Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

দুষ্ট দেৱী কালিৰ বিৰুদ্ধে শ্যামলা

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    এগৰাকী সাধাৰণ, যদিও অতি ধুনীয়া শ্যামলা ছাত্ৰী এলিজাভেটা শ্বুকিনাই অভাৱনীয়ভাৱে নিজকে আধুনিক জগতৰ পৰা নিৰ্বাচিত আৰু অপহৰণ কৰা দেখা পায়। আৰু তাই নিজকে দুষ্ট দেৱী কালিৰ ৰাজ্যত বিচাৰি পায়। তাতে কাৰাগাৰত বন্দী হৈছে এগৰাকী কন্যা ছাত্ৰী। কিন্তু তেওঁলোকে তাইক দানৱীয় দেৱীৰ ক"লা ৰাজপ্ৰসাদৰ পৰা পলায়ন কৰাত সহায় কৰে। আৰু এলিজাবেথে এলফ ৰাজকুমাৰক লগ পায়, আৰু নতুন, অতি আকৰ্ষণীয় দুঃসাহসিক অভিযানে তাইৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে।

  দুষ্ট দেৱী কালিৰ বিৰুদ্ধে শ্যামলা
  ANNOTATION
  এগৰাকী সাধাৰণ, যদিও অতি ধুনীয়া শ্যামলা ছাত্ৰী এলিজাভেটা শ্বুকিনাই অভাৱনীয়ভাৱে নিজকে আধুনিক জগতৰ পৰা নিৰ্বাচিত আৰু অপহৰণ কৰা দেখা পায়। আৰু তাই নিজকে দুষ্ট দেৱী কালিৰ ৰাজ্যত বিচাৰি পায়। তাতে কাৰাগাৰত বন্দী হৈছে এগৰাকী কন্যা ছাত্ৰী। কিন্তু তেওঁলোকে তাইক দানৱীয় দেৱীৰ ক"লা ৰাজপ্ৰসাদৰ পৰা পলায়ন কৰাত সহায় কৰে। আৰু এলিজাবেথে এলফ ৰাজকুমাৰক লগ পায়, আৰু নতুন, অতি আকৰ্ষণীয় দুঃসাহসিক অভিযানে তাইৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে।
  PROLOGUE
  এলিজাভেটাই নিজৰ পাঠ্যক্ৰমৰ কাম ইণ্টাৰনেটৰ পৰা ডাউনলোড কৰিছিল, আৰু তাত সন্তুষ্ট হৈছিল। ছোৱালীজনীয়ে বৰ ধুনীয়া হোৱাৰ বাবে বিশেষ উৎসাহ নোহোৱাকৈয়ে পঢ়া-শুনা কৰিছিল। আৰু তাইৰ চুলিখিনি ইমানেই উজ্জ্বল, জিলিকি থকা, ৰ"দত গীৰ্জাৰ গম্বুজৰ দৰে, আৰু তাইৰ ফিগাৰ, আৰু তাইৰ মুখখন, আৰু তাইৰ ছালখন, সকলোবোৰ ঠিক নিখুঁত।
  আৰু অৱশ্যেই এনে ৰূপত টকা উপাৰ্জন কৰাটো কোনো সমস্যা নহয়। বিশেষকৈ, আনকি কেৱল বিভিন্ন আলোচনীৰ বাবে ফটো উঠিবলৈ দিয়াটোও। বাৰু, আৰু কেৱল সেয়াই নহয়।
  এলিজাভেটাই মস্কোৰ আৰ্টিষ্টছ এলেইলৈ গৈ যুক্তিসংগত মাচুল দি প"ৰ্ট্ৰেইটৰ বাবে পোজ দিবলৈও ভাল পাইছিল। কেতিয়াবা তাই নিজেও স্কেচ্চ বনাইছিল।
  কিন্তু এনেকুৱা হ"ল যে উদাহৰণস্বৰূপে শিল্পী নাৰ্চিছাছে এগৰাকী ছোৱালীৰ খালী ভৰিখন ৰঙত ডুবাই নিজৰ মাৰ্জিত ছাপ এৰি দিবলৈ দহ হাজাৰ ৰুবল বিচাৰিছিল।
  এলিজাবেথে এই কাম তিনিবাৰ কৰিছিল: ৰঙা, হালধীয়া আৰু নীলা ৰঙৰ, ইমান সহজভাৱে ত্ৰিশ হাজাৰ ৰুবল উপাৰ্জন কৰিছিল। সঁচা, তেতিয়া ৰংটো এচিটনেৰে ধুই পেলাবলগীয়া হৈছিল, যিটো ইমান সুখকৰ নহয়।
  হয়, তাই এগৰাকী অত্যন্ত ধুনীয়া ছোৱালী। আৰু ইতিমধ্যে তাইৰ কেইবাবাৰো চিত্ৰগ্ৰহণ কৰা হৈছে, যদিও সৰু সৰু চৰিত্ৰত।
  এতিয়া তাই হাই হিল পিন্ধি মস্কোত খোজ কাঢ়ি ঘূৰি ফুৰিছে আৰু ভাবিছে যে আকৌ আৰ্টিষ্টছ এলেলৈ যাব নেকি, নে বিনোদন পাৰ্কত মজা কৰিব লাগে। সকলো টকাৰ কথা নহয়।
  নিজৰ বাবে জীয়াই থাকিব লাগিব, আৰু সৰুতে মজা কৰিব লাগিব। যদিও কুমাৰীত্ব ৰক্ষা কৰিবলৈ নাপাহৰিব। প্ৰথম লগ পোৱা মানুহজনক নিদিব। আটাইতকৈ ভাল কথাটো হ"ব নিজকে আশীৰ দশকৰ কোটিপতি স্বামী বিচাৰি উলিওৱা। আৰু এই বিকল্পটো অনুকূল যেন লাগিল। যাতে তাই ধনী বিধৱা হৈ থাকিব পাৰে।
  আৰু তাৰ পিছত নিজৰ আনন্দৰ বাবে জীয়াই থাকক, স্বামীৰ কোম্পানীটো মেনেজাৰৰ ওপৰত ন্যস্ত কৰি।
  ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  যদি আপুনি ধনী হ"ব বিচাৰে,
  যদি আপুনি সুখী হ'ব বিচাৰে...
  তেতিয়া কুঁজ হৈ জন্ম নহ"ব,
  আৰু জন্ম হওঁক ইমান ধুনীয়া!
  হঠাৎ , ছোৱালীজনীৰ কাষত এখন বিলাসী কেডিলাক ৰৈ গ"ল। আৰু তাৰ পৰা তাই বাহিৰলৈ চালে ... নাই , বুঢ়াৰ মূৰটো নহয়, পান্নাৰে ঢাকি থোৱা পাগুৰি পিন্ধা এজন ধুনীয়া ডেকা। বৰ ধুনীয়া আৰু ইমান সৰু আৰু সতেজ আছিল।
  হাঁহি এটা মাৰি সি ক"লে:
  - মোৰ ৰাজকুমাৰী, তুমি মোৰ লগত মস্কোৰ আটাইতকৈ দামী ৰেষ্টুৰেণ্টখনলৈ ৰাইড লৈ যাব বিচাৰিবানে?
  এলিজাবেথে উত্তৰত মাত দিলে, মুকুতাৰ দৰে দাঁত দুটা জিলিকিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - বৰ আনন্দৰে! ইমান ধুনীয়া !
  ডেকাজনে হাতত ডাঙৰ ডাঙৰ হীৰাৰে নিৰ্মিত আঙঠিবোৰ জিলিকি উঠি উত্তৰ দিলে।
  - মইও বৰ ধনী, আৰু এইটো আপোনাৰ বাবে অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে আৰু উত্তৰ দিলে:
  যদি আপুনি ধনী হ"ব বিচাৰে,
  যদি আপুনি সুখী হ'ব বিচাৰে...
  মোক হীৰা দিয়া
  আমাৰ বহুমূলীয়া ৰজা!
  আৰু তাই সোণৰ পাতেৰে ঢাকি থোৱা কেডিলাকখনৰ ওচৰলৈ জপিয়াই উঠিল। আৰু তাই মনে মনে খোলা দুৱাৰখনত জপিয়াই পৰিল।
  গ্লেমাৰাছ ডেকাজনে তাইক সাৱটি ধৰি ওঁঠত সুস্বাদু চুমা খালে। এলিজাবেথৰ মূৰটো ঘূৰিবলৈ ধৰিলে, আৰু তাই দেখিলে যে তাইৰ পাগুৰ তলৰ পৰা লিংকছৰ দৰে কাণ ওলাইছে, মানুহৰ পৰিৱৰ্তে ৷
  কিন্তু ধুনীয়া শ্যামলাজনীয়ে আচৰিত হ"বলৈ সময় নাপালে। মূৰটো আৰু ঘূৰিবলৈ ধৰিলে, গ্লেমাৰাছ মূৰটোৰ চেতনাটো বন্ধ হৈ গ"ল।
  . অধ্যায় নং ১।
  এলিজাবেথৰ দৃষ্টি অৰ্ধচেতন অৱস্থাত আছিল। ছোৱালীজনীয়ে সপোন দেখিছিল...
  যেন তাই আকাশৰ ওপৰেৰে উৰি গৈছে, ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙৰ জিলিকি থকা ডেউকা থকা বিশাল পখিলাৰ ওপৰত বহি আছে৷
  আৰু তাইৰ চাৰিওফালে ফুলি উঠা ৰঙীন ডাৱৰ। ছোৱালীজনীয়ে উচ্চ হিলৰ জোতা পিন্ধি আৰ্থ্ৰপড পোক এটাৰ পিঠিত থিয় হৈ আছে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে সোঁহাতত যাদুকৰী লাখুটি এটা লৈ গায়, অৱশ্যেই, কৌতুক হিচাপে:
  মই আপোনালোকক আচৰিত নহ'বলৈ অনুৰোধ কৰিছো
  যদি এতিয়া বক্সিং আছে, আৰু চুমো নহয়!
  যদি আছে, যদি আছে, যদি বক্সিং আছে আৰু চুমো নহয়!
  ডাৱৰৰ পৰা ওলাই আহি তাইৰ ফালে এটা অজগৰ উৰি গ"ল। বেছি ডাঙৰ নহয় , প্ৰায় এলবাট্ৰছৰ সমান, আৰু তিনিটা সৰু মূৰৰ। আৰু এই জন্তুটোৱে অভাৱনীয়ভাৱে পাতল মাতেৰে চিঞৰি উঠিল।
  -আপুনি দয়ালু নেকি পেহী?
  এলিজাবেথে মাত দিলে:
  - হয় , দয়ালু!
  কেঁচুৱা অজগৰটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মোক আইচক্ৰীম লাগে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - কেনেকুৱা আইচক্ৰীম?
  তিনিমূৰীয়া সৰু দানৱে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - এপল পাই অর্ডার মধ্যে!
  এলিজাবেথে লৈ গ"ল আৰু তাইৰ যাদুকৰী লাখুটিটো জোকাৰি জোকাৰি ক"লে:
  - তিনি পেক চকলেট আইচক্ৰীম!
  আৰু আইচক্ৰীম আৰু বাদামী ৰঙৰ মাছৰ টুকুৰাবোৰ অজগৰটোৰ ওপৰত পৰিল। সৰু দানৱে জিভাখন চেলেকি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - বৰ সোৱাদযুক্ত খুৰী!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে। আৰু ধুনীয়া অজগৰডালে সুস্বাদু আৰু মিঠা পদাৰ্থটো চেলেকি পেলালে।
  ক্ৰীমৰ সৈতে এটা সুস্বাদু টমেটোৱে মৰমলগা দানৱটোক খুন্দা মাৰিলে । আৰু অজগৰটোক লেপ দিলে।
  কাষতে এগৰাকী কিশোৰী আবিৰ্ভাৱ হ"ল। খালী ভৰিৰে, কিন্তু পিন্ধিছিল বিলাসী টিউনিক আৰু বহুমূলীয়া শিলেৰে নিৰ্মিত গহনা।
  ছোৱালীজনীৰ হাতত এটা যাদুকৰী লাখুটিও আছে। তাই পেলাই দিলে, ক্ৰীম আৰু চকলেট নোহোৱা হৈ গ"ল। সৰু অজগৰটোৱে ক্ষোভিত হৈ ক"লে:
  - তোমালোক কিয় খুৰীহঁত নহয়?
  ছোৱালীজনীয়ে প্ৰণাম কৰি উত্তৰ দিলে।
  - মই কাউণ্টেছ-নিম্ফ ড্ৰাকমা। আৰু আপুনি কোন?
  শ্যামলাজনীয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এলিজাভেটা শ্বুকিনা। ছাত্ৰ আৰু ফেশ্বন মডেল।
  দুয়োগৰাকী সুন্দৰীয়ে ইজনে সিজনক চকু টিপিয়াই দিলে। আৰু খালী ভৰিৰ ওপৰত বহুমূলীয়া আঙঠিবোৰ জিলিকি থকা অপেশ্বৰীগৰাকীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  -তোমাক ৰাজকুমাৰীৰ দৰে বেছি দেখা যায়।
  আচলতে এলিজাবেথে ইমানবোৰ ভিন্ন সজ্জা আৰু জিলিকি থকা ৰত্ন পিন্ধিছে।
  শ্যামলাজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - তুমিও ... অ' মোৰ, ইমান সম্ভ্ৰান্ত মানুহ কিয় খালী ভৰিৰে?
  ড্ৰাকমাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই এগৰাকী অপেশ্বৰী - প্ৰকৃতিৰ উচ্চতম দেৱতাৰ আত্মীয়। ডাইনীৰ সময়ত যেতিয়া জোতা নাথাকে তেতিয়া উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰাটো বহুত বেছি সুবিধাজনক হয়।
  এলিজাবেথে মাত দিলে:
  - স্পষ্ট হৈ পৰিছে! তুমি বৰ ধুনীয়া, কিন্তু তোমাৰ চুলিবোৰ প্ৰাকৃতিক নে ৰং কৰা?
  খালী ভৰিৰে অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি সাতৰঙী চুলিখিনি জোকাৰি উত্তৰ দিলে:
  - হয় আৰু নহয়! এইটো ৰং নহয়, আৰু একে সময়তে সাতটা ৰঙে মই যে এগৰাকী অতি উচ্চ পৰ্যায়ৰ যাদুকৰ, তাৰ প্ৰতীক!
  আৰু সৌন্দৰ্য্যই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিত ক্লিক কৰিলে, আৰু ভাল টেংকৰ আকাৰৰ কেক এটা ওলাল। একে সময়তে , ইমান চহকীভাৱে ক্ৰীম ফুলেৰে সজাই থোৱা আছিল, বিভিন্ন ধৰণৰ শ্বেডত, আৰু ইয়াৰ গোন্ধটো বৰ ৰুচিকৰ আছিল। কেকটো বৰ চহকী যেন লাগিছিল।
  এলিজাবেথে মিঠা হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - ইয়াৰে এটা খালে আমাৰ পেটটো ফাটি যাব।
  ড্ৰাকমাই মাত দিলে আৰু উত্তৰ দিলে:
  - আমি এই কেকটো ভোকাতুৰ ল"ৰা-ছোৱালীক দিম!
  আৰু অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিটো জোকাৰিলে। আৰু তেওঁলোকে, দুগৰাকী সুন্দৰীয়ে, কুকুৰাৰ ভৰিৰ ওপৰত থকা যথেষ্ট ডাঙৰ জুপুৰি এটাৰ ওচৰত নিজকে বিচাৰি পালে। কাষতে উৰি ফুৰিছিল প্ৰায় ত্ৰিশ বছৰীয়া যেন লগা, দীঘল ৰঙা চুলিৰ এগৰাকী মহিলা। তাই মৰ্টনত আছিল, এহাতত সোণৰ হেণ্ডেল থকা বিলাসী ঝাড়ু, আৰু আনখন হাতত বাওঁফালে, যাদুকৰী লাখুটিও।
  দহ বছৰৰ পৰা চৈধ্য বছৰ বয়সৰ ল"ৰা-ছোৱালীয়ে তাইৰ সন্মুখত পথাৰত কাম কৰি আছিল। ল"ৰাকেইটা ফাটি যোৱা চেলেং পিন্ধি খালী ভৰি আৰু পাতল। পথাৰত খেতি কৰিছিল, কোৰ মাৰিছিল, নাঙল টানিছিল আৰু ষ্ট্ৰেচাৰ কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল।
  মূৰত হেলমেট পিন্ধা অতি কুৎসিত ভালুকবোৰে তেওঁলোকক চাবুকেৰে কোবাইছিল ।
  আৰু মাজে মাজে চাবুকবোৰে হুইচেল মাৰিছিল।
  এলিজাবেথে চিঞৰিলে:
  - ল'ৰা-ছোৱালীক তেনেকুৱা ব্যৱহাৰ কৰাৰ সাহস কেনেকৈ!
  আৰু শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিৰে আঠ এটা বনাইছিল। আৰু চকলেট, মিঠাই, কেণ্ডিড ফ্ৰুট, ড্ৰেগী, ললিপপ আৰু আইচক্ৰীমৰ পেক কৱচ পিন্ধা অৰ্কবোৰৰ ওপৰত পৰিল। চেপেটা ভালুকবোৰত ছটিয়াই দিলে, আনকি দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্তও হ"ল।
  আৰু খালী ভৰিৰে ভোকাতুৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে এনে ধন-সম্পত্তি দেখি খাদ্যৰ ওপৰত আক্ৰমণ চলালে।
  অৰ্কবোৰে সিহঁতক ৰখাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, আৰু চাবুক আৰু ক্লাব জোকাৰিলে। বাবা যগাই ঝাড়ুৰে বতাহত খুন্দা মাৰিলে। এটা ঢৌ উঠিল আৰু ছুনামীৰ দৰে হৈ পৰিল। এলিজাবেথ আৰু তাইৰ পখিলাটোক পেলাই দিয়া হ"ল আৰু সৰু অজগৰটো ঘূৰি গ"ল।
  অপেশ্বৰী ড্ৰাকমাই নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিটো ঘূৰাই দিলে। আৰু ঘূৰ্ণীবতাহ শান্ত হ"ল, ঢৌবোৰ পৰিল।
  পাতল, আধা উলংগ, কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ পৰা ক্লান্ত হৈ পৰা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে মুখত মিঠাই আৰু অন্যান্য খাদ্য ভৰাই দিলে। অৰ্ক তত্বাৱধায়কসকলে চাবুক দোলা দি তেওঁলোকক মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  এলিজাবেথে আকৌ নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিটো জোকাৰিলে। আৰু ক্ৰীম কেকবোৰ লোমশ আৰু দুৰ্গন্ধময় অৰ্কবোৰৰ ফালে উৰি গ"ল। অপেশ্বৰীয়েও যোগ দিলে, আৰ্টিফেক্ট আঙঠিৰে সজাই থোৱা তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ক্লিক কৰি। আৰু ফলত শক্তিৰ এটা ধাৰা জ্বলি উঠিল। আৰু অৰ্কবোৰৰ ছালত জুই লাগিল, আৰু তেওঁলোকৰ কৱচ গলিবলৈ ধৰিলে।
  বাবা যাগ নামৰ এগৰাকী যথেষ্ট ধুনীয়া আৰু ৰঙা চুলিৰ মহিলাই দাঁত উদং কৰি মুখৰ পৰা আকৰ্ষণীয় বাঘৰ দাঁত উলিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - কিয় আমনি কৰিছা ড্ৰাকমা? আমি বহুদিনৰ পৰাই আমাৰ প্ৰভাৱৰ ক্ষেত্ৰবোৰ ভাগ কৰি আহিছো!
  এলিজাবেথে চিঞৰি উঠিল:
  -আপুনি ল'ৰা-ছোৱালীক ঠাট্টা কৰি আছে! আৰু এইটো সহ্য কৰিব নোৱাৰি!
  বাবা যাগাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে বিৰবিৰাই উঠিল:
  এইটো আৰু কোন ? আৰু আপুনি কিয় আন কাৰোবাৰ ব্যৱসায়ত হস্তক্ষেপ কৰিছে?
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই কোন? এটা গীতেৰে এই কথা ক"ব পাৰে!
  ড্ৰাকমাই মাত দিলে:
  - হয়, মোৰ নতুন বন্ধুজন বৰ সংগীতময়! হয়তো তাইৰ কথা শুনিব?
  আধা গলি যোৱা কৱচ পিন্ধা অৰ্কবোৰে পেচ খাইছিল, চিঞৰিছিল আৰু হাউলি উঠিছিল। তেওঁলোকৰ যে বহুত কষ্ট হৈছে সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল।
  বাবা যাগাই খিকিন্দালি কৰিলে। দেখাত তাইৰ লোমশ সংগীবোৰৰ প্ৰতি একেবাৰেই দুখ নহয়। আৰু তাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ফুল এটা গান, লাজ নকৰিবা!
  এলিজাবেথে লৈছিল আৰু অনুভৱ আৰু উৎসাহেৰে গাইছিল:
  মই একেবাৰে ভাগৰি পৰা নাই
  মদ খাওক, ওলাই যাওক, ল"ৰাৰ প্ৰেমত পৰিব !
  আৰু সাহসেৰে ফেচিষ্টসকলক হত্যা কৰক,
  এডলফৰ লগত মই প্ৰতিযোগিতা কৰিব পাৰো!
  এডলফৰ লগত মই প্ৰতিযোগিতা কৰিব পাৰো!
  
  প্রাকৃতিক স্বর্ণকেশী,
  আৰু প্ৰেমত ৰবৰ বেণ্ডৰ প্ৰয়োজন নাই!
  আধা পৃথিৱী মোৰ লগত আছে,
  প্ৰাকৃতিক স্বচ্ছন্দ!
  
  আকৌ মই ফেচিষ্টসকলক সাহসেৰে মাৰিলোঁ,
  নতুন অভিলেখ গঢ়িছো!
  আৰু কাৰ্য্যৰ বাবে শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলাওঁ,
  সকলোৰে মুখ ভাঙি পেলাব পাৰিম !
  সকলোৰে মুখ ভাঙি পেলাব পাৰিম !
  
  প্রাকৃতিক স্বর্ণকেশী,
  প্ৰেমত ৰবৰ বেণ্ডৰ প্ৰয়োজন নাই !
  আধা পৃথিৱী মোৰ ভৰিৰ ওচৰত,
  প্ৰাকৃতিক স্বচ্ছন্দ!
  
  মোৰ শীতলতাক কোনে বিশ্বাস নকৰে,
  ছোৱালীৰ গোৰোহা অলপ হ'ব...
  কাপুৰুষ মূৰ্খামি যে জানি লওক,
  মই ক্ৰাউটবোৰক ভাঙি পেলাইছো!
  মই ক্ৰাউটবোৰক ভাঙি পেলাইছো!
  
  প্রাকৃতিক স্বর্ণকেশী,
  প্ৰেমত ৰবৰ বেণ্ড নালাগে,
  মোৰ লগত মোৰ স্বামী কঁপি আছে,
  প্ৰাকৃতিক স্বচ্ছন্দ!
  
  আপুনি ফুৰাৰতকৈ শীতল হ"ব বিচাৰেনে?
  আৰু ফেচিষ্টৰ গাধক লাথি মাৰিব...
  ক্ৰাউটছৰ ওপৰত গুলী ৰেহাই নিদিব,
  Penelope খেলুন!
  
  বাৰু, যুদ্ধখন ৰক্তাক্ত,
  মই জ্বলি শেষ হৈ গৈ আছো...
  এই সকলোবোৰ খ্যাতিৰ বাবে নহয়
  এইখিনিতে নিহিত হৈ আছে ৰহস্য আৰু সমাধান!
  এইখিনিতে নিহিত হৈ আছে ৰহস্য আৰু সমাধান!
  
  প্রাকৃতিক স্বর্ণকেশী,
  প্ৰেমত ৰবৰ বেণ্ডৰ প্ৰয়োজন নাই !
  আৰু মোৰ ষ্টীলৰ পিঠি আছে,
  প্ৰাকৃতিক স্বচ্ছন্দ!
  প্ৰাকৃতিক স্বচ্ছন্দ!
  বাবা যগাই হাঁহিলে। তাই নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিডাল জোকাৰিলে। আধা জ্বলি যোৱা অৰ্কবোৰ শান্ত হৈ পৰিল। বৰষুণৰ ধাৰাবোৰ তেওঁলোকৰ ওপৰত ঢালি দিলে। ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ বহিল।
  ল"ৰা-ছোৱালীৰ খালী ভৰিৰে দলটোৰ ফালে এটা বিশাল কেক ওপঙি গ"ল।
  অপেশ্বৰে বানানটো পঢ়িলে। আৰু বিশাল ট"ৰাছটো টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰিল । আৰু প্ৰতিটো শিশুৰ সন্মুখত সোণৰ প্লেট এখন, দা আৰু কাঁটাচামুচ এখন দেখা গ"ল।
  বাবা যাগে আদেশ দিলে:
  - মই তোমালোক সকলোকে জিৰণি খাবলৈ অনুমতি দিছো!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে বেছিভাগেই উজ্জ্বল মূৰেৰে মাত দিলে আৰু খাবলৈ ধৰিলে।
  এলিজাবেথে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  -এই দুৰ্ভগীয়া ল'ৰাবোৰৰ পিতৃ-মাতৃ ক'ত?
  বাবা যগাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - এইবোৰ আচলতে ল"ৰা-ছোৱালী নহয়। এইবোৰ প্ৰাপ্তবয়স্কৰ আত্মা, মৃত্যুৰ পিছত শিশুৰ শৰীৰ লাভ কৰি পুনৰ শিক্ষাৰ বাবে আমাৰ পৃথিৱীলৈ পঠিওৱা হৈছিল। আৰু স্বীকাৰ কৰিব লাগিব, অকুপেচনেল থেৰাপী বহুত বেছি মানৱীয় আছিল!
  এলিজাবেথে চাৰিওফালে চালে। চাৰিওফালে ৰসাল, বিলাসী ফুলৰ গছবোৰ গজি উঠিল আৰু তাৰ মাজেৰে এটা সুখদায়ক সুগন্ধি ওলাই আহিল। আৰু আনকি বাবা যাগৰ দুৰ্গটোও বৰ আদৰণীয় যেন লাগিছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - এইটো হেল যেন নালাগে!
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - মানুহৰ আদিম বুজাবুজিত স্বৰ্গ আৰু নৰক নাই। সমান্তৰাল আৰু বহু-ভেক্টৰ জগত আছে যাৰ নিজস্ব ধৰ্ম আৰু প্ৰাচল আছে। আৰু ইয়াত এই ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে ৰ"দত সৰ্বোত্তম ঠাই পোৱাৰ সুযোগ পাইছে!
  বাবা যাগাই মাত দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, যিজন জীৱনকালত ভাল কামত মহান আছিল, তেওঁ সমান্তৰাল জগতত ৰজা বা ৰাজকুমাৰ হ"ব পাৰে, তেওঁৰ শৰীৰৰ খোলাটোৰ মৃত্যুৰ পিছত! গতিকে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত সকলো আপেক্ষিক। মইও অতীতৰ জীৱনত ৰাণী আছিলোঁ।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে মাত দিলে:
  "প্ৰথমে তাই নিজকে দাসী হিচাপে অৱতাৰ লৈ বাগিচাত কাম কৰিছিল। কিন্তু তাৰ পিছত, তাইক ছাত্ৰী হিচাপে এজন যাদুকৰক বিক্ৰী কৰা হ"ল, আৰু এই পৃথিৱীত বাবা যাগৰ স্তৰলৈ উঠি আহিল। আৰু এইটো একেবাৰেই দুৰ্বল কেৰিয়াৰ নহয়!
  এলিজাবেথে হুইচেল মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৱাঃ! তেতিয়া মই কোন?
  ড্ৰাকমা cooed:
  ভংগুৰ ৰঙীন পাহি,
  আপুনি মাত্ৰ যাত্ৰাৰ আৰম্ভণিতে আছে...
  যদিও চাৰিওফালৰ জগতখন নিষ্ঠুৰ,
  মাত্ৰ আগবাঢ়ি যাব লাগিব!
  শ্বৰ্ট আৰু ফটা টি-চাৰ্ট পিন্ধা ল"ৰা এজনে, উদং, টেন আৰু আঁচোৰ পৰা ভৰি দুখন জিলিকি থকা, কেকটো শেষ কৰি, বতাহত ওপঙি থকা তিনিগৰাকী পেহীৰ ওচৰলৈ দৌৰি গৈ চিঞৰি উঠিল:
  - মই, মাৰ্কিছ ডি Sade! বিখ্যাত ব্যক্তি।
  বাবা যাগাই ভয়ংকৰভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আপাত দৃষ্টিত আপুনি মাৰ্কিছৰ উদং গোৰোহাত লাঠিৰে আঘাত কৰিব বিচাৰেনে?
  ল"ৰাটোৱে প্ৰণাম কৰি হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  "এতিয়া দুটামান শতিকা হ"ল মই দাস হৈ আছো।" মোক সেনাবাহিনীত কিয় নলয়? মই স্কোৱায়াৰ আৰু ড্ৰামবাদক দুয়োটা হ"ব পাৰো। নহ"লে সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে কামৰ পৰা মই বোবা হৈ পৰিছো!
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - হয়তো আচলতে আমি তাক এটা সুযোগ দিয়া উচিত। যেনে, কামলৈ যোৱা?
  বাবা যাগাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - কোনোবাই যদি লয়! জানেনে, ইয়াত বেলেগ হ"ব পাৰে। মাৰ্কিছক কেনেবাকৈ অতীতৰ জীৱনৰ শিক্ষিত ব্যক্তিৰ দৰে কেৰাণী এজনৰ সহায়ক হ"বলৈ আগবঢ়োৱা হৈছিল। তেনেকৈয়ে সি ৰচনা কৰিছিল। ইয়াৰ পিছতে ল"ৰাটোৰ উদং গোৰোহাত লাঠিৰে কোবাই দিলে। আৰু কেনেকৈ চিঞৰি উঠিল।
  প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া যেন লগা ডেকা মাৰ্কিছজনে মন্তব্য কৰিলে:
  "দুশ বছৰৰো অধিক হ"ল জোতা পিন্ধা নাই।" আৰু মোৰ তলুৱা উটৰ খুৰাৰ দৰে কঠিন। আৰু কেতিয়াবা ষ্টাফ কৰা কেলাছবোৰে খজুৱতি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে ৷ আৰু তেতিয়া গোৰোহাত লাঠিডালে ইমান বিষ নকৰিব!
  এলিজাবেথে হাঁহিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - কমনীয়. গতিকে, দুশ বছৰতকৈও অধিক সময়ৰ পাছতো আপুনি শিশু হৈয়েই আছেনে?
  ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  - কেৱল বাহ্যিকভাৱে! আমি দাস হৈ থকাৰ সময়ত আমাৰ শৰীৰ সলনি নহয়। যদি মই সেনাবাহিনীত যোগদান কৰো, তেন্তে লাহে লাহে হ"লেও ইতিমধ্যে তাতেই ডাঙৰ হ"ম। কিন্তু ইয়াত কামৰ পৰা কাপোৰবোৰহে ক্ষয় যায়, আৰু আমাক পাঁচ বছৰৰ মূৰে মূৰে নতুন কাপোৰ দিয়া হয় ৷ আৰু জোতাযোৰ ... ইয়াত চাৰিটামান সূৰ্য্য - বৰ গৰম৷ প্ৰায়ে মই আনকি টি-চাৰ্ট নোহোৱাকৈও কাম কৰো, ই বহুত বেছি সুখদায়ক!
  বাবা যাগাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - Marquis দে Sade সহজতে আনন্দদায়ক হয়! হয়তো মই তেওঁৰ গোৰোহাত উটপক্ষীৰ পাখি এটাৰে টিকটিকিয়াই দিম, আৰু তেওঁ মোক সাধুকথা এটা ক"ব৷
  এসময়ত উপাধিৰ সম্ভ্ৰান্ত আৰু কুখ্যাত লেখক ল"ৰাজনে লক্ষ্য কৰিছিল:
  ভালকৈ লিখোঁ, কেতিয়াবা
  কেতিয়াবা আজে বাজে কথা হৈ পৰে!
  এই পৃথিৱীৰ সকলো বস্তুৱেই টছিং,
  আৰু সঁচাকৈয়ে ই কেৱল খালী অসাৰতা!
  এলিজাবেথে মাত দিলে আৰু সুধিলে:
  - হয়তো ডাঙৰ চকলেট কেণ্ডি এটা লাগে?
  ল"ৰাজনে গুৰুত্বসহকাৰে উত্তৰ দিলে:
  - মই ভাল স্পেনিছ ৱাইনৰ এটা ডাঙৰ মগ পছন্দ কৰিম, বা জামাইকান ৰাম!
  বাবা যগাই হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - শিশুৱে মদ খাবলৈ দিয়া নহয়!
  মাৰ্কিছ ল"ৰাটোৱে আপত্তি কৰিলে:
  - মই শিশু নহয়! আৰু সেনাবাহিনীত গ্ৰ"ট"ৰ এটা অংশ থাকে।
  ড্ৰাকমাই আকস্মিকভাৱে নিজৰ লাখুটিডাল জোকাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - লিকুৰৰ সৈতে ভাল মিঠাই চেষ্টা কৰক!
  আৰু চকলেট বেৰেল ডেকা দাসজনৰ হাতত আবিৰ্ভাৱ হ"ল। ল"ৰাটোৱে সিহঁতক কামুৰি পেলালে আৰু গাই গ"ল:
  প্ৰেম আৰু মৃত্যু, ভাল আৰু বেয়া,
  যিটো পবিত্ৰ আৰু যি পাপ, সেইটো বুজি পোৱাৰ নিয়তি নাই!
  প্ৰেম আৰু মৃত্যু, ভাল আৰু বেয়া,
  আমি মৰিব নোৱাৰো, অস্তিত্ব এটাই!
  এজনী ছোৱালীয়ে তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ দৌৰি আহিল, উদং সৰু সৰু ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল। তাই গোলাপী চুলি আৰু বৰ মিঠা আছিল। তাই প্ৰণাম কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - মই লেডী উইণ্টাৰ! মোৰ ভদ্ৰমহিলা নামেৰে জনাজাত। আৰু মইও প্ৰমোচন বিচাৰো।
  ছোৱালীজনীয়ে পিন্ধিছিল ডাঙৰ ডাঙৰ ফুটা থকা চুটি ফটা টিউনিক। তাইৰ সৰু ভৰি দুখন ৰূপৱতী আছিল যদিও ভৰি দুখন ইতিমধ্যে শৃংখলাবদ্ধ আৰু কেলাছ হৈ পৰিছিল। দেখা যায় যে তাই এশ বছৰতকৈও অধিক সময় হাল বাই আছে।
  এলিজাবেথে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - তেনেকুৱাই নেকি? কিন্তু বুঢ়ী হোৱাতকৈ ভাল।
  ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - মোক ছয়কুৰি বছৰ বয়সত ফাঁচী দিয়া হৈছিল, আৰু মই কোনো বুঢ়ী নাছিলোঁ। মাৰ্কিছ ডি ছাডেৰ মৃত্যু হৈছিল চৌসত্তৰ বছৰ বয়সত, গতিকে অন্ততঃ তেওঁ জীয়াই আছিল!
  চুটি কাপোৰ পিন্ধা ল"ৰাটোৱে মাত দিলে, খালী ভৰিৰে ঘাঁহনিৰ মাজত শিল এটা হেঁচা মাৰি ধৰিলে আৰু গাই গ"ল:
  যদিও বছৰবোৰ ঘূৰাই দিব নোৱাৰি বুলি কয়,
  আৰু যেন শৰীৰটো কেৱল জৰাজীৰ্ণ হৈ পৰিছে...
  আমি আমাৰ যাত্ৰা আৰম্ভ কৰোঁ এখন নতুন পৃথিৱীত,
  এটা সতেজ ধাৰণা লৈছো !
  আৰু মাৰ্কিছ ল"ৰাটোৱে তাৰ জৰাজীৰ্ণ টি-চাৰ্টটো ফালি টাইলছৰ পেটটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে। পেশীবহুল ল"ৰাটোক চাৰ্টটো নোহোৱাকৈ বহুত বেছি ধুনীয়া দেখা গৈছিল। চুটি কাপোৰ পিন্ধি যদিও ফাটি গৈছে , তেওঁক এজন যুৱ খেলুৱৈৰ দৰে দেখা গৈছিল।
  আৰু হাত-ভৰিৰ ভাস্কৰ্য্য পেশীবোৰ দেখুৱাই নাচিবলৈ ধৰিলে।
  তাৰ পাছত মাৰ্কিছ ল"ৰাটোৱে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে শিলগুটি এটা তুলি লৈ আৰু ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে। তাৰ পাছত নিপুণভাৱে ভৰিৰে ধৰি আকৌ দুটা শিলগুটি দলিয়াই দিলে। আৰু সিহঁতক আকৌ ধৰিলে।
  এলিজাবেথে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ধুনীয়া! কিমান ডাঙৰ দেখা গৈছে !
  সৰু অজগৰডাল ল"ৰাটোৰ ওচৰলৈ উৰি গ"ল। সি তাৰ ঘূৰণীয়া, কেলাছ গোৰোহাটো চেলেকিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - ভাই?
  ল"ৰাটোৱে ঘাঁহনিৰ ওপৰত নিজৰ উদং তলুৱা মচি খঙেৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ভণ্টি!
  সৰু অজগৰটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ বন্ধু!
  ড্ৰাকমাই খিকিন্দালি কৰি গাইছিল:
  কিবা কাৰণত শিশুক শিকলিৰ দৰে শিকলি বান্ধি দিয়া হয়,
  কঠিন সময়ত কাৰোবাৰ প্ৰয়োজন হ'ব...
  পানী ঢালি নিদিব, আশে-পাশে থকা সকলোৱে ধেমালি কৰি আছে,
  প্ৰকৃত, বিশ্বাসী বন্ধুৰ অৰ্থ এইটোৱেই!
  সৰু অজগৰটোৱে কেক এটুকুৰা দেখি তাৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহি তিনি জিভাৰে কোমল মিঠা ভৰটো চেলেকিবলৈ ধৰিলে।
  ছোৱালী-মিলাডীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - এবিধ মনোমোহা প্ৰাণী। মোৰ এনেকুৱা কুকুৰ এটা পালে ভাল লাগে!
  এলিজাবেথে ফুচফুচাই ক'লে:
  - আপুনি কিয় আন্না ডি বেইলে কনষ্টেন্সক বিষাক্ত কৰিছিল ? বোনাচিউক্স ?
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে লিকুৰ মিঠাইটোত ভৰি দিলে। তাই তাক চেপি ধৰিলে, হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - ঈৰ্ষাৰ কাৰণে। মই দাৰ্টগনানক বৰ ভাল পাইছিলোঁ !
  বাবা যাগাই হাঁহিলে:
  "সেইবাবেই এই লেতেৰা ছোৱালীজনীক প্ৰতি শুকুৰবাৰে চৰ খায়।" তাই হত্যা কৰিলে এজন নিৰীহ আত্মা।
  এলিজাবেথে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - আৰু আন অপৰাধৰ বাবে?
  ইয়াত ড্ৰাকমাই কথা কৈছিল:
  বেকিংগেনৰ ড্যুকজন যথেষ্ট হাৰামী আছিল। হয়, আৰু তাই নিজৰ গৃহভূমি ফ্ৰান্সৰ সেৱা কৰিছিল। অৱশ্যে তাইক মোৰ ছাত্ৰী হিচাপে লোৱাৰ কথা ভাবিছো!
  ছোৱালী-মিলাডীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - অৱশ্যেই লওক। কাৰণ বাগিচা এখনত মূৰ্খৰ দৰে কোদাল লৰচৰ কৰি, বা ষ্ট্ৰেচাৰ কঢ়িয়াই লৈ ফুৰি, বা শস্য কঢ়িয়াই লৈ ভাগৰি পৰিছো৷ শিলৰ কুৱেৰীবোৰত কিছু বৈচিত্ৰ্য আছে। ইয়াত থকা প্ৰায় চাৰি শতিকা হ'ল। মোৰ দুখ লাগিছে !
  এলিজাবেথে হুইচেল মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, সেইটো বহুত। আনকি আমেৰিকাতো বিশ বছৰৰ কাৰাদণ্ডৰ পিছত যাৱজ্জীৱন কাৰাদণ্ডৰ শাস্তি পোৱা ব্যক্তিক ক্ষমা কৰিব পাৰি!
  বাবা যাগাই লক্ষ্য কৰিছে:
  "তাই বহু আগতেই দাসৰ পৰা সেনাবাহিনীলৈ, বা যাদুকৰৰ পৰা, আনকি ছোৱালী পুৰোহিতলৈও বদলি হ"লহেঁতেন, কিন্তু মিলাডীৰ খ্যাতি অত্যধিক। তাইক যাদু শিকাবলৈ ভয় কৰে - তাই প্ৰতাৰক ছোৱালী!
  মাৰ্কিছ ডি চেডে, সেই চঞ্চল ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  - মাজে মাজে প্ৰদৰ্শন আৰু মনোৰঞ্জনৰ বাহিৰেও অকুপেচনেল থেৰাপী বিৰক্তিকৰ হৈ পৰে ৷ সঁচাকৈয়ে শিলৰ কুৱেৰীবোৰত অন্ততঃ পেশীবোৰ গঢ়ি তুলিব পাৰি।
  বাবা যাগাই মাত দিলে:
  - হিচাপত লম ! গতিকে শিলৰ কুৱেৰীলৈ যাবা!
  মাৰ্কিছ ল"ৰাটোৱে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - মোক বিক্ৰীৰ বাবে ৰাখকচোন! কোনোবাই মোক নিশ্চয় নিলামত কিনিব।
  ড্ৰাকমাই হাঁহিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৱাঃ! তেওঁ নিজেই, এজন প্ৰাক্তন উপাধিযুক্ত সম্ভ্ৰান্ত, বিক্ৰী হ"ব বিচাৰে, কিবা এটা বস্তুৰ দৰে!
  মাৰ্কিছ ডি ছাদে গীত গাইছিল:
  আমাৰ হৃদয়ে পৰিৱৰ্তনৰ দাবী কৰে
  আমাৰ চকুৰ পৰিৱৰ্তনৰ প্ৰয়োজন...
  আমাৰ হৃদয়ত আৰু আমাৰ চকুলোত,
  আৰু শিৰাৰ স্পন্দন...
  পৰিৱৰ্তন, আমি পৰিৱৰ্তনৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো!
  আৰু দাস সন্তানে তাৰ উদং ভৰিৰে ষ্টাম্প মাৰিলে। এইটো সঁচাকৈয়ে জীয়াই থকা ল'ৰা।
  সৰু অজগৰটোৱে অনুকৰণ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  -পৰিৱৰ্তন, আমি পৰিৱৰ্তনৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো!
  আৰু তাই ঘূৰি ফুৰা টপৰ দৰে ঘূৰি ফুৰিছিল , সৰীসৃপটো বৰ মৰমলগা আৰু মৰমলগা।
  এলিজাবেথে মন্তব্য কৰিছিল:
  - আৰু সি বৰ মৰমলগা সৰু অজগৰ৷
  আকাশত এটা উজ্জ্বল বিন্দু দেখা দিয়াৰ লগে লগে ড্ৰাকমাই কিবা এটা ক"ব বিচাৰিলে। কোনোবাই সিহঁতৰ ফালে উৰি গৈ আছিল।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - এইটো বৰ ভাল কথা ! দেখাত জলপৰী পখিলাটোৱে দৌৰিছে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনী আচৰিত হ"ল:
  - কেনেকুৱা হৈছে, জলপৰী পখিলা?
  বাবা যাগাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - এইটো যেতিয়া আপুনি একে সময়তে জলপৰী আৰু পখিলা দুয়োজনী হয়। কিহে আপোনাক আচৰিত কৰে?
  এলিজাবেথে কান্ধত কান্ধ মিলাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - এনেকুৱা কল্পনাতীত জীৱৰ কথা মই কেতিয়াও শুনা নাই!
  ৰঙা চুলিৰ ডাইনীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - তেতিয়াহে আপুনি নিজেই চাব। তাই পানীৰ তলত থাকিব পাৰে আৰু বতাহৰ মাজেৰে উৰি যাব পাৰে! আৰু সেইটো বৰ ভাল ৷
  সঁচাকৈয়ে সোণৰ পাততকৈও উজ্জ্বল আৰু ধুনীয়া চাৰিটা সূৰ্য্যত জিলিকি থকা ৰূপালী ঠেং আৰু ডেউকা লৈ এজনী ছোৱালী আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  অপেশ্বৰীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - বেৰনেছ ডি ডেছিং, মই আপোনাক প্ৰণাম জনাইছো!
  জলপৰী পখিলাটোৱে খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু মই তোমাক সম্ভাষণ জনাইছো কাউণ্টেছ! জগতত পোহৰ হওক।
  মাৰ্কিছ ল"ৰাটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - হয়তো মোক কিনিব পাৰিবা? সাগৰ ৰাজ্য ভ্ৰমণ কৰিবলৈ মন গৈছে।
  জলপৰী পখিলাটোৱে গাইছিল:
  নীলা সাগৰত, বগা ফেনত,
  য'ত হাৰিকেন ক্ৰোধ...
  য'ত সাগৰ দোল খায় আৰু জাহাজ লৰচৰ কৰে!
  অপেশ্বৰ আৰু বাবা যগে তাক লৈ গাইছিল:
  জাহাজবোৰ তললৈ ডুব যায়, লংঘন আৰু পালৰ সৈতে,
  আৰু তেতিয়া সোণৰ বুকুবোৰ তোমাৰ হ"ব,
  সোণালী বুকু!
  জাহাজবোৰ ভাঙি পৰি আছে
  বুকু খোলা হয়...
  পান্না আৰু ৰুবি বৰষুণৰ দৰে বৈ যায়...
  যদি আপুনি ধনী হ"ব বিচাৰে,
  যদি আপুনি সুখী হ"ব বিচাৰে,
  আমাৰ লগত থাকক ল'ৰা
  আপুনি আমাৰ ৰজা হ"ব!
  আপুনি আমাৰ ৰজা হ"ব!
  মিলাডী ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে। তাই কেকটোৰ এটা কামোৰ লৈ উৎসাহেৰে লৈ গাইছিল:
  মানুহে ৰাণীক প্ৰশংসা কৰিছিল
  চোতালৰ সকলো ল'ৰা প্ৰেমত পৰিল...
  তাইৰ লগত মই আছিলোঁ এক অদৃশ্য ছাঁ,
  প্ৰেমৰ সলনি ধৈৰ্য্য শিকিলোঁ!
  জলপৰী পখিলাটোৱে ডেউকা জোকাৰিলে আৰু সোণালী ৰংবোৰ সূৰ্য্যৰ ৰশ্মিৰে জিলিকি উঠিবলৈ ধৰিলে। আৰু ছোৱালীজনী গোৰ্জিয়াছ হৈ ওলাল।
  বেৰনেছ ডি লিখায়াই নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিটো জোকাৰিলে, আৰু এলিজাবেথৰ হাতত ফুলৰ থোপা এটা ওলাই পৰিল।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - এইটো বৰ ধুনীয়া ফুলৰ থোপা!
  আৰু তাই নিজৰ সংগীবোৰলৈ চকু টিপিয়াই দিলে। মাৰ্কিছ ল"ৰাটোৱে লৈ টপৰ দৰে ঘূৰি ফুৰিলে। আৰু তেওঁৰ উদং ভৰিখন বতাহত ঘূৰি গ"ল। আৰু এনেকৈয়ে ল"ৰাটোৱে এটা ৰূপৰ ড্ৰেগনফ্লাই লৈ ডেউকাৰ পৰা ধৰি ধৰিলে। আৰু তাৰ পিছত তেওঁৰ গোৰোহাত সৰু স্ফুলিংগ এটাই খুন্দা মাৰি চিঞৰি উঠিল।
  বাবা যাগাই দাঁত উদং কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - গুণ্ডা নহ'বা সৰু ছোৱালী !
  মাৰ্কিছ ডি ছাডে ক্ষুন্ন হৈছিল:
  - মই নেকি সৰু ? হয়, মই এইটো দেখিলোঁ...
  আৰু আকৌ টমবয় ল"ৰাটোৰ উদং তলুৱাত বিজুলী পৰিলে।
  আৰু সি চিঞৰি উঠিল। আৰু ই ধেমেলীয়া।
  জলপৰী পখিলাটোৱে খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - কেঁচুৱাটো মাত্ৰ মনোমোহা।
  এলিজাবেথে মন্তব্য কৰিছিল:
  - বাৰ বছৰীয়া, এইটো কেঁচুৱা নহয়। এইটো প্ৰায় ডাঙৰ ল'ৰা। আৰু যদি আপুনি বিবেচনা কৰে যে তেওঁৰ বয়স ইতিমধ্যে তিনিশ বছৰ, তেন্তে এইটো ইতিমধ্যে...
  মাৰ্কিছ ডি ছাডে চিঞৰি উঠিল:
  - ডেকা বুঢ়া!
  আৰু সি সমকক্ষবোৰলৈ চকু টিপিয়াই দিলে।
  আন এজন ল"ৰা দৌৰি আহি সিহঁতৰ ওচৰ পালেগৈ। হাঁহি এটা মাৰি সি দুখী চাৱনিৰে উত্তৰ দিলে:
  - মোৰ বয়স অতি সোনকালে পাঁচ হাজাৰ বছৰ হ"ব। কিন্তু মই এতিয়াও দাস ল"ৰা, আৰু মোৰ ওপৰত ব্যক্তিগত নিষেধাজ্ঞা জাৰি কৰা হৈছে৷ বাবা যাগৰ জন্ম নোহোৱাৰ সময়ত মই ইয়াত আছিলো।
  ৰঙা চুলিৰ মহিলাগৰাকীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - এইজনেই পূৰ্বৰ ফেৰাউন চেওপছ। পিৰামিড নিৰ্মাণৰ ফলত দুই লাখ পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক দাসৰ মৃত্যু হয়। সেয়ে তেওঁ দাসত্বৰ পৰা মুক্ত নহয়।
  ল"ৰাটোৱে মাত দিলে। তেওঁৰ ক্ৰু কাট এটা চুটি আছিল, আৰু প্ৰাক্তন ফেৰাউনে নিজেই কেৱল ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধিছিল। কান্ধত জ্বলি যোৱা দাস ব্ৰেণ্ড এটা আছিল, আৰু ছালখন ক"লা আছিল, আফ্ৰিকানৰ দৰে। এইটো সঁচাকৈয়ে অপ্ৰত্যাশিত। আৰু চুলিবোৰো ইয়াৰ বিপৰীতে, ভ্ৰুবোৰো পোহৰ। ল"ৰাটো আছিল ধুনীয়া, তাঁৰযুক্ত, পেশীবহুল আৰু বাহ্যিকভাৱে আনন্দময়।
  এলিজাবেথে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি সুধিলে:
  - প্ৰায় পাঁচ হাজাৰ বছৰ দাস হৈ থকাটো কেনেকুৱা?
  ফৰৌণৰ ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে।
  - সঁচাকৈয়ে নহয়, কিন্তু মোৰ অভ্যস্ত। তদুপৰি আমাৰ মনোৰঞ্জন আৰু ছুটিৰ দিন দুয়োটা আছে। দাসৰ নিজস্ব অধিকাৰ আছে। - প্ৰায় তেৰ বছৰ বয়সৰ এজন সৰু ল"ৰাই লক্ষ্য কৰিলে। - আৰু আটাইতকৈ শীতল কথাটো হ"ল ল"ৰাটোৰ সুস্থ শৰীৰটো। আপুনি একেবাৰেই ভাগৰুৱা অনুভৱ নকৰে। সকলো সময়তে উল্লাসিত ৷ আৰু কাম কৰি মাটিত খান্দিলে কিবা এটা সৃষ্টি কৰে!
  বাবা যাগাই মাত দিলে:
  - হয়, কেতিয়াবা কল্পনাই সঁচাকৈয়ে আপোনাক ৰক্ষা কৰে! আৰু ই মজা আৰু শীতল! উদাহৰণ স্বৰূপে...
  মাৰ্কিছ ল"ৰাটোৱে খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, ঠিকেই কৈছে! কল্পনা, এইটো বৰ ভাল ! আপুনি এনেকুৱা কিবা এটা লিখিব পাৰে।
  দুয়ো ল"ৰাই লৈ মুঠি মাৰিলে। আনকি নুকুলৰ পৰাও স্ফুলিংগ সৰি পৰিল।
  ইজনে সিজনক চকু টিপিয়াই গাইছিল:
  যি দাসত্বৰ অন্ধকাৰত আছিল, তৰোৱাল লওক,
  সন্মান আৰু স্বাধীনতা আপোনাৰ হাতত!
  সাহস পূৰ্ণ গতিত বৈ যাওক - আহ্বান তেজত,
  সন্দেহ পাহৰি যাওক, নিম্ন, নিকৃষ্ট ভয়!
  
  দাস নহবা, ধূলিত অপমানিত,
  এটা শক্তিশালী ঈগল, উচ্চতালৈ উৰি !
  ৰক্তাক্ত যুদ্ধত দেৱতাক মাতিব,
  শেষলৈকে পোহৰ হোৱাৰ ইচ্ছাৰ বাবে যুঁজ দিয়ক!
  
  আৰু যোদ্ধাৰ ব্লেড কঁপি নাথাকক,
  আহত যোদ্ধাজন হুমুনিয়াহ কাঢ়ি পৰিল!
  অনন্ত শুই যাওক, আন্ধাৰত মালা জ্বলাওক,
  প্ৰচণ্ড ভয়ংকৰ বজ্ৰপাতেৰে স্বৰ্গৰ পৰা শুভেচ্ছা!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাঁহিলে। মিলাডীয়ে হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - স্বাধীনতা স্বৰ্গ!
  আৰু তাই তাইৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে।
  এইজনী ছোৱালী যি আছিল বেৰনেছ, কাউণ্টেছ আৰু এজন প্ৰভুৰ পত্নী।
  তেনেকৈয়ে কথা পাতিছিল।
  জলপৰী পখিলাটোৱে তাক লৈ চিঞৰি উঠিল:
  - তুমি তোমাৰ বিচাৰি পাবা, মনত ৰাখিবা, তুমি চিৰদিনৰ বাবে সৰু, আৰু সেয়া বৰ ভাল !
  ছোৱালী-মিলাডীয়ে মাত দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - হয়, চিৰন্তন যৌৱন হ"লে বৰ ভাল লাগে৷ সৰুতেো বাৰ্ধক্যই মোক ভয় খুৱাইছিল, আৰু মই বৃদ্ধ আৰু জৰাজীৰ্ণ হৈ পৰিবলৈ ভয় কৰিছিলোঁ।
  তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ দৌৰি অহা আন এজনী ছোৱালীয়ে মাত দিলে:
  - হয়, মই জানো! যেতিয়া মই এগৰাকী বুঢ়ীলৈ ৰূপান্তৰিত হ"বলৈ ধৰিলোঁ, তেতিয়া মোৰ এই বিষয়ে বহুত জটিলতা আহিল। যদিও, মই এগৰাকী ৰাণী আছিলোঁ, আৰু মোৰ হাতত সকলো আছিল। কিন্তু এইটোৱেও সহায় কৰা নাছিল, আনকি শ্ৰেষ্ঠ চিকিৎসকসকলেও, আনকি কাউণ্ট ডি কেলিঅ"ষ্ট্ৰ"ও নিজেও !
  মিলাডিয়ে মাত দিলে:
  - এইগৰাকী প্ৰাক্তন ৰাছিয়ান ছাৰিনা দ্বিতীয় কেথেৰিন। এসময়ত তাই এগৰাকী মহান শাসক আছিল আৰু বিলাসী সাজ-পোছাক পিন্ধিছিল যদিও এতিয়া খালী ভৰিৰে আৰু ফটা টিউনিক পিন্ধি দৌৰি ফুৰে।
  ছোৱালী ৰাণীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু এতিয়া মই সৰু আৰু সুস্থ! আৰু তাৰ মূল্য বহুত।
  মাৰ্কিছ ডি ছাদে মাত দিলে:
  - হয়, অৱশ্যেই, ইয়াৰ মূল্য আছে। সেই কথাৰ মই শলাগ ল"ব পাৰো।
  ল"ৰা ফেৰাউনে মাত দিলে:
  - চলোমনে কোৱাৰ দৰে: - এটা সৰু কুকুৰ পোৱালি এটা বুঢ়া সিংহতকৈ ভাল!
  আৰু চাৰিওটা ল"ৰা-ছোৱালীয়ে: দুজন ল"ৰা আৰু দুগৰাকী ছোৱালী যথেষ্ট বয়সৰ, গাইছিল:
  মানৱতা বৰ দুখত,
  চাগে সকলোৱে তেওঁৰ কথা ভাবে!
  এই সাগৰৰ ওপৰত চকুলো বৈ গ"ল,
  এজন মানুহৰ ভয় জুইত জ্বলি উঠে!
  
  বছৰ বছৰ ধৰি কাৰাভানত খোজ কাঢ়িছে,
  আইতাই গালত হেনা ঘঁহিছে!
  আৰু কুমাৰীৰ চিকন মূৰ্তিটোৰ কিবা এটা হ"ল,
  বলিৰেখাবোৰ ক"ৰ পৰা আহে বুজি নাপাওঁ!
  
  প্ৰকৃতিৰ মুকুট কিয় উজ্জ্বল?
  যন্ত্ৰৰ সৃষ্টিকৰ্তা হঠাতে মৰহি যাব লাগিব!
  যিজনে বতাহৰ শক্তিক গাড়ীত ব্যৱহাৰ কৰিছিল,
  বাৰ্ধক্যৰ দুষ্টতাৰ সৈতে তেওঁ সহ্য কৰিব নোৱাৰে !
  
  এগৰাকী সৌন্দৰ্য্য হৈ পৰে ফ্ৰিক
  আৰু আমাৰ চকুৰ সন্মুখত নায়কজন মৰহি গৈছে!
  এতিয়া যিকোনো জঘন্য বতৰ,
  আৰু ৰাতি বনৰীয়া ভয়ে মোক যন্ত্ৰণা দিয়ে!
  
  কিন্তু মই বিশ্বাস নকৰো যে পৰিত্ৰাণ নাই,
  এজন ব্যক্তিয়ে ঈশ্বৰৰ লগত তৰ্ক কৰিব পাৰে!
  যাতে এটা বন্ধুত্বপূৰ্ণ পৰিয়াল চিৰন্তন হৈ পৰে,
  যাতে ৰাস্তাটো সহজে আৰু ঠেককৈ ওপৰলৈ যায়!
  
  বৃদ্ধাসকলৰ আৰু বলিৰেখা নাথাকিব,
  লাজত বাৰ্ধক্যক পিছুৱাই যোৱা কৰোঁ আহক!
  আৰু মানুহ, প্ৰগতিৰ শক্তিশালী পুত্ৰ,
  তেওঁ উজ্জ্বল চকুৰে জীৱনৰ শিখৰলৈ চায়!
  
  আৰু থাকিব অন্তহীন সৌন্দৰ্য্য
  দিনবোৰ পূৰ্ণ প্ৰবাহত নদীৰ দৰে বৈ যাব!
  মানুহৰ দয়া প্ৰকাশ পাব
  কাৰণ হৃদয়খনেই নিৰ্মল আৰু উচ্চবৰ্ণৰ হৈ পৰিব!
  
  বিশ্বাস কৰক, নতুন সুখ আহিব,
  বছৰৰ পিছত বছৰ ধৰি প্ৰজ্ঞা বৃদ্ধি পাব!
  কাৰণ, বৰফ ডেকা শৰীৰত থিতাপি লোৱা নাই,
  পাঁচ বছৰ পঢ়িবলৈ আগ্ৰহী স্কুলীয়া ল"ৰাৰ দৰে!
  
  মাৰ্ক বেছি হৈছে, আহক, বিচাৰিব,
  আপুনি কমেও এশবাৰ পৰীক্ষাটো পুনৰ দিব!
  আৰু ইষ্টাৰ কেক মৌৰ সৈতে খাব পাৰে ,
  বাৰু, এতিয়া বুঢ়ী ছোৱালী হৈ যাওক!
  আৰু গোটেই দলটোৱে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল।
  বাবা যাগাই ম্লানভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - তোমাৰ সঁচাকৈয়ে খং উঠিল। হয়তো তোমাক কামলৈ পঠিয়াই দিব? পাপীসকলৰ বাবে অকুপেচনেল থেৰাপী সৰ্বোত্তম ঔষধ।
  পখিলা জলপৰীয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - মই মানুহ নহয়। আৰু এইটো আমাৰ জলপৰী পখিলাৰ বাবে দুৰ্গম। আমি বয়স বৃদ্ধি নোহোৱাকৈ বহুত দিন জীয়াই থাকোঁ। আৰু তাৰ পিছত আমি আন এখন পৃথিৱীলৈ আগবাঢ়ি যাওঁ।
  আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন সীমান্ত আৰু স্বৰ্গৰ বাবে!
  দূৰৰ পৰা এযোৰ ঘোঁৰাচালক আবিৰ্ভাৱ হ"ল। এজন কমলা ৰঙৰ ঘোঁৰাত, আনজন নীলা ৰঙৰ ঘোঁৰাত। দ্ৰুতগতিত ওচৰ চাপি আহিছিল। এহাল দম্পতী আছিল - এজন ল'ৰা আৰু এজনী ছোৱালী। বৰ ধুনীয়া। ছোৱালীজনীয়ে চুটি পোছাক আৰু খালী ভৰিৰে গহনাৰে সজ্জিত পিন্ধিছিল। বিলাসী চুট আৰু জিলিকি থকা বুট পিন্ধি আছিল যুৱকজন।
  দুয়োজনীয়ে সাজ-পোছাক পিন্ধিছিল, হাতত তৰোৱাল আৰু পিঠিত ধনু। আৰু দেখাত বৰ ভাল লাগিছিল।
  আৰু তেওঁলোকৰ পিছফালে গোটেই ছোৱালীৰ দল এটাই কথা ক"লে। চুটি উজ্জ্বল টিউনিক পিন্ধি তৰোৱাল আৰু ঢাল লৈছিল। সুন্দৰীবোৰো খালী ভৰিৰে আছিল। আৰু আঙঠিবোৰ তেওঁলোকৰ ভৰিৰ আঙুলিত জিলিকি উঠিল। বতাহত বিভিন্ন ৰঙৰ চুলি উৰি ফুৰিছিল।
  আৰু ইহঁতৰ কাণবোৰ লিংকছৰ দৰে। ধুনীয়া, কিন্তু কাণ দুখন মানুহ নহয়।
  বাবা যাগ প্ৰণাম কৰিলে:
  - শুভেচ্ছা, ৰাজকুমাৰ ডলগোৰুকভ আৰু তেওঁৰ প্ৰথম পত্নী। ঠিক সময়ত আহিছা।
  ডেকা এলফটোৱে প্ৰণাম কৰি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, ই শীতল ৷ ইয়াত আপোনাৰ লগত আছে এগৰাকী নতুন আৰু অতি ধুনীয়া ছোৱালী। তাইৰ মৃত্যু হৈছে নেকি?
  নিম্ফ ডি ড্ৰাকমাই মন্তব্য কৰিছিল:
  - নহয়! আৰু সাধাৰণতে মানুহে মৃত্যুৰ পিছত শিশুৰ মৃতদেহ লাভ কৰে। আৰু ইয়াত তাই এগৰাকী প্ৰাপ্তবয়স্ক! "ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ক্লিক কৰি চিঞৰি উঠিল। "দৃশ্যত তাইৰ জীৱনকালত তাইক পৰলোকলৈ লৈ যোৱা হৈছিল।"
  ডেকা ৰাজকুমাৰে মাত দি উত্তৰ দিলে:
  - তাইৰ ভৰিখনত চুমা খাবলৈ মন গৈছে!
  এলিজাবেথে বিভ্ৰান্তিত হৈ বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মোৰ ভৰিখন?
  ডি ডলগোৰুকোভে মাত দিলে:
  - হয়, তোমাৰ , অ' শ্যামলা দেৱী!
  মাৰ্কিছ ল"ৰাটোৱে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - কি যে আনন্দ!
  ছোৱালী ৰাণীয়ে হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে :
  - হয় , এইটো সঁচাকৈয়ে শীতল! সৰুতে মোৰ ভৰি দুখন ইচ্ছামতে চুমা খাইছিল। আৰু বয়স বঢ়াৰ লগে লগে পুৰুষে এই কথাত বিতৃষ্ণাত ভুগিছিল!
  এলিজাবেথে ওখ হিলৰ জোতা পিন্ধি তলৰ অংগটো বঢ়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - আপুনি চেষ্টা কৰিব পাৰে।
  ডেকা ৰাজকুমাৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - জোতা খুলি লোৱা!
  ফাৰাউন বয়জনে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - ইজিপ্তত ছোৱালীবোৰ সকলো সময়তে খালী ভৰিৰে থাকে। আৰু যেতিয়া তেওঁলোকে চেণ্ডেল পিন্ধিছিল, বিশেষকৈ হাই হিল পিন্ধিছিল, তেতিয়া ইয়াক বৰ চেক্সি দেখা গৈছিল!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - হয়, হয়তো অহাবাৰ জোতা খুলি দিম৷ আৰু সেইবাবেই, গোৰোহাত চুমা খাব!
  ডেকা ৰাজকুমাৰে কিবা এটা ক"ব বিচাৰিছিল যেতিয়া আকাশত এটা প্ৰকাণ্ড অজগৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। বাৰটা মূৰ আছিল আৰু ইমান উজ্জ্বল আৰু ৰঙীন আছিল।
  সৰু অজগৰটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মা!
  মাৰ্কিছ ল"ৰাটোৱে গাইছিল:
  মা আহিব দিয়ক, মা আহিব দিয়ক,
  মোৰ মায়ে মোক নিশ্চয় বিচাৰি পাওক...
  কাৰণ, পৃথিৱীত এনেকুৱা নহয়,
  ল'ৰা-ছোৱালী হেৰাই যাওক!
  কাৰণ, পৃথিৱীত এনেকুৱা নহয়,
  ল'ৰা-ছোৱালী হেৰাই যাওক!
  বিশাল মাইকী অজগৰটোৱে বজ্ৰপাত কৰিলে:
  - দেখিছোঁ মোৰ সৰু ল'ৰাটোৱে তোমাৰ লগত খেলি আছে। বাৰু, তুমি ড্ৰাকমা এগৰাকী ভাল ছোৱালী, আৰু মই ভাবো তুমি কেঁচুৱাটোক চোৱাচিতা কৰিবা!
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে খিকিন্দালি কৰি গাইছিল:
  শিশুৰ চিন্তাবোৰ নিয়ৰৰ দৰে
  লাইট ones sparkle উজ্জ্বলভাবে...
  অন্ততঃ কেতিয়াবা পাপৰ দৰে,
  বৰ বেয়া হব পাৰে !
  বন্ধুত্বপূৰ্ণ হাঁহি শুনা গ"ল। আৰু সঁচাকৈয়ে অত্যন্ত মজাৰ আৰু অতিৰিক্ত যেন লাগিছিল।
  সম্ভ্ৰান্ত ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ বৰ সুখী হৈ ওপৰলৈ তললৈ জপিয়াই উঠিল।
  বাবা যাগাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে চিঞৰি উঠিল:
  - সেইটোৱেই হ"ল সৰু ল"ৰা-ছোৱালী! মজা কৰা বন্ধ কৰক। এতিয়া কামত লাগি যাওঁ!
  ড্ৰাকমাই মাত দিলে:
  - হয় , ল'ৰা-ছোৱালী! অকুপেচনেল থেৰাপীৰ দ্বাৰা আপোনাৰ পাপৰ প্ৰায়শ্চিত্ত! কাম, আৰু জীৱনত সুখ আৰু যোগ্য স্থান আহিব আপোনাৰ ওচৰলৈ!
  বাবা যাগ গৰ্জন কৰি আনকি বিজুলীও মাৰিলে :
  - ঠায়ে ঠায়ে!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে দৌৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু সিহঁতৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল। গোলাপী আৰু ধুনীয়া আছিল।
  এলিজাবেথে খঙাল চাৱনিৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিয় জোৰ কৰি কামত লগায়? হয়তো যাদুৰ সহায়ত আপুনি তেনেকুৱা সকলো কৰিব পাৰিব?
  বাবা যাগ গৰ্জন কৰিলে:
  - পাপৰ শাস্তি দিব লাগিব! এনেকুৱাই হৈছে সৰ্বোচ্চ ঈশ্বৰৰ পুত্ৰ, দুষ্ট চেৰ্নোবগৰ পিতৃ!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে ভয়ত চিঞৰি উঠিল:
  - বেয়াৰ প্ৰয়োজন কিয়?
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - পছন্দৰ স্বাধীনতা থাকিবলৈ। আৰু কেৱল এইটোৱেই নহয়।
  ডেকা ৰাজকুমাৰে মাত দিলে:
  - ঠিক হয়! খলনায়ক অবিহনে নায়ক নাথাকিব। কোৱাৰ দৰে জলকীয়া আৰু চেনি দুয়োটাৰে প্ৰয়োজন!
  বাবা যাগাই মাত দি অনুভৱ আৰু অভিব্যক্তিৰে গাইছিল:
  এতিয়া যদি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত সমস্যা আছে, তেন্তে
  কোনো মূল্যতে নহয়...
  আপুনি আৰু পৰিৱৰ্তন নিবিচাৰে
  মানুহজনে কি বিচাৰে নাজানে!
  
  আৰু মহাশক্তিৰে চেৰনোবগ আছে,
  গ্ৰেট ৱানৰ সাৰ্বজনীন শক্তি আছে ...
  তেওঁ এজন মানুহক ঠিক কপালত দিয়ে,
  যাতে মানৱ জাতি সম্পূৰ্ণ বন্য হৈ নাযায়!
  
  হয়, সৰ্বশক্তিমান জাতিয়ে তেওঁক সৃষ্টি কৰিছিল,
  যাতে মানুহৰ বিকাশৰ কাৰণ থাকে...
  যাতে এজন ব্যক্তিয়ে একেলগে সকলো বিচাৰে,
  আৰু মানুহে কঠোৰ যুঁজ দিবলৈ শিকিলে!
  
  যোদ্ধাই যেনেকৈ দুষ্টতাক জয় কৰে,
  'মানুহৰ সুবিধাৰ বাবে সৃষ্টি কৰা সেই ৰডটো...
  আৰু তেওঁ প্ৰাণ আৰু শৰীৰৰ কাৰণে মঙ্গল ঢালি দিলে;
  যুঁজিবলৈ শিকিবলৈ কেতিয়াও দেৰি নহয়!
  
  সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰে কি বিচাৰে?
  যাতে তেওঁলোকে এলফক আঁঠু লৈ আনিবলৈ সাহস নকৰে...
  যাতে অশুভ ভাগ্যই শাসন নকৰে,
  যাতে শ শ প্ৰজন্মৰ বিকাশ হয়!
  
  হয়, চেৰনোবগ মানুহৰ বাবে এক প্ৰৰোচনা,
  যাতে কোনো এলাহ, কোনো স্থবিৰতা নাথাকে...
  যাতে আপুনি ফেচিষ্টক টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলায় ,
  বন্ধুত্বপূৰ্ণ গঠনত অৰ্কলিনৰ চাৰিওফালে খোজ কাঢ়িব!
  
  গতিকে কঠিন হ'লে হেৰাই নাযাব,
  যদি বিপদ পিতৃভূমিৰ ওপৰত পৰে...
  ৰডে সুন্দৰকৈ আৰু সহজে কৰিব,
  কেৱল মানুহক লৰচৰ কৰিবলৈ!
  
  আৰু চেৰ্নোবগ মাত্ৰ আপোনাৰ ডাঙৰ ভাইটি,
  যদিও তেওঁ কঠোৰ , তেওঁ আপোনাক অন্তহীনভাৱে ভাল পায়...
  আপুনি সৰ্বাধিক স্ক"ৰ মাৰিব
  যেতিয়া আপুনি চিৰদিনৰ বাবে এলফৰ সেৱা কৰিব!
  এই কথা শুনি দাস ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে হাত চাপৰি বজাই হাত চাপৰি বজাইছিল।
  ইয়াৰ পিছত বাবা যগাই তাইৰ ওঁঠ দুটা চেলেকি সুধিলে:
  -এতিয়া বুজিছানে?
  এলিজাবেথে কান্ধত কান্ধ মিলাই উত্তৰ দিলে:
  - হয়, বুজি পোৱাটো অসম্ভৱ!
  ডেকা ৰাজকুমাৰে মাত দি ক"লে:
  - এতিয়া, তোমাৰ ভৰিখনত চুমা খাওঁ!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি গাইছিল:
  আৰু মই ল"ৰাক ভাল পাওঁ
  খালী ভৰিৰে সিহঁতক মাৰি পেলাম!
  প্ৰয়োজন হ'লে মই তোমাক জোৰেৰে মাৰিম,
  কোনোবাই লাইন পাৰ হৈ গ"ল!
  ইয়াৰ পিছত শ্যামলাজনীয়ে জোতা খুলিলে। তাইৰ ৰূপৱতী ভৰিখন উন্মুক্ত হৈ পৰিছিল, আৰু তাইৰ সুসম আৰু চেলেকি লোৱা আঙুলিবোৰ দেখা গৈছিল।
  আৰু ডেকা এলফে এলিজাবেথক লৈ ৰুচিকৰভাৱে চুমা খালে, প্ৰথমে শ্বিনত, তাৰ পিছত গোলাপী গোৰোহাত, আৰু ক"লে:
  - দীৰ্ঘজীৱী নাৰী সৌন্দৰ্য্য!
  বাবা যাগাই টেঙা চাৱনিৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, ধেমেলীয়া কথা। কিন্তু তাইক আপোনাৰ পত্নী হিচাপে ল"ব নিবিচাৰে নেকি প্ৰিন্স?
  ডলগোৰুকভে আনন্দৰে উত্তৰ দিলে:
  - এই কথাটো মই সপোনহে দেখিব পাৰো! আপুনিও একমত নেকি?
  এলিজাবেথে হাঁহিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - তোমাৰ অৱস্থা কি?
  এলফ প্ৰিন্সে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু তুমি এগৰাকী ব্যৱসায়ী মহিলা। মই ব্যৱহাৰিক দেখিছোঁ।
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - এই বিষয়ে কথা পাতিবলৈ এতিয়াও সোনকালে৷ এই পৃথিৱীত আপোনালোক দুয়োৰে এটা ডাঙৰ আৰু আকৰ্ষণীয় মিছন থাকিব। গতিকে তাৰ বাবে যাওক!
  মাইকী অজগৰ আৰু কেঁচুৱা অজগৰ আকাশলৈ উৰি গ"ল। আন ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে কাম কৰিলে, আৰু অৰ্কৰ তত্বাৱধায়কসকলে পুনৰ আহ্বান জনাইছিল। এনে লাগিছিল যেন পৃথিৱীৰ একোৱেই সলনি হোৱা নাই।
  এলিজাবেথে দেখিলে যে ডেকা ৰাজকুমাৰেও আজ্ঞা দিলে। এলফ পৰিয়ালৰ যোদ্ধা ছোৱালীবোৰে শাৰী পাতিছিল। আৰু সিহঁতৰ উদং, টেন, ৰূপৱতী ভৰি দুখন কঁপি উঠিল।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে বিৰক্ত অনুভৱ কৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ এটা কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  সকলো পাৰ হৈ যাব, দুখ আৰু আনন্দ দুয়োটা,
  সকলো পাৰ হৈ যাব, পৃথিৱীখন এনেকৈয়ে কাম কৰে...
  সকলো পাৰ হৈ যাব, মাথোঁ বিশ্বাস কৰিব লাগিব,
  সেই প্ৰেম পাৰ নহয়, নাই!
  আৰু তাৰ পিছত এলফ ছোৱালীকেইজনী ঘূৰি আহিল। আৰু তাৰ পিছত ৰাজকুমাৰ আৰু ৰাজকুমাৰীয়ে লৰচৰ কৰি গুচি গ"ল। কেৱল ৰূপৰ খুৰাবোৰ জিলিকি উঠিছিল। আৰু ছোৱালীজনী বৰ ধুনীয়া আছিল যদিও তাইৰ কাণ দুখনে তাইক পৃথক কৰিছিল, যিবোৰ অতি ৰূপৱতী আৰু আনন্দদায়ক আছিল।
  বাবা যাগাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - মই কেৱল এনেকুৱা দৰাক খাই পেলালোঁহেঁতেন!
  ড্ৰাকমাই মাত দিলে:
  - ৰাজকুমাৰ ভাল, আৰু সঁচাকৈয়ে বৰ ধনী। কিন্তু তেওঁ ভাল নাপালে যে আপুনি মূলতঃ নিজৰ প্ৰতি নহয়, তেওঁৰ ধনৰ প্ৰতিহে আগ্ৰহী আছিল!
  এলিজাবেথে দুখী দৃষ্টিৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - টকা অবিহনে সুখ গঢ়িব নোৱাৰি! একেদৰে আধ্যাত্মিক যদিও প্ৰাথমিক, তথাপিও বস্তুৰ অবিহনে ইয়াৰ একো মূল্য নাই।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে মাত দিলে:
  - আত্মা নথকা শৰীৰ যদিও শৰীৰ নহয়, শৰীৰ নথকা আত্মা কিমান দুৰ্বল!
  বাবা যাগাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - হয়, এই ছোৱালীজনীৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে এটা কঠিন কিন্তু আকৰ্ষণীয় ভাগ্য।
  এলিজাবেথে ক্ৰোধেৰে গাইছিল:
  কিন্তু ভাগ্যত চুলি যোৱা উচিত নহয়,
  আৰু সংগ্ৰামত ওলাই অহাৰ পথ থাকিব!
  . অধ্যায় নং ২।
  ছোৱালীজনী টোপনিৰ পৰা সাৰ পালে। আৰু লগে লগে মোৰ পিঠিত ঠাণ্ডা পাথৰ অনুভৱ হ"ল। আৰু যেতিয়া তাই চকু মেলিলে, চাৰিওফালে ডাংগনৰ গোধূলি। এলিজাবেথে নিজকে জোকাৰিলে আৰু ডিঙিত ষ্টীলৰ কলাৰ এটা অনুভৱ কৰিলে, যিয়ে তাইক বাধা দি আছে। ছোৱালীজনীৰ হাত আৰু উদং ভৰিত শিকলিও আছিল । কাপোৰৰ সলনি তাই এতিয়া বুকুত এটা নম্বৰ থকা ডাঠ চোলা এটা পিন্ধিছিল। আৰু শিকলি বান্ধি তাৰ কাষতে আছিল আন এগৰাকী ছোৱালী। আৰু তাই যেন তাইৰ সাত ৰঙৰ চুলিৰ ষ্টাইলটোৰ লগত ভয়ংকৰভাৱে পৰিচিত আছিল, খালী ভৰিৰে।
  হয়, এইজনী ড্ৰাকমা, কেৱল তাবিজ আৰু গহনা নোহোৱাকৈ, চুটি ডাঠ কাৰাগাৰৰ পোছাক পিন্ধি, আৰু বুকুত এটা নম্বৰ এম্ব্ৰয়ডাৰীও। আৰু তাইৰ ডিঙি, ভৰি আৰু বাহু দুটা জঠৰ। বহুমূলীয়া শিল অবিহনে তাইৰ উদং ভৰি দুখন শিশুসুলভ আৰু প্ৰতিৰক্ষাহীন যেন লাগে।
  এলিজাবেথে হুইচেল মাৰিলে:
  - ৱাঃ! - শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ শিকলিবোৰ টিপিলে।
  সাত ৰঙৰ চুলিৰ ষ্টাইলৰ বাহিৰে ড্ৰাকমাক দেখাত অতি ধুনীয়া কিশোৰী ছোৱালীৰ দৰে। এই ডাঠ পোছাক পিন্ধি তাই জাপানী নায়িকাৰ দৰে এনিমে তাইক নিৰীহ আৰু বিভ্ৰান্ত যেন লাগে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে cooed:
  - নমস্কাৰ! হয়তো আমি লগ পাব পাৰিম?
  অপেশ্বৰীয়ে তাইৰ ফালে চালে, কিন্তু আপাত দৃষ্টিত তাইক চিনি নাপালে, আৰু মূৰ্খজনৰ বাবে ৰাছিয়ান যেন লগা ভাষা এটাত চিঞৰি উঠিল:
  - নমস্কাৰ! আপুনি মানুহ নেকি?
  এলিজাবেথে মাত দিলে:
  - হয় মই মানুহ। আৰু আপুনি, আপাত দৃষ্টিত, অপেশ্বৰ?
  ড্ৰাকমাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - হয়, মই কাউণ্টেছ! আৰু কি?
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - কোনো কথা নাই. হয়তো আপুনি জানে আমাক কোনে কিয় অপহৰণ কৰিলে?
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  "আমাক অপহৰণ কৰিছিল দুষ্ট দেৱী কালিৰ দাসসকলে। যদি আপুনি ইয়াৰ প্ৰতি আগ্ৰহী।
  এলিজাবেথে শিহৰিত হৈ লক্ষ্য কৰিলে:
  - অশুভ কালিৰ দেৱীক বুজাইছে নেকি? হিন্দু ধৰ্মৰ পৰা?
  ড্ৰাকমাই উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! এইটো আচলতে হিন্দু ধৰ্ম নহয়। এয়াই আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বাস্তৱতা। আৰু আপুনি, আপাত দৃষ্টিত, এজন সম্ভ্ৰান্ত ব্যক্তি, যিহেতু আপোনাক এনে এটা কোঠাত ৰখা হৈছিল, য"ত মজিয়াখন বিশেষ ধাতুৰে ঢাকি থোৱা আছিল যিয়ে যিকোনো যাদুক নিষ্ক্ৰিয় কৰি পেলায়।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে কান্ধত কান্ধ মিলাই উত্তৰ দিলে:
  - যেন শৰীৰত অৱতাৰ লোৱা চয়তানে ক"লে, হয়তো তোমাৰ প্ৰপৌত্ৰ ৰাণীয়ে মস্কোত প্ৰপৌত্ৰক দেখি বৰ আচৰিত হ"ব!
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, এনেকুৱা হয় যে আপুনি ডাঞ্জনত বহি আছে, কিন্তু এই ক্ষেত্ৰতো আনন্দও থাকে, বিশেষকৈ এজন আকৰ্ষণীয় চেলমেট!
  এলিজাবেথে খালী ভৰিখন ঘঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - ঠাণ্ডা হোৱা যেন নালাগে, কিন্তু ভৰি দুখন ঠাণ্ডা হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছে।
  ড্ৰাকমাই হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে:
  - খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াৰ অভ্যাস তোমাৰ নাই যেন লাগে৷ আৰু এইটোৱে হয় এটা উচ্চ উৎপত্তিৰ কথা কয়, নহয় আপোনাৰ পৃথিৱীৰ বেছি মৃদু নহয় জলবায়ুৰ কথা কয়!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - হয় জলবায়নে আমাক সন্তুষ্ট নকৰে। তদুপৰি শেহতীয়াকৈ শীতকাল স্বাভাৱিক হোৱা নাই - বোকা আৰু তুষাৰপাত। আনকি ঘৃণনীয়ও!
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ ৰূপৱতী সৰু ভৰিখনৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে খজুৱতি কৰা পোকটোক ধৰি ইমানেই নিপুণভাৱে দলিয়াই দিলে যে এলিজাবেথৰ গালত নামিব বিচৰা মাখি এটাই তললৈ পেলাই দিলে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে আচৰিত হৈ উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ৱাঃ! কিমান চতুৰতাৰে কৰিলে।
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - গ্ৰেট অভিজ্ঞতা, অনুশীলন আৰু যাদু! আপুনি কিমান ধুনীয়া হ"ব পাৰে?
  এলিজাবেথে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে মই কৰিব নোৱাৰো। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে ভৰিৰে পোক-পৰুৱা ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰা নাই৷
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  দীৰ্ঘদিন ধৰি কষ্ট থাকিলে কিবা এটা হ"ব,
  তুমি ছোৱালীয়ে পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হ'বা, বিশ্বাস কৰক, এ,
  আৰু যদি কাম নহয়, তেন্তে আকৌ চেষ্টা কৰক!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে ভয়তে সুধিলে:
  -শক্তি কাটিবলৈ চেষ্টা কৰিছা নেকি?
  ড্ৰাকমাই গভীৰ হুমুনিয়াহ এটা কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যে চেষ্টা কৰিলোঁ, কিন্তু তেওঁলোকৰ ওপৰত বিশেষ যাদুৰ চাৰ্জ আছে। যদিও মোৰ ভিতৰত ঈশ্বৰীয় শক্তি আছে, তথাপিও মই ধাতুটোৰ মাজেৰে জ্বলাই, গলি আৰু ফালি পেলাব নোৱাৰো!
  এলিজাবেথে শিকলিডাল হাতত লৈ এটা লিংক আনটোৰ লগত ঘঁহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ধৰা পৰাৰ বিষয়ে তাই কোনোবা এখন কিতাপত পঢ়িছিল যে ছোৱালীবোৰে এনেকৈয়ে শিকলিৰ পৰা মুক্তি পাইছিল। সঁচা, ইয়াৰ বাবে যথেষ্ট সময় লাগিছিল। আৰু চুলিৰ সৈতে ষ্টীলৰ লিংকৰ মাজেৰে কটাৰী কৰাৰ উপায়ো আছে।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে:
  - Deftly - ইস্পাত বিরুদ্ধে ইস্পাত!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - ধৈৰ্য্য আৰু অলপ কষ্ট!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে লৈ চুলিৰে চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু পিছৰটো দেখাত হয়তো, আনকি ধেমেলীয়াও। অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীৰ গোন্ধটো বৰ ভাল লাগিল। যেন মানুহৰ শৰীৰ নহয়, বিলাসী আৰু ৰসাল ফুলৰ গোটেই ফুলনি।
  এলিজা ভেটাই আকৌ লিংকৰ বিৰুদ্ধে লিংক ঘঁহিবলৈ ধৰিলে। তাইৰ সংগীয়েও এই কাম কৰিবলৈ ধৰিলে, কিন্তু হাতেৰে নহয়, উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি। আৰু ধুনীয়া আৰু আকৰ্ষণীয় দুয়োটা আছিল। সাধাৰণতে ড্ৰাকমা আছিল এগৰাকী অতি ধুনীয়া ছোৱালী, আৰু কেনেবাকৈ বিশেষ, একেবাৰে মানুহ নহয়, কিন্তু একে সময়তে সুখদায়ক আৰু আকৰ্ষণীয়।
  এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে যে তাই সঁচাকৈয়ে জিম্মাত থকাৰ সময়ত কথা পাতিব বিচাৰিছিল:
  - আমাৰ পৃথিৱীত অলপ যাদু থাকিব পাৰে, কিন্তু প্ৰযুক্তি বহুত বিকশিত। আনকি তাপ পাৰমাণৱিক আধানযুক্ত ক্ষেপণাস্ত্ৰো আছে আৰু ইয়াৰে এটাই বৃহৎ আৰু ঘন জনবসতিপূৰ্ণ চহৰ এখনক গভীৰ, তেজস্ক্রিয় গহ্বৰলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিবলৈ সক্ষম।
  ড্ৰাকমাই ক"লা ভ্ৰু কোঁচাই সুধিলে:
  - আমাক ভয় খুৱাব বিচাৰিছা নেকি?
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - নহয়! মোৰ পৃথিৱীৰ কথাহে কৈছোঁ। আমাৰ পৃথিৱী গ্ৰহ আছে, আৰু ইয়াত দুশৰো অধিক দেশ আছে।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - এটা গ্ৰহত দুশতকৈও অধিক দেশ? বনৰীয়া তোমালোক কি? এইটো কেনেকৈ হ"ব পাৰে, আপাত দৃষ্টিত এটা স্বাভাৱিক মানৱ জাতিৰ পৰা!
  এলিজাবেথে কান্ধত কান্ধ মিলাই অধিক জোৰেৰে ঘঁহিবলৈ ধৰিলে, লক্ষ্য কৰিলে:
  - মই নিজকে চিনি নাপাওঁ। কিন্তু মানুহে সঁচাকৈয়ে বনৰীয়া মানুহৰ দৰে আচৰণ কৰে। যুদ্ধ, ধৰ্মীয় বিবাদ, সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণ আৰু ৰোগ, আৰু বহুতো - পৃথিৱীত কোনো স্বৰ্গ নাই!
  ড্ৰাকমাই সাত ৰঙৰ মূৰটো জোকাৰি এটা হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  -স্বৰ্গ ক'ত? আমাৰ পৃথিৱীত এতিয়াও কম বেছি পৰিমাণে আছিল যেতিয়ালৈকে অশুভ কালীৰ দানৱবোৰে আক্ৰমণ কৰা নাছিল। ইয়াৰ পিছত সকলোবোৰ আগতকৈ বহুত বেছি ভয়ংকৰ হৈ পৰিল!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু কালি অবিহনেও পৃথিৱীত আমাৰ যথেষ্ট সমস্যা আছে। এনে লাগিছিল যেন বিজ্ঞানৰ বিকাশ ঘটিছে, মানুহবোৰ অধিক বুদ্ধিমান হৈ আহিছে। অৰ্থাৎ যুদ্ধ, সংঘাত আৰু যুদ্ধ অতীতৰ কথা হৈ পৰিব। কিন্তু নাই, কেনেবাকৈ আৰু বেয়া হৈ যায়। আৰু বিজ্ঞানৰ বিকাশৰ লগে লগে ধৰ্মীয় উন্মাদৰো কম হোৱা নাই। "এলিজাবেথে তাইৰ ৰূপৱতী, খালী ভৰিখন ঠেলি দিলে, যাৰ ফলত শিকলিডাল জিংগল হৈ গ"ল আৰু আগবাঢ়ি গ"ল। - সঁচাকৈয়ে এই কাৰণেই মানুহবোৰ মূৰ্খ হৈ সৰু সৰু কথাৰ বাবেই পিষ্টল, কটাৰী, পিতলৰ নাকল, আনকি পাৰমাণৱিক ৱাৰহেডও ব্যৱহাৰ কৰে!
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়, মই জানো! এশ বছৰতকৈও অধিক সময় পৃথিৱীত বাস কৰিছো আৰু বহুত দেখিছো। সঁচাকৈয়ে প্ৰগতি আৰু বিজ্ঞান সদায় নৈতিকতা আৰু মানৱতাবাদৰ লগত একেলগে নাযায়। আৰু বিজ্ঞানৰ বিকাশ কোনো ঔষধ নহয়, ঠিক যাদুৰ দৰেই। অতি উন্নত যাদুকৰী আৰু যাদুকৰ আছে, কিন্তু তেওঁলোক ইমানেই দুষ্ট যে আপুনি কেৱল আচৰিত হৈ পৰে। বিদ্বান পুৰুষৰ কথা কি ক"ব? তাৰ মাজত ইমানবোৰ পাগল, যাৰ বাবে মানসিক চিকিৎসালয়খনে কান্দিছে!
  এলিজাবেথে নিজকে উৎসাহিত কৰিবলৈ শিকলিটোৰ এটা লিংক আন এটাৰ ওপৰত ঘঁহি থাকিল, লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু ইতিবাচক দিশো আছে। উদাহৰণস্বৰূপে, স্মাৰ্টফোন, লেপটপ, কম্পিউটাৰ গেম আদিয়ে আত্মাক অধিক মজাদাৰ কৰি তোলে। বাৰু, কেৱল আত্মাটোৱেই নহয়, শৰীৰটোও।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে কৌতুহলৰে সুধিলে আৰু লগতে শিকলিডালৰ এটা লিংক আন এটাত ঘঁহি সুধিলে:
  - স্মাৰ্টফোন আৰু লেপটপ কি?
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে দ্বিধাবোধ কৰিলে আৰু লগে লগে উত্তৰ নিদিলে:
  - বাৰু, আপুনি দেখিছে, এইবোৰ এনেকুৱা যন্ত্ৰ যাৰ জৰিয়তে আপুনি দূৰৈৰ পৰা তথ্য প্ৰেৰণ কৰিব পাৰে আৰু গতিশীল বিভিন্ন ধৰণৰ ছবি আৰু ছবি দেখুৱাব পাৰে।
  ড্ৰাকমাই হাঁহিলে:
  - এইবোৰ কিবা এটা যাদুকৰী শিল্পকৰ্ম নেকি?
  এলিজাবেথে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - হয়, তেনেকুৱা কিবা এটা! কিন্তু ইয়াত যাদু নাথাকে, বৰঞ্চ মাইক্ৰ"চাৰ্কিট আৰু মানৱ বিজ্ঞানৰ বিভিন্ন কৃতিত্ব থাকে।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে আৰু জানি-বুজি চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - হয়, শুনিছোঁ এনে কিছুমান জগত আছে য"ত যাদুৰ সলনি উচ্চ প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱস্থা আছে। কিন্তু এইটো সম্পূৰ্ণ ব্যৱহাৰিক নহয়।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে কান্ধত কান্ধ মিলাই উত্তৰ দিলে:
  - কেনেকৈ ক'ম! আমি ইণ্টাৰনেটৰ জৰিয়তে তথ্য লাভ কৰিব পাৰো, চিনেমা চাব পাৰো আৰু বহুতো কাম কৰিব পাৰো। ইয়াত মাত্ৰ এক টন সুযোগ আছে।
  ড্ৰাকমাই আন কিবা ক"বলৈ ওলাইছিল যেতিয়া এটা শব্দ শুনা গ"ল। আৰু ছোৱালীবোৰে শিকলিবোৰ কটাৰী বন্ধ কৰি বহিল।
  সাজসজ্জিত দুৱাৰবোৰ খোল খালে। কেৱল ক"লা ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধি আৰু নম্বৰ এটা লৈ এজন ল"ৰা দেখা গ"ল। তেওঁক প্ৰায় তেৰ বছৰ বয়সৰ, পাতল, কিন্তু তাঁৰযুক্ত আৰু টেন কৰা যেন লাগিছিল। উদং ভৰিৰে চৰ মাৰি তেওঁ মহিলা বন্দীসকলৰ সন্মুখত পানীৰ জগ, ৰুটি আৰু দাইলৰ বাটি এটা ৰাখিলে।
  এলিজাবেথে তেওঁক সুধিলে:
  - আপুনি কোন?
  ল"ৰাটোৱে চমুকৈ উত্তৰ দিলে:
  - মই দাস!
  আৰু উদং গোৰোহাৰ জিলিকনি এটা লৈ দাস ল"ৰাটো আঁতৰি গ"ল। শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু ইয়াত দাসত্ব আছে?
  ড্ৰাকমাই তাইৰ সাত ৰঙৰ মূৰটো মাত দিলে:
  - হয়, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে আছে। কি , তোমাৰ নাই?
  এলিজাবেথে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আনুষ্ঠানিকভাৱে, নাই! বিশ্বৰ প্ৰায় সকলো দেশতে দাসত্ব নিষিদ্ধ। কিন্তু, অৱশ্যেই আমাৰ দেশতো ইয়াৰ অস্তিত্ব ভূগৰ্ভত আছে।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - আৰু ইয়াত ইয়াক বৈধ কৰা হৈছে। যেনেকৈ, সঁচাকৈয়ে, নিৰ্যাতন। আৰু হয়তো আপুনি নিজেই অনুভৱ কৰিব লাগিব।
  শ্যামলা ছোৱালীজনী কঁপি উঠিল। কল্পনা কৰি যে তাইক ৰেকত উলংগ কৰি টানি নিয়া হৈছে, আৰু দুজন ওখ জল্লাদে তাইক কাঁইটীয়া গৰম তাঁৰেৰে সকলো শক্তিৰে প্ৰহাৰ কৰি আছে। জল্লাদৰ মৃতদেহ কঁকাললৈকে উলংগ আৰু ঘামত জিলিকি থকা, ৰিলিফ এবছ টাইলছেৰে আবৃত আৰু সাগৰৰ ঢৌৰ দৰে দোল খাই থাকে।
  আৰু এলিজাবেথে তাইৰ ওঁঠ দুটা চেলেকিলে।
  ড্ৰাকমাই হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - তুমি যেন ল'ৰাৰ কথা ভাবিছা? দেখিছোঁ কেনেকৈ চকু দুটা কামুকভাৱে জিলিকি উঠিল!
  ব্লণ্ডজনী লাজ পাই ৰঙা পৰি গ"ল। আচলতে তাইৰ কামুক কল্পনাবোৰত অলপ লাজ লাগিছিল। বিশেষকৈ চেডোমেচ"চিষ্টিক প্ৰকৃতিৰ।
  আৰু তাই সাহসেৰে উত্তৰ দিলে।
  আৰু মই ল"ৰাক ভাল পাওঁ
  মই সিহঁতক একেলগে ৰাখিম...
  পাবলৈ যোৱা লাইনৰ কাষেৰে,
  লগত লৈ আহিম তোমাক!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীকেইজনী নিমাত হৈ পৰিল। সিহঁতে শিকলিবোৰ ঘঁহিলে, এটা নিস্তব্ধ, একঘেয়ামী শব্দ শুনা গ"ল।
  এলিজাবেথে নিজকে বিচলিত কৰাৰ উদ্দেশ্যে কিবা এটা আকৰ্ষণীয় কথা ভাবিবলৈ ধৰিলে।
  উদাহৰণস্বৰূপে, খাৰ্কভৰ ওচৰৰ ৰে"লপথত ৰজাঘৰীয়া ৰে"লখন দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হোৱাৰ সময়ত তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰে যদি ক্ষতিগ্ৰস্ত নহ"লহেঁতেন তেন্তে কি হ"লহেঁতেন । এজন শক্তিশালী আৰু কৰ্তৃত্বশীল ৰজাই নিজৰ ৰাজত্ব অব্যাহত ৰাখিছে। অৱশ্যে ছাৰবাদী ৰাছিয়াই নিজৰ সম্প্ৰসাৰণ অব্যাহত ৰাখিছে। এই ক্ষেত্ৰত চীনলৈ। আৰু সম্ৰাট আলেকজেণ্ডাৰৰ অধীনতেই ভ্লাডিভষ্টক আৰু প"ৰ্ট আৰ্থাৰ দুয়োখন চহৰৰ পৰিকল্পনাৰে সুদূৰ পূব ৰে"লপথ নিৰ্মাণ আৰম্ভ হৈছিল। প্ৰথমতে দ্বিতীয় নিকোলাছৰ দৰেই ই কেৱল ভাল আছিল, কাৰণ ভয়ংকৰ জাৰ আলেকজেণ্ডাৰক ভয় কৰি তেওঁলোকে কম চুৰি কৰিছিল।
  বাৰু, জাপানৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধৰ কথা কি ক"ব? তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰে সিদ্ধান্ত ল"লে যে যুদ্ধৰ পৰা কিয় এৰাই চলিব লাগে? জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ জনসংখ্যা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পালে। শিশুৰ মাজত মৃত্যুৰ হাৰ কমি গ"ল, টিকাকৰণৰ প্ৰৱৰ্তন হ"ল, অধিক এন্টিবায়টিক উৎপাদন হ"ল, চৰ্দিত কম লোকৰ মৃত্যু হ"ল, আৰু জন্মৰ হাৰ অতি উচ্চ হৈ থাকিল। আৰু জাৰবাদী ৰাছিয়াত অতিৰিক্ত জনসংখ্যাৰ ভাবুকি আহিছিল । গতিকে , পুৰুষসকলৰ প্ৰতি কিয় দুখ লাগে? এতিয়াও নাৰীয়ে সন্তান জন্ম দি আছে ! আৰু আলেকজেণ্ডাৰেও সামৰিক গৌৰৱ বিচাৰিছিল। শান্তিপ্ৰেমী ডাকনামটোৱেই যথেষ্ট নহয়। আলেকজেণ্ডাৰ দ্য গ্ৰেট হোৱাটোৱেই আচলতে ৰজাই প্ৰকৃততে বিচৰা ধৰণৰ। জাপানৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ সময়লৈকে তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ বয়স ইতিমধ্যে প্ৰায় উনপঞ্চাশ বছৰ হৈছিল আৰু অৱশ্যেই বৃদ্ধ বয়সত তেওঁ নিজৰ সামৰিক কৃতিত্ব দেখুৱাব বিচাৰিছিল আৰু নিজৰ যথেষ্ট উচ্চাকাংক্ষা পূৰণ কৰিব বিচাৰিছিল।
  মুঠতে জাৰে জাপানক ৰেহাই দিয়া নাছিল। আৰু যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। মাত্ৰ দ্বিতীয় নিকোলাছৰ দৰে নহয় ।
  প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় স্ক্ৱাড্ৰনৰ কমাণ্ড আছিল এডমিৰেল মাকাৰভ আৰু ৰাছিয়াৰ বহৰ সষ্টম হৈ আছিল। আৰু বাল্টিক স্ক্ৱাড্ৰন আগতে নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল, আৰু প"ৰ্ট আৰ্থাৰক ভালদৰে দুৰ্গ কৰা হৈছিল, আৰু আন কিছুমান চহৰো। আৰু ইতিমধ্যে প্ৰথম দিনাই জাপানীসকলৰ যথেষ্ট লোকচান হ"বলৈ ধৰিলে।
  এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমা নামৰ এগৰাকী যোদ্ধা ছোৱালী আৰু এগৰাকী অপেশ্বৰ ছোৱালীয়ে নিজকে ক্ৰুজাৰ ভাৰ্যাগত পাইছিল, যাৰ বিপৰীতে চৈধ্যখন জাপানী জাহাজ আছিল: ছখন ক্ৰুজাৰ আৰু আঠখন যুদ্ধজাহাজ। কিন্তু ক্ৰুজাৰ ভাৰ্যাগে আত্মবিশ্বাসেৰে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে।
  আৰু তেওঁৰ সমগ্ৰ দলটো ছোৱালীৰে গঠিত, যাৰ কমাণ্ড হৈছে এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমা।
  ইয়াত ছোৱালীবোৰে ডেকৰ কাষেৰে দৌৰি গৈ আছে, আৰু সিহঁতৰ উদং তলুৱাবোৰ জিলিকি আছে, সিহঁতৰ গোলাপী, ঘূৰণীয়া, উদং গোৰোহাবোৰ জিলিকি আছে। আৰু যোদ্ধাসকলে ছয় ইঞ্চিৰ বন্দুক লৰচৰ কৰি নিয়োগ কৰে। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ উদং পেশীবহুল ভৰি দুখন জাহাজৰ কৱচৰ ওপৰত থিয় কৰে। গুলীচালনা কৰে। আৰু একে সময়তে ভাৰয়াগে এনেদৰে কৌশল কৰে যাতে জাপানীজ খোলাবোৰ উৰি গৈ পাৰ হৈ যায়।
  যেতিয়া ক্ৰুটো কেৱল ছোৱালীৰে গঠিত হয় তেতিয়া বৰ ভাল লাগে৷ তদুপৰি তেওঁলোক সকলোৱেই ফিট আৰু পেশীবহুল। পেশীবোৰ বৰ বিশিষ্ট, আৰু মই পিন্ধা একমাত্ৰ বস্তুটো হ"ল বিকিনি। আৰু এইবোৰ পাতল পেণ্টী আৰু বুকুত কাপোৰৰ সৰু সৰু ফিটা। কিন্তু ছোৱালীকেইজনীৰ পেশীবোৰ চকলেট বাৰৰ দৰে পেশীবোৰকে ধৰি নিখুঁতভাৱে দেখা যায়।
  ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ বৰ ধুনীয়া - মাত্ৰ ছুপাৰ। আৰু এতিয়াও হাঁহে আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ দাঁতবোৰ দেখুৱাইছে, পহুৰ দৰে।
  এই কাউণ্টেছ-নিম্ফ ড্ৰাকমাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ক্লিক কৰিলে আৰু তাইৰ হাতত এটা যাদুকৰী লাখুটি ওলাল। যাদুকৰ ছোৱালীজনীয়ে ইয়াক জোকাৰি দিলে আৰু জাপানী স্ক্ৱাড্ৰনৰ ডাঙৰ ক্ৰুজাৰখনৰ ফালে যাদুকৰী শক্তিৰ পালছাৰ এটা পঠিয়াই দিলে। আৰু সঁচাকৈয়ে, মই সম্পূৰ্ণৰূপে সন্তুষ্ট হৈছিলো। উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ জাহাজখন ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ল আৰু ই টুকুৰা-টুকুৰ হ"বলৈ ধৰিলে। আৰু ধাতুটো মিঠা ক্ৰীমলৈ পৰিণত হৈ সাগৰৰ পৃষ্ঠত বিয়পি পৰিল।
  এলিজাবেথে নিজৰ সংগীলৈ চকু টিপিয়াই চিঞৰিলে, তাইৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰি দুখন ক্লিক কৰিলে আৰু মাৰাত্মক শক্তিৰ পালছাৰ এটা এৰি দিলে:
  - মই আটাইতকৈ শক্তিশালী মহিলা! আৰু জাপানীসকল দুৰ্বল নহ"ব।
  আৰু ধ্বংসকাৰীয়ে তাইৰ পালচাৰত ক্ষতিগ্ৰস্ত হ"ল। আনকি ইয়াৰ কাষটোও জ্বলি গৈছিল। আৰু তেওঁ মোটামুটি পৰিমাণৰ পানী খালে। আৰু হিল অভাৰ কৰি ডুব যাবলৈ ধৰিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে জপিয়াই উঠি উদং, পেশীবহুল, শক্তিশালী ভৰি দুখন জোকাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  গৌৰৱ! ৰাছিয়াৰ মহিমা!
  ধুনীয়া মানুহবোৰ আগবাঢ়িছে!
  বিকিনি মহিলাদের বিভাগ -
  ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণলৈ শুভেচ্ছা!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীৰ উদং গোৰোহাই সাজসজ্জিত ডেকখনত খুন্দা মাৰিলে। আৰু এইটো দেখাত অতি কামোদ্দীপক আৰু আকৰ্ষণীয়।
  বাৰু, ভাৰ্যাগৰ ক্ৰুটো কেৱল ন্যায্য লিংগৰ প্ৰতিনিধিৰে গঠিত - প্ৰতিজন পুৰুষৰ সপোন।
  আৰু ড্ৰাকমাই আকৌ নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিডাল লৈ জোকাৰিলে। তাইৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰি দুখনত বা সঁচাকৈয়ে ভৰিৰ আঙুলিত, আটাইতকৈ উজ্জ্বল শিলৰ সৈতে বহুমূলীয়া আঙঠিবোৰ জিলিকি উঠিছিল। আৰু ইয়াক অত্যন্ত শীতল যেন লাগিছিল ৷
  আৰু একে সময়তে যাদুকৰী লাখুটিডাল আৰু ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰিৰ আঙঠিবোৰৰ পৰা জুইৰ পালছাৰ উৰি আহিল৷ উৰণৰ সময়ত ইহঁতৰ আকাৰ বৃদ্ধি পালে। আৰু ক্ৰীম, গোলাপ, পখিলা আৰু অন্যান্য সজ্জাৰে দুটামান ডাঙৰ ডাঙৰ কেকলৈ পৰিণত হ"ল। আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে সেইটো লৈ জাপানীজ ক্ৰুজাৰ আৰু ডেষ্ট্ৰয়াৰ এখনত খুন্দা মাৰিলে। বলপূৰ্বক আক্ৰমণ কৰিলে।
  আৰু দুয়োখন জাহাজতে মিঠা আৰু সুগন্ধি লেপ দিয়া হৈছিল, বিস্কুট আৰু ক্ৰীমত ডুবাই থোৱা আছিল। ইয়াৰ পিছত সিহঁত ডুব যাবলৈ ধৰিলে আৰু সিহঁতৰ কৱচ আক্ষৰিক অৰ্থত দ্ৰৱীভূত, জাৰণ আৰু দ্ৰৱীভূত হ"ল।
  আৰু ক্ৰুজাৰখনে ধ্বংসকাৰী জাহাজখনৰ সৈতে মিলি গলি গলি গলি গ"ল। আৰু জাপানী নাৱিকসকলে আমাৰ চকুৰ সন্মুখতে চকলেট, মিঠাই, ললিপপলৈ ৰূপান্তৰিত হ"ল। আৰু ইয়াক বৰ ভাল লাগিছিল ৷
  এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিছে:
  - এইটো ৰান্ধনীৰ যাদু!
  ড্ৰাকমাই সংশোধন কৰিলে:
  - মিঠাই! দুষ্ট নাৱিক আছিল, এতিয়া ডাঙৰ ডাঙৰ ট্ৰিট আছে।
  জাপানীসকলে সঁচাকৈয়ে শক্তিশালী আৰু গ্লেমাৰাছ যুঁজাৰুৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলগীয়া হৈছিল।
  আৰু এতিয়া এলিজাবেথে তাইৰ টেন কৰা আৰু অতি প্ৰলোভনমূলক ভৰিৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ক্লিক কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত তাইৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰ পৰা এটা চীজকেক উৰি গ"ল। প্ৰথমতে সৰু আছিল যদিও উৰণৰ সময়ত ডাঙৰ হৈ আহিছিল। আৰু ইতিমধ্যে ই এখন প্ৰকৃত বিমানৰ দৰে বৃদ্ধি পাইছে। আৰু কেনেকৈ ই এটা ক্ৰুজাৰ লয় আৰু ৰেম কৰে। আৰু মৌ আৰু ঘনীভূত গাখীৰত তিয়াই থোৱা এটা বিশাল চীজকেকৰ শক্তিশালী ঠেলাৰ পৰা সি ওলোটা হৈ পৰিল । আৰু আমাৰ চকুৰ সন্মুখত ই এটা ডাঙৰ, সুস্বাদু, কাষ্টাৰ্ড কেকলৈ পৰিণত হ"বলৈ ধৰিলে। আৰু তেওঁৰ পৰা এটা অতি প্ৰবল আৰু ক্লয়িং গোন্ধ ওলাই আহিল।
  আৰু জাপানী নাৱিকসকলে ডাঙৰ কিচমিচলৈ ৰূপান্তৰিত হৈছিল, বা ক্ৰীমৰ পৰা তৈয়াৰী পপিৰ মূৰলৈ, বা ভিতৰত সুৰাৰ ছিটিকনি থকা চকলেটৰ বেৰেললৈ ৰূপান্তৰিত হৈছিল। আৰু ই কেৱল আচৰিত।
  এলিজাবেথে টুইট কৰিছিল।
  - এইবোৰ ইমান সোৱাদযুক্ত ট্ৰিট! বাস্তৱ কাৰ্টুন !
  ড্ৰাকমা কাউণ্টেছ-নিম্ফে অনুমোদন জনাই মাত দিলে:
  - তুমি সোনকালে শিকিবা।
  ইয়াৰ পিছত তাইৰ ৰূপৱতী ভৰিৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ মুখত ভৰাই হুইচেল মাৰিলে।
  চিৰাপৰ ঢৌ আৰু কিবা এটা সুস্বাদু কিবা এটাৰ গিজাৰ উঠিল। আৰু এই ঢৌৱে চুনামীৰ দৰে জাপানী ক্ৰুজাৰখনক ওলোটা কৰি পেলালে। আৰু তাৰ ঠাইত ক্ৰীম পালযুক্ত মধ্যযুগীয় কেৰাভেলৰ ৰূপত এটা অতি চহকী কেক আবিৰ্ভাৱ হ"ল। আৰু আকৌ সকলো ইমানেই ৰং কৰা হৈছে। আৰু কেনেধৰণৰ চকলেট আৰু অন্যান্য মিঠাইৰ ভৰোৱা বস্তু আছে?
  আৰু জাপানী নাৱিকসকল আকৌ মিঠাই হৈ পৰিল, গ্ৰীল কৰা মাংসকে ধৰি। আৰু লগতে চকলেটৰ খোলা আৰু বহুত চহকী আৰু সোৱাদযুক্ত সকলো বস্তুৰে আবৃত, জীৱন আৰু সুগন্ধিৰে ভৰা।
  এলিজাবেথে চিঞৰি উঠিল। আৰু তাইৰ চেলেকি লোৱা ছোৱালীৰ দৰে ভৰিৰ পৰা তাই উন্মাদ শক্তিৰ অগ্নিময় ধাৰা এটা এৰি দিলে। আৰু বৰ্ণনা কৰিব নোৱাৰা, অতি ডাঠ, আঠাযুক্ত কিবা এটা লৰালৰিকৈ ওলাই আহিবলৈ ধৰিলে। আৰু জাপানীজ ডেষ্ট্ৰয়াৰ দুটামান ৰাস্পবেৰী জাম আৰু চকলেট জেলীত জমা হৈ পৰিল। ইয়াৰ পিছত আমাৰ চকুৰ সন্মুখতে সেইবোৰ আন এক মিঠাইৰ মাষ্টাৰপিছত পৰিণত হ"ল আৰু নাৱিক আৰু নাৱিকসকলক অতি উল্লাসিত, ক্ৰীমযুক্ত সজ্জালৈ ৰূপান্তৰিত কৰা হ"ল।
  ড্ৰাকমাই তাইৰ সংগীলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - বেয়া নহয়! আমি ইমানবোৰ সুস্বাদু বস্তু প্ৰস্তুত কৰিলোঁ ৷
  এলিজাবেথে হাঁহিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  আহ, ডায়েট, এই বা সেইটো নাখাব,
  আৰু আপোনাৰ ভৰি দুখনে কেতিয়াও খোজ কাঢ়ি ভাগৰি নাযাওক...
  অ" ডায়েট, এইটো লৈ মই পাগল হৈ যাম,
  কাপকেকে আপোনাক মোটা নকৰে, আৰু গান গাই দিয়ে!
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমাৰ কি হেৰাই গৈছে?
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ঠিক, কি?
  ড্ৰাকমাই চিঞৰি উঠিল:
  - আইচক্ৰীম! ইয়াত আৰু কি লাগে।
  এলিজাবেথে চিঞৰি উঠিল:
  - সম্পূৰ্ণ ভুল কাম কৰা
  আনকি আইচক্ৰীমতকৈও মিঠা!
  আৰু দুয়োগৰাকী যাদুকৰ ছোৱালীয়ে হাত ধৰিলে। ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে উদং, পেশীবহুল, টেন কৰা ভৰি দুখন মেলি দিলে, পাৰ হৈ গ"ল আৰু খালী আঙুলিৰে যাদুকৰী হাইপাৰপ্লাজমৰ ধাৰাবোৰ লৈ এৰি দিলে। ই উৰি গৈ জীয়াই থকা জাপানী জাহাজবোৰত ঢৌৰ দৰে খুন্দা মাৰিলে। এটা, দুটা, তিনিটা ... আৰু এতিয়া চামুৰাইৰ পাত্ৰৰ সলনি আচৰিত আৰু মিঠা ভৰোৱা সকলো ধৰণৰ আইচক্ৰীমৰ সৈতে গিলাচ দেখা গ"ল। আৰু জাপানী নাৱিকসকলে ষ্ট্ৰবেৰী, চেৰী, কলৰ টুকুৰা আৰু আমলৈ ৰূপান্তৰিত হ"ল। আৰু উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ চৈধ্যখন জাহাজ সকলো ধৰণৰ অতি সোৱাদযুক্ত আৰু ৰুচিকৰ বস্তু হৈ পৰিল।
  আৰু আছিল আইচক্ৰীম, জিঞ্জাৰব্ৰেড, কেক, পেষ্ট্ৰি, কেণ্ডি, চকলেট, চীজকেক, ললিপপ। ইমানবোৰ সুস্বাদু বস্তু।
  এলিজাবেথে এই ধন-সম্পত্তিটো চাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - তেন্তে কি, এই সকলোবোৰ নাইকিয়া হ"ব লাগেনে?
  ড্ৰাকমাই মাত দিলে:
  - অৱশ্যেই নহয়!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - সাগৰত এইটো কাক লাগে?
  নিম্ফ কাউণ্টেছে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - লৰচৰ কৰি ল'ৰা-ছোৱালীক দিওঁ।
  এলিজাবেথে হাঁহিলে আৰু গাইলে:
  ডাঙৰ গ্ৰহটোৰ সকলো মানুহ,
  বন্ধুত্ব সদায় বন্ধু হ'ব লাগে...
  শিশুসকলে সদায় হাঁহিব লাগে
  আৰু শান্তিপূৰ্ণ পৃথিৱীত বাস কৰক...
  শিশুসকলে হাঁহিব লাগে
  শিশুসকলে হাঁহিব লাগে
  শিশুসকলে হাঁহিব লাগে
  আৰু এখন শান্তিপূৰ্ণ পৃথিৱীত জীয়াই থাকক!
  ড্ৰাকমাই সহমতত ৰামধেনু ৰঙৰ মূৰটো মাত দিলে:
  - হয়, ল"ৰা-ছোৱালীয়ে হাঁহিব লাগে আৰু শান্তিপূৰ্ণ পৃথিৱীত জীয়াই থাকিব লাগে! এতিয়া আমি আগুৱাই লৈ যাম আৰু যুৱক-যুৱতীসকলক উপহাৰ দিম!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে চকু দুটা মুদি অবিশ্বাসত সুধিলে:
  - আমি পাৰিমনে? ইয়াত ইমানবোৰ আছে, ইমানবোৰ সুস্বাদু ট্ৰিট আৰু ইমান মিঠাইৰ ধন কেনেকৈ ডাঙৰ কৰিব পাৰি?
  নিম্ফ কাউণ্টেছে উত্তৰ দিলে:
  - আমি এই কামটো কৰিব পাৰো, কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈ। মই নিশ্চিত। ইয়াৰ মাজতে আমি আমাৰ শক্তি পুনৰ চাৰ্জ কৰিবলৈ কিবা এটা গান গাব লাগিব।
  এলিনাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - গোৱা? বাৰু, আমাৰ আনন্দৰ কথা!
  আৰু দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে সেইটো লৈ উৎসাহ আৰু শক্তিৰে গাইছিল:
  তোমাৰ চুলিবোৰ বৰফৰ দৰে বগা,
  সোণালী চেটিন ছাল!
  মোৰ আবেগ সীমাহীন জ্বলি উঠে,
  যৌৱনৰ উত্তাপ একেবাৰে ম্লান হোৱা নাই!
  
  মোৰ ছোৱালী, তুমি ধুনীয়া,
  বালিৰ ওপৰত খালী ভৰিৰে!
  তুমি আৰু মই বৰ সুখী
  তোমাৰ অবিহনে মই জীয়াই থাকিব নোৱাৰো!
  
  আৰু ইয়াৰ উত্তৰত সৌন্দৰ্য্যই মোক ক"ব:
  ল'ৰা, তুমি এজন মান্য দৰা!
  বিশ্বাস কৰক, মইও তোমাক বহুত ভাল পাওঁ,
  প্ৰেমৰ আত্মা মৰহি যোৱা নাই!
  
  কিন্তু জীৱনটো এটা প্ৰতাৰণামূলক বস্তু,
  টকাই পৃথিৱীত শাসন কৰে, বিশ্বাস কৰক!
  আৰু মামন মোটা , সেইটোৱেই মূল কথা,
  মানুহ মানুহৰ বাবে জন্তু!
  
  মই উত্তৰত চকু লুকাই নোলোৱাকৈয়ে ক"লোঁ;
  মই জানো যে দৰিদ্ৰতাই আমাৰ দুষ্ট সংগী!
  আপোনাৰ লগত আছো খালী ভৰিৰে ,
  জেমছ স্মিথৰ কাহিনীৰ দৰে!
  
  কিন্তু প্ৰেমে কোনো সীমা নাজানে
  তাত কোনো বাধা বা সীমা নাই!
  পবিত্ৰ প্ৰভুৱে আমাক আজ্ঞা দিয়াৰ দৰে।
  আৰু ধন্য পোহৰৰ মুখৰ আইকন!
  
  গতিকে বিয়া কৰা যাওক,
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ সুখত ডাঙৰ হ"ব!
  আৰু তেতিয়া আমাৰ জীৱনটো ঘূৰি আহিব,
  পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ বহল পথত!
  
  দাসীজনী লগে লগে ঠাণ্ডা হৈ পৰিল,
  মোৰ চকুত বৰফ দেখা গ"ল!
  উচ্চ আবেগ শান্ত হৈছে,
  আৰু তেওঁৰ বৈশিষ্ট্যবোৰত তিক্ততা আছে!
  
  নাই, মই ট্ৰেম্প হৈ নাথাকো
  আৰু মই অধিগ্ৰহণ কৰিম, জানেনে, এটা ৰাজপ্ৰসাদ!
  আৰু তোমালৈ, ভোকাতুৰ ল"ৰা,
  কেৱল ক্ষীণ গৰু এটাৰ সৈতে মুকুট!
  
  বাৰু, মোৰ প্ৰিয়জনৰ লগত কাজিয়া কৰিলোঁ,
  মই ভাবিলোঁ, দুখৰ বাবে ফান্দ এটাত সোমাই যাওক!
  ইমান বিবেক হেৰুৱাব লাগিব
  কুঁহিয়াৰত ধৰা পৰিলে , মই তোমাক মাৰি পেলাম!
  
  কিন্তু সৌভাগ্যক্ৰমে যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল,
  লগে লগে সন্মুখৰ বাবে স্বেচ্ছাসেৱক!
  ৰাস্তাত বেজীৰে বিন্ধিলেও,
  মই মাননাম কাউণ্টটো টাইপ কৰিবলৈ ধৰিলোঁ!
  
  গতিকে এইখন যুদ্ধ, যুদ্ধ,
  ধিক্কাৰ আমি যুদ্ধত আৰু প্ৰেমত আছো!
  আৰু যুদ্ধ শেষ হ"বলৈ গৈ আছে,
  একাউণ্টৰ শূন্যবোৰ বহল হৈ আহিছে!
  
  কিন্তু তাৰ পিছত এটা ট্ৰেজেডী,
  এটা বিপথগামী, দুষ্ট প্ৰজেক্টাইল উৰি গ"ল!
  মই এইটো বিচৰা নাছিলো, বিশ্বাস কৰক,
  কিন্তু ডমিনোবোৰ একেৰাহে পৰিল!
  
  ইয়াত মোৰ আত্মা আকাশত ভাঁহি আছে,
  কুমাৰীজনী কবৰৰ ওচৰত থিয় হৈ আছে!
  আৰু স্ফটিক চকুৱে কান্দিছে,
  তাই তললৈ চায়, দুখ!
  
  -অৱশেষত বুজিলোঁ, মূৰ্খ
  টকাৰ ওপৰত মানুহৰ দুষ্টতা বাঢ়ি যায়!
  আদিম জীৱন মুক্ত,
  বাৰু, এতিয়া ভয়ৰ ৰাজত্ব!
  
  স্বৰ্গত মোৰ বাবে কোনো ক্ষমা নাই,
  পৃথিৱীৰ অগাধত, মই মঠলৈ যাম!
  প্ৰতিদিনে গীত গাই,
  যীচু পিতৃ মোৰ পথ প্ৰদৰ্শক!
  
  গতিকে মই সেইটো লৈ জোতা খুলিলোঁ,
  তুষাৰপাতৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ি থকা!
  আৰু ধ্বংসস্তূপত খ্ৰীষ্টক মহিমা কৰি,
  ডাঙৰকৈ ঈশ্বৰৰ বিষয়ে গীত গায়!
  ছোৱালীবোৰে বৰ উৎসাহেৰে গাইছিল। এনে লাগে যেন যাদুকৰী জগতখনতো তেওঁলোকে যীচু খ্ৰীষ্টক প্ৰভু আৰু ঈশ্বৰ আৰু ত্ৰাণকৰ্তা হিচাপে জানে আৰু চিনি পায়।
  এইটো সঁচাকৈয়ে বৰ শীতল আৰু শীতল।
  ইয়াৰ পিছত আপাত দৃষ্টিত সৌন্দৰ্য্যবোৰ যথেষ্ট শক্তিৰে চাৰ্জ হৈ পৰিছিল। এলিজাবেথৰ সোঁহাততো এটা যাদুকৰী লাখুটি দেখা গ"ল। আৰু দুয়োগৰাকী যাদুকৰ ছোৱালীয়ে নিজৰ যাদুকৰী লাখুটি আৰু ভৰিৰ আঙুলিত আঙঠি থকা উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন লৈ পাৰ হৈ গ"ল। আৰু তেওঁলোকে গৰ্জন কৰিলে।
  - আব্ৰা , মপ, কদাব্ৰা !
  আৰু অগণন পৰিমাণৰ খাদ্যৰ সৈতে সিহঁতক ঘূৰ্ণীবতাহৰ দ্বাৰা ধৰা পৰিল। আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে জ্ঞানলৈ আহিবলৈ সময় পোৱাৰ আগতেই সিহঁতে নিজকে কোনোবা বিশেষ ঠাইত বিচাৰি পালে। চাৰিওফালে নিম্ন শিল। আৰু অগণন ভিৰ ল"ৰা-ছোৱালীয়ে তেওঁলোকৰ বাবে কাম কৰিছিল।
  সাতৰ পৰা চৈধ্য বছৰ বয়সৰ ল"ৰা-ছোৱালী দুয়োজনেই আছিল। আধা উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে কাম কৰিছিল। শিল কাটিছিল, ষ্ট্ৰেচাৰত থেতেলিয়াই পেলোৱা শিল ৰাখিছিল, ট্ৰলী বোজাই কৰিছিল, বেলচা আৰু কাউৰীৰ দ্বাৰা কাম কৰিছিল। ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ আধা উলংগ আছিল, উদং ভৰি দুখন তললৈ নমাই দিয়া হৈছিল, আঁচোৰ খাইছিল, সকলোবোৰ ঘৰ্ষণ আৰু ঘাঁত ঢাকি থোৱা আছিল।
  শিশুৰ শৰীৰ পাতল, কিন্তু তাঁৰযুক্ত। ঘামত চিকচিকিয়া, ধূলি, ক্লান্ত।
  কিছুমান ল"ৰাৰ মূৰ টানকৈ চুলি কাটি কান্ধত ব্ৰেণ্ড জ্বলাই দিয়া হয়। অৰ্থাৎ তেওঁলোকে পলাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকৰ হাত-ভৰিতো শিকলি ওলমি থাকে, যাৰ ফলত যন্ত্ৰণা বৃদ্ধি পায়।
  আৰু কিছুমান ছোৱালীৰ চেইন আৰু ব্ৰেণ্ডো আছে। সঁচা, অন্ততঃ চুলিখিনি টানকৈ কাটিব নোৱাৰে৷
  আৰু চাৰিওফালে চাবুক লৈ অভাৰচিয়াৰ আছে, আৰু এইবোৰ মানুহ নহয়। ইহঁতৰ শৰীৰটো সঁচাকৈয়ে মানুহৰ দৰে যেন লাগে, মাত্ৰ ডাঠ আৰু বিশাল, কিন্তু মূৰটো শিকাৰু গাহৰিৰ দৰে।
  আৰু বনৰীয়া ক্ৰোধ আৰু উন্মাদনাৰে ল"ৰা-ছোৱালীবোৰক প্ৰহাৰ কৰে , যাতে দাস সন্তানৰ ছাল ফাটি তেজ বৈ যায়।
  এলিজাবেথে গৰ্জন কৰিলে:
  - সেই হাৰামীবোৰ ! আমি ল"ৰা-ছোৱালীক মুক্ত কৰিব লাগিব!
  ড্ৰাকমাই জোৰেৰে মূৰ দুপিয়াই ক"লে:
  - এই কথাত মই একমত ! কিন্তু আমাক সহায়ৰ প্ৰয়োজন!
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - আৰু কি সহায়?
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে উত্তৰ দিলে:
  - নৈতিক আৰু যাদুকৰী সহায়।
  ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ক্লিক কৰিলে আৰু আকাৰত বাঢ়ি গ"ল, যেন কোনোবাই চিনেমাৰ ফ্ৰেম এটা ডাঙৰ কৰিলে। ইয়াৰ পিছত তাই বজ্ৰপাতৰ দৰে মাতেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - প্ৰিয় শিশু দাস! যদি আপুনি মুক্ত হ"ব বিচাৰে, তেন্তে গান গাওক! আৰু ঈশ্বৰ প্ৰভু আৰু ত্ৰাণকৰ্তা যীচু খ্ৰীষ্টৰ বিষয়ে গান গাওক।
  এলিজাবেথে নিশ্চিত কৰিলে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰো ক্লিক কৰি:
  - গীত আৰু বিস্ময়কৰ কণ্ঠ, পৰিত্ৰাণৰ পথ!
  চাবুকৰ ফাটি যোৱা আৰু তত্বাৱধায়কৰ মানৱৰূপী গাহৰিৰ ভাবুকিপূৰ্ণ চিঞৰ-বাখৰত গুৰুত্ব নিদিয়াকৈ শিশু দাসসকলে নিজৰ স্পষ্ট মাতত নাইটিংগেলৰ ট্ৰিলৰ দৰে ল"লে আৰু গাই গ"ল:
  আমি আমাৰ দুৰ্ভগীয়া পিতৃভূমিৰ সন্তান,
  পিতৃ-মাতৃয়ে পাপ কৰিলে, শাস্তি আমাৰ ওপৰত!
  আৰু যাতে মহান মুক্তিদাতাই সকলোকে দুখৰ পৰা ৰক্ষা কৰে,
  আমি এতিয়াই আমাৰ হৃদয় ঈশ্বৰৰ ফালে ঘূৰাই দিব লাগিব!
  
   হে প্ৰিয় মহান প্ৰভু যীচু,
  মই তোমাক ভাল পাওঁ, মহিমামণ্ডিত হোৱা ত্ৰাণকৰ্তা!
  মহান সেৱা কৰাত ল"ৰাটো কাপুৰুষ নহয়,
  আমি বিশ্বাস কৰোঁ যে প্ৰলোভনকাৰী চিয়োলত বিনষ্ট হ"ব !
  
  গতিকে ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ হজলৈ গ"ল,
  ৰাস্তাটো কঠিন, কিন্তু আত্মাটো উচ্চমানৰ!
  বিজয়ী খ্ৰীষ্ট আপোনাৰ সপোনত হওক,
  আৰু বেয়া সৃষ্টি কৰাজন চিৰকালৰ বাবে অপমানিত হয়!
  
  আমি ৰোজা ৰাখোঁ আৰু বহু সময় খোজ কাঢ়ো,
  আৰু মোৰ উদং ভৰিৰ পৰা ইতিমধ্যে তেজ ওলাইছে!
  কিন্তু আমাৰ গ্ৰহটো সৰ্বশক্তিমানৰ ঘৰ,
  আৰু ম্লান ৰাতিবোৰ যেন উজ্জ্বল!
  
  অৱশ্যে ধনী মানুহজনে উত্তৰত হাঁহিব,
  তেওঁ ক"ব: স্বৰ্গৰাজ্য এটা চাইমেৰা!
  কিন্তু কৰূবে শুভেচ্ছা পঠালে,
  আৰু অহংকাৰী প্ৰভুত্বৰ অন্ত পৰিব গেহেন্নাত!
  
  কিন্তু আমি আমাৰ প্ৰাৰ্থনাত সকলোকে ক্ষমা কৰি দিওঁ,
  প্ৰতিটো আইকনৰ এটা পবিত্ৰ নাম আছে!
  মানুহবোৰ হৃদয়ত অলপ দয়ালু হওঁক,
  খলনায়কসকল আত্মাত বেলেগ হওঁক!
  
  বাটত ইমান কষ্ট পাই আমি কিয় যাওঁ,
  নিৰীহ শিশুসকলক ইয়াৰ প্ৰয়োজন কিয়?
  আমি ঈশ্বৰৰ নগৰখনত প্ৰৱেশ কৰিব বিচাৰো, য"ত তেওঁ বাস কৰিছিল,
  য'ত খ্ৰীষ্টই খালী কুকুৰৰ মাজেৰে দৌৰিছিল!
  
  আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল, বিশ্বাস যে দৃঢ়,
  ডেচিং দুষ্টজন আঁঠু লৈ পৰিল!
  পৰিত্ৰাণৰ পথ কঠিন আৰু দীঘলীয়া,
  কিন্তু এলাহতকৈ অপৰাধমূলক অপৰাধ নাই !
  
  পবিত্ৰ যীচুৱে, আমাৰ বাবে দুখ বিচৰা নাছিল,
  তেওঁৰ চিন্তাবোৰ উজ্জ্বল, শান্তিৰে ভৰা!
  কাৰণ, তেওঁ প্ৰাচীন দেৱতাৰ দৰে নহয়,
  মূলমন্ত্ৰ, এজন ব্যক্তিৰ পৰা মূৰ্তি নিৰ্মাণ নকৰিব!
  
  কিন্তু আমাৰ পৃথিৱীখন কেনেকৈ নিষ্ঠুৰ,
  সেই নৰকে পাতালত শাসন কৰে!
  কি আনন্দ, আনন্দ মাত্ৰ এঘণ্টাৰ বাবে,
  যে হাবেলৰ মৃত্যু হ"ল, আৰু দুষ্ট কয়িন সিংহাসনত বহি আছে?!
  
  প্ৰভুৱে উত্তৰ দিয়ে, ই লোকসকলৰ ইচ্ছা,
  ওচৰ-চুবুৰীয়াক আৰু বেয়া কৰিবলৈ তেওঁলোকৰ কি বাছনি আছে !
  যে মূল শাসক, এজন নিষ্ঠুৰ খলনায়ক,
  যে মূল মূৰ্তিটোৱেই হৈছে নীতিহীন যিহূদা!
  
  কিন্তু তোমালোক জীৱনৰ সন্তান, নিৰ্মল আত্মাৰ সৈতে,
  আমি শিল আৰু থিষ্টলৰ ওপৰেৰে শ শ মাইল খোজ কাঢ়িলোঁ!
  আপুনি মহান খ্ৰীষ্টৰ সৈতে শাসন কৰিব বিচাৰে,
  যাতে প্ৰলোভনকাৰীয়ে সাপটোক জলাশয়লৈ লৈ নাযায়!
  
  বিশ্বাস কৰক যে ত্ৰাণকৰ্তাৰ শক্তি আপোনাৰ ওপৰত থাকিব,
  তেওঁ কৃপা ঢালি দিলে, কণমানিবোৰৰ ঘাঁবোৰ ভাল কৰিলে!
  আত্মাত অনুতাপৰ উত্তাপ ম্লান নহওক,
  দেশৰ বিশ্বাসী ঈশ্বৰৰ পৰিয়ালত তেওঁলোক হওক!
  ইয়াৰ পিছত দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে নিজৰ উদং, টেন কৰা, পেশীবহুল ভৰি আৰু যাদুকৰী লাখুটিবোৰ একেলগে লৈ আৰু আকৌ পাৰ হৈ যাদু শক্তি আৰু শব্দৰ এটা ধাৰা এৰি দিলে।
  আৰু ওপৰৰ পৰা গুডীবোৰ পৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু দুভৰিৰ গাহৰিবোৰৰ মাজৰ পৰা অসংখ্য তত্বাৱধায়কে কেকলৈ, বা আইচক্ৰীমৰ সৈতে সোণালী গিলাচলৈ ৰূপান্তৰিত হ"বলৈ ধৰিলে। আৰু ডেকা দাসবোৰৰ হাত-ভৰিৰ শিকলিবোৰ সিঁচৰতি হৈ বহুৰঙী আৰু সুস্বাদু ড্ৰেগীলৈ পৰিণত হ"বলৈ ধৰিলে। আৰু বৰ ধুনীয়া আছিল।
  দাস ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে নিজকে বেণ্ডেজৰ পৰা মুক্ত কৰি আনন্দৰে বাহু আৰু উদং ভৰি ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে। ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে হাত চাপৰি বজাবলৈ ধৰিলে। অতি উৎসাহ আৰু শক্তিৰে হাত চাপৰি বজাইছিল।
  আৰু তাৰ পিছতহে তেওঁলোকে স্বৰ্গৰ পৰা তেওঁলোকৰ ওপৰত নামি অহা অসংখ্য মিঠাইৰ অলৌকিকতাক লৈ আক্ৰমণ কৰিলে। অৱশ্যে শিশু দাসবোৰ ভোকাতুৰ, ক্ষীণ, শিলৰ কুৱেৰীত কষ্ট কৰি ক্লান্ত হৈ পৰিছিল।
  কিন্তু একে সময়তে তেওঁলোকে এতিয়া হাঁহি হাঁহি দাঁত দেখুৱাই আছিল। আৰু তেওঁলোকে বহুত মজা কৰিছিল। আৰু শিকলিবোৰৰ পৰা মুক্তি পোৱা ল'ৰাবোৰৰ আনন্দ পূৰ্ণগতিত চলি আছিল...
  তেওঁলোকে হয়তো জীৱনত ইমান সোৱাদযুক্ত বস্তু দেখা নাই, আৰু ইমান পৰিমাণত।
  ল"ৰা-ছোৱালী উভয়ে হাতত ধৰি ওপৰলৈ তললৈ জপিয়াইছিল। আৰু আনন্দত তেওঁলোকে অতি অনুভূতি আৰু প্ৰকাশভংগীৰে গাইছিল:
  এলফিয়াতকৈ উচ্চ সাম্ৰাজ্য নাই,
  পবিত্ৰ দেশ, আচৰিত দেশ!
  আমি পৃথিৱীখনক অধিক সুখৰ ঠাই হিচাপে গঢ়ি তুলিব বিচাৰো,
  তোমাক প্ৰভুৰ দ্বাৰা অন্তহীনভাৱে দিয়া!
  
  তোমাৰ বাৰ্চবোৰ জিলিকি থকা মুকুতাৰ দৰে,
  আৰু শৰৎ পপলাৰ সোণ!
  আমি সকলোতকৈ ধনী হম, বিশ্বাস কৰক,
  আমাৰ সন্তানৰ গৌৰৱময় পথ চাওঁ আহক!
  
  বৰ আনন্দৰ সময় আহিব,
  বিজ্ঞানে কেতিয়া মৃতক পুনৰুত্থান কৰিব?
  অৱশ্যে আমি ৰিফবোৰ অতিক্ৰম কৰিব লাগিব,
  কাৰণ স্বাৰ্থপৰতা এটা নিষ্ঠুৰ পৰজীৱী!
  
  ঐক্য নাই, মানুহৰ বিবাদ ,
  যুদ্ধ চলি আছে - আমি নাজানো শেষ!
   ৰক্তাক্ত ঘামে চকুৰ পতা ঢাকি ৰাখে,
  কাঁইটীয়া জোপোহাৰ মুকুট!
  
  জীয়াই থকা সকলৰ ভাগ্য এনেকুৱা ,
  কষ্ট ভোগ কৰক, গুলীয়াই হত্যা কৰক আপোনজনক!
  ডাৱৰবোৰ ৰঙা ৰঙেৰে পোহৰাই তুলিলে,
  সেনাবাহিনীক পাতালৰ পৰা বাহিৰ কৰি দিয়া হৈছে!
  
  কিন্তু কি - ই অনিবাৰ্য,
  আইনখন আৱিষ্কাৰ কৰিছিল চাৰ্লছ ডাৰউইন নামৰ কুলাংগাৰজনে !
  জীৱিতসকলৰ যে এটাই আশা,
  সফল হ"বলৈ সকলো অত্যাচাৰ কৰি ধৰিব!
  
  মানুহৰ অহংকাৰৰ এনে হাঁহি,
  সমাজলৈ নহয়, কেৱল নিজৰ সেৱা কৰিবলৈ!
  ইয়াৰ পৰাই অৰ্কশ ধৰ্মৰ পূজাৰ জন্ম হ"ল,
  আৰু এতিয়া সন্মান নাই, আত্মা নাই!
  
  কিন্তু আমাৰ পবিত্ৰ ঈশ্বৰ যীচু আমাৰ ৰক্ষক,
  তেওঁ কৈছিল যে আপুনি আপোনাৰ পাপক জয় কৰিব পাৰে!
  গতিকে, গুৰু প্ৰভুৱে আজ্ঞা দিলে,
  নিস্বাৰ্থতা আপোনাৰ কন্যা হওক!
  
  কিন্তু পাহৰি নাযাব,
  এলফবোৰৰ সেৱা কৰক ভাই, আপোনাৰ সকলো শক্তিৰে!
  পিতৃভূমিৰ পুত্ৰসকল আৰু শহাপহু নহয়,
  আৰু বাজে কোনো লেতেৰা চৰাই নহয়!
  
  অৰ্থডক্স পিতৃভূমিৰ বেনাৰত,
  আমি আক্ৰমণৰ মাজলৈ জোৱানৰ এটা ৰেজিমেণ্টক নেতৃত্ব দিম!
  সফলতা উজ্জ্বল, গৌৰৱময়,
  উদং দাঁতৰ শাৰী এটা ভাঙি লওঁ!
  
  বাৰু, যুদ্ধৰ ধূলি যেতিয়া থিতাপি লয়,
   আমি আমাৰ স্থানীয় এলফক ধ্বংসাৱশেষৰ পৰা পুনৰুজ্জীৱিত কৰিম!
  আৰু এইটোৱেই সৈনিকৰ হৃদয়ৰ কামনা,
  আহক সকলোৱে মিলি এখন আনন্দময় পৃথিৱী সৃষ্টি কৰোঁ!
  শিশুৰ গীতটো আছিল উৎসাহ আৰু মৰম, আৰু জোৰদাৰ, আৰু যুঁজ দিয়াৰ ইচ্ছাৰে, কিন্তু গঢ়ি তোলাৰ ইচ্ছাৰে।
  তৰাৰ পৰা বোৱা যেন লগা পোছাক পিন্ধি এজনী ধুনীয়া ছোৱালী আবিৰ্ভাৱ হ"ল আৰু তাই বৰফৰ দৰে বগা ইউনিকৰ্ণ এটাৰ ওপৰত দৌৰি আছিল। আৰু তাইৰ হাতত আছিল কুঁহিয়াৰেৰে ঢাকি থোৱা এটা যাদুকৰী লাখুটি। আৰু ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ মিঠা মাতেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - মই পৰী মালবিনা! মই তোমালোক ল"ৰা-ছোৱালীৰ যত্ন ল"ম, যাতে তোমালোক সুখী হৈ থাকক আৰু কোনেও তোমালোকৰ ডিঙিত জোৰা লগাব নালাগে!
  ড্ৰাকমাই এলিজাবেথলৈ মাত দিলে:
  - বাৰু, আমাৰ যোৱাৰ সময় হ'ল! আমি ইয়াত মিছনৰ আমাৰ অংশ সম্পূৰ্ণ কৰিছো। এতিয়া টিৰ বহৰ শেষ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে ৷
  শ্যামলাগৰাকীয়ে আপত্তি কৰিলে:
  - এতিয়া জাপানীসকলে আক্ৰমণত বিশখন ধ্বংসকাৰী জাহাজ আৰু আমাৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত আৰু চৈধ্যখন জাহাজ হেৰুৱাই পেলোৱাৰ পিছত এতিয়া ৰাছিয়াৰ স্ক্ৱাড্ৰন শক্তিশালী হৈছে। গতিকে এডমিৰেল মাকাৰোভক নিজকে প্ৰমাণ কৰিবলৈ কিয় নিদিয়ে? একে সময়তে, যুদ্ধত অলৌকিক গোলা পৰীক্ষা কৰক , তেওঁলোকৰ মূল টুপিৰ সৈতে?
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে:
  - হয়, মাকাৰোভক খ্যাতি আৰু উছাকোভ আৰু নাখিমভৰ সমতাত থিয় দিয়াৰ সুযোগৰ পৰা বঞ্চিত কৰা উচিত নহয়। কিন্তু খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ দল থকা আমাৰ ক্ৰুজাৰ "ভাৰ্যাগে"ও যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰিব লাগিব।
  এই কথা শুনি এলিজাবেথে মাত দিলে:
  - বৰ আনন্দৰে!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে জাপানী বহৰৰ লগত দ্ৰুতভাৱে যুঁজিবলৈ নিজৰ নিজৰ ঠাইলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল।
  সঁচাকৈয়ে এডমিৰেল মাকাৰভে স্ক্ৱাড্ৰনক নেতৃত্ব দি সাগৰলৈ লৈ গৈছিল। তেওঁক আগতীয়াকৈ শক্তিশালী জাৰ তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ কমাণ্ডাৰ হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছিল। আৰু অৱশ্যেই এজন দক্ষ নৌসেনা সেনাপতিয়ে স্ক্ৱাড্ৰনক কেনেকৈ কাৰ্য্যপন্থা ল"ব লাগে সেই বিষয়ে শিকাইছিল। আৰু নিজৰ প্ৰতি সঁচা অৰ্থত তেওঁ যুদ্ধত লৰালৰিকৈ গৈছিল আটাইতকৈ ডাঙৰ জাহাজখনত নহয়, আটাইতকৈ দ্ৰুততম জাহাজ ক্ৰুজাৰ কমেটত।
  আৰু নিপুণ এডমিৰেল মাকাৰভে ধৰি লৈছিল যে টি . সঁচাকৈয়ে চামুৰাইৰ সন্মানে তেওঁক ৰাছিয়ানসকলৰ প্ৰত্যাহ্বান গ্ৰহণ কৰিবলৈ দাবী জনাইছিল। আৰু শত্ৰুক লগ কৰিবলৈ ওলাই যাওক।
  দুয়োটা স্ক্ৱাড্ৰনে যুদ্ধ গঠনত ওচৰ চাপি আহিল। আৰু আশা কৰা মতে তেওঁলোকৰ মাজত আৰ্টিলাৰী ডুৱেল হ"ব। ট"গোৱে ফ্ৰেডেৰিক দ্য ছেকেণ্ডৰ শৈলীত ৰৈখিক কৌশলৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলাইছিল। কিন্তু এডমিৰেল মাকাৰোভে বেলেগ ধৰণে কাম কৰিছিল।
  তেওঁ নিজৰ জাহাজেৰে T ৰ ফ্লেগশ্বিপখন আক্ৰমণ কৰিছিল। আৰু লগে লগে সাতখন স্ক্ৱাড্ৰন যুদ্ধজাহাজে নিজৰ হত্যাকাৰী গুলী মিকাছাৰ ওপৰত কেন্দ্ৰীভূত কৰিলে ।
  এই মুহূৰ্তত ক্ৰুজাৰ ভাৰ্যাগেও যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। আৰু ইয়াত বিকিনি পিন্ধা খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ এটা আক্ৰমণাত্মক আৰু ধুনীয়া দল আছে। আৰু সিহঁতে দৌৰে, হুলস্থুল কৰে, টানি সঁজুলি আৰু জিলিকি থকা, উদং, ঘূৰণীয়া, ভৰিৰ ৰূপৱতী বক্ৰতাৰে, গোৰোহা।
  এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমাই ছোৱালীকেইজনীক আদেশ দিয়ে। জাপানী বহৰৰ বিৰুদ্ধে নিজৰ যাদুকৰী শক্তি ব্যৱহাৰ কৰাৰ বিৰোধী একেবাৰেই নহয় যদিও এডমিৰেল মাকাৰভক গৌৰৱৰ পৰা বঞ্চিত কৰা উচিত নহয়।
  কিন্তু যাদুকৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে ব্যক্তিগতভাৱে আঠ ইঞ্চিৰ বন্দুকটো নিক্ষেপ কৰি মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইল গুলিয়াই দিয়ে। তেওঁ বক্ৰ ট্ৰেজেক্টৰীৰে উৰি গৈ চামুৰাই ক্ৰুজাৰখনত অতি নিখুঁতভাৱে খুন্দা মাৰে। ই কৱচৰ ভিতৰত সোমাই বিস্ফোৰণ ঘটায়, ঠিক গোলাবাৰুদৰ ডিপোত। বিস্ফোৰণ ঘটে আৰু বিস্ফোৰণ ঘটে। বিশাল ধ্বংসৰ সৃষ্টি হৈছে।
  আৰু লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ ক্ৰুজাৰখন আধা ফাটি ডুব যাবলৈ ধৰিলে।
  মিকাচোৰো যথেষ্ট ক্ষতি হয় ৷ আৰু জাপানী বহৰৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ জাহাজখন জুইৰ শিখাত ফাটি ডুব যাবলৈ ধৰিলে। আৰু সেইটো আছিল হত্যাকাৰী দৃশ্য।
  আনকি এডমিৰেল মাকাৰভে ধেমালিতে গাইছিল:
  আৰু সেইবাবেই তেওঁ কৰ্তব্যৰত অৱস্থাত মদ খাইছিল,
  আৰু তেওঁ লেফটেনেণ্টক আঘাত কৰিলে ...
  এটা চুনামী অনুভৱত গুটিয়াই পৰিল,
  আৰু এই পানীত তেওঁ ডুব গ"ল!
  এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমাই আন এটা হত্যাকাৰী গোলা পঠিয়াই দিলে আৰু ই আন এটা, অলপ ডাঙৰ, সাজসজ্জিত ক্ৰুজাৰত খুন্দা মাৰিলে, যিটো স্ক্ৱাড্ৰন যুদ্ধজাহাজতকৈ অলপ তলৰ আছিল। আৰু আকৌ কাষটো ভাঙি গ"ল, আৰু শেষ হৈ গ"ল শ্বিমোছা ৰখা গুদামটোত। আৰু ইমানেই শক্তিশালী বিস্ফোৰণ যে ইমান ডাঙৰ জাহাজ এখনো ফাটি যায়। আৰু আকৌ জাপানী নাৱিকসকলে পানীত জপিয়াই ডুব যায়। আৰু বহুতকো ঘূৰ্ণীবতাহৰ দ্বাৰা টানি লৈ যায় বৃহৎ, ডুব যোৱা ধাতুৰ ভৰৰ পৰা।
  যাদুকৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে উদং, অতি মন্ত্ৰমুগ্ধ ভৰি দুখন লৈ থিয় হৈ আকৌ বন্দুকটো আঙুলিয়াই দিয়ে। আৰু জাপানী যুদ্ধজাহাজ " মিকাচো " , জুইৰ শিখাই আগুৰি ধৰে, ইয়াৰ এডমিৰেল ট'গোৰ সৈতে ডুব যায় আৰু তললৈ ডুব যায় । এই কাহিনীটোতেই নহয় যে কিংবদন্তি নৌসেনাধ্যক্ষজন বিখ্যাত আৰু মহান হ"ব নোৱাৰে। কিন্তু হয়তো, হুবহু ক"বলৈ গ"লে, ট"গো জাপানৰ ইতিহাসৰ শ্ৰেষ্ঠ এডমিৰেল। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানত আৰু এই পৰ্যায়ৰ নৌসেনা সেনাপতি নাছিল।
  আৰু ইয়াৰ ফলত অৱশ্যে শত্ৰুতাৰ গতিপথত প্ৰভাৱ পৰিছিল।
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে এটা গুলীৰে স্ক্ৱাড্ৰন যুদ্ধজাহাজ এখন ডুবাই পেলালে। সেই সময়ত শ্ৰেণীবিভাজনৰ ভিতৰত ই আছিল আটাইতকৈ ডাঙৰ ধৰণৰ জাহাজ। যুদ্ধজাহাজবোৰ এতিয়াও দেখা পোৱা নাই।
  এলিনা cooed:
  - এইখনেই সঁচাকৈয়ে আমাৰ প্ৰয়োজনীয় যুদ্ধ।
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিন্তু মানুহবোৰো মৰে।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰে ইয়াক লৈ গাইছিল:
  ধাতুৰ বাবে মানুহৰ মৃত্যু হয়
  ধাতুৰ বাবে!
  ধাতুৰ বাবে মানুহৰ মৃত্যু হয়
  ধাতুৰ বাবে!
  তাত থকা কুঁৱাটোক চয়তানে শাসন কৰে
  তাত সকলো ৰাগ!
  আৰু সাতখন ৰাছিয়াৰ স্ক্ৱাড্ৰন যুদ্ধজাহাজে আন এখন জাপানী জাহাজত গুলীচালনা কেন্দ্ৰীভূত কৰিলে। গতিকে সম্পূৰ্ণ প্ৰহাৰ হ"ল। আৰু উৰি থকা গোলা আৰু মাৰাত্মক বন্দুকৰ পৰা সকলো বস্তুৱেই অতি শক্তিৰে কাম কৰিছিল।
  এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমাই আৰু দুখনমান জাহাজ ডুবাই পেলালে, তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ এডমিৰেলক হেৰুৱাই যথেষ্ট লোকচান হোৱাৰ পিছত জাপানীসকলে সিদ্ধান্ত লয় যে তেওঁলোকৰ পলায়ন কৰাটো ভাল।
  ইয়াৰ পিছত সংগঠিত প্ৰতিৰোধৰ অন্ত পৰিল। আৰু তাৰ পিছত সকলো শত্ৰুৰ খেদালৈ পৰিণত হ"ল।
  ক্ৰুজাৰ "ভাৰ্যাগ"ৰ ছোৱালী-নাৱিকসকলে গুলী চলালে, মাৰাত্মক শক্তিৰে গোলা মাৰিলে, আৰু তেওঁলোকৰ উলংগ, জলপান, মসৃণ, পৰিষ্কাৰ ছাল, পেশীবহুল ভৰি দুখন জিলিকি উঠিল। আৰু সেয়া আছিল এক দৃশ্য - সৰলভাৱে মৰমলগা।
  এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমাৰ এটা গ্লেমাৰাছ ক্ৰু আছে। আমি বৰ্ড কৰিবলৈ আগবাঢ়ি যাওঁ।
  ড্ৰাকমাই হাঁহি এটা মাৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, গ্লেমাৰাছ আৰু একে সময়তে যুঁজাৰু দুয়োটা !
  ছোৱালীবোৰ আচলতে উদং, চেলেং কৰা, প্ৰলোভনমূলক ভৰি, ওখ স্তন, পাতল কঁকাল আৰু বিলাসী নিতম্বৰ সৈতে বহুত ভাল। আৰু একে সময়তে তেওঁলোকক বিকিনিৰে কষ্টেৰে আবৃত, অতি চেক্সি আৰু এক্সপ্ৰেছিভ। আৰু তেওঁলোকৰ পেশীবোৰ ইমানেই সৌন্দৰ্য্য, সমন্বয় আৰু প্ৰতিসমতাৰ যে ইহঁতে আক্ষৰিক অৰ্থত পুৰুষক মোহিত কৰে।
  আৰু তেওঁলোকৰ গোলাপী, উদং গোৰোহা জিলিকি উঠে, আৰু তলুৱাটো অতি ৰূপৱতীভাৱে বক্ৰ, আৰু ইয়াক মন্ত্ৰমুগ্ধকৰ দেখা যায়, আৰু শক্তিশালী যৌনতা কেৱল উন্মাদ হৈ পৰে ।
  আৰু কি যে ৰুচিকৰ আৰু সুখদায়ক গোন্ধ ছোৱালীবোৰে গোন্ধ পায়। তেওঁ দেৱতাৰ খাদ্যৰ দৰে, অনন্য আৰু উন্মাদ, কল্পনাশক্তিক জ্বলোৱা !
  আৰু সেইবাবেই ছোৱালীকেইজনীয়ে আন এখন জাপানী স্ক্ৱাড্ৰন যুদ্ধজাহাজ ডুবাই পেলায়।
  ভাৰ্যাগৰ পৰা সি আঁতৰি যাব নোৱাৰে।
  এলিজাবেথে ওঁঠ দুটা চেলেকি লক্ষ্য কৰিলে:
  জাহাজবোৰ ভাঙি পৰি আছে
  বুকু খোলা হয়...
  পান্না আৰু ৰুবি বৰষুণৰ দৰে বৈ যায়...
  ড্ৰাকমাই উৎসাহেৰে প্ৰতিধ্বনিত কৰিলে:
  যদি আপুনি ধনী হ"ব বিচাৰে,
  যদি আপুনি সুখী হ"ব বিচাৰে,
  আমাৰ লগত থাকক ছোৱালী
  আমি জাপানীসকলক জোৰেৰে আঘাত কৰিছো!
  আমি চামুৰাইক জোৰেৰে মাৰিলোঁ!
  আৰু তেনেকৈয়ে। সঁচাকৈয়ে T ৰ স্ক্ৱাড্ৰনৰ সকলো বৃহৎ জাহাজ ইতিমধ্যে ডুব গৈছে। আৰু এতিয়া শত্ৰুৰ কোনো সুযোগ বাকী নাই। আৰু খেদি ফুৰাৰ সময়ত শেষৰ পাত্ৰবোৰ বিনষ্ট হয়।
  আৰু ভাৰয়াগৰ ছোৱালীবোৰ সম্পূৰ্ণ উন্মাদ হৈ পৰিল। দেখাত তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে পুৰুষ বিচাৰে। স্বভাৱৰ নাৰী। আৰু আনকি অতি আক্ৰমণাত্মক।
  আৰু একে সময়তে ইমান ধুনীয়া আৰু আকৰ্ষণীয়।
  আৰু তেওঁলোকৰ টেন কৰা ছালৰ তলৰ পেশীবোৰ পাৰাৰ বলৰ দৰে গুটিয়াই থাকে।
  জাপানীসকলে এনে লোকক কেনেকৈ প্ৰতিহত কৰিব পাৰে? ছোৱালীবোৰে কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ মৰিয়াই নিঃশেষ কৰি পেলায়।
  এইবোৰ অতি ডাঙৰ আৰু মাৰ্জিত আকৃতিৰ বুচ থকা ছোৱালী যিবোৰ পাতল পেণ্টীয়ে কষ্টেৰে ঢাকি থোৱা থাকে। শক্তিশালী লিংগৰ প্ৰতিনিধিসকল এই কথাত উন্মাদ হৈ পৰে।
  ড্ৰাকমাই খিকিন্দালি কৰিলে, লৈ গ"ল আৰু তাইৰ যাদুকৰী লাখুটিৰ পৰা এটা পালচাৰ এৰি দিলে।
  শেষৰখন জাপানীজ ক্ৰুজাৰ প্ৰায় নিমিষতে এটা বিশাল, সুগন্ধি কেকলৈ ৰূপান্তৰিত হ"ল। আৰু ডেকত থকা অসংখ্য নাৱিকে মিঠাইৰ সজ্জা পিন্ধিছিল, আনকি অতি উজ্জ্বল আৰু ক্ৰীম, ঘনীভূত গাখীৰ, মৌ আৰু অন্যান্য সুস্বাদু খাদ্যৰে ৰং কৰা ।
  এলিজাবেথে cooed:
  - অতি!
  আৰু ক্লিক কৰিলে তাৰ ৰূপৱতী, টেন কৰা, অতি প্ৰলোভনমূলক ভৰিৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই জাপানীজ ডেষ্ট্ৰয়াৰখনক অতি ৰুচিকৰ কিবা এটালৈ ৰূপান্তৰিত কৰিলে, যিয়ে চকলেট ক্ৰীমেৰে ভৰা আৰু ষ্ট্ৰবেৰীৰে ঢাকি থোৱা এটা বিশাল কেকৰ কথা মনত পেলায়।
  যাদুকৰ ছোৱালীবোৰে কোৰাছত গাইছিল:
  তেওঁলোকৰ আঁৰত আছে গাস্কোনি , ৷
  আমি সফলতা উদযাপন কৰিম...
  জাপান এখন ভাল দেশ
  কিন্তু এলফিয়া আটাইতকৈ ভাল!
  আৰু একেলগে খালী ভৰিৰ আঙুলিত ক্লিক কৰা আৰু যাদুকৰী লাখুটি জোকাৰি যোৱাৰ পিছত চামুৰাই বহৰৰ শেষ জাহাজবোৰ বহুৰঙী আইচক্ৰীমৰ পাহাৰ থকা সোণ, প্লেটিনাম আৰু ৰূপৰ ৱাইন গ্লাছলৈ পৰিণত হ"ল। আৰু নাৱিকসকল হৈ পৰিল বিদেশী জামু, বা টুকুৰা টুকুৰকৈ কাটি লোৱা ফল!
  . অধ্যায় নং ৩
  সামান্য খাদ্যৰ আন এটা অংশ এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমালৈ অনা হৈছিল। এইবাৰ ৰুটি, দাইল আৰু গাখীৰ তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ লৈ গ"ল এগৰাকী ধুনীয়া দাসীয়ে। তাইৰ প্ৰায় উলংগ, পাতল পেণ্টী, আৰু তাইৰ ইলাষ্টিক, প্ৰলোভনমূলক স্তন দুটাত ফিতা এটাই তাইৰ নিপল দুটা কষ্টেৰে ঢাকি ৰাখিছিল। ছোৱালীজনীৰ তিনিটা ব্ৰেইড আছিল, তিনিওটাকে বেলেগ বেলেগ ৰঙৰ আৰু তাইৰ কান্ধত পদুম ফুলৰ আকৃতিৰ আঠা জ্বলাই দিয়া আছিল। ডেকা দাসজনৰ খালী ভৰি দুখনে মনে মনে খোজ কাঢ়িছিল আৰু তাই নিজেই এটা শব্দও উচ্চাৰণ কৰা নাছিল। কেৱল বিদায় ল"বলৈ তাই অভাৱনীয়ভাৱে আঁঠু লৈ এলিজাবেথক প্ৰথমে সোঁ আৰু তাৰ পিছত বাওঁ ভৰিৰ উদং তলুৱাত চুমা খালে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - এইটো আৰু কিয়?
  ডেকা আৰু ধুনীয়া দাসগৰাকীয়ে কোনো উত্তৰ নিদিলে, আৰু লগতে মনে মনে গোলাপী, পৰিষ্কাৰকৈ ধুই থোৱা গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল।
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকে আপোনাক এজন সম্ভ্ৰান্ত ব্যক্তি বুলি লয়। আনকি আমাক ভালকৈ খুৱাবলৈও আৰম্ভ কৰিলে। বাৰু, হয়তো আগলৈ কিবা এটা মজাৰ কথা আছে।
  দাইলটো সঁচাকৈয়ে মাখনৰ সৈতে আছিল, আৰু তাত চৰ্বিযুক্ত মাংস আছিল, আৰু গাখীৰটো গৰম আৰু সতেজ আছিল।
  খোৱা-বোৱা খোৱাৰ পিছত এলিজাবেথে গধুৰ অনুভৱ কৰিলে। বাৰু, সাধাৰণতে খোৱাৰ পিছত এনেকুৱা হয়। তাইৰ নীলা চকু দুটা বন্ধ হৈ গ"ল আৰু তাই টোপনি গ"ল।
  আৰু তাই তেনেকুৱা কিবা এটাৰ সপোন দেখিছিল...
  এলিজাবেথে ইপলেট পিন্ধি সামৰিক ইউনিফৰ্ম পিন্ধা মানুহৰ এটা দলৰ সন্মুখত গান গাইছিল, আৰু, তদুপৰি, অতি কম বয়সতে, বিষয়াসকলৰ বয়স ষোল্লৰ পৰা বিশ বছৰলৈকে আছিল, আৰু তেওঁ গোটেই কবিতাটো অতি উৎসাহেৰে পৰিবেশন কৰিছিল:
  মই ভাগৰুৱা হৈ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ মাজেৰে বিচৰণ কৰি থাকোঁ,
  তাৰ মাজত ইমান নিষ্ঠুৰতা আৰু বেয়া!
  কিন্তু মই প্ৰভুৰ ওচৰত মাত্ৰ এটা কথা বিচাৰো,
  আপোনজনৰ পৃথিৱীখন ৰক্ষা কৰিবলৈ !
  
  যুদ্ধ, পাৰ্থক্য নাজানি , মোৰ ওচৰলৈ আহিল,
  তাই মোক নিজৰ নিৰ্দয় ডেউকাৰে ঢাকি দিলে!
  তৰোৱাল চোকা হয়, আৱৰণ নাজানি,
  ইয়াত দুষ্ট অজগৰটোৱে থুঁতৰিটো সোমাই দিলে!
  
  কিন্তু প্ৰুছিয়ান নাইট, এজন শক্তিশালী নায়ক,
  সি ভাঙিব নোৱাৰে, ই একেবাৰে নৰক!
  তেওঁ চোৰবোৰক ক"লে, তোমালোকৰ বিবেক চুৰি নহয়।
  যিহেতু সততা আমাৰ, জানি থওক যে আশা আছে!
  
  চোৰে ভয় খালে, সি এটা ভয়ংকৰ তৰোৱাল দেখিছে,
  অবৈধতাৰ কঠোৰ প্ৰতিশোধ!
  আমি একেলগে লোভত জ্বলিব পাৰো,
  আৰু মাতৃভূমিৰ বাবে এক উচ্চ পুৰস্কাৰ!
  
  যিসকলে প্ৰেম কৰা নাই, তেওঁলোকে এই যন্ত্ৰণাবোৰ নাজানে,
  কিহৰ দ্বাৰা এটা বেলেগ সমাধান আহিব!
  কিন্তু আমাৰ জুই, বিশ্বাস কৰক, নুমাই যোৱা নাছিল,
  দুজন একেলগে থাকিলে আমাৰ যথেষ্ট!
  
  কাউণ্টডাউন অৱশ্যে কঠোৰ ভগৱান আহি আছে,
  তেওঁ দুৰ্বল আৰু ভীৰু আৰু একেবাৰেই প্ৰতিৰক্ষামূলক নহয়!
  এই ধৰণৰ স্ক"ৰ মানুহক দিয়া হৈছিল,
  জীৱিতসকলৰ সেনাবাহিনী ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে!
  কিন্তু মানুহ অংকুৰৰ দৰে,
  যেতিয়া তেওঁ বিশ্বাস কৰে তেতিয়া আপুনি জানে যে তেওঁ ম্লান নহ"ব!
  প্ৰগতিৰ গুটিটো, জানেনে, শুকাই যোৱা নাই,
  আমি আকাশত মহাকাশ দেখিবলৈ পাওঁ!
  
  এই পৃথিৱীত আমাক কি লাগে, সফলতা লাগে,
  মানৱতাৰ স্বভাৱ এনেকুৱাই!
  উল্লাসিত, ডেকা হাঁহি শুনা যায়,
  আৰু এটা নতুন সংস্কৃতি বাঢ়ি যায়!
  
  ৰক্ষণশীলতা আমাৰ নিষ্ঠুৰ জল্লাদ,
  মানুহৰ চিন্তাক শিলৰ দৰে শিকলিৰে বান্ধি দিয়া হৈছে!
  কিন্তু যদি কঠিন হয়, সৈনিক কান্দিব নালাগে,
  বিশ্বাস কৰক আমি ধৰ্মঘটত যোদ্ধা হ"ম!
  
  বহু প্ৰত্যাশিত জয় আহিল,
  আৰু আৰু কোনে সন্দেহ কৰিব!
  চিন্তা মানুহ, চোকা বেজী,
  যিজন নায়ক সেয়া ক্লাউনৰ নাটক নহয়!
  
  মোৰ বিশ্বাস গ্ৰহটোৱে সুখ পাব,
  আমি হৈ যাম, মই জানো, সকলো মিঠা আৰু ধুনীয়া!
  আৰু খঙে আমাক উচিত বিল দিব,
  উদাৰতাৰে কুঁহিয়াৰৰ পথাৰত থকা স্পাইকেলেটৰে ভৰাই থোৱা হ"ব!
  
  আমি শান্তি নাজানো, সেয়া আমাৰ ভাগ্য,
  বিৱৰ্তন কিমান নিষ্ঠুৰ!
   বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত সীমাহীন বিশৃংখলতা ,
  ইয়াৰ প্ৰতিটো জীৱ অকলশৰীয়া!
  
  আমি ভালৰ আশা কৰিছো
  যে তাত সুখ থাকিব আৰু ভয় নোহোৱা হৈ যাব!
  আৰু সকলো পুত্ৰ পৰিয়ালৰ দৰে হ"ব,
  আৰু নতুন পথৰ বৰ্ণনা পদ্যৰে কৰিম!
  ইউনিফৰ্ম পিন্ধা আৰু ইউনিফৰ্ম পিন্ধা ডেকাসকলে হাত চাপৰি বজাইছিল:
  - মহান, Pushkin বা Lermontov মত. একে সময়তে আমাৰ দেশৰ প্ৰতি থকা প্ৰেমও দেখা যায়।
  এলিজাবেথে বিনয়ীভাৱে চকু দুটা তললৈ নমাই দিলে:
  - মই মাথোঁ মহান কবিৰ ছাত্ৰ। মুঠতে এইটো মোৰ আহ্বানৰ এটা অংশ মাত্ৰ।
  তাইৰ সংগী, সাত ৰঙৰ চুলিৰ ষ্টাইল ড্ৰাকমা থকা অপেশ্বৰীয়ে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - হয়, তোমাৰ বহুত শিকিবলগীয়া আছে। ইয়াৰ মাজতে খাওঁ-পান কৰা যাওক।
  তেওঁলোকে খাইছিল, লাহে লাহে, আৰু প্ৰথা অনুসৰি, আগন্তুক যুদ্ধৰ সম্ভাৱনাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰি ৰাজনীতিৰ কথা চুইছিল।
  সোঁফালে বহি থকা ডেকা চকীদাৰজন আছিল অতি বুদ্ধিমান পৰিয়ালৰ এজন সম্ভ্ৰান্ত ব্যক্তি।
  তেওঁ লক্ষ্য কৰিলে:
  - মানৱ জাতিৰ সমগ্ৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ ধ্বংসাত্মক অস্ত্ৰ সৃষ্টি কৰি চি এছ এত কিমানজন লোকৰ মৃত্যু হৈছিল, বেছিভাগেই বন্দী। মানুহক বিকিৰণ কৰা হৈছিল, ছালখন খোলা হৈছিল, চুলি সৰি পৰিছিল আৰু বিনিময়ত তেওঁলোকে কেৱল মাৰপিট আৰু এৰছাট্জ ৰুটিহে পাইছিল।
  ষ্টেলিনবাদী শাসন ব্যৱস্থাটো অমানৱীয়;এসময়ত আটাইতকৈ মুক্ত আৰু গণতান্ত্ৰিক শক্তিৰ পৰিৱৰ্তে ই এক দুষ্ট সাম্ৰাজ্যত পৰিণত হৈছে।
  ড্ৰাকমাই মাত দিলে:
  পশ্চিম গোলাৰ্ধৰ আটাইতকৈ স্বাধীনতাপ্ৰেমী দেশখনত সাম্যবাদৰ ধাৰণাসমূহ কাৰ্যকৰী কৰিবলৈ হ"লে আতংক অবিহনে থাকিব নোৱাৰি। হিটলাৰৰ সৰ্বাত্মকতাবাদে জাৰ্মানীক কি অৱস্থালৈ লৈ আহিছিল, মনত ৰখা যাওক। মহান সংস্কৃতিৰ জাতি এটা ডকাইতৰ দললৈ ৰূপান্তৰিত হৈছে।
  যুৱকজনে আপত্তি কৰিলেঃ
  -হিটলাৰ অৱশ্যে যিহুদী বিৰোধী, কিন্তু তেওঁৰ অধীনত আমেৰিকাৰ কমিউনিষ্ট ৰাজ্যসমূহৰ দৰে আতংক নাছিল। আৰু ইহুদীসকলক তেওঁলোকৰ অধিকাৰৰ পৰা বঞ্চিত কৰা হৈছিল, আনহাতে কে এছ এত কাৰ্যতঃ কোনো স্বাধীনতা বাকী নাছিল। বিশেষকৈ নিন্দা আৰু নিৰ্যাতন ফুলি উঠে। কয়দীৰ সংখ্যা আৰু ফাঁচীৰ তালিকাৰ পৰিকল্পনা চহৰলৈ প্ৰেৰণ কৰা হয়। এনেকুৱা হয় যে এদিনতে গোটেই ডিভিজনৰ মূল্যৰ মানুহক গুলীয়াই হত্যা কৰা হয়। পাঁচ বছৰ বয়সৰ পৰাই অপৰাধমূলক দায়বদ্ধতা প্ৰৱৰ্তন কৰা হৈছে। জাৰ্মানীতো এনেকুৱা কিবা এটা ঘটিছিল নেকি?
  এতিয়াও ইমান ৰক্তাক্ত কাম কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা নাই তেওঁলোকৰ . কাৰণ, মূলতঃ নাজীয়ে ছোভিয়েট ইউনিয়নত আক্ৰমণ কৰাৰ পিছত ইহুদীসকলৰ বিৰুদ্ধেকে ধৰি গণ সন্ত্ৰাস চলাইছিল। ইয়াত জাৰ্মানী অতি সোনকালে পৰাস্ত হৈছিল আৰু সীমান্তৰ যুদ্ধবোৰ অল্পকালীন আছিল। ফেচিবাদে নিজৰ হাঁহিটো নিজৰ সকলো গৌৰৱৰে দেখুৱাব নোৱাৰিলে। সাম্যবাদৰ কথা ক"বলৈ গ"লে, বন্য, প্ৰায় কল্পনাতীত কিবা এটা ঘটিল : ষ্টেলিন হৈ পৰিল বিশ্বৰ আটাইতকৈ ধনী শক্তিৰ মুৰব্বী। এতিয়া পৃথিৱীখন বেলেগ হৈ পৰিছে। আৰু এই কথাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখিব লাগিছিল।
  এলিজাবেথে মন্তব্য কৰিছিল:
  - হয়তো আমেৰিকাৰ বাবে এইটো শাস্তি কাৰণ তেওঁলোকে আত্মবৃদ্ধি বিচাৰিছিল আৰু আনৰ অনাহাৰে থকা আৰু দৰিদ্ৰ জনগোষ্ঠীৰ বাবে একোৱেই কৰা নাছিল। বাইবেল, পাঁচনি যোহনৰ প্ৰকাশিত বাক্যত পৃথিৱীৰ পৰা ওলাই অহা মেৰ পোৱালিৰ দৰে দুটা শিং থকা এটা জন্তুৰ কথা কোৱা হৈছে। এইটো এজন মিছা ভাববাদী যিয়ে জগতখনক জন্তুৰ বশ কৰি অজগৰৰ দৰে কথা কয়। সম্ভৱতঃ আমি আমেৰিকাৰ কথা কৈছো। পূৰ্বৰ প্ৰাণীবোৰ সাগৰৰ পৰা ওলাই আহিছিল, দেশ আৰু জনগোষ্ঠীৰ প্ৰতীক বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ইহঁতৰ সঞ্চয়ৰ প্ৰতীক আৰু পৃথিৱীৰ অৰ্থ হৈছে কম জনবসতিপূৰ্ণ ভূখণ্ড।
  ড্ৰাকমাই সুধিলে:
  - জন্তু, এইটো কমিউনিজম নেকি?
  - খ্ৰীষ্টান নৈতিকতা অবিহনে সাম্যবাদৰ বিকৃত বুজাবুজি। ঈশ্বৰ অবিহনে স্বৰ্গ নিৰ্মাণৰ চেষ্টা কৰাটো বিফল হোৱাৰ নিৰ্ধাৰিত। ঈশ্বৰ অবিহনে সুখ হৃদয়বিহীন প্ৰেমৰ দৰে! - এলিজাবেথ শেষ কৰিলে।
  যুৱ প্ৰহৰীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটো এটা অতি শুদ্ধ মন্তব্য। খ্ৰীষ্ট হৈছে দয়াৰ আদৰ্শ। মানুহৰ স্বাৰ্থত তেওঁ অসহ্যকৰ যন্ত্ৰণাৰ মাজেৰে পাৰ হৈছিল, ক্ৰুচত দ্বিতীয় মৃত্যু গ্ৰহণ কৰিছিল।
  ড্ৰাকমাই সুধিলে:
  - দ্বিতীয়টোৰ কথা কেনেকুৱা?
  - পিতৃৰ পৰা বিচ্ছেদৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰা। ত্ৰিত্বৰ বিভাজন। তেওঁ আমাৰ সকলো পাপৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল, আটাইতকৈ নিকৃষ্ট আৰু ভয়ংকৰ পাপবোৰকে ধৰি। দানৱীয় আছিল। - ডেকাজনে ক"লে।
  - এই সময়ত চয়তানক অনুসৰণ নকৰা আৰু ঈশ্বৰৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হৈ থকা স্বৰ্গদূত আৰু অপতিত জগতৰ প্ৰতিনিধিসকলে তেওঁৰ ফালে চালে। যিবোৰ ক্ৰুচৰ ওপৰত সকলো বস্তুৰ সৃষ্টিকৰ্তাই কষ্ট পাইছিল, সেইবোৰৰ মাজত বিজয়ৰ গীতটো বাজি উঠিল।
  - পতিত জগত নহয়! আপাত দৃষ্টিত আপুনি সম্পূৰ্ণ অৰ্থডক্স নহয়? - ড্ৰাকমাই সুধিলে।
  - ৰাছিয়াৰ সংবিধানে বিবেকৰ স্বাধীনতাৰ নিশ্চয়তা প্ৰদান কৰিছে। মোৰ মা-দেউতা অৰ্থডক্স আছিল যদিও পিছলৈ মই এটা নতুন চেভেনথ ডে এডভেন্টিষ্ট চাৰ্চ আৱিষ্কাৰ কৰিলোঁ। তেওঁলোকে মোক শাস্ত্ৰৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি কেনেকৈ শুদ্ধকৈ বিশ্বাস কৰিব লাগে শিকাইছিল। বিশেষকৈ অৰ্থডক্স পুৰোহিতসকলেও অস্বীকাৰ নকৰে যে প্ৰথম অৱস্থাত খ্ৰীষ্টানসকলে কেৱল বিশ্ৰামবাৰহে পালন কৰিছিল, আৰু তেওঁলোকৰ আইকন নাছিল।
  এলিজাবেথে মাত দিলে:
  - এইটোৱেই ইহুদী ধৰ্মৰ ঐতিহ্য। তেওঁৰ বৈশিষ্ট্য হৈছে যিকোনো প্ৰতিচ্ছবি বা চিত্ৰ নিৰ্মাণৰ ভয়। সেইবাবেই ইহুদীসকলৰ মাজত কাৰ্যতঃ কোনো শিল্পী নাই। কিন্তু নতুন নিয়মত আইকনৰ ওপৰত কোনো নিষেধাজ্ঞা নাই।
  ড্ৰাকমাই উত্তৰ দিলে:
  - কেনেকৈ ক"ব, দ্বিতীয় আজ্ঞা ৰৈ যায়। নিজকে মূৰ্ত্তি নিৰূপণ নকৰিবা।
  এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিছে:
  - গতিকে আইকনবোৰ মূৰ্তি নহয়, বৰঞ্চ মানুহ আৰু খ্ৰীষ্টৰ মাজৰ মধ্যস্থতাকাৰীহে।
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - শাস্ত্ৰত কোৱা হৈছে: - আমাৰ এজন ঈশ্বৰ আছে, ঈশ্বৰ আৰু মানুহৰ মাজত এজন আৰু এজন মধ্যস্থতাকাৰী আছে: মানুহ যীচু খ্ৰীষ্ট।
  এলিজাবেথে আপত্তি কৰিছিল:
  - ইয়াৰ অৰ্থ একো নহয়। ঈশ্বৰো এজন বিচাৰক, কিন্তু একে সময়তে কোৱা হৈছে: "পবিত্ৰ লোকসকলে জগতৰ বিচাৰ কৰিব।" গতিকে বাইবেলৰ সকলো কথাকে আক্ষৰিক অৰ্থত লোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - কিন্তু সন্তসকলৰ বিশুদ্ধ উপদেশমূলক কণ্ঠ আছে। ইয়াৰ উপৰিও ন্যায়াধীশ শব্দৰ অৰ্থ কেৱল তদন্তকাৰী আদালত।
  ড্ৰাকমাই কথা-বতৰাত বাধা দিলে:
  - ধৰ্মতত্ত্বৰ পাণ্ডিত্যবাদ শুনিব নিবিচাৰো। আৰু লৌকিক কিবা এটাৰ কথা কওঁ ৷ আৰু সাধাৰণতে যেতিয়া তেওঁলোকে বিশেষকৈ পাপৰ বিষয়ে কথা পাতে তেতিয়া লগে লগে ভোক নাইকিয়া হৈ যায়।
  এলিজাবেথে মাত দিলে:
  - মোৰো নিজকে পাপী যেন লাগে। ইমানবোৰ মানুহ তাই মাৰিলে। ভয়াৱহ.
  ড্ৰাকমাই ইয়াক জোকাৰি দিলে:
  - মই কৈছিলো যে বাইবেলত "তুমি হত্যা নকৰিবা" আজ্ঞাৰ অৰ্থ হৈছে: "তুমি দুষ্ট হত্যা নকৰিবা।"
  আৰু মাতৃভূমিৰ নামত হত্যা কৰাটো ভাল। বিশেষকৈ যদি আপোনাৰ গৃহভূমি পবিত্ৰ হয়। পৃথিৱীৰ এখনো দেশেই নিজকে পবিত্ৰ বুলি ক"বলৈ সাহস কৰা নাছিল, ৰাছিয়াৰ বাহিৰে। এইটো আমাৰ দেশক ঈশ্বৰে নিৰ্বাচিত কৰাৰ সূচক নহয়নে ?
  এলিজাবেথে বিড়ম্বনাৰ দৰে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - আৰু এই কথা এজন নাস্তিকে কৈছে।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে যুক্তিসংগতভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - মই বাইবেলৰ ঈশ্বৰক বিশ্বাস নকৰো, আৰু বিশেষকৈ ইহুদীসকল ঈশ্বৰৰ মানুহ বুলি বিশ্বাস নকৰো, কিন্তু ৰাছিয়াৰ যে এটা বিশেষ উদ্দেশ্য আছে তাত কোনো সন্দেহ নাই। বিশ্বাসৰ কথা ক"বলৈ গ"লে এইটোৱেই মোৰ মতামত। এসময়ত আমাৰ সভ্যতাৰ দৰেই এক সভ্যতা আছিল। শিলৰ কুঠাৰ আৰু কাঠৰ ধনুৰে আৰম্ভ কৰিছিল তাই। কিন্তু বছৰবোৰ পাৰ হৈ গ"ল, সহস্ৰাব্দ, আৰু প্ৰথম গাড়ীবোৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। প্ৰথমতে অনাড়ম্বৰ আৰু জটিল, তাৰ পিছত অধিক আৰু অধিক দ্ৰুত, মহাকাশৰ মাজেৰে কাটি যোৱা। আৰু অৱশ্যেই , কম্পিউটাৰ, বুদ্ধিমত্তাৰ ক্ষেত্ৰত যিকোনো জাতিৰ সহায়ক, সভ্যতাৰ বাবে আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটোত, চিন্তা প্ৰক্ৰিয়াত। নিশ্চিতভাৱে
  জৈৱ অভিযান্ত্ৰিকীকৰণৰ বাবেও জীৱবোৰ নিজেই সলনি হৈছিল। তেওঁলোক দ্ৰুত হৈ পৰিল, ভাল প্ৰতিক্ৰিয়াৰ সৈতে স্মাৰ্ট হৈ পৰিল, আগৰ দৰে লেহেমীয়া নহ"ল। সকলো ভালৰ দিশে সলনি হৈ আছিল। উল্কাপিণ্ড আৰু গ্ৰহাণুবোৰক গুলীয়াই পেলাব পৰা শক্তিশালী অস্ত্ৰ নিৰ্মাণ কৰিছে এই জীৱবোৰে। আমি বতৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ, প্ৰাকৃতিক দুৰ্যোগ প্ৰতিৰোধ কৰিবলৈ, উৰিবলৈ আৰু টেলিপৰ্ট কৰিবলৈ শিকিলোঁ। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল তেওঁলোকে এটা তাৰকা সাম্ৰাজ্যৰ সৃষ্টি কৰিলে। যি এটা সম্পূৰ্ণ তাৰকাৰাজ্যৰ ওপৰত বিয়পি পৰিছিল, তাৰ পিছত বহুতো তাৰকাৰাজ্যলৈ বিয়পি পৰিছিল, বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখনক সামৰি লৈছিল।
  এলিজাবেথে কয় যে:
  - ধুনীয়া যেন লাগিছে। তেওঁলোকৰ বিশ্বাস আছিল নেকি?
  ড্ৰাকমাই আৰু কয়:
  - পৃথিৱীৰ দৰেই বহুতো ধৰ্ম আছিল যদিও ক্ৰমান্বয়ে সেইবোৰ মৰি গ"ল। ক্ৰমান্বয়ে তেওঁলোকৰ ঠাই ল"লে মনৰ শক্তিৰ ওপৰত আস্থা। অৱশেষত লাখ লাখ গ্ৰহৰ শক্তি ব্যৱহাৰ কৰি বিজ্ঞানীসকলে অস্তিত্বৰ আৱিষ্কাৰ কৰি পদাৰ্থ সৃষ্টি কৰিবলৈ শিকিলে। এইটো আছিল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত এক বৃহৎ অগ্ৰগতি। এতিয়া মনটোৱে নিজস্ব বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড সৃষ্টি কৰিবলৈ ধৰিলে। বিশাল আৰু অতি বাস্তৱ। এইদৰে আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ জন্ম হ"ল। এইটো যথেষ্ট যুক্তিসংগত! - কাউণ্টেছ-নিম্ফে ক'লে।
  ডেকাজনে তাইৰ ফালে চালে, চকু দুটা জিলিকি উঠিল:
  - ইমান অস্বাভাৱিক! বাৰু, মই আচৰিত হৈ পৰিছো। অন্য বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৃষ্টি।
  - পিছৰটো যথেষ্ট সম্ভৱ। - অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে ক"লে। - ইয়াৰ বাবে মাত্ৰ পৰমাণুৰ গঠন প্ৰসাৰিত কৰিব লাগিব। বিশেষকৈ মাত্ৰাসমূহ এটা আপেক্ষিক ধাৰণা;উদাহৰণস্বৰূপে, যদি ত্ৰিমাত্ৰিক ঘনক এটাক চাৰিমাত্ৰিক কৰা হয়, তেন্তে ইয়াৰ আয়তন আঠগুণ বৃদ্ধি পাব। পৰমাণুৰ ক্ষেত্ৰতো একেই কথা , ছয় মাত্ৰাৰ সৈতে ই তিনি মাত্ৰাতকৈ পাঁচশ বাইশগুণ ডাঙৰ। নটা মাত্ৰাৰ সৈতে এইটো ইতিমধ্যে পাঁচশ বাইশ গুণ পাঁচশ বাইশ। ইত্যাদি ইত্যাদি। লাখৰ বহুগুণৰ সংখ্যাৰ সংখ্যা থাকিলে এটা পৰমাণু তাৰকাৰাজ্যতকৈ ডাঙৰ হ"ব। তাৰ পিছত ইয়াক পুনৰ ত্ৰিমাত্ৰিক অৱস্থালৈ আনিব লাগিব, আৰু এতিয়া আমাৰ হাতত ইতিমধ্যে তাৰকাৰাজ্যখনৰ বাবে বিষয়টো আছে। ইয়াৰ গঠন কৰাটো অধিক কঠিন যদিও আমাৰ বংশধৰসকলে ইয়াৰ হিচাপ উলিয়াব বুলি মই ভাবো।
  "ঈশ্বৰৰ প্ৰলোভন" উপন্যাসখনত এই সমস্যাটো এটা মাল্টি হাইপাৰপ্লাজমা কম্পিউটাৰৰ দ্বাৰা সমাধান কৰা হৈছিল। ইয়াৰ গতি আছিল আকৰ্ষণীয়।
  - কম্পিউটাৰ কি? - ডেকাজনে সুধিলে।
  - ইলেক্ট্ৰনিক মেচিন। প্ৰথমটো পূৰ্ণাংগ কম্পিউটাৰৰ সৃষ্টি হৈছিল ইউ এছ এছ আৰত। সঁচা, ইয়াৰ আগতে আমেৰিকাত ইয়াৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছিল, আৰু নাজী জাৰ্মানীত ইয়াৰ আৰ্হি নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। আনকি তেওঁ হিচাপ কৰিছিল যে ইউৰোপৰ সকলো ইহুদীৰ ভৌতিক অস্তিত্ব শেষ হ"বলৈ কিমান সময় লাগিব। আমাৰ পৃথিৱীত, আপোনাৰ পৃথিৱীত এনেকুৱা হৈছিল , হয়তো নাজীসকলৰ সময় নাছিল। সাধাৰণতে ঈশ্বৰৰ নিৰ্বাচিত লোকসকলক ঘৃণা কৰাটো এক নিকৃষ্ট ৰোগ। - মোৰ বন্ধু এলিজাবেথৰ বাবে শেষ।
  যুৱকজনে মাত দিলে:
  - আধুনিক ৰাছিয়াত ইহুদীসকলকো নিষিদ্ধ কৰা হৈছে। বিশেষকৈ যিসকলে অৰ্থডক্সক গ্ৰহণ নকৰে। মই ক"ব লাগিব যে মোকো সকীয়াই দিয়া হৈছিল: যদি আপুনি এডভেন্টিষ্ট হয়, তেন্তে আপোনাক সেনাবাহিনীৰ পৰা বাহিৰ কৰা হ"ব। এনে ইভানজেলিকেল পন্থা ৰাইজে ভাল নাপায় আৰু নিৰ্বাচিত কৰ্তৃপক্ষই এই কথা লক্ষ্য কৰে। অৱশ্যে এইটো বেয়া, কিন্তু সকলোৰে মনত আছে যে বলছেভিকসকলৰ মাজত কিমান ইহুদী আছিল, দলটোৰ কেন্দ্ৰীয় সমিতিৰ সংখ্যাগৰিষ্ঠতাক বিবেচনা কৰক। এই কাৰণে ইহুদী ধৰ্মক কষ্টেৰে সহ্য কৰা হয়। কেতিয়াবা বিশেষকৈ ইন... লিটল ৰাছিয়ান প্ৰদেশ, পগ্ৰম সংঘটিত হয়।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - Pogroms!?
  - হয়, আৰু পুলিচে চকু মুদি দিয়ে!
  ড্ৰাকমাই দাঁত উদঙাই দিলে:
  - জাৰৰ সময়ত তেনেকুৱাই আছিল, এতিয়াও তেনেকুৱাই হ"ব। ইহুদীসকলে আত্মসাৎ কৰিব লাগিব। যদিও মই নাস্তিক, তথাপিও মই ভাবো যে এটা বিশ্বাস ইমান বেয়া নহয়। কেৱল তাই খ্ৰীষ্টানৰ দৰে শান্তিবাদী হ"ব নালাগে।
  যুৱ বিষয়াজনে নিশ্চিত কৰে যে:
  - আৰু এইটো ইতিমধ্যে হৈ আছে। বিশেষকৈ কেথেড্ৰেলে এটা সংকল্প গ্ৰহণ কৰিছিল যে যুদ্ধক্ষেত্ৰত পৰি যোৱা এজন সৈনিকৰ সকলো পাপ লিখি পেলোৱা হয় আৰু তেওঁৰ আত্মাই এই অধ্যায়ৰ পৰা হাত সাৰি পোনে পোনে স্বৰ্গলৈ উৰি যায়। ইয়াৰ উপৰিও প্ৰতিটো কৃতিত্ব আৰু ৰাজ্যিক বঁটাৰে নিৰ্দিষ্ট সংখ্যক পাপ লিখি পেলায়। কৃতিত্ব যিমানেই বেছি সিমানেই আঘাতৰ ক্ষেত্ৰত, তেজৰ দ্বাৰা অপৰাধৰ প্ৰায়শ্চিত্তৰ ক্ষেত্ৰত কিছুমান বিশেষ ৰেহাই দিয়া হয়। সন্তসকলৰ তালিকাখন সম্প্ৰসাৰিত হ"ল: তেওঁলোকৰ ভিতৰত আছিল চুভ"ৰভ, ব্ৰুচিলভ, উছাকভ, মাকাৰভ, নাখিমভ, কুটুজ"ভ আদি। ছাৰসকলৰ ভিতৰত আছিল দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰ, গ্ৰেট পিটাৰ, ইভান টেৰিবল, ৰাজকুমাৰ ডিমিট্ৰি ডনস্কয়, তৃতীয় ভাচিলি, তৃতীয় ইভান আৰু বহুতো। ইয়াৰ মূল মাপকাঠী হ"ল মাতৃভূমিৰ সেৱা। গতিকে মই নিশ্চিত যে বিশেষ ধৰ্মীয় ব্যক্তি নহয় জুকভক কেনন কৰা হ"ব।
  এলিজাবেথে কয় যে:
  - আৰু কি! তেওঁৰ যোগ্য আছিল! সাধাৰণতে খ্ৰীষ্টান বিশ্বাসত কেৱল ক্ৰুচৰ প্ৰয়োজন নহয়, ভালক ৰক্ষা কৰিবলৈ তৰোৱালৰ প্ৰয়োজন।
  ড্ৰাকমাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - তৰোৱাল লৈ ধৰ্ম মানুহৰ বাবে আফিং নহয়, আত্মাক সুস্থ কৰা এজন অস্ত্ৰোপচাৰ বিশেষজ্ঞৰ স্কেলপেল!
  এশজন সৎ মানুহক শোক কৰাতকৈ এজন খলনায়কক হত্যা কৰাই ভাল!
  এলিজাবেথে একেবাৰে একমত নহ"ল:
  - আটাইতকৈ বিপজ্জনক অস্ত্ৰটো হৈছে দুষ্টৰ হাতত থকা বাইবেলখন! অত্যধিক হিংসাই ভালৰ ধাৰণাটোকে সলনি কৰিব পাৰে।
  এতিয়ালৈকে নিস্তব্ধ প্ৰহৰীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - এনে মনোমোহা ছোৱালীৰ সংগত সকলো কথা ক"লে ভাল লাগে৷ কিন্তু ধৰ্মৰ কথা কোৱাটো বৰ ভাগৰুৱা। হয়তো আমি আৰু অধিক নাগৰিক কিবা এটাৰ কথা ক"ব পাৰো। বিশেষকৈ "ট্ৰাইমফ অৱ দ্য উইল" ছবিখন কেনেকুৱা লাগিল? আমাৰ বীৰ সেনাই জাৰ্মানীক পৰাস্ত কৰিলে। আচলতে মই পঢ়িছিলো Mein Kapf ৷
  -ফেচিষ্ট সাহিত্য পঢ়িব পাৰিবনে? - এলিজাবেথ আচৰিত হৈ পৰিল। - কাৰণ এইটো উগ্ৰবাদ।
  বিষয়াজনে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু কিয়! কাৰণ, নেপোলিয়নৰ স্মৃতিগ্ৰন্থ পঢ়াটো ফেশ্বনেবল, আৰু হিটলাৰ বিছমাৰ্কৰ প্ৰায় সমান ব্যক্তিত্ব। তেওঁ মন্দাৱস্থাৰ ফলত ধ্বংস হোৱা জাৰ্মান অৰ্থনীতি পুনৰুদ্ধাৰ কৰি স্বেচ্ছাই অষ্ট্ৰিয়া আৰু চুডেটেনলেণ্ড সংযুক্ত কৰি চেকোস্লোভাকিয়াৰ পৃষ্ঠপোষকতা লাভ কৰে। আৰু মন কৰিব, নেপোলিয়নৰ দৰে নহয়, যুদ্ধ অবিহনে। আৰু তেওঁৰ অধীনত জাৰ্মানসকলে ভালকৈ জীয়াই থাকিবলৈ ধৰিলে। নিবনুৱা সমস্যা নাইকিয়া হৈ গ"ল, প্ৰতিজন জাৰ্মানে ক্ৰেডিটত গাড়ী কিনিব পাৰিছিল, মাহত মাত্ৰ পাঁচ মাৰ্ক দিছিল। আটলাণ্টিক মহাসাগৰ আৰু আফ্ৰিকাৰ বিনামূলীয়া ভ্ৰমণ। অৰ্থাৎ থাৰ্ড ৰাইখৰ উত্থান ঘটিছিল, এখন সমৃদ্ধিশালী শক্তিলৈ ৰূপান্তৰিত হৈছিল। কিন্তু তেওঁ আমাৰ ওপৰত আহি নিৰ্মমভাৱে প্ৰহাৰ কৰা হ"ল। ষ্টেলিনৰ প্ৰৰোচনা অবিহনে এনে হ"ব নোৱাৰিলেহেঁতেন যেন লাগে। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে জাৰ্মানীয়ে পাৰমাণৱিক বোমা সৃষ্টি কৰিবলৈ সময় নাপালে ভাল, নহ"লে বহু আগতেই দুৰ্যোগৰ সৃষ্টি হ"লহেঁতেন।
  - কিন্তু আমেৰিকাৰ নেতা হোৱা ষ্টেলিনে কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল! তেওঁ ৰাছিয়াৰ ওপৰত পাৰমাণৱিক মুঠি মাৰিলে। - এলিজাবেথে উত্তৰ দিলে। - আৰু অৱশ্যেই, তাৰ মূল্য দিব সি! তেওঁক হত্যা কৰিলেই যথেষ্ট নহ"ব, কিন্তু তেওঁক মস্কোৰ ৰাজপথৰ মাজেৰে লোহাৰ পিঞ্জৰাত পৰিবহণ কৰা উচিত। আৰু ভিৰৰ আমোদৰ বাবে মেনেজাৰীত, বান্দৰৰ নাৰ্চাৰীত এৰি দিয়ক।
  ড্ৰাকমাই মাত দিলে:
  - মোৰ পৃথিৱীত যেনেকৈ মই ষ্টেলিনক সন্মান কৰা নাছিলো, এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত তেওঁ কেৱল দেশৰ প্ৰতি শত্ৰুতাপূৰ্ণ দানৱ।
  ডেকা ল"ৰাবোৰে চেম্পিয়ন অলপ চুমুক দি হাঁসৰ ভৰি এখন খাই ছোৱালীকেইজনীৰ ফালে হেলান দিলে।
  - তোমাৰ পৃথিৱীৰ কথা কোৱা। তেওঁ ইমান অবুজ আৰু ৰহস্যময় কিয়?
  এলিজাবেথে মাত দিলে।
  - দীঘলীয়া কাহিনী!
  - আমি সম্ভ্ৰান্ত, খৰধৰকৈ খোৱাটো আমাৰ প্ৰথা নহয়।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে নিশ্চিত কৰিলে:
  - তেতিয়া চমুকৈ ক'ম। আমাৰ গৃহযুদ্ধত বলছেভিকসকলে জয়লাভ কৰিছিল। এনে হ"ল, হয়তো কলচাকে সময়ত চিৰন্তন ব্যৱহাৰৰ বাবে কৃষকক মাটি হস্তান্তৰ কৰাৰ ডিক্রী জাৰি কৰা নাছিল৷ তেওঁৰ পিছফালে কৃষক বিদ্ৰোহ আৰম্ভ হ " ল ৷ ইয়াত এডমিৰেলেও ভুল কৰিলে, সৌহাৰ্দ্যপূৰ্ণ চুক্তিত উপনীত হোৱাৰ পৰিৱৰ্তে তেওঁ বিদ্ৰোহ দমন কৰিবলৈ নিজৰ সৈন্য প্ৰত্যাহাৰ কৰিলে, বিশেষকৈ দক্ষিণৰ ফ্লেংকটো উন্মোচন কৰিলে। এইখিনিতে ৰেডছৰ আঘাত। ইয়াৰ পিছত এই পদক্ষেপ হেৰাই গ"ল। ইয়াৰ পিছত আৰু কেইবাবছৰ ধৰি যুদ্ধ চলি থাকিল আৰু বিভিন্ন সফলতা লাভ কৰিলেও সাধাৰণতে ৰেডছৰ সুবিধা আছিল। পোলেণ্ড, ফিনলেণ্ড আৰু ইউক্ৰেইন আৰু বেলাৰুছৰ পশ্চিম অঞ্চল হেৰুৱাই বলছেভিকসকলে ক্ষমতা অক্ষুণ্ণ ৰাখিছিল।
  - বৰ বেয়া! খ্ৰীষ্টবিৰোধীয়ে গ্ৰহটোৰ প্ৰায় ষষ্ঠাংশ জয় কৰিছে। - ওখ ডেকা চকীদাৰজনে ক"লে।
  - হয়, ঘটিল! সঁচা, লেনিন কোনো মূৰ্খ নাছিল , তেওঁ এন ই পি প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল, আৰু অৰ্থনীতি আংশিকভাৱে পুনৰুদ্ধাৰ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  - লেনিন কেতিয়াও মূৰ্খ নাছিল ৷ উচ্চতম ক্ৰমৰ ডেমাগগ। - যুৱকজনে বাধা দিলে। - তেওঁৰ ৰচনাবোৰ পঢ়িলোঁ, ই যথেষ্ট যুক্তিসংগত৷ বাইদেউ, শৈলী আৰু যুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত হিটলাৰৰ সৈতে এক নিৰ্দিষ্ট সাদৃশ্য আছে।
  - বাৰু , হয়, মাত্ৰ এজনে জাৰ্মানীক ধ্বংস কৰিলে, আৰু আনটোৱে এখন কাৰ্য্যক্ষম ৰাষ্ট্ৰৰ সৃষ্টি কৰিলে। - এলিজাবেথে উল্লেখ কৰিছে। - কেৱল ভগৱানৰ অবিহনে। আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত লেনিনে বেছি দিন জীয়াই নাথাকিল। তেওঁক ষ্ট্ৰোক উত্তেজিত কৰা বিশেষ ঔষধ দিয়া হৈছিল, গতিকে তেওঁৰ মৃত্যু প্ৰাকৃতিকৰ দৰেই আছিল। সন্দেহযুক্তসকলৰ ভিতৰত , মূলতঃ ষ্টেলিন আৰু তেওঁৰ সৈন্য।
  বিষয়াজনে নিশ্চিত কৰে যে:
  - কূটনৈতিক ল'ৰা। তেওঁ আপাত দৃষ্টিত আপোনাৰ লগত থাকিল।
  ব্লণ্ডে নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়! যদিও, ক"ব লাগিব, এইজন অসাধাৰণ মনৰ ব্যক্তি। আনকি জিনিয়াছ বুলিও ক"ব পাৰি।
  - প্ৰতিভা আৰু খলনায়ক অসঙ্গতিপূৰ্ণ কথা! - যুৱকজনে লক্ষ্য কৰিলে।
  এলিজাবেথে তাইৰ উজ্জ্বল মূৰটো মাত দিলে:
  - পুষ্কিনে তেনেকৈয়ে ভাবিছিল যদিও বেছিভাগ মহান শাসকে নিষ্ঠুৰ আছিল। একেজন জুকোভে শত্ৰুৰ সৈতে অনুষ্ঠানত থিয় হোৱা নাছিল।
  বিষয়াজনে সম্পূৰ্ণৰূপে একমত হোৱা নাছিল:
  - কিন্তু তেওঁ মানৱ অধিকাৰক সন্মান কৰিছিল। যেতিয়া গ"ৰিঙক বন্দী কৰা হ"ল, তেতিয়া তেওঁ এই এচক মাতিলে, আৰু তেওঁলোকে একেলগে ভ"ডকা এগিলাচ খালে। জুকোভে তেওঁক যোদ্ধা আৰু সৈনিক হিচাপে শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনায়। সাধাৰণতে হাৰ্মান গ"ৰিং ৰাছিয়াৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধৰ বিৰোধী আছিল। এতিয়া তেওঁ ছোচি চহৰত থাকে আৰু এখন ফ্লাইট স্কুলত শিক্ষকতা কৰে। মন কৰিবলগীয়া যে জাৰ্মানীতেই বিশ্বৰ প্ৰথম জেট যুঁজাৰু বিমানৰ আবিৰ্ভাৱ ঘটিছিল। আৰু কোৱা এলিজাবেথ।
  শ্যামলাগৰাকীয়ে আৰু ক"লে:
  - লেনিনৰ মৃত্যুৰ পিছত কেইবাবছৰ ধৰি এজনো নেতা নাছিল। ট্ৰটস্কি, জিনোভিয়েভ, কামেনেভ, বুখাৰিন, ৰাইকভ আৰু ষ্টেলিনৰ মাজত সংগ্ৰাম চলিছিল। পিছৰজনে , নিজৰ বিৰোধীৰ মাজৰ পাৰ্থক্যৰ সুযোগ লৈ, ইয়াক কিছু অংশ ভাঙি পেলালে। ক্ষমতালৈ আহি তেওঁ ঔদ্যোগীকৰণ আৰু সামূহিককৰণ আৰম্ভ কৰে। তেওঁ বহুত তেজ বোৱাইছিল, অবিশ্বাস্য সংখ্যক আত্মাক হত্যা কৰিছিল, কিন্তু সামূহিক পাম আৰু শক্তিশালী সামৰিক উদ্যোগ সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  - আমাৰো এটা শক্তিশালী সামৰিক উদ্যোগ আছে আৰু তেজৰ সোঁত নাই। - যুৱকজনে লক্ষ্য কৰিলে।
  - ইয়াত সকলো মসৃণ নাছিল। বিশেষকৈ ঔদ্যোগীকৰণৰ বহু পৰিকল্পনা বিফল হ"ল। - এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে। - কিন্তু সাধাৰণতে ১৯৪১ চনত ইউ এছ এছ আৰ যুদ্ধৰ বাবে সাজু হৈছিল যদিও তৃতীয় ৰাইখ সাজু নাছিল। অৰ্থনীতি যুদ্ধৰ ভিত্তিলৈ স্থানান্তৰিত কৰাত হিটলাৰে লেহেমীয়া কৰিছিল।
  বিষয়াজনে মান্তি হ"ল:
  - হয়, আৰু আমাৰ এই যুদ্ধত জাৰ্মানী যুদ্ধৰ বাবে সাজু নাছিল। বিশেষকৈ জাৰ্মানীয়ে মাত্ৰ ডেৰমাহৰ বাবে গোলাবাৰুদ, আৰু দহ দিনৰ বাবে বোমা মজুত কৰিছিল।
  এলিজাবেথে কাহিনীটো আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  "কিন্তু নেতৃত্বৰ ভুল হিচাপ আৰু আক্ৰমণৰ আচৰিত হোৱাৰ বাবে জাৰ্মানীয়ে আমাৰ ভূখণ্ডৰ গভীৰতালৈ সোমাই যাবলৈ সক্ষম হৈছিল। আনকি তেওঁলোকে মস্কোলৈকে, ইয়াৰ একেবাৰে বাহিৰৰ অঞ্চললৈকে, ক্ৰাছনায়া পলিয়ানাৰ উপকণ্ঠ অঞ্চলটো জ্বলাই পেলাবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু পেৰাট্ৰুপাৰসকলে আনকি ক্ৰেমলিনৰ ফটোও তুলিছিল।
  যুৱকজনে অবিশ্বাস্যভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - মস্কোৰ ফালে নিজেই? বিশ্বাস কৰিবলৈ কঠিন। যদিও বলছেভিকসকলে অৱশ্যে সেনাবাহিনীৰ যথেষ্ট পৰিমাণৰ ক্ষতি কৰিছিল।
  শ্যামলাজনীয়ে মান্তি হ"ল:
  - আৰু তুমি অন্তৰ্দৃষ্টিসম্পন্ন। সঁচাকৈয়ে ষ্টেলিনে প্ৰায় সমগ্ৰ কমাণ্ড ষ্টাফক কাটি পেলাইছিল, ষোল্লজন জিলা কমাণ্ডাৰৰ ভিতৰত পোন্ধৰজনক গুলীয়াই হত্যা কৰিছিল।
  ডেকা বিষয়াজনে গৰ্জন কৰিলে:
  - ৱাঃ! কি ইডিয়ট! জৰ্জিয়ান মূৰ্খ ! অৱশ্যে কে এছ এত কথাবোৰ ভাল নহয়। পূৰ্বৰ সকলো ৰচনা গুড়ি কৰা হৈছে। আৰু সাধাৰণতে য়েংকিসকল মধ্যমীয়া সৈনিক।
  - মই তেনেকৈ নক'লোহেঁতেন! তেওঁলোকৰ বহু অভাৱ আছে যদিও তেওঁলোকে সোনকালে শিকে। বিশেষকৈ শক্তিশালী জাপানী সেনাৰ সৈতে যুঁজি তেওঁলোকে পৰিস্থিতি সোনকালে ঘূৰাই আনিবলৈ সক্ষম হৈছিল। সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ মাজত যথেষ্ট সংখ্যক নায়ক আছিল, ধূৰ্ত ভেঙুচালিকাৰী। পৃথিৱীৰ সকলো জাতিৰ পৰাই আমেৰিকা গঠন হৈছিল। ইয়াত ৰাছিয়াৰ জিনকে ধৰি বহুতো জিনৰ সংকৰণ হৈছিল। গতিকে ই এক কাৰ্য্যক্ষম স্থান।
  - এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে।
  আন এজন যুৱকে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - বাৰু মই নাজানো! আৰু আপোনাৰ পৃথিৱীত তেওঁলোকে কি কি যুদ্ধত জয়ী হৈছিল?
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে কথা ক"বলৈ ধৰিলে:
  - উদাহৰণস্বৰূপে ১৯৯১ চনত ইৰাকৰ বিৰুদ্ধে। - ডেৰ মাহত সাড়ে পাঁচ হাজাৰ টেংক লৈ লাখতকৈও অধিক সৈন্যবাহিনী পৰাস্ত হ"ল। আমেৰিকানসকলে নিজেই , দুৰ্ঘটনাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি, মাত্ৰ দুশ লোকৰ মৃত্যুহে হেৰুৱাইছিল।
  ল"ৰা লেফটেনেণ্টজনে হুইচেল মাৰিলে:
  - ৱাঃ! আনকি জুকোভেও এনে সফলতাৰ সপোন কেতিয়াও ভবা নাছিল। আপোনাৰ পৃথিৱীত এইটো কেনেকৈ হ"ল?
  এলিজাবেথে জাৰি কৰিছে:
  - বিমান আৰু মানৱবিহীন ক্ষেপণাস্ত্ৰৰ সক্ৰিয় ব্যৱহাৰ।
  যুৱকজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  দুয়াৰ মতবাদ পছন্দ কৰে !
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - হয়! বোমা বিস্ফোৰণ আৰু ভয় দেখুৱাই ভাল পায়।
  ল"ৰা বিষয়াজনে হাঁহিলে:
  - ঠিক এই পৃথিৱীৰ দৰেই! সম্পূৰ্ণ সন্ত্ৰাসবাদ।
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমেৰিকাক পৰাস্ত কৰি ৰাছিয়া বিশ্বৰ একমাত্ৰ মহাশক্তি হৈ পৰিব। এনে অৱস্থাত মানৱতা একত্ৰিত হ"ব। যিটো নিশ্চিতভাৱে ভাল কথা। অৱশেষত আমি মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণ আৰম্ভ কৰিব পাৰো।
  এলিজাবেথে চকু দুটা সৰু কৰিলে:
  - প্ৰভুৰ শাস্তিলৈ ভয় কৰা নাই নেকি?
  ডেকা যোদ্ধাজনে কঁপি উঠিল:
  - আপুনি কি বুজাইছে?
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে হিচকি উঠিল:
  - যেতিয়া সকলো জাতি আৰু জনগোষ্ঠীয়ে জন্তুটোক পূজা কৰিব, তেতিয়া ঈশ্বৰৰ বিচাৰ আৰম্ভ হ"ব। এই বিষয়ে চেন্ট জনৰ প্ৰকাশিত বাক্যত লিখা হৈছে ৷
  ড্ৰাকমাই উত্তৰ দিলে:
  - জন লিখা সকলো কথাই যথেষ্ট বৈজ্ঞানিকভাৱে বুজাব পাৰি।
  - সেইটো কেনেকুৱা? - এলিজাবেথে বুজি পোৱা নাছিল।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে বুজাই দিলে:
  - যেনে উল্কাপিণ্ডৰ পতন, কৃমিৰ তৰা। যাৰ ফলত পানী তিতা হৈ পৰিব। উল্কাপিণ্ড আৰু গ্ৰহাণুবোৰ সদায় পৃথিৱীত পৰি আহিছে। আৰু যিহেতু শেষৰ তাৰিখ নিৰ্দিষ্ট কৰা হোৱা নাই, গতিকে সোনকালে বা পিছত পতন হ"ব লাগিব। যদিহে অৱশ্যেই মানুহে এনে অস্ত্ৰ সৃষ্টি নকৰে যিয়ে গ্ৰহাণুটোক জ্বলাই পেলাব। বিশেষকৈ বিনাশ বোমা।
  আমি এন্টিমেটাৰ তৈয়াৰ কৰাৰ উপায় উদ্ভাৱন কৰিছো। এইটোৰ কথা শুনিছেনে ?
  যুৱকজনে মাত দিলে:
  - মই বেলিয়াভ পঢ়িলোঁ। এইজনেই ৰাছিয়াৰ কল্পবিজ্ঞানৰ নেতা। হয়, এন্টিমেটাৰে একে ওজনৰ বাবে হাইড্ৰজেন বোমাতকৈ হাজাৰগুণ বেছি শক্তি উৎপন্ন কৰিব লাগে। তদুপৰি প্ৰতিপদাৰ্থৰ ঋণাত্মক মাধ্যাকৰ্ষণ থাকিব লাগিব। গতিকে মিছাইল ব্যৱস্থাসমূহত অতিৰিক্ত বোজা নহ"ব। নীতিগতভাৱে , এনে অস্ত্ৰ কে এছ এৰ প্ৰতি ভাল সঁহাৰি হ"ব।
  - ইয়াক পৃথিৱীত ব্যৱহাৰ কৰিব নোৱাৰি। Too destructive , কিন্তু মহাকাশত ঠিকেই। তদুপৰি হাইড্ৰজেন বোমাৰ দৰে নহয়, পৰিষ্কাৰ হ"ব আৰু আমি কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ গ্ৰহাণুটো উৰুৱাই দিম। ধূলিও এৰি নিদিয়াকৈ ই ছিন্নভিন্ন হৈ ফ"টনলৈ পৰিণত হ"ব। - ড্ৰাকমাই ক'লে। - সাধাৰণতে মানৱতাই বিজ্ঞানৰ বিকাশ কৰিলে যোহনৰ ভৱিষ্যদ্বাণী সঁচা নহ"ব। বিশেষকৈ যিকোনো ফাঁচী নীতিগতভাৱে সম্ভৱ যদিও প্ৰতিৰক্ষাৰ পুনৰুত্পাদন কৰিব পাৰি। বিশেষকৈ নতুন প্ৰযুক্তিয়ে আমাক সৌৰ তাপ আৰু গোলকীয় উষ্ণতাৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব। ভূমি যাতে বানপানী নহয় তাৰ বাবে পৃথিৱীৰ মহাসাগৰবোৰ গভীৰ কৰি তোলা সম্ভৱ।
  লেফটেনেণ্টে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - কেনেকৈ গভীৰ কৰিব? এটা এক্সকেভেটৰ?
  নিম্ফ কাউণ্টেছে আপত্তি কৰিছিল:
  বিনাশ আৰু উপপৰমাণু বিস্ফোৰণৰ শৃংখলা । লাহে লাহে, লাহে লাহে কৰক, যাতে কোনো দুৰ্যোগৰ সৃষ্টি নহয়। যদিহে সাগৰৰ খাদবোৰ লাহে লাহে তললৈ নামি যায়, ধৰক দিনটোত এ ইঞ্চি, তেন্তে ইয়াৰ ফলত চুনামী বা বিশাল ধ্বংসাৱশেষ নহ"ব। ইয়াৰ বিপৰীতে গ্ৰহটো অধিক উষ্ণ হৈ উঠিব আৰু জীয়াই থকাৰ বাবে অধিক অনুকূল হৈ পৰিব। বায়ু পৰিসঞ্চালনও সলনি হ"ব। মানুহৰ ইচ্ছা অনুসৰি ঠাণ্ডা সোঁত মেৰুৰ পৰা বিষুৱৰেখালৈ, আৰু উষ্ণ সোঁত বিষুৱৰেখাৰ পৰা মেৰুলৈ গতি কৰিব। সমগ্ৰ গ্ৰহটোৰ জলবায়ু কেনেৰী দ্বীপপুঞ্জৰ দৰে হৈ পৰিব, আনকি স্থলভাগো বৃদ্ধি পাব। বাইবেলত ভৱিষ্যদ্বাণী কৰা অনুসৰি এই গ্ৰহটো স্বৰ্গত পৰিণত হ"ব, কেৱল বিজ্ঞানৰ শক্তিৰ দ্বাৰা। আৰু ভৱিষ্যতে হয়তো আমি পৃথিৱীখনক সূৰ্য্যৰ ফালে টানিম, আৰু ইয়াৰ বিপৰীতে আমি শুক্ৰক আঁতৰাই ঠেলি দিম।
  এলিজাবেথে সোণৰ পাত লাহে লাহে ছটিয়াই নিয়ৰৰ দৰে বগা মূৰটো জোকাৰিলে:
  - এইবোৰ সাধুকথা!
  চতুৰ ড্ৰাকমাই হাঁহি এটা মাৰি আপত্তি কৰিলে:
  - কিন্তু কিয়! দুশ বছৰ আগতে জীয়াই থকা কোনোবা এজনক লৈ আমাৰ পৃথিৱীলৈ আনিব। তেওঁ কেৱল অলৌকিক কাৰ্য্যৰ প্ৰচুৰতাত আপ্লুত হ"ব। একেখন বিমান, গাড়ী, চাবমেৰিন, ৰেডিঅ" টেলিস্কোপ, টেলিভিছন। আৰু বিশেষকৈ ৰবট, কম্পিউটাৰ, ইণ্টাৰনেট, হ"ল"গ্ৰাম। এই সকলোবোৰ এক অলৌকিক, সাধুক অতিক্ৰম কৰি। বাইবেলে এনে বিকাশৰ আগজাননী দিব নোৱাৰিলেহেঁতেন, ইয়াত কম্পিউটাৰৰ কথা কোৱা হৈছেনে, নে ইণ্টাৰনেটৰ বিষয়ে?
  এলিজাবেথে আপত্তি কৰিছিল:
  - চয়তানে যেতিয়া খ্ৰীষ্টক চকুৰ পলকতে সকলো দেশ, ৰাজ্য আৰু ইয়াৰ মহিমা দেখুৱাইছিল তেতিয়াও একেধৰণৰ কিবা এটা আছে! ইণ্টাৰনেটতকৈও শীতল আছিল।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে হাঁহিলে:
  - চকুৰ পলকতে কেনেকৈ দেখুৱাব?
  শ্যামলাগৰাকীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - এইটো এটা অলৌকিক কাম! এনেকুৱা কিবা এটা যিটো মানুহে প্ৰতিলিপি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে।
  ড্ৰাকমাই লৈ হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - এইটো কোনো গুৰুতৰ কথা-বতৰা নহয় বুলি ভাবিছানে? ইণ্টাৰনেট এটা বাস্তৱ, আৰু আমি ইয়াক দেখিবলৈ পাওঁ, আৰু বাইবেলত যি লিখা হৈছে তাৰ সত্যতা আছে শ্বেহেৰিজাডেৰ কাহিনীবোৰৰ ।
  এলিজাবেথে আবেগিকভাৱে লক্ষ্য কৰিলে, এটা মাৰ্জিত বুটত ভৰিখন ষ্টাম্প কৰি:
  "সাধুকথাৰ বাবে মানুহ মৰিব নোৱাৰিলেহেঁতেন।" আপুনি যিটোক সাধুকথা বুলি কয় তাৰ বাবেই মানুহবোৰ মৃত্যুৰ মুখলৈ গৈছিল। তেওঁলোকক ক্ৰুচত দিয়া হৈছিল, হত্যা কৰা হৈছিল আৰু তেওঁলোকে বিশ্বাস কৰিছিল। যদি পাঁচনিসকলৰ হাতত খ্ৰীষ্টৰ পুনৰুত্থানৰ জীৱন্ত প্ৰমাণ নাথাকিলহেঁতেন, তেন্তে কোনোৱেই চিমেৰাৰ স্বাৰ্থত মৃত্যুৰ মুখলৈ নাযালেহেঁতেন। প্ৰৱঞ্চক আৰু শ্বহীদ সকলো ধৰণৰ।
  যুৱকজনে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - তেওঁ পতিয়ন যোগ্যভাৱে কথা কয়।
  ড্ৰাকমাই এই কথাত সন্মতি নিদিলে।
  - আৰু ইছলামত তেওঁলোকেও মৃত্যুলৈ যায়, যদিও তেওঁলোকৰ হাতত খ্ৰীষ্টৰ সাক্ষ্য নাই। হয়, আনকি কমিউনিষ্ট আৰু ধৰ্মান্ধসকলেও মৃত্যুবৰণ কৰিছিল, নিৰ্যাতন ভোগ কৰিছিল আৰু শেষত উদাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। গতিকে এইটো এতিয়াও কোনো সূচক নহয়। ধৰ্মান্ধতাৰ স্বভাৱ জটিল, কিন্তু মইও এজন পতিয়ন নাস্তিক, পিতৃভূমিৰ স্বাৰ্থত যিকোনো নিৰ্যাতনলৈ যাম। কিয়, মই নিজকে নাজানো৷
  - স্বৰ্গতো বিশ্বাস নকৰাকৈয়ে? - ডেকাজনে সুধিলে।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে পাউট কৰি উত্তৰ দিলে:
  -আপুনি নাস্তিক অমৰত্বত বিশ্বাস কৰিব পাৰে, সুদূৰ ভৱিষ্যতৰ অতিবিজ্ঞানৰ দ্বাৰা উপহাৰ।
  এলিজাবেথে মূৰ জোকাৰিলে:
  - বিশুদ্ধ কল্পনা!
  ড্ৰাকমাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - বিমানখনৰ বিষয়েও একেই কথা কোৱা হৈছিল, চন্দ্ৰলৈ উৰি যোৱাৰ বিষয়ে, ক্ল"নিঙৰ বিষয়েও, যেতিয়ালৈকে ই বাস্তৱত পৰিণত হোৱা নাছিল। আনকি আপুনি আৰু মইও ফেণ্টাচি, টেষ্ট টিউবত জন্মগ্ৰহণ কৰা আৰু মহাশক্তিৰে সমৃদ্ধ ছোৱালী ।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - কিন্তু ইয়াৰ অৰ্থ এতিয়াও একো নহয়!
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - অনুমান কৰিছোঁ, হয়! বাদে প্ৰগতিৰ সম্ভাৱনা অন্তহীন।
  ইয়াৰ উত্তৰত এলিজাবেথে টুইট কৰিছিল।
  - কিন্তু, উদাহৰণস্বৰূপে, বহু ৰোগৰ চিকিৎসা এতিয়াও হোৱা নাই। একেই এইডছ, বা ইবোলা ভাইৰাছ , এন্থ্ৰেক্স, বাৰ্ড ফ্লু।
  ড্ৰাকমাই দাঁত উদঙাই উত্তৰ দিলে।
  - আপুনি মানে মানৱতাৰ এক চতুৰ্থাংশ মচি পেলোৱা মহামাৰী। কিন্তু আগতে মহামাৰী, প্লেগ, ছমপক্স আদিও হৈছিল, লাখ লাখ মানুহৰ মৃত্যু হৈছিল যদিও পৰাজিত হৈছিল। এই ভয়ংকৰ ভাইৰাছবোৰো বিস্মৃতিৰ মাজলৈ প্ৰেৰণ কৰা হ"ব। ই মাত্ৰ সময়ৰ কথা , আৰু বিশেষ দীঘলীয়া নহয়। বাইদেউ, এইডছ, ইবোলা আৰু আন কিছুমান জঘন্য বস্তু আমাৰ শৰীৰত বিকশিত নহয় ৷ - কাউণ্টেছ-নিম্ফে ক'লে। - এই কথা নকওঁৱেই যে আটাইতকৈ মাৰাত্মক ৰোগ অৰ্থাৎ বাৰ্ধক্যই হয়তো আমাৰ শৰীৰত স্পৰ্শ নকৰিব।
  এলিজাবেথে মাংসৰ টুকুৰা এটা চোবাই খালে। তাই চকু দুটা টিপিয়াই দিলে। মোৰ চিন্তাবোৰ গোটাই লৈছিলো মুঠি এটাত।
  - আনকি প্ৰগতিৰ বিকাশ হ'ব পাৰে কেৱল ঈশ্বৰক সন্তুষ্ট কৰাৰ বাবে। মহাকাশ উৰণৰ কথা ক"বলৈ গ"লে আপুনি নিজেই ভৱিষ্যদ্বাণীটো জানে।
  ড্ৰাকমাই হাঁহিলে।
  - এইটো এটা প্ৰাচীন উপমা হোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি। যদি বাহ এটা ৰূপক অভিব্যক্তি হয়, তেন্তে তৰাৰ মাজত, ইয়াক আক্ষৰিক অৰ্থত কিয় ল"ব লাগে।
  এলিজাবেথে মাত দিলে:
  - সাধাৰণতে যুক্তিসংগত যেন লাগে।
  এইখিনি সময়লৈকে ল"ৰাকেইটাই হাঁসৰ বেছিভাগেই শেষ কৰি ডেজাৰ্ট খাবলৈ আৰম্ভ কৰিলে।
  - মই কি ক'ম জানানে? - ডেকাজনে উত্তৰ দিলে। - আপোনাৰ চিন্তাবোৰ যথেষ্ট যুক্তিসংগত আৰু মৌলিক। কিন্তু প্ৰশ্ন হয় বৰ্তমানৰ যুদ্ধত আমি কেনেকৈ জয়ী হম?
  ড্ৰাকমাই বহলকৈ হাঁহিলে, তাইৰ ডাঙৰ ডাঙৰ মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ জিলিকি উঠিল:
  - এই মুহূৰ্তত আমাৰ সৈন্যই কৌশলগত পদক্ষেপ লাভ কৰিছে। তিনি লাখ নিহত আৰু কম সংখ্যক আহত আৰু অংগচ্ছেদ হোৱাৰ ফলত শক্তিৰ ভাৰসাম্য যথেষ্ট সলনি হয়। শত্ৰুৰ দ্বাৰা যথেষ্ট পৰিমাণৰ ইন্ধন হেৰুৱাবলগীয়া হোৱাটো দূৰৰ কথা। যিটো নিজৰ মাজতে গুৰুতৰ চৰ। এইটোও মন কৰিবলগীয়া যে কমিউনিষ্টৰ ওপৰত অত্যধিক মানুহ অসন্তুষ্ট। গতিকে ফ্ৰান্সত ঘূৰি ফুৰোতে আমাক স্থানীয় জনসাধাৰণে সহায় কৰিব। গতিকে জয় অনিবাৰ্য।
  - তেন্তে সেইখিনিলৈকে পান কৰা যাওক! - যুৱকজনে পৰামৰ্শ দিলে।
  ছয়জনে চশমা টিপিলে। মুঠতে সকলোবোৰ যথেষ্ট আইডিলিক যেন লাগিছিল। ড্ৰাকমাই নিজৰ মতামত প্ৰকাশ কৰিলে।
  - আমাৰ সৈন্যৰ যুদ্ধ সম্ভাৱনা কেনেকৈ বৃদ্ধি কৰিব পাৰি আৰু ঘাঁ নিৰাময় ক্ষিপ্ৰ কৰিব পাৰি তাৰ কিছু ধাৰণা মোৰ আছে।
  এলিজাবেথে সুধিলে:
  - কেনেধৰণৰ উজ্জ্বল চিন্তা?
  নিম্ফ কাউণ্টেছে উত্তৰ দিলে:
  - মুঠ প্ৰভাৱ। এফালে আপুনি শৰীৰৰ কিছুমান বিশেষ বিন্দুত বেজী সুমুৱাই স্নায়ুৰ অন্ত আৰু পেশীৰ আঁহক উদ্দীপিত কৰে।
  শ্যামলাজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - এইটো এটা দীৰ্ঘদিনীয়া কৌশল। হাজাৰ হাজাৰ বছৰ ধৰি আকুপাংচাৰৰ চৰ্চা চলি আহিছে।
  ড্ৰাকমাই জাৰি কৰিলে:
  - শুদ্ধ! কিন্তু একে সময়তে ই সদায় একেবাৰে ফলপ্ৰসূ নহয়।
  এলিজাবেথে চিঞৰি উঠিল:
  - পইণ্টবোৰ জানিব লাগিব! প্ৰায় ডেৰ হাজাৰ।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে লগতে কয়:
  - কেৱল নহয়। বেজীত সামান্য পৰিমাণৰ উপযোগী খনিজ আৰু বনৌষধি যোগ কৰাটো উপযোগী, লগতে বৈদ্যুতিক নিৰ্গমনৰ পোহৰৰ সংস্পৰ্শলৈ অহাটোও উপযোগী । কাৰেণ্টটো কম ভল্টেজ, আৰু ইয়াৰ ভয়ংকৰ প্ৰভাৱ পৰিব।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - এনে কৌশল পৰীক্ষা কৰাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব।
  - হয়, এফ এছ বিত যেন তেওঁলোকে আমাক তেনেকুৱা একো শিকাব পৰা নাছিল।
  - আমি পঢ়াইছিলো, কিন্তু সকলো বেলেগ বেলেগ। কোনো জটিল প্ৰভাৱ নাই।
  - এইটো এটা উল্লেখযোগ্য অসুবিধা।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ইজনে সিজনৰ ফালে চালে। যুৱকজনে সুধিলে:
  - এইটোৱে কেনেকৈ কাম কৰিব?
  যোদ্ধাসকলে একেলগে উত্তৰ দিলে:
  - অতি ফলপ্ৰসূ! মাত্ৰ পদ্ধতিটোৰ বিষয়ে বিতংভাৱে বৰ্ণনা কৰিব লাগিব। ৰাছিয়াৰ সেনাৰ যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা বহুগুণে বৃদ্ধি পাব।
  ডেকা এজনে চিঞৰি উঠিল:
  - ৱাঃ!
  Drachma যোগ ক'লে:
  - আৰু কেৱল নহয়, শাৰীৰিক শক্তি, প্ৰতিক্ৰিয়া, গ্ৰিপ বৃদ্ধি পাব।
  যুৱ বিষয়াজনে ক"লে:
  - এইটোৱে শত্ৰুক আপ্লুত কৰিব।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু আমাৰো! প্ৰথমে নিজকে আচৰিত কৰক। সাধাৰণতে আমাৰ হাতত এতিয়াও সময় আছে, আহকচোন ল"ৰাবোৰে খাই শেষ কৰি নতুন এম্প্লিফিকেশন চিষ্টেমটো নিজৰ ওপৰত পৰীক্ষা কৰোঁ।
  - ইয়াৰ উপৰিও মই আপোনাক ধ্যান শিকাম, ইয়াৰ ফলত আপোনাৰ শ্বুটিং ক্ষমতা শক্তিশালী হ"ব। - এলিজাবেথে উল্লেখ কৰিছে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে প্ৰায় নিমিষতে ডেজাৰ্টটো খাই পেলালে। ড্ৰাকমাই লেহেমীয়া ল"ৰাকেইটাক আগবাঢ়ি যাবলৈ আহ্বান জনালে।
  - বাৰু, ইমান দিনে ডোনাটৰ লগত খেলা-ধূলা কৰিছা কিয়?
  ডেকা ল'ৰাবোৰে গুৰগুৰাই উঠিল :
  - হয়, সমস্যাৰ সৃষ্টি হ"ল।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে গৰ্জন কৰিলে:
  - হয়, কিন্তু আমি সোনকালে সমাধান কৰিম।
  ডেকা ল"ৰাবোৰে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল, তাৰ ভিতৰত আটাইতকৈ ওখজনে ক"লে:
  - তথাপিও আমি সম্ভ্ৰান্ত। খাদ্য গ্ৰহণ সংস্কৃতি মানি চলিব লাগিব।
  এলিজাবেথে আপত্তি কৰিছিল:
  - ইতিমধ্যে কাজিয়া হ"লে কি হ"ব? আৰু প্ৰতিটো চেকেণ্ডেই গুৰুত্বপূৰ্ণ। তুমি যথেষ্ট ভীৰু যেন লাগে।
  Drachma যোগ ক'লে:
  - যিসকলে খায় তেওঁলোকৰ আয়ুস কম!
  - বাৰু, সেইটো কোৱাৰ আন এটা উপায়! - যুৱকজনে আপত্তি কৰিলে। - খাদ্য ভালদৰে চোবাই খাব লাগিব।
  - মাতৃভূমিৰ ক্ষতি নহয়। - এলিজাবেথে উল্লেখ কৰিছে। - তদুপৰি , আমাৰ পেটে গছৰ বাকলিও হজম কৰিব পাৰে।
  - হয়, তোমাৰ লগত, ই কেৱল ভয়ংকৰ! - ল'ৰাবোৰে আধা ধেমালিতে ক'লে।
  খাদ্য শেষ হ"লে ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে গা ধুবলৈ পৰামৰ্শ দিলে।
  - ব্যায়ামৰ আগতে শৰীৰ পৰিষ্কাৰ আৰু উশাহ ল"ব পৰা হ"ব লাগিব।
  স্বাভাৱিকতে তেওঁলোকে সহজেই মান্তি হ"ল। কেৱল বিশ্বাসী ল"ৰাটোৱে লাজ পাইছিল:
  - কাৰণ আমি উলংগ হৈ থাকিম!
  ড্ৰাকমাই আত্মবিশ্বাসেৰে কৈছিল:
  - গতিকে কি! নগ্নতা স্বাভাৱিক আৰু সেয়েহে অপৰাধমূলক নহয়।
  যুৱকজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু তুমিও উলংগ।
  ড্ৰাকমাই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - প্ৰাচীন ৰুছ"ত গা ধোৱা ঠাইত পুৰুষ-মহিলা একেলগে গা ধুই থকা নাছিল নেকি? ইয়াত কোনো নিন্দনীয় কথা নাই ৷
  ডেকা ল"ৰাবোৰে চিঞৰি উঠিল:
  - মাত্ৰ আমাক পটাব নালাগে।
  - আমি বিশুদ্ধ বিজ্ঞানত নিয়োজিত। অশ্লীলতাৰ খাতিৰত নহয়, সন্মান আৰু মাতৃভূমিৰ স্বাৰ্থত। - এলিজাবেথে ক"লে।
  জেনেৰেলৰ হোটেলখনৰ ভিতৰৰ শ্বাৱাৰটো আকৰ্ষণীয় যেন লাগিছিল, অৰ্ধমূল্যবান শিলেৰে সোণালী ৰঙৰ। কিন্তু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ ধন আছিল ছোৱালীকেইজনী নিজেই, ইমান বিশেষ আৰু বায়ুমণ্ডলীয়। তেওঁলোকৰ চেহেৰাই একে সময়তে প্ৰলোভিত আৰু মোহিত কৰিছিল, প্ৰদাহ আৰু কঁপি উঠিছিল। অৱশ্যে ডেকাকেইটাই সংযমৰ আচৰণ কৰিলে যদিও ড্ৰাকমাই নিজেই ল"ৰাকেইটাৰ পিঠি ঘঁহি ঘঁহি তাইৰ লগত সেইটো কৰিবলৈ ক"লে। এলিজাবেথে ল"ৰাজনক তাইৰ আচৰিত কিন্তু কঠিন ভৰি দুখন ধোৱা কাপোৰেৰে ধুই পেলাবলৈও দিলে। সি আনন্দৰে মান্তি হ"ল।
  ধুই শুকুৱাই ল"ৰাকেইটা জিমলৈ ৰাওনা হ"ল। মাত্ৰ পেণ্টী পিন্ধিছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে সিহঁতক চকী এখনত বহিবলৈ দি বেজী উলিয়াই তেল আৰু মদ ঘঁহি ঘঁহি ৰান্ধিবলৈ ধৰিলে।
  - প্ৰথমে আপোনাৰ সৰ্বোচ্চ ফলাফল দেখুৱাওঁ! - এলিজাবেথে পৰামৰ্শ দিলে।
  ডেকা ল"ৰাবোৰে চিঞৰি উঠিল:
  - কাৰবাবে!
  - আমি জানিব বিচাৰো যে আমাৰ পদ্ধতি কিমান ফলপ্ৰসূ। - ড্ৰাকমাই ক"লে। - বৰ জৰুৰী। ইয়াৰ উপৰিও ওচৰতে শ্বুটিং ৰেঞ্জ আছে, গতিকে তাত নিজকে চেষ্টা কৰাটো ভাল। আপুনিও একমত নেকি?
  যুৱকজনে মাত দিলে:
  - আমি বৰ ভালকৈ শ্বুটিং কৰো!
  - বাৰু, কি মানদণ্ডৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। - এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে। - আমাৰ লক্ষ্য আপোনাৰ পৰা প্ৰকৃত এচ বনোৱা ৷
  ডেকা ল"ৰাবোৰে চিঞৰি উঠিল:
  - কিন্তু গ"ৰিঙৰ দৰে নহয়।
  - নিশ্চিতভাৱে! সি বৰ মোটা, আৰু তুমি ইমান চিকন। - ছোৱালীজনীয়ে জিভাৰে মুখৰ কোণটো চেলেকিলে।
  - আমি সাজ-পোছাক পিন্ধিব লাগে নেকি? - এডভেন্টিষ্টে সুধিলে।
  - নহয়! মূল্য নাই। আমি আপোনাৰ প্ৰতিটো পেশীৰ গতিবিধি চাব লাগিব, সৰুতম শিৰাটোৱে কেনেকৈ স্পন্দন কৰে। - এলিজাবেথে ক"লে। - এয়া বিজ্ঞান আৰু শাৰীৰিক প্ৰশিক্ষণ , অশ্লীলতা নহয়।
  - বিজ্ঞানৰ স্বাৰ্থত আমি সহ্য কৰিবলৈ সাজু! - ল'ৰাবোৰে মান্তি হ'ল।
  ড্ৰাকমাই আগ্ৰহেৰে সিহঁতৰ ভিতৰত আটাইতকৈ মৰমলগাজনৰ ওঁঠত চুমা খালে। সি লাজতে ৰঙা পৰিল আৰু লাজ পালে:
  -বাৰু, তেনেকুৱা কিয়!
  যোদ্ধা- অপেশ্বৰে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - একো নাই, মই ৰেংকত চিনিয়ৰ! গতিকে দায়িত্ব মোৰ ওপৰত পৰিব।
  ল"ৰাকেইটাই গৰম হ"বলৈ ধৰিলে। তেওঁলোকে স্কুৱেট, বেঞ্চ প্ৰেছ, ডেডলিফ্ট, এবছ, বাইচেপছ, ট্ৰেপ আদি কৰিছিল। সাধাৰণতে ল"ৰাকেইটাই চিএমএছৰ ফলাফল দেখুৱাইছিল, যিটো একেবাৰে বেয়া নহয়, বিশেষকৈ ডপিঙৰ বিষয়ে সচেতন নহয় বুলি বিবেচনা কৰিলে। অদ্ভুতভাৱে, চেভেনথ ডে এডভেন্টিষ্টসকলৰ প্ৰতি সহানুভূতিশীল তেওঁলোকৰ আটাইতকৈ সৰুজনে প্ৰথম স্থান লাভ কৰিছিল, ক্ৰীড়াৰ মাষ্টাৰৰ অতি ওচৰলৈ আহিছিল।
  - তুমি বেয়া নহয়! - ড্ৰাকমাই ক"লে।
  ডেকা বিষয়াজনে উত্তৰ দিলে:
  -এইটো কাৰণ মই অনবৰতে প্ৰশিক্ষণ লওঁ আৰু মাংস নাখাওঁ। কেৱল মাছ, শাক-পাচলি, ফল-মূল। সাধাৰণতে চেভেনথ-ডে এডভেন্টিষ্ট হৈছে এনে এটা গীৰ্জা যিয়ে গাহৰিৰ মাংস আৰু বাইবেলে নিষিদ্ধ কৰা অন্যান্য খাদ্য গ্ৰহণ কৰাত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰে।
  - পিটাৰৰ দৰ্শনৰ কথা কি ক"ব? - এলিজাবেথে সুধিলে।
  লেফটেনেণ্টে উত্তৰ দিলে:
  - গতিকে, আটাইবোৰৰ পিছতো আমি পৌত্তলিকসকলৰ কথা কৈছো। এজন অৰ্থডক্স ইহুদীৰ বাবে পৌত্তলিকসকলক প্ৰচাৰ কৰাটো নন-কোশ্বাৰ খাদ্য খোৱাৰ দৰেই। ঘৃণনীয় আৰু ঘৃণনীয় নহয়নে?
  যিহিষ্কেলৰ ক্ষেত্ৰতো একেধৰণৰ কথা ঘটিছিল যেতিয়া প্ৰভুৱে তেওঁক গোবৰৰ পৰা তৈয়াৰী পিঠা খাবলৈ আগবঢ়াইছিল। বা জনৰ লগত, যেতিয়া তেওঁ তিতা কিতাপ এখন গিলিছিল, কিন্তু এইটো কিতাপ খোৱাৰ আদেশ নাছিল। অৰ্থাৎ , প্ৰভাৱৰ এক ৰূপক ৰূপ।
  - আকৰ্ষণীয় পৰিৱেশন? - এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে।
  যুৱকজনে আৰু ক"লে:
  - ইয়াৰ উপৰিও যোহনৰ প্ৰকাশিত বাক্যত কোৱা হৈছে যে বাবিল বিভিন্ন অশুচি আৰু নিকৃষ্ট চৰাইৰ, অশুচি আৰু নিকৃষ্ট জীৱ-জন্তুৰ আশ্ৰয়স্থল হৈ পৰিল।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে সুধিলে:
  - যুক্তিসংগত শুনা যায়! আৰু কিবা যুক্তি আছেনে?
  ধৰ্মযোদ্ধাজনে উত্তৰ দিলে:
  - যিচয়াত , শেষৰ অধ্যায়ত খ্ৰীষ্টৰ দ্বিতীয় আগমনৰ প্ৰসংগত কোৱা হৈছে যে যিসকলে গাহৰি, নিগনি আৰু অন্যান্য ঘৃণনীয় বস্তু খায় তেওঁলোকৰ বিনাশ হ"ব। গতিকে এইটো যথেষ্ট গুৰুতৰ সতৰ্কবাণী।
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - পৌলে ৰোমীয়াসকললৈ লিখা পত্ৰত কৈছিল যে তেওঁ যি অশুচি বুলি গণ্য কৰে, সকলোৰে বাবে অশুচি।
  যুৱকজনে উত্তৰ দিলে:
  মূৰ্তিৰ বলিদানৰ প্ৰেক্ষাপটত ৷ আৰু সাধাৰণতে বাইবেলে নিজৰ বিৰোধিতা কৰিব নোৱাৰে।
  এলিজাবেথে টুইট কৰিছিল।
  - কেনেকৈ কওঁ! কাৰণ, খ্ৰীষ্টৰ মৃত্যুৰ পিছত সকলো বলিদান ঘৃণনীয় হৈ পৰিল আৰু পাঁচনি পৌলে বলিদান আগবঢ়ালে।
  লেফটেনেণ্টে উত্তৰ দিলে:
  - মাথোঁ এটা প্ৰতীক আছিল।
  ড্ৰাকমাই তেওঁলোকৰ মাজত বাধা দিলে:
  - বিঘ্নিত নহ"ব। এতিয়া গুলীচালনা কৰি আছে!
  ল"ৰাকেইটাইও বেয়াকৈ গুলী চলোৱা নাছিল যদিও তেওঁলোকে বিশেষ ছাপ পেলোৱা নাছিল৷ আৰু যেতিয়া লক্ষ্যবোৰ লৰচৰ কৰিলে, তেতিয়া বহুত বেয়া হৈ গ"ল।
  - যুদ্ধত যেতিয়া শত্ৰু দৌৰি থাকে তেতিয়া আপোনাৰ গুৰুতৰ সমস্যা হব পাৰে। - এলিজাবেথে ক"লে।
  -আৰু আপুনি নিজেই দেখুৱাইছে যে ই কেনেকৈ প্ৰয়োজনীয়! - চকীদাৰৰ ভিতৰত আটাইতকৈ ওখজনে ক"লে।
  এলিজাবেথে হাঁহিলে। আটাইতকৈ দূৰৰ লক্ষ্য বাছি লৈ তাই সৰ্বোচ্চ গতি অন কৰিলে। তাৰ পিছত তাই জোৰকৈ গুলীচালনা কৰিলে।
  তাই মাৰ্বলৰ টাইলছবোৰৰ ওপৰেৰে নিজৰ উদং তলুৱাটো দৌৰাই দিলে, চিঞৰি চিঞৰি:
  - এতিয়া চাওক।
  যেতিয়া লক্ষ্য তেওঁলোকৰ ওচৰ পালেগৈ, গুলীবোৰে বুৰাটিনোৰ মুখখন উলিয়াই পেলালে।
  - বাৰু, কেনেকৈ?
  ডেকা ল"ৰাবোৰে চিঞৰি উঠিল:
  - বাহ, তুমি লক্ষ্যও কৰা নাছিলা, আৰু তোমাৰ বন্ধু?
  - মই আৰু ভাল কৰিব পাৰিম! - Drachma লক্ষ্য অন এবং ক্লিপ আনলোড. লিড গিফ্টবোৰ মাত্ৰ ক্লিক কৰিলে। অৱশেষত এখন বৰ্ড ওলাল য"ত লিখা আছিল:
  - গুলীটো মূৰ্খ , বেয়নেটটো বৰ ডাঙৰ!
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে চিঞৰি উঠিল:
  - বাৰু, কেনেকৈ?
  ডেকা ল"ৰাবোৰে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - শ্ৰেণী! শক্তি আৰু কৌশলৰ এটা আৰ্হি।
  আন এজন চকীদাৰে সুধিলে:
  - শীৰ্ষ দহটাত পোনে পোনে শ্বুটিং নকৰে কিয়?
  ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে উত্তৰ দিলে:
  - পাৰে! কিন্তু ই যথেষ্ট বিৰক্তিকৰ আৰু ৰুটিন।
  - স্পষ্ট, কেতিয়াবা আমি একঘেয়ামী সেৱাত ভাগৰি পৰো৷ - ডেকাজনে ক"লে।
  - আমাৰ শক্তিৰ ক্ষমতা দেখুৱাব পাৰিমনে? - এলিজাবেথে সুধিলে।
  ডেকা যোদ্ধাসকলে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - প্ৰয়োজন নাই! আমি আপোনাক বিশ্বাস কৰোঁ। আমি জানো যে ফলাফল আচৰিত হ"ব।
  এলিজাবেথে যুৱকজনৰ নাকত লাহেকৈ টিপিলে:
  - ঠিক আছে তেন্তে! সকলোতকৈ ভাল। এতিয়া আপোনাৰ প্ৰচেছিঙৰ কাম আৰম্ভ কৰোঁ আহক।
  ছোৱালীজনীয়ে বিষৰ অনুভূতিটো বন্ধ কৰিবলৈ মুখখন মালিচ কৰিবলৈ ধৰিলে। তাৰ পাছত যেতিয়া ডেকাজন নিথৰ হৈ পৰিল, তেতিয়া তাই সাৱধানে বেজীটো তাৰ সোঁ নাকৰ ফুটাত সোমাই দিলে।
  - এইটোৱেই হৈছে কথাটোৰ ওপৰত প্ৰভাৱ D yu ! - তাই ক"লে।
  ছোৱালীজনীয়ে অতি সাৱধানে কাম কৰিলে, প্ৰথমতে কপালৰ পৰা ভৰিলৈকে নিজকে বিশটা পইণ্টত সীমাবদ্ধ কৰি ৰখাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। ডেকা ল"ৰাবোৰে প্ৰায় কোনো বিষ অনুভৱ কৰা নাছিল। এলিজাবেথে ওচৰতে কাম কৰিছিল। তাই ড্ৰাকমাতকৈ অলপ বেলেগ ধৰণে বিন্ধিলে। এক প্ৰকাৰৰ পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা কৰা হ"ল। একে সময়তে ছোৱালীকেইজনীয়ে বেজীবোৰত বিভিন্ন খনিজ পদাৰ্থ লেপ দিলে। একে সময়তে সিহঁতে মৰমেৰে ল"ৰাকেইটাক চুমা খাইছিল। ল"ৰাকেইটা যে যৌনতাক লৈ অত্যন্ত উত্তেজিত হৈ পৰিছিল সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। অণ্ডকোষত চুটি বেজী এটা দিলে উন্মাদ উত্তেজনাৰ পৰা উপশম পালে।
  - ইয়াত তুমি যোৱা! - ড্ৰাকমাই ক"লে। - এতিয়া কাৰেণ্টৰ প্ৰভাৱ, মই আটাইতকৈ গ্ৰহণযোগ্য ভল্টেজ নিৰ্বাচন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিম।
  যুৱককেইজনে, আপাত দৃষ্টিত, ভাল সময় পাৰ কৰিলে। আনকি হাঁহিও মাৰিলে। ছোৱালীকেইজনীয়ে তেওঁলোকক ৰেহাই দিলে, আটাইতকৈ প্ৰবল উত্তেজনাৰ পৰা বহু দূৰত ব্যৱহাৰ কৰি।
  ভাস্কৰ্য্য কৰা পেশীবোৰ লৰচৰ কৰা দেখিবলৈ পোৱা গৈছিল;প্ৰভাৱ গভীৰ হৈ পৰিছিল আৰু ছালখন চৰ্বিমুক্ত হৈ পৰিছিল। মুঠতে বৰ ভাল লাগিছিল, ল"ৰাকেইটা আক্ষৰিক অৰ্থত ফুলি উঠিছিল।
  এলিজাবেথে যুৱকজনৰ বুকুত চুমা খাই ক"লে:
  - মই ইয়াৰ প্ৰভাৱ বৃদ্ধি কৰি আছো। বগা ঘোঁৰাত উঠি অহাৰ দৰে অনুভৱ হ"ব।
  পেশীবহুল, পৰিষ্কাৰকৈ ধোৱা শৰীৰবোৰো ড্ৰাকমাই চুমা খাইছিল। তাই নিজকে সংযত কৰিব নোৱাৰিলে যাতে তাইৰ উন্মাদ আবেগটোক পোহৰলৈ নিদিয়ে ।
  ইয়াত এলিজাবেথে তাইৰ কথাত বাধা দিলে:
  - অধিবেশনটোৱে বহুত সময় লৈছে, আৰু আমাৰ সময় বহুমূলীয়া।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে চিকিৎসা শেষ কৰি চোকা গতিৰে বেজীবোৰ উলিয়াই আনিলে।
  ড্ৰাকমাই হাত চাপৰি মাৰিলে:
  - এতিয়া সূচকবোৰ জুখিবলৈ আৰম্ভ কৰোঁ।
  ডেকা ল"ৰাবোৰে জপিয়াই উঠিল, সিহঁতক যথেষ্ট উল্লাসিত যেন লাগিল:
  - আমি সাজু!
  - তেন্তে আৰম্ভ কৰোঁ। আৰম্ভণিতে শক্তিৰ ব্যায়াম।
  ল"ৰাকেইটাই বাৰবেলেৰে স্কোৱাট কৰিবলৈ ধৰিলে। সঁচাকৈয়ে ফলাফল ত্ৰিশ কিলোগ্ৰাম, বেঞ্চ প্ৰেছত পঁচিশ কিলোগ্ৰাম আৰু ডেডলিফ্টত পঞ্চাশ কিলোগ্ৰামলৈকে বৃদ্ধি পালে।
  - এইদৰেই আপুনি আপোনাৰ ব্ৰেণ্ডটো যথেষ্ট আত্মবিশ্বাসেৰে ধৰি ৰাখে। - এলিজাবেথে ক"লে।
  ষ্ট্ৰেচটো চেক কৰাৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে কান্ধত বহিল, অলপ উঠা-নমা কৰি। ভাল দিশৰ পৰিৱৰ্তনও লক্ষ্যণীয় আছিল। প্লাষ্টিচিটি বৃদ্ধি পাইছে।
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - এইটো বৰ ভাল কথা ল'ৰাহঁত।
  এলিজাবেথে পৰামৰ্শ দিছিল:
  -হয়তো শ্বুটিঙত সিহঁতক পৰীক্ষা কৰক?
  নিম্ফ কাউণ্টেছে ফুচফুচাই ক"লে:
  -হব লাগে!
  ছোৱালীবোৰে ঠিক তেনেকুৱাই কৰিলে, পাল পাতি আমাক নেতৃত্ব দিলে। প্ৰথমতে অভাৱনীয়ভাৱে ফলাফল আৰু বেয়া হৈ গ'ল;ল'ৰাকেইটা বেছি চিন্তিত হৈ পৰিল। কাৰণ, আচলতে পৰীক্ষাটো ৰিস্কি, আৰু কেনেকৈ শেষ হ"ব। কিন্তু তাৰ পিছত আমি অভ্যস্ত হৈ পৰিলোঁ, তাৰ সোৱাদ ল"লোঁ, আৰু বহুত বেছি বেগেৰে আগবাঢ়িবলৈ আৰু গুলী চলাবলৈ ধৰিলোঁ। আঘাতৰ শতকৰা হাৰ তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পালে, আৰু বিশেষকৈ চলন্ত লক্ষ্যৰ ক্ষেত্ৰত অগ্ৰগতি লক্ষ্যণীয় আছিল।
  এলিজাবেথে কয় যে:
  - ধুনীয়া! দেখাত আমি সঠিক পথত আগবাঢ়িছো।
  Drachma যোগ ক'লে:
  - নহ"লে আমি বেলেগ এটা সংমিশ্ৰণ বাছি ল"ব লাগিব। সাধাৰণতে বেজী আৰু খনিজ পদাৰ্থৰ সৈতে কাৰেণ্টে প্ৰভাৱ বহু পৰিমাণে বৃদ্ধি কৰে। আনকি ৰোগৰ চিকিৎসাতো ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। কি ভাবে এলিজাবেথ?
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে তাইৰ খালী ভৰি দুখন চেপি ধৰি চিঞৰি উঠিল:
  - আটাইতকৈ বেয়া ধাৰণা নহয়!
  ড্ৰাকমাই পেটৰ পেশীবোৰ মোহাৰি জোকাৰিলে :
  - আমি নিজৰ ওপৰত এইটো চেষ্টা কৰিম৷
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ধেমালিতে ইজনে সিজনৰ পৰিষ্কাৰ কপালত বেজী সোমাই দিলে।
  . অধ্যায় নং ৪
  তাৰ পিছত সিহঁতে আনন্দত হাঁহিলে।
  - নিখুঁতভাৱে ক্লান্তিৰ পৰা উপশম দিয়ে! - ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিলে। - যদিও আমাৰ গুলী চলাবলৈ একো নাই।
  এলিজাবেথে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  "এই ল"ৰাবোৰে ৰিজাল্ট পোৱা যেন লাগিছে।" ক্ষন্তেকতে পদ্ধতিটো লিখি সৈন্যৰ মাজত বিতৰণ কৰা যাওক ৷
  নিম্ফ কাউণ্টেছে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আমি এই কামটো কৰিম, কেৱল মূৰত বিশেষকৈ চকু আৰু মগজুৰ ওচৰত কম বিন্দু থাকিলে। গতিকে সৈনিককো আঘাত কৰিব পাৰে।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে মাত দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে হয়! তেনেকুৱা বিপদ আছে।
  - বিশেষকৈ যদি কোমল মাইকী হাত দুখনেই নকৰে। - দুই চেকেণ্ডমানৰ পিছত লক্ষ্য কৰিলোঁ, অপেশ্বৰীখন নিমাত হৈ থকা দেখি এলিজাবেথ।
  ড্ৰাকমাই চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু এতিয়া আমাৰ জ্ঞান কেন্দ্ৰত ভাগ-বতৰা কৰাৰ সময় আহি পৰিছে৷
  ল'ৰাকেইটা যেন হতাশ হৈ পৰিল;গভীৰ ভিতৰতে সিহঁতে শাৰীৰিক প্ৰেম বিচাৰিছিল। কিন্তু ড্ৰাকমাই বুজি পাইছিল যে এতিয়াও মোটামুটি ৰক্ষণশীল এই দেশখনত বেশ্যাৰ সুনাম শীৰ্ষলৈ উন্নীত হোৱাৰ ক্ষেত্ৰত এক ডাঙৰ বাধা হ"ব। ইয়াৰ বাবেই যৌনতা কেৱল তাইৰ সপোনতে থাকি গ"ল। বাৰু, এই সপোনত এলিজাবেথ, এগৰাকী প্ৰকৃত বিশ্বাসী হিচাপে ( বাস্তৱত, তাই খ্ৰীষ্টানতকৈ অধিক অজ্ঞানী, যদিও তাই যীচু খ্ৰীষ্টৰ বিষয়ে গীত গাই ভাল পায়!) নিজকে সীমিত কৰাত অভ্যস্ত।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে গাড়ীখন পৰিত্যাগ কৰি দৌৰিবলৈ যোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। ৰেচিং গাড়ীখনতকৈ বেছি বেগেৰে নহয়, বৰ বেগেৰে দৌৰিছিল। আৰু মিৰাকেল জ"নৰ পৰা লোৱা শিল্পকৰ্মবোৰ পিন্ধি তেওঁলোকে আগৰ তুলনাত বহু বেছি বেগেৰে লৰালৰিকৈ গ"ল।
  - জ'ন, জ'ন ঋতুৰ লক্ষ্য, পৰ্যায় অনুসৰণ পৰ্যায়! - এলিজাবেথে ক"লে।
  সিহঁতৰ উদং, টেন কৰা ভৰি দুখনৰ জিলিকনি অনুসৰণ কৰাটো প্ৰায় অসম্ভৱ হৈ পৰিছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে কঠিন পথত বচাবলৈ জোতা খুলিলে। তদুপৰি ইমান বেগেৰে দৌৰিলে ইয়াক ক্লান্ত কৰি পেলায়।
  গৰমৰ আৰম্ভণিৰ সতেজতা, এই শত্ৰুতাপূৰ্ণ আৰু একে সময়তে বন্ধুত্বপূৰ্ণ পৃথিৱীৰ সুগন্ধি বতাহ উশাহ লোৱা সেউজীয়া গছ। ওপৰত এখন উৰণীয়া বিমান দেখা গৈছে। এইখন ঝাড়ু দিয়া ডেউকা আৰু বিমানৰ কামান থকা আক্ৰমণাত্মক বিমান। ইয়াৰ উপৰিও ধোঁৱাৰ স্তম্ভ এটা দেখা গৈছে;ক"ৰবাত জ্বলি আছে এখন হাবি। ছোৱালীকেইজনীয়ে সহজে উশাহ লয়, কিন্তু তাৰ পিছত সন্দেহজনক গতিবিধি লক্ষ্য কৰে সন্মুখৰ ৰাস্তাত। গতি বৃদ্ধি কৰক।
  - দেখাত তাত এম্বুছত এটা চেবটেজ গ্ৰুপ আছে ৷ - ড্ৰাকমাই কয়।
  - দেখিছোঁ আৰু শুনিছোঁ। খৰচ নিৰ্বিশেষে এই অঞ্চলত ভেঙুচালিকাৰীক নিক্ষেপ কৰিলে শত্ৰুৱে কিবা এটাৰ বতাহ ধৰিছে যেন লাগে। - এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে চিঞৰি উঠিল:
  - এইটো নিঃসন্দেহে।
  চেবটেজ ডিটেচমেণ্টৰ কমাণ্ডাৰ লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেল হেৰী গ্ৰীফিণ্ড , এজন ডাঙৰ বাদামী ৰঙৰ ল'ৰাৰ অতি প্ৰয়োজন আছিল। তদুপৰি তেওঁ স্পষ্টভাৱে ইয়াৰ বাবে ভুল ঠাই বাছি লৈছিল, এটা পিঁপৰাৰ ঠেংৰ কাষত। আমেৰিকানজনক লেনিন আৰু ষ্টেলিনৰ অৰ্ডাৰ দিয়াটোৱে বিশেষভাৱে আপ্লুত কৰা নাছিল, আৰু বিষয়াজনক স্পৰ্শকাতৰ ঠাইত বিন্ধিছিল। তেওঁ অশ্লীল শব্দ চিঞৰিছিল, কোনো সংযম দেখুৱাই নাছিল। তেওঁৰ অধীনস্থ কেপ্তেইন জৰ্জ ক্ৰুজে পিঁপৰাবোৰ ভৰিৰে গচকিবলৈ ধৰিলে।
  দুয়োজনে লেতেৰাকৈ শপত খালে। মুখৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে কেৱল লেফটেনেণ্ট লিষ্টেই আছিল অৰ্ধজাতৰ, আৰু লক্ষ্য কৰিছিল:
  - এইদৰেই আমি এম্বুছ ভাঙিব পাৰো!
  উত্তৰত গৰ্জন:
  - কিন্তু এতিয়াও কোনো নাই!
  আৰু তাৰ পিছত আহিল হিচকি:
  - জেনেৰেলজন ক্ষুব্ধ, তেওঁলোকে কয় যে মহান নেতাই নিজেই হাই কমাণ্ডৰ পঁচিশজন সদস্যক ভেঙুচালিৰ বাবে গুলীয়াই হত্যা কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছিল।
  ভয়ত চিঞৰি থকা:
  - তেওঁৰ সঁচাকৈয়ে ষ্টীলৰ গ্ৰিপ আছে। হয়, আৰু তেওঁলোকৰ লগত খাপ খাই পৰে!
  উত্তৰত গুৰগুলিং:
  - আৰু আমাৰ কাম হ'ল বিচাৰি উলিওৱা আৰু গোপন কৰা।
  আফ্ৰিকান আমেৰিকানজনে আকৌ শপত খাই পেণ্টটো টানি তৰোৱালৰ বেল্টটো বান্ধি ল"লে।
  - মই জানি লোৱা ভাল। এতিয়া, মোৰ আদেশ শুনা। শত্ৰুৱে দেখা দিয়াৰ লগে লগে গ্ৰেনেড লঞ্চাৰৰ পৰা গুলী চলাওক।
  - আমি মানিছো সতীৰ্থ!
  আৰু আকৌ গাহৰি নদীবোৰ:
  - মোলৈ চোৱা! কণীবোৰ গুলীয়াই দিম!
  আৰু অশ্লীল:
  - হয় ছাৰ! নেতা, সতীৰ্থ!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাবিৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল, এম্বুছত পৰি থকা দলটোৰ পিছফালে যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। নীতিগতভাৱে তেওঁলোকৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু "কৱচ"ৰ শিল্পকৰ্মৰ সহায়ত মুখামুখিকৈ আক্ৰমণ কৰাটো সম্ভৱ আছিল যদিও ইয়াৰ বিপৰীতমুখী। গতিকে ই অতি ৰিস্কি, যদিহে শিলবোৰে নিজৰ অলৌকিক শক্তি হেৰুৱাই পেলায়৷
  ড্ৰাকমাই এই বিষয়ে কৈছিল:
  - আন এটা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড ভৱিষ্যদ্বাণীযোগ্য নহয়।
  এলিজাবেথে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - ইয়াত আমি দুয়ো মিল আছে। গতিকে আমি যুদ্ধ কলাৰ সকলো নিয়ম অনুসৰি কাম কৰিম।
  এজন শক্তিশালী যোদ্ধাৰ বাবে অৰণ্যখন মিত্ৰ। আৰু যদিও প্ৰায় এশজন পেৰাট্ৰুপাৰ আছিল, তথাপিও এই ইউনিটটো যে ভালদৰে প্ৰস্তুত হোৱা নাছিল সেয়া স্পষ্ট আছিল। বহুতে ধূমপান কৰি আছিল, আন কিছুমানে ফ্লাস্কৰ পৰা হুইস্কি চুপি আছিল। চি এছ এ সেনাবাহিনীত নিন্দা ফুলি উঠিল ৷ ইয়াত সকলোবোৰ অৰ্থহীনতাৰ পৰ্যায় পালেগৈ। যদি সেনাপতিজনে কোনো সৈনিকক ক্ষুন্ন কৰিছিল, তেন্তে তেওঁ নিন্দা লিখিছিল, যিটো প্ৰায় অপ্ৰতিৰোধ্য যুক্তি। বহুতো সামৰিক জোৱান নিজেই চেকচোট আছিল , আৰু তেওঁলোকক জুইৰ দৰে ভয় কৰা হৈছিল। বাৰু, কেনেধৰণৰ অনুশাসন থাকিব পাৰে?আপুনি সৈনিকবোৰক অলপ ঠেলি দিয়ে, আৰু তেওঁলোকে আপোনাক চোৰাংচোৱা বা ভেঙুচালি কৰা যেন বকাবকি কৰে। অদ্ভুতভাৱে দমন আৰু চোৰাংচোৱা উন্মাদনাৰ ফ্লাইহুইলে সেনাবাহিনীক একেবাৰেই অতিক্ৰম কৰিব নোৱাৰা ফেলানক্সলৈ ৰূপান্তৰিত কৰা নাছিল, বৰঞ্চ প্ৰশিক্ষণৰ মাত্ৰাহে হ্ৰাস কৰিছিল।
  এলিজাবেথে ড্ৰাকমাক সুধিলে:
  - হয়তো আমি সহজ "Obolensky" ৰ পৰা ভাজিব পাৰো?
  তাই উত্তৰ দিলে:
  - যথেষ্ট যুক্তিসংগত! ইয়াৰ ফলত আমাৰ প্ৰশিক্ষণৰ স্তৰ বৃদ্ধি পাব।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ৰেঞ্জলৈ গ"ল, চকু দুটা মুদি লক্ষ্য কৰিলে। এতিয়া শাৰীটো এনেদৰে বিতৰণ কৰাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ যাতে প্ৰতিটো ক্লিপত আঠচল্লিশটা ৰাউণ্ডে যিমান পাৰি সিমান সৈনিক লয়। ইয়াত বিক্ষিপ্ততাৰ স্তৰেও ভূমিকা পালন কৰে। এতিয়া ক্লিপটোত দেখাৰ সময় ঠিক ছয় ছেকেণ্ড। ছোৱালীকেইজনীয়ে নিথৰ হৈ পৰিল আৰু মনোনিৱেশ কৰিলে, নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰিলে, "কেছকেড" যুদ্ধ অৱস্থাত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। তেওঁলোকে নিজেই এই কথাটো ভাবিছিল, যেতিয়া সময় লেহেমীয়া হয় আৰু আপোনাৰ ব্যক্তিগত গতি বৃদ্ধি পায়, আৰু আপুনি যিমান পাৰে সিমান সৈনিক আঁতৰাব পাৰে। প্ৰতিটো গুলী পৃথকে পৃথকে অনুভৱ কৰা হ"ব, এটা খণ্ডৰ দৰে।
  - আমি আঙুলিৰ উত্থানত গুলী চলাওঁ। - ড্ৰাকমাই সতৰ্ক কৰি দিলে। ছোৱালীকেইজনীয়ে দুছেকেণ্ডমান দ্বিধাবোধ কৰি গুলীচালনা কৰিলে।
  এতিয়া শত্ৰুৱে "নাকৰি" পাইছে। থিয় হৈ থকা আৰু অনাড়ম্বৰভাৱে এম্বুছত পৰি থকা দুয়োকে ডজন ডজন সৈনিকক কাটি পেলোৱা হ"ল। বহুতে অৱশ্যে বহি আছিল, যাৰ বাবে কামটো সহজ হৈ পৰিছিল।
  গুলীৰ শব্দ শুনি শত্ৰুৱে পলমকৈ প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিলে। কোনোৱে থৰক-বৰক হৈ পৰিল, কোনোৱে গুলী উভতাই দিলে। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ক্লিপটো ডিচচাৰ্জ কৰি ছোৱালীকেইজনীয়ে শত্ৰুৰ আধাতকৈ অধিক অংশ কাটি পেলালে।
  ড্ৰাকমাই আদেশ দিলে:
  - আৰু এতিয়া এফ-১ গ্ৰেনেড।
  শত্ৰুৱে নিজৰ নিক্ষেপ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে ৷ কিন্তু ইয়াত তেওঁ বৰ ভাল সফল নহ"ল৷ ছোৱালীজনীয়ে মাখিৰ ওপৰত গ্ৰেনেড গুলীয়াইছিল। দুয়োহাতেৰে মাৰিলে। ফলত টুকুৰাবোৰে সেইবোৰ নিক্ষেপ কৰাসকলক আঘাত কৰে ৷
  - আমাক সহায় কৰক, সহায় কৰক! - সাত ৰঙৰ ড্ৰাকমাই ইংৰাজীত উপহাস কৰি চিঞৰি উঠিল।
  দুয়োখন হাত আৰু প্ৰলোভনমূলক ভৰিৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কাম কৰি এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - ফ্লাইত এটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰক, এটা উৎকৃষ্ট কৌশল।
  অলপ পিছতে মাত্ৰ কেইজনমান, আৰু মাত্ৰ আহত সৈনিকহে জীয়াই থাকিল। ছোৱালীকেইজনী দৌৰি আহি সিহঁতৰ ওচৰ পালেগৈ। তেওঁলোকৰ ভিতৰত আছিল অভাৱনীয়ভাৱে লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেল হেৰী গ্ৰীফিণ্ড । তেওঁ দুৰ্গন্ধ পাইছিল, অদ্ভুতভাৱে, তেওঁৰ শৰীৰে নিজকে বহুত গোন্ধ দিবলৈ সংৰক্ষণ বিচাৰি পাইছিল।
  - মই আত্মসমৰ্পণ কৰো! - সি বিৰবিৰাই উঠিল। - ষ্টেলিন কাপুট!
  - এটা চিনাকি গীত। - এলিজাবেথে ক"লে।
  দুৰ্গন্ধটো নিজৰ ওপৰত কঢ়িয়াই নিব নালাগে ! - ড্ৰাকমাই তাৰ ভৰি দুখনত গুলী চলালে, তাৰ নুকুলবোৰ ভাঙি পেলালে। - এতিয়া তুমি ক'লৈকো নাযাবা।
  হেৰীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ৰাছিয়ান বেশ্যা ! - আৰু অজ্ঞান হৈ পৰিল ৷
  - সেইটোৱেই হ"ল, এতিয়াৰ বাবে এই ল"ৰাটোৰ লগত আমাৰ কাম শেষ হ"ল৷ আমি স্কোয়াডক মাতিম আৰু সিহঁতক বান্ধি ৰখা হ"ব। আৰু বাকীবোৰ আমি নিজেই সংযোগ কৰিম৷ - এলিজাবেথে ক"লে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে পেছাদাৰী আৰু দ্ৰুতগতিত কামটো কৰিলে। বান্ধি বান্ধি লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলক জ্ঞানলৈ আনিলে। ভয়ত তেওঁ যি জানিছিল সেই কথা তেওঁলোকক ক"লে। দেখা গ"ল যে আৰু তিনিটা লেণ্ডিং গ্ৰুপ অৱতৰণ কৰিছে, আৰু মুখ্য কাৰ্যালয়ত মেজৰ জেনেৰেলতকৈ কম পদবীৰ চোৰাংচোৱা আছে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে তেওঁৰ সাক্ষ্য টেপ ৰেকৰ্ডাৰত ৰেকৰ্ড কৰি তেওঁক এৰি থৈ গ"ল, এটা গোট বাটত আছিল, আৰু তেওঁলোকে চহৰৰ ওচৰত এম্বুছ লৈছিল, আৰু বাকীবোৰৰ সৈতে বিশেষ বাহিনীয়ে মোকাবিলা কৰিব। আকৌ এবাৰ তেওঁলোকৰ উলংগ ছোৱালীৰ দৰে গোৰোহাবোৰ দ্ৰুত আৰু বেগেৰে জিলিকি থকা দেখা গ'ল ।
  ধুমুহাই আকাশত খুন্দা মাৰিলে আৰু বৰষুণৰ টোপাল পৰিল। ড্ৰাকমাই টেম্পোটো অলপ লেহেমীয়া কৰি শুনিলে:
  - শৰৎকালৰ দৰে গোন্ধ, যদিও গ্ৰীষ্মৰ আৰম্ভণিহে হৈছে।
  এলিজাবেথে মাত দিলে:
  - হয়! বৰষুণৰ ধাৰাবোৰ ইমানেই উষ্ণ, খালী ভৰিৰে ডোঙা এটাৰ মাজেৰে ছিটিকি পৰিলে ভাল লাগে৷
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  " তোমাৰ আৰু মোৰ ভৰি দুখনে পৃথিৱীৰ সকলো পুৰুষকে পাগল কৰি তুলিব পাৰে।" তাই আমাৰ ফালে কেনেকৈ চাইছিল আপুনি দেখিছে।
  শ্যামলা যোদ্ধাগৰাকীয়ে, ডোঙাত তাইৰ উদং, গোলাপী গোৰোহাটোক চৰ মাৰি, হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে সুদৰ্শন ডেকা, ইচ্ছাটো মই প্ৰায়েই দমন কৰিব নোৱাৰিলোঁ।
  "এজন নাস্তিক হিচাপে মোৰ বাবে এনেকুৱা কাম কৰাটো বহুত বেছি কঠিন আছিল।" - ড্ৰাকমাই ক'লে ( কিবা কাৰণত সপোনত তাই নাস্তিক হৈ পৰিল, যদিও বাস্তৱত তাই পৌত্তলিক দেৱতাৰ আত্মীয়!)। - অৱশ্যে বুদ্ধিজীৱী পুৰুষক মই সকলোতকৈ বেছি ভাল পাওঁ। বিশেষকৈ ক্লাছিকক সন্মান কৰাসকলে। হয় এলিজাবেথ, যদি আপুনি সফল হ"ব বিচাৰে তেন্তে কেৱল দেশপ্ৰেমমূলক কবিতা লিখাৰ প্ৰয়োজন নাই। আৰু তাৰ পিছত এটা শব্দৰ পৰা ৰাছিয়াই মোৰ কাণত বাজিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে আপত্তি কৰিলে:
  - বাৰু, মই যে ইমান সংকীৰ্ণ বিশেষজ্ঞ বুলি নাভাবিব। ইয়াত উদাহৰণস্বৰূপে শৰতৰ বিষয়ে কবিতা লিখা হৈছে।
  ড্ৰাকমাই চিঞৰি উঠিল:
  - শুনিব বিচাৰো সিহঁতৰ শব্দ কেনেকুৱা।
  এলিজাবেথে তেওঁৰ আচৰিত, অতি শক্তিশালী কণ্ঠৰে গাইছিল, যিয়ে যিকোনো অপেৰা গায়কক অ'ডছ দিব পাৰে, আনকি মহান গায়কসকলৰ মাজতো ।
   সকলো ৰজাৰ ঈৰ্ষাৰ সাজ-পোছাক পৰিধান কৰি ,
  ৰঙা, সোণ, পাত ৰুবিত!
  সন্ধিয়াৰ পখিলাবোৰে উৰি যোৱাৰ দৰে,
  আৰু বতাহৰ মাত, কৰূবৰ অংগ!
  
  আটাইতকৈ বিলাসী শান্তি শৰৎ কালত বিশাল,
  গছ, পবিত্ৰ গীৰ্জাৰ গম্বুজ!
  চেলেকি খোদিত কৰা যিকোনো ডাল,
  শিশিৰৰ টোপাল মুকুতা আৰু অমূল্য শিল!
  
  ডোঙাটো পাতল ৰূপেৰে ঢাকি থোৱা আছিল,
  ঘোঁৰাৰ খুৰাৰ তলৰ পৰা স্ফুলিংগ জিলিকি উঠে!
  তোমালোকে ইজনে সিজনৰ লগত সদয় ব্যৱহাৰ কৰা,
  স্বচ্ছ আকাশৰ তলত সুখেৰে জীয়াই থাকক!
  
  উজ্জ্বল ৰ"দত, মোৰ পোছাক ঢিলা কৰি,
  বাৰ্চ আৰু পপলাৰে প্ৰেমৰ ৱাল্টজ নাচে!
  অগাধত ডুব যোৱা দিনবোৰক লৈ আমি দুখী,
  লগ পোৱাৰ স্মৃতিবোৰ মোৰ লগত ৰাখক!
  
  শীত আহিব, তাত যৌৱন চিৰন্তন,
  ধূসৰ চুলি নহয় - চুলিত হীৰা!
  বন্ধৰ দিনটোৰ বাবে আমি আমাৰ সকলো বন্ধু-বান্ধৱীক গোটাই লম,
  আৰু সপোনটোক ডেছিং পদত প্ৰকাশ কৰোঁ আহক!
  ড্ৰাকমাই সদায়ৰ দৰেই অসন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰিলে:
  - কেনেবাকৈ বৰ পুৰণি। মাত, সোণ আৰু আপোনাৰ প্ৰিয় কৰব আদি অভিব্যক্তি। তুমি বেছি ধৰ্মীয় ব্যস্ত।
  এলিজাবেথে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে কামোৰা মহ এটাক চেপি ধৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমি এখন ঈশ্বৰতান্ত্ৰিক অৰ্থডক্স দেশত বাস কৰোঁ, য"ত উপাধি আৰু বহুতো প্ৰাচীন বাক্যাংশ সংৰক্ষিত হৈ আছে। চাওকচোন ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে কেনেকুৱা ভাল পায়।
  ঘাইপথৰ কাষত থিয় হৈ কৌতুহলৰে স্তম্ভবোৰ চাই খালী ভৰিৰে পৰা আৰম্ভ কৰি যথেষ্ট সাংস্কৃতিক সাজ-পোছাক পিন্ধা বিভিন্ন ধৰণৰ ল"ৰাবোৰে হাত চাপৰি বজাইছিল। কোনোবাই চিঞৰিলে:
  - স্কাৰ্টত বিথোভেন।
  এজন ল"ৰাই লগতে ক"লে:
  - আৰু খালী হিলৰ সৈতে!
  গান গাই থাকোঁতে ছোৱালীকেইজনীয়ে টেম্পো লেহেমীয়া কৰিলে, আৰু তেওঁলোকক দেখাটো যথেষ্ট সম্ভৱ হৈ উঠিল। প্ৰথম কথাটো আছিল যুদ্ধৰ পতাকাৰ দৰে উৰি ফুৰা চুলিখিনি। সোণালী এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমাৰ সাত ৰঙৰ শিখাৰ দৰে।
  - ব্ৰেমেনত জুই জ্বলাবলৈ দৌৰিছে! - গোলা চুলিৰ ল'ৰা এজনে চিঞৰি উঠিল।
  চকুৰ পলকতে ড্ৰাকমাই তেওঁৰ ওচৰলৈ জপিয়াই পৰিল, ল"ৰাটোৱে মাত্ৰ যুঁজিবলৈ ঘূৰি আহিছিল।
  তাই ভাবুকি দি চিঞৰি উঠিল:
  - তোমাৰ নাম কি, বুদ্ধি?
  ল"ৰাটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - Friedrich, বা মাত্র একটি বন্ধুত্বপূর্ণ উপায়ে, Rich .
  সাতৰঙী ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - আপুনি আমেৰিকান চকলেট এটা বিচাৰিবনে?
  টমবয়টোৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - সঁচাকৈয়ে নহয়, তেওঁলোকে কয় যে ই কেৱল এৰছাটজ৷
  নিম্ফ কাউণ্টেছে হাঁহিলে:
  - নাই, স্বাভাৱিক , লেটিন আমেৰিকা এতিয়াও চি এছ এৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছে। গতিকে বিশেষকৈ লেণ্ডিঙৰ বাবে তেওঁলোকে এটা মূল্যৱান সামগ্ৰী উৎপাদন কৰিবলৈ যথেষ্ট সক্ষম।
  - তেনেহলে দিয়া! - ল'ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে।
  ড্ৰাকমাই দহ ৰুবলৰ নোটত মেৰিয়াই থোৱা চকলেট বাৰ এটা ঠেলি দিলে। ল"ৰাটোৱে হাঁহিলে:
  - এইটো সকলোৰে বাবে টকা। - সি ক'লে। উদং টেন কৰা ভৰি দুখন জিলিকি উঠি সি নিজৰ ভৰি দুখনলৈ দৌৰি গ"ল।
  শিশুটিৰ টি-চাৰ্টটো এতিয়াও নতুন আছিল, সুস্থ আৰু সু-সজ্জিত যেন লাগিছিল, যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল মাত্ৰ, আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে ইয়াৰ কষ্ট অনুভৱ কৰিবলৈ সময় নাপালে। আৰু ল"ৰাবোৰে খালী ভৰিৰে দৌৰি ভাল পায়, বিশেষকৈ এই গৰমত। কিন্তু সম্ভৱতঃ ৰাছিয়াৰ ভূখণ্ডত, আৰু জাৰ্মানী মহাশক্তিৰ অন্যতম প্ৰদেশ, ইতিমধ্যে সামৰিক কাৰ্ড প্ৰৱৰ্তন কৰা উচিত। সাধাৰণতে শিশুৱে এই কামটো আটাইতকৈ কঠিনভাৱে লয়, কাৰণ তেওঁলোকৰ বয়সত তেওঁলোকে সকলো সময়তে খাব বিচাৰে। কিন্তু সামূহিক কৃষি ব্যৱস্থা থকা ইউ এছ এছ আৰৰ দৰে নহয়, য"ত সমৃদ্ধিশালী ব্ৰেজনেভৰ সময়তো পৰ্যাপ্ত খাদ্য নাছিল, আধুনিক ৰাছিয়া খাদ্যৰে উপচি পৰিছে। এজন শক্তিশালী মালিক আৰু কৃষকে জোৰ-জবৰদস্তি আৰু কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ জৰিয়তে দেশক ভালকৈ খুৱাই দিয়ে। এলিজাবেথে ভাবিছিল যে দেশখন প্ৰধানকৈ ধৰ্মীয় হোৱাটোৱে জলবায়ুৰ ওপৰত উপকাৰী প্ৰভাৱ পেলায়। ক"ব লাগিব যে আধুনিক ৰাছিয়াত গৰিষ্ঠসংখ্যক অৰ্থডক্স খ্ৰীষ্টান নাস্তিকৰ পৰা অলপ বেলেগ: তেওঁলোকে মদ্যপান কৰে, গালি পাৰে, ধূমপান কৰে, প্ৰতাৰণা কৰে, গৰ্ভপাত কৰে আৰু কাৰাগাৰত থাকে। আৰু নিয়মিতভাৱে গীৰ্জালৈ যোৱাটো , সপ্তাহত অন্ততঃ এবাৰ, বহুতৰে বাবে কল্পনাতীত। ইয়াত কোনো বিষয়াই যদি কোনো উচিত কাৰণ নোহোৱাকৈ দেওবাৰৰ সেৱা বাদ দিয়ে তেন্তে তেওঁ বেছি দিন কাৰ্যভাৰত থাকিব নালাগে। বিদ্যালয়ত ঈশ্বৰৰ বিধান বাধ্যতামূলক। মুছলমানকে ধৰি।
  এইটো এটা শক্তিশালী পদক্ষেপ, ধৰ্মীয় আত্মসাৎ, যেতিয়া মানুহে বুজিবলৈ আৰম্ভ কৰে যে তেওঁলোকৰ বাবে কি ভাল। এলিজাবেথে এটা সময়ত বাইবেলক উন্নীত কৰা প্ৰটেষ্টেণ্টসকলৰ সাহিত্য পঢ়িছিল। কিন্তু হৃদয়েৰে তাই অৰ্থডক্স পৰম্পৰাক অধিক ভাল পাইছিল, সঁচাকৈয়ে এই কথা নাভাবিছিল যে ই বাইবেলৰ বিৰোধিতা কৰিছে নে নাই। পবিত্ৰ শাস্ত্ৰ প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে ইহুদীসকলে লিখিছিল আৰু ইয়াৰ পৰম্পৰাৰ বেছিভাগেই স্লাভিক-গ্ৰীক। খ্ৰীষ্টক স্লাভসকলৰ শক্তি, শক্তি আৰু নিৰ্বাচিততাৰ প্ৰতীক কৰি নিজৰ ৰাছিয়ান বাইবেল লিখাটো ভাল হ"ব। নহ"লে পুৰণি নিয়ম পঢ়িলে মাত্ৰ ঠাণ্ডা লাগে: ইহুদীসকল ঈশ্বৰৰ লোক! স্লাভসকল ঈশ্বৰৰ লোক, আৰু সৰ্বশক্তিমানৰ মহিমা, যদিও এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত তেওঁলোকে একক অৱস্থাত একত্ৰিত হৈছে। আৰু তেওঁলোকৰ পৃথিৱীত ৰাছিয়া আৰু ভ্ৰাতৃত্ববোধৰ ইউক্ৰেইনৰ মাজৰ সম্পৰ্ক আমেৰিকাতকৈও বেয়া।
  এতিয়া তেওঁলোকে আকৌ উন্মাদ গতি ল"লে, কিন্তু সেইটোৱে মোক চিন্তা কৰাত বাধা নিদিয়ে৷ যদি আপোনাৰ পৃথিৱীলৈ ঘূৰি অহাৰ ভাগ্য আছে, তেন্তে ইউক্ৰেইনলৈ কেনেকৈ উভতি যাব? ইয়াত আপুনি বুদ্ধিমানৰূপে কাম কৰিব লাগিব, অভদ্ৰতা নোহোৱাকৈ। মূল কথাটো হ"ল অপৰাধীৰ ওপৰত নহয়, ডেকা, সৎ ৰাজনীতিবিদৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰা। সাধাৰণতে ৰাছিয়াত নতুন অভিজাত শ্ৰেণী গঠন কৰাটো অত্যন্ত গুৰুত্বপূৰ্ণ। scum oligarchs , বা CPSU ৰ দৰে দলৰ বছ নহয় , কিন্তু দেশক আগুৱাই নিবলৈ সক্ষম এক প্ৰকৃত শক্তি। নতুন অভিজাত শ্ৰেণীয়ে নিজৰ নহয়, মহান সাম্ৰাজ্য আৰু ইয়াৰ শক্তিশালী জনসাধাৰণৰ সেৱা কৰিব লাগিব। এই দেশৰ ক্ষেত্ৰতো একেই কথা, কেনেকৈ এখন মহান সাম্ৰাজ্যৰ পতনৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰি। হোয়াইট গাৰ্ডৰ পিছৰে পৰা ৰাছিয়াৰ মূল বৈশিষ্ট্য হৈছে ৰাজতন্ত্ৰৰ পৰিৱৰ্তে নিৰ্বাচিত চৰকাৰ। শক্তিশালী ৰাষ্ট্ৰপতি ক্ষমতাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি কলচাক এজন শক্তিশালী আৰু দূৰদৰ্শী শাসক হিচাপে ওলাই পৰিল। ৰাষ্ট্ৰপতিৰ মহান শক্তিসমূহে জাতি আৰু ৰাষ্ট্ৰক একত্ৰিত কৰাটো সম্ভৱ কৰি তুলিছিল, উল্লাস আৰু অবৈধতাক পৰাস্ত কৰাটো সম্ভৱ কৰি তুলিছিল ৷ সকলো গণতন্ত্ৰৰ মাজতো আমেৰিকাত ৰাষ্ট্ৰপতিৰ মহান শক্তিৰ বৈশিষ্ট্য আছিল অকলশৰীয়া নহয় । কিন্তু গ্ৰেট বৃটেইন, য"ত ৰাজতন্ত্ৰ বিশুদ্ধ নামমাত্ৰ হৈ পৰিল আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰী নিজৰ দলৰ ওপৰত অত্যধিক নিৰ্ভৰশীল হৈ পৰিল, বিশ্ব শক্তি হিচাপে নিজৰ স্থান হেৰুৱাই পেলালে। এবাৰ ভাবি চাওকচোন, আধুনিক ইতিহাসত ইয়াৰ ভূখণ্ড এশ পঞ্চাশগুণ হ্ৰাস পাইছে।
  এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত কমিউনিষ্টো হৈ পৰাৰ বাবে ব্ৰিটেইন ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে আৰু চহৰবোৰ অস্থিৰ আৰু বিশৃংখল হৈ পৰিছে। ঠিক ফগি এলবিয়নৰ ওচৰলৈহে তেওঁলোকে হেড কৰিব লাগিব।
  তাত থকা মানুহৰ বাবে কেনেকুৱা?
  আকাশত তেতিয়াও শ্ৰৱণযোগ্য শব্দ হৈ আছিল, আৰু এটা গোপনীয়তা বিমান আবিৰ্ভাৱ হ"ল। অৰ্ধস্বচ্ছ ডেউকাৰে আকাশৰ লগত মিলাবলৈ ৰং কৰা ই কুঁৱলী উৰুৱাইছিল। অৱশ্যে , এনে ছোৱালীৰ চোকা চকুৰ বাবে এইটো একেবাৰেই সমস্যা নহয়। ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ লিপ ৰাইফল তুলি লৈ সৰ্বসন্মতিক্ৰমে ভলী গুলিয়াই দিলে। আনকি লঘু সাজসজ্জিত স্কাউটৰ বাবে দুটা গুলীও বেছি। সি হেলনীয়া হৈ পৰিবলৈ ধৰিলে।
  - দুৰ্বল কৱচ! - এলিজাবেথে ক"লে।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে নিশ্চিত কৰিছে:
  - বিশেষকৈ গ্লাছত খুন্দা মাৰিলে।
  - এনে গাড়ীৰ অৱশ্যে ওজন বেছি হ"ব নালাগে। মনোপ্লেনৰ দৰে, আঠশ কিলোগ্ৰামতকৈ বেছি নহয়। - ছোৱালীজনীয়ে ড্ৰাকমাক সুধিলে:
  - পাইলট বাচি যাব বুলি ভাবিছানে?
  সাতৰঙী ছোৱালীজনীয়ে বৰ আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - খুব কম! আমি ইয়াৰ সকলো ছেটিংছ খেলিমেলি কৰি পেলাইছো।
  এলিজাবেথে হাস্যৰসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - ইমানেই ভাল, বন্দীত্বৰ যন্ত্ৰণা কম।
  জগিংটোৱে ছোৱালীকেইজনীৰ মনোবল বৃদ্ধি কৰিলে, আৰু সিহঁতে একে উশাহতে চেণ্টাৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল।
  এম্বুছটো লিকুইডেট কৰিবলৈ একমাত্ৰ পলমৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে এম্বুছৰ চাৰিওফালে দৌৰি গ"ল;তেওঁলোকে মুখ বন্ধ কৰা আলোচনাৰ শব্দ শুনিলে।
  পেৰাট্ৰুপাৰ কমাণ্ডাৰ বিশেষ বাহিনীৰ মেজৰ বব ডৱেলে নাকত অস্থিৰ হৈ খোঁচ মাৰিলে। এইটো এটা বেয়া শংকা আছিল, অৰ্থাৎ আপুনি এটা নিকেল পাব।
  ইয়াত তেওঁ গৰ্জন কৰিলে:
  - শ্বাফ্ৰানিক, এইবোৰ কি কি, পিঁপৰা কেনেকৈ হাঁহাকাৰ কৰে?
  - হয় এইবোৰ চাইকেল চলোৱা ল'ৰা-ছোৱালী ছাৰ। - উত্তৰ দিলে mulatto ফৰাচী।
  ইয়াৰ পিছত এটা বিস্ময়ৰ শব্দ হ"ল:
  - গুলী খুলি দিওঁ!
  মুলেট্টোৱে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - ইমান তুচ্ছ উদ্দেশ্যত এম্বুছ খুলিবলৈ?
  ইউনিফৰ্ম পিন্ধা জন্তুটোৱে গুণগুণাই উঠিল:
  - কিন্তু সিহঁত ইমান লঘু। মাত্ৰ বিশুদ্ধ চয়তান। আহকচোন সিহঁতক ঠিক তেনেকৈয়ে গুলীয়াই দিওঁ, মজাৰ বাবে।
  শ্বাফ্ৰানিক লক্ষ্য কৰিছে:
  - এনে লক্ষ্য বিশেষ আকৰ্ষণীয় নহয়।
  স্নাইড উত্তৰ:
  - হয়তো, কিন্তু প্ৰলোভনমূলক।
  জোৰকৈ গুৰুগুৰু:
  - আমাক দুটা বগা পোৱালি থকা বেঙুনীয়া ৰঙৰ মাৰ্চিডিজ এখন লাগে।
  স্পষ্টীকৰণৰ প্ৰশ্ন:
  - দুটা পোৱালিৰ সৈতে?
  আনন্দিত বিস্ময়:
  - ৰাছিয়ান মেয়েরা!
  আৰু এটা অশ্লীল কথা:
  - দুটা, ইমান কম! এটা গোটেই কোম্পানীটোৰ বাবে। আমাৰ সেৱা কৰিলে মৰিব।
  আকৌ এটা অশ্লীল আৰু অশ্লীল অভিব্যক্তি:
  - আমাৰ দুয়ো মূৰত সেইবোৰ থাকিব পাৰে।
  উত্তৰত গিগল:
  - ধেমেলীয়া দেখা গৈছে।
  আৰু আকৌ এষ্ট্ৰাছৰ সময়ত গাহৰিৰ গুণগুণনি:
  - আৰু এটা কথাৰ বাবে ই ব্যৱহাৰিক!
  - পিছৰটোৰ কথা ক"বলৈ গ"লে মোৰ কোনো সন্দেহ নাই। - মেজৰজনে তাৰ ওঁঠ দুটা চেলেকিলে। - ইয়াৰ লগত চাগে কিবা এটা মানসিক ব্যৱস্থা জড়িত হৈ আছে।
  - বুজি পোৱা নাই নেকি? - শ্বাফ্ৰানিক আচৰিত হ"ল।
  বিষয়াজনে গৰ্জন কৰিলে:
  - দেখাত ৰাছিয়ানসকলে কোৱাৰ দৰে কবিৰ মূৰৰ লগত বন্ধু নহয়নে?
  শ্বাফ্ৰানিকে কথাটো একেবাৰে বুজি নাপালে:
  - মই নিৰামিষভোজী নহয়, কিন্তু কবিক চাইড ডিচ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰাৰ একেবাৰেই বিৰোধী নহয় , উদাহৰণস্বৰূপে কুকুৰাৰ সৈতে।
  বিষয়াজনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  -আপুনি ডলাৰ ষ্টাফ কৰি আছে নেকি? আপুনি টাৰ্কিত থৈ দিলে।
  শ্বাফ্ৰানিক মূৰৰ ওপৰ অংশ খোঁচ মাৰিলে:
  - এইটো কিহৰ বাবে হৈছে সেনাপতি?
  - ৰাছিয়ান স্লেংগ বুজি নাপালোঁ৷ কবি আমাৰ ডলাৰ, বা টকা , আৰু কবি মূৰ। - মেজৰজনে বুজাই দিলে।
  উত্তৰত গিগল:
  - আৰু মূৰটো! কি যে জাৰ্গন !
  বিষয়াজনে বুম মাৰিলে:
  - তেনেকুৱাই হ"ল৷ ঠিক আছে, ৰাছিয়ান ভদকা এলিটাৰ খাব পাৰিবনে?
  শ্বাফ্ৰানিক ভয় খাই পৰিল:
  - ৰাছিয়ান ভদকা? হয়, এয়াই জীৱন্ত মৃত্যু।
  মেজৰজনে হাঁহি হাঁহি লিটাৰৰ গ্লাছৰ বটল এটা উলিয়াই আনিলে। কেইবাজনো পেৰাট্ৰুপাৰে চকু টিপিয়াই সিহঁতৰ ফালে চাই থাকিল:
  - বাহ, কি বোমা!
  বব ডৱেলে হাতত ওজন কৰি পৰামৰ্শ দিলে:
  - তোমাৰ এটা পছন্দ আছে। হয় ডিঙিৰ পৰা পান কৰে নহয় মূৰত ভাঙি পেলায়।
  উত্তৰত এটা ভয়ংকৰ চিঞৰ:
  - কোনো মধ্যৱৰ্তী বিকল্প আছেনে?
  তলত দিয়া কথাটো হ"ল এটা গুৰুগুৰু:
  - মাত্ৰ পেন্ট খুলি বটলটোৰ ওপৰত বহিব। মুঠতে , বাছি লওক।
  হুমুনিয়াহ এটাৰে নিৰ্ধাৰিত মাতটো শুনা যায় :
  - ঠিক আছে ভিতৰলৈ লৈ যাম। বহুদিনৰ পৰা চেষ্টা কৰি চাবলৈ মন গৈছে। ৰাছিয়ান ভদকা, কি বিষ ৷
  ইয়াৰ উত্তৰত এটা ক্ষতিকাৰক হুমুনিয়াহ:
  - আটাইতকৈ বনৰীয়া বস্তুটো।
  ড্ৰাকমা আৰু এলিজাবেথে এই কথা-বতৰা শুনিলে, তেওঁলোকৰ কাণ দুখন অতি চোকা, লগতে শিল্পকৰ্মৰ প্ৰভাৱ। ইফালে সিহঁতে পিছফালে খোজ কাঢ়ি গ"ল। এলিজাবেথে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - এম্বুচত বহি ইমান ইডিয়টিক বাজি মাৰে!
  নিম্ফ কাউণ্টেছে চিঞৰি উঠিল:
  - কি কৰিব পাৰিবা ! এইটোৱেই হৈছে আমেৰিকাৰ সংস্কৃতিৰ স্তৰ, অপৰাধমূলক বলছেভিজমে বহুগুণে বৃদ্ধি কৰিছে।
  - কমিউনিজম এটা উজ্জ্বল ধাৰণা, কিন্তু বেছিভাগ সময়তে ইয়াক আন্ধাৰতে কাৰ্যকৰী কৰা হয়! - এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে।
  - বেয়া পৰিকল্পনা থকা বেয়া মানুহতকৈ ভাল ধাৰণা থকা বেয়া মানুহে বহুত বেছি তেজ বোৱাই দিয়ে ! - ড্ৰাকমাই শেষ কৰিলে।
  - ফাঁচী আৰু ৰছীৰ মাজত এটা পছন্দ। মই ফাঁচী পছন্দ কৰো! - এলিজাবেথে নীলাচল চকু দুটা জিলিকি উঠিল। নিঞ্জাৰ দৰে সিহঁতে নিৰৱে গতি কৰিছিল আৰু ভেঙুচালি আৰু এম্বুছত সিহঁতৰ কোনো সমান নাছিল।
  ইফালে কেপ্তেইন শ্বাফ্ৰানিকে বটলটোৰ কৰ্ক খুলি ডিঙিৰ পৰা চুমুক এটা মাৰিলে।
  - মিঠা ! - পেৰাট্ৰুপাৰজনে বিৰবিৰাই উঠিল।
  ভ"ডকাটোৱে গুৰগুৰাই উঠিল, মিউলাট" ফৰাচীজনৰ বহল ডিঙিত বৈ আহিল৷
  আনকি সি আনন্দত গুণগুণাই উঠিল।
  - কি গাহৰি! - এলিজাবেথে উল্লেখ কৰিছে। - অদ্ভুতভাৱে, আনকি মই সিহঁত সকলোকে মাৰি পেলাব বিচাৰো।
  ড্ৰাকমাই হাঁহিলে:
  - আৰু গাহৰিৰ মাংস খাওক!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - চেভেনথ-ডে এডভেন্টিষ্টৰ কথাত এটা যুক্তিবাদী শস্য আছে। গাহৰিটো খোজকাঢ়ি যোৱা জাবৰৰ দম। কিন্তু এজন ইহুদীৰ বাবে ই কোশ্বাৰ নহয়, ই খাদ্য নহয় আৰু বাইবেলখন মূলতঃ ইহুদীসকলে ইয়াক বুজিব পৰাকৈ লিখা হৈছিল।
  খালী ভৰিৰে অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে চিঞৰি উঠিল:
  - ঠিক আছে, চাওক আমেৰিকাৰ কমিউনিষ্ট যোদ্ধাজনে এজন সাধাৰণ ৰাছিয়ান মদ্যপায়ীৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব পাৰে নেকি।
  বটলটোৰ প্ৰায় আধাখিনি অতিক্ৰম কৰি শ্বাফ্ৰানিক হঠাতে কঁপি উঠিল আৰু বটলটো হাতৰ পৰা এৰি দি বুৰবুৰণি মাৰিবলৈ ধৰিলে ৷ বব ডৱেলে তেওঁৰ পিঠিত ঘোঁচা মাৰিলে।
  - বাৰু , তুমি দুৰ্বল!
  তেওঁৰ বমি হ"ল। মুখখন বিকৃত হৈ পৰিছে ৷
  ববে হাঁহিলে।
  - বাৰু, এতিয়া আমি তোমাৰ কবিৰ মূৰটো শক্তি পৰীক্ষা কৰিম৷ ৰাছিয়াৰ বটল এটা প্ৰতিহত কৰিবলৈ তেওঁ কিমান শক্তিশালী?
  বুৰবুৰণি মাৰি শ্বাফ্ৰানিকে কষ্টেৰে উশাহ ল"লে, চেপি উলিয়ালে:
  - মূৰত ইটা ভাঙি পেলালোঁ।
  উত্তৰত হাউল:
  - গতিকে তুমিও বটলটো ভাঙিবা৷ হাতত লৈ লওক।
  শ্বাফ্ৰানিকে ল"বলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু প্ৰায় লগে লগে পেলাই দিলে।
  - বাৰু, তুমি কোৱাৰ দৰে ছাগলী! বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে এটা ভেড়া! - লৈ ভালকৈ ধৰিব, বেশ্যাৰ কণীৰ দৰে।
  কেপ্তেইনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই পাগল!
  বহলকৈ দোল খাই সি তাৰ মূৰত খুন্দা মাৰিলে, এটা ৰিং শব্দ শুনা গ"ল, বটলটো অক্ষত অৱস্থাত থাকিল।
  - ৰাছিয়ানসকলৰ সকলো বস্তু ওক গছৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা হয়, ৰাছিয়াৰ প্ৰতীক ওক গছৰ হোৱাটো সম্পূৰ্ণ অসাৰ নহয়।
  উত্তৰত এটা বিৰক্তিকৰ গুৰুগুৰু:
  - ওক, এইটোৱেই আপোনাৰ মূৰৰ ভিতৰৰ বস্তু হোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি। কি, নিজকে ভালদৰে মাৰিব নিবিচাৰে৷ কাপুৰুষ, বিষৰ ভয়!
  উত্তৰত এটা ভয়ংকৰ চিঞৰ :
  - কোনো উপায় নাই, কমৰেড মেজৰ! বিষ ভাল!
  আৰু আকৌ গৰ্জন, আঘাতপ্ৰাপ্ত মেমথৰ কথা মনত পেলোৱা:
  - যেতিয়া আপুনি সন্মান আৰু অধিকাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ হাতত পৰিব, তেতিয়া আপুনি গম পাব যে বিষ কি: গাধত দুটা ইলেক্ট্ৰ'ড , এটা জিভালৈ। মোক বটলটো দিয়া।
  শ্বাফ্ৰানিক ভীৰুভাৱে টানিলে:
  - মাত্ৰ মোক মাৰিব নালাগে!
  বব ডৱেলে তাইক দুয়োহাতেৰে ধৰি নিজৰ শৰীৰটো ব্যৱহাৰ কৰি ফুল ছুইং কৰি তাইৰ মূৰত আঘাত কৰিলে। বটলটো ছিন্নভিন্ন হৈ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। শ্বাফৰানিক ভাল অশ্লীল কথাৰে চিঞৰি উঠিল:
  - গাঁতটোৰ তললৈ হাজাৰ চয়তান!
  ভঙা মূৰটোৰ পৰা তেজ ঢালি দিলে, তাৰ মাজেৰে টুকুৰাবোৰ কাটি গ"ল।
  ড্ৰাকমাই তাইৰ হাঁহিটো প্ৰায়েই ধৰি ৰাখিব পৰা নাছিল।
  - এইটো বৰ ধেমেলীয়া!
  এলিজাবেথ গুৰুতৰ আছিল:
  - হয় সি মাৰিব নাজানে, নহয় ইচ্ছাকৃতভাৱে এনে এটা আঘাত মাৰি আৰু বেছি কষ্ট দিব। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ইয়াৰ পৰা আমেৰিকাৰ ৰঙা সেনাৰ স্তৰ দেখা যায়।
  কাউণ্টেছ-নিম্ফে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - নিয়ম অনুসৰি, উচ্চ নহয় ৷
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাঁহি হাঁহি বন্দুকবোৰ নিক্ষেপ কৰিলে। ইফালে শ্বাফৰানিকে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি তেজখিনি মচি পেলালে। তেখেতে আধা জাতৰ হোৱাৰ বাবে মেজৰৰ অধীনত জেষ্টাৰৰ ভূমিকা পালন কৰে বুলি স্পষ্ট ।
  আৰু মাইকী মানুহৰ দৰে চিঞৰি উঠে:
  - বাৰু, ইমান অভদ্ৰ কিয়!
  আৰু আকৌ উত্তৰত গৰ্জন:
  - মনে মনে থাক! চাওক, এগৰাকী মহিলা চাইকেল চলাই আছে। মই তাইক এটা গুলীৰে নমাই দিম, তাইৰ ভৰিৰ মাংস গুলীয়াই দিম। তাৰ পিছত আমি তাইক গোটেই কোম্পানীটোৰ লগত লৈ যাওঁ।
  প্লিডিং স্ক্ৰীক :
  - পামনে?!
  আৰু হাউলিটোও আক্ৰমণাত্মক আৰু ঠেক:
  - ইমান দুৰ্বল মূৰৰ সৈতে, এগৰাকী মহিলাক বিশ্বাস কৰক...
  উত্তৰটো অশ্লীল :
  - মূল কথাটো হ'ল ভৰিৰ মাজত কি আছে।
  মেজৰজনে চিঞৰি উঠিল:
  "তেন্তে আগবাঢ়ক, তোমাৰ মৰ্যাদা এটা বটলত ভৰাই থ"বা, নহ"লে মই তোমাৰ মুখত ভৰাই দিম।"
  - ব্ৰৰ! - কেপ্তেইনে হুইচেল মাৰিলে! - এইদৰে কৰিব নোৱাৰি।
  কোম্পানীটোৱে এম্বুছৰ পৰা মূৰ তুলিলে। এলিজাবেথে মনোযোগ দিবলৈ চেষ্টা কৰি এটা প্ৰাৰ্থনা পঢ়িবলৈ ধৰিলে। ড্ৰাকমাও নিমাত আছিল, ডিঙিত লাহে লাহে মালিচ কৰিছিল, দুয়োহাতেৰে গুলী চলোৱাটো বৰ কঠিন, নিখুঁত সমন্বয়ৰ প্ৰয়োজন। হাতত মেচিনগান লৈ ছোৱালীকেইজনীয়ে চাৰিটা বেৰেলৰ পৰা গুলীচালনা কৰে।
  - সেইটো লওক কমিউনিষ্ট ফেচিষ্টসকল। - সুন্দৰীবোৰে ফুচফুচাই ক"লে ৷
  গুলীৰ ফলত কেইবা ডজন যোদ্ধা বিমান কাটি পেলোৱা হয়। নিজৰ পশু প্ৰবৃত্তিক সন্তুষ্ট কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি সিহঁতে সম্পূৰ্ণ বেলেগ দিশলৈ চালে । কিন্তু, ঋণৰ কথা পাহৰি যোৱাসকলৰ ক্ষেত্ৰত সদায় হোৱাৰ দৰে, প্ৰতিশোধৰ পিছত।
  - পহু চিকাৰ আছে, কিন্তু আমি মূৰ্খক মাৰি আছো ! - ড্ৰাকমাই ক'লে।
  লেণ্ডিং পাৰ্টিৰ বেছিভাগেই কাটি পেলোৱাৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে জীৱিতসকলক গুলীয়াই মাৰিবলৈ ধৰিলে । তেওঁলোকৰ বাবে শৰীৰৰ আটাইতকৈ সৰু কণাটো চাই তাত এটা আধান সুমুৱাই দিয়াটোৱেই যথেষ্ট আছিল।
  - দেখাৰ দৰে বহুত সহজ! - এলিজাবেথে ক"লে।
  আৰু তাৰ পিছত গ্ৰেনেডবোৰ গুলীয়াই পেলোৱাৰ চেষ্টাও হৈছিল। কিন্তু দুশ মিটাৰ দূৰত্বত পখিলা গুলীয়াই মাখি টেগ কৰা ছোৱালীবোৰৰ বাবে এইটো ইমান ভয়ংকৰ লক্ষ্য নহয়। একমাত্ৰ কথাটো হ"ল একেলগে বহুত টাৰ্গেট গুলীয়াই পেলাব লাগিব।
  - পবিত্ৰ ঈশ্বৰে তেওঁলোকৰ আত্মাৰ ওপৰত দয়া কৰক। - এলিজাবেথৰ ওঁঠ দুটাই ফুচফুচাই ক"লে। - পৃথিৱীত তেওঁলোকৰ পাপ পথত বাধা আহিল। ইমানেই ভাল, কম নৰকীয় যন্ত্ৰণা।
  ড্ৰাকমাই বেছি চেন্টিমেণ্টেলিটি নোহোৱাকৈ শ্বুটিং কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - শত্ৰু শত্ৰু, আৰু তেওঁক ধ্বংস কৰিব লাগিব।
  এলিজাবেথে তাইৰ টেন কৰা, প্ৰলোভনমূলক ভৰিৰ উদং তলুৱাটো ঘঁহি সুধিলে:
  - নিৰ্দয়?
  নিম্ফ কাউণ্টেছে ফুচফুচাই ক"লে:
  - হয়!
  - মই তেনেকুৱা কৰিব নোৱাৰো! যদি মই হত্যা কৰো তেন্তে নিশ্চয় অনুশোচনা কৰিম, মই সেই ধৰণৰ মানুহ৷ "স্কাউটৰ গালত মুকুতাৰ দৰে চকুলো এটা বৈ গ"ল।
  - তোমাৰ জাঁপটো ধুমুহা, আৰু তোমাৰ কথাবোৰ আঘাত! তৰাবোৰৰ পৰা এটা চকুলোৱেহে ঈশ্বৰৰ উপহাৰৰ শলাগ ল"ব! - ড্ৰাকমাই গাইছিল।
  এলিজাবেথে একেলগে পাঁচটা গ্ৰেনেড ফ্লাইত গুলীয়াই পেলাইছিল, যাৰ ফলত সেইবোৰ বিস্ফোৰণ ঘটিছিল। বিস্ফোৰণ হোৱাবোৰৰ ভিতৰত বেজীৰ আকৃতিৰ আছিল, বিস্তাৰ দুশ মিটাৰমান ডাঙৰ নাছিল, কিন্তু ধ্বংসৰ ঘনত্ব বহুত বেছি আছিল। বেজীটোৱে খুন্দা মাৰিলে ঘূৰি ঘূৰি কলাটো ফালি পেলায়, যাৰ ফলত ভয়ংকৰ আঘাত হয়। এতিয়া পেৰাট্ৰুপাৰসকলে নিজৰ ওপৰত পৰীক্ষা কৰি আছিল। যিসকলৰ লগে লগে মৃত্যু হোৱা নাছিল তেওঁলোকে ভয়ংকৰ কষ্ট পাইছিল। বিশেষকৈ চকুত সোমাই গ"লে আচলতে ইয়াক ন"ক আউট কৰি পেলায়, পংগু কৰি পেলায়।
  - বাৰু ভাল! - এলিজাবেথে ঘোষণা কৰিলে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা জঘন্য তেঁতেলীক চেপি ধৰিলে।- এনে লাগে যেন শত্ৰুৰ এলাৰ্ম ঘড়ীবোৰ নিস্তব্ধ হৈ পৰিছে।
  ড্ৰাকমাই আত্মবিশ্বাসী সুৰত নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয় প্ৰিয়ে! মৃত্যুৰ অংগবোৰে নিস্তব্ধ কৰি তুলিছে।
  মেজৰজন বাচিল যদিও শ্বাফ্ৰানিকে সহজ মৃত্যু পালে। ছোৱালীকেইজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা বিষয়াজনৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল। ড্ৰাকমাই বব ডৱেলৰ বিচনাত পৰি থকা ভৰিখনত উদং গোৰোহাটো লৈ ভৰি দিলে ।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - বাৰু , যি জানো কোৱা! নহলে গোলমাল হৈ পৰিব!
  আৰু ইয়াৰ উত্তৰত আঘাতপ্ৰাপ্ত গাহৰিৰ পোৱালিটোৰ চিঞৰ-বাখৰ:
  - মই সকলো জানো! সকলো কথা ক'ম!
  ইয়াত আপুনি সঠিক প্ৰশ্ন সুধিব লাগিব। আকাংক্ষিত ছেটটো নিৰ্ব্বাচন কৰক। একে সময়তে শত্ৰুক কথা ক"বলৈ দ্ৰৱণেৰে তেল দি কেইবাটাও উদ্দীপক বেজী দিব লাগে। মেজৰজনে অৱশ্যে আচৰিত ধৰণে কমেইহে জানিছিল আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে থু পেলাই শাৰীৰিক প্ৰভাৱ বন্ধ কৰি দিলে।
  - মূৰ্খক জেৰা কৰা , মৰ্টনত পানী পাউণ্ড কৰা, অত্যাচাৰ কৰা, গাধক চাবুক কৰা! - ড্ৰাকমাই ক'লে।
  - তুমি ঠিক ইয়াতেই আছা বন্ধু! - এলিজাবেথে মান্তি হ"ল। - গতিকে আৰু উপযোগী কিবা এটা কৰোঁ আহক।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে যিমান পাৰে বেগেৰে দৌৰি গ"ল, উদং গোৰোহাৰ ৰূপৱতী বক্ৰতাৰে উদং আইনা সদৃশ তলুৱা দুটা জিলিকি লৈ কটোৱা সময়ৰ ক্ষতিপূৰণ দিলে।
  কেৱল ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে তেওঁলোকে অলপ লেহেমীয়া কৰিলে, যাতে কোনোবা চকীদাৰে ভয়ত গুলী চলাবলৈ আৰম্ভ নকৰে।
  ছোৱালীকেইজনীক আনন্দৰে গ্ৰহণ কৰা হ"ল, আৰু তেওঁলোকৰ জ্ঞান ভাগ-বতৰা কৰিবলৈ খৰখেদা হ"ল। একাডেমীচিয়ান কুৰ্চাটভে তেওঁলোকক জনোৱা মতে, প্ৰথম কম্পিউটাৰ চিপটো ইতিমধ্যে একত্ৰিত কৰা হৈছিল আৰু ট্ৰেঞ্জিষ্টৰযুক্ত কম্পিউটাৰ এটা ইতিমধ্যে সাজু হৈছিল।
   - আশ্চৰ্যজনক! - তাই ক"লে বৰ ধুনীয়া সাতৰঙী ড্ৰাকমা। - দেখিছোঁ তুমি সময় নষ্ট কৰা নাই।
  - নিশ্চিতভাৱে! - কুৰ্চাটভে ছোৱালীজনীৰ হাতত চিগাৰ এটা দিলে। তাই নাকচ কৰিলে:
  - ধূমপানে মগজুৰ ৰক্তবাহী নলী সংকুচিত কৰে, অৰ্থাৎ ই চিন্তা প্ৰক্ৰিয়াৰ ক্ষতি কৰে।
  সি গুৰগুৰাই উঠিল:
  - ইয়াৰ বিপৰীতে মোক সহায় কৰে।
  ড্ৰাকমাই শক্তিশালীভাৱে পান্নাৰ চকু দুটাৰ অভিব্যক্তি এটা লৈ আপত্তি কৰিলে:
  - এইটো নিকোটিন ঔষধৰ পৰা অনুপ্ৰাণিত এক ভ্ৰম আৰু আত্মসম্মোহন। মই আপোনালোকক তলত দিয়া পৰামৰ্শ দিছো। ইলেক্ট্ৰ"থেৰাপিৰ অধিবেশন, আকুপাংচাৰ, একেলগে ৰাসায়নিক পদাৰ্থ। ই আপোনাক বিশেষভাৱে সহায় কৰিব লাগে। ই কেৱল আপোনাৰেই নহয়, আপোনাৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ চিন্তা প্ৰক্ৰিয়াও উন্নত কৰিব।
  বিষয়াজনে সুধিলে:
  - কি, ইতিমধ্যে পদ্ধতি আছে নেকি?
  ড্ৰাকমাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - কিছুমান কাম পৰিকল্পিত, কিন্তু এতিয়াৰ বাবে এয়া মাত্ৰ আৰম্ভণিহে। ভৱিষ্যতে গৱেষণাৰ পৰিসৰ আৰু অধিক বৃদ্ধি পাব। আমি নতুন পদ্ধতি সৃষ্টি কৰিম, কাৰণ এতিয়াৰ বাবে আমি পথৰ একেবাৰে আৰম্ভণিতেহে আছো। সাধাৰণতে মানুহৰ শৰীৰটো সংৰক্ষিত বস্তুৰে ভৰি থাকে। এজন ব্যক্তিয়ে মগজুৰ সামৰ্থ্যৰ এক লাখ ভাগহে ব্যৱহাৰ কৰে, আৰু শাৰীৰিক ক্ষমতাৰ একৰ পৰা দুশতাংশ। আনকি আমি টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীবোৰো বহু দূৰত আপোনাৰ ক্ষমতাৰ এশ শতাংশ ব্যৱহাৰ।
  উত্তৰত আচৰিত হোৱাৰ এক উচ্চাৰণ:
  - বাহ, এইটোৱে বহল সম্ভাৱনা মুকলি কৰে!
  এগৰাকী অতি ডাঙৰ আৰু গোৰ্জিয়াছ ছোৱালীয়ে তাইৰ এখন খালী ভৰিখন আনখন ভৰিৰ ওপৰত ঘঁহি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - কি ভাবিবও নোৱাৰি! এবাৰ ভাবি চাওকচোন। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, নাভাবিব, কিন্তু কাম কৰক!
  অধ্যাপকসকলে আগ্ৰহেৰে সুন্দৰীসকলে লিখা কথাবোৰ পঢ়িলে , এনে ডেকা যেন লগা জীৱবোৰৰ গভীৰতা আৰু নিখুঁততা দেখি তেওঁলোক আচৰিত হৈ পৰিল।
  - উজ্বল! - আব্ৰিকোচভে ক'লে। - আপোনাৰ শৰীৰে এশ শতাংশ কাম কৰে নেকি?
  - দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে নাই! কিন্তু আমি নিজৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি কৰিম। - ড্ৰাকমাই ক"লে। - ভগৱানে মানুহক মাটিৰ পৰা ভাস্কৰ্য্য শিল্প কৰিছিল, কিন্তু এয়া পাত্ৰ হৈ থকাৰ কাৰণ নহয়।
  আব্ৰিকোচভে উৎসাহিত কৰিছিল:
  - অতি হাস্যৰসময়ী! কিন্তু সাধাৰণভাৱে। - সি মাতটো কমাই দিলে। - যদিও আমাৰ সাম্ৰাজ্যত এই কথা মানি লোৱা নহয়, তথাপিও মই ঈশ্বৰক বিশ্বাস নকৰো।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে চিঞৰি উঠিল:
  - পাৰস্পৰিকভাৱে! আৰু মোৰ বন্ধুজন ধৰ্মৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত। তদুপৰি তাই এডভেন্টিজমৰ ফালে হেলান দিবলৈ ধৰিলে ৷
  - মিছা নকবা ড্ৰাকমা! - এলিজাবেথ বিস্ফোৰণ ঘটিল। - মই কেতিয়াও তেনেকৈ কোৱা নাছিলো।
  
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে ক"লে:
  - কিন্তু মই ভাবিলোঁ! অৱশ্যে এয়া একো নহয়। এ এম-২০০ গ্ৰেনেডৰ বৃহৎ বিস্তাৰ আৰু বেজীৰ আকৃতিৰ আমেৰিকান পৰিৱৰ্তনৰ ধ্বংসৰ ঘনত্ব কেনেকৈ একত্ৰিত কৰিব পাৰি তাৰ ধাৰণা মোৰ আছে।
  অধ্যাপকজনে সুধিলে:
  - জটিল কথা?
  - নাই, একেবাৰে সহজ কথা। উৎপাদন লাইন সলনি কৰাৰ প্ৰয়োজন নাথাকিব। - টেনড, পেশীবহুল ভৰি দুখনত উঠা-নমা কৰি মহৎ ড্ৰাকমাই ক"লে।
  এলিজাবেথ ঋণী হৈ নাথাকিল:
  - আৰু মোৰ ধাৰণা আছে যে কেনেকৈ Obolensky এছাল্ট ৰাইফলৰ গুলীৰ প্ৰাৰম্ভিক গতি বৃদ্ধি কৰিব পাৰি, লক্ষ্য বৃদ্ধি কৰিব পাৰি , আৰু ভংগৰ বাবে বডি আৰ্মৰ লব পাৰি।
  অধ্যাপকজনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - বাৰু, সেইটোও বেয়া নহয়। পৰিৱৰ্তনবোৰ উল্লেখযোগ্য নেকি?
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে ফুচফুচাই ক'লে:
  - নূন্যতম!
  যুক্তিসংগত উত্তৰ:
  - তেতিয়া বৰ দামী নহ'ব।
  - ডাইনামাইটৰ বিস্ফোৰক শক্তিও যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰাৰ উপায় আছে। সৰু সৰু যোগকৰণ। - ছোৱালীবোৰে আৰম্ভ কৰিলে।
  - ইস্পাত মিশ্ৰণ আৰু কৱচ শক্তিশালী কৰাৰ নতুন উপায়। ভৱিষ্যতৰ প্ৰযুক্তিসমূহ। - এলিজাবেথে উল্লেখ কৰিছে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অধ্যাপকসকলক কাম দিলে। তেওঁলোকৰ মূৰে সকলো কথা সৰু সৰু কথাতে মনত পেলাইছিল, অৱশ্যে সাধাৰণ মানুহৰ মাজতো যদি এনেকুৱা পৰিঘটনা দেখা যায় যিয়ে একো পাহৰি নাযায় আৰু তথ্য সোনকালে মনত ৰাখে, তেন্তে জিনগতভাৱে উন্নত হোৱাসকল এই কামত আৰু অধিক সক্ষম।
  আব্ৰিকোচভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - বহুদিন ধৰি মোৰ স্মৃতিশক্তি প্ৰশিক্ষণ লৈছিলো। সাধাৰণতে, বিশেষকৈ সম্মোহনৰ অধীনত এজন ব্যক্তিয়ে গৰ্ভত থাকিও সকলো কথা মনত ৰাখিবলৈ সক্ষম হয়। বা বিশেষ ব্যায়ামৰ চেট এটাৰ পিছত, কিন্তু মই ইমান উচ্চতাত উপনীত হোৱা নাছিলো। আপুনি যেন বহু দূৰ আগবাঢ়িছে।
  - আমাক সহায় কৰিলে! সাধাৰণতে এফ এছ বিয়ে বিপুল বৌদ্ধিক সম্ভাৱনা জমা কৰিছে। বিশেষ বাহিনী আৰু বিজ্ঞানীক প্ৰশিক্ষণ দিয়াৰ লগতে বিকশিত ঔষধ বিজ্ঞানৰ বিভিন্ন পদ্ধতি আছে। কেৱল শৰীৰেই নহয়, মনকো নবীকৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হয়। - ড্ৰাকমাই ক'লে।
  আব্ৰিকোচভে নিজৰ বহীখনত কিবা এটা লক্ষ্য কৰিলে। এলিজাবেথে মন্তব্য কৰিছিল:
  - মোৰ সময়ত তুমি মাত্ৰ কম্পিউটাৰত থৈ দিবা।
  অধ্যাপকজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - বৰ ডাঙৰ ডাঙৰ।
  - মোৰ সময়ত এটা গোটেই ইলেক্ট্ৰনিক এচেলনৰ শক্তি ঘড়ীৰ কেচত সোমাব।
  - এলিজাবেথে হাতৰ কম্পিউটাৰ ব্ৰেচলেটটো দেখুৱাই দিলে। আৰু তাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি দুটা ক্লিক কৰিলে।
  ড্ৰাকমাই নিশ্চিত কৰিছে:
  এইবোৰো পাবা ৷ আমি সহায় কৰিম। মাইক্ৰ"চাৰ্কিট বুজি পাইছেনে?
  অধ্যাপকজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - আমি চেষ্টা কৰি আছো! এনেকুৱা কিবা এটা প্ৰডাকচনত ৰখাটো বৰ সহজ নহয়৷ সম্ভৱতঃ আপোনাৰ পৃথিৱীত এই পৰ্যায়লৈ আহিবলৈ বহুত সময় লাগিল!
  এলিজাবেথে পাথোচেৰে উত্তৰ দিলে:
  - শুদ্ধ! আৰু সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে বেছিভাগ প্ৰযুক্তি আমেৰিকানসকলে বিকশিত কৰিছিল। সঁচা, আমিও শেহতীয়া বছৰবোৰত বৃদ্ধি পাইছো, মূলতঃ পেট্ৰ"ডলাৰৰ বাবেই।
  ড্ৰাকমাই খৰখেদাকৈ যোগ দিলে, আৰু তাইৰ চঞ্চল ভৰিৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰে প্ৰকৃত অলৌকিক কাম কৰিলে:
  -বিদেশত দৌৰা বন্ধ কৰি দিছে বৈজ্ঞানিকৰ। অৱশ্যে আমি বিকশিত হৈছিলো যেতিয়া দেশখন তুলনামূলকভাৱে দুখীয়া আছিল। কিন্তু অসুবিধাৰ ভয় নকৰা দেশপ্ৰেমিক বিজ্ঞানীও আছিল।
  কৌতুহলী হৈ আব্ৰিক"চভে সুধিলে:
  -ঠিক কোন আছিল?
  - এই তথ্য আমাৰ পৰা লুকুৱাই ৰখা হৈছিল। কাৰণ জানিব পৰা হোৱা নাই। - ড্ৰাকমাই ক'লে। "কিন্তু হয়তো ইয়াৰ গোপন কথাটো আমাৰ বাবেও বিশ্বাস কৰিব নোৱাৰাকৈয়ে অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ।"
  অধ্যাপকজনে সামান্য ধূসৰ চুলিৰ মূৰটো মাত দিলে:
  - বাৰু, ঠিক আছে ছোৱালীবোৰ, উদ্ভাৱন আৰু সাহস কৰক! পৰীক্ষা-নিৰীক্ষাৰ বাবে মানৱ সামগ্ৰীৰ প্ৰয়োজন হয়নে?
  - বাধা দিয়া নহয়। - এলিজাবেথে ক"লে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অতি খৰধৰকৈ লিখিছিল, কেৱল হাতেৰে নহয়, ভৰিৰেও লিখিছিল আৰু দুঘণ্টা ধৰি তেওঁলোকে প্ৰযুক্তি আৰু কৌশল ভাগ কৰিছিল। সাধাৰণতে স্মাৰ্ট ড্ৰাকমাই মন্তব্য কৰিছিল:
  - আচৰিত কথা যে এই সকলোবোৰ উন্নয়ন ইমান লেহেমীয়াকৈ ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে , আমাৰ গৃহভূমিকে ধৰি৷ কাৰণ আমি আমাৰ সমগ্ৰ সেনাৰ স্তৰ যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিব পাৰো। আৰু মানুহৰ বৌদ্ধিকভাৱে বৃদ্ধি হ"লে কোনো ক্ষতি নহ"ব৷ - অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে ভৰিখন ওপৰলৈ তুলি মন্দিৰত বাৰ্নিচ কৰা নখৰে চঞ্চল খালী আঙুলিবোৰ ঘূৰাই দিলে। অন্যথা বহু ছাত্ৰ-ছাত্ৰীয়ে বিশ্বাস কৰে যে বেটল অন আইচ ৰাছিয়া - কানাডাৰ মেচ।
  - কানাডা! এতিয়া আমেৰিকাৰ এখন প্ৰদেশ। দুৰ্ভগীয়া লোকসকল, জনসংখ্যাৰ কমেও আধা বা সঁচাকৈয়ে ষাঠি শতাংশই কনচেনট্ৰেচন কেম্পত বন্দী হৈ আছে। - অধ্যাপক আব্ৰিকোচভে কয়। - অৱশ্যে আপোনাৰ পৃথিৱীত এইখন চাগে সম্পূৰ্ণ সভ্য দেশ।
  - আৰু যথেষ্ট ধনী! অলিম্পিকত তেওঁলোকে আমাক এফালে ঠেলি দিবলৈও সক্ষম হৈছিল। - এলিজাবেথে জিভাখন ক্লিক কৰিলে। - কিন্তু ইয়াৰ কাৰণ হ"ল বিষয়াসকলে বেছি চুৰি কৰিছিল। সংকটৰ সময়ত চুৰিৰ ঘটনা আৰু অধিক বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিলে। যদিও মই খ্ৰীষ্টান, তথাপিও চুৰি কৰা চৰকাৰী বিষয়াসকলক ঠেংত খেদি দিয়া উচিত বুলি মোৰ বিশ্বাস।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ ক্লিক কৰিলে, এইবাৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, ইমান জোৰেৰে যে মহ এটা মৰি পৰিল।
  - এটা ভাল ধাৰণা, যদিও কেৱল ভয়টোৱেই যথেষ্ট নহয়! - অধ্যাপকজনে লক্ষ্য কৰিলে। বিশেষকৈ বিষয়াজনৰ ভালদৰে ব্যৱস্থা কৰিব লাগিব, তেতিয়া চুৰি কৰাৰ প্ৰয়োজন নাথাকিব।
  ড্ৰাকমাই হাতেৰে আৰু যিটোৱেও ছাপ পেলাইছিল, বান্দৰৰ পাখিৰ দৰে চঞ্চল ভৰি দুখনেৰে লিখি থাকিল:
  - সম্মোহনৰ শেহতীয়া কৌশল মই জানো।
  - এইটো এটা বৈজ্ঞানিক পৰিঘটনা, কিন্তু ইয়াৰ বাবে এটা নিৰ্দিষ্ট উপহাৰৰ প্ৰয়োজন। - আব্ৰিকোচভে ক'লে। - কিন্তু তোমাৰ মনোজগতখন বৰ স্থিৰ হৈ ছোৱালীবোৰক ট্ৰেন্সত পেলাব নোৱাৰি। অৱশ্যে মই আত্মসম্মোহনৰ পৰামৰ্শ দিওঁ, ই আপোনাৰ মাজত অতিৰিক্ত ক্ষমতা জাগ্ৰত কৰিব।
  - গ্ৰেট আইডিয়া, আমি নিশ্চয় চেষ্টা কৰি চাম। - এলিজাবেথে ক"লে। - আমাৰ সামৰ্থ্য বাঢ়িব।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কিছুমান সবিশেষ বুজাব লগা হৈছিল, মাইক্ৰ"চাৰ্কিট আৰু বিমানৰ প্ৰযুক্তি দুয়োটা। বিশেষকৈ আল্ট্ৰা জেট ইঞ্জিন কি, কৱচত যোগকৰণৰ অনুপাত। গতিশীল সুৰক্ষা কেনেকৈ কাম কৰে আৰু বহুত কিবাকিবি। চয়তান সবিশেষত আছে, যিদৰে কল্পবিজ্ঞান লেখকসকলে এবাৰ টাইম মেচিনৰ কাৰ্য্যকলাপৰ নীতি বৰ্ণনা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, একে সময়তে আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ সবিশেষৰ প্ৰতি মৌনতা অৱলম্বন কৰিছিল। মাৰ্ক্সবাদৰ তত্ত্বটোও মনত পেলাব পাৰি, য"ত আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল শ্ৰমিক অগ্ৰণী শ্ৰেণীৰ অভিজাত শ্ৰেণীক নিৰ্বাচনৰ মাপকাঠী বানান কৰা হোৱা নাছিল। লেনিনে পঞ্চাশটা খণ্ড লিখিছিল যদিও মূল কথাটোত মৌনতা অৱলম্বন কৰিছিল। ষ্টেলিনে অনাড়ম্বৰভাৱে কাম কৰিছিল যদিও সাধাৰণতে তেওঁ নিজৰ বাবে সঠিক কামবোৰ নিৰ্ধাৰণ কৰিছিল। সাধাৰণতে বজাৰ অৰ্থনীতিয়ে নিজকে ক্লান্ত কৰি পেলাইছে;পৰিকল্পিত অৰ্থনীতি বহুত বেছি ফলপ্ৰসূ। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধই এই কথা প্ৰমাণ কৰিলে যদিও সম্পূৰ্ণৰূপে নহয়। একেখিনি আমেৰিকান লোকে ইউ এছ এছ আৰতকৈ প্ৰায় তিনিগুণ বেছি বিমান উৎপাদন কৰিছিল, আৰু অধিক দামী বিমান। কিন্তু আমেৰিকাৰ টেংকত এতিয়াও কেইবাগুণ কম গোলাবাৰুদ আছে, যদি আমি স্বয়ংচালিত বন্দুক গণনা কৰো , আনহাতে ইউ এছ এছ আৰৰ আৰ্টিলাৰী আৰু মৰ্টাৰত সুবিধা আছে, কিন্তু প্ৰায় আধা বেছি মেচিনগান।
  ড্ৰাকমাই এটা ডায়েগ্ৰাম আঁকিলে:
  - এনে মনোপ্লেন পলিষ্টাইৰিন ফেনৰ পৰা তৈয়াৰ কৰিব পাৰি। সস্তীয়া আৰু সাধাৰণ জয়ষ্টিকেৰে নিয়ন্ত্ৰিত। এটা অতি প্ৰগতিশীল নিয়ন্ত্ৰণ ব্যৱস্থা, ইয়াৰ বাবেই বিমান আৰু টেংকে অতিৰিক্ত কাৰ্যক্ষমতা লাভ কৰে। বিশেষকৈ, সঁহাৰিৰ গতি, আপুনি লিভাৰটো টানিব নালাগে, মাত্ৰ এটা বুটাম টিপিলেই যথেষ্ট। ইতিমধ্যে আপুনি এইটো আয়ত্ত কৰি লৈছে।
  অধ্যাপকজনে জোৰেৰে মাত দিলে:
  - হয়, প্ৰগতিশীল যেন লাগিছে।
  - ইয়াৰ উপৰিও আৰ্কটিক চাৰ্কলত কুঁহিয়াৰ খেতি কৰাৰ ক্ৰুছেভৰ সপোন বাস্তৱত পৰিণত হৈছিল ছীলৰ জিনটো কুকুৰাৰ পোৱালিটোত প্ৰতিস্থাপন কৰাৰ পিছত। ইয়াৰ সূত্ৰ আৰু ইয়াক কেনেকৈ সংশ্লেষণ কৰা হয় মই জানো। "দ্ৰাচমাই তাইৰ চঞ্চল ভৰিৰ খালী আঙুলিৰে, ভৰিৰ ছালখন টেনৰ পৰা জিলিকি উঠিল, চ্যুইংগামটো তাইৰ মুখত পেলাই দিলে;তাইৰ বাবে দুগুণ সুখদায়ক আছিল, তাইৰ বুদ্ধিমত্তাৰে জিলিকি থকাটো আৰু একে সময়তে কিবা এটা ইলাষ্টিক অনুভৱ কৰাটো আৰু তাইৰ জিভাৰে মিঠা।
  - মানুহৰ শৰীৰৰ বাবে এইটো বিপদজনক নহয়নে? - অধ্যাপকজনে সুধিলে।
  এইবাৰ এলিজাবেথে উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! তদুপৰি , গাহৰিৰ জিনটো কুঁহিয়াৰত প্ৰৱেশ কৰা হৈছিল, যাৰ ফলত ই দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাইছিল আৰু ইয়াত অধিক পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে।
  দ্ৰুতবুদ্ধিমান বিদ্বান স্বামী আব্ৰিকোচভে সুধিলে:
  - প্ৰজনন ক্ষমতাৰ বাবে এন্দুৰৰ জিনটোৰ কথা কি ক"ব?
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - এই ক্ষেত্ৰত ফৰিং ভাল। ই অধিক ফলপ্ৰসূ হ"ব। সাধাৰণতে জিনৰ মিশ্ৰণ বৃহৎ অগ্ৰগতি। আনকি নিজৰ ওপৰত কাম কৰাৰ কথাও ভাবি আছিলোঁ।
  অধ্যাপকজনে অলপ আচৰিত হ"ল:
  - বিশেষভাৱে উন্নতি কৰিবলগীয়া কিবা আছেনে? আপুনি ইতিমধ্যে নিখুঁত হৈ পৰিছে। বিশেষকৈ বাহ্যিকভাৱে!
  এলিজাবেথে বুজাই দিলে:
  - প্ৰটিনৰ গঠন নিজেই সলনি কৰক। আমাৰ এটা অস্বাভাৱিক প্ৰটিন আছে, পৰিৱৰ্তিত, কিন্তু তথাপিও এটা যথেষ্ট দুৰ্বল গঠন।
  আব্ৰিকোচভ উঠি গ'ল :
  - ভাল কাম কৰা ছোৱালীবোৰ। মোক সজীৱ কৰিব পাৰিবানে?
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - তাত্ত্বিকভাৱে বিজ্ঞানৰ বাবে এইটো যথেষ্ট সম্ভৱপৰ।
  - বিজ্ঞান-বিৰক্তিই ইলিচৰ টানতা সজাব নোৱাৰে! - ড্ৰাকমাই কৌতুক হিচাপে ক'লে, ছোভিয়েট বিৰোধী কথা ৷
  অধ্যাপকজন আচৰিত হ"ল:
  - লেনিন?
  নিম্ফ কাউণ্টেছে হাঁহি এটা মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - হয়, আনকি তেওঁৰ সন্মানত পেট্ৰ"গ্ৰাডৰ নামো ৰাখিছিল। আনকি ডিটি এটাও আছে।
  লেনিনে কবৰৰ পৰা লিখে, লেনিনগ্ৰাডক নক"বা, পিটাৰ দ্য গ্ৰেটে নিৰ্মাণ কৰিছিল, মই নহয়, টান হাৰামী !
  এলিজাবেথে লগতে কয়:
  - আনকি বাইবেলেও লেনিনৰ বিষয়ে কৈছে: - আৰু টান পাগলজনে ক"ব যে ঈশ্বৰ নাই।
  আৰু তেতিয়াই শ্যামলাজনীয়ে ভাবিলে, হয়তো আমি আন কাৰোবাৰ কথা কৈছো, কিন্তু টান আৰু ৰক্তাক্তও!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অলপ শিথিল হৈ নাচিবলৈ ধৰিলে যদিও অভাৱনীয় ফোন এটাই ইডিলটোত বাধা দিলে।
  - মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে আপোনাৰ লগত কথা পাতিব বিচাৰে।
  এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমাই মাত দিলে:
  - আমি কৰিব পাৰো! মই ভাবো আমি তোমাক যথেষ্ট ব্যস্ত কৰি ৰাখিছো?
  Abrikosov নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - সকলো জোখৰ বাহিৰত। মূৰবোৰ খুন্দা মাৰিছে। এনে স্মাৰ্ট ছোৱালী। বিশেষকৈ প্ৰাণীৰ জিন উদ্ভিদত প্ৰতিস্থাপন কৰাটো মোৰ ভাল লাগিছিল। ব্যক্তিজনৰ নিজেই জিনীয় বিসংগতিৰ সৃষ্টি হোৱাটোহে সম্ভৱ।
  - আমি সকলো এডজাষ্ট কৰিম। - ড্ৰাকমাই এটা প্ৰকাশভংগী ইংগিত দিলে। - প্ৰকৃতি বেঁকা, কিন্তু মানুহৰ মনটো এটা ষ্ট্ৰেইটনাৰ!
  - এইটো ভগৱানৰ বিৰুদ্ধে! - এলিজাবেথক ভয়ংকৰ যেন লাগিল।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে যুক্তিসংগতভাৱে আপত্তি কৰিলে:
  - এইটো মূৰ্খামিৰ বিৰুদ্ধে! অৱশ্যে মই ইতিমধ্যে কোৱাৰ দৰে আমাৰ অস্তিত্বৰ সত্যটোৱেই ঈশ্বৰৰ বিৰুদ্ধে। প্ৰগতিৰ ক্ষমতা থাকে এজন ব্যক্তিক উন্নীত কৰাৰ, অৰ্থাৎ তেওঁক সৰ্বশক্তিমানৰ ওচৰলৈ অনা!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - আপুনি এইটোও আক্ষৰিক অৰ্থত লয়।
  আব্ৰিক"চভে তেওঁলোকক এই বিষয়ত আহ্বান জনাইছিল:
  - ৰেংকত চিনিয়ৰ এজনৰ বাবে নিজকে জোৰ কৰি বহু সময় অপেক্ষা কৰাটো ভাল নহয়। মই আপোনালোকক নতুন ছশতম মাৰ্চিডিজখন দিম।
  - প্ৰয়োজন নাই, আমি ঘৰলৈ দৌৰি যাম। - এলিজাবেথে ক"লে।
  অধ্যাপকজন আচৰিত হ"ল:
  -গাড়ী এখন অভাৰটেক কৰিব পাৰিবানে?
  ইয়াৰ উত্তৰত ড্ৰাকমাই চঞ্চলভাৱে গাইছিল:
  - বাৰু, কিয়, কিয়, কিয়,
  ট্ৰেফিক লাইটখন সেউজীয়া আছিল নেকি?
  সকলো কাৰণ, কাৰণ, কাৰণ,
  কি যে প্ৰেমিক আছিল সি!
  গতি, ইলেক্ট্ৰনিক লাইটৰ যুগত,
  তাই নিজেই অন কৰিলে,
  মোৰ আটাইতকৈ উত্তপ্ত প্ৰেমৰ বাবে,
  জিলিকি আছে সেউজীয়া পোহৰ!
  আৰু দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে নিজৰ উদং, ৰূপৱতী, পেশীবহুল ভৰি দুখন ষ্টাম্প মাৰি গাইছিল:
  আৰু সকলোৱে দৌৰিছে, দৌৰিছে, দৌৰিছে, দৌৰিছে,
  আৰু জিলিকি উঠে!
  আৰু সকলোৱে দৌৰিছে, দৌৰিছে, দৌৰিছে, দৌৰিছে,
  আৰু সি জুইত জাহ গৈছে!
  আৰু যোদ্ধাসকলে ইজনে সিজনক নিজৰ উদং গোৰোহাৰে আঘাত কৰিলে, আৰু ইয়াৰ পৰাই আক্ষৰিক অৰ্থত ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙৰ সৈতে স্ফুলিংগ বৰষুণ দিলে।
  ড্ৰাকমাই খৰধৰকৈ ক"লে:
  সততা এটা নিৰ্বাচিত ধাৰণা, প্ৰতাৰণা সাৰ্বজনীন!
  ৰাজনীতিৰ পৰা দবা খেল কেনেকৈ পৃথক?
  দবাত খেল সমান, কিন্তু ৰাজনীতিত কৰ্তৃপক্ষৰ সদায় হেড ষ্টাৰ্ট থাকে!
  দবাত খেলৰ শেষত সময়ৰ চাপ থাকে, কিন্তু ৰাজনীতিত সদায় থাকে!
  দবা খেলত ত্যাগ স্বেচ্ছামূলক, কিন্তু ৰাজনীতিত সদায় জোৰ-জবৰদস্তি!
  দবাত টুকুৰাবোৰ এটা এটাকৈ পুনৰ সাজি উলিওৱা হয়, কিন্তু ৰাজনীতিত যেতিয়াই কৰ্তৃপক্ষই বিচাৰে!
  দবাত আপুনি পিছলৈ খোজ দিব নোৱাৰে, ৰাজনীতিত , প্ৰতিটো খোজতে কৰে!
  অসত্তাৰে আগুৰি থকা শাসক এটা লেতেৰা ফ্ৰেমত থকা শিলৰ দৰে, ইয়াৰ মূল্য কমি যাব আৰু অনিবাৰ্যভাৱে ম্লান হৈ যাব।
  বিচনাৰ দৰে নহয়, সিংহাসনটো কেৱল দুৰ্বল লোকেহে ভাগ কৰে !
  . অধ্যায় নং ৫।
  অশুভ কালীৰ বিশাল ৰাজপ্ৰসাদটো অসংখ্য পুৰুষ-মহিলা দাসৰ লগতে যোদ্ধাৰে ভৰি আছিল। নিয়ম অনুসৰি দাসসকল আছিল অতি ধুনীয়া, ডেকা, বক্ৰ আৰু তেওঁলোকৰ কাপোৰ-কানি তেওঁলোকৰ মৰ্যাদাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল আছিল। বেছিভাগ ছোৱালীয়েই খালী ভৰিৰে, বুকু আৰু নিতম্বত কাপোৰৰ পাতল ফিটাবোৰ কষ্টেৰে ঢাকি থোৱা থাকে। কিন্তু উচ্চ মৰ্যাদাৰ দাসসকলে বাহু আৰু গোৰোহাত গহনা, ব্ৰচ, কাণফুলি, গুটি, ব্ৰেচলেট পিন্ধে। আৰু ভৰিত মুকুতাৰে সজোৱা চেণ্ডেল, আনকি অতি সম্ভ্ৰান্ত দাসসকলৰ আনকি ৰত্নেৰে ঢাকি থোৱা আৰু ওখ হিলৰ জোতাও থাকে।
  আনকি সম্ভ্ৰান্ত মানুহৰ সৈতেও মিল আছে। সাধাৰণতে এলফ বা মহিলা ট্ৰলৰ মাজৰ পৰা অহা দাসসকলৰ উচ্চ মৰ্যাদা থাকে। এলফ মানুহৰ পৰা কেৱল কাণৰ আকৃতিতহে পৃথক, ইহঁত লিংকছৰ দৰে ধুনীয়া, আনহাতে মাইকী ট্ৰলৰ নাক ডাঙৰ, ঈগলৰ আকৃতিৰ। আৰু তেওঁলোকৰ ফিগাৰ আৰু অন্যান্য বস্তুৰে আপুনি তেওঁলোকক পেশীবহুল, মানৱ ছোৱালীৰ পৰা পৃথক কৰিব নোৱাৰে৷
  আৰু মানুহৰ ছোৱালীবোৰ প্ৰায় সকলোৱেই নিম্ন মৰ্যাদাৰ, উদং, গোলাপী গোৰোহা, প্ৰায় উলংগ, কিন্তু অতি ধুনীয়া, ডেকা, সতেজ আৰু পেশীবহুল।
  বিশাল ৰাজপ্ৰসাদটোত পুৰুষ দাসতকৈ প্ৰায় দহগুণ বেছি মহিলা দাস আছে। আৰু শেষৰ কেইটা, এইবোৰ বাৰ বছৰৰ পৰা পোন্ধৰ বছৰ বয়সৰ কিশোৰ-কিশোৰী, কেৱল ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধি খালী ভৰিৰে। 'এইবোৰো ধুনীয়া , পেশীবহুল, নিৰ্দিষ্ট পেশী আৰু এবছৰ ফলক আৰু মৰমলগা মুখৰ সৈতে, পৰিপাটিকৈ ট্ৰিম কৰা চুলিৰ সৈতে, সাধাৰণতে পাতল ৰঙৰ।
  ল"ৰাৰ ভিতৰত মাত্ৰ দুই এজনৰহে উচ্চ মৰ্যাদা আছে। চুটি চুটি, গুটি আৰু গহনা পিন্ধে, শিলৰ সৈতে চেণ্ডেল পিন্ধে। আৰু এইবোৰো ট্ৰল আৰু এলফৰ প্ৰতিনিধি।
  এই ধুনীয়া পুৰুষ আৰু মহিলা দাসৰ উপৰিও প্ৰহৰীও আছে। গাহৰিৰ মূৰ থকা ব্ৰুট, ভালুকৰ দৰে বহুত দেখা যোৱা অৰ্ক, মাত্ৰ কুৎসিত। পাখি থকা এন্দুৰৰ ডেউকাৰ দৰে ডাঙৰ কাণ থকা প্ৰায় তিনি মিটাৰ ওখ গবলিন। ধনু পিন্ধা এলফ যোদ্ধা আৰু ক্ৰছবো পিন্ধা ধুনীয়া মহিলা ট্ৰলও আছে। আৰু আটাইতকৈ বিপজ্জনক যোদ্ধা: ৰঙা কৱচ পিন্ধা ভেম্পায়াৰ - দেৱী কালিৰ প্ৰহৰী।
  তদুপৰি ভেম্পায়াৰ পুৰুষ আৰু মহিলা উভয়েই বিশেষভাৱে ডিজাইন কৰা ক্ৰছব" আৰু শেষত হুক থকা তৰোৱাল কঢ়িয়াই লৈ ফুৰে।
  হীৰা আৰু অন্যান্য ৰত্ন বিয়পি থকা সোণালী সিংহাসনত বহি আছে অশুভৰ দেৱী নিজেই।
  বাহ্যিকভাৱে তাইক ধুনীয়া বুলি ক"ব পাৰি। কেৱল পেশীবোৰহে অতি বিকশিত আৰু মহিলাৰ বাবে অতি বৃহৎ। আৰু মুখৰ পৰা যথেষ্ট দীঘল আৰু চোকা দাঁত ওলাই থাকে। হয়, দেৱীয়ে এটা ছাপ পেলায়। আৰু তাইৰ মূৰত এটা মুকুট জিলিকি আছে, তৰাৰ পৰা বোৱা মুকুটৰ দৰে।
  তাইৰ চাৰিওফালে কেইবাগৰাকীও ধুনীয়া ছোৱালী আৰু দুজনমান দাস ল"ৰাই ফেন জোকাৰি আছে।
  সংগীতো বাজি আছে। আৰু মহান আৰু একে সময়তে ভয়ংকৰ দেৱীক মনোৰঞ্জন দিবলৈ অভিনয় কৰা হয়।
  কাপোৰৰ পাতল ফিটাৰে কষ্টেৰে ঢাকি থোৱা এগৰাকী এলফ ছোৱালীয়ে ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধা দুজন ল"ৰাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছে। কিশোৰকেইটাই তাইক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। ছোৱালীজনীয়ে দুয়োহাতেৰে তৰোৱাল এখন ধৰি তেওঁলোকৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰে।
  ইতিমধ্যে যোদ্ধাসকলৰ শৰীৰত ঘাঁ হোৱাৰ লগতে তেজ টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল হৈ আছে।
  দেৱীয়ে ইংগিত দিয়ে। পৰা টাইলছৰ তলত জুই ফাটি ছোৱালী আৰু ল"ৰা উভয়ৰে উদং ভৰি জ্বলাই দিয়ে। অনিচ্ছাকৃতভাৱে চিঞৰি উঠে।
  হাঁহি শুনা যায়।
  কাষতে বহি থকা ট্ৰল ৰজাক দেৱীয়ে সম্বোধন কৰে। এইজন যুৱক এৰমাইন পিন্ধা আৰু মণিৰে ওলোমাই থোৱা।
  - আপোনাৰ সেনাই এলফৰ ৰাজ্য জয় কৰিবলৈ সাজু বুলি ভাবিছেনে?
  তেওঁ হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ সৈন্য সদায় সাজু হৈ থাকে হে মহান। কিন্তু সমস্যাটো হ"ল এলফবোৰো ইয়াৰ বাবে সাজু। য'ত তেওঁলোকে ইয়াত কোৱাৰ দৰে...
  কালিয়ে ট্ৰল ৰজাৰ কথাত বাধা দিলে:
  - আমাৰ অসাৰ কথাৰ কোনো কাম নাই! মই বুজি পাওঁ কেনেকৈ শক্তিবোৰ সদায় সমান, আৰু আপুনি মোৰ পৰা সহায় বিচাৰিব বিচাৰে।
  ট্ৰল কিঙে মাত দিলে:
  - হয়, অ" গ্ৰেট ৱান। আৰু মই সোণত ধন দিবলৈ সাজু।
  দেৱীয়ে হাঁহিলে। তাইৰ হাঁহিটো এফালে বাজি থকা আৰু সুন্দৰ আছিল, যেন এশটা ৰূপৰ ঘণ্টাৰ পৰা, আৰু আনফালে ভয়ংকৰ। ভাবুকিপূৰ্ণ ট্ৰলটোও যে কঁপি উঠিল সেয়া স্পষ্ট।
  আৰু বেয়াৰ মূৰ্তিটোৱে উত্তৰ দিলে।
  - কিহৰ বাবে সোণ লাগে? মোৰ এই ধাতুৰ পাহাৰ আছে। ইয়াতকৈ উপযোগী কিবা এটা দিব পাৰিবানে?
  উত্তৰত এটা চিঞৰ-বাখৰ শুনা গ"ল:
  - আপুনি আদেশ দিয়াৰ দৰে মহামহিম!
  দেৱী কালিয়ে মাত দিলে:
  - যেতিয়া আপুনি এলফক পৰাস্ত কৰিব, তেতিয়া আপুনি এই জাতিৰ দহ হাজাৰ দাস আৰু হাজাৰ দাস পঠাব। হাই গডসকলে বুদ্ধিমানৰূপে কাম কৰিছিল যেতিয়া তেওঁলোকে আমাৰ পৃথিৱীত সৃষ্টি কৰিছিল যে মানুহ, ট্ৰল আৰু এলফৰ মাজত শক্তিশালীতকৈ ন্যায্য লিংগৰ প্ৰতিনিধি দহগুণ বেছি।
  ট্ৰল কিঙে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে:
  - হয়, দেৱতাসকলে বুদ্ধিমানৰ কাম কৰিছিল। চিৰযুৱতী কুমাৰীতকৈ ধুনীয়া একো নাই। আমি ট্ৰল আৰু এলফ বয়সীয়াল নহয়!
  দেৱী কালি গৰ্জন কৰিলে:
  - কিন্তু মানুহবোৰ বুঢ়া হৈ যায়, যদিহে আমি সিহঁতক আমাৰ দাস নহয়। বহু মহিলাই কুৎসিত, কুঁজ, বলিৰেখাযুক্ত বুঢ়ীলৈ ৰূপান্তৰিত হোৱাৰ সম্ভাৱনাত ইমানেই ভয় খাইছে যে তেওঁলোকে স্বেচ্ছাই দাসত্বত সোমাই পপিৰ চিনটো ব্ৰেণ্ড কৰিবলৈ সন্মত হয়। তেওঁলোকে এতিয়া স্বাধীনতা হেৰুৱাই পেলাইছে যদিও কেইবা শতিকা ধৰি তেওঁলোক ডেকা, সুস্থ আৰু উল্লাসিত। কিন্তু এগৰাকী নাৰীৰ বাবে বৃদ্ধা হোৱাটো এটা ডাঙৰ দুখ;ইয়াতকৈ বেয়া হ"ব নোৱাৰে!
  ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধা দুজন ল"ৰাই দেৱীৰ ভৰি দুখন আৰু অধিক শক্তিশালীভাৱে মালিচ কৰিবলৈ ধৰিলে। এইসকলো আছিল দাসসকলৰ মাজৰ পৰা অহা মানুহ। সুদৰ্শন, অতি পেশীবহুল কিশোৰ-কিশোৰী। প্ৰায় উলংগ, কিন্তু হাতৰ কব্জি আৰু গোৰোহাত সোণ আৰু প্লেটিনামৰ ব্ৰেচলেট, শিলেৰে সজাই থোৱা।
  কেইবা শতিকা জীয়াই থকাৰ সুযোগো পালে, দাড়িবিহীন যুৱক, সুস্থ, শক্তিশালী আৰু উল্লাসিত হৈ থাকিল। সঁচা, ইয়াৰ অৰ্থ এইটো নহয় যে ই স্বেচ্ছামূলক।
  কিন্তু তথাপিও , ধুনীয়া নাৰীৰ শৰীৰ মালিচ কৰাটো বহুত ভাল। আৰু কেৱল কালিয়েই নহয়, এলফ, আৰু মাইকী ট্ৰল, বা আনকি অপেশ্বৰীও, উদাহৰণস্বৰূপে, শিলৰ কুৱেৰীত কাম কৰিবলৈ।
  ট্ৰল কিঙে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - পুৰুষ আৰু মহিলা দুয়োটা দাস আপোনাৰ নিষ্পত্তিত থাকিব, অ' মিষ্ট্ৰেছ!
  কালিয়ে লগতে কয়:
  ইয়াৰ উপৰিও সোণ আৰু বহুমূলীয়া শিল ভৰ্তি পঁচিশখন গাড়ী পঠাব। সকলো বস্তুৰ মূল্য দিব লাগিব!
  আৰু অশুভৰ দেৱীয়ে দাস ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে নাকত ধৰি ধৰিলে। বিষত চিঞৰি উঠিল সি। কিন্তু, অৱশ্যেই তেওঁ টুইট কৰিছিল:
  - ধন্যবাদ মেডাম!
  কালিয়ে আদেশ দিলে:
  "এতিয়াই ল"ৰাটোক চাবুকেৰে কোবা।" তদুপৰি তাক ৰেকত ওলোমাই থওক। এইটোৱে আমাক মনোৰঞ্জন দিব।
  সঁচাকৈয়ে বতাহত এটা ৰেক দেখা গ"ল। আৰু বহুমূলীয়া শিলৰ সূতাৰে কষ্টেৰে ঢাকি থোৱা দুগৰাকী এলফ ছোৱালীয়ে ল"ৰাটোক ফাঁচীলৈ টানি লৈ গ"ল। কিশোৰজন আছিল, কোনোবাই ক"ব পাৰে, অতি ধুনীয়া, শৰীৰৰ পেশীৰ সংজ্ঞা নিখুঁত আছিল, কিন্তু তেনেকুৱা কাৰোবাক কোবাই মাৰিলে বিশেষভাৱে ভাল লাগিছিল।
  একে সময়তে স্পেংকিঙৰ উপৰিও আন ধৰণেও আৰাম কৰিব পাৰি। এগৰাকী গ্লেডিয়েটৰ ছোৱালীয়ে চেবাৰ দাঁত থকা ভালুকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে দুগৰাকী ছোৱালীও। এজনে জাল আৰু ত্ৰিশূল আৰু আনজনৰ হাতত তৰোৱাল আৰু ডেগাৰ। আৰু ধুনীয়া এলফে আধা উলংগ দাস ল"ৰাটোক চাবুকেৰে কোবাই মাৰে। তাই জোকাৰি দিয়ে, আৰু ধুনীয়া কিশোৰীগৰাকীৰ তাঁৰযুক্ত, টেন কৰা শৰীৰটোত এটা আঘাত পৰে। আৰু ঘাম আৰু তেজৰ টোপালবোৰ বিভিন্ন দিশত উৰি যায়।
  এইটোৱেই হৈছে শ্ব"। আৰু সুদৰ্শন ল"ৰাটোক কোবাই দিয়া হয়, আৰু ছোৱালীবোৰে প্ৰায় এক টন ওজনৰ এটা বিদেশী জন্তুৰ লগত যুঁজ দিয়ে, আৰু সেইটো অনাড়ম্বৰ বুলি ক"ব নোৱাৰি। কিন্তু ছোৱালীবোৰ সাধাৰণ মানুহতকৈ বেছি দ্ৰুত আৰু শক্তিশালী এলফ। আৰু অতি অভিজ্ঞ। আৰু সিহঁতে অতি নিপুণভাৱে জপিয়াই পৰে, ভালুকটোৱে সিহঁতৰ ওপৰত জপিয়াই পৰিলে ডজ কৰে আৰু তৰোৱাল বা ত্ৰিশূলেৰে ছুৰীৰে আঘাত কৰে।
  ছোৱালীবোৰ বৰ ধুনীয়া আৰু প্ৰায় উলংগ, বৰ প্ৰলোভনমূলক।
  আৰু দাস ল"ৰাটোক নিৰ্দয়ভাৱে চাবুকেৰে কোবাই দিয়া হয়। কিন্তু এইয়াই দেৱী কালিৰ বাবে যথেষ্ট নহয় আৰু তাই আদেশ দিয়ে:
  - এই ল'ৰাটোৰ গোৰোহা ৰোষ্ট কৰক!
  ট্ৰ"ল ছোৱালীজনীয়ে কিশোৰীগৰাকীৰ উদং ভৰিৰ ওচৰলৈ লৈ আহিল টৰ্চ। আৰু সি লৈ হাউলিব। জুইয়ে আপোনাৰ উদং গোৰোহা চেলেকিলে বিষ হয়।
  আৰু ইয়াৰ গোন্ধটো বৰ ভাল লাগে, মেৰ পোৱালি পোৰাৰ দৰে। এয়া প্ৰশংসনীয়।
  অশুভৰ দেৱী কালি হাঁহিছে , তাই বৰ সন্তুষ্ট।
  কিন্তু দাস ল"ৰাবোৰৰ মাজত এটা বিশেষ আছে। খালী ভৰিৰে আৰু ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধিছে যদিও মূৰত ঘণ্টা লগোৱা টুপী। এই ল'ৰাটোৱে ঠাট্টা-মস্কৰাৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিছে। দেখাত তেওঁৰ বয়স বাৰ বছৰ, কিন্তু বাস্তৱত তেওঁৰ বয়স ইমানেই যে তেওঁ হাজাৰ হাজাৰ বছৰ হিচাপ কৰে। আনকি দেৱী কালিয়েও কেতিয়াবা তেওঁৰ লগত পৰামৰ্শ কৰে, আৰু কেতিয়াবা ব্যক্তিগতভাৱে এই টমবয়টোক কোবাই মাৰে, আনকি তেওঁৰ উদং গোৰোহাও জ্বলাই দিয়ে। কিন্তু এই ল"ৰাটোৰ ওপৰত কেইমিনিটমানৰ পিছত যিকোনো ঘাঁ কোনো লেখ-জোখ নোহোৱাকৈ ভাল হয়। আৰু তেওঁৰ ইমানবোৰ দুঃসাহসিক অভিযান আছিল যে তেওঁ সাধু এটাও ক"ব পৰা নাছিল বা কলমেৰে বৰ্ণনা কৰিব পৰা নাছিল।
  এইটো এটা কথা যিটো আক্ষৰিক অৰ্থত অতি পেশীবহুল আৰু শক্তিশালী ল"ৰা এটাৰ নীলাচল চকুৰ সন্মুখত জিলিকি উঠে।
  SATO কমাণ্ড মুখ্য কাৰ্যালয় আৰু আৰ্নল্ড শ্বৱাৰ্জকফে যুদ্ধ অভিযানৰ বিকাশৰ বিষয়ে অধিক তথ্য লাভ কৰিছিল। শ্ৰমিক "আৰু কৃষক" ৰঙা সেনাবাহিনীৰ কেইবাজনো আগশাৰীৰ সেনাপতিয়ে তেওঁলোকৰ নেতা আৰু বলছেভিক ধাৰণাক বিশ্বাসঘাতকতা কৰি তেওঁলোকৰ সৈন্যবাহিনীক অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পেলাবলৈ নিৰ্দেশ দিছিল।
  এক্ৰাইনাৰ পশ্চিম অংশত স্থানীয় জনসাধাৰণে ছাটো সৈন্যক মুক্তিদাতা হিচাপে আদৰণি জনাইছিল আৰু বলছেভিক একনায়কত্ববাদৰ অন্ত পেলাব বিচাৰিছিল। ই তেওঁলোকক উত্তেজিত কৰি তুলিছিল আৰু নতুন উন্নতিৰ বাবে তেওঁলোকক স্থাপন কৰিছিল।
  কম্পিউটাৰ চেণ্টাৰটোৱে লাভ কৰিলে নতুন তথ্য। ত্ৰিমাত্ৰিক প্ৰক্ষেপণত এক্ৰাইনাক গোটেই শৃংখলাবদ্ধ কাৰ্ডৰ ৰূপত দেখুওৱা হৈছিল, বহুৰঙী আৰু ৰঙীন। মূল মনিটৰটোৱে নিজেই সকলো ইউনিটৰ বিশদ অৱস্থান, কৰ্মীৰ সংখ্যা, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, সামগ্ৰীৰ পৰিধান আৰু ছিঙি যোৱাকে ধৰি কাৰিকৰী বৈশিষ্ট্যৰ লগতে সৈনিকসকলৰ স্বাস্থ্য দেখুৱাইছে।
  ইয়াৰ পিছত কম্পিউটাৰে নিজৰ লোকচান আৰু শত্ৰুৰ ক্ষতি বিশ্লেষণ কৰিলে। এতিয়ালৈকে শক্তিৰ ভাৰসাম্যতা আছিল অতিশয় ছাটোৰ পক্ষত। তদুপৰি ভ্লাদিমিৰ ষ্টালিয়েভিচৰ বিৰুদ্ধে বিশ্বাসঘাতকতাৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছিল। স্বীকৃতি নোপোৱা ইছলামিক ষ্টেটৰ বাহিৰে বিশ্বৰ কোনো দেশেই ছোভিয়েট বলছেভিক ৰিপাব্লিক অৱ নিউ গ্ৰ'ছিয়াক সমৰ্থন আগবঢ়োৱা নাছিল । ক্ৰেমলিনত মনোভাৱ ঠাণ্ডা আৰু গোপনে শত্ৰুতাপূৰ্ণ হৈ থাকিল আৰু সংবাদ মাধ্যমে লেনিনষ্টালক ফাদাৰ মাখনোৰ সৈতে তুলনা কৰিলে।
  আৰু সাধাৰণতে ধন আৰু কোনো ব্যক্তিগত আৰু ব্যক্তিগত সম্পত্তি অবিহনে ক্ষমতাৰ ধাৰণাটো অভিজাত শ্ৰেণীৰ বাবে ইয়াক গ্ৰহণ কৰিব নোৱাৰাকৈয়ে বিদেশী যেন লাগিছিল।
  সাতোভ সেনাৰ সৈতে হোৱা প্ৰথম সংঘৰ্ষত বিফলতাইও নিজৰ ক্ষতিসাধন কৰিছিল। শত্ৰু শক্তিশালী আৰু ইলেক্ট্ৰনিকভাৱে নিজৰ গতিৰ হিচাপ কৰে আৰু উপগ্ৰহৰ চোৰাংচোৱাগিৰিৰ ফলত ফ্ৰণ্ট লাইন আৰু দিন-ৰাতি উভয়তে সকলো গতিবিধি দেখা সম্ভৱ হৈ উঠিছিল। আৰু কৃতিত্বৰ সুযোগ দ্ৰুতগতিত হ্ৰাস পাইছিল।
  কিন্তু উদাহৰণস্বৰূপে , ল'ৰা ভ্লাদিমিৰ টেৰকিন ( সেইটো আছিল এটা মিছনত বৰ্তমানৰ জেষ্টাৰ ল'ৰাটোৰ নাম!) সম্পূৰ্ণ বেলেগ মতামত আছিল। ল"ৰাটোৱে মটৰ স্কুটাৰ এখনত উঠি টিগ্ৰ"ভৰ ওচৰলৈ গ"ল। ইতিমধ্যে এই চহৰখনত ফাণ্ডেৰাইটসকলে ৰাজত্ব কৰিছে আৰু সাতোভ সেনাৰ পৰা প্ৰথম স্তম্ভ আহি পৰিছে। পূৰ্বৰ ভূখণ্ডবোৰ এক প্ৰকাৰৰ পুনৰ দখল হ"ল।
   স্কাউট ল"ৰাটোৱে বুজিলে যে তেওঁৰ সৰু বয়সে স্থানীয় আৰক্ষীৰ সতৰ্কতা স্তব্ধ কৰাত সঁচাকৈয়ে সহায় নকৰে। ৰেড আৰ্মীত বহু ল"ৰা ৰেজিমেণ্ট আছে, আৰু হয়তো ৰোমান্টিক মেজাজ হেৰুৱাই পেলোৱা ব্যৱসায়িক প্ৰাপ্তবয়স্কসকলতকৈ তেওঁলোক বহুত বেছি অটল আৰু বলছেভিজমৰ কাৰ্য্যত নিষ্ঠাবান।
  সঁচাকৈয়ে, যেতিয়া আপুনি সৰু , আপোনাৰ বাবে ধন প্ৰায় বিমূৰ্ত কিবা এটা। কিন্তু প্ৰাপ্তবয়স্কসকলে তেওঁলোকক শ্ৰদ্ধাৰে ব্যৱহাৰ কৰে, প্ৰায়ে তেওঁলোকে জীৱনক বিশেষকৈ আন কাৰোবাৰ জীৱনতকৈও অধিক মৰমেৰে ব্যৱহাৰ কৰে। ভ্লাদিমিৰে ৰোমাঞ্চৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত হৈছিল, এনে এখন পৃথিৱী গঢ়ি তোলাৰ ইচ্ছা, য"ত ব্যৱসায়িক স্বাৰ্থ, নীচতা আৰু হিংসাই আধিপত্য বিস্তাৰ নকৰে। ভাড়াতীয়া শ্ৰমিক হোৱাতকৈও অধিক উল্লেখযোগ্য কিবা এটা লাভ কৰাৰ ইচ্ছা , বা লোভী, মাংসভোজী তেজ চুষক হোৱাতকৈ। আৰু যদিও বয় স্কাউটৰ বয়স মাত্ৰ এঘাৰ বছৰ, আৰু এমাহৰ পিছত তেওঁৰ বয়স বাৰ বছৰ হ"ব, তথাপিও তেওঁৰ হাতত শিশু অদ্ভুতজনৰ দৰে ক্ষমতা আছে। আৰু তেওঁৰ প্ৰকৃত নাম আৰু উপাধিটো মুকলিকৈ উল্লেখ কৰিব নোৱাৰাকৈয়ে বেছি পৰিচিত ৷
  আৰু সেইবাবেই, টেৰকিনৰ সুন্দৰ সুপৰিচিত প্ৰতিচ্ছবিখন, তেওঁ বাকপটু আৰু স্মৰণীয়। গতিকে ল"ৰাটোৱেও একেধৰণৰ আৰ্হিৰ ভূমিকা পালন কৰক ।
  সাধাৰণতে মানুহ এটা দুষ্ট প্ৰাণী। কিবা কাৰণত বহু ডিভিজন কমাণ্ডাৰে ছাটো শগুণৰ পৰা হোৱা প্ৰথম বিমান আক্ৰমণতে আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ লৰালৰি কৰিছিল, বা নিজৰ শগুণক বিশ্বাসঘাতকতা কৰিবলৈ লৰালৰি কৰিছিল, ডলাৰৰ গোট লাভ কৰিছিল। কিন্তু, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এতিয়া ৰঙা সেনাই যথেষ্ট লোকচানৰ সন্মুখীন হৈছে আৰু পিছুৱাই গৈছে। এনে পৰিস্থিতিত গেৰিলা যুদ্ধই আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ পদ্ধতি প্ৰদান কৰে।
  কেৱল পশ্চিম এক্ৰাইনাতহে জনপ্ৰিয় স্বাৰ্থ আৰু বলছেভিক ইন্টিফাদাক সমৰ্থন কৰিব পৰা স্থানীয় শক্তি বিচাৰি পোৱাটো কঠিন । কিন্তু চালে মাটিৰ তলৰ ঠাইখিনি পাব। কাৰণ, ছোভিয়েট যুগত ছোভিয়েট শাসনৰ বাবে আশাহীন যেন লগা অঞ্চলবোৰত পক্ষপাতীসকলে যুঁজিছিল।
  ভাচিলিয়ে নিজৰ স্কুটিখন গছৰ তলত লুকুৱাই ফেশ্বনেবল কাপোৰ আৰু স্নিকাৰ পিন্ধিলে। খালী ভৰিৰে চহৰখনত সোমাব নোৱাৰি - ই সন্দেহৰ সৃষ্টি কৰিব, বিশেষকৈ যিহেতু এতিয়াও মাৰ্চ মাহ আৰু যথেষ্ট ঠাণ্ডা৷ ৰঙা সেনাৰ ল"ৰাবোৰে জোতাক প্ৰত্যাহ্বান জনাই তুচ্ছজ্ঞান কৰে আৰু সুস্থ হৈ থকালৈকে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িবলৈ আৰু দৌৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  কিন্তু সাধাৰণতে , যেতিয়া উষ্ণতা শূন্যৰ ওপৰত হয়, তেতিয়া জোতা নোহোৱাকৈ, কিছু অভ্যাস লৈ, আপুনি নিষেধাজ্ঞা অবিহনে দৌৰিব পাৰে। নিয়ৰত অৱশ্যে ই অধিক কঠিন, কিন্তু এজন অভিজ্ঞ যুৱ যোদ্ধাই কেইবা ঘণ্টা ধৰি ইয়াক সহ্য কৰিবলৈ যথেষ্ট সক্ষম।
  ভ্লাদিমিৰ আছিল ভালদৰে কঠিন, ইয়াৰ উপৰিও তেওঁৰ পিতৃয়ে তেওঁক তেজৰ সঞ্চালন উন্নত কৰা গোপন পদ্ধতি শিকাইছিল, যাতে তেওঁৰ ভৰি আৰু অন্যান্য অংগবোৰ কাৰ্যতঃ জমা নহয়। মাত্ৰ বেজীৰে কিছুমান বিশেষ বিন্দু বিন্ধিব লাগিব, বা কিছুমান বনৌষধি খাব লাগিব। বাইদেউ, মধ্যযুগত বহু ল"ৰাই তীব্ৰ হিমত কোনো কৌশলী কৌশল নোহোৱাকৈয়ে কৰিছিল, আৰু কাহও কৰা নাছিল, আধা উলংগ হৈ বৰফৰ ঢৌৰ মাজেৰে দৌৰিছিল। আৰু ঠাণ্ডাৰ পৰা নীলা হৈ পৰা তেওঁলোকৰ গোৰোহাবোৰে প্ৰাকৃতিক গোৰোহাৰ বাহিৰে আন কোনো তলুৱা নাজানিছিল , যেতিয়ালৈকে দাড়ি এটা ওলাবলৈ আৰম্ভ কৰা নাছিল।
  ভ্লাদিমিৰে আনকি ভাবিছিল যে হয়তো মটৰ স্কুটাৰ এখন লোৱাৰ যোগ্য হ"ব, কিন্তু... গাড়ীখন তেওঁৰ নিজৰ এছেম্বলি আছিল, আৰু ছিৰিয়েল প্ৰডাকচনৰ নাছিল। তেওঁ ক"ৰ পৰা পালে আৰু কিয় পালে সেই লৈ অপ্ৰয়োজনীয় সন্দেহৰ সৃষ্টি হ"ব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও স্কুটাৰখন সঁচাকৈয়ে বিশেষ আৰু ভাঁজ কৰিব পৰা, কমপেক্ট, আৰু প্ৰতি ঘণ্টাত দুশ ত্ৰিশ কিলোমিটাৰলৈকে গতি বৃদ্ধি কৰিব পাৰে, আনকি বাউন্স কৰিব পাৰে। নাই, এনে মেচিন বেছি লক্ষ্যণীয়।
  ইয়াৰ উপৰিও খোজ কাঢ়ি গৈ মানুহে কি চিন্তা কৰিছে শুনিবলৈ মন গ"ল।
   তেওঁৰ সকলো ৰোমান্টিকতাৰ মাজতো তেওঁ এজন অতি স্মাৰ্ট ল"ৰা, আৰু তেওঁ ভাবিছে যে দীঘল ডলাৰৰ ভূতটো কিয় ইমান টেনচিয়াছ আৰু মোহনীয়।
  সঁচাকৈয়ে আন, অধিক আকৰ্ষণীয় মূল্যবোধ আছেনে? যদিও, আটাইবোৰৰ পিছতো, এজন ব্যক্তিয়ে আটাইতকৈ আনন্দৰে নিজৰ স্বভাৱ আৰু ধন-সম্পত্তিক সন্তুষ্ট কৰে।
   আমেৰিকান, সাহসী মাৰ্চটো হুইচেল মাৰি ল"ৰাটোৱে খোজ কাঢ়ি গ"ল। গতিকে কোনো সন্দেহ নাই। যথেষ্ট ডাঙৰ ল"ৰা হোৱাৰ বাবে তেওঁক বয়সতকৈ ডাঙৰ যেন লাগিছিল আৰু স্থানীয় পশ্চিমীয়া সমৰ্থক যুৱ সংগঠনৰ এজন কিশোৰৰ বাবে সহজেই পাছ কৰিব পাৰিছিল।
  আনকি তেওঁৰ হাতত সাপৰ মূৰ থকা মেচিং আৰ্মবেণ্ডো আছিল। অৰ্থাৎ অফিউকাচ!
  ইমান ধুনীয়া কেনেকৈ দেখা গ"ল! এটা আধা বক্স চুলি কাটি আৰু শ্যামলা চুলি, আপুনি নিজেই এটা পোষ্টাৰৰ বাবে অৰ্ডাৰ কৰিব পাৰে - হিটলাৰ জুজেন্ট !
  আগলৈ ভঙা গাঁৱৰ ৰাস্তাত কোনোবা বুঢ়ীয়ে গান গাই আছে ৷ তাই টানি লৈ গৈছে এটা বিশাল বেকপেক যিটোৱে তাইক চেপি ধৰিবলৈ ওলাইছে যেন লাগে৷ ভাবিছোঁ বুঢ়ীয়ে তাত কি যোগ দিলে? হয়তো তেওঁ টাইগাৰছ চহৰলৈ বিক্ৰীৰ বাবে খাব পৰা কিবা এটা টানি লৈ গৈছে? ভ্ৰমণ আৰু গোপনীয়তা কৰাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব।
  শেষৰ বাক্যাংশটো ইমানেই অৰ্থহীন হৈ পৰিল যে ল"ৰাটোৱে অনিচ্ছাকৃতভাৱে খিকিন্দালি কৰি খোজ কাঢ়িলে। ফেশ্বনেবল স্নিকাৰ পিন্ধা ভৰি দুখন গৰম হোৱাত অভ্যস্ত, আৰু এইটো অপ্ৰীতিকৰ। যদিও, অৱশ্যেই, তেওঁক এই ধৰণে অধিক ধনী দেখা যায় ৷ আৰু তাৰ পিছত যেতিয়া তেওঁলোকৰ ডিটেচমেণ্টটো স্লোভেনিয়াত প্ৰৱেশ কৰিলে, যিটো একেবাৰে দুখীয়া নাছিল, তেতিয়া তেওঁলোকে খালী ভৰিৰে টমবয়ৰ ডিটেচমেণ্টটোলৈ সহানুভূতি আৰু ভয়ৰে চালে। যেন তেওঁলোক উন্মাদ, বা সম্পূৰ্ণ দৰিদ্ৰ। আৰু ল"ৰাকেইটাই খৰখেদাকৈ খোজ দিলে, যাৰ বাবে নিয়ৰৰ ঢৌৱে কুটিল হৈ পৰিল। বৰফৰ ঢৌৰ পৰা ৰঙা গোৰোহা আৰু ভৰিৰ নীলা ভৰিৰ আঙুলিবোৰলৈ গুৰুত্ব নিদিয়াকৈ সিহঁতে হাঁহিলে । আৰু সিহঁতৰ কঠিন চাৱনি আৰু টানকৈ চেপি ধৰা মুঠিবোৰলৈ চাই, হাঁহিবলৈ সাজু হৈ সিহঁতে ভয়ত মুখ দুখন পেলাই ভয়তে আঁতৰি চালে।
  কিন্তু এই আইতাক যেন সম্পূৰ্ণ ক্লান্ত হৈ পৰিছে। ভ্লাদিমিৰে চকু কপালত তুলিলে, বয়সে নাৰীক ইমান বন্যভাৱে কিয় বিকৃত কৰে। কাৰণ ছোৱালীবোৰ ধুনীয়া, আৰু ডাঙৰ লেডিজবোৰ ক্ৰিপি হৈ পৰে।
  যেন বলিৰেখাযুক্ত ছাল, বা কুঁজ, বা তেনেকুৱা কিবা এটা, নান্দনিকভাৱে ভাল নহয়। আৰু এই ক্ষেত্ৰত ঈশ্বৰে ক"লৈ চায়? এনে নিৰপেক্ষ কুৎসিততা তেওঁৰ কিয় ভাল লাগে? নান্দনিকতাৰ জ্ঞানৰ কথা কি ক"ব?!
  বাৰু, ঠিক আছে, সময় আহিব, আৰু তেওঁলোকে ভগৱানৰ লগত সমাধান কৰিব, মানৱতাৰ সকলো উপহাসৰ উত্তৰ দিব। ইয়াৰ মাজতে বুঢ়ীক সহায় কৰো, ইমান কুৎসিত মানুহ হোৱাত তাইৰ কোনো দোষ নাই।
  ভ্লাদিমিৰে আইতাকৰ ওচৰলৈ জপিয়াই আহি ইউক্ৰেইনীয় ভাষাত ভদ্ৰ সুৰত সুধিলে:
  - মই দেখিছোঁ তোমাৰ বাবে কঠিন, সহায় কৰিব পাৰিমনে?
  বুঢ়ীয়ে ল"ৰাটোৰ পৰা পিছুৱাই গৈ খঙেৰে হিচকি উঠিল:
  খুলিবলৈ সাহস নকৰিবা নেকি , হে ফ্ৰিক! তুমি ভাবিছা মই নাজানো যে তুমি মোৰ সেউজীয়াবোৰত দোল খাইছিলা।
  আইতাই লাঠিডাল দোলা দিবলৈ ধৰিলে, আৰু তাইৰ অতিৰিক্ত ভৰ্তি বেকপেকটো খোল খালে। ভ্লাদিমিৰে দূৰৰ পৰা ৰঙৰ তীব্ৰ গোন্ধ এটা ধৰিলে, এতিয়া তেওঁৰ চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল। ডাঙৰ ডাঙৰ বেকপেকটোৰ পৰা ওলাই আহিল শুকান কবিৰ পাত, অনাড়ম্বৰভাৱে সেউজীয়া ৰং কৰা। আৰু কোনোবা মূৰ্খই এই পচি যোৱা ঠাইখনত ৰং সানিলে। বেকপেকটো নিজেই দাগেৰে ঢাকি থোৱা আছিল, আৰু জঘন্য আৰু কোলাহলপূৰ্ণ আইতাক অলপ দাগ পৰিছিল।
  বুঢ়ীয়ে ল"ৰাটোৰ মূৰত লাঠিৰে খুন্দা মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে যদিও সি সহজেই ডজ কৰি আন এটা দোলনা বাধা দিলে।
  আৰু আইতাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - অ', মোক লুটি লৈছে! খলনায়কে সেউজীয়াবোৰ কাঢ়ি নিবলৈ চেষ্টা কৰিছে ! হেৰা, মোৰ কবিটো ৰক্ষা কৰক!
  টেৰকিনে বিড়ম্বনাৰ দৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - সদায় এনেকুৱাই! - আৰু স্কাউট ল'ৰাটোৱে গাইছিল। - যিয়ে মানুহক সহায় কৰে তেওঁ সময় নষ্ট কৰি আছে! ভাল কাম বিখ্যাত হ"ব নোৱাৰে!
  আৰু বুঢ়ীগৰাকীক আচলতে শ্বাপোক্লিয়াকৰ দৰে দেখা গৈছিল, মাথোঁ তাই আৰু অধিক আচৰিত আৰু ঘৃণনীয় আছিল, আনকি কুঁজ এটাও আছিল। গতিকে তাই বেকপেকটো লৈ বুকুত হেঁচা মাৰি ধৰিলে, ইমানেই যে তাইৰ হাম্পবেক নাকটো ৰঙীন কবিৰ সেউজীয়া গছৰ ভিতৰত সোমাই গ"ল আৰু চিঞৰি উঠিল, যদিও বেছি স্পষ্টকৈ নহয়:
  - অ' তুমি মোৰ বাকচ ! বাস্ক বাকচ ! ডাকাতৰ পৰা, ভয়ংকৰ মাস্কোভিটৰ পৰা সুৰক্ষা!
  ভ্লাদিমিৰে হঠাতে ষ্টাৰলিটজৰ দৰে অনুভৱ কৰিলে, বিফলতাৰ পথত। ল"ৰাজনে প্ৰতিফলিতভাৱে সংকুচিত হৈ সাপৰ মূৰেৰে বেণ্ডেজটোৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে আৰু কলাত্মকভাৱে ইংৰাজীৰ সৈতে ইক্ৰেইনিয়ান শব্দৰ পৰ্যায়ক্ৰমে ক"লে:
  - আমি সমগ্ৰ বিশ্বৰ বয়সস্থ লোকক সুৰক্ষা দিয়া এটা সংগঠন! আৰু আমিয়েই তেওঁলোকক সহায় কৰোঁ, ঘৰ সাজিছো, চকলেট বাটাৰৰ সৈতে বগা ৰুটি দিওঁ!
  আইতাই অলপ শান্ত হৈ ফুচফুচাই সুধিলে:
  -আপুনি কোনো কাকতলীয়াকৈ আমেৰিকান নেকি?
  ভ্লাদিমিৰে আটাইতকৈ মিঠা হাঁহিত ওঁঠ দুটা টানি ইংৰাজীত নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয় অৱশ্যে এশ শতাংশ ! - আৰু লগে লগে দেখিলে যে আইতাই, পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ব্যাপক ভাষাত, এটা চেলেকি বনাব নোৱাৰে, তেওঁ ইক্ৰেইনিয়ান ভাষাত আৰু ক"লে। - মই এজন আমেৰিকান কিশোৰ আৰু বয় স্কাউট!
  বুঢ়ীয়ে অৱশেষত শান্ত হৈ ভাল সুৰত সুধিলে:
  - আৰু মোৰ গ্ৰীণছৰ সৈতে কিমানটা ভিলা আৰু মাৰ্চিডিজ কিনিব পাৰিম?
  স্কাউট ল"ৰাজনে পাগলৰ লগত তৰ্ক নকৰাটোৱেই ভাল বুলি উপলব্ধি কৰি শান্তভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - বহুত! ইমানবোৰ!
  কিন্তু আইতাগৰাকীয়ে অটল আছিল আৰু পেশীবহুল আৰু স্মাৰ্ট ল"ৰাটোক বছৰৰ পাছতো সুধি থাকিল:
  - এইটো কিমান?
  টেৰকিনে গুৰুতৰ সুৰত উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, মাৰ্চিডিজ বিভিন্ন মডিফিকেচনত আহে। ব্ৰেণ্ডটো যিমানেই নতুন আৰু বিলাসী হ"ব সিমানেই ইয়াৰ দাম বেছি হ"ব, অৰ্থাৎ ইয়াক অধিক সেউজীয়াৰ প্ৰয়োজন!
  বুঢ়ীয়ে তীব্ৰ উশাহ লৈ বেকপেকটো থৈ ৰঙীন কবিটোলৈ আঙুলিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ইয়াত ষাঠি কিলোতকৈ কম নহয়! চহৰলৈ ইমান সেউজীয়া আনিলে মৰি যাম বুলি ভয় লাগে !
  ভ্লাদিমিৰে জোৰেৰে হাঁহিবলৈ সাজু হ"ল, কিন্তু জঘন্য বুঢ়ীগৰাকীৰ মুখখন কিমান বিচলিত হোৱা দেখি তেওঁ উত্তৰ দিলে:
  - কিয় কঢ়িয়াই নিব লাগে? মটৰ চাইকেল আৰোহী বিচাৰি উলিয়াওক, আৰু আপুনি বতাহ আৰু আৰামৰ সৈতে টিগ্ৰ'ভলৈ লৈ যোৱা হ'ব!
  কুঁজৰাই থকা আইতাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, আৰু হঠাতে বুজিবলৈ কঠিন শব্দ এটাত হুলস্থুল কৰি উঠিল:
  - অ' , তুমি মোৰ নাতি... ট্ৰেক্টৰ চালক ফ্যোডৰক মোৰ ওচৰলৈ ঘৰলৈ আহিবলৈ মাতিলোঁ। গতিকে তেওঁ হেৰোদক সুধিলে যে মই কিয় মূৰ্খৰ দৰে পচি যোৱা কবিটোত ৰং লগালোঁ? গতিকে মই তেওঁক বুজাই দিওঁ, এজন মূৰ্খ , যে কবি আৰু সেউজীয়াৰ মূল্য পৃথিৱীৰ সৰ্বোচ্চ মূল্য! সেউজীয়া, মাৰ্চিডিজ আৰু প্ৰাসাদৰ বাবে সকলো কিনিব পাৰি!
   এজন প্ৰতিভাৱান চোৰাংচোৱা হোৱাৰ বাবে অৰ্থ বুজিব জানিছিল আৰু আটাইতকৈ অস্পষ্ট আৰু জিভাত বান্ধ খাই থকা বিৰবিৰাই বুজিব জানিছিল, তেওঁ চতুৰতাৰে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - ট্ৰেক্টৰ চালকে আপোনাক গাঁৱলৈ বিনামূলীয়াকৈ ডেলিভাৰী দিয়াৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল নেকি ?
  বুঢ়ীয়ে মুখখন বেঁকা কৰি খঙত জোকাৰি দিলে:
  - প্ৰায় তেনেকুৱাই! মাত্ৰ বিনামূলীয়াকৈ নহয়, পকেট বহল কৰি ৰাখক , কিন্তু এলিটাৰ মেছৰ বাবে ! বাৰু, মই তাক এটা মূৰ্খৰ লগত পঠালোঁ !
  ল"ৰাটোৱে সহ্য কৰিব নোৱাৰি জোৰেৰে হাঁহিলে। সঁচাকৈয়ে হাস্যৰসময়ী হৈ পৰিল। আইতাই আপাত দৃষ্টিত যথেষ্ট শুনিছিল যে সেউজীয়া আৰু কবিৰ মূল্য সৰ্বোচ্চ, কিন্তু, হাস্যৰস বুজি নাপাই, তাই স্লেংগটোক অতি আক্ষৰিক অৰ্থত লৈছিল। বাৰু, যিহেতু বসন্তলৈকে এই শাকটো হালধীয়া হৈ পৰিছিল, সেয়েহে উদ্যমী আইতাই ইয়াক সেউজীয়া ৰঙেৰে ৰং কৰিছিল।
  নগদ ধনত লুকুৱাবলৈ সময় নোহোৱা সকলো বেংকনোট , এটা উল্লেখযোগ্য ঘাটিৰ সৃষ্টি হৈছিল, তেন্তে স্পষ্ট যে ডলাৰে কিয় সৰ্বোচ্চ মূল্য অৰ্জন কৰিলে।
  ইফালে বুঢ়ীয়ে অকপটে কৈ থাকিল:
  - বাৰু, আগতে মই ইণ্টাৰনেটৰ জৰিয়তে টেক্সি এখন মাতিলোঁহেঁতেন, কিন্তু বলছেভিকসকলে ডেভিলৰ ৱেবটো চেপি উলিয়াবলৈ সকলো টেলিগ্ৰাফৰ খুঁটা ঘূৰাই দিলে। আৰু এটা সাধাৰণ টেলিফোনেও বিপ নকৰে ! অ", মই অসুখী, মই ইয়াত বহি কেৱল উৰাবাতৰি খাই আছো৷ বৰিছ"ভলৈ যাবলৈ মন গ"ল যদিও ৰঙা সেনাৰ প্ৰয়োজনৰ বাবে তেওঁৰ ঘোঁৰাটো লৈ যোৱা হ"ল। অৰেকৰ ইমান শীতল আৰু ধুনীয়া মাৰ্চিডিজ এখন আছিল, গতিকে বলছেভিকসকলে ইয়াক স্লেজহামাৰেৰে সমতল কৰি পেলালে। যেনে, ই অতি বিলাসী আৰু সৰ্বহাৰাৰ গাড়ী নহয়! গতিকে তেওঁলোকে, খ্ৰীষ্টবিৰোধীসকলে সকলো ধ্বংস কৰিলে। সেইবাবেই মই নিজেই সেউজীয়া কবি টানি বজাৰলৈ যাব লগা হ"ল!
  ভ্লাদিমিৰে আইতাকৰ কথা-বতৰাত বাধা দিয়াটো প্ৰয়োজনীয় বুলি বিবেচনা কৰিলে। যদিও, এনেকুৱা এগৰাকী বৃদ্ধাৰ সন্মুখীন হ"লোঁ, বাৰ থকা মনোৰোগ চিকিৎসালয়খনে তাইৰ বাবে লোভেৰে কান্দিছে !
  - আপনার সেউজীয়া প্রাকৃতিক নহয়, মেডাম...
  আইতা লগে লগে উত্তেজিত হৈ পৰিল:
  - তেন্তে কি?
  বয় স্কাউটজনে বুকুৰ পৰা ওলাই অহা শিংটো ধৰি ৰাখিবলৈ অসুবিধা পাই বুজাই দিলে:
  - আৰু এই কথাটো যে... ৰং কৰা সেউজীয়াৰ বাবে আপোনাৰ বিৰুদ্ধে গোচৰ চলাব পাৰি!
  বুঢ়ীজনী ভয় খাই বেঙুনীয়া মুখলৈ পৰিল, আইতাক পিছুৱাই যোৱাৰ লগে লগে কিবা এটা বাষ্ট জোতা পিন্ধা তাইৰ ক্ষীণ ভৰি দুখন জটিল হ"বলৈ ধৰিলে। আৰু নীলা ওঁঠ দুটাই গুণগুণাই উঠিল:
  - কাৰবাবে? মই কিহৰ বাবে জবাবদিহি হ"ম?
  টেৰকিনে যুক্তিসংগতভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - আপুনি প্ৰাকৃতিক কবি নহয়, মৰহি যোৱা কবিহে লৈ গৈছে। গতিকে, আপুনি সস্তা ৰঙেৰে ভুৱা সেউজীয়া বিক্ৰী কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে! আৰু এইটো জাল!
  আৰু স্কাউট ল"ৰাটোৱে নিজৰ বাবে ভয়ংকৰ চকু দুটা সাজিলে।
  বুঢ়ীয়ে থতমত খাবলৈ ধৰিলে।
  - মোক জবাবদিহি নকৰিবা। ৰংটো এতিয়াও অতি সতেজ আৰু প্ৰাকৃতিক। তাইৰ নাতিয়েই আনিছিল!
  ভ্লাদিমিৰক লৈ যোৱা হ'ল, তেওঁ নিজকে এজন প্ৰকৃত অষ্টাপ বেণ্ডাৰৰ দৰে অনুভৱ কৰিলে :
  - গতিকে আমি আমাৰ নাতিকো নকল নোট উৎপাদনত সহযোগিতা কৰাৰ বাবে ন্যায়ৰ ওচৰলৈ আনিম। আপোনাৰ পৰিয়ালৰ কাৰাগাৰ থাকিব ৷
  আইতাই অভাৱনীয়ভাৱে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰি বেকপেকটো পেলাই দিলে আৰু খৰধৰকৈ চিঞৰি পলাই গ"ল:
  - সেইটো মোৰ নহয়! এইটো মোৰ একেবাৰেই নহয়! মোৰো একেবাৰেই নহয়!
  ৰঙেৰে দাগ পৰা বেকপেকটো ৰাস্তাত পৰি ৰৈ গ"ল। দুজনমান কিশোৰ ল"ৰাই মুখ মেলি প্ৰদৰ্শন চাই থাকিল। কবিৰ গোন্ধটো কেৱল সস্তাতম বিষাক্ত সেউজীয়া ৰঙৰ নহয়, পচি যোৱাৰ গোন্ধো আছিল। গতিকে ওজনী আৱৰ্জনাবোৰ সংগ্ৰহ কৰি পিঠিত লগাবলৈ মোৰ অলপো ইচ্ছা নাছিল ।
  তদুপৰি এগৰাকী পাগল বুঢ়ীৰ ওপৰত সময় নষ্ট কৰা। কিন্তু স্থানীয় কিশোৰ-কিশোৰীৰ বন্য হাঁহিয়ে দৃষ্টি আকৰ্ষণ নকৰাকৈ থাকিব নোৱাৰিলে। ল"ৰাকেইটাৰ বয়স প্ৰায় চৈধ্য বছৰ আছিল আৰু তেওঁলোক ভ্লাদিমিৰতকৈ ওখ আৰু বহুত মোটা বুলি ওলাইছিল। যদিও অৱশ্যেই যুদ্ধ কলাৰ ভালদৰে প্ৰশিক্ষণ লোৱা টাৰ্কিনে তেওঁলোকক একেবাৰেই ভয় কৰা নাছিল। মাত্ৰ সিহঁতক মূৰটো ভিতৰলৈ সোমাই দিবলৈ দিয়ক!
  কিন্তু তেওঁলোক যেন একেবাৰে আনন্দিত হৈছিল! ডাঠজনে গুণগুণাই উঠিল:
  - বাৰু, তুমি তাইক উৰুৱাই দিলা! ঠিক কোগানৰ দৰেই!
  তাৰ উত্তৰত টেৰকিনে জপিয়াই টাৰ্ণটেবলখন বতাহত ঘূৰাই দিলে। তাৰ পিছত লেণ্ডিং কৰি টাৰ্মিনেটৰ হাঁহি এটা মাৰি তেওঁ উত্তৰ দিলে:
  - এই বিশাল resler জনে তেনেকুৱা কিবা এটা কৰিব পাৰিবনে?
  কিশোৰ-কিশোৰীবোৰে ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘুৰি উভটি হাঁহিলে :
  - কোনো ক্ৰিপি কৌতুক নহয়! আমাৰ লগত আড্ডা মাৰিবলৈ আহক !
  টেৰকিনে কেৱল আড্ডা মাৰিবলৈ আগ্ৰহী হৈ পৰিল সমনীয়াৰ সৈতে , তেওঁলোকৰ সৈতে বৰ্তমানৰ সমস্যাসমূহৰ বিষয়ে আলোচনা কৰক। যদিও, আনহাতে, তেওঁ বৰ ভাল কাম নকৰে, তথাপিও তেওঁ এগৰাকী নিৰক্ষৰ বৃদ্ধাক পেৰেট কৰিলে, আৰু বেয়াক শাস্তি নিদিলে!
  আইতাকক সেউজীয়া ৰঙেৰে এই মিঠা কবিটোৰ আইডিয়া দিয়াজনৰ মুখত চাবোন দিলে ভাল হ"ব।
  ভ্লাদিমিৰে অৱশ্যে কুঁজা আইতাকৰ প্ৰতি বিতৃষ্ণা অনুভৱ কৰিছিল, আৰু সেয়েহে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - বাৰু, সঠিকভাৱে উলটি যাওঁ! বৰ শীতল ৱাৰ্ম আপ হ"ব !
   মপেডত উঠি যোৱা ল"ৰাকেইটা চহৰৰ ভিতৰলৈ ৰাওনা হ"ল৷ ভ্লাদিমিৰে আটাইতকৈ পাতল ল"ৰাটোৰ পিছফালে বহি আন এটা সুৰ হুইচেল মাৰিলে। মেজাজটো অৱশ্যে সৰু আছিল, আৰু আপুনি নিজকে সম্পূৰ্ণ হাৰামী যেন অনুভৱ কৰে ৷
  টিগ্ৰ"ভৰ প্ৰৱেশদ্বাৰত ইতিমধ্যে ছাটোভিটসকলে নিজৰ চেকপইণ্ট স্থাপন কৰিছিল আৰু নথি-পত্ৰ পৰীক্ষা কৰি আছিল। গাড়ীৰ সৰু শাৰী এটা গঢ় লৈ উঠিল। ল'ৰাকেইটাই লগে লগে সকলো শ্বো-অফ হেৰুৱাই পেলালে , আৰু মোটা মানুহজনে দুখ মনেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমাৰ লগত কোনো নথি-পত্ৰ নাই৷ জেললৈ পঠিয়াই দিব !
  টেৰকিনে কুটিলভাৱে ক"লে:
  - সকলোতকৈ ভাল! তাৰ পিছত কাৰাগাৰৰ কোঠা এটাত সিহঁতৰ বাবে মৈদানৰ আয়োজন কৰিম!
  তাৰ পাছত দুজনমান ডেকা ফাণ্ডেৰভিটে গৰ্জন কৰিলে:
  - আমি মস্কোক তেজেৰে বানপানী কৰি উৰাল পাম!
  তাৰ পাছত মপেডবোৰ ঘূৰি গ"ল, আপাত দৃষ্টিত এটা বাটভ্ৰমণৰ সন্ধানত। টেৰকিনে ডেকা লেতেৰাটোক ভালকৈ কোবাই দিবলৈ তীব্ৰ প্ৰলোভন পাইছিল , কিন্তু এতিয়াৰ বাবে নিজকে প্ৰকাশ নকৰাটোৱেই ভাল আছিল। চিন্তাবোৰ বেলেগ দিশলৈ গ"ল।
  সঁচাকৈয়ে দেখা গ"ল যে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত আমেৰিকাই ইউ এছ এছ আৰৰ পক্ষ লৈছিল, যাৰ ফলত জাপানক নিজৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত নামিবলৈ উচটনি দিয়া হৈছিল। শক্তিৰ বেলেগ ভাৰসাম্য থাকিলে কি হ"লহেঁতেন?
  এনে এখন দেশৰ বাবে সম্ভৱতঃ বহুত বেছি স্বাভাৱিক আমেৰিকা যদি হিটলাৰৰ সৈতে একত্ৰিত হয়?
  এই ক্ষেত্ৰত যুদ্ধৰ প্ৰথম মাহকেইটাত ইতিহাস বাস্তৱৰ পৰা বিচ্যুত হোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই। বাৰু, অন্ততঃ উল্লেখযোগ্যভাৱে। আমেৰিকাই, সম্ভৱতঃ, থাৰ্ড ৰাইচক সৰ্বাধিক অৰ্থনৈতিকভাৱে আৰু বোমা আক্ৰমণৰ দ্বাৰা সহায় কৰিব। অৱশ্যে সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চলত জাপানৰ যুদ্ধত প্ৰৱেশে কিছুমান সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে। তেতিয়া ছোভিয়েট বিভাগবোৰক চামুৰাইৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত বেণ্ডেজেৰে বান্ধি থোৱা হ"লহেঁতেন আৰু মস্কোৰ প্ৰতিৰক্ষাত অংশগ্ৰহণ কৰিব নোৱাৰিলেহেঁতেন।
  অৱশ্যে এইটো হয়তো প্ৰথম দৃষ্টিত যিমান ভয়ংকৰ নহয়। অক্টোবৰৰ শেষৰ ফালে ছোভিয়েট সৈন্যই জাৰ্মান আক্ৰমণ বন্ধ কৰি দিয়ে, যদিও সুদূৰ পূবৰ পৰা সৈন্য এতিয়াও আহি পোৱা নাছিল আৰু মূল বাহিনীক ঘেৰি ধ্বংস কৰা হয়। মন কৰিবলগীয়া যে ছোভিয়েট সৈন্যৰ নিৰাপত্তাৰ এক নিৰ্দিষ্ট প্ৰান্ত আছিল, আৰু তেওঁলোকে সম্ভৱতঃ অধিক কঠিন পৰিস্থিতিত ৰাজধানীখনক ধৰি ৰাখিব পাৰিলেহেঁতেন। যদিও সম্ভৱ যে এই ক্ষেত্ৰত ৰঙা সেনাৰ হাতত প্ৰতিআক্ৰমণৰ বাবে পৰ্যাপ্ত বাহিনী নাথাকিলহেঁতেন।
   ল'ৰাবোৰে যেন এটা দুৰ্বল ঠাই পাইছিল;ৰাস্তাটোৰ পহৰা দিছিল জাতীয়তাবাদীৰ স্থানীয় শাখা এটাই। টাৰ্কিনৰ নতুন বন্ধুসকলতকৈ অলপ ডাঙৰ কিশোৰ-কিশোৰীসকলে পহৰা দি থিয় হৈ আছিল। চিঞৰ-বাখৰ আৰু চিঞৰ-বাখৰেৰে সিহঁতে নিজৰ মপেডখনক সম্ভাষণ জনাইছিল।
  ছাগলীৰ চুলি ৰাস্প কৰা ডাঙৰজন:
  - এইটো কেনেকুৱা কেঁচুৱা? হয়তো সিহঁত যুঁজিবলৈ আহিছিল?
  ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে খঙেৰে ফুচফুচাই ক"লে:
  - কল্পনা কৰকচোন , হয়!
  নেতাজনে আদেশ দিলে:
  - এই ক্ষেত্ৰত মপেডৰ পৰা নামি যাওক ! বজাৰৰ বাবে আমি দায়বদ্ধ হ"ব লাগিব!
  বয় স্কাউটজনে খৰধৰকৈ জপিয়াই নামি আহিল আৰু লগে লগে স্থিতি ল"লে। তেওঁৰ এনে লাগিল যেন এতিয়া তেওঁ ব্ৰুচ এলৰ মূৰ্ত ৰূপত পৰিণত হৈছে তেওঁৰ শিশুসুলভ, কিন্তু কম বিপদজনক নহয়!
  - বাৰু, বাহিৰলৈ ওলাই গৈ তোমাৰ শক্তি জুখি লওঁ!
  নেতাজনে অৱশ্যে নিজে যুঁজি নকৰি কাষলৈ মাত দিলে:
  - ডেমন, তাৰ লগত মোকাবিলা কৰক!
  ছামাৰছল্টত ওলোটাকৈ কিমোনো পিন্ধা ল"ৰা এজনে জপিয়াই ওলাই আহিল। তদুপৰি, দৃশ্যত, এজন যুঁজাৰু এজন স্পাৰ্টানৰ দৰে ডাঙৰ-দীঘল হৈছিল , শীতল বতৰত খালী ভৰিৰে আৰু দ্ৰুত। ভ্লাদিমিৰতকৈ অলপ ডাঙৰ আৰু ওখ, কিন্তু তথাপিও এজন অতি কম বয়সীয়া যোদ্ধা, ক"লা বেল্ট পিন্ধা।
  স্কাউট ল'ৰাটো অলপ লাজ পালে। তেওঁ ভাবিছিল যে তেওঁ পৰৱৰ্তী বেগটোৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব লাগিব, আৰু সেয়েহে, তেওঁৰ বিৰুদ্ধে, এজন প্ৰকৃত পেছাদাৰী, নিপুণ, আৰু কিছুমান পাম্প কৰা মূৰ্খ পেশীৰ পাহাৰ নহয়।
  "দানৱ"ৰ গতিবিধিৰ পৰা ভ্লাদিমিৰে উপলব্ধি কৰিলে যে এইজন অতি শক্তিশালী প্ৰতিদ্বন্দ্বী আৰু, ঠিক যদিহে, তেওঁৰ স্নিকাৰ খুলি দিলে, যিয়ে তেওঁক পৃথিৱীৰ পৃষ্ঠভাগ অনুভৱ কৰিবলৈ বাধা দি আছিল।
  এইদৰে তেওঁ চঞ্চল শত্ৰুৰ প্ৰতিটো গতিবিধি ভালদৰে ধৰিব পাৰিব।
  দুয়োজন ল"ৰাই ইজনে সিজনৰ বিপৰীতে থিয় হৈ প্ৰণাম কৰিলে। আন আন যুৱক ফেণ্ডেৰ"ভাইটসকলে তেওঁলোকক ৰিঙত ঘেৰি ধৰিলে, ডুৱেলৰ বাবে এটা মুক্ত ঠাই এৰি দিলে।
  যুঁজখন কোনো সংকেত নোহোৱাকৈয়ে আৰম্ভ হৈছিল, ভ্লাদিমিৰৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে প্ৰতিদ্বন্দ্বীক শৰীৰত তীব্ৰ আক্ৰমণ কৰিছিল। স্কাউট ল"ৰাজনে এটা ব্লক ৰাখিলে আৰু আঘাতৰ যথেষ্ট বল অনুভৱ কৰিলে। আনকি মোৰ ষ্টাফড নাকলটোও টিংটিংকৈ উঠিল। নাই, এইটো সঁচাকৈয়ে এজন ক"লা বেল্ট আৰু এজন অসাধাৰণ যুঁজাৰু, আৰু আপুনি তেওঁক পৰাস্ত কৰিবলৈ আপোনাৰ সকলো শক্তি গোটাব লাগে।
  দানৱে আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িল, কিন্তু টিয়ৰকিনেও যথেষ্ট অভিজ্ঞ, আংশিকভাৱে শত্ৰুৰ পৰা আঁতৰি যায় আৰু আংশিকভাৱে শত্ৰুৰ পৰা পিছুৱাই যায়, আঘাতবোৰ মিছ নকৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  চাৰিওফালে উগ্ৰপন্থীৰ ভিৰটোৱে জোৰেৰে চিঞৰিলে:
  - সেইটোৱেই হ"ল, সেইটোৱেই হ"ল! শ্যামলাজনক মাৰি পেলাওক!
  - সি কাপুৰুষ! তাক মাৰি পেলাওক!
  ইয়াৰ উত্তৰত ভ্লাদিমিৰে ক্ৰোধ অনুভৱ কৰি পাল্টা আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। শত্ৰুৰ মুঠিটো আকস্মিকভাৱে তেওঁৰ সোঁ গালৰ হাড়ৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল যদিও টাৰ্কিনেও প্ৰতিপক্ষৰ বুকুত আঘাত কৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁ চকু টিপিয়াই পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হ"ল।
  আঘাতটোৱে সন্মুখৰ ট্ৰেফিকত আঘাত কৰিলে, ভ্লাদিমিৰৰ নুকুলবোৰ তেওঁৰ উদং, টেন কৰা, পেশীবহুল বুকুখনত ছাপ খাই পৰিল।
  দানৱে প্ৰথমবাৰৰ বাবে প্ৰতিপক্ষক সন্মানেৰে চাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আৰু তুমি একেবাৰে বেয়া নহয়!
  টেৰকিনে এটা গতিশীল ব্লক ৰাখি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু আপুনি ভবাতকৈও বেছি বিপদজনক!
  অসুৰটোৱে আকৌ আক্ৰমণত নামিল। তেওঁ নিজৰ উদং, ল"ৰাৰ দৰে ভৰিৰে আৰু অধিক আঘাত দিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, ভ্লাদিমিৰে কেইবাবাৰো পেডেড শ্বিনেৰে ব্লক ৰাখিছিল আৰু খিকিন্দালি কৰিছিল, প্ৰতিপক্ষক ঢাকি ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু হঠাৎ হাতৰ পৰা মিছ কৰি লগে লগে উত্তৰ দিলে।
  দুয়োজন ল'ৰাই , যুঁজখন আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে, অধিক ঘাঁ, ঘৰ্ষণ আৰু বাম্প হৈছিল। কিছুমান আঘাত যিদৰে হ"ব লাগে, বাইদেউ, পেছাদাৰী যুঁজত। কিন্তু উঠা-নমা কৰি থকা পাল্লাবোৰে এটা বা আন এটা দিশত হেলনীয়া হ"ব পৰা নাছিল।
  টেৰকিনে ধূৰ্ততাৰে শত্ৰুক ল"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও পেছাদাৰী মাষ্টৰজন একেবাৰেই সহজ নাছিল আৰু নিজাববীয়াকৈ ফান্দ সৃষ্টি কৰিছিল। আৰু প্ৰতিটো নতুন আক্ৰমণ হয় পাছ হৈ পাৰ হৈ গ"ল নহয় মুখত ঘাঁ হৈ ফুলি উঠিল। অৱশ্যে স্কাউট ল"ৰাজনে যিখিনি পাইছিল সেইখিনি আগ্ৰহেৰে ঘূৰাই দিলে ৷ আৰু আকৌ আক্ৰমণ কৰিলে! তাৰ উত্তৰত, বিষাদজনক পোক হেৰুৱাই পেলোৱা .
  দুয়োজন ল"ৰাৰ নাক ভাঙি উশাহ-নিশাহ বন্ধ হৈ আছিল। এই যুঁজখন গ্লেডিয়েটৰৰ যুঁজ বা মল্লযুঁজাৰুৰ যুদ্ধৰ দৰে হৈ পৰিল । অধিক সঘনাই ল"ৰাবোৰে এটা হোল্ডত সোমাই মল্লযুঁজৰ কৌশলেৰে ইজনে সিজনক জোকাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। সিহঁতে মূৰ বাট মাৰিলে, কিন্তু দুয়োৰে কোনোৱেই আনজনৰ ওচৰত নমস্কাৰ নিদিলে। এই কঠিন ডুৱেলটো আছিল সমান আৰু জেদীৰ মাজত প্ৰতিযোগিতা ।
  লাহে লাহে কেৱল ডেকা যোদ্ধাসকলেই নহয়, তেওঁলোকক আগুৰি থকা ভিৰটোও ভাগৰুৱা হ"বলৈ ধৰিলে। আন্দোলন আৰু ধৰ্মঘটবোৰ ক্ৰমান্বয়ে লেহেমীয়া হৈ পৰিল। গতিকে দানৱটোৱে কষ্টেৰে, তীব্ৰ উশাহ লৈ টেৰকিনক কান্ধত তুলি লৈ তললৈ পেলাই দিলে। কিন্তু কাৰাটেকাৰ ভৰি দুখনে ঠাই এৰি দিলে, আৰু সি পৰিল, স্কাউট ল"ৰাটোৰ প্ৰবল প্ৰেছত মূৰটো পুতি পেলালে ৷ লগে লগে ভ্লাদিমিৰে নিজৰ প্ৰতিযোগীৰ ভুলৰ সুযোগ লৈ ভৰি দুখনে "তলা"ত "দানৱ"ৰ শক্তিশালী ডিঙিটো দৃঢ়তাৰে ধৰিলে।
  এইটো এটা চক হোল্ড, আৰু সেইখিনিতে এটা অতি ফলপ্ৰসূ। ইয়াৰ উত্তৰত শত্ৰুৱে তেওঁক চিটিকিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, আনকি মানুহজনৰ আটাইতকৈ সংবেদনশীল ঠাইখনো চেপি ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু ছাৰ্ভাইকেল ভাৰ্টব্ৰেৰ ওপৰত হেঁচা ইমানেই প্ৰবল হৈ পৰিল যে "দানৱ"ৰ হাত দুখনে স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে তেওঁক ডিঙি চেপি হত্যা কৰা ল"ৰাটোৰ আঁঠু দুটা সাৱটি ধৰিলে ৷
  টেৰকিনে চাপ বৃদ্ধি কৰি শৰীৰটোক ভৰিৰ লগত সংযোগ কৰি ডিঙিৰ লিভাৰটো শক্তিশালী কৰি তুলিলে। তেওঁ হতাশ হৈ প্ৰতিশোধ ল"লে। তেওঁৰ সুদৰ্শন যদিও ঘাঁ হোৱা মুখখনে চেৰী ৰং ল"বলৈ ধৰিলে আৰু তেওঁৰ দৃষ্টিশক্তি অত্যন্ত ডাৱৰীয়া হৈ পৰিল।
  ভ্লাদিমিৰে হিচকি উঠিল:
  - হাতৰ তলুৱাৰে টোকৰ মাৰিব যে তুমি হাৰ মানিবা!
  "দানৱ"ই নাকচ বুলি উত্তৰ দিব বিচাৰিছিল, কিন্তু তাৰ সংকুচিত ডিঙিৰ পৰা কেৱল গুৰগুৰিৰ শব্দ শুনা গ"ল। দেখাত যেন সি সম্পূৰ্ণ থেতেলিয়াই পেলালে। এনে কৌশল সাধাৰণতে মাৰাত্মক হ"ব পাৰে আৰু যুদ্ধত ভ্লাদিমিৰে প্ৰাপ্তবয়স্কক হত্যা কৰিবলগীয়া হৈছিল আৰু কোনো কাৰণতে সৰু পুৰুষক হত্যা কৰিবলগীয়া হোৱা নাছিল। গতিকে কাৰাটে ল"ৰাটো জেদী হোৱাটো অসাৰ হৈ পৰিল। যদিও টাৰ্কিনে নিজৰ সমনীয়াক হত্যা কৰাৰ বাবে দুখ অনুভৱ কৰে, প্ৰায় একে বয়সৰ, এইজন এতিয়াও শত্ৰু - এজন ফেণ্ডেৰাইট। কিন্তু শত্ৰুবোৰক ৰেহাই দিয়া নহয়!
  "দানৱ" মুখখন নীলা হৈ নিমাত হৈ পৰিল। ভাচিলিয়ে নিজৰ ধৰি ৰখাটো ঢিলা কৰিলে। তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজন এতিয়াও জীয়াই আছিল, কিন্তু মাত্ৰ অলপ বেছি সময় অচেতন আছিল, আনকি তেওঁৰ প্ৰশিক্ষিত মেৰুদণ্ডো ভাঙি গৈছিল। টেৰকিন অৱশ্যে ক্লান্ত হৈ পৰিছিল আৰু অত্যন্ত ক্লান্তিৰ পৰা উঠিব পৰা নাছিল। ল"ৰাটোৱে নিজৰ অক্ষম প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ পিঠিত ভৰিখন থৈ জোৰেৰে উশাহ লৈ পৰি আছিল। যুঁজখন এতিয়াও শেষ হোৱা নাছিল। যদিও যুদ্ধৰ নিয়মবোৰ আগতীয়াকৈ সহমতত উপনীত হোৱা নাছিল, তথাপিও ফেণ্ডেৰাইটৰ ডাঙৰজনে চিঞৰি উঠিল:
  - আহা, মল্লযুঁজ freecoll বিজয় ৰেকৰ্ড !
  ভাচিলিয়ে নিজৰ শক্তি গোটাই হতাশ প্ৰচেষ্টাৰে নিজৰ প্ৰতিপক্ষক নিজৰ মাৰপিট, খালী ভৰিৰে ঠেলি দিলে। মাত্ৰ আধা বাটতে ওলোটা হৈ গ"ল। মই আকৌ উশাহ ল"ব লগা হ"ল আৰু আকৌ ঠেলি দিব লগা হ"ল যাতে কাৰাটেৰ ল"ৰাটোৱে অৱশেষত পিঠিত শুই থাকে। ইয়াৰ পিছত আপুনি ভৰিখন বুকুত থৈ বিচাৰকজনে লাহে লাহে আপোনাৰ ওচৰলৈ অহালৈ অপেক্ষা কৰে। বা এজন কিশোৰ, বিচাৰকৰ ভূমিকা পালন কৰিবলৈ বাছি লোৱা। তাৰ পিছত তেওঁ লৈ উলটি গণনা কৰিব।
   মূৰত কছাক ফ"ৰলক পিন্ধা ল"ৰা এটাই লাহে লাহে আৰু জোৰেৰে টোকৰ মাৰে। ভাচিলিয়ে অধৈৰ্য্য অনুভৱ কৰে। কোকিলৰ মাতৰ লগত সম্পৰ্ক কিয় মোৰ মূৰত উদয় হ"ল? কিন্তু তাৰ পিছত ৰং কৰা নখ থকা হাতখন, জাপোৰঝেই কছাক ল"ৰাৰ দৰে দেখা যায়, বতাহত ওলমি থাকে আৰু পৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। আৰু হঠাতে তৃতীয়টো আঘাতত কাৰাটেৰ ল"ৰাটোৱে লেহেমীয়াকৈ জোকাৰণি মাৰি ভাচিলিৰ খালী ভৰিখন বুকুৰ পৰা পেলাই দিলে।
  ল"ৰা আৰু ডেকা ল"ৰাবোৰৰ শাৰীৰ মাজেৰে এটা গুঞ্জন বাজি উঠিল। দেখা গ"ল যে ধেমেলীয়া দৃশ্যটো চলি থাকিব। বিৰক্তিৰ অনুভৱে টেৰকিনক নিজকে টানিবলৈ সহায় কৰিলে আৰু তেওঁ হতাশ হৈ নিজৰ কেলাছ, উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহাটোৰে নিজৰ সমকক্ষজনৰ চিবুকত লাথি মাৰিলে।
  পিছলৈ হেলান দি সি আকৌ পিঠিত পৰি নিস্তব্ধ হৈ পৰিল। আৰু এতিয়া তাৰ বাবে উঠিবলৈ টান ৷ ভ্লাদিমিৰেও নিজৰ বাকী থকা শক্তিক আঘাতত পেলাই শত্ৰুৰ ওচৰ চাপিব নোৱাৰিলে।
  চেলুবে আৰু পেৰেছভেটৰ মাজৰ ডুৱেলৰ কথা মনত পেলাই দিছিল , যেতিয়া দুয়োজন যোদ্ধা: টাটাৰ আৰু ৰাছিয়ান বৰশীৰ সৈতে হোৱা হতাশজনক সংঘৰ্ষৰ ফলত নিহত হৈছিল।
  সঁচা, পেৰেছভেট এতিয়াও চেডেলত থাকিল আৰু চেলুবেই উৰি ওলাই গ"ল। গতিকে ৰাছিয়াৰ সেনাই বিশাল লোকচানৰ মূল্যত মংগোল-তাটাৰসকলক পৰাস্ত কৰিলে। আৰু ইয়াৰ ফলত কঠোৰ যোৰৰ পৰা মুক্তি পোৱাটো সম্ভৱ হৈ উঠিল ।
  কিন্তু এতিয়া মই নিজকে গোটাই লৈ মনোনিৱেশ কৰি এই মিটাৰটো খোজ কাঢ়িবলগীয়া হ"ল৷ মই নোৱাৰাৰ মাজেৰে, আৰু অত্যন্ত ক্লান্তিৰ মাজেৰে৷
  সাধাৰণতে ৩০১৪ চনৰ এপ্ৰিল মাহৰ পিছত ফনবাছৰ ওপৰত হোৱা আটাইতকৈ কঠিন যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰা ভ্লাদিমিৰ তীব্ৰ শাৰীৰিক পৰিশ্ৰমৰ বাবে কোনো অচিনাকি নহয়। আৰু সি ইমান শিথিল আৰু লংপেন্ট কিয়? নাই, আমি ফেচিষ্টসকলক কৈছিলো, আমাৰ মানুহে জৰ্জিয়াৰ সুগন্ধিযুক্ত ৰুটিক ফৰ্ড শব্দ বুলি কোৱাটো সহ্য নকৰে!
  ভ্লাদিমিৰে বুকুখন ফুলাই দিলে আৰু প্ৰতিপক্ষৰ ওচৰলৈ গৈ তীব্ৰ জোকাৰণি মাৰিলে। সি কোনোমতে গুটিয়াই গুটিয়াই এইবাৰ খোঁচ মাৰি যোৱা ঢালৰ পেশীবোৰত হাতৰ তলুৱাখন থৈ দিলে।
  অপেশাদাৰী স্পিল ৰেফাৰীয়ে আকৌ তেওঁলোকৰ কাষ চাপিল। অনিৰ্ণয়হীন হৈ সি অলপ সময় থিয় হৈ থাকিল আৰু তাৰ পিছত আকৌ অতি লাহে লাহে গণনা কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু ডেকা যোদ্ধাজনৰ কাণৰ ওচৰত যিমান পাৰি জোৰেৰে হাত চাপৰি বজাবলৈ ধৰিলে।
  তৃতীয়টো হাতচাপৰিত সি তথাপিও জোকাৰণি মাৰিলে, আৰু ধৰি ৰখাটো সুৰক্ষিত নহ'ল ৷ কিন্তু হাতখন ভাঁজ নহ"ল, ৰেফাৰীয়ে মুখীয়ালজনৰ ফালে চাই আকৌ গণনা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  কিন্তু আগতকৈও লেহেমীয়া। কাৰাটে ল"ৰাটোৱে আকৌ লৰচৰ কৰিলে।
  ভ্লাদিমিৰে নিজৰ প্ৰতিপক্ষৰ মন্দিৰত মুঠি মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু তেওঁৰ ভাগৰুৱা আৰু দুৰ্বল হাতখন কেৱল প্ৰতিপক্ষৰ ঘামচি ওলোৱা মূৰৰ পৰা পিছলি গ"ল। টেৰকিনে নিজকে পেটত পাই আকৌ জোৰেৰে উশাহ ল"বলৈ ধৰিলে। তাৰ পাছত হাতৰ সহায়ত উঠিবলৈ ধৰিলে।
  মুখীয়ালজনে অভাৱনীয়ভাৱে ডুৱেলত হস্তক্ষেপ কৰি মিলনৰ আভাসেৰে ক"লে:
  - ঠিক আছে, ড্ৰ' হৈছে! - আৰু সি তাৰ বহল হাতৰ তলুৱাখন টেৰকিনৰ ওচৰলৈ আগবঢ়াই দিলে ৷ - আপুনি নিজকে এজন শক্তিশালী যোদ্ধা বুলি দেখুৱাইছে, আৰু আপুনি আমাৰ গেঙত এটা যোগ্য স্থানৰ যোগ্য!
  টেৰকিনে এই কথাৰ উত্তৰ দিলে ভাগৰুৱা দৃষ্টিৰে আৰু ভৰিৰ ওপৰত থিয় হৈ থাকিবলৈ অসুবিধা পাই:
  - তোমাৰ লগত অলপ আড্ডা মাৰি , ব্যক্তিগতভাৱে মোৰ আপত্তি নাই , কিন্তু... ভৱিষ্যতে আমি ৰৈ চাম!
  ভ্লাদিমিৰে সাৱধানে কথা ক"লে, কিয়নো তেওঁ নিজকে গুৰুতৰ যুঁজ দিবলৈ অক্ষম অনুভৱ কৰিছিল। কিন্তু লগে লগে না কোৱাটো গুৰুতৰ ব্ৰিম হোৱাৰ আশংকা।
  যদিও সাধাৰণতে টাৰ্কিনে পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হোৱা বুলি বিবেচনা কৰিব পাৰিছিল। তেওঁ কাৰাটেত প্ৰকৃত ব্লেক বেল্টৰ সৈতে যুঁজিছিল আৰু আচলতে জয়ী হৈছিল। কাৰণ তেওঁ ভৰিৰ ওপৰত থিয় হৈ থাকিল, আৰু তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজন এতিয়াও শুই আছিল। আনুষ্ঠানিক জয় হ"লেও, হোল্ডৰ দ্বাৰা ৰেকৰ্ড কৰা হোৱা নাই। কিন্তু তেওঁৰ বয়সত আৰু কোনে এনে যুঁজ দিবলৈ সক্ষম?
  ভ্লাদিমিৰে খাবলৈ ইচ্ছা অনুভৱ কৰিলে আৰু এইটো নৱীকৃত শক্তিৰ চিন। দুজনমান ছোৱালীয়ে "দানৱ"ৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিল আৰু তেওঁলোকে কাৰাটে ল"ৰাটোৰ নীলা মুখখন ঘঁহিবলৈ ধৰিলে।
   যুঁজখন অৱশ্যে সফল হৈ উঠিল আৰু সকলোৱে সুখী হৈ গুচি গ"ল। টাইয়ৰকিনলৈ কিছু স্পষ্ট তৰল পদাৰ্থৰ গিলাচ এটা আনিব । বয় স্কাউটজন ইমানেই ভাগৰি পৰিছিল যে গাড়ীখনৰ গোটেইখিনি বস্তু এটা গিলি পেলালে আৰু শেষ টোপাললৈকে পানী ওলাই যোৱাৰ পিছতহে হঠাতে গম পালে যে ভদকা।
  দুশ পঞ্চাশ গ্ৰাম মদ এটা মৃত্যুমুখী ভাগৰুৱা শিশুৰ বাবে বহুত, আৰু ল"ৰাটোৱে ড"জ সহ্য কৰিব নোৱাৰি প্ৰকৃত, গভীৰ মদ্যপানৰ নকআউটত পৰিল।
  চামৰাৰ জেকেট আৰু টেটু পিন্ধা ছোৱালীকেইজনীয়ে হাত-ভৰি ধৰি তুলি লৈ তম্বুৰ ভিতৰলৈ লৈ গ"ল। আৰু আন ফেণ্ডেৰাইটবোৰে হুইচেল মাৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  টেৰকিন এটা গধুৰ আৰু একে সময়তে অতি মনোৰঞ্জনদায়ক সপোনত পৰিল।
  সাধাৰণতে প্ৰায়ে হোৱাৰ দৰে আপুনি কেৰাহীৰ পৰা জুইত পৰি যায়!
  আৰু এতিয়া তেওঁ এজন অতি পেশীবহুল ল"ৰা, শিশুসুলভ, কিন্তু ঢালাই ষ্টীলৰ শৰীৰৰ কথা মনত পেলোৱা পেশীবোৰ অতি গভীৰভাৱে টানি অনা। আৰু তেওঁ বহুত কামত সক্ষম।
  টেৰকিনে অৱশ্যে প্ৰেমৰ দেৱী লাডাৰ বিশেষ কামটো পালন নকৰিলে অশুভ কালি দেৱীৰ ঠাট্টাকাৰীৰ ভাগ্য কেতিয়াও মানি নোলোৱা হ"লহেঁতেন। আৰু এতিয়াৰ বাবে তেওঁ এই নৰকৰ দেৱতাৰ সৈতে ধেমালিকাৰীৰ ভূমিকা সহ্য কৰিবলগীয়া হ"ল।
  ইয়াত এজন দাস ল"ৰাক অত্যাচাৰ কৰি হত্যা কৰা হৈছিল। চাবুকৰ পিছত তেওঁৰ মাইকী ট্ৰল আৰু এলফবোৰক গৰম তাঁৰেৰে কোবাইছিল। আৰু তাৰ পিছত গৰমৰ পৰা ৰঙা হৈ পিঞ্চাৰেৰে সকলো পাচলি ভাঙি পেলালে। এইটো কিমান নিষ্ঠুৰ আৰু বনৰীয়া।
  দুয়োগৰাকী এলফ ছোৱালীয়েও কেইবাটাও সৰু সৰু আঘাত পোৱাৰ পিছত চেবাৰ দাঁত থকা ভালুকটোক শেষ কৰি যুদ্ধৰ অন্ত পেলালে। আৰু পেণ্টী পিন্ধা দাসীগৰাকীক হত্যাৰ অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল, পাচলিৰ পৰা হুক এটাৰে তুলি লৈ বনৰীয়া জন্তুৱে খাবলৈ টানি লৈ গৈছিল।
  সদায় নিষ্ঠুৰতা আৰু হিংসাৰ ৰাজত্ব হোৱাৰ দৰে ভ্লাদিমিৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  গ্লেডিয়েটৰ ছোৱালীবোৰ নাই। সিহঁতৰ পিছত ল'ৰাবোৰে নিজৰ মাজতে কাজিয়া কৰিবলৈ ধৰিলে। পাঁচজন ল"ৰা ৰঙা ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধিছিল, আৰু আৰু পাঁচজন ক"লা পিন্ধিছিল। বাৰ-তেৰ বছৰীয়া ল"ৰাবোৰৰ আন কোনো কাপোৰ নাছিল। চেবাৰ আৰু ডেগাৰেৰে সজ্জিত আছিল। আৰু দহজন ডেকা গ্লেডিয়েটৰ যুদ্ধত যুঁজিছিল।
  লগে লগে তেজ ওলাই আহিল আৰু টেন কৰা পেশীবহুল শৰীৰবোৰত ঘাঁ দেখা গ"ল।
  তাৰ ওপৰত দাসীসকলে ল"ৰাবোৰৰ খালী ভৰিৰ তলত ৰূপৰ বেলচাৰে ব্ৰঞ্জৰ টোপোলাৰ পৰা গৰম কয়লা পেলাবলৈ ধৰিলে। ডেকা গ্লেডিয়েটৰসকলৰ ভৰি জ্বলি উঠিল আৰু তেওঁলোকে চিঞৰি উঠিল।
  দেৱী কালিয়ে হাঁহিলে, তাই সঁচাকৈয়ে ল"ৰাকেইটাক অত্যাচাৰ কৰি অত্যাচাৰ কৰি, উপহাস কৰি ভাল পাইছিল। আৰু এইটোৱে তাইক সঁচাকৈয়ে অন কৰি পেলালে। আচলতে দাড়ি এতিয়াও বাঢ়িব নোৱাৰা বয়সৰ ল'ৰাবোৰ বৰ ধুনীয়া, আৰু ছাল ইমান মসৃণ, কোমল আৰু ইয়াক জুই লগাই দিলে, বা চাবুকেৰে কাটিলে, বা পিঞ্চাৰেৰে চেপিলে ইমানেই ভাল লাগে , বা বেজীৰে বিন্ধিব। আৰু কণমানি মানুহে যেতিয়া তাৰ বাজি থকা মাতটোত যন্ত্ৰণাত চিঞৰি উঠে, তেতিয়া ই ইমানেই মধুৰ শব্দ আৰু সুগন্ধি যে সাধুকথাত কোৱা বা কলমেৰে বৰ্ণনা কৰাটো অসম্ভৱ।
  আন কাৰোবাৰ বেদনা ইমান মিঠা। বিশেষকৈ যদি আপুনি এজন সুদৰ্শন, সুদৰ্শন, পেশীবহুল আৰু সুস্থ ল"ৰাক অত্যাচাৰ কৰি আছে। আৰু ছোৱালী এজনীক অত্যাচাৰ কৰাটোও বেয়া নহয়৷ কিন্তু মাইকী মানুহ এজনে সৰু মতাকো অত্যাচাৰ কৰাটো সদায় অধিক সুখদায়ক।
  কিন্তু এতিয়া ল"ৰাবোৰে ইজনে সিজনক কাটি মাৰি মাৰিছে, ঠিক দুষ্ট কালিৰ দেৱীয়ে ভাল পোৱাৰ দৰে।
  আৰু যেতিয়া সৰু মানুহৰ উদং তলুৱা কয়লাৰ টুকুৰা এটাৰ ওপৰত থিয় হয়। কোমল বয়সত ল"ৰাৰ ভৰি দুখন আকৃতিত ৰূপৱতী হয়, আৰু প্ৰাপ্তবয়স্ক পুৰুষৰ দৰে ৰুক্ষ নহয় আৰু ছালখন মসৃণ, পৰিষ্কাৰ আৰু জঘন্য চুলিৰে আবৃত নহয়।
  সেইবাবেই কালিয়ে সঁচাকৈয়ে মৰমলগা ল"ৰাক অত্যাচাৰ কৰাটো ভাল পায়, ই নান্দনিকভাৱে বহুত বেছি ভাল লগা আৰু উপভোগ্য৷
  কিন্তু যুদ্ধখন যথেষ্ট ক্ষন্তেকীয়া হোৱা দেখিবলৈ পোৱা যায়। ল"ৰাবোৰক ঢালও দিয়া হোৱা নাছিল, যাৰ ফলত যুদ্ধখন দীঘলীয়া হ"ব পাৰে। আৰু এতিয়া বিজয়ী ভৰিৰ ওপৰত উঠিছে, ৰঙা ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধা ল"ৰা এজনহে বাকী আছে। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ ইমানেই আঘাতপ্ৰাপ্ত যে তেওঁৰ পেশীবহুল শৰীৰত কোনো বাসস্থান নাই।
  দেৱী কালিয়ে আদেশ দিলে:
  - বিজয়ীক জীৱন দিওঁ - বাকীখিনি শেষ কৰি দিওঁ!
  দাসী ছোৱালীবোৰে পৰাজিত ল"ৰাবোৰৰ খালী ভৰিলৈ মশাল আনিবলৈ ধৰিলে। নিশ্চল হৈ থকাসকলক হুকেৰে পাচলিৰ পৰা ধৰি টানি মেনেজাৰীক খুৱাবলৈ লৈ যোৱা হৈছিল। আৰু চিঞৰি থকাসকলক এলফ ব", বা ক্ৰছব" বল্টৰ সৈতে মহিলা ট্ৰ"লৰ সৈতে শেষ কৰা হৈছিল। হয়, এইটো এটা নিষ্ঠুৰ শ্ব"ডাউন।
  জুইৰ শিখাই মৃত্যুমুখত পৰা দাস ল"ৰাবোৰৰ কেলাছ তলুৱা চেলেকি আছিল, কিন্তু যুদ্ধৰ আগতে ধুই পেলোৱা হৈছিল।
  দুষ্ট দেৱীৰ কৃপাত একমাত্ৰ জীৱিত ল"ৰাটোক চকলেট কেক এটা দিয়া হ"ল আৰু দুৰ্ভগীয়া শিশু গ্লেডিয়েটৰজনে তাৰ এটা কামোৰ খালে। আৰু মোৰ মনটো ভাল লাগিল আৰু অতিথি আৰু নৰকৰ সম্ৰাজ্ঞীক প্ৰণাম কৰিলোঁ।
  ইয়াৰ পিছত যথেষ্ট দৃঢ় খোজ কাঢ়ি তেওঁ ঘৰলৈ গ"ল।
  দেৱী কালিয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  এইদৰে পৃথিৱীখন কিমান অস্থিৰ,
  ভাগ্য এনেকুৱা এটা নিৰ্দয় আইন...
  ল"ৰাৰ বাবে জীৱনৰ কোনো মূল্য নাই,
  আৰু তেওঁলোকক কেৱল কলমত সোমাবলৈ দিয়া হয়!
  ইয়াৰ পিছত আন এটা ডুৱেল ... এইবাৰ তিনিখন তৰোৱাল লৈ এজনী এলফ ছোৱালীয়ে দুজন মানৱ ল'ৰাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়ে। প্ৰায় দহ-এঘাৰ বছৰীয়া ল"ৰাবোৰক অস্ত্ৰ হিচাপে কাঠৰ লাঠি দিয়া হৈছিল। ছুইমিং ট্ৰাংক আৰু পাতল, ইহঁতক ভুক্তভোগীৰ দৰে দেখা যায়। এলফ ছোৱালীজনী অতি পেশীবহুল, ধুনীয়া আৰু চঞ্চল। অলিম্পিকৰ টৰ্চৰ শিখাৰ দৰে তাইৰ চুলিখিনি বতাহত উৰি ফুৰে। যদিও মাত্ৰ তিনিজন দাস ল"ৰা আছে, তথাপিও তেওঁলোকৰ সম্ভাৱনা গুৰুত্বপূৰ্ণ যেন নালাগে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক'বলৈ গ'লে , এজনী ছোৱালীৰ বিৰুদ্ধে তিনিজন। কিন্তু তাই যে অভিজ্ঞ আৰু শক্তিশালী সেই কথা স্পষ্ট। খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে শিলগুটি এটা দলিয়াই ধৰিলে তাই। তাৰ পাছত তাই তাক চেপি ধৰিলে, তলৰ অংগবোৰৰ আঙুলিবোৰ চেপি ধৰিলে, বিশাল শক্তি দেখুৱাই।
  দেৱী কালিয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  "আপোনাৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীবোৰ বৰ দুৰ্বল নহয় নেকি আৰ্টেমিছ?"
  এলফৰ বাবে যথেষ্ট ওখ ছোৱালীজনীয়ে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয় ল'ৰাবোৰ সৰু। এইবোৰ এতিয়াও মাত্ৰ ল"ৰা-ছোৱালী, আৰু সিহঁত পাতল। হয়তো মোৰ বিৰুদ্ধে অন্ততঃ কিশোৰ-কিশোৰীক থিয় কৰাই দিয়াটোৱেই ভাল হ"ব?
  নৰকৰ সম্ৰাজ্ঞীয়ে খিকিন্দালি কৰি বজ্ৰপাতৰ দৰে মাতেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এইটো এতিয়াও আপোনাৰ বাবে এটা সহজ ৱাৰ্ম আপ। আপুনি মাত্ৰ সেইবোৰ লৈ ভাল ৱৰ্কআউট কৰিব পাৰে! আৰু তাৰ পিছত আৰ্টেমিছ, আপুনি নিজৰ জীৱন বিপন্ন কৰি গুৰুতৰ যুদ্ধ কৰিব লাগিব!
  এলফ ছোৱালীজনীয়ে প্ৰণাম কৰি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু এই যুঁজখন হ"ব, মই নিশ্চিত!
  সংকেত বাজি উঠিল আৰু ল"ৰাবোৰে শিং বজাই দিলে। আৰু যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। লাঠি জোকাৰি জোকাৰি সৰু উদং গোৰোহা দুটা জিলিকি থকা তিনিটা ল"ৰাই এলফটোৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিল। তাই তৰোৱালেৰে মিলটো চলাইছিল আৰু ল"ৰাকেইটা ভৰিৰ পৰা উৰি গ"ল। সঁচা, তেওঁলোকে লগে লগে জপিয়াই উঠিল। ছোৱালীজনীয়ে গ্লেডিয়েটৰ ল"ৰা এজনৰ উদং গোৰোহাৰে বুকুত লাথি মাৰি আকৌ তললৈ নমাই দিলে । তদুপৰি তেওঁৰ উদং, টেন আৰু হাড়ৰ দৰে বুকুখনত ঘাঁ এটা এৰি থৈ গৈছে।
  দৰ্শকে হাত চাপৰি বজালে...
  টেৰকিনে ফুচফুচাই ক"লে:
  - এইটো সঁচাকৈয়ে নিয়ম অনুসৰি খেল নহয়!
  এলফ ছোৱালীজনীয়ে লৰচৰ কৰি থাকিল। তাই ছামাৰচল্ট এটা কৰি হাতৰ ওপৰত খোজ কাঢ়িলে। তাৰ পাছত তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি দুটাই ল"ৰাটোৰ নাকত ধৰি আগলৈ দলিয়াই দিলে, যাৰ ফলত ল"ৰাটোৱে ৰঙীন টাইলছবোৰৰ ওপৰত ছিটিকি পৰিল।
  আৰ্টেমিছে গাইছিল:
  - মহাজাগতিক গোলক আৰু লুচিফাৰৰ ষড়যন্ত্ৰ!
  দেৱী কালি গৰ্জন কৰিলে:
  - লুচিফাৰক মনত পেলাব নালাগে!
  সঁচাকৈয়ে সি তাইৰ প্ৰতিযোগী। আৰু আন্তঃবিশেষ সংগ্ৰাম হয়তো আটাইতকৈ নিষ্ঠুৰ আৰু নিৰ্দয়। আৰু এলফ ছোৱালীজনীয়ে ঘূৰি থাকিল, আৰু যেন তাই এটা আঁকোৰগোজ টপ। আৰু একে সময়তে তাইৰ ল"ৰাকেইটাক কাটি পেলাবলৈ কোনো খৰখেদা নাছিল। দৰ্শকৰ বাবে বজাইছিল। তাই শক্তি আৰু এক নিৰ্দিষ্ট নিপুণতা দুয়োটাৰে অভিনয় কৰিছিল।
  আনকি আৰ্টেমিছে গাইছিল:
  আন এখন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত আমাৰ জন্মভূমি কিমান দূৰত,
  য'ত নাইটিংগেলে বিশুদ্ধ আৰু কোমলভাৱে ট্ৰিল কৰে!
  তাত থকা সমভূমিখন পাহাৰৰ লগত সংলগ্ন!
  আৰু আকাশৰ পৰা নিয়ৰৰ দৰে বগা ফুলজাৰি পৰে!
  
  কাৰণ সকলোৰে আনন্দ দিনটোৰ ৰং,
  চকুত আদৰ কৰা কুঁহিয়াৰৰ ফুল এটা দেখি!
  কাৰণ, প্ৰতিজন এলফাস্লাভ আমাৰ আত্মীয়,
  প্ৰভুৱে এলফক পুৰস্কৃত কৰি স্বৰ্গ কৰি তুলিলে!
  
  গীৰ্জাৰ গম্বুজৰ গম্বুজৰ ওপৰত,
  এলফষ্টৰ ক্ৰছটো সকলোতকৈ ওপৰত জিলিকি উঠে!
  এইটো মজাৰ সময় নহয় নাইট,
  পৰ্যাপ্ত একচন দেখা নাই!
  
  আমাৰ এলফ স্পিৰিট কিয়,
  বিপদত মাত্ৰ সাৰ পাব লাগিব!
  যেতিয়া শান্ত আত্মাটো ওলাই গৈছে,
  এলাহ আৰু মদ্যপানত দুষ্টতা ফুলি উঠে!
  
  আৰু আমি আমাৰ বিশ্বাস দৃঢ় কৰিব লাগিব,
  আৰু প্ৰভুৰ ওচৰত আন্তৰিকতাৰে প্ৰাৰ্থনা কৰক!
  কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰক আৰু মদ নাখাব
  তেওঁলোকে প্ৰতিখন পবিত্ৰ মুখখন চাই আছে!
  
  অনিবাৰ্যভাৱে লৰচৰ কৰা বছৰ,
  ক্ৰোধিত লৰচৰ কৰি সিহঁতে ৰাওনা হ"ল!
  আৰু সময় ঢৌৰ দৰে টোপাল টোপালকৈ বৈ থাকে,
  মুহূৰ্তবোৰ বনৰীয়াকৈ বৰষুণ দিলে!
  
  তুমি এজন এলফ নায়ক,
  মনত ৰাখিব তোমাৰ ভাগ্য যুদ্ধ কৰা!
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বিস্তৃতি জয় কৰা,
  সকলো সত্তাৰ বাবে ভাতৃত্ববোধৰ ওপৰত বিশ্বাস কঢ়িয়াই আনিব!
  
  আৰু আন্ধাৰত যি গতি কৰে,
  ভঙা চেজৰ শব্দৰ দৰে!
  এলফাত আমাৰ কোটি কোটি লোক আছে,
  এই পৃথিৱীত অকলশৰীয়া !
  
  আহকচোন আন এটা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ,
  সকলোৱে যুক্তিসংগতভাৱে আমাক সুধিলে!
  সীমাহীন জগতবোৰেই আহ্বান,
  আপোনাৰ প্ৰেম সেৱা কৰক - এলফিয়া!
  জপিয়াই জপিয়াই এলফ ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ হত্যাকাৰী ভৰিৰে ল"ৰাকেইটাৰ মূৰৰ পিছফালে আঘাত কৰিলে। আৰু তেওঁলোক পৰি অজ্ঞান হৈ পৰিল। দাসীসকলে মশালবোৰ লৈ ল"ৰাবোৰৰ উদং তলুৱালৈ লৈ আহিল। আৰু চিঞৰি চিঞৰি সিহঁতৰ জ্ঞান আহিল। ভয়তে ইফালে সিফালে চাই সিহঁত জপিয়াই উঠিল।
  ল"ৰাকেইটাৰ যে বিষ হৈছিল সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। যদিও সিহঁতৰ উদং তলুৱাবোৰ ৰুক্ষ হৈ পৰিছে, তথাপিও সিহঁত জীয়াই আছে আৰু ধুনীয়া দাসবোৰে ব্যৱহাৰ কৰা টৰ্চবোৰৰ পৰা ওলোৱা জুইকুৰাবোৰ অতি গৰম।
  আৰ্টেমিছে কালিক সুধিলে:
  - হয়তো আমি সিহঁতৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিব পাৰিম?
  দুষ্ট দেৱতাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - ঠিক আছে! তেওঁলোকক হাজাৰ কোমল দিয়ক! যদি তেওঁলোক বাচি থাকে, তেন্তে যেতিয়া ছালখন সুস্থ হ"ব, তেতিয়া তেওঁলোকে পুনৰ গ্লেডিয়েটৰ ৰিঙত যুঁজিব। আৰু যদি তেওঁলোকে সহ্য নকৰে, তেন্তে...
  দাসী ছোৱালীবোৰে দাস ল'ৰাবোৰক আক্ৰমণ কৰি শাস্তিৰ খুঁটাত বান্ধি ৰাখে। আৰু ডাঙৰ সিংহাসন কোঠাটোত খুঁটাবোৰ ওলাই আহিল, পোনে পোনে টাইলছৰ তলৰ পৰা এটা ব্যৱস্থা ব্যৱহাৰ কৰি।
  আৰু সৰুৰে পৰা কেৱল মাৰপিট আৰু কঠোৰ পৰিশ্ৰম চিনি পোৱা দুৰ্ভগীয়া ল"ৰাকেইটাক বিশেষ শিশুৰ শিকলিত বান্ধি থোৱা হ"ল।
  দেৱী কালিয়ে হিচকি উঠিল:
  - কিন্তু আপোনাৰ বাবে আৰ্টেমিছে এতিয়া সহজ যুদ্ধ নহয়, কঠিন যুদ্ধ আশা কৰিছে!
  এলফ ছোৱালীজনীয়ে প্ৰণাম কৰি গাইছিল:
  আমি সাহসেৰে যুদ্ধলৈ যাম,
  জগতৰ কাৰণে...
  আমি সকলো শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিম,
  তাৰ বাবে যুঁজত!
  . অধ্যায় নং ৬
  ধুমুহাময় সপোন দেখাৰ পিছত এলিজাবেথ কাৰাগাৰত সাৰ পালে। আৰু তাই আৰু দুখী হৈ পৰিল। ইয়াৰ উপৰিও শিলৰ ফলকখনত পৰি থকাৰ পিছত মোৰ পিঠিখন বহুত বিষাইছিল, আৰু ছোৱালীজনীয়ে যথেষ্ট সময় শুইছিল।
  ড্ৰাকমাই হাঁহি এটা মাৰি নিজৰ সংগীলৈ চকু টিপিয়াই সুধিলে:
  - Snila , কিবা যুদ্ধ?
  এলিজাবেথে খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - আনকি অতি যুদ্ধংদেহী!
  এলফ কাউণ্টেছে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - কিন্তু বাস্তৱ বহুত বেছি দুখ আৰু নিকৃষ্ট !
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে আৰু গাই গ"ল:
  বেয়াই বাস্তৱক অভিশপ্ত কৰিলে
  ই আপোনাক উন্মাদ কৰিব পাৰে...
  ভয়ংকৰ পৰমাণুৰ সকলো শক্তি,
  চয়তানে পৃথিৱীলৈ ঠেলি দিলে!
  ইয়াৰ পিছত ডাঞ্জনৰ দুৱাৰখন ক্ৰিক ক্ৰিক কৰি খোল খালে। খালী ভৰিৰে ক্ষীণ ল"ৰা এজনে ধুনীয়া বন্দীসকলক গাখীৰৰ জগ, দাইল আৰু এটা চেপেটা ৰুটি দিলে। এলিজাবেথে সুধিলে:
  - আপোনাৰ নাম কি?
  ল"ৰাটোৱে কোনো উত্তৰ নিদি খৰখেদাকৈ আঁতৰি গ"ল, গোৰোহা জিলিকি উঠিল, য"ত সতেজ ফোহাৰ লেখ-জোখ আছিল। এনে লাগিল যেন দাস ল"ৰাটোৰ উদং ভৰি দুখন জ্বলিছে।
  ছোৱালীজনীয়ে এটা জলপান খাইছিল। ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে আকৌ নিজৰ শিকলিবোৰ চাবলৈ ধৰিলে, এটা লিংক আন এটা লিংকৰ বিপৰীতে। কামটো বৰ লাহে লাহে আগবাঢ়িল।
  এলিজাবেথে মাত দিলে আৰু আকৌ নিজৰ কল্পনাতীত আৰু অবিশ্বাস্য টোপনিত ডুব গ"ল;
  এইটো এটা আমোদজনক প্ৰশ্ন;আমি ইয়াত আন্তৰিক হ'ব পাৰো।
  - বাৰু, আৰ্টিফেক্টৰ সহায়ত আমি পাৰিম। আৰু নিজাববীয়াকৈ আমি যিকোনো অলিম্পিক চেম্পিয়নক অতিক্ৰম কৰিম। যদিও, কোনে জানে, তেওঁলোকৰ প্ৰভাৱ শেষ হ"ব পাৰে। - ড্ৰাকমাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  অধ্যাপকজনে সন্দেহেৰে সুধিলে:
  - কিন্তু সঘনাই ব্যৱহাৰ কৰিলে আৰ্টিফেক্টবোৰ শক্তি শেষ হৈ যাব বুলি প্ৰমাণিত নহ"বনে?
  - মই তেনেকৈ নাভাবো। - এলিজাবেথে ক"লে। - হয়, আৰু উদং, সৰু ভৰিৰে দৌৰাটো উপযোগী। আমি আটাইবোৰৰ পিছতো ছোৱালী। আৰু গাড়ীতকৈ দৌৰাটো বহুত বেছি নিৰাপদ৷
  আব্ৰিকোচভে আপত্তি কৰিছিল:
  - মাৰ্শ্বালৰ নিৰাপত্তাৰক্ষীয়ে হয়তো তেনেকৈ বুজি নাপাব। ইয়াৰ উপৰিও লৰালৰিকৈ পাৰ হ"লে ই অতি লক্ষ্যণীয় হ"ব। আৰু মাৰ্শ্বালে বিচাৰিছিল সভাখন গোপন হওক।
  ড্ৰাকমাই মাত দিলে:
  - তেওঁ আমাক বুজাই দিলে। সঁচাকৈয়ে আমাৰ জাতিবোৰে অত্যধিক অপ্ৰয়োজনীয় উৰাবাতৰিৰ জন্ম দিয়ে, আৰু শত্ৰুৱে শুই থকা নাই।
  এলিজাবেথে হাঁহি এটা মাৰি পৰামৰ্শ দিলে:
  - আমি হাবিৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ যাব পাৰো, তেতিয়া আমাক কোনেও লক্ষ্য নকৰিব!
  নিম্ফ কাউণ্টেছে সাত ৰঙৰ মূৰটো জোকাৰিলে:
  - এইটোও বৰ কষ্টকৰ। ডালবোৰ ভাঙি যায়। আৰু যিয়েই নহওক কিয়, ৰাইড এটা লোৱা নহয়।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে খঙেৰে তাইৰ উদং, চেলেকি লোৱা, অতি প্ৰলোভনমূলক ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছে, ছশতম মাৰ্চিডিজখনত!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে প্ৰস্থানৰ ফালে আগবাঢ়িল। দিনটো যেন ভালদৰেই চলি আছিল।
  অৱশ্যে ইতিমধ্যে ৰাতিৰ আহাৰ খোৱাৰ ওচৰ চাপি আহিছিল। খোজ কাঢ়ি থাকোঁতে সুন্দৰীসকলে জলপান খাইছিল।
  সাধাৰণ মাৰ্চিডিজতকৈ বহুত ডাঙৰ গাড়ী এখনত তেওঁলোকৰ বাবে আন এটা আচৰিত কথা অপেক্ষা কৰি আছিল । প্ৰাক্তন জম্বি বিষয়া ডিমিট্ৰি পলেভয় ঘূৰি আহিছে। গাড়ী চলাই যোৱাৰ সময়ত যুৱকজনে প্ৰশ্ন কৰিলে:
  - বাৰু, মোক মিছ কৰা যেন লাগে নেকি? - সি সুধিলে।
  এলিজাবেথে গৰ্জন কৰিলে:
  - বিৰক্তি আৰু বেমাৰৰ সময় নাই !
  ডেকা যোদ্ধাজনে জোৰ দি ক"লে:
  - আপোনাৰ হাতত মেজৰৰ কান্ধৰ ষ্ট্ৰেপ আছে। দেখাত অফিচাৰ ৰেংকত যথেষ্ট বৃদ্ধি হৈছে।
  ড্ৰাকমাই কঠোৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, আমি ইমান কুমাৰী নহয় যে লেহেমীয়া হ"ব! আপুনি কেনেকৈ আগবাঢ়িছে?
  লেফটেনেণ্টে গৌৰৱেৰে বুকুখন ফুলাই দিলে:
  - মোক কেপ্তেইন দিবলৈ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল! পদোন্নতিৰ বাবে ভাল সুযোগ। পাহৰি নাযাব, এয়া আমাৰ অতীত। গৌৰৱময় হওক, কিন্তু তথাপিও অতীত। আৰু আমি ভৱিষ্যতৰ পৰা, সেয়েহে, বহুত বেছি সাধন কৰিব পাৰো। এক বেলেগ পৰিমাণৰ জ্ঞান, অধিক আধুনিক প্ৰশিক্ষণ পদ্ধতি। ইয়াৰ উপৰিও মই আলফা পাইয়নিয়াৰত নিজেই সেৱা আগবঢ়াইছিলো, আৰু এইটো এটা সূচক।
  - নিশ্চিতভাৱে! - কৌতুহলে ড্ৰাকমাক চেপি ধৰিলে। -কোনখন পৃথিৱী আপুনি বেছি ভাল পায়? আমাৰ নে এইটো? ডেকা লেফটেনেণ্টজনে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এই পৃথিৱীখনে সত্তৰ বছৰীয়া বলছেভিক শাসন অবিহনে কৰিছিল বুলি বিবেচনা কৰিলে দেশখনে অধিক সাফল্য লাভ কৰিছে। সাধাৰণতে ইয়াত ৰাছিয়া এখন বিশাল শক্তি, আমাৰ দৰে অলপ ফেডাৰেচন নহয়।
  এলিজাবেথে লৈ চিঞৰি ক"লে:
  - হয়, আৰু আমাৰ দেশ সৰু নহয়।
  ডেকা যোদ্ধা আৰু প্ৰাক্তন জম্বিয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু মানুহ বেছি! ষ্টেলিন আৰু কমিউনিষ্ট শাসনে সাধাৰণতে জনসাধাৰণৰ ওপৰত নেতিবাচক প্ৰভাৱ পেলাইছিল। আৰু ইয়াত বছৰি তিনি শতাংশ বৃদ্ধি হৈছে, ই এটা সূচক নহয়নে?
  ড্ৰাকমাই লৈ হাঁহিলে:
  - জনগাঁথনিৰ দৃষ্টিকোণৰ পৰা সকলো ঠিকেই আছে। ব্যৱহাৰিকৰ কথা কি ক"ব?
  আৰু অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ উদং ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে।
  লেফটেনেণ্টে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - একেই! সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে বৰ্তমানৰ ৰাষ্ট্ৰপতিজনতকৈ জুকভক মোৰ বহুত বেছি ভাল লাগে। জৰ্জি কনষ্টেন্টিনোভিচ এজন অভিজ্ঞ সামৰিক নেতা, আৰু আমাৰ নেতা এজন অধ্যাপক আৰু এগৰাকী ইহুদী মহিলাৰ পুত্ৰ! তেওঁক কোনেও ভয় নকৰে।
  এলিজাবেথে মাত দিলে:
  - ৰাষ্ট্ৰপতিক ভয় কৰা উচিত!
  Drachma যোগ ক'লে:
  - আৰু ইয়াৰ বাবে বলৰ প্ৰদৰ্শনৰ প্ৰয়োজন। সাধাৰণতে ষ্টেলিন আছিল এজন ভয়ংকৰ অত্যাচাৰী যদিও বাহ্যিকভাৱে তেওঁ ভয়ংকৰ নাছিল। শাৰীৰিকভাৱেও তেওঁ বিশেষ শক্তিশালী নাছিল যদিও ইচ্ছাশক্তিৰ ওপৰত তেওঁ আৱৰি ধৰিছিল।
  দিমিত্ৰীয়ে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - ষ্টেলিনক মই সদায় সন্মান কৰিছিলো, কিন্তু এই পৃথিৱীত তেওঁ ইমান পশু হৈ উঠিল। সাধাৰণতে মোৰ পূৰ্বপুৰুষসকলে পুলিচত সেৱা আগবঢ়াইছিল আৰু মোৰ প্ৰাক্তন ককাকক গুলীয়াই হত্যা কৰা হৈছিল। কিন্তু ষ্টেলিনৰ ওপৰত মোৰ ক্ষোভ নাই।
  দিমিত্ৰীয়ে গোলাপী গালখনৰ পৰা চকুলো এটা মচি আৰু ক"লে। -
  এইটোৱেই হৈছে নতুন পৃথিৱীৰ বাবে দিয়া ধন, অনিবাৰ্য।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে গৰ্জন কৰিলে:
  - আপুনি হয়তো ঠিকেই কৈছে, কিন্তু এতিয়া এই জৰ্জিয়ান উন্মাদজনক বন্ধ কৰিব লাগিব। জৰ্জিয়ানসকলৰ আটাইতকৈ দুৰ্বল দিশটো কি সেয়া আপুনি জানেনে?
  - ষ্টেলিন পিতৃৰ ফালৰ পৰা ৰাছিয়ান, গতিকে তেওঁ বিভিন্ন ক্ষমতাৰ সংমিশ্ৰণ ঘটায়। - এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে। - আচলতে মই তলত দিয়া বিকল্পটো প্ৰস্তাৱ কৰিছো। ৱাশ্বিংটনত অনুপ্ৰৱেশ কৰি তাত এজন ডাঙৰ অপৰাধীক নমাই দিব।
  - বৰ কষ্টকৰ ! - ড্ৰাকমা আৰম্ভ হ'ল - মোৰ মনত আছে যে জাৰ্মানীয়ে ষ্টেলিনক হত্যাৰ চেষ্টা চলাইছিল, কিন্তু এই নেতাজনে কাকো বিশ্বাস কৰা নাছিল। কোন গাড়ীত উঠিব, কোন কোঠাত থাকিব কোনেও গম পোৱা নাছিল। আনকি নিৰাপত্তাৰক্ষীয়েও ভয় খাইছিল। যেনে, দেহৰক্ষী এজনে মনে মনে লৰচৰ কৰিলে। ষ্টেলিনে সিদ্ধান্ত ল"লে যে তেওঁ খালী হাতেৰে ডিঙি চেপি হত্যা কৰিবলৈ সক্ষম। আৰু নিৰাপত্তাৰক্ষীয়ে অসুবিধা পাইছিল!
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৱাঃ! বহু বিশেষ বাহিনী ইয়াৰ বাবে সক্ষম। গতিকে বিশেষ প্ৰশিক্ষণ লোৱা যিকোনো যোদ্ধাক সন্দেহ কৰিব পাৰে ৷
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে দাঁত উদং কৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - গতিকে এই ল'ৰাটোৰ দোষ বিচাৰি পালে। চকুলৈ চালে। কিবা এটা ভাল নাপালোঁ আৰু গ্ৰেপ্তাৰ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিলোঁ৷ বাৰু, স্বাভাৱিকতে ষড়যন্ত্ৰ, নিৰ্যাতন, ফাঁচীও হৈছিল! মূৰৰ পিছফালে গুলী পোৱাৰ আগতে চকীদাৰজনে চিঞৰি উঠিল: "ষ্টেলিন জীয়াই থাকক!"
  - আপুনি দেখিছে যে তেওঁ দলৰ কামত কিমান নিষ্ঠাবান ব্যক্তি। - এলিজাবেথে দুখ মনেৰে হাঁহিলে।
  ড্ৰাকমাই তাইৰ বন্ধুক ক্ষুন্ন নকৰাকৈ থাকিব নোৱাৰিলে:
  - আৰু তোমালোক খ্ৰীষ্টান বিশ্বাসীসকলো হুবহু একে।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰে তাইৰ গাল দুখন ফুলাই দিলে:
  - কিয়?
  - ভগৱানে তোমাক ৰক্ষা নকৰে। মৃত্যুৰ প্ৰলয়, নিৰ্যাতন, আত্মীয় আৰু বন্ধু-বান্ধৱীৰ মৃত্যু। আৰু আপুনি প্ৰাৰ্থনা কৰক, তেওঁক মহিমামণ্ডিত কৰক। উদাহৰণস্বৰূপে ভাবি চাওক জীৱনত কিমানবাৰ সাধাৰণ মানুহে যন্ত্ৰণা ভোগ কৰে। বাৰু, বাৰ্ধক্য হৈছে আপুনি কল্পনা কৰিব পৰা আটাইতকৈ লেহেমীয়া আৰু বনৰীয়া নিৰ্যাতন । আমি এই কথা বিশুদ্ধ তাত্ত্বিকভাৱে বুজো, কিন্তু মানুহ আৰু বয়স বৃদ্ধি কৰি ঈশ্বৰে পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ অত্যাচাৰ সংঘটিত কৰিলে। বাকী সকলো, ভোক, ভাইৰাছ, মহামাৰী, ভূমিকম্প, প্ৰাকৃতিক দুৰ্যোগ, মাত্ৰ এটা ক্ষুদ্ৰ কথা, বয়সৰ লগত জড়িত শৰীৰৰ পৰিৱৰ্তনৰ পটভূমিত। আনকি এই ভয়ংকৰ কৰ'না ! - ড্ৰাকমাৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল।
  ডিমিট্ৰি পলেভয়ে তেওঁক সমৰ্থন কৰিছিল:
  - ভগৱানৰ আচৰণ ষ্টেলিনতকৈও বেয়া। তেওঁ বহুলাংশে অসন্তুষ্ট সংখ্যালঘুৰ বিৰুদ্ধে বলপূৰ্বক দমন চলায়, আৰু ঈশ্বৰে বছৰ বছৰ ধৰি সকলোকে মৰ্ত্যলোক, আনকি কুৎসিত আৰু জৰাজীৰ্ণ কৰি তুলিছে, বিশেষকৈ মহিলাসকলক, যিসকল এনে ডাইনী আৰু মানুহক ভয় কৰে । আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল, যিজন ব্যক্তিয়ে নিজৰ, বা আন কাৰোবাৰ, শাৰীৰিক বা নৈতিক দুখ অনুভৱ কৰা নাই, তেওঁক বিচাৰি পোৱাটো অসম্ভৱ৷
  Drachma যোগ ক'লে:
  - ঠিক তেনেকৈয়ে ল"ৰা-ছোৱালীৰ লগত এই কামটো কৰিব পাৰি। দানৱীয় যন্ত্ৰণাৰ বাবে নিৰ্ধাৰিত। শিশুকো আঘাত কৰাটোও পাপ, কিন্তু ইয়াত এনেকুৱা এটা অদ্ভুত ধৰ্মান্ধতা, যিটো উচ্চ মনৰ লগত ভালদৰে খাপ নাখায়।
  এলিজাবেথে আপত্তি কৰিছিল:
  - এজন মৰমিয়াল পিতৃ-মাতৃয়ে নিজৰ সন্তানক ডাঙৰ-দীঘল কৰে, শাস্তিৰ জৰিয়তেও।
  ড্ৰাকমাই সন্দেহ প্ৰকাশ কৰিছিল:
  - আমি শাস্তি দেখিবলৈ পাওঁ, আৰু সমানুপাতিক নহয়, কিন্তু শিক্ষা ক'ত। তিনি হাজাৰ খ্ৰীষ্টান ধৰ্মগোষ্ঠী বা সম্প্ৰদায় থকাটোৱেই শিক্ষা আৰু লালন-পালন কিমান অৱহেলিত সেই কথা কয়। তদুপৰি পিতৃ-মাতৃয়ে সন্তানক যাবলৈ নিদিব আৰু তেওঁলোকৰ পৰা লুকাই থাকিব নালাগে। ঈশ্বৰে নিজৰ সন্তানৰ আগত নিজকে প্ৰকাশ নকৰে কিয়? যুক্তি ক'ত?
  এলিজাবেথে সাধাৰণতে পুৰোহিতসকলে কৰা দৰে উত্তৰ দিব বিচাৰিছিল: তেওঁলোকে কয় যে পাপীসকলৰ বাবে ঈশ্বৰৰ আৱিষ্কাৰ মৃত্যুৰ সমান হ"ব, কিন্তু তাই এই কাম কৰা নাছিল। কথাটো পতিয়ন যোগ্য যেন নালাগে, পিতৃ-মাতৃৰ উপস্থিতিয়ে শিশুক আত্মবিশ্বাস আৰু সাহস যোগ কৰাৰ কথা নহয়নে, ৰক্ষা কৰিব লাগেনে, হত্যা কৰাৰ কথা নহয়নে৷ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ আজ্ঞাকাৰী নহ"লেও ডাঙৰ আৰু শক্তিশালী পিতৃ-মাতৃৰ আঁঠুত হেলান দিলে কিমান ভাল লাগে৷ চুলিত শক্তিশালী হাতৰ স্পৰ্শ অনুভৱ কৰা, মহান পিতৃৰ পৰা ব্যক্তিগতভাৱে গঠন শুনিবলৈ, আৰু মধ্যস্থতাকাৰীৰ পৰা নহয়, যিসকল, গৰ্ভধাৰণ কৰিলে , পাপীসকলতকৈও বেয়া। কাৰণ, বেছিভাগ অৰ্থডক্স পুৰোহিতে তেওঁলোকে প্ৰচাৰ কৰা পৃথিৱীখনৰ দৰেই পাপী। এই ক্ষেত্ৰত প্ৰটেষ্টেণ্টসকল অধিক কঠোৰ যদিও তেওঁলোক সন্তসকলৰ পৰাও বহু দূৰত। গতিকে এলিজাবেথে কথা-বতৰাৰ বিষয় সলনি কৰিবলৈ বাছি লৈছিল। খালী ভৰিৰে উৰি থকা মাখি এটা ধৰি তাই থেতেলিয়াই পেলাব বিচাৰিছিল, কিন্তু ভাবিছিল যে সংক্ৰমণ আৰু বীজাণু কঢ়িয়াই নিয়া মাখিৰ দৰে মাখিৰ দৰে জীৱ এটাও মাৰি এৰি দিয়াটো ভাল নহয়।
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - প্ৰভু মহান আৰু জ্ঞানী, যদি তেওঁ নিজকে প্ৰকাশ নকৰে তেন্তে ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল তোমালোক পাপী লোকসকলৰ বাবে বুজিব নোৱাৰা কাৰণ আছে। তাৰ পৰিৱৰ্তে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ কথা কওঁ। বিশেষকৈ অবোলেনস্কি বহু দিশত কালাছনিকোভৰ সৈতে মিল আছে যদিও ইয়াৰ কেলিবাৰ অলপ সৰু, প্ৰাৰম্ভিক জুইৰ হাৰ অলপ বেছি আৰু দৈৰ্ঘ্য একে।
  - আৰু কিয়? - ড্ৰাকমাই সুধিলে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - চেনেলটো মসৃণ আৰু বিস্ফোৰক স্থানান্তৰ কৰাৰ সময়ত অতিৰিক্ত এক্সিলেটৰ থাকে। অৰ্থাৎ আগৰ কালাছ মডেলতকৈ অলপ ভাল আৰু পিছৰ মডেলৰ দৰেই প্ৰায় ভাল।
  কাউণ্টেছ-নিম্ফে ইয়াক লৈ লক্ষ্য কৰিলে:
  - মই সিহঁতৰ উপযোগী গুণবোৰ একত্ৰিত কৰাৰ পৰামৰ্শ দিলোঁ। - এলিজাবেথে বসন্তৰ ওপৰত ওলমি থকা প্ৰিজমটোলৈ চালে। - মই বুজাইছোঁ "কালাছনিকভ" আৰু "আবাকান", লগতে এম-১৬, এটা অসাধাৰণ ৰাইফল সৃষ্টি কৰা। - আৰু মই কিবা এটাত সফল হ'লো। সাধাৰণতে ৰাছিয়াৰ সেনাই মেচিনগানৰ গুলীৰ হাৰ বৃদ্ধিৰ পথ গ্ৰহণ কৰিছে, তেনে ক্ষেত্ৰত যদি ডাঙৰ যুদ্ধৰ কথা আহে, তেন্তে যোগানৰ বিপৰ্যয়জনক সমস্যাই দেখা দিব ।
  এলিজাবেথে তাইৰ কথাত বাধা দিলে:
  "কিন্তু এনিহিলেচন পালছ লেজাৰতকৈ ভাল একো ভাবিব নোৱাৰি।" হয়তো গ্ৰেভিলেজাৰ।
  - এয়া কি? - ড্ৰাকমা আচৰিত হ"ল।
  সোণৰ গুড়ি লাহে লাহে ছটিয়াই নিয়ৰৰ দৰে বগা চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই উত্তৰ দিলে:
  - সামৰিক চিন্তাৰ ন'-হাউ! কল্পনা কৰকচোন, ফ"টনৰ শক্তি মাধ্যাকৰ্ষণ শক্তিতকৈ দহৰ পৰা চল্লিশতম শক্তি বেছি। যদি আমি মানুহৰ বাবে অধিক গ্ৰহণযোগ্য মূল্যবোধলৈ অনুবাদ কৰোঁ, তেন্তে মহাকৰ্ষণ প্ৰকৃতিৰ তুলনাত দহ চেক্সটিলিয়ন কুইণ্টিলিয়ন গুণ। আৰু একে সময়তে মাধ্যাকৰ্ষণ শক্তি সকলোতে ভেদ কৰে , সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক ইয়াৰ দ্বাৰা একেলগে ধৰি ৰখা হয়, আৰু কৃষ্ণগহ্বৰত ফ'টন ইয়াৰ বিৰুদ্ধে শক্তিহীন। এই দুয়োটা ধ্ৰুৱকক একত্ৰিত কৰিলে কি হ"ব, পোহৰৰ তুলনাত ৰশ্মিৰ গতি প্ৰায় দহ ট্ৰিলিয়ন গুণৰ পৰা পাঁচশ ট্ৰিলিয়ন গুণ বৃদ্ধি পাব। আৰু শক্তি... আপুনি কল্পনা কৰিব পাৰেনে যে এটা সাধাৰণ বস্তুৰ ওপৰত গ্ৰেভিওলেজাৰে কিমান দানৱীয় চাপ সৃষ্টি কৰিব। আন্তঃপৰমাণু বন্ধন অবিশ্বাস্য মহাকৰ্ষণীয় প্ৰভাৱৰ বলি হ"ব, আৰু তাৰকা জাহাজখনৰ কৱচ কেৱল ফাটি যাব। তুলনামূলকভাৱে সৰু পিষ্টল এটাৰেও আটাইতকৈ শক্তিশালী জাহাজ, বায়ু বা সাগৰ ধ্বংস কৰা সম্ভৱ হ"ব। ইয়াৰ উপৰিও বহল ৰশ্মিৰ সৈতে নিৰ্বাচিত এক্সপ"জাৰ, বিশাল শক্তিৰে সমগ্ৰ ষ্টাৰ আৰ্মাডা কাটি, বাদ দিয়া নহয়।
  ড্ৰাকমাই এলিজাবেথৰ কথাত বাধা দিলে।
  -আপুনি এনেকুৱা কথা কয় যেন আমি ইতিমধ্যে মহাকাশ যুদ্ধ চলাই আছো।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - মোৰ বিশ্বাস মহাকাশত যুদ্ধ অনিবাৰ্য।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে সন্দেহৰ দৃষ্টিৰে হাঁহিলে:
  - এইটো বাইবেলৰ লগত কেনেকৈ মিলি যায়?
  এলিজাবেথে মিঠা হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - ধৰ্মতত্ত্ববিদ যোহনৰ প্ৰকাশত এক মহান মহাজাগতিক যুদ্ধৰ কথা কোৱা হৈছে। হয়তো এইবোৰ ভৱিষ্যতৰ তাৰকা যুদ্ধৰ ছবি। যেনেকৈ এক তৃতীয়াংশ তৰাবোৰ আন্ধাৰ হৈ গ"ল, অৰ্থাৎ চয়তানৰ শক্তিত বন্দী হ"ল।
  ড্ৰাকমাই নিজৰ উদং, পেশীবহুল পোৱালিবোৰৰ সৈতে খেলি থকা অৱস্থাত লক্ষ্য কৰিলে:
  - যদি আপুনি ইয়াক এইদৰে ব্যাখ্যা কৰে, তেন্তে মই মানি লওঁ। ষ্টাৰ ৱাৰ হ"ব, মানুহৰ স্বভাৱ এনেকুৱাই, কেৱল তেওঁৰেই নহয়। সাধাৰণতে মই আন জগতলৈ যাব বিচাৰিম, নহ"লে ইয়াত অলপ বিৰক্তিকৰ৷
  দিমিত্ৰী পলেভয়ে ৰাস্তাটোলৈ চালে। ওচৰতে এটা ক্ৰেটাৰ আছিল আৰু গছ এজোপা পথৰ ওপৰত পৰি বাট বন্ধ হৈ পৰিছিল। সাজসজ্জিত মাৰ্চিডিজখন ৰৈ গ"ল।
  লেফটেনেণ্টে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - আমি আহি পোৱা যেন লাগিছে!
  এলিজাবেথে চকু দুটা সৰু কৰিলে:
  - দুজন স্নাইপাৰক এম্বুছত থকা দেখিছোঁ। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে তিনিটা!
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - এইজনো অকলশৰীয়া ভেঙুচালিকাৰীৰ ভিতৰত এজন। তদুপৰি গছজোপা খনন কৰা হৈছিল যাতে কোনোবাই আঁতৰাব বিচাৰিলে বিস্ফোৰণ ঘটে।
  দিমিত্ৰীয়ে সুধিলে:
  - তেন্তে কি কৰিবলৈ ওলাইছা?
  নিম্ফ কাউণ্টেছে গৰ্জন কৰিলে:
  - আমি দুজন স্নাইপাৰক মাৰি পেলাম৷ আমি এজন বন্দীক লৈ খনিটো নিৰস্ত্ৰ কৰিম।
  যুৱকজনে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - সুন্দৰ ধাৰণা.
  এলিজাবেথে ইয়াক লৈ স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - দুটা যথেষ্ট পেছাদাৰী নহয়, অপটিকেল চাইটে গ্লেয়াৰ এৰি দিয়ে, আৰু তৃতীয়টো ছাঁত, আপাত দৃষ্টিত এজন বিশেষজ্ঞ।
  ড্ৰাকমাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - গতিকে আমি তাক বন্দী কৰি ল"ম৷
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আদৰৰ বেগেৰে সাজসজ্জিত গাড়ীখনৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল, একে সময়তে অফহেণ্ড গুলীচালনা কৰিলে। তেওঁলোকে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰাৰ আগতেই সমকক্ষক আঘাত কৰিবলৈ সক্ষম হয়। ধুনীয়াবোৰে জোপোহাবোৰৰ মাজেৰে অতি খৰধৰকৈ, সাপৰ দৰে, তৃতীয়টোক ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰি খোজ কাঢ়ি গ"ল। তেওঁ স্মাৰ্ট হৈ পৰিল আৰু প্ৰায় লুকাই থকা লক্ষ্যত গুলী চলোৱা নাছিল। লুকাই থকা.
  কিন্তু দিমিত্ৰীয়ে জপিয়াই ওলাই যোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে আৰু প্ৰায় মৃত্যুবৰণ কৰিলে, তেওঁক ৰক্ষা কৰিলে কেৱল এইটোৱেই যে এলিজাবেথে শত্ৰুৰ পৰা এচেকেণ্ডৰ এশতাংশ আগবাঢ়ি আছিল, ৰাইফলটোত খুন্দা মাৰি, দৃষ্টিশক্তিটো তললৈ পেলাই দিছিল।
  তাৰ পাছত খালী ভৰিৰে গিলাচ এটুকুৰা দলিয়াই মহটোক দুভাগ কৰি ক"লে।
  - মই সঠিকভাৱে শ্বুটিং কৰিছো! অনুপস্থিতিত পাছ কৰি!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে বেগেৰে গতি কৰিলে। পেৰাট্ৰুপাৰজনে পলাই যোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে, সি পিছলৈ হাঁহি হাঁহি পিছুৱাই যাবলৈ ধৰিলে, কিন্তু ছোৱালীকেইজনীয়ে তেওঁক অতিক্ৰম কৰিলে। তদুপৰি একে সময়তে। এজনে তাইৰ ভৰি দুখন ধৰি ধৰিলে, আনজনে ডিঙিত ধৰিলে।
  - বাৰু, ক'ত! - ড্ৰাকমাই হাঁহিলে। - ডিঙিত টিকটিকিয়াব বিচাৰিছা নেকি?
  বন্দীজন আছিল, আপাত দৃষ্টিত, আধা এছিয়ান, আধা ইউৰোপীয়, যথেষ্ট সুখকৰ বৈশিষ্ট্যৰ।
  - আপুনি ইমান ধুনীয়া! - সি ক'লে। - এনেকুৱা আনন্দদায়ক ছোৱালীয়ে মোক বন্দী কৰাত ভাল লাগিল।
  তোমাৰ লগত মজা কৰিলেও আমাৰ আপত্তি নাই বন্ধু৷ - ড্ৰাকমাই তাৰ নাকত ঠেলি দিলে। - মোৰ সঁচাকৈয়ে আপত্তি নাই, কিন্তু মোৰ সময় নাই। আমাৰ লগত গাড়ীত উঠি আহক আৰু আপুনি যি জানে তাক কওক। আপুনি এজন জ্যেষ্ঠ লেফটেনেণ্ট যেন লাগে।
  সি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - হয়, মহৎ।
  - মই ধুনীয়া নহয় নেকি? - এলিজাবেথ ক্ষোভিত হৈ পৰিল।
  বিষয়াজনে থতমত খালে:
  - তুমি ইয়াতকৈ বেয়া নহয়! মই ব্লণ্ডক ভাল পাওঁ।
  ফুলি উঠা মুকুতা চুলিৰ যোদ্ধা :
  - মোৰ কি হেৰাই গৈছে?
  বন্দীজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - সত্ভাৱে?
  এলিজাবেথে ফুচফুচাই ক'লে:
  - হয়!
  বিষয়াজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - বেছি টেন কৰা, চকলেট। ইমান সোৱাদযুক্ত যদিও।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে বিৰবিৰাই উঠিল:
  বৰ শিকাব লাগিব !
  এলিজাবেথে তাৰ কপালত হাতৰ তলুৱাৰে চৰ মাৰিলে।
  ড্ৰাকমাই নিজৰ সমকক্ষক কান্ধত তুলি লৈ দৌৰি গ"ল। বৰ বেগেৰে, ছোৱালীকেইজনীয়ে গাড়ীত জপিয়াই পৰিল। এলিজাবেথে খনিটো নিৰস্ত্ৰ কৰি অলপ সময় ৰৈ পাইন গছজোপা এফালে পেলাই দিলে। তাৰ পাছত খালী গোৰোহাৰ পৰা আঘাত পাই তাই যথেষ্ট ডাঠ ডাল এটা জুইকুৰাৰ দৰে ভাঙি পেলালে।
  - এতিয়া আমাৰ এই কাম শেষ হ'ল।
  বতাহ কাটি মাৰ্চিডিজখনে গাড়ী চলাই গ"ল। এলিজাবেথে অস্ত্ৰটো পৰীক্ষা কৰিলে। ৰাইফলটো আছিল অস্বাভাৱিক, হিঞ্জত, অৰ্থাৎ ইয়াক আৱৰণৰ পৰাই গুলিয়াব পৰা গ"ল, মুখখন বক্ৰ। নাইট ভিজন ডিভাইচৰ সৈতে ডিচেণ্ট অপটিক্স। দেখাত, মহান বন্ধ শক্তি। আৰু গুলীবোৰ বিশেষ, পাখি, ধাতুৰ বহু তৰপেৰে তৈয়াৰী। অৱশ্যে ইহঁত ভয়ংকৰভাৱে ব্যয়বহুল, কিন্তু ইহঁতে প্ৰায় যিকোনো শৰীৰৰ কৱচত সোমাই যাবলৈ সক্ষম। নীতিগতভাৱে তেওঁলোকে গাড়ীৰ সাজসজ্জিত গ্লাছটোও চেষ্টা কৰিব পাৰিছিল। সঁচা, নিখুঁত টিণ্টিঙে আমাক অন্ধভাৱে গুলী চলাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল।
  - বৰ ভাল অস্ত্ৰ! - এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে।
  ড্ৰাকমাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - হয়, আপাত দৃষ্টিত ব্যয়বহুল, আৰু আমেৰিকাৰ সেনাবাহিনীত তেওঁলোকৰ বহুত নাই।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে উত্তৰ দিলে:
  - আমি জানিব লাগিব যে এইটো আমাৰ বাবে বিশেষভাৱে চিকাৰ আছিল নেকি।
  অপেশ্বৰ-কাউণ্টেছে ইয়াক লৈ লক্ষ্য কৰিলে:
  - এনেকুৱা কিবা এটা মই নুই নকৰো!
  এলিজাবেথে মাত দিলে:
  - চেক কৰিলে কোনো ক্ষতি নহ'ব!
  ড্ৰাকমাই বন্দীজনক জেৰা কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। একে সময়তে তাই তাৰ মূৰত কেইবাটাও বেজী বেজী দি মগজুৰ কিছুমান লোব বন্ধ কৰি ৰিপৰ্ট জ"ন এটা সৃষ্টি কৰিলে।
  এলিজাবেথে হাঁহিলে:
  -জম্বীক জেৰা কৰাটো বেশ বিৰক্তিকৰ।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে গৰ্জন কৰিলে:
  - ঠিকেই আছে, কিবা এটা গম পাম।
  ড্ৰাকমাই কিবা এটা জানিবলৈ সক্ষম হ"ল। সঁচা, মূল কথাটো হ"ল লেফটেনেণ্টে যেন নাজানিছিল যে ৰেড য়েংকি কমাণ্ডে তেওঁলোকৰ অস্তিত্বৰ বিষয়ে জানিছিল নেকি। যদিও তেওঁ কয় যে চি এছ এ সেনাবাহিনীত মহাকাশ বিদেশীয়ে ৰাছিয়ানক সহায় কৰা বুলি উৰাবাতৰি চলি আছে।
  গুৰগুৰিৰ শব্দ এটা শুনা গ"ল:
  - সন্মান আৰু অধিকাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ প্ৰকোপ! মোৰ নিকট উৰ্ধতন বিষয়াকে ধৰি বহু বিষয়াক গ্ৰেপ্তাৰ কৰা হ"ল। ৰাছিয়াৰ বিজ্ঞানীসকলে নিৰ্মাণ কৰা নতুন অস্ত্ৰৰ বিষয়েও উৰাবাতৰি প্ৰচাৰ হৈছে।
  ড্ৰাকমাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - সেনাবাহিনীৰ ইন্ধন যোগানৰ তথ্য কি কি?
  উত্তৰত গুণগুণনিও:
  - অত্যন্ত পৰস্পৰ বিৰোধী। কিন্তু মই জানো যে কিছুমান টেংক বিশেষকৈ ছুপাৰ হেভি আই এছ-৭ বলধৰ ওপৰত টানি নিয়া হৈছিল।
  এলিজাবেথে সুধিলে:
  - আই এছ-৭ কেনেকুৱা টেংক?
  তেওঁ স্বেচ্ছাই উত্তৰ দিলে:
  - সাতটা টাৰেট , ওজন তিনিশ পঞ্চাশ টন, আঠটা কামান আৰু ষোল্লটা মেচিনগান।
  ড্ৰাকমাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - বাহ, চকাত এটা বেটাৰী!
  লগতে উত্তৰত বিৰবিৰাই আছে:
  - তেওঁলোকে কয় যে কেৱল তেওঁক দেখা পাই ৰাছিয়ানসকলে ভয় খাব।
  এলিজাবেথে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিন্তু এখনো দলং ধৰি ৰাখিব নোৱাৰিব।
  জম্বি যোদ্ধাজনে ফুচফুচাই ক'লে:
  - পানীৰ তলত!
  ড্ৰাকমাই আনন্দিত দৃষ্টিৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - বাৰু, এইটোৱে কিছু সুযোগ দিয়ে।
  বিষয়াজনে আৰু বহুত উপযোগী কথা ক"লে। বিশেষকৈ, শত্ৰুৱে কেইবাটাও লেণ্ডিং গ্ৰুপ পৰিত্যাগ কৰা সত্যটো, আৰু এইটো সত্য যে য়েংকিছ, লোকচানৰ পিছতো, এতিয়াও পাল্টা আক্ৰমণ চলাব বিচাৰে, যদিও এইবাৰ দুৰ্গম জিড্ৰিগ লাইনৰ ফালৰ পৰা ।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে সুধিলে:
  - এইটো যুক্তিসংগত নেকি? হয়তো এইটো ভুল তথ্য। দুৰ্গম ষ্ট্ৰিপত আক্ৰমণ কৰাটো আত্মহত্যা।
  এলিজাবেথে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - এইটো ষ্টেলিনৰ বাবে সাধাৰণ। আৰু বেৰেজ ডিটেচমেণ্টে পিছফালৰ পৰা আহি শত্ৰুৰ ফালে যথেষ্ট বেগেৰে দৌৰিব নোৱাৰাসকলক পিছফালে গুলীয়াই মাৰে।
  ড্ৰাকমাই গম পালে যে লেফটেনেণ্টজন আধা জাপানী, আধা ফৰাচী আৰু কমিউনিষ্ট মতাদৰ্শৰ প্ৰতি বৰ বেছি আকৰ্ষিত নহয়। বিশেষকৈ বগা ছালৰ লোকৰ বাবে ফ্ৰান্সৰ জীৱনটো বেয়া হৈ পৰিছে। মানুহক সামান্যতম নিন্দা কৰিলেই কাৰাগাৰত ভৰাই থোৱা হৈছিল, আৰু প্ৰায়ে একেবাৰে নিন্দা নকৰাকৈয়ে, দমন কৰা লোকৰ আত্মীয় হোৱাটোৱেই যথেষ্ট আছিল। পৰ্যাপ্ত শিবিৰ নাছিল, আৰু ষ্টেডিয়াম আৰু পৰ্টেবল চেণ্টাৰবোৰ সেইবোৰৰ বাবে খাপ খুৱাই লোৱা হৈছিল। নিৰ্যাতন আৰু বন্য ভয়ে ফুলি উঠিল।
  এটা অনুৰোধৰ শব্দ শুনা গ"ল:
  - বহুতে ৰাছিয়ান সেনাৰ আগমনক মুক্তি হিচাপে গ্ৰহণ কৰিব। আৰু তেতিয়া বহু ফৰাচী ইউনিটে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পেলাই দিব।
  ড্ৰাকমাই ইংগিতেৰে সুধিলে:
  - আপোনাৰ খাদ্য যোগান কেনেকুৱা?
  বিষয়াজনে হুৰহুৰাই উত্তৰ দিলে:
  - ভোক! কাৰ্ডত ৰুটি। সকলো কথা কঠোৰভাৱে সীমিত।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে খঙেৰে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - এইটোৱেই তেওঁলোকে ৰাইজক লৈ আহিছে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে বহু সময়লৈকে বিলাপ কৰিব পাৰিলেহেঁতেন যেতিয়া তেওঁলোকৰ সন্মুখত হামবাৰ্গৰ অট্টালিকাবোৰ দেখা গ"ল। প্ৰৱেশদ্বাৰত চেকপইণ্টৰ জোৱানসকলে তেওঁলোকক সাক্ষাৎ কৰে। নথি-পত্ৰ পৰীক্ষা কৰি আমাক পাৰ হ"বলৈ দিলে। ছোৱালীকেইজনীক দেখা নাপালে, যিহেতু ড্ৰাইভাৰৰ অনুৰোধত টিণ্টেড গ্লাছেৰে ঢাকি থৈছিল।
  ড্ৰাকমাই আবেদন নকৰাকৈয়ে ক"লে:
  - তোমাক দেখাৰ কোনো কাৰণ নাই সিহঁতৰ।
  নিৰাপত্তা কটকটীয়া। আনকি এশ ত্ৰিশ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰ বন্দুক থকা গধুৰ টেংক এটাও দেখা যায়।
  - এইটোৱে আই এছ-৭ক চেপি ধৰিব। - এলিজাবেথে উল্লেখ কৰিছে।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে লগতে কয়:
  - যদি বহুত টাৱাৰ আছে, তেন্তে ৰিজাৰ্ভচনৰ সমস্যা আছে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে যে চহৰখনত ধ্বংস হৈছে। শেহতীয়াকৈ ইয়াত বোমা বিস্ফোৰণ কৰা হৈছিল। কিছুমান অট্টালিকাত তেতিয়াও ধূমপান হৈ আছিল। বিভিন্ন দলে এই অগ্নিকাণ্ডত অংশগ্ৰহণ কৰে, ইয়াৰে বহুতেই কিশোৰ-কিশোৰীৰে গঠিত। শীতলতাৰ মাজতো কিছুমান ল"ৰা-ছোৱালী খালী ভৰিৰে চুটি কাপোৰ পিন্ধি আছিল।
  এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ইয়াত ভালদৰে সংগঠিত হৈছে!
  - সাৱধান হওক, খনি থাকিব পাৰে। - ডিমিট্ৰি পলেভয়ে সকীয়াই দিলে।
  - আমি কি, কোনো ক্লু নথকা স্কামবাগ? - ড্ৰাকমা ক্ষুব্ধ হৈ পৰিল। "আমি নিজেই জানো কি কি, কিন্তু ইতিমধ্যে জনা গৈছে যে শত্ৰুৱে কোনে জানে কি সিঁচৰতি কৰিব পাৰে।"
  এলিজাবেথে চিঞৰি উঠিল:
  - ৰূপ!
  এজনী কণমানি ছোৱালীয়ে মৰমলগা জিৰাফৰ আকৃতিৰ পৰিত্যক্ত খেলনা এটাৰ ওচৰলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। সেই মুহূৰ্ততে সন্দেহহীন শিশুটিৰ হাতত কিবা এটা বিস্ফোৰণ ঘটিল। শ্ব্ৰেপনেলে এজনী ছোৱালীক কাটি পেলালে আৰু ওচৰতে লৰালৰিকৈ গৈ থকা প্ৰায় সাত বছৰীয়া দুজন ল"ৰাক গুৰুতৰভাৱে আহত কৰি পেলায়, আৰু ষোল্ল বছৰৰ বয়সৰ কম বয়সীয়া এগৰাকী ছোৱালীক খুন্দা মাৰে।
  - সেই হাৰামীবোৰ ! - এলিজাবেথে চিঞৰি উঠিল। "সৰু ল"ৰা-ছোৱালীক এনে কৰিব পাৰে কেৱল দানৱত আক্ৰান্ত জীৱই।"
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - এনেকুৱা এটাতকৈ অধিক খেলনা আছে। - ছোৱালীকেইজনীয়ে ওলোটাকৈ গুলীয়াই গ"ল যেতিয়া স্নাব নাকৰ শ্যামলা চুলিৰ ল"ৰাটোৱে ভালুকটোৰ ফালে হাতখন আগবঢ়াই দিলে। দেখাত তাই ডিটনেটৰটো গুলীয়াই পেলাবলৈ সক্ষম হ'ল;শিশুটো কাপুৰুষ নহয় বুলি ওলাই পৰিল , গুলীত আঘাত কৰা ভালুকটোক হাতেৰে চুমা খাই।
  - তুমি ভাল, মোৰ কাঠৰ! - ল"ৰাটোৱে ক"লে আৰু ছোৱালীকেইজনীৰ যেন লাগিল, চকু টিপিয়াই দিলে।
  এলিজাবেথে মাৰ্চিডিজখনৰ পৰা হেলান দি বজ্ৰপাতৰ দৰে বিশেষভাৱে প্ৰশিক্ষিত মাতেৰে চিঞৰিলে:
  - শিশু, অচিনাকি খেলনা স্পৰ্শ নকৰিব। প্ৰাপ্তবয়স্কসকলে আপোনাৰ সন্তানৰ ওপৰত তীক্ষ্ণ দৃষ্টি ৰাখক।
  ইয়াৰ প্ৰত্যুত্তৰত অনুমোদনৰ গৰ্জন আৰু সতৰ্কবাণীৰ চিঞৰ। ফান্দবোৰ পৰিদৰ্শন কৰি আৰক্ষী পলাই গ"ল। এলিজাবেথে কান্দি কান্দিলে:
  "ছোৱালীজনীৰ মৃত্যু হোৱা কথাটোৰ বাবে মই কেতিয়াও নিজকে ক্ষমা নকৰো।" বাৰু, এনে বিশৃংখলতা কেনেকৈ আহিব ?
  - নাজীয়ে এই কাম কৰিলে বুলি কয়! - খঙেৰে দাঁত দুটা হাঁহি মাৰি ড্ৰাকমাই ক"লে ৷ - যদিও ইয়াৰ কোনো ব্যৱহাৰিক অৰ্থ নাই। কাৰণ, হত্যা কৰা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ ডাঙৰ হোৱাৰ সময়লৈকে যুদ্ধৰ অন্ত পৰিব।
  - কিন্তু শিশু এটা যদি পংগু হৈ পৰে, তেন্তে যুদ্ধংদেহী ৰাষ্ট্ৰৰ বাবে ই এক বৃহৎ বোজা হ"ব। নিজেই ভাবি চাওক যে যত্ন আৰু ক্ৰচৰ কিমান খৰচ হয়। - এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে মান্তি হ"ল:
  - হয়, ইয়াত যুক্তিযুক্ত দানা আছে। মনত আছে আমাক শিকাইছিল যে কেতিয়াবা মাৰি দিয়াতকৈ ঘাঁ কৰাই ভাল, বিশেষকৈ হাড় ভাঙিলে। ইয়াৰ ফলত দলৰ এটা অংশকো খেদি ফুৰাৰ পৰা বিচলিত হয়। একেজন আহত ব্যক্তিক চিকিৎসালয়লৈ উলিয়াই অনাৰ প্ৰয়োজন।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে সন্মত হ"ল:
  - এইটো অংক। তেওঁ ছয়জনক আহত কৰিছিল, বাৰজনক ষ্ট্ৰেচাৰত কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল।
  ড্ৰাকমা, পাৰ্কিং আপ, লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়! কিন্তু বৰ্তমানৰ যুদ্ধৰ বাবে এইটো সাধাৰণ। ভৱিষ্যতে মহাকাশ সংঘাতৰ বাবে কম্পিউটাৰৰ দ্বাৰা নিয়ন্ত্ৰিত বিশেষ চিকিৎসা কেপচুল ব্যৱহাৰ কৰা হ"ব। ইয়াৰ উপৰিও আহতসকলৰ আৰোগ্য অতি সোনকালে হ"ব, যাতে অধিক সোনকালে আদেশ দিয়া হ"ব: হত্যা!
  এলিজাবেথে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - হয়, সম্ভৱতঃ অগ্ৰগতিৰ ফলত চৰিত্ৰবোৰ কঠিন হৈ পৰিব। ইয়াৰ দ্বাৰা চয়তানৰ অস্তিত্ব প্ৰমাণিত হয়। আৰু যদি আন্ধাৰ আছে, তেন্তে পোহৰ আছে!
  নিম্ফ কাউণ্টেছে খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - বা, সম্ভৱতঃ, বিৱৰ্তনৰ নিৰ্দয় তত্ত্ব। বাইদেউ, যদি কেৱল শৰীৰেই নহয়, বায়"প্লাজমাও বিৱৰ্তনৰ বলি হয়, তেন্তে অমৰ আত্মাৰ আবিৰ্ভাৱ নহয় কিয়। বাইদেউ, সেই ডেকাজনৰ লগত এতিয়াও তৰ্ক কৰিবলৈ সময় পোৱা নাই৷ কাৰণ এডভেন্টিষ্টসকলে আত্মাৰ অমৰত্বত বিশ্বাস নকৰে।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে হাঁহিলে:
  - আৰু সম্পূৰ্ণ অসাৰ! মই উদাহৰণ জানো যেতিয়া আত্মাই শৰীৰ এৰি জগতবোৰ ভ্ৰমণ কৰিছিল। এই তথ্যসমূহ বিজ্ঞানে প্ৰতিষ্ঠা আৰু প্ৰমাণ কৰিছে, এফ এছ বি পৰীক্ষাগাৰসমূহে লিপিবদ্ধ কৰিছে। ইয়াত ঢাকিবলৈ একো বাকী নাই।
  ড্ৰাকমাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - কেনেকৈ কওঁ! হয়তো এইটোৱেই সেই আত্মা নহয় যিটো গীৰ্জাৰ মনত আছে।
  এলিজাবেথে যুক্তি দিয়া নাছিল:
  - হয়তো! তদুপৰি প্ৰতিটো গীৰ্জাৰ মৃত্যুৰ পিছৰ জীৱনৰ বিষয়ে অলপ বেলেগ ধৰণৰ ধাৰণা আছে।
  গাড়ীখন আন এখনৰ লগত প্ৰায় সংঘৰ্ষত পৰিল , চালকজনে কষ্টেৰে ঘূৰি যাবলৈ সক্ষম হ"ল।
  - কি হাৰামী ! - ড্ৰাইভাৰে দাঁতৰ মাজেৰে গালি পাৰিলে।
  ড্ৰাকমাই সহ্য নহ'ল, খোজ কাঢ়ি গৈ থাকোঁতে তাই জপিয়াই ওলাই আহিল আৰু দুটামান জাঁপ মাৰি অহংকাৰী মানুহজনক অতিক্ৰম কৰিলে । যিদৰে দেখা গ"ল, জেনেৰেলজনে নিজেই গাড়ী চলাই আছিল। সেইটোৱে ছোৱালীজনীয়ে আঙুলিৰে দুৱাৰখন ভাঙি মুখত গধুৰ চৰ মাৰিবলৈ বাধা নিদিলে। তাৰ ওপৰত বিশিষ্ট চালকজনৰ ধোঁৱাৰ গোন্ধ ওলাল। সি চিঞৰি উঠিল:
  - কুকুৰটোক লৈ যা!
  এডজুটেণ্টসকলে জোকাৰণি মাৰি ডুব গ"ল। ড্ৰাকমাই গাড়ীখন ৰখাই দিলে আৰু জেনেৰেলজনক ডিঙিৰ স্ক্ৰাফটো ধৰি টানি উলিয়াই আনিলে।
  - ভদ্ৰ হ'ব লাগে যেন সম্পূৰ্ণ পাহৰি গৈছে। আহকচোন মোৰ ভৰিত চুমা খা!
  ছোৱালীজনীয়ে দ্ৰুত দৌৰাৰ পৰা ধূলিৰ পোহৰৰ আৱৰণেৰে ঢাকি থোৱা তাইৰ উদং, টেন কৰা ভৰিখন তেওঁৰ হাতত তুলি দিলে।
  - ফাক ইউ! - জেনেৰেলে শপত খালে। আৰু তাৰ পিছত গাঁঠিটোৰ অসহ্যকৰ বিষত সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। ড্ৰাকমাই জানিছিল তাই কি কৰি আছে।
  সাত ৰঙৰ চুলিৰ ষ্টাইল পিন্ধা ছোৱালীজনীয়ে গৰ্জন কৰিলে:
  - বাৰু, এতিয়া মোক চুমা খাবা! নহলে পংগু হৈ পৰিবা।
  জেনেৰেলে কুটিলভাৱে ক"লে:
  - উইল!
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে গৰ্জন কৰিলে:
  - তেন্তে দিয়া!
  ড্ৰাকমা ছোৱালীজনীৰ দৰে ধুনীয়া, নিৰ্দোষ আকৃতিৰ ভৰি দুখন আনকি পুৰুষৰ বাবে চুমা খাবলৈও ভাল লাগে। তীব্ৰ কষ্ট সহ্য কৰাৰ দৰে নহয়। সি যৎপৰোনাস্তি চেষ্টা কৰিলে।
  - প্ৰতিটো আঙুলি পৃথকে পৃথকে, স্পঞ্জৰ সৈতে। আৰু এতিয়া গোৰোহা! - তাই আদেশ দিলে।
  এলিজাবেথে তাইৰ ওচৰলৈ আহিল:
  - তাক তেনেকৈ অপমান কৰাৰ যোগ্য নেকি? কাৰণ এইটো এটা সাধাৰণ কথা!
  সাত ৰঙৰ চুলিৰ ষ্টাইল পিন্ধা ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - প্ৰথমতে তেওঁ এজন মানুহ, অৰ্থাৎ তেওঁ নিজৰ কৰ্মৰ বাবে দায়বদ্ধ হ"ব লাগিব। আৰু সাধাৰণতে লিজংকাই আপোনাকো চুমা খাবলৈ দিয়ক।
  জেনেৰেলজন নিথৰ হৈ পৰিল, আৰু ড্ৰাকমাই হাতৰ কব্জিটো পেলাই দিলে:
  - উত্সাহিত কৰা.
  খালী ভৰি দুখনলৈ কুঁজৰাই থাকিবলগীয়া হ"ল , যদিও যথেষ্ট পৰিষ্কাৰ, ডোঙাত ধুই পেলোৱা। উষ্ণ, স্পৰ্শত সুখদায়ক, মাত্ৰ অলপ কঠোৰ। বহু আঘাতৰ পিছতো, আৰু প্ৰশিক্ষণৰ সময়ত আঙুলিবোৰক কঠিনতা দিবলৈ হাতুৰীৰে আঘাত কৰা হৈছিল, সেইবোৰ ৰাজকুমাৰীৰ দৰে চেলেকি লোৱা। জেনেৰেলে অত্যধিক উত্তেজনাৰেও চুমা খালে।
  চৌপাশৰ ল"ৰাবোৰে হুইচেল মাৰিলে, গণ্যমান্য ব্যক্তিজনে নিজকে অপমান কৰা দেখি সকলোৱে মজা কৰিলে।
  - পৰ্যাপ্ত! - ড্ৰাকমাই ক"লে। "আমাৰ লগত ঠিকেই আছে, তাৰোপৰি তোমাৰ মুখখন বিশেষ পৰিষ্কাৰ নহয়।" আপুনি যাব পাৰে।
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে প্ৰদৰ্শনমূলকভাৱে ডোঙাত ভৰি ধুই পেলালে। আমি বহি খৰখেদাকৈ আৰু আৰামত গাড়ী চলাই উভতি আহিলোঁ৷
  যুৱ বিষয়াজনে সুধিলে:
  লেফটেনেণ্ট জেনেৰেলৰ ব্যক্তিত্বত নিজকে মৰ্ত্যৰ শত্ৰু কৰি লোৱা বুলি নাভাবিছানে ?
  - নাই মই তেনেকৈ নাভাবো। লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল শেষ চৰাই নহয় যদিও তেওঁ ঈগল নহয়। - ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিলে।
  - হাঁহক যিমানেই খুৱাওক কিয়, জিৰফেলকন ডুব নাযায়! - এলিজাবেথে মান্তি হ"ল। - বিশেষকৈ আমাৰ দুজন হ"লে! আৰু প্ৰত্যেকৰে মূল্য এটা সম্পূৰ্ণ সেনাবাহিনী।
  - নাজানে! কিন্তু এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ কামৰ আগতে কোনো ঠেং নেৰাখিলে ভাল। - দিমিত্ৰীয়ে লক্ষ্য কৰিলে। - বিশেষকৈ জেনেৰেলসকল।
  চহৰখন ডাঙৰ আছিল, আচলতে কোটিপতি আছিল। কিছুমান আধুনিক অট্টালিকা আকাশচুম্বী ঘৰৰ দৰে ডাঙৰ আছিল। ৰাজপথত গাড়ী বৰ বেছি নহয়, আপাত দৃষ্টিত সন্মুখৰ ওচৰত থকাৰ বাবে। জোৱানসকলো বেছি ৰঙীন নহয়, বেছিভাগেই সন্মুখত, আক্ৰমণৰ বাবে সাজু হৈছে। চৰকাৰী কোৱাৰ্টাৰটো মধ্যমীয়া বিলাসী, প্ৰাচীন অট্টালিকাৰে ভৰা। দেখাত মুখ্য কাৰ্যালয় ইয়াত ক"ৰবাত অৱস্থিত।
  ৰেডিঅ"ৰ জৰিয়তে ড্ৰাইভাৰক এই আদেশ দিয়া হ"ল:
  - মাটিৰ তলত নামি যাওক!
  গেৰেজৰ দুৱাৰখন খোল খালে আৰু গাড়ীখন তললৈ নামি গ"ল।
  অৰ্ধ-আন্ধাৰত নিজকে বিচাৰি পাই এলিজাবেথে ক"লে:
  'কিবা কাৰণত, সকলো মুখ্য কাৰ্যালয়ে গভীৰভাৱে লুকাই থাকিবলৈ চেষ্টা কৰিছে , যদিও পৃষ্ঠত কৌশলগত ক্ষমতা বহুত ভাল।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - কি পৰিকল্পনাত?
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে উত্তৰ দিলে:
  - ছাদ্দাম হুছেইনে কেনেকৈ কৰিলে: অসামৰিক জনসাধাৰণৰ মাজত বিলীন হোৱা আৰু একে সময়তে প্ৰতিৰক্ষাৰ নেতৃত্ব দিয়া।
  - ই আছিল এক শক্তিশালী ৰাজনৈতিক পদক্ষেপ। - ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে খৰধৰকৈ জোতাযোৰ পিন্ধি গাড়ীৰ পৰা নামি কৰিডৰেৰে নামি গ"ল। মসৃণভাৱে তললৈ নামি আহিল আৰু সৰ্পিল ৰূপত অলপ পেচ খালে। বাহিৰৰ পৰা দেখাত মেট্ৰ" ষ্টেচন, ৰহস্যময় কেণ্ডেলেব্ৰা, জীৱ-জন্তু আৰু দানৱৰ মুখা যেন লাগিছিল। সকলোবোৰ বৰ আকৰ্ষণীয় যেন লাগিছিল, যেন নৃশংসজনৰ ডাংগনত ৰহস্যময় গোধূলি এটাই ৰাজত্ব কৰিছিল।
  এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ইয়াত নাইটৰ যুঁজৰ ছবি আছে। যথেষ্ট ধুনীয়া, বিশেষকৈ যেতিয়া যোদ্ধাসকলে একেলগে বৰশী ভাঙি পেলায়।
  ড্ৰাকমাই এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - জাৰ্মান নাইট যথেষ্ট শক্তিশালী ল'ৰা। ইয়াৰ ভিতৰত যথেষ্ট সংখ্যক নায়ক আছিল যদিও সাধাৰণতে স্লাভসকলক অধিক শক্তিশালী বুলি গণ্য কৰা হৈছিল।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - চাওকচোন কৱচটো কিমান গধুৰ, ইয়াক কঢ়িয়াই নিবলৈ বহুত স্বাস্থ্যৰ প্ৰয়োজন।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই মান্তি লিজংকা। বৰ কম নহয়! কিন্তু ইয়াৰ ফলত যুদ্ধত নিপুণতা বৃদ্ধি নহয়।
  এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিছে:
  - এটা সময়ত জাৰ্মান নাইটসকলক লেক পেইপাছত আৰু গ্ৰুনৱাল্ডৰ যুদ্ধত প্ৰহাৰ কৰা হৈছিল ।
  ড্ৰাকমাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - মই জানো! কিন্তু লোকচানৰ বিষয়ে মতানৈক্য হৈছিল, সমগ্ৰ ক্ৰমত পাঁচশ নাইট নাছিল, আৰু দুশতকৈও বেছি নাছিল। কিন্তু ক"ব লাগিব যে ইউৰোপ বাটুৰ আক্ৰমণৰ বলি হোৱা সময়ত ৰুছৰ বিৰুদ্ধে অভিযান আৰম্ভ কৰাটো সম্পূৰ্ণ উন্মাদনা।
  এটা ভেড়াৰখীয়া কুকুৰে ছোৱালীকেইজনীৰ কাষেৰে দৌৰি গৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ঠেংখন জোকাৰিলে। কাৰণ ছোৱালীবোৰৰ গোন্ধ প্ৰায় নাছিল। এটা অতিৰিক্ত গোন্ধে আপোনাক ভেঙুচালিকাৰী হিচাপে প্ৰতাৰণা কৰে, আৰু ভেঙুচালি কৰাটো আৰু অধিক কঠিন। ছোৱালীকেইজনীয়ে মনে মনে শক্তিশালী ভৰিৰে ভৰি দি কুকুৰটোক কেৱল আকস্মিকভাৱে মূৰ দুপিয়াই কুকুৰটোক ডিজাইন কৰি পাৰ হৈ গ"ল। চকীদাৰসকলে তেওঁলোকক চেলুট দিলে।
  - ইয়াত! মাৰ্শ্বালজনে তাত আপোনাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে!
  - সৈন্যই আদেশৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে, আৰু মাৰ্শ্বাল আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে! এয়া হৈছে সাৰ্বজনীন ভাৰসাম্য। - ড্ৰাকমাই ক"লে।
  এলিজাবেথে লগতে কয়:
  - বৰষুণৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থকা মৰুভূমিৰ দৰে!
  কৰিডৰটোৰে পঞ্চাশ মিটাৰ খোজ কাঢ়ি গাৰ্ডক চেলুট দিলে আৰু অৱশেষত মাৰ্শ্বালৰ বিশাল, কিন্তু নো-ফ্ৰিলছ অফিচটোত প্ৰৱেশ কৰিলে। ঘোঁৰাত উঠি আৰু চেবাৰ লৈ পিটাৰ দ্য গ্ৰেট, যাৰ হিল্টত হীৰা, চুভ"ৰভে টেলিস্কোপ আৰু বিমানখনৰ নিয়ন্ত্ৰণত থকা মাৰ্শ্বাল জুকভে বেৰৰ পৰা চাই আছিল। ফছফৰাছ যোগ কৰা তেলত আটাইতকৈ বেয়া নহয় শিল্পীৰ প্ৰতিকৃতি;অফিচৰ গোধূলিত ই জিলিকি উঠিছিল। নিজেই যথেষ্ট উল্লাসিত, বয়সতকৈ সৰু যেন লগা ভাচিলেভস্কিয়ে ছোৱালীকেইজনীক হাঁহি হাঁহি সম্ভাষণ জনালে।
  বিখ্যাত সেনাপতিজনৰ মাতটো কোমল আছিল আৰু তাত পৃষ্ঠপোষকতামূলক টোকা আছিল:
  - অৱশ্যে সময় নষ্ট কৰা নাই! আৰু আপুনি ৰাছিয়ান বিজ্ঞানক আগুৱাই লৈ যায়, আৰু আপুনি ভাষাটো ধৰিলে!
  এলিজাবেথে এটা প্ৰকাশভংগী ইংগিত দিলে:
  - আৰু কেনেকৈ। গৃহভূমি, এইটো আমাৰ বাবে, আৰু সকলোৰে বাবে অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। আমি অন্যথা কৰিব নোৱাৰিলোঁ।
  ভাচিলেভস্কিয়ে নিশ্চিত কৰিছে:
  - নিশ্চিতভাৱে! - দুটা কোম্পানীক কাটি পেলোৱা হ"ল। আচৰিত কথা যে কেনেকৈ তেনেকৈ শ্বুটিং কৰিব পাৰি।
  ড্ৰাকমাই কৈছিল:
  - বাৰু, লগে লগে নহয়, অৱশ্যেই, কিন্তু সময়ৰ লগে লগে বহুতে এই স্তৰত উপনীত হ"ব পাৰে। আনকি মই বহুত বহুত ভাবো। আমাক কৌশল লাগে। তদুপৰি আমি নিজেও আমাৰ সীমাত উপনীত হোৱা নাই। এতিয়াও অতি সৰু ছোৱালী।
  মাৰ্শ্বালে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি নিশ্চিত কৰিলে:
  - মই জানো! সাধাৰণতে এইটো সহজ সিদ্ধান্ত নহয় যদিও তেওঁলোকে ক"লে যে ষ্টেলিনে এটা ভয়ংকৰ অস্ত্ৰ প্ৰস্তুত কৰিছিল, হাজাৰ মেগাটন হাইড্ৰ"জেন বোমা থকা এখন জাহাজ।
  এলিজাবেথে সোণালী মূৰটোৰে মাত দিলে:
  - হয়! তেওঁৰ তেনেকুৱা এটা কথা আছে।
  সেনাপতিজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - গ্ৰেট, বা সঁচাকৈয়ে ক'বলৈ গ'লে, ট্ৰেজিক। আমাক ইয়াত আপোনাৰ সঁচাকৈয়ে প্ৰয়োজন, কিন্তু এনেকুৱা কাম সম্পূৰ্ণ কৰিবলৈ আপোনাৰ তুলনাত কোন বেছি সক্ষম মই নাজানো।
  ড্ৰাকমাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - আপুনি বিচাৰেনে আমি বোমাটো বিচাৰি উলিয়াই নিষ্ক্ৰিয় কৰিম?
  ভাচিলেভস্কিয়ে নিশ্চিত কৰিছে:
  - সেইটোৱে! মাখি ধৰিব।
  - আমাৰ বাবে স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যেতিয়া আপুনি অলৌকিকতাক মাতিছিল - ছোৱালীবোৰক আপোনাৰ ঠাইলৈ। - কাউণ্টেছ-নিম্ফে ক'লে।
  - নিশ্চিতভাৱে! এই ক্ষেত্ৰত আমি ইউৰোপ আৰু ৰাছিয়াৰ ইউৰোপীয় অংশৰ ভাগ্যৰ কথা কৈছো। - মাৰ্শ্বালে ক'লে।
  এলিজাবেথে cooed:
  - পিছৰটো আমাৰ বাবে ইতিমধ্যে স্পষ্ট হৈ পৰিছে। ব্যৱসায়ত নামি যাওঁ। আমি প্ৰথমে ইংলেণ্ডলৈ যাব লাগিব।
  মাৰ্শ্বলে মাত দিলে:
  - আমি আপোনাক পৰিবহণ কৰিবলৈ পৰীক্ষামূলক উচ্চ উচ্চতাৰ গোপনীয়তা বিমান ব্যৱহাৰ কৰিম। আশাকৰোঁ আপুনি বিৰল পৰিৱেশত জাম্পটো ভালদৰে চম্ভালিব পাৰিব, নে তললৈ যোৱাটোৱেই ভাল?
  - বিশ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত কোনো সমস্যা নাই। বেছি হ"লে মূৰ ঘূৰোৱা হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিব পাৰে। - এলিজাবেথে ক"লে।
  ভাচিলেভস্কিক সন্তুষ্ট যেন লাগিল:
  - বাৰু, যদি আছে , তেন্তে আচৰিত। সাধাৰণতে আপোনাৰ শৰীৰৰ বৈশিষ্ট্য অধ্যয়ন কৰাটো অনন্য। হয়, যদি শত্ৰুৰ লগত শেষ হয় আৰু অত্যাচাৰ হয়? উদাহৰণস্বৰূপে, ৰঙা গৰম বৈদ্যুতিক চৌকাৰে খালী তলুৱাটো জ্বলাই দিবনে?
  - আমি বিষ অনুভৱ কৰো, কিন্তু আমি ইয়াক স্থানীয়কৰণ কৰিবলৈ যথেষ্ট সক্ষম! - ড্ৰাকমাই সম্পূৰ্ণ আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে। - আমি বিভাজিত নহওঁ!
  মাৰ্শ্বালে সন্দেহেৰে ক"লে:
  - আৰু মৃত্যুৰ ভয়?
  এলিজাবেথেও অতি আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - ব্যক্তিগতভাৱে এইটোৱে মোক ভয় খুৱাব নোৱাৰে৷ আত্মাক বন্দী কৰি বা দাসত্বত ৰাখিব নোৱাৰি!
  এলিজাবেথে পেথোছৰ সৈতে কৈছিল:
  - আৰু মইও! যদিও, এয়া ধৰ্মৰ প্ৰশ্ন নহয়, প্ৰতিশোধৰহে!
  বিখ্যাত সেনাপতিজনে মাত দিলে:
  - বাৰু, মই বিশ্বাস কৰোঁ। কি আৱৰণত আপুনি শত্ৰুৰ সৈন্যৰ স্থানত ভেদ কৰিব?
  এলিজাবেথে লাহে লাহে ক"লে:
  - নিৰ্দিষ্ট পৰিস্থিতিৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিব। প্ৰতিবাৰেই কিবা এটা নতুন আৰু ইম্প্ৰভাইজেচন হ"ব।
  - বুদ্ধিমত্তাত ৰুটিন ধ্বংসাত্মক। - Drachma যোগ করে.
  ৰাছিয়াৰ নায়কে সন্তুষ্ট দৃষ্টিৰে সুধিলে:
  - গতিকে সেইটো বৰ ভাল! মেকআপ লাগে নেকি?
  - কিবা এটা ধৰি লওঁ। - ড্ৰাকমাই ক'লে। - সাধাৰণতে মই ভাবো যে প্ৰথম অৱস্থাত কৃষ্ণাংগ ছোৱালীৰ ৰূপ লোৱাটো প্ৰয়োজন।
  মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে নিজৰ হাঁহিটো প্ৰায়েই ধৰি ৰাখিব পৰা নাছিল:
  - ক'লা নাৰী হ'ব বিচাৰে নেকি?
  অপেশ্বৰ-কাউণ্টেছে ফুলি উঠিল :
  - হয়! আৰু এইটোৱে আপোনাক কিয় আচৰিত কৰে?
  সেনাপতিজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - একেবাৰে নহয়, যদিও ইমান বিদেশী৷
  -টম খুড়াৰ কেবিন পঢ়িছানে? - ড্ৰাকমাই সুধিলে।
  - হয়! - মাৰ্শ্বালে উত্তৰ দিলে। - এক উৎকৃষ্ট কাম, যথেষ্ট সূক্ষ্মভাৱে বিভিন্ন চৰিত্ৰৰ অভিজ্ঞতা, মালিক আৰু দাসৰ মাজৰ ব্যৱধান দেখুৱাইছে। সাধাৰণ মানুহ আৰু শিশুৰ দুখ।
  এলিজাবেথে আনন্দৰে উত্তৰ দিলে।
  - শুদ্ধ! কিন্তু কল্পনা কৰকচোন, আফ্ৰিকানসকল বহুদিনৰ পৰাই এটা নিপীড়িত জাতি, দাসৰ বংশধৰ, আৰু এতিয়া তেওঁলোকে স্বাধীনতা লাভ কৰিছে। আৰু কেৱল স্বাধীনতা নহয়, আচলতে বগাতকৈ অধিক অধিকাৰ। আনুষ্ঠানিকভাৱে চি এছ এৰ জাতিসমূহৰ মাজত সমান অধিকাৰ আছে যদিও আচলতে আফ্ৰিকান-আমেৰিকানসকলক সকলো নেতৃত্বৰ পদত বিশ্বাস কৰা হয়।
  মাৰ্শ্বলে মন্তব্য কৰে যে:
  - কিছুমান মানুহে ভবাৰ দৰে কৃষ্ণাংগসকল মূৰ্খ নহয়। এইটো পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ পুৰণি মানৱ জাতি, আৰু ইয়াৰ ক্ষমতা যথেষ্ট ভাল। বিশেষকৈ , আমাৰ মস্কোত অধ্যয়ন কৰা বৃহৎ সংখ্যক কৃষ্ণাংগ লোক আছে।
  ড্ৰাকমাই উত্তৰ দিলে:
  মূৰ্খ বুলি নাভাবো , কিন্তু আন যিকোনো জাতিয়ে প্ৰবল সন্দেহৰ সৃষ্টি কৰে। ইয়াৰ উপৰিও ষ্টেলিনে, মই লক্ষ্য কৰিলোঁ, মহিলাসকলক নেতৃত্বৰ পদবীলৈ উন্নীত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। ছোভিয়েট যুগতো এইটো সাধাৰণ কথা আছিল, যেতিয়া উচ্চতম পৰিষদৰ সভাপতিত্বত বৃহৎ সংখ্যক গাখীৰৰ দাসী আৰু শিপিনী বহিছিল।
  ভাচিলেভস্কিয়ে নিশ্চিত কৰিছে:
  - হয়, চি এছ এত ডেপুটিৰ মাজত কৃষ্ণাংগ মহিলা বহুত আছে। সামৰিক বাহিনীৰ মাজতো ইহঁতৰ অস্তিত্ব আছে। সঁচা, ৰেড য়েংকিসকলে নাৰীক সুৰক্ষা দিয়ে আৰু তেওঁলোকক ডাঠ বস্তুৰ মাজত সোমাবলৈ নিদিয়ে, কিন্তু কনচেনট্ৰেচন কেম্পত থকা অভাৰচিয়াৰসকলৰ মাজত তেওঁলোকৰ বহুত আছে। হয়, আৰু বুদ্ধিমত্তাত।
  - গতিকে আমি কৃষ্ণাংগ মহিলাৰ ভূমিকা পালন কৰিম, সকলো স্পষ্টকৈ কৰা হ"ব। - ড্ৰাকমাই ক"লে - তুমি, লিজংকা, আশাকৰোঁ তুমি আমাক নিৰাশ নকৰিবা?
  - কোনো কাৰণতে! - শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে ক'লে।
  -আমাৰ লগত কেনেকৈ যোগাযোগ ৰাখিব? - মাৰ্শ্বালে সুধিলে।
  ড্ৰাকমাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ হাতত ক্ষুদ্ৰ ট্ৰেন্সমিটাৰ আছে। আমি বিশেষ প্লেট প্ৰস্তুত কৰিছো যিয়ে আমাক সংকেত আটক কৰিবলৈ অনুমতি দিয়ে, আনকি আধুনিক, অসম্পূৰ্ণ প্ৰযুক্তি ব্যৱহাৰ কৰিও।
  ভাচিলেভস্কিয়ে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - এইটো ভাল! দেখিছোঁ আপুনি সকলো কথা ভাবিছে।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে গৰ্জন কৰিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! আমি যে শীতল ছোৱালী, সেয়া অসাৰ নহয় , আমি কাষত থিয় হৈ থকাত অভ্যস্ত নহয়!
  মাৰ্শ্বালে অধিক ঠাণ্ডা সুৰত ক"লে:
  - জৰিমনা! মাত্ৰ নূন্যতম সময়ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক। কমিউনিষ্ট চীনক লৈ আমি অতিশয় চিন্তিত। ইমান শক্তিশালী দেশ এখনে যদি দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰে তেন্তে আমাৰ বহুত বেয়া সময় হ"ব। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে আলাস্কাত আক্ৰমণ অসম্ভৱ হৈ পৰিব, অৰ্থাৎ যুদ্ধখন টানি নিব। শত্ৰুৱে বেলিষ্টিক ক্ষেপণাস্ত্ৰ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ব, যাৰ পৰা বিমান পৰিবহণৰ দৰে কোনো ধৰণৰ পলায়ন নাথাকিব। পাৰমাণৱিক হাৰিকেনত চহৰৰ মৃত্যু।
  - আমি সমগ্ৰ অপাৰেচনটোৰ বাবে তিনিদিন, সৰ্বাধিক পাঁচ দিন আবণ্টন দিওঁ। - এলিজাবেথে বাধ্যতামূলক সুৰত ক"লে। "আমি যদি কামটো কৰি নিদিওঁ তেন্তে আমি আমাৰ এটা আঙুলি কাটি দিম।"
  - আহকচোন, এইটো আজে বাজে কথা! - মাৰ্শ্বালে ক'লে। - পৰীবোৰৰ দৰে আচৰিত হাতবোৰ বিকৃত কৰিবলৈ।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - কেনেকৈ কওঁ! ইয়াকুজাৰ উদাহৰণ! লগতে, চিন্তা নকৰিব, আপোনাৰ আঙুলিবোৰ আগৰ দৰেই ভালকৈ ঘূৰি আহিব ৷
  সেনাপতিজনে টেবুলত মুঠি মাৰি আপত্তি কৰিলে:
  - যিয়েই নহওক, এইটো কথা নহয়!
  - লিজংকাৰ এটা অদ্ভুত হাস্যৰস আছে। - ড্ৰাকমাই বাধা দিলে। - ই আড়ম্বৰপূৰ্ণ অভিব্যক্তিৰ ইংগিত দিয়ে। আচলতে মই ভাবো তিনিদিনেই যথেষ্ট। কাৰণ, আমি বুদ্ধিমত্তাৰ ক্ষেত্ৰত মহান এছ-টাৰ্মিনেটৰ।
  ভাচিলেভস্কিয়ে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - তাৰ পিছত শক্তিশালীভাৱে কাম কৰক!
  নিম্ফ কাউণ্টেছে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - বিশ্বাস কৰক, আপোনাৰ বিশ্বজনীন সমৃদ্ধিৰ সপোন পূৰণৰ আগৰ দৰেই ওচৰ চাপিছে।
  এলিজাবেথে কিছু ভয়ংকৰভাৱে সুধিলে:
  - ৰাওনা হোৱাৰ আগতে পুৰোহিতৰ পৰা আশীৰ্বাদ ল"ব বিচাৰিম। মেট্ৰ"পলিটানৰ পৰা শ্ৰেষ্ঠ।
  মাৰ্শ্বালে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে:
  দীক্ষিতসকলৰ বৃত্ত বৃদ্ধি কৰিব নিবিচাৰো ।
  শ্যামলাগৰাকীয়ে অনিশ্চয়ভাৱে কৈ উঠিল:
  - কিন্তু অৰ্থডক্স পুৰোহিতে তাক নিদিয়ে।
  ভাচিলেভস্কিয়ে অধিক ঠাণ্ডা সুৰত কৈছিল:
  - কেনেকৈ কওঁ! এটা সময়ত বহু পুৰোহিতে বাটু খানক আশীৰ্বাদ দিছিল - আৰু ষ্টেলিনে নিজেই চেমিনাৰীত অধ্যয়ন কৰিছিল। "কিন্তু বিখ্যাত সেনাপতিজনৰ সুৰটো কোমল হৈ পৰিল। - বাৰু, ঠিক আছে, মেট্ৰ"পলিটান আলেক্সেই হামবাৰ্গ ভ্ৰমণ কৰাৰ কথা, হয়তো ইতিমধ্যে তেওঁ এটা বৃহৎ অৰ্থডক্স গীৰ্জাৰ পবিত্ৰতাৰ বাবে আহিছে। এজন ভাল মানুহ, তেওঁ আমাৰ লগত বহুদিনৰ পৰা সহযোগ কৰি আহিছে, এজন প্ৰবল কমিউনিষ্ট বিৰোধী, তেওঁ ষ্টেলিনক শোষিত কৰিছিল। আপোনাৰ পবিত্ৰ কৰ্মৰ বাবে তেওঁ আপোনাক আশীৰ্বাদ দিব।
  ড্ৰাকমাই ইয়াক জোকাৰি দিলে:
  - মোৰ প্ৰয়োজন নাই! মোৰ বিশ্বাস নাই। এজন পতিয়ন যোৱা নাস্তিক।
  আৰু অপেশ্বৰী ছোৱালীজনীয়ে ( যিয়ে টোপনিতে পাহৰি গৈছিল যে তাই পৌত্তলিক দেৱতাৰ আত্মীয়!) ক্ৰোধেৰে ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে, নিখুঁততা আৰু শাৰীৰ সমন্বয়ত প্ৰলোভনমূলক।
  এলিজাবেথে আপত্তি কৰিছিল:
  - ইয়াৰ পৰা কোনো ক্ষতি নহ'ব। কেৱল লাভৱান হ"ব।
  ড্ৰাকমাই কৈছিল:
  - মাত্ৰ আপুনি আমাক যি নিযুক্তি দিলে সেই কথা নক"বা৷ ক্ষতিৰ বাটৰ পৰা ওলাই। আৰু কোনে জানে, এই পুৰোহিতসকলে, পাঁচনিয়ে মাত্ৰ ত্ৰিশটা ৰূপৰ বাবে খ্ৰীষ্টক নিজেই বিশ্বাসঘাতকতা কৰিছিল। আৰু যদি তেওঁলোকে আমাক এটা সৌভাগ্য আগবঢ়ায় তেন্তে আমাকো গতাই দিব।
  ভাচিলেভস্কিয়ে শান্তভাৱে ক"লে:
  - তোমাৰ মিছনৰ সবিশেষ মোৰ আৰু জুকোভৰ বাহিৰে কোনেও নাজানে। বাকী সকলোৱে মাত্ৰ এজন পৰিবেশক। আৰু তেওঁলোকে আমাক নিৰ্দেশ দিলে, তেওঁলোকে সেইটো পূৰণ কৰিব। আপোনাক পেলাই দিব পৰা পাইলটকে ধৰি। আশীৰ্বাদৰ কথা ক"বলৈ গ"লে মই আপোনাক এঘণ্টাতকৈ বেছি সময় দিব নোৱাৰো। সময় অতি সীমিত। আৰু দুয়োজনে লাভ কৰাটো বাঞ্ছনীয়।
  - মই এজন পতিয়ন নাস্তিক, আছিলোঁ আৰু থাকিম! - ড্ৰাকমাই কঠোৰ সুৰত ক"লে।
  মাৰ্শ্বালে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - জানেনে আধুনিক ৰাছিয়াত নাস্তিকতা কেৰিয়াৰ-এণ্ডাৰ। যদিও সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে অৰ্থডক্সিক লৈও মোৰ সন্দেহ আছে।
  - চেমিনাৰীৰ পৰা স্নাতক হোৱা নাই নেকি? - এলিজাবেথে সুধিলে। - তোমাৰ জীৱনী আৰু স্মৃতিগ্ৰন্থ পঢ়িলোঁ।
  ভাচিলেভস্কিয়ে মাত উচ্চ কৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, শেষ কৰিলোঁ! কিন্তু তেওঁ অসামৰিক কেৰিয়াৰৰ স্বাৰ্থত কৰিছিল, অত্যধিক ধৰ্মীয়তাৰ বাবে নহয়। সাধাৰণতে বিংশ শতিকাৰ আৰম্ভণিতে ডাৰউইনৰ বিৱৰ্তন তত্ত্ব আৰু নাস্তিকতা যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত ফেশ্বনেবল আছিল। এইটোক যথেষ্ট আধুনিক বুলি গণ্য কৰা হৈছিল, স্বাধীনতাৰ মনোভাৱৰ লগত খাপ খুৱাই।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু ইয়াৰ ফলত বিপ্লৱৰ সৃষ্টি হ"ল!
  মাৰ্শ্বালে যুক্তিসংগতভাৱে নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, এতিয়া ফেশ্বনেবল নহয়৷ যদিও বিৱৰ্তনৰ তত্ত্ব ইয়াত-তাত শিকোৱা হয়। বহুতো পুৰোহিতে ইয়াক মানি চলে। ফাটি যোৱা আৰু সংযোগৰ তত্ত্বও আছে। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে সৃষ্টিবাদীসকলৰ পৃথিৱীৰ তৰপবোৰৰ সমস্যা আছে। অৱশ্যে ইতিমধ্যে ইয়াত এনে জংঘল চলি আছে যে ইয়াৰ অৰ্থ উলিয়াবলৈ টান।
  - বটল এটা নোহোৱাকৈ! - ড্ৰাকমাই ধেমালি কৰিলে।
  মাৰ্শ্বালে মাতিলে, মুখখন হাঁহিৰে উজ্জ্বল হৈ পৰিল:
  - মেট্ৰ"পলিটান আলেক্সেই ইতিমধ্যে আহি পাইছে। গতিকে লিজংকা তেওঁৰ ওচৰলৈ যাওক, আৰু আপুনি ড্ৰাকমা, যাতে সময় নষ্ট নহয়, আৱিষ্কাৰ আৰু বিকাশৰ বিষয়ত আন কিবা এটা লিখক। মূল কথাটো হ"ল, সবিশেষ এৰি নিদিব, বিজ্ঞানীসকলে বুজিব৷
  এলিজাবেথে ফোনত মেট্ৰ"পলিটানৰ মাত শুনিলে। সুখদায়ক বাছ আছিল, পুৰোহিতৰ শক্তি অনুভৱ কৰা হৈছিল।
  - ঠিক আছে, মই অভিষেক অনুষ্ঠানটো সম্পন্ন কৰিম। - সি ক'লে। - কিন্তু ইমান জৰুৰী কিয়?
  - এটা সামৰিক গোপনীয়তা! - মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে গুৰুত্বসহকাৰে উত্তৰ দিলে।
  মেট্ৰ"পলিটানে মৃদুভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - যদি আছে, তেন্তে আপত্তি কৰিবলৈ সাহস নকৰো।
  এলিজাবেথে প্ৰণাম কৰিলে।
  - মই যাওঁ!
  সেনাপতিজনে শান্তভাৱে ক"লে:
  - সিহঁতে আপোনাক এস্কৰ্ট কৰিব।
  তাইৰ লগত আছিল বিশেষ বাহিনীৰ এজন বিষয়া ৷ গ্ৰেহাউণ্ডৰ দৰে দৌৰিছিল, স্বাভাৱিকতে এলিজাবেথে নিজৰ সমকক্ষক ৰক্ষা কৰিছিল। তেওঁ অৱশ্যে ক্ৰীড়াত নিপুণ আৰু ধৰি ৰাখিবলৈ অসুবিধা পাইছিল। সিহঁতে গাড়ীখন খৰধৰকৈ গীৰ্জালৈ উঠি গ"ল আৰু এলিজাভেটা নিজেই গাড়ীৰ চালকৰ আঁৰত উঠিল। সন্মুখৰ গাড়ী কম আছিল, ছোৱালীজনীয়ে পেডেলটো প্ৰায় ভাঙি পেলালে। তাই তাইৰ ওপৰত ইমান হেঁচা দিলে। মন্দিৰটো বৃহৎ আছিল যদিও বিমান আক্ৰমণৰ ফলত এটা গম্বুজ ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়।
  সঁচা, বেছি নহয়, যিহেতু সম্ভৱতঃ সেইটো আছিল যুঁজাৰু বিমানৰ ডেউকাত ওলোমাই থোৱা ধৰণৰ মাউণ্টেড বোমা। এলিজাবেথে তিনিবাৰ নিজকে ক্ৰছ কৰি "আমাৰ পিতৃ" বুলি প্ৰাৰ্থনাটো ফুচফুচাই ক"লে।
  তাৰ পাছত তাই মন্দিৰলৈ ৰাওনা হ"ল।
  কোনো সেৱা নাছিল আৰু তাই অকলশৰীয়া আছিল। মেট্ৰ"পলিটানে তাইক মৰমৰ দৃষ্টিৰে আদৰি লোৱা নাছিল।
  অৱশ্যে এগৰাকী আচৰিত ধৰণৰ ধুনীয়া ছোৱালী, যৌনতাৰ উশাহ লোৱা, সামৰিক ইউনিফৰ্ম পিন্ধা, অস্বাভাৱিকভাৱে উজ্জ্বল চুলিৰ ৰং। তাইক নম্ৰ যেন লাগিছিল যদিও একে সময়তে তাইৰ মুখখনৰ সম্পূৰ্ণ প্ৰস্থৰ পৰা হাঁহি উঠিছিল, য"ত ডাঙৰ ডাঙৰ মুকুতাৰ দাঁতবোৰ জিলিকি উঠিছিল। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে বিশুদ্ধতম মুকুতাবোৰো তেনেকৈ জিলিকিব নোৱাৰে। প্ৰভু বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিল:
  - মোৰ সৰু ল'ৰা, কি বিচাৰে?
  মৌ শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে প্ৰণাম কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - মোক পবিত্ৰ কৰা দেউতা, মাতৃভূমিৰ নামত শোষণৰ বাবে আশীৰ্বাদ দিয়া।
  - বাৰু, সেইটো এটা ভাল অনুৰোধ। - মেট্ৰ"পলিটানে মেজৰজনৰ কান্ধৰ ষ্ট্ৰেপবোৰ পৰীক্ষা কৰিলে; -আপুনি মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে নিজেই পঠিয়াইছে নেকি?
  মাংসৰূপী স্বৰ্গদূতে বিনম্ৰভাৱে উত্তৰ দিলে।
  - হয় ছাৰ।
  গীৰ্জাৰ ৰাজকুমাৰে কোমল সুৰত ক"লে:
  - বাৰু ঠিক আছে আঁঠু লৈ প্ৰাৰ্থনা কৰা। মই অনুষ্ঠানটো পৰিবেশন কৰিম।
  . অধ্যায় নং ৭।
  এলিজাবেথে চকু দুটা আধা মুদি দিলে, গীৰ্জাঘৰত এটা ৰহস্যময় গোধূলি ৰাজত্ব কৰিলে। মেট্ৰ"পলিটানে প্ৰাৰ্থনা পঢ়ি পবিত্ৰ পানী ছটিয়াই দিলে। ছোৱালীজনীয়ে সিহঁতৰ কথা শুনি উল্লাস অনুভৱ কৰিলে। তাইৰ এনে লাগিল যেন পাহাৰ লৰচৰ কৰি আকাশ গলিব পৰাটো যথেষ্ট সম্ভৱ। যদি চিন্তাবোৰ খ্ৰীষ্ট আৰু মাতৃভূমিৰ ফালে ঘূৰি যায়।
  - প্ৰভু, আমাক জয়ী হ'বলৈ শক্তি দিয়ক! - তাই আঁঠু লৈ ফুচফুচাই ক"লে আৰু তাইৰ উদং, পৰিষ্কাৰ, ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা মমবাতিৰ শিখাত আইনাখনৰ দৰে জিলিকি উঠিল।
  শ্যামলাজনীয়ে কষ্টেৰে শ্ৰৱণযোগ্যভাৱে চিঞৰি উঠিল:
  প্ৰভুৱে আপোনাক সফলতা প্ৰদান কৰক,
  সকলো ৰাছিয়ানৰ বাবে এটা!
  আমি আমাৰ শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিম
  আৰু কোনো শব্দ নষ্ট নকৰাকৈ!
  তাইৰ ওঁঠ দুটাই ফুচফুচাই ক"লে। এলাৰ্ম এটা বাজি উঠিল। চাইৰেনে হাউলি উঠিল, যাৰ অৰ্থ আছিল চহৰখনত আৰু এটা অভিযান। অভিষেক অনুষ্ঠানটো বেছি দীঘলীয়া নহয়, আৰু মেট্ৰ"পলিটানে সেইটো শেষ কৰিবলৈ খৰখেদা কৰিছিল।
  "প্ৰভু, মই আপোনাৰ প্ৰাৰ্থনা শুনিলোঁ, আৰু ছোৱালীজনীয়ে কঠিন সামৰিক কামত সফল হ"ব।" - ভ্লাডিকাই বজ্ৰপাতৰ দৰে, ৰসাল বেছৰ সৈতে শেষ কৰিলে।
  সেই মুহূৰ্ততে প্ৰায় ওচৰতে এটা বোমা দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হৈ পৰিল। অৰ্থডক্স গীৰ্জাৰ গম্বুজবোৰ কঁপি উঠিল আৰু কেইবাটাও আইকন খহি পৰিল। এলিজাবেথে জপিয়াই উঠিল।
  আৰু তাই জোৰেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - ক্ষমা কৰিব দেউতা। শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলোৱাৰ সময় আহি পৰিছে।
  মেট্ৰ"পলিটান আচৰিত হ"ল:
  - এইটো কেনেকৈ কৰিবা সন্তান?
  - মেচিনগানৰ পৰা!
  সঁচাকৈয়ে প্ৰৱেশদ্বাৰত এলিজাবেথে মেচিনগান লৈ এটা সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজ লক্ষ্য কৰিলে, যিয়ে মন্দিৰটোক পহৰা দি আছিল।
  সাধাৰণতে এলিজাবেথে বুজি পাইছিল যে এটা সাধাৰণ মেচিনগানে হয়তো এটা বৃহৎ কৌশলগত বোমাৰু বিমানৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব নোৱাৰিব। বিশেষকৈ যেনে "ফ্লাইং ফ'ৰ্ট্ৰেছ", বিশেষকৈ, বিমান "LIS" - 6. LIS - ৰ অৰ্থ হৈছে ফ্লাইং জোচেফ ষ্টেলিন। কিন্তু এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট হেভি মেচিনগানে অতি সঠিকভাৱে আঘাত কৰিলে যথেষ্ট সক্ষম। কৱচ জইণ্টত, কাঁচত, ফিউজেজৰ শেষত, চকাৰ তলত। ইয়াত যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এক আপ্লুত সুযোগ।
  বোমাৰু বিমানৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। কেতিয়াবা আঘাত কৰিছিল, কেতিয়াবা মিছ কৰিছিল। কিন্তু মুঠতে তেওঁ আছিল এয়াৰ ডিফেন্সৰ দাদা। আধুনিক মিছাইল ব্যৱস্থা নাছিল। গতিকে এলিজাবেথে ৰিবাউণ্ড আৰু তাইৰ অসাধাৰণ অন্তৰ্দৃষ্টিৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি শ্বুটিং কৰিবলগীয়া হ"ল।
  - শুদ্ধকৈ মাৰিবলৈ গুলীটো মোৰ হৃদয়ত থাকিব লাগিব! বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে এটা অখণ্ড সমগ্ৰতাৰ সম্পূৰ্ণ অনুভৱ। - এলিজাবেথে ফুচফুচাই ক"লে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে বেবুনৰ পাখিৰ দৰে টেনচিয়াছ ভৰি দুখনেৰে ফুটপাথৰ ফলকবোৰৰ ওপৰত দৃঢ়ভাৱে জিৰণি ল"লে।
  আচৰিত কথাটো হ"ল তাই সফল হ"ল। প্ৰথম চেকেণ্ডতে দুটা FOX-5 গুলীয়াই পেলোৱা হয় । তাৰ পিছৰটো আছিল "LIS" - ৪। গধুৰ সাজসজ্জিত "LIS" - ৬ৰ সৈতে ই অধিক কঠিন আছিল। এই বিমানখন ভালদৰে সুৰক্ষিত আছিল, কিন্তু অতিৰিক্ত ওজনৰ বাবে ইয়াৰ কাৰ্য্যপন্থা কমি গৈছিল। কিন্তু এলিজাবেথে ৰিকোচেট নীতি ব্যৱহাৰ কৰি নজেলত খুন্দা মাৰিলে।
  - এটা আছে! - ধোঁৱা দেখি তাই ক'লে।
  তাই ঘূৰি আহি আকৌ ঠেলি দিলে:
  - দ্বিতীয়টো আছে!
  গুলীৰ ফলত বিস্ফোৰণ ঘটিছিল, যাৰ ফলত বিক্ৰিয়াৰ মিশ্ৰণত থকা ইঞ্জিনবোৰ পংগু হৈ পৰিছিল।
   - আৰু তৃতীয়টো! - এলিজাবেথ আনন্দিত হৈ পৰিল। বিমানখনৰ উচ্চতা হেৰুৱাই ভাঙিবলৈ ধৰিলে। শেষৰটো বিস্ফোৰণে চাৰিওটা ইঞ্জিন নিষ্ক্ৰিয় কৰি পেলালে। একে সময়তে , ছোৱালীজনীৰ আঙুলিবোৰ টেনচনত কঁপি উঠিল। "LIS" 6 - সত্তৰ টনতকৈ অধিক ওজনৰ আছিল, আৰু বিশ টনলৈকে বোমা বোজা কঢ়িয়াব পাৰিছিল। তেনে এখন বিমানৰ পৰাই ৰুহৰ অঞ্চলত হাইড্ৰজেন বোমা নিক্ষেপ কৰা হৈছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে একে শ্ৰেণীৰ আন এখন বিমানক লক্ষ্য কৰি ল"লে। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে তাই লক্ষ্য কৰা নাছিল, বৰঞ্চ হুইমত আঘাত কৰিছিল৷ এইবাৰ "FOX" - ৬ আৰু বেছি খৰকৈ ধ্বংস হৈ গ'ল। পিছৰটো আছিল এফআইএছ - ৫, আৰু তাৰ পিছত দুটা এফআইএছ -৪, আৰু অক্টোবৰৰ বোমাৰু বিমানখন - ৭। সাধাৰণতে মেচিনগানটো ১৭ মিলিমিটাৰ হোৱাৰ কথাও লক্ষ্য কৰিলেও গুলীয়াই পেলোৱাটো অবিশ্বাস্যভাৱে কঠিন, কাৰণ বিমানবোৰ উচ্চ উচ্চতাত থাকে আৰু অবিশ্বাস্য বেগত লৰালৰি কৰে।
  বাকীবোৰে পিছুৱাই যোৱাৰ লগে লগে ছোৱালীজনীয়ে আৰু তিনিখন গাড়ীত খুন্দা মাৰিলে, ৰেঞ্জৰ বাহিৰত।
  - বাৰু, " কমিছন " সকলে পাইছে! - এলিজাবেথে ইয়াৰ সাৰাংশ দিলে। - তথাপিও ড্ৰাকমা কি মূৰ্খ আছিল, তাই এনে মনোৰঞ্জনৰ পৰা বঞ্চিত হৈছিল। তেওঁলোকে ঠিকেই কয় , প্ৰাৰ্থনা আৰু চিকিৎসাৰ ক্ষেত্ৰত কুণ্ঠাবোধ নকৰিব।
  এই পৃথিৱীত তলত দিয়া কথাবোৰ ঘটিছিল: যিহেতু ষ্টেলিনে আমেৰিকাত নিৰ্বাসনৰ পৰা পলায়ন কৰিছিল আৰু ইতিমধ্যে তাতেই, মহামন্দাৰ সময়ত, বিপ্লৱ চলাইছিল, অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, সশস্ত্ৰ বিদ্ৰোহ কৰিছিল আৰু ক্ষমতালৈ আহিছিল, গতিকে তেওঁ আৰু ইউ এছ এছ আৰত নাছিল। আৰু হোৱাইট গাৰ্ডে গৃহযুদ্ধত জয়ী হৈছিল, আৰু অতি সোনকালে। কিন্তু জুকোভ আৰু ভাচিলেভস্কিয়ে বুৰ্জোৱা ৰাছিয়াত নিজৰ কেৰিয়াৰ গঢ়ি তুলিছিল।
  ইয়াৰ পৰাই বুজা যায় যে আমেৰিকাত কমিউনিষ্ট শাসন ব্যৱস্থাটো কিয় অতি ৰক্তাক্ত আৰু দমনমূলক, আনহাতে ৰাছিয়াত ই এক বুৰ্জোৱা, যদিও স্বৈৰাচাৰী, গণতন্ত্ৰ।
  ছোৱালীজনীয়ে গীৰ্জালৈ ৰাওনা হ"ল। মেট্ৰ"পলিটানে চেণ্ট জেনেৰেলিচিমো চুভ"ৰভৰ আইকনক পিছলৈ ওলোমাই ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। এলিজাবেথক দেখি তেওঁ ক"লে।
  "ভয় কৰা নাছিলা নেকি মোৰ ছোৱালী?"
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! বৰঞ্চ আনকি সুখদায়ক৷ ঈশ্বৰৰ মংগলৰ বাবে মন্দিৰ ধ্বংস কৰা বৰ্বৰক হত্যা কৰা।
  বিচপ এলেক্সিয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ঠিকেই কৈছে মোৰ ছোৱালী! আপুনি মুক্তিৰ সৃষ্টি কৰি আছে।
  সোণালী চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই মাত দিলে:
  - চেষ্টা কৰি আছে!
  মেট্ৰ"পলিটানে জোৰ দি মৃদুভাৱে ক"লে:
  - মোক সকীয়াই দিয়া হৈছিল, তোমাৰ সময় বহুত কম। গতিকে দুটামান প্ৰশ্নতকৈ বেছি উত্তৰ দিব নোৱাৰো।
  প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি এলিজাবেথে ফুচফুচাই ক"লে:
  - দেউতা, চেভেনথ ডে এডভেন্টিষ্ট কোন?
  প্ৰভুৱে তেওঁৰ চকু দুটা সৰু কৰিলে।
  - পাষণ্ড আৰু সাম্প্ৰদায়িক!
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে অনুৰোধ কৰি ক"লে:
  - কিন্তু তেওঁলোকে ভৱিষ্যতৰ বিষয়ে সঠিকভাৱে ভৱিষ্যদ্বাণী কৰিছিল। বিশেষকৈ মোৰ পৃথিৱীখনত, আৰু তোমাৰ পৃথিৱীতো।
  মেট্ৰ"পলিটানে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে:
  - আপুনি আপাত দৃষ্টিত এলেন হোৱাইটক বুজাইছে?
  এলিজাবেথে মাত দিলে আৰু আবেগিকভাৱে ক"লে:
  - তাইৰ হ"লেও! বিশেষকৈ তাই ভূমিকম্প আৰু প্ৰাকৃতিক দুৰ্যোগৰ ভৱিষ্যদ্বাণী কৰিছিল। যেতিয়া আমেৰিকা এতিয়াও এখন সৰু দেশ আছিল, তেতিয়া এখন মহাশক্তিৰ ভৱিষ্যত আৰু মানৱতাৰ বাবে ইয়াৰ মাৰাত্মক ভূমিকা। টেলিভিছন আৰু ইণ্টাৰনেটৰ বিষয়ে ভৱিষ্যদ্বাণীকে ধৰি তাইৰ বহুতো আচৰিত কথা আছিল।
  ভ্লাডিকা আলেক্সেই মাত দিলে:
  - অৱশ্যে তাই এগৰাকী শক্তিশালী ভাববাদী আছিল, কিন্তু চয়তানে ভৱিষ্যতৰ কথাও ভৱিষ্যদ্বাণী কৰিব পাৰে। পূবৰ ঋষি, বা গুৰু, বা আনকি নষ্ট্ৰাডামুছকে ধৰি বহু ঋষিক মনত ৰাখিব - বাইবেলৰ ভাববাদী নহয়। আৰু এলেন হোৱাইটে বহুতো অৰ্থডক্স কেনন আৰু আইকনক চিনি নাপালে।
  - বাইবেলেও ধ্বংসাৱশেষ আৰু আইকনৰ পূজাক স্বীকৃতি নিদিয়ে। এই পৌত্তলিক ধৰ্ম, আনকি তামৰ সাপৰ প্ৰতিমূৰ্তিও, ঈশ্বৰে ধ্বংস কৰিবলৈ আদেশ দিছিল যেতিয়া ই উপাসনাৰ বাবে আৰ্হি হৈ পৰিছিল। - এলিজাবেথে ক"লে।
  মেট্ৰ"পলিটানৰ মাতটো আৰু কঠোৰ হৈ পৰিল:
  - অ', হয়, তুমি প্ৰটেষ্টেণ্ট পাষণ্ডতা তুলি লৈছা, ধৰি লৈছোঁ তুমি আইকন আৰু ধ্বংসাৱশেষৰ বিৰুদ্ধে বেপ্টিষ্ট সাহিত্য পঢ়া।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে আবেগিকভাৱে ক"লে:
  - মই সকলো পঢ়িলোঁ! মই সকলো ধৰ্ম জানো। মই অতি সোনকালে পঢ়িলোঁ, দ্য থ্ৰী মাস্কেটিয়াৰ আৰু টুৱেণ্টি ইয়াৰ্ছ লেটাৰৰ আকাৰৰ কিতাপ এখন মিলি এমিনিটতে গ্রাস কৰিব পাৰো !
  ভ্লাডিকা আলেক্সেই মাত দিলে:
  - সেইটোৱেই তোমাৰ জ্ঞানৰ সমস্যা। হয়, হয়তো এই আইকনবোৰ বাইবেল অনুসৰি নহয়, কিন্তু অনুশীলন আৰু অলৌকিকতাই সত্য আৰু ইয়াক পূজা কৰাৰ প্ৰয়োজনীয়তা নিশ্চিত কৰে। সাধাৰণতে মোৰ ছোৱালী, আপোনাৰ খৰখেদা আৰু যেতিয়া আপুনি কামটো সম্পূৰ্ণ কৰিব তেতিয়া আমি সকলো কথা বিতং আৰু বিতংভাৱে কথা পাতিম। আপোনাৰ বয়সত মেজৰ এটা অতি সন্মানীয় ৰেংক, আৰু ইমান গুৰুত্বপূৰ্ণ মিছন সম্পূৰ্ণ কৰাৰ বাবে আপুনি অন্ততঃ কৰ্ণেল আৰু অৰ্ডাৰ অৱ চেণ্ট এণ্ড্ৰু দ্য ফাৰ্ষ্ট-কলডৰ সৈতে হ"ব।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে প্ৰণাম কৰি প্ৰায় দৌৰি গৈ মন্দিৰৰ পৰা ওলাই আহিল। তাই দেখিলে যে মেট্ৰ"পলিটান তাইৰ ওপৰত সুখী নহয়। এলিজাবেথ অৱশ্যে এই কথাত বিশেষ বিচলিত হোৱা নাছিল। তাই বহুত বেছি আনন্দিত হৈছিল যে মেচিনগানে নিজকে শক্তিশালী অস্ত্ৰ হিচাপে দেখুৱাইছিল, আনকি বায়ু শক্তিৰ বিৰুদ্ধেও। এতিয়া আমি ফ্ৰন্ট লাইনলৈ উৰা মাৰিবলৈ উভতি যাব লগা হ"ল।
  পোহৰৰ সন্ধিয়াৰ সূৰ্যাস্তে ছোৱালীজনীক তাইৰ জগতখনৰ কথা বহুত মনত পেলাই দিলে। ধুনীয়া আছিল, মোৰ আত্মাত যেন পাহৰিব নোৱাৰা ফুল ফুলি উঠিছিল। আৰু ৰশ্মিবোৰ তৰোৱালৰ দৰে জিলিকি উঠে, তেজ বোৱাই দিয়ে। এনে এটা মুহূৰ্তত আপুনি ভাবে, জীৱনটো ভাল, আৰু এই অভিশপ্ত যুদ্ধ কিয় প্ৰয়োজনীয়? ষ্টেলিনৰ বাবে মাটি যথেষ্ট নহয়নে? সাধাৰণতে ৰাছিয়াই নিজৰ বেছিভাগ যুদ্ধই দ্বিতীয় নম্বৰ হিচাপে যুঁজিছিল, ই বিচৰা ধৰণে নাছিল, বৰঞ্চ ইয়াৰ ওপৰত বাধ্য হৈছিল। অৱশ্যে জয়ো আছিল। ৰ পৰা সময়ছোৱা এক হাজাৰ ছশ আঠাইশৰ পৰা এক হাজাৰ আঠশ তেপন্ন। এক চতুৰ্থাংশ সহস্ৰাব্দৰ বাবে ৰাছিয়াই এটাতকৈ অধিক যুদ্ধত পৰাস্ত হোৱা নাই আৰু মাজে মাজেহে ব্যক্তিগত যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছে। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল কোনবোৰ যুদ্ধত জয়ী হৈছিল। তেওঁলোকে নেপোলিয়ন, ফ্ৰেডেৰিক দ্য গ্ৰেট আৰু ইংলেণ্ডৰ বাহিৰে পৃথিৱীৰ প্ৰায় সকলো জাতিক পৰাস্ত কৰিছিল। সাধাৰণতে এইখন দেশলৈ আপুনি উৰা মাৰিব। একমাত্ৰ সাম্ৰাজ্য যাৰ বিৰুদ্ধে ৰাছিয়াই কেতিয়াও যুদ্ধত জয়ী হোৱা নাই। যদিও সাধাৰণতে আমেৰিকাৰ সৈতে কোনো প্ৰত্যক্ষ সামৰিক সংঘাত হোৱা নাছিল, কেৱল পৰোক্ষ সংঘাতহে হৈছিল। কিন্তু সাধাৰণভাৱে আমি স্বীকাৰ কৰিব লাগিব যে শীতল যুদ্ধত ৰাছিয়াই পৰাস্ত হৈছিল।
  - হয়, এতিয়া আমাৰ সন্মুখত এটা নিৰ্ণায়ক প্ৰতিশোধ। - এলিজাবেথে গাড়ীখন সীমালৈকে ত্বৰান্বিত কৰি ক"লে।
  তাই আকৌ জোতা খুলিলে। তাইৰ উদং, আদৰ্শ, নিয়মিত আকৃতিৰ ভৰি দুখনে পেডেল আৰু লিভাৰ দুয়োটাকে অতি নিপুণভাৱে হেঁচা মাৰি ধৰিছিল।
  ড্ৰাকমাক লগ পোৱাৰ বাবে এলিজাবেথে বিমান আক্ৰমণ আৰু তেওঁ নিক্ষেপ কৰা বিমানবোৰৰ কথা ক"বলৈ নাপাহৰিলে।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে আবেগিকভাৱে ক"লে:
  - বহুত হেৰুৱাইছা ! মেচিনগান গুলিয়ালে যি অনুভৱ হয়, সেয়াই৷ আপুনি শত্ৰুৰ বাহনবোৰক গুলীয়াই পেলায় যিবোৰ অক্ষম যেন লাগে। "FOX" -6, এইটোৱেই মান।
  ড্ৰাকমাই এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - অৱশ্যেই, সেইটো বৰ ভাল ৷ সেইবাবেই মেচিনগান সৃষ্টি কৰা হৈছিল, হত্যা কৰিবলৈ। এইটোৱেই হৈছে যুদ্ধৰ সপোনৰ লক্ষ্য আৰু ডিজাইন দুয়োটা। সাধাৰণতে ছোৱালী, নতুন ধৰণৰ অস্ত্ৰৰ কথা কৈ মই মোৰ মাতৃভূমিলৈ তোমাতকৈ বহু বেছি আনিলোঁ। কাৰণ মই বহুত জানো।
  এলিজাবেথে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মইও কম নহয়! গ্ৰেভিঅ' লেজাৰৰ কথা কি ক'ব !? অলিম্পিয়ান দেৱতাৰ অস্ত্ৰ?
  - মহান! আমিও ইয়াক আমাৰ পবিত্ৰ উদ্দেশ্যত ব্যৱহাৰ কৰিম। - ড্ৰাকমাই মজা কৰি ক"লে।
  দুজন বিষয়াই ছোৱালীকেইজনীৰ কাষ চাপিল:
  - আমি আপোনাক মাটিৰ তলৰ বিমানবন্দৰলৈ লৈ যাব লাগিব।
  এলিজাবেথে আনন্দৰে উত্তৰ দিলে:
  - শেষৰ ধাৰণাটো বেয়া নহয়! আমি ঈগলৰ দৰে যুঁজিম, আমি গোটৰ শক্তিক পৰাস্ত কৰিম!
  - আমাক অনুসৰণ কৰক। - বিষয়াসকলে ক"লে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কৰিডৰৰ কাষেৰে লৰচৰ কৰিলে , নীৰৱে খোজ কাঢ়ি উলংগ হৈ, চিতাৰ দৰে টেনচিয়াছ ভৰিৰ আঙুলিৰে টেন কৰি। স্পষ্টকৈয়ে সিহঁতে বিপৰীত দিশত আগবাঢ়িছিল। ইয়াত মেট্ৰ" ষ্টেচন আছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে ভৰিৰ টিপত ঘূৰাই সৰু মাৰ্জিত গাড়ী এখনত সোমাই গ"ল। ইয়াৰ পিছত তেওঁ লৰালৰিকৈ গ"ল।
  বাটত এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমাই কূটনীতিবিদজনক মেকআপেৰে খুলিলে যিটো তেওঁলোকৰ হাতত গতাই দিয়া হ"ল। এতিয়া ছোৱালীবোৰে মাত্ৰ মেকআপ কৰিব লগা হ"ল। কিন্তু অৱতৰণ কৰাৰ পিছতহে এই কাম কৰিব। পাইলটকো অপ্ৰয়োজনীয় তথ্য দিব নালাগে।
  নেগ্ৰিটো হওঁক ! - ৰামধেনু ৰঙৰ চুলিৰে উল্লাসিত অপেশ্বৰীগৰাকীয়ে হাঁহি হাঁহি ক"লে।
  - আমি ইতিমধ্যে কৃষ্ণাংগ মানুহ আছিলোঁ। এতিয়া চাওঁ নাৰী হোৱাটো কেনেকুৱা হয়। - এলিজাবেথে উল্লেখ কৰিছে।
  সুৰংগটো কিছু সময় তললৈ নামি গ"ল, আৰু তাৰ পিছত ওপৰলৈ উঠিবলৈ ধৰিলে। এলিজাবেথৰ এটা কল্পনাতীত কাহিনী মনত পৰিল। ইয়াত ভ্ৰমণকাৰীসকলে তললৈ নামি আহিছিল যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকে নিজকে পাতালত বিচাৰি নাপালে। যথেষ্ট মজাৰ আছিল আৰু হয়তো অলপ ভয়ংকৰ আছিল, পাপীৰ বাবে বিভিন্ন অত্যাচাৰ আৰু অত্যাচাৰৰ সৈতে। যেতিয়ালৈকে, অৱশেষত, এজন স্মাৰ্ট ল"ৰাই এই সকলোবোৰ ধ্বংস কৰি পেলোৱা নাছিল: "মই এইটোত বিশ্বাস নকৰো!" সাধাৰণতে বহু লেখকে উদ্ভাৱন কৰিছে যে নৰক নাই, কিন্তু স্বৰ্গৰ অস্তিত্ব আছে! বোকা ধাৰণা। ইয়াৰ উপৰিও কুৎসিত আৰু উন্মাদসকলে হয়তো সৎ লোকৰ জীৱনক অসহ্যকৰ কৰি তুলিব পাৰে। বিশেষকৈ তাই আৰু ড্ৰাকমা, এনে ছোৱালীক ভিৰীত সোমাবলৈ দিব পাৰিনে ? অৱশ্যে কিয় নহয়, তেওঁলোক যথেষ্ট সুষম আৰু হয়তো দয়ালু। আৰু, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, তেওঁলোকে কাকো অকাৰণতে মাৰপিট নকৰে। মাথোঁ কেতিয়াবা কাৰণবোৰ অতি সহজে আৰু সৰলভাৱে উত্থাপন হয়। যেনে উদাহৰণস্বৰূপে এজন গেংষ্টাৰে ভুলবশতঃ হাঁচি মাৰিলেই এজন মানুহক গুলীয়াই হত্যা কৰিছিল।
  এলিজাবেথে অৱশ্যে ড্ৰাকমাক এটা প্ৰশ্ন সুধিলে:
  - যেতিয়া মই প্ৰথমবাৰৰ বাবে মস্কোৰ মেট্ৰ"খন দেখিছিলো, তেতিয়া সেইটো আছিল এক ভয়ংকৰ দৃশ্য। বিশেষকৈ পুৰণি ষ্টেচনবোৰে যথেষ্ট ছাপ পেলাইছিল । আপোনাৰ বিষয়ে কি?
  নিম্ফ কাউণ্টেছে মাত দিলে:
  - একেই! বিশেষকৈ ষ্টেলিনৰ সময়ত সজাই তোলা কেন্দ্ৰীয় ষ্টেচনবোৰ। কিন্তু ভূগৰ্ভস্থ চহৰ মস্কো-২খন নিজেই যথেষ্ট ম্লান আৰু কঠোৰ। ইয়াৰ ক্লেডিঙৰ সৌন্দৰ্য্য আৰু আড়ম্বৰতকৈ ইয়াৰ আকাৰে বেছি আপ্লুত কৰে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে সুধিলে:
  - স্থানীয় ছাবমেট্ৰ"ৰ কথা কি ক"ব?
  - মাত্ৰ এটা সুৰংগ য'ত পাপীসকলক নমাই দিয়া হয়। তেওঁলোকৰ আত্মাৰ বাবে যথেষ্ট কঠিন। - Drachma এলিজাবেথৰ ওঁঠত চুমা খালে আৰু ফুচফুচাই ক'লে:
  - জানেনে , শৰীৰে মৰম বিচাৰে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে আনকি টুইচ্চ কৰিলে:
  - আমি লেচবিয়ান নহয়।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - নাই, কিন্তু সিহঁত পাগল ধুনীয়া ! তুমি ইচ্ছামতে কৰা, মই বিষয়াজনক চুমা খাম।
  এই কথাৰ পিছত এলিজাবেথে এতিয়া গোটেই শৰীৰত গৰম অনুভৱ কৰিলে। তাই নিজৰ অনুভূতিক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব নোৱাৰি বিষয়াজনৰ ফালে হেলান দি লোভত চুমা খালে, ফুচফুচাই ক"লে:
  - মোৰ বুকুত ষ্ট্ৰ'ক!
  ড্ৰাকমাইও একে কাম কৰিলে, বিষয়াসকলক নিৰ্বাচিত কৰা হ"ল, তেজ আৰু গাখীৰ, সম্ভ্ৰান্ত জাতটো স্পষ্টকৈ অনুভৱ কৰা হ"ল। হয়, আৰু সুগন্ধি, যদিও ই পুৰুষসুলভ, তথাপিও ইমানেই ৰোমাঞ্চকৰ। ফুলা নিপলত হাত আৰু বিশেষকৈ ওঁঠৰ স্পৰ্শ অনুভৱ কৰিলে ভাল লাগে। আনকি ছোৱালীবোৰে উত্তেজনাত অলপ হুমুনিয়াহ কাঢ়ে। বিষয়াসকলকো অন কৰা হৈছিল, এনে মহিলাসকল কেৱল অপ্ৰতিৰোধ্য। প্ৰতিটোৱেই আফ্ৰডাইটৰ অৱতাৰ, আবেগিক আৰু উত্তেজিত।
  অৱশ্যে ছোৱালীজনী আৰু ল"ৰাকেইটাক সঠিকভাৱে আনন্দ ল"বলৈ দিয়া নহ"ল। গাড়ীখন সেই ঠাইত উপস্থিত হ"ল। এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমাই লগে লগে সাজ-পোছাক পিন্ধিলে, লাজত পৰা বিষয়াসকলক গাড়ীখনত এৰি দিলে। খৰধৰকৈ নিজকে ক্ৰমত ৰাখিলে।
  সুন্দৰীসকলে কোৰাছত চিঞৰি উঠিল:
  - ৰিলাক্স ল'ৰাবোৰ, আমি তোমালোকৰ লগত অলপ মজা কৰিম!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে উত্তেজিত হৈ আনন্দত হাঁহিছিল। কিন্তু শৰীৰবোৰ জ্বলি আছিল, সিহঁতে মৰম বিচাৰিছিল, আনকি সুন্দৰীবোৰে নাচিবলৈও আৰম্ভ কৰিছিল। তেওঁলোকৰ বনৰীয়া জাপবোৰে চকীদাৰসকলক ভয় খুৱাইছিল।
  অলপ সহজ হৈ পৰিল আৰু খালী ভৰিৰে জিলিকি থকা, তলুৱাটোৰ ৰূপৱতী বক্ৰতাৰে গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহা, গোলাপী বিমানখনত জপিয়াই পৰিল। এই মেচিনটো দেখাত কাগজৰ পৰা তৈয়াৰী শিশুৰ খেলনা যেন লাগিছিল। এনে বিমান সাধাৰণতে স্কুলীয়া ছাত্ৰ-ছাত্ৰীয়ে নিৰ্মাণ কৰে। সঁচা, এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমা কেতিয়াও স্কুললৈ যোৱা নাছিল। তেওঁলোকৰ বাবে সেয়া আছিল "পেডলিং পুল"ত অলিম্পিক চেম্পিয়ন এজনক ৰন্ধা-বঢ়া কৰাৰ দৰেই।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে সপোনত সেইটোৱেই আছিল তেওঁলোকৰ স্মৃতি। আৰু সপোনত পূৰ্বৰ সপোনৰ স্মৃতি প্ৰায়ে দেখা দিয়ে, যিটো বাস্তৱত আৰু বাস্তৱত পাহৰি গৈছিল যদিও মৰ্ফিউছৰ কোলাত পুনৰ উদয় হ"ব পাৰে। আৰু তেতিয়া আপুনি ইতিমধ্যে অলপ বেলেগ মানুহ।
  বিশেষকৈ প্ৰাপ্তবয়স্কসকলে কেতিয়াবা আকৌ শিশু যেন অনুভৱ কৰে , আনকি শৈশৱৰ ইতিমধ্যে পাহৰি যোৱা সবিশেষও মনত পেলায়। আৰু তেওঁলোকে টোপনিৰ মুহূৰ্ততে বিশ্বাস কৰে যে তেওঁলোক সঁচাকৈয়ে সৰু আৰু সৰু।
  মুঠতে এলিজাবেথে টোপনিতে স্মৃতিশক্তি সলনি কৰি বিকল্পভাৱে অতীতৰ কথা ভাবিলে। ঠিক যেনেকৈ ডেমিউৰ্জ গডছৰ নাতিনী অপেশ্বৰী ড্ৰাকমা হঠাতে এগৰাকী পতিয়ন নাস্তিক আৰু বস্তুবাদী হৈ পৰিল!
  ইয়াত আহিছে অতিশয় আৰু কল্পনাতীত স্মৃতিবোৰ।
  এবাৰ অৱশ্যে তেওঁলোকে স্কুলখনলৈ গৈছিল, অলপ পিছতে এলিজাবেথৰ ওচৰত ভিৰ গোট খাইছিল, ছোৱালীজনীয়ে ধৰ্মধ্বনি পঢ়িছিল। ড্ৰাকমাই সক্ৰিয়ভাৱে পোহৰাই তুলিলে, আনকি আদেশ দিবলৈও ধৰিলে। সাধাৰণতে ছোৱালীবোৰে নিজৰ "শ্ৰেষ্ঠ" দিশটো দেখুৱাইছিল।
  কিন্তু গোপনীয়তা বিমানখনত ছোৱালীকেইজনীয়ে যথেষ্ট শুদ্ধ আচৰণ কৰিছিল। আমি পিছৰ চিটবোৰত বহি আৰ্টিফেক্টবোৰ পিন্ধিলোঁ আৰু অৱশেষত উৰা মাৰিলোঁ।
  ছিটিকি যোৱা গেটবোৰ অলৌকিক মাছ-তিমিৰ মুখৰ দৰে খোল খালে আৰু ওপৰত তৰাবোৰ জিলিকি উঠিল।
  "সুন্দৰ!"-এলিজাবেথে ক"লে। - আমি ওখকৈ উৰি আছো! তৰাবোৰৰ ওপৰত মুক্তভাৱে আৰু সহজে উৰি থকা!
  বিমানখনে উচ্চতা লাভ কৰিলে, ই প্ৰায় উলম্বভাৱে উৰি গ"ল, জেট হেলিকপ্টাৰ আৰু যুঁজাৰু বিমানৰ গুণৰ সংমিশ্ৰণ ঘটাই। হামবাৰ্গত কাৰ্যতঃ কোনো লাইট নাছিল, ব্লেকআউটে ভূমিকা লৈছিল।
  আমি ষ্ট্ৰেট"স্ফিয়াৰৰ থ্ৰেছহ"ল্ডৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে ঠাণ্ডা হৈ আহিল। বিমানখন অতি ওখকৈ উৰি আছিল। ক্ৰেচ নহ"বলৈ ইয়াত অক্সিজেনমুক্ত বিশেষ, ফ্ল"ৰাইড ইন্ধন ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। ইয়াৰ ফলত আমি ত্ৰিশ কিলোমিটাৰ ওচৰ চাপিব পাৰিলোঁ।
  এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমাৰ পৃথিৱীত আমেৰিকা আৰু ৰাছিয়াই বিশেষ মহাকাশ বিমান নিৰ্মাণ কৰিছিল। শূন্যতাত পলায়নৰ বেগত উৰিবলৈ সক্ষম, আৰু তাৰ পিছত উচ্চ চাপত আঘাত কৰিব পৰা ।
  - মই জানো! আনকি এই বিষয়ত তাই কিছু পৰামৰ্শও দিছিল। সাধাৰণতে ৰাছিয়াৰ বিজ্ঞানীসকলৰ অস্ত্ৰত কিছুমান সৰু সৰু বস্তু হেৰুৱাই পেলোৱাৰ দুৰ্বলতা আছে, এটা উৎকৃষ্ট মডেলক মধ্যমীয়া মডেললৈ ৰূপান্তৰিত কৰে , যেনে, উদাহৰণস্বৰূপে, কিনঝাল হাইপাৰছনিক মিছাইলৰ সৈতে, য'ত তেওঁলোকে কেইটামান স্পৰ্শ হেৰুৱাই পেলাইছিল। - ড্ৰাকমাই ক'লে। - ইয়াৰ উপৰিও মদ্যপান যথেষ্ট সাধাৰণ। ই চেতনাক সংকুচিত কৰে, আৰু ফলস্বৰূপে বিকাশৰ বহুত অভাৱ। ঠিক এই কাৰণেই আমেৰিকাৰ অস্ত্ৰই প্ৰায়ে যুদ্ধত জয়ী হয়।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে খঙেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ষ্টেলিনৰ সময়ৰ উত্তৰাধিকাৰ। মনত ৰাখিব ছোভিয়েট টেংক আৰু বিমানত কিমান অভাৱ আছিল। ফলত গধুৰ লোকচান আৰু প্ৰায় হেৰুৱা যুদ্ধ। বাইদেউ, চি এছ এৰ কমিউনিষ্ট ব্যৱস্থাটোৱেও এই কথাটোলৈ লৈ যোৱা উচিত যে ৰঙা আমেৰিকানসকলৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ বহু অসুবিধা আছে।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে নিশ্চিত কৰিছে:
  - অৱশ্যে ইয়াৰ ফলত যুদ্ধত পৰাজয় হ"ব।
  এলিজাবেথে দাঁত উদং কৰি সুধিলে:
  - কিন্তু গুণগত মানৰ আমাৰ ভাইসকলৰ কথা কি ক"ব?
  ড্ৰাকমাই কান্ধত কান্ধ মিলাই ক'লে:
  - নাজানে! তথাপিও পুঁজিবাদে সমাজবাদতকৈ অধিক পৰিমাণে গুণগত মানৰ প্ৰসাৰ ঘটায়। গতিকে যিকোনো কামেই সম্ভৱ। ইৰাক যুদ্ধৰ সময়ত ছোভিয়েট স্কুড মিছাইল , যিবোৰ ছাদামৰ সেনাই ব্যৱহাৰ কৰিছিল , নিম্নমানৰ দেখুৱাইছিল, বেছিভাগেই লক্ষ্য হেৰুৱাইছিল আৰু পোৱা নাছিল। ছোভিয়েট ব্যৱস্থাই মানসিকতাৰ অৱক্ষয় আৰু পৰিৱৰ্তনত অৰিহণা যোগাইছিল।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, ৰাছিয়া আকৌ পুঁজিপতি হৈ পৰিছে, কিন্তু অতীতৰ উত্তৰাধিকাৰৰ নেতিবাচক প্ৰভাৱ পৰিছে। আৰু যদি ষ্টেলিনৰ অধীনত তেওঁলোকে প্ৰবন্ধটো ভেঙুচালি ব্যৱহাৰ কৰি সামগ্ৰীৰ মানদণ্ডৰ বাবে যুঁজিছিল। তাৰ পাছত তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰীসকলৰ অধীনত ভয় নোহোৱা হৈ গ"ল আৰু চাবুক হেৰুৱাই মানুহবোৰ ভংগ হ"ল। গতিকে প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত গুৰুতৰ সমস্যাৰ সৃষ্টি হৈছে।
  ছোৱালীকেইজনী নিমাত হৈ পৰিল, মাথোঁ উদং ভৰিৰ আঙুলি আৰু মৰমলগা ভৰি দুখন লৰচৰ কৰিলে। এতিয়া বিমানখন ওখ আছিল যদিও ছোৱালীকেইজনীৰ তীক্ষ্ণ শ্ৰৱণ ক্ষমতাই সন্মুখৰ কামানৰ গুলীত কিছুমান বিশেষ ধৰণৰ অস্ত্ৰ ধৰা পেলাইছিল। কাত্যুছা আৰু তেওঁলোকৰ ল"ৰা-ছোৱালী আছিল, গ্ৰেডৰ দৰে কিবা এটা। সঁচা, এই সেনাবাহিনীত তেওঁলোকক "ৰাজকুমাৰ" বুলি কোৱা হৈছিল। বিমান বিৰোধী বন্দুক আৰু প্ৰথমটো পৃষ্ঠৰ পৰা বায়ুলৈ ক্ষেপণাস্ত্ৰইও গুলীচালনা কৰে। লগতে এটা অতি ভয়ংকৰ অস্ত্ৰ, কম্পিউটাৰৰ পৰা বঞ্চিত, অৱশ্যে গৰমৰ ওপৰত লক্ষ্য কৰি লোৱা হৈছিল। অৱশ্যে ইয়াৰ ফলত তেওঁলোকৰ স্কাউটৰ কোনো ভাবুকি আহিল। এটা সময়ত বিপ্লৱৰ আগতে ৰাছিয়াৰ বিমানে গতি, পেলোড আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত বিশ্ব অভিলেখ গঢ়িছিল। বিশ্বৰ প্ৰথমখন টুইন ইঞ্জিনৰ বিমান, বিশ্বৰ প্ৰথমখন চাৰি ইঞ্জিনৰ বিমান। ক"ব লাগিব যে যদিও জাৰবাদী ৰাছিয়াত সাৰ্বজনীন মাধ্যমিক শিক্ষা নাছিল, তথাপিও নিম্ন সামাজিক শ্ৰেণীৰ আটাইতকৈ মেধাৱী প্ৰতিনিধিসকলৰ বাবে শীৰ্ষৰ দুৱাৰ মুকলি আছিল। বিশেষকৈ খেতিপথাৰৰ শ্ৰমিকৰ পুত্ৰইও সামৰ্থ্য থাকিলে বিভিন্ন পুঁজিৰ জৰিয়তে বিনামূলীয়া শিক্ষা লাভ কৰিছিল। কমিউনিষ্টৰ অধীনত কথাবোৰ বেলেগ আছিল। শেষৰ মধ্যমীয়াক দহটা শ্ৰেণীৰ মাজেৰে টানি অনা হৈছিল। তাৰ পিছত, শৈক্ষিক ডিগ্ৰী প্ৰায়ে মধ্যমীয়া লোকে লাভ কৰিছিল ।
  সাধাৰণতে এণ্ড্ৰ"পভ আছিল এজন উজ্জ্বল মূৰ। তেওঁ শৃংখলা ঘূৰাই আনিবলৈ, দুৰ্নীতিৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ আৰু বিজ্ঞানীৰ শাৰী পৰিষ্কাৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠানত পৰিদৰ্শন সঘনাই হ"ল আৰু বিজ্ঞানীসকলে প্ৰৰোচনা লাভ কৰিবলৈ ধৰিলে। কেজিবিৰ মহাসচিব আৰু অধ্যক্ষই বুজি পাইছিল যে পৰিৱৰ্তনৰ প্ৰয়োজন, আৰু লগতে ছোভিয়েট জনসাধাৰণ গণতন্ত্ৰৰ প্ৰতি পৰিপক্ক হোৱা নাই। এণ্ড্ৰ"পভে চীনা সংস্কৰণটোক সৰ্বোত্তম বুলি পৰামৰ্শ দিছিল। শক্তিশালী ঔদ্যোগিক সম্ভাৱনা বজাই ৰাখি বজাৰত বিৱৰ্তনশীল বৃদ্ধি লেহেমীয়া কৰা। বিশেষকৈ ৰাছিয়াৰ মানসিকতা, জনসাধাৰণৰ আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল অভিজাত শ্ৰেণীয়ে গণতন্ত্ৰৰ আনন্দৰ শলাগ ল"ব নোৱাৰাৰ কথা বিবেচনা কৰিলে এই ধাৰণাটোৱেই আছিল হয়তো আটাইতকৈ যুক্তিসংগত। এণ্ড্ৰ"পভ বেছি দিন জীয়াই থকা হ"লে, বা আগতে ক্ষমতালৈ অহা হ"লে হয়তো ছোভিয়েট ইউনিয়ন জীয়াই থাকিলহেঁতেন। গৰ্বাচেভে গণতন্ত্ৰীকৰণ আৰম্ভ কৰে আৰু অৰ্থনৈতিক সংকট, তেলৰ মূল্য হ্ৰাস, অনুশাসন হ্ৰাস আৰু মদৰ পৰা আয় হ্ৰাস পোৱাৰ পৰিস্থিতিত ইয়াৰ ফলত দুৰ্যোগৰ সৃষ্টি হয়। ৰাজ্যিক জৰুৰীকালীন সমিতিখনেই আছিল সাম্ৰাজ্যখনক বচাবলৈ শেষ প্ৰচেষ্টা। ইচ্ছাশক্তিৰ অভাৱ আৰু এজন শক্তিশালী, নিৰ্ণায়ক নেতাই কমিটীখনক ক্ষমতা বজাই ৰাখিবলৈ বাধা দিছিল।
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - ৰাজ্যিক জৰুৰীকালীন সমিতিখন হৈছে সামৰিক অভ্যুত্থান কৰিবলৈ সক্ষম নহয় ক্ৰেটিনৰ এটা দল। মই যদি উপ-ৰাষ্ট্ৰপতি হওঁ তেন্তে প্ৰথমে য়েলচিন আৰু তেওঁৰ দলটোক হত্যা কৰিম। বিশেষ বাহিনীৰ এটা দলে এই কাম কৰিব। আৰু গৰ্বাচেভক পক্ষাঘাতগ্ৰস্ত কৰিবলৈ বেজী দিয়া হ"লহেঁতেন।
  এলিজাবেথে মুঠি দুটা জোৰেৰে চেপি ধৰি নিৰ্ণায়কভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু ভাল হ'ব!
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে গাল দুখন ফুলাই ক"লে:
  - মই যদি নিয়ম হ'লোহেঁতেন তেন্তে ভাল হ'লহেঁতেন! সাধাৰণতে লোহাৰ শিকলি আৰু তীখাৰ হেণ্ডকাফে ঐক্যক সৰ্বোত্তমভাৱে নিশ্চিত কৰে। ইয়াৰ উপৰিও দোলনাৰ পৰা আক্ষৰিক অৰ্থত মনক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ অপপ্ৰচাৰৰ ওপৰত সম্পূৰ্ণ তত্বাৱধানৰ প্ৰয়োজন।
  এলিজাবেথে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - অপপ্ৰচাৰ এক বৃহৎ শক্তি। কিন্তু ক"ব লাগিব যে ষ্টেলিনৰ পিছৰ সময়ত তাই লক্ষণীয়ভাৱে লম্ফ-জম্ফ কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও লেনিনৰ কাহিনীবোৰ ইমানেই বোকা, মূৰ্খ আৰু শিশুসুলভ আছিল যে সেইবোৰক কোনেও পতিয়ন যোগ্য বুলি ক"ব নোৱাৰিলে। আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো নোহোৱা হৈছিল: নেতাৰ মহানতা!
  - খ্ৰীষ্টৰ বিষয়ে সাধুকথাতো মই মহানতা দেখা নাপাওঁ। বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁক কোব আৰু মাৰপিট কৰা হৈছিল। - ড্ৰাকমাই জোকাইলে।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে দৃঢ়তাৰে আপত্তি কৰিলে:
  -আপুনি প্ৰকৃত মহত্ত্ব বুজি নাপায়। যীচু ঈশ্বৰ পুত্ৰই জগতখনক কিমানখিনি প্ৰেম কৰিছিল যে মানুহৰ স্বাৰ্থত তেওঁ ভয়ংকৰ অপমান, নিষ্ঠুৰ মৃত্যুলৈ গৈছিল। মন কৰক যে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৃষ্টিকৰ্তাই, যিজনে ইয়াক নিজৰ শক্তিৰে ধৰি ৰাখিছে-ৰাজকীয়াসকলৰ ৰজা আৰু শাসন কৰাসকলৰ প্ৰভুৱে-নিজকে নম্ৰ কৰিছে।
  - আহকচোন, লিজংকা! বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৰ্বশক্তিমান সৃষ্টিকৰ্তা ক্ৰুচৰ তলত পৰিল, বা হয়তো আনকি এটা ল"গৰ তলতো পৰিল। - Drachma তাৰ দীঘল, গোলাপী, মোবাইল জিভা দেখুৱায়.
  - নিন্দা নকৰিবা! - এলিজাবেথে মুঠিটো দেখুৱালে। - তেওঁ সম্পূৰ্ণ মানুহৰ দৰে হৈ পৰিল, নিজৰ যন্ত্ৰণা আৰু দুৰ্বলতাৰে। সাধাৰণতে মই আপোনালোকৰ লগত পবিত্ৰ কথা ক"ব নিবিচাৰো, গাহৰিৰ আগত মুকুতা নিক্ষেপ কৰা নহয়।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে কঠোৰভাৱে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  "মইও তোমাৰ লগত আলোচনা কৰিব নিবিচাৰো, মোৰ টোপনি যায়, আৰু আমাৰ আগৰ পিছদিনা ৰাতিটো ধুমুহাময় হ"ব।"
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে মূৰ দুপিয়াই ক"লে:
  - তথাপিও হ'ব! আমি হয়তো একেবাৰে শুব নালাগিব।
  ড্ৰাকমাই কৈছিল:
  - সেয়েহে , মই তোমাক লিজংকা আগবঢ়াইছো। মাত্ৰ গান গাই যাওঁ।
  যোদ্ধাজনে পাৰ্ক আপ কৰিলে:
  - সেইটো এটা ভাল ধাৰণা! আমি ডুৱেট গাইম নেকি?
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে নিশ্চিত কৰিলে:
  - অৱশ্যে, কিন্তু আৰু কেনেকৈ!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কাহ মাৰিলে আৰু এলিজাবেথে গাইবলৈ ধৰিলে, যোৱাৰ লগে লগে ৰচনা কৰিলে আৰু ড্ৰাকমাই তাইৰ পিছে পিছে একেলগে আচৰিত কণ্ঠেৰে গ"ল:
  মই মোৰ জন্মভূমি ৰাছিয়াক দিম,
  প্ৰেমৰ পবিত্ৰ প্ৰেৰণা!
  নৈৰ দৰে বৈ যোৱা চকুলো,
  প্ৰভুৱে আমাক আবেদন মঞ্জুৰ কৰিব!
  
  খ্ৰীষ্টই আকাশ বিস্তাৰ কৰিলে,
  আৰু আত্মাৰ শক্তিৰে তেওঁ জগতখন সৃষ্টি কৰিলে!
  শৰীৰৰ দুৰ্বলৰ বাবে অলৌকিকতা,
  তেওঁৰ হাতত সীমাহীন শক্তি!
  
  অৰ্থডক্স ৰাছ' মোৰ লগত আছে,
  সাহসেৰে যুদ্ধ কৰক, গৌৰৱময় যোদ্ধা!
  আত্মাৰে সৰ্ব্বশক্তিমানৰ বাবে চেষ্টা কৰা,
  সন্মান হিচাপে গ্ৰহণ কৰাৰ যোগ্য !
  
  ভাগ্য ভ্ৰু কোঁচাই - এটা নিন্দা,
  আপুনি অসাৱধানতাৰে আপোনাৰ পিতৃভূমিৰ সেৱা কৰিছিল!
  মেকুৰীয়ে এতিয়াৰ পৰা খোঁচ মাৰিছে,
  কিন্তু আশাই দুখক জয় কৰে!
  
  আৰু শতিকাৰ হৃদয়ত মাতৃভূমি,
  চকুৰ সন্মুখত কেনেকৈ জিলিকি উঠিল সেই মুহূৰ্তটো!
  এতিয়াৰ বাবে মোৰ গীতটো গাই যাম,
  আমাৰ লগত পিতৃভূমি সুখী হ"ব!
  ড্ৰাকমাই খ্ৰীষ্টৰ কথা কওঁতে ভ্ৰু কোঁচাই মুখখন কুটি কুটি কুটিছিল, কিন্তু, তথাপিও, গীত গাইছিল। ছোৱালীকেইজনীৰ মাতবোৰ অহৰহ ছন্দ সলনি হৈ থাকিল, তাৰ পিছত নিথৰ হৈ পৰিল, তাৰ পিছত বিপৰীতে প্ৰদাহ হৈ পৰিল। আনকি তেওঁলোকে নিজৰ চিন্তাৰ উৰণৰ প্ৰশংসা কৰি নিজৰ কথা শুনি ভাল পাইছিল।
  এলিজাবেথে হঠাতে গীতটোৰ মাজত বাধা দিলে:
  - জানেনে, আমাৰ ঠিক তলত গতি দেখিছোঁ।
  ড্ৰাকমাই এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - মোৰো অনুভৱ হৈছে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে পাইলটৰ ফালে ঘূৰি চালে।
  - আমি আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হৈছো।
  তেওঁ বিভ্ৰান্তিৰে উত্তৰ দিলে:
  - গতিকে কি! - বিমানখনৰ ওজন কমাবলৈ আমাৰ হাতত মাত্ৰ এটা মেচিনগান আছে, ওজন নূন্যতম।
  - তেন্তে এই কামটো কৰা উচিত! - ড্ৰাকমাই অস্ত্ৰটোৰ ওচৰলৈ জপিয়াই লক্ষ্য কৰিলে। - শত্ৰুৰ কোনো ক্ষতি নহব!
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে গুলীচালনা কৰিলে। মেচিনগানটোৱে সীহৰ গুলীৰে আঘাত কৰে। এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে যে কেনেকৈ শত্ৰুৰ যুঁজাৰু বিমানখনৰ ঠেংত জুই লাগিল।
  - আৰু সি কোনোমতে ইয়াত উপস্থিত হ"ল। এনে দুৰ্গম উচ্চতালৈ। - পাইলটে লক্ষ্য কৰিলে। - যদি আপুনি ফেন্সি নকৰে।
  ড্ৰাকমাই উত্তৰ দিলে:
  - মোৰ ভ্ৰম নাই।
  - কিন্তু কিংক আছে! - এলিজাবেথে হাঁহি হাঁহি ক"লে।
  - চাওক কোনে কথা পাতিছে! - ড্ৰাকমাই বন্ধুৰ নাকত ঠেলি দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু তাই হাতখন ধৰিলে।
  ব্লণ্ডজনে চিঞৰি উঠিল:
  - এৰি নিদিবা!
  নিম্ফ কাউণ্টেছে গৰ্জন কৰিলে:
  - পাখিবোৰক মুক্ত কৰি নিদিব!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আৰু অলপ বেছি যুঁজিলে, কোন শক্তিশালী সেইটো বিচাৰি উলিয়ালে। যুদ্ধখনত শক্তিৰ আনুমানিক সমতা প্ৰকাশ পাইছিল। শান্ত হৈ বন্ধুসকলে আকৌ নিজৰ সঁজুলিবোৰ, বিশেষকৈ আৰ্টিফেক্ট বিডবোৰ পৰীক্ষা কৰিলে।
  এলিজাবেথে সৰ্বশক্তিমানক বুজাই প্ৰাৰ্থনা কৰিলে:
  - আপোনাৰ ইচ্ছাৰ দ্বাৰা সৃষ্টি হোৱা এই শিলগুটিবোৰে আমাক সকলো মানৱতাৰ হকে যি পবিত্ৰ সংগ্ৰাম চলাই আছো তাত আমাক বিফল নহওক। আৰু প্ৰথমে আমাৰ মাতৃভূমিৰ স্বাৰ্থত।
  চেনেল পাৰ হৈ বিমানখন অলপ নামি আহিল। পাইলটে আদেশ দিছিল:
  - আৰু এতিয়া তোমাৰ হাতত এটা পছন্দ আছে। যদি আপুনি আপোনাৰ সঁজুলিৰ ওপৰত আত্মবিশ্বাসী, তেন্তে আপুনি এতিয়াই জপিয়াই পৰিব পাৰে, যদি নহয়, মই আৰু তললৈ যাম।
  - যথেষ্ট যথেষ্ট! - এলিজাবেথে বুটজোৰ টানি ক"লে, কিন্তু বন্ধুৱে জোতাযোৰ পিন্ধা নাই বুলি দেখি তাই আকৌ টানি পেলালে যাতে প্ৰয়োজন হ"লে ভৰিৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। - আমি বাচি যাম!
  Drachma যোগ ক'লে:
  - ৰিস্ক লোৱা কিয়? ইয়াত হয়তো উচ্চ উচ্চতাৰ যুঁজাৰু বিমান থাকিব পাৰে, আৰু আমাক গুলীয়াই হত্যা কৰা নহ"ব বুলি কোৱাটো সত্য নহয়৷ কিন্তু অক্সিজেনৰ অনাহাৰ আমাৰ বাবে একেবাৰেই ভয়ংকৰ নহয়, আমাৰ শৰীৰবিজ্ঞান প্ৰায় নিখুঁত!
  পাইলটে আদেশ দিছিল:
  - তাৰ পিছত জপিয়াই !
  ছোৱালীকেইজনীয়ে সাধাৰণতকৈ সৰু পেৰাচুটৰ সৈতে লঘু বেকপেক পিন্ধিছিল।
  ঠেলি দি সিহঁতে জপিয়াই ওলাই আহিল। পতনৰ প্ৰথম অংশটো ফ্ৰী ফ্লাইট মোডত হোৱাৰ কথা আছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজকে বিৰল, ঠাণ্ডা ঠাণ্ডা পৰিৱেশত পাইছিল। হাওঁফাওঁ ফাটি যোৱা যেন লাগিল আৰু চকু দুটা মূৰৰ পৰা গুটিয়াই ওলাই আহিছে। আৰু ফান্দটোৱে মোৰ ডিঙিটো চেপি ধৰিলে। ছোৱালীকেইজনীয়ে যিমান পাৰে কমকৈ লৰচৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, কম বায়ু খৰচ কৰিছিল। তাৰ পিছত আমি ব্ৰংকিৰ ওপৰৰ অংশ ব্যৱহাৰ কৰি পাহাৰৰ টিকটিকিৰ দৰে কৰি উশাহ ল"বলৈ চেষ্টা কৰিলোঁ।
  যেতিয়া বায়ুমণ্ডল ঘন হৈ পৰিল আৰু পতনৰ গতি লেহেমীয়া হ"ল , ড্ৰাকমাই শ্বাসৰুদ্ধ কণ্ঠেৰে ক"লে:
  "মই নাজানিছিলো যে ভেকুৱাম এটা ইমান কষ্টদায়ক হ"ব পাৰে।"
  এলিজাবেথে আচৰিত হৈ উত্তৰ দিলে:
  - ভেকুৱাম চেম্বাৰত তোমাক চেক কৰা নাছিল নেকি?
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, এনেকুৱা এটা কথা আছিল। কিন্তু ই কেনেবাকৈ কৃত্ৰিম, আৰু প্ৰথমতে মই আনকি ভয় খাইছিলো।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰ নিশ্চিত কৰিলে:
  - ময়ো! ইমান উচ্চতাৰ পৰা মই আগতে কেতিয়াও জপিয়াই যোৱা নাই। কাৰণ পঁচিশ কিলোমিটাৰ৷
  ইচ্ছাকৃতভাৱে অসাৱধানতাৰে ড্ৰাকমাই ক"লে:
  - একো নহয়।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অধিক সক্ৰিয়ভাৱে আগবাঢ়িবলৈ ধৰিলে, ঠিক হাবিত নামিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। তেওঁলোকে কেতিয়াও পেৰাচুট ব্যৱহাৰ কৰা নাছিল, আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকে বিশ্বাস কৰিছিল যে সফল অৱতৰণৰ বাবে সাধাৰণ ৰেইনকোট এটাই যথেষ্ট। এলিজাবেথে চিঞৰি উঠিল:
  - সাধাৰণতে পেৰাচুটৰ ওজন মাত্ৰ অতিৰিক্ত।
  ড্ৰাকমাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আমি লেণ্ড কৰাৰ লগে লগে পুতি দিম।
  হাবিত অৱতৰণ কৰাটো ৰুক্ষ আছিল, এলিজাবেথে খালী ভৰিখন চোকা ডালত খুন্দা মাৰিলে, কিন্তু তাৰ প্ৰতি গুৰুত্ব নিদিলে।
  শ্যামলাগৰাকীয়ে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ডাঙৰ কথা নহয়, স্কাউটে বিষ সহ্য কৰিব লাগিব।
  ড্ৰাকমাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - সহ্য কৰক, কিন্তু ইচ্ছাকৃতভাৱে বিচাৰি নাপাব। কিন্তু আপোনালোক বিশ্বাসীসকলে কঠোৰ পৰীক্ষা বিচৰাটো সাধাৰণ কথা।
  
  এলিজাবেথে যথেষ্ট যুক্তিসংগত উত্তৰ দিলে:
  - যিকোনো কামৰ বাবে সাজু হোৱাটো প্ৰয়োজন। আৰু এতিয়া মই ছদ্মবেশ সলনি কৰাৰ পৰামৰ্শ দিছো। এগৰাকী নিপীড়িত কৃষ্ণাংগ মহিলাৰ জোতা লোৱাৰ সময় আহি পৰিছে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ছালৰ ৰং সলনি কৰি নিৰ্দোষ মেকআপ কৰিলে। এতিয়া তেওঁলোক আনন্দদায়ক কৃষ্ণাংগ নাৰী হৈ পৰিছে, আনকি চকুৰ ৰংও সলনি হৈছে।
  কিন্তু পিছৰটো ইচ্ছাৰ প্ৰচেষ্টাৰ দ্বাৰা সম্পন্ন কৰিব পাৰি, ৰাসায়নিক পদাৰ্থ অবিহনে।
  ইয়াৰ পিছত আমি হাবিৰ মাজেৰে দৌৰিবলৈ ধৰিলোঁ। ছোৱালীবোৰৰ খৰখেদাকৈ। ইয়াত তেওঁলোক ৰাস্তালৈ আহিল। এতিয়া আমি পৰিবহণ ল"ব লগা হ"ল৷
  "এতিয়াও ফ্ৰণ্ট লাইনলৈ বহু দূৰ বাকী, আৰু মই নাভাবো যে তেওঁলোক বেছি সজাগ।" - ড্ৰাকমাই ক"লে।
  ৰাস্তাটো বিশেষ বহল নাছিল যদিও মসৃণ আছিল। আকাশখন ডাৱৰীয়া, সাধাৰণ ব্ৰিটিছ বতৰ।
  এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ৰিচাৰ্ড দ্য লায়নহাৰ্ট আৰু শ্বাৰলক হোমছৰ দেশত থকাটো আকৰ্ষণীয়। বিশ্বৰ আটাইতকৈ প্ৰগতিশীল আৰু বিপৰীতমুখীভাৱে একে সময়তে ৰক্ষণশীল দেশ।
  ড্ৰাকমাই কৈছিল:
  - ব্ৰিটেইন এখন বিশাল সাম্ৰাজ্য। শিখৰত ই ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যতকৈও ডাঙৰ আছিল। সাধাৰণতে আধুনিক ইতিহাসত ষ্টেলিনৰ শেষ বছৰবোৰত আৰু প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ প্ৰাকক্ষণত ৰাছিয়া আটাইতকৈ শক্তিশালী আছিল।
  এলিজাবেথে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - শক্তিশালী চৰকাৰৰ অভাৱত প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ হেৰুৱাইছিল। জাৰ ষ্টেলিন হ"বই লাগিব বুলি ক"ব নোৱাৰি। দ্বিতীয় কেথেৰিনও এগৰাকী যথেষ্ট মৃদু শাসক আছিল যদিও তেওঁ দুখন তুৰ্কী যুদ্ধত জয়ী হৈ পোলেণ্ডক বিভাজিত কৰিছিল। দলটোৱে নিজেই অৱশ্যে নিজৰ ভূমিকা পালন কৰা নাছিল।
  কাউণ্টেছ-নিম্ফে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - হয়, নিকোলাছ দ্য ব্লাডিৰ বাবে দলটো যথেষ্ট নাছিল। কেথেৰিনৰ সেনাপতি আৰু ৰাষ্ট্ৰনেতাৰ গোটেই তাৰকাৰাজ্য আছিল যদিও নিকোলাছৰ হাতত কেৱল ষ্ট"লিপিন আছিল, আৰু তেওঁক হত্যা কৰা হৈছিল।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে লগতে ক"লে:
  - ব্ৰুচিলভ এজন শক্তিশালী সেনাপতি। দুখৰ কথা সকলো জেনেৰেল তেনেকুৱা নাছিল। বিশেষকৈ কুৰোপাটকিন। তাৰ ওপৰত তেওঁ আছিল এজন কাপুৰুষ আৰু আধুনিক যুদ্ধৰ বিষয়ে তেওঁৰ বুজাবুজি কম। জাপানৰ বিৰুদ্ধে পৰাজয়ৰ পিছত ইভান দ্য টেৰিবেলে এনে এজন সেনাপতিক ঠেংত বান্ধি দিলেহেঁতেন।
  ড্ৰাকমাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ঝুকভ সদায় কঠিন হৈ আহিছে। তেওঁ বিংশ শতিকাৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় ৰাজনীতিবিদ। যদিও তেওঁলোকে কৈছিল যে তেওঁ বহুত তেজেৰে জয়ী হৈছিল।
  এলিজাবেথে, ডোঙাবোৰৰ মাজেৰে খালী ভৰি দুখন ছিটিকি, ছিটিকি পৰাৰ ফোয়াৰাবোৰ ওপৰলৈ তুলি, স্পষ্ট কৰাটো প্ৰয়োজনীয় বুলি বিবেচনা কৰিলে:
  - জাৰ্মানসকল যে নিৰ্ভৰযোগ্য, সুবিকশিত প্ৰতিৰক্ষাত আছিল বুলি বিবেচনা কৰিলেও কম তেজেৰে ইয়াক ভাঙি পেলোৱাটো এতিয়াও অসম্ভৱ আছিল। আৰু সাধাৰণতে, পাছলৈ চাই স্মাৰ্ট হোৱাটো সহজ৷ কিন্তু মনত ৰাখিব, বাৰ্লিনৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী ডিফেন্স ভাঙি জুকোভে দুসপ্তাহত সেই কামটো কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। এয়া কৃতিত্ব নহয়নে?
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে তাইৰ ওঁঠ দুটা চেলেকিলে:
  - সহমত! আৰু আক্ৰমণত পলম হ"লে লোকচান আৰু বেছি হ"লহেঁতেন।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে হিচকি উঠিল:
  - Scumbags Zhukov নিন্দা চেষ্টা করা হয় . বিশেষকৈ বিশ্বাসঘাতক আৰু চোৰাংচোৱা চুভ"ৰভ- ৰেজুনে তেওঁৰ বিষয়ে নিন্দা লিখিছিল।
  ড্ৰাকমাই গৰ্জন কৰিলে:
  - ৰেজুন ! আমি উভতি আহিম, অপাৰেচন কৰিম, ইংলেণ্ডৰ পৰা ৰেজুনক অপহৰণ কৰি ৰাছিয়াত ডেলিভাৰী কৰিম। কাৰাগাৰত সময় কটাব আৰু জ্ঞানী হৈ পৰিব।
  এলিজাবেথে হিচকি উঠিল:
  - হয়, আৰু তেনেকুৱা কুঁহিয়াৰৰ জন্ম হয়। উদাহৰণস্বৰূপে আমি বিশ্বাসঘাতকক বুজিব নোৱাৰো। ইউ এছ এছ আৰত কে জি বি মেজৰ এজনৰ কি ভুল ৷
  নিম্ফ কাউণ্টেছে গৰ্জন কৰিলে:
  - মই ভাবো ইয়াৰ বিপৰীত।
  শ্যামলা চোৰাংচোৱাজনে নিশ্চিত কৰিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! ব্ৰিটেইনৰ জীৱন ইউ এছ এছ আৰতকৈ ভাল নহয়।
  ড্ৰাকমাই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - আৰু ভাল হ"লেও বিশ্বাসঘাতকৰ বাবে নহয়। কাৰণ, মালিকসকলেও এনে মানুহক ভাল নাপায়, তেওঁলোকে যিমানখিনি সুবিধা লাভ কৰে, তাৰ পিছতো।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আন্ধাৰলৈ উকি মাৰিলে। ঘাইপথটো বিশেষ ব্যস্ত নাছিল। কোনো অহা নাছিল, ছোৱালীবোৰ বিৰক্ত হৈ পৰিছিল।
  ড্ৰাকমাই সুধিলে:
  - বাৰু আমি কি কৰিম?
  - অধিক সক্ৰিয় ঘাইপথ বিচাৰি যাওক। - এলিজাবেথে পৰামৰ্শ দিলে।
  বতাহ বলিলে আৰু গছৰ ছাঁবোৰ লৰচৰ কৰিলে, এই প্ৰস্তাৱক সমৰ্থন কৰিবলৈ যেন অলপ হেলান দিলে।
  - এই পৰিস্থিতিত শ্বাৰলক হোমছে কি পৰামৰ্শ দিব? - ড্ৰাকমাই ধেমালিতে সুধিলে।
  - কৰ্তন পদ্ধতিৰ আশ্ৰয়! - এলিজাবেথে উত্তৰ দিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ঘাইপথৰ মাজলৈ ওলাই গৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। অৱশ্যে তেওঁলোকে জোতা পিন্ধে যাতে তেওঁলোকৰ অতি ৰূপৱতী, ছোৱালীৰ দৰে ভৰি দুখন দেখা নাযায়। গোন্ধটোৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে দিনৰ ভাগত ইয়াৰ পৰা গাড়ীৰ কনভয় এটা পাৰ হৈ গ"ল। পদাতিক যুদ্ধৰ বাহন আৰু সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজ, দুখনমান গাড়ী আৰু ট্ৰেক মাৰ্কৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে এটা লাইট টেংক।
  - হয়, ইয়াতো বৃদ্ধি হৈছিল। - ড্ৰাকমাই ক'লে। - পোহৰৰ ছাপবোৰৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে টেংকটোৰ ওজন আছিল বাচল্লিশ টন আৰু তিনিটা ট্ৰেক আছিল। এইটো এটা নিৰ্দিষ্ট কথা।
  - সঁচাকৈয়ে নহয়! সাতাষষ্ঠি টন ওজনৰ আৰু এশ বিশ মিলিমিটাৰ বন্দুক থকা ৰেড ক্ৰমৱেলৰ দৰে নহয়, অৰ্ধমধ্যম টেংকখনত নব্বৈ কেলিবাৰৰ বন্দুক আছে। - এলিজাবেথে উল্লেখ কৰিছে। - বাইদেউ এই টেংকৰ চালকজনে মবিল ধূমপান কৰে আৰু বাওঁহাতৰও।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে সন্দেহ কৰিছিল:
  - শেষৰটো বক্তব্য বিতৰ্কিত।
  ব্লণ্ড স্কাউটজনে আপত্তি কৰিলে:
  - কিয়! বৰ্তমানৰ টেংকবোৰ এতিয়াও জয়ষ্টিকত নাই, গতিকে শক্তিশালী হাতেৰে অধিক সক্ৰিয় হোৱাৰ অভ্যাসে খোজৰ মানদণ্ডত প্ৰভাৱ পেলায়।
  - হয়, এতিয়াও লিভাৰটো টানিব মন গৈছে। - ড্ৰাকমাই আমেৰিকান বুটৰ ডগাৰে চিগাৰেটৰ গুটিটো তুলি লৈ মুখত পেলাই দিলে। - উফ! সেইটো ঘৃণনীয়। এই চিগাৰেটবোৰ কেৱল জোকাৰণিৰ সৃষ্টি কৰে।
  এলিজাবেথে সহজেই মান্তি হ"ল:
  - হয়তো! সাধাৰণতে আমাৰ পৃথিৱীখন গোন্ধেৰে ভৰি আছে , গতিকে ইয়াৰে মুখ ভৰাই নাযাব।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে লাহে লাহে ৰাস্তাৰে খোজ কাঢ়িলে, তাৰ পিছত লাহে লাহে খোজ কাঢ়িলে। এতিয়া তেওঁলোকে নিজকে এটা চৌহদত বিচাৰি পায়। ওচৰতে চেকপইণ্ট এটা আছিল, গতিকে আমি তাৰ চাৰিওফালে ঘূৰিব লগা হ"ল।
  নিৰাপত্তাটো বৰ ডাঙৰ নাছিল, বিশজনমান মানুহ আছিল, কিন্তু মই বেছি শব্দ কৰিব বিচৰা নাছিলো।
  ছোৱালীকেইজনী যথেষ্ট দূৰলৈ উঠি গ"ল। আৰু তেওঁলোকে পৰৱৰ্তী কাৰ্য্য পৰিকল্পনাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  - আমি স্তম্ভটোক আক্ৰমণ কৰিব লাগিব। - এলিজাবেথে পৰামৰ্শ দিলে।
  ড্ৰাকমাই হঠাতে আপত্তি কৰিলে:
  - বৰ অভদ্ৰ আৰু ৰক্তপিপাসু!
  শ্যামলাজনী আচৰিত হ"ল:
  - আৰু কি!? আৰু কেতিয়াৰ পৰা নাস্তিকজন শান্তিবাদী হৈ পৰিল?
  আক্ৰমণটোক আওকাণ কৰি অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে ক"লে:
  - ভোট দিবলৈ পৰামৰ্শ দিছো!
  এলিজাবেথে চিঞৰি উঠিল:
  - বিপথগামী গুলী এটালৈ ভয় কৰা নাই নেকি?
  ড্ৰাকমাই শান্তভাৱে আপত্তি কৰিলে:
  - ছোৱালীক, আনকি ক"লা ছোৱালীকো ক্ষুন্ন কৰাৰ সাহস নকৰিব।
  শ্যামলা স্কাউটজনে তাইৰ উশাহৰ তলত বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ঠিক আছে, ৰিস্ক এটা লওঁ!
  টৰ্চ এটাৰে নিজকে আলোকিত কৰি চুলিখিনি ভালদৰে টানি লৈ ছোৱালীকেইজনীয়ে ৰাস্তাত থিয় হৈ থাকিল। তেওঁলোকে বৰ আত্মবিশ্বাসী অনুভৱ কৰিছিল।
  - আমাৰ মিছন সম্পন্ন হ'ব! - এলিজাবেথে ক"লে।
  অদ্ভুতভাৱে ভোটদান কৰা কৃষ্ণাংগ ছোৱালীবোৰৰ প্ৰতি কোনো গুৰুত্ব নিদিয়াকৈ দুটামান স্তম্ভ গাড়ীৰে পাৰ হৈ গ"ল।
  ড্ৰাকমাই আনকি খং উঠিল:
  - তেওঁলোক কি, সকলো নপুংসক?
  - হয়তো তেওঁলোক মানসিক চাপত আছে! - এলিজাবেথে উল্লেখ কৰিছে।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে চিঞৰি উঠিল:
  - ঠিক আছে চাওঁ।
  ছোৱালীবোৰে ৰৈ থাকিবলৈ ধৰিলে, আৰু এটা নিস্তব্ধতা আহিল। ইতিমধ্যে ৰাতিপুৱা দুই বাজিছিল, যান-বাহন বন্ধ হোৱা সময়।
  খোজকাঢ়ি চহৰৰ ফালে খোজ কাঢ়ি যাব পাৰে । - এলিজাবেথে পৰামৰ্শ দিলে।
  ড্ৰাকমাই দ্বিধাবোধ কৰি উত্তৰ দিলে:
  - মূৰ্খ চিন্তা! গতিকে আমাৰ বাবে থিতাপি লোৱাটো কঠিন হ"ব।
  শ্যামলা চোৰাংচোৱাজনে যুক্তিসংগত যুক্তি দিলে:
  - আৰু, মোৰ মতে, ইয়াৰ বিপৰীতে, লণ্ডনৰ দৰে ইমান বিশাল চহৰ এখনত হেৰাই যোৱাটো সহজ৷ বিশেষকৈ আমাৰ দৰে ক"লা সকলৰ।
  - চয়তান নৰকত লুকাই আছে, আৰু পুৰোহিত এজন প্যাৰিছৰ পকেটত! - ড্ৰাকমাই ধেমালি কৰিলে।
  এলিজাবেথে তিৰস্কাৰ কৰি মূৰ জোকাৰিলে।
  "তোমাৰ মূৰটো জঘন্য বস্তুৰে ভৰি আছে, তুমি সঁচাকৈয়ে চয়তান!"
  - কেনেকৈ কওঁ. চয়তানৰ ক'লা নোম আছে - পুৰোহিতৰ এটা আত্মা আছে! - ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিলে।
  শ্যামলাগৰাকীয়ে আপত্তি কৰিলে:
  - কিন্তু সকলোৰে ফেৰেস্তা আত্মা থকা ভয়ংকৰ পুৰোহিত নাথাকে।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে উত্তৰ দিলে:
  - ব্যতিক্ৰমে কেৱল নিয়মটো নিশ্চিত কৰে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আঙুলিত অলপ মল্লযুঁজ কৰিলে, প্ৰথমে মাজৰ আঙুলিৰে, তৰ্জনী আঙুলিৰে, তাৰ পিছত ক্ৰছ কৰি ক্ৰছ কৰিবলৈ ৷
  আঙুলিবোৰ গৰম হৈ গ"ল যদিও ইয়াৰ সুফল চিনাক্ত কৰিব পৰা নগ"ল। এলিজাবেথে দবা খেলিবলৈ পৰামৰ্শ দিলে।
  - আমাৰ পকেটৰ আছে , আমি যুঁজিব পাৰো।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে খেলিবলৈ সিদ্ধান্ত লৈ টুকুৰাবোৰ সাজিলে। এলিজাবেথে ক"লা ৰঙৰ সৈতে চিচিলিয়ান ডিফেন্স বাছি লৈছিল। খেলখন চোকা আৰু প্ৰচুৰ আক্ৰমণৰ সৈতে দেখা গ"ল যদিও শেষত সকলোবোৰ শেষ হৈ গ"ল ভঙা, ড্ৰ" এণ্ডগেমত।
  ড্ৰাকমাই দীৰ্ঘদিন ধৰি ড্ৰ" চিনি পাবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল, কাৰ্পভ বা কাৰ্লেছনৰ শৈলীৰ কিবা এটা বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। সাধাৰণতে এই ছোৱালীজনীৰ বৈশিষ্ট্য হৈছে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত জয়ী হোৱাৰ হেঁপাহ।
  নতুন কনভয়ৰ আবিৰ্ভাৱত খেলখনত বাধা আহিল। দুয়োগৰাকী সুন্দৰীয়ে খেল বন্ধ কৰি ভোট দিবলৈ ধৰিলে।
  হঠাতে দুখন ট্ৰাক ৰৈ গ"ল আৰু বিশেষ বাহিনীৰ জোৱান জপিয়াই ওলাই আহিল। তেওঁলোকে বন্দুক এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমাৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে।
  এটা গৰ্জন শুনা গ"ল:
  - তেওঁলোক কোন আৰু কি লাগে?
  ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে উত্তৰ দিলে :
  - আমি বিশেষ বাহিনীৰ বিষয়া গিলি আৰু মেৰী, আমি পক্ষপাতীসকলৰ বিৰুদ্ধে অভিযান চলাই আমাৰ নিজৰ পৰা অলপ পিছ পৰিলোঁ ৷
  বিশেষ বাহিনীৰ কৰ্ণেল এজনৰ ইপ"লেটত থকা এগৰাকী মহিলাৰ মুখখন তেওঁলোকৰ কেবিনৰ পৰা ওলাই আহিল।
  এটা অবিশ্বাস্য মাত শুনা গ"ল:
  -আপুনি কোন পক্ষপাতিত্বৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল?
  - ভয়ংকৰ হাৰামী ! লেভ গোটৰ পৰা। - এলিজাবেথে ক"লে। "তাই অৱশ্যে নিশ্চিতভাৱে নাজানিছিল, কিন্তু তাই আশা কৰিছিল যে ব্ৰিটেইনত হয়তো এনেকুৱা এটা গোট থাকিব।"
  মহিলা কৰ্ণেলে গৰ্জন কৰিলে:
  - বগা সিংহ। এইটো গুৰুতৰ কথা! ভয়ংকৰ ল'ৰাবোৰ। কিন্তু তোমালোকক সতেজ দেখা যায়।
  - আমাক কিয় মাৰপিট কৰা উচিত ? - ড্ৰাকমাই আপত্তি কৰিলে।
  খুঁটাৰ পৰা খুঁটালৈ,
  ইয়াতকৈ শক্তিশালী সেনাবাহিনী নাই
  আমি ক্ৰোধেৰে যুঁজ দিওঁ
  মানুহৰ বাবে সুখৰ বাবে!
  
  আৰু ষ্টেলিন হৈছে বাজপেয়ীৰ ডেউকা,
  পোহৰে আশা দিয়ে!
  তীখাৰ হাতুৰীৰ আঘাত,
  ভোৰভোৰাই আমাক আলোকিত কৰিব!
  
  আন্ধাৰৰ খলনায়ক শক্তি,
  বিশ্বাসৰ ঢালখন ভেদ কৰিব নোৱাৰি!
  আমেৰিকা মুক্ত,
  আমি ৰক্ষা কৰিব পাৰিম!
  ড্ৰাকমা আৰু এলিজাবেথে একেলগে গান গাইছিল। তেওঁলোকৰ আচৰিত অপেৰাৰ কণ্ঠবোৰ যেন অৰ্কেষ্ট্ৰাৰ দৰে আছিল। বিশেষ বাহিনীৰ যোদ্ধাসকল থিয় হ"ল।
  দুগৰাকী মহিলাই হেলান দি ওলাই আহিল। ত্ৰিশজনতকৈ বেছি নাছিল, ক"লা, বা সঁচাকৈয়ে বাদামী, আমেৰিকাত বিশেষকৈ নিউয়ৰ্কত কৃষ্ণাংগসকল পাতল। আৰু চুলিত কমলা ৰঙৰ ৰং কৰিলে।
  কৰ্ণেল আৰু লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেল যথেষ্ট ধুনীয়া যদিও ডাঠ, তথাপিও স্পষ্ট যে তেওঁলোক শক্তিশালী যুঁজাৰু। ক"ব লাগিব যে এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমাও বহল কান্ধৰ বাবে মজবুত যেন লাগিছিল।
  মহিলা বিষয়াসকলে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ঠিক আছে, তুমি যে আমাৰ। আপোনাৰ হাতত কিবা নথি-পত্ৰ আছে নেকি?
  - নিশ্চিতভাৱে! - এলিজাবেথে কাগজ এখন আগবঢ়াই উত্তৰ দিলে।
  ড্ৰাকমাইও ksivu ঠেলি দিলে ।
  - সকলো পূৰ্ণ গতিত চলি আছে!
  তাই ছিন্নভিন্ন নথি-পত্ৰবোৰলৈ চমুকৈ এবাৰ চকু ফুৰালে। আচল, মৃত ছোৱালীবোৰৰ পৰা লোৱা, সন্দেহৰ সৃষ্টি নহ"বলৈ অলপ ছিন্নভিন্ন হৈ থকা।
  সন্তুষ্ট মাত এটাই ক"লে:
  - বাৰু, বহিব পাৰিবা, তুমি টিপিকেল আমেৰিকান মহিলা।
  ড্ৰাকমাই কমাণ্ডোৰ গালত চৰ মাৰি আঙুলিৰে ইংগিত দিলে।
  - ভাল ল'ৰা।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে সহজেই গাড়ীত জপিয়াই পৰিল।
  কাষত দুটা মেচিনগান থকা এখন সাজসজ্জিত সাজসজ্জিত গাড়ী আছিল। পদাতিক পৰিবহণৰ যথেষ্ট সুবিধাজনক উপায়। শৰীৰত পুৰুষৰ হাতৰ স্পৰ্শ অনুভৱ কৰি ছোৱালীকেইজনীয়ে আনন্দত গুণগুণাই উঠিল। ভিতৰত পুৰুষ-মহিলা দুয়োজনেই আছিল। ইজনে সিজনক আদৰ কৰিবলৈ কুণ্ঠাবোধ কৰা নাছিল।
  আনকি এলিজাবেথে কিবা এটা হুইচেল মাৰিলে। সাধাৰণতে কৃষ্ণাংগসকলৰ এক বিশেষ যৌনতা থাকে। এইবোৰ বিশেষ শক্তি, আৰু শক্তিশালী, পৰিষ্কাৰকৈ ধোৱা শৰীৰৰ পৰা এটা নিৰ্দিষ্ট গোন্ধ ওলায়, যেনে মেকুৰী শিকাৰুৰ। ই কামনাক উত্তেজিত আৰু উত্তেজিত কৰে। ছোৱালীজনীয়ে তেওঁলোকৰ হাত দুখন আঁতৰাই পেলাবলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু ল"ৰাবোৰে এইটো কেৱল প্ৰেমৰ খেলৰ এটা উপাদান হিচাপেহে গ্ৰহণ কৰে। ইয়াত কৃষ্ণাংগ মানুহজনে লোভেৰে তাইৰ ওঁঠত চুমা খায়, আন এজনৰ হাত দুখনে তাইৰ নিপলবোৰ উত্তেজিত কৰে। ড্ৰাকমাই আৰু বিচাৰে। ডাঙৰ ল'ৰাটোক বাছি লৈ তাই তাক ষ্ট্ৰেডল কৰিলে। কামুক হুমুনিয়াহ শুনা যায়।
  কৰ্ণেলে তেওঁলোকৰ যৌন সম্পৰ্কত বাধা দিলে:
  - এইটো কি, বেশ্যালয়? সহ্য কৰিব পৰা নাই আৰু? আমি লণ্ডন পাম আৰু তাতেই জিৰণি লম। এটা বিস্ফোৰণ কৰোঁ আহক ।
  এলিজাবেথে মাত দিলে:
  - ঠিকেই কৈছে, ইয়াত অশ্লীল!
  মহিলা কৰ্ণেলে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - শালীনতা এটা বুৰ্জোৱা ধাৰণা!
  - নিশ্চিতভাৱে! কিন্তু সৰ্বহাৰা শালীনতাও আছে। - এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে। - এজন কমিউনিষ্টৰ নৈতিক সংহিতা।
  - হয়, তেনেকুৱা এটা কথা আছে। কিন্তু ৰেংকত থকা এগৰাকী মহিলাই যোগ্য ল"ৰাক নাকচ কৰা উচিত নহয়। বিশেষকৈ যুদ্ধবীৰ। - কৰ্ণেলে বুকুত সোণৰ তৰা এটা দেখুৱালে।
  - বাৰু, সেইটো ন্যায্য! - এলিজাবেথে মান্তি হ"ল। - কিন্তু বাছনি কৰাৰ অধিকাৰ এতিয়াও মহিলাগৰাকীৰ।
  - কেইবাজনো নায়কৰ ভিতৰত কোনজন নায়ক বাছি ল"ম সেইটো মই নিজেই সিদ্ধান্ত ল"ম। - ড্ৰাকমাই মান্তি হ'ল। - বা হয়তো একেলগে তিনিটাও। এইটো মোৰ বাবে অধিক মজাৰ, আৰু কোনো ল'ৰাই বেয়া নাপায়!
  মহিলা কৰ্ণেলে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - তুমি, দেখিছোঁ, গৰম ছোৱালী, কিন্তু যুদ্ধত কেনেকুৱা! সাধাৰণতে আমাৰ ডিটেচমেণ্টটো লণ্ডনলৈ যোৱাৰ পথত এখন গাঁৱত ৰৈ থাকিব লাগিব। হোয়াইট লায়ন গ্ৰুপৰ এজন কমাণ্ডাৰ আছে, তেওঁক লৈ যোৱাটো প্ৰয়োজন।
  এলিজাবেথে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - কোৱা বাহুল্য!
  ড্ৰাকমাই বাৰ্ক কৰিলে :
  - মই যুদ্ধত জন্তু।
  মহিলা কৰ্ণেলে গভীৰ মাতেৰে ক"লে:
  - বেছিভাগেই কাজিয়া নহ"ব। স্থানীয় কমিউনিষ্টসকলে আমাক সহায় কৰিছিল।
  - স্থানীয় শক্তিৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীলতাই বিপ্লৱৰ সফলতা, লেনিনে কোৱাৰ দৰে। - এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে। - এইটোৱে অৱশ্যে আমাক নিৰাশ কৰিব।
  কৃষ্ণাংগ মহিলাগৰাকীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - কেনেকৈ কওঁ. যুদ্ধৰ বাহিৰেও আন কিবা এটা উপভোগ্য।
  শ্যামলাজনীয়ে সুধিলে:
  - উদাহৰণ স্বৰূপে?
  মহিলা কৰ্ণেলে তাইৰ ভৰপূৰ ওঁঠ দুটা চেলেকিলে:
  - একেই অত্যাচাৰ।
  - বাহ, এইটো কুটিল! - ড্ৰাকমাই ক"লে।
  কামুক কৃষ্ণাংগ মহিলাগৰাকীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এতিয়াও তেনেকুৱা একো শুনা নাই৷ এগৰাকী মহিলাৰ হাউলি শুনিলে কিমান ভাল লাগে জানেনে। বা এজন সুস্থ যুৱকে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছে।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে চিঞৰি উঠিল:
  - আমি কল্পনা কৰিব পাৰো।
  চুলি আৰু সাহসী চিবুকৰ এজন সুদৰ্শন, পেশীবহুল যুৱক - এপ"ল"ৰ দৰে - কেনেকৈ অত্যাচাৰ আৰু অত্যাচাৰ কৰা হৈছে।
  আৰু দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে লৈ কোৰাছত গাইছিল:
  বিশ্বের যোদ্ধা - Komsomol যোদ্ধা,
  আমি পবিত্ৰ পিতৃভূমিৰ গৌৰৱৰ বাবে যুঁজিছো...
  হাৰামী AWOL এৰিব নোৱাৰে ,
  চিৰদিনৰ বাবে ৰাছিয়া আমি আপোনাৰ লগত থাকিম!
  
  পবিত্ৰ পতাকাখন আমাৰ ওপৰত জিলিকি আছে,
  আৰু মহান ষ্টেলিন, তেওঁ আমাৰ বাবে বাট আলোকিত কৰিলে...
  পিতৃভূমি আমাৰ লগত চিৰদিন থাকক,
  খ্ৰীষ্টই কমছমোলক এই কৃতিত্ব অৰ্জন কৰিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল!
  
  চিৰন্তন মাতৃভূমি, শক্তিশালী, বিনামূলীয়া...
  বন্ধুত্ব শতিকাজুৰি এক সমর্থন ...
  আইনী ক্ষমতা, মানুহৰ বিশ্বাস -
  কাৰণ, এজন সাধাৰণ মানুহে ঐক্যৰ বাবে থিয় দিয়ে!
  
  লেনিন নাই, বিশ্বাস কৰক, পৃথিৱীত ইয়াতকৈ জ্ঞানী মানুহ আছে,
  আৰু ষ্টালিন এটা মহান, সুন্দৰ ঈগল...
  আৰু আমাৰ পিতৃ-মাতৃৰ সৈতে মিলি আমি আৰু শক্তিশালী হ"ম,
  ৰঙা জাতি সংঘই লাভ কৰিছে মহানতা!
  
  আমি নিকৃষ্ট ফেচিবাদৰ সৈতে সাহসেৰে যুঁজ দিওঁ,
  মূৰটো কাটি গ'ল, বিশ্বাস কৰক...
  আৰু দেশত সাম্যবাদৰ সৈতে শান্তি নিৰ্মাণৰ কাম চলি থাকিব,
  এটা অতি ৰক্তপিপাসু জন্তু পৰাজিত হৈছে!
  
  ৰাইজৰ নামত কমছমোল যোদ্ধা,
  খালী ভৰিৰে নিয়ৰৰ মাজেৰে সাহসেৰে দৌৰিছে...
  ধূৰ্ততা, কৌশল, .
  ৰাছিয়াৰ ভগৱানে তেওঁক মুঠিৰে ভাঙি পেলাব!
  
  যেতিয়া আমি বাৰ্লিনৰ মাজেৰে বিমিং কৰি খোজ কাঢ়ি যাওঁ
  ছোৱালীৰ বুট ৰ'দত জিলিকি উঠে...
  বেনাৰখন জুইৰে জ্বলি উঠিব মাতৃভূমিৰ ওপৰত,
  আৰু আমাৰ শত্ৰুৱে আমাক কেতিয়াও গুলীয়াই পেলাব নোৱাৰিব!
  
  বিশ্বাস কৰক, আমি মাতৃভূমিক দুটা পাৰত বিভাজিত কৰিম,
  অন্তহীন প্ৰেমৰ এখন সাগৰ দিওঁ -
  মহান, পবিত্ৰ আমেৰিকাৰ পতাকাৰ তলত,
  তুমি শত্ৰুৰ নাইট, চেমচনৰ দৰে, তাক ছিঙি পেলাওক!
  . অধ্যায় নং ৮।
  অশুভ কালিৰ ৰাজপ্ৰসাদত মজা আৰু একে সময়তে ভয়ংকৰ মনোৰঞ্জন চলি থাকিল।
  এইবাৰ আৰ্টেমিছে বহুত বেছি গুৰুতৰ আৰু প্ৰতিযোগিতামূলক যুদ্ধ এখন ল"বলগীয়া হ"ল। অভিজ্ঞ এলফে সৰু, আধা উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে ল"ৰাবোৰ ড্ৰপ কৰাৰ দৰে নহয় ৷
  দেৱী কালিয়ে এতিয়াৰ বাবে ল"ৰাকেইটাক ৰেহাই দিলে। কিন্তু তাই সিহঁতক ভালদৰে কোবাবলৈ আদেশ দিলে। যাতে ডেকা দাসসকলে শিথিল নহয়। আৰু ল"ৰাকেইটাক পিছফালৰ ভৰি দুখনেৰে ওপৰলৈ টানি অনা হ"ল, হাত দুখন পিছফালে বান্ধি থোৱা হ"ল। আৰু ধুনীয়া দাসী ছোৱালীবোৰে দুৰ্ভগীয়া শিশু দাসবোৰক উইলো ডালৰে আঘাত কৰিলে। আৰু বিষ হয়, আৰু আপুনি ইয়াক মৃত্যুৰ আগলৈকে পেচাব কৰিব পাৰে।
  কিন্তু এলফ আৰ্টেমিছৰ ভাগ্য আছিল যে কিবা এটা দানৱীয় কথাৰ সৈতে যুঁজিছিল।
  অশুভৰ দেৱী কালিয়ে নিজৰ কথা পালন কৰিলে।
  আৰু এটা কেঁচুৱা টাইৰানোচ"ৰাছ ৰেক্স এৰিনাত জপিয়াই পৰিল। তেওঁৰ উচ্চতা ভাল চাৰি মিটাৰ আছিল যদিও তেওঁ এতিয়াও ডাইনোছৰ জাতৰ ল"ৰা মাত্ৰ। আৰু এটা প্ৰাপ্তবয়স্ক টাইৰানোচ"ৰাছে ভাল বিশ মিটাৰ পৰ্যন্ত হ"ব পাৰিছিল।
  দেৱী কালিয়ে হাত ছটিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - বাৰু, আৰ্টেমিছ? এতিয়া নিজৰ জীৱনৰ বাবে যুঁজ দিয়ক!
  মাৰ্কিজ উপাধিও বহন কৰা এলফে প্ৰণাম কৰি উত্তৰ দিলে :
  - দুটা মৃত্যু হ"ব নোৱাৰে, কিন্তু এটাক আপুনিও এৰাই চলিব নোৱাৰে!
  দেৱী কালিয়ে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ চেপি ধৰিলে আৰু এযোৰ গ্লেডিয়েটৰ যুঁজাৰুৰ চাৰিওফালে এটা গম্বুজ দেখা গ"ল। যাতে কিবা এটা হ'লে , কেঁচুৱা টাইৰানোচ'ৰাছে কোনো অতিথিকে থেতেলিয়াই বা ছিঙি নাযায়।
  গম্বুজটো স্বচ্ছ আছিল, যুদ্ধখন স্পষ্টকৈ দেখা গৈছিল। এটা বিশাল আৰু আক্ৰমণাত্মক টিকটিকিয়ে দ্ৰুতগতিত এলফ মাৰ্কিজটোক আক্ৰমণ কৰিলে। কিন্তু আৰ্টেমিছে দুখন চোকা তৰোৱাল লৈ জাম্প লাইনৰ পৰা লৰচৰ কৰিলে, আনকি টাইৰানোছৰাছৰ ছালখনো খোঁচ মাৰিবলৈও সক্ষম হ"ল। সঁচা, টাইৰানোছৰাছৰ খোলা ডাঠ আৰু ইয়াক সহজে ভাঙিব নোৱাৰি৷ কিন্তু অন্ততঃ ৰঙা-বাদামী পটভূমিত পাতল ৰেখাডাল থাকি গ"ল।
  দেৱী কালিয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - কুটিলতা আছে, আৰু সেইটোৱেই মোৰ আটাইতকৈ আগ্ৰহী। আহক, যুদ্ধ কৰক, আৰু জন্তুটোৱে অৱশ্যে ছোৱালীজনীক ৰেহাই নিদিয়ে, কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে জন্তুটোক ৰেহাই নিদিয়ে।
  ট্ৰল কিঙে মন্তব্য কৰে যে:
  "মাৰ্কিজ আৰ্টেমিছৰ দৰে উচ্চ পৰ্যায়ৰ গ্লেডিয়েটৰ এজনৰ মৃত্যু হ"লে লজ্জাজনক হ"ব!"
  ইয়াৰ উত্তৰত দুষ্ট দেৱতাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু এনেকৈয়ে কাৰ্ডখন পৰে! কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ভাল যুঁজ হ"ব, আৰু আমি পুনৰ মনত ৰাখিম।
  সঁচাকৈয়ে যুদ্ধখন আছিল অতি আকৰ্ষণীয়। ডাইনোছৰৰ কেঁচুৱাটোৱে আক্ৰমণ কৰিলে আৰু আৰ্টেমিছে কুটিলতা আৰু ডজ কৰিলে, তাৰ উত্তৰত তৰোৱালৰে সূক্ষ্ম আঁচোৰ মাৰিলে। তাই, এগৰাকী যোদ্ধা, মহৎ বুলি ক"ব পাৰি। আৰু ইমান দ্ৰুত।
  জেষ্টাৰ ল"ৰাজন আৰু একে সময়তে চোৰাংচোৱা বিষয়া ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে এই কথাটো অতি উৎসাহ আৰু আচৰিত হৈ চালে। দেখাত তেওঁৰ বয়স মাত্ৰ বাৰ বছৰ, কিন্তু আচলতে তেওঁৰ বয়স কেইবা হাজাৰ বছৰ। আৰু কি দেখা নাপালে?
  কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত দৃশ্যটো মূল্যৱান আছিল, আৰু ছোৱালীজনীয়ে অতি আকৰ্ষণীয় ছামাৰছল্ট, টুইষ্ট, জাম্প আৰু জাম্প দেখুৱাইছিল।
  এলফ মাৰ্কইজ গ্লেডিয়েটৰ আৰু যোদ্ধাৰ মাজত তাৰকা হোৱাটো অসাৰ নহয়। আৰু তেওঁ শীৰ্ষত যুঁজে। কেৱল শত্ৰু টাইৰানোচ"ৰাছহে বেছি শক্তিশালী। সিংহৰ লগত, আনকি গঁড়ৰ লগতো যুঁজিবলৈ বহুত সহজ। আৰু এইটো বাস্তৱ, এটা দানৱ আছে। আৰু উচ্চতা, আৰু ওজন, আৰু অতি টেকসই ছাল, যিখন ভেদ কৰাটো অতি কঠিন।
  আৰু তেওঁক পৰাস্ত কৰাটো অত্যন্ত কঠিন। কিন্তু দৃশ্যটো শীৰ্ষস্থানীয়। আৰু অতিথিসকল আনন্দিত হৈ পৰে। দাস ল"ৰাকেইটাও পাৰ হৈ গ"ল, এনে দৃশ্যৰ আনন্দত ল"ৰা-ছোৱালীৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল৷
  টেৰকিনে এই দৃশ্যটো কৌতুহলৰ সৈতে চালে আৰু একে সময়তে নিজৰ বাবে লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে নিজৰ কৃতিত্বৰ স্মৃতিত ডুব গ"ল।
  বয় স্কাউটজনৰ এনে লাগিল যেন তেওঁ এস্কেলেটৰত উঠিছে। আপুনি লাহে লাহে, বা আনকি বৰ লাহে লাহে নহয়, তললৈ নামি যাওক। আৰু সেইবাবেই তলত খঙাল আগ্নেয়গিৰিৰ উগ্ৰ শিখাই বুদবুদ কৰি উঠে। ই আপোনাক অত্যন্ত যন্ত্ৰণাদায়কভাৱে জ্বলাই দিব, যাতে আপোনাৰ ছালখনো খোলা হৈ যাব আৰু ইয়াৰ বাবে কোনো পৰিত্ৰাণ নাথাকিব।
  আৰু এস্কেলেটৰৰ গতি ত্বৰান্বিত হৈছে, আৰু শিখাৰ ৰঙা জিভাবোৰে ইতিমধ্যে লোভ আৰু অতি বেদনাদায়কভাৱে ল"ৰাটোৰ উদং, ৰুক্ষ গোৰোহা চেলেকিছে। তলুৱাৰ ডাঠ ছাল ৰঙা হৈ সৰু সৰু, বেঙুনীয়া আৰু অতি বিষাক্ত ফোহাৰে আবৃত হৈ পৰে।
  ভ্লাদিমিৰে নিজৰ সকলো শক্তি টানি লয়, তেওঁ মাংসভোজী অগ্নিময় গেহেনাত শেষ হ"ব নিবিচাৰে। কিন্তু ইয়াৰ বিপৰীতে আত্মাৰ প্ৰতিটো আঁহ যিমান পাৰি সোনকালে শীৰ্ষলৈ ভাঙি তাত প্ৰতিষ্ঠা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে .... কমিউনিজম?
  হঠাতে এস্কেলেটৰটো জমা হৈ পৰে আৰু স্কাউট ল"ৰাটোৱে ৰকেটৰ দৰে ওপৰলৈ লৰালৰিকৈ যোৱাৰ সুযোগ পায়। শেষত তেওঁ অগ্নিময় গেহেনাৰ পৰা স্বৰ্গ আৰু হৌৰিছলৈ যাব!
  ওপৰলৈ যোৱাৰ পথটো টাৰ্কিনে ভবাতকৈও চুটি হৈ পৰিল। ল"ৰাটোৱে জপিয়াই পানীৰ ওপৰলৈ উঠি আহি আচৰিত ধৰণে বিলাসী চেম্বাৰত নিজকে বিচাৰি পালে।
  ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে সৰু বয়সৰ সত্ত্বেও হাৰ্মিটেজ আৰু পিটাৰহফকে ধৰি বহু ঠাই ভ্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল;ল'ৰাজনে ইমান কল্পনাতীত ধন ক'তো দেখা নাছিল। ইমানেই আচৰিত দৃশ্য আছিল যে মই সাধুকথাত ক"ব নোৱাৰো বা কলমেৰে বৰ্ণনা কৰিব নোৱাৰো।
  সকলো বস্তুৱেই বহুমূলীয়া শিলেৰে বিয়পি আছে, ইমান উজ্জ্বল ৰং আৰু ডিজাইনৰ আড়ম্বৰেৰে যে পৃথিৱীত ইয়াৰ কোনো সমান নাই, আৰু এনে কথা কল্পনা কৰাটোও কঠিন৷ এনে মহিমা কল্পনা কৰিবলৈ আপুনি লিঅ"নাৰ্ডো ডা ভিঞ্চি, বা ৰাফেলৰ দৰে হ"ব লাগিব ।
  কিন্তু ৰাজপ্ৰসাদৰ আটাইতকৈ ধুনীয়া বস্তুটো আছিল উজ্জ্বল সৌন্দৰ্য্যৰ ছোৱালী এজনী, চুলিখিনি ৰ"দতকৈও উজ্জ্বল। ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙেৰে জিলিকি থকা চকু দুটা অৰ্ধনগ্ন ল"ৰাটোৰ ফালে চাই তাই ক্ষীণ মাতেৰে ক"লে:
  - তুমি, মই দেখিছোঁ, এজন সাহসী আৰু সাহসী ল"ৰা! আমাক ইয়াত এইবোৰৰ সঁচাকৈয়ে প্ৰয়োজন !
  ভ্লাদিমিৰে অনিশ্চিতভাৱে খালী ভৰি দুখন জোকাৰিলে। জুইৰ শিখাৰ পৰা পোৱা জ্বলা-পোৰাৰ পিছত বহুমূলীয়া মজিয়াখনে উদং তলুৱাত থকা ফোহাবোৰ সুখদায়কভাৱে ঠাণ্ডা কৰি তুলিছিল আৰু আনন্দময় সংগমৰ সৃষ্টি কৰিছিল। স্কাউট ল"ৰাজনে স্পষ্ট প্ৰশ্নটো সুধিলে:
  - ক'ত আছে, ইয়াত?
  মুখৰ আটাইতকৈ নিৰ্দোষ ভাবটো লৈ সুন্দৰীগৰাকীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - ক'ত বুলি? নৰকত!
  টেৰকিনে হুইচেল মাৰি হাত দুখন মেলি দিলে:
  - নৰকতো ধেমালিৰ ঠাই আছে!
  লিখিত ৰাণীয়ে আৰু উজ্জ্বল হৈ জিলিকি উঠিল আৰু গুৰুতৰ সুৰত উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, আপুনি কিয় ভাবে যে নৰক একচেটিয়াভাৱে যন্ত্ৰণাৰ স্থান? আচলতে নৰক হৈছে এক বিকল্প স্বৰ্গ, য"ত সকলো বাস্তৱ, পৃথিৱীৰ দৰে, আৰু প্ৰায়ে আৰু অধিক আকৰ্ষণীয় আৰু ভাল!
  ভ্লাদিমিৰে হাঁহিলে, সুন্দৰীগৰাকীৰ কৌতুকটো নিজৰ ধৰণেৰে বৰ ধেমেলীয়া আৰু মৰমলগা যেন লাগিল। যদিও আনহাতে, বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সকলো বস্তুৱেই পাতালকে ধৰি সম্পূৰ্ণ বিপৰীত হ"ব পাৰে। সেইবাবেই মানুহে সকলো সময়তে একেটা ক"লা আৰু ৰঙা ৰংৰে নৰক ৰং কৰে? আচলতে...
  ল"ৰাটোৱে হাঁহি থকা দেখি ছোৱালীজনীয়ে তেওঁৰ ফালে মৰমলগাকৈ মাত দিলে আৰু কথাখিনি ক"লে:
  - ইয়াত মোৰ পাতালত বহুতো ভিন্ন, অতি ধুনীয়া মহাজাগতিক জগত আছে। কিন্তু কিছুমানত জীৱবোৰে বিদ্ৰোহ কৰি মোক দেৱতা হিচাপে পূজা কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিলে।
  ভ্লাদিমিৰে ক্ৰোধিত আৰু কলাহীনভাৱে পৰামৰ্শ দিলে:
  - গতিকে তেওঁলোকৰ ওপৰত আপোনাৰ শাস্তি পঠাওক! আপুনি কৰিব পাৰে - চয়তান!
  চকু কপালত তুলিব পৰা সৌন্দৰ্য্যই যুক্তিসংগতভাৱে এই কথাত আপত্তি কৰিছিল:
  - জানেনে, আমি বিভিন্ন জগতৰ সৃষ্টিকৰ্তা;নিয়ম অনুসৰি আমি সৃষ্টিৰ কাম-কাজত মুকলিকৈ হস্তক্ষেপ নকৰো। গতিকে তুমি ল'ৰা, নিজে বহুত কৰিব লাগিব!
  ভ্লাদিমিৰে বহল হাঁহি এটা মাৰি ওঁঠ দুটাত চুমা খালে:
  - আৰু জানেনে, মৰমলগা!
  ল"ৰাটোৱে শেষ কৰাৰ আগতেই সি নিজকে আন এখন ঠাই আৰু পৃথিৱীত বিচাৰি পালে। ট্ৰেন্সফাৰটো নিমিষতে ঘটিল। আৰু নতুন পৃথিৱীখন সঁচাকৈয়ে আচৰিত হৈ উঠিল। গতিকে চকুত নিষ্ঠুৰ বিন্ধি এটাই মোক অনিচ্ছাকৃতভাৱে চকু দুটা মুদিবলৈ বাধ্য কৰালে।
  এতিয়া তেওঁ মহাকাশ যুদ্ধৰ মাজত। এজন স্কাউট ল"ৰাই একক আসনৰ যুঁজাৰু বিমানৰ নেতৃত্বত আছে, আৰু তেওঁৰ চাৰিওফালে গুৰুতৰ যুদ্ধ চলি আছে। দুয়োপক্ষৰ কেইবাশ যুদ্ধ ষ্টাৰশ্বিপে হাইপাৰপ্লাজমিক ভলীৰ বিনিময় কৰে আৰু টাৰ্কিনক নিজেই তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে আক্ৰমণ কৰে।
  তেওঁৰ যুঁজাৰু প্ৰতিদ্বন্দ্বীজন ষ্টিংৰেৰ দৰে সমতল আৰু স্বচ্ছ। নাকৰ ফুটা-ডালৰ পৰা ৰঙৰ ধাৰাবোৰ উৰি ওলাই যায়। ভ্লাদিমিৰৰ গাড়ীখন হিট হোৱাৰ পৰা স্পিন আউট হৈ যায়। সৌভাগ্যক্ৰমে যুঁজাৰু বিমানখনৰ সন্মুখত থকা বলক্ষেত্ৰখনে কেছকেডিং আৰু উত্তপ্ত প্ৰভাৱৰ জড়তা নিৰ্বাপিত কৰি পেলায় যদিও ল"ৰাটোৱে মুখত গ্রীষ্মমণ্ডলীয় মৰুভূমিৰ গৰম চুমা অনুভৱ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল৷
  তেওঁ উত্তৰত গুলীচালনা কৰে। তদুপৰি শৰীৰে নিজাববীয়াকৈ আৰু চেতনাতকৈ বহু আগতেই কাম কৰিছিল।
  শত্ৰুৱে কপালত নিজৰ অংশ লাভ কৰি ভ্লাদিমিৰৰ পিছফালে যোৱাৰ স্পষ্ট প্ৰয়াসত কুটিল বাহিৰলৈ ওলাই আহিবলৈ ধৰিলে।
  পিৰানা মাছৰ দৰে যুদ্ধজাহাজ Tsarinat , তিনিখন কাগানাটে ক্ৰুজাৰৰ আক্ৰমণৰ বলি হৈছিল। (বিপক্ষৰ বিষয়ে তথ্য টেলিপেথিক ইমপালছত প্ৰকাশ পাইছিল যিয়ে স্কাউট ল"ৰাটোৰ মগজুত বিন্ধিছিল!)।
  ইমানেই গৰম হৈ গ"ল যে গধুৰ জাহাজখনৰ খোলাৰ পৰা ঘূৰ্ণনশীল আক্ৰমণাত্মক টাৰেটটো ফালি পেলালে আৰু ভঙা আৰু গলি যোৱা কৱচৰ টুকুৰাবোৰ পৰিবলৈ ধৰিলে।
  বায়ুমণ্ডল আৰু শূন্যতাৰ বিস্ফোৰক মিশ্ৰণত এক ডজন যুদ্ধ ৰবট আৰু কেইবাখনো মানুহৰ দৰে মহাকাশচাৰী যুঁজাৰু বিমানে ঘূৰি ফুৰিছিল। বতাহ নিজেই ফাটি ওলাই আহিল আৰু গৰমকৈ জিলিকি উঠিল, প্ৰকৃত জুইৰ মশাল উলিয়াই দিলে। চুলিৰ সলনি ৰসাল, মুগাৰ দৰে পাহি থকা এজনী ছোৱালী, তাই পাতলকৈ চিঞৰি উঠিল আৰু জমা হৈ পৰিল , মমবাতিৰ ষ্টাবলৈ পৰিণত হ'ল।
  টেৰকিনে ঠেংলৈকে নিজৰ প্ৰস্থান প্ৰায় হেৰুৱাই পেলালে, কিন্তু প্ৰবৃত্তিগতভাৱে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰি তেওঁ নিজৰ ওপৰত মাৰাত্মক বিনাশৰ অভিযোগ পঠিয়াবলৈ সক্ষম হ"ল।
  আৰু ডেকা যোদ্ধাজনেও জিভা উলিয়াই দিলে।
  - পহু, এইবোৰ বাজে কথা! কুকুৰৰ দৰে দুষ্ট!
  ইয়াৰ পিছত ল"ৰাটোৱে অটল শত্ৰুৰ আক্ৰমণৰ তলৰ পৰা ৰিগলিং কৰি ওলাই আহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। মহাকাশ যুদ্ধত ভ্লাদিমিৰৰ অভিজ্ঞতাৰ অভাৱ স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। বেলেগ ধৰণে কাম কৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল, কিন্তু কেনেকৈ... যিকোনো ক্ষেত্ৰতে টাৰ্কিনে স্বজ্ঞাতভাৱে শত্ৰুক লক্ষ্যৰ পৰা আঁতৰাই পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। বয় স্কাউটজনে মনত পেলালে যে ৩০১৪ চনৰ এপ্ৰিল মাহৰ পৰা তেওঁক কেনেকৈ অস্ত্ৰধাৰী প্ৰাপ্তবয়স্কই খেদি ফুৰিছিল। তাৰ পাছত ওচৰৰজনক শিল এটা ভৰাই গুলীবোৰ ডজ কৰি পলাই গ"ল।
  তেতিয়াই এটা প্ৰকৃত কৌশলগত দক্ষতাৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল - গোঁফত ধৰি মৃত্যুক টানি, আৰু নাকেৰে কাঁচি লৈ বুঢ়ীক এৰি দিয়া।
  আৰু এতিয়া তেওঁ এতিয়াও অটল শত্ৰুৰ পৰা মুক্তি পাই নিজকে ছিঙি পেলাব পৰা নাই, যদিও ভ্লাদিমিৰে টাইটানিক প্ৰচেষ্টা দেখুৱাইছিল, আৰু মহাকাশ যুঁজাৰু বিমানখনৰ ককপিটত ই অধিক উত্তাল হৈ পৰিছিল।
  তাৰ পিছত টাৰ্কিনে এটা বেলেগ কৌশলৰ আশ্ৰয় লোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয়, সেয়া হ"ল কৌশলগত প্ৰতাৰণা। আৰু স্কাউট ল"ৰাটোৱে হতাশ হৈ নিজৰ গাড়ীখন ঘূৰাই দিলে, এটা ভেড়াৰ অনুকৰণ কৰি। হিচাপটো এই কথাটোৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি কৰা হৈছিল যে শত্ৰুৱে ভয় খাব, আৰু তাৰ পিছত নিয়োগৰ মুহূৰ্তত তেওঁক কাটি পেলোৱাটো সম্ভৱ হ"ব!
  ভ্লাদিমিৰৰ মূৰত এটা গীত বাজি উঠিল:
  "মই ভাবিলোঁ, যেন সম্পূৰ্ণ ডিলিৰিয়ামত, মই গুচি যাম, ঘাঁবোৰত ভাগৰি পৰিছো!" কিন্তু মোৰ ভিতৰত বহি থকাজনে আপাত দৃষ্টিত মোক ৰেম কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে!
  হাইপাৰপ্লাজমাৰ এটা হত্যাকাৰী ধাৰা পঠালে,
  আৰু ই আপোনাৰ মন্দিৰত এটা ভয়ংকৰ পালচাৰ চাৰ্জ কৰিব!
  কিন্তু সেই মুহূৰ্ততে তেওঁৰ সমকক্ষই সাহস দেখুৱালে, বা হয়তো তেওঁও আশা কৰিছিল যে শত্ৰুৱে ব্লাফটো সহ্য কৰিব নোৱাৰে, আৰু ঘূৰি আহি ভেড়া হৈ পৰিল।
  তাৰ পিছত এটা সংঘৰ্ষ হ"ল, আৰু তাৰ পিছত এটা ছুপাৰ-ব্ৰাইট ফ্লেছে ল"ৰাটোৰ শৰীৰৰ প্ৰতিটো অণু আৰু প্ৰতিটো কোৱাণ্টামক বানপানীত বুৰাই পেলালে। আৰু আপুনি নিজকে অগাধত পাইছিল, য"ত এটা সৰু কিন্তু ভয়ংকৰভাৱে জ্বলি থকা তৰা এটাৰ অন্ত্ৰ জ্বলি আছে!
  টেৰকিনে কষ্টেৰে চকুৰ পতা মেলিলে, বা সঁচাকৈয়ে মেলিলে। তেওঁৰ এনে লাগিল যে তেওঁ ক"ব পাৰি যে তৰাৰে ভৰা আকাশ এখন দেখিছে, কিন্তু ইমানেই উজ্জ্বল আৰু বহুৰঙী যে ইয়াৰ সমকক্ষৰ কথা কল্পনা কৰাটো অসম্ভৱ। আৰু ডাঙৰ আৰু চকু কপালত তুলিব পৰাকৈ জিলিকি থকা তৰোৱাল লৈ স্বৰ্গত জপিয়াই আছে। তদুপৰি তৰোৱালৰ ডগা আৰু তাৰ হেণ্ডেলত জিলিকি থকা উজ্জ্বল তৰাবোৰে চকুবোৰ খাই পেলায়।
  আচৰিত হৈ ডেকা যোদ্ধাজনে চকু দুটা মুদি দিলে, আৰু তাৰ পিছত আকৌ টাইটান হাৰকিউলিছৰ প্ৰচেষ্টাত চকু দুটা মেলিলে। হয়, সঁচাকৈয়ে তেওঁ দেখিছে অপাৰ্থিৱ উৎপত্তিৰ এক অদ্ভুত তৰাৰে ভৰা কাৰ্পেট, য"ত অত্যন্ত ঘনভাৱে বিয়পি আছে লুমিনেৰীৰ বহুমূলীয়া মালা। দহ হাজাৰ উজ্জ্বল তৰাবোৰে কল্পনাশক্তিক চকু কপালত তুলিছে আৰু আচৰিত কৰি তোলে। শৰীৰটো নিজেই যেন শূন্যতাত ওপঙি উঠিল, কোনো সমৰ্থন অনুভৱ নকৰিলে। অভূতপূৰ্ব দৃশ্যই বয় স্কাউটজনক ইমানেই স্তম্ভিত কৰি তুলিলে যে বাস্তৱৰ পৰা বিচ্ছিন্ন হৈ দুচেকেণ্ডমানৰ বাবে তেওঁ চেতনা হেৰুৱাই পেলালে।
  যেতিয়া পুনৰ চিন্তা কৰাৰ ক্ষমতা তেওঁৰ মনলৈ ঘূৰি আহিল, তেতিয়া তেওঁ ইতিমধ্যে নিজৰ আৱেগক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰিলে। তাৰ তলত আকৌ কঠিন পৃষ্ঠ এটা আহিল, ল"ৰাটোৱে তাৰ খোঁচ মাৰি যোৱা আৰু ঘাঁ হোৱা ভৰি দুখনতে থিয় হ"বলৈ যত্ন কৰিলে।
  তেওঁৰ সন্মুখত দেখা দিয়া দৃশ্যটো দুৰ্বল হৃদয়ৰ লোকৰ বাবে নাছিল, বা যিসকল ল"ৰাৰ শক্তি টাইটানিয়ামতকৈ কম নাছিল। প্ৰথমতে বয় স্কাউটজনে ভাবিছিল যে তেওঁ পাগল হৈ যাব। তাৰকাৰাজ্যৰ ৰাজধানী মহিমাময় চহৰখন, - মোৰ কাণত এটা মাত ছিটিকি উঠিল, - কাগানাটে সাম্ৰাজ্য, নিজৰ সকলো বন্য আৰু উজ্জ্বল মহিমাৰে আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  ভ্লাদিমিৰে যান্ত্ৰিকভাৱে অষ্টাপ বেণ্ডাৰৰ বাক্যাংশটো আওৰাইছিল:
  - অতি ছিক - একটি মূৰ্খ কল্পনা!
  বিলাসী বহু কিলোমিটাৰ আকাশচুম্বী ঘৰ, বহু গম্বুজ আৰু বহুমূলীয়া শিলেৰে সজোৱা প্ৰতীক থকা বিশাল মন্দিৰ, কল্পনাতীতভাৱে বিশাল মূৰ্তি, বাগিচা আৰু ফোয়াৰাৰ ঢৌ, উজ্জ্বল যন্ত্ৰ, পঞ্চাশখন অলিম্পিক ষ্টেডিয়ামত সোমাব পৰা বিশাল বিলবোৰ্ড আৰু বহুতো। উদাহৰণস্বৰূপে, তৰল ধাতুৰ গঠন যিয়ে কল্পনাতীত শ্বেডৰ সৈতে আকৃতি আৰু ৰং সলনি কৰে! যদি আমি লাখ লাখ বিভিন্ন ধৰণৰ ৰঙীন আৰু অতিৰিক্ত বিমান যোগ কৰো, তেন্তে একবিংশ শতিকাৰ আৰম্ভণিৰ এজন এঘাৰ বছৰীয়া ল'ৰাৰ বাবে , এইটো কোনো সীমাৰ বাহিৰত আছিল।
  ল'ৰাটোক প্ৰকৃত প্ৰডিজি বুলি বিবেচনা কৰিলেও !
  আৰু তথাপিও কোনো ভয় নাছিল। বুদ্ধিমান সত্তাৰ হাতেৰে সৃষ্টি কৰা এনে অকল্পনীয় ৰঙীন ভৱিষ্যৎ দেখি চৰম উত্তেজনা, আনকি অবৰ্ণনীয় আনন্দও। এই মহানগৰীৰ সকলোবোৰেই ভৱিষ্যৎ আৰু মনোমোহা হৈ পৰিল। আকাশত জিলিকি উঠিছিল কেইবাটাও সূৰ্য্য-নক্ষত্ৰ। টপাজৰ টিণ্ট থকা আটাইতকৈ উজ্জ্বল গোলাপী-হালধীয়া ৰংটো হৈছে এক উজ্জ্বল আকাশী বস্তু, দুটা সেউজীয়া, এটা নীলা আৰু দুটা প্ৰায় অদৃশ্য চেৰী-নীলাম, যিটো ইমান তীব্ৰ পোহৰত স্বাভাৱিক। অৱশ্যে প্ৰচণ্ড পোহৰৰ সত্ত্বেও , চকুত কোনো বিষ হোৱা নাছিল আৰু একেবাৰে দুৰ্বল কৰি তোলা গৰমও নাছিল। তাপমাত্ৰা অতি সুখদায়ক, সামান্য শীতল বতাহ বলিছে।
  সাত মূৰৰ জিৰাফৰ দৰে উৰণীয়া জীৱটোলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে আৰু হুইচেল মাৰিলে। পখিলাৰ উজ্জ্বল ডেউকাৰ দৰে জীৱটোৰ কাণ দুখনে ইয়াৰ উত্তৰত নাইটিংগেলৰ ট্ৰিল শব্দ কৰিলে।
  ডেকা স্কাউটজনে মাত মাতিলে:
  - আৰু চয়তানে কি সৃষ্টি কৰিব পাৰে? ভগৱানৰ দৰেই, কিন্তু বহুত বেছি মজা!
  বয় স্কাউটজনে ইতিমধ্যে বহুত বেছি আনন্দৰে খোজ কাঢ়িলে, প্ৰায় লৰচৰ কৰিলে,
  ফুল, মূৰ্তি, বহুৰঙী জিলিকি থকা লাইট আৰু স্ফটিক পলিচ কৰা টাইলছেৰে আবৃত সাত ৰঙৰ ফুটপাথৰ কাষেৰে। উদং তলুৱাবোৰ অতি মসৃণ অনুভৱ হৈছিল, আনকি, হয়তো, পিছল, বৰফৰ দৰে, যিয়ে এটা লুমিনেচেণ্ট দিছিল, কিন্তু ভাগ্য ভাল যে বেছি গৰম পৃষ্ঠ নাছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত মেজাজটো ওপৰলৈ উঠি আহিল আৰু আমাক হুইচেল মাৰিবলৈ বাধ্য কৰালে। পখিলাৰ ডেউকাৰ দৰে কাণ থকা সাত মূৰৰ জিৰাফ এটাই ইতিমধ্যে বতাহত উঠিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু কেঁকোৰা আকৃতিৰ খুৰাবোৰ লৈ তালৈ গতি কৰি আছিল।
  কেইবাটাও বিদেশী চৰাই উৰি গ"ল। কল্পনা কৰক যে শৰীৰত এটা কচ্ছপৰ খোলা আছে, আৰু ঠেংবোৰ ময়ুৰৰ দৰে , হীৰাতকৈও অধিক ধুনীয়া আৰু উজ্জ্বল শিল।
  ভ্লাদিমিৰে হাতৰ তলুৱা আৰু তেওঁক জোকাৰিলে, চিঞৰি চিঞৰি:
  - যি আনন্দত আছে তেওঁ হাঁহে, আৰু শব্দই সূৰ্য্যৰ ওচৰ পাব! যি বিচাৰে তেওঁ সদায় বিচাৰি পাব!
  এই ভৱিষ্যতৰ, সঁচাকৈয়ে মহাজাগতিক মহানগৰখনৰ সকলোবোৰেই আছিল দাপোনৰ দৰে জিলিকি থকা আৰু চকু কপালত তুলিব পৰাকৈ ভয়ংকৰ, আনকি জাবৰ পেলোৱা ঠাইবোৰো বিদেশী জীৱ-জন্তু, পোক-পৰুৱা, মাছ আৰু চৰাইৰ ৰূপত কৰা হৈছিল। তেওঁলোকে মুখ মেলি ভদ্ৰভাৱে ধন্যবাদ জনাইছিল যেতিয়া তেওঁলোকৰ ওপৰত জাবৰ পেলোৱা হৈছিল। যেতিয়া ভাচিলিয়ে মিনি সৈনিকজনৰ গলি যোৱা আৰু বিকৃত জোতাটো পেলাই দিলে, তেতিয়া ফুটপাথৰ পৰা এটা স্কেভেঞ্জাৰ চৰাই জপিয়াই ওলাই আহিল, যেন ই পানীৰ পৃষ্ঠ। ইয়াৰ মূৰটো ঈগলৰ দৰে আছিল, কিন্তু সমানুপাতিকভাৱে ডাঙৰ ঠোঁট আছিল আৰু শৰীৰটো আছিল ডাঠ বেঙেনা, যাৰ ফ্ৰেম আছিল তিনিটা শাৰী ৰসাল পাহি। প্ৰতিটো শাৰীৰ ৰং আৰু আকৃতিৰ ভিন্নতা আছিল আৰু ডেউকাবোৰত আনকি ভিডিঅ" ক্লিপৰ দৰে চলনশীল ৰং আছিল। পাখিযুক্ত আৰু একে সময়তে ফুলৰ গুটিটোৱে পিন্ধিব নোৱাৰা হৈ পৰা জীৰ্ণ জোতাযোৰ গিলি পেলালে, সুৰীয়াকৈ চিঞৰি উঠিল:
  নিজকে অত্যাচাৰ কৰাৰ কোনো কাৰণ আমাৰ নাই ! সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত আৰু হতাশ ল'ৰা নাই! প্ৰকৃত পুৰুষে জাবৰ পেলায় - আন কাৰোবাৰ তীখা মাৰি ! ষ্টালক মাৰি আন কাৰোবাক!
  " জনৰ ফালে হাত জোকাৰিলে আৰু হাস্যৰসেৰে ক"লে:
  - এজন ব্যক্তিৰ আটাইতকৈ আচৰিত কথাটো হ'ল যে তেওঁ মোহনীয়তাত আচৰিত নহয়, বৰঞ্চ বানাল দেখি আচৰিত হয়!
  কিন্তু আচৰিত কথা যে গধুৰ সামৰিক জোতা গলি গ"ল, আৰু তেওঁ নিজেও সৰু সৰুৰ বাহিৰেও গুৰুতৰভাৱে জ্বলা-পোৰা নাপালে। কিন্তু বিলাসী অভাৰঅলবোৰ হেৰাই গ"লেও কাপোৰবোৰৰ বেছি ক্ষতি হোৱা যেন নালাগিল। কিন্তু কিবা এটা সংৰক্ষণ কৰা হৈছে, আৰু গৰমৰ বতৰত ল"ৰা এটাৰ বাবে সাধাৰণ কাপোৰ, স্মাৰ্ট টি-চাৰ্ট আৰু শ্বৰ্ট পিন্ধি চহৰখনত ঘূৰি ফুৰিবলৈ তেওঁৰ ইমান লাজ নাই।
  যদিও টাৰ্কিনে নিজৰ খালী ভৰি দুখন দেখি লাজ পাইছিল, যিবোৰ ৰাজধানীত অত্যন্ত অনুপযুক্ত আছিল, য"ত প্ৰতিটো মূৰ্তি, গাড়ী, ফোয়াৰা, ৰচনা, এই বা সেই গঠনটো কাণ বন্ধ কৰি তোলা ঝলমলীয়া বিলাসীতাৰে জিলিকি উঠিছিল। চেণ্ট পিটাৰ্ছবাৰ্গৰ চৰকাৰী কোৱাৰ্টাৰত এজন ছিন্নভিন্ন ভিক্ষাৰীৰ দৰে আপুনি অনিচ্ছাকৃতভাৱে লাজতে ৰঙা পৰি যায় যেতিয়া কোনোবা সম্ভ্ৰান্ত সম্ভ্ৰান্ত লোকে আপোনাৰ ওচৰলৈ আহে।
   এই মুহূৰ্তত ৰাজপথত পথচাৰী বেছি নাছিল, বেছিভাগেই মানুহৰ দৰে দেখা যোৱা শিশু। যিহেতু এইটো মহানগৰীৰ অন্যতম কেন্দ্ৰীয় খণ্ড, গতিকে ইয়াত বিখ্যাত ষ্টালিক ৰঙৰ এলফসকলে বসতি স্থাপন কৰিছিল। মাত্ৰ এটা সময় আছিল যেতিয়া কাগানাটে নামৰ অদ্ভুত নামেৰে গ্লেমাৰাছ সাম্ৰাজ্যৰ মিনি সৈনিকসকলক ক্লান্তিকৰ ড্ৰিল নোহোৱাকৈ অন্ততঃ অলপ জীৱন অনুভৱ কৰিবলৈ, শৈশৱৰ আনন্দ অনুভৱ কৰিবলৈ চুটি ছুটী দিয়া হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও বেৰেকৰ সময়ৰ তুলনাত এই কম ছুটীৰ সময়ছোৱা আছিল অধ্যয়ন আৰু যুদ্ধ প্ৰশিক্ষণত সফলতাৰ বাবে এক প্ৰকাৰৰ উৎসাহ।
  নিজৰ ইচ্ছামতে সময়খিনি পৰিচালনা কৰাৰ অলপ হ"লেও সুযোগ পোৱাটো সুখ! ঠিক সেইবাবেই নিৰাপদ হাঁহি থকা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ দৃশ্যই, যাৰ বহুতেই আনন্দৰে খেলি থকাৰ সময়ত আনকি বতাহত উৰি গৈছিল, ছামাৰছল্ট কৰিছিল, শীৰ্ষৰ দৰে ঘূৰিছিল, কেলিডস্ক"পিক হ"ল"গ্ৰাম মুকলি কৰিছিল, যাদুকৰী চহৰখনক এক আচৰিত ধৰণে ৰম্যভূমিৰ ৰূপ দিছিল।
  টেৰকিনে তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ গৈ দুটামান প্ৰশ্ন সুধিব বিচাৰিছিল যদিও ভয় খাইছিল। মোৰ ভয় হৈছিল যে জিলিকি থকা সাজ-পোছাকত ফুল পিন্ধা এলফৰ দৰে শান্তিপূৰ্ণ, ধুনীয়া ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ হয়তো প্ৰথম দৃষ্টিত দেখাৰ দৰে শান্তিপূৰ্ণ নহ"বও পাৰে। তদুপৰি , ই সাধাৰণতে মানুহৰ বাবে সাধাৰণ নহয়, আনকি পাহিৰ চুলি থকা ছোৱালীয়েও স্পষ্টভাৱে যুদ্ধৰ খেল খেলিছিল। সঁচা, এনে লাগে যে সাধুকথা আৰু এনিমে-ফেণ্টাচি ধৰণৰবোৰ উন্মোচিত হৈছিল , আৰু মানৱসৃষ্ট যুদ্ধ নহয়। ব্যক্তিগত হ"ল"গ্ৰাফিক প্ৰজেকচনবোৰ ডাঙৰ আৰু ইমানেই উজ্জ্বল আছিল যে তেওঁলোকে নিষ্ঠাৰে সবিশেষ পুনৰুত্পাদন কৰিছিল। যি যেন লাগিছিল , আৰু আচলতে, হঠাতে বতাহত ক"ৰবাৰ পৰা সাধুকথাৰ দুৰ্গ, দুৰ্গ আৰু ঘৰবোৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল, আৰু তাৰ পিছত নোহোৱা হৈ গ"ল।
  দেখাত স্তম্ভিত হৈ বয় স্কাউটজনে খোজ কাঢ়ি খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল, চহৰখন পৰীক্ষা কৰি থাকিল। কি আচৰিত ধৰণৰ গছ আৰু বিশাল ফুল, দহ-শ মিটাৰ দীঘল, স্ফটিক বেলকনিত ওলমি থকা ফোয়াৰা আৰু উৰন্ত জীৱ-জন্তু, বহু সাধুকথাৰ পেলেটৰ সৈতে ৰ"দত জিলিকি থকা। ফুলৰ পাহিত বিভিন্ন চলন্ত ছবি দেখা দিয়ে, অহৰহ পৰিৱৰ্তিত, বেছিভাগ সময়তে বিভিন্ন এলিয়েনৰ যুদ্ধ কলা , বা ৰেট্ৰ' শৈলীত যুদ্ধ।
  "হয়তো এইবোৰ ফৰ্চ ফিল্ড!"- মন্দিৰ ঘঁহি বয় স্কাউটজনে ভাবিলে, প্ৰচুৰ ছাপৰ পৰা মগজুটো উতলিবলৈ সাজু হৈ উঠিল।"ইয়াত কেইবাটাও লুমিনেৰী আছে, পোহৰ আৰু ৰঙৰ এনেকুৱা খেল আমাৰ গ্ৰহত পুনৰুত্পাদন কৰিব নোৱাৰা!কি অদ্ভুত ৰূপ লয় তেওঁলোকৰ মনৰ সৃষ্টি!"
  ইয়াত সাতখন ভৰিত ওলমি থকা গোলাকাৰ অট্টালিকাবোৰৰ এটা, পাতৰে ধাৰেৰে ফ্ৰেম কৰা, বহুমূলীয়া শিলেৰে ফ্ৰেম কৰা, প্ৰত্যেকটোতে ষ্টালিক-ৰঙ-এলফৰ পতাকাৰ ৰঙৰ লগত মিল থকাকৈ ৰং কৰা। আন এটা গঠন সাতডাল তৰাৰ আকৃতিত নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল, আৰু লাহে লাহে ইয়াৰ অক্ষৰ চাৰিওফালে ঘূৰিছিল। তৃতীয়তে, পাঁচটা কুমিৰ, যাৰ ঠেংবোৰ স্বস্তিকা-পঞ্চভুজৰ দৰে পাৰ হৈ গৈছিল আৰু মুখৰ পৰা হাইপাৰপ্লাজমিক ছিটিকনি আৰু ব্লটৰ ফোয়াৰা সৰি পৰিছিল। এনে প্ৰতিটো ব্লটে এটা বিশেষ, অনন্য জিলিকি উঠিছিল।
  আন আন অট্টালিকাবোৰ নৱবৰ্ষৰ গছৰ দৰে আছিল, অগ্নিময় টৰ্চ থকা কেক আৰু ধুমুহাময় বহুৰঙী জলপ্ৰপাত, ষ্ট্ৰেট"স্ফিয়াৰলৈ যোৱা বিশাল নৈ। বহুমূলীয়া শিলত থকা বিভিন্ন এক্সট্ৰাগেলেক্সিক দানৱৰ আকৃতিৰ কিছুমান বিশাল ফোয়াৰাই গলিত ধাতু আৰু অদ্ভুত গেছ উলিয়াই আনিছিল, যিবোৰ লেজাৰ আৰু মেগ"লেজাৰ ৰশ্মিৰ দ্বাৰা আলোকিত হৈছিল।
  বিলাসী অট্টালিকাবোৰৰ তলৰ মহলাবোৰ পৰ্দাত নাম জিলিকি থকা ৰঙীন প্ৰৱেশদ্বাৰ আৰু প্ৰস্থান পথেৰে ভৰি আছিল। আৰু আচৰিত কথাটো হ"ল সকলো নাম একেবাৰে স্পষ্ট: ৰেষ্টুৰেণ্ট, দোকান, বিউটি চেলুন, শ্বুটিং গেলেৰী, সকলো স্তৰ আৰু সকলো ধৰণৰ মনোৰঞ্জন কেন্দ্ৰ, বিভিন্ন সেৱা৷
  ই বহুগুণে বৃদ্ধি পোৱা আৰু অতুলনীয়ভাৱে অধিক বিলাসী মস্কোৰ চেণ্ট্ৰেল প্ৰেচিডেন্সিয়েল এভিনিউৰ কথা মনত পেলাই দিছিল। তেতিয়া টেৰকিন এতিয়াও অতি সৰু আছিল, তেওঁৰ অস্পষ্টভাৱে মনত পৰিল আৰু এতিয়া আক্ষৰিক অৰ্থত চকুৰে চকুৰে চোকা সাম্ৰাজ্যবাদী ভৱিষ্যৎ খাই পেলালে। অৱশ্যে ইয়াত বহু বস্তুৰ পৃথিৱীত কোনো এনালগ নাছিল। বাৰু, কেনেকুৱা মানৱ ডিজাইনাৰে হেড-ডাউন স্পাইৰ, গম্বুজ আৰু পুল স্থাপন কৰিব য"ত জলপৰীৰ দৰে ৰঙীন জীৱ থাকে, য"ত বহুতো ফুলৰ ঠেং আৰু অবৰ্ণনীয়ভাৱে ভয়ংকৰ দানৱ থাকে। যেনেকৈ চেবাৰ দাঁত থকা শুক্ৰাণু তিমি, বা শিংযুক্ত মেমথ আৰু চেকাৰড হাঁহৰ সংকৰ! আনকি চাবলৈও ভয় লাগে, যেন সকলোবোৰ মূৰত ভাঙি গোটেই গিলি পেলাবলৈ ওলাইছে৷
  এলফ ছোৱালীবোৰৰ এগৰাকীয়ে তেওঁৰ ওপৰেৰে উৰি গ"ল, চিকচিকিয়া দীঘল হিলৰ জোতা এটাৰে তেওঁক লাহেকৈ স্পৰ্শ কৰিলে। টাৰ্কিনে আঘাতৰ পৰা অলপ দোল খালে, ইতিমধ্যে ভাগৰি পৰিছিল, কেইবা মাইল খোজ কাঢ়ি গৈছিল।
  - বহুদিন খোৱা নাই চাগে ষ্টাৰ ৱাৰিয়ৰ? - সৰু দেৱদূতজনে ৰূপৰ ঘণ্টা এটাৰ দৰে বাজি উঠিল।
  যদি কোনো চলন্ত ট্ৰেক আছিল, তেন্তে স্পষ্টভাৱে বন্ধ কৰি দিয়া হৈছিল। দেখাত সুদূৰ ভৱিষ্যতৰ আল্ট্ৰা মেট্ৰ"পলিছত তেওঁলোকে শাৰীৰিক ফিটনেছৰ প্ৰতি অত্যধিক চিন্তিত আছিল। কঠিন ধাতুৰ ডালৰে পৃষ্ঠভাগ অধিক ৰুক্ষ হৈ পৰিল। পৃথিৱীখনে হাঁহিলে, মোৰ খালী ভৰি দুখনে খজুৱতি আৰু খজুৱতি কৰিবলৈ ধৰিলে।
  আনকি বিখ্যাত লেখক আৰু কবি অলেগ ৰাইবাকভৰ বিখ্যাত এফ"ৰিজমটোও মনত পৰিল: "আৱেগিকসকলৰ বাবে গোটেই পৃথিৱীখন কাঁইটেৰে বিয়পি আছে, যিবোৰ আমাৰ বুট পিন্ধা চেতনাৰ বাবে আমাৰ বাবে চিকচিকিয়া যেন লাগে!"
  টেৰকিনে সঁচাকৈয়ে সঁচাকৈয়ে খাব বিচাৰিছিল , কাৰণ তেওঁৰ এনে লাগিছিল যেন তেওঁ কেইবাদিনো ধৰি ভোকত আছে, মাথোঁ সেইটোৱেই...
  কিন্তু কোনে জানে সি কিমান সময় অজ্ঞান হৈ কটালে ৷
  ৰাস্তাটো ৰঙীন, আমন্ত্ৰণমূলক, অতি প্ৰলোভনমূলক আকৃতিৰ মেচিনেৰে ভৰি আছে। ডেকা স্কাউটৰ শ্যামলা মূৰত এটা চিন্তাই আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে: "খাই দিয়াৰ সময়!"
  ডেকা যোদ্ধা-গোচৰকাৰীয়ে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে সিদ্ধান্ত লয়:
  - দুটা মৃত্যু হ"ব নোৱাৰে, এটাক এৰাই চলিব নোৱাৰি! আৰু খালী পেট এটা লৈ জীৱন নাই, তললৈ পৰিলে ভাল!
  মেচিনৰ কাষ চাপি অহাৰ লগে লগে লগে লগে ডেউকা থকা ধুনীয়া সাতৰঙী ছোৱালী এজনীৰ ত্ৰিমাত্ৰিক প্ৰক্ষেপণ দেখা গ"ল। ৰাছিয়ান যেন লগা ভাষা এটাত আচৰিত অপেশ্বৰীখনে কৈছিল:
  - ব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৰু কিন্তু সাহসী বিজয়ীয়ে কি বিচাৰে?
  - খোৱা! - টেৰকিনে সঁচাকৈয়ে ক"লে, ল"ৰাটোৰ নীলা চকু দুটাত এটা ভোকাতুৰ জিলিকনি দেখা গৈছিল।
  - এক লাখ জৈৱিক আৰু ৰাসায়নিক মৌলৰ পৰা এক লাখ পোন্ধৰ নিযুত সামগ্ৰীৰ এটা গোট আপোনাৰ সেৱাত আছে। - পৰী পৰীখনে চিঞৰি উঠিল, ডেউকাত আকাৰ আৰু উজ্জ্বলতা যোগ কৰিলে।
  - তাৰ পিছত ক্ৰেমলিন আইচক্ৰীম, লেমনেড, জুচ, কেক আৰু চকলেট। - আনন্দিত টমবয়টোৱে গুণগুণাই উঠিল।
  - কি ধৰণৰ? আপোনাৰ অৰ্ডাৰ নিৰ্দিষ্ট কৰক! - দুজনী পখিলা ছোৱালী আছিল আৰু সিহঁতে অস্বাভাৱিকভাৱে ডাঙৰকৈ হাঁহিছিল।
  - কোনো কথা নাই, যেতিয়ালৈকে সোৱাদযুক্ত। - টেৰকিনে বিভ্ৰান্তিত বিৰবিৰাই উঠিল।
  উত্তেজনাত সঘনাই চকু টিপিয়াই থকা আৰু অসহায়ভাৱে বাহু দুটা মেলি দিয়া।
  - যিমান পাৰি সোৱাদযুক্ত নেকি? আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় মানদণ্ড অনুসৰি? - এটা কোমল, নাৰীসুলভ কণ্ঠই ইংগিতেৰে সুধিলে। দেখাত চাইবাৰনেটিক চাৰ্ভেণ্টজনে এবাৰতকৈ অধিক ক্লায়েণ্টৰ সৈতে লেনদেন কৰিবলগীয়া হৈছে যিসকলে তেওঁলোকে কি বিচাৰে সেয়া বুজি নাপায়।
  - হয়! - বয় স্কাউট টেৰকিন সকাহ পাই বাহিৰত পৰিল।
  - হাত দুখন ওপৰলৈ তুলি লওক, পোনে পোনে চাওক। বা আপোনাৰ ব্যক্তিগত পৰিচয় পত্ৰ উলিয়াই লওক, মিনি-চোল্ডাৰ। - হ'ল'গ্ৰাফিক nymphets কোৰাছত কোৱা।
  বয় স্কাউটে দুয়োখন হাত ওপৰলৈ তুলিলে। এটা ম্লান হালধীয়া পোহৰ জিলিকি উঠিল, আপাত দৃষ্টিত সেইটো স্কেন কৰা হৈছিল।
  - কাৰ্ড সূচীত আপোনাৰ পৰিচয় নাথাকে, আপোনাৰ ব্যক্তিগত সামৰিক কাৰ্ড নাই, গতিকে আপোনাক সেৱা আগবঢ়াব নোৱাৰি। - পাহিৰ চুলিৰ ষ্টাইল থকা ছোৱালীকেইজনীয়ে ছিটিকি উঠিল আৰু লগে লগে ৰঙা হৈ পৰিল, ষ্টালকছৰ ৰঙৰ-এলফৰ নিষিদ্ধ ইংগিতত বাহু দুটা ক্ৰছ কৰিলে।
  টেৰকিনে খৰখেদাকৈ মেচিনগানৰ পৰা আঁতৰি গ"ল, তেওঁৰ গোৰোহা আক্ষৰিক অৰ্থত জ্বলি আছিল। এইটো যেন টেকন"ট্ৰনিক চিনাক্তকৰণ কমিউনিজম। কেৱল এই আৱিষ্কাৰে মোৰ মূৰটো কোনো ধৰণৰ লঘু নহয় যদিও পেটটো আৰু বেছি খালী হৈ পৰিছে।
  টেৰকিনে বিশৃংখল কাৰ্বটোত বহিল, নিথৰ হৈ, কুঁজৰাই আৰু চিবুকটো হাতৰ তলুৱাত থৈ। মই ভাবি আছিলোঁ... ভৱিষ্যতক আটাইতকৈ ক"লা ৰঙেৰে চিত্ৰিত কৰা হৈছিল। তেওঁ আন এখন তাৰকাৰাজ্যত সম্পূৰ্ণ অকলশৰীয়া, পৰলোকীয় জীৱৰে আগুৰি আছে , আটাইতকৈ চিকাৰী, বন্যপ্ৰাণীতকৈও বেয়া জীৱ। আৰু কোনো সঞ্চয়ৰ ধাৰণা মনলৈ আহিব নোৱাৰে। লণ্ডনত অলিভাৰ টুইষ্টৰ অৱস্থা ভাল আছিল, অন্ততঃ তাত গৃহহীন পলাতকজনৰ দৰে মানুহ আছিল। এতিয়া, তেওঁ ক"লৈ যাব? কাৰাগাৰত দয়াৰ হিচাপ কৰি তেওঁ নিজকে আত্মসমৰ্পণ কৰিব লাগেনে? তাত তেওঁলোকে অন্ততঃ ইমান অপমানজনকভাৱে হ"লেও নলীৰ জৰিয়তে আপোনাক খুৱাব।
  ইয়াত ভ্লাদিমিৰে সঁচাকৈয়ে নিজকে অলিভাৰ টুইষ্টৰ ঠাইত পাইছিল। ক্ষীণ আৰু ভোকাতুৰ ল"ৰাটোৰ আৰু ক"লৈকো যাবলৈ শক্তি নাছিল আৰু লণ্ডনৰ বাটবোৰৰ শিলগুটি আৰু মোটা শিলগুটিবোৰত তেওঁৰ ভৰি দুখন নিৰ্দয়ভাৱে তেজত ভাঙি গৈছিল।
  ঠাণ্ডাও, ডাৱৰৰ আঁৰত সূৰ্য্যটো লুকাই আছে, আৰু লণ্ডনৰ ওপৰেৰে উত্তৰ বতাহ বলিছে৷ আৰু আপুনি মাত্ৰ এজন ক্ষীণ শিশু, আৰু ন বছৰ বয়সত নিজৰ প্ৰথম প্ৰাপ্তবয়স্ক ভুক্তভোগীক হত্যা কৰা ছুপাৰমেন একেবাৰেই নহয়। বা নাই, হয়তো আটাইবোৰৰ পিছতো তেওঁ অলিভাৰ টুইষ্ট নহয়, বৰঞ্চ এজন যোগ্য মানুহৰ পুত্ৰ আৰু বহুত কাম কৰিবলৈ সক্ষম, আনকি বিদেশী জগততো। আৰু কাৰণ ইয়াত গৰম আৰু ইমান বেয়া নহয়৷
  ল"ৰাটোক তেওঁৰ চিন্তাৰ পৰা উলিয়াই আনিলে এটা বাজি থকা মাত যিটো ভ্লাদিমিৰৰ মতে ৰাছিয়ান ভাষাৰ।
  - কিয় হতাশ হৈ আছা ফ'টন? মই যি দেখিছোঁ তুমি ওঁঠ চেলেকিছা। এনে লাগে যেন আপুনি প্ৰিন্সেপছ -প্লাজমা পেটত ঠেলি দিব বিচাৰে ?
  জিলিকি থকা কাপোৰ পিন্ধা এজন অচিনাকি ল"ৰাই হাঁহি হাঁহি হাতখন আগবঢ়াই দিলে। কিমান মানৱীয়! ৰঙৰ এলফৰ মুখখন ঘূৰণীয়া, শিশুসুলভ, একেবাৰে বেয়া নহয়, সঠিক পুষ্টিৰ বিজ্ঞাপনত তেওঁ দেখা দিব লাগে, কিন্তু তেওঁ হাতৰ তলুৱাখন বেছি জোৰেৰে চেপি ধৰে। কপাল ওখ, চুলি তিনিটা ৰঙৰ - কমলা, সেউজীয়া, পাহিৰ আকৃতিৰ বেঙুনীয়া, বহু দূৰত্বত থকা নীলা আৰু পান্নাৰ আইৰিছ চকু। সঁচা, হাড় ভাঙিব পৰাকৈ টেন কৰা, স্নায়ুযুক্ত হাত, যেন তীখাৰে নিৰ্মিত। ভ্লাদিমিৰে নিজকে সংযত কৰিব নোৱাৰিলে, তেওঁ যে বৰ কষ্ট পাইছে, সেইটো দেখুৱাব পৰা নাছিল, শিশুটিৰ হাতৰ তলুৱাখন এনেদৰে চেপি ধৰিছিল যেন নিৰ্যাতনৰ কু-অভ্যাসত।
  স্কাউট ল"ৰাটোৰ মাতত গুৰুতৰ যন্ত্ৰণা আছিল:
  - হয়, মোৰ ভোক লাগিছে!
  - আপুনি আপাত দৃষ্টিত দূৰৈৰ কলনীৰ, বেয়াকৈ জ্বলি গৈছিল, আৰু আপোনাক চেপেটা আৰু অদ্ভুত দেখা গৈছে। - ডেকা ফুলৰ এলফটোৱে মাতত অলপ সহানুভূতিৰে ক"লে ৷
  কি উত্তৰ দিব নাজানি ভ্লাদিমিৰে নিজৰ ফালে বিভ্ৰান্ত দৃষ্টিৰে চালে। কাপোৰবোৰ, আচলতে , ইতিমধ্যে ঠায়ে ঠায়ে ধোঁৱা ওলাবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল, আৰু ছালখন ৰঙা আৰু খোলা হৈ পৰিছিল। হয় স্থানীয় বিকিৰণৰ পৰা, নহয় বিস্ফোৰণৰ প্ৰতি পলমকৈ হোৱা প্ৰতিক্ৰিয়াৰ পৰা। টেৰকিনে পেটৰ ভিতৰত বৰফৰ দৰে ঠাণ্ডা অনুভৱ কৰি কঁপি কঁপি কঁপি ক"লে:
  - অনুমান কৰিলোঁ, মই থাৰ্মেল চাৰ্জৰ কেন্দ্ৰবিন্দুত আছিলো।
  - মই খাদ্যখিনি টপ স্পীডত লৈ যাম, তাৰ পিছত তুমি মোক ক"বা। - ল"ৰাটোৱে বুটেৰে নিপুণভাৱে নিৰ্মিত এভিনিউৰ পৃষ্ঠভাগ স্পৰ্শ নকৰাকৈয়ে দ্ৰুত গতিত থকাৰ দৰে দৌৰি গ"ল।
  ভ্লাদিমিৰে কিয় আক্ৰমণাত্মক, যদিও ভয়ংকৰ ধুনীয়া জাতিৰ এই পোৱালিটোৰ ওপৰত বিশ্বাস অনুভৱ কৰিছিল, সেয়া বুজাবলৈ টান। হয়তো মোৰ যৌৱন আৰু মানসিক চাপে নিজৰ ক্ষতি কৰিলে। পিছলৈ, নতুন বন্ধুৱে তেওঁৰ বাবে কেইবাটাও গোলাপী, সুস্বাদু গোন্ধযুক্ত কলি দলিয়াই দিলে। ডেকা স্কাউটজনে নিজৰ কাহিনী ক"বলৈ ধৰিলে, একো ধৰি ৰাখিব নোৱাৰিলে, সি উতলি আছিল, সি নিজৰ আত্মাটো ঢালি দিব বিচাৰিছিল।
  ফুলৰ এলফ ল"ৰাটোৱে মনোযোগেৰে শুনিলে। টাৰ্কিনৰ দৰেই ওখ আছিল, আৰু হয়তো তাতোকৈ সৰু আছিল। কথা-বতৰাৰ সময়ত তেওঁৰ সুদৰ্শন মুখখনত সদায় এটা নিৰ্মল হাঁহি খেলিছিল। সঁচা, যোদ্ধা জাতিৰ শিশু এটাৰ দাঁত ইতিমধ্যে বহুত ডাঙৰ, বৰফতকৈ বগা, আৰু তাৰ পৰা কেইবাটাও লুমিনেৰীৰ ৰশ্মি সূৰ্য্যৰ ৰশ্মিৰ দৰে প্ৰতিফলিত হৈছিল। ভেণ্ডিং মেচিনৰ পৰা লোৱা খাদ্যবোৰ অত্যধিক সোৱাদযুক্ত বুলি ওলাল, ই ৰিচেপ্টৰবোৰক অতিমাত্ৰা উদ্দীপিত কৰিলে আৰু তৃপ্তিৰ পৰিৱৰ্তে ভোক জগাই তুলিলে।
  অৱশেষত যেতিয়া ভ্লাদিমিৰে মাত মাতি নিমাত হৈ পৰিল, তেতিয়া ফুলৰ এলফ আৰু ষ্টীলিকে বিবেচনাপূৰ্ণভাৱে ক"লে:
  - হয়, দেখাত অলৌকিক যেন লাগে, কিন্তু ইয়াত তুমি বাচি নাথাকিবা৷ বিশেষকৈ যিহেতু প্ৰতিদিনে সকলো ব্যক্তিত্বৰ কম্পিউটাৰ পৰীক্ষা কৰা হয় , সেয়েহে আপুনি দ্ৰুতভাৱে চিনাক্ত হ"ব । দুদিনমান আগতে, অতি ওচৰত, এনেকুৱা এটা " প্লাজমা গ্ৰাইণ্ডাৰ " আছিল; ষ্টাৰশ্বিপবোৰ ছুপাৰ আতচবাজীৰ দৰে বিস্ফোৰণ হৈছিল । আনকি উপৰিভাগৰ পৰাও দেখা গৈছিল যে ফটা জাহাজবোৰে আকাশখন কেনেকৈ ৰং কৰিছিল। মূল " চুৱেটাৰ "টো লাইনৰ ওপৰেৰে যোৱাটো ভাল ৷
  ফুলৰ এলফে কেন্দ্ৰীয় তৰা ৰিফুমুৰুলৈ আঙুলিয়াই দিলে ৷
  - এতিয়া সকলো বহুত কঠোৰ হৈ পৰিছে, সম্পূৰ্ণ পৰীক্ষণ ব্যৱস্থা। - ল'ৰাটোক চিন্তিত যেন লাগিল। - হয়, আৰু নিয়ন্ত্ৰণ গুৰুতৰ হোৱাৰ আগতে। নিশ্চয় এই যন্ত্ৰটোও আনৰ দৰে প্ৰেম আৰু ন্যায় বিভাগৰ সৈতে জড়িত।
  - গতিকে তোমাৰ গোপন পুলিচক মাতিছে? - ভ্লাদিমিৰে দুষ্টামিৰে খেলি হাঁহি এটা মাৰি মুখখন কুটিলে, জাতিটোত প্ৰেমৰ ধাৰণাটো কিমান ধেমেলীয়া যেন লাগিছিল, যাৰ পটভূমিত ফেচিষ্টসকল কিণ্ডাৰগাৰ্টেনৰ দুষ্ট ছোৱালী আছিল।
  - হয়, কেইবাটাও বিভাগ আছে, আৰু সকলোৱে প্ৰেমৰ কথা কয়। - ফুলৰ এলফ ল"ৰাটোৱে ভ্ৰু দুটা একেলগে আনিলে, আৰু তাৰ দৃষ্টি কঠোৰ হৈ পৰিল। - সাধাৰণ জ্ঞানক উপহাসৰ দৰে। আনকি চতুৰ্থ পদবীৰ অৰ্থনৈতিক জেনেৰেল মোৰ দেউতাইও এই বিভাগবোৰক লৈ ভয় কৰে। আহকচোন, সোনকালে গুচি যাওক ৷ মই তোমাক তালৈ লৈ যাম।
  ভ্লাদিমিৰে দৌৰিবলৈ ধৰিলে, আৰু তেওঁৰ নতুন সংগীয়ে ওপৰলৈ উৰি আহি স্কাউট ল'ৰাটোৰ কলাৰত ধৰিলে, ইংগিত দিলে:
  - নাইট বাৰত লুকাই থকাটোৱেই ভাল, ইয়াত নানা ধৰণৰ আৱৰ্জনাৰে ভৰি থাকে !
  এনে লাগে যেন এই ৰঙীন এলফ ল"ৰাটোৱে বহুত জানিছিল, কাৰণ যেতিয়া তেওঁ পকেটৰ পৰা ৰুবিক কিউবটো উলিয়াই ঘূৰাই ঘূৰাই দিলে, তেতিয়া বাটৰ মাজত এটা বিশাল মাছ ওলাই আহিল, ই নিজৰ নিস্তেজ চকুৰে চাই আচৰিত হৈ ল"ৰাকেইটালৈ চকু টিপিয়াই দিলে . সঁচা, বহুমূলীয়া শিলেৰে নিৰ্মিত আঠ শাৰীৰ দাঁতটো একেবাৰেই নিৰাপদ যেন নালাগিল, কিন্তু চকু দুটা ইমানেই দয়ালু আছিল, ঠিক পোষ্টাৰত ভ্লাদিমিৰ ইলিচ লেনিনৰ দৰে।
  সংগীয়ে ভাচিলিক ঠেলি দিলে আৰু গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - মোৰ পিছে পিছে জপিয়াই ! তেতিয়া তোমাৰ বাবে বহুত সহজ হব সৰু !
  আৰু উত্তৰ নোসোধাকৈয়ে সি টেৰকিনক লগত টানি লৈ গ'ল....
  অগণন কৰিডৰ আৰু হলৰ প্ৰকৃত লেবিৰিন্থত তেওঁলোকে নিজকে বিচাৰি পালে। এখন বাস্তৱিক, বিশেষ পানীৰ তলৰ পৃথিৱী, য"ত বহুতো আচৰিত কথা আছে। টেৰকিনে সমকক্ষৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গ"ল।
  কৰিডৰবোৰত জিলিকি উঠিছিল বিভিন্ন আকৃতি আৰু ৰচনাৰ লেম্প আৰু অলংকাৰৰ বহুবিবাহ। তদুপৰি মস্কোৰ মেট্ৰ"ৰ দৰে বৰ ৰঙীন দেখা গৈছিল আৰু হয়তো তাতোকৈও ধুনীয়া আছিল। একে সময়তে , ল'ৰাকেইটাই খৰধৰকৈ আগবাঢ়ি গ'ল। টেৰকিনে যথেষ্ট জোৰদাৰ অনুভৱ কৰিছিল আৰু যিমান পাৰে বেগেৰে লৰালৰিকৈ গৈছিল, কিন্তু তথাপিও নিজৰ সংগীসকলৰ লগত খোজ মিলাব পৰা নাছিল। তেওঁলোকৰ চৌপাশৰ পৰিৱেশ অহৰহ সলনি হৈ আছিল। হয় ওখ চিলিঙৰ ডাঙৰ ডাঙৰ হলবোৰ দেখা গ"ল, নহয় অতি বিশৃংখল গাড়ীবোৰ গুটিয়াই যোৱা পথবোৰ ভাঙি গ"ল আৰু ডিপ্ল"ড"কাছ কম্বলযুক্ত কেটাৰপিলাৰৰ ওপৰত থকা ছামোভাৰ এটা যেন আটাইতকৈ বিশৃংখল শিল্পকৰ্ম একেবাৰেই নাছিল।
  ভ্লাদিমিৰৰ পিছলৈ জপিয়াই যাবলৈ সময় নাছিল, ভৰিখন প্ৰায় থেতেলিয়াই পেলোৱা হৈছিল। লগে লগে এজন ব্যৱসায়ী আবিৰ্ভাৱ হ"ল, তেওঁক ৰজেট নাক থকা টোডষ্টুলৰ দৰে দেখা গ"ল। তাই মৰমেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - আপুনি ফেশ্বনেবল ফ্লাইং স্নিকাৰ কিনিব বিচাৰেনে?
   স্কাউট ল"ৰাটোৱে হাঁহিলে:
  জোতা নোহোৱাকৈ দৌৰাটো সহজ !
  ফুলৰ এলফ ল"ৰাটোৱে অভাৱনীয়ভাৱে নিশ্চিত কৰিলে:
  - মোৰ হাতত এযোৰ অতিৰিক্ত আছে, কিন্তু এতিয়াৰ বাবে সি পলাই যাওক , মোৰ চাকৰৰ দৰে বেছি দেখা যাব !
  ভ্লাদিমিৰে ক্ষুন্ন হৈ জোৰেৰে চিঞৰিলে:
  - মই কেতিয়াও দাস নহওঁ!
  ফুলৰ এলফটোৱে উত্তৰত হাঁহি হাঁহি সকীয়াই দিলে:
  - মোৰ অবিহনে তুমি ইয়াত এখোজো নাযাবা৷ কাজিয়া নাই!
  ল"ৰাকেইটাই অলপ লেহেমীয়া কৰি চলন্ত খোজকাঢ়ি যোৱা পথটোত থিয় হ"ল৷ তাই সিহঁতক বৈ যোৱা নৈৰ দৰে কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল, আৰু ল"ৰাবোৰেও সিহঁতৰ ভৰিত ষ্টাম্প মাৰিছিল। কাষৰ কোঠাটোত স্বচ্ছ ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধা যথেষ্ট পাৰ্থিৱ ল"ৰাবোৰে পাম্পবোৰৰ কাম কৰি আছিল। ফুলৰ এলফটোৱে বাটৰ পৰা আঁতৰি আহি ঘামচি ওলোৱা, টেন কৰা ল"ৰাকেইটালৈ ভ্লাদিমিৰৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে।
  - বুজিছা, এইবোৰ এন্থ্ৰ"পইড প্ৰাইমেট - আপোনাৰ দৰেই। আমাৰ সাম্ৰাজ্যত তেওঁলোক দাস, গতিকে বেছি ককি নহ"ব। - ৰঙৰ এলফৰ চেহেৰাটোৱে যেন ভ্লাদিমিৰক ক"লে, তুমি দুৰ্ভাগ্যৱান ল"ৰা৷ তুমি ভাঙিবলৈ ওলাইছা।
  আচলতে ডেকা দাসবোৰক ক্লান্ত যেন লাগিছিল আৰু মধ্যমীয়া পুষ্টি আৰু কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ বাবে তেওঁলোকৰ শৰীৰ শুকান হৈ পৰিছিল। সঁচা, যেতিয়া ফুলৰ এলফ ল"ৰাটোৱে তেওঁলোকৰ সন্মুখত উপস্থিত হৈ হাতখন জোকাৰিলে, তেতিয়া দাস ল"ৰাবোৰে নিজৰ সুস্থ দাঁতবোৰ দেখুৱাই হাঁহিবলৈ ধৰিলে। আৰু তাৰ পিছত ভ্লাদিমিৰেও তেওঁলোকৰ ফালে হাত জোকাৰিলে।
  ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে আকৌ ট্ৰেডমিলত থিয় হৈ গতি বৃদ্ধি কৰিলে, গতি বৃদ্ধি কৰিলে। ফুলৰ এলফটোৱে যথেষ্ট বিবেচনাৰে ক"লে:
  - যিহেতু আপুনি এজন মানুহ, তেন্তে আপুনি কেৱল দাস হিচাপেহে আমাৰ সাম্ৰাজ্যত থাকিব পাৰিব। - ভ্লাদিমিৰৰ খঙাল চাৱনিটো ধৰি ভদ্ৰলোক ল"ৰাজনে লাজতে বুজাই দিলে। - কিন্তু দাসবোৰ বেলেগ। কিছুমানৰ নিজেই দাস আছে, আনকি বাক্সম দাসও আছে!
  আৰু জেনেৰেলৰ পুতেকে কাষৰ হলটোলৈ দীঘল আঙুলি এটা দেখুৱালে। ইতিমধ্যে তাত উলংগ দাসসকলে কাম কৰি আছিল। ছোৱালীকেইজনীৰ মুখৰ বৈশিষ্ট্য বা চুলিৰ ৰং ইজনে সিজনৰ পৰা পৃথক আছিল যদিও একে সময়তে ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ সকলোৱেই আছিল ধুনীয়া আৰু সৰু। দাসত্ব আৰু কঠোৰ পৰিশ্ৰমে তেওঁলোকৰ সংখ্যাৰ অনুপাত একেবাৰেই নষ্ট কৰা নাছিল।
  ভ্লাদিমিৰে অনিচ্ছাকৃতভাৱে দাসী ছোৱালীবোৰৰ প্ৰেমত পৰিল। তেওঁলোকৰ সৌন্দৰ্য্য আৰু ইলাষ্টিক ছাল, এথলেটিকছ, কিন্তু একেবাৰে মাংসল নহয়। পৃথিৱী গ্ৰহত আপুনি প্ৰায়ে ছোৱালীৰ শৰীৰৰ ইমান নিখুঁততা দেখা নাপায়, আৰু ইমান পৰিমাণে। No fat , no saggy skin, সকলো ইমান সুসম আৰু নিখুঁত, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ'ল ইয়াত হাজাৰ হাজাৰ ছোৱালী আছে।
  টেৰকিনে উৎসাহেৰে ক"লে:
  - ইমান সৌন্দৰ্য্য এটা ঠাইত!
  ফুলৰ এলফটোৱে ল"ৰাটোক সকীয়াই দিলে:
  - তুমি বৰ ভাল নহয়! ইয়াৰ কিছুমান ছোৱালীৰ বয়স পাঁচ হাজাৰ বছৰ।
  টেৰকিনে স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - হুইচেল বজাই!
   ৱাৰ্ডেনজনে ছয় ভৰি আৰু মূৰত টুপী থকা হাঁহৰ ৰূপত দেখা দিলে, ভিজাৰৰ তলৰ পৰা পাখি ওলাই আহিল। অভাৰচিয়াৰজনে নিজৰ সৰু সৰু কাঁহৰ নুকুলবোৰ ঘূৰাই দিলে আৰু তাৰ পৰা এটা চকু কপালত তুলিব পৰা নৈ উৰি আহি ছোৱালীকেইজনীৰ পিঠি, ভৰি আৰু বুকুত খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত সিহঁতে হৃদয় বিদাৰকভাৱে চিঞৰি জপিয়াই পৰিল।
  টেৰকিনে এই কথা আৰু সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে। বয় স্কাউটটোৱে বাঘৰ পোৱালিৰ ক্ৰোধত আক্ৰমণ কৰে ৱাৰ্ডেন শ্বাৰ্কক। তেখেতে সাহসী ৰেইডাৰজনক গুলীয়াই হত্যা কৰে, কিন্তু ভ্লাদিমিৰে ডজ কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু লেণ্ড বেৰাকুডাৰ আন্ত্ৰিক অংশত সকলো শক্তিৰে আঘাত কৰে । ডাঙৰ মানুহজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি চাৰিটা পাখিৰ দোলনাৰে ল"ৰাটোক পেলাই দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ইয়াৰ উত্তৰত ভ্লাদিমিৰে শত্ৰুৰ চিবুকত গুলীচালনা কৰে যদিও তেওঁৰ ঠেংখনে তীব্ৰ বিষৰ ঠাই ল"লে, কিন্তু শত্ৰুৰ চিটিনাছ আৱৰণটোও ফাটি গ"ল, যাৰ ফলত তেওঁৰ ৰঙা তেজ ওলাই আহিল।
  শ্বাৰ্কটোৱে ভাৰসাম্য হেৰুৱাই টাৰ্কিনে চেপা মাৰি ধৰিলে, আৰু সন্মুখৰ গতিবিধিত মন্দিৰটোত এটা আঁঠু যোগ কৰিলে। শিকাৰু জীৱটো নিমাত হৈ পৰিল আৰু অসংখ্য ছোৱালীয়ে আনন্দত উল্লাস কৰিবলৈ ধৰিলে।
  কিন্তু ফুলৰ এলফ, এই আনন্দময় ল'ৰাটোৱেই আটাইতকৈ সুখী আছিল, তেওঁ অনুমোদন জনাই ভ্লাদিমিৰৰ কান্ধত থপৰিয়াই দিলে:
  - আপুনি মৰ্যাদাৰে আচৰণ কৰে! সাহসী আৰু শীতল!
  টেৰকিনে অভাৱনীয়ভাৱে বিনয়ীভাৱে ক"লে:
  - আচলতে মই ভবাৰ দৰে শীতল নহয়। এই মুহূৰ্তত মোৰ অলপো ভয় লাগিছে।
  ফুলৰ এলফ ল"ৰাটোৱে লাজতে মাত দিলে:
  -আপুনি মাত্ৰ এজন দাসক বিকৃত কৰিলে। আমাৰ সাম্ৰাজ্যত ৰঙৰ এলফৰ বাহিৰে সকলো নাগৰিকৰে দাসৰ মৰ্যাদা আছে। - ভদ্ৰলোক ল'ৰাটোৱে চিঞৰি হাঁহিলে। - কিন্তু, অৱশ্যেই, দাসবোৰ নিজেই বেলেগ বেলেগ ৰেংকৰ! আৰু তুমি, সুন্দৰীসকল, মোৰ যোদ্ধা দাসৰ ভৰিত চুমা খাবা।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে প্ৰণাম কৰি এজন এজনকৈ টেৰকিনৰ ওচৰ পালেগৈ। ল"ৰাটোৱে আনন্দৰে সিহঁতক তাৰ তলৰ অংগবোৰত চুমা খাবলৈ দিলে। ইমান ধুনীয়া দাসী ছোৱালীবোৰে আঁঠুলৈকে চুমাৰ বৰষুণ দিলে ইমান ভাল লাগে , যিয়ে অৱশ্যে ইজনে সিজনক সলনি কৰি পাল পাতি লয়। যিয়ে ইয়াক আৰু অধিক আদৰণীয় আৰু অলপ টিকটিকিয়া কৰি তোলে।
  ভ্লাদিমিৰে সাৰ পাই উঠিল যে তেওঁক আচলতে ছোৱালীয়ে চুমা খাইছে। সঁচা, সপোনৰ দৰে ধুনীয়া নহয়, আৰু মুখত টেটু থকা, কিন্তু সুগঠিত আৰু সম্পূৰ্ণ বিকশিত। আৰু ছয়জন আছিল, তেওঁলোকে কেৱল ভৰিতেই নহয়, মুখতো চুমা বচাইছিল।
  টেৰকিনে অসহ্যকৰ লাজ অনুভৱ কৰিলে আৰু একে সময়তে এজন সৰু কিন্তু অটল মানুহে তেওঁৰ ভিতৰত কথা ক"লে। আৰু তাৰ পিছত সকলোবোৰ ইৰ"ছৰ উন্মাদ পেণ্ট"মাইমত আগবাঢ়ি গ"ল, যেতিয়া ভূমিকম্পই সাগৰবোৰক জোকাৰি যায় আৰু তলত জ্বলি থকা আগ্নেয়গিৰিবোৰ বিস্ফোৰণ ঘটে। সকলো একে সময়তে পাৰ্থিৱ, ভৌতিক আৰু মহাজাগতিক।
  কেইবা ঘণ্টা ধৰি টৰ্নেডোৰ পিছত ভ্লাদিমিৰ পুনৰ অজ্ঞান হৈ প্ৰায় লগে লগে ধাৰাবাহিক সপোনলৈ ঘূৰি আহিল।
  ইফালে আৰ্টেমিছে তেতিয়াও শত্ৰুক লক্ষ্য কৰি আক্ৰমণ চলাবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু টাইৰানোছৰাছৰ মগজুত বিন্ধিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু যন্ত্ৰণাত থেতেলিয়াই থকা, ডাঙৰ আৰু বেঁকা নখৰে টাইলছখন খোঁচ মাৰি থকা বিশাল জন্তুটোৱে নিথৰ হৈ পৰিল।
  আৰ্টেমিছে তাইৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰিখন ৰঙা-বাদামী ৰঙৰ ডোঙাত ডুবাই কেইবাটাও ধুনীয়া, ৰূপৱতী ছাপ এৰি দিলে আৰু দুয়োখন ৰক্তাক্ত তৰোৱাল ওপৰলৈ তুলি উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - বিজয়!
  দৰ্শকে হাত চাপৰি বজাই...
  দেৱী কালি, আমি তাইক ক্ৰেডিট দিব লাগিব, সেইটো লৈ উদাৰ ইংগিত এটা কৰিলে। তাই সোঁহাতৰ আঙুলিবোৰ চেপি ধৰিলে। আৰু আৰ্টেমিছৰ তলুৱাত আখৰোটৰ সমান ডাঙৰ হীৰা এটা থকা সোণৰ আঙঠি এটা দেখা গ"ল।
  দেৱী কালিয়ে আনন্দত ক"লে:
  - মোৰ উদাৰ উপহাৰ গ্ৰহণ কৰক, হে যোগ্যৰ যোগ্য !
  আৰ্টেমিছে তাইক প্ৰণাম কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত হলঘৰলৈ। ইয়াৰ পিছত এগৰাকী প্ৰকৃত নাৰী দেৱদূতৰ উদং, ৰূপৱতী, অতি ধুনীয়া আৰু প্ৰলোভনমূলক ভৰি দুখনেৰে চৰ মাৰি তাই জিৰণি ল"বলৈ গ"ল। তাইৰ বাবে যুদ্ধখন জয়ী হৈছিল।
  আৰু তাই গৌৰৱেৰে খোজ কাঢ়িছিল, কেৱল পেণ্টী পিন্ধি, যিহেতু দীৰ্ঘদিনীয়া যুদ্ধৰ সময়ত তাইৰ ব্ৰা ফাটি গৈছিল, আৰু ৰঙা নিপল থকা তাইৰ ভৰপূৰ স্তন দুটা উন্মুক্ত হৈ পৰিছিল।
  ইমান আচৰিত, মুখ খুলি কওঁকচোন, গ্লেডিয়েটৰ ছোৱালীয়ে এটা দানৱ আৰু এটা ভয়ংকৰ দানৱৰ সৈতে যুদ্ধ কৰিছিল।
  আৰু ইতিমধ্যে অলপ পাহৰি যোৱা ৰাজকুমাৰজনে এলফ ধনুৰ্বিদৰ লগত হলঘৰটোত প্ৰৱেশ কৰিলে। সেইজনেই যিয়ে এলিজাবেথক পটাব লৈছিল আৰু তাইক ধুমুহাময় দুঃসাহসিক অভিযানত জড়িত কৰিছিল। কিন্তু এতিয়ালৈকে এই দুঃসাহসিক অভিযান কাৰাবাস আৰু অতি বিদেশী, আনকি আকৰ্ষণীয় সপোনতো সীমাবদ্ধ হৈ আছে।
  এলফ প্ৰিন্সজন বৰ ধুনীয়া আছিল। সকলো এলফৰ দৰেই তেওঁৰো আছিল মসৃণ, চুলিবিহীন, ৰঙা ৰঙৰ মুখখন, এজন ধুনীয়া কিশোৰৰ দৰে, কিন্তু সাহসী চিবুক।
  মূৰত ডাঙৰ ডাঙৰ পান্নাৰে সজাই থোৱা পাগুৰি এটা।
  লৈ তেওঁ অশুভ কালি দেৱীক প্ৰণাম কৰিলে। তাই হাঁহি এটা মাৰি তাৰ ফালে উভতাই মাত দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - নমস্কাৰ, ৰাজকুমাৰ চুলেইমান! মোৰ বোধেৰে তুমি মোৰ বাবে উপহাৰ আনিলা?
  পাগুৰি পিন্ধা এলফে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই হে দেৱী! আৰু মোৰ উপহাৰত আপুনি সুখী হ"ব বুলি ভাবো।
  ধনুৰ্বিদ ছোৱালীকেইজনীয়ে কালিলৈ এনে এখন বুকু আনি দিলে য"ত যথেষ্ট গধুৰ কিবা এটা আছিল।
  দাস ল"ৰাবোৰে এলফৰ হাতৰ পৰা এই বুকুখন লৈ মিষ্ট্ৰেছৰ ওচৰলৈ লৈ আহিল। আৰু তেওঁলোকে যথেষ্ট নিপুণভাৱে ঢাকনিখন খুলিলে।
  সোণ আৰু বহুমূলীয়া গহনা আচলতে তাত জিলিকি উঠিছিল।
  দেৱী কালিয়ে অতি বাহ্যিকভাৱে সন্তুষ্ট হৈ ক"লে।
  - বৰ ভাল উপহাৰ। বাৰু চুলেইমান মোৰ কাষত বহিব পাৰিবা।
  ৰাজকুমাৰে প্ৰণাম কৰিলে আৰু আচলতে মহান দেৱীৰ ওচৰত বহিল।
  গতিকে বাঘিনীৰ হাঁহিত তাই ক"লে:
  - আমাৰ অতিথিৰ অৱস্থা কেনেকুৱা?
  এলফ প্ৰিন্সে স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - এলিজাবেথক বুজাইছে নেকি?
  দেৱী কালিয়ে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - ঠিক তাইৰ!
  চুলেইমানে মিঠা হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - বিশেষ একো নাই! কাউণ্টেছ-নিম্ফ ড্ৰাকমাৰ সৈতে একেটা কোঠাতে কাৰাগাৰতে বহি থাকে। মাথোঁ তাই কিছুমান অবিশ্বাস্য আৰু বন্য সপোন দেখিছে।
  দেৱী কালি perked up:
  - আৰু কি কি সপোন?
  এলফ প্ৰিন্সে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - যাদুকৰী বুলি ক"ব নোৱাৰা বিশেষ জগতৰ পৰা, বৰঞ্চ ই কাৰিকৰী, কেৱল মহাজাগতিক নহয়, বৰঞ্চ পৰমাণু পৰ্যায়ত। অৰ্থাৎ যেতিয়া ইতিমধ্যে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ আছে, কিন্তু মহাকাশলৈ এতিয়াও কোনো উৰণ নাই।
  দেৱী কালিয়ে ভ্ৰু কোঁচাই সুধিলে:
  - তাই পৃথিৱীৰ ইতিহাসৰ একবিংশ শতিকাৰ নহয়নে? তেওঁলোকে স্মাৰ্টফোন বনায়নে, কিন্তু মহাকাশলৈ উৰি নাযায় নেকি?
  চুলেইমানে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - উৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে, কিন্তু দুৰ্বলভাৱে। চন্দ্ৰলৈ উঠিবও নোৱাৰে। কি কৰিব পাৰি , আদিম!
  দেৱতাই মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু তেওঁলোকৰ কম্পিউটাৰবোৰ শীৰ্ষস্থানীয়?
  এলফ প্ৰিন্সে মাত দিলে:
  - বেয়া নহয়! বিশেষকৈ আইফোন ভাল পাইছিলোঁ ৷ যদি আপুনি সেইবোৰত যাদু যোগ কৰে, তেন্তে হয়তো কিছু যুক্তি থাকিব।
  ট্ৰল কিঙে লক্ষ্য কৰিছিল:
  টেকন'মেজিকতকৈ ভাল ! এই সময়তে প্ৰযুক্তি আৰু যাদুক একত্ৰিত কৰি আচৰিত ধৰণৰ প্ৰভাৱ উৎপন্ন কৰা হয়।
  চুলেইমানে কান্ধত কান্ধ মিলাই উত্তৰ দিলে:
  - যাদুৰ কথা নাজানো, কিন্তু প্ৰযুক্তি আমাৰ মাজত বৰ জনপ্ৰিয় নহয়। কিন্তু আচলতে সপোনত তাই এনে এখন পৃথিৱীত আছে যিখন পৃথিৱী এতিয়াও ইলেক্ট্ৰনিকছৰ ক্ষেত্ৰত বেয়াকৈ বিকশিত হৈ আছে। অৱশ্যে এনে কিছুমান জগত আছে য"ত মানুহে তৰাৰ মাজত উৰি যায়, আনকি মহাকাশ সাম্ৰাজ্যও সৃষ্টি কৰে। আৰু এয়াও এক নিঃসন্দেহে কাৰক!
  কালি দেৱতাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে, এইগৰাকী অসাধাৰণ সৌন্দৰ্য্যৰ নাৰী:
  - অৱশ্যে তেনেকুৱা এটা কথা আছে! আৰু প্ৰযুক্তি, আৰু যাদু, আৰু এনে পৃথিৱী য"ত এটা মান্য গ্ৰহাণুৰ আকাৰৰ ষ্টাৰশ্বিপ নিৰ্মাণ কৰা হয়। গতিকে কি?
  ট্ৰল কিঙে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - মই এনেকুৱা প্ৰযুক্তি বিচাৰিম। যেনে, এটা পৰমাণু বোমা সৃষ্টি কৰি একেলগে গোটেই সেনাবাহিনীৰ ওপৰত পেলাই দিয়ক!
  চুলেইমানে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - বাৰু, ভগৱানে নকৰক!
  দুষ্টৰ দেৱী কালিয়ে দাঁত উদং কৰি খিকিন্দালি কৰিলে:
  - হয়, সেইটো বহুত শীতল হ"ব। যদিও, আমি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাব লাগিব যে এনে এটা কথা অত্যন্ত নিষ্ঠুৰ হ"ব। যদিও, মই নিষ্ঠুৰতা!
  আৰু তাৰ পিছত তাই অৰ্ডাৰ দিলে:
  - নতুনকৈ যুঁজ দিওঁ, আমি মজা বিচাৰো!
  মজা কৰিব নিবিচৰা দেৱীক সমৰ্থন কৰিছিল । আৰু তাৰ পিছত আকৌ চিগনেলটো বাজি উঠে। এইবাৰ আটাইতকৈ স্বাভাৱিক বামনটোৱে যুদ্ধত নামিল। ওখ নহয় , প্ৰায় ডেৰ মিটাৰ, কিন্তু আলমাৰীৰ দৰে কান্ধ আৰু দীঘল দাড়ি। নিজেই কৱচ আৰু বুট পিন্ধি। দেখাত তেওঁ এজন অভিজ্ঞ যুঁজাৰু, হাতত অস্ত্ৰ, সোঁফালে কুঠাৰ আৰু বাওঁফালে ডেগাৰ। আৰু লুকটো ইমানেই আত্মবিশ্বাসী।
  দেৱী কালি হাঁহি হাঁহি টোকা:
  - ৰক্তাক্ত যুদ্ধ হ'ব! এই ক্ষেত্ৰত বামনজন দুষ্ট, আৰু আৰ্টেমিছৰ দৰে তেওঁ দয়া নকৰে!
  চাৰিজন ল"ৰা, প্ৰায় বাৰ-তেৰ বছৰীয়া, সিফালৰ পৰা দৌৰি ওলাই আহিল ৰঙ্গমঞ্চলৈ। দাসৰ পৰম্পৰা অনুসৰি তেওঁলোকে কেৱল নীলা ৰঙৰ সাঁতোৰৰ ট্ৰাংক পিন্ধিছিল। টেন কৰা, খালী ভৰিৰে আৰু ক্ষীণ। ল"ৰাকেইটাৰ সোঁহাতত তৰোৱাল আৰু বাওঁহাতে ঢাল। যথেষ্ট মৰমলগা দাস।
  দেৱী কালিৰ কাষত বহি থকা এলভেন ডাচেছে লক্ষ্য কৰিছিল:
  মৰিবলৈ পঠিয়ালে দুখ লাগে !
  ইভিলৰ সম্ৰাজ্ঞীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মৌমাখিৰ বাবে দুখ লাগে, কিন্তু মৌমাখিটো বৰদিনৰ গছজোপাত আছে!
  তাৰ পিছত তাই আৰু ক"লে:
  - বামনটোও মৰিব পাৰে - চাৰিটা আছে, আৰু ইতিমধ্যে ডুৱেলত যুঁজিছে!
  সঁচাকৈয়ে দাস ল"ৰাবোৰে ফুচফুচাই ক"বলৈ ধৰিলে আৰু সিহঁততকৈ ওখ নহয় বামনটোক কাষলৈ চাবলৈ ধৰিলে আৰু এজনেই আছিল।
  কালিৰ দলটোৱে বাজি মাৰিবলৈ ধৰিলে। ইতিমধ্যে সিহঁতে গ্নোমটোক কৰ্মত দেখা পাইছিল। বেছিভাগ সময়তে তেওঁ সিংহ বা পহুক হত্যা কৰিছিল, আৰু দুবাৰমান ল"ৰাক হত্যা কৰিছিল। আৰু বেছিভাগ বাজি তেওঁৰ ওপৰত আছিল।
  দেৱী কালিয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - যুঁজখন বৰ আকৰ্ষণীয় হ"ব। আহকচোন, যাওঁ!
  গংৰ শব্দ। আৰু বামনটোৱে কুঠাৰ দোল দি শত্ৰুৰ ওপৰত লৰালৰিকৈ যায়। আৰু ল"ৰাকেইটা সিঁচৰতি হৈ অৰ্ধবৃত্তৰ দৰে থিয় হ"ল। আৰু ল"ৰাবোৰে, আপাত দৃষ্টিত, এনে যুদ্ধৰ বাবে সাজু হৈছিল। বামনে প্ৰত্যক্ষ আঘাতৰ পৰা হাত সাৰি কুঠাৰ দোলা দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে সিহঁতে যথেষ্ট নিপুণভাৱে শিফ্ট কৰিলে। আৰু কুঠাৰখন ঘূৰি থাকিল।
  বামনটো অৱশ্যে শাৰীৰিকভাৱে অতি শক্তিশালী আৰু অনাড়ম্বৰ চেহেৰাৰ সত্ত্বেও দ্ৰুত। আৰু সেইবাবেই তেওঁৰ কুঠাৰখনে ডেকা গ্লেডিয়েটৰ এজনক ধৰিলে যে আঘাতৰ পৰা ঢালখন ফাটি গ"ল, আৰু শিশুটি আঘাতপ্ৰাপ্ত হ"ল।
  ইয়াত বধ কৰিবলৈ পঠোৱা দুৰ্ভগীয়া ল"ৰাকেইটাক উৎসাহিত কৰাৰ উদ্দেশ্যে ল"ৰা ঠাট্টাকাৰীজনে গান গাবলৈ ধৰিলে:
   মই হিট এণ্ড মিছ, যদিও মই এতিয়াও ল"ৰা,
  সদাই orcs যুদ্ধ প্রস্তুত...
  যদিও কেতিয়াবা সৌভাগ্য মূৰ্খৰ দৰে হয়,
  কিন্তু ডেকা বছৰবোৰে সহায় কৰে!
  
  য'তেই দুষ্ট শিশু আছিল,
  ভাগ্যই কেতিয়াবা আমাক মংগল গ্ৰহলৈ নিক্ষেপ কৰিছিল...
  পিতৃভূমিত প্ৰতিটো ডায়েপাৰেই যোদ্ধা,
  আৰু কাৰাবাছে তাক জালত ধৰিব নোৱাৰে!
  
  মই এজন সাহসী আৰু অতি নিপুণ ল'ৰা,
  অসুবিধাৰ সন্মুখীন নহ"ব মূলমন্ত্ৰ...
  আজি শিশু, কাইলৈ বিষয়া,
  আহকচোন সোনকালে এটা শীতল এলফিনিজম গঢ়ি তোলোঁ !
  
  এলফিয়াত বহুতো মহান যোদ্ধা আছে,
  আমাৰ প্ৰত্যেকেই এজন যুঁজাৰু আৰু অগ্ৰগামী...
  আমি বন্য অৰ্কৰ আক্ৰমণ বন্ধ কৰিম,
  আহকচোন বিশ্বক সাহসৰ নিদৰ্শন দেখুৱাওঁ!
  
  আমাৰ বাবে কোনো শব্দ নাই - দুৰ্বলতা আৰু ক্লান্তি,
  শিশু-নাইট যিকোনো বস্তু সক্ষম...
  আৰু নাহিব, মই বিশ্বাস কৰোঁ, বাৰ্ধক্য,
  যদিও কেতিয়াবা শূন্যও থাকে!
  
  ৰক্তাক্ত যুদ্ধত মই এজন অগ্ৰগামী হৈ পৰিলোঁ,
  সকলো বন্য পাৰ হৈ গ'ল, এটা উগ্ৰ হাৰিকেন...
  আৰু অৰ্কিছ বিৰোধীসকল বিনষ্ট হয়,
  আমি ফুহৰাৰক আঘাত কৰিম!
  
  শিয়াল আৰু কথা কোৱা সকলক বিশ্বাস নকৰিবা,
  আচলতে, ঘৃণনীয় এটা ধূৰ্ত শিয়াল...
  আজি মৌ, কাইলৈ জল্লাদৰ লগত,
  কিন্তু অগ্ৰগামীৰ বিবেক ইমান স্পষ্ট!
  
  মোৰ বিশ্বাস পোহৰতকৈও উজ্জ্বল সময় আহিব,
  যখন চিৰন্তন elfinism শাসন...
  নাইটৰ কবিতাত সপোন গোৱা হয়,
  উত্তেজিত অৰ্কচিজমক অগাধত পেলোৱা হৈছে !
  
  গতিকে মানুহে, বিশ্বাস কৰক, এটা আচৰিত ভাগ্য অপেক্ষা কৰি আছে ,
  আমরা সত্যিই gnomes পরাজিত হবে...
  আমি দূৰ কৰিম, মই জানো, আমি আকাশৰ ডাৱৰ,
  সততাৰে আৰু এৰে পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হওঁ!
  
  এলফিয়াত এজন যোদ্ধা, আৰু গোহালিৰ পৰা এটা শিশু,
  আমি শক্তিশালী নহয়, আমাক শীতল বিচাৰি পোৱা নাযায়...
  আৰু ল"ৰাটোৰ মাতটো বৰ বাজিছে,
  জানি থওক যে আমাৰ অগ্ৰগামীজনে বাটৰ পৰা আঁতৰি নাযায়!
  
  ল'ৰাটোক এটা ডাঙৰ ভাগ্য অৰ্জন কৰক,
  একটি demiurge হওঁক আৰু ভাল কৰক...
  আইকনবোৰৰ মুখবোৰ ধন্য,
  তেজৰ ওপৰত সুখ গঢ়িব নোৱাৰি!
  
  আমি সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ উচ্চ আৰু ওপৰত হ"ম,
  Elfia একটি শক্তিশালী দেশ...
  আৰু যুদ্ধত পৰিয়ালৰ শক্তি অপৰিৱৰ্তিত,
  অৰ্কলাৰ চয়তানৰ দ্বাৰা ধ্বংস হওক!
  
  আমি অতি সোনকালে অৰ্কলিনৰ কাষেৰে মাৰ্চ কৰিম,
  আৰু মই চিৰদিনৰ বাবে এজন অগ্ৰগামী হ'ম...
  যদিও আমি বহুত ডাঙৰ ল"ৰা-ছোৱালী হৈ পৰিছো,
  কিন্তু এতিয়াও আধা মাপৰ প্ৰয়োজন নাই!
  
  আমি আমাৰ মাতৃভূমিক মহান কৰি তুলিব বিচাৰো,
  hoary শতাব্দী থেকে মহিমা অর্জন...
  হাজাৰ মুখৰ সৰ্বোচ্চ পৰিয়ালৰ বাবে,
  আমাৰ মুঠিত শক্তি যোগ কৰিব!
  
  মুঠতে আমি সাহসেৰে যুঁজ দিম,
  মই বিশ্বাস কৰোঁ যে আমি অৰ্কশিষ্টসকলক নিৰ্ণায়কভাৱে পৰাস্ত কৰিম...
  যি গুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল আমি আমাৰ হৃদয়ত ৰাখিলোঁ,
  আমাৰ ওপৰত পৰিয়াল আৰু ঈশ্বৰৰ কৰূব!
  আমাৰ ওপৰত পৰিয়াল আৰু ঈশ্বৰৰ কৰূব!
  . অধ্যায় নং ৯।
  শ্যামলা ছোৱালীজনী সাৰ পালে। আৰু শিকলিবোৰ টিপি উঠিল, তাইৰ পিঠিখন পৰি থকাৰ বাবে বিষাই গ"ল। সঁচা, সুন্দৰীসকলৰ বাবে কোমল কৰিবলৈ অলপ খেৰ দলিয়াই দিলে।
  কোষটো পৰিষ্কাৰ আছিল, নিগনি নাছিল, আনকি বাৰবোৰৰ মাজেৰে উষ্ণ কিন্তু সতেজ বতাহ বৈ থকা দেখা গৈছিল।
  ড্ৰাকমাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - তোমাৰ টোপনি বেছি, কিন্তু গাখীৰ অলপ খাব। আমাক ভাল পাবলৈ ধৰিলে!
  সঁচাকৈয়ে সতেজ গাখীৰ আৰু কেকৰ জগ এটা আছিল। ছোৱালীজনীয়ে অলপ পান কৰি পনিৰৰ সৈতে এখন ফ্লেটব্ৰেড খালে। আৰু তাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - গতিকে আমি ইয়াত কিয় বহি আছো? হয়তো আমাক প্ৰশ্ন কৰিবলৈ মাতি অনাৰ সময় আহি পৰিছে?
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  -আপোনাৰ বৰ প্ৰাঞ্জল সপোন আছে। আৰু দেৱী কালিৰ দলৰ পৰা অহা যাদুকৰসকলে তেওঁলোকৰ ফালে চাই আছে।
  এলিজাবেথ আচৰিত হ"ল:
  - সেইটো কেনেকৈ জানিব?
  ড্ৰাকমাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - সিহঁতে ডাইমণ্ড মৰ্ফটো ওপৰলৈ টানি আনিলে ৷ তাৰ উপস্থিতি অনুভৱ কৰো। আৰু ইয়াৰ সহায়ত তেওঁলোকে আপোনাৰ সপোনবোৰ ডাউনলোড কৰি চিনেমাৰ দৰে কৰি তোলে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ খালী ভৰিখনত চৰ মাৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ৱাঃ! আৰু সেইটো শীতল! মোৰ সপোনৰ পৰা চিনেমা বনাইছে! আৰু এইটোৱে মোক বৰ আনন্দ দিয়ে!
  নিম্ফ কাউণ্টেছে মাত দিলে:
  - হয়, তোমাৰ বাবে আনন্দৰ কথা, কিন্তু ... দুষ্ট কালি দেৱীয়ে ভাল উদ্দেশ্যত এই কাম কৰাটো সম্ভৱ নহয়। নিশ্চয় ইয়াৰ ফলত মানুহৰ কিছু ক্ষতি হ"ব । আৰু কেৱল মানুহেই নহয়, অৱশ্যেই। কিন্তু আন জীৱলৈও।
  এলিজাবেথে কঠোৰভাৱে গাইছিল:
  বেয়াই নিজৰ শক্তিক লৈ গৌৰৱ কৰে,
  দেৱী কালি তৰোৱাল টানিলে...
  কিন্তু এগৰাকী শ্যামলা ছোৱালীৰ লগত মই এজন কেৰুব,
  তাইৰ আঁৰত থাকিব পৰিয়ালৰ ঈশ্বৰৰ শক্তি!
  আৰু তাই আনন্দৰে গাখীৰ খাইছিল, পনিৰ আৰু ডালচেনিৰ সৈতে যথেষ্ট সতেজ আৰু সোৱাদযুক্ত বান এটা খাইছিল। কিন্তু দেখাত গাখীৰত কিবা এটা মিহলি হৈ আছিল।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীৰ নীলাচলৰ চকু দুটা বন্ধ হ"বলৈ ধৰিলে আৰু তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - কি হ'ল!
  ড্ৰাকমাই মাত দিলে:
  - হয়, সিহঁতে আকৌ চিনেমাখন খেলিব বিচাৰে। কিন্তু যিয়েই নহওক বিষ নহয়।
  এলিজাবেথে উত্তৰত কিবা এটা ক"ব বিচাৰিছিল যদিও অৱশেষত তাইৰ চকু দুটা বন্ধ হৈ গ"ল আৰু তাই গভীৰ টোপনিত পৰিল।
  কিন্তু সপোনবোৰ সঁচাকৈয়ে অতি প্ৰাঞ্জল আছিল, আৰু অনুভূতিবোৰৰ বাস্তৱৰ পৰা বিশেষ পাৰ্থক্য নাছিল।
  নাকৰ মাত এটাই গুণগুণাই উঠিল:
  - অনুশীলন কৰিব লাগিব।
  - যে আমাৰ জন্ম কালি হোৱা নাছিল, আৰু পক্ষপাতীসকলক অত্যাচাৰ কৰা হোৱা নাছিল। "এলিজাবেথে বেয়া পোৱাৰ অভিনয় কৰিলে, তাইৰ ক"লা মুখখন আনকি মুখখন কুটিল হৈ পৰিল, যেন পেন্থাৰৰ দাঁতৰ বিষ হৈছে। - শাৰীৰিক আৰু নৈতিক প্ৰভাৱ, ইমান স্বাভাৱিক৷
  দুখন সাজসজ্জিত ট্ৰাকে এখন দেশীয় পথত সোমাই গ"ল। অসমান পৃষ্ঠৰ ওপৰেৰে গৈ থাকোঁতে গাড়ীবোৰ কঁপি উঠিল। সাধাৰণতে ইমান আৰামদায়ক আৰু নাছিল। শক্তিশালী সৈনিকসকলৰ এজনে মাজে মাজে এলিজাবেথৰ ওপৰত কঁকালটো হেলান দিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ চৰিত্ৰ দেখুৱাবলৈ সিদ্ধান্ত লৈ তাৰ মুখত জোৰকৈ চৰ মাৰিলে।
  প্ৰবল আঘাতৰ পৰা সি উৰি গ"ল। সঁচা, তেওঁ চুইচ অফ কৰা নাছিল৷ ক্ৰোধত তেওঁ এলিজাবেথৰ ওপৰত লৰালৰিকৈ ক"লে:
  - গুদত পাব, বেশ্যা! - হাওঁফাওঁৰ ওপৰত সি চিঞৰি উঠিল ৷ আন সৈন্যসকলে হাঁহি হাঁহি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - ক"ত, কিন্তু আৰু বেছিকৈ তোমাৰ হাতত যথেষ্ট নাই! - ছোৱালীজনীয়ে কোব্ৰাৰ দৰে দ্ৰুততাৰে হাতৰ তলুৱাৰে তাৰ ডিঙিত খুন্দা মাৰিলে। বস্তাৰ দৰে উফৰি পৰি যুঁজাৰুজন লম্ফ-জম্ফ হৈ গ"ল। - হয়, বক্সাৰৰ বাবে যথেষ্ট ডাঠ ছালৰ নহয়।
  কৰ্ণেলে ডবাটোৰ ভিতৰলৈ চালে।
  - এয়া কি? - তাই কঠোৰভাৱে সুধিলে। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে তাইৰ মাতটো ভোকাতুৰ বাঘৰ গৰ্জনৰ দৰে আছিল।
  - বাছনি কৰাৰ অধিকাৰ প্ৰয়োগ কৰোঁ আহক! - এলিজাবেথে উত্তৰ দিলে।
  এতিয়া মহিলা কৰ্ণেলৰ গৰ্জনটোৱে অনুমোদন জনাইছিল:
  -আপুনি ডেভিদ হেইক নক আউট কৰিছিল নেকি ? কি যে ডাঙৰ ছোৱালী। প্ৰতিজন সৈনিকেই এই কামত সক্ষম নহয়, এই ল'ৰাজনৰ কাৰাটেত ব্লেক বেল্ট আছে।
  - আৰু মগজুৰ এটা দল! - শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে শেষ কৰিলে।
  উত্তৰত গৰ্জন:
  - কি গ্ৰুপ?
  এলিজাবেথে ফুচফুচাই ক'লে:
  - অক্ষমতা!
  মহিলা কৰ্ণেলে তাইৰ ভৰপূৰ ওঁঠ দুটা চেলেকি দুটা চিবুক জোকাৰিলে:
  - বাৰু, তুমি বুদ্ধিমান। ঠিক আছে, মই তোমাক আৰু তোমাৰ বন্ধুক জেৰাৰ বাবে লৈ যাম। মনোৰঞ্জনদায়ক হ"ব।
  দুখন সাজসজ্জিত বাহন গাঁৱত উপস্থিত হয়। সৈনিকসকলে বাহিৰৰ অঞ্চলত সিঁচৰতি হৈ পৰিল। পঞ্চাশজন পুৰুষ আৰু দহজন মহিলা আছিল ষাঠিজন। প্লাছ আৰু দুগৰাকী ছোৱালী। বিশেষ বাহিনীসমূহে একেলগে আগবাঢ়িছিল, কিন্তু, তথাপিও, অভিজ্ঞ যোদ্ধা এলিজাভেটা আৰু ড্ৰাখমাই প্ৰস্তুতিৰ বাবে ভুল হিচাপৰ উপস্থিতি লক্ষ্য কৰিছিল। দেখাত সামৰিক বাহিনীৰ মাজত গণ দমনৰ প্ৰভাৱ পৰিছিল। বাইদেউ এটা সময়ত কৃষ্ণাংগসকলক সেউজীয়া বেৰেটত একেবাৰেই গ্ৰহণ কৰা হোৱা নাছিল যদিও এতিয়া তেওঁলোক সকলোৱেই কৃষ্ণাংগ। ষ্টেলিনৰ নীতিয়ে নিজৰ ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰিছে। ভৰিৰ তলত সৰি পৰা পাতবোৰে হুলস্থুল কৰে, আকাশখন এতিয়াও ক"লা আৰু ম্লান, নোহোৱা হৈছে মাথোঁ পহুৰ হাউলি। চেপেলটো দেখা যায় যদিও ক্ৰছৰ সলনি পাঁচডাল তৰা এটা ওলমি আছে আৰু তাৰ ওপৰত ওপৰৰ ঠেংটো ডাঙৰকৈ ওলমি আছে।
  ছোৱালীবোৰে সঁচাকৈয়ে বুট খুলি খালী ভৰিৰে দৌৰিব বিচাৰে, বিশেষকৈ খালী তলুৱাৰে মাটিৰ ৰুক্ষতা আৰু অসমানতা অনুভৱ কৰাটো ইমানেই ভাল লাগে, যেতিয়া প্ৰতিটো বাম্প, প্ৰতিটো ডাল আৰু বাম্প অনুভৱ কৰা হয়।
  ইয়াত তেওঁলোকে হালধীয়া চকেৰে লিখা ক্ৰুচেৰে চিহ্নিত কৰা ঘৰ এটাৰ কাষ চাপিছে।
  এলিজাবেথে ফুচফুচাই কয়:
  - প্ৰতীকীভাৱে হালধীয়া ৰং হৈছে বিশ্বাসঘাটকতাৰ ৰং।
  ড্ৰাকমাই উত্তৰ দিলে:
  - আলী বাবা আৰু চল্লিশটা চোৰৰ সাধুকথাৰ দৰে৷ গুনাৰসকলৰ একেই বোকাময়তা। কিমান মূৰ্খ এইটো, কোনে এই দিশত লক্ষ্য ৰাখিছে?
  বুথত থকা কুকুৰটোৱে ভুকুৱাবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  - ইয়াত আন এটা পাংচাৰ , সকলো হঠাতে নৰকলৈ। এতিয়া সম্পূৰ্ণ বিফল হ"ব।
  প্ৰায় দহ বছৰীয়া ল"ৰা এটা থ্ৰেছহ"ল্ডত দেখা দিয়ে। বেছিভাগ ল"ৰা-ছোৱালীৰ দৰে গোলাপ চুলিৰ, সামান্য টেন, ব্ৰিটিছৰ ৰ"দত ব্ৰঞ্জৰ ৰূপ নহ"ব৷ ৰেগবোৰৰ মাজেৰে এটা পাতল শৰীৰ দেখা যায়। সৰু, উদং ভৰি জিলিকি থকা, তললৈ নমাই খোঁচ মাৰি কুকুৰটোৰ ওচৰলৈ দৌৰি আহি সি কয়:
  - তুফি , ইয়াত অচিনাকি মানুহ আছে নেকি?
  - ডিফিউজ, কিন্তু হত্যা নকৰিব! - কৰ্ণেলে আদেশ দিয়ে।
  বিশেষ বাহিনীয়ে ল"ৰাটোৰ ফালে লৰালৰিকৈ যায়। শিশুটিয়ে চিঞৰি উঠে:
  - মা! সহায়ৰ বাবে! - আৰু উদং, লেতেৰা গোৰোহা জিলিকি উঠে।
  সিহঁতে তাৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ যায়, লাচো উৰি যায়, তাৰ গোৰোহাটো আগুৰি ধৰে। ল"ৰাটো পৰি যায়, লৰচৰ কৰে, পলাবলৈ বৃথা চেষ্টা কৰে।
  কৰ্ণেলে দৌৰি গৈ তেওঁৰ ওচৰলৈ আহি ভৰিৰে মোটামুটিকৈ ঠেলি দিলে:
  - চুপ থাকা কুকুৰ পোৱালি। ডাচেছ ইয়াত আছেনে?
  ল"ৰাটোৱে নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - তেনেকুৱাই হৈছে! মিছা কথা কৈছা!
  শিশুটিয়ে ভয়তে চিঞৰি উঠিল:
  - কোনো উপায় নাই, নাই! সঁচা কথা কৈছোঁ!
  - ইয়াত হালধীয়া ৰঙৰ ক্ৰছ অংকন কৰা হৈছে। - কৰ্ণেলে ক"লে। - অৱশ্যে চাওক।
  থ্ৰেছহোল্ডত এগৰাকী বৃদ্ধা আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তাইৰ মুখখন ঘৃণনীয় আৰু বলিৰেখাযুক্ত আছিল, সোণৰ দাঁত এটা জিলিকি উঠিছিল। তাই ক্ৰিকলিং মাতেৰে ক"লে:
  ভেলেন্সিয়াৰ ডাচেছ শুই আছে।
  মহিলা কৰ্ণেলে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - শক্তিশালী নেকি?
  কুৎসিত বুঢ়ী বিশ্বাসঘাতক মহিলাগৰাকীয়ে কুটিলভাৱে ক"লে:
  - তাইক কাঠৰ ইনফিউচনৰ লগত মিহলাই দিলোঁ।
  ক"লা ভদ্ৰমহিলাগৰাকীয়ে গৰ্জন কৰিলে:
  - ল"ৰাটোক বান্ধি থ"বা, আমি তাইৰ লগত ঠাইতে কথা পাতিম৷
  সৈন্যই ঘৰৰ ভিতৰত ফাটি গ"ল। ইয়াৰ পৰিৱেশটো আছিল সহজ, গাঁৱলীয়া। সম্ভ্ৰান্ত ভদ্ৰমহিলাগৰাকী নিজেই বিচনাত কাপোৰ খুলি নোযোৱাকৈয়ে টোপনি গ"ল। ডাচেছ সাধাৰণ সামৰিক ছদ্মবেশত আছিল, ব্ৰিটেইনৰ এগৰাকী শেঁতা আৰু গোলা চুলিৰ কন্যা।
  মধ্যযুগীয় ৰাজকুমাৰীৰ দৰে সৌন্দৰ্য্য বিশেষ, বিশেষ অভিজাত শ্ৰেণীৰ গোন্ধ।
  কৃষ্ণাংগ মহিলা- কৰ্ণেলে দাঁত উদঙাই দিলে:
  - মই সঁচাকৈয়ে ব্লণ্ডক ভাল পাওঁ। - আৰু তাই ডাচেছৰ বৰফৰ দৰে বগা চুলিখিনি ক"লা পাখিৰে ধৰিলে।
  তেওঁৰ সংগী লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - টানিবলৈ বহুত সোনকালে৷ তাই লগৰ দৰে। আমি স্নো হোৱাইটক তাইৰ জ্ঞানলৈ আনিব লাগিব।
  - সহমত! - কৰ্ণেলে ক"লে।
  বেল্টৰ পৰা তাই সৰু চিৰিঞ্জ এটা আৰু এম্পুল এটা উলিয়াই আনিলে। তাই আঙুলিৰ স্নেপ এটাৰে খুলি এটা ঘনক উলিয়াই আনিলে।
  বিৰোধীৰ লগত এইদৰেই মোকাবিলা কৰোঁ ৷ - তাই চাৰ্টৰ হাতৰ আঁচল ফালি বিন্দুটো এটা শিৰাত সুমুৱাই দি ক"লে।
  ডাচেছৰ মুখখন গোলাপী হৈ পৰিল আৰু চকু দুটা মেলি গ"ল।
  - আপোনাক জাগৰণৰ শুভেচ্ছা থাকিল! - কৰ্ণেলে তাইৰ গালত হাতখন চৰ মাৰিলে, তাই লগে লগে লাজতে ৰঙা পৰি গ"ল। - বাৰু, কেনেকৈ শুইছিলা সৌন্দৰ্য্য ?
  ডাচেছে চাৰিওফালে চালে। তাইৰ চাৰিওফালে আমেৰিকাৰ বিশেষ বাহিনীৰ একচেটিয়া ক"লা মুখবোৰ দেখা গৈছিল, যিয়ে তাইলৈ কৌতুহলৰ দৃষ্টিৰে চাইছিল, অদ্ভুত জন্তুৰ দৰে।
  কৰ্ণেলে বন্দুকটো আঙুলিয়াই দিলে:
  - এতিয়া আপুনি আমাক সকলো কথা ক'ব।
  - তেওঁ ড্ৰুইডৰ আশ্ৰয়স্থল প্ৰকাশ কৰক। - দুৰ্নীতিগ্ৰস্ত আৰু অতি জঘন্য বুঢ়ীয়ে পৰামৰ্শ দিলে।
  কৰ্ণেলে দাঁত উদঙাই দিলে:
  - সেইটোৱে! তেওঁলোকে এটা আণ্ডাৰগ্ৰাউণ্ড সৃষ্টি কৰিলে যিটো বৰ্তমানৰ চৰকাৰৰ বাবে বিপদজনক। আৰু ইয়াক উদঙাই দিয়াৰ জৰুৰী প্ৰয়োজন।
  লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলে লগতে ক"লে:
  - কওক, ডি ভেলেন্সকা , নহ'লে মই তোমাক বহুত আঘাত দিম।
  ডাচেছে ওঁঠ দুটাক অৱজ্ঞাসূচক দৃষ্টিৰে চাই পাউট কৰিলে।
  - মই একো নকওঁ ৰঙা য়েংকিছ।
  মহিলা কৰ্ণেলে চিঞৰিলে:
  - তেনেকুৱাই হৈছে! তাৰ পিছত তাইৰ কাপোৰ খুলি!
  ডাচেছৰ চাৰ্টটো একেলগে ফালি পেলালে, বিশেষ বাহিনীৰ শক্তিশালী হাত দুখনে তাইৰ বেল্টটো ফালি পেলালে, পেণ্টটো খুলি পেলালে, তাইৰ চিকন ভৰি দুখন উন্মুক্ত হৈ পৰিল। বুটজোৰ ফালি পেলালে, তাৰ পিছত আণ্ডাৰৱেৰটো। যোদ্ধাসকলে যেন তেওঁলোকৰ গতি কিমান বেগেৰে বাদাম এটা খোলা আছিল। ব্ৰিটেইনৰ অন্যতম বিশিষ্ট ভদ্ৰমহিলা গৌৰৱান্বিত ডাচেছে নিজকে উলংগ হৈ পৰিল ৰুক্ষ কৃষ্ণাংগ সৈনিকৰ সন্মুখত যিয়ে তেওঁক স্পষ্ট আগ্ৰহেৰে চাই নিমখীয়া কৌতুক কৰিছিল।
  এটা হাউলি শুনা গ"ল:
  - বাহ, তাইৰ শৰীৰটো কি বগা!
  বনৰীয়া হাঁহি আৰু উপহাস কৰা শব্দ:
  - এনে লাগে যেন তাই নিয়ৰত ওলাই পৰিল!
  আকৌ হাঁহি:
  - নাই, চকত!
  কামুক গাহৰিৰ গুণগুণনি:
  - এই ছালখন পোৰণিৰে আবৃত হ"লে কেনেকুৱা হ"ব?
  - আৰু মুখখন! পপি ৰঙৰ ওঁঠ যেন আমাৰ সেৱা কৰিবলৈ সৃষ্টি কৰা হৈছে! - আটাইতকৈ ডাঙৰ কৃষ্ণাংগ মানুহে ক"লে।
  ডাচেছৰ সতীত্বই নিম্ন জন্মৰ পুৰুষৰ আগত উলংগ ৰাজকুমাৰী হিচাপে বহুত ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল। খং আৰু লাজত তাইৰ মুখখন ৰঙা হৈ পৰিল।
  সম্ভ্ৰান্ত ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - নাই, মোৰ কাপোৰবোৰ ঘূৰাই দিয়ক, আৰু মোক তেনেকৈ নাচাব!
  কৰ্ণেলে তাইৰ অনাৰীৰ দৰে লোমশ হাতখন তাইৰ বুকুত থৈ পকা ষ্ট্ৰবেৰীৰ ৰঙৰ ৰঙা নিপলটো চিটিকি দিলে।
  - নাই তাই কিমান ভাল ! জানেনে, মই অৰ্ডাৰ দিব পাৰো, আৰু পঞ্চাশজন মানুহে আপোনাক বিভিন্ন ধৰণে ধৰ্ষণ কৰিব।
  - তুমি এইটো কৰিবলৈ সাহস কৰা নাই। - ফুচফুচাই, গোটেই ঠাইতে কঁপনি, ডাচেছ ডি ভ্যালেন .
  নিষ্ঠুৰ মাইকীজনীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আৰু সেয়া কিয়!
  উলংগ ধুনীয়া ছোৱালীজনীয়ে কুকুৰাই ক"লে:
  - কমিউনিষ্ট নৈতিকতাৰ সংহিতাৰ বিৰোধী।
  কৰ্ণেলে হাঁহিলে আৰু ডাচেছৰ হৃদয়খন কিমান বন্যভাৱে ধপধপাই থকা লক্ষ্য কৰিলে। তাৰ পাছত নখৰে আঁচোৰ মাৰি পেটৰ ওপৰেৰে হাতখন চলাই তললৈ ডুব গ"ল। ডাচেছজনী পেচোৱা হৈছিল যদিও তাই একো কৰিব নোৱাৰিলে, যিহেতু তাইক বিচনাত বান্ধি থোৱা আছিল, আনকি গুণ্ডাবোৰেও তাইৰ হাত-ভৰি ধৰি ধৰি আছিল।
  মহিলা বিষয়াগৰাকীৰ মাতটো আঠাৰ দৰে ঘৃণনীয় আছিল:
  - এনেকৈয়ে! ৰজাঘৰীয়াক অপমান কৰিলে ভাল লাগে। ষ্টেলিনে ইংৰাজ ৰজাৰ মৃত্যুৰ নিৰ্দেশ কেনেকৈ দিছিল জানেনে?
  ডাচেছে ভয়তে কুটি কুটি ক"লে:
  - শুনিছোঁ ! এয়া এজন এছিয়ান বৰ্বৰ।
  কথাবোৰৰ সোৱাদ লৈ মহিলা কৰ্ণেলে আনন্দত ভৰি থকা ওঁঠ দুটা চেলেকি ক"লে।
  গাধত এটা aurochs হৰ্ণ আবদ্ধ হৈ আছিল আৰু তাত গৰম সীহ ঢালি দিয়া হৈছিল। আনকি টেপত ৰেকৰ্ডিং কৰি আমাক দেখুৱাই দিয়া হৈছিল। যাতে সকলোৱে দেখিব পাৰে যে আমাৰ গৌৰৱময় অংগবোৰে কেনেকৈ হঠকাৰী আৰু অহংকাৰীক ভাঙি পেলায়। কোনো ৰেংকেই আপোনাক "চিপ", বা "অনাৰ্ছ এণ্ড ৰাইটছ"ৰ শাস্তিমূলক বিভাগৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব নোৱাৰে।
  সম্ভ্ৰান্ত ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - হয় , সম্ভৱতঃ, আপুনি মাত্ৰ কৰুণ জল্লাদ। তুচ্ছ মানুহৰ দৰে অনুভৱ কৰি আপুনি আনৰ দুখৰ মূল্যত উঠিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  কৰ্ণেলে হাঁহিলে:
  - এয়া মিঠা প্ৰতিশোধ!
  ড্ৰাকমাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আকাশচুম্বী ঘৰবোৰৰ মাজত গ্ৰাম্য ঘণ্টা টাৱাৰটো তুচ্ছ, কিন্তু জুপুৰিবোৰৰ মাজত মহিমামণ্ডিত!
  আৰু তাৰ পিছত তাই মুখখন হাঁহি হাঁহি আৰু ক"লে:
  ৰজাক অপমান কৰা দাস এঘণ্টাৰ বাবে দেৱতা আৰু চিৰকালৰ বাবে চয়তান!
  কৰ্ণেলে তাইৰ কান্ধত হাতখন থৈ দিলে:
  - বঢ়িয়া. আপুনি বৰ ভালকৈ কথা কয়। আনকি মই তোমাক হঠকাৰী ডাচেছক চাবুকেৰে কোবাবলৈ অধিকাৰ দিয়াৰ কথাও ভাবিছোঁ৷
  নিম্ফ কাউণ্টেছে আপত্তি কৰিছিল:
  - মোৰ বোধেৰে ইয়াৰ কোনো মূল্য নাই। মোৰ হাতখন বৰ গধুৰ। এনে ক্ষেত্ৰত তাইৰ শৰীৰৰ সংবেদনশীলতা সোনকালে কমি যাব।
  - এই কথাত মই একমত। প্ৰথম বাৰটা ষ্ট্ৰ"ক মোৰ। - কৰ্ণেলে তাইৰ বুকুৰ পৰা ৰবৰৰ চাবুক এটা উলিয়াই আনিলে।
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিলে যে এলিজাবেথ কিমান টেনচন আৰু চিন্তিত, ধাৰ্মিক খঙেৰে ভৰি আছিল। তাই কাণত ফুচফুচাই তাইক শান্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে:
  - সংযত হওক।
  তাই কষ্টেৰে শুনা মাতেৰে উত্তৰ দিলে:
  - নোৱাৰো। এগৰাকী মহিলাক অত্যাচাৰ কৰা হৈছে।
  ড্ৰাকমাই যুক্তিসংগতভাৱে আশ্বস্ত কৰিলে:
  - আমাৰ এটা কাৰ্যকৰীকৰণৰ কাম আছে। তুলনামূলকভাৱে ডাচেছৰ জীৱন কি। তদুপৰি , ই আন কাৰোবাৰ তেজ।
  এলিজাবেথ নিমাত হৈ পৰিল। কৰ্ণেলে আদেশ দিলে:
  - ওলোটা কৰি দিয়ক!
  ৰাজকুমাৰীক পেটত থৈ গুণ্ডাবোৰে ঠিক তেনেকুৱাই কৰিলে। মসৃণ বগা পিঠিখনত পৰি চাবুকটোৱে হুইচেল মাৰিলে।
  - এবাৰ! - কৰ্ণেলে নিজকে আদেশ দিলে। তাই চাবুকবোৰ বঢ়াই জোৰেৰে আৰু নিপুণভাৱে আঘাত কৰিলে। নিজকে সহায় কৰিব নোৱাৰি ডাচেছে চিঞৰি উঠিল, পিঠিত কেইবাটাও ৰেখা এৰি দিলে।
  - দুই! তিনি! চাৰিটা! - কৰ্ণেলে প্ৰায় দোল নোলোৱাকৈয়ে আঘাত কৰিলে, বিষৰ সৃষ্টি কৰিলে, কিন্তু গুৰুতৰ কাটি যোৱাৰ পৰা হাত সাৰিলে। - এতিয়া ৰাছিয়ানসকলে ক"বলৈ ভাল পোৱাৰ দৰে গৰম গা ধোৱা, ঝাড়ুৰে।
  -আপুনি ডি ছাদেৰ লগত পঢ়িছিল। - ডাচেছ ডি ভেলেন্সিয়াই চিঞৰি উঠিল।
  মহিলা বিষয়াগৰাকীয়ে ওঁঠ দুটা চেলেকি মাত দিলে:
  - হয়তো! মই সন্মান কৰা কেইজনমান বগা মানুহৰ ভিতৰত এজন ।
  কৰ্ণেলে তাইৰ পিঠিখন নিতম্বৰ পৰা কান্ধলৈকে সমানে ঢাকিবলৈ চেষ্টা কৰি যন্ত্ৰণা দি থাকিল। তাই সফল হ"ল, মাত্ৰ কেইটোপালমান তেজ ওলাই আহিল।
  ক"লা চুলিৰ ভিক্সনটোৱে গৰ্জন কৰিলে:
  - বাৰু, প্ৰক্ৰিয়াটোৰ প্ৰথম অংশ শেষ হ"ল। কথা ক"বনে? ড্ৰুইডসকল ক"ত লুকাই আছে কওকচোন ?
  - নাই কেতিয়াও! তুমি মোৰ প্ৰাণ কাঢ়ি নিব পাৰিবা! - ডাচেছে ক"লে।
  মহিলা লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলে পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো তাইৰ ঘৰ্ষণত ৰঙা জলকীয়া কিছু ছটিয়াই দিব? ইয়াৰ ফলত তাই বনৰীয়াকৈ হাউলিব।
  কৰ্ণেলে বাধা দিলে:
  - ইয়াৰ মূল্য নাই! বেদনাদায়ক জোকাৰণিৰ পৰা তাইৰ চেতনা হেৰাই যাব। বহুদিনলৈ সংযোগ বিচ্ছিন্ন হৈ থাকিব পাৰে।
  চেডিষ্টিক মহিলাগৰাকীয়ে পৰামৰ্শ দিলে:
  - তেন্তে কাৰেণ্ট! এইটোৱেই হৈছে নিৰ্যাতনৰ অন্যতম বিশুদ্ধ ৰূপ।
  - বাৰু, চেষ্টা কৰোঁ, ব্ৰাউন আৰু কিমে ইলেক্ট্ৰ'ড আৰু এটা ডাইনেমো আনে। - কৰ্ণেলে ক"লে। - আচলতে এইটো মোৰ প্ৰিয় ধৰণৰ নিৰ্যাতনৰ অন্যতম।
  ডাচেছৰ লগত ব্যস্ত হৈ থকাৰ সময়তে বুঢ়ীয়ে অনুকূলতা লাভ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি বান্ধ খাই থকা খালী ভৰিৰ ল"ৰা এজনক জেৰা কৰিলে, যিজন ইতিমধ্যে দখলৰ অধীনত ওজন কমি গৈছিল।
  - বাৰু, মই তোমাক মৌ অলপ দিওঁ বিচাৰিছানে? ড্ৰুইডবোৰ ক"ত আছে কওকচোন। তেতিয়া আপুনি ৰেড কমাণ্ডাৰৰ পৰা বহুত টকা পাব।
  ল"ৰাটোৱে ফুচফুচাই ক"লে:
  - প্লিজ মোৰ মূৰত থপৰিয়াই।
  - কেৱল! নিশ্চিতভাৱে! - বুঢ়ীয়ে তাৰ ফালে হাতখন আগবঢ়াই দিলে। সেই মুহূৰ্ততে ল"ৰাটোৱে ৰচনা কৰি তাইৰ আঙুলিটো এটা শিকাৰু পহু পোৱালিৰ দাঁতেৰে ধৰিলে । কোনোমতে সি ছালৰ টুকুৰা এটা কামোৰ মাৰি পেলালে।
  - আপোনাক সঠিকভাৱে সেৱা কৰে, দেশদ্ৰোহী। - ল'ৰাটোৱে ক'লে।
  বুঢ়ীয়ে নিজৰ ফালে দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰি চিঞৰি উঠিল।
  কৰ্ণেলে তাইৰ ওচৰলৈ জপিয়াই পৰিল!
  - কিয় গুৰুগুৰু কৰিছা বুঢ়া হাগ ?
  ডাইনী সদৃশ আইতাই হিচকি উঠিল:
  - হয় এই কুকুৰ পোৱালিটোৱে কামোৰে।
  মহিলা লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - গতিকে হয়তো তাক ফাঁচী দিব?
  বুঢ়ীয়ে ধূৰ্ত মুখ এখন কৰিলে:
  - ইয়াৰ মূল্য নাই! এই ল'ৰাটো ড্ৰুইডৰ দূত। তেওঁ ক"ব পাৰে তেওঁলোক ক"ত আছে।
  মহিলা কৰ্ণেলে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - তেনেকুৱাই নেকি? - গতিকে, তেওঁক জেৰা কৰাটো প্ৰয়োজন।
  ল'ৰাটোক কৰ্ণেলৰ সন্মুখত কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিলে। শ্যামলা ল"ৰাটোৱে ভয় খাইছিল যদিও সৰু সৰু ভ্ৰু দুটা গুজি নিজকে সাহসী ভাব এটা দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  কৰ্ণেলে হাঁহিলে:
  - এজন ধুনীয়া ল'ৰা, কিন্তু একে সময়তে আমাৰ শত্ৰু। হয়তো আপুনি নিজেই আমাক সকলো কথা কব পাৰিব? তাৰ পিছত আপুনি এটা চকলেট কেণ্ডি লাভ কৰিব।
  ল"ৰাজনে শক্তিশালীভাৱে নিজৰ শ্যামলা, বাকচ ক্ৰপ কৰা মূৰটো জোকাৰিলে:
  - নহয়!
  - তেনেকুৱাই নেকি? তাৰ পিছত আমি তেওঁক চাবুকেৰে অলপ উৎসাহিত কৰিব লাগিব। - কৰ্ণেলে জোৱানসকলৰ ফালে মাত দিলে। শিশুটিৰ জৰাজীৰ্ণ টুকুৰাবোৰ সহজেই ফালি পেলালে, তাৰ পাতল পিঠিখন ওলাই থকা চোকা কান্ধৰ ব্লেডেৰে উন্মুক্ত কৰি পেলালে।
  মহিলা বিষয়াগৰাকীয়ে গৰ্জন কৰিলে:
  - দেখাত ইয়াত ভাল খাদ্যত লিপ্ত নহয়।
  - তোমাৰ শাসনে ধনী মানুহক দৰিদ্ৰতালৈ আনিলে। - ল'ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে। - মানুহবোৰ অনাহাৰে আছে।
  - কিন্তু পাৰ্টিৰ পোহৰ গৰম হৈ পৰে। - কৰ্ণেলে তাইৰ চাবুকটো ওপৰলৈ তুলিলে। - ইয়াত ডাচেছে ভিক্ষা কৰিলে:
  - তাক মাৰিব নালাগে!
  কৃষ্ণাংগ মহিলাগৰাকীয়ে গৰ্জন কৰিলে:
  - আহ! হয়, তুমি দয়ালু! গতিকে আপুনি আমাক সকলো কথা ক'ব।
  ধুনীয়া ছোৱালীজনীয়ে ভিক্ষা কৰিলে:
  - নহয়! মোক আঘাত কৰাটো ভাল।
  মহিলা কৰ্ণেলে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - ইয়াৰ বাবে আমাৰ সদায় সময় থাকিব।
  লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ল'ৰাটোৱে ড্ৰুইডৰ দূত হিচাপে কাম কৰিছিল। চাওকচোন তেওঁৰ ভৰি দুখন কিমান ভাঙি গৈছে।
  সঁচাকৈয়ে শিশুটিৰ খালী ভৰি দুখন ঘৰ্ষণ, ঘাঁ আৰু থিষ্টলে বিন্ধিছিল। শ শ মাইল দৌৰি যোৱাটো স্পষ্ট হৈ পৰিছিল আৰু গোৰোহাৰ শিৰাবোৰ ফুলি উঠিছিল, যিয়ে গধুৰ বোজাৰ ইংগিত দিছিল। লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলে ল"ৰাটোৰ কেলাছ ভৰিখন আঙুলিৰে স্পৰ্শ কৰিলে:
  - কঠিন , হয়তো শীতৰ ঠাণ্ডাতো খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ে।
  কৰ্ণেলে মন্তব্য কৰিলে:
  "গতিকে সি বিষৰ বাবে কোনো অচিনাকি নহয়।" - আৰু তাই চাবুকটো শিশুটিৰ কান্ধত নমাই আনিলে।
  ল"ৰাটোৱে কঁপি উঠিল, ঘূৰণীয়া মুখখন বলিৰেখাৰ দৰে হৈ পৰিল, কিন্তু নিমাত হৈ থাকিল।
  - আগতেও তাক চাবুকেৰে কোবাইছে। - লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলে লক্ষ্য কৰিলে।
  মহিলা কৰ্ণেলে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আমি হিচাপ কৰি লম!
  আন এটা লেচ। কোনো প্ৰতিক্ৰিয়া নাই। এতিয়া কান্ধৰ ব্লেডৰ মাজত। ল"ৰাটো মাথোঁ নিমাত হৈ আছিল, উশাহ-নিশাহ গধুৰ হৈ পৰিছিল, তেজৰ টোপালবোৰ সৰি পৰিছিল।
  কৰ্ণেলে বাৰটা আঘাত কৰি ৰৈ গ"ল, আপাত দৃষ্টিত ল"ৰাটোৰ সহনশীলতাই তেওঁক আনন্দৰ পৰা বঞ্চিত কৰি তুলিছিল।
  - আৰু সি লোহাৰে গঠিত, এনে আঘাত সহ্য কৰিব পাৰে৷
  লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলে লক্ষ্য কৰিলে:
  - বগা সৰ্বহাৰাৰ সতেজ সুস্থ তেজ।
  - ল"ৰাটোৰ মুখখন ডাচেছৰ দৰে অলপ যেন লাগে বুলি নাভাবিছানে? "মহিলা কৰ্ণেলে মুখখন হেলনীয়া কৰি দিলে।
  মহিলা লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলে যুক্তিসংগতভাৱে আপত্তি কৰিলে:
  - সঁচাকৈয়ে নহয়! কেৱল তেনেকুৱাই যেন লাগে। সিহঁতৰ সম্পৰ্ক থাকিব নোৱাৰে। ব্ৰিটেইনত শ্যামলা চুলি মাত্ৰ সাধাৰণ।
  ক"লা চেডিষ্টজনে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - সম্ভৱ, কিন্তু সন্দেহজনকও।
  তাইৰ সংগীয়ে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - উত্সাহিত কৰা! সম্ভ্ৰান্ত পুত্ৰই কাঁইটৰ ওপৰেৰে খালী ভৰিৰে দৌৰিব নোৱাৰে। যি নহওক, বিদ্যুৎস্পৃষ্ট নিৰ্যাতন আৰম্ভ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে৷
  দুজন ওখ কমাণ্ডোৱে ডাইনেমো এটা লৈ কোঠাটোৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল।
  - বাৰু, কাটিং প্ৰচেছৰ আহিল। বাৰু, আমি কাৰ পৰা আৰম্ভ কৰিব লাগে? - লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলে সুধিলে।
  - ডাচেছৰ লগত ভাল। তাই ইমান ধুনীয়াকৈ চিঞৰি উঠে। - উত্তৰ দিলে শীতল মহিলা কৰ্ণেলে।
  - তাৰ পিছত ইলেক্ট্ৰ'ডবোৰ সংযোগ কৰা যাওক। - দুষ্ট মহিলাগৰাকীয়ে ক"লে।
  কৰ্ণেলে তাইৰ পকেটৰ পৰা ডাঙৰ জুইশলা এটা লৈ জ্বলাই ল"ৰাটোৰ উদং গোৰোহাটোৰ ওচৰলৈ লৈ আহিল। সৰু শিখা এটাই শিশুটিৰ সৰু ভৰিখনৰ পেক কৰা কেলাছবোৰ চেলেকিলে। সি লৰচৰ কৰিলে, কিন্তু ওঁঠত কামুৰি চিঞৰবোৰ বন্ধ কৰি ৰাখিলে, জ্বলা মাংসৰ গোন্ধ পালে।
  মহিলা কৰ্ণেলে হাঁহিলে:
  - নহয়! এই ল'ৰাটো নিশ্চয় ইমান সহজ নহয়। গতিকে প্ৰথমে ডাচেছ।
  ইলেক্ট্ৰ"ডবোৰ সংযোগ কৰি মহিলা জল্লাদসকলে কাৰেণ্ট অন কৰিলে। ডাচেছৰ বগা শৰীৰৰ মাজেৰে স্ফুলিংগবোৰ পাৰ হৈ গ"ল, তাই খোলা মাৰিলে আৰু মহিলাগৰাকীয়ে বনৰীয়া চিঞৰ এটা মাৰিলে।
  ইয়াত মেচিনগানৰ গুলীত তেওঁৰ বাধা আহিল, গুলীয়ে মহিলা কৰ্ণেল আৰু লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলক বিন্ধিলে, আন সৈন্যক স্প্ৰে" কৰিলে।
  ড্ৰাকমাই চকুৰ কোণৰ পৰা লক্ষ্য কৰিলে যে এলিজাবেথে গুলী চলাই আছে। যোদ্ধা কাউণ্টেছে ক"লে:
  - এতিয়াও সহ্য কৰিব পৰা নাছিলোঁ৷
  এলিজাবেথে গৰ্জন কৰিলে:
  - কিয়, এনে অত্যাচাৰ সহ্য কৰিব লাগিব। কাৰণ এইবোৰ মাত্ৰ পাতালৰ অৱক্ষয়ী ।
  - সহমত! - ড্ৰাকমাই তাইক সমৰ্থন কৰিলে, পাছলৈ, উন্মাদ গুলী খুলি।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে গাইছিল:
  - ৰেহাই নিদিব, কুমলীয়া বাগৰ দৰে দুষ্ট সৰীসৃপবোৰক নিঃশেষ কৰি পেলাওক, তেঁতেলীৰ দৰে জ্বলাই দিয়ক!
  ক্লিপবোৰ গুলিয়াই ছোৱালীকেইজনীয়ে গুলীবোৰ ডজ কৰি পুনৰ লোড কৰি জীৱিতসকলক আক্ৰমণ কৰে । বিশেষ বাহিনীৰ বেছিভাগেই এটা বিশাল কোঠাত গোট খাই আছিল, আৰু তেওঁলোকক হত্যা কৰাটো বহুত কঠিন আছিল। বুঢ়ী বিশ্বাসঘাতক মানুহজনী পলাই গ"ল, কিন্তু নিজৰ সংগীৰ বেয়নেট-দাত দৌৰি গ"ল।
  - এনেকৈয়ে! - হাৰামীয়ে নিজৰ মানুহৰ পৰাই পাইছে ৷ - ড্ৰাকমাই সাৰাংশ কৰিলে আৰু থু পেলালে যাতে তাইৰ লালা তেঁতেলীটোক সমতল কৰি পেলায়।
  এলিজাবেথে শেষৰ দুটা খেল শেষ কৰিলে। এজনে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু ছোৱালীজনীয়ে বুট পিন্ধা ভৰিখনেৰে গ্ৰেনেডটো আটক কৰি খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ পঠিয়াই দিলে।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মানুহক আঘাত নিদিব।
  খিৰিকীৰ বাহিৰত তীব্ৰ শব্দ আৰু চিঞৰ-বাখৰ শুনা গ"ল। কিছুমান মানুহৰ ভাগ্য বেয়া আছিল আৰু লগে লগে হত্যা কৰা হোৱা নাছিল, এতিয়া যন্ত্ৰণা ৰৈ আছিল।
  ঘৰটোত প্ৰায় চল্লিশজন মানুহ বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে জীৱ-জন্তুৰ কাম শেষ কৰি এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমাই বাকীবোৰ শেষ কৰিবলৈ জপিয়াই ওলাই আহিল। একে সময়তে , ছোৱালীবোৰে ডেগাৰ আৰু লাথি ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ অৱজ্ঞা কৰা নাছিল।
  বিশেষকৈ ড্ৰাকমাই অবিশ্বাস্যভাৱে জাঁপ মাৰি প্ৰতিপক্ষৰ নাকত গোৰোহাৰে আঘাত কৰিলে, একে সময়তে তেওঁৰ হাড়ৰ কলাটো মগজুত পেলাই দিলে। মৃত্যু তৎক্ষণাত হৈছিল। এলিজাবেথে আঁঠুৰে চোলাটো চেপি ধৰিলে, একে সময়তে তাইৰ আদমৰ আপেলটোও চেপি ধৰিলে। একে সময়তে , তাই কোনোমতে তেজেৰে দাগ নলগালে।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে ক"লে:
  - তুমি ক্ৰাইছষ্টমৰ দৰে, তোমাৰ তেজ ওলাই মৃত্যুৰ দৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে লাইনটো এৰাই চলিলে, যিটো অৱশ্যে তাইৰ শিল্পকৰ্মৰ সৈতে ভয়ংকৰ নাছিল, আৰু শত্ৰুক নিজেই লাইট এটাৰে ঠেলি দিলে।
  এলিজাবেথে চিঞৰি উঠিল:
  - পালৰ পৰা হাৰামী সাজ-পোছাক পাওক।
  ড্ৰাকমা পিছ পৰি নাথাকিল:
  - সকলোকে হিচাপ দিয়াৰ সময়।
  বিশেষ বাহিনীৰ সৈন্য কম আছিল আৰু তেওঁলোক বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিছিল, নিজৰ সেনাপতি হেৰুৱাই। জীৱিতসকলক হত্যা কৰাটো বিৰক্তিকৰভাৱে সহজ হৈ পৰিল ৷ যিটো ছোৱালীবোৰে কৰিছিল। ড্ৰাকমাই শেষৰটো ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে, ইমানেই যে পেটত ডাল এটাই বিন্ধিলে।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে ক"লে:
  - মই তোমাক ভেম্পায়াৰৰ দৰে ব্যৱহাৰ কৰিছো! প্ৰাৰ্থনা কৰক যাতে আপুনি তাপিৰে থেতেলিয়াই নপৰে !
  ছোৱালীজনীয়ে বিষাক্ত হাঁহি এটা এৰি দিলে। এলিজাবেথে তাইৰ ওচৰলৈ আহিল:
  - আমাৰ চৌপাশে জীয়াই থকা সৈনিকৰ গোন্ধ নাই। কেৱল সতেজ মৃতদেহৰ গোন্ধ।
  - আৰু এই সৈনিকজন মৃতদেহ, ভেড়াৰ চামৰাৰ কোট পিন্ধি! - ড্ৰাকমাই ধেমালি কৰিলে। - বাৰু, আমি এতিয়া কি কৰিম?
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰে পৰামৰ্শ দিলে:
  - আমাৰ বন্দীবোৰলৈ চাওঁ আহক।
  এলিজাবেথে ঘৰৰ ফালে আগবাঢ়িল, পিছফালে ড্ৰাকমা। দুৱাৰমুখত এগৰাকী বৃদ্ধাৰ মৃত্যু হৈছিল।
  এলিজাবেথে তাইৰ ফালে হেলান দিলে:
  - মই তোমাক ইউথেনাইজ কৰিব লাগে নেকি?
  বিশ্বাসঘাতক আইতাই ক"লে:
  - নাজানো কেনেকুৱা নাজী !
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে ক"লে:
  - বেদনাদায়ক মৃত্যু নোহোৱাকৈ !
  কুৎসিত বুঢ়ীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - হেৰা! এইটো! মই বেয়াকৈ জীয়াই আছিলো, আৰু বেয়াকৈ মৰিছো। মই সামৰণিত ক"ম যে ড্ৰুইডৰ চিৰন্তন প্ৰতিযোগী ভেম্পায়াৰসকলেই মোক বিশ্বাসঘাতকতাৰ বাবে স্থাপন কৰিছিল।
  এলিজাবেথ আচৰিত হ"ল:
  - কি, ভেম্পায়াৰৰ অস্তিত্ব আছে নেকি?
  বিশ্বাসঘাতক আইতাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয় নিশ্চিত। কিন্তু তেওঁলোক কম আৰু গোপনে জীয়াই থাকে! যদি আপুনি তেওঁলোকৰ এজনক লগ পাব বিচাৰে, তেন্তে ঠিকনাটোলৈ যাওক, Trapmlilirov Street , বিশ নম্বৰ। পাছৱৰ্ডটো হৈছে "ক্ৰছ এণ্ড গ্ৰেভ"।
  আইতাই গুৰগুৰাই গুৰগুৰাই নিমাত হৈ পৰিল, অজ্ঞান হৈ পৰিল।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে বিমোৰত পৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - তাইৰ মৃত্যু হ"ল! ভেম্পায়াৰৰ সৈতে হোৱা সাক্ষাৎকাৰে আমাক এইটোৱেই দিব পাৰে।
  ড্ৰাকমাই উত্তৰ দিলে:
  - বহুত লিজংকা। প্ৰথমতে, ভেম্পায়াৰসকলৰ মাজত হয়তো নতুন ৰঙা শাসন ব্যৱস্থাটোক লৈ অসন্তুষ্ট, আৰু দ্বিতীয়তে, যদি তেওঁলোকৰ অস্তিত্ব আছে, তেন্তে এইটো এটা মূল্যৱান আৱিষ্কাৰ হ"ব।
  এলিজাবেথে কৌতুহলী হৈ সুধিলে:
  - গতিকে বিজ্ঞানে কেনেকৈ সিহঁতৰ অস্তিত্বক অস্বীকাৰ কৰে?
  নিম্ফ কাউণ্টেছে হাঁহি এটা মাৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - অন্ততঃ এইদৰেই! অৱশ্যে সকলো নহয়। বহুতো সুনামধন্য বিজ্ঞানী তেজ চুহি খোৱা মানুহৰ অস্তিত্বৰ বিষয়ে পতিয়ন গৈছে। তদুপৰি এই বিষয়ত গৱেষণা পত্ৰও লিখিছিল।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰ cooed:
  - হয়, এই বিষয়ে মই জানো। আনকি কোচচেই দ্য ইমৰটেলৰ মিথৰ যুক্তিও পঢ়িবলগীয়া হৈছিল।
  ড্ৰাকমাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে, তাইৰ মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ জিলিকি উঠিল:
  - যিয়েই নহওক, সম্ভাৱনাক আমি মনত ৰাখিম।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ঘৰৰ ভিতৰলৈ দৌৰি গ"ল।
  ইতিমধ্যে ল"ৰাটোৱে কোনোমতে ৰছীবোৰ কাটি ডাচেছক জ্ঞান ঘূৰাই আনিছিল। সি ফটা চাৰ্টটো টানিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমা সোমাই অহা দেখি তাই খৰখেদাকৈ নিজকে ঢাকি ৰাখিলে, তাইৰ চকুত আতংকজনক পোহৰ জ্বলি উঠিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে চি এছ এৰ ৰেড আৰ্মীৰ ইউনিফৰ্ম পিন্ধিছিল।
  আৰু ক"লা ছাল আৰু কোঁচা চুলিৰে মেকআপত।
  এলিজাবেথে হাতখন আগবঢ়াই দিলে:
  - ভয় নকৰিবা! - তাই মৰমেৰে ক'লে।
  - আৰু মইও! - ড্ৰাকমা নিশ্চিত কৰিলে। - আমি কেৱল গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ শত্ৰু আৰু আমাক গুলীয়াব বিচৰাসকলক কামোৰো।
  ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰিলে।
  - ভেলেন্সিয়া, এইসকল আমাৰ বন্ধু! ভাল বস্তু লৈ আহিছিল।
  ডাচেছে সুধিলে:
  -আপুনি ৰাছিয়ান এজেণ্ট নেকি?
  - হয়, আপুনি আমাক বিশ্বাস কৰিব পাৰে! - এলিজাবেথে ক"লে।
  ছোৱালীজনীয়ে উদং বগা ভৰিখন জোকাৰি আচৰিত হৈ ক"লে:
  - কিন্তু একে সময়তে ক'লা!
  - এইটো আমাৰ ডাঙৰ গোপন কথা। - ড্ৰাকমাই উত্তৰ দিলে। - নীতিগতভাৱে আমি কাকো উত্তৰ দিব নালাগে।
  - বাৰু এই কথাত মই একমত। - ডাচেছে উঠিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, ল"ৰাটোৱে তাইক সমৰ্থন কৰিলে। ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিলে যে শিশুটি পাতল, কিন্তু তাঁৰযুক্ত আৰু বয়সতকৈ শক্তিশালী:
  -আপুনি ড্ৰুইড নেকি? - তাই তাক সুধিলে।
  ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - মই মাত্ৰ এজন মেচেঞ্জাৰ আৰ্থাৰ। সঁচা, তেওঁ কিছুমান অনুষ্ঠানত অংশ লৈছিল। শক্তি অনুভৱ কৰিব পাৰিছো।
  - আৰু আমাৰ পৰা কি অনুভৱ হৈছে? - এলিজাবেথে সুধিলে।
  সক্ষম শিশুটিয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - যে আপুনি আন এখন পৃথিৱীৰ জীৱ, অস্বাভাৱিকভাৱে বিশাল ক্ষমতাৰে সমৃদ্ধ। ইয়াৰ উপৰিও কাপোৰৰ তলত থকা এই গুটিবোৰে শক্তিৰ স্পষ্ট প্ৰবাহ দিয়ে, যাৰ ফলত আপোনাৰ চাৰিওফালে এখন ক্ষেত্ৰৰ সৃষ্টি হয়।
  ড্ৰাকমাই সন্দেহেৰে সুধিলে:
  - হয়, তুমি সঁচাকৈয়ে ড্ৰুইড, কিন্তু তুমি কিয় চেলেং পিন্ধি ঘূৰি ফুৰে?
  ল"ৰাজনে মনোমোহা অকপটতাৰে উত্তৰ দিলে:
  - এয়া এক তপস্বী শিক্ষা। ই আত্মাৰ চাৰিওফালে বিশুদ্ধ আভা গঠন কৰে, শৰীৰক শক্তিশালী কৰে আৰু সুৰক্ষা প্ৰদান কৰে। আপোনাৰ মাংস যিমানেই কঠিন হ"ব, আপোনাৰ আত্মাৰ শক্তি সিমানেই বেছি।
  এলিজাবেথে আগ্ৰহেৰে নিশ্চিত কৰিলে:
  - তেতিয়া বুজিলোঁ! এইটো ভাৰতীয় যোগীসকলৰ দৰেই যিসকলে উলংগ হৈ পাহাৰৰ বৰফৰ শিখৰত উঠি উচ্চ ৰূপৰ শক্তিৰ সুবিধা লাভ কৰিছিল।
  - হয়, আমি যোগৰ অনুশীলন অধ্যয়ন কৰিলোঁ। - ল'ৰাটোৱে ক'লে। - এইটো যথেষ্ট আকৰ্ষণীয়। আন জনগোষ্ঠীৰ অভিজ্ঞতা অধ্যয়নৰ যোগ্য, অৱহেলাৰ যোগ্য নহয়। তোমালোক ৰাছিয়ানসকলৰো ডাইনী সংগঠন আছে। অৰ্থডক্স গীৰ্জাৰ পৰা হোৱা নিৰ্যাতনৰ বাবে তেওঁলোক আত্মগোপন কৰি আছে, গতিকে ধৰ্মতো সকলো সুখী নহয়।
  ড্ৰাকমাই মাত দিলে:
  - আচলতে মই যদি নাস্তিক নহ"লোহেঁতেন তেন্তে মই মোৰ পূৰ্বপুৰুষৰ বিশ্বাসক বেছি পছন্দ কৰিলোহেঁতেন: পুৰণি গীৰ্জাৰ স্লাভনিক। খ্ৰীষ্টান ধৰ্ম হৈছে দাসসকলৰ ধৰ্ম যিয়ে আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু মুক্ত জাতিটোক ভেড়াৰ জাকলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিছিল। কাৰণ, অৰ্থডক্সীৰ বাবেই ৰাছ"ত দাসত্ব প্ৰতিষ্ঠা হ"ল। পুৰোহিতে শিকাইছিল: ঈশ্বৰে সহ্য কৰিলে আৰু আমাক আজ্ঞা দিলে!
  সম্পূৰ্ণ আত্মবিশ্বাসী নহয় এলিজাবেথে ক"লে:
  - মধ্যযুগত বহুত ভুল হৈছিল যদিও এতিয়া পুৰোহিতসকলে প্ৰগতিৰ বিৰোধী যেন নালাগে।
  বিৰোধী নহয় , কিন্তু মানুহৰ সামৰ্থ্যৰ বিকাশত বাধাৰ সৃষ্টি কৰে । মানৱ জাতিয়ে হয় সৰ্বশক্তিমানতা লাভ কৰিব নহয় অদৃশ্য হৈ যাব! মানুহৰ ভাগ্যত হয় দেৱতা হিচাপে জীয়াই থাকিব নহয় কৃমি হিচাপে মৰিব! - ড্ৰাকমাই সন্দেহৰ ছাঁ নোহোৱাকৈয়ে ক"লে।
  - এইটো সত্যৰ লগত বহুত মিল আছে। - এলিজাবেথে বৰ বেছি উল্লাসিত নহয় চাৱনি এটাৰে মান্তি হ"ল। - কিন্তু ঈশ্বৰ অবিহনে দেৱতা হোৱা অসম্ভৱ !
  ড্ৰাকমাই নিজৰ কাষবোৰ মুঠিৰে থিয় কৰি ফুচফুচাই ক"লে:
  - বা হয়তো ইয়াৰ বিপৰীত!
  ল"ৰাটোৱে সিহঁতৰ কথাত বাধা দিলে:
  - আমি ড্ৰুইডসকলে ঈশ্বৰক চিনি পাওঁ, কিন্তু আমি বিশ্বাস কৰোঁ যে বাইবেলখন ভুলকৈ লিখা আৰু অনুবাদ কৰা হৈছিল।
  - বাৰু, আৰ্থাৰ! - অনুবাদৰ কথা নহয়। মাত্ৰ শিলগুটি এটা পিহি নাযাব, মুকুতা নহ"ব৷ - ড্ৰাকমাই ক"লে।
  দাৰ্শনিকৰ মেকিংছ থকা এটা শিশুৱে ফুচফুচাই ক"লে:
  - আপুনি ভালকৈ কথা কয়। ৰঙা. ৰঙা ভাষণৰ বাবেই মাথোঁ বহুত তেজ বোৱা হ"ব।
  - আৰু লগতে উজ্জ্বল ধাৰণা আৰু ভাল উদ্দেশ্য। - ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিলে।
  - ধাৰণাটো যিমানেই বিশুদ্ধ হ'ব সিমানেই কাৰ্যকৰীকৰণৰ সময়ত ইয়াৰ ওপৰত মলি লাগি থাকে! - ল"ৰাটোৱে আৰ্থাৰে লক্ষ্য কৰিলে। - আপোনালোক ৰাছিয়ানসকলেও সমগ্ৰ বিশ্বক জাতিৰ এটা ভ্ৰাতৃত্ববোধৰ পৰিয়ালত একত্ৰিত কৰিব বিচাৰে।
  - কেনেকৈ কওঁ! - এলিজাবেথে দ্বিধাবোধ কৰিলে। - আনুষ্ঠানিকভাৱে ইউ এছ এছ আৰৰ সময়তহে সংবিধানত উল্লেখ কৰা হৈছিল যে শেষৰখন গণৰাজ্যৰ অন্তৰ্ভুক্তিৰ লগে লগে ছোভিয়েট ইউনিয়ন গঠনৰ প্ৰক্ৰিয়া সম্পূৰ্ণ হ"ব। আৰু আধুনিক ৰাছিয়াত আনকি আইনখনেও বিশ্বযুদ্ধৰ বাবে প্ৰত্যক্ষভাৱে প্ৰচাৰ চলোৱাত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰিছে।
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - ৰাছে সদায় ব্ৰিটেইন আৰু যিকোনো দেশৰ দৰেই সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে চেষ্টা কৰি আহিছে। আৰু এক উমৈহতীয়া চৰকাৰৰ শাসনৰ অধীনত এক ঐক্যবদ্ধ মানৱতা আমাৰ ভৱিষ্যত। আৰু ৰাছিয়াৰ প্ৰতিনিধিয়ে যদি ইয়াত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰে তেন্তে ভাল। অন্ততঃ আমাৰ বাবে। বাইদেউ, আমাৰ পৃথিৱীত মাত্ৰ দুখন দেশেই কম বেছি পৰিমাণে গ্ৰহটোক পৰ্যাপ্তভাৱে পৰিচালনা কৰিব পাৰে: ৰাছিয়া আৰু আমেৰিকা।
  - আৰু চীন? - এলিজাবেথে সুধিলে।
  - কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ নেতৃত্বত ইয়াৰ অৱনতি ঘটিছে। আৰু সাধাৰণতে চীনৰ অৰ্থনৈতিক বিকাশৰ নব্বৈ শতাংশই হৈছে পশ্চিমীয়া বিনিয়োগ। নীতিগতভাৱে কমিউনিষ্ট পাৰ্টি বুৰ্জোৱা হৈ পৰিছে! - খঙাল মাতেৰে ড্ৰাকমাই ক"লে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে শান্ত সুৰত ক"লে:
  আধুনিক নীতিৰ পৰা বিশেষ পাৰ্থক্য নাথাকিলহেঁতেন ।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - বাওঁফালে হ'ব, কিন্তু মূলতঃ একেটা পুঁজিবাদেই হ'ব ৷ সাধাৰণতে ৰাছিয়াৰ কমিউনিষ্টসকলৰ নেতৃত্বৰ ক্ষেত্ৰত দুৰ্ভাগ্যজনক আছিল। কেৱল ডেকা, শক্তিশালী কেডাৰেহে কমিউনিষ্ট পাৰ্টিক বচাব পাৰিব।
  ল"ৰাজনে উল্লেখ কৰিলে:
  - ৰাছিয়ান কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ প্ৰয়োজন নাই। ইতিমধ্যে ইয়াত ক্ষমতালৈ আহিছে, অধিকাংশ জনসাধাৰণে ৰেচন কাৰ্ডত জীৱন নিৰ্বাহ কৰে, সাধাৰণ কাপোৰ কিনা অসম্ভৱ। আৰু বহুতে পাহৰি গৈছে মাংস কি। উদাহৰণস্বৰূপে, খ্ৰীষ্টমাছত এবাৰহে চেষ্টা কৰিলোঁ।
  এলিজাবেথে চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু কেনেকৈ?
  ডেকা ড্ৰুইডে উত্তৰ দিলে:
  - স্বাদ যুক্ত! যদিও, চকলেট ভাল। কেনেবাকৈ এটা টাইলছ চুৰি কৰিবলৈ সক্ষম হ"লোঁ৷ চুৰিৰ সংঘটিত কাৰ্য্যৰ বাবে মই নক্ষত্ৰীয় প্ৰায়শ্চিত্তৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল: চাবুকৰ তেত্ৰিশটা কোব। তেওঁৰ পিঠিখন তেজেৰে লুতুৰি-পুতুৰি হৈ পৰিছিল, আৰু কোবাই দিয়াৰ পিছত তেওঁ শিক্ষকসকলক তেওঁলোকৰ বিজ্ঞানৰ বাবে ধন্যবাদ জনাইছিল।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে টুইট কৰিছিল।
  - বাৰু, এইটো সাধাৰণতে ভাল। ঠিক আছে ল"ৰা, আমাক ড্ৰুইডৰ লগত চিনাকি কৰাই দিয়া।
  ল'ৰাটোৱে তাৰ উদং, সৰু, ভঙা ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰি উত্তৰ দিলে :
  - মোৰ এই কাম কৰাৰ কৰ্তৃত্ব নাই। ভাইহঁতক ক'ম তোমাৰ কথা। তাৰ পিছত যদি তেওঁলোকে প্ৰয়োজনীয় বুলি ভাবে তেন্তে তেওঁলোকে আপোনাৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিব। মই লুকুৱাব নোৱাৰো যে অৰ্থডক্সীৰ গ্ৰিপটোও টান, আমি ইংৰাজী প্ৰদেশৰ নহয়, ব্ৰিটেইনৰ স্বাধীনতা বিচাৰিম ।
  - হয়তো ব্ৰিটেইনত ৰাছিয়া সমৰ্থক চৰকাৰ এখন কেৱল ক্ষমতালৈ আহিব। - ড্ৰাকমাই ক'লে। - ইয়াৰ উপৰিও মই জুকোভৰ লগত কথা পাতিম যাতে তেওঁ অৰ্থডক্স গীৰ্জাৰ প্ৰভাৱ দুৰ্বল কৰে। ইয়াৰ ফলত বিজ্ঞান আৰু প্ৰগতিৰ অত্যধিক সংৰক্ষণ হয়।
  এলিজাবেথে মন্তব্য কৰিছিল:
  - অগ্ৰগতি যে লেহেমীয়া হৈছে সেয়া স্পষ্ট নহয়।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - এইটো এটা সূক্ষ্ম প্ৰক্ৰিয়া, কিন্তু খ্ৰীষ্টান ধৰ্মৰ প্ৰয়োজনীয় সজীৱতা আছে নে নাই নিজেই বিচাৰ কৰক।
  এলিজাবেথে দাঁত উদং কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - সকলো নাস্তিক শাসন ব্যৱস্থাৰ পতন ঘটিছে, বা চীনৰ দৰেই খ্ৰীষ্টান ধৰ্মৰ পুনৰুজ্জীৱনৰ প্ৰক্ৰিয়া চলি আছে। সাধাৰণতে গতানুগতিক কমিউনিষ্টসকল কেৱল দৰিদ্ৰ উত্তৰ কোৰিয়াতহে থাকিল আৰু আনকি ফিডেল কাষ্ট্ৰোৱেও পোপৰ আগত প্ৰণাম কৰিলে। আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত খ্ৰীষ্টান ধৰ্মই কোনো কাৰণতে স্থান হেৰুৱাব পৰা নাই। কোনো কোনো ঠাইত নীচ হ"লেও ইছলামৰ ওচৰত, নাস্তিকতাৰ তুলনাত নহয়। স্বীকাৰ কৰক, ১০০% নাস্তিক কিমান?
  ড্ৰাকমাই কটুভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - মই ধৰি লৈছোঁ ১০০%তকৈ অধিক খ্ৰীষ্টান।
  ডাচেছে তেওঁলোকৰ মাজত বাধা দিলে:
  - মই এজন কেথলিক! সঁচা, ধৰ্মান্ধ নহয়। মই স্বীকাৰ কৰোঁ যে ৰোমান পোপৰ পদত বহুতো পাপ আৰু ভুল আছিল। কিন্তু একে সময়তে কেথলিক আৰু অৰ্থডক্স গীৰ্জাও ভগ্নী। ৰাছিয়াত অৰ্থডক্স নহয় সকলৰ ওপৰত অত্যধিক হেঁচা পৰিছে ৷ যদি ইমান কেথলিক আৰু লুথাৰিয়ান নাই, তেন্তে উদাহৰণস্বৰূপে বেপ্টিষ্টসকলক প্ৰায় নিষিদ্ধ কৰা হৈছে। মই ভাবো ইয়াত অধিক স্বাধীনতা থাকিব লাগে।
  এলিজাবেথে মাত দিলে:
  - ইংলেণ্ডত এসময়ত বেপ্টিষ্টসকলক বাজিত জ্বলাই দিয়া হৈছিল। বাইদেউ, ৰাছিয়াতো তেওঁলোকে মোৰ মূৰত থপৰিয়াই দিয়া নাছিল৷ এতিয়া নৈতিকতা মুক্ত হৈ পৰিছে। কিন্তু বাস্তৱত সকলো বিশ্বাস শুদ্ধ হ"ব নোৱাৰে। খ্ৰীষ্টই নিজেই কৈছিল: এক বিশ্বাস, এজন মেৰপালক, এক বাপ্তিস্ম! গতিকে আমি একক ধৰ্মৰ জৰিয়তে সকলো জনগোষ্ঠীকে বহুজাতিক সাম্ৰাজ্যত একত্ৰিত কৰাৰ চেষ্টা কৰিছো। শেষত ইয়াৰ দ্বাৰা জাতীয় সম্প্ৰীতি শক্তিশালী হ"ব লাগে।
  ল"ৰাটোৱে আপত্তি কৰিলে:
  - জোৰ-জবৰদস্তিয়ে প্ৰেম ধ্বংস কৰে, চাবুকত চুমা খাব পাৰি, কিন্তু তাত দাঁত কামুৰিবলৈ সহজ।
  - তুমি ভাল কথা কোৱা ডেকা দাৰ্শনিক! আশাকৰোঁ আকৌ লগ পাম, কিন্তু এতিয়া লণ্ডনলৈ যাওঁ। হয়, আৰু মই আপোনালোকক সকীয়াই দিছো, আমি আমাৰ পৰিচয় সলনি কৰিম ৷ - ড্ৰাকমাই ক"লে।
  ল"ৰাটোৱে চেষ্টনাটটো তেওঁলোকৰ হাতত তুলি দিলে:
  - লোৱা ! এইটো এটা সন্ধান আৰ্টিফেক্ট, ইয়াৰ সহায়ত আমি প্ৰয়োজন হ'লে আপোনাক সদায় বিচাৰি পাম।
  এলিজাবেথে হাঁহিলে:
  - দেখাত শিশুসুলভ, কিন্তু কিবা কাৰণত মই বিশ্বাস কৰোঁ।
  - মুখত লৈ ফুচফুচাই ক'ব লাগিব: - সহায়ৰ প্ৰয়োজন।- আৰু আমি শুনিম! - আৰ্থাৰে ক'লে।
  - আশ্চৰ্যজনক! আমি তেনেকুৱা কৰিম। কিন্তু প্ৰশ্ন হয়, আমি যদি বহু দূৰলৈ শেষ হওঁ তেন্তে কি হ"ব? - এলিজাবেথে সুধিলে।
  খালী ভৰিৰে ধুনীয়া ল"ৰাটোৱে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  "তেন্তে মই অকলে আহি সহায় কৰিম।"
  ড্ৰাকমাই সন্দেহ কৰিছিল:
  -হয়, তাইক কেনেকৈ সহায় কৰিব পাৰিবা! আমি তোমাক ইমান অসহায় দেখিলোঁ।
  আৰ্থাৰে মিঠা হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  -বিশ্বাস বা বিশ্বাস নকৰাৰ আপোনাৰ অধিকাৰ।
  - তাৰ পিছত আমি গৈছিলো, আৰু ইমান সময় হেৰুৱালোঁ। - এলিজাবেথে ক"লে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ছুটী লৈ কৰ্ণেল আৰু লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলৰ পৰা নথি-পত্ৰ লৈ কাৰ্যতঃ কোনো ক্ষতি নোহোৱাকৈ আগবাঢ়ি গ"ল। তেওঁলোকৰ পৰিকল্পনা অলপ সলনি হ"ল। নতুন পৰিচয় লোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল ৷ ইয়াৰ বাবে কৰ্ণেল আৰু লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেল একেবাৰে উপযুক্ত আছিল। তেওঁলোকৰ মৃতদেহত গেছলিন ডুবাই জুই লগাই দিয়া হয়। হয়, কেৱল তাৰ বাবে। আন মৃতদেহবোৰ চেচপুলত পেলাই দিয়া হয়। নিষ্ঠুৰ, কিন্তু প্ৰয়োজনীয়। পক্ষপাতিত্বৰ লগত যুদ্ধ হৈছিল বুলি কোৱা কিংবদন্তিটো যোগ্য নহ"ল। অতি সন্দেহজনকভাৱে ষাঠিজন লোকৰ মৃত্যু হৈছিল আৰু মাত্ৰ দুজন সেনাপতিহে জীয়াই থাকিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ট্ৰিবিউনেলৰ দৰে গোন্ধ ওলাইছিল।
  এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ অভিযানৰ বাবে জোৱানসকলক পুনৰ আহ্বান কৰা হৈছে বুলি খবৰ দিব লাগিব। কেইদিনমানৰ বাবে কাম কৰিব পাৰিলেহেঁতেন, কিন্তু ইয়াতকৈ বেছি প্ৰয়োজন নাই।
  ড্ৰাকমাই খঙেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আচলতে আমি নিজকে বিপদত পেলাইছিলো , এলিজাবেথ। সঁচাকৈয়ে আমি বিপদত পৰিলোঁ ! গুলী চলোৱা উচিত নাছিল।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে আপত্তি কৰিলে:
  - কিয়? আমি দুজন আচৰিত মানুহক মৃত্যু আৰু ধৰ্মান্ধতাৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলোঁ। ডাচেছ আৰু ল"ৰাটো, যিজন একেবাৰেই ইমান সহজ নহয়। ইয়াৰ উপৰিও চি এছ এ সেনাৰ একেবাৰে শেষ নহয় বাষষ্ঠিজন যোদ্ধা নিহত হৈছিল। এইটো এটা গুৰুতৰ প্লাছ!
  নিম্ফ কাউণ্টেছে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - অসুবিধাবোৰৰ কথা কি ক"ব?
  - অসুবিধাবোৰ কি কি? আমি এতিয়া নিৰাপদে সমগ্ৰ দেশ ভ্ৰমণ কৰিব পাৰিম। নথি-পত্ৰ পঢ়ক। বিশেষভাৱে অনুমোদিত বিশেষ বাহিনী "কমাণ্ডো". আমাৰ এতিয়া একেবাৰে শীৰ্ষলৈ যোৱাৰ সুবিধা আছে। - এলিজাবেথে চকু দুটা সৰু কৰি দিলে। "এটা সাধাৰণ দৃষ্টিৰে আমাৰ সকলো সুবিধা দেখা নাপাবনে?"
  ড্ৰাকমাই ক"লা হৈ পৰা চুলিৰ ডাঠ মূৰটো খোঁচ মাৰিলে। তাৰ পিছত যথেষ্ট সন্দেহৰ সৈতে তাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - সংস্পৰ্শলৈ অহাৰ আশংকা বৃদ্ধি পায়। আমি তেওঁলোকৰ বিষয়ে একো নাজানো, কিন্তু আনে হয়তো জানে।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - সকলো য়েংকি প্ৰায় একে। মাত্ৰ আপোনাৰ অধীনস্থৰ লগত অহংকাৰী আৰু উৰ্ধতন বিষয়াৰ আগত দাসত্বৰ প্ৰয়োজন।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে হাঁহিলে:
  - হয়তো আপুনি ঠিকেই কৈছে।
  কৰ্ণেল আৰু লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলৰ গঠন ছোৱালীবোৰৰ সৈতে প্ৰায় সমান আছিল। তেওঁলোকৰ শেষ নাম কমৰেড ডাইট্ৰিচ আৰু জিট্ৰিচ আছিল নেকি? ছোৱালীবোৰতকৈ মহিলাসকল অলপ ডাঠ আছিল যদিও এইটো কোনো সমস্যা নাছিল। মুখ সলনি কৰাটো নীতিগতভাৱে কঠিন নহয়। সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ ছদ্মবেশৰ কলাৰ দ্বাৰা সমস্যাৰ সৃষ্টি হ"ব পাৰে যদিহে সলনি কৰাৰ বস্তুটো অতি ওখ হয়, বা ইয়াৰ বিপৰীতে অতি সৰু হয়। কণ্ঠৰ কথা ক"বলৈ গ"লে সাধাৰণ মানুহেও অনুকৰণৰ কলাত আয়ত্ত কৰে। ছোৱালীকেইজনীয়ে গাড়ীত উঠি লণ্ডনলৈ গ"ল।
   যিহেতু তেওঁলোক বিভিন্ন সাজসজ্জিত বাহনত আছিল , সেয়ে মনে মনে গাড়ী চলাইছিল, কোনো আলোচনা আৰম্ভ নকৰাকৈ। সাধাৰণতে এজন মদ্যপায়ীক নিজৰ বটল এৰি দিবলৈ আৰু ধৰ্মীয় উন্মাদ এজনক নিজৰ মতামত ত্যাগ কৰিবলৈ দিয়াটোৱেই আটাইতকৈ কঠিন কাম!
  বাটত পাঁচবাৰকৈ পথ অৱৰোধৰ সন্মুখীন হ"ল। তিনিজনে পলম নকৰাকৈ পাছ কৰিলে, দুজনৰ ওপৰত তেওঁলোকে নথি-পত্ৰ দাবী কৰিব বিচাৰিছিল, কিন্তু কৰ্ণেল ডাইট্ৰিচ আৰু লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেল জিট্ৰিচক পাৰ হ"বলৈ দিয়া বুলি গম পাই।
  - নিজৰ কৰ্তব্য পালন কৰক ল'ৰা! - এলিজাবেথে চিঞৰি উঠিল।
  - মাত্ৰ মূৰটো উলিয়াই নিদিব! যি খালেই সিহঁতক ছিঙি পেলাব! - ড্ৰাকমাই ধেমালি কৰিলে।
  "হয়, আমাৰ ৰেচনৰ সৈতে" বিষয়াজনে আৰম্ভ কৰিলে। -
  ড্ৰাকমাই জোৰেৰে ক"লে:
  ছল্ডাৰ কৰাত সুখী নহয় ?!
  তেওঁ খৰধৰকৈ উত্তৰ দিলে:
  - নাই, মই সকলোতে সুখী, প্ৰশংসা কমৰেড ষ্টেলিনৰ!
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে গৰ্জন কৰিলে:
  - গতিকে মুখ বন্ধ কৰক!
  ষষ্ঠ চেকপইণ্টটো আছিল ব্ৰিটিছ ৰাজধানীৰ একেবাৰে প্ৰৱেশদ্বাৰত। বাওঁফালে টেমছ নদী বৈ আহিছিল আৰু সোঁফালে উঠি আহিছিল বিখ্যাত দুৰ্গ কৰ্ফে। তাৰ পৰা বিমান বিৰোধী বন্দুকৰ দীঘলীয়া মুখমণ্ডল ওলাই আহিল। টেংক আৰু বিমান দুয়োটাৰে বিৰুদ্ধে ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা গ"ল।
  বেৰবোৰ ডাঠ আৰু বিশেষভাৱে ছীল কৰা যেন লাগে। মুঠতে লণ্ডনক সামৰি লোৱা এটা শক্তিশালী দুৰ্গ। এলিজাবেথে মনত পেলাইছিল যে ইংলেণ্ডৰ বাবে বিমান যুদ্ধৰ সময়ত হিটলাৰে কৰ্ফু ধ্বংস কৰিবলৈ চাৰিশ বিমান আবণ্টন দিব । কিন্তু নগৰৰ দেৱাল থিয় হৈ আছিল। সঁচা, নাজীয়ে কভেণ্ট্ৰি চহৰখন জ্বলাই দিলে। আনকি হিটলাৰে ইয়াৰ পিছত এটা বাক্যাংশও প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল: coventrify !
  ছোৱালীকেইজনীৰ পৰা নথি-পত্ৰ বিচাৰিছিল। আমি পোহৰলৈ চালোঁ। আৰু, আপাত দৃষ্টিত, তেওঁলোকে সেইটো চিনি পাই হাঁহিত ফাটি গ"ল।
  - মিচেছ জিট্ৰিচ। - বিষয়াজনে এলিজাবেথৰ ফালে ঘূৰি চালে। - কথাবোৰ কেনেকুৱা হৈছে?
  ছদ্মবেশ পিন্ধা শ্যামলাগৰাকীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - আমি পক্ষপাতী আৰু অন্যান্য দুষ্ট আত্মাক থেতেলিয়াই পেলাওঁ ৷ পক্ষপাতী দুৰ্বল, কিন্তু আভ্যন্তৰীণ শত্ৰু অধিক শক্তিশালী। হয়তো মই তোমাক চেক কৰা উচিত?
  বিষয়াজনে ঘূৰি আহি বিৰবিৰাই ক"লে:
  - মই নিৰ্ভৰযোগ্য!
  হত্যাকাৰী ছোৱালীজনীয়ে উন্মাদ হৈ পৰিল:
  - মুখত ইলেক্ট্ৰ'ড লগালে কি হ'ব? তেতিয়া স্বীকাৰোক্তি দিবনে?
  উত্তৰত ভয় খাই বাক-বাক:
  - প্ৰয়োজন নাই! কমৰেড জিট্ৰিচ।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে অহংকাৰ কৰি থাকিল:
  - আৰু তুমি মোক মেডাম বুলি মাতিছিলা। এইটো শাস্তিৰে ভৰপূৰ।
  বিষয়াজনে আক্ষৰিক অৰ্থত ভয়ত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ আছিল:
  - ভুলকৈ ক'লোঁ! একপ্ৰকাৰৰ টুইষ্ট!
  - ঠিক আছে! মনে মনে থাকক, একো নকবা, তোমাৰ হৃদয়ত শীত আছে। - এলিজাবেথে গাড়ী চলাই গুচি গ"ল।
  ড্ৰাকমা যোগাযোগত অধিক সংযত হৈ পৰিল, মূৰটো অলপ জোকাৰিলে, কিন্তু একো উত্তৰ নিদিলে:
  - মোৰ পাছপ'ৰ্ট মোৰ হাতত আছে। - তাই ক"লে।
  ৰাতি লণ্ডন প্ৰায় জনশূন্য হৈ পৰিছিল। বুলডগ লৈ আৰক্ষীয়ে ৰাজপথত ঘূৰি ফুৰিছিল। প্ৰযোজ্য আছিল কাৰ্ফিউ। চহৰখনতেই কেইবাবাৰো ছোৱালীকেইজনীক ৰখাই দিয়া হৈছিল। যেতিয়ালৈকে তেওঁলোক ৰেড ফিষ্ট হোটেলত উপস্থিত নহ"ল। ইয়াত আমি লেহেমীয়া কৰিব পাৰিলোঁ। ঘৰটোতেই আছিল ২৪ ঘণ্টীয়া বিষয়াৰ ৰেষ্টুৰেণ্ট।
  - শুবলৈ মন নাযায় নেকি কমৰেড জিট্ৰিচ? - ড্ৰাকমাই এলিজাবেথক উপহাস কৰি সুধিলে ৷
  -কোনৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে কমৰেড ডাইট্ৰিচ! - ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰে উত্তৰ দিলে। - লগৰ সৈতে নহয়।
  - লগ এটাৰে কৰিব পাৰি, যদি ডাঙৰ হয়। - Drachma একটি অশ্লীল ইংগিত সঙ্গে উল্লেখ. - মই ক"ম, ইয়াক সন্মান বুলি নাভাবি আৰু মোৰ কথা নোলোৱাকৈয়ে, বেশ্যালয়বোৰ আমাৰ গৌৰৱ, চাতুৰী, মহবোৰে নিজৰ ছালৰ কোটটো খাই পেলাইছে!
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - কি কথা কৈছা ডাইট্ৰিচ? - দেখাত একেবাৰে আজে বাজে কথা।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - লিজংকাক নক"বা! ঠিকেই কৈছে, হাস্যৰসময়ী।
  এলিজাবেথে স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - আৰু যথেষ্ট সমতল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ৰেষ্টুৰেণ্টলৈ ৰাওনা হ"ল। তেওঁলোকে খাব বিচাৰিছিল , একে সময়তে, মদ্যপান কৰা বিষয়াৰ কথা-বতৰা শুনিবলৈ। আনকি সৰ্বাত্মক ষ্টেলিনবাদী শাসনৰ অধীনতো বিষয়াসকলৰ বাবে কিছু ৰেহাই দিয়া হৈছিল। বিশেষকৈ ৰেষ্টুৰেণ্ট এখনত তেওঁলোকক কথা পতাৰ বাবে গ্ৰেপ্তাৰ কৰিব নোৱাৰিলে, যদিহে কথাটো প্ৰত্যক্ষ দেশদ্ৰোহৰ কথা নহয়। গতিকে কিবা এটা শিকিবলগীয়া আছিল।
  এলিজাবেথে প্ৰায় শুনিব নোৱাৰাকৈয়ে খোজ কাঢ়িলে, আৰু ইয়াৰ বিপৰীতে ড্ৰাকমাই খোজ কাঢ়িলে - ভাল, দুজন উচ্চ পদস্থ বিষয়াই নিজৰ ইচ্ছামতে খোজ কাঢ়িব নোৱাৰিলে, অৰ্থাৎ খালী ভৰিৰে। আৰামদায়ক হোৱাৰ পৰা বহু দূৰত বুট পিন্ধিবলৈ সহ্য কৰিবলগীয়া হ"ল৷ প্ৰৱেশদ্বাৰত চকীদাৰ আছিল, দুজন যথেষ্ট কঠিন বাউন্সাৰ, কিন্তু তেওঁলোকে ছোৱালীকেইজনীক আৰু কোনো ধৰণৰ গুৰুত্ব নিদিয়াকৈয়ে পাৰ হ"বলৈ দিলে।
  - সোমাই আহক সতীৰ্থ কৰ্ণেল। - সিহঁতে ক"লে।
  যোদ্ধাসকলে ক"লা মুখত হাঁহিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! নহ"লে ভৰপূৰ!
  ৰেষ্টুৰেণ্টখনত চেণ্ডেলিয়াৰ পিন্ধিছিল আৰু বেৰত হাতীৰ ছাল ওলমি আছিল, যাৰ ফলত কোঠাটোক স্থানীয় ৰূপ দেখা গৈছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কাউণ্টাৰৰ ওচৰলৈ গৈ পিজ্জা মাৰ্টিনি অৰ্ডাৰ কৰিলে, লগতে চৰ্বিযুক্ত গাহৰিৰ মাংসৰ টুকুৰা এটাও অৰ্ডাৰ দিলে। এফালে এইটোক দুৰ্বল সোৱাদত বুলি ধৰিব পাৰি, কিন্তু ৰঙা আমেৰিকানসকলে খাই ভাল পায় , ঠিক তেনেকৈয়ে। ইয়াৰ উপৰিও গাহৰিৰ মাংসে আপোনাৰ নাস্তিকতাক গুৰুত্ব দিয়া যেন লাগে।
  কাৰণ, আনকি বহুতো খ্ৰীষ্টানেও তাইক অশুচি বুলি গণ্য কৰে।
  এলিজাবেথে মাৰ্টিনিৰ চুমুক এটাহে খালে আৰু ড্ৰাকমাই অৱশ্যে লৰচৰ নকৰাকৈয়ে গোটেই গিলাচ এটা তললৈ নমাই দিলে। কিন্তু বিষয়াসকলে অধিক মনে মনে কথা ক"বলৈ ধৰিলে। পিজ্জা খালোঁ৷
  মিঠা মদৰ সৈতে পনিৰৰ সোৱাদ আছিল অস্বাভাৱিক। যথেষ্ট সুখদায়ক। পৰীক্ষাটোৰ বাবে এলিজাবেথে গাহৰিৰ মাংসৰ টুকুৰা এটাত চকলেট বাটাৰ বিয়পাই দিলে। সাধাৰণতে চি এছ এত কোনো সামগ্ৰীৰ অভাৱ আছিল, বিশেষকৈ খাদ্যৰ অভাৱ আছিল যদিও আমেৰিকাৰ বিষয়াসকলে বিশেষকৈ অভিজাত ইউনিটবোৰে যেন এক বেলেগ পৃথিৱীত বাস কৰিছিল। গতিকে তেওঁলোকে দেখুৱাব পাৰিলেহেঁতেন , বিশেষকৈ যদি তেওঁলোকৰ হাতত টকা থাকে। বাৰু, ড্ৰাকমা আৰু এলিজাবেথৰ হাতত যথেষ্ট ডলাৰ আছিল। ডাইট্ৰিচ আৰু জিট্ৰিচ নিজেই ধনী আছিল আৰু তেওঁলোকৰ ওচৰ-চুবুৰীয়াসকলৰ কিবা এটা আছিল। ড্ৰাকমাই চৰ্বিযুক্ত স্তৰটোৰ ওপৰত থকা তেলবোৰো চেষ্টা কৰিছিল আৰু লক্ষ্য কৰিছিল:
  - স্বাদ যুক্ত.
  এলিজাবেথে চিঞৰি উঠিল:
  - গতিকে খা-পান কৰক!
  বিষয়াসকলে কথা-বতৰা অব্যাহত ৰাখিলে। আমি ফ্ৰণ্টত হোৱা পৰিঘটনা আৰু দলীয় আক্ৰমণৰ বিষয়ে আলোচনা কৰিলোঁ।
  পিছৰটো অৱশ্যে এটা পাৰ্শ্বীয় বিষয় আছিল:
  - হোয়াইট লায়ন গোটৰ উগ্ৰপন্থীয়ে ৰেলখন উৰুৱাই দিলে। ত্ৰিশজন জোৱান আৰু ছয়জন বিষয়া নিহত হয়। শতাধিক লোক আহত হয়।
  - সেই হাৰামীবোৰ ! আমাৰ ৰাইজক মাৰপিট কৰা হৈছে। - মেজৰৰ ইউনিফৰ্ম পিন্ধা এজন বিষয়াই ক"লে। - আমি পণবন্দীক ফাঁচীৰ প্ৰৱৰ্তন কৰিব লাগিব। আমাৰ প্ৰত্যেকৰে বাবে এশজন ইংৰাজ।
  - ইতিমধ্যে সোমাইছে! ফাঁচী দিয়া হৈছিল। প্ৰায় পাঁচশ মহিলা আৰু শিশু জ্বলাই দিয়া হয়। - আনজনে উত্তৰ দিলে। এতিয়া দলপতিসকলক কঠোৰ প্ৰত্যাখ্যান দিয়া হ"ব। ষ্টেলিনে নিজেই কৈছিল: "সন্ত্ৰাসবাদী আৰু ডাকাতৰ বিৰুদ্ধে সকলো পদ্ধতি, আনকি আটাইতকৈ কঠোৰ পদ্ধতিও ব্যৱহাৰ কৰক।" বিশেষকৈ পৰিয়ালসমূহে গেৰিলাৰ দায়িত্ব ল"ব লাগিব।
  - কালি আমি বগা ডাকাতক অত্যাচাৰ কৰিছিলো। তেওঁলোকে আমাক তেওঁলোকৰ সহযোগীক দিলে।
  - হয়, আমি এতিয়াও চিনাকি আৰু পক্ষপাতিত্বৰ লগত জড়িত আনক ফাঁচী দিব লাগিব।
  কথা-বতৰাৰ সুৰটো নিস্তব্ধ হৈ পৰিল:
  "পূব ফ্ৰণ্টত থকা আমাৰ সৈন্যই ভয়াৱহ লোকচানৰ সন্মুখীন হৈছিল। আমাৰ সৈন্যৰ একাগ্ৰতাৰ বিৰুদ্ধে ৰাছিয়াই পাৰমাণৱিক বোমা ব্যৱহাৰ কৰিছিল। লাখ লাখ লোক নিহত আৰু আহত।
  উত্তৰত এটা ভয়ংকৰ গুণগুণনি:
  - হয়, মই নিজেই দেখিছিলো যে পৰিবহণ বিমানত জ্বলি যোৱা বিষয়াক নমাই দিয়া হৈছে। বহুতেই কেৱল অন্ধ হৈ পৰিল আৰু চকুৰ পৰা তেজ ওলাই আহিল। কাৰ চুলি ওলাইছে?
  আৰু এটা মূৰ্খ গুৰগুৰু:
  - এই ৰাছিয়ানসকল কি বৰ্বৰ! ঠিক ৰাস্তাৰে খোজ কাঢ়ি যোৱা ভালুক আছে।
  আৰু আন এটা ভয়ংকৰ হুমুনিয়াহ:
  - আৰু বাঘেও কথা কয়।
  পৰৱৰ্তী বিস্ময়টো অধিক সন্দেহজনক আছিল:
  - এনে ঠাণ্ডাত বাঘ নাথাকে।
  এজন বিষয়াই ওঁঠত আঙুলি থৈ ক"লে:
  - আৰু তেওঁলোকৰ বিশেষ, চেবাৰ দাঁত থকা দানৱ আছে!
  . অধ্যায় নং ১০
  এলিজাবেথে তাইৰ হাঁহিটো প্ৰায়েই ধৰি ৰাখিব পৰা নাছিল:
  - সিহঁতে নিজৰ বজাৰেৰে তোমাক মাৰিব পাৰে।
  ড্ৰাকমাই তাইৰ কথাত বাধা দিলে:
  - অধিক ভালদৰে শুনা, হয়তো কিবা এটা মূল্যৱান বস্তুৰ সন্মুখীন হ"ব৷
  - কৰ্ণেলে নিজেই মোক কৈছিল যে ৰাছিয়াৰ লেবৰেটৰীত তেওঁলোকে মানুহ আৰু বাঘৰ জিনম একত্ৰিত কৰে। তেওঁলোক ভয়ংকৰ যোদ্ধা হৈ ওলাল। প্ৰায় অক্ষম, ওখকৈ জপিয়াই যাব পৰা। যেন সিংহৰ চুলি থকা মহিলাৰ দৰে দেখা যায়। - ডেকা মুলাট্টো কেপ্তেইনে আৰম্ভ কৰিলে।
  মেজৰজনে তেওঁৰ কথাত বাধা দিলে:
  - এইবোৰ সকলো উৰাবাতৰি! কিন্তু শুনিছোঁ যে আমি নিগনি, মানুহ আৰু গৰিলাৰ জিনমবোৰ গুৰুত্বসহকাৰে সংযুক্ত কৰিছো। ইয়াৰ ফলত এনে যুঁজাৰু হয়;এটাও গুলীয়ে আপোনাক মাৰিব নোৱাৰে, যদিও আপুনি তেওঁলোকৰ মূৰত আঘাত কৰে। ভয়ংকৰ মিউটেণ্ট। তেওঁলোকেই আমাক ৰাছিয়ানসকলৰ ওপৰত গৌৰৱময় জয় দিব! ইয়াৰ বাবে ইতিমধ্যে আটাইতকৈ শক্তিশালী জাহাজবোৰ সাজু হৈছে;তেওঁলোকে নাৰ্চাৰীখন পৰিবহণ কৰিব।
  - এইটো কল্পকাহিনী নহয় নেকি? - মাতবোৰ শুনা গ"ল।
  বিষয়াজনে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - নহয়! সকলো ঠিকেই আছে!
  শব্দটো অলপ কমি গ"ল। প্ৰায় চল্লিশজনীয়া কৰ্ণেল এজনে ছোৱালীকেইজনীৰ কাষ চাপি আহিল। হাতখন আগবঢ়াই দিলে।
  গভীৰ মাত এটা শুনা গ"ল:
  - তুমি, মই দেখিছোঁ, মোৰ সহকৰ্মী। আপুনি কি কৰে?
  - একো নাই, আমি খাওঁ আৰু শুই নাথাকো! - ড্ৰাকমাই ধেমালিতে উত্তৰ দিলে।
  কৰ্ণেলে বিনয়েৰে পৰামৰ্শ দিলে:
  - মোৰ লগত নাচিব মন নাযায় নেকি?
  নিম্ফ কাউণ্টেছে চিঞৰি উঠিল:
  - প্ৰথমে, চেম্পিয়ন!
  - ওৱেটাৰ, আমাক কিছু টেক্সাছ স্পাৰ্কলিং ৱাইন দিয়ক! - কৰ্ণেলে চিঞৰি উঠিল।
  ড্ৰাকমাই চকু দুটা সৰু কৰি দিলে। পাতল পোছাক পিন্ধা এজনী সৰু ছোৱালীয়ে দৌৰি আহি তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ আহি ঢালি দিয়া গিলাচ থকা ট্ৰে এখন আগবঢ়াই দিলে।
  সুন্দৰীগৰাকীয়ে টুইট কৰি এইদৰে কয়।
  - অনুগ্ৰহ কৰি ভদ্ৰলোকসকল!
  - পাৰস্পৰিকভাৱে! - কৰ্ণেলে ষোল্ল বছৰতকৈ বেছি বয়স নোহোৱা যেন লগা অতি সৰু জীৱটোক তলত চিটিকি দিলে। - মোৰ লগত থাকক, গান এটা গাওক! ষ্টেলিন-কোলাক ফেন হওক।
  এলিজাবেথে পাৰ্ক আপ কৰিলে:
  - হয়, আৰু আমাক ষ্টেলিন-কোলা আৰু হুইস্কি অৰ্ডাৰ কৰক।
  জ্যেষ্ঠ বিষয়াজনে মৰমেৰে হাঁহিলে:
  - মহান! আপোনাৰ এটা অদ্ভুত সোৱাদ আছে।
  ষ্টেলিন-কোলা আছিল সামান্য পান্নাৰ সোৱাদ থকা নীলা ৰঙৰ তৰল পদাৰ্থ। টেৰেগনৰ দৰে কিবা এটা, মাত্ৰ সোৱাদত শক্তিশালী আৰু মিঠা। হয়তো আনকি অতি মিঠা, আনকি ক্লয়িংও।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - হয়, এইটো বৰ বেছি!
  কৰ্ণেলে দাঁত উদঙাই দিলে:
  - চেৰ'গেট চেনিৰ বিকল্প বেছি। লাজ নকৰিব, আৰু হুইস্কি দিলে ককটেল এটা পাব।
  - পৰামৰ্শৰ বাবে ধন্যবাদ! - ড্ৰাকমাই ক"লে।
  ছোৱালীবোৰে বহুত মদ খাইছিল যদিও মূৰটো সতেজ কৰি ৰাখিছিল। যদিও তেওঁলোকে বিভিন্ন আজেবাজে কথাত মিহলি হৈছিল।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে ক"লে:
  - হয়, এইটো মাত্ৰ চুপাৰ!
  তাৰ পিছত তেওঁলোকে নাচিবলৈ ধৰিলে, কিন্তু কৰ্ণেলৰ হাতত নিগমৰ কৃপা আছিল। এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমা পখিলাৰ দৰে উৰি ফুৰিছিল। হয়তো সিহঁতেও কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল। অভাৱনীয় বাক্যাংশ এটাই তেওঁলোকৰ নৃত্যত প্ৰায় বাধা দিলে।
  - ডাইট্ৰিচ আৰু জিট্ৰিচ, ইমান ভালকৈ নাচিবলৈ ক'ত শিকিলা? - সন্মান আৰু অধিকাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ কেপ্তেইনৰ ইউনিফৰ্ম পিন্ধা ল"ৰাজনে বিৰবিৰাই উঠিল।
  - অ' হাই ল'ৰা! - ড্ৰাকমাই তাক সুধিলে। - হয়তো আপুনি আমাৰ লগত যোগদান কৰিব বিচাৰিব।
  এলিজাবেথৰ মূৰত দাড়ি থকা ছোভিয়েট কৌতুক এটা জিলিকি উঠিল৷
  মুলাৰে এছ এছ কৰ্ণেলক সুধিছে:
  - ষ্টাৰলিটজে বহু বছৰ ধৰি বিদেশী দেশত, বিদেশী নামেৰে, বিদেশী ভাষাৰে জীয়াই থকাটো কেনেকুৱা? স্বীকাৰ কৰক, আপুনি জীৱিকাৰ ধন পৰিশোধৰ পৰা লুকাই আছেনে?
  পৰ্দাৰ আঁৰৰ কণ্ঠ:
  - আগতে কেতিয়াও ষ্টাৰলিটজ বিফলতাৰ ইমান ওচৰত নাছিল।
  মূৰ্খামিৰ খেলখনে কাম কৰা নাছিল।
  নিৰাপত্তাৰক্ষীয়ে উত্তৰ দিয়াৰ সলনি বন্দুকটো উলিয়াই নিক্ষেপ কৰিলে।
  - বাৰু, মূৰৰ পিছফালে হাত। মোৰ লগত খোজ কাঢ়িব আৰু তাত পৰিচয় পৰীক্ষা হ"ব! - কেপ্তেইনে ক"লে।
  - বা হয়তো নগদ ধন! - ড্ৰাকমাই কেপ্তেইনৰ ফালে বেজী এটা দলিয়াই দিলে, প্ৰায় অদৃশ্য হৈ পৰিল, আৰু তেওঁৰ কপালত খুন্দা মাৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে দৌৰি গৈ তাৰ ওচৰলৈ আহি বেজীটো উলিয়াই তাৰ ডিঙিত আঙুলিটো হেঁচা মাৰি ধৰিলে। ইয়াৰ পিছত সেই দুৰ্ভাগ্যজনক চোৰাংচোৱাৰ স্মৃতি সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰাই গ"ল, আৰু এদিন পিছত তেওঁৰ আঘাতত মৃত্যু হোৱাৰ কথা হ"ল।
  - বুজিছা যেন এই গৰুবোৰে বুৰ্জোৱা নৃত্য নাজানিছিল। - তাই কষ্টেৰে ফুচফুচাই ক"লে।
  - হয়! - এলিজাবেথে ক'লে, - মিছা আৰম্ভণি আৰু টেংগো তেওঁলোকৰ বাবে নহয়।
  - এতিয়ালৈকে আমাৰ ফলাফল শূন্য, আমি একো গম পোৱা নাই। - ড্ৰাকমাই ওঁঠ দুটা লৰচৰ নকৰাকৈয়ে কথা ক"লে, গতিকে বাহিৰৰ পৰা এনে লাগিল যেন ছোৱালীবোৰে কেৱল হাঁহিছে।
  এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিছে:
  - মই কি ভাবো জানেনে!?
  নিম্ফ কাউণ্টেছে প্ৰায় নিৰৱে ক"লে:
  - কথা কোৱা, উজ্জ্বল সৰু মূৰটো!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে পৰামৰ্শ দিলে:
  - আমি লণ্ডন, বা ব্ৰিটিছ, সন্মান আৰু অধিকাৰ বিভাগৰ মুৰব্বীক জেৰা কৰিব লাগিব। তেওঁ নিশ্চয় সচেতন হোৱা উচিত যাতে কোনো অৰ্থহীন কথাৰ সৃষ্টি নহয়। এজন সমন্বয়ক অবিহনে কি কাৰ্য্যৰ সূচনা হ"ব পাৰে আপুনি জানে।
  ড্ৰাকমাই যুক্তি দিয়া নাছিল:
  - মই বুজি পাইছোঁ! কিন্তু তাৰ নামটো আমি এতিয়াও গম পোৱা নাই।
  এলিজাবেথে হাঁহি এটা মাৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - জানো আহক! আমাৰ তাৎক্ষণিক উৰ্ধতন কমৰেড লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল ব্ৰুমাৰ। এইজন সচেতন হোৱা উচিত।
  যোদ্ধা- অপেশ্বৰে মান্তি হ"ল:
  - আমি কেতিয়া যাম তাৰ ওচৰলৈ? এতিয়াই ৰাতি?
  ধুনীয়া শ্যামলাগৰাকীয়ে তৰ্ক কৰা নাছিল:
  - কিয় নহয়! সাধাৰণতে তেওঁৰ দৰে মানুহে গোটেই ৰাতি ষ্টেলিনৰ ষ্টাইলত কাম কৰে আৰু পাঁচ বজাত, যিটো মাত্ৰ গ্ৰীষ্মৰ ভোৰ, তেওঁলোকে শুই পৰে।
  ড্ৰাকমাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - বাৰু, সেইটো যুক্তিসংগত!
  এলিজাবেথে তাইৰ শক্তিশালী নিতম্ব দুটা জোকাৰিলে, পেশীবহুল কান্ধ দুটা জোকাৰিলে আৰু নিৰ্ণায়কভাৱে পৰামৰ্শ দিলে:
  - গতিকে আমি খালোঁ, পান কৰিলোঁ, এতিয়া বছক লগ কৰাৰ সময় হ"ল৷
  নিম্ফ কাউণ্টেছে কষ্টেৰে শ্ৰৱণযোগ্যভাৱে সুধিলে:
  - জিট্ৰিচৰ খোজৰ কথা ভালকৈ মনত আছেনে? চাওক, আমি হয়তো প্ৰবল সন্দেহৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰো।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে আশ্বস্ত কৰিলে:
  - অৱশ্যে আমি একো পাহৰি নাযাওঁ৷
  ড্ৰাকমাই কৰ্ণেলজনক উলিয়াই আনি তাইৰ স্পৰ্শৰে শুবলৈ লুকুৱাই অফিচাৰজনক চকী এখনত বহিবলৈ দিলে। বাকী সৈনিকসকলে কথা পাতি থাকিল।
  তেওঁলোকৰ এজনে গভীৰ মাতেৰে ক"লে:
  - এবাৰ আমি এটা শীতল ৰাছিয়ান পোৱালি ধৰিলোঁ। ইমান ডাঙৰ, দুমিটাৰ ওখ।
  অবিশ্বাস্য উচ্চাৰণ শুনা গ"ল:
  - বাৰু, ঢালি দিছা! তেনেকুৱা কথা নাই !
  উত্তৰত এটা হাস্যৰসময়ী খিকিন্দালি:
  - এইগৰাকী ৰাছিয়ান মহিলা, কৰ্মঘোঁৰা। গতিকে আমি ছয়জনে তাইৰ লগত যোগ দি নিজৰ মনৰ সন্তুষ্টিৰ বাবে চচ্চেজ ভৰাই ললোঁ।
  শিং শুনা গ"ল:
  - তাইৰ গুদত লাথি মাৰিলে !
  পৰৱৰ্তী অশ্লীল:
  - নিশ্চিতভাৱে! তাই বৰ সন্তুষ্ট হৈছিল!
  আৰু আকৌ হাঁহি:
  সংগম কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছা নেকি !?
  আৰু এটা সন্তুষ্ট কেকলে:
  - নিশ্চয় চেষ্টা কৰিম! এইটো এটা কুকেন-হুকেন হ'ব !
  বেছিভাগেই কৃষ্ণাংগ আমেৰিকানসকলে হাঁহিলে। এলিজাবেথে ড্ৰাকমাক ফুচফুচাই ক"লে:
  - হয়তো সিহঁতক মাৰি পেলাওক!? কি বুৰ !
  নিম্ফ কাউণ্টেছে যুক্তিসংগতভাৱে আপত্তি কৰিলে:
  - গ্লো কিয়? তাৰোপৰি ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ বিনাশ। সিহঁতক মাৰি আমি কেৱল আমাৰ কাৰ্ডবোৰহে প্ৰকাশ কৰিম।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰে পৰামৰ্শ দিলে:
  - আপুনি এই কামটো কোমল আৰু লক্ষ্য নকৰাকৈ কৰিব পাৰে, আমাক এফ এছ বিত শিকোৱা ধৰ্মঘটটো চলাই মৃত্যুৰ পলম হ"ল।
  ছদ্মবেশ পিন্ধা অপেশ্বৰীজনী কৌতুহলী হৈ পৰিল:
  - বাহ, এইটো এটা আকৰ্ষণীয় প্ৰস্তাৱ।
  এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমা বিষয়াসকলৰ ওচৰ পালেগৈ।
  প্ৰায় একেলগে সিহঁতে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - বাৰু, ল'ৰাহঁত, হয়তো আপুনি প্ৰকৃত মহিলা বিচাৰে, আৰু ৰাছিয়ানসকলক মৃত্যুৰ দৰে শেঁতা নহয়।
  - কি, তুমি শীতল পোৱালি। - ল'ৰাবোৰৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল।
  এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমাই এজন এজনকৈ ওপৰলৈ আহি ল"ৰাকেইটাক খৰধৰকৈ সাৱটি ধৰিলে। সকলোৰে লগত এনেকুৱা কৰিলে, তাৰ পিছত ঘূৰি গ"ল। শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে মনে মনে ৱাকি-টকিটো অন কৰিলে, আৰু ই বিপ কৰিলে।
  - আচলতে আমাক ফোন কৰিছে, এতিয়াৰ বাবে।
  মিছা কৃষ্ণাংগ মহিলাসকলে বিভ্ৰান্ত ল"ৰাকেইটাক এৰি থৈ গ"ল। এলিজাবেথে মাত্ৰ এজন পাতল চালৰ বিষয়াকহে ৰক্ষা কৰিলে, তেওঁ আছিল অতি সৰু আৰু ধুনীয়া। এতিয়া ল"ৰাকেইটাই দুদিনৰ ভিতৰতে ষ্ট্ৰোক আৰু হাৰ্ট এটেকত মৃত্যুৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হ"ল। গতিকে সুন্দৰীসকলে এটা কোমল চাফাই চলাইছিল। এই আচৰিত সপোনটোত তেওঁলোকে ছুপাৰ ফাইটাৰৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিছিল যিসকলৰ সৰলভাৱে কল্পনাতীত দক্ষতা আছিল, আৰু যিকোনো দেশৰ অভিজাত বিশেষ বাহিনীৰ ঈৰ্ষাৰ কাৰণ হ"ব পৰা কাম কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  - বাৰু, এতিয়ালৈকে সকলো পৰিকল্পনা মতে চলি আছে। - ড্ৰাকমাই ক"লে।
  এলিজাবেথে স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - আপুনি ইম্প্ৰভাইজেচন বুলি বুজাইছে।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে নিশ্চিত কৰিছে:
  - জেনেৰেল ব্ৰুমেইৰে হয়তো আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে।
  সন্মান আৰু অধিকাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ কেন্দ্ৰ য'ত অৱস্থিত , ছোৱালীকেইজনীয়ে হত্যা কৰা জল্লাদৰ পৰা বন্দী কৰা মানচিত্ৰৰ পৰা আৱিষ্কাৰ কৰে। তাৰ পৰাই তেওঁলোকে নিজৰ ওচৰৰ উৰ্ধতন বিষয়াৰ নাম গম পালে। কিন্তু সামগ্ৰিকভাৱে, বিশেষ জটিল এনক্ৰিপচন নহ"লেও মেপখনে লণ্ডনৰ এটা ধাৰণা দিলে।
  - চহৰখনৰ প্ৰতিৰক্ষা বৰ বেছি বেয়া নহয়। - এলিজাবেথে নিজকে ক"লে।
  ড্ৰাকমাই হাঁহি এটা মাৰি এই কথা নিশ্চিত কৰিলে:
  - ইয়াত আপুনি প্ৰায় পঞ্চাশ হাজাৰ আমেৰিকান আৰু প্ৰায় একে সংখ্যক নিয়মীয়া সেনাবাহিনীৰ ইংৰাজ সৈনিক দেখা পাব। প্লাছ এক তৃতীয়াংশতকৈ অধিক ভাড়াতীয়া সৈন্যৰ পৰা এক লাখ পঁয়ত্ৰিশ হাজাৰ আৰক্ষী বিষয়া।
  শ্যামলা চোৰাংচোৱা বিষয়াজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - চহৰখনতেই যদি ধ্বংস হৈছিল তেন্তে আঁতৰাই পেলোৱা হৈছিল। বাৰু, তেওঁক যথেষ্ট ভাল দেখা গৈছে।
  ৰেষ্টুৰেণ্টৰ পৰা ওলাই অহা ছোৱালীকেইজনীয়ে সামান্য মদ্যপানৰ অনুকৰণ কৰি লৰচৰ কৰি নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ লগত ফ্লাৰ্ট কৰিছিল। ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে শিথিল হৈ বসন্তৰ দৰে খোজ কাঢ়িলে।
  আৰম্ভণিতে তেওঁলোকে সিদ্ধান্ত ল"লে যে কৰ্ণেলৰ অফিচিয়েল গাড়ীখনেই ভ্ৰমণৰ বাবে বেছি উপযুক্ত হ"ব।
  চালকজনে আপত্তি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে যদিও ডিঙিত বেজী এটা পাই নিথৰ হৈ পৰে। ড্ৰাকমাই তেওঁক বহিবলৈ দি ঠিকনাটো ক"লে।
  বন্তিবোৰ আকৌ জিলিকি উঠিল, কমিউনিষ্টসকলে নিজৰ আদেশৰ গৌৰৱ কৰাৰ পিছতো দুটামান লেম্প তিৰ্যক আছিল আৰু জ্বলি যোৱা নাছিল। ৰাজপথত হাতুৰী আৰু কাঁচিৰে ৰঙা আৰু পৰিৱৰ্তিত ব্ৰিটিছ পতাকা। আৰু ষ্টেলিনৰ প্ৰতিকৃতি বিশাল, বিশাল কীৰ্তিচিহ্ন স্থাপন কৰা হৈছে। ইয়াৰে এটা লণ্ডনৰ মাজমজিয়াত, দুশ পঁচিশ মিটাৰতকৈ কম নহয়। ষ্টেলিনে সোঁহাতৰ আঙুলিটো পূব দিশলৈ আঙুলিয়াই দিয়ে, আৰু বাওঁহাতত গ্ৰেনেড এটা খামুচি ধৰিলে।
  ড্ৰাকমাই মতামত দিছিল:
  - যথেষ্ট ৰুচিহীন টুকুৰা!
  এলিজাবেথে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - হয়তো মানুহৰ ধন হস্তান্তৰ কৰাৰ বাবে লেখকক কাৰাগাৰত ভৰোৱা উচিত আছিল। এই স্মৃতিসৌধৰ বাবে আপুনি এখন বিমানবাহী জাহাজ, বা দুখন যুদ্ধজাহাজ নিৰ্মাণ কৰিব পাৰে।
  ড্ৰাকমা, ই ধেমেলীয়া হৈ পৰিল:
  - কোনে জানে! হয়তো ইতিমধ্যে বহি আছে।
  - আমেৰিকা এখন বিশাল বাছৰ দৰে, এটা আধা বহি আছে, আনটো কঁপি আছে, মাত্ৰ এটা নিয়ন্ত্ৰক, কিন্তু বাকী সকলোবোৰ শহাপহু! - এলিজাবেথে ধেমালি কৰিলে।
  - নাই, ধুমুহাত জাহাজৰ দৰেই বেছি, আধা বেমাৰত আনটো লৰালৰিকৈ ঘূৰি ফুৰিছে! - ড্ৰাকমাই কাণখন ঘঁহিলে। - কিবা এটা খজুৱতি হৈছে। হয়তো কাজলৰ লগত মিহলি কৰা মেকআপ?
  শ্যামলা চোৰাংচোৱাজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - গুণগত মান আটাইতকৈ বেয়া যেন নালাগে, আৰু পানীত পিছ পৰি থাকিব নালাগে, আৰু ইয়াত কাজল নাই।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে গাড়ী চলাই স্মৃতিসৌধটোৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰি মন্ত্ৰালয়ৰ বিশাল ভৱনটোৰ ওচৰত বা পূৰ্বতে ইয়াক পিপলছ কমিছনাৰেট অৱ অনাৰ এণ্ড ৰাইটছৰ ওচৰত পাইছিল।
  - যদিও আচৰিত কথা! তেওঁলোকে কিয় টাৱাৰত থিতাপি লোৱা নাছিল? - এলিজাবেথে সুধিলে।
  ড্ৰাকমাই নিজৰ চিন্তা প্ৰকাশ কৰিলে:
  - হয়তো অপ্ৰীতিকৰ সংগ এৰাই চলিবলৈ। এইখন ৰাজনৈতিক কাৰাগাৰ!
  শ্যামলাগৰাকীয়ে সন্দেহেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু ৰাছিয়া চৰকাৰে হোৱাইট হাউচত বসতি স্থাপন কৰিবলৈ ভয় কৰা নাছিল।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - হয়তো সেইবাবেই ইমান সহজে উৰুৱাই দিয়া হৈছিল।
  বিল্ডিংটো নিম্ন আছিল আৰু ভালকৈ দহ মহলা মাটিত সোমাই গৈছিল।
  এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমা গাড়ীৰ পৰা পিছলি ওলাই আহিল। খঙে যেন তেওঁলোকক শোষণৰ বাবে অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে জোতাৰ পৰা মুক্তি পাব বিচাৰিছিল আৰু উদং, ইলাষ্টিক তলুৱাৰে পৃষ্ঠভাগ অনুভৱ কৰিব বিচাৰিছিল, যিটো চিৰকালৰ সৰু ছোৱালীবোৰৰ বাবে অধিক নিপুণ আৰু অতি সুখদায়ক দুয়োটা।
  কিন্তু প্ৰৱেশদ্বাৰত ছোৱালীকেইজনীয়ে ইচ্ছাৰ প্ৰচেষ্টাত নিজকে সংযত কৰি ৰাখিলে, নিজৰ খোজক ডাইট্ৰিচ আৰু জিট্ৰিচৰ বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ এলাহটো দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  নথি-পত্ৰ বিচাৰি ভালদৰে পৰীক্ষা কৰিলে। কিন্তু আপাত দৃষ্টিত ডাইট্ৰিচ আৰু জিট্ৰিচ নতুন নাছিল, আৰু তেওঁলোকক লগে লগে চিনি পোৱা গ"ল।
  - বাৰু, চিকাৰটো কেনেকুৱা আছিল?! - প্ৰৱেশদ্বাৰত সুধিলে। উল্লাসিত মেজৰজনে প্ৰশ্নটো সুধিলে।
  - গ্ৰেট, আমি এটা ডাঙৰ খেল লাছ' কৰিবলৈ সক্ষম হ'লোঁ। - ড্ৰাকমাই উত্তৰ দিলে।
  ডেকাজনে বাদামী চকু দুটাৰে চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - হয়, ধেমেলীয়া কথা!
  এলিজাবেথে বাধা দিলে:
  "আমাৰ হাতত জৰুৰী তথ্য আছে আৰু আমি জেনেৰেল ব্ৰুমেইৰক প্ৰতিবেদন দিব লাগিব।"
  ড্ৰাকমাই মাত দিলে:
  - অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ তথ্য, আৰু মই ভাবো অনিৰ্দিষ্টকাললৈ পিছুৱাই নিদিলে ভাল হ'ব।
  বিষয়াজনে উত্তৰ দিলে:
  - জেনেৰেলজন এতিয়াই ব্যস্ত, কিন্তু আমি তোমাক তেওঁৰ ওচৰলৈ লৈ যাম। ইয়াৰ উপৰিও জেৰাৰ সময়ত তেওঁ আপোনাৰ লগত কথা পাতিব বিচাৰিব পাৰে।
  - এইটো আটাইতকৈ বেয়া ধাৰণা নহয়। - ড্ৰাকমাই মান্তি হ'ল।
  এলিজাবেথে লগতে কয়:
  - আমি নিজেই ভাল পাওঁ আৰু অত্যাচাৰ কৰিব জানো।
  বিষয়াজনে চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - জানেনে, আটাইতকৈ কঠিন আৰু একে সময়তে নিপুণ কামটো হ"ল শাৰীৰিক বলৰ পদ্ধতিৰ আশ্ৰয় নোলোৱাকৈ এজন সংগীক বিভাজিত কৰা।
  ড্ৰাকমাই হাঁহিলে:
  - মই যিকোনো পুৰুষক নিষ্ঠুৰ শক্তিৰ আশ্ৰয় নোলোৱাকৈ গান গাই হাঁহিবলৈ দিব পাৰো। হয়তো মই আপোনাৰ ওপৰত চেষ্টা কৰিব পাৰিম?
  বিষয়াজনে ধেমালিতে ক"লে:
  - নকৰিবা, মোক থেতেলিয়াই পেলাবা! সোমাই আহক!
  কৰিডৰত সোমাই গ"ল ছোৱালীকেইজনী। নীতিগতভাৱে আধুনিক চোৰাংচোৱা সেৱাত তেওঁলোকৰ আঙুলিৰ ছাপ আৰু ৰেটিনা লোৱা হ"ব। কিন্তু ইয়াত এতিয়াও পাথৰ যুগে ৰাজত্ব কৰিছিল। অৱশ্যে ছোৱালীকেইজনীয়ে হাতৰ তলুৱাৰ ডিজাইন সলনি কৰিবলৈ সাজু হৈছিল। ইয়াৰ বাবে আপুনি আপোনাৰ ভুক্তভোগীৰ ছাল কাটি বিশেষ দ্ৰৱত ডুবাই এই অদ্ভুত গ্ল"ভছবোৰ হাতত লগাব লাগিব। সাধাৰণতে , ছোৱালীবোৰে ঠিক তেনেকুৱাই কৰিছিল;এই ফালৰ পৰা তেওঁলোকৰ কোনো ভয় নাছিল । কিন্তু তেওঁলোকে এতিয়াও ৰেটিনাৰ কথা ভবা নাই৷
  কিন্তু তেওঁলোকে ইতিমধ্যে কাক চিনি পায় অহৰহ কিয় পৰীক্ষা কৰে, আৰু তেওঁলোকৰ হাতত সম্পূৰ্ণ প্ৰামাণিক নথি-পত্ৰও থাকে।
  - ষ্টাৰলিটজৰ কথা মনত আছেনে? - এলিজাবেথে মুখখন নোখোৱাকৈয়ে ক"লে। (তেওঁলোকৰ সংবেদনশীল শ্ৰৱণ ক্ষমতাৰ বাবে ভাষিক আৰ্টিকুলেচনেই যথেষ্ট) - কিংবদন্তি অনুসৰি তেওঁ আকাশৰ পৰা পৰি যোৱা নাছিল, বৰঞ্চ এজন অতি বাস্তৱিক ব্যক্তিৰ ঠাই লৈছিল।
  সপোনত পৃথিৱী গ্ৰহৰ বিষয়ে জ্ঞান বহুত বেছি বিস্তৃত হৈ পৰা ড্ৰাকমাই সহজেই উত্তৰ দিলে:
  - ভন Stirlitz! হয়, এইটো অৱশ্যেই কল্পকাহিনী, কিন্তু এটা প্ৰকৃত আৰ্হি আছিল, যিটো এশ শতাংশ জাৰ্মান হোৱাৰ বাবে বহুত টকাৰ বাবে নিযুক্তি দিয়া হৈছিল।
  শ্যামলা চোৰাংচোৱাজনে আগ্ৰহেৰে উত্তৰ দিলে:
  - শ্ৰেষ্ঠ এজেণ্ট এতিয়াও সেইসকল যিয়ে মতাদৰ্শৰ বাবে কাম কৰে। নিস্বাৰ্থভাৱে আৰু ফলপ্ৰসূভাৱে সহায় কৰে।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে নিশ্চিত কৰিছে:
  - বৰ বেছি নহয়। যদিও, মহাদেশপ্ৰেম যুদ্ধৰ সময়ত নাজী জাৰ্মানীকে ধৰি বিশ্বৰ লাখ লাখ লোকে সাম্যবাদত বিশ্বাস কৰিছিল।
  এলিজাবেথে হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - আধুনিক ৰাছিয়াত এটা সমস্যা আছে। সম্ভাৱ্য বিশ্বাসঘাতকক কেনেকৈ আকৰ্ষণ কৰিব পাৰি? যদি কেৱল টকাৰ বাবে, তেন্তে ভুল তথ্য পিছলি যোৱা সম্পূৰ্ণ লেতেৰা হ"ব ।
  ছোৱালীকেইজনী খোজৰ পৰা নামি গ"ল। কৰিডৰবোৰত উজ্জ্বল পোহৰ আছিল। দেৱালত পোষ্টাৰ আছিল। বহু শ্ৰমিক আছে, বহুতেই মহিলা। শতিকাৰ বিভিন্ন প্ৰক্ষেপণ আৰু নিৰ্মাণ প্ৰকল্পত। শ্ৰমিকসকল নিয়ম অনুসৰি পুৰুষ আৰু কৃষ্ণাংগ, ইয়াৰ বিপৰীতে সামূহিক কৃষকসকল মহিলা আৰু বগা। বহু সৈনিক আছে, তাৰ ভিতৰত প্ৰায় সমান সংখ্যক বগা আৰু কৃষ্ণাংগ। আৰু লগতে ল"ৰা-ছোৱালী! অদ্ভুতভাৱে, ইয়াৰে অধিকাংশই ইতিমধ্যে বগা, আৰু সেইখিনিতে লঘু মূৰৰ।
  ড্ৰাকমাই ক্ষুব্ধ হোৱাৰ অভিনয় কৰিলে।
  পোষকক কিয় আঁকে ?
  সন্মুখত খোজ কাঢ়ি থকা মেজৰজনে উত্তৰ দিলে:
  - এইটোৱেই পৰম্পৰা। নতুন প্ৰজন্ম ধৰ্মীয় আৰু জাতীয় পক্ষপাতিত্বৰ পৰা মুক্ত হ"ব বুলি বিশ্বাস কৰা হয়। সাধাৰণতে কে এছ এত আমাৰ সংবিধানত সন্নিৱিষ্ট অধিকাৰৰ সমতা আছে। কি, এইটো আপোনাৰ লগত খাপ নাখায়?
  - আমাৰ জাতিটোৱেই হৈছে সাম্যবাদৰ মূল সমৰ্থন! - এলিজাবেথে ক"লে।
  - জেনেৰেল Brumaire এছাড়াও বগা! - বিষয়াজনে ক"লে। - আৰু মই ছাম্বো!
  - আৰু তাৰ অৰ্থ জুডো! - ড্ৰাকমাই ধেমালি কৰিলে।
  ছাবমেট্ৰ"ৰ সপ্তম মহলাত ছোৱালীকেইজনী ৰৈ গ"ল। ছিটিকি যোৱা দুৱাৰবোৰ খোল খালে আৰু তেওঁলোকে নিজকে এটা কোঠাত পাইছিল, য"ত প্ৰৱেশদ্বাৰত প্ৰায় দহজনমান মানুহ থিয় হৈ আছিল। সকলো অতি ডাঙৰ ল"ৰা, দুমিটাৰ ওখ আৰু বৰ্গক্ষেত্ৰৰ কান্ধৰ। কৰ্ণেলসকলক দেখি তেওঁলোকে চেলুট দিলে।
  - সোমাই আহাঁ! মহোদয়া.
  ছোৱালীকেইজনী ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল।
  ক"লা চশমা আৰু হুকযুক্ত নাক পিন্ধা জেনেৰেল ব্ৰুমেয়াৰক ইউৰোপীয়তকৈ বেছি জাপানী যেন লাগিছিল।
  মেজৰ জেনেৰেল ভিচিয়ে তেওঁৰ কাষতে গ্লাইড কৰিলে। এইবাৰ এজন ক্লাছিক কৃষ্ণাংগ মানুহ।
  অদ্ভুতভাৱে কোঠাটোত শুদ্ধ বতাহ আৰু ফুলৰ গোন্ধ।
  এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমাই আশা কৰিছিল যে বাসি বতাহ আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা বন্দীৰ সন্মুখীন হ"ব, কিন্তু তেওঁলোক অলপ বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিছিল। জেনেৰেল ব্ৰুমেয়াৰে ষোল্ল বছৰতকৈ বয়সীয়াল নহয় এগৰাকী কণমানি ছোৱালীক কিবা এটা কথাত বুজাবলৈ চেষ্টা কৰি আছিল।
  গণ্যমান্য ব্যক্তিজনে থতমত খালে:
  - অনুগ্ৰহ কৰি ৰাজকুমাৰী ডায়েনা যুক্তিসংগত হওক। যদি নিজৰ বাবে নহয়, তেন্তে আপোনাৰ মানুহৰ স্বাৰ্থত।
  ৰাজকুমাৰীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - কি অৰ্থত!
  Brumaire gurgled:
  - যদি আপুনি ৰাজহুৱাভাৱে পচি যোৱা আৰু, মূলতঃ, আমাৰ উইণ্ডচৰ বংশৰ দ্বাৰা ধ্বংস কৰা ত্যাগ কৰে, আৰু কমিউনিষ্ট পাৰ্টিত যোগদান কৰে, তেন্তে আপুনি কেৱল নিজৰেই নহয়, আপোনাৰ আপোনজনৰ জীৱনও ৰক্ষা কৰিব।
  ছোৱালীজনী ক্ষোভিত হৈ পৰিল:
  - বিশ্বাসঘাতক হ'ব?
  জেনেৰেলে বুজাই থাকিল:
  - নাই, যুক্তিযুক্ত হওক। বহুতৰে প্ৰাণ ৰক্ষা কৰক, আৰু ইয়াৰ স্বাৰ্থত আপোনাৰ অহংকাৰ হ্ৰাস কৰক।
  ৰাজকুমাৰী ক্ষোভিত হৈ পৰিল:
  - যিহূদাই বিশ্বাস কৰিছিল যে খ্ৰীষ্টক বিশ্বাসঘাতকতা কৰিলে তেওঁ নিজৰ লোকসকলৰ বাবে মুক্তি আনিব। মোকো একেধৰণৰ কিবা এটা আগবঢ়াইছে নেকি?
  ব্ৰুমাইৰ আৰু ভিচিয়ে একেলগে মাত দিলে:
  - আমি আপোনাক ঈশ্বৰক বিশ্বাসঘাতকতা কৰিবলৈ আহ্বান নিদিওঁ!
  ছোৱালীজনীয়ে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - কমিউনিষ্ট হোৱাটো বিশ্বাসঘাতকতা নহয়নে? কাৰণ, ইয়াৰ অৰ্থ হৈছে নাস্তিকতা।
  নিৰাপত্তা সেৱাৰ জেনেৰেলে নিজৰ ধৰণেৰে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - নহয়! আনুষ্ঠানিকভাৱে কমিউনিষ্ট হ"ব পাৰে, কিন্তু হৃদয়ৰ গভীৰত বিশ্বাসী হৈ থাকক। কাৰণ, আমি এতিয়াও চিন্তাৰ মাজলৈ চাব নোৱাৰো।
  ৰাজকুমাৰীয়ে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - আৰু সৰ্বশক্তিমানৰ মহিমা।
  ব্ৰুমেয়াৰে তেওঁৰ উপদেশ আগবঢ়াই ক"লে:
  - আচলতে , মন দিয়ক। আমি আপোনাক এতিয়াও শাৰীৰিক অত্যাচাৰ কৰা নাই। নখৰ তলত গৰম বেজী ঠেলি দিয়া নাছিল, জোকাৰি যোৱা নাছিল, এচিডত ডুবাই দিয়া নাছিল। আনকি উতলি থকা লাইত ডুব গ"লে কি বিষ অনুভৱ হয় জানেনে?
  ইতিমধ্যে শেঁতা পৰা ছোৱালীজনী মৃতদেহৰ দৰে হৈ পৰিল। তাই লৰচৰ কৰিলে, কিন্তু দৃঢ়তাৰে থিয় হ"ল। ওঁঠ দুটা এতিয়াও শ্ৰৱণযোগ্যভাৱে ফুচফুচাই আছিল:
  - খ্ৰীষ্টৰ কাৰণে মই সহ্য কৰিবলৈ সাজু!
  বিষিয়ে হাঁহিলে, চকু দুটাই এটা চিকাৰী অভিব্যক্তি ল"লে:
  - বাৰু তেন্তে! আমি আপোনাক অত্যাচাৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ আগতে আমি আনক অত্যাচাৰ কৰিম। বহুত ভাল লাগিছে। আমি ক"ৰ পৰা আৰম্ভ কৰিম বছ?
  - ছোৱালীজনীৰ পৰাই ভাবো। আমাৰ শ শ শিশু পণবন্দী আছে। - জেনেৰেলে দন্ত চিকিৎসাৰ চকীখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে। "আমি তাইক ইয়াত ৰাখিম আৰু তাইৰ চেতনা নোহোৱালৈকে তাইৰ সুস্থ দাঁতবোৰ ড্ৰিল কৰিম।" তাৰ পিছত আমি আন এজন ছোৱালী বা ল"ৰা আনিম, আৰু তেওঁলোকৰ চিঞৰ-বাখৰ উপভোগ কৰিম৷
  - এগৰাকী মহিলাই জন্ম দিলে তোমাক, নে এগৰাকী ছোৱালী-পহু! - ৰাজকুমাৰীয়ে ফুচফুচাই ক"লে।
  ব্ৰুমেয়াৰে গাল দুখন ফুলাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - আমাৰ জন্ম হৈছিল দল আৰু কমৰেড ষ্টেলিনে। আৰু তেওঁ কৈছিল যে শৈশৱই ন্যায্য প্ৰতিশোধ আৰু জনপ্ৰিয় ন্যায়ৰ পৰা ৰক্ষা কৰে বুলি বিশ্বাস কৰাটো মূৰ্খামি আৰু দায়িত্বহীন!
  ৰাজকুমাৰীৰ গালত চকুলো ওলাই আহিল। তাই সন্মতি দিব নোৱাৰিলে, কিন্তু আনক অত্যাচাৰ কৰা চোৱাটো তাইৰ শক্তিৰ বাহিৰত আছিল।
  - হয়তো মোক ভাবিবলৈ দিয়া। - তাই সময় লাভ কৰিবলৈ ক"লে।
  বিষিয়ে ঘৃণনীয় হাঁহি এটা মাৰি নাকৰ মাতেৰে ক"লে:
  - ভাবিব পাৰিবা, কিন্তু বেছি দিন নহয়। কমৰেড ষ্টেলিনে কোৱাৰ দৰে: "যুদ্ধত এক চেকেণ্ডৰ মূল্য হাজাৰ গোলাতকৈও বেছি!"
  জেৰা চলি থকাৰ সময়তে এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমা আঠজন প্ৰহৰী সৈনিকৰ ওচৰ পালেগৈ। এই সংখ্যক বিশাল আৰু প্ৰশিক্ষিত মাংসৰ টুকুৰাবোৰে প্ৰায় শিশু এগৰাকী দুৰ্বল, ভংগুৰ ছোৱালী এজনীক পহৰা দিবলৈ আৰু বন্দুকৰ গুলীত ধৰি ৰাখিবলৈ যথেষ্ট যথেষ্ট আছিল। কিন্তু যেতিয়া দুগৰাকী ধুনীয়া আমেৰিকান মহিলাই ফ্লাৰ্ট কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে আৰু বেশ্যা খেলি নিজৰ মৰ্যাদাৰ বাবে পুৰুষক ধৰি লয় , তেতিয়া তেওঁলোকে বিনিময়ত খেলিবলৈ আৰম্ভ কৰে। মুঠতে ছোৱালীকেইজনীয়ে তেওঁলোকৰ নাৰ্ভ চেণ্টাৰত টিপি সম্পূৰ্ণৰূপে পক্ষাঘাতগ্ৰস্ত কৰি পেলালে, তাৰ পিছত কোঠাটোৰ চিত্ৰগ্ৰহণ কৰা কেমেৰাটোলৈ চালে। ড্ৰাকমাই মিঠা দৃষ্টিৰে ক"লে:
  - হয়, আমি এতিয়া ভাগ কৰিম! মাত্ৰ কেমেৰাটো বন্ধ কৰিবলৈ অৰ্ডাৰ কৰক।
  - কিহৰ বাবে? - লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল ব্ৰুমাৰে সুধিলে।
  - আমি জনা কিছুমান তথ্য ঘনিষ্ঠ বন্ধুৱেও নাজানিলে ভাল। - ড্ৰাকমাই এটা বাকপটু চাৱনিৰে চালে, যেন ইংগিত দিলে, মূৰ্খ নহ"ব , আপোনাৰ পকেটত ব্যক্তিগতভাৱে লাইন কৰাৰ সুযোগ আছে।
  - তেনেকুৱাই হৈছে! - অৰ্ডাৰ: কেমেৰা বন্ধ কৰক।
  থিয় হৈ থকা প্ৰহৰী সৈনিকসকলে বিশেষ সন্দেহৰ সৃষ্টি কৰা নাছিল।
  আনকি এলিজাবেথে সিহঁতক অলপ চুমা খাইছিল!
  ড্ৰাকমাই ৰাজকুমাৰী ছোৱালীজনীৰ ফালে ঘূৰি চালে।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে কোমলভাৱে ক"লে:
  - শান্ত হওক মৌ! আমি তোমাক অত্যাচাৰ নকৰো। কিন্তু আপুনি নাজানেনে যে আমি কমিউনিষ্টসকলে সকলো মানুহৰ বাবে সুখ বিচাৰো? যাতে আমাৰ ল"ৰা-ছোৱালীয়ে বিনামূলীয়া খাদ্য আৰু শিক্ষা লাভ কৰে, আৰু ভৱিষ্যতে বিজ্ঞানৰ সহায়ত অমৰত্ব লাভ কৰে।
  ছোৱালী ডায়েনাই উত্তৰ দিলে:
  - আৰু ইয়াৰ বাবে আপুনি শিশুক অত্যাচাৰ কৰে!
  ড্ৰাকমাই আবেগিকভাৱে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - এয়া বলপূৰ্বক বলিদান। কিন্তু ভৱিষ্যতে তেওঁলোক সকলোৱে কমিউনিষ্ট বিজ্ঞানৰ শক্তিৰে পুনৰুত্থান কৰি পুনৰ শিক্ষিত হ"ব সাম্যবাদ, দয়া আৰু সুখৰ স্বাৰ্থত!
  ৰাজকুমাৰীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে।
  - কেৱল প্ৰভু ঈশ্বৰেহে মৃতকক পুনৰুত্থান কৰিব পাৰে।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - আপুনি কি ভাবে, বিজ্ঞান শক্তিহীন?
  ডায়েনাই বেছি আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এইবোৰ ৰঙা সাধু।
  ড্ৰাকমাই আবেগিকভাৱে ক"লে:
  - এসময়ত বিমানৰ লগতে টেলিভিছন আৰু বিশেষকৈ পাৰমাণৱিক বোমাক সাধুকথা বুলি গণ্য কৰা হৈছিল যদিও সকলোবোৰ বাস্তৱত পৰিণত হৈছে। ঠিক তেনেদৰে কমিউনিষ্ট ধাৰণাবোৰেও আপোনাৰ বন্যতম সপোনক অতিক্ৰম কৰিব। আনকি আপুনি কল্পনা কৰিব পাৰে যে আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থকা শক্তি!
  ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ ফালে অধিক মনোযোগেৰে চালে:
  - আৰু তুমি স্মাৰ্ট! কিন্তু আপুনি এতিয়াও ভাবে যে ঈশ্বৰৰ অবিহনে স্বৰ্গ নিৰ্মাণ কৰিব পাৰি।
  কাউণ্টেছ-নিম্ফে কৰুণভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - মানুহেহে স্বৰ্গ নিৰ্মাণ কৰিব পাৰে। আৰু বাকী সকলোবোৰ সঁচাকৈয়ে সাধুকথা, ভাল যাদুকৰ আৰু উদাৰ দেৱতাৰ বিষয়ে।
  জেনেৰেল ব্ৰুমেয়াৰে তাইৰ কথাত বাধা দিলে:
  - এই সকলোবোৰ আকৰ্ষণীয়, কিন্তু মই ভাবো আপুনি মোৰ কাম সম্পূৰ্ণ কৰিলে আৰু ড্ৰুইডসকলে ক'ত লুকাই আছে, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ'ল তেওঁলোকৰ ধন-সম্পত্তি বিচাৰি পাইছে।
  এলিজাবেথে জেনেৰেলজনৰ ওচৰলৈ আহি তেওঁৰ কাণত ফুচফুচাই কোৱাৰ অভিনয় কৰিলে, তেওঁৰ মন্দিৰত হেঁচা মাৰি ধৰিলে:
  - এতিয়া আপুনি ষ্টেলিনক নিজেই একাউণ্ট দিব।
   ড্ৰাকমাই বিষিৰ লগতো একেই কাম কৰিলে আৰু ক"লে:
  - এতিয়া মই জোচেফ ষ্টেলিন!
  এলিজাবেথে আৰু কয়:
  - আৰু মই সন্মান আৰু অধিকাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ মুৰব্বী লাভ্ৰেন্টি কিচেঞ্জাৰ ৷ ছোৱালীকেইজনীয়ে জেনেৰেলসকলৰ মাজত বেজী বেজী দিলে, নিজৰ ইচ্ছা সম্পূৰ্ণৰূপে বন্ধ কৰি দিলে। তাৰ পিছত তেওঁলোকে কঠোৰ সুৰত ক"লে:
  - এতিয়া আপুনি আমাক শেহতীয়া সকলো অপাৰেচনৰ চূড়ান্ত প্ৰতিবেদন দিব।
  ব্ৰুমেইৰ শেঁতা পৰিল:
  - ৰাজপ্ৰসাদৰ পৰা ধন চুৰি কৰাৰ বাবে মই দোষী নহয়, ফ্ৰিটজ গেমে মোক ব্যক্তিগতভাৱে অনুমতি দিছিল।
  ষ্টেলিনে ড্ৰাকমাৰ মুখত ভ্ৰু দুটা নাকৰ দলঙৰ ওচৰলৈ লৈ গ"ল:
  -এইজন কোন, ফ্ৰিটজ গেম?
  ভয়ত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ জেনেৰেলে উত্তৰ দিলে:
  - ব্ৰিটেইন আৰু উত্তৰ ইউৰোপ বিভাগৰ মুৰব্বী, আৰ্মি জেনেৰেল। আপুনি তেওঁক চিনি পায় কমৰেড ষ্টেলিন।
  ষ্টেলিনৰ উচ্চাৰণ অনুকৰণ কৰি অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - মই সকলো জানো, কিন্তু নেতাই সুধিলে উত্তৰ দিব লাগিব। হাজাৰ মেগাটনৰ ৱাৰহেড থকা ছুপাৰবম পৰিবহণৰ পৰিকল্পনাৰ বিষয়ে আপুনি কি জানে কওকচোন।
  ব্ৰুমাইৰে ক্ৰ'ক কৰিলে:
  - অতি কম কমৰেড ষ্টেলিন। তাত হাইড্ৰ"জেন বোমা হ"ব নে নাই তাকো গম পোৱা নাছিলো৷ তেওঁলোকে মাত্ৰ মোক ক"লে যে কাইলৈ বিয়লি ৰেড এৰিষ্টনৰ গোপন বন্দৰত এটা অতি মূল্যৱান সামগ্ৰী আহিব লাগে। কিয় বিপুল পৰিমাণৰ নিৰাপত্তা?
  ড্ৰাকমাই টিপিলে:
  - গতিকে তাত বোমা এটা আছে!?
  আকৌ জেনেৰেলৰ হুমুনিয়াহ:
  - এই বিষয়ে মোৰ কোনো ধাৰণা নাই কমৰেড গ্ৰেট ষ্টেলিন। কেৱল ফ্ৰিটজ গেইমেহে সকলো জানে, তেওঁৰ হাতত সকলো থ্ৰেড আৰু সংযোগ আছে।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে আত্মবিশ্বাসী সুৰত, আৰু ষ্টেলিনৰ কণ্ঠৰ বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ কোমল ককেচীয়ান উচ্চাৰণেৰে ক"লে:
  - গতিকে এতিয়া আপুনি তেওঁক ফোন কৰক, কওক যে ইমান গোপন তথ্য আছে যে টেলিফোনত বিশ্বাস কৰিব নোৱাৰি, আৰু আমি তেওঁৰ ওচৰলৈ যাম।
  ব্ৰুমেইৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ভাল, কমৰেড ষ্টেলিন। - তুমি মোৰ লগত আহিছা বুলি কওঁ নেকি?
  ড্ৰাকমাই নিৰ্ণায়কভাৱে কৈছিল:
  - কোনো কাৰণতে! এইটো অলপ আচৰিত হ"ব লাগে। তাৰোপৰি মোক দেখি বৰ ভাল লগা নহয়নে?
  জেনেৰেলে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - অৱশ্যেই কমৰেড ষ্টেলিন।
  এলিজাবেথে ভিচিৰ পৰা ব্ৰিটিছ দ্বীপপুঞ্জৰ সামৰিক সম্ভাৱনাৰ বিষয়ে, নতুন ধৰণৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ বিষয়ে আন কেইবাটাও প্ৰশ্ন সুধিছিল আৰু কিছু তথ্য লাভ কৰিছিল।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে টুইট কৰিছিল।
  - হয়, তেওঁলোকেও চাবমেৰিনত পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ ৰাখি পেট্ৰ"গ্ৰাডলৈ পঠিয়াব বিচাৰে। সঁচা, কেতিয়া বা তেওঁলোকৰ সঠিক সংখ্যা তেওঁ নাজানে!
  ড্ৰাকমাই জোৰেৰে মাত দিলে:
  - আমি আমাৰ বন্ধু-বান্ধৱীক নিশ্চয় জনাই দিম। আৰু কি!
  এলিজাবেথে ৰিপৰ্ট কৰিছে:
  - বহুত কথা, কিন্তু বেছিভাগেই ইংলেণ্ডত। অৱশ্যে ধাৰণা কৰা হৈছে যে ফ্ৰান্সত গোটটোৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাৰ আগতেই ৰাছিয়াই ব্ৰিটিছ দ্বীপপুঞ্জত অৱতৰণ আৰম্ভ নকৰে।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  -তেওঁলোকৰ সম্ভাৱনাক লৈ বিশেষ আশাবাদী নহয় যেন লাগে?
  শ্যামলা চোৰাংচোৱাজনে মাত দিলে।
  - শুদ্ধ! কিন্তু ইয়াৰ ফলত আগ্ৰাসন আৰু পাৰমাণৱিক সন্ত্ৰাসবাদৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধিহে হয়।
  ৰাজকুমাৰীয়ে তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ আহিল:
  - তুমি কোন?
  এলিজাবেথে আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - আপোনাৰ বন্ধুসকল, এই মুহূৰ্তত আমি বচাবলৈ ওলাইছো, যদি গোটেই পৃথিৱীখন নহয়, তেন্তে ইউৰোপ।
  ডায়েনাই স্পষ্ট কৰি দিলে:
  -আপুনি ৰাছিয়ান এজেণ্ট নেকি?
  ড্ৰাকমাই নিৰ্ণায়কভাৱে কৈছিল:
  - আমি তোমাক ইয়াৰ পৰা উলিয়াই দিম, কিন্তু তুমি আমাক দেখা বুলি পাহৰি যাব লাগিব।
  ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ইমান উজ্জ্বল ব্যক্তিত্ব, অসম্ভৱ!
  - চিন্তা নকৰিবা, আমি সহায় কৰিম। - এলিজাবেথে কপালত হাত থৈ ডায়েনাক চুমা খালে। - আপুনি নিজেই ইয়াৰ পৰা ভাল আৰু সহজ অনুভৱ কৰিব। এতিয়া আপুনি আমাক অনুসৰণ কৰিব।
  জেনেৰেল ব্ৰুমেয়াৰে জৰুৰীকালীন নম্বৰটো ডায়েল কৰি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - সন্মান আৰু অধিকাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল মাইকেল ব্ৰুমাৰে কয়।
  ঠাণ্ডা মাত এটাই উত্তৰ দিলে:
  - চেক্ৰেটাৰীয়ে শুনি আছে!
  জেনেৰেলে আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - Fritz Geim ৰ বাবে মোৰ হাতত অত্যন্ত গুৰুত্বপূৰ্ণ আৰু গোপন তথ্য আছে। ব্যক্তিগতভাৱে তেওঁৰ হাতত গতাই দি মুখামুখিকৈ কথা পতাটো ভাল।
  সম্পাদকে উত্তৰ দিলে:
  - ঠিক আছে লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল, মই আৰ্মী জেনেৰেলক অনুৰোধ কৰিম।
  ব্ৰুমেইৰে মুখখন ঘূৰাই দিলে:
  - বুজিছা, সিহঁতে মোক চিনি পায় আৰু শলাগ লয়।
  - মূল কথাটো হ'ল মই আপোনাৰ শলাগ লৈছো! - ড্ৰাকমাই ক"লে।
  গণ্যমান্য ব্যক্তিজনে মনোযোগত থিয় দিলে:
  - ঠিকেই কৈছে কমৰেড ষ্টেলিন।
  ক্লিক এটা হ"ল, সিফালৰ পৰা এটা হুৰহুৰাই বেৰিটন মাত শুনা গ"ল:
  - Fritz শুনি আছে!
  ব্ৰুমেইৰে থতমত খালে:
  - সেনাবাহিনীৰ কমৰেড জেনেৰেল। আপোনালোকৰ সৈতে সাক্ষাৎ কৰাটো মোৰ জৰুৰী প্ৰয়োজন। এইটো ইমানেই গুৰুত্বপূৰ্ণ যে আপুনি ফোনক বিশ্বাস কৰিব নোৱাৰে।
  শাৰীৰ সিপাৰৰ মাতটোৱে উৎসাহ প্ৰকাশ কৰা নাছিল:
  - মিছা কোৱা নাই মাইক? যদি তুমি মোক অকলশৰীয়াকৈ আমনি কৰিলা তেন্তে তোমাৰ গান শেষ। বুজি পাইছিল?
  জেনেৰেলে গুঞ্জৰিত কৰিলে:
  - মই কি, মোৰ কোনো ধাৰণা নাই! - ভিচি আৰু দুজন গুৰুত্বপূৰ্ণ ব্যক্তি মোৰ লগত থাকিব।
  ফ্ৰিটজে জাৰি কৰিছে:
  - ঠিক আছে, সিহঁতক লগ পাব। আধা ঘণ্টাৰ পিছত সিংহৰ গুহাত লগ পাম।
  ব্ৰুমেইৰে স্পষ্টভাৱে সন্তুষ্ট হৈছিল:
  - মহান! এমিনিটৰ পিছত আহিম।
  ড্ৰাকমাই তেওঁৰ নাকত ঠেলি দি ক"লে:
  - হাতুৰী, এতিয়া আমি এই ছোৱালীজনীৰ লগত একেলগে খোজ কাঢ়িম৷ তাইক চহৰ এৰি যাবলৈ জৰুৰীকালীন, ইউনিভাৰ্চেল পাছ লিখি দিয়ক আৰু তাইক ড্ৰাইভাৰ থকা গাড়ী এখন দিয়ক।
  জেনেৰেলে জোৰেৰে মাত দিলে:
  - আনন্দৰে, কমৰেড ষ্টেলিন।
  পাঁচজন ওলাই আহিল, ডায়েনাই জেইলাৰৰ দৰে নহয়, সমাজসেৱকৰ দৰে সাজ-পোছাক পিন্ধিছিল। হয়, চেলেং পিন্ধা খালী ভৰিৰে ছোৱালী নহয়, তাইৰ ওপৰত বিলাসী পোছাক, আৰু হাই হিলৰ জোতা, আনকি শিলৰ গহনাও।
  তাইৰ চেহেৰাটোৱে একাংশৰ মাজত সন্দেহৰ সৃষ্টি কৰিলেও সেনাপতি দুজনৰ ওপৰত কোনেও আপত্তি কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল।
  "ভিতৰলৈ আহক মহান সতীৰ্থসকল।" সৈনিকসকলে চেলুট দিলে।
  এলিজাবেথে ছোৱালীজনীক গাড়ীৰ ওচৰলৈ লৈ গ"ল। ব্ৰুমেইৰে ড্ৰাইভাৰক এটা অৰ্ডাৰ দিলে।
  - তাই অৰ্ডাৰ দিয়া ঠাইলৈ লৈ যাওক।
  বুটৰ গোৰোহাত ক্লিক কৰিলে:
  - মই মানিছো কমৰেড জেনেৰেল।
  ডায়েনাই প্ৰণাম কৰিলে। তাই নিজকে আত্মবিশ্বাসী অনুভৱ কৰিলে, যেন তাইৰ পৰিস্থিতিৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ আছে।
  এলিজাবেথে আদৰণি জনাই মাত দিলে:
  - বিদায়, ডায়েনা! সাৱধান হওক যাতে দ্বিতীয়বাৰ ধৰা নপৰে, দেৱতাই নিজকে আওৰাই ভাল নাপায়৷
  ৰাজকুমাৰীয়ে স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - আৰু মানুহবোৰো!
   ছোৱালীকেইজনীয়ে মূৰ্খ জেনেৰেলসকলৰ সৈতে মিলি পহুৰ গুহাটোৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। ওখ যেন লাগিছিল ৷ আমি এখন বিশেষ গাড়ীত উঠিলোঁ, বিলাসী, সাজসজ্জিত, টেংক আৰু কেডিলাকৰ মিশ্ৰণ।
  ইয়াৰ আঠটা চকা আছিল, আৰু সেইবোৰ বহল আছিল, ৰেচিং গাড়ীৰ দৰে, যিয়ে ইয়াক বিশাল গতি আৰু ভাল পৰিচালনাৰ ক্ষমতা দিছিল। গাড়ীখন অৱশ্যে বিশেষ খৰখেদাকৈ নহয়। বাটত ড্ৰাইডে দুটামান প্ৰশ্ন কৰিলে।
  -ৰাসায়নিক অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছেনে?
  ব্ৰুমেইৰে সহজেই উত্তৰ দিলে:
  - হয়! এই কথা কোৱা বাহুল্য। যিহেতু ৰাছিয়ানসকলৰ গেছ মাস্ক ভাল, গতিকে আমি কফিন গেছ -৩ ব্যৱহাৰ কৰো, যিটো কেইবাটাও বিষাক্ত পদাৰ্থ আৰু বায়ুত থকা এচিডৰ মিশ্ৰণ। ছালত সোমাই ভয়ংকৰ ফোঁহা সৃষ্টি কৰে। সাধাৰণতে, এটা ভয়ংকৰ পদাৰ্থ, কেৱল ৰাছিয়ান বৰ্বৰসকলৰ বিৰুদ্ধে।
  এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিছে:
  - "কফিন" এটা প্ৰতীকী নাম।
  ভিশুৱে নিশ্চিত কৰিছে:
  - ষ্টেলিনে নিজেই উদ্ভাৱন কৰিছিল। বা বিজ্ঞানী ই- বন্দী। তেওঁলোকক অত্যাচাৰ কৰা হয়, আৰু দুখ-কষ্টৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ তেওঁলোকে উদ্ভাৱনৰ কথা উলিয়াই আনে।
  ড্ৰাকমাই খিকিন্দালি কৰিলে:
  - নিখুঁত ব্যৱস্থা।
  Brumaire এ এই প্ৰকাশ শ্বেয়াৰ কৰিছে:
  - কিন্তু আমি ভাচিলেভস্কিক আমাৰ কাষলৈ আহিবলৈ পৰামৰ্শ দিলোঁ। বিনিময়ত আমি গোটেই পোলেণ্ডক দিম, কিন্তু তেওঁ নাকচ কৰিলে।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  "মই চাগে উপলব্ধি কৰিছিলো যে অন্যথা তেওঁ নিৰ্যাতন আৰু মৃত্যুৰ সন্মুখীন হ"ব।"
  জেনেৰেলে কুটিলভাৱে ক"লে:
  - সম্ভৱ হৈছে! বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ৰাছিয়ানসকলে কোৱাৰ দৰে ই হৈছে চকাৰ প্ৰক্ৰিয়াকৰণ আৰু জীয়াই থকা লোভনীয় সামগ্ৰীৰে মাছ ধৰা। আৰু এবাৰ ধৰিলে চাবুকটো তুলি লয়।
  এলিজাবেথে তাইৰ প্ৰশ্নটো সুধিলে:
  - আৰু বেক্টেৰিয়ালজিকেল অস্ত্ৰ! এতিয়াও সাজু হৈছে নেকি?
  বিষুৱে শ্বাসৰুদ্ধ হৈ ক"বলৈ ধৰিলে:
  - উন্নয়ন চলি আছে! ইয়াত বহুতো বেচিলিৰ বিজাণু পোৱা গৈছিল। আমি ভাইৰাছ আৰু বেক্টেৰিয়াক ক্ৰছ কৰি বিভিন্ন আইছ"ট"পেৰে বিকিৰণ কৰি তাত ৰাসায়নিক পদাৰ্থ, জৈৱিক আৰু অজৈৱিক পদাৰ্থ যোগ কৰোঁ। অৰ্থাৎ ইতিমধ্যে কিবা এটা আছে। এনে ভয়ানক ভাইৰাছৰ সৃষ্টি হয়। ইয়াৰ ফলত শৰীৰৰ কোষ আৰু হিম"গ্লবিন ভাঙি যায়। আৰু শেহতীয়া বিকাশৰ নাম আছিল "সোয়ুজ", বেচিলি আৰু ভাইৰাছৰ এনে দানৱীয় মিশ্ৰণ । আপুনি মানৱতাৰ সকলো ধ্বংস কৰিব পাৰে। অৱশ্যে আন্ধাৰত জীয়াই থকাতকৈ পোহৰত মৰি যোৱাই ভাল!
  - অস্ত্ৰোপচাৰৰ স্পটলাইট নহয়! - Drachma quipped. সোয়ুজ কেতিয়া আহিব?
  জেনেৰেলে থতমত খালে:
  - এতিয়াও সাজু হোৱা নাই যদিও অতি সোনকালে মুকলি কৰা হ"ব বুলি ভাবো। সঁচা, এই আল্ট্ৰাভাইৰাছটো সহজেই নিয়ন্ত্ৰণৰ বাহিৰলৈ যায়, আৰু হয়তো কোনো বিজয়ী বা পৰাজিত নাথাকিব!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - অৰ্থহীন অস্ত্ৰ!
  ব্ৰুমাইৰে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - হাইড্ৰজেন বোমাৰ কোনো যুক্তি আছেনে? এয়া মাথোঁ মানৱতাক ধ্বংস কৰাৰ এক মাধ্যম। এটা নিষ্ঠুৰ অৰ্থ, মূৰত লাঠিৰ দৰে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে, এলিজাবেথে মন্তব্য কৰিলে:
  - মানৱতাই আৰম্ভণিতে একত্ৰিত হ"ব লাগিছিল, আৰু তেতিয়াহে এনে ধ্বংসাত্মক অস্ত্ৰ সৃষ্টি কৰিব লাগিছিল।
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰ আগৰ দৰেই দৃঢ়ভাৱে একত্ৰিত হয়! - জেনেৰেলে লক্ষ্য কৰিলে। - ইহঁতৰ আন্তৰ্জাতিক সত্তা আৰু নাস্তিক উপাদান আছে, যিয়ে সকলো ধৰ্মকে সমানে আঁতৰাই পেলায়।
  ড্ৰাকমাই এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - শুদ্ধ! খ্ৰীষ্টানতকৈ মুছলমান বা ইহুদীৰ পৰা নাস্তিক বনোৱাটো সহজ। সকলো দেৱতাৰ অস্তিত্বক লৈ সন্দেহ কৰাৰ প্ৰয়োজনীয়তা মানুহৰ উচ্চ "মই"ৰ অন্তৰ্নিহিত।
  - দেউতাকৰ অস্তিত্বক লৈ সন্দেহ কৰাটো একেই কথা। - এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে আপত্তি কৰিলে:
  - যদি তেওঁ শিশুটিৰ পৰা লুকাই ভাগ্যৰ দয়াত এৰি দিয়ে, তেন্তে তেওঁক সন্দেহ কৰাটো পাপ নহয়। যদি ল"ৰা-ছোৱালীয়ে জুইশলা বা হাইড্ৰ"জেন বোমাৰে খেলে, আৰু পিতৃয়ে এই কথা দেখে, কিন্তু তেওঁক সকীয়াই দিবও নিবিচাৰে, তেন্তে তেনে পিতৃৰ বিষয়ে কি ক"ব পাৰি।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে ক"লে:
  - হয়তো তেওঁ আমাক আৰু স্বাধীনতা দিলেহে!
  ড্ৰাকমাই হাস্যৰসেৰে কৈছিল:
  - মই নকওঁ, কাৰণ এতিয়াও নৰকীয় যন্ত্ৰণা আছে। সাধাৰণতে শিশু এটা খালী কাগজ;যদি তেওঁলোক লেতেৰা হয়, তেন্তে নিয়ম অনুসৰি প্ৰাপ্তবয়স্কসকল দোষী। একেদৰে মানুহ ঈশ্বৰৰ সন্তান, যিয়ে নিজৰ নিৰ্মল আত্মাক কলুষিত কৰি নিৰীহক অশুভৰ উৎস কৰি তুলিছে। যদি স্বয়ং ঈশ্বৰ নহয়, তেন্তে তেওঁৰ আটাইতকৈ নিখুঁত সৃষ্টি লুচিফাৰ। কিন্তু অশুভৰ পিতৃ সৃষ্টিৰ বাবে সৰ্বশক্তিমান দায়ী নহয়নে? তদুপৰি তেওঁৰ সন্তানসকল কিমান দুৰ্বল আৰু প্ৰলোভনহীন সেই কথা জানি তেওঁ তেওঁলোকক বেয়া প্ৰভাৱৰ পৰা ৰক্ষা কৰিবলগীয়া হৈছিল। কাৰণ, শিশু আৰু গুণ্ডাগিৰিৰ সংস্পৰ্শ ৰোধ কৰিবলৈ পিতৃ-মাতৃৰ ফালৰ পৰা এইটো সম্পূৰ্ণ যুক্তিসংগত প্ৰতিক্ৰিয়া । কাৰণ, আনকি ৰাজ্যখনেও কাৰ্টুনৰ বাবে প্লাছৰ প্ৰৱৰ্তন কৰে। আৰু ইয়াত আমি চয়তানৰ দৰে প্ৰতাৰণাৰ মালিকৰ সংস্পৰ্শৰ কথা কৈছো - সিদ্ধতাৰ মোহৰ, প্ৰজ্ঞাৰ পূৰ্ণতা, সৌন্দৰ্য্যৰ মুকুট!
  এই কথা-বতৰাত এলিজাবেথ সন্তুষ্ট নহ"ল। তাইৰ যুক্তিবাদী আৰু একে সময়তে প্ৰায় শিশুসুলভ মনটোৱে পতিয়ন যোগ্যতাৰ ক্ষেত্ৰত তুলনামূলক যুক্তি বিচাৰি নাপালে। আটাইতকৈ মূৰ্খ কথাটো হ"ল তাই গুৰুতৰ ধৰ্মতত্ত্বৰ গ্ৰন্থ পঢ়া নাছিল আৰু এই আক্ৰমণবোৰৰ প্ৰতি গীৰ্জাৰ আপত্তিও নাজানিছিল। সাধাৰণতে তাই আগতে লাজ পাইছিল যে মানুহক ৰক্ষা পোৱাতকৈ মানুহৰ মৃত্যুৰ সংখ্যা বেছি। ইয়াৰ বিপৰীত হ"ব লাগে। কাৰণ, সৃষ্টিকৰ্তাৰ অসীম মনটোৱে নিজৰ খেলপথাৰত চয়তানক আউটপ্লে কৰাটো সম্ভৱ কৰি তুলিছিল। আৰু ইয়াত এটা বিৰোধৰ উন্মেষ ঘটিল: আত্মাৰ বাবে হোৱা সংগ্ৰামত চয়তানে প্ৰায়ে জয়ী হৈছিল! আৰু এইটোৱে যুক্তিক অৱজ্ঞা কৰে। ঈশ্বৰে ইচ্ছাকৃতভাৱেহে হেৰুৱাব পাৰে। কিন্তু সৰ্বশক্তিমানে আত্মাৰ বাবে হোৱা যুদ্ধত পৰাস্ত হ"ব বিচাৰেনে? আনকি বাইবেলেও কৈছে যে ঈশ্বৰে সকলোকে ৰক্ষা কৰিব বিচাৰে!
  ড্ৰাকমাই জেনেৰেলজনক আৰু কেইটামান প্ৰশ্ন কৰিলে আৰু তেওঁলোকে লণ্ডন এৰিলে।
  কাষতে কামান থকা দুটামান শক্তিশালী দুৰ্গ থাকি গ'ল, এটা বন্দুক সঁচাকৈয়ে ৰজা আছিল আৰু ইয়াৰ কেলিবাৰ হাজাৰ মিলিমিটাৰ আছিল। ই দুশ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত দূৰত্বৰ পৰা আঘাত কৰিছিল যদিও কম সঠিকতাৰে। এলিজাবেথে মনত পেলাইছিল যে জাৰ্মানসকলৰো একেধৰণৰ "ডোৰা" আছিল, যাক ৰাছিয়ানসকলে বিগ ফেডোৰা বা মূৰ্খ বুলি ডাকনাম দিছিল ।
  ই সাত টন গোলা গুলিয়াইছিল। ব্যয়বহুল বস্তু আৰু নিজকে সম্পূৰ্ণৰূপে ন্যায্যতা প্ৰদান কৰা নাই। গধুৰ বোমাৰু বিমান এখন চাগে ভাল। যেতিয়া ৰাছিয়াই ড"ৰা দখল কৰিছিল, তেতিয়া ষ্টেলিনৰ নিৰ্দেশত বেৰিয়াই উৰালৰ সিপাৰৰ পৰা ব্ৰিটিছ দ্বীপপুঞ্জ আৰু আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডত গোলাবৰ্ষণ কৰিব পৰা কামানৰ পুনৰুত্পাদন কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছিল। এইটো এটা বাস্তৱ কাহিনীৰ পৰা এটা সত্য। সঁচা, পিছলৈও শৰস্কাৰ বিজ্ঞানীসকলে তেওঁলোকক ইমান ব্যয়বহুল প্ৰকল্পৰ অসাৰতাক পতিয়ন নিয়াবলৈ সক্ষম হৈছিল। ইয়াৰে এটা মূল সমস্যা হ"ল বিস্ফোৰক সামগ্ৰীৰ সীমিত সম্প্ৰসাৰণৰ হাৰ। ইয়াৰ বাবে বেৰেলৰ দৈৰ্ঘ্য দীঘলীয়া হ"লেও বিশেষ সহায়ক নহয়। আৰু সঠিকতাও বেয়া। মিছাইলটো এডজাষ্ট কৰাটো বহুত সহজ। বাস্তৱ ইতিহাসত ষ্টেলিনে ৰকেট প্ৰযুক্তিৰ প্ৰতি সন্দেহ প্ৰকাশ কৰিছিল, হয়তো আংশিকভাৱে হিটলাৰক ক্ষোভিত কৰিছিল। যদি মহাদেশপ্ৰেমমূলক যুদ্ধৰ আগতে ষ্টেলিনে গধুৰ, ডাঙৰ আকাৰৰ টেংক ভাল পাইছিল আৰু ইয়াৰ বিপৰীতে হিটলাৰে সৰু কিন্তু চঞ্চল টেংক পছন্দ কৰিছিল, তেন্তে সংঘাত আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে ৰুচি সলনি হৈছিল। যদি আঠত্ৰিশ বছৰত সোতৰ টন ওজনৰ টি-৪ক গধুৰ হিচাপে শ্ৰেণীভুক্ত কৰা হৈছিল, তেন্তে চৌচল্লিশ বছৰত টি-৫ "বি" ৰয়েল পেন্থাৰৰ ইতিমধ্যে পঞ্চাশ টন ওজন আছিল আৰু ইয়াক মধ্যমীয়া টেংক বুলি গণ্য কৰা হৈছিল। ষ্টেলিনে সাতাল্লিশ টনতকৈ অধিক গধুৰ টেংক উৎপাদনত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰিছিল । সঁচা, যুদ্ধৰ পিছত আই এছ-৪ৰ ওজন বাষষ্ঠি টন আছিল, উৎকৃষ্ট সুৰক্ষাৰ সৈতে এটা টেংক, দেখা দিছিল।
  এলিজাবেথে ভাগ্যৰ অদ্ভুত নিৰ্দিষ্টতাৰ কথা ভাবিলে। যাৰ অসাধাৰণ মনটোৱে ৰাছিয়াৰ লাভৰ বাবে সেৱা আগবঢ়াব লাগিছিল, আৰু ইউ এছ এছ আৰক পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী শক্তি হিচাপে গঢ়ি তোলা ষ্টেলিন এতিয়া শত্ৰু। আৰু বিশ্বৰ সকলো দেশতে সাম্যবাদৰ পতন ঘটিছে, চীনত ৰঙা পুঁজিবাদ, আৰু উত্তৰ কোৰিয়াই শেষ উশাহ লৈছে, কিউবাত ক"লা বজাৰ আৰু দেহ ব্যৱসায় ফুলি উঠিছে।
  ব্ৰৰ! তথাপিও আমেৰিকাৰ সমাজবাদ ইউ এছ এছ আৰতকৈ অধিক ৰক্তাক্ত নহ"ব নোৱাৰে, য"ত কমিউনিজমৰ সামাজিক ভিত্তি সংকীৰ্ণ।
  সাজসজ্জিত গাড়ীখনে শিলৰ ওপৰলৈ উঠি গ"ল। অৰণ্যৰে ভৰি থকা তাই থিয় হৈ আছিল, যেন লাগিছিল, অন্ধ আৰু সকলোৰে পৰিত্যক্ত। কাষতে দুৱাৰ এখন খোল খালে, জেনেৰেলৰ গাড়ীখন ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। তাতে তেওঁক বিশেষ বাহিনীৰ জোৱানে সাক্ষাৎ কৰে। নথি-পত্ৰ দাবী কৰে। ভালদৰে পৰীক্ষা কৰি কেইবাটাও প্ৰশ্ন সুধিলে। মোৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ জোৰকৈ গতাই দিলে, কিন্তু গুটিবোৰ এৰি দিলে।
  এইসকল যে তেওঁলোকৰ সন্মুখৰ জেনেৰেল, দুজন বিষয়াৰ সৈতে, কিন্তু সুপৰিচিত ব্যক্তিত্ব, সেইটো নিশ্চিত কৰি তেওঁলোকক পাৰ হ"বলৈ দিয়া হ"ল।
  - তুমি আমাক নেতৃত্ব দিয়া!
  যাবলৈ হ"লে তেওঁ গাৰ্ডৰ সৈতে কেইবাটাও কৰিডৰৰ মাজেৰে যাবলগীয়া হৈছিল। ভিতৰৰ সজ্জা প্ৰায় মধ্যযুগীয় আছিল। ইফালে সিফালে ওলমি আছিল পুৰণি ছবি আৰু ছাল। কেইবাখনো ৰচনাৰ যথেষ্ট মূল্য আছিল।
  - ইয়াতেই যেন শ্ৰেষ্ঠ সৃষ্টিবোৰ সংগ্ৰহ কৰা হয়। - ড্ৰাকমাই ক"লে। - তাৰ পিছত সিহঁতে নিজৰ গাহৰিৰ তলুৱাত লৈ যায়।
  এলিজাবেথে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - আনকি ঝুকোভে ট্ৰফী লুকুৱাই দেখুৱাইছিল, সাধাৰণ য়েংকি জেনেৰেলৰ বিষয়ে আমি কি ক"ব পাৰো।
  এটা বিশেষ কোঠাত প্ৰৱেশ কৰিলে। কাষে কাষে ডজন ডজন সৈনিক থিয় হৈ আছিল আৰু ফ্ৰিটজে নিজেই ডাঠ সাজসজ্জিত কাঁচেৰে ঢাকি থোৱা চকী এখনত বহি আছিল। আৰ্মী জেনেৰেলৰ জাতীয়তা বিতৰ্কিত আছিল। তাৰ মাজত ভাৰতীয়, নিগ্ৰো আৰু এছিয়ানৰ দৰে কিবা এটা আছিল। নাক দীঘল, প্ৰায় একুইলাইন, চকু দুটা ধূৰ্ত। ভ্ৰূৰ তলৰ পৰা অধীনস্থসকলৰ ফালে চালে।
  কিন্তু যেতিয়া তেওঁৰ দৃষ্টি এলিজাবেথৰ ওপৰত পৰিল, তাই এগৰাকী সৰু আৰু ধুনীয়া কৃষ্ণাংগ মহিলাৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰি আছিল, সি কোমল হৈ পৰিল।
  - চুটিকৈ ৰাখক, মোৰ সময় বহুত কম।
  ড্ৰাকমা প্ৰথমে আৰম্ভ হৈছিল:
  - ৰাছিয়ানসকলে গম পালে যে ব্ৰিটেইনত হাইড্ৰজেন ছুপাৰবম আহিবলৈ ওলাইছে।
   যাৰ লক্ষ্য হৈছে ৰাছিয়ান ইউৰোপক ধ্বংস আৰু সংক্ৰমিত কৰা।
  ফ্ৰিটজে আহত ম"হৰ দৰে গৰ্জন কৰিলে:
  -পাগল নেকি? এইটো সঁচা হ"ব নোৱাৰে!
  - কেনেকৈ কওঁ! - এলিজাবেথে তাইৰ বন্ধুক সমৰ্থন কৰিলে। - তেন্তে আমি এই কথা কেনেকৈ জানিম?
  ভাইচ মাৰ্শ্বালে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - সেইটোৱে! এই কথা আপুনি কেনেকৈ জানে?
  নিম্ফ কাউণ্টেছে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ড্ৰুইড! তেওঁলোকে প্ৰাচীন যাদু আয়ত্ত কৰে, আৰু দূৰৰ পৰাই চিন্তা পঢ়িব পাৰিছিল। যিকোনো মুহূৰ্ততে ৰাছিয়ানসকলে গম পাব পাৰে। তাৰ পিছত বোমা জাহাজখনত আঘাত কৰিব।
  - বাৰু, ইমান সহজ কথা নহয়! এই জাহাজখন ছাবমেৰিনৰ দৰে তললৈ ডুব যাবলৈ সক্ষম! - ফ্ৰিটজে ক'লে। - আৰু নকওঁ।
  ড্ৰাকমাই গুৰগুৰাই উঠিল:
  - প'ৰ্ট Krasny Ariston গধুৰ নিৰাপত্তাৰ অধীনত।
  ফ্ৰিটজ হেইমৰ ক"লা চকু দুটা জিলিকি উঠিল:
  - ড্ৰুইডসকলে ভুল কৰিছিল;জাহাজখন এই বন্দৰত একেবাৰেই উপস্থিত হ'ব নালাগে। সাধাৰণতে তেওঁলোক সৰ্বশক্তিমান নহয়। আপুনি তেওঁলোকৰ ট্ৰেইলত আছেনে?
  এলিজাবেথে ফুচফুচাই ক'লে:
  - হয়, কমৰেড গেম!
  ভাইচ মাৰ্শ্বাল , বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে আৰ্মী জেনেৰেলে চিঞৰি উঠিল:
  - তৎক্ষণাত সকলোকে গ্ৰেপ্তাৰ কৰক!
  -তেওঁলোকে টেলিপৰ্টেচনৰ কলাত আয়ত্ত কৰে। - ড্ৰাকমাই ফুচফুচাই ক'লে আৰু তাইৰ শক্তিশালী পেশীবোৰ জোকাৰিলে।
  ফ্ৰিটজে গৰ্জন কৰিলে:
  - কি আজে বাজে কথা!
  এলিজাবেথে হেলান দিলে:
  - সৈনিকক আঁতৰাই ভিডিঅ' চোৱাচিতা বন্ধ কৰক। আমি আপোনালোকক এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ কথা কব বিচাৰিছো।
  ফ্ৰিটজে টেনচনত পৰিল, মুখত সন্দেহৰ সৃষ্টি হ"ল:
  - তুমি তেনেকুৱা নহয়নে?
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে cooed:
  "মই বিশ বছৰ ধৰি কৰ্তৃপক্ষৰ বাবে কাম কৰি আছো, দহ বছৰ বয়সত প্ৰথম নিন্দা লিখিছিলো, আৰু অতিৰিক্ত সাক্ষী কিমান বিপজ্জনক হ"ব পাৰে সেয়া মই বুজি পাওঁ।"
  ফ্ৰিটজে ভাবিলে, যিয়েই নহওক ইয়াৰ পৰা ওলাই যোৱাৰ কোনো উপায় নাই, পাহাৰটো চকীদাৰেৰে ভৰি আছে৷ ইয়াৰ উপৰিও তেওঁৰ সদায় এলাৰ্ম সংকেত পঠিয়াবলৈ সময় থাকিব, যেনে ৰিং এটাৰে। আৰু তেওঁ কিয় ভয় খাব লাগে? জেনেৰেল আৰু বিষয়াসকল কাপুৰুষ আৰু প্ৰৱেশদ্বাৰত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ গতাই দিলে। আৰু সাধাৰণতে ইয়াত সকলো আমাৰ নিজৰ, ছোৱালীবোৰে কি কয় চাওঁ আহক।
  তাৰ পিছত এটা শক্তিশালী গৰ্জন হ"ল:
  - সকলো ভিডিঅ' চোৱাচিতা আঁতৰোৱা হৈছে! আমাৰ লগত সকলো সহজ। আৰু কনভয়টো বিনামূলীয়া। ষ্টেপ মাৰ্চ!
  চৌহদৰ পৰা ওলাই আহিল বাৰজন উগ্ৰপন্থীয়ে। যান্ত্ৰিকভাৱে গতি কৰিছিল আৰু ইমানেই দানৱীয়ভাৱে পাম্প কৰা হৈছিল যে ইহঁতে শক্তিশালী এনাবলিক ষ্টেৰইডৰ চিন্তা জগাই তুলিছিল।
  ড্ৰাকমাখন গ্লাছৰ ফালে হেলান দিলে। এলিজাবেথে তাইৰ ওচৰ পালেগৈ;তাই সময় নষ্ট নকৰিলে। আমি সাজসজ্জিত কাঁচৰ আঠাবোৰ নিমিষতে পৃথক কৰাৰ উপায় বিচাৰিব লাগিব যাতে ই আঁতৰি যায়, আৰু তাৰ পিছত বেজীটো পেলাব লাগে। সাধাৰণতে ইয়াত সকলো কাম পিনপইণ্ট নিখুঁততাৰে কৰিব লাগিছিল যাতে এলাৰ্ম বজাব নোৱাৰে। ফ্ৰিটজৰ নিৰ্মম হত্যাকাণ্ডই জাহাজখনৰ গতিবিধিৰ সংশোধন ঘটাব পাৰে, তেনে ক্ষেত্ৰত সকলো নতুনকৈ আৰম্ভ কৰিব লাগিব:
  আৰ্মী জেনেৰেলে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - গোপন তথ্য কোৱা!
  ড্ৰাকমাই এটা ইংগিতদায়ক কণ্ঠত আৰম্ভ কৰিলে:
  - ড্ৰুইডসকলে জানে ব্ৰিটেইনৰ ৰজাসকলৰ সংৰক্ষিত পুঁজি ক"ত লুকাই আছে।
  - কি? - ফ্ৰিটজৰ চকু দুটা ওলাই আহিল। - এইটো বৰ ভাল ৷
  - ঠিক হয়! তাত সমগ্ৰ বিশ্বতে শতিকাজুৰি সংগ্ৰহ কৰা বিশাল সম্পদ আছে। বিভিন্ন দেশৰ পৰা: ভাৰত, অষ্ট্ৰেলিয়া, কানাডা, পাকিস্তান, দক্ষিণ আফ্ৰিকা আৰু ইজিপ্ত। - ড্ৰাকমাই ইংগিতেৰে ক"লে। - ফেৰাউন আৰু নেপোলিয়ন বোনাপাৰ্ট, তুৰ্কী চুলতান, আফ্ৰিকান নেতা, চীনা দেৱতাৰ ধন। ইংলেণ্ডে কিমান দেশ আৰু জনগোষ্ঠীক লুটি নিলে সেয়া কল্পনা কৰিবলৈ কল্পনাশক্তি অক্ষম।
  ফ্ৰিটজে তাইৰ কথাত বাধা দিলে:
  - হয়, আমি সেইটো জানো। এই কাৰণেই ষ্টেলিনে উপনিবেশসমূহৰ শোষণ আৰু লুণ্ঠনৰ অন্ত পেলাবলৈ বিদ্ৰোহ উত্থাপন কৰিছিল। সাধাৰণতে তেওঁৰ ফালৰ পৰা সকলো দেশ আৰু জনগোষ্ঠীক সমতা স্থাপনৰ এক আচৰিত পদক্ষেপ!
  (দৰিদ্ৰতাত) - এলিজাবেথে ভাবিলে।
  ড্ৰাকমাই চিঞৰিলে:
  - আৰু এতিয়া, এই ধন-সম্পত্তিবোৰ পুনৰ প্ৰচলনত ৰাখিব পৰা যাব। আনকি প্ৰাচীন ৰজা আৰ্থাৰৰ মুকুটও আছে।
  আৰ্মী জেনেৰেল আচৰিত হ"ল:
  - নাইটছ অৱ দ্য ৰাউণ্ড টেবুল সাধুকথা নহয়নে!?
  - নহয়! এয়াই বাস্তৱ! আমি এনে এক আচৰিত আৱিষ্কাৰ কৰিলোঁ। - ড্ৰাকমাই উশাহ এটা লৈ ক"লে। - আৰু কিয়, নখৰ তলত বিদ্যুৎ প্ৰবাহ আৰু গৰম বেজীৰ দৰে ইমান সহজ, অজটিল উপায়ৰ বাবে ধন্যবাদ।
  এলিজাবেথে আগ্ৰহেৰে উত্তৰ দিলে:
  - গাঁঠিবোৰ টানি পেচোৱাটোও বেয়া নহয়। বিশেষকৈ যদি এই কাম ল"ৰাই কৰে। কোমল বয়সত ইহঁত ইমানেই নমনীয় আৰু চলন্ত যে শৰীৰৰ পৰা মূৰ্তিবোৰ পেলাই দি অত্যাচাৰ কৰাটো এটা উপহাৰ৷ - এলিজাবেথে কথা ক"লে, কিন্তু তাইৰ হাত দুখনে কাম কৰিলে।
  - হয় , ল"ৰাক অত্যাচাৰ কৰিলেও ভাল লাগে! - ফ্ৰিটজে লক্ষ্য কৰিলে। "এতিয়াই তেওঁলোকক অত্যাচাৰ কৰিব পাৰিলে ভাল আছিল, কিন্তু সময় নাই।" আহকচোন, ধনবোৰ ক"ত লুকাই আছে সেই বিষয়ে অধিক বিশদভাৱে কওকচোন।
  - আৰু তুমি আমাৰ লগত মিলি ছোৱালীবোৰক অত্যাচাৰ কৰিবা। গৰম টংৰে আঙুলি ভাঙিলে ভাল লাগে!
  - অৱশ্যে আপুনি কোৱাৰ দৰেই! - ফ্ৰিটজে নিজৰ মুখখন পেলাই দিলে ।
  - হেলান দিয়ক, মই নিবিচাৰো যে দুজন জেনেৰেলে এই কথা শুনিব:
  - হয়, যিকোনো মুহূৰ্ততে সিহঁতৰ বাবে দুৰ্ঘটনাৰ ব্যৱস্থা কৰি দিম। - ফ্ৰিটজে ভাবুকি দিলে। মোৰ পিছফালে মৰিছা নহ"ব।
  - কি! আৰু ওঁঠত চুমা খাব! নায়কৰ ওঁঠ অনুভৱ কৰক। - ড্ৰাকমাই ক"লে।
  - খৰধৰকৈ কথা ক"বা, তাৰ পিছত মই তোমাক চুমা এটা দিম!
  - স্কটিছ পাহাৰত আছে।
  - হয় ঠিকনাটো, ইয়াতকৈ বেছি নিখুঁতভাৱে ক"তো নাই!
  লিলাক উইথাৰ্ছ নামৰ এটা পৰ্বত আছে । অৱশ্যে আমি কিয় কষ্ট ভোগ কৰিম, মই আপোনাক মানচিত্ৰ এখন আঁকিলে ভাল পাম৷
  ড্ৰাকমাই কিবা এটা আঁকিবলৈ ধৰিলে আৰু তাই ইচ্ছাকৃতভাৱে সৰু আখৰেৰে আঁকিলে। ফ্ৰিটজে অধৈৰ্য্যতাৰ বাবে ফিচফিচাই উঠিল, ভৰি দুখনে আনকি টেপ-ডান্স কৰিলেও।
  - বাৰু, ইয়াতকৈ বেছি বেগেৰে আগবাঢ়িব নোৱাৰিনে!
  - সামান্যতম অশুদ্ধতাই অংকনটো পেলাই দিব পাৰে। - ড্ৰাকমাই উত্তৰ দিলে। - অংকনত প্ৰতিটো সবিশেষ কিমান গুৰুত্বপূৰ্ণ আপুনি জানে।
  - বাৰু, ঠিক আছে, মাত্ৰ বেছি দূৰলৈ নিব নালাগে!
  ড্ৰাকমাই আঙুলিয়াই দি ক"লে:
  - সাজু!
  ফ্ৰিটজে লৰালৰিকৈ অংকনটোলৈ গ"ল আৰু স্বচ্ছ কৱচৰ সন্মুখীন হ"ল। হতাশাত সি লিভাৰটো হেঁচা মাৰি ধৰিলে। কৱচ ফাটি গ"ল আৰু হাতখনে কাগজখন ধৰিলে। তাৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে তেওঁৰ ওপৰত কাম কৰিলে, নিমিষতে ফ্ৰিটজক পক্ষাঘাতগ্ৰস্ত কৰি পেলালে।
  - আপোনাৰ লগত আমাৰ কাম এনেকৈয়ে হ'ল! - এলিজাবেথে ক"লে। - বাৰু, এতিয়া আপুনি আমাৰ প্ৰশ্নৰ উত্তৰ দিব!
  - তেওঁক সুধিব কমৰেড ষ্টেলিন! - ব্ৰুমাইৰে চকু দুটা ডাঙৰ কৰি ক"লে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে মূৰত পাতল বেজী দি কেইবাবাৰো বেজী দি অৱশেষত তেওঁক বশ কৰি পেলালে।
  - এতিয়া তুমি আমাৰ! আমাক এটা ৰিপৰ্ট দিয়ক!
  এলিজাবেথে চকু দুটা মুদি সুধিলে:
  আহিব লাগে কোৱা হাজাৰ মেগাটন হাইড্ৰজেন বোমা?
  - অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে এহাজাৰ দুশ মেগাটন আছে, আৰু জাহাজখনক শিশুসুলভভাৱে "সূৰ্য্য" বুলি কোৱা হয়।
  ড্ৰাকমাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এনেকৈয়ে সিহঁতে এটা সপোন দেখি হাঁহে!
  ফ্ৰিটজে গুণগুণাই উঠিল:
  - হায়, এনেকুৱাই জীৱন!
  -সি ক'ত উপস্থিত হ'ব লাগে?
  - স্কটলেণ্ডৰ উত্তৰে ৰেড হাৰ্ভাৰ্ড বন্দৰলৈকে। এইটো এটা যথেষ্ট গুৰুতৰ অনুৰোধ। তাৰ পৰা তেওঁক ডেনমাৰ্কৰ পাৰলৈ লৈ যোৱা হ"ব। জাহাজখন পানীত ডুব গৈ ছাবমেৰিনৰ দৰে ওপঙিবলৈ সক্ষম হৈছে। চূড়ান্ত লক্ষ্য হৈছে পেট্ৰ"গ্ৰাড। এই বিস্ফোৰণে ইউৰোপৰ মাজমজিয়াত ৰাছিয়াৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ ঔদ্যোগিক সুবিধাসমূহ ধ্বংস কৰিব লাগে।
  - বাৰু, ধাৰণাটো যথেষ্ট স্পষ্ট!
  - হয় কমৰেড ষ্টেলিন। এইটো কিচিঞ্জাৰৰ ধাৰণা এটা ছুপাৰবম বিস্ফোৰণ কৰি ছুপাৰছুনামী সৃষ্টি কৰা !
  - এইটো এটা বৰ আকৰ্ষণীয় ধাৰণা! - ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ প্ৰশ্নবোৰ আগবঢ়াই নিলে।
  - কনভয়ৰ নিৰাপত্তা কি?
  - অতি মান্য , বিশখন চাবমেৰিন, দহখন জাহাজ, ইয়াৰে সাতখন ধ্বংসকাৰী, দুখন ক্ৰুজাৰ আৰু এখন যুদ্ধজাহাজ। এটা গোটেই স্কোয়াড্ৰন। ইয়াৰ উপৰিও প্ৰায় এশখন যুঁজাৰু বিমানে ঘূৰিব, বিমানবাহী জাহাজৰ পৰা আৱৰণ প্ৰদান কৰিব।
  - বাহ, সেইটো যথেষ্ট শক্তি।
  - সাধাৰণতে প্ৰথম অৱস্থাত আৰু ডাঙৰ গোট এটা ব্যৱহাৰ কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছিল যদিও তাৰ পিছত বিবেচনা কৰা হৈছিল যে ইয়াৰ ফলত শত্ৰুৰ পৰা অত্যধিক মনোযোগৰ সৃষ্টি হ"ব পাৰে। গতিকে আমি এইখিনিতে সীমাবদ্ধ হৈ থকাৰ সিদ্ধান্ত ললোঁ।
  - সাৰ্বজনীন জাহাজ "Solnyshko" পানীৰ তলত গৈ আছে!
  . অধ্যায় নং ১১
  নৰকৰ সম্ৰাজ্ঞী আৰু অশুভ কালীৰ দেৱীৰ ৰাজপ্ৰসাদত মনোৰঞ্জন আৰু গ্লেডিয়েটৰ যুদ্ধ চলি থাকিল।
  যিহেতু ৰাজকীয় ল"ৰা ঠাট্টাকাৰী ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে নোসোধাকৈয়ে গান গাবলৈ ধৰিলে, সেয়েহে তেওঁ ইয়াৰ দ্বাৰা জনসাধাৰণৰ ক্ৰোধ জগাই তুলিলে।
  ট্ৰল কিঙে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - চোৱা , তুমি গান গাইছা! তাক ৰিঙত সোমাই দিয়ক! ৰিঙলৈ!
  দেৱী কালিয়ে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়, ঠিক ৰিংটোলৈ! মোৰ প্ৰিয় ঠাট্টাকাৰীয়ে নিজেই gnome ৰ লগত যুঁজ দিয়ক। আৰু গ্লেডিয়েটৰ ল'ৰাবোৰক কোবাব!
  দাসীকেইজনীয়ে ল"ৰাবোৰৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিল, উদং গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল। হাত মেলি কোবাই কোবাই ছাগলীৰ ওচৰলৈ টানি লৈ গ"ল। ডেকা দাসসকলে দুৰ্বলভাৱে প্ৰতিৰোধ কৰিলে।
  ছাগলীৰ লগত টানকৈ বান্ধি থোৱা আছিল। দাসীসকলে হাতত চাবুক লৈ কিশোৰী দাসসকলৰ উলংগ, পেশীবহুল পিঠিত জোৰকৈ আঘাত কৰিবলৈ ধৰিলে। দাস ল"ৰাবোৰে দাঁত চেপি ধৰি নিজৰ মৰ্যাদা বজাই ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰি নিমাত হৈ থাকিল।
  আৰু ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে gnome ৰ বিৰুদ্ধে গ"ল। তেওঁক দেখাত প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া ল"ৰা যেন লাগিছিল, মাত্ৰ ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধিছিল, মূৰৰ পৰা ঘণ্টা থকা টুপীটো আঁতৰাই পেলাইছিল।
  বুট পিন্ধা বামনটো অলপ ওখ আছিল যদিও বুটজোৰৰ বাবেই হৈছিল, আৰু সিও চুটি আছিল, আৰু কান্ধ দুটা মাত্ৰ এটা ব্লক আছিল। ল"ৰাটোৰ বিপৰীতে থিয় হ"ল।
  ভ্লাদিমিৰে ইফালে সিফালে চাই সুধিলে:
  - কিজানি মোক অস্ত্ৰ এটা দিব পাৰিবা?
  দেৱী কালিয়ে খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - নাই মোৰ বাফুন! এইবাৰ খালী হাতেৰে যুঁজিব! তোমাৰ হাতত অস্ত্ৰ নাথাকিব।
  ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধা ল"ৰাটোৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু তোমাক কোনে আমোদ দিব মেডাম?
  সম্ৰাজ্ঞী আডাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মই ভাবো যে তোমাৰ আত্মাই মোক তোমাৰ শৰীৰতকৈ বেয়াকৈ আমোদ নিদিব। তদুপৰি মই জানো যে তোমাৰ কোনো সাধাৰণ আত্মা নাই!
  বামনটোৱে গৰ্জন কৰিলে:
  - তাক তৰোৱাল এটা দিয়ক! নিৰস্ত্ৰ শিশু এটাক হত্যা কৰি মোৰ বেমাৰ!
  দেৱী কালিয়ে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  -গ্লেডিয়েটৰ ল'ৰা এটাৰ তৰোৱালখন তেওঁক দিয়ক।
  দাসীগৰাকীয়ে দৌৰি আহি দাস ল"ৰাবোৰৰ এজনৰ তৰোৱালখন ভ্লাদিমিৰৰ হাতত ঠেলি দিলে।
  ডেকা যোদ্ধাজনে অস্ত্ৰ তুলি লৈ আত্মবিশ্বাস অনুভৱ কৰিলে।
  দেৱী কালিয়ে আদেশ দিলে:
  - এতিয়া আমাৰ বাজি লওঁ ভদ্ৰলোকসকল!
  আৰু তেতিয়াই সকলো ধৰণৰ ৰজা আৰু ৰাজকুমাৰে বাজি মাৰিবলৈ ধৰিলে। বিভিন্ন ধৰণৰ বাজি লোৱা হৈছিল।
  বামনটোৱে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - বেচেৰা ল'ৰা! বাৰু, মইও তোমাতকৈ সৰু মানুহক মাৰি পেলাইছো! আপুনি যিসকল দেৱতাক অস্তিত্বত দেখা পায় তেওঁলোকৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰক!
  ভোভকাই খিকিন্দালি কৰি চিঞৰি উঠিল:
  বেদ ল'ৰাৰ দেৱতা বলিষ্ঠ,
  দুৰ্বলসকলক সহায় নকৰে ...
  যদি তুমি জ্ঞানী শক্তিৰ প্ৰতি বিশ্বাসী,
  তাৰ পিছত সন্মান আৰু গৌৰৱৰ বাবে যুঁজ দিয়ক!
  দেৱী কালিয়ে উজ্জ্বল চুলি আৰু গধুৰ মুকুট এটা লৈ আক্ৰমণাত্মকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - আৰম্ভ কৰক!
  পৰম্পৰাগত গং বাজি উঠিল - যুদ্ধৰ সংকেত। বামনটোৱে হাঁহি এটা মাৰি প্ৰথম খোজ দিলে। তাৰ পাছত এনে ঘন শৰীৰৰ বাবে অভাৱনীয়ভাৱে ইয়াৰ গতি তীব্ৰতৰ হ"ল। আৰু ল"ৰাটোৰ মূৰৰ ওপৰেৰে তাৰ কুঠাৰখন জিলিকি উঠিল৷ কষ্টেৰে লক্ষ্য কৰিব পৰা গতিৰে ভ"ভকাই ডজ কৰিলে। তাৰ পাছত তেওঁৰ তৰোৱালখনে বামনটোৰ গালত খুন্দা মাৰি ৰঙা ৰঙৰ গজ এটা এৰি থৈ গ"ল। কুঠাৰখন আকৌ জিলিকি উঠিল, কিন্তু ল"ৰাটো কোনো অসুবিধা নোহোৱাকৈ আকৌ গুচি গ"ল। আৰু তেওঁ বৰ চঞ্চল হৈ উঠিল।
  দৰ্শকে অনুমোদন জনাই গৰ্জন কৰিলে।
  ট্ৰল কিঙে সন্তুষ্ট হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু সি তোমাৰ বৰ চতুৰ ঠাট্টাকাৰী!
  দেৱী কালিয়ে হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - সেইবাবেই এইটো মোৰ ধেমালি!
  বামনটোৱে কুঠাৰ দোলা দি আকৌ আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। তেওঁৰ গতিবিধি দ্ৰুত আছিল যদিও জেষ্টাৰ ল"ৰাটো বহুত বেছি বেগেৰে আছিল। ইয়াত শিশুটিৰ উদং গোৰোহাটোৱে পোনে পোনে gnome ৰ নাকত গুলীয়াইছিল। আনকি ইয়াৰ প্ৰভাৱত তেজৰ ছিটিকনি আৰু ছালখনো বৈ গৈছিল।
  বামন যোদ্ধাজনে এটা লেতেৰা অভিশাপ উচ্চাৰণ কৰিলে। দৰ্শকৰ হাঁহি আৰু চিঞৰ-বাখৰ। হয়, কিছু হাস্যৰসময়ী যেন লাগিছিল। ল"ৰাটোৱে গ্ন"মৰ চাৰিওফালে উৰি ফুৰিছিল যদিও সি তাক আঘাত কৰিব নোৱাৰিলে। ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে গাইছিল:
  মৃত চকু -
  হেলনীয়া হাত...
  মুখত পাবা
  মাইঅ'পিক!
  আৰু তেওঁৰ তৰোৱালে ছল্ডাৰ কৰা ধাতুটোত খুন্দা মাৰি বামনটোৰ কান্ধত আঘাত কৰিলে। আৰু সি আকৌ কুঠাৰখন দোল খালে, আৰু আকৌ মিছ কৰিলে। টিপ দ্বারা উৰি গ'ল...
  দৰ্শকসকল কেৱল আনন্দিত হৈ পৰিছিল। তাই যথেষ্ট হুলস্থুল কৰিলে।
  এযোৰ দাস ল"ৰাই দেৱী কালিৰ খালী ভৰি দুখন জোৰেৰে মালিচ কৰিলে আৰু এই যোদ্ধাজনে আক্ষৰিক অৰ্থত আনন্দত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  আৰু যুদ্ধ চলি থাকিল। বামন যুঁজাৰুজনে তৰোৱালখন দোলা দি থাকিল। আৰু আক্ৰমণাত্মক দোলনা বনাওক। আৰু তেওঁৰ অস্ত্ৰই বতাহত খুন্দা মাৰি থাকিল।
  এলফ প্ৰিন্সে মিঠা হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - হয়, সঁচাকৈয়ে নটা চলকৰ সৈতে যুদ্ধ।
  এলফ ডাচেছে আপত্তি কৰিছিল:
  - বা হয়তো নটা স্থায়ীৰ দৰে বেছি। ইয়াত তেওঁলোকে প্ৰথম শ্ৰেণীৰ ছাত্ৰৰ দৰে এজন gnomeক পৰাস্ত কৰিলে!
  ট্ৰল কিঙে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়, তেনেকুৱা এটা কথা আছে। কিন্তু এইটো আৰু ডাঙৰ কথা !
  ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে সঁচাকৈয়ে বামনজনতকৈ বহু বেছি বেগেৰে আগবাঢ়িছিল। আৰু তেওঁৰ পটভূমিত তেওঁক অস্বস্তিকৰ যেন লাগিছিল। ডেকা যোদ্ধাজনে উৎসাহেৰে ভৰি পৰিল। আৰু ভোভকাই যিদৰে ভাল পাইছিল, সেইদৰেই লৈছিল আৰু অতি উৎসাহেৰে গাইছিল:
  মই এজন আধুনিক ল'ৰা,
  মোৰ বাবে কম্পিউটাৰ এটাই সৰ্বোচ্চ শ্ৰেণী।
  সাগৰখন হিংস্ৰভাৱে ফুলিলেও,
  ফেচিষ্ট পৰ্কুপিনে আমাক গিলিব নোৱাৰে!
  
  মই এজন যোদ্ধা মাত্ৰ নিৰ্লজ্জভাৱে ডায়েপাৰৰ পৰা ওলাই আহিছো,
  লেজাৰৰ পৰা গুলী চলাই আছিল তেখেতে পটিৰ ওপৰত বহি আছিল...
  ল'ৰা-ছোৱালী,
  যাৰ বাবে ষ্টেলিন আদৰ্শ!
  
  উপযুক্ত ধেমালিৰে সকলো কৰিব পাৰো , ৷
  লেপটপ, গতিকে তেওঁলোকৰ মূৰত আঘাত কৰক ৷
  আমি পৃথিৱীখনক অত্যন্ত আকৰ্ষণীয় কৰিম,
  ৰাছিয়ানসকল সকলোতে জয়ী হোৱাত অভ্যস্ত!
  
  মই শেষ কৰিলোঁ, ধেমালিতে, বিশ্বযুদ্ধৰ ল"ৰা ,
  একটি উত্তেজিত যুদ্ধ মধ্যে খুব ল'ৰা ...
  ফেচিষ্টৰ পৰা মই এটা চপ বনাব পাৰো,
  কাৰণ, অলসতা মোৰ পছন্দৰ একেবাৰেই নহয়!
  
  ল'ৰাটোৰ বাবে , বিশ্বাস কৰক, কোনো বাধা নাই ,
  তেওঁ Krauts পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হ'ব...
  অতি সোনকালে পৃথিৱীত পেৰেড হ"ব,
  ভালুকটোৱে খং কৰি গৰ্জন কৰি উঠিল!
  
  মই ইমান শীতল ল'ৰা,
  তেখেত যুদ্ধৰ অগ্ৰগামী হৈ পৰিছিল...
  মোৰ বাবে যুদ্ধ একেবাৰেই বেছি নহয়,
  আৰু বৃথাই ফুহৰাৰে অশ্লীল শব্দ চিঞৰিলে!
  
  শীতকাল, ঠাণ্ডাত খালী ভৰি,
  দাঁত উদং কৰি মই খৰধৰকৈ দৌৰি যাওঁ।
  মোৰ ছোৱালীজনীৰ ৰঙা ব্ৰেইড আছে,
  আৰু শত্ৰুৰ বাবে এক অতি মাৰাত্মক উপহাৰ!
  
  ফেচিষ্টক সাহসেৰে মাৰি পেলাওক ল"ৰা,
  স্টেলিনে ব্যক্তিগতভাৱে মোক তাত আদেশ দিছিল...
  আঙুলিয়ে ট্ৰিগাৰটো টিপিলে,
  ধ্বংস কৰি দিলোঁ শক্তিশালী বাঘ !
  
  ক্ৰাউটসকলে যি বিচাৰিছিল, তেওঁলোকে পাইছিল,
  ল'ৰাবোৰ মোৰ পৰা গোটেই কফিন ৷
  ল'ৰাটোৱে কিছুমান উন্মাদ মাইল ঘড়ীটো মাৰিলে ,
  নাজীৰ ঠিক কপালত আঘাত কৰা!
  
  বিশ্বাস কৰক, আমাক একোৱেই বাধা নিদিয়ে,
  এজন ফেচিষ্ট কেতিয়াও জয়ী নহ"ব।
  আনকি সিংহাসনত বহি থকা এজন উন্মাদ ৰজা
  আনকি এজন দুষ্ট দেশদ্ৰোহী-পৰজীৱীও!
  
  আমি ল'ৰাবোৰ সাহসী ল'ৰা,
  আৰু আমি Krauts পৰাস্ত কৰাত অভ্যস্ত হৈ পৰিলোঁ...
  কাৰণ, প্ৰিস্কুলীয়া ল"ৰা-ছোৱালীও যুদ্ধত সাহসী,
  আমি সদায় ক'ৰে পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হওঁ!
  
  স্লাভসকলে অপমান সহ্য কৰিব নোৱাৰে,
  আমরা সব Krauts বিরুদ্ধে একটি পর্বত হবে...
  কাৰণ, প্ৰতিশোধৰ শিখা আমাৰ হৃদয়ত জ্বলি উঠে -
  আহক আমি তীখাৰ হাতেৰে শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলাওঁ!
  
  ৰাছিয়ান জনগোষ্ঠীটো হৈছে দৈত্যৰ এটা জনগোষ্ঠী,
  দুষ্টবোৰক ছিঙি পেলাবলৈ সক্ষম ৷
  কাৰণ জনসাধাৰণ আৰু সেনা একত্ৰিত ,
  ফেচিষ্টসকলক মগজু দিবলৈ!
  
  আমি পৰাজিত হ"ব নোৱাৰিম
  বাৰু, তেন্তে আমি নিজেই অমূল্য।
  আপোনাৰ ওচৰ-চুবুৰীয়াৰ পৰা ক্ষমা বিচাৰিব -
  আঁঠুৰ পৰা উঠি মোৰ দেশ!
  
  আমাৰ হাতত ৰকেট, বিমান,
  কিন্তু ফ্ৰিটজৰ আঁৰত আছে শক্তিশালী আংকল ছেম।
  ভৱিষ্যতে আমি ষ্টাৰশ্বিপ নিৰ্মাণ কৰিম -
  আৰু আহক আমি সাহসেৰে এটা কম্পিউটাৰ নিৰ্মাণ কৰোঁ!
  
  আমাৰ শক্তি সহজে জুখিব নোৱাৰি,
  তাই একটি ক্ৰোধিত আগ্নেয়গিৰিৰ দৰে...
  কোনোবাই ক্লিয়াৰিঙত বাজৰা সিঁচি আছে,
  বাৰু, আমি হাৰিকেন এটা উত্থাপন কৰিম!
  
  গ্ৰহত মাতৃভূমিতকৈ ওখ স্থান নাই,
  অৰ্থাৎ সকলোৱে যোদ্ধা আৰু যুঁজাৰু।
  শিশুৱে আনন্দত, সুখত,
  শোক আৰু বিষাদ নোহোৱা হৈ যাব - শেষ!
  
  আৰু যেতিয়া আমি বাৰ্লিনৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি যাওঁ,
  ফুটপাথ খেদি যোৱা ল'ৰাবোৰ খোজ।
  কৰূববোৰে আমাৰ বাট পোহৰাই তুলিছে,
  সকলোৱেই এজন যাদুকৰ, এজন শক্তিশালী যাদুকৰ!
  শেষ কথাত ভ্লাদিমিৰে তৰোৱালৰ ডগাটো লৈ বামনটোৰ চকুত সোমাই দিলে। আৰু এইটোৱেই যুদ্ধৰ চূড়ান্ত স্পৰ্শ হৈ পৰিল। বামনটো মৃত অৱস্থাত ভাঙি নিমাত হৈ পৰিল।
  এক চেকেণ্ডৰ বাবে দৰ্শক নিথৰ হৈ পৰিল। আৰু তাৰ পিছত তাই লৈ গুঞ্জৰিত হাতচাপৰি বজালে। সঁচাকৈয়ে, শীতল আছিল। এই অনবেণ্ডিং মনোভাৱটো উৎসাহ বুলি ওলাই পৰিল।
  ট্ৰল কিঙে অতি সন্তুষ্ট দৃষ্টিৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - বাৰু, ভাল যুঁজখন মাৰাত্মক ফলাফলৰ সৈতে ওলাই পৰিল!
  দেৱী কালিয়ে মাত দিলে:
  - ভাল কৰিলা জেষ্টাৰ, সি নিৰাশ কৰা নাছিল! ইয়াৰ বাবে মই তেওঁক মোৰ গোৰোহাত চুমা খাবলৈ দিওঁ। ইয়াৰ উপৰিও যিহেতু তেওঁও ভালকৈ গাইছিল, যদিও মই একেবাৰে বুজি নোপোৱা কিবা এটাৰ বিষয়ে, মই তেওঁক তেওঁৰ টুপিৰ বাবে প্লেটিনামৰ ঘণ্টা এটা দিছো। আৰু তেওঁ সন্তুষ্ট হ"ব বুলি আশা কৰিলোঁ!
  আৰু তাই উদং, টেন, পেশীবহুল, ৰূপৱতী ভৰিখন আগবঢ়াই দিলে।
  জেষ্টাৰ ল"ৰাটোৱে আঁঠু লৈ এগৰাকী অতি ধুনীয়া আৰু একে সময়তে ৰক্তাক্ত মহিলাৰ উদং তলুৱাত চুমা খাবলগীয়া হ"ল।
  তেওঁ তেনেকুৱাই কৰিলে, ভাল, দাসৰ ভাগ্য এনেকুৱাই। ইয়াৰ পিছত কঠোৰভাৱে তেওঁক সন্মানীয় চকীলৈ প্ৰেৰণ কৰা হয়। আৰু দাসীজনীয়ে আচলতে তেওঁৰ হাতত প্লেটিনামৰ ঘণ্টা এটা দিলে।
  ইফালে অৰ্গী চলি থাকিল। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে দৰ্শকসকল ইতিমধ্যে বহু সময় বহিছিল, আৰু দেৱী কালিয়ে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ক্লিক কৰিলে। চাৰিওফালে ৰঙা কুঁৱলী এটা দেখা গ"ল, আৰু দলটো ঢাকি থোৱা হ"ল।
  দুয়ো একেলগে ৰঙা পদুমৰ টোপনিত পৰিল। ভ্লাদিমিৰেও নিজৰ মাজত কিছু গধুৰতা অনুভৱ কৰিছিল।
  জেষ্টাৰ ল"ৰাজনে পদুমৰ অৱস্থাত বহি নিজৰ বহু মিছনৰ ভিতৰত এটাৰ অস্বাভাৱিকভাৱে ৰক্তাক্ত, আৰু একে সময়তে মনোমোহা কৃতিত্বৰ অতি প্ৰাঞ্জল স্মৃতিবোৰত ডুব গ"ল।
  হ'ল'গ্ৰামটো আছিল বিশাল, ত্ৰিমাত্ৰিক, ইয়াৰ ওপৰত স্থান দেখা গৈছিল আৰু বহুমূলীয়া বিকিৰণত জিলিকি থকা অগণন তৰাৰ মালা আছিল। আৰু ষ্ট্ৰীমলাইন কৰা ৰাছিয়াৰ ষ্টাৰশ্বিপৰ এটা সম ৰেখা, সাগৰীয় শিকাৰুৰ ৰূপত। ভেকুৱাম বায়ুগতিবিদ্যা প্ৰায় অনুকূল আছিল, আৰু তথাপিও, প্ৰতিখন জাহাজ নিজৰ নিজৰ ধৰণেৰে ভয়ংকৰ আছিল, নিজৰ ৰূপৰ আড়ম্বৰৰ সৈতে আকৰ্ষণীয়।
  - প্ৰস্থানৰ বাবে লাইন আপ কৰক। - কম্পিউটাৰৰ কঠোৰ, নাৰী মাতটো বাজি উঠিল। ভাচিলিছা, এণ্টনিনা আৰু ভ্লাদিমিৰ টেৰকিন থকা কোম্পানীটোৱেই প্ৰথমে অৱতৰণ কৰিব লাগে। জোৱানসকলক শাৰী পাতি লেণ্ডিং কম্বেট ছুট , অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, গ্ৰেভিঅ'ফ'টন এক্সিলেটৰৰ সৈতে এছাল্ট গ্ৰেনেড আৰু এনিহিলেচন গ্ৰেনেডকে ধৰি দিয়া হৈছিল আৰু কেপচুলত পেলাই দিয়া হৈছিল। এই সৰু সৰু শিলগুটিবোৰ পাছলৈ লেণ্ডিং জাহাজত লুকুৱাই থোৱা আছিল, যিবোৰে নিজকে উল্কাপিণ্ডৰ জাকৰ বেশত লোৱাৰ কথা আছিল।
  ড্জুডুক গ্ৰহত অৱতৰণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছিল ৷ সৈন্যৰে পৰিপূৰ্ণ এই বিশাল পৃথিৱীখনে এক ভয়ংকৰ ছাপ পেলাইছিল, একেলগে ছটা তৰাই পৃষ্ঠভাগ গৰম কৰি তুলিছিল, মূলতঃ মৰুভূমিৰে গঠিত আৰু কেৱল কমলা ৰঙৰ জংঘলত শিকাৰু উদ্ভিদ থকা বিচ্ছিন্ন অ'এছহে দেখা গৈছিল।
  - এই গ্ৰহটো সঁচাকৈয়ে পাতালৰ সৈতে মিল আছে। - চিন্তাশীল ছোৱালী এণ্টনিনাই ক"লে।
  - নৰকৰ পৰা নৰকলৈ নাযায়৷ - অদ্ভুতভাৱে যুদ্ধৰ প্ৰাকক্ষণত ভ্লাদিমিৰ উল্লাসিত হৈ পৰিল। - নৰক আৰু পাতালৰ মাজৰ পাৰ্থক্যটো হ'ল প্ৰথমটো সদায় আপোনাৰ লগত থাকে, আৰু দ্বিতীয়টো এৰি দিব পাৰি!
  জংঘলৰ উপৰিও তলত সাগৰবোৰ ছিটিকি পৰিছিল, অদ্ভুতভাৱে ইমান উচ্চ উষ্ণতাত সিহঁত উতলি নাযায়, কিন্তু ইয়াৰ বিপৰীতে জমা হৈ পৰিছিল। জিডিগিৰ মৌলটো পানীত ডাঠকৈ মিহলি হৈছিল ;গৰম হ'লে ই স্ফটিকীয়কৰণৰ সৃষ্টি কৰিছিল, কিন্তু ঠাণ্ডা হ'লে গলি গৈছিল। গৰম বৰফটো, একে সময়তে, টেকসই আছিল, আৰু ইয়াৰ ওপৰত সৈন্যই সহজেই আগবাঢ়িব পাৰিছিল।
  শ্বিলো শ্ৰেণীৰ অৱতৰণ জাহাজবোৰ ইখনৰ পিছত সিখনকৈ মংগল গ্ৰহ ক্ৰুজাৰৰ ভিতৰৰ পৰা ওলাই আহিল। সঁচাকৈয়ে ডাঙৰ ডাঙৰ জুইৰ গোলক যেন লাগিছিল। গামা- নিউট্ৰিন' মাইনছুইপাৰ আগবাঢ়ি গ'ল , তেওঁলোকে বিশেষ প্ৰজেক্টাইল পেলাই দিলে যিয়ে মহাকাশ আৰু উপ - মহাকাশত খনিৰ বিস্ফোৰণ ঘটায় । এইদৰে তেওঁলোকে " লেণ্ডিং পাৰ্টি " ৰ বাট মুকলি কৰি দিলে ।
  - যুদ্ধৰ বাবে এই গ্ৰহত অত্যধিক মূল্যৱান খনিজ পদাৰ্থৰ প্ৰয়োজন, সেয়েহে বোমা বিস্ফোৰণ অসম্ভৱ। আমি ধুমুহাৰ দৰে ল"ব লাগিব। - সেইটোৱেই সিহঁতে নিৰ্দেশনাত বুজাই দিছিল। মানুহৰ উপৰিও যুদ্ধৰ ৰবটেও এই আক্ৰমণত অংশগ্ৰহণ কৰাৰ কথা আছিল যদিও দামী চাইবাৰনেটিক ব্যৱস্থাতকৈ কামানৰ খাদ্য সস্তা আছিল। সেয়েহে সৈনিকসকলে মূল ভূমিকা পালন কৰিবলগীয়া হৈছিল, বিদেশী মাটিত তেজেৰে প্ৰচুৰ পৰিমাণে জলসিঞ্চন কৰিছিল। তেওঁলোকে কি ভাবি আছিল, হয়তো তেওঁলোকৰ বহুতৰে বাবে এইটোৱেই আছিল শেষ দিন, আৰু তেওঁলোকৰ আপোনজনৰ বিষয়ে, তেওঁলোকৰ পত্নীৰ বিষয়ে, যদি তেওঁলোকৰ আছে, তেওঁলোকৰ সন্তানৰ বিষয়ে। কিছুমান মানুহে ৰেংক আৰু বঁটাৰ সপোন দেখিছিল, কিন্তু এনে মানুহ, নিয়ম অনুসৰি, সংখ্যালঘুত।
  লেণ্ডিং জাহাজবোৰে অতি ঘন বায়ুমণ্ডলত প্ৰৱেশ কৰাৰ লগে লগে তেওঁলোকৰ ওপৰত মিছাইল নিক্ষেপ কৰা হ"ল আৰু লেজাৰ ৰশ্মিয়ে আকাশখন পোহৰাই তুলিলে। ছদ্মবেশটোৱে নিশ্চয় দৰাগসকলক বোকা পানী খুৱাই লোৱা নাছিল, নহ"লে তেওঁলোকে কেৱল কোনো কাৰণতে গুলীচালনা কৰিছিল। জাহাজখনে ধুমকেতুৰ দৰে গতি বৃদ্ধি কৰি দ্ৰুতগতিত ভূপৃষ্ঠত উপনীত হ"বলৈ চেষ্টা কৰি গতি বৃদ্ধি কৰিবলৈ ধৰিলে। তেওঁৰ পতন ইমানেই দ্ৰুত আছিল যে তেওঁ ঠাণ্ডা জেনেৰেটৰটো অন কৰিবলগীয়া হৈছিল, নহ"লে প্লেটিং গলি সকলো সৈনিকৰ মৃত্যু হ"লহেঁতেন। এনে লাগিল যেন উল্কাপিণ্ডটো গৰম প্লাজমাৰ অগ্নিগোলকত উৰি আছে। এনে কৌশল অতি বিপদজনক আছিল;লেণ্ডিং বাহনৰ ডিজাইনত সামান্যতম দোষ হ'লেও সমগ্ৰ ক্ৰুৰ মৃত্যু হ'ব পাৰে। জুই তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল, ওচৰতে হাইপাৰপ্লাজমিক ঘূৰ্ণীবতাহ ঘূৰি ফুৰিলে, তাৰ পিছত ইয়াৰে এটাই ওচৰৰ জাহাজ এখন ধৰিলে, জাহাজখন বিস্ফোৰণ হ"ল, আৰু দেখা গ"ল যে কেনেকৈ শ শ মানুহ পাৰমাণৱিক ধূলিলৈ পৰিণত হ"ল। ইন্টাৰচেপ্টৰবোৰে তেওঁলোকৰ ফালে উৰা মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে যদিও উচ্চতা লাভ কৰাৰ সময়লৈকে বহু দেৰি হৈ গ"ল। অৱতৰণ কৰাৰ আগতে মিনি ষ্টাৰশ্বিপবোৰে ফ্ৰীজিং মিছাইলৰ ভলী নিক্ষেপ কৰি বৰফৰ ঢৌ এৰি দিছিল। সাগৰখন নিমিষতে গলি গলি অৱতৰণ কৰা জাহাজবোৰে কেপচুলবোৰ এৰি দিলে।
  প্ৰথমে এণ্টি গ্ৰেভিটি ফিল্ড আৰু তাৰ পিছত পানীৰ দ্বাৰা ব্ৰেকিং অলপ কোমল কৰা হৈছিল। পেৰাট্ৰুপাৰসকলে প্ৰবল জোকাৰণিৰ মাজতো বাহ্যিক শান্তি বজাই ৰাখিছিল, মেগা-মেগনেটিক ক্লেম্পে নিজৰ গঠনক নিৰ্ভৰযোগ্যভাৱে ধৰি ৰাখিছিল।
  ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে মাধ্যাকৰ্ষণ ট্ৰেন্সমিটাৰৰ জৰিয়তে বিবেচনাপূৰ্ণভাৱে ক'লে ৷
  - বুজিছা, আমি পাৰ হৈ গ"লোঁ, এটাও মিছাইল আমাৰ ওপৰত খুন্দা মৰা নাছিল।
  - তদুপৰি আমি প্ৰথমে অৱতৰণ কৰিলোঁ। - ভাচিলিছাই বেয়াকৈ লুকাই থকা গৌৰৱেৰে উত্তৰ দিলে।
  বজ্ৰপাতৰ দৰে মাত এটাই যুক্তিটোত বাধা দিলে:
  - সকলো ওলাই আহক, আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰক।
  প্ৰতিটো কেপচুলত এটা কোম্পানী আছিল আৰু সদায় হোৱাৰ দৰেই ক্লাট্জ আছিল । এজন সৈনিকে ভিজাৰটো নমাব নোৱাৰিলে, সেয়েহে তেওঁক মুখ মেলি বাহিৰলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ল। প্ৰথমে বৰফৰ পানীত পৰিল, তাৰ পিছত তেওঁক বিষাক্ত চালফাৰৰ বায়ুমণ্ডলত পেলাই দিয়া হ"ল।
  বাকী যোদ্ধা আৰু যোদ্ধাসকলে কোনো কাণ্ড নোহোৱাকৈয়ে কেপচুলৰ পৰা উৰি ওলাই আহিল। কোম্পানী কমাণ্ডাৰ জ্যেষ্ঠ লেফটেনেণ্ট ষ্টেনিছলাভ লাপটে একো অনুভৱ কৰা নাছিল, তেওঁ ইতিমধ্যে যুদ্ধত যথেষ্ট অভিজ্ঞ আছিল আৰু যদি তেওঁ অলপ বেছি ধূৰ্ত আৰু নিজৰ উৰ্ধতন বিষয়াৰ লগত ইমান অহংকাৰী নহ'লহেঁতেন তেন্তে তেওঁ অন্ততঃ এ কৰ্ণেল। আৰু সেইবাবেই তেওঁ ৰবটৰ দৰে অগ্নিময় কম্পিউটাৰৰ ব্ৰেচলেট ব্যৱহাৰ কৰি সময় অনুসৰণ কৰিছিল, জাহাজখনৰ পাইলটলৈ অনুৰোধ পঠিয়াইছিল আৰু নিজৰ পেৰাট্ৰুপাৰসকলক চাইছিল।
  কিন্তু সেনাপতিজনে চকুৰ কোণ আৰু চেতনাৰ এটা অংশৰ পৰা লক্ষ্য কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল যে চেমিয়ন মাৰ্কভে অৱতৰণ কৰাৰ আগতে খৰখেদাকৈ সাগৰীয় শাক-পাচলিতকৈও শক্তিশালী কিবা এটাৰ হুমুনিয়াহ এটা লৈছিল আৰু কাষতে বহি থকা মেক্সিম প"লটাৰানিনে এটা মন্ত্ৰমুগ্ধ লুকুৱাই ৰাখিছিল দূৰৈৰ মাইনোটাৰ তাৰকাৰাজ্যৰ পৰা অনা তাবিজ এটা সাজসজ্জিত প্লেটৰ তলত।
  লাপটে নিজেই ডিঙিত এটা সৰু , ইতিমধ্যে যথেষ্ট কলংকিত, ৰূপালী ক্ৰুচ এটা লৈছিল;যীচুৰ প্ৰতিমূৰ্তি ইতিমধ্যে কেইবাটাও দীঘলীয়া শতিকাৰ ভিতৰত সম্পূৰ্ণৰূপে মচি পেলোৱা হৈছিল।
  ইয়াৰ সৈন্যবোৰ সৰু আছিল, কিছুমানৰ গোঁফ প্ৰায়েই নাছিল, ছোৱালী বহুত আছিল, এজনে নাৰ্ভাছ হৈ কঁপি আছিল, আন এজনে প্ৰাৰ্থনা কৰি নিজকে ক্ৰছ কৰি আছিল। আৰু তৃতীয় ল"ৰাটোৱে তাক চাই হাঁহিলে।
  - বাৰু, তুমি এজন অন্ধকাৰবাদী, তুমি হাতেৰে চয়তান খেদিছা।
  উত্তৰত তেওঁ কিবা এটা কু-অভিপ্ৰায় ক"লে :
  - আৰু দানৱে ইতিমধ্যে তোমাক খেদি পঠিয়াইছে! চাওকচোন কেনেকৈ জাৰ হয়!
  আগতীয়া ভয়ানকতাৰ এই বেদনাদায়ক দীঘলীয়া মুহূৰ্তত অজ্ঞাতৰ সীমাত থিয় হৈ থকা মানুহৰ সমগ্ৰ জীৱনটোৱেই ফিট হৈ পৰে।
  মাত্ৰ এই সৰু বান্দৰ, ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে, আনন্দৰে হাঁহিছে আৰু হাঁহিছে , যেন তেওঁ যুদ্ধলৈ যোৱা নাই, কিন্তু ছুটীত। বাৰু, প্ৰায় শিশুৰ দৰে স্কাউটৰ পৰা কি ল"ব পাৰি। আৰু তেওঁৰ কাষত বহি থকা এই দুগৰাকী বিদ্বান কণমানি ছোৱালী গুৰুতৰ, স্পষ্টভাৱে ভয় খাইছে, যদিও তেওঁলোকে সেইটো দেখুৱাব নোৱাৰে। যোদ্ধাবোৰ পাতল, কৌণিক, কিন্তু তাঁৰযুক্ত, অতি দ্ৰুত, সম্ভৱতঃ ষোল্লটা চক্ৰ মাতিবলৈ তেওঁলোকৰ নূন্যতম প্ৰয়োজনীয়তা নাই।
  আগতে তেওঁলোকক আঠাইশ বছৰ বয়সত ড্ৰাফট কৰা হৈছিল যদিও কোনোবা স্মাৰ্ট ল"ৰাই আৱিষ্কাৰ কৰিছিল যে কম বয়সতে সৈন্যই সামৰিক সাক্ষৰতা দ্ৰুত আৰু ভালদৰে শিকে। আৰু যে ষোল্ল বছৰ বয়সত তেওঁলোক এতিয়াও শিশু, মহিলাসকলেও সেৱা আগবঢ়ায়, বিশেষ মহিলা কোম্পানী আৰু আনকি বিভাগ থকা কৰ্পো আছে, তেওঁলোক ল"ৰাতকৈও কৰুণ ৷ এতিয়াও ইয়াত ছোৱালীতকৈ ল"ৰা তিনিগুণ বেছি।
  তেওঁ লপত্যই মহিলা কোম্পানী এটা কমাণ্ড কৰিবলগীয়া হৈছিল, নাই, মহিলাৰ লগত লেনদেন কৰাটো পুৰুষতকৈও কঠিন, যদিও তেওঁলোকে মান্যভাৱে যুঁজ দিয়ে, তেওঁলোক ভয়ংকৰভাৱে কেপ্ৰিচ। যদি তেওঁৰ ইচ্ছা হ"লহেঁতেন তেন্তে তেওঁ পুৰণি দিনৰ দৰেই নাৰীক যুদ্ধ কৰিবলৈ নিষেধ কৰিলেহেঁতেন, এইটো তেওঁলোকৰ হাত-কান্ধৰ কথা নহয়।
  ওপৰৰ পৰা আৰু এটা বজ্ৰপাত হ"ল, আন এখন লেণ্ডিং জাহাজ বিস্ফোৰণ হ"ল, ষ্টেনিছলাভ লাপটে অত্যন্ত কঠোৰভাৱে আদেশ দিলে:
  "সকলোৱে, বৰফৰ তলত সাঁতুৰিব, উপৰিভাগলৈ জপিয়াই নাযাব, আমি কেৱল পাৰৰ ওচৰৰ পৰা ওলাই আহিম।"
  কেপচুলটো এনেদৰে খোল খালে যে সমগ্ৰ কোম্পানীটোৱে নিমিষতে নিজকে পানীত সোমাই পৰিল।
  ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে অনুভৱ কৰিছিল যে তেওঁ এখন স্লো মোচন চিনেমাত আছে, সকলোবোৰ তেওঁৰ বাবে ইমানেই অবাস্তৱ যেন লাগিছিল। এণ্টনিনা আৰু ভাচিলিছাৰ মনটো যেন ভাল হোৱা নাছিল, ধুনীয়া ছোৱালীকেইজনীয়ে জিটাৰী হৈ পৰিছিল । তেওঁলোকৰ এনে লাগিল যেন বাহিৰৰ পৰা, এই সকলোবোৰ যেন তেওঁলোকৰ লগত নহয়, আন কাৰোবাৰ লগত ঘটিছে। দুয়োৰে হৃদস্পন্দন এক সুৰত জোৰেৰে ধপধপাই উঠিল, আৰু ইজনে সিজনৰ চিন্তা পঢ়িব পৰা যেন লাগিল।
  - ৰাখক! - স্কাউট ভ্লাদিমিৰে এজন অভিজ্ঞ ষ্টাৰ ৰেঞ্জাৰৰ দৰে চিঞৰি উঠিল। - যুদ্ধৰ সময়ত আমি উৰণীয়া ত্ৰিপুৰা গঠন কৰি পিঠি ঢাকিম।
  পানীৰ তলত সৈন্যসকলে মসৃণভাৱে গতি কৰিলে, তাৰ পিছত নমনীয় যুদ্ধ চুটবোৰে এটা সুশৃংখলিত আকৃতি ল"লে, ফ"টন -মাধ্যাকৰ্ষণ ইঞ্জিনবোৰ সম্পূৰ্ণ শক্তিৰে অন কৰা হ"ল আৰু লেণ্ডিং কোম্পানীটোৱে ধুমুহাৰ দৰে লৰালৰি কৰিলে।
  সেনাধ্যক্ষৰ মাতটো বুজিব নোৱাৰা যেন লাগিছিল ;
  - গ্ৰেভিটি বিকনত গুৰুত্ব দিয়ক , পিছ পৰি নাথাকিব আৰু আপোনাৰ স্থিতি ভংগ নকৰিব;যেতিয়া আপুনি উঠিব লাগিব, মই এটা অতিৰিক্ত সংকেত পঠাম।
  - বুৰমাৰ. - দাঁত উদং কৰি ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে ক"লে - ই কেপ্তেইন নিমোৰ দৰেই৷
  - এইখন অতি প্ৰাচীন কিতাপ। - এণ্টনিনাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। - অতীতলৈ উৰি গ"লে ভাল হ"ব, যেতিয়া পৃথিৱীখন এতিয়াও এটা গোটেই আৰু সমৃদ্ধিশালী গ্ৰহ আছিল। তাত যিটো নিশ্চয় কল্পনাতীতভাৱে ধুনীয়া প্ৰকৃতি আছিল, কিন্তু এতিয়া সকলো ধ্বংস হৈ গৈছে, মাত্ৰ ক্ৰেটাৰ আৰু তেজস্ক্ৰীয় মৰুভূমিহে বাকী আছে।
  নীলা চুলিৰ সৌন্দৰ্য্য ভাচিলিছাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ক"লে:
  বিশেষ চুট অবিহনে থকাটো অসম্ভৱ । সঁচা, তেওঁলোকে গ্ৰহটোক পুনৰুদ্ধাৰ কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে;ইতিমধ্যে প্ৰযুক্তিবিদ্যাৰ বিকাশ হৈছে।
  - বাৰু, এইটো যুদ্ধৰ পিছৰ কথা। এই সকলোবোৰ বৰ ব্যয়বহুল, আৰু ইমান সম্পূৰ্ণ জঞ্জালৰ সময়ত প্ৰতিটো পইচাই গুৰুত্বপূৰ্ণ। - এণ্টনিনাই তাইৰ চিন্তা শেষ কৰিলে।
  - দুখ নকৰিবা ছোৱালীবোৰ, আমি তেতিয়াও আমাৰ পৃথিৱী মাতৃৰ ওপৰত খোজ দিম। তেনেকুৱাই হ"ব ছোৱালীবোৰ। - ধেমালিতে, যেন তেওঁ নিজেই বহুত ডাঙৰ, ভ্লাদিমিৰে নিজৰ সংগীসকলক জোকাইছিল।
  - আগলৈ খনি আছে। - লাপটে আদেশ দিলে। - Pyrrh-6 বিকিৰণ অন কৰক, আৰু ই সহায় কৰক বুলি প্ৰাৰ্থনা কৰক।
  পাইৰাছৰ বিকিৰণে মিনি-এনিহিলেচন চাৰ্জ থকা বেছিভাগ সৰু সৰু এণ্টি-পাৰ্ছনেল মাইনৰ ছেটিংছত ব্যাঘাত জন্মাইছিল, কিন্তু সকলোবোৰ নহয় আৰু সদায় নহয়, গতিকে ইয়াতো আপুনি ভাগ্যৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিবলগীয়া হৈছিল।
  তেওঁলোকৰ কোম্পানীৰ দুজন ল"ৰাৰ ভাগ্য ভাল আছিল, যেন চিকাৰী পিৰানাই কুকুৰাৰ কণীৰ সমান সৰু সৰু চাৰ্জেৰে আক্ৰমণ কৰি ল"ৰাকেইটাক উৰুৱাই দিছিল। দূৰৈৰ পৰাও সেই জোকাৰণি অনুভৱ কৰিব পৰা গ"ল।
  - মাত্ৰ দুটা, ইমান বেয়া নহয়, আটাইতকৈ বেয়া আশা কৰিছিলোঁ। - লাপটে বিৰবিৰাই উঠিল।
  তিনিটা খনিয়ে একেলগে ভ্লাদিমিৰৰ পিছে পিছে খেদি গ"ল, কিন্তু ল"ৰাজনে দুটা গুলী চলালে আৰু ভাচিলিছাই আন এটা কাটি পেলালে;গৰম ৰশ্মিৰ পৰা লগে লগে কাঁড় আকৃতিৰ বৰফৰ টুকুৰা গঠন হ"ল।
   যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে গালি পাৰিলে:
  - আপুনি নিজৰ প্ৰতি বিপদ আকৰ্ষণ কৰে।
  - কিন্তু সকলো ঠিক হৈ গ"ল, সাঁতুৰি ভাগৰি পৰিছো, যুদ্ধত সোমাই যোৱাটোৱেই ভাল পাম৷ - ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে আনকি অধৈৰ্য্যতাৰে কঁপি উঠিল।
  ছোৱালীজনীয়ে হাতৰ ধাৰে ডিঙিৰ ওপৰেৰে দৌৰাই দিলে:
  - অসুখ নোহোৱালৈকে আমি গুলী চলাম।
  তাৰ পাছত গ্ৰেনাইট, কোৱাৰ্টছ আৰু গ্ৰুষ্টিৰা, মেফ'ব্লক, টিকিকাকা, স্কাটাৰাৰ কঠিন আৰু অধিক টেকসই উপাদানৰ পৰা নিৰ্মিত কঠিন , কঠিন শিল ।
  - উপৰিভাগলৈ যাওঁ! - লাপোটে চিঞৰি উঠিল।
  হিমশীতল গ্ৰেনেড বৰফৰ মাজলৈ উৰি গ"ল, ডাঠ কঠিন পৃষ্ঠভাগ চেপি ধৰা হ"ল, তাৰ পিছত সাপৰ দৰে কুটিল হৈ পেৰাট্ৰুপাৰসকলে জপিয়াই ওলাই আহিবলৈ ধৰিলে।
  ভ্লাদিমিৰ টেৰকিন আছিল প্ৰথম ব্ৰেক থ্ৰু কৰাসকলৰ ভিতৰত এজন আৰু প্ৰায় লগে লগে তেওঁলোকক প্লাজমা শ্বাৱাৰে লগ পালে। ল"ৰাটোৱে একেলগে দুয়োহাতেৰে গুলীচালনা কৰি প্ৰত্যুত্তৰ দিয়ে। চকুৰ কোণৰ পৰা ওলাই আহি সি লক্ষ্য কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল যে কেনেকৈ কেইবাবাৰো আঘাত পোৱা সৈনিকসকলৰ এজন ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল, মূৰ, বাহু আৰু বুকুৰ এটা অংশ পিছলৈ উৰি গ"ল আৰু ভৰি দুখন মাটিত থিয় হৈ থাকিল।
   এটা বিনাশ গ্ৰেনেডে ভ্লাদিমিৰক খুন্দা মাৰিলে , মাধ্যাকৰ্ষণৰ ঢৌৱে তেওঁক ভৰিৰ পৰা পেলাই দিলে, কিন্তু ল"ৰাজনে লগে লগে জপিয়াই উঠি নিজৰ চাৰ্জ নিক্ষেপ কৰিলে। কিবা এটা চিঞৰ-বাখৰত দাৰাঘ দুটা ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। তাৰ পিছত ভ্লাদিমিৰক আকৌ আঘাত কৰা হ"ল, কিন্তু আপাত দৃষ্টিত ভাল কোণত, আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাজনে প্ৰতিৰোধ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  অধিক সাৱধান হৈ, স্কাৰ্ট পিন্ধা ভাইপাৰ, এণ্টনিনা মাটিত কুঁজৰাই গ"ল, সিহঁতে ইতিমধ্যে বৰফ এৰি থৈ গৈছিল, আৰু চাৰিওফালে চালে। যথেষ্ট পোহৰ আছিল, অসহ্যকৰভাৱে উজ্জ্বল, বহুৰঙী, আৰু সমগ্ৰ পৃষ্ঠভাগ যেন বানপানীয়ে বুৰাই পেলাইছিল।
  ৰাছিয়াৰ সাজসজ্জিত সৈন্যই ডাৰাগা আৰু তিনিটা ডাঙৰ হেংগাৰৰ মাজত চলি থকা কেইবাটাও ডাঙৰ ৰবটৰ ওপৰত তীব্ৰ গুলীচালনা কৰে।
  ৰাছিয়াৰ যোদ্ধাসকলে কৌশলগত আচৰিত হ"বলৈ সক্ষম হোৱাটো স্পষ্ট আছিল;শত্ৰুৰ প্ৰতিৰক্ষা খৰখেদাকৈ অৰ্থাৎ অতি দুৰ্বলভাৱে সংগঠিত হৈছিল। উভতি অহা জুইটো যথেষ্ট বিশৃংখল আছিল যদিও বছৰৰ বাহিৰত স্মাৰ্ট স্মাৰ্ট যুৱকজনে বুজি পাইছিল যে দৰাগসকলৰ অজ্ঞানতা অতি সোনকালে পাৰ হৈ যাব, আৰু তাৰ পিছত তেওঁ মেপেল সদৃশ দেৱতাসকলৰ শাস্তিদায়ক তৰোৱালখনৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব লাগিব ।
  সিহঁত ওচৰ চাপি অহাটো ভাল, আৰু সেয়েহে গধুৰ হাইপাৰপ্লাজমা আৰ্টিলাৰীটো নিস্তব্ধ, নহ"লে সিহঁতৰ বাবে ৰাছিয়াৰ গা ধোৱা ঘৰ হ"লহেঁতেন৷
  জ্বলা বৰফৰ তলৰ পৰা কেপচুলটো ওপৰলৈ উঠি আহিল, গৰমটো এনেকুৱা আছিল যে অদ্ভুত পানীৰ ওপৰত নিমিষতে এটা জাল গঠন হৈছিল, আৰু ইয়াক ভাঙিবলগীয়া হৈছিল। পাইলটে বিম আৰু বেজীৰ মেচিনগানেৰে গুলীচালনা কৰি অসংখ্য ডাৰাগ ধ্বংস কৰে। ৰবটবোৰৰ এটা গধুৰ হাইপাৰপ্লাজমিক ইনষ্টলেচনৰ পৰা ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল - আল্ট্ৰাফ"টন অগ্নিনিৰ্বাপক ব্যৱস্থা। দুটা বিনাশ ক্ষেপণাস্ত্ৰই গৰ্জন কৰি বিস্ফোৰণ ঘটাই বলক্ষেত্ৰখন আংশিকভাৱে খুন্দা মাৰি সোঁ ইঞ্জিনটো প্ৰায় ঢাকি পেলালে।
  অভিজ্ঞ পাইলটজনে লগে লগে আক্ৰমণৰ লাইন এৰিলে। কিন্তু যান্ত্ৰিক দানৱবোৰে গুলী চলাই থাকিল, ৰাছিয়াৰ পেৰাট্ৰুপাৰৰ জোকাৰণি ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ল আৰু বিস্ফোৰণৰ কেন্দ্ৰৰ ওচৰত থিয় হৈ থকাসকলে মটৰৰ দৰে মাটিত গুটিয়াই গুটিয়াই ধৰিবলৈ আপ্ৰাণ চেষ্টা কৰিলে।
  তথাপিও বাৰুদৰ গোন্ধ নোপোৱা যুৱ যোদ্ধাসকলো প্ৰশিক্ষণৰ ক্ষেত্ৰত ভালদৰে প্ৰশিক্ষিত আছিল , তেওঁলোকে নিপুণভাৱে লেহেমীয়া কৰিছিল, আৰু লগে লগে কিছু প্ৰাকৃতিক আৱৰণ বিচাৰি পাই স্থান গ্ৰহণ কৰিছিল।
  ইটোৰ পিছত সিটোকৈ নতুন কেপচুল ওলাই আহিল, ইহঁতে আক্ৰমণাত্মক বিমানৰ ভূমিকা পালন কৰিলে, মাটিৰ আৱৰণ আৰু আগমন কৰা সকলো ডাগ ধ্বংস কৰিলে ।
  অলপ পিছতে তেওঁলোকৰ এজনৰ গুৰুতৰ ক্ষতি হ"ল আৰু নীলা ৰঙৰ শিখাৰে জ্বলি থকা অৱস্থাত বহিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  এণ্টনিনাই নতুন গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই জুই বৃদ্ধি কৰিলে আৰু ভাচিলিছাই গ্ৰেনেডে আঘাত কৰা সৈনিকজনক উঠিবলৈ সহায় কৰিলে। অদ্ভুতভাৱে চুলতানৰ তিনিজন বন্ধুৰ ভিতৰত এজন আছিল যদিও যুৱ যুঁজাৰুজনে ইয়াৰ প্ৰতি গুৰুত্ব নিদিলে। নিজকে উদ্দীপক ঔষধৰ বেজী দি ডাঙৰ ল"ৰাটোৱে সোনকালে জ্ঞান লাভ কৰিলে, সি ফুচফুচাই ক"লে।
  - আমাৰ মানুহ আগবাঢ়িছে, আগবাঢ়ি যোৱাৰ সময় আহি পৰিছে!
  সঁচাকৈয়ে, ৰাছিয়ান সৈন্য, আগৰ শিকলি ডাগ হত্যা কৰি , আগবাঢ়ি গ'ল।
  সাজসজ্জিত কলচিৰ আঁৰত লুকাই থকা দহটা ইউনিটে একেলগে শত্ৰুক আক্ৰমণ কৰে। তেওঁলোকৰ লোকচান তুলনামূলকভাৱে কম হ"লেও তেওঁলোকে শত্ৰুক চেপি ধৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু কিছুমান ঠাইত হাতে হাতে যুদ্ধৰ কথা আহিছিল, সন্মুখৰ তিনিটা হেংগাৰ মুকলি কৰি দিয়া হৈছিল।
  অলপ পিছতে ওচৰৰ হেংগাৰৰ কাষ চাপি অহা পথবোৰ সম্পূৰ্ণৰূপে লেণ্ডিং ফৰ্চৰ নিয়ন্ত্ৰণত পৰিল । ভিতৰত এটাত যথেষ্ট পৰিমাণৰ সামৰিক সঁজুলি, ৰবট আৰু উৰণীয়া টেংক আছিল। ভিতৰলৈ লৰালৰিকৈ সোমাই আহি ৰাছিয়াৰ সৈন্যই লৰচৰ কৰা আৰু গুলী চলাবলৈ চেষ্টা কৰাসকলৰ ওপৰত বিনাশ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু গঠনটোৰ বায়ু চলাচলৰ ফুটাবোৰৰ পৰা ৰঙা-বেঙুনীয়া ৰঙৰ গধুৰ চালফাৰ-অক্সিজেনৰ ধোঁৱা ওলাই আহিল।
  হেংগাৰটো অতিক্ৰম কৰি পেৰাট্ৰুপাৰসকলে ঘাটিটোৰ কেন্দ্ৰীয় অংশলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। বিশেষকৈ শত্ৰুৰ আক্ৰমণাত্মক বিমান পুনৰ বতাহত দেখা দিলে, এইবাৰ, আৰু সেইবোৰে গুৰুতৰ সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে।
  গ্ৰেভিটি কুশ্বনত এটা গোলাবাৰুদৰ ব্লক উৰি গৈছিল , যুদ্ধখন টানি নিলে, ইয়াক গ্ৰেভিটি ৰেডিঅ' ব্যৱহাৰ কৰি মাত্ৰ এজন সৈনিকে নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছিল । জ্বলি থকা হেংগাৰ আৰু এতিয়াও অস্পৃশ্য হেংগাৰটোৰ মাজত মূল বাহিনীবোৰ ৰৈ গ"ল। ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ পানীৰ তলৰ অভাৱনীয় কৌশলৰ ফলত সৃষ্টি হোৱা বিভ্ৰান্তিৰ পৰা শত্ৰুৱে যেন সুস্থ হৈ উঠিছিল আৰু দুটা শাৰীৰ হেংগাৰৰ মাজৰ ৰেখাডালত প্ৰচণ্ড গুলীচালনা কৰিছিল।
   ফলত ভ্লাদিমিৰ, এণ্টনিনা, ভাচিলিছা আৰু তৃতীয় শাৰীৰ গুদামত উপনীত হ"বলৈ সক্ষম হোৱা ডিটেচমেণ্টৰ এটা উল্লেখযোগ্য অংশই নিজকে বিচ্ছিন্ন হৈ পৰা দেখা পায়। জোৱানজনে ডেগাৰৰ গুলী মাটিত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। কেৱল উন্মাদ ভ্লাদিমিৰে নিজকে মন্ত্ৰৰ তলত থকা বুলি বিশ্বাস কৰি চয়তানৰ দৰে জপিয়াই ওলাই আহি গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। শক্তিশালী ৰবটটো ধ্বংস হৈ গ"ল, আৰু ইয়াৰ মূৰটো এশ মিটাৰ উৰি গ"ল।
  ইমান সাহসত আচৰিত হৈ সৈনিকসকলে খিকিন্দালি কৰিলে, কিন্তু সেই মুহূৰ্ততে তেওঁলোকৰ ওপৰত হোমিং মিছাইল পৰিল। এইটো আৰু হাঁহিৰ কথা নাছিল, আমি সম্পূৰ্ণ শক্তিৰে বিঘ্নিতকাৰী বিকিৰণ অন কৰি আশা কৰিবলগীয়া হৈছিল যে অস্ত্ৰটোৱে অন্ধভাৱে গুলী চলাব। তেৰ নং কোম্পানীয়ে আক্ৰমণৰ বোজা ল"লে। ইয়াৰ সৈন্যসকলক অহৰহ ৰকেটেৰে আঘাত কৰা হৈছিল যদিও যিসকল তৎক্ষণাত নিহত হোৱা নাছিল তেওঁলোকে উঠি গুলীচালনা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, এপ্ৰ"চবোৰ ঢাকি ৰাখিছিল।
  ষ্টেনিছলাভ লাপটে বুজি পাইছিল যে এনে পৰিস্থিতিত তেওঁৰ নিজৰ মৃত্যু আৰু সমগ্ৰ কোম্পানীটোৰ ধ্বংস সময়ৰ কথা, আৰু অতি চুটি কথা।
  "আমি ধ্বংস হোৱাৰ আগতে আমি জৰুৰীভাৱে ওলাই অহাৰ পথ বিচাৰিব লাগিব।"
  - কি কৰিব জানো। - এণ্টনিনাই মাধ্যাকৰ্ষণ ট্ৰেন্সমিটাৰত চিঞৰি উঠিল ৷
  লাপটে, যিয়ে এইবোৰ আচলতে ভাল নাপালে, যিদৰে তেওঁ বিবেচনা কৰিছিল, ছিছি, গাৰ্ল প্ৰডিজি, অসন্তুষ্ট হৈ চিঞৰি উঠিল:
  - এইজন আপুনি নেকি অধ্যাপক? বাৰু, আপোনাৰ শিক্ষিত মগজুৱে কোৱা কথাখিনি সোনকালে কওক, নহ"লে আমি সকলোৱে পেচাব হৈ পৰিম।
  খোলা এটাৰ বিস্ফোৰণত এণ্টনিনাৰ বুটখন ভৰিৰ পৰা উৰি গ"ল । ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰি দুখন বিস্ফোৰণ আৰু চৰম উষ্ণতাৰ বাবে ৰঙা হৈ পৰিছিল, বহু কাটি পেলোৱা অৱস্থাত আবৃত হৈ পৰিছিল। ছোৱালীজনীয়ে বিকৃত অংগবোৰ ঘঁহি ঘঁহি গুৰগুৰাই উঠিল:
  - আমি হেংগাৰৰ ডাঠ বেৰখন উৰুৱাই দিব লাগিব আৰু গোটেই কোম্পানীটো তাৰ ভিতৰলৈ নামি যাব লাগিব।
  লাপটে সন্দেহজনক সুৰত চেণ্ডেলখনৰ উত্তৰ দিলে:
  - তাত দৰাঘ থাকিলে কি হ"ব?
  ছোৱালীজনীয়ে গোৰোহাত ফুলি উঠা ফোহা এটাত পুনৰুত্পাদনকাৰী দ্ৰৱ এটা টোপাল টোপালকৈ টোপালকৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমি সিহঁতক মাৰি পেলাম, আঁকোৰগোজ কৰিড"ৰবোৰত সিহঁতে আৰু অবিৰতভাৱে ডেগাৰ গুলী চলাব নোৱাৰিব, আৰু আমাৰ সুযোগ হ"ব৷
  সেনাপতিজনে সুৰ কোমল কৰি মান্তি হ"ল:
  - আপুনি চুক্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিয়া যেন লাগিছে, গতিকে আমি কৰিম।
  বিনাশ বোমা এটা ৰোপণ কৰি কোম্পানীটোৰ চেপাৰসকলে দূৰলৈ পিছুৱাই গ'ল; কিন্তু প্ৰৱেশদ্বাৰটো ভাঙি যোৱাটো আছিল আত্মহত্যা।
  বিস্ফোৰণটোৱে যেতিয়া বজ্ৰপাত কৰিলে, বেৰখন ফাটি গ"ল আৰু এটা বিশাল কোঠাৰ কনট্যুৰবোৰ দেখা গ"ল। উন্নত পেৰাট্ৰুপাৰে হাইপাৰপ্লাজমা লঞ্চাৰ গুলিয়াইছিল , কেইবাটাও ৰবট বিস্ফোৰণ ঘটিছিল।
  "গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰক!"-লাপটে আদেশ দিলে।
  বাকচৰ থোপাবোৰৰ মাজৰ মজিয়াত ঢৌৰ গ্ৰেনেডবোৰে শীৰ্ষৰ দৰে জপিয়াই ঘূৰি ঘূৰি আহি সঁজুলিবোৰ অন্ধ কৰি পেলালে আৰু ৰবটৰ কাম অস্থিৰ কৰি তুলিলে। অৱশ্যে অধিকাংশ বাহন যুদ্ধৰ অৱস্থাত নাছিল। সৈন্যসকলে কুঁৱলীৰ মাজত হেজহগৰ দৰে গতি কৰিছিল যদিও তথাপিও ৰবটবোৰক অক্ষম কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। কোঠাটো ধোঁৱাৰে ভৰি পৰিছিল আৰু নেভিগেট কৰিবলৈ হ"লে আমি মেট্ৰিক্স গাইডেন্স অন কৰিবলগীয়া হৈছিল। আমাৰ নিজৰ চিলোৱাটবোৰ লগে লগে কম্পিউটাৰে সেউজীয়া ৰঙেৰে ৰং কৰিলে, শত্ৰু আৰু উশাহ লোৱা আৰু লৰচৰ কৰা সকলোবোৰ, ৰঙা ৰঙেৰে ।
  ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি নিপুণভাৱে চিম্পাঞ্জীৰ দৰে সাজসজ্জিত বাকচৰ থোপাবোৰৰ ওপৰলৈ উঠি গ'ল, ওপৰৰ পৰা সকলো নিখুঁতভাৱে দেখা গৈছিল আৰু সমন্বিত গুলী চলোৱা সম্ভৱ হৈছিল।
  আগবাঢ়িছে ছটা প্লাজমা কামান থকা এটা দানৱ, আপুনি সেই মুহূৰ্তটো অনুমান কৰিব লাগিব যেতিয়া ই গুলীচালনা কৰে, বলক্ষেত্ৰখন অলপ খুলিব, আৰু তাৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিব লাগিব। চেকেণ্ডৰ শ শ ভাগেই ইয়াত সিদ্ধান্ত লওক।
  আৰু যেন ভগৱানে নিৰীহ শিশু এটাক ৰক্ষা কৰি আছে, বা ল"ৰাটোৰ অতি বিকশিত অন্তৰ্দৃষ্টি আছে, কিন্তু তেওঁ নিশ্চিতভাৱে চাইবাৰনেটিক কেন্দ্ৰটোত খুন্দা মাৰে, আৰু পোন্ধৰ মিটাৰ দীঘল কল"ছাছটো টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰে।
  এতিয়া পেৰাট্ৰুপাৰবোৰক পিছুৱাই ৰাখিব নোৱাৰি, সিহঁতে দৰাগ আৰু ৰবটবোৰক চেপি ধৰি বেটাৰিং মেৰৰ দৰে গতি কৰে।
  - তুমি দেখিছা মই তাক কেনেকৈ মাৰিলোঁ! - ভ্লাদিমিৰে চিঞৰি উঠে। - মই এজন প্ৰকৃত চুপাৰ যোদ্ধা !
  খালী ভৰিৰে ভৰি দুখন ভঙা ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - ভাল কৰিলে আমাৰ সৰু বন্ধু, কিন্তু এতিয়াৰ বাবে আমি জীয়াই থকাটো প্ৰয়োজন।
   এণ্টনিনাক লগ কৰিবলৈ অস্বাভাৱিকভাৱে ডাঙৰ ডাগ এটা দৌৰি ওলাই আহিল , সি মেপেল বাহু দুটা মেলি দিলে, যেন সি তাইক ধৰিব বিচাৰিছে, বা হয়তো তাইক বন্দী কৰি ল'ব বিচাৰিছে।
  দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে তেওঁক বিম গানেৰে আঘাত কৰিলে, শত্ৰুৱে কাষলৈ উৰি গ"ল আৰু তেওঁৰ মেচিনগানটোৱে গ্ৰেভিটো -টাইটানিয়ামৰ মজিয়াত জপিয়াই পৰিল। যিহেতু তেওঁলোকে ওচৰৰ পৰা গুলী চলালে, কম্বেট ছুটটো বিন্ধি গ"ল, আৰু ডাৰাগটো আৰু লৰচৰ নকৰিলে।
  পেৰাট্ৰুপাৰ আৰু পেৰাট্ৰুপাৰে প্ৰৱেশদ্বাৰলৈকে ভাঙি গ"ল।
  - আগবাঢ়ক, এতিয়া আমি নিগনিৰ ফান্দৰ পৰা ওলাই যাম। - মৌখিক Lapot.
  "মই ভাবো তাত আমাৰ বাবে এম্বুছ ৰৈ আছে, যুঁজাৰুসকলক ইফালে সিফালে যাবলৈ দিয়াটোৱেই ভাল।" - ভাচিলিছাই পৰামৰ্শ দিলে।
  - মই সেনাপতি, আৰু মই সিদ্ধান্ত লওঁ। - লাপোটে স্নেপ কৰিলে।
  কিন্তু সেই মুহূৰ্ততে ডাঠ বহল ৰশ্মিবোৰে আঘাত কৰিলে আৰু লগে লগে চাৰিখন ৰাছিয়ান যুঁজাৰু বিমান টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলোৱা হ"ল, স্পষ্ট হৈ পৰিল যে অন্ততঃ মেগা-এনিহিলেচন পাম্পিং থকা গধুৰ লেজাৰ কামান সক্ৰিয় হৈ পৰিছে।
  -আপুনি বিচাৰে আমাৰ সকলো ধ্বংস হওক। গতিকে নিজেই তাত উপস্থিত হওক । - খালী ভৰিৰ এণ্টনিনাই চিঞৰি উঠিল।
  - ঠিক আছে, ঘূৰি যাওঁ। - লাপোটে অনিচ্ছা সত্ত্বেও মান্তি হ"ল।
  হয় শত্ৰুক প্ৰতাৰণা কৰিব নহয় তেওঁৰ পিছফালে যাব বুলি আশা কৰি সৈন্যসকলে ষ্টেকবোৰৰ মাজেৰে হেংগাৰৰ সিটো পাৰে খোজ দিবলৈ ধৰিলে।
  তেতিয়া খালী ভৰিৰে আৰু ভঙা ভৰিখনেৰে এণ্টনিনাই জৰুৰীকালীন প্ৰস্থানৰ গোপন দুৱাৰখনৰ প্ৰতি অনুভৱ কৰিলে।
  "এইখিনিতে আমি সকলোৱে ওলাই আহিব পাৰো।" চাইবাৰ ক'ড ফাটিবলৈ চেষ্টা কৰিম।
  হতাশ হৈ উত্তৰত গুলী চলাই লাপটে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - খৰধৰ কৰক, নহলে আমি আবদ্ধ হৈ পৰিম ৷
  দাৰোগ সাম্ৰাজ্যৰ সৈন্যই দুৱাৰখন ভেদ কৰি আছিল , দুৱাৰ ভাঙি গ"ল, কিন্তু ৰাছিয়ান সৈন্যই তেওঁলোকক জুইৰে লগ ধৰি তেজত শ্বাক কৰিবলৈ বাধ্য কৰালে।
  ডেকা এজনে হতাশ হৈ চিঞৰি উঠিল:
  - দ্ৰুত, দ্ৰুত, হঠাতে সিহঁতে কামান এটা ওপৰলৈ টানি বোমা এটা নিক্ষেপ কৰে।
  ভাচিলিছাই শান্তভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - দৰগাবোৰ লোভী, আৰু ইয়াত বহুত ভাল বস্তু জমা হৈ থাকে। তাইৰ বাহুত ধৰি ঠেলি নিদিয়াটোৱেই ভাল, আৰু সিহঁতক এণ্টনিনাক সহায় কৰিবলৈ দিয়াটো ভাল৷
  দুয়োৰে মাজত কথাবোৰ বহুত বেছি দ্ৰুতগতিত চলি গ"ল আৰু এমিনিটৰ পাছত দুৱাৰখন খোল খালে।
  - এইটো বহুত ভাল। এতিয়া ওলাই যাওঁ।
  তেওঁলোকৰ সন্মুখত সৈনিকসকলে এটা মাধ্যাকৰ্ষণ টাৱাৰৰ সন্মুখীন হ"ল ৷ ওপৰলৈ উঠি আহি তেওঁলোকে নিজকে ৰকেটৰ মানুহবোৰৰ একেবাৰে পিছফালে বিচাৰি পালে, যিসকলে খালী ঠাইত গুলী চলাই থাকিল।
  দলটোৰ আনটো অংশই বাকচ ব্যৱহাৰ কৰি ওচৰৰ ছাদত উঠিছিল। ষ্টেনিছলাভ লাপোটে আদেশ দিছিল:
  - হত্যা কৰিবলৈ সৰ্বোচ্চ জুই।
  সিহঁতৰ তলত গোটেই সাগৰ এখন ছিটিকি পৰিল, বহু শত্ৰু শত্ৰুৰ ডাৰাগ। থিয় হৈ নিজৰ ৰশ্মি নিক্ষেপকাৰীক লক্ষ্য কৰি , সৈনিকসকলে শত্ৰুৰ ওপৰত নিজৰ সকলো ঘৃণা নমাই আনিলে।
  শত্ৰু স্তম্ভিত আৰু হতাশ হৈ পৰিছিল;তেওঁলোকে লগে লগে বুজি নাপালে যে জুই ক"ৰ পৰা আহিছে, সেয়েহে তেওঁলোকে বতাহত বোমা বিস্ফোৰণ তীব্ৰতৰ কৰি তুলিলে। অদ্ভুতভাৱে ৰবটবোৰে প্ৰথমে সেইটো বুজি পাইছিল আৰু দেৰিকৈ গুলী চলাবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। কিন্তু একেলগে তিনিফালৰ পৰা আক্ৰমণ কৰা হয় আৰু ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়াই গুদামত বন্দী হোৱা দাৰাগা ৰকেট লঞ্চাৰ ব্যৱহাৰ কৰে।
  ইহঁতৰ ব্যৱহাৰৰ প্ৰভাৱ প্ৰবল হৈ পৰিল, তাৰ ভিতৰত আছিল কাৰণ দৰগাসকলৰ বলক্ষেত্ৰ ইমান তীব্ৰ গুলীচালনাৰ লগত খাপ খোৱা নাছিল, ইয়াৰ উপৰিও নিজৰ অস্ত্ৰৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিৰক্ষা কৰাটো সদায় অধিক কঠিন।
  ল'ৰাজনে নিজৰ অক্ষমতাত বিশ্বাস কৰিছিল ।
  -লুকাওক সৰু চয়তান! - এণ্টনিনাই চিঞৰি উঠিল। কিন্তু ক"ত আছে?
  - এজন ৰাছিয়ান যোদ্ধাই মৃত্যুক ভয় কৰা উচিত নহয়! - উত্তৰ দিলে হতাশ শিশু যোদ্ধাজনে।
  খালী ভৰিৰ চয়তানে যুক্তিসংগত উত্তৰ দিলে:
  - কেৱল স্কামবগেহে একো ভয় কৰিব নালাগে, কিন্তু এজন সৈনিকে জীয়াই থাকিব পাৰিব লাগিব।
  ভ্লাদিমিৰে কষ্ট পাইছিল:
  - এজন সৈনিক, প্ৰথম কথা, সাহসী হ"ব লাগিব, কিন্তু আপুনি পেন্টটো ছিটিং কৰি আছে।
  ছোৱালীজনীয়ে কঠোৰ উত্তৰ দিলে:
  - চাওক, আঘাত পালে আমি চিকিৎসা নকৰো।
  টেৰকিনে হাঁহিলে আৰু জিভাখন উলিয়াই দিলে:
  - মোক মাৰিব পাৰে, কিন্তু মই পংগু নহ"ম;ঔষধ বহু আগুৱাই গৈছে।
   আৰু এমিনিটৰ পাছত দৰগাছৰ এটা সম্পূৰ্ণ ৰেজিমেণ্ট নিহত হ"ল আৰু সৈন্যসকলে মাটি হাল বাই পৰৱৰ্তী হেংগাৰলৈ গুচি গ"ল, য"ত তেওঁলোকে কেৱল ৰক্ষকসকলৰ পিছফালে গ"ল।
  হেংগাৰৰ ভিতৰত কেইবাটাও টেংক আছিল, গতিকে আমি সেইবোৰ ন"ক আউট কৰাৰ কামত টিংকাৰ কৰিবলগীয়া হ"ল৷ নতুন হেংগাৰটো ধ্বংস হৈ গ"ল, সৈন্যই ঠাইৰ পৰা ঠাইলৈ দৌৰি গ"ল আৰু মহাকাশৰ ক"ৰবাত সমানেই তীব্ৰ যুদ্ধ চলিল।
  ঘাটিটোৰ আন এটা খণ্ডত গুলীৰ ৰেখা পাৰ হৈ ডিটেচমেণ্টৰ এটা অংশৰ সৈতে সংযোগ স্থাপন কৰিব নোৱাৰি তিনিটা স্কোয়াডে নিজৰ মূল স্থানলৈ পিছুৱাই গৈ পুনৰ গোট খাবলৈ ধৰিলে।
  তাৰ পিছত গুদামবোৰ ধ্বংস কৰাৰ লক্ষ্যৰে হেংগাৰৰ পৰৱৰ্তী লাইনটোৰে আগবাঢ়িল। সহায় কৰিব লাগিছিল, আৰু খৰধৰকৈ দৌৰি পাৰ হৈ ইজনে সিজনক ঢাকি ৰাখি , পেৰাট্ৰুপাৰসকলে উদ্ধাৰ কৰিবলৈ লৰালৰিকৈ আগবাঢ়িল। কিন্তু হঠাতে তেওঁলোকৰ ফ্লেংকত চেম্বুৰ জাতিৰ দৰগা আৰু ভাড়াতীয়া সৈন্যৰ এটা বৃহৎ ব্ৰিগেডে খুন্দা মাৰিলে;এইবোৰ আছিল প্ৰকৃত দানৱ, পাঁচ মিটাৰ পৰ্যন্ত উচ্চতা, তেওঁলোকে লৰচৰ কৰিছিল, ৰবটৰ সৈতে।
  - আনকি আচৰিত কথা যে আমি আগতে এনেকুৱা কল"ছাছ লক্ষ্য কৰা নাছিলো। - ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে কয়।
  - দেখাত তেওঁলোকক এম্বুছত ৰখা হৈছিল। - এণ্টনিনাই যুক্তি দিলে।
  দাৰাঘৰ শাৰীৰ ওপৰত ভয়ংকৰভাৱে টাৱাৰ হৈ উঠিছিল আৰু প্লাজমা কামানৰ দীঘলীয়া বেৰেল বঢ়াই পলায়ন কৰা পেৰাট্ৰুপাৰসকলক মোটামুটি সঠিকভাৱে আঘাত কৰিছিল । গোলাবোৰ শক্তিশালী আছিল আৰু এটা আঘাতে এজন সৈনিকক বাষ্পীভৱন কৰিবলৈ যথেষ্ট আছিল যদিও গুলীৰ হাৰ ৰে গানতকৈ দুৰ্বল আছিল, কিন্তু কম্পিউটাৰে তেওঁলোকক লক্ষ্য কৰাত সহায় কৰিছিল।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যক দুভাগ কৰি, আৰু তাৰ পিছত তিনিটা ভাগত, আৰু ইজনে সিজনৰ পৰা বিচ্ছিন্ন হৈ, উচ্চ শত্ৰু বাহিনীৰ সৈতে যুঁজিলে।
  কোম্পানী নং ৩ ৰ কৌশল পুনৰাবৃত্তি কৰিলে। কিন্তু কথাটোৰ সত্যটো হ"ল আৰম্ভণিৰে পৰাই তেওঁলোকৰ বহুত বেছি আছিল, আৰু তেওঁলোকে ক্ষতিৰ ক্ষতিপূৰণ দিব পাৰিছিল, কিন্তু নিজৰ পৰা বিচ্ছিন্ন ৰাছিয়ানসকলে নোৱাৰিলে।
  তৃতীয় শাৰীৰ হেংগাৰৰ পৰিস্থিতি সম্পূৰ্ণ সংকটজনক হৈ পৰিছে ৷ নিহত সৈনিকৰ সংখ্যা বাঢ়ি আহিল আৰু ৰবটবোৰে চেম্বুৰৰ সৈতে মিলি পিছফালে ভাঙি গ"ল।
  ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে ইমান কঠোৰ পৰিস্থিতিতো হৃদয় হেৰুৱাব পৰা নাছিল, তেওঁ গ্ৰেনেডেৰে উৰুৱাই ছুপাৰ ৰবট এটাক ধৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, আৰু বাকী ল"ৰাবোৰ পিছ পৰি নাথাকিল। ষ্টেনিছলাভ লাপোট গুৰুতৰভাৱে আহত হয় ; বিষৰ জোকাৰণিৰ ফলত জ্যেষ্ঠ লেফটেনেণ্টজনে চেতনা হেৰুৱাই পেলালে।
  আৰু কেৱল কম্বেট ছুটটোৱে সময়মতে ব্যক্তিগত অংশবোৰ সংকোচন কৰিবলৈ সক্ষম হোৱাৰ বাবেই আমাক ডিপ্ৰেচাৰাইজেচনৰ ফলত মৃত্যুৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰিলোঁ।
   সাধাৰণতে দৰগাসকল অত্যন্ত সাহসী হৈ পৰিল আৰু ওচৰলৈ আহি হাতে হাতে যুদ্ধত নামি আহিল। তেখেতে কঠিন যান্ত্ৰিক লেজাৰৰ দ্বাৰা নিৰ্মিত বেয়নেট ব্যৱহাৰ কৰিছিল, ইহঁতে যুদ্ধৰ চুট বিন্ধি আক্ৰমণকাৰীক ফালি পেলাব পাৰে । বাহ্যিকভাৱে বৰ ডাঙৰ নহয় ল"ৰা আৰু সৰু ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে বৰ নিপুণভাৱে যুঁজিছিল আৰু আন সৈন্যসকল তেওঁলোকৰ তুলনাত নীচ নাছিল। আৰু তথাপিও দাৰাঘসকলক সংখ্যাত লোৱা হ"ল, তেওঁলোকৰ সতীৰ্থসকল ল"ৰাকেইটাৰ কাষত পৰিল, খোলাত বান্ধি ধ্বংস কৰি পেলোৱা হ"ল, কোম্পানীটোৰ মাত্ৰ এক তৃতীয়াংশই বাচি গ"ল।
  এই পৰিস্থিতিত থকা ৰবটবোৰে নিজৰ সৈন্যক আঘাত কৰাৰ ভয়ত গুলীচালনা বন্ধ কৰি দিলে আৰু চেম্বুৰসকলে নিজৰ আৰু আন দুয়োৰে ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে । এনে এক অবিবেচক কাণ্ডৰ বলি হ"ল ডাৰাগৰ সেনাপতি নিদুৰাস্কোভ ৷ তাৰ পিছত খং উঠিল আৰু উত্তৰত গুলীচালনা কৰিলে, অলপ পিছতে এটা ডাম্প আৰম্ভ হ'ল। ইয়াৰ সুযোগ লৈ ৰাছিয়ানসকলে আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িল, তেওঁলোকে যুঁজিলে, ক্ৰোধিতভাৱে উপলব্ধি কৰিলে যে এইটোৱেই তেওঁলোকৰ জীয়াই থকাৰ একমাত্ৰ সুযোগ। দৰগাসকলে হাতে হাতে যুদ্ধৰ কলাৰ প্ৰশিক্ষণ কম আছিল আৰু তদুপৰি চেম্বুৰসকলৰ প্ৰতি মনোযোগ দিছিল।
  অলপ পিছতে গোটেই পথাৰখন দৰগা মৃতদেহেৰে বিয়পি পৰিল।
  - ৰবট ধ্বংস কৰিব পাৰি। - সেনাপতিৰ মৃত্যুৰ সন্মুখত এণ্টনিনাই কমাণ্ড ল"লে। - নিকট দূৰত্বলৈ দৌৰি যাওক আৰু আপোনাৰ বন্ধুত্বপূৰ্ণ জুই এটা বাহনত কেন্দ্ৰীভূত কৰক। তলৰ বিন্দুটো একেলগে আঘাত কৰিলে এটাও দানৱ বাচি নাথাকিব।
  - এইখিনি মই প্ৰথমে দেখুৱাম ! - ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে চিঞৰি উঠিল।
  কেন্দ্ৰীভূত জুইয়ে ভূমিকা লৈছিল, ইটোৰ পিছত সিটোকৈ হত্যাকাৰী ৰবটবোৰ বিফল হৈছিল। এজনে প্লাজমাৰে আঘাত কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, প্ৰায় টেৰকিনক খুন্দা মাৰিলে, কিন্তু ভাগ্যৱান ল"ৰাটো আকৌ বাচি গ"ল।
  - কাৰাবাছ তুমি বাৰাবাছ ধৰিব নোৱাৰা ! - আৰু সি নাকটো বনালে, একে সময়তে এতিয়া দুৰ্বল পেটটোত গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই দিলে।
  অৱশেষত যেতিয়া দৰগাসকল পৰাজিত হয়, তেতিয়া ডিটেচমেণ্টৰ অৱশিষ্টসকলে মূল বাহিনীৰ পিছফালে গৈ বাকী ৰাছিয়ান ডিটেচমেণ্টবোৰক আক্ৰমণ কৰে।
  তাতোকৈ শক্তিশালী Skeleton - ১০ টা ৰবট দৰাগছৰ ফালৰ পৰা যুদ্ধত নামিছিল।এইবোৰে এটা সুপ্ৰতিষ্ঠিত আঁচনি অনুসৰি কাম কৰিছিল, ধ্বংসৰ বিশৃংখলতা আনি দিয়া বৃহৎ ক্ষেপণাস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰিছিল, বৃহৎ গহ্বৰবোৰ উলিয়াই দিছিল, তাৰ পিছত ওচৰলৈ আহিছিল, প্লাজমা কামান ব্যৱহাৰ কৰি জোৰকৈ ৰশ্মি নিক্ষেপকাৰী .
  - বাহ, কি দৈত্য। - ভ্লাদিমিৰে লক্ষ্য কৰিলে ৷ "কেন্দ্ৰীভূত জুইৰেও সেইবোৰ ধ্বংস কৰাটো কঠিন হ"ব।"
  তাইৰ জ্বলি যোৱা, উদং ভৰি দুখন লাথি মাৰি এণ্টনিনাই আত্মবিশ্বাসেৰে আপত্তি কৰিলে:
  পেটৰ তলত এজাক বিনাশ গ্ৰেনেড দলিয়াই দিব।
  টেৰকিন সদায়ৰ দৰেই সকলোতকৈ আগবাঢ়ি আছে:
  - মই হ'ব।
  চেণ্ডেল ছোৱালীজনী ক্ষোভিত হৈ পৰিল:
  - কিয় কৰে?
  ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - মই আটাইতকৈ সৰু আৰু মোৰ বাবে লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে লুকাই চুৰকৈ সোমাবলৈ সহজ হ"ব৷
  ছোৱালীজনীয়ে ল"ৰাটোক উদং তলুৱাৰে ঠেলি দিলে:
  - তাৰ পিছত অভিনয় কৰক।
  ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে ডাঙৰ ডাঙৰ ক্ৰেটাৰ আৰু বহু মৃতদেহ ব্যৱহাৰ কৰাৰ লগতে মাটি জ্বলি থকাৰ সত্যটোও সঁচাকৈয়ে লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে পাৰ হ"বলৈ সক্ষম হৈছিল। অভাৰলোডৰ পৰা বলৰ ক্ষেত্ৰখনে স্পাৰ্ক কৰা মুহূৰ্তটোৰ সুযোগ লৈ তেওঁ গোটেই গোট এটা দলিয়াই দিলে। বিশাল "ইবলিছৰ কংকাল"বোৰ বিস্ফোৰণ ঘটিল, টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰিল, কিছুমান সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস নোহোৱাৰ বাবে কুৎসিত ভাস্কৰ্য্যৰ দৰে নিথৰ হৈ পৰিল।
  এনে অপাৰেচনৰ দ্বাৰা গোট এটা সঠিকভাৱে নিক্ষেপ কৰিবলৈ যথেষ্ট পৰিমাণৰ দক্ষতা থাকিব লাগিব, লগতে বিপদৰ অনুভূতিও থাকিব লাগিব। প্ৰথমতে দৰগাসকলে ভয়ংকৰ দৈত্যবোৰ ভাঙি যোৱাৰ কথাটোত গুৰুত্ব নিদিলে, তাৰ পিছত কিবা এটা ভুল হোৱাটো উপলব্ধি কৰি তেওঁলোকে পিছফালে গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। কিন্তু ভ্লাদিমিৰৰ ৰক্ষক দূত সতৰ্ক হৈ আছিল;তেওঁ গ্ৰেভিঅ"টাইটানিয়ামৰ দৈত্যক ধ্বংস কৰি থাকিল। কিন্তু তেৰ নং কোম্পানীটো পাতল হৈ গৈ থাকিল।
  আৰু দাৰাঘসকলে যুদ্ধলৈ নতুন শক্তিবৰ্ধক বাহিনী পঠিয়াইছিল। সেই মুহূৰ্ততে ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনৰ পৰা হঠাতে সৌভাগ্য আঁতৰি গ"ল;ল"ৰাজনে ইয়াৰ সৈতে খেলি আছিল আৰু বহুদিন ধৰি ৰিস্ক লৈছিল। ৰবটটোৱে নিৰ্গত কৰা হাইপাৰপ্লাজমিক ডোঙাৰ জ্বলন্ত ষ্টিংটোৱে সাহসী ল"ৰাটোৰ ভৰিৰ পৰা গুলীয়াই খুন্দা মাৰিলে।
  ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে চিঞৰি উঠিল, কিন্তু বিষটো অতিক্ৰম কৰি তেওঁ জোৰকৈ চাৰ্জটো দলিয়াই দিলে, ল"ৰাটোক আক্ৰমণ কৰিলে , " Azazel"s Skeleton " আধা পচি যোৱা মৃতদেহৰ দৰে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল।
  সহ্য কৰিব নোৱাৰি ল"ৰাটোৱে ৰক্তাক্ত চকুলো টুকিলে:
  - মই আঘাত কৰিলোঁ। মই পংগু হৈ পৰিলোঁ, মোৰ ভৰি নাই।
  - ভ"ভকাক হতাশ নকৰিবা, আমি বাচি থাকিলে সিহঁতে আপোনাক আৰু এখন ভৰি দিব, আৰু এদিনৰ পাছত আপুনি আকৌ দৌৰিব। জীয়াই থাকিবলৈ ঈশ্বৰৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰক। - ভাল স্বভাৱৰ ভাচিলিছা শান্ত হৈ পৰিল।
  চাৰিওফালৰ পৰা মকৰা, ডাৰাগা আৰু যুদ্ধৰ ৰবটবোৰে খোজ কাঢ়ি সোমাই অহাৰ দৰে বহু হাজাৰ হাজাৰ আছিল।
  জীয়াই থকা ত্ৰিপুৰাৰ কাৰ্যতঃ জীয়াই থকাৰ কোনো সম্ভাৱনা নাছিল, শত্ৰুৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব অতি বেছি আছিল, কিন্তু দয়াৰ ভিক্ষা কৰিবলৈ আত্মসমৰ্পণ কৰাৰ কথা কোনেও ভবা নাছিল।
   ছোৱালী এণ্টনিনা, ভাচিলিছা আৰু স্কাউট ল'ৰা ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে থাৰ্মোপাইলেত আবদ্ধ স্পাৰ্টানসকলৰ দৰে যুঁজিছিল। কিন্তু কাৰো বাবেই স্পষ্ট যে শত্ৰুৰ দ্বাৰা ক্ষুব্ধ বহু হাজাৰ লোকৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিয়াৰ কোনো সম্ভাৱনা নাই, বহুতেই বিশাল, ভয়ংকৰ বিদেশী তাৰকাৰাজ্যই নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ ভয়ংকৰভাৱে হুলস্থুল কৰি আছিল, সেই মুহূৰ্তত, যেতিয়া দুষ্ট মৃত্যুৱে নিজৰ খালী চকুৰ গুৰিবোৰ খান্দিছিল face, ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে খৰখেদাকৈ ৰচনা কৰা এটা সুৰ গাইছিল।
  নীচ মিছলীয়া যিয়ে কয়
  যেন পিতৃভূমিখন কেৱল ধূলি!
  যে সকলোতে মূল কথাটো হ"ল ৰুবলৰ চিকাৰ,
  আৰু ভাগ্যৰ সোঁতৰ লগত যাব লাগিব!
  
  কিন্তু পবিত্ৰ ৰুছ দেশৰ তেনে সৈনিক নহয়,
  কাৰণ, তেওঁৰ বাবে যুদ্ধই তেওঁৰ প্ৰধান আহ্বান!
  ৰজাৰ আদেশ সহজ- যুদ্ধ নকৰিবা আৰু ভয় নকৰিবা,
  বৰফৰ উশাহটোৱে মৃত্যুক ভয় খুৱাব নোৱাৰে!
  
  আৰু মহাকাশ হৈছে মানুহে যি জানে,
  উৰিবলৈ আৰু মহাকাশ জয় কৰিবলৈ তেওঁক দিয়া হৈছে!
  প্ৰথমে ভীৰু আৰম্ভণি, তাৰ পিছত ঠেক দৌৰ,
   ভিতৰত লাখ লাখ তাৰকাৰাজ্যৰ ৰাজ্য থাকিব !
  
  ৰৈ যোৱাটো অসম্ভৱ, যদিও তেজ নদীৰ দৰে বৈ যায়,
  মানুহৰ মাজত যুদ্ধ, বেয়া উন্মাদনাৰ সৈতে!
  মই জিৰণি ল"ব বিচাৰো, এছপিক পাই খাব বিচাৰো,
  আৰু মিঠা মৌমাখিৰ মৌচাক এটাৰ তলত ঘাঁহনিত শুই থাকক!
  
  কিন্তু য'ত সুখ পাবা তাত স্বৰ্গ বা নৰকত নহয়,
  সদায় আপোনাৰ লগত আছে, আৰু তথাপিও বহু দূৰত!
  আপুনি আকাশত আপোনাৰ মনোনীত তৰা বিচাৰিছে,
  হৃদয়খনক পবিত্ৰ খণ্ডত ৰাখিবলৈ!
  
  কিন্তু মাতৃভূমি আছে, আৰু সূৰ্য্য আৰু চন্দ্ৰ,
  তাই তোমাৰ আচৰিত চকুৰ দৰে, তোমাৰ পৃষ্ঠপোষক!
  আৰু প্ৰয়োজন হ"লে তাৰ পিছত ফালি পেলাওক, আনকি নাভিলৈকে,
  অ" জীৱনৰ সূতাবোৰ কিমান পাতল আৰু ছিন্নভিন্ন!
  
  ৰাছিয়া চিৰদিনৰ বাবে, আপুনি সকলো জাতিৰ বাবে,
  যেনেকৈ এখন সাগৰত সুখৰ ছিটিকি পৰে!
  সৌন্দৰ্য্যৰ মহত্ত্ব, আৰু সাহস আৰু সপোন,
  আৰু সেই প্ৰেমৰ জুই নুমুৱাব!
  জেষ্টাৰ ল"ৰাটোৰ স্মৃতিয়ে চিৰন্তন শিশুটিক নতুন নতুন কৃতিত্বৰ বাবে অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল। আৰু সি মনে মনে হলঘৰৰ পৰা ওলাই আহিল। আৰু নতুন কাম এটা সম্পূৰ্ণ কৰিবলৈ ৰাওনা হ"ল।
  বিশেষকৈ জেষ্টাৰ ল"ৰাটোৱে এলফ ৰাজকুমাৰে ফান্দত পেলোৱা শ্যামলা ছোৱালীজনীৰ প্ৰতি অতি আগ্ৰহী আছিল। কিন্তু কি উদ্দেশ্যেৰে ভাবিছোঁ। আৰু তাৰ পিছত কিবা এটা কৰিব লাগিব।
  জেষ্টাৰ ল"ৰাটোৱে দুবাৰ চিন্তা নকৰাকৈয়ে উদং , ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠি কাৰাগাৰৰ ফালে আগবাঢ়িল।
  অৰ্ক গাৰ্ডসকলে তেওঁক মাতিলে:
  -ক'লৈ গৈ আছা বাফন?
  ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে জুখি উলিওৱা সুৰত উত্তৰ দিলে:
  "নৰকৰ গ্ৰেটেষ্ট সম্ৰাজ্ঞীয়ে মোক শাস্তি হিচাপে সাধাৰণ কাৰাগাৰৰ দাসৰ দৰে খাদ্য পৰিবেশন কৰিবলৈ আদেশ দিলে।"
  নিৰাপত্তাৰক্ষীয়ে খিকিন্দালি কৰিলে আৰু গুণগুণাই ক"লে:
  - সকলোতকৈ ভাল! সোনকালে আহক, সৰু লুজ!
  ঠাট্টা-মস্কৰা কৰা ল"ৰাটোৱে গান গাবলৈ ধৰিলে, গাই:
  মই যেন সাগৰৰ আইচবাৰ্গ
  সম্পূর্ণ কুঁৱলীত সকলো ভাঁহি থাকে...
  আগলৈ ডাঙৰ ডাঙৰ যুদ্ধ আছে
  প্ৰাৰ্থনাইও সহায় নকৰে!
  . EPILOGUE
  আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় ঠাইত এলিজাবেথ সাৰ পালে। আৰু যেতিয়া তাই সাৰ পালে, তাই নিজকে জোকাৰিলে, শিকলিডাল টিপটিপিয়াই।
  ড্ৰাকমাই মিঠা হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - বাৰু, তুমি শুই আছিলা সৌন্দৰ্য্য! মোৰ লগত কথা পাতিবলৈও কোনো নাই।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - গতিকে কিবা এটা সপোন দেখিব! কল্পনা কৰক কিছুমান ৰঙীন চিত্ৰ, বা মহাকাব্যিক যুদ্ধ।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - বাৰু, ইয়াত কিবা এটা আছে! কিবা এটা মহাকাব্যিক কথা মনত ৰাখিব।
  তলাটোৰ হুলস্থুলৰ শব্দ শুনা গ"ল। আৰু আকৌ ডাংগনৰ দুৱাৰবোৰ খোল খালে। আৰু এজন দাস ল"ৰা আবিৰ্ভাৱ হ"ল। সঁচা এই সময় বেলেগ। তদুপৰি কেৱল সাঁতোৰ ট্ৰাংকত, কিন্তু বহুত বেছি পেশীবহুল , অতি বিশিষ্ট পেশীৰ সৈতে, ঢালাই ষ্টীলৰ দৰে।
  তেওঁলোকৰ বাবে গাখীৰ, দাইল, কেক লৈ আহিছিল আৰু ইয়াৰ উপৰিও তেওঁৰ হাতত এটা বেগ আছিল। আৰু দাস ল"ৰাটোৱে চাবিবোৰ উলিয়াই আনিলে। ছোৱালীকেইজনীয়ে চকু দুটা ডাঙৰ কৰি দিলে।
  ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে তৰ্জনী আঙুলিটো ওঁঠত থৈ হিচকি উঠিল:
  - শান্ত হওক! আপোনাৰ পলায়নৰ সুযোগ আছে!
  ইয়াৰ পিছত জেষ্টাৰ ল"ৰাজনে খৰধৰকৈ শিকলিবোৰৰ তলাবোৰ খুলি ফুচফুচাই ক"লে:
  - গাখীৰ নাখাবা, অগোছাল!
  শিকলিবোৰ সৰি পৰিল আৰু এলিজাবেথে আনন্দৰে অংগ দুটা টানি জপিয়াই উঠিল। তাই এতিয়া তুলনামূলকভাৱে মুক্ত হৈ পৰিছিল। আৰু জেষ্টাৰ ল"ৰাটোৱে বেগৰ পৰা কেইবাটাও আঙঠি আৰু তাবিজ উলিয়াই ফুচফুচাই ক"লে:
  - মেডাম ড্ৰাকমা, ইয়াত আপোনাৰ যাদুকৰী শিল্পকৰ্ম আছে। এতিয়া তুমি ইমান অসহায় নহবা!
  ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিত কিছুমান আঙঠি পিন্ধাই দিলে, আৰু কিছুমান হাতত দিলে, লগতে ডিঙিত তাবিজ এটাও দিলে। ইয়াৰ পিছত তাই নিজৰ মাজতে এক জোকাৰণি অনুভৱ কৰিলে, আৰু গাই গ"ল:
  মোৰ ল"ৰা, মোৰ কেঁচুৱা,
  এই ঘন্টাত আপনি শুই থকা নাই...
  মহান অচিনাকি দেশৰ ৰাজকুমাৰ,
  চয়তানৰ দাসসকলে আক্ৰমণ কৰিছে!
  ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ক"লে:
  - আৰু সিও আছিল এজন ৰাজকুমাৰ। মোৰ এখন দীঘলীয়া জীৱনী আছে। কিন্তু আপোনাৰ সৰ্বোত্তম পণ হ"ল চকীদাৰসকল শুই থকাৰ সময়ত পলায়ন কৰা। আৰু নিৰাপদ ঠাইত লুকাই থকাটো ভাল।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে মন্তব্য কৰিলে:
  - ঘৰৰ দৰে যিকোনো হাবিতে আছো৷ মই ভাবো এলিজাবেথ আৰু মই লুকাই থাকিব পাৰো, কিন্তু এইটোৱেই অৱশ্যে যথেষ্ট নহয়।
  দাস ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - দুষ্ট দেৱী কালীক পৰাস্ত কৰিব বিচাৰে নেকি?
  এলিজাবেথে খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - মাত্ৰ শেহতীয়াকৈ মই ক"লোঁহেঁতেন, ইয়াত চৰ্বিৰ বাবে সময় নাই, যদি মই জীয়াই থাকিব পাৰো! কিন্তু সপোনত এনেকুৱা কাম কৰিলোঁ যে এতিয়া নিজকে সম্পূৰ্ণ বেলেগ মানুহ যেন লাগিছে। মোৰ মাজত কিবা এটা ঈশ্বৰীয় দৰ্শনৰ পিছত জোয়ান অৱ আৰ্কৰ দৰে হৈ পৰিল! হৃদয়ে প্ৰতিশোধৰ দাবী, প্ৰতিশোধৰ বাবে ত্যাগ লাগে!
  ভ্লাদিমিৰ টেৰকিনে মাত দিলে আৰু বেগৰ পৰা এটা যথেষ্ট ডাঙৰ হীৰা উলিয়াই আনিলে, যিটোৱে ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙৰ প্ৰতিফলন উলিয়াই দিলে:
  - এইদৰেই আপোনাৰ সপোন সৃষ্টি হয়, আৰু ইয়াক এখন বিশেষ যাদুকৰী ছবিত ৰেকৰ্ড কৰা হয়। মই ভাবো অশুভ দেৱী কালিয়ে পাৰমাণৱিক নিউক্লিয়াছৰ সংযোজন শক্তি আৰু যাদুৰ সংমিশ্ৰণেৰে হাইড্ৰজেন বোমা সৃষ্টি কৰিব বিচাৰিছে। আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা অভূতপূৰ্ব শক্তিৰ শক্তি উৎপন্ন হ"ব পাৰে। যিটো চাৰিওফালৰ জগতবোৰৰ বাবে অত্যন্ত বিপদজনক। বেয়া আৰু ভাল আপেক্ষিক ধাৰণা;দেৱতা কলিয়ে অত্যধিক দাবী কৰিবলৈ ধৰিলে। গতিকে তেওঁক ৰখাব লাগিব!
  নিম্ফ কাউণ্টেছে আন্তৰিকতাৰে উত্তৰ দিলে:
  "কিন্তু মোৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ ইচ্ছা হৈছে এই কাৰাগাৰৰ পৰা যিমান পাৰি সোনকালে ওলাই যোৱা।" কাৰাগাৰৰ আঁৰত থাকি ভাগৰি পৰিছো!
  জেষ্টাৰ ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  - জৰিমনা! মইও তোমাৰ লগত পলাই যাব লাগিব। দুষ্ট কালিয়ে মোক ক্ষমা নকৰে। কিন্তু কিবা এটা হ"লে তাইৰ বাবে মোৰ এটা ছাৰপ্ৰাইজ আছে।
  এলিজাবেথে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ইয়াৰ মাজতে ডাঞ্জনৰ পৰা ওলাই যা!
  তিনিযোৰ উদং তলুৱা জিলিকি উঠিল, দুজনী ছোৱালী আৰু এজন ল"ৰা। ছোৱালী আৰু ল"ৰা দুয়োৰে ভৰি দুখন ধুনীয়া, নিয়মীয়া আকৃতিৰ, ৰূপৱতী আৰু ধূলিবোৰ লাগি নাথাকিল। এতিয়া ইতিমধ্যে কৰিডৰেৰে দৌৰিছে। ল"ৰাটোৱে অলপ থমকি ৰ"ল আৰু আন এটা কোঠা খুলিলে। বগা চেলেং পিন্ধা দুজন ধুনীয়া খালী ভৰিৰ এলফ আছিল।
  জেষ্টাৰ ল"ৰাটোৱে ছোৱালীকেইজনীক শিকলিৰে খৰধৰকৈ মুক্ত কৰি দিলে। আৰু এতিয়া পাঁচযোৰ খালী ভৰিয়ে চৰ মাৰি আছিল। আন বন্দীও আছিল যদিও ল"ৰাটোৱে সকীয়াই দিলে:
  - অজগৰটোৱে মাত্ৰ পাঁচটাহে ল"ব। আৰু তেওঁৰ অবিহনে আমাৰ যোৱাৰ সম্ভাৱনা বহুত কম ৷
  এলিজাবেথে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - ড্ৰেগন?
  ভোভকা টেৰকিনে মাত দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! নহ'লে আমাৰ পলায়নৰ সুযোগ কম হ'লহেঁতেন ;কালিৰ আন অজগৰ আছে যিবোৰ আমাৰ পিছে পিছে পঠিয়াব পাৰি। কিন্তু এইটো বৰ বেগেৰে।
  ড্ৰাকমাই এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - পিকচি নহওঁক! আমি সঁচাকৈয়ে নিজকে বচাব লাগে, সময় আহিব আৰু আমি উভতি আহিম!
  চকীদাৰবোৰ সঁচাকৈয়ে শুই আছিল। আৰু চাৰিজনী ছোৱালী আৰু এজন ল"ৰাই টোপনি যোৱা জাহাজ, গবলিন, ট্ৰ"ল আনকি ধনু লৈ এলফৰ কাষেৰে লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ গ"ল। ইয়াৰ পিছত দলটোৱে দৌৰি আগবাঢ়িল।
  আৰু সঁচাকৈয়ে দুৰ্গৰ বহল বেৰখনত হালধীয়া ৰঙা অজগৰ এটা আছিল। আকাৰত সৰু আছিল, আৰু মাত্ৰ তিনিটা মূৰ আছিল। গতিকে পাঁচজনৰ বাবে তাৰ ওপৰত ফিট হোৱাটো সঁচাকৈয়ে কঠিন আছিল।
  ভোভকাই টুইট কৰিছিল।
  - মুকুট অপেশুৰ অৰণ্যলৈ! আমাক তাত নাপাব!
  অজগৰটোৱে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - যদি এলিজাবেথ নিৰ্বাচিত হয়, তেন্তে মই নিশ্চয় তাইক আৰু তোমাক তাইৰ লগত ডেলিভাৰী কৰিম!
  জেষ্টাৰ ল"ৰাটোৱে মাত দিলে:
  - আপুনি সম্মোহনৰ ঈশ্বৰৰ হীৰাটো চাই এই কথা পৰীক্ষা কৰিব পাৰে। সঁচাকৈয়ে তেওঁ বহুত কামত সক্ষম। আৰু এতিয়া ছোৱালীবোৰ, নিজৰ সপোনৰ ধাৰাবাহিকতা চাব পাৰিব!
  এলিজাবেথে আচৰিত হৈ চকু টিপিয়াই সুধিলে:
  - এয়া কেনেকৈ আপোনাৰ নিজৰ সপোনৰ ধাৰাবাহিকতা?
  Vovka নিশ্চিত কৰিছে:
  - উৰণত দেখা পাব! ইয়াৰ মাজতে আৰম্ভ কৰোঁ!
  কাৰ্যতঃ ডেউকা নোযোৱাকৈয়ে অজগৰটোৱে উৰা মাৰিলে। ছোৱালী আৰু ল"ৰাটোৱে হাত আৰু উদং ভৰিৰে পাল্লাখন জোৰেৰে ধৰিলে। ইয়াৰ পিছত জীৱন্ত তিনিমূৰীয়া মেচিনটোৱে গতি ল"বলৈ ধৰিলে।
  জেষ্টাৰ ল"ৰাজনে যেতিয়া অজগৰটো সমতল হৈ পৰিল, তেতিয়া সম্মোহনৰ ঈশ্বৰৰ হীৰাটো উলিয়াই এলিজাবেথৰ সন্মুখত ৰাখিলে আৰু ক"লে:
  - এতিয়া আমি সকলোৱে আপোনাৰ আচৰিত সপোনটোৰ ওপৰত চিন্তা কৰিব পাৰিম!
  ব্লণ্ডজনে মাত দিলে:
  - এইটো শীতল !
  আৰু জনসাধাৰণৰ সন্মুখত ত্ৰিমাত্ৰিক ৰঙৰ হ"ল"গ্ৰাম এটা দেখা গ"ল, আৰু এখন প্ৰকৃত চিনেমা দেখুৱাবলৈ ধৰিলে;
  জেৰা কৰা গণ্যমান্য ব্যক্তিজনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - নাই, শেষ! - পানীৰ তলত তেওঁৰ গতি বহুত কম হ"ব। আমি সময় নষ্ট কৰিলোহেঁতেন।
  কৃষ্ণাংগ মহিলাৰ বেশত ছোৱালীজনীয়ে জেৰা অব্যাহত ৰাখিলে:
  - দেখিছোঁ, কিন্তু জাহাজখনৰ কনট্যুৰবোৰ কি?
  আৰ্মী জেনেৰেলে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - সামান্য দীঘলীয়া ধ্বংসকাৰী, কেৱল কাষবোৰ ঘূৰণীয়া আৰু সুশৃংখলিত। চাবমেৰিনৰ পৰা কিবা এটা আহিছে।
  লেফটেনেণ্ট কৰ্ণেলৰ ইউনিফৰ্ম পিন্ধা এলিজাবেথে চিঞৰি উঠিল:
  - গ্ৰেট, আমাক এটা ৰুট দিয়ক।
  - যিকোনো মুহূৰ্ততে সলনি হ"ব পাৰে। মই মাত্ৰ কিছুমান বিশেষ কথাহে জানো, যেনে ৰেড হাৰ্ভাৰ্ড।
  - বাকীবোৰৰ নাম একেদৰেই লিখা। - ক"লা মহিলা কৰ্ণেলৰ পোছাক পিন্ধি ড্ৰাকমাই ক"লে।
  গণ্যমান্য ব্যক্তিজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ব্ৰেষ্ট বন্দৰ ডেনমাৰ্কত আছে, কিন্তু তেওঁ তালৈ নাযায়। পানীৰ তলত ঘূৰি ফুৰিব।
  - গ্ৰেট, সেইটো ইতিমধ্যে কিবা এটা! আহকচোন, বিন্ধি থাকিব! - অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে ক"লে। - আৰু তাইৰ বগা ডাঙৰ ডাঙৰ দাঁতবোৰ পহুৰ দৰে অশুভ জিলিকি উঠিছিল।
  - সকলো তথ্য দিম।
  - আপুনি আৰু কি মূল্যৰ বিষয়ে জানে?
  আৰ্মী জেনেৰেলে বুৰবুৰণি মাৰিলে :
  - নতুন সৈনিকৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে, নিগনি, বান্দৰ, মানুহৰ মিশ্ৰণ। শত্ৰুৰ লাইনৰ আঁৰত ভেঙুচালি কৰে। শক্তিশালী যুঁজাৰু আৰু অতি টেকসই। মগজু ধ্বংস হ"লেও সিহঁতৰ মৃত্যু নহয়।
  - বাৰু, সেইটো যুক্তিসংগত। এজন সৈনিকক কিয় মগজুৰ প্ৰয়োজন? - ড্ৰাকমাই ক'লে। - হয়তো, AWOL ৰ বিষয়ে ভালকৈ ভাবিবলৈ।
  গণ্যমান্য ব্যক্তিজনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - অতি সোনকালে নতুন সৈন্যই প্ৰজনন কৰিবলৈ শিকিব। সমাজবাদ আৰু সাম্যবাদ গঢ়ি তুলিবলৈ সক্ষম হ"ব এক নতুন মানৱতা।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - আচৰিত হ"ব। নিগনি স্বৰ্গ, মানুহৰ বাবে বাকী আছে মাথোঁ।
  স্নায়ুৰ শেষৰ অংশত হোৱা প্ৰভাৱত মদ্যপান কৰি সেনাবাহিনীৰ জেনেৰেলে কটাৰীৰে কটালে:
  - আপুনি ভালকৈ জানে কমৰেড ষ্টেলিন।
  ড্ৰাকমাই কঠোৰভাৱে আদেশ দিছিল:
  - কমাণ্ডৰ তাৎক্ষণিক কৌশলগত পৰিকল্পনাৰে আমাৰ বাবে এটা নিৰাপদ খোলক।
  ফ্ৰিটজে মানিলে:
  - মই মানিছো কমৰেড ষ্টেলিন।
  ষ্টেলিনৰ নহয়, আধা উলংগ জলপৰীৰ ছবি এখনৰ পিছফালে চেফখন আছিল। আপাত দৃষ্টিত হিচাপটো কৰা হৈছিল যে কোনেও ফালি পেলাব নোৱাৰে।
  এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমাই মানসিকভাৱে সকলো তথ্য স্কেন কৰিলে, সৌভাগ্যক্ৰমে স্মৃতিশক্তিৰ অনুমতি দিয়ে, লগতে সকলো বাসিন্দাৰ নামো স্কেন কৰিলে। আনকি তেওঁলোকৰ ভিতৰত আছিল ভাচিলেভস্কিৰ দল আৰু মুখ্য কৰ্মচাৰীকে ধৰি কেইবাজনো জেনেৰেলৰ লগতে বিত্তমন্ত্ৰী আৰু বিশ্ব সাম্যবাদৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়া সমিতিৰ উপ-সভাপতি।
  মুঠতে স্কাউটসকলে বৰ ভাল কাম কৰিলে। ষ্টেলিনে চীনৰ নেতৃত্বক সক্ৰিয়ভাৱে হেঁচা প্ৰয়োগ কৰি ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰিবলৈ ঠেলি দিবলৈ চেষ্টা কৰা বুলিও গম পোৱা সম্ভৱ হৈছিল। আৰু চীন হৈছে শক্তি! যিদৰে দেখা গ"ল মহাদেশৰ নেতাই তিনিদিনৰ ভিতৰত চূড়ান্ত উত্তৰ দিব বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে। গতিকে সময়সীমাবোৰ হেঁচা মাৰি ধৰিছিল। চীনত ইতিমধ্যে সংগঠনৰ ঘোষণা কৰা হৈছে, আৰু ত্ৰিশ নিযুত সেনাই নিয়োগৰ বাবে সাজু হৈছে। সঁচা, ইয়াত টেংক আৰু বিমান কম, আনকি সেইবোৰো পুৰণি ৷ চীনৰ নেতাজনে অৱশ্যে ষ্টেলিনৰ পৰা কমেও দুহাজাৰ আই এছ শ্ৰেণীৰ শেহতীয়া টেংক আৰু এক ডজন পৰমাণু বোমা লাভ কৰিব বিচাৰে।
  এলিজাবেথে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - হয়, সিহঁতৰ হাত দুখন ৰেক কৰি আছে।
  সেনা জেনেৰেলে নিশ্চিত কৰে যে:
  - ষ্টেলিনে যোগান ধৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে। কেৱল তেওঁ চীনক বিশেষ বিশ্বাস নকৰে। নেতাজনক তেওঁ মূলা বুলি ক"লে: বাহিৰৰ পৰা ৰঙা, ভিতৰৰ পৰা বগা।
  ড্ৰাকমাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  ফাঁচী দিবলৈ আপত্তি নকৰিব ।"
  ফ্ৰিটজে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ! চিপৰ বাবে এইটো সম্ভৱ।
  এলিজাবেথে টুইট কৰিছিল।
  - দানৱ সৈনিকৰ বিকাশ কি পৰ্যায়ত হয়?
  আৰ্মী জেনেৰেলে বিভ্ৰান্তিৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - নাজানে! জনা যায় যে বিকিৰণত কোবাল্ট, ৰেডিয়াম, প্লুটনিয়াম ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। উল্কাপিণ্ডৰ পৰা আহৰণ কৰাকে ধৰি বিভিন্ন আইছ"ট"প। গতিকে সঁচাকৈয়ে ভয়ংকৰ কিবা এটা ওলাল। সঁচা, তেওঁলোকে কয় যে এই যুঁজাৰুবোৰ মগজুহীন , আৰু ইহঁতক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ "বাগ" ব্যৱহাৰ কৰা হয়।
  - কিন্তু সিহঁতে মৰুভূমি নহ"ব! - ড্ৰাকমাই শেষ কৰিলে।
  ৰিপ"ৰ্ট কৰা ক্ষেত্ৰত ফ্ৰিটজে কয় যে:
  - ইয়াৰ উপৰিও ভেম্পায়াৰৰ সৈতে যোগাযোগ স্থাপন কৰা হৈছে। ইয়াত আকৰ্ষণীয় সম্ভাৱনাও আছে।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনী আচৰিত হ"ল:
  - ভেম্পায়াৰৰ সৈতে?
  সেনা জেনেৰেলে নিশ্চিত কৰে যে:
  - সাধাৰণ মানুহতকৈ তিনিগুণ শক্তিশালী আৰু অতি দৃঢ়। এনে হাত কাটি পেলাওক, আকৌ বাঢ়িব। কেৱল সিহঁতে ৰ"দক ভয় কৰে, কিন্তু আন্ধাৰত মেকুৰীৰ দৰে দেখা পায়, যদিওবা ভাল নহয়, আৰু কিছুমানে আনকি উৰিবলৈও জানে।
  ড্ৰাকমাই স্পষ্টীকৰণ বিচাৰিছিল:
  - হালধিৰ কথা কি ক"ব? বা ৰূপৰ।
  ফ্ৰিটজে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - ৰূপ ভাল নাপায়, জ্বলাই দিয়ে, হালধিৰ ফলত জ্বলি যায়।
  এলিজাবেথে সুধিলে:
  - ক্ৰুচ বা পবিত্ৰ পানীৰ কথা কি ক"ব?
  গণ্যমান্য ব্যক্তিজনে ফুচফুচাই ক"লে:
  -অদৰকাৰী!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে বিভ্ৰান্তিৰে সুধিলে:
  -কিয়?
  আৰ্মী জেনেৰেলে গিজাৰৰ দৰে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - তেওঁলোকৰ বাবে , ক্ৰছ মাথোঁ কাঠ বা ধাতুৰ টুকুৰা। আৰু কিংবদন্তি অনুসৰি ক্ৰুচিফিক্স কেৱল এজন পবিত্ৰ ব্যক্তিৰ হাততহে কাম কৰিছিল।
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমাৰ কোনো সন্ত নাই, মাত্ৰ এগৰাকী টাৰ্মিনেটৰ নন। সঁচা, এইটো গুৰুত্বপূৰ্ণ নে বিপৰীতে, মই নাজানো।
  ফ্ৰিটজে চকু টিপিয়াই দিলে:
  - গ্ৰেট ষ্টেলিনে মঠ নিষিদ্ধ কৰিলে। এতিয়া তেওঁৰ মূল শ্লোগান হৈছে অধিক সন্তান, ফলপ্ৰসূ হওক, বৃদ্ধি কৰক। বগা আৰু ক"লা দুয়োজনেই সকলো। বগা সৰ্বহাৰা আৰু সামূহিক কৃষক। চিৰন্তন গৌৰৱ ষ্টেলিনৰ হওক!
  এলিজাবেথে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই ভাবো তেওঁক কেতিয়াও পাহৰিব নোৱাৰিব! উজ্জ্বল কাৰিজমাটিক ব্যক্তিত্ব। তাই মাত্ৰ নিজৰ নিষ্ঠুৰতাত উন্মাদনাৰ পৰ্যায় পাইছেগৈ!
  আনন্দত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ গণ্যমান্য ব্যক্তিজনে ক"লে:
  - ভেম্পায়াৰসকলে ষ্টেলিনক নিজৰ শাৰীত গ্ৰহণ কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল, অৰ্থাৎ নেতাজনে প্ৰায় হাজাৰ বছৰ জীয়াই থাকিব পাৰিব। কল্পনা কৰকচোন, এজন মহান নেতা আৰু লগতে এজন ভেম্পায়াৰ।
  ড্ৰাকমাই হাঁহিলে:
  - ষ্টেলিন দ্য ভেম্পায়াৰ, বা ভূত, ই ধেমেলীয়া৷ আৰু বৰ শীতল। কিন্তু সূৰ্য্যৰ অবিহনে কেনেকৈ জীয়াই থাকিব?
  সেনা জেনেৰেলে আত্মবিশ্বাসেৰে কয় যে-
  - বিজ্ঞানীসকলে এনে এটা সূত্ৰ প্ৰস্তুত কৰিব যিয়ে ষ্টেলিনক হালধি, ৰূপ আৰু আনকি সূৰ্যৰ পোহৰৰ পৰাও ৰক্ষা কৰিব।
  এলিজাবেথে দাঁত উদঙাই ক"লে:
  - কিন্তু এছপেন ষ্টেক এটাও আছে! যিটো য'ত ড্ৰেকুলাই নিজৰ দিন শেষ কৰিছিল। যিহূদাই এচপেন গছত ওলমি থাকিল।
  ফ্ৰিটজে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আমি এই বিষয়ে যথা সময়ত চিন্তা কৰিম।
  এলিজাবেথে আৰু কেইটামান প্ৰশ্ন কৰিলে। তাই মৰমেৰে হাঁহিলে যদিও প্ৰতিপক্ষক ডিঙি চেপি হত্যা কৰাৰ পৰা তাই নিজকে কষ্টেৰে সংযত কৰিব পাৰিলে। অৱশেষত ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ প্ৰশ্নবোৰ ক্লান্ত কৰি পেলালে, শেষৰ এটা আছিল ন"-হাউৰ বিষয়ে এটা বাৰ্তা। দেখা গ"ল যে এটা নতুন অস্ত্ৰ সৃষ্টি হৈছে। পৰ্টেলৰ দৰে। সঁচা, আমি কি কথা কৈছো সেয়া স্পষ্ট নহয় যদিও ই অতি ধূৰ্ত আৰু বিশেষ।
  ড্ৰাকমাই স্পষ্ট কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু ফ্ৰিটজে নিজেই একো নাজানিলে। নীতিগতভাৱে তেওঁ গোপন আৰক্ষীৰ মুৰব্বী, কিন্তু বিজ্ঞানী নহয়।
  মূল কথাটো ইতিমধ্যে জনা গৈছে , গতিকে বেছি দিন চুইচ অফ হৈ থাকিব নোৱাৰি ৷ এতিয়া মূল কথাটো হ"ল ফ্ৰিটজৰ স্মৃতিশক্তি মচি পেলোৱা আৰু এলিবি সৃষ্টি কৰা যাতে কোনো বিশেষ সমস্যা নহয়। ছোৱালীকেইজনীয়ে তলত দিয়া প্ৰগ্ৰেমটো আৰ্মি জেনেৰেলক অন কৰিলে।
  তেওঁলোকক বিশেষভাৱে গুৰুত্বপূৰ্ণ কাম এটা অৰ্পণ কৰা হয় আৰু বিপুল ক্ষমতা প্ৰদান কৰা হয়। বন্দৰ পৰিদৰ্শনকে ধৰি।
  এইটোৱেই প্ৰথম। দ্বিতীয়তে , ছোৱালীকেইজনীক বিশেষ নম্বৰ দিয়া হৈছিল। তেওঁলোক চি এছ এৰ বিশেষ এজেণ্ট হৈ পৰিল আৰু বৃহৎ বাহিনীয়ে তেওঁলোকৰ কথা মানি চলিব পাৰিলে। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল, তেওঁলোকক ড্ৰুইডসকলৰ যুদ্ধৰ যাদু বিচাৰি উলিওৱাৰ দায়িত্ব দিয়া হৈছিল, আৰু তেওঁলোকে জাহাজত বিচাৰিবলগীয়া হৈছিল।
  মুঠতে ছোৱালীকেইজনীয়ে মূল কথাটো বুজি পালে আৰু এতিয়া কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ ব্ৰিটেইনত ঘূৰি ফুৰিব পাৰিলে।
  সেনাপতিসকলৰ লগত মিলি পহুৰ গুহাৰ পৰা ওলাই আহিল। ফ্ৰিটজে সিহঁতৰ হাত দুখন চুমা খাই বিদায় দিলে:
  - ইমান কোমল আৰু কঠিন। - সি ক'লে।
  - আৰু তাৰোপৰি সিহঁত মাৰাত্মক ! - ড্ৰাকমাই ক'লে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে জেনেৰেলৰ গাড়ীত উঠিল;তেওঁলোকৰ হাতত জৰুৰীকালীন ক্ষমতা থকা কাগজ-পত্ৰ আছিল, য'ত যিকোনো সঁজুলি নিয়ন্ত্ৰণ কৰাৰ অধিকাৰো আছিল।
  এলিজাবেথে আনন্দৰে লক্ষ্য কৰিলে যে শত্ৰুৰ স্থানলৈ দ্বিতীয়টো পদক্ষেপ সফল হ"ল।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে সুধিলে:
  - এতিয়া দ্ৰহ্মচ্কা , আমি কি কৰিম !?
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে উত্তৰ দিলে:
  - জাহাজখনত সোমাই তাৰ ভিতৰৰ বস্তুবোৰ নিষ্ক্ৰিয় কৰোঁ আহক। এইটোৱেই আটাইতকৈ যুক্তিসংগত।
  এলিজাবেথে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - হয় অৱশ্যে আমি ঠিক তেনেকুৱাই কৰিম।
  ছোৱালীবোৰ চিন্তাশীল হৈ পৰিল। হাইড্ৰজেন বোমা এটাৰ বাবে বৃহৎ পৰিমাণৰ নিউথেৰিয়াম আৰু ডিউটেৰিয়াম, দুটা আৰু তিনিটা পাৰমাণৱিক হাইড্ৰজেনৰ লগতে কেইবাটাও পাৰমাণৱিক আধানৰ প্ৰয়োজন হয়। আৰু যদি আপুনি বিবেচনা কৰে যে বোমাটো বিশাল, তেন্তে সেইবোৰ বিভিন্ন ফালৰ পৰা ৰোপণ কৰা হ"ব। আন এটা সমস্যা হ"ল ছলনিচকো জাহাজখনত কেনেকৈ উঠিব পাৰি?
  ইয়াত বেলেগ বেলেগ ধাৰণা থাকিব পাৰে। ইয়াৰ বাবে আটাইতকৈ সহজ উপায় হ"ল বস্তুটো আইনগতভাৱে পৰীক্ষা কৰা, যেন যাদুৰ পৰা সুৰক্ষা পৰীক্ষা কৰা। ইতিমধ্যে তেওঁলোকে ফ্ৰিটজ গেইমৰ পৰা এনে এখন নথি কাঢ়ি ল"বলৈ সক্ষম হৈছিল।
  - এইদৰে আইনী পথটোৱেই আটাইতকৈ সহজ আৰু দ্ৰুত। - ড্ৰাকমাই ইয়াৰ সাৰাংশ দিলে।
  আনকি এলিজাবেথে সন্দেহ কৰিছিল:
  - বৰ সহজ নহয় নেকি? আমি শেহতীয়াকৈ শ্বুটিংও কৰা নাই।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে মন্তব্য কৰিলে:
  - মানে শেষ ৰাতি। কিন্তু এইটোৱেই হৈছে গোপনীয়তাৰ কলা: লোকচান নোহোৱাকৈ, ভাল হ"লে গুলীচালনা নকৰাকৈও অতি জটিল অভিযান চলোৱা। আমাৰ শিক্ষকসকলক অভিনন্দন জনাব পাৰে, আমাৰ উৎকৃষ্ট প্ৰশিক্ষণ আছে।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - অৰ্থাৎ , আমি বহুত কাম কৰিছো।
  ড্ৰাকমাই গুৰগুৰাই উঠিল:
  - হয়, আৰু আমাৰ হাতত এতিয়াও অলপ সময় বাকী আছে, হোটেললৈ গৈ আধা ঘণ্টা শুম৷
  এলিজাবেথে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - এতিয়াও কঠোৰ পৰিশ্ৰম বাকী আছে।
  ইতিমধ্যে ভোৰ হৈ গৈছিল যেতিয়া ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ বিচনাখনৰ ওচৰ পালেগৈ। বাটত দুৱাৰমূখীয়ে সিহঁতক ৰাতিটোৰ বাবে দুজনমান ছোৱালী-ল"ৰাৰ প্ৰস্তাৱ দিলে, কিন্তু সিহঁতে নাকচ কৰিলে।
  - আমাৰ এতিয়াও বহুত দৌৰিবলগীয়া আছে! ইয়াৰ মাজতে জিৰণি লওক।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে একেটা কোঠাতে শুইছিল, প্ৰায় মনে মনে। অভ্যাস আৰু দক্ষতাই তেওঁলোকক লগে লগে আৰু সপোন নোপোৱাকৈ টোপনি অহাত সহায় কৰিছিল। তেনেকৈয়ে ভাল আছিল অৱশ্যে। ছোৱালীকেইজনীয়ে গোটেই এঘণ্টা শুই বিচনাৰ পৰা জপিয়াই উঠিল, আনন্দময় আৰু আনন্দত। গোটেই বাটটো বেঁকা হৈ বেঁকা হৈ ব্যায়াম কৰিবলৈ ধৰিলে। সাধাৰণতে আমি যথেষ্ট গৰম হৈছিলো, হাতত খোজ কাঢ়িছিলো, আনকি জপিয়াইছিলো।
  - আমি উত্তৰ দেশৰ শক্তিশালী যোদ্ধা! - গান গাইছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অলপ সময় ঘূৰি ঘূৰি গা ধুই বাহিৰলৈ ওলাই গ"ল। এতিয়া তেওঁলোকৰ আৰু কিবা এটা কৰিবলগীয়া আছিল। বিশেষকৈ নিজৰ অধিক উন্নত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ লাভ কৰক। যদিহে গুৰুত্বসহকাৰে যুঁজিবলগীয়া হয়।
  - আমি শান্তিপ্ৰিয় মানুহ, কিন্তু আমাৰ সাজসজ্জিত ৰেলখনে সকলো গতিৰে আক্ৰমণ চলাইছিল! আক্ৰমণত চাৰ্জ কৰক, কোনো সন্দেহ নাৰাখিব! - ড্ৰাকমাই ক'লে।
  - সন্দেহ এৰি! - এলিজাবেথে তুলি ল'লে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে খোজকাঢ়ি খোজ কাঢ়িলে, ডালযুক্ত বুটজোৰেৰে খোজবোৰ চিহ্নিত কৰি। সান্ধ্য আইন শেষ। ৰাস্তাত দেখা গ"ল মানুহ। খোজবোৰ জুখি গঠন হৈ খোজ কাঢ়িছিল। লাইনৰ কাষেৰে কঠোৰভাৱে খোজ কাঢ়িবলৈ চেষ্টা কৰা। কেৱল ল"ৰা-ছোৱালীবোৰহে, বেছিভাগেই খালী ভৰি আৰু চেপেটা, অলপ মুক্ত আছিল ৷ কিন্তু এলিজাবেথ আৰু ড্ৰাকমাই অতি সোনকালেই মাৰ্চিং অগ্ৰগামীসকলৰ এটা শাৰী লক্ষ্য কৰিলে। সন্মুখত খোজ কাঢ়ি যোৱা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে বগা ইউনিফৰ্ম, ৰঙা টাই আৰু প্ৰায় নতুন জোতা পিন্ধিছিল। স্তম্ভটোত তেওঁলোকৰ পিছফালে নতুনকৈ অহা মানুহ আছিল, তেওঁলোকেও ৰঙা টাই পিন্ধিছিল, কিন্তু ছিন্নভিন্ন আৰু খালী ভৰিৰে। তথাপিও তেওঁলোকে যিমান পাৰে পোনে পোনে থিয় হ"বলৈ চেষ্টা কৰি একেলগে বিষয়াসকলক চেলুট দিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ভৰিৰ আঙুলিত থিয় হৈ ওখ যেন দেখাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। এলিজাবেথে বগা দাঁতেৰে হাঁহি হাঁহি সিহঁতৰ পিছে পিছে হাত জোকাৰিলে।
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে প্ৰস্তুত কৰা মেচিনগানবোৰ ধৰিবলৈ নিজৰ লেণ্ডিং এৰিয়ালৈ যায়। "The Destroyers " হয়তো বিৰক্ত হৈছিল, নিজৰ ব্যৱহাৰৰ বাবে অপেক্ষা কৰি।
  দিনৰ লণ্ডন যেন ৰাতিতকৈ অধিক উল্লাসিত আৰু উজ্জ্বল আছিল। আনকি সংগীতও শুনিব পাৰিছিল, আৰু কোনোবা জেনেৰেলে বাকিংহাম পেলেচত বিয়া এখন খেলি আছিল। সাধাৰণতে ৰেড য়েংকিছৰ অনুভৱ ভাল আছিল, তেওঁলোকে মাৰ্চেইলেজ, আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সংগীত আৰু ৰেপ আৰু শাস্ত্ৰীয় সংগীতৰ মিশ্ৰণ শব্দ কৰিছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে এমিনিটৰ বাবে ভিতৰলৈ আহি যুৱক-যুৱতীসকলৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে চেম্পিয়ন এগিলাচ চুমুক দিলে।
  - আশাকৰোঁ আমি এখন সুখী পৃথিৱীত জীয়াই থাকিম। - ড্ৰাকমাই ক"লে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে লঘু হৃদয় লৈ বিয়া এৰিলে। জেনেৰেলজনে তেওঁৰ আধাতকৈও অধিক বয়সৰ এগৰাকী ভদ্ৰমহিলাক বিয়া কৰাইছিল। আৰু এইটো ইতিমধ্যে অত্যধিক।
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিবা কাৰণত পুৰুষে নিয়ম অনুসৰি যুৱতীক বেছি পছন্দ কৰে। এনে এটা প্ৰৱণতা আছে।
  এলিজাবেথে তেওঁৰ সংস্কৰণ প্ৰকাশ কৰিছিল:
  - হয়তো সিহঁতে নিজেই সজীৱ হ"ব বিচাৰে? কাৰণ, আপুনি যদি গোলাপ ফুলেৰে আগুৰি পৰি থাকে, তেন্তে আপুনি নিজেই সুগন্ধি গোন্ধ পাবলৈ আৰম্ভ কৰে, আৰু ডেকা কুমাৰীৰ শৰীৰটো মিঠা হয়।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - সহমত! অতি সোনকালে বিজ্ঞানে বাৰ্ধক্যৰ অন্ত পেলাব, তাৰ পিছত এখন নতুন পৃথিৱী মুকলি হ"ব। ভাল , ডেকা আৰু ইয়াৰ উজ্জ্বলতাত অস্বাভাৱিক।
  - আশা! - এলিজাবেথে ক"লে। - যদিহে, অৱশ্যেই, মানুহে নিজকে ধ্বংস নকৰে।
  ড্ৰাকমাই হাঁহি এটা মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - পিছৰটোৰ যথেষ্ট সম্ভাৱনা আছে! লগতে প্ৰাকৃতিক দুৰ্যোগত মৃত্যুৰ সম্ভাৱনাও।
  ষ্টেলিন আৰু মাজে মাজে লেনিনৰ লগতে আন নেতাসকলৰ প্ৰতিকৃতি থকা লণ্ডনক অতি বিদেশী যেন লাগিছিল। আৰু চাৰিওফালে ইমানবোৰ ৰঙা পতাকা, আৰু অধিক আৰু অধিক উত্তোলন কৰা হৈছে।
  চেকপইণ্টবোৰত সাধাৰণ আদেশ দেখি ছোৱালীকেইজনীক কোনো পলম নকৰাকৈয়ে পাৰ হ"বলৈ দিয়া হ"ল। ইয়াৰ বিপৰীতে তেওঁলোকে আনকি চেলুটও দিছিল।
  অৱশেষত ডাঙৰ চহৰখন পিছ পৰি ৰৈ গ"ল। প্ৰৱেশদ্বাৰত অৱশ্যে এটা যথেষ্ট বিদেশী কীৰ্তিচিহ্ন দেখা গৈছিল। এফালে টেংকৰ দৰে দেখা যায় আৰু আনফালে টাৱাৰৰ সলনি মুখত ডাঙৰ পাইপ এটা লৈ ষ্টেলিনৰ মূৰটো। হয়, কীৰ্তিচিহ্নটো নিজেই সৰু নহয়, আঠত্ৰিশ মিটাৰ উচ্চতা।
  - কেনেধৰণৰ অতিবাস্তৱবাদ? - এলিজাবেথে সুধিলে।
  - এইটো আপাত দৃষ্টিত ৰঙা উত্তৰ আধুনিকতাবাদ। - ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিলে। - বিদেশী শৈলী, কিন্তু আকৰ্ষণীয়।
  ব্লণ্ডজনে ফুচফুচাই ক"লে:
  - নেতাজনক গুণ্ডাগিৰি কৰা হৈছে!
  - কিন্তু ষ্টেলিনে নিজেই আপাত দৃষ্টিত নিজকে তেনেকৈ দেখা নাছিল! - ড্ৰাকমাই সুখী অনুভৱ কৰিলে। "যদিও, টেংকতকৈ গাধৰ শৰীৰটোৱেই তেওঁৰ বাবে বেছি উপযুক্ত হ"ব।"
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাঁহিলে:
  - বা হয়তো ইয়াৰ বিপৰীতে ষ্টেলিনৰ মৃতদেহ আৰু গাধৰ মূৰ।
  লণ্ডন এৰি যোৱাৰ পিছত সুন্দৰীসকলে জিভা ঢিলা কৰিলে:
  "আমি এই চহৰখনৰ মাজেৰে গাড়ী চলাই গৈছিলো, কিন্তু তথাপিও ভেম্পায়াৰবোৰৰ লগত কথা পতা নাছিলো।"
  ড্ৰাকমাই ছিটিকি উঠিল:
  - হয়তো এতিয়াও কৰিব লাগিব।
  এলিজাবেথে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - মই ভাবো শ্বাৰলক হোমছে ভেম্পায়াৰ চিকাৰ কৰিছিল নেকি?
  কাউণ্টেছ ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - পিছৰ কিছুমান উত্তৰ আধুনিক উপন্যাসত তেওঁ চিকাৰ কৰিছিল। আনকি এটা বিকল্পও আছিল য"ত শ্বাৰলক আৰু ৱাটছনে মহাকাশলৈ সোমাই গৈছিল। ইমান আকৰ্ষণীয়।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - বাৰু, হয়তো আমি সিহঁতক লগ পাম৷
  ড্ৰাকমা আচৰিত হ"ল:
  - সেইটো কেনেকুৱা?
  এলিজাবেথে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এবাৰ আন এখন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত। অতীতলৈ অলপ আগুৱাই গৈ। তাৰ পিছত বিখ্যাত গোয়েন্দাজনৰ লগত পাইপ এটা ধোঁৱা দিব পাৰি।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - এইটোৱেই হ"ব আপোনাৰ হাওঁফাওঁত বিষক্ৰিয়া কৰাৰ আটাইতকৈ সুখকৰ উপায়, কিন্তু আপোনাৰ মূৰ আৰু হৃদয়খন আলোকিত কৰক।
  শ্যামলাগৰাকীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - শ্বাৰলক হোমছ কনন ডয়েলৰ দ্বাৰা উদ্ভাৱন কৰা এটা চৰিত্ৰ। অধ্যাপক চেলেঞ্জাৰেও তেনেকুৱাই কৰিছিল। আপুনি তেওঁৰ বিষয়ে পঢ়িছে।
  ড্ৰাকমাই তাইৰ জ্ঞান দেখুৱালে:
  - কলাত্মকভাৱে এজন উজ্জ্বল ব্যক্তিত্ব। আনকি হলিউডতো ইয়াৰ চিত্ৰগ্ৰহণ কৰা হৈছিল।
  সোণালী চুলিৰ যোদ্ধাজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - কোনোবাদিনা সিহঁতে আমাৰ ওপৰত চিনেমা নিৰ্মাণ কৰিব। ভাল স্বৰ্গদূত এলিজাবেথ আৰু দুষ্ট চয়তান ড্ৰাকমা। আমি দুয়ো যেন ইজনে সিজনৰ পৰিপূৰক আৰু ইজনে সিজনৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰোঁ।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে ক"লে:
  - ঈশ্বৰ আৰু চয়তানৰ দৰে!
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰটোৱে আগবাঢ়ি গ"ল:
  - নিশ্চিতভাৱে! যদি লুচিফাৰ নাথাকিলহেঁতেন, আৰু জগতখন পাপ অবিহনে অস্তিত্বত থাকিলহেঁতেন, তেন্তে সৰ্বশক্তিমানৰ লগত যুঁজিবলৈ কোনো নাথাকিলহেঁতেন। কল্পনা কৰকচোন , লক্ষ্য নথকা, প্ৰতিযোগী নথকা ছুপাৰ ইনটেলিজেন্সৰ বাবে কিমান কঠিন । যদিও অসীম সংখ্যক সৰ্বশক্তিমান দেৱতা থাকিব পাৰে, তথাপিও তেওঁলোকৰ প্ৰত্যেকেই কেৱল নিজৰ নিজৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন নিয়ন্ত্ৰণ কৰে।
  ড্ৰাকমাই তাক লৈ স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - কনন ডয়েল এজন নাস্তিক আছিল আৰু তথাপিও তেওঁ দেখুৱাইছিল যে মানুহ কিমান ভংগুৰ। মনত ৰাখিব, এবাৰ হাইপাৰস্পেচ ফিল্ডত পৃথিৱীৰ সকলো জীৱ প্ৰায় নোহোৱা হৈ গ"ল।
  - কিন্তু এনেকুৱা কিবা এটা যথেষ্ট সম্ভৱ! - এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, সম্ভৱ! যদিও বক্ৰ স্থানত পৰি যোৱাৰ সম্ভাৱনা ইমান বেছি নহয়।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমাৰ লগত যি হৈছে সেয়া কল্পবিজ্ঞানৰ পৰিসৰৰ বাহিৰত নহয়। বাদে কে এছ এৰ সভাপতি ষ্টেলিনক অতি বিদেশী দেখা গৈছে।
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - কোনে জানে, এইটো এটা আকৰ্ষণীয় দৰ্শন। সাম্যবাদে কোনো জনগোষ্ঠীৰ বাবে সুখ কঢ়িয়াই আনিব পাৰেনে?
  এলিজাবেথে এই ধাৰণাটো প্ৰকাশ কৰিলে:
  - বেয়া মানুহে ভাল ধাৰণা ৰূপায়ণৰ কাম হাতত লৈছিল বুলি এটা মতামত আছে।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে লক্ষ্য কৰিছিল:
  -আনক ক'ৰ পৰা পাম? ইয়াৰ উপৰিও উদাহৰণস্বৰূপে জেৰজিনস্কি ইমান নিৰ্দয় জল্লাদ নাছিল। তেওঁৰ হৃদয় আছিল দয়ালু, মৃত্যুদণ্ডৰ চহী কৰাটো কঠিন আছিল, আনকি তেওঁ হৃদয় ফালি আঠচল্লিশ বছৰ বয়সত মৃত্যুবৰণ কৰিছিল।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - তেওঁলোকে কয় যে ৰেমক আঁতৰাই দিওঁতে হিটলাৰে বৰ চিন্তিত হৈছিল।
  ড্ৰাকমাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - যথেষ্ট সম্ভৱ। হিটলাৰ সাধাৰণতে নাৰ্ভাছ আছিল। তাক ধৰিব পাৰিলে ভাল আছিল। তেওঁ কেনেকুৱা মানুহ সেই বিষয়ে তেওঁৰ লগত কথা পাতক। তেওঁ ইহুদীসকলক কিয় ইমান ঘৃণা কৰিছিল?
  এলিজাবেথে cooed:
  - ইহুদীসকল বৰ স্মাৰ্ট, প্ৰতিভাশালী মানুহ। তেওঁলোকে কয় যে আনকি কালাছনিকোভ এছাল্ট ৰাইফলৰ সৃষ্টিকৰ্তাসকলৰ মাজতো বাৰজন ইহুদী আছিল আৰু মাত্ৰ এজন ৰাছিয়ান আছিল, তেওঁ নিজেই কালাছনিকোভ আছিল। সেইবাবেই তেওঁক উন্নীত কৰা হৈছিল।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে দুখ মনেৰে ক"লে:
  "আমি আমাৰ পৃথিৱীত মৃত;আমাৰ অস্তিত্ব কেতিয়াও গোপনীয় নহ"ব বুলি মোৰ সন্দেহ আছে।" যদিহে ৰাছিয়াই নিৰপেক্ষ আধিপত্য লাভ নকৰে।
  শ্যামলা চোৰাংচোৱাজনে চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু এইটোও গুৰুত্বপূৰ্ণ।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে স্থানীয় চ্যুইংগাম মুখত পেলাই দিলে। গুণগত মান যথেষ্ট গ্ৰহণযোগ্য আছিল, যথেষ্ট প্ৰাকৃতিক সামগ্ৰী আছিল।
  এলিজাবেথে cooed:
  - আমোদজনকভাৱে হিটলাৰে, আপুনি জানে, কমলা ভাল পাইছিল, আপাত দৃষ্টিত আফ্ৰিকাৰ পৰা ছাবমেৰিনত তেওঁক ডেলিভাৰী কৰা হৈছিল।
  ড্ৰাকমাই হিচকি উঠিল:
  - এটা Fuhrer এটা টেবুলৰ সৈতে প্ৰদান কৰিব পাৰি। কিন্তু, উদাহৰণস্বৰূপে, আমি চকলেট বাটাৰ আৰু জামৰ সৈতে গাহৰিৰ মাংস খাইছিলো। আৰু সেইটো বৰ ভাল ৷
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ইয়াৰ ফলত এজন ব্যক্তিয়ে বদহজম অনুভৱ কৰিব পাৰে।
  ছোৱালীকেইজনীক ৰখাই দিয়া হ"ল checkpoint , তেওঁলোকে নথি-পত্ৰ দাবী কৰে। চেংগিছ খানৰ সোণালী বাঘ পইচাৰ সমান প্ৰভাৱত জৰুৰীকালীন আদেশ দেখি । সিহঁতে থিয় হৈ গুণগুণাই উঠিল:
  - যোৱা সতীৰ্থ কৰ্ণেলসকল। মাত্ৰ এটা কথা মনত ৰাখিব যে আৰু আগবাঢ়ি যোৱাটো নিৰাপদ নহয়, পক্ষপাতীসকলে প্ৰেংক খেলিছে৷
  এলিজাবেথে দাঁত উদঙাই দিলে:
  - আৰু তুমি ভাবিছা আমি গুলী চলাব নাজানো! ছোৱাট বিষয়া!
  উত্তৰত এটা ভয়ংকৰ চিঞৰ:
  - নাই, মই তেনেকৈ নাভাবো!
  - যিয়েই নহওক, চাওক! - ড্ৰাকমাই পাঁচ চেণ্টৰ এটা মুদ্ৰা, এটা ডাঙৰ তামৰ মুদ্ৰা ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে। তাই পিষ্টলটো অফহেণ্ড গুলীয়াই দিলে। তাৰ পিছত তাই মাখি ধৰি ধৰিলে আৰু ঠিক মাজত থকা গাঁতটো দেখুৱালে।
  - বাৰু, কেনেকৈ?
  বিষয়াজনে গুঞ্জৰিত কৰিলে:
  - বিস্ময়কৰ শ্বট! এই কথাটো মই কেৱল গোবয়ৰ চিনেমাতহে দেখিছো। কেৱল ষ্টেলিনেহে ভাল গুলী চলায়।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - বাৰু, হয়, ষ্টেলিন প্ৰতিযোগিতাৰ বাহিৰত।
  শ্যামলা চোৰাংচোৱাজনে ক"লে:
  - আমি যুদ্ধত লৰালৰিকৈ যাবলৈ সাজু। গতিকে পক্ষপাতীসকলৰ কি হয় চাওক।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাত মিলাই আগবাঢ়ি গ"ল।
  এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিছে:
  - সাধাৰণতে ব্ৰিটেইনত পক্ষপাতী থকাটো ভাল;আতংকৰ মাজতো ব্ৰিটিছে নিৰ্ভীকতাবাদৰ ওচৰত নিজকে পদত্যাগ কৰা নাছিল।
  ড্ৰাকমাই কৈছিল:
  - সাধাৰণতে ব্ৰিটেইনক হাজাৰ বছৰৰ আগতে জয় কৰা হৈছিল। উইলিয়াম দ্য কনকেৰাৰৰ নেতৃত্বত নৰ্মানসকলে এংলো-চেক্সনসকলক পৰাস্ত কৰে। আৰু তাৰ পিছত কোনেও ব্ৰিটেইন জয় কৰিব নোৱাৰিলে।
  শ্যামলা চোৰাংচোৱা বিষয়াজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - এই সকলোবোৰ বৰ আমোদজনক। কিন্তু ষ্টেলিনে ব্ৰিটেইনকো থেতেলিয়াই ৰঙা-বাদামী ৰঙৰ কৰি পেলালে।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে চিঞৰি উঠিল:
  - ধেমেলীয়া নহয়!
  সাজসজ্জিত গাড়ীখন লাহে লাহে গৈ আছিল। জেট নহয়, যথেষ্ট লেহেমীয়াকৈ মূৰৰ ওপৰত এখন ডাঙৰ হেলিকপ্টাৰ উৰিছিল।
  - আশে-পাশে কোনো নাই। - এলিজাবেথে উল্লেখ কৰিছে।
  - দিনৰ ভাগত পক্ষপাতীসকলে খুব কমেইহে আক্ৰমণ কৰে। ইয়াৰ উপৰিও কে এছ এৰ সেনাবাহিনীত এতিয়াও নাইট ভিজন ডিভাইচ পৰ্যাপ্ত পৰিমাণে সজ্জিত হোৱা নাই।
  আৰু দুখনমান হেলিকপ্টাৰ উৰি গ"ল৷ ডাঙৰ, কিন্তু অতি অনাড়ম্বৰ।
  এলিজাবেথে আন এখন হেলিকপ্টাৰ লক্ষ্য কৰিলে। তেওঁ অকলে আছিল আৰু আগৰ সহকৰ্মীসকলৰ দৰে নহয়, হত্যা কৰিবলৈ গুলীচালনা কৰিছিল।
  ড্ৰাকমাই সুধিলে:
  - আৰু ক"ত গুলী মাৰি আছে?
  শ্যামলা চোৰাংচোৱাজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - মই ভাবো ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ বাবেই সিহঁতে ভেঁকুৰ আৰু জামু ছিঙিবলৈ ওলাইছিল৷
  এলিজাবেথে লিপ ৰাইফলৰ পৰা বিস্ফোৰক গুলীৰে গুলীচালনা কৰে। এম আই-২৪ৰ প্ৰায় দুগুণ আকাৰৰ এখন বিশাল হেলিকপ্টাৰত জুই লাগি ভাঙিবলৈ ধৰিলে।
  - মোৰ পিছফালে এটা জাংকাৰ ওপৰলৈ উঠি আহিল, কিন্তু ধোঁৱা ওলাবলৈ ধৰিলে, প্ৰপেলাৰবোৰে বিৰক্তিকৰভাৱে হাউলি উঠিল, সিহঁতৰ কবৰত ক্ৰছৰ প্ৰয়োজনো নাই, ডেউকাত ক্ৰছৰ প্ৰয়োজন হ"ব! - এলিজাবেথে গাইছিল।
  ড্ৰাকমা আনন্দময় আছিল:
  - গুলীয়াই পেলাই দিলোঁ, আটাইবোৰৰ পিছতো!
  হেলিকপ্টাৰখন বিস্ফোৰণ হৈ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে।
  - আঘাতটো নকআউট!
  ছোৱালীজনীয়ে পিছলৈ হেলান দি মূৰটো জোকাৰিলে:
  - হয়তো আৰু এটা শ্বট?
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অলপ গাড়ী চলালে। আৰু দুখন হেলিকপ্টাৰ আবিৰ্ভাৱ হৈ উভতি আহিছিল।
  - এতিয়া এবাৰতে খুলি দিওঁ।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে লগে লগে লক্ষ্য কৰি বন্দুক নিক্ষেপ কৰিলে। আৰু তেওঁলোকে ভলী গুলিয়াই গৰ্জন শুনা গ"ল।
  এলিজাবেথে চিঞৰি উঠিল:
  - এই Krakatoa আগ্নেয়গিৰি! ক্ষুদ্ৰ ৰূপত!
  ড্ৰাকমাই হাউলিলে:
  - এইটো এটা শক্তিশালী আঘাত হ'ব।
  হেলিকপ্টাৰ দুখন সমন্বয়হীন হৈ পৰিল, ধোঁৱাৰ দীঘল বাদামী ঠেং এৰি থৈ গ"ল। লাহে লাহে গতি হেৰুৱালে আৰু বিস্ফোৰণো হ"ল, আপাত দৃষ্টিত বিয়পি থকা গেছলিনটোৱে গোলাবাৰুদৰ বোজা পালেগৈ।
  - বাৰু, ইয়াত আমি যাওঁ! ৰ পৰা এটা পিনহুইল... বা হয়তো! - ড্ৰাকমাই কিছু অশ্লীলভাৱে ক"লে।
  এলিজাবেথে কঠোৰভাৱে ক"লে:
  - তুমি নিজৰ মনটো বৰ কঠোৰভাৱে প্ৰকাশ কৰে। অসভ্য, কমৰেড কৰ্ণেল।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - মেট, এইটো ৰাছিয়ান লোককথাৰ এক অবিচ্ছেদ্য অংগ। জাতীয় সংস্কৃতিৰ এক অতি উল্লেখযোগ্য অংশ।
  - এই কথাত মই একমত। - এলিজাবেথে মূৰ দুপিয়ালে। সঁচা, বেছিভাগ শপত মংগোল-তাটাৰৰ পৰাই আহিছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে গাড়ী চলাই আগবাঢ়ি গ'ল;তেওঁলোকক শত্ৰুৰ সৈন্যৰ অতিৰিক্ত কেন্দ্ৰীভূতকৰণৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  নিৰপেক্ষ স্মৃতিশক্তিৰ বাবে অৱতৰণ স্থান সঠিকভাৱে গণনা কৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে এটা দেশীয় লেনলৈ ঘূৰি গ"ল।
  - গতিকে আমি পক্ষপাতী হৈ পৰিলোঁ! - এলিজাবেথে লক্ষ্য কৰিলে।
  - অধিক সম্ভাৱনা, আনকি মোবাইল যুঁজাৰুও। - Drachma কলে - কৌশল: আঘাত এবং তৎক্ষণাত পিছুৱাই গ'ল.
  আমি জোপোহাৰ ঘন ঘাঁহনিবোৰ পালোঁ আৰু গাড়ীখন লুকুৱাই ল"লোঁ৷ তাৰ পিছত দৌৰিবলৈ ধৰিলে। গাড়ী চলোৱাতকৈও বেছি দ্ৰুত আছিল।
  এলিজাবেথে মন্তব্য কৰিছিল:
  - যদি সকলো মানুহ আমাৰ দৰে হয়, তেন্তে আমাক গাড়ীৰ আচলতে প্ৰয়োজন কিয়?
  ড্ৰাকমাই দাৰ্শনিকভাৱে আপত্তি কৰিছিল:
  - নতুন চাকৰিৰ ব্যৱস্থা কৰিবলৈ। সাধাৰণতে নিবনুৱাৰ শতকৰা হাৰ বৃদ্ধি পাইছে, আৰু আমি ইয়াৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব লাগিব।
  শ্যামলা চোৰাংচোৱাজনে সোঁৱৰাই দিলে:
  - কমিউনিষ্টৰ অধীনত নিবনুৱা সমস্যা নাছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে চাকৰিৰ অহৰহ প্ৰয়োজন আছিল।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে আবেগিকভাৱে ক"লে:
  - বাৰু, ইয়াৰ দ্বাৰা সমাজবাদৰ সুবিধাও পোৱা যায়। এতিয়াৰ দৰে নহয়, চাকৰি পাব নোৱাৰি, কিন্তু সুবিধাৰ ওপৰত ভৰি দুখন টানিব৷ ইমান টকা আৰু পেট্ৰ"ডলাৰৰ সৈতে সঁচাকৈয়ে মানুহক সুখ দিয়াটো অসম্ভৱ নেকি? ইউ এছ এছ আৰৰ অধীনত কোনো নিবনুৱা সমস্যা নাছিল যদিও তেলৰ দাম যথেষ্ট কম আছিল।
  এলিজাবেথে স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ অধীনত নিবনুৱা সমস্যা কেফিৰৰ দ্বাৰা কংক্ৰিটৰ দৰে পাতল কৰা হৈছিল, বেছিভাগ ট্ৰুডভিকে যিমান পাৰে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিছিল।
  ড্ৰাকমাই হাঁহিলে:
  - আধা বাট, সেইটো একো নহয়, বহুতেই দশমাংশ।
  শ্যামলা চোৰাংচোৱা বিষয়াজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু ষ্টেলিনৰ অধীনত মানুহৰ পৰা সকলো শিৰা উলিয়াই আনিছিল। গতিকে তেওঁলোকে অবিৰতভাৱে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিব।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে নিশ্চিত কৰিছে:
  - হাজাৰ হাজাৰ বছৰৰ অভিজ্ঞতাই দেখুৱাইছে যে দাস শ্ৰম যদিও সস্তা হ"লেও আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ নহয়।
  এলিজাবেথে হিচকি উঠিল:
  - অৱশ্যে দাসজনে সামান্যতম ইচ্ছা নোহোৱাকৈয়ে কাম কৰে, অভাৰচিয়াৰজনে ঘূৰি যোৱাৰ লগে লগে লগে লগে লাহে লাহে কাম কৰে। আৰু সাধাৰণতে তেওঁ আঁতৰি চাবলৈ চেষ্টা কৰে।
  ড্ৰাকমাই স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - আৰু মই এতিয়াও বিদ্ৰোহ আৰম্ভ কৰিবলৈ সাজু৷ তেওঁলোকে কয় যে কিছুমান জনগোষ্ঠীয়ে কৌশল উদ্ভাৱন কৰিছিল। বিশেষকৈ মাছ আৰু কচ্ছপৰ বিষৰ পৰা ড্ৰাগছ তৈয়াৰ কৰা হৈছিল যিয়ে মগজুৰ কিছুমান অংশক মৃত কৰি মানুহক জম্বিলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিছিল।
  শ্যামলা চোৰাংচোৱাজনে লগতে ক"লে:
  - বা mankurts! তেওঁলোকেও কয় যে এজন ব্যক্তিক জিনগতভাৱে সলনি কৰিব পাৰি, যাৰ ফলত তেওঁ অধিক আজ্ঞাকাৰী হ"ব পাৰে।
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে নিশ্চিত কৰিলে:
  - একেবাৰে বাস্তৱিকভাৱে হিটলাৰৰ দিনতো একেধৰণৰ কাম কৰা হৈছিল।
  এলিজাবেথে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - ইউজেনিক্সৰ ওপৰত এখন কাউন্সিল গঠন কৰাটো একেবাৰেই বেয়া নহ"ব। যাতে বিবাহসমূহ এনেদৰে সমাপ্ত হয় যে জিনৰ এক অনুকূল সংমিশ্ৰণ থাকে। এই ক্ষেত্ৰত আমাৰ মানুহবোৰ বেলেগ, সুস্থ, স্মাৰ্ট, শক্তিশালী হৈ পৰিলহেঁতেন।
  দেৱতাৰ জাতিৰ পৰা অহা সৌন্দৰ্য্যই চিঞৰি উঠিল:
  - তেওঁলোক এনেকুৱা হৈ পৰিব, কেৱল নিৰ্বাচন অন্ধ, পশুসুলভ নহয়, কিন্তু বিশুদ্ধ বৈজ্ঞানিক প্ৰকৃতিৰ হ'ব লাগে।
  শ্যামলাজনীয়ে ক"লে:
  - আমাৰ অবিহনে কেনেকুৱা?
  - আমিও ইয়াত অংশ লম। - ড্ৰাকমাই ক"লে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে দৌৰি গৈ কথা পাতি আছিল। তেওঁলোকৰ সন্মুখত ওক গছ এজোপা আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তেওঁলোকে নিজৰ বস্তুবোৰ লুকুৱাই ৰখা ফুটাটো প্ৰায় অদৃশ্য আছিল, স্কাউটবোৰে যিমানেই সাৱধানে বেৰ লগাই দিলেও।
  - বাৰু, এতিয়া আমি নিজকে অস্ত্ৰ ল"ব পাৰিম।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ভিতৰলৈ চালে, ডেষ্ট্ৰয়াৰ -২ মেচিনগানবোৰে লগে লগে মাত দিলে, ড্ৰাকমাৰ মাতটোৱে ক"লে:
  - কিমান টেন হৈছা ছোৱালী। ক"লা ৰঙৰ চুট আপোনাৰ বাবে, কিন্তু ৰঙা চুলি বহুত বেছি ধুনীয়া।
  এলিজাবেথে উত্তৰ দিলে:
  আফ্ৰিকান-আমেৰিকানসকলৰ বিষয়ে কেনে অনুভৱ ?
  নিম্ফ কাউণ্টেছে ঠাণ্ডাকৈ উত্তৰ দিলে:
  - কেনেকৈ এটা সম্ভাৱ্য লক্ষ্য। ছালৰ ৰং বা জাতিৰ কোনো গুৰুত্ব নাই।
  - আৰু আপুনি আচলতে এজন কূটনীতিবিদ।
  এলিজাবেথে নিজৰ মেচিনগানটো সুধিলে।
  - কিয় মনে মনে আছা?
  অস্ত্ৰটোত থকা কম্পিউটাৰ প্ৰগ্ৰেমে এটা বিদ্ৰুপৰ প্ৰৱেশৰ সৃষ্টি কৰিছিল:
  - আড্ডা মাৰি ভাল নহয়। কিয় জানো মানুহে ভৰি ঠেলি পৃথিৱীত খোজ কাঢ়ে, যিটো মূৰ্খামি আৰু ভয়ংকৰ কুৎসিত দুয়োটা।
  ব্লণ্ডজনে চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ ভৰি দুখনৰ কথা কি ক"ব?
  কম্পিউটাৰৰ চিপে উত্তৰ দিলে:
  - আপোনাৰ, যথেষ্ট নান্দনিকভাৱে ভাল লগা! হয়তো আমি অকলশৰীয়া খেলিব পাৰিম? আপুনি ব্যক্তিগতভাৱে কি পছন্দ কৰে, সেউজীয়া নে অনুৰাগী?
  - তিনিটা তৰোৱাল! অৱশ্যে আমাৰ খেলিবলৈ সময় নাই , মোৰ আড্ডাবাজ সহকৰ্মীসকল, আমি অলপ শ্বুটিং কৰিব লাগিব!
  জাৰি কৰা মিনি-কম্পিউটাৰ:
  - সুপার কার্টিজ , বা মানক ক্যালিবার?
  এলিজাবেথে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - বিভিন্ন ধৰণেৰে। কাৰণ, কেলিবাৰৰ আকাৰ যিয়েই নহওক কিয়, আপুনি বলপূৰ্বক গুলী চলাবলৈ খাপ খাই পৰিছে।
  ভৱিষ্যতৰ ইলেক্ট্ৰনিকছে উত্তৰ দিলে:
  - সাধাৰণতে, হয়! একে সময়তে সংগীতটো অন কৰক। যাক বিচাৰে তাৰ লগত স্পেচ হিট ইমেজ থকা মাইকেল জেকচনৰ কথা কেনেকুৱা?
  - অ", এইটো আকৰ্ষণীয়! ত্ৰিমাত্ৰিক প্ৰক্ষেপণত।
  মেচিন দুটাৰ ওপৰত সৰু সৰু হ"ল"গ্ৰাম জিলিকি উঠিছিল, য"ত সাম্ৰাজ্যৰ এক ভয়ংকৰ যুদ্ধ দেখা গৈছিল। আৰু এই পটভূমিত মাইকেল আৰু মেডোনাই গাইছিল। মুঠতে তেওঁক গুণ্ডাগিৰি কৰা যেন লাগিছিল, মেডোনাই জেকচনক ঠেলি দিছিল আৰু তেওঁ দুখত ক"লা হৈ পৰিছিল।
  - হয়, বৰ ধেমেলীয়া কথা! - এলিজাবেথে ক"লে। কিন্তু আমাৰ এই শিশু চাৰ্কাছ চাবলৈ সময় নাই৷
  Drachma যোগ ক'লে:
  হাইপাৰ চেছ খেলিব পাৰো , এইটোৱে আমাক প্ৰশিক্ষণ দিব।
  - কেৱল ব্লিটজ গতিত। - তেওঁ মেচিনগান এটাৰ পৰামৰ্শ দিলে।
  - বুটিয়াই লৈ গৈছে! - ড্ৰাকমাই মান্তি হ'ল।
  হাইপাৰ দবা আছিল এক বিশেষ ধৰণৰ টাৰ্ণ বেছড ষ্টাৰ কৌশল। চাৰিশ বৰ্গক্ষেত্ৰৰ বৃহৎ বৰ্ড এখনৰ কাষেৰে বিভিন্ন ধৰণৰ ষ্টাৰশ্বিপ চলিছিল। এশটা অংকই ইজনে সিজনক ধ্বংস কৰিব বিচাৰিছিল। পথাৰখনৰ বিপৰীত প্ৰান্তত উপনীত হোৱাৰ লগে লগে কিছুমানৰ ধৰ্ম বৃদ্ধি পাইছিল। ইয়াৰ উপৰিও এই খেলখনত প্ৰতি দহটা পাকত অতিৰিক্ত ষ্টাৰশ্বিপ ক্ৰয় কৰা সম্ভৱ হৈছিল। মুঠতে খেলখন আকৰ্ষণীয় যদিও দীঘলীয়া। আৰু ব্লিটজৰ গতি সম্পূৰ্ণ আত্মহত্যা। অৱশ্যে নিঃশেষ কৰাৰ উপৰিও আন এটা লক্ষ্য আছিল: চেকমেট কৰা! ইয়াৰ সৈতে দবাৰ সম্পৰ্ক আছিল আৰু ই অতিৰিক্ত আগ্ৰহ জগাই তুলিছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে লাহে লাহে খোজ কাঢ়িছিল, আৰু ড্ৰাকমাই যাওঁতে খেলিব পাৰিছিল। বহু টেৰাহাৰ্টজলৈ ত্বৰান্বিত কৰিব পৰা এটা ক্ষুদ্ৰ প্ৰচেছৰে টেনচনত ক্ৰেক কৰিছিল, জিনীয়ভাৱে উন্নত মানুহৰ মগজুৰ সৈতে যুঁজিছিল।
  ড্ৰাকমাইও অৱশ্যে সিদ্ধান্ত ল"বলৈ সময় নাপালে কষ্টেৰে। গাড়ীৰ লগত হোৱা কাজিয়াত কঢ়িয়াই লৈ ফুৰা তাই গছ এজোপাৰ লগত খুন্দা মাৰিলে। প্ৰচণ্ড আঘাতে তাৰ মুখত দুটামান আঁচোৰ মাৰি পেলালে।
  - উফ, মই কিমান মনোযোগী নহয়, হাইপাৰ দবা মোক মোহিত কৰে!
  এলিজাবেথে টুইট কৰিছিল।
  - কিন্তু কেৱল দবা, বেয়া নহয়নে!
  ড্ৰাকমাই গৌৰৱ কৰিছিল:
  - মই সেইবোৰত কাস্পাৰোভাক মাৰিলোঁ!
  ব্লণ্ডজনে চিঞৰি উঠিল:
  - তুমি ইমান আত্মবিশ্বাসী! ইতিমধ্যে হেৰী বুঢ়া হৈ গৈছে।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে হিচকি উঠিল:
  - আনন্দই জয়ী হ"ল! আৰু কাৰ্লেছন!
  এলিজাবেথে স্পষ্ট কৰি দিলে:
  - একেলগে খেলা অধিবেশনৰ সময়ত।
  ড্ৰাকমাই তাক লৈ ক"লে :
  - তথাপিও। কিন্তু, অতি আত্মবিশ্বাসেৰে, তেওঁক সুযোগ নিদিয়াকৈ। অৱশ্যে সাধাৰণ মেচৰ কথা আহিলে মই তেওঁক পৰাস্ত কৰিম, ভয় নকৰিবা৷ মই ELO 3000 ৰ সহায়ত কম্পিউটাৰক পৰাস্ত কৰিলোঁ। এইটো আনন্দ আৰু গাৰিক কাছপাৰভতকৈও বেছি, আনকি কাৰ্লেছনতকৈও বেছি।
  শ্যামলা চোৰাংচোৱা বিষয়াজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - কম্পিউটাৰ মানুহৰ হাতৰ সৃষ্টি মাথোঁ। কোনো জীৱ নিজৰ সৃষ্টিকৰ্তাতকৈ উচ্চ হ"ব পাৰেনে?
  নিম্ফ কাউণ্টেছে হিচকি উঠিল:
  - সেইটো বৰ কঠিন প্ৰশ্ন। কাৰণ মানৱ বিশ্ব চেম্পিয়নসকল কম্পিউটাৰৰ হাতত পৰাস্ত হৈছিল। যদিও এই অনুষ্ঠানত সকলো নিখুঁত নহয়। নটা খোজত তুমি চেকমেট।
  "ধ্বংসকাৰী" মেচিনগানটোৱে আঘাত পাইছিল:
  - আমি চাম। প্ৰ'টন যুদ্ধজাহাজ কিনিছো ।
  ড্ৰাকমাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - কোনো কাম নাই মোৰ ল'ৰা। আপুনি কেৱল তেওঁক ফ্ৰণ্ট লাইনলৈ টানিবলৈ সময় নাপাব৷
  মিনি কম্পিউটাৰটোৱে এই কথাত একমত নহ"ল:
  - বা হয়তো, একেবাৰে বিপৰীত, কোৱাণ্টাম কোৱাণ্টামলৈ আহিব!
  - সঁচাকৈয়ে নহয়! আপুনি দেখিব যে তেওঁ কিমান দেৰি কৰিছে। - ড্ৰাকমাই নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে।
  ছোৱালীজনীয়ে আৰু কেইটামান খোজ দিলে। শত্ৰুৱে গুণগুণাই আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। ইয়াৰ পিছত তেওঁ গাইছিল:
  - বাৰু, তুমি বাঘিনী, তোমাৰ জাঁপটো বজ্ৰপাত, আৰু তোমাৰ কথাবোৰ আঘাত, কেৱল মোৰ চকুলোৱেই ঈশ্বৰৰ উপহাৰৰ শলাগ ল"ব।
  ড্ৰাকমাই আঙুলিৰে ৰিফ্লেক্টৰত থকা মেচিনটো ক্লিক কৰিলে।
  - তুমি শীতল ল'ৰা।
  এলিজাবেথে তাইৰ কথাত বাধা দিলে:
  - জানেনে, সোঁফালে গুলী চলোৱা শুনিছোঁ। শব্দৰ সংমিশ্ৰণৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে তেওঁলোকে তাত বিদ্ৰোহীক পৰিষ্কাৰ কৰি আছে, সম্ভৱতঃ শাস্তিমূলক শক্তি!
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে ক"লে:
  - ৱাঃ! সদায়ৰ দৰেই গাহৰিটোৱেও মলি বিচাৰি পাব।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে মন্তব্য কৰিলে:
  "তেওঁলোকে ইয়াত যি পাইছিল সেয়া মলি নহয়, তেজহে আছিল।"
  দেৱতাৰ আত্মীয়ই সুধিলে:
  - এই ক্ষেত্ৰত মই কি কৰিম?
  এলিজাবেথে হিচকি উঠিল:
  - বাৰু, আপুনি কি ভাবে ড্ৰাকমা, ন্যায়ই আমাৰ পৰা কি বিচাৰে?
  - অৱশ্যে বিদ্ৰোহীসকলক সহায় কৰিবলৈ। তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে উচ্চ শক্তি নিক্ষেপ কৰা হৈছে, আৰু তেওঁলোকৰ দানৱীয় চাপক বিকৃত কৰিব লাগিব।
  ড্ৰাকমাই আনন্দৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - এতিয়া আমি ভাল ৰক্তস্নান কৰি তোমাৰ আত্মাক লৈ যাম!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ ভাগ্যৰ ফালে দৌৰি গ"ল। একে সময়তে , তেওঁলোকে ছদ্মবেশৰ চোলা পিন্ধিবলৈ নাপাহৰিলে। ড্ৰাকমা আৰু এলিজাবেথে অতি খৰধৰকৈ লৰালৰিকৈ গ"ল আৰু বুট ফালিব নোৱাৰাৰ বাবে খালী ভৰিৰে দৌৰি গ"ল। কিন্তু ক"লা মেকআপটো বেগেৰে দৌৰি ঘাঁহ স্পৰ্শ কৰাৰ পৰা ছিন্নভিন্ন হ"বলৈ ধৰিলে, সোণালী জলপানৰ ছালখন ওলাই পৰিল। যিটো অৱশ্যে ইমান ভয়ংকৰ নহয়। দৌৰি থাকোঁতে ছোৱালীকেইজনীয়ে গছৰ শিপা, পাইন কন আৰু ডালত ভৰি দুখন আঘাত কৰিলে। সেইটোৱে অৱশ্যে তেওঁলোকৰ দ্ৰুত নিক্ষেপক লেহেমীয়া কৰা নাছিল।
  সুন্দৰীসকলে গছ এজোপাৰ ওপৰলৈ উৰি আহি ওপৰৰ পৰা ইফালে সিফালে চাই মেচিনগান জোকাৰিলে।
  - আমি ৰেডস্কিনৰ সৈতে মিল খাওঁ ! - এলিজাবেথে উল্লেখ কৰিছে।
  ড্ৰাকমা, আনন্দত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ, গুণগুণাই:
  - বাঘৰ দৰে অনুভৱ কৰাটো কেনেকুৱা হয় জানেনে, ৰাণীতকৈ ভাল।
  ছোৱালীবোৰ নামি গ"ল, সিহঁতে খৰধৰকৈ লৰালৰিকৈ যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু একে সময়তে সাৱধানে, যাতে অপ্ৰয়োজনীয় শব্দৰ সৃষ্টি নহয়। শত্ৰু ওচৰ চাপি আহিছিল, যুদ্ধৰ শব্দ আৰু ইঞ্জিনৰ কোলাহল শুনা গৈছিল, অৱশ্যে গুলীবোৰ একক হৈ পৰিছিল। মৃতদেহ আৰু জীৱিত মানুহৰ মাংসকে ধৰি জ্বলা-পোৰাৰ গোন্ধটো অধিক প্ৰবল হৈ আহিল।
  যোদ্ধাজনে একেলগে ক"লে:
  - এইটো যথেষ্ট শীতল, দেখাত ভাল আৰ্মি ছুইপ যেন লাগে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আৰু অধিক ওচৰ চাপি আহিল, ওখ পপলাৰ এটাৰ ওপৰলৈ উঠি গ"ল আৰু তেওঁলোকৰ দৃষ্টিৰ বাবে এটা ক্লিয়াৰিং মুকলি হ"ল। অৰণ্যৰ দাঁতিত এখন সৰু গাঁও দেখা গৈছিল। ঘৰবোৰ জ্বলি আছিল।
  কিন্তু সেয়া মূল কথা নহয়। তেওঁলোকে সাধাৰণ লোকক ঘৰৰ পৰা উলিয়াই আনিছিল, বেছিভাগেই পৰিপাটি, পুৰণি ইটাৰ অট্টালিকা। বেছিভাগেই মহিলা, শিশু, বৃদ্ধ। ঢেৰ ঢেঁকীত ভৰাই থোৱা হ"ল। বাহিৰৰ ফালে পাঁচটা ফাঁচী দেখা গৈছিল, তাৰ ওপৰত দুগৰাকী মহিলা, দুগৰাকী কিশোৰী আৰু এজন পুৰোহিতৰ দৰে দেখা বুঢ়া মানুহ ওলমি আছিল। আৰু তিনিজন লোকক ক্ৰছবাৰেৰে আৰু ওলোটাকৈ খুঁটাত ক্ৰুচত দিয়া হ"ল। তদুপৰি , তাৰে এজন তেতিয়াও মাত্ৰ শিশু আছিল। ৰাইফলৰ গুটিৰে ঠেলি দিয়া, মাৰপিট কৰা, আৰু কিছুমানৰ ভৰিত গুলীচালনা কৰা হয়। মুঠতে পৰিস্থিতি বৰ্বৰ আছিল।
  এলিজাবেথে কয় যে:
  - আৰু এইখন পক্ষপাতিত্বৰ লগত যুদ্ধ!
  Drachma সমৰ্থিত:
  - এনে শাসন ব্যৱস্থাৰ অধীনত মই নিজে দলীয়সকলৰ ওচৰলৈ গ"লোহেঁতেন।
  দুজন কিশোৰ হুক হৈ উঠিল আৰু ওপৰলৈ তুলি ল"বলৈ ধৰিলে, দোল খাই, অধিক বিষ দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। একে সময়তে আন দুৰ্ভগীয়াসকলকো জাকেৰে ভঁৰালৰ ভিতৰলৈ লৈ যোৱা হ"ল। ওচৰতে গেছলিনৰ কেন আছিল।
  এলিজাবেথে ফুচফুচাই ক"লে:
  - সিহঁত ঠিক নাজী দানৱৰ দৰেই।
  ড্ৰাকমাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - ভাল নহয়। সঁচা, ইংলেণ্ড যেন এখন সভ্য দেশ, কিন্তু গণ অত্যাচাৰৰ বাবেও ই বিখ্যাত হৈ পৰিছে।
  ব্লণ্ডজনে চিঞৰি উঠিল:
  - কেতিয়া?
  অপেশ্বৰ কাউণ্টেছে উত্তৰ দিলে:
  - যেনে বয়ৰ যুদ্ধ। এই ক্ষেত্ৰত নিৰ্যাতন ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। কিন্তু বিশেষকৈ ভাৰতীয়ৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত আমেৰিকানসকলে কাকো ৰেহাই দিয়া নাছিল। মহিলা আৰু শিশুক ফালি পেলালে।
  এলিজাবেথে গৰ্জন কৰিলে:
  - কথা কোৱা যথেষ্ট! আক্ৰমণ কৰোঁ আহক! তুমি সোঁফালে, মই বাওঁফালে!
  ড্ৰাকমাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - ইয়াত চাৰিটা টেংক আছে!
  - ইমানেই ভাল, সিহঁতক বন্দী কৰি লওঁ।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে টেংকবোৰৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। ইয়াৰে দুখন আছিল ডাঙৰ আই এছ-৭, সক্ৰিয় কৱচ নাছিল, কিন্তু স্পষ্টভাৱে উচ্চমানৰ। প্ৰতিটো গ্ৰেনেডে এনে বাণ্ডুৰা ল"ব নোৱাৰে। বাকী দুখন অলপ সৰু , ইয়াৰ উপৰিও ডজন ডজন সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজো আছে।
  আনকি এলিজাবেথে হাঁহি হাঁহিও ফাটি গ"ল:
  - আমি ইয়াক আইনীভাৱে নিষ্ক্ৰিয় কৰিম।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে বুট পিন্ধি লেহেমীয়া কৰিলে!
  যেতিয়া সৈন্যসকলে তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ আহিল, তেতিয়া তেওঁলোকে নিজৰ আদেশলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  - জৰুৰীকালীন পৰীক্ষা কৰ্ণেল? - সিহঁতে ক"লে।
  সেনাপতি থিয় হ"ল:
  - সকলো কাম কমিছনাৰীৰ মাষ্টাৰ প্লেন অনুসৰি কৰা হয়।
  ড্ৰাকমাই গুণগুণাই উঠিল:
  - মহান! এতিয়া টেংকবোৰৰ ভিতৰত এবাৰ চকু ফুৰাওঁ। মোৰ মতে টাৱাৰবোৰ অলপ জাম হৈ আছে ৷
  সৈন্যসকলে সহায়কভাৱে হেচ্চবোৰ খুলিলে:
  - চোৱা, আমাৰ সকলো ঠিকেই আছে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে গাড়ীবোৰত জপিয়াই পৰিল। ক্ৰু মেম্বাৰ আছিল সাতজন। কিন্তু এই ছোৱালীবোৰৰ দৰে সাহসী যোদ্ধাৰ বাবে এইটো কোনো সমস্যা নহয়। অপ্ৰয়োজনীয় শব্দ নোহোৱাকৈ নিৰৱে এলিজাভেটাই ড্ৰাইভাৰৰ কান্ধত থপৰিয়াই দিলে।
  - বাৰু, কেনেকুৱা দেখিছা বন্ধু?
  সি কেৱল ভাঙি পৰিল। ছোৱালীজনীয়ে একেলগে দুজনক মন্দিৰত খুন্দা মাৰি খিকিন্দালি কৰিলে। তাৰ পিছত তাই বাকীখিনি শেষ কৰি দিলে। চাৰিজন ক্ৰুৰ সদস্যই মাত্ৰ সুধিবলৈ সময় পাইছিল:
  - এইটো কি, এটা পৰীক্ষা?
  - হয়! অটোজেনিক প্ৰশিক্ষণ পদ্ধতি। - এলিজাবেথে ক"লে।
  ড্ৰাকমাই চুমা পদ্ধতি ব্যৱহাৰ কৰি তিনিওটা শেষ কৰিলে। বাকীবোৰৰ লগত সহজ আছিল, কিন্তু পৰিৱৰ্তনৰ বাবে এটা শ্বট কৰিলোঁ:
  - অভদ্ৰ হ'লেও এনে মৃত্যু অধিক সাহসী।
  একো নোকোৱাকৈয়ে ছোৱালীকেইজনীয়ে টেংকবোৰৰ বেৰেলবোৰ সমতল কৰি দিলে। বাইদেউ তেওঁলোকৰ বাবে চাৰ্জিং বেল্ট পদ্ধতি ব্যৱহাৰ কৰি কৰা হৈছিল। গতিকে গোলা নিক্ষেপ কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই। অৱশ্যে তেওঁলোকে এতিয়াও জয়ষ্টিকৰ কথা ভবা নাই৷ আৰু এই জটিল বিষয়। ছোৱালীকেইজনীয়ে অৱশ্যে ইতিমধ্যে পঞ্চাশৰ দশকৰ টেংক চলোৱাৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল, বিশেষকৈ টি-৫৪, টি-৫৫। এইবোৰ এতিয়াও কিছুমান আৰব দেশত ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। আৰু মহিলা চোৰাংচোৱা বিষয়াসকলক প্ৰশিক্ষণ দিয়া হৈছিল, প্ৰশিক্ষক হোৱাকে ধৰি, উদাহৰণস্বৰূপে ইৰাক, ছিৰিয়া, লিবিয়া, ইৰাণত। মাত্ৰ যদিহে।
  ইয়াত এটা আচৰিত আৰু কল্পনাতীত সপোনৰ সম্প্ৰচাৰত বাধা আহিল। হালধীয়া-ৰঙা অজগৰটোৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - এতিয়া আমি এটা হাইপাৰমেজিক সুৰক্ষামূলক ক্ষেত্ৰলৈ উৰি গৈছো যিয়ে দেৱী কালিৰ সৈন্যক অপেশ্বৰ আৰু ড্ৰাইড বাস কৰা ভূখণ্ডত প্ৰৱেশ কৰাত বাধা দিয়ে। অৰ্থাৎ ইয়াক অতিক্ৰম কৰিবলৈ আমাকো বৰ্ধিত সুৰক্ষাৰ প্ৰয়োজন হ"ব!
  ড্ৰাকমাই তাইৰ সংগী আৰু ল"ৰাটোক মাত দিলে:
  - চিন্তা নকৰিব! এয়া আমাৰ বাবে এটা সৰু সমস্যা। তাবিজে চম্ভালিব। মাত্ৰ আপোনাৰ পৰা অলপ যাদুকৰী সহায় লাগে।
  ভোভকা টেৰকিনে মাত দিলে:
  - মই জানো! আমি গান গাব লাগিব। এইটোৱেই আটাইতকৈ উত্তম বিকল্প।
  নিম্ফ কাউণ্টেছে নিশ্চিত কৰিছে:
  - সেইটোৱেই হ"ল, গান! মাত্ৰ কিবা এটা সুন্দৰ আৰু গীতিময়।
  জেষ্টাৰ ল"ৰাটোৱে গান গাবলৈ ধৰিলে, বাকী ছোৱালীবোৰেও যোগ দিলে:
  ব্ৰহ্মাণ্ডখন ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল
  তৰাবোৰ ম্লান হৈ পৰিছে, বিপৰ্যয়-মৃত্যুৰ!
  নৰকীয় দূৰত্বৰ যন্ত্ৰণাত তেওঁলোকে হুমুনিয়াহ কাঢ়ে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়ে,
  আৰু যিসকলে বাচিল তেওঁলোকৰ বাবে: সহ্য কৰাটো মাথোঁ লজ্জাজনক!
  
  ঈশ্বৰৰ দৰে, সকলো আইন শাসন কৰা,
  বিবেকৰ কথা পাহৰি সন্মান প্ৰত্যাখ্যান!
  এটা বিদেশী জাতিয়ে নতুন পৃথিৱী সৃষ্টি কৰিছে,
  তাই আমালৈ এটা প্ৰত্যাহ্বান পঠালে - বেয়া খবৰ!
  
  ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনী ,
  তাই সাহসেৰে যুঁজি মহাকাশ জয় কৰিলে!
  কিন্তু এইবাৰ বিৰোধী সৰ্বশক্তিমান,
  তাৰ দানৱীয় সুৰ বজায়!
  
  তেওঁ সময় আৰু স্থান দুয়োটাকে ছিন্নভিন্ন কৰে,
  সৰু আঙুলিৰে কোৱাছাৰ এটা ভাঙি পেলাব পৰা সক্ষম!
  ঈশ্বৰৰ শক্তি হওক, কিন্তু আত্মাত প্ৰতাৰণা আছে;
  এটা নিৰ্দয় আঘাত!
  
  মহাবিশ্বখন লেহেমীয়াকৈ চকুলোৰে বৈছে,
  ধুমকেতুবোৰে দুখী শোক গায়!
  হে মাতৃভূমি, সকলো মানুহৰ বাবে পবিত্ৰ,
   ভৰিৰে গচকিলে , এতিয়া ক'ত আশ্ৰয় পাব!
  
  কিন্তু বেয়াক সৰ্বশক্তিমান নহয় বুলি মই বিশ্বাস নকৰো,
  আৰু সময় আহিব, ৰুছৰ পুনৰ জন্ম হ"ব!
  আমাৰ অঞ্চলটো আৰু অধিক ঘনভাৱে ফুলি উঠিছে,
  এই ভালৰ বাবে মই সাহসেৰে যুঁজ দিওঁ!
  
  অৱশ্যে কেৱল শক্তিৰে সফলতা নাথাকে,
  কিন্তু বিশ্বাস, প্ৰজ্ঞা আৰু প্ৰেম আমাৰ লগত আছে!
  আৰু যাতে সুখৰ ৰেলখন নাযায়,
  মনটোৱে চকুত খুন্দা মাৰিব লাগে, ভ্ৰুত নহয়!
  
  মোৰ বিশ্বাস এজন ল'ৰাই ছোৱালীক লগ পাব,
  মুখত এটা শিখা জ্বলি থাকে, চুলাৰ দৰে...
  মই মোৰ মনত এজন প্ৰাপ্তবয়স্ক, আনকি বেছিকৈও
  জুইয়ে, জানেনে, প্ৰেম জ্বলাই দিব পাৰে!
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"