Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Rubia Contra La Dios Sal Dios Kali

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Mä ordinario, ukampirus wali suma rubio yatiqirix Elizaveta Shchukinax jan suyt"ataw jichha pacha pachat ajllit ukhamarak katuntat jikxatasi. Ukat jupax jan wali Diosa Kali ukan reinopan jikxatasi. Ukanxa, mä imill yatiqiriw carcelar jist"antata. Ukampis jupanakax uka jach"a Diosan ch"iyar palaciopat qhispiñapatakiw yanapt"apxi. Ukat Elizabeth kullakax duende príncipe ukamp jikisi, ukat machaq, wali suma aventuranakaw suyt"aski.

  RUBIA CONTRA LA DIOS SAL DIOS KALI
  ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa
  Mä ordinario, ukampirus wali suma rubio yatiqirix Elizaveta Shchukinax jan suyt"ataw jichha pacha pachat ajllit ukhamarak katuntat jikxatasi. Ukat jupax jan wali Diosa Kali ukan reinopan jikxatasi. Ukanxa, mä imill yatiqiriw carcelar jist"antata. Ukampis jupanakax uka jach"a Diosan ch"iyar palaciopat qhispiñapatakiw yanapt"apxi. Ukat Elizabeth kullakax duende príncipe ukamp jikisi, ukat machaq, wali suma aventuranakaw suyt"aski.
  PROLOGO UKA TUQIT ARSUÑATAKI
  Elizavetax Internet uksatw curso ukan luratanakap apkatawayi, ukat ukax wali kusisitaw jikxatasïna. Tawaqux jan sinti ch"amampi yatxatäna, kunatix jupax wali suma uñnaqt"anïnwa. Ukat ñik"utapax wali qhana, lliphipi, inti jalsun iglesianakan cúpulas ukanakar uñtasita, ukat uñnaqapax, ukat ajanupax, ukat ñik"utapax, taqi kunas mäkiw perfecto.
  Ukat chiqansa, ukham uñnaqampixa, qullqi jikxatañax janiw mä jan waltʼäwikiti. Yamas kunayman revistanakatak foto apsuñsa jaytañakiw wakisi. Suma, ukat janiw ukakikiti.
  Elizaveta kullakax Moscú markan Callejón de Artistas ukar sarañax walpun munäna, ukat retratonak apsuñatakix mä qullqit apsuñ munarakïnwa. Awisajj jupa pachpaw bocetonaksa lurarakïna.
  Ukampis pasäna, sañäni, Narciso artistax tunka waranqa rublonak mayïna, mä imill wawar q"ala kayup pinturar ch"allt"añataki ukat elegante imprentapar jaytañataki.
  Elizabeth kullakax kimsa kutiw ukham luratayna: wila, q"illu ukat ch"uxña ukanakampi, kimsa tunk waranqa rublonak ukham sapuru qullqi jikxatatayna. Chiqansa, uka qhipatxa pinturax acetonampiw jariqasiñapäna, ukax janiw ukhamakiti.
  Jïsa, jupax wali suma uñnaqtʼan tawaquwa. Ukat jupax walja kutiw filmatäxi, jisk"a lurawinakans filmatäkchisa.
  Jichhax Moscú markanx jach"a talonanakampiw kayump takt"asiski ukatx wasitatw Artists" Alley ukar sarañax wakisispa, jan ukax mä parque de atracciones ukan kusist"añax ukxat lup"iski. Janiw taqi kunas qullqi tuqit parlkiti.
  Juma pachpaw jakasiñama, waynäkasas kusistʼañamawa. Janis virginidadar jark"aqañ armasiñamäkiti. Janiw nayrïr jaqimp uñt"atäki ukaruw churañamäkiti. Llatunk tunk marani mä millonario chacha jikxatañax wali askiwa. Ukat aka amtawix wali askïkaspas ukhamaw amuyasïna. Ukhamat qamir viudajam qhiparañapataki.
  Ukat ukatsti juma pachpan kusisiñamataki jakañamawa, chachaman empresapxa gerenteruw katuyañama.
  Uka tawaquxa akham sasaw q"ucht"äna:
  Jumatix qamirïñ munsta ukhaxa,
  Jumatix kusisit jakasiñ munsta ukhaxa...
  Janiw ukapachax kurpuchat yuriñamäkiti, .
  ¡Ukat wali suma uñnaqtʼanïñamawa!
  Mä akatjamatwa , mä luxus Cadillac sat autojj uka tawaqun jakʼapar saytʼäna. Ukat ukatw uñch"ukisïna ... Janiwa , janiw mä jilïr jaqin p"iqipäkänti, jan ukasti mä suma waynaw turbante esmeraldanakampi ch"allt"ata. Jupax wali suma uñnaqt"anïnwa ukat wali waynänwa ukat frescorakïnwa.
  Jachaqt"asisaw akham säna:
  - Princesaja, ¿Moscú markan juk"amp jila chanini manq"añ utar nayamp chika sarnaqañ munasmati?
  Elizabeth kullakajj jaysañatakejj pʼeqep chʼoqtʼasïna, perla kisunakapwa qhantʼäna ukat chillqtʼasïnwa:
  - ¡Jach"a kusisiñampi! ¡ Ukham suma uñnaqt'ani !
  Uka waynax amparanakaparuw jachʼa diamantenakat lurat anillonak qhantʼayäna ukat akham sasaw jaysäna:
  - Nayax wali qamirïtwa, ukat akax jumatakix juk"amp wakiskiriwa.
  Uka q"illu tawaqux p"iqip ch"allxtasaw akham jaysäna:
  Jumatix qamirïñ munsta ukhaxa,
  Jumatix kusisit jakasiñ munsta ukhaxa...
  Diamantenak churapxita
  ¡Jiwasan wali valorani reyisa!
  Ukat quri laphinakampi ch"uqt"at Cadillac sat autoruw jaltawayxäna. Ukat amuktʼat jistʼarat punkuruw jaltawayjjäna.
  Uka suma uñnaqt"an waynax qhumantt"asisaw lakaparux wali suma jamp"att"äna. Elizabeth kullakax p"iqipax muyuntañ qalltäna, ukat turbante manqhat lince ukham jinchunak mistuñ uñjäna, jaqinakan jinchup lanti .
  Ukampis uka suma rubio warmix janiw muspharañatakix tiemponïkänti. P"iqix juk"amp muyuntañ qalltäna, ukat uka glamoroso p"iqin concienciapax jist"antatäxänwa.
  . JANK"A 1. 1.1.
  Elizabeth kullakajj mä visionanwa mä estado semiconsciente ukan uñjasïna. Uka tawaquxa samkasïna...
  Alaxpachan t"ijt"kaspas ukhamawa, mä jach"a mariposa patxan qunt"atäski, arco iris taqi saminakan chispi ch"iwipampi.
  Ukat jupan jakʼapanxa, chʼuxña, kunayman saminakan qinayanakax utjarakiwa. Imill wawax mä artrópodo laq"un qhipäxaparuw samart"i, kayunakapax jach"a talon zapatonakampiw samart"i.
  Rubio imillax ch"iqa amparapan mä varita mágica apt"ataw q"ucht"i, chiqans mä chist"awi:
  Jan muspharapxañamatakiw mayipxsma
  Jichhax boxeo ukax utjiwa, ukat janiw sumo!
  ¡Ukaniti, utjchi, boxeo ukax utji ukat janiw sumo!
  Mä dragonaw qinaya taypit jupar jakʼachasïna. Janiw sinti jach"äkiti , niya albatros ukham jach"awa, ukat kimsa jisk"a p"iqini. Ukat aka uywax jan suyt"at jisk"a arumpiw chillqt"äna:
  -Jumax suma chuymanïtati, tia?
  Elizabeth kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jisa , suma chuymani!
  Uka dragón wawax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Nayaxa helado munta.
  Uka q"illu tawaqux jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - ¿Kuna kasta ch"uqixa?
  Kimsa p"iqini jisk"a monstruoxa chhuxriñchjasïna:
  - ¡Apple pie ordenanxa!
  Elizabeth kullakajj uka aptʼasisaw magia varita chʼalljjtayasajj akham säna:
  - ¡Kimsa paquete helado de chocolate!
  Ukat helado ukat marrón masa escamas ukanakax dragón patxaruw jaquntatäna. Jisk"a monstruoxa lakap ch"allt"asisa chillqt"asïna:
  - ¡Wali sumawa, tia!
  Uka q"illu tawaquxa larusitaynawa. Ukat suma dragonax uka suma ukat muxsa sustanciaruw liq"i.
  Elizabeth kullakajj wasitatwa varap luqtäna, ukat cremampi mä suma tomatejj uka munat monstruoruw chʼalljjtäna . Ukat dragonaruw chʼalltʼäna.
  Jupan jakʼapanjja, mä qʼajjo tawaqow uñstäna. Jupajj qʼala kayunirakïnwa, ukampis wali suma túnicampi ukat wali suma qalanakat lurat joyanakampiw isthapita .
  Imill wawax mä magia varita amparapan apt"atarakiwa. Jupax t"ijtäna, ukat crema ukat chocolate ukax chhaqtawayxänwa. Jisk"a dragonax chuym ust"ayasisaw säna:
  - Kunatsa jumanakaxa tianakäpxtaxa, ¿janich ukhamäki?
  Imill wawaxa qunqurt"asisaw jaysäna:
  - Nayaxa Condesa-ninfa Drachma satawa. Ukat ¿khitïtasa?
  Uka rubio warmix jan axsarasaw akham säna:
  - Elizaveta Shchukina kullakaxa. Yatiqiri ukat modelo de moda.
  Panpachani suma uñnaqt"ani warminakaxa nayranakap ch"uqt"asipxäna. Ukat ninfax qʼala kayunakapan wali valorani anillonakapaw qhantʼäna, ukat akham sänwa:
  -Jumaxa juk"ampi mä princesa uñtatawa.
  Chiqansa, Elizabeth kullakax kunayman kʼachachtʼäwinakampiw isthapita ukat chispiyir gemas ukanakampiw isthapita.
  Uka blondex akham sasaw jaysäna:
  - Jumax ukhamaraki ... Ay , kunatsa ukham jach"a jaqix q"ala kayuni?
  Dracma kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Nayax ninfa - naturaleza jach"a Diosanakan wila masijawa. Layqañ pachanxa, kunapachatï jan zapatonakax utjki ukhaxa, qʼala kayunak apnaqañax jukʼamp askiwa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Qhanapuniwa! Jumax wali suma uñnaqtʼanïtawa, ukampis ¿chukinakamax naturalti jan ukax tintatcha?
  Q"ala kayuni ninfa imillax chhuxriñchjasïna, paqallq color ñik"utap ch"allxtayäna ukat akham sasaw jaysäna:
  - ¡Jïsa janiwa! Akax janiw pintatäkiti, ukat uka pachparakiw paqallq coloranakax nayax wali jach"a layqa jaqïtax uñacht"ayi!
  Ukat uka suma uñnaqtʼan warmix qʼala kayunakap chʼallxtayäna, ukat mä suma tankjam jachʼa tortaw uñstäna. Uka pachparakiw , wali suma k"achacht"ata crema panqaranakampi, kunayman ch"uxñanakampi, ukat wali suma thujsa. Uka tortax wali qamir uñnaqt"anïnwa.
  Elizabeth kullakajj mä muxsa jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Ukanakat maynïri manq"añänixa, purakasaxa ch"uqt"asiniwa.
  Dracma kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Aka torta manq"at awtjata wawanakaru churañäni!
  Ukat ninfa imillax magia varap ch"allxtayäna. Ukat jupanakax pä suma uñnaqt"aniw wallpa kayunakan mä juk"a jach"a ch"usawja jak"an jikxatasipxäna. Mä warmi, niya kimsa tunka marani uñnaqt"ani, jach"a wila ñik"utani, jupan jak"apan liwxataskäna. Jupax mä mortero ukankänwa, mä amparapanxa mä luxus escoba ukaw utjäna, ukax quri amparaniwa, ukat mayni amparapanxa, mä varita mágica ukaw utjaraki.
  Wawanakaxa, tunka maranit tunka pusini maraninaka, nayraqatapanxa yapuna irnaqapxiritayna. Uka waynanakax ch"iyjat traponakanïnwa, q"ala kayuni ukat jisk"a. Jupanakajj yapu yapuchapjjerïna, azadanak yapuchapjjerïna, aradonak apsupjjerïna ukat camillanak aptʼasipjjerïna.
  Jupanakarux wali jan wali osonakaw armadurampi botas ukamp jawq"japxäna, p"iqinakaparux casconakampiw jawq"japxäna .
  Ukat sapa kutiw chivonakax sillp"irïna.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡Kunjamarak wawanakar ukham uñjañ atina!
  Ukat uka rubio imillax mä mágico varitampiw llätunk luratayna. Ukat chocolates, dulces, frutas dulces, dragees, piruletas ukat paquetes de helados ukanakax orcos armaduras ukanakaruw jaquntatäna. Uka chʼiyar osonakaruw chʼalltʼapjjäna, ukat tʼunjapjjarakïnwa.
  Ukat q"ala kayuni, manq"at awtjata wawanakax ukham qamir uñjasax manq"aruw atacapxäna.
  Orcos ukanakax jupanakar jark"añ yant"apxäna, ukat chivo ukat thujrunak amparapamp luqxatapxäna. Baba Yagax escoba ukampiw thayarux ch"allt"äna. Mä oladaw sartasïna ukat mä tsunami ukhamänwa. Elisabetampi, mariposapampix jaquntatäpxänwa, ukat jiskʼa dragonax muyuntatäxänwa.
  Dracma ninfax mä vara mágica ukar muyuntäna. Ukat thaya thayax samarawayxänwa, oladanakax jaquqanïxänwa.
  Jisk"a jisk"a, chika q"ala, ch"ama irnaqawimpi qarjata, wawanakaxa muxsa achunaka ukhamaraki yaqha manq"anaka lakaparu phuqantapxiritayna. Orco uñjirinakax jupanakarux jawq"jañ yant"apxäna, chivonakap liwxatasa.
  Elizabeth kullakajj wasitatwa magia varap chʼoqtʼäna. Ukat crema tortanakax p"iqini ukat q"aphini orcos ukanakaruw t"ijtäna. Ninfax yapxatarakïna, q"ala kayunakap ch"iqt"asa, artefacto anillonakamp k"achacht"ata. Ukat ukatwa mä jachʼa chʼamajj sartawayi. Ukat orconakan ñik"utapax ninamp nakhantatayna, ukat armaduranakapax ch"amakt"añ qalltäna.
  Baba Yaga, mä juk"a suma ukat wila ñik"utan warmix cooed, kisunakap uñacht"ayasa ukat lakapat tigren muspharkañ ñik"utanakap apsu:
  - ¿Kunatsa jumax llakista, Dracma? ¡Nayaw nayratpach esferas de influencias ukanakas jaljawaytanjja!
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  -¡Wawanakata larusipxtawa! ¡Ukat ukax janiw aguantañjamäkiti!
  Baba Yaga jupax agresivan akham sasaw arsüna:
  - Khitis yaqhaxa akaxa ? Ukat ¿kunatsa maynin negociopar chʼalljjtayaskta?
  Uka q"illu tawaqux jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¿Khitis nayaxa? ¡Ukax mä q"uchumpiw sasma!
  Dracma kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jisa, machaq masijaxa wali musicawa! Inas jupar istʼchisma?
  Orcos, chika ch"amakt"at armadurani, t"ijt"asipxäna, arnaqasipxäna ukat wararipxäna. Jupanakajj wal llakisipjjäna, ukajj qhanaw amuyasïna.
  Baba Yaga jupax wali jach"at arsüna. Amuyataxa, janiw ñik"utan masinakaparux khuyapt"ayaskiti. Ukat jupax akham sasaw qhuru arsüna:
  - Mä panqar q"ucht"am, jan phinq"asimti!
  Elizabeth kullakajj uka aptʼasisaw wali kusisitaw qʼochtʼäna:
  Janiw nayajj uka toqet qaritäkti
  ¡Umañawa, mistuña, waynanakampi munasiña !
  Ukat jan axsarasaw fascistanakar jiwayapxi,
  ¡Adolf jilatampiw atiptʼasirïta!
  ¡Adolf jilatampiw atiptʼasirïta!
  
  Natural rubio, ukat juk"ampinaka.
  ¡Ukat munasiñanx janiw mä goma munaskiti!
  Chikat akapachax nayamp chikaw utji,
  ¡Natural rubio ukhamawa!
  
  Mayampiw fascistanakarux jan axsaras jawq"jawayta,
  ¡Nayaw machaq registronak uttʼayaskta!
  Ukat nayax uñisirirux uka amtampiw ch'allxta,
  ajanunakap tʼunjañjamawa !
  ajanunakap tʼunjañjamawa !
  
  Natural rubio, ukat juk"ampinaka.
  ¡Janiw munasiñanx mä goma munaskti!
  Chikat akapachax kayunakajankiwa,
  ¡Natural rubio ukhamawa!
  
  Khitis nayan thayajax jan iyawski,
  Ukanx mä juk"a imill wawax...
  Yatipxam, axsarañax llamp'u chuymanïñawa,
  ¡Nayaw Krauts ukanakar t"unjawayta!
  ¡Nayaw Krauts ukanakar t"unjawayta!
  
  Natural rubio, ukat juk"ampinaka.
  Munasiñanx janiw mä goma munaskti,
  Chachajajj nayamp chikaw khathati,
  ¡Natural rubio ukhamawa!
  
  ¿Fuhrer ukat sipan juk"amp thayar tukuñ munasmati?
  Ukat fascistanakan asnuparux ch"allt"apxi...
  Janiw Krauts ukanakarux balas ukanakax qhispiyañakiti,
  ¡Penélope sat tawaquruw anattʼañama!
  
  Ukhama, ch"axwawix wila masiwa, .
  Nayax phichhantatwa...
  Janiw taqpachax wali uñtʼatäñatakikix wakiskiti
  ¡Akax kawkhantix misterio ukat solución ukax utjki ukawa!
  ¡Akax kawkhantix misterio ukat solución ukax utjki ukawa!
  
  Natural rubio, ukat juk"ampinaka.
  ¡Janiw munasiñanx mä goma munaskti!
  Ukat nayajj acerot lurat qhepäjjanïtwa, .
  ¡Natural rubio ukhamawa!
  ¡Natural rubio ukhamawa!
  Baba Yaga jupax larusitaynawa. Jupax magia varap ch"allxtayäna. Chika phichhantat orconakax samarañaw samarapxäna. Jallu jachʼa jallunakaw jupanakar purïna. Wawanakax qunt"asipxäna.
  Mä jach"a tortax q"ala kayuni yuqall wawanakan equipoparuw jalnaqäna.
  Ninfax uka hechizo uñakipäna. Ukat uka jachʼa torojj tʼaqa tʼaqaruw jaljtasïna . Ukat sapa wawa nayraqatanxa quri plato, cuchillo ukat tenedor ukanakaw uñstäna.
  Baba Yaga jupax akham sasaw kamachi:
  - ¡Taqiniruw samart"añamataki, manq"añamatakiw permiso churapxsma!
  Wawanakax p"iqip ch"allxtapxäna, jilpachax k"ajkir p"iqinakapampi, ukat manq"añ qalltapxäna.
  Elizabeth kullakajj wali muspharatwa akham jisktʼäna:
  -Kawkhansa aka jan wali waynanakan awk taykanakapaxa?
  Baba Yaga jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Akanakaxa janiwa chiqpachansa wawanakaxa. Ukanakax jilïr jaqinakan almapawa, jiwatatsti wawanakan janchip katuqapxäna ukat jiwasan akapachar khithatäpxänwa wasitat yatichañataki. Ukat jumax iyaw sañamawa, ¡terapia ocupacional ukax juk"amp jaqir uñtasitänwa!
  Elizabeth kullakajj uñkatasïnwa. Taqi chiqanwa suma, suma panqaranakan quqanakax jilsuwayxäna, ukat mä suma qʼapkir qʼapkir qullaw uka chiqanwa jalnaqäna. Ukat Baba Yaga-n castillo-pas wali suma katuqt"ataw uñstawayi.
  Imill wawax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Akax janiw Infierno ukar uñtasitäkiti!
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Alaxpachampi Infiernompix jaqinakan nayra amuyt"awipanx janiw utjkiti. Ukanxa paralelo ukhamaraki multivector mundos ukanakaxa propiedades ukatxa parámetros ukanakampiwa. Ukat akanx aka wawanakax inti jalsun wali suma chiqar puriñatakikiw ch"amanïpxi!
  Baba Yagax p"iqip ch"allxtasaw akham säna:
  - Jïsa, khititix jakäwipanx aski lurawinakan jach"anchkäna ukax mä paralelo pachanx rey jan ukax príncipe ukhamaw tukuspa, cuerpopan concha jiwatapatxa! Ukhamajj alajjpachanjja, taqe kunas mä jukʼakiwa. Nayax ukhamarakiw nayra jakäwinx reina ukhamäyäta.
  Condesa ninfax p"iqip ch"allxtayäna:
  "Qalltanjja, esclavot jaqëjjänwa ukat yapuchañ utanakanwa irnaqtʼarakïna. Ukampis ukapachax, jupax yatiqirjamaw mä layqar aljatäna, ukat aka pachanx Baba Yaga ukan nivelaparuw jilxattawayi. ¡Ukat akax janiw mä jan ch"amani carrera ukhamäkiti!
  Elizabeth kullakajj sillpʼisaw akham säna:
  - Wauu! Ukhamajj ¿khitis nayajja?
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  Frágil color pétalo, 1.1.
  Jumax uka thakhi qalltañkamakiw jikxatastaxa...
  Akapachankir jaqenakajj jan sinttʼasirïpkchejja,
  ¡Jumajj nayrar sartañakiw wakisi!
  Mä yuqall wawa, shorts ukat ch"iyjata camiseta, q"ala, bronceado ukat rasguño kayunakapax lliphipi, torta tukuyasax, aire ukan jalnaqir kimsa tianakaruw jak"achasïna ukat chillqt"asïna:
  - ¡Naya, Marqués de Sade! Wali uñt"at jaqi.
  Baba Yaga jupax axsarañjamaw cooed:
  - Amuyataxa, ¿marqués q"ala talonanakaparu lawanakampi jawq"jañ munasmati?
  Uka waynax qunqurt"asisaw jachaqt"asis jaysäna:
  "Jichhax mä pä patak maranakaw esclavo ukhamätxa." ¿Kunatsa jan ejercitoru irpapkitani? Nayax escudero ukhamarak tambor tocañ yatiristwa. Jan ukhamäkanixa, chiqpachanx irnaqäwitx juk"amp llamp"u chuymanïxtwa!
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Inas, chiqpachansa, juparux mä ch"am churañasawa. Sañäni, ¿irnaqäwir saraña?
  Baba Yaga jupax akham siwa:
  - ¡Khitis apt"aspa! Jumax yatisktawa, akanx mayj mayjäspawa. Marqués ukax kunjamatsa, nayra jakäwin yatxatat jaqirjama, mä escribano ukan yanapiripäñapatakiw sapxirïna. Ukhamaw jupax lurawayi. Uka qhipatsti, uka waynarux q"ala talonanakaparuw thujrunakampi jawq"japxäna. Ukat kunjamsa arnaqasïna.
  Marqués waynax niya tunka payan marani uñnaqt"anïnwa, jupax akham sänwa:
  "Pä patak marat jilaw jan zapato uchaskti." Ukat kayunakajax camellon kayunakapjamaw ch'ama. Ukat awisax relleno callos ukanakax chhuxriñchjasiñ qalltaraki . Ukat ukat ¡talonanakaman thujrunakax janiw sinti usuchjapkaniti!
  Elizabeth kullakajj larusisaw akham säna:
  - Chinkatiri. Ukhamaxa, pä pataka jila maranakatxa, ¿wawjama qhipararakïtati?
  Uka waynax p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Anqäx tuqinkiwa! Esclavonakäkasajj janiw cuerposajj mayjtʼkiti. Nayax ejercito ukar mantä ukhax niyaw ukan jilxatta, juk"at juk"at jilxattaskchisa. Ukampis akanx irnaqäwit isinak tukusxi, ukat sapa phisqa maraw machaq isinak churapxistu . Ukat zapatos ... Aka chiqanx pusi inti jalsunakaw utji - wali junt"upuniwa. Jilapachax jan camisetampiw irnaqarakta, ¡juk"amp kusiskañawa!
  Baba Yaga jupax akham siwa:
  - ¡Marqués de Sade ukax wali kusiskañawa! Inas avestruz plumampiw talonanakap ch"allxtaychi, ukat jupax mä cuento yatiyarakitaspa.
  Uka waynax nayrax noble titulado ukhamarak wali uñt"at qillqiri ukhamaw akham säna:
  Nayax wali sum qillqt"ta, yaqhip pachax
  ¡Awisax jan walinakjamaw tukuwayi!
  Taqi kunatix aka pachan utjki ukax chhuxriñchjatawa,
  Ukat chiqpachansa ¡ch"usa inamayakiwa!
  Elizabeth kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham jisktʼäna:
  - Inas mä jach"a ch"uqi ch"uñu munasma?
  Uka waynax wali amuyumpiw jaysäna:
  - ¡Nayaxa mä jach"a taza suma español vino, jan ukaxa ron jamaica!
  Baba Yaga jupax larusisaw akham säna:
  - ¡Wawanakaxa janiwa alcohol umañapakiti!
  Marqués waynax akham sasaw arsuwayi:
  - ¡Janiwa wawakïkti! Ukat ejercito ukanx mä chiqaw gruta ukanx utji.
  Dracma kullakajj jan amuytʼasisaw varita chʼalljjtayasisajj akham säna:
  - ¡Licor ukamp juk"amp suma misk"i yant"apxañäni!
  Ukat uka wayna esclavon amparapanjja, chocolate barrilanakaw uñstäna. Uka waynax jupanakarux ch"akhusaw q"ucht"äna:
  Munasiñampi jiwañampi, aski, jan wali,
  ¡Kunatï qollanäki ukat juchararäki ukajj janiw amuyañatak wakichtʼatäkiti!
  Munasiñampi jiwañampi, aski, jan wali,
  ¡Janiw jiwksnati, mä sapa utjawikiw utji!
  Mä imill wawaw jupanakar t"ijtäna, q"ala, jisk"a, muyu talonanakap qhant"ayasa. Jupax ch"iyar ñik"utanïnwa ukat wali muxsa chuymanïnwa. Jupax qunqurt"asisaw chillqt"asïna:
  - ¡Nayax Lady Winter satätwa! Nayan señoraja sasin uñt"atawa. Ukat nayax promoción ukar munaraktwa.
  Imill wawaxa mä jisk"a t"unjata, ch"iyjata túnica uchatawa, jach"a p"iyanakani. Jiskʼa kayunakapajj suma uñnaqtʼanïnwa, ukampis kayunakapajj nayratpach wajjrani ukat calloused ukhamäjjänwa. Patak jila maranakaw yapu yapuchaski, uk amuyasi.
  Elizabeth kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¿Ukhamäpachati? Ukampis chuymankipstat warmit sipansa jukʼamp askiwa.
  Uka tawaqux akham sänwa:
  - Nayaxa pä tunka suxtani maraniruwa jiwayapxitu, janirakiwa chuymankipstat warmïkti. Marqués de Sade chachax paqallq tunk pusini maraniw jiwxäna, ukhamax ¡mä juk"a jakaskänwa!
  Short isimp isthapt"at waynax p"iqip ch"allxtayäna, q"ala kayupampix mä qala ch"uxña quqaruw ch"allt"äna ukat q"ucht"äna:
  Uka maranakax janiw kuttʼayatäkaspati sapkchisa,
  Ukat cuerpox mä juk"a ch"uxñakïkaspas ukhamawa...
  Jiwasax machaq pachanw sarañ qalltapxtanxa,
  mä machaq amuyt"äw lurasktanxa !
  Ukat marqués waynax jan wali camisetap ch"iyjasaw azulejosamp lurat purakapar uñacht"ayäna. Musculoso waynax jan camisapampix juk"amp suma uñnaqt"aniw uñnaqäna. Cortocircuitos ukanjja, chʼiyjatäkchïnsa , mä wayna deportistar uñtasitänwa.
  Ukat thuqt"añ qalltäna, amparanakapan kayunakapan esculpit musculonakap uñacht"ayasa.
  Ukat marqués waynax q"ala kayunakapamp mä qala apthapisin juk"amp alturuw jaquntäna. Ukat wali yatiñampiw kayupampi katjäna ukat wasitat pä qalanak jaquntäna. Ukat wasitat jupanakar katjäna.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Jiwaki! ¡Kunja jachʼas uñtasi !
  Jisk"a dragón ukaxa waynaru jak"achasïna. Jupax muyu, calloused talonap liq"i ukat chirp:
  - Jila?
  Uka waynax q"ala kayunakap ch"uxña pampan pichthapisinx colerat arsüna:
  - Kullaka!
  Uka jisk"a dragonax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Masija!
  Dracma kullakajj lartʼasisaw qʼochüna:
  Kunatsa wawanakax mä cadenar uñtat cadenanakamp chintʼatäpxi,
  Jan walt"äwinakan maynix munasiñapataki...
  Janiw uma warantañamäkiti, taqiniw jak"anx sawkasipxi,
  ¡Ukham cheqpach, jan jitheqtir amigojj sañ muni!
  Jisk"a dragonaxa mä torta uñjäna, ukaru jank"aki purisaxa kimsa lakampiwa llamp"u, muxsa masaru liq"iña qalltäna.
  Uka imilla-miladyxa akhama säna:
  - Mä suma uywa. ¡Nayax ukham mä allqamarinïñ munta!
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - ¿Kunatsa Anna de Bayle sat tawaqux Constance sat warmirux venenompi jiwayta? Bonacieux ukax ?
  Imill wawaxa q"ala kayumpiwa licor misk"i patxaru takt"äna. Jupax t"unjäna, jacht"asisaw jaysäna:
  - Envidiasiñata layku. ¡ Dartagnan ukarux walpun munasta !
  Baba Yaga jupax akham sänwa:
  "Ukatpï aka jan wali tawaqux sapa viernes urux jawq"jasi." Jupajj mä jan juchani almaruw jiwayäna.
  Elizabeth kullakajj jachaqtʼasisaw akham jisktʼäna:
  - Ukatxa yaqha juchanakataki?
  Aka chiqanx Dracma kullakax akham arsüna:
  - Duque de Bekingen ukaxa wali ch"amawa. Jïsa, ukat Francia markaparuw yanaptʼäna. Ukampirus, ¡juparux yatiqirjam katuqañ amtaskta!
  Uka imill wawax akham sasaw cooed:
  - Chiqpachansa, apsuñamawa. Kunatix nayax mä yapuchañ utar mä azada llamp"u chuymamp sarnaqañ, jan ukax camilla apt"asiñ, jan ukax juyranak apt"asiñ qarjawayta. Uka qalanak apsuñ utanakanx mä juk"a kunaymaninak utji. Niya pusi patak maranakaw akanktxa. ¡ Nayajj llakitätwa !
  Elizabeth kullakajj sillpʼisaw akham säna:
  - Jisa, ukaxa waljawa. EE.UU. markanxa, pä tunka mara carcelan jist"antatäxasinxa, wiñayatak carcelar jist"antatäñapatakix pampachatäspawa!
  Baba Yaga jupax akham siwa:
  "Nayratpachaw mä esclavot ejercitoru, jan ukax layqa warmiru, jan ukax mä imill sacerdoteruw apayasispa, ukampis Miladyx sinti uñtʼatawa. Jupanakax magia yatichañ axsarapxi - jupax mä traidor imillawa!
  Marqués de Sade, uka anatt"ir waynax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Sapa kuti uñacht"awinaka ukhamaraki kusist"awinakata sipansa, terapia ocupacional ukaxa aburrida ukhamawa . Chiqansa, canteranakanxa mä jukʼa musculonakam chʼamañchtʼasma.
  Baba Yaga jupax p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Nayaxa wali amuyumpiwa! ¡Ukhamajj canteranakaruw sarapjjäta!
  Marqués waynax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Amuyasipxam aljañataki! Chiqpachansa maynix subasta ukan alasitani.
  Dracma kullakajj larusisaw akham säna:
  - Wauu! Jupa pachpaw, nayrax noble titulado, aljatäñ muni, kunayman yänakjama!
  Marqués de Sade jupax akham q"ucht"awayi:
  Chuymasajj mayjtʼayañwa mayistu
  Nayranakasax mayjt"awinak munapxi...
  Chuymasansa, jachaqtʼasisasa, .
  Ukat pulsaciones de las venas...
  Mayjt"awi, mayjt"awi suyt"apxtanwa!
  Ukat esclavo wawax qʼala kayunakaparuw taktʼäna. Chiqpachansa akax mä jakkir waynawa.
  Jisk"a dragonax chillqt"asïna, yatiqasisaw akham säna:
  -Mayjt"awinaka, ¡mayjt"awinaka suyt"apxtanwa!
  Ukat jupax mä muyuñ patat uñtataw muyuntäna , uka reptil ukax wali munatawa ukat wali munatawa.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Ukat jupax wali munat jisk"a dragonawa.
  Dracma kullakajj alajjpachan mä qhantʼir punto uñstkäna ukhajja, kuns sañ munäna. Mayniw jupanak tuqir t"ijt"askäna.
  Ninfa imillax akham sänwa:
  - Akaxa wali jach'awa ! Amuyataxa, sirena mariposax t"ijt"aski.
  Uka q"illu tawaqux akham sasaw muspharäna:
  - Kunjamasa, mä sirena mariposa?
  Baba Yaga jupax mä chhuxriñchjataw jaysäna:
  - Akaxa kunapachatixa sirena ukhamaraki mariposa ukhama mä pachana. ¿Kunas jumar muspharaytamxa?
  Elizabeth kullakajj amparap luqtäna ukat akham sänwa:
  - ¡Janipuniw ukham fabulosas uñstawinakat ist"kti!
  Wila ñik"utan layqa warmix akham sasaw jaysatayna:
  - Ukapachawa juma pachpa uñjtaxa. ¡Uma manqhan jakaspa ukat thaya taypinsa tʼijtʼaspa! Ukat ukax wali askipuniwa .
  Chiqpachansa, mä imill wawaw uñstäna, qullqi chʼiwimpi, chʼiwipampi, pusi inti jalsunxa quri laphinakat sipansa jukʼamp kʼajkir ukat suma uñnaqtʼampiw qhantʼäna.
  Uka ninfax akham sänwa:
  - ¡Barones de Dashing, ¡jumaruw aruntt"apxsma!
  Uka sirena mariposax larusisaw akham sasaw jaysäna:
  - Ukat nayax aruntt"apxsmawa, Condesa! Akapachan qhanax utjpan.
  Marqués waynax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Inas jumax nayar alasisma? Nayax quta reino ukar visitt"añ munta.
  Uka sirena mariposajj akham sasaw qʼochüna:
  Ch"uxña qutanxa, janq"u espuma taypinxa, .
  Kawkhantix thaya thayt"awinakax utjki...
  Kawkhantix qutax liwxatki ukat barconakax khathati!
  Ninfa ukat Baba Yaga ukax apsusaw q"uchupxäna:
  Barconakax manqharuw chhaqtxapxi, anclanakampi velanakampi,
  Ukat ukapachaw quri cajanakax jumankxani,
  ¡Quri pechonaka!
  Uka barconakajj pʼakjataw ikipjje
  Uka pechonakax jist"aratawa...
  Esmeralda ukat rubí ukanakax jallur uñtataw jallu...
  Jumatix qamirïñ munsta ukhaxa,
  Jumatï kusisit jakasiñ munsta ukhajja,
  Jiwasampi qhiparañani wayna
  ¡Jumaw jiwasan reyïpxäta!
  ¡Jumaw jiwasan reyïpxäta!
  Uka milady tawaquxa jachaqt"asïna. Jupax tortat mä juk"a apthapisinx wali kusisitaw apt"asisin q"ucht"äna:
  Jaqinakax reinarux wali askit uñjapxäna
  Taqi yuqall wawanakax patio ukanx munasiñaruw puripxäna...
  Jupampejj mä jan uñjkañ chʼiwiruw tukuyäta,
  ¡Munasiñat sipansa, paciencianïñwa yateqawayta!
  Mariposa sirena ukax ch"iwinakap ch"allxtayäna, ukat quri tintenakax inti jalsun qhant"añ qalltäna. Ukat uka tawaqux wali suma uñnaqtʼanïnwa.
  Baronesa de Likhayax varita mágica ukap ch"allxtayäna, ukat mä ramón panqaranakaw Elizabeth kullakax amparapan uñstäna.
  Uka q"illu tawaqux larusisaw akham sasaw jaysäna:
  - ¡Akax wali suma ramo!
  Ukat masinakaparux nayranakap ch"allxtayäna. Marqués waynax uka apthapisinx mä patat uñtataw muyuntäna. Ukat qʼala kayupajj thayaruw muyuntäna. Ukat ukhamatwa waynax qullqit lurat mä libélula ch"iwipat katjatayna. Ukat ukat mä jiskʼa chispampiw talonapar chʼalltʼasïna ukat arnaqasïna.
  Baba Yaga, kisunakap qhant"ayasa, akham sänwa:
  - Janiwa jisk"a imilla !
  Marqués de Sade sat chachajj akham sasaw chuym ustʼayasïna:
  - Nayati, jisk"a ? Jisa, nayax aka...
  Ukat wasitatwa llijullijunakax tomboy waynan qʼala kayunakapar purïna.
  Ukat jupax arnaqasïna. Ukat ukax wali muspharkañawa.
  Mariposa sirenax lart"asisaw akham säna:
  - Wawaxa wali ch"amawa.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Tunka payani marani, akaxa janiwa wawakiti. Akax niyas mä jach"a yuqall wawawa. Ukat jumatix amuyt"asma jupax niya kimsa patak maraniwa, ukhamax akax niyaw...
  Marqués de Sade jupax akham sänwa:
  - Wayna jilïri jaqi!
  Ukat masinakaparux nayranakap ch"allxtayäna.
  Yaqha waynaw jupanakar tʼijtäna. Jupax jachaqt"asisaw llakit uñkatas jaysäna:
  - Niyaw phisqa waranqa maranïxä. Ukampis nayax wali esclavo waynakïtwa, ukat mä prohibición personal ukaw nayarux churawayitu. Nayax akanktwa kunapachatix Baba Yagax janïr yurkän ukhaxa.
  Wila ñik"utan warmix akham sasaw jaysäna:
  - Akaxa nayra faraón Cheops satawa. Pä patak phisqa tunka waranqa jila esclavonakaw pirámide luratätapat jiwapxatayna. Ukhamasti, janiw esclavöñat qhespiyatäjjeti.
  Uka waynax p"iqip ch"allxtayäna. Jupajj mä jiskʼa tripulacionanïnwa, ukat nayra faraonajj pachpa maleteronakakiw uchasïna. Ukanx mä esclavo markaw amparapar phichhantatäna, ukat ñik"utapax ch"iyaränwa, africano jaqir uñtasita. Chiqpachansa, ukax jan suytʼataw uñjasi. Ukat ñikʼutax janiw ukhamäkiti, jan ukasti, cejas ukanakas kʼachawa. Uka waynax suma uñnaqt"anïnwa, alambreni, musculoso ukat anqäxat kusisitänwa.
  Elizabeth kullakajj wali jachʼat jisktʼäna:
  - ¿Niya phisqa waranqa maranaka esclavo ukhamäñaxa kunjamasa?
  Faraon waynax akham sasaw jaysäna:
  - Janiwa chiqäkiti, ukampisa nayaxa yatitawa. Ukatjja, kusistʼañanakasa, semana tukuyanakansa utjarakistuwa. Esclavonakax jupanakan derechonakapankiwa. - Mä jisk"a yuqallaxa niya tunka kimsani maraniwa nota. - Ukatxa wali thayaxa yuqallana k"umara janchipawa. Janiw qarjatäkasmas ukham amuyasktati. Taqi pachaw kusisita . Ukat kunapachatï irnaqtʼasa ukat uraqi allsuñasa, ¡kunsa lurasma!
  Baba Yaga jupax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa, yaqhipa pachaxa fantasías ukanakaxa chiqpachansa qhispiyapxtamwa! ¡Ukat wali kusiskañawa ukat wali sumarakiwa! Ukhama...
  Marqués waynax lart"asisaw akham säna:
  - Jisa, ukhama! Fantasias, akax wali jach"awa ! Ukhama qillqt"apxasmawa.
  Panpachaniw yuqall wawanakax uka apthapipxäna ukat puñchunak ch"allt"asipxäna. Chispanakas nudillonakat jaquqanïna.
  Jupanakax nayranakap ch"uqt"asisaw q"uchupxäna:
  Khititejj esclavöñan chʼamakankkäna ukajja, espada aptʼasim,
  ¡Honrado ukat libertad ukax jumanakan amparamankiwa!
  Jan axsarañax taqpach ch'amampiw jalluqt'añapa - jawsañax wila taypinkiwa,
  Pächasiñanak armasim, jisk"a, jan wali axsaraña!
  
  Janiw mä esclavo, laq'an jisk'achatäñamäkiti,
  !
  Wila wartäwin diosanakar jawsayapxam,
  ¡Tukuykamaw qhant"añ munañatak ch"axwapxam!
  
  Ukat nuwasir jaqin cuchillopax jan khathatiñapataki,
  ¡Usuchjat nuwasirix wali jachtʼasisaw jaquqanïna!
  Wiñay pachax ikirpan, coronax ch'amakan nakhantpan,
  ¡Alajjpachat mä jachʼa ajjsarkañ qʼejjo qʼejjompi arunttʼapjjsma!
  Imill wawanakaxa jachaqt"asipxäna. Milady kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - ¡Libertad ukax alaxpachawa!
  Ukat qʼala suma uñnaqtʼan kayupwa chʼalljjtayäna.
  Aka tawaqux baronesa, condesa ukat mä señoran warmipänwa.
  Ukhamaw parltʼasipxäna.
  Uka sirena mariposa ukax apthapisinx chillqt"asïna:
  - Jumax jikxatasmawa, amuyt"asim, wiñayatakiw waynäsma, ukat ukax wali askipuniwa !
  Uka imill wawax p"iqip ch"allxtayäna ukat jach"at arsüna:
  - Jisa, wali jach"awa kunapachatixa wiñay wayn tawaquxa. Wawäkayäta ukhasa, chuymankipstañajj ajjsarayitäna, ukat chuymankipstat ukat jan wali jaqëñ ajjsarayäta.
  Jupanakar tʼijtʼir yaqha tawaqojj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jïsa, nayax yattwa! Kunawsatix chuymankipstat warmir tukuñ qalltawayta ukhax walja complejos ukanakaw uka tuqitx utjawayitu. Ukhamäkchïnsa, nayajj reinakïyätwa, ukat taqe kunaw utjäna. Ukampis ukax janiw yanapt"känti, wali suma qullirinakas, ukat pachpa Conde de Calliostro !
  Milady kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Akax nayrir rusa Zarina Catalina II satawa. Nayrajj wali jachʼa apnaqerïnwa ukat wali suma isimpiw isthapisirïna, ukampis jichhajj qʼala kayukiw tʼijtʼi ukat chʼiyjat túnicampiw tʼijtʼi.
  Imill reinax akham sänwa:
  - Ukampis jichhax waynäxtwa, k"umarakïxtwa! Ukat ukax wali askiwa.
  Marqués de Sade jupax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, chiqpachansa, wali askiwa. Ukjja nayajj wali askit uñjiristwa.
  Faraona waynax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Kunjamtï Salomonax siskänxa: - ¡Mä wayna allqamarix jilïr leonat sipan juk"amp askiwa!
  Ukat pusi wawanakax: pä yuqall wawanaka ukat pä imill wawanakax wali maranipxiwa:
  Jaqinakax wali llakitaw jikxatasipxi,
  ¡Inas taqenis jupat lupʼipjjchi!
  Aka quta patxaruw jachaqt'asipxäna,
  ¡Mä jaqin axsarañapax ninamp phichhantatawa!
  
  Mä caravana ukanx marat mararuw jalnaqapxi, .
  ¡Abuelajax hennampiw ajanupar ch"allt"asi!
  Ukat kunas uka tawaqun jisk"a uñnaqaparux pasäna,
  ¡Janiw kawkhans arrugas ukanakax jutapki ukx amuykti!
  
  ¿Kunatsa naturaleza coronajj qhantʼi?
  ¡Maquinanak luririx mä akatjamat wañsuñapawa!
  Khititejj thayan chʼamap carroru aptʼaskäna ukajja,
  Janiw chuymankipstañan jan walinak aguantañjamäkiti!
  
  Mä suma uñnaqt"an tawaqux mä freak ukar tuku
  ¡Ukat heroejj nayranakas nayraqatanwa wañsuwayjje!
  Kuna jan wali pachas jichhax,
  ¡Ukat arumanakax sallqa axsarañampiw tʼaqhisiyata!
  
  Ukampis janiw qhispiyasiñax utjkaspati sasin iyawskti,
  ¡Maynix Diosampiw chʼaxwaspa!
  Ukhamat mä suma familiax wiñayatak tukuñapataki,
  ¡Ukham thakix jan chʼamäki ukat wali jachʼa qullu pataruw sarañapataki!
  
  Chuyman warminakax janiw arrugas ukanipxaniti,
  ¡Chuyma chuymanïñax p"inqamp kutt"ayañäni!
  Ukat jaqi, nayrar sartañ ch"aman wawa, .
  ¡Jupax k"ajkir nayranakampiw jakäwin pinácle ukar uñch"ukiski!
  
  Ukat jan tukuskir suma uñnaqtʼanakaw utjani
  ¡Urunakax mä jawir uñtataw phuqhantat jawirani!
  Jaqenakan suma chuymanïñapaw uñstani
  ¡Chiqpachansa, ¡chuymax qʼuma ukat jachʼañchatäxaniwa!
  
  Iyawsapxam, machaq kusisiñaw jutani,
  ¡Uka maranakanjja, yatiñ kankañajj jukʼampiw jiljjattani!
  Chiqansa, hielox janiw mä waynan janchipan jikxataskiti, .
  ¡Kunjamtï mä escuelankir waynajj phisqa mara yatjjatañ wal munki ukhama!
  
  Markax juk"amp jach"awa, jutapxam, thaqhapxam,
  ¡Patak kutis uka examen wasitat lurasma!
  Ukat Pascua tortanak miel ukamp manq"apxaraksnawa ,
  ¡Walikiwa, jichhax mä chuymankipstat tawaquruw tukuwayta!
  Ukat taqpach equipox larusisaw phallapxäna.
  Baba Yaga jupax llakitaw akham säna:
  - Chiqpachansa colerata. Inas irnaqäwir khitchiristam? Terapia ocupacional ukax juchararanakatakix wali askiwa.
  Mariposa sirena ukax akham siwa:
  - Janiwa jaqïkti. Ukat akax jiwasatakix sirena mariposas ukanakatakix janiw puriñjamäkiti. Wali jaya tiempow jan chuymankipstasin jakasktanjja. Ukat ukat yaqha pacharuw sarxapxta.
  Ukat wawanakax mäkiw arnaqapxäna:
  - ¡Machaq fronteranakataki ukhamaraki paraísotaki!
  Jayatpach mä par caballot saririnakaw uñstapxäna. Maynix naranja caballoruw saratayna, maynïristi ch"uxña caballoruw saratayna. Jupanakajj jankʼakiw jakʼachasipkäna. Mä chacha warmi - mä yuqall wawa ukat mä imill wawa. Wali sumawa. Uka tawaqux mä jisk"a isimpiw isthapita ukat q"ala kayuni, joyanakampi k"achacht"ata. Uka waynax mä luxus traje ukat chispi botas ukanïnwa.
  Panpachaniw suma isthapita, amparanakaparu espadanakampi, arconakampi qhipäxaru. Ukat wali suma uñnaqt"anïnwa.
  Ukat jupanakan qhipäxapanx mä tama imill wawanakaw parlapxäna. Jupanakajj jiskʼa kʼajkir túnicanakanïpjjänwa, espadampi escudompi aptʼatäsipjjänwa. Suma uñnaqt"aninakax q"ala kayukïpxarakïnwa. Ukat uka anillonakajj kayunakap kayunakaparuw qhantʼäna. Kunayman saminakan ñik"utanakapax thayampiw liwxatasïna.
  Ukat jinchunakapax lince sat animalar uñtatawa. Suma uñnaqt"ani, ukampis jinchunakax janiw jaqikiti.
  Baba Yaga jupax akham sasaw qunqurt"asïna:
  - Aruntt"apxsmawa, príncipe Dolgorukov ukat nayrïr warmiparu. Jumax pachaparuw puriwaytaxa.
  Uka wayna duendex qunqurt"asisaw jaysäna:
  - Jisa, wali sumawa . Akax jumamp chikaw mä machaq ukat wali suma imill wawax utji. ¿Jiwatäpachati?
  Ninfa de Drachma kullakajj akham sänwa:
  - Janiwa! Ukat jila partejja, jaqenakajj jiwatat qhepatwa wawanakan cuerpop katoqapjje. ¡Ukat akanx jupax jilïr jaqïxiwa! "Uka tawaqux qʼala kayunakap chʼiqtʼasaw chillqtʼasïna. "Amuyataxa, jakäwipanxa yaqha pacharuw apayatäna".
  Uka wayna príncipejj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Nayaw kayup jamp"att"añ munta!
  Elizabeth kullakajj jan amuytʼasisaw akham säna:
  - Nayan kayujaxa?
  De Dolgorukov jupax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, jumana , ¡ay rubio diosa!
  Marqués waynax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Kunja kusisiñasa!
  Imill reinax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna :
  - Jisa , akaxa chiqpachansa wali sumawa! Waynäkayäta ukhajja, kayunakajajj taqe chuymaw jampʼattʼapjjetäna. ¡Ukat chuymankipstjjayäta ukhajja, ¡chachanakajj uka toqetwa wal uñisipjjäna!
  Elizabeth kullakajj jachʼa talon zapatompiw amparap jiljjattayäna ukat akham sänwa:
  - Jumax yant"asismawa.
  Uka wayna príncipex akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - ¡Sapato apsuñamawa!
  Faraón Waynajj akham sänwa:
  - Egipto markanx imill wawanakax sapa kutiw q"ala kayump sarnaqapxi. Ukat kunapachatï sandalias uchasipxirïna, jukʼampisa alto talonanaka uchasipxirïna ukhaxa, ¡wali sexy uñnaqtʼanïtaynawa!
  Uka blonde tawaqux akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Jisa, inas jutïr kutin zapato apsuschirista. Ukat ukhama, ¡talón jamp"att"asim!
  Wayna príncipex kuns sañ munäna, kunapachatix mä jach"a dragón alaxpachan uñstäna. Jupax tunka payan p"iqinïnwa ukat wali k"ajkir ukhamarak saminakanïnwa.
  Uka jisk"a dragonax wali ch"amampiw ch"allxtasïna ukat chillqt"asïna:
  - Tayka!
  Marqués waynax akham q"ucht"äna:
  Mamajax jutañapawa, mamax jutañapawa, .
  Mamajax chiqpachapuniw jikxatapxita...
  Taqi kunat sipansa, janiw akapachanx ukham luraskiti,
  ¡Wawanakax chhaqtxapxpan!
  Taqi kunat sipansa, janiw akapachanx ukham luraskiti,
  ¡Wawanakax chhaqtxapxpan!
  Jach"a warmi dragón ukax akham sasaw q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu.
  - Jisk"a yuqallaxa jumamp anatt"aski uk uñjta. Walikiwa, jumax Drachma suma tawaquwa, ukat nayax amuyta jumax wawar uñjañamawa!
  Condesa ninfa sat tawaqux lartʼasisaw qʼuchüna:
  Wawan amuyunakapax ch"uqimp sasiwa
  Qhana ukanakax wali qhant"atawa...
  Awisax juchakïkaspas ukhama, .
  wali qʼañu jaqëpjjaspawa !
  Amigo larusiñanakax ist"asïna. Ukat chiqpachansa wali kusiskañ ukhamarak extravagante ukham uñtasïna.
  Noble wawanakax wali kusisitaw jikxatasipxäna ukat patat aynacharuw jaltapxäna.
  Baba Yaga jupax wali ch"amampiw arnaqasïna:
  - ¡Ukhamawa, jisk"a wawanaka! Janiw kusistʼañamäkiti. Jichhax irnaqäwir puriñäni!
  Dracma kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jisa , wawanaka! ¡Juchanakamat pampachañamawa terapia ocupacional ukampi! ¡Trabajo, ukat kusisiña ukat jakañan mä suma chiqaw jumarux purini!
  Baba Yaga jupax arnaqasïna ukat llijullijunakampis ch"allt"asïna :
  - ¡Uka chiqanakanxa!
  Wawanakax t"ijtxañ qalltapxäna. Ukat qʼala muruqʼu talonanakapajj lliphipirakïnwa. Jupanakax rosa ukat suma uñnaqt"anipxänwa.
  Elizabeth kullakajj colerat uñkatasaw akham säna:
  - ¿Kunatsa jupanakaruxa irnaqañatakixa ch"amanchapxtaxa? Inas magia yanaptʼampi taqi kuns ukham luraraksta?
  Baba Yaga jupax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Juchaxa mutuyatäñapawa! !
  Uka rubio imillax axsarañat chhuxriñchjasïna:
  - ¿Kunatsa jan wali munapxi?
  Ninfa imillax akham sasaw jaysäna:
  - Libertad de elección ukaniñapataki. Ukat janiw ukakikiti.
  Uka wayna príncipex p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Jïsa chiqapa! Jan jan wali jaqinakax utjkani ukhax janiw heroes ukanakax utjkaniti. Kunjamtï sapkixa, ¡piminta ukat azúcar ukanakaw munasispa!
  Baba Yagax p"iqip ch"allxtasaw q"ucht"äna, wali amuyumpi ukat uñacht"ayasa:
  Jichhajja, alajjpachan jan waltʼäwinakajj utjchi ukhajja,
  Janiw kuna qullqis ukham luraskiti...
  Janiw juk"amp mayjt"ayañ munktati
  ¡Uka jaqix janiw kuntï munki uk yatkiti!
  
  Ukat Chernbog markax wali ch'aman ch'amaniwa,
  Jach"a Jach"a Jaqix taqi chiqan ch"amaniwa ...
  Jupax mä jaqiruw ch'iqa p'iqipar churi,
  ¡Ukham jaqejj jan qʼal sallqar tukuñapataki!
  
  Jïsa, Taqe Chʼamani Jaqew Jupar lurawayi,
  Ukhamat jaqinakax mä razón utjañapatakix nayrar sartañataki...
  Ukhamat maynix mä kutiki taqi kun munañapataki, .
  ¡Ukat jaqinakax wali chʼamampiw nuwasiñ yatiqapxäna!
  
  Kunjamtï mä nuwasirix jan walir atipki ukhama,
  Uka Vanax jaqin askipatak luratawa...
  Ukatsti almanakataki, janchinakataki askinak warxatäna.
  ¡Janipuniw nuwasiñ yatiqañatakix qhipäkiti!
  
  ¿Kunsa Taqe Chʼamani Diosajj munpacha?
  Ukhamat jan Duende-r qunqurt"ayañ atinañapataki...
  Ukhamat jan wali destino jan apnaqañapataki,
  ¡Ukhamajj patak patak generacionanakajj jiljjattañapataki!
  
  Jisa, Chernbog markax jaqinakatakix mä ch"amanchawiwa,
  Ukhamat jan q"ixu q"ixu, jan estancamiento...
  Ukhamat fascista jaqirux t"unjañamataki ,
  ¡Orklin markanx formación amiga ukan sarnaqapxam!
  
  Ukhamajj chʼamächi ukhajj jan chhaqapjjamti,
  Jan walt"awinakax Awki Markar purispa ukhax...
  Rod ukax wali suma ukat jan ch"amäki uk lurani,
  ¡Jaqinakar yaqha chiqar sarxapxañapataki!
  
  Ukat Chernbog markax jilïr jilamakiwa,
  wali qhuru jaqïkchisa , jan tukuskir munastamxa...
  Jumax jach"a puntuación ukarux ch"allt"asmawa
  ¡Kunapachatix Duende ukar wiñayatak luqtapxäta!
  Uka arunak ist"asax esclavo wawanakax amparanakap t"axllirt"asisaw ch"allxtapxäna.
  Uka qhipatxa, Baba Yagax lakap ch"allxtasaw jiskt"äna:
  -Jichhaxa amuyta?
  Elizabeth kullakajj amparap loqjjatasaw akham säna:
  - Jisa, janiwa amuyañjamäkiti!
  Wayna príncipejj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Jichhasti, kayumaru jamp"att"asta!
  Uka blonde tawaqux lart"asisaw q"ucht"äna:
  Ukat yuqall wawanakarux walpun munasta
  ¡Q'ala kayujampiw jupanakar jiwayä!
  Wakisispa ukhaxa, wali chʼamampiw jawqʼjäma,
  ¡Maynix uka chiqat makhatatayna!
  Uka qhipatxa, uka rubiax zapato apsuwayxäna. Suma uñnaqtʼan kayupajj qhanänwa, ukat suma armonio ukat cincelat amparanakapajj uñjasirakïnwa.
  Ukat uka wayna duendex Elizabeth sat waynaruw apxarutayna ukat wali suma jampʼattʼäna, nayraqatax kayuparuw jampʼattʼäna, ukatsti rosa talonaparuw jampʼattʼäna, ukat akham sänwa:
  - ¡Jaya pacha warmi suma uñnaqt"ani!
  Baba Yaga jupax mä q"añu uñnaqampiw akham säna:
  - Jisa, wali kusiskañawa. Ukampis ¿janit juparux warmimjam katuqañ munkta, Prince?
  Dolgorukov chachajj wali kusisitaw akham säna:
  - ¡Aka tuqitxa samkakiwa! ¿Jumax iyaw sasmati?
  Elizabeth kullakajj larusisaw akham säna:
  - ¿Kuna usunïtasa?
  Príncipe Duendex jachaqt"asisaw akham jaysäna:
  - Ukat jumax negocios warmiwa. Nayax uñjtwa práctico.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Aka tuqita parlañatakixa wali nayrawa. Aka pachanx panpachaniw mä jach"a ukat wali suma misión ukankapxäta. Ukhamajj ¡ukatak sarapjjam!
  Warmi dragón ukat wawa dragón ukanakax alaxpacharuw t"ijtapxäna. Mayni wawanakax irnaqapxäna, ukat wasitat orco uñjirinakan ch"amanchapxäna. Akapachan janis kunas mayjtʼkaspa ukhamänwa.
  Uka wayna príncipejj uka kamachi churarakïna, uk Elisabetajj uñjäna. Duende familiankir nuwasir imillanakax filaruw sayt"asipxäna. Ukat qʼala, chʼuxña, suma uñnaqtʼan kayunakapax khathatipxäna.
  Uka rubio imillax aburritaw jikxatasïna ukat mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  Taqi kunas pasaniwa, llakisiñasa, kusisiñasa,
  Taqi kunas pasaniwa, ukhamaw akapachax irnaqaski...
  Taqi kunas pasaniwa, iyawsañakiw wakisi,
  Uka munasiñax janiw paskiti, ¡janiwa!
  Ukat ukat uka duende imillanakax muyuntapxäna. Ukat uka qhipatxa, príncipempi princesampiw tʼijtxapxäna. Qullqit lurat kayunakakiw lliphipipxäna. Ukat imill wawax wali suma uñnaqt"anïnwa, ukampis jinchunakapampix yaqhachatäxänwa, ukax wali suma ukat kusiskañänwa.
  Baba Yaga jupax akham siwa:
  - ¡Nayax ukhama novio manq"añakiw munta!
  Dracma kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Principexa wali sumawa, chiqpachansa wali qamiriwa. Ukampis ¡juparux janiw gustkänti, jumax nayraqatax janiw jupa pachpat llakisktati, jan ukasti qullqiparuw munaskta!
  Elizabeth kullakajj llakit uñkatasisaw akham säna:
  - ¡Janiw qullqi jan utjkipanxa kusisiña utt"ayañjamäkiti! Ukhamaraki, ajay tuqit yatxatañax nayrankkchisa, jan kuna yatichäwinakas utjkchi ukhaxa, janiw kuna askïkisa.
  Condesa ninfax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jan almani janchix janis janchikïkchixa, ¡kunjamsa jan jañchini almax jan ch"amanïpacha!
  Baba Yaga jupax akham siwa:
  - Jisa, mä ch"ama ukampis wali suma destinow aka tawaqurux suyt"i.
  Elizabeth kullakajj wali colerat qʼochüna:
  Ukampis janiw destinot llakisiñamäkiti,
  ¡Ukat chʼaxwäwin mistuñatakix kunayman thakinakaw utjani!
  . JANK"A 2. 2.1.
  Imill wawaxa ikiñata sartawayxäna. Ukat jankʼakiw qhepäjjajan thaya qalanak jikjjatasiyäta. Ukat nayranakap jistʼaräna ukhajja, carcelan chʼamaktʼatapaw muyuntäna. Elizabeth kullakajj khathattʼasisaw kunkapar acerot lurat collar uñtʼäna, ukaw jupar jarkʼaskäna. Ukat imill wawan amparanakaparus q"ala kayunakaparus grilletenakaw utjarakïna . Isiñat sipansa, jichhajj mä raya isimpiw isthaptʼasïna, uka isimpiw pechopan mä numerompi isthaptʼasïna. Ukat cadenanakamp chintʼat jupan jakʼapanjja, yaqha tawaqow utjäna. Ukat paqallq color peinadoparux wali uñtʼatäkaspas ukhamänwa, qʼala kayuni.
  Jïsa, akax Dracma satawa, jan amuletos ukat joyas ukanakakiw utji, carcelan mä jisk"a rayani isimpiw isthapita, ukat pechopanx mä numero bordataraki. Ukat kunkapasa, kayupasa ukat amparanakapas wali chʼamaniwa. Jan wali suma qalanakanïki ukhajja, qʼala kayunakapajj wawar uñtasita ukat jan jarkʼaqasiñjamawa.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Wauu! - Uka q"illu tawaquxa cadenanakapampiwa ch"allt"asïna.
  Dracma, jan ukax paqallq color peinado ukampix wali suma q"axull tawaqur uñtasitawa. Aka raya isimpixa, jupax mä heroína japonesa ukar uñtasitawa anime ukax mä juk"a pachanakanwa Jupax jan juchani ukat jan amuytʼasir uñnaqtʼaniwa.
  Uka blonde tawaqux akham sasaw cooed:
  - Kamisaki! Inas jikisissna?
  Ninfax jupar uñkatatayna, ukampis amuyataxa janiw uñt"känti, ukat mä arut chirpatayna, ukax idiotatakix ruso ukhamaw uñjasi:
  - Kamisaki! ¿Jumajj jaqïtati?
  Elizabeth kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jisa, nayaxa jaqiwa. Ukat jumax, amuyataxa, mä ninfa ukhamätati?
  Dracma kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Jisa, nayaxa condesa! Ukat ¿kunas?
  Uka rubio tawaqux akham sänwa:
  - Janiw impurtkiti. Inas jumax yatisktati khitis secuestrapxitu ukat kunatsa?
  Ninfa imillax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  "Kali jan wali diosan luqtirinakapaw secuestrapxitu. Jumatix aka tuqit yatxatañ munsta ukhaxa.
  Elizabeth kullakajj khathattʼasisaw akham säna:
  - ¿Jan wali Kali diosa sañti munta? ¿Hinduismo religionat juti?
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Janiwa! Akax janiw chiqpachans hinduismo satäkiti. Ukaw jiwasan universosan cheqpachätapa. Ukat jumax, amuyataxa, wali jachʼa jaqikïtawa, kunattix mä celdaruw uchatäyätamxa, uka celulax mä metal especial ukamp chʼuqtʼatawa, uka metalax kuna magianaksa chhaqtayi.
  Uka qʼañu tawaqux amparanakap tʼaxllirtʼasisaw akham säna:
  - Kunjamtï amuyaskixa, cuerpon jaqir tukut Supayax sataynawa, inas reina jach"a mamamax Moscú markan allchhi masipar uñjasax wal muspharchispa!
  Ninfa imillax larusisaw akham jaysäna:
  - Jïsa, ukhamawa mä mazmorra qunt"atäsma, ukampisa aka tuqinxa kusisiña utjarakiwa, juk"ampirusa, ¡mä interesante celular masi!
  Elizabeth kullakajj qʼala kayup chʼalljjtayasïna ukat akham sänwa:
  - Janiwa thayäkaspasa ukhama, ukampisa kayunakajaxa thaya qalltxiwa.
  Dracma kullakajj jachaqtʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Amuyataxa janiwa q"ala kayu sarnaqaña costumbrenïktati. Ukat akax mä noble origen ukat parli, jan ukax akapachaman jan sinti llamp"u climat parli!
  Uka q"illu tawaqux mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - Jisa, pachaxa janiwa jiwasaru kusisiykiti. Ukhamarus, qhipa maranakanx janiw normal juyphi pachax utjkiti - slush ukat sleet. ¡Ukajj wali ajjtaskañawa!
  Ninfa imillax uka chhuxriñchjasir laq"urux suma uñnaqt"an jisk"a kayupan q"ala kayunakapamp katjatayna, ukat wali yatiñampiw jaquntäna, ukat mä ch"usparuw jaquntäna, uka ch"uspax Isabel ajanupar uraqir puriñ munäna.
  Uka q"illu tawaqux musphataw akham säna:
  - Wauu! Kunjamsa wali yatiñampi lurawayta.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - ¡Jach"a experiencia, práctica ukat magia! ¿Qhawqha suma uñnaqtʼanïsmasti?
  Elisabetajj wali jachtʼasisaw akham säna:
  - Llakiskañawa, janiwa nayaxa lurañjamäkiti. Juk"amp chiqaparux janiw kayunakax laq"unakar katjañ yant"kti.
  Ninfa imillax larusisaw akham jaysäna:
  Jumatï jaya tiempo tʼaqhesïta ukhajja, kunas walikïskaniwa,
  Jumax imill wawax examen pasañamawa, iyawsapxita, mä A, .
  Ukat jan sumäkchi ukhaxa, ¡mayamp yantʼam!
  Uka qʼañu tawaqux axsarasaw akham jisktʼäna:
  -¿Jumax cadenanak khuchhuñ yant"tati?
  Dracma kullakajj wali jachʼatwa akham säna:
  - Chiqansa, nayax yant"awayta, ukampis jupanakax magia especial ukamp cargatäpxiwa. Nayan manqhan Divino ch"amanïkchiyätsa, ¡janiw metal taypin phichhantkiristti, ch"amakt"ayañjamäkiti ukat ch"iyjañjamäkiti!
  Elizabeth kullakajj cadena amparapar kattʼasisaw mä eslabón mayni eslabón ukar chʼalltʼañ yantʼäna. Jupax mä libron katjatäñ tuqit liytʼäna , ukhamatwa imill wawanakax grilletenakat jithiqtapxirïna. Chiqansa, walja tiempow munasïna. Ukatxa, mä acero eslabón tuqiw chukinakamp sierra lurañax utjaraki.
  Ninfa imillax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Deftly - ¡acero contra acero!
  Uka blonde tawaqux lart"asisaw akham sasaw jaysäna:
  - ¡Paciencia ukat mä juk"a ch"amanchawi!
  Ukat imill wawax aptasin ñik"utapampiw yant"äna. Ukampis qhepïrijj inas larusiñatakjam uñnaqtʼanïchïna. Ninfa imillaxa wali suma q"aphini. Janis jaqin janchipäkaspas ukhama, jan ukasti mä taqpach panqaranakjam luxus ukat chʼuxña panqaranakanïkaspas ukhamawa.
  Eliza Veta kullakax wasitatw enlace contra enlace ukar ch"allt"añ qalltawayi. Ukat masipajj ukham lurañ qalltarakïna, ukampis janiw amparapamp lurañ qalltäna, jan ukasti qʼala kayunakapampiw lurañ qalltäna. Ukat wali suma ukat suma uñnaqtʼanirakïnwa. Jilapachax Dracmax wali suma tawaqunïnwa, ukat kunjamakitix wali sumawa, janiw taqpach jaqikiti, jan ukasti pachpa pachanx wali suma ukat suma uñnaqt"anirakïnwa.
  Elizabeth kullakajj carcelan jistʼantatäkasajj cheqapuniw parltʼañ munäna, uk amuyasïna:
  - Jiwasana akapachanxa mä juk"a magia utjchi, ukampisa tecnología ukaxa wali ch"amanchatawa. Ukat carga termonuclear sat misilanakas utjarakiwa, ukat maynïrejj mä jachʼa ukat walja jaqenakan utjki uka markar mä manqha, radioactivo cráter ukar tukuyañ yati.
  Dracma kullakajj chʼiyar cejanakap chʼoqtʼasisaw akham jisktʼäna:
  - ¿Jichhax axsarañ munasmati?
  Uka rubio imillax jan walit p"iqip ch"allxtayäna:
  - Janiwa! Nayax akapachat parlañakiw munta. Jiwasax aka Uraqin planetanïtanwa, ukat pä patak jila markanakaw ukan utji.
  Ninfa imillax larusisaw akham säna:
  - ¿Mä planetan pä patak jila markanaka? ¿Kunas jumanakax sallqa jaqinaka? ¡Kunjamarak akax utjaspasti, mä normal jaqit jutkaspas ukhama!
  Elizabeth kullakajj amparap luqtäna ukat jukʼamp chʼamampiw chʼalljjtayañ qalltäna, akham sasa:
  - Janiwa naya pachpa uñt"askti. Ukampis jaqinakax chiqpachansa sallqa jaqinakjamaw sarnaqapxi. Ch"axwawinaka, religionat ch"axwawinaka, ataques terroristas ukat usunaka, ukat juk"ampinaka - ¡janiw alaxpachax aka Uraqin utjkiti!
  Dracma kullakajj paqallq color pʼeqep chʼoqtʼasisaw wali jachʼat jaysäna:
  -Kawkinsa alaxpachaxa? Jiwasan akapachanx wali juk"amp jan ukax juk"ampikiw jan wali Kali Diosan saxranakapax mantanipkän ukhakama. ¡Uka qhepatjja, ¡taqe kunas nayrat sipansa jukʼamp ajjsarkañänwa !
  Uka rubio tawaqux akham sänwa:
  - Ukatx aka Uraqinx walja jan walt"awinakaw utjistu jan Kali ukampi. Cienciajj jiljjattaskaspa ukhamänwa, jaqenakajj jukʼamp amuytʼasirïpjjänwa. Ukax sañ muniw ch"axwawinaka, ch"axwawinaka ukat nuwasiñanakax nayra pacharuw tukuni. Ukampis janiw ukhamäkiti, kunjamatsa jukʼamp jan waliruw puri. Ukat cienciajj jukʼamp jiljjattaski ukhajja, religionat jan walinak lurir jaqenakas janiw jukʼamp utj-jjeti. "Elizabeth kullakajj suma uñnaqtʼan qʼala kayuparuw taktʼäna, ukhamatwa cadenajj chʼalljjtayasïna, ukat saskakiwa. - ¡Chiqpachansa, ukatwa jaqinakax llamp"u chuymanïpxi ukat pistola, cuchillo, nudillos de bronce, ukat cabezas nucleares ukanakas jisk"a yänak laykux apnaqapxi!
  Ninfa imillax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa, nayax yattwa! Patak jila maranakaw akapachan jakawayta ukat waljanak uñjarakta. Chiqansa, nayrar sartawimpi cienciampixa janiw sapürus sarnaqañamp jaqichasiñampix mayakïkiti. Ukat ciencian nayrar sartatapax janiw mä qullakïkiti, kunjamtï magia luraski ukhama. Wali nayrar sartat layqanakampi layqanakampiw utji, ukampis wali jan wali jaqenakäpjjewa, ukatwa muspharakïta. ¿Yatiqtʼat chachanakat kamsaraksnasa ? ¡Jupanak taypinx walja loco jaqinakaw utji, jupanakatakix hospital mental ukax jachiwa!
  Elizabeth , kullakajj kusisiñatakejj cadenan mä eslabón mayniruw chʼalljjtayaskakïna, ukat akham sänwa:
  - Ukampisa aski yänakaxa utjarakiwa. Amuyt"añataki, smartphones, laptops ukat computadoras ukan anatt"añanakaw utji, ukax almaruw juk"amp kusisiyaraki. Walikiwa, janiw almaki, jan ukasti cuerpos ukhamarakiwa.
  Ninfa imillax yatiñ munasaw jiskt"äna ukat cadenan mä eslabón mayniruw ch"allt"arakïna:
  - ¿Kunas smartphones ukat laptops ukanakax?
  Uka rubio imillax pächasïnwa ukat janiw jankʼak jayskänti:
  - Walikiwa, uñjapxtawa, akaxa dispositivos ukanakawa, uka tuqiwa yatiyawinakxa jaya chiqaru puriyañatakixa kunaymana kasta jamuqanaka, uñacht"ayaña kust"ata.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - ¿Akanakaxa kuna kasta magia yänakaxa?
  Elizabeth kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Jisa, kunasa ukhama! Ukampis janiw magia ukax utjkiti, jan ukasti microcircuitos ukat jaqin cienciapan kunayman aski lurawinakapaw utji.
  Ninfa imillax p"iqip ch"allxtayäna ukat yatkasaw nayranakap ch"irmthapïna:
  - Jisa, nayax ist"twa kuna pachanakas utji kawkhantix magia lantix jach"a tecnología ukax utji. Ukampis ukajj janiw taqpach yanaptʼkiti.
  Uka qʼañu tawaqux amparanakap tʼaxllirtʼasisaw akham säna:
  - ¡Kunjamatsa siristxa! Internet toqew yatiyäwinak katoqsna, peliculanak uñchʼukiraksna, ukat jukʼampinakaw lursna. Aka chiqanx mä tonelada oportunidades ukanakakiw utji.
  Dracma kullakajj yaqha arunak arsuñampïskäna ukhajja, mä chʼajjw istʼasïna. Ukat imill wawanakax cadenanak jan siwxatasin qunt"asipxäna.
  Uka blindat punkunakajj jistʼarasïna. Mä waynaw ch"iyar maleteronakamp isthapt"ata ukat mä numerompiw uñstäna. Jupax niya tunka kimsani maraniw uñnaqäna, jisk"a jisk"a, ukampis alambre ukat bronceado. Q"ala kayunakap ch"allt"asisaw mä jarru uma, t"ant"a ukat mä phukhu gaseosa warmi katuntat jaqinakan nayraqatapar uchatayna.
  Elisabetajj akham sasaw jisktʼäna:
  - Khititasa?
  Uka waynax mä jukʼa arumpiw akham säna:
  - ¡Nayaxa mä esclavo!
  Ukat qʼala talonanakapampiw uka esclavo waynajj sarjjäna. Uka rubio tawaqux akham sänwa:
  - Ukatxa akanxa esclavöñaxa utjiti?
  Dracma kullakajj paqallq color pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jisa, llakisiñawa utji. Kunas , jumanakax janiw utjktamti?
  Elizabeth kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - Oficialmente, ¡janiwa! Uraqpachanxa niya taqpach markanakanwa esclavöñax jarkʼata. Ukampis, chiqans markasanx uraqi manqhanx utjarakiwa.
  Ninfa imillax jan axsarasaw akham säna:
  - Ukat akanx legalizatawa. Kunjamatixa, chiqpachansa, t"aqhisiyaña. Ukat inas juma pachpas ukham experiencianïñama wakischispa.
  Uka q"illu tawaqux khathatitaynawa. Qʼala jan isinïkaspas ukham amuytʼasa, ukat pä jachʼa verdugonakajj chʼaphinakampi, juntʼu alambrempiw taqe chʼamapampi jawqʼjapjjerïna . Verdugonakan janchipax cinturakamaw q"ala q"ala ukat ch"uñump lliphipi, relieve abs ukax azulejos ukanakamp ch"ukutawa ukat qutan ola ukham liwxatasi.
  Ukat Elisabetax lakap ch"allxtayäna.
  Dracma kullakajj jachaqtʼasisaw jisktʼäna:
  - Jumax yuqall wawanakat lup"iskstati? ¡Kunjamsa nayranakajj munañan qhantʼäna uk uñjta!
  Uka rubio warmix phinq"asisaw q"illu ñik"utan jikxatasïna. Chiqansa, fantasías eróticas ukanakat mä jukʼa phinqʼasïna. Yämas sadomasoquista ukham uñt"atawa.
  Jupasti jan axsarasaw säna:
  Ukat yuqall wawanakarux walpun munasta
  Nayax jupanakarux mayachthapiñ munta...
  Pub ukar puriñkamaw línea ukar puriñkamax, .
  ¡Jumaruw nayamp chika irpäma!
  Uka qhipatxa imillanakax amukt"apxäna. Cadenanakap chʼalltʼasipjjäna, ukat mä amukiw mä sapa aru istʼasïna.
  Elizabeth kullakajj mayjtʼayasiñatakejja, kunatï wali askïki uka toqetwa lupʼiñ qalltäna.
  Amuytʼañataki, Alejandro Kimsïr jaqejj Jarkov jakʼankir trenan tren reyin tʼunjatäkäna ukhajj jan tʼaqhesiskaspäna ukhajja, kunas pasaspäna . Mä chʼamani ukat wali munañan reyiw apnaqaskaki. Chiqansa, Rusia zarista ukax jilxattaskakiwa. Ukhamäpanx China markaruw sarapxi. Ukat Alejandro emperadoran apnaqatapampiw Ferrocarril del Lejano Oriente lurañax qalltawayi, Vladivostok ukat Puerto Arturo markanakar sarañ amtanakampi. Qalltanjja, kunjamtï Nicolás II chachajj apnaqkäna ukhama, jukʼamp sumapunïnwa, kunattejj Alejandro zar sat wali ajjsarkañar ajjsarasaw jukʼak lunthatapjjerïna.
  Ukhamajj ¿Japón markamp chʼajjwäwit kamsaraksnasa? Alejandro Kimsïr chachajja, ¿kunatsa guerranakat jitheqtañasa uk amtäna? Rusia zarista markanx jaqinakax jank"akiw jilxattawayi. Jiwatanakax juk"aptawayi, wawanaka taypinx vacunas ukanakaw uñstawayi, juk"amp antibióticos ukanakaw lurasiwayi, ukatx juk"a jaqinakaw thaya usump jiwapxi, ukatx yurïwix wali jach"apuniw qhiparawayi. Ukat Rusia zar sat markajj walja jaqenakaw utjani sasaw amuyasïna . Ukhamajj , ¿kunatsa uka chachanakat sinttʼasiñasa? Warminakax wali ususipxiwa ! Ukat Alejandrox pallapallanakan jachʼañchatäñwa munarakïna. Sumankañ utjayirinakan sutipax janiw wakiskiti. Alejandro Magno ukar tukuñax chiqpachapuniw kuntix reyix chiqpachapuni munki ukawa. Japón markamp ch"axwäwix qalltäna ukhax Alejandro Kimsïr jaqix niya phisqa tunk llätunkan maranïxänwa, chiqans chuymanïxasinx pallapallanakan luratanakap uñacht"ayañ munäna ukat jach"a amtanakap phuqhañ munarakïna.
  Mä juk"a arumpixa, zar ukax janiw Japón markarux concesiones ukanakap lurkänti. Ukat chʼaxwäwix qalltäna. Ukhamakiwa, janiw Nicolás II sat chachar uñtasitäkänti .
  Escuadrón del Pacífico ukax almirante Makarov jupan p"iqinchatawa, ukatx flota rusa ukax wali wakicht"ataw jikxatasïna. Ukat escuadrón Báltico ukax nayraw lurasïna, ukat Puerto Arturo ukax juk"amp ch"amanchatawa, ukat yaqhip yaqha markanakas ukhamaraki. Ukat niyaw nayrïr urunakax japoneses ukanakax jach"a chhaqtäwinakar puriñ qalltapxäna.
  Elizabeth ukat Drachma, nuwasir imill wawa ukat ninfa imilla, Varyag crucero ukan jikxatasipxäna, uka barcorux tunka pusini japonés barconakaw utjäna: suxta cruceros ukat llätunk ch"axwañ barconaka. Ukampis Varyag sat crucero sat barcojj jan pächasisaw uka chʼajjwäwir mantäna.
  Ukat taqpach equipopax imill wawanakawa, Elizabeth ukat Dracma jupanakan p"iqinchata.
  Aka chiqanx imill wawanakax cubierta uksan t"ijtapxi, ukat q"ala suelanakapax lliphipiski, rosa, muyu, q"ala talonanakapax lliphipiski. Ukat nuwasirinakax jankʼakiw suxta pulgadani pistolanak uchapxi. Ukat qʼala musculoso kayunakap barcon armadurapar samartʼayapjje. Jupanakax nina nakhantayapxi. Ukat uka pachparakiw Varyag ukax maniobras ukhamat japonés conchas ukanakax pasañapataki.
  Kunawsatix tripulación ukax imill wawanakampik luratäki ukhax wali askipuniwa. Ukatjja, taqeniw suma chʼamanïpjje ukat chʼamanïpjjewa. Musculonakapax wali uñt"atawa, ukat bikini ukakiw uchasi. Ukat ukax jisk"a bragas ukat pecho ukan jisk"a tela ukanakaw utji. Ukampis imill wawanakan musculonakapax wali sum uñjasi, ukat abs ukanakas utjarakiwa, mä chocolate barra ukar uñtasita.
  Aka chiqan imillanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa - ukhamakiw super. Ukat wali larusisaw jach"a kisunakap uñacht"ayasipxi, mä lobo kisunakapjama.
  Dracma, aka condesa ninfa, q"ala kayunakap ch"allxtayäna, ukat mä varita mágica amparapan uñstäna. Layqa imillax ch"allxtayäna ukat mä pulsar de energía mágica ukaruw escuadrón japonés ukan jach"a crucero ukar khitäna. Ukat chiqpachansa, nayax wali kusisitaw jikxatasiyäta. Inti jalsu Uraqin barcopax jaquqantatänwa, ukat t"aqa t"aqaruw jaljtañ qalltäna. Ukat uka metalax mä muxsa cremaruw tukuwayxäna ukat quta patxaruw chʼallxtasïna.
  Elizabeth kullakajj masiparuw nayranakap chʼoqtʼäna ukat chillqtʼasïnwa, qʼala, suma uñnaqtʼan kayunakap chʼalljjtayasisajj jiwayir chʼamampiw mä pulsar antutäna:
  - ¡Nayaxa wali ch"amani warmitwa! Ukat japonés jaqinakax janiw ch"amanïpkaniti.
  Ukat t"unjirix pulsar ukampiw t"aqhisitayna. Uka ladopansa phichhantatänwa. Ukat mä suma uma umarakïna. Ukat talonanakampiw chhaqtxañ qalltäna.
  Imill wawanakax jaltasin q"ala, musculoso, ch"aman kayunakap ch"allxtasaw arnaqasipxäna:
  ¡Glorioso! ¡Rusia markar jach"añchaña!
  ¡Suma uñnaqt"an jaqinakax nayrar sartasipki!
  Bikini ukan warminakan jaljawi - .
  ¡Rusia markar aruntt'apxsma!
  Ukat imill wawanakan q"ala talonanakapax blindat cubiertaruw ch"allt"apxäna. Ukat akax wali erótico ukat atractivo ukham uñtatawa.
  Suma, Varyag ukan tripulacionax sexo justo ukan representantes ukanakakiw utji - sapa chachan samkapa.
  Ukat Dracma kullakax wasitatwa magia varap apthapisin ch"allxtayäna. Qʼala suma kayunakapan jan ukajj kayunakapanjja, wali kʼajkir qalanakampi lurat wali valorani anillonakaw qhantʼäna. Ukat wali suma uñnaqtʼanïnwa .
  Ukat uka pachparakiw nina pulsaranakax varita mágica ukat imill wawan q"ala kayunakapan anillonakapat jaltxapxäna. Uka avionat sarkasajj jukʼampiw jiljjattäna. Ukat mä qawqha jach"a tortanakaruw tukupxäna, crema, rosas, mariposas ukat yaqha k"achacht"äwinakampi. Ukat ukhamatwa apthapipxäna ukat mä crucero japonés ukat destructor ukar jaquntapxäna. Jupanakax ch"amampiw jupanakar nuwantapxäna.
  Ukat panpacha barconakax muxsa ukat suma qʼapkir qullampi chʼalltʼata, galletampi cremampi chʼalltʼata. Uka qhipatxa, chhaqtxañ qalltapxäna, ukat armaduranakapax chiqpachapuniw chʼamaktʼäna, qʼañuchasïna ukat chʼamaktʼarakïna.
  Ukat crucero sat barcojj tʼunjir barcomp chikaw chʼamaktʼäna ukat chʼamaktʼarakïna. Ukat Japón markankir marineronakajj nayranakaj nayraqatanwa chocolatenakaru, muxsa achunakaru ukat piruletanakar tukupjjäna. Ukat wali suma uñnaqt'anïnwa .
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - ¡Akax magia culinaria satawa!
  Dracma kullakajj akham sasaw cheqañchäna:
  - ¡Confección ukata! Jan wali marineronakaw utjäna, jichhax jachʼa manqʼañanakaw utji.
  Chiqansa, japonés jaqinakax chʼamani ukat suma uñnaqtʼan nuwasirinakampiw apasiñapäna.
  Ukat jichhax Elizabeth kullakax qʼala kayunakap chʼiyjäna ukat wali sallqjañ munir kayunakapan chʼiyjäna. Ukat ukat mä queso tortaw qʼala muruqʼu talonat tʼijtäna. Qalltanjja jiskʼakïnwa, ukampis avionat sarkasajj jukʼamp jachʼänwa. Ukat chiqpach avión ukar uñtasitaw nayratpach jilxattawayi. Ukat kunjams mä crucero ukar apti ukat rams. Ukat miel ukat leche condensada ukamp chʼalltʼat mä jachʼa queso tortajj wali chʼamampiw chʼalljjtäna . Ukat nayranakajax mä jach"a, suma, natilla tortaruw tukuñ qalltäna. Ukat mä wali chʼamani ukat cloying thujsaw jupat mistunïna.
  Ukat japonés marineronakajj jachʼa pasasnakaruw tukupjjäna, jan ukajj cremat lurat amapola pʼeqenakaruw tukupjjäna, jan ukajj chocolate barrilnakaruw tukupjjäna, ukat manqhanjja machjayir umaw chʼalljjtäna. Ukat ukax wali muspharkañawa.
  Elizabeth jupax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Akanakaxa ukhama suma manq"anaka! Chiqpach caricaturanaka !
  Dracma Condesa-ninfa kullakajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jumax jank"akiw yatiqasma.
  Uka qhepatjja, suma kayunakapan qʼala kayunakap lakapar uchasaw sillpʼi.
  Mä ola de jarabe ukat mä géiser kunayman suma yänakaw sartasïna. Ukat aka oladax mä tsunami ukham japonés crucero ukarux t"unjawayi. Ukat uka lantix mä wali qamir tortaw uñstäna, ukax mä carava medieval ukhamänwa, ukax velas crema ukaniwa. Ukat mayamp taqi kunas ukham pintatänwa. Ukat ¿kuna kasta chocolate ukat yaqha confitería phuqtʼañanakas utji?
  Ukat Japón markankir marineronakajj wasitatwa miskʼinakar tukupjjäna, parrillat lurat aychanakas utjarakiwa. Ukatxa ukhamaraki ch"uqi ch"uñumpi ch"uñuyata ukatsti walja taqi kunasa qamirinaka ukatsti suma, phuqt"ata jakaña ukatsti q"aphini.
  Elizabeth kullakajj wali llaktʼasisaw arsüna. Ukat cincelat, imill wawar uñtat kayupatjja, nina nakhaskir chʼamaw mistunïna. Ukat kunas jan qhanañchañjamäki, wali thithita, lip"ichit lurat yänakax jank"akiw mistuñ qalltäna. Ukat mä qhawqha japonés destructores ukanakax mermelada de frambuesa ukat jalea de chocolate ukanakamp congelatäpxänwa. Uka qhepatjja, nayranakaj nayraqatanwa yaqha obra maestra de confitería ukar tukupjjäna, ukat marineronakas marineronakas wali kusisita, cremoso kʼachachtʼäwinakaruw tukupjjäna.
  Dracma kullakajj masiparuw nayranakap chʼoqtʼäna:
  - Janiw jani askikiti! Walja suma manqʼanak wakichtʼapjjayäta .
  Elizabeth kullakajj larusisaw akham säna:
  Ah, dieta, janiw aka jan ukax uka manq"añati, .
  Ukat kayunakamax janipuniw sarnaqañat qarjapxañapäkiti...
  Oh, dieta, nayax akampiw loco tukuwayta, .
  ¡Cupcakes ukanakax janiw lik"i tukuykiti, ukat q"uchunak q"ucht"ayaraki!
  Ninfa imillax akham sänwa:
  - ¿Kunsa jiwasaxa chhaqtan?
  Uka rubio terminador ukax akham sasaw arsüna:
  - Chiqpachansa, kunasa?
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Luxu! Akax kunas yaqhax wakisi.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Kunsa taqpacha jani wali luraña
  ¡Heladot sipansa jukʼamp muxsawa!
  Ukat panpacha layqa imillanakax amparat katthapisipxäna. Uka qhipatxa, q"ala, musculoso, bronceado kayunakap ch"allt"asipxäna, ch"akkatapxäna, ukat q"ala amparanakapampix hiperplasma mágico ukan jawiranakap apthapipxäna ukat antutapxäna. Ukajj tʼijtʼasaw japonés barconakar qhespipkäna ukanakarojj mä olada ukham chʼalljjtäna. Maya, pä, kimsa ... Ukat jichhaxa, samurai vasonaka lantixa, vasos uñstawayi taqi kasta heladonakampi muspharkaña ukhamaraki muxsa phuqt"atanakampi. Ukat japonés marineronakax fresas, cerezas, platano rebanadas ukat mangos ukanakaruw tukupxäna. Ukat inti jalsu uraqin tunka pusini barconakapax taqi kasta wali suma ukat manq"añ yänakaruw tukupxäna.
  Ukat helado, jengibre tʼantʼanaka, tortanaka, pastelería, miskʼinaka, chocolatenaka, queso tortanaka ukat piruletas ukanakaw utjäna. Ukhama walja suma manq"anaka.
  Elizabeth kullakajj uka qamir kankañanak uñakiptʼasajj akham sänwa:
  - Ukhamaxa, ¿kuna, taqi akaxa chhaqañapaxa?
  Dracma kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Chiqpachansa janiwa!
  Uka q"illu tawaqux musphataw jiskt"äna:
  - ¿Khitis quta tuqina aka munapxi?
  Condesa Ninfa sat warmix akham sasaw amuytʼayäna:
  - Jist"ayasa wawanakaru churañäni.
  Elizabeth kullakajj larusisaw qʼochüna:
  Jach"a uraqin taqpach jaqinakax,
  Sapa kutiw amigonakax utjañapa...
  Wawanakax sapüruw larusipxañapa
  Ukat sumankañ pachan jakasipxañani...
  Wawanakax larusipxañapawa
  Wawanakax larusipxañapawa
  Wawanakax larusipxañapawa
  ¡Ukat mä suman jakañan jakasim!
  Dracma kullakajj arco iris color pʼeqep chʼoqtʼasisaw iyaw säna:
  - Jisa, wawanakaxa larusipxañapawa, sumanka pachana jakasipxañapawa! Jichhax nayrar sartayañäni ukat wayn tawaqunakar mä regalo churañäni!
  Uka q"illu tawaqux nayranakap ch"uqt"asisaw jan iyawsasin jiskt"äna:
  - Jiwasaxa? Aka chiqanx walja yänakaw utji, ¿kunjamarak walja suma manq"anaka ukat ukham misk"i yänak uywañax wakisispasti?
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw jaysatayna:
  - Ukxa luraraksnawa, jani kuna pächasiñampi. Nayajj uka toqet yatjjtwa. Ukañkamasti, chʼamas wasitat chʼamañchtʼañatakejj kunsa qʼochuñasawa.
  Elena kullakajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jaylliña? ¡Walikiwa, ¡jiwasan kusisiñasawa!
  Ukat panpachaniw imill wawanakax uka apthapipxäna ukat wali kusisitaw q"uchupxäna:
  Chuymamax ch"iyar ch"iyarawa, .
  ¡Quri satin janchi!
  Nayan pasión ukax jan tukuskir phichhantatawa, .
  ¡Wayn tawaqunakan munasiñapax janiw kunjamatsa chhaqtawaykiti!
  
  Imill wawaja, jumax suma uñnaqt'anïtawa,
  ¡Q"ala kayukiw laq"a patxaru!
  Jumampi nayampejj wali kusisitaw jikjjatasipjjta
  ¡Janiw jumamp jan jakaskäti!
  
  Ukat jaysañatakix suma uñnaqt"aniw akham sapxitani:
  ¡Wawanaka, jumax mä suma noviötawa!
  Iyawsapxita, nayax jumarux walpun munasta,
  ¡Munasiñ ajayux janiw chʼamaktʼkiti!
  
  Ukampis jakañax mä sallqjañawa,
  Qullqix akapach apnaqi, iyawsapxita!
  Ukat mamon lik"i , ukax nayrïri, .
  ¡Jaqix jaqitakix mä animalawa!
  
  Nayax jaysañatakix akham sasaw sista, nayranakaj jan imantasa;
  ¡Pisinkañax jiwasan jan wali masisawa, uk nayax yattwa!
  Nanacajj jumampïpjjtwa qʼala kayuni , .
  ¡James Smith chachan sarnaqäwiparjama!
  
  Ukampis munasiñax janiw tukuskiti
  ¡Janiw kuna jarkʼañanakas ni fronteranakas ukan utjkiti!
  Kunjämtix Qullan Tatitux siskistu ukhama.
  ¡Ukat icononakax bendito qhana ajanunakaniwa!
  
  Ukhamajj jaqichasiñäni,
  ¡Wawanakax wali kusisitaw jilsupxani!
  Ukat ukapachaw jakäwisax mayjtʼani,
  ¡Akapachan jukʼamp jachʼa thakinjja!
  
  Uka sirvientax jank"akiw thayar tukuwayxäna,
  ¡Nayranakajanjja hielojj uñstäna!
  Uka noble pasión ukax juk"ampiw jilxattawayi, .
  ¡Ukat uñnaqapanxa qʼañu chuymanïñaw utjaraki!
  
  Janiwa, janiw nayajj sarnaqir jaqëjjäti
  Ukat nayax adquirirakïwa, yatisktawa, mä palacio!
  Ukat jumatakix manq'at awtjata wayna,
  ¡Mä janchini wakampikiw mä corona!
  
  Walikiwa, munat masijampiw ch"axwawaytxa,
  ¡Llakisiñat mä lazoruw mantañama sasaw amuyayäta!
  Ukham concienciam aptʼasiñamawa
  Uka qʼañunakampi katjatästa ukhajja , jiwayapjjäma!
  
  Ukampis wali askiwa uka chʼaxwäwix qalltäna,
  ¡Ukax jankʼakiw nayrïr chiqar voluntariot irnaqtʼañama!
  Thakix agujanakamp chʼuqtʼatäkchisa,
  ¡Manam jakthapiwi qillqt"añ qalltawayta!
  
  Ukhamajj akajj mä nuwasïwiwa, mä nuwasïwiwa, .
  ¡Maldita jiwasax nuwasiñan ukhamarak munasiñan jikxatastanwa!
  Ukat chʼaxwäwix niyaw tukusxi,
  ¡Uka cuentan ceros ukanakax juk"amp jach"aruw jilxattaski!
  
  Ukampis uka qhepatjja, mä llakiw utjäna, .
  ¡Mä jan wali proyectil ukaw tʼijtäna!
  Nayax janiw uk munkti, iyawsapxita, .
  Ukampis ¡dominonakax mä filaruw jaquntatäna!
  
  Akax almajax alaxpachan jalnaqaski,
  ¡Uka tawaqux sepultura jakʼan saytʼatäskiwa!
  Ukat cristal nayranakapax jachapxi,
  ¡Jupax alayaruw uñch"ukiski, t"aqhisiri!
  
  -Qhiparuxa, nayaxa amuyasta, llamp"u chuymani
  ¡Jaqinakan jan walinakapax qullqiruw jilxattaski!
  Nayra jakäwix librëwa, .
  ¡Walikiwa, jichhax axsarañaw apnaqaski!
  
  Alaxpachanxa janiw nayatakix pampachañax utjkiti,
  ¡Akapachan ch"amaka manqhaparuw mantawayta, ¡monasterioruw saraskta!
  Sapa uruw qʼochunak qʼochtʼapjjäta, .
  ¡Jesus Awkix nayan irpirijawa!
  
  Ukatwa aptasin zapatonak apsuwaytxa,
  ¡Q"ala kayukiw chhijchhi taypin sarnaqañaxa!
  Ukat Cristor t'unjäwin jach'añchasa,
  ¡Diosat qʼochunak jachʼat qʼochupjje!
  Imill wawanakax wali ch"amampiw q"uchupxäna. Ukhamatwa, magia pachanxa, Jesucristor uñt"apxi ukat uñt"apxi Tatitu ukhamarak Dios ukhamarak Qhispiyiri ukhama.
  Akax chiqpachansa wali sumawa ukat wali sumawa.
  Uka qhipatxa, amuyataxa, suma uñnaqt"aninakax ch"amampiw phuqt"ata. Mä mágico varita ukaw Elisabetan ch"iqa amparapan uñstarakïna. Ukat panpacha layqa imillanakax magia varitas ukat q"ala, cincelat kayunakap kayunakapan anillonakampi apthapisin ch"akkatapxäna. Ukatsti arnaqasipxäna:
  - Abra , Mop, Kadabra ukat juk"ampinaka !
  Ukat jupanakax jan jaktʼkay manqʼanakamp chikaw mä thaya thaytʼan katjapxäna. Ukat imill wawanakax janïr amuytʼasiñatak tiemponïkasaxa, mä suma chiqanwa jikxatasipxäna. Taqi muytapanxa jisk"a qalanakaw utjäna. Ukat jan jaktʼkay walja wawanakaw jupanakatak irnaqapjjäna.
  Paqallqu marat tunka pusini marakamaw yuqall wawanakas imill wawanakas utjäna. Chika q"ala q"ala jan isinïsaw irnaqapxirïna. Qalanak khuchhurapxirïna, t"unjat qalanak camillanakar uchapxirïna, carritonakaruw cargapxirïna, palanakampi ukat palancanakampiw irnaqapxirïna. Wawanakax chika q"ala q"ala jan isinïpxänwa, q"ala kayunakapax t"unjatäpxänwa, ch"uxñachatänwa, taqiniw ch"uxñanakampi ukat ch"uxñanakampi ch"uqt"atäpxäna.
  Wawanakan janchipax jisk"akiwa, ukampis alambre ukhamawa. Jupanakax ch"uñumpiw lliphipipxi, laq"ampi, qarjataw jikxatasipxi.
  Yaqhip yuqall wawanakax p"iqip ch"uqt"atawa ukat amparanakaparux marka phichhantatawa. Ukax qhispiñ yant"apxäna sañ muni. Ukat cadenanakax amparanakaparu, kayunakaparu warktʼatarakiwa, ukhamatwa jukʼamp tʼaqhisiyapxi.
  Ukat yaqhip imill wawanakax cadenanakanïpxarakiwa ukat markanïpxarakiwa. Chiqansa, mä juk"a pachax janiw ñik"utap calvo khuchhuqapkiti.
  Ukat uka jakʼanjja, jawqʼjata uñjirinakaw utjaraki, uka jaqenakajj janiw jaqenakäpkiti. Chiqpachansa, cuerponakapax jaqinakan janchipar uñtasitäkaspas ukhamawa, thithita ukat jachʼa jaqikïkaspas ukhamawa, ukampis pʼiqinakapax manqʼañ munir jabalínakar uñtasitawa.
  Ukat wawanakarux sallqa colerasiñampiw jawq"japxi , ukhamat esclavo wawanakan ñik"utapax p"akjasi ukat wilax jalsuwayxi.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡Uka sawutanakaxa ! ¡Uka yuqall wawanakaru, imill wawanakaru qhispiyañasawa!
  Dracma kullakajj wali chʼamampiw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Nayaxa aka tuqitxa iyawstwa ! Ukampis ¡yanaptʼasiñwa munstanjja!
  Uka rubio ch"axwirix musphataw jiskt"äna:
  - ¿Kuna yaqha yanapt"anakas utji?
  Condesa ninfax akham sasaw jaysäna:
  - Yanapt"awinaka moral ukhamaraki mágica ukanakampi.
  Imill wawax q"ala kayunakap ch"iqt"asaw jach"aptäna, khitis mä pelicula marco jach"aptaykaspa ukhama. Uka qhipatxa, qhixu qhixu arumpiw arnaqasïna:
  - ¡Munat wawanaka esclavonaka! Jumatï libre jaqëñ munsta ukhajja, ¡qʼochtʼam! Ukat Dios Tatitu Qhispiyiri Jesucristot qʼochupjjam.
  Elizabeth kullakax chiqaw sasaw qhanancht"awayi, ukat q"ala kayunakap ch"iqt"asaw akham säna:
  - Q"uchumpi muspharkaña arunakampi, qhispiyasiña thaki!
  Wawa esclavonakax janiw chivonakan ch"iyjataparusa ukat uñjirinakan jaqir uñtat jabalíes ukanakan axsarañjam arnaqatanakaparux yäqapkänti , ukat qhana arunakapampix q"uchupxäna ukat q"uchupxäna, mä ruiseñor trilljama:
  Jiwasax jan wali Awkisan wawanakapätanwa,
  ¡Awk taykanakax juchachasipxäna, ¡mutuyäwix jiwasaruw puri!
  Ukat ukhamat jach'a Qhispiyirix taqiniru llakinakat qhispiyañapataki,
  ¡Jichhakiw chuymas Diosar kuttʼayañasa!
  
   Munat Jach'a Tatitu Jesus,
  ¡Munassmawa, jach'añchatäñamawa Qhispiyiri!
  Jach"a jaqir luqtañanxa , waynax janiw axsarirïkiti,
  !
  
  Ukhamaw wawanakax Hajj ukar sarapxäna,
  ¡Thakix ch"amawa, ukampis ajayux wali jach"apuniwa!
  Cristo Atipjirix samkanakaman utjpan,
  Ukat khititï jan walinak lurki ukajj wiñayatakiw jiskʼachatäjje!
  
  Jiwasax ayuno ukat jaya pachaw sarnaqapxta,
  ¡Ukat qʼala kayunakajajj niyaw wilajj mistuwayjje!
  Ukampis aka planetasajj Taqe Chʼamani Diosan utapawa,
  ¡Ukat chʼamaktʼat arumanakax wali qhanäkaspas ukhamawa!
  
  Chiqansa, qamir jaqix kuttʼanisaw larusirakini,
  Jupax saniwa: ¡alaxpachankir reinox mä quimerawa!
  Ukampis Querub reyejj aruntäna,
  Ukat jachʼa jachʼa tukur apnaqäwejj Gehena markanwa tukusini!
  
  Ucampis mayisisajj taqeniruw perdontanjja,
  ¡Sapa iconojj mä qollan sutiniwa!
  Jaqinakax mä juk'a suma chuymanïpxpan,
  ¡Jan wali jaqinakax ajayun mayjäpxpan!
  
  Kunatsa sarapxtanxa, thakin wali t'aqhisiyata,
  ¿Kunatsa jan juchani wawanakax uk munapxi?
  Diosan markapar mantañ muntanjja, kawkhantï Jupajj jakaskäna,
  ¡Kawkhantï Cristojj chʼusa anunak taypin tʼijtkäna!
  
  Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, iyawsäwin chʼamanïtap uñjasa,
  Uka tʼijtʼir jan wali jaqejj qonqortʼasïna!
  Qhispiyasiñ thakix ch"amawa, wali jayarakiwa,
  Ukampis ¡janiw kuna jan wali lurañas qʼañu lurañat sipansa jukʼamp jan wali lurañajj utjkaspati !
  
  Qullan Jesusax janiw jiwasatak llakisiñ munkänti,
  ¡Amuyunakapax wali qhanawa, sumankañamp phuqt"ata!
  Chiqansa, jupax janiw nayra diosanakjamäkiti,
  Lema, ¡janiw jaqit mä idolo lurañamäkiti!
  
  Ukampis kunjamarak akapachasajj jan sinttʼasirïpachasti,
  ¡Uka infiernojj manqha pacharuw apnaqi!
  Kunjam kusisiñasa, mä horan kusisiñasa, .
  Uka Abel jiwata, ukat ñanqha Cainax trononkxi?!
  
  Tatitux jaysataynawa: jaqinakan munañapawa,
  !
  Uka jach"a apnaqirixa, mä qhuru jan wali jaqiwa, .
  ¡Jachʼa idolojj jan principion Judas satawa!
  
  Ukampis jumanakax jakañan wawanakapäpxtawa, q'uma almani,
  ¡Patak patak kilometronakwa qalanaka ukat cardonak patjjan sarnaqapjjta!
  Jach'a Cristomp chikaw apnaqañ munapxtaxa,
  ¡Ukham yantʼirix jan katariru pantanoru irpañapataki!
  
  Qhispiyirin ch'amapax jumaruw purini,
  ¡Jupaw khuyapayasiñ warxatäna, jisk"a wawanakan usuchjatanakap qullasa!
  Almaman arrepentisiñajj jan tukuskaniti,
  ¡Markan Chiqpacha Diosan familiapankapxpan!
  Uka qhipatxa, panpacha imillanakax q"ala, bronceado, musculoso kayunakapsa ukat magia varitas ukanakap apthapipxäna ukat wasitat ch"akkatapxäna, ukat mä jawir magia ch"amampi ukat arunakampiw antutapxäna.
  Ukat suma yänakax alaxpachat jaquntañ qalltäna. Ukat pä kayuni jabalínak taypit walja uñjirinakaw tortanakar tukuñ qalltapxäna, jan ukax heladompi lurat quri vasonakaruw tukuñ qalltapxäna. Ukat esclavo waynanakan amparanakapan kayunakapan cadenanakapax kunayman saminakani ukat wali suma dragees ukanakaruw chʼiqiyañ qalltäna. Ukat wali sumapunïnwa.
  Esclavo wawanakax grilletepat qhispiyasipxäna ukat kusisitaw amparanakap qʼala kayunakap alayaru jaquntapxäna. Uka qhipatxa, ch"allxtañ qalltapxäna. Wali kusisita ukat ch"amampiw t"axllirt"apxäna.
  Ukat uka qhepatjja, alajjpachat jupanakar saraqanir walja milagronak milagronak aptʼasisaw nuwantapjjarakïna. Chiqansa, wawa esclavonakax manqʼat awtjatäpxänwa, jan chʼamanïpxänwa, qalanak apsuñ utanakan wali chʼama irnaqasax qarjatäpxänwa.
  Ukampis uka pachpa tiemponjja, jichhajj larusisaw kisunakap uñachtʼayapjjäna. Ukat wal kusistʼapjjerïna. Ukat cadenanak apsusipkäna uka waynanakan kusisiñapax wali chʼamapunïnwa...
  Inas jupanakax jakäwipanx ukham suma manq"anak uñjapkpachänti, ukat ukham waljani.
  Yuqanakas imill wawanakas amparat kattʼasisaw patat aynacharu jaltʼasipjjerïna. Ukat kusisitax wali jach"a chuymampiw q"uchupxäna:
  Elfiat sipan jukʼamp jachʼa imperiojj janiw utjkiti,
  ¡Qullan marka, muspharkañ marka!
  Jiwasax akapachan juk"amp kusisiñ chiqar tukuyañ muntanwa,
  ¡Jumanakax Tatitun jan tukuskir churatäpxtawa!
  
  Abedulanakamajj perlanakjamaw lliphipiski,
  ¡Ukat otoño phaxsin álamo sat quqanakan quripax!
  Taqi jaqinakat sipansa jukʼamp qamir tukuñäni, iyawsapxam,
  ¡Wawanakasan jachʼa thakip uñjañäni!
  
  Wali kusisiñ pachax puriniwa,
  ¿Kunapachas cienciajj jiwatanakar jaktayani?
  Ukampirus, arrecifes ukanakar atipt"añasawa,
  ¡Chiqpachansa, ¡jupatakik munañax mä qhuru parásito ukhamawa!
  
  Janiw mayacht'asiñax utjkiti, jaqinakax jan walt'awinakan jikxatasipxi , .
  Ch"axwawix utjaskakiwa - ¡janiw tukuyañ yatipkti!
   Wila ch"uxu usux nayra ch"akhanakaruw ch"allt"i, .
  ¡Corona de ch"aphi ch"aphi!
  
  Ukhamaw jichhax jakasirinakan destinopax , .
  ¡T"aqhisiña, ch"axwaña ukat munat masinakamar jiwayaña!
  Qhixu qhixunakax wila ch"uxñaruw qhant"äna,
  ¡Ejercitox manqha pachat jaqunukutaw uñjasiwayi!
  
  Ukampis kunas ukax - janiw jark"atäkiti, .
  jan wali jaqiw jikxatäna !
  Jakirinakax mä suyt"äwikiw utji, .
  ¡Aski lurañatakixa, taqi kun tʼaqhisiyañamawa ukat katjañamawa!
  
  Ukham jaqin egoísmopat sonrisa, .
  ¡Janiw sociedad ukarukiti, jan ukasti juma pachpa luqtañatakikiw!
  Ukatwa orkshismo sat yupaychäwix uñstawayi,
  ¡Ukat jichhax janiw jach"añchäwix utjkiti, janiw almax utjkiti!
  
  Ucampis Qullan Diosasa Jesusaw jiwasan uñjirisaxa,
  ¡Juchamarux atipjasmawa sasaw säna!
  Ukhamasti, Tatitu yatichirixa mayïna:
  !
  
  Ukampis jan armasimti,
  ¡Elfes ukanakar servim jilata, taqi ch"amamampi!
  Awki markan wawanakapax janiw liebres ukhamäxiti,
  ¡Ukat falconax janiw mä jan wali gorrión ukhamäkiti!
  
  País Ortodoxo ukan banderapamp chika,
  ¡Mä regimiento de pallapallanakaruw uka ataque ukar irpañäni!
  Suma sarnaqañax k"ajkirïpan, jach"añchatäpan, .
  ¡Mä fila qʼala colmillonak pʼakjañäni!
  
  Ukhama, kunapachatï chʼaxwäwin laqʼapax chʼamaktʼki ukhaxa,
   ¡ Jiwasax nativo Duendesarux t"unjatanakat jaktayañäni!
  Ukat akaw pallapallanakan chuymapan munañapaxa,
  ¡Taqinipuniw mä kusisiñ pacha lurañäni!
  Wawanakan q"uchupax kusisiñamp munasiñampi, ch"amampiw phuqt"ata, ukat ch"axwañ munañampiw phuqt"ata, ukampis lurañ munañampiw phuqt"ata.
  Mä suma tawaquw mä isimp isthapt"ata uñstäna, warawaranakat sawutjama, ukat jupax ch"iyar janq"u unicornio patxaruw t"ijtäna. Ukat amparanakapanjja, rizonakamp chʼoqantat mä varita mágica aptʼatäskäna. Ukat imill wawax muxsa arupampix chillqt"asïna:
  - ¡Nayaxa hada Malvina! ¡Nayaw wawanakar uñjapxäma, ukhamat kusisipxañamataki, jan khitis kunkamar mä yugo uchañapataki!
  Dracma kullakajj Elisabetaruw pʼeqep chʼoqtʼäna:
  - ¡Walikiwa, ¡jiwasataki sarañ pachaw purini! Jiwasax aka chiqan misión ukan chiqap tukuyapxta. Jichhax T ukan flotapar tukuyañ pachaw purini .
  Uka rubio warmix akham sasaw uñch"ukisïna:
  - Jichhaxa, japonés jaqinakaxa pä tunka t"unjirinakaruwa chhaqhata ataque ukanxa ukhamaraki tunka pusini barcos juk"ampi jiwasampi ch"axwañanxa, jichhaxa escuadrón ruso ukaxa juk"ampi ch"amaniwa. Ukhamajj ¿kunatsa almirante Makarov chachajj jupa pachpa uñachtʼayañapatak jan jaytki? Uka pachparakiw, chʼaxwäwin milagronak lurañ conchas ukanakar yantʼañama , nayrïr gorranakapampix?
  Ninfa imillax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa, Makarov jupax janiw jach"a uñt"atäñat jark"atäñapäkiti ukat Ushakov ukat Nakhimov jupanakamp chika sayt"asiñ askipataki. Ukampis jiwasan crucero "Varyag" ukax q"ala kayuni imill wawanakamp chikaw uka ch"axwäwinx chikancht"asipxañaparaki.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Jach"a kusisiñampi!
  Ukat imill wawanakax flota japonesa ukamp jank"ak nuwasiñatakix jupanakan utaparuw jank"ak sarapxäna .
  Chiqansa, almirante Makarov sat chachax uka escuadrón sat jaqiruw qutar irpäna. Jupajj Alejandro III sat chʼamani zar sat chacharuw nayratpach pʼeqtʼañapatak uttʼayatäna. Ukat chiqansa, naval ukan wali yatxattʼat mä comandantew uka escuadrón ukarux kunjamsa maniobrar yatichäna. Ukat chiqpachansa, janiw jachʼa barcon nuwasiñar jankʼak sarkänti, jan ukasti jukʼamp jaya barconwa nuwasïna, uka barcox Comet sat crucero satawa.
  Ukat wali yatiñan almirante Makarov chachajja, T. chachajj janiw nuwasiñat jitheqtkaniti sasaw amuyäna. Chiqansa, samurai sat jaqin jachʼañchäwipax rusanakan jan waltʼäwip katuqañapatakiw mayitayna. Ukat uñisirimp jikisiñatakiw mistuñama.
  Panpacha escuadrón ukanakax ch"axwañ formación ukan jak"achasipxatayna. Ukat kunjamtï suyapkäna ukhama, jupanak taypin mä duelo de artillería ukaw utjañapäna. Togo markax Frederick Segundo jaqin estiloparjamaw tácticas lineales ukanakatak wakicht"asiskäna. Ukampis almirante Makarov chachajj mayj mayjwa luräna.
  Jupax T 's insignia ukarux barconakapamp atacatayna. Ukat jankʼakiw paqallq escuadrón chʼaxwañ barconakax Mikasa sat barcor jiwayir ninap apthapipxäna .
  Aka pachanx crucero Varyag ukax ch"axwawiruw mantarakïna. Ukatx mä agresivu ukat suma equipo de niñas descalzos de bikini ukanakaw uñacht"ayasi. Ukat t"ijtapxi, ch"axwapxi, herramientas arrastre ukat chispi, q"ala, muyu, mä graciosa curva de pie, talones.
  Elisabetampi Dracmampix imill wawanakarux kamachinak churapxäna. Jupanakax janiw kunakipans flota japonesa ukar magia ch"amap apnaqañx uñisipkiti , ukampis janiw almirante Makarov juparux jach"añchäwip apt"apxañapäkiti.
  Ukampis layqa imillanakax jupanakpachaw llätunk pulgadani pistola uñchʼukipxi ukat mä jiwayir proyectil apsusipxi. Jupax mä trayectoria curvada ukanw t"ijti ukat crucero samurai ukarux wali chiqaparuw ch"allt"i. Armaduraruw mantasinx phallawayxi, munición depósito ukan chiqapa. Jupanakax phallapxiwa ukat mä phallawiw utji. Jachʼa tʼunjäwinakaw utjaski.
  Ukat Inti jalsunkir Uraqin crucero sat barcopax chikat jaljasisaw chhaqtxañ qalltäna.
  Mikaso ukax wali jan walt"awinak katuqaraki . Ukat Japón markan flotapan jukʼamp jachʼa barcopajj nina nakhantatänwa ukat chhaqtañwa qalltäna. Ukat ukax jiwayir uñjañänwa.
  Almirante Makarov chachajj akham sasaw sawkasis qʼochüna:
  Ukat ukhamatwa irnaqäwinkkasax umäna,
  Ukat jupax tenienteruw jawq"jatayna ...
  Mä tsunami ukaw jikxatasïna, .
  ¡Uka uma taypinwa umamp chhaqhayasïna!
  Elizabeth ukat Dracma jupanakax yaqha jiwayañ proyectil apayapxäna, ukat ukax yaqha crucero blindado ukar ch"allt"äna, mä juk"a jach"a, ukax mä escuadrón ch"axwañ barcot sipanx mä juk"a jisk"akiwa. Ukat mayamp ladopax p"akjataw uñjasiwayi, ukat almacén ukaruw tukuyäna kawkhantix shimosa ukax imatäkän ukaru. Ukat wali chʼamani phallawi, ukhama jachʼa barcos tʼaqanuqtatäxiwa. Ukat mayamp japonés marineronakax umaruw jaltasin umamp chhaqhayasipxi. Ukat waljaniruw uka jachʼa, chhaqtir metalat lurat hidromasaje ukamp aynachtʼayataraki.
  Layqa imillanakax q"ala, wali hipnotizante kayunakapamp sayt"asipxi, ukat wasitat pistola uñacht"ayapxi. Ukat japonés ch'axwañ barco " Mikaso ", nina nakhantayata, chhaqhata ukat manqhar chhaqhata almirante Togo ukamp chika . Janiw aka sarnaqäwinx uka legendario comandante naval ukax jan uñt"atäkaniti ukat jach"aruw tukuni. Ukampis inas, chiqpachansa, Togo markax Japón markan sarnaqäwipanx wali suma almirante ukhamächi. Payïr Jach"a Ch"axwäw pachanx Inti jalsu Uraqix janiw uka nivelan comandante naval ukanïxänti.
  Ukat ukax chiqpachansa, uñisiñanakax kunjamsa sarnaqäna ukaruw mayjtʼayäna.
  Ukat imill wawanakax mä escuadrón ch"axwañ barcoruw mä disparompiw chhaqhayapxäna. Uka pachanx ukax clasificación ukanx juk"amp jach"a kasta barcow utjäna. Ch"axwañ barconakax janiw jichhakamax uñstkiti.
  Elena kullakajj akham sänwa:
  - Akax chiqpachapuniw ch"axwañax wakisi.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Ukampis jaqinakax jiwapxaraki.
  Uka rubio terminador ukax apsuwayiwa ukat q"ucht"awayi:
  Jaqinakax metal layku jiwapxi
  ¡Metal ukatakiki!
  Jaqinakax metal layku jiwapxi
  ¡Metal ukatakiki!
  Supayajj ukankir jamachʼinakaruw apnaqi
  ¡Taqi colerasiñaw ukan utji!
  Ukat paqallq escuadrón ruso ukan chʼaxwañ barconakapax yaqha japonés barcoruw nina naktäwinak apthapipxäna. Ukhamajj mä total jawqʼjataw utjäna. Ukat taqi kunas wali chʼamampiw tʼijtir conchas ukat jiwayir pistolanakat lurasïna.
  Elizabeth ukat Dracma jupanakax juk"amp mä qawqha barconak chhaqhayapxäna, uka qhipatx almirantep chhaqhayasax ukat walja chhaqhatanak uñjasax japoneses jupanakax qhispiñax juk"amp askiwa sasaw amtapxäna.
  Uka qhipatxa, organizado resistencia ukax tukusxänwa. Ukat ukat taqi kunas uñisirir arknaqañaruw tukuwayxäna.
  "Varyag" crucero ukan imill wawanakax-marineros ukanakax ch'axwapxäna, jiwayir ch'amampiw conchas ukanakamp jaquntapxäna, ukat q'ala, olivo, suma, q'uma, musculoso kayunakapax qhant'äna. Ukat mä espectáculo ukhamänwa - ukhamakiw munasiña.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Jiwasaxa mä tripulación glamorosa ukaniwa. Jiwasax nayrar sartañasawa barcor sarañataki.
  Dracma kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Jisa, glamoroso ukhamaraki, pachpa pachana, combativo !
  Imill wawanakaxa, chiqpachansa, q"ala, cincelada, seductora kayunakapampi, jach"a chuchupampi, jisk"a cinturanimpi ukhamaraki luxus caderas ukanakampixa wali sumawa. Ukat uka pachparakiw, jupanakax juk"akiw bikini ukamp ch"uqt"ata, wali sexy ukat expresivo. Ukat musculonakapax wali suma, armonio ukat simetría ukanakawa, chiqpachansa chachanakarux walpun muspharayi.
  Ukat rosa, qʼala talonanakapajj qhantʼiwa, ukat suelapas wali suma kʼachachtʼatawa, ukat hipnotizante ukhamawa, ukat jukʼamp chʼamani chacha warmi ikthapiñajj loco tukuñakiw .
  Ukat kuna apetitoso ukat suma thujsa imillanakax thujsapxi. ¡Jupax Diosan manq"apjamawa, janiw uñt"atäkiti ukat loco tukuyiriwa, ¡ imaginación ukarux phichhantaraki !
  Ukat ukhamat imill wawanakax yaqha escuadrón japonés ch"axwañ barcoruw chhaqhayapxäna.
  Jupax janiw Varyag-at jayarst"kaspati.
  Elizabeth kullakajj lakap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  Uka barconakajj pʼakjataw ikipjje
  Uka pechonakax jist"aratawa...
  Esmeralda ukat rubí ukanakax jallur uñtataw jallu...
  Dracma kullakajj wali kusisitaw akham säna:
  Jumatix qamirïñ munsta ukhaxa,
  Jumatï kusisit jakasiñ munsta ukhajja,
  Jiwasampi qhiparapxam, imilla
  ¡Japonés jaqinakarux wali ch"amampiw jawq"japxta!
  ¡Samurai ukarux wali ch"amampiw atipt"apxta!
  Ukat ukhamaraki. Chiqansa, T "s escuadrón ukan taqpach jach"a barconakapax nayratpach chhaqtxapxi. Ukat jichhax uñisirinakax janiw kuna ch"amas utjxiti. Ukat qhipa vasonakax arknaqañ pachanx chhaqtxapxi.
  Ukat Varyag sat barconkir imill wawanakajj qʼal loqtapjjäna. Amuyataxa, jupanakax chiqpachapuniw chachanak munapxi. Jupanakax temperamental warminakawa. Ukat wali agresivu ukhamaraki.
  Ukat uka pachparakiw, wali suma ukat suma uñnaqt"ani.
  Ukat qʼillu ñikʼutapan manqhankir musculonakapajj mercurio sat bolanakjamaw liwjjati.
  ¿Kunjamatsa japonés jaqinakax ukham jaqinakarux saykatapxaspa? Imill wawanakax jan kuna jan walt"awimpiw t"ijtapxi ukat tukjapxi.
  Aka imill wawanakax wali jach"a ukat elegante ukham uñtat culonakaniwa, ukax juk"akiw jisk"a bragas ukanakamp ch"uqt"ata. Ch"aman chacha warmin representantenakapax uka tuqitx loco ukhamaw tukupxi.
  Dracma kullakax lart"asisaw apthapïna ukat mä pulsar mágico varitapat apsuwayxäna.
  Qhipa crucero japonés ukax niya mä ratukiw mä jach"a, suma q"apkir torta ukar tukuwayi. Ukat cubiertan walja marineronakajj confitería sat kʼachachtʼäwinakampiw isthapitapjjäna, wali kʼajkir kʼachachtʼäwinakampi ukat crema, leche condensada, miel ukat yaqha suma manqʼanakampi pintatänwa .
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Kusapuni!
  Ukat ukar ch"iqt"aña suma, bronceado, wali seductora kayunakapan q"ala kayunakapampix, japonés t"unjiriruw mä kunar tukuyäna, ukax mä jach"a torta amtayi, crema de chocolate ukamp phuqt"ata ukat fresas ukanakamp ch"allt"ata.
  Layqa imillanakax coro ukan q"uchupxäna:
  Jupanakan qhipäxapanx Gascony , .
  Jiwasax suma sarantäwimp jach'añchañäni...
  Japón markax mä suma markawa
  Ukampis ¡Elfiax wali sumawa!
  Ukat mä pachan q"ala kayunakan kayunakap ch"allt"asitapata ukhamarak varitas mágicas ukanakamp ch"allxtatapatxa, flota samurai ukan qhipa barconakapax quri, platino ukat qullqi vino vasonakaruw tukupxäna, walja color helado ukamp mä qullumpi. ¡Ukat marineronakajj exótica bayas ukar tukupjjäna, jan ukajj frutanakar khuchhurat khuchhurat frutanakaruw tukupjjäna!
  . JANK"A 3. JAQINA
  Yaqha tʼaqa jiskʼa manqʼajj Elisabetampi Dracmampiruw apanipjjäna. Jichha kutix t"ant"a, gaseosa ukat leche ukanak mä suma esclava warmiw jupanakar puriyatayna. Jupax niya q"ala jan isinïnwa, jisk"a bragas ukat mä cinta elástica, seductora pechopanx juk"akiw chuchup ch"uqt"äna. Imill wawax kimsa trenzanakanïnwa, kimsax mayj mayj saminakanïnwa, ukat amparapanx loto panqarar uñtat adhesivo phichhantatänwa. Uka esclavo waynan qʼala kayunakapajj amukiw sarnaqäna, jupa pachpas janiw mä arsa arskänti. Despedidañatakejja, jan suytʼataw qonqortʼasïna ukat Elizabeth kullakarojj nayraqat chʼeqa kayupampi ukat chʼeqa kayupampi qʼala kayupat jampʼattʼäna.
  Uka q"illu tawaqux musphataw jiskt"äna:
  - ¿Kunatsa yaqhaxa akaxa?
  Wayna suma uñnaqt"an esclavox janiw jayskänti, ukat amukiw rosa q"uma jariqat talonanakap qhant"ayasax sarxäna.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Amuyataxa jupanakaxa mä jach"a jaqitaki katuqapxi. Ukat jukʼamp sum manqʼañsa qalltapjjetäna. Ukhamajj inas kuna kusiskañas jutïrin utjchispa.
  Chiqansa, gaseosax mantequillampiw luratäna, ukat likʼi aychampiw utjäna, ukat lechex juntʼu ukat frescorakïnwa.
  Manqʼasa umasasti, Elisabetajj wali llaktʼataw jikjjatasïna. Ukhama, ukax manq"añ tukuyatatw lurasi. Zafiro nayranakapajj jistʼantasïna ukat ikiñar purtʼasïna.
  Ukat jupax ukham samkasïna...
  Elizabeth kullakax mä equipo de personas ukanakan nayraqatapanw q"ucht"awayi, jupanakax uniforme militar ukan epaulettes ukamp isthapt"ataw q"ucht"awayi, ukat juk"ampirus, wali jisk"akiwa, oficiales ukanakax tunka suxtan maranit pä tunk maranipxänwa, ukat jupax taqpach poema ukarux wali kusisitaw uñacht"ayäna:
  Nayax qarjataw universo taypin sarnaqta, .
  !
  Ucampis mä sapak Tatituruw mayt'ta,
  masinakaman akapach arxatañataki !
  
  Ch"axwäwix, jan mayjt"äwip yatisax , nayaruw purinitu, .
  ¡Jan khuyaptʼayasir chʼiwipampiw imtʼitäna!
  Espadax ch'ullqt'atawa, jan uñt'asax vaina,
  ¡Akanjja, uka ñanqha dragonajj chhuxriñchjasïna!
  
  Ukampis prusiano caballero, mä ch"aman heroe, .
  Jupax janiw p"akintkaspati, ¡absolut infiernowa!
  Jupasti lunthatanakarux sänwa: Juman concienciamax janiw lunthatasiñakiti -sasa.
  Niyakejjay honradöñajj jiwasanakächejja, ¡suytʼañajj utjatap yatipjjam!
  
  Lunthatasti axsarayasxänwa, mä axsarkañ espada uñjäna,
  ¡Jan wali luräwinakat mä qhuru kuttʼayañaw utji!
  Mä kutikiw munañanakamp phichhantsna ,
  ¡Ukat mä jach"a premio Pachamamataki!
  
  Khitinakatix jan munasipk ukanakax janiw uka t'aqhisiñanak yatipkiti,
  ¡Kunas yaqha askichäw apanini!
  Ukampis ninasasti, iyawsapxita, janiw jiwarkänti,
  !
  
  Uka jakthapiwixa, chiqpachansa, wali ch"ama Diosax jutaski,
  Jupajj jan chʼamani ukat ajjsaririrakiwa ukat janiw kunjamatsa arjjatkaspati!
  Aka kasta puntuación jaqinakaruxa churatarakiwa, .
  Jakirinakan ejercitopax t"unjatäxiwa!
  Ukampis jaqix mä ch'uqi ch'uqimp sasiwa,
  ¡Iyawskani ukhaxa, janiw chhaqkaniti, uk yatipxtawa!
  Nayrar sartañ ch"uqi, yatipxtawa, janiw wañt"kiti, .
  ¡Alajjpachan mä espacio uñjtanjja!
  
  Kunas aka pachan munasispa, suma sarnaqañasa, .
  ¡Ukhamaw jaqinakan sarnaqatapaxa!
  Kusisiña, wayna larusiñanakax ist"asi, .
  ¡Ukat mä machaq culturaw jilxattaski!
  
  Conservatismo ukax jiwasan qhuru verdugowa,
  ¡Jaqinakan amuyt"awipax mä qalar uñtat cadenampiw chint"ata!
  Ukampis ch"amakïchi ukhaxa, pallapallax janiw jachkiti,
  ¡Iyawsapxita, huelga ukan nuwasir jaqinakäñäni!
  
  Nayratpach suyt"at atipt"äwix purinxiwa,
  ¡Ukat khitis uka toqet pächaspa!
  Amuyt"awix mä jaqiwa, mä ch"ullqhi aguja, .
  ¡Khititï heroe ukhamäki ukajj janiw payaso anattʼañapakiti!
  
  Nayax iyawstwa planetax kusisiñ jikxatani,
  ¡Jiwasax, nayax yattwa, taqiniw muxsa ukat suma uñnaqt"anïñäni!
  Ukat colerasiñax mä chiqap qullqi payllistaniwa,
  ¡Jupanakax taqi chuymaw siwara yapu ch"aphinakampi phuqantatäpxani!
  
  Jiwasax janiw sumankañ yatipktanti, ukax jiwasan suertesawa,
  ¡Evolucionajj wali qhurupuniwa!
   Uraqpachanxa jan tukuskir jan waltʼäwinakaw utji ,
  Ukan utjki uka sapa luratanakax sapakïpxiwa!
  
  Jiwasax wali askiwa sasaw suyt"apxta
  ¡Kusisiñas utjani ukat axsarañax chhaqtxaniwa!
  Ukat taqi yuqall wawanakax familiar uñtataw tukupxani,
  ¡Ukat machaq thakxa jiskʼa tʼaqampiw qhanañchtʼañäni!
  Uniformeni ukat uniformeni waynanakaw ch"allxtapxäna:
  - Jach"a, Pushkin jan ukax Lermontov ukham. Uka pachparakiw markasar munasiñax uñjasiraki.
  Elisabetajj jiskʼa chuymampiw nayranakap jiskʼachäna:
  - Nayax jach"a poeta ukan yatiqirikïtwa. Taqi kunat sipansa, akax jawsataxan mä chimpupakiwa.
  Jupan masipax ninfa satänwa, jupax paqallq color peinado Drachma satänwa, jupax akham sasaw iyaw satayna:
  - Jisa, walja yateqañanakawa utji. Ukañkamasti manq"asipxañäni, umapxañäni.
  Manq"apxäna, juk"at juk"at, ukat kunjamtï yatiqapki ukhamarjamaw política tuqit llamkt"apxäna, jutir ch"axwäwinakan suyt"awinakapat aruskipt"asa.
  Kupi tuqin quntʼatäskäna uka guardia waynax wali yatiñan familiat jutir mä jachʼa jaqiwa.
  Jupajj akham amuyäna:
  - Qhawqha jaqinakasa, jilpachax katuntat jaqinakawa, CSA ukan jiwapxi, jaqinakan taqpach sarnaqäwipanx juk"amp t"unjir armas uñstayasa. Jaqinakax irradiata, ñik"utapax ch"iyjatäna, ñik"utapas ch"iyjatäna, ukat kutt"ayañatakix jawq"jata ukat ersatz t"ant"akiw katuqapxäna.
  Régimen estalinista ukax jan jaqirjamawa, kunatix nayrax juk"amp libre ukhamarak democrático ch"amanïkän ukat sipansa, mä jan wali imperioruw tukuwayi.
  Dracma kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Hemisferio Occidental uksana juk"ampi qhispiyasiña munasiri markana comunismo amuyunaka phuqhañatakixa, janiwa jani axsarañampixa luraskaspati . Hitler chachan totalitarianismopax Alemania markarux kunarus puriyatayna uk amtañäni. Mä jach"a culturani markax mä tama lunthatanakaruw tukuwayi.
  Uka waynax janiw sasaw säna:
  -Hitler, chiqans antisemita ukhamawa, ukampis jupan apnaqawipanx janiw estados comunistas de América uksanx ukham axsarañax utjkänti. Ukat judionakax derechunakapat apsutäpxänwa, KSA ukanx niyas janiw libertad ukax utjkänti. Yamas denuncianaka ukat tʼaqhisiyañanakas jukʼamp jiljjattaski. Jakhuwi jist"antatanakataki amtanaka ukhamaraki jiwayañataki lista ukanakaxa markanakaru apayatawa. Ukhamaw mä urux mä taqpach división ukan jaqinakarux balamp jiwayapxi. Responsabilidad penal ukaxa phisqa maratpachawa uñt"ayataraki. ¿Alemania markanxa ukham paspachänti?
  Condesa ninfa Drachma kullakajj amtasïna, aka universo taypinjja Hitler chachajj janiw jichhakamajj walja wila wartäwinak lurañ puedkänti, kunjamtï 1990 maranjja jupankirinaka . Chiqansa, chiqpachanxa, nazis ukanakax Unión Soviética markar atacañ tukuyatatxa, walja jaqinakaruw axsarayapxäna, judionakarus ukhamaraki. Aka chiqanx Alemania markax jank"akiw atipt"asiwayi, ukat frontera tuqin ch"axwawinakax mä juk"a pachatakikiwa. Fascismo ukax janiw taqpach jach"a kankañapampix sonrisap uñacht"aykänti. Comunismo tuqitxa, mä sallqa, niyas jan amuyt"kayaw lurasiwayi : Stalin jupax uraqpachan juk"amp qamir ch"aman p"iqinchiriparuw tukuwayi. Jichhajj akapachajj mayjäjjewa. Ukat ukax amuyt"añaw wakisïna.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Inas akax Estados Unidos markatakix castigo ukhamächi, jupanakax jupanakpachaw jach"a jach"a tukuñ thaqhapxäna ukat janiw kuns lurapkänti yaqha jaqinakan manq"at awtjata ukhamarak pisin jakasir jaqinakataki. Biblia, Apóstol Juanan Apocalipsis qillqatanxa, pä wajjrani mä animalatwa parli, kunjamtï mä uwijax aka Uraqit mistuski ukhama. Akax mä k'ari profetawa, jupax mä dragón ukham parli, akapachar uka jach'a axsarkañ animalar katuyasa. Jilapachax EE.UU. markatw parlasktanxa. Nayra uywanakax qutat mistunipxäna, markanaka ukat jaqinakar uñtasita, jan ukax juk"ampirus tantachasipxatapa uñacht"ayi, ukat aka uraqix juk"a jaqini territorio sañ muni.
  Dracma kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  - Uywa, ¿aka comunismo?
  - Comunismo tuqit mayjt"at amuyt"awi jan cristiana moralidad ukampi. Diosamp jan alajjpacha lurañ yantʼañajj janiw phoqaskaniti. ¡Jan Diosampi kusisiñajja, jan chuymani munasiñampi sasiwa! - Elizabeth kullakaxa tukuyxiwa.
  Uka guardia waynajj akham sänwa:
  - Akaxa wali chiqapa arsuwiwa. Cristox suma chuymanïñ tuqit mä uñachtʼäwiwa. Jaqinakan askipatakix jan aguantañjam t"aqhisiñaruw puri, cruzan payïr jiwañap katuqasa.
  Dracma kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  - ¿Kunjamatsa payïrixa?
  - Awki taypit t"aqanuqtañ jikxataña. Trinidad ukan jaljawipa. Jupajj taqe juchanakas uñjäna, jukʼamp jan walinaka ukat wali ajjsarkañ juchanakas uñjarakïnwa. Ukajj wali muspharkañänwa. - Sataynawa waynaxa.
  - Aka pachanxa, angelanakaxa, jani aynacht"at pachanakana representantenakapasa, jupanakaxa janiwa Supayaru arkapkiti, ukhamaraki Diosar taqi chuym sayt"asipkarakiwa, juparu uñch"ukipxäna. Taqi kun lurayirix tʼaqhiskäna uka cruzanak taypinwa atipjañ himnox istʼasïna.
  - ¡Janiwa jalt"ata pachanakakiti! Amuyataxa, ¿janit taqpach ortodoxo ukhamäktati? - -sasawa Dracmaxa jiskt"äna.
  - Rusia markan Constitución ukax libertad de conciencia ukaruw garantiza. Awk taykajajj ortodoxo religionanïpjjänwa, ukampis qhepatjja, mä machaq Iglesia Adventista del Séptimo Día ukaw jikjjatayäta. Jupanakajj qellqatanakarjamaw kunjamsa cheqaparjam creyiñ yatichapjjetäna. Yamas ortodoxo sacerdotenakas qalltan cristianonakax sábado urukiw amtapxäna, ukat janiw icononakanïpkänti, ukxa janiw sapkaniti.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Akaxa judaísmo ukana herenciapawa. Jupax kuna uñacht"äwis jan ukax pinturas lurañ axsarañampiw uñt"ayasi . Ukatwa judionak taypinxa niyas jan artistanakax utjkiti. Ukampis Machaq Testamentonjja, janiw icononak jarkʼatäkiti.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Kunjamasa saña, payïri kamachixa qhiparakiwa. Jan juma pachpa mä idolo luramti.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Ukhamajj icononakajj janiw idolonakäkiti, jan ukasti jaqempi Cristompi chika taypinkirinakäpjjewa.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Qillqatanxa siwa: - Jiwasaxa mä sapa Diosaniwa, mä sapa mayniru Diosampi jaqinakampi chikachasiri: jaqi Jesucristo.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw säna:
  - Akaxa janiwa kunsa sañ munkiti. Diosajj mä sapa taripirirakiwa, ukampis uka pachparakiw akham sapjjaraki: "Santan jaqenakaw akapachar juzgapjjani" sasa. Ukhamajj janiw Biblian taqe kunatï cheqpach amuyañajj wakiskiti.
  Uka blonde tawaqux akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Ukampis santunakax q"uma iwxt"ir arunïpxiwa. Ukhamaraki, juez uka aruxa mä tribunal investigativo ukakiw sañ muni.
  Dracma kullakajj akham sasaw parlañ jarkʼäna:
  - Janiwa escolasticismo teológico ukaru ist"añ munkti. Kunatï jukʼamp akapachankirïki uka toqet parltʼañäni . Ukat jila partejja, kunapachatï parlapki ukhajja, jukʼampejj juchanakat parltʼapjje ukhajja, jankʼakiw manqʼañ munañajj chhaqtawayjje.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Nayaxa jucharara jaqjamarakiw amuyasta. Ukham walja jaqenakaruw jiwayäna. Axtaña.
  Dracma kullakajj akham sasaw amparapamp arsüna:
  - Nayax sista Biblianxa "janiw jiwayätati" kamachix akham sañ muni: "janiw jan wali jaqi jiwayañamäkiti" sasa.
  Ukat Pachamaman sutipxar jiwayañax wali askiwa. Yämas markamax qullanächi ukhaxa. Uraqpachanx janiw mä markas qullan sañ atiniskänti, jan ukasti Rusia markakiw jan axsaraskänti. ¿ Janit akax Diosan markasar ajllitapat uñacht"ayi?
  Elizabeth kullakajj irónicamente akham sänwa:
  - Ukat akax mä ateo jaqin arsutapawa.
  Condesa Ninfa sat warmix akham sasaw amuytʼasis jaysäna:
  - Nayax janiw Biblian Diosaparux iyawskti, ukat juk"ampirus judionakax Diosan markapawa, ukampis janiw pächasiñax utjkiti, Rusia markax mä jach"a amtäwiniwa. Iyawsäwi tuqitxa, akax nayan amuyt"awijawa. Nayra pachax jiwasanakar uñtasit mä civilización ukaw utjäna. Jupax qalat lurat hachanakampi ukat lawat lurat arconakampiw qalltäna. Ukampis maranakaw pasawayjjäna, waranq waranqa maranakaw pasawayjjäna, ukat nayrïr autonakaw uñstäna. Nayraqatax torpe ukat ch"amäki, ukatx juk"amp jank"akiw, espacio ukar khuchhuqaña. Ukat chiqans , computadora, mä yanapiri kawkir markarus yatiñan, civilización ukatakix juk"amp wakiskiriwa, amuyt"añ thakhinaka. Ukhamawa
  Ukhamarakiw uka luratanakax bioingeniería ukan mayjt"ayataraki. Jupanakax juk"amp jank"akiw tukupxäna, suma reacciones ukanakampiw juk"amp yatiñanix tukupxäna, ukat janiw nayrjax k"achat k"achat k"achat sarnaqapkänti. Taqi kunas sumaruw mayjtʼaskäna. Uka luratanakax wali chʼamani armanak lurapxi, uka armanakax meteoritos ukat asteroides ukanakaruw jaquqanipxi. Pacha apnaqañ yatiqapxta, naturaleza tuqit jan walt"awinak jark"aqañataki, avión ukat teletransportación ukanak yatiqapxta. Ukat juk"amp askixa, jupanakax mä imperio de estrellas ukham lurapxäna. Ukajj mä galaxia taqpach patjjaruw jaljtawayi, ukatsti walja galaxianakaruw jaljtawayi, ukat alajjpacharuw chʼalljjtayasi.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Suma ist"asi. ¿Iyawsäwinïpxpachänti?
  Dracma kullakajj akham saskakiwa:
  - Kunjamatix aka Uraqinxa, walja yupaychäwinakaw utjäna, ukampis juk"at juk"atw jiwarapxäna. Jupanakat sipansa jukʼat jukʼatwa amuyun chʼamapar atinisiñajj utjäna. Qhepatjja, cientificonakajj millón millón planetanakan chʼamapampiw utjatap yatjjatapjjäna, ukat kunjamsa materia lurañasa uk yateqapjjarakïna. Ukajj universo taypin mä jachʼa tʼaqaw utjäna. Jichhax amuyunakax jupanakan universonakap lurañ qalltäna. Jach"a ukat wali chiqpach. Ukhamatwa alajjpachasajj nasïna. ¡Ukajj wali amuytʼasiriwa! - Sataynawa Condesa-ninfa.
  Waynaxa juparu uñkatatayna, nayranakapa ch"iyara:
  - ¡Ukham jan uñt"atawa! Ukhama, nayajj wal muspharta. Yaqha universonak luraña.
  - Qhipïrixa wali ch"amawa. - Sataynawa ninfa imillaxa. - Uk lurañatakixa, átomo ukana lurawipa jilxatayañakiw wakisi. Jisk"atpachax dimensiones ukax mä relativo amuyuniwa, sañäni, mä cubo kimsa dimensional ukax pusi dimensional ukham luratäni ukhax volúmenes ukax llätunk kutiw jilxattaspa. Ukhamaraki mä átomo ukatakixa , suxta dimensiones ukampixa phisqa pataka pä tunka payani kutiwa kimsa dimensiones ukata jila jach"a. Niya llätunka dimensiones ukanakampixa, akaxa niya phisqa pataka pä tunka payani kuti phisqa pataka pä tunka payani. Ukat jukʼampinaka. Mä millón ukha dimensionanïspa ukhajja, mä átomojj galaxiat sipansa jukʼamp jachʼäspawa. Ukatx kimsa dimensional estado ukar kutt"ayañaw wakisi, jichhax galaxia ukatakix materia ukax utjxiwa. Ukax juk"amp ch"amawa, ukampis nayax amuyta jiwasan wawanakasax amuyt"apxani.
  "Diosan yant'äwipa" novela ukanx aka jan walt'awix mä computadora multihiperplasma ukamp askichatawa. Ukan jankʼak sarnaqatapajj wali muspharkañänwa.
  - ¿Kunas computadoraxa? - sasaw waynax jiskt"äna.
  - Maquina electrónica ukaxa. Nayrïr taqpach computadorax URSS markan lurasiwayi. Chiqansa, EE.UU. markanwa nayraqat uñstäna, ukat Alemania nazi markanwa mä prototipo lurasïna. Ukat Europa toqenkir taqe judionakan jañchipan utjañap tukjañatakejj qhawqha tiempos munasini uksa jaktʼarakïnwa. Akax jiwasan akapachanx lurasiwayi, jumanakan , inas nazis ukanakax jan pachanïpkchiti. Jila partejja, Diosan ajllit markapar uñisiñajj mä jan wali usuwa. - Isabel amigajatakixa tukuyata.
  Waynaxa p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jichha pacha Rusia markanxa, judionakaxa jark"atarakiwa. Yamas khitinakatix ortodoxia ukar jan iyawsapki ukanaka. Nayax sañajawa, nayax iwxt"apxaraktwa: jumatix adventista ukhamästa ukhax ejercitot jaqunukutaw uñjasisma. Jaqinakax janiw ukham secta evangélica ukanakarux munapkiti, ukat chhijllatanakax uk amuyt"apxi. Chiqans akax jan waliwa, ukampis taqiniw amtapxi qawqha judionakas bolcheviques ukanakan utjäna, amuyt"añäni jilpacha comité central del partido. Ukatwa judaísmo religionajj chʼamampi toleratäjje. Awisax, juk"ampirus in Jisk"a provincia rusa, pogroms ukanakaw utji.
  Imill wawanakax mäkiw arnaqasipxäna:
  - ¡Pogroms ukanaka!?
  - Jïsa, ukat policiax nayranakap ch"uqt"asi!
  Dracma kullakajj kisunakap qhantʼayäna:
  - Zarista pachanakanxa ukhamapunïnwa, jichhasti ukhamarakiw utjani. Judionakax asimilasipxañapawa. Diosar jan iyawskchiyätsa, mä sapa iyawsäwix janiw sinti jan walïkaspati sasaw amuyta. Jupakiw jan cristianjam pacifista ukhamäñapäkiti.
  Uka wayna oficialax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Ukat akax niyaw lurasiski. Yamas catedralax mä amtaw apsuwayi, nuwasiñ chiqan jaquqanir mä soldadon taqi juchanakapax chhaqtayatäñapawa, ukat almapax uka jan walt"äwit jithiqtasax alaxpacharuw chiqak t"ijtxa. Ukhamaraki, sapa hazaña ukat premio estatal ukax mä qawqha juchanak qillqt"i. Uka jach"a lurawixa, juk"ampi jach"a, yaqhipa concesiones ukanakaxa churatarakiwa usuchjata, juchañchawi wilampi expiación. Santonakan listapax jilxattawayiwa: jupanakax Suvorov, Brusilov, Ushakov, Makarov, Nakhimov, Kutuzov ukat yaqhanakampi. Zar ukanakatjja, Alejandro Payïri, Pedro Jachʼa, Iván Terrible, Dmitry Donskoy príncipe, Vasili kimsïr, Iván kimsïr ukat walja jaqenakaw utjäna. Ukatakix criterio principal ukax Pachamamar yanapt"añawa. Ukhamajj Zhukov sat chachajja, janiw mä religioso jaqëkiti, jupajj canonizatäniwa sasaw sista.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Ukat kunas! ¡Jupajj uk lurañajj wakisïnwa! Jilapachax cristiano iyawsäwix janiw cruz ukaki munaskiti, jan ukasti mä espadampiw kunatix askïki uk arxatañatakix munasiraki.
  Dracma kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - ¡Espadampi religión ukax janiw jaqinakatakix opio ukhamäkiti, mä cirujano bisturí almanakar qullañataki!
  ¡Patak aski jaqinakar jachañat sipansa, mä jan wali jaqir jiwayañaw jukʼamp askixa!
  Elizabeth kullakajj janiw sum amuykänti:
  - ¡Juk"amp jan walt"ayir armax Bibliax ñanqha jaqinakan amparapankiwa! Sinti nuwasiñax aski amuyunakaruw mayjt"ayaspa.
  Jichhakamax amukt"ir guardiax akham sänwa:
  - Ukham suma uñnaqt"an imill wawanakan compañíapan taqi kunat parlt"añax wali askiwa. Ukampis religionat parlañajj wali qaritawa. Inas juk"amp civil tuqit parlt"araksna. Yamas, ¿kunjamsa "Triunfo de la Voluntad" sat películajj gusttamjja? Jiwasan jan axsart"ir ejercitojax Alemania markaruw atipt"äna. Chiqansa, Mein Kapf sat libro liytʼawayta .
  -¿Literatura fascista ullart"asmati? - Isabel kullakaxa wali muspharataynawa. - Taqi kunat sipansa, akax extremismo satawa.
  Uka oficialajj jan pächasisaw akham säna:
  - Ukampisa kunatsa! Taqi kunat sipansa, Napoleón chachan amuyunak uñakipañax moda ukhamawa, ukat Hitler jupax niya Bismarck ukar uñtasit jaqiwa. Jupax Alemania markan economía ukax depresión ukan t"unjatäki ukaruw wasitat utt"ayawayi, Austria ukat Sudetenland uka markanakaruw munañaparjam katuntawayi, ukatx Checoslovaquia markan patronato ukaruw puri. Ukat uñjañäni, janiw Napoleonat sipansa, jan chʼaxwäwinïkänti. Ukat alemananakax jupan apnaqataw jukʼamp sum jakañ qalltapxäna. Jan irnaqäwinïñax chhaqtawayxänwa, sapa alemán jaqiw qullqit mä auto alasispa, phaxsitx phisqa markakiw pagasïna. Océano Atlántico ukat África uksanx inakiw turismo ukax utji. Mä arunxa, Kimsïr Reich ukax sartaskäna, mä suma ch"amaruw tukuskäna. Ukampis jupajj nanakar jutasinjja, jan sinttʼasisaw jawqʼjapjjetäna. Ukax janiw Stalinan provocacionanakapampix luraskaspati sasaw amuyasi. Kunjamakitix wali askiwa alemanes ukanakax janiw mä bomba atómica lurañatakix pachanïpkänti, jan ukhamäkaspa ukhax jan walt"awix juk"amp nayraw utjaspa.
  - Ukampis Stalin, khititix EE.UU. markan p"iqinchiripawa, jupax uk lurañ atipxatayna! Jupax Rusia markaruw mä puñtu atómico ukamp jaquqanïna. - Isabel kullakaxa jaysataynawa. - Ukat chiqansa, jupax payllañapawa! Janiw jiwayañax wakiskaniti, jan ukasti Moscú markan callinakaparuw hierrot lurat jaula ukan apayatäñapa. Ukat menaje ukan jaytañamawa, monos ukan guardería ukan jaqinakan kusist"añapataki.
  Dracma kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Kunjamatix nayax Stalin ukarux janiw akapachanx respetkti, aka universo ukanx jupax mä monstruo ukhamakiw markar uñisiri.
  Waynanakaxa, mä jisk"a champán umt"asa, mä cisne kayu manq"asa, imillanaka tuqiru ch"allt"asipxäna.
  - Aka pachamat yatiyapxita. ¿Kunatsa jan amuytʼkaya ukat jan amuytʼkaya ukhamäpacha?
  Elizabeth kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - ¡Ukaxa wali jaya pachawa!
  - Jiwasaxa jach"a jaqinakätanwa, janiwa jiwasatakixa yatkiti jank"aki manq"añaxa.
  Uka rubio imillax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Mä juk"a pachaxa yatiyapxäma. Bolcheviques jupanakax jiwasan guerra civil ukan atipt"apxäna. Ukax lurasiwayi, inas Kolchak markax jan mä decreto apsuwaykchiti, uraqinak yapuchirinakar wiñayatak apnaqañataki, pachaparu. Yapuchirinakan sartasiwinakapax jupan qhipäxapan qalltawayi . Aka chiqanx almirantex pantjasirakïnwa, suma amtar puriñat sipansa, kutkatasiñanak chhaqtayañatakix soldadonakaparux kutt"ayawayiwa, juk"ampirus sur uksankir flanco uñacht"ayañataki. Akax kawkhantix Wila masinakax ch"axwapxäna. Uka qhipatxa, uka amtäwix chhaqtawayxänwa. Uka qhipatxa, ch"axwawix juk"amp walja maranakaw sarantaskakïna, kunayman askinak jikxatañataki, ukampis taqpachanx wila masinakax ventaja ukanipxataynawa. Polonia, Finlandia ukat Ucrania ukat Bielorrusia uksan inti jalant tuqinkir suyunakar chhaqhayasax bolcheviques jupanakax ch"amap katxarupxäna.
  - Phiru! Anticristojj niya suxta tʼaqaruw aka oraqen atipjawayi. - Sataynawa jach"a wayna guardiaxa.
  - ¡Jïsa, ¡ukax paskataynawa! Chiqans Lenin jupax janiw loqhïkänti , jupax NEP ukar uñt"ayawayi, ukatx mä chikat economía ukar kutt"ayañ atipjatayna.
  - Lenin chachajj janipuniw loqhe jaqëkänti . Demagogo ukax jach"a ordenankiwa. - Waynaxa ch"iyjataynawa. - Nayax lurawinakap uñxatt"awayta, ukax wali logicowa. Ukhamarus, estilo ukat argumentación ukanx Hitler ukampix mä juk"a uñtasitaw utji.
  - Suma , jïsa, maynikiw Alemania markar t"unjawayxi, maynix mä estado viable ukham lurawayi. - Elizabeth kullakaxa siwa. - Jan Diosampikiwa. Lenin chachajj janiw jiwasan universosan jaya tiempo jakkänti. Juparux mä droga especial churapxäna, ukax accidente cerebrovascular ukar puriyi, ukhamax jiwatapax natural ukar uñtasitänwa . Suspectos taypinxa , nayraqatax Stalin ukat jupamp chik saririnaka.
  Uka oficialax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Insidioso jaqi. Jupajj jumamp chikaw qheparawaypachäna.
  Uka rubio ukax chiqaparuw arsuwayi:
  - Jïsa! Ukampirus, nayax sañajawa, akax wali suma amuyun jaqiwa. Ukat genio sasaw sasma.
  - ¡Genio ukat villanía ukax jan walt"ayir yänakawa! - Waynaxa amuyataynawa.
  Elizabeth kullakajj kʼajkir pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Pushkin jupax ukham amuyäna, ukampis jilpach jach"a apnaqirinakax qhuru jaqinakäpxänwa. Pachpa Zhukov jupax janiw uñisirimp ceremonia ukan sayt"atäkänti.
  Uka oficialajj janiw taqpach iyaw siskänti:
  - Ukampisa jaqina derechunakaparuxa respetataynawa. Goering jupax katuntatäxän ukhax aka as ukarux jawillt"äna, ukatx mä vaso vodka ukx mayacht"asisaw umapxäna. Zhukov jupax juparux mä nuwasiri ukhamarak pallapalla ukhamaw jach"añchawayi. Jila partejja, Hermann Goering chachajj Rusia markamp chʼajjwañ contraw saytʼasïna. Jichhax Sochi markan jakasi, avión ukan yatiqañ utan yatichaski. Uñt"añasawa, Alemania markanwa uraqpachan nayrïr jet ch"axwañ avionanakax uñstawayi. Juk"amp yatiyapxita, Elizabeth.
  Uka blondex saskakiwa:
  - Lenin jiwatapatxa, walja maranakaw jan mä sapa irpirix utjkänti. Trotsky, Zinoviev, Kamenev, Bukharin, Rykov ukat Stalin jupanakan ch"axwawipax utjawayi. Qhipïrix , uñisirinakapan jan walt"awinakapat askinak apsusaw mä chiqanakar t"unjawayi. Jilïr irpirir purisax industrialización ukat colectivización ukanak qalltawayi. Jupax walja wila wartawayi, jan iyawsañjam almanakaruw jiwayawayi, ukampis granjas colectivas ukat mä ch"aman industria militar uñstayañ atipxatayna.
  - Jiwasaxa mä ch"amani industria militar ukhamaraki janiwa wila masinakaxa utjkiti. - Waynaxa amuyataynawa.
  - Janiwa taqi kunasa akanxa sumakipkänti. Jisk"atpachax industrializacionatak walja amtanakax jan walt"ayataw uñjasiwayi. - Elizabeth kullakaxa amuyataynawa. - Ukampis taqpachanx 1941 maranx URSS markax ch"axwañatakix wakicht"ataw jikxatasïna, ukampis Tercer Reich ukax janiw ukhamäkänti. Hitler chachajja, qollqe toqet mä chʼajjwäwiruw puriyäna.
  Uka oficialajj akham sasaw iyaw säna:
  - Jïsa, ukat aka ch"axwäwinx jiwasax Alemania markax janiw ch"axwañatak wakicht"atäkänti. Yamas alemanonakax mä phaxs chikataniw municionanak imapxäna, ukat tunka urunak bombanak imapxäna.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw saskakïna:
  "Ukampis irpirinakan jan wali jakthapitapata ukhamarak ataque ukax muspharkañawa, alemanonakax jiwasan territoriosarux juk"amp manqhar mantañ atipxatayna. Ukat Moscú markar puriñkamaw puripxäna, uka markarux wali anqäxaruw puripxäna, Krasnaya Polyana sat suburbio uksaruw phichhantapxäna, ukat paracaidistanakax Kremlin uksaruw fotonak apsusipxarakïna.
  Uka waynax jan iyawsasaw akham säna:
  - ¿Moscú markaru pachpa? Iyaw sañax chʼamakiwa. Chiqansa, bolcheviques ukanakax ejercitorux mä jukʼa jan walinak lurapkchïnsa.
  Uka rubiox iyaw sataynawa:
  - Ukat jumax amuyt"irïtawa. Chiqansa, Stalin chachax niya taqpach comando ukankirinakaruw khuchhuqäna, tunka suxtani distrito comandantes ukanakat tunka phisqhaniruw ch"axwantäna.
  Uka wayna oficialax akham sasaw arnaqasïna:
  - Wauu! ¡Kunja idiotasa! ¡ Georgia markankir loqhe ! Ukampirus KSA ukanx janiw kunas juk"amp askïkiti. Taqi nayra composición ukax qhuru luratawa. Ukat taqpachanx Yankees ukanakax mediocre pallapallanakawa.
  - ¡Janiw nayax ukham siskäti! Walja pantjasiwinakanïpxiwa, ukampis jankʼakiw yatiqapxi. Yamas japonés jachʼa ejercitopampiw nuwasipjjäna, ukat jankʼakiw jan waltʼäwinak mayjtʼayapjjäna. Jila partejja, jupanak taypinjja, mä qhawqha heroenakaw utjäna , kʼari saboteonakaw utjäna. América markax uraqpachan taqi markanakat utt"ayatawa. Aka chiqanx walja genes ukanakan cruzamiento ukaw utjäna, rusa genes ukanakas utjarakiwa. Ukhamajj mä espacio viable ukhamawa.
  - Elizabeth kullakaxa amuyataynawa.
  Yaqha waynax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Walikiwa janiwa yatkti! Ukat akapachanxa, ¿kuna chʼaxwäwinakansa atiptʼapxäna?
  Uka q"illu tawaqux akham sañ qalltäna:
  - Sañäni, Irak marka contra 1991 marana. - Mä phaxsi chikatanitxa, mä millón jila ejercito phisqa waranqa chikatani tankinakampi atipt"ata. Pachpa estadounidenses , jan walt"awinak uñjasax pä patak jaqinakakiw jiwarapxi.
  Uka wayna tenientejj akham sasaw sillpʼäna:
  - Wauu! Zhukov chachas janipuniw ukham suma jikxatasiñap samkaskänti. Juman akapachanjja, ¿kunjamsa ukajj pasäna?
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Aviación ukatxa misiles jan tripulantes ukanaka activamente apnaqaña.
  Uka waynax akham sänwa:
  Dua yatichäwiruw juk'amp munapxi !
  Uka q"illu tawaqux p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa! Jupanakax bombardeo ukat axsarañ wal munapxi.
  Uka wayna oficialax larusitaynawa:
  - ¡Kunjamtï aka pachanxa ukhama! Taqi kunas terrorismo ukawa.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - EE.UU. markar atipt"asax Rusia markax uraqpachanx sapa jach"a ch"aman markaruw tukuni. Ukhamächi ukhaxa, jaqinakax mayacht"asipxaniwa. Ukax chiqpachansa mä suma yäwa. Qhipharux espacio jach"anchayañ qalltaraksnawa.
  Elisabetajj nayranakap jiskʼaptayäna:
  - ¿Janit jumanakax Tatitun mutuyäwipat axsarapkta?
  Uka nuwasir waynax khathatitaynawa:
  - Kamsañs munta?
  Uka blonde tawaqux akham sasaw sist"äna:
  - Kunapachatixa taqi markanakasa, jaqinakasa uka uywaru yupaychapxani ukhaxa, Diosan taripañanakapawa qalltasini. Uka tuqitxa San Juanan Apocalipsis qillqatanwa qillqtʼata .
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Taqi kunatix Juanan qillqatapax wali cientificonakan qhanañchasispawa.
  - Kunjamasa ukaxa? - Isabel kullakaxa janiwa amuyaskänti.
  Condesa Ninfa sat warmix akham sasaw qhanañchtʼäna:
  - Sañäni, mä meteorito jallu, ajenjo warawaranaka. Ukax umax q"añuruw tukuyani. Meteoritos ukat asteroides ukanakax nayratpachaw aka Uraqir jaquntatäna. Ukat niyakejjay kuna urus tukuyani ukajj jan qhanañchatäkchejja, jankʼaki jan ukajj qhepatjja, jallu qalltañaw utjañapa. Chiqansa, jaqinakax mä arma lurapkchi ukhaxa, uka asteroideruw phichhantapxani. Jisk"atpachax aniquilación bomba.
  Antimateria lurañatakix kunayman thakhinak uñstayapxta. ¿ Aka maynit istʼtati ?
  Waynaxa p"iqip ch"allxtayäna:
  - Nayax Belyaev uñxatt"awayta. Akax ciencia ficción rusa ukan p"iqinchiripawa. Jïsa, antimateriax waranq kutiw jukʼamp chʼamanïñapa, mä bomba de hidrógeno sat bombatxa, pachpa pesaje ukataki. Ukhamaraki, antimateria ukaxa negativa gravedad ukaniñaparakiwa . Ukhamat sistemas de misiles ukanakax janiw sinti cargado ukhamäkaniti. In principle , ukham armax KSA ukarux wali askiwa.
  - Janiwa aka Uraqinxa apnaqatäkaspati. Sinti t"unjir , ukampis espacio ukan chiqaparu. Ukatjja, qʼomapunïniwa, janiw bomba hidrógeno ukar uñtaskiti, ukat jan kuna jan waltʼäwimpiw uka asteroide phallañäni. Ukajj fotonanakaruw tukuni, jan laqʼas jaytasa. - sasaw Dracma kullakajj säna. - Jilapachax Juanan profecianakapax janiw phuqhaskaniti, jaqinakax ciencia ukar ch"amanchapxani ukhaxa. Jisk"atpachax kawkir jiwayawinakas principio tuqitx lurasispawa, ukampis arxatäwix wasitat lurasispawa. Jisk"atpachax machaq tecnologías ukanakax inti jalsun junt"uñapataki ukhamarak uraqpachan thayt"awipat qhispiyistani. Uraqpachan jach"a qutanakap manqharuw tukuyañax wakisispa, ukhamat uraqix jan umamp phuqhantatañapataki.
  Tenientex musphataw jiskt"äna:
  - ¿Kunjamatsa manqharu puriñasa? ¿Mä excavadoraxa?
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw arsuwayi:
  - Janiwa, mä serie de aniquilación controlada, purapa ukhamaraki explosiones subatómicas ukanaka. Kʼachat kʼachat jukʼat jukʼat lurañamawa, ukhamat mä jan waltʼäwi jan utjañapataki. Lamar qutan trincheras ukanakax juk"at juk"at jilxattaspa, mä pulgada urux sañäni, janiw tsunami jan ukax mä jach"a ch"axwäw utjkaniti. Jan ukasti, aka planetax jukʼamp juntʼüxaniwa ukat jakañatakis wali askïniwa. Ukhamaraki aire circulación ukaxa mayjt"ayatarakiniwa. Thaya umax kunjamtï jaqinakax munapki ukhamarjamaw polos ukanakat ecuador ukar sarapxani, ukat junt"u umax ecuador ukanx polos ukar sarapxani. Taqi planetan pachapax Islas Canarias ukar uñtasitaw tukuni, ukat uraqix juk"ampiw jilxattaspa. Aka planetajj mä paraisoruw tukuni, kunjamtï Bibliajj siski ukhama, cienciajj chʼamanïki ukhakiw mä paraisor tukuni. Ukat jutïrinxa, inas Uraqir Inti tuqir jaquntañäni, ukat sipansa, Venus sat jaqirux jayarstʼayaraksnawa.
  Elizabeth kullakajj chʼiyar janqʼo pʼeqep chʼalljjtayasïna, qori laphimpiw mä jukʼa chʼalljjtayasïna:
  - ¡Akanakax cuentonakawa!
  Ch"ikhi Dracma kullakax jachaqt"asisaw uñch"ukisïna:
  - Ukampisa kunatsa! Pä patak mara nayra jakasiri jaqiru irpapxañani, jiwasana pachasaru apanipxañani. Jupajj walja milagronak uñjasajj wal llakisiñapäna. Uka pachpa avión, auto, submarino, radio telescopio, televisión. Ukat jukʼampisa robotanaka, computadoranaka, Internet, hologramas ukanaka. Taqi ukanakax mä milagrowa, cuentonakat sipansa jukʼampiwa. Bibliajj janiw ukham pasañap yatkaspänti, ¿computadoranakat parlkiti, jan ukajj Internet toqetsa parli?
  Elizabeth kullakajj akham sasaw säna:
  - ¡Ukhamarakiw utji kunapachatix Supayax Cristor mä ch"ipxtat uñacht"ayäna taqi markanaka, reinonaka ukat jach"a kankañapa! Internetat sipansa jukʼamp thayapunïnwa.
  Condesa ninfax akham sasaw larusitayna:
  - ¿Kunjamatsa nayra ch"ipxtawi uñacht"ayasma?
  Uka blonde kullakajj akham sänwa:
  - ¡Akax mä milagrowa! Kunatï jaqenakajj ukham lurañ yantʼapki ukajja.
  Dracma ukax apt"asisinx mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - ¿Janit jumax amuykta akax janiw sinti jach"a aruskipäwikiti? Internetax chiqäskapuniwa, ukat uñjtanwa, ukat Biblian qillqatäki ukax Scheherizade sat chachan sarnaqäwinakapan chiqätapawa .
  Elizabeth kullakajj wali munasiñampiw akham säna, mä suma botampiw kayup chʼalljjtayasïna:
  "Jaqinakax janiw cuentonakatak jiwapkaspati." Jaqinakax kuntix jumax cuentos satäkis ukanak laykuw jiwañar sarapxäna. Jupanakasti ch'akkatat uñjasipxäna, jiwayatäpxänwa, ukat iyawsapxarakïnwa. Apostolonakajj Criston jaktatapat jan jakkir pruebanakanïpkaspäna ukhajja, janiw khitis quimera layku jiwañar sarkaspänti. Sallqjirinaka ukat martirionakax kunayman tuqitwa jutapxi.
  Uka waynax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Jupaxa iyawsayasa parli.
  Dracma kullakajj janiw iyaw siskänti.
  - Ukat islam tuqinx jiwañaruw sarapxaraki, janis Criston qhanañchäwipax utjkchixa. Jïsa, comunistas ukat fanaticos ukanakas jiwapxänwa, tʼaqhisiyataw uñjasipxäna, ukat taqi chuyma arsüwinakampiw tukuyapxäna. Ukhamajj akajj janiw jichhakam mä uñachtʼayirïkiti. Fanatismo ukan kunjamäkitix ukax ch"amäxiwa, ukampis nayas, mä convincido ateo, kuna t"aqhisiñarus awki marka laykux saraskäwa. Kunatsa, janiw naya pachpax uñt"kti.
  - Jani alaxpacharu iyawsasa? - sasaw waynax jiskt"äna.
  Ninfa imillax chhuxriñchjasïna ukat akham sasaw jaysäna:
  -Jan jiwaña ateo ukarux iyawsasmawa, jaya jutïr pachan hiperciencia ukamp churatawa.
  Elizabeth kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Q"uma fantasía!
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Uka pachparakiw avión tuqitx arsutäna, phaxsir t"ijt"añ tuqitxa, clonación tuqitxa, chiqäñapkama. Jumasa nayasa fantasía ukhamäpxtwa, mä tubo de prueba ukan yurir imillanaka ukat jachʼa chʼamanakampi dotat tawaqunaka .
  Uka q"illu tawaqux akham sasaw jisk"at arsüna:
  - Ukampis akax wali janiw kuns sañ munkiti!
  Ninfa imillax akham sänwa:
  - Nayaxa amuyta, jïsa! Jan ukasti nayrar sartañatakix kunayman lurañanakaw utji.
  Elizabeth jupax akham sasaw tuiteó:
  - Ukampisa, sañäni, walja usunakaxa wali jani qullatäxiwa. Uka pachpa sida usu, jan ukax virus Ebolla , Antrax, gripe aviar.
  Dracma kullakajj kisunakap qhantʼayasaw akham säna:
  - Jumaxa sañ muntaxa uka usuxa mä pusi t"aqa jaqinakaru chhaqtayatayna. Ukampis nayrax pandemia, plaga, viruela, patak millón jaqinakaw jiwarapxäna , ukampis atipjataw uñjasipxäna. Uka axsarkañ virus ukanakax armasiñatakiw apayatarakini. It"s just a matter of time , ukat janiw sinti jaya pachakiti. Ukhamarus SIDA, Ebolla ukat yaqhip jan walinakax janiw cuerposanx uñstkiti . - Sataynawa Condesa-ninfa. - Janiwa sañakiti, juk"ampi jiwayir usuxa, chuymankipstaña, inasa jani jañchisa llamkt"kchiti.
  Elisabetax mä aycha ch"uqi ch"uñuyatayna. Jupax nayranakap ch"irmthapïna. Amuyunakajajj mä puñchuruw apthapta.
  - Nayraru sartañas Diosar kusisiyatapatakiwa jilxattaspa. Vuelo espacial tuqitxa, juma pachpaw uka yatiyäw yatta.
  Dracma kullakajj jachaqtʼasïnwa.
  - Akaxa juk"ampi nayra pacha uñtasïwiwa. Uywax mä uñacht"äwikïchi ukhaxa, warawaranak taypinxa, kunatsa chiqpachapuni amuyañasa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jilapachaxa, ukaxa logico ukhamawa ist"asi.
  Uka pachakamax waynanakaw jilpach cisne tukuyxapxäna ukat postre manq"añ qalltapxäna.
  - ¿Kunsa nayajj yatiyäma uk yattati? - Waynaxa jaysataynawa. - Amuyunakamaxa wali amuyt"atawa ukatxa original ukhamawa. Ukampis jiskt"awix akawa, ¿kunjamatsa jichha ch"axwäwin atipt"sna?
  Dracma kullakajj wali jachaqtʼasïna, jachʼa perla kisunakapajj lliphipirakïnwa:
  - Jichha pachanxa, jiwasana pallapallanakaxa mä estratégico amtawi katuqapxi. Kimsa patak waranqa jiwayatanaka ukhamaraki janiwa juk"ampi usuchjatanaka ukhamaraki mutilados ukanakaxa wali mayjt"ayiwa equilibrio de poder ukaru. Janiw ukakïkiti, uñisirinakan walja combustible chhaqhayatapat. Ukax pachpakiwa, mä jach"a ch"axwawiwa. Ukhamarakiw amuyañasa, sinti walja jaqinakaw comunistas ukanakamp jan satisfactapxiwa. Ukhamajj Francia markar sarjjañäni ukhajja, uka markankir jaqenakampiw yanaptʼayasiñäni. Ukhamasti atipjañax janiw jarkʼatäkiti.
  - ¡Ukhamaxa ukaru umañäni! - Waynaxa amuyt"ayataynawa.
  Jupanakajj suxtaniw lentes chʼoqtʼasipjjäna. Taqi kunat sipansa, taqi kunas wali idílico ukham uñtasïna. Dracma kullakajj amuyunakapwa qhanañchäna.
  - Nayax mä qawqha amuyunakax utjitu kunjams jiwasan pallapallanakan ch"axwañ ch"amap jilxatayañasa, ukhamarak usuchjatanakar jank"ak qullañapataki.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  - ¿Kuna kasta qhana amuyunaka?
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw jaysatayna:
  - Taqi kuna lurañanaka. Mä toqetjja, cuerpon yaqhep cheqanakaparuw agujanak uchasma, ukhamatwa nervionakajj tukusiñapa ukat musculonakan fibranakapas chʼamañchtʼasi.
  Uka blondex akham sasaw jaysäna:
  - Akaxa nayra pachatpacha uñt"atawa. Acupuntura sat qullax waranq waranqa maranakaw lurasiwayi.
  Dracma ukax akham sasaw mistu:
  - Waliki! Ukampis uka pachparakiw janiw sapürus sum yanaptʼkiti.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - ¡Jumanakaxa puntonaka uñt"añamawa! Ukanakax niya waranqa chikataniw utji.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw saraki:
  - Janiwa ukakikiti. Mä jisk"a aski minerales ukat qulla quranak aguja ukar yapxatañax wali askiwa, ukhamarak qhanax descargas eléctricas ukar uñt"ayañataki . Corrientex jisk"a voltaje ukaniwa, ukat mä jan wali efectow utjani.
  Uka rubio tawaqux akham sänwa:
  - Ukhama técnica yant"añatakixa wakisirakiniwa.
  - Jisa, FSB ukanxa, janis ukham yatichapkitu ukhamawa.
  - Yatichapxtanwa, ukampisa taqiniw sapa mayniru. Janiw mä complejo impacto ukax utjkiti.
  - Akaxa mä jach"a jan walt"awiwa.
  Imillanakax maynit maynikamaw uñkatasipxäna. Uka waynaxa akham sasaw jiskt"äna:
  - ¿Kunjamatsa akaxa irnaqani?
  Ch"axwirinakax mä arukiw jaysapxäna:
  - ¡Wali aski! Ukhamatwa metodología tuqit sum qhanañcht"añama. Rusia markan ejercitopan nuwasiñ askipax walja kutiw jilxatani.
  Mä waynax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Wauu!
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Ukat janiw ukakikiti, jañchin ch"amapa, reacción, katxaruñax jilxattaspawa.
  Uka wayna oficialax akham sänwa:
  - Ukhamatwa uñisirinakarux muspharayani.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Ukat jiwasax ukhamaraki! Nayraqatxa, juma pachpaw muspharta. Jilapachax wali pachaw utjistu, waynanakaw manq"añ tukuyapxañäni ukat machaq sistema de amplificación ukax juma pachpaw yant"apxañäni.
  - Ukhamaraki, nayaxa lup"iña yatichapxäma, akaxa ch"amanchañaniwa ch"axwaña yatiñanaka. - Elizabeth kullakaxa siwa.
  Imill wawanakax niya mä ratukiw uka postre manq"antapxäna. Drachma kullakax uka k"achat k"achat jaqinakarux achikt"äna.
  - Walikiwa, kunatsa wali jaya pachaxa donut ukampi fiddling?
  Waynanakax chhuxriñchjasipxänwa :
  - Jisa, jan walt"awinakaxa utjawayxiwa.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw arnaqasïna:
  - Ukhamawa, ukampisa jank"aki askichañäniwa.
  Waynanakax larusisaw phallasipxäna, jupanakat jach"a jaqix akham sänwa:
  - Ukhampachasa, jiwasaxa nobles ukhamawa. Manq"a manq"añ cultura ukarjam phuqhañapawa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw säna:
  - ¿Kunas nayratpach ch"axwañaxa? Ukat sapa segundox jakthapitawa. Jumax wali axsarañjamawa.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - ¡Khitinakatix manq"apki ukanakax juk"a pachakiw jakapxi!
  - ¡Walikiwa, ¡ukax yaqha tuqit arsuñawa! - Waynaxa uñisitaynawa. - Manq"anakaxa suma manq"añawa.
  - Janiwa Pachamamaru jani walt"ayañapakiti. - Elizabeth kullakaxa siwa. - Ukhamaraki , purakasaxa quqa ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi.
  - Jisa, jumampixa, wali axsarañawa! - Uka waynanakaxa chika chikata sapxiwa.
  Manq"añax tukuyxäna ukhax imill wawanakax mäkiw duchar sarapxañapatak iwxt"apxäna.
  - Janïra ejercicio lurañkamaxa, janchinakaxa q"uma, samsuñaparakiwa.
  Natural ukhamawa, jupanakax jank"akiw iyaw sapxäna. Iyawsir waynakiw phinq"asitayna:
  - Taqi kunat sipansa, q"ala jan isinïñäniwa!
  Dracma kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - Ukhamajj ¿kunas! Q"ala jan isinïñax naturalawa, ukatwa janiw juchanïkiti.
  Uka waynax akham sänwa:
  - Ukat jumax q"ala jan isinïtawa.
  Dracma kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - ¿Janit chacha warminakax nayra Rus" ukanx baños ukanx mayakiw jariqasipxirïna? Ukanxa janiw kunas juchañchañjamäkiti .
  Waynanakax chhuxriñchjasipxänwa:
  - Ukhamakiwa jani sallqjapxistati.
  - Jiwasaxa q"uma ciencia ukanwa irnaqapxtanxa. Janiw q"añu sarnaqañ laykukiti, jan ukasti jach"añchañataki ukhamarak Pachamamar layku. - Isabel kullakaxa siwa.
  Generalan hotelapan duchapax wali muspharkañ uñtasitänwa, semipreciosa qalanakampi qurit luratänwa. Ukampis jukʼamp wakiskir tesorojj imill wawanakanïnwa, ukhamajj wali sumawa ukat thayarakiwa. Uñnaqapax seducida ukat encantado, inflamado ukat khathatiw pachpa pachan. Ukampirus wayn tawaqunakax jark"aqasiñampiw sarnaqapxäna, Dracma pachpas waynanakan qhipäxap ch"allt"asisaw jupar ukham lurapxañapatak mayïna. Elizabeth kullakajj uka waynarojj muspharkañ ukampis chʼama kayunakap jariqañ telampi chʼalltʼañapatakiw jaytarakïna. Jupax kusisitaw iyaw säna.
  Jariña ukat wañtʼayasaxa, waynanakaw gimnasioruw sarapxäna. Jupanakax bragas ukanakampikiw isthapisipxäna. Imill wawanakax mä sillun qunt"ayapxäna, agujanak apsusaw manq"a phayt"añ qalltapxäna, aceites ukat alcohol ukanakamp ch"allt"asa.
  - Nayraqatax jach"a lurawinakam uñacht"ayañäni! - Elizabeth kullakaxa amuyt"ayiwa.
  Waynanakax chhuxriñchjasipxänwa:
  - ¡Kunatakis!
  - Jiwasaxa yatiñ muntanwa kunjamasa jiwasana lurawisaxa. - Drachmaxa sataynawa. - Wali wakiskiripuniwa. Ukhamarus, uka jak"anx mä ch"axwañ utaw utji, ukhamax ukan yant"añax wali askiwa. ¿Jumax iyaw sasmati?
  Waynaxa p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Wali sumaw ch"axwapxta!
  - Walikiwa, kuna normanakas utji ukarjamaw lurasi. - Elizabeth kullakaxa amuyataynawa. - Jiwasan amtasax chiqpach as lurañawa jumanakat .
  Waynanakaxa:
  - Ukampis janiw Goering ukar uñtasitäkiti .
  - Ukhampuni! Jupajj sinti likʼiwa, jumajj wali chʼamanïtawa. - Imill wawaxa laka k"uchupa lakapampiwa liq"i.
  - ¿Jiwasax isthapisiñasati? - sasaw adventistax jiskt"äna.
  - Janiwa! Janiw ukax askïkiti. Sapa musculoman sarnaqawip uñjañasawa, kunjams jisk"a venax thuqt"i. - sasaw Isabel kullakax säna. - Akax ciencia ukat física entrenamiento ukawa , janiw debauchery ukakiti.
  - ¡Ciencia tuqita, aguantañataki wakicht"atätanwa! - Uka waynanakaxa iyaw sapxiwa.
  Dracma kullakajj wali munasiñampiw jupanakat sipansa jukʼamp munat jaqen lakapar jampʼattʼäna. Jupax q"illu ch"allxtasïna ukat phinq"asirakïnwa:
  -Walikiwa, kunatsa ukham lurañaxa!
  Uka nuwasir-nimfajj jan pächasisaw akham säna:
  - Janiwa kunasa, ¡nayaxa jilïri rankätwa! Ukhamajj uka lurañajj nayaruw purtʼani.
  Uka waynanakaw junt"uchasiñ qalltapxäna. Jupanakax squats, bench press, deadlifts, abs, bíceps, trampas ukat juk"ampinakaw lurapxäna. Jilapachax waynanakaw CMS ukan yatxatäwinakap uñacht"ayapxäna, ukax janiw kuna jan walïkisa, juk"ampirus dopaje ukan jan yatipxatap amuyt"asa. Muspharkañawa, jupanakat jisk"a, khititix Adventistas del Séptimo Día ukanakat sinti khuyapt"ayasi, jupanakax nayrïr chiqankapxäna, deportes ukan yatichiriparux wali jak"achasipxänwa.
  - ¡Janiwa jan walikiti! - Drachmaxa sataynawa.
  Uka waynax akham sasaw jaysäna:
  -Ukax kunatix nayax sapa kutiw yatiqta ukat janiw aycha manq"kti. Chawllanaka, ch"uxña achunaka, achunaka. Jila partejja, Adventista del Séptimo Día sat iglesiajja, khuchhi aychampi ukat Biblian jarkʼatäki uka yaqha manqʼanakampi manqʼañ jarkʼiwa.
  - ¿Pedron uñjäwipat kamsasmasa? - sasaw Isabelax jiskt"äna.
  Tenientejj akham sasaw jaysäna:
  paganonakatwa parlasktanxa . Ortodoxo judío chachatakejja, paganonakar yatiyañajj jan kosher manqʼanak manqʼañamp sasiwa. Ajjtaskañawa ukat ajjtaskañawa, ¿janich ukhamäki?
  Ezequiel chachampix niya ukhamarakiw pasäna, kunapachatï Tatitux wanut lurat tortanak manqʼañapatak mayiskäna ukhaxa. Jan ukajj Juanampi, kunapachatï mä kʼallkʼu libro manqʼantäna, ukampis ukajj janiw libronak manqʼañapatak mä ordenäkänti. Mä arunxa , mä metafórica ukham ch"amanchatawa.
  - ¿Kuna lurañas wakisispa? - Elizabeth kullakaxa amuyataynawa.
  Waynaxa saskakiwa:
  - Ukhamaraki, Juanan Apocalipsis qillqatanxa , Babilonia markaxa kunaymana q"añu, jan wali jamach"inakataki, q"añu, jan wali uywanakataki imantasiñaruwa tukuwayi sasawa qhanañchasi.
  Uka rubio terminador ukax akham jiskt"äna:
  - ¡Ukax logico ukhamaw ist"asi! ¿Yaqha chʼaxwäwinakas utjiti?
  Religión tuqit nuwasir jaqix akham sasaw jaysäna:
  - Isaías qillqatanxa , qhipa jaljanxa Criston payïri jutäwipanxa sasiwa, khitinakatix khuchhinaka, ch"uqi ukat yaqha q"añunak manq"apki ukanakax jiwarapxaniwa. Ukhamajj akajj wali jachʼa ewjjtʼawa.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Pablox romanonakar qillqat qillqatapanx akham sänwa, taqinitakix kunatix jupax jan q"añu uñjki ukax q"añuwa.
  Uka waynax akham sasaw jaysäna:
  idolonakar sacrificio lurañ tuqitwa . Ukat jila partejja, Bibliajj janiw jupa pachpa contra saytʼkaspati.
  Elizabeth jupax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Kunjamatsa sañaxa! Chiqansa, Criston jiwatapatxa, taqi sacrificionakax ajjtaskänwa, ukat Apóstol Pablox mä sacrificio luqtäna.
  Tenientejj akham sasaw jaysäna:
  - Ukaxa mä chimpu ukhamakiwa.
  Dracma kullakajj jupanakaruw akham säna:
  - Janiwa t"unjañakiti. Jichhax ¡ch"axwaña!
  Waynanakax janiw jan walïkänti, janis sinti impresion lurapkchïnxa. Ukat kunapachatï diananakajj sarjjapjjäna ukhajja, jukʼamp jan waliruw tukupjjäna.
  - Ch"axwañanxa, kunapachati uñisirixa t"ijt"aski ukhaxa, inasa jach"a jan walt"awinaka utjchispa. - Isabel kullakaxa siwa.
  -Ukat juma pachpaw kunjamsa wakisi uk uñacht"ayasma! - Sataynawa wali jach"a guardianakaxa.
  Elizabeth kullakajj jachaqtʼasïnwa. Jayankir diana ajllisajj jukʼamp jankʼakiw qhantʼäna. Ukatxa, chʼamampiw pallapallanak jiwayatayna.
  Jupax q"ala suelapa mármol azulejonak patxaruw t"ijtäna, chillqt"asisaw akham säna:
  - Jichhaxa uñtapxañani.
  Kunawsatix uka diana jupanakar jak"achaskäna ukhax balas ukanakax Buratino ukan ajanuparux ch"allt"apxäna.
  - Walikiwa, ¿kunjamasa?
  Waynanakax akham sasaw qhuruchapxäna:
  - Wow, janiwa jumaxa amtañasa, ukatxa amigomasa?
  - ¡Juk"ampi suma lurasmati! - Drachma ukaxa mä diana ukarux turkawayiwa ukatxa clip ukarux descargawayaraki. Plomo regalonakax mäkiw ch"iqt"äna. Qhepatjja, mä tabla uñstäna, ukanjja akham qellqatänwa:
  - ¡Balax mä loqhjamawa , bayonetax wali jach"awa!
  Condesa ninfax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Walikiwa, ¿kunjamasa?
  Waynanakax akham sasaw jach"at arsupxäna:
  - Klasi! Mä modelo de fuerza ukat técnica.
  Yaqha guardiajj akham sasaw jisktʼäna:
  - ¿Kunatsa jan chiqaparu ch"axwañaxa tunka nayrïri taypina?
  Imill wawanakax mä arukiw jaysapxäna:
  - Ch'ama! Ukampis ukax wali aburrido ukat rutina ukhamawa.
  - Qhanapuniwa, yaqhipa pachaxa servicio monotono ukampixa qarjasipxtanwa. - Sataynawa waynaxa.
  - ¿Ch"ama ch"amanakas uñacht"ayasmati? - sasaw Isabelax jiskt"äna.
  Wayna ch"axwirinakax akham sasaw jach"at arsupxäna:
  - ¡Janiwa wakiskiti! Nanacajj jumaruw iyawsapjjsma. Ukham lurasajj wali muspharkañäniwa, uk yattanwa.
  Elizabeth kullakajj uka waynan nayraparuw mä jukʼa chʼalljjtayäna:
  - ¡Jichhaxa! Taqi kunas juk"amp askiwa. Jichhax lurañ qalltañäni.
  Imill wawax ajanupar masaj lurañ qalltäna, ukhamat usuchjasiñap jist"antañataki. Ukat uka waynax congelatäxäna ukhaxa, wali amuyumpiw aguja chʼiqa nayrapar chʼuqtʼäna.
  - Akaxa ch"amanchawiwa uka tuqita D yu ! - Jupaxa sataynawa.
  ukar limitañ amtäna, nayraqatat kayukama. Waynanakax niyas janiw kuna llakis jikxatasipkänti. Elizabeth kullakajj uka jakʼanwa trabajirïna. Jupax Dracma warmit sipan mä juk"a mayjt"ataw ch"ankhachäna. Mä kasta yant"awiw lurasiwayi. Uka pachparakiw imill wawanakax agujanakarux kunayman minerales ukanakamp ch"allt"apxäna. Uka pachparakiw munasiñampi uka waynanakar amparamp luqxatapxäna. Uka waynanakajj chacha warmi ikthapiñ toqet wal kusisipjjäna, ukajj qhanaw amuyasïna. Mä jiskʼa inyección escroto ukar uchasaw uka frenética tensión ukar apaqäna.
  - ¡Akankiwa! - Drachmaxa sataynawa. - Jichhaxa impacto de corriente, nayaxa ch"amanchañaniwa ajlliñatakiwa juk"ampi aski voltaje.
  Waynanakax, amuyataxa, wali sumaw sarnaqapxäna. Ukat jachaqtʼasirakïnwa. Imill wawanakax jupanakarux qhispiyapxäna, juk"amp ch"aman ch"axwañat jayaruw apnaqapxäna.
  Uka esculpit musculonakajj chʼalljjtayasipjjatap uñjayäta, kuna jan walinakatï utjkäna ukanakajj jukʼamp manqharuw tukuwayjjäna, ukat ñikʼutajj janiw likʼïkänti. Taqi kunat sipansa, wali sumaw uñtasïna, yuqall wawanakax chiqpachapuniw panqarapxäna.
  Isabel waynan pechop ch"allt"asinx akham sänwa:
  - Nayaxa juk"ampi ch"amanchaña. Janqʼo caballot sarkasma ukhamwa amuyasïta.
  Dracma kullakajj musculonakani, qʼoma jariqat cuerponakaruw amparamp luqxatäna. Jupajj janiw jupa pachpa jarkʼaqasirïkänti, ukhamat jan sinti llakisiñap uñachtʼayañataki .
  Aka cheqanjja, Elisabetajj akham sasaw jupar arsüna:
  - Sesión ukaxa wali jaya pachawa, jiwasana pachasaxa wali askipuniwa.
  Imill wawanakax qullañ tukuyapxäna ukat agujas ukanakax wali ch"ullqhi kuynt"awinakampiw apsusipxäna.
  Dracma kullakajj amparanakap tʼaxllirtʼäna:
  - Jichhaxa uñacht"ayirinaka tupuña qalltañäni.
  Waynanakaxa jaltxapxänwa, wali kusisita uñnaqt"anipxänwa:
  - ¡Jiwasax wakicht"atäxtanwa!
  - Ukatxa qalltañäni. Qalltanxa, ch"amampi ejercicio luraña.
  Uka waynanakaw barranakampi squats lurañ qalltapxäna. Chiqansa, ukax kimsa tunk kilogramos ukharuw jilxattawayi, prensa de banco ukanx pä tunk phisqhani, ukatx deadlift ukanx phisqa tunk ukharuw jilxattawayi.
  - Ukhama markamaxa wali ch"amampi katxaruña. - Isabel kullakaxa siwa.
  Uka estiramiento uñakipt"asax imill wawanakax amparanakaparuw qunt"asipxäna, mä juk"a t"ijtxapxäna. Ukat jukʼamp sumäki uka mayjtʼäwinakaw uñjasirakïna. Plasticidad ukax jilxattawayiwa.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Akaxa wali jach"awa, waynanaka.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw amuytʼayäna:
  -Inas jupanakarux ch"axwañan yant"apxchispa?
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw akham säna:
  -¡Ukhamäñapawa!
  Imill wawanakax ukhamarakiw lurapxäna, turnasisaw irpapxitäna. Qalltanjja, jan suytʼataw jukʼamp jan walinak lurapjjäna, waynanakajj sinti llakisipjjänwa. Chiqansa, chiqpachansa uka yantʼax risqiwa, kunjamarak yaqhax tukuyaspasti. Ukampis uka qhepatjja, yatinoqtapjjayätwa, mä jukʼa sawurapjjayätwa, ukat jukʼamp jankʼakiw sarnaqañsa ukat disparañsa qalltapjjta. Sapa patakatx ch"axwawinakax wali jilxattawayiwa, ukatx nayrar sartawix juk"ampiw uñjasi, kust"at amtanakar yäqasa.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Jiwaki! Jiwasax chiqa thakinkasksna ukhamaw uñtasi.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Jan ukhamäkanixa, yaqha mayacht"asiwi ajlliñasawa. Jilapachaxa, jichha pacha agujas ukatxa minerales ukanakampixa wali jach"anchatawa uka efecto. Ukat usunak qullañatakis apnaqaraksnawa. ¿Kunsa jumajj amuyta, Elisabet?
  Uka rubio nuwasirixa, q"ala kayunakap ch"allt"asisa, chillqt"asïna:
  - ¡Janiw juk"amp jan wali amuyunïkiti!
  Dracma kullakajj purakapan musculonakap flexionasisaw akham säna :
  - Jiwasa pachpawa aka yant"añäni.
  Imill wawanakax sawkasisaw q"uma nayraqataparux agujanak ch"allt"asipxäna.
  . JANK"A 4. 1.1
  Uka qhepatjja, kusisitaw jachaqtʼasipjjäna.
  - ¡Perfectamente ukaxa qarjaña chhaqtayi! - Dracma kullakaxa amuyataynawa. - Janis kunas ch"axwañax utjkchixa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  "Uka yuqall wawanakax resultadonak katuqapkaspas ukhamaw amuyasi". Jank"akiw uka metodología qillqt"añäni ukat pallapallanakar jaljañäni.
  Condesa Ninfa sat warmix jan axsarasaw akham säna:
  - Ukxa lurañäni, p"iqiru juk"a ch"akhanakampikiwa, juk"ampi nayra jak"ana, p"iqi jak"ana. Ukhamajj pallapallanakarus usuchjaraksnawa.
  Uka rubio ch"axwirix p"iqip ch"allxtayäna:
  - Chiqpachansa jïsa! Ukham jan waltʼäwiw utji.
  - Yämas janiwa llamp"u chuymani warmi amparanakaxa lurapkiti. - Mä pä segundos ukjatx amuyasta, ninfax amukt"atap uñjasa, Elizabeth.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Ukat jichhax markasan yatiñanakas uñt"ayañ pachaw purini.
  Uka waynanakajj aynachtʼatäpkaspas ukhamänwa, chuyma manqhapanjja jañchin munasiñwa munapjjäna. Ukampis Drachma chachajj amuyasïnwa, aka wali conservador markanjja, mä prostituta warmin sutip uñtʼatätapajj jachʼa pataruw nayrar sartañatakejj mä jachʼa jarkʼatäspawa. Ukham luratapatjja, chacha warmi ikthapiñajj samkanakaparukiw qheparäna. Suma, aka samkanxa, Elizabeth, chiqpach iyawsirirjama ( chiqans, jupax mä cristianot sipans juk"amp agnóstico ukhamawa, Jesucristo tuqit q"uchunak q"ucht"añ munaschi ukhas!) jupax limitación ukar yatintatawa.
  Imill wawanakax auto jaytxasax t"ijtir sarañ amtapxäna. Jupanakajj wali chʼamampiw tʼijupjjäna, janiw tʼijuñ autot sipansa jukʼamp jankʼak tʼijupkänti. Ukat milagro zona ukan apsut artefactonak uchasajj nayrat sipansa jukʼamp jankʼakiw tʼijtjjapjjäna.
  - Zona, zona ukaxa pachana amtapawa, etapa arktasa etapa! - Isabel kullakaxa siwa.
  Qʼala chʼiyar kayunakapan qhantʼatapar arktañax niyas chʼamäxänwa. Imill wawanakax ch"ama thakin qhispiyañatakix zapatonakap apsusipxäna. Ukatjja, ukham jankʼak tʼijuñajj qarjañawa.
  Ch"uxña quqanakax qallta jallupachan fresco samsuñapa, aka uñisir pachan suma q"apkir thayapa, ukat pachpa pachanx, amigonakapan pachapa. Mä t"ijtir avión ukaw patat uñjasi. Akax mä avión de ataque ukawa, ch"iwipax barrerada ukat cañones de avión ukanakampi. Ukhamarus mä columna chhullunkhayaw uñjasi, kawkhans mä quqaw phichhantaski. Imill wawanakax jasakiw samsupxi, ukampis uka qhipatxa, nayraqatapan thakinx sustjasisaw sarnaqapxi sasaw amuyapxi. Jank"aki jilxatayaña.
  ukan utjkaspas ukhamawa . - Drachma kullakaxa siwa.
  - Nayax uñjtwa, ist"araktwa. Uñisirinakax kuna thayarus katjawaykaspas ukhamawa, kuna qullqis utjchi, saboteadores ukanakar aka chiqar jaquntaspa ukhaxa. - Elizabeth kullakaxa amuyataynawa.
  Condesa ninfax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Akaxa janiwa pächasiñakiti.
  Comandante del destacamento de sabotaje , teniente coronel Harry Griffind , mä jach"a marrón chacha, jupax wali munatawa. Ukhamarus qhanaw ukatakix jan wali chiqawj ajlliwayi, mä hormiga qullu jak"an. Jan wali laq"unakax janiw sinti muspharkänti kunatix americano jaqix Ordenes de Lenin ukat Stalin ukanakamp uñt"ayatawa, ukat oficialarux mä sensitivo chiqan ch"allt"awayi. Jupax q"añu arunak arnaqasïna, janiw jark"aqasiñ uñacht"aykänti. Jupan subordinado Capitán George Cruz jupax ch"uqi ch"uqi ch"axwañ qalltäna.
  Panpachaniw qʼañu juramento lurapjjäna. Teniente List sapakiw ajanupat amuyt"asax chikat raza ukhamätayna, ukat akham siwa:
  - ¡Akhamatwa embuscada p"akjañasa!
  Uka tuqitxa akham sasaw arnaqasi:
  - Ukampisa janiwa khitis utjxiti!
  Ukat ukatsti sist"asiñaw juti:
  - Generalax walpun colerasi, Jach"a Jilïr Irpirix pachpaw pä tunk phisqhan jach"a kamachinkirinakarux sabotaje ukar ch"axwañapatak kamachi sasaw sapxi.
  Ajjsarañat chhuxriñchjasiña:
  - Jupax chiqpachapuniw acero ukan katxaruñapa. Jïsa, ¡jupanakatakix walikïskiwa !
  Uka tuqitxa, gurgling:
  - Ukat jiwasana lurawisaxa yatxatañawa ukatxa uñt"añawa.
  Afroamericano chachajj wasitatwa juramento luräna, pantalonap apsusaw espada cinturonap chintʼasïna.
  - Nayaxa juk"ampi suma yatxataña. Jichhax, nayan kamachixar ist'apxam. Uñisirinaka uñstkipanxa, granada lanzadores ukanakat ch"axwapxam.
  - Jiwasax ist"tanwa, masi!
  Ukat wasitat jabalí jawiranaka:
  - ¡Uñtapxam! ¡Nayaw uka yuqall wawanakarux ch"axwañ munta!
  Ukat obsequioso:
  - Jïsa tata! ¡P"iqinchiri, masi!
  Imill wawanakax quqa taypin t"ijtapxäna, embuscada ukan ikiskir tama qhipäxar mantañ yant"apxäna. Principio tuqitxa, armanakapampi ukat "armadura" artefactonakapampix p"iqit p"iqir atacañax utjaspawa, ukampis ukax contraproducente ukhamawa. Ukhamatx wali risqiwa, qalanakax milagro ch"amap chhaqhayaspa ukhaxa.
  Dracma kullakajj aka toqetwa parläna:
  - Yaqha universo ukaxa janiwa yatiñakiti.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Akanxa panpachaniwa niya kipkakïtanxa. Ukhamajj chʼaxwañ artesan taqe kamachinakaparjamaw sarnaqañäni.
  Mä ch"aman ch"axwiritakix quqax mä aliado ukhamawa. Ukat niya patak paracaidistanakax utjkchïnsa, aka unidadax janiw sum wakichtʼatäkänti, ukax qhanaw amuyasïna. Waljaniw cigarro pitapxirïna, yaqhipanakax matraz ukanakat wiski umapxirïna. CSA ejercito taypinjja, denunciajj walpun jiljjattäna . Aka chiqanx taqi kunas jan amuyt"kayaruw puri. Uka comandantejj mä soldador chuym ustʼayäna ukhajja, mä denuncia sasaw qellqäna, ukajj niyas jan saytʼañjamäki uka chʼajjwäwiwa. Walja pallapallanakax jupanakpachaw seksots , ukat nina ukham axsarapxirïna. Walikiwa, ¿kuna kasta chiqañchäwis utjaspa?, pallapallanakarux mä jukʼa chʼallxtayasmawa, ukat mä espía jan ukax saboterjamaw tuqinuqapxtamxa. Muspharkañawa, volante de represión ukat manía espía ukax janiw kunakipans ejercito ukarux mä jan atipkañ falange ukar tukuykänti, jan ukasti nivel de entrenamiento ukaruw jisk"achawayi.
  Elisabetajj Drakmaruw akham jisktʼäna:
  - Inas ukanakxa sapuru "Obolensky" ukanakata qhatiyañasa?
  Jupajj akham sasaw jaysäna:
  - ¡Wali logico! Ukhamatwa jiwasan yatichäwisan nivelapax jilxattaspa.
  Imill wawanakax alcanceruw sarapxäna, apuntapxäna, nayranakap ch"uqt"asa. Jichhax wali askiw fila jaljañax ukhamat pusi tunk llatunkan muyuntat sapa clip ukanx walja pallapallanak apsuñataki. Nivel de dispersión ukax aka chiqanx mä rol uñacht"ayaraki. Jichhax clip ukan uñjañ pachax chiqpachapuniw suxta segundos ukha. Imill wawanakax congelasipxänwa ukat concentrasipxäna, armanakap apuntapxäna, estado de combate "cascada" ukar mantañ yant"apxäna. Jupanakax jupanakpachaw uka amtar puripxäna, kunapachatix pachax juk"amp juk"ampi ukat juma pachpan jank"akïtapa, ukat walja pallapallanak apsuñjamawa. Sapa balajj sapa mayniw amuyasini, mä jiskʼa tʼaqaruw uñtatäni.
  - Jiwasaxa ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi. - Dracma kullakaxa iwxt"iwa. Imill wawanakax mä pä segundos pächasipxäna ukat pallapallanak jiwayapxäna.
  Jichhax uñisirinakax "ronco" katuqapxi. Tunka tunka soldadonakaw khuchhuratäpxäna, saytʼatäpkäna ukat jan amuytʼasis embuscada ikipkäna ukanaka. Ukampis waljaniw qontʼatäsipkäna, ukatwa uka lurañajj jan chʼamäkänti.
  Uka ch"axwañanak ist"asax uñisirinakax qhipüruw kuns lurapxäna. Yaqhipanakax liwxatapxäna, yaqhipanakax nina kutt"ayapxäna. Kunjamakitix clip ukar descargañ tukuyasax imill wawanakax chikat jilaw uñisirinakarux khuchhuqapxäna.
  Dracma kullakajj akham sasaw mayïna:
  - Ukat jichhax F-1 granadas ukanakaw utji.
  Uñisirinakax jupan yänakap jaquntañ yant'apxäna . Ukampis akanx janiw sinti sum atipkänti. Uka tawaqux granadanak ch"uspampiw ch"axwantäna. Pä amparapampiw jawq"japxäna. Ukatwa uka tʼaqa tʼaqanakajj jaqontirinakarojj chʼalljjtäna .
  - ¡Yanapt"apxita, yanapt"apxita! - Paqallqu sami Dracma ukaxa aymara aruta jisk"achata arnaqasïna.
  Elizabeth kullakajj amparanakapampi ukat sallqjañ kayunakapan qʼala kayunakapamp irnaqtʼasajj akham sänwa:
  - Mä granada ch"uspa ch"allt"aña, mä suma táctica.
  Mä qhawqha tiempotjja, mä qhawqha soldadonakakiw jakapjjäna, ukat usuchjatanakakiw jakapjjarakïna. Imill wawanakax t"ijt"asaw jupanakar jak"achasipxäna. Jupanak taypinjja, jan suytʼataw teniente coronel Harry Griffind sat chachajj utjäna . Jupax q"añuchasïna, muspharkañawa, cuerpopax reservas jikxatäna wali q"añuchañataki.
  - ¡Nayax katuyasxtwa! - Jupaxa jiskht"asïna. - ¡Stalin ukax kaputawa!
  - Mä uñt"at q"uchu. - Isabel kullakaxa siwa.
  - ¡Janiw juma pachpax q"añut apt"asiñamäkiti! - Dracma ukaxa kayunakaparu ch"allt"asi, ch"uqi ch"uqi p"akjata. - Jichhaxa janiwa kawkirus sarkätati.
  Harryx akham sasaw jisk"at arsüna:
  - Ruso aru prostitutas ukanaka ! - Ukatxa pasawayxiwa .
  - Ukhamawa, jichha pachatakixa aka waynampi tukuyxtanwa. Jiwasax escuadrón ukar jawst"añäni ukat jupanakax watat uñjasipxani. Ukat jiwasax qhipharux jiwasa pachpaw mayacht"asiñäni. - Isabel kullakaxa siwa.
  Imill wawanakax profesionaljama ukat jank"akiw uka irnaqäw lurapxäna. Ukat chintʼasisaw teniente coronel jilatarojj amuytʼayapjjäna. Ajjsarasaw kuntï yatkäna uk jupanakar yatiyäna. Ukhamaw jikxatasi, kimsa juk"amp aterrizaje tamanakaw uraqir puripxi, ukatx sede ukanx mä espía ukaw utji, jupax janiw general mayor ukar sipan juk"amp jisk"a rango ukankiti.
  Imill wawanakax mä grabadoraruw arsutap grabapxäna ukat jaytxapxäna, mä tamax thakinkänwa, ukat marka jak"anw mä emboscada ukar puripxäna, ukatx fuerzas especiales ukanakaw mayninakarux uñjapxañapäna. Mayampiw qʼala imill wawar uñtat talonanakapajj jukʼamp jankʼak qhantʼir uñjasïna .
  Qhixu qhixunakax alaxpacharuw ch"allt"äna ukat jallu ch"akhanakax purintäna. Dracma kullakax mä juk"a tempo ukarux juk"ampiw ist"äna:
  - Ukax jallupachan q"aphiniwa, ukampirus jallupachax jichhakiw qalltaski.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jïsa! Jallu uma jalsunakax wali junt"uwa, q"ala kayump mä charco taypin ch"allt"añax wali askiwa.
  Ninfa imillax akham sänwa:
  " Juman kayunakajasa, akapachankir taqe chachanakaruw loqtayaspa." Kunjamsa jupajj uñchʼukipjjetäna uk uñjapjjaraktawa.
  Uka rubio nuwasirix q"ala, rosa talonap charco ukan ch"allt"asisaw jach"at arsüna:
  - Chiqpachansa, suma uñnaqt"an waynanakawa, janiwa munañaxa chhaqtayañjamäkänti.
  "Diosar jan iyawsir jaqjamajja, ukham lurañajj nayatakejj jukʼamp chʼamänwa" sasa. - Dracma kullakax sänwa ( kunatsa mä samkanx ateoruw tukuwayi, chiqans pagano diosanakan wila masipäkchïnsa!). - Ukampirus nayax amuyt"ir chachanakaruw taqi kunat sipans juk"amp munasta. Jisk"atpachax khitinakatix clásicos ukar respetapki ukanaka. Jïsa, Elizabeth, jumatix suma sarnaqañ munsta ukhax janiw patriótico poesías ukak qillqañamäkiti. Ukat ukat mä arut Rusia markax jinchujanx ist"asiñ qalltawayi.
  Uka rubio ch"axwirix akham sasaw uñch"ukisïna:
  - Walikiwa, janiwa nayaxa ukhama jisk"a especialista ukhama amuyt"añati. Aka chiqanx sañäni, jallu pachat parlir poesías ukanakaw utji.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Kunjamsa ist"asipxi uk ist"añ munta.
  Elizabeth kullakajj wali suma, wali chʼamani arupampiw qʼochüna, ukajj kawkïr ópera cantasirirus jan waltʼayaspawa, jachʼa cantadoranakatsa .
   Taqi reyinakan envidiasiñaparjam isthapt'ata ,
  ¡Carmesí, quri, laphinaka rubí ukan!
  Kunjamtï jaypʼu chʼaphinakajj jalnaqki ukhama, .
  ¡Ukat thayanakan arupa, querubines ukanakan órganonakapa!
  
  Juk"amp luxus suman jakasiñax jallu pachanx jach"awa,
  ¡Quqanaka, qullan iglesianakan cúpulas ukanaka!
  Kuna ramas cinceladas ukanakampi, .
  ¡Qʼañu perlanaka ukat jan aljañjam qalanaka!
  
  Uka phuch"ux jisk"a qullqimpiw ch"uqt"ata,
  ¡Caballon kayunakap manqhat chispanakaw qhantʼi!
  Jumanakax maynit maynikamaw suma chuymamp uñjasipxtaxa,
  !
  
  Inti jalsunxa, isijax ch"ukutänwa, .
  ¡Adulce ukat álamo ukanakax munasiñ waltz thuqt"apxi!
  Manqha manqharu chʼalltʼat urunakatwa llakisipjjta,
  ¡Tantachäwinakat amtasiñanak nayamp chika imasipxam!
  
  Juyphi pachax puriniwa, ukan wayn tawaqunakax wiñayatakiw,
  Janiw ch"iyar ñik"utakiti - diamantenakaw ñik"utan utji!
  Taqi masinakasaruw uka fiestatakix tantacht'añäni,
  ¡Ukat samkax chʼikhi jiskʼa tʼaqanakampi qhanañchtʼañäni!
  Dracma, kunjamtï nayrax lurawayki ukhama, jan kusisiñap uñacht"ayäna:
  - Kunjamasa sinti nayra pachana. Expresiones ukanakax aru, quri ukat munat querubines ukanaka. Jumax religionat sinti llakistawa.
  Elizabeth kullakajj qʼala kayunakapampiw mä chʼaphi chʼaphir tʼunjäna ukat akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Mä teocrático ortodoxo markan jakastanxa, ukanx titulos ukat walja nayra frases ukanakax imatäxiwa. Uñjapxam kunjamsa wawanakax munapxi.
  Jach"a thakin sayt"atäsa, columnanakar yatiñ munasaw uñch"ukipxäna, kunayman kasta yuqall wawanaka, q"ala kayuni, juk"amp cultura isimp isthapt"ata, ch"allxtapxäna. Maynix akham sasaw arnaqasïna:
  - Beethoven jupax mä falda ukaniwa.
  Mä waynax akham sasaw saraki:
  - ¡Ukat q"ala talonanakampi!
  Qʼochupkäna ukhajja, imill wawanakajj tempoparuw jukʼamp jiskʼachapjjerïna, ukat jupanakar uñjañajj wali chʼamapunïnwa. Nayrïr kunatï uñachtʼaykäna ukajja, ñikʼutanakapajj nuwasiñ banderar uñtataw liwjjatasïna. Quri Isabel ukat Dracma sat paqallq color nina nakhantayañjama.
  - ¡Bremen markar nina nakhantayañatakiw t"ijtapxi! - Mä q"illu ñik"uta yuqallaxa arnaqasïna.
  Dracma kullakajj mä chʼipjjtatwa jupar jakʼachasïna, uka waynajj jichhakiw nuwasir sarjjäna.
  Jupajj akham sasaw ajjsarayäna:
  - ¿Kunas sutimax, wit?
  Uka waynaxa akham sänwa:
  - Friedrich, jan ukaxa mä suma jaqiru, Rich .
  Paqallqu samin tawaquxa chillqt"asïna:
  - ¿Jumaxa mä juk"a americano chocolate munasmati?
  Uka tomboy p"iqip ch"allxtayäna:
  - Janiwa chiqpachansa, ersatz ukhama sapxiwa.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw larusitayna:
  - Janiwa, natural , América Latina ukaxa wali CSA ukana apnaqatawa. Ukhamajj wali chʼamanïpjjewa, jukʼampejj uraqir puriñatakisa, wali valorani yänak lurañ yatipjje.
  - ¡Ukhamaxa churañani! - Uka waynaxa jaysataynawa.
  Drachma kullakax tunka rublo qullqimp llawuntat mä chocolate barraruw jaquntäna. Uka waynaxa jachaqt"asïna:
  - Akaxa taqinitaki qullqiwa. - Jupaxa sataynawa. Qʼala chʼiyar kayunakap qhantʼayasaw jupan kayunakapar tʼijtäna .
  Wawan camisetapax wali machaqänwa, k"umara uñnaqt"ani ukat suma wakicht"ata, ch"axwäwix jichhakiw qalltawayi, ukat wawanakax janiw jan walt"awinak jikxatañatakix pachanïpkänti. Ukat yuqall wawanakax q"ala kayukiw t"ijtxapxi, juk"ampirus aka junt"u pachanx t"ijt"añ munapxi. Ukampirus inas Rusia markan territoriopanx utjchispa, ukat Alemania markax superpotencia ukan provincianakapat maynïriwa, tarjetas militares ukanakax nayratpach uñt"ayatäñapawa. Jilapachaxa, wawanakaxa akaxa juk"ampi ch"amawa katuqapxi, kunatixa jupanakana maraninakaxa sapa kutiwa manq"añ munapxi. Ukampirus URSS markat sipansa, sistema de granja colectiva ukaniwa, kawkhantix Brezhnev markan qamir pachanakanx janiw manq"añanakax utjkänti, jichha pacha Rusia markax manq"añanakampiw phuqhantat uñjasi. Mä ch"aman dueño ukat yapuchirix markarux juk"amp sum manq"ayi, jan ch"amanchata ukat ch"ama irnaqawimpi. Uka markan religionapar jila partejj utjatap laykojj tiempojj wali askiwa sasaw Elizabeth kullakajj amuyäna. Jichha tiempo Rusia markanxa, ortodoxo cristianonakat jila partex Diosar jan iyawsirinakat sipansa jukʼamp mayjäpxiwa sasaw sañasa: umapxi, juramento lurapxi, cigarro pitapxi, sallqjasipxi, aborto lurapxi ukat carcelan jistʼantasipxi. Ukat iglesiar sapa kuti sarañax , semanan mä kutis sarañax waljanitakix wali muspharkañawa. Aka chiqanx mä funcionariox domingo urun jan kuna amtampis jan irnaqkchi ukhaxa, janiw sinti jaya tiempox cargopan qhiparañapäkiti. Diosan kamachipax yatiqañ utanakanx obligatorio ukhamawa. Musulmanes ukanakamp chika.
  Akax mä ch"aman sartawiwa, asimilación religiosa, kunawsatix jaqinakax amuyañ qalltasipki kunatix jupanakatakix askïki. Elizabeth kullakajj mä tiemponjja, Biblia jachʼañchapki uka protestantenakan qellqatanakapwa liytʼäna. Ukampis chuymapampiw ortodoxo sat costumbrerojj jukʼamp munasjjäna, janiw Bibliampejj jan waltʼayatäpachati janicha uk sum amuytʼkänti. Qullan Qillqatanakax niya taqpachaw judionakan qillqatänxa, ukat jila partex eslavo-griego arutwa parli. Jiwasan pachpa Biblia rusa qillqt"añax wali askïspawa, Cristox eslavonakan ch"amapa, ch"amapa ukat ajllitätap uñacht"ayañataki. Jan ukhamäkanixa, Antiguo Testamento liytʼasaxa, chillqtʼasiñakiw utji: ¡judionakax Diosan markapawa! Esclavonakax Diosan markapawa, ukat Taqi Ch"aman Diosaruw jach"añchapxi, aka universo ukanx mä estado ukar mayacht"asipkchisa. Ukat jupanakan uraqpachapanx Rusia ukat fraternal Ucrania ukanakan apasiñapax Estados Unidos markat sipanx juk"amp jan waliwa.
  Jichhax wasitatw loco velocidad apthapipxi, ukampis ukax janiw amuyt"añat jark"kituti. Jumatix akapachar kutt"añ amtasksta ukhaxa, ¿kunjamarak Ucrania markar kutt"añax? Aka chiqanx wali amuyumpiw sarnaqañama, jan qhuru arunakampi. Jilïr amtäwix wayn tawaqunakar atinisiñawa, chiqapar sarnaqir políticonakaru, janiw jan wali jaqinakar atinisiñakiti. Jilapachax Rusia markan machaq élite uñstayañax wali wakiskiriwa. Janiw oligarcas escorias , jan ukax jefes de partidos ukanakax CPSU ukham uñt"atäkiti, jan ukasti chiqpach ch"amaw markar nayrar sartayañ yati. Machaq élite ukax janiw jupa pachpar luqtañapäkiti, jan ukasti jach"a imperio ukat ch"aman jaqinakaparu. Ukhamaraki aka markatakixa, kunjamasa mä jach"a imperio jan t"unjatäñapataki. Rusia markan jach"a uñacht"awipax Guardia Blanca ukanakatpachax gobierno electivo ukawa, monarquía uksat sipansa. Kolchak jupax ch"aman ukat jaya uñjir apnaqiriw tukuwayi, ch"aman presidencial ch"amaparuw atinisi. Jilïr irpirin jach"a ch"amanakapax markamp estadomp mayachthapiñatakiw yanapt"awayi, jach"a phunchhawinakaru ukhamarak jan kamachinak atipjañataki . Janiw inamayakiti Estados Unidos markax taqi democracia ukanipkchisa, jach"a presidencial ch"amampiw uñt"ayasi. Ukampis Gran Bretaña markanxa, monarquía ukax mä sutimp uñtʼatäxänwa ukat nayrïr ministrux pachpa partidopat sinti dependirïnwa, ukatwa oraqpachan jachʼa chʼamanïtap aptʼasiwayxäna. Amuytʼañäni, jichha tiemponjja, territoriopajj patak phesqa tunka kutiw jukʼaptawayi.
  Aka universo ukanx comunista ukhamarakiw Gran Bretaña markax t"unjasiwayi, ukat markanakax jan walt"awinakan ukhamarak jan walt"awinakan jikxatasipxi. Chiqpachansa Foggy Albion juparuw p"iqinchapxañapäna.
  ¿Ukankir jaqenakatakejj kunjamäpjjesa?
  Alaxpachanx wali ist"asir ch"axwañaw utjäna, ukat mä avión de reconocimiento ukaw uñstäna. Alaxpachamp chikachasiñatakix translúcido ch"iwinakampi pintatänwa, ukax niebla phust"äna. Ukampirus , ukham imill wawanakan ch"ullqhi nayranakapatakix ukax janiw kuna jan walt"äwis utjkiti. Imill wawanakax salto fusiles ukanakap jiltayapxäna ukat mä amtampiw voleibol ukamp jawq"japxäna. Pä balax mä juk"a blindat scout ukatakix juk"amp jach"awa. Jupax tilt"asisaw liwxatañ qalltäna.
  - ¡Jan ch"amani armadura! - Isabel kullakaxa siwa.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Yämas vidrio ch"allt"aña.
  - Ukhama autoxa, ukampisa janiwa sinti pesañapäkiti. Mä monoavión ukar uñtasitawa, janiw llätunk patak kilogramos ukjat jiläkiti. - Imill wawaxa Dracmaruwa jiskt"äna:
  - ¿Jumaxa amuyta piloto ukaxa qhispiñapawa?
  Paqallqu samin tawaquxa janiwa sinti atinisiñampi jayskänti:
  - Ch'amapuniwa! Taqi uka configuración ukanakax q"añuchatawa.
  Elizabeth kullakajj wali amuytʼasisaw akham säna:
  - Ukhama juk"ampi suma, juk"a t"aqhisiña katuntañataki.
  Uka t"ijtawix imill wawanakan ajayuparuw ch"allxtayäna, ukat mä samañampiw markarux jank"ak puripxäna.
  Uka embuscada ukar chhaqtayañatakix ukakipkarakiw qhiphart"añax wakisïna. Imill wawanakax embuscada ukar muyuntat t"ijtapxäna, amukt"at aruskipäwinak ist"apxäna.
  Paracaidista ukan p"iqinchiripaxa, Fuerzas Especiales ukan mayor Bob Dowell , jupax wali axsarataw nayrap ch"allxtayäna. Akax jan wali augurio ukhamänwa, ukax mä níquel katuqañ sañ muni.
  Aka chiqanx jupax akham sasaw arnaqasïna:
  - Shafranik, ¿kuna kastasa, kunjamasa ch"uqi ch"uqixa ?
  - Jisa, aka wawanakaxa bicicletata sarnaqapxi, tata. - Uka mulato francés jaqixa jaysataynawa.
  Mä jach"a jach"a tukuñaw arktatäna:
  - ¡Nina jist"arañäni!
  Mulatto ukax logicamente akham sänwa:
  - ¿Ukham jan sinti jach"a amtampixa mä embuscada jist"arañataki?
  Uniformeni uywaxa akham sasaw qhuru arsüna:
  - Ukampisa wali qhanawa. Ukhama q"uma saxranaka. Ukham jupanakarux ch"axwañäni, kusist"añataki.
  Shafranik jupax akham siwa:
  - Ukhama amtawixa janiwa sinti wakiskirïkiti.
  Snide ukax akham sasaw jaysatayna:
  - Inas, ukampisa seductora.
  Forzado gruñido ukax akhamawa:
  - Jiwasaxa mä morado Mercedes pä janq"u chiwchini munapxtanwa.
  Qhanañchäwi jiskt"awi:
  - Pä chiwchimpi?
  Kusisit jach"añchäwi:
  - ¡Rusia imillanaka!
  Ukat mä vulgar aru:
  - ¡Pä, ukhama juk"a! Mä empresa taqpachataki. Jiwasatak servipjjani ukhajj jiwapjjaniwa.
  Mayampiw mä vulgar ukat indecente expresión:
  - Jiwasaxa pä tuqiruxa utjaraksnawa.
  Uka tuqitxa:
  - Ukaxa larusiña uñtatawa.
  Ukat mayamp mä jabalíx estrus ukan chhuxriñchjasiñapa:
  - Ukat mä tuqitxa ¡práctico ukhamawa!
  - Qhipa tuqitxa, janiw pächaskti. - Mayor jaqix lakap ch"allxtayäna. - Inas kunayman psicológicas medidas ukanakax utjchispa.
  - ¿Janiwa amuyasktati? - Shafranik kullakaxa muspharataynawa.
  Uka oficialajj akham sasaw arnaqasïna:
  - Amuyataxa, kunjamtï rusanakax sapki ukhama, ¿janit col p"iqimpix amigonakax utjktamti?
  Shafranik jupax janiw sum amuyt"känti:
  - Nayaxa janiwa vegetariano ukhamäkti, ukampisa janiwa kunasa uñiskti repollo ukxa mä lado manq"añataki , sañäni, wallpampi.
  Uka oficialajj akham sasaw qhuru arsüna:
  -¿Jumaxa qullqi phuqt"asktati? Jumax jupanakarux pavo ukar ucharaktawa.
  Shafranik jupax p"iqip patat ch"allxtayäna:
  - ¿Kunatakis akaxa, comandante?
  - Nayaxa janiwa rusa argot aru amuyirïkti. Col ukax jiwasan dólares, jan ukax bucks , ukat repollo ukax p"iqi. - Mayjirixa qhananchawayiwa.
  Uka tuqitxa:
  - Ukat p"iqi! ¡ Kunja jargónsa !
  Uka oficialajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Ukhamawa. Sumakiwa, ¿mä litro vodka rusa umañax wakisispati?
  Shafranik jupax axsarañjamaw jikxatasïna:
  - ¿Rusia vodka ukaxa? Jïsa, akax jakañ jiwañawa.
  Mayorax larusisaw mä litro vidrio botella apsuwayxäna. Walja paracaidistanakaw jupanakar uñch"ukipxäna, nayranakap ch"irmthapisa:
  - ¡Waw, ¡kunas bombaxa!
  Bob Dowell chachajj amparapampiw pesäna ukat akham sasaw amuytʼayäna:
  - Jumaxa mä ajlliwiwa. Kunkamat umañamawa jan ukax pʼiqimaruw tʼunjasma.
  Mä axsarat chhuxriñchjasiñaw jaysañatakix:
  - ¿Kuna intermedio ukanakas utji?
  Kunatix akham sañ muniwa:
  - Pantalona apsuñakiw botella patxaru qunt"asiñama. Mä juk"a arumpixa , ajlliñamawa.
  Mä jach"a jach"a tukusaw uka condenado aru ist"asi :
  - Walikiwa, nayaxa manqharu apta. Nayax jaya pachaw yant"añ munta. Vodka rusa , kuna venenosa .
  Mä jan wali arnaqasiñaw jaysañatakix:
  - Juk"ampi sallqa yänaka.
  Dracma ukat Elizabeth jupanakax uka aruskipäw ist"apxäna, jinchunakapax wali ch"ullqhiwa, ukatsti artefactos ukanakan impacto ukaw utjaraki. Jupanakax, ukañkamax qhipäx tuqiruw jalnaqapxäna. Elizabeth kullakajj wali muspharatwa akham jisktʼäna:
  - ¡Jupanakax emboscada ukan qunt"asipxi ukat ukham idiótica apuesta lurapxi!
  Condesa Ninfa ukax akham sänwa:
  - ¿Kunsa lurasma! Akax nivel de cultura americana ukawa, bolchevismo criminal ukamp waljaptatawa.
  - ¡Comunismo ukaxa mä qhana amuyt"awiwa, ukampisa jilpachaxa ch"amakanwa phuqhasi! - Elizabeth kullakaxa amuyataynawa.
  - ¡Suma amuyun jan wali jaqinakax juk"amp wila wartapxi, jan wali amtanakani jan wali jaqinakat sipansa ! - Dracma ukaxa tukuyawayiwa.
  - Ukaxa mä ajlliwiwa ejecución ukatxa soga. ¡Nayajj jiwayañwa jukʼamp munta! - Elizabeth kullakaxa zafiro nayranakapampi ch"allxtayäna. Jupanakax amukiw sarnaqapxäna, ninjas ukanakar uñtasita, ukat sabotaje ukat emboscada ukanakanx janiw mä kipkakïpkänti.
  Ukañkamasti, Capitán Shafranik jilatajj botella jistʼarasaw kunkapat mä jukʼa chʼalltʼasïna.
  - Muxsa ! - paracaidista ukaxa jiskht"asïna.
  Vodkax chhuxriñchjasïna, mulato francés jaqin jach"a kunkaparuw jallu purintäna.
  Jupax kusisitaw qhuruchasïna.
  - ¡Kuna khuchhisa! - Elizabeth kullakaxa siwa. - Muspharkañawa, nayaxa taqiniru jiwayañsa munta.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - ¡Ukat khuchhi aycha manq"apxañani!
  Uka blonde tawaqux akham sasaw akham säna:
  - Paqallqu uru adventistanakan arunakapanx mä grano racional ukaw utji. Khuchhixa mä sarnaqiri q"añuchatawa. Ukampis mä judiotakix janiw kosher ukhamäkiti, janiw manqʼakïkiti, ukat judionakax amuyapxañapatakiw Bibliax nayraqat qillqatäna.
  Uka qʼala kayuni ninfa condesajj akham sänwa:
  - Sumakiwa, uñjañäni, americano comunista ch"axwirix mä ordinario ruso machat jaqirux saykataspawa.
  Niya chikat botella atipjasaxa, Shafranik chachax mä akatjamat khathattʼasïna ukat amparanakapat botella jaytasaxa, chhuxriñchjasiñ qalltäna . Bob Dowell jilatajj qhepäjjaparuw chʼankhampiw jawqʼjäna.
  - Walikiwa , jumaxa jan ch"amani jaqi!
  Jupax chhuxriñchjasïna. Uka ajanupax mayjt'ayatawa .
  Bob jilatajj larusitaynawa.
  - Walikiwa, jichhaxa ch"amapatakixa p"iqi ch"uqi yant"apxäma. ¿Qhawqha ch"amas jupax mä botella rusa ukar saykatañataki?
  Ukat chhuxriñchjasïna, Shafranik jupax juk"akiw samañap katjäna, ukat akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Nayax p"iqijaruw ladrillonak p"akjawayta.
  Uka tuqitxa:
  - Ukhamaxa jumanakaxa botella p"akjapxaraktawa. Amparamampi apt"asim.
  Shafranik jupax apsuñ yant"äna, ukampis niya jank"akiw jaquntäna.
  - Walikiwa, jumaxa, kunjamtï sapki ukhama, mä cabrito! ¡Jan ukax mä oveja uwija! - Apsusa wali ch"amampi katxaruñani, mä q"añu warmina laq"unakapjama.
  Capitanajj akham sasaw jachäna:
  - ¡Nayaxa loco!
  Jach"a liwxatasinxa, p"iqiparuw ch"allt"äna, mä thuqt"awi ist"asïna, botellaxa janirakiwa qhiparkänti.
  - Rusonakax taqi kunas encinat luratawa, janiw taqpach inamayakiti Rusia markan chimpupax encina satawa.
  Mä chuym usuchjayir qhuru aru jaysañataki:
  - Encina, akaxa juk"ampi p"iqiman utjiripawa. Kunas, janiw juma pachpax sum ch"axwañ munktati. ¡Ajjsarir, llakinak ajjsaraña!
  chhuxriñchjasiñaw jaysañatakix:
  - ¡Janiwa, mayor masi! ¡Llakiñax wali askiwa!
  Ukat mayamp uka warariñaxa, mä usuchjat mamut amtayi:
  - Kunapachatixa Ministerio de Honor y Derechos ukana amparanakaparu jaquntatäni ukjaxa, kuna usuxa ukxa yatxatapxätawa: pä electrodos asnuru , mayaxa lakaru. Uka botella churita.
  Shafranik jupax axsarasaw akham säna:
  - ¡Jan jiwayapxitati!
  Bob Dowell chachajj pä amparapampiw katthapïna ukat cuerpopampiw mä full swing lurasajj pʼeqepar jawqʼjäna. Uka botellajj tʼaqa tʼaqaruw tʼunjatäna. Shafranik jupax suma q"añu arunakampiw arnaqasïna:
  - ¡Waranq saxranakaw p"iyarux saraqani!
  Pʼakjata pʼeqetwa wilajj wartäna, tʼaqa tʼaqanakaw uka pʼeqet khuchhuratäna.
  Dracma kullakajj janiw larusiñap jarkʼaqkänti.
  - ¡Akax wali muspharkañawa!
  Elizabeth kullakajj wali amuyumpiw säna:
  - Jupax janiw ch"axwañ yatkiti, jan ukax juk"amp usuchjasiñatakix amuyuparjamaw ukham jawq"jatayna. Kunjamakitix akax Ejército Rojo Americano ukan nivelap uñacht"ayi.
  Condesa-nimfax akham sasaw iyaw satayna:
  - Kunjamatixa kamachixa, janiwa jach"a .
  Imill wawanakax jachaqt"asisaw pistolanakap uñch"ukipxäna. Ukañkamax Shafranik jupax jacht"asisaw wilap pichthapïna. Qhanaw jupax chikat raza ukhamätapatxa , mayor ukanx mä burla ukham uñt"atawa.
  Ukat warmir uñtataw chhuxriñchjasïna:
  - Walikiwa, kunatsa ukhama qhuru!
  Ukat mayamp uka arnaqasiñax jaysañataki:
  - Amukiña! Uñjapxam, mä warmix bicicletar saraski. Mä ch"iyar jaquntawimpiw apaqä, kayupan aychap ch"axwañani. Ukatxa, taqpach empresampiw irpapxta.
  Pleading squeak ukax akhamawa :
  - ¿Nayaxa katuqäti?!
  Ukat arnaqasiñax agresivu ukat jach"a ukhamarakiwa:
  - Ukham jan ch"amani p"iqimpixa, warmiru atinisiñamawa...
  Uka jisktʼan qhanañchäwipajj vulgarwa :
  - Jilïrixa kunasa kayu taypina utji.
  Mayor jaqix akham sasaw arnaqasïna:
  "Ukhamaxa nayrar sartam, jach"a kankañamaxa mä botellaru uchañamawa, jan ukaxa lakamar ucharakïma."
  - ¡Brr! - ¡Uka capitanaxa sillp"itaynawa! - Janiwa ukhama lurañjamäkiti.
  Uka empresajj embuscada ukan pʼeqep jiltayasïna. Elizabeth kullakajj mä oracion liytʼañwa qalltäna, ukhamatwa taqe chuyma lupʼiñatak chʼamachasïna. Dracma kullakax amukiw jikxatasïna, kunkaparux mä juk"a masaj luratayna, pä amparapamp ch"axwañax wali ch"amawa, coordinación precisa ukax wakisiwa. Imill wawanakax sapa mayniw ametralladora amparapar apt"ata, pusi barril ukanakatw pallapallanak jiwayapxäna.
  - Ukxa apsusipxam, fascista comunista . - Suma uñnaqt'aninakaxa jiskht'asipxiwa .
  Uka balanakax walja tunka ch"axwirinakaruw khuchhuqapxäna. Jupanakajj yaqha toqeruw uñchʼukipjjäna, animalan instintonakap phoqañatakiw chʼamachasipjjäna. Ukampis, kunjamtï sapa kutix manu armasipki ukanakamp luraski ukhama, kutt"ayañax arktatawa.
  - Lobo katuñaxa utjiwa, ukampisa jiwasaxa loqhe jaqinakaru jiwayapxtanwa ! - sasaw Dracma kullakajj säna.
  Jila parte aterrizaje fiestar khuchhuqasajj imill wawanakajj qhespipkäna ukanakaruw balamp jiwayañ qalltapjjäna . Jupanakatakix cuerpon jiskʼa partículap uñjañax wakisïnwa ukat ukan mä carga uchañax wakisïnwa.
  - Kunjamtï uñjktanxa, ¡juk"amp jasakiwa! - Isabel kullakaxa siwa.
  Ukat ukatsti granadanak jaquntañ yant"awinakax utjarakiwa. Ukampis pä patak metros ukch"a jayaruw mariposas ukanakar jaquqanir ukat ch"uspanakar etiquetar imill wawanakatakix akax janiw ukhamakiti. Mä kutikiw walja diananak jaquntañama.
  - Qullan Diosax almanakapat khuyapt"ayañapawa. - Isabel kullakaxa laka ch"akhaxa jiskht"asitaynawa. - Aka uraqin jucharar thakipax jark"atataynawa. Ukhamajj jukʼamp sumawa, janiw infierno tʼaqhesiñajj wakiskiti.
  Drachma, jan sinti sentimentalidad ukamp ch"axwasax akham sänwa:
  - Uñisirixa uñisiriwa, ukaxa t"unjatäñapawa.
  Elizabeth kullakajj broncet, seductora kayunakapan qʼala suelap chʼalljjtayasajj akham jisktʼäna:
  - Jan sinti khuyapt"ayasiri?
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw akham säna:
  - Jïsa!
  - ¡Janiw nayax ukham lurañjamäkiti! Jiwayä ukhaxa, chiqpachansa arrepentisiristwa, uka kasta jaqiwa. "Mä perla jachaqt"asiwiw scout ukan ajanupat t"ijtäna.
  - ¡Juman saltamax qhixu qhixuwa, ukat arunakamax mä ch"axwawiwa! ¡Warawaranakatxa mä jachaqtʼasiñakiw Diosan churäwip wali askit uñjani! - Dracma kullakaxa q"uchutaynawa.
  Elizabeth kullakajj phisqa granadanak mä kutiki chʼuspampiw jaquqanïna, ukat uka granadanakajj phallawayjjänwa. Uka phallatanakatxa aguja ukham uñt"atanakaw utjäna, jaljtawipax janiw pä patak metros ukch"a jach"äkänti, ukampis t"unjañ densidad ukax juk"amp jach"änwa. Kunapachatï agujax chʼalltʼki ukhaxa, muytasinwa uka tejidos chʼiyjasi, ukat wali usuchjataw uñjasi. Jichhajj paracaidistanakajj jupanakpachaw yantʼasipkäna. Jan jankʼak jiwapkäna ukanakajja, wal tʼaqhesipjjäna. Yämas nayrar mantani ukhajja, cheqapuniw liwjjati, ukat jan chʼamanïñapatakiw yanaptʼi.
  - Wali sumawa! - Elizabeth kullakaxa qhananchäna, mä jan wali cucaracha q"ala kayunakapampi ch"allt"asa - Uñisirinaka despertadoranakaxa amukt"apkaspa ukhamawa.
  Dracma kullakajj jan ajjsarasaw akham säna:
  - Jisa, munata! Jiwañan órganonakapampi amukt"ayata.
  Mayor jupax qhispiwayiwa, ukampis Shafranik jupax mä jasak jiwataw jikxatasïna. Imill wawanakax t"ijt"asaw uka jach"at oficialar jak"achasipxäna. Drachma kullakajj qʼala talonapampiw Bob Dowell chachan ikiñan kayupar taktʼäna .
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw qhuru arsüna:
  - Walikiwa , kuntix yatkta uk arsuñamawa! Jan ukhamäkanixa, ¡mä jan waltʼäwiw utjani!
  Ukat usuchjat khuchhi yuqall wawax jaysañatakix chhuxriñchjasïna:
  - ¡Taqi kunsa yatxa! ¡Taqi kun yatiyapxäma!
  Aka chiqanx chiqap jiskt"awinakaw wakisi. Munata tantachawi ajlliñani. Uka pachparakiw uñisirirux walja inyecciones estimulantes ukanakamp lubricadas mä solución ukamp churañama, ukhamat parlañapataki. Ukampis mayor jaqix muspharkañ juk"ak yatïna, ukat imill wawanakax thuqt"asisaw janchi tuqit jan walt"ayasiñ jaytapxäna.
  - Mä loqhe jaqiru jiskt"aña , uma morteroru ch"allt"aña, t"aqhisiyaña, asnu ch"axwaña! - sasaw Dracma kullakajj säna.
  - ¡Jumaxa chiqapuniwa, masija! - Isabel kullakaxa iyaw sataynawa. - Ukhamaxa kuna juk"ampi aski lurapxañäni.
  Imill wawanakax kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw tʼijtapxäna, qʼala espejot uñtat suelanakap qʼala talonan suma kurvapampiw qhantʼapxäna, ukhamatwa tiempo apstʼasipxäna.
  Jakʼachasipkäna ukhakiw mä jukʼa kʼachat kʼachachtʼasipjjäna, ukhamat mä guardiajj ajjsarañat jan chʼaxwañ qalltañapataki.
  Imill wawanakaxa wali kusisita katuqatäpxänwa, jupanakaxa yatiñanakapata yatiyañatakixa wali ch"amawa. Kunjamtï Kurchatov académico jupax jupanakar yatiykänxa, nayrïr chip informático ukax nayratpach tantachatäxänwa ukatx transistores ukan mä computadorax wakicht"atäxänwa.
   - Musparkaña! - Jupaxa wali suma paqallqu sami Dracma säna. - Nayax uñjtwa jumax janiw pacha ina ch"usar apt"ktati.
  - Ukhamawa! - Kurchatov chachaxa mä cigarro imillaru katuyatayna. Jupajj janiw sasaw säna:
  - Cigarro pitañax p"iqin wila ch"akhanakap ch"amakt"ayi, ukax amuyt"añ thakhinakaruw jan walt"ayi sañ muni.
  Jupax akham sasaw qhuru arsüna:
  - Jan ukasti, yanapt"ituwa.
  Dracma kullakajj chʼamampiw esmeralda nayranakapan mä uñnaqapampix jan walit uñjäna:
  - Akaxa mä ilusión ukhamaraki autohipnosis ukawa nicotina qullampi amuyt"ayata. Nayax jumanakarux akham iwxt"apxsma. Sesiones de electroterapia, acupuntura, ukampi chikt"ata químicos ukanakampi. Ukaw jumar sum yanaptʼañama. Ukax janiw jumatakikiti, jan ukasti yatiqirinakaman amuyt"awinakaparux juk"amp sumaptayani.
  Uka oficialajj akham sasaw jisktʼäna:
  - ¿Kunas, nayratpach métodos ukanakax utjiti?
  Dracma kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - Yaqhipa yänakaxa amtatawa, ukampisa jichha pachatakixa akaxa qalltawikiwa. Jutïrinjja, yatxatäwinakan jachʼa jachʼa tukutapajj jukʼampiw jiljjattani. Machaq thakhinak lurañäni, kunatix jichhax thaki qalltañankktanwa. Jila partejja, jaqen cuerpopajj kunayman yänakampi phoqantatänwa. Maynix pʼiqin lurañanakapatxa patak waranqa tʼaqarukiw apnaqi, ukat sapa patakatxa mä jan ukax pä tʼaqaruw jañchi tuqit luri. Jiwasan Terminator imillanakax wali jayaruw sarapxta sapa patakatxa pataka kutiwa ch"amanaka apnaqaña.
  Mä jach"a jach"a tukuñaw jaysañatakix:
  - ¡Waw, akax jach"a suyt"awinak jist"araraki!
  Mä wali jach"a ukat suma uñnaqt"an tawaqux mä q"ala kayup mayni kayuparuw ch"allt"asïna ukat chillqt"asïna:
  - ¡Janiwa kunsa amuyt"kasmati! Amuytʼañäni. Jan ukax juk"ampirus, ¡jan amuyt"amti, jan ukasti luram!
  Profesoranakax wali munasiñampiw kuntï uka suma uñnaqtʼan jaqinakax qillqapkäna uk liytʼapxäna , ukham waynäkaspas ukham uñstki uka animalanakan manqhapa ukat wali amuyumpi luratapat wal muspharapxäna.
  - Llijukiri! - Abrikosov jupax siwa. - ¿Janchimax sapa patakat patakat irnaqaskiti?
  - ¡Llakiskañawa janiwa! Ukampis jiwasa pachpaw chʼamachasiñäni. - Drachmaxa sataynawa. - Diosax jaqirux laq"at luratayna, ukampis ukax janiw mä phukhu qhiparañatakix mä razonakiti.
  Abrikosov chachajj akham sasaw chʼamañchtʼäna:
  - ¡Wali amuyt"aña! Ukampis taqe kunat sipansa. - Jupaxa arup jisk"achatayna. - Jiwasana imperiosanxa janis akax katuqatäkchixa, janiw Diosar iyawskti.
  Condesa Ninfa ukax akham sänwa:
  - ¡Maynit maynikama! Ukat amigojajj religionaruw wal munasi. Ukatjja , adventismo sat religionaruw chʼamachasiñ qalltäna .
  - ¡Janiw k"arisiñamäkiti Dracma! - Elizabeth kullakaxa phallawayxiwa. - Janipuniw ukham siskti.
  
  Uka ninfa condesax akham sänwa:
  - Ukampis nayax amuyta! Ukampisa, akax janiw kunäkisa. Nayax amuyunakax utjitu kunjams granada AM-200 ukan jach"a ch"iqiyawip ukhamarak densidad de t"unjawimp aguja ukham uñt"at modificaciones estadounidenses ukanakamp mayachthapiñataki.
  Uka yatichirix akham sasaw jisktʼäna:
  - ¿Ukaxa ch"amäpachati?
  - Janiwa, wali ch"amawa. Janiwa líneas de producción ukanaka mayjt"ayañaxa wakiskiti. - -sasawa jach"a Dracmaxa, bronceado, musculoso kayunakaparu t"ijtäna.
  Elisabetajj janiw manunïkänti:
  - Ukat nayax amuyunakax utjitu kunjams qalltan velocidad de la bala de la fusil de asalto Obolensky ukar jilxatayaña, apuntamiento ukar jilxatayaña , ukat armadura corporal ukax brecha ukatak apsuña.
  Uka yatichirix akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Walikiwa, ukax janirakiw jan walïkiti. ¿Uka mayjtʼäwinakajj wali wakiskiriti?
  Uka rubio terminador ukax akham sasaw akham säna:
  - ¡Mínimo!
  Lógico jaysäwi:
  - Ukatxa janiwa sinti qullqixa utjkaniti.
  - Ukhamaraki kunaymana lurawinakawa utji, ukhamata dinamita ukana ch"amapaxa wali jach"anchañataki. Jisk"a yapxatatanaka. - Imill wawanakaxa qalltapxiwa.
  - Machaq thakhinaka acero aleación ukatxa armadura ch"amanchaña. Jutïr tecnologías ukanaka. - Elizabeth kullakaxa siwa.
  Imill wawanakax profesoranakarux lurañanak churapxäna. P"iqinakapax taqi kuns jisk"a jisk"a amtapxäna, ukampis sapürunjam jaqinak taypins jan kuns armasir ukhamarak jank"ak yatiyawinak amtañ phenomenanakax utjchi ukhax khitinakatix genéticamente mejorados ukanakax juk"amp ch"amanïpxiwa.
  Abrikosov chachajj akham sänwa:
  - Nayaxa jaya pachanakawa amuyuja yatichawayta. Jila partejja, mä jaqejj jukʼampejj hipnosis satäkis ukanjja, taqe kunwa amtasi, purakapansa. Jan ukajj mä qhawqha ejercicionak lurañ tukuyasajj janiw ukham alturar purkti. Jumax wali jayaruw puriwaytaxa.
  - ¡Jupanakax yanapt"apxituwa! Jilapachax FSB ukax jach"a potencial intelectual ukaw apthapita. Fuerzas especiales ukat cientificonakar yatichañatakix kunayman lurawinakaw utji, ukhamarak farmacología desarrolladas ukanakas utjarakiwa. Janiw janchiki machaqar tukuyañ yatipkiti, jan ukasti amuyunakaruw machaqar tukuyañ yatipxi. - sasaw Dracma kullakajj säna.
  Abrikosov chachajja, cuadernopan mä kunwa qellqäna. Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Nayan pachajaxa, jumaxa mä computadoraru uchasma.
  Profesorax akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Ukaxa wali jach"awa.
  - Nayan pachajax mä taqpach escalón electrónico ukan ch"amapax mä reloj caja ukarux mantaspawa.
  - Elizabeth kullakaxa amparaparu computadora pulsera uñacht"ayäna. Ukat qʼala kayunakap chʼalljjtayasïna.
  Dracma kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  ukanakxa katuqapxarakïtawa . Jiwasajj yanaptʼañäni. ¿Microcircuitos ukanakat amuyt"tati?
  Profesorax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - ¡Jiwasax yant"asipxtanwa! Ukham yänak lurañar uchañax janiw sinti jasakikiti. ¡Inas akapachanjja, aka cheqar puriñatakejj walja tiempow munasispa!
  Elizabeth kullakajj pathos sasaw jaysäna:
  - Waliki! Ukat chiqpachanx jilpach tecnología ukax estadounidenses ukanakan luratawa. Chiqansa, aka qhipa maranakanx jilxattawayaraktanwa, jilpachax petrodólares ukanakat yuspajarasawa.
  Dracma kullakajj jankʼakiw yaptʼäna, ukat jan chʼamani kayunakapan qʼala kayunakapajj cheqpach milagronak luräna:
  -Cientificonakaxa janiwa yaqha markanakaru t"ijtxapxiti. Ukampis uka markax wali pisin jakaskäna ukhaw nayrar sartasipxta. Ukampis patriótico cientificonakaw utjäna, jupanakax janiw jan walt"äwinakar axsarapkänti.
  Abrikosov chachajj yatiñ munirïnwa, jupajj akham jisktʼäna:
  -Khitis chiqpachapunixa?
  - Aka yatiyawixa jiwasata imantatawa. Kunatsa ukham lurapxi ukax janiw yatiskiti. - sasaw Dracma kullakajj säna. "Ukampis inas aka chiqan imantat yatiyäwix wali wakiskirïchispa, janiw jiwasatakis atinisiñjamäkiti".
  Profesorax mä jukʼa chʼiyar ñikʼutan pʼiqip chʼallxtayäna:
  - Walikiwa, walikiwa imillanaka, inventar ukat atrevimos! ¿Yant"äwinakatakix jaqin materialap munasmati?
  - Janiwa jark"añakiti. - Isabel kullakaxa siwa.
  Imill wawanakax wali jank"akiw qillqt"apxirïna, janiw amparanakapampikiti, jan ukasti kayumpiw qillqt"asipxäna, ukatx pä horaw tecnologías ukat técnicas ukanakamp chikancht"asipxäna. Jila partejja, yatiñan Dracma chachajj akham sänwa:
  - Muspharkañawa taqi uka nayraru sartawinakaxa wali ch"amampi apnaqata , markasana ukhamaraki. Taqi kunat sipansa, taqpach ejercitosan nivelaparux wali jach"ar aptsnawa. Ukat jaqinakan amuyunakapan jilxatatapax janiw kuna jan walt"awis utjkaspati. - Ninfa imillax kayup jach"ar aptasax ágil q"ala amparanakap barnizat clavonakampiw templopan muyuntäna. Jan ukhamäkanixa, walja yatiqirinakax Battle on Ice ukax Rusia - Canadá ukan atipt"asiwipawa sasaw amuyapxi.
  - ¡Canadá markana! Jichhax mä provincia EE.UU. Uka jan wali jaqinakax chikat jaqinakawa, jan ukax sapa patakatx suxta tunkaniw campos de concentración ukan jist"antatäpxi. - sasaw Abrikosov yatichirix säna. - Ukampirusa, aka pachamanxa, aka markaxa taqpacha civilizado markawa.
  - ¡Ukat wali qamiri! Olimpiadas ukanx mä chiqaruw jaqunukuñs atipjapxitu. - Elizabeth kullakaxa lakapa ch"allt"asïna. - Ukampisa akaxa kunatixa funcionarionakaxa sinti lunthatapxiwa. Jan waltʼäwinak utjkäna uka tiemponjja, lunthatasiñanakajj jukʼampiw jiljjattañ qalltäna. Cristianökchiyätsa, lunthatasir gobiernon funcionarionakaparojj lawar chʼakkatatäñapawa sasaw amuyta.
  Ukat imill wawax wasitat ch"iqt"äna, aka kutix q"ala kayunakapamp ch"allt"asïna, wali ch"amampiw mä chhichhillankhax jiwat jaquqanïna.
  - Mä suma amuyt"awi, janis axsaraña sapakixa wakiskiti! - Yatichirixa amuyataynawa. Jisk"atpachax funcionariox suma uñjatäñapawa, ukatx janiw lunthatasiñax wakiskaniti.
  Dracma kullakax amparanakapamp qillqt"askakïnwa ukat kunatix mä impresionarakïnwa, suma kayunakapampi, ágil, monon kayunakapjama:
  - Nayaxa qhipa técnicas de hipnosis ukanaka yatxa.
  - Akaxa mä phenomenon científico ukhamawa, ukampisa mä juk"a churañawa wakisi. - sasaw Abricosov chachajj säna. - Ukampis psiquis ukax wali estable ukhamawa imill wawanakarux trance ukar uchañataki. Ukampirus autohipnosis ukarux iwxt"apxsmawa, ukax jumanakan yaqha askinak sartayani.
  - Jach"a amuyt"awi, chiqapa yant"añani. - Isabel kullakaxa siwa. - Jiwasana ch"amasaxa jilxataniwa.
  Imill wawanakax mä qawqhanak qhanañchapxañapänwa, microcircuitos ukat tecnología de avión ukanaka. Jisk"atpachaxa, kunas motores ultra-jet , proporciones de aditivos en armadura. Kunjams protección dinámica ukax irnaqäna ukat juk"ampinaka. Supayax detalles ukankiwa, kunjamatix ciencia ficción qillqirinakax mä kutix mä maquina de tiempo ukan irnaqawipat qhanañchañ yant"apxäna, ukampirus wali wakiskir detalles ukanakat amukt"apxäna. Ukhamarakiw teoría del marxismo uksa amtasirakispa, kawkhantix, juk"amp askixa, criterio de elección de élite de la vanguardia laboral ukax janiw qillqt"atäkänti. Lenin chachajj phisqa tunk phesqani volúmenes qellqäna, ukampis uka jachʼa toqetjja amukiw qheparäna. Stalin chachajj jan amuytʼasisaw sarnaqäna, ukampis jila partejja, jupa pachpaw kuna lurañanaktï wakiski uk uttʼayäna. Jilapachaxa, qhatu economía ukaxa ch"amanchatawa, amtawi economía ukaxa juk"ampi sumawa. Payïr Jachʼa Chʼaxwäwiw uk uñachtʼayäna, janis taqpach uñachtʼaykchïnxa. Uka pachpa estadounidenses ukanakax niya kimsa kutiw URSS markat sipanx juk"amp avionanak lurapxäna, ukat juk"amp jila chanini avionanaka. Ukampis Estados Unidos markanx walja kutiw juk"amp municionanakax tankinakanx utji, autopropulsadas armas ukanakar jakt"añäni ukhaxa , ukampirus URSS markax artillería ukat morteros ukanakan ventaja ukaniwa, ukampis niya chikat ametralladoras ukanakaw utji.
  Dracma kullakajj mä diagrama dibujäna:
  - Ukhama monoplanos ukanakaxa espuma de poliestireno ukata luratarakispawa. Barato ukat controlado mä simple joystick ukampiwa. Mä sistema de control wali progresivo, ukar yuspajarasawa, avionetas ukat tanques ukanakax juk"amp eficiencia uñstayapxi. Jisk"atpachax jank"akiw jaysaña, janiw palanca ukx jaquntañakiti, mä botón ukar ch"allt"añakiw wakisi. Jumax nayratpach aka tuqit yatxatawayxtaxa.
  Profesorax wali chʼamampiw pʼiqip chʼallxtayäna:
  - Jisa, ukaxa progresiva uñtatawa.
  - Ukhamarus, Jruschov chachan samkapax Círculo Ártico uksan siwara yapuchañ amtapax chiqäxiwa, kunawsatix gen de foca ukax cob ukar yapuchatäki ukhaxa. Nayax fórmula ukat kunjams sintetizado ukax uk yatta. "Drachma, q"ala ch"ikhi kayunakapampi, kayunakapan ñik"utapax bronceado ukan qhant"ata, chicle masticar lakaparuw jaquntäna, jupatakix pä kutiw wali sumapunïna, yatiñapampi qhant"añapataki ukat pachpa pachanx kunayman elástico ukham jikxatasiñapataki ukat lakapampiw muxsa.
  - ¿Janit akax jaqin janchipatakix jan walt"ayi? - Jiskt"iwa yatichirixa.
  Jichha kutix Elisabetax akham sasaw jaysäna:
  - Janiwa! Ukhamarus , khuchhi gen ukax siwararuw mantatäna, ukatw siwarax jank"ak jilsuwayi ukat juk"amp manq"añanakas utjarakiwa.
  Jank"ak amuyt"ir yatxatat Abrikosov chachax akham jiskt"äna:
  - ¿Kunas rata gen ukaxa fertilidad ukatakixa?
  Uka blonde tawaqux akham sasaw akham säna:
  - Aka tuqinxa, t"iju t"ijunakaxa juk"ampi sumawa. Ukajj jukʼamp askïniwa. Jila partejja, genes ukanakan mistutapajj wali nayrar sartañawa. Naya pachpa irnaqañatakis lupʼiskayätwa.
  Uka yatichirix mä juk"a muspharäna:
  - Kunas específicamente askinchañataki? Jumax niyaw jan pantjasirïxtaxa. ¡Yämas anqäx tuqitxa!
  Elizabeth kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Proteína ukana lurawipa pachpa mayjt"ayaña. Jiwasax mä jan uñt"at proteína ukaniwa, modificada, ukampis wali mä juk"a vulnerable estructura ukaniwa.
  Abrikosov jupax akham sasaw sartasïna :
  - Suma lurata imillanaka. ¿Nayar wayn tawaqur tukuyapxitasmati?
  Uka q"illu tawaqux iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Teóricamente, akax ciencia ukatakix wali askiwa.
  - Ciencia-aburrimiento ukax janiw Ilyich-an calvo-parux k"achacht"kaspati! - Drachmax mä chist"awiw sasaw säna, antisoviético arst"äwi .
  Uka yatichirix akham sasaw muspharäna:
  - ¿Lenin?
  Condesa Ninfa ukax mä jachaqt"asisaw chillqt"äna:
  - Jisa, jupar jach"añchañatakis Petrogrado sutimp uñt"ayapxarakïnwa. Ukax mä ditty ukhamarakiwa.
  Lenin jupax sepulturat qillqt"i, jan Leningrad sutimp sañamawa, Pedro Jach"a jupaw lurawayi, janiw nayakiti, calvo bastardo !
  Elizabeth kullakajj akham sarakïnwa:
  - Bibliax Lenin tuqitx akham siwa: - Ukat calvo locox janiw Diosax utjkiti sasaw sañapa.
  Ukat ukat uka rubiox akham amuyt"äna, inas yaqha jaqit parlasktanxa, ukampis ¡calvo ukat wila masinakas utjarakiwa!
  Imill wawanakax mä juk"a samart"asisaw thuqt"añ qalltapxäna, ukampis idilio ukax mä jan suyt"at jawsatampiw jark"antatäna.
  - Mariscal Vasilevsky jupax jumamp aruskipt"añ muni.
  Elisabetampi Dracmampejj pʼeqep chʼoqtʼasipjjäna:
  - ¡Jiwasax luraraksnawa! Nayax amuyta, ¿jumarux wali ch"am tukupxtati?
  Abrikosov jupax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Taqi kunat sipansa juk"ampi. P"iqinakax thuqt"asipxiwa. Ukham ch"ikhi imillanaka. Uywanakan genes ukanakap quqanakar yapuchañax nayatakix wali askiwa. Uka jaqen pachpa defectonakajj genético toqet utjaspa ukhakiw utjaspa.
  - Taqi kuna chiqañchañani. - Dracma ukaxa mä gesto expresivo luratayna. - Pachamamaxa k"uchikiwa, ukampisa jaqina amuyupaxa chiqañchiriwa!
  - ¡Akax Dios contrawa! - Elizabeth kullakaxa axsaraña uñnaqt"anitaynawa.
  Condesa Ninfa ukax logicamente ukham uñt"ayawayi:
  - ¡Akax llamp"u chuymanïña contrawa! Ukampisa, kunjamtï nayrajj sisktxa, jiwasan utjatasajj Dios contraw saytʼasi. ¡Nayrar sartañax jaqirux jach"ar aptañ ch"amaniwa, ukax Taqi Ch"aman Diosar jak"achasiña sañ muni!
  Uka rubio imillax qhanancht"iwa:
  - Jumax akax sinti literal ukhamawa.
  Abrikosov jupanakarux akham sasaw achikt"awayi:
  - Janiwa walikiti ch"amanchañaxa jaya pacha suyt"añataki mä jilïri jilïri jaqiru. Nayax machaq suxta patak Mercedes ukar churapxäma.
  - Janiwa wakiskiti, utaru t"ijtxañäni. - Isabel kullakaxa siwa.
  Uka yatichirix akham sasaw muspharäna:
  -¿Mä autot jaltxasmati?
  Uk jaysañatakix Drachmax anatt"asisaw q"ucht"äna:
  - Walikiwa, kunatsa, kunatsa, kunatsa, .
  ¿Uka semáforojj chʼojjñachänti?
  Taqi kunatix, kunatix, kunatix,
  ¡Ukham munasiripunïnwa!
  Uka pachanx jank"akiw qhananakax electrónica ukanakax utji,
  Jupax sapakiw turkatayna, .
  Nayan wali munasiñajataki,
  ¡Ch"uxña qhanax qhant"atawa!
  Ukat panpachaniw imill wawanakax q"ala, suma uñnaqt"an, musculoso kayunakap sellapxäna ukat q"uchupxäna:
  Ukat taqiniw t"ijt"apxi, t"ijt"apxi, t"ijtapxi, t"ijtapxi,
  ¡Ukat qhantʼaraki!
  Ukat taqiniw t"ijt"apxi, t"ijt"apxi, t"ijtapxi, t"ijtapxi,
  ¡Ukat jupax ninamp nakhantatänwa!
  Ukat nuwasirinakax q"ala talonanakapampix ch"axwapxirïna, ukat ukat chiqpachapuniw chispanakax arco iris ukan taqi coloranakapamp jalluntäna.
  Dracma kullakajj jankʼakiw akham säna:
  ¡Honestidad ukax mä ajlliñ amuyuwa, sallqjañax universal ukhamawa!
  ¿Kunjamsa ajedrez anattʼañax política tuqit mayjäpacha?
  Ajedrez ukanx anatañax kikipakiw, ukampis política tuqinx jilïr irpirinakax p"iqinchäwinïpxapuniwa!
  Ajedrez ukanx anatañ tukuyarux tiempo presión ukaw utji, ukampis política ukanx utjapuniwa!
  Ajedrez ukanx sacrificionakax voluntario ukhamawa, ukampis política ukanx sapa kutiw forzada!
  Ajedrez ukanx piezas ukanakax maynit maynikamaw wasitat uñakipata, ukampis política ukanx, ¡kunapachatix autoridadanakax munapki ukhax!
  Ajedrez ukanx janiw movimientos ukar kutt"ayañjamäkiti, política ukanx , ¡sapa paso ukanw lurapxi!
  mä jan wali marconkir qalar uñtasitawa , valorapax jukʼampiw jilxattaspa ukat jan jarkʼataw chhaqtxani.
  Tronojj janiw ikiñar uñtaskiti, jan chʼamani jaqenakakiw jakasipjje !
  . 5 JAQTHAPI.
  Kali Diosan jach"a palaciopax walja chacha warmi esclavonakampi phuqhantatänwa, ukhamarak nuwasirinakampi. Esclavonakax mä kamachirjamaxa, wali suma uñnaqt"ani, wayn tawaqunaka, k"uchi, ukat isipax kunjamäpxisa ukarjamaw sarnaqapxirïna. Jila parte imill wawanakajj qʼala kayukiw sarnaqapjje, pechonakapasa caderanakapasa jukʼakiw jiskʼa telanakampi chʼoqantatäpjje. Ukampis jukʼamp jachʼa esclavonakajj amparanakaparu ukat tobillonakaparu joyanaka, broches, pendientes, perlas ukat pulseranak uchasipjje. Ukat kayunakapanjja perlanakampi kʼachachtʼat sandalianakaw utji, wali jachʼa esclavonakajj joyanakampi chʼoqantat zapatonakani ukat jachʼa talonanakanïpjjarakiwa.
  Ukat jachʼa jaqenakar uñtasitäpjjarakiwa. Jilapachax elfos jan ukax warmi trolls ukanakat esclavonakax mä jach"a estatus ukanipxi. Duendenakax jaqinakat sipanx jinchup uñtatapakiw mayj mayjapxi, jupanakax wali sumawa, lince ukar uñtasita, warmi troll ukanakax juk"amp jach"a, águila ukham nayraniwa. Ukat jupanakan chimpunakapampix ukat yaqha yänakampix janiw jupanakarux musculoso, jaqi imill wawanakat yaqhachksnati.
  Ukat jaqi imillanakax niya taqpachaw mä jisk"a estatus ukanipxi, q"ala, rosa talonanakani, niya q"ala jan isinïpxiwa, ukampis wali suma uñnaqt"ani, wayna, fresco ukat musculoso ukhamarakiwa.
  Uka jachʼa palacionjja, chacha esclavonakat sipansa niya tunka kuti jilaw warmi esclavonakajj utji. Ukat qhipïrinakaxa, akax tunka payan maranit tunka phisqhani marani wayn tawaqunakawa, troncos de natación ukat q"ala kayukiw uchasipxi. Ukhamaraki suma , musculoso, musculos definidos ukat losas de abs ukat lindo ajanunaka, suma k"achacht"at ñik"utani, jilapartx qhana coloranakaniwa.
  Yuqanakatxa, mä qawqhanikiw juk"amp jach"a uñt"atäpxi. Jupanakax shorts, perlas ukat joyas ukanakamp isthapt"asipxi, ukat qalanakampi sandalias ukanipxi. Ukat akax trolls ukat elfos ukanakan representantes ukhamarakiwa.
  Uka suma chacha warmi esclavonakat sipansa, guardianas utjarakiwa. Brutos jabalí p"iqini, orcos ukanakax osos ukar uñtasitaw walxa, juk"amp jan walikiw. Niya kimsa metro jach"a goblins, jach"a jinchuni, ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyarjama. Ukhamarakiw duende nuwasirinakax arcos ukanipxi ukat suma warmi trolls ukanakax ballesta ukanipxi. Ukat juk"amp jan walt"ayir ch"axwirinakax: vampiros wila armadurani - Diosa Kali ukan guardiapa.
  Ukatjja, vampironakajj chacha warminakajj wali suma lurat ballestanaka ukat espadanak aptʼasipjje, uka espadanakajj tukuyapan ganchot uchatawa.
  Jan wali Diosax pachpa quri tronon qunt"atawa, diamantenakampi ukat yaqha joyanakampiw ch"allt"ata.
  Anqäx tuqitxa, suma uñnaqtʼani satäspawa. Musculonakakiw wali jach"a ukat warmitakix wali jach"a. Ukat jukʼamp jachʼa ukat wali chʼullqhi ñikʼutanakaw lakat mistu. Jïsa, Diosax mä impresion luraraki. Ukat pʼeqepanjja mä coronaw qhantʼi, warawaranakat sawut coronar uñtata.
  Jupa jak"anx walja suma imill wawanaka ukat mä qawqha esclavo yuqall wawanakaw ventiladores ukanakar amparapamp luqxatapxi.
  Ukat musicax phustʼasirakiwa. Ukat jach"a ukat pachpa pachanx axsarkañ Diosar kusist"ayañatakiw uñacht"awinakax lurasi.
  Mä duende tawaqux juk"akiw jisk"a telanakampi ch"uqt"ata , pä yuqall wawanakampiw troncos de natación ukan nuwasipxi. Qʼajjo wayn tawaqonakajj jupar nuwantañatakiw chʼamachasipjje. Imill wawax jupanakan ataques ukanakarux kutt"ayaraki, pä amparapampiw mä espada katxaruwayi.
  Ch"axwirinakax nayratpach janchipanx usuchjataw uñjasipxi ukat wilax ch"allt"asiskiwa.
  Uka diosax mä gesto luraraki. Ukhata Ninax azulejos manqhanw nakhanti ukat imill wawanakan ukhamarak yuqall wawanakan q"ala kayunakap phichhantawayi. Jan munkasaw arnaqasipxi.
  Larusiñaw ist"asi.
  Diosax jupan jak"apan qunt"atäskir troll reyiruw arski. Aka waynax ermina isimp isthapt"atawa ukat joyanakampi warkt"atawa.
  - ¿Jumax amuyta ejercitomax wakicht"atäpachati reino de los elfos ukar atipt"añataki?
  Jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Jiwasana ejercitosaxa wakicht"atawa, jach"a jaqi . Ukampis jan walt"awix elfonakax ukatakix wakicht"atarakiwa. Kunjamtï akan sapki ukhama...
  Kali jupax troll reyiruw jark"äna:
  - ¡Janiw ina ch"usat parlañax kuna askïkiti! Nayax amuyasta kunjams ch"amanakax sapa kutix mä kipkakïpxi, ukat jumax yanapt"a mayiñ munaraktawa.
  Troll King ukax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, ay jach"a. Ukat qurimpi pagañatakix wakichtʼatätwa.
  Uka diosaxa larusitaynawa. Larusiñapax mä tuqitxa, patak qullqit lurat campananakatjamaw istʼasïna ukat wali sumarakïnwa, ukat mayni tuqitxa wali axsarañänwa. Uka axsarkañ troll ukax khathatirakïnwa, ukax qhanawa.
  Ukat jan wali jaqir uñtasitax akham sasaw jaysäna:
  - ¿Kunatakis quri munata? Nayax uka metalat qullunakanïtwa. ¿Jukʼamp askïki ukanak churasmati?
  Mä chhuxriñchjasiñaw uka tuqit jaysañatak ist"asïna:
  - Kunjamatixa kamachixa, ¡Majestad!
  Kali diosax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Kunapachatixa elfonakaru atipt"apxäta ukhaxa, tunka waranqa esclavonaka aka jaqina khithapxäta ukhamaraki waranqa esclavonakaru. Altu Diosanakax wali amuyumpiw lurapxäna, kunapachatix jiwasan akapachanx jaqinak taypinxa, trolls ukat elfos ukanakanx tunka kutiw juk"amp representantes de sexo justo ukanakax utji, ch"aman jaqinakat sipansa.
  Troll King ukax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, Diosanakaxa wali yatiñampiwa lurapxäna. Wiñay wayna tawaqut sipansa janiw kunas jukʼamp sumax utjkiti. Jiwasax trolls ukat elfos ukanakax janiw chuymankipstatäktanti!
  Kali diosax akham sasaw arnaqasïna:
  - Ukampisa jaqinakaxa chuymankipstapxiwa, jani ukaxa jiwasana esclavonakasar tukuyañasakiwa. Walja warminakax jan wali, chhuxriñchjata, arrugas chuyman warminakar tukuñ amtasax wal axsarapxi, ukatwa munañapat esclavitud ukar sarapxi ukat amapola sat letrero ukamp markar uñt"ayasiñatakiw iyaw sapxi. Jichhax qhispiyasiñap chhaqtayawayxi, ukampis walja patak maranakaw wayn tawaqunaka, k"umara ukat kusisita. Ukampis mä warmin chuymankipstat warmir tukuñapatakix akax wali llakiskañawa, ¡janiw jukʼamp jan walipunïkaspati!
  Pä yuqall wawanakax troncos de natación ukanipxi, ukat juk"amp ch"amampiw Diosan kayunakap masaj lurañ qalltapxäna. Ukanakax esclavonak taypit jutir jaqinakäpxarakïnwa. Suma uñnaqt"ani, wali musculoso wayn tawaqunaka. Niya q"ala q"ala, ukampis muñecas ukat tobillonakanx quri ukat platino pulseras ukanakaw utji, qalanakampi k"achacht"atawa.
  Ukhamarakiw walja patak maranakan jakañax utjawayi, jan barba wayn tawaqunakjamaw qhiparapxäna, k"umara, ch"amani ukat kusisita. Chiqpachansa, akax janiw munañapat luratäkaspas ukham sañ munkiti.
  Ukampis wali , suma warminakan janchipar masaj lurañax juk"amp askiwa. Ukat janiw Kali ukakikiti, jan ukasti elfos, ukat warmi trolls, jan ukax ninfas ukanakas ukhamaraki, sañäni, canteras ukan irnaqañataki.
  Troll King ukax chiqanchawayiwa:
  - Chacha warmi esclavonakax jumanakan amparamankapxaniwa, ¡ ay señora!
  Kali jupax saskakiwa:
  carritonaka qurimpi, wali suma qalanakampi yapxatata apayanipxäta . ¡Taqi kuns pagañamawa!
  Ukat Jan wali Diosax uka esclavo waynarux qʼala kayunakapampiw nayrapat katthapïna. Jupax wali llakitaw arnaqasïna. Ukampis chiqans jupax tuiteó:
  - ¡Yuspära, señora!
  Kali jupax akham sasaw kamachi:
  "Jichhax waynarux jawq"jam." Ukatjja, estanteruw warktʼañama. Ukhamatwa kusistʼistani.
  Chiqansa, mä estante ukaw thaya taypin uñstäna. Ukat pä duende imillanakax wali suma qalanakan hilonakamp juk"akiw ch"uqt"ata, uka waynarux jiwayañatak aynacht"ayapxäna. Uka waynax wali suma uñnaqtʼanïnwa, mä cuerpopax perfecto definición muscular ukanïnwa, ukampis ukham jaqir jawqʼjañax jukʼamp sumapunïnwa.
  Uka pachparakiw jawqʼjañat sipansa, yaqha toqet samarañas utjarakispa. Mä gladiadora tawaqux sabre kisu osompiw nuwasi. Juk"amp chiqaparux pä imill wawanakas ukhamarakiwa. Maynix qʼiwimpi, kimsa chʼiwimpi, maynïristi espadampi, puñalampi. Ukat suma duendex chika q"ala jan isin esclavo waynarux mä chivompiw jawq"jatayna. Jupax amparapampiw luqxati, ukat mä jawq"jaw uka suma wayn tawaqun alambre, bronceado cuerpoparux jaquqani. Ukat chʼuñumpi wilampi gotanakajj kunayman toqeruw tʼijtjjaraki.
  Akax uñacht"ayatawa. Ukat suma uñnaqt"an waynax jawq"jataw uñjasi, ukat imill wawanakax mä exótico uywampiw nuwasipxi, ukax niya mä tonelada pesa, ukat janiw torpe sañ munkiti. Ukampis imill wawanakax elfos ukanakawa, jupanakax sapüru jaqinakat sipanx juk"amp jank"akiw ukat ch"amanïpxiwa. Ukat wali experienciani. Ukat wali yatiñampiw saltapxi, osox jupanakar saltki ukhax esquivapxiwa , ukat espadampi jan ukax tridentempiw chʼankhachasipxi.
  Imill wawanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa ukat niya q"ala jan isinïpxiwa, wali sallqjañ yatipxi.
  Ukat esclavo waynarux jan khuyaptʼayasisaw jawqʼjapxi. Ukampis akax janiw Kali diosatakix wakiskiti ukat jupax kamachi:
  - ¡Aka waynana talonanakapaxa asxataña!
  Troll imillax mä antorcha uka waynan q"ala kayunakapar apanïna. Ukat aptʼasisaw jachʼat artʼani. Kunapachatï ninax qʼala talonanakamar llamktʼki ukhaxa, chuym usuyasi.
  Ukat wali suma qʼaphiniwa, kunjamtï uwijax asxatatäki ukhama. Ukajj wali muspharkañawa.
  Jan wali Diosa Kali jachaqt"asi , jupax wali kusisitaw jikxatasi.
  Ukampis esclavo yuqall wawanaka taypinx mä especial ukaw utji. Jupax q"ala kayukiw ukat tronco de natación ukampiw isthapita, ukampis p"iqipanx campananakampi mä gorra uchatawa. Aka waynax mä sawkasir jaqit uñt"atawa. Jupax tunka payan maranïkaspas ukhamaw uñtasi, ukampis chiqpachanx wali chuymanïxiwa, ukat waranq waranqa maranakaw jakthapi. Pachpa Kali diosax awisax jupampiw aruskipt"i, ukat awisax jupa pachpaw aka tomboy ukarux jawq"jaraki, jan ukax q"ala talonanakap phichhantaraki. Ukampis aka waynanjja, mä qhawqha minutonakatjja, kuna usuchjatanakas jan kuna chʼaphimpiw qollatäjje. Ukat jupax walja aventuranakanïnwa, janiw mä cuento uñt"ayañjamäkänti, janirakiw mä plumampis uñt"ayañjamäkänti.
  Akax mä kunawa, chiqpachapuniw mä wali musculoso ukat ch"aman waynan zafiro nayranakap nayraqatan qhant"i.
  SATO ukan comando ukan sede central ukat Arnold Schwarzkoff jupanakax juk"amp yatiyawinak katuqapxäna, kunatix operación de combate ukax lurasiski. Ejército Rojo de Trabajadores "y Campesinos" ukan walja p"iqinchirinakapax p"iqinchiriparuw ukat bolchevique amuyuparux aljantapxäna, ejercitonakaparux armas ukanakap jaytapxañapatakiw kamachipxäna.
  Ekraina markan inti jalant tuqinx uka markankir jaqinakax SATO ukan pallapallanakarux qhispiyirinakarjam katuqapxäna ukat dictadura bolchevique ukar tukuyañ thaqhapxäna. Ukaw jupanakarux kusisiyäna ukat machaq nayrar sartañatakis wakichtʼarakïna.
  Centro informático ukax machaq yatiyawinak katuqawayi. Kimsa dimensional proyección ukax Ekraina ukarux mä taqpach serie de tarjetas ukham uñacht"ayi, walja saminakani ukat saminakani. Jilïri uñjirixa pachpa uñacht"ayiwa kawkhantixa utjki taqi unidades ukanakaxa, qawqha personales, armas, características técnicas, ukhamaraki desgaste y desgaste del material, ukhamaraki k"umara jakaña pallapallanaka.
  Ukxarusti, computadorax jupanakan chhaqtäwinakapa ukat uñisirinakan jan walt"awinakapat uñakipäna. Jichhakamax equilibrio de fuerzas ukax SATO ukarux walpun yanapt"awayi. Ukatjja, Vladimir Stalyevich sat chachar aljantañajj jukʼampiw jiljjattaskäna. Uraqpachanx janiw kuna markas República Bolchevica Soviética de Nueva Grossia ukar yanapt"känti, jan ukasti Estado Islámico jan uñt"atawa . Kremlin markanx uka amuyunakax thaya ukat jamasat uñisiñaw qhiparäna, ukatx medios de comunicación ukanakax Leninstal tata Makhno ukar uñtasitaw uñjapxäna.
  Ukat taqpachanx jan qullqini ch"ama ukat kuna propiedad privada ukat personal uka amuyunakax wali exótico ukhamaw uñt"asi, élite ukax janiw katuqañjamäkänti.
  Satov ejercito ukamp nayrïr ch"axwäwinakan jan walt"awinakax jan walt"ayatarakiwa. Uñisirix ch"amaniwa ukat electrónica tuqiw sarnaqawip jakthapi, ukatx satélite ukan vigilancia ukax línea de frente ukat taqi sarnaqawinak uruy arumaw uñjañ yanapt"awayi. Ukat kunanaktï jikxatañatak utjkäna ukanakax jankʼakiw jukʼaptaskäna.
  Ukampirus, sañäni , Vladimir Terkin waynax ( ¡ukax jichha burlañ waynan sutipawa, mä misionanxa!) mä taqpach yaqha amuyunïtaynawa. Uka waynax mä motor scooter ukanw Tigrov markar puritayna. Fanderitas jupanakax nayratpach aka markanx apnaqapxi ukatx nayrïr columnas Satov ejercitot purinipxi. Mä kasta nayra territorionak wasitat katuntañax utjawayi.
   Uka scout waynax amuyasïnwa, wayn tawaqupax janiw chiqpachans uka markankir policianakan jan amuytʼasiñapatak yanaptʼkaniti. Ejército Rojo uksanx walja regimientos de yuqall wawanakaw utji, ukat inas jupanakax juk"amp jan jaytjasir ukhamarak bolchevismo tuqit ch"amanchasipxchi, mercantil jilïr jaqinakat sipansa, jupanakax romantico amuyunak chhaqhayasipxi.
  Chiqansa, kunapachatï jiskʼäkayäta ukhaxa , qullqix jumatakix niyas jan amuytʼkayawa. Ukampis jilïr jaqinakax respetompiw uñjapxi, jila partex jakäwit sipansa jukʼamp munasiñampiw uñjapxi, jukʼampisa yaqha jaqin uñjatapat sipansa. Vladimir jupax romance ukampix walpun muspharäna, mä pacha lurañ munatapata, kawkhantix intereses mercantiles, jan wali sarnaqawi ukat nuwasiñax jan apnaqañapataki. Contratado trabajador ukhamakïñat sipansa , jan ukajj qollqe munasiri, aycha manqʼir wila chʼamthapiñat sipansa, kunatï jukʼamp wakiskirïki uk jikjjatañ munaña. Ukat boy scout ukax tunka mayan maranikïkchisa, ukat mä phaxsitx tunka payan maranikïskchisa, jupax mä prodigio wawar uñtasit yatiñanakaniwa. Ukat chiqpach sutipa ukat apellidopax wali uñtʼatawa, janiw qhan arsuñjamäkiti .
  Ukat ukhama, Terkin suma uñt"at uñnaqapaxa, jupax wali arsusiri ukat amtañjamawa. Ukhamasti , uka waynax ukham modelor uñtasit lurañapawa.
  Jilapachaxa, jaqixa jan wali luratawa. Mä kunatsa, walja división comandantes ukanakax nayrïr ataques aéreos ukanx buitre SATO ukan capitulañatakiw jank"ak sarapxäna, jan ukax jupanakan buitrenakaparux aljantapxäna, walja qullqinak katuqapxäna. Ukampis, kunayman tuqitxa, jichhax Ejército Rojo ukax jach"a chhaqtäwinakampiw t"aqhisiwayi ukatx qhipharuw kutt"awayxi. Ukham jan walt"awinakanx guerrillero ch"axwawix juk"amp aski thakhinak churaraki.
  Ecraina occidental uksanx fuerzas locales ukanakar jikxatañax ch"amawa, jupanakax intereses populares ukat intifada bolchevique ukanakar yanapt"apxaspawa . Ukampis uñchʼukisma ukhajja, uraq manqhanwa jikjjatasïta. Chiqansa, soviético pachanakanxa, partidos ukankirinakax kawkhantix régimen soviético ukatakix jan suyt"äwinïkaspas ukhamaw ch"axwapxäna.
  Vasily chachajj scooter sat qoqa manqhar imantasaw moda isimpi zapatillanakampi uchasïna. Janiw q"ala kayukiw markar mantañax utjkaspati - ukax suyt"awinak utjayaspa, juk"ampirus marzo phaxsinx wali thayawa. Ejército Rojo ukankir yuqall wawanakax jan axsarasaw zapatonak jisk"achapxi ukat k"umara jakañkamax q"ala kayukiw sarnaqañ yant"apxi ukat t"ijtxapxi.
  Ukampis en general , kunapachatix temperaturax cero ukjat juk"ampi, ukatx jan zapatonakampi, mä juk"a costumbrempi, jan jark"ataw t"ijt"asma. Chiqansa, chʼuqi taypinxa jukʼamp chʼamawa, ukampis wali yatxattʼat waynax walja horanakaw aguantañ yati.
  Vladimir chachajj wali qala chuymanïnwa, ukatsti awkipajj jamasat lurañ yatichäna, ukhamatwa wilajj sum sarnaqäna, ukhamat kayunakapasa yaqha amparanakapasa niya jan congelañapataki. Mä qawqha puntonak agujanakampi ch"allt"añakiw wakisi, jan ukax mä qawqha qulla quranak apsuñakiw wakisi. Ukhamarus, Edad Media ukanx walja yuqall wawanakax jan kuna ch"amäkaspas ukhamaw sinti thaya pachanx lurapxirïna, ukat janiw chhuxriñchjasiñas utjkänti, chikat q"ala jan isinw ch"uqi taypin t"ijtapxirïna. Ukat thayat chʼuxña talonanakapax janiw yaqha suelo uñtʼapkänti , jan ukasti naturalanakakiw uñtʼapxäna, mä barba uñstañkama.
  inas mä motor scooter apsuñax wakischispa sasaw amuyarakïna , ukampis... Uka autox jupan montaje ukawa, ukatx janiw producción serial ukakiti. Kawkitsa ukat kunatsa apsusïna uka tuqitxa ina chʼusat pächasiñanakax utjaspawa. Ukhamarus, uka scooter ukax chiqpachapuniw wali aski ukat doblable, compacto, ukat pä patak kimsa tunk kilómetros ukharuw sapa horax jank"ak saraspa, ukat rebotar ukhamaraki. Janiwa, ukham maquinax sinti amuyatawa.
  Ukatjja, sarnaqañsa ukat kuntï jaqenakajj amuyapkäna uk istʼañsa munaraktwa.
   Taqi romanticismo ukampixa, jupax wali yatiñan waynawa, ukat kunats mä jach"a dólar ukan fantasmapax wali ch"amampi ukat munañjamas sasaw jiskt"asi.
  ¿Chiqapunit yaqha, jukʼamp suma valoranak utji? Chiqansa, maynix jukʼamp kusisitaw naturalezaparu ukat yänakapar kusisiyaraki.
   Uka waynax sarnaqäna, americano, jan axsart"ir marcharuw sillp"i. Ukhamajj janiw kuna suytʼäwinakas utjkiti. Mä juk"a jach"a waynätapatxa, jupax maranakapat sipan jilïr uñnaqt"anïnwa, ukat mä local pro-occidental wayn tawaqun organizacionankir wayn tawaqutakix jasakiw pasañapa.
  Ukat mä katari pʼeqempi uñtʼat mä brazalete ukanïnwa. Mä arunxa, ¡Ophiuchus!
  ¡Kunjamarak wali suma uñnaqtʼanïpachasti! Mä chika caja chukinak khuchhurata ukat rubio ñik"uta, juma pachpaw mä cartel ukar mayisma - Hitler Jugent !
  Nayraqatax mä p"akjat pampa thakinx mä chuyman warmiw q"ucht"asiski . Jupax mä jach"a mochila ayxati, ukax niyaw t"unjañampïkaspas ukhamawa. Nayax jiskt"asiristwa, ¿kunas uka chuyman warmix ukan yapxatäna? Inas jupax manq"añ yänak aljañatak Tigres markar aynacht"aychispa? Ukajj visittʼaña ukat reconocimiento lurañaw wakisini.
  Qhep qhepa arunakajj jan amuytʼasirïjjänwa, ukatwa uka waynajj jan munkasajj jachʼat arsüna ukat jankʼakiw sarnaqäna. Moda zapatillas ukan kayunakax janiw junt"uñar yatintapkiti, ukat ukax janiw askïkiti. Chiqansa, jupax ukham jukʼamp qamir uñnaqtʼanïkchisa . Ukat ukat kunapachatix destacamentopax Eslovenia markar mantapkän ukhax janiw kuna pisin jakasirïkänti, ukatx q"ala kayuni destacamento de tomboys ukarux sinti khuyapt"ayasiñampiw uñch"ukipxäna ukat axsarañampiw uñch"ukipxäna. Loconakäpkaspas ukhama, jan ukax qʼal pisin jakasirïpkaspas ukhama. Ukat yuqall wawanakax mäkiw mä thakhi sarapxäna, ukhamat ch"uqi ch"uqi ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntata. Jupanakax jachaqt"asipxäna, janiw ch"iyar ch"iyar wila talonanakaparusa ukat ch"uxña kayunakaparus yäqapkänti . Ukat wali chʼamampi uñkatasisa ukat wali chʼamampi chʼoqtʼat amparanakap uñkatasa, larusiñataki wakichtʼatäsajj ajjsarañat lakap tʼijtjjapjjäna ukat ajjsarañat maysar uñtapjjäna.
  Ukampis aka awichax q"al qarjatäkaspas ukhamawa. Vladimir jupax chhuxriñchjasïna, kunats edad ukax warminakarux sinti jan walt"ayi. Chiqansa, imill wawanakax suma uñnaqtʼanïpxiwa, ukat jilïr señoranakax axsarañjamaw tukupxi.
  Ukax arrugas ñik"utjamawa, jan ukax chhuxriñchjata, jan ukax ukham uñtasita, janiw estéticamente wali askïkiti. Ukat ¿kawkirus Diosax uka tuqit uñchʼukiski? ¿Kunatsa ukham jan walinak lurañajj jupar gusti? ¿Kunas uka sentido de estética ukax?!
  Suma, walikiwa, pachax puriniwa, ukat Diosampiw askichapxani, jaqinakar taqi jisk"achawinakat jaysapxañapataki. Ukañkamax chuymankipstat warmir yanapt"añäni, janiw jupan juchapäkiti, ukham jan wali jaqir tukutapax.
  Vladimir jupax jach"a mamaparuw jaltawayxäna, ukat ucraniano arunx mä suma arunakampiw jiskt"äna:
  - Nayax uñjtwa jumatakix ch"amawa, ¿yanapt"asmati?
  Uka chuymankipstat warmix waynat qhipäxar kutt"asax colerat sist"asïna:
  - ¡Janiw lakam jist"arañ atinakiti, jumax freak! Jumax amuyasta janiw yatkti jumax ch"uxñanakajaruw liwxatawayta.
  Jach"a mamax thujru liwxatañ qalltäna, ukat wali phuqhantat mochilapax jist"arasïna. Vladimir jupax jaya chiqat pintañ wali ch"ama thujsa katjatayna, jichhax nayranakapas ch"allxtawayxänwa. Waña repollo laphinakapa, ch"uxña pintat torpe, uka jach"a mochilat mistu. Ukat yaqhip idiotanakax aka ismu chiqaruw pintapxäna . Pachpa mochilax manchanakampi ch"uqt"ata, ukat jan wali ukat ch"axwiri awichax mä juk"a q"añuchata.
  Chuyman warmix mä thujrumpiw uka waynan p"iqipar ch"allt"añ yant"äna, ukampis jupax jank"akiw jaltxatayna ukat yaqha columpio ukarux jark"aqarakïnwa.
  Ukat jach"a mamax pulmones patat arnaqasi:
  - ¡Ay, jupanakaxa lunthatapxituwa! ¡ Uka jan wali jaqix ch'uxña quqanak apsuñ yant'aski ! ¡Ey, nayan repollojar jark"aqañamawa!
  Terkin jupax irónicamente akham sänwa:
  - ¡Ukhamapuniwa! - Ukat scout waynax q"ucht"awayi. - ¡Khititix jaqinakar yanapt"ki ukax pachap ina ch"usar apt"aski! ¡Suma luratanakajj janiw wali uñtʼatäkaspati!
  Ukat uka chuymankipstat warmix chiqpachansa Shapoklyak ukar uñtasitänwa, ukakipkarakiw jupax juk"amp muspharkañawa ukat jik"achasirakiwa, mä chhuxriñchjatas ukhamaraki. Ukatwa mochilap aptasin pechopar chʼalltʼäna, ukhamatwa chhuxriñchjat nayrapax color col chʼuxña quqanakar mantasin arnaqasïna, ukampis janiw sinti qhanäkänti:
  - ¡Ay, jumanakax nayan qullqijäpxtawa ! ¡Bask bucks ! ¡Banditos ukanakat jark"aqasiña, wali axsarkañ moscovitas ukanakat jark"aqasiña!
  Vladimir chachajj mä akatjamat Stirlitz sat jaqjamaw amuyasïna, niyaw pantjasiñampïskäna. Uka waynax reflexivamente jisk"aptasinx mä katari p"iqimpiw vendaje ukar amparapamp uñacht"ayäna ukat , artísticamente ecraniano arunak inglés arut mayjt"ayasa, akham sänwa:
  - ¡Jiwasax mä tamaw taqi uraqpachan jilïr jaqinakar arxatiri! ¡Ukat jiwasax jupanakar yanapt"irïtanwa, utanaka lurapxta, ukat mantequilla de chocolate ukamp janq"u t"ant"a churapxta!
  Jach"a mamaxa mä juk"a samarañjamawa jiskht"asisawa jiskt"äna:
  -¿Jumaxa kunatsa americano jaqïtati?
  Vladimir, lakap juk"amp muxsa jachaqt"asis ch"allxtasa, inglés arun chiqanchawayi:
  - Jisa, chiqpachansa, sapa patakatxa pataka ! - Ukat jank"akiw uñjasax jach"a mamax, uraqpachan juk"amp jach"a arupanx janiw mä laq"a ch"ukuñapakiti, sasaw ecraniano arun yapxati. - ¡Nayax americano wayna ukhamarak boy scout ukhamätwa!
  Qhiparusti chuymankipstat warmix samarañ qalltäna ukat juk"amp suma arumpiw jiskt"äna:
  - Ukat ¿qhawqha villanakas Mercedes ukanakas ch"uxñanakajampi alasispa?
  Uka scout waynax, loco jaqinakamp jan chʼaxwañax jukʼamp askiwa, uk amuyasaxa, jan axsarasaw akham säna:
  - Ukats jila! ¡Ukham waljani!
  Ukampis awichax jan jaytjasaw uka musculoso ukat yatiñan waynarux marat sipans jukʼamp jisktʼaskakïna:
  - ¿Qhawqha qullqisa akaxa?
  Terkin jupax wali jach"a arunakampiw jaysäna:
  - Suma, Mercedes ukaxa kunaymana mayjt"awinakampiwa juti. ¡Markax machaq ukhamarak luxus ukhamawa, juk"amp qullqiw munasispa, ukax sañ muniw juk"amp ch"uxña quqanakaw munasispa!
  Uka chuymankipstat warmixa, wali samsusaw mochilap uchasaxa, saminakani repollo uñacht"ayasa, jach"at arsüna:
  - ¡Akanxa janiwa suxta tunka kilos ukjaxa juk"ampi utjkiti! ¡Markar walja chʼuxña achunak apanisax jiwañajax axsaratwa !
  Vladimir jupax wali jach"at larusiñatakix wakicht"ataw jikxatasïna, ukampis uka jan wali chuyman warmin ajanupax kunjams chuym ch"allxtatäna uk uñjasax akham sasaw jaysäna:
  - ¿Kunatsa apasiñaxa wakisi? ¡Mä motociclista jikxatañamawa, ukat Tigrov markaruw thayampi ukat suma chuymampi irpapxäta!
  Uka qunqurt"at awichax wali jach"at jach"at arsüna, ukat mä akatjamat mä ch"ama amuyt"añ arumpiw thuqt"asïna:
  - Ay , jumax allchhijawa... Nayax Fyodor tractor apnaqiriruw jawillt"ta utar nayar jutañapataki. Ukatwa Herodesajj kunatsa jan amuytʼasis uka qʼañut qʼañu repollompi pintawayta sasaw jisktʼäna . Ukatwa jupar qhanañcht"ta, mä loqhe , ¡col ukat ch"uxña achunakax akapachanx wali jach"a valoraniwa! ¡Ch"uxñanakataki, Mercedes ukat palacionakatakis taqi kunas alasispawa!
   Terkin, jupax wali yatiñan espía ukhamätapatxa, kun sañs muni uk amuyt"añ yatïna ukat juk"amp jan arsuñjam ukat laxra ch"uqt"at arunak amuyañ yatïna, jupax wali amuyumpiw akham amuyt"äna:
  aylluru inaki puriyaña arsuwaypachati ?
  Uka chuymankipstat warmixa, ajanupa t"ijt"ayasa, colerata ch"allxtayäna:
  - ¡Niya ukhama! ¡Janiw inakikiti, bolsillom jukʼamp jachʼaruw imañama , jan ukasti mä litro puré! ¡Walikiwa, nayajj mä loqhe jaqempiw khitanta !
  Uka waynax janiw aguantañjamäkänti ukat jach"at larusitayna. Chiqansa, wali kusiskañänwa. Amuyataxa, abuelax ch"uxñanaka ukat repollo ukanakax juk"amp jach"a valores ukanakaw sasin ist"atayna, ukampis, jan amuyt"asax uka argot ukax sinti literal ukhamaw arsüna. Suma, niyakixay primaverakamax aka ch"uxña achux q"illur tukuwayxäna, ukat emprendedor abuelax ch"uxña pintampiw pintatayna.
  Jiwasatix ukaruw yapxatañäni, ukhamax Tigrov markanx taqi billetenak phichhantañ tukuyatatx janiw qullqimp imantañatakix pachax utjkänti , mä jach"a déficit ukaw utjawayi, ukhamax qhanaw kunats dólar qullqix juk"amp jach"a valoran jikxatasi.
  Ukatxa, chuymankipstat warmix akham sasaw qhan arsuskakïna:
  - Walikiwa, janïra nayaxa Internet tuqi taxi jawst"iriskäyätxa, ukampisa bolcheviques jupanakaxa, Supayan web ukar ch"allt"añataki, taqi postes de telégrafo ukanaka muytayapxäna. Ukat mä jiskʼa teléfonosa janiw pitiñas utjkiti ! Oh, janiw kusisitäkti, akan qunt"ataw jikxatastxa ukat aruskipäwinakampikiw manq"askta. Borisov markar sarañ munta, ukampis Ejército Rojo ukan munañanakapatwa caballop apapjjäna. Orek jupax ukham thaya ukat suma Mercedes ukanïnwa, ukatwa bolcheviques ukanakax trineonakampi ch"allt"apxäna. Kunjamakitix, ¡wali luxus ukhamarak janiw proletario auto ukhamäkiti! Ukatwa jupanakax, Anticristonakax taqi kuns t"unjapxäna. ¡Ukatpï naya pachpaw ch"uxña ch"uxña quqanak qhathur ayxatañax wakisïna!
  Vladimir jupax jach"a mamapan arsutanakap jark"aqañax wakiskiriwa sasaw amuyäna. Ukhampachasa, ukham chuymankipstat warmimpiw jikista, bares ukan psiquiátrico hospitalajj jupat munasiñampiw jachaski !
  - Ch"uxñanakamax janiw naturaläkiti, señora...
  Jachʼa mamajajj jankʼakiw chuym chʼalljjtayasïna:
  - Ukhamajj ¿kunas?
  Uka wayna scout chachajja, pechopat mistur wajjra chʼamaw jarkʼaqäna, ukat akham sasaw qhanañchäna:
  - Ukat chiqapaxa... ¡Pintat ch"uxña quqanakat juchanchatäsmawa!
  Chuyman warmix axsarasaw lila ajanupar tukuwayxäna, kunayman bast zapatonakan jan ch"uxña kayunakapax ch"allxtañ qalltäna, kunapachatix awichax qhipäxar kutt"ankäna ukhaxa. Ukat ch"uxña lakanakax akham sasaw arsüna:
  - ¿Kunatakis? ¿Kunatsa nayajj juchañchapjjä?
  Terkin jupax wali amuyumpiw jaysatayna:
  - Janiwa repollo natural apt"atakiti, jan ukasti ch"uñu ch"uñu apt"ata. Ukhama, ¡jumax falso ch"uxña quqanak barato pintura ukamp aljañ yant"askta! ¡Ukat akax falsificación satawa!
  Ukat uka scout waynax jupatakikiw axsarkañ nayranak luratayna.
  Uka chuymankipstat warmixa chhuxriñchjasiñwa qalltäna, ukatsti akham sasaw arsüna:
  - Janiwa nayaru juchañchañati. Pinturax wali suma ukat natural ukhamawa. ¡Allchhipaw apanïna!
  Vladimir jupax apasxänwa, jupax chiqpach Ostap Bender ukhamaw jikxatasïna :
  - Ukhamajj allchhisarus juzgaruw puriyarakiñäni, falso billetenak lurañan complicidad utjatapata. Jumax mä familian carcelaparuw purisma .
  Jach"a mamax jan suyt"ataw kuns luräna, mochilap jaquntäna ukat jank"akiw t"ijtäna, akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Ukax janiw nayankkiti! ¡Akax janiw nayankkiti! ¡Janiw nayankkiti!
  Uka mochilajj pintat qʼañuchatäjjänwa, ukat thakinwa jaytatäjjäna. Mä qhawqha wayn tawaqunakax lakap jistʼarataw uka uñachtʼäw uñchʼukipxäna. Uka repollojj janiw jukʼamp jila qollqe venenoni chʼojjña pintatanakak thujskänti, jan ukasti ismuñsa qʼaphirïnwa. Ukhamat janiw mä juk"s uka jach"a ch"usanak apthapisin qhipäxar uchañax utjkitänti.
  Ukhamarus, mä loco chuymankipstat warmir tiempo ina chʼusar aptʼaña. Ukampis uka markankir wayn tawaqunakan jan wali larusipxatapax janiw kuns lurañjamäkänti, jan ukasti jaqinakar uñchʼukiñwa puedïna. Uka yuqall wawanakax niya tunka pusini maranipxänwa, ukat Vladimir jilatat sipan jukʼamp jachʼäpxänwa ukat jukʼamp likʼïpxarakïnwa. Chiqansa, Terkin sat chachax artes marciales tuqit wali yatxattʼatäkchïnsa, janiw jupanakar ajjsarkänti. ¡P"iqip ch"uqt"ayañakiw wakisi!
  Ukampis ¡wali kusisitäpkaspa ukhamänwa! Uka thithitax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Walikiwa, jumaxa juparuxa phust"araktawa! ¡Kunjamtï Kogan chachajj lurkäna ukhama!
  Terkin jupax jaysañatakix saltawayxänwa ukat platillo giratorio ukarux thayaruw muyuntäna. Uka qhipatxa, uraqir purisax, mä terminador jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¿Aka jach"a resler ukax ukham luraspati?
  Wayn tawaqunakax kutt"ayasaw jachaqt"asipxäna, akham sasaw larusipxäna :
  - ¡Janiw mä creepy joke ukhamäkiti! ¡ Jutapxam nanakamp chika sarnaqapxam !
  sarnaqañ munäna masinakapampix jichha pachan jan walt"awinakapat jupanakamp aruskipt"añamawa. Maysa tuqitxa, janis wali sum sarnaqkchixa, jan qillqtʼat chuymankipstat warmiruw loronak luratayna, ukat janiw jan wali jaqirux mutuykänti!
  Khititix awicharux aka muxsa repollo ch"uxña pintañamp amuyt"ayawayki uka jaqin ajanupar jabonampi ch"allt"añax wali askïspawa.
  Ukampis Vladimir chachajj uka chʼoqtʼat awicharojj uñisiñaw jikjjatasïna, ukatwa akham amuytʼayäna:
  - ¡Walikiwa, ¡suma t"ijtxañäni! ¡ Ukax wali thaya junt"uchasiñawa!
   Ciclomotor ukankir waynanakaw markar sarapxäna. Vladimir jupax juk"amp jisk"a waynan qhipäxaparuw qunt"asïna ukat yaqha jaylliw sillp"äna. Ukampis chuymapax jiskʼakïnwa, ukat mä qʼañu jaqjamaw jikxatasïta .
  Tigrov markar mantañawjanjja, satovitanakajj nayratpachwa chequeo lurañ utap uttʼayapjjäna ukat documentonaksa uñakipasipkänwa. Mä jisk"a fila autonakaw uñstawayi. Uka yuqall wawanakax jank"akiw taqi uñacht"äwinakap apt"asipxäna , ukat lik"i jaqix llakitaw akham säna:
  - Jiwasaxa janiwa kuna qillqatanakasa jiwasampi chikt"ata utjkiti. ¡Jupanakajj carcelar khitapjjätamwa !
  Terkin jupax cockily akham sänwa:
  - ¡Taqi kunasa wali askiwa! Ukatx mä Maidan jupanakatakix mä carcelan celda ukan wakicht"ä!
  Ukat mä qawqha Fanderovites waynanakaw arnaqasipxäna:
  - ¡Moscú markarux wilampiw umamp phuqhantayañäni, ukat Urales uksaruw puriñäni!
  Ukat ciclomotoranakax muytapxäna, amuyataxa, mä desvío thaqhasipkäna. Terkin jupax wali yant"ataw wayna q"añunakar mä suma jawq"jañ churañataki , ukampis jichhax jan uñt"ayasiñax juk"amp askiwa. Amuyunakax yaqha tuqiruw sarapxäna.
  Chiqansa, Estados Unidos markax Payïr Jachʼa Chʼaxwäwinxa URSS sat markamp chikaw saytʼasïna, ukhamatwa Japón markax jupa pachpa nuwasiñatak chʼamañchäna. ¿Kunas yaqha equilibrio de poder ukampix pasaspäna?
  América markax, kunatix inas ukham markatakix juk"amp natural ukhamächi, Hitleramp mayacht"asispa ukhaxa?
  Ukhamächi ukhajja, guerran nayrïr phajjsinakanjja, janiw sarnaqäwinakat cheqpach sarnaqäwit jitheqtkaspänti . Ukhama, mä juk"a significativa. Estados Unidos markax juk"ampirus Tercer Reich ukarux qullqi tuqit ukhamarak bomba ukanakamp ataques ukanakamp yanapt"aspa. Chiqansa, Japón markax Lejano Oriente tuqinkir chʼaxwäwir mantatapax yaqhip jan waltʼäwinakwa utjayaspa. Ukatxa, divisiones soviéticas ukanakax samurai ukanakamp ch"axwañanx grillete ukamp chint"atäpxaspänwa ukat janiw Moscú markar arxatañanx chikañchasipkaspati.
  Ukampis ukajj janiw kunjamtï nayrïr uñtañan amuyaski ukhamarjam ajjsarkchiti. Octubre phajjsi tukuyarojja, soviético soldadonakajj Alemania markan nuwasiñap saytʼayapjjäna, Lejano Oriente uksat jutir soldadonakajj janïr puripkchïnjja, ukat jachʼa chʼamanakajj muyuntatäjjänwa ukat tʼunjatäjjänwa. Uñt"añasawa, soviético soldadonakax mä margen de seguridad ukanipxänwa, ukat inas capital markarux juk"amp jan walt"äwinakan katjapxaspäna. Ukhampachas inas aka tuqinx Ejército Rojo ukax janiw mä contraofensiva ukatakix ch"amanïkaspati.
   Uka yuqall wawanakax mä jan walt"ayat chiqawj jikxatapkaspa ukhamawa, thakhix mä rama localista nacionalista ukan uñjata. Terkin machaq amigonakapat mä juk"a jilïr wayn tawaqunakax guardia ukham sayt"asipxäna. Jupanakax ciclomotor ukarux chhuxriñchjasiñampiw aruntt"apxäna ukat arnaqasipxäna.
  Jilïr jaqix cabrito ñik"utan rasped:
  - ¿Kuna kasta wawasa akaxa? Inas nuwasir jutapjjchïna?
  Vladimir Terkin jupax coleratapuniw akham säna:
  - Amuyt"añäni , jïsa!
  Jilïr irpirix akham sasaw kamachi:
  ciclomotorat saraqañamawa ! ¡Jiwasax qhathut juchañchañasawa!
  Uka wayna scout chachajj jankʼakiw jaltawayjjäna ukat jankʼakiw saytʼasïna. ¡Jichhax Bruce L chachan uñacht"äwiparuw tukuwayxäna , ukampis janiw juk"amp jan walt"ayir versión ukar tukuwaykaspas ukham jupatakix amuyasïna !
  - ¡Walikiwa, mistuñani ch"amam tupuñani!
  Ukampis p"iqinchiristi janiw jupa pachpax nuwasirïkänti, jan ukasti p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Supay, jupampi atipjayasiña!
  Mä salto salto ukan muytasinxa, kimono ukankir mä waynaw jaltawayxäna. Ukhamaraki, amuyataxa, mä nuwasirix espartano ukham jilsuwayi , q"ala kayukiw thaya pachanx ukat jank"akiw jilsuwayi. Vladimir-at sipan mä juk"a jilïr ukat jach"a, ukampis wali wayna ch"axwirirakïnwa, ch"iyar cinturón ukaniwa.
  Uka scout waynax mä juk"a phinq"asitaynawa. Jupax jutïr bolsampiw apasiñapa sasaw amuyäna, ukat ukhamatwa jupa contraxa, chiqpach profesional, yatiñani, ukat janiw yaqhip bombeado qullu loqhe musculonakanïkänti.
  Vladimir jupax "demonion" sarnaqatapat amuyasïnwa, akax wali ch"aman uñisiriwa, ukat, jan kuna jan walt"awis utjkchi ukhax zapatillas ukanakap apsuwayxäna, ukax uraqin patap jan jikxatañapatakiw jark"askäna.
  Ukhamatwa mä ágil uñisirin sapa sarnaqawip juk"amp sum katjañapa.
  Panpachaniw yuqall wawanakax uñkatasipxäna ukat qunqurt"asipxäna. Yaqha Fanderovitas waynanakaw mä anillo ukan muyuntapxäna, ukat duelo ukatakix mä libre chiqawj jaytapxäna.
  Ch"axwawix jan señalampiw qalltawayi, Vladimir-an uñisiripax janchipanx wali ch"amampiw uñisiriparux atacatayna. Uka scout waynax mä bloque uchatayna ukat uka ch"axwawix wali ch"amanïtap amuyasïna. Nayan phuqtʼat nudillojas chhuxriñchjasïna. Janiwa, chiqpachansa akax ch"iyar cinturón ukat wali suma nuwasiriwa, ukat jupar atipt"añatakix taqi ch"amam apthapiñamawa.
  Saxrax ofensivaruw saräna, ukampis Tyorkin , jupax wali yatxatatärakïnwa, mä chiqanx parriado ukat mä juk"a uñisirinakat qhipharxäna, jan ch"axwawinakar jaytañatakiw ch"amanchasïna.
  Uka jak"ankir ch"axwirinakax wali jach"at arnaqapxäna:
  - Ukhama, ukhama! ¡Uka rubio jaqir jiwayapxam!
  - ¡Jupax axsarañjamawa! ¡Jupar jiwayapxam!
  Vladimir jupax uka tuqitx colerataw jikxatasïna ukat contra ofensiva uñstayäna. Uñisirinakan puñchupax ch"iqa ch"akhapat jan amuyt"asisaw pasawayxäna, ukampis Terkin jupax uñisiriparux pechoparuw ch"allt"arakïna, ukat jupax chhuxriñchjasiñapatakiw wayt"äna ukat qhipäxar kutt"añapatakiw wayt"äna.
  Uka ch"axwawix nayraqatar jutir trafico ukarux ch"allt"awayi, Vladimir-an nudillonakapax q"ala, bronceado, musculoso pechopan imprimitänwa.
  Uka saxraxa nayrïr kutiw uñisiriparux respetompi uñkatäna ukat akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - ¡Ukat jumax janiw kuna jan walïktati!
  Terkin, mä bloque dinámico uñstayasa, akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Ukat amuyatamat sipan juk"amp jan walt"ayiriwa!
  Uka saxraxa mayampiwa nuwasiñaru sarawayxäna. Jupax q"ala, wayna kayunakapamp juk"amp ch"axwañanak churañ yant"äna, Vladimir jupax walja kutiw bloques acolchado de piedra ukamp uskt"äna ukat jach"at arsüna, uñisiriparux imt"añ yant"äna. Ukampis mä akatjamatwa amparapat aptʼasïna ukat jankʼakiw jaysäna.
  Panpachaniw yuqall wawanakax , ch"axwawix juk"amp ch"uxñanaka, abrasiones ukat t"unjatanakanïnwa. Yaqhip ch"axwawinakax kunjamtix lurañapäkän ukhamarjamaw sarawayxi, chiqans mä profesional ch"axwäwin. Ukampis balanzanakajj mayjtʼayatäsajj janiw mä cheqaru jan ukajj yaqha toqer liwjjattʼañjamäkänti.
  Terkin jupax uñisirirux k"arimp katuntañ yant"äna, ukampis profesional yatichirix janiw kunjamatsa sapurukïkänti ukat jupa pachpaw sipitanak luratayna. Ukat sapa machaq ataquejj pasawayjjänwa jan ukajj ajanupan chʼakhanakar tukusaw panqarapjjäna. Ukampis uka scout waynajj kuntï katoqkäna ukjja, interesampiw kuttʼayäna . ¡Ukat wasitatwa atacäna! Uka tuqitxa, chhaqhat usuchjat pokes .
  Panpachaniw yuqall wawanakax nayranakap p"akjatäpxäna ukat wali samsusipkänwa. Uka nuwasïwijj jukʼampiw gladiatorionakan nuwasïwipar uñtasitäna, jan ukajj luchadoranakan nuwasïwipar uñtasitäjjänwa . Jilapachax yuqall wawanakax mä hold ukar mantapxäna ukat técnicas de lucha ukamp ch"allxtañ yant"apxäna. Pʼeqep chʼalljjtayasipjjäna, ukampis janiw maynis mayniru katuyapkänti. Aka ch"ama duelox igualanakamp qala chuyman jaqinakamp atipt"asiñanïnwa .
  Juk"at juk"at janiw ch"axwiri waynanakakix qarjañ qalltapxäna, jan ukasti jupanakar muyuntat jaqinakax qarjañ qalltapxäna. Kuyuñanakas huelganakas jukʼamp qʼañuchatäjjänwa. Ukatwa uka saxraxa, chʼamampi, wali samsusaw Terkin sat waynarux amparanakapar apxaruyäna ukat jaquntäna. Ukampis karatekax kayunakapax jaytawayxänwa, ukat jupax liwxatäna, p"iqip imt"asa, uka scout waynan ch"aman prensapan . Vladimir jupax jank"akiw atipt"asir pantjasitapat askinak apsuwayxi ukat kayunakapampix "saxra" ch"aman kunkaparux "bloqueo" ukan ch"amampiw katjatayna.
  Akax mä choke hold ukhamawa, ukat mä wali askiwa uka tuqinxa. Uñisirinakax jaysañatakix juparux ch"allt"añ yant"apxäna, jan ukax uka jaqin juk"amp sensitivo chiqaparuw ch"allt"añ munapxäna, ukampis vértebras cervicales ukar ch"amanchañax wali ch"amapunïnwa, ukat "demonion" amparanakapax automáticamentew uka waynan qunqurinakap jamp"att"äna, jupar ch"allt"askäna .
  Terkin jupax presión ukaruw jilxattayäna, cuerpox kayunakaruw uñt"ayäna ukat palanca de cuello ukaruw ch"amancharakïna. Jupajj jankʼakiw kuttʼayäna. Suma uñnaqtʼan ajanupax chʼuxña chʼakhanakäkchïnsa, cereza coloraruw tukuñ qalltäna, ukat uñjäwipax wali chʼamaktʼataw uñjasïna.
  Vladimir jilatajj akham sänwa:
  - ¡Palmampiw thuqt"añama ukax jaytañamawa!
  "Demonio"jj janiw sasaw jaysañ munäna, ukampis kunkapan chʼalljjtayat laqʼonakakiw istʼasïna. Jupajj qʼal chʼalljjtayatäkaspas ukhamawa. Ukham técnica ukax jilapart jiwayañaruw puriyaspa, ukat ch"axwäwinx Vladimir jupax jilïr jaqinakar jiwayañapänwa ukat janiw jisk"a jaqinakar jiwayañapäkänti. Ukhamajj inamayakiw uka karate waynajj qala chuymanïna. Terkin jupax masipar jiwayatapat sinti khuyapt"ayasiskchisa, niya pachpa maraniwa, akax wali uñisiriwa - mä Fanderite. ¡Ukampis uñisirinakax janiw qhispiyatäpkiti!
  Uka "demoniojj" ajanupan chʼiyar tukusaw amuktʼjjäna. Vasilix katxaruñap apaqäna. Uñisirinakapajj jakaskakïnwa, ukampis mä jukʼa tiempokiw jan amuytʼasirïkänti, ukat yatichat vértebranakapas pʼakjatäjjänwa. Ukampis Terkin jilatajj wali qaritäjjänwa, janiw sinti qarjatäsajj sartañjamäkänti. Uka waynax wali samsusaw ukan ikiskäna, kayupax discapacitado uñisiripan qhipäxaparuw uchasïna. Uka nuwasiñajj janiw tukuskänti. Chʼaxwäwin kamachinakapax janis nayratpach amtatäkchïnxa, Fanderitanakat jilïripax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Jutapxam, lucha libre ukan atipt'äwip qillqt'apxam !
  Vasilix ch"amap apthapisinx wali ch"amampiw uñisiriparux jawq"jata, q"ala kayunakapamp thaqhatayna. Chika thakirukiw muyuntäna. Nayajj wasitat samsuñajänwa ukat wasitatwa chʼalljjtayañajäna, ukhamat karate waynajj qhepat qhepäjjat ikiñapataki. Uka qhepatjja, kayum pechomar uchasaw juezajj jukʼat jukʼat jakʼachasiñap suytʼta. Jan ukax mä wayn tawaqu, juez ukham lurañ amtasa. Ukatxa aptasinxa, aynacharu jakthapiniwa.
   Mä waynax p"iqipanx cosaco nayra ch"akhampiw juk"at juk"at jach"at thuqt"i. Vasily kullakajj jan paciencianiw jikjjatasi. ¿Kunatsa cuco arupampi chikt"atäñax p"iqijan uñstawayi? Ukampis ukatx pintat clavonakan amparapax, Zaporozhye cosaco waynar uñtasita, thayaruw warkt"asi ukat jaquntañ qalltawayi. Ukat mä akatjamat kimsïr jawq"jatax karate waynax q"ala ch"allxtasïna ukat Vasily q"ala kayup pechopat jaquntäna.
  tantachasipkäna uka yuqall wawanakan ukhamarak waynanakan filanakapan mä thuqtʼäwiw istʼasïna. Uka larusiñatak uñachtʼäwix sarantaskakiniwa sasaw amuyasïna. Mä chuym ust"ayasiñax Terkin juparux ch"allxtañapatakiw yanapt"äna, ukat jupax jan axsarasaw masiparux jan sinti q"añuchata, q"ala, muyu talonampi chinuparux ch"allt"äna.
  Jupax qhipäxar qunt"asisinx wasitat amukt"xäna, qhipäxat ikiskäna. Ukat jichhax jupatakix sartañax ch"amawa . Vladimir chachax ukhamarakiw qhipharkir ch"amap ch"axwañar uchatayna, janiw uñisirir jak"achasiñ puedkänti.
  Chelubey ukat Peresvet ukanakan duelo ukar amtayistu , kunawsatix panpachan nuwasirinaka: Tatar ukat ruso ukanakax lanzanakampi jan ch"amamp ch"axwañat jiwayatäpxäna.
  Chiqansa, Peresvet jilatax silla de ruedas ukan qhiparaskakïnwa, ukat Chelubey jilatax avionat mistuwayxäna. Ukatwa Rusia markankir ejercitojj walja jan walinak lurasajj mongol-tatar sat jaqenakar atipjäna. Ukat ukham lurasaw uka qhuru yugot jithiqtañ yanaptʼäna .
  Ukampis jichhax naya pachpaw tantachasiñajax wakisïna ukat concentración ukat aka medidor ukar gatear sarañaw wakisïna. Janiw nayax atipkti, ukat sinti qarjataw uñjasi.
  Jilapachax Vladimir, jupax 3014 maran abril phaxsitx Fonbass ukan juk"amp ch"ama ch"axwawinakanw chikancht"asiwayi , jupax janiw yaqhakiti, sinti janchi tuqit ch"amanchawimpi. Ukat ¿kunatsa wali samarata ukat jan chʼamanïki? Janiwa, fascistanakarux sapxtwa, markajax janiw georgiano suma q"apkir t"ant"arux ford uka aru satäñap tolerapkaniti!
  Vladimir chachajj pechop phustʼasïna ukat wali chʼamampiw chʼalljjtäna, ukat uñisiripar jakʼachasïna. Jupax liwxatasiñ atipjatayna ukat aka kutix amparapampiw escudo musculos rasguños ukar uchatayna.
  Arbitro de derrame amateur ukax wasitat jupanakar jak"achasïna. Mä juk"a pachaw ukan sayt"asïna, jan amtasa, ukat wasitat wali k"achat jakt"añ qalltäna ukat wayna nuwasir jinchu jak"anx ch"amampiw t"axllirt"äna.
  Kimsïr tʼaxllirtʼasax wali chʼallxtayasïna, ukat uka katxaruñax janiw jarkʼaqatäkänti . Ukampis amparax janiw doblaskänti, ukat arbitrux p"iqinchirir uñkatasax wasitat jakthapiñ qalltäna.
  Ukampis nayrat sipansa jukʼamp llampʼu chuymanïñarakiwa. Karate waynaxa mayampiwa ch"allxtasïna.
  Vladimir jupax uñisiripan temploparuw amparapamp ch"allt"añ yant"äna, ukampis qarjata ukat jan ch"amani amparapax uñisiripan ch"uñut p"iqipat liwxatasïna. Terkin jupax purakapan jikxatasïna ukat wasitat wali ch"amampiw samaqxäna. Ukatxa amparanakapampiw sartañ qalltäna.
  Jilïr irpirix jan suyt"ataw uka duelo ukarux mantawayi, sumankthapiñ uñstawimpiw akham säna:
  - Walikiwa, ¡mä empate ukhamawa! - Ukat jupax jach"a amparap Terkin ukar jilxattayäna. - Jumax ch"aman nuwasir jaqit uñacht"ayawaytawa, ukat jiwasan pandillasanx mä suma chiqawj katuqañama!
  Terkin jupax qarjataw uñkatas jaysäna ukat, kayunakap sayt"añax ch"amäxänwa:
  - Jumampi mä juk"a sarnaqañaxa , naya pachpaxa janiwa kunasa wakiskiti , ukampisa... Jutïrinxa, suyt"añaniwa uñjañäni!
  Vladimir chachajj wali amuyumpiw arsüna, kunattejj janiw sinti nuwasiñ puedkänti sasaw amuyasïna. Ukampis jankʼakiw jan sañax wali chʼamawa, ukhamatwa bream sat usump usuntañax walikïspa.
  Jila partejj ukhamäkchïnsa, Terkin chachajj uka examen pasatapwa amuytʼaspa. Jupax chiqpach ch"iyar cinturón ukamp karate ukan nuwasïna ukat chiqpachans atipt"äna. Kunattix kayunakapat qhiparäna, ukat uñisiripax wali ikiskirïnwa. Mä victoria formal ukhamäkchisa, janiw hold ukamp qillqt"atäkiti. Ukampis ¿khitis jupamp maranïkasajj ukham nuwasiñ yatispa?
  Vladimir jupax manq"añ munañap amuyasïna, ukax machaq ch"amanïtap uñacht"ayi. Mä qawqha imill wawanakax "demonio" ukar jank"akiw sarapxäna ukat jupanakax karate waynan ch"uxña ajanuparux ch"allt"añ qalltapxäna.
   Chiqansa, uka nuwasïwix wali askipunïnwa, ukat taqiniw kusisita sarxapxäna. Mä vaso mä qhana liquido Tyorkin ukar apanipxam. Boy scout ukax wali qarjataw jikxatasïna, ukat mä kutikiw auton taqpach yänakap manq"antatayna ukat qhipa gotakama uma apsuwayxäna ukhakiw mä akatjamat vodka sasin amuyasïna.
  Pä patak phisqa tunk gramos alcohol ukax mä jiwayir qarjata wawatakix waljawa, ukat uka waynax jan dosis ukar saykatasax chiqpach, manqhan alcoholico knockout ukar jaquntataw uñjasiwayi.
  Chalecos de cuero ukat tatuajes ukanakamp isthapt"at imillanakax amparanakapat kayunakapat apthapisinx carparuw apxapxäna. Ukat mayni Fanderites ukanakax sillp"ipxäna ukat chhuxriñchjapxäna.
  Terkin jupax mä jach"a ukat, uka pachparakiw wali kusiskañ samkaruw jaquntawayi.
  Jila partejja, kunjamtï sapa kutix paskixa, ¡sartenat ninar jaquntatätawa!
  Ukat jichhax jupax wali musculoso waynawa, wali manqhan dibujat musculonakani, mä wawar uñtasita, ukampis acero fundido cuerpot amtayi. Ukat jupax walja lurañanakaniwa.
  Chiqansa, Terkin chachax janipuniw Lada Diosa de Amor ukan burlasiripan destinop katuqkaspänti. Ukat jichhax aka Infierno Diosampi mä burlañ lurawip aguantañapawa.
  Akax mä esclavo waynaw jiwayañkamax t"aqhisiyata. Uka chivo tukuyatatxa, warmi trolls ukat elfos ukanakax junt"u alambre ukamp jawq"jataw uñjasipxäna. Ukat ukatsti taqi costillanak pinzanakampi wila junt"u pachat p"akjapxäna. Kunjam qhuru ukat sallqa akax.
  Panpachaniw duende imillanakax walja jisk"a usuchjatanakar katuqapxäna, ukat sabre kisu osoruw tukuyapxarakïna, ukat ch"axwäw tukuyapxäna. Ukat bragas ukankir esclavarux jiwayañkamaw tʼaqhisiyat uñjasïna, ukat costillapat mä ganchompiw apthapipxäna ukat sallqa animalanakan manqʼantañapatakiw ayxatäna.
  Vladimir chachajj jachʼat arsüna, kunjamtï nayrajj jan sinttʼasirïñasa ukat nuwasiñas utjkäna ukhama.
  Gladiador imillanakax janiw utjxiti. Uka qhipatsti, yuqallanakax jupanakkamaw nuwasiñ qalltapxäna. Phisqa waynanakaw wila maleteronakamp isthapt"atäpxäna, ukat phisqa waynanakaw ch"iyar isimp isthapt"atäpxäna. Tunka payan jan ukax tunka kimsani marani yuqall wawanakax janiw yaqha isimp isthapt"atäpkänti. Jupanakajj sablenakampi, puñalanakampi armatäpjjänwa. Ukat tunka gladiador waynanakaw nuwasiñan nuwasipxäna.
  Ukat jankʼakiw wilax warantasïna ukat qʼañuchata, musculonakan cuerponakapan usuchjatanakaw uñstäna.
  Ukat jukʼampejj esclavonakajj broncet lurat canastanakat juntʼu qʼañunak yuqall wawanakan qʼala kayunakap manqhar qollqe palanakampi jaqontañ qalltapjjäna. Gladiador waynanakan kayunakapax phichhantasinx arnaqasipxäna.
  Kali diosax jachaqt"asïnwa, jupax chiqpachapuniw yuqall wawanakar t"aqhisiyañ munäna ukat t"aqhisiyañ munarakïna, ukat jupanakat sawkasiñ munarakïna. Ukat ukax chiqpachapuniw juparux turkakipäna. Chiqansa, yuqall wawanakax kuna maratix mä barba janïr jiltaski ukhax wali sumaw jikxatasipxi, ukat ñik"utapax wali suma, llamp"u ukat ninar phichhantañax wali kusiskañawa, jan ukax chivompi khuchhuqaña, jan ukax pinzampi ch"allt"aña , . jan ukax mä agujampiw ch"uqt"añama. Ukat kunapachatix mä jisk"a jaqix t"aqhisiñat arnaqaski ukhax wali muxsa aru ukat q"aphiniwa, janiw mä cuento ukan yatiyañjamäkiti ni plumampis qhanañchañjamäkiti.
  Mayni jaqin llakipax wali muxsawa. Yämas mä suma uñnaqt"an, suma uñnaqt"an, musculoso ukat k"umara waynar t"aqhisiyasksta ukhaxa. Ukat imill wawar t"aqhisiyañax janiw jan walïkiti. Ukampis mä warmitakix mä jiskʼa chacharus tʼaqhisiyañax jukʼamp kusiskañawa.
  Ukampis jichhax yuqall wawanakax maynit maynikamaw khuchhuqasipxi ukat jiwayasipxi, kunjamatix jan wali Diosa Kalix gustki ukhama.
  Ukat kunapachatix mä jisk"a jaqin q"ala kayupax mä ch"uqi patxan sayt"atäki ukhaxa. Jisk"a maraninakax yuqall wawanakan kayunakapax suma uñnaqt"aniwa, ukat janiw jilïr chachanakjam q"añutäkiti, ukat ñik"utapax suma, q"uma, janiw jan wali ñik"utanakampi ch"uqt"atäkiti.
  Ukatpï Kalix chiqpachans munat yuqall wawanakar t"aqhisiyañax gusti, ukax juk"amp estéticamente kusiskañawa ukat kusiskañawa.
  Ukampis uka nuwasïwijj mä jukʼa tiempotakïtapwa uñjasma. Uka yuqall wawanakarux janiw escudonaksa churapkänti, ukhamatwa nuwasïwix jukʼamp jaya tiempo apasipxañapäna. Ukat jichhax atipirix kayunakapankiwa, mä waynakiw wila maleteronakan qhiparxi. Ukat ukat wali usuchjataw uñjasi, ukat musculoso cuerpopanx janiw mä jakañ chiqax utjkiti.
  Kali diosax akham sasaw kamachi:
  - Nayax atipirirux jakañ churta - ¡qhipharux tukuyañamawa!
  Esclavo imillanakax atipt"at yuqall wawanakan q"ala kayunakaparuw antorchanak apaniñ qalltapxäna. Khitinakatix jan kuynt"asis qhiparapki ukanakax costillanakapat ganchonakampi katjapxirïna ukat menagerie ukar manq"ayañatakiw ayxatapxirïna. Ukat khitinakatix arnaqasirïpkän ukanakax arcos de elfo ukanakampiw tukuyapxirïna, jan ukax trolls warminakax ballesta pernos ukanakampiw tukuyapxirïna. Jïsa, akax mä jan sinti qhuru uñacht"äwiwa.
  Nina naktäwix jiwayañjam usuchjat esclavo yuqall wawanakan jan sinti khuyapt"ayasir suelanakap llamkt"askäna, ukampis janïr nuwasiñ qalltkasax jariqatäxänwa.
  Jan wali Diosan khuyapayasiñapatwa sapa jakasir waynarux mä torta chocolate churapxäna, ukat uka jan wali gladiador wawax mä juk"a manq"antatayna. Ukat nayax wali sum jikxatasiyäta ukat invitadonakaru ukat Infiernonkir Emperatrizar altʼasirakta.
  Uka qhepatjja, mä jukʼa chʼamampi sarnaqasaw utapar sarjjäna.
  Kali diosax akham sänwa:
  Ukhamaw akapachax jan walt"ayat uñjasi,
  Destino ukax ukham jan khuyapt"ayasir kamachiwa...
  Yoqall wawanakatakejja, jakäwijj janiw kuna valoranikisa, .
  ¡Ukat jupanakax pluma ukar mantañapatakix jaysatäpxiwa!
  Uka qhipatxa, yaqha duelo ... Aka kutix mä duende tawaqux kimsa espadampiw pä jaqi yuqall wawanakamp nuwasi. Uka yuqall wawanakaruxa, niya tunka jan ukaxa tunka mayan maraniruwa, ch"uqi ch"uqi ch"uqimpi ch"uñumpi churapxiritayna. Troncos de natación ukat jisk"a ukanakanx, jupanakax jan walt"ayat jaqinakjamaw uñstapxi. Duende imillax wali musculoso, suma uñnaqt"ani ukat ágil ukhamawa. Chuymapax mä antorcha olímpica nina nakhantayañjamawa, thayampiw liwxatasi. Kimsa esclavonakakïkchisa, jupanakan chʼamapax janiw wakiskirïkaspas ukhamäkiti. Juk"amp chiqaparux , kimsaniw mä imill wawarux uñisipxi. Ukampis experienciani ukat chʼamanïtapajj qhanaw amuyasi. Qʼala kayunakapampiw mä qala jaqontäna ukat katjarakïna. Ukatxa, tʼunjäna, amparanakapan amparanakap chʼallxtayäna, ukat jachʼa chʼamanïtap uñachtʼayäna.
  Kali diosax akham sänwa:
  "¿Janit uñisirinakamax sinti ch"amanïpki, Artemisa?"
  Imill wawax mä duendetakix wali jach"änwa, ukat iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, yuqallanakaxa jisk"akiwa. Ukanakax wali jisk"a wawanakakiwa, ukat jisk"a jisk"akiwa. Inas wayn tawaqunakar nayamp contra saytʼayañax jukʼamp askïchispa?
  Infiernonkir Emperatriz kullakajj lartʼasisaw qʼejjo qʼejjo arumpi jaysäna:
  - Akaxa wali jasakiwa junt"uchasiñaxa jumatakixa. ¡Jupanak apt"asisma ukat mä suma entrenamiento lurasma! Ukat uka qhipatxa, ¡Artémis, ¡mä jachʼa nuwasïwimpiw nuwasiñama, jakäwim aptʼasisa!
  Uka duende tawaqux qunqurt"asisaw akham säna:
  - Ukat aka ch"axwawix utjani, nayax yatxa!
  Señal ist"asïna ukat yuqall wawanakax bocinanakap phust"apxäna. Ukat nuwasiñ qalltäna. Kimsa yuqall wawanaka, thujrunak luqxatasin jisk"a q"ala talonanakap qhant"ayasa, duende ukar t"ijtapxäna. Jupax espadanakapampix molinoruw t"ijtäna, ukat yuqall wawanakax kayunakapat t"ijtxapxäna. Chiqansa, jankʼakiw sartasipxäna. Uka tawaqux gladiador waynanakat mayniruw qʼala talonampi pechopar chʼalltʼäna, ukat wasitatwa jaquqanïna . Ukhamaraki, q"ala, bronceado ukat ch"akhanakjam pechopan mä ch"akha jaytawayi.
  Uñch"ukirinakax t"axllirt"apxäna...
  Terkin jupax akham sasaw jiskht"äna:
  - ¡Chiqpachansa akax janiw kamachirjam anatt"añapakiti!
  Uka duende tawaqux galopaskakïnwa. Jupax salto salto luratayna ukat amparanakapamp sarnaqäna. Ukat qʼala kayunakapajj uka waynan nayrapat katthapisin nayrar jaqontäna, ukhamatwa color azulejonakar chʼalljjtayasïna.
  Artemisajj akham sasaw qʼochüna:
  - ¡Esfera cósmica ukat Luciferan maquinacionanakapa!
  Kali diosax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Janiw Luciferat amtasiñamäkiti!
  Chiqansa, jupax jupamp atiptʼasir jaqiwa. Ukat intraespecífica ch"axwawix inas juk"amp qhuru ukat jan khuyapt"ayasirïchispa. Ukat uka duende tawaqux muyuntaskakïnwa, ukat mä k"uchu patat uñtatäkaspas ukhama. Ukat uka pachparakiw yuqall wawanakar khuchhuqañatakix janiw jankʼak sarnaqkänti. Uñch"ukirinakatakiw thuqt"apxirïna. Jupajj chʼamampi ukat mä jukʼa yatiñampiw kuns luräna.
  Artemisajj akham sasaw qʼochüna:
  Kunjams yaqha universo ukanx yurïw uraqisax jaya, .
  ¡Kawkhantï ruiseñox qʼuma ukat munasiñampi trillki!
  ¡Ukan pampax qullu jak"ankiwa!
  ¡Ukat chʼiyar janqʼo pelusajj alajjpachat jaquqaniwayi!
  
  Taqi kunat sipansa, taqinin kusisiñapax uru saminakaniwa,
  ¡Nayrar amparamp luqxatir mä siwara panqara uñjasa!
  Taqi kunat sipansa, sapa Elfaslav jilatax jiwasan wila masisawa,
  ¡Tatitojj Elf-aruw premio churäna ukat mä paraisoruw tukuyäna!
  
  Iglesian cúpulanakapan cúpula patxanxa,
  Elfst chachan cruzapax taqi kunat sipans qhant"iwa!
  Akax janiw kusist"añ pachakiti, caballero, .
  ¡Janiw mä acción ukarjam uñjkti!
  
  Kunatsa jiwasan duende ajayusaxa, .
  ¡Jan waltʼäwin uñjasisajj sartañakiw wakisi!
  Kunapachatï samarañ ajayux mistuwayxi ukhaxa,
  !
  
  Ukat iyawsäwis chʼamañchtʼañasarakiwa,
  ¡Ukat taqe chuyma Tatitur mayisiña!
  Ch'amampi irnaqam, janirakiw umañamäkiti
  ¡Jupanakax sapa qullan ajanunakap uñch"ukipxi!
  
  Jan jarkʼataw galopet maranaka, .
  ¡Wali colerat tʼijtʼasaw sarjjapjjäna!
  Ukat pachax mä olada ukham ch"allxtayi,
  ¡Uka pachanakax wali jallu purintäna!
  
  Jumax mä heroe duende ukhamätawa, .
  ¡Amtañäni, ¡destinomax nuwasiñawa!
  Uraqpachan jach"a uraqinakapar atipt"añamawa, .
  ¡Taqi jaqinakarux jila kullakanakar iyawsäwi apanipxam!
  
  Ukat kunas ch'amakan sarnaqki,
  ¡Kunjamtï pʼakjata sedge sat jamachʼin istʼaski ukhama!
  Elfa ukanx millones de millones ukanakaw utjistu,
  Aka pachanx sapakïskiwa !
  
  Yaqha universoru jutañäni,
  ¡Taqinipuniw amuytʼasis jisktʼapxitäna!
  Jan tukuskir pachanakax jawsatawa,
  Munasiñamarux serviñamawa - Elfia!
  Duende imillax saltasaw yuqall wawanakarux jiwayir kayunakapamp p"iqip qhipäxar jawq"jäna. Ukat liwxatasin desmayasipxäna. Esclavo imillanakax antorchanak apthapisinx yuqall wawanakan q"ala kayunakaparuw apanipxäna. Ukat jupanakax arnaqasisax amuyt"asipxäna. Ajjsarañat uñchʼukisaw sartasipjjäna.
  Uka yuqall wawanakax wali llakitaw jikxatasipxäna, ukax qhanaw amuyasïna. Qʼala kayunakapajj qʼañut tukuwaykchejja, jakaskakiwa, ukat suma esclavonakajj apnaqapki uka antorchanakat nina nakhantatanakajj wali juntʼürakiwa.
  Artemisajj Kali jilataruw akham jisktʼäna:
  - Inas jupanakan jakawip qhispiyaraksna?
  Jan wali Diosax larusisaw akham sasaw jaysäna:
  - WALIKI! ¡Jupanakarux waranq laq"unak churapxam! Jupanakatï qhispipkani ukhajja, kunapachatï ñikʼutajj kʼumaräjjani ukhajja, gladiadoran anillopanwa wasitat nuwasipjjani. Ukat jupanakax jan aguantapkchi ukhax...
  Esclavo imillanakax esclavo yuqall wawanakarux nuwantapxäna ukat castigo postenakaruw chintʼapxäna. Ukat pilaranakax trono jachʼa cuartoruw mistunïna, mä mecanismo apnaqasaw baldosa manqhat chiqak mistunïna.
  Ukat uka jan wali yuqall wawanakax jiskʼatpach jawqʼjañampi ukat chʼama irnaqañampikiw yatipxäna, ukat wawanakan grilletenakaparuw chintʼatäpxäna.
  Kali diosax akham sasaw sist"asïna:
  - Ukampis jumatakix Artemisax jichhax janiw mä jasak ch"axwäw suykiti, jan ukasti mä ch"ama ch"axwäwiw suyt"i!
  Uka duende tawaqux qunqurt"asisaw q"ucht"äna:
  Jan axsarasaw nuwasiñar sarañäni,
  Akapachan amtanakapataki...
  Taqi uñisirinakaruw atipjañäni,
  ¡Uka layku chʼaxwañanxa!
  . 6 JALJA No. 6. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi
  Mä jachʼa samka samkasajja, Elisabetajj carcelan sartasjjänwa. Ukat jukʼamp llakitaw jikjjatasïna. Ukatjja, qalat lurat losa patjjar ikisjjasajja, qhepäjjajajj wal usutäna, ukat uka tawaqojj walja tiempow ikirïna.
  Dracma kullakajj jachaqtʼasisaw masipar nayranakap chʼoqtʼäna ukat akham jisktʼäna:
  - Snila , kunas ch"axwaña?
  Elizabeth kullakajj jachtʼasisaw akham säna:
  - ¡Jan wali ch"axwaña!
  Condesa de Duende sat warmix akham sänwa:
  - Ukampis chiqpachanx juk"amp llakisiñawa ukat juk"amp jan waliwa !
  Uka q"illu tawaqux p"iqip ch"allxtasaw q"ucht"äna:
  Jan wali maldecido chiqpacha
  Ukax loco tukuyaspawa...
  Taqi ch"amapaxa mä axsarkañ átomo, .
  ¡Supayajj aka Oraqer autot jaqontäna!
  Uka qhepatjja, carcelan punkupajj mä toqetwa jistʼarasïna . Mä q"ala kayuni, jisk"a waynax suma katuntat jaqinakarux mä jarru leche, gaseosa ukat mä t"ant"a ch"uqi churäna. Elizabeth kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  - Kunas sutimaxa?
  Uka waynax janiw jayskänti ukat jank"akiw sarxäna, talonanakap lliphipiyasa, uka talonanakanx machaq ch"akhanakaw utjäna. Uka esclavo waynan qʼala kayunakapas phichhantatäkaspas ukhamänwa.
  Uka tawaquxa mä t"ant"a manq"äna. Uka qhepatjja, wasitatwa cadenanakap uñjañ qalltapjjäna, mä eslabón mayamp chʼoqtʼasisa. Uka irnaqawix wali k"achat k"achat sarawayxäna.
  Elizabeth kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat wasitatwa muspharkañ ukat jan creyiñjam ikiñapar chʼalljjtäna;
  Aka jiskt"awix wali askiwa, aka chiqanx taqi chuymaw arsussna.
  - Walikiwa, artefactos ukanakana yanapt"apampixa jiwasaxa luraraksnawa. Ukat jiwasa pachpaw kawkir campeón olímpico ukarux atipt"añäni. Ukampirus, khitis yatpacha, jupanakan ch"amanchawipax tukusxaspawa. - Dracma kullakaxa wali ch"amawa.
  Uka yatichirix pächasisaw akham jisktʼäna:
  - Ukampis ¿janit uka artefactos ukanakax sapa kuti apnaqañat ch"ama tukusxaspa?
  - Janiwa ukham amuyta. - Isabel kullakaxa siwa. - Jisa, ukatxa q"ala, wayna kayumpi t"ijt"añaxa wali askiwa. Jiwasax imill wawanakakïtanwa taqi kunat sipansa. Ukat autot t"ijt"añat sipanx juk"amp seguro.
  Abrikosov jupax akham sasaw arsuwayi:
  - Mariscalan seguridadapax inas jan ukham amuykchiti. Ukatjja, jankʼak pasasma ukhajja, sinti amuyasiniwa. Ukat mariscalax uka tantachäwix jamasat luratäñap munäna.
  Dracma kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jupaxa amuyt"ayistuwa. Chiqansa, jiwasan tʼiju tʼijunakax sinti jan wakiskir arunak uñstayapxi, ukat uñisirinakax janiw ikipkiti.
  Elizabeth kullakajj jachaqtʼasisaw akham amuytʼayäna:
  - Quqa taypinxa jank"aki t"ijtxaraksnawa, ukhamaxa janiwa khitisa uñjkitaniti!
  Condesa Ninfa ukax paqallq color p"iqip ch"allxtayäna:
  - Akaxa wali ch"amawa. Ramanakax p"akjasi. Ukat kunjamatsa, kunatsa jan mä autot sarkasaxa.
  Uka rubio imillax colerataw q"ala, cincelat, wali seductora kayup ch"allt"äna ukat qhuruchasïna:
  - Amtasiwa, suxta pataka Mercedes ukaru!
  imillanakax mistuñ tuqiruw sarapxäna. Uka urux wali sumäkaspas ukhamänwa.
  Ukampisa, niyaw manqʼañar jakʼachasjjäna. Suma uñnaqt"aninakax sarnaqkasax mä t"ant"a manq"apxirïna.
  Yaqha muspharkañaw jupanakar suytʼäna , mä jachʼa autonjja, uka autojj mä sapa Mercedes sat autot sipansa jukʼamp jachʼänwa . Dmitry Polevoy, nayrir zombie oficialax kutt"anxiwa. Ukat autot sarapkäna ukhajja, waynajj akham jisktʼäna:
  - Walikiwa, ¿jumax nayarux faltaskirista ukhamawa? - Jupaxa jiskt"asitaynawa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡Janiw kuna pachas aburriñataki, usuntañatakis utjkiti!
  Uka nuwasir waynax akham sasaw arsüna:
  - Jumax mayores ukanakan hombros ukanakan ch"akhanakap uñt"ayañamawa. Amuyataxa, oficiales ukan rangopanx walpun jilxattaski.
  Dracma kullakajj wali qhoru akham sänwa:
  - Jïsa, ¡janiw jiwasax ukham virgenes ukhamäktanti, ukhamat juk"ampi juk"ampi! ¿Kunjamsa nayrar sartawayta?
  Tenientejj jachʼa jachʼa tukusaw pechop jachʼat arsüna:
  - ¡Jupanakax mä capitan churapxita sasaw arsuwayapxitu! Suma ch"amaw jach"añchañataki. Jan armasimti, akax nayra saräwinakasawa. Jach'añchatäpan, ukampis nayra pachakïpan. Ukat jiwasax jutïritpachaw, ukhamax juk"amp askinak jikxatsna. Yaqha yatiñanaka, juk"ampi jichha pacha yatichaña thakhinaka. Ukatjja, Alpha Pioneer sat cheqanwa irnaqtʼawayta, ukajj mä uñachtʼäwiwa.
  - Ukhamawa! - Dracma kullakaxa yatiñ munañampiwa chhuxriñchjasïna. -Kawkïr pachas jumatakix wali askïspa? Jiwasanakax jan ukax akax? Teniente waynax jan axsarasaw akham säna:
  - Aka pachax jan paqallq tunk mara bolchevique apnaqawimp luratayna uk amuyt"asax markax juk"amp askinak jikxatawayi. Jilapachax Rusia markax akanx mä jach"a ch"amaniwa, ukatx janiw jiwasanakjam mä jisk"a federación ukhamäkiti.
  Elizabeth kullakajj uka aptʼasisaw akham säna:
  - Jisa, markasasa jani jisk"akiwa.
  Wayna nuwasiri ukat nayrir zombie ukax jan axsarasaw jaysäna:
  - Ukampisa juk"ampi jaqinakawa utji! Stalin ukat comunista apnaqawipax jilpachx jaqinakarux jan waliruw puriyatayna. Ukat akax sapa patakatx kimsa marat mararuw jilxattaski, ¿janit mä uñacht"ayirïki?
  Dracma ukax aptasinx jachaqt"asisaw akham säna:
  - Demográfico uñakipañatxa, taqi kunasa walikiwa. ¿Práctico tuqit kamsaraksnasa?
  Ukat ninfa imillax q"ala kayuparuw ch"allt"äna.
  Tenientejj jan pächasisaw akham säna:
  - Pachpa! Chiqpachanx Zhukov juparux jichha p"iqinchirit sipanx juk"amp munastwa. Georgy Konstantinovich jupax wali yatxatat pallapallanakan p"iqinchiripawa, ukat jiwasan p"iqinchirisax mä profesoran yuqapawa ukat mä judía warmin wawapawa! Janiw khitis juparux axsarkiti.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Jupanakax Jilïr Irpirirux axsarapxañapawa!
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Ukat ukatakix ch"ama uñacht"ayañaw wakisi. Jila partejja, Stalin chachajj wali jachʼa tirano jaqënwa, anqanjja jan wali jaqëkchïnsa. Janchi tuqitxa, janiw sinti chʼamanïkänti, ukampis munañapampix walpun chʼamachasïna.
  Dmitry jilatajj akham sasaw iyaw säna:
  - Nayax Stalin ukarux respetasirïtwa, ukampis aka pachanx jupax ukham brutal ukhamaw tukuwayi. Jila partejja, nayra achachilanakajajj policianakanwa irnaqtʼapjjäna, ukat achachilajajj balampiw jiwayapjjäna. Ukampis janiw Stalin chachan chuym ustʼaykti.
  Dmitryx rosas ajanupat mä jachaqt"asiw pichthapïna ukat yapxatarakïna. - .
  Akax machaq pachatakix payllañawa, jan jark"ataw.
  Ninfa imillax akham sasaw arnaqasïna:
  - Inas chiqächi, ukampis jichhax aka georgiano maníaco ukax sayt"ayatäñapawa. ¿Georgia markankirinakan jukʼamp jan chʼamanïpki uk yattati?
  - Stalin jupax awkipan laykux ruso ukhamawa, ukatwa kunayman yatiñanak mayacht"i. - Elizabeth kullakaxa amuyataynawa. - Chiqansa, nayax aka amtawinak amtawayta. Washington markar mantapxam ukat ukan mä jach"a jan wali jaqir t"unjapxam.
  - ¡Wali ch"amawa! - Dracma qalltawayi - Amtastwa alemanes jupanakax Stalin jupar jiwayañ yant"añ amtapxäna, ukampis aka irpirix janiw khitirus atiniskänti. Janiw khitis yatkänti kuna autorus mantañapa, kuna cuartorus mantañapa. Seguridad ukankirinakas ajjsarañankapjjänwa. Sañäni, guardia cuerponakat maynïrejj amukiw sarjjäna. Stalin chachajj qʼala amparapampiw chʼajjwañ yati sasaw amtäna. ¡Ukat guardia de seguridadajj chʼamakïnwa!
  Uka rubio terminador ukax akham siwa:
  - Wauu! Walja fuerzas especiales ukanakaw ukham lurañ yatipxi. Ukhamajj kawkïr nuwasiritï entrenamiento especial ukar sarawayki ukanakat suytʼasma .
  Condesa ninfa ukax kisunakap qhanstayasax chiqaw sasaw säna:
  - Ukhamatwa aka waynaru jucha jikxatäna. Nayranakajaruw uñtäna. Janiw kunas gustkitänti ukat katuntañatakiw kamachiwayta. ¡Walikiwa, ¡naturalmente mä conspiración, t"aqhisiyaña ukat jiwayañaw utjäna! Janïr pʼeqe qhepäjjat mä bala katoqasajja, guardiajj akham sasaw arnaqasïna: "¡Stalin chachajj jakaskakipan!"
  - Jumax uñjtawa kuna dedicado jaqis jupax partido ukan amtaparu. - Elizabeth kullakaxa llakita jachaqt"asïna.
  Dracma kullakajj janiw kuns lurañjamäkänti, jan ukasti amigoparuw chuym ustʼayäna:
  - Ukat jumanakax cristiano iyawsirinakax chiqpachapuniw pachpakïpxtaxa.
  Uka rubio terminador ukax ajanunakap phust"äna:
  - Kunata?
  - Diosax janiw jark"aqtamti. Jiwañkama, t"aqhisiyañataki, wila masinakaparu ukhamaraki amigonakaparu jiwayañataki. Ukat jumanakax mayisipxtawa, Jupar jach'añchapxam. Amuytʼañataki, jakäwinxa qhawqha kutis sapüru jaqinakax tʼaqhisipxi uk amuytʼañäni. Ukhamajj chuymankipstatäñajj jukʼamp kʼachat kʼachat ukat jan wali tʼaqhesiyañawa, uk amuytʼasmawa. Ukjja, teórico toqetwa amuyastanjja, ukampis jaqer lurasa ukat chuymankipstañampiw Diosajj akapachan jukʼamp jan walinak lurawayi. Taqi kunas, manq"at awtjata, virus, epidemias, uraq khathatinaka, naturaleza tuqit jan walt"awinaka, mä jisk"akiwa, chuymanïñamp janchit mayjt"awinakampi. Nayax aka axsarkañ coronavirus ! - Dracma nayranakapaxa lliphipitaynawa.
  Dmitry Polevoy jupax jupar yanapt"awayi:
  - Diosax Stalinat sipan juk"amp jan wali sarnaqaraki. Jupax jilpachx jan satisfechos minoría ukarux forzado represiones ukanakaw luraraki, ukat Diosax taqiniruw jiwayir tukuyi, ukat juk"ampirus jan wali ukat jan ch"amaniruw tukuyi, juk"ampirus warminakax ukham layqanakawa ukat jaqinakar axsarapxi . Ukat juk"amp askixa, janiw jikxatañjamäkiti khititix jan jupan llakip jikxatki, jan ukax yaqha jaqin janchipan jan ukax sarnaqawipan llakisiñapataki.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Ukhama chiqapawa wawanakamar ukham lurapxasma. Condenado a monstruoso t"aqhisiña. Mä wawar jawq"jañax juchawa, ukampis akanx ukham muspharkañ fanatismo ukaw utji, kunatix janiw jach"a amuyumpix sumäkiti.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw säna:
  - Munasir awki taykaxa wawanakaparu uywasi, ukhamaraki mutuyaña tuqi.
  Dracma kullakajj pächasïnwa:
  - Jiwasaxa castigo uñjtanwa, ukatxa janiwa proporcional ukhamäkiti, ukampisa kawkhansa yatichawixa. Kimsa waranqa cristiano tamanakaw utji, jan ukax sectanakaw utji, ukax kunjamsa yatichañasa ukat uywañas jan yäqatäki uka tuqitwa parli. Ukatjja, awk taykanakajj janiw wawanakapar imantasin sarapjjañapäkiti. ¿Kunatsa Diosax wawanakapar jan uñachtʼaykpacha? ¿Kawkhansa uka logicajj utji?
  Elisabetax kunjamtï sacerdotenakax lurapki ukhamarjamaw jaysañ munäna: Juchararanakatakix Diosar jikxatañax jiwañamp sasiwa sasaw sapxi, ukampis janiw uk lurkänti. Janiw iyawsayañjamäkiti, janiw awk taykan utjatapax wawanakar atinisiñamp jan axsarañamp yapxatañapakiti, jark"aqañapawa, janiw jiwayañapakiti. Wawanakax janis ist"asirïpkchixa, jach"a ch"amani awk taykan qunquripar takt"añax kunja sumas jupanakatakixa. Mä ch"aman ampar ñik"utar llamkt"atap jikxatañataki, Jach"a Awkin edificación personal ist"añataki, ukat janiw intermediarios ukanakat ist"añati, jupanakax, concesioned , jucharar jaqinakat sipan juk"amp jan walinakawa. Chiqansa, ortodoxo religionan jila parte sacerdotenakapax akapachar yatiyapki ukhamarakiw juchararïpxi. Protestantenakajj uka toqet jukʼamp chʼamanïpjjewa, ukampis santonakatsa jayarstʼatarakiwa. Ukatwa Elizabeth kullakajj kuna toqetsa parltʼasipkäna uk mayjtʼayañ amtäna. Qʼala kayumpiw tʼijtkasajj mä chʼuspa katjäna, tʼunjañ munäna, ukampis mä chʼuspa jiwayañajj janiw walïkaspati sasaw amuyäna, mä chʼuspa ukham infección ukat gérmenes aptʼasir jaqer jiwayañasa, ukat jaytañasa.
  Uka qhipatxa imill wawax akham sänwa:
  - Tatitux jach"a yatiñaniwa, janitix uñacht"ayaskani ukhaxa, jumanakatakix jan amuyt"kay razonanakax utjiw sañ muni. Uka lantix armanakat parltʼañäni. Jisk"atpachax Obolensky ukax walja tuqinakatx Kalashnikov ukar uñtasitawa, ukampis mä juk"a jisk"a calibre ukaniwa, mä juk"a jach"a qallta tasa nina naktäwiniwa, ukatx mä uñtasit largo ukaniwa.
  - Ukat kunatsa? - -sasawa Dracmaxa jiskt"äna.
  Uka rubio tawaqux akham sänwa:
  - Canal ukaxa juk"ampi sumawa ukatxa utjarakiwa mä acelerador adicional ukaxa kunapachatixa explosivos ukanakaxa sarki ukhaxa. Mä arunxa, nayrïr Kalash modelonakat sipanx mä juk"a askiwa ukatx niya qhipa modelonakat sipanx wali askiwa.
  Condesa-ninfa ukax uka apt"asisaw akham säna:
  - Nayax jupanakan aski qamawinakap mayacht"añatakiw amuyt"ayawayta. - Elizabeth kullakaxa prisma uma jalsu tuqiru warkt"ata uñkatatayna. - Nayax "Kalashnikov" ukat "Abakan" ukanak sañ munta, ukhamarak M-16, mä jach'a rifle uñstayasa. - Ukat nayax kunarus atipjawaytwa. Jilapachax ejercito ruso ukax ametralladoras ukanakan ch"axwawip jilxatayañ thakhinjam sarawayi, ukax mä jach"a ch"axwäwir purispa ukhax jan walt"awinakax suministro ukan jan walt"awinakakiw utjani .
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  "Ukampis janiw mä láser de pulso de aniquilación ukar sipan juk"amp sum amuyt"kasmati." Inas mä gravilaser ukhamächispa.
  - Kunasa akaxa? - Dracma kullakaxa muspharataynawa.
  Chʼiyar chʼiyar ñikʼutan suma uñnaqtʼan warmix akham sasaw jaysäna:
  - ¡Pallapallanakan amuyunakapat yatiñanaka! Amuytʼañäni, fotonanakajj gravedadat sipansa tunka pusi tunka chʼamampiw jukʼamp chʼamanïpjje. Jiwasatix jaqinakatakix juk"amp aski valores ukar jaqukipañänixa, ukhamax tunka sextillion quintillion kutiw naturaleza gravitacional ukar jaqukipata. Ukat uka pachparakiw gravedad ukax taqi chiqar mantaraki , taqpach universo ukax ukampiw katjata, ukat ch"iyar ch"akhanakanx fotonanakax janiw ch"amanïpkiti. Uka pä constantenak mayachtʼasajja, qhanampi chikajj niya tunka patak billones millón kutiw vigajj jukʼamp velocidadapajj jiljjattaspa . Ukat ch"ama... ¿Amuyt"asmati kuna monstruosa presión graviolazer ukax mä ordinario yär uñstayaspa. Lazos interatómicos ukanakax jan iyawsañjam gravitacional ukan ch"amanchatäniwa, ukat warawaran barcon armadurapax mäkiw ch"iyjatäni. Mä jisk"a pistolampis juk"amp ch"aman barconakar t"unjañax wakisispawa, aire jan ukax quta. Ukhamaraki, exposición selectiva ukaxa mä jach"a viga ukampiwa, taqpacha armadas de estrellas ukanakaru jach"a ch"amampi khuchhuqasa, janiwa jaqukipatakiti.
  Dracma kullakajj Elisabetaruw arsüna.
  -Jumax nayratpach ch"axwäwinak espacial lurasksnas ukhamaw arsusma.
  Uka q"illu tawaqux akham sasaw jaysatayna:
  - Nayaxa amuyta espacio ukan ch"axwawixa janiwa jark"atäkiti.
  Condesa Ninfa ukax pächasisaw jachaqt"asïna:
  - ¿Kunjamsa akax Bibliampi chikachasi?
  Elizabeth kullakajj mä muxsa jachaqtʼasisaw akham säna:
  Juanan qhanañchäwipax mä jach"a ch"axwäwi cósmico tuqitwa parli. Inas ukax jutïr warawaran nuwasiñanakapan uñacht"äwinakapächispa. Kunjamtï kimsa tʼaqa warawaranakajj chʼamaktʼapkäna ukhama, mä arunjja, Supayan chʼamapampiw katuntatäpjjäna.
  Dracma kullakajj qʼala musculoso vacanakapamp anattʼasajja, akham sänwa:
  - Jumatix ukham qhanañcht"asmaxa, ukhamax nayax iyaw sasmawa. Warawara ch"axwäwinakaw utjani, jaqin uñnaqapax ukhamarakiwa, janiw jupakikiti. Jilapachax yaqha pachanakaruw visitt"añ munta, jan ukhamäkanixa, akanx mä juk"a aburrito ukhamawa.
  Dmitry Polevoy jupax thakhi uñch"ukiskäna. Uka jak"anx mä cráter ukaw utjäna ukatx mä quqaw thakhir jaquntatäna, thakhi jark"antatayna. Mercedes blindat ukax sayt"asïna.
  Tenientejj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡Uñtjataxa purinipxtanwa!
  Elisabetajj nayranakap jiskʼaptayäna:
  - Nayaxa pä francotirador ukanakaru embuscada uñjta. Jan ukax juk"ampirus, kimsa!
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Akaxa sapa saboteo ukanakatxa mayawa. Ukhamarus uka quqax qhuyat apsutänwa, ukhamat khitis apsuñ munchi ukhax phallañapataki.
  Dmitry jilatajj akham sasaw jisktʼäna:
  - Ukhamaxa, ¿kunsa lurapxäta?
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw arnaqasïna:
  - Pä francotirador jiwayañani. Mä katuntat jaqiruw apxaruñäni ukat mina desarmañäni.
  Uka waynax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Jach"a amuyt"awi.
  Elizabeth kullakajj uka aptʼasisaw akham qhanañchäna:
  - Päx janiw profesional ukhamäkiti, sights ópticos ukanakax deslumbramiento uñacht"ayi, ukatx kimsïrix ch"amakanakankiwa, amuyataxaw mä especialista.
  Dracma kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Ukhamajj jupar katuntañäni.
  Imill wawanakax blindat autot jankʼakiw amparamp jawqʼjapxäna, ukat uka pachparakiw jan kuns lurasaw fusilapxäna. Jupanakax janïr kuns lurkasax masinakaparux jawq"jañ atipxatayna. Suma uñnaqt"aninakax wali jank"akiw ch"uxña quqanak taypin jalnaqapxäna, katarinakjama, kimsïr katjañ yant"asa. Jupajj wali yatiñan jaqënwa ukat niyas jan jikjjatañjam dianaruw janiw disparkänti. Imantata.
  Ukampis Dmitryx jaltxañ amtäna ukat niyaw jiwxäna, Elizabeth sat tawaqux uñisirinakat patak segundonak nayrar sartatapakiw qhispiyasïna, rifleruw chʼalltʼasïna, ukat uka uñjañwa tʼunjäna.
  Ukatxa q"ala kayumpiw mä vidrio jaquntäna, ukat uka chhichhillankharuw pä chiqar khuchhuqäna, ukat akham sänwa:
  - ¡Nayaw chiqaparu ch"axwañ munta! ¡Uka jan utjkipan pasaña!
  Imill wawanakax jank"akiw sarapxäna. Paracaidistax t"ijtxañ amtäna, jupax qhipäxar jaltxañ qalltäna, ukampis imillanakax juparuw jaltxapxäna. Ukhamarus, uka pachparakiw. Maynix kayunakapat katthapïna, maynix kunkapat katthapïna.
  - Walikiwa, kawkhansa! - Dracma kullakaxa wali jach"a jach"a tukutayna. - ¿Jumaxa kunkaru ch"ukuñ muntati?
  Amuyataxa, uka katuntat jaqix chikat Asia tuqinkirïnwa, chikat Europa markankirïnwa, mä jukʼa suma uñnaqtʼanirakïnwa.
  - Jiwakipunitawa! - Jupaxa sataynawa. - Ukham kusiskañ imillanakampi katuntatätajat wal kusista.
  - Janiwa jumampi kusist"añasa llakisipkti, chacha . - Drachma kullakaxa nayraparuwa ch"allt"äna. - Chiqpachansa janiwa llakiskti, ukampisa janiwa pachaxa utjkituti. Nanakamp chika autor mantam ukat kuntï yatipkta uk yatiyapxita. Jumax mä teniente senior ukhamaw uñstawayta.
  Jupax akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Jisa, jach"a.
  - ¿Janit nayax suma uñnaqt"anïkti? - Isabel kullakajj wal colerasïna.
  Uka oficialajj akham sasaw arsüna:
  - ¡Janiw juk"amp jan walïktati! Nayax rubios ukanakarux walpun munasta.
  Perla ñik'utan ch'axwirix jach'a jach'a tukusaw :
  - ¿Kunsa nayajj chhaqtä?
  Uka katuntat jaqix akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Qhanpachansa?
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Jïsa!
  Uka oficialajj akham sasaw jachäna:
  - Sinti ch"uxña, ch"uqi. Ukhama wali suma ukampisa.
  Condesa ninfax akham sasaw jiskht"äna:
  boor yatichañasawa !
  Elizabeth kullakajj amparapampiw nayraqatapar chʼalljjtäna.
  Dracma kullakajj masiparuw amparapamp apthapïna ukat tʼijtjjäna. Wali jayapuniwa, imillanakaxa autoru jaltxapxatayna. Elizabeth kullakajj mä jukʼa samartʼasajj mina desarmasaw pino sat qoqa mä cheqar jaqontäna. Ukat qʼala talonat jawqʼjasaw mä jukʼa thiya tronco pʼakjäna, mä fósforo ukham pʼakjäna.
  - Jichhasti akampi tukuyxtanwa.
  Mercedes sat autojj thaya taypin khuchhurasaw sarawayjjäna. Elizabeth kullakajj uka arma uñakipäna. Fusilejj janiw uñtʼatäkänti, bisagranakanïnwa, mä arunjja, tapatjja, bozalpajj curvatänwa. Óptica decente ukax arumanthi uñjañ dispositivo ukampiw lurasi. Amuyataxa, jach"a sayt"ayañ ch"ama. Ukat balanakax especiales, pluma, walja capas de metal ukanakat luratawa. Chiqansa, wali jila alanïnwa, ukampis niya kuna armaduranakarus mantañ yatipxi. Principioparjamaxa, mä auton vidrio blindado ukamp yantʼapxarakispawa. Chiqansa, perfecto tinting ukax juykhükaspas ukhamaw chʼaxwañar waytʼapxitäna.
  - ¡Wali suma arma! - Elizabeth kullakaxa amuyataynawa.
  Dracma kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Jisa, amuyataxa wali jila qullqiwa, ukatxa janiwa waljanixa americano ejercito taypinxa utjkiti.
  Uka rubio terminador ukax akham sasaw jaysatayna:
  - Akax jiwasatakix específicamente mä caza ukhamäpachati janicha uk yatxatañasawa.
  Ninfa-condesa ukax uka apt"asisaw akham säna:
  - ¡Janiw nayax ukham kuns jaqunukuñ munkti!
  Elizabeth kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Uñakipt"añaxa janiwa kuna jan walt"awis utjkaniti!
  Dracma kullakajj uka katuntat jaqerojj jisktʼañwa amtäna. Uka pachparakiw pʼeqepar walja agujanak inyectäna, ukhamatwa pʼeqen mä qhawqha lóbulos ukanakajj jistʼantasïna, ukhamatwa mä zona de informe ukham lurasïna.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  -Zombies ukanakar jiskt"añax wali aburrito ukhamawa.
  Condesa ninfax akham sasaw arsüna:
  - Walikïskiwa, nayaxa kunsa jikxatä.
  Dracma kullakajj kuns jikjjatañwa atipjäna. Chiqansa, jilpachax tenientex janiw yatkaspa ukhamäkänti, Red Yankee comando ukax jupanakan utjatapat yatispati janicha. Ukhampachas jupax CSA ejercito ukanx yatiyawinakaw utji, extraterrestres espaciales ukanakax rusanakaruw yanapt"apxi sasin arsuwaykchisa.
  Mä chhuxriñchjasiñaw ist"asïna:
  - ¡Ministerio de Honor y Derechos ukaxa wali ch"amanchatawa! Walja oficialanakaw katuntatäpjjäna, ukat jankʼakiw jilïr irpirijajj katuntatäpjjäna. Ukhamarakiw machaq armas ukanakax Rusia markan cientificonakan lurat ukanakat yatiyasi.
  Dracma kullakajj akham sasaw akham säna:
  - ¿Kuna datos ukanakas ejercito ukan combustible ukan utji?
  Ukhamaraki, jaysañatakix gruñido:
  - Sinti ch"axwaña. Ukampis yaqhip tankinakax, juk"ampirus IS-7 super-pesado ukanakax wakanak patxaruw jaquntatäna, ukx yattwa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  - ¿Kuna kasta tansa IS-7 ukaxa?
  Jupax taqi chuymaw akham säna:
  - Paqallqu torreta , pesaje kimsa pataka phisqa tunka tonelada, llätunka cañona ukhamaraki tunka suxta ametralladora.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - ¡Waw, mä pilax ruedanakaniwa!
  Ukhamarakiw jaysañatakix jiskht"asis:
  - Juparu uñjasaxa rusanakaxa axsarayasipxaniwa sapxiwa.
  Elizabeth kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - Ukampisa janiwa mä puentesa katjkaniti.
  Zombie nuwasirix akham sasaw arsüna:
  - ¡Uma manqhankiwa!
  Dracma kullakajj wali kusisitaw akham säna:
  - Walikiwa, akaxa mä juk"a ch"amañchi.
  Uka oficialax juk"amp askinak arsüna. Jisk"atpachax uñisirinakax walja uraqir puriñ tamanakaruw jaytawayapxi, ukat Yankees ukankirinakax chhaqtäwinakas utjkchixa, contraataque uñstayañ munapxi, ukampirus aka kutix línea Zidrig fortificada ukan ladopat .
  Ninfa imillax akham jiskt"äna:
  - ¿Akax amuyt"asiti? Inas ukax jan wali yatiyawinakächispa. Mä fortificado franja ukar atacañax suicidio satawa.
  Elizabeth kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - Akax Stalin-atakix típico ukhamawa. Ukat destacamentos de barraje ukanakax qhipäxat jutapxi ukat khitinakatix uñisirir jan jank"ak t"ijtapki ukanakarux qhipäxaruw ch"axwapxi.
  Drachma jupax jikxatawayiw teniente ukax chikat japonés, chikat francés ukhamarak janiw ideología comunista ukarux sinti munaskiti. Francia markan jakawipax juk"amp jan waliruw tukuwayxi, juk"ampirus janq"u ñik"utan jaqinakatakix juk"amp jan waliruw puriwayi. Jaqinakax mä jisk"a juchañchawimpiw carcelar jist"antatäpxäna, ukatx yaqhip pachax jan kuna juchanchawimpiw jist"antatäpxäna, ukax reprimidos ukan wila masipar tukuñax wakisïnwa. Ukanjja, janiw campamentonakajj utjkänti, ukat estadionaka ukat centros portátiles ukanakas jupanakatak wakichtʼatänwa. Tʼaqhisiyañasa ukat sallqa ajjsarañas walpun jiljjattäna.
  Mä achiktʼasiñ aru istʼasïna:
  - Waljaniw rusa ejercito purinitapax qhispiyasiñjam uñjapxani. Ukat ukatx walja unidades francesas ukanakax armas ukanakap jaquntapxani.
  Dracma kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  - Kunjamasa manq"añanakamaxa?
  Uka oficialajj jachʼatwa akham säna:
  - ¡Manq"at awtjata! T"ant"a tarjetanakana. Taqi kunas wali ch"amampiw jark"ata.
  Condesa Ninfa sat warmix wali colerat arsüna:
  - ¡Akaxa jaqinakaru puriyapxi!
  Imill wawanakax jaya pachaw jachapxaspäna, kunapachatix Hamburgo markan edificionakapax nayraqatapan uñstkäna ukhaxa. Jupanakarux mantañawjanx checkpoint ukan pallapallanakaw katuqapxäna. Jupanakajj documentonak uñakipapjjäna ukat pasapjjañapatakiw jaytapjjetäna. Janiw imill wawanakarux uñjapkänti, kunatix jupanakax conductoran mayitaparjamaw vidrio tintado ukamp ch"uqt"asipxäna.
  Dracma kullakajj jan apelacionampiw akham säna:
  - Jupanakaxa janiwa kunatsa uñjapxiti.
  Seguridad ukax wali ch"amawa. Mä jach"a tanque ukhamaraki pataka kimsa tunka milímetros calibre pistola ukampixa uñjasiwa.
  - Akax IS-7 ukarux t"unjañapawa. - Elizabeth kullakaxa siwa.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw saraki:
  - Walja torrenakaxa utjchi ukhaxa, reserva ukanxa jan walt"awinakawa utji.
  Imill wawanakax markan t"unjäwi utjatap amuyapxäna. Jichhakiw bombampi jiwayatäna. Yaqhep edificionakanjja, wali fumatänwa. Kunayman equiponakaw nina naktäwinx chikañchasipxäna, jupanakatx waljaniw wayn tawaqunakäpxäna. Thayakïkchïnsa, yaqhep wawanakajj qʼala kayuni ukat shorts uchatäpjjänwa.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - ¡Akanx wali suma wakicht"atawa!
  - Amuyasipxam, inas qhuyanakax utjchispa. - Dmitry Polevoy jupax ukham yatiyatayna.
  - ¿Kunas jiwasaxa, scumbags jan mä pista? - Dracma kullakajj wal colerasïna. "Jiwasax pachpaw kunas kunas uk yattanxa, ukampis uñisirinakax khitis kuns yati uk ch"iqiyapxaspawa, ukax nayratpach uñt"atawa."
  Elizabeth kullakajj akham sasaw arnaqasïna:
  - Uñtaña!
  Mä jiskʼa imill wawajj mä munat jirafa ukham jaytat anattʼañaruw amparap luqtäna. Ukapachaw jan amuyt"asir wawar amparapan kunas phallawayxäna. Uka metrallax mä imill wawaruw khuchhuqatayna ukat pä yuqall wawanakaruw wali usuchjatayna, jupanakax niya paqallq maranipxänwa, jupanakax jak"an t"ijt"asipkäna, ukat mä imill wawaruw jawq"jatayna, jupax niya tunka suxtan marat jilïrïnwa.
  - ¡Uka sawutanakaxa ! - Elizabeth kullakaxa wali jach"at arsüna. "Saxranakan tʼaqhisiyat animalanakakiw jiskʼa wawanakarux ukham lurapxaspa."
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Ukhama mä anatt"añat sipansa juk"ampi utji. - Imill wawanakaxa p"iqi ch"allxtapxiwa kunapachatixa snub-nosed blond-haired waynaxa oso ukaru amparap luqxatäna. Uka detonador ukar chʼiyar jaquntañ atipkaspa ukhamawa, wawax janiw axsarir jaqïkänti , balampi chʼalltʼat osoruw amparapamp amparamp luqxatäna.
  - ¡Jumaxa wali sumawa, nayaxa lawa! - Waynaxa sataynawa, kunjamtï imillanakatakixa amuyaskäna ukhama, ch"iyara ch"allxtayäna.
  Elizabeth kullakajj Mercedes autot jaqontasïna ukat qʼejjo qʼejjo, wali yatichat arumpiw arnaqasïna:
  - Wawanaka, jani uñt"ata anatañanaka llamkt"añati. Jilïr jaqinakax wawanakamar sum uñjapxam.
  Uk uñjasax wali askiwa sasaw arnaqasipxäna ukat iwxtʼañatakis arnaqasipxäna. Policianakax t"ijtxapxänwa, sipitanak uñakipasa. Elizabeth kullakajj akham sasaw jachäna:
  "Uka tawaqun jiwatapatxa janipuniw pampachkäti" sasa. Ukhamajj ¿kunjamarak ukham jan waltʼäwinakar purismasti ?
  - ¡Nazis ukanakax ukham lurapxäna sapxiwa! - Dracma kullakaxa, colerata kisunakapa jachaqt"asisawa säna . - Janis aka tuqinx mä sentido práctico ukax utjkchixa. Chiqansa, jiwayat wawanakax jilsuwayxapxani ukhaxa, chʼaxwäwix tukusxaniwa.
  - Ukampis mä wawax jan ch"amanïspa ukhaxa, ch"axwañ estadotakix mä jach"a q"ipiw tukuni. Kunjams uñjañasa ukat muletas ukanakas munasispa uk juma pachpa amuytʼasim. - Isabel kullakaxa amuyasiwa ukata chhuxriñchjasïna.
  Condesa ninfa ukax akham sasaw iyaw satayna:
  - Jisa, akanxa mä grano racional ukaw utji. Amtastwa, awisax jiwayañat sipansa usuchjasiñaw jukʼamp askixa, jukʼampisa chʼakhanak pʼakjañax wali askiwa sasaw yatichapxirïtu. Ukajj mä qhawqha equiponkirinakaruw arknaqañat mayjtʼayaraki. Pachpa usuchjat jaqiruw qullañ utar apayañaw wakisi.
  Uka rubio terminador ukax iyaw sataynawa:
  - Akaxa aritmética satawa. Jupax suxta usuchjawayi, tunka payan jaqinakaw camillas ukan apt"ata.
  Dracma, perking up, akham sänwa:
  - Jïsa! Ukampis ukax jichha ch"axwäwinakatakix uñt"atawa. Jutïr pachan espacio ukan ch"axwawinakapatakix cápsulas médicas especiales ukanakaw computadoras ukanakamp controlatax apnaqasini. Ukhamarus, usuchjatanakan qullatäñapatakix wali jank"akiw lurasini, ukhamat kamachix juk"amp jank"ak churatäni: ¡jiwayapxam!
  Elizabeth kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Jisa, jilpachaxa nayrar sartawixa ch"akhanakaru ch"amanchañakiwa. Ukaw saxranakan utjatap uñachtʼayi. Ukat chʼamakatï utjchi ukhajja, qhanajj utjapuniwa!
  Condesa Ninfa sat warmix jachtʼasisaw akham säna:
  - Jan ukax, juk"ampirus, jan sinti khuyapt"ayasir teoría de evolución ukawa. Ukhamarus, janitix cuerponakaki, jan ukasti bioplasmas ukanakas evolución ukar puripkchi ukhaxa, kunatsa jan jiwir almax jan uñstki. Ukhamarus, janiw uka waynampi ch"axwañatakix pachax utjktati. Chiqansa, adventistanakax janiw almax jan jiwirïtap iyawsapkiti.
  Uka rubio ch"axwirix akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Ukat q"al inamaya! Nayax uñacht"awinak uñt"twa, kunapachatix almax janchit mistuwayxäna ukat akapachanakan sarnaqäna. Aka chiqawjanakax ciencia ukan utt"ayatawa ukatx uñacht"ayatarakiwa, laboratorios FSB ukan qillqt"atawa. Aka chiqanx janiw kunas ch"amakt"ayañax utjxiti.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - ¡Kunjamatsa sañaxa! Inas akax jan iglesian amuyuparjam almakïkchiti.
  Elisabetajj janiw akham arskänti:
  - Inasa! Ukatjja, sapa iglesiaw jiwatat jakañ toqet mä jukʼa mayj amuyapjje.
  Autox niyaw yaqha automp ch"axwawayxi , conductorax juk"akiw kutt"añ atipjäna.
  - ¡Kunja ch"amasa ! - Choferax kisunakapat maldecïna.
  Dracma kullakajj janiw aguantkänti, sarkasajj jaltasaw mistunïna ukat mä qhawqha saltanakampiw uka jan sinttʼasir jaqerojj katjäna . Kunjamtï yatkänjja, pachpa generalaw auto apnaqaskäna. Ukax janiw imill wawarux jark"känti, amparapampiw punku p"akjaña, ukat ajanupar mä jach"a ch"axwañ puriyaña. Taqi ukanakxat sipansa, wali uñtʼat auto apnaqirix qʼañu qʼañunak qʼapkirïna. Jupax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Ukaxa!
  Adjutantes ukanakax chhuxriñchjasipxänwa ukat chhaqtxapxänwa. Dracma kullakajj auto saytʼayäna ukat generalaruw kunkapan qʼañuchatapat jaqontäna .
  - Jumax kunjamsa suma chuymanïñasa ukxa taqpacha armasxtawa. ¡Jutapxam, kayunakax jamp"att"apxam!
  Imill wawax q"ala ch"uxña kayup churäna, jank"ak t"ijt"atapat mä juk"a laq"ampi ch"uqt"ata.
  - ¡Jan wali! - Uka generalax juramento luratayna. Ukat uka qhipatxa, articulacionapan jan aguantañjam usut llaktʼasisaw jachäna. Dracma kullakajj kuntï luraskäna uk sum yatïna.
  Paqallqu color peinado ukankir tawaqux akham sasaw arnaqasïna:
  - Walikiwa, jichhaxa jamp"att"apxita! Jan ukajj jan chʼamani jaqëjjätawa.
  Uka generalax akham sänwa:
  - ¡Willa!
  Condesa ninfax akham sasaw arsüna:
  - Ukatxa!
  Dracma tawaqun kayunakapax wali suma, jan kuna jan waltʼäwin kayunakapax mä chachatakix jampʼattʼasiñax wali kusiskañawa. Janiw sinti llakinak aguantañjamäkiti. Jupajj taqe chʼamampiw chʼamachasïna.
  - Sapa amparaxa sapa mayniru, esponjanakampi. Ukat jichhax ¡talón! - Jupaxa kamachiwa.
  Elizabeth kullakajj jupar jakʼachasïna:
  - ¿Ukham jisk"achañax wakisispati? Chiqansa, ¡akax mä generalawa!
  Paqallqu color peinado ukankir tawaqux akham sasaw arnaqasïna:
  - Nayraqataxa, jupax jaqiwa, ukax sañ muniwa, jupax luratanakapat juchañchañapawa. Ukat jila partejja, Lizonkajj jumar jampʼattʼarakismawa.
  Generalax congelasïna, ukat Dracmax muñecap t"ijtäna:
  - Sarañani.
  q"ala kayunakaparuw qunt"asiñapäna , juk"amp q"umakïkchïnsa, mä charco ukan jariqata. Jupanakax wali junt"u, llamkt"añax wali sumawa, mä juk"a qhurukïpxänwa. Walja ch"axwawinakas utjkchixa, ukat entrenamiento ukanx amparanakapx martillompiw ch"allt"apxirïna, ch"amañchañataki, ukax mä princesa ukham cinceladas ukhamawa. Generalax sinti chʼamampiw jampʼattʼasïna.
  Jupa jak"ankir yuqall wawanakax sillp"ipxäna, taqiniw kusisipxäna uka jach"a jaqir jisk"achasir uñjasa.
  - Ukhakiwa! - Drachmaxa sataynawa. "Ukax jiwasatakix wali askiwa, ukatsti, lakamax janiw sinti q"umäkiti". Jumax sarasmawa.
  Uka qhipatxa, imill wawanakax uñacht"ayasaw kayunakap charco ukan jariqapxäna. Quntʼasisaw jan jankʼaki ukat suma chuymampi autot kuttʼapxta.
  Uka wayna oficialax akham jiskt"äna:
  teniente general jaqin jaqiparux jiwayir uñisirir tukuwayta sasin amuyta ?
  - Janiwa, janiwa nayaxa ukhama amuyktxa. Teniente generalax janiw qhipa jamach"ikiti, ukampis janiw mä águila ukhamäkiti. - Dracma kullakaxa amuyataynawa.
  - ¡Qhawqha manq"añasa ganso ukaruxa, janiwa girfalco ukaxa umamp chhaqhaykaniti! - Isabel kullakaxa iyaw sataynawa. - ¡Yämas kunapachatix paninix utjkistu ukhaxa! Ukat sapa mayniw mä ejercito taqpach valorani.
  - ¡Janiwa yatkti! Ukampis janïr mä wakiskir lurañ qalltkasaxa, juk"amp askiwa jan kuna chuyma jaytañasa. - Dmitryx ukham amuyatayna. - Yämas generales ukanaka.
  Uka markax jach"änwa, chiqpachansa millonario ukhamänwa. Jichha tiempon utjkäna uka yaqhep edificionakajj rascacielos ukham jachʼänwa. Callenakanx janiw sinti walja autonakax utjkiti, amuyataxa, nayraqatax jak"ankxatapata. Pallapallanakax janiw sinti saminakanïpkiti, jilpachanix nayrïr chiqankapxiwa, mä ofensiva ukar wakicht"asipxi. Barrio de Gobierno ukax mä juk"a luxus ukhamawa, nayra utanakamp phuqhantatänwa. Amuyataxa, sede central ukax kawkhans aka chiqan jikxatasi.
  Uka auto apnaqerirojj radio toqew akham kamachi churapjjäna:
  - ¡Uraq manqharu saraqapxam!
  Garaje punkujj jistʼarasïna ukat autojj saraqanïna.
  Chika ch"amakan jikxatasisaxa, Elizabeth kullakax akham sänwa:
  "Kunatsa, taqpach sede centrales ukanakax juk"amp manqhar imantañ yant"apxi , ukampis uñkatatax maniobrabilidad ukax juk"amp askiwa.
  Ninfa imillax qhanancht"iwa:
  - ¿Kuna amtampisa?
  Uka rubio ch"axwirix akham sasaw jaysatayna:
  - Kunjams Saddam Hussein jupax lurawayi: población civil taypin chhaqtayaña ukat pachpa pachanx arxatäw irpiri.
  - Mä ch"amani política tuqita ch"amanchawiwa. - Dracma kullakaxa amuyataynawa.
  Imill wawanakax jank"akiw zapatonakap uchasipxäna, autot saraqasinx pasillot saraqasaw sarapxäna. Ukax sumakiw sarawayxäna ukat mä juk"a espiral ukham t"ijtäna. Anqax mä estación de metro, misterioso candelabro, uywanakan ukat saxranakan mascaranakapar uñtasitänwa. Taqi kunas wali sumaw uñtasïna, mä misterioso crepúsculo ukax caníbal ukan carcelan apnaqkaspa ukhama.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Aka chiqanx caballero ch"axwawinakan jamuqanak uñacht"ayatawa. Wali sumawa, jukʼampisa kunapachatï nuwasirinakax mä kutikiw lanzanakap pʼakjapxi ukhaxa.
  Dracma kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Alemán caballeronakax wali ch"amani jaqinakawa. Jupanak taypinjja, mä qhawqha heroenakaw utjäna, ukampis jila partejja, eslavonakajj jukʼamp chʼamanïpkaspas ukhamwa uñjapjjäna.
  Uka rubio terminador ukax akham siwa:
  - Uñjapxañani kunjamasa armaduraxa, ukaxa walja k"umara jakaña munañawa, ukaxa muyuntañataki.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw arsüna:
  - Nayax iyawstwa, Lizonka. ¡Janiw sinti jiskʼäkiti! Ukampis ukajj janiw nuwasiñan yatiñanïñatak yanaptʼkiti.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Mä pachax alemán caballeros ukanakax Peipus qutan ukhamarak Grunwald ch"axwäwinx jawq"jataw uñjasipxäna .
  Dracma kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Yattwa! Ukampirus chhaqtäwinakatx janiw mä amtar puriñax utjkänti, taqpach ordenanx janiw phisqa patak caballeronakax utjkänti, ukat pä patak jilaw utjäna. Ukampis sañasawa, Rus" contra campaña qalltañax kunawsatix Europa markax Batu ukan invasión ukar purinkäna ukhax taqpach loco ukhamawa.
  Mä awatiri allqamarix imill wawanakar t"ijt"asaw muxsañchäna ukat chuymap ch"allxtayäna. Kunatsa, imill wawanakax niyas janiw thujsapkänti. Mä extra olor ukax saboteador ukhamaw aljanttamxa, ukat saboteo lurañax juk"amp ch"amawa. Imill wawanakax amukiw ch"aman kayunakampi sarnaqapxäna, ukat uka chiqat pasapxäna, p"iqip jan amuyt"asis ch"allxtayasiñampikiw allqamarirux deigning . Guardianakajj jupanakar arunttʼapjjäna.
  - Akana! ¡Mariscalax ukan suyt"asktam!
  - ¡Pallapallanakaxa kamachinaka suyt"apxi, ukatxa mariscal ukaxa suyt"apxituwa! Ukax universal equilibrio satawa. - Drachmaxa sataynawa.
  Elizabeth kullakajj akham sarakïnwa:
  - ¡Kunjamtï mä wasar pampax jallu suyt"ki ukhama!
  Jupanakax phisqa tunk metros ukch"a pasillo uksan sarnaqapxäna, guardianakaruw aruntt"apxäna ukat qhiparusti mariscalan jach"a oficinapar mantapxäna, ukampis janiw kuna yänakas utjkänti. Pedro Jachʼajj caballot sarata ukat sable aptʼata, uka amparapajj diamantenakampi chʼoqantatänwa, Suvorov chachajj telescopiompiw chʼoqantatäjjäna, ukat mariscal Zhukov chachajj avionan controlanakaparuw perqat uñchʼukipjjäna. Mä fósforo aditivo ukamp aceite ukan jan juk"amp jan wali artistanakan jamuqanakapa, oficinapan crepúsculo ukan qhant"äna. Jupa pachpaw wali kusisita, marapat sipans sullka uñnaqt"ani, Vasilevskyx imill wawanakarux jachaqt"asisaw aruntäna.
  Uñt"at comandante ukan arupax llamp"u chuymanïnwa ukatx patronizante notas ukanakaw utjäna:
  - Ukampirusa, ¡janiw pacha ina ch"usar apt"apktati! Ukat jumax ciencia rusa nayrar sartayaraktawa, ukat uka aru katjawayta!
  Elizabeth kullakajj akham sasaw mä gesto uñachtʼayäna:
  - Kunjamasa yaqhaxa. Marka, akax jiwasatakix wali wakiskiriwa, ukhamarak taqinitaki. Janiw ukham lurañjamäkänti.
  Vasilevsky jupax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Ukhamawa! - Pä empresanakawa ch"uqimpi ch"uñuyata. Kunjams ukham ch"axwañax wali muspharkañawa.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Walikiwa, janiwa jank"akikiti, chiqpachansa, ukampisa pachampixa waljanipuniwa aka pataru puripxaspa. Nayax wali waljaniruw amuyta. Jiwasax técnicas ukanakaw munasispa. Ukatjja, jiwas pachpajj janiw kuntï lurañ munktan ukar purktanti. Wali wali jisk"a imillanaka.
  Mariscalax mä jach"a jach"a tukusaw chiqanchawayi:
  - Yattwa! Jilapachax janiw ukax mä jasak amtäwikiti, ukampis Stalin jupax mä axsarkañ arma wakicht"awayi sasaw sapxi, mä barcox waranq megatones bomba de hidrógeno ukaniwa.
  Elisabetajj qori pʼeqepampiw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jïsa! Jupax ukham yänakaniwa.
  Uka comandantejj akham sänwa:
  - Jach"a, jan ukaxa, llakisiña. Chiqpachans akanx jumaruw munapxta, ukampis janiw yatiskti khitis jumat sipan juk"amp sum ukham lurañ tukuyañ yati.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - ¿Jumaxa bomba jikxatañasa ukhamaraki chhaqtayañasa muntati?
  Vasilevsky jupax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Ukhamawa! Uka ch"uspa katjaña.
  - Jiwasatakix qhanaw kunapachatix milagro - imill wawanakarux jumar jawsapkta ukhaxa. - Sataynawa Condesa-ninfa.
  - Ukhampuni! Uka tuqinx Europa ukat Rusia markan Europa uksan destinopatw parlasktanxa. - sasaw mariscalax säna.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Qhipïrixa niyaw jiwasatakixa qhananchata. Negocio lurañar puriñäni. Nayraqatax Inglaterra markar puriñasawa.
  Marshall jilatajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jiwasaxa mä experimental avión de reconocimiento de alta altitud ukampi apañatakixa apnaqañäni. Nayax suyt"twa, mä rarefied ukanx salto ukax sum apnaqañapawa, jan ukax saraqañax juk"amp askiwa?
  - Pä tunka kilómetros ukch"akamaxa janiwa kuna jan walt"awinakas utjkiti. Jukʼamp jachʼächi ukhajja, inas chuyma chʼalljjtayañ qalltaraksta. - Isabel kullakaxa siwa.
  Vasilevsky chachajj kusisitäkaspas ukhamänwa:
  - Walikiwa, ukhamaxa , ukhamaxa muspharkañawa. Jila partejja, cuerpoman kunjamäskis uk yatjjatañajj janiw mayjäkiti. Jïsa, uñisirimpi tukuyasax tʼaqhisiyat uñjasisma ukhaxa? Sañäni, ¿qʼala suelajj wila juntʼu estufa eléctricampi phichhantapjjaspati?
  - Jiwasax llakitaw jikxatastanxa, ukampis localizacionarux wali ch"amanïtanwa! - Dracma ukax taqpach iyawsäwimpiw arsuwayi. - ¡Janiwa jaljtañäniti!
  Mariscalax pächasisaw akham säna:
  - Ukatsti jiwaña ajjsarañasa?
  Elizabeth kullakajj wali atinisisaw akham säna:
  - Naya pachpatakixa, akaxa janiwa axsaraykituti. ¡Almax janiw katuntatäkaspati ni esclavorus tukuyatäkaspati!
  Elizabeth kullakajj pathos sasaw akham säna:
  - ¡Ukat nayaxa ukhamaraki! Ukampis, ¡akax janiw religionat jisktʼkiti, jan ukasti kuttʼayasiñatakiw jisktʼasi!
  Uka uñt"at comandantex p"iqip ch"allxtayäna:
  - Walikiwa, nayaxa iyawstwa. ¿ Kuna isimp isthaptʼasis uñisirinakan soldadonakapajj kawkhantï utjki uka cheqar mantasma?
  Elizabeth kullakajj jukʼat jukʼatwa säna:
  - Ukaxa situación específica ukarjamawa. Sapa kutiw kuna machaq yänakas utjani ukat improvisación ukax utjani.
  - Rutina ukaxa inteligencia tuqina t"unjiriwa. - Dracma kullakaxa saskakiwa.
  Rusia markan Heroepax wali kusisitaw jiskt"äna:
  - ¡Ukhamaxa wali jach"awa! ¿Maquillaje lurañax wakisispati?
  - Kuns katjañäni. - sasaw Dracma kullakajj säna. - Jilapachax nayax amuyta qalltanx ch"iyar imill wawanakan uñnaqap apsuñaw wakisi.
  Mariscal Vasilevsky chachajj janiw larusiñap jarkʼkänti:
  - ¿Jumaxa ch"iyara warmiru tukuñ muntati?
  Uka ninfa-condesax jach"a jach"a tukusaw akham säna :
  - Jïsa! Ukat ¿kunatsa ukajj muspharaytamjja?
  Uka comandantejj akham sänwa:
  - Janiwa kunasa, jani ukaxa wali exótico ukhamawa.
  -¿Tom tiyun Cabinap uñxatt"tati? - -sasawa Dracmaxa jiskt"äna.
  - Jïsa! - Marsalaxa jaysataynawa. - Mä suma lurawi, wali sutil uñacht"ayi kunaymana jaqinakan sarnaqäwinakapa, uywirinakampi esclavonakampi chika ch"axwawi. Sapa jaqinakan t"aqhisiñanakapa, wawanakan t"aqhisiñanakapa.
  Elisabetajj wali kusisitaw akham säna:
  - Waliki! Ukampis amuytʼañäni, nayratpachaw africanonakajj tʼaqhesiyat marka, esclavonakan wawanakapäpjje, jichhajj libre jakasiñwa katoqapjje. Ukat janiw libertad ukakikiti, jan ukasti chiqpachanx janq"u jaqinakat sipanx juk"amp derechunakaw utji. Formalmente, CSA ukax jaqinak taypinx mä kipka derecho ukaniwa, ukampis chiqans afroamericanos ukanakax taqi irpirin cargonakapamp atinisipxiwa.
  Marshall jilatajj akham sänwa:
  - Ch"iyara jaqinakaxa janiwa idiotas ukhamäkiti, kunjamtï yaqhipa jaqinakaxa amuyapki ukhama. Akax aka Uraqinx nayra jaqinakawa, ukat wali suma ch"amanïpxiwa. Jisk"atpachax , walja ch"iyar jaqinakaw Moscú markan yatxatapxi.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Jisa, janiw jupanakarux loqhenakjam uñjkti , ukampis kawkir yaqha jaqinakax wali ch"aman suyt"awinak uñstayi. Ukhamarus Stalin, nayax uñjtwa, warminakar irpirin cargonakapar jach"anchayañatakiw ch"amanchaski. Soviético tiemponjja, ukham lurarakïnwa, uka tiemponjja, walja leche luririnaka ukat tejedoranakaw Consejo Supremo ukan pʼeqtʼiripan qontʼasipjjäna.
  Vasilevsky jupax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Jisa, CSA ukan diputadonak taypinx walja ch"iyara warminakaw utji. Pallapallanak taypinsa utjarakiwa. Chiqansa, Red Yankees sat jaqinakax warminakar jarkʼaqapxi ukat janiw kuna thiyanakarus mantayañ munapkiti, ukampis campos de concentración ukan uñjirinakatxa waljanipuniw utji. Jïsa, ukat amuytʼasirïñansa.
  - Ukhamatwa ch"iyara warminakan lurawip phuqhañäni, taqi kunas qhanaw lurasini. - Drachmax sänwa - Juma, Lizonka, nayax suyt"twa jan aynacht"ayañamataki?
  - ¡Janiwa kunasa utjkiti! - Sataynawa uka q"illu tawaquxa.
  -Kunjamatsa jiwasampixa aruskipt"apxäta? - Jiskt"asïnwa mariscalaxa.
  Dracma kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - Jiwasaxa jisk"a transmisores ukaniwa. Jiwasax placas especiales ukanakaw lurapxta, ukax señales ukanakar katjañatakiw yanapt"istu, jichha pacha, jan perfecto tecnología apnaqasa.
  Vasilevskyx jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Akax wali askiwa! Nayax uñjtwa jumanakax taqi kunat lup'ipxtaxa.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw arnaqasïna:
  - Ukhampuni! ¡ Janiw inamayakïkiti, jiwasax thaya imillanakakïtanwa, janiw lado tuqin sayt"asiñ yatipkti!
  Mariscalax juk"amp thaya arumpiw säna:
  - Waliki! Mä jukʼa tiempokiw uk lurañatak chʼamachasiñama. Jiwasax China comunista ukarux walpun llakistanxa. Ukham ch"aman markax payïr frente jist"araspa ukhax wali jan wali pacharuw puriñäni. Kunjamakitix Alaska markanx mä ofensiva ukax janiw ch"amäkaniti, ukax ch"axwawix juk"ampiw sarantaskakini sañ muni. Uñisirinakax misiles balísticos ukanakaw lurapxani, ukat janiw aviación ukar uñtaskiti, janiw kuna qhispiñas utjkaniti. Mä huracán nuclear ukan markanakan jiwata.
  - Jiwasaxa kimsa uru, jilpacha phisqa uru, taqpacha lurawi lurañataki churapxtanxa. - Elizabeth kullakaxa mä peremptorio tonalidad ukampiwa säna. "Jan lurañjamäkani ukhaxa, mä ampar lukʼanas khuchhuqañäni."
  - ¡Jutapxam, akax jan waliwa! - sasaw mariscalax säna. - Hadanakan amparanakapjam muspharkañ amparanakap jan walt"ayaña.
  Uka q"illu tawaqux jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Kunjamatsa sañaxa! ¡Yakuza uñacht"äwi! Ukatjja, jan llakisimti, amparanakamajj nayrjamaw wasitat jiljjattani .
  Comandantejj janiw sasaw säna, ukat amparapampiw mesa patjjar chʼoqtʼasïna:
  - Kunjamatixa, akaxa janiwa askikiti!
  - Lizonkaxa mä peculiar sentido de humor ukaniwa. - Dracma ukaxa ch"amanchatawa. - Ukaxa expresiones pretenciosas ukanaka uñacht"ayi. Chiqansa, kimsa urux wakisiwa sasaw amuyta. Taqi kunat sipansa, jiwasax jach"a as-terminadores ukanakaw inteligencia tuqinxa.
  Vasilevsky chachajj akham sänwa:
  - Ukatxa ch"amampiwa lurañama!
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw jach"at arsüna:
  - Iyawsapxita, uraqpachan suma jakasiñatak amtäwimax nayrjax phuqhañ jak"ankiwa.
  Elizabeth kullakajj mä jukʼa ajjsarasaw akham jisktʼäna:
  - Janïr sarkasaxa, tatakurat mä bendiciona katuqañ munta. Metropolitano ukanx wali askiwa.
  Mariscalax ñik"utap ch"uqt"asïna:
  iniciados ukan muyup jilxatayañ munkti .
  Uka rubiojj jan sum amuytʼasisaw akham säna:
  - Ukampis ortodoxo tatakurax janiw juparux churkaniti.
  Vasilevsky chachajj jukʼamp thaya tonadampiw akham säna:
  - ¡Kunjamatsa sañaxa! Mä pachanx walja sacerdotenakaw Batu Khan ukar bendicipxäna - ukatx Stalin jupa pachpaw seminario ukan yatxatäna. "Ukampis uka uñtʼat comandantejj llampʼu chuymanïjjänwa. - Walikiwa, walikiwa, Metropolitano Alexei jupax Hamburgo markar sarañapawa, inas jupax nayratpach mä jach"a iglesia ortodoxa consagración ukar purinchi. Mä suma jaqi, jupax jaya pachaw jiwasamp yanapt"asiski, mä ardent anticomunista, jupax Stalin ukarux anatema ukham uñt"ayawayi. Jupaw qullan luräwimata bendicipxätam.
  Dracma kullakajj akham sasaw amparapamp arsüna:
  - ¡Janiw nayax munkti! Nayajj janiw creykti. Mä convincido Diosar jan iyawsir jaqe.
  Ukat ninfa tawaqux ( ¡ khititix ikiñan armasxänwa pagano diosanakan familiarapa!) colerat kayup ch"allt"äna, seductora en perfecto y armonio de líneas.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw säna:
  - Uka tuqitxa janiwa kuna jan walt"awis utjkaniti. Ukhamatwa askinak jikxatapxi.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Ukhamakiwa janiwa kuntixa jiwasaru asignapkta uka tuqita parlañakiti. Jan walinakat mistuñataki. Ukat khitis yatpacha, aka sacerdotenaka, apostolax kimsa tunka qullqimpikiw Cristor aljantäna. Ukat mä fortuna churapxistani ukhaxa, katuyapxarakispawa.
  Vasilevsky chachajj suma chuymampiw akham säna:
  - Janiw khitis misión ukan detalles ukanakap yatiskiti, jan ukasti nayamp Zhukov ukamp chika. Taqi maynix mä uñacht"ayir jaqikïpxiwa. Ukat jupanakax yatichapxitu, jupanakax phuqhapxani. Ukat khiti pilototï jaqunukupkätam ukasa. Bendición tuqitxa, janiw mä horat jukʼampi churañjamäkiti. Tiempojj wali jukʼakiw utji. Ukat panpachani katuqañax wali askiwa.
  - ¡Nayax mä ateo convincido ukhamätwa, ukhamäskäyätwa ukat utjaskakiniwa! - Drachmaxa wali qhuru arumpiwa säna.
  Mariscalax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Jumax yatisktawa, jichha pacha Rusia markanx ateísmo ukax carrera-ender ukhamawa. Ukampirus, chiqpachanx ortodoxia tuqitx pächastwa.
  - ¿Janiwa seminario tukuyktati? - sasaw Isabelax jiskt"äna. - Nayax biografía ukat memorias ukanakam ullart"twa.
  Vasilevsky jupax chiqanchawayiwa, arup jach"anchayasa:
  - Jisa, nayaxa tukuytwa! Ukampis carrera civil ukan irnaqañatakiw uk luräna, janiw sinti religionanïtapat lurkänti. Jila partejja, pä tunk payan patak mara qalltanjja, Darwin chachan evolución toqet yatichäwipa ukat Diosar jan creyiñ toqet yatjjatañajj wayn tawaqonakan modapänwa. Ukajj jichha tiempon uñjatäkaspas ukhamänwa, libre jakasiñ ajayuparjama.
  Uka rubio tawaqux akham sänwa:
  - ¡Ukat mä revolución ukar puriyatayna!
  Mariscal chachajj lógicamente akham sasaw qhanañchäna:
  - Jisa, jichhaxa janiwa modaxa utjkiti. Evolución tuqit yatichäwix akawjan ukat ukjan yatichatäkchisa. Walja sacerdotenakaw ukarjam sarnaqapxi. Ukhamaraki, ruptura ukat conexión uka teoría ukax utjarakiwa. Kunjamäskpasa, creación istʼirinakajja, aka oraqen utjki uka capanakampi jan waltʼayasipki. Ukampirus niyaw aka chiqanx ukham junt"u uraqix utjxi, ukat ukax ch"amaw amuyt"añaxa.
  - ¡Jan botella! - Drachma kullakaxa sawkasitaynawa.
  Mariscalax jawsäna, ajanupax jachaqt"asisaw qhant"äna:
  - Metropolitano Alexei ukaxa niyaw purini. Ukhamat Lizonka jupar sarañamawa, ukat jumax Drachma, jan pacha apt"asiñapataki, yaqhanak qillqt"am jikxatatanaka ukat nayrar sartawinak tuqit. Jilïr amtäwix akawa, janiw detalles ukanakax jaytañakiti, cientificonakaw amuyt"apxani.
  Elizabeth kullakax Metropolitan arup teléfono tuqi ist"äna. Mä suma bajo ukhamänwa, sacerdoten chʼamapaw amuyasïna.
  - Sumakiwa, nayaxa consagración ceremonia lurarakï. - Jupaxa sataynawa. - Ukampisa, ¿kunatsa ukham jank"akixa?
  - ¡Mä pallapalla imantawi! - Mariscal Vasilevsky jupax wali amuyumpiw jaysatayna.
  Metropolitanox llamp"u chuymampiw jaysäna:
  - Ukhamächi ukhaxa, janiw uñch"ukiñ atinakti.
  Elizabeth kullakajj altʼasïna.
  - ¡Nayaxa saraskta!
  Uka comandantejj samarañampiw säna:
  - Jupanakaxa irpapxätamwa.
  Jupampi chikajj fuerzas especialankir mä oficialaw sararakïna . Jupanakajj galgonakjamaw tʼijtjjapjjäna, naturaljamajja, Elizabeth kullakajj masiparuw qhespiyäna. Ukampis jupajj deportenak sum yatïna ukat katthapisiñajj chʼamäjjänwa. Ukat jankʼakiw iglesiar autot sarapjjäna, ukat Elizaveta kullakajj jupa pachpaw autot sarjjäna. Ukanjja, jukʼa autonakaw jutapjjäna, ukat uka tawaqojj niyaw pedal pʼakjatäna. Jupajj wal chʼamañchtʼäna. Templojj jachʼänwa, ukampis avionat nuwantasin mä cúpulajj jan waltʼayatäjjänwa.
  Chiqansa, janiw sinti jachʼäkiti, kunattix jukʼampixa, nuwasir avionan chʼiwipar warktʼatäki uka bomba montatäpachänwa. Elisabetajj kimsa kutiw cruzarïna ukat "Awkija" sasaw mayisïna.
  Ukatxa, temploruw sarawayxäna.
  Janiw kuna servicios utjkänti ukat sapakiw jikxatasïna. Metropolitanox janiw suma chuymamp aruntt"känti.
  Chiqansa, mä muspharkañ suma tawaqu, sexualidad tuqit samsu, pallapallanakan uniformeni, jan uñt"at qhana ñik"utan colorani. Jupax humilde uñnaqt"anïnwa, ukampis uka pachparakiw lakapan taqpach anchopat jachaqt"asïna, uka lakapanx jach"a perla kisunakaw qhant"äna. Jan ukajj qʼoma perlanakas janiw ukham qhantʼkaspati. Tatitojj jan amuytʼasisaw akham säna:
  - Jisk"a wawaja, ¿kunsa munta?
  Uka miel rubio imillax qunqurt"asisaw chirpäna:
  - Qullantayapxita tata, Pachamaman sutipxaru exploits ukanakata bendicipxita.
  - Walikiwa, ukaxa aski mayiwiwa. - Metropolitanox mayor jaqin amparanakap uñakipäna;Elisabetax modestamente orden imantatayna. -Jumax Mariscal Vasilevsky jupan khitatati?
  Jañchin angelajj altʼat chuymampiw akham säna:
  - Jisa, tata.
  Iglesian Príncipepax llamp"u chuymampiw akham säna:
  - Walikiwa, walikiwa, qunqurt"asisawa mayisiña. Nayax uka ceremonia phuqhañ munta.
  . 7 JAQTHAPI.
  Elizabeth kullakajj chikat nayranakap jistʼarasïna, mä jan amuytʼkay crepúsculo ukaw iglesian apnaqäna. Metropolitanox mayisiñanak ullart"asax qullan umampiw ch"allt"äna. Uka tawaqux jupanakar ist"asaw wali kusisitaw jikxatasïna. Qullunak kuyntʼañasa ukat alaxpachas chʼamaktʼayañas wali chʼamäkaspas ukhamwa jupatakix amuyasïna. Amuyunakax Cristoru ukhamarak Pachamamar kutt"ayatäspa ukhaxa.
  - ¡Tata, ch'am churapxita atipt'añataki! - Jupax jiskht"asïna, qunqurt"asisawa, ukatxa q"ala, q"uma, muyu talonanakapaxa velas nina nakhantata mä espejo ukhamjama qhant"äna.
  Uka rubiox juk"akiw ist"asïna:
  Tatitux jumanakar suma sarantapxpan,
  ¡Mayni taqi rusanakataki!
  Uñisirinakasarux atipjañäniwa
  ¡Jan jukʼamp arunak ina chʼusar aptʼasa!
  Lakapax jiskht"asïna. Mä alarmaw istʼasïna. Sirenanakaw wararipxäna, ukax yaqha ch"axwäwiw markar puriñ sañ munäna. Consagración ceremonia ukax janiw sinti jayakiti, ukat Metropolitano ukax jank"akiw tukuyañataki.
  "Tatitu, mayisitam ist"twa, ukat imill wawax mä ch"ama pallapalla lurañanx sum phuqani." - Vladykax mä q"ixu q"ixu, juyphi bajo ukamp tukuyäna.
  Uka horasanjja, niya jakʼanwa mä bombajj jaquqanïna. Ortodoxa iglesian cúpulanakapax khathatipxäna ukat walja icononakaw jaquqanïna. Elizabeth kullakajj saltʼasïnwa.
  Ukat jachʼat arsüna:
  - Disculpa tata. Uñisirinakamar tʼunjañ pachaw purini.
  Metropolitanox akham sasaw muspharäna:
  - ¿Kunjamatsa ukham lurasma, wawa?
  - ¡Mä ametralladora ukata!
  Chiqansa, mantañawjanxa, Elizabeth kullakax mä ametralladora aptʼat mä blindat aptʼat jaqiruw uñjäna, uka armax temploruw uñjäna.
  Jila partejja, Elizabeth kullakajj amuyasïnwa, mä ametralladorajj mä jachʼa bombardero estratégico sat barcompejj janiw aguantañjamäkaspati. Yämas kunjamakitix "Fortaleza Voladora", juk'ampis, avión "LIS" - 6. LIS - ukax Flying Joseph Stalin sañ muni. Ukampis antiaéreo jachʼa ametralladorajj wali cheqaparjam chʼalltʼaspa ukhajja, wali chʼamaniwa. Armadura juntas ukanakanxa, vidrio ukanxa, fuselaje tukuyanwa, ruedas manqhanxa. Akax, kunayman tuqitx mä jach"a ch"amawa.
  Jupanakax bombarderonakaruw pallapallanakamp jiwayapxäna. Awisax ch"axwapxirïna, awisax ch"axwapxirïna. Ukampis taqpachanjja, defensa aérea ukan achachilapawa. Jichha tiempon misil sistemanakajj janiw utjkänti. Ukatwa Elizabeth kullakajj rebote ukat phenomenal intuición ukar atinisisajj disparo lurañapäna.
  - ¡Suma ch"allt"añatakixa, balaxa chuymajan utjañapawa! Jan ukax jukʼamp askixa, mä jan pʼakjata taqpachan taqpach jikxatasiña. - Elizabeth kullakaxa jiskht"asïna.
  Ukat imill wawax pavimento ukan losas ukanakanx wali ch"amampiw samart"äna, ch"ama kayunakapampi, babuino kayunakapjama.
  Muspharkañawa, jupax uka warmin atipt"awayiwa. Pä FOX-5s ukanakaw nayrïr segundos ukanx jaquqanipxäna . Jutïr jaqix "LIS" - 4. Jach'a blindat "LIS" - 6. Aka avión ukax wali jark'aqatawa, ukampis sinti pesaje ukatw maniobrabilidad ukax chhaqhawayi. Ukampis Elizabeth kullakajj ricochet sat principio apnaqasajj boquillaruw chʼalljjtäna.
  - ¡Ukaxa mayakiwa! - Jupaxa chhullunkhaya uñjasaxa sänwa.
  Jupax muytasinx wasitatwa akham säna:
  - ¡Payïrixa utjiwa!
  Uka balanakax detonación ukar puriyatayna, ukat uka mezcla de reacción ukan motoranakarux jan ch"amanïñapataki.
   - Ukat kimsïristi! - Isabel kullakaxa wali kusisitaw jikxatasïna. Uka avionajj janiw alturanïñ qalltäna ukat tʼunjatäjjänwa. Qhipa phallawix pusi motoranakaruw jan ch"amanchawayi. Uka pachparakiw , imill wawan amparanakapax tensión ukan khathatt"asipxäna. "LIS" 6 - paqallq tunk tonelada jila pesa, ukatx pä tunk tonelada bomba carga apt'asispa. Ukham avionatpachaw Ruhr sat cheqar mä bomba de hidrógeno sat jaqontäna.
  Uka tawaqux pachpa clasenkir yaqha avionaruw apuntasïna. Jan ukax juk"ampirus, janiw amtañap munkänti, jan ukasti mä caprichompiw ch"allt"asïna. Aka kutix "FOX" - 6 ukax juk'amp jank'akiw t'unjasiwayi. Jutïrix FIS - 5, ukatx pä FIS -4, ukatx octubre phaxsin bombardero - 7. Ukhamarakiw antiaéreo armas ukanakamp jaquqanir jaqinakax utjaraki. Jilapachax jan iyawsañjam ch"amaw ch"axwañaxa, ametralladorax 17 mm ukhankatapat amuyt"asa, kunatix avionanakax jach"a alturankapxi ukat jan iyawsañjam velocidadampiw t"ijtapxi.
  Imill wawax kimsa autonak juk"amp ch"allt"asïna, mayninakax qhipäxar kutt"apxäna, jan jak"achasiñataki.
  - Walikiwa, " commies " ukanakaxa! - Isabel kullakaxa mä suma qhananchawiwa. - Ukhampachasa, kuna loqhe Dracmaxa, jupax ukham kusist"añanakat jithiqtawayi. Chiqaw sapxi , janiw mayisiñampi qullatäñampis jisk"achapkiti.
  Aka uraqpachanx akanakaw pasäna: kunatix Stalin jupax EE.UU. markan exilio ukan qhispiwayi ukat nayratpach ukanx, Jach"a Depresión ukanx mä revolución ukham lurawayi, juk"amp chiqaparux mä rebelión armada ukham lurawayi ukat apnaqañar puriwayi, ukhamax janiw URSS markanx utjxänti. Ukat Guardia Blanca ukanakax guerra civil ukan atipt"apxäna, ukat wali jank"akiw atipt"apxäna. Ukampis Zhukov ukat Vasilevsky jupanakax Rusia burguesa uksanw carrera ukanakap lurapxäna.
  Ukax qhanancht"iwa kunatix EE.UU. markanx régimen comunista ukax wali wila wartatawa ukat represivo ukhamawa, ukampirus Rusia markanx mä democracia burguesa, autoritario ukhamäkchisa.
  Imill wawaxa iglesiaru sarawayxäna. Metropolitano ukax San Generalissimo Suvorov ukan icono ukar qhipäxar warkt"añ yant"äna. Elisabetar uñjasajja, akham sänwa:
  "¿Janit ajjsarirïktati, phuchaja?"
  Uka rubio nuwasirix jan axsarasaw jaysäna:
  - Janiwa! Jan ukasti, juk"amp kusiskañawa. Diosan askipatakiw templonak tʼunjapki uka barbaronakar jiwayaña.
  Alexey obispojj akham sänwa:
  - ¡Ukhamawa, imilla! Jumax qhispiyasiñ lurasktaxa.
  Quri ñik"utan suma uñnaqt"an tawaqux p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Yant"aña!
  Metropolitanox ch"amampiw llamp"u chuymamp säna:
  - Nayaxa yatiyatätwa, jumaxa sinti juk"a pachanïtawa. Ukhamajj janiw mä qhawqha jisktʼanakat sipansa jukʼamp qhanañchirjamäkti.
  Elizabeth kullakajj janiw saytʼañjamäkänti, ukatwa akham säna:
  - Tata, ¿khitinakas Paqallqu uru Adventistanakaxa?
  Tatitux nayranakap jisk'achäna:
  - ¡Herecos ukat sectarios ukanaka!
  Uka rubio ch"axwirix achikt"asisaw akham säna:
  - Ukampisa jupanakaxa chiqapawa jutïri pachana yatiyapxäna. Yämas nayan akapachanxa, ukat jumanakan akapachansa ukhamaraki.
  Metropolitanox ñik"utap ch"uqt"asïna:
  - ¿Amuyataxa Ellen White sañ muniti?
  Elizabeth kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw wali munasiñampi akham säna:
  - ¡Jan ukax jupankchisa! Yamas uraq khathatinaka ukat naturaleza tuqit jan waltʼäwinakaw utjani sasaw yatiyäna. Kunawsatix EE.UU. markax wali jisk"a markakïn ukhax jutïr pachan mä superpotencia ukat jaqinakatakix jiwayir lurawipa. Jupajj walja muspharkañanakanïnwa, televisión ukat Internet toqetwa yatiyäna.
  Vladyka Alexei kullakajj akham sänwa:
  - Chiqpachansa, jupax wali ch"amani profetapunïnwa, ukampis Supayax jutïrin yatiyarakispawa. Walja yatiñan jaqinakat amtasipxam, inti jalsu tuqinkir jaqinakas ukhamaraki, jan ukax gurus, jan ukax Nostradamus - janiw bibliankir profetakiti. Ukat Ellen White kullakajj janiw ortodoxo religionan walja canonanakaparu ukat icononakapar uñtʼkänti.
  - Bibliaxa janiwa reliquianakaru ukhamaraki icononakaru yupaychañatakixa uñt"kiti. Uka paganismo, cobre katarin uñnaqapsa, Diosax tukjañapatakiw mayïna, kunapachatï yupaychañatakix mä modelor tukuwayxäna ukhaxa. - Isabel kullakaxa siwa.
  Metropolitan arupax juk"amp ch"amampiw tukuwayxäna:
  - Oh, jïsa, jumax herejía protestante ukaruw apthapisma, nayax amuyta , literatura bautista ukanak icono ukat reliquianak contra liyt"awayta.
  Uka rubio imillax wali munasiñampiw säna:
  - ¡Taqi kuna ullart"ta! Taqi religionanakaruw uñtʼta. ¡Wali jank"akiw liyt"ta, ¡Los Three Mosqueteros ukat Twenty Years Later ukham jach"a libronak mä minuton manq"antasma !
  Vladyka Alexei kullakajj akham sänwa:
  - Ukax yatiñan jan walt"awimawa. Jïsa, inas uka icononakax jan Bibliarjamäkchiti, ukampis lurañanakampi ukat milagronakampix chiqaw sañjamawa, ukat yupaychañax wakisirakiwa sasaw qhanañchi. Jilapachax phuchaja, jumax jank"akiw jikxatastaxa ukat kunapachatï lurañ tukuyxäta ukhax taqi kunat sum parlt"añäni ukat sum amuyt"añäni. Juman maramanxa, mayor ukax mä rango wali respetatawa, ukat ukham wakiskir misión tukuyañatakix mä coronel ukhamarak Orden de San Andrés Nayrïr Llamado ukamp chika.
  Uka q"illu tawaqux qunqurt"asisaw niyaw templot t"ijtxäna. Jupax uñjäna, Metropolitanox janiw jupamp kusisitäkänti. Ukampis Elizabeth kullakajj janiw uka toqet sinti chuym ustʼaykänti. Ametralladoranakajj wali chʼamani armanakäkaspas ukham uñachtʼayapjjatapatwa jukʼamp kusisïna, aire ukan chʼamap contrasa. Jichhajj nayrïr linear avionat sarañatakejj kuttʼañaw wakisïna.
  luminario ukan jayp"u inti jalantpax imill wawarux akapachpatwa wal amtayäna. Wali sumapunïnwa, jan armasiñanakax almajan panqarkaspa ukhamänwa. Ukat uka rayunakax espadanakjamaw qhantʼi, wila wartasi. Ukham pachanx jumax amuyta, jakäwix wali askiwa, ukat kunats aka maldito ch"axwäwix wakisi? ¿Janit oraqejj Stalin chachatakejj wakiskaspa? Jilapachax Rusia markax jilpach ch"axwawinakapanx payïr chimpunakjamaw ch"axwawayxi, janiw kunjamtï munkän ukhamakiti, jan ukasti ch"amampiw ch"axwawayxi. Ukampisa, atipjañanakax utjarakïnwa. Uka pachaxa waranqa suxta pataka tunka llatunkani waranqa llätunka pataka phisqa tunka kimsanikama. Mä cuarto waranqa maranakanx Rusia markax janiw mä ch"axwäwit sipans juk"amp atipt"kiti ukat awisax sapa mayni ch"axwäwinakanx atipt"awayiwa. Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, kawkïr guerranakansa atipjapjjäna. Napoleón, Federico Magno ukat niya taqpach uraqpachankir markanakaruw atiptʼapxäna, Inglaterra markat sipansa. Jilapachax aka markaruw avionat sarapxäta. Uka sapa imperio ukampix Rusia markax janipuniw mä ch"axwäwin atipt"kiti. Ukampirus, taqpachanx janiw Estados Unidos markamp directo militar ch"axwawinakax utjkänti, jan directo ch"axwawinakakiw utjäna. Ukampirus, taqpachanx iyaw sañasawa, rusanakax Guerra Fría ukan atipt"apxäna.
  - Jisa, jichhaxa mä amtañ venganza nayraqatanwa utjistu. - Elizabeth kullakaxa, autoxa mä juk"a ch"amampiwa ch"amañchäna.
  Ukat wasitatwa zapatonakap apsuwayjjäna. Qʼala, suma, sapa kuti uñtat kayunakapax wali yatiñampiw pedales ukat palancas ukanakar chʼallxtayäna.
  Dracma kullakampi jikisisaxa, Elizabeth kullakax avión ukan ataque ukat avionanak jaquntatapat parlañ janiw armaskänti.
  Uka rubio terminador ukax wali munasiñampiw akham säna:
  - ¡Walja chhaqhayasipxtaxa! Ukax mä ametralladora ukamp jawq"jatax kunjams jikxatasi. Uñisirinakan autonakaparojj jan kuna jan waltʼäwin uñjasirïkaspas ukhamwa jaqontapjjtajja. "FOX" -6, akax wali askiwa.
  Dracma kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Chiqansa, ukax wali jach"awa . Ukatpï ametralladoranakax lurasiwayi, jiwayañataki. Akax mä nuwasiñ samkan amtäwipa ukhamarak diseñopawa. Jilapachax imill wawa, machaq kasta armanakat parlt"asax jumat sipans juk"ampiw Pachamajarux apaniyäta. Chiqansa, nayax wal yatta.
  Elizabeth kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - ¡Janiw nayax juk"amp jisk"äkti! ¿Kunas gravio láser ukax lurasispa!? ¿Olímpico diosanakan armanakapati?
  - Kusawa! Ukat qullan amtasatakis apnaqañäni. - Drachma kullakaxa kusist"asa säna.
  Pä oficialanakax imill wawanakar jak"achasipxänwa:
  - Uraq manqhankir aeropuerto ukar irpañasawa.
  Elisabetajj wali kusisitaw akham säna:
  - ¡Qhipa amuyuxa janiwa jan walïkiti! ¡Aguilanakjamaw nuwasiñäni, walja jaqenakan chʼamaparuw atipjañäni!
  - Jiwasaru arktapxañani. - Uka irpirinakaxa sapxiwa.
  Imill wawanakax pasillonak taypin sarnaqapxäna , amukiw qʼala jan isin sarnaqapxäna, guepardo sat kayunakjam chʼamañchtʼat kayunakampi chʼukutänwa. Jupanakajj qhanaw yaqha toqer sarasipkäna. Aka chiqanx metro ukan mä estación ukaw utjäna. Imill wawanakax kayu puntanakap muytasin mä jisk"a elegante carroruw mantapxäna. Uka qhepatjja, jankʼakiw sarjjäna.
  Thakinjja, Elizabeth ukat Dracma sat diplomático maquillajempiw jistʼarapjjäna, uka maquillajejj jupanakar katuyatäjjänwa. Jichhajj imill wawanakajj maquillaje uchasiñakiw wakisïna. Ukampis uraqir purisax uk lurapxani. Janiw mä piloto ukarux ina ch"usat yatiyawinak churañamäkiti.
  Negritos ukar tukuñäni ! - Sataynawa kusisita ninfa arco iris color ñik"utampi, Drachma, jachaqt"asis.
  - Jiwasax nayratpach ch"iyar jaqinakäpxtwa. Jichhajj kunjamakis warmir tukuñajj uk uñjañäni. - Elizabeth kullakaxa siwa.
  Túnel ukax mä juk"a pachaw sarawayxäna, ukatx sartañ qalltäna. Elizabeth kullakajj mä muspharkañ sarnaqäwit amtasïna. Ukanjja, viajirinakajj manqha pachan jikjjatañkamaw saraqapjjäna. Wali kusiskañänwa ukat inas mä juk"a axsarañjamarakchïna, kunayman t"aqhisiñanakampi ukat juchararanakatakix t"aqhisiñanakampi. Jisk"a, qhiparuxa, mä ch"ikhi jaqiw taqi ukanak t"unjäna: "¡Janiw nayax akarux iyawskti!" Jila partejja, walja qillqirinakaw infiernojj janiw utjkiti sasaw sapjje, ukampis ¡alajjpachajj utjiwa! Ingenuo amuyt"awi. Ukatjja, jan wali jaqenakasa ukat loqhe jaqenakas cheqapar sarnaqer jaqenakan jakäwip jan aguantañjam tukuyapjjaspa. Jisk"atpachax jupampi Drachmampixa, ¿ukham imillanakax Viry ? Ukampisa, kunatsa jan ukhamäki, jupanakax wali suma amuytʼasirïpxiwa ukat inas suma chuymanïpkchi. Ukat, kunjamäskpasa, janiw khitirus jan amuytʼasis nuwjapkaniti. Awisax razonanakax sinti facilakiw ukat jan chʼamäki ukaruw uñstapxi. Amuytʼañataki, kunjamtï mä gangster chachajj jan amuytʼasis estornudatap laykojj mä chachar balamp jiwaykäna ukhama.
  Ukampis Elisabetajj Dracma jilataruw mä jisktʼa jisktʼäna:
  - Kunawsatix nayrïr kutix Moscú markan metro uñjkta ukhax mä jach"a uñacht"äwiw utjäna. Ukajj wali muspharkañänwa, jukʼampejj nayra estacionanakajj wali muspharkañänwa . Kunas jumamp kamachi?
  Condesa Ninfa ukax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Pachpa! Yämas estaciones centrales, Stalin ukan pachapan k"achacht"ata. Ukampis Moscú-2 sat uraq manqhankir markajj wali chʼamaktʼatawa ukat wali chʼamawa. Ukajj jachʼatapampiw jukʼamp muspharayi, janiw revestimientopan suma uñnaqtʼapa ukat suma uñnaqtʼanïtapat sipansa.
  Uka q"illu tawaqux akham jiskt"äna:
  - ¿Kunas uka markan metro ukan utji?
  - Mä túnel ukhamakiwa kawkhantixa juchararanakaxa jisk"achapxi. Almanakapatakix wali ch"amawa. - Dracma kullakaxa Elisabeta lakaparu jamp"att"äna ukatxa jiskht"äna:
  - Jumax yatisktawa , janchix munasiñ muni.
  Uka rubio tawaqux juk"ampiw ch"allxtasïna:
  - Jiwasaxa janiwa lesbianas ukhamäktanti.
  Uka ninfa condesax akham sasaw arsüna:
  - Janiwa, ukampisa jupanakaxa loco suma ! Jumax kunjamtix munkta ukhamarjam lurasma, ukat nayax oficialar jamp"att"ä.
  Uka arunak arsusinxa, jichhax Elisabetax taqpach janchipan junt"uñjam amuyasxäna. Jupajj janiw kuns lurañ puedkänti, ukatwa oficialar jakʼachasïna ukat munañampiw jampʼattʼäna, akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - ¡Pechojaruw llamkt"añama!
  Dracma ukax ukhamarakiw luratayna, oficialanakax ajllitäpxänwa, wila ukat leche, noble raza ukax qhan amuyasïna. Jïsa, ukat perfumejj chachakïkchisa, wali kusiskañawa. Amparamp llamkt"añax wali kusiskañawa, juk"ampirus lakax punkit chuchunakaruw llamkt"añax wali kusiskañawa. Imill wawanakax kusisiñat mä juk"a jachapxi. Ukhamarakiw oficiales ukanakax turkata, ukham warminakax jan jark"ataw uñjasipxi. Sapa mayniw Afrodita jaqir tukutapa, wali munasiri ukat colerata.
  Ukampis imill wawampi yuqall wawanakampix janiw sum kusistʼapxañapäkänti. Uka carrojj uka cheqar purintäna. Elizabeth ukat Dracma jupanakax jank"akiw isimp isthapt"asipxäna, ukat phinq"achat oficialanakarux carron jaytawayapxäna. Jupanakajj jankʼakiw ordenar puripjjäna.
  Suma uñnaqt"aninakax coro ukan arnaqasipxäna:
  - ¡Suma samart"apxam yuqallanaka, jumanakamp chika kusist"apxañäni!
  Imill wawanakax wali kusisitaw jikxatasipxäna ukat wali kusisitaw larusipxäna. Ukampis janchinakax phichhantatäpxänwa, munasiñ munapxäna, ukat suma uñnaqtʼaninakax thuqtʼañsa qalltapxäna. Jupanakan sallqa saltanakapax guardianakaruw axsarayäna.
  Mä juk"a jasakiw tukuwayxäna, ukat suma uñnaqt"aninakax q"ala kayuni, rosa talonanakani, suela ukan mä suma curva ukamp qhant"ata, avión de reconocimiento ukar jalt"apxäna. Aka maquinax papelat lurat wawanakan anatt"añ yänakapar uñtasitänwa. Ukham avionanakax yatiqañ utankir wawanakan luratawa. Cheqas Elisabetampi Dracmampejj janipuniw escuelar sarapkänti. Jupanakatakix mä campeón olímpico ukar "piscina de remar" ukan phayañjamarakïnwa.
  Kunjamäskpasa, samkapan amtatapajj ukhamänwa. Ukat samkanakanx nayra samkanakat amtañax walja kutiw uñsti, ukax chiqpachansa, chiqpachansa armatäxänwa, ukampis Morfeo chachan amparapanwa wasitat uñstaspa. Ukat ukat jumax niyaw mä juk"a yaqha jaqir tukuwaytaxa.
  Yamas jilïr jaqinakax awisax wasitat wawakïkaspas ukhamaw amuyasipxi , ukat wawatpach nayratpach armatäpki ukanaksa amtapxaraki. Ukat ikiñ horasanxa chiqpachansa wayn tawaqunaka ukat jiskʼakïpxtwa sasaw amuyapxi.
  Mä jukʼa arumpixa, Elizabeth kullakax ikiñan amuyup mayjtʼayäna ukat nayra sarnaqäwinakatxa yaqha tuqitwa lupʼïna. ¡Kunjamtï Demiurgo Diosan allchhipax Dracma sat ninfa sat warmix mä akatjamat Diosar jan iyawsiri ukat materialista ukhamäxänti!
  Akax fabulosas ukat fantásticas amtawinakax juti.
  Ukampis mä kutix uka yatiqañ utar sarapxäna, mä juk"a pachatxa, Elizabeth jak"anx walja jaqinakaw tantachasipxäna, imill wawax yatichäwinak liyt"äna. Dracma kullakajj chʼamampiw qhantʼäna, ukat kamachiñsa qalltarakïna. Jilapachax imill wawanakax "suma" lado uñacht"ayapxäna.
  Ukampirus avión de reconocimiento ukanx imill wawanakax wali sum sarnaqapxäna. Qhipa asientonakan qunt"asipxta, artefactos ukanakamp uchasipxta ukat qhiparusti sartasipxta.
  Uka deslizador punkunakax mä milagro challwa ballenan lakapjamaw jist"arasïna, ukat warawaranakax alaxpachan qhant"äna.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa: "¡Suma! - ¡Jiwasaxa wali jach"a t"ijtxapxtanwa! ¡Warawaranaka patjjar libre ukat jankʼakiw jalnaqtʼapjje!
  Avionax alturaruw jilxattawayi, niyas verticalmentew jalnaqäna, mä helicóptero jet ukat mä avión de combate ukanakan cualidades ukanakamp mayachthapita. Hamburgo markanx niyas janiw qhananakax utjkänti, ch"amakt"ayañax mä rol ukanïnwa.
  Estratosfera ukan umbral ukar jakʼachasipjjayäta ukhajja, jukʼamp thayäjjänwa. Uka avionajj wali alturuw saraskäna. Jan tʼunjañatakejja , mä combustible especial jan oxígeno ukat flúor sat combustiblempiw apnaqäna. Ukhamatwa kimsa tunka kilómetros ukch"a jak"achasipxta.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Jiwasan uraqpachanxa, EE.UU. ukat Rusia markanakax aviones espaciales especiales ukanakaw lurapxäna. Mä vacío ukan velocidad de escape ukan jaltxañ yati , ukat mä jach"a arco ukan ch"allt"añ yati.
  - Yattwa! Ukat uka toqet mä qhawqha ewjjtʼanaksa churarakïna. Jilapachax cientificonakax rusos ukanakax mä jan ch"amanïpxiwa, mä arma ukan yaqhip jisk"a yänak chhaqhayatapata, mä suma modelo ukar mediocre ukar tukuyañataki , kunjamatix, sañäni, misil hipersónico Kinzhal ukampi, ukanx mä qawqha llamkt"awinak chhaqhayasipxi. - sasaw Dracma kullakajj säna. - Ukhamarus machjasiñax wali uñt"atawa. Ukax conciencia ukarux jisk"aptayiwa, ukat ukatw desarrollos ukanakax walja faltaski. Ukatwa americano armanakax chʼaxwäwinakan atiptʼapxi.
  Uka rubio nuwasirix colerat akham sänwa:
  - Stalin chachan pachapan herenciapa. Soviético tanquenaka ukat avionanakapanjja, qawqha pantjasiwinakas utjäna uk amtañäni. Ukatwa walja chhaqtäwinaka ukat niya chhaqat chʼaxwäwi. Ukhamarus sistema comunista CSA ukanx ukhamarakiw puriyañapa, kunatix armas de los americanos rojos ukanakax walja jan walt"awinakaniwa.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Chiqpachansa, akaxa ch"axwañanxa atipjañaruwa puriyani.
  Isabel kullakajj kisunakap qhantʼayasaw akham jisktʼäna:
  - Ukampisa, ¿jila masinakasaxa calidad ukanixa?
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - ¡Janiwa yatkti! Ukhampachasa, capitalismo ukax socialismo ukar sipanx juk"amp jach"aruw calidad ukar ch"amanchaski. Ukhamajj taqe kunas lurasispawa. Irak ch"axwäw pachanx misiles Scud soviéticos , ukax Sadam ejercito ukan apnaqatäna , jan wali uñacht"ayatänwa, jilpachax kawkhantix amtapkän ukaruw jan puripkänti ukatx janiw puriñjamäkänti. Sistema soviético ukax jan walt"awinakaruw yanapt"awayi ukat amuyunakax mayjt"ayatarakiwa.
  Uka rubio imillax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - Jisa, Rusia markax wasitat capitalista ukhamaw tukuwayi, ukampis nayra herenciax jan waliruw puriyi. Ukat Stalin apnaqawipanx jupanakax sabotaje uka artículo apnaqasaw yänakan calidad ukatak ch"axwapxäna. Ukatxa, jupar arxatirinakan apnaqatapanxa, axsarañax chhaqtawayxänwa, ukat jawqʼjañ aptʼasisaw jaqinakax chhaqtxapxäna. Ukhamajj tecnología toqet jachʼa jan waltʼäwinakaw utji.
  Imill wawanakax amukt"apxäna, q"ala kayunakap ukat wali munat kayunakapakiw kuynt"apxäna. Jichhax avionax wali jach"apunïnwa, ukampis imill wawanakan wali ist"apxatapatxa, nayrïr chiqan cañonadas ukan yaqhip kasta armanak uñt"apxäna. Ukanx Katyushas ukat wawanakapax utjapxänwa, kunas Grad ukar uñtasita. Chiqansa, uka ejercitonxa "príncipes" satäpxänwa. Antiavión armanaka ukat nayrïr misiles superficiales a aire ukanakax ch"axwapxarakïnwa. Ukhamaraki mä wali axsarkañ arma, jan computadoranakampi, ukampis, junt"u pacharuw uñt"ayasïna. Ukampis ukajj janiw scout-apar jan waltʼaykänti. Mä tiemponjja, janïr revolución utjkäna ukhajja, Rusia markankir avionanakajj velocidad, carga útil ukat armamentonak toqetjja, oraqpachan récords ukham uttʼayäna. Uraqpachan nayrïr bimotor avión, uraqpachan nayrïr pusi motorani avión. Ukham sañasawa, Rusia Zarista markanx janiw secundaria universal ukax utjkchïnxa, patat punkunakax jist"aratänwa, clases sociales inferiores ukan juk"amp yatiñan representantes ukanakataki. Jisk"atpachax yapu irnaqir yuqapas, ch"amanïspa ukhax kunayman qullqinak tuqiw inakiw yatichäwinak katuqatayna. Comunistanakan apnaqäwipanjja, kunaymaninakäjjänwa. Qhipa mediocridad ukax tunka clasenakanw aynacht"ayatäna. Ukatxa, mediocridades ukanakaw licenciaturas académicas ukanakax katuqapxirïna .
  Jila partejja, Andropov chachajj wali kʼajkir pʼeqenirakïnwa. Jupajj wasitatwa suma amtar puriñ qalltäna, jan walinak lurasaw nuwasiñ qalltäna, ukat cientificonakan filanakaparus qʼomachañwa qalltäna. Instituto de investigación ukanx uñakipañanakax juk"ampiw jilxattawayi ukatx cientificonakax ch"amanchawinak katuqañ qalltapxäna. Secretario General ukat KGB ukan p"iqinchiripax mayjt"ayañaw wakisi sasaw amuyapxäna, ukat soviético jaqinakax janiw democracia ukar jilxattapkiti sasaw amuyapxäna. Andropov jupax chino versión ukax wali askiwa sasaw amuyt"ayäna. K"achat k"achat evolutivo jiltawi qhathur mantañapataki ukhamarak ch"aman potencial industrial ukar manteniñataki. Aka amuyt"awix, inas, juk"amp amuyt"asirïchïna, juk"ampirus Rusia markan mentalidad ukar amuyt"asa, jaqinakan jan ch"amapa ukat juk"amp askix élite ukanakax democracia ukan kusisiñanakap jach"añchañ yatipxatapata. Andropov chachajj jukʼamp tiempo jakaspäna, jan ukajj nayratpach apnaqañ qalltaspäna ukhajja, inas Unión Soviética markajj qhespispäna. Gorbachov jupax democratización ukaruw qalltawayi ukatx qullqi tuqit jan walt"äwinx petroleo ukan chanipax jilxattawayiwa, disciplina ukat alcohol ukan qullqix juk"aptawayiwa, ukax jan walt"awinakaruw puriyi. Comité Estatal de Emergencia ukax qhipa yant"äwiw imperio qhispiyañataki. Jan munañanïtapa ukat mä chʼamani, amtasiri irpiriw uka comité ukan chʼamap jan utjañapatak jarkʼäna.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Comité de Emergencia Estatal ukaxa mä qutu cretines ukanakawa , jupanakaxa janiwa golpe militar pallapallanaka lurañatakixa ch"amanïpkiti. Nayax vicepresidente ukhamärist ukhax nayraqatax Yeltsin ukat jupamp chik sarnaqir jaqinakarux jiwayañajawa. Mä equipo de fuerzas especiales ukaw uk lurapjjañapäna. Ukat Gorbachev jilatarojj mä inyección churapjjaspänwa, ukhamat paralisisañapataki.
  Elizabeth kullakajj amparanakap wali chʼamampiw chʼoqtʼasisajj akham säna:
  - ¡Ukat wali askïspawa!
  Condesa ninfax ajanunakap phust"asisaw akham säna:
  - ¡Nayatix kamachinakäskäyätxa, ¡wali askïspawa! Jila partejja, hierrot lurat cadenampi ukat acerot lurat esposanakampejj mayachtʼatäñwa jukʼamp sum yanaptʼi. Ukhamaraki, propaganda ukxa taqpach uñjañaw wakisi, ukhamat amuyunakax chiqpachapuni cuna ukhat apnaqañapataki.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Propaganda ukaxa mä jach"a ch"amawa. Ukampis Stalin qhepatjja, wali chʼamampiw limpʼitäna sasaw sañaja . Ukatjja, Lenin chachat parlir cuentonakajj wali ingenuo, llampʼu chuymani ukat wawanakar uñtasitänwa, janiw khitis uka cuentonakajj confiykañ sañ munkänti. ¡Kunatix juk"amp wakiskirïki ukax chhaqt"awayxänwa: ¡irpirin jach"a kankañapa!
  - Cristot parlir cuentonakanx janiw jach"a kankañax uñjkti. Yämas kunapachatï jawqʼjatäkäna ukat jawqʼjatäkäna ukhajja. - Drachma kullakaxa jisk"achatawa.
  Uka rubio nuwasirijj jan pächasisaw akham säna:
  -Janiw chiqpach jach"a kankañax amuyañjamäkiti. Kuna puntukamas Jesus Dios Yuqax akapachar munasïna, jaqinak laykux wali jisk"achataw saräna, qhuru jiwañaruw saräna. Uk amuytʼañäni, alajjpacha luriri, chʼamapampiw katjjarusi, mä arunjja, apnaqerinakan reyipa ukat apnaqerinakan Tatitupa- altʼat chuymanïtapa.
  - ¡Jutam, Lizonka! Taqi ch"aman alaxpachan lurayiripax cruzan manqharuw jaquntatäna, jan ukax inas mä tronco manqhar jaquntatächïna. - Drachma ukaxa jach"a, rosa, móvil lakapa uñacht"ayi.
  - ¡Janiw Diosar jisk"achañamäkiti! - Isabel kullakaxa puñchu uñacht"ayäna. - Jupax taqpach jaqir uñtataw tukuwayi, t"aqhisiñanakapampi, jan ch"amanïtapampi. Jilapachax janiw qullan tuqit jumanakamp parlt"añ munkti, perlanakax janiw khuchhinak nayraqatar jaquntatäkiti.
  Condesa ninfax wali qhuru arumpiw arsüna:
  "Janiw jumamp aruskipt"añ munkti, ukax ikiñar puriyitu, ukat qhipür arumax nayraqatax thaya thayt"ani."
  Rubio terminador ukax p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Walikiwa! Inas jan ikiñas wakiskchiti.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Ukatwa , nayajj jumarojj Lizonka. Ukhama q'ucht'apxañäni.
  Uka nuwasirijj akham sasaw perkasïna:
  - ¡Ukaxa wali suma amuyt"awiwa! ¿Mä dueto qʼuchtʼañäniti?
  Condesa ninfa ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Chiqansa, ukampis ¡kunjamarak yaqhax!
  Imill wawanakax chhuxriñchjasipxänwa, ukat Elisabetax q"ucht"añ qalltäna, saraskäna ukhamarjamaw q"uchuñ qalltäna, ukat Dracma kullakax mä arumpiw mä arump arktasïna:
  Nayax Rusia markaruw churä,
  ¡Munasiñan qullan amuyt"äwipa!
  Jachaqt"asiñanakax mä jawir uñtataw jalluski, .
  ¡Tatituw mayisïwip churistu!
  
  Cristow alaxpachar ch'iqiyäna,
  ¡Ukat ajayun chʼamapampiw akapach luräna!
  Janchipan jan ch'amaninakataki milagronaka ,
  ¡Jupax jan tukuskir chʼamanakaniwa amparanakapan!
  
  Ortodoxo Rus' ukax nayamp chikaw jikxatasi,
  ¡Jan axsart"as nuwasipxam, jach"a jach"a tukur nuwasiri!
  Almamampi Taqe Chʼamani Diosatak chʼamachasim,
  !
  
  Destino frowned - mä jisk"achawi, .
  ¡Jan amuyt"asisaw Awki Markamar luqtawaytaxa!
  Pusinakax jichhat uksarux ch"iyjasipxiwa,
  ¡Ukampis suytʼäwix llakisiñaruw atipjayi!
  
  Ukat Pachamaman chuymanakapanx patak maranakanwa, .
  ¡Kunjamsa uka horasajj nayranakaj nayraqatan qhantʼäna!
  Jichhax nayan himnox q'ucht'ä,
  ¡Tata Markax jiwasampiw kusisita!
  Dracma kullakajj Cristot parlkäna ukhajja, ñikʼutap chʼoqtʼasïna ukat chuym chʼalljjtayasïna, ukampis ukhamäkchïnsa, qʼochtʼarakïnwa. Imill wawanakan arunakapax sapa kutiw ritmo mayjt"ayasïna, ukatx congelatäxänwa, ukatx jan ukasti, inflamación ukhamaw tukuwayxäna. Jupanakajj jupanakpachas istʼañsa wal gustapjjerïna, jupanakan tʼijtʼir amuyunakapsa wali askit uñjapjjerïna.
  Elizabeth kullakajj mä akatjamatwa uka qʼochuñ jarkʼäna:
  - Jumax yatisktawa, nayax jiwasan alayasanx sarnaqañ uñjta.
  Dracma kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Nayax ukhamarakiw jikxatta.
  Imill wawanakax piloto ukar kutt"apxäna.
  - Jiwasaxa ataque ukankapxtanwa.
  Jupax jan amuytʼasisaw akham säna:
  - Ukhamajj ¿kunas! - Jiwasaxa mä ametralladora ukakiw utjistu, ukhamata avión ukan pesajep jisk"achañataki, pesaje ukax juk"akiw.
  - ¡Ukhamaxa aka lurañawa! - Dracmax armaruw jaltawayxäna ukat apuntarakïna. - ¡Uñisirixa janiwa usuchjatäkaniti!
  Ninfa imillax nina nakhantayatayna. Ametralladorajj plomot lurat balanakampiw chʼalljjtäna. Kunjamsa uñisiri nuwasir jaqin chuymapax nina nakhantäna uk Isabelax amuyasïnwa.
  - Ukat jupax aka chiqar puriñ atipjatayna. Ukham jan puriñjam alturaru. - Piloto ukaxa amuyataynawa. - Ukaxa janiwa fantaskiti.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Nayaxa janiwa alucinacionanakaxa utjkituti.
  - ¡Ukampis kuna kinksanakax utjiwa! - Isabel kullakaxa larusisaw säna.
  - ¡Uñtapxam khitis Parlaski! - Drachma kullakaxa masiparuxa nayraparuwa ch"allt"añ yant"äna, ukampisa amparapampiwa katxarutayna.
  Uka rubiox akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jan jaytanukupxamti!
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Janiw kayunakamar libre rienda churañakiti!
  Imill wawanakax mä juk"a ch"axwapxäna, khitis juk"amp ch"amanïpacha uk yatxatasa. Ch"axwawix mä niya igualdad de fuerzas ukaw uñacht"ayawayi. Uka amigonakax samarañ tukuyasax wasitatwa yänakap uñakipapxäna, jukʼampisa artefactonakan perlas ukanakap uñakipapxäna.
  Elisabetajj Taqe Chʼamani Diosar amuytʼayasaw mayisïna:
  - Aka qalanakaxa, jumana munañamampi lurata, jani qullan ch"axwawina, taqi jaqina askipataki ch"axwañanxa pantjasiñapataki. Ukat nayraqatax Tayka Markasan askipataki.
  Uka avionajj Canal sat cheqat makhatasisaw mä jukʼa saraqanïna. Pilotojj akham sasaw mayïna:
  - Ukat jichhaxa jumaxa mä ajlliwiwa. Jumatix equiponakamar atinisista ukhaxa, jichhax saltañamawa, jan ukhamäkanixa, nayax juk"amp jisk"aruw saraskä.
  - ¡Walikiwa! - Elizabeth kullakaxa botas uchasisa säna, ukampisa masipaxa jani zapato uchasitap uñjasaxa, mayampi apsuwayxäna, ukhamata wakischi ukhaxa, q"ala kayu ch"akhanakapampi apnaqañapataki. - ¡Jiwasax qhispiñäniwa!
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - ¿Kunatsa risqinak apsuñaxa? Inas akan jach"a alturat ch"axwirinakax utjchispa, ukat janiw chiqäkiti, janiw ch"axwañax utjkaniti. Ukampis oxígeno manq"at pist"añax jiwasatakix janiw axsarañjamäkiti, ¡fisiología jiwasax niyas perfecto ukhamawa!
  Pilotojj akham sasaw mayïna:
  - ¡Ukhamaxa saltañawa!
  Imill wawanakax sapürut sipans juk"amp jisk"a paracaidistanakampi k"acha mochilanak jaquntapxäna.
  Jupanakax jaltxapxäna ukat jaltxapxäna. Nayrïr chiqax jallu qallta phaxsinx modo de vuelo libre ukanw lurasiñapäna. Imill wawanakax mä rarefied, congelado thaya chiqan jikxatasipxäna. Pulmonanakajas pʼakjaskaspa ukat nayranakajas pʼeqejat mistunispa ukhamänwa . Ukat lazojj kunkajaruw chʼalljjtäna. Imill wawanakax juk"akiw sarnaqañ yant"apxäna, juk"a thaya manq"apxäna. Ukatxa samsuñatakiw ch"amachasipxta, qullu laq"unakjamaw lurapxta, bronquios ukan pata tuqip apnaqasa.
  Kunawsatix atmosfera ukax juk"amp denso ukhamaw tukuwayxäna ukat jaquqaniñax juk"amp juk"ampiw jilxattawayi , Drachmax mä ch"amakt"at arumpiw säna:
  "Janiw yatkayätti, mä vacío ukaw wali llakisiñatakïspa" sasa.
  Elisabetajj wali musphataw akham säna:
  - ¿Janit mä cámara de vacío ukan uñakipapktam?
  Condesa ninfa ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Jisa, ukham utjatayna. Ukampis kunjamatsa artificial ukhamawa, qalltanx nayax axsararaktwa.
  Uka rubio terminador ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Nayax pachparaki! Janipuniw nayrajj ukham alturat saltʼirïkti. Taqi kunat sipansa, pä tunk phisqhan kilómetros ukch"akiwa.
  Dracma kullakajj amuyuparjam jan amuytʼasisaw akham säna:
  - Janiwa kunasa.
  Imill wawanakax juk"amp ch"amampiw sarnaqañ qalltapxäna, quqa taypin chiqaw uraqir puriñ yant"apxäna. Janipuniw paracaidistanak apnaqapkänti, amuyataxa, mä sanu jallu abrigox sum uraqir puriñatakikix wakisispa sasaw amuyapxäna. Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Jilapachaxa, mä paracaidista ukaxa mä juk"a pesaje ukhamawa.
  Dracma kullakajj akham sasaw akham säna:
  - Uraqir puriñkamaw imt"añäni.
  Quqa taypin uraqir puriñax wali ch"amapunïnwa, Elizabeth kullakax q"ala kayumpiw mä ch"iyar ramaruw ch"allt"äna, ukampis janiw ukx yäqkänti.
  Uka rubiox akham sasaw jach"at arsüna:
  - Janiwa jach"a lurawixa, scout ukaxa llakinaka aguantañapawa.
  Dracma kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Tolerar, ukampisa janiwa amuyumpi thaqhañakiti. Ukampis jumanakax iyawsirinakax wali yantʼanak thaqhañax wali uñtʼatawa.
  
  Elizabeth kullakajj wali amuytʼasisaw akham säna:
  - Kunatsa wakicht"asiñama wakisi. Ukat jichhax camuflaje ukar mayjt"ayañ iwxt"apxsma. Mä t"aqhisiyat ch"iyar warmin zapatonakap uchañ pachaw purini.
  Imill wawanakax jan kuna jan walt"äwin maquillaje uchasipxi, janchipan coloranakap mayjt"ayasa. Jichhax wali kusiskañ ch"iyara warmiruw tukuwayxi, nayranakapas mayjt"ayatarakiwa.
  Ukampis qhipïrix munañapampiw lurasispa, jan químicos ukanakampi.
  Uka qhipatsti quqa taypin t"ijtxañ qalltawaytanxa. Imill wawanakax jank"akiw sarxapxäna. Aka chiqanwa thakiru purinipxäna. Jichhajj transporte apsuñaw wakisïna.
  "Línea de frente ukarux wali jayaruw puri, ukatx janiw sinti amuyt"asipkiti sasaw amuyta". - Drachmaxa sataynawa.
  Thakhix janiw sinti jach"äkänti, jan ukasti sumaw jikxatasïna. Alaxpachax ch"amaka, típico británico pacha.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Richard the Lionheart ukat Sherlock Holmes ukanakan markan jikxatasiñax wali askiwa. Uraqpachanx juk"amp progresista ukat, paradójicamente, pachpa pachanx conservador marka.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Gran Bretaña markax mä jach"a imperio ukhamawa. Ukajj wali jachʼäkäna ukhajja, Rusia markankir Imperiot sipansa jukʼamp jachʼänwa. Jila partejja, jichha tiemponjja, Rusia markajj Stalin chachan qhepa maranakapanwa ukat Nayrïr Jachʼa Chʼajjwäwi janïr purinkipansa jukʼamp chʼamanïjjänwa.
  Elizabeth kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - Nayrïr Jach"a Ch"axwäwix mä ch"aman gobiernon jan utjatapatw chhaqhawayi. Zar chachajj janiw Stalin ukhamäñapäkiti. Catalina Segunda kullakajj mä jukʼa llampʼu chuyman apnaqirirakïnwa, ukampis Turquía markan pä chʼajjwäwipanwa atiptʼäna, ukat Polonia markaruw tʼaqanuqäna. Chiqansa, uka equipo pachpax janiw lurañap phuqkänti.
  Condesa-nimfax akham sasaw iyaw satayna:
  - Jisa, uka equipox janiw Nicolás wila masitakix wakiskänti. Catalinax mä galaxia taqpach comandantenakanïnwa, estadistanakanïnwa, ukampis Nicolás chachax Stolypin ukanïnwa, ukat jiwayatäxänwa.
  Uka rubio ch"axwirix akham sasaw saraki:
  - Brusilov jupax wali ch"aman irpiriwa. Wali llakiskañawa janiw taqpach generalanakax ukhamäpkänti. Yämas Kuropatkin markanwa. Taqi kunat sipansa, jupax axsarir jaqïnwa, jichha tiempon nuwasiñanakxa janiw sum amuykänti. Japón markar atiptʼasajja, Iván el Terrible sat chachajj ukham comandanteruw chʼakkataspäna.
  Dracmajj amuytʼasisaw akham säna:
  - Zhukov jupax nayratpachaw ch"amanïtayna. Jupax pä tunk payan pachanx juk"amp uñt"at político ukhamawa. Wali wilampiw atipjatayna sapkchïnsa.
  Elizabeth kullakajj qʼala kayunakap charconak taypin chʼalljjtayasaw chʼalljjtayat phuchʼunak jiltayasajj qhanañchañajj wakisi sasaw amuyäna:
  - Alemanes jupanakax mä atiniskañ, suma ch"amanchata arxatäwinkapxatap amuyt"asax wali ch"amaw juk"a wila masimp p"akintañaxa. Ukat taqpachanx, qhipa uñakipt"asax yatiñanix jasakiwa. Ukampis amtañani, Berlín markan juk"amp ch"aman arxatäwip p"akintasa, Zhukov jupax pä semananw uk lurañ atipxatayna. ¿Janit akax mä aski lurawixa?
  Condesa ninfax lakap ch"allxtayäna:
  - Iyawsaña! Ukat uka nuwasiñax qhiphartʼayasispäna ukhaxa, jukʼamp jan waltʼäwinakax utjaspawa.
  Uka rubio ch"axwirix akham sasaw sist"äna:
  - Scumbags jupanakax Zhukov juparux jan walinak lurañ yant'apxi . Yamas Suvorov- Rezun sat traidor ukat espía sat chachajj jupat kʼarinak qellqäna.
  Dracma kullakajj akham sasaw arsüna:
  - ¡ Rezun ! Jiwasax kutt"aniñäni, mä operación lurañäni, Rezun-arux Inglaterra markat secuestrañäni ukat Rusia markar puriyañäni. Jupajj carcelan tiempow qheparani ukat jukʼamp yatiñanirakïniwa.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Jisa, ukat ukham q"añunakaw yuripxi. Sañäni, traicionirinakarojj janiw amuyañjamäkiti. Kunas jan walïki mä KGB mayor ukan URSS markan .
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw arnaqasïna:
  - Nayax amuyta, ukax yaqha tuqitwa.
  Uka rubio espía ukax chiqaparuw arsuwayi:
  - Ukhampuni! Gran Bretaña markan jakañax janiw URSS markat sipansa jukʼamp askïkiti.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Ukat juk"amp askïkchisa, janiw traidores ukanakatakikiti. Chiqansa, dueñonakas janiw ukham jaqinakarux munapkiti, taqi askinak jikxatapkchisa.
  Imill wawanakax ch"amakaruw uñch"ukipxäna. Jachʼa thakejj janiw sinti chʼamäkänti. Janiw khitis jutkänti, imillanakax aburritäpxänwa.
  Dracma kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  - Walikiwa kunsa lurañäni?
  - Mä jach"a thaki juk"ampi ch"amanchaña thaqhañäni. - Elizabeth kullakaxa amuyt"ayiwa.
  Thayax thayt"anxänwa ukatx quqanakan ch"iwinakapax sarnaqäna, mä juk"a ch"amanchasipxäna, uka amtar yanapt"añatakis ukhama.
  - ¿Kuns Sherlock Holmes jupax aka situación ukanx amuyt"ayaspa? - Dracma kullakaxa sawkasisaw jiskt"äna.
  - ¡Recurso ukaxa método de deducción ukaru! - Isabel kullakaxa jaysataynawa.
  Imill wawanakaxa jach"a thaki chika taypiru mistusaw muxsañchapxäna. Chiqansa, zapatonak uchasipxi, ukhamat jan sinti suma uñnaqtʼan tawaqur uñtat kayunakap uñachtʼayañataki. Uka thujsapat amuytʼasaxa, urux mä convoy autonakaw aka chiqat pasapxäna. Infantería ukan ch"axwañ autos ukat blindados portadores, mä pä autos ukat pista ukan chimpunakapat amuyt"asax mä tank k"achachata.
  - Jisa, akanxa jilxatatarakïnwa. - sasaw Dracma kullakajj säna. - Tanque ukaxa, k"acha imprentanakatxa, pusi tunka payani tonelada pesa, kimsa pista ukani. Akax mä específico ukhamawa.
  - ¡Janiwa chiqpachansa! Tanque semimedio ukax janiw Red Cromwell ukar uñtaskiti, ukax suxta tunk paqallqun tonelada ukaniwa ukatx patak pä tunk milímetros ukan pistola ukaniwa, ukax llätunk tunk calibre ukamp armat ukhamawa. - Elizabeth kullakaxa siwa. - Ukhamarus aka tank apnaqirix Mobil ukx fuma ukat ch"iqa amparanirakiwa.
  Condesa Ninfa ukax pächasïnwa:
  - Qhipa arsuwixa ch"axwañawa.
  Uka rubio scout ukax akham sasaw arsuwayi:
  - Kunata! Jichha tankinakax janiw joysticks ukankiti, ukhamax juk"amp ch"aman amparampi juk"amp ch"amanchañ costumbre ukax saräwin calidad ukaruw jan walt"ayi.
  - Jisa, nayaxa wali palanca apsuñ munta. - Drachma kullakaxa cigarro ch"uqixa bota americana puntapampiwa apthapitayna ukatxa lakaparu jaquntatayna. - ¡Ugh! Ukajj wali llakkañawa. Uka cigarronakajj wali muspharkañawa.
  Elizabeth kullakajj jankʼakiw iyaw säna:
  - Inasa! Jilapachax jiwasan akapachax crap ukamp phuqhantatänwa , ukhamax janiw lakam phuqt"ayañamäkiti.
  Imill wawanakaxa thakina k"achata sarnaqapxiritayna, ukxaruxa juk"ata juk"ata sarapxäna. Jichhax mä cruce thakhin jikxatasipxi. Uka jakʼanjja, mä chequeo ukaw utjäna, ukatwa ukar muyuntañajäna.
  Seguridad ukax janiw sinti jach"äkänti, niya pä tunk jaqinakaw utjäna, ukampis janiw sinti ch"axwañ munkti.
  Imill wawanakax wali jayaruw makhatapxäna. Ukat jukʼamp lurañ amtampiw parltʼañ qalltapjjäna.
  - Jiwasaxa columna ukarux atacañasawa. - Elizabeth kullakaxa amuyt"ayiwa.
  Dracma kullakajj mä akatjamatwa akham säna:
  - ¡Jan wali qhuru ukat wila masinaka!
  Uka blonde kullakajj akham sasaw muspharäna:
  - Ukat ¿kunas yaqhaxa!? Ukat ¿kunapachas Diosar jan iyawsir jaqix pacifistaruw tukuwayi?
  Uka ataque jan yäqasa, ninfa condesax akham sänwa:
  - ¡Nayaw voto churapxañamatak iwxt"apxsma!
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - ¿Janit jumax mä chhaqt"at bala ajjsarkta?
  Dracma kullakajj samarañampiw akham säna:
  - Janiw imill wawanakarux chuym ust"ayañ atinapkaniti, ukat ch"iyara jaqinakas ukhamaraki.
  Uka rubio scout ukax samañapanx akham sasaw arsüna:
  - Walikiwa, ¡mä risgo apsuñäni!
  Linternampi qhantʼayasisa ukat ñikʼutanakap sum chʼalljjtayasisajj uka imill wawanakajj thakin saytʼasipjjäna. Jupanakajj wali atinisisaw jikjjatasipjjäna.
  - ¡Jiwasan misión ukax phuqhasiniwa! - Isabel kullakaxa siwa.
  Muspharkañawa, mä pä columnanakaw autot sarapxäna, janiw kuna ch"iyar imill wawanakarux voto churapkänti.
  Dracmajj colerarakïnwa:
  - ¿Kunas jupanakaxa, taqi eunucos?
  - ¡Inas jupanakax estresatäpxchispa! - Elizabeth kullakaxa siwa.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Walikiwa, uñjañäni.
  Imill wawanakax suyt"añ qalltapxäna, ukat mä samarañaw utjäna. Niya pä alwa horasäjjänwa, uka horasajj autonakajj saytʼatäjjänwa.
  kayumpiwa markaru saraspa . - Elizabeth kullakaxa amuyt"ayiwa.
  Dracma kullakajj pächasisaw akham säna:
  - ¡Suma amuyt"awi! Ukhamajj jiwasatak sumankthapiñajj chʼamakïniwa.
  Uka rubio espía chachajj akham sasaw amuytʼasir arunak arsüna:
  - Ukatxa, nayan amuyt"atajax janiw ukhamäkiti, Londres ukham jach"a markanx chhaqhañax jasakiwa. Yämas jiwasanakjam ch"iyar jaqinakax.
  - ¡Supayax infiernon imantatawa, ukat tatakurax mä parroquianon bolsillupankiwa! - Drachma kullakaxa sawkasitaynawa.
  Elisabetajj jiskʼachasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  "¡Pʼeqemax jan wali yänakampi phuqantatawa, ¡chiqpachansa mä saxrakïtawa!"
  - Kunjamasa arsuña. Supayax ch"iyar ñik"utaniwa - tatakurax almaniwa! - Dracma kullakaxa amuyataynawa.
  Uka rubio warmix akham sasaw uñch"ukisïna:
  - Ukampis janiw taqinix jach"a sacerdotenakanïpkiti, angela almampi.
  Condesa ninfax akham sasaw jaysäna:
  - Excepción ukaxa kamachina qhananchatakiwa.
  Imill wawanakax mä juk"a ch"axwapxirïna, nayraqatax chika amparanakapampi, índice amparanakapampi, ukatx cruzar cruzar .
  Jakhunakax junt"uchasxänwa, ukampis kuna askinakas utji ukx janiw uñt"ayañjamäkänti. Elizabeth kullakajj ajedrez anattʼañwa ewjjtʼäna.
  - Jiwasaxa bolsillos ukaniwa , ch"axwaraksnawa.
  Imill wawanakax anatt"añ amtapxäna ukat chimpunak wakicht"apxäna. Elizabeth kullakax sicilia markan arxatäwip ch"iyar jaqimpiw ajlliwayi. Anatañax wali ch"ullqhi ukhamarak walja ataques ukanakampiw tukuwayi, ukampis tukuyañatakix taqi kunas mä p"akjata, igualat tukuyat anatäwimpiw tukuyäna.
  Drachma jupax jaya pachaw mä sorteo uñt"ayañ jan munkänti, Karpov jan ukax Carleson ukan estilo ukarjam kuns jikxatañ yant"äna. Jilapachax aka imill wawax kunayman tuqit atipt"añ munatapat uñt"atawa.
  Uka anatt"awix mä machaq convoy uñstatapatw jark"ata. Panpachani suma uñnaqt"aninakaxa anataña sayt"ayapxäna ukatxa voto churañ qalltapxäna.
  Mä akatjamatwa pä camionanakajj saytʼasipjjäna, ukat fuerzas especiales ukankir soldadonakajj mistunipjjäna. Jupanakajj Elisabetampiru, Dracmampiruw pistolanakap uñachtʼayapjjäna.
  Mä warariw ist"asïna:
  - ¿Khitinakas jupanakaxa ukata kunsa munapxtaxa?
  Imill wawanakax mä arukiw jaysapxäna :
  - Jiwasax oficiales de fuerzas especiales Gili ukat Mary ukanakawa, mä operativo partidos ukanakar contra lurapxta ukat mä juk"a qhipharuw jaquqanipxta .
  Mä warmin ajanupax coronel de fuerzas especiales ukan epauletonakapan cabinapat mistunïna.
  Mä jan iyawsañjam aruw ist"asïna:
  -Kuna partidunakarus ch"axwapxtaxa?
  - ¡Ajjsarañ muniri jaqinaka ! Lev sat grupot jutiriwa. - Isabel kullakaxa siwa. "Chiqansa janiw chiqpachapun yatkänti, ukampis Gran Bretaña markanxa ukham tamax utjaspawa sasaw suyäna".
  Warmi coronelax akham sasaw arnaqasïna:
  - Janq"u Leona. ¡Ukajj wali jachʼawa! Ajjsarkañ waynanakawa. Ukampis jumanakax fresco uñnaqt'anïpxtawa.
  - ¿Kunatsa jawq"jatäñasa ? - Dracma ukaxa janiwa sañ munkiti.
  Mä postet mä posteru, .
  Janiw jukʼamp chʼamani ejercitojj utjkiti
  Colerasiñampiw nuwastanjja
  ¡Jaqinakan kusisiñapataki!
  
  Ukat Stalin jupax mä falcon ch"iwipawa,
  ¡Qhanax suyt"äwi churaraki!
  Mä acero martillomp jawqʼjatapa, .
  ¡Alwajj qhantʼistaniwa!
  
  Ch"amakan jan wali ch"amapa, .
  ¡Iyawsäwin escudopajj janiw mantañjamäkiti!
  América markax libre, .
  ¡Jiwasax jarkʼaqasiñwa chʼamachasiñäni!
  Dracmampi Elisabetampejj qʼochupjjäna. Opera tuqit wali suma arunakapax mä orquesta ukhamänwa. Fuerzas especiales ukan ch"axwirinakax sayt"asipxäna.
  Pä warmiw qunt"asipxäna. Jupanakax janiw kimsa tunk jilanïpkänti, ch"iyara, jan ukax juk"ampirus marrón, EE.UU. markanx juk"ampirus Nueva York markanx ch"iyar jaqinakax juk"amp k"achawa. Ukat ñikʼutanakap naranja colorampiw tintayapjjerïna.
  Coronel ukat teniente coronel jupanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa, lik"ïpkchisa, qhanaw ch"aman nuwasirinakäpxatapa. Elisabetampi Dracmampix jachʼa amparanakap laykux wali chʼamanikïpkaspas ukhamaw sapxañapa.
  Warmi oficialanakax akham sasaw qhuruchasïna:
  - Walikiwa, qhanawa jumaxa jiwasanakiwa. ¿Kuna documentonakas utji?
  - Ukhampuni! - Isabel kullakaxa jaysataynawa, mä papil ayxatasa.
  ksivu ukarux ch'allt'arakitaynawa .
  - ¡Taqi kunasa wali ch"amawa!
  Uka chʼiyjat documentonakaruw mä jukʼa uñchʼukïna. Chiqpach jaqinakäpxänwa, jiwat imill wawanakat apsutäpxänwa, ukat mä jukʼa chʼiyjatäpxänwa, ukhamat jan pächasiñataki.
  Mä satisfecho aruw akham säna:
  - Walikiwa, qunt"asipxasmawa, jumanakaxa típicas americana warminakawa.
  Drachma kullakaxa comando jaqiruxa amparapampiwa señas uñacht"ayäna, ajanuparuxa ch"allt"äna.
  - Suma wayna.
  Imill wawanakax jank"akiw autot jaltxapxäna.
  Ukajj mä blindat autopunïnwa, ladonakapanjja pä ametralladoranakaw utjäna. Infantería ukar apañatakix mä medio conveniente ukhamawa. Imill wawanakax wali kusisitaw chhuxriñchjapxäna, kunapachatix chachanakan amparanakapamp janchipar llamkt"atap amuyapxäna. Uka manqhanxa chacha warminakas utjarakïnwa. Jupanakajj janiw pächasipkänti, maynit maynikamaw jampʼattʼasipjjäna.
  Elizabeth kullakajj kuns sillpʼirïna. Jilapachax ch"iyar jaqinakax mä sexualidad especial ukanipxi. Ukanakax fuerzas especiales ukanakawa, ukat ch"aman, q"uma jariqat janchinakatx mä específico thujsaw juti, pusi manq"añanak manq"irinakar uñtasita. Ukajj munañwa chʼamañchi ukat chʼamañchtʼaraki. Imill wawax amparanakap jayarst"ayañ yant"i, ukampis waynanakaw ukax mä elemento de un juego de amor ukhamak uñjapxi. Aka ch"iyar jaqix munañaniw lakapar jamp"att"i, maynin amparanakapax chuchup kusisiyaraki. Dracma kullakajj jukʼamp munäna. Jachʼa waynar ajllisajj , juparuw chʼoqtʼasïna. Voluptuoso jach"a jach"a tukuñanakax ist"asi.
  Coronel chachajj jupanakan ikintasiñap jarkʼäna:
  - ¿Kunas akaxa, mä prostituta utaxa? ¿Janiw jukʼamp aguantañjamäkiti? Londres markaruw puriñäni ukat ukan samartʼañäni. Mä blast lurañani .
  Elizabeth kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼäna:
  - Ukhamawa, ¡akanxa indecentewa!
  Warmi coronelax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Decencia ukaxa mä burguesa amuyt"awiwa!
  - Ukhampuni! Ukampis decencia proletaria ukax utjarakiwa. - Elizabeth kullakaxa amuyataynawa. - Código moral ukaxa mä comunista jaqina luratawa.
  - Jisa, ukhama utjiwa. Ukampis filankir mä warmix janiw digno waynanakarux jan iyawsañapäkiti. Yämas guerran heroes ukanaka. - Coronel jupax pechopan quri warawara uñacht"ayäna.
  - Walikiwa, ukaxa chiqapawa! - Isabel kullakaxa iyaw sataynawa. - Ukampisa chhijllañataki derecho ukaxa warminakiwa.
  - Naya pachpaw amtä, walja heroes ukanakat kawkïris ajlliñäni. - Dracma kullakaxa iyaw sataynawa. - Jan ukaxa inasa kimsaxa mä kutixa. ¡Akax nayatakix juk"amp kusiskañawa, ukat janiw khitis waynanakat chuym ust"ayatäkiti!
  Warmi coronelax akham sasaw arsüna:
  - Jumanakaxa, uñjtwa, junt"u imillanakäpxtawa, ukampisa nuwasïwinxa kunjamasa! Jilapachax jiwasan destacamento ukax Londres markar sarañ thakin mä ayllun sayt"añapawa. Janq"u León tamankir mä p"iqinchiriw ukanx utji, juparux irpañamawa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - ¡Janiw sañjamakiti!
  Dracma kullakajj akham sänwa :
  - Nayaxa nuwasïwinxa mä uywawa.
  Warmi coronelax wali ch"ullqhi arumpiw säna:
  - Jilapachaxa janiwa kuna ch"axwañas utjkaniti. Uka markankir comunistanakaw yanaptʼapjjetäna.
  - Fuerzas locales ukar atinisiñax revolución ukan suma sartawipawa, kunjamtix Lenin jupax siskän ukhama. - Elizabeth kullakaxa amuyataynawa. - Ukasti, jiwasax aynacht"ayarakistaniwa.
  Ch"iyara warmixa akham sänwa:
  - Kunjamasa arsuña. Chʼaxwañat sipansa, yaqha kusiskañaw utjaraki.
  Uka blondex akham jiskt"äna:
  - Ukhama?
  Warmi coronelax phuqt"at lakap ch"allxtayäna:
  - Pachpa t"aqhisiña.
  - ¡Waw, akax wali muspharkañawa! - Drachmaxa sataynawa.
  Munañani ch"iyara warmixa akham sasaw jach"at arsüna:
  - Janiwa kunasa ukhama ist"kätati. Mä warmin wararitap istʼañax kunja sumas uk yattawa. Jan ukax k"umara waynax jacht"asi.
  Condesa Ninfa ukax akham sänwa:
  - Jiwasaxa amuyt"araksnawa.
  Ukat lakap ch"allxtayasïna, kunjams mä suma uñnaqt"an, musculoso waynax q"illu ñik"utani ukat jan axsart"ir ñik"utani - Apolo ukham - t"aqhisiyata ukat t"aqhisiyata uk amuyt"asa.
  Ukat panpachaniw imill wawanakax apthapipxäna ukat coro ukan q'uchupxäna:
  Uraqpachan ch'axwirinaka - Komsomol ch'axwirinaka,
  Qullan Awki markan jach'añchäwipatakiw ch'axwapxta...
  Janiw Fuhrer- bastard AWOL, .
  ¡Wiñay Rusia jumanakampïñäni!
  
  Qullan banderax jiwasanakxarux qhant'iwa,
  Ukat jach"a Stalin, jupax jiwasatakix thakhi qhant"ayawayitu...
  Awki Markax wiñayataki jiwasampïpan,
  ¡Cristox Komsomol ukarux uka jach"a lurañ amtar puriñapatakiw ch"amanchawayi!
  
  Wiñay Tayka, ch"amani, qhispiyat...
  patak maranakan yanapt"awiwa ...
  Legal ch"ama, jaqinakan iyawsäwipa - .
  ¡Chiqpachansa, ¡mä jan chʼamäki uka jaqix mayachtʼatäñatakiw saytʼi!
  
  Janiwa Lenin utjkiti, iyawsapxita, akapachanxa juk"ampi yatiñani jaqiwa utji,
  Ukat Stalin jupax mä jach"a, suma águila...
  Ukat awkinakasampi chikaw juk'amp ch'amanïñäni,
  ¡Unión de Naciones Rojas ukax jach"a kankañ jikxatawayi!
  
  Jiwasax jan axsarasaw jan wali fascismo ukampix ch"axwapxtanxa,
  p"iqipax khuchhurata, iyawsapxita...
  Ukat comunismo ukamp sumankañax markanx lurasiskaniwa,
  wila wartʼat mä animalaw atipjatäna!
  
  Jaqinakan sutipxaru, Komsomol ch"axwirinakax,
  Jupanakax q"ala kayukiw ch"uqi taypin jan axsaras t"ijtapxi...
  Fascismo ukax janiw k"arinakamp, k"arinakamp, .
  ¡Rusia Diosax amparapampiw t"unjani!
  
  Kunawsatix Berlín markan vigas ukan sarnaqapktan ukhaxa
  Imill wawanakan botas ukanakax inti jalsun lliphipi...
  Banderax Pachamamar ninamp nakhantayatäniwa,
  ¡Ukat uñisirinakasajj janipuniw nuwantapkistaniti!
  
  Iyawsapxita, Pachamamarux pä quta thiyaruw jaljañäni,
  Jan tukuskir munasiñ quta churañäni - .
  Jach"a, qullan América markan banderap manqhanxa,
  Jumax uñisirinakan caballero ukhamätawa, Sansón ukham, ¡juparux ch"iyjañamawa!
  . 8 JAQTHAPI.
  Kali Diosan palaciopanxa, kusist"añanaka ukat pachpa pachanx wali axsarkañ kusist"añanakaw sarantaskakïna.
  Jichha kutix Artemisax juk"amp jach"a ukat atipt"asiñ ch"axwäwimpiw nuwasiñapäna. Janiw kunjamtï sazonado duendex jisk"a, chika q"ala jan isin ukat q"ala kayuni yuqall wawanakar jaquntaski ukhamäkiti.
  Kali diosax jichhakamax yuqall wawanakarux qhispiyawayiwa. Ukampis wali jawqʼjapxañapatakiw mayïna. Ukhamat wayn tawaqu esclavonakax jan samarañapataki. Ukat yuqall wawanakax qhipa kayunakaparuw jaquntatäpxäna, amparanakap qhipäxar chint"ata. Ukat suma esclavo imillanakax jan wali wawa esclavonakarux sauce ramanakampiw jawq"japxäna. Ukat chuym usuyasi, ukat jiwañkamaw tornillompi uchasma.
  Ukampis Artemis sat duendejj kuna jan walinaksa nuwasiñatakïnwa.
  Jan wali Diosa Kali ukax arunakap phuqhawayi.
  Ukat Tyrannosaurus rex sat mä wawaw Arena sat cheqar jaltawayjjäna. Alturapax pusi metros ukch"a sumapunïnwa, ukampirus dinosaurio kastat mä waynakïskchïnsa. Ukat mä jilïr tiranosaurus ukax mä suma pä tunk metros ukch"aruw purispa.
  Kali diosax amparanakap ch"allt"asisaw akham säna:
  - Walikiwa, ¿Artemisa? ¡Jichhax jakäwimatakix ch"axwañamawa!
  Uka duendex marqués sutimp uñt"atarakiwa, qunqurt"asisaw akham jaysäna :
  - ¡Pä jiwañaxa janiwa utjkaspati, ukampisa jumasa janiwa mä jiwatatxa jithiqtkasmati!
  Kali diosax q"ala kayunakap ch"allxtayäna ukat mä cúpula ukaw mä par gladiador nuwasirinakar muyuntat uñstäna. Ukhamat kunas pasaspa , tiranosauro wawax janiw khiti invitadonakarus t"unjañatakis ni ch"iyjañatakis.
  Uka cúpulajj qhanaw uñjasïna, ukat nuwasiñajj qhanänwa. Mä jach"a ukat wali qhuru laq"ux jank"akiw marqués de duende ukarux atacatayna. Ukampis Artemisax pä ch"ullqhi espadanakampiw saltañ chiqat sarxäna, ukat tiranosauro sat animalan ñik"utapsa ch"iyjañs atipjarakïna. Chiqansa, tiranosauro sat animalan escamapax thithiwa ukat janiw jasakix p"akjañjamäkiti. Ukampis wila-marrón fondot qhana rayajj utjaskakïnwa.
  Kali diosax akham sänwa:
  - Intriga ukaw utji, ukax nayatakix juk"amp askiwa. Jutapxam, nuwasipxam, ukat uka uywax, chiqpachansa, janiw imill wawarux khuyapt"aykaniti, ukampis imill wawax janiw uka uywarux khuyapt"aykaniti.
  Troll King ukax akham sasaw qhanañcht"i:
  "¡Marqués Artemis ukham jachʼa gladiadorajj jiwani ukhajja, ¡wali phenqʼakïniwa!"
  Uka tuqitxa, jan wali Diosax larusisaw akham sasaw jaysäna:
  - Ukat akax kunjams tarjetax jaquqani! Ukampis kunjamäskpasa, mä suma nuwasïwipunïniwa, ukat wasitatwa amtasiñäni.
  Chiqansa, uka nuwasïwix wali sumapunïnwa. Dinosaurio wawax atacataynawa, ukat Artemisax maniobra ukat esquivarakïnwa, ukat jaysañatakix espadanakapampix jan uñjkayaw rasguñonak luratayna. Jupax nuwasir jaqiwa, wali jach"a jaqiwa sañjamawa. Ukat ukhama jank"akiw.
  Uka burlañ waynax ukat uka pachparakiw Vladimir Terkin oficial de inteligencia ukax wali kusisitaw ukat musphataw ukax uñch"ukipxäna. Tunka payan maranikïkaspas ukhamawa, chiqansa walja waranq maraniwa. Ukat ¿kunsa jan uñjkäna?
  Ukampis aka tuqinx uka espectáculo ukax wali askiwa, ukat imill wawax wali suma saltos, torceduras, saltos ukat saltos ukanakaw uñacht"ayäna.
  Janiw inamayakiti, marqués de duendex gladiadores ukat nuwasirinaka taypin mä warawarawa. Ukat jupax pata tuqinw nuwasi. Tiranosaurio uñisirikiw sinti ch"amani. Leonampi, jan ukax rinocerontempis nuwasiñax jukʼamp facilakiwa. Ukat akax chiqpachapuniwa, mä monstruo ukaw utji. Ukat jach"a, ukat pesaje, ukat wali ch"amani ñik"uta, ukax wali ch"amaw mantañataki.
  Ukat jupar atiptʼañax wali chʼamawa. Ukampis uka espectáculojj wali sumawa. Ukat invitadonakax wali kusisitaw jikxatasipxi. Esclavo yuqallanakax ch"allxtasipxarakïnwa, wawanakapan nayranakapaxa ukham uñjasax kusisiñampiw qhant"äna.
  Terkin jupax uka espectáculo ukarux yatiñ munasaw uñch"ukitayna, ukat uka pachparakiw, jan amuyt"asis jupa pachpatakix, jupan jach"a lurawinakap amtañanakaparuw ch"allt"asïna.
  Uka waynax mä escalera mecánica ukankaskaspas ukhamaw amuyasïna. Jumax juk"at juk"at, jan ukax janis sinti juk"at juk"at juk"at juk"at alayaru. Ukat ukhamatwa mä colerat volcán sat colerat nina naktäwipax alayax phustʼasi. Wali llakitaw phichhantapxätam, ukhamatwa ñikʼutamas qʼal chʼiyjasini ukat janiw qhispiyasiñas utjkaniti.
  Ukat escalera mecánica ukan sarnaqatapax jank"akiw sartaski, ukat nina naktäwin wila lakanakapax niyaw qullqi munañamp ukat wali t"aqhisiñampiw waynan q"ala, qhuru talonanakap liq"i. Suela thiya ñik"utapax wilaruw tuku ukat jisk"a, morado ukat wali t"aqhisiñ ch"akhanakampiw ch"allt"asi.
  Vladimir jupax taqi ch"amapampiw ch"amanchasi, janiw aycha manq"ir nina Gehenna ukar tukuyañ munkiti. Ukampis jan ukasti, sapa fibra almax jank"akiw patat p"akjañatak ch"amachasiski ukat ukan utt"ayasiñataki .... Comunismo?
  Mä akatjamatwa escalera escalerajj congelatäjjäna, ukat scout waynajj mä cohete ukham alayaruw tʼijtjjäna. ¡Qhepatjja, nina nakhantat Gehena markat alajjpacharu ukat horasaruw purini!
  Uka patat sarañ thakix Terkin amuyt"atapat sipanx juk"amp jisk"akiwa. Uka waynax umaruw jaltawayxäna ukat muspharkañ luxus cuartonakaruw jikxatasïna.
  Vladimir Terkin waynax waynäkchïnsa, walja chiqanakaruw sarañ atipxatayna, Ermita ukat Peterhof ukanakaruw saratayna, uka waynax janiw kawkhans ukham muspharkañ qamirïñ uñjkataynati. Ukham muspharkañ uñjäwipunïnwa, janiw mä cuento ukan yatiyañjamäkiti, janirakiw mä plumampis uñt"ayañjamäkiti.
  Taqi kunas wali suma qalanakampi ch"allt"atawa, wali k"ajkir saminakani ukat suma uñnaqt"aninakampi, ukat janiw aka Uraqinx kikipäkiti, ukat ukham amuyt"añax ch"amakiwa. Ukham jach"a jach"a tukuñ amuyt"añatakix Leonardo Da Vinci, jan ukax Raphael ukar uñtasitäñamawa .
  Ukampis palacionjja, kʼajkir suma uñnaqtʼan tawaqow jukʼamp suma uñnaqtʼanïna, ñikʼutapajj intit sipansa jukʼamp kʼajkirïnwa. Jupax chika q"ala jan isin waynarux nayranakap arco iris taqi saminakan qhant"ataw uñch"ukiskäna ukat mä llamp"u arumpiw akham säna:
  - Jumax, uñjtwa, mä ch"amani, jan axsart"ir wayna! ¡Chiqpachansa aka chiqanx ukanak munapxta !
  Vladimir chachajj jan sum amuytʼasisaw qʼala kayunakap chʼalljjtayasïna. Nina nakhantat phichhantat katoqkäna uka qhepatjja, wali valorani pampajj qʼala suelanakan chʼakhanakap wali sum thaytʼayäna ukat kusisit asociacionanakaruw sartayarakïna. Uka scout waynax qhan jiskt"äna:
  - ¿Kawkinsa utji, akanxa?
  Suma uñnaqt"an warmix ajanupan juk"amp jan juchani uñnaqampiw jaysäna:
  - Kunjamatixa kawkhansa? ¡Infiernonjja!
  Terkin jupax sillp"isaw amparanakap ch"allxtayäna:
  - ¡Infiernonxa ukhamarakiw chiqañchäwinakatakix chiqax utji!
  Qillqat reinax juk"amp qhant"äna ukat wali jach"a arunakampiw jaysäna:
  - Walikiwa, ¿kunatsa jumaxa amuyta infierno ukaxa exclusivamente mä t"aqhisiña chiqawa? Chiqansa, infiernox mä yaqha alaxpachawa, ukanx taqi kunas chiqäskapuniwa, kunjamatix aka Uraqinx ukhama, ukat yaqhip pachax juk"amp suma ukat juk"amp sumawa!
  Vladimir jupax jachaqt"asïnwa, suma uñnaqt"an warmin chiqañchäwipax wali k"uchikiw ukat wali munasiñampiw uñtasïna. Maysa tuqitxa, taqe kunatï alaxpachan utjki ukanakax mayj mayjäspawa, ukat manqhapachansa ukhamarakiw mayjäspa. Ukatpï jaqinakax infiernorux sapa kutix pachpa ch"iyar wila pintampi pintapxi? Chiqansa...
  Imill wawax uka waynan jachaqtʼasitap uñjasaxa, suma chuymampiw pʼiqip chʼallxtayäna ukat saskakiwa:
  - Aka manqhanxa walja kunaymana, wali suma cósmico pachanakawa utji. Ukampis yaqhepanjja, uka luratanakajj kutkatasipjjäna, janiw Diosjam yupaychañ munapkänti.
  Vladimir chachajj wali colerata ukat jan artenakwa akham amuytʼayäna:
  - Ukhamajj ¡jupanakar mutuñam apayanim! Jumax lurasmawa - ¡Supaya!
  Uka deslumbrante suma uñnaqt"an tawaqux logicamente aka tuqitx janiw sasaw arsuwayi:
  - Jumax yatisktawa, jiwasax kunayman pachanak lurayirinakätanwa;mä kamachirjamaxa, janiw qhanpachax lurañ yänakarux mantapktanti. Ukhamajj ¡mä wayna, juma pachpaw walja lurañanak lurañama!
  Vladimir chachajj jachaqtʼasisaw lakap chʼalljjtäna:
  - Ukat jumax yatisktawa, wali munasiñawa!
  Janïr waynax tukuykasax yaqha chiqanwa, yaqha pachanwa jikxatasïna. Uka transferenciajj mä ratukiw pasäna. Ukat machaq pachax chiqpachansa muspharkañänwa. Ukatwa nayranakajan mä qhuru chʼaphiw utjäna, ukat jan munkasaw nayranakaj jistʼarañajatak obligatäna.
  Jichhax jupax mä espacial ch"axwäwi taypinkiwa. Mä scout waynaw mä asienton chʼaxwirin pʼiqtʼi, ukat jupa jakʼanxa mä jachʼa nuwasïwiw utji. Walja patak ch"axwañ warawaranakax pä tuqinx voleibol hiperplasmático ukanakamp mayjt"ayasipxi , ukatx Terkin jupa pachpaw uñisiripamp atacatayna.
  Jupan nuwasir uñisiripax mä stingray ukham ch"allt"atawa ukat transparente ukhamawa. Nasa chʼakhanakatjja, coloranakan jawiranakaw tʼijtjjaraki. Vladimir chachan autopax uka ch"axwäwitx muyuntawayi. Wali askiwa, ch"axwiri nayraqatan ch"ama ch"amapax cascada ukat junt"u impacto ukan inerciap chhaqtayi, ukampis waynax tropical wasar pampan junt"u jamp"att"äwip ajanupar jikxatañ atipxatayna.
  Jupax kutt"ayasaw jaysatayna. Ukhamaraki, cuerpox sapakiw irnaqäna ukat concienciat sipansa jukʼamp nayraw irnaqäna.
  Uñisirinakax nayraqatapan chiqap katuqapxäna ukat qhanpach Vladimir qhipäxar mantañ yant"asax liwxatasiñ qalltapxäna.
  Tsarinat , ch"axwañ barcox piraña challwar uñtasitaw kimsa Kaganate cruceros ukanakamp ataque ukar puri. (Uñisirinakat yatiyawix mä impulso telepático ukan uñstawayi , ukax scout waynan p"iqip ch"allt"awayi!).
  Ukajj wali juntʼüjjänwa, ukat jachʼa barcon cascopat muytaskir torreta de ataque ukaruw chʼiyjäna, ukat pʼakjata ukat chʼamaktʼat armaduranakan jiskʼa tʼaqanakapaw jaqoqtañ qalltäna.
  Tunka payan nuwasiñ robotanaka ukat walja jaqir uñtat cosmonauta nuwasirinakax atmósfera ukat vacío ukanakamp mistusaw muyuntapxäna. Wayra pachpaw phallawayäna ukat wali kʼajkirïnwa, cheqpach nina antorchanakaruw jaqontäna. Akax mä imill wawaw ñik"utat sipans ch"uxña, terciopelo pétalos ukaniwa, jupax jisk"a chhuxriñchjasïna ukat congelasïna , mä vela ch"uqiruw tukuwayi.
  Terkin jupax niyaw chuymapar mistuñap jan jikxatkänti, ukampis instintivo ukham reaccionasax mä cargo de aniquilación jiwayir jupar apayañ atipxatayna.
  Ukat nuwasir waynax lakap ch'allxtayäna.
  - ¡Lobos, ¡akax bullshit ukhamawa! ¡Anunakjam jan wali!
  Uka qhepatjja, uka waynajj jan jaytjasir uñisirinakan nuwasïwipat mistuñwa yantʼäna. Vladimir jupax espacio ukan ch"axwawinakan jan experiencianïtapax qhanänwa. Mayj mayj lurañaw wakisïna, ukampis kunjams... Kunjamakitix Terkin jupax intuitivamente uñisirirux jan chiqar jaquntañ yant"äna. Uka waynax kunjams 3014 maran abril phaxsitx armat jilïr jaqinakax arknaqapxäna uk amtasïna. Ukatxa, jakʼankir jaqiruw mä qala apxaruyäna ukat balanakat esquivasaw tʼijtxäna.
  Ukatx chiqpach táctico yatiñaw uñstawayi - jiwañar bigote ukamp jaquntañataki, ukat chuymankipstat warmirux nayrapampix mä guadado ukamp jaytañataki.
  Ukat jichhax waliw jan ch"amanchasir uñisirit qhispiyasiñ puedkänti ukat ch"axwañ atkänti, Vladimir jupax titánico ch"amanchawinak uñacht"ayawaykchisa, ukat ch"axwañ espacial ukan cabinapanx juk"amp juk"ampiw ch"amakt"awayi.
  Ukat Terkin jupax yaqha técnica ukar puriñ amtäna, ukax sallqjañ táctico ukawa. Ukat uka scout waynax jan axsarasaw autop muytayäna, mä carnero yateqasisa. Uka jakthapiwix uñisirinakax axsarayasipxaniw sasaw sapxirïna, ukatx kuna pachatix uñstayatäkan ukjax ¡juparux khuchhuqañax wakisispawa!
  Vladimir chachan p"iqipanx mä q"uchuw ist"asïna:
  "¡Amuyayäta, taqpach delirio ukankaspas ukhama, sarxäwa, usuchjatanakat qarjataw uñjasta!" Ukampis ¡nayan manqhan quntʼatäki ukax ¡ramtʼañ amtawaypachäna!
  Mä jiwayir corriente de hiperplasma khithatawa, .
  ¡Ukat templomarux mä axsarkañ pulsaramp cargañapawa!
  Ukampis uka pachanx masipax jan axsart"irïtap uñacht"ayäna, jan ukax inas uñisirinakax jan bluff ukar saykatañjamätap suyt"arakchïna, ukat mä carnero ukar tukuwayxäna.
  Mä ch"axwawiw utjawayi, ukatx mä super-brillante destello ukaw sapa molécula ukat sapa cuántico uka waynan cuerpoparux umamp phuqhantäna. ¡Ukat manqha chʼamakanwa jikjjatasïta, ukanjja mä jiskʼa ukampis wali ajjsarkañ nina nakhaskir warawaran chʼakhanakapaw nakhantaski!
  Terkin jupax nayranakap ch"amamp jist"aratayna, jan ukax juk"ampirus jist"aratayna. Jupatakixa, warawaranakamp phuqantat alaxpacha uñjkaspas ukhamänwa, ukampis wali qhana ukat kunayman saminakanïnwa, ukat janiw uka alaxpachamp kikip amuytʼañjamäkänti. Ukat jachʼa ukat kʼajkir kʼajkir angelanakajj espadanakampiw alajjpachan saltasipki. Ukatjja, kʼajkir warawaranakajj espada puntapansa amparanakapansa lliphipipjjewa, ukatwa nayranakas manqʼantapjje.
  Musphart"asisaw uka nuwasiri waynax nayranakap jist"aräna, ukat wasitatw Titán Hércules ukan ch"amapampix nayranakap jist"ararakïna. Jïsa, chiqpachansa, mä muspharkañ warawaranakamp phuqantat alfombra uñji, uka alfombrax janiw aka uraqinkirïkänti, uka alfombrax wali jachʼa qhana guirnaldanakampi chʼalltʼatawa. Tunka waranqa wali k"ajkir warawaranakax amuyt"irinakaruw ch"amakt"ayi ukat muspharayi. Cuerpo pachpas mä vacío ukan jalnaqkaspas ukhamänwa, janiw kuna yanaptʼas utjkänti. Uka jan uñjat uñjatajj uka waynaruw wal muspharayäna, ukat mä qhawqha segundonakajj janiw kuns amuyasjjänti, cheqpach jan chikañchasisa.
  Kunapachatï lupʼiñ yatiñajj wasitat jupar kuttʼanjjäna ukhajja, niyaw kunjamsa jikjjatasïna uk apnaqjjäna. Jupan manqhanxa wasitatwa mä qala chiqaw utjäna, uka waynax ch"uxña ch"uxña kayunakapar sayt"añatakiw ch"amachasïna.
  Jupan nayraqatapan uñstki uka uñjawix janiw jan ch"amanïpki ukanakatakikiti, jan ukax waynanakatakis ch"amapax titanio ukar jan juk"amp jisk"akiwa. Qalltanjja, uka boy scout chachajj loqtatäkaspas ukhamwa amuyasïna. Jach"a marka, galaxian capitalapa, - mä aruw jinchujan chhuxriñchjasïna, - Imperio Kaganate, taqi sallqa ukat k"ajkir jach"a kankañapampiw uñstäna.
  Vladimir jupax mecánicamente Ostap Bender jupan arunakap mayamp arsu:
  - Sinti chic - ¡mä idiota ukan imaginación!
  Luxus rascacielos multi kilómetros, jach"a templos walja cúpulas ukat símbolos ukanakax wali aski qalanakampi k"achacht"atawa, jan amuyt"añjam jach"a estatuanaka, cascadas de jardines ukat fuentes, dispositivos luminosos, jach"a carteleras ukanakax phisqa tunk estadios olímpicos ukanakaruw mantaspa ukat juk"ampinaka. Amuyt"añataki, ¡estructuras líquidas de metales ukanakax uñnaqap mayjt"ayi ukat colores ukanakax fabulosos sombras ukanakampiw mayjt"ayasi! Millón millón kunayman saminakani ukat extravagante avionanak yapxatañäni ukhaxa, tunka mayan marani mä waynatakix 21n patak mara qalltanx , ukax janiw kuna límites ukhamäkänti.
  wawajj cheqpach prodigio sasin amuyasksta ukhasa !
  Ukat ukhampachasa janiw ajjsarañajj utjkänti. Wali kusisiñaw utjäna, ukat jan amuyt"kaya kusisiñas utjarakiwa, ukham jan amuyt"kay saminakan k"ajkir k"ajkir uñjasa, ukax amuyt"ir jaqinakan amparapampiw luratäna. Taqi kunas aka metrópoli ukanx jach"a jach"a tukuñamp encantador ukhamaw tukuwayi. Walja inti warawaranakaw alaxpachan qhant"äna. Uka juk"amp qhana rosa-q"illu ch"iyara topacio tinte ukampixa mä k"ajkir alaxpachankir cuerpo, pä ch"uxña, mä ch"uxña ukat pä niya jan uñjkañ cereza-zafiro, ukax natural ukhamawa ukham jach"a qhananxa. Ukampirus, ch"aman qhanax utjkchïnsa , janiw nayranakaj usuchjkituti ukat janiw sinti jan ch"amanïñjam junt"ükänti. Uka thayaxa wali sumawa, mä juk"a thaya thaya thayt"ani.
  paqallq p"iqin jirafa ukar uñtasita, kunayman saminakan ch"akhanakapa ukat kunayman uñnaqani, ukat sillp"i. Uka animalan jinchunakapajja, mä mariposa sat chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiwinakjamaw uka chʼiyar jamachʼin istʼasïna.
  Uka scout waynax akham sasaw arsüna:
  - Ukatxa, ¿kunsa Supayax luraspa? ¡Diosar uñtasita, ukampis jukʼamp kusiskañawa!
  Boy scout ukax niyaw juk"amp kusisitaw sarnaqäna, niyas galope, .
  paqallq color acera sat thakinjja, panqaranakampi, estatuanakampi, walja coloranakan qhantʼir qhananakampi , ukat cristalt lurat azulejonakampi. Q"ala suelanakax wali sumaw jikxatasïna, ukhamaraki, inas, lliphipi, hielo ukham, mä luminiscente uñacht"ayasa, ukampis wali askiwa janiw sinti junt"u uraqir puriykänti. Ukat ukax chuyma ch"allxtayi ukat sillp"iñaruw puriyapxitu. Mä paqallq pʼeqeni jirafajj mä mariposa chʼiwipar uñtat jiñchunakanïnwa, jupajj nayratpach thayaruw sartañ puedjjäna, ukat cangrejor uñtat kayunakapampis ukaruw saraskäna.
  Walja exótico jamach"inakaw t"ijtapxäna. Mä tortuga ch"akhax janchipan utjki uk amuyt"añäni, ukat chuymapax pavo real ukar uñtasitawa , qalanakax diamantenakat sipan juk"amp suma ukat juk"amp k"ajkirjamawa.
  Vladimir jupax amparapampiw amparapamp luqxatäna, chillqt"asisaw akham säna:
  - ¡Khititix kusisitäki ukax larusi, ukat ist"asiwix intiruw purini! ¡Khititï thaqki ukajj jikjjataskakiniwa!
  Taqi kunas aka futurista, chiqpachan cósmico metrópoli ukanx espejo ukham chispi ukat deslumbrante magnífico ukhamänwa, basura ukanakax exóticos animales, laq"unaka, challwanaka ukat jamach"inakan ukham luratänwa. Lakap jistʼarasaw qʼañunak jaqontapjjäna ukhajja, suma chuymampiw yuspärapjjerïna. Kunapachatï Vasily chachajj uka jiskʼa soldadon chʼamaktʼat ukat chʼamaktʼat zapatop jaqontäna ukhajja, mä qʼañut lurat jamachʼiw acera taypit jaltawayjjäna, uma patjjakaspas ukhama. Ukax mä águila p"iqinïnwa, ukampis mä proporcional jach"a chupani, ukat mä berenjena rayas ukan janchipa, kimsa fila ch"uxña pétalos ukanakamp muyuntata. Sapa filajj chʼiyar chʼiyar chʼakhanakan colorapatsa ukat kunjam uñnaqapas mayj mayjänwa, ukat chʼiwinakapajj mä videoclipjam colorampiw sarnaqerïna. Uka plumani ukat uka pachparakiw panqaranakan qʼañu qʼañu jaqix jan uchasiñjam tukut usuchjat zapatonak manqʼantäna, wali sumwa chillqtʼasïna:
  Janiw kunatsa pächasiñampi t"aqhisiyasiñäniti ! ¡Janiw juk"amp jan ch"amani waynanakax taqpach universo ukanx utjxiti! Chiqpach jaqinakax basura jaquntapxi - yaqha jaqin acero jiwayapxi ! ¡ Stalk yaqha jaqiruw jiwayapxi!
  " sat chachar amparap luqtäna ukat amuytʼasisaw akham säna:
  - Jaqixa juk"ampi muspharkañawa, janiwa encantador ukampixa muspharkiti, jan ukasti banal ukampixa muspharkañawa!
  Ukampirus muspharkañawa, jach"a pallapallanakan zapatonakapax ch"amakt"awayiwa, ukat jupa pachpax janiw sinti phichhantat katuqkänti, jisk"a phichhantat sipansa. Ukampis isinakxa janiw sinti jan waltʼayatäkaspas ukhamäkänti, uka suma overolanakax chhaqtawaykchïnsa. Ukampis kunas imatäxiwa, ukat jupax janiw sinti phinq"askiti mä ch"ikhi camiseta ukat shorts ukamp markan sarnaqañaxa, normal isiw mä waynatakix junt"u pachanx.
  Terkin jupax q"ala kayunakapamp phinq"achatäkchïnsa, ukax capital markanx wali jan walipunïnwa, kawkhantix sapa estatua, auto, fuente, composición, aka jan ukax uka estructurax luxus lliphipiwimpiw qhant"äna. San Petersburgo markan gobiernon barriopan mä qʼañu limosnerojj kunjamtï mä jachʼa jilïr jaqejj jakʼachasini ukhajja, jan munkasaw qʼañuchaskta.
   Jichha pachanx janiw walja thakhinak sarnaqir jaqinakax utjkänti, jilpachax jaqir uñtasit wawanakaw utjäna. Niyakixay akax metrópoli uksan sectores centrales ukanakat maynïrïkchixa, uñt"at elfos de color Stalik ukanakax aka chiqanw qamasipxäna. Mä pachakiw utjäna, kunawsatix Kaganate sutimp uñt"at imperio glamoroso ukan mini-pallapallanakax mä juk"a vacacionanak churapxäna, mä juk"a jakäw jan qarjañ ejercicio ukamp jikxatañataki, wawatpach kusisiñanak jikxatapxañapataki. Ukhamarus, aka jisk"a vacacionax cuartel pachamp chikachasiñatakix mä kasta ch"amanchawiw yatxatäwinakan ukhamarak nuwasiñ yatichäwinakan suma sarantäwipataki.
  ¡Kunjamtï munkta ukhamarjam tiempom apnaqañatakejj mä jukʼa tiemponïñajj kusisiñawa! Ukatpï jan kuna jan walt"ayir larusiñ wawanakar uñjañax, jupanakatx waljanipuniw kusisitaw anatt"asipkäna ukhax thayaruw t"ijtapxäna, saltonak lurapxäna, mä patat uñtat muyuntapxäna, hologramas caleidoscópicos ukanakaw apsusipxäna, ukat uka mágico markarux mä muspharkañ idílico uñnaqaw uñacht"ayäna.
  Terkin jupanakar jak"achasiñ munäna ukat mä qawqha jiskt"äwinak jiskt"añ munäna, ukampis axsararakïnwa. Nayax axsarayätwa, suman jakasir, suma uñnaqt"an yuqall wawanakax panqaranakan elfonakjam chispi isimp isthapt"atanakax inas nayrïr uñtañanx jan sumankañäpkchiti. Ukatjja , janiw jaqenakatakejj ukhamäkiti, pétalo ñikʼutanïpki uka imill wawanakas qhanaw guerra anattʼañanakan anatapjjerïna. Chiqansa, cuento de hadas ukat anime-fantasía ukanakax uñstaskpachänwa , ukat janiw jaqinakan lurat nuwasïwinakax utjkänti. Sapa proyecciones holográficas ukanakax jach"a ukat wali qhanapunïnwa, ukatwa taqi chuymaw uka detalles ukanakax wasitat uñacht"ayapxäna. Kunatix , ukat chiqans, mä akatjamat cuento de hadas castillos, fortalezas ukat utanakax kawkhantix aire ukanx uñstawayki, ukatx chhaqtawayxi.
  Kuntï uñjkäna ukat muspharasaw uka waynax sarnaqäna ukat sarnaqarakïna, ukat marka uñakipaskakïnwa. Kunjams muspharkañ quqanaka ukat jach"a panqaranakas, tunka patak metros ukch"a largo, fuentes ukat t"ijtir uywanakax balcones de cristal ukan warkt"atawa, inti jalsunx walja cuentos de hadas ukamp lliphipi . Panqaranakan pétalonakapanxa, kunayman kustʼat uñachtʼäwinakaw uñsti, sapa kutiw mayjtʼi, jila partex kunayman aliens ukanakan artes marciales ukanakaw uñsti , jan ukax estilo retro ukan nuwasiñanakaw utji.
  "¡Inas akax ch"ama campos ukhamächi!", sasaw wayna scout ukax templonakap ch"allxtayasisin amuyäna, p"iqipax walja impresionanakapat t"amt"añatakis wakicht"atäxänwa: "Akanx walja qhananakaw utji, ukham qhanampi coloranakampi anatt"añax planetasanx janiw mayamp lurañjamäkiti! ¡amuyun luratanakapax muspharkañ uñnaqaniwa!"
  Akax mä esférico utaw paqallq kayun warkt"ata, laphinakampi muyuntata, wali aski qalanakampi enmarcata, sapa maynix Stalik-color-elves ukan banderapan coloraparjam pintatänwa. Yaqha lurawix paqallq puntani warawarar uñtat luratawa, ukat juk"at juk"at eje ukar muyuntawayi. Kimsïri, phisqa cocodrilonaka, chuymanakapax esvástica-pentágono ukar uñtasitaw ch"akkatasïna, ukat hiperplasmáticos salpicaduras ukat manchas ukanakan phuch"unakapax lakapat jaquqanïna. Sapa ukham qʼañuchatajj mä suma, jan uñtʼat lliphipiñwa uñachtʼayäna.
  Yaqha utanakax Machaq Mar quqanakar uñtasitänwa, tortanakax nina nakhaskir antorchanakampi ukat thayampi walja saminakan cascadas ukanakampi, jach"a jawiranakaw estratosfera ukar sarapxäna. Yaqhip jach"a phunchhawinakax kunayman monstruos extragalácticos ukham uñt"atawa, ukax wali aski qalanakanïnwa, metales fusionados ukat muspharkañ gases ukanakaw mistunipxäna, ukax haces láser ukat magolaser ukanakampiw qhant"ayatäna.
  Luxus edificionakan alaya pisonakapajj kunayman coloranakan mantañanakapampi ukat mistuñanakampi phoqantatänwa, ukanjja pantallanakan sutinakapaw qhantʼäna. Ukat kunatix muspharkañax taqi sutinakax chiqpachapuniw qhana: manq"añ utanaka, aljirinaka, salón de belleza, galerías de tiro, centros de entretenimiento de todos los niveles y tipos, kunayman servicios.
  Ukax walja kutiw jach"aptayat ukat jan uñtasit juk"amp luxus avenida Central Presidencial de Moscú ukar amtayistu. Terkin ukax uka pachax wali jisk"akïnwa, jupax jan qhan amtasïna ukat jichhax, chiqpachanx, nayranakapamp uka deslumbrante esplendor imperial ukx manq"antatayna. Chiqansa, aka chiqan walja yänakax janiw aka Uraqin análogos utjkänti. Suma, kuna kasta jaqi diseñadoras p"iqit alayaru espigas, cúpulas ukat piscinas ukanakax colores uñstawinakamp sirenas ukanakamp uchasispa, walja panqaran chuymanakapampi ukat jan arsuñjam axsarkañ monstruonakampi. ¡Kunjamtï sabre dientes ballenas espermatozoides ukanakax utjki ukhama, jan ukax mä mamut wajjrani ukat tiburón cuadros ukanakan híbrido ukar uñtasita! Uñch"ukiñax axsarañjamawa, taqi kunas niyaw p"iqimar t"unjatäxaspa ukat taqpach manq"antañampïkaspas ukhamawa.
  Mä duende imillax jupa patxaruw t"ijtäna, mä lliphipi jaya talon zapatompiw llamp"u chuymamp llamkt"äna. Terkin jupax mä juk"a ch"axwawit liwxatasïna, jupax niyaw qarjatäna, walja kilómetros ukch"a thakhinjam sarawayxäna.
  - Inas jumax jaya pachax jan manq"kstati, warawara ch"axwiri? - jisk"a angelax qullqit lurat campana ukham phust"äna.
  Kuna pistas sarnaqirïchi ukhajja, qhanaw jistʼantatäjjäna. Amuyataxa, jaya pachan ultra-metrópoli ukanx jupanakax sintipuniw janchi tuqit llakisipxäna. Uka patatjja, qala metalat lurat chʼiyar chʼaphinakampiw jukʼamp qʼañüjjäna. Akapachankirinakax jachaqt"asipxäna, ukat q"ala kayunakajax chhuxriñchjasiña ukat chhuxriñchjasiñ qalltäna.
  Ukat Oleg Rybakov sat wali uñtʼat qillqiri ukat poeta sat chachan wali uñtʼat aforismo sat arunakapsa amtasiyätwa, jupax akham sänwa: "¡Tari sarnaqir jaqinakatakix akapachan chʼaphinakax chʼaphinakamp chʼalltʼatawa, uka chʼaphinakax jiwasatakix botas uchat conciencias laykux suma kʼachachtʼataw uñjasi!"
  Terkin chiqpachapuniw chiqpachans manq"añ munäna , kunatix walja urunak manq"at awtjataw jikxatasïna, jan ukax...
  Ukampis khitis yatispa qawqha tiempos desmayatäjjäna .
  Calle ukax kunayman saminakani, jawillt"ir, wali seductora ukham uñtat maquinanakampi phuqhantatänwa. Mä amuyt"awiw wayna scout ukan q"illu p"iqipanx apnaqañ qalltawayi: "¡Manq"añ pachaw purini!"
  Waynax nuwasir-reconocimiento ukax wali amuyt"atawa:
  - ¡Janiw pä jiwatax utjkaspati, janiw mä jiwatat jithiqtkasmati! Ukat ch"usat purakampix janiw jakañax utjkiti, ¡jaqt"asiñax wali askiwa!
  Uka maquinar jakʼachasipkäta ukhajja, jankʼakiw mä proyección kimsa dimensional uñstäna, ukanjja mä suma paqallq color imill wawaw chʼiyar chʼiyar chʼakhanakanïna. Ruso aru uñtasita arunxa, uka muspharkañ ninfax akham sänwa:
  - ¿Kuns jisk"a ukampis jan axsart"ir Universo atipt"irix munpacha?
  - Manq'aña! - Terkin jupax chiqaparuw säna, mä manq"at awtjataw chispax waynan ch"uxña nayranakapan uñjasïna.
  - Mä conjunto de pataka tunka phisqhani millones de productos ukaxa pataka waranqa elementos biológicos ukhamaraki químicos ukanakatxa jumanakankiwa. - Hada hada ukaxa chirpatawa, ukaxa jach"a jach"a tukuña ukhamaraki qhana ch"iwiru yapxataña.
  - Ukatxa Kremlin helado, limonada, juyra, torta ukatxa chukula. - Uka kusisita tomboy ukaxa ch"axwaña.
  - ¿Kuna kastasa? ¡Uka ordenam uñt"ayañamawa! - Pä mariposa imillawa utjatayna ukatxa jupanakaxa jan natural jach"a jach"a tukupxäna.
  - Janiwa kunasa wakiskiti, jani ukaxa wali sumawa. - Terkin jupax jan amuyt"asisaw arsüna.
  Kusisiñat sapa kuti nayranakap chʼirmthapi ukat jan kun lurasaw amparanakap chʼalljjtayasïna.
  - ¿Jan wali sumati? ¿Kuna normatï jukʼamp uñtʼatäki ukarjamajja? - Mä llamp"u, warmi aru jiskt"ata insinuación. Amuyataxa, cibernético sirvientex mä kutit sipans juk"ampiw clientes ukanakamp apasiñapäna, jupanakax janiw kuntix munapki ukx amuyapkiti.
  - Jïsa! - Uka wayna scout Terkin ukaxa wali ch"amampiwa jaquqaniwayi.
  - Amparanaka jiltayapxañani, chiqaru uñtapxañani. Jan ukax tarjeta de identificación personal, mini-soldado uka apsuñamawa. - Ninfetas holográficas ukanakaxa coro ukana sapxiwa.
  Boy Scout jupax pä amparap jach"ar aptäna. Mä chʼiyar qʼellur uñtat qhanaw qhantʼäna, amuyatajj escaneatänwa.
  - Identidad ukaxa janiwa índice de tarjeta ukanxa uñstkiti, janiwa tarjeta militar personal ukaxa utjkiti, ukhamarusa janiwa servirïkaspati. - Pétalo peinados ukan imillanakax chhuxriñchjasipxi ukat jank"akiw carmesí ukar tukupxäna, amparanakap ch"uqt"asipxäna mä prohibitivo gesto de los color-elfos de los Stalks.
  Terkin jupax jank"akiw ametralladorat sarxäna, talonanakapax chiqpachapuniw phichhantatäxäna. Ukax comunismo de identificación tecnotrónica ukhamaw sañ muni. Uka jikxatatajax janiw p"iqijarux juk"amp k"achachkiti, ukampis purakajax juk"amp ch"usawa.
  Terkin jupax elaborado bordillo ukan qunt"asïna, congelado, qunqurt"ata ukat ñik"utap palmeranakapar samart"ayasa. Nayax amuyt"askayätwa... Jutïr pachax ch"amaka saminakan uñacht"ayatawa. Jupax yaqha galaxianx q"al sapakiw jikxatasi, yaqha pachankir jaqinakamp muyuntata , ukax juk"amp jan wali uywanakawa, sallqa uywanakat sipansa. Ukat janiw kuna qhispiyasiñ amtas chuymajar purkaspati. Oliver Twist jupax Londres markanx juk"amp askiwa, juk"ampis ukanx jaqinakax utjarakïnwa, pachpa jan utan jaltir jaqir uñtasita. Jichhasti, ¿kawkirus sarani? ¿Carcelan khuyapayasiñap jaktʼasa, ¿jupa pachpat katuyasiñapa? Ukanx mä manguera tuqis manq"ayapxätamxa, ukham jisk"achañjamakchisa.
  Aka chiqanx Vladimir chiqpachanx Oliver Twist ukan chiqaparuw jikxatasïna. Uka jisk"a ukat manq"at awtjata waynax janiw kawkirus sarañatak ch"amanïxänti, ukat kayunakapax Londres thakhinakan adoquines ukat qhuru grava ukanakan wilaruw jan khuyapt"ayasis p"akjatäna.
  Ukhamarakiw thaya, intix qinayanak qhipäxan imantatawa, ukatx anqax thayax Londres uksanx thayt"aniwa. Ukat jumax mä ch"ama tukut wawakïtawa, ukat janiw mä superman ukhamäktati, jupax llätunk maraniw nayrïr jilïr jaqir jiwayatayna. Jan ukax janiw ukhamäkiti, inas taqi kunat sipansa jupax jan Oliver Twist ukhamäkchiti, jan ukasti mä digno jaqin yuqapawa ukat walja lurañanakanïspawa, yaqha pachanakansa. Ukat taqi kunat sipansa, akanx junt"upuniwa ukat janiw sinti jan walïkiti.
  Uka waynax amuyunakapat mä jach"a arumpiw apsutäna, ukax kunjamtï Vladimir chachatakix amuyaskäna ukhamarjamax ruso aruruw uñt"ayasïna.
  - ¿Kunatsa llakita, foton? Kuntix uñjkta ukax jumax lakamar ch"allt"asisktawa. ¿ Príncipes -plasma ukax purakarux irpañ munasmati ?
  Mä jan uñt"at waynaw chispi isimp isthapt"ata amparap luqtäna, jachaqt"asis. ¡Kunja jaqisa! Color duende ukan ajanupax muruq"u, wawar uñtasitawa, janiw kuna jan walis utjkiti, jupax suma manq"añ tuqit yatiyawinakan uñstañapawa, ukampis palmeraparux sinti ch"amampiw ch"allt"i. Nayrapax jach"awa, ñik"utax kimsa saminakaniwa - naranja, ch"uxña, violeta pétalos ukham uñt"atawa, jach"a chiqanakan ch"uxña ukat esmeralda iris nayranakapa. Chiqansa, chʼuxña, chʼakhanakani amparapa, acerot luratäkaspas ukhama, chʼakha pʼakjañ yati. Vladimir jupax janiw jark"aqasiñ puedkänti, janiw jach"a usuchjatätap uñacht"aykänti, wawax mä t"aqhisiñ vicio ukankaspas ukhamaw amparapamp ch"allxtatäna .
  Uka scout waynan arupanx wali llakitaw jikxatasïna:
  - Jisa, nayaxa manq"atjamawa!
  - Jumax jaya colonianakat jutirïtawa, jan wali phichhantatätawa, ukat ch"uxña ukat muspharkañ uñnaqt"anïtawa. - Panqara duende waynaxa arupampi mä juk"a khuyapt"ayasiñampiwa säna .
  Vladimir chachajj janiw kuns jaysañap yatkänti, ukatwa jan amuytʼasis uñkatasïna. Chiqpachansa, isinakxa , nayratpachwa chiqanakan qʼañuchañ qalltäna, ukat ñikʼutapax wila ukat qʼañuchatäxänwa. Jan ukax radiación local ukata, jan ukax mä reacción tardía uka phallawimpi. Terkin jupax puraka manqhanx mä hielo chillqt"ataw jikxatasïna ukat khathati arumpiw akham säna:
  - Nayax amuyta, nayax mä carga térmica ukan epicentro ukankäyätwa.
  - Nayaxa manq"axa wali ch"amampiwa apta, ukatxa jumaxa yatiyapxita. - Waynaxa t"ijtxataynawa, jank"aki sarnaqata ukhama, jani wali yatiñampi lurata avenida uraqiru botaspampi llamkt"asa.
  Kunatsa Vladimir chachajj mä agresivu, wali suma jaqëkchïnsa, uka wawar confiyatap amuyasïna, uk qhanañchañajj chʼamakiwa. Inas waynäkayäta ukat estrés satäkis ukajj jan waltʼayawaychïna. Qhiparu, machaq amigopax walja rosa, suma thujsa ch"uqinak jaquntäna. Uka waynax sarnaqäwip yatiyañ qalltäna, janiw kuns jark"askänti, t"amt"askäna, almap warantañ munäna.
  Panqara duende waynax wali sum ist"äna. Jupajj Terkin sat jachʼa jaqënwa, ukat inas jukʼamp sullkakïchïna. Parlt"asipkäna ukhaxa, mä q"uma jachaqt"asiñaw suma uñnaqt"an ajanupanx anatt"asirïna. Chiqansa, nuwasir jaqinakan kisunakapax nayratpach wali jachʼäxiwa, chhijchhit sipansa jukʼamp janqʼukiwa, ukat walja qhananakan rayunakapax inti jalsun qhantʼirjamaw uka kisunakapat qhantʼäna. Máquina expendedorat apsut manqʼajj sinti sumaw jikjjatasïna, ukajj receptoranakaruw sinti chʼamañchäna , ukat manqʼañ munañat sipansa jukʼamp chʼamañchtʼarakïnwa.
  Kunawsatix Vladimir, qhipharux arsuwayxasax amukt"awayxän ukhax panqar duende waynax steelik ukax amuyt"asisaw akham sapxäna:
  - Jisa, mä milagro ukhamawa, ukampisa janiwa akanxa qhispipkätati. Jankʼakiw uñtʼayasiñama, jukʼampejj sapa uruw taqe kunjam jaqëpjjesa uk computadorat uñakiptʼasipjje. Mä pä urunak nayrajja, wali jakʼanjja, ukham " molienda de plasma " ukaw utjäna, warawaranakan barconakajj super fuegos artificiales ukham phallapjjäna . Uraqpachatsa kunjamsa chʼiyjata barconakajj alajjpachar coloranak uchapjjerïna uk uñjarakïnwa. Wali askiwa jach"a " suéter " ukax línea uksat sarawayxi.
  Panqara duendex Rifumuru chika warawararuw uñacht'ayäna .
  - Jichhaxa taqi kunasa wali ch"amanchatawa, mä régimen total de verificación. - Uka waynaxa llakita uñnaqäna. - Jisa, ukatxa janïra control ukaxa sinti jach"apuniwa. Chiqansa, aka maquinas ukhamarakiw yaqhanakjamax Departamento de Amor y Justicia ukamp chikt"ata.
  - Ukhamajj jumanakan secreto policiaman jawsatäpjjeti? - Vladimir, jan wali anatt"asa, jachaqt"asis ñik"uta ch"allxtayäna, kunjams munasiñ amuyunakax markanx ist"asi, uka taypinx fascistanakax jardín de infantes ukan jan wali imillanakäpxänwa.
  - Jisa, walja departamentonakaw utji, taqiniw munasiñ tuqit parlapxi. - Panqara duende waynaxa cejas ukanaka mayaru apthapitayna, ukatxa uñkatatapaxa wali ch"amampiwa tukuwayxäna. - Ukaxa mä jisk"achawiwa sentido común ukata. Tatajas, general económico pusi rango ukan irnaqiri, uka departamentonakarux axsarañjamawa. Jutam, jankʼakiw sarjjañama . Nayax ukaruw irpapxäma.
  Vladimir jupax t"ijtxañ qalltäna, ukat machaq masipax juk"amp alturuw t"ijtäna ukat scout waynarux collarat katjäna, ukat akham sasaw amuyt"ayäna:
  q"añunakampi phuqhantat !
  Aka color duende waynax wal yatkaspa ukhamawa, kunatix kunapachatix Rubik ukan cubo bolsillupat apsusinx muytaykäna ukhax mä jach"a challwaw thakhi taypin uñstäna, ukax ch"amakt"at nayranakapamp uñch"ukiskäna ukat musphataw waynanakarux ch"irmthapïna . Chiqansa, wali aski qalanakat lurat llätunk fila kisunakax janiw kuna jan walt"ayir uñtaskänti, ukampis nayranakapax wali suma chuymanïpxänwa, kunjamatix Vladimir Ilyich Lenin jupax cartel ukan uñacht"ayaski ukhama.
  Uka masipax Vasily-rux thaqhi ukat qhuru arumpiw arsüna:
  - ¡Naya qhiparu saltañani! Ukat jumatakix juk"amp faciläxaniwa, jisk"a !
  Ukat jan jaysäwi mayisax Terkin jupamp chikaw irpxatäna....
  Jupanakax chiqpach laberinto ukan jikxatasipxäna, ukax jan jakt"kay pasillos ukat salas ukanakanïnwa. Chiqpach, uma manqhan wali suma pacha, ukanx walja muspharkañ yänakaw utji. Terkin jupax masiparuw jank"ak arktäna.
  Mä poligamia de lámparas ukat adornos de diferentes formas y composiciónes ukaw pasillonakan qhant"äna. Ukhamarus wali saminakani uñnaqt"anïpxänwa, Moscú markan metro ukar uñtasita, ukat inas juk"amp suma uñnaqt"anïpxchïna. Uka pachparakiw , yuqall wawanakax jank"akiw sarxapxäna. Terkin jupax wali ch"amanïkaspas ukhamaw jikxatasïna ukat kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw jank"ak t"ijtäna, ukampis janiw masinakapamp chika sarnaqirjamäkänti. Jupanakan jakʼapankir pachamamajj sapa kutiw mayjtʼaskäna. Jachʼa salanakajj jachʼa techonakanïnwa, jan ukajj avenidanakajj tʼunjatäjjänwa, kawkhantï wali suma lurat autonakajj liwjjatapjjerïna, ukat peine diplodocus sat oruganakan samovar sat mä samovar sat animalajj janiw jukʼamp suma lurat obra de arte ukhamäkaspas ukhamäkänti.
  Vladimir chachajj janiw qhepar jaltañatak tiemponïkänti, kayupajj niyaw tʼunjatäjjäna. Ukat jankʼakiw mä aljiriw uñstäna, jupajj roseta nayran sapo sat animalar uñtataw uñstäna. Jupax munasiñampiw chirpäna:
  - ¿Jumaxa moda volante zapatillas alañ munasmati?
   Uka scout waynax akham sasaw jach"at arsüna:
  zapatompi t"ijt"añaxa juk"ampi jasakiwa !
  Panqara duende waynax jan suyt"ataw chiqanchawayi:
  - Nayax mä par de repuesto ukaniwa, ukampis jichhax t"ijt"pan , jupax juk"ampiw uywatajar uñtasitäni!
  Vladimir chachajj chuym ustʼayasisaw jachʼat arsüna:
  - ¡Janipuniw mä esclavo ukhamäkäti!
  Panqara duendex jaysañatakix chhuxriñchjasïna ukat akham sasaw iwxt"äna:
  - Janiwa nayampixa akanxa mä thakhi sarkätati. ¡Janiw chʼaxwañas utjkaniti!
  Uka yuqallanakaxa mä juk"a llamp"u chuymampiwa sayt"asipxäna, ukatxa sarnaqaña thakiru sayt"asipxäna. Jupajj jawir jawir uñtataw aptʼasirakïna, ukat yuqall wawanakas kayunakap chʼalljjtayasipjjarakïnwa. Uka jakʼankir cuartojja, qhana tronconakani, wali oraqenkir waynanakaw bombanak lurañan irnaqasipkäna. Panqara duendex thakhit mistusaw Vladimir ukar ch"uñump ch"uñuntat, bronceado yuqall wawanakar uñacht"ayäna.
  - Uñjapxtawa, akax primates antropoides ukanakawa - chiqpachapuniw jumamp kikipa. Jiwasan imperiosanx jupanakax esclavonakawa, ukhamax jan sinti jach"a jach"a tukupxamti. - Color duende uñnaqapax Vladimir-arux yatiykaspas ukhamaw amuyasïna, jumax jan suerteni jaqiwa. Jumax niyaw t"unjatäxäta.
  Chiqansa, wayn tawaqu esclavonakax qarjataw uñnaqapxäna, ukat janchipax mä jukʼa manqʼañampi ukat chʼamampi irnaqatapat wañtʼatäxänwa. Chiqansa, kunapachatï panqara duende waynax jupanak nayraqatan uñstkäna ukat amparap luqxatäna ukhaxa, esclavo yuqall wawanakax kʼumara kisunakap uñachtʼayasaw jachaqtʼasiñ qalltapxäna. Ukat ukat Vladimir jupanakarux amparap luqxatarakïna.
  Uka qhepatjja, wasitatwa caminadora patjjar saytʼasipjjäna ukat jukʼampiw jukʼamp sarapjjarakïna, ukhamatwa jukʼamp jankʼak sarnaqapjjarakïna. Panqara duendex wali amuyumpiw akham säna:
  - Niyakixay jumax jaqikïstaxa, ukhamax jiwasan imperiosanx mä esclavo ukhamakiw jikxatasma. - Vladimir chachan colerat uñkatasiñap katjasa, uka señor waynax jisk"achataw qhanañcht"äna. - Ukampis esclavonakax mayj mayjawa. Yaqhipanakax jupanakpachaw esclavonakanïpxi, jan ukax buxom esclavonakas utjarakiwa!
  Ukat generalan yuqapax mä jach"a amparapampiw jutir salaruw uñacht"ayäna. Qʼala jan isin esclavonakajj niyaw ukan trabajisipkäna. Imill wawanakax ajanupan jan ukax ñik"utapan colorapanx mayj mayjawa, ukampis uka pachparakiw, jan yaqhachasiñampi, taqiniw suma uñnaqt"ani ukat wayn tawaqunakäpxäna. Esclavöñasa ukat chʼama irnaqañasa janiw kuna proporcionanakapsa jan waltʼaykänti.
  Vladimir chachajj jan munkasaw uka esclavo imill wawanakar munasïna. Jupanakajj suma uñnaqtʼanïpjjatapa ukat elástico ñikʼutapatwa yaqhachatäpjjäna, atletismo sat anattʼasirïpjjatap laykuw yaqhachatäpjjäna, ukampis janiw jañchinïpkänti. Planeta Uraqinx janiw sapa kutix imill wawanakan janchipan ukham perfección uñjktanti, ukat ukham waljani. No fat , no saggy skin, taqi kunas wali armonioso ukat perfecto ukhamawa, ukat juk"amp askix waranq waranq imill wawanakaw akan utji.
  Terkin jupax wali kusisitaw akham säna:
  - ¡Ukhama suma uñnaqt"ani mä chiqana!
  Panqara duendex waynarux akham sasaw iwxt"äna:
  - ¡Janiwa sinti suma jaqïktati! Aka chiqan yaqhip imill wawanakax phisqa waranqa maranipxiwa.
  Terkin jupax akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Jichhaxa!
   Uka guardiajj mä tiburón ukham uñstäna, suxta kayuni ukat pʼeqepan mä gorrani, aletas ukanakajj visera manqhat mistunïna. Uk uñjirix jisk"a latón nudillonakap muytayäna, ukat mä ch"amakt"ayir jawiraw ukat mistunïna, imill wawanakan qhipäxapar, kayunakaparu ukat pechonakapar ch"allt"asa, chuyma ch"allxtataw chhuxriñchjapxäna ukat saltapxäna.
  Terkin jupax janiw ukax aguantañjamäxänti. Uka boy scout ukax tiburón warden ukarux mä tigre wawar colerasisaw atacatayna. Jupax jan axsart"ir jaqiruw ch"axwantäna, ukampis Vladimir jupax esquivañ atipxatayna ukat uraqinkir barracuda ukarux taqi ch"amapampiw tripa ukar ch"allt"äna . Jach"a jaqix chhuxriñchjasïna ukat pusi kayunakapampiw uka waynarux jaqunukuñ yant"äna. Uk uñjasax Vladimir jupax uñisirinakan ñik"utaparuw pallapallanak jaquntäna, ukampirus ch"akhapax wali usuchjasiñaruw jaytawayäna, ukampis uñisirinakan quitino tapapax phallarakïnwa, ukat carmesí wila wartatäna.
  Terkin jupax kunapachatix tiburón ukan equilibriop chhaqhayaskäna ukhax chhuxriñchjasïna, ukat jutir movimiento ukanx templo ukarux mä qunqur yapxatäna. Uka manqʼa manqʼir animalajj amuktʼjjänwa, ukat walja imill wawanakaw kusisiñat kusisiñ qalltapjjäna.
  Ukampis panqar duende, aka kusisit waynax juk"amp kusisitaw jikxatasïna, jupax Vladimir-arux iyaw sasaw amparapar ch"allxtayäna:
  - ¡Jumanakax jach"a jach"a tukusaw sarnaqapxtaxa! ¡Jan axsart"ir ukat thaya!
  Terkin jupax jan suyt"ataw jisk"a arumpi akham säna:
  - Chiqpachansa, nayaxa janiwa kunjamtï amuyta ukhama thayäkti. Jichhax mä juk"a axsararaktwa.
  Panqara duende waynax jisk"achataw p"iqip ch"allxtayäna:
  -Jumax mä esclavoruw mutilawaytaxa. Jiwasan imperiosanx taqi markachirinakax, jan ukax color elfos , esclavo ukham uñt"atawa. - Uka señor waynaxa wali ch"amampiwa chhuxriñchjasïna. - Ukampis, chiqans, ¡esclavonakax pachpaw mayj mayj filanïpxi! Ukat jumanakax, suma uñnaqt"aninaka, nuwasir esclavojan kayunakap jamp"att"apxam.
  Imill wawanakax qunqurt"asisaw Terkin-ar maynit maynikam jak"achasipxäna. Uka waynax kusisitaw amparamp jamp"att"asipxañapatak jaytawayi. Ukham suma esclavo imillanakax qunqurikama jamp"att"asis jamp"att"apxi ukhax wali sumawa, jupanakax , ukampis maynit maynikamaw mayjt"asipxi ukat turno lurapxi. Ukax juk"amp adorable ukat mä juk"a cosquillas ukham tukuyi.
  Vladimir chachajj cheqansa imill wawanakan jampʼattʼatätap amuyasajj sartasïna. Chiqpachansa, janiw samkanjam suma uñnaqtʼanïkiti , ukat ajanunakapansa tatuajenakaw utji, ukampis suma lurtʼatawa ukat taqpach jiltatawa. Ukat suxtanipxänwa, janiw kayunakaparuki jamp"att"asipxäna, jan ukasti ajanuparux jamp"att"asipxäna.
  Terkin jupax jan aguantañjam phinq"asitaw jikxatasïna, uka pachparakiw mä jisk"a ukampis jan jaytjasiri jaqiw chuymapanx arsüna. Ukat ukatx taqi kunas nayrar sartawayi mä frenético pantomima de Eros, kunawsatix uraq khathatinakax qutanakar ch"allxtayi ukat nina nakhaskir volcanes ukanakax manqhanx phallawayi. Taqi kunas aka uraqin, jañchin, ukhamarak cosmico mä pachankiwa.
  Walja horanak tornado ukan sarnaqatapatxa, Vladimir jupax wasitat desmayasïna ukat niya jank"akiw mä serie samkapar kutt"awayxäna.
  Ukañkamasti, Artemisax wali ch"amampiw uñisirinakarux mä ch"axwäw puriyañ yatïna ukat tiranosauro sat animalan p"iqip ch"allt"añ yatïna. Ukat uka jachʼa animalajj wali tʼaqhesiñat jawqʼjasisa, jachʼa ukat kʼullu uñnaqapampiw baldosa chʼalljjtayasisajj congelasïna.
  Artemisax q"ala, cincelat kayup wila marrón charco ukar ch"allt"äna, walja suma, suma uñnaqt"an imprentanak jaytasa, ukat wila espadanak panpachan jach"ar aptasax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Atipjaña!
  Uñch"ukirinakax ch"allxtapxäna...
  Kali diosa, juparux jach"añchañasawa, ukax apsuwayiwa ukat mä jach"a chuymampiw mä gesto lurawayi. Jupax ch"iqa amparapan amparanakap ch"allxtayäna. Ukat Artemisan palmerapanjja, mä qorit lurat anillojj uñstäna, uka anillojj mä nogal ukham jachʼa diamantempiw uñstäna.
  Kali diosax wali kusisitaw akham säna:
  - ¡Nayan jach"a churäwixa katuqañamawa, ¡Ay digno jaqi !
  Artemisajj jupar altʼasïna. Ukat ukatsti uka salaruw puriñkama. Uka qhipatxa, chiqpach warmi angelan qʼala, suma uñnaqtʼani, wali suma ukat sallqjir kayunakapamp jawqʼjasaw samartʼäna. Jupatakejj uka nuwasïwiw atipjäna.
  Ukat jach"a jach"a tukusaw sarnaqäna, bragas ukampikiw sarnaqäna, kunatix sujetador ukax jaya ch"axwäwinx p"akjataw uñjasïna, ukat escarlata chuchupan phuqhat chuchupax qhanstayatäxänwa.
  Ukham muspharkañ, uñt"añäni, gladiadora imillax mä monstruo ukat mä axsarkañ monstruo ukamp nuwasïna.
  Ukat uka nayratpach mä juk"a armat príncipex pasilloruw mantäna, duende arqueronakampi chikt"ata. Uka pachparakiw Elisabetar sallqjäna ukat mä thaya aventuraruw mantayäna. Ukampirus jichhakamax aka aventurax carcelar jist"antañatakikiw ukat wali exóticos, samkanakas wali askiwa.
  Príncipe Duende ukax wali suma uñnaqt"anïnwa. Taqi elfonakjamarakiw jupax suma, jan ñik"utani, wila ajanunïna, mä suma wayn tawaqur uñtata, ukampis jan axsart"ir chinupani.
  Pʼeqepanjja, jachʼa esmeraldanakampi kʼachachtʼat mä turbantew utjäna.
  Jupax uka apt"asisaw Jan wali Kali Diosar qunqurt"asïna. Jupax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna ukat jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Aski urukipanaya, príncipe Suleiman! Nayax amuyta, jumax mä regalo apanista?
  Turbante ukankir duendejj jan pächasisaw akham säna:
  - Chiqpachansa, ¡ay Diosa! Ukat nayax amuyta, jumanakax nayan regalojampix kusisipxätawa.
  Arquero imillanakax Kali-rux mä pecho apanipxatayna, ukanx kunas wali jach"apuniw utjäna.
  Esclavo yuqall wawanakax aka pecho elfos ukanakan amparapat apsusaw patronapar jak"achapxäna. Ukat wali yatiñampiw tapa jistʼarapxäna.
  Chiqpachansa qurimpi ukat wali valorani joyanakampiw ukan qhantʼäna.
  Kali diosax wali anqäx tuqit kusisita uñkatasinx akham sänwa:
  - Mä wali suma churäwi. Walikiwa, Suleiman, jumax nayan jak"ajan qunt"asisma.
  Príncipex qunqurt"asïna ukat chiqpachansa jach"a Diosaruw jak"achasïna.
  Ukhamaw tigre warmin sonrisapampix akham säna:
  - ¿Kunjamsa jiwasana invitadosaxa sarnaqaski?
  Príncipe Duende ukax qhanancht"iwa:
  - ¿Ilisabeta sañti munta?
  Kali diosax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Ukax chiqpachapuniw jupatakixa!
  Suleiman jupax muxsa jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Janiw kuna askis utjkiti! Jupax carcelan qunt"atawa pachpa celda Condesa-ninfa Dracma ukampi. Ukax mä qawqha jan iyawsañjam ukat sallqa samkanak uñji.
  Kali diosax akham sänwa:
  - ¿Kuna yaqha samkanakas utji?
  Príncipe Duende ukax jan axsarasaw jaysäna:
  - Mä mundo especial ukanx janiw mágico satäkaspati, jan ukasti, técnico ukhamawa, ukakipkarakiw janiw cósmico uksanx utjkiti, jan ukasti nivel atómico uksankiwa. Mä arunxa, kunapachatix armas nucleares ukanakax utjxi, ukampis janiw espacio ukar jaltxañax utjkiti.
  Kali diosax ñik"utap ch"uqt"asisaw akham jiskt"äna:
  - ¿Janit jupax pä tunk mayan patak marat Uraqin sarnaqatapa? ¿Smartphones ukanakax lurapxi, ukampis janiw espacio ukar t"ijtapkiti?
  Suleiman chachajj chuym chʼalljjtayasisaw akham säna:
  - Jupanakax t"ijt"añ yant"apxi, ukampis jan ch"amanïpxiwa. Janiwa phaxsirus makhatapkaspati. ¡Kuns lurasma , primitivo!
  Uka diosajj akham sänwa:
  - Ukampis jupanakan computadoranakapax wali sumawa?
  Príncipe Duende ukax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Janiw jani askikiti! Nayatakix iPhones ukanakax juk'amp askiwa . Jupanakar magia yapxatasma ukhaxa, inas mä jukʼa amuytʼañax utjchispa.
  Troll King sat chachajj akham sänwa:
  Tecnomagia ukata sipansa juk"ampi sumawa ! Akax kunapachatix tecnología ukat magia ukanakax mayacht"asis muspharkay efectos uñstayapxi ukhawa.
  Suleiman chachajj amparap luqtäna ukat akham sänwa:
  - Janiw magia tuqit yatiskti, ukampis tecnología ukax janiw jiwasatakix sinti munaskiti. Ukampis chiqans mä samkanx mä pachankiwa, uka pachax electrónica tuqitx wali jan wali nayrar sartatawa. Ukampirus kunayman pachanakaw utji kawkhantix jaqinakax warawaranak taypin t"ijtapxi, ukat imperios espaciales ukanakas utjarakiwa. ¡Ukat akax jan pächasisaw lurasiraki!
  Kali diosax jachaqt"asisaw jaysäna, aka warmix wali suma uñnaqt"anïnwa:
  - Chiqpachansa, ¡ukham utji! Ukat tecnología, ukat magia, ukat mundos ukanakax kawkhantix warawaran barconakapax mä decente asteroide ukham jach"a luratäki. Ukhamajj ¿kunas?
  Troll King sat chachajj akham sänwa:
  - Nayaxa ukham tecnologías ukanaka munaraktwa. Amuytʼañataki, ¡mä bomba atómica luram ukat mä kutikiw mä ejercito taqpach jaqontañama!
  Suleiman jupax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Walikiwa, ¡Diosax jan jark"panti!
  Jan walin Diosapax Kali-x lart"asisaw kisunakap uñacht"ayäna:
  - Jisa, ukaxa juk"ampi thayaspawa. Ukampirus, ukham lurañax wali qhurupunïspawa sasaw jach"añchañasawa. Ukampis, ¡nayajj qhuru jaqëtwa!
  Ukat ukat akham sasaw mayïna:
  - ¡Machaq ch"axwañani, kusist"añ munapxta!
  Uñch"ukirinakax Diosaruw yanapt"apxäna, jupax janiw kusist"añ munkiti . Ukat ukat uka señalax wasitatwa istʼasi. Jichha kutix juk"amp natural enano ukaw nuwasiñar saräna. Jupax janiw jach"äkiti , niya mä metro chikatani, ukampis armario ukham amparanakaniwa ukat jach"a barbaniwa. Jupa pachpaw armadurampi ukat botas ukanakampi. Amuyataxa, jupax wali yatxattʼat nuwasiriwa, amparanakapan mä arma, kupi amparapan hacha ukat chʼiqa amparapan mä puñala aptʼata. Ukat uñnaqapax wali confianzaniwa.
  Kali diosax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Wila ch"axwañaw utjani! ¡Aka tuqinx enanox jan waliwa, ukat janiw Artemisas ukham khuyapt"ayasiñapäkiti!
  Pusi yuqall wawanakaxa, niya tunka payani jan ukaxa tunka kimsani maraninaka, mayni chiqatxa arena ukar t"ijtxapxäna. Jupanakajj esclavonakan saräwiparjamajja, chʼiyar tronconakamp isthaptʼataw sarnaqapjjerïna. Bronceado, q"ala kayuni ukat jan ch"amani. Uka yuqallanakaxa ch"iqa amparanakaparu mä espada, ch"iqa amparanakaparu mä escudo apt"ata. Wali munat esclavonaka.
  Duquesa Elfo sat warmix Kali diosa jakʼan quntʼatäskäna ukhaxa , akham sänwa:
  - ¡Muxsa yuqallanak jiwañar khitañax wali llakiskañawa !
  Emperatriz de Mal ukax akham sasaw jisk"at arsüna:
  - ¡Apilatakixa wali khuyapt"ayasiñawa, ukampisa ch"uqixa Navidad quqarukiwa!
  Ukat akham sarakïnwa:
  - Enanox jiwarakispawa - pusiniw utji, ukat jupanakax nayratpach duelonakan ch"axwapxi!
  Chiqansa, esclavo yuqall wawanakax jiskht"asiñ qalltapxäna ukat enano ukarux ladopar uñtañ qalltapxäna, jupax janiw jupanakat sipan juk"amp jach"äkänti, ukat mä sapakiw utjäna.
  Kali kullakax apuestas lurañ qalltapxäna. Jupanakax nayratpachw uka gnome ukarux lurawinakap uñjapxäna. Jilapachax mä león jan ukax mä lobo jiwayirïna, ukat mä pä kutiw yuqall wawanakar jiwayäna. Ukat jila parte apuestanakajj juparuw lurasïna.
  Kali diosax akham sänwa:
  - Ch"axwawixa wali sumawa. ¡Jutapxam, sarapxañäni!
  Uka gong ukax ist"asi. Ukat enanox hachap liwxatasin uñisirinakaparuw tʼijtʼi. Ukat yuqall wawanakax ch"iqintasipxänwa ukat mä chika muyuruw sayt"asipxäna. Ukat yuqall wawanakax, amuyataxa, ukham nuwasiñatakiw wakichtʼasipkäna. Kunapachatï enanox hachap liwxatañ yantʼkäna ukhaxa, wali yatiñampiw mayjtʼasipxäna, ukhamatwa jan chiqak jawqʼjkänti. Ukat hachax muyuntaskakïnwa.
  Chiqansa, enanox jañchipanx wali ch"amaniwa ukat torpe uñnaqanïkchisa, jank"akiw sarnaqaraki. Ukat ukhamatwa hachapax gladiador waynanakat maynir katjatayna , ukhamat escudopax ch"axwatapat p"akjatayna, ukat wawax usuchjataw uñjasïna.
  Aka chiqanx wayna sawkirix, jiwayañatak khitatäki uka jan wali waynanakar kusisiyañatakix, q"uchuñ qalltäna:
   Nayax hit and miss ukhamätwa, wali yuqall wawakïskchiyätsa,
  Sapa kutiw orcos ukanakamp nuwasiñatak wakicht'ata...
  Awisax fortunax mä loqhe jaqir uñtasitäkchisa,
  Ukampis ¡ wayn tawaqunakax yanaptʼapxitu!
  
  Kawkhantix mä jan wali wawax utjkäna,
  Destinox awisax Marte sat planetaruw jaquntapxirïtu...
  Pacha Pacha markanxa sapa pañalaxa ch"axwiriwa, .
  ¡Ukat Karabas jupax janiw llika taypin katjkaniti!
  
  Nayajj wali chʼamani ukat wali yatiñani waynatwa,
  Janiw jan walt"awinakar jaytañakiti ukax lema...
  Jichhüru wawanaka, qharüru oficiales,
  Jichhax mä thaya elfinismo lurañani !
  
  Elphia markanx walja jach"a ch"axwirinakaw utji,
  Sapa mayniw ch"axwiri ukhamarak precursor...
  Jiwasax sallqa orcos ukanakan nuwasïwiparux sayt"ayañäniwa,
  ¡Jan axsartʼirïñxa akapachar uñachtʼayañäni!
  
  Jiwasatakix janiw kuna arus utjkiti - jan ch'amanïñampi qarjañampi, .
  Wawa-caballeronakax kunayman lurañ yatipxi...
  Ukat janiw jutkaniti, nayax iyawstwa, chuymankipstaña,
  ¡Awisax ceros utjkchisa!
  
  Mä wila wartäwin mä precursorätwa, .
  Taqi sallqanakax pasawayxänwa, mä colerat huracán...
  Ukat orco uñisirinakax jiwarapxi,
  ¡Fuhrer sat jaqiruw chʼalltʼañäni!
  
  Khitinakatix foxy ukat parlapki ukanakarux janiw iyawsapxamti,
  Chiqansa, uka uñisiñax mä kʼari zorrowa...
  Jichhüru miel, qharürojj verdugonakampi,
  Ukampis ¡precursoran concienciapax wali qhanawa!
  
  Nayax iyawstwa qhanat sipan juk"amp qhana pachax utjani,
  Ukanx wiñay elfinismo ukax apnaqiwa...
  Caballeronakan poesías ukanakanx samkax q"ucht"atawa, .
  colerado ukax manqha manqharuw jaquntatäna !
  
  Ukhamasti jaqinakax, iyawsapxam, mä muspharkañ destino suyt"aski ,
  Chiqpachansa gnomos ukanakarux atipt"añäni...
  Jiwasax chhaqtayañäniwa, nayax yattwa, alaxpachan qinayanakätanwa,
  ¡Examen chiqa chuymampi ukat A ukamp pasañäni!
  
  Elfia markanx mä nuwasiriw utji, ukat uywa manq"añ utat mä wawaw utjaraki,
  Jiwasax janiw juk"amp ch"amanïktanti, janiw juk"amp thaya jikxatasksnati...
  Ukat waynan arupax wali llakt"atawa, .
  ¡Precursor jilatasajj janiw thakit jitheqtkaniti, uk yatiñamawa!
  
  Uka waynarux mä jach"a destino jikxatañamawa,
  Mä demiurge ukar tukuñamawa ukat askinak lurañamawa...
  Icononakan ajanunakapax bendicitawa,
  ¡Janiw wilampi kusisiñax utjkaspati!
  
  Jiwasax juk"amp jach"aruw tukuñäni ukat taqpach alaxpachat sipansa juk"amp jach"aruw tukuñäni,
  Elfia markax mä ch"aman markawa...
  Ukat nuwasïwinx Familian chʼamapax janiw mayjtʼkiti,
  ¡Orkler Supayan t"unjatäpxam!
  
  Niyaw Orklin sat cheqan marchañäni,
  Ukat wiñayatakiw precursoräskä...
  Jiwasajj wali jilïr wawanakar tukupkstanjja,
  Ukampis ¡janiw chikat medidanakax wakiskiti!
  
  Jiwasax Mama Markasax Jach"a tukuyañ muntanwa,
  Jach"a jach"a tukuñ jikxatañatakix hoary siglos...
  Waranqa ajanunakani Wali Altu Familiataki,
  !
  
  Mä juk"a arumpixa, jan axsarasaw ch"axwañäni,
  Nayax amuyta, orkshistanakarux ch"amampiw atipt"añäni...
  Kunatï wali wakiskirïki uk chuymasan imapjjerïta,
  ¡Jiwasat sipanjja, Familia ukat Diosan Querubín ukaw utji!
  ¡Jiwasat sipanjja, Familia ukat Diosan Querubín ukaw utji!
  . JANK"A 9 JAQINAKANA.
  Uka q"illu tawaqux sartasxänwa. Ukat cadenanakax chʼallxtasïna, kʼarisiñat qhipäxapax usuchjasïna. Chiqansa, suma uñnaqtʼan jaqinakatakix jukʼamp llampʼuñapatakiw mä jukʼa paja jaquntapxäna.
  Célulajj qʼomäjjänwa, janiw ratanakajj utjkänti, juntʼu ukampis suma thayajj barras taypit thaytʼir uñjarakïnwa.
  Dracma kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Jumax sinti ikirïtawa, ukampis mä juk"a leche umañamawa. ¡Jupanakax munasiñ qalltapxäna!
  Chiqpachansa, mä jarru fresco leche ukat tortanakaw utjäna. Imill wawaxa mä juk"a umasa mä ch"uqi t"ant"a quesompi manq"äna. Ukat akham sasaw qhanañchäna:
  - Ukhamaxa, ¿kunatsa akan qunt"asipxta? Inas jisktʼasiñatakejj jawstʼañ horasächïna?
  Ninfa imillax akham sänwa:
  -Jumax wali qhana samkanakanïtawa. Ukat Kali Diosan retinue ukankir magonakax jupanakar uñch"ukipxi.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw wal muspharäna:
  - ¿Kunjamatsa uk yatta?
  Dracma kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Jupanakax Diamante Morph ukaruw jaquntapxäna . Jupan utjatap amuyasta. Ukat yanaptʼapampejja, samkanakam apkatapjje, ukhamatwa mä pelicular uñtasitäpjje.
  Uka rubio tawaqux q"ala kayunakap ch"allt"asisaw akham säna:
  - Wauu! Ukat ukax wali sumawa! ¡Jupanakax samkanakajat peliculanak lurapxi! ¡Ukat akax wali kusiskañawa!
  Condesa Ninfa ukax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, jumatakix wali kusiskañawa, ukampis ... Janiw ukhamäkiti , jan wali Kali Diosax mä suma amtampiw ukham luraspa. Chiqansa ukax jaqinakarux mä jukʼa jan waliruw puriyani . Ukat janiw jaqinakakikiti, chiqpachansa. Ukampis yaqha jakirinakarus ukhamaraki.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw qʼochu qʼochüna:
  Jan walinakax ch'amapampiw jach'añchasi,
  Kali diosax espadap apsuwayxäna...
  Ukampis mä rubio tawaqumpixa nayax querubín ukhamätwa,
  ¡Jupan qhipäxapanxa Familian Diosan chʼamapaw utjani!
  Ukat wali kusisitaw leche umäna, mä jukʼa fresco ukat suma bollo queso ukat canela ukanakampiw tʼantʼa manqʼäna. Ukampis amuyatajja, uka lechejj kunas chʼamaktʼatänwa.
  Uka rubio imillax zafiro nayranakapax jist"antañ qalltäna ukat jupax cooed:
  - ¡Kunas jan walixa!
  Dracma kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jisa, jupanakaxa mayampi pelicula anatt"añ munapxi. Ukampis janiw kunjamatsa chuym ustʼaykiti.
  Elizabeth kullakajj uka toqet kuns sañ munäna, ukampis qhepatjja nayranakapajj jistʼantasïna ukat wali ikiñar purtʼasïna.
  Ukampis chiqpachansa samkanakax wali qhanapunïnwa, ukat kuna sensacionanakas chiqpachapunix janiw mayjäkänti.
  Mä nasal aruxa akham sasaw qhuru arsüna:
  - Jumax practicañaw wakisi.
  - Ukax janiw qharüru yuripktanti, ukat partidonkirinakax janiw t"aqhisiyat uñjasipkänti. "Elizabeth kullakajj chuym ustʼayatäkaspas ukhamaw tukusïna, chʼiyar ajanupajj ñikʼutapsa chʼoqtʼasirakïnwa, mä panterajj kisu usutäkaspas ukhama. - Impacto físico ukhamaraki moral, ukaxa wali natural ukhamawa.
  Pä blindat camionanakaw mä pampa thaknam sarapjjäna. Autonakajj jan kikpaki cheqanakar sarapkäna ukhajja, khathatipjjäna. Jila partejja, janiw ukhamäjjänti. Chʼamani soldadonakat maynïrejj sapa kutiw Elisabetar codopar taktʼañatak chʼamachasïna. Imill wawaxa ch"amapa uñacht"ayañ amtäna ukatxa wali ch"amampi ch"allt"äna.
  Jupax wali ch"amampiw t"ijtäna. Chiqansa, jupax janiw jist"antkänti. Wali colerasisaw Elisabetar jankʼak arsüna:
  - ¡Jumax uka chhuxriñchjataw jikxatasïta, q"añu! - Jupax pulmonar patat arnaqasïna . Mayni pallapallanakax larusipxäna ukat chhuxriñchjapxäna.
  - ¡Kawkhansa, ukampisa janiwa juk"ampi utjktamti! - Imill wawaxa kunkaparuxa ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqimpi ch"uñuyatayna. Ch"axwirix liwxatasïna, mä saco ukham jaquntatäna. - Jisa, janiwa mä boxeadorampixa thixitakiti.
  Coronelajj uka compartimientoruw uñtäna.
  - Kunasa akaxa? - Jupaxa wali ch"amampiwa jiskt"äna. Jukʼamp sum amuytʼañatakejja, arupajj manqʼat awtjata tigren wararipar uñtasitänwa.
  - ¡Ajlliñ derechos apnaqañäni! - Isabel kullakaxa jaysataynawa.
  Jichhax warmi coronelan wararitapax iyaw saskäna:
  Haye sat chachar jaqunukutätati ? Kunjam jach"a imill wawasa. Janiw sapa pallapallax ukham lurañ yatipkiti, aka waynax karate ukanx ch"iyar cinturón ukaniwa.
  - ¡Ukat mä tama p"iqi! - Uka q"illu tawaquxa tukuyxiwa.
  Uka tuqitxa akham sasaw arnaqasi:
  - ¿Kuna tamasa?
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - ¡Incapacidad ukaxa!
  Warmi coronelax phuqt"at lakap ch"allxtayäna ukat doble chinup ch"allxtayäna:
  - Walikiwa, jumaxa mä amuyt"awiwa. Sumakiwa, jumarusa amigomarus jiskt"añatakiw irpapxäma. Ukajj kusistʼañänwa.
  Pä blindat k"añaskunakaw uka ayllun puripxäna. Pallapallanakax anqäxaruw ch"iqintapxäna. Jupanakasti suxta tunkanïpxänwa, phisqa tunka chachanaka, tunka warminaka. Ukhamarus juk"amp pä imill wawanaka. Fuerzas especiales ukanakax mayacht"asisaw sarxapxäna, ukampis, ukhamakipans, Elizaveta ukat Drakhma jupanakax wali yatxatat nuwasirinakax wakicht"asiñanx jan wali jakhüwinakaw utjatap uñjapxäna. Amuyatajja, pallapallanakan walja jaqenakar tʼaqhesiyatapajj mä efectow utjäna. Mä pachax, chiqans ch"iyar jaqinakax janiw ch"uxña boina ukarux katuqatäpkänti, jichhax taqiniw ch"iyar jañchinïxapxi. Stalinan políticas ukanakax jan walt"awinakaruw puri. Jaquqata laphinakaw kayu manqhan thuqt"asipxi, alaxpachax wali ch"iyara ukat ch"amakt"atawa, kunatix faltaski ukax lobonakan wararitapakiwa. Capillax uñjasiwa, ukampis cruzat sipansa, phisqa puntani warawaraw utji, uka warawarax juk"amp jach"a pata ch"ullqhiw warkt"ata.
  Imill wawanakax chiqpachapuniw botas apsuñ munapxi ukat q"ala kayukiw t"ijtxapxi, juk"ampirus q"ala suelanakampix wali sumaw uraqin qhurupa ukat jan chiqapar uñjata, kunapachatix sapa ch"akha, sapa rama ukat t"ijt"añax jikxatasi.
  Aka chiqanx q"illu tizampi qillqt"at cruzampi chimpuntat utaruw jak"achasipxi.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Simbólicamente, q"illu saminakapaxa traición saminakaniwa.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Ali Baba ukat pusi tunk lunthatanakat mä cuento ukham uñt"atawa. Uka pachpa ingenuidad ukax artilleros ukanakankiwa. ¿Qhawqha llamp"u chuymanïpachas akax, khitis ukham amtaski?
  Stand ukankir anunakax chhuxriñchjasiñ qalltäna.
  - Akaxa yaqha puntu , infiernoru taqi akatjamata. Jichhax mä q"al pantjataw uñjasini.
  Niya tunka marani mä waynaw umbral ukan uñsti. Janq"u ñik"utani, jilpach wawanakar uñtasita, mä juk"a ch"uxña ch"ankhani, janiw británico inti jalsunx bronce ukar tukuñamäkiti. Mä jisk"a janchiw uka traponak taypin uñjasi. Jupax t"ijt"iwa, jisk"a, q"ala kayunak lliphipi, t"unjata ukat ch"iyjata, allqamariru ukat akham siwa:
  - Tufi , ¿jan uñt"at jaqinakas akan utji?
  - ¡Defusa, ukampisa janiwa jiwayañakiti! - Coronel ukaxa kamachiwa.
  Fuerzas especiales ukanakax waynaruw t"ijtapxi. Wawax akham sasaw arnaqasïna:
  - Tayka! ¡Yanaptʼañataki! - Ukatxa t"ijtxa, q"ala, q"añuchata talonanaka ch"iyara.
  Juparux jank"akiw arktapxi, lasso ukax t"ijt"iwa, tobilloparuw ch"allxtayi. Uka waynax jaquntatawa, liwxatasiwa, inamayakiw qhispiñ yant"i.
  Coronelajj tʼijtʼasaw jupar jakʼachasïna ukat kayupampiw qhuru chuymamp chʼalljjtäna:
  - Amukt"am, allqamari. ¿Duquesa ukax akankpachati?
  Uka waynax jan walit p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Ukhamapuniwa! ¡Jumajj kʼaristawa!
  Wawaxa axsarañat chhuxriñchjasïna:
  - Janiwa kunasa, janiwa! ¡Nayajj cheq parlaskta!
  - Aka chiqanxa q"illu ch"uqi ch"uqt"atawa. - Sataynawa coronel ukaxa. - Ukampirusa, uñtapxañani.
  Mä chuymankipstat warmiw umbral ukan uñstäna. Ajanupajj wali ajjsarkañänwa ukat arrugatänwa, qorit lurat mä kisupaw qhantʼäna . Jupax mä ch"axwañ arumpiw säna:
  - Duquesa de Valencia ukaxa ikiski.
  Warmi coronelax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¿Ch"amaniti?
  Uka jan wali chuyman traidor warmix akham sänwa:
  - Nayax juparux lawa infusión ukamp mistuyätwa.
  Ch"iyara señorax akham sasaw arnaqasïna:
  - Waynaru chint"apxañani, uka chiqana jupampi parlt"apxañani.
  Pallapallanakax utaruw phallapxäna. Ukanjja, kunatï utjkäna ukajj facilakïnwa, rústico ukhamänwa. Uka jach"a señorax pachpaw ikiñan jan isinak apsusisax ikiñar sarxäna. Duquesajj pallapallanakan camuflaje ukanïnwa, jupajj Gran Bretaña markankir chʼiyar ñikʼutan phuchapänwa.
  Suma uñnaqt"apax wali askiwa, mä princesa medieval ukar uñtasitawa, mä aristocracia especial ukan q"aphiniwa.
  Ch"iyara warmi- coronel ukaxa kisunakapwa uñacht"ayäna:
  - Nayax chiqpachapuniw rubionakarux munastxa. - Ukatxa duquesan ch"iyara ch"iyara ñik"utapa ch"iyara ch"akhapampi katthapïna.
  Jupan masipajj teniente coronel satänwa, jupajj akham sänwa:
  - Wali nayra pachawa jaqukipañataki. Jupax mä tronco ukham uñt"atawa. Blanca Nieves juparux amuyt"ayañasawa.
  - Iyawsaña! - Sataynawa coronel ukaxa.
  Cinturónpat mä jiskʼa jeringa ukat mä ampolla apsusïna. Ukat amparanakapampiw jistʼaräna ukat mä cubo apthapïna.
  - Ukhamatwa jan iyawsirinakampixa uñjasipxta . - Jupaxa sataynawa, kamisapan manga ch"iyjasa ukatxa uka puntoxa mä venaruwa inyectatayna.
  Duquesan ajanupax rosaruw tukuwayxäna ukat nayranakapas jist"arasïna.
  - ¡Kusisiña sartawi jumataki! - Coronelax amparapampiw ajanuparux ch"allt"äna, jank"akiw q"illu ch"allxtäna. - Walikiwa, kunjamatsa ikirïta, suma uñnaqt"ani ?
  Duquesa kullakaxa uñkatasïna. Jupa jak"anxa, fuerzas especiales estadounidenses ukanakan ch"iyar ajanunakapakiw uñjasirïna, jupanakax yatiñ munasaw uñch"ukipxäna, mä jan uñt"at uywar uñtata.
  Coronelajj uka pistola uñachtʼayäna:
  - Jichhasti taqi kunsa yatiyapxita.
  - Jupax Druidanakan imantap uñacht"ayañapawa. - Uka jan wali ukat wali q"añu chuyman warmix amuyt"ayäna.
  Coronelajj kisunakapwa qhantʼäna:
  - ¡Ukhamawa! Jupanakax mä uraq manqhan lurapxäna, ukax jichha gobiernotakix jan walt"ayiriwa. Ukat jankʼakiw qhanstayañasa.
  Teniente coronel jupax saskakiwa:
  - Arsum, de Valenska , jan ukhamäkanixa nayaxa walpun chuym usuyaskäma.
  Duquesax lakap ch"allxtayäna, jisk"achat uñkatasa.
  - Janiwa kuns sapkämati, wila Yankees.
  Warmi coronelax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Ukhamapuniwa! Ukatxa ¡isipa apsuñamawa!
  Duquesan camisapax mäkiw ch"iyjatäna, fuerzas especiales ukan ch"aman amparanakapax cinturónpat ch"iyjapxäna, pantalonap apsupxäna, ukat jisk"a kayunakap uñacht"ayapxäna. Botas ukanakax ch"iyjatäxänwa, ukatx ropa interior ukanakax ch"iyjatäxänwa. Ch"axwirinakax mä tuerca apsusipkaspa ukhamaw kunjams jank"ak sarnaqapxi. Jach"a jach"a tukur Duquesa, Gran Bretaña markan wali uñt"at señoranakat maynïri, q"ala ch"iyar ch"iyar pallapallanak nayraqatan q"ala jan isinïkaspas ukhamaw jikxatasïna, jupanakax qhanpach munasiñampiw uñch"ukipxäna ukat ch"uqi ch"axwañanak lurapxäna.
  Mä jach"a jach"a tukuñaw ist"asïna:
  - ¡Waw, kuna janq"u janchinïpachasa!
  Sallqa larusiñanaka ukat sawkasiñ arunaka:
  - ¡Ukhamaxa jupax ch"uqi taypinwa jaquqaniwayi!
  Mayampi larusiña:
  - Janiwa, tizana!
  Mä munañan jabalí ukan qhuruchasitapa:
  - ¿Kunjamas aka ñik"utax phichhantat uñjasispa?
  - ¡Ukat laka! ¡Mapola color laphinakax jiwasanakar luqtañatak luratäkaspas ukhama! - Sataynawa jach"a ch"iyara jaqixa.
  Duquesan q"uma sarnaqatapax mä q"ala jan isin princesa ukhamaw jisk"a yurir jaqinak nayraqatan wal t"aqhisitayna. Ajanupajj colerata ukat phenqʼatwa wilaruw tukuwayjjäna.
  Uka jach"a imillaxa akham sasaw arnaqasïna:
  - Janiwa, isinak kutt"ayapxita, janirak ukham uñch"ukipxitati!
  Coronelax jan warmir uñtat ñik"utan amparapampiw pechopar luqxatäna ukat escarlata chuchup ch"allxtayäna, ukax mä puqut fresa colorawa.
  - Janiwa, ¡kunjamsa jupax wali sumaxa ! Jumax yatisktawa, nayax kamachiristwa, ukat phisqa tunka chachanakaw kunayman tuqit violapxätam.
  - Jumax janiw ukham lurañ atinaktati. - Jiskt"ata, taqpacha khathati, Duquesa de Valenne .
  Uka qhuru warmix akham sasaw qhuru arsüna:
  - Ukatxa kunatsa ukhamaxa!
  Uka q"ala suma tawaquxa akham sänwa:
  - Código de moralidad comunista ukaru jani walt"ayaña.
  Coronelax larusisaw ch"iqa chuchupan chuchup jaquntäna, kunjams Duquesan chuymapax wali ch"amampiw thuqt"askäna uk uñjasa. Ukatxa, amparapampiw purakapar tʼijtʼayäna, clavonakapampix chʼiyjasaw jukʼamp manqhar chhaqtxäna. Duquesax t"ijt"ataw jikxatasïna, ukampis janiw kuns lurañjamäkänti, kunatix ikiñar chint"ataw jikxatasïna, ukat thuqhurinakas amparanakapamp kayunakapamp katxarupxäna.
  Warmi oficialan arupax cola ukham jik"ankañawa:
  - ¡Ukhama! Reyin jisk"achañax wali askiwa. ¿Kunjamsa Stalin chachajj inglés reyin jiwañapatak mayïna uk yattati?
  Duquesax axsarañat qhuru arsüna:
  - Nayax ist'twa ! Akax Asia tuqinkir barbaro ukhamawa.
  Uka arunak muxsañchasaw warmi coronelax kusisiñat phuqt"at lakap llamkt"asax akham säna:
  asnupar ch"uqt"ayatäna ukat junt"u plomo ukaw ukar warantasïna. Ukat cintarus grabasaw uñachtʼayapxitu. Ukhamat taqiniw uñjapxañapataki kunjams jach"a jach"a tukuñ órganos ukanakax qala chuymaninakaru ukhamarak jach"a jach"a tukurinakarux p"akintapxi. Janiw kuna rangos departamento punitivo "CHIP", jan ukax "Honor y Derechos" ukanakat jark"aqkaspati.
  Uka jach"a imillaxa akham sasaw jach"at arsüna:
  - Jisa , jilpachaxa, jumanakaxa patético verdugonakakïpxtawa. Jan yäqasir jaqinakjam amuyasisaxa, yaqha jaqinakan t"aqhisiñap apt"asisaw sartañ yant"ta.
  Coronelajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡Akax muxsa venganzawa!
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Campanario rural ukax rascacielos ukanakanx janiw kunäkisa, ukampis ch"usawjanak taypinx jach"apuniwa!
  Ukat ukatsti, ajanupat jachaqtʼasisaw akham säna:
  ¡Mä esclavo reyir jiskʼachki ukajja, mä horan diosawa, wiñayatakis saxrawa!
  Coronelax amparapampiw amparapamp luqxatäna:
  - Walik lurtaxa. Jumax wali sum parltaxa. Nayax uka qala chuyman duquesa ukar ch"axwañ derecho churañ amtaskta.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw arsuwayi:
  - Nayatakixa janiwa walikiti. Amparajajj wali llakkañawa. Ukhamächi ukhajja, cuerpopajj jankʼakiw jan sum amuytʼasiniti.
  - Nayaxa aka tuqitxa iyawstwa. Nayrïr tunka payan ch"akhanakax nayankiwa. - Coronel chachaxa mä caucho chivo apsüna .
  Dracma kullakajj kunjamsa Elisabetajj wali llakitäskäna ukat llakitäskäna uk amuyasïna, cheqaparjam colerasiñampi phoqantatänwa. Jupax jinchupar jiskht"asaw samarañ yant"äna:
  - Wali jark"aqasiña.
  Jupajj jan istʼkañ arumpiw akham säna:
  - Janiwa. Mä warmiruw t"aqhisiyata.
  Dracma kullakajj akham sasaw amuytʼayäna:
  - Jiwasaxa mä phuqhawi lurawiwa utjistu. Kunas, ukar uñtasita, mä duquesan jakäwipa. Ukhamarus , yaqha jaqin wilapawa.
  Elizabeth kullakajj amuktʼjjänwa. Coronel jilatajj akham sasaw mayïna:
  - ¡Ukaxa turkañawa!
  Uka thuqhurinakax ukhamarakiw lurapxäna, princesaruw purakapar uchapxäna. Uka chikutixa ch"allt"asïna, uka suma janq"u qhipäxaru jaquntatäna.
  - Maya kuti! - Coronelaxa jupa pachpawa kamachitayna. Jupajj wali chʼamampiw jawqʼjäna ukat wali yatiñampiw jawqʼjäna, ukat jawqʼjasaw jawqʼjäna. Duquesax janiw yanapt"asiñ puedkänti, ukatw arnaqasïna, qhipäxaparux walja rayanak jaytawayäna.
  - Paya! Kimsa! ¡Pusi! - Coronel jupax niyas jan liwxatasinw ch"allt"asi, usuchjataw jikxatasïna, ukampis sinti khuchhuqañanakat jark"aqasiñataki. - Jichhaxa, kunjamtï rusanakax sañ munapki ukhama, mä junt"u uma, mä escobampi.
  -Jumax de Sade jupampiw yatxatawaytaxa. - Duquesa de Valencia kullakaxa arnaqasitaynawa.
  Warmi oficialax lakap ch"allxtasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Inasa! Mä qawqha janq"u jaqinakat maynïri, jupanakarux respetaraktwa.
  Coronel chachajj qhepäjjat tʼaqhesiyaskakïnwa, chhuxriñchjatapat amparapakamajj mä kikpakiw imtʼañ munäna. Jupax atipt"awayiwa, mä qawqha wila ch"akhanakakiw mistuwayxi.
  Ch"iyar ñik"utan zorrox akham sasaw arnaqasïna:
  - Suma, nayrïri t"aqa lurawixa tukuyatawa. ¿Arstʼätati? ¿Kawkhans druidanakax imantasipxi uk yatiyapxita ?
  - Janiwa janipuniwa! ¡Jumaw jakäwij aptʼasisma! - Sataynawa Duquesa.
  Warmi teniente coronel ukax akham amuyt"ayäna:
  - Inas mä juk"a wila piminta ch"allt"asispa abrasiones ukanakaru? Ukhamatwa jan sinti jachʼa jachʼa tukuni.
  Coronel jilatajj akham sasaw akham säna:
  - ¡Janiwa walikiti! Uka tʼaqhesiñatjja, janiw kuns amuyjjaniti. Inas jaya tiempox jan waltʼayatächispa.
  Uka sádico warmix akham amuyt"ayäna:
  - Ukatxa jichha pacha! Akax q"uma t"aqhisiñanakat maynïriwa.
  - Walikiwa, yant"añäni, Brown ukat Kim jupanakax electrodos ukat dinamo ukanak apanipxi. - Sataynawa coronel ukaxa. - Chiqansa, akax nayatakix wali munat kasta t"aqhisiñawa.
  Duquesampi irnaqapkäna ukhaxa, chuymankipstat warmix favor jikxatañ yant"asax mä chint"at q"ala kayuni waynaruw jiskt"äna, jupax nayratpach ocupación ukanx jan lik"ïxänwa.
  - Walikiwa, ¿jumax mä juk"a miel churañ muntati? Druidanakax kawkhans jikxatasipxi uk yatiyapxita. Ukatxa Wila p"iqinchirinakatxa walja qullqi katuqapxäta.
  Uka waynaxa akham sasaw jiskht"äna:
  - P"iqiru ch"allt"apxita.
  - Sapa! Ukhampuni! - Chuyman warmixa amparapa juparu luqxatäna. Uka horasanjja, uka waynajj amuytʼasir jaqejj mä manqʼañ munir lobo wawapan kisupampiw amparapamp katthapïna . Jupax mä ñik"ut ch"akhuñ atipjatayna.
  - Serviwa chiqapa, traidor. - Uka waynaxa sataynawa.
  Chuyman warmixa arnaqasïna, jupa pachparu amuyt"ayasa.
  ¡Coronel jupax jupar jak"achasisinx jaltawayxäna!
  - Kunatsa jumax qhuruchasta, jilïr hag ?
  Layqar uñtat abuelax akham sasaw sist"äna:
  - Jisa, aka allqamarixa ch"akhusi.
  Warmi teniente coronel ukax akham sasaw qhuru arsüna:
  - Ukhamajj inas jupar warktʼapjjchi?
  Uka chuymankipstat warmixa mä k"ari ajanu luratayna:
  - ¡Janiwa walikiti! Aka waynax druidanakan khithanitapawa. Jupaw kawkhankapjjesa uk yatiyaristam.
  Warmi coronelax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¿Ukhamäpachati? - Ukhama, jupar jiskt"añaw wakisi.
  Uka waynarux irpsusaw coronel nayraqatan uchapxäna. Uka q"illu yuqall wawax axsarayasïnwa, ukampis jan axsart"as uñacht"ayañ yant"äna, jisk"a cejas ukanakap ch"ukusa.
  Coronelajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Suma yuqalla, ukampisa pachpa pachana jiwasana uñisirisa. Inas juma pachpa taqi kuns yatiychisma? Ukatxa mä chocolate misk"i katuqapxäta.
  Uka waynax ch"amampiw q"illu, caja khuchhurata p"iqip ch"allxtayäna:
  - Janiwa!
  - ¿Ukhamäpachati? Ukatxa, mä chivompiw mä jukʼa chʼamañchtʼañasa. - Coronelaxa pallapallanakaru p"iqi ch"allxtayäna. Wawan jan wali qʼañu qʼañunakapajj jankʼakiw chʼiyjapjjäna, ukat jiskʼa qhepäjjapjja, mistki uka chʼiwi hombronakampiw uñachtʼayapjjäna.
  Warmi oficialax akham sasaw arnaqasïna:
  - Amuyataxa, janiwa suma manq"añanaka akanxa ch"amanchasipkiti.
  - Juman apnaqawimax qamirinakaruw pisinkañar puriyatayna. - Uka waynaxa jaysataynawa. - Jaqinakaxa manq"at awtjatapxiwa.
  - Ukampisa fiestan qhanapax junt"u. - Coronelaxa ch"axwawipa jiltayatayna. - Aka duquesaxa akhama achikt"asitayna:
  - ¡Janiw jupar jawq"jañamäkiti!
  Ch"iyara warmixa akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Ah! ¡Jïsa, jumajj khuyaptʼayasirïtawa! Ukhamajj jumanakajj taqe kunwa yatiyapjjäta.
  Suma uñnaqt"an tawaquxa akham sasaw achikt"asïna:
  - Janiwa! Juk"amp sumaw nayar jawq"jaña.
  Warmi coronelax akham sasaw jach"at arsüna:
  - Ukatakixa pachaxa utjapuniniwa.
  Teniente coronel chachajj akham sänwa:
  - Uka waynaxa Druidanakataki yatiyirit irnaqäna. Uñjapxam kunjamsa kayunakapax p"akjatäna.
  Chiqansa, wawax q"ala kayunakapax ch"uxñanakampi, ch"uxñanakampi, ch"uxñanakampi ch"uqt"ata ukat cardonak ch"uqt"ata. Patak patak kilometronak tʼijtjjatapajj qhanaw amuyasïna, tobillonakapan venanakapas punkitänwa, ukajj wali jachʼa carganïtap uñachtʼayi. Teniente coronel ukax waynan calloused kayuparux amparanakapamp llamkt"äna:
  - Ch"ama , inasa juyphi thaya pachana q"ala kayuni sarnaqchi.
  Coronel chachajj akham sänwa:
  "Ukhamajj janiw llakisiñatakejj yaqhakïkiti." - Ukatxa uka ch"uqixa wawaru ch"allt"atayna.
  Uka waynax khathatt"asïnwa, muyu ajanupax ch"uxñachatänwa, ukampis amukiw qhiparäna.
  - Jupax nayrax jawq"jataw uñjasiwayi. - Teniente coronel ukaxa amuyataynawa.
  Warmi coronelax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Jiwasax amuyt"añäniwa!
  Yaqha laq"u. Janiw kuna reacción ukanakas utjkiti. Jichhaxa ch"akhanaka taypina. Uka waynaxa amukiwa, samsuñapaxa wali ch"amawa, wila ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uñuyatayna.
  Coronel jupax tunka payan jawq"jasaw sayt"äna, amuyataxaw uka waynan aguantatapax kusisiñap apt"askäna.
  - Ukat jupax hierrot luratawa, jupax ukham jawq"jawinakarux saykataspawa.
  Teniente coronel chachajj akham sänwa:
  - Fresco k"umara wila janq"u proletario jaqina.
  - ¿Janit jumax amuyktaxa, waynan ajanupax mä juk"a duquesa ukar uñtasitawa? "Warmi coronelax ajanuparux liwxatäna.
  Warmi teniente coronel ukax logicamentex akham sasaw arsuwayi:
  - ¡Janiwa chiqpachansa! Ukhamäkaspas ukhamawa. Jupanakax janiw wila masinïpkaspati. Gran Bretaña markanxa, rubio ñikʼutax wali uñtʼatawa.
  Ch"iyara sádico ukax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Inas ukhamächispa, ukampis sustjasirakiwa.
  Compañeropajj wali amuytʼasisaw akham säna:
  - Sarañani! Mä jach'a yuqall wawax janiw q'ala kayuk ch'aphinak patxaru t'ijtkaniti. Kunjamakitix, descarga eléctrica ukamp t"aqhisiyañ qalltañ pachaw purini.
  Pä jach"a comandos ukanakax mä dinamo apt"ataw cuarto ukar mantapxäna.
  - Suma, cutting processor ukaxa puriniwa. Ukhamajj ¿khitimpis qalltañasa? - sasaw teniente coronel jilatajj jiskt"äna.
  - Duquesampixa juk"ampi sumawa. Jupax wali sumaw arnaqasïna. - Uka thaya warmi coronel ukarux jaysataynawa.
  - Ukatxa electrodos ukanaka mayachasipxañäni. - Sataynawa ñanqha warmixa.
  Coronel chachajj bolsillopat mä jachʼa fósforo apsusaw qhantʼayäna ukat uka waynan qʼala kayupar apanïna. Mä jisk"a nina lawrawa wawaxa jisk"a kayupa phuqt"ata callus ukanaka ch"allt"äna. Jupax chhuxriñchjasïna, ukampis lakap ch"akhusaw arnaqasiñap jark"aqäna, phichhantat aycha thujsa.
  Warmi coronelax akham sasaw jach"at arsüna:
  - Janiwa! Aka waynax chiqpachansa janiw ukhamakiti. Ukatwa, nayraqatax duquesa.
  Electrodos ukanakamp chikt"atäsax warmi verdugonakax corriente ukarux jist"antapxäna. Chispanakax duquesan janq"u janchipat pasawayxäna, jupax arco ukham uñt"ayasïna, ukat warmix mä sallqa arnaqasiñ arsüna.
  Aka chiqanx ametralladoras ukanakamp jark"antatänwa, balas ukanakax warmi coronel ukat teniente coronel ukanakaruw ch"allt"apxäna, yaqha pallapallanakaruw ch"allt"apxäna.
  Dracma kullakajj nayra kʼuchupatwa Elisabetan balamp jiwayaskäna uk amuyäna. Uka nuwasir condesax akham sänwa:
  - Nayaxa wali ch"amanïtwa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Kunatsa, nayaxa ukham t"aqhisiñanaka aguantañajawa. Chiqansa, ukax manqha pachankir jan wali jaqinakakïpxiwa .
  - Iyawsaña! - Dracma juparux yanapt"äna, ukhamaraki, frenético nina jist"arasa.
  Uka rubio ch"axwirix akham q"ucht"awayi:
  - ¡Jan khuyapt"ayapxamti, jan wali reptil ukanakarux ch"uqi ch"uqinakjamaw tukjapxam, cucarachanakjamaw phichhantapxam!
  Uka clips ukanakar chʼiyar jaquntasajja, imill wawanakajj balanakat esquivapjjäna, wasitat cargapjjäna ukat qhespipkäna ukanakar atacapjjarakïna . Jila parte fuerzas especiales ukanakajj mä jachʼa cuartoruw tantachasipjjäna, ukat jiwayañajj jukʼamp chʼamarakïnwa. Uka chuyman traidor warmix t"ijtxänwa, ukampis pachpa masipan bayoneta-cuchilloparuw t"ijtäna.
  - ¡Ukhama! - Uka q'añu jaqixa pachpa jaqinakapatwa katuqatayna . - Dracma ukaxa suma qhananchatayna ukatxa thuqhutayna ukhamata salivapaxa cucaracha ch"allaru tukuyañapataki.
  Elizabeth kullakajj qhep qhepa pä yatichäwinak tukuyäna. Jupanakat maynïrejj granada jaqontañwa atipjäna, ukat imill wawajj botampi kayumpiw chʼuspajj katjäna, ukat ventanatwa khitäna.
  Uka rubio terminador ukax akham sasaw arsüna:
  - Janiwa jaqinakaruxa usuchjañakiti.
  Ventana anqanxa wali jach"a ch"axwaña ist"asïna ukatxa arnaqasiñanaka ist"asïna. Yaqhip jaqinakax jan suertenipxänwa ukat janiw jank"ak jiwayatäpkänti, jichhax t"aqhisiñaw suyt"askäna.
  Uka utan niya pusi tunka jaqinakar, jan ukax uywanakar tukuyasaxa, Elisabetampi Dracmampix mayninak tukuyañatakiw jaltawayapxäna. Uka pachparakiw , imill wawanakax puñalanak apnaqañsa ukat kayump taktʼañsa janiw jiskʼachapkänti.
  Jisk"atpachax Drachma, mä jan iyawsañjam salto lurasax, uñisiriparux nayraparuw talón ukamp jawq"jatayna, uka pachparakiw ch"akha ch"akhanakap p"iqipar jaquntäna. Jiwañajj mä ratukiw utjäna. Elizabeth kullakax qunquripampiw chhuxriñchjasïna, uka pachparakiw Adanan manzanaparux t"unjäna. Uka pachparakiw , wilamp jan qʼañuchatäñ atipjäna.
  Uka rubio ch"axwirix akham sänwa:
  - Jumax Crisóstomo ukhamätawa, wilax jiwañkamaw mistuwaytaxa.
  Imill wawax línea ukat jithiqtawayi, ukampis artefactonakapampix janiw axsarañjamäkänti, ukat jupa pachpaw uñisirinakarux mä qhanampiw ch"allt"äna.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Uka bastardo isixa turno ukata apsuña.
  Dracma kullakajj janiw qhepükänti:
  - Taqiniru mä cuenta churaña pachawa.
  Fuerzas especiales ukan pallapallanakapax juk"anikiw utjäna, ukat jupanakax mayjt"ataw jikxatasipxäna, comandantenakapar chhaqhayatapata. Ukajj qhespipkäna ukanakar jiwayañajj chuym ustʼayirjam facilakïnwa . Ukax imill wawanakan luratapawa. Dracma chachajj qhep qhepa jaqeruw jachʼar jaqontäna, ukhamatwa purakapan mä lawampi chʼalljjtayasïna.
  Condesa Ninfa ukax akham sänwa:
  - ¡Nayaw jumarux vampiro ukham uñjsma! !
  Imill wawaxa mä veneno larusiña arsüna. Elizabeth kullakajj jupar jakʼachasïna:
  - Jiwasana jak"anxa janiwa jakaskiri pallapallanakana thujsapaxa utjkiti. Fresco jiwat cuerponakakiw thujsa.
  - Ukat aka pallapallaxa mä jiwat jaqiwa, uwija ñik"utampi isthapt"ata! - Drachma kullakaxa sawkasitaynawa. - Walikiwa, ¿kunsa jichhaxa lurañäni?
  Uka rubio terminador ukax akham amuyt"ayi:
  - Jiwasan katuntat jaqinakasa uñjañäni.
  Elisabetax uta tuqir sarawayxäna, Dracma kullakax qhipäxankänwa. Mä chuymankipstat warmiw umbral ukan jiwatäskäna.
  Elizabeth kullakajj jupar jakʼachasïna:
  - ¿Nayaxa eutanasia lurañajati?
  Uka traidor awichax akham sänwa:
  - ¡Janiw nayax yatkti kuna kasta nazi !
  Uka rubio terminador ukax akham sänwa:
  - ¡ Jan wali t"aqhisiñ jiwañampi!
  Uka jan wali chuyman warmix akham sasaw jaysäna:
  - Chhuy! Aka! Jan waliw jakasiyäta, ukat jan waliw jiwaskta. Tukuyañatakix vampiros ukanakawa, druidanakan wiñay atipt"asirinakawa, jupanakax traicionañatakiw utt"ayapxitu.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw wal muspharäna:
  - ¿Kunas, vampiros ukanakax utjiti?
  Traidora abuelax mä chhuxriñchjasiñampiw chiqanchawayi:
  - Jisa, chiqawa. ¡Ukampis jukʼanikïpxiwa ukat jamasat jakasipxi! Jupanakat maynimp jikisiñ munsta ukhax dirección ukar sarañamawa, Trapmlilirov Street , pä tunk jakhuwi. Uka contraseñax "Cruz ukat Sepultura" satawa.
  Jach"a mamaxa chhuxriñchjasïna ukatxa amukt"asïna, desmayasa.
  Uka rubio terminador ukax jan amuyt"asisaw akham säna:
  - ¡Jupax jiwxiwa! Akax mä vampiro ukamp tantachasiñax churkistaspa ukhamawa.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Walja, Lizonka. Nayraqatxa, vampiros ukanaka taypinx machaq wila régimen ukampix jan satisfechos ukhamäpxpachänwa, ukatx payïrix utjchi ukhax akax mä valoran jikxatawipunïniwa.
  Elizabeth kullakajj yatiñ munasaw akham jisktʼäna:
  - Ukhamajj ¿kunjamatsa cienciajj jupanakan utjatap jan iyawski?
  Condesa Ninfa ukax mä jachaqt"asisaw chiqanchawayi:
  - ¡Mä juk"a ukhama! Ukampisa, janiw taqinixa. Wali uñtʼat walja cientificonakajja, wila chʼalljjtayiri jaqenakajj utjatap amuyapjje. Ukatjja, uka toqet disertación ukanakas qellqapjjarakïnwa.
  Uka rubio terminador ukax akham sasaw cooed:
  - Jisa, nayaxa uka tuqita yatxa. Ukat Koshchei Inmortal sat cuentojj kunatsa ukham sapjje uk liytʼañajarakïnwa.
  Dracma kullakajj jachaqtʼasisaw jaysäna, perla kisunakapajj lliphipisïnwa:
  - Kunas utjchi ukaxa, jiwasaxa amuyañaniwa.
  Imill wawanakaxa utaru t"ijtxapxäna.
  Uka waynax nayratpach soganak khuchhuqañ atipjatayna ukat duquesarux amuyt"ayatayna. Jupax ch"iyjata camisap jaquntañ yant"äna. Elisabetampi Dracmampir mantapkäna uk uñjasajja, jankʼakiw imtʼasïna, nayranakapansa wali axsarkañ qhananakaw qhantʼäna. Imill wawanakax Ejército Rojo de la CSA ukan uniformenipxänwa.
  Ukat maquillaje ukan ch"iyar ñik"utampi ukat k"uchi ñik"utampi.
  Elisabetajj amparap luqtäna:
  - ¡Jan axsaramti! - Jupaxa munasiñampiwa säna.
  - ¡Ukat nayaxa ukhamaraki! - Dracma ukaxa chiqapawa. - Jach"a Rusia markan uñisirinakaparu ukhamaraki khitinakatix ch"axwañ munapkistu ukanakarukiw ch"akhustanxa.
  Uka waynaxa jachaqt"asïna.
  - Valencia, ¡akax jiwasan masinakajawa! Suma yänaka apt"ataw jutapxäna.
  Duquesajj akham sasaw jisktʼäna:
  -¿Jumanakax agente rusanakäpxtati?
  - Jisa, jumanakaxa iyawsapxitasmawa! - Isabel kullakaxa siwa.
  Imill wawaxa q"ala, janq"u kayu ch"allxtayasa wali musphataw säna:
  - Ukampisa pachpa pachana ch"iyara!
  - Akaxa jiwasana jach"a imantatawa. - Dracma kullakaxa jaysataynawa. - Principio tuqitxa, janiwa khitirus jaysañasakiti.
  - Walikiwa, nayaxa aka tuqitxa iyawstwa. - Duquesaxa sartañataki yant"awi luratayna, waynaxa juparu yanapt"atayna. Dracma kullakajj wawajj jiskʼa jaqëtap amuyasïna, ukampis alambreni ukat marapat sipansa jukʼamp chʼamanïtap amuyasïna:
  -¿Jumax druida ukhamätati? - Jupaxa juparuw jiskt"äna.
  Uka waynax akham sasaw jaysäna:
  - Nayaxa mä yatiyiri Arturo. Cheqas yaqhep costumbrenakanwa chikañchasïna. Chʼamanïtap amuyasta.
  - Ukatxa ¿kunsa jumanakaxa jiwasanakatxa jikxatastaxa? - sasaw Isabelax jiskt"äna.
  Uka yatiñan wawajj jan pächasisaw akham säna:
  - Yaqha pachat jutirinakäpxtawa, jan uñt"at jach"a ch"amanakampi dotatapxatama. Ukhamaraki, uka perlas ukanakax isinak manqhan utjki ukanakax mä uñjkañ ch"ama churaraki, ukax mä yapu muyuntat uñstayi.
  Dracma kullakajj pächasisaw akham jisktʼäna:
  - Jisa, chiqpachansa druida ukhamätawa, ukampisa ¿kunatsa q"añunakampi sarnaqta?
  Uka waynax wali muspharkañ qhana arunakampiw jaysäna:
  - Akaxa asceta yatichawiwa. Ukax alma muytapanx mä q"uma aura ukham uñstayi, janchiruw ch"amancharaki ukat jark"aqasiñ churaraki. Janchimax jukʼamp chʼamakïki ukhaxa, ajayumax jukʼamp chʼamaniwa.
  Elizabeth kullakajj wali munasiñampiw akham säna:
  - Ukatxa nayaxa amuyaraktwa! Ukax yoguis indios ukanakar uñtasitawa, jupanakax q"ala jan isin qullunakan hielo pataruw makhatapxäna, juk"amp jach"a ch"amanak jikxatañataki.
  - Jisa, yoga luraña tuqita yatxatapxarakta. - Sataynawa waynaxa. - Akaxa wali sumawa. Yaqha jaqinakan experienciapax yatxatañaw wakisi, janiw jan yäqañakiti. Jumanakax rusanakax layqasiñ organizacionanakanïpxaraktawa. Iglesia Ortodoxa ukan arknaqatapatxa, imantataw jikxatasipxi, ukhamax janiw taqi kunas yupaychäwinsa kusisitäkiti.
  Dracma kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Chiqansa, janitix ateo ukhamäkiristxa, nayra achachilanakajan iyawsäwipxa juk"amp askiwa: Antiguo Iglesia Eslavo. Cristianismojj esclavonakan religionapawa, jupanakajj wali chʼamani ukat libre markaruw uwijanakar tukuyapjjäna. Chiqansa, ortodoxia sat yupaychäwiruw yuspärta, ukatwa Rus markan esclavo ukham uttʼayasïna. Uka sacerdotejj akham sasaw yatichäna: ¡Diosajj aguantawayistuwa, ukatwa mayïna!
  Elizabeth kullakajj janiw taqe chuyma confiykänti, jupajj akham sänwa:
  - Chawpi pachanakanxa walja pantjasiwinakawa utjatayna, jichhaxa sacerdotenakaxa janiwa nayraru sartawiru uñiskaspati.
  - Janiwa arunakampi nayraru sartañatakixa uñiskiti , jan ukasti jaqina ch"amanakaparu ch"amanchaña jark"apxi . ¡Jaqenakajj taqe chʼamanïñwa jikjjatasini jan ukajj chhaqtjjaniwa! ¡Jaqix diosjamaw jakañapa jan ukax mä laq"unakjam jiwañapa! - Dracma ukax jan pächasisaw arsuwayi.
  - Akaxa chiqaparu wali uñtasitawa. - Elizabeth kullakaxa janiwa sinti kusisita uñkatasiñampi iyaw satayna. - ¡Ukampis janiw Diosan jan diosar tukuñax utjkaspati!
  Dracma kullakajj ladonakapar amparanakapamp saytʼayasaw jachʼat arsüna:
  - Jan ukax inas yaqha tuqitxa ukhamächispa!
  Uka waynax jupanakarux akham sasaw arsüna:
  - Jiwasax druidanakax Diosar uñt"tanwa, ukampis Bibliax pantjataw qillqt"ata ukat jaqukipata sasaw amuyapxta.
  - ¡Walikiwa, Arturo! - Janiwa jaqukipañakiti. Ukhamakiwa, janiwa mä adoquines muyuñakiti, janiwa perlaru tukukaniti. - Drachmaxa sataynawa.
  Mä filósofo jaqin luratanakapampi mä wawax akham sasaw arsüna:
  - Jumax suma parlasta. Wila. Wila arst"awinak laykux walja wilanakakiw wartatäni.
  - Ukatxa ukhamaraki qhana amuyunaka, suma amtanaka. - Dracma kullakaxa amuyataynawa.
  - ¡Amuyuxa juk"ampi q"umawa, phuqhaña pachanxa juk"ampi q"añunakawa ch"allt"asi! - Arturo waynaxa amuyataynawa. - Jumanakax rusanakax taqpach uraqpacharuw mä familia fraternal de naciones ukar mayacht"añ munapxtaxa.
  - ¡Kunjamatsa sañaxa! - Elizabeth kullakaxa pächasitaynawa. - Formalmente, URSS pachanx ukakiw constitución ukanx arsutäna, Unión Soviética uñstayañ thakhix qhipa república ukar mantañamp tukuyatäni. Ukat jichha tiempon Rusia markanjja, leyinakas jachʼa chʼajjwäwitak cheqak campaña lurañajj jarkʼiwa.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Rus" jupax nayratpachaw ch"amanchawayi, Gran Bretaña ukhamarak kawkir markarjama, jach"aptañataki. Ukat mä mayacht"at jaqi kankaña, mä gobierno común ukan apnaqata, jutïr pachasawa. Ukat Rusia markan representantenakapax apnaqapxani ukhax juk"amp askiwa. Jiwasatakix mä juk"a pachakiw. Ukhamarus, jiwasan uraqpachanx pä markanakakiw juk"amp jan ukax juk"amp sum apnaqapxaspa aka planeta: Rusia ukat EE.UU.
  - Ukat China markanxa? - sasaw Isabel kullakax jiskt"äna.
  - Partido Comunista p"iqinchawimpixa, jisk"achawiruwa puriraki. Ukat taqpachanx sapa patakatx llätunk tunk China markan qullqituqit jiltäwipax occidental ukan qullqichasiwipawa. Principio tuqitxa, ¡Partido Comunista ukax burgués ukhamaw tukuwayi! - Drachmaxa wali colerata arumpiwa säna.
  Uka q"illu tawaqux mä suma arumpiw akham säna:
  jichha pachat sipanx juk"akiw mayjt"aspa .
  Ninfa imillax jank"akiw akham säna:
  - Ch"iqa tuqiruxa, ukampisa esencial ukaxa pachpa capitalismo . Jilapachax comunistas rusos ukanakax irpirinakapamp jan suertenipxänwa. Wayna, ch"aman cuadronakakiw Partido Comunista ukx qhispiyapxaspa.
  Uka waynax akham sänwa:
  - Janiwa Partido Comunista Ruso ukaxa wakiskiti. Nayratpachaw akanx apnaqañ qalltapxäna, jilpach jaqinakax tarjeta de racionamiento ukampiw jakasipxi, normal isi alañax janiw ch"amäkiti. Ukat walja jaqinakaw kunas aychax uk armasxapxi. Amuytʼañataki, Navidad urun mä kutikiw yantʼawayta.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Ukat ¿Kunjamatsa?
  Uka druida waynax akham sasaw jaysäna:
  - Muxsa! Ukampirus, chocolate ukax juk"amp askiwa. Kunjamatsa mä azulejo lunthatasiñ atipxta. Lunthatasiñ luratajatxa, expiación astral ukan t"aqhisiñaw wakisïna: kimsa tunk kimsan lazos de la chivo. Qhipäxapax wilampiw ch"allt"ata, ukat jawq"jañ tukuyatatx yatichirinakaruw ciencia tuqit yuspajaräna.
  Uka rubio imillax tuiteó:
  - Walikiwa, akaxa taqpachanxa wali askiwa. Sumakiwa, wayna, druidanakar uñt"ayapxäma.
  Uka waynax q"ala, jisk"a, p"akjata kayup ch"allt"asinx akham sasaw jaysäna :
  - Janiwa aka lurañatakixa ch"amanïkti. Jilanakajaruw jumat yatiyä. Ukatxa, wakiskirïkaspas ukham amuyapxani ukhaxa, jumampiw parltʼasipxani. Janiw imantaskäti, ortodoxia ukan katxarutapax wali ch"amawa, Gran Bretaña markan independenciap munapxta , janiw inglés provincian independenciap munktanti.
  - Inas mä gobierno pro-ruso ukax Gran Bretaña markanx ukhamakiw apnaqañapatak purispa. - sasaw Dracma kullakajj säna. - Ukhamarus Zhukov jupampiw aruskipt"ä, ukhamat Iglesia Ortodoxa ukan ch"amap jan ch"amanchañapataki. Ukhamatwa ciencia ukat nayrar sartañax sinti jarkʼaqasi.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Janiwa qhanakiti nayraru sartawixa juk"ampi ch"amanchatawa.
  Condesa Ninfa sat warmix akham sänwa:
  - Akaxa mä sutil lurawiwa, ukampisa juma pachpawa taripañama, cristianismo ukaxa wakiskiri ch"amanïpachati janicha.
  Elizabeth kullakajj kisunakap qhantʼayasaw akham säna:
  - Taqi régimen ateo ukanakax t"unjataw uñjasi, jan ukax China markanx ukhamarakiw cristianismo ukar jaktayañ thakhix utji. Jila partejja, comunista ortodoxonakajj pisin jakasir Corea del Norte markanwa qheparapjjäna, Fidel Castro chachas Paparuw altʼasïna. Cristianismojj janiw alajjpachansa chhaqkiti. Yaqhip chiqanakanx jisk"achatäkchisa, islam ukar uñtasitawa, janiw ateísmo ukarux jisk"achatäkiti. Iyaw sañäni, ¿qhawqha 100% ateos ukanakas utji?
  Dracma kullakajj akham sasaw jiskʼachasïna:
  - Nayax amuyta 100% jila cristianonaka.
  Duquesa kullakajj jupanakaruw akham säna:
  - ¡Nayaxa católico jaqïtwa! Chiqansa, janiw fanatico ukhamäkiti. Romano Papadojj walja juchanakwa pantjasipjjäna, uk nayajj sista. Ukampis uka pachparakiw católicos iglesianakas ortodoxa iglesianakas kullakanakäpjje. Rusia markanxa, khitinakatix jan ortodoxo ukhamäpki ukanakarux sinti ch"amanchatawa . Católicos ukat luteranos ukanakax jan waljanïkchi ukhaxa, sañäni, bautistanakax niyaw jan walit uñjatäpxi. Nayax amuyta aka chiqanx juk"amp libertad ukaw utjañapa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Inglaterra markanxa, mä kutix bautistanakax lawaruw phichhantatäpxäna. Ukhamarus Rusia markanx janiw p"iqit ch"allt"apxituti. Jichhax morales ukax juk"amp librew tukuwayxi. Ukampis cheqpachansa, janiw taqe iyawsäwinakajj cheqäkaspati. Cristo pachpaw akham säna: ¡Mä iyawsäwi, mä awatiri, mä bautismo! Ukatwa, mä sapa yupaychäwi tuqi taqi markanakar mä imperio multinacional ukan mayachthapiñatak ch"amachasipkta. Qhipharux ukax armonía nacional ukar ch"amanchañapawa.
  Uka waynax janiw sasaw säna:
  - Coerción ukax munasiñ t"unji, jamp"att"asismawa, ukampis ukaruw kisunak ch"akhuñax juk"amp jasa.
  - Jumax wali sum parltaxa, wayna filósofo! Nayax wasitat jikisiñ suyt"askta, ukampis jichhax Londres markar sarañäni. Jïsa, ukat nayax iwxt"apxsmawa, jiwasax identidad ukar mayjt"ayañäni . - Drachmaxa sataynawa.
  Uka waynaxa jupanakaruxa castaña churäna:
  - ¡Aptapxam! Akax mä artefacto de búsqueda ukawa, yanapt"awipampix sapa kutiw jikxatapxäma wakischi ukhaxa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw jachaqtʼasïna:
  - Wawa uñtatawa, ukampisa kunatsa nayaxa iyawstwa.
  - Lakamar aptasinxa akhamawa jiskht"añama: - Yanapt"aña munasi.- Ukata ist"apxäma! - sasaw Arturojj säna.
  - Musparkaña! Jiwasajj ukham lurañäni. Ukampis jisktʼajj akawa, ¿janit sinti jayarstʼañäni ukhajja, ¿kamachasmasa? - sasaw Isabel kullakax jiskt"äna.
  Qʼala kayuni suma uñnaqtʼan waynax jan axsarasaw akham säna:
  "Ukhamaxa sapakiw jutasin yanapt"ä" sasa.
  Dracma kullakajj akham sasaw pächasïna:
  -Jïsa, ¡kunjamarak jupar yanapt"asmasti! Ukham jan kuns lurir uñjapjjsma.
  Arturojj mä muxsa jachaqtʼasisaw akham säna:
  -Juman derechomaxa iyawsañataki jani ukaxa jani iyawsañataki.
  - Ukatxa sarapxaraktwa, ukhama walja pacha apt"asipxta. - Isabel kullakaxa siwa.
  Imill wawanakax permiso apsusipxäna, coronel ukat teniente coronel ukanakat documentonak apsupxäna, ukat niyas jan kuna jan walt"äwin uñjasisaw nayrar sartapxäna. Jupanakan amtapax mä juk"a mayjt"awayi. Machaq identidad uñstayañax wakisïnwa . Ukatakix coronel ukat teniente coronel ukanakax wali askiwa. Jiwatanakaparojj gasolinampiw jawqʼjapjjäna ukat ninamp nakhantapjjarakïna. Jïsa, jan waltʼäwin uñjasiñapataki. Yaqha janchinakax mä alcantarillaruw jaquntatäna. Ukax qhurupuniwa, ukampis wakisiwa. Partidonakamp ch"axwañaw utjawayi sasin leyendax janiw askïkänti. Sinti sustjasisaw suxta tunka jaqinakaw jiwarapxäna, ukat pä comandantenakakiw qhispipxäna. Ukajj mä tribunalar uñtataw thujsäna.
  Pallapallanakax mä wakiskir misión ukar jawst"atäpxatap yatiyañaw wakisini. Mä qhawqha urunakax irnaqaspawa, ukampis janiw jukʼampi lurañax wakiskiti.
  Dracma kullakajj colerat akham sänwa:
  - Chiqansa, jiwasax jan walt"awinakaruw puripxta , Elizabeth. ¡ Chiqpachansa jan waltʼäwinakaruw puripxta ! Janiw jumax ch"axwañamäkiti.
  Uka rubio ch"axwirix akham sasaw uñch"ukisïna:
  - Kunata? Pä suma jaqeruw jiwañata ukat fanatismo ukanakat qhespiyapjjta. Duquesa ukat wayna, khititix janiw ukhamakiti. Ukhamarus, suxta tunk payan jan qhipa ch"axwirinakax CSA ejercito ukan jiwayataw uñjasipxäna. ¡Akax mä jach"a plus ukhamawa!
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw arsüna:
  - ¿Kuna jan walinakas utji?
  - ¿Kuna jan walinakas utji? Jichhax jan kuna usuniw markapachan sarnaqsna. Uka qillqatanaka uñxatt"aña. Fuerzas especiales especialmente autorizadas "Comando" ukanaka. Jichhax wali jach"a uraqiruw mantañax utjistu. - Isabel kullakaxa nayranakapa jisk"achasïna. "¿Janit mä juk"a uñkatasiñampix taqi ventajanakas uñjkasma?"
  Dracma kullakax ch"iyar ñik"utan thiya p"iqip ch"allxtayäna. Ukatxa, wali pächasisaw akham säna:
  - Uka jan walt"awixa jilxatiwa. Jupanakat janiw kuns yatktanti, ukampis mayninakax yatipxaspawa.
  Uka rubio nuwasirix jan axsarasaw jaysäna:
  - Taqi Yankees ukanakaxa niya kipkakïpxiwa. Uk uñjasajj jachʼa jachʼa tukuñakiw wakisi ukat jilïrinak nayraqatan esclavo ukhamäñaw wakisi.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw jach"at arsüna:
  - Inas jumax chiqaw sasksta.
  Coronel ukat teniente coronel jupanakax niya imill wawanakamp chikaw suma uñnaqt"anïpxäna. ¿Apellidopax Dietrich ukat Zitrich compañero ukhamäpachänti? Warminakax imill wawanakat sipanx mä juk"a thithitaw jikxatasipxäna, ukampis ukax janiw kuna jan walt"äwis utjkänti. Ajanup mayjt"ayañax, principio tuqitx janiw ch"amäkiti. Jilapachax arte de camuflaje ukampix jan walt"awinakax utjaspawa, kunatix lantintañ yänakax wali jach"äspa, jan ukax, jan ukax, sinti jisk"a ukhamäspa ukhakiw utjaspa. Aru tuqitxa, sapüru jaqinakas yatiqasiñ yatipxi. Imill wawanakax autonakar mantasax Londres markaruw autot sarapxäna.
   Niyakejjay kunayman blindat autonakanïpjjchïnjja , amukiw sarnaqapjjerïna, janiw kuna parltʼasiñsa qalltapkänti. Jila partejja, ¡mä alcohólico jaqer botellap jaytañaw jukʼamp chʼama, ukat religionat wal munasiri jaqerus amuyunakap jaytañaw jukʼamp chʼamajja!
  Thakhinx phisqa kutiw thakhi jark"antatanakar puripxäna. Kimsax jan jank"akiw pasapxäna, päx documentonak mayiñ munapxäna, ukampis coronel Dietrich ukat teniente coronel Zitrich jupanakax pasañapatak jaysatäpxatap yatisax.
  - ¡Uka lurañanaka phuqhapxam, waynanaka! - Elizabeth kullakaxa jach"at arsüna.
  - ¡Jan p"iqim ch"uqt"amti! ¡Kuntï manqʼapkäta ukampiw chʼiyjapjjani! - Drachma kullakaxa sawkasitaynawa.
  Uka oficialajj akham sasaw qalltäna: "Jïsa, racionanakasampi. - .
  Dracma kullakajj akham sasaw akham säna:
  - ¿Kunas, ¿janit kusisitax soldadurampixa ?!
  Jupajj jankʼakiw akham säna:
  - Janiwa, nayax taqi kunat kusisitatwa, ¡Stalin masiru jach"añchapxam!
  Condesa ninfax akham sasaw arsüna:
  - ¡Ukhamaxa amukt"apxam!
  Suxta checkpoint ukax Gran Bretaña markan capitalapar mantañ chiqankänwa. Támesis jawirax ch"iqa tuqiruw jalluntäna, ukat Corfe, wali uñt"at fortalezax ch"iqa tuqiruw jilxattawayi. Ukatjja, antiaéreo armanakan jachʼa bozalnakapaw mistunïna. Ukanakajj tankinakaru ukat avionanaka contraw apnaqasispäna.
  Perqanakajj thithita ukat wali sellatäkaspas ukhamawa. Taqi kunat sipansa, Londres markar mä ch"aman ciudadela ukaw utji. Inglaterra markatak avionat nuwasiñatakejja, Hitler chachajj pusi patak avionanakaruw Corfú markar tʼunjañatak churañapäna, uk Elizabeth kullakajj amtasïna. Ukampis uka markan perqanakapajj saytʼatäjjänwa. Chiqansa, nazis ukanakax Coventry markaruw phichhantapxäna. Hitler jupax mä arunak uñt"ayarakïnwa: coventrify !
  Imill wawanakarux documentonak mayipxäna. Qhana uñch"ukipxta. Ukat amuyataxa, jupanakax uñt"apxänwa ukat jachaqt"asipxäna.
  - Mama Zitrich kullaka. - Uka oficialax Isabel tuqir kutt"äna. - ¿Kunjamatsa kunasa sarnaqaski?
  Uka disfrazada rubiax akham sasaw arnaqasïna:
  - Partidonakaru ukhamaraki yaqha jan wali ajayunakaru t'unjapxtanwa . Partidonakax jan ch"amanïpxiwa, ukampis manqhankir uñisirix juk"amp ch"amaniwa. Inas nayajj jumar uñakiptʼañajajj wakischispa?
  Uka oficialajj maysaruw kuttʼäna ukat akham sasaw akham säna:
  - ¡Nayaxa confiabletwa!
  Jiwayir tawaqux wali ch"amampiw sarxäna:
  - ¿Electrodos ukanaka lakaru uchañaxa? Ukatxa, ¿jumat arsusma?
  Uk uñjasajj ajjsarasaw akham säna:
  - ¡Janiwa wakiskiti! Zitrich masijawa.
  Uka rubio tawaqux jan amuytʼasisaw sarnaqaskakïna:
  - Ukat jumax señora satawa. Ukajj castigompi phoqantatänwa.
  Uka oficialajj cheqapuniw ajjsarañat chʼamaktʼaskäna:
  - ¡Nayaw pantjasta! ¡Mä kasta twist ukhamawa!
  - WALIKI! Amukt'amti, jan kuns arsumti, chuymaman juyphi pachax utjiwa. - Elizabeth kullakaxa autoparu sarxatayna.
  Dracma kullakajj jukʼamp jarkʼaqerïnwa, pʼeqep mä jukʼa chʼalljjtayasïna, ukampis janiw kuns jayskänti:
  - Pasaportejaxa nayampiwa qhiparaski. - Jupaxa sataynawa.
  Londres markax arumanakax niyaw ch"usakïxäna. Policianakajj bulldog sat animalanakampiw callenakan sarnaqapjjäna. Mä toque de queda ukaw utjäna. Uka imill wawanakax walja kutiw pachpa markan sayt"ayatäpxäna. Red Fist Hotel ukar puriñkama. Aka chiqanx juk"amp juk"ampiw sarnaqapxirïta. Uka utanjja, 24 horanakaw oficialan manqʼañ utapajj utjäna.
  - ¿Janit ikiñ munkasma, Zitrich masi? - Dracma kullakaxa Elisabeta sawkasiñampiwa jiskt"äna .
  -Khitinakarus uñtatawa, compañero Dietrich! - Uka rubio terminador ukaxa jaysataynawa. - Janiwa mä tronco ukampikiti.
  - Mä troncompiwa lurasispa, ukaxa jach"akiwa. - Dracma ukaxa mä vulgar p"iqinchawimpiwa arsuwayi. - Nayax sapxsmawa, jan mä jach"a jach"a tukuñjam uñjasa ukat jan arunakaj katuqasa, prostitutas ukanakax jiwasan jach"a kankañawa, jach"añchasiñawa, ¡lallqanakax p"iqip manq"antapxi!
  Uka rubio ch"axwirix akham sasaw akham säna:
  - ¿Kunatsa parlaskta, Dietrich? - Ukaxa absoluto nonsense ukhamawa.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw arsüna:
  - ¡Janiw Lizonkarux yatiyañamäkiti! Ukax chiqawa, larusiña.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Ukatxa wali ch"uqi.
  Imill wawanakax manq"añ utaruw sarapxäna. Jupanakax manq"añ munapxäna , uka pachparakiw, machat oficialanakan aruskipäwip ist"añataki. Régimen totalitario estalinista ukanx mä qawqha concesiones ukanakaw oficiales ukanakatakix utjäna. Jisk"atpachax mä restaurantenx janiw aruskipt"apxatapat katuntatäpkaspati, jan ukax directo traición tuqitw katuntatäspa. Ukhamajj kuna yateqasiñas utjäna.
  Elizabeth kullakax niyas jan ist"kayaw sarnaqäna, ukat Dracma, jan ukasti, kayump takxatasïna - walikiwa, pä jach"a oficialanakax janiw kunjamtix munapki ukhamarjam sarnaqapkänti, mä arunx q"ala kayukiw sarnaqapxäna. Janiw suma botas uchasiñajj aguantañajäkänti. Mantañawjanx guardianakaw utjäna, pä wali ch"ama gorilanakaw utjäna, ukampis imill wawanakarux jan juk"amp arsusaw mantayapxi.
  - Jutapxam, coronel masinaka. - Jupanakax sapxiwa.
  Ch"axwirinakax ch"iyar ajanunakaparuw jachaqt"asipxäna:
  - Ukhamawa! Jan ukhamäkanixa!
  Restaurantejj candelabronak uchatänwa ukat pirqaruw elefante ñikʼut warktʼatäna, ukhamatwa uka cuartojj nativo ukham uñtasïna.
  Imill wawanakax contador ukar jak"achasisinx mä pizza martini mayipxäna, ukhamarak mä lik"i khuchhi aycha mayipxäna. Mä tuqitxa, akax jan wali sawuñanx uñjasispawa, ukampis wila estadounidenses ukanakax manq"añ munapxi , ukhama. Ukatjja, khuchhi aychajj Diosar jan iyawsañamsa jukʼamp chʼamañchtʼkaspa ukhamawa.
  Chiqansa, walja cristianonakas uka warmirux qʼañut uñjapxi.
  Elizabeth kullakajj martini mä jukʼa umtʼasïna, cheqas Drachma kullakajj mä vaso phoqat jan chʼalljjtayasisaw jaqontäna. Ukampis oficialanakajj jukʼamp amukiw parlañ qalltapjjäna. Nayax mä juk"a pizza manq"ayäta.
  Alce aycha, salchicha, ch"uñu, tomate, queso ukat muxsa alcohol ukanakamp sawutapax janiw uñt"atäkänti. Wali kusiskañawa. Uka yant"äwitakix Elizabeth kullakax mä khuchhi aycharuw mantequilla de chocolate ukamp ch"allt"äna. Jilapachax CSA ukanx kuna yänakas pist"awayi, juk"ampis manq"añanaka, ukampis oficiales estadounidenses ukanakax juk"ampirus unidades de élite ukanakax yaqha pachan jakapkaspas ukhamaw uñjasi. Ukhamajj uñachtʼayasipjjaspänwa , yamas qollqenïpjjaspäna ukhajja. Ukhamajj Dracma ukat Elizabeth jilatajj walja qollqenïpjjänwa. Dietrich ukat Zitrich jupanakax qamirïpxänwa, ukat jupanak jak"ankirinakax kunaymaninak utjapxäna. Dracma ukax capa grasa ukan aceites ukanakamp yant"arakitaynawa ukat akham sasaw qhanañcht"arakïna:
  - Muxsa.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - ¡Ukhamaxa manq"aña umaña!
  Uka oficialanakajj parltʼasipkakïnwa. Frentes ukan kunatix luraski ukat ataques partidarios ukanakat aruskipt"apxta.
  Ukampis qhipïrix mä lado tuqitwa parläna:
  - Janq"u León qutuchata ch"axwirinakaxa tren ukarux phallayapxataynawa. Kimsa tunka pallapallanakampi suxta oficialanakampiw jiwarapxäna. Patak jilaw usuchjat uñjasipxäna.
  - ¡Uka sawutanakaxa ! Jiwasan jaqinakasax jawq"jataw uñjasipxi. - Mayor ukan uniformeni mä oficialax sänwa. - Jiwasax ejecuciones de rehenes ukanaka uñt"ayañasawa. Sapa mayni jiwasatakixa, pataka inglés jaqinakawa.
  - ¡Nayrat mantawayxiwa! Jiwayañanakajj luratäjjänwa. Niya phisqa pataka warminakas wawanakas phichhantatäpxänwa. - Maynixa jaysataynawa. Jichhax partidos ukanakarux mä jach"a refuff ukaw churasini. Stalin pachpaw akham säna: "Terroristas ukat bandidonak contrax taqi kunanak apnaqapxam, jukʼamp jan walinak lurapxam" sasa. Jisk"atpachax familianakax guerrilleros ukanakat juchañchasipxañapawa.
  - Qharürux janq"u bandidonakaruw t"aqhisiyapxta. Jupanakax yanapirinakap churapxitu.
  - Jisa, wali wakisiriwa ejecutar uñt"atanakaru ukhamaraki yaqhanakaru partidos ukanakampi chikt"ata.
  Parlañ tonadajj jukʼamp amukiw tukuwayjjäna:
  "Inti jalsu tuqinkir soldadonakajax wali ch"amampiw chhaqhata. Rusonakax bomba atómica ukanakamp apnaqapxäna, jiwasan soldadonakasan concentración ukar saykatañataki. Patak waranq jaqinakaw jiwarapxi, usuchjatanakas utjarakiwa.
  Mä axsarat gruñido ukax jaysañataki:
  - Jisa, naya pachpaw uñjta phichhantat oficialanakar transporte avionanakan apsutäpxatapa. Waljaniw juykhüpxäna ukat nayranakapas wilax mistuwayxänwa. ¿Khitin ñik"utapas mistuwaypacha?
  Ukat mä loqhe gurgüwi:
  - ¡Kunja barbaronakasa aka rusanakaxa! Jupanakax osonakaw callenakan chiqak sarnaqapxi.
  Ukat yaqha axsarat chhuxriñchjasiña:
  - Ukat tigrenakax arsupxaraki.
  Jutïr jachʼañchäwijj jukʼamp pächasiñatakïnwa:
  - Ukhama thaya pachanxa janiwa tigrenakaxa utjkiti.
  Mä oficialax lakaparuw amparapamp luqxatasin akham säna:
  - ¡Ukat jupanakaxa especial, saber-kisu monstruonakanipxiwa!
  . 10 JAQTHAPI
  Elizabeth kullakajj janiw larusiñap jarkʼaqkänti:
  - Jupanakaxa bazar ukampiwa jiwayapxiristamxa.
  Dracma kullakajj akham sasaw jupar arsüna:
  - Juk"ampi suma ist"apxañani, inas kuna aski yänakampi t"ijtxapxchisma.
  - Coronel jupa pachpaw laboratorios rusos ukanx jaqinakan genoma ukat tigres ukanakamp mayachthapipxi sasaw sitäna. Jupanakajj wali ajjsarkañ nuwasirinakäpjjänwa. Niya jan ch"amanïñjama, altu pataru jaltañ yatiri. Ukax león ñik"utan warmir uñtasitawa. - Wayna mulato capitanaxa qalltataynawa.
  Mayor jupax juparux akham sasaw jark"äna:
  - ¡Akanakax taqiniw aruskipt"apxi! Ukampis ratanakan, jaqinakan ukat gorilanakan genomanakap wali sum mayachtʼapxta sasaw istʼta. Ukhamatwa ukham nuwasirinakarux yanaptʼi, janiw mä balas jiwayañjamäkiti, pʼiqipar chʼalltʼasksta ukhasa. Ajjsarkañ mutantes ukanaka. ¡ Jupanakaw rusanakar mä jach"a atipt"äw churapxistani! Ukatakix wali ch"aman barconakax niyaw wakicht"atäxi, jupanakax vivero ukarux apayapxani.
  - ¿Janit akax mä ficción ukhamäki? - Arunaka ist"asitaynawa.
  Uka oficialajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Janiwa! ¡Taqi kunas chiqpachapuniwa!
  Uka ch"axwawix mä juk"a jiwataynawa. Mä coronel niya pusi tunka maraniw imill wawanakar jak"achasïna. Jupax amparap luqxatäna.
  Mä jach"a aruw ist"asïna:
  - Jumanakaxa, uñjtwa, irnaqir masinakajawa. Kunsa lurta?
  - Janiwa kunasa, manq"añasa jani ikiñasa! - Dracma kullakaxa sawkasisaw jaysäna.
  Coronel jilatajj suma chuymampiw akham säna:
  - ¿Janit nayamp thuqt"añ munkta?
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw jach"at arsüna:
  - Nayraqatxa, ¡champagne!
  Texas markan espumante vino churapxita ! - Coronelaxa arnaqasitaynawa.
  Dracma kullakajj nayranakap jiskʼaptayäna. Mä jiskʼa isimpi isthaptʼat tawaquw jupanakar tʼijtäna ukat vaso wartat mä bandeja uñachtʼayäna.
  Uka suma uñnaqt"an warmix tuiteó:
  - ¡Askiw, jilatanaka!
  - ¡Maynit maynikama! - Coronel ukaxa wali jisk"a uywaru, jani tunka suxtani marat jila uñnaqani, manqha tuqiru ch"allt"äna. - ¡Nayampïskakim, mä q"uchu q"ucht"am! Ukhamarusa Stalin-Cola ukaxa espuma.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  Stalin-Cola ukat wiski mayipxita .
  Jilïr oficialax munasiñampiw jachaqt"asïna:
  - Kusawa! Jumax mä peculiar sabor ukaniwa.
  Stalin-Cola ukax mä ch"uxña liquido ukhamarak mä juk"a esmeralda sawurani. Kunas Tarragón ukar uñtasita, ukax juk"amp ch"amaniwa ukat juk"amp muxsa sawurani. Inas sinti muxsa, cloying ukhamaraki.
  Uka q"illu tawaqux akham sasaw jisk"at arsüna:
  - Jisa, akaxa sintipuniwa!
  Coronel chachajj kisunakapwa qhantʼäna:
  - Ukaxa sinti walja sustitutos de azúcar sustitutos ukanakawa. Janiwa phinq"asiñakiti, juk"ampi wiski yapxataña ukatsti mä coctel apsuña.
  - ¡Iwxt"awinakamat yuspajarapxsma! - Drachmaxa sataynawa.
  Imill wawanakax wal umapxäna, ukampis machaq p"iqinïpxänwa. Kunayman jan wali arunakampis mistusipkchïnsa.
  Uka rubio ch"axwirix akham sänwa:
  - Jisa, akaxa mä super!
  Ukat thuqt"añ qalltapxäna, ukampis coronel ukax hipopótamo ukan khuyapayasiñapänwa. Elisabetampi Dracmampix mariposanakjamaw liwxatapxäna. Inas jupanakajj apasipjjchïna. Mä jan suytʼat arunakaw niyaw thuqtʼapjjañapatak jarkʼäna.
  - Dietrich ukat Zitrich, kawkhans wali suma thuqt"añ yatiqapxta? - sasaw Ministerio de Honor y Derechos ukan capitan uniformepamp isthapt"at waynax jisk"achasïna.
  - ¡Ay, ¡hi guy! - Dracmaxa juparuwa jiskt"äna. - Inas jumax jiwasamp chikt"asiñ munsta.
  Mä barba soviético chiste ukaw Elizabeth p"iqipanx qhant"äna.
  Müller jupax SS Coroneroruw jiskt"i:
  - ¿Kunjamas Stirlitz ukaxa yaqha markana, yaqha sutimpi, yaqha arumpi walja maranaka jakañaxa? Iyaw sañamawa, ¿limonio pagañat imantasipxtati?
  Uka qhipäxan arupax akhamawa:
  - Janipuniw nayrjax Stirlitz ukax jan walt"awinakar ukham jak"achaskänti.
  jan amuytʼasir anattʼañax janiw irnaqkänti.
  Uka seguridadankir oficialajj jaysañat sipansa, pistola apsusaw uñchʼukïna.
  - Walikiwa, amparanaka p"iqi qhipäxaru. ¡Nayamp chika sarnaqapxam ukat mä chequeo de identidad ukaw utjani! - Sataynawa capitanaxa.
  - Jan ukax inas qullqix utjchispa! - Dracmaxa mä aguja capitanaruwa jaquntäna, niya jani uñjkayakiwa, ukatxa nayraqataru ch"allt"äna. Imill wawax t"ijt"asaw jupar jak"achasïna, aguja apsusinx amparapampiw kunkapar ch"allt"äna. Uka qhipatxa, uka jan suerteni espionan amtapax qʼal chhaqtawayxäna, ukat mä uru qhipatxa mä chʼaxwäwimpiw jiwañapäna.
  - Uñjapxtawa, uka wakanakaxa janis burguesa thuqt"awinaka yatipkaspa ukhamawa. - Jupaxa juk"a ist"asisaw jiskht"äna.
  - Jïsa! - Elizabeth sataynawa, - K"ari qalltawimpi tangompixa janiwa jupanakatakixa wakiskiti.
  - Jichhakamax jiwasan yatxatawinakax cero ukhamawa, janiw kuns jikxatapkti. - Dracma kullakaxa jani laka ch"allxtayasa arsüna, ukhama anqäxata uñjasaxa imilla wawanakaxa jachaqt"asisipkaspa ukhamawa.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - ¿Kunsa nayax amuyta uk yattati!?
  Condesa Ninfa ukax niya amukiw akham säna:
  - ¡Arst"añani, qhana jisk"a p"iqi!
  Uka blonde tawaqux akham sasaw amuyt"ayäna:
  - Londres, jan ukax británico, Departamento de Honor y Derechos ukan p"iqinchiriparuw jiskt"añasa. Chiqansa, jan amuytʼasir arunakax jan utjañapatakix amuyañapawa. Jumax yatisktawa kuna lurañas utjaspa jan mä coordinador ukampi.
  Dracma kullakajj janiw akham arskänti:
  - Amuytwa! Ukampis janiw sutip yatktanti.
  Elizabeth kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Uñt"apxañäni! Jiwasan jank"ak jilïr irpirisaxa, compañero teniente general Brumer. Aka maynix amuyañapawa.
  Uka nuwasir-nimfax akham sasaw iyaw satayna:
  - Kunapachas jupar sarañäni? Jichhax arumanakax?
  Uka suma rubiox janiw ch"axwkänti:
  - Kunats janixa! Jilapachax jupar uñtasit jaqinakax Stalin ukan estiloparjamaw arum paqar irnaqapxi, ukatx phisqa jayp"urux, ukax jallupachan alwa pachakiw ikiñar sarapxi.
  Dracma kullakajj mä jachʼa jachʼa tukusaw akham säna:
  - ¡Walikiwa, ukax logicowa!
  Elizabeth kullakajj wali chʼamani caderanakapwa chʼalljjtayasïna, musculonakan amparanakapwa chʼoqtʼasïna, ukat jankʼakiw akham amuytʼayäna:
  - Ukhama manq"apxta, umapxta, jichhaxa jeferu visitt"añ pachawa purini.
  Condesa Ninfa sat warmix jukʼamp istʼasisaw jisktʼäna:
  - ¿Zitrich chachan sarnaqatapat sum amtastati? Uñjapxam, inas wali pächasiñanak sartayaraksna.
  Uka rubio ch"axwirix akham sasaw chuymacht"äna:
  - Chiqpachansa, janiwa kunsa armasktanti.
  Drachma kullakajj coronel jilataruw apthapïna ukat llamktʼasaw ikiñar sallqjäna, ukat uka oficialarojj mä sillun qontʼayäna. Mayni pallapallanakaxa parlasipkakïnwa.
  Jupanakat maynïrejj wali jachʼatwa säna:
  - Mä kutix mä thaya rusa chiwchiruw katjapxta. Ukhama jach"a, pä metro jach"a.
  Jan iyawsañjam jach"a jach"a tukuñanakax ist"asiwayiwa:
  - ¡Walikiwa, jumaxa warantaña! ¡Janiw ukham yänakax utjkiti !
  Uka tuqitxa, mä amuyt"asir jach"a jach"a tukuña:
  - Akaxa mä rusa warmiwa, irnaqiri kawallu. Ukatwa suxtanix jupamp chiktʼasipxta ukat chuymajar purtʼasisaw salchichanakampi phuqantasipxta.
  Wajjranakaw istʼasïna:
  - ¡Jupanakax asnuparux ch"allt"apxäna !
  Ukxarusti vulgar satawa:
  - Ukhampuni! ¡Jupajj wal kusisïna!
  Ukat mayamp chuckle:
  -¿Jumaxa mä tigre warmimpi ikintasiñ yant'tati !?
  Ukat mä satisfecho cackle:
  - ¡Chiqpachansa yant"ä! Akax mä kuken-huken !
  Estadounidenses jupanakax jilpachax ch"iyar jañchinïpxänwa, jupanakax larusipxäna. Elisabetajj Dracma jilatarojj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - ¡Inas jupanakarux jiwayapxchispa!? ¡ Kuna boors !
  Condesa Ninfa ukax logicamente ukham uñt"ayawayi:
  - ¿Kunatsa qhant"aña? Ukhamarus, jupanakax niyaw jan walt"ayat uñjasipxi. Jupanakar jiwayasax tarjetanakas uñacht"ayañakiw wakisini.
  Uka rubio terminador ukax akham amuyt"ayi:
  - Akaxa llamp"u chuymampiwa lurasispa, jani uñjkaya, huelga uka phuqhasa, ukaxa FSB ukana yatichapxitu, jiwaña qhiphart"ayata.
  Uka ninfa disfrazadajj akham sasaw yatiñ munäna:
  - Wow, akax mä suma amtawiwa.
  Isabelampi Dracmampixa, uka oficialanakaruw jakʼachasipxäna.
  Niya mä arukiw akham sapxäna:
  - Walikiwa, waynanaka, inas chiqpach warminaka munapxchisma, ukat janiw rusanakax jiwañjam ch"iyar tukupkiti.
  - Kunas, jumanakaxa thaya chiwchinakäpxtawa. - Uka waynanakan nayranakapajj qhant"äna.
  Isabelampi Dracmampixa mayat mayat jutasinxa jank"akiw waynanakarux qhumantt"asipxäna. Taqiniruw ukham lurapxäna, ukat jithiqtapxäna. Uka q"illu tawaqux amukiw walkie-talkie ukar jist"aräna, ukat ukax pitiñampiw ist"asïna.
  - Chiqpachansa, jupanakax jawsapxituwa, jichha pachataki.
  K"ari ch"iyara warminakax jan amuyt"asir waynanakaruw jaytawayapxi. Elizabeth kullakajj mä kʼajkir ñikʼutan oficialarukiw qhespiyäna, jupajj wali waynäskänwa ukat suma uñnaqtʼanirakïnwa. Jichhax waynanakaw pä urunak saraqatat accidente cerebrovascular ukat chuyma usump jiwañar puripxäna. Ukatwa suma uñnaqtʼaninakax mä llampʼu qʼumachañ lurapxäna. Aka suma samkanxa, jupanakax super luchador ukanakan lurawip phuqhapxäna , jupanakax mäkiw fantásticas yatiñanakanïpxäna, ukat kunanaktix fuerzas especiales de élite de cualquier markan envidia ukhamäpkän ukanak lurañ yatipxäna.
  - Walikiwa, jichhakamaxa taqi kunasa amtaparjamawa saraski. - Drachmaxa sataynawa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Jumax improvisación sañ munta.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - General Brumaire ukaxa inasa suyt"askistu.
  Kawkhantix Ministerio de Honor y Derechos ukan chika taypinkxi , imill wawanakax jiwayapkän uka verdugonakat apsut mapanakat jikxatapxatayna. Uka cheqatwa jankʼak jilïr irpiripan sutip yatipjjäna. Ukampis taqpachanx uka mapax Londres markan mä amuyt"äwip uñacht"ayi, encriptación ukax jan sinti ch"amäkchisa.
  - Markaxa janiwa sinti jan wali arxatatakiti. - Isabel kullakaxa jupa pachpawa säna.
  Dracma kullakajj jachaqtʼasisaw uk qhanañchäna:
  - Ukanxa uñjapxasmawa niya phisqa tunka waranqa americano ukhamaraki niya pachpa inglés pallapallanaka ejercito regular ukana. Ukhamarus patak kimsa tunk phisqhan waranqa policía ukanakaw kimsatx jila mercenarios ukanakat jutapxi.
  Uka rubio inteligencia ukan irnaqirix akham sänwa:
  - Pachpa markanxa, t"unjawixa utjkchïnxa, apsutäxänwa. Ukhama, jupax wali suma uñnaqt"aniwa.
  Imill wawanakax restaurante utat mistusaw mä juk"a machantat yatiqasipxäna, liwxatapxäna ukat seguridadankirinakampiw coqueteapxäna. Uka qhepatjja, samartʼapjjänwa ukat primavera ukham sarnaqasaw sarnaqapjjäna.
  Qalltañatakix coronel oficialan autopax juk"amp askiwa uka viaje ukatakix sasaw amtapxäna.
  Choferux uñch"ukiñ yant"äna, ukampis kunkaparux mä aguja katuqatayna ukat congelatäxänwa. Dracma kullakajj qontʼayasaw direccionap yatiyäna.
  Linternas ukanakax wasitatw qhant"äna, comunistanakax ordenapat jach"añchasipkchisa , mä pä lamparanakax k"uchikiw utjäna ukat janiw nakhantkänti. Walja wila ukat modificados británicos banderanakaw martillo ukat hoz ukanakamp callinakanx utji. Ukat Stalin chachan jamuqanakapax jach"apuniwa, jach"a monumentonakaw sayt"ayata. Jupanakat maynïrix Londres markan chika taypinkiwa, pä patak pä tunk phisqhan metros ukch"akiwa. Stalin jupax ch"iqa amparapan amparapampiw inti jalsu tuqir uñacht"ayi, ukat ch"iqa amparapampiw mä granada katxaruwayi.
  Dracma kullakajj akham sasaw amuyäna:
  - ¡Wali suma sawurani chimpu!
  Elizabeth kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Inas qillqirix jaqinakan qullqip yaqhachatapat carcelar jist"antatächispa. Aka monumento ukatakix mä portaaviones, jan ukax pä ch"axwañ barcos ukanakaw lurasispa.
  Dracma, ukax larusiñaruw tukuwayi:
  - ¡Khitis yatpacha! Inas jupax niyaw qunt'atächi.
  - América markax mä jach"a autobús ukar uñtasitawa, chikatx qunt"atawa, maynix khathati, mä controladorakiw utji, ukampis taqpach qhipharux liebrenakawa! - Elizabeth kullakaxa sawkasitaynawa.
  - Janiwa, juk"ampi thaya thayt"ani barcoru uñtasitawa, chikata usuta maynixa t"ijt"aski! - Dracma kullakaxa jinchup ch"allxtayäna. - Kunas chhuxriñchjatawa. Inas maquillaje ukax rimel ukamp mistu?
  Uka rubio espía ukax akham sänwa:
  - Qullupax janiw juk"amp jan walïkaspas ukhamäkiti, ukat uma taypinx janiw qhipharxañapakiti, ukat akanx janiw rimel ukax utjkiti.
  Imill wawanakax monumento muytasinx jach"a edificio uka ministerio jak"an jikxatasipxäna, jan ukax kunjamtix nayrax Comisaría del Honor y Derechos del Pueblo satäkis uka jak"an jikxatasipxäna.
  - ¡Ukax muspharkañawa ukampis! ¿Kunatsa Torren jan qamasipkäna? - sasaw Isabelax jiskt"äna.
  Dracma kullakajj akham amuytʼayäna:
  - Inas jan wali asociacionanak jan utjañapataki. ¡Akax mä carcel político ukhamawa!
  Uka rubio warmix pächasisaw akham säna:
  - Ukampis Rusia markan gobiernopax janiw Casa Blanca ukan qamañ ajjsarkänti.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw arsüna:
  - Inas ukata ukhama jasaki phust"ata.
  Uka utax jisk"akiwa ukat mä suma tunka pisos uraqiruw mantawayi.
  Elizabeth kullakampi Dracma kullakampejj autot jaltjjapjjänwa. Colerasiñajj jupanakar jan walinak lurañatak chʼamañchtʼkaspa ukhamänwa. Ukat chiqpachansa zapatonakapat apsuñ munapxäna ukat qʼala, elástico suelanakapampix uka patat jikxatañ munapxäna, ukax jukʼamp yatiñaniwa ukat wiñayatak jiskʼa imill wawanakatakix wali kusiskañawa.
  Ukampirus mantañawjanx imill wawanakax munañ ch"amanchawimpiw jark"aqasipxäna, sarnaqawiparux Dietrich ukat Zitrich jupanakan q"ixu q"ixu q"ixu q"ixunak churañ yant"apxäna.
  Jupanakarux documentonak mayipxäna ukat wali sum uñakipapxäna. Ukampis amuyataxa, Dietrich ukat Zitrich jupanakax janiw machaq jaqinakäpkänti, ukat jank"akiw uñt"atäpxäna.
  - Walikiwa, ¿kunjamasa uka uywa katuñaxa?! - Jupanakaxa mantañawjan jiskt"asipxäna. Kusisit mayor chachajj uka jisktʼa jisktʼäna.
  - Jach"a, mä jach"a anatt"awi lasso atipjawaytanxa. - Dracma kullakaxa jaysataynawa.
  Waynaxa ch"iyara nayranakapampiwa ch"ipxtayäna:
  - Jïsa, wali kusiskañawa!
  Elizabeth kullakajj akham sasaw akham säna:
  "Jichhax jank"ak yatiyawinakaw utjistu ukatx general Brumaire ukarux mä yatiyaw lurañasa".
  Dracma kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Wali wakiskir yatiyawi, ukat nayax amuyta, jan wiñayatak qhiphart"ayañax wali askïspawa.
  Uka oficialajj akham sasaw jaysäna:
  - Generalax jichhax wali ch"am tukuskiwa, ukampis juparuw irpapxäma. Ukatjja, inas jisktʼasipkani ukhajj jumamp parltʼañ munarakchispa.
  - Akax janiw juk"amp jan wali amuyunïkiti. - Dracma kullakaxa iyaw sataynawa.
  Elizabeth kullakajj akham sarakïnwa:
  - Jiwasa pachpawa munasiñampi t"aqhisiyaña yatiñasa.
  Uka oficialajj nayranakap chʼoqtʼasïna:
  - Jumax yatisktawa, juk"amp ch"ama ukat pachpa pachanx masterly ukax mä masir jaljañawa jan recurrir métodos de fuerza física ukar.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Nayaxa kawkiri jaqirus q"ucht"ayasmati, larusiyarakiristwa jan ch"amampi ch"amampi. Inas jumar yantʼasma?
  Uka oficialajj akham sasaw sawkasïna:
  - ¡Janiwa, ¡nayaru ch"allt"apxita! ¡Jutapxam mantapxam!
  Imill wawanakaxa pasilloruw mantapxäna. Principio tuqitxa, jichha pacha servicio de inteligencia ukanx huella digital ukat retina ukanakaw apsutäspa. Ukampis Edad de Piedra ukax akanx apnaqaskakïnwa. Ukampis imill wawanakax amparanakap mayjtʼayañatakiw wakichtʼatäpxäna. Uka lurañatakixa, jan wali jaqinakaruxa ñik"uta khuchhuqañawa, mä solución especial ukar ch"allt"añawa ukatxa uka peculiar guantes ukanakaxa amparanakaru uchañawa. En general , imill wawanakax ukhamarakiw lurapxäna, janiw kunas aka tuqit axsarañas utjkänti. Ukampis janiw jichhakamax retina tuqit amuyt"apkiti.
  Ukampis kunatsa khitinakarutï nayratpach uñtʼapki ukanakar sapa kuti uñakiptʼañama, ukat taqpach cheqpach documentonakanïpjjarakiwa.
  - ¿Stirlitz kullakat amtastati? - Isabel kullakaxa jani laka jist"arasa säna. (Jupanakan sensitivo ist"añapatakix articulación lingüística ukax wakisiwa) - Leyenda ukarjamaxa, janiw alaxpachat jaquqankänti, jan ukasti wali chiqpach jaqiruw lantintawayi.
  Dracma, khititix samkan aka Uraqi planetat yatiñapax juk"amp jach"aruw tukuwayxäna, ukat jank"akiw akham jaysäna:
  - ¡Von Stirlitz ukax mä jach"a uñacht"äwiwa! Jïsa, chiqpachansa akax ficción ukhamawa, ukampis chiqpach prototipo ukaw utjäna, ukax sapa patakat patak alemán ukhamätapatx walja qullqimpiw jawillt"ata.
  Uka rubio espía ukax wali munasiñampiw jaysäna:
  - Suma agentenakaxa wali sumawa khitinakatixa ideología tuqita irnaqapki ukanaka. Jupanakajj jan kuns munasaw yanaptʼapjje ukat sumwa yanaptʼapjje.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Janiwa sinti waljakiti. Ukhamäkchïnsa, Jachʼa Chʼajjwäwi Patriótico ukanjja, millón millón jaqenakaw oraqpachan comunismo sat religionar creyipjjäna, Alemania nazi uksankirinakasa.
  Elizabeth kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Jichha pacha Rusia markax mä jan walt"äwiniwa. ¿Kunjamsa mä traicionirir jawstʼsna? Qullqitakik ukhamächi ukhaxa, jupanakax taqpach q"añunakaw jan wali yatiyäwinak liwxatapxani.
  Imill wawanakaxa gradanakat saraqapxäna. Pasillonakajj wali qhantʼatänwa. Uka pirqanakanxa carteles ukanakaw utjäna. Walja irnaqirinakaw utji, jupanakatx walja warminakawa. Kunayman proyecciones ukat proyectos de construcción uka patak maranakanxa. Irnaqirinakaxa, kamachirjamaxa, chachanaka ukhamaraki ch"iyara jaqinakawa, yapuchirinakaxa tantachata, jani ukaxa, warminaka ukhamaraki janq"u jaqinakawa. Walja pallapallanakaw utji, jupanak taypinx niya pachpakiw janq"u jaqinakas ch"iyar jaqinakas utji. ¡Ukat wawanakas ukhamaraki! Muspharkañawa, jilpachanix nayratpach janq"u jañchinïpxiwa, ukat uka tuqitx k"acha p"iqinipxiwa.
  Dracma kullakajj coleratäkaspas ukhamaw amuyasïna.
  ajanu uywañanaka dibujapxi ?
  Nayraqatankir jach"a sarnaqir jaqix akham sasaw jaysäna:
  - Akaxa sarawinakawa. Machaq generacionajj janiw religionatsa ukat markan yaqhachasiñanakapat qhespiyatäkaniti sasaw amuyasi. Jilapachax KSA ukanx derechos de igualdad ukax constitución ukan uñt"ayatawa. Kunas, akax janiw jumatakix askïkiti?
  - ¡Jiwasan jañchisax comunismo ukan nayrïr yanapt"awipawa! - Isabel kullakaxa siwa.
  - ¡General Brumaire jupax janq"u jaqiwa! - Sataynawa uka oficialaxa. - ¡Ukat nayax Sambo!
  - Ukat ukax judo sañ muni! - Drachma kullakaxa sawkasitaynawa.
  Imill wawanakax metro ukan paqallq pisopan sayt"asipxäna. Deslizador punkunakax jist"arasïna ukat mä cuartoruw jikxatasipxäna, ukanx niya tunka jaqinakaw mantañawjan sayt"atäsipkäna. Taqini wali jach"a waynanakawa, pä metro jach"a ukhamaraki cuadrado amparanakani. Coronelonakar uñjasax aruntt"apxänwa.
  - ¡Jutapxam! Mama.
  Imill wawanakaxa manqharu mantapxäna.
  Brumaire generalax ch"amaka lentes ukat gancho nayrani, europeo jaqit sipanx juk"amp japonés uñnaqt"anïnwa.
  General mayor Vichy jupax jupan jak"aparuw liwxatäna. Jichha kutix mä clásico ch"iyar jaqi.
  Muspharkañawa, uka cuartonxa suma thayaw utjäna ukat panqaranakan thujsapax utjarakïnwa.
  Elizabeth ukat Dracma sat chacha warminakajja, qʼañu thayampi ukat jachtʼat katuntat jaqenakamp jikisiñ suyapjjäna, ukampis mä jukʼa mayjtʼayatäpjjänwa. Brumaire generalax mä tawaquruw kuna tuqit amuyt"ayañ munäna, jupax tunka suxtan marat jilïrïnwa.
  Uka jach"a jaqix akham sasaw säna:
  - Ukhama, Princesa Diana, amuyt"aña. Janitï juma pachpatakïkchixa, markaman askipataki.
  Princesax akham sasaw jisk"at arsüna:
  - ¡Kuna amuyunsa!
  Brumaire kullakajj akham sänwa:
  - Jumatix jaqinak nayraqatan jan wali isthapt"ata ukat, básicamente, jiwasan Windsor dinastía , ukat Partido Comunista ukar mantasma, ukhamax janiw juma pachpan jakawip qhispiyätati, jan ukasti munat masinakaman jakawip qhispiyarakïta.
  Uka tawaqux colerasïna:
  - ¿Traidorar tukuñati?
  Generalax akham sasaw amuytʼayaskakïna:
  - Janiwa, amuyt"aña. Walja jaqinakan jakawip qhispiyam, ukat uka laykux jach"a jach"a tukuñam jisk"achañamawa.
  Uka princesajj wal colerasïna:
  - Judasax Cristor aljantasax markapar qhispiyasiñ apanini sasaw iyawsäna. ¿Jumajj ukham kuns nayar churaskta?
  Brumaire ukat Vichy jupanakax mäkiw p"iqip ch"allxtayapxäna:
  - ¡Janiw Diosar aljantapxañamatak achikt'apksmati!
  Uka tawaquxa akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¿Janit comunista jaqir tukuñax traición ukhamäki? Chiqansa, ukax a priori ukax Diosar jan iyawsañ sañ muni.
  Servicio de seguridad ukan generalapax jupan amuyuparjamax logicamente akham arsüna:
  - Janiwa! Formalmente comunistaruw tukusma, ukampis chuymamanxa iyawsirirjamaw qhiparasma. Chiqansa, janiw jichhakamax amuyunakax uñakiptʼksnati.
  Princesax akham sasaw jach"at arsüna:
  - Ukat jach"a kankañani Taqi ch"amaniru.
  Brumaire chachajj akham sasaw ewjjtʼanak sarantaskakïna:
  - Chiqpachansa , amuyaña. Jichhakamax janiw jañchin t"aqhisiyapktamti. Janiw junt"u agujanak clavonak manqhar jaquntapkänti, janiw ch"axwapkänti, janiw ácido ukar ch"allt"apkänti. ¿Lejía tʼantʼampi chʼalltʼasajj kuna llakinaksa jikjjatasta uk yattati?
  Imill wawaxa, niya ch"iyara ch"ankhachata, mä jiwat jaqir uñtataw tukuwayxäna. Jupax liwxatasïna, ukampis ch"amampiw sayt"asïna. Lakanakapax wali ist"asisaw akham säna:
  - ¡Cristo layku, nayaxa aguantañataki wakicht"atätwa!
  Vishyx jachaqt"asïnwa, nayranakapas mä predador uñnaqampiw uñacht"ayasïna:
  - ¡Walikiwa ukhama! Janïr tʼaqhisiyañ qalltkasaxa, yaqhanakaruw tʼaqhisiyañäni. Ukax juk"amp sumawa. ¿Kawkitsa qalltañäni, jefe?
  - Nayax imill wawat amuyta. Jiwasax patak patak wawanakan rehenes ukanipxtanwa. - General ukaxa dental silla uñacht"ayi. "Akan uchapxäma ukat k"umara kisunakap perforapxä, jan amuyt"asiñapataki". Ukatxa yaqha imilla jan ukaxa yuqalla apanipxañani, ukatxa arnaqasiwinakapampi kusist"apxañani.
  - ¡Mä warmiw yuritayna, jan ukax mä warmi lobo! - Uka princesaxa jiskht"asïna.
  Brumaire chachajj ajanunakap chʼalljjtayasajj akham sänwa:
  - Jiwasax partido ukat compañero Stalin ukan yuritaynawa. Ukat ¡wawanakax chiqap kutkatasiñat jark"aqapxi ukat justicia popular ukanakat jark"aqapxi sasin amuyañax llamp"u chuymanïñawa ukat jan yäqañjamawa sasaw saraki!
  Jachaqt"asisaw princesan ajanunakapat jalnaqäna. Jupajj janiw iyaw sañjamäkänti, ukampis mayninakar tʼaqhesiyat uñjasajj janiw chʼamanïkänti.
  - Inas nayax amuyt"ayañ munta. - Jupaxa pacha jikxatañataki säna.
  Vishy jupax jik"achasisaw jachaqt"asïna ukat nayra arumpiw akham säna:
  - Amuyt"apxasmawa, ukampisa janiwa sinti jaya pachakiti. Kunjamtï Stalin masix siskänxa: "¡Guerranxa, mä segundox waranqa conchas ukanakat sipansa jukʼamp valoraniwa!"
  Jisktʼasipkäna ukhajja, Elisabetampi Dracmampejj llätunka guardia soldadonakaruw jakʼachasipjjäna. Ukham jachʼa ukat yatichat aychanakajj mä jan chʼamani, jan chʼamani imill wawar jarkʼaqañataki ukat pistola puntampi katjañatakis walikïskänwa, niya wawakïskänwa. Ukampis kunapachatï pä suma americano warminakax coqueteañ qalltapxäna ukat qʼañu warminak anattʼasax chachanakar jachʼañchäwipat katjasipxi ukhaxa , kuttʼayañatakiw anattʼañ qalltapxäna. Mä juk"a arumpixa, imill wawanakax centros nerviosos ukar ch"allt"asaw q"al paralisisapxäna, ukatx cámara ukar uñch"ukipxäna, ukax cuarto ukan filmación uñacht"ayäna. Dracma kullakajj mä muxsa uñnaqampiw säna:
  - Jisa, jichhaxa jaljtañäniwa! Ukhamakiwa, cámara ukax jist"antatäñapatakiw mayiñama.
  - ¿Kunatakis? - sasaw Teniente General Brumer jupax jiskt"äna.
  - Yaqhipa yatiyawinakaxa uñt"atanakaxa juk"ampi sumawa jani uñt"atakiti jak"a masinakarusa. - Drachma kullakax wali suma uñnaqt"aniw uñch"ukisïna, kunjamatix insinua, jan loqhïmti , jumax mä ch"amanïtawa, juma pachpaw bolsillomar linear uñt"ayasma.
  - ¡Ukhamapuniwa! - Ordenar: cámara ukxa jist"antañawa.
  Guardia soldadonakajj congelat idolonakar uñtataw saytʼasipjjäna ukat janiw sinti pächasiñanak utjayapkänti.
  ¡Elisabetajj jupanakar mä jukʼa amparamp luqxatarakïna!
  Dracma kullakajj princesa imillaruw uñtäna.
  Condesa ninfax wali munasiñampiw akham säna:
  - ¡Samarañamawa, munat kullaka! Janiw t'aqhisiyapkämati. Ukampis ¿janit yatktaxa, jiwasax comunistanakax taqi jaqinakatakiw kusisiñ munapxta? Ukhamat wawanakasax inaki manq"añanaka ukat yatiqañ utanakan utjañapataki, ukat jutïrinx ciencia tuqit yanapt"ampiw jan jiwañar puripxañapataki.
  Diana imill wawax akham sasaw jaysäna:
  - ¡Ukatxa jumanakaxa wawanakaru t"aqhisiyapxaraktawa!
  Dracma kullakajj wali munasiñampiw saskakïna:
  - Akaxa ch"amampi sacrificio lurañawa. Ukampis jutïrinx taqiniw ciencia comunista ukan ch"amapamp jaktayatäpxani ukat wasitat yatichatäpxani comunismo, suma chuymanïñ ukat kusisiñ askipataki!
  Princesaxa wali jach"atwa jaysäna:
  - Tatitu Diosakiw jiwatanakar jaktayaspa.
  Condesa Ninfa kullakaxa jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - ¿Kuns jumax amuyta, cienciax janiw ch"amanïkiti?
  Dianax janiw sinti jan axsaras jayskänti:
  - Akaxa wila cuentonakawa.
  Dracma kullakajj wali munasiñampiw akham säna:
  - Nayra pachaxa, avión, ukhamaraki televisión ukhamaraki, juk"ampirusa, bomba atómica ukaxa cuento de hadas ukhama uñjata, ukampisa taqi kunasa chiqäxiwa. Ukhamarakiw comunista amuyunakax juk"amp sallqa samkanakamat sipanx juk"ampi. ¡Kuna chʼamas suytʼistu uk amuytʼarakismawa!
  Imill wawaxa juk"ampi suma uñkatatayna:
  - ¡Ukat jumax wali yatiñaniwa! Ukampis alaxpachax jan Diosampi luratäspawa sasaw amuyaskakisma.
  Condesa-nimfax wali llakitaw akham säna:
  - Jaqikiw alaxpacha luraspa. Ukat taqi kunas chiqpachansa mä cuento ukhamawa, suma layqanakatsa ukat khuyapayasir diosanakatsa.
  Brumaire generalax juparux akham sasaw arsu:
  lurawixa tukuyapxtawa ukatxa jikxatapxaraktawa kawkhantixa druidanakaxa imantasipki, ukatxa juk"ampi wakiskirixa, tesoros ukanaka.
  Elizabeth kullakajj generalar jakʼachasisin jinchupar jiskʼat arsüna, templopar chʼalljjtayasa:
  - Jichhaxa juma pachpaw mä cuenta churapxäta Stalin jupa pachparu.
   Dracma kullakajj ukhamarakiw Vishy jilatampi luräna ukat akham sänwa:
  - Jichhax nayax Joseph Stalin satätwa!
  Elizabeth kullakajj akham saskakiwa:
  - Ukat nayax Ministerio de Honor y Derechos ukan p"iqinchiripawa, Lavrenty Kissenger . Imill wawanakax generalanakaruw agujanak inyectapxäna, munañap q"al jist"antapxäna. Uka qhipatxa, qhuru arumpiw sapxäna:
  - Jichhaxa taqi qhipa lurawinakata qhipa yatiyawi churapxäma.
  Brumaire kullakajj chʼiyar chʼiyar tukuwayjjänwa:
  - Nayax janiw juchanïkti palaciot tesoros lunthatasiñata, Fritz Game jupa pachpaw permiso churitu.
  Stalin, Dracma ukan ajanupanxa, cejas ukanakap nayra puente ukar liwxatäna:
  -Khitis akaxa, Fritz Game ukaxa?
  Generalax axsarañat ch"amakt"asax akham sasaw jaysäna:
  - Departamento de Gran Bretaña ukat Europa del Norte uksan p"iqinchiripaxa, General del Ejército. Juparux uñt"tawa, compañero Stalin.
  Ninfa imillax Stalin acento ukar uñtasit akham sänwa:
  - Nayax taqi kuns yatxa, ukampis p"iqinchirix jiskt"ani ukhax jaysañamawa. Kuntix yatipkta uk yatiyapxita, mä superbomba waranq megatonenas cabeza de guerra ukamp apañ amtanakatxa.
  Brumaire kullakajj akham sänwa:
  - Wali jisk"akiwa, Stalin masi. Ukanx hidrógeno bomba utjañapsa janiw yatkayätti. Jichhakiw mä wali valorani carga qharüru tardex Red Ariston jamasat puertor puriñapa sasaw sapxitäna. ¿Kunatsa walja seguridadajj utji?
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Ukhamaxa!?
  Mayampiw generalan chhuxriñchjasïna:
  - Nayaxa janiwa aka tuqita amuyt"kti, Jach"a Stalin masi. Fritz Geim jupakiw taqi kuns yati, jupax taqi hilos ukat conexiones ukanakaniwa.
  Ninfa imillax mä jan axsart"asaw säna, ukat mä llamp"u acento caucásico ukampiw säna, ukax Stalin arupan uñt"atawa:
  - Ukhama jichhaxa jawst"apxsma, sapxañani ukhama jamasat yatiyawixa janiwa telefononakaru atinisiñjamakiti, ukatxa juparuwa sarañäni.
  Brumaire kullakajj akham sasaw akham säna:
  - Suma, Stalin masi. - ¿Nayamp chika jutaskta sañajati?
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - ¡Janiwa kunasa utjkiti! Ukax mä juk"a muspharkañawa. Ukhamarus, ¿janit nayar uñjasajj wali kusiskañäki?
  Uka generalax akham sasaw arsüna:
  - Chiqansa, Stalin masi.
  Elizabeth kullakax Vichy markat yaqha jiskt"äwinakampiw jiskt"äna, Islas Británicas ukan pallapallanakan ch"amapat jiskt"äna, machaq kasta armas ukanakat jiskt"äna, ukatx mä qawqha yatiyawinak katuqarakïna.
  Uka rubio imillax tuiteó:
  - Jisa, jupanakax armas nucleares ukanakax submarinos ukar uchañ munapxi, ukat Petrogrado markar khitañ munapxi. Chiqansa, ¡janiw kunapachas jan ukax qhawqha jakhüwipas uk yatkiti!
  Dracma kullakajj wali chʼamampiw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jiwasaxa masinakasaru yatiyañaniwa. ¡Kunas yaqhaxa!
  Elizabeth kullakajj akham sasaw yatiyäna:
  - Walja yänaka, ukampis jilpachax Inglaterra markanwa. Ukampirus amuyasi, rusanakax janiw Islas Británicas uksar uraqir puriñ qalltapkaniti, janïr Francia markan uka tamamp apasiñapkama.
  Ninfa imillax akham sänwa:
  -Janiw jupanakax juk"amp suma amuyunïpkiti chances ukanakapatxa?
  Uka rubio espía ukax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Waliki! Ukampis ukax agresión ukat terrorismo nuclear ukanakar juk"ampiw jilxattayi.
  Princesax jupanakar jak"achasïna:
  - ¿Khitis jumaxa?
  Elizabeth kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - Amigunakama, jichha pachana qhispiyañani, jani ukaxa taqpacha uraqpacharu, ukhama Europa.
  Diana kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  -¿Jumanakax agente rusanakäpxtati?
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Aka chiqatxa irpsupxäma, ukampisa jumanakaxa uñjapxatamaxa armasipxañamawa.
  Uka tawaqux akham sasaw cooed:
  - ¡Ukham qhana jaqinaka, ¡janiw lurañjamäkiti!
  - Jan llakisimti, yanapt"añäniwa. - Elizabeth kullakaxa amparapa nayraqataru uchasaxa Diana kullakaruwa llamkt"äna. - Juma pachpawa aka tuqita wali suma, jani ch"amäki ukhama jikxatasïta. Jichhax jumanakax arktapxätawa.
  Brumaire generalax uka emergencia numeroruw jawsäna ukat akham sasaw akham säna:
  - Ministerio de Honor y Derechos ukan teniente general Michael Brumer jupax siwa.
  Mä thaya aruw jaysäna:
  - ¡Qillqirixa ist"askiwa!
  Generalax jan axsarasaw akham säna:
  - Fritz Geim jupatakix wali wakiskir ukat jamasat yatiyawinakaw utjitu. Jupar sapa mayni katuyañax wali askiwa, ukat ajan ajan parltʼasiñas walikïskiwa.
  Secretariojj akham sasaw jaysäna:
  - Walikiwa, Teniente General, nayaxa mä mayiwi lurarakï Ejército General ukaru.
  Brumaire kullakajj akham sasaw ajanupar kuttʼayäna:
  - Uñjapxtawa, jupanakax yatipxituwa, wali askit uñjapxitu.
  - ¡Jichhaxa, nayaxa yuspajarapxsmawa! - Drachmaxa sataynawa.
  Uka jach"a jaqinakax wali amuyumpiw sayt"asipxäna:
  - Ukhamawa, Stalin masi.
  Mä clic ist"asïna, ukat mä jach"a barítono aruw mayni tuqit ist"asïna:
  - ¡Fritz jupax ist"askiwa!
  Brumaire kullakajj akham sänwa:
  - Compañero General del Ejército ukaxa. Nayax jank"akiw jumanakamp jikisiñax wakisi. Ukajj wali wakiskiriwa, janiw teléfononakar confiykasmati.
  Uka linean mayni ladopan arupajj janiw kusisiñap uñachtʼaykänti:
  - ¿Janiw k"arisktati, Mike? Inamayakiw llakisiyäta, qʼochumajj tukusjjewa. Amuytwa?
  Uka generalax akham sasaw arsüna:
  - ¡Kunas nayaxa, janiwa nayaxa amuyt"kti! - Vichy ukat pä wakiskir jaqinakaw nayamp chikäpxani.
  Fritz jupax akham sasaw arsuwayi:
  - Walikiwa, jupanakaxa jikisipxarakiniwa. Chika horatjja, leonanakan utapanwa jikisï.
  Brumaire kullakajj qhanwa kusisïna:
  - Kusawa! Mä minutotjja, ukankjjäwa.
  Dracma kullakajj nayrapar chʼoqtʼasaw akham säna:
  - Martillo, jichhaxa aka tawaqumpi chika sarnaqañäni. Mä pasaje emergencia, universal qillqt"añamawa markat mistuñataki ukat mä auto apnaqirimpi churañamawa.
  Generalax wali ch"amampiw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Kusisiñampi, Stalin masi.
  Phisqaniw mistunipxäna, ukat Dianax janiw carcela uñjir jaqir uñtat isthapt"atäkänti, jan ukasti mä jaqi masimp isthapt"ataw jikxatasïna. Jïsa, janiw q"ala kayuni tawaqux trapo isimp isthapt"atäkiti, jan ukasti mä luxus isimpiw isthapita, ukat jach"a talon zapatonakampi, ukat qalanakampi joyas ukanakampi.
  Uñnaqapax yaqhipanakan pächasiñapsa utjkchïnxa, janiw khitis uka pä generalanakar jan waltʼayañ atinakänti.
  "Jach"a masinaka, mantapxam" sasaw pallapallanakax aruntt"apxäna.
  Elizabeth kullakax uka tawaquruw autopar irpäna. Brumaire sat chachajj uka auto apnaqeriruw mä orden churäna.
  - Kawkhantix jupax kamachiski uka chiqaru apañani.
  Jupax botas ukan talonanakap ch"iqt"äna:
  - Nayax ist"twa, Compañero General.
  Diana kullakajj altʼasïna. Jupajj jan ajjsarirïkaspas ukhamwa amuyasïna, jupajj uka jan waltʼäwi apnaqkaspa ukhamänwa.
  Elizabeth kullakajj katoqtʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Aski urukipanaya, Diana! Amuyasipxam jan payïr kuti katjasiñataki, diosanakax janiw mayamp mayamp arsuñ munapkiti.
  Princesax qhanancht"iwa:
  - Ukat jaqinakax ukhamaraki!
   Imill wawanakax sallqjata generalanakamp chikaw lobo ukan qullupar sarapxäna. Jupanakajj jachʼa jaqenakäpkaspas ukhamänwa . Mä auto especial ukar mantapxta, luxus, blindado, tanque ukat Cadillac ukanakamp mistu.
  Llatunk ruedanakanïnwa, ukat anchorakïnwa, tʼiju tʼijuñ autor uñtasitänwa, ukatwa wali jachʼa velocidada ukat suma maniobrañ yanaptʼäna. Ukampis janiw mä jukʼa jankʼak auto apnaqapkänti. Dryad ukax thakhinx mä qawqha jiskt"äwinakampiw jiskt"äna.
  -¿Armas químicas ukanaka apnaqañ amtasktati?
  Brumaire kullakajj jankʼakiw akham säna:
  - Jïsa! Ukajj janiw sañjamäkiti. Kunjamakitix rusanakax gas mascaras ukanipxi, gas Ataúd -3 uka apnaqapxta, ukax walja sustancias tóxicas ukat ácido aéreo ukanakamp mistutawa. Janchiru mantaraki ukatxa wali axsarkañ t"ant"a luraraki. Jilapachax mä axsarkañ sustancia, ukhamakiw rusa bárbaros ukanakar saykatañataki.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - "Ataúd" ukaxa mä chimpu sutiwa.
  Vishu ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Stalin jupa pachpaw uñstayatayna. Jan ukax cientificonakax e- presos. Jupanakarux tʼaqhisiyataw uñjasipxi, ukat jan tʼaqhisiñatakejja, kunanaktï lurañ amtapki ukanak uñstayapxi.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Sistema perfecto ukaxa.
  Brumaire jupax uka qhanancht"äw uñt"ayi:
  - Ukampis Vasilevsky jilatax jiwasan jak"asar jutañapatakiw iwxt"apxta. Ukjamarus Polonia markpacharuw churañäni, ukampis jupax janiw munkänti.
  Ninfa imillax akham sasaw jiskht"äna:
  "Jan ukhamäkaspa ukhajja, tʼaqhesiyata, jiwañampiw uñjasispa, uk amuypachänwa" sasa.
  Uka generalax akham sänwa:
  - ¡Ukhamawa! Jan ukax juk"ampirus, kunjamtix rusanakax sapki ukhamarjamax chuchuñanak lurañawa ukat jakañ cebo ukamp challwa katur sarañawa. Ukat mä kutix katjasaxa, uka chivo apthapisxtawa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  - ¡Ukat armas bacteriológicas ukanaka! ¿Jichhakamax wakichtʼatäxiti?
  Vishu, asfixia, akham sañ qalltäna:
  - ¡Desarrollo ukax sarantaskakiwa! Aka chiqanx walja bacilos ukan esporas ukanakaw jikxatasïna. Virus ukat bacterias ukanakaruw ch"akkatastanxa, kunayman isótopos ukanakampiw irradiaraktanxa, ukaruw químicos, orgánicos ukat inorgánicos ukanakamp yapxataraktanxa. Mä arunxa, niyaw kunas utjxi. Ukham axsarkañ virus ukanakax luratawa. Ukanakax cuerpon células ukat hemoglobina ukanakap tʼunjañaruw puriyi. Jupanakax waljanipxiwa ukat pachamamanx jaya pachaw ch"amanchasipxi .Ukat qhipa uñstawix "Soyuz" satawa, ukham monstruoso mistura bacilos ukat virus ukanakampi. Taqi jaqinakar t"unjañamawa. Ukampisa, chʼamakan jakañat sipansa, qhanan jiwañaw jukʼamp askejja!
  - ¡Janiwa mä foco quirúrgico ukhamäkiti! - Dracma kullakaxa wali ch"amawa. ¿Kunapachas Soyuz ukax purini?
  Uka generalax akham sasaw säna:
  - Jichhakamax janiw wakicht"atäkiti, ukampis nayax amuyta wali jank"akiw uñstayatäni. Chiqansa, aka ultravirus ukax jasakiw jan apnaqañjamakiti, ukat inas jan atipt"irinakax jan ukax atipt"irinakax utjkchiti!
  Uka rubio tawaqux akham sänwa:
  - ¡Jan kuna amtani arma!
  Brumaire jupax logicamente akham siwa:
  - ¿Uka hidrógeno bomba ukaxa askiti? Akax jaqinakar t"unjañatakix mä thakhikiwa. Mä qhuru sañ muni, p"iqir mä thuqhuñjama.
  Imill wawanakax ñik"utap ch"uqt"asipxäna, Elizabeth kullakax akham sänwa:
  - Jaqinakaxa qalltanxa mayachasipxañapänwa, ukatxa ukhama t"unjiri armanaka lurapxañapäna.
  - ¡Comunismo amuyunakax nayrjax wali ch"amampiw mayacht"asipxi! - General ukaxa uñjiwa. - Jupanakaxa esencia internacional ukhamaraki componente ateo ukanakampiwa, ukaxa taqpacha religiones ukanakaruxa mä khuskhaki apsu.
  Dracma kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Waliki! Mä musulmán jan ukax judío jaqit mä Diosar jan iyawsir lurañax jukʼamp facilakiwa, mä cristianot sipansa. Taqi diosanakan utjatapat pächasiñax jaqin jach"a "naya" ukan uñstayatawa.
  - Tataman utjatapat pächasiñampi kikiparakiwa. - Elizabeth kullakaxa amuyataynawa.
  Condesa ninfa ukax wali amuyumpiw uñch"ukisïna:
  - Wawat imantasispa ukat destino khuyapayasiñapar jaytanukuspa ukhaxa, janiw juchakïkiti jupat pächasiñaxa. Wawanakax fósforos jan ukax bomba de hidrógeno ukanakamp anatapxi, ukat awkix uk uñjchi, ukampis janiw yatiyañs munkiti, ukhamax kunas ukham awkitxa sañjamaspa.
  Uka rubio terminador ukax akham sänwa:
  - ¡Inas jupax juk"amp libertad ukak churchistu!
  Dracma kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - Janiw nayax siskti, kunatix wali infierno t"aqhisiñaw utji. Jilapachax mä wawax mä ch"uqi laphiwa, jupanakax q"añuchasipxi ukhax, ukhamax, kamachirjamax jilïr jaqinakaw juchanïpxi. Ukhamarakiw maynix Diosan wawapawa, jupax q"uma almaparuw q"añuchawayi, jan juchani jaqinakarux jan waliruw tukuyi. Janitï Dios pachpakchixa, ukhamax jupan jukʼamp jan pantjasir luratapawa, Lucifer. Ukampis ¿janit Taqi Chʼamani Diosax Jan wali Awkipar lurañapatak juchanïki? Ukatjja, wawanakapajj kunja chʼamanïpjjesa ukat jan yantʼatäpjjatap yatisajja, jan wali jaqenakat jarkʼaqañapänwa. Chiqansa, ukax awk taykanakan mä reacción completamente lógica ukhamawa, wawampi jan waltʼayir jaqimpi jan jikisiñataki. Taqi kunat sipansa, estados ukanakas caricaturas ukanakatakix pluses ukanakaw uñt"ayi. Ukat akanx Supaya ukham sallqjañ yatichirimp jikisiñatw parlasktanxa - ¡jan pantjasir sello, yatiñan phuqt"ata, suma corona!
  Elisabetajj janiw uka parltʼasitapat kusiskänti. Jupan amuytʼasirïtapa ukat uka pachparakiw niya wawar uñtasit amuyunakapajj janiw iyawsayañjam arsuwinak jikjjatkänti. Ukax juk"amp llamp"u chuymanïñawa, jupax janiw jach"a tratados teológicos liyt"känti ukat iglesian uka ataques ukanakar jan walt"ayañax janiw yatkänti. Jila partejja, nayrajj phenqʼasïnwa, kunattejj qhespiyatäpkäna ukat sipansa jukʼamp jaqenakaw jiwarapjjatayna. Ukax mayj mayjawa. Chiqansa, Luriri Diosan jan tukuskir amuyunakapaw jupan yapupan saxrat sipansa jukʼamp anattʼañapatak yanaptʼäna. Ukat akanxa mä paradojaw uñstawayi: ¡almanak layku chʼaxwañanxa, ¡Supayax walja kutiw atiptʼäna! Ukat ukax logica ukarux janiw yäqkiti. Diosax amuyuparjamakiw chhaqxaspa. Ukampis ¿Taqe Chʼamani Diosajj almanak layku nuwasïwin atipjañ munpachati? ¡Diosax taqiniruw qhispiyañ muni sasaw Bibliax qhanañchi!
  Dracma kullakajj jukʼamp mä qhawqha jisktʼanak generalar jisktʼäna, ukat Londres markat sarjjapjjäna.
  Mä pä ch"aman fortalezas cañones ukanakampiw ladopan qhiparapxäna, mä armax chiqpachans regal ukhamänwa, calibre waranqa milímetros ukaniwa. Ukax pä patak kilómetros ukch"a jayaruw ch"allt"awayi, ukampirus juk"a chiqaparukiw ch"allt"awayi. Elizabeth kullakax amtasïna, alemanes ukanakax ukham "Dora" ukanipxarakiwa, rusanakax Big Fedora, jan ukax loqhe sutimp uñt"atawa .
  Ukajj paqallq tonelada proyectilkwa jaqontäna. Mä jila chanini yäwa ukat janiw taqpach chiqapar uñjatäkiti. Mä jachʼa bombarderojj jukʼamp askïspawa. Kunawsatix rusanakax Dora markar katuntapxäna ukhax Beria markax Stalin jupan kamachiparjamax mä cañón uñstayañapatakiw mayïna, ukax Islas Británicas ukat Estados Unidos markan territorioparux Urales uksat juk"ampiruw bombardeañatak ch"amanchaspa. Akax chiqpach sarnaqäwit uñt"ayatawa. Chiqansa, qhipatxa sharashka ukan cientificonakax wali jila qullqin proyecto lurañax inamayakïtap amuyt"ayañx wali ch"amanchapxäna. Mä jach"a jan walt"awix tasa de expansión limitada de explosivos ukawa. Ukhamätap laykojja, jukʼamp jachʼa barril largorojj janiw sinti yanaptʼkiti. Ukat chiqapar uñjatapax janiw sumäkiti. Uka misil ukar mayjtʼayañajj jukʼamp facilakiwa. Chiqpach sarnaqäwinxa, Stalin chachax cohetenak apnaqañ tecnología tuqitx pächasïnwa, inas mä chiqanx Hitler sat chachar jan walit uñjchïna. Jachʼa Chʼaxwäwi Patriótico nayrax Stalin chachax jachʼa jachʼa tankinakaruw munasïna, ukat Hitler chachax janiw ukhamäkänti, jiskʼa ukampis chʼamañchtʼkir tankinakaruw munasïna, ukhamax chʼaxwäwix jukʼamp sarantaskakïna ukhaxa, gustonakax mayjtʼawayxänwa. Kimsa tunka llatunkani maranakanxa T-4 tunka paqallquni tonelada pesaje ukaxa jach"a uñt"atawa, ukhamarusa pusi tunka pusini marana T-5 "B" Royal Panther ukaxa niya phisqa tunka tonelada pesa ukatxa mä tanque medio ukham uñjata. Stalin jupax pusi tunk paqallqun toneladat juk"amp llamp"u tankinak lurañ jark"äna . Chiqansa, ch"axwäw tukuyatatxa, IS-4 ukax suxta tunk payan tonelada pesa, mä tank wali suma jark"aqasiñampiw uñstawayi.
  Elizabeth kullakajj destinojj kunjamsa mayj mayjäspa uka toqetwa lupʼïna. Stalin, khititix wali suma amuyupax Rusia markan askipatakiw yanapt"añapäna, ukat URSS markaruw aka Uraqin juk"amp ch"aman ch"aman tukuyäna, jichhax uñisiriw tukuwayi. Ukat comunismo ukax taqpach markanakanw t"unjasiwayi, wila capitalismo ukax China markankiwa, ukatx Corea del Norte ukax qhipa samañampiw samsuski, ch"iyar qhathu ukat prostitución ukax Cuba markanx ch"amanchasiwayi.
  ¡Brr! Ukhampachasa, socialismo América markanx janiw URSS markat sipanx juk"amp wila masinakax utjkaspati, kawkhantix comunismo ukan base social ukax juk"amp jisk"akiwa.
  Uka blindat autojj qarqaruw purinïna. Quqanakamp phuqhantatänwa, kunjamtï amuyaskäna ukhamarjamaw saytʼasïna, juykhükaspasa ukat taqinin jaytjataw saytʼasïna. Ladot mä punkuw jistʼarasïna, ukat generalan autopajj manqhar mantawayjjänwa. Ukanjja, fuerzas especiales ukankir soldadonakaw jupamp jikisipjjäna. Jupanakax documentos ukanakaw mayipxäna. Jupanakajj sum uñakipapjjäna, walja jisktʼanakwa jisktʼapjjäna. Armanakaj katuyañajatakiw waytʼapxitäna, ukampis perlanak jaytawayapxitäna.
  Ukanakajj nayraqatapan utjkäna uka generalanakäpjjatap amuyasajja, pä oficialanakampi chikaw sarapjjerïna, ukampis wali uñtʼat jaqenakäpjjänwa.
  - ¡Jumaw irpapxista!
  markar puriñatakejja , walja pasillonakatwa guardianakamp sarañapäna. Uka uta manqhan kʼachachtʼatajj niya medioeval tiemponïnwa. Aka chiqanx nayra pintatanaka ukat ñik"utanakaw warkt"ata. Mä qawqha luratanakajj wali valoranipunïnwa.
  - Akax kawkhantix suma luratanakax apthapitäkaspas ukhamawa. - Drachmaxa sataynawa. - Ukatxa alcancía ukarux apapxi.
  Elisabetajj wali jachtʼasisaw akham säna:
  - Zhukov jupasti trofeos imantasaw uñacht"ayasïna, kunas ordinario generales yankees ukanakat sañjamaspa.
  Mä especial cuartoruw mantapxäna. Tunka payan pallapallanakaw ladonakapan sayt"atäsipkäna, ukat Fritz jupa pachpaw mä sillun qunt"atäskäna, uka sillunjja, thiya vidrio blindado ukamp ch"uqt"ata. Uka ejercito generalajj kuna markatäpachas uka toqet chʼajjwañaw utjäna. Jupanx kunayman indio, Negro ukat asiático ukanakaw utjäna. Nasapax jach"awa, niyas aquilina, nayranakapaxa k"ari. Jupajj cejas manqhatpachaw subordinadonakapar uñchʼukïna.
  Ukampis kunapachatï Elizabeth uñkataskäna ukhajja, mä sullka ukat suma uñnaqtʼan chʼiyar jañchin warmimpiw anattʼaskäna, jupajj llampʼu chuymanïjjänwa.
  - Mä juk"a pachakiwa, nayaxa juk"a pachakiwa.
  Dracmajj nayraqat qalltäna:
  - Rusonakax yatipxänwa mä superbomba de hidrógeno ukax niyaw Gran Bretaña markar puriniñapäna.
   Uka amtapax Europa rusa uksan t"unjañawa ukat usuchjañawa.
  Fritz jupax mä usuchjat toro ukham arnaqasïna:
  -¿Jumaxa loco ukhamätati? ¡Akax janiw chiqäkaspati!
  - ¡Kunjamatsa sañaxa! - Elizabeth kullakaxa masiparu yanapt"äna. - Ukhamajj ¿kunjamatsa uk yatsna?
  Vice mariscal jupax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Ukhamawa! ¿Kunjamatsa uk yatta?
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw arsüna:
  - ¡Druidanaka! Nayra pacha magia ukarux sum yatxatapxi, ukat jaya chiqat amuyunakax liyt"añ yatipxirïna. Kuna pachas rusanakax uk yatxatapxaspawa. Ukatxa, bombampi bombat lurat barcoruw chʼalltʼapxani.
  - ¡Walikiwa, ¡janiw ukhamakiti! ¡Aka barcojj uma manqhankir barcor uñtataw manqharu chhaqtañ yati! - Fritz jupax siwa. - Janiwa juk"ampi yatiykäti.
  Uka drakmajj akham sasaw arsüna:
  - Puerto Krasny Ariston ukax wali seguridad ukan jikxatasi.
  Fritz Heim chachan ch"iyar nayranakapax akham sasaw qhant"äna:
  - Druidanakax pantjasipxäna;barcox janiw aka puertorux kunjamatsa puriñapäkiti. Jila partejja, janiw taqe kuns chʼamanïpkiti. ¿Jupanakan thakipankktati?
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Jïsa, ¡Compañero Juego!
  Vice mariscal , jan ukax juk"ampirus ejercito generalax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Jank"aki taqiniru katuntapxañani!
  -Jupanakax arte de teletransportación ukarux sum yatxatapxi. - Dracma kullakaxa chhuxriñchjasïna ukatxa ch"amani ch"akhanakapa ch"allxtayäna.
  Fritz jilatajj akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Kuna jan walinakas utji!
  Elizabeth kullakajj akham sasaw jakʼachasïna:
  - Pallapallanaka apsuña ukhamaraki video vigilancia jist"antaña. Mä wakiskir yatiyäwi yatiyañ munapxsma.
  Fritz jupax tensión ukanïnwa, ajanupanx suyt"awinakax uñstawayiwa:
  - ¿Janit ukhamaxa?
  Uka blonde tawaqux akham sasaw cooed:
  "Pä tunk maraw autoridadanakan irnaqt"awayta, tunka maranïkasaw nayrïr denunciax qillqt"awayta, ukatx kunjams extra testigonakax jan walt"ayaspa ukx amuyaraktwa".
  Fritz jupax amuyt"äna, janiw kunas aka chiqat mistuñax utjkiti, qullux guardianakampi phuqhantatänwa. Ukatjja, mä señal de alarma apayaniñatakis tiemponïpuniniwa, sañäni, mä timbrempiw apayani. Ukat ¿kunatsa ajjsarañapa? Generales ukat oficiales ukanakax axsarañjamawa ukat mantañawjan armanakap katuyapxi. Ukat taqpachanx taqiniw akanx jiwasanakapxi, imill wawanakax kuns sapxi uk uñjañäni.
  Mä chʼaman warariñaw arktäna:
  - ¡Taqi video vigilancia ukanakax apsutawa! Taqi kunas jiwasatakix wali ch"amawa. Ukat convoy ukax inakiw. ¡Paso marcha!
  Tunka payan ch"axwirinakax uka chiqat mistuwayxapxänwa. Jupanakax mecánicamente sarnaqapxäna ukat wali monstruoso bombeado ukhamaw jikxatasipxäna, ukat ch"aman esteroides anabólicos ukanakat amuyunakaruw sartayapxäna.
  Dracmajj vidrio tuqiruw chʼoqtʼasïna. Elizabeth kullakajj jupar jakʼachasïna, janiw tiempo ina chʼusar aptʼkänti. Vidrio blindado ukan adherencianakap mä ratuk jaljañatakix mä thakhi jikxatañasawa, ukhamat yaqhachañataki, ukat aguja jaquntañasawa. Jila partejja, aka cheqanjja, taqe kunas cheqaparjamaw lurasiñapäna, ukhamat jan alarmajj jiljjattañapataki. Fritz-ar jan sintt"asis jiwayatapax barcon sarnaqawiparux mä chiqañchäwiw utjayaspa, ukhamäspa ukhax taqi kunas wasitat qalltañaw wakisini:
  Uka ejercito generalajj akham sasaw akham säna:
  - ¡Imantat yatiyawinak yatiyapxita!
  Dracma kullakajj mä amuytʼasir arumpiw qalltäna:
  - Druidanakax kawkhantix Gran Bretaña markan reyinakan fondo de reserva ukax imantatäki uk yatipxi.
  - Kuna? - Fritz chachan nayranakapajj mistunitayna. - Akax wali jach'awa .
  - ¡Jïsa chiqapa! Ukanjja, jachʼa tesoronakaw utji, ukajj patak patak maranakaw oraqpachan apthapita. Kunayman markanakat jutirinaka: India, Australia, Canadá, Pakistán, Sudáfrica ukat Egipto. - Drachma kullakaxa insinuacionampiwa säna. - Faraonanakan tesoros ukat Napoleón Bonaparte, sultanes turcos, africano irpirinaka, chino diosanakan tesoros ukanaka. Amuyt"awix janiw ch"amanïkiti, Inglaterra markax qawqha markanakarusa, jaqinakaru lunthatawaypacha uk amuyt"añataki.
  Fritz jilatajj akham sasaw jupar arsüna:
  - Jisa, jiwasaxa uk yattanwa. Ukatpï Stalin jupax mä sartasiw sartayatayna, colonia ukan explotación ukat lunthatasiñanak tukjañataki. ¡Akax jilapartx jupatakix mä suma amtawiwa, taqi markanakaru ukhamarak jaqinakar igualañataki!
  (Pobreza ukan) - Elizabeth amuyt"äna.
  Dracma kullakajj akham sasaw arsüna:
  - Ukat jichhaxa, uka tesoros ukanakax mayamp circulación ukar uchatäspawa. Ukat nayra Arturo reyin coronapas utjarakiwa.
  Uka ejercito generalajj akham sasaw muspharäna:
  - ¿Janiw Caballeros de la Mesa Redonda ukax mä cuento ukhamäkiti!?
  - Janiwa! ¡Akax chiqäskapuniwa! Ukham wali suma jikxatäwi lurapxta. - Drachmaxa samañampiwa säna. - Ukat kunatsa, yuspajarañaw mä medio simple, jan ch"amäki ukhama corriente eléctrica ukat junt"u agujas clavos manqhan.
  Elisabetajj wali munasiñampiw akham säna:
  - Ch"akhanaka ch"allt"aña ukhamaraki t"ijt"ayaña jani walirakiwa. Yämas ukax yuqall wawanakan luratächi ukhaxa. Mä jisk"a maranix wali flexible ukhamarak móvil ukhamawa, ukat janchipat figuranak t"ijtayasa t"aqhisiyañax mä suma manq"awa. - Isabel arsüna, ukampisa amparanakapampiwa irnaqäna.
  - Jisa , yuqallanakaru t"aqhisiyañaxa wali sumarakiwa! - Fritz jupax akham siwa. "Jichhax jupanakar t"aqhisiyañ munta, ukampis janiw pachax utjkiti". Jutapxam, kawkhans tesoros ukanakax imantatäski uk juk"amp qhanañcht"apxita.
  - Ukat jumanakax, nanakamp chikaw imill wawanakarux t"aqhisiyapxäta. ¡Jan wali pinzanakampi amparanakap p"akjañax wali askiwa!
  - Chiqpachansa, kunjamtï jumax siskta ukhama! - Fritz jupax muxsa ch'allxtayäna .
  - Jakhuñani, janiwa pä generalanakaxa aka ist"apxañap munkti:
  - Jisa, nayaxa jupanakatakixa kuna pachasa mä accidente wakicht"ä. - Fritz jupax akham sasaw axsarayi. Janiw qhepäjjat oxidatäkaniti.
  - Kuna! ¡Ukat lakamar jamp"att"asipxam! Heroen lakap jikxataña. - Drachmaxa sataynawa.
  - Jank"aki parlañani, ukatxa nayaxa mä jamp"att"awi churapxäma!
  - Ukax Escocia qullunakankiwa.
  - Jisa, dirección, janiwa kawkhansa juk"ampi chiqapa!
  wañt"ir qulluw utji . Ukampirus, kunats t"aqhisiñasa, nayax mä mapa uñacht"ayañax juk"amp askiwa.
  Dracma kullakajj kuns dibujañ qalltäna, ukat amuyuparjamaw jiskʼa letranakampi lurarakïna. Fritz chachajj jan pacienciampiw liwjjatäna, kayunakapas tap thuqtʼasirakïnwa.
  - ¡Walikiwa, ¿janit juk"amp jank"ak sarnaqksta!
  - Jisk"a jani chiqapa lurañaxa dibujo ukarux jaquntaspawa. - Dracma kullakaxa jaysataynawa. - Jumax yatisktawa kunjams sapa detallex dibujo lurañanx wali wakiskirïpacha.
  - Walikiwa, walikiwa, ¡janiw sinti jayarst"añati!
  Dracma kullakajj uñachtʼayaskakïnwa, akham sasa:
  - Waliki!
  Fritz jupax dibujo ukar jank"akiw saratayna ukat transparente armadura ukar puritayna. Ukat chuym ustʼayasisajj palancaruw chʼalljjtayäna. Armadurax jaljtawayi ukat amparax papel katjatayna. Ukat imill wawanakax juparuw irnaqapxäna, ukat mä ratukiw Fritz-arux jan chʼamanïkänti.
  - ¡Akham jumanakamp lurapxta! - Isabel kullakaxa siwa. - ¡Walikiwa, jichhaxa jiskt"awinakasaru jaysapxätawa!
  - ¡Jupar jiskt"añani, Stalin masi! - Brumairex nayranakap ch"uqt"asisaw säna.
  Imill wawanakax p"iqiparuw jisk"a agujanakampi walja inyeccionanak churapxäna, qhiparusti juparux apnaqapxäna.
  - Jichhasti jumanacajj jiwasanakäjjtawa! ¡Mä yatiyäw churapxita!
  Isabel kullakajj nayranakap chʼoqtʼasisaw akham jisktʼäna:
  puriñapa uk yatiyapxita mä waranq megatones bomba de hidrógeno?
  - Juk"ampi chiqapaxa, waranqa pä pataka megatonenanakawa utji, ukatxa uka barcoxa "Inti" satawa, wawanakaru uñtasita.
  Dracma kullakajj wali jachʼat arsüna:
  - ¡Akham mä samkan larusipxi!
  Fritz jilatajj akham sänwa:
  - ¡Ay, ukhama jakawixa!
  -Kawkirus puriñapa?
  - Escocia markan alay tuqinx Red Harvard puerto ukar puriñkama. Akax mä jach"a mayiwiwa. Uka chiqatx Dinamarca markan quta thiyanakaparuw apayatäni. Uka barcojj umaruw chʼalljjtayasi ukat uma manqhankir barcor uñtataw jalnaqaraki. Qhipa amtäwix Petrogrado ukankiwa. Uka phallawix Rusia markan wali wakiskir instalaciones industriales ukanakaruw Europa markan t"unjañapa.
  - ¡Walikiwa, amuyt"awixa wali qhanawa!
  - Jisa, Stalin masi. Akax Kissinger jupan amuyupawa, mä superbomba phallañataki ukat mä supertsunami uñstayañataki !
  - ¡Akaxa wali suma amuyt"awiwa! - Dracma kullakaxa amuyataynawa.
  Imill wawanakaxa jiskt"awinaka sarantaskakiwa.
  - ¿Kuna seguridad ukaxa convoy ukaru?
  - Wali suma , pä tunka submarinos, tunka barconaka, ukanakatxa paqallquxa t"unjirinaka, pä cruceros ukhamaraki mä ch"axwaña barco. Mä taqpach escuadrón. Ukhamarus niya patak ch"axwirinakaw muyuntapxani, ukax portaaviones ukan tapa uñacht"ayañataki.
  - Wow, ukaxa wali ch"amawa.
  - Jilapachaxa, qalltanxa juk"ampi jach"a tama apnaqaña amtatarakïnwa, ukampirusa ukaxa amuyatarakiwa, ukaxa uñisirinakaru sinti uñjayaspawa . Ukatwa ukakipkañatak amtapjjayäta.
  - ¡Universal barco "Solnyshko" ukax uma manqhar saraski!
  . 11 JAQTHAPI
  Infierno markankir emperatriz ukat Kali sat jan wali Diosan palaciopanjja, kusistʼañanakasa ukat gladiadoranakampiw nuwasiñanakajj sarantaskakïna.
  Niyakejjay reyin wayna sawkasir Vladimir Terkin chachajj jan jisktʼasis qʼochuñ qalltäna, ukhamatwa jaqenakan colerasiñap sartayäna.
  Troll Rey ukax akham sasaw jach"at arsüna:
  - Uñjapxam , jumax q"ucht"askta! ¡Juparux ring ukar mantayapxam! ¡Uka anillo ukar puriñkama!
  Kali diosax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, chiqpachansa anillu tuqiru! Munat burlajax pachpa gnome ukamp nuwasipxpan. ¡Ukat gladiador yuqall wawanakarux jawq"japxam!
  Esclavo imillanakax yuqall wawanakaruw t"ijtapxäna, q"ala rosa talonanakap qhant"ayasa. Amparanakap t"axllirt"asisaw cabritonakar jawq"jatapat ayxatapxäna. Wayna esclavonakajj jan chʼamaniw saytʼasipjjäna.
  Jupanakax cabritonakarux wali ch"amampiw chint"atäpxäna. Esclavo imillanakax amparanakaparuw chivonak aptʼasipxäna ukat qʼala jan isin musculoso qʼañu esclavonakan qhipäxaparux chʼamampiw jawqʼjañ qalltapxäna. Esclavo yuqall wawanakax kisunakap ch"uqt"asisaw amukt"apxäna, jach"añchäwip jan chhaqhañapataki.
  Ukat Vladimir Terkin jupax gnome ukarux contraw saräna. Jupax niya tunka payan marani waynar uñtasitänwa, troncos de natación ukakiw uchasïna, p"iqipat campananakampi gorra apsuwayxäna.
  Botas ukan enano ukax mä juk"a jach"änwa, ukampis botas ukankatapatw ukham lurasïna, ukat jupax jisk"a jaqirakïnwa, ukat amparanakapas mä cuadrakïskänwa. Jupax wayna uñkatasin sayt"asïna.
  Vladimir jilatajj uñchʼukisaw akham jisktʼäna:
  - Inas jumax mä arma churasmati?
  Kali diosax jachtʼasisaw akham säna:
  - ¡Janiwa, nayaxa bufón! ¡Jichha kutix q"ala amparanakamampiw nuwasipxäta! Jumanakajj janiw armanakanïpkätati.
  Tronco de baño ukankir waynax akham sänwa:
  - Ukat khitis jumar kusisiyapxätam, señora?
  Emperatriz Ada kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - Nayax amuyta, ajayumax janiw janchimat sipan juk"amp jan wali kusisiykitaniti. Ukhamarus, ¡janiw mä sanu almanïktati, uk yattwa!
  Uka enanojj akham sasaw arsüna:
  - ¡Juparux mä ch"uqi churapxam! ¡Jan armat wawar jiwayañax usutätwa!
  Kali diosax jachaqt"asisaw akham jaysäna:
  -Juparux mä gladiador waynan espadap churañamawa.
  Uka esclavo imillax t"ijt"asaw mä esclavo yuqall wawapan espadap Vladimir amparapar jaquntäna.
  Uka nuwasir waynax mä arma apthapïna ukat jan axsaras jikxatasïna.
  Kali diosax akham sasaw kamachi:
  - Jichhax jiwasan apuestas ukanakas uñstayañäni, señores!
  Ukat ukat taqi kasta reyinakampi, príncipenakampiw apuestañ qalltapxäna. Kunayman kasta apuestas ukanakaw lurasïna.
  Enanox mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - ¡Pobre wayna! ¡Walikiwa, nayax jumat sipan sullka jaqinakar jiwayaraktwa! !
  Vovkax lart"asisaw akham säna:
  Vedas yuqall wawanakan diosanakapax ch"amaniwa,
  Ukampis janiw jan chʼamani jaqenakarojj yanaptʼapkiti ...
  Jumatix yatiñan ch'amapar chiqa chuymanïstaxa,
  Ukatxa jachʼañchatäñatakisa, jachʼañchatäñatakisa chʼaxwapxam!
  Kali diosax wali ch"amampiw p"iqip ch"allxtayäna, qhana ñik"utampi ukat mä jach"a coronampi:
  - Qalltaña!
  Nayra gong ukax ist"asïna - nuwasiñ señal. Enanox mä jach"a jach"a tukusaw nayrïr thakhinak luräna. Ukatxa, ukham denso cuerpotakix jan suytʼataw wali jankʼak jalxatäna. Ukat hachapax waynan p"iqip patxaruw qhant"äna. Vovkax mä juk"a uñjkañ sarnaqawimpiw jaltxatayna. Ukat espadapax enano ukan ajanuparuw ch"allt"äna, ukat mä wila gouge jaytawayäna. Hachajj wasitatwa lliphipiyäna, ukampis waynajj wasitatwa jan kuna jan waltʼäwin sarjjäna. Ukat jupax wali ch"ikhi jaqiruw tukuwayi.
  Uka tantachasirinakajj iyaw sasaw arnaqasipjjäna.
  Troll King ukax mä satisfecho jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Ukat jupax wali ch"ikhi sawkasir jaqiwa!
  Kali diosax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Ukatpach akax nayan chiqañchäwijaxa!
  Enanox wasitat atacañ yant"äna, hachap liwxatasa. Kuyuñapajj jankʼakïnwa, ukampis sawkasir waynajj jukʼamp jankʼakiw sarnaqäna. Aka chiqanx wawax q"ala talonax chiqak gnome ukan nayraparuw ch"axwantäna. Uka impactojj wilaruw chʼalljjtäna ukat ñikʼutas misturakïnwa.
  Uka enano nuwasirix mä q"añuskir maldición arsüna. Ukanjja, istʼirinakajj larusiña ukat chhuxriñchjasiñaw utjäna. Jïsa, mä jukʼa larusiñatakjamaw uñstäna. Uka waynax gnome ukar muyuntatw liwxatäna, ukampis janiw juparux ch"allt"irjamäkänti. Vladimir Terkin jupax akham q"ucht"awayi:
  Jiwata nayra - .
  Amparanakax inclinadas...
  Jumax lakamanx jikxatasïtawa
  ¡Miópico ukax wali askiwa!
  Ukat espadapax soldador metalar chʼalltʼäna, ukat enanox amparaparuw usuchjäna. Ukat mayampiw hachap liwxatäna, ukat wasitatwa faltäna. Uka puntax t"ijt"awayiwa...
  Uka tantachasirinakajj wali kusisitaw jikjjatasipjjäna. Jupax wali ch"axwañampiw ch"axwäna.
  Mä par esclavo waynanakaw Kali diosan qʼala kayunakap chʼamampi masaj lurapjjerïna, ukat uka nuwasirijj cheqapuniw kusisiñat arnaqasïna.
  Ukat nuwasïwix sarantaskakiwa. Uka enano nuwasirix espadap liwxataskakïnwa. Ukat agresivu columpionak lurañamawa. Ukat armapajj thayaruw chʼalljjtayaskakïna.
  Príncipe Duende ukax mä muxsa jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jisa, chiqpachansa llätunka variables ukanakampi ch"axwañawa.
  Duquesa Elfo ukax akham sasaw arsuwayi:
  - Jan ukaxa inasa juk"ampi llätunka permanentes ukanakaru uñtasita. ¡Akanx mä gnome nayrïr grado yatiqirjamaw jawq"japxi!
  Troll King ukax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, ukhama utjiwa. Ukampis ¡akax jukʼamp jachʼawa !
  Vladimir Terkin chiqpachanx enano ukar sipanx juk"amp jank"akiw sarnaqäna. Ukat jupax qhipäxapanx jan wali uñnaqt"anïnwa. Uka nuwasir waynax wali kusisitaw jikxatasïna. Ukat Vovka, kunjamtix jupax munkän ukhamarjamaw uka apthapisinx wali kusisitaw q"ucht"awayi:
  Nayax moderno waynatwa, .
  Nayatakix mä computadorax juk"amp jach"a clasewa.
  Lamar qotajj wali chʼamampi phoqantkchejja, .
  ¡Porcupine fascista ukax janiw manq"antkaniti!
  
  Nayax mä nuwasiritwa mäkiw pañalanakat jan axsaras mistuwaytxa,
  Jupax olla patxan qunt"atäskänwa, mä láser ukanw ch"axwäna...
  Walja yuqalla imillanaka, .
  ¡ Khitinakatakix Stalin jupax wali askiwa!
  
  aski chist'awimpiw lurasmati , .
  Laptop, ukhamax p"iqiparuw ch"allt"añama .
  Jiwasax akapacharux wali muspharkañ lurañäni,
  ¡Rusianakax taqi chiqan atipt"añ yatipxi!
  
  Nayax tukuyawaytwa, sawkasisaw, mä wawar jach"a ch"axwäwin, .
  Wali waynanakaw mä ajayun ch"axwäwinx...
  Nayax fascistanakat mä chupa lurañ yatta, .
  ¡Chiqpachansa, ¡jan kun lurañax janiw nayatakix askïkiti!
  
  Waynatakix , iyawsapxita, janiw kuna jark"awinakas utjkiti , .
  Jupax Krauts ukar atipt"añ yati...
  Niyaw aka Uraqin desfiles ukanakax utjani,
  ¡Uka osojj colerasisaw arnaqasïna!
  
  Nayax ukham thaya waynatwa, .
  Jupax ch"axwäwinakan precursor ukhamaw tukuwayi...
  Nayatakix chʼaxwäwix janiw sinti jachʼäkiti, .
  ¡Ukat inamayakiw Fuhrer chachajj qʼañu arunak arnaqasïna!
  
  Juyphi pachawa, q'ala kayukiw thaya taypinktxa,
  Kisunakaj jan qhantʼayasaw jankʼak tʼijtjja.
  Imill wawajax wila trenzanakaniwa ,
  ¡Ukat uñisirinakatakix wali jiwayir regalowa!
  
  Fascistanakarux jan axsarasaw jawq"jañama , wayna, .
  Stalin jupa pachpaw ukan mayitu...
  Jakhumpiw gatillo ukar ch"allt"asi, .
  ch'aman Tigrerux t'unjawayta !
  
  Kuntix Krauts jupanakax munapkän ukax, jupanakax jikxatapxänwa, .
  Uka yuqall wawanakax nayat mä taqpach ataúd ukhamawa .
  Uka waynax mä qawqha locos kilómetros ukch"a reloj apt"äna , .
  ¡Nazis ukanakar nayraqatar chʼalltʼasa!
  
  Iyawsapxita, janiw kunas jark'kistaniti,
  Mä fascistax janipuniw atipt"kaniti.
  Trononkir mä loco reyis ukhamaraki
  ¡Mä jan wali traidor-parásito ukhamaraki!
  
  Jiwasax yuqall wawanakax jan axsart'ir jaqinakätanwa,
  Ukat Krauts ukar atipt"añaruw yatintapxta...
  Chiqansa, janïr yatiqañ utar sarapki uka wawanakas nuwasïwinx jan axsartʼirïpxiwa,
  ¡Examenanakax A ukamp pasapxapuniwa!
  
  Esclavonakajj janiw jiskʼachatäñ aguantapkaspati,
  Taqinipuniw Krauts ukanakamp mä qullur tukuñäni...
  Taqi kunat sipansa, venganza nina naktäwiw chuymasanx nakhantäna -
  ¡Uñisirinakasar acero amparampix t"unjañäni!
  
  Rusa tribux jach"a jaqinakan tribupawa,
  jan wali jaqinakarux ch'iyjañ yattanwa .
  Taqi kunat sipansa, markachirinakasa, ejercitosa mayakïpxiwa , .
  ¡Fascistas ukanakar p"iqinak churañataki!
  
  Janiw atipjañäniti
  Ukhamajj jiwas pachpaw inamayakïtanjja.
  Jaqi masimar pampachäwi mayiñamawa - .
  ¡Qunqurinakamat sartam, markaja!
  
  Jiwasax cohetes, avionetas, .
  Ukampis Fritz qhipäxanx ch"aman tio Sam ukaw utji.
  Jutïr pachanx warawaran barconakap lurañäni - .
  ¡Ukat jan axsarasaw mä computadora lurañäni!
  
  Chʼamasajj janiw jasaki tuputäkaspati,
  Jupax mä colerat volcán ukar uñtasitawa...
  Maynix mä ch"usa pampan mijo phawaski,
  ¡Walikiwa, ¡mä huracán uñstayañäni!
  
  Aka planetanx janiw kuna chiqas Mama Pachat sipan juk"amp jach"a chiqax utjkiti,
  Ukax sañ muniw taqiniw nuwasir ukhamarak nuwasir jaqinakäpxi.
  Wawanakax kusisita, kusisita, .
  Llakisiñas llakisiñas chhaqtawayxaniwa - ¡tukusiwi!
  
  Ukat Berlín markan sarnaqapkta ukhaxa,
  Pavimento arknaqañ lads paso.
  Querubines ukanakax jiwasan thakisan qhant'ayapxitu,
  ¡Taqinipuniw mä layqa, ch"aman mago!
  Qhipa aru ist"asaxa, Vladimir jupax espadapan puntap apthapisinx enano nayraparuw chiqak jaquntäna. Ukat ukax ch"axwäwin qhipa llamkt"äwipänwa. Uka enanox jiwataw t"unjasïna ukat amukiw jikxatasïna.
  Uka tantachasirinakajj mä segundojj congelatäjjänwa. Ukat ukatsti uka aptʼasisaw qʼejjo qʼejjo tʼajjllirtʼasïna. Chiqansa, wali sumapunïnwa. Ukham jan kʼuchirtʼasir chuymanïñajj kusisiñaruw tukuwayi.
  Troll King ukax wali kusisitaw uñkatasïna:
  - Walikiwa, ¡mä suma ch"axwawiw tukuwayi, mä jiwayir achuwimpi!
  Kali diosax p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Suma lurt"atawa burla, jupax janiw aynacht"aykiti! Ukatakejj talonajar jampʼattʼañapatakiw jaytta. Ukhamarus, kunatix jupax wali sum q"ucht"arakitayna, kunatix mä jan sum amuyt"kayäta uka tuqitxa, mä campana de platino ukaw gorrapatak churta. ¡Ukat jupajj kusisiñap suytʼaskta!
  Ukat qʼala, bronceado, musculoso, suma uñnaqtʼan kayup jiltayäna.
  Uka sawkasir waynax qunqurt"asisaw mä wali suma ukat uka pachparakiw wila warmin q"ala suelapar jamp"att"asiñapäna.
  Jupajj ukham luräna, walikiwa, mä esclavojj ukham destinopawa. Uka qhepatjja, wali qhuru chuymampiw mä silla de honor ukar khitapjjäna. Ukat chiqpachansa uka esclavox mä campana de platino churäna.
  Ukañkamasti, uka orgia ukax sarantaskakiwa. Juk"amp chiqaparux uñjirinakax nayratpach wali jaya qunt"asipxäna, ukat Kali diosax q"ala kayunakap ch"iqt"äna. Mä carmesí niebla ukaw muyuntat uñstäna, ukat retinue ukanakax ch"amakt"atäpxänwa.
  Jupanakax wila loto ikiñarux mayacht"asisaw jaquntapxäna. Vladimir jupax mä juk"a llakt"ataw jikxatasïna.
  Uka burlañ waynax loto ukan qunt"asiwayi ukat wali qhana amtawinakaruw ch"allt"asiwayi, jan uñt"at wila masinakapat, ukat pachpa pachanx, walja misiones ukanakat maynïrin wali muspharkañ lurawinakapa.
  Hologramajj wali jachʼänwa, kimsa dimensionanïnwa, ukanjja mä espaciow uñstäna, ukanjja jan jaktʼkay warawaranakan guirnaldanakapaw wali valorani chʼeqeñat qhantʼäna. Ukat mä chiqap línea de barcos estrellas rusos aerodinámicos, lamar qutan manq"añanak manq"irinakar uñtasita. Aerodinámica de vacío ukax niyas wali sumapunïnwa, ukampirus sapa barcox wali jach"apunïnwa, kunayman uñnaqanakapan suma uñnaqt"apampiw muspharäna.
  - Uka mistuñatakixa linea lurañawa. - Computadora ukan qhuru, warmi arupax ist"asïna. Kawkhantix Vasilisa, Antonina ukat Vladimir Terkin jupanakax utjkän uka empresax nayrïr uraqir puriñapawa. Pallapallanakax filaruw sayt"atäpxäna, trajes de combate de aterrizaje , armas, granadas de asalto acelerador de graviofotón ukat granadas de aniquilación ukanakamp churapxäna, ukat mä cápsula ukar jaquntapxäna. Uka jiskʼa qalanakajj uraqir puriñ barconakan imantatänwa, uka barconakajj meteoritos sat barconakar uñtasitäpjjañapänwa.
  Dzudduk planetaruw uraqir puriñ amtapxäna . Aka jach"a pachax soldadonakamp phuqhantatänwa, ukax mä axsarkañ impresion uñacht"ayäna, suxta warawaranakax mäkiw uraqir junt"uchapxäna, jilpachax wasar pampanakaw utjäna, ukatx saparst"at oasis ukanakakiw naranja selvanakanx uñjasirïna, ukanx manq"añ quqanakaw utjäna.
  - Aka planetaxa chiqpachansa manqha pacharu uñtasitawa. - sasaw amuyt"asir tawaqux Antoninax säna.
  - Janiwa infiernota infiernoru sarapkiti. - Muspharkañawa, ch"axwañ urux Vladimir jupax kusisitaw jikxatasïna. - Infiernompi manqha pachampixa mayja mayjawa, nayrïrixa jumampiwa utjapuni, ukatxa payïrixa jaytatäspawa!
  Junt"u uraqit sipansa, qutanakax alayaruw ch"allxtapxäna, muspharkañawa, ukham jach"a thaya pachanx janiw t"amt"apkänti, jan ukasti, jan ukasti, q"añuchapxäna. Uka elemento zidigir ukaxa uma taypinxa wali thithita ch"amanchatawa ;kunapachatixa junt"üki ukhaxa cristalización uñstayi, ukampisa thaya pachana ch"amakt"ayaraki. Uka juntʼu hielojj uka pachparakiw jan chʼamanïkänti, ukat soldadonakajj uka patjjarojj jankʼakiw sarnaqapjjerïna.
  Shilo clasenkir barconakajj maynit maynikamaw Marte sat cruceron manqhat jaqoqtapjjäna. Chiqpachansa jachʼa nina bolanakar uñtasitäpxänwa. Gamma- neutrino minas barredores ukanakax nayrar sartapxäna , jupanakax proyectiles especiales ukanakaw jaquntapxäna ukax espacio ukat sub -espacio ukan minas ukanakan detonación ukar puriyatayna. Ukhamatwa " aterrizaje partido " ukatakix thakhi q"umachapxäna .
  - Aka planetanxa wali aski minerales ukanakawa ch"axwañatakixa wakisi, ukatwa, bombardeo ukanakaxa janiwa ch"amäkiti. Jiwasax tormenta tuqiw apasiñäni. - Ukhamawa yatichawina qhananchapxi. Jaqinakat sipansa, robots de combate ukanakax uka jan walt"äwinx chikancht"asipxañapänwa, ukampis cañón manq"añanakax sistemas cibernéticos jila qullqit sipanx juk"amp jila chaniniwa. Ukatwa pallapallanakax nayraqat lurapxañapäna, yaqha uraqinakarux wilampiw walja umamp warantapxañapäna. Kunsa amuyasipkäna, inas jupanakat waljanitakix akax qhipa urukïchïna, ukat munat masinakapat, warmipat, mä utjchi ukhaxa, wawanakapata. Yaqhip jaqinakax rangos ukat premios ukanakat samkasipxirïna, ukampis ukham jaqinakax, mä kamachirjamax minoría ukankapxiwa.
  Kunjamtï uraqir puriñ barconakax wali chʼullqhi atmósfera ukar mantapkäna ukhaxa, misilanakaw jupanakar jaquntatäna ukat haces láser ukanakaw alaxpachar qhantʼayapxäna. Uka disfraz ukax janiw Daraghs ukanakarux sallqjkpachänti , jan ukax jan kuna jan walt"awis utjkaspän ukhakiw pallapallanak jiwayapxäna. Uka barcojj wali chʼamampiw sartañ qalltäna, mä cometa ukham jankʼak sarasaw jankʼak uma patjjar puriñ yantʼäna. Jaqukipañapax wali jank"akiw generador thaya jist"arañapäna, jan ukhamäkaspa ukhax chapa ukax ch"amakt"aspawa ukat taqpach pallapallanakax jiwapxaspänwa. Uka meteoritojj juntʼu plasma sat nina bolan tʼijtkaspa ukhamänwa. Ukham maniobra lurañajj wali jan walipunïnwa, aterrizaje auton diseñopan mä jukʼa jan waltʼayasisajj taqe tripulantenakaruw jiwayaspäna. Ninax juk"amp ch"amanchawayi, vórtices hiperplasmáticos ukanakax jak"anw muyuntawayi, ukatx maynix jak"ankir barcoruw katjatayna, ukax phallawayxänwa, ukatx kunjams patak patak jaqinakax laq"a nuclear ukar tukupxäna ukax uñjasirakïnwa. Interceptores ukanakax jupanak tuqir sarañ yant"apxäna, ukampis alturar puriñkamax wali jayäxänwa. Janïr uraqir purinkipanx mini-estrella barconakax mä voleibol de misiles congelantes ukanakaw jalxatäna, ukat mä ola de hielo ukaw mistunitayna. Lamar qotajj mä ratukiw chʼamaktʼäna ukat uraqir puriñ barconakajj cápsulanak antutjjapjjäna.
  Frenamiento ukax mä juk"a llamp"uchasiwayi, nayraqatax antigravedad ukan campos ukanakampiw llamp"uchasiwayi, ukatx umampiw llamp"uchasiwayi. Paracaidistanakax wali ch"amampiw khathatisipkchisa, anqäx tuqit samarañampiw uñjapxäna, abrazaderas megamagnéticas ukanakax confianzampiw formación ukarux katxarupxäna.
  Vladimir Terkin jupax wali amuyumpiw transmisor de gravedad tuqi säna .
  - Uñjapxtawa, pasapxtanwa, janiw mä misil ch"allt"apkituti.
  - Ukhamaraki, nayraqata uraqiru puripxta. - Vasilisax jan wali imantat jach"a jach"a tukusaw jaysäna.
  Mä qʼejjo qʼejjo aruw uka amuytʼäwinak jarkʼäna:
  - Taqini, mistuñani, asalto qalltaña.
  Sapa cápsula ukanx mä empresaw utjäna ukatx kunjamtix nayrax luraski ukhamarjamax klutzes ukanakaw utjäna . Mä soldadojj janiw viserap jiskʼachañ puedkänti, ukatwa ajanupar jistʼarat jaqonukupjjäna. Nayraqatax hielo umaruw jaquntatäna, ukatx mä venenoso azufre atmósfera ukar jaquntatäna.
  Mayni nuwasirinakas nuwasirinakas jan kuna jan walt"awimpiw cápsula ukanx t"ijtapxäna. Compañía comandante, teniente senior Stanislav Lapot, janiw kuns jikxatkänti, jupax nayratpach nuwasiñanx wali yatxatatäxänwa, ukat mä juk"a k"ari chuymanïspäna ukat jilïrinakapamp jan sinti jach"a jach"a tukuspäna ukhax mä juk"a hombros correas uchasispa coronel satawa. Ukat ukhamat jupax mä robot ukham nina nakhaskir pulsera de computadora apnaqasaw kuna pachas uk yatxatäna, ukat barcon pilotoparux mä mayiw apayäna ukat paracaidistanakapar uñjarakïna.
  Ukampirus, comandantex nayra k"uchupat ukhamarak mä chiqat amuyt"añ atipxatayna, Semeon Markov, janïr uraqir purinkipanx jank"akiw mä phust"a apsutayna, kunatix algas ukanakat sipan juk"amp ch"amaniwa, ukatx Maxim Poltaranin , jupax jupan jak"apan qunt"atäskäna, jupax mä encantado ukar imantatayna amuleto ukax jaya galaxia Minotauro ukan mä placa blindada ukan apanitänwa.
  Lapot pachpaw kunkapar qollqet lurat mä jiskʼa cruza , niya qʼañuchatäjjäna, Jesusan uñnaqapajj walja jaya patak maranakaw qʼal chhaqtayatäjjäna.
  Aka chiqan pallapallanakax wayn tawaqunakäpxänwa, yaqhipanakax juk"akiw bigote ukanipxatayna, walja imill wawanakaw utjäna, maynix axsarañat khathatt"askäna, maynix mayisisiskäna ukat ch"akkataskäna. Ukat kimsïr waynax jupat larusitayna.
  - Walikiwa, jumaxa ch"amakt"ayiriwa, jumaxa saxranakaru amparanakama arknaqata.
  jan wali amtampiw akham säna :
  - ¡Ukat saxraxa niyaw jaqunukuwaytamxa! ¡Uñjapxam kunjams jarsuski!
  Aka t"aqhisiñ jaya pachanx jak"achasir axsarañ pachanx, jan uñt"at chiqan sayt"at jaqinakan taqpach jakäwipax chiqaparuw uñt"ayasi.
  Aka jisk"a monoki, Vladimir Terkin, kusisitaw larusi ukat jachaqt"asi , janis ch"axwañar sarkaspa ukhama, jan ukasti mä fiestar sarañjamawa. Ukhama, kuns mä scout jaqit apsusma, jupax niya wawakïxiwa. Ukat aka pä yatxatat tawaqunakax jupan jak"apan qunt"atäsipkän ukanakax sintipuniw, qhanaw axsarapxi, janis uñacht"ayapkchixa. Walikiwa, nuwasirinakax jisk"a, angular, ukampis alambre, wali jank"aki, jilpachax janiw tunka suxtan ciclos jawsañatakix mínimos requisitos ukanakax utjkiti.
  Nayraqatx tunka llatunkan maraniw jawillt"atäpxäna, ukampis yaqhip yatiñan waynaw jikxatäna, nayrïr maranix pallapallanakax juk"amp jank"akiw pallapallanak tuqit yatxatañ yatiqapxi. Ukat tunka suxtani maraninakax wali wawanakapxiwa, warminakax irnaqapxarakiwa, empresas especiales de mujeres ukanakaw utji ukat cuerpos divisiones ukanakampis utjarakiwa, jupanakax yuqall wawanakat sipanx juk"amp khuyapt"ayasipxiwa . Aka chiqanx imill wawanakat sipanx kimsa kutiw yuqall wawanakax juk"amp utji.
  Jupax Laptyax mä empresa de mujeres ukar p"iqinchañapänwa, janiw, warminakamp apasiñax chachanakamp apasiñax juk"amp ch"amawa, jupanakax decente ch"axwapkchisa, jupanakax wali caprichosos ukhamawa. Jupan munañapäspa ukhajja, nayra pachanakjamaw warminakar nuwasiñap jarkʼaspäna, ukajj janiw amparanakapata, amparanakapatakïkiti.
  Alaxpachat yaqha qhixu qhixuw ist"asïna, yaqha uraqir puriñ barcox phallawayxänwa, Stanislav Lapot jupax wali qhurupuniw kamachi:
  "Taqini, hielo manqhan nadapxam, janiw uraqir jaltapxamti, quta thiya jak"ank mistuñäni."
  Uka cápsulajj ukham jistʼarasïna, ukhamatwa taqe empresajj mä ratuk uma taypin jikjjatasïna.
  Vladimir Terkin jupax mä película lenta ukankaspas ukhamaw amuyasïna, taqi kunas jupatakix jan chiqäkaspas ukhamaw amuyasïna. Antoninampi Vasilisampejj janis sum jikjjatasipkaspa ukhamänwa, suma imill wawanakajj wal llakisipjjapjjäna . Anqatpachas ukham amuyasipxäna, taqi ukanakax janis jupanakar paskaspa, jan ukasti yaqha jaqirus paskaspa ukhamaw amuyasipxäna. Chuymanakapax wali chʼamampiw thuqtʼäna, ukat maynit maynikam amuyunakap liytʼapkaspa ukhamänwa.
  - Mantiniña! - Scout Vladimir jupax mä experimentado estrella guardabosques ukham arnaqasïna. - Ch"axwaña pachanxa, mä kimsa t"ijtiri lurañäni ukatxa qhipäxa ch"uqt"añäni.
  Uma manqhanxa, pallapallanakax sumakiw sarnaqapxäna, ukatx flexible trajes de combate ukax mä aerodinámico ukham uñt"ayasïna, motores de fotones -gravedad ukax taqpach ch"amampiw qhant"ayasïna, ukatx empresa de aterrizaje ukax tormenta ukar jank"akiw puripxäna.
  Comandanten arupax jan amuyt"kayaw ist"asi, amuyataxa, umax wali ch"amampiw thuqt"asiskäna, jan ukax inas daraghs ukanakax dispositivos ukar jist"antapxchïna, ukax interferencia gravitacional ukar wasitat uñstayatayna .
  - Focus on the gravity beacon , jan qhipharxamti ukat janiw posturam p"akintañamakiti;kunapachatix sartañax wakisi ukhax mä señal yapxatañaw apayani.
  - Bucear saraña. - sasaw Vladimir Terkin jupax säna, kisunakap qhant"ayasa - Capitán Nemo jaqir uñtasitawa.
  - Akaxa wali nayra pankawa. - Antoninaxa wali ch"amawa. - Nayra pacharu t"ijt"añaxa wali askïspawa, kunapachatixa Uraqix wali taqpacha ukhamaraki ch"amanchata planeta ukhama. Kunatix ukanx mä fabuloso suma naturaleza ukhamäpachäna, ukampis jichhax taqi kunas t"unjatawa, cráteres ukat wasar radioactivo ukanakakiw qhiparxi.
  Ch"iyar ñik"utan suma uñnaqt"an Vasilisa, wali jach"at jach"at arsüna, akham sänwa:
  - Mä kutix mä transmisión uñjta;Uraqinx wali jach"a nivel de radiación ukaw utji, janiw jan traje especial ukampix utjkaspati . Chiqansa, planeta wasitat uttʼayañwa arsuwayapxi, tecnología ukanakax nayratpach lurasiwayi.
  - Walikiwa, akaxa ch"axwawi qhiparuxa. Taqi ukanakax wali jila chaniniwa, ukat ukham taqpach jan walt"äwinak utjkipanx sapa qullqix jakthapitawa. - Antoninaxa amuyt"awipa tukuyxataynawa.
  - Jan llakisimti imillanaka, jiwasaxa wali tayka uraqina sarnaqañäni. Ukhamaw imill wawanaka. - Ch"axwañampi, jupa pachpas juk"ampi jilïri jaqjama, Vladimir chachaxa masinakaparu jisk"achatayna.
  - Nayraqataxa minanakawa utji. - Lapot kamachixa. - Radiación Pyrrh-6 ukxa jist"arañawa, ukatxa yanapt"añapataki mayiñawa.
  Pyrrhus ukan radiación ukax jilpach jisk"a minas antipersonales ukan configuración ukarux mini-aniquilación ukamp jan walt"ayawayi, ukampis janiw taqpachakiti ukat janiw sapa kutikiti, ukhamax akanx suerteruw atinisiñama.
  Empresapan pä waynanakaw jan suertenipxänti, pirañas predadoras ukanakax wallpa laq"unakjam jisk"a cargonakamp jupanakar atacapxäna ukat yuqall wawanakarux phallayapkaspa ukhama. Jayankkasas maynejj uka chʼamaktʼäwiw amuyasïna.
  - Päki, janiwa sinti jan walikiti, nayaxa juk"ampi jan wali suyt"awayta. - Lapot ukaxa jiskht"asïna.
  Kimsa minanakaw Vladimir chacharux mä kutikiw arknaqapxäna, ukampis waynax pä minaruw ch"axwantäna, ukatx Vasilisax yaqha minaruw khuchhuqäna, jank"akiw junt"u rayunakatx flechar uñtat hielo t"aqanakax uñstawayi.
   Uka nuwasir tawaqux akham sasaw ñanqhachäna:
  - Jumax jan walt"awinak juma pachparuw jawst"ta.
  - Ukampis taqi kunas walikïskiwa, umamp jaqsuñax qarjataw jikxatasi, nuwasiñaruw sarañax juk"amp askiwa. - Vladimir Terkin jupax jan pacienciampiw ch"allxtasïna.
  Imill wawaxa amparapampiwa kunkaparux t"ijtäna:
  - Jiwasax usuñkamaw ch"axwañani.
  Tukuyañatakix quta thiyaruw puripxäna, ukax granito, cuarzo ukat Grustira , Meffoblok , Tikikaka , Scatarra ukan juk"amp ch"ama ukat juk"amp ch"aman elementonakat lurat ch"ullqhi, ch"ullqhi qalanakawa .
  - ¡Uka pataru sarañäni! - Lapot sasaw jach"at arsüna.
  Granadas congeladas ukanakax hielo ukar t"ijtäna, thiya qala uraqix chhuxriñchjatäxänwa, ukatx katarinakjamaw liwxatasin paracaidistanakax jaltxañ qalltapxäna.
  Vladimir Terkin jupax nayrïr jaqinakat maynïriwa, ukat niya jank"akiw plasma ducha ukamp jikisipxäna. Uka waynax mä kutikiw pä amparapamp pallapallamp jiwayatayna. Nayra k"uchupatjja, kunjamsa mä pallapallajj walja kuti jawqʼjatäsajj tʼunjatäjjäna, pʼeqepas, amparanakapasa ukat pechopat mä jukʼajj qheparuw tʼijtäna, ukat kayunakapas oraqen saytʼatäskäna uk amuyañwa atipjäna.
   Mä granada de aniquilación ukaw Vladimir- arux ch"allt"äna , ola de gravedad ukax kayunakapat jaquqanïna, ukampis uka waynax jank"akiw jaltawayxäna ukat jupan cargap jaquntäna. Kunas arnaqasïna ukat pä Daraghs ukanakax ch"iyjatäpxänwa. Ukat Vladimir jupax wasitatw jawq"jatäna, ukampis amuyataxa, mä suma ángulo ukanw jawq"jatäna, ukatx terminador waynax sayt"asiñ atipxatayna.
  Juk"amp amuyt"asisa, mä falda ukan mä viper, Antoninax uraqiruw qunt"asïna, jupanakax nayratpach hielo jaytxapxäna, ukat uñch"ukipxäna. Walja qhanaw utjäna, jan aguantañjam qhana, kunayman saminakanïnwa, ukat taqpach uraqir umamp phuqhantatjamarakïnwa.
  Rusia markan blindat pallapallanakax daragas ukat walja jach"a robots ukanakaruw walpun pallapallanakamp jiwayapxäna, jupanakax kimsa jach"a hangares ukanakan t"ijtapxäna.
  Qhanaw uñjasi, rusa ch"axwirinakax sorpresa táctica ukar puriñ atipxatayna, uñisirinakan arxatäwipax jank"akiw wakicht"ata, mä arunx wali jan waliw wakicht"ata. Kutt"añ ninax juk"amp ch"axwañänwa, ukampis yatiñan waynax, jupax marat sipans juk"amp yatiñanïnwa, jupax amuyasïnwa, Daragas ukan llakt"asitapax niyaw pasañapäna, ukatx arce ukar uñtasit diosanakan mutuyañ espadapampix apasiñapänwa .
  Wali askiw jak"achasipxatapax, ukat ukatw jach"a artillería hiperplasma ukax amukt"ata, jan ukhamäkaspa ukhax jupanakatakix mä baño ruso ukhamäspawa.
  Uka cápsulajj phichhantat hielo manqhat sartasïna, juntʼütapajj mä ratukiw uka jan uñtʼat uma patjjar mä telar uñstäna, ukat pʼakjañaw wakisïna. Pilotojj viga ukat aguja ametralladoranakampiw pallapallanak jiwayäna, ukat walja darags ukanakaw tʼunjäna. Mä robot ukax mä jach"a instalación hiperplasmática ukan ch"iyjatawa - mä sistema de incendios ultrafotónicos . Pä misil de aniquilación ukanakax mä jach"a thuqt"awimpiw phallawayi ukatx mä chikat campo de fuerza ukarux ch"allt"awayi, niyaw chiqap motor ukarux ch"allt"awayi.
  Uka experienciani pilotojj jankʼakiw línea de ataque ukat mistjjäna. Ukampirus, monstruos mecánicos ukanakax nina nakhantaskakïnwa, paracaidistas rusos ukanakan ch"axwawipax alayaruw jaquntatäna, ukat khitinakatix phallañan epicentro jak"an sayt"atäpkän ukanakax guisantes ukham uraqiruw liwxatapxäna, jank"akiw katjañ yant"apxäna.
  entrenamienton sum yatichatäpxänwa , wali yatiñampiw jukʼampi jukʼampi jukʼampi jukʼampi jukʼampi jukʼampi jukʼampi, ukat jankʼakiw mä jukʼa natural tapa jikxatasax cargonak katxarupxäna.
  Mayat mayat machaq cápsulas ukanakaw uñstawayi, jupanakax avión de ataque ukham lurapxäna, uraqin tapa ukat taqi purinir Dags ukanakar t"unjapxäna .
  Mä qhawqha tiempotjja, jupanakat maynïrejj wali jan walinwa uñjasïna, ukat mä chʼiyar nina nakhantatänwa, ukat qontʼasiñapatakiw waytʼasïna.
  Antoninax machaq granada jaquntäna ukat ninax jilxattayäna, ukat Vasilisax granada ukamp ch"allt"at pallapallaruw sartañapatak yanapt"äna. Muspharkañawa, Sultan kimsa amigonakapat maynïriwa, ukampis ch"axwiri waynax janiw ukx yäqkänti. Mä estimulante ukamp inyectasinxa, jach"a waynax jank"akiw amuyt"asxäna, sasaw jisk"at arsüna.
  - Jiwasan jaqinakasax nayrar sartasipkiwa, ¡p"iqinchañ pachaw purini!
  de dags , jiwayasaw nayrar sartapxäna.
  Colossi blindado qhipäxan imantasax tunka unidades ukanakax mäkiw uñisirinakarux nuwantapxäna. Chhaqtäwinakapax mä juk"akïkchïnsa, uñisirinakaruw t"unjañ atipxatayna, ukat yaqhip chiqanakanx amparamp amparamp nuwasiñaruw puripxäna, nayrïr hangares ukanakax q"umachatäxänwa.
  Mä qhawqha tiempotjja, jakʼankir hangar ukar jakʼachasiñanakajj taqpach aterrizaje ukan apnaqatäjjänwa . Mä manqhanjja, walja pallapallanakan equiponakapa, robotanaka ukat tʼijtir tanquenakaw utjäna. Rusia markankir pallapallanakax jankʼakiw manqhar mantapxäna, ukat khitinakatï sarnaqapkäna ukat chʼaxwañ munapkäna ukanakaruw granadas de aniquilación ukanakamp jaquntapxäna, ukat carmesí-violeta sat jachʼa azufre-oxígeno sat qʼañuw uka estructuran ventilación pʼiyanakapat mistunïna.
  Hangar ukar atipt"asax paracaidistanakax base ukan chika taypinkir chiqaruw jank"ak sarapxäna. Uka suma jikxatañax juk"amp ch"amanchañaw wakisïna, juk"ampirus uñisirinakan ataque avionanakax wasitatw aire ukan uñstapxäna, aka kutix, ukat jach"a jan walt"awinak utjayapxaspäna.
  ukaw cojín de gravedad ukan jalnaqäna , chʼaxwäwix jukʼamp jayarstʼaspa ukhaxa, mä pallapallakiw radio gravedad apnaqasa apnaqäna . Jilïr ch"amanakax nina nakhaskir hangar ukat wali jan llamkt"at hangar ukanakan taypin sayt"apxäna. Uñisirinakax uma manqhan jan suyt"at maniobra rusa ejercito ukan jan walt"ayat uñjasitapatx waliptapkaspas ukhamaw uñjasipxi, ukat pä fila hangares ukanakan línea ukanx wali ch"amampiw pallapallanakamp jiwayapxäna.
   Ukhamatwa, Vladimir, Antonina, Vasilisa ukat mä jach"a chiqaw destacamento ukanx kimsïr fila almacenes ukar puriñ atipxatayna, jupanakax khuchhurataw jikxatasipxäna. Soldadox puñala nina uraqiruw ch"allt"äna. Vladimir loco sapakiw mä hechizo ukankatapat amuyaskaspas ukhama, mä saxra ukham jaltasin granada jaquntäna. Uka chʼamani robotajj tʼunjatäjjänwa, ukat pʼeqepas patak metronak tʼijtjjäna.
  Soldadonakajj lartʼasipjjäna, ukham jan ajjsarirïpjjatapat muspharapjjäna, ukampis uka horasanjja, homing misilanakaw jupanakar jaqontäna. Ukajj janiw larusiñatakjamäjjänti, jan ukasti jan waltʼayir radiación taqe chʼamampiw qhantʼayañajäna, ukat uka armajj juykhükaspas ukhamaw pallapañapäna. Tunka kimsani empresax uka ataque ukan jan walt"äwip katuqawayi. Pallapallanakapax sapa kutiw cohetenakampi ch"allt"ata, ukampis khitinakatix jan jank"ak jiwayapkän ukanakax sartasisaw pallapallanak jist"antapxäna, jak"achasiñ utanakarux ch"uqt"ayapxäna.
  Stanislav Lapot jupax amuyasïnwa, ukham jan walt"äwinakanx jupan jiwatapa ukat taqpach empresan t"unjäwipax mä juk"a pachakiwa, ukat wali juk"a pachakiw.
  "Janïr tʼunjatäkasajj jankʼakiw mä thak thaqhañasa" sasa.
  - Nayaxa kunsa lurañasa yatta. - Antoninaxa transmisor de gravedad ukarux arnaqasïna .
  Lapot, khititix janiw chiqpachans ukanak munkänti, kunjamtï jupax amuyki ukhamarjamax sissies, imill prodigies, jan kusisitaw arnaqasïna:
  - ¿Akaxa jumaxa, yatichiri? Suma, jank"akiw kuntix yatxatat p"iqinakamax sapktam uk arsuñama, jan ukhamäkanixa, taqiniw tornillot uñjasiñäni.
  Antoninax botas ukax kayunakapat phust"asiwayi, ukax bario ukan ch"akhapaw phallawayi . Uka imill wawax q"ala kayunakapax wilaruw tukuwayxi, ukat wali thayampiw ch"allt"ata, walja khuchhuqatanakampiw ch"uqt"ata. Imill wawax mutilat amparanakap ch"allxtasaw qhuru arsüna:
  - Jiwasaxa hangar thiya pirqaru phust"añasawa ukatxa taqpacha empresa ukarux saraqañapawa.
  Lapot chachajj pächasir tonadampiw sandaliarojj jaysäna:
  - ¿Ukanx daraghs utjchi ukhax kamachasmasa?
  Imill wawax mä solución regeneradora ukamp talon punkit mä phust"äwir ch"allt"asaw jach"at arsüna:
  - Jiwayapxañani, pasillos sinuosos ukanakanxa janiwa sarantañ puñala nina naktayañaxa utjxaniti, ukatxa mä ch"amawa utjani.
  Comandantex llamp"u chuymampiw iyaw säna:
  - Mä amtar puriñ amtasksna ukhamaw uñtasi, ukhamax lurañäni.
  de aniquilación acumulativa ukham ayruntasaxa , empresan sappers ukanakax jayaruw kutt"apxäna, inas jan walja explosivos ukanakax utjkchïnti, kunatix campo de fuerza ukax khathatiskänwa. Ukampis mantañawjaru pʼakjañajj jiwañakiw utjäna.
  Kunapachatï uka phallawix qʼixu qʼixunakäxäna, pirqax tʼaqanuqäna ukat mä jachʼa cuarton contornonakapaw uñstäna. Nayrar sartat paracaidistanakax mä lanzador hiperplasma ukamp jaquqanipxäna , walja robots ukanakaw phallapxäna.
  Lapot jilatajj akham sänwa: "¡Granadanak jaqontapjjam!"
  Cajas pilanak taypinkir pampanjja, granadas de olas ukanakaw saltapjjäna ukat mä patat muyuntapjjarakïna, ukhamatwa equiponakajj juykhuptayapjjäna ukat robotanakan irnaqatapajj jan waltʼayarakïnwa. Ukampis jila parte autonakajj janiw nuwasiñatak utjkänti. Pallapallanakax niebla ukan erizonakjamaw sarnaqapxäna, ukampis ukhampachasa, robots ukanakarux jan irnaqañapatakiw ch"amanchapxäna. Uka cuartojj chhullunkhampiw phoqantatänjja, ukat sarañatakejj matriz guiampiw qhantʼapjjerïta. Jiwasanakan siluetanakax jank"akiw computadora, uñisirinaka ukat taqi kunatix samaqapki ukat sarnaqapki ukanakax ch"uxña pintatänwa, wilampi .
  Vladimir Terkin jupax wali yatiñampiw amparanakapamp chimpancé , pilas de cajas blindadas ukanakan patapar makhatatayna, taqi kunas alaxpachat wali sum uñjasïna ukat coordinado nina naktäwinak lurañax wakisirakïnwa.
  Mä monstruo ukaw utji, suxta cañones de plasma ukanakaw nayraqatar jalnaqapxi, kuna pachas nina naktayañax uk amuyt"añaw wakisi, mä juk"a ch"ama ch"amampiw jist"arasi, ukat mä granada ukamp jaquntañaw wakisi. Patak patak segundonakax akan amtapxi.
  Ukat Diosax mä jan juchani wawar jark"aqkaspas ukhamawa, jan ukax waynax wali jach"a intuición ukaniwa, ukampis chiqpachapuniw centro cibernético ukarux ch"allt"i, ukat tunka phisqhan metros ukch"a coloso ukax t"aqa t"aqaruw jaquntawayi.
  Jichhax paracaidistanakax janiw jark"aqatäkaspati, jupanakax mä ch"axwañ carnero ukham sarnaqapxi, Daragas ukat robots ukanakaruw t"unjapxi.
  - ¡Uñjapxtawa kunjamsa jupar jawq"jta! - Vladimir jupax jach"at arsüna. - Nayax chiqpach super guerrero ukhamätwa !
  Q"ala kayuni, kayu p"akjata , imill wawax akham sasaw jaysäna:
  - Suma lurt"atawa, jisk"a masisa, ukampisa jichha pachatakixa jakañasawa.
   Mä jan uñt"at jach"a dag ukaw Antoninamp jikisiñatak t"ijtäna ;jupax arce amparanakap ch"allxtayäna, katjañ munkaspas ukhama, jan ukax inas katuntañ munchispa.
  Panpacha imill wawanakax viga armanakampiw jawq"japxäna, uñisirinakax ladoruw t"ijtapxäna, ukat ametralladorapax gravito -titanio pamparuw jaltawayxäna. Niyakejjay jakʼachasipjjchïnjja, nuwasiñ trajejj chʼiyjatäjjänwa, ukat darag ukajj janiw kuyntjjänti.
  Paracaidistas ukat paracaidistas ukanakax mantañawjaruw p"akjapxäna.
  - Nayraru sartañani, jichhaxa ch"uqi ch"uqitxa mistuñäni. - Lapot ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi.
  "Nayax amuyta, ukanx mä embuscada ukaw suyt"askistu, ch"axwirinakar muyuntañapatak jaytañax juk"amp askiwa". - Vasilisa kullakaxa amuyt"ayiwa.
  - Nayaxa comandante, ukata amtaña. - Lapot ukaxa wali ch"amawa.
  Ukampirus uka pachanx thiya, ancho vigas ukanakaw ch"allt"asiwayi, ukatx pusi rusa ch"axwirinakax jank"akiw ch"iyjatäpxäna, qhanaw jach"a cañones láser ukanakax mega-aniquilación ukan bombeo ukamp activata.
  -Jumanakax taqiniw t"unjatäñ munapxtaxa. Ukhamajj juma pachpaw ukar purisma . - Q"ala kayu Antoninaxa jach"at arsüna.
  - Walikiwa, muyuntañäni. - Lapot jupax jan munkasaw iyaw satayna.
  Pallapallanakax pilanak taypit hangar yaqha chiqar sarañ qalltapxäna, uñisirinakar sallqjañ jan ukax qhipäxar sarañ suyt"asa.
  Ukat Antoninax q"ala kayukiw ukat kayupax p"akjataw jikxatasïna, ukat jank"ak mistuñ utan jamasat punkup jikxatäna.
  "Akax taqiniw mistuñasa". Nayax cibercódigo ukar ch"amanchañ yant"ä.
  Jan chʼamampiw kuttʼayasajj Lapot chachajj akham säna:
  - Jank"aki, jan ukhamäkanixa, jiwasax ch"amakt"añäni .
  Darog ukan pallapallanakapax niyaw punkur mantasipkäna , jupanakax p"akintapxäna, ukampis rusa pallapallanakax ninampiw jupanakamp jikisipxäna ukat wila masinakaruw ch"allxtayapxäna.
  Uka waynanakat maynïrejj jan chʼamanïsaw arnaqasïna:
  - Juk"ampi jank"aki, juk"ampi jank"aki, akatjamat mä cañón apthapisin mä bomba jaquntapxi.
  Vasilisa kullakajj samarañampiw akham säna:
  - Daraganakax qullqi munañanipxiwa, ukat aka chiqanx sinti suma yänakax imatäxiwa. Janiw amparanakapat ch"allt"añax askïkiti, ukat Antoninarux yanapt"apxañapawa.
  Panpachaniw jukʼamp jankʼak sarnaqäna, ukat mä minuto qhepatjja punkujj jistʼarasïna.
  - Akaxa juk"ampi sumawa. Jichhax mistuñäni.
  Jupanak nayraqatanjja, soldadonakajj mä torre gravedad ukamp jikisipjjäna . Ukar makatasajja, cohete jaqenakan qhepäjjapanwa jikjjatasipjjäna, jupanakajj chʼusa cheqanwa chʼajjwasipkakïna.
  Mayni chiqax escuadrón ukanx cajas apnaqasaw jak"ankir teja ukar makhatapxäna. Stanislav Lapot jupax akham sasaw kamachi:
  - Máximo nina jiwayañataki.
  Mä quta taqpachaw jupanakan manqhan ch"allt"asïna, walja patak uñisirinakan darags ukanaka. Saytʼasisaw viga jaquntirinakapar uñchʼukipxäna , pallapallanakax uñisirinakaruw taqi uñisiñanakap apanukupxäna.
  Uñisirinakax walpun mulljasipxäna ukat llakitaw jikxatasipxäna, janiw jankʼak ninax kawkitsa jutaskäna uk amuyapkänti, ukatwa aire taypin jukʼamp bombanak jaquntapxäna. Muspharkañawa, robotanakax nayrïr kutiw uk amuyt"apxäna ukat qhipatwa ch"axwañ qalltapxäna. Ukampirus kimsa tuqit mä kutikiw atacapxäna, ukat juk"ampirus rusanakax lanza cohetes Daraga ukanakamp almacén ukan katuntat apnaqapxäna.
  Jupanakan apnaqawipan efectopax wali ch"amanw tukuwayi, ukat kunatix Daragas ukan ch"ama ch"amapax janiw ukham ch"amampiw ch"axwañarux wakicht"atäkänti, ukatsti, sapa kutiw juk"amp ch"amaw maynix armas ukanakat arxatañaxa.
  Vladimir Terkin jupax juk"amp jan axsarasaw uñt"ayasïna, uka waynax jupa pachpaw jan walt"ayasiñapatakix iyawsäna .
  -Imantasim, jisk"a saxra! - Antoninaxa jach"at arsüna. Ukampis ¿kawkhansa ukajj utji?
  - ¡Mä rusa ch"axwirix janiw jiwañarux axsarañapakiti! - Uka jan ch"amani wawa ch"axwiriruxa jaysataynawa.
  Qʼala kayuni saxrax wali amuyumpiw jaysäna:
  - Scumbags ukanakakixa janiwa kunsa axsarañapäkiti, ukampisa mä pallapallaxa jakañatakixa ch"amanchañapawa.
  Vladimir jupax akham t"aqhisiwayiwa:
  - Pallapallaxa, nayraqataxa, ch"amanïñapawa, ukampisa pantalonakamawa chhuxriñchjasiskta.
  Uka tawaqux qhuru chuymampiw jaysäna:
  - Uñjapxam, usuchjasipxäta ukhaxa, janiw qullapkämati.
  Terkin larusisaw lakap ch"allxtayäna:
  - Jiwayapxitaspawa, ukampisa janiwa ch"ama tukuskäti, qullanakaxa wali nayraru sartawayi.
   Yaqha minuto qhipatxa, Daragas markankir mä regimiento taqpachaw jiwarapxäna, ukat pallapallanakax uraqi yapuchasaw jutir hangar ukar sarxapxäna, ukanx arxatirinakan qhipäxaparuw sarapxäna.
  Hangar manqhanjja, walja tankinakaw utjäna, ukatwa ukanak jaqontañatakejj chʼamachasipjjayäta. Machaq hangar ukax t"unjatäxänwa, pallapallanakax mä chiqat yaqha chiqaruw t"ijtapxäna, ukat kawkhans espacio ukanx ukhamarakiw wali ch"ama ch"axwäwix utjawayi.
  Yaqha sector de la base ukanx janiw línea de fuego ukx chiqancht"añjamäkänti ukat destacamento uksan mä chikat chikañcht"asiñjamäkänti, kimsa escuadrón ukanakax nayrïr chiqanakaparuw kutt"apxäna ukat wasitat tantachasiñ qalltapxäna.
  Ukatx jutir línea de hangares ukaruw sarapxäna, almacenes ukanakar t"unjañ amtampi. Jupanakarux yanapt"apxañapänwa, ukat jank"akiw t"ijtxapxäna ukat maynit maynikam ch"uqt"asis , paracaidistanakax jank"akiw qhispiyapxäna. Ukampis mä akatjamat flanco ukanx mä jach"a brigada de Daragas ukat mercenarios de la raza Chembur ukanakamp ch"allt"atapxäna, ukax chiqpach monstruonakänwa, phisqa metros ukch"a alturakama, jupanakax sarnaqapxäna, robots ukanakamp chikt"ata.
  - Wali muspharkañawa, nayrax janiw ukham coloso uñt"apkti. - sasaw Vladimir Terkin jilatajj säna.
  - Amuyataxa, jupanakaxa embuscada ukankapxiwa. - Antoninaxa amuyt"asitaynawa.
  Jupanakax Daraghs ukan filanakapat sipans wali axsarañjam jach"a jach"a tukupxäna ukat jach"a barriles de cañones de plasma jach"aptayasax jaltxapkän uka paracaidistanakaruw mä juk"a chiqaparu ch"allt"apxäna . Conchas ukanakax wali chʼamanïpxänwa, ukat mä kuti chʼalltʼatax mä soldador vaporizador tukuyañatakïnwa, nina naktäwix rayo armanakat sipansa jukʼamp jan chʼamanïkchïnsa, ukampis computadorax amtañarux yanaptʼäna.
  Rusia markankir soldadonakax pä chiqaruw khuchhuqapxäna, ukatx kimsaruw t"aqanuqtapxäna, ukat maynit maynikamaw khuchhurata, uñisirinakan jach"a ch"amapampiw nuwasipxäna.
  vecina ukax Empresa No. Ukampis chiqpachanx qalltatpachaw juk"ampinakaw utjäna, ukat jupanakax jan walt"awinakx kutt"ayapxaspänwa, ukampis rusanakax jupanakat khuchhuratax janiw lurapkänti.
  Kimsïr línea de hangares ukanx kunayman jan walt'awinakaw utjawayi . Jiwayata pallapallanakax juk"ampiw jilxattawayi, ukat robots ukanakax Chembur ukanakamp chikaw qhipäx tuqir p"akjasipxäna.
  super robot ukarux granada ukamp phallayasax katjañ atipxatayna , ukat mayni waynanakax janiw qhipharkänti. Uka pachanx Stanislav Lapot jupax wali usuchjataw uñjasiwayi, mä proyectil de hiperplasma ukaw traje de combate ukarux ch"allt"awayi , ukat amparap amparanakapkamaw ch"iyjawayxi. Jilïr tenientejj wali llakitaw jikjjatasjjäna.
  Ukat nuwasiñ trajejj sapa mayni partenak tiempopar comprimirïtapakiw depresión sat usump jan jiwañatak yanaptʼapjjetäna.
   Daragas jupanakax, jilpachx wali ch"amanïpxänwa ukat jak"achasisinx amparamp amparamp nuwasiñaruw puripxäna. Jupanakajj láser mecánico sólido ukanakat lurat bayonetanak apnaqapjjäna, mä traje de combate ukar chʼuqtʼasajj mä ataquerojj chʼiyjañ yatipjjewa . Anqax janiw sinti jach"a yuqall wawanaka ukat jisk"a Vladimir Terkin jupanakax wali yatiñampiw nuwasipxirïna, ukat yaqha pallapallanakax janiw jupanakat sipan jisk"achatäpkänti. Ukat ukhampachasa Daraghs jupanakax waljaniruw katuntatäpxäna, masinakapax yuqall wawanakan jak"aparuw jaquntapxäna, ch"akkatat ch"akkatat ukhamarak t"unjata, ukat juk"akiw kimsatx mayaw uka compañía ukanx qhispipxäna.
  Ukham jan walt"äwin uñjasir robots ukanakax janiw pallapallanakapar ch"axwañ ajjsarasaw pallapallanakap ch"axwañ munapkänti, ukat Chembur ukanakax jupanakan pallapallanakaparu ukhamarak yaqhanakarus pallapallanak jaquntapxäna. Dargs ukan pʼeqtʼiripajj Nidurashkov satänwa, jupajj ukham jan amuytʼasisaw lurasïna . Maple , uka qhipatxa, colerasisaw kutt"ayawayi, mä juk"a pachatxa mä vertedero ukaw qalltawayi. Uka tuqit askinak apsusaw rusanakax ofensiva ukar sarapxäna, jupanakax ch"axwapxäna, wali colerat amuyapxäna akax jupanakan sapa ch"amapawa qhispiñataki. Daragas jupanakax amparamp amparamp nuwasiñ tuqit juk"amp yatxatatäpxänwa, ukat juk"ampirus Chemburs jupanakaruw uñch"ukipxäna.
  Mä juk"a pachatxa, taqpach pampanx Daraga jiwat jaqinakaw ch"allt"ata.
  - Robotanakax t"unjatäspawa. - Comandante jiwata uñkatasaxa, Antoninaxa kamachi katuqatayna. - Jak"a jak"akama t"ijt"aña ukatxa mä k"añaskuru suma nina naktayaña. Uka manqhankir chiqar mayachtʼasis chʼalltʼapxäta ukhaxa, janiw mä monstruos qhispikaniti.
  - ¡Nayaw nayrïr kutix aka uñacht"ayapxäma! - Vladimir Terkin jupax jach"at arsüna.
  Concentrado ninax mä rol uñacht"ayäna, maynit maynikamaw jiwayir robotanakax jan walt"ayapxäna. Jupanakat maynix plasma ukamp jawq"jañ atipjatayna, niyaw Terkin ukar ch"allt"atayna, ukampis suerteni waynax wasitat qhispiwayi.
  - Karabas ¡Janiw Barabas katjkasmati ! - Ukatx nayrap luratayna, uka pachparakiw mä granada jichha vulnerable purakapar jaquntatayna.
  Kunawsatix Daragas jupanakax qhipharux atipt"apxäna ukhax destacamento ukan qhipharkir jaqinakax jach"a ch"amanchirinakan qhipäxaparuw sarapxäna, qhipharkir destacamentos rusos ukanakaruw atacapxäna.
  Juk"amp ch"aman Esqueleto - 10 robots ukanakax Daragas ukan ladopatw ch"axwañar sarapxäna.Jupanakax mä suma uñt"at esquema ukarjam lurapxäna, jach"a misiles ukanakaw t"unjañatak ch"axwañanak apaniwayi, jach"a cráteres ukanakaruw t"unjapxäna, ukatx jak"achasipxänwa, cañones de plasma ukanakamp apnaqasa ukat forzado viga jaquntirinaka .
  - Wow, kuna jach"a jaqinakaxa. - Vladimir jupax akham siwa . "Concentrado ninampis tʼunjañax chʼamakïniwa".
  Antoninax q"añut q"ala kayunakap ch"allt"asaw jan axsaras ukham säna:
  - Ukat ukhamakipans aka esquema ukarjamaw lurañasa, concentrado ninax arxatäwiruw jan ch"amanchani, uka pachanx maynix jan axsart"ir ukhamarak jan axsart"ir jaqix mä qutu granadas de aniquilación ukanakaw puraka manqhar jaquntani.
  Terkin, kunjamtix nayrax lurapxirïk ukhama, taqit sipans nayrar sartaski:
  - Ukaxa nayawa.
  Uka sandalia imillajj wal colerasïna:
  - Kunatsa jumaxa?
  Vladimir Terkin chachajj akham sänwa:
  - Nayax jisk"akiwa ukat nayatakix jan uñjkaya jamasat mantañax juk"amp jasakiw.
  Imill wawax q"ala kayumpiw waynarux ch"allxtayäna:
  - Ukatxa lurañawa.
  Vladimir Terkin, jach"a cráteres ukat walja jiwat jaqinakar apnaqasa, ukhamarak uraqix phichhantatätapat chiqpachapuniw jan uñjkayax pasañ atipxatayna. Kuna pachatix campo de fuerza ukax sobrecarga ukan chispax utjkän uka pachat askinak apsusaw mä taqpach qutu jaquntäna. Jach"a "Esqueleto de Iblis" ukanakax phallawayxänwa, t"unjatäxänwa, yaqhipanakax janiw taqpach t"unjatäkänti, jan wali esculturanakjamaw congelapxäna.
  Ukham operacionampixa, mä qutu chiqaparu jaquntañatakix mä jukʼa yatiñanïñamawa, ukhamaraki jan walinakat amuyasiñamarakiwa. Qalltanx Daragas jupanakax janiw yäqapkänti kunatix uka axsarkañ jach"a jaqinakax t"unjasipxänwa, ukatx kuna jan walt"äwis utjatap amuyasisinx qhipäxaparuw pallapallanak jaquntañ qalltapxäna. Ukampirus Vladimir-an guardián angel-apax wali amuyumpiw jikxatasïna, jupax graviotitanio jach"a jaqinakarux t"unjaskakïnwa . Ukampis tunka kimsan empresax jukʼamp jiskʼachaskakïnwa.
  Ukat Daraghs jupanakax machaq ch"amanchirinakaruw nuwasiñar khitapxäna. Uka pachanx fortunax mä akatjamat Vladimir Terkin jupat jithiqtawayi, uka waynax ukampiw anatt"askäna ukat sinti jaya pachaw riesgos ukar purirakïna. Robot ukan mistki uka cuerda hiperplasmática ukan nina nakhantatapax uka jan axsart"ir waynarux ch"allt"awayi, kayupat ch"iyar jaquntawayi.
  Vladimir Terkin jupax arnaqasïna, ukampis usuchjasiñ atipt"asax ch"amampiw cargo jaquntäna, waynarux atacatayna , " Azazel"s Skeleton " chikat q"añut jiwat jaqir uñtataw t"unjatäna.
  Uka waynax janiw aguantañjamäkänti, wila wartataw jachaqt"asïna:
  - Nayaxa usuchjata. Nayax jan ch"amanïtwa, janiw kayux utjkituti.
  - Janiwa aynacht"ayañakiti Vovka, qhispiñänixa, yaqha kayu churapxätam, mä urutxa mayampi t"ijtxapxäta. Diosar mayisiñaw jakaskakiñataki. - Suma chuymani Vasilisa samaraña.
  Taqi tuqitwa, kunjamtï arañanaka, daragas ukat nuwasiñ robotanakax jalnaqapki ukhama, walja waranq waranqanakaw utjäna.
  Kimsa qhispipki ukanakax niyas janiw qhispiyasiñatak ch"amanïpkänti, uñisirinakan jilïrïtapax wali jach"änwa, ukampis janiw khitis khuyapayasiñ mayiñatak katuyasiñ amtkänti.
   Antonina, Vasilisa imillanakax Vladimir Terkin scout waynax Thermopylae ukan katuntat espartanonakjamaw ch"axwapxäna. Ukampis khitirus qhanaw amuyasi, janiw kuna ch"amas utjkiti walja waranq waranq uñisirinakan colerat jaqinakar saykatañataki, jupanakatx waljaniw jach"a, axsarkañ galaxias extraterrestres ukanakax armanakaparux wali axsarañjam ch"axwapxi, uka pachanxa, kunawsatix jan wali jiwañax ch"usat nayra ch"akhanakap allsuwaykana ajanu, Vladimir Terkin jupax mä jank"ak lurat jaylliw q"ucht"awayi.
  Uka jan wali k"arisiri jaqixa siwa
  ¡Ukax Pata Uraqix laq"akïkaspas ukhamawa!
  Ukax taqi kunat sipansa juk"amp wakiskirïki ukax rublo ukar thaqhañawa,
  ¡Ukat ¡destino ukan sarawipampix sarañaw wakisi!
  
  Ukampis janiw Qullan Rus markankir ukham soldadoxa,
  Chiqansa, ¡jupatakix nuwasiñaw nayrïr jawsäwipa!
  Reyin kamachipax janiw chʼamäkiti: nuwasipxam ukat jan axsarapxamti,
  ¡Uka hielo samañax janiw jiwañarux axsaraykaniti!
  
  Ukat espacio ukax kuntix jaqix yatki ukawa,
  ¡Juparux t"ijt"añapataki ukat espacio ukar atipt"añapatakix churatawa!
  Nayraqatax axsarañ qalltaña, ukatx mä jach"a t"ijtäwi, .
   UKANA ¡ millón millón galaxianakan mä reinojj utjani !
  
  Janiw sayt"añjamäkiti, wilax jawirar uñtat jalluskchisa,
  ¡Jaqinak taypin ch"axwäwi, jan wali loquñampi!
  Nayax samarañ munta, aspic pie manq"añ munta, .
  ¡Ukat mä muxsa abeja colmena manqhan chʼuxña pampan ikiñamawa!
  
  Ukampis kawkhantï kusisiñ jikxatkta ukax janiw alaxpachansa ni infiernonsa,
  ¡Jumanakampi chikapuniw utji, ukampis wali jayaruw puri!
  Jumax alaxpachan ajllit warawaramar thaqhasktaxa,
  ¡Chuymax qullan t"aqapan utjañapataki!
  
  Ukampis Pachamamax ukankiwa, ukat intimpi phaxsimpi, .
  ¡Jupax muspharkañ nayramar uñtasitawa, patronamar uñtasitawa!
  Ukat wakiskchi ukhaxa, rip, ombligokama,
  ¡Ay, ¡kunja jiskʼa ukat chʼiyjata jakañ hilonakajja!
  
  Rusia wiñayataki, taqi markanakataki jumanakaxa,
  ¡Kunjamtï mä lamar qotan kusisiñajj chʼalljjtki ukhama!
  Suma uñnaqt'an jach'a kankañapa, ukat jan axsart'aña ukat samkanaka,
  ¡Ukat uka munasiñ ninax janiw jiwkaniti!
  Uka burlañ waynan amtawinakapax wiñay wawarux machaq lurawinakaruw ch"amanchawayi. Ukat amukiw uka utat mistuwayxäna. Ukat mä machaq luräwi tukuyañatakiw sarawayjjäna.
  Jisk"atpachax, burlañ waynax uka rubio tawaqurux walpun munäna, jupax duende príncipe ukan mä sipitaruw sallqjatayna. Ukampis kuna amtampis jisktʼasirakta. Ukat uka qhipatxa kuns lurañaw wakisi.
  Uka burlañ waynax jan pä kuti amuyt"asisaw q"ala , muruq"u talonanakap qhant"ayasax carcelar sarawayxäna.
  Orco guardianakax juparux akham sasaw jawsapxäna:
  -Kawkirus saraskta, bufón?
  Vladimir Terkin jupax mä tupuñ tonadampiw jaysatayna:
  "Infiernonkir Jachʼa Emperatriz sat warmiw carcelan mä ordinario esclavorjam manqʼañanak luqtañajatak mayïna, mä castigo ukhama."
  Seguridad ukankirinakax chhuxriñchjasïna ukat qhuruchasïna, akham sänwa:
  - ¡Taqi kunasa wali askiwa! ¡Jank"ak jutam, jisk"a laq"u!
  Uka sawkasir waynax q"ucht"añ qalltäna, q"ucht"asa:
  Nayax lamar qutan mä iceberg ukham uñt"atätwa
  Taqi kunas taqpach niebla ukanw jalnaqäna...
  Jach"a ch"axwäwinakaw nayrar sartaski
  ¡Oracionanakas janiw yanaptʼkaniti!
  . EPILOGO UKA TUQITA
  Elizabeth kullakajj wali suma cheqanwa sartasïna. Ukat sartasxäna ukhaxa, cadena chʼallxtasaw chʼallxtasïna.
  Dracma kullakajj mä muxsa jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Walikiwa, jumaxa ikirïtawa, suma uñnaqt"ani! Janiw khitimpis parltʼañas utjkituti.
  Uka q"illu tawaqux jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Ukhamaxa kunatsa samkaña! Mä qawqha color pintatanaka, jan ukax epico ch"axwäwinakat amuyt"añäni.
  Condesa Ninfa ukax larusisaw akham säna:
  - ¡Walikiwa, kunasa akanxa utji! Mä kuna epico amtañamawa.
  Uka llawintat chhuxriñchjasiñaw ist"asïna. Ukat wasitatwa carcelan punkunakapax jistʼarasïna. Ukat mä esclavo waynaw uñstäna. Chiqansa, aka pachax mayjawa. Ukhamaraki troncos de natación ukakiw utji, ukampis juk"amp musculoso , wali uñt"at musculonakani, acero fundido ukar uñtasita.
  Jupax jupanakarux leche, gaseosa, tortas apanitayna ukat juk"ampirus mä bolsa ukanïnwa. Ukat esclavo waynax llavenak apsuwayxäna. Imill wawanakax nayranakap jach"aptapxäna.
  Vladimir Terkin chachajj índice dedop lakapar uchasaw sistʼasïna:
  - ¡Samaraña! ¡Jumax qhispiñatakix mä ch"amanïtawa!
  Uka qhepatjja, burlasir waynajj jankʼakiw cadenanakan cerraduranakap jistʼaräna ukat akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Janiwa leche umañakiti, q"añuchatawa!
  Cadenanakaw jaquqanïna ukat Elizabeth kullakax jaltawayxäna, kusisitaw amparanakap ch"allxtayasïna. Jichhajj mä jukʼa librew sarnaqjjäna. Ukat burlasir waynax bolsapat walja anillonak apsusin mä talismán apsusinx akham sasaw jiskht"äna:
  - Madam Drachma, akax artefactos mágicos ukanakawa. ¡Jichhax janiw ukham jan kuns lurañjamäkaniti!
  Imill wawax q"ala kayunakaparuw mä qawqha anillonak uchatayna, ukat yaqhipanakax amparanakaparuw uchatayna, ukhamarak kunkaparux talisman uchatayna. Uka qhipatxa, jupax mä jach"a ch"amaw jupa pachpan jikxatasïna, ukat akham q"ucht"äna:
  Nayan yuqall wawaja, wawaja, .
  Aka pachanx janiw ikiñax utjkiti...
  Mä jach"a jan uñt"at markan príncipe, .
  ¡Supayan servirinakapaw nuwantasipki!
  Vladimir Terkin jupax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - Ukat jupax mä príncipe ukhamarakiwa. Nayax mä jach"a biografía ukaniwa. Ukampis guardianakajj ikipki ukhajj qhespiñaw jukʼamp askejja. Ukat mä suma chiqar imantasiñax wali askiwa.
  Condesa Ninfa sat warmix akham sänwa:
  - Nayaxa kuna quqansa, utanjama. Nayax amuyta Elizabeth ukat nayax imantasipxaspawa, ukampis ukax, chiqans janiw wakiskiti.
  Uka esclavo waynaxa jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - ¿Kali jan wali Diosar atipt"añ munasmati?
  Elizabeth kullakajj jachtʼasisaw akham säna:
  - Jichhakiw nayax siristxa, janiw akan lik"itakix pachax utjkiti, ¡jakañax utjaspa ukhakiw! Ukampis samkajanjja, ukham lurawayta, jichhajj yaqha jaqjamaw amuyasta. ¡ Kunas nayan utjki ukax Juana de Arco ukar uñtasitaw Divina visionanak qhipatxa! ¡Chuymax venganza mayi, venganzax sacrificio lurañawa!
  Vladimir Terkin jupax p"iqip ch"allxtayäna ukat bolsapat mä juk"a jach"a diamante apsuwayxäna, ukax arco iris ukan taqi coloranakapanw reflexiones uñacht"ayäna:
  - Ukhama samkamax uñstayatawa, ukat mä película mágica especial ukan grabatawa. Nayax amuyta Diosa del Mal Kali ukax mä bomba de hidrógeno lurañ muni, núcleos atómicos ukat magia ukanakan fusión ukan ch"amap mayacht"asa. Ukat ukax jan uñjat ch"ama ch"amaw utjayaspa. Ukax muyuntat pachanakatakix wali axsarañawa. Jan walimpi askimpix mä juk"a amuyunakakiwa;Dios Kali ukax sintipuniw arsuñ qalltawayi. Ukhamajj ¡jupar jarkʼaqatäñapawa!
  Condesa Ninfa sat warmix taqi chuymaw akham säna:
  "Ukampis nayan jach"a munañax aka carcelat jank"ak mistuñawa". ¡Rejas qhipäxan jikxatasisax qarjataw jikxatastxa!
  Uka sawkasir waynax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Waliki! Nayasti jumamp chikaw t'ijtxarakï. Jan wali Kalix janiw kuntix lurawaykta ukat pampachkitaniti. Ukampis kunas pasani ukhaxa, jupatakix mä muspharkañaw utjitu.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Uka taypinxa, ¡jaqt"asiñamawa!
  Kimsa par q"ala suelanakaw qhant"äna, pä imill wawanakan ukat mä yuqall wawanakan. Imill wawanakan ukat yuqall wawapan kayunakapax wali sumawa, sapa kuti uñnaqani, suma uñnaqt"ani ukat laq"ax janiw ch"amakt"irïkänti. Jichhax niyaw pasillonak taypin t"ijtxapxi. Uka waynax mä jukʼa samartʼasaw yaqha celda jistʼaräna. Ukanx pä suma q"ala kayuni elfonakaw janq"u traponak uchatäpxäna.
  Uka sawkasir waynax jank"akiw imill wawanakarux cadenanakat qhispiyäna. Ukat jichhax phisqa par q"ala kayunakaw jawq"japxäna. Yaqha katuntat jaqinakax utjarakïnwa, ukampis waynax akham sasaw iwxt"äna:
  - Dragón ukax phisqakiw aptani. Ukat jan jupampixa sarxañax jukʼakiw utjistu .
  Elizabeth kullakajj wali muspharatwa akham jisktʼäna:
  - ¿Uka Dragón ukaxa?
  Vovka Terkin kullakajj akham sänwa:
  - Ukhamawa! Jan ukhamäkanixa, qhispiñatakix juk"a ch"amaw utjaspa ;Kalix yaqha dragonakaniwa, jupanakax jiwasanakar arknaqañatakiw khithatäspa. Ukampis akax wali jayaruw puri.
  Dracma kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - ¡Jan ajllisiñäniti! ¡Chiqpachansa qhispiyasiñasawa, pachax puriniwa ukat kutt"aniñäniwa!
  Chiqpachansa guardianakax ikipxänwa. Ukat pusi imill wawanakax mä yuqall wawampiw ikiñ arcos, goblins, trolls ukat elfos ukanakas arcos ukanakamp t"ijtapxäna. Uka qhepatjja, uka equipojj tʼijtʼaskakïnwa.
  Ukat chiqpachansa, uka fortaleza jachʼa pirqa patxanxa, qʼillu wila dragón ukaw utjäna. Ukajj jiskʼakïnwa, kimsa pʼeqenikiw utjäna. Ukhamajj cheqapuniw uka phesqa jaqenakatakejj ukar mantañajj chʼamänjja.
  Vovka jupax tuiteó:
  - ¡Qullqiru ninfa corona! ¡Janiw uka chiqar puriyapkistaniti!
  Dragonax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Elisabet ajllitächi ukhaxa, ¡chiqpachapuniw jupar ukat jumarus jupamp chika qhispiyapxäma!
  Uka sawkasir waynax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Ukxa chiqapawa Hipnosis Diosan diamantepa uñakipasa. Chiqpachansa jupax walja lurañanakaniwa. Ukat jichhax imill wawanaka, jumanakax pachpa samkaman sarantäwip uñjapxasmawa!
  Elizabeth kullakajj wal muspharäna ukat nayranakap chʼirmthapisaw akham jisktʼäna:
  - ¿Kunjamatsa akax juma pachpan samkaman sarantañapaxa?
  Vovka ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Uñjapxätawa t"ijtäwinxa! Ukañkamasti, ¡qalltañäni!
  Dragonajj sartasjjänwa, niyas janiw chʼiwinakap tʼijtkänti. Imill wawanakampi waynampixa amparanakapampi q"ala kayunakapampi balanza wali ch"amampi katxarupxäna. Uka qhipatxa, kimsa p"iqin jakasir maquinax jank"akiw sartañ qalltäna.
  Uka burlañ waynax kunapachatix dragón ukax nivelar purintäna ukhax Hipnosis Diosan diamantep apsusaw Isabel nayraqatan uchatayna, akham sasa:
  - Jichhaxa taqiniw muspharkañ samkamat lup"isksna !
  Uka rubiox p"iqip ch"allxtayäna:
  - Akaxa wali sumawa !
  Ukat kimsa dimensional color holograma ukaw jaqinak nayraqatan uñstäna, ukat chiqpach pelicula uñachtʼayañ qalltäna;
  Uka jiskt"at jach"a jaqix akham sasaw arsüna:
  - Janiwa, tukusxiwa! - Uma manqhanxa jupan velocidadapaxa wali jisk"akiwa. Tiempo ina chʼusar aptʼassna.
  Imill wawax ch"iyar jañchin warmir uñtasitaw jiskt"asiskakïna:
  - Nayax uñjtwa, ukampis ¿kuna contornos uka barcon utji?
  Uka ejercito generalajj akham sasaw akham säna:
  - Mä juk"a jach"a t"unjiri, ladunakapaki muyu ukhamaraki aerodinámico. Mä submarino ukanx kunas utji.
  Elizabeth kullakajj teniente coronel chachan uniformepankänwa, jupajj akham sänwa:
  - Jach"a, mä thakhi churapxita.
  - Kuna pachasa mayjt"ayaspawa. Nayax yaqhip puntonakak yatxa, Red Harvard ukham.
  - Mayninakaru pachpa sutimpi sutinchañani. - Drachma kullakaxa ch"iyara warmi coronel ukham isthapt"ata säna.
  Uka jach"a jaqinakax akham sasaw arsupxäna:
  - Brest puertox Dinamarca markankiwa, ukampis janiw ukaruw sarkaniti. Uma manqhanwa muyuntani.
  - Jach"a, ukaxa niyaw kunasa! ¡Jutapxam, ch"uqt"asiskakim! - Sataynawa ninfa imillaxa. - Ukat janq"u jach"a kisunakapaxa, mä lobo kisuparjama, jan wali chispiyäna.
  - Taqi yatiyawinaka churapxäma.
  - ¿Kuna yaqha askisa yatta?
  Uka ejercito generalajj akham sasaw akham säna :
  - Machaq pallapallanakaw uñstawayi, ch"uqi, ch"uqi, jaqinak mistuta. Jupanakax uñisirinakan qhipäxapan sabotaje ukar mantapxi. Ch"amani nuwasirinaka ukat wali ch"amani. Pʼiqix tʼunjatäkchisa janiw jiwapkiti.
  - Walikiwa, ukaxa logicowa. ¿Kunatsa mä soldadojj pʼeqenak munaspa? - sasaw Dracma kullakajj säna. - Inas, AWOL tuqit juk"amp amuyt"añataki.
  Uka jach"a jaqix akham sasaw arsüna:
  - Mä juk"a pachatxa machaq pallapallanakaxa wawanïña yatiqapxani. Jupanakax machaq jaqir tukupxani, socialismo ukat comunismo ukanakar uñstayañ yatipxani.
  Condesa ninfa ukax akham sasaw jach"at arsüna:
  - Wali muspharkañawa. Rata paraíso, ukakiw jaqinakatakix qhiparxi.
  Nervio tukuyanakar kuna jan waltʼäwin uñjasisajj machjataw ejercito generalajj akham säna:
  - Jumax juk"amp yatxattawa, compañero Stalin.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Jist"arañawa mä caja fuerte ukampi jank"aki planes estratégicos ukampi kamachina.
  Fritz jilatajj akham sasaw istʼäna:
  - Nayax ist"twa, Stalin masi.
  Uka caja fuertejj mä pintura qhepäjjanwa jikjjatasïna, janiw Stalin chachan pinturapäkänti, jan ukasti chika qʼala jan isin sirena sat warmin pinturapankänwa. Amuyataxa, janiw khitis ukax chʼiyjkaniti sasaw uka jakhüwix lurasïna.
  Elizabeth ukat Drachma jupanakax amuyuparjamaw taqi yatiyawinak uñakipapxatayna, wali askiwa, amuyupax permitiwa, ukhamarak taqi markachirinakan sutinakapas. Jupanak taypinx walja generales ukanakas utjarakïnwa, Vasilevsky jupamp chikt"ata ukhamarak jefe de gabinete ukanaka, ukhamarak viceministro de finanzas ukhamarak vicepresidente de la comité de comunismo mundial ukar ch"axwañataki.
  Taqi kunat sipansa, scouts ukanakax wali suma irnaqawinak lurapxäna. Ukhamarakiw yatxatañax wakisïna, Stalin jupax chino irpirinakarux ch"amampiw ch"amanchaski, Rusia markar jan walt"ayañatak ch"amanchañ yant"asa. Ukat China markax ch"amawa! Kunjamtix jikxataskänxa, jach"a markan p"iqinchiripax kimsa urut qhipa jaysäwi churañ arsuwayi. Ukhamajj uka tiempojj wali chʼamäjjänwa. China markanx movilización ukax yatiyatawa, ukatx kimsa tunk millones de ejército ukaw uñstayañatak wakicht"asiski. Chiqansa, jukʼa tankinaka ukat avionanakanikiwa, ukat uka tankinakas nayra tiemponkiwa . Ukampirus chino irpirix Stalin jupat pä waranqa qhipa tanques clase EI ukat tunka payan bomba atómicas ukanakat katuqañ muni.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Jisa, amparanakapaxa rastrillapxiwa.
  General del ejército ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Stalin jupax suministro sasaw arsuwayi. Jupax janiw China markarux sinti atiniskiti. Jupax p"iqinchirirux rábano sataynawa: anqax wila, manqhapanx janq"u.
  Dracma kullakajj mä jachʼa jachʼa tukusaw akham säna:
  "Juparux jiwayañax janiw kuna jan walïkaspati ."
  Fritz chachajj akham sänwa:
  - ¡Taqi jan lurañjamäki ukaxa lurasispawa! CHIP ukatakix ukax lurasispawa.
  Elizabeth jupax akham sasaw tuiteó:
  - ¿Kuna pachasa monstruo pallapallanakaxa jilxattaski?
  Uka ejercito generalajj jan amuytʼasisaw akham säna:
  - ¡Janiwa yatkti! Cobalto, radio ukat plutonio ukanakax irradiación ukan apnaqatäna, ukax yatisi. Kunayman isótopos, ukanakax meteoritos ukanakat apsutanakas utjarakiwa. Ukhamajj cheqapuniw ajjsarkañäjjäna. Chiqansa, uka nuwasirinakax janiw pʼiqinïpkiti , ukat "bugs" ukanakampiw jupanakar apnaqapxi sasaw sapxi.
  - ¡Ukampis janiw wasarasipkaniti! - Dracma ukaxa tukuyawayiwa.
  Fritz jupax yatiyaw tuqinx akham sänwa:
  - Ukhamaraki, vampiros ukanakampi jikisiñanakaxa utt"ayatarakiwa. Aka chiqanx wali suma suyt"awinakaw utjaraki.
  Ninfa imillax akham sasaw muspharäna:
  - ¿Vampironakampixa?
  General del ejército ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Jupanakaxa kimsa kuti ch"amani jaqinakata sipansa juk"ampi ch"amani ukhamaraki wali ch"amani. Ukham ampar khuchhuqasaxa, wasitatwa jiltani. Jupanakakiw intix axsarapxi, ukampis ch"amakanx pusinakjamaw uñjapxi, jan ukax juk"amp sumaw uñjapxi, yaqhipanakax t"ijt"añs yatipxi.
  Dracma kullakajj qhanañchañ munäna:
  - ¿Kunas ajoxa? Jan ukax qullqi.
  Fritz chachajj cheqaparjamaw akham säna:
  - Jupanakaxa janiwa qullqixa munapkiti, jupanakaruxa phichhantapxi, ajoxa phichhantapxi.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  - ¿Kunas crucifijo jan ukax qullan umaxa?
  Uka jach"a jaqix akham sasaw arsüna:
  -Inamaya!
  Uka q"illu tawaqux jan amuyt"asisaw jiskt"äna:
  -Kunata?
  Ejército generalax mä géiser ukham chhuxriñchjasïna:
  - Jupanakatakixa , cruzaxa mä ch"uqi jan ukaxa q"ala ch"uqi ch"uqi. Ukat leyendarjamaxa, crucifijox qullan jaqin amparapankiw irnaqäna.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Jiwasaxa janiwa santunakaxa utjkiti, mä monja terminadora ukakiw utjistu. Chiqansa, janiw yatiskti akax jakthapitati jan ukax viceversa.
  Fritz jupax nayranakap ch"irmthapïna:
  - Jach"a Stalin jupax monasterionak jark"awayiwa. Jichhax jupan jach"a lemapax juk"amp wawanaka, achuyasipxam, waljaptapxam. Taqini, janq"u ch"iyara ch"iyara. Janq"u proletarios ukat colectivo yapuchirinaka. ¡Wiñay jach"a kankañax Stalinar utjpan!
  Isabel kullakajj wali larusisaw akham säna:
  - ¡Janipuniw jupax armatäkaniti sasaw amuyta! Qhantati carismática personalidad ukampi. ¡Jichhakiw jan sinttʼasirïtapat loco tukuñar puriwayi!
  Kusisiñat ch"amakt"asax jach"a jaqix akham sänwa:
  - Vampiros jupanakax Stalin juparux jupanakan filanakapar katuqañ arsuwayapxi, ukax sañ muniw irpirix niya waranqa maraw jakañapa. Amuyt"añäni, mä jach"a irpiri ukhamarak mä vampiro ukhamaraki.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Stalin vampiro, jan ukax ghoul, ukax wali muspharkañawa. Ukat wali thaya. Ukampis ¿kunjamatsa Intejj jan intejj utjkani?
  Ejército generalajj jan pächasisaw akham säna:
  - Cientificonakax mä fórmula lurapxani, ukax Stalin ukarux ajo, qullqi ukat inti jalsut jark"aqañapawa.
  Isabel kullakajj kisunakap qhantʼayasaw akham säna:
  - ¡Ukampis mä aspen estaca ukaw utjaraki! Kawkhantix Dráculax urunak tukuykäna uka. Judasajj aspen sat qoqaruw warktʼasïna.
  Fritz jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Uka tuqitxa pachaparuw amuyt"añäni.
  Elizabeth kullakajj jukʼamp mä qhawqha jisktʼanak jisktʼäna. Munasiñampiw jachaqtʼasïna, ukampis uñisiripar chʼakhanakap chʼuqtʼañatjja, jukʼakiw jarkʼaqasïna. Tukuyañatakix imill wawanakax jiskt"äwinakap qarjasipxäna, qhipa jiskt"äwinakat maynïrix yatiñanak tuqit yatiyawiwa. Mä machaq arma luratätap amuyasïna. Mä portal ukar uñtasita. Chiqansa, kuna tuqitsa parlasktan ukax janiw qhanäkiti, ukampis wali kʼari chuymaniwa ukat wali askirakiwa.
  Drachma kullakax qhananchañ yant"äna, ukampis Fritz jupa pachpaw jan kuns yatkänti. Principio tuqitxa, jupax secreto policía ukan p"iqinchiripawa, ukampis janiw cientificokiti.
  Janiw sinti jaya pachax jist"antat qhiparañjamäkiti, juk"ampirus kunatix jach"a yänakax nayratpach uñt"atawa. Jichhax jach"a amtawix Fritz-an amuyup chhaqtayañawa ukat mä alibi uñstayañawa ukhamat jan kuna jan walt"awinakas especiales ukanakax utjañapataki. Imill wawanakax aka programa general de ejército ukarux turkapxäna.
  Jupanakarux mä jach"a luräwiw katuyasi, ukat jach"a ch"amanakaw churataraki. Ukhamaraki puertos ukanaka uñakipaña.
  Akax nayrïr uñstawiwa. Payïri , imill wawanakarux numeros especiales ukanakaw churatäna. Jupanakax agentes especiales de la CSA ukar tukupxäna ukatx jach"a fuerzas ukanakax jupanakar ist"apxaspänwa. Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, druidanakan nuwasiñ magiapa jikjjatañatakiw luratäpjjäna, ukat barconakanwa thaqhapjjañapäna.
  Taqi kunat sipansa, imill wawanakax nayrïr yänak amuyt"apxäna, jichhax Reino Unido uksanx jan kuna jan walt"äwinakampiw sarnaqapxaspa.
  Generalanakamp chikaw lobo p"iyapat mistuwayapxäna. Fritz jupax amparanakap jamp"att"asisaw despedida luräna:
  - Ukhama llamp"u chuymani, ch"ama. - Jupaxa sataynawa.
  - Ukatxa, jupanakax jiwayañjamawa ! - sasaw Dracma kullakajj säna.
  Imill wawanakax generalan autoparuw mantapxäna, jupanakax papeles ukanipxänwa, ukax poderes de emergencia ukanïnwa, ukat kuna equipos ukanakas apnaqañ derecho ukanïnwa.
  Uñisirinakan cargonakapar payïr kuti sarañajj walikïskänwa, uk Elizabeth kullakajj wali kusisitaw amuyäna.
  Uka rubio ch"axwirix akham jiskt"äna:
  - Jichhaxa Drahmachka , ¿kunsa lurañäni!?
  Condesa ninfax akham sasaw jaysäna:
  - Barco ukarux mantañäni ukat kunatix utjki ukanak neutralizañäni. Ukaw jukʼamp amuytʼasirïtapa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Jisa, chiqpachansa, ukhamapuniw jiwasax lurañäni.
  Imill wawanakaxa wali amuyt"asirïxapxänwa. Mä bomba de hidrógeno ukax walja neuteria ukat deuterio, pä ukat kimsa hidrógeno atómico, ukhamarak walja cargas nucleares ukanakaw munasiraki. Ukat jumatï uka bombajj jachʼäkaspas ukham amuytʼäta ukhajja, kunayman toqetwa ayruntatäni. Yaqha jan walt"awix kunjamas Solnyshko barcor mantañax?
  Aka chiqanx kunayman amuyunakax utjaspawa. Uk lurañax wali jasakiwa, uka yäx kamachirjam uñakipañawa, magia tuqit jark"aqasiñ uñakipañjamawa. Jupanakax nayratpach Fritz Geim jupat ukham documento apsuñ atipxatayna.
  - Ukhamatwa, kamachi thakhixa juk"ampi jasakiwa, juk"ampi jayaruwa puriraki. - Dracma ukaxa mä suma qhananchawiwa.
  Elizabeth kullakajj akham pächasïnwa:
  - ¿Janit sinti ch"amäki? Jiwasax janiw qhipa urunakanx ch"axwañs lurapkti.
  Condesa Ninfa sat warmix akham sänwa:
  - Jumax sañ muntawa, qhipa arumax. Ukampis akax arte de reconocimiento ukax akhamawa: mä operación más compleja jan chhaqhata luraña, juk"amp askiwa jan fusilamiento ukampi. Yatichirinakasarux jach"añchapxasmawa, wali suma yatichäwinakaw utjistu.
  Uka rubio terminador ukax akham siwa:
  - Mä arunxa , walja lurañanakwa lurapxta.
  Uka drakmajj akham sasaw arsüna:
  - Jisa, ukatxa wali mä juk"a pachawa utjistu, hotelar sarasinxa chika pachawa ikipxañäni.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Wali ch"ama irnaqawiwa nayraqataru sartaski.
  Niya alwata imillanakaxa ikiñanakaparu puripxäna. Thakinjja, punku uñjirejj mä qhawqha imill wawanakaru ukat waynanakaruw arumatak churañ munäna, ukampis janiw munapkänti.
  - ¡Jiwasax wali walja t"ijtawinak lurañaw utjistu! Ukañkamasti, samartʼañamawa.
  Imill wawanakax pachpa cuartoruw ikipxäna, niya amukiw ikipxäna. Yatiqañ yatiñasa ukat yatiñapas jankʼakiw ikiñar yanaptʼäna, jan samkasisa. Chiqansa, ukham lurañax jukʼamp askiwa. Imill wawanakax mä horaw ikipxäna ukat ikiñat jaltxapxäna, wali kusisitaw ukat kusisita. Ejercicionak lurañ qalltapxäna, qunqurtʼasisaw taqi thaknam quntʼasipxäna. Jila partejja, mä jukʼa juntʼuchasipjjerïtwa, amparanakajampiw sarnaqapjjerïta, ukat saltapjjarakirïtwa.
  - ¡Jiwasaxa anqaxa markana ch"amani nuwasirinakawa! - Jupanakax q"uchupxäna.
  Imill wawanakax mä juk"a pachaw muyuntapxäna, duchar sarapxäna, ukat anqar mistupxäna. Jichhajj yaqha lurañanakanïpjjänwa. Yamas, juma pachpaw jukʼamp nayrar sartat armanak apsuñama. Inas jumax wali ch"axwañama.
  - Jiwasax suman jakasir jaqinakätanwa, ukampis tren blindado ukax taqi velocidadampiw ofensiva ukar saräna! ¡Ataque ukar carga, ¡janiw pächasiñamäkiti! - sasaw Dracma kullakajj säna.
  - ¡Pächasiña jaytañani! - Isabel kullakaxa wali sumawa.
  Imill wawanakax wali ch"amampiw sarnaqapxäna, ch"iyar botas ukanakampiw kayunakap chimpuntapxäna. Uka toque de queda ukax tukusxiwa. Jaqinakax callin uñstapxäna. Jupanakax formación ukan sarnaqapxäna, kayunakap tupusa. Línea ukarjam wali ch"amampiw sarnaqañatak ch"amachasiña. Wawanakakiw mä jukʼa libre sarnaqapjjerïna, jila partejj qʼala kayuni ukat qʼañu qʼañunakäpjjänwa . Ukampis mä qhawqha tiempotjja, Elisabetampi Dracmampejj mä filaruw precursoranakajj marchasipkäna uk amuyapjjäna. Khitinakatix nayraqatar sarapkän ukanakax, yuqall wawanaka, imill wawanaka, janq"u uniformeni, wila corbata ukat niya machaq zapatos ukanakampi. Jupanakan qhipäxapanx columnanx machaq jutirinakaw utjäna, jupanakax wila corbatampiw isthapita, ukampis ch"uxña ukat q"ala kayuni. Ukhamäkchïnsa, mä arukiw oficialanakar arunttʼapjjäna, kunjamtï lurañjamäki ukhamarjam chiqañchañatakiw chʼamachasipjjäna.
  Imill wawanakax kayu ch"akhanakapamp sayt"asipxäna, juk"amp jach"a uñstañ yant"asa. Elizabeth kullakajj janqʼo kisunakapampi jachaqtʼasisaw jupanak arknaqäna.
  Uka qhipatxa, imill wawanakax wakicht"at ametralladoranak apsuñatakiw uraqir puriñ chiqar sarapxäna. "The Destroyers " ukax inas aburritächïna, jupanakan apnaqawip suyt'asa.
  Urun Londres markax arumanakat sipansa jukʼamp kusisita ukat jukʼamp qhanäkaspas ukhamänwa. Ukat musicanaksa istʼarakïnwa, ukat mä generalajj Buckingham palacionwa mä casarasïwin thuqtʼaskäna. Jilapachax Red Yankees ukax wali sumaw jikxatasipxäna, jupanakax Marseillaise, musica internacional ukat rap ukat música clásica ukanakamp mistutaw ist"apxäna. Imill wawanakax mä minuto mantanipxäna ukat wayn tawaqunakan k"umaräñapatakix mä vaso champán uk umapxäna.
  - Mä kusisita pachana jakañasataki suyt"askta. - Drachmaxa sataynawa.
  Imill wawanakaxa mä llamp"u chuymampiwa jaqichasïwitxa sarxapxäna. Generalax chikat jila marani mä señorampiw jaqichasïna. Ukat akax niyaw sinti jach"äxi.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Kunatsa chachanakaxa, kamachirjamaxa, tawaqunakaruxa juk"ampi munapxi. Ukham tendenciajj utjiwa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Inas jupanakpachax wayn tawaqur tukuñ munapxchispa? Chiqansa, rosas sat quqanakamp muyuntat ikisma ukhaxa, juma pachpaw qʼapkir qʼapkir qullanak muxsañ qalltasma, ukat tawaqunakan janchipax muxsawa.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw arsüna:
  - Iyawsaña! Mä jukʼa tiempotjja, cienciajj chuymankipstañwa tukjani, ukat mä machaq akapachajj jistʼarasini. Suma , wayna ukat jan uñt"at brillantez ukan.
  - Suyt'awi! - Isabel kullakaxa siwa. - Jani ukaxa, chiqpachansa, jaqinakaxa t"unjasipxañapawa.
  Dracma kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Qhipïrixa wali ch"amawa! Ukhamaraki, naturaleza ukan jan walt"awinakan jiwañax utjaspawa.
  Londres markanx Stalin ukat awisax Lenin ukat yaqha irpirinakan jamuqanak uñacht"ayata, sinti exótico ukham uñt"ata. Ukatx walja wila banderanakaw muyuntat utji, ukat juk"amp juk"ampiw jilxattaski.
  Puntos de control ukanx imill wawanakax mandato general ukar uñjasax jan kuna qhipharux pasapxañapatakiw jaysapxäna. Jan ukasti, arunttʼapxarakïnwa.
  Qhiparusti jach"a markax qhipharuw jaytawayxäna. Ukampis mantañawjanjja, mä jukʼa yaqha monumentow uñjasïna. Mä tuqitxa, tankjamaw uñtasi, mayni tuqitxa, mä torret sipansa, Stalin p"iqipaw utji, lakapan mä jach"a tubo apt"ata. Jisa, monumento pachpaxa janiwa jisk"akiti, kimsa tunka llatunkani metros alturani.
  - ¿Kuna kasta surrealismo ukaxa? - sasaw Isabelax jiskt"äna.
  - Akax amuyataxa wila postmodernismo satawa. - Dracma kullakaxa amuyataynawa. - Estilo exótico, ukampisa wali askiwa.
  Uka rubiojj akham sasaw akham säna:
  - Jilïri irpirixa jisk"achatawa!
  - Ukampis Stalin pachpaw amuyataxa, janiw ukham uñjaskänti! - Dracma kullakaxa wali kusisitaw jikxatasïna. "Ukampirus, mä asnon janchipax tanquet sipansa jukʼamp sumäspawa."
  Imill wawanakaxa larusipxäna:
  - Jan ukaxa inasa, jani ukaxa, Stalin jaqina janchipa ukhamaraki asnu p"iqipa.
  Londres markat sarxasax suma uñnaqt"aninakax lakanakap ch"uqt"asipxäna:
  "Aka markanx autot sarapxta, ukampis janiw vampiros ukanakamp aruskipt"apkti".
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Inas wali wakiskirïchi.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw amuytʼayäna:
  - Nayax jiskt"asiristwa, ¿Sherlock Holmes jupax vampiros ukanakar katuntataynati?
  Condesa imillaxa akham sänwa:
  - Yaqhipa qhipa novelas postmodernas ukanakanxa, jupax uywa katuritaynawa. Ukhamarakiw mä amtawix utjäna kawkhantix Sherlock ukat Watson jupanakax espacio ukar mantapxäna. Ukax wali muspharkañawa.
  Uka rubio ch"axwirix akham sasaw jisk"at arsüna:
  - Walikiwa, inas jupanakampi jikisiñäni.
  Dracma kullakajj akham sasaw muspharäna:
  - Kunjamasa ukaxa?
  Elizabeth kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - Mä kutixa yaqha pachana. Nayra pacharu mä juk"a juk"ampi saraña. Ukatxa, uka uñtʼat detectivempiw mä tubo fumañama.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw jach"at arsüna:
  - Akaxa wali kusiskañawa pulmonanakaru venenompi uchañataki, ukampisa p"iqirusa chuymarusa qhananchañawa.
  Uka blonde kullakajj akham sänwa:
  - Sherlock Holmes jupax Conan Doyle jupan uñstayatawa. Challenger sat yatichirix ukhamarakiw luräna. Jumajj jupat liytʼawayta.
  Dracma kullakajj yatiñap uñachtʼayäna:
  - Artísticamente mä qhana jaqi. Ukajj Hollywood markanwa filmatäjjäna.
  Quri ñik"utan nuwasir jaqix akham sänwa:
  - Mä uruxa jiwasatxa películas lurapxani. Suma angelampi Elisabetampi, jan wali saxrampi Dracma. Panpachaniw maynit maynikam yanaptʼasipkaspa ukat maynit maynikamas equilibratäpkaspas ukhamawa.
  Uka ninfa condesax akham sänwa:
  - ¡Diosampi Supayampi!
  Uka rubio terminador ukax sarantaskakiwa:
  - Ukhampuni! Janitï Luciferajj utjkaspäna, ukat akapachajj jan juchampi utjkaspäna ukhajja, Taqe Chʼamani Diosajj janiw khitis jupamp nuwasiñatak utjkaspati. Amuyt"añäni, mä superinteligencia jan mä amtampi, jan atipt"irinakampi, kunja ch"amas. Inas jan tukuskir Taqe Chʼamani Diosanakajj utjchispa, ukampis sapa mayniw universopar apnaqapjje.
  Dracmajj uka aptʼasisaw qhanañchäna:
  - Conan Doyle jupax ateo ukhamarak, ukhamakipans, kunjams jaqix fragil uk uñacht"ayi. Amtañäni, mä kutix mä campo hiperespacial ukanx taqi kunas aka Uraqinx chhaqtawayxänwa.
  - Ukampis ¡kunas ukham lurañax wali ch"amawa! - Elizabeth kullakaxa amuyataynawa.
  Condesa ninfa ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Jïsa, ¡jisa! Ukhampachasa, mä espacio curvado ukar jaquntañax janiw sinti jach"äkiti.
  Uka rubio tawaqux akham sänwa:
  - Kunatix jiwasax luraski ukax janiw ciencia ficción ukan jan yäqatakiti. Jan ukasti Stalin, KSA ukan p"iqinchiripax sinti exótico ukham uñt"atawa.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Khitis yatpacha, akax mä filosofía interesantewa. ¿Comunismo ukax kawkir jaqinakarus kusisiñ apanispati?
  Elizabeth kullakajj akham amuytʼayäna:
  - Mä amuyt"awiw utji, jan wali jaqinakax aski amuyunak phuqhañx apxarupxiwa.
  Condesa Ninfa sat warmix akham sänwa:
  -Kawkitsa yaqhanakaru apasiristxa? Ukatjja, sañäni, Dzerzhinsky chachajj janiw ukham jan sinttʼasir verdugo jaqëkänti. Jupajj suma chuymanïnwa, jiwañatak juchañchäwinak firmañajj chʼamarakïnwa, chuymapsa chʼiyjasaw pusi tunka llatunkan maranïkasajj jiwjjäna.
  Uka rubio ch"axwirix akham sänwa:
  - Jupanakax sapxiwa, Hitler jupax wali llakitaw jikxatasïna kunapachatix Rem-ar jaqunukuwaykäna ukhaxa.
  Dracma kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Wali ch"amawa. Hitler jilatajj jila partejj ajjsarirïnwa. Jupar katjañ munta. Kunjam jaqïpachasa uka toqetwa jupamp parltʼañama. ¿Kunatsa judionakar wal uñisïna?
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Judionakaxa wali yatiñani, yatiñani jaqinakawa. Jupanakax sapxiwa, fusil de asalto Kalashnikov lurayirinak taypinx tunka payan judionakaw utjäna ukatx mä ruso sapakiw utjäna, jupax pachpa Kalashnikov satawa. Ukatwa jachʼar aptatäjjäna.
  Ninfa imillax llakitaw akham säna:
  "Jiwasan akapachan jiwatäxtanwa, utjañasax kunapachas jan imantatäxaniwa sasaw pächasta". Janitï Rusia markax hegemonía absoluta ukar puriñapataki.
  Uka rubio espía ukax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Ukat akax wali wakiskirirakiwa.
  Imill wawanakax lakaparuw chicle local ukamp jaquntapxäna. Uka calidad ukax wali askipunïnwa, ukax walja productos naturales ukanakaw utjäna.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Wali muspharkañawa, Hitler, kunjamtix jumanakax yatipkta, naranjanakarux walpun munasïna, amuyataxa, África uksat submarinos ukan jupar puriyatäna.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Mä Fuhrer ukaxa mä mesampiwa churasirakispa. Ukampis, sañäni, khuchhi aychax mantequilla de chocolate ukat mermelada ukamp manq"apxirïta. Ukat ukax wali askipuniwa .
  Uka rubio nuwasirix logicamente akham sänwa:
  - Maynixa aka tuqita indigestión uñt"ayaspawa.
  Imill wawanakax sayt"ayatäpxänwa checkpoint , jupanakax documentos ukanakaw mayipxäna. Mä mandato de emergencia ukar uñjasax Genghis Khan ukan quri tigre paise ukar uñtasit impacto ukan uñjasa . Jupanakax sayt'asisinx akham sasaw arsupxäna:
  - Sarapxam, coronel masinaka. Ukjamakiw amtañama, janiw juk"amp sarañax askïkiti, partidonkirinakax bromanak lurapxi.
  Elisabetajj kisunakapwa qhantʼäna:
  - Ukat jumax amuyasta janiw ch"axwañ yatipkti! ¡SWAT ukan irnaqirinakax!
  Mä axsarat chhuxriñchjasiñaw jaysañatakix:
  - Janiwa, janiwa nayaxa ukhama amuyktxa!
  - Kunjamatixa, ¡uñtapxam! - Dracmaxa phisqa centavo qullqiwa jaquntäna, mä jach"a cobre qullqi. Jupajj jan amuytʼasisaw pistola jaqontäna. Ukatxa, chʼuspampiw katjäna ukat chika taypinkir pʼiyax chiqpachapuniw uñachtʼayäna.
  - Walikiwa, ¿kunjamasa?
  Uka oficialajj akham sänwa:
  - ¡Muspharkañ ch"axwaña! Ukjja, vaqueronakat parlir peliculanakanwa uñjta. Stalin jupakiw juk"amp sum ch"axwaski.
  Condesa ninfax akham sasaw qhuru arsüna:
  - Walikiwa, jïsa, Stalin jupax janiw atipt"asiñjamäkiti.
  Uka rubio espía ukax akham sänwa:
  - Jiwasaxa ch"axwañaru t"ijt"añataki wakicht"atätanwa. Ukhamajj kunas partidonkirinakar pasi uk uñjapjjam.
  Imill wawanakax amparat luqtasaw nayrar sartapxäna.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Taqi kunat sipansa, Gran Bretaña markanx partidos ukanakax utjatapax wali askiwa, axsarañax utjkchispas, britániconakax janiw despotismo ukarux jaytapkänti.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Jilapachaxa, Gran Bretaña markaxa waranqa maranakawa katuntata. Normandes sat jaqinakax Guillermo Conquistador sat chachan pʼiqtʼataw anglosajón sat jaqinakarux atipjapxäna. Ukat uka qhepatjja, janiw khitis Gran Bretaña markar atipjkänti.
  Uka rubio inteligencia ukan irnaqirix akham sänwa:
  - Taqi akaxa wali sumawa. Ukampis Stalin chachajj Gran Bretaña markaruw tʼunjarakïna, ukhamatwa wila chʼiyar tukuwayjjäna.
  Condesa ninfax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Janiwa larusiñakiti!
  Uka blindat autojj jukʼat jukʼatwa saraskäna. Mä jachʼa helicópterow pʼeqep patjjar tʼijtäna, janiw jet sat avionajj tʼijtkänti, jan ukasti kʼachat kʼachat tʼijtäna.
  - Janiwa khitis jak"ankxiti. - Elizabeth kullakaxa siwa.
  - Partidonakax juk"akiw urux nuwasipxi. Ukhamarus KSA ejercito ukax janiw jichhakamax aruman uñjañ yänakampix sum wakicht"atäkiti.
  Mä qhawqha helicópteronakaw jukʼamp pasapjjäna. Jach"a, ukampis wali torpe.
  Elizabeth kullakajj yaqha helicóptero uñjäna. Jupax sapakiw jikxatasïna ukatx janiw nayrir irnaqir masinakapat sipanx jiwayañatak pallapallanakamp jiwayañ munkänti.
  Dracma kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  - Ukat kawkhans jupax ch"axwaski?
  Uka rubio espía ukax akham sänwa:
  - Nayax amuyta, wawanakap laykux ch"uñu, bayas apthapiñatakiw mistuwayapxäna.
  Elizabeth kullakajj mä salto rifletwa mä explosiva balampiw chʼalljjtayasïna. Mä jach"a helicóptero, niya pä kuti MI-24 ukat sipan jach"a, ninamp nakhantawayi ukat t"unjañ qalltawayi.
  - Mä Junkers ukaw qhipäxan jutäna, ukampis fumañ qalltäna, hélices ukanakax chuym usuchjasisaw arnaqasipxäna, janiw sepulturanakapan cruzanakas munaskiti, ch"iyar ch"iyar cruzanakax luraspawa! - Isabel q"uchutaynawa.
  Dracmajj kusisitänwa:
  - ¡Nayaw ch"axwawaytxa, ¡taqi kunat sipansa!
  Uka helicópterojj phallawayjjänwa, ukat tʼaqa tʼaqaruw pʼakjasïna.
  - ¡Uka ch"axwawixa mä k"uchuñawa!
  Imill wawaxa qhipäxaru qunt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Inas mä juk"ampi ch"axwaña?
  Imill wawanakaxa mä juk"a auto apnaqapxäna. Yaqha pä helicópteros ukanakaw uñstapxäna ukat kutt"anipxarakïnwa.
  - Jichhaxa mä kutiki apsuñäni.
  Imill wawanakax mäkiw apuntapxäna ukat pistolanakap apuntapxäna. Ukatsti mä voleampiw jawqʼjapxäna, ukat mä jachʼa warariñaw istʼasïna.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - ¡Akax Krakatoa volcán ukawa! ¡Jichhax jisk"a uñacht"ayatawa!
  Dracma kullakajj akham sasaw jachäna:
  - Akaxa mä ch"amani ch"axwawiwa.
  Uka pä helicópteronakax janiw mayacht"atäxänti, ukat jach"a ch"uxña ch"ankhanak q"añut jaytawayapxäna. K"achat k"achat jan jank"ak sarxapxänwa ukat phallawayapxarakïnwa, amuyataxaw gasolinax jilxattaski ukax munición carga ukar purintäna.
  - Walikiwa, ¡akankapxañani! Mä pinwheel ukat... jan ukax inas! - Dracma kullakaxa mä juk"a vulgar arsüna.
  Elisabetajj wali qhuru chuymampiw akham säna:
  - Jumax sinti qhuru chuymampiw arsusma. Jan civilizado, Coronel compañero.
  Condesa Ninfa sat warmix akham sänwa:
  - Mat, akax folklore ruso ukan mä chimpupawa. Mä wali jach"a chiqaw cultura nacional ukanxa.
  - Nayaxa aka tuqitxa iyawstwa. - Elizabeth kullakaxa p"iqipa ch"allxtayäna. Chiqansa, jila parte juramentonakax mongol-tatar sat jaqinakat juramento lurapxäna.
  Imill wawanakax autop sarapxäna, janiw uñisirinakan soldadonakapan jukʼamp tantachasiñapax wakiskänti.
  Memoria absoluta ukaw kawkhantï uraqir puripkäna uk sum jaktʼañatakejj yanaptʼäna. Imill wawanakax mä carril de campo ukar kutt"apxäna.
  - ¡Ukhamaxa partidos ukanakaru tukupxta! - Elizabeth kullakaxa amuyataynawa.
  - Jilapachaxa, ukhamaraki móviles ch"axwirinaka. - Drachma sataynawa.- Tácticas: ch"axwaña ukatxa jank"aki kutt"aña.
  Uka jachʼa chʼojjña chʼojjña chʼojjñanakaruw puripjjta ukat auto imantapjjayätwa. Ukatxa t"ijtxañ qalltapxäna. Auto apnaqañat sipansa jukʼamp jankʼakïnwa.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Taqi jaqinakax jiwasar uñtasitäpxchi ukhaxa, ¿kunatsa autonakax munasispa?
  Dracma kullakajj filosofía toqet akham sasaw säna:
  - Machaq irnaqawinaka churañataki. Jilapachax sapa patakatx jan irnaqäwinakax jilxattaskiw, ukat ukax ch"axwañasawa.
  Uka rubio espía ukax akham sasaw amtayäna:
  - Comunistanakan apnaqawipanx janiw kuna jan irnaqawis utjkänti. Jan ukasti, irnaqäwinakax sapa kutiw munasïna.
  Condesa Ninfa ukax wali munasiñampiw akham säna:
  - Walikiwa, akaxa socialismo ukaru ventaja churaraki. Janiw jichhax ukhamäkiti, janiw irnaqäw jikxatkasmati, ukampis kayunakax beneficios ukanakaruw ch"allxtayasma. Walja qullqimpi ukat petrodólares ukanakampixa, ¿chiqapunit jaqinakar kusisiñax jan chʼamäkaspati? URSS markanx janiw jan irnaqäwinakax utjkänti, petroleo ukan chanipax wali jisk"achatäkchïnsa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - URSS markanx jan irnaqäwinïñax hormigón ukham kefir ukamp diluido ukhamawa, jilpach trudovik jupanakax kunjamtix lurañjamäki ukhamarjamaw irnaqapxäna.
  Dracma kullakajj akham sasaw larusitayna:
  - Chika thaki, ukaxa janiwa kunasa, waljanixa tunka mayakiwa.
  Uka rubio inteligencia ukan irnaqirix akham sänwa:
  - Ukampis Stalin apnaqawipanx taqi venanakaw jaqinakat apsutäna. Ukhamajj sapüruw chʼamachasipjjani.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Waranqa waranqa maranaka yatxatatanakaxa uñacht"ayiwa esclavo irnaqawixa, juk"ampi jila qullqini ukhamäkchisa, janiwa juk"ampi askikiti.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Chiqpachansa, esclavox jan mä juk"a munañampiw irnaqt"i, mäkiw uñjirix kutt"anxi ukhax jank"akiw juk"amp k"achat irnaqt"i. Ukat en general jupax yaqha tuqir uñtañatakiw ch"amachasi.
  Dracma kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Ukat nayax wali wakicht"ataw mä kutkatasiñ qalltañataki. Yaqhip jaqinakax técnicas ukanakaw uñstayapxi sasaw sapxi. Yämas challwanaka ukat tortuganakan venenopampiw droganakajj lurasïna, uka venenojj pʼeqen yaqhep cheqanakapwa jiwarayäna, ukhamatwa jaqenakarojj zombies ukar tukuyäna.
  Uka rubio espía ukax akham sasaw satayna:
  - Jan ukax mankurts! Ukatxa, maynix genéticap mayjtʼayatäspawa, ukhamatwa jukʼamp istʼasirïspa sasaw sapxaraki.
  Condesa ninfa ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Chiqpachansa, Hitler chachan apnaqatapansa ukham irnaqawix lurasiwayi.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw amuytʼayäna:
  - Eugenia tuqit mä consejo lurañax janiw kuna jan walïkaspati. Ukhamat jaqichasiñanakax mä suma combinación de genes utjañapataki. Ukhamäspa ukhaxa, jaqinakasax mayj mayja, k"umara, yatiñani, ch"amaniruw tukupxaspa.
  Diosanakan jañchipat jutir suma uñnaqtʼanïñajj akham sänwa:
  - Ukhamaruw tukupxani, ukakipkarakiw ajlliwix janiw juykhüñapäkiti, uywanakjam sarnaqañapäkiti, jan ukasti q"uma cientificonakanïñapawa.
  Uka blondex akham sänwa:
  - ¿Jani jiwasampixa kunjamasa?
  - Jiwasaxa aka tuqinxa chikañchasipxarakiñäniwa. - Drachmaxa sataynawa.
  Imill wawanakax t"ijt"asaw parlt"asipxirïna. Mä encina quqaw jupanakan nayraqatapan uñstäna. Kawkhantï yänakap imantapkäna uka chʼusawjajj niyas jan uñjkañänwa, uka chʼusawjanakajj kunjamsa uka chʼusawjanakajj wali amuyumpi pirqar uchapjjchïna.
  - Walikiwa, jichhaxa armasxaraksnawa.
  Imill wawanakax manqhar uñch"ukipxäna, Destroyer -2 ametralladoranakax jank"akiw arunakap churapxäna, Drachma ukankir jaqix akham sänwa:
  - Kunjamsa jumaxa, imilla. Ch"iyarax jumatakix askiwa, ukampis wila ñik"utax juk"amp sumawa.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Nayranakata uñt"iri, kunjamasa jumaxa amuyasta afroamericanos ukanakaru taqpachanxa ?
  Condesa Ninfa ukax thayampiw jaysäna:
  - Kunjamasa mä potencial meta ukaxa. Janchi colorani jan ukajj razajj janiw kunäkisa.
  - Ukatxa chiqpachansa diplomático ukhamawa.
  Elizabeth kullakajj jupan ametralladoraparuw jisktʼäna.
  - Kunatsa amuktxa?
  Uka arman computadorat lurat programajj mä irónico qellqat luräna:
  - Janiwa askikiti aruskipt"añaxa. Kunatsa jaqinakax kayunakap taktʼasisaw aka Uraqin sarnaqapxi, ukax llampʼu chuymanïñawa ukat wali jan walirakiwa.
  Uka rubiox akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¿Kunas kayunakajaxa?
  Chip computadorax akham sasaw jaysatayna:
  - Jumankiwa, ¡wali estéticamente wali sumawa! Inas jiwasax solitario anatt"araksna? ¿Kuns juma pachpax munta, ch"uxñanaka jan ukax aficionados?
  - ¡Kimsa ch"uqi! Ukampirus, janiw kuna pachas utjkiti jiwasatakix anatañataki , nayan aruskipt"ir masinakaja, ¡mä juk"a ch"axwañaw wakisi!
  Mini-computadoras ukanakax akhamawa:
  - Super cartuchos , jan ukax calibre estándar?
  Elizabeth kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Kunaymana thakhinaka. Chiqansa, jumax forzado nina naktayañatakiw yatintatätaxa, kuna calibres jachʼächisa.
  Jutïr pachan electrónica ukax akham sasaw jaysatayna:
  - Taqi kunat sipansa, ¡jïsa! Uka pachparakiw musicanak qhantʼayañama. Khitimpitix munkta ukampi, ¿kunjamarak Michael Jackson ukax espacio hit imagen ukampix?
  - ¡Ay, akax wali askiwa! Kimsa dimensional proyección ukanxa.
  Pä maquinanak patjjarojj jiskʼa hologramanakaw qhantʼäna, ukanjja imperionakan jachʼa chʼajjwäwip uñachtʼayäna. Ukat uka qhepatjja, Michael jilatampi Madonnampejj qʼochupjjäna. Taqi kunat sipansa, juparux jisk"achatäkaspas ukhamaw amuyasïna, Madonnax Jacksonaruw ch"allt"asïna, ukat llakit ch"iyarar tukuwayxäna.
  - Jïsa, wali larusiñawa! - Isabel kullakaxa siwa. Ukampis janiw aka wawanakan circo uñch"ukiñatakix pachax utjkistuti.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  hiper ajedrez anatt"añakiw wakisispa , ukax yatichañaniwa.
  - Ukaxa blitz pace ukampikiwa. - Jupax mä ametralladora ukham amuyt"ayäna.
  - ¡Ukaxa q"umachatawa! - Dracma kullakaxa iyaw sataynawa.
  Hiper ajedrez ukax mä especial tipo de estrategia de estrellas basadas en turno ukhamänwa. Kunayman kasta warawara barconakajj pusi patak cuadradonakan mä jachʼa tabla taypinwa sarnaqapjjerïna. Patak chimpunakax maynit maynikam t"unjañ thaqhapxäna. Yaqhipanakan yänakapax yapu chiqankir chiqar purisax juk"amp jach"aptayatänwa. Ukhamarus, aka anatäwinx sapa tunka turkakipäwinx yaqha warawaran barconak alañax wakisirakïnwa. Taqi kunat sipansa, uka anattʼañax wali askiwa, ukampis jaya tiempowa. Ukat blitz ukan ritmopax taqpach suicidio ukhamawa. Ukampis chhaqtayañat sipansa, yaqha amtaw utjäna: ¡checkmate! Ukajj ajedrez sat anattʼañamp sasiwa ukat jukʼamp interesaruw sartayarakïna.
  Imill wawanakax juk"at juk"at sarnaqapxäna, Dracmax sarkasax anatt"asirïnwa. Mä jiskʼa procesador ukaw walja terahertz ukar jankʼak puriñ yatïna, ukajj tensión ukan chʼalljjtäna, ukat jaqen genéticamente jukʼamp suma pʼeqepampiw chʼajjwasïna.
  Ukampis Dracma kullakajj mä amtar puriñatakejj jukʼakiw tiemponïna. Automp nuwasiñamp apasisajja, mä qoqaruw tʼijtäna. Uka ch"amampi jawq"jataxa mä pä ch"aphinakawa ajanuparuxa jaytawayi.
  - Ugh, kunjams jan amuyt"asirïkti, Hiper ajedrez ukax nayaruw katuntawayitu!
  Elizabeth jupax akham sasaw tuiteó:
  - Ukampisa ajedrez ukhamakiwa, ¿janit jan walïki!
  Dracma kullakajj akham sasaw jachʼañchasïna:
  - ¡Jupanakanxa Kasparovaruw jawq"jawayta!
  Uka rubiox akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jumanakaxa wali jach"a chuymanïpxtawa! Harryx niyaw chuymankipstawayxi.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw sist"äna:
  - ¡Anandax atipt"awayiwa! ¡Ukat Carleson jilatajj!
  Elizabeth kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Mä pachana anataña sesión ukanxa.
  Dracmajj uka aptʼasisaw akham säna :
  - Ukhampachasa. Ukampis, wali atinisisaw, jan jupar mä ch"am churasa. Ukampirus, mä general partido ukar purini ukhax nayax juparuw atipt"ä, jan axsarapxamti. Nayax computadoranakaruw ELO 3000 ukamp atipt"awayta, ukax Anand ukat Garik Kasparov ukanakat sipanx juk"amp jach"awa, ukat Carleson ukanakat sipans juk"amp jach"awa.
  Uka rubio inteligencia ukan irnaqirix akham sänwa:
  - Computadoraxa jaqina amparapana luratakiwa. ¿Mä luratax luriripat sipan jukʼamp jachʼäspati?
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw sist"äna:
  - Uka jiskt"awixa wali ch"amawa. Chiqansa, jaqinakan uraqpachan campeonatonakapax computadoranakampi atipjataw uñjasipxäna. Janis taqi kunas aka wakichäwinx perfecto ukhamäkchixa. Jumax llätunk movimientos ukan checkmate ukhamätawa.
  "Destructor" ametralladora ukax chuym ch'allxtayi:
  - Jiwasaxa uñjañäni. Nayax mä protón ch"axwañ barco alasiskta.
  Dracma kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - Janiwa kuna askïkisa, wayna. Ukhamakiwa, janiw jupar nayrïr línea ukar jaquntañatakix tiempox utjkaniti.
  Uka mini-computadorax janiw iyaw sañ munkänti:
  - Jan ukax inas, ¡jan ukax, ¡cuántico ukax cuántico ukaruw purispa!
  - ¡Janiwa chiqpachansa! Kunjamsa qheptʼaski uk uñjäta. - Drachma kullakaxa amtañampiwa säna.
  Imill wawaxa juk"ampi mä qawqha kuynt"awinaka luratayna. Uñisirinakax arnaqasipxänwa ukat katuyasipxarakïnwa. Uka qhepatjja, akham sasaw qʼochüna:
  - Walikiwa, jumaxa tigrewa, saltamax q"ixu q"ixu, ukat arunakamax mä ch"axwawiwa, nayan jachaqt"asiwijakiw Diosan churäwiparux wali askit uñjani.
  Drachma kullakax reflector ukan maquinaparux amparapampiw ch"iqt"äna.
  - Jumax wali suma jaqiwa.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Jumax yatisktawa, nayax ch"iqa tuqir ch"axwañ ist"ta. Sonidonak mayachtʼatapat amuytʼasajja, ukan kutkatasirinakaruw qʼomachasipki, ¡inas mutuyañatak chʼamanakächïna!
  Uka ninfa condesax akham sänwa:
  - Wauu! Kunjamatix nayrax khuchhix laq"a jikxatani.
  Uka rubio terminador ukax akham sasaw qhanañcht"i:
  "Kuntix akan jikxatapkäna ukax janiw qʼañunakäkänti, jan ukasti wilakïskänwa."
  Uka diosanakan familiarapajj akham sasaw jisktʼäna:
  - ¿Kunsa aka tuqina lurañajaxa?
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Walikiwa, ¿kunsa amuyta Dracma, ¿kunsa justicia ukax jiwasanakat mayi?
  - Chiqpachansa, kutkatasirinakaru yanapt"añataki. Jupanakarux jach"a ch"amanakaw jaquntatäxi, ukat jach"a ch"amapampiw jark"aqasiñapa.
  Dracma kullakajj kusisitaw akham säna:
  - Jichhasti mä suma wila ch"akhampiwa almama apaqapxäma!
  Imill wawanakax destinoparuw t"ijtapxäna. Uka pachparakiw , camuflaje isimpi isthaptʼasiñsa janiw armasipkänti. Dracmampi Elisabetampejj wali jankʼakiw tʼijtjjapjjäna, ukat botas jan chʼiyjañatakejj qʼala kayukiw tʼijtjjapjjäna. Ukampis chʼiyar maquillajejj jankʼak tʼijtjjatapata ukat chʼojjñanakar llamktʼasajj tʼunjañ qalltäna, ukhamatwa qori olivo ñikʼutajj uñstäna. Ukampis ukajj janiw ukhamakiti. T"ijtkasax imill wawanakax quqa saphinakaparu, pino conos ukat ramanakaparuw kayunakap usuchjapxäna. Ukampis ukajj janiw jankʼak lanzañanakapar jukʼamp aynachtʼaykänti.
  Suma uñnaqt"aninakax mä quqaruw t"ijtapxäna, alaxpachat uñch"ukipxäna ukat ametralladoranakap ch"allxtapxäna.
  - ¡Jiwasax Redskins ukar uñtasitäpxtwa ! - Elizabeth kullakaxa siwa.
  Dracma, kusisitaw asfixia, akham sasaw arsüna:
  - Jumax yatisktawa kunjamasa tigre ukham jikxatasiñaxa, reinat sipansa juk"amp askiwa.
  Imillanakax saraqapxäna, jank"akiw t"ijtxañ yant"apxäna, ukampirus uka pachparakiw wali amuyumpi, jan ina ch"usat ch"axwañanak utjañapataki. Uñisirinakax jak"achasipxänwa, ch"axwawinakan ist"asitapa ukat motoran thuqt"awinakapax ist"asïna, ukampis ch"axwañanakax sapakïxänwa. Nina nakhantayañ thujsa, jiwat jaqinakas jakkir jaqin aychapas juk"amp ch"amanïxänwa.
  Ch"axwirix mä arukiw akham säna:
  - Akaxa wali thayawa, suma ejercito q"umachaña uñtasitawa.
  Imill wawanakax juk"ampiw jak"achasipxäna, mä jach"a álamo pataruw makhatapxäna, ukat mä q"uma chiqaw uñch"ukiñatak jist"arasïna. Quqa thiyana mä jisk"a aylluna uñjasïna. Utanakax phichhantaskänwa.
  Ukampis janiw ukax nayrankkiti. Jupanakax civiles ukanakaruw utanakat apsupxäna, jilpachax suma q"uma, nayra ladrillo utanakaw utjäna. Jilapachaxa warminaka, wawanaka, chuymani jaqinaka. Jupanakajj mä montón ukar apatäpjjänwa. Anqa tuqinxa, phisqa horcas ukaw uñjasirïna, uka horca patxanxa pä warmi, pä wayn tawaqunaka ukat mä jilïr jaqiw warkt"ata, jupax sacerdotar uñtasitänwa. Kimsa jaqinakaw postenakar cruzampi ukat pʼiqit chʼakkatat uñjasipxäna. Ukhamarus , jupanakat maynïrejj wali wawakïskänwa. Ayllunkirinakax fusil ch"akhanakampiw jawq"japxäna, jawq"japxäna, yaqhipanakax kayunakaparuw ch"axwapxäna. Taqi kunat sipansa, uka jan waltʼäwix barbaro ukhamänwa.
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - ¡Ukat akax partidos ukanakamp ch"axwañawa!
  Dracma sat chachajj akham sasaw yanaptʼäna:
  - Ukham régimen ukanx naya pachpaw partidistanakarux saraskäyäta.
  Pä wayn tawaqunakaw enganchatäpxäna ukat jachʼar aptatäñ qalltapxäna, liwxatapxäna, jukʼamp llakisiyañ yantʼapxäna. Uka pachparakiw mayni jan wali jaqinakax granero ukar awatipxäna. Uka jakʼanjja, gasolina latanakaw utjäna.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Jupanakax nazi monstruonakar uñtasitawa.
  Dracma kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Janiwa juk"ampi sumakiti. Chiqansa, Inglaterra markax civilizado markakïkaspas ukhamawa, ukampis walja jaqinakar jan walinak lurasax wali uñtʼatarakiwa.
  Uka rubiox akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Kunawsa?
  Condesa ninfax akham sasaw jaysäna:
  - Sañäni, Boer ch"axwäwi. Uka juicionjja, tʼaqhesiñaw utjäna. Ukampirus americano jaqinakax juk"ampirus indionakampi ch"axwañanx janiw khitirus khuyapt"ayapkänti. Warminakaru, wawanakaru ch"iyjapxäna.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡Walikiwa parlaña! ¡Ataque lurañäni! Jumax ch'iqa tuqinkta, nayax ch'iqa tuqinkta!
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - ¡Akanx pusi tankanakaw utji!
  - Ukhama juk"ampi suma, jupanakaru katuntañäni.
  Imill wawanakax tankinakaruw jank"ak sarapxäna. Jupanakat päx jach"a IS-7 ukanakaw utjäna, jan armadura activo ukanïnwa, ukampis qhanaw jach"a calidad ukanïnwa. Janiw sapa granadax ukham banduranak apt"kaniti. Mayni päx mä juk"a jisk"akiwa , jupanakat sipanx tunka payan blindados portadores de personal ukanakaw utjaraki.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw larusirakïna:
  - Jiwasaxa kamachi tuqiwa neutralizañäni.
  ¡Imill wawanakax botas uchasisaw juk"amp juk"ampi!
  Pallapallanakax jupanakar jak"achasipkäna ukhax mandatonakap uñacht"ayapxäna.
  - ¿Emergencia uñakipaña, Coronel? - Jupanakax sapxiwa.
  Uka comandantejj saytʼasïna:
  - Taqi kunasa comisariado ukana plan master ukarjamawa lurasi.
  Dracma kullakajj akham sänwa:
  - Kusawa! Jichhax tankinak manqhan uñakipt"añäni. Nayan amuyt"atajax torrenakax mä juk"a ch"amakt"atawa .
  Pallapallanakax yanapt"asisaw escotillanak jist"arapxäna:
  - Uñjapxam, taqi kunasa sumakiwa jiwasampi.
  Imill wawanakax autonakar jaltxapxäna. Ukanjja, paqallqo tripulantenakaw utjäna. Ukampis uka imill wawanakar uñtasit jan axsartʼir nuwasirinakatakix janiw ukax mä jan waltʼäwikiti. Amukiw, jan ina ch"usat ch"axwañampiw Elizavetax conductoran amparapamp ch"allxtayäna.
  - Walikiwa, ¿kunjamsa uñjta, amigo?
  Jupajj ukhamakiw tʼunjasïna. Imill wawax lart"asisaw pänirux templonakan mä kuti ch"allt"äna. Ukatxa, mayninak tukuyxäna. Pusi tripulantenakajj jisktʼasiñatakik tiemponïpjjänwa:
  - ¿Kunas akaxa, mä yant"awi?
  - Jïsa! Autogénico yatichawi thakhinaka. - Isabel kullakaxa siwa.
  Dracma kullakax jamp"att"asiñ thakhimpiw kimsa tukuyäna. Mayninakampix juk"amp facilakïnwa, ukampis mä mayjt"äwitak mä ch"iyar jaquntawayta:
  - Jan wali jaqikchisa, ukhama jiwañaxa juk"ampi ch"amawa.
  Jan kuns arsusin imill wawanakax tankinakan barrilanakap nivelar tukuyapxäna. Ukhamarus jupanakatakix carga ukax mä método de cinturón ukampiw lurasirïna. Ukhamajj janiw conchas ukanakamp phichhantañax wakiskiti. Ukampirus janiw joystick ukanakat amuyt"apkiti. Ukat ukax ch"amäxiwa. Ukampirus imill wawanakax phisqa tunk maratpachaw tanques apnaqañanx experiencianipxäna, juk"ampis T-54, T-55 ukanak apnaqañanx experiencianipxänwa. Ukanakax yaqhip árabe markanakanx wali apnaqatäxänwa. Ukat warmi inteligencia ukan irnaqirinakax yatichatäpxänwa, yatichirinakäpxañapatakiw yatichatäpxäna, sañäni, Irak, Siria, Libia, Irán markanakan. Ukhamächi ukhajja.
  Aka chiqanx mä muspharkañ ukat fabuloso samkan transmisión ukax jark"atarakïnwa. Q"illu wila dragón ukax akham sänwa:
  - Jichhax mä hipermágico jark"aqasiñ campo ukar t"ijtxapxta, ukax Diosa Kali ukan soldadonakaparux jark"iwa, kawkhantix ninfas ukat dryads ukanakax jakapki uka territorio ukar mantañapataki. ¡Ukax atipjañatakix juk"amp jark"aqasiñaw munasirakini sañ muni!
  Dracma kullakax masinakapar ukat waynarux p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jan llakisimti! Ukax jiwasatakix mä jisk"a jan walt"awiwa. Uka talisman ukax apnaqañapawa. Nayax jumat mä jisk"a mágico yanapt"añakiw munta.
  Vovka Terkin kullakajj akham sänwa:
  - Yattwa! Jiwasax q"ucht"añasawa. Ukaw wali askixa.
  Condesa Ninfa ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Ukhamawa, q"uchupxam! Mä suma ukat lírico ukhama.
  Uka sawkasir waynax q"ucht"añ qalltäna, ukat mayni imillanakax ukarux chikañchasipxarakïnwa:
  Aka alajjpachajj chʼiyjatäjjänwa
  ¡Warawaranakax ch"amakt"awayxiwa, jan walt"äwjam jiwañaruw puri!
  Infierno jaya chiqanakan t'aqhisiñanakanx jachapxi, jachapxi,
  Ukat khitinakatix qhispipkän ukanakatakix: ¡ aguantañax mä p"inqakiwa!
  
  Diosjamarakiw taqi leyinak apnaqi,
  ¡Concienciat armasiña ukat jachʼañchatäñ apanukuña!
  Mä alien razax machaq pacha uñstayaski,
  Jupax mä ch"amamp apayanipxitu - jan wali yatiyäwi!
  
  Rusia markan ejercitopax ukhamäkchisa , .
  ¡Jan axsarasaw nuwasïna ukat espacio katuntarakïnwa!
  Ukampis jichha kutix uñisirix taqi ch'amaniwa,
  ¡Uka monstruoso tune ukap phust"i!
  
  Jupax pachasa, chiqarus t"unji, .
  ¡Jiskʼa amparapampiw mä cuasarar jaqontañ yati!
  Diosan ch'amapax utjpan, ukampis almasan sallqjañaw utji.
  ¡Jan khuyaptʼayasir jawqʼjaña!
  
  Cosmos ukax llamp"u chuymampiw jachaqt"asis jallu, .
  ¡Cometanakax llakit llakisiñampiw q"uchupxi!
  Tayka, taqi jaqinakataki qullana,
   Trampled , kawkhans jichhax imantasir jikxatasma!
  
  Ukampis janiw nayax iyawskti jan walix janiw taqi ch'amanïkiti,
  Ukat pachax puriniwa, Rus-ax wasitat yuriniwa!
  Jiwasan suyusax juk"amp ch"amanchatawa,
  ¡Aka aski lurañatakix jan axsarasaw chʼaxwta!
  
  Chiqansa, janiw chʼamampikix suma sarnaqañax utjkaspati,
  Ukampis ¡iyawsäwi, yatiña ukat munasiñax jiwasampiw utji!
  Ukat kusisiñ trenax jan sarxañapataki,
  ¡Amuyunakax nayraruw ch"allt"añapa, janiw cejarux ch"allt"añapakiti!
  
  Nayax iyawstwa mä yuqall wawax mä imill wawampiw jikisini,
  Mä nina lawraw lakaman nakhanti, mä horno ukham...
  Nayax amuyunakajanx jilïr jaqïtwa, sinti jachʼätwa
  ¡Ninax, jumax yatisktawa, munasiñ qhant"ayaspa!
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"