Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Bionda KundËr PerËndesËs SË Keqe Kali

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Një studente bionde e zakonshme, megjithëse shumë e bukur, Elizaveta Shchukina, papritur e gjen veten të zgjedhur dhe të rrëmbyer nga bota moderne. Dhe ajo e gjen veten në mbretërinë e perëndeshës së keqe Kali. Aty burgoset një studente. Por ata e ndihmojnë atë të arratiset nga pallati i zi i perëndeshës monstruoze. Dhe Elizabeta takon princin kukudh dhe e presin aventura të reja, shumë interesante.

  BIONDA KUNDËR PERËNDESËS SË KEQE KALI
  SHËNIM
  Një studente bionde e zakonshme, megjithëse shumë e bukur, Elizaveta Shchukina, papritur e gjen veten të zgjedhur dhe të rrëmbyer nga bota moderne. Dhe ajo e gjen veten në mbretërinë e perëndeshës së keqe Kali. Aty burgoset një studente. Por ata e ndihmojnë atë të arratiset nga pallati i zi i perëndeshës monstruoze. Dhe Elizabeta takon princin kukudh dhe e presin aventura të reja, shumë interesante.
  PROLOG
  Elizaveta shkarkoi punën e saj të kursit nga Interneti dhe ishte e kënaqur me të. Vajza studionte pa shumë entuziazëm, pasi ishte shumë e bukur. Dhe flokët e saj janë kaq të shndritshëm, të shkëlqyeshëm, si kupolat e kishave në diell, dhe figura e saj, dhe fytyra e saj dhe lëkura e saj, gjithçka është thjesht perfekte.
  Dhe sigurisht, me një pamje të tillë, të fitosh para nuk është problem. Në veçanti, edhe thjesht duke e lejuar veten të fotografoheni për revista të ndryshme. Epo, dhe jo vetëm kaq.
  Elizaveta pëlqente gjithashtu të shkonte në Rrugicën e Artistëve në Moskë dhe të pozonte për portrete për një tarifë të arsyeshme. Ndonjëherë ajo bënte edhe skica vetë.
  Por ndodhi që, për shembull, artisti Narcis kërkoi dhjetë mijë rubla për të zhytur këmbën e zbathur të një vajze në bojë dhe për të lënë gjurmën e tij elegante.
  Elizabeta e bëri këtë tre herë: në të kuqe, të verdhë dhe blu, duke fituar tridhjetë mijë rubla në një mënyrë kaq të thjeshtë. Vërtetë, atëherë bojë duhej të lahej me aceton, gjë që nuk është aq e këndshme.
  Po, ajo është një vajzë jashtëzakonisht e bukur. Dhe ajo tashmë është filmuar disa herë, ndonëse në role të vogla.
  Tani ajo është duke shkelur në Moskë me taka të larta dhe duke menduar nëse do të shkojë përsëri në Rrugën e Artistëve, apo të argëtohet në një park argëtimi. Jo gjithçka ka të bëjë me paratë.
  Ju duhet të jetoni për veten tuaj, dhe ndërsa jeni të rinj, argëtohuni. Edhe pse mos harroni të mbroni virgjërinë tuaj. Mos ia jepni personit të parë që takoni. Gjëja më e mirë do të ishte të gjeje veten një burrë miliarder në të tetëdhjetat. Dhe ky opsion dukej optimal. Që ajo të mund të mbetet një e ve e pasur.
  Dhe pastaj jetoni për kënaqësinë tuaj, duke ia besuar kompaninë e burrit tuaj menaxherit.
  Vajza këndoi:
  Nëse dëshiron të jesh i pasur,
  Nëse doni të jeni të lumtur...
  Mos u lind atëherë kurriz,
  Dhe lind kaq bukur!
  Papritur , pranë vajzës u ndal një Cadillac luksoze. Dhe prej andej ajo shikoi jashtë ... Jo , jo kokën e një plaku, por një të riu të bukur me një çallmë të mbushur me smerald. Ai ishte shumë i pashëm dhe kaq i ri dhe i freskët.
  Me një buzëqeshje tha:
  - Princesha ime, do të dëshironit të bëni një udhëtim me mua në restorantin më të shtrenjtë në Moskë?
  Elizabeta pohoi me kokë si përgjigje, ndezi dhëmbët e saj të perla dhe cicëroj:
  - Me kënaqësi të madhe! Shume i pashem !
  I riu ndezi në duar unaza të bëra me diamante të mëdhenj dhe u përgjigj:
  - Unë jam gjithashtu shumë i pasur, dhe kjo është më e rëndësishme për ju.
  Vajza bionde pohoi me kokë dhe u përgjigj:
  Nëse dëshiron të jesh i pasur,
  Nëse doni të jeni të lumtur...
  Më jep diamante
  Mbreti ynë i çmuar!
  Dhe ajo u hodh deri te Cadillac, e mbuluar me fletë ari. Dhe ajo u hodh në derën e hapur në heshtje.
  I riu magjepsës e përqafoi dhe e puthi shijshëm në buzë. Koka e Elizabetës filloi të rrotullohej dhe ajo pa veshë të ngjashëm me rrëqebullin që dilnin nga poshtë çallmës së saj, në vend të atyre njerëzve .
  Por biondja bukuroshe nuk pati kohë të befasohej. Koka filloi të rrotullohej më shumë dhe vetëdija në kokën magjepsëse u fikur.
  . KAPITULLI Nr. 1.
  Elizabeta kishte një vizion në një gjendje gjysmë të ndërgjegjshme. Vajza ëndërroi ...
  Është sikur ajo po fluturon nëpër qiell, e ulur mbi një flutur të madhe me krahë të shkëlqyeshëm në të gjitha ngjyrat e ylberit.
  Dhe rreth saj ka re me gëzof, shumëngjyrëshe. Vajza mbështetet në pjesën e pasme të një insekti artropod me këmbët e saj në këpucë me taka të larta.
  Vajza bionde mban një shkop magjik në dorën e djathtë dhe këndon, natyrisht, si shaka:
  Ju kërkoj të mos habiteni
  Nëse ka boks tani, dhe jo sumo!
  Nëse ka, nëse ka, nëse ka boks dhe jo sumo!
  Një dragua fluturoi nga reja drejt saj. Jo shumë i madh , përafërsisht sa një albatros dhe me tre koka të vogla. Dhe kjo kafshë cicëroi me një zë të hollë të papritur:
  -A je e sjellshme, hallë?
  Elizabeth tundi me kokë:
  - Po , i sjellshëm!
  Foshnja e dragoit ankoi:
  - Une dua akullore.
  Vajza bionde pyeti duke buzëqeshur:
  - Çfarë lloj akulloreje?
  Përbindëshi i vogël me tre koka gurgulloi:
  - Me porosi byreku me mollë!
  Elizabeta e mori dhe, duke tundur shkopin e saj magjik, guxoi:
  - Tre pako akullore me çokollatë!
  Dhe thekon e akullores dhe masës kafe ranë mbi dragoin. Përbindëshi i vogël lëpiu gjuhën dhe cicëroj:
  - Shumë e shijshme, hallë!
  Vajza bionde qeshi. Dhe dragoi i bukur lëpiu substancën e shijshme dhe të ëmbël.
  Elizabeth tundi përsëri shkopin e saj dhe një domate e shijshme me krem goditi përbindëshin e lezetshëm . Dhe ai e njollosi dragoin.
  Pranë tij u shfaq një vajzë adoleshente. Ajo ishte zbathur, por kishte veshur një tunikë luksoze dhe bizhuteri prej gurësh të çmuar.
  Vajza ka edhe një shkop magjik në duar. Ajo e përdredhi dhe kremi dhe çokollata u zhdukën. Dragoi i vogël tha me ofendim:
  - Pse jeni halla, apo jo?
  Vajza u përkul dhe u përgjigj:
  - Unë jam konteshë-nimfa Drachma. Dhe kush je ti?
  Biondja u përgjigj me besim:
  - Elizaveta Shchukina. Student dhe model mode.
  Të dyja bukuroshet i shkelën syrin njëra-tjetrës. Dhe nimfa, në këmbët e saj të zbathura shkëlqenin unazat e çmuara, vuri në dukje:
  -Ti dukesh më shumë si princeshë.
  Në fakt, Elizabeth ka veshur kaq shumë dekorime të ndryshme dhe gurë të çmuar me gaz.
  Biondja u përgjigj:
  - Edhe ti ... Oh , pse një njeri kaq fisnik është zbathur?
  Dhrahmi u përgjigj me një buzëqeshje:
  - Unë jam një nimfë - një i afërm i perëndive më të larta të natyrës. Gjatë magjisë, kur nuk ka këpucë, është shumë më i përshtatshëm për të përdorur gishtat e zhveshur.
  Elizabeth tundi me kokë:
  - Është e qartë! Jeni shumë e bukur, por flokët janë natyralë apo të lyer?
  Vajza e nimfës zbathur qeshi, tundi flokët shtatëngjyrëshe dhe u përgjigj:
  - Po dhe jo! Kjo nuk është bojë, dhe në të njëjtën kohë, shtatë ngjyra simbolizojnë që unë jam një magjistare e nivelit shumë të lartë!
  Dhe bukuroshja klikoi gishtat e saj të zhveshur dhe u shfaq një tortë me madhësinë e një tanku të mirë. Në të njëjtën kohë , ishte dekoruar aq shumë me lule kremi, në nuanca të ndryshme dhe kishte një erë shumë të shijshme. Torta dukej shumë e pasur.
  Elizabeta vuri në dukje me një buzëqeshje të ëmbël:
  - Nëse hamë një nga këto, do të na plasë stomaku.
  Dhrahmi pohoi me kokë dhe u përgjigj:
  - Këtë tortë do t'ua jepnim fëmijëve të uritur!
  Dhe vajza nimfë tundi shkopin e saj magjik. Dhe ata, dy bukuroshe, u gjendën pranë një kasolle mjaft të madhe mbi këmbët e pulës. Pranë saj rrinte pezull një grua, e cila dukej rreth të tridhjetave, me flokë të gjatë e të kuq. Ajo ishte në një llaç, në njërën dorë kishte një fshesë luksoze me një dorezë të praruar, dhe në anën tjetër të majtë, gjithashtu një shkop magjik.
  Në arën përballë saj punonin fëmijë nga dhjetë deri në katërmbëdhjetë vjeç. Djemtë ishin me lecka të grisura, zbathur dhe të dobët. Ata kultivonin arën, bënin shatë, tërhiqnin parmendë dhe mbanin barela.
  Ata u fshikulluan nga arinj shumë të shëmtuar me forca të blinduara dhe çizme, me helmeta në kokë.
  Dhe herë pas here kamxhikët fishkëllenin.
  Elizabeta bërtiti:
  - Si guxon ti trajtosh kështu fëmijët!
  Dhe vajza bionde bëri një tetë me shkopin e saj magjik. Dhe çokollata, ëmbëlsira, fruta të ëmbëlsuara, drazhe, gjel sheqeri dhe pako me akullore ranë mbi orkët e armaturës. Ata spërkatën arinjtë e ashpër dhe madje u përplasën.
  Dhe fëmijët këmbëzbathur e të uritur, duke parë një pasuri të tillë, sulmuan ushqimin.
  Orkët u përpoqën t'i ndalonin dhe tundnin kamxhik dhe shkopinj. Baba Yaga goditi ajrin me fshesën e saj. Një valë u ngrit dhe ishte si një cunami. Elizabeta dhe flutura e saj u hodhën dhe dragoi i vogël u rrotullua.
  Nimfa Dhrahmi rrotulloi shkopin e saj magjik. Dhe vorbulla u qetësua, dallgët ranë.
  Të dobët, gjysmë të zhveshur, të rraskapitur nga puna e vështirë, fëmijët fusnin në gojë ëmbëlsirat dhe ushqime të tjera. Mbikëqyrësit e orkëve u përpoqën t'i rrihnin, duke tundur kamxhikët.
  Elizabeta tundi përsëri shkopin e saj magjik. Dhe ëmbëlsirat me krem fluturuan drejt orkeve leshore dhe me erë . Nimfa shtoi gjithashtu, duke klikuar gishtat e saj të zhveshur, të zbukuruar me unaza artifakti. Dhe si rezultat, një rrymë energjie u ndez. Dhe lëkura e orkëve mori flakë dhe armatura e tyre filloi të shkrihej.
  Baba Yaga, një grua mjaft e bukur dhe me flokë të kuqe, guxoi, duke nxjerrë dhëmbët dhe duke nxjerrë nga goja fyellat mbresëlënëse të tigrit:
  - Pse po shqetësohesh, Dhrahmi? Ne kemi ndarë prej kohësh sferat tona të ndikimit!
  Elizabeth bërtiti:
  -Po talleni me fëmijët! Dhe kjo nuk mund të tolerohet!
  Baba Yaga mërmëriti në mënyrë agresive:
  - Kush tjetër është ky ? Dhe pse po përzieni në biznesin e dikujt tjetër?
  Vajza bionde buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Kush jam unë? Këtë mund ta thuash me një këngë!
  Dhrahmi pohoi me kokë:
  - Po, shoqja ime e re është shumë muzikore! Ndoshta do ta dëgjoni?
  Orkët, me armaturë gjysmë të shkrirë , të përdredhur, ulëritës dhe ulëritës. Ishte e qartë se ata kishin shumë dhimbje.
  Baba Yaga qeshi. Mesa duket, asaj nuk i vjen aspak keq për partnerët e saj me flokë. Dhe ajo bërtiti:
  - Këndo një lule, mos u turpëro!
  Elizabeta e mori dhe këndoi me ndjenjë dhe entuziazëm:
  Nuk jam fare i lodhur prej tij
  Pini, dilni jashtë, bini në dashuri me djemtë !
  Dhe vrasin me guxim fashistët,
  Unë mund të konkurroj me Adolfin!
  Unë mund të konkurroj me Adolfin!
  
  Bionde natyrale,
  Dhe nuk keni nevojë për një llastik në dashuri!
  Gjysma e botës është me mua,
  Bionde natyrale!
  
  Përsëri i munda me guxim fashistët,
  Po vendos rekorde të reja!
  Dhe unë e shtyp armikun për kauzën,
  Unë mund të thyej fytyrat e të gjithëve !
  Unë mund të thyej fytyrat e të gjithëve !
  
  Bionde natyrale,
  Nuk kam nevojë për një llastik në dashuri!
  Gjysma e botës është në këmbët e mia,
  Bionde natyrale!
  
  Kush nuk beson në gjakftohtësinë time,
  Do të jetë pak taka e një vajze...
  Dije se frika është marrëzi,
  Unë po rrëzoj Krauts!
  Unë po rrëzoj Krauts!
  
  Bionde natyrale,
  Nuk kam nevojë për një llastik në dashuri,
  Burri im po dridhet me mua,
  Bionde natyrale!
  
  Dëshiron të bëhesh më i ftohtë se Fuhreri?
  Dhe shkelmoni bythën e fashistëve...
  Mos kurseni plumbat në Krauts,
  Luaj Penelope!
  
  Epo, beteja është e përgjakshme,
  po digjem...
  Nuk është e gjitha për famë
  Këtu qëndron misteri dhe zgjidhja!
  Këtu qëndron misteri dhe zgjidhja!
  
  Bionde natyrale,
  Nuk kam nevojë për një llastik në dashuri!
  Dhe unë kam një shpinë çeliku,
  Bionde natyrale!
  Bionde natyrale!
  Baba Yaga qeshi. Ajo tundi shkopin e saj magjik. Orkët gjysmë të djegura u qetësuan. Përrenjtë e shiut derdhën mbi ta. Fëmijët u ulën.
  Një tortë e madhe lundroi drejt ekipit zbathur të djemve dhe vajzave.
  Nimfa lexoi magjinë. Dhe torusi gjigant u nda në copa. Dhe përpara çdo fëmije u shfaq një pjatë e artë, një thikë dhe një pirun.
  Baba Yaga urdhëroi:
  - Unë ju jap të gjithëve leje të pushoni dhe të hani!
  Fëmijët tundën kokën, kryesisht me kokën e tyre të ndritur, dhe filluan të hanin.
  Elizabeta pyeti me habi:
  -Ku janë prindërit e këtyre djemve fatkeq?
  Baba Yaga u përgjigj me një buzëqeshje:
  - Këta nuk janë vërtet fëmijë. Këta janë shpirtrat e të rriturve, pas vdekjes ata morën trupat e fëmijëve dhe u dërguan në botën tonë për riedukim. Dhe duhet ta pranoni, terapia okupacionale ishte shumë më humane!
  Elizabeta shikoi përreth. Pemë me lule të harlisura e luksoze rriteshin përreth dhe një aromë e këndshme përhapej. Dhe madje edhe kështjella e Baba Yaga dukej shumë mikpritëse.
  Vajza tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Kjo nuk duket si ferr!
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Parajsa dhe Ferri në kuptimin primitiv të njerëzve nuk ekzistojnë. Ka botë paralele dhe shumë vektoriale që kanë vetitë dhe parametrat e tyre. Dhe këtu këta fëmijë kanë një shans për të marrë vendin më të mirë në diell!
  Baba Yaga tundi me kokë dhe tha:
  - Po, kush ishte i shkëlqyer në vepra të mira gjatë jetës së tij, mund të bëhet mbret ose princ në një botë paralele, pas vdekjes së guaskës së tij trupore! Pra, në univers gjithçka është relative. Edhe unë kam qenë mbretëreshë në një jetë të kaluar.
  Kontesha e nimfës pohoi me kokë:
  "Në fillim ajo mishëroi veten si skllave dhe punoi në plantacione. Por më pas, ajo u shit si student tek një magjistar dhe u ngrit në këtë botë në nivelin e Baba Yaga. Dhe kjo nuk është aspak një karrierë e dobët!
  Elizabeth fishkëlleu dhe vuri në dukje:
  - Uau! Kush jam unë atëherë?
  Dhrahmi guxoi:
  Petal me ngjyrë të brishtë,
  Jeni vetëm në fillim të udhëtimit...
  Edhe pse bota përreth është mizore,
  Ju vetëm duhet të shkoni përpara!
  Njëri nga djemtë, me pantallona të shkurtra dhe një bluzë të grisur, me këmbë të zhveshura, të nxira dhe të gërvishtura, pasi mbaroi tortën, vrapoi më pranë tre tezeve që notonin në ajër dhe cicëroj:
  - Unë, Markez de Sade! Person i famshëm.
  Baba Yaga bërtiti në mënyrë kërcënuese:
  - Me sa duket ju doni të godisni markezin me shkopinj në takat e tij të zhveshura?
  Djali u përkul dhe u përgjigj duke buzëqeshur:
  "Unë kam qenë skllav për disa shekuj tani." Pse nuk më marrin në ushtri? Unë mund të jem edhe pilot edhe baterist. Përndryshe, të them të drejtën, po bëhem më budalla nga puna!
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Ndoshta, në fakt, duhet t'i japim një shans. Për shembull, shkoni në punë?
  Baba Yaga vuri në dukje:
  - Nëse dikush e merr atë! E dini, këtu mund të jetë ndryshe. Markezit iu ofrua që disi të ishte, si një person i arsimuar në një jetë të kaluar, të ishte asistent i një nëpunësi. Kështu e ka shpikur. Pas kësaj, ata e rrahën djalin me taka të zhveshura me shkopinj. Dhe si bërtiste.
  Markezi i ri, i cili dukej rreth dymbëdhjetë vjeç, tha:
  "Unë nuk kam veshur këpucë për më shumë se dyqind vjet." Dhe thembra ime janë të forta si thundra e devesë. Dhe ndonjëherë kallot e mbushura fillojnë të kruhen . Dhe pastaj shkopinjtë në thembra nuk do të dëmtojnë aq shumë!
  Elizabeta qeshi dhe vuri në dukje:
  - Sharmante. Pra, pas më shumë se dyqind vjetësh, a keni mbetur akoma fëmijë?
  Djali tundi me kokë:
  - Vetëm nga jashtë! Trupat tanë nuk ndryshojnë ndërsa jemi skllevër. Nëse shkoj në ushtri, atëherë do të rritem tashmë atje, megjithëse ngadalë. Por këtu vetëm rrobat konsumohen nga puna dhe na jepen të reja çdo pesë vjet . Dhe këpucët ... Ka katër diell këtu - është shumë ngrohtë. Shpesh punoj edhe pa bluzë, është shumë më e këndshme!
  Baba Yaga vuri në dukje:
  - Markezi de Sade është thjesht i lezetshëm! Ndoshta do t'i gudulis thembra me një pendë struci dhe ai do të më tregojë një përrallë.
  Djali, i cili dikur ishte një fisnik i titulluar dhe një shkrimtar famëkeq, vuri në dukje:
  Unë shkruaj mirë, ndonjëherë
  Ndonjëherë rezulton të jetë e pakuptimtë!
  Gjithçka në këtë botë po lëkundet,
  Dhe me të vërtetë është thjesht kotësi boshe!
  Elizabeta pohoi me kokë dhe pyeti:
  - Ndoshta do një karamele të madhe me çokollatë?
  Djali u përgjigj seriozisht:
  - Do të preferoja një filxhan të madh me verë të mirë spanjolle, ose rum xhamajkan!
  Baba Yaga qeshi dhe tha:
  - Fëmijët nuk lejohen të pinë alkool!
  Djaloshi markez kundërshtoi:
  - Unë nuk jam fëmijë! Dhe në ushtri ka një pjesë të shpellës.
  Drachma vuri në dukje, duke tundur rastësisht shkopin e saj:
  - Provoni karamele më të mira me liker!
  Dhe në duart e skllavit të ri u shfaqën fuçi me çokollatë. Djali i kafshoi dhe këndoi:
  Dashuria dhe vdekja, e mira dhe e keqja,
  Ajo që është e shenjtë dhe ajo që është mëkatare nuk është e destinuar të kuptohet!
  Dashuria dhe vdekja, e mira dhe e keqja,
  Ne nuk mund të vdesim, ekziston vetëm një ekzistencë!
  Një vajzë vrapoi drejt tyre, duke ndezur takat e saj të zhveshura, të vogla dhe të rrumbullakëta. Ajo ishte flokëbardhë dhe shumë e ëmbël. Ajo u përkul dhe cicëroj:
  - Unë jam Lady Winter! E njohur si zonja ime. Dhe unë gjithashtu dua promovim.
  Vajza kishte veshur një tunikë të shkurtër, të grisur me vrima të mëdha. Këmbët e saj të vogla ishin të hijshme, por këmbët e saj tashmë ishin me brirë dhe kallo. Mund të shihet se ajo ka lëruar për më shumë se një shekull.
  Elizabeta buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - A është kështu? Por është më mirë se të jesh një grua e moshuar.
  Vajza u shpreh:
  - Më ekzekutuan në moshën njëzet e gjashtë vjeç dhe nuk isha plakë. Markezi de Sade vdiq në shtatëdhjetë e katër, kështu që të paktën ai jetoi!
  Djali me pantallona të shkurtra tundi kokën, shtypi një gur në bar me këmbën e tij të zbathur dhe këndoi:
  Edhe pse thonë se vitet nuk kthehen dot,
  Dhe është sikur trupi është thjesht i degraduar...
  Ne fillojmë udhëtimin tonë në një botë të re,
  Dhe ne po krijojmë një ide të re!
  Dhe djaloshi markez grisi bluzën e tij të rreme dhe tregoi me gisht barkun e tij të mbuluar me pllaka. Djali muskuloz dukej shumë më i pashëm pa këmishën e tij. Me pantallona të shkurtra, edhe pse të grisura , dukej si një sportist i ri.
  Dhe ai filloi të kërcente, duke treguar muskujt e tij të skalitur në krahë dhe këmbë.
  Pastaj djaloshi markez mori një guralec me gishtërinjtë e tij të zhveshur dhe e hodhi më lart. Pastaj e kapi me shkathtësi me këmbë dhe sërish hodhi dy guralecë. Dhe ai i kapi përsëri.
  Elizabeth bërtiti:
  - E bukur! Sa e mrekullueshme duket !
  Dragoi i vogël fluturoi drejt djalit. Ai lëpiu thembrën e tij të rrumbullakët dhe kallo dhe cicëroj:
  - Vëlla?
  Djali fshiu shputat e tij të zhveshura në bar dhe mërmëriti me inat:
  - Motra!
  Dragoi i vogël kërciti:
  - Miku im!
  Dhrahmi qeshi dhe këndoi:
  Për disa arsye, fëmijët janë të lidhur me zinxhirë si një zinxhir,
  Të jesh i nevojshëm për dikë në momente të vështira...
  Mos derdh ujë, të gjithë përreth po bëjnë shaka,
  Kjo është ajo që do të thotë një mik i vërtetë, besnik!
  Dragoi i vogël pa një copë tortë, nxitoi drejt saj dhe filloi të lëpijë masën e butë e të ëmbël me tre gjuhë.
  Vajza-milady kërciti:
  - Një kafshë simpatike. Do të doja të kisha një qen të tillë!
  Elizabeth tha:
  - Pse Anna de Bayle e helmove Konstancën ? Bonacieux ?
  Vajza shkeli me këmbën e saj të zbathur ëmbëlsirën e likerit. Ajo e shtypi, rënkoi dhe u përgjigj:
  - Për shkak të xhelozisë. Më doja shumë Dartagnan !
  Baba Yaga buzëqeshi:
  "Kjo është arsyeja pse kjo vajzë e keqe goditet çdo të premte." Ajo vrau një shpirt të pafajshëm.
  Elizabeta pyeti me një buzëqeshje:
  - Po për krime të tjera?
  Këtu foli Dhrahmi:
  - Duka i Bekingenit ishte një bastard. Po, dhe ajo i shërbeu atdheut të saj Francës. Megjithatë, po mendoj ta marr atë si studente timen!
  Vajza-milady guxoi:
  - Sigurisht, merre. Sepse jam lodhur duke lëvizur marrëzi një shatë në një plantacion, ose duke mbajtur një barelë ose duke mbajtur të mbjella. Ka një llojllojshmëri në gurore. Unë kam qenë këtu për gati katër shekuj. jam i trishtuar !
  Elizabeth fishkëlleu dhe vuri në dukje:
  - Po, është shumë. Edhe në SHBA pas njëzet vitesh burg mund të falet i dënuari me burgim të përjetshëm!
  Baba Yaga vuri në dukje:
  "Ajo do të ishte transferuar shumë kohë më parë nga një skllave në ushtri, në një magjistare, apo edhe në një priftëreshë vajzë, por Milady ka shumë famë. Ata kanë frikë t'i mësojnë asaj magjinë - ajo është një vajzë e pabesë!
  Markezi de Sade, ai djalë lozonjare, tundi me kokë:
  - Përveç shfaqjeve dhe argëtimeve të herëpashershme, terapia okupacionale bëhet e mërzitshme . Në të vërtetë, në gurore të paktën mund të ndërtoni muskujt tuaj.
  Baba Yaga tundi me kokë:
  - Do ta marr parasysh! Kështu që ju do të shkoni në gurore!
  Djaloshi markez bërtiti:
  - Ju lutem më nxirrni në shitje! Dikush do të më blejë patjetër në ankand.
  Dhrahmi qeshi dhe vuri në dukje:
  - Uau! Ai vetë, një ish-fisnik i titulluar, kërkon të shitet, si një lloj gjëje!
  Markezi de Sade këndoi:
  Zemrat tona kërkojnë ndryshim
  Sytë tanë kërkojnë ndryshim...
  Në zemrën dhe lotët tanë,
  Dhe pulsimet e venave...
  Ndrysho, ne presim ndryshim!
  Dhe skllavi i rrahte këmbët zbathur. Ky është vërtet një djalë i gjallë.
  Dragoi i vogël cicëroi, duke imituar:
  -Ndryshime, presim ndryshime!
  Dhe ajo rrotullohej si një majë rrotulluese, zvarraniku është shumë i lezetshëm dhe i lezetshëm.
  Elizabeta tha:
  - Dhe ai është një dragua i vogël shumë i lezetshëm.
  Dhrahmi donte të thoshte diçka kur një pikë e ndritshme u shfaq në qiell. Dikush po fluturonte drejt tyre.
  Vajza nimfa cicëronte:
  - Kjo eshte fantastike ! Me sa duket flutura sirenë është në garë.
  Vajza bjonde u habit:
  - Si është, një flutur sirenë?
  Baba Yaga u përgjigj duke qeshur:
  - Kjo është kur ju jeni edhe sirenë edhe flutur në të njëjtën kohë. Çfarë të habit?
  Elizabeth ngriti supet dhe vuri në dukje:
  - Nuk kam dëgjuar kurrë për krijesa të tilla përrallore!
  Gruaja e shtrirë me flokë të kuqe u përgjigj:
  - Pikërisht atëherë e sheh vetë. Ajo mund të jetojë nën ujë dhe të fluturojë nëpër ajër! Dhe kjo është e mrekullueshme .
  Në të vërtetë, një vajzë u shfaq me një bisht argjendi dhe krahë, që shkëlqente në katër diell më të shndritshëm dhe më të bukur se fleta e arit.
  Nimfa cicëroi:
  - Baronesha de Dashing, ju përshëndes!
  Flutura sirenë qeshi dhe u përgjigj:
  - Dhe unë ju përshëndes, konteshë! Le të ketë dritë në botë.
  Djali i markezit ankoi:
  - Ndoshta mund të më blesh? Unë dua të vizitoj mbretërinë e detit.
  Flutura sirenë këndoi:
  Në detin blu, në shkumën e bardhë,
  Aty ku tërbohen uraganet...
  Aty ku deti tundet dhe anijet dridhen!
  Nimfa dhe Baba Yaga e morën dhe kënduan:
  Anijet fundosen në fund, me spiranca dhe vela,
  Dhe atëherë gjokset e arta do të jenë tuajat,
  Gjoks të artë!
  Anijet qëndrojnë të thyera
  Gjoks janë hapur...
  Smeraldët dhe rubinët rrjedhin si shi...
  Nëse dëshiron të jesh i pasur,
  Nëse doni të jeni të lumtur,
  Qëndro me ne djalë
  Ti do të jesh mbreti ynë!
  Ti do të jesh mbreti ynë!
  Vajza milady buzëqeshi. Ajo e kafshoi tortën dhe e mori me entuziazëm dhe këndoi:
  Njerëzit e admiruan mbretëreshën
  Të gjithë djemtë e oborrit ranë në dashuri...
  Me të isha një hije e padukshme,
  Në vend të dashurisë, mësova durimin!
  Flutura sirenë tundi krahët e saj dhe nuancat e arta filluan të shkëlqejnë me rreze dielli. Dhe vajza doli të ishte e mrekullueshme.
  Baronesha de Likhaya tundi shkopin e saj magjik dhe një buqetë me lule u shfaq në dorën e Elizabeth.
  Vajza bionde qeshi dhe u përgjigj:
  - Kjo është një buqetë shumë e bukur!
  Dhe ajo u shkeli syrin partnerëve të saj. Djaloshi markez e mori dhe u rrotullua si një majë. Dhe këmba e tij e zbathur rrotullohej në ajër. Dhe kështu djali mori dhe kapi një pilivesa argjendi nga krahu. Dhe më pas ai u godit në thembër nga një shkëndijë e vogël dhe bërtiti.
  Baba Yaga, duke nxjerrë dhëmbët, tha:
  - Mos u bëj ngacmues, vajzë e vogël !
  Markezi de Sade u ofendua:
  - Jam unë, e vogël ? Po, e pashë këtë ...
  Dhe përsëri rrufeja godet shputat e zhveshura të djalit të vogël.
  Dhe ai bërtiti. Dhe është qesharake.
  Flutura sirenë qeshi dhe vuri në dukje:
  - Fëmija është thjesht simpatik.
  Elizabeta tha:
  - Dymbëdhjetë vjeç, ky nuk është një fëmijë. Ky është pothuajse një djalë i rritur. Dhe nëse mendoni se ai tashmë është treqind vjeç, atëherë kjo është tashmë ...
  Markezi de Sade kërciti:
  - Plak i ri!
  Dhe ai u shkeli syrin homologëve të tij.
  Një djalë tjetër vrapoi drejt tyre. Ai buzëqeshi dhe u përgjigj me një vështrim të trishtuar:
  - Së shpejti do të bëhem pesë mijë vjeç. Por unë jam ende një djalë skllav dhe më është vendosur një ndalim personal. Unë isha këtu kur Baba Yaga nuk kishte lindur ende.
  Gruaja me flokë të kuqe u përgjigj:
  - Ky është ish faraoni Keops. Më shumë se dyqind e pesëdhjetë mijë skllevër vdiqën për shkak të ndërtimit të piramidës. Prandaj, ai nuk lirohet nga robëria.
  Djali pohoi me kokë. Ai kishte një prerje të shkurtër të ekuipazhit dhe vetë ish faraoni kishte veshur vetëm mbathje noti. Kishte një markë skllav të djegur në shpatull dhe lëkura ishte e zezë, si ajo e një afrikani. Kjo është vërtet e papritur. Dhe flokët, përkundrazi, janë të lehta, si dhe vetullat. Djali ishte i pashëm, i valëzuar, muskuloz dhe i gëzuar nga jashtë.
  Elizabeta pyeti me një psherëtimë:
  - Si është të jesh skllav për gati pesë mijë vjet?
  Djaloshi faraon u përgjigj:
  - Jo me të vërtetë, por jam mësuar me të. Për më tepër, kemi edhe argëtim edhe fundjavë. Skllevërit kanë të drejtat e tyre. - vuri në dukje një djalë i ri rreth trembëdhjetë vjeç. - Dhe gjëja më interesante është trupi i shëndetshëm i djalit. Nuk ndiheni aspak të lodhur. I gëzuar gjatë gjithë kohës . Dhe kur punoni dhe gërmoni në tokë, krijoni diçka!
  Baba Yaga tundi me kokë:
  - Po, ndonjëherë fantazitë të shpëtojnë vërtet! Dhe është argëtuese dhe e lezetshme! Për shembull...
  Djali markezi qeshi dhe vuri në dukje:
  - Po ashtu eshte! Fantazitë, kjo është e mrekullueshme ! Mund të shkruani diçka të tillë.
  Të dy djemtë e morën dhe u përplasën me grushte. Edhe shkëndija binin nga kyçet.
  Ata i shkelën syrin njëri-tjetrit dhe kënduan:
  Kush ishte në errësirën e skllavërisë, merr shpatën,
  Nderi dhe liria janë në duart tuaja!
  Lëreni guximin të rrjedhë me shpejtësi - thirrja është në gjak,
  Harroji dyshimet, frikën e ulët, të poshtër!
  
  Mos u bëj skllav, i poshtëruar në pluhur,
  Një shqiponjë e fuqishme, që fluturon në lartësi !
  Thërrisni perënditë në një betejë të përgjakshme,
  Luftoni për vullnetin për dritë deri në fund!
  
  Dhe le të mos dridhet tehu i luftëtarit,
  Luftëtari i plagosur ra me rënkim!
  Le të flejë përjetësia, le të digjet kurora në errësirë,
  Përshëndetje nga qielli me një bubullimë të fuqishme kërcënuese!
  Vajzat buzëqeshën. Milady tha me zgjuarsi:
  - Liria është parajsë!
  Dhe ajo vulosi këmbën e saj të zhveshur dhe të hijshme.
  Kjo është vajza që ishte baroneshë, konteshë dhe gruaja e një zoti.
  Kështu flisnin.
  Flutura sirenë e mori dhe cicëroj:
  - Do të gjesh tënden, kujdes, je përgjithmonë i ri, dhe kjo është e mrekullueshme !
  Vajza-milady tundi me kokë dhe guxoi:
  - Po, është mirë kur ke rini të përjetshme. Edhe si fëmijë, pleqëria më trembte dhe kisha frikë se mos isha i moshuar dhe i rraskapitur.
  Një vajzë tjetër që vrapoi drejt tyre pohoi me kokë:
  - Po, e di! Kur fillova të shndërrohesha në një grua të moshuar, kisha shumë komplekse për këtë. Edhe pse isha mbretëreshë dhe kisha gjithçka. Por as kjo nuk ndihmoi, as mjekët më të mirë, madje edhe vetë konti de Calliostro !
  Milady tundi me kokë:
  - Kjo është ish Carina ruse Katerina II. Ajo dikur ishte një sundimtare e madhe dhe kishte veshur veshje luksoze, por tani ajo vrapon këmbëzbathur dhe me një tunikë të grisur.
  Mbretëresha e vajzës vuri në dukje:
  - Por tani jam i ri dhe i shëndetshëm! Dhe kjo vlen shumë.
  Markezi de Sade pohoi me kokë:
  - Po, sigurisht, ia vlen. Unë mund ta vlerësoj atë.
  faraoni pohoi me kokë :
  - Siç tha Solomoni: - Një qenush i ri është më i mirë se një luan i vjetër!
  Dhe të katër fëmijët: dy djem dhe dy vajza në moshë të konsiderueshme, kënduan:
  Njerëzimi është në pikëllim të madh,
  Ndoshta të gjithë mendojnë për të!
  Lotët u derdhën mbi këtë det,
  Frika e njeriut digjet me zjarr!
  
  Vite pas viti zvarriten në një karvan,
  Gjyshja i fërkon faqet me këna!
  Dhe diçka ndodhi me figurën e hollë të vajzës,
  Nuk e kuptoj nga vijnë rrudhat!
  
  Pse është e ndritshme kurora e natyrës?
  Krijuesi i makinave duhet të thahet papritmas!
  Ai që përdori fuqinë e erës në karrocë,
  Ai nuk mund të përballojë të keqen e plakjes!
  
  Një bukuri bëhet një fanatik
  Dhe heroi po thahet para syve tanë!
  Çdo mot i keq tani,
  Dhe natën më mundon frika e egër!
  
  Por nuk besoj se nuk ka shpëtim,
  Një person mund të debatojë me Zotin!
  Kështu që një familje miqësore të bëhet e përjetshme,
  Që rruga të shkojë përpjetë me lehtësi dhe pjerrësi!
  
  Gratë e moshuara nuk do të kenë më rrudha,
  Le ta bëjmë pleqërinë të tërhiqet nga turpi!
  Dhe njeriu, biri i fuqishëm i përparimit,
  Ai shikon majën e jetës me sy të ndritshëm!
  
  Dhe do të ketë bukuri të pafund
  Ditët do të rrjedhin si një lumë në rrjedhë të plotë!
  Mirësia njerëzore do të shfaqet
  Në fund të fundit, zemra do të bëhet e pastër dhe fisnike!
  
  Besoni, kënaqësi e re do të vijë,
  Me kalimin e viteve, mençuria do të rritet!
  Në fund të fundit, akulli nuk vendoset në një trup të ri,
  Si një nxënës i etur për të studiuar për pesë!
  
  Shenja është më e lartë, ejani, kërkoni atë,
  Ju do të rimarrë provimin të paktën njëqind herë!
  Dhe mund të hani ëmbëlsira të Pashkëve me mjaltë,
  Epo, bëhu një vajzë e vjetër tani!
  Dhe i gjithë ekipi shpërtheu në të qeshura.
  Baba Yaga tha me zymtësi:
  - Je shumë i zemëruar. Ndoshta ju dërgojnë në punë? Terapia profesionale është ilaçi më i mirë për mëkatarët.
  Sirenë flutur vuri në dukje:
  - Unë nuk jam person. Dhe kjo është e paarritshme për ne fluturat sirenë. Ne jetojmë një kohë shumë të gjatë pa u plakur. Dhe pastaj kalojmë në një botë tjetër.
  Dhe fëmijët bërtitën njëzëri:
  - Për kufij të rinj dhe parajsë!
  Një palë kalorës u shfaqën nga larg. Njëri ishte mbi një kalë portokalli, tjetri mbi një kalë blu. Ata po afroheshin me shpejtësi. Ishte një çift - një djalë dhe një vajzë. Shume bukur. Vajza kishte veshur një fustan të shkurtër dhe zbathur, të stolisur me bizhuteri. I riu ishte me një kostum luksoz dhe çizme me gaz.
  Të dy ishin të veshur, me shpata në duar dhe harqe në shpinë. Dhe dukej e mrekullueshme.
  Dhe pas tyre foli një skuadër e tërë vajzash. Ata ishin me tunika të shkurtra, të ndritshme, me një shpatë dhe një mburojë. Edhe bukuroshet ishin zbathur. Dhe unazat shkëlqenin në gishtat e këmbëve të tyre. Flokë me ngjyra të ndryshme fluturonin nga era.
  Dhe veshët e tyre janë si rrëqebulli. E bukur, por veshët nuk janë njerëzorë.
  Baba Yaga u përkul:
  - Përshëndetje, Princi Dolgorukov dhe gruaja e tij e parë. Ju jeni vetëm në kohë.
  Kukuku i ri u përkul dhe u përgjigj:
  - Po, është mirë . Këtu me ju është një vajzë e re dhe shumë e bukur. A është ajo e vdekur?
  Nimfa e Drahmës vërejti:
  - Jo! Dhe zakonisht njerëzit marrin trupat e fëmijëve pas vdekjes. Dhe këtu ajo është një e rritur! "Vajza shtypi gishtat e saj të zhveshur dhe cicëroj. "Me sa duket, gjatë jetës së saj ajo u transportua në botën tjetër."
  Princi i ri tundi me kokë dhe u përgjigj:
  - Dua t'ia puth këmbën!
  Elizabeta mërmëriti e hutuar:
  - Këmba ime?
  De Dolgorukov pohoi me kokë:
  - Po, e jotja , o perëndeshë bjonde!
  Djaloshi markez bërtiti:
  - Çfarë kënaqësie!
  Mbretëresha e vajzës vuri në dukje duke qeshur:
  - Po , kjo është vërtet interesante! Kur isha i ri, këmbët më putheshin me dëshirë. Dhe kur u rrita, burrat u neveritën me këtë!
  Elizabeta zgjati gjymtyrën e saj të poshtme në një këpucë me taka të larta dhe cicëroj:
  - Mund ta provosh.
  Princi i ri mërmëriti:
  - Hiqe këpucën!
  Djaloshi Faraon vuri në dukje:
  - Në Egjipt, vajzat janë këmbëzbathur gjatë gjithë kohës. E kur mbanin sandale, sidomos me taka të larta, dukej shumë seksi!
  Vajza bjonde kërciti:
  - Po, mbase herën tjetër do të heq këpucën. Dhe kështu, puth thembrën!
  Princi i ri donte të thoshte diçka kur një dragua i madh u shfaq në qiell. Ai kishte dymbëdhjetë koka dhe ishte aq i ndritshëm dhe shumëngjyrësh.
  Dragoi i vogël u ngrit dhe cicëroj:
  - Nënë!
  Djaloshi markez këndoi:
  Le të vijë mami, le të vijë mami,
  Le të më gjejë patjetër nëna ime ...
  Në fund të fundit, kjo nuk ndodh në botë,
  Qofshin të humbur fëmijët!
  Në fund të fundit, kjo nuk ndodh në botë,
  Qofshin të humbur fëmijët!
  Dragoi i madh femër gjëmoi:
  - E shoh djali im i vogël po luan me ty. Epo, ti Dhrahmi je një vajzë e mirë dhe mendoj se do të kujdesesh për fëmijën!
  Kontesha nimfa qeshi dhe këndoi:
  Mendimet e një fëmije janë si bora
  Ato të lehta shkëlqejnë me shkëlqim...
  Të paktën ndonjëherë, sikur të ishte mëkat,
  shumë të pakëndshme !
  U dëgjuan të qeshura miqësore. Dhe me të vërtetë dukej jashtëzakonisht argëtuese dhe ekstravagante.
  Fëmijët fisnikë u gëzuan shumë dhe hidheshin lart e poshtë.
  Baba Yaga bërtiti në mënyrë agresive:
  - Kaq, të vegjël! Ndaloni së argëtuari. Tani le të shkojmë në punë!
  Dhrahmi pohoi me kokë:
  - Po , fëmijë! Shlyeni mëkatet tuaja me terapi profesionale! Puna, dhe lumturia dhe një vend i denjë në jetë do të vijnë tek ju!
  Baba Yaga gjëmonte dhe madje goditi me rrufe:
  - Në vende të ndryshme!
  Fëmijët filluan të vrapojnë. Dhe takat e tyre të zhveshura e të rrumbullakëta shkëlqenin. Ata ishin rozë dhe të bukur.
  Elizabeta vuri në dukje me një vështrim të zemëruar:
  - Pse i detyroni të punojnë? Ndoshta me ndihmën e magjisë mund të bëni gjithçka ashtu?
  Baba Yaga bërtiti:
  - Mëkati duhet dënuar! I tillë është vullneti i Birit të Zotit Më të Lartit, Atit të Çernobogut të Keq!
  Vajza bjonde kërciti nga frika:
  - Pse të duhet e keqja?
  Vajza nimfa u përgjigj:
  - Të ketë lirinë e zgjedhjes. Dhe jo vetëm kjo.
  Princi i ri tundi me kokë:
  - Po tamam! Pa zuzar nuk do të ketë heronj. Siç thonë ata, ju duhet edhe piper edhe sheqer!
  Baba Yaga pohoi me kokë dhe këndoi me ndjenjë dhe shprehje:
  Tani, nëse ka probleme në univers,
  Nuk ndodh me asnjë çmim...
  Ju nuk dëshironi më ndryshim
  Burri nuk e di se çfarë dëshiron!
  
  Dhe atje është Çernobogu me fuqi të madhe,
  I Madhi ka fuqi universale ...
  Ai ia jep një burri pikërisht në ballë,
  Që raca njerëzore të mos bëhet plotësisht e egër!
  
  Po, Raca e Plotfuqishme e krijoi Atë,
  Kështu që njerëzit të kenë një arsye për të zhvilluar ...
  Kështu që një person dëshiron gjithçka menjëherë,
  Dhe njerëzit mësuan të luftojnë fort!
  
  Ashtu si një luftëtar pushton të keqen,
  Ai Rod krijoi për të mirën e njeriut...
  Dhe ai derdhi mirësi për shpirtrat dhe trupat,
  Nuk është kurrë vonë për të mësuar të luftosh!
  
  Çfarë dëshiron Zoti i Plotfuqishëm?
  Që të mos guxojnë ta gjunjëzojnë Elfin...
  Kështu që fati i keq të mos sundojë,
  Që të zhvillohen qindra breza!
  
  Po, Çernobogu është një nxitje për njerëzit,
  Që të mos ketë dembelizëm, stanjacion...
  Kështu që ju ta copëtoni fashistin në kova,
  Ecni nëpër Orklin në formacion miqësor!
  
  Pra, mos u humbni nëse është e vështirë,
  Nëse Atdheut i ndodhin telashe...
  Rod do ta bëjë atë bukur dhe lehtë,
  Vetëm për t'i bërë njerëzit të lëvizin!
  
  Dhe Chernobog është vetëm vëllai juaj më i madh,
  Edhe pse është i rreptë , ai ju do pafund...
  Do të arrini rezultatin më të madh
  Kur do t'i shërbeni Elfit përgjithmonë!
  Fëmijët skllevër duartrokitën nga këto fjalë, duke përplasur duart.
  Pas së cilës, Baba Yaga lëpiu buzët dhe pyeti:
  -Tani e kupton?
  Elizabeta ngriti supet dhe u përgjigj:
  - Po, është e pamundur të kuptosh!
  Princi i ri tundi me kokë dhe tha:
  - Tani, më lër të të puth këmbën!
  Vajza bionde qeshi dhe këndoi:
  Dhe unë i dua djemtë
  Unë do t'i vras me këmbë të zbathur!
  Nëse është e nevojshme, do të të godas fort,
  Dikush e kaloi kufirin!
  Pas kësaj, biondja hoqi këpucën. Këmba e saj e hijshme ishte e ekspozuar dhe gishtat e saj harmonikë dhe të gdhendur dukeshin.
  Dhe kukuku i ri mori dhe e puthi Elizabetën, fillimisht në këmbë, pastaj në thembër rozë, dhe tha:
  - Rroftë bukuria femërore!
  Baba Yaga vuri në dukje me një vështrim të thartë:
  - Po, është qesharake. Por a nuk dëshiron ta marrësh si gruan tënde, Princ?
  Dolgorukov u përgjigj me dëshirë:
  - Unë vetëm mund të ëndërroj për këtë! A jeni dakord?
  Elizabeta qeshi dhe cicëroj:
  - Cila është gjendja juaj?
  Princi Elf buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Dhe ju jeni një grua biznesi. E shoh praktike.
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Është shumë herët që të flasësh për këtë. Në këtë botë, të dy do të keni një mision të madh dhe interesant. Pra, shkoni për atë!
  Dragoi femër dhe foshnja e dragoit fluturuan në qiell. Fëmijët e tjerë punonin dhe u nxitën përsëri nga mbikëqyrësit e orkëve. Dukej se asgjë në botë nuk kishte ndryshuar.
  Elizabeta pa që edhe princi i ri dha komandën. Vajzat luftëtare nga familja e kukudhëve u rreshtuan. Dhe këmbët e tyre të zhveshura, të nxira dhe të hijshme dridheshin.
  Vajza bjonde u mërzit dhe tha me një psherëtimë:
  Gjithçka do të kalojë, edhe trishtimi edhe gëzimi,
  Gjithçka do të kalojë, kështu funksionon bota...
  Gjithçka do të kalojë, ju vetëm duhet të besoni,
  Ajo dashuri nuk kalon, jo!
  Dhe pastaj vajzat kukudhët u kthyen. Dhe pastaj princi dhe princesha u larguan me galop. Vetëm thundrat e argjendta shkëlqenin. Dhe vajza ishte shumë e bukur, por ajo dallohej nga veshët e saj, të cilët ishin shumë të këndshëm dhe të lezetshëm.
  Baba Yaga vuri në dukje:
  - Unë thjesht do të haja një dhëndër të tillë!
  Dhrahmi pohoi me kokë:
  - Princi është i mirë dhe vërtet shumë i pasur. Por atij nuk i pëlqeu që ju të interesonit kryesisht jo për veten e tij, por për paratë e tij!
  Elizabeta vuri në dukje me një vështrim të trishtuar:
  - Nuk mund të ndërtosh lumturi pa para! Në të njëjtën mënyrë, megjithëse shpirtërorja është parësore, nuk vlen asgjë pa materialin.
  Kontesha e nimfës pohoi me kokë:
  - Edhe pse trupi pa shpirt nuk është trup, sa i dobët është shpirti pa trup!
  Baba Yaga vuri në dukje:
  - Po, një fat i vështirë, por interesant e pret këtë vajzë.
  Elizabeta këndoi me tërbim:
  Por nuk duhet të mbytesh nga fati,
  Dhe do të ketë rrugëdalje në luftë!
  . KAPITULLI Nr. 2.
  Vajza u zgjua nga gjumi. Dhe menjëherë ndjeva gurë të ftohtë në shpinë. Dhe kur ajo hapi sytë, përreth ishte muzgu i birucës. Elizabeta u tund dhe ndjeu një jakë çeliku në qafë, e cila po e shtrëngonte. Kishte edhe pranga në duart dhe këmbët e zbathura të vajzës. Në vend të rrobave, ajo tani kishte veshur një mantel me vija me një numër në gjoks. Dhe pranë tij me zinxhirë ishte një vajzë tjetër. Dhe ajo dukej tmerrësisht e njohur me frizurën e saj shtatëngjyrëshe, këmbëzbathur.
  Po, kjo është Dhrahmi, vetëm pa amuletë dhe bizhuteri, me një fustan burgu të shkurtër me vija, dhe gjithashtu me një numër të qëndisur në gjoks. Dhe qafa, këmbët dhe krahët e saj janë të ngurtë. Pa gurë të çmuar, këmbët e saj të zbathura duken fëmijërore dhe të pambrojtura.
  Elizabeth fishkëlliu:
  - Uau! - kërciti zinxhirët vajza bjonde.
  Dhrahmi, përveç frizurës shtatëngjyrëshe, duket si një adoleshente shumë e bukur. Me këtë fustan me vija, ajo është si një heroinë japoneze anime Ajo duket e pafajshme dhe e hutuar.
  Vajza bjonde guxoi:
  - Përshëndetje! Ndoshta mund të takohemi?
  Nimfa e shikoi, por me sa duket nuk e njohu dhe cicëroi në një gjuhë që idiotit i dukej rusisht:
  - Përshëndetje! A je njeri?
  Elizabeth tundi me kokë:
  - Po, unë jam njeri. Dhe ju, me sa duket, jeni një nimfë?
  Dhrahmi konfirmoi:
  - Po, unë jam konteshë! Dhe ç'farë?
  Vajza bjonde vuri në dukje:
  - Mos u mërzit. Ndoshta e dini se kush na rrëmbeu dhe pse?
  Vajza nimfa u përgjigj me një psherëtimë:
  "Ne jemi rrëmbyer nga shërbëtorët e perëndeshës së keqe Kali. Nëse jeni të interesuar për këtë.
  Elizabeta u drodh dhe vuri në dukje:
  - E ke fjalën për perëndeshën e së keqes Kali? Nga hinduizmi?
  Dhrahmia u përgjigj:
  - Jo! Ky nuk është vërtet hinduizëm. Ky është realiteti i universit tonë. Dhe ju, me sa duket, jeni një person fisnik, pasi jeni vendosur në një qeli me një dysheme të mbuluar me një metal të veçantë që neutralizon çdo magji.
  Vajza bjonde ngriti supet dhe u përgjigj:
  - Siç duket, tha Djalli i mishëruar në trup, ndoshta stërgjyshja juaj mbretëresha do të habitej shumë të shihte stërmbesën e saj në Moskë!
  Vajza nimfa qeshi dhe u përgjigj:
  - Po, ndodh që je ulur në birucë, por edhe në këtë rast ka edhe gëzim, në veçanti, një shok qelie interesante!
  Elizabeta fërkoi këmbën e saj të zbathur dhe tha:
  - Nuk duket të jetë ftohtë, por këmbët e mia kanë filluar të ftohen.
  Dhrahmi pohoi me kokë me një buzëqeshje:
  - Me sa duket nuk e keni zakon të ecni zbathur. Dhe kjo flet ose për një origjinë fisnike, ose për klimën jo shumë të butë të botës suaj!
  Vajza bjonde u përgjigj me një psherëtimë:
  - Po, klima nuk na pëlqen. Për më tepër, kohët e fundit nuk ka pasur një dimër normal - llucë dhe borë. Madje është e neveritshme!
  Vajza nimfë e kapi insektin që kruhej me gishtat e zhveshur të këmbës së saj të hijshme e të vogël dhe e hodhi me aq shkathtësi sa rrëzoi një mizë që donte të ulej në faqen e Elizabetës.
  Vajza bjonde bërtiti e habitur:
  - Uau! Sa zgjuarsi e ke bere.
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Përvojë e madhe, praktikë dhe magji! Sa e bukur mund të jesh?
  Elizabeta u përgjigj me një psherëtimë:
  - Fatkeqësisht, nuk mund ta bëj. Më saktësisht, nuk jam përpjekur të kap insekte me këmbët e mia.
  Vajza nimfa qeshi dhe u përgjigj:
  Nëse vuani për një kohë të gjatë, diçka do të funksionojë,
  Ti vajzë do ta kalosh provimin, më beso, me një A,
  Dhe nëse nuk funksionon, provoni përsëri!
  Vajza bjonde pyeti me druajtje:
  -A keni provuar të prisni zinxhirët?
  Dhrahmi u përgjigj me një psherëtimë të thellë:
  - Sigurisht, u përpoqa, por ata janë të ngarkuar me magji të veçantë. Megjithëse kam fuqi hyjnore brenda meje, nuk mund të digjem përmes metalit, ta shkrij dhe ta copëtoj!
  Elizabeta mori zinxhirin në duar dhe u përpoq të fërkonte njërën hallkë me tjetrën. Ajo lexoi në një libër rreth kapjes se vajzat kështu i hiqnin qafe prangat. Vërtetë, u desh mjaft kohë. Dhe ka gjithashtu një mënyrë për të sharrë përmes një lidhjeje çeliku me flokë.
  Vajza nimfa buzëqeshi:
  - Me shkathtësi - çelik kundër çelikut!
  Vajza bionde qeshi dhe u përgjigj:
  -Durim dhe pak mundim!
  Dhe vajza e mori dhe e provoi me flokët e saj. Por kjo e fundit dukej, ndoshta, edhe qesharake. Vajza e nimfës kishte erë shumë të këndshme. Sikur të mos ishte një trup njeriu, por një shtrat i tërë lulesh luksoze dhe harlisur.
  Eliza Veta filloi sërish të fërkojë lidhjen me lidhjen. Këtë nisi ta bënte edhe partneri i saj, por jo me duar, por duke përdorur gishtat e saj. Dhe ishte edhe e bukur edhe tërheqëse. Në përgjithësi, Drachma ishte një vajzë shumë e bukur, dhe disi e veçantë, jo krejt njerëzore, por në të njëjtën kohë e këndshme dhe tërheqëse.
  Elizabeth vuri re se ajo me të vërtetë donte të fliste ndërsa ishte në paraburgim:
  - Mund të ketë pak magji në botën tonë, por teknologjia është shumë e zhvilluar. Madje ka edhe raketa me ngarkesa termonukleare dhe njëra prej tyre është e aftë të kthejë një qytet të madh dhe me popullsi të dendur në një krater të thellë radioaktiv.
  Dhrahmi rrudhi vetullat e zeza dhe pyeti:
  - A doni të na trembni?
  Vajza bionde tundi kokën negativisht:
  - Jo! Unë jam duke folur vetëm për botën time. Ne kemi planetin Tokë, dhe ka më shumë se dyqind vende në të.
  Vajza nimfa qeshi dhe tha:
  - Më shumë se dyqind vende në një planet? Çfarë jeni ju, të egër? Si mund të jetë kjo, në dukje nga një racë normale njerëzore!
  Elizabeta ngriti supet dhe filloi të fërkohej më fuqishëm, duke vënë në dukje:
  - Unë nuk e njoh veten. Por njerëzit me të vërtetë sillen si të egër. Luftërat, mosmarrëveshjet fetare, sulmet terroriste dhe sëmundjet, dhe shumë më tepër - nuk ka parajsë në Tokë!
  Dhrahmi u përgjigj me një psherëtimë, duke tundur kokën shtatëngjyrëshe:
  - Ku është parajsa? Në botën tonë ishte akoma pak a shumë derisa demonët e perëndeshës së së keqes Kali pushtuan. Pas së cilës, gjithçka u bë shumë më e frikshme se më parë!
  Vajza bjonde vuri në dukje:
  - Dhe ne kemi mjaft probleme në Tokë edhe pa Kali. Dukej se shkenca po zhvillohej dhe njerëzit po bëheshin gjithnjë e më inteligjentë. Kjo do të thotë se luftërat, konfliktet dhe luftimet do të bëhen një gjë e së kaluarës. Por jo, disi bëhet edhe më keq. Dhe me zhvillimin e shkencës nuk ka më pak fanatikë fetarë. "Elizabeta shkeli këmbën e saj të hijshme dhe të zhveshur, duke bërë që zinxhiri të tingëllonte dhe vazhdoi. - Kjo është arsyeja pse njerëzit bëhen budallenj dhe përdorin pistoleta, thika, nyje bronzi, madje edhe koka bërthamore për shkak të gjërave të vogla!
  Vajza nimfë tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Po, e di! Unë kam jetuar në botë për më shumë se një shekull dhe kam parë shumë. Në të vërtetë, përparimi dhe shkenca nuk shkojnë gjithmonë paralelisht me moralin dhe humanizmin. Dhe zhvillimi i shkencës nuk është një ilaç, ashtu si magjia. Ka magjistarë dhe magjistarë shumë të avancuar, por ata janë aq të këqij sa thjesht mahnitesh. Po burrat e ditur ? Mes tyre ka shumë të çmendur, për të cilët spitali mendor qan!
  Elizabeta , duke vazhduar të fërkojë një hallkë të zinxhirit me një tjetër në mënyrë që të gëzojë veten, vuri në dukje:
  - Por ka edhe aspekte pozitive. Për shembull, ka telefona inteligjentë, laptopë dhe lojëra kompjuterike që e bëjnë shpirtin më argëtues. Epo, jo vetëm shpirti, por edhe trupi.
  Vajza nimfa pyeti me kureshtje dhe gjithashtu duke fërkuar një hallkë të zinxhirit me një tjetër:
  - Çfarë janë telefonat inteligjentë dhe laptopët?
  Vajza bionde hezitoi dhe nuk u përgjigj menjëherë:
  - Epo, shihni, këto janë pajisje përmes të cilave mund të transmetoni informacion në distancë dhe të shfaqni lloje të ndryshme fotografish dhe imazhesh në lëvizje.
  Dhrahmi buzëqeshi:
  - A janë këto një lloj artefakte magjike?
  Elizabeth konfirmoi:
  - Po, diçka e tillë! Por ato nuk përmbajnë magji, por mikroqarqe dhe arritje të ndryshme të shkencës njerëzore.
  Vajza nimfë tundi kokën dhe i bëri syrin me vetëdije:
  - Po, kam dëgjuar se ka botë ku në vend të magjisë ka teknologji të lartë. Por kjo nuk është plotësisht praktike.
  Vajza bjonde ngriti supet dhe u përgjigj:
  - Si mund ta them! Ne mund të marrim informacione nëpërmjet internetit, të shikojmë filma dhe të bëjmë shumë më tepër. Këtu ka vetëm një ton mundësish.
  Dhrahmi ishte gati të thoshte diçka tjetër kur u dëgjua një zhurmë. Dhe vajzat ndaluan së sharruar zinxhirët dhe u ulën.
  Dyert e blinduara u hapën. Një djalë u shfaq i veshur vetëm me mbathje të zeza dhe me një numër mbi to. Ai dukej rreth trembëdhjetë vjeç, i hollë, por i kulluar dhe i nxirë. Duke goditur këmbët zbathur, ai vendosi një enë me ujë, bukë dhe një tas me qull përpara të burgosurve femra.
  Elizabeta e pyeti:
  - Kush je ti?
  Djali u përgjigj shkurt:
  - Unë jam skllav!
  Dhe me taka të zhveshura, djali skllav u largua. Vajza bjonde vuri në dukje:
  - Dhe ka skllavëri këtu?
  Dhrahmi tundi kokën me shtatë ngjyra:
  - Po, fatkeqësisht ka. Çfarë , ju nuk e keni atë?
  Elizabeta u përgjigj me besim:
  - Zyrtarisht jo! Skllavëria është e ndaluar pothuajse në të gjitha vendet e botës. Por, sigurisht që ekziston nëntokë edhe në vendin tonë.
  Vajza nimfë tha me besim:
  - Dhe këtu është legalizuar. Si, në të vërtetë, tortura. Dhe mund t'ju duhet ta përjetoni vetë.
  Vajza bjonde u drodh. Duke imagjinuar se ajo po tërhiqej lakuriq në raft dhe dy xhelatët shtatlartë po e rrihnin me të gjitha forcat me tela me gjemba e të nxehtë. Trupat e xhelatëve janë të zhveshur deri në bel dhe shkëlqejnë nga djersa, barku i tyre reliev është i veshur me pllaka dhe lëkunden si valë deti.
  Dhe Elizabeta lëpiu buzët.
  Dhrahmi pyeti me një buzëqeshje:
  - Duket se po mendon për djemtë? E shoh si u ndezën sytë me epsh!
  Biondja u turpërua dhe u skuq. Ajo në fakt ndihej pak e turpëruar për fantazitë e saj erotike. Sidomos të natyrës sadomazokiste .
  Dhe ajo u përgjigj me guxim:
  Dhe unë i dua djemtë
  Unë do t'i bashkoj ato ...
  Përgjatë linjës për në pijetore,
  Unë do t'ju sjell me vete!
  Pas kësaj, vajzat heshtën. Fërkuan zinxhirët dhe u dëgjua një tingull i qetë dhe monoton.
  Elizabeta, për të shpërqendruar veten, filloi të mendojë për diçka interesante.
  Për shembull, çfarë do të kishte ndodhur nëse Aleksandri i Tretë nuk do të kishte pësuar gjatë përplasjes së trenit mbretëror në hekurudhën afër Kharkovit. Një monark i fortë dhe autoritar vazhdon mbretërimin e tij. Natyrisht, Rusia cariste vazhdon zgjerimin e saj. Në këtë rast, në Kinë. Dhe ishte nën Perandorin Aleksandër që filloi ndërtimi i Hekurudhës së Lindjes së Largët me plane si për Vladivostok ashtu edhe për Port Arthur. Në fillim ishte, si nën Nikolla II, vetëm më mirë, sepse, nga frika e Carit të frikshëm Aleksandër, ata vodhën më pak.
  Po lufta me Japoninë? Aleksandri i Tretë vendosi pse të shmangte luftën? Popullsia e Rusisë cariste u rrit me shpejtësi. Vdekshmëria u ul, duke përfshirë edhe fëmijët, u futën vaksinat, u prodhuan gjithnjë e më shumë antibiotikë dhe më pak njerëz vdiqën nga ftohja dhe lindshmëria mbeti shumë e lartë. Dhe Rusia cariste kërcënohej me mbipopullim. Pra , pse të vjen keq për burrat? Femrat ende po lindin ! Dhe Aleksandri donte gjithashtu lavdi ushtarake. Pseudonimi paqebërës nuk mjafton. Të bëhesh Aleksandri i Madh është me të vërtetë ajo që dëshiron vërtet monarku. Në kohën kur filloi lufta me Japoninë, Aleksandri i Tretë ishte tashmë pothuajse pesëdhjetë e nëntë vjeç dhe, natyrisht, në pleqëri ai donte të tregonte bëmat e tij ushtarake dhe të kënaqte ambiciet e tij të konsiderueshme.
  Me pak fjalë, cari nuk bëri lëshime ndaj Japonisë. Dhe lufta filloi. Jo si me Nikollën II .
  Skuadrilja e Paqësorit komandohej nga Admirali Makarov dhe flota ruse ishte në gatishmëri. Dhe skuadron e Balltikut u ndërtua më herët, dhe Port Arthur ishte më i fortifikuar, dhe disa qytete të tjera gjithashtu. Dhe tashmë në ditët e para japonezët filluan të pësonin humbje të mëdha.
  Elizabeth dhe Drachma, një vajzë luftëtare dhe një vajzë nimfë, u gjendën në kryqëzorin Varyag, kundër të cilit kishte katërmbëdhjetë anije japoneze: gjashtë kryqëzues dhe tetë anije luftarake. Por kryqëzori Varyag hyri me besim në betejë.
  Dhe i gjithë ekipi i tij përbëhet nga vajza, të komanduara nga Elizabeth dhe Drachma.
  Këtu vajzat vrapojnë përgjatë kuvertës, dhe thembra e tyre e zhveshur po shkëlqejnë, thembra e tyre rozë, e rrumbullakët dhe e zhveshur shkëlqejnë. Dhe luftëtarët vendosin me nxitim armë gjashtë inç. Dhe ata mbështesin këmbët e tyre të zhveshura dhe muskulare kundër armaturës së anijes. Ata hapin zjarr. Dhe në të njëjtën kohë, Varyag manovron në mënyrë që predhat japoneze të fluturojnë përpara.
  Është e mrekullueshme kur ekuipazhi përbëhet vetëm nga vajza. Për më tepër, ata janë të gjithë në formë dhe muskuloz. Muskujt janë shumë të spikatur dhe e vetmja gjë që vesh është bikini. Dhe këto janë brekë të holla dhe shirita të ngushtë pëlhure në gjoks. Por muskujt e vajzave janë krejtësisht të dukshëm, duke përfshirë barkun e tyre, si ato të një çokollate.
  Vajzat këtu janë shumë të bukura - thjesht super. Dhe ata ende qeshin dhe tregojnë dhëmbët e tyre të mëdhenj, si ato të ujkut.
  Dhrahmi, kjo konteshë-nimfë, klikoi gishtat e saj të zhveshur dhe një shkop magjik u shfaq në dorën e saj. Vajza magjistare e tundi dhe dërgoi një pulsar energjie magjike drejt kryqëzorit të madh të skuadronit japonez. Dhe me të vërtetë, isha plotësisht i kënaqur. Anija e Tokës së Diellit në rritje u hodh lart dhe filloi të ndahej në copa. Dhe metali u kthye në një krem të ëmbël dhe u përhap në sipërfaqen e detit.
  Elizabeth i shkeli syrin partnerit të saj dhe cicëroj, duke klikuar këmbët e saj të zhveshura dhe të hijshme dhe duke lëshuar një pulsar me forcë vdekjeprurëse:
  - Unë jam gruaja më e fortë! Dhe japonezët nuk do të jenë të dobët.
  Dhe shkatërruesi vuajti nga pulsari i saj. Edhe ana e saj ishte djegur. Dhe ai piu një sasi të mjaftueshme uji. Dhe u përkul dhe filloi të fundosej.
  Vajzat, duke u kërcyer dhe duke tundur këmbët e tyre të zhveshura, muskulare, të forta, gjëmuan:
  Lavdi! Lavdi Rusisë!
  Bukuroshet nxitojnë përpara!
  Ndarjet e grave në bikini -
  Përshëndetje popullit rus!
  Dhe takat e zhveshura të vajzave goditën kuvertën e blinduar. Dhe kjo duket shumë erotike dhe tërheqëse.
  Epo, ekuipazhi në Varyag përbëhet vetëm nga përfaqësues të seksit të drejtë - ëndrra e çdo burri.
  Dhe Dhrahmi përsëri mori dhe tundi shkopin e saj magjik. Në këmbët e saj të zhveshura e të hijshme, ose më mirë në gishtërinjtë e saj, shkëlqenin unaza të çmuara me gurët më të shndritshëm. Dhe dukej jashtëzakonisht e lezetshme .
  Dhe në të njëjtën kohë, pulsarët e zjarrit fluturuan nga shkopi magjik dhe unazat në këmbët e zbathura të vajzës. Ata u rritën në madhësi gjatë fluturimit. Dhe ata u kthyen në disa ëmbëlsira të majme me krem, trëndafila, flutura dhe dekorime të tjera. Dhe kështu ata e morën atë dhe u përplasën me një kryqëzor dhe shkatërrues japonez. Ata i sulmuan me forcë.
  Dhe të dy anijet u lyen me ëmbëlsirë dhe aromatike, të zhytura në biskota dhe krem. Pas së cilës, ata filluan të fundosen, dhe forca të blinduara të tyre fjalë për fjalë u shpërnda, u gërryen dhe u tretën.
  Dhe kryqëzori, së bashku me shkatërruesin, u shkri dhe u shkri. Dhe marinarët japonezë u shndërruan në çokollata, ëmbëlsira dhe ëmbëlsira para syve tanë. Dhe dukej e mrekullueshme .
  Elizabeth vuri në dukje:
  - Kjo është magji e kuzhinës!
  Dhrahmi e korrigjuar:
  - Ëmbëlsira! Kishte detarë të këqij, dhe tani ka trajtime të shkëlqyera.
  Japonezët, me të vërtetë, duhej të përballeshin me luftëtarë të fortë dhe magjepsës.
  Dhe tani Elizabeth klikoi gishtat e zhveshur të këmbëve të saj të nxira dhe shumë joshëse. Dhe më pas nga thembra e saj e zhveshur dhe e rrumbullakët fluturoi një qumështor. Ishte i vogël në fillim, por u rrit gjatë fluturimit. Dhe tashmë është rritur si një aeroplan i vërtetë. Dhe si merr dhe përplas një kryqëzor. Dhe ai u kthye nga shtytja e fuqishme e një cheesecake gjigante të njomur me mjaltë dhe qumësht të kondensuar. Dhe para syve tanë filloi të shndërrohej në një tortë të madhe, të shijshme me krem. Dhe prej tij dilte një erë shumë e fortë dhe e pakëndshme.
  Dhe marinarët japonezë u shndërruan në rrush të thatë të mëdhenj, ose koka lulekuqe të bëra me krem, ose fuçi me çokollatë me pije alkoolike që spërkateshin brenda tyre. Dhe është thjesht e mrekullueshme.
  Elizabeth shkroi në Twitter:
  - Këto janë ëmbëlsira kaq të shijshme! Karikatura të vërteta !
  Kontesha-nimfa e drahmës tundi me kokë në shenjë miratimi:
  - Mëson shpejt.
  Pas kësaj, ajo futi gishtat e saj të zhveshur të këmbëve të saj të hijshme në gojë dhe fishkëlliu.
  U ngrit një valë shurupi dhe një gejzer me diçka të shijshme. Dhe kjo valë, si një cunami, përmbysi kryqëzorin japonez. Dhe në vend të saj u shfaq një tortë shumë e pasur në formën e një karavele mesjetare me vela krem. Dhe përsëri gjithçka është pikturuar aq shumë. Dhe çfarë lloj mbushjesh me çokollatë dhe ëmbëlsira të tjera ka?
  Dhe marinarët japonezë u bënë përsëri karamele, duke përfshirë edhe mish të pjekur në skarë. Dhe gjithashtu të mbuluara me kore çokollate dhe shumë gjithçka të pasur dhe të shijshme, plot jetë dhe aromë.
  Elizabeta kërciti. Dhe nga këmba e saj e gdhendur dhe vajzërore ajo lëshoi një rrjedhë të zjarrtë energjie të furishme. Dhe diçka e papërshkrueshme, shumë e trashë, ngjitëse filloi të nxitonte jashtë. Dhe disa shkatërrues japonezë ngrinë në reçelin e mjedrës dhe pelte me çokollatë. Pas së cilës, pikërisht para syve tanë, ata u bënë një tjetër kryevepër e ëmbëlsirave, dhe marinarët dhe marinarët u shndërruan në dekorime shumë gazmore dhe kremoze.
  Dhrahmi i shkeli syrin partnerit të saj:
  - Jo keq! Ne kemi përgatitur shumë gjëra të shijshme .
  Elizabeta qeshi dhe cicëroj:
  Ah, dietë, mos ha këtë apo atë,
  Dhe le të mos lodhen kurrë këmbët duke ecur ...
  Oh, dietë, do të çmendem me këtë,
  Cupcakes nuk ju bëjnë të trashë, dhe ju bëjnë të këndoni këngë!
  Vajza nimfë vuri në dukje:
  - Çfarë na mungon?
  Terminatorja bjonde mërmëriti:
  - Pikërisht, çfarë?
  Dhrahmi cicëronte:
  - Akullore! Ja çfarë tjetër ju nevojitet.
  Elizabeth bërtiti:
  - Të bësh diçka që është krejtësisht e gabuar
  Është më e ëmbël se edhe akullorja!
  Dhe të dy vajzat magjistare u mbajtën për dore. Pas kësaj, ata shtrinë këmbët e tyre të zhveshura, muskulare, të nxira, i kryqëzuan dhe me gishtat e tyre të zhveshur morën dhe lëshuan rrjedha hiperplazme magjike. Ai fluturoi dhe goditi anijet japoneze të mbijetuara si një valë. Një, dy, tre ... Dhe tani, në vend të enëve të samurait, u shfaqën gota me të gjitha llojet e akulloreve me mbushje të mrekullueshme dhe të ëmbla. Dhe marinarët japonezë u shndërruan në luleshtrydhe, qershi, feta banane dhe mango. Dhe katërmbëdhjetë anijet e tokës së diellit që po lind u bënë lloj-lloj gjërash shumë të shijshme dhe të shijshme.
  Dhe kishte akullore, kek me xhenxhefil, ëmbëlsira, ëmbëlsira, karamele, çokollata, ëmbëlsira me djathë dhe ëmbëlsira. Kaq shumë gjëra të shijshme.
  Elizabeta e shikoi këtë pasuri dhe vuri në dukje:
  - Po çfarë, duhet të zhduket e gjithë kjo?
  Dhrahmi pohoi me kokë:
  - Sigurisht që jo!
  Vajza bionde pyeti me habi:
  - Kush ka nevojë për këtë në det?
  Kontesha e Nimfës sugjeroi:
  - Le ta zhvendosim dhe t'ua japim fëmijëve.
  Elizabeta qeshi dhe këndoi:
  Të gjithë njerëzit në planetin e madh,
  Duhet të jemi gjithmonë miq...
  Fëmijët duhet të qeshin gjithmonë
  Dhe jetoni në një botë paqësore ...
  Fëmijët duhet të qeshin
  Fëmijët duhet të qeshin
  Fëmijët duhet të qeshin
  Dhe jetoni në një botë paqësore!
  Drachma tundi kokën e saj ngjyrë ylberi në shenjë dakordësie:
  - Po, fëmijët duhet të qeshin dhe të jetojnë në një botë paqësore! Tani do ta çojmë përpara dhe do t'u bëjmë një dhuratë të rinjve!
  Vajza bjonde rrotulloi sytë dhe pyeti me mosbesim:
  - A mundemi? Ka kaq shumë këtu, si mund të mbledhësh kaq shumë ëmbëlsira të shijshme dhe një pasuri të tillë ëmbëlsirash?
  Kontesha e Nimfës u përgjigj:
  - Ne mund ta bëjmë këtë, pa asnjë dyshim. Unë jam i sigurt për këtë. Ndërkohë, ne duhet të këndojmë diçka për të rimbushur energjinë tonë.
  Elena pohoi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Të këndoj? Epo, është kënaqësia jonë!
  Dhe të dyja vajzat e morën dhe kënduan me entuziazëm dhe energji:
  Flokët e tu janë të bardhë si bora,
  Lëkurë saten e artë!
  Pasioni im digjet pa kufi,
  Aroma rinore nuk është shuar fare!
  
  Vajza ime, je e bukur,
  Zbathur në rërë!
  Ju dhe unë jemi shumë të lumtur
  Unë nuk mund të jetoj pa ty!
  
  Dhe si përgjigje bukuroshja do të më thotë:
  Djalë, ti je një dhëndër i denjë!
  Më beso, edhe mua më pëlqen shumë,
  Fryma e dashurisë nuk është zbehur!
  
  Por jeta është një gjë e pabesë,
  Paraja sundon botën, më besoni!
  Dhe mamon është i trashë , kjo është gjëja kryesore,
  Njeriu është një kafshë për njeriun!
  
  I thashë si përgjigje, pa i fshehur sytë;
  E di që varfëria është shoqëruesi ynë i keq!
  Ne jemi me ty zbathur ,
  Si një histori e James Smith!
  
  Por dashuria nuk njeh kufij
  Nuk ka asnjë pengesë apo kufi në të!
  Siç na urdhëroi Zoti i Shenjtë,
  Dhe ikona të fytyrave të dritës së bekuar!
  
  Pra, le të martohemi,
  Fëmijët do të rriten në lumturi!
  Dhe atëherë jeta jonë do të kthehet,
  Në rrugën më të gjerë në botë!
  
  Shërbëtorja u ftoh menjëherë,
  Në sytë e mi u shfaq akulli!
  Pasioni fisnik është qetësuar,
  Dhe në tiparet e tij ka hidhërim!
  
  Jo, unë nuk do të mbetem një endacak
  Dhe unë do të fitoj, ju e dini, një pallat!
  Dhe për ty, djalë i uritur,
  Vetëm me një lopë të dobët një kurorë!
  
  Epo, unë u grinda me të dashurin tim,
  Mendova, futu në një lak nga pikëllimi!
  Ju duhet të humbni kaq shumë ndërgjegje
  Nëse të kap llumi , do të të vras!
  
  Por për fat shpërtheu lufta,
  Bëhuni vullnetar për në front menjëherë!
  Edhe pse rruga është e shpuar me hala,
  Fillova të shkruaj numrin e mannamave!
  
  Pra, kjo është një betejë, një betejë,
  Dreqin ne jemi në betejë dhe të dashuruar!
  Dhe lufta po i vjen fundi,
  Zerot në llogari po zgjerohen!
  
  Por më pas ndodhi një tragjedi,
  Një predhë e humbur, e keqe fluturoi pranë!
  Nuk e desha këtë, më besoni,
  Por domino ra me radhë!
  
  Këtu shpirti im noton në qiell,
  Vasha qëndron në varr!
  Dhe sytë e kristaltë po qajnë,
  Ajo shikon poshtë, duke vuajtur!
  
  -Më në fund e kuptova, budalla
  E keqja e njerëzve rritet me para!
  Jeta primitive është e lirë,
  Epo, tani mbretëron frika!
  
  Nuk ka falje për mua në parajsë,
  Në humnerën e botës, po shkoj në manastir!
  Këndoni këngë çdo ditë,
  Ati Jezus është udhërrëfyesi im!
  
  Kështu që e mora dhe hoqa këpucët,
  Duke ecur zbathur nëpër reshjet e dëborës!
  Dhe duke përlëvduar Krishtin në rrënim,
  Këndon me zë të lartë këngë për Zotin!
  Vajzat e kënduan me shumë entuziazëm. Duket se edhe në botën magjike, ata e njohin dhe e njohin Jezu Krishtin si Zot, Zot dhe Shpëtimtar.
  Kjo është me të vërtetë shumë e lezetshme dhe e lezetshme.
  Pas kësaj, me sa duket bukuroshet u ngarkuan mjaftueshëm me energji. Një shkop magjik u shfaq gjithashtu në dorën e djathtë të Elizabeth. Dhe të dyja vajzat magjistare morën dhe kryqëzuan shkopinjtë e tyre magjik dhe këmbët e tyre të zhveshura, të dalta me unaza në gishtat e tyre. Dhe ata bërtitën:
  - Abra , Mop, Kadabra !
  Dhe ata, së bashku me një sasi të panumërt ushqimesh, u kapën nga një shakullimë. Dhe para se vajzat të kishin kohë për të ardhur në vete, ata u gjendën në një vend të veçantë. Rreth e rrotull kishte shkëmbinj të ulët. Dhe turma të panumërta fëmijësh punonin për ta.
  Kishte dy djem dhe vajza nga shtatë deri në katërmbëdhjetë vjeç. Ata punonin gjysmë të zhveshur dhe zbathur. Ata grisnin gurë, vendosnin gurë të grimcuar në barela, ngarkonin karroca, punonin me lopata dhe leva. Fëmijët ishin gjysmë të zhveshur, këmbët e tyre të zbathura ishin rrëzuar, të gërvishtur, të gjithë të mbuluar me gërvishtje dhe mavijosje.
  Trupat e fëmijëve janë të hollë, por të ashpër. Ata shkëlqejnë nga djersa, të pluhurosura, të rraskapitura.
  Disa djem i kanë kokat e rruara tullac dhe u janë djegur markat në shpatulla. Kjo do të thotë se ata u përpoqën të arratiseshin. Dhe zinxhirët gjithashtu varen në krahët dhe këmbët e tyre, duke rritur mundimin.
  Dhe disa vajza gjithashtu kanë zinxhirë dhe gjithashtu marka. E vërtetë, të paktën ata nuk i presin flokët tullac.
  Dhe përreth ka mbikëqyrës me kamxhik, dhe këta nuk janë njerëz. Trupat e tyre me të vërtetë duket se janë si ato të njerëzve, vetëm të trashë dhe masiv, por kokat e tyre janë si ato të derrave grabitqarë.
  Dhe i rrahën fëmijët me inat e furi të egër, sa u plas lëkura skllevërve dhe u rrjedh gjak.
  Elizabeth bërtiti:
  - Ata bastardë ! Ne duhet të çlirojmë djemtë dhe vajzat!
  Drachma tundi kokën fuqishëm:
  - Jam dakord me këtë ! Por ne kemi nevojë për ndihmë!
  Luftëtarja bjonde e pyeti me habi:
  - Çfarë ndihme tjetër?
  Kontesha e nimfës u përgjigj:
  - Ndihmë morale dhe magjike.
  Vajza klikoi gishtat e saj të zhveshur dhe u rrit në madhësi, sikur dikush të kishte zmadhuar një kornizë filmi. Pas kësaj, ajo bërtiti me një zë të zhurmshëm:
  - Të dashur skllevër fëmijë! Nëse doni të bëheni të lirë, atëherë këndoni! Dhe këndoni për Perëndinë, Zotin dhe Shpëtimtarin Jezu Krisht.
  Elizabeth konfirmoi, duke klikuar gjithashtu gishtat e saj të zhveshur:
  - Këngë dhe zëra të mrekullueshëm, rruga drejt shpëtimit!
  Skllevërit fëmijë, duke mos i kushtuar vëmendje kërcitjes së kamxhikëve dhe britmave kërcënuese të derrave humanoidë të mbikëqyrësve, u ngritën dhe kënduan me zërat e tyre të qartë, si trilli i bilbilit:
  Ne jemi fëmijët e Atdheut tonë fatkeq,
  Prindërit mëkatuan dhe dënimi është mbi ne!
  Dhe kështu që Shëlbuesi i madh i shpëton të gjithë nga pikëllimet,
  Ne duhet t'i kthejmë zemrat tona te Zoti që tani!
  
   O i dashur Zot i Madh Jezus,
  Unë të dua, qofsh lavdëruar Shpëtimtar!
  Në shërbim të të Madhit, djali nuk është frikacak,
  Ne besojmë se tunduesi do të humbasë në Sheol !
  
  Kështu fëmijët shkuan në haxh,
  Rruga është e vështirë, por shpirti është sublim!
  Le të jetë Krishti Fituesi në ëndrrat tuaja,
  Dhe ai që krijon të keqen është i poshtëruar përgjithmonë!
  
  Ne agjërojmë dhe ecim gjatë,
  Dhe këmbët e mia të zbathura tashmë po më rrjedhin gjak!
  Por planeti ynë është shtëpia e të Plotfuqishmit,
  Dhe netët e zymta duken të ndritshme!
  
  Sigurisht, njeriu i pasur do të qeshë përsëri,
  Ai do të thotë: mbretëria e qiejve është një kimerë!
  Por kerubini dërgon përshëndetje,
  Dhe zotëria arrogante do të përfundojë në Gehena!
  
  Por ne i falim të gjithë në lutjen tonë,
  Çdo ikonë ka një emër të shenjtë!
  Lërini njerëzit të bëhen pak më të sjellshëm në zemër,
  Lërini zuzarët të bëhen të ndryshëm në shpirt!
  
  Pse shkojmë, duke vuajtur kaq shumë rrugës,
  Pse fëmijët e pafajshëm kanë nevojë për këtë?
  Ne duam të hyjmë në qytetin e Zotit, ku ai jetoi,
  Aty ku Krishti vrapoi nëpër qen bosh!
  
  Dhe më e rëndësishmja, duke parë se besimi është i fortë,
  I pabesi i guximshëm ra në gjunjë!
  Rruga drejt shpëtimit është e vështirë dhe e gjatë,
  Por nuk ka krim më kriminal se dembelizmi!
  
  I Shenjti Jezus, nuk deshi pikëllimin për ne,
  Mendimet e tij janë të ndritshme, plot paqe!
  Në fund të fundit, ai nuk është si perënditë e lashta,
  Moto, mos bëni idhull nga një person!
  
  Por si ka mundësi që bota jonë është mizore,
  Ai ferr sundon botën e krimit!
  Çfarë gëzimi, lumturi për vetëm një orë,
  Se Abeli vdiq, dhe Kaini i keq është në fron?!
  
  Zoti përgjigjet: është vullneti i popullit,
  Çfarë zgjedhjeje kanë ata për ta bërë fqinjin e tyre më keq!
  Se sundimtari kryesor, një horr mizor,
  Se idhulli kryesor është Juda pa parime!
  
  Por ju jeni fëmijë të jetës, me shpirt të pastër,
  Kemi ecur qindra kilometra mbi gurë dhe gjemba!
  Ju dëshironi të sundoni me Krishtin e madh,
  Që tunduesi të mos e çojë gjarpërin në moçal!
  
  Besoni se fuqia e Shpëtimtarit do të jetë mbi ju,
  Ai derdhi hirin, duke shëruar plagët e të vegjëlve!
  Le të mos shuhet vapa e pendimit në shpirt,
  Qofshin në familjen e Zotit Besnik të vendit!
  Pas kësaj, të dyja vajzat morën dhe kryqëzuan përsëri këmbët e tyre të zhveshura, muskulare dhe shkopinjtë magjik së bashku, dhe lëshuan një rrjedhë energjie dhe fjalësh magjike.
  Dhe të mirat filluan të binin nga lart. Dhe mbikëqyrës të shumtë nga mesi i derrave me dy këmbë filluan të shndërroheshin në ëmbëlsira, ose gota të arta me akullore. Dhe zinxhirët në duart dhe këmbët e skllevërve të rinj filluan të shpërndaheshin në drazhe shumëngjyrëshe dhe të shijshme. Dhe ishte shumë e bukur.
  Fëmijët skllevër u çliruan nga prangat e tyre dhe me gëzim i hodhën krahët dhe këmbët zbathur lart. Pas kësaj ata filluan të duartrokasin. Ata duartrokitën me shumë entuziazëm dhe energji.
  Dhe vetëm pas kësaj, ata morën dhe u hodhën mbi mrekullitë e shumta të ëmbëlsirave që zbritën mbi ta nga parajsa. Natyrisht, skllevërit fëmijë ishin të uritur, të rraskapitur, të rraskapitur nga puna e rëndë në gurore.
  Por në të njëjtën kohë ata tani po qeshnin dhe po tregonin dhëmbët. Dhe ata u argëtuan shumë. Dhe gëzimi i djemve që hoqën zinxhirët ishte në lulëzim...
  Ata ndoshta nuk kanë parë kurrë në jetën e tyre gjëra kaq të shijshme dhe në sasi të tilla.
  Të dy djemtë dhe vajzat u kapën për dore dhe u hodhën lart e poshtë. Dhe në gëzim ata kënduan me shumë ndjenjë dhe shprehje:
  Nuk ka perandori më të lartë se Elfia,
  Vend i shenjtë, vend i mrekullueshëm!
  Ne duam ta bëjmë botën një vend më të lumtur,
  Jeni të dhënë pafund nga Zoti!
  
  Mështeknat e tua janë si perlat që shkëlqejnë,
  Dhe ari i plepave të vjeshtës!
  Ne do të bëhemi më të pasur se të gjithë, besoni,
  Le të shohim rrugën e lavdishme të fëmijëve tanë!
  
  Do të vijë koha e gëzimit të madh,
  Kur do t'i ringjallë shkenca të vdekurit?
  Megjithatë, ne duhet të kapërcejmë shkëmbinjtë nënujorë,
  Në fund të fundit, egoizmi është një parazit mizor!
  
  Nuk ka unitet, njerëzit janë në mosmarrëveshje ,
  Lufta po vazhdon - ne nuk e dimë fundin!
   Djersa e përgjakshme mbulon qepallat,
  Kurorë me gjemba!
  
  I tillë është fati i atyre që jetojnë tani ,
  Vuani, qëlloni dhe vrisni të dashurit!
  Retë u ndezën ngjyrë të kuqe,
  Ushtria është dëbuar nga bota e krimit!
  
  Por çfarë është - është e pashmangshme,
  Ligji u zbulua nga Charles Darwin, i poshtër !
  Se të gjallët kanë vetëm një shpresë,
  Për të pasur sukses, mundojeni gjithçka dhe kapeni!
  
  Një buzëqeshje e tillë e egoizmit njerëzor,
  Jo shoqërisë, por vetëm për t'i shërbyer vetes!
  Nga kjo lindi kulti i Orkshizmit,
  Dhe tani nuk ka nder, nuk ka shpirt!
  
  Por Perëndia ynë i Shenjtë Jezus është kujdestari ynë,
  Ai tha se ju mund ta kapërceni mëkatin tuaj!
  Kështu, Zoti mësues urdhëroi,
  Lëreni vetëmohimin të jetë vajza juaj!
  
  Por mos harroni,
  Shërbeju kukudhëve, vëlla, me të gjitha forcat!
  Bijtë e atdheut nuk janë më lepur,
  Dhe sokoli nuk është një harabel i krimbur!
  
  Nën flamurin e Atdheut Ortodoks,
  Ne do të udhëheqim një regjiment ushtarësh në sulm!
  Suksesi le të jetë rrezatues, i lavdishëm,
  Le të thyejmë një varg këpurdhash të zhveshur!
  
  Epo, kur pluhuri i betejës ulet,
   Ne do të ringjallim Elfin tonë vendas nga rrënojat!
  Dhe kjo është dëshira e zemrave të ushtarëve,
  Le të krijojmë të gjithë së bashku një botë të lumtur!
  Kënga për fëmijë ishte plot entuziazëm dhe dashuri, dhe vrull dhe dëshirë për të luftuar, por edhe për të ndërtuar.
  Një vajzë e bukur u shfaq me një fustan, si të thurur nga yje, dhe ajo po vraponte mbi një njëbrirësh të bardhë borë. Dhe në duart e saj mbante një shkop magjik të mbuluar me kaçurrela. Dhe vajza cicëroi me zërin e saj të ëmbël:
  - Unë jam zana Malvina! Unë do të kujdesem për ju fëmijë, që të jeni të lumtur dhe askush të mos ju vërë zgjedhë në qafë!
  Dhrahmi i bëri me kokë Elizabetës:
  - Epo, është koha të shkojmë! Ne kemi përfunduar pjesën tonë të misionit këtu. Tani është koha për të përfunduar flotën e T.
  Biondja kundërshtoi:
  - Tani, pasi japonezët humbën njëzet shkatërrues në sulm dhe katërmbëdhjetë anije të tjera në betejën me ne, skuadrilja ruse tani është më e fortë. Pra, pse të mos lejoni Admiral Makarov të provojë veten? Në të njëjtën kohë, testoni predhat mrekullibërëse në betejë , me kapelet e tyre origjinale?
  Vajza nimfa buzëqeshi dhe tundi me kokë:
  - Po, Makarov nuk duhet të privohet nga fama dhe mundësia për të qëndruar në të njëjtin nivel me Ushakov dhe Nakhimov. Por kryqëzori ynë "Varyag" me një ekuipazh vajzash zbathur duhet gjithashtu të marrë pjesë në betejë.
  Elizabeta tundi me kokë për këtë:
  - Me kënaqësi të madhe!
  Dhe vajzat nxituan në të tyren për të luftuar shpejt flotën japoneze.
  Në të vërtetë, Admirali Makarov e udhëhoqi skuadriljen në det. Ai u emërua të komandonte paraprakisht Carin e fortë Aleksandri III. Dhe, sigurisht, një komandant detar i aftë i mësoi skuadriljes se si të manovronte. Dhe i vërtetë për veten e tij, ai nxitoi në betejë jo në anijen më të madhe, por më të shpejtë, kryqëzorin Comet.
  Dhe admirali i aftë Makarov supozoi se T. nuk do t'i shmangej betejës. Në të vërtetë, nderi i samurait kërkonte që ai të pranonte sfidën e rusëve. Dhe dilni për të takuar armikun.
  Të dy skuadriljet u afruan në formacion beteje. Dhe siç pritej, mes tyre do të kishte një duel artilerie. Togo po përgatitej për taktika lineare në stilin e Frederikut të Dytë. Por admirali Makarov veproi ndryshe.
  Ai sulmoi anijen e T -së me anijet e tij. Dhe menjëherë të shtatë luftanijet e skuadriljes përqendruan zjarrin e tyre vrasës në Mikasa .
  Në këtë moment, në betejë hyri edhe kryqëzori Varyag. Dhe përmban një ekip agresiv dhe të bukur vajzash zbathur në bikini. Dhe vrapojnë, zhurmojnë, zvarriten mjetet dhe shkëlqejnë, të zhveshura, të rrumbullakëta, me një kthesë të këndshme të këmbës, taka.
  Elizabeta dhe Dhrahma u japin komanda vajzave. Ata nuk janë aspak kundër përdorimit të fuqisë së tyre magjike kundër flotës japoneze, por nuk duhet të privojnë admiralin Makarov nga lavdia.
  Megjithatë, vajzat magjistare synojnë personalisht armën tetë inç dhe qëllojnë një predhë vdekjeprurëse. Ai fluturon përgjatë një trajektoreje të lakuar dhe godet kryqëzuesin samurai me saktësi të madhe. Depërton në armaturë dhe shpërthen, pikërisht në depon e municioneve. Ato shpërthejnë dhe ndodh një shpërthim. Po shkaktohet shkatërrim kolosal.
  Dhe kryqëzori i Tokës së Diellit në rritje u nda në gjysmë dhe filloi të fundosej.
  Mikaso gjithashtu mori dëme të rënda . Dhe anija më e madhe e flotës japoneze shpërtheu në flakë dhe filloi të fundosej. Dhe ishte një pamje vrasëse.
  Admirali Makarov madje këndoi me shaka:
  Dhe kështu ai piu ndërsa ishte në detyrë,
  Dhe ai goditi togerin ...
  Një cunami u rrokullis në ndjenjë,
  Dhe në këto ujëra u mbyt!
  Elizabeth dhe Drachma dërguan një predhë tjetër vrasëse dhe ajo goditi një kryqëzor tjetër, pak më të madh, të blinduar, i cili ishte pak më inferior ndaj një luftanijeje skuadriljeje. Dhe sërish u thye pala dhe përfundoi në magazinë ku ruhej shimoza. Dhe një shpërthim aq i fuqishëm sa që edhe një anije kaq e madhe ndahet. Dhe përsëri marinarët japonezë hidhen në ujë dhe mbyten. Dhe shumë janë tërhequr zvarrë nga vorbulla nga masa e madhe metalike që fundoset.
  Vajzat magjistare qëndrojnë me këmbët e tyre të zhveshura, shumë magjepsëse dhe drejtojnë përsëri armën. Dhe luftanija japoneze " Mikaso ", e përfshirë nga flakët, fundoset dhe zhytet në fund së bashku me admiralin e saj Togo . Nuk është në këtë histori që komandanti legjendar i marinës nuk do të bëhet i famshëm dhe i madh. Por ndoshta, pikërisht, Togo është admirali më i mirë në historinë e Japonisë. Gjatë Luftës së Dytë Botërore, Toka e Diellit në rritje nuk kishte më një komandant detar të këtij niveli.
  Dhe kjo, natyrisht, ndikoi në rrjedhën e armiqësive.
  Dhe vajzat fundosën një luftanije skuadriljeje me një të shtënë. Në atë kohë, ishte lloji më i madh i anijes në klasifikim. Luftanijet nuk janë shfaqur ende.
  Elena guxoi:
  - Kjo është me të vërtetë beteja që na duhet.
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Por edhe njerëzit vdesin.
  Terminatorja bionde e mori dhe këndoi:
  Njerëzit vdesin për metalin
  Për metal!
  Njerëzit vdesin për metalin
  Për metal!
  Satanai sundon koshin atje
  Është e gjitha bujë atje!
  Dhe shtatë luftanije ruse të skuadriljes përqendruan zjarrin në një anije tjetër japoneze. Pra, pati një rrahje totale. Dhe gjithçka veproi me energji të madhe nga predha fluturuese dhe armë vdekjeprurëse.
  Elizabeth dhe Drachma fundosën disa anije të tjera, pas së cilës, pasi humbën admiralin e tyre dhe pësuan humbje të konsiderueshme, japonezët vendosën që ishte më mirë për ta të shpëtonin.
  Pas kësaj, rezistenca e organizuar përfundoi. Dhe më pas gjithçka u kthye në ndjekje të armikut.
  Vajzat-detarë në kryqëzorin "Varyag" qëlluan, gjuajtën predha me forcë vdekjeprurëse dhe lëkura e tyre e zhveshur, ulliri, e lëmuar, e pastër dhe këmbët muskulare u ndezën. Dhe ishte një spektakël - thjesht i bukur.
  Elizabeth vuri në dukje:
  - Ne kemi një ekip joshës. Shkojmë përpara për të hipur.
  Dhrahmi konfirmoi me një buzëqeshje:
  - Po, edhe magjepsëse dhe, në të njëjtën kohë, luftarake !
  Vajzat, në fakt, me këmbët e zhveshura, të dalta, joshëse, gjoksin e lartë, belin e hollë dhe ijet luksoze janë shumë të mira. E në të njëjtën kohë ato mezi mbulohen nga bikini, shumë seksi dhe ekspresive. Dhe muskujt e tyre janë të një bukurie, harmonie dhe simetrie të tillë saqë fjalë për fjalë i magjepsin burrat.
  Dhe takat e tyre rozë dhe të zhveshura shkëlqejnë, dhe tabani është i lakuar me shumë hijeshi dhe duket magjepsës, dhe seksi më i fortë thjesht çmendet .
  Dhe çfarë erë të shijshme dhe të këndshme nuhasin vajzat. Ai është si ushqimi i perëndive, unik dhe çmendës, duke ndezur imagjinatën!
  Dhe kështu vajzat fundosin një tjetër luftanije skuadriljeje japoneze.
  Ai nuk mund të largohet nga Varyag.
  Elizabeta vuri në dukje, duke lëpirë buzët e saj:
  Anijet qëndrojnë të thyera
  Gjoks janë hapur...
  Smeraldët dhe rubinët rrjedhin si shi...
  Dhrahmi bëri jehonë me entuziazëm:
  Nëse dëshiron të jesh i pasur,
  Nëse doni të jeni të lumtur,
  Qëndro me ne, vajzë
  Ne po godasim fort japonezët!
  Ne e mundëm fort samurain!
  Dhe kështu. Në të vërtetë, të gjitha anijet e mëdha të skuadronit T janë fundosur tashmë. Dhe tani armikut nuk i ka mbetur asnjë shans. Dhe anijet e fundit humbasin gjatë ndjekjes.
  Dhe vajzat në Varyag u çmendën plotësisht. Me sa duket ata duan shumë burra. Ato janë gra me temperament. Dhe madje shumë agresive.
  Dhe në të njëjtën kohë, aq e bukur dhe tërheqëse.
  Dhe muskujt e tyre nën lëkurën e tyre të nxirë rrotullohen si topa merkuri.
  Si mund t'i rezistojnë japonezët njerëz të tillë ? Vajzat i shkelin dhe i shfarosin pa problem.
  Bëhet fjalë për vajza me të pasme shumë të mëdha dhe në formë elegante që mezi mbulohen nga brekë të holla. Përfaqësuesit e seksit më të fortë çmenden për këtë.
  Dhrahmi qeshi, e mori dhe lëshoi një pulsar nga shkopi i saj magjik.
  Kryqëzori i fundit japonez u shndërrua pothuajse menjëherë në një tortë të madhe, aromatike. Dhe detarë të shumtë në kuvertë kishin veshur dekorime ëmbëlsirash, madje shumë të ndezura dhe të lyera me krem, qumësht të kondensuar, mjaltë dhe shije të tjera .
  Elizabeth guxoi:
  - Super!
  Dhe duke klikuar brenda me gishtat e zhveshur të këmbëve të saj të hijshme, të nxira dhe shumë joshëse, ajo e ktheu shkatërruesin japonez në diçka shumë të shijshme, që të kujton një tortë të madhe, të mbushur me krem çokollatë dhe të mbushur me luleshtrydhe.
  Vajzat magjistare kënduan në kor:
  Pas tyre janë Gaskoni ,
  Do të festojmë suksesin...
  Japonia është një vend i mirë
  Por Elfia është më e mira!
  Dhe pas klikimit të njëkohshëm të gishtërinjve të këmbëve të zbathura dhe dridhjes së shkopinjve magjikë, anijet e fundit të flotës samurai u shndërruan në gota vere prej ari, platini dhe argjendi me një mal me akullore shumëngjyrësh. Dhe marinarët u bënë manaferra ekzotike, ose fruta të prera në feta!
  . KAPITULLI Nr. 3
  Një pjesë tjetër e ushqimit modest iu soll Elizabetës dhe Dhrahmës. Kësaj radhe, bukë, qull dhe qumësht ua dorëzoi një skllave e bukur. Ajo ishte pothuajse e zhveshur, brekë të holla dhe një fjongo në gjoksin e saj elastik, joshëse që mezi i mbulonte thithkat. Vajza kishte tre gërsheta, të tria me ngjyra të ndryshme, dhe në shpatullën e saj ishte djegur ngjitës në formën e një lule zambak uji. Këmbët e zbathura të skllaves së re ecnin në heshtje dhe ajo vetë nuk shqiptoi asnjë fjalë. Vetëm për të thënë lamtumirë, ajo papritur u gjunjëzua dhe puthi Elizabetën në shputën e zhveshur në fillim të këmbës së djathtë dhe më pas të majtë.
  Vajza bionde pyeti me habi:
  - Pse tjetër është kjo?
  Skllavja e re dhe e bukur nuk u përgjigj, dhe gjithashtu në heshtje, duke ndezur takat e saj rozë, të lara pastër, u largua.
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Me sa duket të marrin për një person fisnik. Madje filluan të na ushqejnë më mirë. Epo, ndoshta ka diçka argëtuese përpara.
  Qull, me të vërtetë, ishte me gjalpë, dhe përmbante mish të yndyrshëm, dhe qumështi ishte i ngrohtë dhe i freskët.
  Pasi hëngri dhe piu, Elizabeta u ndje e rëndë. Epo, kjo zakonisht ndodh pas ngrënies. Sytë e saj prej safiri u mbyllën dhe e zuri gjumi.
  Dhe ajo ëndërroi për diçka të tillë ...
  Elizabeta këndoi para një ekipi njerëzish me uniformë ushtarake me epoleta, dhe, për më tepër, shumë e re, oficerët ishin nga gjashtëmbëdhjetë deri në njëzet vjeç dhe ajo e interpretoi të gjithë poezinë me shumë entuziazëm:
  Unë endem nëpër univers i lodhur,
  Ka kaq shumë mizori dhe të keqe në të!
  Por unë i kërkoj Zotit vetëm një gjë,
  Për të mbrojtur botën e të dashurve tuaj !
  
  Lufta, duke mos ditur ndryshimin , erdhi tek unë,
  Ajo më mbuloi me krahun e saj të pamëshirshëm!
  Shpata është mprehur, pa e ditur këllëfin,
  Këtu dragoi i keq e nguli feçkën!
  
  Por kalorësi prusian, një hero i fuqishëm,
  Ai nuk mund ta thyejë atë, është ferr absolut!
  Ai u tha hajdutëve, ndërgjegjja juaj nuk është një vjedhje,
  Meqë ndershmëria është e jona, dijeni se ka shpresë!
  
  Hajduti u tremb, sheh një shpatë të tmerrshme,
  Ka një ndëshkim të ashpër për paligjshmërinë!
  Ne mund të digjemi nga lakmia menjëherë,
  Dhe një shpërblim i lartë për Atdheun!
  
  Ata që nuk kanë dashur, nuk i dinë këto mundime,
  Çfarë do të sjellë një zgjidhje ndryshe!
  Por zjarri ynë, më besoni, nuk u shua,
  Ne jemi mjaft nëse jemi dy bashkë!
  
  Numërimi mbrapsht, natyrisht, Zoti i rreptë po vjen,
  Ai është i dobët dhe i ndrojtur dhe nuk është aspak mbrojtës!
  Ky është lloji i pikës që u është dhënë njerëzve,
  Se ushtria e të gjallëve është bërë copë-copë!
  Por njeriu është si një filiz,
  Kur ai beson, ti e di që nuk do të shuhet!
  Fidani i përparimit, e dini, nuk është tharë,
  Ne shohim hapësirën në qiell!
  
  Çfarë na duhet në këtë botë, kemi nevojë për sukses,
  E tillë është natyra e njerëzimit!
  Dëgjohet e qeshura e gëzuar, e re,
  Dhe një kulturë e re rritet!
  
  Konservatorizmi është xhelati ynë mizor,
  Mendimi i njerëzve është lidhur me zinxhirë si një gur!
  Por nëse është e vështirë, ushtar mos qaj,
  Më besoni, ne do të jemi luftëtarë në grevë!
  
  Ka ardhur fitorja e shumëpritur,
  Dhe kush tjetër do të dyshonte!
  Mendimi është një njeri, një gjilpërë e mprehtë,
  Kushdo që është hero, nuk është lojë kllouni!
  
  Unë besoj se planeti do të gjejë lumturinë,
  Do të bëhemi, e di, të gjithë të ëmbël dhe të bukur!
  Dhe zemërimi do të na paguajë një faturë të drejtë,
  Ata do të mbushen bujarisht me thumba të fushës së misrit!
  
  Ne nuk e njohim paqen, kjo është fati ynë,
  Sa mizor është evolucioni!
   Ka kaos të pakufishëm në univers,
  krijesë në të është e vetmuar!
  
  Shpresojmë për më të mirën
  Se do të ketë lumturi dhe frika do të zhduket!
  Dhe të gjithë djemtë do të bëhen si familje,
  Dhe ne do ta përshkruajmë rrugën e re në vargje!
  Të rinjtë me uniformë dhe uniformë duartrokitën:
  - E shkëlqyeshme, si Pushkin apo Lermontov. Në të njëjtën kohë, dashuria për vendin tonë është e dukshme.
  Elizabeth uli sytë me modesti:
  - Unë jam thjesht nxënëse e poetëve të mëdhenj. Në përgjithësi, kjo është vetëm një pjesë e thirrjes sime.
  Partneri i saj, nimfa me frizurën me shtatë ngjyra Drachma, ra dakord:
  - Po, ke shumë për të mësuar. Ndërkohë hamë e pimë.
  Ata hëngrën ngadalë, dhe siç është zakon, prekën politikën, duke diskutuar perspektivat e luftërave të ardhshme.
  Roja i ri i ulur në të djathtë ishte një fisnik nga një familje shumë inteligjente.
  Ai vuri re:
  - Sa njerëz, kryesisht të burgosur, humbën jetën në CSA, duke krijuar armët më shkatërruese në të gjithë historinë e njerëzimit. Njerëzve u rrezatuan, u zhvishej lëkura, u binin flokët dhe në këmbim merrnin vetëm rrahje dhe bukë ersatz.
  Regjimi stalinist është çnjerëzor; në vend të asaj që dikur ishte fuqia më e lirë dhe më demokratike, ai është bërë një perandori e keqe.
  Dhrahmi pohoi me kokë:
  - Për të zbatuar idetë e komunizmit në vendin më liridashës të hemisferës perëndimore, nuk mund të bëhet pa terror. Le të kujtojmë se ku e solli Gjermaninë totalitarizmi i Hitlerit. Një komb me kulturë të madhe është kthyer në një tufë hajdutësh.
  I riu kundërshtoi:
  -Hitleri, natyrisht, është një antisemit, por nën të nuk kishte një terror të tillë si në shtetet komuniste të Amerikës. Dhe hebrenjve iu morën të drejtat, ndërsa në ASK praktikisht nuk mbeti liri. Në veçanti, lulëzojnë denoncimet dhe torturat. Planet për numrin e të burgosurve dhe listat e ekzekutimeve dërgohen në qytete. Ndodh që brenda një dite të pushkatohen një divizion i tërë. Përgjegjësia penale është futur nga mosha pesëvjeçare. A ka ndodhur diçka e ngjashme në Gjermani?
  Kontesha-nimfa Drachma kujtoi se në këtë univers Hitleri nuk kishte arritur ende të bënte aq vepra të përgjakshme sa në e tyre . Në fund të fundit, në thelb, nazistët kryen terror masiv, përfshirë edhe kundër hebrenjve, pas sulmit ndaj Bashkimit Sovjetik. Këtu Gjermania u mund shumë shpejt dhe betejat kufitare ishin të shkurtra. Fashizmi nuk arriti të tregojë buzëqeshjen e tij në gjithë lavdinë e tij. Sa i përket komunizmit, ndodhi diçka e egër, pothuajse e paimagjinueshme : Stalini u bë kreu i fuqisë më të pasur në botë. Tani bota është bërë ndryshe. Dhe kjo duhej marrë parasysh.
  Elizabeta tha:
  - Ndoshta ky është një ndëshkim për Shtetet e Bashkuara për faktin se ata kërkuan vetëlavdërim dhe nuk bënë asgjë për popujt e tjerë të uritur dhe të varfër. Bibla, Zbulesa e Apostullit Gjon, flet për një bishë me dy brirë si një qengj që del nga Toka. Ky është një profet i rremë që flet si një dragua, duke ia nënshtruar botën bishës. Me shumë mundësi, ne po flasim për SHBA. Kafshët e dikurshme dolën nga deti, duke simbolizuar vendet dhe popujt, ose më mirë akumulimin e tyre, dhe toka do të thotë një territor me popullsi të rrallë.
  Dhrahmi pyeti:
  - Bishë, ky është komunizëm?
  - Një kuptim i shtrembëruar i komunizmit pa moralin e krishterë. Përpjekja për të ndërtuar parajsën pa Perëndinë është e dënuar me dështim. Lumturia pa Zotin është si dashuria pa zemër! - mbaroi Elizabeta.
  Roja i ri tha:
  - Kjo është një vërejtje shumë e saktë. Krishti është një shembull i mirësisë. Për hir të njerëzve, ai kaloi mundime të padurueshme, duke pranuar një vdekje të dytë në kryq.
  Dhrahmi pyeti:
  - Po për të dytin?
  - Përjetimi i ndarjes nga Ati. Ndarja e Trinisë. Ai përjetoi të gjitha mëkatet tona, duke përfshirë më të shëmtuarat dhe më të tmerrshmit. Ishte monstruoze. - tha i riu.
  - Në këtë kohë, engjëjt dhe përfaqësuesit e botëve të pa rënë, të cilët nuk e ndoqën Satanin dhe i qëndruan besnikë Zotit, e shikuan atë. Himni i fitores tingëllonte mes kryqeve mbi të cilat vuajti krijuesi i të gjitha gjërave.
  - Jo botët e rënë! Me sa duket nuk jeni tërësisht ortodoksë? - pyeti dhrahmi.
  - Kushtetuta ruse garanton lirinë e ndërgjegjes. Prindërit e mi ishin ortodoksë, por më vonë zbulova një kishë të re Adventiste të Ditës së Shtatë. Ata më mësuan se si të besoja saktë bazuar në shkrimet e shenjta. Në veçanti, edhe priftërinjtë ortodoksë nuk do të mohojnë që fillimisht të krishterët respektonin vetëm Shabatin dhe nuk kishin ikona.
  Elizabeth tundi me kokë:
  - Kjo është trashëgimia e judaizmit. Ai karakterizohet nga frika për të bërë ndonjë imazh apo pikturë. Kjo është arsyeja pse praktikisht nuk ka artistë midis hebrenjve. Por në Dhiatën e Re nuk ka ndalim për ikonat.
  Dhrahmia u përgjigj:
  - Si të thuash, urdhërimi i dytë mbetet. Mos e bëni veten idhull.
  Elizabeth vuri në dukje:
  - Pra, ikonat nuk janë idhuj, por vetëm ndërmjetës midis njeriut dhe Krishtit.
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Në shkrimin e shenjtë thuhet: - Ne kemi një Zot, Një dhe një ndërmjetës midis Zotit dhe njerëzve: njeriun Jezus Krisht.
  Elizabeth kundërshtoi:
  - Kjo nuk do të thotë asgjë. Zoti është gjithashtu një gjykatës, por në të njëjtën kohë thuhet: "Shenjtorët do ta gjykojnë botën". Pra, jo gjithçka në Bibël duhet të merret fjalë për fjalë.
  Vajza bjonde kërciti:
  - Por shenjtorët kanë një zë thjesht këshillues. Për më tepër, fjala gjyqtar do të thotë vetëm një gjykatë hetuese.
  Dhrahmi e ndërpreu bisedën:
  - Nuk dua të dëgjoj skolasticizmin teologjik. Le të flasim për diçka më të zakonshme . Dhe në përgjithësi, kur flasin, sidomos për mëkatet, oreksi i zhduket menjëherë.
  Elizabeth tundi me kokë:
  - Edhe unë ndihem mëkatar. Ajo vrau kaq shumë njerëz. Tmerr.
  Dhrahmi e tundi atë:
  - Thashë se në Bibël urdhërimi "mos vrisni" do të thotë: "mos bëni një vrasje të keqe".
  Dhe të vrasësh në emër të mëmëdheut është mirë. Sidomos nëse atdheu juaj është i shenjtë. Asnjë vend i vetëm në botë nuk guxoi ta quante veten të shenjtë, përveç Rusisë. A nuk është ky një tregues i zgjedhjes së Zotit për vendin tonë?
  Elizabeth vuri në dukje me ironi:
  - Dhe këtë e thotë një ateist.
  Nimfa kontesha u përgjigj logjikisht:
  - Unë nuk besoj në Zotin biblik, dhe veçanërisht se hebrenjtë janë populli i Zotit, por nuk ka dyshim se Rusia ka një qëllim të veçantë. Sa për besimin, ky është mendimi im. Njëherë e një kohë kishte një qytetërim të ngjashëm me tonin. Ajo filloi me sëpata guri dhe harqe druri. Por kaluan vite, mijëvjeçarë dhe u shfaqën makinat e para. Në fillim i ngathët dhe i rëndë, më pas gjithnjë e më i shpejtë, duke prerë hapësirën. Dhe sigurisht , kompjuteri, një asistent i çdo kombi në inteligjencë, në gjënë më të rëndësishme për qytetërimin, në proceset e mendimit. Sigurisht
  Vetë krijesat ndryshuan gjithashtu për shkak të bioinxhinierisë. Ata u bënë më të shpejtë, më të zgjuar me reagime të mira, dhe jo aq të ngadaltë si më parë. Gjithçka po ndryshonte për mirë. Krijesat kanë zhvilluar armë të fuqishme të afta për të rrëzuar meteoritët dhe asteroidët. Mësuam të kontrollojmë motin, të parandalojmë fatkeqësitë natyrore, të fluturojmë dhe të teleportojmë. Dhe më e rëndësishmja, ata krijuan një perandori yjesh. E cila u përhap në një galaktikë të tërë, pastaj në shumë galaktika, duke mbuluar universin.
  Elizabeth tha:
  - Tingëllon bukur. A kishin besim?
  Dhrahmi vazhdoi:
  - Ashtu si në Tokë, kishte shumë fe, por ato gradualisht u shuan. Ata u zëvendësuan gradualisht nga besimi në fuqinë e mendjes. Më në fund, shkencëtarët, duke përdorur fuqinë e miliona planetëve, zbuluan ekzistencën dhe mësuan se si të krijonin materien. Ky ishte një zbulim madhështor në univers. Tani mendja filloi të krijojë universet e veta. I madh dhe shumë real. Kështu lindi universi ynë. Kjo është mjaft logjike! - tha kontesha-nimfa.
  I riu e shikoi atë, sytë e tij shkëlqenin:
  - Është kaq e pazakontë! Epo, jam i habitur. Krijimi i universeve të tjerë.
  - Kjo e fundit është mjaft e mundshme. - tha vajza nimfë. - Për ta bërë këtë, ju vetëm duhet të zgjeroni strukturën e atomit. Në veçanti, dimensionet janë një koncept relativ; për shembull, nëse një kub tredimensional bëhet katër-dimensional, atëherë vëllimi i tij do të rritet tetë herë. E njëjta gjë është e vërtetë për një atom, me gjashtë dimensione ai është pesëqind e njëzet e dy herë më i madh se tre dimensione. Me nëntë dimensione, kjo tashmë është pesëqind e njëzet e dy herë pesëqind e njëzet e dy. Dhe kështu me radhë. Me një numër dimensionesh që është shumëfish i një milioni, një atom do të ishte më i madh se një galaktikë. Pastaj ajo duhet të kthehet në një gjendje tre-dimensionale, dhe tani ne kemi tashmë çështjen për galaktikën. Është më e vështirë ta strukturosh atë, por mendoj se pasardhësit tanë do ta kuptojnë.
  Në romanin "Tundimi i Zotit" ky problem u zgjidh nga një kompjuter me shumë hiperplazma. Shpejtësia e saj ishte mbresëlënëse.
  - Çfarë është një kompjuter? - pyeti i riu.
  - Makinë elektronike. Kompjuteri i parë i plotë u krijua në BRSS. Vërtetë, ajo u shfaq në SHBA më herët, dhe një prototip u krijua në Gjermaninë naziste. Ai madje llogariti se sa kohë do të duhej për t'i dhënë fund ekzistencës fizike të të gjithë hebrenjve në Evropë. Kjo ndodhi në botën tonë, në tuajën , ndoshta nazistët nuk patën kohë. Në përgjithësi, është një patologji e poshtër të urresh popullin e zgjedhur të Perëndisë. - Përfundoi për shoqen time Elizabeth.
  I riu tundi me kokë:
  - Në Rusinë moderne, hebrenjtë janë gjithashtu të kufizuar. Në veçanti, ata që nuk e pranojnë ortodoksinë. Duhet të them se edhe mua më kanë paralajmëruar: nëse bëhesh adventist, do të të përjashtojnë nga ushtria. Populli nuk i pëlqen sekte të tilla ungjillore dhe autoritetet e zgjedhura e marrin parasysh këtë. Sigurisht, kjo është e keqe, por të gjithë kujtojnë se sa hebrenj kishte midis bolshevikëve, konsiderojnë shumicën e komitetit qendror të partisë. Për këtë arsye, judaizmi tolerohet me vështirësi. Ndonjëherë, veçanërisht në Provinca e vogël ruse , ndodhin pogrome.
  Vajzat bërtitën njëzëri:
  - Pogrome!?
  - Po, dhe policia mbyll një sy!
  Dhrahmi nxori dhëmbët:
  - Kështu ishte në kohën cariste, kështu do të jetë edhe tani. Çifutët duhet të asimilohen. Edhe pse jam ateist, mendoj se një besim i vetëm nuk është aq i keq. Vetëm ajo nuk duhet të jetë aq pacifiste sa e krishtere.
  Oficeri i ri konfirmoi:
  - Dhe kjo tashmë po ndodh. Në veçanti, katedralja miratoi një rezolutë që të gjitha mëkatet e një ushtari që ra në fushën e betejës shlyhen, dhe shpirti i tij, pasi ka shmangur sprovën, fluturon drejt e në parajsë. Për më tepër, çdo veprim dhe çmim shtetëror shlyen një numër të caktuar mëkatesh. Sa më i lartë të jetë bëma, aq më të mëdha, lëshime të caktuara jepen në rast lëndimi, shlyerja e fajit me gjak. Lista e shenjtorëve u zgjerua: ata përfshinin Suvorov, Brusilov, Ushakov, Makarov, Nakhimov, Kutuzov dhe të tjerë. Midis carëve ishin Aleksandri i Dytë, Pjetri i Madh, Ivan i Tmerrshëm, Princat Dmitry Donskoy, Vasily i Tretë, Ivani i Tretë dhe shumë të tjerë. Kriteri kryesor për këtë është shërbimi ndaj Atdheut. Kështu që jam i sigurt se Zhukovi, jo një person veçanërisht fetar, do të kanonizohet.
  Elizabeth tha:
  - Dhe ç'farë! E meritonte! Në përgjithësi, besimi i krishterë kërkon jo vetëm një kryq, por edhe një shpatë për të mbrojtur atë që është e mirë.
  Dhrahmi konfirmoi:
  - Feja me shpatë nuk është opium për popullin, bisturi kirurgu që shëron shpirtrat!
  Është më mirë të vrasësh një horr sesa të vajtosh njëqind njerëz të drejtë!
  Elizabeth nuk ishte plotësisht dakord:
  - Arma më e rrezikshme është Bibla në duart e të ligjve! Dhuna e tepruar mund të ndryshojë vetë konceptin e së mirës.
  Roja deri atëherë i heshtur tha:
  - Është mirë të flasësh për gjithçka në shoqërinë e vajzave kaq simpatike. Por të flasësh për fenë është shumë e lodhshme. Ndoshta mund të flasim për diçka më civile. Në veçanti, si ju pëlqeu filmi "Triumfi i Vullnetit"? Ushtria jonë trima mundi Gjermaninë. Në fakt, kam lexuar Mein Kapf .
  -A mund të lexoni letërsi fashiste? - u habit Elizabeta. - Në fund të fundit, ky është ekstremizëm.
  Oficeri u përgjigj me besim:
  - Por pse! Në fund të fundit, është në modë të lexosh kujtimet e Napoleonit dhe Hitleri është një personalitet pothuajse i barabartë me Bismarkun. Ai rivendosi ekonominë gjermane të shkatërruar nga depresioni, aneksoi vullnetarisht Austrinë dhe Sudetenlandin dhe arriti patronazhin e Çekosllovakisë. Dhe vini re, ndryshe nga Napoleoni, pa luftë. Dhe gjermanët filluan të jetojnë më mirë nën të. Papunësia u zhduk, çdo gjerman mund të blinte një makinë me kredi, duke paguar vetëm pesë marka në muaj. Turne falas në Oqeanin Atlantik dhe Afrikë. Domethënë, Rajhu i Tretë po ngrihej, duke u kthyer në një fuqi të begatë. Por ai erdhi tek ne dhe u rrah brutalisht. Duket se kjo nuk mund të ndodhte pa provokimet e Stalinit. Në çdo rast, është mirë që gjermanët nuk patën kohë të krijonin një bombë atomike, përndryshe fatkeqësia do të kishte shpërthyer shumë më herët.
  - Por Stalini, i cili u bë lider i SHBA-së, ia doli! Ai lëshoi një grusht atomik mbi Rusinë. - u përgjigj Elizabeta. - Dhe sigurisht, ai do të paguajë për të! Nuk do të mjaftojë për ta vrarë, por ai duhet të transportohet nëpër rrugët e Moskës në një kafaz hekuri. Dhe lëreni në menazhe, në çerdhen e majmunëve për argëtimin e turmës.
  Dhrahmi pohoi me kokë:
  - Ashtu siç nuk e respektova Stalinin në botën time, në këtë univers, ai është thjesht një përbindësh armiqësor ndaj vendit.
  Të rinjtë, pasi pinë pak shampanjë dhe hëngrën një këmbë mjellme, u përkulën drejt vajzave.
  - Na trego për botën tënde. Pse është ai kaq i pakuptueshëm dhe misterioz?
  Elizabeta pohoi me kokë.
  - Është histori e gjatë!
  - Ne jemi fisnikë dhe nuk e kemi zakon të hamë shpejt.
  Vajza bjonde konfirmoi:
  - Atëherë do t'ju them shkurt. Bolshevikët fituan luftën tonë civile. Kjo ndodhi, ndoshta sepse Kolchak nuk nxori një dekret për transferimin e tokës tek fshatarët për përdorim të përjetshëm në kohë. Kryengritjet fshatare filluan në pjesën e pasme të tij . Këtu admirali bëri gjithashtu një gabim; në vend që të arrinte një marrëveshje miqësore, ai tërhoqi trupat e tij për të shtypur rebelimin, veçanërisht duke ekspozuar krahun jugor. Këtu goditën të kuqtë. Pas kësaj, iniciativa humbi. Pas kësaj, lufta vazhdoi edhe për disa vite me sukses të ndryshëm, por në përgjithësi kuqezinjtë kishin avantazhin. Pasi humbën Poloninë, Finlandën dhe rajonet perëndimore të Ukrainës dhe Bjellorusisë, bolshevikët ruajtën pushtetin.
  - E tmerrshme! Antikrishti ka pushtuar pothuajse një të gjashtën e planetit. - tha roja i ri i gjatë.
  - Po, ndodhi! Vërtetë, Lenini nuk ishte budalla , ai prezantoi NEP dhe arriti të rivendoste pjesërisht ekonominë.
  - Lenini nuk ka qenë kurrë budalla . Demagog i rendit më të lartë. - e ndërpreu i riu. - Kam lexuar veprat e tij, është mjaft logjike. Nga rruga, në stil dhe argumentim ka një ngjashmëri të caktuar me Hitlerin.
  - Epo , po, vetëm njëra shkatërroi Gjermaninë, dhe tjetra krijoi një shtet të qëndrueshëm. - deklaroi Elizabeta. - Vetëm pa Zot. Lenini nuk jetoi gjatë në universin tonë. Atij iu dha një ilaç i veçantë që provokon një goditje në tru, kështu që vdekja e tij ishte e ngjashme me atë natyrore. Në mesin e të dyshuarve , kryesisht Stalini dhe rrethimi i tij.
  Oficeri konfirmoi:
  - Djalë tinëzar. Me sa duket ai ka qëndruar me ju.
  Biondja konfirmoi:
  - Po! Edhe pse, duhet të them, ky është një person me mendje të jashtëzakonshme. Mund të thuash edhe gjeni.
  - Gjeniu dhe poshtërsia janë gjëra të papajtueshme! - vuri re i riu.
  Elizabeta tundi kokën e saj të ndritshme:
  - Kështu mendonte Pushkin, por shumica e sundimtarëve të mëdhenj ishin mizorë. I njëjti Zhukov nuk qëndroi në ceremoni me armikun.
  Oficeri nuk ishte plotësisht dakord:
  - Por ai respektoi të drejtat e njeriut. Kur Goering u kap, ai e ftoi këtë as dhe ata pinë një gotë vodka së bashku. Zhukov i bëri haraç si luftëtar dhe ushtar. Në përgjithësi, Hermann Goering ishte kundër luftës me Rusinë. Tani ai jeton në qytetin e Soçit dhe jep mësim në një shkollë fluturimi. Duhet të theksohet se ishte në Gjermani që u shfaqën avionët e parë luftarakë në botë. Më trego më shumë, Elizabeth.
  Biondja vazhdoi:
  - Pas vdekjes së Leninit, nuk kishte asnjë udhëheqës të vetëm për disa vjet. Kishte një luftë midis Trotskit, Zinoviev, Kamenev, Buharin, Rykov dhe Stalin. Ky i fundit , duke përfituar nga mosmarrëveshjet mes kundërshtarëve, e ndau atë pjesë-pjesë. Pasi erdhi në pushtet, ai filloi industrializimin dhe kolektivizimin. Ai derdhi shumë gjak, vrau një numër të pabesueshëm shpirtrash, por arriti të krijojë ferma kolektive dhe një industri të fuqishme ushtarake.
  - Kemi edhe një industri të fuqishme ushtarake dhe nuk ka rrjedhje gjaku. - vuri re i riu.
  - Jo gjithçka ishte e qetë këtu. Në veçanti, shumë plane për industrializim u prishën. - vuri re Elizabeta. - Por në përgjithësi, në 1941, BRSS ishte gati për luftë, por Rajhu i Tretë nuk ishte. Hitleri ishte i ngadalshëm në transferimin e ekonomisë në një bazë lufte.
  Oficeri ra dakord:
  - Po, dhe në këtë luftë që kemi, Gjermania nuk ishte gati për luftë. Në veçanti, gjermanët rezervonin municion vetëm për një muaj e gjysmë, dhe bomba për dhjetë ditë.
  Elizabeth vazhdoi historinë:
  "Por për shkak të llogaritjeve të gabuara të udhëheqjes dhe befasisë së sulmit, gjermanët mundën të depërtonin më thellë në territorin tonë. Ata madje arritën të depërtojnë në Moskë, në periferi të saj, të djegin periferinë e Krasnaya Polyana, dhe parashutistët madje fotografuan Kremlinin.
  I riu u përgjigj me mosbesim:
  - Drejt vetë Moskës? E veshtire per tu besuar. Edhe pse bolshevikët, natyrisht, i bënë një dëm të mjaftueshëm ushtrisë.
  Biondja u pajtua:
  - Dhe ju jeni mendjemprehtë. Në të vërtetë, Stalini kosi pothuajse të gjithë stafin komandues, duke qëlluar pesëmbëdhjetë nga gjashtëmbëdhjetë komandantët e rretheve.
  Oficeri i ri bërtiti:
  - Uau! Cfare idioti! Budalla gjeorgjian ! Megjithatë, gjërat nuk janë më mirë në ASK. E gjithë përbërja e mëparshme është bluar. Dhe në përgjithësi, Yankees janë ushtarë mediokër.
  - Nuk do ta thosha këtë! Kanë shumë mangësi, por mësojnë shpejt. Në veçanti, duke luftuar me ushtrinë e fuqishme japoneze, ata ishin në gjendje ta kthenin shpejt situatën. Në përgjithësi, në mesin e tyre kishte mjaft heronj, sabotatorë dinakë. Amerika u formua nga të gjitha kombet e botës. Këtu pati një kryqëzim të shumë gjeneve, përfshirë ato ruse. Pra, është një hapësirë e qëndrueshme.
  - vuri re Elizabeta.
  Një tjetër i ri gurgulloi:
  - Epo nuk e di! Dhe në botën tuaj, cilat luftëra fituan?
  Vajza bionde filloi të fliste:
  - Për shembull, kundër Irakut në 1991. - Në një muaj e gjysmë u mund një ushtri prej më shumë se një milion me pesë mijë tanke e gjysmë. Vetë amerikanët , duke marrë parasysh aksidentet, humbën vetëm dyqind njerëz të vrarë.
  Djaloshi toger fishkëlliu:
  - Uau! Edhe Zhukov nuk e ëndërroi kurrë një sukses të tillë. Në botën tuaj, si ndodhi kjo?
  Elizabeth lëshoi:
  - Përdorimi aktiv i raketave të aviacionit dhe pa pilot.
  I riu vuri në dukje:
  - Amerikanët preferojnë doktrinën e Marshall Dua !
  Vajza bjonde pohoi me kokë:
  - Po! Ata duan të bombardojnë dhe frikësojnë.
  Djali oficeri qeshi:
  - Si në këtë botë! Terrorizëm total.
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Duke mposhtur SHBA-në, Rusia do të bëhet superfuqia e vetme në botë. Në këtë rast, njerëzimi do të jetë i bashkuar. E cila është padyshim një gjë e mirë. Më në fund mund të fillojmë zgjerimin e hapësirës.
  Elizabeta ngushtoi sytë:
  - A nuk keni frikë nga ndëshkimi i Zotit?
  Luftëtari i ri u drodh:
  - Çfarë do të thuash?
  Vajza bjonde fërshëlleu:
  - Kur të gjitha kombet dhe popujt të adhurojnë bishën, do të fillojnë gjykimet e Perëndisë. Për këtë shkruhet në Zbulesën e Shën Gjonit .
  Dhrahmia u përgjigj:
  - Gjithçka që shkroi Gjoni mund të shpjegohet mjaft shkencërisht.
  - Si është kjo? - Elizabeta nuk e kuptoi.
  Kontesha e Nimfës shpjegoi:
  - Për shembull, një rënie meteori, yjet e pelinit. Që do ta bëjë ujin të hidhur. Meteoritët dhe asteroidët kanë rënë gjithmonë në Tokë. Dhe meqenëse data e përfundimit nuk është e specifikuar, herët a vonë rënia duhet të ndodhë. Nëse, sigurisht, njerëzit nuk krijojnë një armë që do të djegë asteroidin. Në veçanti, bomba asgjësuese .
  Ne kemi zhvilluar mënyra për të bërë antimateries. Keni dëgjuar për këtë?
  I riu tundi me kokë:
  - Kam lexuar Belyaev. Ky është udhëheqësi i fantashkencës ruse. Po, antimateria duhet të prodhojë një mijë herë më shumë energji se një bombë hidrogjeni për të njëjtën peshë. Për më tepër, antimateria duhet të ketë gravitet negativ. Pra, sistemet raketore nuk do të mbingarkohen. Në parim , një armë e tillë do të ishte një përgjigje e mirë për ASK-në.
  - Nuk mund të përdoret në Tokë. Shumë shkatërrues , por pikërisht në hapësirë. Për më tepër, do të jetë i pastër, ndryshe nga një bombë hidrogjeni, dhe ne do ta hedhim në erë asteroidin pa asnjë problem. Ajo do të shkërmoqet në fotone pa lënë as pluhur. - tha Dhrahmi. - Në përgjithësi, profecitë e Gjonit nuk do të realizohen nëse njerëzimi zhvillon shkencën. Në veçanti, çdo ekzekutim është i mundur në parim, por mbrojtja mund të riprodhohet. Në veçanti, teknologjitë e reja do të na shpëtojnë nga nxehtësia diellore dhe ngrohja globale. Është e mundur të thellohen oqeanet e botës në mënyrë që toka të mos përmbytet.
  Togeri pyeti i habitur:
  - Si të thellohemi? Një ekskavator?
  Kontesha e Nimfës kundërshtoi:
  - Jo, një seri asgjësimi të kontrolluar, të pastër dhe shpërthimesh nënatomike. Bëjeni ngadalë, gradualisht, në mënyrë që të mos ndodhë një fatkeqësi. Nëse llogoret e oqeanit bien ngadalë, le të themi një centimetër në ditë, nuk do të shkaktojë një cunami ose një rrënim kolosal. Përkundrazi, planeti do të bëhet më i ngrohtë dhe më i favorshëm për të jetuar. Edhe qarkullimi i ajrit do të ndryshojë. Rrymat e ftohta, sipas dëshirës së njerëzve, do të lëvizin nga polet në ekuator dhe rrymat e ngrohta nga ekuatori në pole. Klima në të gjithë planetin do të bëhet si ajo e Ishujve Kanarie, madje sipërfaqja e tokës do të rritet. Planeti do të bëhet një parajsë, siç parashikohet në Bibël, vetëm nga fuqia e shkencës. Dhe në të ardhmen, mbase do ta tërheqim Tokën drejt Diellit, dhe përkundrazi, do ta largojmë Venusin.
  Elizabeta tundi kokën e saj të bardhë si bora, e spërkatur lehtë me fletë ari:
  - Këto janë përralla!
  Dhrahmi e zgjuar kundërshtoi me një buzëqeshje:
  - Por pse! Merrni dikë që ka jetuar dyqind vjet më parë dhe sillni atë në botën tonë. Ai thjesht do të pushtohej nga bollëku i mrekullive. I njëjti aeroplan, makinë, nëndetëse, radio teleskop, televizion. Dhe veçanërisht robotët, kompjuterët, interneti, hologramet. E gjithë kjo është një mrekulli, që ia kalon përrallat. Bibla nuk mund t'i parashikonte zhvillime të tilla; flet për kompjuterët apo internetin?
  Elizabeth kundërshtoi:
  - Ka diçka të ngjashme kur Satani i tregoi Krishtit sa hap e mbyll sytë të gjitha vendet, mbretëritë dhe lavdinë e tyre! Ishte më cool se interneti.
  Kontesha e nimfës qeshi:
  - Si mund ta shfaqësh sa hap e mbyll sytë?
  Biondja cicëroi:
  - Kjo është një mrekulli! Diçka që njerëzit po përpiqen ta përsërisin.
  Dhrahmia e mori dhe u përgjigj duke qeshur:
  - A nuk mendoni se kjo nuk është një bisedë serioze? Interneti është një realitet, dhe ne e shohim atë, dhe ajo që është shkruar në Bibël ka autenticitetin e përrallave të Sheherizades .
  Elizabeth vuri në dukje me pasion, duke shtypur këmbën e saj në një çizme elegante:
  "Njerëzit nuk do të vdisnin për përralla." Njerëzit shkuan në vdekje për ato që ju i quani përralla. Ata u kryqëzuan, u vranë dhe ata besuan. Nëse apostujt nuk do të kishin prova të gjalla të ringjalljes së Krishtit, atëherë askush nuk do të vdiste për hir të kimerës. Mashtruesit dhe martirët vijnë në të gjitha llojet.
  I riu konfirmoi:
  - flet bindshëm.
  Dhrahmi nuk u pajtua.
  - Dhe në Islam shkojnë edhe në vdekje, megjithëse nuk e kanë dëshminë e Krishtit. Po, edhe komunistët dhe fanatikët vdiqën, pësuan tortura dhe përfunduan me premtime bujare. Pra, ky nuk është ende një tregues. Natyra e fanatizmit është komplekse, por edhe unë, një ateist i bindur, do të shkoj në çdo torturë për hir të atdheut. Pse, nuk e di vetë.
  - Pa besuar as në parajsë? - pyeti i riu.
  Vajza nimfë u përgjua dhe u përgjigj:
  -Mund të besoni në pavdekësinë ateiste, të dhuruar nga mbishkenca e së ardhmes së largët.
  Elizabeta tundi kokën:
  - Fantazi e pastër!
  Dhrahmi bërtiti:
  - E njëjta gjë u tha për aeroplanin, për fluturimin në hënë, për klonimin, derisa u bë realitet. Edhe unë dhe ti jemi fantazi, vajza të lindura në një epruvetë dhe të pajisura me superfuqi .
  Vajza bjonde mërmëriti:
  - Por kjo ende nuk do të thotë asgjë!
  Vajza nimfa tha:
  - Mendoj, po! Vetëm se mundësitë për përparim janë të pafundme.
  Elizabeth shkroi në Twitter si përgjigje:
  - Por, për shembull, shumë sëmundje ende nuk trajtohen. E njëjta SIDA, ose virusi Ebolla , Antraksi, gripi i shpendëve.
  Dhrahmi, duke nxjerrë dhëmbët, u përgjigj:
  - E ke fjalën për murtajën që zhduku një të katërtën e njerëzimit. Por më parë ka pasur edhe pandemi, murtajë, lisë, duke vrarë qindra miliona njerëz, por janë mundur. Këto viruse të tmerrshme gjithashtu do të dorëzohen në harresë. Është vetëm një çështje kohe , dhe jo veçanërisht e gjatë. Nga rruga, SIDA, Ebola dhe disa gjëra të tjera të këqija nuk zhvillohen në trupin tonë . - tha kontesha-nimfa. - Për të mos thënë që sëmundja më vdekjeprurëse, pleqëria, mund të mos na prekë trupin.
  Elizabeta përtypi një copë mish. Ajo mbylli sytë. I mblodha mendimet e mia në grusht.
  - Edhe përparimi mund të zhvillohet vetëm sepse i pëlqen Zotit. Sa i përket fluturimit në hapësirë, ju vetë e dini parashikimin.
  Dhrahmi buzëqeshi.
  - Kjo ka shumë të ngjarë të jetë një metaforë e lashtë. Nëse foleja është një shprehje figurative, atëherë midis yjeve, pse duhet të merret fjalë për fjalë.
  Elizabeth tundi me kokë:
  - Në përgjithësi, tingëllon logjike.
  Në këtë kohë djemtë kishin mbaruar tashmë pjesën më të madhe të mjellmës dhe filluan me ëmbëlsirën.
  - E di cfare do te te them? - u përgjigj i riu. - Mendimet tuaja janë mjaft të arsyeshme dhe origjinale. Por pyetja është, si ta fitojmë luftën aktuale?
  Dhrahmi buzëqeshi gjerësisht, me dhëmbët e saj të mëdhenj perla që shkëlqenin:
  - Për momentin, trupat tona kanë marrë një iniciativë strategjike. Treqind mijë të vrarë dhe jo më pak numri i të plagosurve e të gjymtuarve ndryshon ndjeshëm ekuilibrin e fuqive. Për të mos folur për humbjen e një sasie të konsiderueshme karburanti nga armiku. Që në vetvete është një shuplakë e rëndë. Duhet të theksohet gjithashtu se shumë njerëz janë të pakënaqur me komunistët. Pra, kur lëvizim nëpër Francë, ne do të mbështetemi nga popullsia vendase. Pra fitorja është e pashmangshme.
  - Atëherë le të pimë për atë! - sugjeroi i riu.
  Të gjashtë ata kërcyen gotat. Në përgjithësi, gjithçka dukej mjaft idilike. Dhrahmi shprehu mendimin e saj.
  - Kam disa ide se si të rrisim potencialin luftarak të trupave tona dhe të shpejtojmë shërimin e plagëve.
  Elizabeta pyeti:
  - Çfarë lloj mendimesh të ndritshme?
  Kontesha e Nimfës u përgjigj:
  - Ndikimi total. Nga njëra anë, ju injektoni gjilpëra në pika të caktuara të trupit, duke stimuluar mbaresat nervore dhe fibrat e muskujve.
  Biondja u përgjigj:
  - Kjo është një teknikë e njohur prej kohësh. Akupunktura është praktikuar për mijëra vjet.
  Dhrahmi e lëshuar:
  - E drejte! Por në të njëjtën kohë, nuk është gjithmonë mjaft efektive.
  Elizabeth bërtiti:
  - Duhet të dini pikat! Janë rreth një mijë e gjysmë prej tyre.
  Kontesha e Nimfës shtoi:
  - Jo vetem. Është e dobishme të shtoni një sasi të vogël të mineraleve dhe bimëve të dobishme në gjilpërë, si dhe ekspozimin e dritës ndaj shkarkimeve elektrike . Rryma është e tensionit të ulët dhe do të ketë një efekt të tmerrshëm.
  Vajza bjonde vuri në dukje:
  - Do të jetë e nevojshme të testohet një teknikë e tillë.
  - Po, në FSB, duket se nuk na mësuan asgjë të tillë.
  - Mësuam, por të gjithë veç e veç. Asnjë ndikim kompleks.
  - Ky është një disavantazh i rëndësishëm.
  Vajzat shikuan njëra-tjetrën. I riu pyeti:
  - Si do të funksionojë kjo?
  Luftëtarët u përgjigjën njëzëri:
  - Shumë efektive! Thjesht duhet të përshkruani metodologjinë në detaje. Efektiviteti luftarak i ushtrisë ruse do të rritet shumë herë.
  Një nga të rinjtë bërtiti:
  - Uau!
  Dhrahmi shtoi:
  - Dhe jo vetëm, forca fizike, reagimi, shtrëngimi do të rritet.
  Oficeri i ri tha:
  - Kjo do t'u bëjë përshtypje armiqve.
  Kontesha e Nimfës kërciti:
  - Dhe ne gjithashtu! Para së gjithash, befasoni veten. Në përgjithësi, ne kemi ende kohë, le të mbarojmë së ngrëni dhe të testojmë vetë sistemin e ri të amplifikimit.
  - Përveç kësaj, unë do t'ju mësoj meditimin, kjo do të forcojë aftësitë tuaja të gjuajtjes. - deklaroi Elizabeta.
  Vajzat hëngrën ëmbëlsirën pothuajse në çast. Dhrahmi i nxiti djemtë e ngadaltë.
  - Epo, pse po merresh kaq gjatë me donutin?
  Të rinjtë gurgulluan :
  - Po, u shfaqën probleme.
  Kontesha e Nimfës bërtiti:
  - Ndodh, por ne do t'i zgjidhim shpejt.
  Të rinjtë shpërthyen duke qeshur, më i gjati prej tyre tha:
  - Megjithatë, ne jemi fisnikë. Duhet t'i përmbahet kulturës së konsumit të ushqimit.
  Elizabeth kundërshtoi:
  - Po sikur tashmë është një luftë? Dhe çdo sekondë ka rëndësi. Duket se jeni mjaft i ndrojtur.
  Dhrahmi shtoi:
  - Ata që hanë gjatë jetojnë shkurt!
  - Epo, kjo është një mënyrë tjetër për ta thënë! - kundërshtoi i riu. - Ushqimi duhet të përtypet mirë.
  - Jo në dëm të Atdheut. - deklaroi Elizabeta. - Për më tepër , stomaku ynë mund të tret edhe lëvoren e pemëve.
  - Po, me ty, është thjesht e frikshme! - thanë djemtë me gjysmë shaka.
  Kur mbaroi ushqimi, vajzat sugjeruan të bënin dush së bashku.
  - Para stërvitjes, trupat duhet të jenë të pastër dhe të marrin frymë.
  Natyrisht, ata ranë dakord me lehtësi. Vetëm djali besimtar u turpërua:
  - Në fund të fundit, ne do të jemi të zhveshur!
  Dhrahmia deklaroi me besim:
  - Edhe çfarë! Lakuriqësia është e natyrshme dhe për këtë arsye jo kriminale.
  I riu vuri në dukje:
  - Edhe ti je lakuriq.
  Dhrahmi deklaroi me besim:
  - A nuk laheshin burrat dhe gratë së bashku në banjë në Rusinë e lashtë? Nuk ka asgjë të dënueshme në këtë .
  Të rinjtë bërtisnin:
  - Vetëm mos na josh.
  - Ne jemi të angazhuar në shkencë të pastër. Jo për hir të shthurjes, por për hir të nderit dhe Atdheut. - tha Elizabeta.
  Dushi brenda hotelit të gjeneralit dukej mbresëlënës, i praruar me gurë gjysmë të çmuar. Por thesari më i rëndësishëm ishin vetë vajzat, kaq të veçanta dhe të ajrosura. Pamja e tyre joshi dhe magjepsi, ndezi dhe dridhej në të njëjtën kohë. Sidoqoftë, të rinjtë u sollën me përmbajtje, megjithëse vetë Dhrahmi ua fërkoi shpinën djemve dhe u kërkoi që t'ia bënin. Elizabeth gjithashtu e lejoi djalin të pastronte këmbët e saj të mrekullueshme, por të forta me një leckë larëse. Ai u pajtua me kënaqësi.
  Pas larjes dhe tharjes, djemtë u drejtuan për në palestër. Kishin veshur vetëm brekë. Vajzat i ulën në një karrige, nxorën hala dhe filluan të gatuajnë duke i fërkuar me vaj dhe alkool.
  - Le të tregojmë së pari rezultatet tuaja maksimale! - sugjeroi Elizabeta.
  Të rinjtë bërtisnin:
  - Per cfare!
  - Ne duam të dimë se sa efektive është metoda jonë. - tha Dhrahmi. - Eshte shume e rendesishme. Përveç kësaj, ka një poligon qitjeje afër, kështu që është mirë të provoni veten atje. A jeni dakord?
  I riu tundi me kokë:
  - Ne gjuajmë shumë mirë!
  - Epo, varet nga cilat standarde. - vuri re Elizabeta. - Synimi ynë është të bëjmë ace të vërtetë nga ju .
  Të rinjtë cicërijnë:
  - Por jo si Goering.
  - Sigurisht! Ai është shumë i shëndoshë, dhe ju jeni kaq i dobët. - Vajza lëpiu cepin e gojës me gjuhë.
  - A duhet të vishemi? - pyeti Adventisti.
  - Jo! Nuk ia vlen. Ne duhet të shohim lëvizjen e secilit prej muskujve tuaj, si rreh vena më e vogël. - tha Elizabeta. - Kjo është shkencë dhe stërvitje fizike , jo shthurje.
  - Për hir të shkencës, ne jemi gati të durojmë! - Djemtë ranë dakord.
  Dhrahmi e puthi me padurim në buzë më të lezetshmen prej tyre. Ai u skuq dhe u turpërua:
  - Epo, pse ta bësh këtë!
  Nimfa-luftëtar u përgjigj me besim:
  - Asgjë, unë jam i lartë në gradë! Kështu që përgjegjësia do të bjerë mbi mua.
  Djemtë filluan të ngroheshin. Ata bënë squats, shtypje stoli, ngritje vdekjeprurëse, abs, biceps, kurthe dhe më shumë. Në përgjithësi, djemtë treguan rezultate CMS, gjë që nuk është aspak e keqe, veçanërisht duke pasur parasysh që ata nuk janë në dijeni të dopingut. Mjaft e çuditshme, më i vogli prej tyre, i cili simpatizon adventistët e ditës së shtatë, zuri vendin e parë, duke iu afruar shumë mjeshtrit të sportit.
  - Nuk je keq! - tha Dhrahmi.
  Oficeri i ri u përgjigj:
  -Kjo sepse unë stërvitem vazhdimisht dhe nuk ha mish. Vetëm peshk, perime, fruta. Në përgjithësi, Adventistët e Ditës së Shtatë janë një kishë që ndalon konsumimin e mishit të derrit dhe ushqimeve të tjera të ndaluara nga Bibla.
  - Po vizioni i Pjetrit? - pyeti Elizabeta.
  Togeri u përgjigj:
  - Pra, në fund të fundit, ne po flasim për paganë. Për një hebre ortodoks, t'u predikosh paganëve është si të hahet ushqim jo-kosher. E neveritshme dhe e neveritshme, apo jo?
  Diçka e ngjashme ndodhi me Ezekielin kur Zoti i ofroi të hante ëmbëlsira të bëra nga plehrat. Ose me Gjonin, kur gëlltiti një libër të hidhur, por ky nuk ishte një urdhër për të ngrënë libra. Kjo është një formë metaforike e ndikimit.
  - Performancë interesante? - vuri re Elizabeta.
  I riu vazhdoi:
  - Përveç kësaj, në Zbulesën e Gjonit thuhet se Babilonia u bë një strehë për zogj të ndryshëm të papastër dhe të ndyrë, për kafshë të papastra dhe të ndyra.
  Terminatori bjond pyeti:
  - Tingëllon logjike! A ka ndonjë argument tjetër?
  Luftëtari fetar u përgjigj:
  - Në Isaia , në kapitullin e fundit thuhet në kontekstin e ardhjes së dytë të Krishtit se ata që hanë derra, minj dhe gjëra të tjera të neveritshme do të humbasin. Pra, ky është një paralajmërim mjaft serioz.
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Pali tha në letrën e tij drejtuar Romakëve se për këdo është e papastër ajo që ai e konsideron të papastër.
  I riu u përgjigj:
  - Kjo është në kontekstin e flijimit për idhujt . Dhe në përgjithësi, Bibla nuk mund të kundërshtojë vetveten.
  Elizabeth shkroi në Twitter:
  - Si të thuash! Në fund të fundit, pas vdekjes së Krishtit, të gjitha flijimet u bënë të neveritshme dhe Apostulli Pal ofroi një flijim.
  Togeri u përgjigj:
  - Ishte thjesht një simbol.
  Dhrahmi i ndërpreu:
  - Mos u shqetësoni. Tani qëllon!
  Edhe djemtë qëlluan jo keq, megjithëse nuk lanë shumë përshtypje. Dhe kur objektivat lëvizën, doli shumë më keq.
  - Në betejë, kur armiku vrapon, mund të keni probleme serioze. - tha Elizabeta.
  -Dhe ju vetë tregoni se si është e nevojshme! - tha më i gjati i rojeve.
  Elizabeth buzëqeshi. Pasi zgjodhi objektivin më të largët, ajo ndezi shpejtësinë maksimale. Më pas ajo hapi zjarr në mënyrë të detyruar.
  Ajo kaloi tabanin e saj të zhveshur mbi pllakat e mermerit, duke cicëruar:
  - Tani shiko.
  Kur objektivi iu afrua atyre, plumbat e rrëzuan fytyrën e Buratinos.
  - Epo, si?
  Të rinjtë bërtisnin:
  - Ua, as që ke synuar, dhe shoku yt?
  - Mund të bëj edhe më mirë! - Dhrahmi ndezi objektivin dhe shkarkoi klipin. Dhuratat e plumbit sapo klikuan. Më në fund, u shfaq një tabelë me mbishkrimin:
  - Plumbi është budalla , bajoneta është e mrekullueshme!
  Kontesha e nimfës kërciti:
  - Epo, si?
  Të rinjtë thirrën:
  - Klasa! Një model i forcës dhe teknikës.
  Një roje tjetër pyeti:
  - Pse nuk gjuan direkt në dhjetëshen e parë?
  Vajzat u përgjigjën njëzëri:
  - Mund! Por është mjaft e mërzitshme dhe rutinë.
  - Është e qartë, ndonjëherë lodhemi nga shërbimi monoton. - tha i riu.
  - A mund t'ju tregoj aftësitë tona të forcës? - pyeti Elizabeta.
  Luftëtarët e rinj bërtitën:
  - Nuk ka nevojë! Ne ju besojmë. Ne e dimë se rezultatet do të jenë të mahnitshme.
  Elizabeta e goditi lehtë të riun në hundë:
  - Mire atehere! Aq më mirë. Tani le të fillojmë me përpunimin tuaj.
  Vajza filloi të masazhonte fytyrën për të fikur ndjesinë e dhimbjes. Pastaj, kur i riu ngriu, ajo nguli me kujdes gjilpërën në vrimën e djathtë të hundës.
  - Ky është ndikimi në pikë D ju ! - Ajo tha.
  Vajza punoi me shumë kujdes, në fillim vendosi të kufizohej në njëzet pikë, nga balli në këmbë. Të rinjtë nuk ndjenin pothuajse asnjë dhimbje. Elizabeta punonte aty pranë. Ajo shpoi pak më ndryshe se dhrahmia. U krye një lloj eksperimenti. Në të njëjtën kohë, vajzat i lyenin gjilpërat me minerale të ndryshme. Në të njëjtën kohë, ata i përkëdhelin me dashuri djemtë. Ishte e qartë se djemtë ishin jashtëzakonisht të emocionuar për seksin. Një injeksion i shkurtër në skrotum e lehtësoi tensionin e furishëm.
  - Ja ku shkoni! - tha Dhrahmi. - Tani ndikimi i rrymës, do të përpiqem të zgjedh tensionin më të pranueshëm.
  Të rinjtë, me sa duket, kanë kaluar mirë. Ata madje buzëqeshën. Vajzat i kursyen, duke përdorur larg tensionit më të fortë.
  Mund të shihje muskujt e skalitur që dridheshin; efektet u bënë më të thella dhe lëkura u bë pa yndyrë. Në përgjithësi, dukej shkëlqyeshëm, djemtë lulëzuan fjalë për fjalë.
  Elizabeta e përkëdheli gjoksin e të riut dhe tha:
  - Unë jam duke rritur ndikimin. Do të ndiheni sikur jeni mbi një kalë të bardhë.
  Dhrahmia ledhatonte edhe trupat muskuloz e të larë pastër. Mezi e përmbajti veten që të mos i shfrynte pasionit të saj të furishëm.
  Këtu Elizabeta e ndërpreu:
  - Seanca po zgjat shumë dhe koha jonë është e çmuar.
  Vajzat përfunduan trajtimin dhe nxorrën gjilpërat me lëvizje të mprehta.
  Dhrahmia përplasi duart:
  - Tani le të fillojmë të matim treguesit.
  Të rinjtë u hodhën lart, ata dukeshin mjaft të gëzuar:
  - Ne jemi gati!
  - Atëherë le të fillojmë. Në fillim, ushtrime forcash.
  Djemtë filluan të bënin squats me shtangë. Në të vërtetë, rezultatet u rritën me tridhjetë kilogramë, në shtypjen e stolit me njëzet e pesë, dhe në ngritjen vdekjeprurëse deri në pesëdhjetë.
  - Kështu e mbani markën tuaj mjaft të sigurt. - tha Elizabeta.
  Pasi kontrolluan shtrirjen, vajzat u ulën mbi supet e tyre, duke kërcyer pak. Ndryshimet për mirë ishin gjithashtu të dukshme. Plasticiteti është rritur.
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Kjo është e mrekullueshme, djema.
  Elizabeth sugjeroi:
  -Ndoshta i provoni në gjuajtje?
  Kontesha e Nimfës tha:
  -Duhet!
  Vajzat bënë pikërisht këtë, duke na drejtuar me radhë. Në fillim, rezultatet papritmas doli të ishin edhe më të këqija; djemtë ishin shumë të shqetësuar. Në fund të fundit, në fakt, eksperimenti është i rrezikshëm, si mund të përfundojë ndryshe. Por më pas u mësuam me të, morëm një shije për të dhe filluam të lëviznim dhe të gjuanim shumë më shpejt. Përqindja e goditjeve u rrit ndjeshëm dhe përparimi ishte veçanërisht i dukshëm në lidhje me objektivat në lëvizje.
  Elizabeth tha:
  - E bukur! Duket se jemi në rrugën e duhur.
  Dhrahmi shtoi:
  - Përndryshe, do të duhej të zgjidhnim një kombinim tjetër. Në përgjithësi, rryma me gjilpëra dhe minerale e rrisin shumë efektin. Mund ta përdorni edhe në trajtimin e sëmundjeve. Çfarë mendon, Elizabeth?
  Luftëtarja bjonde, duke shtypur këmbët e saj të zbathura, cicëroj:
  - Jo ideja më e keqe!
  Dhrahmi, duke përkulur muskujt e barkut, leh :
  - Ne do ta provojmë këtë vetë.
  Vajzat me shaka futën gjilpëra në ballin e pastër të njëra-tjetrës.
  . KAPITULLI Nr. 4
  Pas së cilës ata buzëqeshën të gëzuar.
  - Lehtëson në mënyrë perfekte lodhjen! - vuri re dhrahmi. - Edhe pse nuk kemi çfarë të gjuajmë.
  Elizabeth konfirmoi:
  "Duket se këta djem kanë pasur rezultate." Le të shkruajmë shpejt metodologjinë dhe ta shpërndajmë atë tek trupat.
  Kontesha e Nimfës u përgjigj me besim:
  - Ne do ta bëjmë këtë, vetëm me më pak pikë në kokë, veçanërisht pranë syve dhe trurit. Kështu që ju mund të lëndoni edhe ushtarë.
  Luftëtarja bjonde pohoi me kokë:
  - Definitivisht po! Ekziston një rrezik i tillë.
  - Sidomos nëse nuk janë duart e buta femërore që e bëjnë këtë. - E vura re pas disa sekondash, duke parë që nimfa heshti, Elizabeta.
  Dhrahmi cicëronte:
  - Dhe tani është koha që ne të ndajmë njohuritë tona në qendër.
  Djemtë dukej se ishin të zhgënjyer; thellë brenda tyre donin dashuri fizike. Por Dhrahmi e kuptoi se në këtë vend ende mjaft konservator, reputacioni i një kurve do të ishte një pengesë e madhe për avancimin në majë. Për shkak të kësaj, seksi mbeti vetëm në ëndrrat e saj. Epo, në këtë ëndërr Elizabeta, si një besimtare e vërtetë ( në realitet, ajo është më shumë agnostike sesa e krishterë, megjithëse i pëlqen të këndojë këngë për Jezu Krishtin!) është mësuar të kufizojë veten.
  Vajzat braktisën makinën dhe vendosën të vrapojnë. Ata po garonin shumë shpejt, jo shumë më shpejt se makina e garës. Dhe pasi kishin veshur objektet e marra nga zona e mrekullisë, ata nxituan shumë më shpejt se më parë.
  - Zona, zona është qëllimi i sezonit, faza pason fazën! - tha Elizabeta.
  Ishte pothuajse e pamundur të ndiqja ndezjen e këmbëve të tyre të zhveshura dhe të nxira. Vajzat hoqën këpucët për t'i shpëtuar në rrugën e vështirë. Për më tepër, vrapimi kaq i shpejtë e lodh atë.
  Pemët e gjelbra që thithin freskinë e fillimit të verës, ajrin aromatike të kësaj bote armiqësore dhe në të njëjtën kohë miqësore. Një aeroplan fluturues është i dukshëm sipër. Ky është një avion sulmi me krahë të fshirë dhe topa avioni. Për më tepër, një kolonë tymi është e dukshme; diku një pyll digjet. Vajzat marrin frymë lehtë, por më pas vërejnë lëvizje të dyshimta në rrugën përpara. Rritni shpejtësinë.
  - Me sa duket ka një grup sabotazhi në pritë atje . - thotë Dhrahmi.
  - E shoh dhe e dëgjoj. Duket se armikut i ka zënë era diçka nëse, pavarësisht kostove, hedh diversantë në këtë zonë. - vuri re Elizabeta.
  Kontesha e nimfës kërciti:
  - Kjo është pa dyshim.
  Komandanti i detashmentit të sabotazhit , nënkoloneli Harry Griffind , një djalë i madh kafe, kishte shumë nevojë. Për më tepër, ai zgjodhi qartë vendin e gabuar për këtë, pranë një kodër të milingonave. Insekteve të liga nuk u bëri përshtypje veçanërisht fakti që amerikanit iu dha Urdhrat e Leninit dhe Stalinit dhe e shpoi oficerin në një vend të ndjeshëm. Ai bërtiti me turp, duke mos treguar asnjë përmbajtje. Vartësi i tij, kapiteni George Cruz, filloi të shkelte milingonat.
  Të dy u betuan pisët. Vetëm toger List, duke gjykuar nga fytyra e tij, ishte gjysmë race dhe vuri në dukje:
  - Kështu mund ta thyejmë pritën!
  Ulërima në përgjigje:
  - Por ende nuk ka njeri!
  Dhe pastaj vjen fërshëllimi:
  - Gjenerali është inatosur, thonë se vetë Udhëheqësi i Madh ka urdhëruar të pushkatohen për sabotim njëzet e pesë anëtarë të komandës së lartë.
  Ulërima nga frika:
  - Ai me të vërtetë ka një kontroll prej çeliku. Po, dhe u përshtatet atyre!
  Grumbullima në përgjigje:
  - Dhe detyra jonë është të zbulojmë dhe zbulojmë.
  Afrikano-amerikani u betua përsëri, tërhoqi pantallonat dhe lidhi rripin e shpatës.
  - Më mirë ta zbuloj. Tani, dëgjoni urdhrin tim. Sapo të shfaqet armiku, qëlloni nga granatahedhës.
  - Ne bindemi, shok!
  Dhe përsëri lumenjtë e derrit:
  - Më shiko mua! Unë do të qëlloj vezët!
  Dhe e urtë:
  - Po zoteri! Udhëheqës, shok!
  Vajzat vrapuan nëpër pyll, duke u përpjekur të kalonin pas grupit të shtrirë në pritë. Në parim, me armët e tyre dhe artefaktet e "blindave", ishte e mundur të sulmohej ballë për ballë, por kjo është kundërproduktive. Pra, është shumë e rrezikshme, në rast se gurët humbin fuqitë e tyre të mrekullueshme.
  Drachma foli për këtë:
  - Një univers tjetër nuk është i parashikueshëm.
  Elizabeth konfirmoi:
  - Këtu jemi të dy të ngjashëm. Pra, ne do të veprojmë sipas të gjitha rregullave të artit të luftës.
  Për një luftëtar të fortë, pylli është një aleat. Dhe megjithëse kishte rreth njëqind parashutistë, ishte e qartë se kjo njësi nuk ishte e përgatitur mirë. Shumë po pinin duhan, të tjerë po pinin uiski nga balonat. Në ushtrinë e CSA lulëzoi denoncimi . Këtu gjithçka arriti në pikën e absurditetit. Nëse komandanti ofendonte një ushtar, atëherë ai shkruante një denoncim, një argument pothuajse i papërmbajtshëm. Shumë ushtarakë ishin vetë seksot , dhe u frikësuan si zjarri. Epo, çfarë disipline mund të ketë, i shtyn pak ushtarët dhe ata të qortojnë si spiun a diversant. Mjaft e çuditshme, volantja e represionit dhe manisë së spiunazhit nuk e ktheu aspak ushtrinë në një falangë të pakapërcyeshme, por vetëm uli nivelin e stërvitjes.
  Elizabeta e pyeti Dhrahmin:
  - Ndoshta mund t'i skuqim nga ato të thjeshta "Obolensky"?
  Ajo u përgjigj:
  - Shumë logjike! Kjo do të rrisë nivelin e trajnimit tonë.
  Vajzat hynë në rreze, zunë në shenjë, duke i zbehur sytë. Tani është e rëndësishme të shpërndani radhën në mënyrë që dyzet e tetë raunde në çdo klip të marrin sa më shumë ushtarë. Niveli i shpërndarjes gjithashtu luan një rol këtu. Tani koha e shikimit në klip është saktësisht gjashtë sekonda. Vajzat ngrinë dhe u përqendruan, drejtuan armët, duke u përpjekur të hynin në gjendjen luftarake "kaskadë". Ata dolën me këtë vetë, kur koha ngadalësohet dhe shpejtësia juaj personale rritet, dhe ju mund të hiqni sa më shumë ushtarë. Çdo plumb do të perceptohet veçmas, si një fragment.
  - Ne gjuajmë në ngritjen e gishtit. - paralajmëroi dhrahmi. Vajzat hezituan për disa sekonda dhe hapën zjarr.
  Tani armiku ka marrë "gërhitje". Dhjetra ushtarë u prenë, si ata që qëndruan në këmbë, ashtu edhe ata që u shtrinë në pritë në mënyrë të ngathët. Megjithatë, shumë ishin ulur, gjë që e bëri detyrën më të lehtë.
  Duke dëgjuar të shtënat, armiku ka reaguar me vonesë. Disa u zmbrapsën, të tjerë iu përgjigjën zjarrit. Në çdo rast, pasi kishin shkarkuar klipin, vajzat kositën më shumë se gjysmën e armikut.
  Dhrahmi urdhëroi:
  - Dhe tani granata F-1.
  Armiku u përpoq të hidhte të tijën . Por këtu ai nuk ia doli shumë mirë. Vajza qëlloi me granata në fluturim. Ata goditën me të dyja duart. Si rezultat, fragmente goditën ata që i hidhnin .
  - Na ndihmo, ndihmo! - bërtiti me tallje në anglisht Dhrahmia shtatëngjyrëshe.
  Elizabeth, duke punuar me të dy duart dhe gishtat e zhveshur të këmbëve të saj joshëse, vuri në dukje:
  - Rrëzoni një granatë në fluturim, një taktikë e shkëlqyer.
  Së shpejti vetëm disa ushtarë, dhe vetëm të plagosur, mbetën gjallë. Vajzat vrapuan drejt tyre. Midis tyre, papritur ishte nënkoloneli Harry Griffind . Ai qelbur, çuditërisht, trupi i tij gjeti rezerva për t'u mut.
  - Unë dorëzohem! - mërmëriti ai. - Stalini është kaput!
  - Një këngë e njohur. - tha Elizabeta.
  - Mos e mbani erën mbi vete! - Dhrahmia qëlloi në këmbë duke i thyer nyjet. - Tani nuk do të shkosh askund.
  Harry mërmëriti:
  - Rusisht kurva ! - Dhe u shua .
  - Kjo është ajo, ne kemi mbaruar me këtë djalë tani për tani. Ne do të thërrasim skuadrën dhe ata do të jenë të lidhur. Dhe pjesën tjetër do ta lidhim vetë. - tha Elizabeta.
  Vajzat e bënë punën me profesionalizëm dhe shpejt. E lidhën dhe e sollën në vete nënkolonelin. Nga frika u tregoi ato që dinte. Rezulton se kanë zbarkuar edhe tre grupe zbarkimi dhe në seli ka një spiun me gradën jo më të ulët se gjeneral major.
  Vajzat e regjistruan dëshminë e tij në një magnetofon dhe e lanë, një nga grupet ishte rrugës dhe ata zunë pritë në afërsi të qytetit dhe forcat speciale do të merreshin me pjesën tjetër. Përsëri mund të shiheshin takat e tyre të zhveshura vajzërore që shkëlqenin gjithnjë e më shpejt .
  Bubullima goditi qiellin dhe ranë pika shiu. Dhrahmi e ngadalësoi pak ritmin dhe dëgjoi:
  - Ka erë vjeshte, megjithëse vera sapo ka filluar.
  Elizabeth tundi me kokë:
  - Po! Përrenjtë e shiut janë aq të ngrohta, sa është bukur të spërkatesh nëpër një pellg me këmbë të zbathura.
  Vajza nimfa cicëronte:
  " Këmbët e tua dhe të mia mund t'i çmendin të gjithë burrat në botë." E patë se si na shikonte ajo.
  Luftëtarja bjonde, duke goditur takën e saj të zhveshur, rozë në pellg, bërtiti:
  - Të them të drejtën, të rinj të pashëm, mezi e ndrydha dëshirën.
  "Si një ateist, ishte shumë më e vështirë për mua të bëja diçka të tillë." - tha Drachma ( për ndonjë arsye në një ëndërr ajo u bë ateiste, megjithëse në realitet ishte një e afërme e perëndive pagane!). - Megjithatë, më shumë më pëlqejnë meshkujt intelektualë. Në veçanti, ata që respektojnë klasikët. Po, Elizabeth, nëse dëshiron të kesh sukses, duhet të shkruash jo vetëm poezi patriotike. Dhe pastaj nga një fjalë Rusia fillon të kumbojë në veshët e mi.
  Luftëtarja bjonde kundërshtoi:
  - Epo, mos mendo se jam një specialist kaq i ngushtë. Këtu, për shembull, janë poezitë për vjeshtën.
  Dhrahmi cicëronte:
  - Dua të dëgjoj si tingëllojnë.
  Elizabeta këndoi me zërin e saj të mrekullueshëm, shumë të fortë, i cili mund t'i jepte shanse çdo këngëtareje operistike, qoftë edhe ndër më të mëdhenjtë .
   Të veshur për zilinë e të gjithë mbretërve,
  Crimson, ar, gjethe në rubin!
  Si fluturat e mbrëmjes fluturojnë,
  Dhe zëri i erërave, organet e kerubinëve!
  
  Paqja më luksoze është e bollshme në vjeshtë,
  Pemë, kube kishash të shenjta!
  Çdo degëz me gdhendje të gdhendura,
  Perla pika vese dhe gurë të çmuar!
  
  Pellgu ishte i mbuluar me argjend të hollë,
  Shkëndijat shkëlqejnë nën thundrën e kalit!
  Ju trajtoni njëri-tjetrin me mirësi,
  Jetoni të lumtur nën një qiell të pastër!
  
  Në diellin e ndritshëm, me fustanin tim të lirshëm,
  Mështekna dhe plepat kërcejnë valsin e dashurisë!
  Jemi të trishtuar për ditët që janë zhytur në humnerë,
  Mbani kujtimet e takimeve me mua!
  
  Do të vijë dimri, rinia në të është e përjetshme,
  Jo flokë gri - diamante në flokë!
  Ne do të mbledhim të gjithë miqtë tanë për festën,
  Dhe le ta shprehim ëndrrën me vargje të mprehta!
  Dhrahmi, si gjithmonë, shprehu pakënaqësinë:
  - Disi shumë i modës së vjetër. Shprehje të tilla si zëri, ari dhe kerubinët tuaj të preferuar. Ju jeni shumë të preokupuar fetarisht.
  Elizabeta shtypi një mushkonjë kafshuese me gishtat e saj të zhveshur dhe bërtiti:
  - Jetojmë në një vend ortodoks teokratik, ku janë ruajtur tituj dhe shumë fraza të lashta. Shikoni si u pëlqen fëmijëve.
  Duke qëndruar përgjatë autostradës, duke parë me kureshtje kolonat, djem të llojeve të ndryshme, nga këmbëzbathur e deri të veshur mjaft kulturalisht, duartrokitën. Dikush bërtiti:
  - Bethoven në një fund.
  Një djalë shtoi:
  - Dhe me taka të zhveshura!
  Ndërsa këndonin, vajzat e ngadalësuan ritmin dhe ishte shumë e mundur t'i shihje. Gjëja e parë që ra në sy ishin flokët që valëviteshin si flamur lufte. Elizabeta e artë dhe si flaka shtatëngjyrëshe e dhrahmës.
  - Po vrapojnë t'i vënë flakën Bremenit! - bërtiti një nga djemtë flokëbardhë.
  Dhrahmi iu hodh drejt tij sa hap e mbyll sytë, djali sapo ishte kthyer për të luftuar.
  Ajo bërtiti kërcënuese:
  - Si e ke emrin, mendje?
  Djali guxoi:
  - Friedrich, ose thjesht në një mënyrë miqësore, Rich .
  Vajza me shtatë ngjyra cicëroj:
  - Dëshironi pak çokollatë amerikane?
  Djali tundi kokën:
  - Jo në të vërtetë, ata thonë se është thjesht ersatz.
  Nimfa kontesha qeshi:
  - Jo, e natyrshme , Amerika Latine është ende nën kontrollin e CSA. Pra, ata janë mjaft të aftë, veçanërisht për ulje, për të prodhuar një produkt të vlefshëm.
  - Atëherë jepi! - u përgjigj djali.
  Dhrahmi fut një çokollatë të mbështjellë me një kartëmonedhë dhjetë rubla. Djali buzëqeshi:
  - Këto janë para për të gjithë. - tha ai. Duke ndezur këmbët e tij të zhveshura, ai vrapoi drejt këmbëve të tij.
  Bluza e fëmijës ishte ende e re, dukej e shëndetshme dhe e rregulluar, lufta sapo kishte filluar dhe fëmijët nuk kishin kohë të ndjenin vështirësitë e saj. Dhe djemtë duan të vrapojnë zbathur, veçanërisht në këtë vapë. Sidoqoftë, me siguri në territorin e Rusisë, dhe Gjermania është një nga provincat e superfuqisë, kartat ushtarake tashmë duhet të futen. Zakonisht, fëmijët e marrin këtë më së shumti, sepse në moshën e tyre duan të hanë gjatë gjithë kohës. Sidoqoftë, ndryshe nga BRSS, me një sistem fermash kolektive, ku nuk kishte ushqim të mjaftueshëm edhe në kohët e begata të Brezhnevit, Rusia moderne është e tejmbushur me ushqime. Një pronar dhe fermer i fortë ushqen vendin më mirë sesa me detyrim dhe me punë të palodhur. Elizabeta mendonte se fakti që vendi ishte kryesisht fetar kishte një efekt të dobishëm në klimën. Duhet thënë se në Rusinë moderne, shumica e të krishterëve ortodoksë janë pak të ndryshëm nga ateistët: ata pinë, betohen, pinë duhan, mashtrojnë, bëjnë abort dhe janë në burg. Dhe të shkosh rregullisht në kishë , të paktën një herë në javë, është fantastike për shumë njerëz. Këtu, nëse një zyrtar humbet shërbimin e së dielës pa një arsye të mirë, ai nuk duhet të qëndrojë në detyrë për një kohë të gjatë. Ligji i Zotit është i detyrueshëm në shkolla. Përfshirë myslimanët.
  Kjo është një lëvizje e fortë, asimilim fetar, kur njerëzit fillojnë të kuptojnë se çfarë është më e mira për ta. Elizabeta, në një kohë, lexoi literaturën e protestantëve që lartësojnë Biblën. Por me zemër ajo e donte më shumë traditën ortodokse, pa menduar vërtet nëse binte në kundërshtim me Biblën apo jo. Shkrimet e Shenjta janë shkruar pothuajse tërësisht nga çifutët dhe shumica e traditës është sllavo-greke. Do të ishte më mirë të shkruanim Biblën tonë ruse, duke e bërë Krishtin një simbol të forcës, fuqisë dhe zgjedhjes së sllavëve. Përndryshe, kur lexon Dhiatën e Vjetër, të dridhura: hebrenjtë janë populli i Zotit! Sllavët janë popull i Zotit dhe lavdi të Plotfuqishmit, edhe pse në këtë univers janë bashkuar në një shtet të vetëm. Dhe në botën e tyre, marrëdhëniet midis Rusisë dhe Ukrainës vëllazërore janë më të këqija sesa me Shtetet e Bashkuara.
  Tani ata kanë rritur përsëri shpejtësinë e çmendur, por kjo nuk më pengon të mendoj. Nëse jeni të destinuar të ktheheni në botën tuaj, si ta ktheni Ukrainën? Këtu ju duhet të veproni me mençuri, pa vrazhdësi. Gjëja kryesore është të mbështetemi te politikanë të rinj, të ndershëm dhe jo te kriminelët. Në përgjithësi, është jashtëzakonisht e rëndësishme të formohet një elitë e re në Rusi. Jo oligarkët llum , apo bosët partiakë si CPSU, por një forcë e vërtetë e aftë për të çuar përpara vendin. Elita e re nuk duhet t'i shërbejë vetes, por perandorisë së madhe dhe njerëzve të saj të fuqishëm. E njëjta gjë vlen edhe për këtë vend, si të shmanget shembja e një perandorie të madhe. Tipari kryesor i Rusisë që nga Garda e Bardhë është qeverisja zgjedhore në vend të një monarkie. Kolchak doli të ishte një sundimtar i fortë dhe largpamës, i mbështetur në pushtetin e fuqishëm presidencial. Fuqitë e mëdha të presidentit bënë të mundur bashkimin e kombit dhe shtetit, për të mposhtur zbavitjen dhe paligjshmërinë . Jo më kot Shtetet e Bashkuara, me gjithë demokracinë e tyre, karakterizoheshin nga një fuqi e madhe presidenciale. Por Britania e Madhe, ku monarkia u bë thjesht nominale dhe kryeministri ishte tepër i varur nga partia e tij, humbi pozicionin e saj si një fuqi botërore. Vetëm mendoni, territori i saj në historinë moderne është zvogëluar njëqind e pesëdhjetë herë.
  Në këtë univers, duke u bërë edhe komuniste, Britania është shpërbërë dhe qytetet janë në trazira dhe kaos. Pikërisht drejt Albionit të mjegullt ata do të duhet të shkojnë.
  Si është për njerëzit atje?
  Në qiell dëgjohej ende zhurmë dhe u shfaq një aeroplan zbulimi. E lyer që të përputhej me qiellin me krahë të tejdukshëm, frynte mjegull. Megjithatë , për sytë e mprehtë të vajzave të tilla kjo nuk është aspak problem. Vajzat ngritën pushkët e kërcimit dhe gjuajtën një breshëri unanime. Dy plumba janë madje shumë për një skaut të blinduar lehtë. Ai u anua dhe filloi të binte.
  - Armatura e dobët! - tha Elizabeta.
  Kontesha e Nimfës konfirmoi:
  - Sidomos nëse godet xhami.
  - Një makinë e tillë, megjithatë, nuk duhet të peshojë shumë. Është si një monoplan, jo më shumë se tetëqind kilogramë. - Vajza e pyeti Dhrahmin:
  - A mendoni se piloti do të mbijetojë?
  Vajza me shtatë ngjyra u përgjigj jo shumë e sigurt:
  - Vështirë! Ne i kemi ngatërruar të gjitha cilësimet e tij.
  Elizabeta u përgjigj me zgjuarsi:
  - Aq më mirë, më pak mundim i robërisë.
  Vrapimi ua ngriti shpirtin vajzave dhe me një frymë nxituan drejt qendrës.
  E vetmja vonesë kërkohej për të likuiduar pritën. Vajzat vrapuan rreth pritës; dëgjuan negociata të mbytura.
  Komandanti i parashutistëve, Majori i Forcave Speciale Bob Dowell , gërvishti hundën me nervozizëm. Ky ishte një ogur i keq, që do të thotë se do të merrni një nikel.
  Këtu ai bërtiti:
  - Shafranik, çfarë janë këto, si zvarriten milingonat ?
  - Po këta janë fëmijë që ngasin biçikleta, zotëri. - u përgjigj francezi mulat.
  Pasoi një pasthirrmë:
  - Le të hapim zjarr!
  Mulatto logjikisht vërejti:
  - Për një qëllim kaq të parëndësishëm për të hapur një pritë?
  Kafsha me uniformë rënkoi:
  - Por ato janë kaq të lehta. Vetëm djaj të pastër. Le t'i qëllojmë ashtu, për qejf.
  Shafraniku vuri në dukje:
  - Një objektiv i tillë nuk është veçanërisht interesant.
  Përgjigja e prerë:
  - Ndoshta, por joshëse.
  Rritje e detyruar:
  - Na duhet një Mercedes vjollcë me dy goca të bardha.
  Pyetje sqaruese:
  - Me dy goca?
  Pasthirrma e gëzuar:
  - Vajzat ruse!
  Dhe një thënie vulgare:
  - Dy, kaq pak! Për një kompani të tërë. Ata do të vdesin nëse na shërbejnë.
  Përsëri një shprehje vulgare dhe e pahijshme:
  - Mund t'i kemi në të dy skajet.
  Qesh si përgjigje:
  - Duket qesharake.
  Dhe përsëri zhurma e një derri gjatë estrusit:
  - Dhe për një gjë është praktike!
  - Për këtë të fundit, nuk kam asnjë dyshim. - lëpiu buzët majori. - Ndoshta ka disa masa psikologjike të përfshira.
  - Nuk e kuptove? - u habit Shafraniku.
  Oficeri bërtiti:
  - Me sa duket, siç thonë rusët, nuk jeni miq me kokën e lakrës?
  Shafraniku nuk e kuptoi fare qëllimin:
  - Unë nuk jam vegjetarian, por nuk jam aspak kundër përdorimit të lakrës si pjatë anësore, për shembull, me mish pule.
  Oficeri bërtiti:
  -Po mbushni dollarë? I vendosni në gjeldeti.
  Shafraniku gërvishti majën e kokës:
  - Për çfarë është kjo komandant?
  - Nuk e kuptova zhargonin rus. Lakra janë dollarët tanë, ose paratë tona , dhe lakra është koka. - shpjegoi majori.
  Qesh si përgjigje:
  - Dhe koka! Çfarë zhargoni !
  Oficeri bëri bum:
  - Kështu doli. Mirë, a mund të pini një litër vodka ruse?
  Shafraniku u tremb:
  - Vodka ruse? Po, kjo është vdekje e gjallë.
  Majori qeshi dhe nxori një shishe qelqi me litër. Disa parashutistë i ngulën sytë, duke u ndezur sytë:
  - Uau, çfarë bombë!
  Bob Dowell e peshoi në dorë dhe sugjeroi:
  - Ju keni një zgjedhje. Ose e pini nga fyti ose e thyeni në kokë.
  Një kërcitje e frikësuar në përgjigje:
  - A ka ndonjë opsion të ndërmjetëm?
  Ajo që vijon është një ulërimë:
  - Thjesht hiqni pantallonat dhe uluni në shishe. Me pak fjalë , zgjidhni.
  Me një psherëtimë dëgjohet zëri i dënuar :
  - Mirë, do ta marr brenda. Kam kohë që dëshiroj ta provoj. Vodka ruse , çfarë helmi .
  Një klithmë keqdashëse në përgjigje:
  - Gjëja më e egër.
  Dhrahma dhe Elizabeta e dëgjuan këtë bisedë, veshët e tyre janë shumë të mprehtë, plus ndikimin e objekteve. Ata, ndërkohë, u zvarritën në pjesën e pasme. Elizabeta pyeti me habi:
  - Ata ulen në pritë dhe bëjnë një bast kaq idiot !
  Kontesha e Nimfës cicëroj:
  - Cfare mund te besh! Ky është niveli i kulturës amerikane, i shumëzuar nga bolshevizmi kriminal.
  - Komunizmi është një ide e ndritur, por më së shpeshti zbatohet në errësirë! - vuri re Elizabeta.
  - Njerëzit e këqij me ide të mira derdhin më shumë gjak se njerëzit e këqij me plane të këqija! - përfundoi Dhrahmi.
  - Është një zgjedhje mes ekzekutimit dhe litarit. Unë preferoj ekzekutimin! - Elizabeta ndezi sytë e saj safir. Lëviznin në heshtje, si ninja, dhe nuk kishin të barabartë në sabotim dhe prita.
  Ndërkohë kapiteni Shafranik hapi shishen dhe piu një gllënjkë nga fyti.
  - E embel ! - mërmëriti parashutisti.
  Vodka gurgulloi, duke u derdhur në fytin e gjerë të francezit mulat.
  Ai madje rrënqeu nga kënaqësia.
  - Çfarë derri! - deklaroi Elizabeta. - Mjaft e çuditshme, madje dua t'i vras të gjithë.
  Dhrahmi buzëqeshi:
  - Dhe ha mish derri!
  Vajza bjonde tha:
  - Ka një kokërr racionale në fjalët e Adventistëve të Ditës së Shtatë. Derri është një vend plehrash në këmbë. Por për një hebre, nuk është kosher, nuk është ushqim, dhe Bibla është shkruar kryesisht në mënyrë që hebrenjtë ta kuptojnë atë.
  Kontesha e nimfës zbathur cicëriu:
  - Mirë, shiko nëse luftëtari komunist amerikan mund të përballojë një të dehur të zakonshëm rus.
  Pasi kapërceu rreth gjysmën e shishes, Shafraniku u drodh papritmas dhe, duke e lëshuar shishen nga duart, filloi të gromiste . Bob Dowell e goditi me grusht në shpinë.
  - Epo , i dobët!
  Ai vjelli. Fytyra është e shtrembëruar .
  Bob qeshi.
  - Epo, tani do ta testojmë kokën tënde të lakrës për forcë. Sa i fortë është ai për t'i rezistuar një shishe ruse?
  Pasi gromiste, Shafranikut mezi ia mori frymën, duke u shtrydhur:
  - Kam thyer tulla në kokë.
  Ulërima në përgjigje:
  - Kështu që edhe ti do ta thyesh shishen. Merre në dorë.
  Shafraniku u përpoq ta merrte, por e ra pothuajse menjëherë.
  - Epo, ti je, siç thonë, dhi! Ose më mirë një dash! - Merre dhe mbaje fort, si vezët e prostitutës.
  Kapiteni rënkoi:
  - Unë jam i çmendur!
  Duke u lëkundur gjerësisht, ai e goditi në kokë, u dëgjua një zhurmë, shishja mbeti e paprekur.
  - Rusët kanë gjithçka prej lisi, nuk është plotësisht e kotë që simboli i Rusisë është lisi.
  Një rënkim i bezdisshëm në përgjigje:
  - Lisi, me shumë mundësi kjo është përmbajtja e kokës suaj. Çfarë, ju nuk doni të goditni veten siç duhet. Frikacak, frikë nga dhimbja!
  klithmë e frikësuar në përgjigje:
  - Në asnjë mënyrë, shoku major! Dhimbja është e mirë!
  Dhe përsëri zhurma, që të kujton një vigan të plagosur:
  - Kur të biesh në duart e Ministrisë së Nderit dhe të Drejtave, do të zbulosh se çfarë është dhimbja: dy elektroda në byth , njëra në gjuhë. Më jep shishen.
  Shafraniku vizatoi me druajtje:
  - Vetëm mos më vrit!
  Bob Dowell e kapi atë me të dy duart dhe, duke bërë një lëvizje të plotë duke përdorur trupin e tij, e goditi në kokë. Shishja u copëtua në copa. Shafraniku bërtiti me turpësi të mira:
  - Një mijë djaj në vrimë!
  Gjaku u derdh nga koka e thyer, fragmente e prenë atë.
  Dhrahmi mezi e mbante të qeshurën.
  - Kjo është shumë qesharake!
  Elizabeta ishte serioze:
  - Ai ose nuk di të godasë, ose e ka goditur qëllimisht një goditje të tillë për të shkaktuar më shumë dhimbje. Në çdo rast, kjo tregon nivelin e Ushtrisë së Kuqe Amerikane.
  Kontesha-nimfa ra dakord:
  - Si rregull, jo i lartë .
  Vajzat buzëqeshën dhe drejtuan armët. Ndërkohë Shafraniku rënkoi dhe fshiu gjakun. Është e qartë se ai, duke qenë një gjysmë race , luan rolin e një shakaje nën majorin.
  Dhe bërtet si një femër:
  - Epo, pse kaq i vrazhdë!
  Dhe përsëri ulërima në përgjigje:
  - Hesht! Shiko, një grua po ngiste një biçikletë. Do ta rrëzoj me një të shtënë, do t'i gjuaj mishin e këmbës. Pastaj e marrim me gjithë shoqërinë.
  Kërcitje lutëse :
  - Do ta marr?!
  Dhe ulërima është gjithashtu agresive dhe e pjerrët:
  - Me një kokë kaq të dobët, beso një grua...
  Përgjigja është vulgare :
  - Gjëja kryesore është ajo që është midis këmbëve.
  Majori bërtiti:
  "Atëherë vazhdo, vendos dinjitetin tënd në një shishe, ose unë do ta vendos në gojën tënde."
  - Brr! - fishkëlleu kapiteni! - Nuk mund ta bësh në këtë mënyrë.
  Kompania ngriti kokën nga prita. Elizabeta filloi të lexonte një lutje, duke u përpjekur të përqendrohej. Edhe dhrahmi heshti, masazhoi lehtë qafën, gjuajtja me të dyja duart është shumë e vështirë, duhet koordinim i saktë. Vajzat, secila duke mbajtur një automatik në dorë, hapën zjarr nga katër tyta.
  - Merreni atë, fashistë komunistë. - pëshpëritën bukuroshet .
  Plumbat prenë disa dhjetëra luftëtarë. Ata shikonin në një drejtim krejtësisht tjetër, duke u përpjekur të kënaqnin instinktet e tyre shtazarake . Por, siç ndodh gjithmonë me ata që kanë harruar borxhin, pason hakmarrja.
  - Ka një gjueti ujku, por ne po vrasim budallenj ! - tha Dhrahmi.
  Pasi kositën pjesën më të madhe të festës së uljes, vajzat filluan të qëllonin mbi të mbijetuarit . Për ta mjaftonte të shihnin grimcën më të vogël të trupit dhe të fusnin një ngarkesë atje.
  - Siç mund ta shihni, është shumë më e lehtë! - tha Elizabeta.
  Dhe më pas pati përpjekje për të rrëzuar granatat. Por për vajzat që rrëzuan fluturat dhe etiketuan mizat në një distancë prej dyqind metrash, ky nuk është një objektiv aq i tmerrshëm. E vetmja gjë është që ju duhet të rrëzoni shumë objektiva në të njëjtën kohë.
  - Zoti i Shenjtë i mëshiroftë shpirtrat e tyre. - pëshpëritën buzët e Elizabetës. - U ndërpre rruga e tyre mëkatare në tokë. Aq më mirë, vuajtje më pak ferrore.
  Dhrahmi, duke qëlluar pa shumë sentimentalizëm, vërejti:
  - Armiku është armik dhe ai duhet të shkatërrohet.
  Elizabeta, duke fërkuar shputën e zhveshur të këmbëve të saj të nxira, joshëse, pyeti:
  - I pamëshirshëm?
  Kontesha e Nimfës tha:
  - Po!
  - Unë nuk mund ta bëj këtë! Nëse vras, patjetër do të pendohem, ky është lloji i personit që jam. "Një lot margaritar rrodhi në faqen e skautit.
  - Kërcimi juaj është një stuhi, dhe fjalët tuaja janë një goditje! Vetëm një lot nga yjet do ta vlerësojë dhuratën e Zotit! - këndoi dhrahmi.
  Elizabeth qëlloi pesë granata menjëherë, duke bërë që ato të shpërthenin. Midis të shpërthyerve kishte edhe në formë gjilpëre, përhapja nuk ishte aq e madhe sa dyqind metra, por dendësia e shkatërrimit ishte shumë më e madhe. Kur gjilpëra godet, ajo rrotullohet dhe gris indet, duke shkaktuar lëndime të tmerrshme. Tani parashutistët po e testonin vetë. Ata që nuk vdiqën menjëherë vuajtën tmerrësisht. Sidomos kur hyn në sy, në fakt e rrëzon atë, duke e gjymtuar.
  - Mirë mirë! - deklaroi Elizabeta, duke shtypur me gishtërinjtë e saj të zhveshur një kacabu të keq. - Duket se orët e alarmit të armikut kanë heshtur.
  Dhrahmi konfirmoi me një ton të sigurt:
  - Po e dashur! I heshtur nga organet e vdekjes.
  Majori mbijetoi, por Shafraniku gjeti një vdekje të lehtë. Vajzat vrapuan drejt oficerit që rënkonte. Dhrahmi shkeli me takën e saj të zhveshur në këmbën e shtratit të Bob Dowell .
  Kontesha e Nimfës rënkoi:
  - Epo , thuaj atë që di! Përndryshe do të jetë rrëmujë!
  Dhe klithma e derrit të plagosur si përgjigje:
  - Unë di gjithcka! Unë do t'ju tregoj gjithçka!
  Këtu ju duhet të bëni pyetjet e duhura. Zgjidhni grupin e dëshiruar. Në të njëjtën kohë, jepni armikut disa injeksione stimuluese të lubrifikuara me një zgjidhje për ta bërë atë të flasë. Majori dinte, megjithatë, çuditërisht pak, dhe vajzat, duke pështyrë, ndaluan ndikimin fizik.
  - Merre në pyetje një budalla , derdh ujë në llaç, torturoje, rrih me kamxhik një gomar! - tha Dhrahmi.
  - Këtu je, miku im! - u pajtua Elizabeta. - Pra, le të bëjmë diçka më të dobishme.
  Vajzat vrapuan sa më shpejt që mundeshin, duke ndezur shputat e tyre të zhveshura, si pasqyrë me kthesën e këndshme të thembrës së tyre të zhveshur për të kompensuar kohën e kaluar.
  Vetëm në afrim ata e ngadalësuan pak shpejtësinë, që një nga rojet të mos fillonte të gjuante nga frika.
  Vajzat u pritën me gëzim dhe nxitonin të ndajnë njohuritë e tyre. Siç i informoi akademiku Kurchatov, çipi i parë kompjuterik tashmë ishte montuar dhe një kompjuter me transistorë ishte tashmë gati.
   - E mahnitshme! - tha ajo një dhrahmi shtatëngjyrëshe shumë e bukur. - E shoh që nuk po humbisni kohë.
  - Sigurisht! - Kurchatov i dha vajzës një puro. Ajo refuzoi:
  - Pirja e duhanit ngushton enët e gjakut të trurit, që do të thotë se dëmton proceset e të menduarit.
  Ai gurgulloi:
  - Përkundrazi, më ndihmon.
  Dhrahmi energjikisht, me një shprehje në sytë e saj smeraldi, kundërshtoi:
  - Ky është një iluzion dhe vetëhipnozë e frymëzuar nga droga nikotina. Unë ju sugjeroj si më poshtë. Seancat e elektroterapisë, akupunkturë, së bashku me kimikate. Kjo duhet t'ju ndihmojë veçanërisht. Do të përmirësojë proceset e të menduarit jo vetëm të jush, por edhe të studentëve tuaj.
  Oficeri pyeti:
  - Çfarë, a keni tashmë metoda?
  Dhrahmi u përgjigj me besim:
  - Disa gjëra janë planifikuar, por tani për tani, ky është vetëm fillimi. Në të ardhmen, shkalla e kërkimit do të rritet edhe më shumë. Ne do të krijojmë metoda të reja, sepse tani për tani jemi vetëm në fillim të rrugës. Në përgjithësi, trupi i njeriut është plot me rezerva. Një person përdor vetëm njëqind e mijëtën e aftësive të trurit dhe një deri në dy për qind të aftësive fizike. Edhe ne vajzat Terminator jemi larg përdorimi qind për qind i aftësive tuaja.
  Një thirrje habie në përgjigje:
  - Uau, kjo hap perspektiva të gjera!
  Një vajzë shumë e madhe dhe e mrekullueshme fërkoi njërën këmbë të saj të zbathur me tjetrën dhe cicëroj:
  - As që mund ta imagjinoni se çfarë! Vetëm mendoni. Ose më mirë, mos mendo, por vepro!
  Profesorët lexuan me padurim atë që shkruanin bukuroshet , u mahnitën me thellësinë dhe përpikmërinë e krijesave të tilla në dukje të reja.
  - E shkëlqyer! - tha Abrikosov. - A funksionojnë trupat tuaj qind për qind?
  - Fatkeqësisht jo! Por ne do të rrisim potencialin tonë. - tha Dhrahmi. - Zoti e skaliti njeriun nga balta, por kjo nuk është arsye për të mbetur një tenxhere.
  Abrikosov inkurajoi:
  - Shumë mendjemprehtë! Por në përgjithësi. - uli zërin. - Edhe pse kjo nuk pranohet në perandorinë tonë, unë nuk besoj në Zot.
  Kontesha e Nimfës cicëroj:
  - Reciprokisht! Dhe shoku im është i fiksuar pas fesë. Për më tepër , ajo filloi të anonte drejt adventizmit .
  - Mos gënje Dhrahmi! - Elizabeta shpërtheu. - Nuk e kam thënë kurrë këtë.
  
  Kontesha e nimfës tha:
  - Por unë mendova! Megjithatë, kjo nuk është asgjë. Unë kam ide se si të kombinoj përhapjen e madhe të granatës AM-200 dhe dendësinë e shkatërrimit të modifikimeve amerikane në formë gjilpëre.
  Profesori pyeti:
  - Eshte e komplikuar?
  - Jo, është shumë e thjeshtë. Nuk do të ketë nevojë për të ndryshuar linjat e prodhimit. - tha Dhrahmia madhështore, duke kërcyer mbi këmbët e saj të nxira dhe muskulare.
  Elizabeta nuk mbeti në borxh:
  - Dhe unë kam ide se si të rris shpejtësinë fillestare të plumbit të pushkës së sulmit Obolensky, duke rritur synimin dhe të marr forca të blinduara të trupit për të thyer.
  Profesori mërmëriti:
  - Epo, as kjo nuk është keq. A janë të rëndësishme ndryshimet?
  Terminatorja bjonde tha:
  - Minimale!
  Përgjigje logjike:
  - Atëherë nuk do të jetë shumë e shtrenjtë.
  - Ka edhe mënyra për të rritur ndjeshëm fuqinë shpërthyese të dinamitit. Aditivë të vegjël. - Filluan vajzat.
  - Mënyra të reja të lidhjes së çelikut dhe forcimit të armaturës. Teknologjitë e së ardhmes. - deklaroi Elizabeta.
  Vajzat u dhanë profesorëve punë për të bërë. Kokat e tyre mbanin mend gjithçka në detajet më të vogla, megjithatë, nëse edhe midis njerëzve të zakonshëm ka fenomene që nuk harrojnë asgjë dhe kujtojnë shpejt informacionin, atëherë ata që janë përmirësuar gjenetikisht janë edhe më të aftë për këtë.
  Abrikosov vuri në dukje:
  - Kam stërvitur kujtesën time për një kohë të gjatë. Në përgjithësi, një person, veçanërisht nën hipnozë, është në gjendje të kujtojë gjithçka, madje edhe të jetë në mitër. Ose pas një grupi ushtrimesh speciale, por nuk arrita lartësi të tilla. Duket se keni bërë një rrugë të gjatë.
  - Na ndihmuan! Në përgjithësi, FSB ka akumuluar një potencial të madh intelektual. Ekzistojnë metoda të ndryshme për trajnimin e forcave speciale dhe shkencëtarëve, si dhe farmakologjinë e zhvilluar. Ata janë në gjendje të rinovojnë jo vetëm trupin, por edhe mendjen. - tha Dhrahmi.
  Abrikosov vuri në dukje diçka në fletoren e tij. Elizabeta tha:
  - Në kohën time, thjesht do ta vendosnit në kompjuter.
  Profesori psherëtiu:
  - Është shumë i rëndë.
  - Në kohën time, fuqia e një shkalle të tërë elektronike do të përshtatej në një kuti ore.
  - Elizabeta tregoi byzylykun e kompjuterit në dorë. Dhe ajo klikoi gishtat e saj të zhveshur.
  Dhrahmi konfirmoi:
  - Së shpejti do t'i marrësh edhe këto . Ne do të ndihmojmë. A i kuptoni mikroqarqet?
  Profesori u përgjigj me një psherëtimë:
  - Po mundohemi! Nuk është shumë e lehtë të vendosësh diçka të tillë në prodhim. Ndoshta në botën tuaj u desh shumë kohë për të arritur në këtë pikë!
  Elizabeta u përgjigj me patos:
  - E drejte! Dhe për të qenë i sinqertë, shumica e teknologjisë u zhvillua nga amerikanët. Vërtetë, ne jemi rritur edhe vitet e fundit, kryesisht falë petrodollarëve.
  Dhrahmi nxitoi të shtonte dhe gishtat e saj të zhveshur të këmbëve të saj të shkathta bënë mrekulli të vërteta:
  -Shkencëtarët kanë ndaluar vrapimin jashtë vendit. Megjithatë, ne ishim të zhvilluar kur vendi ishte ende relativisht i varfër. Por kishte shkencëtarë patriotë që nuk kishin frikë nga vështirësitë.
  Abrikosov, kureshtar, pyeti:
  - Kush ishte konkretisht?
  - Ky informacion na ishte fshehur. Arsyeja nuk dihet. - tha Dhrahmi. "Por mund të jetë që sekreti këtu është shumë i rëndësishëm për t'u besuar edhe neve."
  Profesori tundi kokën me flokë pak gri:
  - Epo, mirë vajza, shpikni dhe guxoni! A keni nevojë për materiale njerëzore për eksperimente?
  - Jo parandalimi. - tha Elizabeta.
  Vajzat shkruanin shumë shpejt, jo vetëm me duar, por edhe me këmbë dhe për dy orë ndanë teknologji dhe teknika. Në përgjithësi, dhrahmi e zgjuar vuri në dukje:
  - Është e çuditshme që të gjitha këto zhvillime përdoren kaq ngadalë , edhe në atdheun tonë. Në fund të fundit, ne mund të rrisim ndjeshëm nivelin e të gjithë ushtrisë sonë. Dhe nuk do të dëmtonte që njerëzit të rriteshin intelektualisht. - Vajza nimfa ngriti këmbën dhe rrotulloi gishtat e saj të shkathët të zhveshur me thonj të llakuar në tëmth. Ndryshe, shumë studentë besojnë se Battle on Ice është një ndeshje Rusi - Kanada.
  - Kanada! Tani një provincë e SHBA. Njerëzit fatkeq, të paktën gjysma e popullsisë, ose më mirë gjashtëdhjetë për qind, janë të burgosur në kampe përqendrimi. - tha profesor Abrikosov. - Megjithatë, në botën tuaj, ky është ndoshta një vend plotësisht i civilizuar.
  - Dhe mjaft i pasur! Në Lojërat Olimpike ata madje arritën të na shtynin mënjanë. - Elizabeta klikoi gjuhën e saj. - Por kjo sepse zyrtarët vodhën shumë. Gjatë krizës, vjedhjet filluan të rriteshin edhe më shumë. Megjithëse jam i krishterë, besoj se zyrtarët e qeverisë që vjedhin duhet të vihen në shtyllë.
  Dhe vajza klikoi përsëri, këtë herë me gishtat e saj të zhveshur, aq fort sa një mushkonjë ra e vdekur.
  - Një ide e mirë, megjithëse nuk mjafton vetëm frika! - vuri re profesori. Në veçanti, zyrtari duhet të sigurohet mirë, atëherë nuk do të ketë nevojë për të vjedhur.
  Dhrahmi vazhdoi të shkruante me duar dhe, çka bëri gjithashtu përshtypje, me këmbët e saj të hijshme, të shkathëta, si putrat e majmunit:
  - Unë i njoh teknikat më të fundit të hipnozës.
  - Ky është një fenomen shkencor, por kërkon një dhunti të caktuar. - tha Abrikosov. - Por psikika jote është shumë e qëndrueshme për t'i futur vajzat në ekstazë. Megjithatë, unë rekomandoj vetë-hipnozë, ajo do të zgjojë aftësi shtesë tek ju.
  - Ide e mrekullueshme, do ta provojmë patjetër. - tha Elizabeta. - Aftësitë tona do të rriten.
  Vajzave iu desh të shpjegonin disa detaje, si mikroqarqet ashtu edhe teknologjinë e avionëve. Në veçanti, cilat janë motorët ultra-jet , përmasat e aditivëve në forca të blinduara. Si funksionon mbrojtja dinamike dhe shumë më tepër. Djalli është në detaje, pasi shkrimtarët e trillimeve shkencore dikur u përpoqën të përshkruanin parimet e funksionimit të një makine kohe, duke heshtur për detajet më të rëndësishme. Mund të kujtohet gjithashtu teoria e marksizmit, ku, më e rëndësishmja, kriteri për zgjedhjen e elitës së pararojës së punës nuk ishte i përcaktuar. Lenini shkroi pesëdhjetë e pesë vëllime, por heshti për gjënë kryesore. Stalini veproi në mënyrë të ngathët, megjithëse, në përgjithësi, ai vendosi detyrat e duhura për veten e tij. Në përgjithësi, ekonomia e tregut e ka shteruar veten, ekonomia e planifikuar është shumë më efektive. Lufta e Dytë Botërore e vërtetoi këtë, por jo plotësisht. Të njëjtët amerikanë prodhuan pothuajse tre herë më shumë avionë se BRSS, dhe më të shtrenjtë. Por Shtetet e Bashkuara kanë ende disa herë më pak municion në tanke, nëse numërojmë armët vetëlëvizëse , ndërsa BRSS ka një avantazh në artileri dhe mortaja, por rreth gjysmën e më shumë mitraloza.
  Dhrahmi vizatoi një diagram:
  - Monople të tillë mund të bëhen nga shkumë polistireni. E lirë dhe e kontrolluar me një levë të thjeshtë. Një sistem kontrolli shumë progresiv, falë kësaj, avionët dhe tanket fitojnë efikasitet shtesë. Në veçanti, shpejtësia e përgjigjes, nuk duhet të tërhiqni levën, mjafton vetëm shtypja e një butoni. Ju tashmë e keni zotëruar këtë.
  Profesori pohoi me kokë fuqishëm:
  - Po, duket progresive.
  - Përveç kësaj, ëndrra e Hrushovit për rritjen e misrit në Rrethin Arktik u bë realitet pasi gjenit të vulës u transplantuan në kalli. Unë e di formulën e saj dhe si sintetizohet. "Drahma, me gishtat e zhveshur të këmbëve të saj të shkathëta, me lëkurën e këmbëve që i shkëlqente nga nxirja, ia hodhi çamçakëzin në gojë; ishte dyfish e këndshme për të, të shkëlqente me inteligjencën e saj dhe në të njëjtën kohë të ndjente diçka elastike. dhe e ëmbël me gjuhën e saj.
  - A nuk është kjo e rrezikshme për trupin e njeriut? - pyeti profesori.
  Këtë herë Elizabeta u përgjigj:
  - Jo! Për më tepër , gjeni i derrit u fut në misër, gjë që e bëri atë të rritej më shpejt dhe të përmbante më shumë lëndë ushqyese.
  Burri i ditur Abrikosov pyeti:
  - Po gjenin e miut për fertilitet?
  Vajza bjonde tha:
  - Në këtë rast, karkalecat janë më të mirë. Do të jetë më efektive. Në përgjithësi, përzierja e gjeneve është një përparim i madh. Madje mendoja të punoja me veten time.
  Profesori u habit pak:
  - Diçka konkretisht për të përmirësuar? Ju jeni tashmë perfeksion. Sidomos nga jashtë!
  Elizabeth shpjegoi:
  - Ndryshoni vetë strukturën e proteinave. Ne kemi një proteinë të pazakontë, të modifikuar, por ende një strukturë mjaft të prekshme.
  Abrikosov u ngrit :
  -Bravo vajza. Mund të më rinovoni?
  Vajza bionde pohoi me kokë në shenjë dakordësie.
  - Teorikisht, kjo është mjaft e mundshme për shkencën.
  - Shkenca-mërzia nuk mund ta zbukurojë tullacën e Iliçit! - tha dhrahmi si shaka, një thënie anti-sovjetike .
  Profesori u habit:
  - Lenini?
  Kontesha e Nimfës cicëroi me një buzëqeshje:
  - Po, për nder të tij ata e quajtën edhe Petrograd. Madje ka edhe një dity.
  Lenini shkruan nga varri, mos e quani Leningradin, ishte Pjetri i Madh që e ndërtoi, jo unë, kopili tullac !
  Elizabeth shtoi:
  - Edhe Bibla thotë për Leninin: - Dhe i çmenduri tullac do të thotë se nuk ka Zot.
  Dhe pastaj biondja mendoi, ndoshta po flasim për dikë tjetër, por edhe tullac e gjakatar!
  Vajzat u qetësuan pak dhe filluan të kërcejnë, por idili u ndërpre nga një telefonatë e papritur.
  - Marshalli Vasilevsky dëshiron të flasë me ju.
  Elizabeth dhe Drachma pohoi me kokë:
  - Mund ta bëjmë! Mendoj se ju kemi mbajtur mjaftueshëm të zënë?
  Abrikosov konfirmoi:
  - Përtej çdo mase. Kokat po rrahin. Vajza të tilla të zgjuara. Më pëlqeu veçanërisht transplantimi i gjeneve të kafshëve në bimë. Është e mundur vetëm që të shfaqen defekte gjenetike tek vetë personi.
  - Ne do të rregullojmë gjithçka. - Dhrahmi bëri një gjest shprehës. - Natyra është e shtrembër, por mendja e njeriut është drejtues!
  - Kjo është kundër Zotit! - Elizabeta dukej kërcënuese.
  Kontesha nimfa kundërshtoi logjikisht:
  - Kjo është kundër marrëzisë! Megjithatë, siç e kam thënë tashmë, vetë fakti i ekzistencës sonë është kundër Zotit. Përparimi ka aftësinë ta lartësojë njeriun, që do të thotë ta afrosh me të Plotfuqishmin!
  Vajza bjonde sqaroi:
  - Ju e merrni këtë fjalë për fjalë.
  Abrikosov u kërkoi atyre:
  - Nuk është mirë të detyrosh veten të presësh një kohë të gjatë për një të moshuar në gradë. Unë do t'ju jap Mercedesin më të ri gjashtëqindësh.
  - Nuk ka nevojë, do të ikim në shtëpi. - tha Elizabeta.
  Profesori u habit:
  -A mund të parakaloni një makinë?
  Si përgjigje, Drachma këndoi me lojë:
  - Epo, pse, pse, pse,
  A ishte semafori jeshil?
  Të gjitha sepse, sepse, sepse,
  Sa i dashur ishte ai!
  Në epokën e shpejtësisë, dritat elektronike,
  Ajo u ndez vetë,
  Për dashurinë time më të nxehtë,
  Drita jeshile po shkëlqen!
  Dhe të dyja vajzat shtypën këmbët e tyre të zhveshura, të hijshme, muskulare dhe kënduan:
  Dhe të gjithë vrapojnë, vrapojnë, vrapojnë, vrapojnë,
  Dhe shkëlqen!
  Dhe të gjithë vrapojnë, vrapojnë, vrapojnë, vrapojnë,
  Dhe ai është në zjarr!
  Dhe luftëtarët goditën njëri-tjetrin me takat e tyre të zhveshura, dhe nga kjo fjalë për fjalë ranë shkëndijat me të gjitha ngjyrat e ylberit.
  Dhrahmi tha shpejt:
  Ndershmëria është një koncept selektiv, mashtrimi është universal!
  Si ndryshon shahu nga politika?
  Në shah loja është e barabartë, por në politikë autoritetet kanë gjithmonë një fillim!
  Në shah ka presion kohe në fund të lojës, por në politikë ka gjithmonë!
  Në shah, sakrificat janë të vullnetshme, por në politikë janë gjithmonë të detyruara!
  Në shah, copat rirenditen një nga një, por në politikë kur të duan pushtetarët!
  Në shah nuk i kthen dot lëvizjet, në politikë e bëjnë në çdo hap!
  Një sundimtar i rrethuar nga jo-entitete është si një gur në një kornizë të dobët; vlera e tij do të bjerë dhe në mënyrë të pashmangshme do të zbehet.
  Froni, ndryshe nga shtrati, ndahet vetëm nga të dobëtit !
  . KAPITULLI Nr. 5.
  Pallati i madh i perëndeshës së së keqes Kali ishte i mbushur me skllevër të shumtë dhe femra, si dhe luftëtarë. Skllevërit, si rregull, ishin shumë të bukur, të rinj, të lakuar dhe veshja e tyre varej nga statusi i tyre. Shumica e vajzave janë zbathur, dhe gjoksi dhe ijet e tyre mezi janë të mbuluara me shirita të hollë pëlhure. Por skllevërit me status më të lartë mbajnë bizhuteri, karfica, vathë, rruaza dhe byzylykë në krahët dhe kyçet e tyre. Dhe në këmbët e tyre janë sandale të zbukuruara me perla, dhe skllevërit më fisnikë madje kanë këpucë të mbuluara me bizhuteri dhe me taka të larta.
  Ata madje u ngjajnë njerëzve fisnikë. Në mënyrë tipike, skllevërit nga radhët e kukudhëve ose trolleve femra kanë një status të lartë. Kukudhët ndryshojnë nga njerëzit vetëm në formën e veshëve të tyre; ata janë të bukur, si ato të rrëqebullit, ndërsa trollet femra kanë hundë më të mëdha në formë shqiponje. Dhe me figurat e tyre dhe gjëra të tjera nuk mund t'i dallosh ato nga vajzat muskulare dhe njerëzore.
  Dhe vajzat njerëzore janë pothuajse të gjitha të një statusi më të ulët, me taka të zhveshura, rozë, pothuajse të zhveshura, por edhe shumë të bukura, të reja, të freskëta dhe muskulare.
  Në pallatin e madh ka afërsisht dhjetë herë më shumë skllevër se sa skllevër meshkuj. Dhe të fundit, këta janë adoleshentë nga dymbëdhjetë deri në pesëmbëdhjetë vjeç, të veshur vetëm me mbathje noti dhe zbathur. Ato janë gjithashtu të bukura , muskulare, me muskuj të përcaktuar dhe pllaka barku dhe fytyra të lezetshme, me flokë të shkurtuar mjeshtërisht, zakonisht me ngjyra të çelura.
  Mes djemve, vetëm disa kanë status më të lartë. Ata veshin pantallona të shkurtra, rruaza dhe bizhuteri, dhe kanë sandale me gurë. Dhe këta janë gjithashtu përfaqësues të trollëve dhe kukudhëve.
  Përveç këtyre skllaveve të bukura meshkuj dhe femra, ka edhe roje. Brute me koka derri, orke që duken shumë si arinj, vetëm më të shëmtuar. Goblinë pothuajse tre metra të gjatë me veshë të mëdhenj si krahët e minjve me krahë. Ka edhe luftëtarë kukudhë me harqe dhe trolle të bukura femra me harqe. Dhe luftëtarët më të rrezikshëm: vampirët me forca të blinduara të kuqe - roja e perëndeshës Kali.
  Për më tepër, vampirët, si meshkuj ashtu edhe femra, mbajnë harqe dhe shpata të dizajnuara posaçërisht me grepa në fund.
  Vetë perëndesha e së keqes ulet në një fron të artë të shpërndarë me diamante dhe bizhuteri të tjera.
  Nga pamja e jashtme, ajo mund të quhet e bukur. Vetëm muskujt janë shumë të zhvilluar dhe shumë masivë për një grua. Dhe këpurdha mjaft të gjata dhe të mprehta dalin nga goja. Po, perëndeshë bën një përshtypje. Dhe mbi kokën e saj shkëlqen një kurorë, si një kurorë e thurur nga yjet.
  Rreth saj janë disa vajza të bukura dhe disa djem skllevër që tundin fansat.
  Muzika po luhet gjithashtu. Dhe shfaqjet zhvillohen për të argëtuar perëndeshën e madhe dhe, në të njëjtën kohë, të tmerrshme.
  Një vajzë kukudh, e mbuluar mezi me rripa të hollë pëlhure, lufton kundër dy djemve në mbathje noti. Adoleshentët tentojnë ta sulmojnë. Vajza zmbraps sulmet e tyre, duke mbajtur një shpatë me të dy duart.
  Luftëtarët tashmë kanë plagë në trup dhe gjaku po pikon.
  Perëndesha bën një gjest. Nga Zjarri shpërthen nën pllaka dhe djeg këmbët e zbathura si të vajzave ashtu edhe të djemve. Ata bërtasin pa dashje.
  Dëgjohet e qeshura.
  Perëndesha i drejtohet mbretit troll që është ulur pranë saj. Ky është një djalë i ri i veshur me hermelinë dhe i varur me bizhuteri.
  - A mendoni se ushtria juaj është gati për të pushtuar mbretërinë e kukudhëve?
  Ai u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Ushtria jonë është gjithmonë gati, o më i madhi. Por problemi është se edhe kukudhët janë gati për këtë. Siç thonë këtu ...
  Kali e ndërpreu mbretin e trollit:
  - Ne nuk kemi dobi për të folur boshe! Unë e kuptoj se si forcat janë gjithmonë të barabarta, dhe ju dëshironi të më kërkoni ndihmë.
  Mbreti Troll tundi me kokë:
  - Po, oh i madh. Dhe unë jam gati të paguaj me ar.
  Perëndesha qeshi. E qeshura e saj ishte, nga njëra anë, kumbuese dhe e bukur, si nga njëqind kambana argjendi, dhe nga ana tjetër, e tmerrshme. Është e qartë se edhe trolli kërcënues u drodh.
  Dhe mishërimi i së keqes u përgjigj:
  - Për çfarë më duhet ari? Unë kam male të këtij metali. Mund të më jepni diçka më të dobishme?
  Në përgjigje u dëgjua një kërcitje:
  - Si të urdhëroni, Madhëria juaj!
  Perëndeshë Kali pohoi me kokë:
  - Kur të mposhtni kukudhët, do të dërgoni dhjetë mijë skllevër të kësaj race dhe një mijë skllevër. Zotat e Lartë vepruan me mençuri kur krijuan në botën tonë që midis njerëzve, trollëve dhe kukudhëve të ketë dhjetë herë më shumë përfaqësues të seksit të bukur sesa të fortët.
  Mbreti Troll tundi me kokë me një buzëqeshje:
  - Po, perënditë vepruan me mençuri. Nuk ka asgjë më të bukur se një vajzë e re përjetësisht. Ne, trollët dhe kukudhët, nuk plakemi!
  Perëndeshë Kali bërtiti:
  - Por njerëzit plaken, nëse nuk i bëjmë skllevër tanë. Shumë gra janë aq të frikësuara nga perspektiva për t'u shndërruar në gra të shëmtuara, të kërrusura dhe të rrudhura, saqë vullnetarisht shkojnë në skllavëri dhe pranojnë të shënohen me shenjën e lulëkuqes. Ata tani e kanë humbur lirinë, por janë të rinj, të shëndetshëm dhe të gëzuar prej disa shekujsh. Por që një grua të bëhet plakë, kjo është një pikëllim i madh, nuk mund të jetë më keq!
  Dy djem me mbathje noti filluan të masazhonin këmbët e perëndeshës edhe më energjikisht. Edhe këta ishin njerëz nga mesi i skllevërve. Adoleshentë të pashëm, shumë muskuloz. Pothuajse të zhveshur, por në kyçet e dorës dhe kyçet e këmbëve ka byzylykë prej ari dhe platini, të zbukuruar me gurë.
  Ata gjithashtu patën mundësinë të jetonin për disa shekuj, duke mbetur të rinj pa mjekër, të shëndetshëm, të fortë dhe të gëzuar. Vërtetë, kjo nuk do të thotë se është vullnetare.
  Por megjithatë , është shumë më mirë të masazhoni trupat e femrave të bukura. Dhe jo vetëm Kali, por edhe kukudhët, dhe trollet femra, apo edhe nimfat, sesa, për shembull, të punojnë në gurore.
  Mbreti Troll konfirmoi:
  - Në dispozicionin tënd do të jenë edhe skllave edhe skllave, o zonjë!
  Kali shtoi:
  - Dhe, sigurisht, do të dërgoni njëzet e pesë karroca të ngarkuara me ar dhe gurë të çmuar përveç kësaj. Ju duhet të paguani për gjithçka!
  Dhe perëndesha e së keqes e mori dhe e kapi për hundë skllavin me gishtat e saj të zhveshur. Ai bërtiti nga dhimbja. Por, natyrisht, ai shkroi në Twitter:
  - Faleminderit Zonje!
  Kali urdhëroi:
  "Shiko djalin tani." Për më tepër, varni atë në raft. Kjo do të na argëtojë.
  Në të vërtetë, një raft u shfaq në ajër. Dhe dy vajza elf, të mbuluara mezi me fije gurësh të çmuar, e tërhoqën zvarrë djalin në ekzekutim. Adoleshenti ishte, mund të thuhet, shumë i pashëm, me një trup që kishte përcaktim të përsosur të muskujve, por ishte veçanërisht e këndshme të fshikulloje dikë të tillë.
  Në të njëjtën kohë, përveç goditjes, mund të çlodheni edhe në një mënyrë tjetër. Një vajzë gladiatore lufton kundër një ariu me dhëmbë saber. Më saktë, edhe dy vajza. Njëri me një rrjetë dhe një treshe, dhe tjetri me një shpatë dhe një kamë. Dhe kukudhi i bukur rrah me kamxhik skllavin gjysmë të zhveshur. Ajo e tund dhe një goditje i bie trupit të rrezitur dhe të rrezitur të adoleshentes bukuroshe. Dhe pika djerse dhe gjaku fluturojnë në drejtime të ndryshme.
  Ky është shfaqja. Dhe djali i pashëm fshikullohet dhe vajzat luftojnë me një bishë ekzotike që peshon gati një ton dhe për të mos thënë se është e ngathët. Por vajzat janë kukudhë që janë më të shpejtë dhe më të fortë se njerëzit e zakonshëm. Dhe me shumë përvojë. Dhe ata kërcejnë shumë shkathët, shmangen kur ariu kërcen mbi ta dhe godasin me shpatë ose treshe.
  Vajzat janë shumë të bukura dhe pothuajse të zhveshura, shumë joshëse.
  Dhe djaloshi skllav goditet pa mëshirë. Por kjo nuk i mjafton perëndeshës Kali dhe ajo urdhëron:
  - Piqi takat këtij djali!
  Vajza troll solli një pishtar në këmbët e zbathura të adoleshentit. Dhe ai do ta marrë dhe do të bërtasë. Të dhemb kur zjarri të lëpin thembrat e zhveshura.
  Dhe ka erë shumë të këndshme, si qengji që piqet. Kjo është e admirueshme.
  Perëndesha e së keqes Kali buzëqesh , është shumë e kënaqur.
  Por midis djemve skllevër ka një të veçantë. Ai është zbathur dhe me mbathje noti, por në kokë ka një kapak me zile. Ky djalë luan rolin e një shakaje. Ai duket sikur është dymbëdhjetë vjeç, por në realitet është aq i vjetër sa numëron mijëra vjet. Edhe vetë perëndesha Kali herë konsultohet me të, e herë e fshikullon personalisht këtë djalë, apo edhe i djeg takat e zhveshura. Por tek ky djalë pas pak minutash çdo plagë shërohet pa lënë gjurmë. Dhe ai pati aq shumë aventura sa nuk mund të tregonte një përrallë apo t'i përshkruante ato me stilolaps.
  Kjo është një gjë që fjalë për fjalë shkëlqen para syve safir të një djali shumë muskuloz dhe të fortë.
  Shtabi i komandës SATO dhe Arnold Schwarzkoff morën gjithnjë e më shumë informacion në lidhje me zhvillimin e operacionit luftarak. Disa komandantë kryesorë të Ushtrisë së Kuqe të Punëtorëve dhe Fshatarëve tradhtuan udhëheqësin e tyre dhe idenë bolshevike, duke urdhëruar ushtritë e tyre të dorëzonin armët.
  Në perëndim të Ekrainës, popullsia vendase mirëpriti trupat SATO si çlirimtare dhe që kërkonin t'i jepnin fund diktaturës bolshevike. Kjo i emocionoi ata dhe i vendosi për përparime të reja.
  Qendra kompjuterike mori informacione të reja. Projeksioni tredimensional tregoi Ekraina në formën e një serie të tërë kartash, shumëngjyrësh dhe shumëngjyrëshe. Vetë monitori kryesor tregon vendndodhjen e detajuar të të gjitha njësive, numrin e personelit, armët, karakteristikat teknike, duke përfshirë konsumimin e materialit, si dhe shëndetin e ushtarëve.
  Më pas, kompjuteri analizoi humbjet e veta dhe dëmet e armikut. Deri më tani, balanca e forcave ishte në masë dërrmuese në favor të SATO-s. Për më tepër, numri i tradhtive kundër Vladimir Stalyevich po rritej. Asnjë vend në botë, përveç Shtetit Islamik të panjohur, nuk i dha mbështetje Republikës Bolshevike Sovjetike të Grossia-s së Re . Në Kremlin, qëndrimi mbeti i ftohtë dhe fshehurazi armiqësor, dhe media e krahasoi Leninstalin me At Makhno.
  Dhe në përgjithësi, ideja e pushtetit pa para dhe çdo pronë private dhe personale dukej shumë ekzotike që elita ta pranonte atë.
  Dështimet në përleshjet e para me ushtrinë e Satovit gjithashtu bënë të vetën. Armiku është i fortë dhe i llogarit lëvizjet e tij në mënyrë elektronike, dhe vëzhgimi satelitor bëri të mundur shikimin e vijës së frontit dhe të gjitha lëvizjet si ditën ashtu edhe natën. Dhe mundësitë për arritje po bien me shpejtësi.
  Sidoqoftë, për shembull , djali Vladimir Terkin ( kështu quhej djali aktual shaka në një nga misionet!) kishte një mendim krejtësisht të ndryshëm. Djali hipi në Tigrov me një skuter. Fanderitët kanë mbretëruar tashmë në këtë qytet dhe kanë mbërritur kolonat e para nga ushtria e Satovit. U bë një lloj ripushtimi i territoreve të dikurshme.
   Djaloshi skaut e kuptoi se mosha e tij e re nuk do të ndihmonte vërtet në qetësimin e vigjilencës së policëve vendas. Ka shumë regjimente djemsh në Ushtrinë e Kuqe, dhe ndoshta ata janë shumë më këmbëngulës dhe më të përkushtuar ndaj kauzës së bolshevizmit sesa të rriturit tregtarë që kanë humbur disponimin e tyre romantik.
  Në të vërtetë, kur je fëmijë , paratë për ty janë diçka pothuajse abstrakte. Por të rriturit i trajtojnë ata me nderim, shpesh edhe më shtrenjtë se sa e trajtojnë jetën, veçanërisht atë të dikujt tjetër. Vladimiri ishte i magjepsur nga romanca, dëshira për të ndërtuar një botë në të cilën interesat tregtare, poshtërsia dhe dhuna nuk do të dominonin. Dëshira për të arritur diçka më domethënëse sesa thjesht të qenit një punëtor me qira , ose një gjakpirës i pangopur, mishngrënës. Dhe megjithëse skauti i djalit është vetëm njëmbëdhjetë, dhe në një muaj ai do të jetë dymbëdhjetë vjeç, ai ka aftësitë e një fëmije mrekulli. Dhe emri dhe mbiemri i tij i vërtetë janë shumë të njohur për t'u përmendur hapur .
  Dhe kështu, imazhi i bukur i njohur i Terkinit, ai është elokuent dhe i paharrueshëm. Pra, lëreni djalin të luajë rolin e një modeli të ngjashëm.
  Në përgjithësi, njeriu është një krijesë e keqe. Për disa arsye, shumë komandantë divizionesh nxituan të kapitullojnë në sulmet e para ajrore nga shkaba SATO, ose të tradhtojnë të tyret, duke marrë tufa dollarësh. Por, në çdo rast, tani Ushtria e Kuqe po pëson humbje të mëdha dhe po tërhiqet. Në kushte të tilla, lufta guerile ofron metodat më efektive.
  Ekranin Perëndimor është e vështirë të gjesh forca lokale që mund të mbështesin interesat popullore dhe intifadën bolshevike . Por nëse shikoni, do të gjeni nëntokën. Në fund të fundit, në kohët sovjetike, partizanët luftuan në zonat që dukeshin të pashpresë për regjimin sovjetik.
  Vasily fshehu skuterin e tij nën pemë dhe veshi rroba dhe atlete në modë. Ju nuk mund të shkoni në qytet zbathur - do të ngjall dyshime, veçanërisht pasi është ende mars dhe mjaft ftohtë. Djemtë nga Ushtria e Kuqe i përbuzin në mënyrë sfiduese këpucët dhe përpiqen të ecin dhe të vrapojnë zbathur për sa kohë që janë të shëndetshëm.
  Por në përgjithësi , kur temperatura është mbi zero, atëherë pa këpucë, me ndonjë zakon, mund të vraponi pa kufizime. Sigurisht, është më e vështirë në dëborë, por një luftëtar i ri i kalitur është mjaft i aftë ta përballojë atë për disa orë.
  Vladimiri ishte i ngurtësuar mirë, përveç kësaj, babai i tij i mësoi atij metoda sekrete që përmirësojnë qarkullimin e gjakut, në mënyrë që këmbët dhe gjymtyrët e tjera të tij praktikisht të mos ngrijnë. Thjesht duhet të shponi pika të caktuara me hala, ose të merrni disa barishte. Nga rruga, në mesjetë, shumë djem bënin pa ndonjë mashtrim të ndërlikuar në ngricat e forta dhe as nuk kolliten, duke vrapuar gjysmë lakuriq nëpër rrëshqitjet e dëborës. Dhe takat e tyre, të kaltërosh nga të ftohtit, nuk njihnin taban tjetër veç atyre natyrale, derisa filloi të shfaqej një mjekër.
  Madje Vladimiri mendoi se ndoshta ia vlente të merrte një skuter, por... Makina ishte montim i tij, dhe jo prodhim serik. Mund të lindin dyshime të panevojshme se ku e mori dhe pse. Për më tepër, skuteri është vërtet i veçantë dhe i palosshëm, kompakt dhe mund të përshpejtojë deri në dyqind e tridhjetë kilometra në orë, madje edhe të kërcejë. Jo, një makinë e tillë është shumë e dukshme.
  Përveç kësaj, doja të ecja dhe të dëgjoja se çfarë po mendonin njerëzit.
   Me gjithë romantizmin e tij, ai është një djalë shumë i zgjuar dhe pyet veten pse fantazma e një dollari të gjatë është kaq këmbëngulës dhe tërheqës.
  A ka vërtet vlera të tjera, më interesante? Edhe pse, në fund të fundit, një person kënaqet më me gëzim natyrën dhe mamonin e tij.
   Djali eci, duke fishkëllyer marshimin e guximshëm amerikan. Pra nuk ka dyshime. Duke qenë një djalë mjaft i madh, ai dukej më i vjetër se vitet e tij dhe mund të kalonte lehtësisht si një adoleshent nga një organizatë lokale rinore properëndimore.
  Ai madje kishte një shirit të ngjashëm me krahun me kokën e një gjarpri mbi të. Kjo është, Ophiuchus!
  Si dukej kaq bukur! Një prerje flokësh me gjysmë kuti dhe flokë bjonde, mund ta porosisni veten për një poster - Hitler Jugent !
  Përpara, në një rrugë fshati të thyer, një grua e moshuar po këndon . Ajo po tërheq zvarrë një çantë shpine të madhe që duket sikur do ta shtypë. Pyes veten se çfarë shtoi plaka atje? Ndoshta ai po tërheq zvarrë diçka të ngrënshme për shitje në qytetin e Tigrave? Do të jetë e nevojshme të vizitoni dhe të bëni zbulim.
  Fraza e fundit doli të ishte aq absurde sa djali qeshi pa dashje dhe shpejtoi hapin. Këmbët në atlete në modë nuk janë mësuar të jenë të nxehta dhe kjo është e pakëndshme. Edhe pse, natyrisht, ai duket më i pasur në këtë mënyrë . Dhe pastaj, kur çeta e tyre hyri në Slloveni, e cila nuk ishte aspak e varfër, ata e shikonin me simpati dhe frikë detashmentin zbathur të djemve. Sikur të ishin të çmendur, ose krejtësisht të varfër. Dhe djemtë hodhën një hap të shpejtë, kështu që bora u kris. Ata buzëqeshën, duke mos i kushtuar vëmendje takave të tyre të kuqe nga reshjet e dëborës dhe gishtave të tyre blu. Dhe duke parë shikimet e tyre të ashpra dhe grushtat e shtrënguar fort, gati për të qeshur, ata shtrembëruan gojën nga frika dhe hodhën sytë nga frika.
  Por kjo gjyshe duket se është rraskapitur plotësisht. Vladimiri u tërhoq, pse mosha i shpërfytyron gratë kaq egërsisht. Në fund të fundit, vajzat janë të bukura, dhe zonjat e moshuara bëhen rrëqethëse.
  Është sikur lëkura e rrudhur, ose gunga, ose diçka e tillë, nuk është estetikisht e këndshme. Dhe ku shikon Zoti në këtë rast? Pse i pëlqen një shëmti e tillë e plotë? Po sensi i estetikës?!
  Epo, në rregull, do të vijë koha dhe do ta zgjidhin me Zotin, do ta bëjnë atë të përgjigjet për gjithë talljet e njerëzimit. Ndërkohë ta ndihmojmë plakën, nuk është faji ajo që u bë kaq e shëmtuar.
  Vladimiri u hodh te gjyshja dhe e pyeti me një ton të sjellshëm në gjuhën ukrainase:
  - E shoh se është e vështirë për ty, a mund të të ndihmoj?
  Gruaja e moshuar u tërhoq nga djali dhe fërshëlleu me inat:
  - Mos guxoni të hapni gojën, o frik! Ti mendon se nuk e di që më ke përkulur zarzavatet.
  Gjyshja filloi të tundte shkopin dhe çanta e shpinës së saj të tejmbushur u hap. Vladimiri kapi një erë të fortë boje nga larg, dhe tani sytë e tij u hapën. Gjethet e lakrës së tharë, të lyera në mënyrë të ngathët jeshile, të mbërthyera nga çanta e madhe e shpinës. Dhe një idiot e pikturoi këtë vend të kalbur. Vetë çanta e shpinës ishte e mbuluar me njolla, dhe gjyshja e keqe dhe e zhurmshme ishte paksa e njollosur.
  E moshuara ka tentuar ta godasë djalin me shkop në kokë, por ai i është shmangur lehtësisht dhe ka kapur një lëkundje tjetër.
  Dhe gjyshja bërtet në majë të mushkërive:
  - Oh, po më grabitin! Hurri po përpiqet të rrëmbejë zarzavate ! Hej, mbroje lakrën time!
  Terkin tha me ironi:
  - Gjithmonë është kështu! - Dhe djali skaut këndoi. - Kush i ndihmon njerëzit po humb kohën e tij! Veprat e mira nuk mund të bëhen të famshme!
  Dhe plaka, në fakt, dukej si Shapoklyak, vetëm ajo ishte edhe më e mrekullueshme dhe e neveritshme, madje edhe me gunga. Kështu ajo mori çantën e shpinës, e shtrëngoi në gjoks, aq sa hunda e saj me gunga u fut në zarzavatet me ngjyrë të lakrës dhe bërtiti, megjithëse jo shumë qartë:
  - Oh, ju jeni paratë e mia ! Bask para ! Mbrojtje nga banditët, nga moskovitët e tmerrshëm!
  Vladimiri papritmas u ndje si Stirlitz, në prag të dështimit. Djali u tkurr në mënyrë refleksive dhe drejtoi gishtin drejt fashës me kokë gjarpri dhe, duke alternuar artistikisht fjalët ekrainase me anglishten, tha:
  - Ne jemi një organizatë që mbron të moshuarit në të gjithë botën! Dhe ne jemi ata që i ndihmojmë, ndërtojmë shtëpi dhe u japim bukë të bardhë me gjalpë çokollate!
  Gjyshja u qetësua pak dhe pyeti me pëshpëritje:
  -A je rastësisht një amerikan?
  Vladimiri, duke shtrirë buzët me buzëqeshjen më të ëmbël, konfirmoi në anglisht:
  - Po, sigurisht, njëqind për qind ! - Dhe menjëherë duke parë që gjyshja, në gjuhën më të përhapur në botë, nuk thur lëpirë, shtoi në ekrainisht. - Unë jam një adoleshent amerikan dhe një bojskaut!
  Më në fund plaka u qetësua dhe pyeti me një ton më të mirë:
  - Dhe sa vila dhe Mercedes mund të blej me zarzavate?
  Djaloshi skaut, duke kuptuar se është më mirë të mos debatosh me njerëz të çmendur, u përgjigj me qetësi:
  - Shumë! Shume!
  Por gjyshja ishte këmbëngulëse dhe vazhdoi të pyeste djalin muskuloz dhe të zgjuar përtej viteve:
  - Sa kushton kjo?
  Terkin u përgjigj me një ton serioz:
  - Epo, Mercedesi vjen në modifikime të ndryshme. Sa më e re dhe më luksoze të jetë marka, aq më shumë kushton, që do të thotë se ka nevojë për më shumë gjelbërim!
  Plaka, duke marrë frymë rëndë, uli çantën e shpinës dhe rënkoi, duke treguar lakrën me ngjyrë:
  - Këtu ka jo më pak se gjashtëdhjetë kilogramë! Kam frikë se do të vdes nëse i sjell kaq shumë gjelbërim qytetit!
  Vladimiri ishte gati të shpërthejë në të qeshura me zë të lartë, por duke parë se sa e mërzitur ishte fytyra e plakës së keqe, ai u përgjigj:
  - Pse duhet ta bartni? Gjeni një motoçiklist dhe do të çoni në Tigrov me erën dhe rehatinë!
  Gjyshja e kërrusur psherëtiu rëndë dhe befas u trondit me një fjalë të vështirë për t'u kuptuar:
  - Oh , ti je nipi im... E ftova Fjodor traktoristin të vinte në shtëpi tek unë. Kështu ai e pyeti Herodin pse e lyeja marrëzi me bojë lakrën e kalbur. Kështu që unë i shpjegoj atij, budallait , se lakra dhe zarzavatet janë vlerat më të larta në botë! Mund të blini gjithçka për zarzavate, Mercedes dhe pallatet!
   Terkin, i cili, duke qenë një spiun i talentuar, dinte të kuptonte kuptimin dhe të kuptonte mërmërimat më të paartikuluara dhe më të paarritshme, sugjeroi me zgjuarsi:
  - A ju premtoi traktoristi se do t'ju dërgonte në fshat falas ?
  Plaka, duke shtrembëruar fytyrën e saj, e tundi me zemërim:
  - Pothuajse kështu! Vetëm jo falas, mbajeni xhepin më të gjerë , por për një litër pure! Epo, e dërgova me një budalla !
  Djali nuk duroi dot dhe qeshi me të madhe. Me të vërtetë, doli të ishte qesharake. Gjyshja me sa duket dëgjoi mjaftueshëm se zarzavatet dhe lakra janë vlerat më të larta, por, duke mos kuptuar humorin, zhargonin e mori shumë fjalë për fjalë. Epo, meqë nga pranvera kjo perime ishte zverdhur, gjyshja sipërmarrëse e lyente me bojë jeshile.
  Nëse i shtojmë kësaj, atëherë pas djegies publike në Tigrov të të gjitha kartëmonedhave që nuk kishin kohë t'i fshihnin në para , u formua një deficit i konsiderueshëm, atëherë është e qartë pse dollari fitoi vlerën më të lartë.
  Ndërkohë, plaka vazhdoi të ishte e sinqertë:
  - Epo, më parë do të kisha thirrur një taksi përmes internetit, por bolshevikët, për të shtrydhur rrjetën e Djallit, i kthyen të gjitha shtyllat e telegrafit. Dhe edhe një telefon i thjeshtë nuk bip ! Oh, jam i pakënaqur, jam ulur këtu dhe ushqehem vetëm me thashetheme. Doja të shkoja në Borisov, por kalin e morën për nevojat e Ushtrisë së Kuqe. Orek kishte një Mercedes kaq të lezetshëm dhe të bukur, kështu që bolshevikët e rrafshuan me vare. Si, është shumë luksoze dhe jo një makinë proletare! Kështu ata, Antikrishtët, shkatërruan gjithçka. Prandaj më duhej ta tërhiqja vetë lakrën jeshile në treg!
  Vladimiri e konsideroi të nevojshme të ndërpriste llafet e gjyshes së tij. Edhe pse, hasa në një plakë kaq të vjetër, spitali psikiatrik me hekura po qan me lakmi për të !
  - Zarzavatet tuaja nuk janë natyrale, zonjë...
  Gjyshja u nervozua menjëherë:
  - Edhe çfarë?
  Djaloshi i skautit, me vështirësi në frenimin e bririt që i ikte nga gjoksi, shpjegoi:
  - Dhe fakti që... Mund të ndiqesh penalisht për gjelbërim të lyer!
  Gruaja e moshuar u frikësua dhe u bë me fytyrë të purpurt, këmbët e saj të dobëta në një lloj këpucësh bast filluan të ngatërroheshin kur gjyshja u tërhoq. Dhe buzët blu bërtisnin:
  - Per cfare? Për çfarë do të mbaj përgjegjësi?
  Terkin u përgjigj logjikisht:
  - Nuk po mbani lakër natyrale, por lakër të vyshkur. Pra, po përpiqeni të shesni gjelbërim të rremë me bojë të lirë! Dhe ky është falsifikim!
  Dhe djaloshi skaut bëri sy të frikshëm për vete.
  Gruaja e vjetër filloi të belbëzojë dhe të llafos:
  - Mos më mbani llogari. Bojë është ende shumë e freskët dhe natyrale. E solli nipi i saj!
  Vladimiri u rrëmbye, u ndje si një Ostap Bender i vërtetë :
  - Pra do të nxjerrim para drejtësisë edhe nipin tonë për bashkëpunim në prodhimin e kartëmonedhave të falsifikuara. Ju do të keni një burg familjar .
  Gjyshja reagoi në mënyrë të papritur, hodhi çantën e shpinës dhe iku me shpejtësi duke bërtitur:
  - Kjo nuk është e imja! Kjo nuk është aspak e imja! Nuk është as e imja fare!
  Çanta e shpinës, e njollosur me bojë, mbeti e shtrirë në rrugë. Disa djem adoleshentë e panë shfaqjen me gojë hapur. Lakra kishte erë jo vetëm të bojës jeshile helmuese më të lirë, por edhe të kalbjes. Kështu që nuk kisha as dëshirën më të vogël për të mbledhur mbeturinat me peshë dhe për t'i vënë në shpinë.
  Për më tepër, duke humbur kohë për një plakë të çmendur. Por e qeshura e egër e adoleshentëve vendas nuk mund të mos tërhiqte vëmendjen. Djemtë ishin rreth katërmbëdhjetë vjeç, dhe ata doli të ishin më të gjatë se Vladimir dhe shumë më të trashë. Edhe pse, natyrisht, Terkin, i cili ishte i stërvitur mirë në artet marciale, nuk kishte aspak frikë prej tyre. Thjesht lërini të fusin kokën!
  Por ata dukej se ishin absolutisht të kënaqur! Më i trashë gërmonte:
  - Epo, e shpërtheu atë! Ashtu si Kogan!
  Terkin u hodh në përgjigje dhe rrotulloi rrotullën në ajër. Pas së cilës, duke zbritur, me një buzëqeshje terminator, ai u përgjigj:
  - A mundet ky resler i madh të bëjë diçka të tillë?
  Adoleshentët u përgjigjën duke buzëqeshur duke lehur :
  - Jo një shaka rrëqethëse ! Ejani të rrini me ne!
  Terkin u interesua vetëm të rrinte jashtë me bashkëmoshatarët, diskutoni problemet aktuale me ta. Edhe pse, nga ana tjetër, ai nuk vepron shumë mirë, ai papagall një plakë analfabete, dhe nuk e dënoi të keqen!
  Do të ishte mirë t'i sapunonim fytyrën atij që i dha gjyshes idenë për këtë lakër të ëmbël me bojë jeshile.
  Vladimiri, megjithatë, ndjeu neveri ndaj gjyshes me gunga, dhe për këtë arsye sugjeroi:
  - Epo, le të përmbysemi siç duhet! Do të jetë një ngrohje shumë e lezetshme !
   Djemtë me motoçikleta u nisën për në qytet. Vladimiri u ul pas djalit më të hollë dhe fishkëlliu një melodi tjetër. Humori, megjithatë, ishte i vogël, dhe ju ndiheni si një bastard i plotë .
  Në hyrje të Tigrov, Satovitët kishin ngritur tashmë postbllokun e tyre dhe po kontrollonin dokumentet. U krijua një radhë e vogël makinash. Djemtë e humbën menjëherë të gjithë shfaqjen e tyre , dhe burri i shëndoshë me trishtim tha:
  - Nuk kemi asnjë dokument me vete. Ata do t'ju dërgojnë në burg !
  Terkin tha me kokëfortësi:
  - Aq më mirë! Pastaj do të organizoj një Maidan për ta në një qeli burgu!
  Pastaj një çift fanderovitësh të rinj vrumbulluan:
  - Do të vërshojmë Moskën me gjak dhe do të arrijmë në Urale!
  Pastaj motoçikletat u kthyen, me sa duket në kërkim të një rruge të tërthortë. Terkini u tundua fort që t'i jepte një goditje të mirë llumit të ri , por tani për tani ishte më mirë të mos zbulohej. Mendimet shkuan në një drejtim tjetër.
  Në të vërtetë, doli që Shtetet e Bashkuara morën anën e BRSS në Luftën e Dytë Botërore, duke provokuar kështu Japoninë të shkonte në luftë kundër vetvetes. Çfarë do të kishte ndodhur me një ekuilibër tjetër të pushtetit?
  Nëse Amerika, e cila është ndoshta shumë më e natyrshme për një vend të tillë, do të bashkohej me Hitlerin?
  Në këtë rast, në muajt e parë të luftës, nuk ka gjasa që historia të ketë devijuar nga ajo realja. Epo, të paktën në mënyrë të konsiderueshme. Shtetet e Bashkuara, me shumë mundësi, do ta ndihmonin Rajhun e Tretë maksimumi ekonomikisht dhe me sulme me bomba. Sigurisht, hyrja e Japonisë në luftën në Lindjen e Largët mund të krijojë disa probleme. Atëherë, divizionet sovjetike do të ishin prangosur në luftën me samurai dhe nuk do të ishin në gjendje të merrnin pjesë në mbrojtjen e Moskës.
  Megjithatë, kjo ndoshta nuk është aq e frikshme sa duket në shikim të parë. Në fund të tetorit, trupat sovjetike ndaluan ofensivën gjermane, përkundër faktit se trupat nga Lindja e Largët nuk kishin mbërritur ende, dhe forcat kryesore u rrethuan dhe u shkatërruan. Duhet të theksohet se trupat sovjetike kishin një kufi të caktuar sigurie dhe ata ndoshta do të kishin qenë në gjendje të mbanin kryeqytetin në kushte më të vështira. Edhe pse është e mundur që në këtë rast Ushtria e Kuqe nuk do të kishte mjaftueshëm forca për një kundërsulm.
   Djemtë dukej se kishin gjetur një vend të pambrojtur; rruga ruhej nga një degë lokale e nacionalistëve. Adoleshentët pak më të mëdhenj se miqtë e rinj të Terkinit qëndronin roje. Ata e përshëndetën motoçikletën e tyre me ulërima dhe britma.
  Më i madhi me dhinë e përdhunoi:
  - Çfarë lloj bebe është kjo? Ndoshta ata erdhën për të luftuar?
  Vladimir Terkin i zemëruar tha:
  - Vetëm imagjinoni , po!
  Udhëheqësi urdhëroi:
  - Në këtë rast, zbrit nga motoçikleta ! Ne duhet të jemi përgjegjës për tregun!
  Skauti u hodh shpejt dhe menjëherë mori një qëndrim. I dukej se tani ishte bërë mishërimi i Bruce L në versionin e tij fëminor, por jo më pak të rrezikshëm!
  - Epo, të dalim dhe të masim forcat!
  Drejtuesi, megjithatë, nuk luftoi vetë, por tundi me kokë anash:
  - Demon, merru me të!
  Duke u kthyer në një salto, një djalë me kimono u hodh jashtë. Gjithashtu, me sa duket, një luftëtar i rritur si spartan , zbathur në mot të freskët dhe shpejt. Pak më i madh dhe më i gjatë se Vladimiri, por edhe një luftëtar shumë i ri, me rrip të zi.
  Djali skaut ishte pak i zënë ngushtë. Ai mendoi se do t'i duhej të merrej me çantën tjetër, dhe kështu, kundër tij, një profesionist i vërtetë, i shkathët dhe jo një mal me muskuj të trashë.
  Vladimiri kuptoi nga lëvizjet e "demonit" se ky ishte një kundërshtar shumë i fortë dhe, për çdo rast, hoqi atletet e tij, të cilat po e pengonin të ndjente sipërfaqen e tokës.
  Në këtë mënyrë ai do të jetë në gjendje të kapë më mirë çdo lëvizje të një armiku të shkathët.
  Të dy djemtë qëndruan përballë njëri-tjetrit dhe u përkulën. Të rinj të tjerë fanderovitë i rrethuan në ring, duke lënë një zonë të lirë për duelin.
  Lufta filloi pa një sinjal, kundërshtari i Vladimirit sulmoi ashpër kundërshtarin e tij në trup. Djaloshi skaut vendosi një bllok dhe ndjeu forcën e konsiderueshme të goditjes. Edhe gishti im i mbushur me zhurmë. Jo, ky është me të vërtetë një rrip i zi dhe një luftëtar i jashtëzakonshëm, dhe ju duhet të grumbulloni të gjitha forcat tuaja për ta mposhtur atë.
  Demoni shkoi në ofensivë, por Tyorkin , gjithashtu mjaft me përvojë, u përball pjesërisht dhe pjesërisht u tërhoq nga armiku, duke u përpjekur të mos humbiste goditjet.
  Turma e militantëve përreth bërtiste me zë të lartë:
  - Kjo është ajo, ajo është ajo! Vrite bionden!
  - Ai është frikacak! Vrite ate!
  Vladimiri ndjeu tërbim si përgjigje dhe nisi një kundërsulm. Grushti i armikut kaloi rastësisht përgjatë mollëzës së tij të djathtë, por Terkin e goditi edhe kundërshtarin e tij në gjoks, duke e detyruar atë të tërhiqet dhe të tërhiqet.
  Goditja goditi trafikun që po afrohej, gishtat e Vladimirit ishin të ngulitura në gjoksin e tij të zhveshur, të nxirë dhe muskuloz.
  Demoni e shikoi kundërshtarin e tij me respekt për herë të parë dhe mërmëriti:
  - Dhe nuk je aspak keq!
  Terkin, duke vendosur një bllok dinamik, u përgjigj:
  - Dhe edhe më e rrezikshme se sa mendoni!
  Demoni shkoi përsëri në ofensivë. Ai u përpoq të jepte më shumë goditje me këmbët e tij të zhveshura, djaloshare, Vladimir disa herë vendosi blloqe me këmbët e tij të mbushura dhe qeshi, duke u përpjekur të mbulonte kundërshtarin e tij. Por ai befas e humbi atë nga dora dhe u përgjigj menjëherë.
  Të dy djemtë , me zhvillimin e përleshjes, kishin më shumë mavijosje, gërvishtje dhe gunga. Disa goditje shkuan ashtu siç duhej, meqë ra fjala, në një luftë profesionale. Por peshorja, duke u luhatur, nuk mund të anonte në një drejtim ose në një tjetër.
  Terkin u përpoq të merrte armikun me dinakëri, por mjeshtri profesionist nuk ishte aspak i thjeshtë dhe krijoi kurthe vetë. Dhe çdo sulm i ri ose kalonte kalimthi ose lulëzoi në mavijosje në fytyrë. Megjithatë, djaloshi skaut ia ktheu me interes atë që mori . Dhe ai sulmoi përsëri! Si përgjigje, mungojnë goditjet e dhimbshme .
  Të dy djemtë kishin hundë të thyer dhe merrnin frymë rëndë. Lufta u bë gjithnjë e më shumë si një luftë gladiatorësh, ose një betejë mundësish . Gjithnjë e më shpesh, djemtë futeshin në një gropë dhe përpiqeshin të tundnin njëri-tjetrin me teknikat e mundjes. Ata goditën kokat, por asnjëri nuk iu dorëzua tjetrit. Ky duel i ashpër ishte një garë mes të barabartëve dhe kokëfortëve.
  Gradualisht, jo vetëm luftëtarët e rinj filluan të lodheshin, por edhe turma që i rrethonte. Lëvizjet dhe grevat bëheshin gjithnjë e më të ngadalta. Kështu demoni, me vështirësi, duke marrë frymë rëndë, e ngriti Terkinin mbi supe dhe e hodhi poshtë. Por këmbët e karateistit u dorëzuan dhe ai u rrëzua, duke varrosur kokën në shtypjen e fortë të djalit skaut . Vladimiri përfitoi menjëherë nga gabimi i konkurrentit të tij dhe me këmbët e tij kapi fort qafën e fortë të "demonit" në një "bravë".
  Ky është një mbajtje mbytjeje, dhe në të njëjtën kohë shumë efektive. Armiku në përgjigje u përpoq ta kapte atë, apo edhe të shtrydhte vendin më të ndjeshëm të burrit, por presioni në rruazat e qafës së mitrës doli të ishte aq i fortë sa duart e "demonit" përqafuan automatikisht gjunjët e djalit që e mbyste .
  Terkin rriti presionin, duke lidhur trupin me këmbët dhe duke forcuar levën e qafës. Ai u kundërpërgjigj me dëshpërim. Fytyra e tij e pashme, edhe pse e mavijosur, filloi të merrte një ngjyrë vishnje dhe shikimi i tij u bë jashtëzakonisht i turbullt.
  Vladimiri fërshëlleu:
  -Trokitni me pëllëmbë se hiqni dorë!
  "Demon" donte të përgjigjej jo, por vetëm gurgullim u dëgjua nga fyti i tij i shtrënguar. Duket se ai ishte dërrmuar plotësisht. Një teknikë e tillë në përgjithësi mund të ishte fatale, dhe në luftë Vladimirit iu desh të vriste të rritur dhe aspak burra të vegjël. Pra ishte kot që djali karateist ishte kokëfortë. Edhe pse Terkinit i vjen keq që vrau bashkëmoshatarin e tij, pothuajse moshatar, ky është ende një armik - një Fanderit. Por armiqtë nuk kursehen!
  "Demoni" u bë blu në fytyrë dhe ra në heshtje. Vasily e liroi kontrollin. Kundërshtari i tij ishte ende gjallë, por pa ndjenja vetëm pak më gjatë, madje edhe rruazat e tij të stërvitura ishin thyer. Terkin, megjithatë, ishte gjithashtu i rraskapitur dhe nuk ishte në gjendje të ngrihej nga lodhja ekstreme. Djali shtrihej aty, duke marrë frymë rëndë, me këmbën në shpinë të kundërshtarit të tij me aftësi të kufizuara. Lufta nuk kishte përfunduar ende. Megjithëse rregullat e betejës nuk ishin rënë dakord paraprakisht, më i madhi i Fanderitëve bërtiti:
  - Hajde, shëno fitoren në mundje .
  Vasily mblodhi forcat e tij dhe me një përpjekje të dëshpëruar e shtyu kundërshtarin e tij me këmbët e tij të rrahura, të zbathura. U kthye vetëm në gjysmë të rrugës. Më duhej të merrja frymë përsëri dhe të shtyja përsëri në mënyrë që karateu më në fund të shtrihej në shpinë. Pas kësaj, ju vendosni këmbën në gjoks dhe prisni që gjyqtari t'ju afrohet ngadalë. Ose një adoleshent, duke zgjedhur të luajë rolin e gjyqtarit. Pastaj ai do ta marrë atë dhe do të numërojë mbrapsht.
   Një djalë me një ballukë kozak në kokë troket ngadalë dhe me zë të lartë. Vasily ndihet i paduruar. Pse më lindi në kokë shoqërimi me zërin e qyqes? Por më pas dora me thonj të lyer, që duket si një djalë Kozak Zaporozhye, varet në ajër dhe fillon të bjerë. Dhe befas, në goditjen e tretë, djali karateist u hodh ngadalë dhe hodhi këmbën e zbathur të Vasilit nga gjoksi i tij.
  Në radhët e djemve dhe të rinjve të mbledhur u përplas një gjëmim. Doli se spektakli qesharak do të vazhdonte. Një ndjenjë bezdije e ndihmoi Terkinin të mblidhej dhe ai i dëshpëruar goditi homologun e tij në mjekër me takën e tij të zhveshur, të zhveshur dhe të rrumbullakët.
  Ai u përkul mbrapa dhe u qetësua përsëri, i shtrirë në shpinë. Dhe tani e ka të vështirë të ngrihet . Edhe Vladimiri, pasi kishte vënë në goditje forcën e tij të mbetur, nuk mundi t'i afrohej armikut.
  Diçka të kujtonte duelin midis Chelubey dhe Peresvet , kur të dy luftëtarët: Tatar dhe Rus u vranë si rezultat i një përplasjeje të dëshpëruar me shtiza.
  Vërtetë, Peresvet ende mbeti në shalë, dhe Chelubey fluturoi jashtë. Pra, ushtria ruse, me koston e humbjeve kolosale, mundi mongol-tatarët. Dhe kjo bëri të mundur heqjen e zgjedhës së ashpër .
  Por tani më duhej të mblidhja veten dhe të përqendrohesha dhe të zvarritja këtë metër. Përmes nuk mundem, dhe përmes lodhjes ekstreme.
  Në përgjithësi, Vladimir, i cili mori pjesë në betejat më të vështira në Fonbass që nga prilli 3014, nuk është i huaj për ushtrimet e rënda fizike. Dhe pse është kaq i qetë dhe i çaluar? Jo, u thamë fashistëve, populli ynë nuk do të tolerojë që buka me aromë gjeorgjiane të quhet fjala ford!
  Vladimiri fryu gjoksin dhe u hodh ashpër, duke iu afruar kundërshtarit të tij. Ai arriti të rrokulliset dhe këtë herë vuri pëllëmbën e tij në muskujt e gërvishtur të mburojës.
  Arbitri amator i derdhjes iu afrua sërish. Ai qëndroi aty për pak, i pavendosur, dhe pastaj përsëri filloi të numëronte shumë ngadalë dhe të duartrokiste sa më fort që të ishte e mundur pranë veshit të luftëtarit të ri.
  Ai ende kërciti në duartrokitjen e tretë dhe mbajtësja nuk ishte e mbrojtur . Por dora nuk u palos dhe arbitri, duke parë shefin, filloi të numëronte përsëri.
  Por edhe më ngadalë se më parë. Djaloshi karateist u dridh përsëri.
  Vladimiri u përpoq të shponte me grusht në tempullin e kundërshtarit të tij, por dora e tij e lodhur dhe e dobësuar i rrëshqiti vetëm nga koka e djersitur e kundërshtarit. Terkin e gjeti veten në bark dhe po merrte përsëri frymë rëndë. Pastaj filloi të ngrihej me ndihmën e duarve.
  Kryeprifti ndërhyri papritur në duel, duke thënë me pamjen e pajtimit:
  - Mirë, është barazim! - Dhe ia zgjati pëllëmbën e gjerë Terkinit . - Ju jeni treguar një luftëtar i fortë dhe meritoni një vend të denjë në bandën tonë!
  Terkin iu përgjigj kësaj me një vështrim të lodhur dhe me vështirësi të qëndronte në këmbë:
  - Të rri pak me ty, personalisht nuk më shqetëson , por... Në të ardhmen, presim e shohim!
  Vladimir foli me kujdes, pasi ndihej i paaftë për një luftë serioze. Por të thuash jo menjëherë është një rrezik për të marrë krape serioze.
  Edhe pse në përgjithësi, Terkin mund të konsideronte se ai e kaloi provimin. Ai luftoi një rrip të zi të vërtetë në karate dhe në fakt fitoi. Sepse ai mbeti në këmbë, dhe kundërshtari i tij ishte ende i shtrirë. Edhe nëse është një fitore formale, jo e regjistruar me mbajtje. Po kush tjetër në moshën e tij është i aftë për një luftë të tillë?
  Vladimiri ndjeu dëshirën për të ngrënë, dhe kjo është një shenjë e fuqisë së përtërirë. Një çift vajzash nxituan te "demoni" dhe ata filluan të fërkojnë fytyrën blu të djalit karateist.
   Lufta, natyrisht, doli e suksesshme dhe të gjithë u larguan të lumtur. Sillni një gotë me pak lëng të qartë në Tyorkin . Djaloshku ishte aq i lodhur sa që përpiu të gjithë përmbajtjen e makinës me një gllënjkë dhe vetëm kur e kishte kulluar deri në pikën e fundit, papritmas kuptoi se ishte vodka.
  Dyqind e pesëdhjetë gramë alkool është shumë për një fëmijë të lodhur për vdekje, dhe djali, i paaftë për të përballuar dozën, ra në një nokaut të vërtetë, të thellë alkoolik.
  Vajzat me xhaketa lëkure dhe tatuazhe e kapën nga krahët dhe këmbët dhe e çuan në tendë. Dhe fanderitët e tjerë fishkëllenin dhe kërcyen.
  Terkin ra në një ëndërr të rëndë dhe, në të njëjtën kohë, shumë argëtuese.
  Në përgjithësi, siç ndodh shpesh, ju bini nga tigani në zjarr!
  Dhe tani ai është një djalë shumë muskuloz me muskuj të tërhequr shumë thellë të një trupi fëminor, por që të kujton trupin e derdhur prej çeliku. Dhe ai është i aftë për shumë.
  Terkin, natyrisht, nuk do ta kishte pranuar kurrë fatin e shakasë së perëndeshës së së keqes Kali nëse nuk do të kishte përmbushur detyrën e veçantë të perëndeshës së dashurisë Lada. Dhe tani për tani ai duhej të duronte rolin e një shakaje me këtë Hyjni të Ferrit.
  Këtu është një djalë skllav që u torturua deri në vdekje. Pas kamxhikut, trollët e tij femra dhe kukudhët u rrahën me tela të nxehtë. Dhe pastaj i thyen të gjitha brinjët me pincë të kuqe nga vapa. Sa mizore dhe e egër është kjo.
  Të dyja vajzat kukudhë, pasi kishin marrë disa plagë të lehta, përfunduan gjithashtu ariun me dhëmbë saber, duke i dhënë fund betejës. Dhe robëreshën me brekë, të cilën e kishin torturuar deri në vdekje, e kapën nga brinja me grep dhe e tërhoqën zvarrë për ta gllabëruar bishat e egra.
  Vladimiri psherëtiu, si gjithmonë mbretëroi mizoria dhe dhuna.
  Vajzat gladiator janë zhdukur. Pas tyre, djemtë filluan të ziheshin mes tyre. Pesë djem ishin me mbathje noti të kuqe dhe pesë të tjerë me të zeza. Djemtë dymbëdhjetë a trembëdhjetë vjeç nuk kishin rroba të tjera. Ata ishin të armatosur me shpata dhe kama. Dhe dhjetë gladiatorë të rinj luftuan në betejë.
  Gjaku u derdh menjëherë dhe plagët u shfaqën në trupat e nxirë e me muskuj.
  Si përfundim, skllavet filluan të hidhnin qymyr të nxehtë nga shporta prej bronzi me lopata argjendi nën këmbët e zbathura të djemve. Gladiatorëve të rinj u dogjën këmbët dhe ata bërtisnin.
  Perëndeshës Kali buzëqeshi, asaj i pëlqente shumë t'i mundonte djemtë dhe t'i torturonte dhe të tallte. Dhe kjo me të vërtetë e ndezi atë. Në fakt, djemtë në një moshë kur mjekra nuk po rritet ende janë shumë të bukur, dhe lëkura e tyre është aq e lëmuar, e butë dhe është kaq e këndshme t'i vihet zjarri, ose ta presësh me kamxhik ose ta shtrydhësh me pincë . ose shpojeni me gjilpërë. Dhe kur një burrë i vogël bërtet nga dhimbja në zërin e tij kumbues, është një tingull dhe aromë aq e ëmbël sa është e pamundur të tregohet në një përrallë apo të përshkruhet me stilolaps.
  Dhimbja e dikujt tjetër është kaq e ëmbël. Sidomos nëse po torturoni një djalë të pashëm, të pashëm, muskuloz dhe të shëndetshëm. Dhe nuk është keq as të torturosh një vajzë. Por është gjithmonë më e këndshme për një femër të mundojë edhe një mashkull të vogël.
  Por tani djemtë presin dhe vrasin njëri-tjetrin, ashtu siç i pëlqen Hyjneshës së Keqes Kali.
  Dhe kur tabani i zhveshur i një njeriu të vogël qëndron mbi një copë qymyr. Në një moshë të butë, këmbët e djemve janë të hijshme në formë, dhe jo aq të ashpra sa ato të burrave të rritur, dhe lëkura është e lëmuar, e pastër dhe jo e mbuluar me qime të këqija.
  Kjo është arsyeja pse Kali i pëlqen shumë të torturojë djem të lezetshëm, është shumë më estetikisht e këndshme dhe e këndshme.
  Por ju mund të shihni se beteja është mjaft e shkurtër. Djemve nuk iu dhanë as mburoja, të cilat do t'i lejonin ata të zgjasnin betejën. Dhe tani fituesi është në këmbë, ka mbetur vetëm një djalë me mbathje noti të kuqe. Dhe pastaj ai është aq i plagosur sa nuk ka hapësirë jetese në trupin e tij muskuloz.
  Perëndesha Kali urdhëroi:
  - Unë i jap jetë fituesit - përfundoni pjesën tjetër!
  Robëreshat filluan të sillnin pishtarë në këmbët e zbathura të djemve të mundur. Ata që mbetën të palëvizshëm i kapën nga brinjët me grepa dhe i tërhoqën zvarrë për të ushqyer menagjerinë. Dhe ata që bërtisnin përfunduan me harqe kukudhësh, ose trolle femra me bulonat e harkut. Po, kjo është një përballje brutale.
  Flakët po lëpinin shputat kallo të djemve skllevër të plagosur për vdekje, por të larë para betejës.
  Me hirin e perëndeshës së keqe, djalit të vetëm të gjallë iu dha një tortë me çokollatë dhe fëmija gladiator fatkeq e kafshoi atë. Dhe u ndjeva më mirë dhe u përkula para mysafirëve dhe Perandoreshës së Ferrit.
  Pas së cilës, me një ecje mjaft të fortë, ai shkoi në shtëpi.
  Perëndeshë Kali vuri në dukje:
  Ja sa e paqëndrueshme është bota,
  Fati është një ligj kaq i pamëshirshëm...
  Për djemtë, jeta nuk ka vlerë,
  Dhe ata thjesht lejohen të futen në stilolaps!
  Pas së cilës, një tjetër duel ... Këtë herë një vajzë kukudh me tre shpata lufton kundër dy djemve njerëzorë. Djemve, rreth dhjetë a njëmbëdhjetë vjeç, u dhanë si armë shkopinj druri. Në mbathje noti dhe të hollë, ato duken si viktima. Vajza kukudhë është shumë muskuloze, e bukur dhe e shkathët. Flokët e saj, si flaka e një pishtari olimpik, fluturojnë në erë. Edhe pse janë vetëm tre djem skllevër, shanset e tyre nuk duken të rëndësishme. Më saktësisht , janë tre prej tyre kundër një vajze. Por është e qartë se ajo është me përvojë dhe e fortë. Ajo hodhi një guralec me gishtat e saj të zhveshur dhe e kapi atë. Më pas ajo e shtypi, duke shtrënguar gishtat e gjymtyrëve të poshtme, duke treguar forcë kolosale.
  Perëndeshë Kali vuri në dukje:
  "A nuk janë kundërshtarët tuaj shumë të dobët, Artemis?"
  Vajza, mjaft e gjatë për një kukudh, tundi kokën në shenjë dakordësie:
  - Po djemtë janë të vegjël. Këta janë ende vetëm fëmijë, dhe ata janë të dobët. Ndoshta do të ishte më mirë që të paktën të viheshin adoleshentët kundër meje?
  Perandoresha e Ferrit qeshi dhe u përgjigj me një zë të zhurmshëm:
  - Kjo është ende një ngrohje e lehtë për ju. Ju thjesht mund t'i merrni ato dhe të keni një stërvitje të mirë! Dhe pastaj, Artemis, do t'ju duhet të luftoni një betejë serioze, duke rrezikuar jetën tuaj!
  Vajza kukudhë u përkul dhe u përgjigj:
  - Dhe kjo luftë do të ndodhë, jam i sigurt!
  Sinjali u dëgjua dhe djemtë i ranë borisë. Dhe beteja filloi. Tre djem, duke tundur shkopinj dhe duke ndezur takat e tyre të vogla, të zhveshura, nxituan drejt kukudhit. Ajo drejtoi mullirin me shpatat e saj dhe djemtë fluturuan nga këmbët e tyre. Vërtetë, ata u hodhën lart menjëherë. Vajza e goditi në gjoks një nga djemtë gladiatorë me takë të zhveshur, duke e rrëzuar sërish. Për më tepër, duke lënë një mavijosje në gjoksin e tij të zhveshur, të nxirë dhe kockor.
  Publiku duartrokiti...
  Terkin pëshpëriti:
  - Kjo nuk është vërtet një lojë sipas rregullave!
  Vajza kukudh vazhdoi të galoponte. Ajo bëri një salto dhe eci me duar. Pastaj gishtat e saj të zhveshur e kapën hundën e djalit dhe e hodhën përpara, duke bërë që ai të përplasej me pllakat me ngjyrë.
  Artemis këndoi:
  - Sfera kozmike dhe makinacionet e Luciferit!
  Perëndeshë Kali bërtiti:
  - Mos e mbani mend Luciferin!
  Në të vërtetë, ai është konkurrenti i saj. Dhe lufta ndërspecifike është ndoshta më brutale dhe e pamëshirshme. Dhe vajza kukudh vazhdoi të rrotullohej, dhe sikur të ishte një majë dredha-dredha. Dhe në të njëjtën kohë ajo nuk po nxitonte të copëtonte djemtë. Luajti për audiencën. Ajo veproi me energji dhe njëfarë shkathtësie.
  Artemis madje këndoi:
  Sa larg në një univers tjetër është toka jonë amtare,
  Aty ku bilbili trillon pastër dhe butësisht!
  Fusha atje është ngjitur me malin!
  Dhe pushi i bardhë si bora bie nga qielli!
  
  Në fund të fundit, gëzimi i të gjithëve është në ngjyrën e ditës,
  Duke parë një lule misri që përkëdhel syrin!
  Në fund të fundit, çdo Elfaslav është i afërmi ynë,
  Zoti e shpërbleu Elfin dhe e bëri atë një parajsë!
  
  Mbi kupolën e kupolave të kishës,
  i Elfst shkëlqen mbi të gjitha!
  Nuk është koha për argëtim, kalorës,
  Unë nuk shoh veprim të mjaftueshëm!
  
  Pse është shpirti ynë kukudh,
  Në telashe, thjesht duhet të zgjohesh!
  Kur shpirti i qetë ka dalë jashtë,
  E keqja lulëzon në përtaci dhe dehje!
  
  Dhe ne duhet të forcojmë besimin tonë,
  Dhe lutuni me zjarr Zotit!
  Punoni shumë dhe mos pini
  Ata po shikojnë çdo fytyrë të shenjtë!
  
  Vitet galopante të pashmangshme,
  Ata u nisën në një galop të furishëm!
  Dhe koha rrjedh si një valë,
  Momentet binin shi të egër!
  
  Ju jeni një hero kukudh,
  Mos harroni, fati juaj është të luftoni!
  Pushtoni hapësirën e universit,
  Sillni besimin në vëllazëri për të gjitha qeniet!
  
  Dhe ajo që lëviz në errësirë,
  Ashtu si zhurma e kërpudhave të thyera!
  Ne jemi me miliarda në Elfa,
  vetëm në këtë botë !
  
  Le të vijmë në një univers tjetër,
  Të gjithë na pyetën me arsye!
  Botët e pakufishme janë thirrja,
  Shërbejini dashurisë tuaj - Elfia!
  Vajza kukudh, duke u hedhur, i goditi djemtë në pjesën e pasme të kokës me këmbët e saj vrasëse. Dhe ata ranë dhe u shuan. Robëshat i morën pishtarët dhe i çuan në shputat e zhveshura të djemve. Dhe ata, duke bërtitur, erdhën në vete. Duke parë përreth me frikë, ata u hodhën lart.
  Ishte e qartë se djemtë kishin dhimbje. Edhe pse thembra e tyre e zhveshur është bërë e ashpër, ato janë ende të gjalla dhe flakët nga pishtarët që përdorin skllevërit e bukur janë shumë të ndezura.
  Artemisa e pyeti Kalin:
  - Ndoshta ne mund të shpëtojmë jetën e tyre?
  Hyjnia e keqe qeshi dhe u përgjigj:
  - NE RREGULL! Jepini atyre një mijë kamxhik! Nëse mbijetojnë, atëherë kur lëkura të jetë e shëndetshme, ata do të luftojnë përsëri në ringun e gladiatorëve. Dhe nëse nuk e durojnë, atëherë...
  Robëreshat sulmuan djemtë skllevër dhe i lidhën në shtyllat e ndëshkimit. Dhe shtyllat dolën në dhomën e madhe të fronit, direkt nga poshtë pllakave duke përdorur një mekanizëm.
  Dhe djemtë e pafat, që nga fëmijëria e hershme dinin vetëm rrahje dhe punë të palodhur, u fiksuan në pranga të veçanta për fëmijë.
  Perëndeshë Kali fërshëlleu:
  - Por për ty, Artemida tani pret jo një betejë të lehtë, por një betejë të vështirë!
  Vajza kukudhë u përkul dhe këndoi:
  Ne do të shkojmë me guxim në betejë,
  Për kauzën e botës...
  Ne do të mposhtim të gjithë armiqtë,
  Në luftën për të!
  . KAPITULLI Nr. 6
  Pas një ëndrre të stuhishme, Elizabeta u zgjua në burg. Dhe ajo u bë edhe më e trishtuar. Përveç kësaj, kur isha shtrirë në pllakën e gurit, më dhimbte shumë shpina dhe vajza flinte mjaft gjatë.
  Dhrahmi i shkeli syrin partnerit të saj me një buzëqeshje dhe e pyeti:
  - Snila , diçka luftarake?
  Elizabeta qeshi dhe u përgjigj:
  - Edhe shumë luftarak!
  Kontesha Elf vuri në dukje:
  - Por realiteti është shumë më i trishtuar dhe i poshtër !
  Vajza bionde pohoi me kokë dhe këndoi:
  E keqja e mallkuar realitetin
  Mund të të çmendë...
  E gjithë fuqia e një atomi të frikshëm,
  Satani hyri me makinë në Tokë!
  Pas kësaj, dera e birucës u hap me një kërcitje. Një djalë këmbëzbathur dhe i dobët u dha të burgosurve të bukur një enë qumësht, qull dhe një bukë. Elizabeta pyeti:
  - Si e ke emrin?
  Djali nuk u përgjigj dhe u largua me nxitim, duke ndezur takat, në të cilat kishte gjurmë flluskash të freskëta. Dukej sikur po i përvëloheshin këmbët e zbathura skllavit.
  Vajza kishte një meze të lehtë. Pas kësaj, ata filluan të shihnin përsëri zinxhirët e tyre, një lidhje kundër tjetrës. Puna shkoi shumë ngadalë.
  Elizabeta tundi kokën dhe përsëri u zhyt në gjumin e saj fantastik dhe të pabesueshëm;
  Kjo është një pyetje interesante, këtu mund të jemi të sinqertë.
  - Epo, me ndihmën e objekteve ne mundemi. Dhe vetëm ne do të kalojmë çdo kampion olimpik. Edhe pse, kush e di, ndikimi i tyre mund të përfundojë. - psherëtiu dhrahmi.
  Profesori pyeti me dyshim:
  - Por a nuk do të rezultonte që artefaktet do të konsumojnë energji nga përdorimi i shpeshtë?
  - Unë nuk mendoj kështu. - tha Elizabeta. - Po, dhe vrapimi me këmbët e zhveshura e të reja është i dobishëm. Në fund të fundit, ne jemi vajza. Dhe është shumë më e sigurt të vraponi sesa në një makinë.
  Abrikosov kundërshtoi:
  - Sigurimi i marshallit mund të mos e kuptojë kështu. Përveç kësaj, do të jetë shumë e dukshme nëse nxitoni. Dhe marshalli donte që takimi të ishte sekret.
  Dhrahmi pohoi me kokë:
  - Na bindi ai. Në të vërtetë, garat tona lindin shumë thashetheme të panevojshme dhe armiku nuk është në gjumë.
  Elizabeta sugjeroi me një buzëqeshje:
  - Mund të nxitojmë nëpër pyll, atëherë askush nuk do të na vërë re!
  Nimfa kontesha tundi kokën e saj me shtatë ngjyra:
  - Edhe kjo është shumë e vështirë. Degët thyhen. Dhe gjithsesi, pse të mos bëni një udhëtim.
  Vajza bjonde e inatosur vulosi këmbën e saj të zhveshur, të daltë, shumë joshëse dhe ulëriti:
  - Është vendosur, në Mercedesin e gjashtëqindtë!
  Vajzat terminatore u drejtuan drejt daljes. Dita dukej se po shkonte mirë.
  Megjithatë, tashmë po i afrohej darkës. Bukuroshet kishin një meze të lehtë duke ecur.
  Një tjetër surprizë i priste në një makinë të madhe, shumë më të madhe se një Mercedes i zakonshëm . Dmitry Polevoy, ish-oficeri i zombies është rikthyer. Kur ata u larguan, i riu bëri pyetje:
  - Epo, më duket se më mungon? - Ai pyeti.
  Elizabeth bërtiti:
  - Nuk ka kohë për të qenë të mërzitur dhe të sëmurë!
  Luftëtari i ri këmbënguli:
  - Ju keni rripat e shpatullave të majorit. Me sa duket, ka shumë rritje në gradën e oficerëve.
  Dhrahmi u shpreh ashpër:
  - Po, nuk jemi aq të virgjëra sa të ngadalësojmë! Si keni përparuar?
  Togeri fryu gjoksin me krenari:
  - Më premtuan se do të më jepnin një kapiten! Shanse të mira për promovim. Mos harroni, kjo është e kaluara jonë. Le të jetë e lavdishme, por ende e kaluara. Dhe ne nga e ardhmja, pra, mund të arrijmë shumë më tepër. Një sasi e ndryshme njohurish, metoda më moderne të trajnimit. Përveç kësaj, kam shërbyer në vetë Alpha Pioneer, dhe ky është një tregues.
  - Sigurisht! - Dhrahmia u gëlltit nga kurioziteti. -Cila botë ju pëlqen më shumë? E jona apo kjo? Togeri i ri u përgjigj me besim:
  - Duke marrë parasysh që kjo botë bëri pa shtatëdhjetë vjet sundim bolshevik, vendi ka arritur më shumë. Në përgjithësi, Rusia është një fuqi e madhe këtu, dhe jo një federatë e pakët si e jona.
  Elizabeta e mori atë dhe bërtiti:
  - Po, dhe vendi ynë nuk është i vogël.
  Luftëtari i ri dhe ish-zombi u përgjigj me besim:
  - Por ka më shumë njerëz! Stalini dhe sundimi komunist në përgjithësi patën një ndikim negativ në popullatë. Dhe këtu është një rritje prej tre përqind në vit, a nuk është një tregues?
  Dhrahmia e mori dhe buzëqeshi:
  - Nga pikëpamja demografike, gjithçka është në rregull. Po praktike?
  Dhe vajza nimfë vulosi këmbën e saj të zhveshur.
  Togeri u përgjigj me besim:
  - Njësoj! Të them të drejtën, më pëlqen Zhukovi shumë më tepër se presidenti aktual. Georgy Konstantinovich është një udhëheqës ushtarak me përvojë, dhe udhëheqësi ynë është djali i një profesori dhe një gruaje hebreje! Askush nuk ka frikë prej tij.
  Elizabeth tundi me kokë:
  - Duhet të kenë frikë nga Presidenti!
  Dhrahmi shtoi:
  - Dhe kjo kërkon një demonstrim force. Në përgjithësi, Stalini ishte një tiran i mrekullueshëm, megjithëse nga pamja e jashtme ai nuk ishte i tmerrshëm. Fizikisht, ai gjithashtu nuk ishte veçanërisht i fortë, por ishte dërrmues me vullnetin e tij.
  Dmitry ra dakord:
  - Unë gjithmonë e kam respektuar Stalinin, por në këtë botë ai doli të ishte kaq brutal. Në përgjithësi, paraardhësit e mi kanë shërbyer në polici, dhe stërgjyshi im është pushkatuar. Por unë nuk jam ofenduar nga Stalini.
  Dmitri fshiu një lot nga faqja e tij rozë dhe shtoi. -
  Kjo është pagesa për botën e re, e pashmangshme.
  Vajza nimfa bërtiti:
  - Mund të keni të drejtë, por tani ky maniak gjeorgjian duhet ndalur. A e dini se cila është pika më e dobët e gjeorgjianëve?
  - Stalini është rus nga ana e babait të tij, kështu që ai ndërthur aftësi të ndryshme. - vuri re Elizabeta. - Në fakt, unë propozoj opsionin e mëposhtëm. Depërtoni në Uashington dhe rrëzoni një kriminel të madh atje.
  - Eshte shume e veshtire! - filloi dhrahmi - mbaj mend që gjermanët po planifikonin një atentat ndaj Stalinit, por ky udhëheqës nuk i besonte askujt. Askush nuk e dinte se në çfarë makine do të hipte, në çfarë dhome do të ishte. Edhe siguria ishte në frikë. Për shembull, një nga truprojat lëvizi në heshtje. Stalini vendosi se ishte në gjendje ta mbyste me duar të zhveshura. Dhe rojtari e kishte të vështirë!
  Terminatorja bjonde vuri në dukje:
  - Uau! Shumë forca speciale janë të afta për këtë. Kështu që ju mund të dyshoni për çdo luftëtar që i është nënshtruar stërvitjes speciale .
  Kontesha e nimfës konfirmoi duke nxjerrë dhëmbët:
  - Pra, ai e gjeti fajin me këtë djalë. Më shikoi në sy. Nuk më pëlqeu diçka dhe urdhërova ta arrestoja. Epo, natyrisht që kishte një komplot, torturë dhe ekzekutim! Para se të merrte një plumb në pjesën e pasme të kokës, roja bërtiti: "Rroftë Stalini!"
  - E shihni sa njeri i përkushtuar është për çështjen e partisë. - Elizabeta buzëqeshi me trishtim.
  Dhrahmia nuk mund të mos ofendonte shoqen e saj:
  - Dhe ju, besimtarë të krishterë, jeni saktësisht të njëjtët.
  Terminatorja bionde i fryu faqet:
  - Pse?
  - Zoti nuk të mbron. Dënime me vdekje, tortura, vdekje të të afërmve dhe miqve. Dhe ju luteni, madhëroni Atë. Mendoni, për shembull, sa herë në jetë, njerëzit e zakonshëm vuajnë dhimbje. Epo, pleqëria është tortura më e ngadaltë dhe më e egër që mund të imagjinoni. Ne e kuptojmë këtë thjesht teorikisht, por duke krijuar njeriun dhe duke u plakur, Zoti kreu mizorinë më të madhe në botë. Çdo gjë tjetër, uria, viruset, epidemitë, tërmetet, fatkeqësitë natyrore, janë thjesht një gjë e vogël, në sfondin e ndryshimeve të lidhura me moshën në trup. Edhe ky koronavirus i tmerrshëm ! - Sytë e Dhrahmës shkëlqenin.
  Dmitry Polevoy e mbështeti atë:
  - Zoti sillet më keq se Stalini. Kryesisht kryen represione të detyruara kundër pakicës së pakënaqur, dhe Zoti i bëri të gjithë të vdekshëm, madje të shëmtuar dhe të mjerë me kalimin e viteve, veçanërisht gratë, të cilat janë të tilla shtriga dhe kanë frikë nga njerëzit . Dhe më e rëndësishmja, është e pamundur të gjesh një person që nuk e ka ndier dhimbjen e tij, apo të dikujt tjetër, fizike apo morale.
  Dhrahmi shtoi:
  - Pikërisht kështu mund t'ia bëni këtë fëmijëve tuaj. I dënuar me mundime monstruoze. Është mëkat edhe të godasësh një fëmijë, por këtu ka një fanatizëm kaq të çuditshëm, diçka që nuk i përshtatet mirë mendjes më të lartë.
  Elizabeth kundërshtoi:
  - Një prind i dashur i rrit fëmijët e tij, duke përfshirë edhe dënimin.
  Dhrahmi ishte skeptike:
  - Ne shohim ndëshkim, dhe jo proporcional, por ku është edukimi. Vetë fakti që ka tre mijë besime, apo sekte të krishtera, flet se sa i neglizhuar është arsimimi dhe edukimi. Përveç kësaj, prindërit nuk duhet t'i lënë fëmijët e tyre të shkojnë dhe të fshihen prej tyre. Pse Perëndia nuk ia zbulon veten pasardhësve të tij? Ku është logjika?
  Elizabeta donte të përgjigjej, siç bëjnë zakonisht priftërinjtë: Ata thonë se për mëkatarët zbulimi i Zotit do të ishte i barabartë me vdekjen, por ajo nuk e bëri këtë. Nuk tingëllon bindëse, a nuk supozohet se prania e prindërve t'u shtojë besimin dhe guximin fëmijëve, t'i mbrojë ata, jo t'i vrasë. Edhe nëse fëmijët nuk janë të bindur, sa bukur është që ata të mbështeten në gjurin e prindit të madh dhe të fuqishëm. Të ndjesh prekjen e një dore të fortë në flokë, të dëgjosh ngritjen personalisht nga Ati i Madh dhe jo nga ndërmjetësit, të cilët, të ngjizur , janë më keq se vetë mëkatarët. Në fund të fundit, shumica e priftërinjve ortodoksë janë po aq mëkatarë sa bota në të cilën predikojnë. Protestantët janë më të rreptë në këtë drejtim, por janë edhe larg shenjtorëve. Kështu Elizabeta zgjodhi të ndryshojë temën e bisedës. Ajo kapi një mizë në fluturim me këmbën e saj të zbathur, donte ta shtypte, por mendoi se nuk ishte mirë të vrisje një krijesë të gjallë, qoftë edhe një si miza që mbart infeksion dhe mikrobe, dhe ta lëshonte të shkojë.
  Pas kësaj, vajza tha:
  - Zoti është i madh dhe i urtë, nëse nuk zbulohet, do të thotë se ka arsye të pakuptueshme për ju mëkatarë. Le të flasim për armët. Në veçanti, Obolensky është në shumë mënyra i ngjashëm me kallashnikovin, por ka një kalibër pak më të vogël, një shpejtësi fillestare pak më të lartë zjarri dhe një gjatësi të ngjashme.
  - Dhe pse? - pyeti dhrahmi.
  Vajza bjonde vuri në dukje:
  - Kanali është më i qetë dhe ka një përshpejtues shtesë kur lëvizni eksplozivët. Kjo do të thotë, është pak më i mirë se modelet e hershme Kalash dhe pothuajse po aq i mirë sa ato të mëvonshmet.
  Kontesha-nimfa e mori atë dhe vuri në dukje:
  - Unë sugjerova kombinimin e cilësive të tyre të dobishme. - Elizabeta shikoi prizmin e varur mbi burim. - E kam fjalën "Kallashnikov" dhe "Abakan", si dhe M-16, duke krijuar një pushkë të jashtëzakonshme. - Dhe unë ia dola në diçka. Në përgjithësi, ushtria ruse ka marrë rrugën e rritjes së shkallës së zjarrit të mitralozëve, në këtë rast, nëse bëhet fjalë për një luftë të madhe, thjesht do të ketë probleme katastrofike të furnizimit .
  Elizabeta e ndërpreu:
  "Por ju nuk mund të mendoni për asgjë më të mirë se një lazer pulsi asgjësues." Ndoshta një gravilazer.
  - Çfarë është kjo? - u habit dhrahmi.
  Bukuroshja me flokë të bardhë si bora, e spërkatur lehtë me pluhur ari, u përgjigj:
  - Njohuri e mendimit ushtarak! Imagjinoni, fotonet kanë energji dhjetë deri në fuqinë e dyzetë më të madhe se graviteti. Nëse përkthehemi në vlera më të pranueshme për njerëzit, atëherë dhjetë sekstilion kuintilion herë sesa natyra gravitacionale. Dhe në të njëjtën kohë, graviteti depërton kudo , i gjithë universi mbahet së bashku prej tij, dhe në vrimat e zeza fotonet janë të pafuqishëm kundër tij. Po sikur të kombinohen të dyja këto konstante, shpejtësia e rrezes do të rritet nga rreth dhjetë në pesëqind trilion herë në krahasim me dritën. Dhe fuqia... Mund ta imagjinoni se çfarë presioni monstruoz do të krijojë një graviolazer mbi një objekt të zakonshëm. Lidhjet ndëratomike do t'i nënshtrohen ndikimit të jashtëzakonshëm gravitacional dhe forca të blinduara të anijes yllore thjesht do të plasaritet. Edhe me një pistoletë relativisht të vogël do të jetë e mundur të shkatërrohen anijet më të fuqishme, ajrore apo detare. Përveç kësaj, nuk përjashtohet ekspozimi selektiv me një rreze të gjerë, duke prerë armada të tëra yjesh me fuqi kolosale.
  Dhrahmi e ndërpreu Elizabetën.
  -Ti flet sikur ne tashmë po bëjmë luftëra në hapësirë.
  Vajza bjonde u përgjigj:
  - Unë besoj se lufta në hapësirë është e pashmangshme.
  Nimfa kontesha buzëqeshi skeptikisht:
  - Si përputhet kjo me Biblën?
  Elizabeta tha me një buzëqeshje të ëmbël:
  - Zbulesa e teologut Gjon flet për një betejë të madhe kozmike. Ndoshta këto janë imazhe të betejave të ardhshme të yjeve. Ashtu si një e treta e yjeve u errësuan, domethënë u kapën nga fuqia e djallit.
  Dhrahmi, duke luajtur me viçat e saj të zhveshura dhe muskulare, vuri në dukje:
  - Nëse e interpretoni në këtë mënyrë, atëherë jam dakord. Do të ketë luftëra yjesh, e tillë është natyra e njeriut, dhe jo vetëm ai. Në përgjithësi, do të doja të vizitoja botë të tjera, përndryshe këtu është pak e mërzitshme.
  Dmitry Polevoy shikoi rrugën. Aty pranë ishte një krater dhe një pemë kishte rënë në rrugë, duke bllokuar shtegun. Mercedesi i blinduar ndaloi.
  Togeri bërtiti:
  - Me sa duket kemi ardhur!
  Elizabeta ngushtoi sytë:
  - Shoh dy snajpera në pritë. Ose më mirë, tre!
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Edhe ky është një nga diversantët e vetmuar. Për më tepër, pema u minua që të shpërthente nëse dikush donte ta hiqte.
  Dmitri pyeti:
  - Pra, çfarë do të bësh?
  Kontesha e Nimfës bërtiti:
  - Do të vrasim dy snajperë. Ne do të marrim një rob dhe do të çarmatosim minierën.
  I riu konfirmoi:
  - Ide e mirë.
  Elizabeta e mori dhe sqaroi:
  - Dy nuk janë mjaftueshëm profesionistë, pamjet optike lëshojnë shkëlqim dhe e treta është në hije, me sa duket specialist.
  Dhrahmi konfirmoi:
  - Pra, do ta marrim rob.
  Vajzat u hodhën nga makina e blinduar me shpejtësinë e përkëdheljeve, duke qëlluar njëkohësisht. Ata arritën të godasin homologët e tyre përpara se ata të reagonin. Bukuroshet u zvarritën nëpër shkurre shumë shpejt, si gjarpërinjtë, duke u përpjekur të kapnin të tretën. Ai doli të ishte i zgjuar dhe nuk qëlloi në objektivin pothuajse të pakapshëm. I fshehur.
  Por Dmitry vendosi të hidhej jashtë dhe pothuajse vdiq, ai u shpëtua vetëm nga fakti se Elizabeth ishte një e qindta e sekondës përpara armikut, duke goditur pushkën, duke rrëzuar pamjen.
  Pastaj ajo hodhi një copë xhami me këmbën e saj të zbathur, duke e prerë mushkonjën në dy pjesë dhe tha:
  - Unë qëlloj saktë! Duke e kaluar në mungesë!
  Vajzat shpejtuan. Parashutisti vendosi të ikte, ai filloi të zvarritet mbrapa, por vajzat e kapën. Për më tepër, në të njëjtën kohë. Njëri e kapi nga këmbët, tjetri nga fyti.
  - Epo, ku! - buzëqeshi dhrahmi. - Dëshiron të gudulisësh fytin?
  I burgosuri ishte, me sa duket, gjysmë aziatik, gjysmë evropian, me tipare mjaft të këndshme.
  - Je shume e bukur! - tha ai. - Më vjen mirë që jam kapur nga vajza kaq të lezetshme.
  - As ne nuk kemi problem të argëtohemi me ty, burrë. - ia ktheu dhrahmi në hundë. - Nuk më shqetëson vërtet, por nuk kam kohë. Ejani me ne në makinë dhe na tregoni atë që dini. Duket se jeni një toger i lartë.
  Ai mërmëriti:
  - Po, madhështore.
  - A nuk jam e bukur? - u indinjua Elizabeta.
  Oficeri belbëzoi:
  - Nuk je më keq! I dua biondet.
  Luftëtari me flokë perla i fryrë :
  - Çfarë më mungon?
  I burgosuri bërtiti:
  - Sinqerisht?
  Elizabeth tha:
  - Po!
  Oficeri rënkoi:
  - Shumë e nxirë, çokollatë. Edhe pse kaq e shijshme.
  Kontesha e nimfës mërmëriti:
  - Ne duhet të mësojmë boorin !
  Elizabeta i goditi ballin me pëllëmbën e saj.
  Dhrahmi e mori homologun e saj mbi supe dhe vrapoi. Është shumë shpejt, vajzat u hodhën në makinë. Elizabeta ndaloi pak ndërsa çarmatosi minierën dhe e hodhi mënjanë pishën. Pastaj, me një goditje nga thembra e saj e zhveshur, ajo theu një trung mjaft të trashë si shkrepëse.
  - Tani kemi mbaruar me këtë.
  Mercedesi u largua duke përshkuar ajër. Elizabeth ekzaminoi armën. Pushka ishte e pazakontë, me mentesha, domethënë mund të gjuhej nga kapaku, gryka e lakuar. Optikë e mirë me pajisje për shikim natën. Me sa duket, fuqi e madhe ndaluese. Dhe plumbat janë të veçantë, pendë, të bërë nga shumë shtresa metali. Sigurisht, ato janë jashtëzakonisht të shtrenjta, por ato janë të afta të depërtojnë pothuajse në çdo armaturë trupore. Në parim, ata mund të provonin edhe xhamin e blinduar të një makine. Vërtetë, ngjyrosja e përsosur na detyroi të qëllonim verbërisht.
  - Një armë shumë e mirë! - vuri re Elizabeta.
  Dhrahmi konfirmoi:
  - Po, me sa duket të shtrenjta, dhe nuk ka shumë prej tyre në ushtrinë amerikane.
  Terminatorja bjonde u përgjigj:
  - Duhet të zbulojmë nëse kjo ishte një gjueti posaçërisht për ne.
  Nimfa-kontesha e mori atë dhe vuri në dukje:
  - Nuk e përjashtoj diçka të tillë!
  Elizabeth tundi me kokë:
  - Kontrollimi nuk do të dëmtojë!
  Dhrahmi vendosi të merrte në pyetje të burgosurin. Në të njëjtën kohë, ajo i injektoi disa gjilpëra në kokën e tij, duke fikur disa lobe të trurit, duke krijuar një zonë raportimi.
  Elizabeta zuri gojën:
  - Marrja në pyetje e zombive është mjaft e mërzitshme.
  Kontesha e nimfës bërtiti:
  - Ne rregull, do të zbuloj diçka.
  Dhrahmia arriti të zbulonte diçka. Vërtetë, gjëja kryesore është se togeri nuk dukej se dinte nëse komanda Red Yankee dinte për ekzistencën e tyre. Edhe pse ai tha se në ushtrinë e CSA ka zëra se alienët hapësinorë po ndihmojnë rusët.
  U dëgjua një gurgullimë:
  - Ministria e Nderit dhe të Drejtave është shfrenuar! Shumë oficerë u arrestuan, duke përfshirë eprorin tim të drejtpërdrejtë. Ka edhe thashetheme për armë të reja të zhvilluara nga shkencëtarët rusë.
  Dhrahmi mërmëriti:
  - Cilat janë të dhënat për furnizimin me karburant të ushtrisë?
  Gjithashtu rënkonte në përgjigje:
  - Jashtëzakonisht kontradiktore. Por unë e di që disa tanke, veçanërisht IS-7 super i rëndë, u tërhoqën zvarrë mbi qe.
  Elizabeta pyeti:
  - Çfarë lloj tanku është IS-7?
  Ai u përgjigj me dëshirë:
  - Shtatë frëngji , me peshë treqind e pesëdhjetë tonë, tetë topa dhe gjashtëmbëdhjetë mitralozë.
  Dhrahmi bërtiti:
  - Uau, një bateri me rrota!
  Gjithashtu mërmëriti në përgjigje:
  - Ata thonë se rusët do të frikësohen vetëm nga shikimi i tij.
  Elizabeta vuri logjikisht:
  - Por asnjë urë e vetme nuk do të qëndrojë.
  Luftëtari i zombive tha:
  - Është nën ujë!
  Dhrahmi vuri në dukje me një vështrim të kënaqur:
  - Epo, kjo jep disa shanse.
  Oficeri tha shumë gjëra më të dobishme. Në veçanti, fakti që armiku braktisi disa grupe zbarkimi, dhe fakti që Yankees, megjithë humbjet, ende duan të fillojnë një kundërsulm, megjithëse këtë herë nga ana e linjës së fortifikuar Zidrig .
  Vajza nimfa pyeti:
  - A është e arsyeshme kjo? Ndoshta ky është dezinformim. Të sulmosh një rrip të fortifikuar është vetëvrasje.
  Elizabeta tha logjikisht:
  - Kjo është tipike për Stalinin. Dhe çetat e breshërisë vijnë nga pas dhe qëllojnë pas shpine ata që nuk vrapojnë aq shpejt drejt armikut.
  Dhrahmi zbuloi se togeri është gjysmë japonez, gjysmë francez dhe nuk është shumë i dhënë pas ideologjisë komuniste. Jeta në Francë është përkeqësuar, veçanërisht për ata me lëkurë të bardhë. Njerëzit burgoseshin me denoncimin më të vogël dhe shpesh pa denoncim fare, mjaftonte të ishe i afërm i të shtypurve. Nuk kishte kampe të mjaftueshme, dhe stadiume dhe qendra portative u përshtatën për ta. Tortura dhe frika e egër lulëzuan.
  U dëgjua një zë lutës:
  - Shumë do ta perceptojnë ardhjen e ushtrisë ruse si çlirim. Dhe atëherë shumë njësi franceze do të hedhin armët e tyre.
  Dhrahmi pyeti insinuativisht:
  - Si është furnizimi juaj me ushqim?
  Oficeri u përgjigj me zë të lartë:
  - Uria! Bukë në letra. Gjithçka është rreptësisht e kufizuar.
  Kontesha e Nimfës bërtiti me zemërim:
  - Ja çfarë e kanë sjellë popullin!
  Vajzat mund të kishin vajtuar për një kohë të gjatë kur ndërtesat e Hamburgut u shfaqën para tyre. Ata u pritën në hyrje nga ushtarët e postbllokut. Ata kontrolluan dokumentet dhe na lanë të kalonim. Ata nuk mund t'i shihnin vajzat, pasi ato ishin mbuluar me xham të lyer me kërkesë të shoferit.
  Dhrahmi tha pa apel:
  - Ata nuk kanë arsye të të shohin.
  Siguria është e rreptë. Edhe një tank i rëndë me një armë të kalibrit njëqind e tridhjetë milimetra është i dukshëm.
  - Ky do të shtypë IS-7. - deklaroi Elizabeta.
  Kontesha e Nimfës shtoi:
  - Nëse ka shumë kulla, atëherë ka probleme me rezervimin.
  Vajzat vunë re se në qytet kishte rrënime. Së fundmi është bombarduar. Disa ndërtesa po pinin ende duhan. Ekipe të ndryshme morën pjesë në zjarr, shumë prej tyre përbëheshin nga adoleshentë. Pavarësisht freskisë, disa nga fëmijët ishin zbathur dhe të veshur me pantallona të shkurtra.
  Elizabeth vuri në dukje:
  - Është mirë e organizuar këtu!
  - Kujdes, mund të ketë mina. - paralajmëroi Dmitry Polevoy.
  - Çfarë jemi ne, të poshtër pa e dhënë? - u indinjua dhrahmi. "Ne vetë e dimë se çfarë është çfarë, por dihet tashmë se armiku mund të shpërndajë kush e di çfarë."
  Elizabeth bërtiti:
  - Shikoni!
  Një vajzë e vogël zgjati dorën drejt një lodre të braktisur në formën e një gjirafe të lezetshme. Në atë moment, diçka shpërtheu në duart e fëmijës që nuk dyshonte. Shrapneli preu një vajzë dhe plagosi rëndë dy djem rreth shtatë vjeç që vraponin aty pranë dhe goditi një vajzë, pothuajse më të madhe se gjashtëmbëdhjetë vjeç.
  - Ata bastardë ! - bërtiti Elizabeth. "Vetëm krijesat e pushtuara nga demonët mund ta bëjnë këtë me fëmijët e vegjël."
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Ka më shumë se një lodër si kjo. - Vajzat qëlluan me kokë poshtë kur djali me flokë biondë hundëshkurrë zgjati arushin. Duket sikur ajo arriti të qëllonte detonatorin; fëmija doli të mos ishte frikacak , duke përkëdhelur me dorë arushin e pushtuar nga plumbi.
  -Ti je i mire, pylli im! - tha djali dhe, siç iu duk vajzave, bëri një sy.
  Elizabeta u përkul nga Mercedesi dhe bërtiti me një zë bubullimës, të stërvitur posaçërisht:
  - Fëmijë, mos prekni lodra të panjohura. Të rritur, mbani një sy të ngushtë tek fëmijët tuaj.
  Si përgjigje, pati një zhurmë miratimi dhe britma paralajmërimi. Policia ka ikur me vrap duke kontrolluar kurthet. Elizabeta shpërtheu në lot:
  "Unë kurrë nuk do ta fal veten për faktin që vajza vdiq." Epo, si mund të dalësh me një kaos të tillë ?
  - Thonë se nazistët e bënë këtë! - tha Dhrahmia duke kërcitur dhëmbët me inat . - Edhe pse nuk ka asnjë kuptim praktik në këtë. Në fund të fundit, kur fëmijët e vrarë të rriten, lufta do të përfundojë.
  - Por nëse një fëmijë bëhet i gjymtuar, atëherë do të jetë një barrë e madhe për shtetin ndërluftues. Mendoni vetë se sa kushtojnë kujdesi dhe paterica. - vuri re Elizabeta dhe psherëtiu.
  Kontesha e nimfës ra dakord:
  - Po, ka një kokërr racionale në këtë. Mbaj mend që na mësuan se ndonjëherë është më mirë të plagosësh sesa të vrasësh, veçanërisht nëse thyen kockat. Kjo gjithashtu largon një pjesë të ekipit nga ndjekja. I njëjti i plagosur duhet të evakuohet në spital.
  Terminatorja bionde ra dakord:
  - Kjo është aritmetike. Ai plagosi gjashtë, dymbëdhjetë njerëz u mbajtën me barela.
  Dhrahmi, duke u ngritur lart, vuri në dukje:
  - Po! Por kjo është tipike për luftërat aktuale. Për konfliktet e ardhshme hapësinore, do të përdoren kapsula speciale mjekësore të kontrolluara nga kompjuterët. Përveç kësaj, shërimi i të plagosurve do të ndodhë shumë shpejt, në mënyrë që të jepet urdhri më shpejt: vritni!
  Elizabeth ra dakord:
  - Po, ka shumë të ngjarë që përparimi vetëm do të ngurtësojë personazhet. Kjo vërteton ekzistencën e djallit. Dhe nëse ka errësirë, atëherë ka dritë!
  Nimfa kontesha qeshi dhe vuri në dukje:
  - Ose, ka shumë të ngjarë, teoria e pamëshirshme e evolucionit. Meqë ra fjala, nëse jo vetëm trupat, por edhe bioplazma i nënshtrohen evolucionit, atëherë pse të mos shfaqet një shpirt i pavdekshëm. Meqë ra fjala, nuk keni pasur ende kohë të debatoni me atë djalë të ri. Në fund të fundit, adventistët nuk besojnë në pavdekësinë e shpirtit.
  Luftëtarja bjonde buzëqeshi:
  - Dhe krejt kot! Unë di shembuj kur shpirti la trupin dhe udhëtoi nëpër botë. Këto fakte janë vërtetuar dhe vërtetuar nga shkenca, të regjistruara nga laboratorët e FSB-së. Nuk ka mbetur asgjë për të mbuluar këtu.
  Dhrahmi logjikisht vuri në dukje:
  - Si të thuash! Ndoshta ky nuk është shpirti që kisha në mendje.
  Elizabeta nuk debatoi:
  - Ndoshta! Për më tepër, çdo kishë ka një ide paksa të ndryshme për jetën e përtejme.
  Makina për pak u përplas me një tjetër, shoferi mezi ia doli të largohej.
  - Çfarë bastard ! - Shoferi shau nëpër dhëmbë.
  Dhrahmia nuk duroi, u hodh jashtë ndërsa ecte dhe e kapërceu burrin e paturpshëm me nja dy kërcime . Siç doli, vetë gjenerali po ngiste. Kjo nuk e pengoi vajzën të thyente derën me gisht dhe të jepte një shuplakë të rëndë në fytyrë. Si përfundim, shoferi i shquar kishte erë tymi. Ai bërtiti:
  - Merre kurvën!
  Adjutantët u hodhën dhe u fundosën. Dhrahmi ndaloi makinën dhe e tërhoqi gjeneralin jashtë për qafe.
  - Duket se ke harruar fare se si të jesh i sjellshëm. Hajde, më puth këmbët!
  Vajza i dha këmbën e saj të zhveshur, të nxirë, të mbuluar me një shtresë të lehtë pluhuri nga vrapimi i shpejtë.
  - Të dreqin! - u betua gjenerali. Dhe pastaj ai rënkoi nga dhimbjet e padurueshme në kyç. Dhrahmi e dinte se çfarë po bënte.
  Vajza me frizurë shtatëngjyrëshe bërtiti:
  - Epo, tani do të më puthësh! Ose do të bëheni sakat.
  Gjenerali bërtiti:
  - Do!
  Kontesha e nimfës bërtiti:
  - Atëherë le!
  Këmbët kaq të bukura, me formë të patëmetë si ato të vajzës drahmi janë madje të këndshme për t'u puthur nga një burrë. Nuk është si të durosh dhimbje të forta. Ai u përpoq më së miri.
  - Çdo gisht veç e veç, me sfungjer. Dhe tani thembra! - urdhëroi ajo.
  Elizabeta iu afrua asaj:
  - A ja vlen ta poshtërosh kështu? Në fund të fundit, ky është një gjeneral!
  Vajza me frizurë shtatëngjyrëshe bërtiti:
  - Para së gjithash, ai është një burrë, që do të thotë se duhet të jetë përgjegjës për veprimet e tij. Dhe në përgjithësi, le të të puthë edhe Lizonka.
  Gjenerali ngriu dhe Dhrahmi e ktheu kyçin e dorës:
  - Eja.
  Burokratit iu desh të përkulej deri te këmbët e zbathura të Elizabetës , megjithëse mjaft të pastra, të lara në një pellg. Ata ishin të ngrohtë, të këndshëm në prekje, vetëm pak të ashpër. Megjithë goditjet e shumta dhe gjatë stërvitjes, gishtat u goditën me çekiç për t'u forcuar, ata janë të gdhendur si të një princeshe. Gjenerali puthej edhe me zjarr të tepruar.
  Djemtë përreth tij fishkëllenin, të gjithë u argëtuan duke parë dinjitarin duke poshtëruar veten.
  - Mjaft! - tha Dhrahmi. "Kjo është mirë me ne, përveç kësaj, goja juaj nuk është veçanërisht e pastër." Ju mund të shkoni.
  Pas kësaj, vajzat shpëlanin këmbët në mënyrë demonstrative në pellg. U ulëm dhe u kthyem pa nxitim dhe me rehati.
  Oficeri i ri pyeti:
  - A nuk mendoni se e keni bërë veten armik të vdekshëm në personin e gjenerallejtënantit ?
  - Jo unë nuk mendoj kështu. Gjenerallejtënant nuk është zogu i fundit, por nuk është shqiponjë. - vuri re dhrahmi.
  - Sado që ta ushqesh patën, gyrfalconi nuk do të mbytet! - u pajtua Elizabeta. - Sidomos kur jemi dy! Dhe secila vlen për një ushtri të tërë.
  - Nuk e di! Por përpara një detyre të rëndësishme, është më mirë të mos lini asnjë bisht pas. - vuri re Dmitri. - Sidomos gjeneralët.
  Qyteti ishte i madh, në fakt një milioner. Disa ndërtesa moderne ishin aq të mëdha sa rrokaqiejt. Nuk ka shumë makina në rrugë, me sa duket për shkak të afërsisë së përparme. Ushtarët gjithashtu nuk janë shumë të gjallë, shumica janë në front, duke u përgatitur për një ofensivë. Lagjja e Qeverisë është mesatarisht luksoze, plot me ndërtesa antike. Me sa duket, selia ndodhet diku këtu.
  Shoferit iu dha komanda me radio:
  - Zbrisni nën tokë!
  Dera e garazhit u hap dhe makina zbriti.
  Duke e gjetur veten në gjysmë errësirë, Elizabeth tha:
  "Për disa arsye, të gjitha selitë po përpiqen të fshihen më thellë , megjithëse në sipërfaqe manovrimi është shumë më i mirë.
  Vajza nimfë sqaroi:
  - Në çfarë plani?
  Luftëtarja bjonde u përgjigj:
  - Si e bëri Saddam Husseini: shpërbërjen në mesin e popullatës civile dhe, në të njëjtën kohë, udhëheqjen e mbrojtjes.
  - Ishte një lëvizje e fortë politike. - vuri re dhrahmi.
  Vajzat veshën me shpejtësi këpucët, dolën nga makina dhe u nisën drejt korridorit. Ai zbriti pa probleme dhe u përdredh pak në një spirale. Nga pamja e jashtme, dukej si një stacion metroje, shandanë misterioze, maska kafshësh dhe demonësh. Gjithçka dukej shumë interesante, sikur një muzg misterioz të mbretëronte në birucën e kanibalit.
  Elizabeth vuri në dukje:
  - Këtu ka fotografi të luftimeve të kalorësisë. Shumë bukur, sidomos kur luftëtarët thyejnë heshtat përnjëherë.
  Dhrahmi ra dakord:
  - Kalorësit gjermanë janë djem mjaft të fortë. Midis tyre kishte mjaft heronj, megjithëse, në përgjithësi, sllavët konsideroheshin më të fortë.
  Terminatorja bjonde vuri në dukje:
  - Shiko sa i rëndë është armatura, të duhet shumë shëndet për ta mbajtur.
  Kontesha e Nimfës bërtiti:
  - Jam dakord, Lizonka. Jo shumë pak! Por kjo nuk e përmirëson shkathtësinë në betejë.
  Elizabeth vuri në dukje:
  - Në një kohë, kalorësit gjermanë u rrahën në liqenin Peipus dhe në Betejën e Grunwald .
  Dhrahmi buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - E di! Sidoqoftë, pati mosmarrëveshje për humbjet; në të gjithë rendin nuk kishte pesëqind kalorës dhe jo më shumë se dyqind. Por duhet thënë se fillimi i një fushate kundër Rusisë në një kohë kur Evropa iu nënshtrua pushtimit të Batu është një çmenduri e plotë.
  Një qen bari vrapoi pranë vajzave, i nuhati dhe tundi bishtin. Arsyeja ishte se vajzat nuk kishin pothuajse asnjë erë. Një erë shtesë të tradhton si diversant dhe është edhe më e vështirë të bësh sabotim. Vajzat, duke shkelur në heshtje me këmbë të forta, kaluan pranë, duke e zbukuruar qenin vetëm me një tundje të rastësishme të kokës. Rojet i përshëndetën.
  - Këtu! Marshalli ju pret atje!
  - Trupat presin urdhra, dhe marshalli na pret! Ky është ekuilibër universal. - tha Dhrahmi.
  Elizabeth shtoi:
  - Si një shkretëtirë që pret shiun!
  Ata ecën pesëdhjetë metra përgjatë korridorit, përshëndetën rojet dhe më në fund hynë në zyrën e gjerë, por jo të bukur të marshallit. Pjetri i Madh me kalë dhe me një saber, doreza e së cilës ishte e mbushur me diamante, Suvorov me një teleskop dhe Marshall Zhukov në kontrollet e avionit shikonin nga muri. Portrete të artistëve jo më të këqij në vaj me një shtesë fosfori; ai shkëlqeu në muzgun e zyrës. Vetë mjaft i gëzuar, duke u dukur më i ri se mosha e tij, Vasilevsky i përshëndeti vajzat me një buzëqeshje.
  Zëri i komandantit të famshëm ishte i butë dhe në të kishte shënime patronuese:
  - Megjithatë, nuk po humbisni kohë! Dhe ju përparoni shkencën ruse dhe e kapët gjuhën!
  Elizabeth bëri një gjest shprehës:
  - Kush tjeter. Atdheu, kjo është shumë e rëndësishme për ne dhe për të gjithë. Nuk mund të bënim ndryshe.
  Vasilevsky konfirmoi:
  - Sigurisht! - Dy kompani u kositën. Është e mahnitshme se si mund të gjuash kështu.
  Dhrahmi tha:
  - Epo, jo menjëherë, sigurisht, por me kalimin e kohës shumë mund të arrijnë këtë nivel. Madje mendoj shumë shumë. Ne kemi nevojë për teknika. Për më tepër, ne vetë nuk e kemi arritur kufirin tonë. Ende vajza shumë të reja.
  Marshalli konfirmoi me një psherëtimë:
  - E di! Në përgjithësi, ky nuk është një vendim i lehtë, por ata thanë se Stalini kishte përgatitur një armë të tmerrshme, një anije me një bombë hidrogjeni një mijë megaton.
  Elizabeta pohoi me kokë me kokën e saj të artë:
  - Po! Ai ka një gjë të tillë.
  Komandanti vuri në dukje:
  - E madhe, ose më mirë, tragjike. Ne kemi vërtet nevojë për ju këtu, por nuk e di kush është më i aftë për të kryer një detyrë të tillë se ju.
  Dhrahmi bërtiti:
  - A doni që ne të gjejmë dhe çaktivizojmë bombën?
  Vasilevsky konfirmoi:
  - Kjo eshte! Kapur në fluturim.
  - Ishte e qartë për ne kur thirre mrekullinë - vajzat në vendin tënd. - tha kontesha-nimfa.
  - Sigurisht! Në këtë rast, ne po flasim për fatin e Evropës dhe pjesës evropiane të Rusisë. - tha marshalli.
  Elizabeth guxoi:
  - Kjo e fundit tashmë na është e qartë. Le të merremi me biznesin. Së pari duhet të shkojmë në Angli.
  Marshall tundi me kokë:
  - Ne do të përdorim një avion zbulues eksperimental në lartësi të madhe për t'ju transportuar. Shpresoj ta përballoni mirë kërcimin në një mjedis të rrallë, apo është më mirë të zbresësh?
  - Deri në njëzet kilometra nuk ka probleme. Nëse është më e lartë, mund të filloni të ndiheni të trullosur. - tha Elizabeta.
  Vasilevsky dukej i kënaqur:
  - Epo, nëse po , atëherë e mrekullueshme. Në përgjithësi, studimi i karakteristikave të trupit tuaj është unik. Po, nëse përfundoni me armikun dhe torturoheni? Për shembull, a do ta djegin tabanin e zhveshur me një sobë elektrike të nxehtë?
  - Ndjejmë dhimbje, por jemi mjaft të aftë ta lokalizojmë! - deklaroi dhrahmi me besim të plotë. - Nuk do të ndahemi!
  Marshalli tha me dyshim:
  - Dhe frika nga vdekja?
  Elizabeth, gjithashtu me shumë besim, tha:
  - Personalisht, kjo nuk më tremb mua. Shpirti nuk mund të kapet e as të robërohet!
  Elizabeta deklaroi me patos:
  - Edhe une gjithashtu! Edhe pse, kjo nuk është çështje feje, por hakmarrje!
  Komandanti i famshëm tundi me kokë:
  - Epo, unë të besoj. Nën çfarë maske do të depërtoni në vendndodhjen e trupave të armikut?
  Elizabeta tha ngadalë:
  - Do të varet nga situata specifike. Çdo herë do të ketë diçka të re dhe improvizim.
  - Rutina është shkatërruese në inteligjencë. - shtoi dhrahmi.
  Heroi i Rusisë pyeti me një vështrim të kënaqur:
  - Pra, kjo është e mrekullueshme! Keni nevojë për grim?
  - Le të kapim diçka. - tha Dhrahmi. - Në përgjithësi, mendoj se fillimisht duhet të marrësh pamjen e vajzave me ngjyrë.
  Marshalli Vasilevsky mezi e mbante të qeshurën e tij:
  - Dëshironi të bëheni gra të zeza?
  Nimfa-kontesha u fry :
  - Po! Dhe pse ju befason kjo?
  Komandanti vuri në dukje:
  - Aspak, megjithëse është kaq ekzotike.
  -E ke lexuar Kabinën e Xha Tomit? - pyeti dhrahmi.
  - Po! - u përgjigj marshalli. - Një vepër e shkëlqyer, tregon në mënyrë mjaft delikate përvojat e personazheve të ndryshëm, hendekun midis zotërinjve dhe skllevërve. Vuajtjet e njerëzve dhe fëmijëve të zakonshëm.
  Elizabeta u përgjigj me kënaqësi:
  - E drejte! Por imagjinoni, afrikanët kanë qenë prej kohësh një komb i shtypur, pasardhës të skllevërve dhe tani ata kanë marrë lirinë. Dhe jo vetëm liria, por në fakt më shumë të drejta se të bardhët. Formalisht, CSA ka të drejta të barabarta midis racave, por në fakt, afrikano-amerikanëve u besohen të gjitha pozitat drejtuese.
  Marshall vërejti:
  - Zezakët nuk janë idiotë, siç mendojnë disa. Kjo është raca më e vjetër njerëzore në Tokë, dhe ka aftësi mjaft të mira. Në veçanti , ne kemi një numër të madh të zezakëve që studiojnë në Moskë.
  Dhrahmia u përgjigj:
  - Po, nuk i konsideroj budallenj , por çdo racë tjetër ngre dyshime të forta. Përveç kësaj, Stalini, vura re, po përpiqet të promovojë gratë në pozita udhëheqëse. Kjo ishte tipike edhe në kohët sovjetike, kur në presidiumin e Këshillit të Lartë uleshin një numër i madh mjelëse dhe endës.
  Vasilevsky konfirmoi:
  - Po, ka shumë zezake në mesin e deputetëve në AQSH. Ato ekzistojnë edhe në mesin e ushtarakëve. Vërtetë, Red Yankees i mbrojnë gratë dhe nuk i lënë ato në thellësi të gjërave, por ka shumë prej tyre në mesin e mbikëqyrësve në kampet e përqendrimit. Po, dhe në inteligjencë.
  - Pra, ne do të luajmë rolin e grave të zeza, gjithçka do të bëhet qartë. - Tha Dhrahmi - Ti, Lizonka, shpresoj të mos na lëshosh?
  - Në asnjë rast! - tha vajza bionde.
  -Si do të mbani lidhje me ne? - pyeti marshalli.
  Dhrahmi u përgjigj me besim:
  - Kemi transmetues në miniaturë. Ne kemi prodhuar pllaka speciale që na lejojnë të përgjojmë sinjalet, edhe duke përdorur teknologji moderne, të papërsosur.
  Vasilevsky tha me një buzëqeshje:
  - Kjo eshte mire! Unë shoh që keni menduar për gjithçka.
  Kontesha e Nimfës bërtiti:
  - Sigurisht! Jo më kot jemi vajza të lezetshme, nuk jemi mësuar të qëndrojmë mënjanë!
  Marshalli tha me një ton më të ftohtë:
  - Mirë! Thjesht përpiquni ta bëni atë në sasinë minimale të kohës. Ne jemi shumë të shqetësuar për Kinën komuniste. Nëse një vend kaq i fortë hap një front të dytë, do të kemi një kohë shumë të keqe. Në çdo rast, një ofensivë në Alaskë do të bëhet e pamundur, që do të thotë se lufta do të zvarritet. Armiku do të jetë në gjendje të zhvillojë raketa balistike, nga të cilat, ndryshe nga aviacioni, nuk do të ketë shpëtim. Vdekja e qyteteve në një uragan bërthamor.
  - Ne ndajmë tre ditë, maksimumi pesë, për të gjithë operacionin. - tha Elizabeth me një ton të urtë. "Nëse nuk e bëjmë atë, ne do të presim një gisht."
  - Hajde, kjo është marrëzi! - tha marshalli. - Të shpërfytyrosh duar kaq të mrekullueshme si ato të zanave.
  Vajza bjonde u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Si të thuash! Shembull Yakuza! Gjithashtu, mos u shqetësoni, gishtat tuaj do të rriten po aq mirë si më parë .
  Komandanti kundërshtoi, duke përplasur grushtin në tryezë:
  - Gjithsesi, nuk është kjo gjëja!
  - Lizonka ka një sens të veçantë humori. - e ndërpreu dhrahmi. - Sugjeron shprehje pretencioze. Në fakt, mendoj se tre ditë janë të mjaftueshme. Në fund të fundit, ne jemi aces-terminatorë të mëdhenj në inteligjencë.
  Vasilevsky bërtiti:
  - Atëherë veproni me energji!
  Kontesha e Nimfës bërtiti:
  - Më besoni, ëndrra juaj për prosperitet global është aq afër realizimit sa kurrë më parë.
  Elizabeta pyeti disi me ndrojtje:
  - Para se të nisem, do të doja të merrja një bekim nga prifti. Më e mira nga Metropolitan.
  Marshalli u vreros:
  - Misioni juaj është i shenjtë dhe nuk do të doja të shtoja rrethin e nismëtarëve .
  Biondja foli në mënyrë të pasigurt:
  - Por prifti ortodoks nuk do ta japë atë.
  Vasilevsky tha me një ton më të ftohtë:
  - Si të thuash! Në një kohë, shumë priftërinj bekuan Batu Khan - dhe vetë Stalini studionte në seminar. "Por toni i komandantit të famshëm u zbut. - Epo, mirë, Mitropoliti Alexei supozohet të vizitojë Hamburgun, ndoshta ai tashmë ka mbërritur për shenjtërimin e një kishe të madhe ortodokse. Njeri i mirë, ka kohë që bashkëpunon me ne, antikomunist i flaktë, e anatemoi Stalinin. Ai do t'ju bekojë për punën tuaj të shenjtë.
  Dhrahmi e tundi atë:
  - Nuk me duhet! nuk besoj. Një ateist i bindur.
  Dhe vajza nimfë ( e cila kishte harruar në gjumë se ishte një e afërme e perëndive pagane!) e inatosi këmbën e saj, joshëse në përsosmërinë dhe harmoninë e linjave.
  Elizabeth kundërshtoi:
  - Nuk do të ketë asnjë dëm nga kjo. Vetëm përfitim.
  Dhrahmi tha:
  - Vetëm mos fol për atë që na ke caktuar. Nga rruga e keqe. Dhe kush e di, këta priftërinj, apostulli e tradhtoi vetë Krishtin për vetëm tridhjetë monedha argjendi. Dhe nëse na ofrojnë një pasuri, do të na dorëzojnë edhe ne.
  Vasilevsky tha me qetësi:
  - Askush nuk i di detajet e misionit tuaj përveç meje dhe Zhukovit. Të gjithë të tjerët janë vetëm një interpretues. Dhe ata na porositën, do ta përmbushin. Përfshirë pilotin që do t'ju hedhë poshtë. Sa për bekimin, nuk mund të të jap më shumë se një orë. Koha është shumë e kufizuar. Dhe është e dëshirueshme që të dy ta marrin atë.
  - Unë jam, kam qenë dhe do të jem gjithmonë një ateist i bindur! - tha Dhrahmia me një ton të ashpër.
  Marshalli u përgjigj me një buzëqeshje:
  - E dini, në Rusinë moderne, ateizmi është një shtytës i karrierës. Edhe pse, të them të drejtën, dyshoj edhe në ortodoksinë.
  - Nuk keni mbaruar seminarin? - pyeti Elizabeta. - Kam lexuar biografinë dhe kujtimet tuaja.
  Vasilevsky konfirmoi, duke ngritur zërin:
  - Po, mbarova! Por ai e bëri këtë për hir të një karriere civile, dhe jo për shkak të fesë së tepërt. Në përgjithësi, në fillim të shekullit të njëzetë, teoria e evolucionit dhe ateizmi i Darvinit ishin në modë tek të rinjtë. Kjo u konsiderua mjaft moderne, në përputhje me frymën e lirisë.
  Vajza bjonde vuri në dukje:
  - Dhe kjo çoi në një revolucion!
  Marshalli konfirmoi logjikisht:
  - Po, nuk është në modë tani. Edhe pse teoria e evolucionit mësohet aty-këtu. Shumë priftërinj i përmbahen asaj. Ekziston edhe një teori e këputjes dhe lidhjes. Në çdo rast, kreacionistët kanë probleme me shtresat në tokë. Megjithatë, këtu po ndodh tashmë një xhungël e tillë sa është e vështirë t'i jepet kuptim.
  - Pa shishe! - bëri shaka dhrahmi.
  Marshalli thirri, fytyra e tij u ndez me një buzëqeshje:
  - Mitropoliti Alexei tashmë ka ardhur. Pra, Lizonka shkoni tek ai, dhe ju Dhrahmi, për të mos humbur kohë, shkruani diçka tjetër në temën e zbulimeve dhe zhvillimeve. Gjëja kryesore është, mos i anashkaloni detajet, shkencëtarët do ta kuptojnë.
  Elizabeta dëgjoi zërin e Metropolitanit në telefon. Ishte një bas i këndshëm, ndihej fuqia e priftit.
  - Mirë, do të bëj ceremoninë e shenjtërimit. - tha ai. - Po pse kaq urgjente?
  - Një sekret ushtarak! - u përgjigj seriozisht Marshalli Vasilevsky.
  Mitropoliti u përgjigj me zë të ulët:
  - Nëse po, atëherë nuk guxoj të kundërshtoj.
  Elizabeta u përkul.
  - Unë po shkoj!
  Komandanti tha me qetësi:
  - Do të të përcjellin.
  Ajo shoqërohej nga një oficer i forcave speciale . Ata vrapuan si zagarë; natyrisht, Elizabeta e kurseu homologen e saj. Megjithatë, ai ishte mjeshtër i sportit dhe e kishte të vështirë të mbahej. Ata shkuan me makinë deri në kishë me shpejtësi dhe Elizaveta mori vetë në timon. Kishte pak makina që po afroheshin, dhe vajza për pak sa nuk shkëputi pedalin. Ajo i bëri kaq shumë presion. Tempulli ishte i madh, por një nga kupolat u dëmtua si rezultat i një sulmi ajror.
  E vërtetë, jo shumë, pasi ka shumë të ngjarë të ishte një bombë e montuar e llojit që janë varur në krahun e një luftëtari. Elizabeta u kryqëzua tri herë dhe pëshpëriti lutjen "Ati ynë".
  Pastaj ajo u drejtua për në tempull.
  Nuk kishte shërbim dhe ajo ishte vetëm. Mitropoliti nuk e përshëndeti me një vështrim të këndshëm.
  Sigurisht, një vajzë jashtëzakonisht e bukur, që merr frymë seksuale, me uniformë ushtarake, me një ngjyrë flokësh jashtëzakonisht të ndezur. Ajo dukej e përulur, por në të njëjtën kohë buzëqeshte nga gjithë gjerësia e gojës, në të cilën shkëlqenin dhëmbët e mëdhenj prej perla. Ose më mirë, as perlat më të pastra nuk mund të shkëlqejnë ashtu. Zoti u hutua:
  - Fëmija im i vogël, çfarë do?
  Vajza bjonde e mjaltit u përkul dhe cicëroj:
  - Më shenjtëro, baba, më beko për bëmat në emër të mëmëdheut.
  - Epo, kjo është një kërkesë e mirë. - Mitropoliti ekzaminoi rripat e shpatullave të majorit; Elizabeta e fshehu me modesti urdhrin. -Je dërguar nga vetë Marshalli Vasilevsky?
  Engjëlli në mish u përgjigj me përulësi:
  - Po zoteri.
  Princi i Kishës tha me një ton të butë:
  - Mirë, në rregull, gjunjëzohu dhe lutu. Unë do të bëj ceremoninë.
  . KAPITULLI Nr. 7.
  Elizabeta mbylli sytë gjysmë; në kishë mbretëroi një muzg misterioz. Mitropoliti lexoi lutjet dhe spërkati ujë të shenjtë. Vajza i dëgjoi dhe ndjeu ngazëllim. Asaj iu duk se ishte mjaft e mundur të lëvizësh malet dhe të shkrije qiejt. Nëse mendimet i drejtohen Krishtit dhe Atdheut.
  - Zot, na jep forcë për të fituar! - pëshpëriti ajo e gjunjëzuar dhe takat e saj të zhveshura, të pastra, të rrumbullakëta shkëlqenin si një pasqyrë në flakën e qirinjve.
  Biondja mezi cicëroj:
  Zoti ju dhëntë sukses,
  Një për të gjithë rusët!
  Ne do t'i mposhtim armiqtë tanë
  Pa humbur më fjalë!
  Buzët e saj pëshpëritën. Një alarm ra. Sirenat ulërinin, që do të thoshte se kishte një tjetër bastisje në qytet. Ceremonia e shenjtërimit nuk është shumë e gjatë dhe Mitropoliti ishte me nxitim për ta përfunduar atë.
  "Zot, dëgjova lutjen tuaj dhe vajza do të jetë e suksesshme në një detyrë të vështirë ushtarake." - përfundoi Vladyka me një bas të zhurmshëm e të lëngshëm.
  Në atë moment një bombë u rrëzua pothuajse aty pranë. Kupolat e kishës ortodokse u tronditën dhe disa ikona ranë. Elizabeta u hodh lart.
  Dhe ajo bërtiti me zë të lartë:
  - Më fal baba. Është koha për të shtypur armiqtë tuaj.
  Mitropoliti u habit:
  - Si do ta bësh këtë, fëmijë?
  - Nga një mitraloz!
  Në të vërtetë, në hyrje, Elizabeta vuri re një transportues të blinduar të personelit me një mitraloz, i cili ruante tempullin.
  Në përgjithësi, Elizabeth e kuptoi se një mitraloz i thjeshtë mund të mos ishte në gjendje të përballonte një bombardues të madh strategjik. Sidomos si "Kalaja Fluturuese", në veçanti, me avionin "LIS" - 6. LIS - qëndron për Flying Joseph Stalin. Por një mitraloz i rëndë kundërajror është mjaft i aftë nëse godet me shumë saktësi. Në nyjet e armaturës, në xhami, fundi i gypit, nën rrota. Këtu, në çdo rast, është një shans dërrmues.
  Ata qëlluan në drejtim të bombarduesve. Herë goditnin, herë humbnin. Por në përgjithësi, ishte gjyshi i mbrojtjes ajrore. Nuk kishte sisteme moderne raketore. Kështu që Elizabeta duhej të gjuante, duke u mbështetur në rikthimin dhe intuitën e saj fenomenale.
  - Për të goditur saktë, plumbi duhet të jetë në zemrën time! Ose më mirë, një ndjenjë e plotë e një tërësie të pandërprerë. - pëshpëriti Elizabeta.
  Dhe vajza u mbështet fort në pllakat e trotuarit me këmbët e saj këmbëngulëse, si putrat e babunit.
  Çuditërisht, ajo ia doli. Dy FOX-5 u rrëzuan në sekondat e para. Tjetri ishte "LIS" - 4. Ishte më e vështirë me "LIS" të blinduar rëndë - 6. Ky avion ishte i mbrojtur mirë, por për shkak të peshës së tepërt humbi në manovrim. Sidoqoftë, Elizabeth, duke përdorur parimin e rikoshetit, goditi grykën.
  - Ka një! - tha ajo kur pa tymin.
  Ajo u kthye dhe e shtyu përsëri:
  - Ka një të dytë!
  Plumbat shkaktuan shpërthim, duke dëmtuar motorët në përzierjen e reagimit.
   - Dhe e treta! - Elizabeta ishte e kënaqur. Avioni filloi të humbiste lartësinë dhe të rrëzohej. Shpërthimi i fundit çaktivizoi të katër motorët. Në të njëjtën kohë , gishtat e vajzës dridheshin nga tensioni. "LIS" 6 - peshonte më shumë se shtatëdhjetë tonë dhe mund të mbante deri në njëzet tonë ngarkesë bombë. Ishte nga një avion i tillë që një bombë hidrogjeni u hodh në rajonin e Ruhr.
  Vajza mori në shenjë një aeroplan tjetër të së njëjtës klasë. Ose më mirë, ajo nuk synoi, por goditi në një trill. Këtë herë "FOX" - 6 u shkatërrua edhe më shpejt. Tjetri ishte FIS - 5, dhe më pas dy FIS -4, dhe bombarduesi i tetorit - 7. Kishte edhe ata që u rrëzuan me armë kundërajrore. Në përgjithësi, është tepër e vështirë të rrëzosh, edhe duke marrë parasysh që mitralozi është 17 mm, sepse avionët janë në lartësi të madhe dhe nxitojnë me shpejtësi të pabesueshme.
  Vajza goditi tre makina të tjera ndërsa të tjerët u larguan, jashtë rrezes.
  - Epo, " komiet " e kuptuan! - e përmblodhi Elizabeta. - Prapëseprapë, sa budallaqe ishte Dhrahmia, i mungonte një argëtim i tillë. Ata e thonë mirë , mos kurseni në lutje dhe trajtim.
  Në këtë botë ndodhi kjo: meqenëse Stalini u arratis nga mërgimi në SHBA dhe tashmë atje, gjatë Depresionit të Madh, organizoi një revolucion, më saktë, një rebelim të armatosur dhe erdhi në pushtet, atëherë ai nuk ishte më në BRSS. Dhe Garda e Bardhë fitoi luftën civile, dhe shumë shpejt. Por Zhukov dhe Vasilevsky e bënë karrierën e tyre në Rusinë borgjeze.
  Kjo shpjegon pse në SHBA regjimi komunist është shumë gjakatar dhe represiv, ndërsa në Rusi është një demokraci borgjeze, ndonëse autoritare.
  Vajza u drejtua për në kishë. Mitropoliti u përpoq të varte ikonën e Shën Gjeneralisimo Suvorov. Duke parë Elizabetën, ai tha:
  "A nuk u trembesh, bija ime?"
  Luftëtarja bjonde u përgjigj me besim:
  - Jo! Përkundrazi, është edhe e këndshme. Vrasja e barbarëve që shkatërrojnë tempujt për të mirën e Zotit.
  Peshkopi Alexey vuri në dukje:
  - Ashtu është, bija ime! Ju jeni duke krijuar shpengim.
  Bukuroshja me flokë të artë pohoi me kokë:
  - Duke u përpjekur!
  Mitropoliti tha prerazi me zë të ulët:
  - Më paralajmëruan, ke shumë pak kohë. Kështu që nuk mund t'u përgjigjem më shumë se disa pyetjeve.
  Elizabeta, e paaftë për të rezistuar, tha:
  - Baba, kush janë Adventistët e Ditës së Shtatë?
  Zoti ngushtoi sytë:
  - Heretikë dhe sektarë!
  Luftëtarja bjonde tha me përgjërim:
  - Por ata e parashikuan me saktësi të ardhmen. Sidomos në botën time, dhe në tuajën gjithashtu.
  Mitropoliti u vrenjos:
  - Me sa duket e ke fjalën për Ellen White?
  Elizabeta pohoi me kokë dhe tha me pasion:
  - Edhe nëse është e saj! Në veçanti, ajo parashikoi tërmete dhe fatkeqësi natyrore. Kur SHBA ishte ende një vend i vogël, e ardhmja e një superfuqie dhe roli i saj fatal për njerëzimin. Ajo kishte shumë gjëra të mrekullueshme, duke përfshirë parashikimet për televizionin dhe internetin.
  Vladyka Alexei pohoi me kokë:
  - Sigurisht, ajo ishte një profeteshë e fortë, por shejtani mund të parashikojë edhe të ardhmen. Mos harroni shumë të urtë, duke përfshirë ata lindorë, guru, apo edhe Nostradamus - jo një profet biblik. Dhe Ellen White nuk njohu shumë kanone dhe ikona ortodokse.
  - Bibla gjithashtu nuk njeh adhurimin e relikteve dhe ikonave. Ky paganizëm, madje edhe imazhi i gjarprit prej bakri, Zoti urdhëroi të shkatërrohej kur u bë model për adhurim. - tha Elizabeta.
  Zëri i Mitropolitit u bë më i ashpër:
  - Oh, po, ju morët herezinë protestante, supozoj se keni lexuar literaturë baptiste kundër ikonave dhe relikteve.
  Vajza bjonde tha me pasion:
  - Kam lexuar gjithçka! Unë i njoh të gjitha fetë. Lexoj shumë shpejt, mund të gllabëroj një libër me madhësinë e Tre musketierëve dhe njëzet vjet më vonë të kombinuara në një minutë !
  Vladyka Alexei pohoi me kokë:
  - Ky është problemi juaj në njohuri. Po, ndoshta këto ikona nuk janë sipas Biblës, por praktika dhe mrekullitë konfirmojnë të vërtetën dhe nevojën për t'i adhuruar ato. Në përgjithësi, bija ime, ju jeni me nxitim dhe kur të përfundoni detyrën, ne do të flasim për gjithçka në detaje dhe në detaje. Në moshën tuaj, majori është një gradë shumë e respektuar dhe për të kryer një mision kaq të rëndësishëm do të jeni të paktën një kolonel dhe me Urdhrin e Shën Andreas të Parë të thirrurit.
  Vajza bjonde u përkul dhe për pak doli me vrap nga tempulli. Ajo pa që Mitropoliti nuk ishte i kënaqur me të. Sidoqoftë, Elizabeth nuk u mërzit veçanërisht nga kjo. Ajo ishte shumë më e kënaqur që mitralozat u treguan si armë të fuqishme, madje edhe kundër fuqisë ajrore. Tani na duhej të ktheheshim për të fluturuar në vijën e parë.
  Perëndimi i mbrëmjes së diellit në këtë univers i kujtoi shumë vajzës botën e saj. Ishte e bukur, më dukej sikur në shpirt po lulëzonin harresa. Dhe rrezet shkëlqejnë si shpata, duke derdhur gjak. Në një moment të tillë ju mendoni se jeta është e mirë dhe pse është e nevojshme kjo luftë e mallkuar? A nuk mjafton toka për Stalinin? Në përgjithësi, Rusia luftoi shumicën e luftërave të saj si numri dy; nuk ishte ajo që donte, por u detyrua me të. Megjithatë, pati edhe fitore. Periudha nga një mijë e gjashtëqind e tetëmbëdhjetë deri në një mijë e tetëqind e pesëdhjetë e tre. Për një çerek mijëvjeçari, Rusia nuk ka humbur më shumë se një luftë dhe vetëm herë pas here ka humbur beteja individuale. Dhe më e rëndësishmja, cilat luftëra u fituan. Ata mundën Napoleonin, Frederikun e Madh dhe pothuajse të gjitha kombet e botës, përveç Anglisë. Në përgjithësi, ky është vendi në të cilin do të fluturoni. E vetmja perandori kundër së cilës Rusia nuk ka fituar kurrë një luftë. Megjithëse, në përgjithësi, nuk kishte konflikte të drejtpërdrejta ushtarake me Shtetet e Bashkuara, por vetëm ato indirekte. Sidoqoftë, në përgjithësi, duhet të pranojmë se rusët e humbën Luftën e Ftohtë.
  - Po, tani kemi një hakmarrje vendimtare përpara nesh. - tha Elizabeta duke e përshpejtuar makinën deri në kufi.
  Ajo hoqi përsëri këpucët. Këmbët e saj të zhveshura, ideale, me formë të rregullt shtypnin me shumë shkathtësi si pedalet ashtu edhe levat.
  Pasi u takua me Drachma, Elizabeth nuk harroi të fliste për sulmin ajror dhe aeroplanët që ajo rrëzoi.
  Terminatorja bionde tha me pasion:
  - Keni humbur shumë! Është ndjenja që ndjen kur gjuan një mitraloz. Ju rrëzoni automjetet e armikut që duken të paprekshme. "FOX" -6, kjo është vlera.
  Dhrahmi ra dakord:
  - Sigurisht, kjo është e mrekullueshme . Prandaj u krijuan mitralozët, për të vrarë. Ky është edhe qëllimi edhe dizajni i një ëndrre luftarake. Në përgjithësi, vajzë, duke folur për lloje të reja armësh, unë solla shumë më tepër në atdheun tim se ju. Në fund të fundit, unë di shumë.
  Elizabeta u përgjigj me besim:
  - Unë nuk jam më pak! Po lazeri gravio !? Armët e perëndive olimpike?
  - E shkëlqyeshme! Ne gjithashtu do ta përdorim atë për qëllimin tonë të shenjtë. - tha Dhrahmi duke u argëtuar.
  Dy oficerë iu afruan vajzave:
  - Duhet t'ju përcjellim në aeroportin e nëndheshëm.
  Elizabeta u përgjigj me gëzim:
  - Ideja e fundit nuk është e keqe! Do të luftojmë si shqiponja, do të mundim fuqinë e hordhisë!
  - Na ndiq. - thanë oficerët.
  Vajzat lëviznin nëpër korridoret , duke shkelur në heshtje lakuriq, të nxirë me gishta këmbëngulës si të gatoprit. Ata po lëviznin qartë në drejtim të kundërt. Këtu kishte një stacion metroje. Vajzat u kthyen në majat e këmbëve dhe hynë në një karrocë të vogël elegante. Pas kësaj, ai nxitoi.
  Gjatë rrugës Elizabeta dhe Drachma hapën diplomatin me grim që iu dorëzua. Tani vajzat thjesht duhej të aplikonin grim. Por ata do ta bëjnë këtë vetëm pas uljes. Ju nuk duhet t'i jepni informacione të panevojshme as një piloti.
  - Le të bëhemi Negritos ! - tha nimfa gazmore me flokë ngjyrë ylberi, Dhrahmi duke buzëqeshur.
  - Ne ishim tashmë burra të zinj. Tani le të shohim se si është të bëhesh grua. - deklaroi Elizabeta.
  Tuneli u rrëzua për ca kohë dhe më pas filloi të ngrihej. Elizabeta kujtoi një histori fantastike. Në të, udhëtarët lëviznin poshtë derisa e gjetën veten në botën e krimit. Ishte mjaft argëtuese dhe, ndoshta, pak e frikshme, me tortura dhe mundime të ndryshme për mëkatarët. Derisa, më në fund, një djalë i zgjuar i shkatërroi të gjitha me fjalët: "Unë nuk besoj në këtë!" Në përgjithësi, shumë shkrimtarë kanë shpikur se nuk ka ferr, por parajsa ekziston! Ide naive. Përveç kësaj, të poshtër dhe maniak mund ta bëjnë jetën e të drejtëve të padurueshme. Në veçanti, ajo dhe Dhrahmia, a mund të lejohen vajza të tilla në Viry ? Megjithatë, pse jo, ata janë mjaft të ekuilibruar dhe, ndoshta, të sjellshëm. Dhe, në çdo rast, ata nuk do të rrahin askënd pa arsye. Vetëm ndonjëherë arsyet lindin shumë lehtë dhe thjesht. Si, për shembull, një gangster qëlloi një burrë vetëm sepse ai teshti aksidentalisht mbi të.
  Sidoqoftë, Elizabeth i bëri një pyetje Drahmës:
  - Kur pashë për herë të parë metronë e Moskës, ishte një pamje madhështore. Bëri mjaft përshtypje, veçanërisht stacionet e vjetra . Po ju?
  Nimfa kontesha tundi me kokë:
  - Njësoj! Sidomos stacionet qendrore, të dekoruara në kohën e Stalinit. Por vetë qyteti nëntokësor i Moskës-2 është mjaft i zymtë dhe i rreptë. Ajo bën më shumë përshtypje me përmasat e saj sesa me bukurinë dhe elegancën e veshjes së saj.
  Vajza bjonde pyeti:
  - Po metroja lokale?
  - Vetëm një tunel ku ulen mëkatarët. Është shumë e vështirë për shpirtin e tyre. - Dhrahmi e puthi Elizabetën në buzë dhe i pëshpëriti:
  - E dini , trupi dëshiron dashuri.
  Vajza bionde madje u dridh:
  - Ne nuk jemi lezbike.
  Kontesha e nimfës bërtiti:
  - Jo, por ata janë të çmendur bukur ! Bëj si të duash, dhe unë do ta puth oficerin.
  Pas këtyre fjalëve, Elizabeta tani ndjeu nxehtësi në të gjithë trupin e saj. Ajo, në pamundësi për të frenuar impulsin e saj, u përkul nga oficeri dhe e puthi me lakmi, duke pëshpëritur:
  - Më godit gjoksin!
  Dhrahmia bëri të njëjtën gjë, u zgjodhën oficerët, gjaku dhe qumështi, raca fisnike u ndje qartë. Po, dhe parfumi, edhe pse është mashkullor, është akoma kaq emocionues. Është e këndshme të ndjesh prekjen e duarve dhe veçanërisht të buzëve në thithkat e fryra. Madje vajzat rënkojnë pak nga eksitimi. U ndezën edhe oficerët, gra të tilla janë thjesht të parezistueshme. Secili është një mishërim i Afërditës, i pasionuar dhe i tërbuar.
  Megjithatë, vajza dhe djemtë nuk u lejuan të kënaqeshin siç duhet. Karroca mbërriti në vend. Elizabeth dhe Drachma u veshën menjëherë, duke lënë oficerët e turpëruar në karrocë. Ata shpejt e vendosën veten në rregull.
  Bukuroshet bërtitën në kor:
  - Relaksohuni djema, do të argëtohemi me ju!
  Vajzat ishin të emocionuara dhe qeshnin me gëzim. Por trupat po digjeshin, donin afeksion, madje bukuroshet filluan të kërcejnë. Kërcimet e tyre të egra i frikësuan rojet.
  U bë pak më e lehtë dhe bukuroshet, duke ndezur këmbëzbathur, taka rozë me një kthesë të këndshme të tabanit, u hodhën në aeroplanin e zbulimit. Kjo makinë dukej si një lodër për fëmijë e bërë nga letra. Aeroplanë të tillë zakonisht prodhohen nga nxënës të shkollës. Vërtetë, Elizabeth dhe Drachma nuk shkuan kurrë në shkollë. Për ta, ishte si të gatuanin një kampion olimpik në një "pishinë me vozitje".
  Në çdo rast, ky ishte kujtimi i tyre në ëndërr. Dhe në ëndrra shfaqet shpesh kujtimi i ëndrrave të mëparshme, i cili u harrua në realitet dhe në realitet, por mund të shfaqet sërish në krahët e Morfeut. Dhe atëherë ju jeni tashmë një person pak më ndryshe.
  Në veçanti, të rriturit ndonjëherë ndihen sikur janë përsëri fëmijë, madje kujtojnë detaje tashmë të harruara të fëmijërisë. Dhe ata besojnë në momentin e gjumit se janë vërtet të rinj dhe të vegjël.
  Me pak fjalë, Elizabeta ndryshoi kujtesën e saj në gjumë dhe mendoi në mënyrë alternative për të kaluarën. Ashtu si mbesa e perëndive Demiurge, nimfa Drachma, befas u bë një ateiste dhe materialiste e bindur!
  Këtu vijnë kujtimet përrallore dhe fantastike.
  Megjithatë, një herë ata vizituan shkollën; së shpejti një turmë u mblodh pranë Elizabeth, vajza lexoi predikime. Dhrahmi u ndez në mënyrë aktive dhe madje filloi të komandonte. Në përgjithësi, vajzat treguan anën e tyre "më të mirë".
  Sidoqoftë, në aeroplanin e zbulimit vajzat u sollën mjaft korrekt. U ulëm në sediljet e pasme, veshëm objektet dhe më në fund u ngritëm.
  Portat rrëshqitëse u hapën si goja e një balene peshku mrekullie dhe yjet vezulluan sipër.
  "E bukur!" tha Elizabeth. - Ne po fluturojmë lart! Fluturimi mbi yje lirshëm dhe lehtë!
  Avioni fitoi lartësi, ai fluturoi pothuajse vertikalisht, duke ndërthurur cilësitë e një helikopteri reaktiv dhe një luftarak. Praktikisht nuk kishte drita në Hamburg; ndërprerja luajti një rol.
  Ndërsa i afroheshim pragut të stratosferës, bëhej më e ftohtë. Avioni po fluturonte shumë lart. Për të mos u përplasur, ai përdori një lëndë djegëse speciale pa oksigjen, fluor. Kjo na lejoi të afroheshim tridhjetë kilometra.
  Elizabeth vuri në dukje:
  - Në botën tonë, SHBA dhe Rusia zhvilluan avionë specialë hapësinorë. I aftë të fluturojë me shpejtësi ikjeje në vakum, dhe më pas të godasë në një hark të lartë.
  - E di! Madje ajo ka dhënë disa këshilla për këtë çështje. Në përgjithësi, shkencëtarët rusë kanë një dobësi për të humbur disa gjëra të vogla në një armë, duke e kthyer një model të shkëlqyer në një mediokër , si, për shembull, me raketën hipersonike Kinzhal, në të cilën ata humbën disa prekje. - tha Dhrahmi. - Përveç kësaj, dehja është mjaft e zakonshme. E ngushton vetëdijen dhe si rrjedhojë i mungojnë shumë zhvillimet. Kjo është pikërisht arsyeja pse armët amerikane shpesh fitojnë luftëra.
  Luftëtarja bjonde vuri në dukje me zemërim:
  - Trashëgimia e kohës së Stalinit. Le të kujtojmë sa mangësi kishte në tanket dhe aeroplanët sovjetikë. Si rezultat, humbje të mëdha dhe një luftë pothuajse e humbur. Nga rruga, sistemi komunist në CSA duhet të çojë gjithashtu në faktin se armët e amerikanëve të kuq kanë shumë disavantazhe.
  Kontesha e Nimfës konfirmoi:
  - Sigurisht, kjo do të çojë në humbje në luftë.
  Elizabeta, duke nxjerrë dhëmbët, pyeti:
  - Po vëllezërit tanë me cilësi?
  Dhrahmi ngriti supet:
  - Nuk e di! Megjithatë, kapitalizmi promovon cilësinë në një masë më të madhe se socializmi. Pra çdo gjë është e mundur. Gjatë Luftës së Irakut, raketat sovjetike Scud , të cilat u përdorën nga ushtria e Sadamit , treguan cilësi të dobët, kryesisht humbën objektivin dhe nuk arritën. Sistemi sovjetik kontribuoi në prishjen dhe ndryshimet në mentalitet.
  Vajza bjonde vuri në dukje me një psherëtimë:
  - Po, Rusia është bërë sërish kapitaliste, por trashëgimia e së kaluarës ka një ndikim negativ. Dhe nëse nën Stalinin ata luftuan për cilësinë e mallrave duke përdorur artikullin sabotim. Pastaj, nën pasardhësit e tij, frika u zhduk dhe, pasi humbi kamxhikun, njerëzit u shpërndanë. Pra, ka probleme serioze me teknologjinë.
  Vajzat heshtën, duke lëvizur vetëm gishtat e tyre të zhveshur dhe këmbët e tyre të lezetshme. Tani avioni ishte lart, por dëgjimi i mprehtë i vajzave zbuloi disa lloje armësh në topin e frontit. Aty ishin Katyushas dhe fëmijët e tyre, diçka si Grad. Vërtetë, në këtë ushtri ata quheshin "princa". Gjuajtën gjithashtu armët kundërajrore dhe raketat e para tokë-ajër. Gjithashtu, një armë shumë e frikshme, pa kompjuterë, synohej, megjithatë, në nxehtësi. Megjithatë, kjo nuk e kërcënoi skautin e tyre. Në një kohë, para revolucionit, avionët rusë vendosën rekorde botërore në shpejtësi, ngarkesë dhe armatim. Avioni i parë me dy motorë në botë, avioni i parë me katër motorë në botë. Duhet thënë se megjithëse nuk kishte arsim të mesëm universal në Rusinë cariste, dyert për në majë ishin të hapura për përfaqësuesit më të talentuar të shtresave të ulëta shoqërore. Në veçanti, edhe djali i një punëtori të fermës, nëse kishte mundësi, merrte arsim falas përmes fondeve të ndryshme. Gjërat ishin ndryshe në kohën e komunistëve. Mediokriteti i fundit u zvarrit në dhjetë klasa. Më pas, grada akademike merreshin shpesh nga mediokritet .
  Në përgjithësi, Andropov ishte një kokë e ndritur. Ai filloi të rivendoste rendin, të luftonte korrupsionin dhe të pastronte radhët e shkencëtarëve. Në institutin kërkimor, inspektimet u bënë më të shpeshta dhe shkencëtarët filluan të merrnin stimuj. Sekretari i Përgjithshëm dhe Kryetari i KGB-së e kuptuan se nevojiteshin ndryshime dhe gjithashtu se populli sovjetik nuk ishte pjekur në demokraci. Andropov sugjeroi versionin kinez si më të mirën. Rritja e ngadaltë evolucionare në treg duke ruajtur potencialin e fuqishëm industrial. Kjo ide ishte, ndoshta, më e arsyeshmja, veçanërisht duke pasur parasysh mentalitetin e Rusisë, paaftësinë e njerëzve dhe, më e rëndësishmja, elitës për të vlerësuar kënaqësitë e demokracisë. Sikur Andropov të kishte jetuar më gjatë, ose të kishte ardhur në pushtet më herët, ndoshta Bashkimi Sovjetik do të kishte mbijetuar. Gorbaçovi filloi demokratizimin dhe, në kushtet e një krize ekonomike, rënies së çmimeve të naftës, uljes së disiplinës dhe të ardhurave nga alkooli, çoi në katastrofë. Komiteti Shtetëror i Emergjencave ishte përpjekja e fundit për të shpëtuar perandorinë. Mungesa e vullnetit dhe një udhëheqësi i fortë dhe vendimtar e penguan komitetin të mbante pushtetin.
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Komiteti Shtetëror i Emergjencave është një tufë kretinësh që nuk janë në gjendje të bëjnë një grusht shteti ushtarak. Nëse do të isha nënkryetar, para së gjithash do të vrisja Jelcinin dhe rrethin e tij. Një ekip i forcave speciale do ta bënte këtë. Dhe Gorbaçovit do t'i ishte bërë një injeksion për ta paralizuar.
  Elizabeta, duke shtrënguar fort grushtat, u përgjigj me vendosmëri:
  - Dhe do të ishte më mirë!
  Kontesha e nimfës, duke fryrë faqet, tha:
  - Po të isha unë rregullat, do të ishte më mirë! Në përgjithësi, një zinxhir hekuri dhe pranga çeliku sigurojnë më së miri unitetin. Për më tepër, një mbikëqyrje totale mbi propagandën është e nevojshme për të kontrolluar mendjet fjalë për fjalë nga djepi.
  Elizabeth ra dakord:
  - Propaganda është një forcë e madhe. Por duhet të them se në kohët pas Stalinit ajo çalonte dukshëm. Për më tepër, përrallat për Leninin ishin aq naive, budallaqe dhe fëmijërore sa askush nuk do t'i quante bindëse. Mungonte gjëja më e rëndësishme: madhështia e liderit!
  - Nuk shoh madhështi as në përrallat për Krishtin. Sidomos kur e fshikullonin dhe e rrihnin. - ngacmoi dhrahmi.
  Luftëtarja bjonde kundërshtoi me vendosmëri:
  -Ti nuk e kupton madhështinë e vërtetë. Deri në çfarë mase e donte botën Jezusi, Perëndia Bir, që për hir të njerëzve ai shkoi në poshtërim të tmerrshëm, vdekje mizore. Vini re se krijuesi i universit, i cili e mban atë me fuqinë e tij - mbreti i atyre që mbretërojnë dhe Zoti i atyre që sundojnë - e ka përulur veten.
  - Hajde, Lizonka! Krijuesi i plotfuqishëm i universit ra nën kryq, ose ndoshta edhe nën një trung. - Dhrahmia tregon gjuhën e tij të gjatë, rozë, të lëvizshme.
  - Mos blasfemo! - Elizabeta tregoi grushtin e saj. - U bë krejtësisht si një person, me dhimbjet dhe dobësitë e tij. Në përgjithësi, nuk dua të flas me ju për të shenjtën; perlat nuk hidhen para derrit.
  Kontesha e nimfës bërtiti ashpër:
  "As unë nuk dua të diskutoj me ju, kjo më bën të përgjumur dhe nata tjetër përpara nesh do të jetë e stuhishme."
  Terminatorja bionde tundi kokën:
  - Ende do! Mund të mos na duhet të flemë fare.
  Dhrahmi tha:
  - Prandaj , unë ju ofroj Lizonka. Le të këndojmë.
  Luftëtari u ngrit:
  - Kjo eshte nje ide e mire! Të këndojmë një duet?
  Kontesha e nimfës konfirmoi:
  - Sigurisht, por si ndryshe!
  Vajzat u kollën dhe Elizabeta filloi të këndonte, duke kompozuar ndërsa shkonte, dhe Drachma e ndoqi në unison me një zë të mrekullueshëm:
  Unë do t'i jap Rusisë sime të lindjes,
  Frymëzimi i shenjtë i dashurisë!
  Lotët që rrjedhin si një përrua,
  Zoti do të na japë peticion!
  
  Krishti përhapi qiejt,
  Dhe me fuqinë e shpirtit krijoi botën!
  për të dobëtit në trup,
  Ai ka fuqi të pakufishme në duart e tij!
  
  Rusia Ortodokse është me mua,
  Luftoni trimërisht, luftëtar i lavdishëm!
  Përpiquni për të Plotfuqishmin me shpirtin tuaj,
  Jeni të denjë ta pranoni Krishtin si nder !
  
  Fati u vrenjos - një qortim,
  Ti i shërbeve Atdheut pa kujdes!
  Macet kanë gërvishtur që tani,
  Por shpresa e mposht pikëllimin!
  
  Dhe Atdheu në zemrat e shekullit,
  Sa më kaloi momenti para syve!
  Tani për tani do të këndoj himnin tim,
  Atdheu do të jetë i lumtur me ne!
  Dhrahmia, kur fliste për Krishtin, u vrenjos dhe u përkul, por, megjithatë, këndoi së bashku. Zërat e vajzave ndryshonin vazhdimisht ritmin, pastaj ngriheshin, pastaj, përkundrazi, u ndezën. Ata madje pëlqenin të dëgjonin veten e tyre, duke admiruar fluturimin e tyre të mendimit.
  Elizabeth papritmas e ndërpreu këngën:
  - E dini, unë shoh lëvizje poshtë nesh.
  Dhrahmi ra dakord:
  -E ndjej edhe une.
  Vajzat iu drejtuan pilotit.
  - Jemi nën sulm.
  Ai u përgjigj i hutuar:
  - Edhe çfarë! - Kemi vetëm një mitraloz për të ulur peshën e avionit, pesha është minimale.
  - Atëherë duhet ta bësh këtë! - Dhrahmi u hodh te arma dhe mori shenjën. - Armiku nuk do të lëndohet!
  Vajza nimfa hapi zjarr. Mitralozi goditi me plumba plumbi. Elizabeta vuri re se si bishti i luftëtarit armik mori flakë.
  - Dhe ai arriti të arrijë këtu. Në një lartësi kaq të paarritshme. - vuri re piloti. - Nëse nuk të pëlqen.
  Dhrahmia u përgjigj:
  - Nuk kam halucinacione.
  - Por ka ngërçe! - tha Elizabeta duke qeshur.
  - Shiko kush flet! - Dhrahmi u përpoq t'i godiste shoqes në hundë, por ajo e kapi për dore.
  Biondja kërciti:
  - Mos e lësho!
  Kontesha e Nimfës bërtiti:
  - Mos i lini putrat tuaja të lirë!
  Vajzat luftuan pak më shumë, duke zbuluar se kush ishte më i fortë. Lufta zbuloi një barazi të përafërt forcash. Pasi u qetësuan, miqtë ekzaminuan përsëri pajisjet e tyre, veçanërisht rruazat e artefakteve.
  Elizabeta u lut, duke e bindur të Plotfuqishmin:
  - Të mos na dështojnë në luftën e shenjtë që po bëjmë për të mirën e mbarë njerëzimit, këta guralecë të krijuar me vullnetin tuaj. Dhe para së gjithash, për hir të Atdheut tonë.
  Avioni kaloi Kanalin dhe zbriti pak. Piloti urdhëroi:
  - Dhe tani ju keni një zgjedhje. Nëse jeni të sigurt në pajisjet tuaja, atëherë mund të hidheni tani, nëse jo, unë do të shkoj edhe më poshtë.
  - Mjaftueshem! - tha Elizabeta duke tërhequr çizmet e saj, por duke parë që shoqja e saj nuk po i vishte këpucët, ajo i tërhoqi përsëri që, nëse ishte e nevojshme, të përdorte gishtat e saj të zhveshur. - Do të mbijetojmë!
  Dhrahmi shtoi:
  - Pse të rrezikosh? Këtu mund të ketë luftëtarë në lartësi të mëdha dhe nuk është fakt që ne nuk do të rrëzohemi. Por uria e oksigjenit nuk është absolutisht e frikshme për ne, fiziologjia jonë është pothuajse e përsosur!
  Piloti urdhëroi:
  - Pastaj hidhu!
  Vajzat tërhoqën çanta shpine të lehta me parashuta më të vogla se zakonisht.
  Ata u larguan dhe u hodhën jashtë. Pjesa e parë e vjeshtës ishte menduar të zhvillohej në modalitetin e fluturimit të lirë. Vajzat u gjendën në një mjedis të rrallë, të ftohtë të ftohtë. Më dukej sikur po më shpërthyen mushkëritë dhe sytë po më dilnin nga koka. Dhe laku më shtrëngoi qafën. Vajzat përpiqeshin të lëviznin sa më pak, duke konsumuar më pak ajër. Pastaj u përpoqëm të merrnim frymë, duke e bërë atë si hardhucat e malit, duke përdorur pjesën e sipërme të bronkeve.
  Kur atmosfera u bë më e dendur dhe rënia u ngadalësua , Drachma tha me një zë mbytës:
  "Nuk e dija që një vakum mund të ishte kaq i dhimbshëm."
  Elizabeta u përgjigj me habi:
  - A nuk ju kontrolluan në një dhomë vakum?
  Kontesha e nimfës konfirmoi:
  - Po, ka pasur një gjë të tillë. Por është disi artificiale, dhe në fillim madje u frikësova.
  Terminatorja bionde konfirmoi:
  - Edhe unë! Nuk kam kërcyer kurrë më parë nga një lartësi e tillë. Në fund të fundit, njëzet e pesë kilometra.
  Dhrahmi tha me pakujdesi të qëllimshme:
  - Nuk eshte asgje.
  Vajzat filluan të lëvizin më aktivisht, duke u përpjekur të zbarkojnë pikërisht në pyll. Ata nuk përdorën kurrë parashutë, me sa duket duke besuar se një mushama e thjeshtë mjaftonte për një ulje të suksesshme. Elizabeth bërtiti:
  - Në përgjithësi, një parashutë është thjesht një peshë shtesë.
  Dhrahmi mërmëriti:
  - Do ta varrosim sapo të zbarkojmë.
  Ulja në pyll ishte e ashpër, Elizabeta goditi këmbën e saj të zhveshur në një degëz të mprehtë, por nuk i kushtoi vëmendje.
  Biondja bërtiti:
  - Jo gjë e madhe, skauti duhet të durojë dhimbjen.
  Dhrahmi konfirmoi:
  - Toleroni, por mos e kërkoni me qëllim. Megjithatë, është tipike për ju besimtarë që të kërkoni sprova të rënda.
  
  Elizabeta u përgjigj mjaft logjikisht:
  - Duhet të jesh i përgatitur për çdo gjë. Dhe tani unë sugjeroj ndryshimin e kamuflazhit. Është koha për të marrë këpucët e një zezake të shtypur.
  Vajzat vendosën një grim të patëmetë, duke ndryshuar ngjyrën e lëkurës. Tani ato janë bërë femra të zeza të lezetshme, madje duke ndryshuar ngjyrën e syve.
  Megjithatë, kjo e fundit mund të realizohet me një përpjekje vullneti, pa kimikate.
  Pas kësaj filluam të vrapojmë nëpër pyll. Vajzat ishin me nxitim. Këtu ata erdhën në rrugë. Tani na duhej të merrnim transportin.
  "Është ende një rrugë e gjatë deri në vijën e parë dhe nuk mendoj se ata janë shumë vigjilentë." - tha Dhrahmi.
  Rruga nuk ishte veçanërisht e gjerë, por e qetë. Qielli është me re, mot tipik britanik.
  Elizabeth vuri në dukje:
  - Është interesante të jesh në vendin e Richard the Lionheart dhe Sherlock Holmes. Vendi më progresiv dhe, paradoksalisht, në të njëjtën kohë më konservator në botë.
  Dhrahmi tha:
  - Britania është një perandori e madhe. Në kulmin e saj, ajo ishte edhe më e madhe se Perandoria Ruse. Në përgjithësi, në historinë moderne, Rusia ishte më e fuqishme në vitet e fundit të Stalinit dhe në prag të Luftës së Parë Botërore.
  Elizabeta tha logjikisht:
  - Lufta e Parë Botërore humbi për shkak të mungesës së një qeverie të fortë. Cari nuk duhet të jetë Stalini. Katerina e Dytë ishte gjithashtu një sundimtare mjaft e butë, por ajo fitoi dy luftëra turke dhe ndau Poloninë. Vetë ekipi, natyrisht, nuk e luajti rolin e tij.
  Kontesha-nimfa ra dakord:
  - Po, skuadra nuk ishte e mjaftueshme për Nicholas Bloody. Katerina kishte një galaktikë të tërë komandantësh dhe burrash shteti, por Nikolla kishte vetëm Stolypin, dhe ai u vra.
  Luftëtarja bjonde shtoi:
  - Brusilov është një komandant i fortë. Është për të ardhur keq që të gjithë gjeneralët nuk ishin të tillë. Sidomos Kuropatkin. Si përfundim, ai ishte një frikacak dhe kishte pak njohuri për luftën moderne. Pas humbjes kundër Japonisë, Ivan i Tmerrshëm do ta kishte vënë në shtyllë një komandant të tillë.
  Dhrahmi vuri re në mënyrë racionale:
  - Zhukov ka qenë gjithmonë i ashpër. Ai është politikani më popullor i shekullit të njëzetë. Edhe pse thoshin se fitoi me gjak të madh.
  Elizabeth, duke spërkatur këmbët e saj të zbathura nëpër pellgje, duke ngritur burime spërkatjesh, e konsideroi të nevojshme të sqaronte:
  - Duke pasur parasysh që gjermanët ishin në një mbrojtje të besueshme, të zhvilluar mirë, ishte ende e pamundur ta depërtonim atë me pak gjak. Dhe në përgjithësi, është e lehtë të jesh i zgjuar në prapavijë. Por mos harroni, duke depërtuar mbrojtjen më të fuqishme në Berlin, Zhukov ia doli ta bëjë këtë për dy javë. A nuk është kjo një arritje?
  Kontesha e nimfës lëpiu buzët:
  - Dakord! Dhe nëse sulmi do të vonohej, humbjet do të ishin edhe më të mëdha.
  Luftëtarja bjonde fërshëllei:
  - Të poshtër po përpiqen të shpifin për Zhukovin . Në veçanti, tradhtari dhe spiuni Suvorov- Rezun shkroi shpifje për të.
  Dhrahmi gjëmonte:
  - Rezun ! Ne do të kthehemi, do të bëjmë një operacion, do ta rrëmbejmë Rezunin nga Anglia dhe do ta dorëzojmë në Rusi. Ai do të kalojë kohë në burg dhe do të bëhet më i mençur.
  Elizabeth fërshëlleu:
  - Po, dhe llum të tillë lindin. Për shembull, ne nuk mund t'i kuptojmë tradhtarët. Çfarë nuk shkon me një major të KGB-së në BRSS .
  Kontesha e Nimfës bërtiti:
  - Mendoj se është e kundërta.
  Spiunja bjonde konfirmoi:
  - Sigurisht! Jeta në Britani nuk është më e mirë se në BRSS.
  Dhrahmi bërtiti:
  - Dhe edhe nëse është më mirë, nuk është për tradhtarë. Në fund të fundit, edhe pronarët nuk i pëlqejnë njerëz të tillë , pavarësisht nga të gjitha përfitimet që ata nxjerrin.
  Vajzat shikuan në errësirë. Autostrada nuk ishte veçanërisht e ngarkuar. Askush nuk po vinte, vajzat u mërzitën.
  Dhrahmi pyeti:
  - Epo, çfarë do të bëjmë?
  - Le të kërkojmë një autostradë më aktive. - sugjeroi Elizabeta.
  Frynte era dhe hijet e pemëve lëviznin, duke u anuar paksa si për të mbështetur këtë propozim.
  - Çfarë do të sugjeronte Sherlock Holmes në këtë situatë? - pyeti dhrahmi me shaka.
  - Përdorni metodën e zbritjes! - u përgjigj Elizabeta.
  Vajzat kanë dalë në qendër të autostradës dhe kanë nuhatur. Sigurisht, ata veshin këpucë për të mos nxjerrë në pah këmbët e tyre tepër të hijshme dhe vajzërore. Duke gjykuar nga era, një kolonë makinash kalonte këtu gjatë ditës. Automjete luftarake të këmbësorisë dhe transportues të blinduar të personelit, disa makina dhe, duke gjykuar nga shenjat e pista, një tank i lehtë.
  - Po, edhe këtu ka pasur rritje. - tha Dhrahmi. - Rezervuari, duke gjykuar nga gjurmët e lehta, peshonte dyzet e dy tonë dhe kishte tre shina. Kjo është diçka specifike.
  - Jo ne te vertete! Tanku gjysmë i mesëm, ndryshe nga Red Cromwell, i cili peshon gjashtëdhjetë e shtatë tonë dhe ka një armë njëqind e njëzet milimetra, është i armatosur me një kalibër nëntëdhjetë. - deklaroi Elizabeta. - Nga rruga, shoferi i këtij tanku pi duhan Mobil dhe është gjithashtu mëngjarash.
  Kontesha e Nimfës dyshoi:
  - Deklarata e fundit është e diskutueshme.
  Skauti bjond kundërshtoi:
  - Pse! Tanket aktuale nuk janë ende në levë, kështu që zakoni për të qenë më aktiv me një dorë më të fortë ndikon në cilësinë e lëvizjes.
  - Po, unë ende dua të tërheq levën. - Dhrahmi e kapi bishtin e cigares me majën e çizmes amerikane dhe e hodhi në gojë. - Uh! Kjo është e neveritshme. Këto cigare janë thjesht tronditëse.
  Elizabeth pranoi menjëherë:
  - Ndoshta! Në përgjithësi, bota jonë është plot me katrahura , ndaj mos e mbushni gojën me to.
  Vajzat ecën përgjatë rrugës ngadalë, pastaj ngadalësuan. Tani ata e gjejnë veten në një udhëkryq. Aty pranë ishte një pikë kontrolli, kështu që na u desh të shkonim rreth tij.
  Siguria nuk ishte shumë e madhe, rreth njëzet veta, por nuk doja të bëja shumë zhurmë.
  Vajzat u ngjitën shumë larg. Dhe ata filluan të diskutojnë planin e mëtejshëm të veprimit.
  - Duhet të sulmojmë kolonën. - sugjeroi Elizabeta.
  Dhrahmi papritmas kundërshtoi:
  - Shumë i vrazhdë dhe gjakatar!
  Biondja u habit:
  - Dhe cfare tjeter!? Dhe që kur u bë ateisti pacifist?
  Duke injoruar sulmin, kontesha e nimfës tha:
  - Unë ju sugjeroj të votoni!
  Elizabeth bërtiti:
  - Nuk keni frikë nga një plumb endacak?
  Dhrahmi kundërshtoi me qetësi:
  - Ata nuk do të guxojnë të ofendojnë vajzat, madje edhe ato të zeza.
  Skauti bjonde mërmëriti nën zë:
  - Mirë, le të rrezikojmë!
  Pasi u ndriçuan me një elektrik dore dhe kishin shkulur tërësisht flokët, vajzat qëndruan në rrugë. Ata ndjeheshin shumë të sigurt.
  - Misioni ynë do të realizohet! - tha Elizabeta.
  Mjaft e çuditshme, disa kolona kaluan pranë, duke mos i kushtuar vëmendje vajzave të zeza votuese.
  Edhe dhrahmia u tërbua:
  - Çfarë janë ata, të gjithë eunukë?
  - Ndoshta janë të stresuar! - deklaroi Elizabeta.
  Kontesha e Nimfës kërciti:
  - Mirë, le të shohim.
  Vajzat filluan të prisnin dhe pati një qetësi. Tashmë ishte ora dy e mëngjesit, koha kur trafiku ndalet.
  - Ai mund të ecë drejt qytetit në këmbë. - sugjeroi Elizabeta.
  Dhrahmi u përgjigj me hezitim:
  - Mendim i trashë! Kështu që do të jetë e vështirë për ne të rregullohemi.
  Spiunja bjonde dha argumente të arsyeshme:
  - Dhe, për mendimin tim, përkundrazi, në një qytet kaq të madh si Londra, është e lehtë të humbasësh. Sidomos zezakët si ne.
  - Djalli fshihet në ferr, dhe prifti në xhepin e një famullitari! - bëri shaka dhrahmi.
  Elizabeta tundi kokën me qortim.
  "Koka jote është plot me gjëra të këqija, ti je vërtet një djall!"
  - Si të thuash. Djalli ka lesh të zi - prifti ka shpirt! - vuri re dhrahmi.
  Biondja kundërshtoi:
  - Por jo të gjithë kanë priftërinj të mrekullueshëm me një shpirt engjëllor.
  Kontesha e nimfës u përgjigj:
  - Përjashtimi vetëm konfirmon rregullin.
  Vajzat luftuan pak në gishta, fillimisht me gishtat e mesit, gishtat tregues, pastaj kryq për të kryqëzuar .
  Gishtat u ngrohën, por përfitimet nuk mund të identifikoheshin. Elizabeth sugjeroi të luante shah.
  - Ne kemi xhepi , mund të luftojmë.
  Vajzat vendosën të luanin dhe rregulluan pjesët. Elizabeta zgjodhi mbrojtjen siciliane me të zeza. Loja rezultoi e mprehtë dhe me një mori sulmesh, por në fund gjithçka përfundoi në një finale të prishur dhe të barazuar.
  Dhrahmi refuzoi të njihte një barazim për një kohë të gjatë, duke u përpjekur të gjente diçka në stilin e Karpov ose Carleson. Në përgjithësi, kjo vajzë karakterizohet nga dëshira për të fituar me çdo kusht.
  Loja u ndërpre nga shfaqja e një kolone të re. Të dyja bukuroshet e ndërprenë lojën dhe filluan të votojnë.
  Papritur, dy kamionë ndaluan dhe ushtarët e forcave speciale u hodhën jashtë. Ata drejtuan armët e tyre në Elizabeth dhe Drachma.
  U dëgjua një zhurmë:
  - Kush janë ata dhe çfarë ju nevojitet?
  Vajzat u përgjigjën njëzëri:
  - Jemi oficerë të forcave speciale Gili dhe Meri, bëmë një operacion kundër partizanëve dhe mbetëm pak pas vetes .
  Fytyra e një gruaje në epoletat e një koloneli të forcave speciale doli nga kabina e tyre.
  Një zë mosbesues u dëgjua:
  -Kundër çfarë partizanësh keni luftuar?
  - Bastardë të frikshëm ! Nga grupi Lev. - tha Elizabeta. "Ajo nuk e dinte me siguri, sigurisht, por ajo priste që ndoshta do të kishte një grup të tillë në Britani."
  Koloneli femër bërtiti:
  - Luani i bardhë. Kjo është serioze! Djem të frikshëm. Por ju djema dukeni të freskët.
  - Pse duhet të rrihemi ? - kundërshtoi Dhrahmi.
  Nga pol në pol,
  Nuk ka ushtri më të fortë
  Ne luftojmë me inat
  Për lumturinë e njerëzve!
  
  Dhe Stalini është krahët e një skifteri,
  Drita jep shpresë!
  Goditja e një çekiçi çeliku,
  Agimi do të na ndriçojë!
  
  Forca djallëzore e errësirës,
  Mburoja e besimit nuk mund të depërtohet!
  Amerika e lirë,
  Ne do të jemi në gjendje të mbrojmë!
  Dhrahmi dhe Elizabeta kënduan së bashku. Zërat e tyre të mrekullueshëm operistik dukeshin si një orkestër. Luftëtarët e forcave speciale u ngritën në këmbë.
  Dy gra u përkulën jashtë. Ata nuk ishin më shumë se tridhjetë, të zinj, ose më mirë kafe, në SHBA, veçanërisht në Nju Jork, zezakët janë më të lehtë. Dhe ata i lyen flokët portokalli.
  Koloneli dhe nënkoloneli janë mjaft të bukur, megjithëse të shëndoshë, duket qartë se janë luftëtarë të fuqishëm. Duhet thënë se edhe Elizabeta dhe Drachma dukeshin të forta për shkak të shpatullave të gjera.
  Oficerët femra ulërinin:
  - Mirë, është e qartë që je e jona. A keni ndonjë dokument?
  - Sigurisht! - u përgjigj Elizabeta, duke zgjatur një copë letër.
  Dhrahmia gjithashtu fut ksivu .
  - Gjithçka është në lëvizje të plotë!
  Ajo i hodhi një vështrim të shkurtër dokumenteve të copëtuara. Ato ishin të vërteta, të marra nga vajzat e vdekura dhe pak të copëtuara për të mos ngjallur dyshime.
  Një zë i kënaqur tha:
  - Epo, mund të uleni, ju jeni femra tipike amerikane.
  Dhrahmi i bëri shenjë komandos me gisht duke e goditur në faqe.
  - Djalë i mirë.
  Vajzat u hodhën lehtësisht në makinë.
  Ishte një makinë e blinduar me dy mitralozë anash. Një mjet mjaft i përshtatshëm për transportin e këmbësorisë. Vajzat gjëmuan nga kënaqësia kur ndjenë prekjen e duarve të burrave në trupat e tyre. Brenda kishte edhe burra edhe gra. Ata nuk hezituan të përkëdhelnin njëri-tjetrin.
  Elizabeta madje fishkëlliu diçka. Në përgjithësi, zezakët kanë një seksualitet të veçantë. Këto janë forca speciale dhe nga trupat e fortë dhe të larë pastër vjen një erë specifike, si ajo e grabitqarëve të maceve. Eksiton dhe ngjall dëshirën. Vajza përpiqet t'i largojë duart, por djemtë e perceptojnë këtë vetëm si një element të një loje dashurie. Këtu zezaku e puth me lakmi në buzë, duart e një tjetri ia ngacmojnë thithkat. Dhrahmia dëshiron më shumë. Pasi zgjodhi djalin më të madh , ajo e futi në këmbë. Dëgjohen rënkime epshore.
  Koloneli ndërpreu marrëdhënien e tyre:
  - Çfarë është kjo, një bordello? Nuk duron dot më? Do të shkojmë në Londër dhe do të pushojmë atje. Le te kemi nje shperthim.
  Elizabeth tund me kokë:
  - Ashtu është, këtu është e pahijshme!
  Koloneli femër rënkoi:
  - Mirësia është një koncept borgjez!
  - Sigurisht! Por ka edhe mirësjellje proletare. - vuri re Elizabeta. - Kodi moral i një komunisti.
  - Po, ka një gjë të tillë. Por një grua në radhët nuk duhet të refuzojë djemtë e denjë. Sidomos heronjtë e luftës. - Koloneli tregoi një yll të artë në gjoks.
  - Epo, kjo është e drejtë! - u pajtua Elizabeta. - Por e drejta për të zgjedhur ende i takon gruas.
  - Unë do të vendos vetë se cilin nga disa heronj të zgjedh. - ra dakord dhrahmi. - Ose ndoshta edhe tre në të njëjtën kohë. Kjo është më argëtuese për mua, dhe asnjë nga djemtë nuk ofendohet!
  Koloneli femër mërmëriti:
  - Ju, shoh, jeni vajza të nxehta, por si jeni në betejë! Në përgjithësi, detashmenti ynë duhet të ndalet në një fshat rrugës për në Londër. Një nga komandantët e grupit të Luanit të Bardhë është atje, ju duhet ta merrni atë.
  Elizabeth ra dakord:
  - Është e vetëkuptueshme!
  Dhrahmi leh :
  - Unë jam një bishë në betejë.
  Koloneli femër tha me zë të thellë:
  - Me shumë mundësi nuk do të ketë luftë. Na ndihmuan komunistët vendas.
  - Mbështetja në forcat lokale është suksesi i revolucionit, siç tha Lenini. - vuri re Elizabeta. - Megjithatë, kjo do të na zhgënjejë.
  Gruaja e zezë tha:
  - Si të thuash. Përveç betejës, ka edhe diçka tjetër të këndshme.
  Biondja pyeti:
  - Për shembull?
  Koloneli lëpiu buzët e plota:
  - E njëjta torturë.
  - Uau, kjo është intriguese! - tha Dhrahmi.
  E zeza epshore rënkoi:
  - Nuk do të dëgjoni ende diçka të tillë. Ti e di sa bukur është të dëgjosh një grua të ulërit. Ose një i ri i shëndetshëm rënkon.
  Kontesha e Nimfës cicëroj:
  - Mund ta imagjinojmë.
  Dhe ajo lëpiu buzët, duke imagjinuar sesi një djalë i ri i pashëm, muskuloz, me flokë bjonde dhe një mjekër të guximshme - si Apolloni - po mundohej dhe torturohej.
  Dhe të dyja vajzat e morën dhe kënduan në kor:
  Luftëtarët e botës - luftëtarët e Komsomol,
  Ne luftojmë për lavdinë e Atdheut të Shenjtë...
  Ju nuk mund të largoheni nga Fuhrer- bastard AWOL,
  Përgjithmonë Rusi ne do të jemi me ju!
  
  Flamuri i shenjtë shkëlqen mbi ne,
  Dhe Stalini i madh, ai na ndriçoi rrugën...
  Atdheu le të jetë me ne përgjithmonë,
  Krishti frymëzoi Komsomol-in për ta arritur këtë sukses!
  
  Atdheu i përjetshëm, i fortë, i lirë...
  Miqësia e popujve është një mbështetje për shekuj ...
  Fuqia ligjore, besimi i njerëzve -
  Në fund të fundit, një person i thjeshtë qëndron për unitetin!
  
  Nuk ka Lenin, më besoni, ka një njeri më të mençur në botë,
  Dhe Stalini është një shqiponjë e madhe, e bukur...
  Dhe së bashku me baballarët tanë do të bëhemi më të fortë,
  Bashkimi i Kombeve të Kuqe ka fituar madhështinë!
  
  Ne luftojmë me guxim me fashizmin e poshtër,
  është prerë koka , më beso...
  Dhe paqja me komunizmin do të jetë në ndërtim e sipër në vend,
  Një bishë shumë e etur për gjak është mundur!
  
  Në emër të popullit, luftëtarëve të Komsomol,
  Ata vrapojnë me guxim nëpër dëborë këmbëzbathur...
  Fashizmi nuk shpëtohet me dinakërinë, marifetet,
  Zoti rus do ta godasë me grusht!
  
  Kur ecim nëpër Berlin duke ndriçuar
  Çizmet e vajzave shkëlqejnë në diell...
  Flamuri do të flakë mbi Atdheun me zjarr,
  Dhe armiqtë tanë nuk do të mund të na qëllojnë kurrë!
  
  Na besoni, do ta ndajmë Atdheun në dy brigje,
  Le të japim një oqean dashurie të pafund -
  Nën flamurin e Amerikës së madhe, të shenjtë,
  Ju jeni një kalorës armiqsh, si Samsoni, griseni atë!
  . KAPITULLI Nr. 8.
  Në pallatin e perëndeshës së së keqes Kali, vazhdoi argëtimi dhe, në të njëjtën kohë, argëtimi i tmerrshëm.
  Këtë herë Artemis iu desh të bënte një betejë shumë më serioze dhe konkurruese. Nuk është sikur kukudhi i kalitur të lëshojë djem të vegjël, gjysmë të zhveshur dhe zbathur.
  Perëndesha Kali i kurseu djemtë tani për tani. Por ajo urdhëroi që të fshikulloheshin tërësisht. Që skllevërit e rinj të mos pushojnë. Dhe djemtë u tërhoqën në këmbët e pasme, me duart e lidhura pas tyre. Dhe robëreshat e bukura i goditën me degë shelgu skllevërit fëmijë fatkeq. Dhe dhemb, dhe ju mund ta vidhosni deri në vdekje.
  Por kukudhi Artemis pati fatin të luftonte me diçka monstruoze.
  Perëndesha e së keqes Kali e mbajti fjalën.
  Dhe një fëmijë Tyrannosaurus rex u hodh në Arenë. Lartësia e tij ishte katër metra, megjithëse ai ishte ende një djalë nga raca e dinosaurëve. Dhe një tiranosaurus i rritur mund të arrijë njëzet metra të mirë.
  Perëndesha Kali spërkati duart dhe guxoi:
  - Epo, Artemis? Tani luftoni për jetën tuaj!
  Kukudhi, i cili gjithashtu mbante titullin markezë, u përkul dhe u përgjigj:
  - Dy vdekje nuk mund të ndodhin, por as ti nuk mund të shmangësh një!
  Perëndeshë Kali këputi gishtat e saj të zhveshur dhe një kube u shfaq rreth një çifti luftëtarësh gladiatorësh. Kështu që nëse ndodh diçka , foshnja tyrannosaurus të mos shtypë ose shqyejë asnjë nga të ftuarit.
  Kupola ishte transparente dhe beteja dukej qartë. Një hardhucë e madhe dhe agresive sulmoi shpejt markezën e kukudhit. Por Artemis, me dy shpata të mprehta, lëvizi nga vija e kërcimit dhe madje arriti të gërvishtte lëkurën e tirannozaurit. Vërtetë, luspat e një tiranozauri janë të trasha dhe nuk mund ta depërtoni lehtë. Por të paktën shiriti i lehtë në sfondin e kuq-kafe mbeti.
  Perëndeshë Kali vuri në dukje:
  - Ka intriga dhe kjo është ajo që më intereson më shumë. Hajde, lufto, dhe bisha, natyrisht, nuk do ta kursejë vajzën, por vajza nuk do ta kursejë bishën.
  Mbreti Troll tha:
  "Do të jetë turp nëse vdes një gladiator i një niveli kaq të lartë si Marquise Artemis!"
  Si përgjigje, Hyjnia e keqe qeshi dhe u përgjigj:
  - Dhe kështu bie karta! Por në çdo rast do të jetë një luftë e mirë dhe do ta kujtojmë sërish.
  Në të vërtetë, beteja ishte shumë interesante. Foshnja dinosauri sulmoi, dhe Artemis manovroi dhe u shmang, duke bërë gërvishtje delikate me shpatat e saj si përgjigje. Ajo, një luftëtare, mund të thuhet se është madhështore. Dhe kaq shpejt.
  Djali shaka dhe, në të njëjtën kohë, oficeri i inteligjencës, Vladimir Terkin, e pa këtë me entuziazëm dhe habi të madhe. Duket sikur ai është vetëm dymbëdhjetë, por në fakt ai është disa mijëra vjeç. Dhe çfarë nuk pa?
  Por në këtë rast spektakli ia vlente dhe vajza shfaqi salto, kthesa, kërcime dhe kërcime shumë interesante.
  Nuk është më kot që markeza e kukudhit është një yll midis gladiatorëve dhe luftëtarëve. Dhe ai lufton në krye. Vetëm armiku Tyrannosaurus është shumë i fortë. Është shumë më e lehtë të luftosh një luan, apo edhe një rinoceront. Dhe kjo është e vërtetë, ka një përbindësh. Dhe lartësia, dhe pesha, dhe lëkura shumë e qëndrueshme, e cila është shumë e vështirë për t'u depërtuar.
  Dhe është jashtëzakonisht e vështirë për ta mposhtur atë. Por spektakli është i nivelit të lartë. Dhe të ftuarit janë të kënaqur. Djemtë skllevër gjithashtu u ngritën, sytë e fëmijëve të tyre shkëlqenin nga gëzimi i një pamjeje të tillë.
  Terkin e shikoi këtë spektakël me kureshtje dhe në të njëjtën kohë, në mënyrë të padukshme për veten e tij, u zhyt në kujtimet e bëmave të tij.
  Djaloshaku u ndje sikur ishte në një shkallë lëvizëse. Ju ngadalë, ose edhe jo shumë ngadalë, uleni poshtë. Dhe kështu flaka e furishme e një vullkani të zemëruar flluska poshtë. Do t'ju djegë jashtëzakonisht shumë, kështu që edhe lëkura juaj do të zhvishet dhe nuk do të ketë shpëtim për të.
  Dhe lëvizja e shkallëve lëvizëse po përshpejtohet, dhe gjuhët e kuqe të flakës tashmë po lëpinin me lakmi dhe me shumë dhimbje takat e zhveshura dhe të vrazhda të djalit. Lëkura e trashë e shputës skuqet dhe mbulohet me flluska të vogla, të purpurta dhe shumë të dhimbshme.
  Vladimiri sforcon të gjitha forcat, nuk dëshiron të përfundojë në Gehenën e zjarrtë mishngrënëse. Por përkundrazi, çdo fije e shpirtit po përpiqet të depërtojë sa më shpejt në majë dhe të vendosë atje ... Komunizmin?
  Papritur, shkallët lëvizëse ngrin dhe djaloshi skaut merr mundësinë, si një raketë, të nxitojë lart. Më në fund, ai do të arrijë nga Gehena e zjarrtë në parajsë dhe orë!
  Rruga për në majë doli të ishte më e shkurtër nga sa mendonte Terkin. Djali u hodh në sipërfaqe dhe u gjend në dhoma çuditërisht luksoze.
  Vladimir Terkin, megjithë vitet e tij të reja, arriti të vizitojë shumë vende, duke përfshirë Hermitage dhe Peterhof; djali kurrë nuk kishte parë askund një pasuri të tillë përrallore. Ishte një pamje kaq e mahnitshme sa nuk mund ta tregoj në një përrallë apo ta përshkruaj me stilolaps.
  Gjithçka është e spërkatur me gurë të çmuar, me ngjyra aq të ndezura dhe elegancë dizajni sa nuk kanë të barabartë në Tokë dhe është e vështirë të imagjinohet një gjë e tillë. Duhet të jesh si Leonardo Da Vinci ose Raphael, për të imagjinuar një madhështi të tillë.
  Por gjëja më e bukur në pallat ishte një vajzë me bukuri rrezatuese, me flokë që shkëlqenin më shumë se dielli. Ajo e shikoi djalin gjysmë të zhveshur me sytë që shkëlqenin në të gjitha ngjyrat e ylberit dhe tha me një zë të ngadaltë:
  - Ti, shoh, je një djalë trim dhe guximtar! Ne kemi vërtet nevojë për këto këtu!
  Vladimiri tundi këmbët zbathur në mënyrë të pasigurt. Pas djegieve të marra nga flaka, dyshemeja e çmuar ftohte këndshëm fshikëzat në thembra të zhveshura dhe ngjalli shoqërime gazmore. Djaloshi skaut bëri pyetjen e qartë:
  - Ku është, këtu?
  Bukuroshja u përgjigj me shprehjen më të pafajshme të fytyrës:
  - Po ku? Ne ferr!
  Terkini fishkëlleu dhe shtriu duart:
  - Edhe në ferr ka vend për shaka!
  Mbretëresha e shkruar shkëlqeu edhe më shumë dhe u përgjigj me një ton serioz:
  - Epo, pse mendoni se ferri është ekskluzivisht një vend mundimi? Në fakt, ferri është një parajsë alternative, ku gjithçka është reale, si në Tokë, dhe shpesh edhe më interesante dhe më e mirë!
  Vladimiri buzëqeshi, shakaja e bukuroshes dukej shumë qesharake dhe e lezetshme në mënyrën e vet. Edhe pse, nga ana tjetër, gjithçka në univers mund të jetë krejtësisht e kundërta, duke përfshirë edhe botën e nëndheshme. Ja pse njerëzit e lyejnë ferrin gjatë gjithë kohës me të njëjtën bojë të zezë dhe të kuqe? Në fakt...
  Vajza, duke parë që djali po buzëqeshte, i tundi me kokë dhe vazhdoi:
  - Këtu në botën time të krimit ka shumë botë të ndryshme, shumë të bukura kozmike. Por në disa prej tyre krijesat u rebeluan dhe refuzuan të më adhuronin si Hyjni.
  Vladimiri me tërbim dhe pa art sugjeroi:
  - Pra dërgo dënimin tënd mbi ta! Ju mund ta bëni atë - Satana!
  Bukuroshja verbuese logjikisht e kundërshtoi këtë:
  - E dini, ne jemi krijues të botëve të ndryshme; si rregull, ne nuk ndërhyjmë hapur në punët e krijimit. Kështu që ti, djalë, do të duhet të bësh shumë vetë!
  Vladimiri goditi buzët me një buzëqeshje të gjerë:
  - Dhe ju e dini, është e bukur!
  Para se djali të mbaronte, ai u gjend në një vend dhe një botë tjetër. Transferimi ndodhi menjëherë. Dhe bota e re doli të ishte vërtet e mahnitshme. Kështu që kishte një shpim mizor në sy, që më detyroi të mbyllja pa dashje sytë.
  Tani ai është në mes të një beteje hapësinore. Një djalë skaut është në krye të një luftëtari me një vend dhe një betejë serioze po zhvillohet rreth tij. Disa qindra anije luftarake në të dy anët shkëmbejnë breshëri hiperplazmatike dhe vetë Terkin sulmohet nga kundërshtari i tij.
  Kundërshtari i tij luftarak është i rrafshuar si një gjemba dhe transparent. Rrjedhat e ngjyrave fluturojnë nga trungjet e hundës. Makina e Vladimirit doli nga goditja. Për fat të mirë, fusha e forcës përpara luftëtarit shuan inercinë e goditjes kaskadë dhe të nxehtë, por djali arriti të ndjejë puthjen e nxehtë të shkretëtirës tropikale në fytyrën e tij.
  Ai u përgjigj duke qëlluar përsëri. Për më tepër, trupi ka punuar vetë dhe shumë më herët se vetëdija.
  Armiku mori pjesën e tij në ballë dhe filloi të përpëlitej në një përpjekje të dukshme për të shkuar pas Vladimirit.
  Tsarinat , e ngjashme me një peshk piranha, u sulmua nga tre kryqëzorë Kaganate. (Informacionet për kundërshtarët u shfaqën në një impuls telepatik që shpoi trurin e djalit skaut!).
  U bë aq i nxehtë, saqë grisi frëngjinë e sulmit rrotullues nga trupi i anijes së rëndë dhe fragmente të armaturës së thyer dhe të shkrirë filluan të binin.
  Një duzinë robotë luftarakë dhe disa luftëtarë kozmonautë të ngjashëm me njeriun rrotulloheshin në një përzierje shpërthyese atmosfere dhe vakumi. Vetë ajri shpërtheu dhe shkëlqeu nxehtësisht, duke nxjerrë pishtarë të vërtetë zjarri. Këtu është një vajzë me petale të harlisura, prej kadifeje në vend të flokëve, ajo kërciti hollë dhe ngriu , duke u kthyer në një cung qiriri.
  Terkini pothuajse humbi daljen e tij në bisht, por duke reaguar instinktivisht, ai arriti të dërgonte një akuzë për asgjësimin vdekjeprurës mbi të.
  Dhe madje edhe luftëtari i ri nxori gjuhën:
  - Ujqër, këta janë marrëzi! E keqja si qentë!
  Pas kësaj, djali u përpoq të dilte nga sulmi i armikut të vazhdueshëm. Mungesa e përvojës së Vladimirit në betejat hapësinore ishte e dukshme. Ishte e nevojshme të veprohej ndryshe, por si... Në çdo rast, Terkin u përpoq intuitivisht ta hidhte armikun nga objektivi. Skauti kujtoi se si ishte ndjekur nga të rritur të armatosur që nga prilli 3014. Pastaj ngarkoi me një gur më të afërtin dhe iku duke iu shmangur plumbave.
  Pastaj u shfaq një aftësi e vërtetë taktike - të tërhiqni vdekjen nga mustaqet dhe ta lini plakën me një kosë me hundë.
  Dhe tani ai ende nuk mund të shpëtonte nga armiku i vazhdueshëm dhe të hiqte veten, megjithëse Vladimir tregoi përpjekje titanike, dhe në kabinën e luftëtarit hapësinor u bë gjithnjë e më i zjarrtë.
  Pastaj Terkin vendosi të përdorë një teknikë tjetër, domethënë mashtrimin taktik. Dhe djali skaut i dëshpëruar e ktheu makinën e tij, duke imituar një dash. Llogaritja bazohej në faktin se armiku do të frikësohej dhe më pas në momentin e vendosjes do të ishte e mundur t'i prisnin!
  Një këngë kumbonte në kokën e Vladimirit:
  "Mendova, si në delir të plotë, do të iki, jam i lodhur nga plagët!" Por ai që ulet brenda meje mesa duket ka vendosur të më përplasë!
  Dërgoi një rrjedhë vrasëse të hiperplazmës,
  Dhe do të ngarkojë tempullin tuaj me një pulsar të tmerrshëm!
  Por në atë moment homologu i tij tregoi guxim, ose ndoshta edhe ai shpresonte se armiku nuk mund ta duronte bllofin dhe u rrotullua në një dash.
  Pasoi një përplasje dhe më pas një blic super i ndritshëm përmbyti çdo molekulë dhe çdo kuant të trupit të djalit. Dhe e gjete veten në humnerë, ku flakërojnë zorrët e një ylli të vogël, por tmerrësisht të djegur!
  Terkini hapi, ose më mirë i hapi qepallat me vështirësi. Atij iu duk se ai pa, si të thuash, një qiell me yje, por aq të ndritshëm dhe shumëngjyrësh sa ishte e pamundur të imagjinohej një i barabartë me të. Dhe engjëj të mëdhenj dhe verbues me shpata po kërcejnë në parajsë. Për më tepër, yjet rrezatues shkëlqejnë në majë të shpatës dhe në dorezat e saj, duke ngrënë sytë.
  Në befasi, luftëtari i ri mbylli sytë dhe përsëri, me përpjekjen e Titan Hercules, i hapi ato. Po, me të vërtetë, ai sheh një qilim të çuditshëm me yje me origjinë jotokësore, të shpërndarë jashtëzakonisht dendur me kurora të çmuara ndriçuesish. Dhjetëra mijëra yje më të shndritshëm verbojnë dhe mahnitin imagjinatën. Vetë trupi dukej sikur notonte në një vakum, duke mos ndjerë asnjë mbështetje. Pamja e paprecedentë e tronditi aq shumë djaloshin, saqë humbi ndjenjat për disa sekonda, i shkëputur nga realiteti.
  Kur aftësia për të menduar iu kthye përsëri, ai tashmë mund të kontrollonte emocionet e tij. Kishte përsëri një sipërfaqe të fortë poshtë tij, djali u përpoq të qëndronte në këmbët e tij të gërvishtura dhe të mavijosura.
  Pamja që iu shfaq para tij nuk ishte për njerëzit me zemër të dobët, apo për djemtë, forca e të cilëve nuk ishte më pak se titan. Në fillim, skauti mendoi se po çmendej. Qyteti madhështor, kryeqyteti i galaktikës, - më kërciti një zë në vesh, - Perandoria Kaganate u shfaq me gjithë lavdinë e saj më të egër dhe rrezatuese.
  Vladimiri përsëriti mekanikisht frazën e Ostap Bender:
  - Shumë elegancë - imagjinata e një idioti!
  Rrokaqiejt luksozë shumë kilometra, tempuj gjigantë me shumë kube dhe simbole të zbukuruara me gurë të çmuar, statuja gjigante të paimagjinueshme, kaskada kopshtesh dhe shatërvanësh, pajisje ndriçuese, billborde kolosale që mund të përshtaten me pesëdhjetë stadiume olimpike dhe shumë më tepër. Për shembull, strukturat metalike të lëngshme që ndryshojnë formën dhe ngjyrën me nuanca përrallore! Nëse shtojmë miliona lloje të ndryshme avionësh shumëngjyrësh dhe ekstravagantë, atëherë për një djalë njëmbëdhjetë vjeçar në fillim të shekullit të 21-të , kjo ishte përtej çdo kufiri.
  Edhe nëse mendoni se ky fëmijë është një mrekulli e vërtetë!
  E megjithatë nuk kishte frikë. Kishte një eksitim të jashtëzakonshëm, madje edhe kënaqësi të papërshkrueshme nga pamja e një shkëlqimi kaq shumëngjyrësh të paimagjinueshëm të krijuar nga duart e qenieve inteligjente. Gjithçka në këtë metropol doli të ishte madhështore dhe magjepsëse. Disa yje dielli shkëlqenin në qiell. E verdha më e ndritshme rozë me një nuancë topaz është një trup qiellor rrezatues, dy jeshile, një blu dhe dy safir-qershi pothuajse të padukshme, e cila është e natyrshme në një ndriçim kaq intensiv. Megjithatë, megjithë dritën e fortë , nuk më lëndoi sytë dhe nuk ishte shumë e nxehtë dobësuese. Temperatura është shumë e këndshme, me një erë të lehtë të ftohtë.
  Terkin i hodhi një sy krijesës fluturuese, e ngjashme me një gjirafë me shtatë koka, me njolla të shumë ngjyrave dhe formave të ndryshme, dhe fishkëlliu. Veshët e krijesës, si krahët e ndritshëm të një fluture, tingëlluan si përgjigje e trillit të bilbilit.
  Skauti i ri foli:
  - Dhe çfarë mund të krijojë Satani? Njësoj si Zoti, por shumë më argëtues!
  Skauti tashmë ecte shumë më i gëzuar, pothuajse i galopuar,
  drita vezulluese shumëngjyrëshe dhe pllaka të lëmuara kristal. Thembrat e zhveshura ndjeheshin shumë të lëmuara, madje, ndoshta, të rrëshqitshme, si akulli, duke dhënë një sipërfaqe ndriçuese, por për fat të mirë jo shumë të nxehtë. Dhe kjo na ngriti humorin dhe na bëri të fishkëllimë. Një gjirafë me shtatë koka me veshë si krahët e një fluture tashmë kishte arritur të ngrihej në ajër dhe po lëvizte atje me thundrat e saj në formë gaforre .
  Disa zogj ekzotikë fluturuan pranë. Imagjinoni një guaskë breshke në trup, dhe bishtat janë si pallua , me gurë më të bukur dhe më të shndritshëm se diamantet.
  Vladimiri tundi pëllëmbën e tij dhe ai, duke cicëruar:
  - Ai që është i gëzuar qesh, dhe zëri do të arrijë diellin! Kush kërkon do të gjejë gjithmonë!
  Gjithçka në këtë metropol futuristik, vërtet kozmik ishte pasqyrë-shkëlqyese dhe verbuese madhështore, madje edhe depozitimet e mbeturinave bëheshin në formën e kafshëve ekzotike, insekteve, peshqve dhe zogjve. Ata hapën gojën dhe i falënderuan me mirësjellje kur u hodhën mbeturina. Kur Vasily hodhi këpucën e shkrirë dhe të deformuar të miniushtarit, një zog pastrues u hodh nga trotuari, sikur të ishte një sipërfaqe uji. Ajo kishte kokën e një shqiponje, por me një sqep proporcionalisht të madh, dhe trupin e një patëllxhani me vija, të përshtatur nga tre rreshta petale të harlisura. Çdo rresht ndryshonte në ngjyrën dhe formën e fidaneve, madje krahët kishin një ngjyrosje të lëvizshme, si një videoklip. Gruaja me pendë dhe, në të njëjtën kohë, me lule gëlltiti këpucët e konsumuara që ishin bërë të papërshtatshme, duke cicëruar melodiozisht:
  Nuk kemi pse ta mundojmë veten me dyshime! Nuk ka më djem të dëshpëruar në të gjithë universin! Burrat e vërtetë hedhin mbeturina - vrasin çelikun e dikujt tjetër ! Kërcelli vrit dikë tjetër!
  Vladimiri tundi dorën drejt "pastruesit të divave " i hutuar dhe tha me zgjuarsi:
  - Gjëja më e mahnitshme për një person është se ai nuk habitet nga magjepsja, por mahnitet nga banale!
  Mirëpo, është e çuditshme që këpucët ushtarake të rënda janë shkrirë dhe ai vetë nuk ka marrë djegie të rënda, përveçse të lehta. Mirëpo, veshjet nuk dukej se ishin shumë të dëmtuara, ndonëse kominoshe luksoze humbën. Por diçka është ruajtur dhe ai nuk ka aq turp të ecë nëpër qytet me një bluzë të zgjuar dhe pantallona të shkurtra, rroba normale për një djalë në mot të nxehtë.
  Edhe pse Terkini ishte i turpëruar nga këmbët e tij të zbathura, të cilat ishin jashtëzakonisht të papërshtatshme në kryeqytet, ku çdo statujë, makinë, shatërvan, kompozim, kjo apo ajo strukturë shkëlqente nga luksi shurdhues bie në sy. Si një lypës i rreckosur në lagjen qeveritare të Shën Petërburgut, skuqesh pa dashje kur të afrohet një nga fisnikët fisnikë.
   Për momentin nuk kishte shumë këmbësorë në rrugë, kryesisht fëmijë që dukeshin si njerëz. Meqenëse ky është një nga sektorët qendrorë të metropolit, kukudhët e famshëm me ngjyrë Stalik u vendosën këtu. Ishte vetëm një periudhë kur miniushtarëve të perandorisë magjepsëse me emrin e çuditshëm Kaganate iu dhanë pushime të shkurtra për të përjetuar të paktën pak jetë pa stërvitje rraskapitëse, për t'i lënë të ndjenin gëzimet e fëmijërisë. Përveç kësaj, kjo periudhë e shkurtër pushimi, krahasuar me periudhën e kazermës, ishte një lloj nxitjeje për sukses në studime dhe përgatitje luftarake.
  Të kesh të paktën një mundësi të vogël për të menaxhuar kohën siç dëshiron është lumturi! Kjo është pikërisht arsyeja pse pamja e fëmijëve të padëmshëm të qeshur, shumë prej të cilëve, ndërsa luanin me gëzim, madje fluturonin në ajër, bënin salto, rrotulloheshin si majë, lëshonin holograme kaleidoskopike, i dha qytetit magjik një pamje të mrekullueshme idilike.
  Terkini donte t'i afrohej e t'u bënte nja dy pyetje, por kishte frikë. Kisha frikë se djemtë dhe vajzat paqësore, të bukura si kukudhët me lule në kostumet e tyre të ndezura mund të mos ishin aq paqësorë sa duken në shikim të parë. Për më tepër , zakonisht nuk është tipike për njerëzit, madje edhe vajzat me flokë petale luanin qartë lojëra luftarake. Vërtetë, duket se po shpaloseshin lloje përrallash dhe anime-fantazie , dhe jo beteja të bëra nga njeriu. Projeksionet individuale holografike ishin të mëdha dhe aq të ndritshme sa ato riprodhuan me besnikëri detajet. Ajo që dukej , dhe në fakt, papritmas kështjella, fortesa dhe shtëpi përrallore u shfaqën nga diku në ajër, dhe më pas u zhdukën.
  I shtangur nga ajo që pa, skauti eci dhe eci, duke vazhduar të ekzaminojë qytetin. Çfarë pemësh mahnitëse dhe lule gjigante, dhjetëra e qindra metra të gjata, me shatërvanë dhe kafshë fluturuese të varura në ballkone të kristalta, që shkëlqejnë në diell me një gamë shumë përrallash . Në petalet e luleve shfaqen fotografi të ndryshme lëvizëse, vazhdimisht në ndryshim, më së shpeshti arte marciale të të huajve të ndryshëm , ose beteja në një stil retro.
  "Ndoshta këto janë fusha forcash!" mendoi djaloshi, duke fërkuar tëmthët, truri i tij ishte gati të vlonte nga bollëku i përshtypjeve. "Këtu ka disa ndriçues, një lojë e tillë drite dhe ngjyrash është e papërsëritshme në planetin tonë! Çfarë forma të çuditshme marrin krijimet e tyre të mendjes!"
  Këtu është një nga ndërtesat sferike të varura në shtatë këmbë, me tehe me gjethe, të kornizuara me gurë të çmuar, secila e pikturuar në përputhje me ngjyrën e flamurit të kukudhëve me ngjyrë Stalik. Një strukturë tjetër u bë në formën e një ylli me shtatë cepa dhe ngadalë u rrotullua rreth boshtit të tij. Së treti, pesë krokodilë, bishtat e të cilëve kryqëzoheshin në ngjashmërinë e një svastika-pentagoni, dhe burime spërkatjesh hiperplazmatike dhe njollash ranë nga goja e tyre. Çdo njollë e tillë lëshonte një shkëlqim të veçantë, unik.
  Ndërtesa të tjera u ngjanin pemëve të Vitit të Ri, ëmbëlsira me pishtarë të zjarrtë dhe ujëvara të stuhishme shumëngjyrësh, përrenj gjigantë që shkojnë në stratosferë. Disa burime gjigante në formën e përbindëshave të ndryshëm ekstragalaktikë në gurë të çmuar nxirrnin metal të shkrirë dhe gazra të çuditshëm, të ndriçuar nga rrezet lazer dhe magolazer .
  Katet e poshtme të ndërtesave luksoze ishin plot me hyrje dhe dalje shumëngjyrëshe me emra të ndezur në ekrane. Dhe ajo që është e çuditshme është se të gjithë emrat janë absolutisht të qartë: restorante, dyqane, sallone bukurie, galeri xhirimesh, qendra argëtimi të të gjitha niveleve dhe llojeve, shërbime të ndryshme.
  Ajo të kujtonte rrugën shumë herë të zgjeruar dhe pakrahasueshme më luksoze Qendrore Presidenciale të Moskës. Terkini ishte akoma shumë i vogël atëherë, kujtohej turbull dhe tani, fjalë për fjalë, gllabëroi me sytë e tij shkëlqimin verbues perandorak. Sigurisht, shumë gjëra këtu nuk kishin analoge në tokë. Epo, çfarë lloj projektuesi njerëzor do të vendoste maja me kokë poshtë, kupola dhe pishina me krijesa shumëngjyrëshe si sirenat, me shumë bishta lulesh dhe përbindësha të papërshkrueshëm të frikshëm. Si balenat e spermës me dhëmbë saber, ose një hibrid i një mamuthi me brirë dhe një peshkaqen me kuadrate! Madje është e frikshme të shikosh, duket se gjithçka do të të rrëzohet në kokë dhe do të të përpijë të tëra.
  Një nga vajzat kukudhë fluturoi mbi të, duke e prekur lehtë me një këpucë me taka të gjata me shkëlqim. Terkini u lëkund pak nga goditja, tashmë ishte i lodhur, kishte ecur disa kilometra.
  - Ju ndoshta nuk keni ngrënë për një kohë të gjatë, luftëtar i yjeve? - tingëlloi engjëlli i vogël si një zile argjendi.
  Nëse kishte ndonjë gjurmë në lëvizje, ato padyshim ishin të fikur. Me sa duket, në ultra-metropolin e së ardhmes së largët, ata ishin tepër të shqetësuar për aftësinë fizike. Sipërfaqja u bë më e ashpër me thumba prej metali të fortë. Bota buzëqeshi dhe këmbët e mia të zbathura filluan të më kruheshin dhe kruheshin.
  Madje m'u kujtua aforizmi i famshëm i shkrimtarit dhe poetit të famshëm Oleg Rybakov: "Për travishët, e gjithë bota është e mbushur me gjemba, të cilat na duken të hijshme për shkak të vetëdijes sonë të çizme!"
  Terkin me të vërtetë donte të hante, sepse ndjehej sikur kishte disa ditë të uritur, përveç se...
  Por kush mund ta dijë se sa kohë kaloi i vdekur .
  Rruga është plot me makineri shumëngjyrëshe, tërheqëse, me forma shumë joshëse. Një mendim fillon të mbizotërojë në kokën bionde të skautit të ri: "Është koha për të ngrënë!"
  Luftëtari i ri zbulues vendos mjaft logjikisht:
  - Nuk mund të kesh dy vdekje, nuk mund të shmangësh një! Dhe me barkun bosh nuk ka jetë, është mirë të biesh!
  Sapo iu afruat makinës, u shfaq menjëherë një projeksion tredimensional i një vajze të bukur shtatëngjyrëshe me krahë. Në një gjuhë që dukej ruse, nimfa e mrekullueshme tha:
  - Çfarë kërkon pushtuesi i vogël, por trim i Universit?
  - Hani! - tha sinqerisht Terkin, në sytë blu të djalit dukej një shkëlqim i uritur.
  - Një grup prej njëqind e pesëmbëdhjetë milionë produkteve nga njëqind mijë elementë biologjikë dhe kimikë është në shërbimin tuaj. - Zana cicëroi, duke shtuar madhësinë dhe shkëlqimin e krahëve.
  - Më pas akullore e Kremlinit, limonadë, lëng, kek dhe çokollatë. - foli djali i gëzuar.
  - Çfarë llojesh? Specifikoni porosinë tuaj! - Ishin dy vajza flutura dhe ato buzëqeshën në mënyrë të panatyrshme.
  - Nuk ka rëndësi, përderisa është e shijshme. - mërmëriti i hutuar Terkin.
  Duke parë shpesh nga eksitimi dhe duke përhapur krahët pafuqishëm.
  - A është sa më e shijshme? Në përputhje me standardin më të njohur? - pyeti një zë i butë, femëror me insinuatë. Me sa duket, shërbëtorit kibernetik i është dashur të merret më shumë se një herë me klientët që nuk e kuptojnë se çfarë duan.
  - Po! - Djalëskauti Terkin ra i lehtësuar.
  - Ngrini duart, shikoni drejt. Ose nxirr kartën e identifikimit, miniushtar. - thanë në kor nimfetat holografike.
  Boy Scout ngriti të dyja duart. Një dritë e verdhë e zbehtë shkëlqeu, me sa duket ishte skanuar.
  - Identiteti juaj nuk figuron në indeksin e kartelës, nuk keni kartë ushtarake personale, ndaj nuk mund të shërbeheni. - Vajzat me modele flokësh petale kërcitën dhe menjëherë u kthyen në ngjyrë të kuqe, kryqëzuan krahët në një gjest ndalues të kukudhëve me ngjyra të Kërcellit.
  Terkin u largua me nxitim nga mitralozi, thembrat e tij fjalë për fjalë po digjeshin. Ky duket të jetë komunizëm identifikues teknotronik. Vetëm ky zbulim nuk ma bën kokën më të lehtë, por stomaku është akoma më i zbrazët.
  Terkin u ul në bordurën e përpunuar, i ngrirë, i përkulur dhe mbështetur mjekrën në pëllëmbët e tij. Po mendoja... E ardhmja përshkruhej me ngjyrat më të errëta. Ai është plotësisht i vetëm në një galaktikë tjetër, i rrethuar nga krijesa të botës tjetër , krijesa që janë më të këqija se kafshët më grabitqare, të egra. Dhe asnjë ide shpëtimi nuk mund të vijë në mendje. Oliver Twist ishte më mirë në Londër, të paktën atje kishte njerëz si vetë i arratisuri i pastrehë. Tani, ku do të shkojë? A duhet të dorëzohet ai vetë, duke llogaritur mëshirën në burg? Atje të paktën do t'ju ushqejnë, megjithëse në një mënyrë kaq poshtëruese, përmes një zorrë.
  Këtu Vladimir e gjeti vërtet veten në vendin e Oliver Twist. Djali i hollë dhe i uritur nuk kishte më forcë të shkonte askund dhe këmbët e tij ishin thyer pa mëshirë në gjak në kalldrëmet dhe zhavorrin e trashë të shtigjeve të Londrës.
  Është gjithashtu ftohtë, dielli fshihet pas reve dhe era e veriut po fryn nëpër Londër. Dhe ju jeni thjesht një fëmijë i dobësuar, dhe aspak një supernjeri që vrau viktimën e tij të parë të rritur në moshën nëntë vjeç. Ose jo, ndoshta në fund të fundit ai nuk është Oliver Twist, por bir i një njeriu të denjë dhe është i aftë për shumë, madje edhe në botët aliene. Dhe në fund të fundit, këtu është ngrohtë dhe jo aq keq.
  Djalin e nxori nga mendimet e tij një zë kumbues që, siç i dukej Vladimirit, i përkiste gjuhës ruse.
  - Pse je në depresion, foton? Ajo që shoh është se ju lëpini buzët. Duket se doni të futni princeps -plasma në stomak?
  Një djalë i panjohur me rroba të ndezura zgjati dorën duke buzëqeshur. Sa njerëzore që është! Fytyra e kukudhit me ngjyrë është e rrumbullakët, fëminore, aspak e keqe, ai duhet të shfaqet në reklama për ushqimin e duhur, por ai e shtrëngon shumë pëllëmbën e tij. Balli është i lartë, flokë me tre ngjyra - portokalli, jeshile, vjollcë në formën e petaleve, sy blu dhe smerald iris me distancë të gjerë. Vërtetë, një dorë e nxirë, e mprehtë, si prej çeliku, e aftë për të thyer një kockë. Vladimiri mezi e përmbajti veten, duke mos treguar se kishte dhimbje të mëdha, pëllëmba e fëmijës ishte shtrënguar si në një ves torture.
  Kishte ankth të rëndë në zërin e djaloshit skaut:
  - Po, jam i uritur!
  - Me sa duket je nga kolonitë e largëta, je djegur keq dhe dukesh i rreckosur dhe i çuditshëm. - tha kukudhi i ri i luleve me pak simpati në zërin e tij .
  Vladimiri, duke mos ditur se çfarë të përgjigjej, i hodhi një vështrim të hutuar vetes. Rrobat, në fakt , tashmë kishin filluar të digjeshin vende-vende, dhe lëkura ishte e kuqe dhe e qëruar. Ose nga rrezatimi lokal, ose një reagim i vonuar ndaj shpërthimit. Terkin ndjeu një të ftohtë të akullt brenda barkut dhe tha me një zë që dridhej:
  - E mora me mend, isha në epiqendrën e një ngarkese termike.
  - Unë do ta marr ushqimin me shpejtësinë maksimale, pastaj do të më tregosh. - Djali iku, si në lëvizje të shpejtë, pa prekur me çizmet sipërfaqen e punuar me mjeshtëri të rrugës.
  Pse Vladimir ndjeu besim në këtë këlysh të një race agresive, megjithëse tmerrësisht të bukur, është e vështirë të shpjegohet. Ndoshta rinia ime dhe stresi e bënë të vetën. Mbrapa, e re shoku i tij i hodhi disa sytha rozë me erë të këndshme. Skauti i ri filloi të tregonte historinë e tij, duke mos mbajtur asgjë, po vlonte, donte të derdhte shpirtin e tij.
  Djali kukudh lulesh dëgjoi me vëmendje. Ai ishte i gjatë sa Terkini dhe ndoshta ishte edhe më i ri. Gjatë bisedës, një buzëqeshje e pastër luante gjithmonë në fytyrën e tij të bukur. Vërtetë, dhëmbët e një fëmije të racës së luftëtarëve janë tashmë shumë të mëdhenj, më të bardhë se bora, dhe rrezet e disa ndriçuesve u reflektuan prej tyre si rreze dielli. Ushqimi i marrë nga makina shitëse doli të ishte tepër i shijshëm; ai mbi-stimuloi receptorët dhe, në vend që të ngopej, hapi oreksin.
  Kur Vladimiri, pasi foli më në fund, heshti, kukudhi i ri i luleve dhe çeliku thanë me maturi:
  - Po, duket si një mrekulli, por ju nuk do të mbijetoni këtu. Do të identifikoheni shpejt, veçanërisht pasi çdo ditë bëhet një kontroll kompjuterik i të gjithë personaliteteve. Disa ditë më parë, shumë afër, ishte një " mulli plazma " i tillë; anijet yje shpërthyen si super fishekzjarre . Edhe nga sipërfaqja mund të shihej sesi anijet e grisura ngjyrosnin qiellin. Është mirë që " trikoja " kryesore kaloi vijën.
  Kukudhi i luleve tregoi yllin qendror Rifumuru .
  - Tani gjithçka është bërë shumë më e rreptë, një regjim total verifikimi. - Djali dukej i shqetësuar. - Po, dhe përpara se kontrolli ishte serioz. Sigurisht, edhe kjo makinë, si të tjerat, është e lidhur me Departamentin e Dashurisë dhe Drejtësisë.
  - Pra është thirrur policia juaj sekrete? - Vladimiri, duke luajtur me djallëzi, u grima me një buzëqeshje, sa qesharak dukej koncepti i dashurisë në komb, në sfondin e të cilit fashistët ishin vajza të prapë kopshti.
  - Po, ka disa departamente dhe të gjithë flasin për dashurinë. - Djaloshi kukudh lulesh i bashkoi vetullat dhe vështrimi i tij u bë i ashpër. - Është si një tallje me sensin e shëndoshë. Edhe babai im, gjeneral ekonomik i rangut të katërt, ka frikë nga këto departamente. Hajde, largohu shpejt . Unë do t'ju çoj atje.
  Vladimiri filloi të vraponte dhe partneri i tij i ri fluturoi lart dhe e kapi djalin skaut për jakë, duke nxitur:
  - Është më mirë të fshihesh në një lokal nate, ai është plot me të gjitha llojet e mbeturinave !
  Duket se ky djalë kukudh me ngjyra dinte shumë, sepse kur nxori nga xhepi kubin e Rubikut dhe e ktheu, në mes të rrugës u shfaq një peshk i madh, ai shikoi me sytë e tij të shurdhër dhe u shkeli syrin djemve në habi. . Vërtetë, tetë rreshtat e dhëmbëve të bërë me gurë të çmuar nuk dukeshin aspak të padëmshëm, por sytë ishin aq të sjellshëm, ashtu si Vladimir Ilyich Lenin në poster.
  Partneri e shtyu Vasilin dhe u mërzit:
  - Kërce pas meje! Atëherë do të jetë shumë më e lehtë për ju, vogëlushe !
  Dhe pa kërkuar përgjigje, e tërhoqi edhe Terkinin me vete....
  Ata u gjendën në një labirint të vërtetë korridoresh dhe sallash të panumërta. Një botë e vërtetë, e veçantë nënujore, në të cilën ka shumë gjëra të mrekullueshme. Terkin nxitoi pas homologut të tij.
  Një poligami llambash dhe zbukurimesh me forma e kompozime të ndryshme shkëlqenin nëpër korridore. Për më tepër, ato dukeshin shumë ngjyra, si në metronë e Moskës, dhe ndoshta edhe më bukur. Në të njëjtën kohë , djemtë lëvizën me shpejtësi. Terkin ndihej mjaft i vrullshëm dhe nxitoi sa më shpejt që të mundej, por ende nuk mund të vazhdonte me partnerët e tij. Mjedisi rreth tyre ndryshonte vazhdimisht. Ose u shfaqën salla të mëdha me tavane të larta, ose u shembën rrugë përgjatë të cilave rrotulloheshin makina jashtëzakonisht të përpunuara dhe një samovar mbi vemjet me një krehër diplodokusi nuk dukej aspak vepra më e përpunuar e artit.
  Vladimiri mezi pati kohë të hidhej prapa; këmba e tij ishte pothuajse e shtypur. Menjëherë u shfaq një tregtar, i cili dukej si një gozhdë me një hundë rozetë. Ajo cicëroj me dashuri:
  - Dëshironi të blini atlete fluturuese në modë?
   Djali skaut buzëqeshi:
  - Po, është më e lehtë të vraposh pa këpucë !
  Djali kukudh i luleve konfirmoi papritur:
  - Unë kam një palë rezervë, por le të ikë tani për tani , ai do të duket më shumë si shërbëtori im!
  Vladimiri u ofendua dhe bërtiti me zë të lartë:
  - Nuk do të jem kurrë skllav!
  Kukudhi i luleve qeshi si përgjigje dhe paralajmëroi:
  - Nuk do të bësh asnjë hap këtu pa mua. Asnjë grindje!
  Djemtë e ngadalësuan pak shpejtësinë dhe qëndruan në vendkalimin në lëvizje. Ajo i mbante si një përrua që rrjedh, dhe djemtë gjithashtu u rrahën këmbët. Në dhomën tjetër, djem krejt tokësorë me mbathje noti transparente po punonin mbi pompat. Kukudhi i luleve doli nga shtegu dhe i drejtoi Vladimirit djemtë e djersitur dhe të nxirë.
  - E shihni, këta janë primatë antropoidë - saktësisht njësoj si ju. Në perandorinë tonë ata janë skllevër, ndaj mos u bëni shumë kryelartë. - Pamja e kukudhit me ngjyrë dukej se i tha Vladimirit, je djalë i pafat. Ju jeni gati për t'u rrëzuar.
  Në fakt, skllevërit e rinj dukeshin të rraskapitur dhe trupi i tyre ishte i thatë nga ushqimi i moderuar dhe puna e palodhur. E vërtetë, kur djali i kukudhit të luleve u shfaq përpara dhe tundi dorën, djemtë skllevër filluan të buzëqeshnin, duke treguar dhëmbët e tyre të shëndetshëm. Dhe pastaj Vladimir gjithashtu tundi dorën ndaj tyre.
  Pas kësaj, ata përsëri qëndruan në rutine dhe rritën ritmin e tyre, duke shtuar shpejtësinë. Kukuku i luleve tha me shumë maturi:
  - Meqë je njeri, atëherë në perandorinë tonë mund të jesh vetëm si skllav. - Duke kapur shikimin e zemëruar të Vladimirit, djali zotëri shpjegoi me përbuzje. - Por skllevërit janë të ndryshëm. Disa prej tyre i kanë vetë skllevër, apo edhe skllevër buxom!
  Dhe djali i gjeneralit tregoi një gisht të gjatë në sallën tjetër. Aty tashmë punonin skllevërit e zhveshur. Vajzat ndryshonin nga njëra-tjetra për tiparet e fytyrës apo ngjyrën e flokëve, por në të njëjtën kohë, pa përjashtim, ishin të gjitha të bukura dhe të reja. Skllavëria dhe puna e palodhur nuk i prishën aspak përmasat e figurave të tyre.
  Vladimiri padashur ra në dashuri me vajzat skllave. Ata dalloheshin për bukurinë dhe lëkurën elastike, atletizmin, por aspak mishi. Në planetin Tokë nuk shihni shpesh një përsosmëri të tillë të trupit të vajzave, dhe në një sasi të tillë. Pa yndyrë , pa lëkurë të varur, gjithçka është kaq harmonike dhe perfekte, dhe më e rëndësishmja, këtu ka mijëra vajza.
  Terkin tha me entuziazëm:
  - Kaq shumë bukuri në një vend!
  Kukuku i luleve e paralajmëroi djalin:
  - Nuk je shumë mirë! Disa vajza këtu janë pesë mijë vjeç.
  Terkin u përgjigj automatikisht:
  - Fishkëllimë!
   Gardiani u shfaq në formën e një peshkaqeni me gjashtë këmbë dhe një kapak në kokë, me pendë që dilnin nga poshtë vizorit. Mbikëqyrësi rrotulloi nyjet e tij të vogla prej tunxhi dhe një rrymë verbuese doli prej saj, duke goditur kurrizin, këmbët dhe gjoksin e vajzave, duke i bërë ato të klithnin me zemër dhe të hidheshin.
  Terkini nuk mund ta duronte më këtë. Djaloshi i skautit sulmoi peshkaqenin kujdestar me tërbimin e një këlyshi tigri. Ai qëlloi në sulmuesin e guximshëm, por Vladimir arriti t'i shmangej dhe goditi barrakudën e tokës në zorrë me gjithë fuqinë e tij . Burri i madh gulçoi dhe u përpoq ta hidhte djalin me lëkundje të katër putrave. Si përgjigje, Vladimir qëlloi në mjekrën e armikut, megjithëse shin e tij i dha vendin dhimbjes akute, por edhe mbulesa kitinoze e armikut shpërtheu, duke e bërë atë të derdhte gjak të kuq.
  Terkin u këput kur peshkaqeni humbi ekuilibrin dhe shtoi një gju në tempull në lëvizjen e ardhshme. Krijesa grabitqare ra në heshtje dhe vajza të shumta filluan të brohorasin me gëzim.
  Por kukuku i luleve, ky djalë i gëzuar, ishte më i lumturi; ai e përkëdheli Vladimirin në supe me miratim:
  - Ju silleni me dinjitet! E guximshme dhe e lezetshme!
  Terkin papritur tha me modesti:
  - Në fakt, nuk jam aq i lezetshëm sa mendoj. Tani për tani jam edhe pak i frikësuar.
  Djali kukudh i luleve tundi kokën me përbuzje:
  -Sapo gjymtove një skllav. Në perandorinë tonë, të gjithë qytetarët, përveç kukudhëve me ngjyrë , kanë statusin e skllevërve. - Djali zotëri qeshi me ngërç. - Por, sigurisht, vetë skllevërit janë të rangjeve të ndryshme! Dhe ju, bukuroshe, puthni këmbët e skllavit tim luftëtar.
  Vajzat u përkulën dhe iu afruan Terkinit një nga një. Djali me kënaqësi i la t'i puthnin gjymtyrët e poshtme. Është shumë bukur kur të mbulojnë puthjet deri në gjunjë nga skllave të tilla të bukura, të cilat , megjithatë, ndryshojnë njëra-tjetrën dhe ndërrohen. Që e bën atë edhe më të adhurueshëm dhe pak të gudulisshëm.
  Vladimiri u zgjua nga fakti se ai, në fakt, po puthej nga vajzat. Vërtetë, jo aq të bukur sa në ëndërr, dhe me tatuazhe në fytyrat e tyre, por të ndërtuara mirë dhe plotësisht të zhvilluara. Dhe ishin gjashtë prej tyre, ata bënë dush puthje jo vetëm në këmbë, por edhe në fytyrë.
  Terkini ndjeu një turp të padurueshëm dhe në të njëjtën kohë një burrë i vogël por këmbëngulës foli brenda tij. Dhe pastaj gjithçka nxitoi përpara në një pantomimë të furishme të Erosit, kur tërmetet tronditin oqeanet dhe vullkanet flakëruese shpërthejnë në fund. Gjithçka është tokësore, fizike dhe kozmike në të njëjtën kohë.
  Pas disa orësh nga tornado, Vladimir u shua përsëri dhe pothuajse menjëherë u kthye në një ëndërr serike.
  Ndërkohë, Artemis ishte ende në gjendje të bënte një sulm të synuar ndaj armikut dhe të shponte trurin e tiranosaurusit. Dhe kafsha e stërmadhe, duke u rrahur në agoni, duke gërvishtur pllakën me kthetrat e saj të mëdha e të shtrembëra, ngriu.
  Artemisa zhyti këmbën e saj të zhveshur dhe të gdhendur në pellgun e kuq në kafe, duke lënë disa gjurmë të bukura, të këndshme dhe bërtiti, duke ngritur të dy shpatat e përgjakur:
  - Fitore!
  Publiku duartrokiti...
  Perëndeshës Kali, duhet t'i japim meritën, e mori dhe bëri një gjest bujar. Ajo këputi gishtat e dorës së djathtë. Dhe në pëllëmbën e Artemidës u shfaq një unazë e artë me një diamant të madh, në madhësinë e një arre.
  Perëndeshë Kali tha me kënaqësi:
  - Prano dhuratën time bujare, o i denjë për të denjët!
  Artemisa u përkul para saj. Dhe pastaj në sallë. Pas së cilës, duke goditur me këmbët e zhveshura, të hijshme, shumë të bukura dhe joshëse të një engjëlli të vërtetë femër, ajo shkoi të pushonte. Për të, beteja u fitua.
  Dhe ajo ecte krenare, e veshur vetëm me brekë, pasi sytjena i kishte plasur gjatë një beteje të stërzgjatur dhe gjoksi i saj plot me thithka të kuqe flakë i ishte ekspozuar.
  Një vajzë kaq e mrekullueshme, le ta pranojmë, një vajzë gladiatore luftoi një betejë me një përbindësh dhe një përbindësh të tmerrshëm.
  Dhe princi tashmë pak i harruar hyri në sallë, i shoqëruar nga harkëtarët e kukudhve. I njëjti që joshi Elizabetën dhe e përfshiu atë në një aventurë të stuhishme. Megjithatë, deri më tani kjo aventurë ka qenë e kufizuar në burg dhe ëndrra shumë ekzotike, madje edhe interesante.
  Princi Elf ishte shumë i pashëm. Si të gjithë kukudhët, ai kishte një fytyrë të lëmuar, pa flokë, të kuqërremtë, si një adoleshent i bukur, por me një mjekër të guximshme.
  Në kokë kishte një çallmë të zbukuruar me smeraldë të mëdhenj.
  E mori dhe u përkul para perëndeshës së së keqes Kali. Ajo i ktheu kokën me një buzëqeshje dhe guxoi:
  - Përshëndetje, princ Sulejman! Mendoj se më solle një dhuratë?
  Kukudhi në çallmë u përgjigj me besim:
  - Sigurisht, o perëndeshë! Dhe unë mendoj se do të jeni të kënaqur me dhuratën time.
  Vajzat shigjetare i sollën Kalit një gjoks në të cilin kishte diçka mjaft të rëndë.
  Djemtë skllevër e morën këtë gjoks nga duart e kukudhëve dhe ia afruan zonjës. Dhe ata hapën kapakun me mjaft shkathtësi.
  Ari dhe bizhuteritë e çmuara në fakt shkëlqenin atje.
  Perëndeshë Kali, duke u dukur shumë e kënaqur nga jashtë, tha:
  - Një dhuratë shumë e mirë. Epo, Sulejman, mund të ulesh pranë meje.
  Princi u përkul dhe në fakt u ul më afër perëndeshës së madhe.
  Kështu me buzëqeshjen e tigreshës ajo tha:
  - Si po shkon mysafiri ynë?
  Princi Elf sqaroi:
  - E ke fjalën për Elizabetën?
  Perëndeshë Kali tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Kjo është pikërisht ajo!
  Sulejmani, duke buzëqeshur ëmbël, tha:
  - Asgje speciale! Ai ulet në burg në të njëjtën qeli me Konteshën-nimfë Drachma. E vetmja gjë është se ajo sheh disa ëndrra të pabesueshme dhe të egra.
  Perëndeshë Kali u përpoq:
  - Çfarë ëndrrash të tjera?
  Princi Elf u përgjigj me besim:
  - Nga një botë e veçantë që nuk mund të quhet magjike, përkundrazi, është teknike, vetëm jo në nivelin kozmik, por më tepër në atë atomik. Kjo do të thotë, kur tashmë ka armë bërthamore, por ende nuk ka fluturime në hapësirë.
  Perëndesha Kali u vrenjos dhe pyeti:
  - A nuk është ajo nga shekulli i njëzet e një të historisë së Tokës? A bëjnë ata smartfonë, por nuk fluturojnë në hapësirë?
  Sulejmani qeshi dhe u përgjigj:
  - Ata po përpiqen të fluturojnë, por dobët. Ata nuk mund të ngjiten as në hënë. Çfarë mund të bësh , primitiv!
  Hyjnia tha:
  - Por kompjuterët e tyre janë të nivelit të lartë?
  Princi Elf tundi me kokë:
  - Jo keq! Më pëlqyen veçanërisht iPhone-ët . Nëse u shtoni atyre magji, atëherë ndoshta do të ketë ndonjë kuptim.
  Mbreti Troll vuri në dukje:
  - Më mirë se teknologjik ! Kjo është kur teknologjia dhe magjia kombinohen së bashku për të prodhuar efekte të mahnitshme.
  Sulejmani ngriti supet dhe u përgjigj:
  - Nuk di për magjinë, por teknologjia nuk është shumë e njohur me ne. Por në fakt, në një ëndërr, ajo është në një botë që është ende e zhvilluar dobët për sa i përket elektronikës. Megjithatë, ka botë ku njerëzit fluturojnë mes yjeve dhe madje krijojnë perandori hapësinore. Dhe ky është gjithashtu një faktor i padyshimtë!
  Hyjnia Kali buzëqeshi dhe u përgjigj, kësaj gruaje me bukuri të jashtëzakonshme:
  - Sigurisht që ka një gjë të tillë! Dhe teknologjia, dhe magjia, dhe botët ku yjet janë ndërtuar në madhësinë e një asteroidi të mirë. Edhe çfarë?
  Mbreti Troll vuri në dukje:
  - Do të doja teknologji të tilla. Për shembull, krijoni një bombë atomike dhe hidheni mbi një ushtri të tërë menjëherë!
  Sulejmani bërtiti:
  - Epo, Zoti na ruajt!
  Perëndesha e së keqes Kali qeshi, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Po, kjo do të ishte shumë më e ftohtë. Edhe pse, duhet t'i japim haraç se një gjë e tillë do të ishte jashtëzakonisht mizore. Edhe pse, unë jam mizor!
  Dhe pastaj ajo urdhëroi:
  - Le të bëjmë një luftë të re, ne duam argëtim!
  Publiku mbështeti perëndeshën, e cila nuk dëshiron të argëtohet. Dhe pastaj sinjali tingëllon përsëri. Këtë herë xhuxhi më natyral shkoi në betejë. Ai nuk është i gjatë , rreth një metër e gjysmë, por ka shpatulla si dollap dhe mjekër të gjatë. Vetë me forca të blinduara dhe çizme. Me sa duket ai është një luftëtar me përvojë, me një armë në dorë, një sëpatë në të djathtë dhe një kamë në të majtë. Dhe pamja është kaq e sigurt.
  Perëndeshë Kali buzëqesh dhe vëren:
  - Do të ketë një betejë të përgjakshme! Xhuxhi në këtë rast është i keq, dhe ndryshe nga Artemis, ai nuk do të tregojë mëshirë!
  Katër djem, rreth dymbëdhjetë a trembëdhjetë vjeç, dolën me vrap në arenë nga ana tjetër. Ata, sipas traditës së skllevërve, mbanin vetëm mbathje noti blu. E nxirë, zbathur dhe e dobët. Djemtë mbanin një shpatë në dorën e djathtë dhe një mburojë në të majtën. Skllevërit mjaft të lezetshëm.
  Dukesha Elven, e ulur pranë perëndeshës Kali, vuri në dukje:
  - Është për të ardhur keq të dërgosh në vdekje djem të ëmbël !
  Perandoresha e së Keqes mërmëriti:
  - Është për të ardhur keq për bletën, por bleta është në pemën e Krishtlindjes!
  Më pas ajo shtoi:
  - Xhuxhi gjithashtu mund të vdesë - janë katër prej tyre, dhe ata tashmë kanë luftuar në duele!
  Në të vërtetë, djemtë skllevër filluan të pëshpërisin dhe t'i hedhin një vështrim anash xhuxhit, i cili nuk ishte më i gjatë se ata dhe ishte vetëm një.
  Shoqëria e Kali filloi të bënte baste. Ata tashmë e kishin parë gnomën në veprim. Më shpesh ai vriste një luan ose një ujk, dhe disa herë djem. Dhe shumica e basteve ishin mbi të.
  Perëndeshë Kali vuri në dukje:
  - Lufta do të jetë shumë interesante. Eja te shkojme!
  Tingëllon gongu. Dhe xhuxhi tund sëpatën dhe nxiton te armiqtë e tij. Dhe djemtë u shpërndanë dhe qëndruan në një gjysmërreth. Dhe djemtë, me sa duket, po përgatiteshin për një betejë të tillë. Ata u zhvendosën mjaft shkathët kur xhuxhi u përpoq të tundte sëpatën e tij, duke shmangur një goditje të drejtpërdrejtë. Dhe sëpata vazhdonte të rrotullohej.
  Xhuxhi, natyrisht, është fizikisht shumë i fortë dhe, pavarësisht pamjes së tij të ngathët, është i shpejtë. Dhe kështu sëpata e tij kapi një nga gladiatorët e rinj , kështu që mburoja shpërtheu nga goditja dhe fëmija u plagos.
  Këtu djali shaka, për të kënaqur djemtë fatkeq të dërguar në thertore, filloi të këndojë:
   Unë jam një hit dhe miss, edhe nëse jam ende djalë,
  Gjithmonë gati për të luftuar orkët...
  Edhe pse ndonjëherë pasuria është si një budalla,
  Por vitet e reja ndihmojnë!
  
  Kudo që kishte një fëmijë të djallëzuar,
  Fati ndonjëherë na hodhi në Mars...
  Në Atdhe, çdo pelenë është një luftëtar,
  Dhe Karabas nuk do ta kapë në rrjetë!
  
  Unë jam një djalë i guximshëm dhe shumë i aftë,
  Mos u dorëzo para vështirësive është motoja...
  Sot fëmijë, nesër oficerë,
  Le të ndërtojmë një elfinizëm të lezetshëm së shpejti !
  
  Ka shumë luftëtarë të mëdhenj në Elphia,
  Secili prej nesh është një luftëtar dhe pionier...
  Ne do të ndalojmë sulmin e orkëve të egër,
  Le t'i tregojmë botës një shembull guximi!
  
  Nuk ka fjalë për ne - dobësi dhe lodhje,
  Fëmijët-kalorës janë të aftë për çdo gjë...
  Dhe nuk do të vijë, besoj në të, pleqëria,
  Edhe pse ndonjëherë ka zero!
  
  U bëra pionier në një betejë të përgjakshme,
  Kaluan të gjitha të egra, një stuhi e furishme...
  Dhe kundërshtarët Orkish humbasin,
  Ne do të godasim Fyhrer-in!
  
  Mos u besoni atyre që janë dhelpra dhe flasin,
  Në fakt, i neveritshmi është një dhelpër dinake...
  Sot zemër, nesër me xhelatët,
  Por ndërgjegjja e pionierit është kaq e pastër!
  
  Unë besoj se do të ketë një kohë më të ndritshme se drita,
  Në të cilin sundon elfinizmi i përjetshëm...
  Në poezitë e kreshnikëve këndohet ëndrra,
  i furishëm është hedhur në humnerë !
  
  Kështu që njerëzit, besoni, pret një fat i mrekullueshëm ,
  Ne me të vërtetë do t'i mposhtim gnomet ...
  Ne do të shpërndajmë, e di, ne jemi re në qiell,
  Le ta kalojmë provimin me ndershmëri dhe me A!
  
  Ka një luftëtar në Elfia dhe një fëmijë nga grazhdi,
  Ne nuk jemi më të fortë, nuk mund të na gjenden më të ftohtë...
  Dhe zëri i djalit është shumë kumbues,
  Dije se pionieri ynë nuk do të largohet nga rruga!
  
  Arrij djalit një fat të madh,
  Bëhu demiurg dhe bëj mirë...
  Fytyrat në ikona janë të bekuara,
  Nuk mund ta ndërtosh lumturinë mbi gjak!
  
  Ne do të bëhemi më të lartë dhe mbi të gjithë universin,
  Elfia është një vend i fuqishëm...
  Dhe forca e Familjes në betejë është e pandryshuar,
  Të shkatërrohet nga Orkler Satani!
  
  Së shpejti do të marshojmë përgjatë Orklinit,
  Dhe unë do të jem përgjithmonë një pionier ...
  Edhe pse jemi bërë fëmijë shumë më të mëdhenj,
  Por ende nuk ka nevojë për gjysmë masa!
  
  Ne duam ta bëjmë Atdheun tonë të madh,
  Arri lavdinë nga shekujt e vrullshëm...
  Për Familjen më të Lartë me njëmijë fytyra,
  Do të na shtojë forcë grushteve!
  
  Me pak fjalë, ne do të luftojmë me guxim,
  Besoj se do t'i mposhtim me vendosmëri orkshistët...
  Ne mbajtëm atë që ishte e rëndësishme në zemrat tona,
  Mbi ne është Familja dhe Kerubini i Zotit!
  Mbi ne është Familja dhe Kerubini i Zotit!
  . KAPITULLI Nr. 9.
  Vajza bjonde u zgjua. Dhe zinxhirët trokiteshin, kurrizin e saj i dhimbte nga gënjeshtra. Vërtetë, hodhën pak kashtë për ta bërë më të butë për bukuroshet.
  Qelia ishte e pastër, pa minj, madje shihje ajër të ngrohtë por të pastër që frynte nëpër hekura.
  Dhrahmi u përgjigj me një buzëqeshje:
  - Jeni të fjetur, por pi pak qumësht. Ata filluan të na duan!
  Aty ishte vërtet një enë me qumësht dhe ëmbëlsira të freskëta. Vajza piu pak dhe hëngri një bukë me djathë. Dhe ajo vuri në dukje:
  - Pra, pse jemi ulur këtu? Ndoshta është koha të na telefononi për t'u marrë në pyetje?
  Vajza nimfë vuri në dukje:
  -Keni ëndrra shumë të gjalla. Dhe magjistarët nga brezi i perëndeshës Kali po i shikojnë.
  Elizabeta u befasua:
  - Nga e di ti këtë?
  Dhrahmi u përgjigj me një buzëqeshje:
  - Ata tërhoqën Morfin e Diamantit . E ndjej praninë e tij. Dhe me ndihmën e tij, ata shkarkojnë ëndrrat tuaja, duke e bërë atë të duket si një film.
  Vajza bjonde goditi këmbët zbathur dhe guxoi:
  - Uau! Dhe kjo është e lezetshme! Ata po bëjnë filma nga ëndrrat e mia! Dhe kjo më jep kënaqësi të madhe!
  Nimfa kontesha tundi me kokë:
  - Po, është një kënaqësi për ty, por ... Nuk ka gjasa që perëndesha e së keqes Kali ta bëjë këtë për një qëllim të mirë. Me siguri kjo do të shkaktojë ndonjë dëm për njerëzit. Dhe jo vetëm, natyrisht, njerëzit. Por edhe për qeniet e tjera të gjalla.
  Elizabeth këndoi ashpër:
  E keqja krenohet me fuqinë e saj,
  Perëndesha Kali nxori shpatën...
  Por me një vajzë bjonde unë jam një kerubin,
  Pas saj do të jetë fuqia e Zotit të Familjes!
  Dhe ajo piu qumësht me dëshirë, duke ngrënë një simite mjaft të freskët dhe të shijshme me djathë dhe kanellë. Por mesa duket kishte diçka të përzier në qumësht.
  Sytë prej safiri të vajzës bionde filluan të mbyllen dhe ajo guxoi:
  - Cfare dreqin!
  Dhrahmi pohoi me kokë:
  - Po, ata duan ta riprodhojnë filmin. Por gjithsesi nuk dhemb.
  Elizabeta donte të thoshte diçka si përgjigje, por sytë e saj më në fund u mbyllën dhe ajo ra në një gjumë të thellë.
  Por ëndrrat ishin vërtet shumë të gjalla dhe ndjesitë ndryshonin pak nga realiteti.
  Një zë hundësh gërmonte:
  - Duhet të keni praktikë.
  - Se nuk kemi lindur dje, dhe partizanët nuk janë torturuar. "Elizabeta u shtir si e ofenduar, fytyra e saj e zezë madje u grimas, sikur një panterë të kishte dhimbje dhëmbi. - Ndikimi fizik dhe moral, është kaq i natyrshëm.
  Dy kamionë të blinduar hynë në një rrugë fshati. Makinat u drodhën ndërsa lëviznin mbi sipërfaqe të pabarabarta. Në përgjithësi, nuk ishte më aq komode. Një nga ushtarët e fuqishëm përpiqej herë pas here të mbështeste bërrylin e tij te Elizabeta. Vajza vendosi të tregojë karakterin e saj dhe i dha një shuplakë të fortë në fytyrë.
  Ai u largua nga një goditje e fortë. Vërtetë, ai nuk fiket. I tërbuar ai nxitoi te Elizabeth:
  - Do ta marrësh në prapanicë, zuskë! - Ai bërtiti në majë të mushkërive . Ushtarët e tjerë qeshën dhe u hodhën.
  - Ku, por nuk mjafton për më shumë! - Vajza e goditi në fyt me buzën e pëllëmbës me shpejtësinë e kobrës. Luftëtari u çalua, u rrëzua si një thes. - Po, nuk je mjaft e trashë për boksier.
  Koloneli shikoi në ndarje.
  - Çfarë është kjo? - pyeti ajo ashpër. Më saktësisht, zëri i saj i ngjante zhurmës së një tigri të uritur.
  - Le të ushtrojmë të drejtën tonë për të zgjedhur! - u përgjigj Elizabeta.
  Tani zhurma e kolonelit femër po miratonte:
  -E ke nokautuar David Haye ? Çfarë vajze e mrekullueshme. Jo çdo ushtar është i aftë për këtë, ky djalë ka një rrip të zi në karate.
  - Dhe një grup truri! - mbaroi vajza bjonde.
  Ulërima në përgjigje:
  - Çfarë grupi?
  Elizabeth tha:
  - Aftësia e kufizuar!
  Koloneli lëpiu buzët e plota dhe tundi mjekrën e dyfishtë:
  - Epo, ju jeni mendjemprehtë. Mirë, do të të çoj ty dhe shokun tënd për marrje në pyetje. Do të jetë argëtuese.
  Dy automjete të blinduara arritën në fshat. Ushtarët u shpërndanë nëpër periferi. Ishin gjashtëdhjetë prej tyre, pesëdhjetë burra dhe dhjetë gra. Plus dy vajza të tjera. Forcat speciale lëvizën në koncert, por, megjithatë, luftëtarët e kalitur Elizaveta dhe Drakhma vunë re praninë e llogaritjeve të gabuara në përgatitje. Me sa duket, represionet masive midis personelit ushtarak patën një efekt. Në një kohë, meqë ra fjala, zezakët nuk pranoheshin fare në beretat jeshile, por tani janë të gjithë zezakë. Politikat e Stalinit po i bëjnë të gjitha. Gjethet e rënë shushurijnë nën këmbë, qielli është ende i zi dhe i zymtë, e vetmja gjë që mungon është ulërima e ujqërve. Kapela është e dukshme, megjithatë, në vend të një kryqi, ka një yll me pesë cepa me një bisht të sipërm më të madh të varur në të.
  Vajzat duan shumë të heqin çizmet e tyre dhe të vrapojnë zbathur, veçanërisht me thembra të zhveshura është kaq bukur të ndjesh vrazhdësinë dhe pabarazinë e tokës, kur ndihet çdo përplasje, çdo degëz dhe përplasje.
  Këtu ata po i afrohen një shtëpie të shënuar me një kryq të shkruar me shkumës të verdhë.
  Elizabeta pëshpërit:
  - Në mënyrë simbolike, e verdha është ngjyra e tradhtisë.
  Dhrahmia u përgjigj:
  - Është si një përrallë për Ali Babën dhe dyzet hajdutët. I njëjti naivitet i pushkatarëve. Sa budalla është ky, kush synon në këtë mënyrë?
  Qeni në kabinë fillon të leh.
  - Këtu është një birë tjetër , në ferr me gjithë befasi. Tani do të jetë një dështim i plotë.
  Një djalë rreth dhjetë vjeç shfaqet në prag. Me flokë të hapura, si shumica e fëmijëve, me një nxirje të lehtë, nuk do të bëheni bronz nën diellin britanik. Një trup i hollë është i dukshëm përmes leckave. Ai vrapon, duke ndezur këmbët e vogla, të zbathura, të rrëzuara dhe të gërvishtura, te qeni dhe i thotë:
  - Tufi , a ka të huaj këtu?
  - Zbutuni, por mos vrisni! - Komandon koloneli.
  Forcat speciale nxitojnë drejt djalit. Fëmija bërtet:
  - Nënë! Per ndihme! - Dhe ikën, me taka të zhveshura, të ndyra.
  Ata vrapojnë pas tij, lasoja fluturon, duke i përfshirë kyçin e këmbës. Djali bie, dridhet, duke u përpjekur më kot të shpëtojë.
  Koloneli vrapoi drejt tij dhe e goditi ashpër me këmbën e saj:
  - Hesht, qenush. A është dukesha këtu?
  Djali tundi kokën negativisht:
  - Kështu është! Po genjen!
  Fëmija bërtiti nga frika:
  - Në asnjë mënyrë, jo! Unë po them të vërtetën!
  - Këtu është vizatuar një kryq i verdhë. - tha koloneli. - Megjithatë, shiko.
  Një grua e moshuar u shfaq në prag. Fytyra e saj ishte e neveritshme dhe e rrudhur, një dhëmb ari shkëlqeu. Ajo tha me një zë kërcitës:
  - Dukesha e Valencias po fle.
  Koloneli femër rënkoi:
  - A është e fortë?
  Gruaja e shëmtuar tradhtare bërtiti:
  - E kam përzier me infuzion druri.
  e zezë bërtiti:
  - Lidhe djalin, dhe ne do të flasim me të në vend.
  Ushtarët hynë në shtëpi. Atmosfera në të ishte e thjeshtë, fshatare. Vetë zonja fisnike e zuri gjumi pa u zhveshur në shtrat. Dukesha ishte me kamuflazhin e zakonshëm ushtarak, një vajzë e zbehtë dhe flokëbardhë e Britanisë.
  Bukuria është e veçantë, si ajo e një princeshe mesjetare, kumbon një aristokraci të veçantë.
  Gruaja e zezë - koloneli nxori dhëmbët:
  - I dua shumë biondet. - Dhe ajo kapi flokët e bardhë të dukeshës me putrën e zezë.
  Partneri i saj, nënkoloneli, vuri në dukje:
  - Është shumë herët për ta tërhequr. Ajo është si një trung. Ne duhet ta sjellim në vete Borëbardhën.
  - Dakord! - tha koloneli.
  Nga brezi nxori një shiringë të vogël dhe një ampulë. Ajo e hapi atë me një goditje të gishtave dhe mori një kub.
  - Kështu sillemi me disidentët . - tha ajo duke grisur mëngën e këmishës dhe duke e injektuar pikën në venë.
  Fytyra e Dukeshës u bë rozë dhe sytë e saj u hapën.
  - Gëzuar zgjimin për ju! - Koloneli i përplasi dorën në faqe, ajo u skuq menjëherë. - Epo, si ke fjetur, bukuroshe ?
  Dukesha shikoi përreth. Rreth saj dukeshin fytyrat ekskluzivisht të zeza të forcave speciale amerikane, të cilët e shikonin me kureshtje, si një kafshë e çuditshme.
  Koloneli drejtoi armën:
  - Tani do të na tregosh gjithçka.
  - Lëreni të zbulojë strehën e Druidëve. - sugjeroi plaka e korruptuar dhe shumë e keqe.
  Koloneli nxori dhëmbët:
  - Kjo eshte! Ata krijuan një nëntokë të rrezikshme për pushtetin aktual. Dhe duhet urgjentisht të ekspozohet.
  Nënkoloneli shtoi:
  - Fol, de Valenska , përndryshe do të të lëndoj shumë.
  Dukesha nxori buzët duke u dhënë atyre një vështrim përçmues.
  - Nuk do t'ju them asgjë, Yankees të kuq.
  Koloneli femër bërtiti:
  - Kështu është! Pastaj zhvisheni atë!
  Dukeshës iu gris këmisha menjëherë, duart e fuqishme të forcave speciale ia këputën rripin, duke i hequr pantallonat, duke i nxjerrë në pah këmbët e holla. U grisën çizmet dhe më pas të brendshmet. Luftëtarët dukej se po qëronin një arrë me shpejtësinë e lëvizjeve të tyre. Dukesha krenare, një nga zonjat më të shquara të Britanisë, u gjend lakuriq përballë ushtarëve zezakë të ashpër që e shikonin me interes të dukshëm dhe bënin shaka të kripura.
  U dëgjua një ulërimë:
  - Uau, sa trup i bardhë ka!
  Të qeshura të egra dhe fjalë tallëse:
  - Duket sikur ka rënë në dëborë!
  Përsëri të qeshura:
  - Jo, në shkumës!
  Gërmitja e një derri epshor:
  - Si do të jetë kjo lëkurë nëse mbulohet me djegie?
  - Dhe goja! Buzët ngjyrë lulekuqe si të krijuara për të na shërbyer! - tha zezaku më i madh.
  Pastërtia e dukeshës vuajti shumë si një princeshë e zhveshur përpara burrave me lindje të ulët. Fytyra e saj u skuq nga zemërimi dhe turpi.
  Vajza fisnike bërtiti:
  - Jo, më kthe rrobat dhe mos më shiko kështu!
  Koloneli e vuri dorën e saj me qime jo femërore në gjoks dhe mbërtheu thithkën e kuqe të ndezur, ngjyrën e një luleshtrydhe të pjekur.
  - Jo, sa e mirë është ajo ! E dini, unë mund të urdhëroj dhe pesëdhjetë burra do t'ju përdhunojnë në mënyra të ndryshme.
  - Nuk guxon ta bësh këtë. - pëshpëriti, duke u dridhur gjithandej, Dukesha de Valenne .
  Femra mizore gërrmoi:
  - Dhe pse eshte kjo!
  Vajza e bukur lakuriq kërciti:
  - Bie ndesh me kodin e moralit komunist.
  Koloneli qeshi dhe tërhoqi thithkën e gjoksit të saj të djathtë, duke vënë në dukje se sa të egër po rrihte zemra e Dukeshës. Pastaj ajo kaloi dorën mbi stomakun e saj, duke u gërvishtur me thonjtë e saj dhe u zhyt më poshtë. Dukesha ishte shtrembëruar, por nuk mundi të bënte asgjë, pasi ishte e lidhur në krevat, madje edhe banditë e mbanin nga krahët dhe këmbët.
  Zëri i oficeres femër ishte i neveritshëm si ngjitësi:
  - Si kjo! Është bukur të poshtërosh familjen mbretërore. A e dini se si Stalini urdhëroi vdekjen e mbretit anglez?
  Dukesha kërciti nga frika:
  - Degjova ! Ky është një barbar aziatik.
  Duke shijuar fjalët, koloneli femër, duke lëpirë buzët plot me kënaqësi, tha:
  byth një bri aurochs dhe në të ishte derdhur plumb i nxehtë. Madje u regjistrua në kasetë dhe na u shfaq. Që të gjithë të shohin sesi organet tona të lavdishme thyejnë kokëfortësinë dhe krenarinë. Asnjë gradë nuk mund t'ju mbrojë nga departamenti ndëshkues i "CHIP" ose "Nderi dhe të Drejtat".
  Vajza fisnike bërtiti:
  - Po , me shumë mundësi, ju jeni thjesht xhelatë patetikë. Duke u ndjerë si njerëz të parëndësishëm, ju përpiqeni të ngriheni në kurriz të vuajtjeve të njerëzve të tjerë.
  Koloneli buzëqeshi:
  - Kjo është hakmarrje e ëmbël!
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Këmbanorja fshatare është e parëndësishme ndër rrokaqiejt, por madhështore ndër kasolle!
  Dhe më pas shtoi duke buzëqeshur fytyrën:
  Një rob që poshtëron një mbret është një zot për një orë dhe një djall për përjetësinë!
  Koloneli i vuri dorën mbi supe:
  - Te lumte. Ju flisni shumë mirë. Madje po mendoj të të jap të drejtën për të fshikulluar dukeshën kokëfortë.
  Kontesha e Nimfës kundërshtoi:
  - Nuk mendoj se ia vlen. Dora ime është shumë e rëndë. Në këtë rast, trupi i saj do të humbasë shpejt ndjeshmërinë.
  - Jam dakord me këtë. Dymbëdhjetë goditjet e para janë të miat. - Koloneli nxori një kamxhik gome nga gjiri i saj .
  Dhrahma vuri re se sa e tensionuar dhe e shqetësuar ishte Elizabeta, e mbushur me zemërim të drejtë. Ajo u përpoq ta qetësonte duke i pëshpëritur në vesh:
  - Jini të përmbajtur.
  Ajo u përgjigj me një zë mezi të dëgjueshëm:
  - Nuk mundem. Një grua po torturohet.
  Dhrahmi logjikisht siguroi:
  - Kemi një detyrë zbatimi. Çfarë, në krahasim, është jeta e një dukeshe. Për më tepër , është gjaku i dikujt tjetër.
  Elizabeta ra në heshtje. Koloneli urdhëroi:
  - Ktheje!
  Banditë bënë pikërisht këtë, duke e vendosur princeshën në bark. Kamxhiku fishkëlleu duke rënë mbi shpinën e bardhë të lëmuar.
  - Një herë! - urdhëroi vetë kolonelja. Ajo goditi fort dhe me mjeshtëri, duke zgjatur kamxhikët. Dukesha, në pamundësi për të ndihmuar veten, bërtiti duke i lënë disa vija në shpinë.
  - Dy! Tre! Katër! - Koloneli goditi pothuajse pa u lëkundur, duke shkaktuar dhimbje, por duke shmangur prerjet e rënda. - Tani, siç duan të thonë rusët, një banjë e nxehtë, me një fshesë.
  -Ju keni studiuar me de Sade. - bërtiti Dukesha e Valencias.
  Oficerja lëpiu buzët dhe pohoi me kokë:
  - Ndoshta! Një nga të paktët të bardhë që respektoj.
  Koloneli vazhdoi t'i mundonte shpinën, duke u përpjekur ta mbulonte në mënyrë të barabartë nga të pasmet deri te shpatullat e saj. Ajo ia doli, dolën vetëm disa pika gjaku.
  Viksa me flokë të zeza gjëmonte:
  - Epo, pjesa e parë e procedurës ka përfunduar. A do të flasësh? Na tregoni ku fshihen Druidët?
  - Jo kurrë! Mund të ma marrësh jetën! - tha Dukesha.
  Nënkoloneli femër sugjeroi:
  - Ndoshta do të spërkasë pak piper të kuq mbi gërvishtjet e saj? Kjo do ta bëjë atë të ulërijë egërsisht.
  Koloneli e ndërpreu:
  - Nuk ia vlen! Ajo do të humbasë vetëdijen nga tronditja e dhimbshme. Mund të shkëputet për një kohë të gjatë.
  Gruaja sadiste sugjeroi:
  - Atëherë aktuale! Kjo është një nga format më të pastra të torturës.
  - Epo, le të provojmë, Brown dhe Kim sjellin elektroda dhe një dinamo. - tha koloneli. - Në fakt, kjo është një nga llojet e mia të preferuara të torturave.
  Ndërsa ishin të zënë me dukeshën, plaka, duke u përpjekur të fitonte favor, mori në pyetje një djalë të lidhur, zbathur, i cili tashmë kishte humbur peshë nën pushtimin.
  - Epo, a do që të të jap pak mjaltë? Më thuaj ku janë Druidët. Atëherë do të merrni shumë para nga komandantët e Kuq.
  Djali pëshpëriti:
  - Të lutem më përkëdhele në kokë.
  - Vetëm! Sigurisht! - Plaka ia zgjati dorën. Në atë moment, djali i sajuar, i kapi gishtin me dhëmbët e një këlyshi ujku grabitqar. Ai arriti të kafshojë një copë lëkure.
  - Te sherben, tradhetar. - tha djali.
  Plaka bërtiti duke tërhequr vëmendjen te vetja.
  Koloneli u hodh drejt saj!
  - Pse po vritesh, plak i drekës ?
  Gjyshja si shtrigë fërshëlleu:
  - Po ky qenush kafshon.
  Nënkolonelja femër ulërinte:
  - Pra, ndoshta ta vari atë?
  Plaka bëri një fytyrë dinak:
  - Nuk ia vlen! Ky djalë është një lajmëtar i Druidëve. Ai mund t'ju tregojë se ku janë.
  Koloneli femër rënkoi:
  - A është kështu? - Pra, ai duhet të merret në pyetje.
  Djalin e morën dhe e vendosën përballë kolonelit. Djali biond u tremb, por u përpoq t'i jepte vetes një shprehje të guximshme, duke thurur vetullat e vogla.
  Koloneli buzëqeshi:
  - Një djalë i këndshëm, por në të njëjtën kohë armiku ynë. Ndoshta mund të na tregoni gjithçka vetë? Më pas do të merrni një karamele me çokollatë.
  Djali tundi energjikisht kokën e tij bionde, të prerë në kuti:
  - Jo!
  - A është kështu? Pastaj duhet ta gëzojmë pak me kamxhik. - Koloneli u bëri shenjë ushtarëve. Ata i hoqën lehtësisht leckat e rreme të fëmijës, duke i ekspozuar shpinën e tij të hollë me tehët e shpatullave të mprehta të dala.
  Oficerja femër bërtiti:
  - Me sa duket, ata nuk kënaqen me ushqimin e mirë këtu.
  - Sundimi juaj i çoi të pasurit në varfëri. - u përgjigj djali. - Njerëzit po vdesin nga uria.
  - Por drita e festës ngroh. - ngriti kamxhikun Koloneli. - Këtu dukesha iu lut:
  - Mos e godit!
  Gruaja e zezë bërtiti:
  - Ah! Po, ju jeni të mëshirshëm! Kështu që ju do të na tregoni gjithçka.
  Vajza e bukur iu lut:
  - Jo! Më mirë më godit.
  Koloneli femra qeshi:
  - Do të kemi gjithmonë kohë për këtë.
  Nënkoloneli vuri në dukje:
  - Djali punonte si lajmëtar për Druidët. Shikoni sa i janë thyer këmbët.
  Në të vërtetë, këmbët e zbathura të fëmijës ishin të mbuluara me gërvishtje, mavijosje dhe shpuar nga gjembat. Ishte e qartë se ai kishte vrapuar qindra kilometra dhe venat në kyçin e këmbës i ishin fryrë, gjë që tregonte një ngarkesë të rëndë. Nënkoloneli preku me gishta këmbën e kallozuar të djalit:
  - Vështirë , ndoshta ai ecën zbathur edhe në të ftohtin e dimrit.
  Koloneli u shpreh:
  "Kështu që ai nuk është i huaj për dhimbjen." - Dhe ajo e zbriti kamxhikun mbi supet e fëmijës.
  Djali u drodh, fytyra e rrumbullakët iu rrudh, por heshti.
  - Ai është goditur më parë. - vuri re nënkoloneli.
  Koloneli femër rënkoi:
  - Do ta kuptojmë!
  Një qerpik tjetër. Asnjë reagim. Tani midis teheve të shpatullave. Djali vetëm heshti, fryma e tij ishte e rënduar, pika gjaku ranë.
  Koloneli i dha dymbëdhjetë goditje dhe u ndal, me sa duket qëndresa e djalit po e privonte nga kënaqësia.
  - Dhe ai është prej hekuri, ai mund të përballojë goditje të tilla.
  Nënkoloneli vuri në dukje:
  - Gjak i freskët i shëndetshëm i proletarit të bardhë.
  - Nuk mendoni se fytyra e djalit i ngjan pak dukeshës? "Kolonelja e anoi fytyrën.
  Nënkolonelja logjikisht kundërshtoi:
  - Jo ne te vertete! Vetëm kështu duket. Nuk mund të kenë lidhje. Flokët bjonde janë thjesht të zakonshme në Britani.
  Sadisti i zi qeshi:
  - Mundet, por është edhe e dyshimtë.
  Partneri i saj logjikisht ia ktheu:
  - Eja! Një bir fisnik nuk do të vrapojë zbathur mbi gjemba. Gjithsesi, është koha për të filluar torturën me goditje elektrike.
  Dy komando të gjatë mbanin një dinamo në dhomë.
  - Epo, ka ardhur procesori i prerjes. Epo, me kë duhet të fillojmë? - pyeti nënkoloneli.
  - Më mirë me dukeshën. Ajo bërtet aq bukur. - iu përgjigj kolonelja e ftohtë femër.
  - Atëherë le të lidhim elektrodat. - tha gruaja e keqe.
  Koloneli nxori një shkrepëse të madhe nga xhepi, e ndezi dhe ia çoi djalit në thembër. Një flakë e vogël lëpiu kallot e mbushura të këmbës së vogël të fëmijës. Ai u shtrëngua, por kafshoi buzën dhe i mbajti ulërimat; i vinte era e mishit të djegur.
  Koloneli femër buzëqeshi:
  - Jo! Ky djalë padyshim nuk është aq i thjeshtë. Prandaj, së pari dukesha.
  Pasi lidhën elektrodat, xhelatët femra ndezën rrymën. Në trupin e bardhë të dukeshës kaluan shkëndija, ajo u përkul dhe gruaja lëshoi një britmë të egër.
  Këtu ai u ndërpre nga të shtënat me automatik, plumbat shpuan gruan kolonel dhe nënkolonele, duke spërkatur ushtarët e tjerë.
  Dhrahmi vuri re me bisht të syrit se Elizabeta po qëllonte. Kontesha luftëtare tha:
  - Ende nuk e duroj dot.
  Elizabeth bërtiti:
  - Pse, duhet të duroj një torturë të tillë. Në fund të fundit, këta janë thjesht të degjeneruar të botës së krimit.
  - Dakord! - Dhrahmi e mbështeti atë, nga ana tjetër, duke hapur zjarr të furishëm.
  Luftëtarja bjonde këndoi:
  - Mos i kurseni, shfarosni zvarranikët e këqij si insektet e kungujve, digjni si kacabu!
  Pasi qëlluan klipet, vajzat iu shmangën plumbave, rimbusheshin dhe sulmuan të mbijetuarit. Shumica e forcave speciale ishin grumbulluar në një dhomë të gjerë, dhe ata ishin shumë më të vështirë për t'u vrarë. E moshuara tradhtare iku, por u përplas me thikën e bajonetës së partnerit të saj.
  - Si kjo! - Bastardi e ka marrë nga njerëzit e saj . - përmblodhi dhrahmi dhe pështyu aq sa pështymja e saj rrafshoi kacabunë.
  Elizabeth përfundoi dy të fundit. Njëri prej tyre ka arritur të hedhë një granatë dhe vajza e ka kapur me këmbën e saj me çizme në fluturim, duke e dërguar nga dritarja.
  Terminatorja bjonde mërmëriti:
  - Mos i lëndo njerëzit.
  Jashtë dritares u dëgjua një zhurmë e madhe dhe u dëgjuan britma. Disa njerëz ishin të pafat dhe nuk u vranë menjëherë, tani e priste agonia.
  Pasi mbaruan rreth dyzet njerëz, ose më mirë kafshë, në shtëpi, Elizabeth dhe Drachma u hodhën jashtë për të përfunduar pjesën tjetër. Në të njëjtën kohë , vajzat nuk përbuznin të përdornin kamë dhe shkelma.
  Në veçanti, Drachma, pasi kishte bërë një kërcim të jashtëzakonshëm, goditi kundërshtarin e saj në hundë me thembër, në të njëjtën kohë duke rrëzuar indin e tij kockor në tru. Vdekja ishte e menjëhershme. Elizabeta shtypi nofullën e saj me gju, duke shtypur në të njëjtën kohë edhe mollën e Adamit. Në të njëjtën kohë , ajo arriti të mos njolloset me gjak.
  Luftëtarja bjonde tha:
  - Ti je si Krizostomi, je gjakosur deri në vdekje.
  Vajza shmangu vijën, e cila, megjithatë, me artefaktet e saj nuk ishte e frikshme dhe e përplasi vetë armikun me një dritë.
  Elizabeth bërtiti:
  - Nxirre veshjen e bastardeve nga radha.
  Dhrahmia nuk mbeti pas:
  - Është koha t'u japim të gjithëve një llogari.
  Kishte pak ushtarë të forcave speciale dhe ata ishin të hutuar, pasi humbën komandantët. Doli të ishte bezdisëse e lehtë për të vrarë të mbijetuarit . Kjo është ajo që bënë vajzat. Dhrahmia e hodhi të fundit lart, aq sa e shpoi një shtyllë në bark.
  Kontesha e Nimfës tha:
  - Po të trajtoj si vampir! Lutuni që të mos shtypeni nga tapiri!
  Vajza lëshoi një të qeshur helmuese. Elizabeta iu afrua asaj:
  - Nuk ka erë ushtarësh të gjallë përreth nesh. Erë vetëm kufomat e freskëta.
  - Dhe ky ushtar është një kufomë, i veshur me një pallto lëkure deleje! - bëri shaka dhrahmi. - Epo, çfarë do të bëjmë tani?
  Terminatorja bjonde sugjeroi:
  - Le të shohim të burgosurit tanë.
  Elizabeta u drejtua drejt shtëpisë, dhrahmi pas saj. Një grua e moshuar po vdiste në prag.
  Elizabeta u përkul drejt saj:
  - A duhet të të eutanizoj?
  Gjyshja tradhtare tha:
  - Nuk e di çfarë lloj nazist !
  Terminatorja bjonde tha:
  - Pa vdekje të dhimbshme!
  Plaka e shëmtuar iu përgjigj:
  - Hej! Kjo! Kam jetuar keq dhe po vdes keq. Do të them në përfundim se ishin vampirët, konkurrentët e përjetshëm të druidëve, ata që më vunë në tradhëti.
  Elizabeta u befasua:
  - Çfarë, vampirët ekzistojnë?
  Gjyshja tradhtare konfirmoi me fishkëllimë:
  - Po sigurisht. Por ata janë të paktë dhe jetojnë fshehurazi! Nëse dëshironi të takoni njërin prej tyre, atëherë shkoni në adresën, rruga Trapmlilirov , numër njëzet. Fjalëkalimi është "Kryqi dhe varri".
  Gjyshja gurgulloi dhe heshti duke rënë të fikët.
  Terminatorja bjonde, e hutuar, tha:
  - Ajo vdiq! Kjo është vetëm ajo që mund të na japë një takim me një vampir.
  Dhrahmia u përgjigj:
  - Shumë, Lizonka. Së pari, midis vampirëve ka ndoshta të pakënaqur me regjimin e ri të kuq, dhe së dyti, nëse ekzistojnë, atëherë ky do të jetë një zbulim i vlefshëm.
  Elizabeta, kurioze, pyeti:
  - Pra, si e mohon shkenca ekzistencën e tyre?
  Nimfa kontesha konfirmoi me një buzëqeshje:
  - Të paktën në këtë mënyrë! Megjithatë, jo të gjitha. Shumë shkencëtarë me reputacion janë të bindur për ekzistencën e njerëzve gjakpirës. Për më tepër, ata madje kanë shkruar disertacione për këtë temë.
  Terminatorja bionde bërtiti:
  - Po, e di për të. Madje më duhej të lexoja arsyetimin për mitin e Koshchei të Pavdekshëm.
  Dhrahmi u përgjigj me një buzëqeshje, me dhëmbët e saj perla që shkëlqenin:
  - Sido që të jetë, ne do ta kemi parasysh mundësinë.
  Vajzat vrapuan në shtëpi.
  Djali tashmë kishte arritur të priste litarët dhe kishte sjellë dukeshën në vete. Ai u përpoq të vishte këmishën e grisur. Duke parë Elizabetën dhe Dhrahmin që hynë, ajo u mbulua me nxitim, në sytë e saj u ndezën drita alarmante. Vajzat ishin me uniformën e Ushtrisë së Kuqe të CSA.
  Dhe në grim me lëkurë të zezë dhe flokë kaçurrelë.
  Elizabeta zgjati dorën:
  - Mos ki frikë! - tha ajo me dashuri.
  - Edhe une gjithashtu! - pohoi dhrahmi. - Ne kafshojmë vetëm armiqtë e Rusisë së Madhe dhe ata që duan të na qëllojnë.
  Djali buzëqeshi.
  - Valencia, këta janë miqtë tanë! Erdhën me gjëra të mira.
  Dukesha pyeti:
  - A jeni agjentë rusë?
  - Po, mund të na besoni! - tha Elizabeta.
  Vajza tundi këmbën e saj të zhveshur dhe të bardhë dhe tha e habitur:
  - Por në të njëjtën kohë e zezë!
  - Ky është sekreti ynë i madh. - iu përgjigj Dhrahmi. - Parimisht nuk kemi pse t"i përgjigjemi askujt.
  - Epo, jam dakord me këtë. - Dukesha u përpoq të ngrihej, djali e mbështeti. Dhrahmi vuri re se fëmija ishte i hollë, por i kulluar dhe më i fortë se mosha e tij:
  -A je druid? - e pyeti ajo.
  Djali u përgjigj:
  - Unë jam thjesht një lajmëtar Artur. Vërtetë, ai mori pjesë në disa rituale. Unë mund ta ndjej forcën.
  - Dhe çfarë ndjen nga ne? - pyeti Elizabeta.
  Fëmija i aftë u përgjigj me besim:
  - Se jeni krijesa nga një botë tjetër, të pajisur me aftësi jashtëzakonisht të mëdha. Përveç kësaj, këto rruaza që keni nën rroba japin një rrjedhë të prekshme energjie, duke krijuar një fushë rreth jush.
  Dhrahmi pyeti me dyshim:
  - Po, me të vërtetë je druid, por pse sillesh me lecka?
  Djali u përgjigj me sinqeritet magjepsës:
  - Ky është një edukim asketik. Formon një atmosferë të pastër rreth shpirtit, forcon trupin dhe siguron mbrojtje. Sa më i vështirë të jetë mishi juaj, aq më e madhe është forca e shpirtit tuaj.
  Elizabeth konfirmoi me padurim:
  - Atëherë e kuptoj! Kjo është si jogët indianë që u ngjitën lakuriq në majat e akullta të maleve për të fituar akses në forma më të larta të energjisë.
  - Po, ne kemi studiuar praktikën e jogës. - tha djali. - Kjo është mjaft interesante. Përvoja e popujve të tjerë meriton studim, jo neglizhencë. Ju rusët keni edhe organizata të magjisë. Për shkak të persekutimit nga Kisha Ortodokse, ata janë të fshehur, ndaj edhe në fe nuk është gjithçka e lumtur.
  Dhrahmi pohoi me kokë:
  - Në fakt, nëse nuk do të isha ateist, do të preferoja besimin e të parëve të mi: sllavishten e vjetër kishtare. Krishterimi është feja e skllevërve që e shndërruan kombin më të fuqishëm dhe më të lirë në një tufë delesh. Në fund të fundit, ishte falë ortodoksisë që u krijua skllavëria në Rusi. Prifti mësoi: Zoti duroi dhe na urdhëroi!
  Elizabeta, jo plotësisht e sigurt, tha:
  - Ka pasur shumë gabime në mesjetë, por tani priftërinjtë nuk duket se janë kundër përparimit.
  - Nuk janë kundër përparimit me fjalë , por pengojnë zhvillimin e aftësive njerëzore. Raca njerëzore ose do të arrijë gjithëfuqinë ose do të zhduket! Njeriu është i destinuar ose të jetojë si zot ose të vdesë si krimb! - deklaroi dhrahmi pa asnjë hije dyshimi.
  - Kjo është shumë e ngjashme me të vërtetën. - u pajtua Elizabeta me një vështrim jo shumë gazmor. - Por është e pamundur të bëhesh zot pa Zot!
  Dhrahmi u hodh, duke mbështetur anët me grushta:
  - Ose ndoshta është anasjelltas!
  Djali i ndërpreu:
  - Ne Druidët e njohim Zotin, por besojmë se Bibla është shkruar dhe përkthyer gabimisht.
  - Epo, Arthur! - Nuk është çështje përkthimi. Vetëm mos bluaj një kalldrëm, nuk do të bëhet një perlë. - tha Dhrahmi.
  Një fëmijë me krijimtarinë e një filozofi tha:
  - Ju flisni mirë. E kuqe. Vetëm shumë gjak do të derdhet për shkak të fjalimeve të kuqe.
  - Dhe gjithashtu ide të ndritshme dhe qëllime të mira. - vuri re dhrahmi.
  - Sa më e pastër të jetë ideja, aq më shumë papastërti ngjitet në të gjatë zbatimit! - vuri re djali Artur. - Ju rusët dëshironi të bashkoni të gjithë botën në një familje vëllazërore kombesh.
  - Si të thuash! - hezitoi Elizabeta. - Formalisht, vetëm gjatë BRSS në kushtetutë thuhej se procesi i formimit të Bashkimit Sovjetik do të përfundonte me përfshirjen e republikës së fundit. Dhe në Rusinë moderne, edhe ligji ndalon fushatën e drejtpërdrejtë për luftën botërore.
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Rusia është përpjekur gjithmonë, si Britania dhe çdo vend tjetër, për zgjerim. Dhe një njerëzim i bashkuar, nën sundimin e një qeverie të përbashkët, është e ardhmja jonë. Dhe është më mirë nëse përfaqësuesit e Rusisë dominojnë atë. Të paktën për ne. Nga rruga, në botën tonë vetëm dy vende mund të menaxhojnë pak a shumë në mënyrë adekuate planetin: Rusia dhe SHBA.
  - Dhe Kina? - pyeti Elizabeta.
  - Nën drejtimin e Partisë Komuniste është e dënuar me degradim. Dhe në përgjithësi, nëntëdhjetë për qind e rritjes ekonomike të Kinës janë investime perëndimore. Parimisht Partia Komuniste është bërë borgjeze! - tha Dhrahmi me zë të zemëruar.
  Vajza bjonde tha me një ton të qetë:
  - Unë besoj se nëse Zyuganov do të kishte fituar në Rusi, politika ekonomike do të kishte ndryshuar pak nga ajo moderne.
  Vajza nimfa konfirmoi me lehtësi:
  - Do të ishte në të majtë, por në thelb do të ishte i njëjti kapitalizëm . Në përgjithësi, komunistët rusë ishin të pafat me udhëheqjen e tyre. Partinë Komuniste mund ta shpëtojnë vetëm kuadro të rinj energjikë.
  Djali tha:
  - Nuk ju nevojitet Partia Komuniste Ruse. Ata tashmë kanë ardhur në pushtet këtu, shumica e popullsisë jeton me kartë racioni, është e pamundur të blesh rroba normale. Dhe shumë njerëz kanë harruar se çfarë është mishi. Për shembull, e kam provuar vetëm një herë në Krishtlindje.
  Elizabeth bërtiti:
  - Dhe si?
  Druidi i ri u përgjigj:
  - E shijshme! Edhe pse, çokollata është më e mirë. Unë disi arrita të vjedh një pllakë. Për aktin e kryer të vjedhjes, më duhej të vuaja shlyerjen astral: tridhjetë e tre kamxhik. Shpina e tij ishte e mbuluar me gjak dhe pas fshikullimit ai falënderoi mësuesit për shkencën e tyre.
  Vajza bjonde shkroi në Twitter:
  - Epo, kjo është përgjithësisht mirë. Mirë, djalë, na prezanto me Druidët.
  Djali vulosi këmbën e tij të zhveshur, të vogël, të thyer dhe u përgjigj :
  - Nuk kam autoritet ta bëj këtë. Unë do t'u tregoj vëllezërve të mi për ju. Më pas, nëse e gjykojnë të nevojshme, do t'ju kontaktojnë. Nuk do ta fsheh se shtrëngimi i ortodoksisë është gjithashtu i shtrënguar, ne do të donim pavarësinë e Britanisë, jo të provincës angleze.
  - Ndoshta një qeveri pro-ruse thjesht do të vijë në pushtet në Britani. - tha Dhrahmi. - Përveç kësaj, unë do të flas me Zhukovin që ai të dobësojë ndikimin e kishës ortodokse. Kjo çon në ruajtjen e tepërt të shkencës dhe përparimit.
  Elizabeta tha:
  - Nuk është e qartë se progresi është ngadalësuar.
  Kontesha e Nimfës vuri në dukje:
  - Ky është një proces delikat, por gjykoni vetë nëse krishterimi ka vitalitetin e nevojshëm.
  Elizabeta vuri në dukje, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Të gjitha regjimet ateiste janë shembur, ose, si në Kinë, ka një proces të ringjalljes së krishterimit. Në përgjithësi, komunistët ortodoksë mbetën vetëm në Korenë e varfër të Veriut, madje edhe Fidel Kastro iu përkul Papës. Krishterimi nuk ka humbur aspak terren në universin tonë. Edhe nëse është inferior në disa vende, është ndaj Islamit, jo ndaj ateizmit. Pranojeni, sa 100% ateistë ka?
  Dhrahmi iu përgjigj me sarkazëm:
  - Unë supozoj më shumë se 100% të krishterë.
  Dukesha i ndërpreu:
  - Unë jam katolik! E vërtetë, jo fanatike. E pranoj se Papati Romak kishte shumë mëkate dhe gabime. Por në të njëjtën kohë, kishat katolike dhe ortodokse janë motra. Në Rusi, ka shumë presion mbi ata që nuk janë ortodoksë . Nëse nuk ka aq shumë katolikë dhe luteranë, atëherë, për shembull, Baptistët janë pothuajse të jashtëligjshëm. Mendoj se këtu duhet të ketë më shumë liri.
  Elizabeth tundi me kokë:
  - Në Angli, Baptistët dikur u dogjën në dru. Nga rruga, edhe në Rusi ata nuk më përkëdhelin në kokë. Tani morali është bërë më i lirë. Por në realitet, të gjitha besimet nuk mund të jenë të sakta. Vetë Krishti tha: Një besim, një bari, një pagëzim! Prandaj, ne po përpiqemi t'i konsolidojmë të gjithë popujt në një perandori shumëkombëshe përmes një feje të vetme. Në fund të fundit, kjo duhet të forcojë harmoninë kombëtare.
  Djali kundërshtoi:
  - Detyrimi shkatërron dashurinë, mund të puthësh kamxhikun, por është më e lehtë të kafshosh dhëmbët në të.
  - Mirë flet, filozof i ri! Shpresoj se do të takohemi përsëri, por tani le të shkojmë në Londër. Po, dhe ju paralajmëroj, ne do të ndryshojmë identitetin tonë . - tha Dhrahmi.
  Djali u dha atyre gështenjën:
  - Merre! Ky është një objekt kërkimi, me ndihmën e tij ne do t'ju gjejmë gjithmonë nëse është e nevojshme.
  Elizabeta buzëqeshi:
  - Duket fëminore, por për disa arsye e besoj.
  - Duhet ta marrësh në gojë dhe të pëshpëritësh: - Të duhet ndihmë - Dhe do të dëgjojmë! - tha Arturi.
  - E mahnitshme! Ne do të bëjmë këtë. Por pyetja është, po sikur të përfundojmë shumë larg? - pyeti Elizabeta.
  Djali këmbëzbathur dhe i pashëm u përgjigj me besim:
  "Atëherë unë do të vij vetëm dhe do të ndihmoj."
  Dhrahmi dyshonte:
  -Po, si mund ta ndihmosh! Të pamë kaq të pafuqishëm.
  Arturi u përgjigj me një buzëqeshje të ëmbël:
  -E drejta jote të besosh apo të mos besosh.
  - Pastaj shkuam dhe humbëm shumë kohë. - tha Elizabeta.
  Vajzat morën lejen, morën dokumentet nga koloneli dhe nënkoloneli dhe, praktikisht të padëmtuara, vazhduan. Plani i tyre ndryshoi pak. Ishte e nevojshme të merrej një identitet i ri . Koloneli dhe nënkoloneli ishin të përshtatshëm për këtë. Kufomat e tyre u lanë me benzinë dhe u dogjën. Po, për çdo rast. Trupat e tjerë u hodhën në një gropë. Është mizore, por e nevojshme. Legjenda që kishte një betejë me partizanët nuk u përshtat. Shumë e dyshimtë, gjashtëdhjetë njerëz u vranë dhe vetëm dy komandantë arritën të mbijetojnë. I vinte erë tribunali.
  Do të jetë e nevojshme të raportohet se ushtarët janë tërhequr për një mision të rëndësishëm. Për disa ditë, mund të funksionojë, por më shumë nuk është e nevojshme.
  Dhrahmi u përgjigj me zemërim:
  - Në fakt, ne u futëm në telashe , Elizabeth. Ne u futëm vërtet në telashe ! Nuk duhej të kishe qëlluar.
  Luftëtarja bjonde kundërshtoi:
  - Pse? Ne shpëtuam dy njerëz të mrekullueshëm nga vdekja dhe fanatizmi. Dukesha dhe djali, i cili nuk është aspak aq i thjeshtë. Për më tepër, gjashtëdhjetë e dy luftëtarët jo të fundit të ushtrisë CSA u vranë. Ky është një plus serioz!
  Kontesha e Nimfës mërmëriti:
  - Po në lidhje me disavantazhet?
  - Cilat janë disavantazhet? Tani mund të udhëtojmë të sigurt në të gjithë vendin. Lexoni dokumentet. Forcat speciale të autorizuara posaçërisht "Komando". Tani kemi akses në majën. - ngushtoi sytë Elizabeta. "A nuk mund të shihni me një shikim të thjeshtë të gjitha avantazhet tona?"
  Dhrahmia gërvishti kokën e saj të trashë me flokë të nxirë. Më pas, me skepticizëm të konsiderueshëm, ajo vuri në dukje:
  - Rreziku i ekspozimit rritet. Ne nuk dimë asgjë për ta, por të tjerët mund ta dinë.
  Luftëtarja bjonde u përgjigj me besim:
  - Të gjithë Yankees janë pothuajse të njëjtë. Thjesht duhet të tregoheni arrogantë me vartësit dhe servilë para eprorëve.
  Nimfa kontesha buzëqeshi:
  - Ndoshta ke të drejtë.
  Koloneli dhe nënkoloneli ishin afërsisht të barabartë me vajzat. Mbiemri i tyre ishte shoku Dietrich dhe Zitrich? Gratë ishin pak më të trasha se vajzat, por ky nuk ishte problem. Ndryshimi i fytyrave, në parim, nuk është i vështirë. Në përgjithësi, me artin e tyre të kamuflimit, problemet mund të lindin vetëm nëse objekti i zëvendësimit ishte shumë i gjatë, ose, anasjelltas, shumë i vogël. Sa i përket zërit, edhe njerëzit e thjeshtë zotërojnë artin e imitimit. Vajzat hipën në makina dhe u nisën për në Londër.
   Duke qenë se ndodheshin me mjete të blinduara të ndryshme , ecnin në heshtje, pa nisur asnjë diskutim. Në përgjithësi, gjëja më e vështirë është të bësh një alkoolist të heqë dorë nga shishja e tij dhe një fanatik fetar të heqë dorë nga pikëpamjet e tij!
  Gjatë rrugës ata hasën në postblloqe pesë herë. Tre kaluan pa vonesë, nga dy ata donin të kërkonin dokumente, por pasi mësuan se kolonel Dietrich dhe nënkoloneli Zitrich u lejuan të kalonin.
  - Bëni detyrën, djema! - bërtiti Elizabeta.
  - Vetëm mos e nxirr kokën jashtë! Do t'i shqyejnë me çfarë të hani! - bëri shaka dhrahmi.
  "Po, me racionet tona," filloi oficeri. -
  Dhrahmia kundërshtoi:
  - Çfarë, nuk jeni të kënaqur me saldimin?!
  Ai u përgjigj shpejt:
  - Jo, jam i kënaqur me gjithçka, lavdërimi i qoftë shokut Stalin!
  Kontesha e nimfës bërtiti:
  - Pra hesht!
  Pika e gjashtë e kontrollit ishte pikërisht në hyrje të kryeqytetit britanik. Thames rridhte në të majtë dhe Corfe, kështjella e famshme, ngrihej në të djathtë. Gryka të gjata të armëve kundërajrore dolën nga ajo. Ato mund të përdoren si kundër tankeve ashtu edhe kundër avionëve.
  Muret janë të trasha dhe duket se janë vulosur posaçërisht. Në përgjithësi, një kështjellë e fuqishme që mbulon Londrën. Elizabeta kujtoi se gjatë betejës ajrore për Anglinë, Hitleri do të ndante katërqind avionë për të shkatërruar Korfuzin. Por muret e qytetit qëndruan. Vërtetë, nazistët dogjën qytetin e Coventry. Hitleri prezantoi edhe një frazë pas kësaj: koventrifiko !
  Vajzave iu kërkuan dokumente. Ne shikuam dritën. Dhe, me sa duket, ata e njohën dhe shpërthyen në buzëqeshje.
  - Zonja Zitrich. - Oficeri iu drejtua Elizabetës. - Si po shkojnë gjërat?
  Biondja e maskuar bërtiti:
  - Ne shtypim partizanët dhe shpirtrat e tjerë të këqij . Partizanët janë të dobët, por armiku i brendshëm është më i fortë. Ndoshta duhet të të kontrolloj?
  Oficeri u largua dhe mërmëriti:
  - Unë jam i besueshëm!
  Vajza vrasëse u tërbua:
  - Po sikur të vendosni elektroda në gojë? Atëherë do të rrëfeheni?
  Si përgjigje, llafazana e frikësuar:
  - Nuk ka nevojë! Shoku Zitrich.
  Vajza bjonde vazhdoi të tregohej e paturpshme:
  - Dhe ju më thirrët zonjë. Kjo është e mbushur me ndëshkim.
  Oficeri fjalë për fjalë po mbytej nga frika:
  - Kam folur gabim! Një lloj kthese!
  - NE RREGULL! Hesht, mos thuaj asgjë, ka dimër në zemrën tënde. - Elizabeta u largua.
  Drachma doli të ishte më e përmbajtur në komunikim, tundi kokën pak, por nuk u përgjigj asgjë:
  - Pasaporta ime mbetet me mua. - Ajo tha.
  Londra natën ishte pothuajse e shkretë. Policë me bulldogë bredhin rrugëve. Një shtetrrethim ishte në fuqi. Vajzat u ndaluan disa herë në vetë qytetin. Derisa mbërritën në hotelin Red Fist. Këtu mund të ngadalësojmë. Vetë shtëpia strehonte një restorant oficeri 24-orësh.
  - Nuk dëshiron të flesh, shoku Zitrich? - pyeti dhrahmi Elizabeta me tallje .
  -Varet se kush, shoku Dietrich! - iu përgjigj terminatori bjond. - Jo me trung.
  - Mund ta bësh me një trung, nëse është i madh. - deklaroi dhrahmi me një aluzion vulgar. - Të them, pa e konsideruar nder dhe pa marrë fjalën, lavdia jonë janë bordellotë, lajka, tenja ua ka ngrënë leshit!
  Luftëtarja bjonde tha:
  - Për çfarë po flet, Dietrich? - Duket si marrëzi absolute.
  Kontesha e Nimfës mërmëriti:
  - Mos i thuaj Lizonkës! Është e drejtë, me humor.
  Elizabeth sqaroi:
  - Dhe mjaft e sheshtë.
  Vajzat u drejtuan për në restorant. Ata donin të hanin, në të njëjtën kohë, të dëgjonin bisedat e oficerëve të dehur. Edhe nën regjimin totalitar stalinist, kishte disa lëshime për oficerët. Në veçanti, në një restorant ata nuk mund të arrestoheshin për të folur, përveç nëse bëhej fjalë për tradhti të drejtpërdrejtë. Pra, kishte diçka për të mësuar.
  Elizabeth ecte pothuajse në mënyrë të padëgjueshme, dhe Drachma, përkundrazi, shkeli - mirë, dy oficerë të rangut të lartë nuk mund të ecnin siç donin, domethënë zbathur. Më duhej të duroja të veshja çizme që nuk ishin aspak të rehatshme. Kishte roje në hyrje, dy mashtrues goxha të ashpër, por ata i lanë vajzat të kalonin pa zhurmë.
  - Ejani, shokë kolonë. - Ata thanë.
  Luftëtarët buzëqeshën fytyrat e tyre të zeza:
  - Sigurisht! Përndryshe është e ngarkuar!
  Restoranti kishte llambadarë dhe një lëkurë elefanti të varur në mur, duke i dhënë dhomës një pamje vendase.
  Vajzat shkuan deri te banaku dhe porositën një pica martini, si dhe një copë mish derri të yndyrshëm. Nga njëra anë, kjo mund të konsiderohet me shije të dobët, por amerikanët e kuq pëlqejnë të hanë, ashtu si kjo. Përveç kësaj, mishi i derrit duket se thekson ateizmin tuaj.
  Në fund të fundit, edhe shumë të krishterë e konsiderojnë atë të papastër.
  Elizabeth piu vetëm një gllënjkë nga martini, dhe Drachma, natyrisht, hodhi një gotë të tërë pa u dridhur. Por oficerët filluan të flasin më qetë. Unë hëngra pak pica.
  Shija e mishit të drerit, sallamit, kërpudhave, domateve, djathit me alkool të ëmbël ishte e pazakontë. Mjaft e këndshme. Për eksperimentin, Elizabeth shpërndau gjalpë çokollatë në një copë mish derri. Në përgjithësi, në CSA kishte mungesë mallrash, veçanërisht ushqime, por oficerët amerikanë, veçanërisht njësitë elitare, dukej se jetonin në një botë tjetër. Kështu që ata mund të shfaqeshin , veçanërisht nëse kishin para. Epo, Drachma dhe Elizabeth kishin mjaftueshëm dollarë. Vetë Dietrich dhe Zitrich ishin të pasur, dhe ata rreth tyre kishin diçka. Dhrahmi gjithashtu provoi vajrat në shtresën yndyrore dhe vuri në dukje:
  - E shijshme.
  Elizabeth bërtiti:
  - Pra, hani dhe pini!
  Oficerët vazhduan bisedën e tyre. Diskutuam ngjarjet në fronte dhe sulmet partizane.
  Kjo e fundit, megjithatë, ishte një temë anësore:
  - Militantët e grupit Luani i Bardhë hodhën në erë trenin. U vranë 30 ushtarë dhe gjashtë oficerë. Më shumë se njëqind u plagosën.
  - Ata bastardë ! Njerëzit tanë po rrihen. - tha një oficer me uniformën e majorit. - Duhet të prezantojmë ekzekutimet e pengjeve. Për secilin prej nesh, njëqind anglezë.
  - Tashmë hyri! U kryen ekzekutime. Rreth pesëqind gra dhe fëmijë u dogjën. - u përgjigj tjetri. Tani partizanëve do t'u jepet një refuzim i ashpër. Vetë Stalini tha: "Përdorni të gjitha metodat, madje edhe më të rëndat, kundër terroristëve dhe banditëve". Në veçanti, familjet duhet të marrin përgjegjësinë për guerilët.
  - Dje torturuam banditët e bardhë. Na dhanë bashkëpunëtorët e tyre.
  - Po, duhet ende të ekzekutojmë njohje dhe të tjerë të lidhur me partizanët.
  Toni i bisedës u bë më i qetë:
  "Trupat tona në frontin lindor pësuan humbje të rënda. Rusët përdorën bomba atomike kundër përqendrimit të trupave tona. Qindra mijëra të vrarë dhe të plagosur.
  Një zhurmë e frikësuar në përgjigje:
  - Po, unë vetë pashë oficerë të djegur që shkarkoheshin në avionët e transportit. Shumë prej tyre thjesht u verbëruan dhe u rrjedhin gjak nga sytë. Kujt i kanë dalë flokët?
  Dhe një gurgullimë budallaqe:
  - Sa barbarë janë këta rusë! Ata kanë arinj që ecin pikërisht nëpër rrugë.
  Dhe një tjetër fishkëllimë e frikësuar:
  - Dhe tigrat gjithashtu flasin.
  Pasthirrma tjetër ishte më skeptike:
  - Nuk ka tigra në një mot kaq të ftohtë.
  Një nga oficerët vuri gishtin në buzë dhe tha:
  - Dhe ata kanë përbindësh të veçantë, me dhëmbë saber!
  . KAPITULLI Nr. 10
  Elizabeta mezi e mbante të qeshurën:
  - Mund të të vrasin me pazarin e tyre.
  Dhrahmi e ndërpreu:
  - Dëgjo më me kujdes, ndoshta do të hasësh në diçka të vlefshme.
  - Vetë koloneli më tha se në laboratorët rusë kombinonin gjenomin e njerëzve dhe tigrave. Ata dolën të ishin luftëtarë të tmerrshëm. Pothuajse i paprekshëm, i aftë për të kërcyer lart. Është sikur duken si gra me mane luani. - filloi kapiteni i ri i mulatit.
  Majori e ndërpreu:
  - Të gjitha këto janë thashetheme! Por kam dëgjuar se ne kemi kombinuar seriozisht gjenomet e minjve, njerëzve dhe gorillave. Kjo bën për luftëtarë të tillë; asnjë plumb nuk mund t'ju vrasë, edhe nëse i goditni në kokë. Mutantë të frikshëm. Janë ata që do të na japin një fitore të lavdishme ndaj rusëve! Anijet më të fuqishme tashmë janë gati për këtë; ata do të transportojnë çerdhen.
  - A nuk është kjo një trillim? - U dëgjuan zëra.
  Oficeri bërtiti:
  - Jo! Gjithçka është saktësisht e drejtë!
  Zhurma u shua pak. Një kolonel rreth dyzet vjeç iu afrua vajzave. Ai zgjati dorën.
  U dëgjua një zë i thellë:
  - Ju, po shoh, jeni kolegët e mi. Cfare po ben?
  - Asgjë, hamë e nuk flemë! - iu përgjigj me shaka dhrahmi.
  Koloneli sugjeroi me mirësjellje:
  - Nuk dëshiron të kërcesh me mua?
  Kontesha e Nimfës bërtiti:
  - Së pari, shampanjë!
  - Kamarier, na jep pak verë të gazuar Teksas ! - bërtiti koloneli.
  Dhrahmi ngushtoi sytë. Një vajzë e re me një fustan të lehtë vrapoi drejt tyre dhe zgjati një tabaka me gota të derdhura.
  Bukuroshja ka shkruar në Twitter:
  - Të lutem, zotërinj!
  - Reciprokisht! - Koloneli e shtrëngoi në fund krijesën shumë të re, e cila dukej jo më shumë se gjashtëmbëdhjetë vjeç. - Bëhu me mua, këndo një këngë! Le të shkumëzojë Stalin-Cola.
  Elizabeth u emocionua:
  - Po, dhe na porosit Stalin-Cola dhe uiski.
  Oficeri i lartë buzëqeshi me dashuri:
  - E shkëlqyeshme! Ju keni një shije të veçantë.
  Stalin-Cola ishte një lëng blu me një aromë të lehtë smeraldi. Diçka si tarragon, vetëm më e fortë dhe më e ëmbël në shije. Ndoshta edhe shumë e ëmbël, madje edhe e lezetshme.
  Vajza bjonde mërmëriti:
  - Po, kjo është shumë!
  Koloneli nxori dhëmbët:
  - Ka shumë zëvendësues të sheqerit zëvendësues. Mos kini turp, shtoni më shumë uiski dhe do të merrni një koktej.
  - Faleminderit për këshillën! - tha Dhrahmi.
  Vajzat pinin shumë, por mbanin një kokë të freskët. Edhe pse përziheshin në marrëzi të ndryshme.
  Luftëtarja bjonde tha:
  - Po, kjo është thjesht super!
  Pastaj filluan të kërcejnë, por koloneli kishte hirin e hipopotamit. Elizabeta dhe Dhrahmi fluturonin si flutura. Ndoshta edhe u larguan. Një frazë e papritur gati ua ndërpreu kërcimin.
  - Dietrich dhe Zitrich, ku mësuat të kërceni kaq mirë? - mërmëriti djali me uniformën e kapitenit të Ministrisë së Nderit dhe të Drejtave.
  - Oh, përshëndetje djalë! - e pyeti dhrahmi. - Ndoshta do të dëshironit të bashkoheni me ne.
  Një shaka me mjekër sovjetike shkëlqeu në kokën e Elizabetës.
  Müller pyet kolonelin SS:
  - Si është për Stirlitz të jetojë në një vend të huaj, me një emër të huaj, me një gjuhë të huaj për shumë vite? Pranojeni, po fshiheni nga pagesat e alimentacionit?
  Zëri prapa skenës:
  - Asnjëherë më parë Stirlitz nuk ka qenë kaq afër dështimit.
  Dhe tani loja e marrëzisë nuk funksionoi.
  Në vend që të përgjigjej, oficeri i sigurimit nxori armën dhe e drejtoi.
  - Epo, duart pas kokës. Ec me mua dhe do të bëhet një kontroll identiteti! - tha kapiteni.
  - Ose ndoshta para! - Dhrahmi i hodhi një gjilpërë kapitenit, thuajse e padukshme, dhe e goditi në ballë. Vajza vrapoi drejt tij, nxori gjilpërën dhe i shtypi gishtin në qafë. Pas kësaj, kujtimi i spiunit të pafat humbi plotësisht, dhe një ditë më vonë ai supozohej të vdiste nga një goditje.
  - E shihni, duket se këto lopë nuk dinin valle borgjeze. - pëshpëriti ajo mezi në zë.
  - Po! - tha Elizabeta, - Fillimet false dhe tango nuk janë për ta.
  - Deri tani rezultatet tona janë zero, nuk kemi zbuluar asgjë. - foli dhrahmi pa lëvizur buzët, ndaj nga jashtë dukej se vajzat thjesht buzëqeshnin.
  Elizabeth vuri në dukje:
  - E di cfare mendoj une!?
  Kontesha e Nimfës tha pothuajse në heshtje:
  - Fol, kokë e vogël e ndritur!
  Vajza bjonde sugjeroi:
  - Duhet të marrim në pyetje kreun e Departamentit të Nderit dhe të Drejtave të Londrës, apo Britanik. Ai sigurisht duhet të jetë i vetëdijshëm që të mos lindin absurditete. Ju e dini se çfarë veprimi mund të çojë pa një koordinator të vetëm.
  Dhrahmi nuk debatoi:
  - E kuptoj! Por ne nuk e dimë ende emrin e tij.
  Elizabeth guxoi me një buzëqeshje:
  - Le ta zbulojmë! Eprori ynë i menjëhershëm, shoku gjeneral-lejtnant Brumer. Ky duhet të jetë i vetëdijshëm.
  Nimfa-luftëtar ra dakord:
  - Kur do të shkojmë tek ai? Pikërisht tani natën?
  Biondja e bukur nuk debatoi:
  - Pse jo! Zakonisht, njerëz si ai punojnë në stilin e Stalinit gjithë natën dhe në orën pesë, që është vetëm një agim vere, shkojnë në shtrat.
  Dhrahmi vuri në dukje me një buzëqeshje:
  - Epo, kjo është logjike!
  Elizabeta tundi ijet e saj të forta, ngriti supet muskuloze dhe me vendosmëri sugjeroi:
  - Kështu që hëngrëm, pimë dhe tani është koha të vizitojmë shefin.
  Kontesha e Nimfës pyeti me zor:
  - E mbani mend mirë ecjen e Zitrich? Shikoni, ne mund të ngjallim dyshime të forta.
  Luftëtarja bjonde siguroi:
  - Sigurisht, ne nuk harrojmë asgjë.
  Dhrahmia e mori kolonelin dhe, duke e përgjumur me prekjen e saj, e uli oficerin në një karrige. Ushtarët e tjerë vazhduan të flisnin.
  Njëri prej tyre tha me zë të thellë:
  - Një herë ne kapëm një zogth të lezetshëm ruse. Kaq i madh, dy metra i gjatë.
  U dëgjuan pasthirrma të pabesueshme:
  - Epo, po derdhni! Nuk ka gjëra të tilla !
  Si përgjigje, një qeshje e mprehtë:
  - Kjo është një grua ruse, një kalë pune. Kështu që ne të gjashtë u bashkuam me të dhe u mbushëm me salcice sa të kënaqëm.
  U dëgjuan brirë:
  - E shkelmuan bythën !
  Tjetra është vulgare:
  - Sigurisht! Ajo ishte shumë e kënaqur!
  Dhe përsëri qeshni:
  -A keni provuar të kryeni marrëdhënie me një tigreshë !?
  Dhe një shaka e kënaqur:
  - Do ta provoj patjetër! Ky do të jetë një kuken-huken !
  Amerikanët, kryesisht zezakë, qeshën. Elizabeta i pëshpëriti drahmës:
  - Ndoshta i vrasin!? Çfarë borash !
  Kontesha nimfa kundërshtoi logjikisht:
  - Pse shkëlqejë? Përveç kësaj, ata tashmë janë të dënuar. Duke i vrarë ata, ne do të zbulojmë vetëm kartat tona.
  Terminatorja bjonde sugjeroi:
  - Ju mund ta bëni këtë butësisht dhe pa u vënë re, duke kryer grevën që na mësuan në FSB, vdekje e vonuar.
  Nimfa e maskuar u bë kurioze:
  - Uau, ky është një propozim interesant.
  Elizabeta dhe Drachma iu afruan oficerëve.
  Pothuajse në unison ata bërtitën:
  - Epo, djema, mbase doni gra të vërteta, dhe jo rusë të zbehtë si vdekja.
  - Çfarë, ju jeni goca të lezetshme. - Sytë e djemve u ndezën.
  Elizabeta dhe Drachma dolën një nga një dhe i përqafuan me shpejtësi djemtë. Ata ua bënë këtë të gjithëve, pastaj u larguan. Vajza bjonde ndezi në heshtje telekomandën dhe ajo bip.
  - Në fakt, tani për tani po na thërrasin.
  Gratë e zeza false i lanë djemtë e hutuar. Elizabeta kurseu vetëm një oficer me lëkurë të çelët; ai ishte shumë i ri dhe i pashëm. Tani djemtë u përballën me vdekjen nga goditje në tru dhe sulme në zemër brenda dy ditësh. Kështu bukuroshet kryen një pastrim të butë. Në këtë ëndërr të mrekullueshme, ata luajtën rolin e super luftëtarëve që kishin aftësi thjesht fantastike dhe ishin në gjendje të bënin gjëra që do t'i kishin zili forcat speciale elitare të çdo vendi.
  - Epo, gjithçka po shkon sipas planit deri tani. - tha Dhrahmi.
  Elizabeth sqaroi:
  - E ke parasysh me improvizim.
  Kontesha e Nimfës konfirmoi:
  - Gjenerali Brumaire me siguri po na pret.
  Aty ku ndodhet qendra e Ministrisë së Nderit dhe të Drejtave , vajzat zbuluan nga hartat e kapura nga xhelatët që vranë. Nga atje ata dinin emrin e eprorit të tyre të drejtpërdrejtë. Por në përgjithësi, harta dha një ide të Londrës, pavarësisht nga kriptimi jo veçanërisht kompleks.
  - Qyteti nuk është shumë i mbrojtur keq. - i tha vetes Elizabeta.
  Dhrahmi e konfirmoi këtë me një buzëqeshje:
  - Mund të shihni në të rreth pesëdhjetë mijë amerikanë dhe afërsisht të njëjtin numër ushtarësh anglezë të ushtrisë së rregullt. Plus njëqind e tridhjetë e pesë mijë oficerë policie nga më shumë se një e treta e mercenarëve.
  Oficeri bjonde i inteligjencës vuri në dukje:
  - Në vetë qytetin, nëse ka pasur shkatërrim, është hequr. Epo, ai duket mjaft mirë.
  Vajzat, duke dalë nga restoranti, imituan një dehje të lehtë, u lëkundën dhe flirtuan me sigurimin. Më pas ata u relaksuan dhe ecën me një ecje pranverore.
  Si fillim, ata vendosën që makina zyrtare e kolonelit do të ishte më e përshtatshme për udhëtimin.
  Shoferi u përpoq të kundërshtonte, por mori një gjilpërë në qafë dhe ngriu. Dhrahmi e uli dhe i tha adresën.
  Fenerët u ndezën sërish, pavarësisht se komunistët mburreshin me urdhrin e tyre, nja dy llamba ishin shtrembër dhe nuk digjen. Ka shumë flamuj britanikë të kuq dhe të modifikuar me çekiç dhe drapër në rrugë. Dhe portretet e Stalinit janë të mëdha, janë ngritur monumente të mëdha. Njëri prej tyre është në qendër të Londrës, jo më pak se dyqind e njëzet e pesë metra. Stalini drejton gishtin e dorës së djathtë në lindje dhe shtrëngon një granatë në dorën e majtë.
  Dhrahmi u shpreh:
  - Një copë pa shije!
  Elizabeth ra dakord:
  - Ndoshta autori duhet të ishte burgosur për transferimin e parave të njerëzve. Për këtë monument mund të ndërtoni një aeroplanmbajtëse, ose dy luftanije.
  Dhrahmi, u bë qesharake:
  - Kush e di! Ndoshta ai tashmë është ulur.
  - Amerika është si një autobus i madh, njëra gjysma është ulur, tjetra po dridhet, ka vetëm një kontrollues, por të gjithë të tjerët janë lepuj! - bëri shaka Elizabeth.
  - Jo, është më shumë si një anije në një stuhi, gjysma është e sëmurë dhe tjetra po nxiton! - fërkoi veshin Dhrahmia. - Diçka po kruhet. Ndoshta është grimi i përzier me maskara?
  Spiunja bjonde vuri në dukje:
  - Cilësia nuk duket të jetë më e keqja, dhe nuk duhet të mbetet prapa në ujë, dhe këtu nuk ka bojë për vetulla.
  Vajzat rrotulluan monumentin me makinë dhe u gjendën pranë godinës masive të ministrisë, ose siç quhej më parë, Komisariatit Popullor të Nderit dhe të Drejtave.
  - Megjithatë është e çuditshme! Pse nuk u vendosën në Kullë? - pyeti Elizabeta.
  Dhrahmi shprehu mendimin e saj:
  - Ndoshta për të shmangur shoqërime të pakëndshme. Ky është një burg politik!
  Biondja vuri në dukje me dyshim:
  - Por qeveria ruse nuk kishte frikë të vendosej në Shtëpinë e Bardhë.
  Kontesha e Nimfës bërtiti:
  - Ndoshta kjo është arsyeja pse u hodh në erë kaq lehtë.
  Ndërtesa ishte e ulët dhe u fut dhjetë kate në tokë.
  Elizabeta dhe Drachma rrëshqitën nga makina. Zemërimi dukej se i frymëzoi ata për shfrytëzime. Dhe ata vërtet donin të hiqnin qafe këpucët e tyre dhe të ndjenin sipërfaqen me thembra të zhveshura, elastike, e cila është edhe më e shkathët dhe shumë e këndshme për vajzat e reja përjetësisht.
  Megjithatë, në hyrje vajzat u përmbajtën me një përpjekje vullneti, duke u përpjekur t'i jepnin ecjeve të tyre dembelizmin karakteristik të Dietrich dhe Zitrich.
  Atyre iu kërkuan dokumente dhe i kontrolluan me kujdes. Por me sa duket Dietrich dhe Zitrich nuk ishin të ardhur, dhe ata u njohën menjëherë.
  - Epo, si ishte gjuetia?! - pyetën në hyrje. Majori i gëzuar e bëri pyetjen.
  - Shkëlqyeshëm, arritëm të bënim një lojë të madhe. - iu përgjigj Dhrahmi.
  I riu shkeli syrin me sy kafe:
  - Po, është qesharake!
  Elizabeta e ndërpreu:
  "Ne kemi informacion urgjent dhe duhet t'i bëjmë një raport gjeneralit Brumaire."
  Dhrahmi pohoi me kokë:
  - Informacion shumë i rëndësishëm, dhe mendoj se do të ishte më mirë të mos e shtyhej pafundësisht.
  Oficeri u përgjigj:
  - Gjenerali është i zënë tani, por ne do t'ju çojmë tek ai. Përveç kësaj, ai mund të dëshirojë të flasë me ju gjatë marrjes në pyetje.
  - Kjo nuk është ideja më e keqe. - ra dakord dhrahmi.
  Elizabeth shtoi:
  - Ne vetë duam dhe dimë të torturojmë.
  Oficeri i bëri syrin:
  - E dini, gjëja më e vështirë dhe, në të njëjtën kohë, mjeshtërore është të ndash një partner pa përdorur metoda të forcës fizike.
  Dhrahmi buzëqeshi:
  - Mund të bëj çdo njeri të këndojë dhe të qeshë pa përdorur forcën brutale. Ndoshta mund ta provoj me ju?
  Oficeri bëri shaka:
  - Mos, do më shtypësh! Ejani brenda!
  Vajzat hynë në korridor. Në parim, në një shërbim modern të inteligjencës atyre do t'u merren shenjat e gishtërinjve dhe retina. Por Epoka e Gurit ende mbretëroi këtu. Sidoqoftë, vajzat ishin gati të ndryshonin modelin e pëllëmbëve të tyre. Për ta bërë këtë, ju duhet të prisni lëkurën e viktimave tuaja, t'i zhytni në një zgjidhje të veçantë dhe të vendosni këto doreza të veçanta në duart tuaja. Në përgjithësi , vajzat bënë pikërisht këtë; nuk kishin asgjë për t'u frikësuar nga kjo anë. Por ata nuk kanë menduar ende për retinën.
  Por pse të kontrolloni vazhdimisht se kë njohin tashmë, dhe ata gjithashtu kanë dokumente plotësisht autentike.
  - A ju kujtohet Stirlitz? - tha Elizabeta pa hapur gojën. (Për dëgjimin e tyre të ndjeshëm mjafton artikulimi gjuhësor ) - Sipas legjendës, ai nuk ra nga qielli, por zëvendësoi një person shumë real.
  Drachma, njohuritë e së cilës për planetin Tokë ishin bërë shumë më të gjera në ëndërr, u përgjigj menjëherë:
  - Von Stirlitz! Po, kjo është, natyrisht, trillim, por kishte një prototip të vërtetë, i cili, duke qenë njëqind për qind gjerman, u rekrutua për shumë para.
  Spiunja bjonde u përgjigj me padurim:
  - Agjentët më të mirë janë ende ata që punojnë për ideologji. Ata ndihmojnë me vetëmohim dhe në mënyrë efektive.
  Kontesha e Nimfës konfirmoi:
  - Nuk ka shumë prej tyre. Edhe pse, gjatë Luftës së Madhe Patriotike, miliona njerëz në mbarë botën, përfshirë Gjermaninë naziste, besuan në komunizëm.
  Elizabeta vuri në dukje me një buzëqeshje:
  - Rusia moderne ka një problem. Si të tërheqni një tradhtar të mundshëm? Nëse vetëm për para, atëherë ata do të jenë llum të plotë që rrëshqasin në informacionin e gabuar.
  Vajzat zbritën nga shkallët. Korridoret ishin të ndriçuara shumë. Në mure kishte postera. Ka shumë punëtorë, shumë prej tyre gra. Në projeksione dhe projekte të ndryshme ndërtimore të shek. Punëtorët, si rregull, janë burra dhe zezakë; fermerët kolektivë, përkundrazi, janë gra dhe të bardhë. Ka shumë ushtarë, në mesin e tyre ka përafërsisht një numër të barabartë të të bardhëve dhe të zinjve. Dhe gjithashtu fëmijët! Mjaft e çuditshme, shumica e tyre tashmë janë të bardhë dhe mendjelehtë.
  Dhrahmia bëri sikur ishte e indinjuar.
  - Pse vizatojnë kaq shumë birësues me fytyrë të zbehtë ?
  Majori duke ecur përpara u përgjigj:
  - Kjo është tradita. Besohet se brezi i ri do të jetë i lirë nga paragjykimet fetare dhe kombëtare. Në përgjithësi, në ASK kemi barazi të të drejtave të përcaktuara me kushtetutë. Çfarë, kjo nuk ju përshtatet?
  - Raca jonë është mbështetja kryesore e komunizmit! - tha Elizabeta.
  - Gjenerali Brumaire është gjithashtu i bardhë! - tha oficeri. - Dhe unë jam Sambo!
  - Dhe kjo do të thotë xhudo! - bëri shaka dhrahmi.
  Vajzat u ndalën në katin e shtatë të metrosë. Dyert rrëshqitëse u hapën dhe ata u gjendën në një dhomë ku në hyrje qëndronin rreth dhjetë persona. Të gjithë djem shumë të mëdhenj, dy metra të gjatë dhe me shpatulla katrore. Kur panë kolonelët, përshëndetën.
  - Hyni brenda! Zonja.
  Vajzat hynë brenda.
  Gjenerali Brumaire, i veshur me syze të errëta dhe një hundë të mbërthyer, dukej më shumë japonez sesa evropian.
  Gjeneralmajor Vichy fluturoi pranë tij. Këtë herë një zezak klasik.
  Mjaft e çuditshme, kishte ajër të pastër në dhomë dhe erë lulesh.
  Elizabeth dhe Drachma prisnin të takonin ajër të ndenjur dhe të burgosur që rënkonin, por ata ishin pak të hutuar. Gjenerali Brumaire po përpiqej të bindte një vajzë të re, jo më të madhe se gjashtëmbëdhjetë vjeç, për diçka.
  Dinjitori belbëzoi:
  - Të lutem, princeshë Diana, tregohu e arsyeshme. Nëse jo për veten tuaj, atëherë për hir të popullit tuaj.
  Princesha mërmëriti:
  - Ne cfare kuptimi!
  Brumaire gurgulloi:
  - Nëse heq dorë publikisht nga dinastia e kalbur dhe, në thelb, e shkatërruar nga ne Windsor , dhe i bashkohesh Partisë Komuniste, atëherë do t'i shpëtosh jetën jo vetëm vetes, por edhe të dashurve.
  Vajza ishte e indinjuar:
  - Të bëhesh tradhtar?
  Gjenerali vazhdoi të bindte:
  - Jo, ji i arsyeshëm. Shpëtoni jetën e shumë njerëzve dhe për hir të kësaj pakësoni krenarinë tuaj.
  Princesha u indinjua:
  - Juda besonte se duke tradhtuar Krishtin, ai do t'i sillte çlirimin popullit të tij. A më ofroni diçka të ngjashme?
  Brumaire dhe Vichy tundën kokën në unison:
  - Ne nuk ju nxisim të tradhtoni Zotin!
  Vajza bërtiti:
  - A nuk është tradhti të bëhesh komunist? Në fund të fundit, kjo apriori nënkupton ateizëm.
  Gjenerali i shërbimit të sigurisë tha logjikisht në mënyrën e tij:
  - Jo! Ju mund të bëheni zyrtarisht komunist, por thellë në zemrën tuaj qëndroni besimtar. Në fund të fundit, ne ende nuk mund të shikojmë në mendime.
  Princesha bërtiti:
  - Dhe lavdi të Plotfuqishmit.
  Brumaire vazhdoi nxitjet e tij:
  - Në fakt , kushtojini vëmendje. Nuk ju kemi torturuar ende fizikisht. Ata nuk i shtynin gjilpërat e nxehta nën thonjtë e tyre, nuk i tronditën, nuk i zhytën në acid. A e dini se çfarë dhimbje përjetoni kur zhyteni në salcë të zier?
  Vajza, tashmë e zbehtë, u bë si një kufomë. Ajo u lëkund, por qëndroi e palëkundur. Buzët ende pëshpëritnin me zë:
  - Për hir të Krishtit, jam gati të duroj!
  Vishi buzëqeshi, duke marrë një shprehje grabitqare:
  - Epo atëherë! Para se të fillojmë t'ju mundojmë, ne do t'i torturojmë të tjerët. Është shumë më bukur. Ku të fillojmë, shef?
  - Mendoj nga vajza. Kemi qindra fëmijë pengje. - Gjenerali tregoi me gisht karrigen e dhëmbëve. "Ne do ta vendosim këtu dhe do t'i shpojmë dhëmbët e saj të shëndetshëm derisa të humbasë vetëdijen." Pastaj do të sjellim një vajzë apo djalë tjetër dhe do të kënaqemi me britmat e tyre.
  - Një grua të lindi, ose një ujk! - pëshpëriti princesha.
  Brumaire bërtiti, duke fryrë faqet:
  - Na lindi partia dhe shoku Stalin. Dhe tha se është marrëzi dhe e papërgjegjshme të besosh se fëmijëria mbron nga ndëshkimi i drejtë dhe drejtësia popullore!
  Lotët u rrokullisën në faqet e princeshës. Ajo nuk mund të jepte pëlqimin, por të shikonte të tjerët duke u torturuar ishte përtej fuqisë së saj.
  - Ndoshta më lër të mendoj. - tha ajo për të fituar kohë.
  Vishy buzëqeshi në mënyrë të neveritshme dhe tha me një zë hundor:
  - Mund të mendoni, por jo për shumë gjatë. Siç tha shoku Stalin: "Në luftë, një sekondë vlen më shumë se një mijë predha!"
  Ndërsa marrja në pyetje po vazhdonte, Elizabeta dhe Drachma iu afruan tetë ushtarëve të rojeve. Ky numër i copave të mëdha dhe të stërvitura mishi ishte mjaft i mjaftueshëm për të ruajtur dhe mbajtur nën kërcënimin e armëve një vajzë të dobët, të brishtë, gati një fëmijë. Por kur dy gra të bukura amerikane fillojnë të flirtojnë dhe, duke luajtur zuskë, kapin burrat për dinjitetin e tyre, ato fillojnë të luajnë së bashku në këmbim. Me pak fjalë, vajzat i paralizuan plotësisht duke i shtypur qendrat e tyre nervore, më pas shikuan në kamerën që po filmonte dhomën. Dhrahmi tha me një vështrim të ëmbël:
  - Po, do ta ndajmë tani! Thjesht urdhëroni që kamera të fiket.
  - Per cfare? - pyeti gjenerallejtënant Brumer.
  - Disa informacione që i dimë më mirë nuk i dinë as miqtë e ngushtë. - Dhrahmia dukej me një vështrim elokuent, sikur të lë të kuptohet, mos u bëj budalla , ke mundësinë të veshësh personalisht xhepin.
  - Kështu është! - Porosit: fik kamerën.
  Ushtarët e rojes qëndronin si idhuj të ngrirë dhe nuk ngjallnin shumë dyshime.
  Madje Elizabeta i përkëdheli pak!
  Dhrahmi iu drejtua vajzës së princeshës.
  Kontesha e nimfës tha me butësi:
  - Qetësohu, zemër! Ne nuk do t'ju torturojmë. Por a nuk e dini se ne komunistët duam lumturi për të gjithë njerëzit? Që fëmijët tanë të kenë ushqim dhe arsim falas dhe në të ardhmen, me ndihmën e shkencës, të arrijnë pavdekësinë.
  Vajza Diana u përgjigj:
  - Dhe për këtë ju torturoni fëmijët!
  Dhrahmi vazhdoi me pasion:
  - Kjo është një sakrificë e detyruar. Por në të ardhmen të gjithë do të ringjallen nga fuqia e shkencës komuniste dhe do të riedukohen në dobi të komunizmit, mirësisë dhe lumturisë!
  Princesha u përgjigj me një psherëtimë:
  - Vetëm Zoti Perëndi mund të ringjallë të vdekurit.
  Kontesha e Nimfës pyeti me një buzëqeshje:
  - Si mendoni, shkenca është e pafuqishme?
  Diana u përgjigj jo shumë e sigurt:
  - Këto janë përralla të kuqe.
  Dhrahmi tha me pasion:
  - Dikur avioni, televizioni dhe sidomos bomba atomike konsideroheshin si përralla, por gjithçka është bërë realitet. Po kështu, idetë komuniste do të tejkalojnë ëndrrat tuaja më të çmendura. Ju madje mund ta imagjinoni fuqinë që na pret!
  Vajza e shikoi më me kujdes:
  - Dhe ju jeni të zgjuar! Por ju ende mendoni se parajsa mund të ndërtohet pa Zotin.
  Kontesha-nimfa u përgjigj në mënyrë patetike:
  - Vetëm njeriu mund të ndërtojë parajsën. Dhe gjithçka tjetër është me të vërtetë një përrallë, për magjistarët e mirë dhe perënditë bujare.
  Gjenerali Brumaire e ndërpreu atë:
  - E gjithë kjo është interesante, por unë mendoj se ju e keni përfunduar detyrën time dhe keni gjetur se ku janë fshehur Druidët, dhe më e rëndësishmja, thesaret e tyre.
  Elizabeta iu afrua gjeneralit dhe bëri sikur i pëshpëriti në vesh, duke i shtypur tëmthin e tij:
  - Tani do t'i japësh llogari vetë Stalinit.
   Dhrahmi bëri të njëjtën gjë me Vishin dhe tha:
  - Tani unë jam Joseph Stalin!
  Elizabeth vazhdoi:
  - Dhe unë jam kreu i Ministrisë së Nderit dhe të Drejtave, Lavrenty Kissenger . Vajzat u injektuan gjilpëra gjeneralëve, duke e fikur plotësisht vullnetin e tyre. Pas kësaj ata thanë me një ton të ashpër:
  - Tani do të na jepni një raport përfundimtar për të gjitha operacionet e fundit.
  Brumaire u zbeh:
  - Unë nuk kam faj për vjedhjen e thesareve nga pallati, më dha leje personalisht Fritz Game.
  Stalini, përballë dhrahmës, lëvizi vetullat në urën e hundës:
  -Kush është ky, Fritz Game?
  Gjenerali, i mbytur nga frika, u përgjigj:
  - Shef i Departamentit për Britaninë dhe Evropën Veriore, gjeneral i ushtrisë. Ju e njihni atë, shoku Stalin.
  Vajza nimfë, duke imituar theksin e Stalinit, tha:
  - Unë di gjithçka, por kur të pyet drejtuesi, duhet të përgjigjesh. Më tregoni çfarë dini për planet për të transportuar një superbombë me një kokë lufte prej një mijë megatonësh.
  Brumaire bërtiti:
  - Shumë pak, shoku Stalin. Unë as nuk e dija nëse do të kishte një bombë hidrogjeni atje. Sapo më thanë se nesër pasdite duhet të mbërrinte një ngarkesë shumë e vlefshme në portin sekret Red Ariston. Pse ka një sasi të madhe sigurie?
  Dhrahmi e shtypur:
  - Pra, ka një bombë atje!?
  Përsëri fishkëllima e gjeneralit:
  - Nuk kam asnjë ide për këtë, shoku Stalin i madh. Vetëm Fritz Geim di gjithçka, ai i ka të gjitha fijet dhe lidhjet.
  Vajza nimfa tha me një ton të sigurt dhe me një theks të butë kaukazian, karakteristik për zërin e Stalinit:
  - Pra, tani ti telefonoje, thuaji se ka një informacion kaq sekret sa nuk mund t'u besohet telefonave dhe ne do të shkojmë tek ai.
  Brumaire mërmëriti:
  - Mirë, shoku Stalin. - Të them se do të vish me mua?
  Dhrahmi deklaroi me vendosmëri:
  - Në asnjë rast! Kjo duhet të jetë një surprizë e vogël. Përveç kësaj, a nuk është një kënaqësi e madhe të më shohësh?
  Gjenerali gurgulloi:
  - Sigurisht, shoku Stalin.
  Elizabeth bëri një sërë pyetjesh të tjera nga Vichy, duke përfshirë në lidhje me potencialin ushtarak të Ishujve Britanikë, për llojet e reja të armëve dhe mori disa informacione.
  Vajza bjonde shkroi në Twitter:
  - Po, ata gjithashtu duan të vendosin armë bërthamore në nëndetëse dhe t'i dërgojnë në Petrograd. Vërtetë, ai nuk e di se kur apo numrin e saktë të tyre!
  Dhrahmi pohoi me kokë fuqishëm:
  - Me siguri do t'i njoftojmë miqtë tanë. Çfarë tjetër!
  Elizabeth raportoi:
  - Shumë gjëra, por kryesisht në Angli. Megjithatë, supozohet se rusët nuk do të fillojnë të zbarkojnë në Ishujt Britanikë përpara se të merren me grupin në Francë.
  Vajza nimfa tha:
  -Duket se nuk janë veçanërisht optimistë për shanset e tyre?
  Spiunja bjonde pohoi me kokë.
  - E drejte! Por kjo vetëm rrit gjasat e agresionit dhe terrorizmit bërthamor.
  Princesha iu afrua atyre:
  - Kush je ti?
  Elizabeta tha me besim:
  - Miqtë tuaj, për momentin do të shpëtojmë, nëse jo gjithë botën, atëherë Evropën.
  Diana sqaroi:
  - A jeni agjentë rusë?
  Dhrahmi deklaroi me vendosmëri:
  - Do të të nxjerrim nga këtu, por duhet të harrosh që na ke parë.
  Vajza guxoi:
  - Personalitete kaq të ndritshme, është e pamundur!
  - Mos u shqetëso, ne do të ndihmojmë. - Elizabeta vuri dorën në ballë dhe e përkëdheli Dianën. - Ju vetë do të ndiheni më mirë dhe më lehtë nga kjo. Tani do të na ndiqni.
  Gjenerali Brumaire thirri numrin e urgjencës dhe mërmëriti:
  - thotë gjeneral-lejtnant i Ministrisë së Nderit dhe të Drejtave Michael Brumer.
  Një zë i ftohtë u përgjigj:
  - Sekretari po dëgjon!
  Gjenerali tha me besim:
  - Unë kam informacion jashtëzakonisht të rëndësishëm dhe sekret për Fritz Geim. Këshillohet që t'ia dorëzoni personalisht dhe të flisni ballë për ballë.
  Sekretari iu përgjigj:
  - Mirë, gjenerallejtënant, do t'i bëj një kërkesë gjeneralit të ushtrisë.
  Brumaire ktheu fytyrën:
  - E shihni, ata më njohin dhe më vlerësojnë.
  - Gjëja kryesore është që të vlerësoj! - tha Dhrahmi.
  Dinjitari iu kushtua vëmendje:
  - Ashtu është, shoku Stalin.
  U dëgjua një klikim dhe një zë i ngjirur baritoni u dëgjua nga ana tjetër:
  - Fritz po dëgjon!
  Brumaire belbëzoi:
  - Shoku Gjeneral i Ushtrisë. Më duhet urgjentisht të takohem me ju. Kjo është aq e rëndësishme sa nuk mund t'u besoni telefonave.
  Zëri në anën tjetër të linjës nuk shprehte entuziazëm:
  - Nuk po gënjen, Majk? Nëse më shqetësove për asgjë, kënga jote mbaroi. Kuptohet?
  Gjenerali zhurmoi:
  - Çfarë jam unë, nuk e kam idenë! - Vishi dhe dy persona të rëndësishëm do të jenë me mua.
  Fritz lëshoi:
  - Mirë, ata do të takohen. Do të takohemi për gjysmë ore në gropën e luanëve.
  Brumaire ishte qartësisht i kënaqur:
  - E shkëlqyeshme! Unë do të jem atje për një minutë.
  Dhrahmi e goditi në hundë dhe i tha:
  - Hammer, tani do të ecim së bashku me këtë vajzë. Shkruani asaj një leje urgjence, universale për të lënë qytetin dhe për t'i dhënë një makinë me një shofer.
  Gjenerali tundi me kokë fuqishëm:
  - Me kënaqësi, shoku Stalin.
  Të pestë dolën dhe Diana nuk ishte e veshur si rojtar burgu, por si një socialiste. Po, jo një vajzë zbathur me lecka, por një fustan luksoz mbi të, dhe këpucë me taka të larta, madje edhe bizhuteri me gurë.
  Edhe nëse pamja e saj ngjallte dyshime te disa, askush nuk guxoi t'i kundërshtonte dy gjeneralët.
  "Hyni, shokë të mirë." Ushtarët përshëndetën.
  Elizabeta e çoi vajzën në makinë. Brumaire i dha një urdhër shoferit.
  - Çoje në vendin ku ajo porosit.
  Ai klikoi takat e çizmeve:
  - Unë bindem, shoku gjeneral.
  Diana u përkul. Ajo ndihej e sigurt, sikur e kishte nën kontroll situatën.
  Elizabeta tundi me kokë përshëndetëse:
  - Mirupafshim, Diana! Kini kujdes që të mos kapeni për herë të dytë, perëndive nuk u pëlqen të përsëriten.
  Princesha sqaroi:
  - Dhe njerëzit gjithashtu!
   Vajzat së bashku me gjeneralët e mashtruar u nisën drejt strofkës së ujkut. Ata dukeshin sikur ishin lart . Ne hipëm në një makinë të veçantë, luksoze, të blinduar, një përzierje e një tanku dhe një Cadillac.
  Ajo kishte tetë rrota dhe ato ishin të gjera, si një makinë garash, gjë që i jepte shpejtësi të madhe dhe manovrim të mirë. Ata vozitën, megjithatë, jo me një nxitim të veçantë. Driadi bëri disa pyetje gjatë rrugës.
  -A planifikoni të përdorni armë kimike?
  Brumaire u përgjigj me gatishmëri:
  - Po! Kjo është e vetëkuptueshme. Meqenëse rusët kanë maska të mira të gazit, ne përdorim gazin Coffin -3, i cili është një përzierje e disa substancave toksike dhe acidit të ajrit. Depërton në lëkurë dhe formon çibane të tmerrshme. Në përgjithësi, një substancë e tmerrshme, vetëm kundër barbarëve rusë.
  Elizabeth vuri në dukje:
  - "Arkivol" është një emër simbolik.
  Vishu konfirmoi:
  - E shpiku vetë Stalini. Ose shkencëtarët e- të burgosurit. Ata torturohen dhe për të shmangur vuajtjet, ata vijnë me shpikje.
  Dhrahmi qeshi:
  - Sistemi perfekt.
  Brumaire ndau zbulimin:
  - Por ne sugjeruam që Vasilevsky të vinte në anën tonë. Në këmbim do të japim të gjithë Poloninë, por ai nuk pranoi.
  Vajza nimfë mërmëriti:
  "Me siguri e kuptova se përndryshe ai do të përballej me tortura dhe vdekje."
  Gjenerali bërtiti:
  - Eshte e mundur! Ose më mirë, është, siç thonë rusët, përpunimi i pinjollëve dhe peshkimi me karrem të gjallë. Dhe sapo e kapni, merrni kamxhikun.
  Elizabeta e bëri pyetjen e saj:
  - Dhe armët bakteriologjike! A është ende gati?
  Vishu, duke u mbytur, filloi të thoshte:
  - Zhvillimi është duke u zhvilluar! Këtu u gjetën spore të shumë bacileve. Ne kryqëzojmë viruset dhe bakteret, i rrezatojmë me izotope të ndryshëm, u shtojmë kimikate, organikë dhe inorganikë. Kjo është, tashmë ka diçka. Krijohen viruse të tilla të tmerrshme. Ato çojnë në prishjen e qelizave të trupit dhe hemoglobinës. Ata janë pjellorë dhe qëndrojnë në mjedis për një kohë të gjatë dhe zhvillimi i fundit u quajt "Soyuz", një përzierje kaq monstruoze bacilesh dhe virusesh. Ju mund të shkatërroni të gjithë njerëzimin. Megjithatë, në vend që të jetosh në errësirë, është më mirë të vdesësh në dritë!
  - Jo një qendër e vëmendjes kirurgjikale! - u tall dhrahmi. Kur do të arrijë Soyuz?
  Gjenerali belbëzoi:
  - Nuk është ende gati, por mendoj se do të nisë shumë shpejt. Vërtetë, ky ultravirus del lehtësisht jashtë kontrollit dhe mund të mos ketë më fitues apo humbës!
  Vajza bjonde vuri në dukje:
  - Armë e kotë!
  Brumaire logjikisht vuri në dukje:
  - A ka kuptim një bombë me hidrogjen? Ky është vetëm një mjet për të shkatërruar njerëzimin. Një mjet mizor, si një shkopi në kokë.
  Vajzat vrenjten, Elizabeta tha:
  - Njerëzimi duhet të ishte bashkuar në fillim, dhe vetëm atëherë të krijonte armë të tilla shkatërruese.
  - Idetë e komunizmit bashkohen fort si kurrë! - vuri re gjenerali. - Ato kanë një thelb ndërkombëtar dhe një komponent ateist, i cili i heq njëlloj të gjitha fetë.
  Dhrahmi ra dakord:
  - E drejte! Është më e lehtë të bësh ateist nga një musliman apo çifut sesa një i krishterë. Nevoja për të dyshuar në ekzistencën e të gjithë perëndive është e natyrshme në "Unë" më të lartë të njeriut.
  - Është njësoj si të dyshosh për ekzistencën e babait tënd. - vuri re Elizabeta.
  Kontesha e nimfës kundërshtoi mjaft logjikisht:
  - Nëse fshihet nga fëmija dhe e lë në mëshirë të fatit, atëherë nuk është mëkat të dyshosh në të. Nëse fëmijët luajnë me shkrepse ose bomba hidrogjeni, dhe babai e sheh këtë, por as nuk dëshiron ta paralajmërojë atë, atëherë çfarë mund të thuhet për një baba të tillë.
  Terminatorja bjonde tha:
  - Ndoshta na dha më shumë liri!
  Dhrahmi tha me zgjuarsi:
  - Nuk do të thosha, sepse ka ende mundim skëterrë. Në përgjithësi, një fëmijë është një fletë letre e zbrazët, nëse bëhet pis, atëherë, si rregull, fajin e kanë të rriturit. Në të njëjtën mënyrë, një person është një fëmijë i Zotit, i cili e ka ndotur shpirtin e tij të pastër, duke e bërë të pafajshmin burim të së keqes. Nëse jo vetë Zoti, atëherë krijimi i tij më i përsosur, Luciferi. Por a nuk është i Plotfuqishmi përgjegjës për krijimin e Atit të së Keqes? Përveç kësaj, duke ditur se sa të dobët dhe të pa tunduar ishin fëmijët e tij, ai duhej t'i mbronte ata nga ndikimet e këqija. Në fund të fundit, ky është një reagim krejtësisht logjik nga ana e prindërve për të parandaluar kontaktin mes fëmijës dhe dhunuesit. Në fund të fundit, edhe shteti prezanton pluse për karikaturat. Dhe këtu po flasim për kontakt me një mjeshtër të tillë mashtrimi si Satanai - vula e përsosmërisë, plotësia e mençurisë, kurora e bukurisë!
  Elizabeta nuk ishte e kënaqur me këtë bisedë. Mendja e saj logjike dhe, në të njëjtën kohë, pothuajse fëminore nuk mund të gjente argumente të krahasueshme në bindje. Gjëja më budallaqe është se ajo nuk kishte lexuar traktate serioze teologjike dhe nuk i dinte kundërshtimet e kishës ndaj këtyre sulmeve. Në përgjithësi, ajo ishte në siklet më parë nga fakti se kishte më shumë njerëz që vdisnin sesa njerëz që shpëtoheshin. Duhet të jetë anasjelltas. Në fund të fundit, mendja e pafundme e Krijuesit bëri të mundur që të mposhtet djalli në fushën e tij. Dhe këtu u shfaq një paradoks: në luftën për shpirtrat, Satani shpesh fitonte! Dhe kjo kundërshton logjikën. Zoti mund të humbasë vetëm me qëllim. Por a dëshiron i Plotfuqishmi të humbasë betejën për shpirtrat? Edhe Bibla thotë se Zoti dëshiron të shpëtojë të gjithë!
  Dhrahmi i bëri gjeneralit disa pyetje të tjera dhe ata u larguan nga Londra.
  Disa kalatë të fuqishme me topa mbetën anash; njëra nga armët ishte vërtet mbretërore me një kalibër prej një mijë milimetrash. Ai goditi nga një rreze deri në dyqind kilometra, megjithëse me saktësi të ulët. Elizabeta kujtoi se gjermanët kishin gjithashtu një "Dora" të ngjashme, të mbiquajtur nga rusët Big Fedora, ose budalla .
  Ai gjuajti predha shtatë tonëshe. Është një gjë e shtrenjtë dhe nuk e ka justifikuar plotësisht veten. Një bombardues i rëndë është ndoshta më i mirë. Kur rusët pushtuan Dorën, Beria, me urdhër të Stalinit, urdhëroi riprodhimin e një topi të aftë për të granatuar Ishujt Britanikë dhe territorin amerikan nga përtej Uraleve. Ky është një fakt nga një histori reale. Vërtetë, më vonë shkencëtarët në sharashka ende arritën t'i bindin ata për kotësinë e një projekti kaq të shtrenjtë. Një nga problemet kryesore është shkalla e kufizuar e zgjerimit të eksplozivëve. Për shkak të kësaj, edhe një gjatësi më e madhe e fuçisë nuk është veçanërisht e dobishme. Dhe saktësia është e dobët. Raketa është shumë më e lehtë për t'u rregulluar. Në historinë reale, Stalini ishte skeptik për teknologjinë e raketave, ndoshta pjesërisht në kundërshtim me Hitlerin. Nëse para Luftës së Madhe Patriotike Stalini i donte tanket e rënda, me përmasa të mëdha, dhe Hitleri, përkundrazi, preferonte ato të vogla, por të shkathëta, atëherë ndërsa konflikti përparonte, shijet ndryshuan. Nëse në vitin e tridhjetë e tetë T-4 me peshë shtatëmbëdhjetë tonë u klasifikua si i rëndë, atëherë në të dyzetë e katërt T-5 "B" Royal Panther tashmë peshonte pesëdhjetë tonë dhe konsiderohej një tank i mesëm. Stalini ndaloi prodhimin e tankeve më të rënda se dyzet e shtatë tonë. Vërtetë, pas luftës, IS-4 peshonte gjashtëdhjetë e dy tonë, u shfaq një tank me mbrojtje të shkëlqyer.
  Elizabeta mendoi për specifikën e veçantë të fatit. Stalini, mendja e shquar e të cilit duhej të shërbente për të mirën e Rusisë dhe që e bëri BRSS fuqinë më të fuqishme në tokë, tani është armiku. Dhe komunizmi është shembur në të gjitha vendet e botës, kapitalizmi i kuq është në Kinë dhe Koreja e Veriut po merr frymën e fundit, tregu i zi dhe prostitucioni kanë lulëzuar në Kubë.
  Brr! Megjithatë, socializmi në Amerikë nuk mund të mos jetë më i përgjakshëm se në BRSS, ku baza sociale e komunizmit është më e ngushtë.
  Makina e blinduar u ngjit deri në shkëmb. E mbushur me pyll, ajo qëndronte, siç dukej, e verbër dhe e braktisur nga të gjithë. Një derë u hap anash dhe makina e gjeneralit hyri brenda. Atje ai u prit nga ushtarët e forcave speciale. Ata kërkuan dokumente. Ata i shqyrtuan me kujdes dhe bënë disa pyetje. Më detyruan të dorëzoja armët, por rruazat i lanë.
  Pasi u siguruan që këta të ishin gjeneralët që kishin përballë, të shoqëruar nga dy oficerë, por personalitete të njohura, u lejuan të kalojnë.
  - Ju na drejtoni!
  Për të arritur në Fritz, atij iu desh të kalonte nëpër disa korridore me roje. Dekorimi i brendshëm ishte pothuajse mesjetar. Aty-këtu vareshin piktura dhe lëkura të vjetra. Një numër veprash kishin një vlerë të konsiderueshme.
  - Këtu duket se mblidhen krijimet më të mira. - tha Dhrahmi. - Pastaj e çojnë në derrkucin e tyre.
  Elizabeta u përgjigj me një psherëtimë:
  - Edhe Zhukov u shfaq në fshehjen e trofeve, çfarë mund të themi për gjeneralët e zakonshëm Yankee.
  Ata hynë në një dhomë të veçantë. Një duzinë ushtarë qëndruan në anët, dhe vetë Fritz u ul në një karrige, të mbuluar me xham të trashë të blinduar. Kombësia e gjeneralit të ushtrisë ishte e diskutueshme. Kishte diçka si një indian, një zezak dhe një aziatik në të. Hunda është e gjatë, pothuajse aquiline, sytë janë dinakë. Ai i shikoi vartësit nga poshtë vetullave.
  Megjithatë, kur vështrimi i tij ra mbi Elizabeth, ajo po luante një grua të zezë më të re dhe më të bukur, ai u zbut.
  - Shkurt, kam shumë pak kohë.
  Dhrahmia filloi e para:
  - Rusët u bënë të vetëdijshëm se një superbombë me hidrogjen do të mbërrinte në Britani.
   Qëllimi i të cilit është të shkatërrojë dhe infektojë Evropën Ruse.
  Fritz gjëmonte si një dem i plagosur:
  -A je i cmendur? Kjo nuk mund të jetë e vërtetë!
  - Si të thuash! - Elizabeta mbështeti shoqen e saj. - Atëherë nga e dimë këtë?
  Zëvendësmarshalli bërtiti:
  - Kjo eshte! Si e dini këtë?
  Kontesha e Nimfës bërtiti:
  - Druidët! Ata zotërojnë magjinë e lashtë dhe ishin në gjendje të lexonin mendimet nga distanca. Në çdo moment, rusët mund ta zbulojnë. Pastaj ata do të godasin anijen me bombë.
  - Epo, nuk është kaq e thjeshtë! Kjo anije është e aftë, si një nëndetëse, të zhytet në fund! - tha Fritz. - Nuk do t'ju them më shumë.
  Dhrahmi gurgulloi:
  - Port Krasny Ariston është nën siguri të rreptë.
  Sytë e zinj të Fritz Heim shkëlqenin:
  - Druidët gabuan; anija nuk duhet të mbërrijë fare në këtë port. Në përgjithësi, ata nuk janë të gjithëfuqishëm. A jeni në gjurmët e tyre?
  Elizabeth tha:
  - Po, shoku lojë!
  Zëvendësmarshalli , ose më mirë gjenerali i ushtrisë, bërtiti:
  - Arrestojini të gjithë menjëherë!
  -Ata zotërojnë artin e teleportimit. - turbulloi dhrahmi dhe tundi muskujt e saj të fortë.
  Fritz bërtiti:
  - Çfarë marrëzie!
  Elizabeta u përkul:
  - Hiqni ushtarët dhe fikni vëzhgimin me video. Ne duam t'ju tregojmë diçka të rëndësishme.
  Fritz u tensionua, dyshimi u shfaq në fytyrën e tij:
  - A nuk je kështu?
  Vajza bjonde guxoi:
  "Kam njëzet vjet që punoj për autoritetet, shkrova denoncimin tim të parë kur isha dhjetë vjeç dhe e kuptoj se sa të rrezikshëm mund të jenë dëshmitarët shtesë."
  Fritz mendoi, gjithsesi nuk ka të ikur këtu, mali është plot me roje. Përveç kësaj, ai gjithmonë do të ketë kohë për të dërguar një sinjal alarmi, për shembull, me një unazë. Dhe pse duhet të ketë frikë? Gjeneralët dhe oficerët janë frikacakë dhe i kanë dorëzuar armët në hyrje. Dhe në përgjithësi, të gjithë këtu janë tanët, le të shohim se çfarë thonë vajzat.
  Një gjëmim i fuqishëm pasoi:
  - E gjithë video survejimi është hequr! Gjithçka është e thjeshtë me ne. Dhe autokolona është e lirë. Marshimi i hapave!
  Dymbëdhjetë militantë u larguan nga ambientet. Ata lëviznin mekanikisht dhe ishin aq monstruozisht saqë ngjallnin mendime për steroid të fortë anabolikë.
  Dhrahmi u anua nga xhami. Elizabeta iu afrua asaj, ajo nuk humbi kohë. Ne duhet të gjejmë një mënyrë për të ndarë menjëherë ngjitjet e xhamit të blinduar në mënyrë që të largohet, dhe më pas të hedhim gjilpërën. Në përgjithësi, gjithçka këtu duhej të bëhej me saktësi të saktë në mënyrë që të mos ngrihej alarmi. Vrasja brutale e Fritz mund të shkaktojë një korrigjim në lëvizjen e anijes, në të cilin rast gjithçka do të duhet të fillojë nga e para:
  Gjenerali i ushtrisë mërmëriti:
  - Më trego informacion sekret!
  Dhrahmi filloi me një zë insinuues:
  - Druidët e dinë se ku fshihet fondi rezervë i mbretërve të Britanisë.
  - Çfarë? - Sytë e Fritz-it dolën jashtë. - Kjo eshte fantastike .
  - Po tamam! Aty ka thesare të mëdha, të mbledhura me shekuj në të gjithë botën. Nga vende të ndryshme: India, Australia, Kanadaja, Pakistani, Afrika e Jugut dhe Egjipti. - tha me insinuatë dhrahmi. - Thesaret e faraonëve dhe Napoleon Bonapartit, sulltanëve turq, udhëheqësve afrikanë, perëndive kineze. Imagjinata është e pafuqishme të imagjinojë se sa vende dhe popuj grabiti Anglia.
  Fritz e ndërpreu atë:
  - Po, ne e dimë këtë. Kjo është arsyeja pse Stalini ngriti një kryengritje për t'i dhënë fund shfrytëzimit dhe plaçkitjes së kolonive. Kjo është përgjithësisht një lëvizje e mrekullueshme nga ana e tij për të barazuar të gjithë vendet dhe popujt!
  (Në varfëri) - mendoi Elizabeta.
  Dhrahmi bërtiti:
  - Dhe tani, këto thesare mund të hidhen sërish në qarkullim. Ekziston edhe një kurorë e lashtë e mbretit Artur.
  Gjenerali i ushtrisë u befasua:
  - A nuk janë Kalorësit e Tryezës së Rrumbullakët një përrallë!?
  - Jo! Ky është realiteti! Ne bëmë një zbulim kaq të mrekullueshëm. - tha me frymë dhrahmi. - Dhe pse, falë një mjeti kaq të thjeshtë, të pakomplikuar si rryma elektrike dhe gjilpërat e nxehta nën thonj.
  Elizabeta u përgjigj me padurim:
  - Shtrirja dhe përdredhja e nyjeve gjithashtu nuk është e keqe. Sidomos nëse kjo bëhet nga djemtë. Në një moshë të butë, ata janë aq fleksibël dhe të lëvizshëm sa është kënaqësi t'i torturosh duke i përdredhur figurat nga trupi i tyre. - foli Elizabeta, por duart i funksionuan.
  - Po , është gjithashtu mirë të torturosh djemtë! - vuri në dukje Fritz. "Do të doja t'i torturoja ata tani, por nuk ka kohë." Hajde, na trego më hollësisht ku janë fshehur thesaret.
  - Dhe ju bashkë me ne do t'i torturoni vajzat. Është bukur t'i thyesh gishtat me darë të nxehtë!
  - Sigurisht, siç thua ti! - Fritz shtrembëroi surrat e tij .
  - Përkuluni, nuk dua që dy gjeneralë ta dëgjojnë këtë:
  - Po, në çdo moment do t'i organizoj një aksident. - kërcënoi Fritz. Nuk do të ndryshket pas meje.
  - Çfarë! Dhe të puth në buzë! Ndjeni buzët e heroit. - tha Dhrahmi.
  - Fol shpejt, atëherë do të të puth!
  - Është në malet skoceze.
  - Po adresa, askund më saktë!
  - Midis tyre është një mal që quhet tharje jargavani. Megjithatë, pse duhet të vuajmë, më mirë do t'ju vizatoja një hartë.
  Dhrahmi filloi të vizatonte diçka, dhe ajo e bëri atë qëllimisht me shkronja të vogla. Fritz u drodh nga padurimi, këmbët e tij madje kërcyen.
  - Epo, nuk mund të lëvizësh më shpejt!
  - Pasaktësia më e vogël mund ta rrëzojë vizatimin. - iu përgjigj Dhrahmi. - Ti e di sa i rëndësishëm është çdo detaj në vizatim.
  - Epo, mirë, thjesht mos e çoni shumë larg!
  Dhrahmi vazhdoi të tregonte dhe tha:
  - Gati!
  Fritz nxitoi drejt vizatimit dhe hasi në forca të blinduara transparente. I zhgënjyer, ai shtypi levën. Armatura u nda dhe dora e kapi letrën. Pastaj vajzat punuan mbi të, duke e paralizuar menjëherë Fritz-in.
  - Kështu kemi bërë me ju! - tha Elizabeta. - Epo, tani do t'i përgjigjeni pyetjeve tona!
  - Pyete atë, shoku Stalin! - tha Brumaire me sytë hapur.
  Vajzat i bënë disa injeksione me hala të holla në kokë, duke e nënshtruar më në fund.
  - Tani je e jona! Na jepni një raport!
  Elizabeth rrotulloi sytë dhe pyeti:
  mbërrijë ngarkesa një mijë megaton bombë hidrogjeni?
  - Më saktësisht, janë një mijë e dyqind megatonë, dhe anija quhet "Dielli" në një mënyrë fëminore.
  Dhrahmi psherëtiu rëndë:
  - Ja si qeshin me një ëndërr!
  Fritz gumëzhi:
  - Mjerisht, e tillë është jeta!
  -Ku duhet të arrijë?
  - Në veri të Skocisë në portin e Red Harvard. Kjo është një kërkesë mjaft serioze. Prej aty ai do të transportohet në brigjet e Danimarkës. Anija është në gjendje të zhytet në ujë dhe të notojë si një nëndetëse. Qëllimi përfundimtar është Petrograd. Shpërthimi duhet të shkatërrojë objektet më të rëndësishme industriale të Rusisë në qendër të Evropës.
  - Epo, ideja është mjaft e qartë!
  - Po, shoku Stalin. Kjo është ideja e Kissinger për të shpërthyer një superbombë dhe për të shkaktuar një supertsunami !
  - Kjo është një ide shumë interesante! - vuri re dhrahmi.
  Vajzat vazhduan pyetjet e tyre.
  - Cila është siguria e autokolonës?
  - Shumë mirë , njëzet nëndetëse, dhjetë anije, nga të cilat shtatë janë shkatërrues, dy kryqëzorë dhe një luftanije. Një skuadrilje e tërë. Përveç kësaj, rreth njëqind luftëtarë do të qarkullojnë, duke siguruar mbulim nga aeroplanmbajtësja.
  - Uau, kjo është pak fuqi.
  - Në përgjithësi, fillimisht ishte planifikuar të përdorej një grup edhe më i madh, por më pas u konsiderua se kjo mund të shkaktonte vëmendje të tepruar nga armiku. Kështu që vendosëm të kufizohemi në këtë.
  - Anija universale "Solnyshko" po shkon nën ujë!
  . KAPITULLI Nr. 11
  Në pallatin e perandoreshës së ferrit dhe perëndeshës së së keqes Kali, vazhduan argëtimet dhe luftimet e gladiatorëve.
  Meqenëse djali mbretëror qesharak Vladimir Terkin filloi të këndonte pa pyetur, ai ngjalli në këtë mënyrë zemërimin e publikut.
  Mbreti Troll bërtiti:
  - Shiko , po këndon! Hidhe atë në ring! Në ring!
  Perëndeshë Kali tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Po, pikërisht në ring! Lëreni qesharak tim të dashur të luftojë vetë gnomën. Dhe fshikulloni djemtë gladiatorë!
  Robëreshat nxituan drejt djemve, duke ndezur takat e tyre të zhveshura dhe rozë. I përdredhën duart dhe i tërhoqën zvarrë te dhitë për fshikullim. Skllevërit e rinj rezistuan dobët.
  I lidhnin fort pas dhive. Robinet morën kamxhik në duar dhe filluan të godasin me forcë në kurrizin e zhveshur e muskuloz të skllevërve adoleshente. Djemtë skllevër shtrënguan dhëmbët dhe heshtën, duke u përpjekur të ruanin dinjitetin e tyre.
  Dhe Vladimir Terkin shkoi kundër gnome. Ai dukej si një djalë rreth dymbëdhjetë vjeç, i veshur vetëm me mbathje noti, pasi kishte hequr kapelën me zile nga koka.
  Xhuxhi me çizme ishte pak më i gjatë, por kjo për shkak të çizmeve, dhe ai ishte gjithashtu i shkurtër, dhe supet e tij ishin vetëm një bllok. Ai qëndroi përballë djalit.
  Vladimiri shikoi përreth dhe pyeti:
  - Ndoshta mund të më japësh një armë?
  Perëndesha Kali qeshi dhe u përgjigj:
  - Jo, bufoni im! Këtë herë do të luftoni me duar të zhveshura! Nuk do të keni armë.
  Djali me mbathje noti tha:
  - Dhe kush do t'ju argëtojë, zonjë?
  Perandoresha Ada u përgjigj me besim:
  - Unë mendoj se shpirti juaj nuk do të më argëtojë më keq se trupi juaj. Për më tepër, e di që ju nuk keni një shpirt të thjeshtë!
  Xhuxhi bërtiti:
  - Jepini atij një shpatë! Më ka mërzitur të vras një fëmijë të paarmatosur!
  Perëndesha Kali buzëqeshi dhe u përgjigj:
  -Jepini atij shpatën e njërit prej djemve gladiatorë.
  Skllaveja vrapoi dhe ia futi Vladimirit shpatën e njërit prej djemve skllevër.
  Luftëtari i ri mori një armë dhe u ndje i sigurt.
  Perëndesha Kali urdhëroi:
  - Tani le të vendosim bastet tona, zotërinj!
  Dhe pastaj filluan të bastnin të gjitha llojet e mbretërve dhe princave. Bëheshin lloje të ndryshme bastesh.
  Xhuxhi tha me një buzëqeshje:
  - Djalë i varfër! Epo, edhe unë kam vrarë njerëz më të rinj se ju! Lutuni perëndive që shihni se ekzistojnë!
  Vovka qeshi dhe cicëroj:
  Zotat e djemve të Vedave janë të fortë,
  Por ata nuk i ndihmojnë të dobëtit ...
  Nëse jeni besnik ndaj fuqisë së mençur,
  Atëherë luftoni për nder dhe lavdi!
  Perëndesha Kali tundi kokën në mënyrë agresive me flokë të ndezur dhe një kurorë të rëndë:
  - Fillo!
  Tingëlloi gongu tradicional - sinjali për betejë. Xhuxhi bëri hapin e parë me një buzëqeshje. Pastaj, papritur për një trup kaq të dendur, ai u përshpejtua ndjeshëm. Dhe sëpata e tij shkëlqeu mbi kokën e djalit. Vovka u shmang me një lëvizje mezi të dukshme. Pastaj shpata e tij e goditi xhuxhin në faqe, duke lënë një llaç të kuq. Sëpata u ndez sërish, por djali u largua sërish pa asnjë problem. Dhe ai doli të ishte shumë i shkathët.
  Publiku bërtiti në mënyrë miratuese.
  Mbreti Troll vuri në dukje me një buzëqeshje të kënaqur:
  - Dhe ai është një shaka juaj shumë i zgjuar!
  Perëndesha Kali buzëqeshi dhe vuri në dukje:
  - Ja pse kjo është shakaja ime!
  Xhuxhi u përpoq të sulmonte përsëri, duke tundur sëpatën e tij. Lëvizjet e tij ishin të shpejta, por djali shaka ishte shumë më i shpejtë. Këtu thembra e zhveshur e fëmijës qëlloi drejt e në hundën e gnomit. Ndikimi madje shkaktoi spërkatje të gjakut dhe rrjedhjen e lëkurës.
  Luftëtari xhuxh shqiptoi një mallkim të ndyrë. Nga publiku pati të qeshura dhe klithma. Po, dukej disi komike. Djali rri pezull rreth xhufkës, por nuk mundi ta godiste. Vladimir Terkin këndoi:
  sy i vdekur -
  Duart e pjerrëta...
  Do ta merrni në gojë
  Miop!
  Dhe shpata e tij goditi metalin e salduar, duke plagosur xhuxhin në shpatull. Dhe ai tundi sëpatën e tij përsëri, dhe përsëri humbi. Maja fluturoi pranë...
  Publiku ishte thjesht i kënaqur. Ajo bëri shumë zhurmë.
  Një palë djem skllevër masazhuan fuqishëm këmbët e zbathura të perëndeshës Kali, dhe ky luftëtar fjalë për fjalë gukati me kënaqësi.
  Dhe beteja vazhdoi. Luftëtari xhuxh vazhdoi të tundte shpatën. Dhe bëni lëkundje agresive. Dhe arma e tij vazhdonte të godiste ajrin.
  Princi Elf tha me një buzëqeshje të ëmbël:
  - Po, me të vërtetë është një betejë me nëntë variabla.
  Dukesha Elf kundërshtoi:
  - Ose ndoshta më shumë si nëntë të përhershme. Këtu ata rrahën një gnome si një klasë të parë!
  Mbreti Troll tundi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Po, ka një gjë të tillë. Por kjo është edhe e mrekullueshme !
  Vladimir Terkin me të vërtetë lëvizi shumë më shpejt se xhuxhi. Dhe ai dukej i sikletshëm në sfondin e tij. Luftëtari i ri u ndje plot entuziazëm. Dhe Vovka, siç e donte, e mori dhe këndoi me shumë entuziazëm:
  Unë jam një djalë modern,
  Për mua kompjuteri është klasa më e lartë.
  Edhe nëse deti fryhet me dhunë,
  Porkupi fashist nuk do të na gëlltisë!
  
  Unë jam një luftëtar pa pelena,
  Ai ishte ulur në tenxhere, duke gjuajtur nga një lazer...
  Ka shumë djem dhe vajza,
  Për të cilët Stalini është ideal!
  
  Unë mund të bëj gjithçka me një shaka të përshtatshme ,
  Laptop, kështu që goditi në kokë .
  Ne do ta bëjmë botën jashtëzakonisht interesante,
  Rusët janë mësuar të fitojnë kudo!
  
  Përfundova, me shaka, një fëmijë në luftën botërore,
  Shumë djem në një luftë të zjarrtë...
  Unë mund të bëj një copëz nga fashistët,
  Në fund të fundit, përtacia nuk më pëlqen aspak!
  
  Për djalin , më besoni, nuk ka pengesa,
  Ai do të jetë në gjendje të mposht Krauts...
  Së shpejti do të ketë parada në Tokë,
  Ariu u zemërua dhe gjëmonte!
  
  Unë jam një djalë kaq i lezetshëm,
  Ai u bë pionier në betejat...
  Për mua, lufta nuk është aspak e tepërt,
  Dhe më kot Fyhreri bërtiste paturpësi!
  
  Është dimër, unë jam zbathur në të ftohtë,
  Duke nxjerrë dhëmbët, vrapoj shpejt.
  Vajza ime ka gërsheta të kuqe ,
  Dhe një dhuratë shumë vdekjeprurëse për armikun!
  
  Rrahni me trimëri fashistët , djalë,
  Stalini më urdhëroi personalisht atje ...
  Gishti shtyp këmbëzën,
  shkatërruar Tigrin e fuqishëm !
  
  Atë që kërkuan Krautët, ata e morën atë,
  Djemtë janë një arkivol i tërë nga unë .
  Djali kaloi disa kilometra të çmendura,
  Goditja e nazistëve në ballë!
  
  Më besoni, asgjë nuk do të na ndalojë,
  Një fashist nuk do të fitojë kurrë.
  Edhe një mbret i çmendur në fron
  Edhe një tradhtar-parazit i keq!
  
  Ne djemtë jemi djem të guximshëm,
  Dhe ne jemi mësuar të mposhtim Krauts...
  Në fund të fundit, edhe fëmijët parashkollorë janë të guximshëm në betejë,
  Ne gjithmonë i kalojmë provimet tona me A!
  
  Sllavët nuk mund të durojnë poshtërimin,
  Ne të gjithë do të bëhemi një mal kundër Krauts...
  Në fund të fundit, flaka e hakmarrjes digjet në zemrat tona -
  Le të shtypim armiqtë tanë me një dorë çeliku!
  
  Fisi rus është një fis gjigandësh,
  Ne jemi të aftë të shqyejmë të këqijtë .
  Në fund të fundit, populli dhe ushtria janë të bashkuar ,
  Për t'u dhënë tru fashistëve!
  
  Nuk do të mund të mposhtim
  Epo, atëherë ne vetë jemi të pavlerë.
  Kërkoni falje fqinjit tuaj -
  Çohu nga gjunjët, vendi im!
  
  Kemi raketa, avionë,
  Por pas Fritz-it është xhaxhai i fuqishëm Sam.
  Në të ardhmen do të ndërtojmë anije yjesh -
  Dhe le të ndërtojmë me guxim një kompjuter!
  
  Forca jonë nuk mund të matet lehtë,
  Ajo është si një vullkan i tërbuar...
  Dikush po mbjell mel në një kthinë,
  Epo, ne do të ngremë një stuhi!
  
  Nuk ka vend në planet më të lartë se Atdheu,
  Kjo do të thotë që të gjithë janë luftëtarë dhe luftëtarë.
  Fëmijët qeshin në gëzim, në lumturi,
  Hidhërimi dhe trishtimi do të zhduken - fundi!
  
  Dhe kur ecim nëpër Berlin,
  që ndjekin trotuarin .
  Kerubinët na ndriçojnë rrugën,
  Të gjithë janë një magjistar, një magjistar i fuqishëm!
  Në fjalën e fundit, Vladimir mori majën e shpatës dhe e futi drejt e në syrin e xhuxhit. Dhe kjo doli të ishte prekja e fundit e betejës. Xhuxhi u rrëzua i vdekur dhe heshti.
  Publiku ngriu për një sekondë. Dhe më pas ajo e mori dhe shpërtheu në duartrokitje të forta. Vërtet, ishte e lezetshme. Ky qëndrim i papërkulur doli të ishte entuziazëm.
  Mbreti Troll vuri në dukje me një vështrim shumë të kënaqur:
  - Epo, doli një luftë e mirë me një përfundim fatal!
  Perëndeshë Kali pohoi me kokë:
  - Të lumtë shakaxhi, nuk zhgënjeu! Për këtë e lejoj që të më puth thembra. Përveç kësaj, duke qenë se edhe ai këndoi mirë, megjithëse për diçka që nuk e kuptoja mirë, po i jap një zile platini për kapelën e tij. Dhe shpresoj se ai do të jetë i kënaqur!
  Dhe ajo zgjati këmbën e saj të zhveshur, të nxirë, muskuloze dhe të hijshme.
  Djaloshi shaka u desh të gjunjëzohej dhe të puthte shputën e zhveshur të një gruaje shumë të bukur dhe, në të njëjtën kohë, të përgjakur.
  Kështu bëri, mirë, i tillë është fati i një skllavi. Pas kësaj, ai u dërgua ashpër në një karrige nderi. Dhe skllaveja në fakt i dha atij një zile platini.
  Ndërkohë orgjia vazhdonte. Më saktësisht, publiku tashmë ishte ulur shumë gjatë, dhe perëndeshë Kali klikoi gishtat e saj të zhveshur. Rreth e rrotull u shfaq një mjegull e kuqërremtë dhe retinazhi ishte i mbuluar.
  Ata ranë bashkë në gjumin e zambakut të kuq. Edhe Vladimiri ndjeu njëfarë rëndesë në vetvete.
  Djali shaka u ul në pozicionin e lotusit dhe u zhyt në kujtimet shumë të gjalla të bëmave të tij jashtëzakonisht të përgjakshme dhe në të njëjtën kohë, magjepsëse të një prej misioneve të tij të shumta.
  Hologrami ishte i madh, tre-dimensionale; mbi të u shfaq hapësira me kurora të panumërta yjesh që shkëlqenin në një shpërndarje të çmuar. Dhe një linjë e barabartë e anijeve ajrore ruse të thjeshta, në formën e grabitqarëve të detit. Aerodinamika e vakumit ishte pothuajse optimale, e megjithatë, çdo anije ishte madhështore në mënyrën e vet, duke goditur me elegancën e formave të saj.
  - Rreshti për dalje. - u dëgjua zëri i ashpër, femëror i kompjuterit. Kompania ku ndodheshin Vasilisa, Antonina dhe Vladimir Terkin duhet të zbarkojë e para. Ushtarët u rreshtuan, iu dhanë kostume luftarake për ulje , armë, duke përfshirë granata sulmi me një përshpejtues graviofotoni dhe granata asgjësimi, dhe u hodhën në një kapsulë. Këta guralecë të vegjël, nga ana tjetër, ishin fshehur në anijet e uljes, të cilat supozohej të maskoheshin si një tufë meteorësh.
  U vendos të ulej në planetin Dzudduk . Kjo botë e madhe, e ngopur me trupa, bëri një përshtypje të frikshme; gjashtë yje nxehnin menjëherë sipërfaqen, e përbërë kryesisht nga shkretëtira, dhe vetëm oazat e izoluara mund të shiheshin në xhungla portokalli me bimë grabitqare.
  - Ky planet vërtet i ngjan botës së krimit. - tha vajza e menduar Antonina.
  - Ata nuk shkojnë nga ferri në ferr. - Mjaft e çuditshme, në prag të betejës, Vladimir u bë i gëzuar. - Dallimi midis ferrit dhe botës së krimit është se i pari është gjithmonë me ju, dhe i dyti mund të lihet!
  Përveç xhunglës, detet spërkatën poshtë; çuditërisht, në një temperaturë kaq të lartë ata nuk vluan, por, përkundrazi, ngrinë. Elementi zidigir përzihej trashë në ujë ; kur ishte i nxehtë, shkaktonte kristalizimin, por shkrihej kur ftohej. Akulli i nxehtë, në të njëjtën kohë, ishte i qëndrueshëm dhe trupat mund të lëviznin lehtësisht mbi të.
  Anijet ulëse të klasës Shilo ranë njëra pas tjetrës nga pjesa e brendshme e kryqëzorit Mars. Ata me të vërtetë dukeshin si topa zjarri të mëdhenj. Minahedhësve gamaneutrino kaluan përpara , ata hodhën predha speciale që shkaktuan shpërthimin e minave në hapësirë dhe nënhapësirë . Kështu, ata hapën rrugën për " partinë e uljes ".
  - Ka shumë minerale të vlefshme në këtë planet që nevojiten për luftë, prandaj bombardimi është i pamundur. Ne do të duhet ta përballojmë atë me stuhi. - Kështu shpjeguan në udhëzime. Përveç njerëzve, në sulm supozohej të merrnin pjesë edhe robotë luftarakë, por mishi i topave ishte më i lirë se sistemet e shtrenjta kibernetike. Prandaj, ushtarët duhej të luanin rolin kryesor, duke ujitur me bollëk tokën e huaj me gjak. Për çfarë po mendonin, ndoshta se për shumë prej tyre kjo ishte dita e fundit, dhe për të dashurit e tyre, gruan e tyre, nëse kanë, fëmijët e tyre. Disa njerëz ëndërronin për grada dhe çmime, por njerëz të tillë, si rregull, janë në pakicë.
  Ndërsa anijet zbarkuese hynë në atmosferën shumë të dendur, mbi to u qëlluan raketa dhe rrezet lazer ndriçuan qiellin. Maskimi nuk duhet t'i ketë mashtruar Daragët, ose ata hapën zjarr për çdo rast. Anija filloi të merrte shpejtësinë, duke u përshpejtuar si një kometë, duke u përpjekur të arrinte shpejt në sipërfaqe. Rënia e tij ishte aq e shpejtë saqë iu desh të ndizte gjeneratorin e ftohtë, përndryshe pllaka do të ishte shkrirë dhe të gjithë ushtarët do të kishin vdekur. Dukej se meteori po fluturonte në një top zjarri plazme të nxehtë. Një manovër e tillë ishte shumë e rrezikshme; defekti më i vogël në dizajnin e mjetit të uljes mund të vriste të gjithë ekuipazhin. Zjarri u intensifikua, vorbullat hiperplazmatike u rrotulluan aty pranë, më pas njëra prej tyre kapi një anije fqinje, ajo shpërtheu dhe ishte e dukshme se si qindra njerëz u shndërruan në pluhur bërthamor. Përgjuesit u përpoqën të niseshin drejt tyre, por në kohën kur ata fituan lartësinë, ishte tepër vonë. Para uljes, mini-yjet hodhën një breshëri raketash ngrirëse, duke lëshuar një valë akulli. Oqeani u shkri menjëherë dhe anijet zbarkuese lëshuan kapsulat.
  Frenimi u zbut pak, fillimisht nga fushat kundër gravitetit dhe më pas nga uji. Parashutistët, megjithë lëkundjet e forta, ruajtën qetësinë e jashtme, kapëset mega-magnetike mbajtën me siguri formimin e tyre.
  Vladimir Terkin tha me maturi përmes transmetuesit të gravitetit .
  - E shihni, ne kaluam, nuk na goditi asnjë raketë.
  - Për më tepër, ne zbritëm të parët. - u përgjigj Vasilisa me krenari të fshehur keq.
  Një zë i vrullshëm e ndërpreu arsyetimin:
  - Të gjithë, dilni, filloni sulmin.
  Kishte një shoqëri në çdo kapsulë dhe, siç ndodh gjithmonë, kishte klutze . Një ushtar nuk mundi ta ulte maskën, kështu që u hodh jashtë me fytyrën hapur. Fillimisht ai ra në ujë të akullt, pastaj u hodh në një atmosferë helmuese squfuri.
  Pjesa tjetër e luftëtarëve dhe luftëtarëve fluturuan nga kapsula pa ndonjë incident. Komandanti i kompanisë, toger i lartë Stanislav Lapot, nuk ndjeu asgjë; ai tashmë ishte mjaft i kalitur në betejë dhe nëse do të kishte qenë pak më dinak dhe jo aq arrogant me eprorët e tij, do të kishte veshur rripat e shpatullave të paktën një kolonel. Dhe kështu ai, si një robot, gjurmoi kohën duke përdorur një byzylyk kompjuterik të zjarrtë, i dërgoi një kërkesë pilotit të anijes dhe shikoi parashutistët e tij.
  Sidoqoftë, komandanti arriti të vërejë me bisht të syrit dhe një pjesë të vetëdijes se Semeon Markov, përpara se të zbriste, me nxitim mori një fryrje me diçka më të fortë se alga deti, dhe Maxim Poltaranin , i cili ishte ulur pranë tij, fshehu një magjepsës. amulet i sjellë nga galaktika e largët Minotaur nën një pllakë të blinduar.
  Vetë Lapoti mbante në qafë një kryq të vogël, tashmë mjaft të njollosur, argjendi; imazhi i Jezusit tashmë ishte fshirë plotësisht gjatë disa shekujve të gjatë.
  Ushtarët këtu ishin të rinj, disa prej tyre mezi kishin mustaqe, kishte shumë vajza, njëra dridhej nga nerva, tjetra falej dhe kryqëzohej. Dhe djali i tretë qeshi me të.
  - Epo ti je obskurantist, ti ndjek shejtanët me duar.
  Si përgjigje, ai tha diçka keqdashëse :
  - Dhe demoni tashmë ju ka përzënë! Shikoni si kavanoza!
  Në këtë moment tmerrësisht të gjatë të tmerrit të afërt, përshtatet e gjithë jeta e njerëzve që qëndrojnë në buzë të së panjohurës.
  Vetëm ky majmun i vogël, Vladimir Terkin, qesh i gëzuar dhe buzëqesh , sikur nuk shkon në betejë, por në një festë. Epo, çfarë mund të marrësh nga një skaut që është pothuajse një fëmijë. Dhe këto dy vajza të reja të mësuara që ishin ulur pranë tij janë serioze, të frikësuar qartë, megjithëse nuk e tregojnë. Është në rregull që luftëtarët janë të hollë, këndorë, por të dredhur, shumë të shpejtë, ka shumë të ngjarë që ata nuk kanë kërkesat minimale për të thirrur gjashtëmbëdhjetë cikle.
  Më parë, ata u thirrën në tetëmbëdhjetë vjeç, por një djalë i zgjuar zbuloi se në një moshë më të hershme, ushtarët mësojnë shkrim-leximin ushtarak më shpejt dhe më mirë. Dhe që në moshën gjashtëmbëdhjetë vjeç janë ende fëmijë, shërbejnë edhe gratë, ka kompani të veçanta grash, madje edhe korpuse me divizione, janë edhe më të dhimbshëm se djemtë . Këtu ka ende tre herë më shumë djem se vajza.
  Ai Laptya duhej të komandonte një kompani grash, jo, të merresh me gratë është edhe më e vështirë sesa me burrat, megjithëse ata luftojnë mirë, janë tmerrësisht kapriçioz. Nëse do të ishte vullneti i tij, ai, si në kohët e vjetra, do t'i ndalonte gratë të luftonin; kjo nuk është çështje e duarve dhe e shpatullave të tyre.
  Kishte një bubullimë tjetër nga lart, një tjetër anije zbarkimi shpërtheu, Stanislav Lapot urdhëroi jashtëzakonisht ashpër:
  "Të gjithë, notoni nën akull, mos u hidhni në sipërfaqe, ne do të dalim vetëm afër bregut."
  Kapsula u hap në atë mënyrë që e gjithë kompania u gjend menjëherë në ujë.
  Vladimir Terkin ndihej sikur ishte në një film të ngadaltë, gjithçka i dukej kaq joreale. Antonina dhe Vasilisa dukej se nuk po ndiheshin më mirë; vajzat e bukura po nervozoheshin . Ata ndjeheshin sikur nga jashtë, sikur e gjithë kjo nuk po ndodhte me ta, por me dikë tjetër. Zemra e tyre rrahte fort në unison dhe dukej se ata mund të lexonin mendimet e njëri-tjetrit.
  - Mbaje! - bërtiti skauti Vladimir si një rojtar yjesh me përvojë. - Gjatë betejës, ne do të formojmë një treshe fluturuese dhe do të mbulojmë shpinën.
  Nën ujë, ushtarët lëviznin pa probleme, më pas kostumet luftarake fleksibël morën një formë të thjeshtë, motorët e gravitetit të fotonit u ndezën me fuqi të plotë dhe kompania e zbarkimit nxitoi në stuhi.
  Zëri i komandantit dukej i pakuptueshëm; me sa duket, rrjedhat e ujit po krijonin zhurma të forta, ose mbase daragët ndezën pajisje që riprodhonin ndërhyrje gravitacionale .
  - Përqendrohuni në fenerin e gravitetit , mos mbeteni prapa dhe mos e prishni qëndrimin tuaj; kur të keni nevojë të ngriheni, unë do të dërgoj një sinjal shtesë.
  - Zhytje. - tha Vladimir Terkin duke nxjerrë dhëmbët - Është si kapiten Nemo.
  - Ky është një libër shumë i lashtë. - psherëtiu Antonina. - Do të ishte mirë të fluturonim në të kaluarën, kur Toka ishte ende një planet i tërë dhe i lulëzuar. Ajo që duhet të ketë qenë një natyrë jashtëzakonisht e bukur atje, por tani gjithçka është shkatërruar, kanë mbetur vetëm krateret dhe shkretëtira radioaktive.
  Bukuroshja me flokë blu Vasilisa, duke psherëtirë rëndë, tha:
  - Një herë pashë një transmetim; ka ende një nivel kaq të lartë rrezatimi në Tokë sa është e pamundur të jesh pa një kostum të veçantë . Vërtetë, ata premtojnë të rivendosin planetin; teknologjitë tashmë janë zhvilluar.
  - Epo, kjo është pas luftës. E gjithë kjo është shumë e shtrenjtë, dhe gjatë një rrëmuje kaq totale, çdo qindarkë vlen. - e mbaroi mendimin Antonina.
  - Mos u trishto vajza, ne do të ecim akoma në tokë mëmë. Kështu do të jetë, vajza. - Me shaka, sikur ai vetë të ishte shumë më i vjetër, Vladimiri ngacmoi partnerët e tij.
  - Ka miniera përpara. - urdhëroi Lapoti. - Ndizni rrezatimin Pyrrh-6 dhe lutuni që të ndihmojë.
  Rrezatimi i Pirros prishi cilësimet e shumicës së minave të vogla kundër personelit me ngarkesa mini-asgjësuese, por jo të gjitha dhe jo gjithmonë, ndaj edhe këtu duhej të mbështeteshe te fati.
  Dy djem nga kompania e tyre ishin të pafat, sikur piranat grabitqare i sulmuan me ngarkesa të vogla sa vezët e pulës dhe i hodhën në erë djemtë. Edhe nga larg mund të ndjehej tronditja.
  - Vetëm dy, jo edhe aq keq, e prisja më të keqen. - mërmëriti Lapoti.
  Tre mina e ndoqën Vladimirin menjëherë, por djali qëlloi dy dhe Vasilisa preu një tjetër; copa akulli në formë shigjete u formuan menjëherë nga rrezet e nxehta.
   Vajza luftëtare mallkoi:
  - Ju tërheqni telashet tek vetja.
  - Por gjithçka funksionoi, jam i lodhur nga noti, më mirë të shkoj në betejë. - Vladimir Terkin madje u drodh nga padurimi.
  Vajza kaloi buzën e dorës në fyt:
  - Do të gjuajmë derisa të sëmuremi.
  Më në fund, ata arritën në bregdet, ishin shkëmbinj të fortë, të ngurtë të bërë nga graniti, kuarci dhe elementët më të fortë dhe më të qëndrueshëm të Grustira , Meffoblok , Tikikaka , Scatarra .
  - Le të dalim në sipërfaqe! - bërtiti Lapoti.
  Granatat e ngrirjes fluturuan në akull, sipërfaqja e trashë e fortë u gërryej, pastaj, duke u përdredhur si gjarpërinjtë, parashutistët filluan të hidheshin jashtë.
  Vladimir Terkin ishte një nga të parët që depërtoi, dhe pothuajse menjëherë ata u takuan nga një dush plazma. Djali u përgjigj duke hapur zjarr me të dyja duart menjëherë. Me bisht të syrit, ai arriti të vërejë se si njëri nga ushtarët, pasi kishte marrë disa goditje, u copëtua, koka, krahët dhe një pjesë e gjoksit i fluturuan prapa dhe këmbët i mbetën në tokë.
   Një granatë asgjësimi goditi Vladimirin, vala e gravitetit e rrëzoi atë nga këmbët, por djali u hodh menjëherë dhe hodhi sulmin e tij. Diçka bërtiti dhe të dy Daragët u copëtuan. Më pas Vladimiri u godit përsëri, por me sa duket në një kënd të mirë, dhe djali terminator arriti të rezistojë.
  Më e kujdesshme, një nepërkë në një skaj, Antonina u përkul në tokë, ata tashmë kishin lënë akullin dhe shikuan përreth. Kishte shumë dritë, ishte e padurueshme e ndritshme, shumëngjyrëshe dhe dukej sikur vërshonte gjithë sipërfaqen.
  Ushtarët e blinduar rusë qëlluan fuqishëm mbi daragas dhe disa robotë të mëdhenj që vraponin midis tre hangarëve të mëdhenj.
  Ishte e qartë se luftëtarët rusë arritën të arrinin befasi taktike; mbrojtja e armikut u organizua me nxitim, domethënë shumë dobët. Zjarri i kthimit ishte mjaft kaotik, por i riu i zgjuar, i cili ishte i zgjuar përtej viteve të tij, e kuptoi se mpirja e Daragasit do të kalonte së shpejti dhe më pas do t'i duhej të merrej me shpatën ndëshkuese të perëndive si panje.
  Është mirë që ata u afruan, dhe për këtë arsye artileria e rëndë e hiperplazmës është e heshtur, përndryshe do të ishte një banjë ruse për ta.
  Kapsula u ngrit nga nën akullin e djegur, nxehtësia ishte e tillë që një rrjetë u formua menjëherë mbi ujin e çuditshëm dhe duhej thyer. Piloti hapi zjarr me mitralozë me rreze dhe gjilpërë, duke shkatërruar daraga të shumta. Një nga robotët u këput nga një instalim i rëndë hiperplazmatik - një sistem zjarri ultrafoton . Dy raketa asgjësuese shpërthyen me një zhurmë dhe përplasën pjesërisht fushën e forcës, duke mbuluar pothuajse motorin e duhur.
  Piloti me përvojë u largua menjëherë nga linja e sulmit. Sidoqoftë, përbindëshat mekanikë vazhduan të qëllojnë, tronditja e parashutistëve rusë u hodh lart, dhe ata që qëndronin më afër epiqendrës së shpërthimit u rrotulluan përgjatë tokës si bizele, duke u përpjekur dëshpërimisht të kapnin.
  Sidoqoftë, edhe luftëtarët e rinj që nuk kishin nuhatur barut ishin të stërvitur mirë në stërvitje , ata ngadalësuan me shkathtësi dhe menjëherë, pasi gjetën një mbulesë natyrale, zunë pozicione.
  Njëra pas tjetrës, u shfaqën kapsula të reja, ata luajtën rolin e avionëve sulmues, duke shkatërruar mbulesën e tokës dhe të gjitha Dags që mbërrinin .
  Së shpejti njëri prej tyre mori dëmtime të rënda dhe, duke u djegur nga një flakë kaltërosh, u detyrua të ulet.
  Antonina hodhi një granatë të re dhe shtoi zjarrin, dhe Vasilisa ndihmoi ushtarin që ishte goditur nga granata të ngrihej. Mjaft e çuditshme, ishte një nga tre miqtë e Sulltanit, por luftëtari i ri nuk i kushtoi vëmendje. Pasi i injektoi vetes një stimulues, djali i madh erdhi shpejt në vete, pëshpëriti.
  - Njerëzit tanë po përparojnë, është koha për të vazhduar!
  Në të vërtetë, ushtarët rusë, pasi kishin vrarë zinxhirin e përparmë të kamave , shkuan përpara.
  Duke u fshehur pas kolosëve të blinduar, dhjetë njësi sulmuan armikun menjëherë. Ndërsa humbjet e tyre ishin relativisht të vogla, ata arritën të shtypnin armikun dhe në disa vende erdhi deri te luftimet trup më trup, tre hangarët e përparmë u pastruan.
  Së shpejti afrimet në hangarin më të afërt ishin plotësisht nën kontrollin e forcës së uljes. Njëra brenda përmbante një sasi të konsiderueshme pajisjesh ushtarake, robotë dhe tanke fluturuese. Pasi u futën brenda, ushtarët rusë hodhën granata asgjësimi ndaj atyre që lëviznin dhe u përpoqën të qëllonin, dhe tymi i rëndë i squfurit-oksigjen me ngjyrë vjollce të kuqe derdhej nga vrimat e ventilimit të strukturës.
  Duke kapërcyer hangarin, parashutistët nxituan në pjesën qendrore të bazës. Ishte e nevojshme të ndërtohet mbi suksesin, veçanërisht pasi avionët sulmues të armikut u shfaqën përsëri në ajër, këtë herë, dhe ata mund të shkaktonin telashe serioze.
  mbi një jastëk graviteti , në rast se beteja zvarritej, ai kontrollohej nga vetëm një ushtar duke përdorur një radio graviteti . Forcat kryesore u ndalën mes hangarit të djegur dhe atij ende të paprekur. Armiku dukej se e kishte marrë veten nga konfuzioni i shkaktuar nga manovra e papritur nënujore e ushtrisë ruse dhe hapi zjarr të fortë përgjatë vijës midis dy rreshtave të hangarëve.
   Si rezultat, Vladimir, Antonina, Vasilisa dhe një pjesë e konsiderueshme e detashmentit, të cilët arritën të arrinin në rreshtin e tretë të depove, u gjendën të prerë. Ushtari shtypi zjarrin me kamë në tokë. Vetëm Vladimiri i çmendur, sikur të besonte se ishte nën një magji, u hodh si një djall dhe hodhi një granatë. Roboti i fuqishëm u shkatërrua dhe koka e tij fluturoi njëqind metra.
  Ushtarët qeshin, të befasuar nga një guxim i tillë, por në atë moment mbi ta ranë raketa që vinin. Kjo nuk ishte më një çështje për të qeshur; ne duhej të ndeznim rrezatimin përçarës me fuqi të plotë dhe të prisnim që arma të shkrepte verbërisht. Kompania e trembëdhjetë mori pjesën më të madhe të sulmit. Ushtarët e saj u goditën vazhdimisht nga raketat, por ata që nuk u vranë menjëherë arritën të ngriheshin dhe të hapnin zjarr, duke mbuluar afrimet.
  Stanislav Lapot e kuptoi se në kushte të tilla vdekja e tij dhe shkatërrimi i të gjithë kompanisë ishte një çështje kohe dhe jashtëzakonisht e shkurtër.
  "Ne duhet urgjentisht të kërkojmë një rrugëdalje përpara se të shkatërrohemi."
  - Unë e di se çfarë të bëj. - bërtiti Antonina në transmetuesin e gravitetit .
  Lapot, të cilit nuk i pëlqenin vërtet këto, siç i konsideronte, motër vajza, mrekulli, bërtiti i pakënaqur:
  - A jeni ju, profesor? Epo, thuaj shpejt atë që të ka thënë truri i mësuar, përndryshe do të jemi të gjithë të dehur.
  Çizmet e Antoninës iu hoqën nga këmbët nga shpërthimi i një predhe bariumi . Këmbët e zbathura të vajzës ishin skuqur nga shpërthimi dhe temperatura ekstreme, të mbuluara me shumë prerje. Vajza, duke fërkuar gjymtyrët e saj të gjymtuara, bërtiti:
  - Duhet të hedhim në erë murin e trashë të hangarit dhe e gjithë kompania të zbresë në të.
  Lapot iu përgjigj sandales me një ton skeptik:
  - Po sikur atje të ketë daragh?
  Vajza, duke pikuar një solucion rigjenerues në një flluskë të fryrë në thembër, ankoi:
  - Ne do t'i vrasim ata, në korridoret dredha-dredha ata nuk do të jenë më në gjendje të bëjnë zjarr të vazhdueshëm me kamë dhe do të kemi një shans.
  Komandanti, duke e zbutur tonin e tij, ra dakord:
  - Duket sikur po propozoni një marrëveshje, kështu që ne do ta bëjmë këtë.
  Pasi vendosën një bombë të rëndë kumulative asgjësuese , xhenierët e kompanisë u tërhoqën në një distancë; mund të mos kishte mjaftueshëm eksplozivë, pasi fusha e forcës po vibronte. Por depërtimi në hyrje ishte vetëvrasje.
  Kur shpërthimi bubulloi, muri u nda dhe u shfaqën konturet e një dhome të gjerë. Parashutistët e avancuar qëlluan një lëshues hiperplazmash , disa robotë shpërthyen.
  "Hidhni granata!" - urdhëroi Lapot.
  Në dysheme midis pirgjeve të kutive, granatat me valë kërcyen dhe rrotulloheshin si një majë, duke verbuar pajisjet dhe duke destabilizuar punën e robotëve. Megjithatë, shumica e automjeteve nuk ishin në gjendje luftarake. Ushtarët lëviznin si iriq në mjegull, por megjithatë arritën të çaktivizojnë robotët. Dhoma ishte e mbushur me tym dhe, për të lundruar, duhej të aktivizonim drejtimin e matricës. Siluetat tona u lyen menjëherë me të gjelbër nga kompjuteri, armiqtë dhe gjithçka që merrte frymë dhe lëvizte, me të kuqe.
  Duke përdorur me mjeshtëri gishtat e tij, Vladimir Terkin, si një shimpanze , u ngjit në majë të pirgjeve të kutive të blinduara; gjithçka ishte krejtësisht e dukshme nga lart dhe ishte e mundur të zhvillohej zjarri i koordinuar.
  Ka një përbindësh me gjashtë topa plazma që zvarriten përpara, ju duhet të merrni me mend momentin kur ai hap zjarr, duke hapur paksa fushën e forcës dhe të hidhni një granatë në të. Këtu vendosin të qindtat e sekondës.
  Dhe sikur Zoti po mbron një fëmijë të pafajshëm, ose djali ka një intuitë shumë të zhvilluar, por ai përfundimisht godet qendrën kibernetike dhe kolosi pesëmbëdhjetë metra i gjatë bie në copa.
  Tani parashutistët nuk mund të frenohen; ata lëvizin si një dash që godet, duke shtypur Daragas dhe robotë.
  - E patë se si e godita! - bërtet Vladimir. - Unë jam një super luftëtar i vërtetë !
  E zbathur, me këmbë të thyera, vajza u përgjigj:
  - Bravo, miku ynë i vogël, por tani për tani duhet të mbijetojmë.
   Një dag jashtëzakonisht e madhe vrapoi për të takuar Antoninën ; ai shtriu krahët e tij prej panje, sikur të donte ta kapte, ose ndoshta ta merrte rob.
  Të dyja vajzat e goditën me armë me rreze, armiku fluturoi anash dhe mitralozi i tij u hodh në dyshemenë gravito -titanium. Meqë qëlluan afër, kostumi luftarak u shpua dhe darag nuk lëvizte më.
  Parashutistët dhe parashutistët depërtuan deri në hyrje.
  - Vazhdo, tani do të dalim nga kurthi i miut. - Lapot oral.
  "Unë mendoj se atje na pret një pritë, është më mirë t'i lëmë luftëtarët të shkojnë përreth." - sugjeroi Vasilisa.
  - Unë jam komandanti dhe vendos. - këputi Lapot.
  Sidoqoftë, në atë moment, u goditën trarë të trashë dhe të gjerë dhe katër luftëtarë rusë u prenë menjëherë në copa; ishte e qartë se topat e rëndë lazer me të paktën pompim mega-asgjësues ishin aktivizuar.
  -Doni që të gjithë të shkatërrohemi. Pra, shkoni vetë atje. - bërtiti Antonina këmbëzbathur.
  - Mirë, le të shkojmë përreth. - u pajtua me ngurrim Lapoti.
  Ushtarët filluan të bënin rrugën e tyre nëpër pirgje në anën tjetër të hangarit, duke shpresuar ose të mashtronin armikun ose të shkonin në pjesën e pasme të tij.
  Pastaj Antonina, zbathur dhe me këmbën e thyer, ndjeu derën e fshehtë të daljes së emergjencës.
  "Kjo është vendi ku ne të gjithë mund të dalim." Do të përpiqem të thyej kodin kibernetik.
  Duke u përgjigjur i dëshpëruar, Lapot mërmëriti:
  - Nxitoni, përndryshe do të ngecim .
  Darog tashmë po depërtonin në derë , ata depërtuan, por ushtarët rusë i takuan me zjarr dhe i detyruan të mbyten në gjak.
  Një nga të rinjtë bërtiti i dëshpëruar:
  - Më shpejt, më shpejt, papritmas ata tërheqin një top dhe hedhin një bombë.
  Vasilisa u përgjigj me qetësi:
  - Daragasit janë të pangopur dhe ka shumë gjëra të mira të ruajtura këtu. Është më mirë të mos e shtyni për krahë dhe le ta ndihmojnë Antoninën.
  Gjërat shkuan shumë më shpejt mes të dyve dhe një minutë më vonë dera u hap.
  - Kjo është shumë më mirë. Tani le të dalim jashtë.
  Përpara tyre, ushtarët hasën në një kullë graviteti . Pasi u ngjitën lart, ata u gjendën në pjesën e pasme të raketave, të cilët vazhduan të qëllonin në një vend bosh.
  Pjesa tjetër e skuadrës u ngjit në çatinë fqinje duke përdorur kuti. Stanislav Lapot urdhëroi:
  - Zjarri maksimal për të vrarë.
  Një det i tërë u spërkat poshtë tyre, qindra daraga armike. Duke u ngritur në këmbë dhe duke synuar gjuajtësit e tyre të rrezeve , ushtarët rrëzuan gjithë urrejtjen e tyre mbi armikun.
  Armiku ishte i shtangur dhe i dëshpëruar, ata nuk e kuptuan menjëherë se nga vinte zjarri, kështu që intensifikuan bombardimet e tyre në ajër. Mjaft e çuditshme, robotët ishin të parët që e kuptuan dhe me vonesë filluan të gjuanin. Sidoqoftë, ata u sulmuan nga tre anët menjëherë, dhe përveç kësaj, rusët përdorën raketahedhës Daraga të kapur në magazinë.
  Efekti i përdorimit të tyre doli të ishte i fortë, përfshirë sepse fushat e forcës së Daragas nuk ishin përshtatur për të shtënat me një intensitet të tillë, përveç kësaj, është gjithmonë më e vështirë të mbrohesh kundër armëve të veta.
  Vladimir Terkin u dallua veçanërisht me guxim; djali besonte në paprekshmërinë e tij .
  - Fshehu, djall i vogël! - bërtiti Antonina. Por ku është?
  - Një luftëtar rus nuk duhet të ketë frikë nga vdekja! - iu përgjigj fëmijë i dëshpëruar luftëtar.
  Djalli këmbëzbathur u përgjigj logjikisht:
  - Vetëm të poshtër nuk duhet të kenë frikë nga asgjë, por një ushtar duhet të jetë në gjendje të mbijetojë.
  Vladimiri vuajti:
  - Një ushtar, para së gjithash, duhet të jetë i guximshëm, por ju po i shani pantallonat.
  Vajza u përgjigj ashpër:
  - Shiko, nëse lëndohesh, nuk do të të trajtojmë.
  Terkin qeshi dhe nxori gjuhën:
  - Mund të më vrasin, por unë nuk do të bëhem sakat; mjekësia ka ecur shumë përpara.
   Një minutë tjetër më vonë, një regjiment i tërë Daragas u vra, dhe ushtarët, pasi kishin lëruar tokën, u zhvendosën në hangarin tjetër, ku thjesht shkuan në pjesën e pasme të mbrojtësve.
  Brenda hangarit kishte disa tanke, ndaj na u desh të përpiqeshim t'i rrëzonim. Hangari i ri u shkatërrua, ushtarët vrapuan nga një vend në tjetrin dhe diku në hapësirë u ndez një betejë po aq intensive.
  Në një sektor tjetër të bazës, në pamundësi për të kaluar vijën e zjarrit dhe për t'u lidhur me një pjesë të detashmentit, tre skuadra u tërhoqën në pozicionet e tyre fillestare dhe filluan të rigrupohen.
  Më pas ata lëvizën përgjatë linjës tjetër të hangarëve, duke synuar të shkatërrojnë magazinat. Ata duhej të ishin ndihmuar, dhe shpejt duke vrapuar dhe duke u mbuluar njëri-tjetrin , parashutistët nxituan në shpëtim. Por befas ata u goditën në krah nga një brigadë e madhe Daragas dhe mercenarë të racës Chembur; këta ishin monstra të vërtetë, deri në pesë metra të larta, ata lëvizën, të shoqëruar nga robotë.
  - Është madje për t'u habitur që ne nuk e kemi vërejtur një kolos të tillë më parë. - tha Vladimir Terkin.
  - Me sa duket janë mbajtur në pritë. - arsyetoi Antonina.
  Ata u ngritën në mënyrë kërcënuese mbi radhët e Daraghs dhe, pasi kishin zgjatur tytat e gjata të topave plazma, goditën me mjaft saktësi parashutistët që iknin. Predhat ishin të fuqishme dhe një goditje ishte e mjaftueshme për të avulluar një ushtar, megjithëse shkalla e zjarrit ishte më e dobët se ajo e armëve me rreze, por kompjuteri i ndihmoi ata të synonin.
  Trupat ruse u ndanë në dysh, dhe më pas në tre, dhe të shkëputur nga njëra-tjetra, ata luftuan me forcat e armikut superiore.
  përsëriti manovrën e Kompanisë Nr. Por fakti është se që në fillim kishte shumë më tepër prej tyre dhe ata mund të kompensonin dëmin, por rusët, të shkëputur nga të tyret, nuk mundën.
  Situata në linjën e tretë të hangarëve është bërë tërësisht kritike . Numri i ushtarëve të vrarë u rrit dhe robotët, së bashku me Chemburs, depërtuan në pjesën e pasme.
  Vladimir Terkin nuk e humbi zemrën edhe në kushte kaq të vështira, ai arriti të kapte një nga super robotët duke e hedhur në erë me një granatë dhe djemtë e tjerë nuk mbetën prapa. Në atë moment, Stanislav Lapot mbeti i plagosur rëndë; një predhë hiperplazmatike goditi kostumin e tij luftarak , duke i shkëputur krahun deri në shpatulla. Togeri i lartë humbi ndjenjat nga tronditja e dhimbjes.
  Dhe vetëm fakti që kostumi luftarak ishte në gjendje të ngjeshte pjesët individuale në kohë na lejoi të shmangnim vdekjen nga depresioni.
   Daragasit, në përgjithësi, u bënë shumë të guximshëm dhe, duke u afruar, erdhën në luftime trup më dorë. Ata përdorën bajoneta të bëra me lazer të fortë mekanikë; ato janë të afta të shpojnë një kostum luftarak dhe të shqyejnë një sulmues . Nga pamja e jashtme, djemtë jo shumë të mëdhenj dhe Vladimir Terkin i vogël luftuan me shumë mjeshtëri, dhe ushtarët e tjerë nuk ishin inferiorë ndaj tyre. E megjithatë Daraghët u kapën në numër, shokët e tyre ranë pranë djemve, u shtynë në shtyllë dhe u shkatërruan; mezi mbijetoi një e treta e kompanisë.
  Robotët në këtë situatë ndaluan së qëlluari, nga frika se do të godisnin ushtarët e tyre, dhe Chemburs qëlluan si ndaj tyre ashtu edhe ndaj të tjerëve. Viktimë e një akti të tillë të pamenduar u bë komandanti i daragëve, Nidurashkov . Maple , pas kësaj, u zemërua dhe hapi zjarr, së shpejti filloi një hale. Duke përfituar nga kjo, rusët shkuan në ofensivë, ata luftuan, duke kuptuar me furi se ky ishte shansi i tyre i vetëm për të mbijetuar. Daragasit ishin më pak të stërvitur në artin e luftimit dorë më dorë dhe, për më tepër, e kaluan vëmendjen e tyre te Chemburs.
  Shumë shpejt e gjithë fusha u mbulua me kufomat e Daragës.
  - Robotët mund të shkatërrohen. - Përballë vdekjes së komandantit, Antonina mori komandën. - Vraponi në distancë të afërt dhe përqendroni zjarrin tuaj miqësor në një automjet. Nëse arrini pikën e fundit së bashku, asnjë përbindësh i vetëm nuk do të mbijetojë.
  - Unë do të jem i pari që do t'ju tregoj këtë! - bërtiti Vladimir Terkin.
  Zjarri i përqendruar luajti një rol, njëri pas tjetrit robotët vrasës dështuan. Njëri prej tyre ka arritur ta godasë me plazmë, për pak sa nuk e ka goditur Terkinin, por fatlumi ka shpëtuar sërish.
  - Karabas Ju nuk mund ta kapni Barabas ! - Dhe bëri hundën, duke hedhur në të njëjtën kohë një granatë në barkun e tij tashmë të pambrojtur.
  Kur Daragas u mundën më në fund, mbetjet e shkëputjes shkuan pas forcave kryesore që sulmuan detashmentet e mbetura ruse.
  Skeleti edhe më i fuqishëm - 10 robotë hynë në betejë nga ana e Daragasit. Ata vepruan sipas një skeme të mirëpërcaktuar, duke gjuajtur raketa të mëdha që sollën kaos shkatërrimi, duke rrëzuar kratere të mëdhenj, pastaj u afruan, duke përdorur topa plazma dhe u detyruan hedhësit e trarëve .
  - Uau, çfarë gjigantësh. - vuri në dukje Vladimir . "Ato do të jenë të vështira për t'u shkatërruar edhe me zjarr të përqendruar."
  Duke shkelmuar këmbët e saj të përvëluara dhe të zhveshura, Antonina kundërshtoi me besim:
  - E megjithatë ne duhet të veprojmë sipas kësaj skeme, zjarri i përqendruar do të dobësojë mbrojtjen, kur dikush trim dhe guximtar do të hedhë një tufë granata asgjësimi nën bark.
  Terkin, si gjithmonë, është përpara të gjithëve:
  - Do të jem unë.
  Vajza e sandaleve u indinjua:
  - Pse po?
  Vladimir Terkin vuri në dukje me arsye:
  - Unë jam më i vogli dhe do të jetë më e lehtë për mua të futem fshehurazi pa u vënë re.
  Vajza e shtyu djalin me tabanin e saj të zhveshur:
  - Atëherë vepro.
  Vladimir Terkin, duke përdorur kratere të mëdhenj dhe shumë kufoma, si dhe faktin se toka po digjej, me të vërtetë arriti të kalonte pa u vënë re. Duke përfituar nga momenti kur fusha e forcës shpërtheu nga mbingarkesa, ai hodhi një tufë të tërë. "Skeletet e Iblisit" të mëdhenj shpërthyen, u bënë copa, disa, duke mos u shkatërruar plotësisht, ngrinë si skulptura të shëmtuara.
  Me një operacion të tillë, ju duhet të keni një sasi të mjaftueshme aftësie për të hedhur me saktësi një tufë, si dhe një ndjenjë rreziku. Në fillim, Daragas nuk i kushtuan vëmendje faktit që gjigantët e frikshëm po prisheshin, më pas duke kuptuar se diçka nuk ishte në rregull, ata filluan të qëllojnë në pjesën e pasme të tyre. Sidoqoftë, engjëlli mbrojtës i Vladimirit ishte në gatishmëri; ai vazhdoi të shkatërronte gjigantët e graviotitaniumit . Por kompania e trembëdhjetë vazhdoi të dobësohej.
  Dhe Daragët dërguan përforcime të reja në betejë. Në atë moment, fati u largua papritur nga Vladimir Terkin; djali kishte luajtur me të dhe rrezikonte për një kohë të gjatë. Goditja e djegur e vargut hiperplazmatik të lëshuar nga roboti goditi djalin trim, duke i qëlluar nga këmbët.
  Vladimir Terkin bërtiti, por duke kapërcyer dhimbjen, ai e hodhi me forcë akuzën, duke sulmuar djalin , " Skeleti i Azazelit " u shkatërrua si një kufomë gjysmë e kalbur.
  Djali, duke mos duruar, derdhi lot të përgjakshëm:
  - Unë u plagos. Isha i gjymtuar, nuk kam këmbë.
  - Mos e humb shpresën Vovka, nëse mbijetojmë, ata do të të japin një këmbë tjetër dhe brenda një dite do të vraposh përsëri. Lutju Zotit të qëndrojë gjallë. - u qetësua Vasilisa me natyrë të mirë.
  Nga të gjitha anët, si merimangat, daraga dhe robotë luftarakë u zvarritën, kishte mijëra prej tyre.
  Treshja e mbijetuar nuk kishte praktikisht asnjë shans për të mbijetuar, epërsia e armikut ishte shumë e madhe, por askush nuk mendoi të dorëzohej për të kërkuar mëshirë.
   Vajzat Antonina, Vasilisa dhe djali skaut Vladimir Terkin luftuan si spartanë të bllokuar në Termopile. Por është e qartë për këdo se nuk ka asnjë shans për t'u përballur me mijëra prej atyre të tërbuar nga armiku, shumë prej tyre galaktika të mëdha, të tmerrshme aliene që tundin tmerrësisht armët e tyre, në atë moment, kur vdekja e keqe gërmoi gropat e syve të saj bosh në në fytyrë, Vladimir Terkin këndoi një melodi të kompozuar me nxitim.
  Gënjeshtari i poshtër që thotë
  Është sikur Atdheu të jetë vetëm pluhur!
  Se gjëja kryesore në gjithçka është gjuetia për rubla,
  Dhe ju duhet të shkoni me rrjedhën e fatit!
  
  Por jo një ushtar i tillë i vendit të Rusisë së Shenjtë,
  Në fund të fundit, për të lufta është thirrja e tij kryesore!
  Urdhri i mbretit është i thjeshtë: luftoni dhe mos kini frikë,
  Fryma e akullt nuk do ta trembë vdekjen!
  
  Dhe hapësira është ajo që njeriu di,
  I është dhënë të fluturojë dhe të pushtojë hapësirën!
  Fillimisht një fillim i ndrojtur, pastaj një vrapim i pjerrët,
   NË do të ketë një mbretëri me miliona galaktika !
  
  Është e pamundur të ndalosh, edhe pse gjaku rrjedh si një lumë,
  Luftë mes njerëzve, me çmenduri të keqe!
  Unë dua të pushoj, të ha byrekë aspic,
  Dhe shtrihuni në bar nën një koshere të ëmbël bletësh!
  
  Por aty ku gjen lumturinë nuk është në parajsë apo ferr,
  Është gjithmonë me ty, e megjithatë larg!
  Ju po kërkoni yllin tuaj të zgjedhur në qiell,
  Për ta mbajtur zemrën në seksionin e shenjtë!
  
  Por Atdheu është atje, dhe dielli dhe hëna,
  Ajo është si syri juaj i mrekullueshëm, mbrojtësi juaj!
  Dhe nëse është e nevojshme, atëherë grisni, madje edhe në kërthizë,
  Oh, sa të holla e të grisura janë fijet e jetës!
  
  Rusia përgjithmonë, për të gjitha kombet që jeni,
  Si një oqean në të cilin spërkat lumturia!
  Madhështia e bukurisë, guximi dhe ëndrrat,
  Dhe ai zjarri i dashurisë që nuk shuhet!
  Kujtimet e djalit shaka e frymëzuan fëmijën e përjetshëm për vepra të reja. Dhe ai u largua në heshtje nga salla. Dhe ai u nis për të përfunduar një detyrë të re.
  Në veçanti, djali shaka ishte shumë i interesuar për vajzën bjonde që ishte joshur në një kurth nga princi kukudh. Pyes veten, megjithatë, për çfarë qëllimi. Dhe atëherë diçka duhet bërë.
  Djaloshi shaka, pa u menduar dy herë, duke ndezur takat e zhveshura dhe të rrumbullakëta, u drejtua drejt burgut.
  Rojet e orkës i thirrën:
  -Ku po shkon, bufon?
  Vladimir Terkin u përgjigj me një ton të matur:
  "Perandoresha më e madhe e Ferrit më urdhëroi, si ndëshkim, të shërbeja ushqim si një skllav i zakonshëm burgu."
  Sigurimi qeshi dhe, duke gërmuar, tha:
  - Aq më mirë! Eja shpejt, morra e vogël!
  Djali shaka filloi të këndojë, duke kënduar:
  Unë jam si një ajsberg në oqean
  Gjithçka noton në mjegull të plotë...
  Ka beteja të mëdha përpara
  As lutjet nuk do të ndihmojnë!
  . EPILOG
  Elizabeta u zgjua në vendin më interesant. Dhe kur u zgjua, ajo shkundi veten, duke kërcitur zinxhirin.
  Dhrahmi vuri në dukje me një buzëqeshje të ëmbël:
  - Epo, ti ishe në gjumë, bukuroshe! Nuk kam as me kë të flas.
  Vajza bjonde u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Kështu që ëndërroni për diçka! Imagjinoni disa piktura shumëngjyrëshe ose beteja epike.
  Nimfa kontesha qeshi dhe tha:
  - Epo, ka diçka në këtë! Mbani mend diçka epike.
  U dëgjua zhurma e bravës. Dhe përsëri dyert e birucës u hapën. Dhe u shfaq një djalë skllav. Vërtetë, këtë herë është ndryshe. Gjithashtu vetëm në mbathje noti, por shumë më muskuloz , me muskuj shumë të spikatur, si çeliku i derdhur.
  Ai u solli qumësht, qull, ëmbëlsira dhe përveç kësaj kishte një qese. Dhe skllavi i nxori çelësat. Vajzat zgjeruan sytë.
  Vladimir Terkin vuri gishtin tregues në buzë dhe fërshëlleu:
  - Qetësohu! Ju keni një shans për të shpëtuar!
  Pas kësaj, djali shaka hapi shpejt flokët në zinxhirë dhe pëshpëriti:
  - Mos pi qumësht, është i çrregullt!
  Zinxhirët ranë dhe Elizabeta u hodh lart, duke i shtrirë me gëzim gjymtyrët e saj. Tani ajo ishte relativisht e lirë. Dhe djali shaka nxori disa unaza dhe një hajmali nga çanta e tij dhe pëshpëriti:
  - Zonja Drachma, këtu janë artefaktet tuaja magjike. Tani nuk do të jeni aq të pafuqishëm!
  Vajza i vuri disa nga unazat në gishtat e saj të zhveshur, dhe disa në duart e saj, si dhe një hajmali në qafë. Pas së cilës, ajo ndjeu një valë energjie në vetvete dhe këndoi:
  Djali im, fëmija im,
  Në këtë orë nuk po fle...
  Princi i një vendi të madh të panjohur,
  Shërbëtorët e Satanit po sulmojnë!
  Vladimir Terkin tha me një psherëtimë:
  - Dhe ai ishte gjithashtu një princ. Unë kam një biografi të gjatë. Por bastja juaj më e mirë është të arratiseni ndërsa rojet janë duke fjetur. Dhe këshillohet që të fshiheni në një vend të sigurt.
  Kontesha e Nimfës tha:
  - Unë jam në çdo pyll, si në shtëpi. Unë mendoj se unë dhe Elizabeta mund të fshihemi, por kjo, natyrisht, nuk mjafton.
  Djaloshi skllav pyeti duke buzëqeshur:
  - A doni të mposhtni perëndeshën e keqe Kali?
  Elizabeta qeshi dhe u përgjigj:
  - Kohët e fundit do të kisha thënë, nuk ka kohë për yndyrë këtu, sikur të mund të jetoja! Por në ëndrrën time bëra gjëra të tilla që tani ndihem si një person krejtësisht tjetër. Diçka në mua u bë si Joan of Arc pas vizioneve hyjnore! Zemra kërkon hakmarrje, hakmarrja kërkon sakrificë!
  Vladimir Terkin pohoi me kokë dhe nxori nga çanta një diamant mjaft të madh, i cili lëshonte reflektime në të gjitha ngjyrat e ylberit:
  - Kështu krijohet ëndrra juaj dhe regjistrohet në një film të veçantë magjik. Unë mendoj se perëndeshë e së keqes Kali dëshiron të krijojë një bombë hidrogjeni duke kombinuar fuqinë e shkrirjes së bërthamave atomike dhe magjinë. Dhe kjo mund të gjenerojë energji të një fuqie të paparë. E cila është jashtëzakonisht e rrezikshme për botët përreth. E keqja dhe e mira janë koncepte relative; Hyjnia Kali filloi të pretendonte shumë. Pra, ai duhet të ndalet!
  Nimfa kontesha u përgjigj me zjarr:
  "Por dëshira ime më e madhe është të largohem nga ky burg sa më shpejt të jetë e mundur." Jam lodhur duke qëndruar pas hekurave!
  Djali shaka pohoi me kokë:
  - Mirë! Do të më duhet të iki edhe unë me ty. E keqja Kali nuk do të më falë për atë që kam bërë. Por nëse ndodh diçka, kam një surprizë për të.
  Elizabeta mërmëriti:
  - Ndërkohë dil nga biruca!
  Kaluan tre palë thembra të zhveshura, dy vajzash dhe një djemsh. Këmbët e vajzave dhe të djalit ishin të bukura, në formë të rregullt, të hijshme dhe pluhuri nuk u ngjit. Tani ata tashmë po vrapojnë përgjatë korridoreve. Djali ndaloi pak dhe hapi një qeli tjetër. Ishin dy kukudhë të bukur, zbathur me lecka të bardha.
  Djali shaka i çliroi me shpejtësi vajzat nga zinxhirët. Dhe tani pesë palë këmbë të zbathura po përplaseshin. Kishte të burgosur të tjerë, por djali paralajmëroi:
  - Dragoi do të marrë vetëm pesë. Dhe pa të kemi shumë pak shanse të largohemi .
  Elizabeta pyeti me habi:
  - Dragoi?
  Vovka Terkin pohoi me kokë:
  - Sigurisht! Përndryshe, do të kishim shumë pak mundësi për të shpëtuar ; Kali ka dragonj të tjerë që mund të dërgohen në ndjekje të nesh. Por kjo është shumë e shpejtë.
  Dhrahmi ra dakord:
  - Le të mos jemi marramendës! Vërtet duhet të shpëtojmë veten, do të vijë koha dhe do të kthehemi!
  Rojet ishin vërtet në gjumë. Dhe katër vajza dhe një djalë vrapuan përpara arkave të fjetur, goblinëve, trollëve dhe madje edhe kukudhëve me harqe. Pas kësaj, skuadra vazhdoi.
  Dhe me të vërtetë, në murin e gjerë të kalasë ishte një dragua verdhë-kuq. Ishte i vogël në përmasa dhe kishte vetëm tre koka. Kështu që ishte vërtet e vështirë për të pestën të përshtateshin në të.
  Vovka shkroi në Twitter:
  - Në pyllin e nimfës së kurorës! Ata nuk do të na çojnë atje!
  Dragoi pohoi me kokë në shenjë dakordësie:
  - Nëse Elizabeta është e zgjedhura, unë patjetër do ta dorëzoj atë dhe ju me të!
  Djali shaka pohoi me kokë:
  - Ju mund ta verifikoni këtë duke parë diamantin e Zotit të hipnozës. Ai është me të vërtetë i aftë për shumë. Dhe tani, vajza, mund të shikoni vazhdimin e ëndrrës suaj!
  Elizabeta u befasua dhe, duke shkelur syrin, pyeti:
  - Si është kjo një vazhdimësi e ëndrrës suaj?
  Vovka konfirmoi:
  - Do ta shihni në fluturim! Ndërkohë, le të fillojmë!
  Dragoi u ngrit, praktikisht pa përplasur krahët. Vajzat dhe djali kapën fort peshoren me duar dhe këmbë zbathur. Pas së cilës, makina e gjallë me tre koka filloi të merrte shpejtësinë.
  Djaloshi shaka, kur dragoi u nivelua, nxori diamantin e Zotit të hipnozës dhe e vendosi përballë Elizabetës, duke thënë:
  - Tani të gjithë mund të sodisim ëndrrën tënde të mrekullueshme!
  Biondja tundi me kokë:
  - Kjo është e lezetshme !
  Dhe një hologram tredimensional me ngjyra u shfaq para publikut dhe filloi të shfaqej një film i vërtetë;
  Dinjitari i marrë në pyetje mërmëriti:
  - Jo, mbaroi! - Nën ujë shpejtësia e tij do të ishte shumë e ulët. Do të kishim humbur kohë.
  Vajza e maskuar si një grua e zezë vazhdoi marrjen në pyetje:
  - E shoh, por cilat janë konturet e anijes?
  Gjenerali i ushtrisë mërmëriti:
  - Një shkatërrues pak i zgjatur, vetëm anët janë të rrumbullakëta dhe të efektshme. Ka diçka nga një nëndetëse.
  Elizabeta, e cila ishte me uniformën e një nënkoloneli, bërtiti:
  - E shkëlqyeshme, na jep një rrugë.
  - Mund të ndryshojë në çdo moment. Unë di vetëm disa pika, si Red Harvard.
  - Emërtoni të tjerët në të njëjtën mënyrë. - tha Dhrahmi, e veshur si një kolone e zezë.
  Dinjitori i tha:
  - Porti i Brestit është në Danimarkë, por ai nuk do të shkojë atje. Do të lëvizë nën ujë.
  - Shkëlqyeshëm, kjo tashmë është diçka! Hajde, vazhdo të shposh! - tha vajza nimfë. - Dhe dhëmbët e saj të bardhë e të mëdhenj, si ato të ujkut, shkëlqenin keq.
  - Unë do t'ju jap të gjithë informacionin.
  - Çfarë tjetër dini për vlerën?
  Gjenerali i ushtrisë tha :
  - Janë shfaqur ushtarë të rinj, një përzierje e minjve, majmunëve dhe njerëzve. Ata përfshihen në sabotim prapa linjave të armikut. Luftëtarë të fuqishëm dhe shumë të qëndrueshëm. Ata nuk vdesin edhe nëse truri është i shkatërruar.
  - Epo, kjo është logjike. Pse një ushtar ka nevojë për trurin? - tha Dhrahmi. - Ndoshta, për të menduar më mirë për AWOL.
  Dinjitori mërmëriti:
  - Së shpejti ushtarët e rinj do të mësojnë të riprodhohen. Ata do të bëhen një njerëzim i ri, i aftë për të ndërtuar socializmin dhe komunizmin.
  Kontesha e nimfës qeshi:
  - Do të jetë e mrekullueshme. Parajsa e minjve, kjo është gjithçka që u ka mbetur njerëzve.
  I dehur nga efekti në mbaresat nervore, gjenerali i ushtrisë sharri:
  - Ti e di më mirë, shoku Stalin.
  Dhrahmi urdhëroi rreptësisht:
  - Na hapni një kasafortë me planet strategjike imediate të komandës.
  Fritz iu bind:
  - Unë bindem, shoku Stalin.
  Kasaforta ndodhej pas një pikture, jo të Stalinit, por të një sirenë gjysmë të zhveshur. Mesa duket llogaritja është bërë që askush të mos e shqyejë.
  Elizabeta dhe Drachma skanuan mendërisht të gjithë informacionin, për fat të mirë kujtesa e lejon, si dhe emrat e të gjithë banorëve. Midis tyre ishin madje disa gjeneralë, përfshirë ata nga rrethi i Vasilevsky dhe shefi i shtabit, si dhe zëvendësministri i financave dhe nënkryetari i komitetit për luftën kundër komunizmit botëror.
  Në përgjithësi, skautët bënë një punë të shkëlqyer. Ishte gjithashtu e mundur të zbulohej se Stalini po ushtronte presion në mënyrë aktive mbi udhëheqjen kineze, duke u përpjekur ta shtynte atë të vepronte kundër Rusisë. Dhe Kina është fuqi! Siç doli, kreu i vendit të madh premtoi se do të jepte përgjigjen përfundimtare brenda tre ditëve. Pra, afatet ishin të ngutshme. Mobilizimi tashmë është shpallur në Kinë dhe një ushtri prej tridhjetë milionësh po përgatitet për vendosje. Vërtetë, ajo ka pak tanke dhe avionë, madje edhe ato janë të vjetruara . Udhëheqësi i kinezëve, megjithatë, dëshiron të marrë nga Stalini të paktën dy mijë tanke të klasës së fundit të IS dhe një duzinë bomba atomike.
  Elizabeta mërmëriti:
  - Po, duart e tyre po gërmojnë.
  Gjenerali i ushtrisë konfirmoi:
  - Stalini premtoi të furnizonte. Vetëm ai nuk i beson veçanërisht Kinës. Ai e quajti udhëheqësin një rrepkë: e kuqe nga jashtë, e bardhë nga brenda.
  Dhrahmi tha me një buzëqeshje:
  "Ai ndoshta nuk do ta kishte problem ta ekzekutonte."
  Fritz kakasur:
  - Çdo gjë e pamundur është e mundur! Për CHIP, kjo është e mundur.
  Elizabeth shkroi në Twitter:
  - Në cilën fazë është zhvillimi i ushtarëve përbindësh?
  Gjenerali i ushtrisë mërmëriti i hutuar:
  - Nuk e di! Dihet se kobalti, radiumi dhe plutoniumi përdoreshin në rrezatim. Izotope të ndryshme, duke përfshirë ato të nxjerra nga meteoritët. Kështu që doli diçka vërtet e frikshme. Vërtetë, ata thonë se këta luftëtarë janë pa tru , dhe "bugs" përdoren për t'i kontrolluar ata.
  - Por ata nuk do të braktisin! - përfundoi Dhrahmi.
  Fritz tha në zonën e raportimit:
  - Përveç kësaj, janë vendosur kontakte me vampirët. Këtu ka edhe perspektiva interesante.
  Vajza nimfë u befasua:
  - Me vampirët?
  Gjenerali i ushtrisë konfirmoi:
  - Ata janë tre herë më të fortë se një person i zakonshëm dhe shumë këmbëngulës. Prisni një dorë të tillë, ajo do të rritet përsëri. Vetëm ata kanë frikë nga dielli, por shohin në errësirë si macet, nëse jo më mirë, madje disa dinë të fluturojnë.
  Dhrahmi donte sqarime:
  - Po hudhra? Ose argjendi.
  Fritz u përgjigj sinqerisht:
  - Nuk u pëlqen argjendi, ai i djeg, hudhra shkakton djegie.
  Elizabeta pyeti:
  - Po kryqi apo uji i shenjtë?
  Dinjitori tha:
  - E padobishme!
  Vajza bjonde pyeti e hutuar:
  -Pse?
  Gjenerali i ushtrisë gurgulloi si një gejzer:
  - Për ta , një kryq është vetëm një copë druri ose metali. Dhe në legjendë, kryqi vepronte vetëm në duart e një personi të shenjtë.
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Nuk kemi shenjtorë, vetëm një murgeshë terminator. Vërtetë, nuk e di nëse kjo vlen apo anasjelltas.
  Fritz i mbylli sytë:
  - Stalini i Madh i ndaloi manastiret. Tani slogani i tij kryesor është më shumë fëmijë, bëhuni të frytshëm, shumohuni. Të gjithë, të bardhë dhe të zinj. Proletarët e bardhë dhe fermerët kolektivë. Lavdia e përjetshme i qoftë Stalinit!
  Elizabeta u përgjigj duke qeshur:
  - Unë mendoj se ai nuk do të harrohet kurrë! Personaliteti i ndritshëm karizmatik. Ajo sapo ka arritur pikën e çmendurisë në mizorinë e saj!
  I mbytur nga kënaqësia, dinjitari tha:
  - Vampirët premtuan të pranojnë Stalinin në radhët e tyre, që do të thotë se udhëheqësi do të jetë në gjendje të jetojë për gati një mijë vjet. Imagjinoni, një udhëheqës i madh dhe gjithashtu një vampir.
  Dhrahmi buzëqeshi:
  - Stalini vampir, ose vampir, është qesharake. Dhe shumë i lezetshëm. Por si do të jetojë dielli pa diell?
  Gjenerali i ushtrisë tha me besim:
  - Shkencëtarët do të zhvillojnë një formulë që do të mbrojë Stalinin nga hudhra, argjendi dhe madje edhe rrezet e diellit.
  Elizabeta, duke nxjerrë dhëmbët, tha:
  - Por ka edhe një kunj aspen! Ai ku Drakula i mbylli ditët. Juda u var në një pemë aspen.
  Fritz mërmëriti:
  - Ne do të mendojmë për këtë në kohën e duhur.
  Elizabeta bëri disa pyetje të tjera. Ajo buzëqeshi me dashuri, por mezi e përmbajti veten të mos e mbyste kundërshtarin e saj. Më në fund, vajzat shteruan pyetjet e tyre, një nga të fundit ishte një mesazh për njohuritë. Doli se ishte krijuar një armë e re. Si një portal. Vërtet nuk është e qartë se për çfarë po flasim, por është shumë dinake dhe e veçantë.
  Drachma u përpoq të sqaronte, por vetë Fritz nuk dinte asgjë. Parimisht është shef i policisë sekrete, por jo shkencëtar.
  Ju nuk mund të qëndroni të fikur për një kohë të gjatë, veçanërisht pasi gjëja kryesore dihet tashmë. Tani gjëja kryesore është të fshini kujtesën e Fritz dhe të krijoni një alibi në mënyrë që të mos ketë probleme të veçanta. Vajzat ndezën programin e mëposhtëm te gjenerali i ushtrisë.
  Atyre iu besohet një detyrë veçanërisht e rëndësishme dhe u jepen kompetenca të mëdha. Përfshirë inspektimin e porteve.
  Kjo është e para. Së dyti , vajzave iu caktuan numra të veçantë. Ata u bënë agjentë specialë të CSA dhe forca të mëdha mund t'i bindeshin. Dhe më e rëndësishmja, ata kishin për detyrë të gjenin magjinë e betejës së Druidëve, dhe ata duhej ta kërkonin atë në anije.
  Në përgjithësi, vajzat kuptuan gjënë kryesore dhe tani mund të lëviznin nëpër MB pa asnjë problem.
  Së bashku me gjeneralët u larguan nga strofulla e ujkut. Fritz i puthi duart lamtumirë:
  - Janë kaq të buta dhe të forta. - tha ai.
  - Dhe përveç kësaj, ato janë vdekjeprurëse ! - tha Dhrahmi.
  Vajzat hipën në makinën e gjeneralit; ato kishin letra me fuqi emergjente, duke përfshirë të drejtën për të marrë kontrollin e çdo pajisjeje.
  Elizabeta vuri në dukje me kënaqësi se lëvizja e dytë në pozicionet e armikut ishte e suksesshme.
  Luftëtarja bjonde pyeti:
  - Tani Drahmaçka , çfarë do të bëjmë!?
  Kontesha e nimfës u përgjigj:
  - Le të depërtojmë në anije dhe të neutralizojmë përmbajtjen e saj. Kjo është më logjike.
  Elizabeth konfirmoi:
  - Po, sigurisht, kjo është pikërisht ajo që do të bëjmë.
  Vajzat u bënë të menduara. Një bombë me hidrogjen kërkon një sasi të madhe neuteriumi dhe deuteriumi, dy dhe tre hidrogjen atomike, si dhe disa ngarkesa bërthamore. Dhe nëse mendoni se bomba është gjigante, atëherë ato do të vendosen nga anë të ndryshme. Një problem tjetër është se si të hipni në anijen Solnyshko?
  Këtu mund të ketë ide të ndryshme. Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është të inspektoni ligjërisht objektin, sikur të kontrolloni mbrojtjen kundër magjisë. Ata tashmë kishin arritur t'i rrëmbenin një dokument të tillë Fritz Geimit.
  - Kështu, rruga ligjore është më e lehtë dhe më e shpejtë. - e përmblodhi dhrahmi.
  Elizabeta madje dyshoi:
  - A nuk është shumë e lehtë? Nuk kemi qëlluar as kohët e fundit.
  Kontesha e Nimfës vërejti:
  - Domethënë, natën e fundit. Por kjo është ajo që konsiston arti i zbulimit: kryerja e një operacioni më kompleks pa humbje, mundësisht edhe pa gjuajtje. Ju mund të përgëzoni mësuesit tanë, ne kemi një trajnim të shkëlqyer.
  Terminatorja bjonde vuri në dukje:
  - Domethënë kemi bërë shumë punë.
  Dhrahmi gurgulloi:
  - Po, dhe kemi ende pak kohë, do të shkojmë në hotel dhe do të flemë gjysmë ore.
  Elizabeth ra dakord:
  - Ka ende punë të vështirë përpara.
  Tashmë ishte gdhirë kur vajzat arritën në shtretërit e tyre. Rrugës, portieri u ofroi disa vajza dhe djem për të kaluar natën, por ata nuk pranuan.
  - Kemi ende shumë vrap për të bërë! Ndërkohë pushoni.
  Vajzat flinin në të njëjtën dhomë, pothuajse në heshtje. Zakoni dhe shkathtësia i ndihmuan të bien në gjumë menjëherë dhe pa ëndrra. Ishte më mirë kështu, sigurisht. Vajzat fjetën për një orë të tërë dhe u hodhën nga shtrati, të gëzuara dhe të gëzuara. Filluan të bënin ushtrime, duke u përkulur dhe duke u përkulur gjatë gjithë rrugës. Në përgjithësi, ne u ngrohëm mjaft, ecnim me duar dhe madje u hodhëm.
  - Ne jemi luftëtarë të fuqishëm të vendit verior! - Ata kënduan.
  Vajzat u rrotulluan për pak, bënë një dush dhe më pas dolën jashtë. Tani ata kishin diçka tjetër për të bërë. Në veçanti, merrni armët tuaja më të avancuara. Në rast se duhet të luftoni seriozisht.
  - Ne jemi njerëz paqësorë, por treni ynë i blinduar shkoi në ofensivë me të gjitha shpejtësitë! Ngarkoni në sulm, mos lini asnjë dyshim! - tha Dhrahmi.
  - Lëreni dyshimin! - E mori Elizabeta.
  Vajzat ecnin me shpejtësi, duke shënuar hapat e tyre me çizmet e tyre me thumba. Orari ka mbaruar. Njerëzit u shfaqën në rrugë. Ata ecnin në formacion, duke matur hapat e tyre. Përpjekja për të ecur rreptësisht përgjatë vijës. Vetëm fëmijët, kryesisht zbathur dhe të rreckosur, ishin pak më të lirë . Megjithatë, Elizabeta dhe Drachma shpejt vunë re një varg pionierësh marshues. Ata që ecnin përpara, djem e vajza, ishin me uniforma të bardha, kravata të kuqe dhe këpucë thuajse të reja. Pas tyre në kolonë ishin të ardhurit, gjithashtu të veshur me kravata të kuqe, por të rreckosur dhe zbathur. Megjithatë, ata përshëndetën oficerët në unison, duke u përpjekur të drejtoheshin sa më shumë që të ishte e mundur.
  Vajzat qëndruan në gishtat e këmbëve, duke u përpjekur të dukeshin më të gjata. Elizabeta bëri me dorë pas tyre, duke buzëqeshur me dhëmbë të bardhë.
  Pas kësaj, vajzat shkuan në zonën e tyre të uljes për të kapur automatikët e përgatitur. "The Destroyers " mund të jenë mërzitur, duke pritur përdorimin e tyre.
  Londra gjatë ditës dukej më e gëzuar dhe më e ndritshme se natën. Mund të dëgjoje edhe muzikë, dhe një gjeneral po luante një martesë në Pallatin Buckingham. Në përgjithësi, Red Yankees u ndjenë mirë, u tingëlluan Marseillaise, muzikë ndërkombëtare dhe një përzierje e muzikës rap dhe klasike. Vajzat hynë për një minutë dhe pinë një gotë shampanjë për shëndetin e të rinjve.
  - Shpresoj se do të jetojmë në një botë të lumtur. - tha Dhrahmi.
  Vajzat u larguan nga dasma me zemër të lehtë. Gjenerali u martua me një grua më shumë se gjysmën e moshës së tij. Dhe kjo tashmë është shumë.
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Për disa arsye, burrat, si rregull, preferojnë gratë e reja. Ekziston një tendencë e tillë.
  Elizabeth shprehu versionin e saj:
  - Ndoshta ata vetë duan të rinovohen? Në fund të fundit, nëse shtriheni i rrethuar nga trëndafila, ju vetë filloni të ndjeni erë aromatike, dhe trupat e vajzave të reja janë të ëmbël.
  Kontesha e Nimfës bërtiti:
  - Dakord! Së shpejti shkenca do t'i japë fund pleqërisë dhe më pas do të hapet një botë e re. E mirë , e re dhe e pazakontë në shkëlqimin e saj.
  - Shpresoj! - tha Elizabeta. - Nëse, sigurisht, njerëzit nuk e shkatërrojnë veten.
  Dhrahmi cicëronte me një buzëqeshje:
  - Kjo e fundit ka shumë gjasa! Si dhe mundësinë e vdekjes në fatkeqësi natyrore.
  Londra, me portretet e Stalinit dhe herë pas here Leninit, si dhe udhëheqësve të tjerë, dukej shumë ekzotike. Dhe ka kaq shumë flamuj të kuq përreth, dhe gjithnjë e më shumë po ngrihen.
  Në postblloqe, vajzat, duke parë mandatin e përgjithshëm, u lejuan të kalonin pa asnjë vonesë. Përkundrazi, ata edhe përshëndetën.
  Më në fund, qyteti i madh mbeti pas. Në hyrje, megjithatë, ishte i dukshëm një monument mjaft ekzotik. Nga njëra anë, duket si një tank, dhe nga ana tjetër, në vend të një kulle, është koka e Stalinit, duke mbajtur një tub të madh në gojë. Po, vetë monumenti nuk është i vogël, tridhjetë e tetë metra i lartë.
  - Çfarë lloj surrealizmi? - pyeti Elizabeta.
  - Ky është me sa duket postmodernizëm i kuq. - vuri re dhrahmi. - Stili ekzotik, por interesant.
  Biondja tha:
  - Udhëheqësi po ngacmohet!
  - Por vetë Stalini me sa duket nuk e shihte veten të tillë! - Dhrahmia u ndje e lumtur. "Megjithëse, trupi i një gomari do t'i përshtatej më mirë se një tank."
  Vajzat qeshën:
  - Ose ndoshta, përkundrazi, trupi i Stalinit dhe koka e një gomari.
  Pas largimit nga Londra, bukuroshet liruan gjuhën:
  "Ne kaluam me makinë nëpër këtë qytet, por ende nuk folëm me vampirët."
  Dhrahmi kërciti:
  - Ndoshta duhet ende.
  Elizabeth sugjeroi:
  - Pyes veten nëse Sherlock Holmes gjuante vampirë?
  Vajza konteshë cicëriu:
  - Në disa romane të mëvonshme postmoderne, ai gjuante. Kishte madje një opsion ku Sherlock dhe Watson depërtonin në hapësirë. Është kaq interesante.
  Luftëtarja bjonde mërmëriti:
  - Epo, ndoshta do t'i takojmë.
  Dhrahmi u befasua:
  - Si është kjo?
  Elizabeta u përgjigj me besim:
  - Një herë në një univers tjetër. Duke lëvizur pak më tej në të kaluarën. Pastaj mund të pini një llull me detektivin e famshëm.
  Nimfa kontesha qeshi:
  - Kjo do të ishte mënyra më e këndshme për të helmuar mushkëritë, por për të ndriçuar kokën dhe zemrën.
  Biondja cicëroi:
  - Sherlock Holmes është një personazh i shpikur nga Conan Doyle. Kështu bëri edhe profesor Challenger. Ju keni lexuar për të.
  Dhrahmi tregoi njohuritë e saj:
  - Artistikisht një personalitet i ndritur. Madje është filmuar në Hollywood.
  Luftëtari me flokë të artë vuri në dukje:
  - Një ditë ata do të bëjnë filma për ne. Engjëlli i mirë Elizabeta dhe djalli i keq Drachma. Ne të dy duket se plotësojmë njëri-tjetrin dhe balancojmë njëri-tjetrin.
  Kontesha e nimfës tha:
  - Si Zoti dhe Djalli!
  Terminatorja bionde vazhdoi:
  - Sigurisht! Nëse nuk do të kishte Luciferi dhe bota do të ekzistonte pa mëkat, atëherë i Plotfuqishmi nuk do të kishte me kë të luftonte. Imagjinoni sa e vështirë është për një superinteligjencë pa qëllim, pa konkurrentë. Edhe pse mund të ketë një numër të pafund Zotash të Plotfuqishëm, secili prej tyre thjesht kontrollon universin e tij.
  Dhrahmia e mori dhe sqaroi:
  - Conan Doyle ishte një ateist dhe, megjithatë, tregoi se sa i brishtë është njeriu. Mos harroni, një herë në një fushë hiperhapësirë , e gjithë jeta në Tokë pothuajse u zhduk.
  - Por diçka e tillë është shumë e mundur! - vuri re Elizabeta.
  Kontesha e nimfës konfirmoi:
  - Po, është e mundur! Edhe pse probabiliteti për të rënë në një hapësirë të lakuar nuk është aq i madh.
  Vajza bjonde vuri në dukje:
  - Ajo që po ndodh me ne nuk është përtej fushës së fantashkencës. Veç se Stalini, presidenti i ASK-së, duket tepër ekzotik.
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Kush e di, kjo është një filozofi interesante. A mund t'i sjellë komunizmi lumturi çdo populli?
  Elizabeth shprehu idenë:
  - Ekziston një mendim se njerëzit e këqij morën zbatimin e ideve të mira.
  Kontesha e Nimfës vuri në dukje:
  -Ku mund t'i marr të tjerët? Për më tepër, për shembull, Dzerzhinsky nuk ishte një ekzekutues kaq i pamëshirshëm. Ai kishte një zemër të mirë dhe ishte e vështirë të firmoste dënime me vdekje, madje e grisi zemrën dhe vdiq në moshën dyzet e tetë vjeç.
  Luftëtarja bjonde vuri në dukje:
  - Thonë se Hitleri ishte shumë i shqetësuar kur hoqi Remin.
  Dhrahmi konfirmoi:
  - Shumë e mundur. Hitleri ishte përgjithësisht nervoz. Do të doja ta kapja. Flisni me të se çfarë lloj personi është. Pse i urrente aq shumë hebrenjtë?
  Elizabeth guxoi:
  - Hebrenjtë janë njerëz shumë të zgjuar, të talentuar. Ata thonë se edhe ndër krijuesit e automatikut kallashnikov kishte dymbëdhjetë hebrenj dhe vetëm një rus, vetë Kallashnikovi. Kjo është arsyeja pse ai u ngrit.
  Vajza nimfa tha me trishtim:
  "Ne kemi vdekur në botën tonë; dyshoj se ekzistenca jonë do të deklasifikohet ndonjëherë." Nëse Rusia nuk arrin hegjemoninë absolute.
  Spiunja bjonde kërciti:
  - Dhe kjo gjithashtu ka rëndësi.
  Vajzat hodhën çamçakëz lokal në gojë. Cilësia ishte mjaft e pranueshme, kishte mjaft produkte natyrale.
  Elizabeth guxoi:
  - Interesante, Hitleri, siç e dini, i pëlqente portokallet; me sa duket, ato iu dorëzuan atij nga Afrika në nëndetëse.
  Dhrahmi fërshëlleu:
  - Një Fyhrer mund të pajiset me një tryezë. Por, për shembull, hëngrëm mish derri me gjalpë çokollate dhe reçel. Dhe kjo është e mrekullueshme .
  Luftëtarja bjonde vuri në dukje logjikisht:
  - Një person mund të përjetojë dispepsi nga kjo.
  Vajzat u ndaluan në postbllok , ata kërkuan dokumente. Duke parë një mandat urgjent të barabartë në ndikim me paisin e artë të tigrit të Genghis Khan. Ata u ngritën dhe mërmëritën:
  - Shkoni, shokë kolonë. Vetëm ki parasysh se nuk është e sigurt të shkosh më tej, partizanët po bëjnë shaka.
  Elizabeta nxori dhëmbët:
  - Dhe ju mendoni se ne nuk dimë të gjuajmë! Oficerët e SWAT!
  Një kërcitje e frikësuar në përgjigje:
  - Jo unë nuk mendoj kështu!
  - Gjithsesi, shiko! - Dhrahmia hodhi një monedhë pesë centësh, një të madhe bakri. Ajo ka qëlluar me pistoletë. Pastaj ajo e kapi atë në mizë dhe tregoi vrimën pikërisht në qendër.
  - Epo, si?
  Oficeri zhurmoi:
  - Gjuajtje e mrekullueshme! Këtë e kam parë vetëm në filma me kauboj. Vetëm Stalini gjuan më mirë.
  Kontesha e nimfës bërtiti:
  - Epo, po, Stalini është përtej konkurrencës.
  Spiunja bjonde tha:
  - Ne jemi gati të nxitojmë në betejë. Ndaj shikoni se çfarë ndodh me partizanët.
  Vajzat shtrënguan duart dhe vazhduan.
  Elizabeth vuri në dukje:
  - Në përgjithësi, është mirë që ka partizanë në Britani; megjithë terrorin, britanikët nuk u dorëzuan para despotizmit.
  Dhrahmi tha:
  - Në përgjithësi, Britania u pushtua një mijë vjet më parë. Normanët, të udhëhequr nga Uilliam Pushtuesi, mundën Anglo-Saksonët. Dhe pas kësaj, askush nuk e pushtoi Britaninë.
  Oficeri bjonde i inteligjencës vuri në dukje:
  - E gjithë kjo është shumë interesante. Por Stalini gjithashtu e shtypi Britaninë, duke e kthyer atë në të kuqe-kafe.
  Kontesha e nimfës kërciti:
  - Nuk është për të qeshur!
  Makina e blinduar po lëvizte ngadalë. Një helikopter i madh fluturoi sipër, jo një avion, mjaft i ngadalshëm.
  - Nuk ka njeri përreth. - deklaroi Elizabeta.
  - Partizanët sulmojnë rrallë gjatë ditës. Përveç kësaj, ushtria e ASK-së ende nuk është e pajisur mjaftueshëm me pajisje për shikim natën.
  Disa helikopterë të tjerë fluturuan pranë. I madh, por shumë i ngathët.
  Elizabeth vuri re një tjetër helikopter. Ai ishte vetëm dhe, ndryshe nga kolegët e mëparshëm, qëlloi për të vrarë.
  Dhrahmi pyeti:
  - Dhe ku po qëllon?
  Spiunja bjonde u shpreh:
  - Unë mendoj se është për shkak të fëmijëve që ata dolën për të mbledhur kërpudha dhe manaferra.
  Elizabeth qëlloi nga një pushkë kërcimtare me një plumb shpërthyes. Një helikopter i madh, afërsisht dyfishi i madhësisë së MI-24, mori flakë dhe filloi të shembet.
  - Një Junkers doli pas meje, por filloi të pijë duhan, helika ulërinin bezdisshëm, nuk u duhen as kryqe mbi varret e tyre, kryqe në krahë do të bëjnë! - këndoi Elizabeta.
  Dhrahmia ishte e gëzuar:
  - Në fund të fundit, e rrëzova!
  Helikopteri shpërtheu duke u copëtuar.
  - Goditja është nokaut!
  Vajza u përkul dhe tundi kokën:
  - Ndoshta edhe një gjuajtje?
  Vajzat vozitën pak. Dy helikopterë të tjerë u shfaqën dhe po ktheheshin.
  - Tani le t'i heqim menjëherë.
  Vajzat shënuan menjëherë dhe drejtuan armët. Dhe ata hodhën një breshëri dhe u dëgjua një ulërimë.
  Elizabeth bërtiti:
  - Ky është vullkani Krakatoa! Në miniaturë!
  Dhrahmi bërtiti:
  - Kjo do të jetë një goditje e fortë.
  Dy helikopterët u bënë të pakoordinuar, duke lënë pas bishta të gjata kafe tymi. Ngadalë humbën shpejtësinë dhe gjithashtu shpërthyen, me sa duket benzina e përhapur arriti në ngarkesën e municionit.
  - Epo, ja ku shkojmë! Një rrotë nga... ose ndoshta! - tha dhrahmi disi vulgare.
  Elizabeta tha ashpër:
  - Ju shpreheni shumë ashpër. I paqytetëruar, shoku kolonel.
  Kontesha e Nimfës vuri në dukje:
  - Mat, kjo është një pjesë integrale e folklorit rus. Një pjesë shumë e rëndësishme e kulturës kombëtare.
  - Jam dakord me këtë. - Elizabeta tundi kokën. Vërtetë, shumica e betimeve erdhën nga Mongol-Tatarët.
  Vajzat vazhduan me makinë; ato nuk kishin nevojë për një përqendrim shtesë të trupave armike.
  Kujtesa absolute bëri të mundur llogaritjen e saktë të vendit të uljes. Vajzat u kthyen në një korsi fshati.
  - Kështu u bëmë partizanë! - vuri re Elizabeta.
  - Më shumë gjasa, madje edhe luftëtarë të lëvizshëm. - tha Dhrahmia - Taktika: goditi dhe u tërhoq menjëherë.
  Arritëm në copa të dendura shkurresh dhe e fshehëm makinën. Pastaj filluan të vrapojnë. Ishte edhe më shpejt se ngasja e një makine.
  Elizabeta tha:
  - Nëse të gjithë njerëzit janë si ne, atëherë pse na duhen fare makina?
  Dhrahmi kundërshtoi filozofikisht:
  - Për të ofruar vende të reja pune. Në përgjithësi, përqindja e të papunëve po rritet dhe ne duhet ta luftojmë këtë.
  Spiunja bjonde kujtoi:
  - Në kohën e komunistëve nuk kishte papunësi. Përkundrazi, nevojiteshin vazhdimisht punë.
  Kontesha e Nimfës tha me pasion:
  - Epo, kjo i jep edhe avantazhin socializmit. Nuk është si tani, nuk mund të gjesh punë, por do të zgjasësh këmbët për përfitime. Me kaq shumë para dhe petrodollarë, a është vërtet e pamundur t'u japësh njerëzve lumturi? Në BRSS nuk kishte papunësi, megjithëse çmimet e naftës ishin dukshëm më të ulëta.
  Elizabeth sqaroi:
  - Nën BRSS, papunësia u hollua si betoni me kefir, shumica e Trudovikëve punuan aq shumë sa mundën.
  Dhrahmi qeshi:
  - Në gjysmë të rrugës, kjo nuk është asgjë, shumë janë një e dhjeta.
  Oficeri bjonde i inteligjencës vuri në dukje:
  - Por nën Stalinin, të gjitha damarët u hoqën nga njerëzit. Kështu që ata do të punojnë shumë vazhdimisht.
  Kontesha e Nimfës konfirmoi:
  - Përvoja mijëravjeçare tregon se puna e skllevërve, edhe pse më e lira, nuk është më efektive.
  Elizabeth fërshëlleu:
  - Natyrisht, robi punon pa më të voglin dëshirë, sapo mbikëqyrësi të largohet, ai menjëherë punon më ngadalë. Dhe në përgjithësi ai përpiqet të shikojë larg.
  Dhrahmi sqaroi:
  - Dhe unë jam ende gati për të filluar një rebelim. Thonë se disa popuj shpikën teknika. Në veçanti, drogat u bënë nga helmi i peshqve dhe breshkave që ngordhnin pjesë të caktuara të trurit, duke i kthyer njerëzit në zombie.
  Spiunja bjonde shtoi:
  - Ose mankurts! Ata gjithashtu thonë se një person mund të ndryshohet gjenetikisht, duke e bërë atë më të bindur.
  Kontesha e nimfës konfirmoi:
  - Krejt realisht, punë e ngjashme u krye edhe nën Hitlerin.
  Elizabeth sugjeroi:
  - Krijimi i një këshilli për eugjeninë nuk do të ishte aspak keq. Kështu që martesat të lidhen në atë mënyrë që të ketë një kombinim optimal të gjeneve. Në këtë rast, njerëzit tanë do të bëheshin të ndryshëm, të shëndetshëm, të zgjuar, të fortë.
  Bukuroshja nga raca e perëndive kërciti:
  - Ata do të bëhen të tillë, vetëm se përzgjedhja nuk duhet të jetë e verbër, shtazarake, por me natyrë thjesht shkencore.
  Biondja tha:
  - Si është pa ne?
  - Edhe ne do të marrim pjesë në këtë. - tha Dhrahmi.
  Vajzat vraponin dhe flisnin. Para tyre u shfaq një lis. Zona ku ata fshehën sendet e tyre ishte pothuajse e padukshme, pa marrë parasysh se sa me kujdes e murosën skautët.
  - Epo, tani mund të armatosemi.
  Vajzat shikuan brenda, automatikët Destroyer -2 dhanë menjëherë zërin, ajo e Dhrahmës tha:
  - Sa e nxirë je, vajzë. E zeza ju shkon, por flokët e kuq janë shumë më të bukur.
  Elizabeta u përgjigj:
  - Njohës i syve, si ndiheni për afrikano-amerikanët në përgjithësi ?
  Nimfa kontesha u përgjigj ftohtë:
  - Si te një objektiv i mundshëm. Ngjyra e lëkurës apo raca nuk ka rëndësi.
  - Dhe ju jeni në të vërtetë një diplomat.
  Elizabeta pyeti automatikun e saj.
  - Pse jeni të heshtur?
  Programi kompjuterik në armë prodhoi një hyrje ironike:
  - Nuk është mirë të bisedosh. Për disa arsye, njerëzit ecin në tokë duke shkelur këmbët, gjë që është edhe budallallëk dhe tmerrësisht e shëmtuar.
  Biondja kërciti:
  - Po këmbët e mia?
  Çipi i kompjuterit u përgjigj:
  - E juaja, mjaft estetikisht e këndshme! Ndoshta mund të luajmë diamant? Çfarë preferoni ju personalisht, zarzavatet apo fansat?
  - Tre shpata! Megjithatë, nuk kemi kohë për të luajtur , kolegët e mi muhabet, duhet të gjuajmë pak!
  Mini-kompjuterë të lëshuar:
  - Super fishekë , apo kalibër standard?
  Elizabeth konfirmoi:
  - Menyra te ndryshme. Në fund të fundit, ju jeni përshtatur për të kryer zjarr të detyruar, pavarësisht nga madhësia e kalibrit.
  Elektronika e së ardhmes u përgjigj:
  - Në përgjithësi, po! Në të njëjtën kohë, aktivizoni muzikën. Me kë të duash, si thua për Michael Jackson me imazhin e hitit në hapësirë?
  - Oh, kjo është interesante! Në projeksion tredimensional.
  Hologramë të vegjël u ndezën mbi dy makinat, duke treguar një betejë madhështore perandorish. Dhe në këtë sfond Michael dhe Madonna kënduan. Në përgjithësi, dukej sikur ai po ngacmohej, Madonna e kapi Jackson-in dhe ai u bë i zi nga pikëllimi.
  - Po, është shumë qesharake! - tha Elizabeta. Por ne nuk kemi kohë për të parë këtë cirk për fëmijë.
  Dhrahmi shtoi:
  - Mund të luajmë vetëm hiper shah në lëvizje , kjo do të na trajnojë.
  - Vetëm me ritëm blitz. - Ai sugjeroi një mitraloz.
  - Është fshirë! - ra dakord dhrahmi.
  Hyper shahu ishte një lloj i veçantë i strategjisë së yjeve të bazuar në kthesa. Lloje të ndryshme anijesh yje lëviznin përgjatë një dërrase të madhe prej katërqind katrorësh. Njëqind figura kërkuan të shkatërronin njëra-tjetrën. Vetitë e disave u rritën kur arritën në skajin e kundërt të fushës. Për më tepër, në këtë lojë ishte e mundur të bliheshin anije yje shtesë çdo dhjetë kthesa. Në përgjithësi, loja është interesante, por e gjatë. Dhe ritmi i blitz-it është krejtësisht vetëvrasje. Megjithatë, përveç shfarosjes, kishte edhe një qëllim tjetër: mat! Kjo lidhej me shahun dhe zgjoi interes shtesë.
  Vajzat ecnin ngadalë dhe Dhrahmia mund të luante në lëvizje. Një procesor miniaturë i aftë për të përshpejtuar në shumë terahertz kërciti nën tension, duke luftuar me trurin e njeriut të përmirësuar gjenetikisht.
  Dhrahmi, megjithatë, mezi kishte kohë për të marrë një vendim. E rrëmbyer nga përleshja me makinën, ajo u përplas me një pemë. Goditja e fortë i la disa gërvishtje në fytyrë.
  - Uh, sa jo i vëmendshëm jam, Hyper shahu më magjeps!
  Elizabeth shkroi në Twitter:
  - Por vetëm shah, a nuk është keq!
  Dhrahmi mburrej:
  - Kam rrahur Kasparova në to!
  Biondja kërciti:
  - Je shumë i sigurt në vetvete! Harry është tashmë i vjetër.
  Kontesha e Nimfës fërshëlleu:
  - Ananda fitoi! Dhe Carleson!
  Elizabeth sqaroi:
  - Gjatë një seance loje të njëkohshme.
  Dhrahmia e mori dhe tha :
  - Edhe kështu. Por, me shumë besim, pa i dhënë një shans. Megjithatë, nëse bëhet fjalë për një ndeshje të përgjithshme, unë do ta mposht atë, mos kini frikë. I munda kompjuterët me ELO 3000. Kjo është më e lartë se Anand dhe Garik Kasparov, madje edhe Carleson.
  Oficeri bjonde i inteligjencës vuri në dukje:
  - Një kompjuter është vetëm një krijim në duart e njeriut. A mund të jetë një krijesë më e lartë se krijuesi i saj?
  Kontesha e Nimfës fërshëlleu:
  - Kjo është një pyetje shumë e vështirë. Në fund të fundit, kampionët e botës njerëzore u mundën nga kompjuterët. Edhe pse jo gjithçka është perfekte në këtë program. Ju jeni mat në nëntë lëvizje.
  Mitralozi "Destroyer" u ofendua:
  - Do ta shohim. Unë jam duke blerë një anije luftarake proton .
  Dhrahmi u përgjigj me besim:
  - Nuk ka dobi, djali im. Ju thjesht nuk do të keni kohë për ta tërhequr atë në vijën e parë.
  Mini-kompjuteri nuk u pajtua:
  - Ose ndoshta, krejt e kundërta, kuanti do të vijë në kuant!
  - Jo ne te vertete! Do ta shihni sa është vonë. - tha me vendosmëri dhrahmi.
  Vajza bëri disa lëvizje të tjera. Armiku murmuriti dhe u dorëzua. Pas së cilës ai këndoi:
  - Epo, ti je një tigreshë, kërcimi yt është një stuhi dhe fjalët e tua janë një goditje, vetëm loti im do ta vlerësojë dhuratën e Zotit.
  Dhrahmi e klikoi makinën në reflektor me gishtin e saj.
  - Ju jeni një djalë i lezetshëm.
  Elizabeta e ndërpreu:
  - E dini, dëgjoj të shtënat në të djathtë. Duke gjykuar nga kombinimi i tingujve, ata po pastrojnë rebelët atje, ndoshta forcat ndëshkuese!
  Kontesha e nimfës tha:
  - Uau! Si gjithmonë, derri do të gjejë pisllëk.
  Terminatorja bjonde u shpreh:
  "Ajo që ata gjetën këtu nuk ishte papastërti, por gjak."
  I afërmi i perëndive pyeti:
  - Çfarë duhet të bëj në këtë rast?
  Elizabeth fërshëlleu:
  - Epo, çfarë mendon ti dhrahmi, çfarë kërkon drejtësia nga ne?
  - Sigurisht, për të ndihmuar rebelët. Kundër tyre janë hedhur forca superiore dhe presioni i tyre monstruoz duhet të zmbrapset.
  Dhrahmi mërmëriti e lumtur:
  - Tani do të të heqim shpirtin me një gjakderdhje të mirë!
  Vajzat vrapuan drejt fatit të tyre. Në të njëjtën kohë , ata nuk harruan të veshin rrobat e kamuflazhit. Dhrahma dhe Elizabeta nxituan shumë shpejt dhe për të mos i grisur çizmet, vrapuan zbathur. Por grimi i zi filloi të shkërmoqet nga vrapimi i shpejtë dhe prekja e barit, duke zbuluar lëkurën e artë-ullinj. E cila, megjithatë, nuk është aq e frikshme. Ndërsa vraponin, vajzat i lënduan këmbët në rrënjët e pemëve, kone pishe dhe degë. Kjo, megjithatë, nuk i ngadalësoi gjuajtjet e tyre të shpejta.
  Bukuroshet fluturuan lart mbi një pemë, shikuan përreth nga lart dhe tundën automatikët e tyre.
  - Ne i ngjajmë të kuqve ! - deklaroi Elizabeta.
  Dhrahmia, e mbytur nga kënaqësia, llomoti:
  - Ti e di si është të ndihesh si tigreshë, është më mirë se mbretëreshë.
  Vajzat zbritën, u përpoqën të nxitonin me shpejtësi, por në të njëjtën kohë me kujdes, për të mos krijuar zhurmë të panevojshme. Armiku po afrohej, u dëgjuan tingujt e luftës dhe zhurma e motorëve, por të shtënat u bënë të vetme. Era e djegies, duke përfshirë kufomat dhe mishin e gjallë të njeriut, bëhej gjithnjë e më e fortë.
  Luftëtari tha njëzëri:
  - Kjo është shumë e lezetshme, duket si një spastrim i mirë i ushtrisë.
  Vajzat u afruan edhe më shumë, u ngjitën në majë të një plepi të gjatë dhe në vështrimin e tyre u hap një kthinë. Një fshat i vogël ishte i dukshëm në buzë të pyllit. Shtëpitë po digjeshin.
  Por kjo nuk është gjëja kryesore. Ata nxorën civilë nga shtëpitë, kryesisht ndërtesa të rregullta, të vjetra me tulla. Kryesisht gra, fëmijë, të moshuar. Ata u grumbulluan në një grumbull. Në periferi dukeshin pesë varje, në to vareshin dy gra, dy adoleshente dhe një plak që dukej si prift. Tre persona të tjerë u kryqëzuan në shtylla me një traversë dhe me kokë poshtë. Për më tepër , njëri prej tyre ishte ende vetëm një fëmijë. Fshatarët u shtynë me kondakë pushke, u rrahën dhe disa u qëlluan në këmbë. Në përgjithësi, situata ishte barbare.
  Elizabeth tha:
  - Dhe kjo është një betejë me partizanët!
  Dhrahmi mbështeti:
  - Në një regjim të tillë, unë vetë do të kisha shkuar te partizanët.
  Dy adoleshentë u lidhën dhe filluan të ngriheshin lart, duke u lëkundur, duke u përpjekur të shkaktonin më shumë dhimbje. Në të njëjtën kohë, fatkeqët e tjerë u futën në hambar. Aty pranë kishte kanaçe me benzinë.
  Elizabeta pëshpëriti:
  - Ata janë tamam si përbindëshat nazistë.
  Dhrahmi konfirmoi:
  - Jo më mirë. Vërtet, Anglia duket se është një vend i qytetëruar, por është bërë i famshëm edhe për mizoritë masive.
  Biondja kërciti:
  - Kur?
  Kontesha e nimfës u përgjigj:
  - Për shembull, Lufta Boer. Në këtë rast është përdorur tortura. Mirëpo, amerikanët, sidomos në luftën me indianët, nuk kursyen askënd. Ata ndanë gra dhe fëmijë.
  Elizabeth bërtiti:
  - Mjaft të flasim! Le të sulmojmë! Ju jeni në të djathtë, unë jam në të majtë!
  Dhrahmi vuri në dukje:
  - Këtu janë katër tanke!
  - Aq më mirë, le t'i kapim.
  Vajzat nxituan drejt tankeve. Dy prej tyre ishin IS-7 të mëdhenj, pa forca të blinduara aktive, por dukshëm me cilësi të lartë. Jo çdo granatë do të marrë bandura të tilla. Dy të tjerat janë pak më të vogla , përveç tyre ka edhe një duzinë transportuesish të blinduar.
  Madje Elizabeta shpërtheu duke qeshur:
  - Do ta neutralizojmë ligjërisht.
  Vajzat veshën çizmet dhe ngadalësuan!
  Kur ushtarët iu afruan, ata u treguan me gisht mandatet e tyre.
  - Kontroll urgjent, kolonel? - Ata thanë.
  Komandanti u ngrit në këmbë:
  - Gjithçka bëhet sipas masterplanit të komisariatit.
  Dhrahmi zhurmoi:
  - E shkëlqyeshme! Tani le të hedhim një vështrim brenda tankeve. Sipas mendimit tim, kullat janë bllokuar pak .
  Ushtarët hapën me ndihmë kapakët:
  - Shiko, gjithçka është në rregull me ne.
  Vajzat u hodhën në makina. Ishin shtatë anëtarë të ekuipazhit. Por për luftëtarët trima si këto vajza, ky nuk është problem. Në heshtje, pa zhurmë të panevojshme, Elizaveta e përkëdheli shoferin mbi supe.
  - Epo, si e sheh, shok?
  Ai thjesht u rrëzua. Vajza qeshi, duke goditur dy prej tyre në tempuj menjëherë. Pastaj ajo përfundoi pjesën tjetër. Katër anëtarë të ekuipazhit kishin vetëm kohë për të pyetur:
  - Çfarë është kjo, një provë?
  - Po! Metodat e trajnimit autogjen. - tha Elizabeta.
  Dhrahmi i përfundoi të tre duke përdorur metodën e puthjes. Ishte më e lehtë me pjesën tjetër, por qëllova një për ndryshim:
  - Edhe pse është e vrazhdë, një vdekje e tillë është më e guximshme.
  Pa thënë asnjë fjalë, vajzat rrafshuan tytat e tankeve. Nga rruga, për ta, karikimi u krye duke përdorur një metodë rripi. Pra, nuk ka nevojë të gjuajë predha. Megjithatë, ata nuk kanë menduar ende për levë. Dhe kjo është e ndërlikuar. Sidoqoftë, vajzat tashmë kishin përvojë në drejtimin e tankeve nga vitet pesëdhjetë, veçanërisht T-54, T-55. Këto përdoreshin ende në disa vende arabe. Dhe oficeret femra të inteligjencës u trajnuan, duke përfshirë edhe për të qenë instruktore, për shembull, në Irak, Siri, Libi, Iran. Për çdo rast.
  Këtu u ndërpre transmetimi i një ëndrre të mahnitshme dhe përrallore. Dragoi verdhë-kuq vuri në dukje:
  - Tani ne po fluturojmë në një fushë mbrojtëse hipermagjike që pengon trupat e perëndeshës Kali të hyjnë në territorin ku jetojnë nimfat dhe driadat. Kjo do të thotë se do të kemi nevojë edhe për mbrojtje të shtuar për ta kapërcyer atë!
  Dhrahmi u bëri me kokë partnerëve dhe djalit:
  - Mos u shqetëso! Ky është një problem i vogël për ne. Hajmali do ta trajtojë atë. Unë kam nevojë vetëm për një ndihmë të vogël magjike nga ju.
  Vovka Terkin pohoi me kokë:
  - E di! Duhet të këndojmë. Ky është alternativa më e mirë.
  Kontesha e Nimfës konfirmoi:
  - Kaq, këndo! Thjesht diçka e bukur dhe lirike.
  Djali shaka filloi të këndonte dhe vajzat e tjera u bashkuan:
  Universi u copëtua
  U zbehën yjet, katastrofë-vdekje!
  Ata qajnë dhe rënkojnë në mundimet e distancave skëterrë,
  Dhe për ata që mbijetuan: është vetëm turp të durosh!
  
  Ashtu si Zoti, që sundon të gjitha ligjet,
  Duke harruar ndërgjegjen dhe duke refuzuar nderin!
  Një racë aliene po krijon një botë të re,
  Ajo na dërgoi një sfidë - një lajm i keq!
  
  Edhe pse ushtria e Rusisë sime të shenjtë ,
  Ajo luftoi me guxim dhe pushtoi hapësirën!
  Por këtë herë kundërshtari është i gjithëfuqishëm,
  Luan melodinë e tij monstruoze!
  
  Ai copëton kohën dhe hapësirën,
  I aftë për të rrëzuar një kuazar me gishtin e tij të vogël!
  Lëreni fuqinë e Perëndisë, por ka mashtrim në shpirt,
  Një goditje e pamëshirshme!
  
  Kozmosi rrjedh plogësht me lot,
  Kometat këndojnë zi të trishtuar!
  O Atdheu, i shenjtë për të gjithë njerëzit,
   Të nëpërkëmbur , ku të gjesh strehë tani!
  
  Por nuk besoj se e keqja nuk është e gjithëfuqishme,
  Dhe koha do të vijë, Rusia do të rilindë!
  Rajoni ynë po lulëzon edhe më dendur,
  Unë luftoj me guxim për këtë të mirë!
  
  Sigurisht, nuk ka sukses vetëm me forcë,
  Por besimi, mençuria dhe dashuria janë me ne!
  Dhe në mënyrë që treni i lumturisë të mos largohet,
  Mendja duhet të godasë syrin, jo vetullën!
  
  Unë besoj se një djalë do të takojë një vajzë,
  Një flakë digjet në gojën tuaj, si një furrë ...
  Unë jam një i rritur në mendjen time, madje edhe shumë
  E dini, zjarri mund të ndezë dashurinë!
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"