Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Blondulo Kontra La Mabla Dino Kali

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Ordinara, kvankam tre bela blonda studento Elizaveta Shchukina neatendite trovas sin elektita kaj forrabita el la moderna mondo. Kaj ŝi trovas sin en la regno de la malbona Diino Kali. Tie, studento estas malliberigita. Sed ili helpas ŝin eskapi el la nigra palaco de la monstra Diino. Kaj Elizabeto renkontas la elfan princon, kaj novaj, tre interesaj aventuroj atendas ŝin.

  BLONDULO KONTRA LA MABLA DINO KALI
  KONOTACIO
  Ordinara, kvankam tre bela blonda studento Elizaveta Shchukina neatendite trovas sin elektita kaj forrabita el la moderna mondo. Kaj ŝi trovas sin en la regno de la malbona Diino Kali. Tie, studento estas malliberigita. Sed ili helpas ŝin eskapi el la nigra palaco de la monstra Diino. Kaj Elizabeto renkontas la elfan princon, kaj novaj, tre interesaj aventuroj atendas ŝin.
  PROLOGO
  Elizaveta elŝutis sian kurslaboron el Interreto, kaj estis kontenta pri ĝi. La knabino studis sen multe da entuziasmo, ĉar ŝi estis tre bela. Kaj ŝiaj haroj estas tiel brilaj, brilantaj, kiel la kupoloj de preĝejoj en la suno, kaj ŝia figuro, kaj ŝia vizaĝo, kaj ŝia haŭto, ĉio estas simple perfekta.
  Kaj kompreneble, kun tia aspekto, gajni monon ne estas problemo. Precipe eĉ nur permesi vin foti por diversaj revuoj. Nu, kaj ne nur tio.
  Elizaveta ankaŭ amis iri al la Strateto de Artistoj en Moskvo kaj pozi por portretoj kontraŭ akceptebla pago. Foje ŝi eĉ faris skizojn mem.
  Sed okazis, ke ekzemple la artisto Narciso petis dek mil rublojn por trempi la nudan piedon de knabino en farbo kaj lasi sian elegantan spuron.
  Elizabeto faris tion trifoje: en ruĝa, flava kaj blua, gajnante tridek mil rublojn en tiel simpla maniero. Vere, tiam la farbo devis esti forlavita per acetono, kio ne estas tiel agrabla.
  Jes, ŝi estas ege bela knabino. Kaj ŝi jam estis filmita plurajn fojojn, kvankam en negravaj roloj.
  Nun ŝi piedpremas ĉirkaŭ Moskvo en altaj kalkanumoj kaj pensas ĉu denove iri al la Strateto de Artistoj, aŭ amuziĝi en amuzparko. Ne ĉio temas pri mono.
  Vi devas vivi por vi mem, kaj dum vi estas juna, amuziĝu. Kvankam ne forgesu protekti vian virgecon. Ne donu ĝin al la unua persono, kiun vi renkontas. La plej bona afero estus trovi vin miliardula edzo en la okdekaj jaroj. Kaj ĉi tiu opcio ŝajnis optimuma. Por ke ŝi restu riĉa vidvino.
  Kaj tiam vivu por via propra plezuro, konfidante la kompanion de via edzo al la administranto.
  La knabino kantis:
  Se vi volas esti riĉa,
  Se vi volas esti feliĉa...
  Ne naskiĝu ĝiba do,
  Kaj naskiĝu tiel bela!
  Subite , luksa Cadillac haltis apud la knabino. Kaj de tie ŝi rigardis eksteren ... Ne , ne la kapo de maljunulo, sed bela junulo en turbano kovrita per smeraldoj. Li estis tre bela kaj tiel juna kaj freŝa.
  Kun rideto li diris:
  - Mia princino, ĉu vi ŝatus veturi kun mi al la plej multekosta restoracio en Moskvo?
  Elizabeto kapjesis responde, ekbrilis siajn perlajn dentojn kaj pepis:
  - Kun granda plezuro! Tiel bela !
  La junulo fulmis ringojn el grandaj diamantoj sur siajn manojn kaj respondis:
  - Mi ankaŭ estas tre riĉa, kaj ĉi tio estas pli grava por vi.
  La blonda knabino kapjesis kaj respondis:
  Se vi volas esti riĉa,
  Se vi volas esti feliĉa...
  Donu al mi diamantojn
  Nia karega reĝo!
  Kaj ŝi saltis al la Cadillac, kovrita per ora folio. Kaj ŝi saltis en la silente malfermitan pordon.
  La ŝika junulo brakumis ŝin kaj bonguste kisis ŝin sur la lipoj. La kapo de Elizabeto komencis turniĝi, kaj ŝi vidis linkajn orelojn elstari el sub sia turbano, anstataŭ homaj .
  Sed la bela blondulino ne havis tempon por surpriziĝi. La kapo komencis turniĝi pli, kaj la konscio en la ŝika kapo estingiĝis.
  . ĈAPITRO N-ro 1.
  Elizabeto havis vizion en duonkonscia stato. La knabino sonĝis...
  Estas kvazaŭ ŝi flugas trans la ĉielon, sidante sur grandega papilio kun brilantaj flugiloj en ĉiuj koloroj de la ĉielarko.
  Kaj ĉirkaŭ ŝi estas lanugaj, buntaj nuboj. La knabino ripozas kontraŭ la dorso de artropoda insekto kun siaj piedoj en altkalkanumaj ŝuoj.
  La blonda knabino tenas magian vergon en la dekstra mano kaj kantas, kompreneble, kiel ŝercon:
  Mi petas vin ne surpriziĝi
  Se estas boksado nun, kaj ne sumoo!
  Se ekzistas, se ekzistas, se estas boksado kaj ne sumoo!
  Drako elflugis el la nubo al ŝi. Ne tro granda , proksimume de la grandeco de albatroso, kaj kun tri malgrandaj kapoj. Kaj ĉi tiu besto pepis per neatendite maldika voĉo:
  -Ĉu vi estas afabla, onklino?
  Elizabeto kapjesis:
  - Jes , afabla!
  La bebo drako ĝemis:
  - Mi volas glaciaĵon.
  La blonda knabino ridetante demandis:
  - Kia glaciaĵo?
  La trikapa monstro gluglis:
  - En ordo de Pomtorto!
  Elizabeto prenis ĝin kaj, skuante sian magian vergon, kukis:
  - Tri pakoj da ĉokolada glaciaĵo!
  Kaj flokoj de glaciaĵo kaj bruna maso falis sur la drakon. La monstro lekis sian langon kaj pepis:
  - Tre bongusta, onklino!
  La blonda knabino ridis. Kaj la bela drako forlekis la bongustan kaj dolĉan substancon.
  Elizabeto denove svingis sian vergon, kaj bongusta tomato kun kremo trafis la belan monstron . Kaj li ŝmiris la drakon.
  Apud li aperis adoleskulino. Ŝi estis nudpieda, sed portanta luksan tunikon kaj juvelaĵojn faritajn el altvaloraj ŝtonoj.
  La knabino ankaŭ havas magian vergon en siaj manoj. Ŝi tordis ĝin, kaj la kremo kaj ĉokolado malaperis. La drakoleto diris ofende:
  - Kial vi estas onklinoj, ĉu ne?
  La knabino riverencis kaj respondis:
  - Mi estas Grafino-nimfo Draĥma. Kaj kiu vi estas?
  La blondulino respondis memfide:
  - Elizaveta Ŝĉukina. Studento kaj modomodelo.
  Ambaŭ belulinoj palpebrumis unu al la alia. Kaj la nimfo, sur kies nudaj piedoj brilis altvaloraj ringoj, rimarkis:
  -Vi aspektas pli kiel princino.
  Fakte, Elizabeto portas tiom da malsamaj ornamadoj kaj brilantaj gemoj.
  La blondulino respondis:
  - Ankaŭ vi ... Ho mia, kial tia nobla homo estas nudpieda?
  Draĥmo respondis ridetante:
  - Mi estas nimfo - parenco de la plej altaj Dioj de la naturo. Dum sorĉado, kiam ne estas ŝuoj, estas multe pli oportune uzi nudajn piedfingrojn.
  Elizabeto kapjesis:
  - Estas klare! Vi estas tre bela, sed ĉu via hararo estas natura aŭ tinkturita?
  La nudpieda nimfa knabino ridis, skuis siajn sepkolorajn harojn kaj respondis:
  - Jes kaj ne! Ĉi tio ne estas farbo, kaj samtempe, sep koloroj simbolas, ke mi estas tre altnivela sorĉistino!
  Kaj la belulino klakis ŝiajn nudajn piedfingrojn, kaj aperis kuko grandeco de bona tanko. Samtempe ĝi estis tiel riĉe ornamita per kremaj floroj, en diversaj nuancoj, kaj ĝi odoris tre apetite. La kuko aspektis tre riĉa.
  Elizabeto rimarkis kun dolĉa rideto:
  - Se ni manĝos unu el ĉi tiuj, nia stomako krevos.
  Draĥma kapjesis kaj respondis:
  - Ni donus ĉi tiun kukon al malsataj infanoj!
  Kaj la nimfa knabino skuis sian magian vergon. Kaj ili, du belulinoj, trovis sin proksime de sufiĉe granda kabano sur kokaj kruroj. Virino, kiu aspektis ĉirkaŭ tridekjara, kun longaj, ruĝaj haroj, ŝvebis apud ŝi. Ŝi estis en mortero, en unu mano estis luksa balailo kun orumita tenilo, kaj en la alia maldekstra, ankaŭ magia vergo.
  Infanoj, de dek ĝis dek kvar jaroj, laboris sur la kampo antaŭ ŝi. La uloj estis en ŝiritaj ĉifonoj, nudpiedaj kaj maldikaj. Ili kultivis la kampon, sarkis, tiris plugilojn kaj portis brankardojn.
  Ili estis skurĝitaj de tre malbelaj ursoj en kiraso kaj botoj, kun kaskoj sur la kapo.
  Kaj de tempo al tempo la vipoj fajfis.
  Elizabeto kriis:
  - Kiel vi kuraĝas trakti infanojn tiel!
  Kaj la blonda knabino faris okon per sia magia vergo. Kaj ĉokoladoj, dolĉaĵoj, franditaj fruktoj, drakoj, lekbomboj kaj pakoj da glaciaĵo falis sur la orkojn en kiraso. Ili aspergis la vilajn ursojn, kaj ili eĉ kraŝis.
  Kaj la nudpiedaj, malsataj infanoj, vidante tian riĉecon, atakis la manĝaĵon.
  La orkoj provis haltigi ilin, kaj svingis vipojn kaj bastonojn. Baba Yaga batis la aeron per sia balailo. Ondo leviĝis kaj ĝi estis kiel cunamo. Elizabeto kaj ŝia papilio estis ĵetitaj, kaj la drako estis ŝpinita.
  La nimfo Draĥmo turnis sian magian vergon. Kaj la ventego kvietiĝis, la ondoj falis.
  Maldikaj, duonnudaj, elĉerpitaj pro laborego, la infanoj ŝtopis dolĉaĵojn kaj aliajn manĝaĵojn en la buŝon. La orkkontrolistoj provis bati ilin, svingante siajn vipojn.
  Elizabeto denove svingis sian magian vergon. Kaj la kremkukoj flugis al la harplenaj kaj odoraj orkoj. La nimfo ankaŭ aldonis, klakante ŝiajn nudajn piedfingrojn, ornamitajn per artefaktaj ringoj. Kaj kiel rezulto, fluo de energio ekflamis. Kaj la haŭto de la orkoj ekbrulis, kaj ilia kiraso komencis degeli.
  Baba Yaga, sufiĉe bela kaj ruĝhara virino, kuis, nudigante la dentojn kaj eligante imponajn tigrodentegojn el sia buŝo:
  - Kial vi ĝenas, Draĥma? Ni delonge dividis niajn influkampojn!
  Elizabeto knaris:
  -Vi mokas infanojn! Kaj ĉi tio ne estas tolerebla!
  Baba Yaga murmuris agreseme:
  - Kiu alia estas ĉi tiu ? Kaj kial vi enmiksiĝas en la aferon de aliulo?
  La blonda knabino ridetis kaj respondis:
  - Kiu estas mi? Vi povas diri tion per kanto!
  Draĥma kapjesis:
  - Jes, mia nova amiko estas tre muzika! Eble vi aŭskultos ŝin?
  Orkoj, en duonfandita kiraso, tordis, kriegis kaj hurlis. Estis klare, ke ili multe doloris.
  Baba Yaga ridis. Ŝajne, ŝi tute ne kompatas siajn harplenajn partnerojn. Kaj ŝi grumblis:
  - Kantu floron, ne hontu!
  Elizabeto prenis ĝin kaj kantis kun sento kaj entuziasmo:
  Mi tute ne estas laca pro tio
  Trinku, eliru, enamiĝi al uloj !
  Kaj aŭdace mortigi la faŝistojn,
  Mi povas konkuri kun Adolf!
  Mi povas konkuri kun Adolf!
  
  Natura blondulo,
  Kaj vi ne bezonas kaŭĉukon en amo!
  Duono de la mondo estas kun mi,
  Natura blondulo!
  
  Denove mi kuraĝe batis la faŝistojn,
  Mi metas novajn rekordojn!
  Kaj mi dispremas la malamikon pro la kaŭzo,
  la vizaĝojn de ĉiuj !
  la vizaĝojn de ĉiuj !
  
  Natura blondulo,
  Mi ne bezonas kaŭĉukon enamiĝinte!
  Duono de la mondo estas ĉe miaj piedoj,
  Natura blondulo!
  
  Kiu ne kredas je mia malvarmeto,
  Estos iom da knabina kalkano...
  Sciu, ke malkuraĝo estas stulteco,
  Mi faligas la Krautojn!
  Mi faligas la Krauts!
  
  Natura blondulo,
  Mi ne bezonas kaŭĉukon enamiĝinte,
  Mia edzo tremas kun mi,
  Natura blondulo!
  
  Ĉu vi volas fariĝi pli malvarmeta ol la Fuhrer?
  Kaj piedbati la azenon de la faŝistoj...
  Ne ŝparu kuglojn sur la Krauts,
  Ludu Penelopon!
  
  Nu, la batalo estas sanga,
  Mi forbrulas...
  Ne ĉio estas por famo
  Jen kie kuŝas la mistero kaj solvo!
  Jen kie kuŝas la mistero kaj solvo!
  
  Natura blondulo,
  Mi ne bezonas kaŭĉukon enamiĝinte!
  Kaj mi havas ŝtalan dorson,
  Natura blondulo!
  Natura blondulo!
  Baba Yaga ridis. Ŝi skuis sian magian vergon. La duonbruligitaj orkoj trankviliĝis. Fluoj da pluvo verŝis sur ilin. La infanoj sidiĝis.
  Grandega kuko flosis al la nudpieda teamo de knaboj kaj knabinoj.
  La nimfo legis la sorĉon. Kaj la giganta toro disiĝis en pecojn. Kaj antaŭ ĉiu infano aperis ora telero, tranĉilo kaj forko.
  Baba Yaga ordonis:
  - Mi donas al vi ĉiujn permeson ripozi kaj manĝi!
  La infanoj kapjesis, plejparte kun siaj helaj kapoj, kaj komencis manĝi.
  Elizabeto demandis surprizite:
  -Kie estas la gepatroj de ĉi tiuj malfeliĉuloj?
  Baba Yaga respondis ridetante:
  - Ĉi tiuj ne vere estas infanoj. Ĉi tiuj estas la animoj de plenkreskuloj, post la morto ili ricevis infanajn korpojn kaj estis senditaj al nia mondo por reedukado. Kaj vi devas konfesi, okupacia terapio estis multe pli humana!
  Elizabeto ĉirkaŭrigardis. Arboj kun abundaj, luksaj floroj kreskis ĉirkaŭe, kaj agrabla aromo traflugis. Kaj eĉ la kastelo de Baba Yaga aspektis tre bonveniga.
  La knabino konsente kapjesis:
  - Ĉi tio ne aspektas kiel Infero!
  Drachma notis:
  - Ĉielo kaj Infero en la primitiva kompreno de homoj ne ekzistas. Estas paralelaj kaj plurvektoraj mondoj, kiuj havas siajn proprajn ecojn kaj parametrojn. Kaj ĉi tie ĉi tiuj infanoj havas ŝancon akiri la plej bonan lokon en la suno!
  Baba Yaga kapjesis kaj rimarkis:
  - Jes, kiu dum sia vivo estis bonega je bonfaroj, povas fariĝi reĝo aŭ princo en paralela mondo, post la morto de sia korpa ŝelo! Do en la universo ĉio estas relativa. Ankaŭ mi estis reĝino en pasinta vivo.
  La nimfa grafino kapjesis:
  "Komence ŝi enkarniĝis kiel sklavino kaj laboris en la plantejoj. Sed tiam, ŝi estis vendita kiel studento al sorĉisto, kaj pliiĝis en ĉi tiu mondo al la nivelo de Baba Yaga. Kaj ĉi tio tute ne estas malforta kariero!
  Elizabeto fajfis kaj notis:
  - Ŭaŭ! Kiu do mi estas?
  Draĥmo kukis:
  Delikata kolora petalo,
  Vi estas nur en la komenco de la vojaĝo...
  Kvankam la mondo ĉirkaŭe estas kruela,
  Vi nur devas iri antaŭen!
  Unu el la knaboj, en pantaloneto kaj disŝirita T-ĉemizo, fulmante nudaj, sunbrunaj kaj gratitaj kruroj, fininte la kukon, kuris pli proksimen al la tri onklinoj flosantaj en la aero kaj pepis:
  - Mi, markizo de Sade! Fama persono.
  Baba Yaga minace kukriis:
  - Ŝajne vi volas bati la markizon per bastonoj sur liaj nudaj kalkanoj?
  La knabo riverencis kaj respondis ridetante:
  "Mi estas sklavo dum kelkaj jarcentoj nun." Kial ili ne forkondukos min en la armeon? Mi povas esti kaj varleto kaj tamburisto. Alie, honeste, mi fariĝas pli stulta de laboro!
  Drachma notis:
  - Eble, fakte, ni devus doni al li ŝancon. Ekzemple, iri al laboro?
  Baba Yaga notis:
  - Se iu prenas ĝin! Vi scias, ĉi tie povas esti malsama. La markizo estis proponita iel esti, kiel edukito en pasinta vivo, por esti asistanto de oficisto. Tiel li elpensis ĝin. Post tio, ili batis la knabon sur liaj nudaj kalkanoj per bastonoj. Kaj kiel li kriegis.
  La juna markizo, kiu aspektis proksimume dekdujara, rimarkis:
  "Mi ne portas ŝuojn dum pli ol ducent jaroj." Kaj miaj plandumoj estas malmolaj kiel hufoj de kamelo. Kaj kelkfoje la plenigitaj kaloj komencas juki . Kaj tiam bastonoj sur viaj kalkanoj ne tiom doloros!
  Elizabeto ridis kaj notis:
  - Ĉarma. Do, post pli ol ducent jaroj, ĉu vi ankoraŭ restis infano?
  La knabo kapjesis:
  - Nur ekstere! Niaj korpoj ne ŝanĝiĝas dum ni estas sklavoj. Se mi aliĝos al la armeo, tiam mi jam kreskos tie, kvankam malrapide. Sed ĉi tie nur la vestaĵoj eluziĝas de laboro, kaj ni ricevas novajn ĉiujn kvin jarojn . Kaj la ŝuoj ... Ĉi tie estas eĉ kvar sunoj - estas tre varme. Ofte mi eĉ laboras sen T-ĉemizo, ĝi estas multe pli agrable!
  Baba Yaga notis:
  - La markizo de Sade estas simple rava! Eble mi tiklos liajn kalkanojn per struta plumo, kaj li rakontos al mi fabelon.
  La knabo, kiu iam estis titolita nobelo kaj konata verkisto, notis:
  Mi skribas bone, foje
  Kelkfoje ĝi montriĝas sensencaĵo!
  Ĉio en ĉi tiu mondo ĵetas,
  Kaj vere ĝi estas nur malplena vanteco!
  Elizabeto kapjesis kaj demandis:
  - Eble vi volas grandan ĉokoladan bombonon?
  La knabo serioze respondis:
  - Mi preferus grandan tason da bona hispana vino, aŭ jamajka rumo!
  Baba Yaga ridis kaj rimarkis:
  - Infanoj ne rajtas trinki alkoholon!
  La markiza knabo kontraŭis:
  - Mi ne estas infano! Kaj en la armeo estas parto de groto.
  Draĥma rimarkis, hazarde skuante sian vergon:
  - Provu pli bonan dolĉaĵon kun likvoro!
  Kaj ĉokoladbareloj aperis en la manoj de la juna sklavo. La knabo formordis ilin kaj kantis:
  Amo kaj morto, bono kaj malbono,
  Kio estas sankta kaj kio estas peka, ne estas destinite por esti komprenata!
  Amo kaj morto, bono kaj malbono,
  Ni ne povas morti, ekzistas nur unu ekzisto!
  Knabino alkuris al ili, fulmante siajn nudajn, malgrandajn, rondajn kalkanojn. Ŝi estis helhara kaj tre dolĉa. Ŝi riverencis kaj pepis:
  - Mi estas Sinjorino Vintro! Konata kiel mia sinjorino. Kaj mi ankaŭ volas promocio.
  La knabino portis mallongan, ŝirita tuniko kun grandaj truoj. Ŝiaj malgrandaj kruroj estis graciaj, sed ŝiaj piedoj estis jam kornecaj kaj kalaj. Videblas, ke ŝi plugas pli ol unu jarcenton.
  Elizabeto ridetis kaj respondis:
  - Ĉu vere? Sed estas pli bone ol esti maljuna sinjorino.
  La knabino rimarkis:
  - Mi estis ekzekutita je dudek ses jaroj, kaj mi ne estis maljunulino. La markizo de Sade mortis je sepdek kvar, do almenaŭ li vivis!
  La knabo en pantaloneto kapjesis, premis ŝtonon en la herbon per sia nuda piedo kaj kantis:
  Kvankam oni diras, ke la jaroj ne povas esti redonitaj,
  Kaj estas kvazaŭ la korpo estas simple kaduka...
  Ni komencas nian vojaĝon en nova mondo,
  Kaj ni faras freŝan ideon!
  Kaj la markizknabo deŝiris sian misfortan T-ĉemizon kaj montris al sia kahelita ventro. La muskola knabo aspektis multe pli bela sen sia ĉemizo. En pantaloneto, kvankam ankaŭ ŝirita , li aspektis kiel juna atleto.
  Kaj li ekdancis, montrante siajn skulptitajn muskolojn en siaj brakoj kaj kruroj.
  Tiam la markiza knabo prenis ŝtoneton per la nudaj piedfingroj kaj ĵetis ĝin pli alte. Poste li lerte kaptis ĝin per la piedo kaj denove ĵetis du ŝtonetojn. Kaj li denove kaptis ilin.
  Elizabeto ekkriis:
  - Amindaj! Kiel bonege ĝi aspektas !
  La drako alflugis al la knabo. Li lekis sian rondan, kalan kalkanon kaj pepis:
  - Frato?
  La knabo viŝis siajn nudajn plandojn sur la herbo kaj kolere murmuris:
  - Fratino!
  La drako knaris:
  - Mia amiko!
  Draĥmo ridis kaj kantis:
  Ial, infanoj estas ĉenitaj kiel ĉeno,
  Esti bezonata de iu en malfacilaj tempoj...
  Ne verŝu akvon, ĉiuj ĉirkaŭe ŝercas,
  Jen kion signifas vera, fidela amiko!
  La drako ekvidis pecon da kuko, kuris al ĝi kaj komencis leki la molan, dolĉan mason per tri langoj.
  La knabino-sinjorino knaris:
  - Ĉarma besto. Mi ŝatus havi tian hundon!
  Elizabeto eksaltis:
  - Kial vi Anna de Bayle venenis Konstancon ? Bonacieux ?
  La knabino tretis la likvoran bombonon per la nuda piedo. Ŝi dispremis ĝin, ĝemis kaj respondis:
  - Pro ĵaluzo. Mi tre amis Dartagnan !
  Baba Yaga rikanis:
  "Tial ĉi tiu fia knabino estas batata ĉiun vendredon." Ŝi mortigis senkulpan animon.
  Elizabeto demandis ridetante:
  - Kaj por aliaj krimoj?
  Jen Draĥmo parolis:
  - La duko de Bekingen estis sufiĉe bastardo. Jes, kaj ŝi servis sian patrujon Francion. Tamen, mi pensas preni ŝin kiel mian studenton!
  La knabino-sinjorino kukis:
  - Kompreneble, prenu ĝin. Ĉar mi estas laca de stulte movi sarkilon sur plantejon, aŭ porti brankardon, aŭ porti kultivaĵojn. Estas iom da vario ĉe la ŝtonminejoj. Mi estas ĉi tie dum preskaŭ kvar jarcentoj. Mi estas malĝoja !
  Elizabeto fajfis kaj notis:
  - Jes, tio estas multe. Eĉ en Usono, post dudek jaroj en malliberejo, persono kondamnita al ĝismorta puno povas esti pardonita!
  Baba Yaga notis:
  "Ŝi estus antaŭ longe translokigita de sklavino al armeo, aŭ al sorĉistino, aŭ eĉ al knabina pastrino, sed Milady havas tro da famo. Ili timas instrui al ŝi magion - ŝi estas perfida knabino!
  La markizo de Sade, tiu ludema knabo, kapjesis:
  - Krom fojaj prezentoj kaj distro, okupa terapio fariĝas enuiga . Efektive, en la ŝtonminejoj vi povas almenaŭ konstrui viajn muskolojn.
  Baba Yaga kapjesis:
  - Mi konsideros ĝin! Do vi iros al la ŝtonminejoj!
  La markiza knabo ekkriis:
  - Bonvolu vendi min! Iu certe aĉetos min ĉe aŭkcio.
  Drachma ridis kaj notis:
  - Ŭaŭ! Li mem, iama titolita nobelo, volas esti vendita, kiel ia afero!
  La markizo de Sade kantis:
  Niaj koroj postulas ŝanĝon
  Niaj okuloj postulas ŝanĝon...
  En nia koro kaj niaj larmoj,
  Kaj la pulsadoj de la vejnoj...
  Ŝanĝo, ni atendas ŝanĝon!
  Kaj la sklavino frapis siajn nudajn piedojn. Ĉi tiu vere estas vivanta knabo.
  La drako pepis, imitante:
  -Ŝanĝoj, ni atendas ŝanĝojn!
  Kaj ŝi turniĝis kiel ŝpinilo, la reptilio estas tre ĉarma kaj dolĉa.
  Elizabeto rimarkis:
  - Kaj li estas tre dolĉa drako.
  Draĥmo volis ion diri, kiam sur la ĉielo aperis luma punkto. Iu flugis al ili.
  La nimfa knabino pepis:
  - Ĉi tio estas bonega ! Ŝajne la sirena papilio kuras.
  La blonda knabino estis surprizita:
  - Kiel fartas, sirena papilio?
  Baba Yaga respondis kun rido:
  - Jen kiam vi estas kaj niksino kaj papilio samtempe. Kio surprizas vin?
  Elizabeto levis la ŝultrojn kaj rimarkis:
  - Mi neniam aŭdis pri tiaj fabelaj estaĵoj!
  La ruĝhara sorĉistino respondis:
  - Jen kiam vi mem vidas ĝin. Ŝi povas vivi sub akvo kaj flugi tra la aero! Kaj tio estas bonega .
  Ja aperis knabino kun arĝentaj vosto kaj flugiloj, brilanta en la kvar sunoj pli hele kaj pli bela ol ora folio.
  La nimfo pepis:
  - Baronino de Dashing, mi salutas vin!
  La sirena papilio ridis kaj respondis:
  - Kaj mi salutas vin, grafino! Estu lumo en la mondo.
  La markiza knabo ĝemis:
  - Eble vi povas aĉeti min? Mi volas viziti la mara regnon.
  La sirena papilio kantis:
  En la blua maro, en la blanka ŝaŭmo,
  Kie furiozas uraganoj...
  Kie la maro balanciĝas kaj la ŝipoj skuiĝas!
  La nimfo kaj Baba Yaga prenis ĝin kaj kantis:
  Ŝipoj sinkas al la fundo, kun ankroj kaj veloj,
  Kaj tiam la oraj kestoj estos viaj,
  Oraj kestoj!
  La ŝipoj kuŝas rompitaj
  La kestoj estas malfermitaj...
  Smeraldoj kaj rubenoj fluas kiel pluvo...
  Se vi volas esti riĉa,
  Se vi volas esti feliĉa,
  Restu kun ni knabo
  Vi estos nia reĝo!
  Vi estos nia reĝo!
  La milady knabino rikanis. Ŝi mordis la kukon kaj entuziasme prenis ĝin kaj kantis:
  Homoj admiris la reĝinon
  Ĉiuj knaboj en la korto enamiĝis...
  Kun ŝi mi estis nevidebla ombro,
  Anstataŭ amo, mi lernis paciencon!
  La sirena papilio skuis siajn flugilojn, kaj la oraj nuancoj ekbrili pro sunradioj. Kaj la knabino montriĝis belega.
  Baronino de Likhaya skuis sian magian vergon, kaj florbukedo aperis en la mano de Elizabeto.
  La blonda knabino ridis kaj respondis:
  - Jen tre bela bukedo!
  Kaj ŝi palpebrumis al siaj kunuloj. La markizknabo prenis ĝin kaj turniĝis kiel pinto. Kaj lia nuda piedo turniĝis en la aero. Kaj tiel la knabo prenis kaj kaptis arĝentan libelon je la flugilo. Kaj tiam li estis trafita en la kalkanon de eta fajrero kaj kriegis.
  Baba Yaga, elmontrante la dentojn, rimarkis:
  - Ne estu ĉikananto, knabineto !
  La markizo de Sade estis ofendita:
  - Ĉu estas mi, etulo ? Jes, mi vidis ĉi tion...
  Kaj denove fulmo trafas la nudajn plandojn de la virgulknabo.
  Kaj li kriegis. Kaj ĝi estas amuza.
  La sirena papilio ridis kaj notis:
  - La bebo estas nur ĉarma.
  Elizabeto rimarkis:
  - Dekdujara, ĉi tio ne estas bebo. Ĉi tiu estas preskaŭ plenkreska knabo. Kaj se vi konsideras, ke li jam havas tricent jarojn, tiam ĉi tio jam estas...
  La markizo de Sade knaris:
  - Juna maljunulo!
  Kaj li palpebrumis al siaj kunuloj.
  Alia knabo kuris al ili. Li ridetis kaj respondis kun malgaja rigardo:
  - Mi baldaŭ havos kvinmil jarojn. Sed mi ankoraŭ estas sklava knabo, kaj persona malpermeso estis trudita al mi. Mi estis ĉi tie kiam Baba Yaga ankoraŭ ne naskiĝis.
  La virino kun rufa hararo respondis:
  - Jen la iama faraono Keops. Pli ol ducent kvindek mil sklavoj mortis pro la konstruado de la piramido. Tial, li ne estas liberigita de sklaveco.
  La knabo kapjesis. Li havis mallongan skipan tranĉon, kaj la antaŭa faraono mem surhavis nur naĝkalson. Estis sklava marko bruligita en la ŝultro, kaj la haŭto estis nigra, kiel tiu de afrikano. Ĉi tio estas vere neatendita. Kaj la hararo, male, estas helaj, same kiel la brovoj. La knabo estis bela, laca, muskola kaj ekstere gaja.
  Elizabeto demandis ĝemante:
  - Kiel estas sklavo dum preskaŭ kvin mil jaroj?
  La Faraono-knabo respondis:
  - Ne vere, sed mi kutimis. Krome, ni havas kaj distradon kaj semajnfinojn. Sklavoj havas siajn proprajn rajtojn. - Juna knabo proksimume dektrijara rimarkis. - Kaj la plej mojosa estas la sana korpo de la knabo. Vi tute ne sentas vin laca. Gaja la tutan tempon . Kaj kiam oni laboras kaj fosas en la teron, oni kreas ion!
  Baba Yaga kapjesis:
  - Jes, foje fantazioj vere savas vin! Kaj ĝi estas amuza kaj mojosa! Ekzemple...
  La markiza knabo ridis kaj notis:
  - Jes tio pravas! Fantazioj, ĉi tio estas bonega ! Vi povas skribi ion tian.
  Ambaŭ knaboj prenis ĝin kaj frapis pugnojn. Eĉ fajreroj falis de la fingrobazartikoj.
  Ili palpebrumis unu al la alia kaj kantis:
  Kiu estis en la mallumo de sklaveco, prenu la glavon,
  Honoro kaj libereco estas en viaj manoj!
  Lasu kuraĝon flui en plena svingo - la voko estas en la sango,
  Forgesu dubojn, malalta, malnobla timo!
  
  Ne estu sklavo, humiligita en la polvo,
  Potenca aglo, ŝvebanta al la altaĵoj !
  Alvoku la diojn en sanga batalo,
  Batalu por la volo lumigi ĝis la fino!
  
  Kaj la klingo de la militisto ne tremu,
  La vundita batalanto falis kun ĝemo!
  Lasu eternon dormi, lasu la florkronon bruli en la mallumo,
  Salutojn el la ĉielo kun forta minaca tondro!
  La knabinoj ridetis. Milady sprite rimarkis:
  - Libereco estas ĉielo!
  Kaj ŝi frapis sian nudan, gracian piedon.
  Ĉi tiu estas la knabino, kiu estis baronino, grafino kaj edzino de sinjoro.
  Tiel ili parolis.
  La sirena papilio prenis ĝin kaj pepis:
  - Vi trovos la vian, atentu, vi estas por ĉiam juna, kaj tio estas bonega !
  La knabino-sinjorino kapjesis kaj kuĝis:
  - Jes, estas bonege kiam vi havas eternan junecon. Eĉ kiel infanaĝo, la maljuneco timigis min, kaj mi timis, ke mi fariĝas maljuna kaj kaduka.
  Alia knabino, kiu alkuris al ili, kapjesis:
  - Jes mi scias! Kiam mi komencis fariĝi maljunulino, mi havis multajn kompleksojn pri tio. Kvankam, mi estis reĝino, kaj mi havis ĉion. Sed eĉ ĉi tio ne helpis, eĉ la plej bonaj kuracistoj, kaj eĉ la grafo de Calliostro mem !
  Milady kapjesis:
  - Ĉi tiu estas la iama rusa Carino Catherine II. Ŝi iam estis granda reganto kaj portis luksajn vestaĵojn, sed nun ŝi ĉirkaŭkuras nudpiede kaj en ŝirita tuniko.
  La knabina reĝino notis:
  - Sed nun mi estas juna kaj sana! Kaj tio multe valoras.
  La markizo de Sade kapjesis:
  - Jes, kompreneble, ĝi valoras ĝin. Mi povas aprezi tion.
  La knaba faraono kapjesis:
  - Kiel diris Salomono: - Pli bonas juna hundido ol maljuna leono!
  Kaj ĉiuj kvar infanoj: du knaboj kaj du knabinoj de konsiderinda aĝo, kantis:
  La homaro estas en granda malĝojo,
  Verŝajne ĉiuj pensas pri li!
  Larmoj estis verŝitaj super ĉi tiu maro,
  La timo de homo brulas per fajro!
  
  Jaroj rampas post jaro en karavano,
  Avinjo frotas hennaon sur ŝiajn vangojn!
  Kaj io okazis al la svelta figuro de la junulino,
  Mi ne komprenas de kie venas la sulkoj!
  
  Kial la krono de la naturo brilas?
  La kreinto de maŝinoj devas subite velki!
  Tiu, kiu jungis la potencon de la vento al la ĉaro,
  Li ne povas elteni la malbonon de maljuniĝo!
  
  Belulino fariĝas frenezulo
  Kaj la heroo forvelkas antaŭ niaj okuloj!
  Aĉa vetero nun,
  Kaj nokte min turmentas sovaĝa timo!
  
  Sed mi ne kredas, ke ne ekzistas savo,
  Homo povas diskuti kun Dio!
  Por ke amika familio fariĝu eterna,
  Por ke la vojo supreniru facile kaj krute!
  
  Maljunulinoj ne plu havos sulkojn,
  Ni igu maljunecon retiriĝi en honto!
  Kaj homo, potenca filo de progreso,
  Li rigardas la pinton de la vivo per helaj okuloj!
  
  Kaj estos senfina beleco
  La tagoj fluos kiel rivero en plena fluo!
  Homa bonkoreco aperos
  Ja la koro fariĝos pura kaj nobla!
  
  Kredu, venos nova plezuro,
  Tra la jaroj, saĝo pliiĝos!
  Post ĉio, glacio ne stariĝas en juna korpo,
  Kiel lernejano avida studi por kvin!
  
  La marko estas pli alta, venu, serĉu ĝin,
  Vi reprenos la ekzamenon almenaŭ cent fojojn!
  Kaj vi povas manĝi paskajn kukojn kun mielo,
  Nu, fariĝu maljuna knabino nun!
  Kaj la tuta teamo ekridis.
  Baba Yaga malgaje rimarkis:
  - Vi vere koleris. Eble sendi vin al laboro? Okupa terapio estas la plej bona medicino por pekuloj.
  Papilia sireno rimarkis:
  - Mi ne estas homo. Kaj ĉi tio estas neatingebla por ni sirenaj papilioj. Ni vivas tre longan tempon sen maljuniĝo. Kaj tiam ni moviĝas en alian mondon.
  Kaj la infanoj unuvoĉe ekkriis:
  - Por novaj limoj kaj paradizo!
  Paro da rajdantoj aperis de malproksime. Unu estis sur oranĝa ĉevalo, la alia sur blua. Ili rapide alproksimiĝis. Estis paro - knabo kaj knabino. Tre bela. La knabino portis mallongan robon kaj nudpiede, ornamitan per juveloj. La junulo estis en luksa kostumo kaj brilantaj botoj.
  Ambaŭ estis vestitaj, kun glavoj en la manoj kaj pafarkoj sur la dorso. Kaj ĝi aspektis bonege.
  Kaj malantaŭ ili parolis tuta taĉmento da knabinoj. Ili estis en mallongaj, helaj tunikoj, portantaj glavon kaj ŝildon. Ankaŭ la belulinoj estis nudpiedaj. Kaj la ringoj brilis sur iliaj piedfingroj. Haroj de diversaj koloroj flirtis en la vento.
  Kaj iliaj oreloj estas kiel linkoj. Belaj, sed la oreloj ne estas homaj.
  Baba Yaga riverencis:
  - Saluton, princo Dolgorukov kaj lia unua edzino. Vi estas ĝustatempe.
  La juna elfo riverencis kaj respondis:
  - Jes, estas mojose . Ĉi tie kun vi estas nova kaj tre bela knabino. Ĉu ŝi mortis?
  Nimfo de Drachma rimarkis:
  - Ne! Kaj kutime homoj ricevas la korpojn de infanoj post morto. Kaj jen ŝi estas plenkreskulo! "La knabino klakis per la nudaj piedfingroj kaj pepis. "Ŝajne, dum ŝia vivo ŝi estis transportita al la venonta mondo."
  La juna princo kapjesis kaj respondis:
  - Mi volas kisi ŝian piedon!
  Elizabeto murmuris konfuzite:
  - Mia kruro?
  De Dolgorukov kapjesis:
  - Jes, via , ho blonda diino!
  La markiza knabo ekkriis:
  - Kia plezuro!
  La knabina reĝino rimarkis ridante :
  - Jes , ĉi tio estas vere bonega! Kiam mi estis juna, miaj piedoj estis volonte kisitaj. Kaj kiam mi maljuniĝis, viroj naŭzis pri tio ĉi!
  Elizabeto etendis sian malsupran membron en altkalkanuman ŝuon kaj pepis:
  - Vi povas provi.
  La juna princo murmuris:
  - Demetu vian ŝuon!
  La Faraono-Knabo notis:
  - En Egiptio, knabinoj estas nudpiedaj la tutan tempon. Kaj kiam ili portis sandalojn, precipe altajn kalkanojn, ĝi aspektis tre sekseca!
  La blonda knabino grincis:
  - Jes, eble venontfoje mi demetos mian ŝuon. Kaj do, kisu la kalkanon!
  La juna princo volis ion diri, kiam grandega drako aperis sur la ĉielo. Li havis dek du kapojn kaj estis tiel hela kaj bunta.
  La drako vigliĝis kaj pepis:
  - Patrino!
  La markiza knabo kantis:
  Lasu panjon veni, lasu panjon veni,
  Ke mia patrino certe trovu min...
  Post ĉio, ĉi tio ne okazas en la mondo,
  Infanoj estu perditaj!
  Post ĉio, ĉi tio ne okazas en la mondo,
  Infanoj estu perditaj!
  La grandega ina drako tondris:
  - Mi vidas, ke mia fileto ludas kun vi. Nu, vi Draĥmo estas bona knabino, kaj mi pensas, ke vi prizorgos la bebon!
  La nimfa grafino ridis kaj kantis:
  La pensoj de infano estas kiel neĝo
  La helaj brilas hele...
  Almenaŭ kelkfoje, kvazaŭ ĝi estus peko,
  tre malbonaj !
  Amika ridado aŭdiĝis. Kaj ĝi vere aspektis ege amuza kaj ekstravaganca.
  La noblaj infanoj estis tre feliĉaj kaj saltis supren kaj malsupren.
  Baba Yaga atakeme kriis:
  - Jen, etuloj! Ĉesu amuziĝi. Nun ni eklaboru!
  Draĥma kapjesis:
  - Jes , infanoj! Penagu viajn pekojn per okupacia terapio! Laboro, kaj feliĉo kaj inda loko en la vivo venos al vi!
  Baba Yaga muĝis kaj eĉ trafis per fulmo:
  - En lokoj!
  La infanoj ekkuris. Kaj iliaj nudaj, rondaj kalkanoj ekbrilis. Ili estis rozkoloraj kaj belaj.
  Elizabeto rimarkis kun kolera rigardo:
  - Kial vi devigas ilin labori? Eble helpe de magio vi povas fari ĉion tiel?
  Baba Yaga muĝis:
  - Peko devas esti punita! Tia estas la volo de la Filo de la Plejalta Dio, la Patro de la Malbona Ĉernobogo!
  La blonda knabino ekkriis pro timo:
  - Kial vi bezonas malbonon?
  La nimfa knabino respondis:
  - Havi liberecon de elekto. Kaj ne nur ĉi tio.
  La juna princo kapjesis:
  - Jes, ĝuste! Sen fiuloj ne estos herooj. Kiel oni diras, vi bezonas kaj pipron kaj sukeron!
  Baba Yaga kapjesis kaj kantis kun sento kaj esprimo:
  Nun, se estas problemoj en la universo,
  Ĝi ne okazas je ajna kosto...
  Vi ne plu volas ŝanĝon
  La viro ne scias, kion li volas!
  
  Kaj tie estas Chernobog kun potenca potenco,
  La Granda havas universalan potencon ...
  Li donas ĝin al viro rekte sur la frunto,
  Por ke la homa raso ne fariĝu tute sovaĝa!
  
  Jes, la Ĉiopova Raso kreis Lin,
  Por ke homoj havu kialon por disvolviĝi...
  Por ke homo volas ĉion samtempe,
  Kaj homoj lernis batali forte!
  
  Kiel militisto venkas malbonon,
  Tiu Vergo kreita por la avantaĝo de homo...
  Kaj li elverŝis bonon por animoj kaj korpoj,
  Neniam estas tro malfrue por lerni batali!
  
  Kion volas la Ĉiopova Dio?
  Por ke ili ne kuraĝu genuigi la Elfon...
  Por ke malbona sorto ne regu,
  Por ke centoj da generacioj disvolviĝu!
  
  Jes, Chernobog estas instigo por homoj,
  Por ke ne estu maldiligento, neniu stagno...
  Por ke vi frakasu la faŝiston en pecetojn,
  Promenu ĉirkaŭ Orklin en amika formacio!
  
  Do ne perdiĝu se ĝi estas malfacila,
  Se problemoj trafos la Patrujon...
  Rod faros ĝin bele kaj facile,
  Nur por movi homojn!
  
  Kaj Chernobog estas nur via pli maljuna frato,
  Kvankam li estas strikta , li amas vin senfine...
  Vi trafos la plej grandan poentaron
  Kiam vi servos la Elfon por ĉiam!
  La sklavinfanoj aplaŭdis ĉe tiuj vortoj, manfrapante.
  Post tio, Baba Yaga lekis ŝiajn lipojn kaj demandis:
  -Nun ĉu vi komprenas?
  Elizabeto levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Jes, estas neeble kompreni!
  La juna princo kapjesis kaj diris:
  - Nun, mi kisu vian piedon!
  La blonda knabino ridis kaj kantis:
  Kaj mi amas knabojn
  Mi mortigos ilin per mia nuda piedo!
  Se necese, mi forte batos vin,
  Iu transiris la limon!
  Post tio, la blondulino demetis sian ŝuon. Ŝia gracia kruro estis elmontrita, kaj ŝiaj harmoniaj kaj ĉizitaj fingroj estis videblaj.
  Kaj la juna elfo prenis kaj bonguste kisis Elizabeton, unue sur la tibio, poste sur la rozkolora kalkano, kaj diris:
  - Vivu virina belulino!
  Baba Yaga notis kun acida rigardo:
  - Jes, ĝi estas amuza. Sed ĉu vi ne volas preni ŝin kiel edzinon, Princo?
  Dolgorukov ĝoje respondis:
  - Pri tio mi nur povas revi! Ĉu vi konsentas?
  Elizabeto ridis kaj pepis:
  - Kia estas via stato?
  La Elfa Princo ridetis kaj respondis:
  - Kaj vi estas komercistino. Mi vidas praktika.
  Drachma notis:
  - Estas tro frue por vi paroli pri ĉi tio. En ĉi tiu mondo, vi ambaŭ havos grandan kaj interesan mision. Do iru por ĝi!
  La ina drako kaj bebo drako flugis en la ĉielon. La aliaj infanoj laboris, kaj denove estis instigitaj fare de la orkkontrolistoj. Ŝajnis, ke nenio en la mondo ŝanĝiĝis.
  Elizabeto vidis, ke ankaŭ la juna princo donis la ordonon. Militistinoj el la elfa familio viciĝis. Kaj iliaj nudaj, sunbrunaj, graciaj kruroj tremis.
  La blonda knabino eksentis enuon kaj rimarkis kun suspiro:
  Ĉio pasos, kaj malĝojo kaj ĝojo,
  Ĉio pasos, tiel funkcias la mondo...
  Ĉio pasos, vi nur devas kredi,
  Tiu amo ne pasas, ne!
  Kaj tiam la elfaj knabinoj turnis sin. Kaj tiam la princo kaj princino forgalopis. Nur la arĝentaj hufoj ekbrilis. Kaj la knabino estis tre bela, sed ŝi distingiĝis per siaj oreloj, kiuj estis tre graciaj kaj ravaj.
  Baba Yaga notis:
  - Mi simple manĝus tian edziĝanton!
  Draĥma kapjesis:
  - La princo estas bona, kaj vere tre riĉa. Sed li ne ŝatis, ke vi ĉefe interesiĝis ne pri si mem, sed pri lia mono!
  Elizabeto notis kun malgaja rigardo:
  - Vi ne povas konstrui feliĉon sen mono! Sammaniere, kvankam la spirita estas unuaranga, ĝi valoras nenion sen la materialo.
  La nimfa grafino kapjesis:
  - Kvankam korpo sen animo ne estas korpo, kiel malforta estas animo sen korpo!
  Baba Yaga notis:
  - Jes, malfacila sed interesa sorto atendas ĉi tiun knabinon.
  Elizabeto kantis kun kolero:
  Sed vi ne devus malĝoji pri sorto,
  Kaj estos eliroj en la lukto!
  . ĈAPITRO N-ro 2.
  La knabino vekiĝis el sia dormo. Kaj tuj mi sentis malvarmajn ŝtonojn sur mia dorso. Kaj kiam ŝi malfermis la okulojn, ĉirkaŭe estis la krepusko de la karcero. Elizabeto skuis sin kaj sentis ŝtalan kolumon sur ŝia kolo, kiu ŝin devigis. Estis ankaŭ katenoj sur la manoj kaj nudaj piedoj de la knabino. Anstataŭ vestaĵoj, ŝi nun portis strian robon kun numero sur la brusto. Kaj apud li katenita estis alia knabino. Kaj ŝi ŝajnis terure konata kun sia sepkolora hararanĝo, nudpieda.
  Jes, jen Draĥmo, nur sen amuletoj kaj juvelaĵoj, en mallonga striita prizona vesto, kaj ankaŭ kun numero brodita sur la brusto. Kaj ŝiaj kolo, kruroj kaj brakoj estas rigidaj. Sen altvaloraj ŝtonoj, ŝiaj nudaj piedoj ŝajnas infanecaj kaj sendefendaj.
  Elizabeto fajfis:
  - Ŭaŭ! - La blonda knabino tintis siajn katenojn.
  Draĥmo, krom ŝia sep-kolora hararanĝo, aspektas kiel tre bela adoleskulino. En ĉi tiu striita robo, ŝi estas kiel japana heroino animeo Ŝi aspektas senkulpa kaj konfuzita.
  La blonda knabino kukis:
  - Saluton! Eble ni povas renkontiĝi?
  La nimfo rigardis ŝin, sed ŝajne ne rekonis ŝin, kaj pepis en lingvo, kiu ŝajnis rusa al la idioto:
  - Saluton! Ĉu vi estas homo?
  Elizabeto kapjesis:
  - Jes, mi estas homo. Kaj vi, ŝajne, estas nimfo?
  Draĥmo konfirmis:
  - Jes, mi estas grafino! Kaj kio?
  La blonda knabino rimarkis:
  - Ne gravas. Eble vi scias, kiu forrabis nin kaj kial?
  La nimfa knabino respondis kun suspiro:
  "Ni estis kidnapitaj de la servistoj de la malbona diino Kali. Se vi interesiĝas pri ĉi tio.
  Elizabeto ektremis kaj rimarkis:
  - Ĉu vi volas diri la diinon de malbona Kali? De hinduismo?
  Draĥmo respondis:
  - Ne! Ĉi tio ne estas vere hinduismo. Ĉi tio estas la realo de nia universo. Kaj vi, ŝajne, estas nobla homo, ĉar vi estis metita en ĉelon kun planko kovrita per speciala metalo, kiu neŭtraligas ajnan magion.
  La blonda knabino levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Kiel ŝajnas, diris la Diablo enkarniĝinta en la korpo, eble via praavino la reĝino tre surprizus vidi sian pranepon en Moskvo!
  La nimfa knabino ridis kaj respondis:
  - Jes, okazas, ke vi sidas en kelkarcero, sed eĉ ĉi-kaze estas ankaŭ ĝojo, precipe, interesa ĉelkamarado!
  Elizabeto frotis sian nudan piedon kaj komentis:
  - Ŝajnas ke ne estas malvarme, sed miaj piedoj komencas senti malvarmon.
  Draĥma kapjesis kun rideto:
  - Vi ŝajne ne havas la kutimon promeni nudpiede. Kaj ĉi tio parolas aŭ pri nobla deveno, aŭ pri la ne tro milda klimato de via mondo!
  La blonda knabino respondis kun suspiro:
  - Jes, la klimato ne plaĉas al ni. Plie, lastatempe ne estis normala vintro - nebuliĝo kaj pluvneĝo. Ĝi estas eĉ abomena!
  La nimfknabino kaptis la jukan insekton per la nudaj piedfingroj de sia gracia, malgranda piedo, kaj ĵetis ĝin tiel lerte, ke ĝi terenbatis muŝon, kiu volis surteriĝi sur la vangon de Elizabeto.
  La blonda knabino surprizite ekkriis:
  - Ŭaŭ! Kiel lerte vi faris ĝin.
  Drachma notis:
  - Bonega sperto, praktiko kaj magio! Kiel bela vi povas esti?
  Elizabeto respondis ĝemante:
  - Bedaŭrinde, mi ne povas fari ĝin. Pli precize, mi ne provis kapti insektojn per miaj piedoj.
  La nimfa knabino ridis kaj respondis:
  Se vi suferas longe, io funkcios,
  Vi knabino sukcesos la ekzamenon, kredu min, kun A,
  Kaj se ĝi ne funkcias, provu denove!
  La blonda knabino timeme demandis:
  -Ĉu vi provis tranĉi la ĉenojn?
  Draĥma respondis kun profunda ĝemo:
  - Kompreneble, mi provis, sed ili estas ŝargitaj per speciala magio. Kvankam mi havas Dian potencon en mi, mi ne povas bruligi tra la metalo, fandi ĝin kaj disŝiri ĝin!
  Elizabeto prenis la ĉenon en la manojn kaj provis froti unu ligilon kontraŭ la alia. Ŝi legis en iu libro pri kaptiteco , ke jen kiel knabinoj liberiĝis de katenoj. Vere, ĝi prenis sufiĉe da tempo. Kaj ekzistas ankaŭ maniero segi tra ŝtala ligo kun haroj.
  La nimfa knabino ridetis:
  - Lerte - ŝtalo kontraŭ ŝtalo!
  La blonda knabino ridis kaj respondis:
  - Pacienco kaj iom da peno!
  Kaj la knabino prenis ĝin kaj provis ĝin per siaj haroj. Sed ĉi-lasta aspektis, eble, eĉ amuza. La nimfknabino tre bele odoris. Kvazaŭ ĝi ne estus homa korpo, sed tuta florbedo el luksaj kaj abundaj floroj.
  Eliza Veta denove komencis froti ligilon kontraŭ ligilo. Ankaŭ ŝia kunulo komencis tion fari, sed ne per la manoj, sed per la nudaj piedfingroj. Kaj ĝi estis kaj bela kaj alloga. Ĝenerale, Drachma estis tre bela knabino, kaj iel speciala, ne tute homa, sed samtempe agrabla kaj alloga.
  Elizabeto rimarkis, ke ŝi vere volas paroli dum la aresto:
  - Eble estas iom da magio en nia mondo, sed teknologio estas tre evoluinta. Estas eĉ misiloj kun termonukleaj ŝargoj, kaj unu el ili kapablas igi grandan kaj dense loĝitan urbon en profundan, radioaktivan krateron.
  Draĥma sulkigis la nigrajn brovojn kaj demandis:
  - Ĉu vi volas timigi nin?
  La blonda knabino negative balancis la kapon:
  - Ne! Mi nur parolas pri mia mondo. Ni havas planedon Tero, kaj estas pli ol ducent landoj sur ĝi.
  La nimfa knabino ridis kaj rimarkis:
  - Pli ol ducent landoj sur unu planedo? Kio vi estas, sovaĝuloj? Kiel tio povas esti, ŝajne de normala homa raso!
  Elizabeto levis la ŝultrojn kaj komencis froti pli vigle, rimarkante:
  - Mi mem ne konas. Sed homoj vere kondutas kiel sovaĝuloj. Militoj, religiaj disputoj, teroristaj atakoj kaj malsanoj, kaj multe pli - ne ekzistas ĉielo sur la Tero!
  Draĥma respondis ĝemante, skuante sian sepkoloran kapon:
  -Kie estas la ĉielo? En nia mondo estis ankoraŭ pli-malpli ĝis la demonoj de la Diino de Malbono Kali invadis. Post tio, ĉio fariĝis multe pli timiga ol antaŭe!
  La blonda knabino rimarkis:
  - Kaj ni havas sufiĉe da problemoj sur la Tero eĉ sen Kali. Ŝajnis, ke la scienco disvolviĝas, kaj la homoj fariĝas pli kaj pli inteligentaj. Ĉi tio signifas, ke militoj, konfliktoj kaj bataloj fariĝos aĵo de la pasinteco. Sed ne, iel ĝi eĉ plimalboniĝas. Kaj kun la evoluo de la scienco, estas ankaŭ ne malpli da religiaj fanatikuloj. "Elizabeto tretis sian gracian, nudan piedon, igante la ĉenon tinti, kaj daŭrigis. - Jen vere kial homoj iĝas stultaj kaj uzas pistolojn, tranĉilojn, latunajn fingrobazartikojn kaj eĉ nukleajn kapojn pro etaj aferoj!
  La nimfa knabino konsente kapjesis:
  - Jes mi scias! Mi loĝas en la mondo dum pli ol jarcento kaj multe vidis. Efektive, progreso kaj scienco ne ĉiam iras kune kun moralo kaj humanismo. Kaj la evoluo de scienco ne estas panaceo, same kiel magio. Estas tre progresintaj sorĉistoj kaj sorĉistinoj, sed ili estas tiel malbonaj, ke vi simple miras. Kio pri kleraj viroj? Inter ili estas tiom da frenezuloj, pro kiuj ploras la mensa malsanulejo !
  Elizabeto , daŭre frotante unu ligilon de la ĉeno kontraŭ alian por kuraĝigi sin, notis:
  - Sed estas ankaŭ pozitivaj aspektoj. Ekzemple, estas inteligentaj telefonoj, tekkomputiloj kaj komputilaj ludoj, kiuj faras la animon pli amuza. Nu, ne nur la animo, sed ankaŭ la korpo.
  La nimfknabino demandis kun scivolemo kaj ankaŭ frotante unu ligilon de la ĉeno kontraŭ alian:
  - Kio estas saĝtelefonoj kaj tekkomputiloj?
  La blonda knabino hezitis kaj ne tuj respondis:
  - Nu, vi vidas, ĉi tiuj estas aparatoj, per kiuj oni povas transdoni informojn malproksime kaj montri diversajn bildojn kaj bildojn en moviĝo.
  Draĥmo rikanis:
  - Ĉu ĉi tiuj estas iaj magiaj artefaktoj?
  Elizabeto konfirmis:
  - Jes, io tia! Sed ili ne enhavas magion, sed mikrocirkvitojn kaj diversajn atingojn de homa scienco.
  La nimfa knabino kapjesis kaj palpebrumis konscie:
  - Jes, mi aŭdis, ke ekzistas mondoj, kie anstataŭ magio estas alta teknologio. Sed ĉi tio ne estas tute praktika.
  La blonda knabino levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Kiel mi povas diri ĝin! Ni povas ricevi informojn per la interreto, spekti filmojn kaj fari multe pli. Estas nur multe da ŝancoj ĉi tie.
  Draĥmo estis dironta ion alian, kiam aŭdiĝis bruo. Kaj la knabinoj ĉesis segi la ĉenojn kaj sidiĝis.
  La kirasaj pordoj malfermiĝis. Aperis knabo portanta nur nigrajn naĝtrunkojn kaj kun numero sur ili. Li aspektis proksimume dektrijara, maldika, sed nerva kaj sunbrunigita. Vangofrapante la nudajn piedojn, li metis kruĉon da akvo, panon kaj bovlon da kaĉo antaŭ la inaj kaptitoj.
  Elizabeto demandis lin:
  - Kiu vi estas?
  La knabo respondis koncize:
  - Mi estas sklavo!
  Kaj kun fulmo de nudaj kalkanoj, la sklavo-knabo foriris. La blonda knabino rimarkis:
  - Kaj ĉi tie estas sklaveco?
  Draĥma kapjesis per sia sepkolora kapo:
  - Jes, bedaŭrinde ekzistas. Kio , vi ne havas ĝin?
  Elizabeto respondis memfide:
  - Oficiale, ne! Sklaveco estas malpermesita en preskaŭ ĉiuj landoj de la mondo. Sed, kompreneble, ĝi ekzistas subtere ankaŭ en nia lando.
  La nimfa knabino memfide deklaris:
  - Kaj jen ĝi estas legalizita. Kiel, efektive, torturo. Kaj eble vi mem devos sperti ĝin.
  La blonda knabino ektremis. Imaginte, ke oni tiras ŝin nuda sur la rako, kaj du altaj ekzekutistoj batas ŝin tutforte per pik-varmega drato. La korpoj de la ekzekutistoj estas nudaj ĝis la talio kaj brilantaj pro ŝvito, iliaj reliefabstoj estas tegitaj per kaheloj kaj balanciĝas kiel mara ondo.
  Kaj Elizabeto lekis ŝiajn lipojn.
  Draĥma demandis ridetante:
  - Vi ŝajnas pensi pri knaboj? Mi vidas, kiel la okuloj lumas volupte!
  La blondulino embarasiĝis kaj ruĝiĝis. Ŝi efektive sentis iom honton pri siaj erotikaj fantazioj. Precipe de sadomasoĥisma naturo.
  Kaj ŝi respondis kuraĝe:
  Kaj mi amas knabojn
  Mi kunigos ilin...
  Laŭ la linio al la drinkejo,
  Mi kunportos vin!
  Post kio la knabinoj eksilentis. Ili frotis siajn ĉenojn, kaj trankvila, monotona sono aŭdiĝis.
  Elizabeto, por distri sin, ekpensis pri io interesa.
  Ekzemple, kio okazus , se Aleksandro la Tria ne suferis dum la kraŝo de la reĝa trajno sur la fervojo apud Ĥarkov. Forta kaj aŭtoritata monarko daŭrigas sian regadon. Kompreneble, la cara Rusio daŭrigas sian ekspansion. En ĉi tiu kazo, al Ĉinio. Kaj estis sub imperiestro Aleksandro ke la konstruado de la Malproksima Orienta Fervojo komenciĝis kun planoj al kaj Vladivostok kaj Port Arthur. Komence ĝi estis, kiel sub Nikolao la 2-a, nur pli bone, ĉar, timante la timindan caron Aleksandro, ili ŝtelis malpli.
  Nu, kio pri la milito kun Japanio? Aleksandro la Tria decidis kial eviti militon? La loĝantaro de cara Rusio rapide kreskis. Morteco malpliiĝis, inkluzive inter infanoj, vakcinadoj estis enkondukitaj, pli kaj pli da antibiotikoj estis produktitaj, kaj malpli da homoj mortis pro malvarmumoj, kaj la naskfrekvenco restis tre alta. Kaj cara Rusio estis minacata de troloĝateco. Do , kial kompati la virojn? Virinoj ankoraŭ naskas ! Kaj Aleksandro ankaŭ volis militan gloron. La kromnomo pacisto ne sufiĉas. Fariĝi Aleksandro la Granda estas vere tio, kion la monarko vere volas. Kiam komenciĝis la milito kun Japanio, Aleksandro la Tria havis jam preskaŭ kvindek naŭ jarojn kaj, kompreneble, en sia maljunaĝo li volis montri siajn armeajn heroaĵojn kaj kontentigi siajn konsiderindajn ambiciojn.
  Resume, la caro ne faris koncedojn al Japanio. Kaj la milito komenciĝis. Nur ne kiel kun Nikolao la 2-a .
  La Pacifika eskadro estis komandita fare de admiralo Makarov, kaj la rusa floto estis sur alarmo. Kaj la balta eskadro estis konstruita pli frue, kaj Port Arthur estis pli bone fortikigita, kaj iuj aliaj urboj ankaŭ. Kaj jam en la unuaj tagoj la japanoj komencis suferi gravajn perdojn.
  Elizabeto kaj Draĥma, militista knabino kaj nimfa knabino, trovis sin sur la krozŝipo Varyag, kontraŭ kiu estis dek kvar japanaj ŝipoj: ses krozŝipoj kaj ok batalŝipoj. Sed la krozŝipo Varyag memfide eniris la batalon.
  Kaj lia tuta teamo konsistas el knabinoj, komanditaj de Elizabeto kaj Drachma.
  Jen la knabinoj kuras laŭ la ferdeko, kaj iliaj nudaj plandumoj ekbrilas, iliaj rozkoloraj, rondaj, nudaj kalkanoj briletas. Kaj la militistoj impete deplojas ses-colajn pafilojn. Kaj ili ripozigas siajn nudajn, muskolfortajn krurojn kontraŭ la kiraso de la ŝipo. Ili malfermas fajron. Kaj samtempe, la Varyag manovras tiel ke japanaj konkoj preterflugu.
  Estas bonege kiam la skipo konsistas el nur knabinoj. Krome, ili ĉiuj estas kapablaj kaj muskolaj. La muskoloj estas tre elstaraj, kaj la sola afero, kiun mi portas, estas bikino. Kaj ĉi tiuj estas maldikaj kalsonoj kaj mallarĝaj strioj de ŝtofo sur la brusto. Sed la muskoloj de la knabinoj estas perfekte videblaj, inkluzive de iliaj abs, kiel tiuj de ĉokolada trinkejo.
  La knabinoj ĉi tie estas tre belaj - nur bonegaj. Kaj ili ankoraŭ ridas kaj montras siajn grandajn dentojn, kiel tiuj de lupo.
  Draĥmo, ĉi tiu grafino-nimfo, klakis ŝiajn nudajn piedfingrojn, kaj magia vergo aperis en ŝia mano. La sorĉistino skuis ĝin kaj sendis pulsaron de magia energio al la granda krozŝipo de la japana eskadro. Kaj efektive, mi estis plene kontenta. La ŝipo de la Lando de la Leviĝanta Suno estis ĵetita supren, kaj ĝi komencis disiĝi en pecojn. Kaj la metalo fariĝis dolĉa kremo kaj disvastiĝis sur la mara surfaco.
  Elizabeto palpebrumis al sia partnero kaj pepis, klakante ŝiajn nudajn, graciajn krurojn kaj liberigante pulsaron de mortiga forto:
  - Mi estas la plej forta virino! Kaj la japanoj ne estos malfortaj.
  Kaj la detruanto suferis pro ŝia pulsaro. Eĉ la flanko de ĝi estis forbruligita. Kaj li trinkis sufiĉe da akvo. Kaj kalkaniĝis kaj komencis enprofundiĝi.
  La knabinoj, eksaltante kaj skuante siajn nudajn, muskolfortajn, fortajn krurojn, muĝis:
  Gloro! Gloro al Rusujo!
  La belulinoj rapidas antaŭen!
  Sekcioj de virinoj en bikinoj -
  Saluton al la rusa popolo!
  Kaj la nudaj kalkanoj de la knabinoj trafis la kirasan ferdekon. Kaj ĉi tio aspektas tre erotika kaj alloga.
  Nu, la skipo sur Varyag konsistas el nur reprezentantoj de la bela sekso - la revo de ĉiu viro.
  Kaj Draĥma denove prenis kaj skuis sian magian vergon. Sur ŝiaj nudaj, graciaj piedoj, aŭ pli ĝuste sur ŝiaj piedfingroj, ekbrilis altvaloraj ringoj kun la plej helaj ŝtonoj. Kaj ĝi aspektis ege mojosa .
  Kaj samtempe, fajraj pulsaroj elflugis el la magia vergo kaj la ringoj sur la nudaj piedoj de la knabino. Ili pligrandiĝis dum la flugo. Kaj ili fariĝis paro da fortaj kukoj kun kremo, rozoj, papilioj kaj aliaj dekoracioj. Kaj tiel ili prenis ĝin kaj kraŝis sur japanan krozŝipon kaj destrojeron. Ili atakis ilin per forto.
  Kaj ambaŭ ŝipoj estis ŝmiritaj per dolĉa kaj bonodora, mergitaj en biskvito kaj kremo. Post tio, ili komencis sinki, kaj ilia kiraso laŭvorte dissolviĝis, korodis kaj dissolviĝis.
  Kaj la krozŝipo, kune kun la detruanto, fandiĝis kaj fandiĝis. Kaj la japanaj maristoj fariĝis bombonoj, dolĉaĵoj kaj lekbomboj tuj antaŭ niaj okuloj. Kaj ĝi aspektis bonege .
  Elizabeto notis:
  - Ĉi tio estas kuirarta magio!
  Draĥmo korektita:
  - Sukeraĵejo! Estis malbonaj maristoj, kaj nun estas bonegaj regaloj.
  La japanoj, ja, devis trakti fortajn kaj ŝikajn batalantojn.
  Kaj nun Elizabeto klakis la nudajn piedfingrojn de siaj sunbrunaj kaj tre delogaj piedoj. Kaj tiam fromaĝkuko elflugis el ŝia nuda, ronda kalkano. Ĝi estis malgranda komence, sed kreskis pli granda dum la flugo. Kaj ĝi jam kreskis kiel vera kursa aviadilo. Kaj kiel ĝi prenas kaj ravas krozŝipon. Kaj li turnis sin de la potenca puŝo de giganta fromaĝkuko trempita en mielo kaj kondensita lakto. Kaj antaŭ niaj okuloj ĝi komencis transformiĝi en grandan, bongustan, kreman kukon. Kaj el li eliĝis tre forta kaj ŝlaca odoro.
  Kaj la japanaj maristoj fariĝis grandaj sekvinberoj, aŭ papavkapoj faritaj el kremo, aŭ bareloj da ĉokolado kun likvoro plaŭdante en ili. Kaj ĝi estas nur mirinda.
  Elizabeto tweetis:
  - Jen tiaj bongustaj frandaĵoj! Veraj karikaturoj !
  Draĥma Grafino-nimfo kapjesis aprobe:
  - Vi lernas rapide.
  Post tio, ŝi metis siajn nudajn piedfingrojn de siaj graciaj piedoj en sian buŝon kaj fajfis.
  Estiĝis ondo da siropo kaj gejsero de io bongusta. Kaj ĉi tiu ondo, kiel cunamo, renversis la japanan krozŝipon. Kaj sur ĝia loko aperis tre riĉa kuko en formo de mezepoka karavelo kun kremaj veloj. Kaj denove ĉio estas tiel pentrita. Kaj kiaj ĉokolado kaj aliaj sukeraĵaj plenigaĵoj estas?
  Kaj la japanaj maristoj denove fariĝis bombonoj, inkluzive de rostitaj viandoj. Kaj ankaŭ kovrita per ĉokoladaj krustoj kaj multe da ĉio riĉa kaj bongusta, plena de vivo kaj aromo.
  Elizabeto knaris. Kaj el sia ĉizita, knabina piedo ŝi ellasis fajran fluon de freneza energio. Kaj io nepriskribebla, tre dika, glueca ekkuris. Kaj paro da japanaj destrojeroj frostiĝis en frambokonfitaĵo kaj ĉokolada ĵeleo. Post tio, tuj antaŭ niaj okuloj, ili fariĝis alia sukeraĵa ĉefverko, kaj maristoj kaj maristoj transformiĝis en tre gajajn, kremajn ornamadojn.
  Draĥmo palpebrumis al sia kunulo:
  - Ne malbona! Ni preparis tiom da bongustaj aferoj .
  Elizabeto ridis kaj pepis:
  Ah, dieto, ne manĝu ĉi tion aŭ tion,
  Kaj viaj kruroj neniam laciĝu pro promeni...
  Ho, dieto, mi freneziĝos kun ĉi tio,
  Cupcakes ne grasigas vin, kaj ili igas vin kanti kantojn!
  La nimfa knabino notis:
  - Kio mankas al ni?
  La blonda terminanto murmuris:
  - Ĝuste, kio?
  Draĥmo pepis:
  - Glaciaĵo! Jen kion alian vi bezonas.
  Elizabeto knaris:
  - Fari ion, kio estas tute malĝusta
  Ĝi estas pli dolĉa ol eĉ glaciaĵo!
  Kaj ambaŭ sorĉistinoj tenis la manojn. Post tio, ili etendis siajn nudajn, muskolfortajn, sunbrunigitajn krurojn, krucis ilin, kaj per siaj nudaj fingroj prenis kaj liberigis fluojn de magia hiperplasmo. Ĝi flugis kaj trafis la pluvivajn japanajn ŝipojn kiel ondo. Unu, du, tri ... Kaj nun, anstataŭ samurajaj vazoj, aperis glasoj kun ĉiaspecaj glaciaĵoj kun mirindaj kaj dolĉaj plenigaĵoj. Kaj la japanaj maristoj fariĝis fragoj, ĉerizoj, bananaj tranĉaĵoj kaj mangoj. Kaj la dek kvar ŝipoj de la lando de la leviĝanta suno fariĝis ĉiaj tre bongustaj kaj bongustaj aferoj.
  Kaj estis glaciaĵo, zingibrokukoj, kukoj, kukaĵoj, bombonoj, bombonoj, fromaĝkukoj kaj lekbomboj. Tiom da bongustaj aferoj.
  Elizabeto rigardis ĉi tiun riĉaĵon kaj rimarkis:
  - Kio do, ĉu ĉio ĉi malaperu?
  Draĥma kapjesis:
  - Kompreneble ne!
  La blonda knabino surprizite demandis:
  - Kiu bezonas ĉi tion sur la maro?
  La Nimfa Grafino sugestis:
  - Ni movu ĝin kaj donu ĝin al la infanoj.
  Elizabeto ridis kaj kantis:
  Ĉiuj homoj sur la granda planedo,
  Devus ĉiam esti amikoj...
  Infanoj ĉiam devas ridi
  Kaj vivi en paca mondo...
  Infanoj devus ridi
  Infanoj devus ridi
  Infanoj devus ridi
  Kaj vivu en paca mondo!
  Draĥmo konsente kapjesis sian ĉielarkkoloran kapon:
  - Jes, infanoj devus ridi kaj vivi en paca mondo! Nun ni prenos ĝin antaŭen kaj donos al la gejunuloj donacon!
  La blonda knabino rulis la okulojn kaj demandis nekredeme:
  - Ĉu ni povas? Estas tiom multe ĉi tie, kiel vi povas akiri tiom da bongustaj dolĉaĵoj kaj tia sukeraĵa riĉaĵo?
  La nimfa Grafino respondis:
  - Ni povas fari ĉi tion, sendube. Mi estas certa pri tio. Intertempe, ni devas kanti ion por reŝargi nian energion.
  Elena kapjesis konsente:
  - Kanti? Nu, estas nia plezuro!
  Kaj ambaŭ knabinoj prenis ĝin kaj kantis kun entuziasmo kaj energio:
  Via hararo estas neĝe blanka,
  Ora satena haŭto!
  Mia pasio brulas senlime,
  La juneca ardo tute ne forvelkis!
  
  Mia knabino, vi estas bela,
  Nudpiede sur la sablo!
  Vi kaj mi estas tiel feliĉaj
  Mi ne povas vivi sen vi!
  
  Kaj responde la belulino diros al mi:
  Knabo, vi estas deca edziĝanto!
  Kredu min, ankaŭ mi tre ŝatas vin,
  La spirito de amo ne velkis!
  
  Sed la vivo estas perfida afero,
  Mono regas la mondon, kredu min!
  Kaj mamon estas dika , tio estas la ĉefa afero,
  Homo estas besto por homo!
  
  mi respondis responde, ne kaŝante miajn okulojn;
  Mi scias, ke malriĉeco estas nia malbona kunulo!
  Ni estas kun vi nudpiede ,
  Kiel rakonto de James Smith!
  
  Sed amo ne konas limojn
  Ne estas obstakloj aŭ limoj en ĝi!
  Kiel ordonis al ni la Sankta Sinjoro,
  Kaj ikonoj de benitaj lumaj vizaĝoj!
  
  Do ni edziĝu,
  Infanoj kreskos en feliĉo!
  Kaj tiam nia vivo turniĝos,
  Sur la plej larĝa vojo en la mondo!
  
  La servistino tuj malvarmiĝis,
  Glacio aperis en miaj okuloj!
  La nobla pasio kvietiĝis,
  Kaj estas amareco en liaj trajtoj!
  
  Ne, mi ne restos vagabondo
  Kaj mi akiros, vi scias, palacon!
  Kaj al vi, malsata knabo,
  Nur kun malgrasa bovino krono!
  
  Nu, mi kverelis kun mia amato,
  Mi pensis, eniru en maŝon pro malĝojo!
  Vi devas perdi tiom da konscienco
  Se vi estos kaptita de la ŝaŭmo , mi mortigos vin!
  
  Sed feliĉe eksplodis la milito,
  Volontulu por la fronto tuj!
  Kvankam la vojo estas pikita per pingloj,
  Mi komencis tajpi la mannamkalkulon!
  
  Do ĉi tio estas batalo, batalo,
  Damne ni estas en batalo kaj en amo!
  Kaj la milito finiĝas,
  La nuloj sur la konto kreskas pli larĝaj!
  
  Sed tiam okazis tragedio,
  Devaga, malbona kuglo preterflugis!
  Mi ne volis ĉi tion, kredu min,
  Sed la domenoj falis en vico!
  
  Ĉi tie mia animo flosas en la ĉielo,
  La junulino staras ĉe la tombo!
  Kaj la kristalaj okuloj ploras,
  Ŝi rigardas malsupren, suferante!
  
  -Fine, mi konstatis, stulta
  La malbono de homoj kreskas sur mono!
  La primitiva vivo estas libera,
  Nu, nun regas timo!
  
  Ne estas pardono por mi en la ĉielo,
  En la abismon de la mondo, mi iras al la monaĥejo!
  Kantu ĉantojn ĉiutage,
  Jesuo Patro estas mia gvidisto!
  
  Do mi prenis ĝin kaj demetis miajn ŝuojn,
  Promenante nudpiede tra la neĝblovoj!
  Kaj glorante Kriston en la ruino,
  Kantas kantojn pri Dio laŭte!
  La knabinoj kantis ĝin kun granda entuziasmo. Ŝajnas, ke eĉ en la magia mondo, ili konas kaj rekonas Jesuon Kriston kiel Sinjoron kaj Dion kaj Savanton.
  Ĉi tio estas vere tre mojosa kaj malvarmeta.
  Post tio, ŝajne la belulinoj estis sufiĉe ŝargitaj de energio. Magia vergo ankaŭ aperis en la dekstra mano de Elizabeto. Kaj ambaŭ sorĉistinoj prenis kaj krucis siajn magiajn vergojn kaj siajn nudajn, ĉizitajn krurojn kun ringoj sur la piedfingroj. Kaj ili muĝis:
  - Abra , Mop, Kadabra !
  Kaj ili, kune kun sennombra kvanto da manĝaĵoj, estis kaptitaj de ventego. Kaj antaŭ ol la knabinoj havis tempon por rekonsciiĝi, ili trovis sin en iu speciala loko. Ĉirkaŭe estis malaltaj rokoj. Kaj sennombraj amasoj da infanoj laboris por ili.
  Estis kaj knaboj kaj knabinoj de sep ĝis dek kvar jaroj. Ili laboris duone nudaj kaj nudpiede. Ili hakis ŝtonojn, metis dispremitajn ŝtonojn sur brankardojn, ŝarĝis troleojn, laboris per ŝoveliloj kaj levstangoj. La infanoj estis duone nudaj, iliaj nudaj piedoj estis terenbatitaj, gratitaj, ĉiuj kovritaj de abrazioj kaj kontuziĝoj.
  La korpoj de infanoj estas maldikaj, sed lacaj. Ili estas brilaj pro ŝvito, polvaj, elĉerpitaj.
  Kelkaj knaboj havas siajn kapojn razitaj kalvaj kaj havas markojn bruligitaj en siaj ŝultroj. Ĉi tio signifas, ke ili provis eskapi. Kaj ĉenoj pendas ankaŭ sur siaj brakoj kaj kruroj, pliigante la turmenton.
  Kaj kelkaj knabinoj ankaŭ havas ĉenojn kaj ankaŭ markojn. Vere, almenaŭ ili ne tondas siajn harojn kalvaj.
  Kaj ĉirkaŭe estas kontrolistoj kun vipoj, kaj ĉi tiuj ne estas homoj. Iliaj korpoj vere ŝajnas esti kiel tiuj de homoj, nur dikaj kaj masivaj, sed iliaj kapoj estas kiel tiuj de predantaj aproj.
  Kaj ili batis la infanojn kun sovaĝa kolero kaj frenezo, tiel ke la haŭto de la sklavinfanoj krevas kaj sango fluas.
  Elizabeto muĝis:
  - Tiuj bastardoj ! Ni devas liberigi la knabojn kaj knabinojn!
  Draĥma vigle kapjesis:
  - Mi konsentas pri tio ! Sed ni bezonas helpon!
  La blonda militisto demandis surprizite:
  - Kian alian helpon?
  La nimfa grafino respondis:
  - Morala kaj magia helpo.
  La knabino klakis per la nudaj piedfingroj kaj kreskis, kvazaŭ iu pligrandigis filmkadron. Post tio ŝi ekkriis per tondra voĉo:
  - Karaj infansklavoj! Se vi volas fariĝi libera, tiam kantu! Kaj kantu pri Dio la Sinjoro kaj Savanto Jesuo Kristo.
  Elizabeto konfirmis, ankaŭ klakante ŝiajn nudajn piedfingrojn:
  - Kanto kaj mirindaj voĉoj, la vojo al savo!
  La infansklavoj, ne atentante la krakadon de vipoj kaj la minacajn kriojn de la humanoidaj aproj de la kontrolistoj, ekleviĝis kaj kantis per siaj klaraj voĉoj, kiel trilo de najtingalo:
  Ni estas la infanoj de nia malfeliĉa Patrujo,
  La gepatroj pekis, kaj la puno estas sur ni!
  Kaj por ke la granda Liberiganto savu ĉiujn de malĝojoj,
  Ni devas turni niajn korojn al Dio ĝuste nun!
  
   Ho kara Granda Sinjoro Jesuo,
  Mi amas vin, estu glorata Savanto!
  Servante la Grandan, la knabo ne estas malkuraĝulo,
  Ni kredas, ke la tentanto pereos en Ŝeol !
  
  Do la infanoj faris Hadjon,
  La vojo estas malmola, sed la spirito estas sublima!
  Estu Kristo la Venkinto en viaj sonĝoj,
  Kaj tiu , kiu kreas malbonon , estas humiligita por ĉiam!
  
  Ni fastas kaj marŝas longe,
  Kaj miaj nudaj piedoj jam sangas!
  Sed nia planedo estas la hejmo de la Ĉiopova,
  Kaj la malgajaj noktoj ŝajnas helaj!
  
  Kompreneble, la riĉulo ridos reen,
  Li diros: la ĉiela regno estas ĥimero!
  Sed kerubo sendas salutojn,
  Kaj la aroga regado finiĝos en Gehena!
  
  Sed ni pardonas al ĉiuj en nia preĝo,
  Ĉiu ikono havas sanktan nomon!
  Lasu la homojn fariĝi iom pli bonkoraj en koro,
  Lasu la fiulojn iĝi malsamaj en spirito!
  
  Kial ni iras, suferante tiom survoje,
  Kial senkulpaj infanoj bezonas ĉi tion?
  Ni volas eniri la urbon de Dio, kie Li vivis,
  Kie Kristo kuris tra malplenaj hundoj!
  
  Kaj plej grave, vidante, ke fido estas forta,
  La impeta malvirtulo falis sur la genuojn!
  La vojo al savo estas malfacila kaj longa,
  Sed ne ekzistas krimo pli krima ol maldiligento!
  
  Sankta Jesuo, ne volis malĝojon por ni,
  Liaj pensoj estas helaj, plenaj de paco!
  Ja li ne estas kiel la antikvaj dioj,
  Moto, ne faru idolon el homo!
  
  Sed kiel nia mondo estas kruela,
  Tiu infero regas la submondon!
  Kia ĝojo, feliĉo por nur horo,
  Ke Habel mortis, kaj la malbona Kain estas sur la trono?!
  
  La Eternulo respondas: Tio estas la volo de la popolo,
  Kia elekto ili havas por plimalbonigi sian najbaron !
  Ke la ĉefa reganto, kruela fiulo,
  Ke la ĉefa idolo estas la senprincipa Judaso!
  
  Sed vi estas infanoj de vivo, kun pura animo,
  Ni marŝis centojn da mejloj super rokoj kaj kardoj!
  Vi volas regi kun la granda Kristo,
  Por ke la tentanto ne konduku la serpenton en la marĉon!
  
  Kredu, ke la potenco de la Savanto estos sur vi,
  Li elverŝis gracon, sanigante la vundojn de la etuloj!
  La varmego de pento en la animo ne malaperu,
  Ili estu en la familio de la Fidela Dio de la lando!
  Post tio, ambaŭ knabinoj prenis kaj denove krucis siajn nudajn, sunbrunigitajn, muskolfortajn krurojn kaj magiajn vergojn kune, kaj liberigis fluon de magia energio kaj vortoj.
  Kaj bonaĵoj komencis fali de supre. Kaj multenombraj kontrolistoj el inter la dukruraj aproj komencis transformiĝi en kukojn, aŭ orajn glasojn kun glaciaĵo. Kaj la ĉenoj sur la manoj kaj piedoj de la junaj sklavoj komencis disiĝi en multkolorajn kaj bongustajn drenaĵojn. Kaj ĝi estis tre bela.
  La sklavinfanoj liberigis sin el siaj katenoj kaj ĝoje ĵetis siajn brakojn kaj nudajn piedojn supren. Post kio ili komencis aplaŭdi. Ili aplaŭdis kun granda entuziasmo kaj energio.
  Kaj nur post tio, ili prenis kaj saltis sur la multajn sukeraĵajn miraklojn, kiuj malsupreniris sur ilin el la ĉielo. Kompreneble, la infansklavoj estis malsataj, malgrasaj, elĉerpitaj pro laborego en la ŝtonminejoj.
  Sed samtempe ili nun ridis kaj montris la dentojn. Kaj ili multe amuziĝis. Kaj la ĝojo de la uloj, kiuj forigis la ĉenojn, estis en plena svingo...
  Ili verŝajne neniam vidis tiajn bongustajn aferojn en sia vivo, kaj en tiaj kvantoj.
  Kaj knaboj kaj knabinoj tenis la manojn kaj saltis supren kaj malsupren. Kaj en ĝojo ili kantis kun granda sento kaj esprimo:
  Ne ekzistas imperio pli alta ol Elfia,
  Sankta lando, mirinda lando!
  Ni volas fari la mondon pli feliĉa loko,
  Vi estas senfine donita de la Sinjoro!
  
  Viaj betuloj estas kiel perloj brilantaj,
  Kaj la oro de aŭtunaj poploj!
  Ni fariĝos pli riĉaj ol ĉiuj, kredu,
  Ni vidu la gloran vojon de niaj infanoj!
  
  Venos la tempo de granda ĝojo,
  Kiam la scienco revivigos la mortintojn?
  Tamen ni devas venki la rifojn,
  Post ĉio, egoismo estas kruela parazito!
  
  Ne ekzistas unueco, homoj estas en malkonkordo ,
  La milito estas komencita - ni ne konas la finon!
   Sanga ŝvito kovras la palpebrojn,
  Dorna krono!
  
  Tia estas la sorto de tiuj, kiuj nun vivas ,
  Suferu, pafu kaj mortigu amatojn!
  La nuboj lumiĝis purpure,
  La armeo estas forpelita el la submondo!
  
  Sed kio estas - ĝi estas neevitebla,
  La leĝo estis malkovrita de Charles Darwin, la kanajlo !
  Ke la vivantoj havas nur unu esperon,
  Por sukcesi, turmentu ĉion kaj kaptu ĝin!
  
  Tia rido de homa egoismo,
  Ne al la socio, sed nur por servi vin mem!
  De tio estiĝis la kulto de orkŝismo,
  Kaj nun ne estas honoro, neniu animo!
  
  Sed nia Sankta Dio Jesuo estas nia gardisto,
  Li diris, ke vi povas venki vian pekon!
  Do ordonis la Sinjoro, la instruisto,
  La altruismo estu via filino!
  
  Sed ne forgesu,
  Servu la elfojn, frato, per via tuta forto!
  La filoj de la patrujo ne plu estas leporoj,
  Kaj la falko ne estas aĉa pasero!
  
  Sub la standardo de la Ortodoksa Patrujo,
  Ni gvidos regimenton da soldatoj en la atakon!
  Sukceso estu brila, glora,
  Ni rompu vicon da nuditaj dentegoj!
  
  Nu, kiam la polvo de la batalo ekloĝas,
   Ni revivigos nian denaskan Elfon el la ruinoj!
  Kaj jen la deziro de la koroj de la soldatoj,
  Ni ĉiuj kreu feliĉan mondon kune!
  La infana kanto estis plena de entuziasmo kaj amo, kaj vigleco, kaj deziro batali, sed ankaŭ konstrui.
  Bela knabino aperis en robo, kvazaŭ teksita el steloj, kaj ŝi kuregis sur neĝblanka unikorno. Kaj en la manoj ŝi tenis magian vergon kovritan per bukloj. Kaj la knabino pepis per sia dolĉa voĉo:
  - Mi estas feino Malvina! Mi zorgos pri vi infanoj, por ke vi estu feliĉaj kaj neniu metu jugon ĉirkaŭ vian kolon!
  Draĥma kapjesis al Elizabeto:
  - Nu, estas tempo, ke ni foriru! Ni kompletigis nian parton de la misio ĉi tie. Nun estas tempo fini la floton de T.
  La blondulo kontraŭstaris:
  - Nun, post kiam la japanoj perdis dudek destrojerojn en la atako kaj dek kvar pliajn ŝipojn en la batalo kun ni, la rusa eskadro nun estas pli forta. Kial do ne lasi admiralon Makarov pruvi sin? Samtempe, ĉu provi la miraklajn obusojn en batalo , kun iliaj originalaj ĉapoj?
  La nimfa knabino ridetis kaj kapjesis:
  - Jes, Makarov ne devus esti senigita je famo kaj la ŝanco stari sur alparo kun Uŝakov kaj Nakhimov. Sed ankaŭ nia krozŝipo "Varyag" kun ŝipanaro de nudpiedaj knabinoj devas partopreni en la batalo.
  Elizabeto kapjesis je tio:
  - Kun granda plezuro!
  Kaj la knabinoj rapidis al sia propra por rapide batali la japanan floton.
  Efektive, admiralo Makarov kondukis la eskadron al maro. Li estis nomumita por komandi la fortan Caron Aleksandro la 3-a anticipe. Kaj, kompreneble, lerta mara komandanto instruis al la eskadro kiel manovri. Kaj fidela al si mem, li rapidis en batalon ne sur la plej granda, sed sur la plej rapida ŝipo, la krozŝipo Comet.
  Kaj la lerta admiralo Makarov supozis, ke T. ne evitos batalon. Efektive, la honoro de la samurajo postulis, ke li akceptu la defion de la rusoj. Kaj eliru renkonte al la malamiko.
  Ambaŭ eskadroj alproksimiĝis en batalformacio. Kaj kiel atendite, estus artileria duelo inter ili. Togolando prepariĝis por liniaj taktikoj en la stilo de Frederiko la Dua. Sed admiralo Makarov agis malsame.
  Li atakis la flagŝipon de T per siaj ŝipoj. Kaj tuj ĉiuj sep eskadraj batalŝipoj koncentris sian murdan fajron sur la Mikasa .
  En ĉi tiu momento, la krozŝipo Varyag ankaŭ eniris la batalon. Kaj ĝi prezentas agreseman kaj belan teamon de nudpiedaj knabinoj en bikinoj. Kaj ili kuras, bruas, trenante ilojn kaj brilantaj, nudaj, rondaj, kun gracia piedkurbo, kalkanoj.
  Elizabeto kaj Drachma donas komandojn al la knabinoj. Ili tute ne estas kontraŭ uzado de sia magia potenco kontraŭ la japana floto, sed ili ne devus senigi admiralon Makarov je gloro.
  Tamen, la sorĉistinoj persone celas la ok-colan pafilon kaj pafas mortigan kuglon. Li flugas laŭ kurba trajektorio kaj trafas la samurajan krozŝipon kun granda precizeco. Ĝi penetras kirason kaj eksplodas, ĝuste en la municiodeponejo. Ili detonacias kaj eksplodo okazas. Kolosa detruo estas kaŭzita.
  Kaj la krozŝipo de la Lando de la Leviĝanta Suno disiĝis en duono kaj komencis sinki.
  Mikaso ankaŭ ricevis gravan difekton . Kaj la plej granda ŝipo de la japana floto ekflamis kaj komencis sinki. Kaj ĝi estis mortiga vido.
  Admiralo Makarov eĉ kantis ŝerce:
  Kaj do li trinkis dum deĵoro,
  Kaj li batis la leŭtenanton ...
  Cunamo ruliĝis en sento,
  Kaj en ĉi tiuj akvoj li dronis!
  Elizabeto kaj Drachma sendis alian mortigan obuson, kaj ĝi trafis alian, iomete pli grandan, kirasan krozŝipon, kiu estis iomete pli malalta ol eskadra batalŝipo. Kaj denove la flanko estis rompita, kaj ĝi finiĝis en la magazeno kie la shimosa estis stokita. Kaj tia potenca eksplodo, ke eĉ tiel granda ŝipo disiĝas. Kaj denove la japanaj maristoj saltas en la akvon kaj dronas. Kaj multaj ankaŭ estas trenitaj for de la kirlakvo de la granda, sinkanta maso de metalo.
  La sorĉistinoj staras kun siaj nudaj, tre hipnotigaj piedoj, kaj direktas la pafilon denove. Kaj la japana ŝirmita " Mikaso ", englutita en flamoj, enprofundiĝas kaj enprofundiĝas kune kun sia admiralo Togolando . Ne en ĉi tiu rakonto la legenda mara komandanto ne fariĝos fama kaj bonega. Sed eble, ĝuste, Togolando estas la plej bona admiralo en la historio de Japanio. Dum la Dua Mondmilito, la Lando de la Leviĝanta Suno ne plu havis ŝipan komandanton de ĉi tiu nivelo.
  Kaj ĉi tio, kompreneble, influis la kurson de malamikecoj.
  Kaj la knabinoj mallevis eskadron batalŝipon per unu pafo. En tiu tempo, ĝi estis la plej granda speco de ŝipo en la klasifiko. La batalŝipoj ankoraŭ ne aperis.
  Elena kukis:
  - Jen vere la batalo, kiun ni bezonas.
  Drachma notis:
  - Sed ankaŭ homoj mortas.
  La blonda terminanto prenis ĝin kaj kantis:
  Homoj mortas pro metalo
  Por metalo!
  Homoj mortas pro metalo
  Por metalo!
  Satano regas tie la ripozejon
  Estas furoro tie!
  Kaj sep rusaj eskadraj batalŝipoj koncentris fajron sur alia japana ŝipo. Do estis tuta batado. Kaj ĉio agis kun granda energio de flugado de konkoj kaj mortigaj pafiloj.
  Elizabeto kaj Drachma mallevis kelkajn pliajn ŝipojn, post kiuj, perdis sian admiralon kaj suferspertis gravajn perdojn, la japanoj decidis ke estas pli bone por ili eskapi.
  Post tio finiĝis organizita rezisto. Kaj tiam ĉio turniĝis al persekutado de la malamiko.
  La knabinoj-maristoj sur la krozŝipo "Varyag" pafis, pafis obusojn kun mortiga forto, kaj iliaj nudaj, olivecaj, glataj, puraj haŭto, muskolaj kruroj ekbrilis. Kaj ĝi estis spektaklo - simple aminda.
  Elizabeto notis:
  - Ni havas ŝikan skipon. Ni antaŭeniras por surŝipiĝi.
  Draĥmo konfirmis ridetante:
  - Jes, kaj ŝika kaj, samtempe, batalema !
  La knabinoj, fakte, kun siaj nudaj, ĉizitaj, allogaj kruroj, altaj mamoj, maldikaj taloj kaj luksaj koksoj estas tre bonaj. Kaj samtempe, ili estas apenaŭ kovritaj de bikino, tre sekseca kaj esprimplena. Kaj iliaj muskoloj estas de tia beleco, harmonio kaj simetrio, ke ili laŭvorte fascinas virojn.
  Kaj iliaj rozkoloraj, nudaj kalkanoj ekbrilas, kaj la plando estas tre gracie kurba, kaj ĝi aspektas hipnotiga, kaj la pli forta sekso simple freneziĝas .
  Kaj kian apetitan kaj agrablan odoron la knabinoj flaras. Li estas kiel la manĝaĵo de la Dioj, unika kaj freneziga, flamigante la imagon!
  Kaj tiel la knabinoj mallevas alian japanan eskadron batalŝipon.
  Li ne povas foriri de Varyag.
  Elizabeto notis, lekante siajn lipojn:
  La ŝipoj kuŝas rompitaj
  La kestoj estas malfermitaj...
  Smeraldoj kaj rubenoj fluas kiel pluvo...
  Draĥmo entuziasme eĥis:
  Se vi volas esti riĉa,
  Se vi volas esti feliĉa,
  Restu kun ni, knabino
  Ni forte batas la japanojn!
  Ni forte batas la samurajon!
  Kaj tiel. Efektive, ĉiuj grandaj ŝipoj de la eskadro de T jam estis mallevitaj. Kaj nun al la malamiko ne restas ŝanco. Kaj la lastaj vazoj pereas dum la postkuro.
  Kaj la knabinoj sur la Varyag tute freneziĝis. Ŝajne ili vere volas virojn. Ili estas temperamentaj virinoj. Kaj eĉ tre agresema.
  Kaj samtempe, tiel bela kaj alloga.
  Kaj iliaj muskoloj sub sia sunbrunigita haŭto ruliĝas kiel buloj de hidrargo.
  Kiel japanoj povas rezisti tiajn homojn? La knabinoj draŝas kaj ekstermas ilin senprobleme.
  Ĉi tiuj estas knabinoj kun tre grandaj kaj elegante formaj pugoj apenaŭ kovritaj de maldikaj kalsonoj. Reprezentantoj de la pli forta sekso freneziĝas pri tio.
  Drachma ridis, prenis ĝin kaj liberigis pulsaron de sia magia sceptro.
  La lasta japana krozŝipo preskaŭ tuj transformiĝis en grandegan, bonodoran kukon. Kaj multaj maristoj sur la ferdeko portis sukeraĵajn ornamadojn, eĉ tre helajn kaj pentritajn per kremo, kondensita lakto, mielo kaj aliaj bongustaĵoj .
  Elizabeto kukis:
  - Bonega!
  Kaj alklakante per la nudaj piedfingroj de siaj graciaj, sunbrunaj, tre delogaj piedoj, ŝi transformis la japanan detruanton en io tre apetitiga, rememoriga pri grandega kuko, plenigita per ĉokolada kremo kaj pikita per fragoj.
  La sorĉistinoj kantis ĥore:
  Malantaŭ ili estas Gaskonio ,
  Ni festos sukceson...
  Japanio estas bona lando
  Sed Elfia estas la plej bona!
  Kaj post samtempa klakado de la piedfingroj de nudaj piedoj kaj skuado de magiaj vergoj, la lastaj ŝipoj de la samuraja floto fariĝis oraj, platenaj kaj arĝentaj vinglasoj kun monto da multkolora glaciaĵo. Kaj la maristoj fariĝis ekzotikaj beroj, aŭ fruktoj tranĉitaj en tranĉaĵoj!
  . ĈAPITRO N-ro 3
  Alia parto de modesta manĝaĵo estis alportita al Elizabeto kaj Drachma. Ĉi-foje, pano, kaĉo kaj lakto estis liveritaj al ili de bela sklavino. Ŝi estis preskaŭ nuda, maldika kalsoneto, kaj rubando sur siaj elastaj, delogaj mamoj apenaŭ kovris ŝiajn cicojn. La knabino havis tri plektaĵojn, ĉiujn tri de malsamaj koloroj, kaj sur ŝia ŝultro estis bruligita gluaĵo en formo de lotusfloro. La nudaj piedoj de la juna sklavino marŝis silente, kaj ŝi mem eldiris eĉ ne vorton. Nur por adiaŭi, ŝi neatendite genuiĝis kaj kisis Elizabeton sur la nuda plando de sia dekstra kaj poste de sia maldekstra piedo.
  La blonda knabino surprizite demandis:
  - Kial alie ĉi tio estas?
  La juna kaj bela sklavino ne respondis, kaj ankaŭ silente, fulmante siajn rozkolorajn, pure lavitajn kalkanojn, foriris.
  Drachma notis:
  - Ŝajne ili prenas vin por nobla homo. Ili eĉ komencis pli bone nutri nin. Nu, eble estas io amuza antaŭen.
  La kaĉo ja estis kun butero, kaj ĝi enhavis grasan viandon, kaj la lakto estis varma kaj freŝa.
  Manĝinte kaj trinkinte, Elizabeto sentis sin peza. Nu, ĉi tio kutime okazas post manĝado. Ŝiaj safiraj okuloj fermiĝis kaj ŝi ekdormis.
  Kaj ŝi revis pri io tia...
  Elizabeto kantis antaŭ teamo da homoj en armea uniformo kun epoletoj, kaj cetere, tre juna, la oficiroj estis de dek ses ĝis dudek jaroj, kaj ŝi prezentis la tutan poemon kun granda entuziasmo:
  Mi vagas tra la universo lace,
  Estas tiom da krueleco kaj malbono en li!
  Sed mi petas de la Sinjoro nur unu aferon,
  Por protekti la mondon de viaj amatoj!
  
  La milito, ne sciante la diferencon , venis al mi,
  Ŝi kovris min per sia senkompata flugilo!
  La glavo estas akrigita, sen koni la ingon,
  Jen la malbona drako enŝovis sian muzelon!
  
  Sed la prusa kavaliro, potenca heroo,
  Li ne povas rompi ĝin, ĝi estas absoluta infero!
  Li diris al la ŝtelistoj, via konscienco ne estas ŝtelo,
  Ĉar honesteco estas nia, sciu, ke ekzistas espero!
  
  La ŝtelisto ektimis, li vidas teruran glavon,
  Estas severa repago pro malleĝeco!
  Ni povas tuj bruli pro avideco ,
  Kaj alta rekompenco por la Patrujo!
  
  Tiuj, kiuj ne amis, ne konas ĉi tiujn turmentojn,
  Kio alportos malsaman solvon!
  Sed nia fajro, kredu min, ne estingiĝis,
  Ni estas sufiĉe se ni du estas kune!
  
  La retronombrado, kompreneble, venas la strikta Dio,
  Li estas malforta kaj timema kaj tute ne estas defendo!
  Ĉi tiu estas la speco de poentaro kiun homoj ricevis,
  Ke la armeo de la vivantoj estas frakasita!
  Sed la homo estas kiel ĝermo,
  Kiam li kredas, vi scias, ke li ne forvelkos!
  La ŝoso de progreso, vi scias, ne sekiĝis,
  Ni vidas spacon en la ĉielo!
  
  Kion ni bezonas en ĉi tiu mondo, ni bezonas sukceson,
  Tia estas la naturo de la homaro!
  Aŭdiĝas gaja, juna rido,
  Kaj nova kulturo kreskas!
  
  Konservativismo estas nia kruela ekzekutisto,
  La penso de homoj estis katenita kiel ŝtono!
  Sed se ĝi estas malfacila, soldato ne ploru,
  Kredu min, ni estos strikantaj militistoj!
  
  La longe atendita venko venis,
  Kaj kiu alia dubus pri tio!
  Penso estas homo, akra kudrilo,
  Kiu estas heroo, ne estas klaŭna teatraĵo!
  
  Mi kredas, ke la planedo trovos feliĉon,
  Ni iĝos, mi scias, ĉiuj dolĉaj kaj belaj!
  Kaj kolero pagos al ni justan fakturon,
  Ili estos malavare plenigitaj per maizkampaj spiketoj!
  
  Ni ne konas pacon, tio estas nia sorto,
  Kiel kruela estas la evoluo!
   Estas senlima kaoso en la universo,
  estaĵo en ĝi estas soleca!
  
  Ni esperas la plej bonan
  Ke estos feliĉo kaj timo malaperos!
  Kaj ĉiuj filoj fariĝos kiel familio,
  Kaj ni priskribos la novan vojon en verso!
  La junuloj en uniformo kaj uniformo aplaŭdis:
  - Bonege, kiel Puŝkin aŭ Lermontov. Samtempe videblas la amo al nia lando.
  Elizabeto modeste mallevis la okulojn:
  - Mi estas nur studento de grandaj poetoj. Ĝenerale, ĉi tio estas nur parto de mia voko.
  Ŝia partnero, la nimfo kun la sepkolora hararanĝo Drachma, konsentis:
  - Jes, vi havas multon por lerni. Intertempe ni manĝu kaj trinku.
  Ili manĝis, malrapide, kaj kiel kutimas, ili tuŝis politikon, diskutante la perspektivojn por la venontaj militoj.
  La juna gardisto sidanta dekstre estis nobelo el tre inteligenta familio.
  Li rimarkis:
  - Kiom da homoj, plejparte malliberuloj, pereis en la CSA, kreante la plej detruajn armilojn en la tuta historio de la homaro. Homoj estis surradiitaj, ilia haŭto senŝeliĝis, iliaj haroj elfalis, kaj kontraŭe ili ricevis nur batojn kaj ersatpan panon.
  La stalina reĝimo estas malhoma; anstataŭ tio, kio iam estis la plej libera kaj plej demokrata potenco, ĝi fariĝis malbona imperio.
  Draĥma kapjesis:
  - Por efektivigi la ideojn de komunismo en la plej liberema lando en la Okcidenta Hemisfero, oni ne povas malhavi teruro. Ni memoru, al kio la totalismo de Hitler venigis Germanion. Nacio de granda kulturo fariĝis aro da rabistoj.
  La junulo kontraŭstaris:
  -Hitler, kompreneble, estas antisemito, sed sub li ne ekzistis tia teruro kiel en la komunistaj ŝtatoj de Ameriko. Kaj la judoj estis senigitaj de siaj rajtoj, dum en KSA preskaŭ ne restis libereco. Precipe floras denuncoj kaj torturoj. Planoj pri la nombro da kaptitoj kaj ekzekutlistoj estas senditaj al urboj. Okazas, ke en unu tago tuta divizio da homoj estas mortpafitaj. Krima respondeco estis enkondukita ekde kvin jaroj. Ĉu io simila okazis en Germanio?
  Grafino-nimfo Draĥma memoris, ke en ĉi tiu universo Hitler ankoraŭ ne sukcesis fari tiom da sangaj agoj kiel en ilia . Post ĉio, esence, la nazioj faris amasan teruron, inkluzive kontraŭ judoj, post la atako kontraŭ Sovetunio. Ĉi tie Germanio estis venkita tro rapide, kaj la limbataloj estis mallongdaŭraj. Faŝismo ne sukcesis montri sian ridon en sia tuta gloro. Koncerne komunismon, okazis io sovaĝa, preskaŭ neimagebla : Stalino fariĝis la estro de la plej riĉa potenco en la mondo. Nun la mondo fariĝis malsama. Kaj tion oni devis konsideri.
  Elizabeto rimarkis:
  - Eble ĉi tio estas puno por Usono pro tio, ke ili serĉis sin pligrandigi kaj nenion faris por la malsatantaj kaj malriĉiĝintaj popoloj de aliaj homoj. La Biblio, la Revelacio de la Apostolo Johano, parolas pri besto kun du kornoj kiel ŝafido eliranta el la Tero. Ĉi tiu estas falsa profeto, kiu parolas kiel drako, subigante la mondon al la besto. Plej verŝajne, ni parolas pri Usono. La antaŭaj bestoj eliris el la maro, simbolante landojn kaj popolojn, aŭ pli ĝuste ilian amasiĝon, kaj la tero signifas maldense loĝitan teritorion.
  Draĥma demandis:
  - Besto, ĉu ĉi tio estas komunismo?
  - Misformita kompreno de komunismo sen kristana moralo. Provi konstrui la ĉielon sen Dio estas kondamnita al fiasko. Feliĉo sen Dio estas kiel amo sen koro! - Elizabeto finis.
  La juna gardisto rimarkis:
  - Ĉi tio estas tre ĝusta rimarko. Kristo estas ekzemplo de bonkoreco. Pro homoj, li trapasis neelteneblan turmenton, akceptante duan morton sur la kruco.
  Draĥma demandis:
  - Kiel pri la dua?
  - Spertante disiĝon de la Patro. Divido de la Triunuo. Li spertis ĉiujn niajn pekojn, inkluzive la plej malnoblajn kaj terurajn. Estis monstra. - diris la junulo.
  - En ĉi tiu tempo rigardis lin anĝeloj kaj reprezentantoj de la nefalintaj mondoj, kiuj ne sekvis Satanon kaj restis fidelaj al Dio. La venka himno sonis inter la krucoj, sur kiuj suferis la kreinto de ĉio.
  - Ne falintaj mondoj! Ŝajne vi ne estas tute ortodoksa? - demandis Draĥmo.
  -La rusa Konstitucio garantias liberecon de konscio. Miaj gepatroj estis ortodoksaj, sed poste mi malkovris novan Sepa Tagan Adventistan Preĝejon. Ili instruis min kiel kredi ĝuste surbaze de la skribaĵoj. Precipe, eĉ ortodoksaj pastroj ne neos, ke komence kristanoj observis nur la sabaton, kaj ili ne havis ikonojn.
  Elizabeto kapjesis:
  - Ĉi tio estas la heredaĵo de judismo. Li estas karakterizita per timo fari ajnan bildon aŭ pentraĵon. Tial inter judoj praktike mankas artistoj. Sed en la Nova Testamento ne estas malpermeso de ikonoj.
  Draĥmo respondis:
  - Kiel diri, la dua ordono restas. Ne faru vin idolo.
  Elizabeto notis:
  - Do ikonoj ne estas idoloj, sed nur perantoj inter homo kaj Kristo.
  Drachma notis:
  - Estas dirite en la Skribo: - Ni havas unu Dion, Unu kaj unu peranto inter Dio kaj homoj: la homo Jesuo Kristo.
  Elizabeto kontraŭis:
  - Ĉi tio signifas nenion. Dio ankaŭ estas unu juĝisto, sed samtempe estas dirite: "La sanktuloj juĝos la mondon." Do ne ĉio en la Biblio devas esti prenita laŭvorte.
  La blonda knabino grincis:
  - Sed la sanktuloj havas pure konsilan voĉon. Krome, la vorto juĝisto signifas nur enketa tribunalo.
  Draĥma interrompis la interparolon:
  - Mi ne volas aŭskulti teologian skolastikismon. Ni parolu pri io pli sekulara . Kaj ĝenerale, kiam oni parolas, precipe pri pekoj, la apetito tuj malaperas.
  Elizabeto kapjesis:
  - Ankaŭ mi sentas min pekulo. Ŝi mortigis tiom da homoj. Teruro.
  Draĥmo svingis ĝin for:
  - Mi diris, ke en la Biblio la ordono "ne mortigu" signifas: "vi ne faru malbonan murdon."
  Kaj mortigi en la nomo de la Patrujo estas bona. Precipe se via patrujo estas sankta. Ne unu lando en la mondo kuraĝis nomi sin sankta, krom Rusio. Ĉu ĉi tio ne estas indikilo de la elekto de Dio de nia lando?
  Elizabeto ironie notis:
  - Kaj tion diras ateisto.
  La Nimfa Grafino respondis logike:
  - Mi ne kredas je la Biblia Dio, kaj precipe ke judoj estas popolo de Dio, sed ne estas dubo, ke Rusio havas specialan celon. Pri fido, ĉi tio estas mia opinio. Iam estis civilizacio simila al nia. Ŝi komencis per ŝtonaj hakiloj kaj lignaj pafarkoj. Sed pasis jaroj, jarmiloj, kaj aperis la unuaj aŭtoj. Komence mallerta kaj maloportuna, poste pli kaj pli rapida, tranĉante la spacon. Kaj kompreneble , la komputilo, asistanto de iu ajn nacio en inteligenteco, en la plej grava afero por civilizacio, en pensoprocezoj. Kompreneble
  La estaĵoj mem ankaŭ ŝanĝiĝis pro bioinĝenierado. Ili fariĝis pli rapidaj, pli inteligentaj kun bonaj reagoj, kaj ne tiel malrapidaj kiel antaŭe. Ĉio ŝanĝiĝis al pli bone. La estaĵoj evoluigis potencajn armilojn kapablajn pafi meteoritojn kaj asteroidojn. Ni lernis kontroli la veteron, malhelpi naturajn katastrofojn, flugi kaj teletransporti. Kaj plej grave, ili kreis stelimperion. Kiu etendiĝis sur tuta galaksio, poste en multajn galaksiojn, kovrante la universon.
  Elizabeto deklaris:
  - Sonas bele. Ĉu ili havis fidon?
  Draĥmo daŭrigis:
  - Same kiel sur la Tero, ekzistis multaj religioj, sed ili iom post iom estingiĝis. Ili estis iom post iom anstataŭigitaj per konfido al la potenco de la menso. Fine, sciencistoj, uzante la potencon de milionoj da planedoj, malkovris ekziston kaj lernis kiel krei materion. Ĉi tio estis grandioza sukceso en la universo. Nun la menso komencis krei siajn proprajn universojn. Grandega kaj tre reala. Tiel, nia universo naskiĝis. Ĉi tio estas sufiĉe logika! - diris la Grafino-nimfo.
  La junulo rigardis ŝin, liaj okuloj briletis:
  - Estas tiel nekutime! Nu, mi miras. Kreado de aliaj universoj.
  - Ĉi-lasta estas tute ebla. - diris la nimfa knabino. - Por fari tion, vi nur bezonas vastigi la strukturon de la atomo. Aparte, dimensioj estas relativa koncepto; ekzemple, se tridimensia kubo fariĝas kvardimensia, tiam ĝia volumeno pliiĝos ok fojojn. La sama estas vera por atomo, kun ses dimensioj ĝi estas kvincent dudek du fojojn pli granda ol tri dimensioj. Kun naŭ dimensioj, ĉi tio estas jam kvincent dudek du oble kvincent dudek du. Kaj tiel plu. Kun kelkaj dimensioj kiuj estas oblo de miliono, unu atomo estus pli granda ol galaksio. Tiam ĝi devas esti revenita en tridimensian staton, kaj nun ni jam havas la materion por la galaksio. Estas pli malfacile strukturi ĝin, sed mi pensas, ke niaj posteuloj eltrovos ĝin.
  En la romano "La Tento de Dio" tiu problemo estis solvita per mult-hiperplasma komputilo. Ĝia rapideco estis impona.
  - Kio estas komputilo? - demandis la junulo.
  - Elektronika maŝino. La unua plenrajta komputilo estis kreita en Sovetunio. Vere, ĝi aperis pli frue en Usono, kaj prototipo estis kreita en Nazia Germanio. Li eĉ kalkulis kiom longe necesus por fini la fizikan ekziston de ĉiuj judoj en Eŭropo. Ĉi tio okazis en nia mondo, en la via , eble la nazioj ne havis tempon. Ĝenerale, estas malnobla patologio malami la elektitojn de Dio. - Finiĝis por mia amikino Elizabeto.
  La junulo kapjesis:
  - En la moderna Rusio ankaŭ judoj estas limigitaj. Precipe tiuj, kiuj ne akceptas ortodoksecon. Mi devas diri, ke mi ankaŭ estis avertita: se vi fariĝos adventisto, vi estos forpelita el la armeo. La homoj ne ŝatas tiajn evangeliajn sektojn, kaj la elektitaj aŭtoritatoj konsideras tion. Kompreneble, ĉi tio estas malbona, sed ĉiuj memoras kiom da judoj estis inter la bolŝevikoj, konsideru la plimulton de la centra komitato de la partio. Tial la judismo estas malfacile tolerata. Foje, precipe en Malgranda rusa provinco, pogromoj okazas.
  La knabinoj unuvoĉe ekkriis:
  - Pogromoj!?
  - Jes, kaj la polico blindan okulon!
  Draĥmo elmontris siajn dentojn:
  - Tiel estis en la cara tempo, kaj tiel estos nun. Judoj devas asimili. Kvankam mi estas ateisto, mi pensas, ke unu sola kredo ne estas tiel malbona. Nur ŝi ne estu same pacifisma kiel kristana.
  La juna oficiro konfirmis:
  - Kaj ĉi tio jam okazas. Precipe, la katedralo adoptis rezolucion, ke ĉiuj pekoj de soldato, kiu falis sur la batalkampon, estas forigitaj, kaj lia animo, evitinte la suferadon, flugas rekte al la ĉielo. Krome, ĉiu heroaĵo kaj ŝtata premio forigas certan nombron da pekoj. Ju pli alta la heroaĵo, des pli grandaj, certaj koncedoj estas donitaj en kazo de vundo, pekliberigo de kulpo kun sango. La listo de sanktuloj pligrandiĝis: ili inkludis Suvorov, Brusilov, Ushakov, Makarov, Nakhimov, Kutuzov kaj aliajn. Inter la caroj estis Aleksandro la Dua, Petro la Granda, Ivano la Terura, Princoj Dmitrij Donskoj, Vasilij la Tria, Ivano la Tria kaj multaj aliaj. La ĉefa kriterio por tio estas servo al la Patrujo. Do mi certas, ke Ĵukov, ne aparte religiema homo, estos enkanonigita.
  Elizabeto deklaris:
  - Kaj kio! Li meritis ĝin! Ĝenerale, la kristana fido postulas ne nur krucon, sed ankaŭ glavon por defendi la bonon.
  Draĥmo konfirmis:
  - Religio per glavo ne estas opio por la homoj, kirurga skalpelo, kiu resanigas animojn!
  Pli bone estas mortigi unu fiulon ol funebri cent virtuloj!
  Elizabeto ne tute konsentis:
  - La plej danĝera armilo estas la Biblio en la manoj de la malbonuloj! Troa perforto povas ŝanĝi la koncepton mem de bono.
  La ĝis nun silenta gardisto rimarkis:
  - Estas agrable paroli pri ĉio en la kompanio de tiaj ĉarmaj knabinoj. Sed paroli pri religio estas tro laciga. Eble ni povas paroli pri io pli civila. Precipe, kiel vi ŝatis la filmon "Triumfo de la Volo"? Nia kuraĝa armeo venkis Germanujon. Efektive, mi legis Mein Kapf .
  -Ĉu vi povas legi faŝisman literaturon? - Elizabeto estis surprizita. - Ja ĉi tio estas ekstremismo.
  La oficiro respondis memfide:
  - Sed kial! Post ĉio, estas laŭmode legi la memoraĵojn de Napoleono, kaj Hitlero estas personeco preskaŭ egala al Bismarck. Li restarigis la germanan ekonomion detruitan de la depresio, libervole aneksis Aŭstrion kaj Sudetojn, kaj atingis la patronecon de Ĉeĥoslovakio. Kaj notu, male al Napoleono, sen milito. Kaj la germanoj komencis vivi pli bone sub li. Senlaboreco malaperis, ĉiu germano povis aĉeti aŭton kredite, pagante nur kvin markojn monate. Senpagaj ekskursoj de Atlantiko kaj Afriko. Tio estas, la Tria Regno estis altiĝanta, iĝante prospera potenco. Sed li venis al ni kaj estis kruele batita. Ŝajnas, ke tio ne povus okazi sen la provokoj de Stalin. Ĉiukaze, estas bone, ke la germanoj ne havis tempon por krei atombombon, alie la katastrofo erupcius multe pli frue.
  - Sed Stalino, kiu fariĝis la gvidanto de Usono, sukcesis fari ĝin! Li deĉenigis atoman pugnon sur Rusion. - Elizabeto respondis. - Kaj kompreneble, li pagos por tio! Ne sufiĉos mortigi lin, sed li devus esti transportita tra la stratoj de Moskvo en fera kaĝo. Kaj lasu ĝin en la menaĝerio, en la simia infanvartejo por la amuziĝo de la homamaso.
  Draĥma kapjesis:
  - Same kiel mi ne respektis Stalin en mia mondo, en ĉi tiu universo, li estas simple monstro malamika al la lando.
  La junuloj, trinkinte iom da ĉampano kaj manĝinte cignokruron, kliniĝis al la knabinoj.
  - Rakontu al ni pri via mondo. Kial li estas tiel nekomprenebla kaj mistera?
  Elizabeto kapjesis.
  - Estas longa rakonto!
  - Ni estas nobeluloj, kaj ne estas kutime, ke ni rapide manĝu.
  La blonda knabino konfirmis:
  - Mi do rakontos al vi mallonge. La bolŝevikoj gajnis nian internan militon. Tio okazis, eble ĉar Kolĉak ne eldonis dekreton pri transdono de tero al la kamparanoj por eterna uzo ĝustatempe. Kamparanaj ribeloj komenciĝis en lia malantaŭo . Ĉi tie la admiralo ankaŭ faris eraron; anstataŭe de atingado de amikeca interkonsento, li retiris siajn soldatojn por subpremi la ribelon, precipe eksponante la sudan flankon. Ĉi tie frapis la Ruĝecoj. Post tio, la iniciato estis perdita. Post tio, la milito daŭris dum pluraj pliaj jaroj kun ŝanĝiĝanta sukceso, sed ĝenerale, la Ruĝecoj havis la avantaĝon. Perdinte Pollandon, Finnlandon kaj la okcidentajn regionojn de Ukrainio kaj Belorusio, la bolŝevikoj konservis potencon.
  - Terure! La Antikristo konkeris preskaŭ sesonon de la planedo. - diris la alta juna gardisto.
  - Jes, okazis! Vere, Lenin ne estis malsaĝulo , li enkondukis la NEP, kaj sukcesis parte restarigi la ekonomion.
  -Lenin neniam estis malsaĝulo . Demagogo de la plej alta ordo. - La junulo interrompis. - Mi legis liajn verkojn, ĝi estas sufiĉe logika. Cetere, en stilo kaj argumentado estas certa simileco kun Hitler.
  - Nu , jes, nur unu detruis Germanion, kaj la alia kreis fareblan ŝtaton. - Elizabeto deklaris. - Nur sen Dio. Lenin ne longe vivis en nia universo. Li ricevis specialan drogon, kiu provokas apopleksion, do lia morto estis simila al natura. Inter la suspektatoj , ĉefe Stalino kaj lia akompanantaro.
  La oficiro konfirmis:
  - Insida ulo. Li ŝajne restis ĉe vi.
  La blondulino konfirmis:
  - Jes! Kvankam, mi devas diri, ĉi tiu estas persono de elstara menso. Vi eĉ povus diri genio.
  - Genio kaj fiulo estas nekongruaj aferoj! - La junulo rimarkis.
  Elizabeto kapjesis sian helan kapon:
  - Puŝkin tiel pensis, sed la plej multaj el la grandaj regantoj estis kruelaj. La sama Ĵukov ne staris dum ceremonio kun la malamiko.
  La oficiro ne tute konsentis:
  - Sed li respektis homajn rajtojn. Kiam Goering estis kaptita, li invitis ĉi tiun ason, kaj ili trinkis glason da vodko kune. Zhukov omaĝis lin kiel militisto kaj soldato. Ĝenerale, Hermann Goering estis kontraŭ la milito kun Rusio. Nun li loĝas en la urbo Soĉi kaj instruas en fluglernejo. Oni devas rimarki, ke ĝuste en Germanio aperis la unuaj ĉasaviadiloj de la mondo. Diru pli al mi, Elizabeto.
  La blondulino daŭrigis:
  - Post la morto de Lenin, dum kelkaj jaroj ne estis ununura gvidanto. Estis lukto inter Trockij, Zinoviev, Kamenev, Buĥarin, Rikov kaj Stalin. Ĉi-lasta , profitante la diferencojn inter siaj kontraŭuloj, rompis ĝin en partoj. Reveninte, li komencis industriigon kaj kolektivigon. Li verŝis multe da sango, mortigis nekredeblan nombron da animoj, sed sukcesis krei kolektivajn bienojn kaj potencan militan industrion.
  - Ni ankaŭ havas potencan militan industrion kaj neniun sangofluon. - La junulo rimarkis.
  - Ne ĉio estis glata ĉi tie. Aparte, multaj planoj por industriigo estis malsukcesigitaj. - Elizabeto rimarkis. - Sed ĝenerale, en 1941, Sovetunio estis preta por milito, sed la Tria Reich ne estis. Hitler estis malrapida en translokado de la ekonomio al militbazo.
  La oficiro konsentis:
  - Jes, kaj en ĉi tiu milito, kiun ni havas, Germanio ne estis preta por milito. Aparte, la germanoj nur stokis municion por monato kaj duono, kaj bombojn dum dek tagoj.
  Elizabeto daŭrigis la rakonton:
  "Sed pro miskalkuloj de la gvidado kaj la surprizo de la atako, la germanoj povis penetri pli profunde en nian teritorion. Ili eĉ sukcesis trapenetri al Moskvo, ĝis ĝia periferio mem, forbruligi la antaŭurbon de Krasnaja Polyana, kaj la paraŝutsoldatoj eĉ fotis Kremlon.
  La junulo respondis nekrede:
  - Al Moskvo mem? Malfacile kredi. Kvankam la bolŝevikoj, kompreneble, faris sufiĉe da damaĝo al la armeo.
  La blondulo konsentis:
  - Kaj vi estas komprenema. Efektive, Stalino falĉis preskaŭ la tutan komandan stabon, pafmortigante dek kvin el dek ses distriktokomandantoj.
  La juna oficiro muĝis:
  - Ŭaŭ! Kia idioto! Kartvela stultulo ! Tamen, aferoj ne estas pli bonaj en KSA. La tuta antaŭa komponado estis muelita. Kaj ĝenerale, la jankioj estas mezbonaj soldatoj.
  - Mi ne dirus tion! Ili havas multajn mankojn, sed ili lernas rapide. Aparte, batalante kun la potenca japana armeo, ili povis rapide turni la situacion. Ĝenerale, inter ili estis sufiĉe da herooj, ruzaj sabotistoj. Ameriko estis formita el ĉiuj nacioj de la mondo. Ĉi tie estis kruciĝo de multaj genoj, inkluzive de rusaj. Do ĝi estas realigebla spaco.
  - Elizabeto rimarkis.
  Alia juna viro glutis:
  - Nu mi ne scias! Kaj en via mondo, kiajn militojn ili venkis?
  La blonda knabino ekparolis:
  - Ekzemple, kontraŭ Irako en 1991. - En monato kaj duono, armeo de pli ol miliono kun kvin kaj duono mil tankoj estis venkita. La usonanoj mem , konsiderante akcidentojn, perdis nur ducent homojn mortigitajn.
  La knaba leŭtenanto fajfis:
  - Ŭaŭ! Eĉ Ĵukov neniam revis pri tia sukceso. En via mondo, kiel tio okazis?
  Elizabeto eldonis:
  - Aktiva uzo de aviado kaj senpilotaj misiloj.
  La junulo rimarkis:
  - Usonanoj preferas la doktrinon de marŝalo Dua !
  La blonda knabino kapjesis:
  - Jes! Ili amas bombi kaj timigi.
  La knaba oficiro ridis:
  - Same kiel en ĉi tiu mondo! Tuta terorismo.
  Drachma notis:
  - Venkinte Usonon, Rusio fariĝos la sola superpotenco en la mondo. En ĉi tiu kazo, la homaro estos unuigita. Kio certe estas bona afero. Ni povas finfine komenci spacan ekspansion.
  Elizabeto mallarĝigis la okulojn:
  - Ĉu vi ne timas la punon de la Sinjoro?
  La juna militisto ektremis:
  - Kion vi celas?
  La blonda knabino siblis:
  - Kiam ĉiuj nacioj kaj popoloj adoros la beston, komenciĝos la juĝoj de Dio. Pri tio estas skribita en la Revelacio de Sankta Johano .
  Draĥmo respondis:
  - Ĉio, kion Johano skribis, estas klarigebla sufiĉe science.
  - Kiel estas tio? - Elizabeto ne komprenis.
  La Nimfa Grafino klarigis:
  - Ekzemple, falo de meteorito, absinto steloj. Kiu maldolĉigos la akvon. Meteoritoj kaj asteroidoj ĉiam falis sur la Teron. Kaj ĉar la findato ne estas specifita, baldaŭ aŭ malfrue la falo devas okazi. Krom se, kompreneble, homoj kreas armilon, kiu forbruligos la asteroidon. Precipe, la neniiga bombo.
  Ni evoluigis manierojn fari antimaterion. Ĉu vi aŭdis pri ĉi tiu?
  La junulo kapjesis:
  - Mi legis Beljaev. Ĉi tiu estas la gvidanto de rusa sciencfikcio. Jes, antimaterio devus produkti miloble pli da energio ol hidrogena bombo por sama pezo. Krome, antimaterio devas havi negativan graviton. Do la misilsistemoj ne estos troŝarĝitaj. En principo , tia armilo estus bona respondo al la KSA.
  - Ĝi ne povas esti uzata sur la Tero. Tro detrua , sed ĝuste en la spaco. Krome, ĝi estos pura, male al hidrogena bombo, kaj ni senprobleme eksplodigos la asteroidon. Ĝi diseriĝos en fotonojn sen eĉ lasi polvon. - diris Draĥmo. - Ĝenerale, la profetaĵoj de Johano ne realiĝos, se la homaro disvolvos sciencon. Aparte, iu ajn el la ekzekutoj principe eblas, sed la defendo povas esti reproduktita. Aparte, novaj teknologioj savos nin de suna varmo kaj mondvarmiĝo. Eblas profundigi la mondajn oceanojn por ke la tero ne estu inundita.
  La leŭtenanto demandis surprizite:
  - Kiel profundigi? Ĉu elkavatoro?
  La nimfo-grafino kontraŭstaris:
  - Ne, serio de kontrolitaj, pura neniigo kaj subatomaj eksplodoj. Faru ĝin malrapide, iom post iom, por ke ne okazu katastrofo. Se la oceanaj tranĉeoj falos malrapide, diru unu colo tage, ĝi ne kaŭzos cunamon aŭ kolosan vrakon. Male, la planedo fariĝos pli varma kaj pli favora por vivi. Aera cirkulado ankaŭ ŝanĝiĝos. Malvarmaj fluoj, kiel homoj deziras, moviĝos de la polusoj al la ekvatoro, kaj varmaj fluoj de la ekvatoro al la polusoj. La klimato sur la tuta planedo fariĝos kiel tiu de Kanariaj Insuloj, kaj eĉ pligrandiĝos la tero. La planedo fariĝos paradizo, kiel antaŭdiris en la Biblio, nur per la potenco de la scienco. Kaj en la estonteco, eble ni tiros la Teron al la Suno, kaj male, ni forpuŝos Venuson.
  Elizabeto skuis sian neĝblankan kapon, malpeze ŝutitan per ora folio:
  - Ĉi tiuj estas fabeloj!
  Saĝa Draĥma oponis ridetante:
  - Sed kial! Prenu iun, kiu vivis antaŭ ducent jaroj kaj venigu lin en nian mondon. Li simple estus superfortita de la abundo de mirakloj. La sama aviadilo, aŭto, submarŝipo, radioteleskopo, televido. Kaj precipe robotoj, komputiloj, Interreto, hologramoj. Ĉio ĉi estas miraklo, superante fabelojn. La Biblio ne povus antaŭvidi tiajn evoluojn; ĉu ĝi parolas pri komputiloj aŭ interreto?
  Elizabeto kontraŭis:
  - Estas io simila, kiam Satano montris al Kristo en palpebrumo ĉiujn landojn, regnojn kaj ilian gloron! Ĝi estis pli malvarmeta ol la Interreto.
  La nimfa grafino ridis:
  - Kiel vi povas montri ĝin en palpebrumeto?
  La blondulino pepis:
  - Ĉi tio estas miraklo! Io, kion homoj provas reprodukti.
  La draĥmo prenis ĝin kaj respondis kun rido:
  - Ĉu vi ne pensas, ke ĉi tio ne estas serioza konversacio? Interreto estas realaĵo, kaj ni vidas ĝin, kaj tio, kio estas skribita en la Biblio, havas la aŭtentikecon de la rakontoj de Ŝeherizade .
  Elizabeto notis pasie, frapante sian piedon per eleganta boto:
  "Homoj ne mortus pro fabeloj." Homoj iris al sia morto por tio, kion vi nomas fabeloj. Ili estis krucumitaj, mortigitaj, kaj ili kredis. Se la apostoloj ne havus vivantajn pruvojn de la resurekto de Kristo, tiam neniu mortus pro la ĥimero. Fraŭduloj kaj martiroj venas en ĉiuj specoj.
  La junulo konfirmis:
  - Li parolas konvinke.
  Draĥma ne konsentis.
  - Kaj en Islamo ili ankaŭ iras al morto, kvankam ili ne havas la ateston de Kristo. Jes, eĉ komunistoj kaj fanatikuloj mortis, suferis torturon, kaj finiĝis kun malavaraj promesoj. Do ĉi tio ankoraŭ ne estas indikilo. La naturo de fanatikeco estas kompleksa, sed eĉ mi, konvinkita ateisto, iros al ajna torturo pro la patrolando. Nu, mi mem ne konas.
  - Ne eĉ kredante en la ĉielo? - demandis la junulo.
  La nimfa knabino paŭcis kaj respondis:
  -Vi povas kredi je ateisma senmorteco, donacita de hiperscienco de la malproksima estonteco.
  Elizabeto balancis la kapon:
  - Pura fantazio!
  Draĥmo ekkriis:
  - Oni diris la samon pri la aviadilo, pri flugado al la luno, pri klonado, ĝis ĝi fariĝis realaĵo. Eĉ vi kaj mi estas fantazioj, knabinoj naskitaj en provtubo kaj dotitaj per superpotencoj .
  La blonda knabino murmuris:
  - Sed ĉi tio ankoraŭ nenion signifas!
  La nimfa knabino diris:
  - Mi supozas, ke jes! Krom ke la eblecoj por progreso estas senfinaj.
  Elizabeto ĉietis responde:
  - Sed, ekzemple, multaj malsanoj ankoraŭ ne estas traktataj. La sama aidoso, aŭ la Ebola viruso , Antrakso, birda gripo.
  Draĥmo, elmontrante la dentojn, respondis:
  - Vi celas la peston, kiu ekstermis kvaronon de la homaro. Sed antaŭe estis ankaŭ pandemioj, pesto, variolo, mortigante centojn da milionoj da homoj, sed ili estis venkitaj. Ĉi tiuj teruraj virusoj ankaŭ estos forgesitaj. Estas nur demando de tempo , kaj ne precipe longa. Cetere, aidoso, ebola kaj iuj aliaj malbonaj aferoj ne disvolviĝas en nia korpo . - diris la Grafino-nimfo. - Sen mencii, ke la plej mortiga malsano, la maljuneco, eble ne tuŝas niajn korpojn.
  Elizabeto maĉis pecon da viando. Ŝi palpebrumis. Mi kolektis miajn pensojn en pugnon.
  - Eĉ progreso povas disvolviĝi nur ĉar ĝi plaĉas al Dio. Pri kosmoflugo, vi mem konas la antaŭdiron.
  Draĥma rikanis.
  - Ĉi tio plej verŝajne estas antikva metaforo. Se nesto estas figura esprimo, do inter la steloj, kial ĝi devus esti prenita laŭvorte.
  Elizabeto kapjesis:
  - Ĝenerale, ĝi sonas logike.
  Ĝis ĉi tiu tempo la uloj jam finis la plej grandan parton de la cigno kaj komencis la deserton.
  - Ĉu vi scias, kion mi diros al vi? - respondis la junulo. - Viaj pensoj estas sufiĉe raciaj kaj originalaj. Sed la demando estas, kiel ni gajnas la nunan militon?
  Draĥmo larĝe ridetis, ŝiaj grandaj perlaj dentoj brilis:
  - Nuntempe niaj trupoj ricevis strategian iniciaton. Tricent mil mortigitoj kaj ne malpli nombro da vunditoj kaj mutilitaj signife ŝanĝas la ekvilibron de potenco. Sen mencii la perdon de grava kvanto da fuelo fare de la malamiko. Kio en si mem estas grava vangofrapo. Oni ankaŭ rimarku, ke tro da homoj estas malkontenta pri la komunistoj. Do moviĝante ĉirkaŭ Francio, ni estos subtenataj de la loka loĝantaro. Do venko estas neevitebla.
  - Do ni trinku al tio! - sugestis la junulo.
  Ili ses tintis glasojn. Ĝenerale ĉio aspektis sufiĉe idilia. Drachma esprimis sian opinion.
  - Mi havas kelkajn ideojn pri kiel pliigi la batalpotencialon de niaj trupoj kaj akceli la resanigon de vundoj.
  Elizabeto demandis:
  - Kiaj brilaj pensoj?
  La nimfa Grafino respondis:
  - Tuta efiko. Unuflanke, vi injektas nadlojn en iujn punktojn de la korpo, stimulante nervajn finaĵojn kaj muskolajn fibrojn.
  La blondulino respondis:
  - Ĉi tio estas delonge konata tekniko. Akupunkturo estas praktikata dum miloj da jaroj.
  Draĥmo eldonis:
  - Prave! Sed samtempe ĝi ne ĉiam estas sufiĉe efika.
  Elizabeto knaris:
  - Vi devas scii la punktojn! Estas ĉirkaŭ unu kaj duono da ili.
  La Nimfa Grafino aldonis:
  - Ne nur. Estas utile aldoni malgrandan kvanton da utilaj mineraloj kaj herboj al la kudrilo, kaj ankaŭ malpezan eksponiĝon al elektraj malŝarĝoj . La fluo estas malalta tensio, kaj estos terura efiko.
  La blonda knabino rimarkis:
  - Necesos provi tian teknikon.
  - Jes, en la FSB, ŝajnas, ke ili nenion tian instruis al ni.
  - Ni instruis, sed ĉiuj aparte. Neniu kompleksa efiko.
  - Ĉi tio estas grava malavantaĝo.
  La knabinoj rigardis unu la alian. La junulo demandis:
  - Kiel tio funkcios?
  La militistoj respondis unuvoĉe:
  - Tre efika! Vi nur bezonas priskribi la metodikon detale. La batalefikeco de la rusa armeo pliiĝos multfoje.
  Unu el la junuloj knaris:
  - Ŭaŭ!
  Drachma aldonis:
  - Kaj ne nur, fizika forto, reago, kroĉo pliiĝos.
  La juna oficiro diris:
  - Ĉi tio impresos la malamikojn.
  La nimfa Grafino knaris:
  - Kaj ankaŭ ni! Antaŭ ĉio, surprizu vin. Ĝenerale, ni ankoraŭ havas tempon, ni uloj finu manĝi kaj provu la novan plifortsistemon sur vi mem.
  - Krome, mi instruos al vi meditadon, tio plifortigos viajn pafadkapablojn. - Elizabeto deklaris.
  La knabinoj formanĝis la deserton preskaŭ tuj. Draĥma instigis la malrapidajn infanojn plu.
  - Nu, kial vi ludas per la benkulo tiel longe?
  La junuloj gugris :
  - Jes, problemoj ekestis.
  La nimfa Grafino muĝis:
  - Okazas, sed ni rapide solvos ilin.
  La junuloj ekridis, la plej alta el ili diris:
  - Tamen ni estas nobeluloj. Devas aliĝi al nutraĵkonsuma kulturo.
  Elizabeto kontraŭis:
  - Kaj se ĝi jam estas batalo? Kaj ĉiu sekundo valoras. Vi ŝajnas esti sufiĉe timema.
  Drachma aldonis:
  - Tiuj, kiuj manĝas longe vivu mallonge!
  - Nu, jen alia maniero diri ĝin! - kontraŭis la junulo. - Manĝaĵo devas esti plene maĉita.
  - Ne malutile al la Patrujo. - Elizabeto deklaris. - Krome , nia stomako eĉ povas digesti arboŝelon.
  - Jes, ĉe vi, ĝi estas nur timiga! - duonŝerce diris la infanoj.
  Kiam la manĝo finiĝis, la knabinoj proponis duŝi kune.
  - Antaŭ ekzercado, korpoj devas esti puraj kaj spireblaj.
  Nature, ili volonte konsentis. Nur la kredanto embarasis:
  - Ja ni estos nudaj!
  Drachma memfide deklaris:
  - Do kio! Nudeco estas natura kaj tial ne krima.
  La junulo rimarkis:
  - Kaj ankaŭ vi estas nuda.
  Drachma deklaris memfide:
  - Ĉu viroj kaj virinoj ne lavis kune en banejoj en antikva Rus'? Estas nenio riproĉinda en ĉi tio .
  La junuloj knaris:
  - Nur ne delogi nin.
  - Ni okupiĝas pri pura scienco. Ne pro diboĉo, sed pro honoro kaj la Patrujo. - diris Elizabeto.
  La duŝo ene de la hotelo de la generalo aspektis impona, orumita per duonvaloraj ŝtonoj. Sed la plej grava trezoro estis la knabinoj mem, tiel specialaj kaj aeraj. Ilia aspekto delogis kaj sorĉis, ekflamis kaj ektremis samtempe. Tamen, la junuloj kondutis sin modere, kvankam Drachma mem frotis la dorson de la uloj kaj petis ilin fari ĝin al ŝi. Elizabeto ankaŭ permesis al la ulo froti ŝiajn mirindajn sed malmolajn krurojn per lavtuko. Li feliĉe konsentis.
  Post lavi kaj sekiĝi, la uloj iris al la gimnazio. Ili portis nur kalsonon. La knabinoj sidigis ilin sur seĝon, elprenis kudrilojn kaj komencis kuiri, frotante ilin per oleoj kaj alkoholo.
  - Ni unue montru viajn maksimumajn rezultojn! - sugestis Elizabeto.
  La junuloj knaris:
  - Por kio!
  - Ni volas scii kiom efika estas nia metodo. - diris Draĥmo. - Ĝi estas tre grava. Krome, estas pafejo proksime, do estas bona ideo provi vin mem tie. Ĉu vi konsentas?
  La junulo kapjesis:
  - Ni tre bone pafas!
  - Nu, dependas de kiaj normoj. - Elizabeto rimarkis. - Nia celo estas fari verajn asojn el vi .
  La junuloj pepis:
  - Sed ne kiel Goering.
  - Certe! Li estas tro dika, kaj vi estas tiel svelta. - La knabino lekis per la lango la buŝangulon.
  - Ĉu ni devus vestiĝi? - demandis la adventisto.
  - Ne! Ne valoras. Ni devas vidi la movadon de ĉiu el viaj muskoloj, kiel batas la plej malgranda vejno. - Elizabeto diris. - Ĉi tio estas scienco kaj fizika trejnado , ne diboĉo.
  - Por la scienco, ni estas pretaj elteni! - La infanoj konsentis.
  Draĥma avide kisis la plej belajn el ili sur la lipoj. Li ruĝiĝis kaj embarasiĝis:
  -Nu, kial fari tion!
  La militisto-nimfo memfide respondis:
  - Nenio, mi estas altranga je rango! Do la respondeco falos sur min.
  La uloj komencis varmiĝi. Ili faris kaŭri, benko-premojn, mortlevojn, abs, bicepsojn, kaptilojn kaj pli. Ĝenerale, la uloj montris rezultojn de CMS, kio tute ne estas malbona, precipe konsiderante, ke ili ne konscias pri dopado. Sufiĉe strange, la plej malgranda el ili, kiu simpatias kun la Sepa Tago Adventistoj, prenis la unuan lokon, venante tre proksime al la majstro de sportoj.
  - Vi ne estas malbona! - diris Draĥmo.
  La juna oficiro respondis:
  -Ĉi tio estas ĉar mi konstante trejnas kaj ne manĝas viandon. Nur fiŝoj, legomoj, fruktoj. Ĝenerale, Adventistoj de la Sepa Tago estas preĝejo kiu malpermesas la konsumon de porkaĵo kaj aliaj manĝaĵoj malpermesitaj de la Biblio.
  - Kio pri la vizio de Petro? - demandis Elizabeto.
  La leŭtenanto respondis:
  - Do, finfine, ni parolas pri paganoj. Por ortodoksa judo, prediki al paganoj estas kiel manĝi nekoŝeran manĝaĵon. Abomena kaj abomena, ĉu ne?
  Io simila okazis kun Ezekiel kiam la Eternulo proponis al li manĝi kukojn faritajn el sterko. Aŭ kun Johano, kiam li englutis amaran libron, sed ĉi tio ne estis ordono manĝi librojn. Tio estas , metafora formo de influo.
  - Interesa agado? - Elizabeto rimarkis.
  La junulo daŭrigis:
  - Krome, en la Revelacio de Johano estas dirite, ke Babilono fariĝis rifuĝejo por diversaj malpuraj kaj malnoblaj birdoj, por malpuraj kaj malnoblaj bestoj.
  La blonda terminanto demandis:
  - Sonas logike! Ĉu estas aliaj argumentoj?
  La religia militisto respondis:
  - En Issaiah , en la lasta ĉapitro estas dirite en la kunteksto de la dua alveno de Kristo, ke tiuj, kiuj manĝas porkojn, musojn kaj aliajn abomenaĵojn, pereos. Do ĉi tio estas sufiĉe serioza averto.
  Drachma notis:
  - Paŭlo diris en sia letero al la Romanoj, ke por ĉiu tio, kion li konsideras malpura, estas malpura.
  La junulo respondis:
  - Ĉi tio estas en la kunteksto de ofero al idoloj . Kaj ĝenerale, la Biblio ne povas kontraŭdiri sin.
  Elizabeto tweetis:
  - Kiel diri! Post ĉio, post la morto de Kristo, ĉiuj oferoj fariĝis abomenaĵo, kaj la Apostolo Paŭlo oferis oferon.
  La leŭtenanto respondis:
  - Ĝi estis nur simbolo.
  Draĥmo interrompis ilin:
  - Ne estu distrita. Nun pafado!
  La uloj ankaŭ pafis ne malbone, kvankam ili ne faris multe da impreso. Kaj kiam la celoj moviĝis, ĝi rezultis multe pli malbona.
  - En batalo, kiam la malamiko kuras, vi povas havi gravajn problemojn. - diris Elizabeto.
  -Kaj vi mem montras, kiel ĝi estas necesa! - diris la plej alta el la gardistoj.
  Elizabeto ridetis. Elektinte la plej malproksiman celon, ŝi ŝaltis la maksimuman rapidon. Tiam ŝi malfermis fajron en deviga reĝimo.
  Ŝi kuris sian nudan plandumon sur la marmorajn kahelojn, pepante:
  - Nun rigardu.
  Kiam la celo alproksimiĝis al ili, la kugloj frapis la vizaĝon de Buratino.
  - Nu, kiel?
  La junuloj ekkriis:
  - Ve, vi eĉ ne celis, kaj via amiko?
  - Mi povas fari eĉ pli bone! - Drachma ŝaltis la celon kaj malŝarĝis la klipo. La plumbodonacoj ĵus klakis. Fine aperis tabulo kun la surskribo:
  - La kuglo estas malsaĝulo , la bajoneto estas bonega!
  La nimfa grafino knaris:
  - Nu, kiel?
  La junuloj ekkriis:
  - Klaso! Modelo de forto kaj tekniko.
  Alia gardisto demandis:
  - Kial vi ne pafas rekte ĉe la unuaj dek?
  La knabinoj respondis unuvoĉe:
  - Povas! Sed ĝi estas sufiĉe enuiga kaj rutina.
  - Estas klare, foje ni laciĝas pro la monotona servo. - diris la junulo.
  - Ĉu mi povas montri al vi niajn fortkapablojn? - demandis Elizabeto.
  La junaj militistoj ekkriis:
  - Ne necesas! Ni kredas vin. Ni scias, ke la rezultoj estos mirindaj.
  Elizabeto malpeze frapis la junulon sur la nazon:
  - Bone do! Des pli bone. Nun ni komencu kun via prilaborado.
  La knabino komencis masaĝi sian vizaĝon por malŝalti la senton de doloro. Tiam, kiam la junulo frostiĝis, ŝi zorge enŝovis la kudrilon en lian dekstran naztruon.
  - Jen la efiko al la punkto Do vi ! - Ŝi diris.
  La knabino tre zorge laboris, unue decidante limigi sin al dudek poentoj, de la frunto ĝis la piedoj. La junuloj preskaŭ ne sentis doloron. Elizabeto laboris proksime. Ŝi pikis iom alie ol Draĥmo. Ia eksperimento estis farita. Samtempe, la knabinoj ŝmiris la pinglojn per diversaj mineraloj. Samtempe ili ame karesis la ulojn. Estis klare, ke la uloj estis ege ekscititaj pri sekso. Mallonga injekto en la skroton malpezigis la frenezan streĉiĝon.
  - Jen! - diris Draĥmo. - Nun la efiko de kurento, mi provos elekti la plej akcepteblan tensio.
  La junuloj, ŝajne, bone amuziĝis. Ili eĉ ridetis. La knabinoj indulgis ilin, uzante malproksime de la plej forta streĉo.
  Vi povis vidi la skulptitajn muskolojn konvulsi; la efikoj fariĝis pli profundaj, kaj la haŭto fariĝis sengrasa. Ĝenerale, ĝi aspektis bonega, la knaboj laŭvorte floris.
  Elizabeto karesis la bruston de la junulo kaj diris:
  - Mi pliigas la efikon. Vi sentos, ke vi estas sur blanka ĉevalo.
  Draĥmo karesis ankaŭ la muskolfortajn, pure lavitajn korpojn. Ŝi apenaŭ povis deteni sin por ne eliri sian frenezan pasion.
  Jen Elizabeto interrompis ŝin:
  - La kunsido daŭras tro longe, kaj nia tempo estas altvalora.
  La knabinoj finis la kuracadon kaj eltiris la pinglojn per akraj movoj.
  Draĥma aplaŭdis per la manoj:
  - Nun ni komencu mezuri la indikilojn.
  La junuloj eksaltis, ili aspektis tute gajaj:
  - Ni pretas!
  - Do ni komencu. Komence, fortaj ekzercoj.
  La uloj komencis fari kaŭri kun barbelloj. Efektive, la rezultoj pliiĝis je tridek kilogramoj, en la benka gazetaro je dudek kvin, kaj en la mortlevo je kvindek.
  - Jen kiel vi tenas vian markon sufiĉe memfide. - diris Elizabeto.
  Kontrolinte la streĉadon, la knabinoj sidis sur siaj ŝultroj, iomete resaltante. Ŝanĝoj por pli bone ankaŭ estis rimarkindaj. Plastikeco pliiĝis.
  Drachma notis:
  - Ĉi tio estas bonega, infanoj.
  Elizabeto sugestis:
  -Eble testi ilin en pafado?
  La nimfa Grafino ekbalegis:
  -Ĝi devus!
  La knabinoj faris ĝuste tion, laŭvice por gvidi nin. Komence, la rezultoj neatendite montriĝis eĉ pli malbonaj; la uloj estis tro maltrankvilaj. Post ĉio, fakte, la eksperimento estas riska, kiel alie ĝi povas fini. Sed poste ni alkutimiĝis, gustumis ĝin kaj komencis moviĝi kaj pafi multe pli rapide. La procento de sukcesoj pliiĝis akre, kaj la progreso estis precipe rimarkinda rilate al moviĝantaj celoj.
  Elizabeto deklaris:
  - Amindaj! Ŝajnas, ke ni estas sur la ĝusta vojo.
  Drachma aldonis:
  - Alie, ni devus elekti alian kombinaĵon. Ĝenerale, fluo kun pingloj kaj mineraloj multe plibonigas la efikon. Vi povas eĉ uzi ĝin por trakti malsanojn. Kion vi pensas, Elizabeto?
  La blonda militisto, frapante la nudajn piedojn, pepis:
  - Ne la plej malbona ideo!
  Draĥmo, fleksante siajn abdomenajn muskolojn, bojis :
  - Ni provos ĉi tion sur ni mem.
  La knabinoj ŝerce enŝovis kudrilojn en la purajn fruntojn unu de la alia.
  . ĈAPITRO N-ro 4
  Post kio ili gaje rikanis.
  - Perfekte malpezigas lacecon! - Draĥmo rimarkis. - Kvankam ni havas nenion por pafi.
  Elizabeto konfirmis:
  "Ŝajnas, ke ĉi tiuj knaboj ricevis rezultojn." Ni rapide skribu la metodaron kaj distribuu ĝin al la trupoj.
  La Nimfa Grafino respondis memfide:
  - Ni faros tion, nur kun malpli da punktoj en la kapo, precipe proksime de la okuloj kaj cerbo. Do ankaŭ vi povas vundi soldatojn.
  La blonda militisto kapjesis:
  - Certe jes! Estas tia risko.
  - Precipe se ne la mildaj inaj manoj faras tion. - Mi rimarkis post kelkaj sekundoj, vidante, ke la nimfo silentas, Elizabeto.
  Draĥmo pepis:
  - Kaj nun estas tempo por ni kundividi niajn sciojn en la centro.
  La uloj ŝajnis esti seniluziigitaj; profunde ili volis fizikan amon. Sed Drachma komprenis, ke en ĉi tiu ankoraŭ sufiĉe konservativa lando, la reputacio de malĉastulino estus granda obstaklo por progresi al la supro. Pro tio, sekso restis nur en ŝiaj sonĝoj. Nu, en ĉi tiu sonĝo Elizabeto, kiel vera kredanto ( en realeco, ŝi estas pli agnostika ol kristano, kvankam ŝi amas kanti kantojn pri Jesuo Kristo!) kutimas limigi sin.
  La knabinoj forlasis la aŭton kaj decidis kuri. Ili kuregis tre rapide, ne multe pli rapide ol la konkursaŭto. Kaj surmetinte la artefaktojn prenitajn el la miraklozono, ili rapidis multe pli rapide ol antaŭe.
  - Zono, zono estas la celo de la sezono, etapo sekvas stadion! - diris Elizabeto.
  Estis preskaŭ neeble sekvi la ekbrilon de iliaj nudaj, sunbrunigitaj kruroj. La knabinoj demetis siajn ŝuojn por savi ilin sur la malfacila vojo. Plie, kurado tiel rapide eluzas ĝin.
  Verdaj arboj spiras la freŝecon de frua somero, la bonodora aeron de ĉi tiu malamika, kaj samtempe, amika mondo. Fluga aviadilo estas videbla supre. Tio estas atakaviadilo kun svingitaj flugiloj kaj aviadilkanonoj. Krome videblas fumkolono; ie brulas arbaro. La knabinoj spiras facile, sed tiam ili rimarkas suspektindan movon sur la vojo antaŭen. Pliigi rapidecon.
  - Ŝajnas, ke tie estas sabota grupo en embusko . - diras Draĥmo.
  - Mi vidas kaj aŭdas ĝin. Ŝajnas, ke la malamiko ekkomprenis ion, se, sendepende de kostoj, li ĵetas sabotantojn en ĉi tiun areon. - Elizabeto rimarkis.
  La nimfa grafino knaris:
  - Ĉi tio estas sendube.
  La komandanto de la taĉmento de sabotado , subkolonelo Harry Griffind , granda bruna ulo, estis en granda bezono. Krome, li klare elektis la malĝustan lokon por tio, apud formikejo. La malbonaj insektoj ne estis aparte imponitaj de la fakto, ke la usonano ricevis la Ordojn de Lenin kaj Stalin, kaj trapikis la oficiron en sentema loko. Li kriis obscenaĵojn, montrante neniun sindetenon. Lia subulo, kapitano George Cruz, komencis treti la formikojn.
  Ambaŭ malpure ĵuris. Nur leŭtenanto Listo, juĝante laŭ lia vizaĝo, estis duonrasa, kaj notis:
  - Jen kiel ni povas rompi la embuskon!
  Muĝado responde:
  - Sed ankoraŭ neniu estas!
  Kaj tiam venas la siblado:
  - La Generalo furiozas, oni diras, ke la Granda Gvidanto mem ordonis ke dudek kvin membroj de la ĉefkomando estu mortpafitaj pro sabotado.
  Griante pro timo:
  - Li vere havas tenon de ŝtalo. Jes, kaj ĝi konvenas al ili!
  Gurgling responde:
  - Kaj nia tasko estas eltrovi kaj rekoni.
  La afrik-usonano denove ĵuris, surtiris sian pantalonon kaj fiksis sian glavzonon.
  - Mi pli bone eksciu. Nun, aŭskultu mian ordonon. Tuj kiam la malamiko aperos, pafu el grenadoj.
  - Ni obeas, kamarado!
  Kaj denove la apro riveroj:
  - Rigardu min! Mi pafos la ovojn!
  Kaj obeema:
  - Jes sinjoro! Ĉefo, kamarado!
  La knabinoj kuris tra la arbaro, provante veni malantaŭ la grupo kuŝanta en embusko. Principe, kun iliaj armiloj kaj "kirasaj" artefaktoj, eblis ataki fronte, sed ĉi tio estas kontraŭproduktiva. Do ĝi estas tro riska, se la ŝtonoj perdis siajn miraklajn potencojn.
  Drachma parolis pri tio:
  - Alia universo ne estas antaŭvidebla.
  Elizabeto konfirmis:
  - Ĉi tie ni ambaŭ estas similaj. Do ni agos laŭ ĉiuj reguloj de la arto de la milito.
  Por forta batalanto, la arbaro estas aliancano. Kaj kvankam estis ĉirkaŭ cent paraŝutsoldatoj, estis klare, ke ĉi tiu unuo ne estas bone preparita. Multaj fumis, aliaj trinkis viskion el flakoj. En la CSA-armeo, denunco prosperis . Ĉi tie ĉio atingis la punkton de absurdaĵo. Se la komandanto ofendis soldaton, tiam li skribis denuncon, preskaŭ nerezisteblan argumenton. Multaj militistoj estis mem seksotoj , kaj ili estis timitaj kiel fajro. Nu, kia disciplino povas esti?Vi iom puŝas la soldatojn, kaj ili vin riproĉas kvazaŭ vi estus spiono aŭ sabotisto. Sufiĉe strange, la flugrado de subpremo kaj spionmanio tute ne transformis la armeon en nesupereblan falangon, sed nur reduktis la nivelon de trejnado.
  Elizabeto demandis Draĥmon:
  - Eble ni povas friti ilin el simplaj "Obolensky"?
  Ŝi respondis:
  - Tute logike! Ĉi tio pliigos la nivelon de nia trejnado.
  La knabinoj eniris, celis, strabante la okulojn. Nun gravas distribui la vicon tiel, ke kvardek ok pafoj en ĉiu klipo prenu kiel eble plej multajn soldatojn. La nivelo de disvastigo ankaŭ ludas rolon ĉi tie. Nun la vidotempo en la klipo estas ĝuste ses sekundoj. La knabinoj frostiĝis kaj koncentriĝis, celis siajn armilojn, provante eniri la "kaskadan" batalan staton. Ili mem elpensis ĉi tion, kiam la tempo malrapidiĝas kaj via persona rapideco pliiĝas, kaj vi povas forigi kiel eble plej multajn soldatojn. Ĉiu kuglo estos perceptita aparte, kiel fragmento.
  - Ni pafas ĉe la leviĝo de la fingro. - Draĥmo avertis. La knabinoj hezitis kelkajn sekundojn kaj malfermis fajron.
  Nun la malamiko ricevis "ronkadon". Dekoj da soldatoj estis faligitaj, kaj tiuj kiuj staris kaj tiuj kiuj mallerte kuŝis en embusko. Multaj tamen sidis, kio faciligis la taskon.
  Aŭdinte la pafojn, la malamiko malfrue reagis. Iuj ektremis, aliaj pafis. Ĉiukaze, malŝarĝinte la klipon, la knabinoj falĉis pli ol duonon de la malamiko.
  Draĥmo ordonis:
  - Kaj nun F-1 grenadoj.
  La malamiko provis ĵeti sian propran . Sed ĉi tie li ne tre bone sukcesis. La knabino surfluge pafis obusojn. Ili batis per ambaŭ manoj. Kiel rezulto, fragmentoj trafis tiujn, kiuj ĵetas ilin .
  - Helpu nin, helpu! - La sepkolora Draĥmo moke kriis angle.
  Elizabeto, laborante per kaj siaj manoj kaj la nudaj piedfingroj de siaj allogaj piedoj, notis:
  - Pafi grenadon sur la muŝo, bonega taktiko.
  Baldaŭ nur malmultaj, kaj nur vunditaj, soldatoj restis vivantaj. La knabinoj kuris al ili. Inter ili neatendite estis leŭtenanto kolonelo Harry Griffind . Li malbonodoris, sufiĉe strange, lia korpo trovis rezervojn por ege feki sin.
  - Mi cedas! - li murmuris. - Stalin estas kaput!
  - Konata kanto. - diris Elizabeto.
  - Ne portu la fetoron sur vi mem! - La draĥmo pafis al liaj kruroj, rompante la fingroartikojn. - Nun vi iros nenien.
  Harry murmuris:
  - Rusa putinoj ! - Kaj svenis .
  - Jen ĝi, ni nun finis kun ĉi tiu ulo. Ni vokos la taĉmenton kaj ili estos ligitaj. Kaj ni mem konektos la ceterajn. - diris Elizabeto.
  La knabinoj faris la laboron profesie kaj rapide. Ili ligis lin kaj rekonsciigis la subkolonelon. Pro timo, li rakontis al ili kion li sciis. Montriĝas, ke alteriĝis tri pliaj surteriggrupoj, kaj en la ĉefstabejo estas spiono kun la rango de ne pli malalta ol generalmajoro.
  La knabinoj registris lian atestaĵon sur magnetofono kaj forlasis lin, unu el la grupoj estis survoje, kaj ili prenis embuskon proksime de la urbo, kaj la specialaj fortoj traktus la reston. Denove oni povis vidi iliajn nudajn knabinetajn kalkanojn fulmi pli kaj pli rapide .
  Tondro trafis la ĉielon kaj pluvogutoj falis. Drachma iomete malrapidigis la takton kaj aŭskultis:
  - Odoras aŭtunon, kvankam somero ĵus komenciĝas.
  Elizabeto kapjesis:
  - Jes! La pluventoj estas tiel varmaj, estas agrable ŝpruci tra flako per viaj nudaj piedoj.
  La nimfa knabino pepis:
  " Viaj kaj miaj kruroj povas frenezigi ĉiujn virojn en la mondo." Vi vidis, kiel ŝi rigardis nin.
  La blonda militisto, vangofrapante sian nudan, rozkoloran kalkanon en la flako, kuis:
  - Verdire, belaj junuloj, mi apenaŭ povis subpremi la deziron.
  "Kiel ateisto, estis multe pli malfacile por mi fari ion tian." - diris Draĥmo ( ial en sonĝo ŝi fariĝis ateisto, kvankam reale ŝi estis parenco de la paganaj dioj!). - Tamen mi plej ŝatas intelektajn virojn. Precipe tiuj, kiuj respektas la klasikaĵojn. Jes, Elizabeto, se vi volas sukcesi, vi devas verki ne nur patriotajn poemojn. Kaj tiam de unu vorto Rusujo komencas sonori en miaj oreloj.
  La blonda militisto kontraŭis:
  - Nu, ne pensu, ke mi estas tiel malvasta specialisto. Jen ekzemple poemoj pri aŭtuno.
  Draĥmo pepis:
  - Mi volas aŭdi kiel ili sonas.
  Elizabeto kantis per sia mirinda, tre forta voĉo, kiu povus doni ŝancon al iu ajn operkantisto, eĉ inter la grandaj .
   Vestita al la envio de ĉiuj reĝoj,
  Purpuraj, oro, folioj en rubenoj!
  Kiel vesperaj papilioj ŝvebas,
  Kaj la voĉo de la ventoj, la orgenoj de keruboj!
  
  La plej luksa paco estas vasta en aŭtuno,
  Arboj, kupoloj de sanktaj preĝejoj!
  Ajna branĉeto kun ĉizitaj ĉizaĵoj,
  Rosgutaj perloj kaj netakseblaj ŝtonoj!
  
  La flako estis kovrita per maldika arĝento,
  Fajreroj brilas el sub la hufoj de la ĉevalo!
  Vi traktas unu la alian afable,
  Vi vivu feliĉe sub klara ĉielo!
  
  En la hela suno, kun mia vesto malfiksita,
  Betuloj kaj poploj dancas la valson de amo!
  Ni malĝojas pri la tagoj, kiuj enprofundiĝis en la abismon,
  Konservu la memorojn de renkontiĝoj kun mi!
  
  Venos vintro, juneco en ĝi estas eterna,
  Ne grizaj haroj - diamantoj en hararo!
  Ni kolektos ĉiujn niajn amikojn por la ferio,
  Kaj ni esprimu la revon per gajaj versoj!
  Draĥmo, kiel ĉiam, esprimis malkontenton:
  - Iel tro malmoderna. Esprimoj kiel voĉo, oro kaj viaj plej ŝatataj keruboj. Vi estas tro religie maltrankvila.
  Elizabeto premis mordan moskiton per siaj nudaj piedfingroj kaj kukis:
  - Ni loĝas en teokratia ortodoksa lando, kie titoloj kaj multaj antikvaj frazoj estas konservitaj. Rigardu kiel plaĉas al la infanoj.
  Starante laŭ la ŝoseo, scivole rigardante la kolonojn, diverstipaj knaboj, de nudpiedaj ĝis sufiĉe kulture vestitaj, aplaŭdis. Iu kriis:
  - Beethoven en jupo.
  Unu knabo aldonis:
  - Kaj kun nudaj kalkanoj!
  Kantante, la knabinoj malrapidigis la takton, kaj eblis ilin vidi. La unua elstaris estis la hararo flirtanta kiel batalflago. Ora Elizabeto kaj kiel la sepkolora flamo de la Draĥmo.
  - Ili kuras por ekbruligi Bremenon! - kriis unu el la helharaj knaboj.
  Draĥma saltis al li en palpebrumeto, la knabo ĵus forturnis sin por batali.
  Ŝi kriis minace:
  - Kiel vi nomiĝas, sprite?
  La knabo kukis:
  - Friedrich, aŭ nur amike, Riĉulo .
  La sepkolora knabino pepis:
  - Ĉu vi ŝatus iom da usona ĉokolado?
  La sovaĝulo balancis la kapon:
  - Ne vere, oni diras, ke ĝi estas nur ersatz.
  La nimfa grafino ridis:
  - Ne, nature , Latin-Ameriko estas ankoraŭ sub la kontrolo de la CSA. Do ili estas sufiĉe kapablaj, precipe por surteriĝo, produkti valoran produkton.
  - Do donu ĝin! - respondis la knabo.
  Draĥmo puŝis ĉokoladon envolvitan per dek-rubla bileto. La knabo ridetis:
  - Ĉi tio estas mono por ĉiuj. - Li diris. Ekbriligante siajn nudajn sunbrunigitajn krurojn, li kuris al siaj.
  La t-ĉemizo de la infano estis ankoraŭ nova, aspektis sana kaj bone prizorgita, la milito ĵus komenciĝis, kaj la infanoj ne havis tempon por senti ĝiajn malfacilaĵojn. Kaj knaboj amas kuri nudpiede, precipe en ĉi tiu varmego. Tamen, verŝajne sur la teritorio de Rusio, kaj Germanio estas unu el la provincoj de la superpotenco, jam devus esti enkondukitaj militaj kartoj. Kutime, infanoj prenas ĉi tion plej malfacile, ĉar en sia aĝo ili volas manĝi la tutan tempon. Tamen, male al Sovetunio, kun kolektiva-farma sistemo, kie ne estis sufiĉe da manĝaĵo eĉ en prosperaj Breĵnev-tempoj, moderna Rusio superfluas per manĝaĵo. Forta posedanto kaj farmisto nutras la landon pli bone ol sub devigo kaj per malfacila laboro. Elizabeto opiniis ke la fakto ke la lando estis ĉefe religia havis utilan efikon al la klimato. Oni devas diri, ke en la moderna Rusio, la plimulto de ortodoksaj kristanoj malmulte diferencas de ateistoj: ili trinkas, ĵuras, fumas, trompas, abortas kaj estas en malliberejo. Kaj ĉeesti preĝejon regule , almenaŭ unufoje semajne, estas mirinda por multaj. Ĉi tie, se oficisto maltrafas la dimanĉan diservon sen bona kialo, li ne restu en oficejo tro longe. La leĝo de Dio estas deviga en lernejoj. Inkluzive de islamanoj.
  Ĉi tio estas forta movo, religia asimilado, kiam homoj komencas kompreni kio estas plej bona por ili. Elizabeto iam legis la literaturon de protestantoj, kiuj altigas la Biblion. Sed per sia koro ŝi pli amis la ortodoksan tradicion, sen vere pensi, ĉu ĝi kontraŭdiras la Biblion aŭ ne. La Sanktaj Skriboj estis preskaŭ tute skribitaj de judoj, kaj la plej granda parto de la tradicio estas slava-greka. Pli bone estus verki nian propran rusan Biblion, igante Kriston simbolo de la forto, potenco kaj elekto de la slavoj. Alie, kiam vi legas la Malnovan Testamenton, vi nur ekhavas malvarmon: Judoj estas la popolo de Dio! La slavoj estas la popolo de Dio, kaj gloro al la Ĉiopova, kvankam en ĉi tiu universo ili kuniĝis en ununura ŝtato. Kaj en ilia mondo la rilatoj inter Rusio kaj frata Ukrainio estas pli malbonaj ol kun Usono.
  Nun ili denove akiris frenezan rapidon, sed tio ne malhelpas min pensi. Se vi estas destinita reveni al via mondo, kiel reveni Ukrainion? Ĉi tie vi devas agi saĝe, sen malĝentileco. La ĉefa afero estas fidi al junaj, honestaj politikistoj, kaj ne al krimuloj. Ĝenerale, estas ege grave formi novan eliton en Rusio. Ne ŝaŭmaj oligarkoj , aŭ partiestroj kiel la CPSU, sed vera forto kapabla antaŭenigi la landon. La nova elito devas servi ne al si mem, sed al la granda imperio kaj al ĝia potenca popolo. La sama validas por ĉi tiu lando, kiel eviti la disfalon de granda imperio. La ĉeftrajto de Rusio ekde la Blankaj Gardistoj estas elektregistaro anstataŭe de monarkio. Kolchak montriĝis por forta kaj antaŭvida reganto, fidante je potenca prezidenta potenco. La grandaj potencoj de la prezidanto ebligis unuigi la nacion kaj la ŝtaton, venki gajecon kaj malleĝecon . Ne vane Usono, malgraŭ sia tuta demokratio, estis karakterizita de granda prezidenta potenco. Sed Britio, kie la monarkio iĝis pure nominala kaj la ĉefministro estis tro dependa de sia propra partio, perdis sian pozicion kiel mondpotenco. Nur pensu, ĝia teritorio en la moderna historio malpliiĝis cent kvindek fojojn.
  En ĉi tiu universo, fariĝis ankaŭ komunista, Britio disfalis, kaj la urboj estas en tumulto kaj kaoso. Ĝuste al Foggy Albion ili devos direktiĝi.
  Kiel ĝi estas por la homoj tie?
  Sur la ĉielo ankoraŭ aŭdiĝis bruo, kaj aperis skolaviadilo. Pentrite por kongrui kun la ĉielo kun diafanaj flugiloj, ĝi blovis nebulo. Tamen , por la akraj okuloj de tiaj knabinoj ĉi tio tute ne estas problemo. La knabinoj levis siajn saltajn fusilojn kaj pafis unuaniman salvon. Du kugloj estas eĉ tro por malpeze kirasa skolto. Li kliniĝis kaj komencis fali.
  - Malforta kiraso! - diris Elizabeto.
  La Nimfa Grafino konfirmis:
  - Precipe se vi trafas vitron.
  - Tia aŭto tamen ne multe pezu. Ĝi estas kiel monoplano, ne pli ol okcent kilogramoj. - La knabino demandis al Draĥma:
  - Ĉu vi pensas, ke la piloto pluvivos?
  La sepkolora knabino respondis ne tro memfide:
  - Apenaŭ! Ni fuŝis ĉiujn ĝiajn agordojn.
  Elizabeto respondis sprite:
  - Des pli bone, malpli da turmento de kaptiteco.
  La trotado levis la animon de la knabinoj, kaj ili rapidis al la centro per unu spiro.
  La nura prokrasto estis postulata por likvidi la embuskon. La knabinoj kuris ĉirkaŭ la embusko; ili aŭdis obtuza intertraktado.
  La paraŝutestro, majoro de la specialtrupo Bob Dowell , nervoze gratis sian nazon. Ĉi tio estis malbona antaŭsigno, kio signifas, ke vi ricevos nikelon.
  Jen li muĝis:
  - Shafranik, kiaj estas ĉi tiuj tipoj, kiel rampas formikoj ?
  - Jes, ĉi tiuj estas infanoj bicikloj, sinjoro. - respondis la mulato franco.
  Sekvis ekkrio:
  - Ni malfermu fajron!
  La mulato logike rimarkis:
  - Por tia sensignifa celo malfermi embuskon?
  La besto en uniformo gruntis:
  - Sed ili estas tiel malpezaj. Nur puraj diabloj. Ni pafu ilin ĝuste tiel, por amuzo.
  Shafranik notis:
  - Tia celo ne estas aparte interesa.
  Ruĝa respondo:
  - Eble, sed deloga.
  Devigita grumblado:
  - Ni bezonas purpuran Mercedes kun du blankaj idoj.
  Klariga demando:
  - Ĉu kun du idoj?
  Ĝoja ekkrio:
  - Rusaj knabinoj!
  Kaj vulgara diro:
  - Du, tiom malmultaj! Por tuta kompanio. Ili mortos, se ili servos al ni.
  Denove vulgara kaj maldeca esprimo:
  - Ni povas havi ilin ĉe ambaŭ finoj.
  Ridi responde:
  - Ĝi aspektas amuza.
  Kaj denove la grunto de apro dum estro:
  - Kaj unuflanke ĝi estas praktika!
  - Pri la lasta, mi ne dubas. - La majoro lekis siajn lipojn. - Verŝajne estas iaj psikologiaj mezuroj implikitaj.
  - Ĉu ne komprenis? - Ŝafranik surpriziĝis.
  La oficiro muĝis:
  - Ŝajne, kiel diras la rusoj, vi ne estas amikoj kun la brasiko?
  Shafranik ne tute komprenis la punkton:
  - Mi ne estas vegetarano, sed mi tute ne kontraŭas uzi brasikon kiel krompladon, ekzemple kun kokido.
  La oficiro grumblis:
  -Ĉu vi plenigas dolarojn? Vi metas ilin en la meleagron.
  Shafranik gratis la supron de sia kapo:
  - Por kio tio ĉi, majoro?
  - Mi ne komprenis rusan slangon. Brasiko estas niaj dolaroj, aŭ dolaroj , kaj la brasiko estas la kapo. - La majoro klarigis.
  Ridi responde:
  - Kaj la kapo! Kia ĵargono !
  La oficiro bruis:
  - Tiel rezultis. Bone, ĉu vi povas trinki litron da rusa vodko?
  Shafranik ektimis:
  - Rusa vodko? Jes, ĉi tio estas vivanta morto.
  La majoro ridis kaj elprenis litran vitran botelon. Pluraj paraŝutistoj rigardis ilin, palpebrumante:
  - Ve, kia bombo!
  Bob Dowell pesis ĝin en sia mano kaj sugestis:
  - Vi havas elekton. Vi aŭ trinkas ĝin el via gorĝo aŭ frakasas ĝin sur vian kapon.
  Timigita grincado responde:
  - Ĉu ekzistas meza eblo?
  Kio sekvas estas grumblado:
  - Nur demetu viajn pantalonojn kaj sidiĝu sur la botelo. Mallonge , elektu.
  Kun ĝemo aŭdiĝas la kondamnita voĉo :
  - Bone, mi enportos ĝin. Delonge mi volas provi ĝin. Rusa vodko, kia veneno .
  Malica henado responde:
  - La plej sovaĝa afero.
  Drachma kaj Elizabeto aŭdis ĉi tiun konversacion, iliaj oreloj estas tre akraj, krom la efiko de artefaktoj. Ili, dume, rampis al la malantaŭo. Elizabeto demandis surprizite:
  - Ili sidas en embusko kaj faras tian idiotan veton!
  La nimfa Grafino pepis:
  - Kion vi povas fari! Jen la nivelo de usona kulturo, multobligita de krima bolŝevismo.
  - Komunismo estas hela ideo, sed plej ofte ĝi efektiviĝas en mallumo! - Elizabeto rimarkis.
  - Malbonuloj kun bonaj ideoj verŝas multe pli da sango ol malbonaj homoj kun malbonaj planoj! - konkludis Draĥmo.
  - Estas elekto inter ekzekuto kaj ŝnuro. Mi preferas ekzekuton! - Elizabeto ekbrilis siajn safirajn okulojn. Ili moviĝis silente, kiel Ŝinoboj, kaj ili ne havis egalulon en sabotado kaj embuskoj.
  Dume, kapitano Ŝafranik malŝtopis la botelon kaj trinkis el sia gorĝo.
  - Dolĉa ! - murmuris la paraŝutisto.
  La vodko gluĝis, fluante en la larĝan gorĝon de la mulato franco.
  Li eĉ gruntis pro plezuro.
  - Kia porko! - Elizabeto deklaris. - Sufiĉe strange, mi eĉ volas mortigi ilin ĉiujn.
  Draĥmo rikanis:
  - Kaj manĝu porkaĵon!
  La blonda knabino rimarkis:
  - Estas racia greno en la vortoj de Adventistoj de la Sepa Tago. La porko estas promenanta rubujo. Sed por judo, ĝi ne estas koŝera, ĝi ne estas manĝaĵo, kaj la Biblio estis skribita ĉefe por ke judoj povu kompreni ĝin.
  La nudpieda nimfa grafino pepis:
  - Bone, vidu, ĉu la usona komunista militisto povas elteni ordinaran rusan ebrion.
  Venkinte proksimume duonon de la botelo, Ŝafranik subite tremis kaj, ellasante la botelon el siaj manoj, komencis rukti . Bob Dowell pugnobatis lin en la dorson.
  - Nu , malfortulo!
  Li vomis. La vizaĝo estas distordita .
  Bob ridis.
  - Nu, nun ni provos vian brasikon pri forto. Kiom forta li estas por rezisti rusan botelon?
  Ruktinte, Ŝafranik apenaŭ respiris, elpremante:
  - Mi rompis brikojn sur mian kapon.
  Hurlu responde:
  - Do ankaŭ vi rompos la botelon. Prenu ĝin en vian manon.
  Shafranik provis preni ĝin, sed faligis ĝin preskaŭ tuj.
  - Nu, vi estas, kiel oni diras, kapro! Aŭ pli ĝuste virŝafo! - Prenu ĝin kaj tenu ĝin firme, kiel ovojn de prostituitino.
  La kapitano ĝemis:
  - Mi estas freneza!
  Larĝe svingante, li batis lin je la kapo, aŭdiĝis sonoro, la botelo restis sendifekta.
  - La rusoj havas ĉion el kverko, ne tute vane la simbolo de Rusio estas kverko.
  Ĝena grumblado responde:
  - Kverko, ĉi tio plej verŝajne estas la enhavo de via kapo. Kio, vi ne volas trafi vin ĝuste. Malkuraĝulo, timas doloron!
  kriado responde:
  - Neniel, kamarado majoro! Doloro estas bona!
  Kaj denove la muĝado, rememoriga pri vundita mamuto:
  - Kiam vi falos en la manojn de la Ministerio de Honoro kaj Rajtoj, vi ekscios, kio estas doloro: du elektrodoj en la azeno , unu al la lango. Donu al mi la botelon.
  Shafranik timeme tiris:
  - Nur ne mortigu min!
  Bob Dowell kaptis ŝin per ambaŭ manoj kaj, farante plenan svingon uzante sian korpon, batis ŝin en la kapon. La botelo frakasiĝis en fragmentojn. Shafranik kriegis kun bonaj obscenaĵoj:
  - Mil diabloj tra la truo!
  Sango elverŝis el la rompita kapo, fragmentoj tratranĉis ĝin.
  Draĥmo apenaŭ povis reteni sian ridon.
  - Ĉi tio estas tiel amuza!
  Elizabeto estis serioza:
  - Li aŭ ne scias kiel bati, aŭ li intence batis tian baton por kaŭzi pli da doloro. Ĉiukaze, ĉi tio montras la nivelon de la Usona Ruĝa Armeo.
  La Grafino-nimfo konsentis:
  - Kiel regulo, ne alta .
  La knabinoj rikanis kaj celis siajn pafilojn. Dume, Shafranik ĝemis kaj viŝis for la sangon. Estas klare, ke li, estante duonraso , ludas la rolon de pajaco sub la majoro.
  Kaj krias kiel ino:
  - Nu, kial tiel malĝentile!
  Kaj denove la muĝado responde:
  - Silentu! Rigardu, virino veturas per biciklo. Mi faligos ŝin per unu pafo, pafos la karnon de ŝia kruro. Poste ni forkondukas ŝin kun la tuta kompanio.
  Petega knaro :
  - Ĉu mi ricevos ĝin?!
  Kaj la hurlado ankaŭ estas agresema kaj kruta:
  - Kun tia malforta kapo, fidu virinon...
  La respondo estas vulgara :
  - La ĉefa afero estas kio estas inter la kruroj.
  La majoro kriis:
  "Do iru antaŭen, metu vian dignon en botelon, aŭ mi metos ĝin en vian buŝon."
  - Brr! - La kapitano fajfis! - Vi ne povas fari ĝin tiel.
  La firmao levis siajn kapojn de la embusko. Elizabeto komencis legi preĝon, penante koncentriĝi. Draĥmo ankaŭ silentis, malpeze masaĝis ŝian kolon, pafi per ambaŭ manoj estas tro malfacila, necesas preciza kunordigo. La knabinoj, ĉiu tenante maŝinpafilon en sia mano, malfermis fajron el kvar bareloj.
  - Prenu tion, komunistaj faŝistoj. - flustris la belulinoj .
  La kugloj tranĉis plurajn dekduojn da batalantoj. Ili rigardis tute alian direkton, penante kontentigi siajn bestajn instinktojn. Sed, kiel ĉiam okazas ĉe tiuj, kiuj forgesis pri la ŝuldo, sekvas venĝo.
  - Estas lupoĉaso, sed ni mortigas malsaĝulojn ! - diris Draĥmo.
  Falĉinte la plej grandan parton de la surteriĝo, la knabinoj komencis pafi la pluvivantojn . Por ili sufiĉis vidi la plej malgrandan partiklon de la korpo kaj enmeti ŝarĝon tien.
  - Kiel vi povas vidi, estas multe pli facile! - diris Elizabeto.
  Kaj tiam estis provoj pafi la obusojn. Sed por la knabinoj, kiuj pafis papiliojn kaj etikedis muŝojn je distanco de ducent metroj, tio ne estas tia terura celo. La sola afero estas, ke vi devas pafi tro multajn celojn samtempe.
  - Sankta Dio kompatu iliajn animojn. - flustris la lipoj de Elizabeto. - Ilia peka vojo sur la tero estis interrompita. Des pli bone, malpli infera turmento.
  Draĥmo, pafante sen multe da sentimentaleco, rimarkis:
  - La malamiko estas la malamiko, kaj li devas esti detruita.
  Elizabeto, frotante la nudan plandon de siaj sunbrunaj, allogaj piedoj, demandis:
  - Senkompata?
  La nimfa Grafino ekbalegis:
  - Jes!
  - Mi ne povas fari tion! Se mi mortigos, mi certe bedaŭros, tia estas tia homo. "Perla larmo fluis laŭ la vango de la skolto.
  - Via salto estas fulmotondro, kaj viaj vortoj estas bato! Nur larmo de la steloj aprezos la donacon de Dio! - Draĥmo kantis.
  Elizabeto malflugigis kvin obusojn sur la muŝo tuj, igante ilin detonacii. Inter tiuj eksploditaj estis pingloformaj, la disvastiĝo ne estis tiom granda ol ducent metroj, sed la denseco de la detruo estis multe pli granda. Kiam la kudrilo trafas, ĝi rotacias kaj ŝiras la histon, kaŭzante terurajn vundojn. Nun la paraŝutistoj provis ĝin sur si mem. Tiuj, kiuj ne mortis, tuj suferis terure. Precipe kiam ĝi eniras la okulon, ĝi efektive batas ĝin, kripligante ĝin.
  - Bone bone! - deklaris Elizabeto, dispremante aĉan blaton per la nudaj piedfingroj.- Ŝajnas, ke la malamikaj vekhorloĝoj eksilentis.
  Draĥmo konfirmis per memfida tono:
  - Jes, karulo! Silentigite de la organoj de la morto.
  La majoro pluvivis, sed Shafranik trovis facilan morton. La knabinoj alkuris al la ĝemanta oficiro. Draĥmo paŝis per sia nuda kalkano sur la litpiedon de Bob Dowell .
  La Nimfa Grafino grumblis:
  - Nu , diru kion vi scias! Alie estos malordo!
  Kaj la kriado de la vundita porkido responde:
  - Mi scias ĉion! Mi diros al vi ĉion!
  Ĉi tie vi devas demandi la ĝustajn demandojn. Elektu la deziratan aron. Samtempe, donu al la malamiko plurajn stimulajn injektojn lubrikitajn per solvo por ke li parolu. La majoro sciis tamen surprize malmulton, kaj la knabinoj, kraĉante, ĉesis la fizikan influon.
  - Pridemandi stultulon , pistu akvon en morteron, torturu, vipu azenon! - diris Draĥmo.
  - Vi estas ĝuste ĉi tie, mia amiko! - Elizabeto konsentis. - Do ni faru ion pli utilan.
  La knabinoj kuris kiel eble plej rapide, fulmigante siajn nudajn, spegulsimilajn plandojn per la gracia kurbo de sia nuda kalkano por kompensi la tempon pasigitan.
  Nur ĉe la alproksimiĝo ili iomete malrapidiĝis, por ke unu el la gardistoj ne ekpafi pro timo.
  La knabinoj estis akceptitaj kun ĝojo, kaj ili hastis dividi siajn sciojn. Kiel akademiano Kurĉatov informis ilin, la unua komputila blato jam estis kunmetita kaj komputilo kun transistoroj jam estis preta.
   - Mirinda! - Ŝi diris tre bela sepkolora Draĥmo. - Mi vidas, ke vi ne perdas tempon.
  - Kompreneble! - Kurĉatov donis al la knabino cigaron. Ŝi malakceptis:
  - Fumado streĉas la sangajn glasojn de la cerbo, kio signifas, ke ĝi damaĝas pensprocezojn.
  Li gluglutis:
  - Male, ĝi helpas min.
  Draĥma energie, kun esprimo en siaj smeraldaj okuloj, kontraŭis:
  - Ĉi tio estas iluzio kaj memhipnoto inspirita de la drogo nikotino. Mi proponas al vi la jenon. Sesioj pri elektroterapio, akupunkturo, kune kun kemiaĵoj. Ĉi tio devus specife helpi vin. Ĝi plibonigos la pensajn procezojn ne nur de vi, sed ankaŭ de viaj studentoj.
  La oficiro demandis:
  - Kio, ĉu vi jam havas metodojn?
  Draĥma respondis memfide:
  - Kelkaj aferoj estas planitaj, sed nuntempe, ĉi tio estas nur la komenco. En la estonteco, la skalo de esplorado pliiĝos eĉ pli. Ni kreos novajn metodojn, ĉar nuntempe ni estas nur ĉe la komenco mem de la vojo. Ĝenerale, la homa korpo estas plena de rezervoj. Homo uzas nur centmilonon de la kapabloj de la cerbo, kaj unu ĝis du procentoj de la fizikaj. Eĉ ni Terminator-knabinoj estas malproksime de centprocenta uzo de viaj kapabloj.
  Ekkrio de miro responde:
  - Ve, ĉi tio malfermas larĝajn perspektivojn!
  Tre granda kaj belega knabino frotis sian nudan piedon kontraŭ la alian kaj pepis:
  - Vi eĉ ne povas imagi kio! Nur pensu. Aŭ pli ĝuste, ne pensu, sed agu!
  La profesoroj avide legis tion, kion skribis la belulinoj , ili miris pri la profundo kaj zorgemo de tiaj ŝajne junaj estaĵoj.
  - Brila! - diris Abrikosov. - Ĉu viaj korpoj funkcias centprocente?
  - Bedaŭrinde ne! Sed ni pliigos nian propran potencialon. - diris Draĥmo. - Dio skulptis la homon el argilo, sed tio ne estas kialo por resti poto.
  Abrikosov instigis:
  - Tre sprita! Sed ĝenerale. - Li mallaŭtis la voĉon. - Kvankam tio ne estas akceptata en nia imperio, mi ne kredas je Dio.
  La nimfa Grafino pepis:
  - Reciproke! Kaj mia amiko estas obsedita de religio. Krome , ŝi komencis klini sin al adventismo .
  - Ne mensogu Draĥmo! - eksplodis Elizabeto. - Mi neniam diris tion.
  
  La nimfa grafino diris:
  - Sed mi pensis! Tamen ĉi tio estas nenio. Mi havas ideojn pri kiel kombini la grandan disvastiĝon de la AM-200-granato kaj la densecon de detruo de la kudrilaj usonaj modifoj.
  La profesoro demandis:
  - Ĉu estas komplike?
  - Ne, ĝi estas sufiĉe simpla. Ne necesos ŝanĝi produktajn liniojn. - diris la grandioza Draĥmo, saltante sur siaj sunbrunaj, muskolaj kruroj.
  Elizabeto ne restis en ŝuldo:
  - Kaj mi havas ideojn pri kiel pliigi la komencan rapidecon de la kuglo de la sturmpafilo Obolensky, pliigante la celon , kaj preni korpokirason por la breĉo.
  La profesoro murmuris:
  - Nu, ankaŭ tio ne estas malbona. Ĉu la ŝanĝoj estas gravaj?
  La blonda terminatoro eksaltis:
  - Minimuma!
  Logika respondo:
  - Tiam ĝi ne estos tro multekosta.
  - Estas ankaŭ manieroj signife pliigi la eksplodan potencon de dinamito. Malgrandaj aldonaĵoj. - La knabinoj komencis.
  - Novaj manieroj aloji ŝtalon kaj plifortigi kirason. Estontaj teknologioj. - Elizabeto deklaris.
  La knabinoj donis al la profesoroj laboron por fari. Iliaj kapoj memoris ĉion en la plej eta detalo, tamen, se eĉ inter ordinaraj homoj ekzistas fenomenoj, kiuj nenion forgesas kaj rapide memoras informojn, tiam tiuj genetike plibonigitaj estas eĉ pli kapablaj pri tio.
  Abrikosov notis:
  - Mi longe trejnis mian memoron. Ĝenerale, homo, precipe sub hipnoto, kapablas memori ĉion, eĉ estante en la utero. Aŭ post aro da specialaj ekzercoj, sed mi ne atingis tiajn altojn. Ŝajnas ke vi venis longan vojon.
  - Ili helpis nin! Ĝenerale, la FSB amasigis enorman intelektan potencialon. Estas diversaj metodoj por trejni specialajn fortojn kaj sciencistojn, same kiel evoluinta farmakologio. Ili kapablas renovigi ne nur la korpon, sed ankaŭ la menson. - diris Draĥmo.
  Abrikosov ion notis en sia kajero. Elizabeto rimarkis:
  - En mia tempo, vi simple metus ĝin en la komputilon.
  La profesoro suspiris:
  - Ĝi estas tro dika.
  - En mia tempo, la potenco de tuta elektronika ŝtupo taŭgus en horloĝujo.
  - Elizabeto montris la komputilan braceleton sur sia mano. Kaj ŝi klakis per la nudaj piedfingroj.
  Draĥmo konfirmis:
  ĉi tiujn vi ricevos . Ni helpos. Ĉu vi komprenas mikrocirkvitojn?
  La profesoro respondis kun suspiro:
  - Ni provas! Ne estas tro facile meti ion tian en produktadon. Verŝajne en via mondo daŭris longan tempon por atingi ĉi tiun punkton!
  Elizabeto respondis kun patoso:
  - Prave! Kaj por esti honesta, plejparto de la teknologio estis evoluigita fare de la usonanoj. Vere, ni ankaŭ pliiĝis en la lastaj jaroj, plejparte danke al petrodolaroj.
  Draĥmo rapidis aldoni, kaj ŝiaj nudaj piedfingroj de siaj lertaj piedoj faris verajn miraklojn:
  -Sciencistoj ĉesis kuri eksterlanden. Tamen, ni estis evoluintaj kiam la lando estis ankoraŭ relative malriĉa. Sed estis patriotaj sciencistoj, kiuj ne timis malfacilaĵojn.
  Abrikosov, scivolema, demandis:
  - Kiu ĝuste ĝi estis?
  - Ĉi tiu informo estis kaŝita de ni. La kialo estas nekonata. - diris Draĥmo. "Sed povas esti ke la sekreto ĉi tie estas tro grava por esti fidinda eĉ al ni."
  La profesoro kapjesis sian iomete grizharan kapon:
  - Nu, bone knabinoj, inventu kaj kuraĝu! Ĉu vi bezonas homan materialon por eksperimentoj?
  - Ne malhelpi. - diris Elizabeto.
  La knabinoj skribis tre rapide, ne nur per siaj manoj, sed ankaŭ per siaj piedoj, kaj dum du horoj ili kunhavis teknologiojn kaj teknikojn. Ĝenerale, la inteligenta Draĥmo rimarkis:
  - Estas strange, ke ĉiuj ĉi tiuj evoluoj estas uzataj tiel malvigle , inkluzive en nia patrujo. Post ĉio, ni povas signife altigi la nivelon de nia tuta armeo. Kaj ne malutilus, ke homoj kreskus intelekte. - La nimfknabino levis sian kruron kaj turnis siajn lertajn nudajn fingrojn per vernisitaj ungoj ĉe sia tempio. Alie, multaj studentoj kredas ke la Batalo sur Glacio estas Rusio - Kanado matĉo.
  - Kanado! Nun provinco de Usono. La malfeliĉaj homoj, almenaŭ duono de la loĝantaro, aŭ pli ĝuste sesdek procentoj, estas malliberigitaj en koncentrejoj. - diris profesoro Abrikosov. - Tamen, en via mondo, ĉi tio verŝajne estas tute civilizita lando.
  - Kaj sufiĉe riĉa! Ĉe la Olimpikoj ili eĉ sukcesis flankenpuŝi nin. - Elizabeto klakis per sia lango. - Sed ĉi tio estas ĉar la oficistoj tro ŝtelis. Dum la krizo, ŝteloj komencis pliiĝi eĉ pli. Kvankam mi estas kristano, mi kredas, ke registaraj oficistoj, kiuj ŝtelas, devus esti palisumitaj.
  Kaj la knabino denove klakis, ĉi-foje kun la nudaj piedfingroj, tiel forte ke moskito falis malsupren senvive.
  - Bona ideo, kvankam timo sola ne sufiĉas! - La profesoro rimarkis. Precipe, la oficisto devas esti bone provizita, tiam ne estos bezono ŝteli.
  Draĥmo daŭre skribis per siaj manoj kaj, kio ankaŭ impresis, per siaj graciaj kruroj, lertaj, kiel la piedoj de simio:
  - Mi konas la plej novajn teknikojn de hipnoto.
  - Ĉi tio estas scienca fenomeno, sed ĝi postulas certan donacon. - diris Abrikosov. - Sed via psiko estas tro stabila por meti knabinojn en trancon. Tamen, mi rekomendas memhipnoton, ĝi vekos pliajn kapablojn en vi.
  - Bonega ideo, ni certe provos ĝin. - diris Elizabeto. - Niaj kapabloj kreskos.
  La knabinoj devis klarigi kelkajn detalojn, kaj mikrocirkvitojn kaj aviadilteknologion. Aparte, kio estas ultra-jetmotoroj , la proporcioj de aldonaĵoj en kiraso. Kiel dinamika protekto funkcias kaj multe pli. La diablo estas en la detaloj, ĉar sciencfikciaj verkistoj iam provis priskribi la principojn de funkciado de tempomaŝino, dum silentis pri la plej gravaj detaloj. Oni povas ankaŭ rememori la teorion de marksismo, kie, plej grave, la kriterio por elekti la eliton de la laborista avangardo ne estis deklarita. Lenin skribis kvindek kvin volumojn, sed silentis pri la ĉefa afero. Stalino agis mallerte, kvankam, ĝenerale, li fiksis al si la ĝustajn taskojn. Ĝenerale, la merkata ekonomio elĉerpis sin; la planekonomio estas multe pli efika. La Dua Mondmilito pruvis tion, kvankam ne tute. La samaj usonanoj produktis preskaŭ trioble pli da aviadiloj ol Sovetunio, kaj pli multekostaj. Sed Usono ankoraŭ havas plurfoje malpli da municio en tankoj, se ni kalkulas memveturajn pafilojn , dum Sovetunio havas avantaĝon en artilerio kaj pistujoj, sed ĉirkaŭ duono de mitraloj.
  Drachma desegnis diagramon:
  - Tiaj monoplanoj povas esti faritaj el polistirena ŝaŭmo. Malmultekosta kaj kontrolita per simpla stirstango. Tre progresema kontrolsistemo, danke al tio, aviadiloj kaj tankoj akiras plian efikecon. Precipe, la rapideco de respondo, vi ne devas tiri la levilon, nur premante butonon sufiĉas. Vi jam regis ĉi tion.
  La profesoro vigle kapjesis:
  - Jes, ĝi aspektas progresema.
  - Krome, la revo de Ĥruŝĉov pri kultivado de maizo en la Arkta Cirklo fariĝis realaĵo post kiam la foka geno estis transplantita en la spadikon. Mi konas ĝian formulon kaj kiel ĝi estas sintezita. "Draĥmo, kun la nudaj fingroj de siaj lertaj piedoj, la haŭto de ŝiaj kruroj brilanta de la sunbruno, ĵetis la maĉgumon en ŝian buŝon; estis duoble agrable por ŝi, brili per sia inteligenteco kaj samtempe senti ion elastan. kaj dolĉa per ŝia lango.
  - Ĉu ĉi tio ne estas danĝera por la homa korpo? - demandis la profesoro.
  Ĉi-foje Elizabeto respondis:
  - Ne! Krome , la porka geno estis enkondukita en la maizon, kio igis ĝin kreski pli rapide kaj enhavi pli da nutraĵoj.
  La rapida saĝa klera edzo Abrikosov demandis:
  - Kio pri la rata geno por fekundeco?
  La blonda knabino rimarkis:
  - En ĉi tiu kazo, akridoj estas pli bonaj. Ĝi estos pli efika. Ĝenerale, la miksado de genoj estas granda progreso. Mi eĉ pensis pri labori pri mi mem.
  La profesoro estis iomete surprizita:
  - Ĉu io specife por plibonigi? Vi jam estas perfekteco. Precipe ekstere!
  Elizabeto klarigis:
  - Ŝanĝu la proteinstrukturon mem. Ni havas nekutiman proteinon, modifitan, sed ankoraŭ sufiĉe vundeblan strukturon.
  Abrikosov leviĝis :
  - Bone faritaj knabinoj. Ĉu vi povas rejunigi min?
  La blonda knabino konsente kapjesis.
  - Teorie, tio estas tute ebla por scienco.
  - Scienco-enuo ne povas ornami la kalvecon de Iljiĉ! - Draĥmo diris ŝerce, kontraŭsovetia diro .
  La profesoro estis surprizita:
  - Lenin?
  La Nimfa Grafino pepis ridetante:
  - Jes, ili eĉ nomis Petrogradon en lia honoro. Estas eĉ kanzonaĵo.
  Lenin skribas el la tombo, ne nomu Leningrado, estis Petro la Granda kiu konstruis ĝin, ne mi, la kalva bastardo !
  Elizabeto aldonis:
  - Eĉ la Biblio diras pri Lenin: - Kaj la kalva frenezulo diros, ke ne ekzistas Dio.
  Kaj tiam la blondulino pensis, eble ni parolas pri iu alia, sed ankaŭ kalva kaj sanga!
  La knabinoj iom malstreĉiĝis kaj komencis danci, sed la idilio estis interrompita de neatendita voko.
  - Marŝalo Vasilevskij volas paroli kun vi.
  Elizabeto kaj Draĥma kapjesis:
  - Ni povas fari ĝin! Mi pensas, ke ni sufiĉe okupis vin?
  Abrikosov konfirmis:
  - Preter ĉiu mezuro. Kapoj batas. Tiaj inteligentaj knabinoj. Mi precipe ŝatis la transplantadon de bestgenoj en plantojn. Estas nur eble, ke genetikaj difektoj povas ekesti en la persono mem.
  - Ni alĝustigos ĉion. - Draĥmo faris esprimman geston. - La naturo estas kurba, sed la homa menso estas rektigilo!
  - Ĉi tio estas kontraŭ Dio! - Elizabeto aspektis minaca.
  La nimfa Grafino logike kontraŭis:
  - Ĉi tio estas kontraŭ stulteco! Tamen, kiel mi jam diris, la fakto mem de nia ekzisto estas kontraŭ Dio. Progreso havas la kapablon levi homon, kio signifas proksimigi lin al la Ĉiopova!
  La blonda knabino klarigis:
  - Vi prenas ĉi tion tro laŭvorte.
  Abrikosov instigis ilin:
  - Ne estas bone devigi vin atendi longan tempon por altrangulo en rango. Mi donos al vi la plej novan sescentan Mercedes.
  - Ne necesas, ni kuros hejmen. - diris Elizabeto.
  La profesoro estis surprizita:
  -Ĉu vi povas preterpasi aŭton?
  En respondo, Drachma kantis ludeme:
  - Nu, kial, kial, kial,
  Ĉu la semaforo estis verda?
  Ĉio ĉar, ĉar, ĉar,
  Kia amanto li estis!
  En la epoko de rapideco, elektronikaj lumoj,
  Ŝi ŝaltis sin mem,
  Por mia plej varma amo,
  La verda lumo brilas!
  Kaj ambaŭ knabinoj stampis siajn nudajn, graciajn, muskolfortajn piedojn kaj kantis:
  Kaj ĉiuj kuras, kuras, kuras, kuras,
  Kaj ĝi brilas!
  Kaj ĉiuj kuras, kuras, kuras, kuras,
  Kaj li brulas!
  Kaj la militistoj batis unu la alian per siaj nudaj kalkanoj, kaj de ĉi tio laŭvorte pluvis fajreroj kun ĉiuj koloroj de la ĉielarko.
  Draĥma diris rapide:
  Honesteco estas elektema koncepto, trompo estas universala!
  Kiel ŝako diferencas de politiko?
  En ŝako la ludo estas egala, sed en politiko la aŭtoritatoj ĉiam havas antaŭan komencon!
  En ŝako estas tempopremo ĉe la fino de la ludo, sed en politiko ĉiam ekzistas!
  En ŝako, oferoj estas libervolaj, sed en politiko ili estas ĉiam devigataj!
  En ŝako, la pecoj estas rearanĝitaj unu post la alia, sed en politiko, kiam ajn la aŭtoritatoj volas!
  En ŝako oni ne povas repreni movojn, en politiko oni faras tion ĉiupaŝe!
  Reganto ĉirkaŭita de senaĵoj estas kiel ŝtono en fuŝa kadro; ĝia valoro falos kaj neeviteble forvelkos.
  La trono, male al la lito, estas dividita nur de malfortuloj !
  . ĈAPITRO N-ro 5.
  La grandega palaco de la Diino de Malico Kali estis plenigita de multaj viraj kaj inaj sklavoj, same kiel militistoj. Sklavoj, kiel regulo, estis tre belaj, junaj, kurbaj, kaj ilia vesto dependis de sia statuso. La plej multaj el la knabinoj estas nudpiedaj, kaj iliaj brustoj kaj koksoj estas apenaŭ kovritaj per maldikaj strioj de ŝtofo. Sed sklavoj de pli alta statuso portas juvelojn, broĉojn, orelringojn, bidojn kaj braceletojn sur siaj brakoj kaj maleoloj. Kaj sur iliaj piedoj estas sandaloj ornamitaj per perloj, kaj la plej noblaj sklavoj eĉ havas ŝuojn kovritajn per juveloj kaj kun altaj kalkanumoj.
  Ili eĉ similas al noblaj homoj. Tipe, sklavoj de inter la elfoj aŭ inaj troloj havas altan statuson. Elfoj diferencas de homoj nur pro la formo de siaj oreloj; ili estas belaj, kiel tiuj de linko, dum inaj troloj havas pli grandajn, agloformajn nazojn. Kaj kun iliaj figuroj kaj aliaj aferoj vi ne povas distingi ilin krom muskolaj, homaj knabinoj.
  Kaj la homaj knabinoj estas preskaŭ ĉiuj de pli malalta statuso kun nudaj, rozkoloraj kalkanoj, preskaŭ nudaj, sed ankaŭ tre belaj, junaj, freŝaj kaj muskolaj.
  Estas proksimume dekoble pli da sklavinoj ol viraj sklavoj en la grandega palaco. Kaj la lastaj, ĉi tiuj estas adoleskantoj de dek du ĝis dek kvin jaroj, portantaj nur naĝan trunkon kaj nudpiede. Ili ankaŭ estas belaj , muskolaj, kun difinitaj muskoloj kaj tabuloj de abs kaj belaj vizaĝoj, kun bonorde tonditaj hararo, kutime en helaj koloroj.
  Inter la knaboj, nur kelkaj havas pli altan statuson. Ili portas pantalonon, bidojn kaj juvelaĵojn, kaj havas sandalojn kun ŝtonoj. Kaj ĉi tiuj ankaŭ estas reprezentantoj de troloj kaj elfoj.
  Krom ĉi tiuj belaj viraj kaj inaj sklavoj, estas ankaŭ gardistoj. Brutuloj kun aprokapoj, orkoj, kiuj multe similas al ursoj, nur pli malbelaj. Preskaŭ tri metrojn altaj koboldoj kun grandaj oreloj kiel la flugiloj de flugilhavaj musoj. Ekzistas ankaŭ elfmilitistoj kun arkoj kaj belaj inaj troloj kun arbalestoj. Kaj la plej danĝeraj batalantoj: vampiroj en ruĝa kiraso - la gardisto de la Diino Kali.
  Krome, vampiroj, kaj maskloj kaj inoj, portas speciale dizajnitajn arbalestojn kaj glavojn kun hokoj ĉe la fino.
  La Diino de Malbono mem sidas sur ora trono superŝutita per diamantoj kaj aliaj juveloj.
  Ekstere, ŝi povas esti nomata bela. Nur la muskoloj estas tre evoluintaj kaj tro masivaj por virino. Kaj iom longaj kaj akraj dentegoj elstaras el la buŝo. Jes, la Diino faras impreson. Kaj sur ŝia kapo brilas krono, kiel krono teksita el steloj.
  Ĉirkaŭ ŝi estas pluraj belaj knabinoj kaj paro da sklavaj knaboj svingantaj adorantojn.
  Muziko ankaŭ ludas. Kaj prezentadoj okazas por amuzi la grandan kaj, samtempe, teruran Diinon.
  Elfa knabino, apenaŭ kovrita per maldikaj strioj de ŝtofo, batalas kontraŭ du knaboj en naĝkalsono. La adoleskantoj provas ataki ŝin. La knabino forpuŝas iliajn atakojn, tenante glavon per ambaŭ manoj.
  La batalantoj jam havas vundojn sur la korpo kaj sango gutas.
  La diino faras geston. De Fajro eksplodas sub la kaheloj kaj bruligas la nudajn piedojn de kaj knabinoj kaj knaboj. Ili nevole krias.
  Ridado aŭdiĝas.
  La diino alparolas la trolan reĝon sidantan apud ŝi. Jen juna viro vestita per ermeno kaj pendigita per juveloj.
  - Ĉu vi pensas, ke via armeo estas preta konkeri la regnon de la elfoj?
  Li respondis ridetante:
  - Nia armeo estas ĉiam preta, ho plej granda. Sed la problemo estas, ke ankaŭ la elfoj estas pretaj por ĉi tio. Kiel oni diras ĉi tie...
  Kali interrompis la trolan reĝon:
  - Ni ne utilas por senutila parolado! Mi komprenas, kiel la fortoj ĉiam estas egalaj, kaj vi volas peti de mi helpon.
  La Trolo-Reĝo kapjesis:
  - Jes, ho bonega. Kaj mi estas preta pagi per oro.
  La diino ridis. Ŝia ridado estis unuflanke sonora kaj bela, kvazaŭ de cent arĝentaj sonoriloj, kaj aliflanke terura. Estas klare, ke ankaŭ la minaca trolo ektremis.
  Kaj la enkorpiĝo de malbono respondis:
  - Por kio mi bezonas oron? Mi havas montojn de ĉi tiu metalo. Ĉu vi povas doni al mi ion pli utilan?
  Grinko aŭdiĝis responde:
  - Kiel vi ordonas, Via Moŝto!
  Diino Kali kapjesis:
  - Kiam vi venkos la elfojn, vi sendos dek mil sklavojn de ĉi tiu raso kaj mil sklavojn. La Altaj Dioj agis saĝe, kiam ili kreis en nia mondo, ke inter homoj, troloj kaj elfoj estas dekoble pli da reprezentantoj de la bela sekso ol la fortaj.
  La Trolo-Reĝo kapjesis kun rideto:
  - Jes, la Dioj agis saĝe. Nenio estas pli bela ol eterne juna fraŭlino. Ni, troloj kaj elfoj, ne maljuniĝas!
  Diino Kali muĝis:
  - Sed homoj maljuniĝas, krom se ni igas ilin niaj sklavoj. Multaj virinoj estas tiom timigitaj pro la perspektivo iĝi malbelaj, ĝibaj, sulkiĝintaj maljunulinoj ke ili libervole iĝas sklavoj kaj akceptas esti markitaj kun la papavo-signo. Ili nun perdis sian liberecon, sed ili estas junaj, sanaj kaj gajaj dum pluraj jarcentoj. Sed por virino fariĝi maljunulino, tio estas granda ĉagreno; ĝi ne povas esti pli malbona!
  Du knaboj en naĝkalsono komencis eĉ pli energie masaĝi la krurojn de la Diino. Tiuj ankaŭ estis homoj el inter la sklavoj. Belaj, tre muskolaj adoleskantoj. Preskaŭ nuda, sed sur la pojnoj kaj maleoloj estas braceletoj el oro kaj plateno, ornamitaj per ŝtonoj.
  Ili ankaŭ ricevis la ŝancon vivi dum kelkaj jarcentoj, restante senbarbaj junuloj, sanaj, fortaj kaj gajaj. Vere, ĉi tio ne signifas, ke ĝi estas libervola.
  Sed tamen , estas multe pli bone masaĝi la korpojn de belaj virinoj. Kaj ne nur Kali, sed ankaŭ elfoj, kaj troloj, aŭ eĉ nimfoj, ol, ekzemple, labori en ŝtonminejoj.
  La Trolo-Reĝo konfirmis:
  - Kaj sklavoj kaj sklavinoj estos je via dispono, ho mastrino!
  Kali aldonis:
  - Kaj, kompreneble, vi sendos krome dudek kvin ĉarojn ŝarĝitajn per oro kaj multekostaj ŝtonoj. Vi devas pagi por ĉio!
  Kaj la Diino de Malbono prenis kaj kaptis la sklavan knabon je la nazo per siaj nudaj piedfingroj. Li kriegis pro doloro. Sed, kompreneble, li ĉirpetis:
  - Dankon, sinjorino!
  Kali ordonis:
  "Vipu la knabon nun." Plie, pendigu lin sur la rako. Ĉi tio amuzos nin.
  Efektive, rako aperis en la aero. Kaj du elfknabinoj, apenaŭ kovritaj per fadenoj de valoraj ŝtonoj, trenis la knabon al ekzekuto. La adoleskanto estis, oni povus diri, tre bela, kun korpo kiu havis perfektan muskoldifinon, sed estis precipe agrable vipi iun tia.
  Samtempe, krom batado, vi ankaŭ povas malstreĉiĝi alimaniere. Gladiatorknabino batalas kontraŭ sabrodenta urso. Pli precize, eĉ du knabinoj. Unu kun reto kaj tridento, kaj la alia kun glavo kaj ponardo. Kaj la bela elfo batas la duonnudan sklavon per vipo. Ŝi svingas ĝin, kaj bato falas sur la nerva, sunbrunigita korpo de la bela adoleskanto. Kaj gutetoj da ŝvito kaj sango flugas en malsamaj direktoj.
  Ĉi tiu estas la spektaklo. Kaj la bela knabo estas skurĝita, kaj la knabinoj batalas kun ekzotika besto, kiu pezas preskaŭ tunon, kaj por ne diri, ke ĝi estas mallerta. Sed knabinoj estas elfoj, kiuj estas pli rapidaj kaj pli fortaj ol ordinaraj homoj. Kaj tre sperta. Kaj ili tre lerte saltas, evitas kiam la urso saltas sur ilin, kaj pikas per glavo aŭ tridento.
  La knabinoj estas tre belaj kaj preskaŭ nudaj, tre delogaj.
  Kaj la sklavo-knabo estas vipata senkompate. Sed ĉi tio ne sufiĉas por la diino Kali kaj ŝi ordonas:
  - Rostu la kalkanojn de ĉi tiu knabo!
  La trola knabino alportis torĉon al la nudaj piedoj de la adoleskanto. Kaj li prenos ĝin kaj hurlos. Doloras kiam fajro lekas viajn nudajn kalkanojn.
  Kaj ĝi odoras tre bele, kiel rostita ŝafido. Ĉi tio estas admirinda.
  La Diino de Malbono Kali ridetas , ŝi estas tre kontenta.
  Sed inter la sklavaj knaboj estas speciala. Li estas nudpieda kaj en naĝkalsono, sed sur la kapo li havas ĉapon kun sonoriloj. Ĉi tiu knabo ludas la rolon de pajaco. Li aspektas kiel dekdujara, sed fakte li estas tiel maljuna, ke li kalkulas dum miloj da jaroj. Eĉ la Diino Kali mem foje konsultas kun li, kaj foje ŝi persone skurĝas ĉi tiun tombon, aŭ eĉ bruligas liajn nudajn kalkanojn. Sed ĉe ĉi tiu knabo, post kelkaj minutoj, ĉiuj vundoj saniĝas sen spuro. Kaj li havis tiom da aventuroj, ke li ne povis rakonti fabelon aŭ priskribi ilin per plumo.
  Ĉi tio estas unu afero, kiu laŭvorte ekbrilas antaŭ la safiraj okuloj de tre muskola kaj forta knabo.
  La ĉefkomandejo de SATO kaj Arnold Schwarzkoff ricevis pli kaj pli da informoj pri la disvolviĝo de la batala operacio. Pluraj gvidaj komandantoj de la Ruĝa Armeo de la Laboristoj kaj Kamparanoj perfidis sian gvidanton kaj la bolŝevikan ideon, ordonante al siaj armeoj demeti siajn armilojn.
  En la Okcidento de Ekraina, la loka loĝantaro bonvenigis la SATO-soldatojn kiel liberigantoj kaj serĉante fini la bolŝevikan diktaturon. Ĉi tio ekscitis ilin kaj starigis ilin por novaj progresoj.
  La komputilcentro ricevis novajn informojn. La tridimensia projekcio montris la Ekrainan en la formo de tuta serio de kartoj, multkoloraj kaj buntaj. La ĉefa monitoro mem montras la detalan lokon de ĉiuj unuoj, la nombro da dungitaro, armiloj, teknikaj karakterizaĵoj, inkluzive de eluziĝo de la materialo, same kiel la sano de la soldatoj.
  Poste, la komputilo analizis siajn proprajn perdojn kaj la damaĝon de la malamiko. Ĝis nun, la ekvilibro de fortoj estis superforte favora al SATO. Krome, la nombro de perfidoj kontraŭ Vladimir Stalyevich pliiĝis. Neniu lando en la mondo, krom la nerekonita islama Ŝtato, disponigis subtenon al la Sovetia Bolŝevika Respubliko de Nov- Grozio . En Kremlo, la sinteno restis malvarma kaj sekrete malamika, kaj la amaskomunikilaro komparis Leninstal kun Patro Makhno.
  Kaj ĝenerale, la ideo de potenco sen mono kaj ajna privata kaj persona posedaĵo aspektis tro ekzotika por ke la elito akceptu ĝin.
  Fiaskoj en la unuaj kolizioj kun la Satov-armeo ankaŭ prenis sian paspagon. La malamiko estas forta kaj kalkulas siajn movojn elektronike, kaj satelita gvatado ebligis vidi la frontlinion kaj ĉiujn movojn tage kaj nokte. Kaj ŝancoj por atingo rapide malkreskis.
  Tamen, ekzemple , la knabo Vladimir Terkin ( tio estis la nomo de la nuna pajaca knabo en unu el la misioj!) havis tute alian opinion. La knabo veturis al Tigrov per motorskotero. La Fanderidoj jam regis en ĉi tiu urbo kaj la unuaj kolonoj de la Satova armeo alvenis. Ia rekonkero de iamaj teritorioj okazis.
   La skolta knabo komprenis, ke lia juna aĝo ne vere helpos trankviligi la viglecon de la lokaj policanoj. Estas multaj knabaj regimentoj en la Ruĝa Armeo, kaj eble ili estas multe pli persistaj kaj sindonemaj al la afero de bolŝevismo ol la komercaj plenkreskuloj, kiuj perdis sian romantikan humoron.
  Efektive, kiam vi estas infano , mono por vi estas io preskaŭ abstrakta. Sed plenkreskuloj traktas ilin kun respekto, ofte eĉ pli kare ol ili traktas la vivon, precipe tiun de iu alia. Vladimiro estis fascinita de enamiĝo, la deziro konstrui mondon en kiu komercaj interesoj, malnobleco kaj perforto ne superregus. La deziro atingi ion pli signifan ol nur esti dungita laboristo aŭ avida, karnovora sangosuĉulo. Kaj kvankam la skolto estas nur dek unu, kaj post unu monato li estos dekdujara, li havas la kapablojn de mirinfano. Kaj liaj veraj nomo kaj familia nomo estas tro konataj por esti menciitaj malkaŝe .
  Kaj tiel, la bela konata bildo de Terkin, li estas elokventa kaj memorinda. Do lasu la knabon ludi la rolon de simila modelo.
  Ĝenerale, la homo estas malbona estaĵo. Ial, multaj diviziestroj rapidis por kapitulaci ĉe la plej unuaj aviadilaj atakoj de la SATO-vulturoj, aŭ perfidi sian propran, ricevante buĉojn da dolaroj. Sed, ĉiukaze, nun la Ruĝa Armeo suferas grandajn perdojn kaj retiriĝas. En tiaj kondiĉoj, gerilo disponigas la plej efikajn metodojn.
  Nur en la Okcidenta Ekraina estas malfacile trovi lokajn fortojn, kiuj povus subteni popolajn interesojn kaj la bolŝevikan intifadon. Sed se vi rigardas, vi trovos la subteraĵon. Post ĉio, en sovetia tempo, partizanoj batalis en la lokoj kiuj ŝajnis senesperaj por la sovetia reĝimo.
  Vasilij kaŝis sian skoteron sub la arbo kaj surmetis modajn vestaĵojn kaj sneukojn. Vi ne povas eniri la urbon nudpiede - ĝi vekos suspekton, precipe ĉar ankoraŭ estas marto kaj sufiĉe malvarme. Knaboj de la Ruĝa Armeo spite malestimas ŝuojn kaj provas piediri kaj kuri nudpiede dum ili estas sanaj.
  Sed ĝenerale , kiam la temperaturo estas super nulo, tiam sen ŝuoj, kun iu kutimo, vi povas kuri sen limigoj. Ĝi estas, kompreneble, pli malfacila en la neĝo, sed sperta juna militisto sufiĉe kapablas elteni ĝin dum pluraj horoj.
  Vladimiro estis bone hardita, krome lia patro instruis al li sekretajn metodojn, kiuj plibonigas sangan cirkuladon, por ke liaj kruroj kaj aliaj membroj praktike ne frostiĝu. Vi nur bezonas piki iujn punktojn per nadloj, aŭ preni kelkajn herbojn. Cetere, en la Mezepoko, multaj knaboj faris sen ruzaj ruzoj en severaj frostoj, kaj eĉ ne tusis, kurante duonnudaj tra la neĝblovoj. Kaj iliaj kalkanoj, bluetaj pro la malvarmo, ne konis alian plandon ol naturajn, ĝis barbo komencis aperi.
  Vladimir eĉ pensis, ke eble indos preni motorskoteron, sed... La aŭto estis lia propra muntaĵo, kaj ne seria produkta. Nenecesaj suspektoj povus ekesti pri kie li akiris ĝin kaj kial. Krome, la skotero estas vere speciala kaj faldebla, kompakta, kaj povas akceli ĝis ducent tridek kilometroj hore, kaj eĉ resalti. Ne, tia maŝino estas tro rimarkebla.
  Krome, mi volis promeni kaj aŭskulti pri kio homoj pensas.
   Malgraŭ sia tuta romantismo, li estas tre saĝa knabo, kaj li scivolas kial la fantomo de longa dolaro estas tiel tenaca kaj alloga.
  Ĉu vere ekzistas aliaj pli interesaj valoroj? Kvankam, finfine, homo plej ĝoje plaĉas sian naturon kaj mamonon.
   La knabo marŝis, fajfante la usonan, kuraĝan marŝon. Do neniuj suspektoj. Estante sufiĉe granda knabo, li aspektis pli maljuna ol siaj jaroj kaj facile povis pasi por adoleskanto de loka por-okcidenta junulara organizo.
  Li eĉ havis kongruan brakbendon kun serpenta kapo sur ĝi. Tio estas, Ofiuĥo!
  Kiel li aspektis tiel bela! Duonkesta hartondado kaj blonda hararo, vi povas mendi vin por afiŝo - Hitler Jugent !
  Antaŭe, sur rompita kampara vojo, iu maljunulino kantas . Ŝi trenas grandegan dorsosakon, kiu ŝajnas, ke ĝi estas dispremi ŝin. Mi scivolas, kion aldonis la maljunulino tie? Eble li trenas ion manĝeblan por vendo al la urbo Tigroj? Necesos viziti kaj fari rekonadon.
  La lasta frazo montriĝis tiel absurda, ke la knabo nevole ridis kaj rapidigis sian paŝon. Piedoj en modaj sneakers ne kutimas esti varmaj, kaj ĉi tio estas malagrabla. Kvankam, kompreneble, li aspektas pli riĉa tiamaniere . Kaj tiam kiam ilia taĉmento eniris en Slovenio, kiu tute ne estis malriĉa, ili kun simpatio kaj timo rigardis la nudpiedan taĉmenton de tomboj. Kvazaŭ ili estus frenezaj, aŭ tute malriĉaj. Kaj la knaboj faris rapidan paŝon, tiel ke la neĝblovo krakis. Ili ridetis, ne atentante siajn ruĝajn kalkanojn de la neĝblovoj kaj la bluajn piedfingrojn. Kaj rigardante iliajn malmolajn rigardojn kaj forte kunpremitajn pugnojn, pretajn ridi, ili tordis la buÿojn pro timo kaj time forrigardis.
  Sed ĉi tiu avino ŝajnas esti tute elĉerpita. Vladimir ektimis, kial la aĝo malbeligas virinojn tiel sovaĝe. Post ĉio, knabinoj estas belaj, kaj pli maljunaj sinjorinoj fariĝas timigaj.
  Estas kiel sulkiĝinta haŭto, aŭ ĝiboj, aŭ io simila, ne estas estetike plaĉa. Kaj kien Dio rigardas ĉi-kaze? Kial li ŝatas tian plenan malbelecon? Kio pri la sento de estetiko?!
  Nu, bone, venos la tempo, kaj ili ordigos kun Dio, igos lin respondi pri la tuta mokado de la homaro. Intertempe ni helpu la maljunulinon, ne estas ŝia kulpo, ke ŝi fariĝis tiel malbela homo.
  Vladimir saltis al la avino kaj demandis per ĝentila tono en la ukraina:
  - Mi vidas, ke estas malfacile por vi, ĉu mi povas helpi?
  La maljunulino retiriĝis de la knabo kaj siblis kolere:
  - Ĉu vi ne kuraĝas malfermi la buŝon, idioto! Vi pensas, ke mi ne scias, ke vi svingis al miaj verduloj.
  La avino komencis svingi la bastonon, kaj ŝia troplena tornistro malfermiĝis. Vladimiro kaptis fortan odoron de farbo de malproksime, kaj nun liaj okuloj larĝiĝis. Folioj de velkinta brasiko, mallerte verde pentritaj, elŝoviĝis el la ampleksa tornistro. Kaj iu idioto pentris ĉi tiun putran lokon. La tornistro mem estis kovrita de makuloj, kaj la aĉa kaj brua avino estis iomete makulita.
  La maljunulino provis bati la knabon sur la kapon per bastono, sed li facile evitis kaj kaptis alian svingon.
  Kaj la avino krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Ho, ili prirabas min! La fiulo provas kapti la verdulojn ! Hej, protektu mian brasikon!
  Terkin ironie rimarkis:
  - Ĉiam estas tiel! - Kaj la skolta knabo kantis. - Kiu helpas homojn, tiu perdas sian tempon! Bonfaroj ne povas fariĝi famaj!
  Kaj la maljunulino, fakte, aspektis kiel Ŝapoklyak, nur ŝi estis eĉ pli mirinda kaj abomena, eĉ kun ĝibo. Do ŝi prenis sian dorsosakon, premis ĝin al sia brusto, tiel ke ŝia ĝiba nazo eniris la kolorajn brasikojn kaj kriegis, kvankam ne tro klare:
  - Ho, vi estas miaj dolaroj ! Prenu dolarojn ! Protekto kontraŭ banditoj, kontraŭ teruraj moskvanoj!
  Vladimiro subite sentis sin kiel Stirlitz, sur la rando de fiasko. La knabo reflekse ŝrumpis kaj montris sian fingron al la bandaĝo kun serpenta kapo kaj, arte alternante Ekrainianajn vortojn kun la angla, diris:
  - Ni estas organizo, kiu protektas maljunulojn tra la tuta mondo! Kaj ni estas tiuj, kiuj helpas ilin, konstruas domojn kaj donas al ili blankan panon kun ĉokolada butero!
  La avino iom trankviliĝis kaj flustre demandis:
  -Ĉu vi hazarde estas usonano?
  Vladimir, etendante la lipojn en la plej dolĉa rideto, konfirmis angle:
  - Jes, kompreneble, cent procento ! - Kaj tuj vidante, ke la avino, en la plej disvastigita lingvo en la mondo, ne trikas lekon, li aldonis en la ekraina. - Mi estas usona adoleskanto kaj skolto!
  La maljunulino finfine trankviliĝis kaj demandis per pli bona tono:
  - Kaj kiom da vilaoj kaj Mercedes mi povas aĉeti per miaj verdaĵoj?
  La skolta knabo, konsciante, ke estas pli bone ne disputi kun frenezuloj, trankvile respondis:
  - Multe! Tiom da!
  Sed la avino estis persista kaj daŭre demandis la muskolfortan kaj saĝan knabon preter siaj jaroj:
  - Kiom ĉi tio kostas?
  Terkin respondis per serioza tono:
  - Nu, Mercedes venas en malsamaj modifoj. Ju pli nova kaj luksa la marko, des pli ĝi kostas, kio signifas, ke ĝi bezonas pli da verdaĵo!
  La maljunulino, peze spirante, demetis sian dorsosakon kaj ĝemis, montrante la koloran brasikon:
  - Ĉi tie estas ne malpli ol sesdek kilogramoj! Mi timas, ke mi mortos , se mi alportos tiom da verdaĵo al la urbo!
  Vladimiro estis preta eksplodi en laŭtan ridon, sed vidante kiel ĉagrenita estas la vizaĝo de la aĉa maljunulino, li respondis:
  - Kial vi bezonas porti ĝin? Trovu motorciklanton, kaj vi estos veturita al Tigrov kun la venteto kaj komforto!
  La kurba avino forte suspiris, kaj subite bruetis per malfacile komprenebla brueto:
  - Ho , vi estas mia nepo... Mi invitis Fjodor la traktoriston veni hejmen al mi. Do li demandis Herodo'n, kial mi stulte ŝmiris la putran brasikon per farbo. Do mi klarigas al li, stultulo , ke brasiko kaj legomoj estas la plej altaj valoroj en la mondo! Vi povas aĉeti ĉion por verduloj, Mercedes kaj palacoj!
   Terkin, kiu, estante talenta spiono, sciis kompreni la signifon kaj kompreni la plej malartikolan kaj lange ligitan murmuradon, sagace proponis:
  - Ĉu la traktoristo promesis transdoni vin al la vilaĝo senpage ?
  La maljunulino, kuntordante sian vizaĝon, kolere svingis ĝin:
  - Preskaŭ tiel! Nur ne senpage, tenu vian poŝon pli larĝa , sed por litro da mash! Nu, mi sendis lin kun malsaĝulo !
  La knabo ne povis elteni kaj laŭte ridis. Efektive, ĝi montriĝis ridiga. Avinjo ŝajne aŭdis sufiĉe, ke verdaĵoj kaj brasiko estas la plej altaj valoroj, sed, ne komprenante la humuron, ŝi prenis la slangon tro laŭvorte. Nu, ĉar printempe ĉi tiu legomo flaviĝis, la entreprenema avino pentris ĝin per verda farbo.
  Se ni aldonas al ĉi tio, tiam post la publika brulado en Tigrov de ĉiuj monbiletoj, kiujn ili ne havis tempon por kaŝi en kontanta mono , signifa deficito formiĝis, tiam estas klare kial la dolaro akiris la plej altan valoron.
  La maljunulino, dume, daŭre estis sincera:
  - Nu, antaŭe mi estus vokinta taksion per Interreto, sed la bolŝevikoj, por elpremi la Diablon, turnis ĉiujn telegraffostojn. Kaj eĉ simpla telefono ne sonoras ! Ho, mi estas malfeliĉa, mi sidas ĉi tie kaj nur manĝas onidirojn. Mi volis iri al Borisov, sed lia ĉevalo estis forportita por la bezonoj de la Ruĝa Armeo. Orek havis tiel malvarmetan kaj belan Mercedes, do la bolŝevikoj platigis ĝin per sledmarteloj. Kiel, ĝi estas tro luksa kaj ne proleta aŭto! Do ili, la Antikristoj, ruinigis ĉion. Tial mi mem devis treni la verdan brasikon al la merkato!
  Vladimiro opiniis necesa interrompi la babiladon de sia avino. Kvankam, mi renkontis tian maljunan sinjorinon, la psikiatria hospitalo kun kradoj avide ploras por ŝi !
  - Viaj verdaĵoj ne estas naturaj, sinjorino...
  Avinjo tuj agitiĝis:
  - Do kio?
  La skolto, malfacile retenante la kornon eskapintan el lia brusto, klarigis:
  - Kaj la fakto, ke... Vi povas esti procesita pro pentrita verdaĵo!
  La maljunulino ektimis kaj fariĝis purpurvizaĝa, ŝiaj malgrasaj kruroj en iaj bastŝuoj komencis implikiĝi, kiam la avino retropaŝis. Kaj la bluaj lipoj balbutis:
  - Por kio? Pri kio mi respondecos?
  Terkin respondis logike:
  - Vi ne portas naturan brasikon, sed velkitan brasikon. Do, vi provas vendi falsan verdaĵon per malmultekosta farbo! Kaj ĉi tio estas falsado!
  Kaj la skolta knabo faris al si timigajn okulojn.
  La maljunulino komencis balbuti kaj balbuti:
  - Ne kulpigu min. La farbo ankoraŭ estas tre freŝa kaj natura. Ŝia nepo alportis ĝin!
  Vladimiro estis forportita, li sentis sin kiel vera Ostap Bender :
  - Ni do ankaŭ transdonos nian nepon al justeco pro kunkulpeco en la produktado de falsaj monbiletoj. Vi havos familian malliberejon .
  La avino reagis neatendite, ĵetis sian dorsosakon kaj rapide forkuris, kriante:
  - Tio ne estas mia! Ĉi tio tute ne estas mia! Ĝi tute ne estas mia!
  La tornistro, makulita per farbo, restis kuŝanta sur la vojo. Paro da adoleskaj knaboj spektis la prezentadon kun la buŝo larĝe malfermita. La brasiko odoris ne nur je la plej malmultekosta venena verda farbo, sed ankaŭ je putro. Do mi ne havis la plej etan deziron kolekti la pezajn rubaĵojn kaj meti ĝin sur mian dorson.
  Cetere, perdi tempon sur freneza maljunulino. Sed la sovaĝa ridado de lokaj adoleskantoj ne povis ne altiri atenton. La knaboj estis ĉirkaŭ dek kvar jaroj, kaj ili montriĝis pli altaj ol Vladimiro kaj multe pli dikaj. Kvankam, kompreneble, Terkin, kiu estis bone trejnita pri luktosporto, tute ne timis ilin. Nur lasu ilin enŝovi la kapon!
  Sed ili ŝajnis esti absolute ĝojaj! La pli dika gruntis:
  - Nu, vi forblovis ŝin! Same kiel Kogan!
  Terkin saltis responde kaj turnis la diskteleron en la aero. Post kio, surteriĝante, kun terminanta rideto, li respondis:
  - Ĉu ĉi tiu grandega resler povas fari ion tian?
  La adoleskantoj reen ridetis, bojante :
  - Ne estas timiga ŝerco! Venu kun ni!
  Terkin ekinteresiĝis nur pri pendi kun kunuloj, diskutu nunajn problemojn kun ili. Kvankam, aliflanke, li ne tre bone agas, li papagis analfabetan maljunulinon, kaj ne punis la malbonon!
  Estus bone sapi la vizaĝon de tiu, kiu donis al avino la ideon por ĉi tiu dolĉa brasiko kun verda farbo.
  Vladimiro tamen sentis abomenon kontraŭ la ĝiba avino, kaj tial sugestis:
  - Nu, ni konvene renversiĝu! Estos tre malvarmeta varmigo!
   La uloj sur mopedoj iris en la urbon. Vladimiro sidiĝis malantaŭ la plej maldika knabo kaj fajfis alian melodion. La humoro, tamen, estis negrava, kaj vi sentas vin kiel kompleta bastardo .
  Ĉe la enirejo de Tigrov, la satovanoj jam starigis sian transirejon kaj kontrolis dokumentojn. Formiĝis malgranda vico de aŭtoj. La knaboj tuj perdis sian tutan fanfaron , kaj la dikulo malgaje rimarkis:
  - Ni havas neniujn dokumentojn ĉe ni. Ili sendos vin al malliberejo !
  Terkin diris tromeme:
  - Des pli bone! Tiam mi organizos Majdanon por ili en prizonĉelo!
  Tiam paro da junaj Fanderovianoj muĝis:
  - Ni inundos Moskvon per sango kaj atingos Uralon!
  Tiam la mopedoj turniĝis, ŝajne serĉante ĉirkaŭvojon. Terkin estis forte tentita doni bonan batadon al la juna ŝaŭmo , sed nuntempe estis pli bone ne malkaŝi sin. Pensoj iris en alian direkton.
  Efektive, montriĝis, ke Usono prenis la flankon de Sovetunio en la Dua Mondmilito, tiel provokante Japanion militi kontraŭ si mem. Kio estus okazinta kun malsama potenco-ekvilibro?
  Se Ameriko, kiu verŝajne estas multe pli natura por tia lando, unuiĝis kun Hitler?
  En ĉi tiu kazo, en la unuaj monatoj de la milito, estas neverŝajne, ke la historio estus deflankita de la reala. Nu, almenaŭ signife. Usono, plej verŝajne, helpus la Trian Reich maksimume ekonomie kaj per bombatakoj. Kompreneble, la eniro de Japanio en la militon en la Malproksima Oriento povus krei iujn problemojn. Tiam, la sovetiaj sekcioj estus katenitaj en la milito kun la samurajo kaj ne povintus partopreni en la defendo de Moskvo.
  Tamen, ĉi tio verŝajne ne estas tiel timiga kiel ŝajnas unuavide. Fine de oktobro sovetiaj trupoj ĉesigis la germanan ofensivon, malgraŭ tio, ke trupoj el la Malproksima Oriento ankoraŭ ne alvenis, kaj la ĉefaj fortoj estis ĉirkaŭitaj kaj detruitaj. Oni devas rimarki, ke la sovetiaj trupoj havis certan marĝenon de sekureco, kaj ili verŝajne povintus teni la ĉefurbon en pli malfacilaj kondiĉoj. Kvankam eblas, ke ĉi-kaze la Ruĝa Armeo ne havus sufiĉe da fortoj por kontraŭofensivo.
   La knaboj ŝajnis esti trovita vundebla loko; la vojo estis gardita fare de loka branĉo de naciistoj. Adoleskantoj iom pli aĝaj ol la novaj amikoj de Terkin gardis. Ili salutis sian mopedon per kriegoj kaj kriegoj.
  La pli maljuna kun la barbo raspis:
  - Kia bebo ĉi tio estas? Eble ili venis por batali?
  Vladimir Terkin kolere eksaltis:
  - Imagu nur , jes!
  La ĉefo ordonis:
  - En ĉi tiu kazo, foriru de la mopedo ! Ni devas respondeci pri la merkato!
  La skolto rapide desaltis kaj tuj prenis sintenon. Ŝajnis al li, ke li nun fariĝis la personigo de Bruce L en sia infana, sed ne malpli danĝera versio!
  - Nu, ni eliru kaj mezuru vian forton!
  La ĉefo tamen ne batalis sin, sed kapjesis flanken:
  - Demono, traktu lin!
  Turniĝante per kapriolo, elsaltis knabo en kimono. Ankaŭ, ŝajne, batalanto edukita kiel spartano , nudpieda en malvarmeta vetero kaj rapide. Iom pli aĝa kaj pli alta ol Vladimiro, sed ankaŭ ankoraŭ tre juna militisto, kun nigra zono.
  La skolta knabo iom embarasiĝis. Li pensis, ke li devos trakti la sekvan sakon, kaj do, kontraŭ li, vera profesiulo, lerta, kaj ne iu pumpita monto de stultaj muskoloj.
  Vladimiro rimarkis el la movoj de la "demono", ke ĉi tiu estas tre forta kontraŭulo kaj, por la okazo, demetis siajn ŝuojn, kiuj malhelpis lin senti la surfacon de la tero.
  Tiel li pli bone povos kapti ĉiun movon de lerta malamiko.
  Ambaŭ knaboj staris unu kontraŭ la alia kaj riverencis. Aliaj junaj Fanderovianoj ĉirkaŭis ilin en ringo, lasante liberan areon por la duelo.
  La batalo komenciĝis sen signalo, la kontraŭulo de Vladimiro akre atakis sian kontraŭulon en la korpo. La skolta knabo metis blokon kaj sentis la konsiderindan forton de la bato. Eĉ mia ŝtopita fingro-artiko formis. Ne, ĉi tio estas vere nigra zono kaj elstara batalanto, kaj vi devus kunvenigi ĉiujn viajn fortojn por venki lin.
  La demono iris al la ofensivo, sed Tyorkin , ankaŭ sufiĉe sperta, parte paradis kaj parte retiriĝis de la malamiko, provante ne maltrafi la batojn.
  La amaso da militistoj ĉirkaŭe kriis laŭte:
  - Jen, jen! Mortigu la blondulon!
  - Li estas malkuraĝulo! Mortigu lin!
  Vladimiro sentis koleregon responde kaj lanĉis kontraŭofensivon. La pugno de la malamiko pasis hazarde laŭ lia dekstra vangosto, sed Terkin ankaŭ trafis sian kontraŭulon en la brusto, devigante lin svingi kaj retiriĝi.
  La bato trafis alirantan trafikon, la fingrobazartikoj de Vladimiro estis presitaj sur lia nuda, sunbrunigita, muskola brusto.
  La demono unuafoje rigardis sian kontraŭulon kun respekto kaj murmuris:
  - Kaj vi tute ne estas malbona!
  Terkin, starigante dinamikan blokon, respondis:
  - Kaj eĉ pli danĝera ol vi pensas!
  La demono denove iris sur la ofensivon. Li provis doni pli da batoj per siaj nudaj, knabaj piedoj, Vladimiro plurfoje metis blokojn per sia remburita tibio kaj ridis, penante kovri sian kontraŭulon. Sed li subite maltrafis ĝin el sia mano kaj tuj respondis.
  Ambaŭ knaboj , dum la batalo progresis, havis pli da kontuziĝoj, abrazioj kaj tuberoj. Kelkaj batoj estis kiel ili devus, cetere, en profesia batalo. Sed la skvamoj, ŝanceliĝantaj, ne povis kliniĝi en unu aŭ alian direkton.
  Terkin provis preni la malamikon per ruzo, sed la profesia majstro tute ne estis simpla kaj kreis kaptilojn memstare. Kaj ĉiu nova atako aŭ preterpasis aŭ ekfloris en kontuziĝojn sur la vizaĝo. Tamen, la skoltknabo resendis tion, kion li ricevis kun intereso . Kaj li denove atakis! En respondo, mankas doloraj pikoj .
  Ambaŭ knaboj rompis la nazon kaj spiras peze. La batalo iĝis pli kaj pli kiel gladiatorbatalo, aŭ batalo de luktistoj . Pli kaj pli ofte, la knaboj eniris en holdon kaj provis skui unu la alian per luktoteknikoj. Ili frapis kapojn, sed neniu cedis al la alia. Tiu ĉi dura duelo estis konkuro inter egaluloj kaj obstinuloj.
  Iom post iom, ne nur la junaj batalantoj komencis laciĝi, sed ankaŭ la homamaso ĉirkaŭ ili. Movadoj kaj strikoj fariĝis pli kaj pli malviglaj. Do la demono, malfacile, spirante peze, levis Terkinon sur liajn ŝultrojn kaj ĵetis lin malsupren. Sed la kruroj de la karateka cedis, kaj li falis, enterigante sian kapon en la forta premo de la skolta knabo . Vladimir tuj profitis de la eraro de sia konkuranto kaj per siaj kruroj firme kaptis la fortan kolon de la "demono" en "seruro".
  Ĉi tio estas sufoka teno, kaj tre efika ĉe tio. La malamiko en respondo provis pinĉi lin, aŭ eĉ premi la plej senteman lokon de la viro, sed la premo sur la cervikaj vertebroj montriĝis tiel forta, ke la manoj de la "demono" aŭtomate ĉirkaŭbrakis la genuojn de la knabo strangolanta lin .
  Terkin pliigis la premon, ligante la korpon al la kruroj kaj plifortigante la kollevilon. Li kontraŭbatalis senespere. Lia bela, kvankam kontuzita, vizaĝo ekhavis ĉerizan koloron, kaj lia vizio fariĝis ege nuba.
  Vladimir siblis:
  - Frapu per la manplato, ke vi rezignu!
  "Demono" volis respondi ne, sed nur gluglado aŭdiĝis el lia kunpremita gorĝo. Ŝajnas, ke li estis tute disbatita. Tia tekniko povis ĝenerale esti mortiga, kaj en la milito Vladimiro devis mortigi plenkreskulojn kaj neniel malgrandajn virojn. Do vane la karateknabo obstina. Kvankam Terkin bedaŭras mortigi sian kunulon, preskaŭ la saman aĝon, tio daŭre estas malamiko - Fanderite. Sed malamikoj ne estas ŝparitaj!
  La "demono" bluiĝis en la vizaĝo kaj eksilentis. Vasilij malligis sian tenon. Lia kontraŭulo ankoraŭ vivis, sed senkonscia nur iom pli longe, kaj eĉ liaj trejnitaj vertebroj rompiĝis. Terkin tamen ankaŭ estis elĉerpita kaj ne povis leviĝi pro ekstrema laceco. La knabo kuŝis tie, peze spirante, kun la kruro sur la dorso de sia handikapita kontraŭulo. La batalo ankoraŭ ne finiĝis. Kvankam la reguloj de la batalo ne estis anticipe interkonsentitaj, la plej aĝa el la Fanderidoj kriis:
  - Venu, registri la venkon en luktado senpaga voko !
  Vasilij kolektis siajn fortojn kaj per senespera peno puŝis sian kontraŭulon per siaj batitaj, nudaj piedoj. Ĝi turniĝis nur duonvoje. Mi devis repreni la spiron kaj puŝi denove, por ke la karateknabo finfine kuŝu sur la dorso. Post tio, vi metas vian kruron sur vian bruston kaj atendas ke la juĝisto malrapide alproksimiĝu al vi. Aŭ adoleskanto, elektante ludi la rolon de juĝisto. Tiam li prenos ĝin kaj kalkulos malsupren.
   Knabo kun kozaka pufaĵo sur la kapo frapas malrapide kaj laŭte. Vasilij sentas sin malpacienca. Kial leviĝis en mia kapo la asocio kun la voĉo de la kukolo? Sed tiam la mano kun pentritaj najloj, aspektanta kiel Zaporozhye kozakulo, pendas en la aero kaj komencas fali. Kaj subite, ĉe la tria bato, la karateknabo malvigle ektiris kaj deĵetis la nudan piedon de Vasilij de sia brusto.
  tra la vicoj de la kunvenintaj knaboj kaj junuloj. Montriĝis, ke la amuza spektaklo daŭros. Sento de ĝeno helpis Terkin kuntiri sin, kaj li senespere piedbatis sian ekvivalenton en la mentonon per sia kaloza, nuda, ronda kalkano.
  Li klinis sin kaj denove trankviliĝis, kuŝante surdorse. Kaj nun estas malfacile por li leviĝi . Ankaŭ Vladimiro, metinte sian restantan forton en la baton, ne povis proksimiĝi al la malamiko.
  Io rememoris pri la duelo inter Chelubey kaj Peresvet , kiam ambaŭ militistoj: tataroj kaj rusoj estis mortigitaj kiel rezulto de senespera kolizio kun lancoj.
  Vere, Peresvet ankoraŭ restis sur la selo, kaj Chelubey elflugis. Do la rusa armeo, koste de kolosaj perdoj, venkis la mongolo-tatarojn. Kaj ĉi tio ebligis forigi la severan jugon.
  Sed nun mi devis kolekti min kaj koncentriĝi kaj rampi ĉi tiun mezurilon. Per mi ne povas, kaj per ekstrema laceco.
  Ĝenerale Vladimiro, kiu partoprenis en la plej malfacilaj bataloj sur Fonbass ekde aprilo 3014, ne estas fremda al severa fizika fortostreĉo. Kaj kial li estas tiel malstreĉa kaj lama? Ne, ni diris al la faŝistoj, nia popolo ne toleros, ke kartvela bonodora pano estu nomata vorto vadejo!
  Vladimiro elblovis sian bruston kaj akre ektiris, alproksimiĝante al sia kontraŭulo. Li sukcesis ruliĝi kaj ĉi-foje metis sian manplaton sur la gratitajn ŝildomuskolojn.
  La amatora verŝarbitraciisto denove alproksimiĝis al ili. Li staris tie dum momento, nedecidema, kaj poste denove komencis kalkuli tre malrapide kaj kiel eble plej forte aplaŭdi apud la orelo de la juna militisto.
  Li ankoraŭ ektiris la trian aplaŭdon, kaj la teno ne estis protektita . Sed la mano ne faldiĝis, kaj la arbitraciisto, rigardante la ĉefon, komencis denove kalkuli.
  Sed ankaŭ eĉ pli malrapide ol antaŭe. La karateknabo denove ekmoviĝis.
  Vladimiro provis piki la tempion de sia kontraŭulo per sia pugno, sed lia laca kaj malfortigita mano nur glitis de la ŝvita kapo de lia kontraŭulo. Terkin trovis sin sur la stomako kaj denove peze spiris. Tiam li komencis leviĝi helpe de siaj manoj.
  La ĉefo neatendite intervenis en la duelo, dirante kun ŝajno de repaciĝo:
  - Bone, estas remizo! - Kaj li etendis sian larĝan manplaton al Terkin . - Vi montris vin forta militisto, kaj vi meritas indan lokon en nia bando!
  Terkin respondis al tio per laca mieno kaj, malfacile resti surpiede:
  - Iomete kun vi, mi persone ne ĝenas , sed... Estonte ni atendos kaj vidos!
  Vladimiro singarde parolis, ĉar li sentis sin nekapabla de serioza batalo. Sed diri ne tuj estas risko akiri seriozan oradon.
  Kvankam ĝenerale, Terkin povus konsideri, ke li trapasis la ekzamenon. Li batalis kontraŭ vera nigra zono en karateo kaj fakte venkis. Ĉar li restis sur la piedoj, kaj lia kontraŭulo ankoraŭ kuŝis. Eĉ se ĝi estas formala venko, ne registrita per teno. Sed kiu alia en sia aĝo kapablas tian batalon?
  Vladimir sentis la deziron manĝi, kaj ĉi tio estas signo de renovigita forto. Paro da knabinoj rapidis al la "demono" kaj ili komencis froti la bluan vizaĝon de la karateknabo.
   La batalo, kompreneble, rezultis esti sukcesa, kaj ĉiuj foriris feliĉaj. Alportu glason da klara likvaĵo al Tyorkin . La skolto estis tiel laca, ke li englutis la tutan enhavon de la aŭto per unu gluteto kaj nur kiam li drenis ĝin ĝis la lasta guto, li subite rimarkis, ke ĝi estas vodko.
  Ducent kvindek gramoj da alkoholo estas multe por morte laca infano, kaj la knabo, ne povante elteni la dozon, falis en realan, profundan alkoholan knokaŭton.
  La knabinoj en ledaj jakoj kaj tatuoj prenis lin je la brakoj kaj kruroj kaj portis lin en la tendon. Kaj la aliaj Fanderidoj fajfis kaj huludis.
  Terkin falis en pezan kaj, samtempe, tre amuzan sonĝon.
  Ĝenerale, kiel ofte okazas, vi falas de la pato en la fajron!
  Kaj nun li estas tre muskolforta knabo kun tre profunde tiritaj muskoloj de infaneca, sed rememoriga pri gisita ŝtala korpo. Kaj li kapablas multon.
  Terkin, kompreneble, neniam akceptus la sorton de la pajaco de la Diino de Malbona Kali, se li ne plenumis la specialan taskon de la Diino de Amo Lada. Kaj nun li devis toleri la rolon de pajaco kun ĉi tiu Diaĵo de Infero.
  Jen sklavo, kiu estis torturita ĝis morto. Post la vipo, liaj inaj troloj kaj elfoj estis batitaj per varma drato. Kaj tiam ili rompis ĉiujn ripojn per pinĉilo ruĝaj de la varmego. Kiel kruela kaj sovaĝa ĉi tio estas.
  Ambaŭ elfknabinoj, ricevinte plurajn negravajn vundojn, ankaŭ finis la sabrodentan urson, finante la batalon. Kaj la sklavinon en kalsoneto, kiu estis turmentita ĝismorte, estis kaptita de la ripo per hoko kaj trenita por esti formanĝita de sovaĝaj bestoj.
  Vladimiro suspiris, kiel ĉiam regis krueleco kaj perforto.
  La gladiatorknabinoj estas for. Post ili, la knaboj komencis batali inter si. Kvin uloj estis en ruĝaj naĝtrunkoj, kaj kvin pliaj estis en nigra. Knaboj de dek du aŭ dek tri jaroj ne havis aliajn vestaĵojn. Ili estis armitaj per sabroj kaj ponardoj. Kaj dek junaj gladiatoroj batalis en batalo.
  Sango tuj elverŝis kaj vundoj aperis sur la sunbrunaj, muskolaj korpoj.
  Por supre, la sklavinoj komencis ĵeti varmajn karbojn el bronzaj korboj kun arĝentaj ŝoveliloj sub la nudaj piedoj de la knaboj. La piedoj de la junaj gladiatoroj brulis kaj ili kriegis.
  Diino Kali rikanis, ŝi tre ŝatis turmenti la knabojn kaj torturi ilin, kaj moki ilin. Kaj ĉi tio vere ekscitis ŝin. Fakte, knaboj en aĝo, kiam barbo ankoraŭ ne kreskas, estas tre belaj, kaj ilia haŭto estas tiel glata, mola kaj estas tiel agrable ekbruligi ĝin, aŭ tranĉi ĝin per vipo, aŭ premi ĝin per pinĉilo , aŭ trapiku ĝin per kudrilo. Kaj kiam malgranda viro krias pro doloro en sia sonora voĉo, ĝi estas tiel dolĉa sono kaj aromo, ke estas neeble rakonti en fabelo aŭ priskribi per plumo.
  La doloro de iu alia estas tiel dolĉa. Precipe se vi turmentas belan, belan, muskolfortan kaj sanan knabon. Kaj ankaŭ ne estas malbone torturi knabinon. Sed ĉiam estas pli agrable por ino turmenti eĉ malgrandan masklon.
  Sed nun la knaboj tranĉas kaj mortigas unu la alian, same kiel la Diino de Malico Kali ŝatas ĝin.
  Kaj kiam la nuda plando de malgranda viro staras sur peco da karbo. En tenera aĝo, la kruroj de knaboj estas graciaj laŭ formo, kaj ne same malglataj kiel tiuj de plenkreskaj viroj, kaj la haŭto estas glata, pura kaj ne kovrita per aĉa hararo.
  Tial Kali tre ŝatas torturi belajn knabojn, ĝi estas multe pli estetike plaĉa kaj agrabla.
  Sed vi povas vidi, ke la batalo estas sufiĉe pasema. La knaboj eĉ ne ricevis ŝildojn, kiuj permesus al ili plilongigi la batalon. Kaj nun la venkinto estas surpiede, restas nur unu knabo en ruĝaj naĝkostumoj. Kaj tiam li estas tiel vundita, ke ne estas viva spaco sur lia muskola korpo.
  Diino Kali ordonis:
  - Mi donas vivon al la venkinto - fini la ceterajn!
  La sklavinoj komencis alporti torĉojn al la nudaj piedoj de la venkitaj knaboj. Tiuj, kiuj restis senmovaj, estis kaptitaj de la ripoj per hokoj kaj trenitaj por nutri la menaĝerion. Kaj tiuj, kiuj kriegis, estis finitaj per elfaj pafarkoj, aŭ inaj troloj per arbalestaj rigliloj. Jes, ĉi tio estas brutala konflikto.
  La flamoj estis lekataj de la kalaj plandoj de la letale vunditaj sklavknaboj, sed lavitaj antaŭ la batalo.
  Pro la graco de la malbona Diino, la sola vivanta knabo ricevis ĉokoladan kukon, kaj la malfeliĉa infana gladiatoro mordis ĝin. Kaj mi sentis min pli bone kaj riverencis al la gastoj kaj la Imperiestrino de la Infero.
  Post kio, kun iom firma irado, li iris hejmen.
  Diino Kali notis:
  Jen kiel maltrankvila estas la mondo,
  La sorto estas tia senkompata leĝo...
  Por knaboj la vivo ne havas valoron,
  Kaj ili estas simple permesitaj en la plumon!
  Post kio, alia duelo ... Ĉi-foje elfa knabino kun tri glavoj batalas kontraŭ du homaj knaboj. La knaboj, proksimume dek aŭ dek unu jarojn aĝaj, ricevis lignajn bastonojn kiel armilojn. En naĝkostumoj kaj maldikaj, ili aspektas kiel viktimoj. La elfa knabino estas tre muskola, bela kaj lerta. Ŝiaj haroj, kiel la flamo de olimpika torĉo, flirtas en la vento. Kvankam estas nur tri sklavaj knaboj, iliaj ŝancoj ne ŝajnas gravaj. Pli precize , estas tri el ili kontraŭ unu knabino. Sed estas klare, ke ŝi estas sperta kaj forta. Ŝi ĵetis ŝtoneton per siaj nudaj piedfingroj kaj kaptis ĝin. Poste ŝi dispremis ĝin, premante la fingrojn de siaj malsupraj membroj, montrante kolosan forton.
  Diino Kali notis:
  "Ĉu viaj kontraŭuloj ne estas tro malfortaj, Artemiso?"
  La knabino, sufiĉe alta por elfo, kapjesis konsente:
  - Jes, la knaboj estas malgrandaj. Ĉi tiuj ankoraŭ estas nur infanoj, kaj ili estas maldikaj. Eble estus pli bone almenaŭ meti adoleskantojn kontraŭ mi?
  La Imperiestrino de Infero ridis kaj respondis per tondra voĉo:
  - Ĉi tio ankoraŭ estas facila varmigo por vi. Vi povas simple preni ilin kaj havi bonan trejnadon! Kaj tiam, Artemiso, vi devos batali seriozan batalon, riskante vian vivon!
  La elfa knabino riverencis kaj respondis:
  - Kaj ĉi tiu batalo okazos, mi certas!
  La signalo sonis kaj la knaboj ekblovis per la kornoj. Kaj la batalo komenciĝis. Tri knaboj, svingante bastonojn kaj fulmante per siaj malgrandaj, nudaj kalkanumoj, kuregis al la elfo. Ŝi prizorgis la muelejon per siaj glavoj, kaj la knaboj forflugis de siaj piedoj. Vere, ili tuj eksaltis. La knabino piedbatis unu el la gladiatorknaboj en la brusto per sia nuda kalkano, faligante lin denove. Cetere, lasante kontuzon sur lia nuda, sunbrunigita kaj osta brusto.
  La publiko aplaŭdis...
  Terkin flustris:
  - Ĉi tio vere ne estas ludo laŭ la reguloj!
  La elfa knabino daŭre galopis. Ŝi faris kapriolon kaj marŝis sur siaj manoj. Tiam ŝiaj nudaj piedfingroj kaptis la nazon de la knabo kaj ĵetis lin antaŭen, igante lin ŝpruci kontraŭ la koloraj kaheloj.
  Artemiso kantis:
  - La kosma sfero kaj la maĥinacioj de Lucifero!
  Diino Kali muĝis:
  - Ne memoru Luciferon!
  Efektive, li estas ŝia konkuranto. Kaj intraspecifa lukto estas eble la plej brutala kaj senkompata. Kaj la elfa knabino daŭre ŝpinis, kaj kvazaŭ ŝi estus kurbiĝema supro. Kaj samtempe ŝi ne hastis haki la knabojn. Ludita por la publiko. Ŝi agis kun kaj energio kaj certa lerteco.
  Artemiso eĉ kantis:
  Kiom malproksime en alia universo estas nia naskiĝlando,
  Kie pure kaj tenere trilas la najtingalo!
  La ebenaĵo tie estas najbara al la monto!
  Kaj neĝblanka lanugo falas el la ĉielo!
  
  Post ĉio, ĉies ĝojo estas en la koloro de la tago,
  Vidante maizfloron, kiu karesas la okulon!
  Ja ĉiu Elfaslav estas nia parenco,
  La Sinjoro rekompencis Elfon kaj faris lin paradizo!
  
  Super la kupolo de la preĝejaj kupoloj,
  de Elfst brilas antaŭ ĉio!
  Ĉi tio ne estas la tempo por amuzo, kavaliro,
  Mi ne vidas sufiĉe da ago!
  
  Kial nia elfa spirito estas,
  En problemo vi nur devas vekiĝi!
  Kiam la trankvila spirito estingiĝis,
  Malbono floras en maldiligento kaj ebrieco!
  
  Kaj ni devas plifortigi nian fidon,
  Kaj fervore preĝu al la Sinjoro!
  Laboru forte kaj ne trinku
  Ili rigardas ĉiun sanktan vizaĝon!
  
  Senĉese galopantaj jaroj,
  Ili ekiris per furioza galopo!
  Kaj la tempo fluas kiel ondo,
  La momentoj sovaĝe pluvis!
  
  Vi estas elfa heroo,
  Memoru, via destino estas batali!
  Konkeru la vastaĵon de la universo,
  Alportu fidon al frateco al ĉiuj estaĵoj!
  
  Kaj kio moviĝas en la mallumo,
  Kiel la sono de rompita karekso!
  Estas miliardoj da ni sur Elfa,
  sole en ĉi tiu mondo !
  
  Ni venu al alia universo,
  Ĉiuj prudente demandis nin!
  La senlimaj mondoj estas la voko,
  Servu vian amon - Elfia!
  La elfa knabino, saltante, batis la knabojn sur la dorso de la kapo per siaj murdaj kruroj. Kaj ili falis kaj svenis. La sklavinoj prenis la torĉojn kaj alportis ilin al la nudaj plandoj de la knaboj. Kaj ili, kriante, rekonsciiĝis. Ĉirkaŭrigardante kun timo, ili eksaltis.
  Estis evidente, ke la knaboj suferis. Kvankam iliaj nudaj plandumoj fariĝis malglataj, ili ankoraŭ vivas, kaj la flamoj de la torĉoj, kiujn uzas la belaj sklavoj, estas tre varmaj.
  Artemiso demandis Kali:
  - Eble ni povas savi iliajn vivojn?
  La Malica Diaĵo ridis kaj respondis:
  - BONE! Donu al ili mil batojn! Se ili pluvivos, tiam kiam la haŭto estos sana, ili denove batalos en la gladiatorringo. Kaj se ili ne elportas ĝin, tiam...
  La sklavinoj atakis la sklavinojn kaj ligis ilin al punpostenoj. Kaj la kolonoj eliris en la granda tronĉambro, rekte el sub la kaheloj uzante mekanismon.
  Kaj la malfeliĉaj knaboj, kiuj de frua infanaĝo sciis nur batadon kaj laboregon, estis ligitaj al specialaj infanaj katenoj.
  Diino Kali siblis:
  - Sed por vi, Artemiso atendas nun ne facilan batalon, sed malfacilan batalon!
  La elfa knabino riverencis kaj kantis:
  Ni kuraĝe iros en batalon,
  Por la afero de la mondo...
  Ni venkos ĉiujn malamikojn,
  En la batalo por ĝi!
  . ĈAPITRO N-ro 6
  Post ŝtorma sonĝo, Elizabeto vekiĝis en malliberejo. Kaj ŝi fariĝis eĉ pli malĝoja. Krome, mia dorso multe doloris post kuŝado sur la ŝtonplato, kaj la knabino dormis sufiĉe longe.
  Draĥma ridete palpebrumis al sia kunulo kaj demandis:
  - Snila , io batalo?
  Elizabeto ridis kaj respondis:
  - Eĉ tre batalema!
  La Elfa Grafino notis:
  - Sed la realo estas multe pli malgaja kaj malnobla !
  La blonda knabino kapjesis kaj kantis:
  La malbono malbenis la realon
  Ĝi povas frenezigi vin...
  La tuta potenco de timinda atomo,
  Satano veturis en la Teron!
  Post tio, la pordo de la kelkarcero malfermiĝis kun knaro. Nudpieda, maldika knabo donis al la belaj kaptitoj kruĉon da lakto, kaĉon kaj platpanon. Elizabeto demandis:
  - Kio estas via nomo?
  La knabo ne respondis kaj haste foriris, fulmante la kalkanojn, sur kiuj estis spuroj de freŝaj veziketoj. Ŝajnis, ke la nudaj piedoj de la sklavknabo estas bruligitaj.
  La knabino manĝis. Post tio, ili komencis vidi siajn ĉenojn denove, unu ligilo kontraŭ alia. La laboro iris tre malrapide.
  Elizabeto kapjesis kaj denove plonĝis en sian fantazian kaj nekredeblan dormon;
  Ĉi tio estas interesa demando; ni povas esti sinceraj ĉi tie.
  - Nu, helpe de artefaktoj ni povas. Kaj per ni mem ni venkos ajnan olimpikan ĉampionon. Kvankam, kiu scias, ilia influo povas finiĝi. - ĝemis Draĥmo.
  La profesoro demandis dube:
  - Sed ĉu ne rezultus, ke la artefaktoj eluzi energion pro ofta uzo?
  - Mi ne pensas. - diris Elizabeto. - Jes, kaj kuri per viaj nudaj, junaj piedoj estas utila. Ni ja estas knabinoj. Kaj estas multe pli sekure kurado ol en aŭto.
  Abrikosov obĵetis:
  - La sekureco de la marŝalo eble ne komprenas ĝin tiel. Krome, ĝi estos tro rimarkebla, se vi rapidas. Kaj la marŝalo volis, ke la kunveno estu sekreta.
  Draĥma kapjesis:
  - Li persvadis nin. Efektive, niaj rasoj estigas tro da nenecesaj onidiroj, kaj la malamiko ne dormas.
  Elizabeto sugestis kun rideto:
  - Ni povas rapidi tra la arbaro, tiam neniu rimarkos nin!
  La Nimfa Grafino skuis sian sepkoloran kapon:
  - Ankaŭ ĉi tio estas tre malfacila. Branĉoj rompiĝas. Kaj ĉiuokaze, kial ne veturi.
  La blonda knabino kolere frapis sian nudan, ĉizitan, tre delogan piedon kaj grumblis:
  - Estas decidite, sur la sescenta Mercedes!
  knabinoj direktiĝis al la elirejo. La tago ŝajnis iranta bone.
  Tamen jam proksimiĝis al la vespermanĝo. La belulinoj manĝetis dum promenado.
  Alia surprizo atendis ilin en granda aŭto, multe pli granda ol ordinara Mercedes . Dmitry Polevoy, la iama zombioficiro revenis. Kiam ili forveturis, la junulo demandis:
  - Nu, ĉu vi ŝajnas sopiras min? - Li demandis.
  Elizabeto muĝis:
  - Ne estas tempo por enui kaj malsaniĝi!
  La juna militisto insistis:
  - Vi havas la ŝultrojn de majoroj. Ŝajne, estas multe da kresko en la oficira rango.
  Draĥmo severe rimarkis:
  - Jes, ni ne estas virgulinoj por malrapidigi! Kiel vi progresis?
  La leŭtenanto blovis sian bruston pro fiero:
  - Ili promesis doni al mi kapitanon! Bonaj ŝancoj por promocio. Ne forgesu, ĉi tio estas nia pasinteco. Estu glora, sed ankoraŭ la pasinteco. Kaj ni de la estonteco, do, povas atingi multe pli. Malsama kvanto de scio, pli modernaj trejnaj metodoj. Krome, mi servis en Alpha Pioneer mem, kaj ĉi tio estas indikilo.
  - Kompreneble! - Draĥmo estis ronĝita de scivolemo. - Kiun mondon vi plej ŝatas? La nia aŭ ĉi tiu? La juna leŭtenanto respondis memfide:
  - Konsiderante, ke ĉi tiu mondo faris sen sepdek jaroj de bolŝevika regado, la lando atingis pli. Ĝenerale, Rusio estas grandega potenco ĉi tie, kaj ne malabunda federacio kiel la nia.
  Elizabeto prenis ĝin kaj knaris:
  - Jes, kaj nia lando ne estas malgranda.
  La juna militisto kaj iama zombio memfide respondis:
  - Sed estas pli da homoj! Stalin kaj komunista regado ĝenerale havis negativan efikon al la populacio. Kaj jen tri-procenta kresko jare, ĉu ĝi ne estas indikilo?
  La draĥmo prenis ĝin kaj rikanis:
  - El demografia vidpunkto ĉio estas en ordo. Kio pri praktika?
  Kaj la nimfa knabino frapis sian nudan piedon.
  La leŭtenanto respondis memfide:
  - Same! Verdire, mi ŝatas Ĵukov multe pli ol la nunan prezidanton. Georgij Konstantinoviĉ estas sperta militestro, kaj nia ĉefo estas filo de profesoro kaj judino! Neniu timas lin.
  Elizabeto kapjesis:
  - Ili devus timi la Prezidanton!
  Drachma aldonis:
  - Kaj tio postulas pruvon de forto. Ĝenerale, Stalino estis grandioza tirano, kvankam ekstere li ne estis terura. Fizike, li ankaŭ ne estis aparte forta, sed li estis superforta kun sia volo.
  Dmitry konsentis:
  - Mi ĉiam respektis Stalinon, sed en ĉi tiu mondo li montriĝis tia brutulo. Ĝenerale, miaj prapatroj servis en la polico, kaj mia praavo estis pafmortigita. Sed Stalino ne ofendas min.
  Dmitrij viŝis larmon de sia rozkolora vango kaj aldonis. -
  Jen la pago por la nova mondo, neevitebla.
  La nimfa knabino muĝis:
  - Eble vi pravas, sed nun ĉi tiu kartvela maniulo devas esti haltigita. Ĉu vi hazarde scias, kio estas la plej malforta punkto de la kartveloj?
  - Stalino estas ruso ĉe sia patro, do li kombinas malsamajn kapablojn. - Elizabeto rimarkis. - Efektive, mi proponas la jenan opcion. Infiltriĝu Vaŝingtonon kaj faligu tie grandan krimulon.
  - Estas tre malfacile! - komencis Draĥma - mi memoras, ke la germanoj planis atencon kontraŭ Stalino, sed tiu ĉi gvidanto ne fidis al iu ajn. Neniu sciis en kiun aŭton li eniros, en kiu ĉambro li estos. Eĉ la sekureco estis en timo. Ekzemple, unu el la korpogardistoj moviĝis silente. Stalin decidis, ke li kapablas strangoli lin per siaj nudaj manoj. Kaj la sekurgardisto trovis ĝin malfacila!
  La blonda terminanto notis:
  - Ŭaŭ! Multaj specialaj fortoj kapablas tion. Do vi povas suspekti ajnan batalanton, kiu spertis specialan trejnadon .
  La nimfa grafino konfirmis, elmontrante la dentojn:
  - Do li trovis kulpon ĉe ĉi tiu ulo. Rigardis en miajn okulojn. Mi ne ŝatis ion kaj ordonis aresti lin. Nu, nature okazis konspiro, torturo kaj ekzekuto! Antaŭ ol ricevi kuglon en la dorso de la kapo, la gardisto kriis: "Vivu Stalino!"
  - Vi vidas, kia sindonema li estas al la afero de la partio. - Elizabeto ridetis malgaje.
  Draĥma ne povis ne ofendi sian amikon:
  - Kaj vi, kristanaj kredantoj, estas ekzakte la sama.
  La blonda terminanto ŝveligis ŝiajn vangojn:
  - Kial?
  - Dio ne protektas vin. Pereo al morto, torturo, morto de parencoj kaj amikoj. Kaj vi preĝas, gloru Lin. Pensu, ekzemple, kiom da fojoj en la vivo, ordinaraj homoj suferas doloron. Nu, maljuneco estas la plej malrapida kaj sovaĝa torturo, kiun vi povas imagi. Ni komprenas ĉi tion pure teorie, sed kreante homon kaj maljuniĝon, Dio faris la plej grandan abomenaĵon en la mondo. Ĉio alia, malsato, virusoj, epidemioj, tertremoj, naturaj katastrofoj, estas nur bagatelo, sur la fono de aĝ-rilataj ŝanĝoj en la korpo. Eĉ ĉi tiu terura koronavirus ! - La okuloj de Draĥmo ekbrilis.
  Dmitry Polevoy apogis ŝin:
  - Dio kondutas pli malbone ol Stalin. Li plejparte faras malvolajn subpremojn kontraŭ la malkontenta minoritato, kaj Dio faris ĉiujn mortajn, kaj eĉ malbelajn kaj kadukajn tra la jaroj, precipe virinoj, kiuj estas tiaj sorĉistinoj kaj timuloj . Kaj plej grave, estas neeble trovi homon, kiu ne sentis sian propran doloron, aŭ alies, fizikan aŭ moralan.
  Drachma aldonis:
  - Ĝuste tiel vi povas fari tion al viaj infanoj. Kondamnita al monstra turmento. Estas peko eĉ bati infanon, sed ĉi tie estas tia stranga fanatikeco, io, kio ne bone kongruas kun la supera menso.
  Elizabeto kontraŭis:
  - Ama gepatro kreskigas siajn infanojn, inkluzive per puno.
  Draĥmo estis skeptika:
  - Ni vidas punon, kaj ne proporcian, sed kie estas edukado. La fakto mem, ke ekzistas tri mil kristanaj konfesioj, aŭ sektoj, parolas pri kiom neglektitaj edukado kaj edukado estas. Krome, gepatroj ne lasu siajn infanojn iri kaj kaŝi sin de ili. Kial Dio ne malkaŝas sin al sia idaro? Kie estas la logiko?
  Elizabeto volis respondi, kiel kutime faras pastroj: Oni diras, ke por pekuloj la malkovro de Dio egalos al morto, sed tion ŝi ne faris. Ĝi ne sonas konvinka, ĉu la ĉeesto de gepatroj ne supozas aldoni konfidon kaj kuraĝon al infanoj, protekti ilin, ne mortigi ilin. Eĉ se la infanoj ne estas obeemaj, kiel agrable estas por ili apogi sin kontraŭ la genuo de la granda kaj potenca gepatro. Senti la tuŝon de forta mano sur la haroj, aŭskulti la edifon persone de la Granda Patro, kaj ne de perantoj, kiuj, koncipitaj , estas pli malbonaj ol la pekuloj mem. Post ĉio, la plej multaj ortodoksaj pastroj estas same pekemaj kiel la mondo, al kiu ili predikas. Protestantoj estas pli striktaj ĉi-rilate, sed ili ankaŭ estas malproksime de sanktuloj. Do Elizabeto elektis ŝanĝi la temon de konversacio. Ŝi kaptis muŝon en flugo per la nuda piedo, volis dispremi ĝin, sed pensis, ke ne estas bone mortigi vivantan estaĵon, eĉ tian kiel muŝon, kiu portas infekton kaj ĝermojn, kaj ellasi ĝin.
  Post tio la knabino diris:
  - La Sinjoro estas granda kaj saĝa, se li ne malkaŝas sin, tio signifas, ke ekzistas kialoj nekompreneblaj por vi pekuloj. Anstataŭe ni parolu pri armiloj. Aparte, la Obolensky estas multmaniere simila al la Kalaŝnikov, sed havas iomete pli malgrandan kalibron, iomete pli altan komencan pafrapidecon, kaj similan longon.
  - Kaj kial? - demandis Draĥmo.
  La blonda knabino rimarkis:
  - La kanalo estas pli glata kaj estas plia akcelilo kiam oni movas eksplodaĵojn. Tio estas, ĝi estas iomete pli bona ol la fruaj Kalash- modeloj kaj preskaŭ same bona kiel la postaj.
  La Grafino-nimfo prenis ĝin kaj notis:
  - Mi proponis kombini iliajn utilajn kvalitojn. - Elizabeto rigardis la prismon pendantan sur la fonto. - Mi volas diri "Kalashnikov" kaj "Abakan", same kiel la M-16, kreante elstaran fusilon. - Kaj mi sukcesis pri io. Ĝenerale, la rusa armeo prenis la vojon pliigi la pafrakvanton de maŝinpafiloj, en kiu kazo, se temas pri granda milito, simple estos katastrofaj problemoj pri provizado .
  Elizabeto interrompis ŝin:
  "Sed vi ne povas pensi pri io pli bona ol neniiga pulslasero." Eble gravilasero.
  - Kio estas ĉi tio? - Draĥmo surpriziĝis.
  La belulino kun haroj blankaj kiel neĝo, leĝere ŝprucita per ora pulvoro, respondis:
  - Scio pri milita penso! Imagu, fotonoj havas energion dek ĝis la kvardeka potenco pli granda ol gravito. Se ni tradukas al valoroj pli akcepteblaj por homoj, tiam dek seksmilionoj da kvinilionoj da tempoj ol la gravita naturo. Kaj samtempe, gravito penetras ĉie , la tuta universo estas tenita kune de ĝi, kaj en nigraj truoj fotonoj estas senpovaj kontraŭ ĝi. Kio se vi kombinas ambaŭ ĉi tiujn konstantojn, la rapideco de la trabo pliiĝos de ĉirkaŭ dek ĝis kvincent duilionoj da fojoj kompare kun lumo. Kaj la potenco... Ĉu vi povas imagi, kian monstran premon kreos graviolazer sur ordinara objekto. Interatomaj ligoj estos submetitaj al nekredebla gravita influo, kaj la kiraso de la stelŝipo simple krevos. Eĉ per relative malgranda pistolo eblos detrui la plej potencajn ŝipojn, aeron aŭ maron. Krome, selektema ekspozicio kun larĝa trabo, tranĉante tutajn stelajn armadojn kun kolosa potenco, ne estas ekskludita.
  Draĥmo interrompis Elizabeton.
  -Vi parolas kvazaŭ ni jam faras spacmilitojn.
  La blonda knabino respondis:
  - Mi kredas, ke milito en spaco estas neevitebla.
  La Nimfa Grafino ridetis skeptike:
  - Kiel ĉi tio kongruas kun la Biblio?
  Elizabeto diris kun dolĉa rideto:
  - La revelacio de la teologo Johano parolas pri granda kosma batalo. Eble ĉi tiuj estas bildoj de estontaj stelbataloj. Same kiel triono de la steloj mallumiĝis, tio estas, ili estis kaptitaj de la potenco de la diablo.
  Draĥmo, ludante kun siaj nudaj, muskolaj bovidoj, notis:
  - Se vi interpretas ĝin tiel, tiam mi konsentas. Estos stelmilitoj, tia estas la naturo de la homo, kaj ne nur li. Ĝenerale, mi ŝatus viziti aliajn mondojn, alie ĝi estas iom enuiga ĉi tie.
  Dmitrij Polevoy rigardis al la vojo. Estis kratero proksime kaj arbo falis sur la vojon, barante la padon. La kirasa Mercedes haltis.
  La leŭtenanto ekkriis:
  - Ŝajnas, ke ni alvenis!
  Elizabeto mallarĝigis la okulojn:
  - Mi vidas du kaŝpafistojn en embusko. Aŭ pli ĝuste, tri!
  Drachma notis:
  - Ĉi tiu ankaŭ estas unu el la solaj sabotistoj. Krome, la arbo estis minizita por ke ĝi eksplodu, se iu volus forigi ĝin.
  Dmitry demandis:
  - Kion do vi faros?
  La nimfa Grafino muĝis:
  - Ni mortigos du kaŝpafistojn. Ni prenos unu kaptiton kaj senarmigos la minon.
  La junulo konfirmis:
  - Bonega ideo.
  Elizabeto prenis ĝin kaj klarigis:
  - Du ne estas sufiĉe profesiaj, optikaj vidindaĵoj eligas brilon, kaj la tria estas en la ombro, ŝajne specialisto.
  Draĥmo konfirmis:
  - Do ni kaptos lin.
  La knabinoj elsaltis el la kirasa aŭto kun rapideco de karesoj, samtempe pafante senpaciende. Ili sukcesis bati siajn ekvivalentojn antaŭ ol ili reagis. La belulinoj tre rapide rampis tra la arbustoj, kiel serpentoj, penante kapti la trian. Li montriĝis inteligenta kaj ne pafis al la preskaŭ evitebla celo. Kaŝita.
  Sed Dmitrij decidis elsalti kaj preskaŭ mortis, li saviĝis nur pro tio, ke Elizabeto estis centono de sekundo antaŭ la malamiko, trafante la fusilon, faligante la vidon.
  Tiam ŝi ĵetis pecon da vitro per sia nuda piedo, tranĉante la moskiton en du partojn, kaj diris:
  - Mi pafas precize! Pasante ĝin in absentie!
  La knabinoj plirapidiĝis. La paraŝutisto decidis forkuri, li komencis rampi reen, sed la knabinoj atingis lin. Cetere, samtempe. Unu kaptis ŝin je la kruroj, la alia je la gorĝo.
  - Nu, kie! - ridetis Draĥmo. - Ĉu vi volas tikli vian gorĝon?
  La kaptito estis, ŝajne, duone azia, duone eŭropa, kun sufiĉe agrablaj trajtoj.
  - Vi estas tre bela! - Li diris. - Mi ĝojas, ke mi estis kaptita de tiaj ravaj knabinoj.
  - Ankaŭ ni ne ĝenas amuzi vin kun vi, viro. - Draĥmo manbatis lin sur la nazon. - Mi vere ne ĝenas, sed mi ne havas tempon. Venu kun ni en la aŭton kaj diru al ni kion vi scias. Vi ŝajnas esti altranga leŭtenanto.
  Li murmuris:
  - Jes, grandioza.
  - Ĉu mi ne estas bela? - Elizabeto indignis.
  La oficiro balbutis:
  - Vi ne estas pli malbona! Mi amas blondulojn.
  La militisto kun perla hararo blovis :
  - Kion mi mankas?
  La kaptito ĝemis:
  - Sincere?
  Elizabeto eksaltis:
  - Jes!
  La oficiro ĝemis:
  - Tro sunbrunigita, ĉokolado. Tiel bongusta tamen.
  La nimfa grafino murmuris:
  - Ni devas instrui la malpurulon !
  Elizabeto vangofrapis lian frunton per la manplato.
  Draĥma prenis sian ekvivalenton sur ŝiaj ŝultroj kaj kuris. Estas tre rapide, la knabinoj saltis en la aŭton. Elizabeto paŭzis iom dum senarmigado de la minejo kaj ĵetis la pinarbon flanken. Tiam, per bato de sia nuda kalkano, ŝi rompis iom dikan trunkon kiel alumeto.
  - Nun ni finis kun ĉi tio.
  La Mercedes forveturis, tratranĉante la aeron. Elizabeto ekzamenis la armilon. La fusilo estis nekutima, sur ĉarniroj, tio estas, ĝi povus esti pafita de kovrilo, la muzelo kurbigita. Deca optiko kun nokta vida aparato. Ŝajne, granda halta potenco. Kaj la kugloj estas specialaj, plumoj, faritaj el multaj tavoloj de metalo. Kompreneble, ili estas terure multekostaj, sed ili kapablas penetri preskaŭ ajnan korpokirason. Principe ili povus ankaŭ provi la kirasan vitron de aŭtomobilo. Vere, perfekta nuanco devigis nin blinde pafi.
  - Tre bona armilo! - Elizabeto rimarkis.
  Draĥmo konfirmis:
  - Jes, ŝajne multekostaj, kaj ili ne estas multaj en la usona armeo.
  La blonda terminanto respondis:
  - Ni devas ekscii, ĉu tio estis ĉaso specife por ni.
  La nimfo-grafino prenis ĝin kaj notis:
  - Mi ne ekskludas ion tian!
  Elizabeto kapjesis:
  - Kontrolado ne malutilos!
  Draĥma decidis pridemandi la kaptiton. Samtempe, ŝi injektis plurajn pinglojn en lian kapon, malŝaltante kelkajn lobojn de la cerbo, kreante raportan zonon.
  Elizabeto oscedis:
  -Demandi zombiojn estas sufiĉe enuiga.
  La nimfa grafino muĝis:
  - Estas bone, mi ekscios ion.
  Draĥma sukcesis ekscii ion. Vere, la ĉefa afero estas, ke la leŭtenanto ŝajnis ne scii, ĉu la Ruĝa Jankea komando sciis pri ilia ekzisto. Kvankam li diris, ke estas onidiroj en la CSA-armeo, ke kosmaj eksterteranoj helpas la rusojn.
  Aŭdiĝis glugla sono:
  - La Ministerio pri Honoro kaj Rajtoj estas senbrida! Multaj oficiroj estis arestitaj, inkluzive de mia tuja superulo. Estas ankaŭ onidiroj pri novaj armiloj evoluigitaj de rusaj sciencistoj.
  Draĥmo murmuris:
  - Kio estas la datumoj pri la provizo de brulaĵo de la armeo?
  Ankaŭ gruntante responde:
  - Ege kontraŭdira. Sed mi scias, ke iuj tankoj, precipe la superpeza IS-7, estis trenitaj sur bovoj.
  Elizabeto demandis:
  - Kia tanko estas la IS-7?
  Li volonte respondis:
  - Sep-turo , pezo tricent kvindek tunoj, ok kanonoj kaj dek ses maŝinpafiloj.
  Draĥmo ekkriis:
  - Ve, baterio sur radoj!
  Ankaŭ murmurante responde:
  - Oni diras, ke la rusoj estos timigitaj de nur la vidado de li.
  Elizabeto logike notis:
  - Sed eĉ ne unu ponto rezistos.
  La zombia militisto eksaltis:
  - Estas subakve!
  Draĥmo rimarkis kun ĝoja rigardo:
  - Nu, ĉi tio donas kelkajn ŝancojn.
  La oficiro diris multe pli utilajn aferojn. Aparte, la fakto, ke la malamiko forlasis plurajn surteriĝajn grupojn, kaj la fakto, ke la jankioj, malgraŭ la perdoj, ankoraŭ volas lanĉi kontraŭatakon, kvankam ĉi-foje de la flanko de la fortika linio Zidrig .
  La nimfa knabino demandis:
  - Ĉu ĉi tio estas racia? Eble ĉi tio estas misinformado. Ataki fortikigitan strion estas memmortigo.
  Elizabeto logike rimarkis:
  - Ĉi tio estas tipa por Stalin. Kaj baraj taĉmentoj venas de malantaŭe kaj pafas malantaŭen tiujn, kiuj ne kuras sufiĉe rapide al la malamiko.
  Drachma eksciis, ke la leŭtenanto estas duone japana, duone franca kaj ne tre ŝatas komunisman ideologion. La vivo en Francio plimalboniĝis, precipe por tiuj kun blanka haŭto. Homoj estis malliberigitaj ĉe la plej eta denunco, kaj ofte tute sen denunco; sufiĉis esti parenco de la subpremitoj. Ne estis sufiĉe da tendaroj, kaj stadionoj kaj porteblaj centroj estis adaptitaj por ili. Torturo kaj sovaĝa timo floris.
  Aŭdiĝis petega sono:
  - Multaj perceptos la alvenon de la rusa armeo kiel liberigon. Kaj tiam multaj francaj trupoj forĵetos siajn armilojn.
  Draĥma demandis insinue:
  - Kiel estas via nutraĵo?
  La oficiro respondis raŭke:
  - Malsato! Pano sur kartoj. Ĉio estas strikte limigita.
  La Nimfa Grafino ekkriis kolere:
  - Jen al kio ili venigis la homojn!
  La knabinoj povus longe lamenti, kiam la konstruaĵoj de Hamburgo aperis antaŭ ili. Ili estis renkontitaj ĉe la enirejo fare de transirejo soldatoj. Ili kontrolis la dokumentojn kaj lasis nin trairi. Ili ne povis vidi la knabinojn, ĉar ili kovris sin per nuanca vitro laŭ la peto de la ŝoforo.
  Drachma diris sen apelacio:
  - Ili ne havas kialon vidi vin.
  Sekureco estas streĉa. Eĉ peza tanko kun cent tridek milimetra kalibro pafilo estas videbla.
  - Ĉi tiu disbatos la IS-7. - Elizabeto deklaris.
  La Nimfa Grafino aldonis:
  - Se estas multe da turoj, tiam estas problemoj kun la rezervado.
  La knabinoj rimarkis, ke estis detruo en la urbo. Ĝi estis lastatempe bombita. Kelkaj konstruaĵoj ankoraŭ fumis. Diversaj teamoj partoprenis en la fajro, multaj el ili konsistantaj el adoleskantoj. Malgraŭ la malvarmeto, kelkaj el la infanoj estis nudpiedaj kaj surhavis pantalonon.
  Elizabeto notis:
  - Ĝi estas bone organizita ĉi tie!
  - Atentu, eble estas minoj. - avertis Dmitrij Polevoy.
  - Kio ni estas, friponoj sen indico? - Draĥmo indignis. "Ni mem scias kio estas kio, sed oni jam scias, ke la malamiko povas disĵeti kiu scias kion."
  Elizabeto kriis:
  - Rigardu!
  Knabineto etendis sian manon al forlasita ludilo en formo de dolĉa ĝirafo. En tiu momento, io eksplodis en la manoj de la nesuspektata infano. La ŝrapnelo tranĉis knabinon kaj grave vundis du knabojn ĉirkaŭ sepjarajn ŝprucantajn proksime, kaj trafis knabinon, apenaŭ pli aĝan ol dek ses.
  - Tiuj bastardoj ! - ekkriis Elizabeto. "Nur demonposeditaj estaĵoj povas fari tion al malgrandaj infanoj."
  Drachma notis:
  - Estas pli ol unu ludilo tia. - La knabinoj pafis renverse , kiam la snubnaza blondhara knabo atingis la urson. Ŝajnas, ke ŝi sukcesis forpafi la detonaciilon; la infano montriĝis ne malkuraĝulo , karesante la kuglo-veturitan urson per sia mano.
  - Vi estas bona, mia ligna! - La knabo diris kaj, kiel ŝajnis al la knabinoj, palpebrumis.
  Elizabeto klinis sin el la Mercedes kaj kriis per tondra, speciale trejnita voĉo:
  - Infanoj, ne tuŝu nekonatajn ludilojn. Plenkreskuloj, atentu viajn infanojn.
  En respondo, estis muĝado de aprobo kaj krioj de averto. La polico forkuris, inspektante la kaptilojn. Elizabeto ekploris:
  "Mi neniam pardonos al mi la fakton, ke la knabino mortis." Nu, kiel vi povas elpensi tian kaoso ?
  - Oni diras, ke la nazioj faris tion! - diris Draĥmo, kolere grincante per la dentoj. - Kvankam ne estas praktika senco en ĉi tio. Post ĉio, kiam la mortigitaj infanoj kreskos, la milito finiĝos.
  - Sed se infano kripliĝos, tiam ĝi estos granda ŝarĝo por la militanta ŝtato. Pensu mem, kiom da zorgoj kaj lambastonoj kostas. - Elizabeto rimarkis kaj suspiris.
  La nimfa grafino konsentis:
  - Jes, estas racia greno en ĉi tio. Mi memoras, ke oni instruis al ni, ke foje estas pli bone vundi ol mortigi, precipe se oni rompas ostojn. Ĉi tio ankaŭ malatentigas parton de la teamo de la postkuro. La sama vundito devas esti evakuita al la hospitalo.
  La blonda terminanto konsentis:
  - Ĉi tio estas aritmetiko. Li vundis ses, dek du homoj estis portitaj sur brankardoj.
  Draĥmo, vigligiĝante, notis:
  - Jes! Sed ĉi tio estas tipa por nunaj militoj. Por estontaj spackonfliktoj, specialaj medicinaj kapsuloj kontrolitaj per komputiloj estos uzataj. Krome, la resaniĝo de la vunditoj okazos tre rapide, tiel ke la ordono estos donita pli rapide: mortigu!
  Elizabeto konsentis:
  - Jes, plej verŝajne progreso nur malmoligos karakterojn. Ĉi tio pruvas la ekziston de la diablo. Kaj se estas mallumo, tiam estas lumo!
  La Nimfa Grafino ridis kaj notis:
  - Aŭ, plej verŝajne, la senkompata evoluteorio. Cetere, se ne nur korpoj, sed ankaŭ bioplasmoj estas submetitaj al evoluo, kial ne aperas senmorta animo. Cetere, vi ankoraŭ ne havis tempon por diskuti kun tiu junulo. Post ĉio, adventistoj ne kredas je la senmorteco de la animo.
  La blonda militisto rikanis:
  - Kaj tute vane! Mi konas ekzemplojn, kiam la animo forlasis la korpon kaj vojaĝis tra la mondoj. Ĉi tiuj faktoj estis establitaj kaj pruvitaj de scienco, registritaj de FSB-laboratorioj. Estas nenio por kovri ĉi tie.
  Drachma logike notis:
  - Kiel diri! Eble ĉi tio ne estas la animo, kiun la eklezio havas en menso.
  Elizabeto ne argumentis:
  - Eble! Krome, ĉiu preĝejo havas iomete malsaman ideon pri la postvivo.
  La aŭto preskaŭ koliziis kun alia, la ŝoforo apenaŭ sukcesis deturni sin.
  - Kia bastardo ! - La ŝoforo malbenis tra la dentoj.
  Draĥmo ne eltenis tion, ŝi elsaltis dum ŝi marŝis kaj preterpasis la malprudentan viron per kelkaj saltoj . Kiel montriĝis, la generalo mem veturis. Tio ne malhelpis la knabinon rompi la pordon per sia fingro kaj doni pezan vangofrapon al la vizaĝo. Por supre, la eminenta ŝoforo odoris je vaporo. Li kriis:
  - Prenu la hundinon!
  La adjutantoj ektiris kaj sinkis. Draĥma haltigis la aŭton kaj eltiris la generalon je la kolo.
  - Vi ŝajne tute forgesis kiel esti ĝentila. Venu, kisu miajn piedojn!
  La knabino donis al li sian nudan, sunbrunigitan piedon, kovritan per malpeza polvokovraĵo de rapida kurado.
  - Fiku vin! - La generalo ĵuris. Kaj tiam li ĝemis pro neeltenebla doloro en la artiko. Draĥma sciis, kion ŝi faras.
  La knabino kun la sepkolora hararanĝo muĝis:
  - Nu, nun vi kisos min! Aŭ vi fariĝos kriplulo.
  La generalo grakis:
  - Volo!
  La nimfa grafino muĝis:
  - Do lasu!
  Tiaj belaj, senriproĉformaj kruroj kiel tiuj de la Draĥma knabino estas eĉ agrablaj por viro por kisi. Ne estas kiel elteni severan doloron. Li provis sian eblon.
  - Ĉiu fingro aparte, kun spongoj. Kaj nun la kalkano! - Ŝi ordonis.
  Elizabeto alproksimiĝis al ŝi:
  - Ĉu indas humiligi lin tiel? Ja ĉi tio estas generalo!
  La knabino kun la sepkolora hararanĝo kriis:
  - Antaŭ ĉio, li estas viro, kio signifas, ke li devas respondeci pri siaj agoj. Kaj ĝenerale, ankaŭ Lizonka kisu vin.
  La generalo frostiĝis, kaj Draĥma tordis sian pojnon:
  - Venu.
  La burokrato devis kliniĝi al la nudaj piedoj de Elizabeto, kvankam sufiĉe puraj, lavitaj en flako. Ili estis varmaj, agrablaj al la tuŝo, nur iomete severaj. Malgraŭ multaj batoj, kaj dum trejnado, la fingroj estis trafitaj per martelo por doni al ili malmolecon, ili estas ĉizitaj kiel tiuj de princino. La generalo kisis eĉ kun troa fervoro.
  La knaboj ĉirkaŭ li fajfis, ĉiuj amuziĝis vidante la eminentulon humiligi sin.
  - Sufiĉe! - diris Draĥmo. "Tio estas bone ĉe ni, krome, via buŝo ne estas precipe pura." Vi povas iri.
  Post tio, la knabinoj demonstre lavis siajn piedojn en la flako. Ni sidiĝis kaj reveturis sen hasto kaj komforte.
  La juna oficiro demandis:
  - Ĉu vi ne pensas, ke vi faris vin morta malamiko en la persono de la generalleŭtenanto ?
  - Ne, mi ne pensas tiel. La generalleŭtenanto ne estas la lasta birdo, sed li ne estas aglo. - Draĥmo rimarkis.
  - Kiom ajn vi nutras la anseron, la girfalko ne dronos! - Elizabeto konsentis. - Precipe kiam ni estas du! Kaj ĉiu valoras tutan armeon.
  - Ne scias! Sed antaŭ grava tasko, estas pli bone ne postlasi vostojn. - rimarkis Dmitrij. - Precipe la generaloj.
  La urbo estis granda, efektive milionulo. Kelkaj modernaj konstruaĵoj estis same grandaj kiel nubskrapuloj. Ne estas tre multaj aŭtoj sur la stratoj, ŝajne pro la proksimeco de la fronto. La soldatoj ankaŭ ne estas tro buntaj, la plej multaj estas ĉe la fronto, preparante por ofensivo. La Government Quarter estas modere luksa, plena de antikvaj konstruaĵoj. Ŝajne, la ĉefsidejo troviĝas ie ĉi tie.
  La ŝoforo ricevis la komandon per la radio:
  - Subteren!
  La garaĝa pordo malfermiĝis kaj la aŭto veturis malsupren.
  Trovante sin en duonmallumo, Elizabeto diris:
  "Ial, ĉiuj ĉefstabejoj provas kaŝi sin pli profunde , kvankam surfaca manovro estas multe pli bona.
  La nimfa knabino klarigis:
  - Laŭ kiu plano?
  La blonda militisto respondis:
  - Kiel Saddam Hussein faris tion: dissolviĝi inter la civila loĝantaro kaj, samtempe, gvidi la defendon.
  - Estis forta politika movo. - Draĥmo rimarkis.
  La knabinoj rapide surmetis siajn ŝuojn, eliris el la aŭto kaj iris laŭ la koridoro. Ĝi glate malsupreniris kaj iomete tordis spirale. Ekstere ĝi aspektis kiel metrostacio, misteraj kandelabroj, maskoj de bestoj kaj demonoj. Ĉio aspektis tre interesa, kvazaŭ mistera krepusko regis en la karcero de la kanibalo.
  Elizabeto notis:
  - Estas bildoj de kavaliraj bataloj ĉi tie. Sufiĉe bela, precipe kiam la militistoj tuj rompas siajn lancojn.
  Draĥmo konsentis:
  - Germanaj kavaliroj estas sufiĉe fortaj uloj. Inter ili estis sufiĉe multaj herooj, kvankam ĝenerale la slavoj estis konsiderataj pli fortaj.
  La blonda terminanto notis:
  - Rigardu, kiel pezas la kiraso, vi bezonas multe da sano por porti ĝin ĉirkaŭe.
  La Nimfa Grafino kuĝis:
  - Mi konsentas, Lizonka. Ne tro malmulte! Sed ĉi tio ne plibonigas lertecon en batalo.
  Elizabeto notis:
  - Siatempe, germanaj kavaliroj estis batitaj sur la lago Peipus kaj en la Batalo de Grunwald .
  Draĥma ridetis kaj respondis:
  - Mi scias! Tamen, ekzistis malkonsentoj pri la perdoj; en la tuta ordo estis ne kvincent kavaliroj, kaj ne pli ol ducent. Sed oni devas diri, ke komenci kampanjon kontraŭ Rus en tempo, kiam Eŭropo estis submetita al la invado de Batu, estas plena frenezo.
  Paŝthundo preterkuris la knabinojn, flaris ilin kaj svingis la voston. La kialo estis ke la knabinoj havis preskaŭ neniun odoron. Kroma odoro perfidas vin kiel sabotisto, kaj estas eĉ pli malfacile fari sabotadon. La knabinoj, silente paŝante kun fortaj kruroj, preterpasis, degnante la hundon nur per hazarda kapjeso. La gardistoj salutis ilin.
  - Jen! La marŝalo atendas vin tie!
  - La trupoj atendas ordonojn, kaj la marŝalo atendas nin! Ĉi tio estas universala ekvilibro. - diris Draĥmo.
  Elizabeto aldonis:
  - Kiel dezerto atendanta pluvon!
  Ili marŝis kvindek metrojn laŭ la koridoro, salutis la gardistojn kaj fine eniris la vastan, sed senpripensan oficejon de la marŝalo. Petro la Granda surĉevale kaj per sabro, kies tenilo estis pikita per diamantoj, Suvorov per teleskopo, kaj marŝalo Ĵukov ĉe la kontroloj de la aviadilo rigardis de la muro. Portretoj de ne la plej malbonaj artistoj en oleo kun fosforaldonaĵo; ĝi brilis en la krepusko de la oficejo. Sufiĉe gaja mem, aspektante pli juna ol sia aĝo, Vasilevskij salutis la knabinojn ridetante.
  La voĉo de la fama komandanto estis milda kaj estis en ĝi patronaj notoj:
  - Tamen vi ne perdas tempon! Kaj vi progresas la rusan sciencon, kaj vi kaptis la lingvon!
  Elizabeto faris esprimman geston:
  - Kiel alie. Hejmlando, ĉi tio estas tro grava por ni, kaj por ĉiuj. Ni ne povus fari alie.
  Vasilevskij konfirmis:
  - Kompreneble! - Du kompanioj estis falĉitaj. Estas mirinde kiel vi povas pafi tiel.
  Drachma deklaris:
  - Nu, ne tuj, kompreneble, sed kun la tempo multaj povas atingi ĉi tiun nivelon. Mi eĉ pensas tre multajn. Ni bezonas teknikojn. Krome, ni mem ne atingis nian limon. Ankoraŭ tre junaj knabinoj.
  La marŝalo konfirmis kun suspiro:
  - Mi scias! Ĝenerale tio ne estas facila decido, sed ili diris, ke Stalino preparis teruran armilon, ŝipon kun mil megatona hidrogenbombo.
  Elizabeto kapjesis per sia ora kapo:
  - Jes! Li havas tian aferon.
  La komandanto notis:
  - Granda, aŭ pli ĝuste, tragika. Ni vere bezonas vin ĉi tie, sed mi ne scias, kiu pli kapablas plenumi tian taskon ol vi.
  Draĥmo ekkriis:
  - Ĉu vi volas, ke ni trovu kaj malŝaltu la bombon?
  Vasilevskij konfirmis:
  - Jen ĝi! Kaptu sur la muŝo.
  - Estis evidente al ni, kiam vi vokis la miraklon - la knabinojn al via loko. - diris la Grafino-nimfo.
  - Certe! En ĉi tiu kazo, ni parolas pri la sorto de Eŭropo kaj la eŭropa parto de Rusio. - diris la marŝalo.
  Elizabeto kukis:
  - Ĉi-lasta jam estas klara por ni. Ni eklaboru. Ni unue devas veni al Anglio.
  Marshall kapjesis:
  - Ni uzos eksperimentan altnivelan gvataviadilon por transporti vin. Mi esperas, ke vi povas bone trakti la salton en maloftita medio, aŭ ĉu estas pli bone malsupreniri?
  - Ĝis dudek kilometroj ne estas problemoj. Se ĝi estas pli alta, vi eble komencos senti kapturnon. - diris Elizabeto.
  Vasilevskij ŝajnis kontenta:
  - Nu, se jes , do mirinde. Ĝenerale, studi la trajtojn de via korpo estas unika. Jes, se vi finiĝas kun la malamiko kaj estas torturita? Ekzemple, ĉu ili forbruligos la nudan plandon per ruĝe varma elektra forno?
  - Ni sentas doloron, sed ni sufiĉe kapablas lokalizi ĝin! - Draĥmo deklaris kun plena konfido. - Ni ne disiĝos!
  La marŝalo diris dubeme:
  - Kaj la timo de morto?
  Elizabeto ankaŭ tre memfide diris:
  - Persone, ĉi tio ne timigas min. La animo ne povas esti kaptita aŭ sklavigita!
  Elizabeto deklaris kun patoso:
  - Kaj ankaŭ mi! Kvankam, ĉi tio ne estas demando de religio, sed de venĝo!
  La fama komandanto kapjesis:
  - Nu, mi kredas vin. Sub kia alivestiĝo vi penetros la lokon de malamikaj trupoj?
  Elizabeto diris malrapide:
  - Ĝi dependos de la specifa situacio. Ĉiufoje estos io nova kaj improvizo.
  - Rutino estas detrua en inteligenteco. - aldonis Draĥmo.
  La Heroo de Rusio demandis kun kontenta rigardo:
  - Do tio estas bonega! Ĉu vi bezonas ŝminkon?
  - Ni prenu ion. - diris Draĥmo. - Ĝenerale, mi pensas, ke komence oni devas preni la aspekton de nigraj knabinoj.
  Marŝalo Vasilevskij apenaŭ povis reteni sian ridon:
  - Ĉu vi volas fariĝi nigrulinoj?
  La nimfo-grafino blovis :
  - Jes! Kaj kial ĉi tio surprizas vin?
  La komandanto notis:
  - Tute ne, kvankam ĝi estas tiel ekzotika.
  -Ĉu vi legis La Kabanon de Onklo Tom? - demandis Draĥmo.
  - Jes! - respondis la marŝalo. - Bonega verko, sufiĉe subtile montras la spertojn de diversaj roluloj, la interspacon inter mastroj kaj sklavoj. La sufero de ordinaraj homoj kaj infanoj.
  Elizabeto respondis kun ĝojo:
  - Prave! Sed imagu, afrikanoj longe estas subpremata nacio, posteuloj de sklavoj, kaj nun ili ricevis liberecon. Kaj ne nur libereco, sed fakte pli da rajtoj ol blankuloj. Formale, la CSA havas egalajn rajtojn inter rasoj, sed fakte, afrik-usonanoj estas konfiditaj kun ĉiuj gvidaj pozicioj.
  Marshall rimarkis:
  - Nigruloj ne estas idiotoj, kiel iuj opinias. Ĉi tiu estas la plej maljuna homa raso sur la Tero, kaj havas sufiĉe bonajn kapablojn. Precipe , ni havas grandan nombron da nigruloj studantaj en Moskvo.
  Draĥmo respondis:
  - Jes, mi ne konsideras ilin malsaĝuloj , sed iu ajn alia raso levas fortajn suspektojn. Krome, Stalino, mi rimarkis, provas promocii virinojn al gvidaj postenoj. Tio estis ankaŭ tipa en sovetia tempo, kiam granda nombro da melkistinoj kaj teksistoj sidis sur la prezidio de la Supera Konsilio.
  Vasilevskij konfirmis:
  - Jes, estas multaj nigrulinoj inter la deputitoj en la CSA. Ili ankaŭ ekzistas inter la militistoj. Vere, la Ruĝaj Jankioj protektas virinojn kaj ne enlasas ilin en la dikon, sed ili estas multaj inter la kontrolistoj en la koncentrejoj. Jes, kaj en inteligenteco.
  - Do ni ludos la rolon de nigrulinoj, ĉio estos farita klare. - diris Draĥma - Vi, Lizonka, mi esperas, ke vi ne lasos nin?
  - En neniu kazo! - diris la blonda knabino.
  -Kiel vi restos en kontakto kun ni? - demandis la marŝalo.
  Draĥma respondis memfide:
  - Ni havas miniaturajn dissendilojn. Ni produktis specialajn platojn, kiuj ebligas al ni kapti signalojn, eĉ uzante modernan, neperfektan teknologion.
  Vasilevskij diris kun rideto:
  - Ĉi tio estas bona! Mi vidas, ke vi pensis pri ĉio.
  La nimfa Grafino muĝis:
  - Certe! Ne vane ni estas bonegaj knabinoj, ni ne kutimas stari flanke!
  La marŝalo diris per pli malvarma tono:
  - Bone! Nur provu fari ĝin en la minimuma tempo. Ni tre zorgas pri komunista Ĉinio. Se tia forta lando malfermos duan fronton, ni havos tre malbonan tempon. Ĉiukaze, ofensivo en Alasko fariĝos neebla, kio signifas, ke la milito daŭros. La malamiko povos evoluigi balistikajn misilojn, el kiuj, male al aviado, ne estos eskapo. Morto de urboj en nuklea uragano.
  - Ni asignas tri tagojn, maksimume kvin, por la tuta operacio. - diris Elizabeto per perempta tono. "Se ni ne plenumos ĝin, ni detranĉos unu el niaj fingroj."
  - Venu, ĉi tio estas sensencaĵo! - diris la marŝalo. - Malbeligi tiajn mirindajn manojn kiel tiuj de feinoj.
  La blonda knabino respondis ridetante:
  - Kiel diri! Jakuza ekzemplo! Ankaŭ, ne maltrankviliĝu, viaj fingroj rekreskos same bone kiel antaŭe .
  La komandanto kontraŭstaris, pugnobatante la tablon:
  - Ĉiuokaze, ĉi tio ne estas la afero!
  - Lizonka havas apartan senton de humuro. - Draĥmo interrompis. - Ĝi sugestas pretendajn esprimojn. Fakte, mi pensas, ke tri tagoj sufiĉas. Post ĉio, ni estas bonegaj as-finistoj en inteligenteco.
  Vasilevskij ekkriis:
  - Tiam agu energie!
  La nimfa Grafino ekkriis:
  - Kredu min, via revo pri tutmonda prospero estas kiel iam ajn proksima al plenumo.
  Elizabeto demandis iom timeme:
  - Antaŭ ol mi ekveturi, mi ŝatus ricevi benon de la pastro. Plej bone de la Metropolano.
  La marŝalo sulkigis la brovojn:
  - Via misio estas sankta, kaj mi ne ŝatus pliigi la rondon de inicitoj .
  La blondulino balbutis necerte:
  - Sed la ortodoksa pastro ne fordonos lin.
  Vasilevskij deklaris per pli malvarma tono:
  - Kiel diri! Siatempe, multaj pastroj benis Batu Khan - kaj Stalino mem studis en la seminario. "Sed la tono de la fama komandanto mildiĝis. - Nu, bone, metropolo Aleksej devas viziti Hamburgon, eble li jam alvenis por la konsekro de granda ortodoksa preĝejo. Bonulo, li delonge kunlaboras kun ni, fervora kontraŭkomunisto, li anatemis Stalin. Li benos vin pro via sankta laboro.
  Draĥmo svingis ĝin for:
  - Mi ne bezonas ĝin! Mi ne kredas. Konvinka ateisto.
  Kaj la nimfknabino ( kiu forgesis en sia dormo, ke ŝi estas parenco de la paganaj dioj!) kolere frapis sian piedon, deloga en perfekteco kaj harmonio de linioj.
  Elizabeto kontraŭis:
  - Ne estos damaĝo de ĉi tio. Nur profito.
  Drachma deklaris:
  - Nur ne parolu pri tio, kion vi asignis al ni. Ekstere de damaĝo. Kaj kiu scias, ĉi tiuj pastroj, la apostolo perfidis Kriston mem por nur tridek arĝentaj moneroj. Kaj se ili proponos al ni riĉaĵon, ili transdonos ankaŭ nin.
  Vasilevskij trankvile deklaris:
  - Neniu konas la detalojn de via misio krom mi kaj Ĵukov. Ĉiuj aliaj estas nur prezentisto. Kaj ili instruis nin, ili plenumos ĝin. Inkluzive de la piloto, kiu forĵetos vin. Koncerne la benon, mi povas doni al vi ne pli ol unu horon. Tempo estas tro limigita. Kaj estas dezirinde, ke ambaŭ ricevu ĝin.
  - Mi estas, estis kaj estos ĉiam konvinkita ateisto! - Draĥmo diris per severa tono.
  La marŝalo respondis kun rido:
  - Vi scias, en la moderna Rusio, ateismo estas kariera finiĝanta. Kvankam, sincere, mi ankaŭ dubas pri ortodoksismo.
  - Ĉu vi ne diplomiĝis el seminario? - demandis Elizabeto. - Mi legis viajn biografion kaj memuarojn.
  Vasilevskij konfirmis, levante la voĉon:
  - Jes, mi finis! Sed li faris ĝin pro civila kariero, kaj ne pro troa religieco. Ĝenerale, komence de la dudeka jarcento, la evoluteorio kaj ateismo de Darwin estis modaj ĉe junuloj. Tio estis konsiderita sufiĉe moderna, en harmonio kun la spirito de libereco.
  La blonda knabino rimarkis:
  - Kaj ĝi kondukis al revolucio!
  La marŝalo logike konfirmis:
  - Jes, ĝi ne estas moda nun. Kvankam la teorio de evoluo estas instruata tie kaj tie. Multaj pastroj aliĝas al ĝi. Ekzistas ankaŭ teorio de rompo kaj ligo. Ĉiukaze, kreistoj havas problemojn kun la tavoloj en la tero. Tamen, ĉi tie jam okazas tia ĝangalo, ke estas malfacile kompreni ĝin.
  - Sen botelo! - ŝercis Draĥmo.
  La marŝalo vokis, lia vizaĝo lumiĝis per rideto:
  - Metropolo Aleksej jam alvenis. Do Lizonka iru al li, kaj vi Draĥmo, por ne perdi tempon, skribu ion alian pri la temo de malkovroj kaj evoluoj. La ĉefa afero estas, ne preterlasu la detalojn, sciencistoj eltrovos ĝin.
  Elizabeto aŭskultis la voĉon de la Metropolano telefone. Estis agrabla baso, oni sentis la potencon de la pastro.
  - Bone, mi faros la konsekran ceremonion. - Li diris. - Sed kial tia urĝeco?
  - Milita sekreto! - serioze respondis marŝalo Vasilevskij.
  La Metropolano respondis mallaŭte:
  - Se jes, tiam mi ne kuraĝas oponi.
  Elizabeto riverencis.
  - Mi iras!
  La komandanto diris trankvile:
  - Ili eskortos vin.
  Ŝi estis akompanita de specialtrupa oficiro . Ili kuregis kiel leporhundoj; nature, Elizabeto indulgis sian ekvivalenton. Li tamen estis mastro de sportoj kaj malfacile tenis sin. Ili rapide veturis al la preĝejo, kaj Elizaveta mem stariĝis malantaŭ la stirado. Estis malmultaj alirantaj aŭtoj, kaj la knabino preskaŭ derompis la pedalon. Ŝi faris tiom da premo sur ŝi. La templo estis granda, sed unu el la kupoloj estis difektita kiel rezulto de aviadila atako.
  Vere, ne multe, ĉar plej verŝajne ĝi estis muntita bombo de tia speco, kiu estas pendigita sur la flugilo de batalanto. Elizabeto signis sin tri fojojn kaj flustris la preĝon "Patro nia".
  Poste ŝi iris al la templo.
  Ne estis servo kaj ŝi estis sola. La Metropolo ne salutis ŝin per afabla rigardo.
  Kompreneble, mirinde bela knabino, spiranta seksecon, en milita uniformo, kun nekutime hela harkoloro. Ŝi aspektis humila, sed samtempe ŝi ridetis el la tuta larĝo de sia buŝo, en kiu brilis grandaj perlaj dentoj. Aŭ pli ĝuste, eĉ la plej puraj perloj ne povas tiel brili. La Sinjoro estis konfuzita:
  - Mia juna infano, kion vi volas?
  La mielblonda knabino riverencis kaj pepis:
  - Sanktigu min, patro, benu min pro heroaĵoj en la nomo de la Patrujo.
  - Nu, tio estas bona peto. - La Metropolano ekzamenis la ŝultrojn de la majoro; Elizabeto modeste kaŝis la ordon. -Ĉu vin sendas marŝalo Vasilevskij mem?
  La anĝelo en la karno humile respondis:
  - Jes sinjoro.
  La Princo de la Eklezio diris per milda tono:
  - Nu, bone, surgenuiĝu kaj preĝu. Mi faros la ceremonion.
  . ĈAPITRO N-ro 7.
  Elizabeto duonfermis la okulojn; en la preĝejo regis mistera krepusko. La Metropolo legis preĝojn kaj aspergis sanktan akvon. La knabino aŭskultis ilin kaj sentis ĝojon. Ŝajnis al ŝi, ke estas tute eble movi montojn kaj fandi la ĉielon. Se la pensoj estas turnitaj al Kristo kaj la Patrujo.
  - Sinjoro, donu al ni la forton por venki! - Ŝi flustris, genuiĝante, kaj ŝiaj nudaj, puraj, rondaj kalkanoj brilis kiel spegulo en la flamo de kandeloj.
  La blondulino apenaŭ aŭdeble pepis:
  La Eternulo donu al vi sukceson,
  Unu por ĉiuj rusoj!
  Ni venkos niajn malamikojn
  Sen malŝpari pliajn vortojn!
  Ŝiaj lipoj flustris. Sonis alarmo. Sirenoj hurlis, kio signifis ke ekzistis alia atako kontraŭ la grandurbo. La konsekra ceremonio ne estas tro longa, kaj la Metropolano hastis ĝin fini.
  "La Sinjoro, mi aŭdis vian preĝon, kaj la knabino sukcesos en malfacila armea tasko." - finis Vladika per tondra, suka baso.
  En tiu momento bombo kraŝis preskaŭ proksime. La kupoloj de la ortodoksa preĝejo tremis kaj pluraj ikonoj falis. Elizabeto eksaltis.
  Kaj ŝi laŭte ekkriis:
  - Pardonu patro. Estas tempo disbati viajn malamikojn.
  La metropolano estis surprizita:
  - Kiel vi faros tion, infano?
  - De mitralo!
  Efektive, ĉe la enirejo, Elizabeto rimarkis kirasan trupveturilon kun maŝinpafilo, kiu gardis la templon.
  Ĝenerale, Elizabeto komprenis, ke simpla maŝinpafilo eble ne povas elteni grandan strategian bombiston. Precipe kiel la "Fluganta Fortikaĵo", precipe, kun la aviadilo "LIS" - 6. LIS - signifas Flugantan Jozef Stalin. Sed kontraŭaviadila peza maŝinpafilo estas sufiĉe kapabla se ĝi trafas tre precize. En la kirasaj artikoj, en la vitro, la fino de la fuzelaĝo, sub la radoj. Ĉi tie, ĉiuokaze, estas superforta ŝanco.
  Ili pafis al la bombistoj. Foje ili trafis, foje ili maltrafis. Sed entute, ĝi estis la avo de aerdefendo. Ekzistis neniuj modernaj misilsistemoj. Do Elizabeto devis pafi, fidante je la resalto kaj sia fenomena intuicio.
  - Por trafi ĝuste, la kuglo devas esti en mia koro! Aŭ pli ĝuste, kompleta sento de nerompita tuto. - flustris Elizabeto.
  Kaj la knabino firme ripozis sur la pavimaj platoj per siaj tenacaj kruroj, kiel paviaj piedoj.
  Surprize, ŝi sukcesis. Du FOX-5 estis malflugigitaj en la unuaj sekundoj. La sekva estis "LIS" - 4. Ĝi estis pli malfacila kun la tre kirasa "LIS" - 6. Ĉi tiu aviadilo estis bone protektita, sed pro troa pezo ĝi perdis en manovreblo. Tamen, Elizabeto, uzante la rebonprincipon, trafis la ajuton.
  - Estas unu! - Ŝi diris, kiam ŝi vidis la fumon.
  Ŝi turnis sin kaj denove puŝis:
  - Estas dua!
  La kugloj kaŭzis detonacion, kripligante la motorojn en la reagmiksaĵo.
   - Kaj la tria! - Elizabeto estis ravita. La aviadilo komencis perdi altecon kaj kolapsi. La lasta eksplodo malfunkciigis ĉiujn kvar motorojn. Samtempe , la fingroj de la knabino tremis pro streĉiĝo. "LIS" 6 - pezis pli ol sepdek tunojn, kaj povis porti ĝis dudek tunojn da bomboŝarĝo. Ĝuste el tia aviadilo estis ĵetita hidrogena bombo sur la Ruhr-regionon.
  La knabino celis alian aviadilon de la sama klaso. Aŭ pli ĝuste, ŝi ne celis, sed trafis laŭ kaprico. Ĉi-foje "VULPO" - 6 estis detruita eĉ pli rapide. La sekva estis FIS - 5, kaj poste du FIS -4, kaj la oktobra bombaviadilo - 7. Estis ankaŭ tiuj pafitaj de kontraŭaviadilaj kanonoj. Ĝenerale, estas nekredeble malfacile pafi, eĉ konsiderante, ke la maŝinpafilo estas 17 mm, ĉar la aviadiloj estas en alta altitudo kaj rapidas kun nekredebla rapideco.
  La knabino trafis tri pliajn aŭtojn dum la aliaj malantaŭeniris, ekster intervalo.
  - Nu, la " komioj " komprenis! - Elizabeto resumis ĝin. - Tamen, kia stulta Draĥmo estis, ŝi maltrafis tian distradon. Ili diras ĝin ĝuste , ne ŝparu preĝon kaj traktadon.
  En ĉi tiu mondo okazis jena: ĉar Stalino eskapis el ekzilo en Usono kaj jam tie, dum la Granda Depresio, faris revolucion, pli precize, armitan ribelon kaj ekregis, tiam li ne plu estis en USSR. Kaj la Blankaj Gardistoj venkis en la interna milito, kaj tre rapide. Sed Ĵukov kaj Vasilevskij faris siajn karierojn en burĝa Rusio.
  Tio klarigas kial en Usono la komunisma reĝimo estas tre sanga kaj subprema, dum en Rusio ĝi estas burĝa, kvankam aŭtoritatema, demokratio.
  La knabino iris al la preĝejo. La Metropolano provis rependi la ikonon de Sankta Generalisimo Suvorov. Vidinte Elizabeton, li diris:
  "Ĉu vi ne timis, mia filino?"
  La blonda militisto respondis memfide:
  - Ne! Prefere, ĝi estas eĉ agrabla. Mortigante barbarojn kiuj detruas templojn por la bono de Dio.
  Episkopo Alexey notis:
  - Ĝuste, filino mia! Vi kreas elaĉeton.
  La belulino kun oraj haroj kapjesis:
  - Provante!
  La Metropolano diris mallaŭte emfaze:
  - Oni avertis min, vi havas tro malmulte da tempo. Do mi povas respondi ne pli ol kelkajn demandojn.
  Elizabeto, ne povante rezisti, eksaltis:
  - Patro, kiuj estas la Adventistoj de la Sepa Tago?
  La Sinjoro mallarĝigis siajn okulojn:
  - Herezuloj kaj sektoj!
  La blonda militisto diris petege:
  - Sed ili precize antaŭdiris la estontecon. Precipe en mia mondo, kaj ankaŭ en la via.
  La Metropolano sulkigis la brovojn:
  - Vi ŝajne celas Ellen White?
  Elizabeto kapjesis kaj diris pasie:
  - Eĉ se ĝi estas ŝia! Aparte ŝi antaŭdiris tertremojn kaj naturajn katastrofojn. Kiam Usono estis ankoraŭ negrava lando, la estonteco de superpotenco kaj ĝia fatala rolo por la homaro. Ŝi havis multajn mirindajn aferojn, inkluzive de antaŭdiroj pri televido kaj interreto.
  Vladyka Alexei kapjesis:
  - Kompreneble, ŝi estis forta profetino, sed Satano ankaŭ povas antaŭdiri la estontecon. Memoru multajn saĝulojn, inkluzive de orientaj, aŭ guruojn, aŭ eĉ Nostradamus - ne biblian profeton. Kaj Ellen White ne rekonis multajn ortodoksajn kanonojn kaj ikonojn.
  - La Biblio ankaŭ ne rekonas la kultadon de relikvoj kaj ikonoj. Tiu ĉi paganismo, eĉ la bildo de la kupra serpento, Dio ordonis detrui, kiam ĝi fariĝis modelo por adoro. - diris Elizabeto.
  La voĉo de la metropolano iĝis pli strikta:
  - Ho jes, vi reprenis la protestantan herezon, mi supozas, ke vi legis baptistan literaturon kontraŭ ikonoj kaj relikvoj.
  La blonda knabino diris pasie:
  - Mi legis ĉion! Mi konas ĉiujn religiojn. Mi legis tre rapide, mi povas manĝi libron de la grandeco de La Tri Musketistoj kaj Dudek Jaroj Poste kombinitaj en minuto !
  Vladyka Alexei kapjesis:
  - Tio estas via problemo pri scio. Jes, eble ĉi tiuj ikonoj ne estas laŭ la Biblio, sed praktiko kaj mirakloj konfirmas la veron kaj la bezonon adori ilin. Ĝenerale, mia filino, vi rapidas kaj kiam vi finos la taskon, ni parolos pri ĉio detale kaj detale. En via aĝo, majoro estas tre estiminda rango, kaj por plenumi tian gravan mision vi estos almenaŭ kolonelo kaj kun la Ordeno de Sankta Andreo la Unua Vokita.
  La blonda knabino riverencis kaj preskaŭ elkuris el la tempio. Ŝi vidis, ke la Metropolano ne estas feliĉa kun ŝi. Elizabeto tamen ne estis aparte ĉagrenita pro tio. Ŝi estis multe pli kontenta ke maŝinpafiloj montris sin kiel potencaj armiloj, eĉ kontraŭ aerpovo. Nun ni devis reiri por flugi al la frontlinio.
  La vespera sunsubiro de la lumaĵo en ĉi tiu universo tre rememorigis la knabinon pri ŝia mondo. Estis bele, ŝajnis, ke en mia animo floras forgesuloj. Kaj la radioj brilas kiel glavoj, verŝantaj sangon. En tia momento vi pensas, la vivo estas bona, kaj kial tiu ĉi malbenita milito estas necesa? Ĉu tero ne sufiĉas por Stalino? Ĝenerale, Rusio batalis la plej multajn el siaj militoj kiel numero du; ĝi ne estis tio, kion ĝi volis, sed estis devigita al ĝi. Tamen, estis ankaŭ venkoj. La periodo de mil sescent dek ok ĝis mil okcent kvindek tri. Dum kvarono de jarmilo Rusio ne perdis pli ol unu militon kaj nur foje perdis individuajn batalojn. Kaj plej grave, kiuj militoj estis gajnitaj. Ili venkis Napoleonon, Frederiko la Grandan kaj preskaŭ ĉiujn naciojn de la mondo, krom Anglio. Ĝenerale, ĉi tiu estas la lando al kiu vi flugos. La sola imperio kontraŭ kiu Rusio neniam gajnis militon. Kvankam, ĝenerale, ne estis rektaj militaj konfliktoj kun Usono, nur nerektaj. Tamen, ĝenerale, ni devas konfesi, ke la rusoj perdis la Malvarman Militon.
  - Jes, nun ni havas antaŭ ni decidan venĝon. - diris Elizabeto, akcelante la aŭton ĝis la limo.
  Ŝi denove demetis siajn ŝuojn. Ŝiaj nudaj, idealaj, regule formitaj piedoj tre lerte premis kaj la pedalojn kaj la levilojn.
  Renkontiĝinte kun Drachma, Elizabeto ne forgesis paroli pri la aviadila atako kaj la aviadiloj, kiujn ŝi malflugis.
  La blonda terminanto diris pasie:
  - Vi perdis multon! Ĝi estas la sento, kiun vi ricevas kiam vi pafas maŝinpafilon. Vi malflugigas malamikajn veturilojn, kiuj ŝajnas nevundeblaj. "VULPO" -6, ĉi tiu estas la valoro.
  Draĥmo konsentis:
  - Kompreneble, tio estas bonega . Tial oni kreis maŝinpafilojn, por mortigi. Ĉi tio estas kaj la celo kaj la dezajno de batalrevo. Ĝenerale, knabino, parolante pri novaj specoj de armiloj, mi alportis multe pli al mia Patrujo ol vi. Ja mi scias multon.
  Elizabeto respondis memfide:
  - Mi ne estas malpli! Kio pri la graviolasero !? Armiloj de la olimpikaj dioj?
  - Bonege! Ni ankaŭ uzos ĝin por nia sankta celo. - diris Draĥma, amuziĝante.
  Du oficiroj alproksimiĝis al la knabinoj:
  - Ni devas eskorti vin al la subtera flughaveno.
  Elizabeto respondis gaje:
  - La lasta ideo ne estas malbona! Ni batalos kiel agloj, ni venkos la forton de la hordo!
  - Sekvu nin. - diris la oficiroj.
  La knabinoj moviĝis laŭ la koridoroj , silente paŝante nudaj, sunbrunigitaj per tenacaj fingroj kiel gepardoj. Ili klare moviĝis en la kontraŭa direkto. Ĉi tie estis metrostacio. La knabinoj turnis sin sur la piedpintoj kaj eniris en malgrandan elegantan kaleŝon. Post tio, li rapidis.
  Survoje, Elizabeto kaj Drachma malfermis la diplomaton kun ŝminko kiu estis transdonita al ili. Nun la knabinoj devis nur ŝminki. Sed ili faros tion nur post surteriĝo. Vi ne devus doni nenecesajn informojn eĉ al piloto.
  - Ni iĝu Negritoj ! - diris la gaja nimfo kun ĉielarka hararo, Draĥma, rikanante.
  - Ni jam estis nigruloj. Nun ni vidu, kiel estas fariĝi virino. - Elizabeto deklaris.
  La tunelo malleviĝis dum kelka tempo, kaj poste komencis leviĝi. Elizabeto rememoris unu mirindan rakonton. En ĝi, vojaĝantoj moviĝis malsupren ĝis ili trovis sin en la submondo. Ĝi estis sufiĉe amuza kaj, eble, iom timiga, kun diversaj torturoj kaj turmentoj por pekuloj. Ĝis, finfine, unu saĝa ulo detruis ĉion per la vortoj: "Mi ne kredas je ĉi tio!" Ĝenerale multaj verkistoj elpensis, ke ne ekzistas infero, sed la ĉielo ja ekzistas! Naiva ideo. Krome, kanajloj kaj maniuloj povas bone fari la vivon de la justuloj neeltenebla. Aparte, ŝi kaj Drachma, ĉu tiaj knabinoj povas esti permesitaj en Viry ? Tamen, kial ne, ili estas sufiĉe ekvilibraj kaj, eble, afablaj. Kaj, ĉiuokaze, ili senkaŭze venkos neniun. Nur foje la kialoj aperas tro facile kaj simple. Kiel, ekzemple, unu gangstero pafis viron nur ĉar li hazarde ternis lin.
  Elizabeto tamen faris demandon al Draĥmo:
  - Kiam mi unue vidis la Moskvan metroon, ĝi estis grandioza vidaĵo. Ĝi faris sufiĉe impreson, precipe la pli malnovajn staciojn . Kio pri vi?
  La Nimfa Grafino kapjesis:
  - Same! Precipe la centraj stacidomoj, ornamitaj en la tempoj de Stalin. Sed la subtera urbo Moskvo-2 mem estas sufiĉe malgaja kaj strikta. Ĝi impresas pli per sia grandeco ol per la beleco kaj eleganteco de sia tegaĵo.
  La blonda knabino demandis:
  - Kio pri la loka metroo?
  - Nur tunelo, kie pekuloj estas malaltigitaj. Estas sufiĉe malfacile por iliaj animoj. - Draĥmo kisis Elizabeton sur la lipoj kaj flustris:
  - Vi scias , la korpo volas amon.
  La blonda knabino eĉ ekmovis:
  - Ni ne estas lesbaninoj.
  La nimfa grafino kukis:
  - Ne, sed ili estas freneze belaj ! Vi faru kiel vi volas, kaj mi kisos la oficiron.
  Post ĉi tiuj vortoj, Elizabeto nun sentis varmon tra sia korpo. Ŝi, ne povante deteni sian impulson, klinis sin al la oficiro kaj kisis lin avide, flustrante:
  - Karesu mian bruston!
  Draĥmo faris same, la oficiroj estis elektitaj, sango kaj lakto, la nobla raso estis klare sentata. Jes, kaj parfumo, kvankam ĝi estas vira, tamen estas tiom ekscita. Estas agrable senti la tuŝon de manoj kaj, precipe, lipoj sur ŝvelintaj cicoj. La knabinoj eĉ ĝemas iomete pro ekscito. La oficiroj ankaŭ estis ŝaltitaj, tiaj virinoj estas simple nerezisteblaj. Ĉiu estas enkarniĝo de Afrodito, pasia kaj furioza.
  Tamen, la knabino kaj la knaboj ne rajtis ĝui sin ĝuste. La kaleŝo alvenis al la loko. Elizabeto kaj Draĥma tuj vestis sin, lasante la embarasitajn oficirojn en la kaleŝo. Ili rapide ordigas sin.
  La belulinoj kriis ĥore:
  - Trankviliĝu knaboj, ni amuziĝos kun vi!
  La knabinoj estis ekscititaj kaj gaje ridis. Sed la korpoj brulis, ili deziris korinklinon, kaj la belulinoj eĉ ekdancis. Iliaj sovaĝaj saltoj timigis la gardistojn.
  Fariĝis iom pli facile, kaj la belulinoj, fulmante nudpiede, rozkoloraj kalkanumoj kun gracia kurbo de la plandumo, saltis en la esploraviadilon. Tiu ĉi maŝino aspektis kiel infana ludilo farita el papero. Tiaj aviadiloj estas kutime faritaj de lernejanoj. Vere, Elizabeto kaj Draĥma neniam iris al lernejo. Por ili, ĝi estis kiel kuiri olimpikan ĉampionon en "naĝejo".
  Ĉiukaze, tio estis ilia memoro en la sonĝo. Kaj en sonĝoj ofte aperas la memoro de antaŭaj sonĝoj, kiu estis forgesita en la realo kaj en la realeco, sed ĝi povas denove aperi en la brakoj de Morfeo. Kaj tiam vi jam estas iomete alia homo.
  Precipe, plenkreskuloj foje sentas , ke ili denove estas infanoj, kaj eĉ memoras jam forgesitajn detalojn de infanaĝo. Kaj ili kredas en la momento de dormo, ke ili estas vere junaj kaj malgrandaj.
  Resume, Elizabeto ŝanĝis sian memoron en sia dormo kaj pensis alternative pri la pasinteco. Same kiel la nepino de la Demiurgaj Dioj, la nimfo Draĥma, subite fariĝis konvinkita ateisto kaj materiisto!
  Jen venas la fabelaj kaj mirindaj memoroj.
  Iam, tamen, ili vizitis la lernejon; baldaŭ amaso kolektiĝis proksime de Elizabeto, la knabino legis predikojn. Draĥmo aktive lumiĝis, kaj eĉ komencis ordoni. Ĝenerale, la knabinoj montris sian "plej bonan" flankon.
  Tamen sur la skolta aviadilo la knabinoj kondutis sufiĉe ĝuste. Ni sidis sur la malantaŭaj sidlokoj, surmetis la artefaktojn kaj fine ekflugis.
  La glitpordegoj malfermiĝis kiel la buŝo de mirakla fiŝbaleno, kaj steloj ekbrilis supre.
  "Bela!" diris Elizabeto. - Ni flugas alte! Ŝvebas super la steloj libere kaj facile!
  La aviadilo akiris altecon, ĝi flugis preskaŭ vertikale, kombinante la kvalitojn de jethelikoptero kaj batalanto. Ekzistis preskaŭ neniuj lumoj en Hamburgo; senkurentiĝo ludis rolon.
  Kiam ni alproksimiĝis al la sojlo de la stratosfero, fariĝis pli malvarme. La aviadilo flugis tre alte. Por ne kraŝi, ĝi uzis specialan senoksigenan, fluoran fuelon. Tio permesis al ni alproksimiĝi al tridek kilometroj.
  Elizabeto notis:
  - En nia mondo Usono kaj Rusio disvolvis specialajn kosmoaviadilojn. Kapabla flugi kun eskapa rapideco en vakuo, kaj tiam frapi en alta arko.
  - Mi scias! Ŝi eĉ donis kelkajn konsilojn pri ĉi tiu afero. Ĝenerale, rusaj sciencistoj havas malforton por maltrafi kelkajn aĵojn en armilo, igante bonegan modelon en mezbona , kiel ekzemple kun la hipersona misilo Kinzhal, en kiu ili maltrafis kelkajn tuŝojn. - diris Draĥmo. - Cetere, ebrio estas sufiĉe ofta. Ĝi malvastigas konscion, kaj kiel rezulto, evoluoj mankas multe. Ĝuste tial usonaj armiloj ofte gajnas militojn.
  La blonda militisto rimarkis kolere:
  - Heredaĵo de la tempoj de Stalin. Ni memoru kiom da mankoj estis en sovetiaj tankoj kaj aviadiloj. Kiel rezulto, gravaj perdoj kaj preskaŭ perdita milito. Cetere, la komunisma sistemo en la CSA ankaŭ devus konduki al la fakto, ke la armiloj de la Ruĝaj Usonanoj havas multajn malavantaĝojn.
  La Nimfa Grafino konfirmis:
  - Kompreneble, ĉi tio kondukos al malvenko en la milito.
  Elizabeto, elmontrante la dentojn, demandis:
  - Sed kio pri niaj fratoj kun kvalito?
  Draĥmo levis la ŝultrojn:
  - Ne scias! Tamen, kapitalismo antaŭenigas kvaliton en pli granda mezuro ol socialismo. Do ĉio eblas. Dum la Iraka Milito, sovetiaj Scud- misiloj , kiuj estis uzitaj fare de la armeo de Sadam , montris malbonan kvaliton, plejparte maltrafis la celon kaj ne atingis. La sovetia sistemo kontribuis al kadukiĝo kaj ŝanĝoj en pensmaniero.
  La blonda knabino rimarkis ĝemante:
  - Jes, Rusio denove fariĝis kapitalisma, sed la heredaĵo de la pasinteco havas negativan efikon. Kaj se sub Stalino ili batalis por la kvalito de varoj uzante la artikolon sabotado. Tiam, sub liaj posteuloj, timo malaperis kaj, perdinte la vipon, homoj dissolviĝis. Do estas gravaj problemoj kun teknologio.
  La knabinoj eksilentis, nur movante siajn nudajn piedfingrojn kaj siajn belajn piedojn. Nun la aviadilo estis alta, sed la fervora aŭdo de la knabinoj detektis certajn specojn de armiloj en la kanonado de la fronto. Estis Katyushas kaj iliaj infanoj, io kiel Grad. Vere, en ĉi tiu armeo ili estis nomitaj "princoj". Kontraŭaviadilaj kanonoj kaj la unuaj surfacalaeraj misiloj ankaŭ pafis. Ankaŭ tre timinda armilo, sen komputiloj, celis tamen varmegon. Tamen, tio ne minacis ilian skolton. Foje, antaŭ la revolucio, rusaj aviadiloj metis mondajn rekordojn en rapideco, utila ŝarĝo kaj armilaro. La unua dumotora aviadilo en la mondo, la unua kvarmotora aviadilo en la mondo. Oni devas diri, ke kvankam ne ekzistis universala sekundara edukado en la cara Rusio, la pordoj al la supro estis malfermitaj por la plej talentaj reprezentantoj de la malsuperaj sociaj klasoj. Precipe eĉ la filo de kamparano, se li havis la kapablon, ricevis senpagan edukadon per diversaj monrimedoj. Aferoj estis malsamaj sub la komunistoj. La lasta mezboneco estis trenita tra dek klasoj. Tiam, akademiaj gradoj ofte estis ricevitaj fare de mezboneco .
  Ĝenerale, Andropov estis hela kapo. Li komencis restarigi ordon, batali korupton kaj purigi la vicojn da sciencistoj. En la esplorinstituto, inspektadoj iĝis pli oftaj kaj sciencistoj komencis ricevi instigojn. La Ĝenerala Sekretario kaj Prezidanto de la KGB komprenis ke ŝanĝoj estas necesaj, kaj ankaŭ ke la sovetia popolo ne maturiĝis al demokratio. Andropov proponis la ĉinan version kiel la plej bonan. Malrapida evolua kresko en la merkaton konservante potencan industrian potencialon. Ĉi tiu ideo estis, eble, la plej racia, precipe konsiderante la pensmanieron de Rusio, la malkapablo de la homoj kaj, plej grave, la elito aprezi la ĝojojn de demokratio. Se Andropov vivus pli longe, aŭ ekregis pli frue, eble Sovet-Unio pluvivus. Gorbaĉov komencis demokratiiĝon kaj, en kondiĉoj de ekonomia krizo, falantaj naftoprezoj, malpliigo de disciplino kaj enspezo de alkoholo, ĝi kaŭzis katastrofon. La Ŝtata Krizo-Komitato estis la lasta provo savi la imperion. La manko de volo kaj forta, decida gvidanto malhelpis la komisionon konservi potencon.
  Drachma notis:
  -La Ŝtata Kriz-Komitato estas aro da kretenoj , kiuj ne kapablas fari militan puĉon. Se mi estus vicprezidanto, mi unue mortigus Jelcin kaj lian akompanantaron. Specialforta teamo farus tion. Kaj Gorbaĉov estus doninta injekton por paralizi lin.
  Elizabeto, forte kunpremante la pugnojn, respondis decide:
  - Kaj estus pli bone!
  La nimfa grafino, blovante la vangojn, diris:
  - Se mi estus la reguloj, estus pli bone! Ĝenerale, fera ĉeno kaj ŝtalaj mankatenoj plej bone certigas unuecon. Krome, totala superrigardo super propagando estas necesa por kontroli mensojn laŭvorte de la lulilo.
  Elizabeto konsentis:
  - Propagando estas granda forto. Sed mi devas diri, ke en poststalina tempo ŝi lamis rimarkeble. Krome, la rakontoj pri Lenin estis tiel naivaj, stultaj kaj infanecaj, ke neniu nomus ilin konvinkaj. La plej grava afero mankis: la grandeco de la gvidanto!
  - Mi ankaŭ ne vidas grandecon en fabeloj pri Kristo. Precipe kiam li estis skurĝita kaj batita. - incitetis Draĥmo.
  La blonda militisto decideme kontraŭis:
  -Vi ne komprenas veran grandecon. Ĝis kioma grado Jesuo Dio la Filo amis la mondon, ke pro homoj li iris al terura humiligo, kruela morto. Rimarku, ke la kreinto de la universo, kiu tenas ĝin per sia potenco - la reĝo de tiuj, kiuj regas kaj la Sinjoro de tiuj, kiuj regas - humiligis sin.
  - Venu, Lizonka! La ĉiopova kreinto de la universo falis sub la krucon, aŭ eble eĉ sub ŝtipo. - Draĥmo montras sian longan, rozkoloran, moveblan langon.
  - Ne blasfemu! - Elizabeto montris sian pugnon. - Li fariĝis tute kiel homo, kun siaj doloroj kaj malfortoj. Ĝenerale, mi ne volas paroli al vi pri la sankta; perloj ne estas ĵetitaj antaŭ porkoj.
  La nimfa grafino krude ekkriis:
  "Ankaŭ mi ne volas diskuti kun vi, ĝi dormigas min, kaj la venontan nokton antaŭ ni estos ŝtorma."
  La blonda terminanto kapjesis:
  - Ankoraŭ farus! Ni eble tute ne devos dormi.
  Drachma deklaris:
  - Tial mi proponas al vi Lizonka. Ni nur kantu.
  La militisto vigliĝis:
  - Tio estas bona ideo! Ĉu ni kantu dueton?
  La nimfa grafino konfirmis:
  - Kompreneble, sed kiel alie!
  La knabinoj tusis, kaj Elizabeto komencis kanti, komponante dum ŝi iris, kaj Draĥma sekvis ŝin unuvoĉe kun mirinda voĉo:
  Mi donos al mia denaska Rusio,
  Sankta inspiro de amo!
  Larmoj fluantaj kiel rivereto,
  La Sinjoro donos al ni peton!
  
  Kristo etendis la ĉielon,
  Kaj per la potenco de la spirito li kreis la mondon!
  por la malfortuloj en la korpo,
  Li havas senlimajn potencojn en siaj manoj!
  
  Ortodoksa Rus' estas kun mi,
  Batalu kuraĝe, glora militisto!
  Strebu al la Ĉiopova per via animo,
  Vi estas inda akcepti Kriston kiel honoron !
  
  Sorto sulkigis la brovojn - riproĉo,
  Vi servis vian Patrujon senzorge!
  Katoj gratas de nun,
  Sed la espero venkas malĝojon!
  
  Kaj la Patrujo en la koroj de la jarcento,
  Kiel la momento ekbrilis antaŭ miaj okuloj!
  Mi kantos mian himnon nuntempe,
  La Patrujo estos feliĉa kun ni!
  Draĥmo, parolante pri Kristo, sulkigis la brovojn kaj svingis, sed, tamen, kunkantis. La voĉoj de la knabinoj senĉese ŝanĝis la ritmon, poste frostiĝis, poste, male, ekflamiĝis. Ili eĉ ŝatis aŭskulti sin mem, admirante sian propran pensflugon.
  Elizabeto subite interrompis la kanton:
  - Vi scias, mi vidas movadon tuj sub ni.
  Draĥmo konsentis:
  - Ankaŭ mi sentas ĝin.
  La knabinoj turnis sin al la piloto.
  - Ni estas atakitaj.
  Li respondis konfuze:
  - Do kio! - Ni havas nur unu maŝinpafilon por redukti la pezon de la aviadilo, la pezo estas minimuma.
  - Tiam vi devus fari ĉi tion! - Draĥmo saltis al la armilo kaj celis. - La malamiko ne estos vundita!
  La nimfa knabino malfermis fajron. La maŝinpafilo trafis per plumbaj kugloj. Elizabeto rimarkis, kiel la vosto de la malamika batalanto ekbrulis.
  - Kaj li sukcesis veni ĉi tien. Al tia neatingebla alteco. - La piloto rimarkis. - Se vi ne ŝatas ĝin.
  Draĥmo respondis:
  - Mi ne havas halucinojn.
  - Sed estas kinkoj! - Elizabeto diris ridante.
  - Rigardu, kiu Parolas! - Draĥma provis frapi sian amikon sur la nazon, sed ŝi kaptis sian manon.
  La blondulo knaris:
  - Ne lasu!
  La nimfa Grafino muĝis:
  - Ne lasu viajn piedojn liberan kondukilon!
  La knabinoj batalis iom pli, eksciante, kiu estas pli forta. La batalo rivelis proksimuman egalecon de fortoj. Kvietiĝinte, la amikoj denove ekzamenis sian ekipaĵon, precipe la artefaktajn bidojn.
  Elizabeto preĝis, persvadante la Ĉionpovan:
  - Tiuj ĉi ŝtonetoj, kreitaj de via volo, ne malsukcesu nin en la sankta lukto, kiun ni faras por la profito de la tuta homaro. Kaj unue, pro nia Patrujo.
  La aviadilo transiris la Kanalon kaj iomete malsupreniris. La piloto ordonis:
  - Kaj nun vi havas elekton. Se vi estas certa pri via ekipaĵo, tiam vi povas salti nun, se ne, mi iros eĉ pli malalte.
  - Sufiĉe! - diris Elizabeto, surtirinte siajn botojn, sed vidante, ke ŝia amiko ne surmetas ŝiajn ŝuojn, ŝi denove detiris ilin, por ke, se necese, ŝi povu uzi la nudajn piedfingrojn. - Ni pluvivos!
  Drachma aldonis:
  - Kial riski? Eble estas altaltitudaj batalantoj ĉi tie, kaj ne estas fakto, ke ni ne estos pafitaj. Sed oksigenmalsato absolute ne timigas por ni, nia fiziologio estas preskaŭ perfekta!
  La piloto ordonis:
  - Tiam saltu!
  La knabinoj tiris sur malpezajn dorsosakojn kun pli malgrandaj paraŝutoj ol kutime.
  Ili forpuŝis kaj elsaltis. La unua parto de la falo devis okazi en libera flugreĝimo. La knabinoj trovis sin en malofta, frosta malvarma medio. Estis kvazaŭ miaj pulmoj krevas kaj miaj okuloj ruliĝis el mia kapo. Kaj la maŝo premis mian kolon. La knabinoj provis moviĝi kiel eble plej malmulte, konsumante malpli da aero. Poste ni provis spiri, farante tion kiel montaraj lacertoj, uzante la supran parton de la bronkoj.
  Kiam la atmosfero fariĝis pli densa kaj la falo malrapidiĝis , Draĥma diris per sufoka voĉo:
  "Mi ne sciis, ke vakuo povus esti tiel dolora."
  Elizabeto respondis surprizite:
  - Ĉu ili ne kontrolis vin en vakua ĉambro?
  La nimfa grafino konfirmis:
  - Jes, estis tia afero. Sed ĝi estas iel artefarita, kaj komence mi eĉ timis.
  La blonda terminanto konfirmis:
  - Ankaŭ mi! Mi neniam antaŭe saltis de tia alteco. Ja dudek kvin kilometroj.
  Draĥma diris kun intenca senzorgeco:
  - Estas nenio.
  La knabinoj komencis moviĝi pli aktive, provante alteriĝi ĝuste en la arbaro. Ili neniam uzis paraŝutojn, ŝajne kredante, ke simpla pluvmantelo sufiĉas por sukcesa surteriĝo. Elizabeto knaris:
  - Ĝenerale, paraŝuto estas nur ekstra pezo.
  Draĥmo murmuris:
  - Ni enterigos ĝin tuj kiam ni surteriĝos.
  La surteriĝo en la arbaro estis malglata, Elizabeto batis sian nudan piedon sur akra branĉeto, sed ne atentis ĝin.
  La blondulo ekkriis:
  - Ne gravas, la skolto devas elteni la doloron.
  Draĥmo konfirmis:
  - Toleru, sed ne serĉu ĝin intence. Tamen, estas tipe por vi kredantoj serĉi severajn provojn.
  
  Elizabeto respondis sufiĉe logike:
  - Vi devas esti preta por io ajn. Kaj nun mi proponas ŝanĝi la kamufladon. Estas tempo preni sur sin la ŝuojn de premata nigrulino.
  La knabinoj surmetis senriproĉan ŝminkon, ŝanĝante sian haŭtkoloron. Nun ili fariĝis ravaj nigrulinoj, eĉ ŝanĝante sian okulkoloron.
  Tamen, ĉi-lasta povas esti plenumita per klopodo de volo, sen kemiaĵoj.
  Post tio ni ekkuris tra la arbaro. La knabinoj hastis. Jen ili venis al la vojo. Nun ni devis akiri transporton.
  "Estas ankoraŭ longa vojo al la frontlinio, kaj mi ne pensas, ke ili estas tro viglaj." - diris Draĥmo.
  La vojo ne estis precipe larĝa, sed glata. La ĉielo estas nuba, tipa brita vetero.
  Elizabeto notis:
  - Estas interese esti en la lando de Rikardo Leonkoro kaj Ŝerloko Holmso. La plej progresema kaj, paradokse, samtempe konservativa lando en la mondo.
  Drachma deklaris:
  - Britujo estas grandega imperio. Ĉe ĝia pinto, ĝi estis eĉ pli granda ol la Rusa Imperio. Ĝenerale, en la moderna historio, Rusio estis plej potenca en la lastaj jaroj de Stalino kaj antaŭ la unua mondmilito.
  Elizabeto logike rimarkis:
  - La unua mondmilito estis perdita pro manko de forta registaro. La caro ne devas esti Stalin. Catherine la Dua ankaŭ estis sufiĉe milda reganto, sed ŝi gajnis du turkajn militojn kaj dividis Pollandon. La teamo mem, kompreneble, ne ludis sian rolon.
  La Grafino-nimfo konsentis:
  - Jes, la teamo ne sufiĉis por Nikolao la Sanga. Catherine havis tutan galaksion de komandantoj kaj ŝtatistoj, sed Nikolao nur havis Stolypin, kaj li estis mortigita.
  La blonda militisto aldonis:
  - Brusilov estas forta komandanto. Domaĝe ne ĉiuj generaloj estis tiaj. Precipe Kuropatkin. Por supre, li estis malkuraĝulo kaj havis nur malmulte da kompreno de moderna militado. Post la malvenko kontraŭ Japanio, Ivano la Terura palisumintus tian komandanton.
  Drachma racie notis:
  - Ĵukov ĉiam estis malmola. Li estas la plej populara politikisto de la dudeka jarcento. Kvankam ili diris, ke li venkis kun granda sango.
  Elizabeto, ŝprucante la nudajn piedojn tra la flakoj, levante fontanojn de ŝprucaĵoj, opiniis necesa klarigi:
  - Konsiderante, ke la germanoj troviĝis en fidinda, bonevoluinta defendo, estis ankoraŭ neeble trarompi ĝin per malmulte da sango. Kaj ĝenerale, estas facile esti inteligenta retrorigarde. Sed atentu, trarompante la plej potencan defendon en Berlino, Zhukov sukcesis fari ĝin en du semajnoj. Ĉu ĉi tio ne estas atingo?
  La nimfa grafino lekis ŝiajn lipojn:
  - Konsentu! Kaj se la sturmo estus prokrastita, la perdoj estus eĉ pli grandaj.
  La blonda militisto siblis:
  - Fuŝuloj provas kalumnii Ĵukov . Precipe, la perfidulo kaj spiono Suvorov- Rezun skribis kalumniojn pri li.
  Draĥmo muĝis:
  - Rezun ! Ni revenos, faros operacion, forrapos Rezun el Anglio kaj transdonos lin al Rusio. Li pasigos tempon en malliberejo kaj fariĝos pli saĝa.
  Elizabeto siblis:
  - Jes, kaj tia ŝaŭmo naskiĝas. Ekzemple, ni ne povas kompreni perfidulojn. Kio malbonas kun KGB-maĵoro en Sovetunio .
  La nimfa Grafino muĝis:
  - Mi pensas, ke estas inverse.
  La blonda spiono konfirmis:
  - Certe! La vivo en Britio ne estas pli bona ol en Sovetunio.
  Draĥmo grumblis:
  - Kaj eĉ se estas pli bone, ĝi ne estas por perfiduloj. Post ĉio, eĉ la posedantoj ne ŝatas tiajn homojn, malgraŭ ĉiuj avantaĝoj, kiujn ili ricevas.
  La knabinoj rigardis en la mallumon. La ŝoseo ne estis precipe okupata. Neniu venis, la knabinoj enuis.
  Draĥma demandis:
  - Nu kion ni faros?
  - Ni serĉu pli aktivan ŝoseon. - sugestis Elizabeto.
  La vento blovis kaj la ombroj de la arboj moviĝis, iomete kliniĝante kvazaŭ por subteni tiun ĉi proponon.
  - Kion sugestus Ŝerloko Holmso en ĉi tiu situacio? - ŝerce demandis Draĥmo.
  - Rekuru al la metodo de dedukto! - Elizabeto respondis.
  La knabinoj eliris al la centro de la ŝoseo kaj flaris. Kompreneble ili surmetas ŝuojn por ne montri siajn tro graciajn, knabinecajn piedojn. Juĝante laŭ la odoro, ĉi tie pasis dumtage konvojo da aŭtoj. Infanteriaj batalveturiloj kaj kirasaj trupveturiloj, paro da aŭtoj kaj, se juĝante laŭ la spurmarkoj, malpeza tanko.
  - Jes, ankaŭ ĉi tie estis plialtiĝo. - diris Draĥmo. - La tanko, juĝante laŭ la malpezaj presaĵoj, pezis kvardek du tunojn kaj havis tri spurojn. Ĉi tio estas io specifa.
  - Ne vere! La duon-meza tanko, male al la Ruĝa Cromwell, kiu pezas sesdek sep tunojn kaj havas cent dudek milimetran pafilon, estas armita per naŭdek kalibro. - Elizabeto deklaris. - Cetere, la ŝoforo de ĉi tiu tanko fumas Mobil kaj ankaŭ estas maldekstramana.
  La Nimfa Grafino dubis:
  - La lasta deklaro estas polemika.
  La blonda skolto kontraŭis:
  - Kial! Nunaj tankoj ankoraŭ ne estas sur stirstangoj, do la kutimo esti pli aktiva kun pli forta mano influas la kvaliton de la movo.
  - Jes, mi ankoraŭ volas tiri la levilon. - Draĥma prenis la cigaredstupon per la pinto de sia usona boto kaj ĵetis ĝin en ŝian buŝon. - Uf! Tio estas abomena. Ĉi tiuj cigaredoj simple ŝokas.
  Elizabeto volonte konsentis:
  - Eble! Ĝenerale, nia mondo estas plena de aĉaĵoj , do ne plenigu vian buŝon per ĝi.
  La knabinoj marŝis laŭ la vojo malrapide, poste malrapidiĝis. Nun ili trovas sin ĉe vojkruciĝo. Proksime estis transirejo, do ni devis ĉirkaŭiri ĝin.
  La sekureco ne estis tre granda, ĉirkaŭ dudek homoj, sed mi ne volis fari tro da bruo.
  La knabinoj grimpis sufiĉe malproksime. Kaj ili komencis diskuti la pluan agadplanon.
  - Ni devas ataki la kolonon. - sugestis Elizabeto.
  Draĥma subite kontraŭis:
  - Tro malĝentila kaj sangavida!
  La blondulino estis surprizita:
  - Kaj kio pli!? Kaj ekde kiam la ateisto fariĝis pacifisto?
  Ignorante la atakon, la nimfa grafino diris:
  - Mi proponas, ke vi voĉdoni!
  Elizabeto knaris:
  - Ĉu vi ne timas vagan kuglon?
  Draĥma trankvile kontraŭis:
  - Ili ne kuraĝos ofendi knabinojn, kaj eĉ nigrajn.
  La blonda skolto subspire murmuris:
  - Bone, ni risku!
  Lumiginte sin per poŝlampo kaj plene taŭzinte iliajn harojn, la knabinoj staris sur la vojo. Ili sentis sin tre certaj.
  - Nia misio estos plenumita! - diris Elizabeto.
  Sufiĉe strange, kelkaj kolonoj preterveturis, ne atentante la voĉdonantajn nigrajn knabinojn.
  La draĥmo eĉ koleriĝis:
  - Kio ili estas, ĉiuj eŭnukoj?
  - Eble ili estas emfazitaj! - Elizabeto deklaris.
  La nimfa Grafino knaris:
  - Bone, ni vidu.
  La knabinoj komencis atendi, kaj estis paŭzo. Jam estis la dua matene, la horo, kiam la trafiko ĉesas.
  - Li povas marŝi al la urbo piede. - sugestis Elizabeto.
  Draĥma respondis heziteme:
  - Stulta penso! Do estos malfacile por ni ekloĝi.
  La blonda spiono faris raciajn argumentojn:
  - Kaj, miaopinie, male, en tia grandega urbo kiel Londono, estas facile perdiĝi. Precipe nigraj kiel ni.
  - La diablo kaŝas sin en la infero, kaj la pastro estas en la poŝo de paroĥano! - ŝercis Draĥmo.
  Elizabeto riproĉe balancis la kapon.
  "Via kapo estas plena de malbonaĵoj, vi vere estas diablo!"
  - Kiel diri. La diablo havas nigran felon - la pastro havas animon! - Draĥmo rimarkis.
  La blondulo kontraŭstaris:
  - Sed ne ĉiuj havas superbajn pastrojn kun anĝela animo.
  La nimfa grafino respondis:
  - La escepto nur konfirmas la regulon.
  La knabinoj luktis iomete sur la fingroj, unue per siaj mezfingroj, montrofingroj, poste kruce por kruci .
  La fingroj varmiĝis, sed la avantaĝoj ne povis esti identigitaj. Elizabeto proponis ludi ŝakon.
  - Ni havas poŝojn , ni povas batali.
  La knabinoj decidis ludi kaj aranĝis la pecojn. Elizabeto elektis la sicilian defendon kun nigra. La ludo montriĝis akra kaj kun abundo da atakoj, sed finfine ĉio finiĝis en rompita, tirita fino.
  Drachma rifuzis rekoni remizon dum longa tempo, provante trovi ion en la stilo de Karpov aŭ Carleson. Ĝenerale, ĉi tiu knabino estas karakterizita de la deziro venki je ajna kosto.
  La ludo estis interrompita per la apero de nova konvojo. Ambaŭ belulinoj ĉesigis la ludon kaj komencis voĉdoni.
  Subite, du kamionoj haltis, kaj specialfortaj soldatoj elsaltis. Ili direktis siajn pafilojn al Elizabeto kaj Drachma.
  Muĝado aŭdiĝis:
  - Kiuj ili estas kaj kion vi bezonas?
  La knabinoj respondis unuvoĉe:
  - Ni estas oficiroj de specialaj fortoj Gili kaj Mary, ni faris operacion kontraŭ la partizanoj kaj iom postrestis la niajn .
  Virina vizaĝo en la epoletoj de specialtrupa kolonelo pikis el ilia kajuto.
  Aŭdiĝis nekredema voĉo:
  -Kontraŭ kiuj partianoj vi batalis?
  - Timigaj aĉuloj ! De la Lev-grupo. - diris Elizabeto. "Ŝi ne sciis certe, kompreneble, sed ŝi atendis, ke verŝajne ekzistos tia grupo en Britio."
  La kolonelo muĝis:
  - Blanka Leono. Ĉi tio estas serioza! Timigaj infanoj. Sed vi infanoj aspektas freŝaj.
  - Kial oni batu nin ? - kontraŭis Draĥmo.
  De poluso al poluso,
  Ne ekzistas armeo pli forta
  Ni batalas kun kolero
  Por feliĉo por homoj!
  
  Kaj Stalino estas la flugiloj de falko,
  Lumo donas esperon!
  La bato de ŝtala martelo,
  La tagiĝo lumigos nin!
  
  La fia forto de la mallumo,
  La ŝildo de fido ne povas esti penetrita!
  Ameriko libera,
  Ni povos protekti!
  Draĥmo kaj Elizabeto kantis kune. Iliaj mirindaj operecaj voĉoj ŝajnis kiel orkestro. La specialtrupaj batalantoj ekstaris.
  Du virinoj kliniĝis eksteren. Ili estis ne pli ol tridek, nigraj, aŭ pli ĝuste brunaj, en Usono, precipe en Novjorko, nigruloj estas pli helaj. Kaj ili tinkturigis siajn harojn oranĝaj.
  La kolonelo kaj subkolonelo estas sufiĉe belaj, kvankam diketaj, estas klare ke ili estas potencaj batalantoj. Oni devas diri, ke Elizabeto kaj Draĥma ankaŭ ŝajnis fortikaj pro iliaj larĝaj ŝultroj.
  La inaj oficiroj grumblis:
  - Bone, estas klare , ke vi estas nia. Ĉu vi havas dokumentojn?
  - Certe! - respondis Elizabeto, etendante paperon.
  Draĥmo ankaŭ puŝis ksivu .
  - Ĉio estas en plena svingo!
  Ŝi mallonge rigardis la ĉifonajn dokumentojn. Ili estis aŭtentaj, prenitaj de la mortintaj knabinoj, kaj iomete ĉifonitaj por ne veki suspekton.
  Kontenta voĉo diris:
  - Nu, vi povas sidiĝi, vi estas tipaj usonanoj.
  Draĥma mansignis la komandon per sia fingro, vangofrapante lin.
  - Bona knabo.
  La knabinoj facile saltis en la aŭton.
  Ĝi estis kirasa kirasa aŭto kun du maŝinpafiloj sur la flankoj. Sufiĉe oportuna rimedo por transporti infanterion. La knabinoj ronronis pro plezuro, kiam ili sentis la tuŝon de la manoj de viroj sur siaj korpoj. Ene estis kaj viroj kaj virinoj. Ili ne hezitis karesi unu la alian.
  Elizabeto eĉ fajfis ion. Ĝenerale, nigruloj havas specialan seksecon. Tiuj estas specialaj fortoj, kaj el fortaj, pure lavitaj korpoj venas specifa odoro, kiel tiu de katpredantoj. Ĝi ekscitas kaj elvokas deziron. La knabino provas forpuŝi iliajn manojn, sed la infanoj perceptas tion nur kiel elementon de amludo. Jen la nigrulo avide kisas ŝin sur la lipoj, la manoj de alia ekscitas ŝiajn cicojn. Draĥmo volas pli. Elektinte la pli grandan ulon , ŝi interkrurigis lin. Voluptaj ĝemoj aŭdiĝas.
  La kolonelo interrompis ilian interrilaton:
  - Kio estas ĉi tio, bordelo? Ĉu ne plu elteni? Ni venos al Londono kaj ripozos tie. Ni havu eksplodon .
  Elizabeto kapjesas:
  - Ĝuste, ĉi tie estas maldece!
  La kolonelo grumblis:
  - Dececo estas burĝa koncepto!
  - Certe! Sed ekzistas ankaŭ proleta deco. - Elizabeto rimarkis. - La morala kodo de komunisto.
  - Jes, ekzistas tia afero. Sed virino en la vicoj ne devus rifuzi indajn ulojn. Precipe militaj herooj. - La kolonelo montris oran stelon sur sia brusto.
  - Nu, tio estas justa! - Elizabeto konsentis. - Sed la rajto elekti ankoraŭ apartenas al la virino.
  - Mi mem decidos kiun el pluraj herooj elekti. - Draĥma konsentis. - Aŭ eble eĉ tri samtempe. Ĉi tio estas pli amuza por mi, kaj neniu el la uloj ofendiĝas!
  La ina kolonelo murmuris:
  - Vi, mi vidas, estas varmaj knabinoj, sed kia vi estas en batalo! Ĝenerale nia taĉmento devas halti en vilaĝo survoje al Londono. Unu el la komandantoj de la grupo Blanka Leono estas tie, vi devas preni lin.
  Elizabeto konsentis:
  - Nepre!
  Draĥmo bojis :
  - Mi estas besto en batalo.
  La kolonelo diris per profunda voĉo:
  - Plej verŝajne ne estos batalo. Lokaj komunistoj helpis nin.
  - Fido al lokaj fortoj estas la sukceso de la revolucio, kiel diris Lenin. - Elizabeto rimarkis. - Ĉi tio tamen seniluziigos nin.
  La nigrulino rimarkis:
  - Kiel diri. Krom la batalo, estas io alia agrabla.
  La blondulino demandis:
  - Ekzemple?
  La kolonelo lekis siajn plenajn lipojn:
  - La sama torturo.
  - Ho, ĉi tio estas interesa! - diris Draĥmo.
  La volupta nigrulino ĝemis:
  - Vi ankoraŭ ne aŭdos ion tian. Vi scias, kiel agrable estas aŭskulti virinon hurli. Aŭ juna sana viro ĝemas.
  La nimfa Grafino pepis:
  - Ni povas imagi.
  Kaj ŝi lekis siajn lipojn, imagante, kiel belan, muskolfortan junulon kun blondaj haroj kaj kuraĝa mentono - kiel Apolono - estas turmentata kaj turmentita.
  Kaj ambaŭ knabinoj prenis ĝin kaj kantis ĥore:
  Militistoj de la mondo - komsomolaj batalantoj,
  Ni batalas por la gloro de la Sankta Patrujo...
  Vi ne povas forlasi la Fuhrer- batulon AWOL,
  Por ĉiam Rusujo ni estos kun vi!
  
  La sankta standardo brilas super ni,
  Kaj la granda Stalino, li lumigis la vojon por ni...
  La Patrujo estu kun ni por ĉiam,
  Kristo inspiris la Komsomolon por atingi ĉi tiun heroaĵon!
  
  Eterna Patrujo, forta, libera...
  Amikeco de popoloj estas subteno dum jarcentoj ...
  Laŭleĝa potenco, popola kredo -
  Post ĉio, simpla homo staras por unueco!
  
  Ne ekzistas Lenin, kredu min, estas pli saĝa viro en la mondo,
  Kaj Stalino estas bonega, bela aglo...
  Kaj kune kun niaj patroj ni fariĝos pli fortaj,
  La Unuiĝo de Ruĝaj Nacioj akiris grandecon!
  
  Ni batalas kuraĝe kontraŭ malnobla faŝismo,
  kapo de la drako estis detranĉita, kredu min...
  Kaj paco kun komunismo estos konstruata en la lando,
  Tre sangavida besto estas venkita!
  
  En la nomo de la popolo, komsomolaj batalantoj,
  Ili kuras kuraĝe tra la neĝo nudpiede...
  Faŝismo ne estas savita per ruzo, ruzo,
  La Rusa Dio frakasos lin per sia pugno!
  
  Kiam ni promenas tra Berlino radiante
  La botoj de knabinoj brilas en la suno...
  La standardo flamos super la Patrujo per fajro,
  Kaj niaj malamikoj neniam povos pafi nin!
  
  Kredu nin, ni disigos la Patrujon sur du bordoj,
  Ni donu oceanon de senfina amo -
  Sub la flago de granda, sankta Ameriko,
  Vi estas kavaliro de malamikoj, kiel Samson, disŝiru lin!
  . ĈAPITRO N-ro 8.
  En la palaco de la Diino de Malbona Kali daŭris amuzo kaj, samtempe, terura distro.
  Ĉi-foje Artemiso devis batali multe pli seriozan kaj konkurencivan batalon. Ne estas kvazaŭ la sperta elfo faligas malgrandajn, duonnudajn kaj nudpiedajn knabojn.
  Diino Kali indulgis la knabojn por nun. Sed ŝi ordonis, ke ili estu plene skurĝitaj. Por ke junaj sklavoj ne malstreĉu. Kaj la knaboj estis tiritaj supren sur la malantaŭaj kruroj, la manoj ligitaj malantaŭ ili. Kaj la belaj sklavinoj batis la malfeliĉajn infansklavinojn per salikaj branĉetoj. Kaj ĝi doloras, kaj vi povas ŝraŭbi ĝin ĝismorte.
  Sed la elfo Artemiso havis la sorton batali kontraŭ io monstran.
  La Diino de Malbono Kali plenumis sian vorton.
  Kaj bebo Tyrannosaurus rex saltis en la Arenon. Lia alteco estis bona kvar metroj, kvankam li ankoraŭ estis nur knabo de la dinosaŭro raso. Kaj plenkreska tiranosaŭro povus atingi bonajn dudek metrojn.
  Diino Kali plaŭdis ŝiajn manojn kaj kukis:
  - Nu, Artemiso? Nun batalu por via vivo!
  La elfo, kiu ankaŭ portis la titolon de markizino, riverencis kaj respondis:
  - Du mortoj ne povas okazi, sed eĉ vi ne povas eviti unu!
  Diino Kali klakis siajn nudajn piedfingrojn kaj kupolo aperis ĉirkaŭ paro da gladiatorbatalantoj. Por ke se io okazas , la bebo tiranosaŭro ne dispremas aŭ disŝiras iun el la gastoj.
  La kupolo estis travidebla, kaj la batalo estis klare videbla. Grandega kaj agresema lacerto rapide atakis la elfan markizinon. Sed Artemiso, per du akraj glavoj, moviĝis de la saltlinio, kaj eĉ sukcesis grati la haŭton de la tiranosaŭro. Vere, la skvamoj de tiranosaŭro estas dikaj kaj vi ne povas facile trarompi ĝin. Sed almenaŭ restis la hela strio sur la ruĝbruna fono.
  Diino Kali notis:
  - Estas intrigo, kaj tio estas kio plej interesas min. Venu, batalu, kaj la besto, kompreneble, ne indulgos la knabinon, sed la knabino ne indulgos la beston.
  La Trolo-Reĝo rimarkis:
  "Estos domaĝe, se mortos gladiatoro de tiom alta nivelo kiel markizino Artemiso!"
  Responde, la malbona Diaĵo ridis kaj respondis:
  - Kaj jen kiel falas la karto! Sed ĉiuokaze, ĝi estos bona batalo, kaj ni rememoros ĝin.
  Efektive, la batalo estis tre interesa. La bebdinosaŭro atakis, kaj Artemiso manovris kaj evitis, farante subtilajn gratvundaĵojn per ŝiaj glavoj en respondo. Ŝi, militisto, povas esti dirita esti grandioza. Kaj tiel rapide.
  La paera knabo kaj, samtempe, spionoficiro Vladimir Terkin rigardis tion kun granda entuziasmo kaj surprizo. Ŝajnas, ke li estas nur dekdujara, sed fakte li aĝas kelkmil jarojn. Kaj kion li ne vidis?
  Sed en ĉi tiu kazo, la spektaklo valoris, kaj la knabino montris tre interesajn kapriolojn, tordojn, saltojn kaj saltojn.
  Ne vane la elfa markizo estas stelo inter gladiatoroj kaj militistoj. Kaj li batalas ĉe la supro. Nur la malamiko Tiranosaŭro estas tro forta. Estas multe pli facile batali kontraŭ leono, aŭ eĉ kontraŭ rinocero. Kaj ĉi tio estas reala, ekzistas monstro. Kaj alteco, kaj pezo, kaj tre daŭra haŭto, kiu estas tre malfacile penetrebla.
  Kaj estas ege malfacile venki lin. Sed la spektaklo estas altnivela. Kaj la gastoj ĝojas. La sklavaj knaboj ankaŭ vigliĝis, la okuloj de siaj infanoj brilis pro la ĝojo de tia vidaĵo.
  Terkin rigardis ĉi tiun spektaklon kun scivolemo, kaj samtempe, nerimarkeble por si mem, plonĝis en memorojn pri siaj propraj heroaĵoj.
  La skolto sentis, ke li estas sur rulŝtuparo. Vi malrapide, aŭ eĉ ne tre malrapide, malaltiĝas. Kaj tiel la furioza flamo de kolera vulkano bobelas sube. Ĝi bruligos vin ege dolore, tiel ke eĉ via haŭto senŝeliĝos kaj ne estos savo por ĝi.
  Kaj la movo de la rulŝtuparo akcelas, kaj la ruĝaj flamaj langoj jam avide kaj tre dolore lekas la nudajn, malglatajn kalkanojn de la knabo. La dika haŭto de la plandumo fariĝas ruĝa kaj iĝas kovrita per malgrandaj, purpuraj kaj tre doloraj veziketoj.
  Vladimir streĉas ĉiujn siajn fortojn, li ne volas fini en la karnovora fajra Gehena. Sed male, ĉiu fibro de la animo strebas trairi kiel eble plej rapide al la supro kaj establiĝi tie .... Komunismo?
  Subite la rulŝtuparo frostiĝas, kaj la skoltknabo ricevas la ŝancon, kiel raketo, kuri supren. Fine, li venos de fajra Geheno al ĉielo kaj houris!
  La vojo al la supro montriĝis pli mallonga ol Terkin pensis. La knabo saltis al la surfaco kaj trovis sin en surprize luksaj ĉambroj.
  Vladimir Terkin, malgraŭ siaj junaj jaroj, sukcesis viziti multajn lokojn, inkluzive de la Ermitejo kaj Peterhof; la knabo neniam vidis tian fabelan riĉaĵon ie ajn. Estis tiel mirinda vidaĵo, ke mi ne povas rakonti ĝin en fabelo aŭ priskribi ĝin per plumo.
  Ĉio estas sternita per valoraj ŝtonoj, kun tiaj helaj koloroj kaj eleganteco de dezajno, ke ili ne havas egalon sur la Tero, kaj estas malfacile eĉ imagi tiaĵon. Vi devas esti kiel Leonardo Da Vinci, aŭ Rafaelo, por imagi tian grandiozecon.
  Sed la plej bela afero en la palaco estis knabino de radianta beleco, kun haroj brilantaj pli hele ol la suno. Ŝi rigardis la duonnudan knabon kun la okuloj brilantaj en ĉiuj koloroj de la ĉielarko kaj diris per langvora voĉo:
  - Vi, mi vidas, estas kuraĝa kaj kuraĝa knabo! Ni vere bezonas ĉi tiujn ĉi tie!
  Vladimir necerte movis la nudajn piedojn. Post la brulvundoj ricevitaj de la flamo, la altvalora planko agrable malvarmigis la vezikojn sur la nudaj plandumoj kaj elvokis gajajn asociojn. La skolta knabo faris la evidentan demandon:
  - Kie ĝi estas, ĉi tie?
  La belulino respondis kun la plej senkulpa mieno sur ŝia vizaĝo:
  - Kiel kie? En la infero!
  Terkin fajfis kaj etendis la manojn:
  - Ankaŭ en la infero estas loko por ŝercoj!
  La skribita reĝino brilis eĉ pli hele kaj respondis per serioza tono:
  - Nu, kial vi opinias, ke la infero estas ekskluzive turmenta loko? Fakte, infero estas alternativa ĉielo, kie ĉio estas reala, kiel sur la Tero, kaj ofte eĉ pli interesa kaj pli bona!
  Vladimir ridetis, la ŝerco de la belulino aspektis tre amuza kaj bela siamaniere. Kvankam, aliflanke, ĉio en la universo povas esti tute male, inkluzive de la submondo. Tial homoj pentras la inferon la tutan tempon per la sama nigra kaj ruĝa farbo? Fakte...
  La knabino, vidante, ke la knabo ridetas, afable kapjesis al li kaj daŭrigis:
  - Ĉi tie en mia submondo estas multaj malsamaj, tre belaj kosmaj mondoj. Sed en kelkaj el ili la estaĵoj ribelis kaj rifuzis adori min kiel Diaĵon.
  Vladimir furioze kaj senlabore proponis:
  - Sendu do vian punon sur ilin! Vi povas fari ĝin - Satano!
  La blindiga belulino logike kontraŭis ĉi tion:
  - Vi scias, ni estas la kreintoj de diversaj mondoj; kiel regulo, ni ne malkaŝe enmiksiĝas en la aferoj de la kreado. Do vi, knabo, devos mem fari multon!
  Vladimir frapis siajn lipojn per larĝa rideto:
  - Kaj vi scias, ĝi estas bela!
  Antaŭ ol la knabo povis fini, li trovis sin en alia loko kaj mondo. La translokigo okazis tuj. Kaj la nova mondo montriĝis vere mirinda. Do estis kruela pikado en la okuloj, devigante min nevole fermi miajn okulojn.
  Nun li estas en la mezo de kosmobatalo. Skoltknabo estas ĉe la stirilo de unuloka batalanto, kaj serioza batalo okazas ĉirkaŭ li. Plurcent batalstelŝipoj sur same flankoj interŝanĝas hiperplasmajn salvojn, kaj Terkin mem estas atakita fare de lia kontraŭulo.
  Lia batalanta kontraŭulo estas platigita kiel daziko kaj travidebla. Fluoj de koloro elflugas el la nazotrunkoj. La aŭto de Vladimiro elturniĝas pro la trafo. Feliĉe, la fortokampo antaŭ la batalanto estingas la inercion de la kaskada kaj varmigita efiko, sed la knabo sukcesis senti la varman kison de la tropika dezerto sur sia vizaĝo.
  Li respondis per pafado reen. Krome, la korpo funkciis memstare kaj multe pli frue ol la konscio.
  La malamiko ricevis sian parton sur la frunto kaj komencis elturniĝi en evidenta provo veni malantaŭ Vladimiro.
  Tsarinat , simila al piranja fiŝo, estis atakita de tri Kaganate-krozŝipoj. (Informoj pri la kontraŭuloj aperis en telepatia impulso , kiu trapikis la cerbon de la skolta knabo!).
  Fariĝis tiel varme, ke ĝi deŝiris la turniĝantan atakgvattureton de la kareno de la peza ŝipo, kaj fragmentoj de rompita kaj degelinta kiraso komencis fali.
  Dekduo da batalrobotoj kaj pluraj homsimilaj kosmonaŭtaj batalantoj kirliĝis en eksplodema miksaĵo de atmosfero kaj vakuo. La aero mem eksplodis kaj ardis varme, elĵetante verajn fajrotorĉojn. Jen unu knabino kun abundaj, veluraj petaloj anstataŭ hararo, ŝi grincis maldike kaj frostiĝis , iĝante kandela stumpo.
  Terkin preskaŭ maltrafis sian eliron al la vosto, sed reagante instinkte, li sukcesis sendi pagendaĵon de mortiga neniigo super li.
  Kaj eĉ la juna militisto elŝovis sian langon:
  - Lupoj, ĉi tiuj estas abomenaĵoj! Malbono kiel hundoj!
  Post tio, la knabo provis elturniĝi el sub la atako de la persista malamiko. La manko de Vladimiro de sperto en kosmobataloj estis evidenta. Necesis agi alie, sed kiel... Ĉiukaze, Terkin intuicie provis forĵeti la malamikon ekster la celo. La skolto memoris kiel li estis persekutita de armitaj plenkreskuloj ekde aprilo 3014. Poste li ŝarĝis la plej proksiman per ŝtono kaj forkuris, evitante la kuglojn.
  Tiam aperis vera taktika lerteco - tiri morton per la lipharoj, kaj lasi la maljunulinon kun falĉilo kun la nazo.
  Kaj nun li ankoraŭ ne povis forigi la persistan malamikon kaj forŝiri sin, kvankam Vladimiro montris titanajn klopodojn, kaj en la kajuto de la kosma batalanto ĝi fariĝis pli kaj pli sufoka.
  Tiam Terkin decidis recurri al alia tekniko, nome al taktika trompo. Kaj la skoltknabo senespere turnis sian aŭton, imitante virŝafon. La kalkulo baziĝis sur la fakto, ke la malamiko ektimus, kaj tiam en la momento de deplojo eblus fortranĉi lin!
  En la kapo de Vladimir sonoris kanto:
  "Mi pensis, kvazaŭ en plena deliro, mi foriros, mi estas laca de la vundoj!" Sed tiu, kiu sidas en mi, ŝajne decidis rami min!
  Sendis mortigan fluon de hiperplasmo,
  Kaj ĝi ŝargos vian tempion per terura pulsaro!
  Sed en tiu momento lia samulo montris kuraĝon, aŭ eble li ankaŭ esperis, ke la malamiko ne povas elteni la blufon, kaj turniĝis en virŝafon.
  Sekvis kolizio, kaj tiam superbrila ekbrilo inundis ĉiun molekulon kaj ĉiun kvanton de la korpo de la knabo. Kaj vi trovis vin en la abismo, kie la internaĵoj de malgranda sed terure brulanta stelo flamas!
  Terkin malfacile malfermis, aŭ pli ĝuste malfermis, la palpebrojn. Ŝajnis al li, ke li vidas kvazaŭ stelplenan ĉielon, sed tiel helan kaj multkoloran, ke estis neeble imagi egalan al ĝi. Kaj grandaj kaj brile brilantaj anĝeloj kun glavoj saltas en la ĉielo. Krome, radiaj steloj briletas sur la pinto de la glavo kaj ĝiaj teniloj, manĝante la okulojn.
  Surprizite, la juna militisto fermis la okulojn, kaj poste denove, kun la peno de la Titano Heraklo, malfermis ilin. Jes, efektive, li vidas strangan stelitan tapiŝon de netera origino, ege dense ŝutitan per altvaloraj girlandoj de lumaĵoj. Dekmiloj da la plej helaj steloj blindigas kaj mirigas la imagon. La korpo mem ŝajnis flosi en vakuo, sentante neniun subtenon. La senprecedenca vidaĵo tiom ŝokis la skolton, ke li perdis la konscion dum kelkaj sekundoj, malkonektita de la realo.
  Kiam la kapablo pensi denove revenis al li, li jam povis regi siajn emociojn. Denove estis malmola surfaco sub li, la knabo pene staris sur siaj gratitaj kaj kontuzitaj kruroj.
  La vido, kiu aperis antaŭ li, ne estis por malfortuloj, aŭ por uloj, kies forto estis ne malpli ol titanio. Komence, la skolto opiniis, ke li freneziĝas. La majesta urbo, la ?efurbo de la galaksio, - vo?o knaris en mia orelo, - la Kaganata Imperio, aperis en sia tuta plej sova?a kaj radianta gloro.
  Vladimir mekanike ripetis la frazon de Ostap Bender:
  - Tro ŝika - la imago de idioto!
  Luksaj plurkilometraj nubskrapuloj, gigantaj temploj kun multaj kupoloj kaj simboloj ornamitaj per valoraj ŝtonoj, neimageble gigantaj statuoj, kaskadoj de ĝardenoj kaj fontanoj, helaj aparatoj, kolosaj afiŝtabuloj, kiuj povis konveni kvindek olimpikajn stadionojn kaj multe pli. Ekzemple, likvaj metalaj strukturoj, kiuj ŝanĝas formon kaj koloron per fabelaj nuancoj! Se ni aldonas milionojn da diversaj specoj de buntaj kaj ekstravagancaj aviadiloj, tiam por dekunujara knabo komence de la 21-a jarcento tio estis preter ajna limo.
  Eĉ se vi konsideras, ke ĉi tiu infano estas vera mirinfano!
  Kaj tamen ne estis timo. Estis ekstrema ekscito, kaj eĉ nepriskribebla ĝojo ĉe la vido de tia neimageble bunta grandiozeco kreita de la manoj de inteligentaj estaĵoj. Ĉio en ĉi tiu metropolo montriĝis grandioza kaj sorĉa. Pluraj sunsteloj brilis sur la ĉielo. La plej hela roz-flava kun topaza nuanco estas radianta ĉiela korpo, du verdaj, unu bluaj kaj du preskaŭ nevideblaj ĉeriz-safiroj, kio estas natura en tia intensa lumigado. Tamen, malgraŭ la forta lumo , ĝi ne doloris miajn okulojn kaj ĝi ne estis tute malfortige varmege. La temperaturo estas tre agrabla, kun iometa malvarmeta vento blovas.
  Terkin ekrigardis la flugantan estaĵon, similan al sepkapa ĝirafo kun multkoloraj kaj diversaj formoj, kaj fajfis. La oreloj de la estaĵo, kiel la helaj flugiloj de papilio, sonigis la trilon de la najtingalo responde.
  La juna skolto ekparolis:
  - Kaj kion Satano povas krei? Same kiel Dio, sed multe pli amuza!
  La skolto jam multe pli gaje paŝis, preskaŭ galopis,
  laŭ sep-kolora trotuaro vicita kun floroj, statuoj, multkoloraj fulmoj , kaj kristalpoluritaj kaheloj. La nudaj plandumoj sentis sin tre glataj, eĉ, eble, glitigaj, kiel glacio, donante lumineskan, sed feliĉe ne tro varman surfacon. Kaj ĉi tio altigis la humoron kaj igis nin fajfi. Sepkapa ĝirafo kun oreloj kiel flugiloj de papilio jam sukcesis leviĝi en la aeron kaj moviĝis tien per siaj krabformaj hufoj.
  Pluraj ekzotikaj birdoj preterflugis. Imagu testudan ŝelon sur la korpo, kaj la vostoj estas kiel pavoj , kun ŝtonoj pli belaj kaj pli brilaj ol diamantoj.
  Vladimir svingis la manplaton kaj lin, pepante:
  - Kiu estas gaja ridas, kaj la sono atingos la sunon! Kiu serĉas ĉiam trovos!
  Ĉio en ĉi tiu futurisma, vere kosma metropolo estis spegulbrilema kaj brile grandioza, eĉ la rubforigaĵoj estis faritaj en formo de ekzotikaj bestoj, insektoj, fiŝoj kaj birdoj. Ili malfermis la buŝon kaj ĝentile dankis ilin kiam rubo estis ĵetita al ili. Kiam Vasilij deĵetis la degeliĝintan kaj deforman ŝuon de la mini-soldato, el la trotuaro saltis kadavrobirdo, kvazaŭ ĝi estus akvosurfaco. Ĝi havis kapon de aglo, sed kun proporcie granda beko, kaj korpon de striita melongeno, enkadrigita de tri vicoj da abundaj petaloj. Ĉiu vico malsamis en la koloro kaj formo de la ŝosoj, kaj la flugiloj eĉ havis moveblan koloron, kiel videoklipo. La plumita kaj, samtempe, flora kadavromanĝanto englutis la eluzitajn ŝuojn, kiuj fariĝis neporteblaj, melodie pepante:
  Ni ne havas kialon por turmenti nin per duboj! Ne estas pli malesperaj uloj en la tuta universo! Veraj viroj ĵetas rubon - mortigu la ŝtalon de iu alia ! Tigo mortigu iun alian!
  Vladimir svingis la manon al la "diva kadavro " konfuzite kaj sprite diris:
  - La plej mirinda afero pri homo estas, ke li ne estas surprizita de la sorĉado, sed estas mirigita de la banalo!
  Tamen estas strange, ke la pezaj militaj ŝuoj fandiĝis, kaj li mem ne ricevis gravajn, krom negravaj, brulvundojn. Tamen la vestaĵoj ne ŝajnis tro difektitaj, kvankam la luksaj supertutoj estis perditaj. Sed io konserviĝis, kaj li ne tiom hontas promeni ĉirkaŭ la urbo en inteligenta T-ĉemizo kaj pantaloneto, normalaj vestaĵoj por knabo en varma vetero.
  Kvankam Terkin estis embarasita de siaj nudaj piedoj, kiuj estis ege malkonvenaj en la ĉefurbo, kie ĉiu statuo, aŭtomobilo, fontano, komponaĵo, tiu aŭ alia strukturo brilis per surdiga okulfrapa lukso. Kiel ĉifona almozulo en la registara kvartalo de Peterburgo, vi nevole ruĝiĝas, kiam unu el la noblaj nobeloj alproksimiĝas al vi.
   Sur la stratoj nuntempe ne estis multaj piedirantoj, plejparte infanoj, kiuj aspektis kiel homoj. Ĉar ĉi tiu estas unu el la centraj sektoroj de la metropolo, famaj Stalik-koloraj elfoj ekloĝis ĉi tie. Estis nur periodo, kiam la mini-soldatoj de la glamoura imperio sub la stranga nomo Kaganate ricevis mallongajn feriojn por sperti almenaŭ iom da vivo sen laciga borilo, por lasi ilin senti la ĝojojn de infanaĝo. Krome, ĉi tiu mallonga periodo de feriado, kompare kun la kazernoperiodo, estis speco de instigo por sukceso en studoj kaj bataltrejnado.
  Havi almenaŭ etan ŝancon administri vian tempon laŭ via deziro estas feliĉo! Ĝuste tial la vido de sendanĝeraj ridantaj infanoj, el kiuj multaj, ĝoje ludante, eĉ flugis en la aeron, kapriolitaj, turniĝis kiel pinto, liberigante kalejdoskopajn hologramojn, donis al la magia urbo mirindan idilian aspekton.
  Terkin volis alproksimiĝi al ili kaj demandi kelkajn demandojn, sed li timis. Mi timis, ke la pacaj, belaj knaboj kaj knabinoj kiel elfoj en floroj en siaj brilantaj kostumoj eble ne estas tiel pacaj kiel ili ŝajnas unuavide. Krome , ĝi ne kutime estas tipa por homoj, eĉ knabinoj kun petala hararo ludis klare militajn ludojn. Vere, ŝajnas, ke fabelaj kaj animeo-fantaziaj tipoj disvolviĝis , kaj ne homfaritaj bataloj. La individuaj holografiaj projekcioj estis grandaj kaj tiel helaj ke ili fidele reproduktis la detalojn. Kio ŝajnis , kaj fakte, subite fabelaj kasteloj, fortikaĵoj kaj domoj aperis de ie en la aero, kaj poste malaperis.
  Surprizita de tio, kion li vidis, la skolto marŝis kaj marŝis, daŭre ekzamenante la urbon. Kiaj mirindaj arboj kaj gigantaj floroj, longaj de dekoj kaj centoj da metroj, kun fontanoj kaj flugantaj bestoj pendantaj sur kristalaj balkonoj, brilantaj en la suno kun multfabla paletro. Sur la petaloj de floroj aperas diversaj kortuŝaj bildoj, senĉese ŝanĝiĝantaj, plej ofte batalartoj de diversaj eksterteranoj aŭ bataloj en retroa stilo.
  "Eble ĉi tiuj estas fortokampoj!" la skolto pensis, frotante la tempiojn, lia cerbo estis preta boli pro la abundo de impresoj. "Estas ĉi tie pluraj lumaĵoj, tia ludo de lumo kaj koloroj estas nereproduktebla sur nia planedo! Kio! strangajn formojn prenas iliaj kreaĵoj de la menso!"
  Jen unu el la sferaj konstruaĵoj pendantaj sur sep kruroj, randitaj per folioj, enkadrigita per altvaloraj ŝtonoj, ĉiu pentrita por kongrui kun la koloro de la flago de la Stalik-koloro-elfoj. Alia strukturo estis farita en la formo de seppinta stelo, kaj malrapide turniĝis ĉirkaŭ sia akso. Trie, kvin krokodiloj, kies vostoj kruciĝis en similaĵo de svastiko-pentagono, kaj fontanoj de hiperplasmaj ŝprucaĵoj kaj makuloj falis el iliaj buŝoj. Ĉiu tia makulo eligis specialan, unikan brilon.
  Aliaj konstruaĵoj similis novjarajn arbojn, kukojn kun fajraj torĉoj kaj ŝtormaj multkoloraj akvofaloj, gigantaj riveretoj irantaj en la stratosferon. Kelkaj gigantaj fontanoj en la formo de diversaj ekstergalaksiaj monstroj en valoraj ŝtonoj elŝutis fanditan metalon kaj strangajn gasojn, prilumitajn per laseraj kaj magolaser- radioj.
  La malsuperaj etaĝoj de la luksaj konstruaĵoj estis plenaj de buntaj enirejoj kaj elirejoj kun nomoj ekbrilis sur ekranoj. Kaj kio estas stranga estas, ke ĉiuj nomoj estas absolute klaraj: restoracioj, butikoj, belecaj salonoj, pafgalerioj, distraj centroj de ĉiuj niveloj kaj tipoj, diversaj servoj.
  Ĝi rememoris pri la multfoje pligrandigita kaj nekompareble pli luksa Centra Prezidenta Avenuo de Moskvo. Terkin estis ankoraŭ tre malgranda tiam, li memoris malklare kaj nun, laŭvorte, formanĝis per siaj okuloj la blindigan imperian grandiozecon. Kompreneble, multaj aferoj ĉi tie ne havis analogojn sur la tero. Nu, kia homa dezajnisto metus kap-malsuprajn spajrojn, kupolojn kaj lagetojn kun buntaj estaĵoj kiel sirenoj, kun multaj florvostoj kaj nepriskribeble timindaj monstroj. Kiel sabrodentaj kaĉalotoj, aŭ hibrido de korna mamuto kaj kvadratumita ŝarko! Eĉ timigas rigardi, ŝajnas, ke ĉio estas disfalon sur vian kapon kaj gluti vin tute.
  Unu el la elfaj knabinoj flugis super lin, malpeze tuŝante lin per brila longkalkanuma ŝuo. Terkin iomete balanciĝis pro la bato, li jam estis laca, li iris plurajn mejlojn.
  - Ĉu vi verŝajne ne manĝis delonge, stelmilito? - la anĝeleto sonoris kiel arĝenta sonorilo.
  Se estis iuj moviĝantaj spuroj, ili evidente estis malŝaltitaj. Ŝajne, en la ultrametropolo de la malproksima estonteco, ili tro zorgis pri fizika taŭgeco. La surfaco iĝis pli malglata kun pikiloj el malmola metalo. La mondo ridetis, kaj miaj nudaj piedoj komencis juki kaj juki.
  Mi eĉ rememoris la faman aforismon de la fama verkisto kaj poeto Oleg Rybakov: "Por vagabondoj, la tuta mondo estas sternita de dornoj, kiuj ŝajnas al ni glataj pro nia botita konscio!"
  Terkin vere volis manĝi, ĉar li sentis kvazaŭ li malsatas dum pluraj tagoj, krom ke...
  Sed kiu povas scii kiom da tempo li pasigis svenon .
  La strato estas plena de buntaj, invitaj, tre delogoformaj maŝinoj. Unu penso komencas regi en la blonda kapo de la juna skolto: "Estas tempo por manĝi!"
  La juna militisto-rekono decidas sufiĉe logike:
  - Vi ne povas havi du mortojn, vi ne povas eviti unu! Kaj kun malplena ventro ne ekzistas vivo, estas bone fali!
  Tuj kiam vi alproksimiĝis al la maŝino, tuj aperis tridimensia projekcio de bela sepkolora knabino kun flugiloj. En lingvo, kiu ŝajnis rusa, la mirinda nimfo diris:
  - Kion volas la malgranda sed kuraĝa konkerinto de la Universo?
  - Manĝu! - Terkin diris honeste, malsata ekbrilo estis videbla en la bluaj okuloj de la knabo.
  - Aro de cent dek kvin milionoj da produktoj el cent mil biologiaj kaj kemiaj elementoj estas je via servo. - La feino pepis, aldonante grandecon kaj brilon al la flugiloj.
  - Poste Kremlina glaciaĵo, limonado, suko, kuko kaj ĉokolado. - balbutis la ravita tombo.
  - Kiaj tipoj? Indiku vian mendon! - Estis du papiliaj knabinoj kaj ili rikanis nenature grandaj.
  - Ne gravas, kondiĉe ke ĝi estas bongusta. - Terkin murmuris konfuzite.
  Palpebrumante ofte pro ekscito kaj disvastigante la brakojn senhelpe.
  - Ĉu ĝi estas kiel eble plej bongusta? Konforme al la plej populara normo? - Insinue demandis milda, ina voĉo. Ŝajne la cibernetika servisto devis trakti pli ol unu fojon kun klientoj, kiuj ne komprenas, kion ili volas.
  - Jes! - La skolto Terkin elfalis kun malpeziĝo.
  - Levu la manojn, rigardu rekte. Aŭ elprenu vian personan identigan karton, mini-soldato. - La holografiaj nimfetoj diris ĥore.
  Skolto levis ambaŭ manojn. Malklara flava lumo ekbrilis, ŝajne ĝi estis skanita.
  - Via identeco ne aperas en la karto-indekso, vi ne havas personan militkarton, do vi ne povas esti servita. - La knabinoj kun petalaj hararoj knaris kaj tuj karmezis, krucis la brakojn per malpermesa gesto de la kolorelfoj de la Tigoj.
  Terkin haste foriris de la maŝinpafilo, liaj kalkanoj laŭvorte brulis. Ĉi tio ŝajnas esti teknotrona identiga komunismo. Nur ĉi tiu malkovro ne malpezigas mian kapon, sed mia stomako estas eĉ pli malplena.
  Terkin eksidis sur la ellaboritan trotuaron, frostiĝis, kliniĝis kaj apogis la mentonon sur la manplatoj. Mi pensis... La estonteco estis prezentita en la plej malhelaj koloroj. Li estas tute sola en alia galaksio, ĉirkaŭita de alimondaj estaĵoj , estaĵoj kiuj estas pli malbonaj ol la plej predantaj, sovaĝaj bestoj. Kaj neniu sava ideo povas veni al la menso. Oliver Twist estis pli bone en Londono, almenaŭ estis homoj tie kiel la senhejma fuĝanto mem. Nun, kien li iros? Ĉu li kapitulacu sin, kalkulante je kompato en malliberejo? Tie ili almenaŭ manĝigos vin, kvankam tiel humiliga maniero, per hoso.
  Ĉi tie Vladimiro vere trovis sin en la loko de Oliver Twist. La maldika kaj malsata knabo ne plu havis la forton por iri ien, kaj liaj kruroj senkompate rompiĝis en sangon sur la pavimŝtonoj kaj kruda gruzo de Londonaj padoj.
  Ankaŭ estas malvarme, la suno estas kaŝita malantaŭ la nuboj, kaj la norda vento blovas trans Londono. Kaj vi estas nur malgrasa infano, kaj tute ne superhomo, kiu mortigis sian unuan plenkreskan viktimon en la aĝo de naŭ jaroj. Aŭ ne, eble finfine li ne estas Oliver Twist, sed la filo de digna viro kaj kapablas multon, eĉ en eksterteraj mondoj. Kaj finfine, ĉi tie estas varme kaj ne tiel malbone.
  La knabon eligis el liaj pensoj sonora voĉo, kiu, kiel ŝajnis al Vladimiro, apartenas al la rusa lingvo.
  - Kial vi estas deprimita, fotono? Kion mi vidas, vi lekas viajn lipojn. Ŝajnas, ke vi volas ŝovi princeps -plasmon en la stomakon?
  Nekonata knabo en brilantaj vestoj etendis sian manon, ridetante. Kiel homa ĝi estas! La vizaĝo de la kolora elfo estas ronda, infaneca, tute ne malbona, li aperu en reklamado pri taŭga nutrado, sed li tro forte premas sian manplaton. La frunto estas alta, haroj de tri koloroj - oranĝa, verda, viola en formo de petaloj, vaste disigitaj bluaj kaj smeraldaj irisaj okuloj. Vere, sunbrunigita, tendenca mano, kvazaŭ farita el ŝtalo, kapabla rompi oston. Vladimiro apenaŭ povis deteni sin, ne montrante, ke li tre doloras, la manplato de la infano estis kunpremita kvazaŭ en turmenta malvirto.
  Estis grava angoro en la voĉo de la skolta knabo:
  - Jes, mi malsatas!
  - Vi estas ŝajne el malproksimaj kolonioj, vi estis malbone bruligita, kaj vi aspektas ĉifona kaj stranga. - La juna florelfo diris kun iom da simpatio en sia voĉo .
  Vladimiro, ne sciante, kion respondi, ĵetis al si konfuzitan rigardon. La vestaĵoj, fakte , jam kelkloke komencis bruli, kaj la haŭto estis ruĝa kaj senŝeliĝanta. Aŭ de loka radiado, aŭ prokrastita reago al la eksplodo. Terkin sentis glacian froston en sia stomako kaj diris per tremanta voĉo:
  - Mi divenis, mi estis en la epicentro de termika ŝargo.
  - Mi prenos la manĝaĵon plej rapide, tiam vi diros al mi. - La knabo forkuris, kvazaŭ rapide moviĝante, ne tuŝante per siaj botoj la lerte kreitan surfacon de la aleo.
  Kial Vladimiro sentis konfidon al ĉi tiu ido de agresema, kvankam terure bela raso, estas malfacile klarigebla. Eble mia juneco kaj streso faris sian paspagon. Reen, nova lia amiko ĵetis al li plurajn rozkolorajn, bonodorajn burĝonojn. La juna skolto komencis rakonti sian historion, nenion retenante, li bolis, li volis elverŝi sian animon.
  La florelfa knabo atente aŭskultis. Li estis same alta kiel Terkin, kaj li verŝajne estis eĉ pli juna. Dum la interparolo, pura rideto ĉiam ludis sur lia bela vizaĝo. Vere, la dentoj de infano de la militista raso estas jam tre grandaj, pli blankaj ol neĝo, kaj la radioj de pluraj lumaĵoj reflektiĝis de ili kiel sunradioj. La manĝaĵo prenita el la vendilo montriĝis tro bongusta; ĝi trostimulis la ricevilojn kaj, anstataŭ satigi, vekis la apetiton.
  Kiam Vladimiro, fine elparolinte, eksilentis, la juna florelfo kaj ŝtalo diris prudente:
  - Jes, ĝi aspektas kiel miraklo, sed vi ne pluvivos ĉi tie. Vi estos rapide identigita, precipe ĉar ĉiutage okazas komputila kontrolo de ĉiuj personecoj. Antaŭ kelkaj tagoj, tre proksime, ekzistis tia " plasmomuelilo "; stelŝipoj eksplodis kiel superfajraĵo . Eĉ de la surfaco oni povis vidi kiel la ŝiriĝintaj ŝipoj kolorigis la ĉielon. Estas bone, ke la ĉefa " svetero " transiris la linion.
  La florelfo montris al la centra stelo Rifumuru .
  - Nun ĉio fariĝis multe pli strikta, totala kontrola reĝimo. - La knabo aspektis maltrankvila. - Jes, kaj antaŭ ol la kontrolo estis serioza. Verŝajne, eĉ ĉi tiu maŝino, kiel aliaj, estas ligita kun la Departemento de Amo kaj Justeco.
  - Do via sekreta polico estas vokita? - Vladimiro, petole ludante, ridetis grimacis, kiel amuza sonis en la nacio la koncepto de amo, sur kies fono la faŝistoj estis infanĝardenoj petolaj knabinoj.
  - Jes, estas pluraj fakoj, kaj ĉiuj parolas pri amo. - La florelfa knabo kunigis siajn brovojn, kaj lia rigardo fariĝis severa. - Estas kvazaŭ moko de komuna prudento. Eĉ mia patro, kvar-ranga ekonomia generalo, timas tiujn fakojn. Venu, foriru rapide . Mi kondukos vin tien.
  Vladimiro ekkuris, kaj lia nova kunulo flugis pli alte kaj kaptis la skoltan knabon je la kolumo, instigante:
  - Plej bone estas kaŝiĝi en nokta trinkejo, ĝi estas plena de ĉiaj rubaĵoj !
  Ŝajnas, ke tiu ĉi kolora elfa knabo sciis multon, ĉar kiam li elprenis la Rubik-kubon el sia poŝo kaj turnis ĝin, grandega fiŝo aperis meze de la vojo, ĝi rigardis per siaj obtuzaj okuloj kaj palpebrumis al la uloj surprizite. . Vere, la ok vicoj da dentoj faritaj el valoraj ŝtonoj tute ne aspektis sendanĝeraj, sed la okuloj estis tiel afablaj, same kiel tiuj de Vladimir Iljiĉ Lenin sur la afiŝo.
  La kunulo puŝis Vasilijon kaj grumblis:
  - Saltu post mi! Tiam estos multe pli facile por vi, eta !
  Kaj sen peti respondon, li kuntiris Terkinon....
  Ili trovis sin en vera labirinto de sennombraj koridoroj kaj salonoj. Vera, speciala subakva mondo, en kiu estas multaj mirindaĵoj. Terkin rapidis post sia ekvivalento.
  Poligamio da lampoj kaj ornamaĵoj de diversaj formoj kaj komponaĵoj ekbrilis en la koridoroj. Cetere ili aspektis tre buntaj, kiel en la moskva metroo, kaj eble eĉ pli belaj. Samtempe , la knaboj moviĝis rapide. Terkin sentis sin sufiĉe vigla kaj rapidis kiel eble plej rapide, sed tamen ne povis daŭrigi kun siaj kunuloj. La medio ĉirkaŭ ili konstante ŝanĝiĝis. Aŭ aperis grandaj haloj kun altaj plafonoj, aŭ disfalis aleoj, laŭ kiuj ruliĝis ege ellaboritaj aŭtoj, kaj samovaro sur raŭpoj kun diplodoka kombilo ŝajnis tute ne la plej ellaborita artaĵo.
  Vladimiro apenaŭ havis tempon por salti malantaŭen; lia kruro estis preskaŭ dispremita. Tuj aperis komercisto, aspektanta kiel fungo kun rozeta nazo. Ŝi pepis ame:
  - Ĉu vi ŝatus aĉeti laŭmodajn flugajn sneukojn?
   La skolta knabo rikanis:
  - Jes, estas pli facile kuri sen ŝuoj !
  La florelfa knabo neatendite konfirmis:
  - Mi havas rezervan paron, sed li nun forkuru , li pli similas al mia servisto!
  Vladimiro ofendiĝis kaj laŭte ekkriis:
  - Mi neniam estos sklavo!
  La florelfo ridis responde kaj avertis:
  - Vi ne faros paŝon ĉi tie sen mi. Neniu kverelo!
  La knaboj iom malrapidiĝis kaj staris sur la movvojo. Ŝi portis ilin kiel fluantan rivereton, kaj ankaŭ la knaboj frapis per la piedoj. En la apuda ĉambro, tute teraj knaboj en travideblaj naĝkostumoj laboris pri la pumpiloj. La florelfo paŝis de la pado kaj montris al la ŝvitantaj, sunbrunigitaj knaboj al Vladimiro.
  - Vi vidas, ĉi tiuj estas antropoidaj primatoj - ekzakte same kiel vi. En nia imperio ili estas sklavoj, do ne estu tro tro malhumila. - La aspekto de la kolorelfo ŝajnis diri al Vladimiro, vi estas malbonŝanculo. Vi estas kolapsonta.
  Fakte, la junaj sklavoj aspektis elĉerpitaj, kaj iliaj korpoj estis sekaj pro modera nutrado kaj laborego. Vere, kiam la florelfa knabo aperis antaŭ ili kaj svingis la manon, la sklavinoj komencis rideti, montrante siajn sanajn dentojn. Kaj tiam ankaŭ Vladimiro svingis al ili la manon.
  Post tio, ili denove staris sur la tretmuelejo kaj pliigis sian paŝon, aldonante rapidecon. La florelfo diris tute prudente:
  - Ĉar vi estas homo, tiam vi povas esti en nia imperio nur kiel sklavo. - Kaptante la koleran rigardon de Vladimiro, la sinjoro knabo kondescende klarigis. - Sed sklavoj estas malsamaj. Kelkaj el ili havas sklavojn mem, aŭ eĉ fortajn sklavojn!
  Kaj la filo de la generalo montris longan fingron al la apuda salono. Nudaj sklavoj jam laboris tie. La knabinoj diferencis unu de la alia en vizaĝaj trajtoj aŭ harkoloro, sed samtempe, senescepte, ili ĉiuj estis belaj kaj junaj. Sklaveco kaj laborego tute ne difektis la proporciojn de iliaj figuroj.
  Vladimiro nevole enamiĝis al la sklavinoj. Ili distingiĝis pro sia beleco kaj elasta haŭto, atletiko, sed tute ne karnoplena. Sur la planedo Tero oni ne ofte vidas tian perfektecon de la korpo de knabinoj, kaj en tia kvanto. Neniu graso , neniu saggy haŭto, ĉio estas tiel harmonia kaj perfekta, kaj plej grave estas miloj da knabinoj ĉi tie.
  Terkin diris entuziasme:
  - Tiom da beleco en unu loko!
  La florelfo avertis la knabon:
  - Vi ne estas tre bona! Kelkaj knabinoj ĉi tie havas kvin mil jarojn.
  Terkin respondis aŭtomate:
  - Fajfado!
   La gardisto aperis en formo de ŝarko kun ses kruroj kaj ĉapo sur sia kapo, kun naĝiloj elstarantaj el sub la viziero. La kontrolisto turnis siajn malgrandajn kuprajn fingrobazartikojn, kaj blindiga rivereto elflugis el ĝi, trafante la dorson, krurojn kaj brustojn de la knabinoj, igante ilin korŝire krii kaj salti.
  Terkin ne plu povis elteni tion. La skolto atakis la gardistan ŝarkon kun la furiozo de tigrido. Li pafis al la aŭdaca rabatakanto, sed Vladimiro sukcesis eviti kaj trafi la teran barakudon en la inteston per sia tuta forto . La grandulo sibilis kaj provis forĵeti la knabon per svingoj de siaj kvar piedoj. Responde, Vladimiro pafis al la mentono de la malamiko, kvankam lia tibio cedis lokon al akuta doloro, sed ankaŭ la kitina kovrilo de la malamiko krevis, igante lin verŝi purpuran sangon.
  Terkin klakis kiam la ŝarko perdis sian ekvilibron, kaj aldonis genuon al la tempio en la venanta movado. La raba estaĵo eksilentis, kaj multenombraj knabinoj komencis ĝojkrii.
  Sed la florelfo, tiu ĉi gaja knabo, estis la plej feliĉa; li aprobe frapetis Vladimiron sur la ŝultron:
  - Vi kondutas digne! Kuraĝa kaj malvarmeta!
  Terkin neatendite modeste diris:
  - Efektive, mi ne estas tiel mojosa kiel mi pensas. Ĝuste nun mi eĉ iomete timas.
  La florelfa knabo kapjesis kondescendente:
  -Vi ĵus mutilis sklavon. En nia imperio, ĉiuj civitanoj, krom kolorelfoj , havas la statuson de sklavoj. - La sinjoro knabo kriis akre. - Sed, kompreneble, la sklavoj mem estas de malsamaj rangoj! Kaj vi, belulinoj, kisu la piedojn de mia militista sklavino.
  La knabinoj riverencis kaj proksimiĝis al Terkin unu post la alia. La knabo volonte lasis ilin kisi liajn malsuprajn membrojn. Estas tiel agrable kiam vi estas superŝutitaj per kisoj ĝis viaj genuoj de tiaj belaj sklavinoj, kiuj tamen ŝanĝas unu la alian kaj laŭvice. Kiu faras ĝin eĉ pli adorinda kaj iom tikla.
  Vladimir vekiĝis pri tio, ke li estas fakte kisata de knabinoj. Vere, ne tiel bela kiel en la sonĝo, kaj kun tatuoj sur iliaj vizaĝoj, sed bone konstruitaj kaj plene disvolvitaj. Kaj ili estis ses, ili duŝis kisojn ne nur sur la krurojn, sed ankaŭ sur la vizaĝon.
  Terkin sentis neelteneble honton, kaj samtempe malgranda sed persista viro parolis en li. Kaj tiam ĉio rapidis antaŭen en freneza pantomimo de Eroso, kiam tertremoj skuas la oceanojn kaj flamantaj vulkanoj erupcias ĉe la fundo. Ĉio estas surtera, fizika kaj kosma samtempe.
  Post pluraj horoj de la tornado, Vladimir denove svenis kaj preskaŭ tuj revenis al seria sonĝo.
  Dume, Artemiso daŭre povis liveri celitan strikon al la malamiko kaj trapiki la cerbon de la tiranosaŭro. Kaj la grandega besto, draŝinte en agonio, gratante la kahelon per siaj grandaj kaj kurbaj ungegoj, frostiĝis.
  Artemiso trempis sian nudan, ĉizitan piedon en la ruĝbrunan flakon, lasante plurajn belajn, graciajn presaĵojn, kaj ekkriis, levante ambaŭ sangajn glavojn:
  - Venko!
  La publiko aplaŭdis...
  Diino Kali, ni devas doni al ŝi krediton, prenis ĝin kaj faris sindoneman geston. Ŝi klakis la fingrojn de sia dekstra mano. Kaj sur la manplato de Artemiso aperis ora ringo kun granda diamanto, grandeco de juglando.
  Diino Kali diris kun ĝojo:
  - Akceptu mian sindoneman donacon, ho inda je la inda!
  Artemiso riverencis al ŝi. Kaj poste al la halo. Post kio, batante per la nudaj, graciaj, tre belaj kaj allogaj piedoj de vera ina anĝelo, ŝi iris ripozi. Por ŝi, la batalo estis venkita.
  Kaj ŝi promenis fiere, portante nur kalsonon, ĉar ŝia mamzono krevis dum longedaŭra batalo, kaj ŝiaj plenaj mamoj kun skarlataj cicoj estis elmontritaj.
  Tia mirinda, ni alfrontu ĝin, gladiatora knabino batalis kontraŭ monstro kaj terura monstro.
  Kaj la jam iomete forgesita princo eniris la halon, akompanate de elfaj pafarkistoj. La sama kiu delogis Elizabeton kaj implikis ŝin en ŝtorma aventuro. Tamen ĝis nun ĉi tiu aventuro estis limigita al malliberigo kaj tre ekzotikaj, eĉ interesaj sonĝoj.
  La Elfa Princo estis tre bela. Kiel ĉiuj elfoj, li havis glatan, senharan, ruĝecan vizaĝon, kiel bela adoleskanto, sed kun kuraĝa mentono.
  Sur lia kapo estis turbano ornamita per grandaj smeraldoj.
  Li prenis ĝin kaj riverencis al la Diino de Malico Kali. Ŝi kapjesis al li kun rideto kaj kuĝis:
  - Saluton, princo Sulejmano! Mi pensas, ke vi alportis al mi donacon?
  La elfo en la turbano respondis memfide:
  - Kompreneble, ho Diino! Kaj mi pensas, ke vi estos feliĉa kun mia donaco.
  La pafarknabinoj alportis al Kali keston en kiu estis io sufiĉe peza.
  La sklavinoj prenis ĉi tiun keston el la manoj de la elfoj kaj alproksimigis ĝin al la mastrino. Kaj ili sufiĉe lerte malfermis la kovrilon.
  Oro kaj altvaloraj juveloj efektive ekbrilis tie.
  Diino Kali, aspektante tre kontenta, diris:
  - Tre bona donaco. Nu, Sulejmano, vi povas sidi apud mi.
  La princo riverencis kaj efektive sidiĝis pli proksime al la granda Diino.
  Do kun la rido de la tigrino ŝi diris:
  - Kiel fartas nia gasto?
  La Elfa Princo klarigis:
  - Ĉu vi volas diri Elizabeto?
  Diino Kali kapjesis konsente:
  - Ĝuste tio estas ŝi!
  Sulejmano, dolĉe ridetante, diris:
  - Nenio speciala! Li sidas en malliberejo en la sama ĉelo kun la Grafino-nimfo Draĥma. La nura afero estas, ke ŝi vidas kelkajn nekredeblajn kaj sovaĝajn sonĝojn.
  Diino Kali vigliĝis:
  - Kiuj aliaj sonĝoj?
  La Elfa Princo respondis memfide:
  - El speciala mondo, kiun oni ne povas nomi magia, prefere, ĝi estas teknika, nur ne sur la kosma, sed prefere sur la atoma nivelo. Tio estas, kiam jam ekzistas nukleaj armiloj, sed ankoraŭ ne estas flugoj en la kosmon.
  Diino Kali sulkigis la brovojn kaj demandis:
  - Ĉu ŝi ne estas el la dudekunua jarcento de la historio de la Tero? Ĉu ili faras saĝtelefonojn, sed ne flugas en la spacon?
  Sulejmano ridis kaj respondis:
  - Ili provas flugi, sed malforte. Ili eĉ ne povas grimpi al la luno. Kion vi povas fari , primitivulo!
  La diaĵo rimarkis:
  - Sed iliaj komputiloj estas altnivelaj?
  La Elfa Princo kapjesis:
  - Ne malbona! Mi precipe ŝatis iPhonojn . Se vi aldonas magion al ili, tiam eble estos iom da senco.
  La Trolo-Reĝo notis:
  - Pli bone ol teknomagio ! Jen kiam teknologio kaj magio estas kombinitaj kune por produkti mirindajn efikojn.
  Sulejmano levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Mi ne scias pri magio, sed teknologio ne estas tre populara ĉe ni. Sed fakte, en sonĝo, ŝi estas en mondo, kiu estas ankoraŭ malbone evoluinta rilate elektronikon. Tamen, ekzistas mondoj, kie homoj flugas inter la steloj, kaj eĉ kreas kosmajn imperiojn. Kaj ĉi tio ankaŭ estas senduba faktoro!
  La diaĵo Kali ridetis kaj respondis, ĉi tiu virino de eksterordinara beleco:
  - Kompreneble, ekzistas tia afero! Kaj teknologio, kaj magio, kaj mondoj kie stelŝipoj estas konstruitaj la grandeco de deca asteroido. Do kio?
  La Trolo-Reĝo notis:
  - Mi ŝatus tiajn teknologiojn. Ekzemple, kreu atombombon kaj faligu ĝin sur tutan armeon samtempe!
  Sulejmano grumblis:
  - Nu, Dio gardu!
  La Diino de Malbono Kali ridis, elmontrante siajn dentojn:
  - Jes, tio estus multe pli malvarmeta. Kvankam, ni devas omaĝi, ke tia afero estus ege kruela. Kvankam, mi estas krueleco!
  Kaj tiam ŝi ordonis:
  - Ni havu novan batalon, ni volas amuzon!
  La publiko subtenis la Diinon, kiu ne volas amuziĝi . Kaj tiam la signalo sonas denove. Ĉi-foje la plej natura nano iris en batalon. Li ne estas alta , ĉirkaŭ unu kaj duono metroj, sed li havas ŝultrojn kiel ŝranko kaj longan barbon. Li mem en kiraso kaj botoj. Ŝajne li estas sperta batalanto, tenante armilon en siaj manoj, hakilon en sia dekstra, kaj ponardon en sia maldekstro. Kaj la aspekto estas tiel memcerta.
  Diino Kali ridas kaj notas:
  - Estos sanga batalo! La nano en ĉi tiu kazo estas malbona, kaj male al Artemiso, li ne montros kompaton!
  Kvar knaboj, proksimume dekdu-dektrijaraj, elkuris en la arenon de la alia flanko. Ili estis, laŭ la tradicio de sklavoj, portantaj nur bluajn naĝtrunkojn. Sunbrunigita, nudpieda kaj malgrasa. La knaboj tenis glavon en siaj dekstraj manoj kaj ŝildon en sia maldekstra. Sufiĉe belaj sklavoj.
  La Elfa Dukino, sidanta apud Diino Kali, notis:
  - Estas domaĝe sendi dolĉajn knabojn al morto !
  La Imperiestrino de Malbono murmuris:
  - Domaĝe por la abelo, sed la abelo estas sur la kristnaska arbo!
  Tiam ŝi aldonis:
  - Ankaŭ la nano povas morti - estas kvar el ili, kaj ili jam batalis en dueloj!
  Efektive, la sklavknaboj komencis flustri kaj rigardi flanken al la nano, kiu ne estis pli alta ol ili, kaj estis nur unu.
  La sekvantaro de Kali komencis fari vetojn. Ili jam vidis la gnomon en agado. Pli ofte li mortigis leonon aŭ lupon, kaj kelkfoje knabojn. Kaj la plej multaj el la vetoj estis sur li.
  Diino Kali notis:
  - La batalo estos tre interesa. Venu, ni iru!
  La gongo sonas. Kaj la nano svingas sian hakilon kaj rapidas al siaj malamikoj. Kaj la knaboj disiĝis kaj staris duoncirkle. Kaj la knaboj, ŝajne, prepariĝis por tia batalo. Ili moviĝis sufiĉe lerte kiam la nano provis svingi sian hakilon, evitante rektan trafon. Kaj la hakilo daŭre turniĝis.
  La nano, kompreneble, estas fizike tre forta kaj, malgraŭ sia mallerta aspekto, estas rapida. Kaj tiel lia hakilo kaptis unu el la junaj gladiatoroj tiel ke la ŝildo krevis de la bato, kaj la infano estis vundita.
  Jen la knaba pajaco, por gajigi la malfeliĉulojn, senditajn al buĉado, komencis kanti:
   Mi estas sukcesulo, eĉ se mi ankoraŭ estas knabo,
  Ĉiam preta batali orkojn...
  Kvankam foje sorto estas kiel malsaĝulo,
  Sed junaj jaroj helpu!
  
  Kie ajn estis petola infano,
  La sorto foje ĵetis nin al Marso...
  En la Patrujo, ĉiu vindotuko estas militisto,
  Kaj Karabas ne kaptos lin en la reto!
  
  Mi estas kuraĝa kaj tre lerta knabo,
  Ne cedu al malfacilaĵoj estas la devizo...
  Hodiaŭ infanoj, morgaŭ oficiroj,
  Ni konstruu malvarman elfinismon baldaŭ !
  
  Estas multaj grandaj militistoj en Elphia,
  Ĉiu el ni estas batalanto kaj pioniro...
  Ni ĉesos la atakon de sovaĝaj orkoj,
  Ni montru al la mondo ekzemplon de kuraĝo!
  
  Ne estas vorto por ni - malforteco kaj laceco,
  Infankavaliroj kapablas ion ajn...
  Kaj ĝi ne venos, mi kredas je ĝi, maljuneco,
  Kvankam foje estas nuloj!
  
  Mi fariĝis pioniro en sanga batalo,
  Ĉiuj sovaĝejoj pasis, furioza uragano...
  Kaj la orkaj kontraŭuloj pereas,
  Ni batos la Fuhrer!
  
  Ne kredu tiujn, kiuj estas vulpaj kaj parolas,
  Fakte, la abomeno estas ruza vulpo...
  Hodiaŭ mielo, morgaŭ kun ekzekutistoj,
  Sed la konscienco de la pioniro estas tiel klara!
  
  Mi kredas, ke estos tempo pli hela ol lumo,
  En kiu regas eterna elfinismo...
  En la poemoj de la kavaliroj la sonĝo estas kantata,
  Furioza Orkŝismo estis ĵetita en la abismon !
  
  Do homoj, kredu, mirinda sorto atendas ,
  Ni vere venkos la gnomojn...
  Ni dispelos, mi scias, ni estas nuboj en la ĉielo,
  Ni trapasu la ekzamenon honeste kaj kun A!
  
  Estas militisto en Elfia, kaj infano el la staltrogo,
  Ni ne estas pli fortaj, ni ne povas esti trovitaj pli malvarmetaj...
  Kaj la voĉo de la knabo estas tre sonora,
  Sciu, ke nia pioniro ne foriros de la vojo!
  
  Atingu la knabon grandan sorton,
  Fariĝu demiurgo kaj bonfaru...
  La vizaĝoj sur la ikonoj estas benitaj,
  Vi ne povas konstrui feliĉon sur sango!
  
  Ni fariĝos pli altaj kaj super la tuta universo,
  Elfia estas potenca lando...
  Kaj la forto de la Familio en batalo estas senŝanĝa,
  Estu detruita de Orkler Satano!
  
  Ni baldaŭ marŝos laŭ Orklin,
  Kaj mi por ĉiam estos pioniro...
  Kvankam ni fariĝis multe pli maljunaj infanoj,
  Sed ankoraŭ ne necesas duonmezuroj!
  
  Ni volas fari nian Patrujon Granda,
  Atingu gloron el la haraj jarcentoj...
  Por la Plej Alta Familio kun Mil Vizaĝoj,
  Aldonos forton al niaj pugnoj!
  
  Resume, ni kuraĝe batalos,
  Mi kredas, ke ni venkos la orkŝistojn decide...
  Ni konservis tion, kio estis grava en niaj koroj,
  Super ni estas la Familio kaj la Kerubo de Dio!
  Super ni estas la Familio kaj la Kerubo de Dio!
  . ĈAPITRO N-ro 9.
  La blonda knabino vekiĝis. Kaj la ĉenoj bruis, ŝia dorso doloris pro mensogado. Vere, ili ĵetis iom da pajlo por pli mola por la belulinoj.
  La ĉelo estis pura, sen ratoj, oni eĉ povis vidi varman sed freŝan aeron blovantan tra la stangoj.
  Draĥmo respondis ridetante:
  - Vi tro dormas, sed trinku iom da lakto. Ili komencis ami nin!
  Vere estis kruĉo da freŝa lakto kaj kukoj. La knabino iom trinkis kaj manĝis platpanon kun fromaĝo. Kaj ŝi notis:
  - Kial do ni sidas ĉi tie? Eble estas tempo alvoki nin por demandado?
  La nimfa knabino notis:
  -Vi havas tre viglajn sonĝojn. Kaj la magiistoj el la sekvantaro de la Diino Kali rigardas ilin.
  Elizabeto estis surprizita:
  - Kiel vi scias tion?
  Draĥmo respondis ridetante:
  - Ili tiris la Diamantan Morfon . Mi sentas lian ĉeeston. Kaj kun ĝia helpo, ili elŝutas viajn revojn, igante ĝin aspekti kiel filmo.
  La blonda knabino vangofrapis siajn nudajn piedojn kaj kuis:
  - Ŭaŭ! Kaj tio estas mojosa! Ili faras filmojn el miaj revoj! Kaj ĉi tio faras al mi grandan plezuron!
  La Nimfa Grafino kapjesis:
  - Jes, estas plezuro por vi, sed ... Estas malverŝajne, ke la Diino de Malbono Kali faras tion por bona celo. Certe ĉi tio kaŭzos iom da damaĝo al homoj. Kaj ne nur, kompreneble, homoj. Sed ankaŭ al aliaj vivantaj estaĵoj.
  Elizabeto kantis severe:
  Malbono fieras pri sia potenco,
  Diino Kali eltiris sian glavon...
  Sed kun blonda knabino mi estas kerubo,
  Malantaŭ ŝi estos la potenco de la Dio de la Familio!
  Kaj ŝi trinkis lakton kun ĝojo, manĝegante iom freŝan kaj bongustan bulkon kun fromaĝo kaj cinamo. Sed ŝajne estis io miksita en la lakto.
  La safiraj okuloj de la blonda knabino komencis fermiĝi kaj ŝi kukis:
  - Kio diable!
  Draĥma kapjesis:
  - Jes, ili volas reludi la filmon. Sed ĝi ĉiuokaze ne doloras.
  Elizabeto volis diri ion responde, sed ŝiaj okuloj finfine fermiĝis kaj ŝi ekdormis.
  Sed la sonĝoj estis vere tre viglaj, kaj la sentoj malmulte diferencis de la realo.
  Naza voĉo gruntis:
  - Vi devas havi ekzercon.
  - Ke ni ne naskiĝis hieraŭ, kaj la partizanoj ne estis turmentitaj. "Elizabeto ŝajnigis sin ofendita, ŝia nigra vizaĝo eĉ grimacis, kvazaŭ pantero havus dentodoloron. - Fizika kaj morala efiko, ĝi estas tiel natura.
  Du kirasaj kamionoj veturis sur landvojon. La aŭtoj tremis dum ili veturis super malebenaj surfacoj. Ĝenerale, ĝi ne plu estis tiel komforta. Unu el la potencaj soldatoj provis de tempo al tempo apogi sian kubuton al Elizabeto. La knabino decidis montri sian karakteron kaj donis al li fortan vangofrapon.
  Li forflugis de forta bato. Vere, li ne malŝaltis. En kolerego li kuregis al Elizabeto:
  - Vi ricevos ĝin en la pugon, ĉapelo! - Li kriegis je la supro de siaj pulmoj . La aliaj soldatoj ridis kaj huludis.
  - Kie, sed vi ne havas sufiĉe por pli! - La knabino batis lin en la gorĝon per la rando de sia manplato kun la rapideco de kobro. La batalanto malrapidiĝis, falante kiel sako. - Jes, vi ne estas sufiĉe dikhaŭta por boksisto.
  La kolonelo rigardis en la kupeon.
  - Kio estas ĉi tio? - ŝi demandis severe. Pli precize, ŝia voĉo similis la muĝon de malsata tigro.
  - Ni ekzercu nian rajton elekti! - Elizabeto respondis.
  Nun la muĝado de la kolonelo estis aprobanta:
  -Ĉu vi batis David Haye ? Kia bonega knabino. Ne ĉiu soldato kapablas tion ĉi, ĉi tiu ulo havas nigran zonon en karateo.
  - Kaj grupo da cerboj! - La blonda knabino finis.
  Muĝado responde:
  - Kia grupo?
  Elizabeto eksaltis:
  - Malkapablo!
  La kolonelo lekis siajn plenajn lipojn kaj skuis sian duoblan mentonon:
  - Nu, vi estas spritulo. Bone, mi prenos vin kaj vian amikon por pridemandado. Estos amuze.
  Du kirasaj veturiloj atingis la vilaĝon. La soldatoj disiĝis ĉirkaŭ la ĉirkaŭaĵo. Ili estis sesdek, kvindek viroj kaj dek virinoj. Plie du pliaj knabinoj. La fakistaj rotoj moviĝis en koncerto, sed, tamen, spertaj militistoj Elizaveta kaj Drakhma notis la ĉeeston de miskalkuloj en preparo. Ŝajne, amassubpremoj inter armea personaro havis efikon. Iam, cetere, nigruloj tute ne estis akceptitaj en la verdajn biretojn, sed nun ili ĉiuj estas nigruloj. La politikoj de Stalin faras sian paspagon. Falintaj folioj susuras sub la piedoj, la ĉielo estas ankoraŭ nigra kaj morna, mankas nur la hurlado de lupoj. La kapelo estas videbla, tamen, anstataŭ kruco, estas kvinpinta stelo kun pli granda supra vosto pendanta sur ĝi.
  Knabinoj vere volas demeti siajn botojn kaj kuri nudpiede, precipe kun nudaj plandumoj estas tiel agrable senti la krudecon kaj malebenecon de la grundo, kiam ĉiu tubero, ĉiu branĉeto kaj tubero estas sentata.
  Jen ili proksimiĝas al domo markita per kruco skribita per flava kreto.
  Elizabeto flustras:
  - Simbole, flava estas la koloro de perfido.
  Draĥmo respondis:
  - Estas kvazaŭ fabelo pri Ali Baba kaj la kvardek ŝtelistoj. La sama naiveco de la pafistoj. Kiom stulta estas ĉi tio, kiu celas tiel?
  La hundo en la budo ekbojas.
  - Jen alia piko , al la diablo kun la tuta subiteco. Nun ĝi estos kompleta fiasko.
  Sur la sojlo aperas knabo proksimume dekjara. Helhara, kiel plej multaj infanoj, kun iometa sunbruno, vi ne fariĝos bronza sub la brita suno. Maldika korpo estas videbla tra la ĉifonoj. Li alkuras, fulmante malgrandaj, nudaj piedoj, terenbatitaj kaj gratitaj, al la hundo kaj diras:
  - Tufi , ĉu estas fremduloj ĉi tie?
  - Malstreĉu, sed ne mortigu! - La kolonelo ordonas.
  La specialaj fortoj rapidas al la knabo. La infano krias:
  - Patrino! Por helpo! - Kaj forkuras, fulmante nudaj, malpuraj kalkanoj.
  Ili rapidas post li, la laso flugas, englutante lian maleolon. La knabo falas, skuiĝas, vane provante eskapi.
  La kolonelo kuris al li kaj krude pikis lin per sia piedo:
  - Silentu, hundido. Ĉu la Dukino estas ĉi tie?
  La knabo negative balancis la kapon:
  - Tiel estas! Vi mensogas!
  La infano ekkriis pro timo:
  - Neniel, ne! Mi diras la veron!
  - Ĉi tie estas desegnita flava kruco. - diris la kolonelo. - Tamen rigardu.
  Sur la sojlo aperis maljunulino. Ŝia vizaĝo estis abomena kaj sulkiĝinta, ora dento ekbrilis. Ŝi diris per kraketa voĉo:
  - La Dukino de Valencio dormas.
  La kolonelo grumblis:
  - Ĉu ĝi estas forta?
  La malbela maljuna perfidulo grakis:
  - Mi miksis ŝin kun ligna infuzaĵo.
  La nigra sinjorino muĝis:
  - Ligu la knabon, kaj ni parolos kun ŝi surloke.
  La soldatoj eksplodis en la domon. La etoso en ĝi estis simpla, rustika. La nobla sinjorino mem ekdormis sen senvestiĝi sur la lito. La dukino estis en la kutima armea kamuflaĵo, pala kaj helhara filino de Britio.
  La beleco estas speciala, kiel tiu de mezepoka princino, odoranta al speciala aristokrataro.
  La nigrulino- kolonelo nudigis siajn dentojn:
  - Mi tre amas blondulojn. - Kaj ŝi kaptis la neĝblankajn harojn de la dukino per sia nigra piedo.
  Ŝia partnero, subkolonelo, notis:
  - Estas tro frue por tiri ĝin. Ŝi estas kiel ŝtipo. Ni devas alporti Neĝulinon al ŝiaj sentoj.
  - Konsentu! - diris la kolonelo.
  El sia zono ŝi elprenis malgrandan injektilon kaj ampolon. Ŝi malfermis ĝin per klako de siaj fingroj kaj prenis kubon.
  - Tiel ni traktas kun disidentoj . - Ŝi diris, ŝirante la manikon de sia ĉemizo kaj injektante la pinton en vejnon.
  La vizaĝo de la Dukino fariĝis rozkolora kaj ŝiaj okuloj malfermiĝis.
  - Feliĉan vekiĝon al vi! - La Kolonelo vangofrapis ŝian manon, ŝi tuj ruĝiĝis. - Nu, kiel vi dormis, belulino ?
  La Dukino ĉirkaŭrigardis. Ĉirkaŭ ŝi estis videblaj ekskluzive nigraj vizaĝoj de usonaj specialaj fortoj, kiuj rigardis ŝin kun scivolemo, kiel stranga besto.
  La kolonelo montris la pafilon:
  - Nun vi ĉion rakontos al ni.
  - Li malkaŝu la ŝirmejon de la Druidoj. - La korupta kaj tre aĉa maljunulino sugestis.
  La kolonelo nudigis siajn dentojn:
  - Jen ĝi! Ili kreis subteraĵon, kiu estas danĝera por la nuna registaro. Kaj ĝi urĝe devas esti elmontrita.
  La subkolonelo aldonis:
  - Parolu, de Valenska , alie mi tre dolorigos vin.
  La Dukino paŭcis siajn lipojn, donante al ili malestiman rigardon.
  - Mi diros al vi nenion, ruĝaj jankioj.
  La ina kolonelo kriis:
  - Tiel estas! Tiam senvestigi ŝin!
  La ĉemizo de la dukino estis tuj deŝirita, la potencaj manoj de la specialaj fortoj deŝiris ŝian zonon, deŝirante la pantalonon, elmontrante ŝiajn sveltajn krurojn. La botoj estis deŝiritaj, sekvitaj de la subvestoj. La batalantoj ŝajnis senŝeligi nukson kun kiom rapide iliaj movoj estis. La fiera Dukino, unu el la plej eminentaj sinjorinoj de Britio, trovis sin nuda antaŭ krudaj nigraj soldatoj, kiuj rigardis ŝin kun evidenta intereso kaj faris salajn ŝercojn.
  Aŭdiĝis hurlado:
  - Ve, kian blankan korpon ŝi havas!
  Sovaĝa ridado kaj mokaj vortoj:
  - Ŝajnas, ke ŝi elfalis en la neĝo!
  Denove ridado:
  - Ne, en la kreto!
  Grunto de volupta apro:
  - Kia estos ĉi tiu haŭto, se ĝi kovriĝos per brulvundoj?
  - Kaj la buŝo! Papavkoloraj lipoj kvazaŭ kreitaj por servi al ni! - diris la plej granda nigrulo.
  La ĉasteco de la dukino multe suferis kiel nuda princino antaŭ viroj de malalta naskiĝo. Ŝia vizaĝo ruĝiĝis pro kolero kaj honto.
  La nobla knabino kriis:
  - Ne, redonu al mi miajn vestojn, kaj ne rigardu min tiel!
  La kolonelo metis sur ŝian bruston sian nevirinen harplenan manon kaj pinĉis ŝian skarlatan cicon, koloron de matura frago.
  - Ne, kiel bona ŝi estas ! Vi scias, mi povas mendi, kaj kvindek viroj seksperfortos vin diversmaniere.
  - Vi ne kuraĝas fari ĉi tion. - flustris, tremante ĉie, la Dukino de Valenne .
  La kruela ino grumblis:
  - Kaj kial tio estas!
  La nuda bela knabino grakis:
  - Kontraŭas la kodon de komunisma moralo.
  La Kolonelo ridis kaj tiris la cicon de sia dekstra brusto, rimarkante kiel sovaĝe batas la koro de la Dukino. Tiam ŝi pasis la manon sur sian stomakon, gratante per la ungoj, kaj malleviĝis pli malalte. La Dukino estis tordita, sed ŝi nenion povis fari, ĉar ŝi estis ligita al la lito, kaj eĉ la brutuloj tenis ŝin je la brakoj kaj kruroj.
  La voĉo de la ina oficiro estis tiel naŭza kiel gluo:
  - Kiel tio! Estas agrable humiligi reĝecon. Ĉu vi scias, kiel Stalino ordonis la morton de la angla reĝo?
  La dukino ekkriis pro timo:
  - Mi aŭdis ! Ĉi tiu estas azia barbaro.
  Gustante la vortojn, la ina kolonelo, lekante siajn plenajn lipojn kun plezuro, diris:
  - Jes, Reĝo Georgo havis kornon de uro ŝovita en sian azenon kaj varma plumbo verŝita en ĝin. Ĝi eĉ estis surbendigita kaj montrita al ni. Por ke ĉiuj vidu, kiel niaj gloraj organoj rompas la obstinulojn kaj fierulojn. Neniu rango povas protekti vin kontraŭ la puna fako de "CHIP", aŭ "Honoro kaj Rajtoj".
  La nobla knabino kriis:
  - Jes , plej verŝajne, vi estas nur patosaj ekzekutistoj. Sentante vin kiel sensignifaj homoj, vi provas leviĝi koste de la sufero de aliaj homoj.
  La kolonelo rikanis:
  - Ĉi tio estas dolĉa venĝo!
  Drachma rimarkis:
  - La kampara sonorilturo estas sensignifa inter la ĉielskrapantoj, sed majesta inter la kabanoj!
  Kaj tiam ŝi aldonis, ridetante sian vizaĝon:
  Sklavo, kiu humiligas reĝon, estas dio por unu horo kaj diablo por eterne!
  La kolonelo metis sian manon sur ŝian ŝultron:
  - Bone farita. Vi parolas tre bone. Mi eĉ pensas doni al vi la rajton vipi la obstinan dukinon.
  La nimfo-grafino kontraŭstaris:
  - Mi pensas, ke ĝi ne indas. Mia mano estas tro peza. En ĉi tiu kazo, ŝia korpo rapide perdos sentemon.
  - Mi konsentas pri tio. La unuaj dek du batoj estas miaj. - La kolonelo elprenis kaŭĉukan vipon el sia brusto.
  Draĥma rimarkis kiom streĉa kaj maltrankvila Elizabeto estis plena de justa kolero. Ŝi provis trankviligi ŝin flustrinte al ŝia orelo:
  - Estu retenita.
  Ŝi respondis per apenaŭ aŭdebla voĉo:
  - Mi ne povas. Virino estas torturata.
  Draĥmo logike trankviligis:
  - Ni havas efektivigan taskon. Kio, kompare, estas la vivo de dukino. Krome , ĝi estas la sango de iu alia.
  Elizabeto eksilentis. La kolonelo ordonis:
  - Turnu ĝin!
  La brutuloj faris ĝuste tion, metante la princinon sur ŝian stomakon. La vipo fajfis, falante sur la glatan blankan dorson.
  - Unufoje! - ordonis al si la kolonelo. Ŝi forte kaj lerte batis, etendante la vipojn. La Dukino, ne povante helpi sin, kriis, lasante plurajn striojn sur ŝia dorso.
  - Du! Tri! Kvar! - La Kolonelo trafis preskaŭ sen svingiĝi, kaŭzante doloron, sed evitante gravajn tranĉojn. - Nun, kiel la rusoj ŝatas diri, varma bano, kun balailo.
  -Vi studis kun de Sade. - kriis la Dukino de Valencio.
  La ina oficiro lekis ŝiajn lipojn kaj kapjesis:
  - Eble! Unu el la malmultaj blankuloj, kiujn mi respektas.
  La kolonelo plu turmentis ŝian dorson, penante egale kovri ĝin de la postaĵo ĝis la ŝultroj. Ŝi sukcesis, nur kelkaj sangogutoj eliris.
  nigrahara vulpino muĝis:
  - Nu, la unua parto de la proceduro estas finita. Ĉu vi parolos? Diru al ni , kie kaŝas la druidoj?
  - Ne neniam! Vi povas preni mian vivon! - diris la Dukino.
  La subkolonelo sugestis:
  - Eble aspergu iom da ruĝa pipro sur ŝiajn abraziojn? Ĉi tio igos ŝin sovaĝe hurli.
  La kolonelo interrompis:
  - Ne indas! Ŝi perdos konscion pro la dolora ŝoko. Povas esti malkonektita dum longa tempo.
  La sadisma virino sugestis:
  - Tiam aktuala! Ĉi tio estas unu el la plej puraj formoj de torturo.
  - Nu, ni provu, Brown kaj Kim alportas elektrodojn kaj dinamon. - diris la kolonelo. - Efektive, ĉi tiu estas unu el miaj plej ŝatataj specoj de torturo.
  Dum ili estis okupitaj kun la dukino, la maljunulino, penante akiri favoron, pridemandis ligitan, nudpiedan knabon, kiu jam maldikiĝis sub la okupo.
  - Nu, ĉu vi volas, ke mi donu al vi mielon? Diru al mi kie estas la Druidoj. Tiam vi ricevos multe da mono de la Ruĝaj komandantoj.
  La knabo flustris:
  - Bonvolu frapi min sur la kapon.
  - Nur! Certe! - La maljunulino etendis al li la manon. En tiu momento, la knabo, elpensita, kaptis ŝian fingron per la dentoj de predanta lupido. Li sukcesis demordi pecon da haŭto.
  - Ĝuste servas al vi, perfidulo. - diris la knabo.
  La maljunulino kriegis, atentigante sin.
  La Kolonelo saltis al ŝi!
  - Kial vi grumblas, maljunulino ?
  La sorĉistino-simila avinjo siblis:
  - Jes, ĉi tiu hundido mordas.
  La subkolonelo grumblis:
  - Do eble pendigu lin?
  La maljunulino faris ruzan vizaĝon:
  - Ne indas! Ĉi tiu knabo estas mesaĝisto de la Druidoj. Li povas diri al vi kie ili estas.
  La kolonelo grumblis:
  - Ĉu vere? - Do, li devas esti pridemandita.
  La knabo estis portita kaj metita antaŭ la kolonelo. La blonda knabo ektimis, sed provis doni al si kuraĝan mienon, trikante siajn malgrandajn brovojn.
  La kolonelo rikanis:
  - Bela knabo, sed samtempe nia malamiko. Eble vi mem povas rakonti al ni ĉion? Tiam vi ricevos ĉokoladan bombonon.
  La knabo energie skuis sian blondan, skatolan kapon:
  - Ne!
  - Ĉu vere? Poste ni devas iomete kuraĝigi lin per vipo. - La kolonelo kapjesis al la soldatoj. Ili facile deŝiris la malfeliĉajn ĉifonojn de la infano, elmontrante lian maldikan dorson per elstarantaj akraj skapoloj.
  La ina oficiro muĝis:
  - Ŝajne, ili ne indulgiĝas pri bona manĝaĵo ĉi tie.
  - Via regado venigis la riĉulojn al malriĉeco. - respondis la knabo. - Homoj malsatas.
  - Sed la lumo de la festo varmiĝas. - La Kolonelo levis sian vipon. - Jen la dukino petegis:
  - Ne batu lin!
  La nigrulino muĝis:
  - Ah! Jes, vi estas kompatema! Do vi diros al ni ĉion.
  La bela knabino petegis:
  - Ne! Pli bone frapu min.
  La ina kolonelo ridis:
  - Ni ĉiam havos tempon por ĉi tio.
  La subkolonelo notis:
  - La knabo laboris kiel mesaĝisto por la Druidoj. Rigardu, kiel rompitaj estas liaj kruroj.
  Efektive, la nudaj piedoj de la infano estis kovritaj de abrazioj, kontuzoj, kaj trapikitaj de kardoj. Estis klare, ke li kuris centojn da mejloj, kaj la vejnoj sur liaj maleoloj estis ŝvelintaj, indikante pezan ŝarĝon. La subkolonelo tuŝis la kalan piedon de la knabo per ŝiaj fingroj:
  - Malmola , eble li marŝas nudpiede eĉ en la vintra malvarmo.
  La kolonelo rimarkis:
  "Do li ne estas fremda al doloro." - Kaj ŝi malsuprenportis la vipon sur la ŝultrojn de la infano.
  La knabo ektremis, lia ronda vizaĝo sulkiĝis, sed restis silenta.
  - Oni jam vipis lin. - La subkolonelo rimarkis.
  La kolonelo grumblis:
  - Ni eltrovos ĝin!
  Alia vipo. Neniu reago. Nun inter la ŝultroj. La knabo nur silentis, lia spirado estis peza, gutetoj da sango falis.
  La kolonelo donis dek du batojn kaj haltis, ŝajne la eltenemo de la knabo senigis lin de plezuro.
  - Kaj li estas el fero, li povas elteni tiajn batojn.
  La subkolonelo notis:
  - Freŝa sana sango de la blanka proleto.
  - Ĉu vi ne opinias, ke la vizaĝo de la knabo iom similas al la dukino? "La ina kolonelo klinis sian vizaĝon.
  La subkolonelo logike kontraŭis:
  - Ne vere! Nur tiel ŝajnas. Ili ne povas esti rilataj. Blonda hararo estas nur ofta en Britio.
  La nigra sadisto ridis:
  - Eble, sed ankaŭ estas suspektinda.
  Ŝia partnero sufiĉe logike respondis:
  - Venu! Nobla filo ne kuras nudpieda super dornoj. Ĉiuokaze, estas tempo komenci turmenton pri elektra ŝoko.
  Du altaj komandoj portis dinamon en la ĉambron.
  - Nu, la tranĉa procesoro alvenis. Nu, kun kiu ni komencu? - demandis la subkolonelo.
  - Pli bone kun la dukino. Ŝi krias tiel bele. - respondis la malvarmeta ina kolonelo.
  - Tiam ni konektu la elektrodojn. - diris la malbona virino.
  La kolonelo prenis grandan alumeton el sia poŝo, ekbruligis ĝin kaj alportis ĝin al la nuda kalkano de la knabo. Eta flamo lekis la plenplenajn kalojn de la piedeto de la infano. Li ekmovis, sed mordis sian lipon kaj retenis siajn kriojn; li odoris je bruligita viando.
  La ina kolonelo rikanis:
  - Ne! Ĉi tiu knabo certe ne estas tiel simpla. Tial unue la dukino.
  Kunliginte la elektrodojn, la inaj ekzekutistoj ŝaltis la kurenton. Fajreroj trairis la blankan korpon de la dukino, ŝi arkiĝis, kaj la virino eligis sovaĝan krion.
  Ĉi tie lin interrompis mitralaj pafoj, kugloj trapikis la kolonelon kaj subkolonelon, ŝprucigante aliajn soldatojn.
  Draĥma rimarkis per la okulangulo, ke Elizabeto pafas. La militista grafino diris:
  - Mi ankoraŭ ne povis elteni ĝin.
  Elizabeto muĝis:
  - Nu, mi devas elteni tian torturon. Post ĉio, ĉi tiuj estas nur degeneruloj de la submondo.
  - Konsentu! - Draĥmo subtenis ŝin, siavice, malfermante frenezan fajron.
  La blonda militisto kantis:
  - Ne indulgu ilin, ekstermu la malbonajn reptiliojn kiel kukurbajn insektojn, bruligu ilin kiel blatojn!
  Pafinte la agrafojn, la knabinoj evitis la kuglojn, reŝargis kaj atakis la pluvivantojn. La plej multaj el la specialtrupoj estis kunpremitaj en vasta ĉambro, kaj ili estis multe pli malfacile mortigi. La maljuna perfidulo forkuris, sed kuris en la bajonettranĉilon de sia propra kunulo.
  - Kiel tio! - La aĉulo ricevis ĝin de sia propra popolo . - Draĥmo resumis kaj kraĉis tiel, ke ŝia salivo platigis la blaton.
  Elizabeto finis la du lastajn. Unu el ili sukcesis ĵeti obuson, kaj la knabino kaptis ĝin per sia bota piedo sur la muŝo, sendante ĝin tra la fenestro.
  La blonda terminanto murmuris:
  - Ne vundu homojn.
  Ekster la fenestro aŭdiĝis forta bruo kaj aŭdiĝis krioj. Kelkaj homoj estis malbonŝancaj kaj ne estis mortigitaj tuj, nun la agonio atendis.
  Fininte ĉirkaŭ kvardek homojn, aŭ pli ĝuste bestojn, en la domo, Elizabeto kaj Draĥma elsaltis por fini la ceterajn. Samtempe , la knabinoj ne malestimis uzi ponardojn kaj piedbaton.
  Precipe Drachma, farinte nekredeblan salton, batis sian kontraŭulon en la nazo per sia kalkano, samtempe batante sian ostan histon en la cerbon. La morto estis tuja. Elizabeto dispremis sian makzelon per sia genuo, disbatante sian Adaman pomon samtempe. Samtempe ŝi sukcesis ne makuliĝi per sango.
  La blonda militisto diris:
  - Vi estas kiel Krizostomo, vi sangis ĝismorte.
  La knabino evitis la linion, kiu tamen kun siaj artefaktoj ne estis timiga, kaj ramis la malamikon mem per lumo.
  Elizabeto knaris:
  - Forigu la bastardan kostumon.
  Draĥmo ne postrestis:
  - Estas tempo doni al ĉiuj kalkulon.
  Ekzistis malmultaj specialtrupaj soldatoj, kaj ili estis konfuzitaj, perdis siajn komandantojn. Montriĝis ĝene facile mortigi la pluvivantojn . Kion faris la knabinoj. Draĥmo ĵetis la lastan alten, tiel ke li estis trapikita de paliso en lia stomako.
  La Nimfa Grafino diris:
  - Mi traktas vin kiel vampiron! Preĝu, ke vi ne estu premata de la tapiro!
  La knabino eligis venenan ridon. Elizabeto alproksimiĝis al ŝi:
  - Ne estas odoro de vivantaj soldatoj ĉirkaŭ ni. Odoras nur freŝaj kadavroj.
  - Kaj ĉi tiu soldato estas kadavro, vestita per ŝafa felo! - ŝercis Draĥmo. - Nu, kion ni faros nun?
  La blonda terminanto sugestis:
  - Ni rigardu niajn kaptitojn.
  Elizabeto direktiĝis al la domo, Draĥma malantaŭ ŝi. Maljunulino estis mortanta ĉe la sojlo.
  Elizabeto klinis sin al ŝi:
  - Ĉu mi eutanigu vin?
  La perfidema avino diris:
  - Mi ne scias kian nazion !
  La blonda terminanto diris:
  - Sen dolora morto!
  La malbela maljunulino respondis:
  - Hej! Ĉi tio! Mi vivis malbone, kaj mi malbone mortas. Mi diros konklude, ke estis vampiroj, la eternaj konkurantoj de la druidoj, kiuj starigis min por perfido.
  Elizabeto estis surprizita:
  - Kio, ĉu vampiroj ekzistas?
  La perfidema avino konfirmis per sibilo:
  - Jes certa. Sed ili estas malmultaj kaj sekrete vivas! Se vi volas renkonti unu el ili, tiam iru al la adreso, strato Trapmlilirov , numero dudek. La pasvorto estas "Kruco kaj Tombo".
  La avino gluglutis kaj eksilentis, svenante.
  La blonda terminanto, perpleksa, komentis:
  - Ŝi mortis! Ĝuste ĉi tio povas doni al ni renkontiĝo kun vampiro.
  Draĥmo respondis:
  - Multe, Lizonka. Unue, inter la vampiroj verŝajne estas malkontenta pri la nova ruĝa reĝimo, kaj due, se ili ekzistas, tiam ĉi tio estos valora malkovro.
  Elizabeto, scivolema, demandis:
  - Kiel do la scienco neas ilian ekziston?
  La Nimfa Grafino konfirmis ridetante:
  - Almenaŭ tiel! Tamen, ne ĉiuj. Multaj famaj sciencistoj estas konvinkitaj pri la ekzisto de sangosuĉantoj. Cetere ili eĉ verkis disertaĵojn pri tiu ĉi temo.
  La blonda terminanto kukis:
  - Jes, mi scias pri tio. Mi eĉ devis legi la raciaĵon de la mito de Koŝĉej la Senmorta.
  Draĥmo respondis ridetante, ŝiaj perlaj dentoj briletis:
  - Kio ajn ĝi estas, ni konservos la eblecon.
  La knabinoj kuris en la domon.
  La knabo jam sukcesis tranĉi la ŝnurojn kaj rekonsciigis la dukinon. Li provis tiri sian ŝiriĝintan ĉemizon. Vidante Elizabeton kaj Draĥmon eniri, ŝi haste kovris sin, alarmaj lumoj lumiĝis en ŝiaj okuloj. La knabinoj estis en la uniformo de la Ruĝa Armeo de la CSA.
  Kaj en ŝminko kun nigra haŭto kaj bukla hararo.
  Elizabeto etendis sian manon:
  - Ne timu! - Ŝi diris ame.
  - Kaj ankaŭ mi! - Draĥmo konfirmis. - Ni mordas nur la malamikojn de Granda Rusio kaj tiujn, kiuj volas pafi nin.
  La knabo ridetis.
  - Valencio, ĉi tiuj estas niaj amikoj! Ili venis kun bonaj aferoj.
  La dukino demandis:
  -Ĉu vi estas rusaj agentoj?
  - Jes, vi povas kredi al ni! - diris Elizabeto.
  La knabino skuis sian nudan, blankan kruron kaj diris surprizite:
  - Sed samtempe nigra!
  - Jen nia granda sekreto. - respondis Draĥmo. - Principe, ni ne devas respondi al iu ajn.
  - Nu, mi konsentas pri tio. - La Dukino provis leviĝi, la knabo subtenis ŝin. Draĥmo rimarkis, ke la infano estas maldika, sed nerva kaj pli forta ol lia aĝo:
  -Ĉu vi estas druido? - Ŝi demandis lin.
  La knabo respondis:
  - Mi estas nur mesaĝisto Arturo. Vere, li partoprenis en iuj ritoj. Mi povas senti la forton.
  - Kaj kion vi sentas de ni? - demandis Elizabeto.
  La kapabla infano memfide respondis:
  - Ke vi estas estaĵoj el alia mondo, dotitaj per nekutime grandegaj kapabloj. Krome, ĉi tiuj bidoj, kiujn vi havas sub viaj vestoj, donas palpeblan fluon de energio, kreante kampon ĉirkaŭ vi.
  Draĥma demandis dube:
  - Jes, vi vere estas druido, sed kial vi ĉirkaŭpromenas en ĉifonoj?
  La knabo respondis kun alloga sincereco:
  - Ĉi tio estas asketa edukado. Ĝi formas puran aŭron ĉirkaŭ la animo, plifortigas la korpon kaj provizas protekton. Ju pli malfacila estas via karno, des pli granda estas la forto de via spirito.
  Elizabeto fervore konfirmis:
  - Tiam mi komprenas! Ĉi tio estas kiel la hindaj joguloj kiuj grimpis nudaj al la glacia supro de montoj por akiri aliron al pli altaj formoj de energio.
  - Jes, ni studis la praktikon de jogo. - diris la knabo. - Ĉi tio estas sufiĉe interesa. La sperto de aliaj popoloj meritas studon, ne neglekton. Vi rusoj ankaŭ havas sorĉajn organizaĵojn. Pro persekutado de la ortodoksa eklezio ili kaŝiĝas, do ankaŭ ne ĉio estas feliĉa en religio.
  Draĥma kapjesis:
  - Efektive, se mi ne estus ateisto, mi preferus la kredon de miaj prapatroj: Malnova Eklezia Slavona. Kristanismo estas la religio de sklavoj, kiuj igis la plej potencan kaj liberan nacion en ŝafaron. Post ĉio, dank'al ortodoksismo estis establita servuteco en Rus'. La pastro instruis: Dio eltenis kaj ordonis al ni!
  Elizabeto, ne tute memcerta, diris:
  - Estis multaj eraroj en la Mezepoko, sed nun la pastroj ŝajnas ne kontraŭi progreson.
  - Ili ne kontraŭas progreson per vortoj , sed ili malhelpas la disvolviĝon de homaj kapabloj. La homa raso aŭ atingos ĉiopovon aŭ malaperos! Homo estas destinita aŭ vivi kiel dio aŭ morti kiel vermo! - Draĥmo deklaris sen dubo.
  - Ĉi tio tre similas al la vero. - konsentis Elizabeto kun ne tre gaja rigardo. - Sed estas neeble fariĝi dio sen Dio!
  Draĥma ekbalegis, apoginte siajn flankojn per siaj pugnoj:
  - Aŭ eble estas inverse!
  La knabo interrompis ilin:
  - Ni Druidoj rekonas Dion, sed ni kredas, ke la Biblio estis malĝuste skribita kaj tradukita.
  - Nu, Arturo! - Ne temas pri tradukado. Nur ne muelu pavimon, ĝi ne fariĝos perlo. - diris Draĥmo.
  Infano kun la kreaĵoj de filozofo ekbalegis:
  - Vi parolas bone. Ruĝa. Nur multe da sango estos verŝita pro ruĝaj paroladoj.
  - Kaj ankaŭ brilaj ideoj kaj bonaj intencoj. - Draĥmo rimarkis.
  - Ju pli pura estas la ideo, des pli da malpuraĵo gluiĝas al ĝi dum efektivigo! - La knabo Arturo rimarkis. - Ankaŭ vi rusoj volas unuigi la tutan mondon en frata familio de nacioj.
  - Kiel diri! - Elizabeto hezitis. - Formale, nur dum Sovetunio estis konstatite en la konstitucio, ke la procezo de formado de Sovetunio estos finita kun la inkludo de la lasta respubliko. Kaj en moderna Rusio, eĉ la leĝo malpermesas rekte kampanjadon por mondmilito.
  Drachma notis:
  - Rus' ĉiam strebis, kiel Britio kaj ajna lando, al ekspansio. Kaj unuiĝinta homaro, sub la regado de komuna registaro, estas nia estonteco. Kaj estas pli bone se reprezentantoj de Rusio regas ĝin. Almenaŭ por ni. Cetere, en nia mondo nur du landoj povas pli-malpli adekvate administri la planedon: Rusio kaj Usono.
  - Kaj Ĉinio? - demandis Elizabeto.
  - Sub la gvidado de la Komunista Partio, ĝi estas kondamnita al degradado. Kaj ĝenerale naŭdek procentoj de la ekonomia kresko de Ĉinio estas okcidenta investo. Principe la Komunista Partio burĝiĝis! - Draĥma diris per kolera voĉo.
  La blonda knabino diris per trankvila tono:
  - Mi kredas, ke se Zjuganov estus venkinta en Rusio, la ekonomia politiko malmulte diferencus de la moderna.
  La nimfa knabino volonte konfirmis:
  - Ĝi estus maldekstre, sed ĝi estus esence la sama kapitalismo . Ĝenerale, rusaj komunistoj estis malbonŝancaj kun sia gvidado. Nur junaj, energiaj kadroj povas savi la Komunistan Partion.
  La knabo deklaris:
  - Vi ne bezonas la Rusan Komunistan Partion. Ili jam ekpotenciĝis ĉi tie, plejparto de la loĝantaro vivas per porciaĵkartoj, ne eblas aĉeti normalajn vestaĵojn. Kaj multaj homoj forgesis, kio estas viando. Ekzemple, mi provis ĝin nur unufoje dum Kristnasko.
  Elizabeto knaris:
  - Kaj kiel?
  La juna druido respondis:
  - Bongusta! Kvankam, ĉokolado estas pli bona. Mi iel sukcesis ŝteli unu kahelon. Por la farita ŝtelo, mi devis suferi astralan pekliberigon: tridek tri vipobatojn. Lia dorso estis kovrita de sango, kaj post la skurĝo li dankis la instruistojn pro ilia scienco.
  La blonda knabino ĉifris:
  - Nu, ĉi tio ĝenerale estas bona. Bone, knabo, prezentu al ni la Druidojn.
  La knabo frapis sian nudan, malgrandan, rompitan piedon kaj respondis :
  - Mi ne havas la aŭtoritaton fari ĉi tion. Mi rakontos pri vi al miaj fratoj. Tiam, se ili opinias tion necesa, ili kontaktos vin. Mi ne kaŝos, ke ankaŭ la teno de ortodokseco estas streĉa, ni ŝatus la sendependecon de Britio, ne de la angla provinco.
  - Eble porrusa registaro simple venos al potenco en Britio. - diris Draĥmo. - Krome mi parolos kun Ĵukov, por ke li malfortigu la influon de la ortodoksa eklezio. Ĉi tio kondukas al troa konservado de scienco kaj progreso.
  Elizabeto rimarkis:
  - Ne estas klare, ke progreso malrapidiĝis.
  La Nimfa Grafino notis:
  - Jen subtila procezo, sed juĝu mem, ĉu kristanismo havas la necesan vivecon.
  Elizabeto notis, elmontrante siajn dentojn:
  - Ĉiuj ateismaj reĝimoj kolapsis, aŭ, kiel en Ĉinio, estas procezo de reviviĝo de kristanismo. Ĝenerale, ortodoksaj komunistoj restis nur en malriĉa Nord-Koreio, kaj eĉ Fidel Castro kliniĝis antaŭ la Papo. Kristanismo tute ne perdis terenon en nia universo. Eĉ se ĝi estas malsupera kelkloke, ĝi estas al Islamo, ne al ateismo. Konfesu, kiom da 100% ateistoj estas?
  Draĥma respondis sarkasme:
  - Mi supozas, ke pli ol 100% kristanoj.
  La dukino interrompis ilin:
  - Mi estas katoliko! Vere, ne fanatika. Mi konfesas, ke la romia papofico havis multajn pekojn kaj erarojn. Sed samtempe, katolikaj kaj ortodoksaj eklezioj estas fratinoj. En Rusio, estas tro da premo sur tiuj, kiuj ne estas ortodoksaj . Se ne estas tiom da katolikoj kaj luteranoj, tiam, ekzemple, baptistoj estas preskaŭ eksterleĝaj. Mi pensas, ke devus esti pli da libereco ĉi tie.
  Elizabeto kapjesis:
  - En Anglujo oni iam forbruligis baptistojn sur la brulego. Cetere, eĉ en Rusio oni ne frapis min sur la kapon. Nun moralo fariĝis pli libera. Sed en realeco, ĉiuj kredoj ne povas esti ĝustaj. Kristo mem diris: Unu kredo, Unu paŝtisto, Unu bapto! Tial ni klopodas firmigi ĉiujn popolojn en multnacia imperio per unu sola religio. Finfine, tio devus plifortigi nacian harmonion.
  La knabo kontraŭis:
  - Devigo detruas amon, oni povas kisi la vipon, sed estas pli facile mordi la dentojn en ĝi.
  - Vi parolas bone, juna filozofo! Mi esperas, ke ni renkontiĝos denove, sed nun ni iru al Londono. Jes, kaj mi avertas vin, ni ŝanĝos nian identecon . - diris Draĥmo.
  La knabo donis al ili la kaŝtanon:
  - Prenu ĝin! Ĉi tio estas serĉa artefakto, kun ĝia helpo ni ĉiam trovos vin se necese.
  Elizabeto ridetis:
  - Ĝi aspektas infaneca, sed ial mi kredas ĝin.
  - Vi devas preni ĝin en la buŝon kaj flustri: - Bezonas helpon - Kaj ni aŭdos! - diris Arturo.
  - Mirinda! Ni faros tion. Sed la demando estas, kio se ni finos tro malproksimen? - demandis Elizabeto.
  La nudpieda, bela knabo respondis memfide:
  "Do mi venos sola kaj helpos."
  Draĥmo dubis:
  -Jes, kiel vi povas helpi ŝin! Ni vidis vin tiel senhelpa.
  Arturo respondis kun dolĉa rideto:
  -Via rajto kredi aŭ ne kredi.
  - Tiam ni iris, kaj perdis tiom da tempo. - diris Elizabeto.
  La knabinoj adiaŭis, prenis la dokumentojn de la kolonelo kaj subkolonelo kaj, preskaŭ nedifektitaj, pluiris. Ilia plano iomete ŝanĝiĝis. Necesis alpreni novan identecon . La kolonelo kaj subkolonelo estis perfekte taŭgaj por tio. Iliaj kadavroj estis verŝitaj per benzino kaj ekbruligitaj. Jes, ĉiaokaze. Aliaj korpoj estis ĵetitaj en putejon. Ĝi estas kruela, sed necesa. La legendo ke estis batalo kun partizanoj ne konvenis. Tro suspektindaj, sesdek homoj estis mortigitaj, kaj nur du komandantoj sukcesis pluvivi. Ĝi odoris kiel tribunalo.
  Necesos raporti, ke la soldatoj estas revokitaj por grava misio. Dum kelkaj tagoj, ĝi povus funkcii, sed pli ne necesas.
  Draĥma respondis kolere:
  - Efektive, ni havis problemojn , Elizabeto. Ni vere havis problemojn ! Vi ne devus esti pafita.
  La blonda militisto kontraŭis:
  - Kial? Ni savis du mirindajn homojn de morto kaj fanatikeco. La Dukino kaj la knabo, kiu tute ne estas tiel simpla. Krome, sesdek du ne la plej lastaj militistoj de la CSA-armeo estis mortigitaj. Ĉi tio estas serioza pluso!
  La Nimfa Grafino murmuris:
  - Kio pri la malavantaĝoj?
  - Kio estas la malavantaĝoj? Ni nun povas sekure vojaĝi tra la tuta lando. Legu la dokumentojn. Speciale rajtigitaj specialaj fortoj "Comando". Ni nun havas aliron al la plej supro. - Elizabeto mallarĝigis la okulojn. "Ĉu vi ne povas vidi per simpla rigardo ĉiujn niajn avantaĝojn?"
  Draĥmo gratis sian densan kapon el nigrigitaj haroj. Tiam, kun konsiderinda skeptiko, ŝi notis:
  - La risko de ekspozicio pliiĝas. Ni scias nenion pri ili, sed aliaj eble scias.
  La blonda militisto respondis memfide:
  - Ĉiuj jankioj estas proksimume samaj. Vi nur bezonas esti aroganta kun viaj subuloj kaj servile antaŭ viaj superuloj.
  La Nimfa Grafino rikanis:
  - Eble vi pravas.
  La kolonelo kaj subkolonelo estis proksimume egalaj en konstruo al la knabinoj. Ĉu ilia familia nomo estis Kamarado Dietrich kaj Zitrich? La virinoj estis iom pli dikaj ol la knabinoj, sed tio ne estis problemo. Ŝanĝi vizaĝojn principe ne estas malfacila. Ĝenerale, kun ilia arto de kamuflado, problemoj povus ekesti nur se la objekto de anstataŭaĵo estis tre alta, aŭ, male, tro malgranda. Koncerne la voĉon, eĉ ordinaraj homoj regas la arton de imitado. La knabinoj eniris aŭtojn kaj veturis al Londono.
   Ĉar ili estis en malsamaj kirasaj veturiloj , ili veturis silente, sen komenci iujn ajn diskutojn. Ĝenerale, la plej malfacila afero estas igi alkoholulon rezigni sian botelon kaj religian fanatikulon rezigni pri siaj opinioj!
  Survoje ili renkontis vojbarojn kvin fojojn. Tri pasis senprokraste, sur du ili volis postuli dokumentojn, sed eksciinte, ke kolonelo Dietrich kaj subkolonelo Zitrich estas permesitaj trairi.
  - Faru vian devon, knaboj! - kriis Elizabeto.
  - Nur ne eligu vian kapon eksteren! Ili deŝiros ilin per ĉio, kion vi manĝas! - ŝercis Draĥmo.
  "Jes, kun niaj porcioj," komencis la oficiro. -
  Draĥmo atakis:
  - Kio, vi ne estas kontenta pri la lutado?!
  Li rapide respondis:
  - Ne, mi estas feliĉa pri ĉio, laŭdo estu kamarado Stalin!
  La nimfa grafino muĝis:
  - Do silentu!
  La sesa transirejo estis ĉe la enirejo mem al la brita ĉefurbo. La Tamizo fluis maldekstren, kaj Corfe, la fama fortikaĵo, leviĝis dekstren. Longaj muzeloj de kontraŭaviadilaj kanonoj elstaris el ĝi. Ili povus esti uzitaj kaj kontraŭ tankoj kaj aviadiloj.
  La muroj estas dikaj kaj ŝajnas estinti speciale sigelitaj. Ĝenerale, potenca citadelo kovranta Londonon. Elizabeto memoris ke dum la aerbatalo por Anglio, Hitler asignus kvarcent aviadilojn por detrui Korfuon. Sed la muroj de la urbo staris. Vere, la nazioj bruligis la urbon Coventry. Hitler eĉ enkondukis frazon post ĉi tio: kunventrify !
  Al la knabinoj oni petis dokumentojn. Ni rigardis la lumon. Kaj, ŝajne, ili rekonis ĝin kaj ekridetis.
  - Sinjorino Zitrich. - La oficiro turnis sin al Elizabeto. - Kiel progresas aferoj?
  La alivestita blondulo kriis:
  - Ni dispremas la partizanojn kaj aliajn malbonajn spiritojn . La partizanoj estas malfortaj, sed la interna malamiko estas pli forta. Eble mi devus kontroli vin?
  La oficiro deturnis sin kaj murmuris:
  - Mi estas fidinda!
  La murdistino freneziĝis:
  - Kaj se vi metus elektrodojn en vian buŝon? Tiam vi konfesos?
  Responde, timigita babilado:
  - Ne necesas! Kamarado Zitriĉ.
  La blonda knabino daŭre estis senprudenta:
  - Kaj vi nomis min sinjorino. Ĉi tio estas plena de puno.
  La oficiro laŭvorte sufokis pro timo:
  - Mi misparolis! Ia tordo!
  - BONE! Silentu, nenion diru, estas vintro en via koro. - Elizabeto forveturis.
  Draĥmo montriĝis pli moderema en komunikado, iomete balancis la kapon, sed nenion respondis:
  - Mia pasporto restas ĉe mi. - Ŝi diris.
  Londono nokte estis preskaŭ senhoma. Policistoj kun buldogoj vagis sur la stratoj. Elirmalpermeso estis en efiko. La knabinoj estis plurfoje haltigitaj en la urbo mem. Ĝis ili alvenis al la Ruĝa Pugno-Hotelo. Ĉi tie ni povus malrapidigi. La domo mem gastigis 24-horan oficiran restoracion.
  - Ĉu vi ne volas dormi, kamarado Zitriĉ? - moke demandis Draĥma Elizabeto .
  -De kiuj dependas, kamarado Dietrich! - respondis la blonda terminanto. - Ne kun ŝtipo.
  - Vi povas fari ĝin per ŝtipo, se ĝi estas granda. - diris Draĥmo kun vulgara aludo. - Mi diros al vi, sen konsideri ĝin honoro kaj ne preni mian vorton por tio, la bordeloj estas nia gloro, flatado, tineoj manĝis sian pelton!
  La blonda militisto rimarkis:
  - Pri kio vi parolas, Dietrich? - Ĝi aspektas kiel absoluta sensencaĵo.
  La nimfa Grafino murmuris:
  - Ne diru al Lizonka! Ĝuste, humura.
  Elizabeto klarigis:
  - Kaj sufiĉe plata.
  La knabinoj iris al la restoracio. Ili volis manĝi, samtempe, por aŭskulti la konversaciojn de ebriaj oficiroj. Eĉ sub la totalisma stalinisma reĝimo, ekzistis kelkaj koncedoj por oficiroj. Precipe en restoracio oni ne povus aresti ilin pro parolado, krom se temas pri rekta perfido. Do estis io lernenda.
  Elizabeto marŝis preskaŭ neaŭdeble, kaj Draĥma male piedpremis - nu, du altrangaj oficiroj ne povis marŝi laŭplaĉe, nome nudpiede. Mi devis toleri porti botojn, kiuj ne estis komfortaj. Estis gardistoj ĉe la enirejo, du sufiĉe malmolaj pordistoj, sed ili lasis la knabinojn trairi sen plia tempo.
  - Eniru, kamaradoj koloneloj. - Ili diris.
  La militistoj rikanis siajn nigrajn vizaĝojn:
  - Kompreneble! Alie ĝi estas streĉa!
  La restoracio havis lustrojn sur kaj elefanta felo pendanta sur la muro, donante al la ĉambro indiĝenan aspekton.
  La knabinoj iris al la vendotablo kaj mendis pican martinon, kaj ankaŭ pecon da grasa porkaĵo. Unuflanke, ĉi tio povus esti konsiderata en malbona gusto, sed ruĝaj usonanoj ŝatas manĝi, ĝuste tiel. Krome, porkaĵo ŝajnas emfazi vian ateismon.
  Post ĉio, eĉ multaj kristanoj konsideras ŝin malpura.
  Elizabeto nur trinkis la martinio, kaj Draĥma, kompreneble, faligis tutan glason sen eĉ ekmoviĝi. Sed la oficiroj komencis paroli pli trankvile. Mi manĝis picon.
  La gusto de alka viando, kolbaso, fungoj, tomatoj, fromaĝo kun dolĉa alkoholo estis nekutima. Sufiĉe agrabla. Por la eksperimento, Elizabeto disvastigis ĉokoladan buteron sur porkaĵon. Ĝenerale mankis iuj varoj en la CSA, precipe manĝaĵoj, sed la amerikaj oficiroj, precipe la elitaj unuoj, ŝajnis vivi en malsama mondo. Do ili povus montri , precipe se ili havus monon. Nu, Draĥma kaj Elizabeto havis sufiĉe da dolaroj. Dietrich kaj Zitrich mem estis riĉaj, kaj tiuj ĉirkaŭ ili havis ion. Drachma ankaŭ provis la oleojn sur la grasa tavolo kaj notis:
  - Bongusta.
  Elizabeto knaris:
  - Do manĝu kaj trinku!
  La oficiroj daŭrigis sian interparolon. Ni diskutis pri eventoj ĉe la frontoj kaj partiaj atakoj.
  Ĉi-lasta tamen estis flanka temo:
  - Militantoj de la grupo Blanka Leono eksplodigis la trajnon. Tridek soldatoj kaj ses oficiroj estis mortigitaj. Pli ol cento estis vunditaj.
  - Tiuj bastardoj ! Nia popolo estas batata. - diris oficiro en majora uniformo. - Ni devas enkonduki ekzekutojn de ostaĝoj. Por ĉiu el ni, cent angloj.
  - Jam eniris! Ekzekutoj estis faritaj. Ĉirkaŭ kvincent virinoj kaj infanoj estis bruligitaj. - respondis la alia. Nun la partizanoj ricevos duran repuŝon. Stalino mem diris: "Uzu ĉiujn metodojn, eĉ la plej severajn, kontraŭ teroristoj kaj banditoj." Precipe familioj devas preni respondecon pri gerilanoj.
  - Hieraŭ ni turmentis blankajn banditojn. Ili donis al ni siajn komplicojn.
  - Jes, ni ankoraŭ bezonas ekzekuti konatojn kaj aliajn asociitajn kun la partizanoj.
  La tono de konversacio fariĝis pli kvieta:
  "Niaj trupoj sur la orienta fronto suferis severajn perdojn. La rusoj uzis atombombojn kontraŭ la koncentriĝo de niaj trupoj. Centmiloj da mortigitaj kaj vunditaj.
  Timigita grunto responde:
  - Jes, mi mem vidis bruligitajn oficirojn malŝarĝitajn sur transportaviadiloj. Multaj el ili simple blindiĝis kaj iliaj okuloj sangis. Kies haroj eliris?
  Kaj stulta gorĝo:
  - Kiaj barbaroj estas tiuj rusoj! Ili havas ursojn irantajn rekte tra la stratoj.
  Kaj alia timigita sibilo:
  - Kaj ankaŭ tigroj parolas.
  La sekva ekkrio estis pli skeptika:
  - Ne estas tigroj en tia malvarma vetero.
  Unu el la oficiroj metis sian fingron al liaj lipoj kaj diris:
  - Kaj ili havas specialajn, sabrodentajn monstrojn!
  . ĈAPITRO N-ro 10
  Elizabeto apenaŭ povis reteni sian ridon:
  - Ili povas mortigi vin per sia bazaro.
  Draĥmo interrompis ŝin:
  - Aŭskultu pli atente, eble vi renkontos ion valoran.
  - La kolonelo mem diris al mi, ke en rusaj laboratorioj oni kombinis la genaron de homoj kaj tigroj. Ili montriĝis teruraj militistoj. Preskaŭ nevundebla, kapabla salti alte. Estas kvazaŭ ili aspektas kiel virinoj kun leonaj kolharoj. - komencis la juna mulata kapitano.
  La majoro interrompis lin:
  - Ĉi tiuj estas ĉiuj onidiroj! Sed mi aŭdis, ke ni serioze kombinis la genarojn de ratoj, homoj kaj gorilo. Ĉi tio faras tiajn batalantojn; eĉ ne unu kuglo povas mortigi vin, eĉ se vi trafas ilin en la kapo. Timigaj mutaciuloj. Estas ili, kiuj donos al ni gloran venkon super la rusoj! La plej potencaj ŝipoj jam pretas por tio; ili transportos la infanvartejon.
  - Ĉu ĉi tio ne estas fikcio? - Aŭdiĝis voĉoj.
  La oficiro ekkriis:
  - Ne! Ĉio estas ĝuste ĝusta!
  La bruo iom malpliiĝis. Kolonelo ĉirkaŭ kvardekjara alproksimiĝis al la knabinoj. Li etendis sian manon.
  Profunda voĉo aŭdiĝis:
  - Vi, mi vidas, estas miaj kolegoj. Kion vi faras?
  - Nenio, ni manĝas kaj ne dormas! - ŝerce respondis Draĥmo.
  La kolonelo ĝentile proponis:
  - Ĉu vi ne volas danci kun mi?
  La nimfa Grafino kriis:
  - Unue, ĉampano!
  - Kelnero, donu al ni Teksasan ŝaŭmvino! - kriis la kolonelo.
  Draĥma mallarĝigis la okulojn. Juna knabino en malpeza robo alkuris al ili kaj etendis pleton kun verŝitaj glasoj.
  La belulino tweetis:
  - Bonvolu, sinjoroj!
  - Reciproke! - La kolonelo pinĉis la tre junan estaĵon, kiu aspektis ne pli ol deksesjara, sur la fundon. - Estu kun mi, kantu kanton! Lasu Stalin-Kolaon ŝaŭmi.
  Elizabeto vigliĝis:
  - Jes, kaj mendu al ni Stalin-Kolaon kaj viskion.
  La ĉefoficiro ame ridetis:
  - Bonege! Vi havas strangan guston.
  Stalin-Cola estis blua likvaĵo kun iometa smeralda gusto. Io kiel Estragono, nur pli forta kaj pli dolĉa en gusto. Eble eĉ tro dolĉa, eĉ ŝtofa.
  La blonda knabino murmuris:
  - Jes, ĉi tio estas tro!
  La kolonelo nudigis la dentojn:
  - Estas tro da surogataj sukeranstataŭaĵoj. Ne estu timema, aldonu pli da viskio kaj vi ricevos koktelon.
  - Dankon pro la konsilo! - diris Draĥmo.
  La knabinoj multe trinkis, sed konservis freŝan kapon. Kvankam ili miksis en diversaj sensencaĵoj.
  La blonda militisto diris:
  - Jes, ĉi tio estas nur bonega!
  Tiam ili ekdancis, sed la kolonelo havis la gracon de hipopotamo. Elizabeto kaj Draĥma flirtis kiel papilioj. Eble ili eĉ forportiĝis. Neatendita frazo preskaŭ interrompis ilian dancon.
  - Dietrich kaj Zitrich, kie vi lernis tiel bone danci? - murmuris la ulo en la uniformo de la kapitano de la Ministerio de Honoro kaj Rajtoj.
  - Ho, saluton! - demandis al li Draĥmo. - Eble vi ŝatus aliĝi al ni.
  Barba sovetia ŝerco fulmis tra la kapo de Elizabeto.
  Müller demandas la SS-Kolonelon:
  - Kiel estas por Stirlitz vivi en fremda lando, sub fremda nomo, kun fremda lingvo dum multaj jaroj? Konfesu, ĉu vi kaŝas vin de alimonpagoj?
  Voĉo malantaŭ la sceno:
  - Neniam antaŭe Stirlitz estis tiel proksima al fiasko.
  Kaj nun la ludo de malsaĝeco ne funkciis.
  Anstataŭ respondi, la sekureca oficisto eltiris sian pafilon kaj celis ĝin.
  - Nu, manoj malantaŭ via kapo. Promenu kun mi kaj estos identeckontrolo! - diris la kapitano.
  - Aŭ eble kontante! - Draĥma ĵetis kudrilon al la kapitano, ĝi estis preskaŭ nevidebla, kaj batis lin en la frunton. La knabino alkuris al li, eltiris la kudrilon kaj premis sian fingron sur lian kolon. Post tio, la memoro pri la malbonŝanca spiono estis tute perdita, kaj tagon poste li devis morti pro bato.
  - Vidu, ŝajnas, ke ĉi tiuj bovinoj ne konis burĝajn dancojn. - ŝi flustris apenaŭ aŭdeble.
  - Jes! - Elizabeto diris, - Falsaj komencoj kaj tango ne estas por ili.
  - Ĝis nun niaj rezultoj estas nulaj, ni nenion eltrovis. - Draĥma parolis sen movi la lipojn, do de ekstere ŝajnis, ke la knabinoj simple ridetas.
  Elizabeto notis:
  - Ĉu vi scias, kion mi pensas!?
  La Nimfa Grafino diris preskaŭ silente:
  - Parolu, hela kapeto!
  La blonda knabino sugestis:
  - Ni devas pridemandi la estron de la Londona, aŭ brito, Departemento de Honoro kaj Rajtoj. Li certe devus esti konscia, por ke ne aperu absurdaĵoj. Vi scias al kio ago povas konduki sen ununura kunordiganto.
  Draĥmo ne argumentis:
  - Mi komprenas! Sed ni ankoraŭ ne konas lian nomon.
  Elizabeto ridetis:
  - Ni eksciu! Nia tuja superulo, kamarado generalleŭtenanto Brumer. Ĉi tiu devus esti konscia.
  La militisto-nimfo konsentis:
  - Kiam ni iros al li? Ĝuste nun nokte?
  La bela blondulino ne kverelis:
  - Kial ne! Kutime homoj kiel li laboras laŭ la stilo de Stalin la tutan nokton, kaj je la kvina, kiu estas nur somera tagiĝo, ili enlitiĝas.
  Draĥmo notis kun rido:
  - Nu, tio estas logika!
  Elizabeto skuis siajn fortajn koksojn, levis la muskorajn ŝultrojn kaj decide sugestis:
  - Do ni manĝis, trinkis, kaj nun estas tempo viziti la estron.
  La Nimfa Grafino demandis apenaŭ aŭdeble:
  - Ĉu vi bone memoras la iradon de Zitriĉ? Rigardu, ni povas veki fortajn suspektojn.
  La blonda militisto trankviligis:
  - Kompreneble, ni forgesas nenion.
  Draĥma levis la kolonelon kaj, luligante lin per sia tuŝo, sidigis la oficiron sur seĝon. La aliaj soldatoj daŭre parolis.
  Unu el ili diris per profunda voĉo:
  - Iam ni kaptis malvarmetan rusan idon. Tiel granda, du metrojn alta.
  Aŭdiĝis nekredeblaj ekkrioj:
  - Nu, vi verŝas! Ne ekzistas tiaj aferoj !
  Responde, sprita rido:
  - Ĉi tio estas rusa virino, laborĉevalo. Do ni ses aliĝis al ŝi kaj plenigis nin per kolbasoj laŭvole.
  Oni aŭdis kornojn:
  - Ili piedbatis ŝian azenon !
  La sekva estas vulgara:
  - Certe! Ŝi estis tre kontenta!
  Kaj denove ridas:
  -Ĉu vi provis amori kun tigrino !?
  Kaj kontenta rikado:
  - Mi certe provos ĝin! Ĉi tio estos kuken-huken !
  La usonanoj, plejparte nigraj, ridis. Elizabeto flustris al Draĥmo:
  - Eble mortigu ilin!? Kiaj naivuloj !
  La nimfa Grafino logike kontraŭis:
  - Kial brili? Krome ili jam estas kondamnitaj. Mortigante ilin, ni nur malkaŝos niajn kartojn.
  La blonda terminanto sugestis:
  - Vi povas fari tion mallaŭte kaj nerimarkeble, efektivigante la strikon, kiun oni instruis al ni ĉe la FSB, prokrastis morton.
  La alivestita nimfo iĝis scivolema:
  - Ve, ĉi tio estas interesa propono.
  Elizabeto kaj Draĥma alproksimiĝis al la oficiroj.
  Preskaŭ unuvoĉe ili ekkriis:
  - Nu, infanoj, eble vi volas verajn virinojn, kaj ne rusinojn palajn kiel morton.
  - Kio, vi estas bonegaj idoj. - La okuloj de la uloj eklumis.
  Elizabeto kaj Draĥma venis unu post la alia kaj rapide brakumis la infanojn. Ili faris tion al ĉiuj, poste ili forturnis sin. La blonda knabino trankvile ŝaltis la walkie-talkion, kaj ĝi bipis.
  - Efektive, ili vokas nin, nuntempe.
  La falsaj nigrulinoj forlasis la konfuzitajn ulojn. Elizabeto indulgis nur unu helhaŭtan oficiron; li estis tro juna kaj bela. Nun la uloj alfrontis morton pro apopleksio kaj koratakoj ene de du tagoj. Do la belulinoj faris mildan purigadon. En ĉi tiu mirinda sonĝo, ili ludis la rolon de superbatalantoj , kiuj havis simple fantaziajn kapablojn, kaj povis fari aferojn, kiuj estus la envio de la elitaj specialaj fortoj de iu ajn lando.
  - Nu, ĉio iras laŭplane ĝis nun. - diris Draĥmo.
  Elizabeto klarigis:
  - Vi volas diri per improvizo.
  La Nimfa Grafino konfirmis:
  - Verŝajne atendas nin generalo Brumaire.
  Kie la centro de la Ministerio de Honoro kaj Rajtoj situas , la knabinoj malkovris de mapoj kaptitaj de la ekzekutistoj kiujn ili mortigis. De tie ili sciis la nomon de sia tuja superulo. Sed ĝenerale, la mapo donis ideon pri Londono, malgraŭ la ne precipe kompleksa ĉifrado.
  - La urbo ne estas tro malbone defendata. - Elizabeto diris al si.
  Drachma konfirmis tion ridetante:
  - Vi povas vidi en ĝi ĉirkaŭ kvindek mil usonajn kaj proksimume la saman nombron da anglaj soldatoj de la regula armeo. Plie cent tridek kvin mil policistoj el pli ol triono de solduloj.
  La blonda spionoficiro notis:
  - En la urbo mem, se estis detruo, ĝi estis forigita. Nu, li aspektas sufiĉe bone.
  La knabinoj, elirinte la restoracion, imitis etan ebriecon, ŝanceliĝis kaj flirtis kun la sekureco. Poste ili malstreĉiĝis kaj marŝis kun printempa irado.
  Por komenci, ili decidis, ke la oficiala aŭto de la kolonelo pli taŭgas por la vojaĝo.
  La ŝoforo provis kontraŭi, sed ricevis kudrilon en la kolo kaj frostiĝis. Draĥma sidigis lin kaj diris al li la adreson.
  La lanternoj denove ekbrilis, malgraŭ tio, ke la komunistoj fanfaronis pri sia ordono, kelkaj lampoj estis deklinitaj kaj ne brulis. Estas multaj ruĝaj kaj modifitaj britaj flagoj kun la rikoltilo kaj martelo sur la stratoj. Kaj la portretoj de Stalin estas grandegaj, grandegaj monumentoj estis starigitaj. Unu el ili estas en la centro de Londono, ne malpli ol ducent dudek kvin metroj. Stalin indikas la fingron de sia dekstra mano orienten, kaj tenas obuson en sia maldekstra mano.
  Drachma opiniis:
  - Tute sengusta peco!
  Elizabeto konsentis:
  - Eble la aŭtoro devus esti malliberigita pro transdono de la mono de homoj. Por ĉi tiu monumento vi povas konstrui aviadilŝipon, aŭ du ŝirmitajn.
  Draĥmo, fariĝis amuza:
  - Kiu scias! Eble li jam sidas.
  - Ameriko estas kiel grandega buso, unu duono sidas, la alia tremas, estas nur unu regilo, sed ĉiuj ceteraj estas leporoj! - ŝercis Elizabeto.
  - Ne, ĝi pli similas al ŝipo en ŝtormo, duono estas malsana kaj la alia ĉirkaŭiras! - Draĥmo frotis sian orelon. - Io jukas. Eble ĝi estas ŝminko miksita kun maskara?
  La blonda spiono notis:
  - La kvalito ne ŝajnas esti la plej malbona, kaj ĝi ne devus postresti en akvo, kaj ĉi tie ne estas maskara.
  La knabinoj veturis ĉirkaŭ la monumento kaj trovis sin proksime de la masiva konstruaĵo de la ministerio, aŭ, kiel ĝi estis antaŭe nomita, la Popola Komisariato de Honoro kaj Rajtoj.
  - Tamen estas strange! Kial ili ne ekloĝis en la Turo? - demandis Elizabeto.
  Draĥmo esprimis sian penson:
  - Eble por eviti malagrablajn asociojn. Ĉi tio estas politika malliberejo!
  La blondulino rimarkis dube:
  - Sed la rusa registaro ne timis ekloĝi en la Blanka Domo.
  La Nimfa Grafino kuĝis:
  - Eble tial ĝi estis tiel facile eksplodigita.
  La konstruaĵo estis malalta kaj iris bone dek etaĝojn en la teron.
  Elizabeto kaj Draĥma elglitis el la aŭto. Kolero ŝajnis inspiri ilin al heroaĵoj. Kaj ili vere volis forigi siajn ŝuojn kaj senti la surfacon per siaj nudaj, elastaj plandumoj, kio estas kaj pli lerta kaj tre agrabla por la eterne junaj knabinoj.
  Tamen ĉe la enirejo la knabinoj retenis sin per peno de volo, penante doni al siaj paŝadoj la maldiligenton karakterizan de Dietrich kaj Zitrich.
  Oni petis al ili dokumentojn kaj zorge ekzamenis ilin. Sed ŝajne Dietrich kaj Zitrich ne estis novuloj, kaj ili tuj estis rekonitaj.
  - Nu, kiel estis la ĉaso?! - Ili demandis ĉe la enirejo. La gaja majoro faris la demandon.
  - Bonege, ni sukcesis laso grandan ludon. - respondis Draĥmo.
  La junulo palpebrumis per siaj brunaj okuloj:
  - Jes, ĝi estas amuza!
  Elizabeto interrompis:
  "Ni havas urĝajn informojn kaj ni devas fari raporton al generalo Brumaire."
  Draĥma kapjesis:
  - Tre grava informo, kaj mi pensas, ke estus pli bone ne prokrasti ĝin senfine.
  La oficiro respondis:
  - La generalo estas okupata nun, sed ni kondukos vin al li. Krome, li eble volas paroli kun vi dum la pridemandado.
  - Ĉi tio ne estas la plej malbona ideo. - Draĥma konsentis.
  Elizabeto aldonis:
  - Ni mem amas kaj scias torturi.
  La oficiro palpebrumis:
  - Vi scias, la plej malfacila kaj, samtempe, majstra afero estas disigi partneron sen recurri al metodoj de fizika forto.
  Draĥmo rikanis:
  - Mi povas igi iun homon kanti kaj ridi sen recurri al krudforto. Eble mi povas provi ĝin ĉe vi?
  La oficiro ŝercis:
  - Ne faru, vi dispremos min! Eniru!
  La knabinoj eniris la koridoron. Principe, en moderna spionservo ili havus preni siajn fingrospurojn kaj retinon. Sed la Ŝtonepoko ankoraŭ regis ĉi tie. Tamen, la knabinoj estis pretaj ŝanĝi la dezajnon de siaj palmoj. Por fari tion, vi devas fortranĉi la haŭton de viaj viktimoj, trempi ilin en speciala solvo kaj meti ĉi tiujn strangajn gantojn sur viajn manojn. Ĝenerale , la knabinoj faris ĝuste tion; ili havis nenion por timi de ĉi tiu flanko . Sed ili ankoraŭ ne pensis pri la retino.
  Sed kial konstante kontroli, kiujn ili jam konas, kaj ili ankaŭ havas tute aŭtentikajn dokumentojn.
  - Ĉu vi memoras Stirlitz? - diris Elizabeto sen malfermi la buŝon. (Por ilia sentema aŭdado sufiĉas lingva artikulacio) - Laŭ legendo, li ne falis de la ĉielo, sed anstataŭis tre realan homon.
  Draĥmo, kies scio pri la planedo Tero fariĝis multe pli ampleksa en la sonĝo, facile respondis:
  - Von Stirlitz! Jes, ĉi tio estas kompreneble fikcio, sed estis vera prototipo, kiu, estante centprocenta germana, estis varbita por multe da mono.
  La blonda spiono respondis fervore:
  - La plej bonaj agentoj ankoraŭ estas tiuj, kiuj laboras por ideologio. Ili helpas sindoneme kaj efike.
  La Nimfa Grafino konfirmis:
  - Ne estas tre multaj el ili. Kvankam, dum la Granda Patriota Milito, milionoj da homoj tra la mondo, inkluzive en Nazia Germanio, kredis je komunismo.
  Elizabeto rimarkis ridetante:
  - Moderna Rusio havas problemon. Kiel altiri potencialan perfidulon? Se nur por mono, tiam ili estos kompleta ŝaŭmo , kiuj enŝlosas la malĝustajn informojn.
  La knabinoj malsupreniris la ŝtupojn. La koridoroj estis hele lumigitaj. Estis afiŝoj sur la muroj. Estas multaj laboristoj, multaj el ili virinoj. En diversaj projekcioj kaj konstruprojektoj de la jarcento. Laboristoj, kiel regulo, estas viroj kaj nigruloj; kolektivaj farmistoj, male, estas virinoj kaj blankuloj. Estas multaj soldatoj, inter ili estas proksimume egalaj nombroj da blankuloj kaj nigruloj. Kaj ankaŭ infanoj! Sufiĉe strange, la plimulto el ili jam estas blankaj, kaj helkapaj ĉe tio.
  Draĥmo ŝajnigis indignon.
  - Kial ili desegnas tiom da palvizaĝaj vartidoj ?
  La majoro, kiu iris antaŭe, respondis:
  - Jen la tradicio. Oni kredas, ke la nova generacio estos libera de religiaj kaj naciaj antaŭjuĝoj. Ĝenerale, en la KSA ni havas egalecon de rajtoj sanktigitaj en la konstitucio. Kio, ĉi tio ne konvenas al vi?
  - Nia raso estas la ĉefa subteno de komunismo! - diris Elizabeto.
  - Ankaŭ generalo Brumaire estas blanka! - diris la oficiro. - Kaj mi estas Sambo!
  - Kaj tio signifas ĵudon! - ŝercis Draĥmo.
  La knabinoj haltis sur la sepa etaĝo de la metroo. La glitpordoj malfermiĝis kaj ili trovis sin en ĉambro kie ĉirkaŭ dek homoj staris ĉe la enirejo. Ĉiuj tre grandaj uloj, du metrojn altaj kaj kun kvadrataj ŝultroj. Kiam ili vidis la kolonelojn, ili salutis.
  - Envenu! Sinjorino.
  La knabinoj eniris.
  Generalo Brumaire, portanta malhelajn okulvitrojn kaj hokiĝintan nazon, aspektis pli japane ol eŭropano.
  Generalmajoro Vichy glitis apud li. Ĉi-foje klasika nigrulo.
  Sufiĉe strange, estis freŝa aero en la ĉambro kaj la odoro de floroj.
  Elizabeto kaj Drachma atendis renkonti malfreŝan aeron kaj ĝemantajn kaptitojn, sed ili estis iomete konfuzitaj. Generalo Brumaire provis persvadi junan knabinon, ne pli ol deksesjara, pri io.
  La eminentulo balbutis:
  - Bonvolu, Princino Diana, estu racia. Se ne por vi mem, do pro via popolo.
  La princino murmuris:
  - En kia senco!
  Brumaire murmuris:
  - Se vi publike rezignas la putran kaj, esence, detruitan de ni Windsor- dinastio , kaj aliĝos al la Komunista Partio, tiam vi savos la vivon ne nur de vi mem, sed ankaŭ de viaj amatoj.
  La knabino indignis:
  - Fariĝi perfidulo?
  La generalo daŭre persvadis:
  - Ne, estu racia. Savu la vivojn de multaj, kaj pro tio malpliigu vian fierecon.
  La princino indignis:
  - Judaso kredis, ke perfidante Kriston, li alportos liberigon al sia popolo. Ĉu vi proponas al mi ion similan?
  Brumaire kaj Vichy unuvoĉe kapjesis:
  - Ni ne instigas vin perfidi Dion!
  La knabino ekkriis:
  - Ĉu ne estas perfido fariĝi komunisto? Post ĉio, ĉi tio apriore implicas ateismon.
  La generalo de la sekureca servo rimarkis logike siamaniere:
  - Ne! Vi povas formale fariĝi komunisto, sed profunde en via koro restu kredanto. Post ĉio, ni ankoraŭ ne povas rigardi en pensojn.
  La princino ekkriis:
  - Kaj gloron al la Ĉiopova.
  Brumaire daŭrigis siajn admonojn:
  - Efektive , atentu. Ni ankoraŭ ne fizike torturis vin. Ili ne puŝis varmajn pinglojn sub siajn ungojn, ili ne ŝokis ilin, ili ne trempis ilin en acido. Ĉu vi eĉ scias, kian doloron vi spertas kiam vi mergiĝas en bolanta lesivo?
  La knabino, jam pala, fariĝis kiel kadavro. Ŝi ŝanceliĝis, sed firme staris. La lipoj ankoraŭ flustris aŭdeble:
  - Pro Kristo, mi estas preta elteni!
  Vishy rikanis, liaj okuloj alprenis predan esprimon:
  - Nu do! Antaŭ ol ni komencos turmenti vin, ni torturos aliajn. Estas multe pli agrable. De kie ni komencu, estro?
  - Mi pensas de la knabino. Ni havas centojn da infanaj ostaĝoj. - La generalo montris al la dentala seĝo. "Ni metos ŝin ĉi tien kaj boros ŝiajn sanajn dentojn ĝis ŝi perdos konscion." Tiam ni alportos alian knabinon aŭ knabon, kaj ni ĝuos iliajn kriojn.
  - Virino naskis, aŭ lupinon! - flustris la princino.
  Brumaire ekkriis, blovante la vangojn:
  - Ni naskiĝis de la partio kaj kamarado Stalin. Kaj li diris, ke estas stulte kaj nerespondece kredi, ke infanaĝo protektas kontraŭ justa venĝo kaj popola justeco!
  Larmoj ruliĝis sur la vangoj de la princino. Ŝi ne povis doni konsenton, sed rigardi aliajn torturatajn estis ekster ŝiaj fortoj.
  - Eble lasu min pensi. - Ŝi diris por gajni tempon.
  Vishy abomene ridetis kaj diris per naza voĉo:
  - Vi povas pensi, sed ne tro longe. Kiel diris kamarado Stalin: "En milito, unu sekundo valoras pli ol mil konkoj!"
  Dum la pridemandado daŭris, Elizabeto kaj Draĥma alproksimiĝis al la ok gardistsoldatoj. Ĉi tiu nombro da grandegaj kaj trejnitaj pecoj da viando sufiĉis por gardi kaj teni per armila forto malfortan, delikatan knabinon, preskaŭ infanon. Sed kiam du belaj amerikaj virinoj komencas flirti kaj, ludante slutulojn, kaptas virojn por sia digno, ili komencas ludi kune. Resume, la knabinoj tute paralizis ilin premante siajn nervcentrojn, poste rigardis en la fotilon, kiu filmis la ĉambron. Draĥma diris kun dolĉa rigardo:
  - Jes, ni disigos ĝin nun! Nur ordonu, ke la fotilo estu malŝaltita.
  - Por kio? - demandis generalleŭtenanto Brumer.
  - Iuj informoj, kiujn ni konas, estas pli bone ne konataj eĉ de proksimaj amikoj. - Draĥma rigardis kun elokventa rigardo, kvazaŭ sugeste, ne estu malsaĝulo , vi havas ŝancon persone streĉi vian poŝon.
  - Tiel estas! - Mendo: malŝaltu la fotilon.
  La gardistaj soldatoj staris kiel glaciiĝintaj idoloj kaj ne vekis multe da suspekto.
  Elizabeto eĉ iomete karesis ilin!
  Draĥma turnis sin al la reĝidino.
  La nimfa grafino diris tenere:
  - Trankviliĝu, karulo! Ni ne torturos vin. Sed ĉu vi ne scias, ke ni komunistoj volas feliĉon por ĉiuj homoj? Por ke niaj infanoj havu senpagajn manĝaĵojn kaj edukadon, kaj estonte, helpe de scienco, atingu senmortecon.
  Knabino Diana respondis:
  - Kaj pro tio vi turmentas infanojn!
  Draĥmo pasie daŭrigis:
  - Ĉi tio estas deviga ofero. Sed en la estonteco ili ĉiuj estos revivigitaj per la potenco de komunisma scienco kaj reedukitaj por la profito de komunismo, bonkoreco kaj feliĉo!
  La princino respondis kun suspiro:
  - Nur la Sinjoro Dio povas relevi la mortintojn.
  La Nimfa Grafino demandis ridetante:
  - Kion vi opinias, la scienco estas senpova?
  Diana respondis ne tro memfide:
  - Ĉi tiuj estas ruĝaj fabeloj.
  Draĥma diris pasie:
  - Iam la aviadilo, same kiel televido kaj precipe la atombombo estis konsiderataj fabeloj, sed ĉio realiĝis. Same, komunistaj ideoj superos viajn plej sovaĝajn revojn. Vi eĉ povas imagi la potencon, kiu atendas nin!
  La knabino rigardis ŝin pli zorge:
  - Kaj vi estas inteligenta! Sed vi ankoraŭ pensas, ke la ĉielo povas esti konstruita sen Dio.
  La Grafino-nimfo respondis kortuŝe:
  - Nur la homo povas konstrui la ĉielon. Kaj ĉio alia estas vere fabelo, pri bonaj sorĉistoj kaj malavaraj dioj.
  Generalo Brumaire interrompis ŝin:
  - Ĉio ĉi estas interesa, sed mi pensas, ke vi plenumis mian taskon kaj trovis kie kaŝas la Druidoj, kaj plej grave, iliajn trezorojn.
  Elizabeto alproksimiĝis al la generalo kaj ŝajnigis flustri al lia orelo, premante lian tempion:
  - Nun vi donos konton al Stalino mem.
   Drachma faris la samon kun Vishy kaj diris:
  - Nun mi estas Josif Stalin!
  Elizabeto daŭrigis:
  - Kaj mi estas la estro de la Ministerio pri Honoro kaj Rajtoj, Lavrenty Kissenger . La knabinoj injektis kudrilojn en la generalojn, tute malŝaltante sian volon. Post kio ili diris per severa tono:
  - Nun vi donos al ni finan raporton pri ĉiuj plej novaj operacioj.
  Brumaire paliĝis:
  - Mi ne kulpas pri la ŝtelo de trezoroj el la palaco, Fritz Game persone donis al mi permeson.
  Stalino, en la vizaĝo de Draĥmo, movis la brovojn al la ponto de sia nazo:
  -Kiu estas ĉi tiu, Fritz Game?
  La generalo, sufokiĝinta pro timo, respondis:
  - Estro de la Departemento por Britio kaj Norda Eŭropo, armegeneralo. Vi konas lin, kamarado Stalin.
  La nimfa knabino, imitante la akĉenton de Stalin, diris:
  - Mi scias ĉion, sed kiam la gvidanto demandas, vi devas respondi. Diru al mi, kion vi scias pri planoj transporti superbombon kun eksplodilo de mil megatunoj.
  Brumaire grakis:
  - Tre malmulte, kamarado Stalin. Mi eĉ ne sciis, ĉu tie estos hidrogena bombo. Ili ĵus diris al mi, ke tre valora kargo alvenu morgaŭ posttagmeze al la sekreta haveno de Ruĝa Ariston. Kial estas granda kvanto da sekureco?
  Draĥmo premis:
  - Do estas bombo tie!?
  Denove la sibilo de la generalo:
  - Pri tio mi ne havas ideon, kamarado Granda Stalin. Nur Fritz Geim scias ĉion, li havas ĉiujn fadenojn kaj ligojn.
  La nimfknabino diris per memcerta tono, kaj kun milda kaŭkaza akĉento, karakteriza por la voĉo de Stalin:
  - Do nun vi vokas lin, diru al li, ke ekzistas tia sekreta informo, ke oni ne povas fidi ĝin al telefonoj, kaj ni iros al li.
  Brumaire murmuris:
  - Bone, kamarado Stalin. - Ĉu mi diru, ke vi venas kun mi?
  Drachma deklaris decide:
  - En neniu kazo! Ĉi tio devus esti eta surprizo. Cetere, ĉu ne estas granda plezuro vidi min?
  La generalo murmuris:
  - Kompreneble, kamarado Stalin.
  Elizabeto demandis serion de aliaj demandoj de Vichy, inkluzive pri la armea potencialo de la Britaj Insuloj, pri novaj specoj de armiloj, kaj ricevis kelkajn informojn.
  La blonda knabino ĉifris:
  - Jes, ili ankaŭ volas meti nukleajn armilojn sur submarŝipojn kaj sendi ilin al Petrogrado. Vere, li ne scias kiam aŭ ilian ĝustan nombron!
  Draĥma vigle kapjesis:
  - Ni nepre sciigos niajn amikojn. Kion alian!
  Elizabeto raportis:
  - Multaj aferoj, sed plejparte en Anglio. Estas supozite, aliflanke, ke la rusoj ne komencos alteriĝi sur la Britajn Insulojn antaŭ ol ili traktis la grupon en Francio.
  La nimfa knabino diris:
  -Ŝajnas, ke ili ne estas aparte optimismaj pri siaj ŝancoj?
  La blonda spiono kapjesis.
  - Prave! Sed ĉi tio nur pliigas la probablecon de agreso kaj nuklea terorismo.
  La princino alproksimiĝis al ili:
  - Kiu vi estas?
  Elizabeto diris memfide:
  - Viaj amikoj, nuntempe ni savos, se ne la tutan mondon, tiam Eŭropon.
  Diana klarigis:
  -Ĉu vi estas rusaj agentoj?
  Drachma deklaris decide:
  - Ni forigos vin de ĉi tie, sed vi devas forgesi, ke vi vidis nin.
  La knabino kukis:
  - Tiaj brilaj personecoj, estas neeble!
  - Ne zorgu, ni helpos. - Elizabeto metis la manon sur la frunton kaj karesis Dianan. - Vi mem sentos vin pli bone kaj pli facila pro tio. Nun vi sekvos nin.
  Generalo Brumaire vokis la krizan numeron kaj murmuris:
  - Diras Ĝenerala Leŭtenanto de la Ministerio pri Honoro kaj Rajtoj Michael Brumer.
  Malvarma voĉo respondis:
  - La sekretario aŭskultas!
  La generalo diris memfide:
  - Mi havas ege gravajn kaj sekretajn informojn por Fritz Geim. Estas konsilinde transdoni ĝin persone al li kaj paroli vid-al-vide.
  La sekretario respondis:
  - Bone, generalleŭtenanto, mi faros peton al la armea generalo.
  Brumaire turnis sian vizaĝon:
  - Vi vidas, ili konas kaj estimas min.
  - La ĉefa afero estas, ke mi aprezas vin! - diris Draĥmo.
  La eminentulo staris atente:
  - Ĝuste, kamarado Stalin.
  Aŭdiĝis klako, kaj raŭka baritona voĉo aŭdiĝis de la alia flanko:
  - Fritz aŭskultas!
  Brumaire balbutis:
  - Generalkamarado de la Armeo. Mi urĝe bezonas renkontiĝi kun vi. Ĉi tio estas tiel grava ke vi ne povas fidi telefonojn.
  La voĉo ĉe la alia flanko de la linio ne esprimis entuziasmon:
  - Vi ne mensogas, Mike? Se vi ĝenis min por nenio, via kanto finiĝis. Komprenita?
  La generalo zumis:
  - Kio mi estas, mi ne havas ideon! - Vichy kaj du gravaj personoj estos kun mi.
  Fritz eldonis:
  - Bone, ili estos renkontitaj. Mi renkontos vin post duonhoro en la leonejo.
  Brumaire estis klare kontenta:
  - Bonege! Mi estos tie post minuto.
  Draĥmo frapis lin sur la nazon kaj diris:
  - Martelo, nun ni marŝos kune kun ĉi tiu knabino. Skribu al ŝi krizan, universalan enirpermesilon por forlasi la urbon kaj doni al ŝi aŭton kun ŝoforo.
  La generalo vigle kapjesis:
  - Kun plezuro, kamarado Stalin.
  Ili kvin eliris, kaj Diana estis vestita ne kiel prizonisto, sed kiel sociemulo. Jes, ne nudpieda knabino en ĉifonoj, sed luksa robo sur ŝi, kaj altkalkanumaj ŝuoj, kaj eĉ juvelaĵoj kun ŝtonoj.
  Eĉ se ŝia aspekto vekis suspekton ĉe iuj, neniu kuraĝis kontraŭbatali la du generalojn.
  "Envenu, grandaj kamaradoj." La soldatoj salutis.
  Elizabeto kondukis la knabinon al la aŭto. Brumaire ordonis al la ŝoforo.
  - Prenu ĝin al la loko, kie ŝi ordonas.
  Li klakis la kalkanojn de siaj botoj:
  - Mi obeas, generalo kamarado.
  Diana riverencis. Ŝi sentis sin memfida, kvazaŭ ŝi regas la situacion.
  Elizabeto bonvenige kapjesis:
  - Adiaŭ, Diana! Atentu, ke vi ne kaptu duan fojon, la dioj ne ŝatas ripeti sin.
  La princino klarigis:
  - Kaj ankaŭ homoj!
   La knabinoj, kune kun la trompitaj generaloj, moviĝis al la lupokaverno. Ili aspektis kiel altaj . Ni eniris specialan aŭton, luksan, kirasan, miksaĵon de tanko kaj Cadillac.
  Ĝi havis ok radojn, kaj ili estis larĝaj, kiel konkursaŭto, kio donis al ĝi grandegan rapidecon kaj bonan manovreblon. Ili veturis tamen ne en aparta hasto. La driado faris kelkajn demandojn survoje.
  -Ĉu vi planas uzi kemiajn armilojn?
  Brumaire facile respondis:
  - Jes! Ĉi tio estas sen diri. Ĉar la rusoj havas bonajn gasmaskojn, ni uzas Coffin-gason -3, kiu estas miksaĵo de pluraj toksaj substancoj kaj aera acido. Penetras la haŭton kaj formas terurajn furunkojn. Ĝenerale, terura substanco, ĝuste kontraŭ rusaj barbaroj.
  Elizabeto notis:
  - "Ĉerko" estas simbola nomo.
  Vishu konfirmis:
  - Stalino mem elpensis ĝin. Aŭ sciencistoj e- malliberuloj. Ili estas torturitaj, kaj por eviti suferon, ili elpensas inventojn.
  Draĥma ridis:
  - Perfekta sistemo.
  Brumaire dividis la revelacion:
  - Sed ni proponis, ke Vasilevskij venu al ni. Rekompence ni donos la tutan Pollandon, sed li rifuzis.
  La nimfa knabino murmuris:
  "Mi verŝajne komprenis, ke alie li alfrontos torturon kaj morton."
  La generalo grakis:
  - Ĝi estas ebla! Aŭ pli ĝuste, ĝi estas, kiel diras la rusoj, prilaborado de suĉuloj kaj fiŝkaptado per viva logilo. Kaj kiam vi kaptas ĝin, vi prenas la vipon.
  Elizabeto faris ŝian demandon:
  - Kaj bakteriologiaj armiloj! Ĉu ĝi jam estas preta?
  Viŝu, sufokiĝante, komencis diri:
  - Disvolvo estas survoja! Sporoj de multaj baciloj estis trovitaj ĉi tie. Ni krucas virusojn kaj bakteriojn, surradias ilin per diversaj izotopoj, aldonas kemiaĵojn, organikaĵojn kaj neorganikojn al ili. Tio estas, jam estas io. Tiaj teruraj virusoj kreiĝas. Ili kondukas al rompo de korpaj ĉeloj kaj hemoglobino. Ili estas fekundaj kaj daŭras en la medio dum longa tempo . Kaj la plej nova evoluo estis nomita "Soyuz", tia monstra miksaĵo de baciloj kaj virusoj. Vi povas detrui la tutan homaron. Tamen, ol vivi en mallumo, estas pli bone morti en la lumo!
  - Ne kirurgia spotlumo! - ŝercis Draĥmo. Kiam alvenos la Sojuz?
  La generalo balbutis:
  - Ĝi ankoraŭ ne estas preta, sed mi pensas, ke ĝi estos lanĉita tre baldaŭ. Vere, ĉi tiu ultraviruso facile foriĝas de kontrolo, kaj eble ne restas gajnantoj aŭ perdantoj!
  La blonda knabino rimarkis:
  - Sencela armilo!
  Brumaire logike notis:
  - Ĉu hidrogena bombo havas sencon? Ĉi tio estas nur rimedo por detrui la homaron. Kruela rimedo, kiel klabo al la kapo.
  La knabinoj sulkigis la brovojn, Elizabeto rimarkis:
  - La homaro devintus unue unuiĝi, kaj nur tiam krei tiajn detruajn armilojn.
  - La ideoj de komunismo kuniĝas same firme kiel ĉiam! - La generalo rimarkis. - Ili havas internacian esencon kaj ateisman komponanton, kiu egale forigas ĉiujn religiojn.
  Draĥmo konsentis:
  - Prave! Estas pli facile fari ateiston el islamano aŭ judo ol kristano. La bezono dubi pri la ekzisto de ĉiuj dioj estas eneca en la pli alta "mi" de homo.
  - Same kiel dubi pri la ekzisto de via patro. - Elizabeto rimarkis.
  La nimfa grafino kontraŭis sufiĉe logike:
  - Se li kaŝas sin de la infano kaj lasas lin al la kompato de la sorto, tiam ne estas peko dubi pri li. Se infanoj ludas per alumetoj aŭ hidrogenaj bomboj, kaj la patro vidas tion, sed eĉ ne volas averti lin, do kion oni povas diri pri tia patro.
  La blonda terminanto diris:
  - Eble li nur donis al ni pli da libereco!
  Drachma sprite deklaris:
  - Mi ne dirus, ĉar ankoraŭ estas infera turmento. Ĝenerale, infano estas malplena folio; se ili malpuriĝas, tiam, kiel regulo, la plenkreskuloj kulpas. En la sama maniero, homo estas infano de Dio, kiu malpurigis sian puran animon, farante la senkulpulon fonto de malbono. Se ne Dio mem, tiam lia plej perfekta kreaĵo, Lucifero. Sed ĉu la Ĉiopova ne respondecas pri la kreado de la Patro de la Malbono? Krome, sciante kiom malfortaj kaj netentaj estas liaj infanoj, li devis protekti ilin kontraŭ malbonaj influoj. Post ĉio, ĉi tio estas tute logika reago de gepatroj por malhelpi kontakton inter la infano kaj la ĉikananto. Ja eĉ la ŝtato enkondukas plusojn por bildstrioj. Kaj ĉi tie ni parolas pri kontakto kun tia mastro de trompo kiel Satano - la sigelo de perfekteco, la pleneco de saĝo, la krono de beleco!
  Elizabeto ne estis kontenta pri tiu ĉi konversacio. Ŝia logika kaj, samtempe, preskaŭ infaneca menso ne povis trovi argumentojn kompareblajn en konvinko. La plej stulta afero estas, ke ŝi ne legis seriozajn teologiajn traktatojn kaj ne sciis la obĵetojn de la eklezio kontraŭ ĉi tiuj atakoj. Ĝenerale, ŝi estis embarasita antaŭe pro la fakto ke estis pli da homoj mortantaj ol homoj estantaj savitaj. Ĝi devus esti inverse. Ja la senfina menso de la Kreinto ebligis superludi la diablon sur sia propra kampo. Kaj ĉi tie aperis paradokso: en la lukto por animoj ofte venkis Satano! Kaj ĉi tio spitas logikon. Dio povas perdi nur intence. Sed ĉu la Ĉiopova volas perdi la batalon por animoj? Eĉ la Biblio diras, ke Dio volas savi ĉiujn!
  Draĥma faris al la generalo kelkajn pliajn demandojn, kaj ili forlasis Londonon.
  Paro da potencaj fortikaĵoj kun kanonoj restis flanke; unu el la pafiloj estis vere reĝa kun kalibro de mil milimetroj. Ĝi trafis de ĝis ducent kilometroj, kvankam kun malalta precizeco. Elizabeto memoris, ke la germanoj ankaŭ havis similan "Dora", moknomitan de la rusoj Big Fedora, aŭ malsaĝulo .
  Ĝi pafis sep tunojn obusojn. Ĝi estas multekosta afero kaj ne plene pravigis sin. Peza bombisto verŝajne estas pli bona. Kiam la rusoj kaptis la Doran, Beria, laŭ la ordoj de Stalin, ordigis la reproduktadon de kanono kapabla je senŝeligado de la Britaj Insuloj kaj usona teritorio de preter la Uralo. Ĉi tio estas fakto el vera rakonto. Vere, poste la sciencistoj ĉe la sharashka ankoraŭ sukcesis konvinki ilin pri la vaneco de tia multekosta projekto. Unu el la ĉefaj problemoj estas la limigita ekspansia indico de eksplodaĵoj. Pro tio, eĉ pli longa barellongo ne estas precipe helpema. Kaj la precizeco estas malbona. La misilo estas multe pli facile ĝustigebla. En reala historio, Stalin estis skeptika pri raketteknologio, eble parte por ĉagreni Hitler. Se antaŭ la Granda Patriota Milito Stalino amis pezajn, grandgrandajn tankojn, kaj Hitler, male, preferis malgrandajn, sed lertajn, tiam dum la konflikto progresis, la gustoj ŝanĝiĝis. Se en la tridek-oka jaro la T-4 pezanta dek sep tunojn estis klasifikita kiel peza, tiam en la kvardek-kvara la T-5 "B" Reĝa Pantero jam pezis kvindek tunojn kaj estis konsiderita meza tanko. Stalino malpermesis la produktadon de tankoj pli pezaj ol kvardek sep tunoj. Vere, post la milito, IS-4 pezis sesdek du tunojn, tanko kun bonega protekto aperis.
  Elizabeto pensis pri la propra specifeco de la sorto. Stalino, kies elstara menso laŭsupoze servis por la avantaĝo de Rusio, kaj kiu igis Sovetujon la plej potenca potenco sur la tero, nun estas la malamiko. Kaj komunismo kolapsis en ĉiuj landoj de la mondo, ruĝa kapitalismo estas en Ĉinio, kaj Nord-Koreio spiras, la nigra merkato kaj prostituado floris en Kubo.
  Brr! Tamen, socialismo en Ameriko ne povas ne esti pli sanga ol en Sovetunio, kie la socia bazo de komunismo estas pli malvasta.
  La kirasa aŭto veturis supren al la klifo. Superkreskita de arbaro, ŝi staris, kiel ĝi ŝajnis, blinda kaj forlasita de ĉiuj. Pordo malfermiĝis flanke, kaj la aŭto de la generalo veturis enen. Tie li estis renkontita fare de specialfortaj soldatoj. Ili postulis dokumentojn. Ili zorge ekzamenis ilin kaj faris plurajn demandojn. Ili devigis min transdoni miajn armilojn, sed lasis la bidojn.
  Certiginte, ke ĉi tiuj estas la generaloj antaŭ ili, akompanataj de du oficiroj, sed konataj personecoj, ili estis permesitaj trairi.
  - Vi gvidas nin!
  Por atingi Fritz, li devis trairi plurajn koridorojn kun gardistoj. La interna ornamado estis preskaŭ mezepoka. Tie kaj tie pendis malnovaj pentraĵoj kaj haŭtoj. Kelkaj verkoj estis de konsiderinda valoro.
  - Ĉi tie ŝajnas esti kolektitaj la plej bonaj kreaĵoj. - diris Draĥmo. - Tiam ili prenas ĝin en sian ŝparmonujon.
  Elizabeto respondis ĝemante:
  - Eĉ Ĵukov aperis en kaŝaj trofeoj, kion ni povas diri pri ordinaraj jankiaj generaloj.
  Ili eniris specialan ĉambron. Deko da soldatoj staris flanke, kaj Fritz mem sidis sur seĝo, kovrita per dika kirasa vitro. La nacieco de la armegeneralo estis kontestata. En li estis io hindo, negro kaj aziano. La nazo estas longa, preskaŭ akvilina, la okuloj estas ruzaj. Li rigardis siajn subulojn de sub la brovoj.
  Tamen, kiam lia rigardo falis sur Elizabeto'n, ŝi pozis kiel pli juna kaj pli bela nigrulino, li mildiĝis.
  - Mallonge, mi havas tro malmulte da tempo.
  La draĥmo komenciĝis unue:
  - La rusoj ekkonsciis, ke al Britujo estas alvenonta hidrogena superbombo.
   La celo estas detrui kaj infekti rusan Eŭropon.
  Fritz muĝis kiel vundita virbovo:
  -Ĉu vi estas freneza? Ĉi tio ne povas esti vera!
  - Kiel diri! - Elizabeto subtenis sian amikon. - Kiel do ni scias ĉi tion?
  La vicmarŝalo ekkriis:
  - Jen ĝi! Kiel vi scias ĉi tion?
  La Nimfa Grafino kuĝis:
  - Druidoj! Ili regas antikvan magion, kaj povis legi pensojn de malproksime. En ajna momento, la rusoj povas ekscii. Tiam ili frapos la bomboŝipon.
  - Nu, ĝi ne estas tiel simpla! Ĉi tiu ŝipo kapablas, kiel submarŝipo, sinki ĝis la fundo! - diris Fritz. - Mi ne diros al vi pli.
  La draĥmo gluglutis:
  - Port Krasny Ariston estas sub peza sekureco.
  La nigraj okuloj de Fritz Heim ekbrilis:
  - La druidoj eraris; la ŝipo tute ne devus alveni al ĉi tiu haveno. Ĝenerale ili ne estas ĉiopovaj. Ĉu vi estas sur ilia spuro?
  Elizabeto eksaltis:
  - Jes, Kamarado Ludo!
  La vicmarŝalo , aŭ pli ĝuste la armegeneralo, kriis:
  - Tuj arestu ilin ĉiujn!
  -Ili regas la arton de teleportado. - eksaltis Draĥmo kaj skuis siajn fortajn muskolojn.
  Fritz muĝis:
  - Kia sensencaĵo!
  Elizabeto klinis sin:
  - Forigu la soldatojn kaj malŝaltu la videogvatadon. Ni volas diri al vi ion gravan.
  Fritz streĉiĝis, suspekto ekestis en lia vizaĝo:
  - Ĉu ne tio vi estas?
  La blonda knabino kukis:
  "Mi laboras por la aŭtoritatoj dum dudek jaroj, mi skribis mian unuan denuncon kiam mi estis dekjara, kaj mi komprenas kiom danĝeraj povas esti kromaj atestantoj."
  Fritz pensis, ĉi tie ĉiuokaze ne estas foriro, la monto estas plena de gardistoj. Krome, li ĉiam havos tempon por sendi alarmsignalon, ekzemple, kun ringo. Kaj kial li timu? La generaloj kaj oficiroj estas malkuraĝuloj kaj transdonis siajn armilojn ĉe la enirejo. Kaj ĝenerale ĉiu ĉi tie estas nia, ni vidu, kion diras la knabinoj.
  Potenca muĝado sekvis:
  - Ĉiu videogvatado estas forigita! Ĉio estas simpla ĉe ni. Kaj la konvojo estas libera. Paŝa marŝo!
  Dek du ekstremistoj forlasis la regionon. Ili moviĝis mekanike kaj estis tiel monstre pumpitaj, ke ili elvokis pensojn pri fortaj anabolaj steroidoj.
  La draĥmo kliniĝis al la vitro. Elizabeto alproksimiĝis al ŝi; ŝi ne perdis tempon. Ni devas trovi manieron tuj apartigi la aliĝojn de la kirasa vitro por ke ĝi moviĝu dise, kaj poste ĵeti la kudrilon. Ĝenerale, ĉio ĉi tie devis esti farita kun preciza precizeco por ne veki alarmon. La brutala murdo de Fritz povus kaŭzi korekton en la movado de la ŝipo, en kiu kazo ĉio devos rekomenci:
  La armegeneralo murmuris:
  - Diru al mi sekretajn informojn!
  Draĥmo komencis per insinua voĉo:
  - La druidoj scias, kie estas kaŝita la rezerva fonduso de la reĝoj de Britio.
  - Kio? - La okuloj de Fritz elŝprucis. - Ĉi tio estas bonega .
  - Jes, ĝuste! Estas grandegaj trezoroj tie, kolektitaj dum jarcentoj tra la tuta mondo. El diversaj landoj: Barato, Aŭstralio, Kanado, Pakistano, Sudafriko kaj Egiptio. - insinue diris Draĥma. - Trezoroj de la faraonoj kaj Napoleono Bonaparte, turkaj sultanoj, afrikaj gvidantoj, ĉinaj dioj. La imago estas senpova imagi kiom da landoj kaj popoloj Anglio rabis.
  Fritz interrompis ŝin:
  - Jes, ni scias tion. Tial Stalino levis ribelon por ĉesigi la ekspluaton kaj rabadon de la kolonioj. Ĉi tio ĝenerale estas mirinda movo liaflanke egaligi ĉiujn landojn kaj popolojn!
  (En malriĉeco) - pensis Elizabeto.
  Draĥmo kriis:
  - Kaj nun, ĉi tiuj trezoroj povas esti encirkulataj denove. Estas eĉ antikva krono de Reĝo Arturo.
  La armegeneralo estis surprizita:
  - Ĉu la Kavaliroj de la Ronda Tablo ne estas fabelo!?
  - Ne! Ĉi tio estas realo! Ni faris tian mirindan malkovron. - diris Draĥmo kun spiro. - Kaj kial, danke al tia simpla, senkomplika rimedo kiel elektra kurento kaj varmaj nadloj sub la ungoj.
  Elizabeto respondis fervore:
  - Streĉi kaj tordi la artikojn ankaŭ ne estas malbona. Precipe se tio estas farita de knaboj. En tenera aĝo, ili estas tiel flekseblaj kaj moveblaj, ke estas plezuro torturi ilin tordante figurojn el siaj korpoj. - Elizabeto parolis, sed ŝiaj manoj funkciis.
  - Jes , ankaŭ estas agrable torturi knabojn! - notis Fritz. "Mi dezirus, ke mi povus torturi ilin nun, sed ne estas tempo." Venu, diru al ni pli detale, kie estas kaŝitaj la trezoroj.
  - Kaj vi, kune kun ni, torturos la knabinojn. Estas agrable rompi iliajn fingrojn per varmaj teniloj!
  - Kompreneble, kiel vi diras! - Fritz tordis sian muzelon .
  - Klinu, mi ne volas, ke du generaloj aŭskultu ĉi tion:
  - Jes, mi aranĝos por ili akcidenton ĉiumomente. - minacis Fritz. Ĝi ne rustos malantaŭ mi.
  - Kio! Kaj kisu vin sur la lipoj! Sentu la lipojn de la heroo. - diris Draĥmo.
  - Parolu rapide, tiam mi donos al vi kison!
  - Estas en la skotaj montoj.
  - Jes, la adreso, nenie pli precize!
  - Inter ili estas monto nomata siringo velko. Tamen, kial ni suferu, mi preferus desegni al vi mapon.
  Draĥmo komencis desegni ion, kaj ŝi faris ĝin intence en malgrandaj literoj. Fritz malpacienca movis, liaj kruroj eĉ klakdancis.
  - Nu, ĉu vi ne povas moviĝi pli rapide!
  - La plej eta malprecizeco povas forĵeti la desegnaĵon. - respondis Draĥmo. - Vi scias, kiom gravas ĉiu detalo en desegnado.
  - Nu, bone, nur ne tro malproksimen!
  Draĥmo daŭre montris kaj diris:
  - Preta!
  Fritz rapidis al la desegnaĵo kaj trovis travideblan kirason. Frustrite, li premis la levilon. La kiraso disiĝis kaj la mano kaptis la paperon. Tiam la knabinoj laboris pri li, tuj paralizante Fritz.
  - Jen kiel ni finis kun vi! - diris Elizabeto. - Nu, nun vi respondos niajn demandojn!
  - Demandu lin, kamarado Stalin! - diris Brumaire, larĝe okulojn.
  La knabinoj donis al li plurajn injektojn per maldikaj pingloj en la kapo, finfine subigante lin.
  - Nun vi estas nia! Donu al ni raporton!
  Elizabeto rulis la okulojn kaj demandis:
  - Diru al mi, sur kiu ŝipo alvenu la kargo mil megatonan hidrogenan bombon?
  - Pli precize, estas mil ducent megatunoj, kaj la ŝipo nomiĝas "Suno" infanece.
  Draĥmo forte suspiris:
  - Tiel oni ridas pri sonĝo!
  Fritz zumis:
  - Ve, tia estas la vivo!
  -Kien li alvenu?
  - Norde de Skotlando al la haveno de Red Harvard. Ĉi tio estas sufiĉe serioza peto. De tie li estos transportita al la bordoj de Danio. La ŝipo kapablas mergi en akvon kaj flosi kiel submarŝipo. La fina celo estas Petrogrado. La eksplodo devas detrui la plej gravajn industriajn instalaĵojn de Rusio en la centro de Eŭropo.
  - Nu, la ideo estas sufiĉe klara!
  - Jes, kamarado Stalin. Ĉi tio estas la ideo de Kissinger eksplodigi superbombon kaj kaŭzi supercunamon !
  - Ĉi tio estas tre interesa ideo! - Draĥmo rimarkis.
  La knabinoj daŭrigis siajn demandojn.
  - Kio estas la sekureco de la konvojo?
  - Tre deca , dudek submarŝipoj, dek ŝipoj, el kiuj sep estas destrojeroj, du krozŝipoj kaj unu batalŝipo. Tuta eskadro. Krome, ĉirkaŭ cent batalantoj rondos, provizante kovron de la aviadilŝipo.
  - Ve, tio estas sufiĉe da potenco.
  - Ĝenerale, komence oni planis uzi eĉ pli grandan grupon, sed poste oni konsideris, ke tio povus kaŭzi troan atenton de la malamiko. Do ni decidis limigi nin al ĉi tio.
  - La universala ŝipo "Solnyshko" iras sub akvon!
  . ĈAPITRO N-ro 11
  En la palaco de la Imperiestrino de Infero kaj la Diino de Malico Kali daŭris distraj kaj gladiatorbataloj.
  Ĉar la reĝa knaba pajaco Vladimir Terkin komencis kanti sen demandi, li tiel vekis la koleron de la publiko.
  La Trolo-Reĝo ekkriis:
  - Rigardu , vi kantas! Eniru lin en la ringon! Al la ringo!
  Diino Kali kapjesis konsente:
  - Jes, ĝuste al la ringo! Mia kara pajaco batalu kontraŭ la gnomo mem. Kaj vipu la gladiatorajn knabojn!
  La sklavinoj kuregis al la knaboj, fulmante per siaj nudaj, rozkoloraj kalkanoj. Ili tordis siajn manojn kaj trenis ilin al la kaproj por vipado. La junaj sklavoj malforte rezistis.
  Ili estis forte ligitaj al la kaproj. La sklavinoj prenis vipojn en la manoj kaj komencis forte bati la nudajn, muskolfortajn dorsojn de la adoleskaj sklavinoj. La sklavaj knaboj kunpremis la dentojn kaj restis silentaj, penante konservi sian dignon.
  Kaj Vladimir Terkin iris kontraŭ la gnomo. Li aspektis kiel knabo de ĉirkaŭ dekdu jaroj, portanta nur naĝan trunkon, depreninte de la kapo la ĉapon kun sonoriloj.
  La nano en botoj estis iom pli alta, sed tio estis pro la botoj, kaj li ankaŭ estis malalta, kaj liaj ŝultroj estis nur bloko. Li staris kontraŭ la knabo.
  Vladimir ĉirkaŭrigardis kaj demandis:
  - Eble vi povas doni al mi armilon?
  Diino Kali ridis kaj respondis:
  - Ne, mia bufono! Ĉi-foje vi batalos per viaj nudaj manoj! Vi ne havos armilojn.
  La knabo en naĝkalsono rimarkis:
  - Kaj kiu amuzos vin, sinjorino?
  Imperiestrino Ada respondis memfide:
  - Mi pensas, ke via spirito ne amuzos min pli malbone ol via korpo. Cetere mi scias, ke vi ne havas simplan animon!
  La nano muĝis:
  - Donu al li glavon! Mi malsanas mortigi senarman infanon!
  Diino Kali rikanis kaj respondis:
  -Donu al li la glavon de unu el la gladiatorknaboj.
  La sklavino alkuris kaj ĵetis la glavon de unu el la sklavinoj en la manojn de Vladimiro.
  La juna militisto prenis armilon kaj sentis sin memfida.
  Diino Kali ordonis:
  - Nun ni metu niajn vetojn, sinjoroj!
  Kaj tiam ĉiaj reĝoj kaj princoj komencis veti. Diversspecaj vetoj estis faritaj.
  La nano rimarkis kun rido:
  - Kompatinda knabo! Nu, mi ankaŭ mortigis homojn pli junajn ol vi! Preĝu al la dioj, kiujn vi vidas ekzisti!
  Vovka ridis kaj pepis:
  La dioj de la Vedaj knaboj estas fortaj,
  Sed ili ne helpas la malfortulojn ...
  Se vi estas fidela al la saĝa potenco,
  Tiam batalu por honoro kaj gloro!
  Diino Kali agreseme kapjesis kun helaj haroj kaj peza krono:
  - Komencu!
  La tradicia gongo sonis - la signalo por batalo. La nano faris la unuan paŝon kun rido. Tiam, neatendite por tia densa korpo, ĝi akre akcelis. Kaj lia hakilo ekbrilis super la kapo de la knabo. Vovka evitis per apenaŭ rimarkebla movo. Tiam lia glavo trafis la nanon sur la vangon, lasante ruĝan truon. La hakilo denove ekbrilis, sed la knabo denove foriris senprobleme. Kaj li montriĝis tre lerta.
  La publiko muĝis aprobe.
  La Trolo-Reĝo rimarkis kun kontenta rideto:
  - Kaj li estas tre lerta pajaco via!
  Diino Kali rikanis kaj notis:
  - Tial ĉi tio estas mia ŝerco!
  La nano provis ataki denove, svingante sian hakilon. Liaj movoj estis rapidaj, sed la pafaca knabo estis multe pli rapida. Ĉi tie la nuda kalkano de la infano pafis rekte en la nazon de la gnomo. La efiko eĉ kaŭzis sangon ŝprucigi kaj la haŭto flui.
  La nana batalanto eligis malpuran malbenon. Estis ridado kaj kriado de la publiko. Jes, ĝi aspektis iom komika. La knabo ŝvebis ĉirkaŭ la gnomo, sed li ne povis bati lin. Vladimir Terkin kantis:
  Morta okulo -
  Deklivaj manoj...
  Vi ricevos ĝin en vian buŝon
  Miopulo!
  Kaj lia glavo trafis la lutitan metalon, vundante la nanon en la ŝultro. Kaj li denove svingis sian hakilon, kaj denove maltrafis. La pinto preterflugis...
  La publiko estis simple ravita. Ŝi faris sufiĉe da bruo.
  Paro da sklavknaboj vigle masaĝis la nudajn piedojn de Diino Kali, kaj tiu ĉi militisto laŭvorte kuis pro plezuro.
  Kaj la batalo daŭris. La nana batalanto daŭre svingis sian glavon. Kaj faru agresemajn svingojn. Kaj lia armilo daŭre trafis la aeron.
  La Elfa Princo diris kun dolĉa rideto:
  - Jes, ĝi vere estas batalo kun naŭ variabloj.
  La elfa dukino obĵetis:
  - Aŭ eble pli kiel naŭ konstantaj. Ĉi tie ili batis gnomon kiel unuaklasanon!
  La Trolo-Reĝo kapjesis konsente:
  - Jes, ekzistas tia afero. Sed ĉi tio estas eĉ bonega !
  Vladimir Terkin vere moviĝis multe pli rapide ol la nano. Kaj li aspektis mallerte sur sia fono. La juna militisto sentis sin plena de entuziasmo. Kaj Vovka, ĉar li amis ĝin, prenis ĝin kaj kantis kun granda entuziasmo:
  Mi estas moderna knabo,
  Por mi komputilo estas la plej alta klaso.
  Eĉ se la maro forte ŝveliĝas,
  La faŝisma histriko ne englutos nin!
  
  Mi estas militisto senprokraste sen vindotukoj,
  Li sidis sur la potujo, pafante de lasero...
  Estas multaj knaboj kaj knabinoj,
  Por kiu Stalino estas ideala!
  
  Mi povas fari ĉion per taŭga ŝerco ,
  Tekkomputilo, do frapu ilin sur la kapon .
  Ni faros la mondon ege interesa,
  Rusoj kutimas venki ĉie!
  
  Mi finiĝis, ŝerce, infano en la mondmilito,
  Tre knaboj en kuraĝa milito...
  Mi povas fari hakilon el faŝistoj,
  Ja mallaboreco tute ne plaĉas al mi!
  
  Por la knabo , kredu min, ne ekzistas baroj,
  Li povos venki la Krauts...
  Baldaŭ estos paradoj sur la Tero,
  La urso ekkoleris kaj muĝis!
  
  Mi estas tiel bonega knabo ,
  Li fariĝis pioniro en bataloj...
  Por mi milito tute ne estas tro multe,
  Kaj vane la Fuhrer kriegis obscenaĵojn!
  
  Estas vintro, mi estas nudpieda en la malvarmo,
  Nudigante miajn dentojn, mi rapide kuras.
  Mia knabino havas ruĝajn plektaĵojn,
  Kaj plej mortiga donaco al la malamiko!
  
  Batu la faŝistojn kuraĝe, knabo,
  Stalino persone mendis min tie...
  Fingro premas la ellasilon,
  ruinigis la potencan Tigron !
  
  Kion la Krauts volis, ili ricevis ĝin,
  La knaboj estas tuta ĉerko de mi .
  La knabo veturis kelkajn frenezajn mejlojn,
  Batante la naziojn ĝuste en la frunto!
  
  Kredu min, nenio haltigos nin,
  Faŝisto neniam venkos.
  Eĉ freneza reĝo sur la trono
  Eĉ malbona perfidulo-parazito!
  
  Ni knaboj estas kuraĝaj infanoj,
  Kaj ni alkutimiĝis venki la Krauts...
  Post ĉio, eĉ antaŭlernejaj infanoj estas kuraĝaj en batalo,
  Ni ĉiam sukcesas niajn ekzamenojn per A!
  
  La slavoj ne povas elteni humiligon,
  Ni ĉiuj fariĝos monto kontraŭ la Kraŭtoj...
  Post ĉio, la flamo de venĝo brulas en niaj koroj -
  Ni premu niajn malamikojn per ŝtala mano!
  
  La rusa tribo estas tribo de gigantoj,
  Ni kapablas disŝiri la malbonulojn .
  Post ĉio, la homoj kaj la armeo estas unuigitaj ,
  Por doni al la faŝistoj cerbon!
  
  Ni ne povos venki
  Nu, do ni mem estas senvaloraj.
  Petu vian proksimulon pardonon -
  Leviĝu de viaj genuoj, mia lando!
  
  Ni havas raketojn, aviadilojn,
  Sed malantaŭ la Fritz estas la potenca Onklo Sam.
  Estonte ni konstruos stelŝipojn -
  Kaj ni kuraĝe konstruu komputilon!
  
  Nia forto ne estas facile mezurebla,
  Ŝi estas kiel furioza vulkano...
  Iu semas milion en maldensejo,
  Nu, ni levos uraganon!
  
  Ne estas loko sur la planedo pli alta ol la Patrujo,
  Tio signifas, ke ĉiuj estas militisto kaj batalanto.
  Infanoj ridas en ĝojo, en feliĉo,
  Malĝojo kaj malĝojo malaperos - la fino!
  
  Kaj kiam ni promenas tra Berlino,
  Trotuaro ĉasantaj knaboj paŝo.
  keruboj lumigas nian vojon,
  Ĉiuj estas sorĉisto, potenca magiisto!
  Je la lasta vorto, Vladimir prenis la pinton de sia glavo kaj enpuŝis ĝin rekte en la okulon de la nano. Kaj ĉi tio rezultis esti la fina tuŝo de la batalo. La nano kolapsis senvive kaj eksilentis.
  La publiko frostiĝis dum sekundo. Kaj tiam ŝi prenis ĝin kaj eksplodis en tondraj aplaŭdoj. Vere, ĝi estis mojosa. Ĉi tiu sinteno de nefleksebla montriĝis entuziasmo.
  La Trolo-Reĝo rimarkis kun tre kontenta rigardo:
  - Nu, montriĝis bona batalo kun fatala rezulto!
  Diino Kali kapjesis:
  - Bone farita pajaco, li ne seniluziigis! Por tio mi permesas al li kisi mian kalkanon. Krome, ĉar ankaŭ li bone kantis, kvankam pri io, kion mi ne tute komprenis, mi donas al li platenan sonorilon por lia ĉapo. Kaj mi esperas, ke li estos kontenta!
  Kaj ŝi etendis sian nudan, sunbrunan, muskolan, gracian kruron.
  La pafaca knabo devis genuiĝi kaj kisi la nudan plandon de tre bela kaj, samtempe, sanga virino.
  Li faris tion, nu, tia estas la sorto de sklavo. Post tio, li estis severe sendita al honora seĝo. Kaj la sklavino efektive donis al li platenan sonorilon.
  Dume, la orgio daŭris. Pli precize, la publiko jam tro longe sidis, kaj Diino Kali klakis per la nudaj piedfingroj. Ĉirkaŭe aperis karmezina nebulo, kaj la sekvantaro estis kovrita.
  Ili kune falis en la ruĝan lotusan dormon. Vladimir ankaŭ sentis iom da pezeco en si.
  La pafaca knabo sidis en la lotusa pozicio kaj plonĝis en tre viglajn memorojn pri siaj nekutime sangaj, kaj samtempe, fascinaj heroaĵoj de unu el liaj multaj misioj.
  La hologramo estis grandega, tridimensia; spaco aperis sur ĝi kun sennombraj girlandoj de steloj brilantaj en altvalora disvastigo. Kaj ebena vico de fluliniaj rusaj stelŝipoj, en formo de maraj predantoj. Vakua aerodinamiko estis preskaŭ optimuma, kaj tamen ĉiu ŝipo estis grandioza laŭ sia maniero, frapante per la eleganteco de siaj formoj.
  - Enviciĝi por la elirejo. - Sonis la severa, virina voĉo de la komputilo. La kompanio kie troviĝis Vasilisa, Antonina kaj Vladimir Terkin devus esti la unua surteriĝi. La soldatoj estis vicigitaj, donitaj alteriĝantaj batalkostumoj , armiloj, inkluzive de atakgrenadoj per graviofotona akcelilo kaj neniiggrenatoj, kaj faligitaj en kapsulo. Tiuj ĉi malgrandaj ŝtonetoj, siavice, estis kaŝitaj en alteriĝoŝipoj, kiuj supozeble alivestis sin kiel svarmo de meteoritoj.
  Estis decidite alteriĝi sur la planedon Dzudduk . Ĉi tiu grandega mondo, saturita de trupoj, faris timigan impreson; ses steloj samtempe varmigis la surfacon, konsistantan ĉefe el dezertoj, kaj nur izolitaj oazoj videblis en oranĝaj ĝangaloj kun rabaj plantoj.
  - Ĉi tiu planedo vere similas al la submondo. - diris la pensema knabino Antonina.
  - Ili ne iras de infero al infero. - Sufiĉe strange, antaŭ la batalo, Vladimir iĝis gaja. - La diferenco inter infero kaj submondo estas, ke la unua estas ĉiam kun vi, kaj la dua povas esti forlasita!
  Krom la ĝangalo, la maroj ŝprucis malsupre; strange, ĉe tiom alta temperaturo ili ne bolis, sed, male, frostiĝis. La elemento zidigir estis dense miksita en la akvo ; kiam ĝi estis varme, ĝi kaŭzis kristaliĝon, sed ĝi degelis kiam ĝi estis malvarmigita. La varma glacio, samtempe, estis daŭrema, kaj trupoj povis facile moviĝi sur ĝi.
  Alteriĝoŝipoj de la klaso Shilo unu post alia falis el la interno de la Marsa krozŝipo. Ili vere aspektis kiel grandaj fajrogloboj. Gama- neŭtrinaj minforigoj preterpasis antaŭen , ili elĵetis specialajn kuglojn, kiuj kaŭzis detonacion de minoj en spaco kaj subspaco . Tiel, ili liberigis la vojon por la " alteriĝo-partio ".
  - Estas tro multe da valoraj mineraloj sur ĉi tiu planedo, kiuj estas bezonataj por milito, tial bombado estas neebla. Ni devos preni ĝin per ŝtormo. - Tion ili klarigis en la instrukcioj. Krom homoj, batalrobotoj ankaŭ laŭsupoze partoprenis en la atako, sed kanonfuraĝo estis pli malmultekosta ol multekostaj cibernetikaj sistemoj. Tial, la soldatoj devis ludi la ĉefan rolon, abunde akvumante la fremdan landon per sango. Pri kio ili pensis, eble ke por multaj el ili ĉi tiu estis la lasta tago, kaj pri siaj amatoj, ilia edzino, se ili havas, iliaj infanoj. Iuj homoj revis pri rangoj kaj premioj, sed tiaj homoj, kiel regulo, estas en malplimulto.
  Ĉar la alteriĝoŝipoj eniris la tre densan atmosferon, misiloj estis lanĉitaj ĉe ili kaj laserradioj lumigis la ĉielon. La alivestiĝo verŝajne ne trompis la Daraghojn, aŭ ili malfermis fajron ĉiaokaze. La ŝipo ekrapidis, akcelante kiel kometo, penante rapide atingi la surfacon. Lia falo estis tiel rapida, ke li devis ŝalti la malvarman generatoron, alie la tegaĵo degelus kaj ĉiuj soldatoj estus mortintaj. Ŝajnis, ke la meteorito flugas en fajroglobo de varma plasmo. Tia manovro estis tre riska; la plej eta difekto en la dezajno de la alteriĝoveturilo povis mortigi la tutan skipon. La fajro plifortiĝis, hiperplasmaj vorticoj kirliĝis proksime, tiam unu el ili kaptis najbaran ŝipon, ĝi eksplodis, kaj estis videbla kiel centoj da homoj transformiĝas en atompolvon. Interkaptistoj provis eki direkte al ili, sed antaŭ la tempo ili akiris altecon, estis tro malfrue. Antaŭ alteriĝo, la mini-stelŝipoj pafis salvon de frostigaj misiloj, liberigante ondon da glacio. La oceano tuj degelis kaj la alteriĝoŝipoj liberigis la kapsulojn.
  La bremsado estis iomete mildigita, unue per kontraŭgravitaj kampoj kaj poste per akvo. La paraŝutsoldatoj, malgraŭ la forta skuado, konservis eksteran trankvilon, mega-magnetaj krampoj fidinde tenis sian formadon.
  Vladimir Terkin prudente diris per la gravissendilo .
  - Vidu, ni trapasis, neniu misilo trafis nin.
  - Cetere, ni unue surteriĝis. - Vasilisa respondis kun malbone kaŝita fiero.
  Tondra voĉo interrompis la rezonadon:
  - Ĉiuj, eliru, komencu la sturmon.
  Estis kompanio en ĉiu kapsulo kaj, kiel ĉiam okazas, estis klutzes . Unu soldato ne povis malaltigi sian vizieron, do li estis elĵetita kun la vizaĝo malfermita. Unue li falis en glacian akvon, poste li estis ĵetita en venenan sulfuran atmosferon.
  La resto de la militistoj kaj militistoj flugis for el la kapsulo sen okazaĵo. La ŝipestro, ĉefleŭtenanto Stanislav Lapot, nenion sentis; li jam estis sufiĉe sperta en batalo, kaj se li estus iom pli ruza kaj ne tiom aroganta kun siaj superuloj, li surportus la ŝultrojn de almenaŭ unu. kolonelo. Kaj tiel li, kiel roboto, spuris la tempon uzante fajran komputilan braceleton, sendis peton al la ŝippiloto kaj observis siajn paraŝutsoldatojn.
  Tamen, la komandanto sukcesis rimarki el la okulangulo kaj parto de sia konscio, ke Semeon Markov, antaŭ ol surteriĝi, haste prenis blovon de io pli forta ol algoj, kaj Maksim Poltaranin , kiu sidis apud li, kaŝis ĉarmitan. amuleto alportita el la malproksima Minotaŭro-galaksio sub kirasa plato.
  Lapot mem tenis malgrandan , jam sufiĉe makulitan, arĝentan krucon sur sia kolo; la bildo de Jesuo jam estis tute forviŝita dum pluraj longaj jarcentoj.
  La soldatoj ĉi tie estis junaj, kelkaj el ili havis apenaŭ lipharojn, estis multaj knabinoj, unu tremis nervoze, alia preĝis kaj krucsignis. Kaj la tria ulo ridis pri li.
  - Nu, vi estas obskurantisto, vi postkuras diablojn per viaj manoj.
  Responde, li diris ion malican :
  - Kaj la demono jam forpelis vin! Vidu kiel ĝi kruĉas!
  En ĉi tiu dolore longa momento de baldaŭa hororo, la tuta vivo de homoj starantaj ĉe la rando de la nekonataĵo konformas.
  Nur ĉi tiu simieto, Vladimir Terkin, ridas gaje kaj ridetas , kvazaŭ li ne irus en batalon, sed en feriado. Nu, kion vi povas preni de skolto, kiu estas preskaŭ infano. Kaj ĉi tiuj du kleraj junaj knabinoj , kiuj sidis apud li, estas seriozaj, klare timas, kvankam ili ne montras tion. Estas bone, ke la militistoj estas maldikaj, angulaj, sed nervaj, tre rapidaj, plej verŝajne ili ne havas la minimumajn postulojn por voki dek ses ciklojn.
  Antaŭe, ili estis redaktitaj je dek ok jaroj, sed iu inteligenta ulo malkovris, ke en pli frua aĝo, soldatoj lernas armean alfabetigon pli rapide kaj pli bone. Kaj ke je dek ses jaroj ili estas ankoraŭ infanoj, ankaŭ virinoj servas, ekzistas specialaj virinaj kompanioj kaj eĉ korpoj kun dividoj, ili estas eĉ pli kompatindaj ol la knaboj . Ĉi tie estas ankoraŭ trioble pli da knaboj ol da knabinoj.
  Li Laptya devis komandi virinan kompanion, ne, trakti virinojn estas eĉ pli malfacila ol kun viroj, kvankam ili dece batalas, ili estas terure kapricaj. Se estus lia volo, li, kiel en la malnova tempo, malpermesus al virinoj batali; tio ne estas afero por iliaj manoj kaj ŝultroj.
  De supre aŭdiĝis alia tondro, eksplodis alia alteriĝo, Stanislav Lapot ordonis ege severe:
  "Ĉiuj, naĝu sub la glacio, ne saltu al la surfaco, ni nur eliros proksime al la bordo."
  La kapsulo malfermiĝis tiel, ke la tuta kompanio tuj trovis sin en la akvo.
  Vladimir Terkin sentis, ke li estas en malrapida filmo, ĉio ŝajnis al li tiel nereala. Antonina kaj Vasilisa ŝajnis ne pli bone sentiĝi; la belaj knabinoj ektimis . Ili sentis kvazaŭ de ekstere, kvazaŭ ĉio ĉi okazus ne al ili, sed al iu alia. Iliaj koroj forte batis unuvoĉe, kaj ŝajnis, ke ili povas legi la pensojn unu de la alia.
  - Konservu! - skolto Vladimiro kriis kiel sperta stelgardisto. - Dum la batalo, ni formos flugan triopon kaj kovros nian dorson.
  Subakve, la soldatoj moviĝis glate, tiam la flekseblaj batalkostumoj prenis flulinian formon, la foton- gravitaj motoroj estis ŝaltitaj je plena potenco, kaj la alteriĝokompanio rapidis al ŝtormo.
  La voĉo de la komandanto sonis nekomprenebla; ŝajne, la akvofluoj kreis fortajn bruojn, aŭ eble la daraghoj ŝaltis aparatojn kiuj reproduktis gravitan interferon .
  - Koncentru la gravitan signon , ne malfruiĝu kaj ne rompu vian sintenon; kiam vi bezonos leviĝi, mi sendos plian signalon.
  - Plonĝado. - diris Vladimir Terkin, elmontrante la dentojn - Estas kiel tiu de kapitano Nemo.
  - Ĉi tio estas tre antikva libro. - ĝemis Antonina. - Estus bone flugi en la pasintecon, kiam la Tero estis ankoraŭ tuta kaj floranta planedo. Kio devis tie esti fabele bela naturo, sed nun ĉio estas detruita, restas nur krateroj kaj radioaktiva dezerto.
  La belulino kun bluaj haroj Vasilisa, forte ĝemante, diris:
  - Mi iam vidis elsendon; estas ankoraŭ tiom alta nivelo de radiado sur la Tero, ke estas neeble esti sen speciala kostumo . Vere, ili promesas restarigi la planedon; teknologioj jam estis evoluigitaj.
  - Nu, ĉi tio estas post la milito. Ĉio ĉi estas tro multekosta, kaj dum tia tuta malordo, ĉiu penco valoras. - Antonina finis sian penson.
  - Ne estu malgajaj knabinoj, ni ankoraŭ marŝos sur nia patrino tero. Tiel estos, knabinoj. - Ŝerce, kvazaŭ li mem estus multe pli maljuna, Vladimiro mokis siajn kunulojn.
  - Estas minoj antaŭen. - ordonis Lapot. - Enŝaltu la Pyrrh-6-radiadon, kaj preĝu, ke ĝi helpu.
  La radiado de Pyrrhus interrompis la agordojn de la plej multaj malgrandaj kontraŭpersonaj minoj kun mini-neniigaj akuzoj, sed ne ĉiuj kaj ne ĉiam, do ankaŭ ĉi tie vi devis fidi je sorto.
  Du uloj de ilia firmao estis malbonŝancaj, kvazaŭ predantaj piranoj atakus ilin per malgrandaj pagendaĵoj la grandeco de kokaj ovoj kaj krevigis la knabojn. Eĉ de malproksime oni povis senti la ŝokon.
  - Nur du, ne tiom malbonaj, mi atendis la plej malbonan. - murmuris Lapot.
  Tri minoj postkuris Vladimiron tuj, sed la knabo pafis du, kaj Vasilisa detranĉis alian; sagoformaj glacipecoj tuj formiĝis el la varmaj radioj.
   La militista knabino malbenis:
  - Vi altiras problemojn al vi mem.
  - Sed ĉio funkciis, mi estas laca de naĝado, mi preferus iri en batalon. - Vladimir Terkin eĉ tremis pro malpacienco.
  La knabino trakuris la randon de sia mano sur sian gorĝon:
  - Ni pafos ĝis ni estos malsanaj.
  Fine, ili atingis la marbordon, ĝi estis solidaj, solidaj rokoj faritaj el granito, kvarco kaj la pli malmolaj kaj daŭremaj elementoj de Grustira , Meffoblok , Tikikaka , Scatarra .
  - Ni iru al la surfaco! - kriis Lapot.
  Frostiĝaj obusoj flugis en la glacion, la dika malmola surfaco estis ronĝita, tiam, ŝanceliĝante kiel serpentoj, la paraŝutistoj komencis elsalti.
  Vladimir Terkin estis unu el la unuaj, kiuj trarompis, kaj preskaŭ tuj ilin renkontis plasma pluvo. La knabo respondis malfermante fajron per ambaŭ manoj samtempe. Per la okulangulo, li sukcesis rimarki, kiel unu el la soldatoj, ricevinte plurajn trafojn, disfalis, lia kapo, brakoj kaj parto de lia brusto reflugis, kaj liaj kruroj restis starantaj sur la tero.
   Neniiga granato trafis Vladimiron, la gravita ondo defalis lin de liaj piedoj, sed la knabo tuj eksaltis kaj ĵetis sian propran ŝargon. Io kriegis kaj la du Daraghoj estis disŝiritaj. Tiam Vladimiro estis denove trafita, sed ŝajne laŭ bona angulo, kaj la terminatora knabo sukcesis rezisti.
  Pli singarda, vipuro en jupo, Antonina kliniĝis ĝis la tero, ili jam forlasis la glacion, kaj ĉirkaŭrigardis. Estis multe da lumo, ĝi estis neelteneble hela, multkolora, kaj ŝajnis inundi la tutan surfacon.
  Rusaj kirasaj soldatoj pafis peze al la daragoj kaj pluraj grandaj robotoj kurantaj inter tri grandaj hangaroj.
  Estis klare, ke la rusaj batalantoj sukcesis atingi taktikan surprizon; la defendo de la malamiko estis organizita haste, tio estas, tre malbone. La revena fajro estis sufiĉe ĥaosa, sed la inteligenta junulo, kiu estis saĝa preter siaj jaroj, komprenis, ke la sensenteco de la Daragas baldaŭ pasos, kaj tiam li devos trakti la punan glavon de la acerosimilaj dioj.
  Estas bone, ke ili proksimiĝis, kaj tial la peza hiperplasma artilerio silentas, alie ĝi estus por ili rusa banejo.
  La kapsulo leviĝis el sub la bruligita glacio, la varmo estis tia, ke tuj formiĝis reto sur la stranga akvo, kaj ĝi devis esti rompita. La piloto malfermis fajron per trabo kaj pinglo-maŝinpafiloj, detruante multajn darag'ojn. Unu el la robotoj tranĉis de peza hiperplasma instalaĵo - ultrafotona fajrosistemo. Du neniigmisiloj eksplodis kun muĝado kaj parte ramis la fortokampon, preskaŭ kovrante la ĝustan motoron.
  La sperta piloto tuj forlasis la ataklinion. Tamen, la mekanikaj monstroj daŭre pafis, la ŝoko de la rusaj paraŝutsoldatoj estis ĵetita supren, kaj tiuj, kiuj staris pli proksime al la epicentro de la eksplodo, ruliĝis laŭ la tero kiel pizoj, senespere penante kapti.
  Tamen, eĉ la junaj batalantoj, kiuj ne flaris pulvon, estis bone trejnitaj en trejnado , ili lerte malrapidiĝis, kaj tuj, trovinte ian naturan kovron, alprenis poziciojn.
  Unu post alia, novaj kapsuloj ekaperis, ili ludis la rolon de atakaviadiloj, detruante terkovron kaj ĉiujn alvenantajn Dags .
  Baldaŭ unu el ili ricevis gravan damaĝon kaj, brulante per blueta flamo, estis devigita sidiĝi.
  Antonina ĵetis novan obuson kaj pliigis la fajron, kaj Vasilisa helpis al la soldato, kiu estis trafita de la obuso, leviĝi. Sufiĉe strange, ĝi estis unu el la tri amikoj de la sultano, sed la juna batalanto ne atentis ĝin. Injektinte sin per stimulilo, la grandulo rapide rekonsciiĝis, li flustris.
  - Nia popolo iras antaŭen, estas tempo antaŭenpuŝi!
  Efektive, la rusaj soldatoj, mortiginte la antaŭan ĉenon de dagoj , antaŭeniris.
  Kaŝante malantaŭ kirasaj kolosoj, dek trupoj atakis la malamikon tuj. Dum iliaj perdoj estis relative malgrandaj, ili sukcesis disbati la malamikon, kaj en kelkaj lokoj ĝi venis al mal-al-mana batalo, la tri antaŭaj hangaroj estis malbaritaj.
  Baldaŭ la aliroj al la plej proksima hangaro estis tute sub la kontrolo de la alteriĝotrupo. Unu ene enhavis konsiderindan kvanton de armea ekipaĵo, robotoj, kaj flugaj tankoj. Alkurinte enen, rusaj soldatoj ĵetis neniigajn obusojn al tiuj, kiuj moviĝis kaj provis pafi, kaj purpura-viola peza sulfur-oksigena fumo elverŝis el la ventoligaj truoj de la strukturo.
  Venkinte la hangaron, la paraŝutsoldatoj rapidis al la centra parto de la bazo. Estis necese konstrui sur la sukceso, precipe ĉar malamikaj atakaviadiloj denove aperis en la aero, ĉi-foje, kaj ili povis kaŭzi gravajn problemojn.
  sur gravitan kusenon , en kazo la batalo daŭris, ĝi estis kontrolita fare de nur unu soldato uzante gravitan radion . La ĉefaj fortoj haltis inter la brulanta hangaro kaj la ankoraŭ netuŝita. La malamiko ŝajnis resaniĝi de la konfuzo kaŭzita de la neatendita subakva manovro de la rusa armeo kaj malfermis fortan fajron laŭ la linio inter la du vicoj de hangaroj.
   Rezulte, Vladimiro, Antonina, Vasilisa kaj signifa parto de la taĉmento, kiuj sukcesis atingi la trian vicon da magazenoj, trovis sin fortranĉitaj. La soldato premis ponardan fajron al la tero. Nur la freneza Vladimiro, kvazaŭ kredante sin sub sorĉo, elsaltis kiel diablo kaj ĵetis granaton. La potenca roboto estis detruita, kaj ĝia kapo forflugis cent metrojn.
  La soldatoj ridis, surprizitaj pro tia kuraĝo, sed en tiu momento falis sur ilin direktigaj misiloj. Ĉi tio ne plu estis ridanta afero; ni devis ŝalti la perturban radiadon je plena potenco kaj atendi, ke la armilo blinde pafos. La dektria firmao prenis la plej grandan parton de la atako. Ĝiaj soldatoj estis kontinue trafitaj per raketoj, sed tiuj kiuj ne estis tuj mortigitaj sukcesis leviĝi kaj malfermi fajron, kovrante la alirojn.
  Stanislav Lapot komprenis, ke en tiaj kondiĉoj lia propra morto kaj la detruo de la tuta kompanio estas demando de tempo, kaj ege mallonga.
  "Ni urĝe bezonas serĉi elirejon antaŭ ol ni estas detruitaj."
  - Mi scias kion fari. - Antonina kriis en la gravito-sendilon .
  Lapot, kiu ne tre ŝatis ĉi tiujn, kiel li konsideris, fratinenoj, mirindinoj, kriis malkontente:
  - Ĉu ĉi tiu estas vi, profesoro? Nu, rapide diru tion, kion diris al vi viaj kleraj cerboj, alie ni ĉiuj estos fiŝitaj.
  La botoj de Antonina estis forblovigitaj de ŝiaj piedoj per la eksplodo de barioŝelo . La nudaj piedoj de la knabino estis ruĝaj pro la eksplodo kaj ekstrema temperaturo, kovritaj per multaj tranĉoj. La knabino, frotante siajn mutilitajn membrojn, grumblis:
  - Ni devas eksplodigi la dikan muron de la hangaro kaj la tuta kompanio malsupreniru en ĝin.
  Lapot respondis al la sandalo per skeptika tono:
  - Kaj se tie estas daraghoj?
  La knabino, gutante regeneran solvon sur veziketon ŝvelinta sur sia kalkano, ĝemis:
  - Ni mortigos ilin, en la serpentumaj koridoroj ili ne plu povos fari daŭran ponardan fajron, kaj ni havos ŝancon.
  La komandanto, mildigante sian tonon, konsentis:
  - Ŝajnas, ke vi proponas interkonsenton, do ni faros tion.
  Plantinte pezan akumulan neniigbombon , la firmaaj ministoj retiriĝis al distanco; eble ne estis sufiĉe da eksplodaĵoj, ĉar la fortokampo vibris. Sed trarompi la enirejon estis memmortigo.
  Kiam la eksplodo tondris, la muro disiĝis, kaj la konturoj de vasta ĉambro aperis. La progresintaj paraŝutsoldatoj pafis hiperplasman lanĉilon , pluraj robotoj eksplodis.
  "Ĵetu grenadojn!" Lapot ordonis.
  Sur la planko inter la stakoj da skatoloj, ondoj saltis kaj turniĝis kiel supro, blindigante la ekipaĵon kaj malstabiligante la laboron de la robotoj. Tamen, la plej multaj el la veturiloj ne estis en batalstato. La soldatoj moviĝis kiel erinacoj en la nebulo, sed tamen sukcesis malfunkciigi la robotojn. La ĉambro pleniĝis de fumo kaj, por navigi, ni devis ŝalti la matrican gvidadon. Siluetojn niajn tuj verde pentris la komputilo, malamikoj kaj ĉio, kio spiris kaj moviĝis, ruĝe .
  Lerte uzante siajn fingrojn, Vladimir Terkin, kiel ĉimpanzo , grimpis al la supro de stakoj da kirasaj skatoloj; ĉio estis perfekte videbla de supre kaj eblis fari kunordigitan fajron.
  Estas monstro kun ses plasmokanonoj rampantaj antaŭen, vi devas diveni la momenton, kiam ĝi malfermas fajron, iomete malfermante la fortokampon, kaj ĵeti obuson al ĝi. Centoj da sekundo decidas ĉi tie.
  Kaj estas kvazaŭ Dio protektas senkulpan infanon, aŭ la knabo havas tre evoluintan intuicion, sed li certe trafas la kibernetikan centron, kaj la dek kvin metrojn longa koloso falas en pecojn.
  Nun la paraŝutsoldatoj ne povas esti retenitaj; ili moviĝas kiel virŝafo, dispremante la Daragaojn kaj robotojn.
  - Vi vidis, kiel mi batis lin! - krias Vladimir. - Mi estas vera supermilitisto !
  Nudpieda, kun rompitaj kruroj, la knabino respondis:
  - Bone farite, nia amiketo, sed nuntempe ni devas pluvivi.
   Nekutime granda dago elkuris renkonte al Antonina ; li etendis siajn acerajn brakojn, kvazaŭ li volus kapti ŝin, aŭ eble kapti ŝin.
  Ambaŭ knabinoj trafis lin per radiopafiloj, la malamiko flugis flanken, kaj lia maŝinpafilo saltis sur la gravito -titania planko. Ĉar ili pafis proksime, la batalkostumo estis trapikita, kaj la darag ne plu moviĝis.
  Paraŝutistoj kaj paraŝutistoj trarompiĝis al la enirejo.
  - Antaŭen, nun ni eliros el la muskaptilo. - Parola Lapot.
  "Mi pensas, ke tie atendas nin embusko, estas pli bone lasi la batalantojn ĉirkaŭiri." - proponis Vasilisa.
  - Mi estas la komandanto, kaj mi decidas. - Lapot klakis.
  Tamen, en tiu momento, dikaj, larĝaj traboj frapis, kaj kvar rusaj batalantoj tuj estis tranĉitaj en pecojn; estis klare ke pezaj laserkanonoj kun almenaŭ mega-neniiga pumpado estis aktivigitaj.
  -Vi volas, ke ni ĉiuj estu detruitaj. Do iru mem. - Nudkrura Antonina kriis.
  - Bone, ni ĉirkaŭiru. - Lapot konsentis kun nevolemo.
  La soldatoj komencis fari sian vojon tra la stakoj al la alia flanko de la hangaro, esperante aŭ trompi la malamikon aŭ iri al lia malantaŭo.
  Tiam Antonina, nudpieda kaj kun la rompita piedo, palpis la sekretan pordon de la krizelirejo.
  "Ĉi tie ni ĉiuj povas eliri." Mi provos fendi la ciberkodon.
  Senespere pafante reen, Lapot murmuris:
  - Rapidu, alie ni estos blokitaj .
  Darog Imperio jam penetris la pordon , ili trarompis, sed la rusaj soldatoj renkontis ilin per fajro kaj devigis ilin sufoki per sango.
  Unu el la junuloj kriegis malespere:
  - Pli rapide, pli rapide, subite ili tiras supren kanonon kaj ĵetas bombon.
  Vasilisa respondis trankvile:
  - Daragoj estas avidaj, kaj estas tro da bonaj aĵoj stokitaj ĉi tie. Pli bone ne puŝu ŝin je la brakoj, kaj ili helpu Antonina.
  La aferoj iris multe pli rapide inter ili du, kaj minuton poste la pordo malfermiĝis.
  - Ĉi tio estas multe pli bona. Nun ni eliru.
  Antaŭ ili, la soldatoj renkontis gravitturon . Grimpinte, ili trovis sin en la malantaŭo mem de la raketuloj, kiuj daŭre pafis al malplena loko.
  La alia parto de la taĉmento grimpis sur la najbaran tegmenton uzante kestojn. Stanislav Lapot ordonis:
  - Maksimuma fajro por mortigi.
  Tuta maro plaŭdis sub ili, multaj centoj da malamikaj daragoj. Stariĝante kaj celante siajn trabĵetistojn , la soldatoj faligis sian tutan malamon al la malamiko.
  La malamiko estis miregigita kaj deprimita; ili ne tuj komprenis de kie venas la fajro, tiel ke ili intensigis sian bombadon en la aero. Sufiĉe strange, la robotoj estis la unuaj eltrovi ĝin kaj malfrue komencis pafi. Tamen, ili estis atakitaj de tri flankoj samtempe, kaj krome, la rusoj uzis Daraga- raketlanĉilojn kaptitajn en la magazeno.
  La efiko de ilia uzo montriĝis forta, inkluzive ĉar la fortokampoj de la Daragas ne estis adaptitaj al pafado de tia intenseco, krome, estas ĉiam pli malfacile defendi kontraŭ la propraj armiloj.
  Vladimir Terkin elstaris precipe kuraĝe; la knabo kredis je sia propra nevundebleco .
  -Kaŝu, diableto! - kriis Antonina. Sed kie ĝi estas?
  - Rusa militisto ne timu morton! - respondis la malespera infana militisto.
  La nudkrura diablo respondis logike:
  - Nur friponoj ne devas timi ion ajn, sed soldato devas povi pluvivi.
  Vladimir suferis:
  - Soldato, unue, devas esti kuraĝa, sed vi fekas vian pantalonon.
  La knabino respondis severe:
  - Rigardu, se vi vundiĝos, ni ne traktos vin.
  Terkin ridis kaj elŝovis la langon:
  - Ili povas mortigi min, sed mi ne fariĝos kriplulo; medicino multe antaŭeniris.
   Plian minuton poste, tuta regimento de Daragas estis mortigita, kaj la soldatoj, pluginte la teron, moviĝis al la sekva hangaro, kie ili simple iris al la malantaŭo de la defendantoj.
  Estis pluraj tankoj ene de la hangaro, do ni devis solvi ilin bati ilin. La nova hangaro estis detruita, soldatoj kuris de loko al loko, kaj ie en la kosmo furiozis same intensa batalo.
  En alia sektoro de la bazo, nekapabla transiri la fajrolinion kaj ligi kun parto de la taĉmento, tri taĉmentoj retiriĝis al siaj originaj pozicioj kaj komencis regrupiĝi.
  Ili tiam moviĝis laŭ la venonta vico de hangaroj, planante detrui la stokejojn. Ili devus esti helpitaj, kaj rapide kurante trans kaj kovrante unu la alian , la paraŝutsoldatoj rapidis al la savo. Sed subite ili estis trafitaj sur la flanko de granda brigado de Daragaj kaj solduloj de la raso Chembur; tio estis veraj monstroj, ĝis kvin metrojn altaj, ili movis, akompanitaj de robotoj.
  - Estas eĉ surprize, ke ni antaŭe ne rimarkis tian koloson. - diris Vladimir Terkin.
  - Ŝajne, ili estis tenitaj en embusko. - rezonis Antonina.
  Ili minace turis super la vicoj de la Daraghs kaj, etendinte longajn barelojn da plasmokanonoj, sufiĉe precize trafis la fuĝantajn paraŝutsoldatojn. La obusoj estis potencaj, kaj unu trafo sufiĉis por vaporigi soldaton, kvankam la pafrapideco estis pli malforta ol tiu de radiopafiloj, sed la komputilo helpis ilin por celi.
  La rusaj trupoj estis distranĉitaj en du, kaj poste en tri, kaj fortranĉitaj unu de la alia, ili batalis kun superaj malamikaj fortoj.
  ripetis la manovron de Company No. Sed la fakto de la afero estas, ke de la komenco estis multe pli da ili, kaj ili povis kompensi la damaĝon, sed la rusoj, fortranĉitaj de la sia propra, ne povis.
  La situacio sur la tria vico de hangaroj fariĝis tute kritika . La nombro da mortigitaj soldatoj kreskis, kaj la robotoj, kune kun la Chemburs, trarompis al la malantaŭo.
  Vladimir Terkin ne malkuraĝiĝis eĉ en tiel severaj kondiĉoj, li sukcesis kapti unu el la superrobotoj krevigante lin per granato, kaj la aliaj uloj ne postrestis. En tiu momento, Stanislav Lapot estis grave vundita; hiperplasma kuglo trafis lian batalkostumon , deŝirante lian brakon ĝis la ŝultroj. La ĉefleŭtenanto perdis konscion pro la ŝoko de doloro.
  Kaj nur la fakto, ke la batalkostumo povis kunpremi individuajn partojn ĝustatempe, permesis al ni eviti morton pro senpremiĝo.
   La Daragaoj, ĝenerale, iĝis tro aŭdacaj kaj, proksimiĝante, venis al man-al-mana batalo. Ili uzis bajonetojn faritajn el solidaj mekanikaj laseroj; ili kapablas trapiki batalproceson kaj disŝiri atakanton . Ekstere ne tre grandaj knaboj kaj eta Vladimiro Terkin batalis tre lerte, kaj aliaj soldatoj ne estis malsuperaj al ili. Kaj tamen la Daraghoj estis multnombre kaptitaj, iliaj kamaradoj falis apud la knaboj, palisumitaj kaj detruitaj; apenaŭ triono de la kompanio pluvivis.
  La robotoj en tiu situacio ĉesis pafi, timante trafi siajn proprajn soldatojn, kaj la Chemburs pafis al kaj sia propra kaj aliaj. La komandanto de la daragoj, Nidurashkov, fariĝis viktimo de tia senpripensa ago . Acero , post tio, ekkoleris kaj malfermis fajron reen, baldaŭ rubejo komenciĝis. Profitante de tio, la rusoj iris sur la ofensivon, ili batalis, furioze konsciante, ke tio estas ilia nura ŝanco pluvivi. La Daragas estis malpli trejnitaj en la arto de mal-al-mana batalo kaj, krome, interŝanĝis sian atenton al la Chemburs.
  Baldaŭ la tuta kampo estis superŝutita de Daraga-kadavroj.
  - Robotoj povas esti detruitaj. - Antaŭ la morto de la komandanto, Antonina prenis komandon. - Kuru ĝis proksime kaj koncentri vian amikan fajron sur unu veturilo. Se vi trafos la malsupran punkton kune, neniu monstro pluvivos.
  - Mi estos la unua, kiu montros tion al vi! - kriis Vladimiro Terkin.
  Koncentrita fajro ludis rolon, unu post la alia la murdaj robotoj malsukcesis. Unu el ili sukcesis bati lin per plasmo, preskaŭ trafante Terkin, sed la bonŝanca knabo pluvivis denove.
  - Karabas Vi ne povas kapti Barabason ! - Kaj li faris sian nazon, samtempe ĵetante granaton en sian nun vundeblan ventron.
  Kiam la Daragas estis finfine venkitaj, la restoj de la taĉmento iris malantaŭ la ĉeftrupoj atakantaj la ceterajn rusajn taĉmentojn.
  Eĉ pli potenca Skeleto - 10 robotoj iris en batalon de la flanko de la Daragas.Ili agis laŭ bone establita skemo, pafante grandajn misilojn kiuj alportis kaoson de detruo, batante grandajn kraterojn, poste alproksimiĝis, uzante plasmokanonojn kaj devigis traboĵetistoj .
  - Ve, kiaj gigantoj. - Vladimir notis . "Ili estos malfacile detrueblaj eĉ kun koncentrita fajro."
  Piedbatante ŝiajn bruligitajn, nudajn krurojn, Antonina memfide kontraŭis:
  - Kaj tamen ni devas agi laŭ tiu ĉi skemo, koncentrita fajro malfortigos la defendon, tiam iu kuraĝa kaj kuraĝa ĵetos sub la ventron aron da neniigaj grenadoj.
  Terkin, kiel ĉiam, estas antaŭ ĉiuj:
  - Estos mi.
  La sandala knabino indignis:
  - Kial vi?
  Vladimir Terkin prudente notis:
  - Mi estas la plej malgranda kaj estos por mi pli facile ŝteliri nerimarkite.
  La knabino puŝis la knabon per sia nuda plando:
  - Tiam agu.
  Vladimir Terkin, uzante grandajn kraterojn kaj multajn kadavrojn, kaj ankaŭ la fakton, ke la tero brulas, vere sukcesis trairi nerimarkite. Profitante la momenton, kiam la fortokampo ekbrulis pro troŝarĝo, li ĵetis tutan aron. La grandegaj "Skeletoj de Iblis" eksplodis, diseriĝis en pecojn, kelkaj, ne estante tute detruitaj, frostiĝis kiel malbelaj skulptaĵoj.
  Kun tia operacio, vi devas havi sufiĉe da lerteco por precize ĵeti amason, kaj ankaŭ senton de danĝero. Komence, la Daragaoj ne atentis la fakton, ke la timindaj gigantoj rompiĝis, tiam rimarkante, ke io malbonas, ili komencis pafi al sia malantaŭo. Tamen, la gardanĝelo de Vladimiro estis en la alarmo; li daŭre detruis la graviotitaniogigantojn . Sed la dektria firmao daŭre maldensiĝis.
  Kaj la Daraghs sendis novajn plifortikigojn en batalon. En tiu momento, la sorto subite forturniĝis de Vladimir Terkin; la knabo ludis kun ĝi kaj riskis tro longe. La brula piko de la hiperplasma ŝnuro elsendita de la roboto trafis la kuraĝan knabon, pafante de lia kruro.
  Vladimir Terkin kriegis, sed venkante la doloron, li perforte ĵetis la ŝarĝon, atakante la knabon , " La Skeleto de Azazel " diseriĝis kiel duonkaduka kadavro.
  La knabo, ne povante elteni, verŝis sangajn larmojn:
  - Mi vundis. Mi estis kripla, mi ne havas kruron.
  - Ne malesperu Vovka, se ni travivos, ili donos al vi alian kruron, kaj post unu tago vi denove kuras. Preĝu al Dio, ke li restu viva. - Bonhumora Vasilisa trankviliĝis.
  De ĉiuj flankoj, kiel araneoj, daragoj kaj batalrobotoj enrampis, estis multaj miloj da ili.
  La pluviva triopo havis preskaŭ neniun ŝancon de postvivado, la supereco de la malamiko estis tro granda, sed neniu pensis pri kapitulaco por petegi kompaton.
   La knabinoj Antonina, Vasilisa, kaj la skoltknabo Vladimir Terkin batalis kiel spartanoj kaptitaj en Termopiloj. Sed estas klare al iu ajn, ke ne ekzistas ŝanco stari kontraŭ multaj miloj da kolerigitaj de la malamiko, multaj el ili grandegaj, teruraj eksterteraj galaksioj terure frapantaj siajn armilojn, en tiu momento, kiam malbona morto fosis siajn malplenajn okulkavojn en la vizaĝo, Vladimir Terkin kantis haste komponitan melodion.
  La malnobla mensoganto kiu diras
  Estas kvazaŭ la Patrujo estas nur polvo!
  Ke la ĉefa afero en ĉio estas la ĉaso al la rublo,
  Kaj vi devas iri kun la fluo de la sorto!
  
  Sed ne tia soldato de la lando de Sankta Rus',
  Ja por li milito estas lia ĉefa voko!
  La ordono de la reĝo estas simpla: batalu kaj ne timu,
  La glacia spiro ne timigos la morton!
  
  Kaj spaco estas tio, kion la homo scias,
  Estas donite al li flugi kaj konkeri spacon!
  Unue timema komenco, poste kruta kurado,
   EN estos regno de milionoj da galaksioj !
  
  Ne eblas halti, kvankam la sango fluas kiel rivero,
  Milito inter homoj, kun malbona frenezo!
  Mi volas malstreĉiĝi, manĝi aspikan torton,
  Kaj kuŝu en la herbo sub dolĉa abelujo!
  
  Sed kie vi trovas feliĉon, ne estas en la ĉielo aŭ en la infero,
  Ĝi estas ĉiam kun vi, kaj tamen malproksime!
  Vi serĉas vian elektitan stelon en la ĉielo,
  Por konservi la koron en la sankta sekcio!
  
  Sed la Patrujo estas tie, kaj la suno kaj la luno,
  Ŝi estas kiel via mirinda okulo, via patrono!
  Kaj se necese, tiam ŝiru, eĉ ĝis la umbiliko,
  Ho, kiel maldikaj kaj disŝiritaj estas la fadenoj de la vivo!
  
  Rusujo por ĉiam, por ĉiuj nacioj vi estas,
  Kiel oceano, en kiu plaŭdas feliĉo!
  La grandeco de beleco, kaj aŭdaco kaj sonĝoj,
  Kaj tiu fajro de amo, kiu ne estingiĝos!
  La memoroj de la pafaca knabo inspiris la eternan infanon al novaj heroaĵoj. Kaj li silente forlasis la halon. Kaj li ekiris por plenumi novan taskon.
  Precipe, la pafaca knabo tre interesiĝis pri la blonda knabino, kiu estis logita en kaptilon fare de la elfa princo. Mi tamen scivolas por kia celo. Kaj tiam io devas esti farita.
  La paera knabo, sen pripensi dufoje, fulmante siajn nudajn , rondajn kalkanojn, direktiĝis al la malliberejo.
  La orkaj gardistoj vokis al li:
  -Kien vi iras, bufono?
  Vladimir Terkin respondis per mezurita tono:
  "La Plej Granda Imperiestrino de Infero ordonis al mi, kiel puno, servi manĝaĵojn kiel ordinara prizonsklavo."
  La sekureco ridis kaj, grunte, diris:
  - Des pli bone! Venu rapide, pediketo!
  La pafaca knabo komencis kanti, kantante:
  Mi estas kiel glacimonto en la oceano
  Ĉio flosas en kompleta nebulo...
  Estas grandaj bataloj antaŭen
  Preĝoj ankaŭ ne helpos!
  . EPILOGO
  Elizabeto vekiĝis en la plej interesa loko. Kaj kiam ŝi vekiĝis, ŝi skuis sin, tinktante la ĉenon.
  Draĥma rimarkis kun dolĉa rideto:
  - Nu, vi dormis, belulino! Mi eĉ ne havas iun kun kiu paroli.
  La blonda knabino respondis ridetante:
  - Do sonĝu pri io! Imagu kelkajn buntajn pentraĵojn, aŭ epopeajn batalojn.
  La Nimfa Grafino ridis kaj rimarkis:
  - Nu, estas io en ĉi tio! Memoru ion eposan.
  Aŭdiĝis la bruego de la seruro. Kaj denove malfermiĝis la pordoj de la karcero. Kaj aperis sklavo. Vere, ĉi tiu tempo estas malsama. Ankaŭ en nur naĝtrunkoj, sed multe pli muskolaj , kun tre elstaraj muskoloj, kiel gisita ŝtalo.
  Li alportis al ili lakton, kaĉon, kukojn kaj krome li havis sakon. Kaj la sklavo elprenis la ŝlosilojn. La knabinoj larĝigis la okulojn.
  Vladimir Terkin metis sian montran fingron al siaj lipoj kaj siblis:
  - Trankviliĝu! Vi havas ŝancon eskapi!
  Post tio, la paera knabo rapide malfermis la serurojn sur la ĉenoj kaj flustris:
  - Ne trinku lakton, ĝi estas malorda!
  La ĉenoj falis kaj Elizabeto eksaltis, feliĉe streĉante siajn membrojn. Ŝi nun estis relative libera. Kaj la paera knabo elprenis plurajn ringojn kaj talismanon el sia sako kaj flustris:
  - Sinjorino Draĥma, jen viaj magiaj artefaktoj. Nun vi ne estos tiel senhelpa!
  La knabino metis kelkajn el la ringoj sur ŝiajn nudajn piedfingrojn, kaj kelkajn sur ŝiajn manojn, same kiel talismanon sur ŝian kolo. Post tio, ŝi sentis en si viglegon kaj kantis:
  Mia knabo, mia bebo,
  Je ĉi tiu horo vi ne dormas...
  Princo de granda nekonata lando,
  La servantoj de Satano atakas!
  Vladimir Terkin diris ĝemante:
  - Kaj li ankaŭ estis princo. Mi havas longan biografion. Sed via plej bona veto estas eskapi dum la gardistoj dormas. Kaj estas konsilinde kaŝi sin en sekura loko.
  La Nimfa Grafino rimarkis:
  - Mi estas en iu ajn arbaro, kiel hejme. Mi pensas, ke Elizabeto kaj mi povas kaŝi sin, sed ĉi tio, kompreneble, ne sufiĉas.
  La sklava knabo ridetante demandis:
  - Ĉu vi volas venki la malbonan Diinon Kali?
  Elizabeto ridis kaj respondis:
  - Ĵus mi estus dirinta, ĉi tie ne estas tempo por graso, se mi nur povus vivi! Sed en mia sonĝo mi faris tiajn aferojn, ke nun mi sentas min tute alia homo. Io en mi fariĝis kiel Johana de Arko post la Diaj vizioj! La koro postulas venĝon, venĝo postulas oferon!
  Vladimir Terkin kapjesis kaj elprenis iom grandan diamanton el sia sako, kiu eligis reflektojn en ĉiuj koloroj de la ĉielarko:
  - Jen kiel via revo estas generita, kaj ĝi estas registrita sur speciala magia filmo. Mi pensas, ke la Diino de Malbona Kali volas krei hidrogenan bombon kombinante la potencon de fuzio de atomkernoj kaj magio. Kaj ĉi tio povas generi energion de senprecedenca potenco. Kio estas ege danĝera por la ĉirkaŭaj mondoj. Malbono kaj bono estas relativaj konceptoj; la Diaĵo Kali komencis postuli tro multe. Do li devas esti haltigita!
  La Nimfa Grafino respondis fervore:
  "Sed mia plej granda deziro estas forlasi ĉi tiun malliberejon kiel eble plej rapide." Mi estas laca esti malantaŭ kradoj!
  La pafaca knabo kapjesis:
  - Bone! Ankaŭ mi devos forkuri kun vi. Malbona Kali ne pardonos min pro tio, kion mi faris. Sed se io okazas, mi havas surprizon por ŝi.
  Elizabeto murmuris:
  - Intertempe eliru el la karcero!
  Tri paroj da nudaj plandumoj preterpasis, du knabinoj kaj unu knaboj. La kruroj kaj de la knabinoj kaj de la knabo estis belaj, regula formo, graciaj, kaj polvo ne algluiĝis al ili. Nun ili jam kuras laŭ la koridoroj. La knabo iomete paŭzis kaj malfermis alian ĉelon. Estis du belaj, nudpiedaj elfoj en blankaj ĉifonoj.
  La pafaca knabo rapide liberigis la knabinojn el iliaj katenoj. Kaj nun kvin paroj da nudaj piedoj batadis. Estis aliaj kaptitoj, sed la knabo avertis:
  - La drako prenos nur kvin. Kaj sen li ni havas tro malmulte da ŝanco foriri .
  Elizabeto demandis surprizite:
  - La Drako?
  Vovka Terkin kapjesis:
  - Kompreneble! Alie, ni havus tro malmulte da ŝanco eskapi ; Kali havas aliajn drakojn, kiujn oni povas sendi persekuti nin. Sed ĉi tiu estas tro rapida.
  Draĥmo konsentis:
  - Ni ne estu elektema! Ni ja devus savi nin, venos la tempo kaj ni revenos!
  La gardistoj ja dormis. Kaj kvar knabinoj kaj knabo rapidis preter dormantaj arkeoj, koboldoj, troloj kaj eĉ elfoj kun pafarkoj. Post tio, la teamo kuregis plu.
  Kaj efektive, sur la larĝa muro de la fortikaĵo estis flavruĝa drako. Ĝi estis malgranda en grandeco, kaj havis nur tri kapojn. Do estis vere malfacile por la kvin kongrui sur ĝi.
  Vovka tweetis:
  - Al la arbaro de la kronnimfo! Ili ne kondukos nin tien!
  La drako kapjesis konsente:
  - Se Elizabeto estas la elektita, mi nepre liveros ŝin kaj vin kun ŝi!
  La pafaca knabo kapjesis:
  - Vi povas kontroli ĉi tion rigardante la diamanton de la Dio de Hipnoto. Li vere kapablas multon. Kaj nun, knabinoj, vi povas rigardi la daŭrigon de via propra sonĝo!
  Elizabeto estis surprizita kaj palpebrumante demandis:
  - Kiel tio ĉi estas daŭrigo de via propra revo?
  Vovka konfirmis:
  - Vi vidos dumfluge! Intertempe, ni komencu!
  La drako ekflugis, preskaŭ sen svingi la flugilojn. La knabinoj kaj la knabo forte kaptis la pesilon per siaj manoj kaj nudaj piedoj. Post tio, la vivanta trikapa maŝino komencis plirapidiĝi.
  La paera knabo, kiam la drako ebeniĝis, elprenis la diamanton de la Dio de Hipnoto kaj metis ĝin antaŭ Elizabeto, dirante:
  - Nun ni ĉiuj povas kontempli vian mirindan sonĝon!
  La blondulo kapjesis:
  - Ĉi tio estas bonega !
  Kaj antaŭ la publiko aperis tridimensia kolora hologramo, kaj oni komencis montri veran filmon;
  La pridemandita eminentulo murmuris:
  - Ne, finite! - Subakve lia rapideco estus tro malalta. Ni estus malŝparintaj tempon.
  La knabino, alivestita kiel nigrulino, daŭrigis la pridemandadon:
  - Mi vidas, sed kiaj estas la konturoj de la ŝipo?
  La armegeneralo murmuris:
  - Iomete longforma destrojero, nur la flankoj estas rondaj kaj fluliniaj. Estas io el submarŝipo.
  Elizabeto, kiu estis en uniformo de subkolonelo, grincis:
  - Bonege, donu al ni vojon.
  - Ĝi povas ŝanĝiĝi en ajna momento. Mi nur konas iujn punktojn, kiel Red Harvard.
  - Nomu la aliajn same. - diris Draĥma, vestita kiel nigra ina kolonelo.
  La eminentulo rikadis:
  - La haveno de Brest estas en Danujo, sed li ne iros tien. Ĝi ĉirkaŭiros subakve.
  - Bonege, tio jam estas io! Venu, plu piku! - diris la nimfa knabino. - Kaj ŝiaj blankaj, grandaj dentoj, kiel tiuj de lupo, scintilis malbonaŭgure.
  - Mi donos al vi ĉiujn informojn.
  - Kion alian vi scias pri valoro?
  La armegeneralo balbutis :
  - Aperis novaj soldatoj, miksaĵo de ratoj, simioj kaj homoj. Ili okupiĝas pri sabotado malantaŭ malamikaj linioj. Potencaj batalantoj kaj tre daŭraj. Ili ne mortas eĉ se la cerbo estas detruita.
  - Nu, tio estas logika. Kial soldato bezonas cerbon? - diris Draĥmo. - Eble, por pli bone pensi pri AWOL.
  La eminentulo murmuris:
  - Baldaŭ novaj soldatoj lernos reproduktiĝi. Ili fariĝos nova homaro, kapabla konstrui socialismon kaj komunismon.
  La nimfa grafino ridis:
  - Estos mirinda. Ratparadizo, jen ĉio, kio restas al homoj.
  Ebriigita de la efiko al la nervofinaĵoj, la armegeneralo segis:
  - Vi scias pli bone, kamarado Stalin.
  Draĥmo strikte ordonis:
  - Malfermu por ni monŝrankon kun la tujaj strategiaj planoj de la komando.
  Fritz obeis:
  - Mi obeas, kamarado Stalin.
  La monŝranko troviĝis malantaŭ pentraĵo, ne de Stalino, sed de duonnuda sireno. Ŝajne oni faris la kalkulon, ke neniu ŝirus ĝin.
  Elizabeto kaj Drachma mense skanis ĉiujn informojn, feliĉe memoro permesas, same kiel la nomojn de ĉiuj loĝantoj. Inter ili estis eĉ pluraj generaloj, inkluzive de la akompanantaro de Vasilevskij kaj la stabestro, kaj ankaŭ la vicministro pri financo kaj vicprezidanto de la komitato por la batalo kontraŭ la monda komunismo.
  Ĝenerale, la skoltoj faris bonegan laboron. Eblis ankaŭ ekscii, ke Stalino aktive premas la ĉinan gvidadon, provante puŝi ĝin agi kontraŭ Rusio. Kaj Ĉinio estas potenco! Kiel montriĝis, la gvidanto de la granda lando promesis doni la finan respondon ene de tri tagoj. Do la limdatoj estis urĝaj. Mobilizado jam estis anoncita en Ĉinio, kaj armeo de tridek milionoj prepariĝas por deplojo. Vere, ĝi havas malmultajn tankojn kaj aviadilojn, kaj eĉ tiuj estas malmodernaj . La gvidanto de la ĉinoj tamen volas ricevi de Stalin almenaŭ du mil el la plej novaj tankoj de la klaso IS kaj dekduo da atombomboj.
  Elizabeto murmuris:
  - Jes, iliaj manoj rastas.
  La armegeneralo konfirmis:
  - Stalino promesis provizi. Nur li ne aparte fidas Ĉinion. Li nomis la gvidanton rafano: ruĝa ekstere, blanka interne.
  Draĥmo diris kun rido:
  "Verŝajne li ne ĝenus ekzekuti lin."
  Fritz rikadis:
  - Ĉio neebla estas ebla! Por CHIP, ĉi tio eblas.
  Elizabeto tweetis:
  - En kiu stadio estas la evoluo de monstraj soldatoj?
  La armegeneralo murmuris konfuzite:
  - Ne scias! Estas konata ke kobalto, radiumo, kaj plutonio estis uzitaj en surradiado. Diversaj izotopoj, inkluzive de tiuj eltiritaj de meteoritoj. Do rezultis io vere timiga. Vere, ili diras, ke ĉi tiuj batalantoj estas sencerbaj , kaj "cimoj" estas uzataj por kontroli ilin.
  - Sed ili ne dizertos! - konkludis Draĥmo.
  Fritz diris en la raporta areo:
  - Krome, kontaktoj kun vampiroj estis establitaj. Estas ankaŭ interesaj perspektivoj ĉi tie.
  La nimfa knabino estis surprizita:
  - Ĉu kun vampiroj?
  La armegeneralo konfirmis:
  - Ili estas trioble pli fortaj ol ordinara homo kaj tre tenacaj. Detranĉu tian manon, ĝi rekreskos. Nur ili timas la sunon, sed ili vidas en la mallumo kiel katoj, se ne pli bone, kaj iuj eĉ scias flugi.
  Draĥmo volis klarigon:
  - Kio pri ajlo? Aŭ arĝento.
  Fritz respondis honeste:
  - Ili ne ŝatas arĝenton, ĝi bruligas ilin, ajlo kaŭzas brulvundojn.
  Elizabeto demandis:
  - Kio pri la krucifikso aŭ sankta akvo?
  La eminentulo eksaltis:
  - Senutila!
  La blondulino demandis konfuzite:
  - Kial?
  La armea generalo gluglis kiel gejsero:
  - Por ili , kruco estas nur peco el ligno aŭ metalo. Kaj en legendo, la krucifikso funkciis nur en la manoj de sankta persono.
  Drachma notis:
  - Ni havas neniujn sanktulojn, nur unu terminatoran monaĥinon. Vere, mi ne scias ĉu tio validas aŭ inverse.
  Fritz palpebrumis per la okuloj:
  - La Granda Stalino malpermesis monaĥejojn. Nun lia ĉefa slogano estas pli da infanoj, estu fruktodona, multiĝu. Ĉiuj, kaj blankaj kaj nigraj. Blankaj proletoj kaj kolektivaj farmistoj. Eterna gloro estu al Stalino!
  Elizabeto respondis ridante:
  - Mi pensas, ke li neniam estos forgesita! Brila karisma personeco. Ŝi ĵus atingis la punkton de frenezo en sia krueleco!
  Sufokiĝante pro ĝojo, la eminentulo diris:
  - La vampiroj promesis akcepti Stalinon en siaj vicoj, kio signifas, ke la gvidanto povos vivi preskaŭ mil jarojn. Imagu, bonega gvidanto kaj ankaŭ vampiro.
  Draĥmo rikanis:
  - Stalin la vampiro, aŭ ghoulo, ĝi estas amuza. Kaj tre mojosa. Sed kiel la suno vivos sen la suno?
  La armegeneralo memcerte deklaris:
  - Sciencistoj ellaboros formulon, kiu protektos Stalin kontraŭ ajlo, arĝento kaj eĉ sunlumo.
  Elizabeto, elmontrante la dentojn, diris:
  - Sed ankaŭ estas tremolo! Tiu kie Drakulo finis siajn tagojn. Judas pendigis sin sur tremolo.
  Fritz murmuris:
  - Pri tio ni pripensos ĝustatempe.
  Elizabeto faris kelkajn pliajn demandojn. Ŝi ame ridetis, sed ŝi apenaŭ povis deteni sin por strangoli sian kontraŭulon. Fine, la knabinoj elĉerpis siajn demandojn, unu el la lastaj estis mesaĝo pri scipovo. Montriĝis, ke nova armilo estis kreita. Kiel portalo. Vere, ne estas klare, pri kio ni parolas, sed ĝi estas tre ruza kaj speciala.
  Draĥmo provis klarigi, sed Fritz mem nenion sciis. Principe, li estas la estro de la sekreta polico, sed ne sciencisto.
  Vi ne povas resti malŝaltita tro longe, precipe ĉar la ĉefa afero jam estas konata. Nun la ĉefa afero estas forviŝi la memoron de Fritz kaj krei alibion por ke ne estu specialaj problemoj. La knabinoj ŝaltis la sekvan programon al la armea generalo.
  Ili estas konfiditaj kun aparte grava tasko kaj donitaj enormaj potencoj. Inkluzive de inspektado de havenoj.
  Ĉi tiu estas la unua. Due , la knabinoj ricevis specialajn nombrojn. Ili iĝis specialaj agentoj de la CSA kaj grandaj fortoj povis obei ilin. Kaj plej grave, ili estis taskigitaj trovi la batalmagion de la Druidoj, kaj ili devis serĉi ĝin sur ŝipoj.
  Ĝenerale, la knabinoj eltrovis la ĉefan aferon kaj nun povis moviĝi ĉirkaŭ Britio senprobleme.
  Kune kun la generaloj, ili forlasis la neston de la lupo. Fritz adiaŭis iliajn manojn:
  - Ili estas tiel molaj kaj malmolaj. - Li diris.
  - Kaj krome ili estas mortigaj ! - diris Draĥmo.
  La knabinoj eniris la aŭton de la generalo; ili havis artikolojn kun akutpotencoj, inkluzive de la rajto preni kontrolon de ajna ekipaĵo.
  Elizabeto notis kun plezuro ke la dua movo en malamikajn poziciojn estis sukcesa.
  La blonda militisto demandis:
  - Nun Drahmaĉka , kion ni faros!?
  La nimfa grafino respondis:
  - Ni penetru la ŝipon kaj neŭtrigu ĝian enhavon. Ĉi tio estas la plej logika.
  Elizabeto konfirmis:
  - Jes, kompreneble, ĝuste tion ni faros.
  La knabinoj fariĝis pripensemaj. Hidrogenbombo postulas grandan kvanton da neŭterio kaj deŭterio, du kaj tri atomhidrogeno, same kiel plurajn nukleajn ŝargojn. Kaj se vi konsideras, ke la bombo estas giganta, tiam ili estos plantitaj de malsamaj flankoj. Alia problemo estas kiel eniri la ŝipon Solnyshko?
  Povas esti malsamaj ideoj ĉi tie. La plej facila maniero fari tion estas laŭleĝe inspekti la objekton, kvazaŭ por kontroli la protekton kontraŭ magio. Ili jam sukcesis kapti tian dokumenton de Fritz Geim.
  - Tiel, la jura vojo estas la plej facila kaj rapida. - Draĥmo resumis ĝin.
  Elizabeto eĉ dubis:
  - Ĉu ne estas tro facila? Ni eĉ ne pafis lastatempe.
  La Nimfa Grafino rimarkis:
  - Vi volas diri, en la lasta nokto. Sed jen en kio konsistas la arto de rekono: fari plej kompleksan operacion sen perdoj, prefere eĉ sen pafo. Vi povas gratuli niajn instruistojn, ni havas bonegan trejnadon.
  La blonda terminanto notis:
  - Tio estas , ni faris multe da laboro.
  La draĥmo gluglutis:
  - Jes, kaj ankoraŭ restas al ni iom da tempo, ni iros al la hotelo kaj dormos duonhoron.
  Elizabeto konsentis:
  - Estas ankoraŭ malfacila laboro antaŭen.
  Jam tagiĝis, kiam la knabinoj atingis siajn litojn. Survoje, la pordisto proponis al ili kelkajn knabinojn kaj ulojn por la nokto, sed ili rifuzis.
  - Ni ankoraŭ havas multe da kurado por fari! Dume, ripozu.
  La knabinoj dormis en la sama ĉambro, preskaŭ silente. Kutimo kaj lerteco helpis ilin ekdormi tuj kaj sen revoj. Estis pli bone tiel, kompreneble. La knabinoj dormis tutan horon kaj saltis el siaj litoj, gajaj kaj gajaj. Ili komencis fari ekzercojn, kliniĝante kaj fleksante la tutan vojon. Ĝenerale, ni sufiĉe varmiĝis, marŝis sur niaj manoj, kaj eĉ saltis.
  - Ni estas potencaj militistoj de la norda lando! - Ili kantis.
  La knabinoj turniĝis ĉirkaŭe dum kelka tempo, duŝis, kaj poste eliris. Nun ili havis ion alian por fari. Precipe, akiru viajn proprajn pli altnivelajn armilojn. Se vi devas serioze batali.
  - Ni estas pacaj homoj, sed nia kirasa trajno iris sur la ofensivon ĉiurapide! Ŝarĝu en la atakon, ne lasu dubon! - diris Draĥmo.
  - Lasu dubon! - Elizabeto levis.
  La knabinoj marŝis vigle, markante siajn paŝojn per siaj pikitaj botoj. La elirmalpermeso finiĝis. Homoj aperis sur la strato. Ili marŝis en formacio, mezurante siajn paŝojn. Provante marŝi strikte laŭ la linio. Nur la infanoj, plejparte nudpiedaj kaj ĉifonaj, estis iom pli liberaj . Tamen, Elizabeto kaj Drachma baldaŭ rimarkis vicon de marŝantaj pioniroj. Tiuj, kiuj marŝis antaŭe, knaboj kaj knabinoj, estis en blankaj uniformoj, ruĝaj kravatoj kaj preskaŭ novaj ŝuoj. Malantaŭ ili en la kolono estis novuloj, ankaŭ portantaj ruĝajn kravatojn, sed ĉifonaj kaj nudpiedaj. Tamen, ili salutis la oficirojn unuvoĉe, provante rektiĝi kiel eble plej multe.
  La knabinoj staris sur la piedfingroj, penante ŝajni pli altaj. Elizabeto mansvingis post ili, ridetante per blankaj dentoj.
  Post tio, la knabinoj iris al sia surteriĝo por kapti la pretajn maŝinpafilojn. "La Detruantoj " eble enuiĝis, atendante sian propran uzon.
  Taga Londono ŝajnis pli gaja kaj pli hela ol nokta. Oni eĉ povis aŭdi muzikon, kaj iu generalo ludis geedziĝon en Palaco Buckingham. Ĝenerale, la Ruĝaj Jankioj sentis sin bone, ili sonis Marseillaise, internacian muzikon kaj miksaĵon de repo kaj klasika muziko. La knabinoj eniris dum minuto kaj trinkis glason da ĉampano por la sano de la junuloj.
  - Mi esperas, ke ni vivos en unu feliĉa mondo. - diris Draĥmo.
  La knabinoj forlasis la geedziĝon kun leĝera koro. La generalo geedziĝis kun sinjorino pli ol duono de lia aĝo. Kaj ĉi tio jam estas tro multe.
  Drachma notis:
  - Ial, viroj, kutime, preferas junajn virinojn. Estas tia tendenco.
  Elizabeto esprimis sian version:
  - Eble ili mem volas rejuniĝi? Ja se vi kuŝas ĉirkaŭita de rozoj, vi mem komencas odori bonodora, kaj la korpoj de junaj fraŭlinoj estas dolĉaj.
  La Nimfa Grafino kuĝis:
  - Konsentu! Baldaŭ la scienco ĉesigos maljunecon, kaj tiam malfermos nova mondo. Bona , juna kaj nekutima en sia brileco.
  - Espero! - diris Elizabeto. - Krom se, kompreneble, homoj detruas sin.
  Draĥmo pepis ridetante:
  - Ĉi-lasta estas sufiĉe verŝajna! Same kiel la eblecon morti en naturaj katastrofoj.
  Londono, kun portretoj de Stalin kaj foje Lenin, same kiel aliaj gvidantoj, aspektis tro ekzotika. Kaj estas tiom da ruĝaj flagoj ĉirkaŭe, kaj pli kaj pli leviĝas.
  Ĉe la transirejoj, la knabinoj, vidante la ĝeneralan mandaton, estis permesitaj trairi sen ia prokrasto. Male, ili eĉ salutis.
  Fine, la granda urbo estis postlasita. Ĉe la enirejo tamen videblas iom ekzotika monumento. Unuflanke ĝi aspektas kiel tanko, kaj aliflanke, anstataŭ turo, estas la kapo de Stalino, tenanta grandan pipon en la buŝo. Jes, la monumento mem ne estas malgranda, tridek ok metrojn alta.
  - Kia superrealismo? - demandis Elizabeto.
  - Ĉi tio ŝajne estas ruĝa postmodernismo. - Draĥmo rimarkis. - Ekzotika stilo, sed interesa.
  La blondulino eksaltis:
  - La gvidanto estas ĉikanita!
  - Sed Stalino mem ŝajne ne vidis sin tia! - Draĥmo sentis sin feliĉa. "Kvankam, la korpo de azeno konvenus al li pli bone ol tanko."
  La knabinoj ridis:
  - Aŭ eble, male, la korpo de Stalino kaj la kapo de azeno.
  Forlasinte Londonon, la belulinoj malligis sian langon:
  "Ni veturis tra ĉi tiu urbo, sed ankoraŭ ne parolis kun la vampiroj."
  Draĥmo knaris:
  - Eble ni ankoraŭ devas.
  Elizabeto sugestis:
  - Mi scivolas, ĉu Ŝerloko Holmso ĉasis vampirojn?
  La grafino knabino pepis:
  - En kelkaj postaj postmodernaj romanoj, li ĉasis. Ekzistis eĉ opcio kie Sherlock kaj Watson penetris en la spacon. Ĝi estas tiel interesa.
  La blonda militisto murmuris:
  - Nu, eble ni renkontos ilin.
  Draĥmo estis surprizita:
  - Kiel estas tio?
  Elizabeto respondis memfide:
  - Iam en alia universo. Moviĝante iom pli en la pasintecon. Tiam vi povas fumi pipon kun la fama detektivo.
  La Nimfa Grafino ridis:
  - Ĉi tio estus la plej agrabla maniero veneni viajn pulmojn, sed lumigi vian kapon kaj koron.
  La blondulino pepis:
  - Sherlock Holmes estas rolulo inventita de Conan Doyle. Same faris profesoro Challenger. Vi legis pri li.
  Draĥmo montris sian scion:
  - Artiste brila personeco. Ĝi eĉ estis filmita en Holivudo.
  La militisto kun ora hararo notis:
  - Iam oni faros filmojn pri ni. La bona anĝelo Elizabeto kaj la malbona diablo Draĥma. Ni ambaŭ ŝajnas kompletigi unu la alian kaj ekvilibrigi unu la alian.
  La nimfa grafino diris:
  - Kiel Dio kaj la Diablo!
  La blonda terminanto daŭrigis:
  - Certe! Se ne ekzistus Lucifero, kaj la mondo ekzistus sen peko, tiam la Ĉiopova havus neniun kun kiu batali. Imagu kiom malfacila estas por superinteligenteco sen celo, sen konkurantoj. Kvankam povas esti senfina nombro da Ĉiopovaj Dioj, ĉiu el ili simple regas sian propran universon.
  La draĥmo prenis ĝin kaj klarigis:
  - Conan Doyle estis ateisto kaj, tamen, montris kiom fragila homo estas. Memoru, unufoje en hiperspaca kampo, la tuta vivo sur la Tero preskaŭ malaperis.
  - Sed io tia estas tute ebla! - Elizabeto rimarkis.
  La nimfa grafino konfirmis:
  - Jes, eblas! Kvankam la probablo fali en kurban spacon ne estas tiom granda.
  La blonda knabino rimarkis:
  - Kio okazas al ni ne superas la amplekson de sciencfikcio. Krom ke Stalin, la prezidanto de KSA, aspektas tro ekzotika.
  Drachma notis:
  - Kiu scias, tio estas interesa filozofio. Ĉu komunismo povas alporti feliĉon al iu ajn popolo?
  Elizabeto esprimis la ideon:
  - Estas opinio ke malbonaj homoj prenis la efektivigon de bonaj ideoj.
  La Nimfa Grafino notis:
  -Kie mi povas akiri aliajn? Krome, ekzemple, Dzerĵinskij ne estis tia senkompata ekzekutisto. Li havis afablan koron, kaj estis malfacile subskribi mortkondamnojn; li eĉ ŝiris sian koron kaj mortis je kvardek ok jaroj.
  La blonda militisto rimarkis:
  - Oni diras, ke Hitler estis tre maltrankvila kiam li forigis Remon.
  Draĥmo konfirmis:
  - Tute eble. Hitlero estis ĝenerale nervoza. Mi ŝatus kapti lin. Parolu al li pri kia homo li estas. Kial li tiom malamis judojn?
  Elizabeto kukis:
  - Judoj estas tre inteligentaj, talentaj homoj. Ili diras, ke eĉ inter la kreintoj de la kalashnikov sturma fusilo estis dek du judoj kaj nur unu ruso, Kalaŝnikov mem. Tial li estis altigita.
  La nimfa knabino diris malgaje:
  "Ni estas mortaj en nia mondo; mi dubas, ke nia ekzisto iam estos malsekretigita." Krom se Rusio ne atingas absolutan hegemonion.
  La blonda spiono grincis:
  - Kaj ĉi tio ankaŭ gravas.
  La knabinoj ĵetis lokan maĉgumon en la buŝon. La kvalito estis sufiĉe akceptebla, estis sufiĉe da naturaj produktoj.
  Elizabeto kukis:
  - Interese, Hitlero, kiel vi scias, amis oranĝojn; ŝajne ili estis transdonitaj al li el Afriko per submarŝipoj.
  Draĥmo siblis:
  - Unu Fuhrer povas esti provizita per tablo. Sed, ekzemple, ni manĝis porkaĵon kun ĉokolada butero kaj marmelado. Kaj tio estas bonega .
  La blonda militisto logike notis:
  - Homo povas sperti indigeston pro tio.
  La knabinoj estis haltigitaj ĉe transirejo , ili postulis dokumentojn. Vidante kriz-mandaton egalan en efiko al la ora tigropaiso de Ĝingis-Ĥano. Ili ekstaris kaj murmuris:
  - Iru, kamaradoj koloneloj. Nur memoru, ke ne estas sekure iri plu, la partizanoj ludas petolojn.
  Elizabeto elmontris siajn dentojn:
  - Kaj vi pensas, ke ni ne scias kiel pafi! SWAT-oficiroj!
  Timigita grincado responde:
  - Ne, mi ne pensas tiel!
  - Ĉiuokaze, rigardu! - La draĥmo ĵetis supren kvincendan moneron, grandan kupran. Ŝi pafis la pistolon senprokraste. Tiam ŝi kaptis ĝin sur la muŝo kaj montris la truon ĝuste en la centro.
  - Nu, kiel?
  La oficiro zumis:
  - Mirinda pafo! Mi vidis tion nur en filmoj pri vakeroj. Nur Stalino pli bone pafas.
  La nimfa grafino grumblis:
  - Nu, jes, Stalino estas ekster konkurenco.
  La blonda spiono diris:
  - Ni estas pretaj kuri en batalon. Do atentu, kio okazas al la partizanoj.
  La knabinoj manpremis kaj ekiris.
  Elizabeto notis:
  - Ĝenerale, estas bone, ke ekzistas partizanoj en Britio; malgraŭ la teruro, la britoj ne rezignis sin al despotismo.
  Drachma deklaris:
  - Ĝenerale, Britio estis konkerita antaŭ mil jaroj. La normandoj, gviditaj fare de Vilhelmo la Konkerinto, venkis la anglosaksojn. Kaj post tio, neniu konkeris Brition.
  La blonda spionoficiro notis:
  - Ĉio ĉi estas tre interesa. Sed ankaŭ Stalino disbatis Brition, farante ĝin ruĝbruna.
  La nimfa grafino knaris:
  - Ne amuza!
  La kirasa aŭto veturis malrapide. Granda helikoptero flugis supre, ne jeto, sufiĉe malrapide.
  - Ĉirkaŭe estas neniu. - Elizabeto deklaris.
  - Partizanoj malofte atakas dumtage. Krome, la armeo de KSA ankoraŭ ne estas sufiĉe ekipita per noktvidaj aparatoj.
  Kelkaj pliaj helikopteroj preterflugis. Granda, sed tre mallerta.
  Elizabeto rimarkis alian helikopteron. Li estis sola kaj, male al antaŭaj kolegoj, pafis por mortigi.
  Draĥma demandis:
  - Kaj kien li pafas?
  La blonda spiono rimarkis:
  - Mi pensas, ke estas pro la infanoj, ke ili eliris por pluki fungojn kaj berojn.
  Elizabeto pafis de saltfusilo per eksplodema kuglo. Enorma helikoptero, ĉirkaŭ dufoje la grandeco de la MI-24, ekbrulis kaj komencis kolapsi.
  - Junkers venis malantaŭ mi, sed ekfumis, la helicoj hurlis ĝene, ili eĉ ne bezonas krucojn sur siaj tomboj, krucoj sur la flugiloj sufiĉas! - Elizabeto kantis.
  La draĥmo estis gaja:
  - Mi ja pafis ĝin!
  La helikoptero eksplodis, rompante en fragmentojn.
  - La bato estas knokaŭto!
  La knabino kliniĝis malantaŭen kaj balancis la kapon:
  - Eble unu plia pafo?
  La knabinoj veturis iomete. Du pliaj helikopteroj aperis kaj estis revenantaj.
  - Nun ni tuj forigu ilin.
  La knabinoj tuj celis kaj celis siajn pafilojn. Kaj ili pafis salvon, kaj bruego aŭdiĝis.
  Elizabeto knaris:
  - Jen la vulkano Krakatoa! En miniaturo!
  Draĥmo hurlis:
  - Ĉi tio estos potenca bato.
  La du helikopteroj iĝis nekunordigitaj, postlasante longajn brunajn vostojn de fumo. Ili malrapide perdis rapidecon kaj ankaŭ eksplodis, ŝajne la disvastiĝanta benzino atingis la municioŝarĝon.
  - Nu, jen ni iras! Pinrado de... aŭ eble! - diris Draĥmo iom vulgare.
  Elizabeto diris severe:
  - Vi esprimas vin tro severe. Necivilizita, kamarado kolonelo.
  La Nimfa Grafino notis:
  - Mat, ĉi tio estas integra parto de rusa folkloro. Tre signifa parto de la nacia kulturo.
  - Mi konsentas pri tio. - Elizabeto kapjesis. Vere, la plej granda parto de la blasfemado venis de la mongola-tataroj.
  La knabinoj veturis plu; ili ne bezonis ekstran koncentriĝon de malamikaj trupoj.
  Absoluta memoro ebligis precize kalkuli la surteriĝon. La knabinoj turnis sin sur kampara vojo.
  - Do ni fariĝis partizanoj! - Elizabeto rimarkis.
  - Pli verŝajne, eĉ moveblaj batalantoj. - diris Draĥmo.- Taktiko: trafi kaj tuj retiriĝis.
  Ni atingis densajn densaĵojn de arbustoj kaj kaŝis la aŭton. Tiam ili ekkuris. Ĝi estis eĉ pli rapida ol veturi aŭton.
  Elizabeto rimarkis:
  - Se ĉiuj homoj estas kiel ni, kial do ni entute bezonas aŭtojn?
  Draĥmo obĵetis filozofie:
  - Disponigi novajn laborpostenojn. Ĝenerale kreskas la procento de senlaboruloj, kaj tion ni devas batali.
  La blonda spiono memorigis:
  - Ne estis senlaboreco sub la komunistoj. Male, laborlokoj estis konstante bezonataj.
  La Nimfa Grafino diris pasie:
  - Nu, ĉi tio ankaŭ donas la avantaĝon de socialismo. Ne estas kiel nun, vi ne povas akiri laboron, sed vi etendos viajn krurojn pro profitoj. Kun tiom da mono kaj petrodolaroj, ĉu vere ne eblas doni al homoj feliĉon? Ekzistis neniu senlaboreco sub Sovetunio, kvankam naftoprezoj estis signife pli malaltaj.
  Elizabeto klarigis:
  - Sub Sovetunio, senlaboreco estis diluita kiel betono per kefiro, la plej multaj el la trudovikoj laboris kiel eble plej forte.
  Draĥmo ridis:
  - Duonvoje, tio estas nenio, multaj estas dekono.
  La blonda spionoficiro notis:
  - Sed sub Stalino, ĉiuj vejnoj estis eltiritaj de homoj. Do ili laboros forte senĉese.
  La Nimfa Grafino konfirmis:
  - La sperto de miloj da jaroj montras, ke sklava laboro, kvankam la plej malmultekosta, ne estas la plej efika.
  Elizabeto siblis:
  - Kompreneble, la sklavo laboras sen la plej eta deziro, tuj kiam la kontrolisto deturnas sin, li tuj laboras pli malrapide. Kaj ĝenerale li provas forrigardi.
  Draĥmo klarigis:
  - Kaj mi ankoraŭ pretas komenci ribelon. Oni diras, ke iuj popoloj inventis teknikojn. Precipe, drogoj estis faritaj el la veneno de fiŝoj kaj testudoj, kiuj senfortigis certajn partojn de la cerbo, igante homojn zombioj.
  La blonda spiono aldonis:
  - Aŭ mankurtoj! Ili ankaŭ diras, ke homo povas esti genetike ŝanĝita, igante lin pli obeema.
  La nimfa grafino konfirmis:
  - Tute realisme, simila laboro estis farita eĉ sub Hitler.
  Elizabeto sugestis:
  - Krei konsilion pri eŭgeniko tute ne estus malbona. Por ke geedziĝoj estas finitaj tiel, ke ekzistas optimuma kombinaĵo de genoj. En ĉi tiu kazo, nia popolo iĝus malsama, sana, inteligenta, forta.
  La beleco el la raso de dioj knaris:
  - Ili fariĝos tiel, nur la elekto ne estu blinda, besta, sed pure scienca naturo.
  La blondulino diris:
  - Kia estas sen ni?
  - Ni ankaŭ partoprenos en ĉi tio. - diris Draĥmo.
  La knabinoj kuris kaj parolis. Kverko aperis antaŭ ili. La kavaĵo, kie ili kaŝis siajn havaĵojn, estis preskaŭ nevidebla, kiom ajn zorge la skoltoj murigis ĝin.
  - Nu, nun ni povas armi nin.
  La knabinoj rigardis internen, la Destrojero -2 mitraloj tuj donis sian voĉon, tiu apartenanta al Drachma diris:
  - Kiel sunbrunigita vi estas, knabino. Nigra konvenas al vi, sed ruĝa hararo estas multe pli bela.
  Elizabeto respondis:
  - Konanto de okuloj, kiel vi sentas pri afrik-usonanoj ĝenerale ?
  La Nimfa Grafino respondis malvarme:
  - Kiel al potenciala celo. Haŭtkoloro aŭ raso ne gravas.
  - Kaj vi efektive estas diplomato.
  Elizabeto demandis sian propran maŝinpafilon.
  - Kial vi estas silenta?
  La komputila programo en la armilo produktis ironian enskribon:
  - Ne estas bone babili. Ial, homoj marŝas sur la tero piedpremante, kio estas kaj stulta kaj terure malbela.
  La blondulo knaris:
  - Kio pri miaj kruroj?
  La komputila blato respondis:
  - Via, tute estetike plaĉa! Eble ni povas ludi solitaire? Kion vi persone preferas, verdulojn aŭ ŝatantojn?
  - Tri glavoj! Tamen, ne estas tempo por ni ludi , miaj babilemaj kolegoj, ni devas pafi iomete!
  Mini-komputiloj eldonitaj:
  - Super kartoĉoj , aŭ norma kalibro?
  Elizabeto konfirmis:
  - Malsamaj manieroj. Post ĉio, vi estas adaptita por fari malvolan fajron, sendepende de la grandeco de la kalibro.
  Elektroniko de la estonteco respondis:
  - Ĝenerale, jes! Samtempe, ŝaltu la muzikon. Kun kiu ajn vi volas, kiel pri Michael Jackson kun la spaca bata bildo?
  - Ho, ĉi tio estas interesa! En tridimensia projekcio.
  Malgrandaj hologramoj ekbrilis super la du maŝinoj, montrante grandiozan batalon de imperioj. Kaj sur tiu ĉi fono Mikaelo kaj Madono kantis. Ĝenerale, ĝi aspektis kvazaŭ li estis ĉikanita, Madono interkrurigis Jackson, kaj li fariĝis nigra pro funebro.
  - Jes, ĝi estas tre amuza! - diris Elizabeto. Sed ni ne havas tempon por spekti ĉi tiun infanan cirkon.
  Drachma aldonis:
  - Ni povas ludi hiperŝakon nur survoje , ĉi tio trejnos nin.
  - Nur je fulmrapido. - Li proponis maŝinpafilon.
  - Ĝi estas forbalaita! - Draĥma konsentis.
  Hiper-ŝako estis speciala speco de turn-bazita stelstrategio. Diversaj specoj de stelŝipoj moviĝis laŭ granda tabulo de kvarcent kvadratoj. Cent figuroj serĉis detrui unu la alian. La trajtoj de kelkaj estis plifortigitaj sur atingado de la kontraŭa rando de la kampo. Krome, en ĉi tiu ludo eblis aĉeti pliajn stelŝipojn ĉiujn dek turnojn. Ĝenerale, la ludo estas interesa, sed longa. Kaj la ritmo de la blitz estas tute memmortigo. Tamen, krom ekstermado, estis alia celo: mato! Tio rilatis al ŝako kaj vekis plian intereson.
  La knabinoj marŝis malrapide, kaj Draĥma povis ludi survoje. Miniatura procesoro kapabla akceli al multaj terahercoj krakis sub streĉiteco, luktante kun la genetike plibonigita homa cerbo.
  Draĥmo tamen ankaŭ apenaŭ havis tempon por decidi. Forportita de la batalo kun la aŭto, ŝi renkontis arbon. La forta bato lasis kelkajn gratojn sur lia vizaĝo.
  - Uf, kiel mi ne atentas, Hyper-ŝako allogas min!
  Elizabeto tweetis:
  - Sed nur ŝako, ĉu ne malbone!
  Drachma fanfaronis:
  - Kasparovan mi batis en ili!
  La blondulo knaris:
  - Vi estas tiel memfida! Hari jam estas maljuna.
  La nimfa Grafino siblis:
  - Ananda venkis! Kaj Carleson!
  Elizabeto klarigis:
  - Dum samtempa ludsesio.
  La draĥmo prenis ĝin kaj diris :
  - Tamen. Sed, tre memfide, sen doni al li ŝancon. Tamen, se temas pri ĝenerala matĉo, mi venkos lin, ne timu. Mi venkis komputilojn per ELO 3000. Ĉi tio estas pli alta ol Anand kaj Garik Kasparov, kaj eĉ Carleson.
  La blonda spionoficiro notis:
  - Komputilo estas nur kreaĵo en la manoj de la homo. Ĉu estaĵo povas esti pli alta ol sia kreinto?
  La nimfa Grafino siblis:
  - Tio estas tre malfacila demando. Post ĉio, la homaj mondĉampionoj estis venkitaj de komputiloj. Kvankam ne ĉio estas perfekta en ĉi tiu programo. Vi estas mato en naŭ movoj.
  La maŝinpafilo "Destroyer" estis ofendita:
  - Ni vidos. Mi aĉetas protonan batalŝipon.
  Draĥma respondis memfide:
  - Ne utilas, mia knabo. Vi simple ne havos tempon por tiri lin al la unua linio.
  La minikomputilo malkonsentis:
  - Aŭ eble, tute male, kvantumo venos al kvanto!
  - Ne vere! Vi vidos, kiel li malfruas. - decide diris Draĥmo.
  La knabino faris kelkajn pliajn movojn. La malamiko grumblis kaj kapitulacis. Post kio li kantis:
  - Nu, vi estas tigrino, via salto estas fulmotondro, kaj viaj vortoj estas bato, nur mia larmo aprezos la donacon de Dio.
  Draĥma klakis la maŝinon sur la reflektoro per sia fingro.
  - Vi estas bonega ulo.
  Elizabeto interrompis ŝin:
  - Sciu, mi aŭdas pafadon dekstren. Juĝante laŭ la kombinaĵo de sonoj, ili forigas tie ribelantojn, verŝajne punfortojn!
  La nimfa grafino diris:
  - Ŭaŭ! Kiel ĉiam, la porko trovos malpuraĵon.
  La blonda terminanto rimarkis:
  "Kion ili trovis ĉi tie ne estis malpuraĵo, sed sango."
  La parenco de la dioj demandis:
  - Kion mi faru en ĉi tiu kazo?
  Elizabeto siblis:
  - Nu, kion vi opinias, Draĥmo, kion postulas de ni justeco?
  - Kompreneble, por helpi la ribelulojn. Superaj fortoj estis ĵetitaj kontraŭ ili, kaj ilia monstra premo devas esti forpuŝita.
  Draĥma murmuris feliĉe:
  - Nun ni forportos vian animon per bona sangobano!
  La knabinoj kuris al sia sorto. Samtempe ili ne forgesis surmeti kamuflajn robojn. Draĥma kaj Elizabeto tre rapide rapidis, kaj por ne ŝiri siajn botojn, ili kuris nudpiede. Sed la nigra ŝminko komencis diseriĝi pro kurado rapide kaj tuŝado de la herbo, malkaŝante or-olivan haŭton. Kio tamen ne tiom timigas. Dum ili kuris, la knabinoj vundis siajn piedojn sur arbaj radikoj, pinkonusoj kaj branĉoj. Tio tamen ne malrapidigis iliajn rapidajn ĵetojn.
  La belulinoj flugis supren sur arbon, ĉirkaŭrigardis de supre kaj skuis siajn maŝinpafilojn.
  - Ni similas al la Ruĝhaŭtuloj ! - Elizabeto deklaris.
  Draĥmo, sufokiĝinta pro ĝojo, balbutis:
  - Vi scias, kio estas sentiĝi kiel tigrino, ĝi estas pli bona ol reĝino.
  La knabinoj malsupreniris, ili provis rapidi, sed samtempe singarde, por ne krei nenecesan bruon. La malamiko alproksimiĝis, aŭdiĝis la sonoj de milito kaj la bruo de motoroj, tamen la pafoj fariĝis unuopaj. La odoro de brulado, inkluzive de kadavroj kaj vivanta homa karno, fariĝis pli kaj pli forta.
  La militisto diris unuvoĉe:
  - Ĉi tio estas sufiĉe mojosa, ĝi aspektas kiel bona armea svingo.
  La knabinoj proksimiĝis eĉ pli, grimpis al la supro de alta poplo, kaj libera maldensejo malfermiĝis al ilia rigardo. Malgranda vilaĝo estis videbla ĉe la rando de la arbaro. Domoj brulis.
  Sed tio ne estas la ĉefa afero. Ili prenis civilulojn el la domoj, plejparte bonordaj, malnovaj brikkonstruaĵoj. Plejparte virinoj, infanoj, maljunuloj. Ili estis gregigitaj en amason. En la periferio estis videblaj kvin pendumiloj, sur ili pendis du virinoj, du adoleskantoj kaj unu maljunulo, kiu aspektis kiel pastro. Tri pliaj homoj estis krucumitaj sur stangoj kun krucstango kaj renverse. Krome , unu el ili estis ankoraŭ nur infano. La vilaĝanoj estis puŝitaj per fusilpugoj, batitaj, kaj kelkaj estis pafitaj en la gamboj. Ĝenerale, la situacio estis barbara.
  Elizabeto deklaris:
  - Kaj ĉi tio estas batalo kun partizanoj!
  Draĥmo apogis:
  - Sub tia reĝimo, mi mem estus irinta al la partizanoj.
  Du adoleskantoj estis hokitaj kaj komencis esti levitaj supren, svingante, provante kaŭzi pli da doloro. Samtempe, la aliaj malfeliĉuloj estis gregigitaj en la garbejon. Proksime estis skatoloj da benzino.
  Elizabeto flustris:
  - Ili estas same kiel naziaj monstroj.
  Draĥmo konfirmis:
  - Ne pli bone. Vere, Anglujo ŝajnas esti civilizita lando, sed ĝi ankaŭ famiĝis pro amasaj kruelaĵoj.
  La blondulo knaris:
  - Kiam?
  La nimfa grafino respondis:
  - Ekzemple, la Bura Milito. En ĉi tiu kazo, torturo estis uzita. Tamen la usonanoj, precipe en la milito kun la indianoj, indulgis neniun. Ili disŝiris virinojn kaj infanojn.
  Elizabeto muĝis:
  - Sufiĉe paroli! Ni ataku! Vi estas dekstre, mi estas maldekstre!
  Drachma notis:
  - Ĉi tie estas kvar tankoj!
  - Des pli bone, ni kaptu ilin.
  La knabinoj rapidis al la tankoj. Du el ili estis grandaj IS-7, sen aktiva kiraso, sed klare de alta kvalito. Ne ĉiu grenado prenos tiajn bandurajn. La aliaj du estas iom pli malgrandaj , krom ili estas ankaŭ dekduo kirasaj trupveturiloj.
  Elizabeto eĉ ekridis:
  - Ni neŭtraligos ĝin laŭleĝe.
  La knabinoj surmetis siajn botojn kaj malrapidiĝis!
  Kiam la soldatoj alproksimiĝis al ili, ili montris siajn mandatojn.
  - Urĝa kontrolo, kolonelo? - Ili diris.
  La komandanto ekstaris:
  - Ĉio estas farita laŭ la ĉefplano de la komisariato.
  Draĥmo ronronis:
  - Bonege! Nun ni rigardu en la tankojn. Laŭ mi, la turoj estas iomete blokitaj .
  La soldatoj helpeme malfermis la lukojn:
  - Rigardu, ĉio estas en ordo ĉe ni.
  La knabinoj saltis en la aŭtojn. Ekzistis sep ŝipanoj. Sed por kuraĝaj militistoj kiel ĉi tiuj knabinoj, ĉi tio ne estas problemo. Kviete, sen nenecesa bruo, Elizaveta frapetis la ŝoforon sur la ŝultron.
  - Nu, kiel vi vidas, kamarado?
  Li simple kolapsis. La knabino ridis, batante du el ili en la tempioj samtempe. Poste ŝi finis la ceterajn. Kvar ŝipanoj nur havis tempon por demandi:
  - Kio estas ĉi tio, provo?
  - Jes! Aŭtogenaj trejnaj metodoj. - diris Elizabeto.
  Drachma finis la tri uzante la kismetodon. Estis pli facile kun la ceteraj, sed mi pafis unu por ŝanĝi:
  - Kvankam ĝi estas malĝentila, tia morto estas pli kuraĝa.
  Sen diri vorton, la knabinoj ebenigis la barelojn de la tankoj. Cetere , por ili, ŝarĝo estis farita per zono-metodo. Do ne necesas pafi obusojn. Tamen ili ankoraŭ ne pensis pri stirstangoj. Kaj ĉi tio komplikaj aferoj. La knabinoj tamen jam havis sperton veturantajn tankojn de la kvindekaj jaroj, precipe la T-54, T-55. Tiuj daŭre estis uzitaj en kelkaj arabaj landoj. Kaj inaj spionoficiroj estis trejnitaj, inkluzive por esti instrukciistoj, ekzemple, en Irako, Sirio, Libio, Irano. Por la okazo.
  Ĉi tie la elsendo de mirinda kaj fabela sonĝo estis interrompita. La flavruĝa drako notis:
  - Nun ni flugas en hipermagian protektan kampon, kiu malhelpas la trupojn de la Diino Kali eniri la teritorion kie loĝas nimfoj kaj driadoj. Ĉi tio signifas, ke ni ankaŭ bezonos plifortigitan protekton por venki ĝin!
  Draĥma kapjesis al siaj kunuloj kaj al la knabo:
  - Ne zorgu! Ĉi tio estas malgranda problemo por ni. La talismano pritraktos ĝin. Mi bezonas nur iom da magia helpo de vi.
  Vovka Terkin kapjesis:
  - Mi scias! Ni devas kanti. Ĉi tio estas la plej bona elekto.
  La Nimfa Grafino konfirmis:
  - Jen ĝi, kantu! Nur io bela kaj lirika.
  La paera knabo komencis kanti, kaj la ceteraj knabinoj aliĝis:
  La universo estis disŝirita
  La steloj malheliĝis, katastrofo-morto!
  Ili ploras kaj ĝemas en la turmentoj de inferaj distancoj,
  Kaj por tiuj, kiuj travivis: estas nur domaĝe elteni!
  
  Kiel Dio, reganta ĉiujn leĝojn,
  Forgesante pri konscienco kaj malakceptante honoron!
  Eksterterana raso kreas novan mondon,
  Ŝi sendis al ni defion - malbonan novaĵon!
  
  Kvankam la armeo de mia sankta Rusujo ,
  Ŝi batalis kuraĝe kaj konkeris spacon!
  Sed ĉi-foje la kontraŭulo estas ĉiopova,
  Ludas sian monstran melodion!
  
  Li pecetigas kaj tempon kaj spacon,
  Kapabla terenbati kvazaron per sia etfingro!
  Lasu la potencon de Dio, sed trompo estas en la animo,
  Senkompata bato!
  
  La kosmo malvigle fluas kun larmoj,
  Kometoj kantas malĝojan funebron!
  Ho Patrujo, sankta por ĉiuj homoj,
   Tretita , kie trovi ŝirmejon nun!
  
  Sed mi ne kredas, ke malbono ne estas ĉiopova,
  Kaj venos tempo, Rus' renaskiĝos!
  Nia regiono eĉ pli dense floras,
  Mi kuraĝe batalas por ĉi tiu bono!
  
  Kompreneble, ne estas sukceso nur per forto,
  Sed fido, saĝo kaj amo estas kun ni!
  Kaj por ke la trajno de feliĉo ne foriru,
  La menso devus trafi la okulon, ne la brovon!
  
  Mi kredas, ke knabo renkontos knabinon,
  En via buŝo brulas flamo, kiel forno...
  Mi estas plenkreskulo en mia menso, eĉ tro multe
  Fajro povas, sciu, ekbruligi amon!
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"