. Nupay kasta, saan a posible nga alaen ti nasayaat ti pannakasarikedkedna a kabesera a mismo.
  Matmatayen ti Russia, agsagsagana dagiti Poland iti direkta a panangraut. Maysa a buyot iti sidong ti bilin ni Sizumunga III ti nanglakub iti Smolensk. Nupay kasta, ti siudad ket nasarikedkedan iti las-ud ti sumagmamano a tawen, a nangpaadu iti kangato ti pader ken ti kanal bayat ti panagturay ni Ivan a Nakaam-amak. Kinapudnona, di maparmek ti Smolensk ket nalmes dagiti Polaco iti bukodda a dara.
  Maigiddato iti dayta, nagparang ti baro nga agtutubo ken nasikap a komander a ni Skopin-Shuisky. Isu ket adayo a kabagian ti ari, ken naggapu met iti pamilia Rurik. Nupay duapulo ket dua laeng ti tawenna, nagbalin a nalaing unay a komander.
  Inaramidna ti umuna a pannakaabak kadagiti Polaco iti sirok dagiti pader ti Monasterio ti Nasantuan a Trinidad. Gapu ta naparmeknan ti kabusor, immakar nga agturong idiay Moscow. Immay sinabat kenkuana ni Pan Lisovsky, nga addaan iti mamindua nga ad-adu a tropa. Napartak ti panagbalbaliw ni Skopin-Shuisky, iti laksid ti niebe, ket kellaat a rinautna ti kampo ti master"s iti rabii. Iti natangken a gubat, naabak dagiti Polaco. Nadumaduma unay ti buyot ni Lisovsky, dagiti Cossack a natangdanan gapu iti kuarta ket saan a nadisiplina, a mangputed iti bukodda iti nasipnget. Gapu ta inabakna ni Lisovsky, ni Skopin-Shuisky, nga awan ti uray sangkabassit a panaginana, ket napilit a nagmartsa idiay Tushino. Iti daytoy a tiempo, kimmapuyen ti pannakabalin ni False Dmitry. Adu a boyar ti nagtaray manipud kampo agingga iti kampo, naawaganda pay ketdi iti Tushin"s changemakers.
  Nagkidem ni Ali:
  - Nakakatawa unay!
  Insungbat ni Sadat:
  - Nakakatawa kenka, ngem makasair kaniak! Tae dayta para kenka, ngem jam dayta para kaniak!
  Ni Yankee a mismo ket addaan iti sakit ti tian gapu iti kinamaag:
  - Pudno a ti gubat ket maysa kadagiti nakakatkatawa a banag iti uniberso, dagiti tiket iti pabuya laeng ket aggatad iti tungpal biag!
  Napuoran ti ubing babaen ti saplit, ngem intuloyna:
  - Ti gubat ket maysa a sirko, ngem ti pabuya ket kanayon nga agpatingga iti lua! - Innayon ni Yanka.
  Nagkidem a mismo ti manangaywan:
  - Bueno, itedmo kaniak! Sige, ibagam ti ad-adu pay. Wenno imbes ketdi, itultuloymo ti agulbod, siak a mismo diak mamati kadagiti sarsaritam!
  - Ket kaskasdi amin dagitoy ket pudno! Manipud koma agingga iti koma! - Sipapasnek a kinuna ti ubing.
  - Agsipsiput bassit a tumatayab! Kayatmo kadi a padasen ti saplit, makitak a magustuam no saplitdaka! - Ket ti makarimon nga isem ti nabangsit a suheto.
  - Adda banag maipapan iti dayta! Isu a kayatmo a maammuan no ania ti simmaruno a napasamak!
  - Kayatmi! - Naggigiddan nga impukkaw dagiti lallaki.
  Ket sadino ti naggapuan ti pigsa a mangguyod iti kariton ken mangilawlawag, ken nalawag:
  -Nakabkabil ni ulbod a Dmitry, bassit unay ti disiplina ti adu ti dasig a buyotna, ken ti Tsar a mismo ket saan nga ammo ti Dios no ania a kita ti komander. Pudno, saan a natiliwan ti mismo a "tushino a mannanakaw." Ti Cossack ataman Gritsian ti kaasitgan iti impostor ken aktibo a nangkamat kenkuana. Ngem pinigis dagiti kakadua ni False Dmitry dagiti supot a balitok ken alahas. Nagdardaras dagiti Cossack a nangpidut iti samsam, timmaud ti crush, ket bimmaba pay ketdi dayta iti panagputed. Nabalinan ti agkunkuna nga ari ti naglibas nga agturong iti abagatan, a nayaw-awan iti tanap. Ni Skopin-Shuisky a mismo ket nangiplano ti kampania idiay Smolensk tapno parmeken ti buyot ti Polako. Ngem ti nakaro nga immadu a kinalatakna ti nangpadanag unay ken ni Shuisky, direkta nga impukkaw dagiti tattao: ti nangabak kadagiti Polaco ken ti impostor ti baro nga ari. Ti anak a babai ni Malyuta Skuratov ket nanginayon ti sabidong kenni Skopin-Shuisky, ken idi agtawen iti duapulo ket tallo, natay ti nabileg a bannuar a prinsipe. Ti ipapatayna ti nangted iti napigsa a danog iti kapasidad ti pagilian a makigubat. Dinutokan ni Tsar Yuri Shuisky ti kabsatna a ni Dmitry kas baro a kangatuan a gobernador. Nagrubbuat iti kampania a kaduana ti dakkel a buyot. Masapul a maibaga a ni Skopin-Shuisky ket saan laeng a nangbukel, nangibilin, no di ket nangsanay pay kadagiti tropa. Adda dagiti nasayaat ti pannakaisaganana a yunitna! Ngem ti kinamediokridad ken kinamaag ni Dmitry Shuisky ti nangyeg iti amin a banag! Naggunay ti buyot a bukbukodna nga awan ti aniaman a panagsukisok.
  Kinuna ni Sadat:
  - Kaaduan kadagiti agdama nga ari ket mapan kadagiti kampania nga awan ti aniaman a panagsukisok!
  -Dayta ti kasta! Nabaybay-an ni Dmitry ti estratehia dagiti kapuonanna ket natnag iti silo a nasigo nga impasdek dagiti Polaco. Kanayonanna, dadduma kadagiti boyar ti napasuksok ken nadungpar iti likudan. Dandani naabak ti intero a buyot ti Russia. Pudno, inkagumaan ni Yuri Shuisky nga alaen ti suporta ti ari ti Sweden. Inyawatna ti siudad ti Karel kadagiti Sueko ken nangipatulod iti sumagmamano a kariton nga addaan iti balitok. Inkarina nga itedna ti Ivan-Gorod ken dadduma pay a daga agingga iti Novgorod ken Pskov. Ngem nagbalin laeng a natangsit dagiti Sueko manipud kadagita a konsesion;di nagbayag rinugianda ti bukodda a panangibabaet babaen ti panangibaonda kadagiti tropa idiay Novgorod.
  Maigiddato iti dayta, simmangpet dagiti Polaco idiay Moscow. Dimmakkel dagiti tattao ti di pannakapnek ken ni Tsar Shuisky, nga inkagumaan a gundawayan ni False Dmitry Two!
  Inukrad ni Sadat dagiti ngipenna:
  - Dagiti impostor ket pagilasinan dagiti nakapuy nga ari!
  - Nalabit a nasikap met! Immasideg ti impostor idiay Moscow manipud abagatan. Imbaon ti Tsar ni Ivan Shuisky a maibusor kenkuana, a nangurnong kadagiti baro a tropa. Tinulongan ni Pan Lisovsky ti impostor. Di unay makabael ti panangibilin ni Ivan iti krudo a buyotna. Immasideg ti impostor iti tay-ak ti pannakaabakna manipud iti abagatan. Bimtak ti panagrebelde nga inorganisar dagiti boyar idiay Moscow, naparmek ni Yuri Shuisky ken na-tonsured ti maysa a monghe.
  Nag-anges ni Ali:
  - Aglemlemmengda amin iti monasterio.
  Intuloy ti ubing:
  -Ulbod impagarup ni Dmitry nga ita agbalin nga ari, ngem dandani dagus a napapatay kalpasan ti pannakaparmek ni Shuisky. Saan a kasapulan dayta dagiti Polaco, nagturay idiay Russia ti baro a nabutos nga elite a bagi, ti rehimen dagiti pito-boyar. Insukona ti Moscow kadagiti Polaco. Agparang a patien dagiti boyar nga agbiagda a siwayawaya unay iti sidong ti Poland. Pudno, dagiti appo addaanda kadagiti awan kapadana a pagimbagan, agraman ti kalintegan a mangpapatay iti napilit nga adipen!
  - Adda met daytoy! - kinuna ni Sadat.
  - Ngem saanmi nga inaramid! - Insungbat ni Yanka. - Iti nagkauna a Rus" awan ti kasta a linteg. Ti kalintegan a mangpapatay ket kukua laeng ti estado. Saan a mabalin a basta alaen ti apo ti biag ti maysa nga adipen iti kapritso - daytoy ket banag para iti korte.
  - Di kumurang a sumagmamano a panagrang-ay, ken ti dadduma pay!
  - Ti panagsapsaplit ket prerogatibo ti maysa a boyar!
  Innayon ni Ali:
  - Saan unay a nagduma! Ngamin, mabalinmo nga i-screw ti bagim agingga ken patay!
  - Kabaelan! Laeng daytoy ket saan a maitunos iti linteg! - Intuloy ni Yanka. Kas resultana, nakagun-od dagiti Polaco iti pagsaadan idiay Moscow.
  - Ket napagtunosmo kadin daytoy?
  - Saan! Iti aniaman a kasasaad! Nangrugi ti nasional a movimiento ti pannakawayawaya idiay Nizhny Novgorod. Rinugian ni Minin, maysa a simple nga ili a panglakayen, ken ni Prinsipe Pozharsky ti nangurnong iti milisia tapno mawayawayaan ti daga ti Russia! Binusor ida dagiti dadakkel a puersa, nupay ti despotismo dagiti gentry ket nagay-ayam kadagiti imada. Posible a gundawayan ti pannakairurumen ti sumagmamano a prinsipe, agraman ni Prinsipe Trubetskoy. Napasamak ti makaikeddeng a gubat, a sadiay dagiti soldado ni Prinsipe Pozharsky ket nakabalinda a nangparmek kadagiti Polaco. Ti maikasangapulo ket dua a ribu a buyot dagiti Polako ket naabak, ken ti paset ti buyot ket nabara idiay Kremlin. Kalpasan ti uppat a bulan a pananglakub, simmuko dagiti Polaco idiay Kremlin!
  Nagbalin ni Pozharsky a manangwayawaya iti Russia. Ngem narigat unay kenkuana ti panagbalin nga ari. Kayat dagiti boyar ti wayawaya ken ekstra a kalintegan. Iti konseho idi 1613 adda dagiti aktibo a panagsusupiat no siasino ti rumbeng nga ari. Naipagarup a dagiti Romanov ket urayno maysa a sekondario, ngem kaskasdi a sanga ti pamilia Rurik. Nagbalinda a napili ti Konseho. Patien dagiti boyar a ti agtutubo a ni Tsar Mikhail, sangapulo ket innem ti tawenna, ket agbalinto a nakapuy ken agpasakup a soberano iti Duma. Napagkedkedan ti dadduma pay a kandidato, agraman da Shuisky ken Trubetskoy. Inyebkas dagiti Poland ti di pannakapnekda ket impatulodda dagiti tropada idiay Russia. Iti dayta met la a tiempo, dagiti Sueko, a nangtiliw iti Novgorod, linakubda ni Pskov. Ni Prinsipe Pozharsky, nupay saan nga awanan iti panagregget, ket nabalinanna nga inabak ni Pan Lisovsky. Iti laksid ti kinatan-ok ti numero; dagiti Polaco nasapsaplitda, dadduma kadagiti mersenaryo ti nangliput kenkuana. Gapu ta inabakna ni Lisovsky, napartak ti panagtaray ni Pozharsky manipud ken ni Smolensk. Ngem napaayda a nangala iti siudad iti panaggaraw. Ti gubat ket gubat ken ti ragsak iti dayta ket agbaliwbaliw. Nangilatang ti Iglesia Romana iti baro a kuarta, dagiti Polaco, gapu ta gimmatangda kadagiti mersenaryo, rinugianda ti panangraut. Napasamak dagiti gubat buyogen ti nagduduma a tukad ti balligi. Ti Sueko nga ari a ni Gustav Adolf ket linakubna ti Pskov, ngem napaay a nangala iti daytoy. Naibus dagiti Sueko ti pigsada kadagiti panangraut. Kalpasanna, ni Pozharsky, buyogen ti kellaat a panagsublina, a nangipuruak iti buyotna iti ballasiw dagiti libtong, ket nabalinanna a sinakup manen ti Novgorod. Maigiddato iti dayta, tinulongan ti tulong dagiti taga-ili a nagsagaba iti tirania dagiti Sueko. Naparmek dagiti Sueko, ngem tinaginayonda ti kosta ti Baltic. Saan a posible a naan-anay a maparuar dagiti Polaco: nabannog unay dagiti puersa ti estado. Nangnangruna, idi immasideg dagiti Ruso iti Smolensk, napapanaw ida gapu iti panagputok ti kanyon. Sagpaminsan a bimtak dagiti riribuk iti uneg ti pagilian, ket dagiti boyar, a dida narikna ti natibker nga ima, nagsasaruno nga inabelda ti panagkukumplot. Kas resultana, naaramid ti desision: ti panangileppas iti talna a uray la narigat, ngem kasapulan unay para iti pagilian. Napukaw ti Russia ti Smolensk, paset ti kannigid a bangir ti Ukraine, ti adu a siudad, ngem nagun-odna ti nabayagen nga ur-urayenna a talna. Maysa daytoy kadagiti sumagmamano a gubat a saankami a nakagun-od iti daga, ngem naabakmi dayta!
  Nagkidem ni Sadat:
  - Isu a maysa kadagiti sumagmamano! Iti panagkunak, saan nga umuna dagiti Ruso!
  - Ti historia ket maysa a fantasy novel a mabalinmo nga isurat ti amin kas kayatmo. Posible unay iti dayta dagiti panagatras ken pannakapukaw! - Nagkedked ni Yanka.
  - Ania ti pantasia a nobela? - Dinamag ni Ali.
  - Sarita wenno sarsarita! Ipaganetget ti mannurat ti imahinasionna ket agbalin a naiduma ti kurso ti pakasaritaan - saan a kas iti kinapudno!
  Nagsippayot ni Ali:
  - Ngem makapainteres dayta!
  Nagsennaay ni Yanka.
  - Siempre makapainteres dayta, ngem saan unay a napateg! Nangnangruna iti pagiliak, uso unay ti agsurat iti nadumaduma nga "alternatibo" iti estilo ti napasamak koma no awan ti rebolusion wenno no nangabak dagiti puraw iti gerra sibil. Maysa kadagita a mannurat: nagsurat pay ketdi iti sibubukel a serye ti alternatibo a pakasaritaan! Maysa pay, inguyodna a daytoy ket saan a pulos a estepa ti supersibilisasion. Agbannog dagiti tattao iti kinamaag, a mangsayang iti enerhia kadagiti minamaag a banag.
  Kinuna ni Sadat:
  - Adda met dagiti mannaniw ken kronikatayo. Masansan nga arkosanda ti historia tapno maay-ayo dagiti agtuturay. Ngem tapno adu ti isuratna, ken uray ti awan! Diak ammo, kasapulan ti adu nga imahinasion.
  Nagkidem ni Yanka:
  - I"m unlucky for some reason, awan ti naiplano nga adventures!
  - Ti kinapudno a naam-ammomi ket maysa met nga adventure. Wen, awan pay ti laban ken laban, saanmo nga insalakan ti prinsesa, ngem umanamongka, adu ti natakuatanmo a baro a banag para iti bagim? - Insingasing ni Sadat.
  - Sigurado! Ita, ammokon no ania a kabalio ti adda iti kariton, nangruna no iduronnaka babaen ti saplit. - Sinagid ti ubing dagiti sugat iti bukotna, agpigpigerger dagiti sakana.
  Imparegta ni Ali:
  - Dika madanagan, agsardengkami iti mabiit!
  - Kasano koma a saantayo nga agdisso ti panagsardeng? - Nag-joke ni Yanka. - Oh dagiti nakurapay a babassit a sakak, kasano kabayag ti panagsagabada. "Talaga a nakaro ti pannakauram dagiti suela, naputed dagitoy babaen kadagiti bato, nupay dandani awan ti dara."
  Pudno, simrek iti purok ti maysa nga adigi nga addaan kadagiti adipen. Kaaduan kadagiti balay ket duyaw, dagiti atep ket naatepan iti garami, ti laeng templo ti agparang nga ad-adu wenno basbassit a disente, kasta met ti maysa a torre a pagwanawanan nga addaan kadagiti guardia.
  Napalubosan nga aginana dagiti adipen, nagidda ni Yanka iti narangpaya a karuotan ket intag-ayna dagiti sakana. Nagburek ti dara kadagiti sakak ket simmayaat ti riknak. Aggigiddan ti nabannog a bukot, dagiti laeng naputed iti likud ti sumsumged. Nasayaat unay ti agidda, pudno no kasano nga agsakit ti intero a bagim, tunggal tulang, tunggal urat. Talaga a narigat a panagtrabaho dayta, nabayagen a ginuyod dagiti babassit a kabalio ti kariton.
  Naragsak dagiti adipen babaen ti saplit ken naipan tapno mapakan, kas iti kanayon, vegetarian ti taraon, ngem medio nangato ti calorie dagiti nateng ken prutas. Saandak a pinalubosan a mabartek, pinasardengko lattan ti umuna a bisinko.
  Nupay kasta, napalubosan dagiti adipen nga agidda iti apagbiit. Dua a paboreal ti aglalaban iti tengnga ti purok, dinayaw ni Ahmed daytoy a pabuya iti sumagmamano a tiempo. Kalpasanna, tallo a babbalasitang ti nagtaray a rimmuar. Gapu ta naibellengdan dagiti tunikada ken naibutaktakda ti bagbagida, rinugianda ti nagsala iti erotiko a sala. Husto laeng dagiti babbalasitang - busty ken narapis, napigsa gapu iti napinget a panagtrabaho. Nangiruar ni Ahmed iti saplit ket, awan panagduadua, rinugianna a saplit dagiti kinapintas, a kunkunana:
  - Adtoykayo, slackers!
  Naglugan ni Yanka ket kayatna ti agtaray nga agturong ken ni Akhmed, ngem dua a guardia ti nanglapped iti dalanna babaen kadagiti pika.
  - Sadino ti papanam, tumatayab?
  - Dimo kabilen dagiti babbalasitang! - Impukkaw ni Yanka.
  Nagsubli ni Ahmed ket nagna nga immasideg iti ubing ket sinaplitna kadagiti lamolamo a sakana. Maysa a di naasi nga isem ti nangsilnag iti barbasan a rupana.
  - Adda kayatmo nga ibaga kaniak!
  - Apay a kabilem dagiti babbalasitang! - Nagngaretnget ti nabannog nga ubing.
  - Ay, interesadoka iti daytoy! Napudnoak, magustuak dayta! - Inruar ti negosiante ti adipen dagiti narugit, narunot a ngipenna.
  - Kaay-ayok ti mangdangran kadagiti tattao! - Nakapungtot ni Yanka.
  - Wen! Dakkel a ragsak dayta!
  Inturong ti ubing ti ramayna iti templona:
  - Kasta ti kasasaadmo!
  - Ania? - Inngato ni Ahmed ti latigona.
  - Nasirib! - Impukkaw ni Yanka buyogen ti saan unay a nailemmeng nga ironia.
  Nagkatawa ni Ahmed:
  - Nalinglingaynak! Iti pangkaaduan, iti saan a mabayag addatayon iti dakkel a siudad ket makitayonto ti pannakidangadang dagiti gladiador. Kinapudnona, baka mabalindaka nga ilako tapno agbalinka a gladiador?
  Nagpigerger ni Yanka:
  - Romantiko dayta!
  Nagkidem ni Ahmed iti natadem:
  - Saan, pagarupek nga ad-adu ti iyegmo kaniak a pagimbagan. Kanayonanna, dagiti adipen a lallaki ti kalalainganna ken masansan a mausarda a karne ti leon kadagiti pannakidangadang dagiti gladiador. Sumagmamano laeng ti makalasat ken agbalin a nalatak. Ilakok ni Muk nga agbalin a gladiador;iti sabali a pannao, naulimek iti intero a dalan.
  - Baka aglalabankayo manen kenkuana? - Nag-blurted ni Yanka ket dagus a nagbabawi.
  - Saan! Umdasen ti nagun-odko! Bay-am a makiranget babaen kadagiti sarukod iti sabali nga ubing a lalaki.
  Naikkan ni Muk iti sarukod kadagiti imana ket naibaon a makiranget iti maysa nga ubing a lalaki nga in-inauna bassit ngem kenkuana. Sigurado a saan nga agingga ken patay ti laban ken saan a nangnangruna a makapainteres. Ti ad-adda a nasiglat a ni Muk ti nangpabutngan iti kalabanna ket nagtakder a ti lamolamo ken natapok a sakana iti barukongna. Nangipuruak ti makinkukua iti petsa iti nangabak, a nalaka a nakatiliw iti dayta bayat ti panagtayabna. Nagngaretnget ni Ahmed iti tuktok ti barana.
  "Umdasen ti pigsayo a lallaki a saan laeng a mangguyod iti kariton, no di ket agsao pay." Isu nga iti agdama, diakton gumatang iti baro a kabalio. Maigiddato iti dayta, tumangkento ti bagiyo.
  Nagasgasan a naigalut dagiti adipen a lallaki iti kariton ket naitaray manen. Saan pay a nakaungar ni Yanka, agkullayaw, natadem, napudot a bato a nakabakab kadagiti awan kawesna a saka ti ubing. Karkarna ta ti umuna a kagudua nga oras ti karirigatan, ken saan laeng a para kenkuana, no di ket para met kadagiti dadduma a lallaki. Kalpasanna, kas masansan a mapaspasamak kadagiti nasalun-at nga ubbing a saan unay a madadael gapu iti liwliwa, naglukat ti maikadua nga angin. Nangrugi manen nga agsarita dagiti lallaki.
  Dinamag ni Sadat ken ni Yancu:
  - Ket no ania ti napasamak idi agangay iti pakasaritaan ti pagilianyo.
  Narigat dayta iti ubing a lalaki, ngem no agsaokayo, makasinga dayta iti ut-ot. Kasla iruar ti dilam ti nakaro a pannakabannog. Intuloy ni Yanka:
  - Idi tengnga ti dekada tallopulo, ti populasion, gapu iti nangato a bilang dagiti maipasngay, ket nakadanon iti lebel sakbay ti gubat, mainayon pay, iti daytoy a panawen ti panawen ti naileppas a talna ket nagpatingga. Kadagidi nga aldaw, inkagumaan dagiti pagilian ti agtungpal kadagiti katulagan, a napreserba ti dayaw ti kabalyero!
  - Diak la mamati a kanayon a kasta! - kinuna ni Sadat a nagkidem.
  Immanamong ni Yanka:
  - Saan a kanayon, siempre! Bayat dagiti krusada ti papa, dagiti kabalyero ken dagiti Saracen a bumusbusor kadakuada ket agtultuloy a sinalungasingda ti panagsardeng ti gubat. Iti nobela ni Ivanhoe, nag-witicism pay ketdi ti jester: no kasano a pinagbalinnak a lumakay dagitoy a truces. Ita dandani sangagasut pitopulo ti tawenko, nga ikabilangan ti tallo a panagsardeng ti gubat iti limapulo!
  Nagkatawa dagiti lallaki, uray ni Muk ti nangiballaet:
  - Ti kinaulbod ket lana para iti pangpabanglo kadagiti control gears!
  Nasdaaw ni Sadat:
  - Wow! Ket sika ni Muk, maysa a pilosopo!
  - Kinapudnona, diak" nakapanunot iti daytoy! Nangngegko ti maysa a peregrino. - Nabainan ti napigsa nga agtutubo.
  - Ti nasayaat a memoria ket positibo a kalidad ti maysa nga adipen! - Inung-ungtan ni Sadat.
  - Wenno ti apo! - Insungbat ni Muk.
  - Sige, adayo ti adipen iti apo. Bay-am nga isalaysay ni Yanka ti intero nga estoria ti pagilianna.
  Intuloy ni Yanka:
  -Nagrubbuat ti buyot ti Russia iti kampania. Idi damo pay naipasango kadagiti parikut. Nagsakit ni Mikhail Pozharsky, ket naburak ti sakana ni Prinsipe Cherkasov. Ni Voivode Sheinin ti nadutokan a komander. Isu ket nagbalin a nalatak gapu iti natangken a panangidepensana iti Smolensk. Iti tallo a sibubukel a tawen intengngelna ti siudad, a nakiranget kadagiti nangatngato unay a puersa dagiti Polaco. Idi laeng a dagiti nalakub ket nakaro a kimmapuy gapu iti bisin ken angol a nabaelan dagiti Polaco a sinakup ti nasarikedkedan a siudad. Bayat ti naudi a panangraut, nangaramid dagiti Polaco iti agarup sangaribu nga agdan ken nagusarda iti kurtina nga asuk, a medio baro nga imbension iti dayta a tiempo. Mapukawto dagiti sumagmamano a defender iti sidong ti narungsot a panangpilit. Ni Sheinin ket, uray kadagidi nga aldaw, iti manmano a gundaway, natutuok gapu iti kinatangken ti ulona. Ngamin, imbilin ti Boyar Duma a mismo nga isukona ti Smolensk. Ita masapul nga isublina ti siudad a sibabannuar unay nga indepensana. Nagsayaat ti pannakasarikedked ti Smolensk ken addaan iti napigsa unay a garison. Napilitan dagiti Ruso a mangrugi iti pananglakub. Ditoy masapul a maibaga a ti kinakapuy ti pagayatan ni Tsar Mikhail ken ti kinaawan ti natibker nga ima ti nangdangran unay kenkuana. Manmano unay ti paltog ken bala ti buyot ti Russia para kadakuada. Nga isu ti namagbalin a narigat nga alaen ti sarikedked. Pudno, adda maysa a plus: natay ti ari ti Polako, ket saan a makaurnong dagiti Polaco iti dakkel a buyot no awan ti ari. Ti Sheinin ket nakatiliw kadagiti sumagmamano a babassit nga ili iti asideg ti Smolensk ken inabakna ti napigsa a detatsment ni Hetman Khodorovsky. Ngem saan a nakaawat kadagiti pammabileg, ket rinugian dagiti Tatar ti Crimea a rinaut dagiti makin-abagatan a rehion ti Russia, a nangsinga kadagiti tropa. Nagdardaras dagiti Polaco a nangbutos iti baro nga ari ket ti dakkel a buyot ti napan nangispal iti Smolensk. Kayat ni Sheinin nga ikkaten ti pananglakub ken umakar tapno sabtenna ti kabusor, ngem ti tsar, a tinignay dagiti boyar, imbilinna a tenglen ti pananglakub uray ania ti magastos. Bimtak ti nakaro a panaglalaban, situtured a nakiranget dagiti Ruso, ngem adu pay dagiti Polaco. Kalpasan ti agsasaruno a gubat, nalikmut dagiti tropa ti Russia. Impan ida ni Sheinin iti turod ket nagkali sadiay. Ti panangraut ket nasubli babaen ti dakkel a pannakapukaw para kadagiti Polaco, ngem nagtalinaed a narigat ti kasasaad.
  Immanges iti nauneg ti ubing, bayat nga agsakit ti bukot ken sakana, ken idi dimtengda iti kalat. Ngamin, tattaoda, saan nga asno!
  Tinapik ni Ali ti abagana:
  - Saan nga agbayag ita, asidegen nga addakami iti siudad ket masapul nga agsinakami sadiay. No pudno ti ibagak, buyogen ti dakkel a panagbabawi.
  Maysa a bassit a tumatayab a kasla kalapati ti nagtugaw iti palad ni Muku. Inyawat ti ubing ken ni Yanka.
  - Agbalin koma a simbolo ti panaggayyemtayo, uray kalpasan ti panagsinatayo.
  - Sapay koma ta agbalin ken agtalinaed dayta iti agnanayon! - Inapros ni Yanka ti kalapati, kalpasanna naglugan ti tumatayab. Binaybuyana ti ipapanna. Intuloy ti saritaan.
  makipaset kadagiti panagbubusor iti uppat a bulan . No panunoten nga adda pay tallo a kabusor ken agkurkurang ti abasto a taraon, immanamong ni gobernador Sheinin. Nagsubli ti buyotna iti winter quarters. Iti daytoy a tiempo, naparmek da Cherkesov ken Pozharsky ti buyot ti Crimean Khan. Inyakarda ti maysa a buyot a mangisalakan iti Belogorsk, a linakub dagiti Polaco. Adda gubat, adu a soldado ti napapatay, ngem napilitan nga umatras dagiti Polaco. Kalpasan ti sumagmamano a babassit a panaglalaban, nangitukon dagiti Polaco iti talna. Ti Rusia ket sinakupna manen ti Belogorsk ken dagiti sumagmamano a babassit nga ili, ngem temporario a nangisuko ti panagtagikua ti Smolensk. Idi 1642, dagiti Cossack, a nakapungtot gapu iti kanayon a panangraut, rinautda ti sarikedked ti Turkia nga Azov. Gapu iti di mapengdan a panangpilit, natnag ti sarikedked a siudad. Kas sungbat, ti Türkiye, a dakkel idi ken nabileg unay nga estado, ket nangpangta iti dalluyon. Imbilin ti tsar a maangay ti kangatuan a konseho, ngem rimsua dagiti nakaro a di panagtutunos kadagiti klase. Kiniddaw dagiti mannalon ti daga ken wayawaya, kiniddaw dagiti Cossack ti tinapay ken kuarta a sueldo. Naisubli ti sarikedked ti Azov - awan mamaayna dagiti daton!
  Inulit ni Sadat ti nalatak a ragup ti sasao ni Cesar:
  - Ti panangtaginayon iti nangabakmo ket narigrigat nga amang ngem ti panangparmek!
  Nasdaaw ni Yanka (no kasano a sapasap no dadduma ti kapanunotan dagiti naindaklan):
  - Sa! Di nagbayag natay ni Tsar Michael ket ti lugarna ti innala ni Alexei, a pinanaganan dagiti kapanawenanna iti Kaulimek. Nupay saan a nabalinan ni Mikhail ti naisurat iti historia kas maysa a naindaklan a soberano, nalabit saan a nababbaba ti inaramidna para iti Russia ngem iti anakna a ni Pedro a Dakkel. Idi 1948, bimtak ti iyaalsa idiay Ukraine babaen ti panangidaulo ni Bohdan Khmelnitsky. Sipapanayag ken sibabain nga inuyaw dagiti gentry dagiti Ukrainiano ken lokal a Cossack. Nalabes laeng ti ganas dagiti Polaco, ket maigiddato iti dayta adda pannakairurumen maigapu iti narelihiosuan a rason. Nangnangruna, aktibo nga indadanesda dagiti Orthodox, nga inserrada dagiti simbaan ken pinanagananda ida kas katoliko nga iglesia. Iti pangkaaduan, adda pudno a panangikisap iti puli kadagiti Makindaya nga Slav.
  Nagkidem ni Sadat iti tedted ti ling-et ket dinamagna:
  -Ania ti genocide?
  - No ti intero nga umili ket naikeddeng a maungaw!
  - Naalakon! Dagiti Polaco ket bastardo a tattao.
  Nagkedked ni Yanka:
  - Isuda, kas iti amin, ket naiduma. Iti pangkaaduan, isuda ket agkakabagian nga Slavic nga ili, ngem ti sistema ti panangtarawidwid ken naan-anay a kinakurang ti panangtengngel dagiti appo, a mabalin a mangilansa iti maysa nga adipen gapu iti uray sangkabassit a basol ken praktikal a dida agbayad iti buis, ti nangsinasina iti nasion. Kasta ti napasamak!
  - Sangagasut a tirano ti nakarkaro ngem ti maysa a despota! - Nagaramid ni Sadat iti aphorism.
  Sidadaan nga immanamong ni Yanka:
  - Sigurado! Uray kaskasano, saan a maibturan dagiti taga Ukraine ti kasta a kinakillo. Nabayagen a maallukoy ni Bogdan Khmelnitsky iti Russia. Ngem iti daytoy a tiempo nangrugin ti agtutubo a tsar iti baro a reporma militar, ti pannakabukel dagiti rehimen ti soldado, kasapulanna ti sumagmamano a tiempo. Kanayonanna, nalabit kayatna a piliten ti Ukraine a makitipon manen iti Russia.
  Idi damo naballigi ti gubat para ken ni Bogdan Khmelnitsky. Isu ket nangabak kadagiti sumagmamano a balligi ken innalana ti Kyiv. Ket gistay naan-anay pay ketdi a dinadaelna ti buyot ti Polako, a dandani natiliwna ti ari. Napilitan ti Poland a mangbigbig iti wayawaya ti maysa a napateg a paset ti Ukraine. Nalabit uray ti kaaduanna. Ngem saan a nagbayag ti balligi ni Bohdan Khmelnitsky. Gapu ta nakaawatda kadagiti pautang manipud iti Iglesia Katolika Romana, nangurnong ti Polish-Lithuanian Commonwealth kadagiti baro a rehimen. Kanayonanna, napasuksokan ti dadduma kadagiti bunggoy ni Bohdan Khmelnitsky. Nangrugi a nagsagaba ti buyot ti Ukraine iti pannakaabak kalpasan ti pannakaabakna ket di nagbayag naabakda iti Kyiv. Napilitan ni Bogdan Khmelnitsky a direkta a nagkiddaw a mairaman ti Ukraine iti Russia. Nalabit saanna a talaga a kayat daytoy, ngamin, idiay Russia adda met ti panagadipen, nangato a buis, nailako dagiti tattao a kasla baka. Ni Tsar Alexei a mismo ti nangiparit iti panagkawkawes nga Aleman ken panagsigarilio iti tabako. Saan a kas ken ni Peter the Great a taga Laud, pudno a patriota ni Alexey. Ngem maigiddato iti dayta, saan a nasayaat ti kababalin ti tsar, bayat ti riribuk gapu iti asin ken kalpasan dayta, adu a tattao ti napapatay ken nasapsaplit. Nupay kasta, isu ti immuna a nangpartuat ti baro a kita ti buyot ken nangiyakar kadagiti rehimen idiay Ukraine ken Smolensk. Naikabilangan dagiti dati a biddut ket, gapu ta nabati ti bassit nga abbong, naserraan laeng ti sarikedked a siudad. Nagtultuloy dagiti tropa ket dagus a kinautiboda ti Polotsk ken Vitebsk. Ad-adda a natangken ti panagresistir dagiti Polako iti asideg ti Borisov, ngem natnag met daytoy a siudad. Inawat ti lokal a populasion ti buyot ti Russia kas manangwayawaya. Ngamin, siuumsi nga inawagan dagiti Polaco a redneck dagiti Belarus. Napasamak ti dakkel a gubat iti asideg ti Minsk, nagdinnungpar ti dua a dadakkel a buyot.
  Nasayaat ti pannakaorganisar dagiti tropa ti Ruso, ti buyot ti Polako ket buklen kangrunaanna dagiti mersenaryo. Dagiti baro a nalaglag-an ken naparpartak ti panagputokda a musket, nga addaan iti napasayaat a pannakaporma dagiti tropa ti Russia nga agus-usar kadagiti aggargaraw a kayo a siudad, ti nangikeddeng iti pagimbagan. Nagtalaw ti buyot ti Polako, natiliw ti Minsk. Sabali pay a paset dagiti tropa ti Russia ti immabante iti abagatan ti Belarus. Gapu ta natiliwda ti Gomel, immakarda iti laud, a bimmallasiwda iti Dnieper. Pudno, saan a posible a maminsan nga alaen amin a sarikedked. Ti garison ti Rechitsa, imbes a nagdepensa, rimmuar tapno makipagkita ket naabakda. Kalpasanna, eksakto nga agpapada ti pannakaala da Mozyr ken Slutsk. Talaga a masapul a tinkerkami iti Slutsk, nasayaat ti pannakasarikedked ti siudad. Ngem dagiti mismo nga umili, a nabannog iti despotiko a pannakabalin dagiti Radzivil, ket nagrebelde ket linuktanda dagiti ruangan kadagiti tropa ti Russia. Natnag ti Slutsk, nagtalaw dagiti appo, aktibo a sinuportaran dagiti tattao ti Russia. Bueno, idiay Ukraine nasapsaplit met dagiti Polaco, simrek dagiti Ruso idiay Galicia ket dandani natiliwda ni Lvov. Di ninamnama a dagus a sinakup ti Voivode Dolgoruky ti Vilna, maysa a siudad a saan a mabalin nga alaen dagiti krusado iti sumagmamano a siglo. Nupay sangapulo ket tallo a daras a nalakubda. Ti pannakatnag ti dati a kabesera ti Lithuania ti nakaigapuan ti pannakariro ken panagtayyek iti Mankomunidad. Adda amin a lugar dagiti Ruso. Natnag ti Baranovichi, Brest ken Lyuban, dagiti tropa manipud iti Amianan ket nakautiboda ti Grodno. Kinapudnona, malaksid iti di pay naala nga Lvov, nakadanon dagiti Ruso iti daan a beddeng ti Kievan Rus. Umas-asideg dagiti tropa ti Russia iti Warsaw, nakasagana pay ketdi dagiti Polaco a makikappia, nga isublida dagiti dati a dagada, agingga iti Neman. Iti daytoy a kaso, mabalin a nagbalin koma a naindaklan a soberano ni Alexei Mikhailovich. Ngem kellaat a natay ni Hetman ti Ukraine a ni Bohdan Khmelnytsky, ket nagbalin a traidor ti simmaruno kenkuana. Kanayonanna, simrek ti Sweden iti gubat. Kalpasanna napigsa unay dayta a pagilian, bayat ti Tallopulo a Tawen a Gubat, nakagun-od iti dakkel a sanikua idiay Europa. Ni Gustav Adolf, a napaay a nangala kenni Pskov, ket nangipakita ti bagina a kas maysa a napigsa unay a komander kadagiti prente ti Europa. Iti daytoy a tiempo natayen, ngem nangibati kadagiti napigsa a sumuno. Nangrugi ti gubat iti nagbaetan ti Russia ken Sweden, ket kimmaro ti panangraut dagiti Tatar iti Crimea. Masapul a maminsan laeng a makiranget iti sumagmamano a prente. Dagiti Ruso, gapu ta insublida dagiti Sueko, sinakupda ti sumagmamano a siudad iti igid ti baybay, pinadasda a lakuben ti Riga, ngem gapu iti tulong a naawat ti kabusor, dida kabaelan a tiliwen dayta babaen ti baybay. Ad-adu ken ad-adu a puersa ti inyeg dagiti Sueko iti gubat, a nangpilit kadakuada a mangikkat iti blokeo. Nakaam-amak a gubat ti mapaspasamak idiay Ukraine. Dagiti Polako, gapu ta nakaurnongda kadagiti puersa ken mersenaryo a tropa, kalpasan ti adu a bulan a blokeo, ket sinakupda manen ti Grodno. Naabak ti traidor a hetman, ngem ti lugarna ket innala ti saan a kasayaatan a chacal. In-egged ti Vatican ti Crimean Khan iti amin a posible a pamay-an, kabuteng dagiti Katoliko ti dumakdakkel nga impluensia ti Orthodoxy ken ti panagsaknap ti Russia. Uray dagiti Briton ket nangipaayda iti tulong iti Poland;dida kayat a palubosan ti Russia nga agturong kadagiti baybay ken ti Katoliko nga Espania. In-inut a nagsanud dagiti Ruso. Nabalinan ti kabusor a sinakup manen ti Brest, Lyuban, Baranovichi! Dagiti yunit ti Ruso ket nangitukon ti kaaduan a natangken a panagresistir idiay Slutsk;ti siudad ket nalakub iti dua a tawen, ken natnag laeng idi naan-anay a naibus dagiti suplay ti taraon. Iti amianan, tiniliw dagiti tropa ti Russia ni Yuryev, linapdanda ti Narva, ngem napaayda manen a mangala iti siudad. Nasikap dagiti hetman;saanda a kayat dagiti Polako wenno dagiti tsar a Ruso. Amin dagitoy ket nakaam-amak a makabannog. Kanayonanna, nadismaya dagiti mannalon a taga Belarus, nga idi damo a nangkablaaw iti buyot ti Russia kas kakabsat dagiti manangwayawaya. Ngamin, nagtalinaed ti kinaadipen, ti dati nga apo ket sinukatan ti maysa nga apo a Ruso, ket immadu dagiti buis. Nagsaknap ti dalluyon dagiti riribuk iti mismo a Rus", bimtak ti riribuk a gambang idiay Moscow, a narigat unay a naitured. Masapul pay ketdi a makipagkamat ti ari iti lider dagiti rebelde tapno makagun-od iti panawen ken mangyeg kadagiti pammabileg iti kabesera. Kabayatanna, kinautibo dagiti Polaco ti Minsk ken Vilna. Immakardan iti linia ti Karayan Berezina, a mamagpeggad iti Polotsk, Vitebsk, ken Orsha. Kasla dandanin dumteng ti panagbalbaliw.
  Di naasi ti immisem ni Sadat:
  - Ket nasapsaplit manen ti Russia?
  Nagpungtot pay ketdi ni Yanka gapu iti pungtot:
  - Saan! Nupay saan nga innala ti buyot ti Russia ti Narva, kabaelanna latta a parmeken ti buyot ti Sweden. Kalpasanna napirmaan ti saan unay a makaganansia a talna: Masapul a maited ti Yuryev ken dagiti asideg a siudad iti Sweden, ngem nawayawayaan dagiti dadakkel a puersa. Dagiti tropa ti Russia ket nangirugida ti kontra-ofensive ken tiniliwda ni Shklov, a nangabak kadagiti Polaco bayat nga umas-asidegda idiay Minsk.
  Sumagmamano a tawenen a nagtultuloy ti gubat, nabannog unay ti agsumbangir a dasig. Adda met nagsasaruno a riribuk idiay Poland. Kalpasan ti sumagmamano a bulan a negosasion, napirmaan ti talna. Inted ti Poland ti Russia iti kagudua ti Ukraine, Smolensk ken dagiti siudad nga as-asideg iti dayta. Dagiti panagparmek ti Ruso idiay Belarus ket naisublida manen iti Mankomunidad ti Polako-Lituania. Iti sapasap, ti gubat ket nagpatingga a sibaballigi unay para iti Russia;posible a maisubli ti paset dagiti orihinal a daga ti Ruso. Pudno, nagtalinaed ti Belarus ken makindaya nga Ukraine iti sidong ti Poland, saan nga amin dagiti orihinal a daga a dati a kukua ti Kievan Rus ket naisubli iti sidong ti panangtengngel. Nakaawat ti Russia iti panaginana, ngem saan a nabayag. - Nagulimek ti ubing, nakaro ti pannakadangranna ti dakkel a ramay ti sakana idi nadungparna ti cobblestone, ken kasapulanna ti panawen tapno makaanges kalpasan ti nadagsen a karga.
  Nagnada iti sangapulo ket lima a minuto a naulimek, nangruna ta simmang-at ti kalsada ken literal a nagpigerger dagiti lallaki gapu iti tension. Maysa pay, iyunnat ti latigo ti imana ket parigatenna dagiti awan awanas a bukot. Naibus ti anges dagiti lallaki ket dandani natinnag kadagiti bato. Kalpasanna, nagsardeng ti natadem a panagpangato ket nagun-odda manen ti bileg ti panagsao.
  - Ni Stepan Timofeevich Razin ket maysa a natalna a Cossack, natayag, nalawa ti abagana, ken naisangsangayan babaen ti dakkel a pisikal a pigsa. Isu ket situtured a nakiranget iti Polonia, urayno insalakanna ni Prinsipe Dolgoruky iti maysa a panawen ken iti isu met laeng a panawen ket nagkedked iti nainkalintegan a gunggona.
  Ipatpateg ti kabsatna a ni Ivan dagiti plano a mangparnuay iti dakkel nga estado ti Cossack, manipud Bug agingga iti Yaitsk. Gapu ta nagriri kadagiti Don ataman Kornil, inikkatna dagiti tropana ket inyakarna ida idiay Don. Ngem linakub dagiti naarian a tropa idi agangay. Naaresto ni Ivan ket naibaon idiay Moscow. No sadino a napapatay kalpasan ti pannakatutuok. Natural laeng a nakapungtot unay ni Stenka Razin kadagiti autoridad a tsarista. Nupay kasta, bayat a linapdan ni Stenka ti pungtotna, napigsa ti tarigagay a tumakder iti ngatuen dagiti Cossack. Dua a tawen kalpasan ti panagleppas ti kappia iti Poland, inyanunsio ni Stenka Razin ti kampania maibusor ken ni Azov. Ngem dagiti Cossack, a saan pay a naaddaan iti tiempo nga aginana manipud iti napalabas a gubat, ket nagkedkedda a mapan agkampania iti nabileg a sarikedked. Mainayon pay, ti opisial a panangidaulo ni Don ket kontra iti adbentura ni Stepan.
  Gapu ta dua ribu laeng a tattao ti naurnongna, immasideg ni Stenka ken ni Azov, ngem dina maitured a rauten ti sarikedked, a ti garisonna ket mamitlo a daras a dakdakkel ngem ti buyotna. Nagsanud ti detatsment-na ket immakar idiay Volga tapno alaenda dagiti karaban. Ngem uray ditoy, saan a nagasat ni Stenka Razin;saan a di nadlaw ti panagparang ti banda a buklen ti dua ribu. Inur-uray dagiti komersiante ti kanito idi simmangpet ti streltsy escort ken dagiti naarian a karaban nga awitda ti bukbukel nga agturong iti garison ti Astrakhan. Bayat nga ur-urayen ida ti gang ni Stepan, personal a pinatay ti lider dagiti rebelde ti sumagmamano a Cossack.
  - Dua ribu ti sobra para iti maysa a gang dagiti mannanakaw. - Nadlaw ni Sadat. - Siasino ti agbibiag kadagiti kasta a numero!
  Nagkedked ni Muk:
  - Daytoy ket mannanakaw nga addaan ti timbangan. Adtoy ti reyna dagiti mannanakaw, ni Shella, a gagangay nga agtignay iti bassit a bilang, ngem kasta unay ti kinaturedna. Naminsan simrek pay ketdi iti gameng ti Sultan a mismo, a nagtakaw iti setro. Adda dakkel a bounty iti ulona.
  Nagkidem ni Sadat:
  - Ngem dida matiliw uray kaskasano, nasungdo unay dagiti gagayyemna.
  Napaliiw ni Yanka:
  - Apay a maibilang ti duyaw a kolor ti panangliput - kasla balitok ti kolorna!
  Ti nabalitokan a murdong: ti kalalakaan a wagas a mangburak iti kabal ti kinamapagpiaran ken kinatan-ok!
  Kinuna ni Sadat:
  - Nalabit nasikap ken nalaing unay ni Shella nga addaan iti kampilan. Adda dagiti sarsarita maipapan kenkuana, maysa pay ketdi a nagsurat iti daniw maipapan iti sarsarita a mannakigubat.
  - Saanna kadi a kayat a parmeken ti Sultan? - dinamagko ken ni Yanka, kagudua nga angaw.
  - Ibaba ti Sultan? Ania ti pakausaranna! Adda dakkel, basta nagdakkel a buyotna, ket sumagmamano laeng a mannanakaw dagiti Shell. Di unay agpapada dagiti puersa. Ket ti biag ti nawaya a mannanakaw ket ad-adda a makapainteres ngem ti panagtugaw iti trono. Naayat unay daytoy a babai ken pagay-ayatna ti kassual a relasion.
  - Gagangay daytoy kadagiti mannanakaw! - Immanamong ni Yanka. - Reveler met ni Stepan, uray naminsan kinunana ken baketna: dakes ti lalaki nga agkawes iti isu met laeng a caftan. Nupay, no pudno ti ibagak, saan a naagum ni Razin. Adda ammo a kaso idi intedna ti personal a kabaliona iti maysa a nakurapay a mannalon. Wen, isu dayta ti ari a Cossack. Paborito dagiti tattao. Gapu ta nasarakanna ti bagina nga awan ti pagpilianna, masapul a pakanen ti gang, tiniliwna dagiti arado ti ari ken komersiante, ti pasetna a kinabil ken paset a tiniliwna dagiti pumapana. Kas resultana, adda dagiti arado nga addaan kadagiti babassit a kanyon iti imana. Inkeddeng ni Stenka ti aglayag nga agturong iti Baybay Caspian.
  Iti dalan masapul a parmekenmi ti siudad ti Tsaritsyn. Ditoy a simrek ti sumagmamano nga ahente ni Stepan iti siudad ket nakitulagda kadagiti gunners. Inkabilda ti maysa a pabuya, napigsa unay ti panagsippayot ni Stepan Timofeevich (isu laeng ti makaaramid iti dayta) ket nangrugin nga agasuk dagiti bariles dagiti paltog, dida makaputok iti uray maysa laeng a paltog. Isu a naglayag ti armadana a limmabas ken ni Tsaritsyn, nagkatawa dagiti Cossack ket pinangtaanda ti gobernador. Manipud idin, nagsaknap ti damag iti intero a Rus" a ni Stenka Razin ket maysa a mangkukulam, ken ammona ti agsalamangka kadagiti kanyon, agtayab nga agturong kadagiti ulep ken saan a madungpar ti saber wenno bala! Gapu ta nalabsannan ti Astrakhan, immakar ni Stepan Timofeevich iti Karayan Yaik. Nangnamnama a mangpataud iti support base sadiay babaen ti panangtiliwna iti Yaitsk. Nasayaat ti pannakasarikedked ti siudad a mismo, ngem nagusar ni Stenka Razin iti trick a nagbalin a libro a pagadalan idi agangay.
  Dinamag ni Sadat:
  - Ania a trick?
  Situtulok nga inbinglay ni Yanka:
  - Tallopulo a Cossack ti nakabado a kas monghe, napalubosanda a lumasat ket tiniliwda ti ruangan, ket kalpasanna bimtak ti intero a buyot. Adda apagbiit a gubat, natnag ti siudad! Ditoy a saan nga impakita ni Stenka Razin ti bagina iti kasayaatan a kasasaadna, nga imbilinna ti pannakapapatay ti amin a natiliw a pumapana. Pudno, maysa kadakuada ti dandani nang-hack ken ni Stenka Razin agingga a natay. Pudno, iti tengnga ti pannakapapatay di ninamnama a simmaruno ti asi, ngem adu latta dagiti biktima. Natibker ti panagnaed ni Stenka Razin iti siudad. Pinadas ti gobierno ti tsarista nga isut" knock out. Dua nga order ti Streltsy ti naipatulod ket sangapulo a ribu a Nogais, nga indauluan ni Murza Selim, ti nagatang iti kuarta. Ni Stenka Razin, gapu iti panagsukisok, naammuanna daytoy, indauluanna ti maysa ket kagudua a ribu a Cossack nga agturong iti estepa ket, idi kangitingitan ti panangraut, nadungparna ti likudan. Nakabkabil ti kabusor , ngem naawatan ni Stepan a dida ipalubos a makagun-od iti pagsaadan iti siudad iti mabayag. Pimmanaw dagiti Cossack iti siudad ket napanda nagkampania kadagiti daga iti ballasiw-taaw. Dinadael dagiti Cossack ti adu a siudad ken karaban, ket naggurruod ti kinalatak ni Stepan iti intero a Rus kas di maparmek a komander. Agparang nga insingasing dagiti masirib a mamalbalakad iti ari: daytoy a tao ket mabalin a makagunggona iti dakkel a pannakabalin. Naitukon ken ni Stepan ti naarian nga asi ken napalubosan nga agsubli iti Don. Pudno, idiay Astrakhan masapul nga itedna dagiti paltog. Nupay kasta, ni Stenka Razin, a nanggundaway iti kinalatakna, gistay nangrugi iti panagrebelde idiay Astrakhan, dagiti Cossack-na ket nagbalin a narungsot. Naragsakan laeng unay ti gobernador a nangikkat iti kasta a dadagsen.
  Nagsubli ni Stepan kadagiti napudno a kakaduana ken dakkel a kinabaknang ken ni Don.
  Bayat ti kalam-ekna nabalinanna ti nangbukel iti buyot a buklen ti lima ribu. Idi primavera, nakikadua kenkuana dagiti kangatuan a Cossack. Gapu ta bimmaba idiay Cherkassy, ni Stenka Razin ket gistay nagtutunos a nabutos a kangatuan a hepe ti Cossack. Gapuna natungpal ti maysa nga arapaap: ti panangrumekna iti intero a Don iti sirokna.
  - Naglaing! Cool nga lalaki! - Impukkaw ni Sadat. Nagsippayot ti saplit ti manangaywan, ngem saan a natinnag iti nabayagen nga agsagsagaba a bukot.
  - Cool, ngem dina ammo no kasano a pasardengen dayta! - kinuna ni Yanka a naliday a nangyugyugyog iti ulona.
  - Siasino ti makaammo! - Inserrek ni Ali.
  -Gapu ta innalana ti Don, nangibaon ni Stenka kadagiti embahador iti Tsar nga addaan iti tukon a tumulong a mangorganisar iti kampania maibusor ken ni Azov. Ngem nasapsaplit ken napapanaw dagiti imbaonna. Ti nakapungtot a ni Stepan, a nakikaykaysa iti nalatak a panguluen ti mannanakaw a ni Timofey Us, ket immakar nga agturong idiay Tsaritsyn. Ti gobernador ti Moscow Streltsy a ni Lopatin ket naibaon manipud kadagiti akinngato a paset ti Volga tapno mangpakalma kenni Stepan. Nasigo a nangisagana ni Stenka iti silo ket gistay naan-anay a dinadaelna ti buyot ti Moscow. Dagiti pumapana a naibaon manipud Astrakhan ket napan iti dasig dagiti rebelde. Simrek dagiti ahente ni Stenka iti siudad a mismo, a nagrebelde kadagiti tattao ken dagiti pumapana. Naala ti siudad a dandani awan ti laban, bassit laeng a detatsment ti kabsat ti gobernador ti nangisayangkat iti panaglalaban. Narba ti siudad ket naipasdek ti baro a gobierno iti dayta. Ditoy a nagbiddut ni Stenka Razin - nagduadua iti napaut unay: mapan wenno saan a mapan idiay Moscow. Nabatad a saan a maawat ti gobierno ti tsarista ti pannakapukaw ti kasta a kaadu ti daga ken pannakagun-od iti Baybay Caspian. Iti sabali a bangir, narigat nga ikeddeng ti gubat iti nagdakkel nga imperio, a ti vanguardia, iti daya, ket umas-asideg idin iti Taaw Pacifico. Nupay kasta, ni Stenka, saan nga awan rasonna, nagbilang iti suporta dagiti umili. Naipakaammo a ni Tsar Alexei Mikhailovich a mismo ti nangibilin iti pannakakabil dagiti boyar ken makinkukua iti daga, ket naaramid met ti palsipikado a surat manipud ken ni Patriarka Nikon. Bayat a nakatakder ni Stepan iti tengnga dagiti kabalio, nangrugin a matnag;posible a dagiti ahente ti tsarista inggagarada ti nangiserrek iti impeksion kadakuada. Ti pannakapukaw dagiti kabalio ket nangpakapuy unay kadagiti ranggo dagiti Cosack, ken ti natan-ok a milisia nga agbilang iti innem a pulo a ribu iti sidong ti bilin ni Voivode Dolgoruky ket naguummong idiay Moscow a maibusor kadakuada.
  Ket kaskasdi, iti agdama, adda ti gasat iti dasig ni Stepan, nga aktibo a tinulongan dagiti gagangay a tattao ken pumapana. Naala ni Saratov nga awan ti labanna, ket linuktan ni Samara dagiti ruangan kalpasan dayta. Ket ti laeng Simbirsk ti rumbeng nga agbalin a beddeng dagiti makapapatay a pannakidangadang kadagiti rebelde. Nupay kasta, nabalinan ni Stepan nga innala ti siudad ken inabakna dagiti tropa a naibaon iti sortie. Pudno, nagtalinaed a di naala ti sarikedked iti sentro ti siudad. Kalpasanna, ni Stenka Razin agraman dagiti tropana ti nang-ambush iti gobernador a ni Bagryansky.
  Isu ket maysa a natan-ok a mannakigubat, maysa a bannuar iti gubat iti Poland, a dandani dina pulos ammo ti pannakaabak.
  Nabalinan ni Stepan a parmeken, ngem nakalibas a mismo ti gobernador, a nagtalaw a kaduana dagiti natda dagiti tropana idiay Kazan. Nagbiddut manen ni Stepan a mismo: imbes a kinamatna ti gobernador ken ad-adda nga iyakarna ti buyotna, linakubna ti pagbaludan. Minamaag dayta, nangruna ta nakatakder ti sarikedked iti turod ken saan a dakkel ti kadakkelna, isu a narigat ti agbagyo. Bayat a nagtakder ni Stenka Razin: dagiti naarian a komander ket nakaurnongda kadagiti dakkel a puersa. Maysa a nagdakkel, nga indauluan ti isu met laeng a Bagryansky, ti immasideg ken ni Simbirsk. Ditoy a maikatlo a biddut ni Stepan;iti bisperas ti gubat inkeddengna a rauten ti pagbaludan. Pudno, dina kabaelan nga alaen dayta, ngem nagsagaba iti nakaro a pannakapukaw ken nabannog ti sumagmamano a ribu a soldado.
  Nagtultuloy ti pannakidangadang iti aduan kapadasan a komander a ni Bagryansky nga addaan iti nadumaduma a tukad ti balligi. Iti sumagmamano a wagas, ti natan-ok a gobernador ket nakabalin a nangallilaw kenni Stepana, iti sumagmamano a wagas ni Bagryansky ket nalab-awanna ti lider dagiti rebelde. Ngem iti desidido a kanito, nakaro ti pannakasugat ni Stenka Razin babaen ti dragoon, a naputed ti ulona babaen ti saber. Ti pannakatnag ti lider dagiti rebelde iti kangitingitan ti gubat ti nangikeddeng a nasaksakbay iti pagbanagan ti gubat. Naala ti nasugatan, awan puotna a ni Stepan, ket ti buyotna, a naikkat kadagiti liderna, ti diputado ni Stepan a ni Naumov ket nagsakay a kaduana ti nasugatan a hepe.
  Kinuna ni Sadat:
  - Ti buyot nga awanan iti komander ket kasla bagi nga awanan puso!
  Ni Yanka, kalpasan a natiliwna ti angesna iti maysa a minuto, kinunana:
  - Ti puso ti komander ket maysa a sumsumged a forge, ti ulona ket yelo, ti pagayatanna ket landok: amin a sangsangkamaysa - ti mangburak nga asero ti balligi! Nagtultuloy ti iyaalsa, nupay kasta! Nasaklawna ti nalawa a lugar, ket nasabat ni Dolgoruky ti natangken a panagresistir. Saan nga awan serserbina nga adda limapulo a kariton nga addaan kadagiti berdugo ken papadi iti likudan ti karesonna. Naulpit ti pannakatrato dagiti rebelde, saan laeng a nabitay, no di ket nakuartel ken nailansa pay. Ni Stepan a mismo ti nangbusbos iti sumagmamano a tiempo iti Don. Gapu ta nakaungar kadagiti sugatna, implano ni Stenka ti kampania maibusor ken ni Tula. Iti daytoy a pamay-an posible ti naparpartak nga amang a makastrek idiay Moscow, ket mainayon pay posible ti magna iti Don a di makasabat kadagiti dadakkel a siudad. Ngem saan a nagasat ni Stenka;impakaammo ti espia kadagiti gobernador dagiti plano ni Stepan ket nagtignayda, a nangparmek iti detatsment ti kaasitgan a katulongna a ni Minaev. Di nagbayag, nagbalin a biktima a mismo ni Stenka ti panangliput. Dagiti nabaknang a Cossack, gapu ta maamakda kadagiti di maliklikan a panagibales, immasidegda iti Don a kaduada dagiti dadakkel a puersa ti buyot ti tsarista ket kinautiboda ni Stepan. Ti lider dagiti rebelde, iti sidong ti dakkel a panangkuyog, ket naipan idiay Moscow. Sadiay isu ket brutal a natutuok, ngem ni Razin ket nasdaaw kadagiti berdugo babaen ti turedna, saan a nadadael ken saan nga impalgak no sadino ti nakalemmengan dagiti gamengna. Nupay kasta, adu ti inwarasna a samsam a natiliw kadagiti ganggannaet a kampania kadagiti napanglaw ken agpalpalama. Inayat unay dagiti tattao isuna. Bayat ti pannakapapatay, ti andamio a kadua ni Stepan ket nalikmut iti intero a buyot. Pinutedda nga umuna dagiti takiag ken sakana, ket kalpasanna laeng ti ulona. Nupay kasta, nagkedked ni Stenka nga agpudno, ket kinunana a maysa laeng a banag ti nagbabawi: a dina naan-anay nga inruar amin dagiti boyar a dakes nga espiritu. Maysa a maikari a tao ken natay a buyogen ti dignidad. Ti maudi a sarikedked dagiti rebelde, ti Astrakhan: ket natnag kalpasan ti makatawen. Nupay nagpatingga ti iyaalsa iti pannakapaay, impakitana latta no ania ti kabaelan dagiti umili. Iti sidong ni Lenin, ni Stenka Razin ket nakanona a kas maysa a bannuar ti rebolusion.
  Natagtagainep a kinuna ni Muk:
  - Diak ammo no ania ti rebolusion, ngem napintas ti uni.
  Inlawlawag laeng ni Yanka:
  - Daytoy ket maysa nga iyaalsa a nagpatingga iti balligi. No kastoy ti panangikabilmo iti napalaka a pamay-an. Ngem iti daytoy a kaso saan a napasamak daytoy.
  Nagulimek ti ubing, ket nangrugi ti baro a panagtutuok: sabali manen a panagpangato iti kabambantayan. Kasla torture, kasla dandanin mapisang dagiti piskel, kasla napno ti bagi iti lead ken nabannog, nasakit unay manipud iti lactic acid a nabukel kadagiti piskel, nangruna kadagiti abaga. Kasla dandanin bumtak dagiti piskel, luktam ti ngiwatmo ket aganges iti nauneg tapno mariknam uray la nalaklaka bassit.
  Naragsakan ni Yanka ta saan a kas iti kaaduan a kapatadana, nasayaat ken nasanay ti piskelna. Saan a barengbareng ti panagadalna iti eskuelaan ti sirko, saan a wimp, ibturanna ti pannubok. Kasla natangken met dagiti lallaki, saanda nga adipen iti balay, kas makita iti namaga ken masel a bagida. Agsagabada, ngem agulimekda, makapukkawda laeng. Iti pangkaaduan, iti edadda maibilang a nakababain ti panangipakita nga agsakitka, manipud iti saplit wenno danog manipud iti dakulap. Isu nga ibturam ti pannakatutuok. Anian a saem ti napasaranna iti napalabas a tallo nga aldaw! Nalabit ad-adu ngem iti intero a napalabas a biagko.
  In-inut unay ti panaglabas ti panawen, no agsakitka, nakaam-amak dayta, ken awan ti umdas nga angesmo a makisarita. Nalagip ni Yanka nga adda maysa a bannuar iti literatura a, idi ubing pay, nailako iti pannakaadipen, ket kalpasanna isu ket intaray ti maysa a nakabutbuteng a naigalut iti kariton. Siempre narigat unay daytoy, ngem rimmang-ay iti pisikal. Dayta ti gapuna a dikay alaen daytoy kas maysa a kita ti panagsanay. Nupay nalabes, ngem makagunggona. Mabalin nga isagsaganada para iti Olympic Games! Panunotem dayta kas maysa nga isport ket nalaklaka nga amang dayta para kenka. Dagitoy a kapanunotan ti nangparikna ken ni Yanka iti nakakatkatawa ket nagkatawa. Nangted ti manangaywan iti medio nabannog a saplit babaen ti saplitna ket nagkatawa kas sungbat.
  Nagmaneho ni Ahmed nga immasideg kadakuada ket naginteres:
  - Ania ti nakakatkatawa unay!
  Insungbat ti manangaywan:
  - Maysa dayta nga ubing a lalaki! Nagkatawaak, bueno, impagarupko a nakakatkatawa dayta.
  - Nalabit husto ti kunam! Maysa a kita ti teatro dagiti managpakatawa. Kasano ti reaksion daytoy nga ubing a lalaki iti kinapudno nga ibilinko nga iwaris ti napudot a karbon iti tianna!
  Simmungbat ni Yanka nga agang-angaw:
  - Iti daytoy a kaso, mabalinko a kanen ti ay-ayam a hilaw!
  Inay-ayam ni Akhmed ti latigo, a namin-adu a dinanogna dagiti lamolamo a saka dagiti lallaki, ngem dina sinagid ni Yanka.
  -Talaga a nakakatkatawaka unay. Nakalkaldaang no masapul a maguyod iti tambol ti kudil ti kasta a guapo ken napalangguad nga ubing a lalaki. - Nagpammarang ni Sadat a nanglukat iti ngiwatna iti nalawa sa nagnganga. - Ammom no ania ti kayatko kenka!
  - Saan koma a pugtuan ti maysa nga adipen no ania ti kayat ti apo. Masapul a surotenna dagiti bilinna.
  Nagtung-ed ni Ahmed:
  - Kusto! Napartak ti panagsursurom. Ita, dumngegka iti kayatko. Nagustuak ti timekmo, nalawag a kasla sirena ti baybay. Adda kantaem kadakami.
  - Iti panagtaray! - Nagkidem ti ubing.
  - Sige, agsardengka! Maawatakon a narigat dayta.
  Nagsardeng ti karaban ket nagtugaw dagiti adipen. Nagidda ni Yanka iti maysa a minuto, indalusna ti karabukobna, sa inngatona ti bisikleta babaen kadagiti nabannog ken nasugatan a sakana. Binilitna ti tengngedna.
  - Ikkam isuna iti arak! - Bilin ni Ahmed.
  Insaludsod ti manangaywan:
  - Nataengan?
  - Saan! Puro a tubbog, ta no saan, alaen ti adipen. Masapul pay laeng a guyoden ken guyoden ti kariton. Kayatko nga isuro.
  Siaagum nga inalun-on ti ubing ti presko a tubbog ti ubas-strawberry (hybrid). Nawaras ti rugit manipud iti di natauan a pannakabannog ken pannakaibabain. Nariknana ti panagallon ti pigsa ken inspirasion. Immisem ni Yanka ket nagkanta iti napigsa a timekna a kumakanta iti opera:
  Patadem ti Ruso a kabalyero ti kampilanna, .
  Saan a kumapuy ti bannuar iti gubat!
  Situturedtayo a makiranget iti baybay, .
  Mamatiak a luktak ti dalan nga agturong iti dayag!
  
  Raid - maysa a dakes a bunggoy dagiti Mongol, .
  Nayanud dagiti purok ti siudad!
  Agayus ti dara ti tao a kasla danum, .
  Ngem napigpigsa ti espiritu dagiti Ruso ngem iti metal!
  
  Agkarayam ti uleg ken agpuor babaen ti panagsasaona, .
  Asuk, agsennaay, awan ti makita!
  Salaknibanka ditoy daga, .
  Manipud yelo agingga kadagiti nabara nga aplaya!
  
  Agtayab ti kararuak agingga iti tuktok
  Para iti dayag ti Nasantuan nga Ina a Pagilian!
  Mangabaktayo a kas idi - ita, .
  Dimo ipalubos nga adda iti sirok ti abaga ti dagam!
  
  Agtaktakder dagiti rehimen ni Rus a nakasagana a matay, .
  Kasla granito dagiti soldadotayo!
  Pukantayo dagiti kabusortayo, agsasaruno, .
  Amin a bakras ket naabbungotan kadagiti bangkay!
  
  Agpuor dagiti balay a kasla sulo, .
  Agngarngaretnget dagiti elepante, agdardarasda a makigubat!
  Parmekento dagiti mannakigubat a Ruso
  Desierto, bato, waterfall!
  
  Saantayo a maparmek
  Saan a maiyeg ti lubong iti turodna!
  Di maparmek ti buyot ni Rus, .
  Dayta koma ti dayag dagiti kaputotan!
  
  Agur-uray kenka ti gasat ti Russia, .
  Ituraymo ti espasio iti agnanayon!
  Mamatiak iti ragsak iti agnanayon
  Basta dika agbiag a di naannad!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"