Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Blonde Tegen De Kwade Godinne Kali

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    In gewoane, hoewol heul moaie blonde studint Elizaveta Shchukina fynt harsels ûnferwachts keazen en ûntfierd út 'e moderne wrâld. En se fynt harsels yn it keninkryk fan 'e kweade goadinne Kali. Dêr sit in famkesstudint finzenis. Mar se helpe har te ûntkommen út it swarte paleis fan 'e meunsterlike goadinne. En Elizabeth moetet de elf prins, en nije, hiel nijsgjirrige aventoeren wachtsje har.

  BLONDE TEGEN DE KWADE GODINNE KALI
  ANNOTAASJE
  In gewoane, hoewol heul moaie blonde studint Elizaveta Shchukina fynt harsels ûnferwachts keazen en ûntfierd út 'e moderne wrâld. En se fynt harsels yn it keninkryk fan 'e kweade goadinne Kali. Dêr sit in famkesstudint finzenis. Mar se helpe har te ûntkommen út it swarte paleis fan 'e meunsterlike goadinne. En Elizabeth moetet de elf prins, en nije, hiel nijsgjirrige aventoeren wachtsje har.
  PROLOG
  Elizaveta downloadde har kursuswurk fan it ynternet en wie der bliid mei. It famke studearre sûnder folle entûsjasme, om't se tige moai wie. En har hier is sa helder, fonkeljend, as de koepels fan tsjerken yn 'e sinne, en har figuer, en har gesicht en har hûd, alles is gewoan perfekt.
  En fansels, mei sa'n uterlik, jild meitsje is gjin probleem. Benammen sels gewoan josels fotografearje litte foar ferskate tydskriften. No, en net allinnich dat.
  Elizaveta gie ek graach nei de Artists' Alley yn Moskou en posearje foar portretten foar in ridlike fergoeding. Soms makke se sels sketsen.
  Mar it barde dat bygelyks de keunstner Narcissus tsientûzen roebel frege om de bleate foet fan in famke yn ferve te dûken en syn elegante yndruk te litten.
  Elizabeth die dit trije kear: yn read, giel en blau, fertsjinne tritich tûzen roebel op sa'n ienfâldige wize. Wier, dan moast de ferve ôfwaskje mei aceton, dat is net sa noflik.
  Ja, it is in ekstreem moai famke. En se is al ferskate kearen ferfilme, hoewol yn lytse rollen.
  No stapt se op hege hakken om Moskou hinne en tinkt oer oft se wer nei de Artists' Alley gean, of wille hawwe yn in pretpark. Net alles giet oer jild.
  Jo moatte foar josels libje, en wylst jo jong binne, wille hawwe. Hoewol ferjit net om jo jongfammesteat te beskermjen. Jou it net oan de earste persoan dy't jo moetsje. It bêste soe wêze om josels in miljardêr man yn syn tachtich te finen. En dizze opsje like optimaal. Dat se in rike widdo bliuwe kin.
  En dan libje foar jo eigen wille, it bedriuw fan jo man tafertrouwe oan de manager.
  It famke song:
  As jo ryk wêze wolle,
  As jo lokkich wêze wolle ...
  Wês dan net bochelerich berne,
  En sa moai berne wurde!
  Ynienen stoppe in lúkse Cadillac neist it famke. En dêr seach se út ... Nee , net de holle fan in âld man, mar in moai jonkje yn in tulband mei smaragden. Hy wie tige kreas en sa jong en fris.
  Mei in glimke sei er:
  - Myn prinses, wolle jo in ritsje mei my nimme nei it djoerste restaurant fan Moskou?
  Elizabeth knikte as antwurd, flitse har pearlyske tosken en tjirp:
  - Mei alle wille! Sa knap !
  De jonge man flitse ringen makke fan grutte diamanten op syn hannen en antwurde:
  - Ik bin ek tige ryk, en dit is wichtiger foar jo.
  It blonde famke knikte en antwurde:
  As jo ryk wêze wolle,
  As jo lokkich wêze wolle ...
  Jou my diamanten
  Us dierbere kening!
  En se sprong op 'e Cadillac, bedekt mei blêdgoud. En hja sprong de stil iepene doar yn.
  De glamoureuze jonge man knuffelde har en tute har hearlik op 'e lippen. Elizabeth's holle begon te draaien, en se seach lynks-like earen ûnder har tulband út, ynstee fan minsklike .
  Mar de prachtige blonde hie gjin tiid om te ferrast. De holle begon mear te draaien, en it bewustwêzen yn 'e glamoureuze holle draaide út.
  . HAADSTIK Nûmer 1.
  Elizabeth hie in fyzje yn in semi-bewuste steat. It famke dreamde...
  It is as fljocht se oer de loft, sittend op in grutte flinter mei fonkeljende wjukken yn alle kleuren fan de reinbôge.
  En om har hinne lizze pluizige, kleurige wolken. It famke leit tsjin de rêch fan in arthropod ynsekt mei de fuotten yn hege hakken skuon.
  It blonde famke hâldt in toverstok yn har rjochterhân en sjongt fansels as in grap:
  Ik freegje dy net fernuvere
  As der no boksen wurdt, en net sumo!
  As der is, as der is, as der boks wurdt en net sumo!
  In draak fleach út 'e wolk nei har ta. Net te grut , sawat de grutte fan in albatros, en mei trije lytse koppen. En dit bist tjirpele mei in ûnferwacht tinne lûd:
  - Bistû aardich, muoike?
  Elizabeth knikte:
  - Ja , aardich!
  De baby draak jankte:
  - Ik wol iis.
  It blonde famke frege mei in glimke:
  - Wat foar iis?
  It trijekoppige lytse meunster gûlde:
  - Yn appeltaart folchoarder!
  Elizabeth naam it en skodde har toverstok, koarde:
  - Trije pakjes sûkelade-iis!
  En flakjes iis en brune massa foelen op 'e draak. It lytse meunster slikte syn tonge en tjirre:
  - Hiel lekker, muoike!
  It blonde famke lake. En de moaie draak slikke de lekkere en swiete substansje ôf.
  Elizabeth swaaide wer mei har stêf, en in hearlike tomaat mei room sloech it leuke meunster . En hy smarre de draak.
  In tienermeisje ferskynde njonken him. Se wie bleate fuotten, mar droech in lúkse tunika en sieraden makke fan kostbere stiennen.
  It famke hat ek in toverstok yn 'e hannen. Se draaide it, en de room en sûkelade ferdwûnen. De lytse draak sei mei mislediging:
  - Hwerom binne jim muoikes, net?
  It famke bûgde en antwurde:
  - Ik bin grevinnimf Drachma. En wa bisto?
  De blondine antwurde fol fertrouwen:
  - Elizaveta Shchukina. Studint en moademodel.
  Beide moaijes knypeagen inoar oan. En de nimf, op waans bleate fuotten kostbere ringen fonkelden, merkte op:
  -Jo lykje mear op in prinsesse.
  Yn feite draacht Elizabeth safolle ferskillende dekoraasjes en fonkeljende edelstenen.
  De blondine antwurde:
  - Dû ek ... Och myn, wêrom is sa'n foarname minske bleate fuotten?
  Drachma antwurde mei in glimke:
  - Ik bin in nimf - in sibben fan 'e heechste goaden fan' e natuer. Tidens hekserij, as d'r gjin skuon binne, is it folle handiger om bleate teannen te brûken.
  Elizabeth knikte:
  - It is dúdlik! Do bist hiel moai, mar is dyn hier natuerlik of ferve?
  It bleatefuotte nimffamke giechele, skodde har sânkleurige hier en antwurde:
  - Ja en nee! Dit is gjin ferve, en tagelyk symbolisearje sân kleuren dat ik in heulende tsjoender bin!
  En de skientme klikte har bleate teannen, en der ferskynde in koeke de grutte fan in goede tank. Tagelyk wie it sa ryk fersierd mei crèmeblommen, yn in ferskaat oan skaden, en it rûkte heul appetizer. De taart seach der tige ryk út.
  Elizabeth notearre mei in swiete glimke:
  - As wy ien fan dizze ite, dan barst ús mage.
  Drachma knikte en antwurde:
  - Wy soene dizze taart oan hongerige bern jaan!
  En it nimffamke skodde har toverstok. En se, twa beauties, fûnen harsels tichtby in frij grutte hutte op hin poaten. In frou, dy't sa'n tritich wie, mei lang read hier, sweefde neist har. Se siet yn in mortier, yn 'e iene hân wie der in lúkse biezem mei in fergulde stâle, en yn 'e oare lofts ek in toverstok.
  Bern, fan tsien oant fjirtjin jier âld, wurken yn it fjild foar har. De jonges wiene yn ferskuorde lappen, bleatefuotten en meager. Se kultivearren it fjild, skodden, lutsen ploegen en droegen brancards.
  Se waarden opwipe troch tige ûnsjogge bearen yn harnas en learzens, mei helmen op 'e holle.
  En sa no en dan fluiten de swipen.
  Elizabeth rôp:
  - Hoe doarst jo bern sa te behanneljen!
  En it blonde famke makke in acht mei har toverstok. En sûkelade, snoep, kandearre fruchten, dragees, lollipops en pakjes iis foelen op de orken yn harnas. Se sprinkelen de shaggy bearen, en se ferûngelokke sels.
  En de bleate fuotten, hongerige bern, by it oansjen fan sa'n rykdom, foelen it iten oan.
  De orken besochten har te stopjen, en swaaiden mei swipen en knuppels. Baba Yaga sloech de loft mei har biezem. In weach kaam op en it wie as in tsûnamy. Elizabeth en har flinter waarden smiten, en de lytse draak waard spûnen.
  De nimf Drachma draaide har toverstok. En de warrelwyn bedarre, de weagen foelen.
  Meager, healneaken, wurch fan hurd wurk, stopten de bern sûkelade en oar iten yn 'e mûle. De orc-opsichters besochten se te slaan, mei har swipen te swaaien.
  Elizabeth swaaide wer mei har toverstok. En de kreamkoeken fleagen nei de hierige en stinkende orken ta. De nimf tafoege ek, klikte har bleate teannen, fersierd mei artefaktringen. En dêrtroch flakke in stream fan enerzjy op. En de hûd fan 'e orken fong yn 'e brân, en har wapens begon te smelten.
  Baba Yaga, in frij moaie en readhierige frou, koarde, bleatte har tosken en sette yndrukwekkende tigertanden út har mûle:
  - Hwerom steurst dy, Drachma? Wy hawwe ús sfearen fan ynfloed al lang ferdield!
  Elizabeth kipte:
  -Jo meitsje de gek mei bern! En dit kin net tolerearre wurde!
  Baba Yaga mompele agressyf:
  - Wa oars is dit ? En wêrom bemuoie jo jo mei in oar syn bedriuw?
  It blonde famke glimke en antwurde:
  - Wa bin ik? Jo kinne dit sizze mei in ferske!
  Drachma knikte:
  - Ja, myn nije freon is tige muzikaal! Miskien harkje jo nei har?
  Orcs, yn heal-smolten harnas, draaide, raasden en gûlde. It wie dúdlik dat se in soad pine hiene.
  Baba Yaga giechelde. Blykber hat se hielendal gjin meilijen mei har hierige partners. En hja grommele:
  - Sjong in blom, skamje jo net!
  Elizabeth naam it en song mei gefoel en entûsjasme:
  Ik bin der hielendal net wurch fan
  Drink, gean út, fereale wurde op jonges !
  En deadzje de fascisten frijmoedich,
  Ik kin konkurrearje mei Adolf!
  Ik kin konkurrearje mei Adolf!
  
  Natuerlike blonde,
  En jo hawwe gjin fereale rubberband nedich!
  De helte fan de wrâld is by my,
  Natuerlike blonde!
  
  Op 'e nij sloech ik de fascisten frijmoedich,
  Ik set nije rekords!
  En ik ferpletterje de fijân foar de saak,
  Ik kin elkenien syn gesichten smite !
  Ik kin elkenien syn gesichten smite !
  
  Natuerlike blonde,
  Ik haw gjin fereale rubberband nedich!
  De helte fan 'e wrâld is oan myn fuotten,
  Natuerlike blonde!
  
  Wa leaut net yn myn koelens,
  Der komt in bytsje fan in famkeshak...
  Wit dat leffe dommens is,
  Ik slach de Krauts del!
  Ik slach de Krauts del!
  
  Natuerlike blonde,
  Ik haw gjin rubberband yn 'e leafde nedich,
  Myn man trillet mei my,
  Natuerlike blonde!
  
  Wolle jo koeler wurde as de Fuhrer?
  En skop de fascisten yn 'e kont...
  Sparje gjin kûgels op 'e Krauts,
  Boartsje Penelope!
  
  No, de striid is bloedich,
  Ik baarnje út...
  It is net alles foar bekendheid
  Dit is wêr't it mystearje en de oplossing lizze!
  Dit is wêr't it mystearje en de oplossing lizze!
  
  Natuerlike blonde,
  Ik haw gjin fereale rubberband nedich!
  En ik haw in stielen rêch,
  Natuerlike blonde!
  Natuerlike blonde!
  Baba Yaga lake. Se skodde har toverstok. De heal ferbaarnde orken bedarre. Streamen fan rein gienen op har del. De bern sieten.
  In grutte taart sweefde nei it bleatefuotteteam fan jonges en famkes.
  De nimf lies de tsjoen. En de reus torus splitst yn stikken. En foar elk bern ferskynde in gouden plaat, in mes en in foarke.
  Baba Yaga befel:
  - Ik jou jim allegearre tastimming om te rêsten en te iten!
  De bern knikten, meast mei de ljochte hollen, en bigounen to iten.
  Elizabeth frege ferrast:
  -Wêr binne de âlden fan dizze ûngelokkige jonges?
  Baba Yaga antwurde mei in glimke:
  - Dit binne net echt bern. Dit binne de sielen fan folwoeksenen, nei de dea krigen se de lichems fan 'e bern en waarden nei ús wrâld stjoerd foar werûnderwiis. En jo moatte tajaan, arbeidsterapy wie folle minskliker!
  Elizabeth seach om him hinne. Beammen mei weelderige, lúkse blommen groeiden rûnom, en in noflik aroma swaaide troch. En sels Baba Yaga syn kastiel seach hiel gastfrij.
  It famke knikte ynstimd:
  - Dit liket net op de hel!
  Drachma merkte op:
  - Himel en hel yn it primitive begryp fan minsken bestean net. D'r binne parallelle en multi-vector wrâlden dy't har eigen eigenskippen en parameters hawwe. En hjir hawwe dizze bern in kâns om it bêste plak yn 'e sinne te krijen!
  Baba Yaga knikte en sei:
  - Ja, wa't yn syn libben grut wie yn goede dieden, kin yn in parallelwrâld kening of prins wurde, nei de dea fan syn lichemsdiel! Dus yn it universum is alles relatyf. Ik wie ek in keninginne yn in ferline libben.
  De nimfgrevinne knikte:
  "Earst ynkarnearre se harsels as slaaf en wurke se op 'e plantaazjes. Mar doe waard se as studint ferkocht oan in tsjoender, en kaam yn dizze wrâld op it nivo fan Baba Yaga. En dit is hielendal gjin swakke karriêre!
  Elizabeth fluite en merkte op:
  - Wow! Wa bin ik dan?
  Drachma koarde:
  Fragile kleurde blomblêd,
  Jo binne mar oan it begjin fan 'e reis ...
  Hoewol de wrâld omhinne is wreed,
  Jo moatte gewoan foarút!
  Ien fan 'e jonges, yn in koarte broek en in skuord T-shirt, flitsende bleate, brûzjende en bekraste skonken, nei't de taart klear wie, rûn tichter by de trije muoikes dy't yn 'e loft sweeven en tjirre:
  - Ik, markys de Sade! Ferneamd persoan.
  Baba Yaga koarde driigjend:
  - Jo wolle de markys blykber mei stokken op syn bleate hakken slaan?
  De jonge bûgde en antwurde mei in glimke:
  "Ik bin no in pear ieuwen in slaaf west." Wêrom nimme se my net yn it leger? Ik kin sawol in squire as in drummer wêze. Oars wurd ik earlik sein dommer fan it wurk!
  Drachma merkte op:
  - Miskien moatte wy him trouwens in kâns jaan. Bygelyks, nei it wurk gean?
  Baba Yaga notearre:
  - As immen it nimt! Jo witte, it kin hjir oars. De markys waard oanbean om op ien of oare manier, as in oplieden persoan yn in ferline libben, in assistint te wêzen fan in klerk. Sa hat er it betocht. Dêrnei sloegen se de jonge mei stokken op syn bleate hakken. En hoe't er raasde.
  De jonge markys, dy't sa'n tolve jier âld like, sei:
  "Ik haw al mear as twahûndert jier gjin skuon droegen." En myn soallen binne sa hurd as kamielen hoeven. En soms begjinne de opfolle eelten te jeuken . En dan sille stokken op jo hakken net sa sear dwaan!
  Elizabeth lake en merkte op:
  - Sjarmerend. Dus, nei mear as twahûndert jier, binne jo noch in bern bleaun?
  De jonge knikte:
  - Allinne ekstern! Us lichems feroarje net wylst wy slaven binne. Kom ik by it leger, dan groei ik dêr al, al stadichoan. Mar hjir drage allinnich de klean út fan it wurk, en wy krije elke fiif jier nije . En de skuon ... D'r binne hjir wol fjouwer sinnen - it is heul waarm. Faak wurkje ik sels sûnder T-shirt, it is folle nofliker!
  Baba Yaga notearre:
  - De Marquis de Sade is gewoan hearlik! Miskien krij ik syn hakken mei in struisfearre, en hy sil my in mearke fertelle.
  De jonge, dy't eartiids in titele ealman en in beruchte skriuwer wie, merkte op:
  Ik skriuw goed, soms
  Soms blykt it ûnsin te wêzen!
  Alles yn dizze wrâld slacht,
  En eins is it gewoan lege idelens!
  Elizabeth knikte en frege:
  - Miskien wolst in grut sûkelade snoep?
  De jonge antwurde serieus:
  - Ik soe leaver in grutte mok goede Spaanske wyn, of Jamaikaanske rum!
  Baba Yaga lake en sei:
  - Bern meie gjin alkohol drinke!
  De Marquis-jonge makke beswier:
  - Ik bin gjin bern! En yn it leger is d'r in diel fan grot.
  Drachma merkte op en skodde har stêf tafallich:
  - Besykje bettere snoep mei likeur!
  En sûkelade barrels ferskynden yn 'e hannen fan' e jonge slaaf. De jonge biet se ôf en song:
  Leafde en dea, goed en kwea,
  Wat hillich is en wat sûndich is, is net foarbestimd om te begripen!
  Leafde en dea, goed en kwea,
  Wy kinne net stjerre, der is mar ien bestean!
  In famke rûn op har ta, flitsend mei har bleate, lytse, rûne hakken. Se wie ljochthier en heul leaf. Se bûgde en tjirpe:
  - Ik bin frouwe Winter! Bekend as myn frou. En ik wol ek promoasje.
  It famke hie in koarte, skuorde tuniek oan mei grutte gatten. Har lytse skonken wiene sierlik, mar har fuotten wiene al geil en eeler. It is te sjen dat se mear as ien ieu oan it ploegjen is.
  Elizabeth glimke en antwurde:
  - Is dat sa? Mar it is better as in âlde frou.
  It famke sei:
  - Ik waard eksekutearre op seisentweintich jier âld, en ik wie gjin âld frou. De Markies de Sade stoar op fjouwerensantich, dat hy libbe teminsten!
  De jonge yn koarte broek knikte, drukte mei de bleate foet in stien yn it gers en song:
  Hoewol se sizze dat de jierren net weromjûn wurde kinne,
  En it is as is it lichem gewoan ferfallen ...
  Wy begjinne ús reis yn in nije wrâld,
  En wy meitsje in nij idee!
  En de markysjonge skuorde syn sjofele T-shirt út en wiisde nei syn betegele búk. De gespierde jonge seach der folle kreas út sûnder himd. Yn koarte broek, hoewol ek skuord , like hy as in jonge atleet.
  En hy begûn te dûnsjen, pronk mei syn byldhouwen spieren yn syn earms en skonken.
  Doe pakte de markysjonge in kiezel mei de bleate teannen en smiet dy heger. Doe pakte er it behendich mei de foet en smiet wer twa stiennen. En hy fong se wer.
  Elizabeth rôp:
  - Moai! Wat sjocht it der geweldich út !
  De lytse draak fleach nei de jonge ta. Hy slikke syn rûne, eelere hak en tjirre:
  - Broer?
  De jonge fage syn bleate soallen oer it gers en mompele lilk:
  - Suster!
  De lytse draak piepte:
  - Myn freon!
  Drachma giechelde en song:
  Om ien of oare reden binne bern keatling as in ketting,
  Om nedich te wêzen troch ien yn drege tiden ...
  Sprek gjin wetter, elkenien makket in grapke,
  Dit is wat in wiere, trouwe freon betsjut!
  De lytse draak seach in stik koeke, raasde deroan en begûn de sêfte, swiete massa mei trije tongen te slikjen.
  It famke-milady piepte:
  - In sjarmante bist. Ik wol sa'n hûn ha!
  Elizabeth flapte út:
  - Wêrom hawwe jo Anna de Bayle Constance fergiftige ? Bonacieux ?
  It famke stapte mei de bleate foet op it likeursnoep. Se ferpletterde it, kreunde en antwurde:
  - Fanwegen jaloerskens. Ik hâldde tige fan Dartagnan !
  Baba Yaga gnyske:
  "Dêrom wurdt dit mislike famke elke freed slein." Se fermoarde in ûnskuldige siel.
  Elizabeth frege mei in glimke:
  - En foar oare misdieden?
  Hjir spriek Drachma:
  - De hartoch fan Bekingen wie nochal in bastard. Ja, en hja tsjinne har heitelân Frankryk. Ik tink lykwols deroer om har as myn studint te nimmen!
  It famke-milady koarde:
  - Fansels, nim it. Want ik bin wurch fan it stom ferpleatsen fan in skoffel op in plantaazje, of it dragen fan in brancard, of it dragen fan gewaaksen. By de steengroeven is wat ferskaat. Ik bin hjir al hast fjouwer ieuwen. ik bin tryst !
  Elizabeth fluite en merkte op:
  - Ja, dat is in protte. Sels yn 'e Feriene Steaten, nei tweintich jier finzenisstraf, kin in persoan feroardiele ta libbenslange finzenis ferjoen wurde!
  Baba Yaga notearre:
  "Se soe lang lyn oerbrocht wêze fan in slaaf nei it leger, of nei in tsjoender, of sels nei in famkespreesteresse, mar Milady hat tefolle bekendheid. Se binne bang om har magy te learen - se is in ferriederlik famke!
  De markies de Sade, dy boartlike jonge, knikte:
  - Njonken ynsidintele optredens en ferdivedaasje wurdt arbeidsterapy saai . Yndie, yn 'e steengroeven kinne jo op syn minst jo spieren opbouwe.
  Baba Yaga knikte:
  - Ik sil der rekken mei hâlde! Sa geane jo nei de steengroeven!
  De jonge Markies rôp:
  - Stel my asjebleaft te keap! Immen sil my perfoarst keapje op feiling.
  Drachma lake en merkte op:
  - Wow! Hy sels, in earder titele edelman, wol ferkocht wurde, as in soart ding!
  De Marquis de Sade song:
  Us hert freget feroaring
  Us eagen fereaskje feroaring ...
  Yn ús hert en ús triennen,
  En de pulsaasjes fan 'e ieren ...
  Feroarje, wy wachtsje op feroaring!
  En it slaefbern stampte mei bleate fuotten. Dit is echt in libbene jonge.
  De lytse draak tjirpe, imiteare:
  - Feroarings, wy wachtsje op feroarings!
  En se draaide om as in draaiende top, it reptyl is hiel leaf en leaf.
  Elizabeth merkte op:
  - En hy is in hiel cute lytse draak.
  Drachma woe wat sizze doe't der in ljochtpunt yn 'e loft ferskynde. Immen fleach nei harren ta.
  It nimffamke tjirpe:
  - Dit is geweldich ! Blykber is de seemearminflinter oan it racen.
  It blonde famke wie ferrast:
  - Hoe is it, in seemearminflinter?
  Baba Yaga antwurde mei in gniffel:
  - Dit is as jo tagelyk in seemearmin en in flinter binne. Wat ferrast dy?
  Elizabeth skodholle en merkte op:
  - Ik haw noch noait heard fan sokke bjusterbaarlike skepsels!
  De readhierige hekse frou antwurde:
  - Dat is as jo it sels sjogge. Se kin ûnder wetter libje en troch de loft fleane! En dat is geweldich .
  Ja, in famke ferskynde mei in sulveren sturt en wjukken, fonkeljend yn 'e fjouwer sinnen helderder en moaier as blêdgoud.
  De nimf tjirp:
  - Barones de Dashing, ik groetsje dy!
  De seemearminflinter giechelde en antwurde:
  - En ik groetsje dy, grevinne! Lit der ljocht wêze yn 'e wrâld.
  De jonge fan de Markies gnûpte:
  - Miskien kinne jo my keapje? Ik wol it seeryk besykje.
  De seemearminflinter song:
  Yn de blauwe see, yn it wite skom,
  Wêr't orkanen raze ...
  Dêr't de see swaait en de skippen skodzje!
  De nimf en Baba Yaga namen it en songen:
  Skippen sinke nei de boaiem, mei ankers en seilen,
  En dan sille de gouden kisten jo wêze,
  Gouden kisten!
  De skippen lizze stikken
  De kisten binne iepen...
  Smaragden en robijnen streame as rein ...
  As jo ryk wêze wolle,
  As jo lokkich wêze wolle,
  Bliuw by ús jonge
  Jo sille ús kening wêze!
  Jo sille ús kening wêze!
  It milady famke gnyske. Se naem in hap fan 'e taart en naam it entûsjast en song:
  Minsken bewûndere de keninginne
  Alle jonges op it hôf waarden fereale...
  By har wie ik in ûnsichtbere skaad,
  Ynstee fan leafde learde ik geduld!
  De seemearminflinter skodde mei de wjukken, en de gouden tinten begûnen te fonkeljen mei sinnestralen. En it famke blykte prachtich te wêzen.
  Barones de Likhaya skodde har toverstok, en in boeket blommen ferskynde yn Elizabeth's hân.
  It blonde famke lake en antwurde:
  - Dit is in hiel moai boeket!
  En se knypeage nei har partners. De markysjonge naam it en draaide om as in top. En syn bleate foet draaide yn 'e loft. En sa naem en fong de jonge in sulveren libelle by de wjuk. En doe waard er troch in lytse fonk yn 'e hakke rekke en raasde.
  Baba Yaga, dy't har tosken bleat, sei:
  - Wês gjin pester, lyts famke !
  De Marquis de Sade waard misledige:
  - Bin it my, lytse ? Ja, ik seach dit ...
  En wer slacht de bliksem op 'e bleate soallen fan 'e tomboy-jonge.
  En hy raasde. En it is grappich.
  De seemearminflinter giechelde en merkte op:
  - De poppe is gewoan sjarmante.
  Elizabeth merkte op:
  - Tolve jier âld, dit is gjin poppe. Dit is hast in folwoeksen jonge. En as jo betinke dat hy al trijehûndert jier âld is, dan is dit al ...
  De Marquis de Sade piepte:
  - Jong âld man!
  En hy knypeage nei syn kollega's.
  In oare jonge roun op har ta. Hy glimke en antwurde mei in tryste blik:
  - Ik wurd meikoarten fiiftûzen jier. Mar ik bin noch in slaaf jonge, en in persoanlik ferbod is oplein op my. Ik wie hjir doe't Baba Yaga noch net berne wie.
  De frou mei read hier antwurde:
  - Dit is de eardere farao Cheops. Mear as twahûndertfyftichtûzen slaven stoaren troch de bou fan 'e piramide. Dêrom wurdt hy net frijlitten út 'e slavernij.
  De jonge knikte. Hy hie in koarte bemanning cut, en de eardere farao sels droech allinnich swimbroek. Der waard in slavemerk yn it skouder ferbaarnd, en de hûd wie swart, lykas dy fan in Afrikaanske. Dit is echt ûnferwachts. En it hier, krekt oarsom, is ljocht, lykas de wynbrauwen. De jonge wie kreas, wirdich, spier en uterlik fleurich.
  Elizabeth frege mei in sucht:
  - Hoe is it om hast fiiftûzen jier slaaf te wêzen?
  De Farao-jonge antwurde:
  - Net echt, mar ik bin it wend. Boppedat hawwe wy sawol fermaak as wykeinen. Slaven hawwe har eigen rjochten. - In jonge jonge fan sa'n trettjin jier âld. - En it coolste is it sûne lichem fan de jonge. Jo fiele jo hielendal net wurch. De hiele tiid fleurich . En as jo wurkje en yn 'e grûn grave, meitsje jo wat!
  Baba Yaga knikte:
  - Ja, soms rêde fantasyen jo echt! En it is leuk en cool! Bygelyks...
  De jonge fan de Markies giechelde en merkte op:
  - Ja dat kloppet! Fantasy, dit is geweldich ! Jo kinne soks skriuwe.
  De beide jonges namen it en sloegen de fûsten. Sels foelen der vonken út 'e knibbels.
  Se knypeagen nei elkoar en songen:
  Wa wie yn it tsjuster fan 'e slavernij, nim it swurd,
  Eare en frijheid binne yn jo hannen!
  Lit de moed yn folle gong streame - de oprop is yn it bloed,
  Ferjit twifels, lege, ferfelende eangst!
  
  Wês gjin slaaf, fernedere yn it stof,
  In machtige earn, sweeft nei de hichten !
  Roep de goaden op yn in bloedige slach,
  Fjochtsje foar de wil ta ljocht oant it ein!
  
  En lit it blêd fan 'e strider net trilje,
  De ferwûne jager foel mei in kreun!
  Lit de ivichheid sliepe, lit de krâns brâne yn it tsjuster,
  Groetnis út 'e himel mei in machtige driigjende tonger!
  De famkes glimke. Milady merkte grappich op:
  - Frijheid is de himel!
  En hja stampte har bleate, sierlike foet.
  Dit is it famke dat barones wie, grevinne, en de frou fan in hear.
  Sa praten se.
  De seemearminflinter naam it en tjirre:
  - Jo sille jo fine, tink, jo binne foar altyd jong, en dat is geweldich !
  It famke-milady knikte en koarde:
  - Ja, it is geweldich as jo ivige jeugd hawwe. Sels as in bern makke de âlderdom my bang, en ik wie bang dat ik âld en ferfallen wurde soe.
  In oar famke dat op har rûn, knikte:
  - Ja wit ik! Doe't ik begûn te feroarjen yn in âlde frou, Ik hie in soad kompleksen oer dit. Hoewol, ik wie in keninginne, en ik hie alles. Mar ek dit holp net, sels de bêste dokters, en sels greve de Calliostro sels !
  Milady knikte:
  - Dit is de eardere Russyske tsarina Catherine II. Se wie eartiids in grutte hearsker en droech lúkse outfits, mar no rint se op bleate fuotten en yn in skuorde tunika.
  De froulike keninginne merkte op:
  - Mar no bin ik jong en sûn! En dat is in protte wurdich.
  De markies de Sade knikte:
  - Ja, fansels, it is it wurdich. Dat kin ik wurdearje.
  De jonge farao knikte:
  - Sa't Salomo sei: - In jonge pup is better as in âlde liuw!
  En alle fjouwer bern: twa jonges en twa famkes fan flinke leeftyd, songen:
  It minskdom is yn grutte fertriet,
  Wierskynlik tinkt elkenien oan him!
  Triennen waarden fergetten oer dizze see,
  De eangst fan in persoan baarnt mei fjoer!
  
  Jierren krûpe nei jier yn in karavan,
  Beppe wriuwt har henna oer de wangen!
  En der barde wat mei de slanke figuer fan it famke,
  Ik begryp net wêr't de rimpels weikomme!
  
  Wêrom is de kroan fan 'e natuer helder?
  De skepper fan masines moat ynienen ferdwine!
  Dejinge dy't de krêft fan 'e wyn oan' e karre brûkte,
  Hy kin net omgean mei it kwea fan fergrizing!
  
  In skientme wurdt in freak
  En de held ferdwynt foar ús eagen!
  No al grimmitich waar,
  En nachts bin ik martele troch wylde eangst!
  
  Mar ik leau net dat der gjin heil is,
  In persoan kin mei God argumearje!
  Sadat in freonlike famylje ivich wurdt,
  Dat de dyk mei gemak en steil omheech giet!
  
  Alde froulju sille gjin rimpels mear hawwe,
  Lit ús âlderdom weromlûke yn skamte!
  En man, de machtige soan fan foarútgong,
  Hy sjocht mei ljochte eagen nei it hichtepunt fan it libben!
  
  En d'r sil einleaze skientme wêze
  De dagen sille streame as in rivier yn folle stream!
  Minsklike goedens sil ferskine
  It hert sil ommers suver en foarname wurde!
  
  Leau, nij wille sil komme,
  Yn 'e rin fan' e jierren sil wiisheid tanimme!
  Iis leit ommers net yn in jong lichem,
  As in skoaljonge dy't graach studearje foar fiif!
  
  It merk is heger, kom op, sykje it,
  Jo sille it eksamen op syn minst hûndert kear opnij meitsje!
  En jo kinne Peaskekoeken mei huning ite,
  No, wurden in âld famke no!
  En it hiele team barste út laitsjen.
  Baba Yaga merkte somber op:
  - Do bist echt lilk wurden. Miskien stjoere dy oan it wurk? Arbeidsterapy is it bêste medisyn foar sûnders.
  Butterfly seemearmin opmurken:
  - Ik bin gjin persoan. En dit is ûnberikber foar ús seemearminflinters. Wy libje in heul lange tiid sûnder ferâldering. En dan ferhúzje wy nei in oare wrâld.
  En de bern rôpen byinoar:
  - Foar nije grinzen en it paradys!
  In pear ruters ferskynde fan fierren. De iene wie op in oranje hynder, de oare op in blauwe. Se kamen hurd tichterby. It wie in pear - in jonge en in famke. Hiel moai. It famke hie in koarte jurk oan en bleate fuotten, fersierd mei sieraden. De jonge man wie yn in lúks pak en fonkeljende learzens.
  Beide wiene ferklaaid, mei swurden yn 'e hannen en bôgen op 'e rêch. En it seach der geweldich út.
  En efter harren spruts in hiele groep famkes. Se wiene yn koarte, ljochte tuniken, mei in swurd en in skyld. De beauties wiene ek bleate fuotten. En de ringen glinsteren op har teannen. Hier fan ferskillende kleuren fladdere yn 'e wyn.
  En har earen binne as lynksen. Moai, mar de earen binne gjin minske.
  Baba Yaga bûgde:
  - Groetnis, Prins Dolgorukov en syn earste frou. Jo binne krekt op 'e tiid.
  De jonge elf bûgde en antwurde:
  - Ja, it is cool . Hjir by dy is in nij en hiel moai famke. Is se dea?
  Nymph de Drachma merkte op:
  - Nee! En meastal krije minsken de lichems fan bern nei de dea. En hjir is se in folwoeksene! "It famke klikte har bleate teannen en tjirre. "Blykber waard se yn har libben nei de folgjende wrâld ferfierd."
  De jonge prins knikte en antwurde:
  - Ik wol har foet tútsje!
  Elizabeth mompele yn betizing:
  - Myn foet?
  De Dolgorukov knikte:
  - Ja, dyn , o blonde goadinne!
  De jonge Markies rôp:
  - Wat in wille!
  It famke keninginne merkte mei in gniffel:
  - Ja , dit is echt cool! Doe't ik jong wie, waarden myn fuotten wol tútsje. En doe't ik âlder waard, waarden manlju hjir walgelijk fan!
  Elizabeth wreide har ûnderste lid út yn in skuon mei hege hakken en tjirp:
  - Do kinst besykje.
  De jonge prins mompele:
  - Doch dyn skoech út!
  De Farao Boy merkte op:
  - Yn Egypte binne famkes de hiele tiid bleatefoet. En doe't se sandalen droegen, benammen hege hakken, seach it der heul sexy út!
  It blonde famke piepte:
  - Ja, miskien doch ik de oare kear de skuon út. En sa, tútsje de heel!
  De jonge prins woe wat sizze doe't in grutte draak yn 'e loft ferskynde. Hy hie tolve koppen en wie sa helder en kleurich.
  De lytse draak gyng op en tjirre:
  - Mem!
  De markysjonge song:
  Lit mem komme, lit mem komme,
  Mei mem my seker fine...
  Dit bart ommers net yn 'e wrâld,
  Meie bern ferlern gean!
  Dit bart ommers net yn 'e wrâld,
  Meie bern ferlern gean!
  De grutte froulike draak dondere:
  - Ik sjoch dat myn soantsje mei dy boartet. No, do Drachma binne in goed famke, en ik tink dat jo sille sjen nei de poppe!
  De nimfgrevinne giechelde en song:
  De tinzen fan in bern binne as snie
  De ljochten skitterje helder...
  Alteast soms, as wie it in sûnde,
  heul ferfelend wêze !
  Der waard freonlik laitsjen heard. En it seach der echt ekstreem leuk en ekstravagant út.
  De aadlike bern wiene tige bliid en sprongen op en del.
  Baba Yaga rôp agressyf:
  - Dat is it, lytse! Stopje mei wille. No litte wy oan it wurk!
  Drachma knikte:
  - Ja , bern! Fersoenje foar jo sûnden mei arbeidsterapy! Wurk, en lok en in weardich plak yn it libben sil komme nei dy!
  Baba Yaga raasde en sloech sels mei bliksem:
  - Op plakken!
  De bern begûnen te rinnen. En har bleate, rûne hakken flitsen. Se wiene rôze en moai.
  Elizabeth merkte mei in lilke blik op:
  - Wêrom twinge jo se oan it wurk? Miskien kinne jo mei help fan magy alles sa dwaan?
  Baba Yaga raasde:
  - Sûnde moat bestraft wurde! Sa is de wil fan 'e Soan fan' e Allerheechste God, de Heit fan 'e kweade Chernobog!
  It blonde famke piepte fan eangst:
  - Wêrom hawwe jo it kwea nedich?
  It nimffamke antwurde:
  - Om frijheid fan kar te hawwen. En net allinnich dit.
  De jonge prins knikte:
  - Ja eksakt! Sûnder smjunten sille d'r gjin helden wêze. As se sizze, jo moatte sawol piper as sûker!
  Baba Yaga knikte en song mei gefoel en útdrukking:
  No, as d'r problemen binne yn it universum,
  It bart net foar elke priis ...
  Jo wolle gjin feroaring mear
  De man wit net wat er wol!
  
  En d'r is Chernobog mei machtige macht,
  De Grutte hat universele krêft ...
  Hy jout it oan in man op 'e foarholle,
  Dat it minsklik ras net folslein wyld wurdt!
  
  Ja, it Almachtige Ras hat Him makke,
  Dat minsken in reden hawwe om te ûntwikkeljen ...
  Dat in minske alles yn ien kear wol,
  En minsken learden hurd te fjochtsjen!
  
  As in strider it kwea oerwint,
  Dy Rod makke foar it foardiel fan 'e minske ...
  En hy útgotte goedens foar sielen en lichems,
  It is noait te let om te learen fjochtsjen!
  
  Wat wol de Almachtige God?
  Dat se de Elf net op 'e knibbels doare...
  Dat it kweade lot net hearsket,
  Dat hûnderten generaasjes ûntwikkelje!
  
  Ja, Chernobog is in stimulâns foar minsken,
  Dat d'r gjin luiheid is, gjin stagnaasje ...
  Dat jo de fascist yn stikken smite,
  Rinne om Orklin yn freonlike formaasje!
  
  Ferdwaal dus net as it dreech is,
  As problemen it Heitelân oerkomme ...
  Rod sil it moai en maklik dwaan,
  Krekt om minsken te bewegen!
  
  En Chernobog is gewoan dyn âldere broer,
  Hoewol hy strang is , hâldt hy einleaze fan dy ...
  Jo sille de grutste skoare slaan
  As jo sille tsjinje de Elf foar altyd!
  De slavebern applaudearren foar dizze wurden, klapten yn 'e hannen.
  Dêrnei slikte Baba Yaga har lippen en frege:
  - No begrypst it?
  Elizabeth skodholle en antwurde:
  - Ja, it is net te begripen!
  De jonge prins knikte en sei:
  - No, lit my dyn foet tútsje!
  It blonde famke giechele en song:
  En ik hâld fan jonges
  Ik sil se mei de bleate foet deadzje!
  As it nedich is, sil ik dy hurd slaan,
  Immen oer de streep!
  Dêrnei die de blondine har skuon út. Har sierlike skonk waard bleatsteld, en har harmonieuze en beitele fingers wiene sichtber.
  En de jonge elf naem en tute Elizabeth mei smaak, earst op 'e skien, dan op 'e rôze hakke, en sei:
  - Lang libje froulike skientme!
  Baba Yaga notearre mei in soere útsjoch:
  - Ja, it is grappich. Mar wolle jo har net as jo frou nimme, prins?
  Dolgorukov antwurde mei gusto:
  - Hjir kin ik allinne mar oer dreame! Bist it iens?
  Elizabeth lake en tjirp:
  - Wat is dyn betingst?
  De Elfprins glimke en antwurde:
  - En do bist in sakefrou. Ik sjoch praktysk.
  Drachma merkte op:
  - It is te betiid foar jo om hjir oer te praten. Yn dizze wrâld sille jo beide in grutte en nijsgjirrige missy hawwe. Dus go for it!
  De froulike draak en baby draak fleagen de himel yn. De oare bern wurken, en waarden wer oandreaun troch de orc-opsichters. It like derop dat neat yn 'e wrâld feroare wie.
  Elizabeth seach dat de jonge prins ek it befel joech. Warrior famkes út de elf famylje line up. En har bleate, brune, sierlike skonken trillen.
  It blonde famke fielde har ferfelen en sei mei in sucht:
  Alles sil foarby gean, sawol fertriet as freugde,
  Alles sil foarby gean, sa wurket de wrâld ...
  Alles sil foarby gean, jo moatte gewoan leauwe,
  Dy leafde giet net foarby, nee!
  En doe kearden de alvefamkes har om. En doe galopperen de prins en prinses fuort. Allinne de sulveren hoeven glinsterden. En it famke wie tige moai, mar se waard ûnderskieden troch har earen, dy't wiene tige sierlik en hearlik.
  Baba Yaga notearre:
  - Ik soe sa'n brêgeman gewoan ite!
  Drachma knikte:
  - De prins is goed, en echt tige ryk. Mar hy mocht net graach dat jo primêr ynteressearre wiene net yn himsels, mar yn syn jild!
  Elizabeth merkte mei in tryste blik op:
  - Jo kinne gjin lok bouwe sûnder jild! Op deselde wize, hoewol it geastlike primêr is, is it neat wurdich sûnder it materiële.
  De nimfgrevinne knikte:
  - Hoewol in lichem sûnder siel gjin lichem is, hoe swak is in siel sûnder lichem!
  Baba Yaga notearre:
  - Ja, dit famke wachtet in dreech, mar nijsgjirrich lot.
  Elizabeth song mei lilkens:
  Mar jo moatte net sûgje om it lot,
  En d'r sille útwei wêze yn 'e striid!
  . HAADSTIK Nûmer 2.
  It famke waard wekker út har sliep. En daliks fielde ik kâlde stiennen op 'e rêch. En doe't se de eagen iepen die, wie rûnom de skimer fan 'e dungeon. Elizabeth skodde harsels en fielde in stielen kraach op har nekke, dy't har hindere. Der sieten ek boeien oan 'e hannen en bleate fuotten fan it famke. Ynstee fan klean hie se no in gestreepte mantel oan mei in nûmer op it boarst. En njonken him yn keatlingen wie noch in famke. En se like ferskriklik bekend mei har sânkleurige kapsel, bleatefoet.
  Ja, dit is Drachma, allinnich sûnder amuletten en sieraden, yn in koarte gestreepte finzenisjurk, en ek mei in nûmer op it boarst borduerd. En har nekke, skonken en earms binne stiif. Sûnder kostbere stiennen lykje har bleate fuotten bernich en ferdigenleas.
  Elizabeth fluite:
  - Wow! - It blonde famke klonk mei har keatlingen.
  Drachma, útsein foar har sânkleurige kapsel, liket in heul moai teenagefamke. Yn dizze gestreepte jurk is se as in Japanske heldinne anime Se sjocht ûnskuldich en betize.
  It blonde famke koarde:
  - Hallo! Miskien kinne wy moetsje?
  De nimf seach har oan, mar herkende har blykber net, en tjirre yn in taal dy't de idioat Russysk like:
  - Hallo! Bisto minsklik?
  Elizabeth knikte:
  - Ja, ik bin in minske. En do bist blykber in nimf?
  Drachma befêstige:
  - Ja, ik bin in grevinne! En wat?
  It blonde famke merkte op:
  - Lit mar. Miskien witte jo wa't ús ûntfierd hat en wêrom?
  It nimffamke antwurde mei in sucht:
  "Wy waarden ûntfierd troch de tsjinstfeinten fan 'e kweade goadinne Kali. As jo ynteressearre binne yn dizze.
  Elizabeth huvere en merkte op:
  - Bedoele jo de goadinne fan 'e kweade Kali? Fan it hindoeïsme?
  Drachma antwurde:
  - Nee! Dit is net echt hindoeïsme. Dit is de realiteit fan ús universum. En jo binne blykber in aadlike persoan, om't jo yn in sel pleatst binne mei in flier bedekt mei in spesjaal metaal dat elke magy neutralisearret.
  It blonde famke skodholle en antwurde:
  - Sa't it liket, sei de Duvel ynkarneare yn it lichem, miskien soe jo oerbeppe de keninginne tige ferrast wêze om har oerpakesizzer yn Moskou te sjen!
  It nimffamke lake en antwurde:
  - Ja, it bart dat jo yn in dungeon sitte, mar sels yn dit gefal is der ek nocht, benammen in nijsgjirrige selmaat!
  Elizabeth wriuwde har bleate foet en sei:
  - It liket net kâld te wêzen, mar myn fuotten begjinne kâld te wurden.
  Drachma knikte mei in glimke:
  - Jo hawwe blykber net de gewoante om bleatefoet te rinnen. En dat sprekt of fan in foarname komôf, of fan it net al te mylde klimaat fan jim wrâld!
  It blonde famke antwurde mei in sucht:
  - Ja, it klimaat befalt ús net. Boppedat is der de lêste tiid gjin gewoane winter - slûch en snie. It is sels walgelijk!
  It nimffamke fong it jeukende ynsekt mei de bleate teannen fan har sierlike, lytse foet, en smiet it sa behendich dat it in fly delfoel dy't op Elizabeth har wang lânje woe.
  It blonde famke rôp ferrast:
  - Wow! Wat dien jo it slim.
  Drachma merkte op:
  - Geweldige ûnderfining, praktyk en magy! Hoe moai kinsto wêze?
  Elizabeth antwurde mei in sucht:
  - Spitigernôch kin ik it net. Mear krekter, ik haw net besocht om ynsekten mei de fuotten te fangen.
  It nimffamke lake en antwurde:
  As jo in lange tiid lije, sil wat wurkje,
  Do famke sil it eksamen slagje, leau my, mei in A,
  En as it net slagget, besykje it nochris!
  It blonde famke frege eefkes:
  -Hawwe jo besocht de keatlingen troch te snijen?
  Drachma antwurde mei in djippe sucht:
  - Fansels, ik besocht, mar se wurde belêste mei spesjale magy. Hoewol ik Godlike krêft yn my haw, kin ik it metaal net ferbaarne, it smelte en it útinoar skuorre!
  Elizabeth naam de ketting yn har hannen en besocht de iene skeakel tsjin de oare te wrijven. Se lies yn in boek oer it fongen dat dit is hoe't famkes fan boeien kwyt binne. Wier, it hat in protte tiid duorre. En der is ek in manier om troch in stielen link mei hier te seagen.
  It nimffamke gnyske:
  - Behendich - stiel tsjin stiel!
  It blonde famke giechele en antwurde:
  - Geduld en in bytsje muoite!
  En it famke naem it en besocht it mei har hier. Mar de lêste seach der miskien sels grappich út. It nimffamke rûkte hiel lekker. As wie it gjin minsklik lichem, mar in hiele blombêd fan lúkse en weelderige blommen.
  Eliza Veta begûn wer te wrijven link tsjin link. Har partner begon dit ek te dwaan, mar net mei har hannen, mar mei har bleate teannen. En it wie sawol moai as oantreklik. Yn it algemien, Drachma wie in hiel moai famke, en ien of oare manier bysûndere, net hielendal minsklik, mar tagelyk noflik en oantreklik.
  Elizabeth fernaam dat se wirklik woe prate wylst se yn bewarring wie:
  - D'r kin in bytsje magy wêze yn ús wrâld, mar technology is heul ûntwikkele. D'r binne sels raketten mei thermonukleêre ladingen, en ien fan har is by steat om in grutte en tichtbefolke stêd te feroarjen yn in djippe, radioaktive krater.
  Drachma fronse har swarte wynbrauwen en frege:
  - Wolle jo ús bang meitsje?
  It blonde famke skodde har holle negatyf:
  - Nee! Ik praat gewoan oer myn wrâld. Wy hawwe planeet Ierde, en der binne mear as twahûndert lannen op it.
  It nimffamke lake en sei:
  - Mear as twahûndert lannen op ien planeet? Wat bisto, wylden? Hoe kin dit wêze, skynber fan in normaal minskeras!
  Elizabeth skodholle en begon krêftiger te wrijven, en merkte op:
  - Ik wit it sels net. Mar minsken dogge echt as wylden. Oarloggen, religieuze konflikten, terroristyske oanfallen en sykten, en folle mear - d'r is gjin himel op ierde!
  Drachma antwirde mei in sucht, en skodde har sânkleurige holle:
  - Wêr is de himel? Yn ús wrâld wie it noch mear of minder oant de demoanen fan 'e goadinne fan' e kweade Kali ynfoelen. Dêrnei waard alles folle skrikliker as earder!
  It blonde famke merkte op:
  - En wy hawwe genôch problemen op ierde sels sûnder Kali. It like dat de wittenskip ûntwikkele, en minsken waarden hieltyd mear yntelligint. Dit betsjut dat oarloggen, konflikten en gefjochten in ding fan it ferline wurde sille. Mar nee, op ien of oare manier wurdt it noch slimmer. En mei de ûntwikkeling fan de wittenskip binne der ek net minder religieuze fanatici. "Elizabeth stompe har sierlike, bleate foet, wêrtroch't de ketting rinkele, en gie troch. - Dit is echt de reden wêrom't minsken dom wurde en pistoalen, messen, koperen knokkels en sels nukleêre kearnkoppen brûke fanwegen lytse dingen!
  It nimffamke knikte ynstimd:
  - Ja wit ik! Ik haw mear as in ieu yn 'e wrâld libbe en in protte sjoen. Foarútgong en wittenskip geane trouwens net altyd hân yn hân mei moraal en humanisme. En de ûntwikkeling fan de wittenskip is gjin panacea, krekt as magy. D'r binne heul avansearre tsjoenders en tsjoensters, mar se binne sa kwea dat jo gewoan fernuverje. Hoe sit it mei gelearde manlju? Der binne safolle gekken ûnder harren, dêr't it psychiatryske sikehûs om gûlt!
  Elizabeth , trochgean mei it wrijven fan ien skeakel fan 'e ketting tsjin in oare om harsels op te fleurjen, merkte op:
  - Mar der binne ek positive aspekten. Der binne bygelyks smartphones, laptops en kompjûterspultsjes dy't de siel leuker meitsje. No, net allinich de siel, mar ek it lichem.
  It nimffamke frege nijsgjirrich en wriuwde ek de iene skeakel fan de ketting tsjin de oare:
  - Wat binne smartphones en laptops?
  It blonde famke twifele en antwurde net daliks:
  - No, sjochst, dit binne apparaten wêrmei't jo ynformaasje op ôfstân kinne oerbringe en ferskate soarten foto's en bylden yn beweging sjen litte.
  Drachma gnyske:
  - Binne dit in soarte fan magyske artefakten?
  Elizabeth befêstige:
  - Ja, sa'n ding! Mar se befetsje gjin magy, mar microcircuits en ferskate prestaasjes fan minsklike wittenskip.
  It nimffamke knikte en knikte wittend:
  - Ja, ik hearde dat der wrâlden binne dêr't ynstee fan magy hege technology is. Mar dit is net hielendal praktysk.
  It blonde famke skodholle en antwurde:
  - Hoe kin ik it sizze! Wy kinne ynformaasje krije fia it ynternet, films sjen en folle mear dwaan. D'r binne hjir mar in ton kânsen.
  Drachma wie op it punt om wat oars te sizzen doe't in lûd hearde. En de famkes hâlde op mei it seagen fan de keatlingen en sieten.
  De pânserdoarren gongen iepen. In jonge ferskynde allinnich mei swarte swimbroek oan en mei in nûmer derop. Hy like sa'n trettjin jier âld, meager, mar dwers en brún. Mei bleate fuotten sloech er in kanne wetter, brea en in bakje pap foar de froulike finzenen.
  Elizabeth frege him:
  - Wa bisto?
  De jonge antwurde koart:
  - Ik bin in slaaf!
  En mei in flits bleate hakken gyng de slaaf fuort. It blonde famke merkte op:
  - En hjir is slavernij?
  Drachma knikte har sânkleurige holle:
  - Ja, spitigernôch is der. Wat , jo hawwe it net?
  Elizabeth antwurde fol fertrouwen:
  - Offisjeel, nee! Slavernij is ferbean yn hast alle lannen fan 'e wrâld. Mar it bestiet fansels ek ûndergrûns yn ús lân.
  It nimffamke sei mei fertrouwen:
  - En hjir is it legalisearre. As, yndie, marteling. En jo moatte it miskien sels belibje.
  It blonde famke trille. Yntinke dat se neaken op it rek lutsen waard, en twa hege beulen sloegen har mei alle macht mei stikeltried, hyt tried. De lichems fan 'e beulen binne neaken oant de taille en glinsterje fan swit, har reliëf-abs binne beklaaid mei tegels en swaaie as in seewelle.
  En Elizabeth slikte har lippen.
  Drachma frege mei in glimke:
  - Jo tinke lykje oan jonges? Ik sjoch hoe't de eagen lustig opljochten!
  De blondine waard ferlegen en bloosde. Se skamde har eins in bytsje foar har eroatyske fantasyen. Benammen fan sadomasochistyske aard.
  En hja antwurde frijmoedich:
  En ik hâld fan jonges
  Ik sil se byinoar sette...
  Lâns de line nei de kroech,
  Ik bring dy mei!
  Dêrnei foelen de famkes stil. Se wriuwden har keatlingen, en in rêstich, ientonich lûd waard heard.
  Elizabeth, om harsels ôf te lieden, begon te tinken oer wat nijsgjirrichs.
  Bygelyks, wat soe der bard wêze as Alexander de Tredde net lijen hie by it ûngelok fan 'e keninklike trein op it spoar by Kharkov. In sterke en autoritative monarch giet syn regear troch. Fansels giet it tsaristyske Ruslân syn útwreiding troch. Yn dit gefal, nei Sina. En it wie ûnder keizer Alexander dat de bou fan it Far Eastern Railway begûn mei plannen foar sawol Vladivostok as Port Arthur. Yn it earstoan wie it, lykas ûnder Nikolaas II, allinnich mar better, want, út eangst foar de formidabele tsaar Alexander, stielen se minder.
  No, hoe sit it mei de oarloch mei Japan? Alexander de Tredde besleat wêrom om oarloch te foarkommen? De befolking fan Tsarist Ruslân groeide hurd. De mortaliteit naam ôf, ek ûnder bern waarden faksinaasjes ynfierd, mear en mear antibiotika waarden produsearre, en minder minsken stoaren oan verkoudheid, en it bertepersintaazje bleau tige heech. En tsaristyske Ruslân waard bedrige mei oerbefolking. Dus , wêrom fiele jo sorry foar de manlju? Froulju jouwe noch berte ! En Alexander woe ek militêre gloarje. De bynamme fredestichter is net genôch. Om Alexander de Grutte te wurden is echt wat de monarch echt wol. Tsjin de tiid dat de oarloch mei Japan begûn, wie Aleksander de Tredde al hast njoggenenfyftich jier en, fansels, op syn âlderdom woe hy syn militêre eksploaten sjen litte en syn grutte ambysjes foldwaan.
  Koartsein, de tsaar die gjin konsesjes oan Japan. En de oarloch begûn. Krekt net as mei Nikolaas II .
  It Pacific squadron waard befel troch Admiral Makarov, en de Russyske float wie op alert. En it Baltyske eskader waard earder boud, en Port Arthur wie better fersterke, en ek guon oare stêden. En al yn 'e earste dagen begon de Japanners swiere ferliezen te lijen.
  Elizabeth en Drachma, in stridersfamke en in nimffamke, fûnen har op 'e krúser Varyag, dêr't fjirtjin Japanske skippen tsjin leine: seis krusers en acht slachskippen. Mar de kruser Varyag kaam mei fertrouwen yn 'e slach.
  En syn hiele team bestiet út famkes, ûnder befel fan Elizabeth en Drachma.
  Hjir rinne de famkes by it dek lâns, en har bleate soallen blinke, har rôze, rûne, bleate hakken fonkelje. En de krigers ynsette dashingly seis-inch kanonnen. En hja rêste har bleate, spiere skonken tsjin it harnas fan it skip. Se iepenje it fjoer. En tagelyk manoeuvres de Varyag sadat Japanske skulpen foarby fleane.
  It is geweldich as de bemanning bestiet út allinnich famkes. Boppedat binne se allegear fit en spier. De spieren binne tige prominint, en it iennichste wat ik dra is in bikini. En dit binne tinne slipjes en smelle stroken stof op 'e boarst. Mar de spieren fan 'e famkes binne perfekt sichtber, ynklusyf har abs, lykas dy fan in sûkeladebar.
  De famkes hjir binne hiel moai - gewoan super. En se laitsje noch en litte har grutte tosken sjen, lykas dy fan in wolf.
  Drachma, dizze grevinnymf, klikte har bleate teannen, en in toverstok ferskynde yn har hân. It tsjoender famke skodde it en stjoerde in pulsar fan magyske enerzjy nei de grutte kruser fan it Japanske eskader. En yndied, ik wie tige tefreden. It skip fan it Lân fan 'e Rising Sun waard opsmiten, en it begûn te splitsen yn stikken. En it metaal feroare yn in swiete crème en ferspraat oer it oerflak fan 'e see.
  Elizabeth knikte nei har partner en tjirpelde, klikte har bleate, sierlike skonken en liet in pulsar fan deadlike krêft los:
  - Ik bin de sterkste frou! En de Japanners sille net swak wêze.
  En de fernieler hie lêst fan har pulsar. Sels de kant dêrfan waard trochbaarnd. En hy dronk in moai stik wetter. En hakke oer en begûn te sinkjen.
  De famkes sprongen oerein en rukken har bleate, spieren, sterke skonken, raasden:
  Gloarje! Glory oan Ruslân!
  De beauties haasten foarút!
  Divyzjes fan froulju yn bikini's -
  Groetnis oan it Russyske folk!
  En de bleate hakken fan de famkes sloegen it pânserdek. En dit sjocht tige eroatysk en oantreklik.
  No, de bemanning op Varyag bestiet út allinich fertsjintwurdigers fan 'e earlike seks - de dream fan elke man.
  En Drachma naam wer en skodde har toverstok. Op har bleate, sierlike fuotten, of leaver op 'e teannen, skitteren kostbere ringen mei de helderste stiennen. En it seach der ekstreem cool út .
  En tagelyk fleagen der fjoerpulsars út it toverstokje en de ringen op de bleate fuotten fan it famke. Se namen yn grutte ûnder de flecht. En se waarden in pear flinke koeken mei room, roazen, flinters en oare dekoraasjes. En sa namen se it en botsten op in Japanske kruser en fernieler. Se foelen har mei geweld oan.
  En beide skippen wiene besmearre mei swiet en geurich, ûnderdompele yn biskuit en room. Dêrnei begûnen se te sinken, en har harnas letterlik oplost, corroded en oplost.
  En de kruser, tegearre mei de fernieler, smolten en smolten. En de Japanske seelju feroare yn sûkelade, snoep en lollipops rjocht foar ús eagen. En it seach der geweldich út .
  Elizabeth notearre:
  - Dit is kulinêre magy!
  Drachma korrizjearre:
  - Zoetwaren! Der wiene kweade seelju, en no binne der grutte lekkernijen.
  De Japanners hiene yndie te krijen mei sterke en glamoureuze fjochters.
  En no klikte Elizabeth mei de bleate teannen fan har brune en tige ferliedlike fuotten. En doe fleach der in tsiiskoek út har bleate, rûne hakke. It wie earst lyts, mar waard grutter ûnder de flecht. En it is al groeid as in echte airliner. En hoe't it nimt en ramt in cruiser. En hy draaide him om fan 'e krêftige druk fan in gigantyske tsiiskoek dy't yn huning en kondinsearre molke wiet wie. En foar ús eagen begûn it te feroarjen yn in grutte, lekkere, custard taart. En in tige sterke en kloearjende rook gyng út him.
  En de Japanske seelju feroare yn grutte rozijnen, of papaverkoppen makke fan room, of sûkelade tonnen mei drank dy't deryn spatten. En it is gewoan prachtich.
  Elizabeth tweeted:
  - Dit binne sokke lekkere lekkernijen! Echte cartoons !
  Drachma Grevinne-nymph knikte goedkeurend:
  - Jo leare fluch.
  Dêrnei sette se har bleate teannen fan har sierlike fuotten yn 'e mûle en fluite.
  In weach siroop en in geiser fan wat lekkers ûntstie. En dizze welle, as in tsunami, kearde de Japanske kruser. En yn syn plak ferskynde in tige rike taart yn 'e foarm fan in midsieuske karavel mei cream seilen. En wer is alles sa skildere. En wat foar sûkelade en oare snoepvullingen binne der?
  En de Japanske seelju wer wurden snoep, ynklusyf grilled fleis. En ek bedutsen mei sûkeladekorsten en in protte fan alles ryk en lekker, fol libben en aroma.
  Elizabeth knikte. En út har beitele, famkesfoet liet se in fûle stream fan fretlike enerzjy los. En wat net te beskriuwen, hiel dik, kleverig begûn te razen út. En in pear Japanske fernielers beferzen yn frambozenjam en sûkeladejelly. Dêrnei waarden se, krekt foar ús eagen, in oare snoepmasterwurk, en seelju en seelju waarden omfoarme ta tige fleurige, romige dekoraasjes.
  Drachma knikte nei har partner:
  - Net min! Wy hawwe safolle lekkere dingen klearmakke.
  Elizabeth lake en tjirp:
  Ah, dieet, yt dit of dat net,
  En lit dyn skonken nea wurch wurde fan it kuierjen...
  O dieet, ik sil der gek mei wurde,
  Cupcakes meitsje jo net fet, en se meitsje jo ferskes sjonge!
  It nimffamke merkte op:
  - Wat misse wy?
  De blonde terminator mompele:
  - Krekt, wat?
  Drachma tjirp:
  - Iisko! Hjir is wat jo oars nedich hawwe.
  Elizabeth kipte:
  - Iets dwaan dat folslein ferkeard is
  It is swieter dan sels iis!
  En beide tsjoensters holden de hannen fêst. Dêrnei spanden se har bleate, gespierde, brune skonken út, krústen se, en mei har bleate fingers namen en loslitten streamen fan magysk hyperplasma. It fleach en rekke de oerlibjende Japanske skippen as in weach. Ien, twa, trije ... En no ferskynden der yn plak fan samûrai-skippen glêzen mei allerhanne iis mei prachtige en swiete vullingen. En de Japanske seelju feroare yn aardbeien, kersen, banaanplakken en mango's. En de fjirtjin skippen fan it lân fan 'e opkommende sinne waerden allerhande tige lekkere en smakke dingen.
  En der wie iis, peperkoeken, koeken, gebak, snoep, sûkelade, tsiiskoeken en lollipops. Safolle lekkere dingen.
  Elizabeth seach nei dizze rykdom en merkte op:
  - Wat dan, moat dit alles ferdwine?
  Drachma knikte:
  - Fansels net!
  It blonde famke frege ferrast:
  - Wa hat dit op see nedich?
  De Nymph grevinne suggerearre:
  - Lit ús it ferpleatse en it oan 'e bern jaan.
  Elizabeth lake en song:
  Alle minsken op 'e grutte planeet,
  Moat altyd freonen wêze ...
  Bern moatte altyd laitsje
  En libje yn in freedsume wrâld ...
  Bern moatte laitsje
  Bern moatte laitsje
  Bern moatte laitsje
  En libje yn in freedsume wrâld!
  Drachma knikte har reinbôgekleurige holle ynstimd:
  - Ja, bern moatte laitsje en libje yn in freedsume wrâld! No nimme wy it foarút en jouwe de jongerein in kado!
  It blonde famke sloech har eagen en frege yn ûnleauwe:
  - Kinne wy? D'r is hjir safolle, hoe kinne jo safolle lekkere lekkernijen en sa'n snoeprykdom opbringe?
  De Nymph grevinne antwurde:
  - Wy kinne dit dwaan, sûnder twifel. Ik bin der wis fan. Yn 'e tuskentiid moatte wy wat sjonge om ús enerzjy op te laden.
  Elena knikte ynstimd:
  - Sjonge? No, it is ús nocht!
  En beide famkes namen it en songen mei entûsjasme en enerzjy:
  Dyn hier is sniewyt,
  Gouden satijn hûd!
  Myn passy baarnt sûnder grinzen,
  De jeugdige eangst is hielendal net ferdwûn!
  
  Myn famke, do bist moai,
  Barefoot op it sân!
  Do en ik binne sa bliid
  Ik kin net sûnder dy!
  
  En as antwurd sil de skientme my fertelle:
  Jonge, do bist in fatsoenlike brêgeman!
  Leau my, ik hâld fan dy ek tige,
  De geast fan leafde is net ferwelkt!
  
  Mar it libben is in ferriederlik ding,
  Jild regearret de wrâld, leau my!
  En mamon is fet , dat is it wichtichste ding,
  De minske is in bist foar de minske!
  
  sei ik as antwurd, sûnder myn eagen te ferbergjen;
  Ik wit dat earmoede ús kweade maat is!
  Wy binne mei dy bleate fuotten ,
  Lykas in James Smith-ferhaal!
  
  Mar leafde wit gjin grinzen
  D'r binne gjin obstakels of grinzen yn!
  Lykas de Hillige Hear ús gebean hat,
  En ikoanen fan sillige ljochte gesichten!
  
  Sa lit ús trouwe,
  Bern sille opgroeie yn lok!
  En dan sil ús libben omdraaie,
  Op it breedste paad fan 'e wrâld!
  
  De faam waard daliks kâld,
  Iis ferskynde yn myn eagen!
  De foarname hertstocht is bedarre,
  En der is bitterheid yn syn trekken!
  
  Nee, ik bliuw gjin boef
  En ik sil, jo witte, in paleis krije!
  En oan dy, hongerige jonge,
  Allinne mei in meagere ko in kroan!
  
  No, ik hie rûzje mei myn leafste,
  Ik tocht, kom út fertriet yn in strop!
  Jo moatte safolle gewisse ferlieze
  As jo fongen wurde troch it skuorre , sil ik dy deadzje!
  
  Mar gelokkich bruts de oarloch út,
  Meld jo daliks oan foar de foarkant!
  Ek al is de wei mei naalden prikt,
  Ik begon de mannam-telling op te typen!
  
  Dat dit is in slach, in slach,
  Ferdomd binne wy yn 'e striid en fereale!
  En de oarloch komt ta in ein,
  De nullen op it akkount groeie breder!
  
  Mar doe wie der in trageedzje,
  In ferdwale, kwea projektyl fleach foarby!
  Ik woe dit net, leau my,
  Mar de domino's foelen op in rige!
  
  Hjir driuwt myn siel yn 'e loft,
  De faam stiet by it grêf!
  En de kristallen eagen skrieme,
  Se sjocht del, lijen!
  
  - Op 't lêst, besefte ik, dom
  It kwea fan minsken groeit op jild!
  Primitive libben is fergees,
  No, no hearsket eangst!
  
  Der is gjin ferjouwing foar my yn 'e himel,
  De ôfgrûn fan de wrâld yn, ik gean nei it kleaster!
  Sjong alle dagen gesangen,
  Jezus Heit is myn gids!
  
  Dat ik naam it en die myn skuon út,
  Op bleate fuotten troch de sniedriften rinne!
  En Kristus ferhearlikje yn 'e ruïne,
  Sjongt lieten oer God lûd!
  De famkes songen it mei grut entûsjasme. It liket derop dat se sels yn 'e magyske wrâld Jezus Kristus kenne en erkenne as Hear en God en Ferlosser.
  Dit is echt heul cool en cool.
  Dêrnei wiene de skientme blykber genôch beladen mei enerzjy. In toverstok ferskynde ek yn Elizabeth syn rjochterhân. En beide tsjoensters namen en krústen har toverstokken en har bleate, beitele skonken mei ringen oan 'e teannen. En hja raasden:
  - Abra , Mop, Kadabra !
  En se, tegearre mei in ûntelbere hoemannichte iten, waarden fongen troch in wervelwyn. En foardat de famkes tiid hiene om ta har ferstân te kommen, fûnen se har op in bysûnder plak. Der wiene lege rotsen rûnom. En ûntelbere skaren bern wurken foar har.
  Der wiene sawol jonges as famkes fan sân oant fjirtjin jier. Se wurken heal neaken en bleate fuotten. Se hakken stiennen, leinen smoarch op brancards, laden trolleys, wurken mei skeppen en koevoaten. De bern wiene healneaken, har bleate fuotten waarden delslein, bekrast, allegear bedutsen mei skuor- en kneuzingen.
  De lichems fan 'e bern binne tinne, mar wiry. Se binne glânzjend fan swit, stoffich, útput.
  Guon jonges hawwe har holle keal skeard en hawwe merken yn 'e skouders ferbaarnd. Dit betsjut dat se besochten te ûntkommen. En keatlingen hingje ek oan har earms en skonken, wêrtroch't de pine fergruttet.
  En guon famkes hawwe ek keatlingen en ek merken. Wier, se snije har hier teminsten net keal.
  En omhinne binne opsichters mei swipen, en dat binne gjin minsken. Har lichems lykje echt te wêzen as dy fan minsken, allinich dik en massaal, mar har hollen binne as dy fan rôfdieren.
  En hja sloegen de bern mei wylde grime en waansin, sadat de hûd fan 'e slavebern barst en bloed streamt.
  Elizabeth raasde:
  - Dy bastards ! Wy moatte de jonges en famkes befrije!
  Drachma knikte har holle krêftich:
  - Ik bin it hjirmei iens ! Mar wy hawwe help nedich!
  De blonde strider frege ferrast:
  - Hokker oare help?
  De nimfgrevinne antwurde:
  - Morele en magyske bystân.
  It famke klikte har bleate teannen en groeide yn grutte, as hie immen in filmframe fergrutte. Dêrnei rôp se mei in donderende stim:
  - Bêste berneslaven! As jo frij wolle wurde, sjong dan! En sjong oer God de Hear en Ferlosser Jezus Kristus.
  Elizabeth befêstige, ek klikke op har bleate teannen:
  - Sang en prachtige stimmen, it paad nei ferlossing!
  De berneslaven, dy't gjin oandacht foar it kreakjen fan swipen en de driigjende gjalp fan 'e minsklike boarren fan' e opsichters, net achte, namen op en songen yn har heldere stimmen, as in nachtegaal trille:
  Wy binne de bern fan ús ûngelokkige Heitelân,
  De âlden hawwe sûndige, en de straf is op ús!
  En dat de grutte Ferlosser elkenien rêdt fan leed,
  Wy moatte ús hert no rjochtsje op God!
  
   O leave Grutte Hear Jezus,
  Ik hâld fan dy, wês ferhearlike Ferlosser!
  By it tsjinjen fan de Grutte is de jonge gjin leffe,
  Wy leauwe dat de ferlieder sil omkomme yn Sheol !
  
  Sa gongen de bern op Hajj,
  De dyk is hurd, mar de geast is sublym!
  Lit Kristus de Winner wêze yn jo dreamen,
  En dejinge dy't it kwea skept, wurdt foar altyd fernedere!
  
  Wy hâlde fêst en rinne lang,
  En myn bleate fuotten bloede al!
  Mar ús planeet is it hûs fan de Almachtige,
  En de sombere nachten lykje helder!
  
  Fansels sil de rike man werom laitsje,
  Hy sil sizze: it keninkryk fan 'e himelen is in chimera!
  Mar Cherub stjoert groetenis,
  En de arrogante hearskippij sil einigje yn Gehenna!
  
  Mar wy ferjaan elkenien yn ús gebed,
  Elk ikoan hat in hillige namme!
  Lit de minsken in bytsje freonliker fan hert wurde,
  Lit de skurken oars yn geast wurde!
  
  Wêrom geane wy, sa lijen ûnderweis,
  Wêrom hawwe ûnskuldige bern dit nedich?
  Wy wolle de stêd fan God yngean, dêr't Hy wenne,
  Dêr't Kristus rûn troch lege hûnen!
  
  En it wichtichste, sjoen dat it leauwe sterk is,
  De drege goddeleaze foel op syn knibbels!
  De wei nei ferlossing is dreech en lang,
  Mar d'r is gjin misdied mear krimineel as loaiens!
  
  Hillige Jezus, woe gjin fertriet foar ús,
  Syn tinzen binne helder, fol frede!
  Ommers, hy is net as de âlde goaden,
  Motto, meitsje gjin idoal fan in persoan!
  
  Mar hoe komt it dat ús wrâld wreed is,
  Dy hel hearsket de ûnderwrâld!
  Wat freugde, blidens foar mar in oere,
  Dat Abel stoar, en de kweade Kaïn op 'e troan sit?!
  
  De Heare antwurdet: it is de wil fan it folk,
  Wat in kar hawwe se om har buorman minder te meitsjen!
  Dat de wichtichste hearsker, in wrede smjunt,
  Dat it wichtichste ôfgodsbyld de unprinsipele Judas is!
  
  Mar do bist bern fan it libben, mei in suvere siel,
  Wy rûnen hûnderten kilometers oer rotsen en distels!
  Jo wolle regearje mei de grutte Kristus,
  Dat de ferleider de slang net yn 'e sompe liedt!
  
  Leau dat de krêft fan 'e Rêder op jo sil wêze,
  Hy stoarte genede út, genêzen de wûnen fan 'e lytsen!
  Lit de waarmte fan berou yn 'e siel net ferdwine,
  Meie se yn 'e famylje wêze fan' e trouwe God fan it lân!
  Dêrnei namen beide famkes en wer oerstutsen harren bleate, brune, gespierde skonken en toverstokken tegearre, en útbrocht in stream fan magyske enerzjy en wurden.
  En guod begûn te fallen fan boppen. En tal fan opsichters út 'e twa-legged boeren begûn te feroarjen yn koeken, of gouden glêzen mei iis. En de keatlingen oan 'e hannen en fuotten fan 'e jonge slaven begûnen te ferspraat yn mearkleurige en lekkere dragees. En it wie hiel moai.
  De slavebern befrijden har út har boeien en smieten bliid de earmen en bleate fuotten omheech. Dêrnei begûnen se te applaudearjen. Se klapten mei grut entûsjasme en enerzjy.
  En pas dêrnei namen en sprongen se op 'e talrike snoepwûnderen dy't op har delkamen út 'e himel. Fansels, de bern slaven wiene honger, fertarre, útput fan hurd wurk yn 'e stiennen.
  Mar tagelyk laken se no en lieten har tosken sjen. En se hiene in protte wille. En de freugde fan de jonges dy't de keatlingen kwyt wiene wie yn folle gong...
  Se hawwe wierskynlik noch nea yn har libben sokke lekkere dingen sjoen, en yn sokke hoemannichten.
  Sawol jonges as famkes holden de hannen fêst en sprongen op en del. En yn blydskip songen se mei great gefoel en útdrukking:
  Der is gjin ryk heger as Elfia,
  Hillich lân, prachtich lân!
  Wy wolle de wrâld in lokkiger plak meitsje,
  Jo binne einleaze jûn troch de Heare!
  
  Jo berken binne as pearels fonkeljend,
  En it goud fan de hjerstpopulieren!
  Wy sille riker wurde as elkenien, leau it,
  Lit ús it glorieuze paad fan ús bern sjen!
  
  De tiid fan grutte freugde sil komme,
  Wannear sil de wittenskip de deaden opwekke?
  Wy moatte lykwols de riffen oerwinne,
  Ommers, egoïsme is in wrede parasyt!
  
  D'r is gjin ienheid, minsken binne yn ûnfrede ,
  De oarloch is oan - wy witte it ein net!
   Bloed swit bedekt de oogleden,
  Kroan fan stikelbosk!
  
  Sa is it lot fan dyjingen dy't no libje ,
  Lied, sjit en deadzje leafsten!
  De wolken ljochten karmozijnrode op,
  It leger is út 'e ûnderwrâld smiten!
  
  Mar wat is it - it is ûnûntkomber,
  De wet waard ûntdutsen troch Charles Darwin, de skelm !
  Dat de libbenen mar ien hope hawwe,
  Om te slagjen, martelje alles en pak it!
  
  Sa'n grins fan minsklik egoïsme,
  Net oan 'e maatskippij, mar allinich om josels te tsjinjen!
  Dêrút ûntstie de kultus fan it orkshisme,
  En no is der gjin eare, gjin siel!
  
  Mar ús Hillige God Jezus is ús hoeder,
  Hy sei dat jo jo sûnde kinne oerwinne!
  Sa, de Heare de learaar gebea,
  Lit selsleazens dyn dochter wêze!
  
  Mar ferjit net,
  Tsjinje de elven, broer, mei al dyn krêft!
  De soannen fan it heitelân binne gjin hazzen mear,
  En de falk is gjin lulke spear!
  
  Under de banner fan it ortodokse heitelân,
  Wy sille in regimint fan soldaten liede yn 'e oanfal!
  Lit sukses strieljend, hearlik wêze,
  Lit ús in rige bleate tanden brekke!
  
  No, as it stof fan 'e striid delkomt,
   Wy sille ús lânseigen Elf wer oplibje út 'e ruïnes!
  En dit is de winsk fan 'e herten fan' e soldaten,
  Lit ús allegear tegearre in sillige wrâld meitsje!
  It berneliet wie fol entûsjasme en leafde, en krêft, en de winsk om te fjochtsjen, mar ek om te bouwen.
  In moai famke ferskynde yn in jurk, as woven út stjerren, en se wie racing op in snie-wite ienhoarn. En yn har hannen hold se in toverstêf bedekt mei krullen. En it famke tjirre mei har swiete stim:
  - Ik bin de fee Malvina! Ik sil foar jim bern soargje, dat jim bliid binne en gjinien jim in jok om de nekke set!
  Drachma knikte nei Elizabeth:
  - No, it is tiid foar ús om te gean! Wy hawwe hjir ús diel fan 'e missy foltôge. No is it tiid om de float fan T ôf te meitsjen .
  De blondine makke beswier:
  - No, nei't de Japanners yn 'e oanfal tweintich fernielers en noch fjirtjin skippen yn 'e striid mei ús ferlern hawwe, is it Russyske eskader no sterker. Dus wêrom lit Admiraal Makarov himsels net bewize? Testje tagelyk de wûnderskulpen yn 'e striid , mei har orizjinele petten?
  It nimffamke glimke en knikte:
  - Ja, Makarov moat net ûntnommen wurde fan rom en de kâns om te stean op in par mei Ushakov en Nakhimov. Mar ús kruser "Varyag" mei in bemanning fan bleate fuotten moat ek meidwaan oan 'e striid.
  Elizabeth knikte nei dit:
  - Mei alle wille!
  En de famkes rûnen nei har eigen om fluch te fjochtsjen tsjin de Japanske float.
  Ommers, Admiraal Makarov late it eskader nei see. Hy waard beneamd ta it befel oer de sterke tsaar Alexander III fan tefoaren. En, fansels, in betûfte marinekommandant learde it squadron hoe te manoeuvre. En trou oan himsels raasde hy yn 'e striid net op it grutste, mar op it fluchste skip, de kruser Comet.
  En de betûfte admiraal Makarov gie der fan út dat T. de slach net mije soe. Yndied, de eare fan 'e samûrai easke dat hy de útdaging fan' e Russen akseptearje. En gean út om de fijân te treffen.
  Beide squadrons kamen yn striidformaasje oan. En lykas ferwachte soe der in artilleryduel tusken harren komme. Togo wie har tariede op lineêre taktyk yn 'e styl fan Frederik de Twadde. Mar admiraal Makarov die oars.
  Hy foel it flaggeskip fan T oan mei syn skippen. En daliks konsintrearren alle sân squadron-slachskippen har moardlik fjoer op 'e Mikasa .
  Op dit stuit kaam ek de kruser Varyag yn 'e slach. En it hat in agressyf en prachtich team fan barefoot famkes yn bikini. En se rinne, drok, slepend ark en fonkeljend, keal, rûn, mei in sierlike kromme fan 'e foet, hakken.
  Elizabeth en Drachma jouwe opdrachten oan de famkes. Se binne hielendal net tsjin it brûken fan harren magyske krêft tsjin de Japanske float, mar se moatte net ûntnimme Admiraal Makarov gloarje.
  Lykwols, de tsjoender famkes persoanlik rjochtsje it acht-inch gewear en fjoer in deadlik projektyl. Hy fljocht lâns in bûgd trajekt en rekket de samûraikruiser mei grutte krektens. It penetrates harnas en eksplodearret, rjochts yn it ammunysjedepot. Se ûntploffe en der komt in eksploazje. Kolossale ferneatiging wurdt feroarsake.
  En de kruser fan 'e Lân fan' e Rising Sun splitte yn 'e helte en begon te sinken.
  Mikaso ek swiere skea . En it grutste skip fan 'e Japanske float barste yn flammen en begon te sinken. En it wie in killer sicht.
  Admiraal Makarov song sels grappend:
  En sa dronk er wylst er yn tsjinst wie,
  En hy sloech de luitenant ...
  In tsunami rôle yn gefoel,
  En yn dizze wetters ferdronken er!
  Elizabeth en Drachma stjoerde in oare killing shell, en it rekke in oare, wat gruttere, pânsere kruser, dat wie wat minderweardich oan in squadron battleship. En wer waard de kant brutsen, en it einige yn it pakhús dêr't de shimosa waard opslein. En sa'n krêftige eksploazje dat sels sa'n grut skip útinoar splitst. En wer springe de Japanske seelju yn it wetter en ferdrinke. En in protte wurde ek troch de draaikolk fuortsleept fan de grutte, sinkende massa metaal.
  De tsjoensters steane mei har bleate, tige betoverende fuotten en rjochtsje it gewear wer. En it Japanske slachskip " Mikaso ", ferslokt yn flammen, sinkt en sinkt nei de boaiem tegearre mei syn admiraal Togo . It is net yn dit ferhaal dat de legindaryske marinekommandant net ferneamd en grut wurde sil. Mar miskien, krekt, Togo is de bêste admiraal yn 'e skiednis fan Japan. Yn de Twadde Wrâldoarloch hie it Land of the Rising Sun gjin marinekommandant mear fan dit nivo.
  En dit hat fansels ynfloed op it ferrin fan de fijannigens.
  En de famkes sinken in squadron slachskip mei ien skot. Yn dy tiid wie it it grutste skipstype yn it klassemint. De slachskippen binne noch net ferskynd.
  Elena sei:
  - Dit is echt de slach dy't wy nedich binne.
  Drachma merkte op:
  - Mar minsken stjerre ek.
  De blonde terminator naam it en song:
  Minsken stjerre foar metaal
  Foar metaal!
  Minsken stjerre foar metaal
  Foar metaal!
  De satan regearret dêr
  It is der al de woede!
  En sân Russyske squadron battleships konsintrearre fjoer op in oar Japansk skip. Sa wie der in totale klap. En alles die mei grutte enerzjy fan fleanende skulpen en deadlike gewearen.
  Elizabeth en Drachma sinken noch in pear skippen, wêrnei't, nei't se har admiraal ferlern hawwe en grutte ferliezen leinen, de Japanners besletten dat it better wie foar har om te ûntkommen.
  Dêrnei einige it organisearre ferset. En doe feroare alles yn efterfolging fan 'e fijân.
  De famkes-seilers op 'e cruiser "Varyag" ûntslein, ûntslein skulpen mei deadlike krêft, en har neakene, olive, glêde, skjinne hûd, muskulêre skonken flitsen. En it wie in spektakel - gewoan prachtich.
  Elizabeth notearre:
  - Wy hawwe in glamoureuze bemanning. Wy geane foarút nei board.
  Drachma befêstige mei in glimke:
  - Ja, sawol glamoureuze en tagelyk striidber !
  De famkes, trouwens, mei har bleate, beitele, ferliedlike skonken, hege boarsten, tinne taille en lúkse heupen binne tige goed. En tagelyk wurde se amper bedutsen troch in bikini, heul sexy en ekspressyf. En harren spieren binne fan sa'n skientme, harmony en symmetry dat se letterlik fassinearje manlju.
  En har rôze, bleate hakken flitse, en de sole is heul sierlik bûgd, en it sjocht betûft, en it sterkere seks giet gewoan gek .
  En wat in smakke en noflike rook rûke de famkes. Hy is as it iten fan 'e goaden, unyk en maddening, en opblaast de ferbylding!
  En sa sinkje de famkes in oar Japansk squadron slachskip.
  Hy kin net fuort fan Varyag.
  Elizabeth merkte op en slikte har lippen:
  De skippen lizze stikken
  De kisten binne iepen...
  Smaragden en robijnen streame as rein ...
  Drachma galmde entûsjast:
  As jo ryk wêze wolle,
  As jo lokkich wêze wolle,
  Bliuw by ús, famke
  Wy slaan de Japanners hurd!
  Wy ferslaan de samûrai hurd!
  Ensa. Ja, alle grutte skippen fan T 's squadron binne al sinkt. En no hat de fijân gjin kâns mear. En de lêste skippen komme om by de efterfolging.
  En de famkes op 'e Varyag giene folslein gek. Blykber wolle se echt manlju. It binne temperamintfolle froulju. En sels tige agressyf.
  En tagelyk sa moai en oantreklik.
  En har spieren ûnder har brune hûd rôlje as ballen fan kwik.
  Hoe kinne de Japanners sokke minsken fersette? De famkes terske en ferneatigje se sûnder problemen.
  Dit binne famkes mei tige grutte en elegant foarmige konten dy't amper bedekt wurde troch tinne slipjes. Fertsjintwurdigers fan it sterkere seks wurde hjir gek op.
  Drachma gigle, naam it en liet in pulsar út har toverstokje.
  De lêste Japanske cruiser feroare hast daliks yn in grutte, geurige taart. En in protte seelju op it dek droegen snoepdekoraasjes, sels heul ljochte en skildere mei room, kondinsearre molke, huning en oare lekkernijen .
  Elizabeth koarde:
  - Super!
  En klikje yn mei de bleate teannen fan har sierlike, brune, tige ferliedlike fuotten, makke se de Japanske fernielder ta in hiel appetitearjend ding, dat docht tinken oan in geweldige taart, fol mei sûkeladecrème en bespuide mei aardbeien.
  De tsjoensters songen yn koar:
  Achter harren binne Gascogne ,
  Wy sille it sukses fiere ...
  Japan is in goed lân
  Mar Elfia is de bêste!
  En nei it simultane klikken fan 'e teannen fan bleate fuotten en skodzjen fan toverstokken, feroare de lêste skippen fan' e samoerai-float yn gouden, platina en sulveren wynglêzen mei in berch fan mearkleurige iis. En de seelju waarden eksoatyske bessen, of yn plakjes snijde fruchten!
  . HAADSTIK Nûmer 3
  In oar part fan beskieden iten waard nei Elizabeth en Drachma brocht. Dizze kear waarden bôle, pap en molke by harren besoarge troch in moaie slavin. Se wie hast neaken, tinne slipje, en in lintsje op har elastyske, ferliedlike boarsten dy't har tepels amper bedekke. It famke hie trije flechten, alle trije fan ferskillende kleuren, en op har skouder waard lijm ferbaarnd yn 'e foarm fan in lotusblom. De bleate fuotten fan 'e jonge slaaf rûnen swijend, en hja sels spriek gjin wurd. Krekt om ôfskie te nimmen, knibbele se ûnferwachts del en tute Elizabeth op 'e bleate soal fan earst har rjochter en doe har lofterfoet.
  It blonde famke frege ferrast:
  - Wêrom is dit oars?
  De jonge en moaie slaaf antwurde net, en ek stil, flitsende har rôze, skjin wosken hakken, links.
  Drachma merkte op:
  - Se nimme dy blykber foar in foarname persoan. Se begûnen ús sels better te fieden. No, miskien is der wat leuks foarby.
  De pap wie yndied mei bûter, en it befette fet fleis, en de molke wie waarm en fris.
  Nei it iten en drinken fielde Elizabeth swier. No, dit bart normaal nei it iten. Har saffiereagen ticht en se foel yn 'e sliep.
  En se dreamde fan sokssawat...
  Elizabeth song foar in ploechje minsken yn militêr unifoarm mei epauletten, en boppedat, hiel jong, de ofsieren wiene fan sechtjin oant tweintich jier âld, en hja fierde it hiele gedicht mei grutte entûsjasme op:
  Ik doarmje wurch troch it hielal,
  Der is safolle wredens en kwea yn him!
  Mar ik freegje de Heare mar ien ding,
  Om de wrâld fan jo leafsten te beskermjen!
  
  De oarloch, sûnder it ferskil te witten , kaam ta my,
  Se bedutsen my mei har genedeleaze wjuk!
  It swurd wurdt skerpe, sûnder de skede te kennen,
  Hjir stie de kweade draak syn snút yn!
  
  Mar de Prusyske ridder, in machtige held,
  Hy kin it net brekke, it is absolute hel!
  Hy sei tsjin de dieven, jo gewisse is gjin stellerij,
  Sûnt earlikens is fan ús, wit dat der hope is!
  
  De dief waard bang, hy sjocht in ferskriklik swurd,
  D'r is in hurde ferjilding foar wetteloosheid!
  Wy kinne yn ien kear brâne fan begearte ,
  En in hege beleanning foar it heitelân!
  
  Dy't net leaf hawwe, kenne dizze pine net,
  Wat sil in oare oplossing bringe!
  Mar ús fjoer, leau my, is net útgien,
  Der binne genôch fan ús as twa fan ús binne tegearre!
  
  De countdown, fansels, de strange God komt,
  Hy is swak en timide en is hielendal gjin ferdigening!
  Dit is it soarte skoare dat minsken krigen,
  Dat it leger fan 'e libbenen yn stikken slein is!
  Mar de minske is as in sprút,
  As hy leaut, wite jo dat hy net ferdwynt!
  De shoot fan foarútgong, jo witte, is net opdroege,
  Wy sjogge romte yn 'e loft!
  
  Wat hawwe wy nedich yn dizze wrâld, wy hawwe sukses nedich,
  Sa is de aard fan it minskdom!
  Fleurich, jong laitsjen wurdt heard,
  En in nije kultuer groeit!
  
  Konservatisme is ús wrede beul,
  De gedachte fan minsken is keatling as in stien!
  Mar as it dreech is, skrieme soldaat net,
  Leau my, wy sille striders wêze yn staking!
  
  De langferwachte oerwinning is kommen,
  En wa soe der oars twifelje oan!
  Gedachte is in man, in skerpe naald,
  Wa't in held is, is gjin spiel fan in clown!
  
  Ik leau dat de planeet lok sil fine,
  Wy wurde, wit ik, allegear swiet en moai!
  En grime sil ús in earlike rekken betelje,
  Se sille royaal wurde fol mei maisfjild spikelets!
  
  Wy kenne gjin frede, dat is ús lot,
  Hoe wreed is evolúsje!
   D'r is limitless chaos yn it universum,
  skepsel dêryn is iensum!
  
  Wy hoopje op it bêste
  Dat der lok sil wêze en eangst sil ferdwine!
  En al de soannen sille wurde as famylje,
  En wy sille it nije paad yn fersen beskriuwe!
  De jonge mannen yn unifoarm en yn unifoarm applaudearren:
  - Geweldich, lykas Poesjkin of Lermontov. Tagelyk is de leafde foar ús lân sichtber.
  Elizabeth sloech beskieden har eagen del:
  - Ik bin mar in learling fan grutte dichters. Oer it algemien is dit gewoan diel fan myn rop.
  Har partner, de nimf mei it sânkleurige kapsel Drachma, wie it iens:
  - Ja, jo hawwe in protte te learen. Lit ús yntusken ite en drinke.
  Se ieten, stadich, en sa't gewoanlik is, rekke se oan 'e polityk, en bepraten de perspektiven foar de kommende oarloggen.
  De jonge garde dy't rjochts siet wie in ealman út in tige yntelliginte famylje.
  Hy fernaam:
  - Hoefolle minsken, meast finzenen, omkamen yn 'e CSA, it meitsjen fan de meast destruktive wapens yn' e hiele skiednis fan 'e minskheid. De minsken waarden bestriele, de hûd skuorde der ôf, it hier foel út, en as tsjinprestaasje krigen se allinnich mar slach en ersatzbrea.
  It stalinistyske rezjym is ûnminsklik; ynstee fan wat eartiids de frijste en meast demokratyske macht wie, is it in kwea ryk wurden.
  Drachma knikte:
  - Om de ideeën fan it kommunisme yn it meast frijheidsleafde lân op it westlik healrûn út te fieren, kin men net sûnder skrik . Lit ús ûnthâlde wêr't Hitler syn totalitarisme Dútslân ta brocht. In naasje fan grutte kultuer is feroare yn in pak rôvers.
  De jongfeint makke beswier:
  -Hitler is fansels in antysemit, mar ûnder him wie der gjin skrik as yn 'e kommunistyske steaten fan Amearika. En de Joaden waarden har rjochten ûntnommen, wylst der yn de KSA praktysk gjin frijheid mear wie. Benammen feroardielingen en marteling bloeie. Plannen foar it tal finzenen en eksekúsjelisten wurde nei stêden stjoerd. It bart dat yn ien dei in hiele divyzje oan minsken sketten wurdt. Strafrjochtlike oanspraaklikens is ynfierd fan fiif jier ôf. Hat wat ferlykber bard yn Dútslân?
  grevinnimf Drachma betocht dat Hitler yn dit universum noch net slagge wie om safolle bloedige dieden te dwaan as yn harren . Ommers, yn essinsje, de nazi's útfierd massa terreur, ek tsjin joaden, nei de oanfal op de Sovjet-Uny. Hjir waard Dútslân te fluch ferslein, en de grinsfjildslaggen wiene koart. It faksisme slagge der net yn om syn gnizen yn al syn gloarje te sjen. Wat it kommunisme oangiet, barde der wat wyld, hast ûnfoarstelber : Stalin waard it haad fan 'e rykste macht yn 'e wrâld. No is de wrâld oars wurden. En dêr moast wol rekken mei hâlden wurde.
  Elizabeth merkte op:
  - Miskien is dit straf foar de Feriene Steaten foar it feit dat se selsferheging sochten en neat diene foar de úthongere en ferearme folken fan oare minsken. De Bibel, de Iepenbiering fan 'e apostel Jehannes, sprekt fan in bist mei twa hoarnen as in laam dat út 'e ierde komt. Dit is in falske profeet dy't sprekt as in draak, dy't de wrâld ûnderwerpt oan it bist. Meast wierskynlik, wy prate oer de FS. De eardere bisten kamen út 'e see, symbolisearje lannen en folken, of leaver harren accumulation, en de ierde betsjut in tinbefolke gebiet.
  Drachma frege:
  - Beest, is dit kommunisme?
  - In fertekene begryp fan kommunisme sûnder kristlike moraal. Besykje de himel te bouwen sûnder God is feroardiele ta mislearring. Lok sûnder God is as leafde sûnder hert! - Elizabeth klear.
  De jonge wachter sei:
  - Dit is in tige korrekte opmerking. Kristus is in foarbyld fan goedens. Om 'e wille fan' e minsken gie hy troch ûndraaglike pine, akseptearjen fan in twadde dea oan it krús.
  Drachma frege:
  - Hoe sit it mei de twadde?
  - Belibje skieding fan 'e Heit. Divyzje fan 'e Trije-ienheid. Hy belibbe al ús sûnden, ynklusyf de meast ôfgryslike en ferskriklik. It wie meunsterlik. - sei de jonge.
  - Op dit stuit seagen ingels en fertsjintwurdigers fan 'e ûnfallen wrâlden, dy't de satan net folgen en God trou bleaunen, nei him. It oerwinningshymne klonk tusken de krúsen dêr't de skepper fan alle dingen oan lije.
  - Net fallen wrâlden! Blykber binne jo net hielendal ortodoks? - frege Drachma.
  - De Russyske grûnwet garandearret frijheid fan gewisse. Myn âlden wiene ortodokse, mar letter ûntduts ik in nije Sânde Dei Advintistyske Tsjerke. Se learden my hoe't ik korrekt koe leauwe op basis fan 'e Skriften. Benammen sels ortodokse prysters sille net ûntkenne dat yn 't earstoan kristenen allinich de sabbat hâlde, en se hiene gjin ikoanen.
  Elizabeth knikte:
  - Dit is it erfguod fan it joadendom. Hy wurdt karakterisearre troch eangst foar it meitsjen fan elke ôfbylding of skilderij. Dêrom binne der praktysk gjin keunstners ûnder joaden. Mar yn it Nije Testamint is der gjin ferbod op ikoanen.
  Drachma antwurde:
  - Hoe te sizzen, it twadde gebod bliuwt. Meitsje josels net in ôfgod.
  Elizabeth notearre:
  - Ikoanen binne dus gjin ôfgoaden, mar allinnich tuskenpersoanen tusken minske en Kristus.
  Drachma merkte op:
  - Yn de Skrift wurdt sein: - Wy hawwe ien God, Ien en ien bemiddeler tusken God en minsken: de man Jezus Kristus.
  Elizabeth makke beswier:
  - Dit betsjut neat. God is ek ien rjochter, mar tagelyk wurdt sein: "De hilligen sille de wrâld oardielje." Dus net alles yn 'e Bibel hoecht letterlik te nimmen.
  It blonde famke piepte:
  - Mar de hilligen hawwe in suver advisearjende stim. Boppedat betsjut it wurd rjochter allinnich in ûndersyksrjochtbank.
  Drachma ûnderbriek it petear:
  - Ik wol net nei de teologyske skolastyk harkje. Lit ús prate oer wat mear alledaags . En yn 't algemien, as se prate, benammen oer sûnden, ferdwynt de appetit fuortendaliks.
  Elizabeth knikte:
  - Ik fiel my ek in sûnder. Se fermoarde safolle minsken. Ôfgriis.
  Drachma swaaide it ôf:
  - Ik sei dat yn 'e Bibel it gebod "do silst net deadzje" betsjut: "dû silst gjin kweade moard dwaan."
  En deadzje yn 'e namme fan it heitelân is goed. Benammen as jo heitelân hillich is. Net ien lân yn 'e wrâld doarst himsels hillich te neamen, útsein Ruslân. Is dit net in yndikator fan Gods útkarring fan ús lân?
  Elizabeth notearre ironysk:
  - En dit wurdt sein troch in ateïst.
  De nimfgrevinne antwurde logysk:
  - Ik leau net yn 'e Bibelske God, en benammen dat joaden Gods folk binne, mar der is gjin twifel dat Ruslân in spesjaal doel hat. Wat it leauwe oanbelanget, dit is myn miening. Eartiids wie der in beskaving fergelykber mei ús. Se begûn mei stiennen billen en houten bôgen. Mar jierren foarby, milennia, en de earste auto ferskynde. Earst ûnhandich en omslachtig, dan hieltyd flugger, snijend troch de romte. En fansels , de kompjûter, in assistint foar elke naasje yn yntelliginsje, yn it wichtichste ding foar beskaving, yn gedachteprosessen. Fansels
  De skepsels sels feroare ek troch bioengineering. Se waarden flugger, tûker mei goede reaksjes, en net sa stadich as earder. Alles feroare foar it better. De skepsels hawwe krêftige wapens ûntwikkele dy't by steat binne om meteoriten en asteroïden del te sjitten. Wy learden it waar te kontrolearjen, natuerrampen te foarkommen, te fleanen en te teleportearjen. En it wichtichste, se makken in stjerryk. Dy't ferspraat oer in hiele galaxy, dan yn in protte stjerrestelsels, dy't it universum bedekke.
  Elizabeth sei:
  - It klinkt moai. Hawwe se leauwe?
  Drachma ferfolge:
  - Krekt as op ierde wiene der in protte religys, mar dy stoaren stadichoan út. Se waarden stadichoan ferfongen troch fertrouwen yn 'e krêft fan' e geast. Uteinlik ûntdutsen wittenskippers, mei help fan de krêft fan miljoenen planeten, it bestean en learden hoe't se matearje kinne meitsje. Dit wie in grandioaze trochbraak yn it universum. No begon de geast syn eigen universums te meitsjen. Enorme en heul echt. Sa waard ús universum berne. Dit is frij logysk! - Sei de grevinnimf.
  De jongeman seach har oan, syn eagen fonkelden:
  - It is sa ûngewoan! No, ik bin fernuvere. Skepping fan oare universums.
  - Dat lêste is wol mooglik. - Sei it nimffamke. - Om dit te dwaan, moatte jo gewoan de struktuer fan it atoom útwreidzje. Benammen diminsjes binne in relatyf konsept; bygelyks, as in trijediminsjonale kubus fjouwerdiminsjonaal makke wurdt, dan sil har folume acht kear ferheegje. Itselde jildt foar in atoom, mei seis diminsjes is it fiifhûndert en twaentweintich kear grutter as trije diminsjes. Mei njoggen diminsjes is dat al fiifhûndert twaentweintich kear fiifhûndert twaentweintich. Ensafuorthinne. Mei in oantal diminsjes dat in mearfâld fan in miljoen is, soe ien atoom grutter wêze as in galaxy. Dan moat it werombrocht wurde yn in trijediminsjonale steat, en no hawwe wy al de saak foar de galaxy. It is dreger om it te strukturearjen, mar ik tink dat ús neiteam it útfine sil.
  Yn de roman "The Temptation of God" dit probleem waard oplost troch in multi-hyperplasma kompjûter. Syn snelheid wie yndrukwekkend.
  - Wat is in kompjûter? - frege de jonge.
  - Elektroanyske masine. De earste folsleine kompjûter waard makke yn de USSR. Wier, it ferskynde earder yn 'e FS, en in prototype waard makke yn Nazi-Dútslân. Hy hat sels berekkene hoe lang it duorje soe om it fysike bestean fan alle joaden yn Europa te einigjen. Dit barde yn ús wrâld, yn jo , miskien hiene de nazi's gjin tiid. Yn 't algemien is it in fûle patology om Gods útkarde minsken te haatsje. - Klear foar myn freon Elizabeth.
  De jonge man knikte:
  - Yn it moderne Ruslân binne Joaden ek beheind. Benammen dyjingen dy't gjin ortodoksy akseptearje. Ik moat sizze dat ik ek warskôge wie: as jo advintist wurde, wurde jo út it leger skopt. De minsken hâlde net fan sokke evangelyske sekten, en de keazen autoriteiten hâlde dêr rekken mei. Fansels is dit min, mar elkenien wit hoefolle joaden der wiene ûnder de bolsjewiken, beskôgje de mearderheid fan it sintrale komitee fan 'e partij. Om dy reden wurdt it joadendom mei muoite tolerearre. Soms, benammen yn Lytse Russyske provinsje, pogroms komme foar.
  De famkes rôpen ienriedich út:
  - Pogroms!?
  - Ja, en de plysje draait it each!
  Drachma bleate har tosken:
  - Sa wie it yn de tsaristyske tiid, en it sil no sa wêze. Joaden moatte assimilearje. Hoewol't ik bin in ateïst, Ik tink dat ien leauwe is net sa slim. Allinnich moat se net sa pasifistysk wêze as kristlik.
  De jonge offisier befêstige:
  - En dit bart al. Benammen de katedraal naam in resolúsje dat alle sûnden fan in soldaat dy't foel op it slachfjild wurde ôfskreaun, en syn siel, nei't mijd de beproeving, fljocht direkt nei de himel. Dêrneist skriuwt elke prestaasje en steatspriis in bepaald oantal sûnden ôf. Hoe heger de prestaasje, hoe grutter, beskate konsesjes wurde jûn yn gefal fan blessuere, fersoening foar skuld mei bloed. De list fan hilligen útwreide: se opnommen Suvorov, Brusilov, Ushakov, Makarov, Nakhimov, Kutuzov en oaren. Under de tsaren wiene Alexander de Twadde, Peter de Grutte, Ivan de Ferskriklike, Prinsen Dmitry Donskoy, Vasily de Tredde, Ivan de Tredde en in protte oaren. It wichtichste kritearium foar dit is tsjinst oan it heitelân. Dat ik bin der wis fan dat Zhukov, net in bysûnder religieus persoan, hillich ferklearre wurde sil.
  Elizabeth sei:
  - En wat! Hy hat it fertsjinne! Yn 't algemien freget it kristlike leauwen net allinich in krús, mar ek in swurd om te ferdigenjen wat goed is.
  Drachma befêstige:
  - Religy mei in swurd is gjin opium foar de minsken, in skalpel fan in sjirurch dy't sielen genêst!
  It is better om ien smjunt te deadzjen as om hûndert rjochtfeardige minsken te rouwe!
  Elizabeth wie it net hielendal iens:
  - It gefaarlikste wapen is de Bibel yn 'e hannen fan 'e goddeleazen! Oermjittich geweld kin it konsept fan goed feroarje.
  De oant no ta stille wachter sei:
  - It is moai om oer alles te praten yn it selskip fan sokke sjarmante famkes. Mar oer religy prate is te wurch. Miskien kinne wy prate oer wat mear boargerlik. Benammen, hoe like jo de film "Triumph of the Will"? Us dappere leger fersloech Dútslân. Eins haw ik Mein Kapf lêzen .
  -Kinsto faksistyske literatuer lêze? - Elizabeth wie ferrast. - Dit is ommers ekstremisme.
  De offisier antwurde mei fertrouwen:
  - Wêrom! Ommers, it is moade om te lêzen fan Napoleon syn memoires, en Hitler is in persoanlikheid hast gelyk oan Bismarck. Hy restaurearre de troch de depresje ferneatige Dútske ekonomy, anneksearre Eastenryk en it Sudetenlân frijwillich en berikte it patronaat fan Tsjechoslowakije. En note, oars as Napoleon, sûnder oarloch. En de Dútsers begûnen better ûnder him te libjen. De wurkleazens ferdwûn, elke Dútser koe in auto op kredyt keapje, en betelle mar fiif marken yn 'e moanne. Fergese tochten troch de Atlantyske Oseaan en Afrika. Dat is, it Tredde Ryk waard opstien, feroare yn in bloeiende macht. Mar hy kaam op ús en waard brutaal slein. It liket derop dat dit net barre koe sûnder Stalin's provokaasjes. Yn alle gefallen is it goed dat de Dútsers gjin tiid hiene om in atoombom te meitsjen, oars hie de ramp folle earder útbrutsen.
  - Mar Stalin, dy't de lieder fan 'e FS waard, wist it te dwaan! Hy liet in atoomfûst los op Ruslân. - antwurde Elizabeth. - En fansels, hy sil der foar betelje! It sil net genôch wêze om him te deadzjen, mar hy moat yn in izeren koai troch de strjitten fan Moskou ferfierd wurde. En lit it yn 'e menagerie, yn 'e aapekwekerij foar it fermaak fan 'e mannichte.
  Drachma knikte:
  - Krekt sa't ik Stalin yn myn wrâld net respektearre, yn dit universum, is hy gewoan in meunster dat it lân fijannich is.
  De jongfeinten, nei't se in bytsje sjampanje sieten en in swanpoat iten hienen, bûgden har nei de famkes.
  - Fertel ús oer jo wrâld. Wêrom is hy sa ûnbegryplik en mysterieus?
  Elizabeth knikte.
  - It is in lang ferhaal!
  - Wy binne eallju, en it is net gewoan dat wy gau ite.
  It blonde famke befêstige:
  - Ik sil it dy dan koart fertelle. De bolsjewiken wûnen ús boargeroarloch. Dit barde, miskien om't Kolchak gjin dekreet útjûn oer de oerdracht fan lân oan 'e boeren foar ivich gebrûk yn' e tiid. Boere-opstân begon yn syn efterkant . Hjir makke de admiraal ek in flater: ynstee fan in freonskiplike oerienkomst te berikken, luts er syn troepen werom om de reboelje te ûnderdrukken, benammen de súdlike flank bleatlein. Dit is wêr't de Reds sloegen. Dêrnei gie it inisjatyf ferlern. Hjirnei bleau de oarloch noch in pear jier mei wikseljend súkses, mar yn 't algemien hienen de Readen it foardiel. Nei it ferliezen fan Poalen, Finlân en de westlike regio's fan Oekraïne en Wyt-Ruslân, behâlden de bolsjewiken de macht.
  - Ferskriklik! De antykrist hat hast in sechsde fan 'e planeet ferovere. - Sei de lange jonge wachter.
  - Ja, it barde! Wier, Lenin wie gjin gek , hy yntrodusearre de NEP, en slagge om foar in part te herstellen de ekonomy.
  - Lenin wie nea in gek . Demagoge fan 'e heechste oarder. - De jonker ûnderbriek. - Ik lês syn wurken, it is frij logysk. Trouwens, yn styl en argumintaasje is der in beskate oerienkomst mei Hitler.
  - No , ja, mar ien ferneatige Dútslân, en de oare makke in libbensfetbere steat. - sei Elizabeth. - Allinne sûnder God. Lenin libbe net lang yn ús hielal. Hy krige in spesjale medisyn dy't in beroerte útlokt, dus syn dea wie fergelykber mei natuerlik. Under de fertochten , benammen Stalin en syn entourage.
  De offisier befêstige:
  - Insidious guy. Hy is blykber by dy bleaun.
  De blonde befêstige:
  - Ja! Hoewol, ik moat sizze, dit is in persoan mei útsûnderlike geast. Jo kinne sels sizze sjeny.
  - Genius en smjunt binne ynkompatibele dingen! - It jonkje fernaam.
  Elizabeth knikte har heldere holle:
  - Poesjkin tocht dat, mar de measte grutte hearskers wiene wreed. Deselde Zhukov stie net op seremoanje mei de fijân.
  De offisier wie it net hielendal iens:
  - Mar hy respektearre de minskerjochten. Doe't Göring waard finzen nommen, hy noege dizze ace, en hja dronken tegearre in gleske wodka. Zhukov betelle earbetoan oan him as strider en soldaat. Oer it algemien wie Hermann Göring tsjin de oarloch mei Ruslân. No wennet er yn 'e stêd Sotsji en leart op in fleanskoalle. Dêrby moat opmurken wurde dat it wie yn Dútslân dat de wrâld syn earste jet fighters ferskynden. Fertel my mear, Elizabeth.
  De blondine gie troch:
  - Nei de dea fan Lenin wie d'r ferskate jierren gjin inkele lieder. Der wie in striid tusken Trotski, Zinovjev, Kamenev, Bucharin, Rykov en Stalin. De lêste , profitearje fan de ferskillen tusken syn tsjinstanners, bruts it yn dielen op. Nei't er oan 'e macht kaam, begon hy yndustrialisaasje en kollektivisaasje. Hy fergie in protte bloed, fermoarde in ûnbidich oantal sielen, mar slagge om kollektive pleatsen en in machtige militêre yndustry te meitsjen.
  - Wy hawwe ek in krêftige militêre yndustry en gjin bloedstream. - It jonkje fernaam.
  - Hjir wie net alles glêd. Benammen in protte plannen foar yndustrialisaasje waarden tsjinwurke. - Elizabeth fernaam. - Mar yn it algemien, yn 1941, de USSR wie klear foar oarloch, mar it Tredde Ryk wie net. Hitler wie stadich yn it oerbringen fan 'e ekonomy nei in oarlochsfûns.
  De offisier stimde yn:
  - Ja, en yn dizze oarloch dy't wy hawwe, wie Dútslân net klear foar oarloch. Benammen de Dútsers hienen mar oardel moanne munysje en bommen foar tsien dagen.
  Elizabeth ferfolge it ferhaal:
  "Mar troch misrekkeningen fan 'e lieding en de ferrassing fan' e oanfal, koene de Dútsers djipper yn ús territoarium penetrearje. Se wisten sels troch te brekken nei Moskou, nei syn heule râne, de foarstêd fan Krasnaya Polyana útbaarne, en de parasjutisten fotografearren sels it Kremlin.
  De jonge man antwurde ûnleauwe:
  - Nei Moskou sels? Min te leauwen. Hoewol't de bolsjewiken, fansels, dien in flink bedrach fan skea oan it leger.
  De blondine stimde yn:
  - En do bist ynsjochsinnich. Yndie, Stalin maaide hast it hiele kommando personiel del, sjitte fyftjin fan de sechtjin distriktskommandanten.
  De jonge offisier raasde:
  - Wow! Wat in idioat! Georgyske gek ! Dingen binne lykwols net better yn KSA. Alle eardere komposysje is gemalen. En yn 't algemien binne de Yankees midsmjittige soldaten.
  - Dat soe ik net sizze! Se hawwe in protte tekoarten, mar se leare fluch. Benammen, fjochtsjen mei it machtige Japanske leger, se koenen fluch keare de situaasje om. Yn it algemien, ûnder harren wienen der nochal in pear helden, listige saboteurs. Amearika waard foarme út alle folken fan 'e wrâld. Hjir wie in krusing fan in protte genen, ynklusyf Russyske. Dus it is in libbensfetbere romte.
  - Elizabeth fernaam.
  In oare jonge man gurgle:
  - No, ik wit it net! En yn jo wrâld, hokker oarloggen hawwe se wûn?
  It blonde famke begon te praten:
  - Bygelyks tsjin Irak yn 1991. - Yn oardel moanne waard in leger fan mear as in miljoen mei fiif en in heal tûzen tanks ferslein. De Amerikanen sels , rekken hâldend mei ûngemakken, ferlearen mar twahûndert deaden.
  De jonge luitenant fluite:
  - Wow! Sels Zhukov dreamde noait fan sa'n súkses. Hoe barde dit yn jo wrâld?
  Elizabeth joech út:
  - Aktyf gebrûk fan loftfeart en ûnbemanne raketten.
  De jonge man merkte op:
  - Amerikanen leaver de lear fan Marshal Dua !
  It blonde famke knikte:
  - Ja! Se hâlde fan bombardemint en yntimidearje.
  De jonge offisier lake:
  - Krekt as yn dizze wrâld! Totale terrorisme.
  Drachma merkte op:
  - Nei't de Feriene Steaten ferslein hawwe, sil Ruslân de ienige supermacht yn 'e wrâld wurde. Yn dit gefal sil it minskdom ferienige wurde. Wat perfoarst in goede saak is. Wy kinne úteinlik begjinne romte útwreiding.
  Elizabeth sloech har eagen ticht:
  - Binne jo net bang foar de straf fan 'e Heare?
  De jonge strider skodde:
  - Wat bedoelsto?
  It blonde famke sei:
  - As alle folken en folken it bist oanbidde, sille Gods oardielen begjinne. Dêr wurdt oer skreaun yn 'e Iepenbiering fan Sint Johannes .
  Drachma antwurde:
  - Alles wat Johannes skreau, kin frij wittenskiplik ferklearre wurde.
  - Hoe is dat? - Elizabeth begriep it net.
  De Nymph grevinne ferklearre:
  - Bygelyks, in meteorytfal, alsemstjerren. Wat sil it wetter bitter meitsje. Meteoriten en asteroïden binne altyd op de ierde fallen. En om't de eindatum net oanjûn is, moat ier of letter de hjerst foarkomme. Utsein as, fansels, minsken in wapen meitsje dat de asteroïde sil ferbaarne. Benammen de ferneatigingsbom .
  Wy hawwe manieren ûntwikkele om antymaterie te meitsjen. Hawwe jo fan dizze heard?
  De jonge man knikte:
  - Ik lês Belyaev. Dit is de lieder fan Russyske science fiction. Ja, antymaterie moat tûzen kear mear enerzjy produsearje as in wetterstofbom foar itselde gewicht. Boppedat moat antymaterie negative swiertekrêft hawwe. Sa sille de raketsystemen net oerladen wurde. Yn prinsipe soe sa'n wapen in goede reaksje wêze op de KSA.
  - It kin net brûkt wurde op ierde. Te destruktyf , mar krekt krekt yn 'e romte. Boppedat sil it skjin wêze, oars as in wetterstofbom, en wy sille de asteroïde sûnder problemen opblaze. It sil ôfbrokkelje yn fotonen sûnder sels stof efter te litten. - Sei Drachma. - Yn 't algemien sille de profesijen fan Johannes net útkomme as it minskdom wittenskip ûntwikkelet. Benammen ien fan 'e eksekúsjes is yn prinsipe mooglik, mar de ferdigening kin reprodusearre wurde. Benammen nije technologyen sille ús rêde fan sinnewaarmte en globale opwaarming. It is mooglik de oseanen fan 'e wrâld te ferdjipjen sadat it lân net ûnder wetter komt.
  De luitenant frege ferrast:
  - Hoe ferdjipje? In graafmasine?
  De nimfegrevinne makke beswier:
  - Nee, in rige fan kontrolearre, suvere ferneatiging en subatomêre eksploazjes. Doch it stadichoan, stadichoan, sadat der gjin ramp foarkomt. As de seegrêften stadichoan falle, sis mar in inch deis, sil it gjin tsunami of in kolossaal wrak feroarsaakje. Krektoarsom, de planeet wurdt waarmer en geunsticher foar it libben. De luchtsirkulaasje sil ek feroarje. Kâlde streamingen sille, lykas minsken wolle, fan 'e poalen nei de evener ferpleatse, en waarme streamingen fan 'e evener nei de poalen. It klimaat op 'e hiele planeet sil wurde as dat fan' e Kanaryske Eilannen, en it lângebiet sil sels tanimme. De planeet sil in paradys wurde, lykas foarsein yn 'e Bibel, allinich troch de krêft fan wittenskip. En yn 'e takomst, miskien sille wy lûke de ierde nei de sinne, en krekt oarsom, wy triuwe Venus fuort.
  Elizabeth skodde har sniewite holle, licht besprinkele mei blêdgoud:
  - Dit binne mearkes!
  Clever Drachma spruts mei in glimke tsjin:
  - Wêrom! Nim ien dy't libbe twahûndert jier lyn en bring him yn ús wrâld. Hy soe gewoan oerweldige wurde troch de oerfloed fan wûnders. Itselde fleantúch, auto, ûnderseeboat, radioteleskoop, televyzje. En benammen robots, kompjûters, ynternet, hologrammen. Dit alles is in wûnder, oertreffend mearkes. De Bibel koe sokke ûntjouwings net foarsizze; giet it oer kompjûters, of it ynternet?
  Elizabeth makke beswier:
  - D'r is wat ferlykber doe't de satan Kristus yn in eachwink alle lannen, keninkriken en har gloarje liet sjen! It wie koeler as it ynternet.
  De nimfgrevinne lake:
  - Hoe kinne jo it yn in eachwink sjen litte?
  De blonde tjirp:
  - Dit is in wûnder! Iets dat minsken besykje te replikearjen.
  De drachma naam it en antwurde mei in gniffel:
  - Tinksto net dat dit gjin serieus petear is? It ynternet is in realiteit, en wy sjogge it, en wat is skreaun yn 'e Bibel hat de autentisiteit fan' e ferhalen fan Scheherizade .
  Elizabeth merkte hertstochtlik op, stampend har foet yn in elegante boot:
  "Minsken soene net stjerre foar mearkes." Minsken gongen nei har dea foar wat jo mearkes neame. Se waarden krusige, fermoarde, en se leauden. As de apostels gjin libbene bewiis hiene fan 'e opstanning fan Kristus, dan soe gjinien om 'e wille fan' e chimera dea gean. Fraudeurs en martlers komme yn alle soarten.
  De jonge man befêstige:
  - Hy praat oertsjûgjend.
  Drachma wie it net iens.
  - En yn 'e islam geane se ek dea, hoewol't se it tsjûgenis fan Kristus net hawwe. Ja, sels kommunisten en fanatici stoaren, lijen marteling, en einige mei royale beloften. Dat dit is noch gjin yndikator. De aard fan fanatisme is kompleks, mar ek ik, in oertsjûge ateïst, sil om 'e heitelân wille ta elke marteling gean. Wêrom, ik wit it sels net.
  - Sûnder sels yn 'e himel te leauwen? - frege de jonge.
  It nimffamke púnde en antwurde:
  -Jo kinne leauwe yn ateïstyske ûnstjerlikheid, bejeftige troch hyperwittenskip fan 'e fiere takomst.
  Elizabeth skodde har holle:
  - Pure fantasy!
  Drachma rôp:
  - Itselde waard sein oer it fleantúch, oer fleanen nei de moanne, oer klonearjen, oant it in werklikheid waard. Sels do en ik binne fantasy, famkes berne yn in reageerbuis en begiftigd mei superpowers .
  It blonde famke mompele:
  - Mar dit betsjut noch neat!
  It nimffamke sei:
  - Ik tink, ja! Utsein dat de mooglikheden foar foarútgong einleaze binne.
  Elizabeth twittere as antwurd:
  - Mar bygelyks in protte sykten wurde noch net behannele. Deselde AIDS, of it Ebolla- firus , Anthrax, fûgelgryp.
  Drachma, har tosken bleat, antwurde:
  - Jo bedoele de pestilens dy't in kwart fan it minskdom útroege. Mar earder wiene d'r ek pandemy's, pest, pokken, dy't hûnderten miljoenen minsken fermoarde, mar se waarden ferslein. Dizze skriklike firussen sille ek nei it ferjitten wurde oerdroegen. It is gewoan in kwestje fan tiid , en net in bysûnder lang. Trouwens, AIDS, Ebolla en guon oare ferfelende dingen ûntwikkelje net yn ús lichem . - Sei de grevinnimf. - Net te ferjitten dat de meast deadlikste sykte, âlderdom, ús lichems net oanreitsje kin.
  Elizabeth kau in stik fleis. Se knipperde mei de eagen. Ik sammele myn gedachten yn in fûst.
  - Sels foarútgong kin allinich ûntwikkelje om't it God wol. Wat romteflecht oanbelanget, witte jo sels de foarsizzing.
  Drachma gnyske.
  - Dit is nei alle gedachten in âlde metafoar. As nêst in figuerlike útdrukking is, dan tusken de stjerren, wêrom moat it letterlik nommen wurde.
  Elizabeth knikte:
  - Yn 't algemien klinkt it logysk.
  Tsjin dy tiid hiene de jonges it grutste part fan 'e swan al klear en begûnen oan it dessert.
  - Witte jo wat ik dy sizze sil? - antwurde de jonge. - Jo gedachten binne frij ridlik en oarspronklik. Mar de fraach is, hoe winne wy de hjoeddeistige oarloch?
  Drachma glimke breed, har grutte pearlyske tosken fonkele:
  - Op it stuit hawwe ús troepen in strategysk inisjatyf krigen. Trijehûndert tûzen deaden en net minder tal ferwûnen en ferminkt feroaret it machtsbalâns signifikant. Net te hawwen oer it ferlies fan in wichtige hoemannichte brânstof troch de fijân. Wat op himsels in serieuze klap yn it gesicht is. Dêrby moat ek opmurken wurde dat tefolle minsken ûntefreden binne mei de kommunisten. Dus by it ferpleatsen troch Frankryk, sille wy wurde stipe troch de pleatslike befolking. Dus oerwinning is ûnûntkomber.
  - Lit ús dêr dan oan drinke! - stelde de jongfeint foar.
  De seis klonken glêzen. Oer it algemien seach alles der frij idyllysk út. Drachma joech har miening út.
  - Ik haw wat ideeën oer hoe't jo it bestridingspotensiaal fan ús troepen ferheegje en it genêzen fan wûnen fersnelle.
  Elizabeth frege:
  - Wat foar ljochte tinzen?
  De Nymph grevinne antwurde:
  - Totale ynfloed. Oan 'e iene kant ynjeksje jo needles yn bepaalde punten fan it lichem, stimulearje nerve-einen en spierfezels.
  De blondine antwurde:
  - Dit is in al lang bekende technyk. Akupunktur wurdt al tûzenen jierren beoefene.
  Drachma útjûn:
  - Rjochts! Mar tagelyk is it net altyd heul effektyf.
  Elizabeth kipte:
  - Jo moatte de punten witte! Dêr binne sa'n oardeltûzen fan.
  De Nymph grevinne tafoege:
  - Net allinnich. It is nuttich om in lytse hoemannichte nuttige mineralen en krûden ta te foegjen oan 'e needle, lykas ljocht bleatstelling oan elektryske ûntladingen . De hjoeddeistige is leechspanning, en d'r sil in ferskriklik effekt wêze.
  It blonde famke merkte op:
  - It sil nedich wêze om sa'n technyk te testen.
  - Ja, yn 'e FSB hawwe se ús blykber neat leard.
  - Wy learden, mar allegear apart. Gjin komplekse ynfloed.
  - Dit is in signifikant neidiel.
  De famkes seagen inoar oan. De jonge frege:
  - Hoe sil dit wurkje?
  De krigers antwurden ienriedich:
  - Hiel effektyf! Jo moatte gewoan de metodyk yn detail beskriuwe. De fjochtseffektiviteit fan it Russyske leger sil in protte kearen tanimme.
  Ien fan de jongfeinten piepte:
  - Wow!
  Drachma hat tafoege:
  - En net allinich, fysike krêft, reaksje, grip sil tanimme.
  De jonge offisier sei:
  - Dit sil yndruk meitsje op de fijannen.
  De nimfegrevinne piepte:
  - En wy ek! Earst fan alles, ferrasse dysels. Yn 't algemien hawwe wy noch tiid, litte wy it iten ôfmeitsje en it nije amplifikaasjesysteem op josels testen.
  - Derneist sil ik jo meditaasje leare, dit sil jo sjitfeardigens fersterkje. - sei Elizabeth.
  De famkes smieten it dessert hast daliks op. Drachma drong de trage jonges oan.
  - Nou, hwerom sûpe jo sa lang mei de donut?
  De jonge mannen gûlde :
  - Ja, der ûntstiene problemen.
  De nimfegrevinne raasde:
  - It bart, mar wy sille se gau oplosse.
  De jongfeinten barsten út laitsjen, de langste sei:
  - Dochs binne wy eallju. Moat har hâlde oan kultuer foar itenkonsumpsje.
  Elizabeth makke beswier:
  - Wat as it al in striid is? En elke sekonde telt. Jo lykje aardich timide te wêzen.
  Drachma hat tafoege:
  - Dy't ite lang libje koart!
  - No, dat is in oare manier om it te sizzen! - De jonker makke beswier. - It iten moat goed kau wurde.
  - Net yn it neidiel fan it heitelân. - sei Elizabeth. - Boppedat kin ús mage sels beambast fertarje.
  - Ja, mei dy, it is gewoan skriklik! - seinen de jonges heal yn 'e grap.
  Doe't it iten klear wie, stelden de famkes foar om tegearre in dûs te nimmen.
  - Foardat oefeningen moatte lichems skjin en ademend wêze.
  Fansels stimden se gau yn. Allinne de leauwige man wie ferlegen:
  - Wy sille ommers neaken wêze!
  Drachma sei mei fertrouwen:
  - No en! Neaken is natuerlik en dus net krimineel.
  De jonge man merkte op:
  - En do bist ek neaken.
  Drachma sei mei fertrouwen:
  - Wosken manlju en froulju net tegearre yn baden yn it âlde Rus'? D'r is neat ferwerpliks yn dit .
  De jonge mannen sjitte:
  - Ferleid ús mar net.
  - Wy binne dwaande mei suvere wittenskip. Net om 'e wille fan 'e lea, mar om' e eare en it heitelân. - sei Elizabeth.
  De dûs yn it hotel fan de generaal like yndrukwekkend, ferguld mei healedelstiennen. Mar de wichtichste skat wiene de famkes sels, sa bysûnder en loftich. Har uterlik ferliede en betovere, ûntbûn en skodde tagelyk. De jongen gedragen har lykwols mei bedaring, hoewol Drachma sels de jonges oer de rêch wreau en har frege om it har te dwaan. Elizabeth liet de keardel ek har wûnderlike mar hurde skonken mei in waskdoek skrobje. Hy stimde lokkich yn.
  Nei it waskjen en ôfdroogen gongen de jonges nei de sportskoalle. Se hiene allinnich in slipje oan. De famkes sieten se op in stoel, namen naalden út en begûnen te koken, wrijven se mei oalje en alkohol.
  - Litte wy earst jo maksimale resultaten sjen litte! - stelde Elizabeth foar.
  De jonge mannen sjitte:
  - Foar wat!
  - Wy wolle witte hoe effektyf ús metoade is. - sei Drachma. - It is tige wichtich. Dêrneist is der in sjitbaan tichtby, dus it is in goed idee om josels dêr te besykjen. Bist it iens?
  De jonge man knikte:
  - Wy sjitte hiel goed!
  - No, it hinget ôf fan hokker noarmen. - Elizabeth fernaam. - Us doel is om echte azen fan jo te meitsjen .
  De jonge mannen tjirpen:
  - Mar net lykas Göring.
  - Wis! Hy is te fet, en do bist sa slim. - It famke slikte mei de tonge de mûlehoeke.
  - Moatte wy oanklaaie? - frege de Advintist.
  - Nee! It net wurdich. Wy moatte de beweging fan elk fan jo spieren sjen, hoe't de lytste ader slacht. - sei Elizabeth. - Dit is wittenskip en fysike oplieding , gjin debauchery.
  - Om 'e wittenskip binne wy ree om te fernearen! - De jonges wiene it iens.
  Drachma tute de leafste fan harren gretig op 'e lippen. Hy blierde en wie ferlegen:
  - No, wêrom dat dwaan!
  De kriichsnimf antwurde mei fertrouwen:
  - Neat, ik bin senior yn rang! Sa sil de ferantwurdlikens op my falle.
  De jonges begûnen te waarmjen. Se diene squats, benchpressen, deadlifts, abs, biceps, traps en mear. Yn 't algemien lieten de jonges CMS-resultaten sjen, wat hielendal net min is, foaral sjoen it feit dat se net bewust binne fan doping. Nuver genôch, de lytste fan harren, dy't sympatisearret mei de Sânde-dei Advintisten, naam it earste plak, kommen hiel ticht by de master fan sport.
  - Do bist net min! - sei Drachma.
  De jonge offisier antwurde:
  -Dit komt om't ik konstant traine en gjin fleis yt. Allinnich fisk, griente, fruit. Yn 't algemien binne Sânde-dei Advintisten in tsjerke dy't it konsumpsje fan pork en oare iten ferbean troch de Bibel ferbiedt.
  - Hoe sit it mei Petrus syn fisy? - frege Elizabeth.
  De luitenant antwurde:
  - Sa hawwe wy it ommers oer heidenen. Foar in ortodokse joad is preekjen foar heidenen as it iten fan net-kosjer iten. Wealich en walgelijk, is it net?
  Iets ferlykbers barde mei Ezechiël doe't de Heare him oanbean koeken te iten makke fan dong. Of mei Jehannes, doe't er in bitter boek trochslokte, mar dit wie gjin opdracht om boeken te iten. Dat is , in metafoaryske foarm fan ynfloed.
  - Nijsgjirrige prestaasje? - Elizabeth fernaam.
  De jonge gie troch:
  - Dêrnjonken wurdt yn 'e Iepenbiering fan Jehannes sein dat Babylon in haven waard foar ferskate ûnreine en ôfgryslike fûgels, foar ûnreine en ôfgryslike bisten.
  De blonde terminator frege:
  - Klinkt logysk! Binne der oare arguminten?
  De religieuze strider antwurde:
  - Yn Jesaja wurdt yn it lêste haadstik yn it ramt fan 'e twadde komst fan Kristus sein dat dejingen dy't bargen, mûzen en oare grouwels ite sille omkomme. Dat dit is nochal in serieuze warskôging.
  Drachma merkte op:
  - Paulus sei yn syn brief oan 'e Romeinen dat foar elkenien wat hy achtet ûnrein is ûnrein is.
  De jongfeint antwurde:
  - Dit is yn 'e kontekst fan offer oan ôfgoaden . En yn 't algemien kin de Bibel himsels net tsjinsprekke.
  Elizabeth tweeted:
  - Hoe te sizzen! Ommers, nei de dea fan Kristus, waarden alle offers in grouwel, en de apostel Paulus offere in offer.
  De luitenant antwurde:
  - It wie mar in symboal.
  Drachma ûnderbriek harren:
  - Wês net fersteurd. No sjitte!
  De jonges skeaten ek net min, al makken se net folle yndruk. En doe't de doelen bewege, waard it folle slimmer.
  - Yn 'e striid, as de fijân rint, kinne jo serieuze problemen hawwe. - sei Elizabeth.
  -En jo litte sels sjen hoe't it nedich is! - Sei de langste fan 'e bewakers.
  Elizabeth gnyske. Nei't se it fierste doel keazen, draaide se de maksimale snelheid oan. Doe iepene se fjoer yn in twongen modus.
  Se rûn har bleate soal oer de moarmeren tegels, tjirpend:
  - No sjoch.
  Doe't it doel harren oankaam, sloegen de kûgels Buratino syn gesicht út.
  - No, hoe?
  De jonge mannen raasden:
  - Wow, do hast net iens fan doel, en dyn freon?
  - Ik kin noch better! - Drachma draaide it doel oan en ûntladen de klip. De lead kado's klikten gewoan. Uteinlik ferskynde in boerd mei de ynskripsje:
  - De kûgel is in gek , de bajonet is geweldich!
  De grevinne fan de nimf kipte:
  - No, hoe?
  De jonge mannen rôpen:
  - Klasse! In model fan krêft en technyk.
  In oare wachter frege:
  - Wêrom sjitst net rjocht op de top tsien?
  De famkes antwurden ienriedich:
  - Kin! Mar it is frij saai en routine.
  - It is dúdlik, soms wurde wy nocht fan de ientoanige tsjinst. - sei de jonge.
  - Kin ik jo ús krêften sjen litte? - frege Elizabeth.
  De jonge krigers rôpen út:
  - Gjin need! Wy leauwe dy. Wy witte dat de resultaten geweldig sille wêze.
  Elizabeth sloech de jonge man licht op 'e noas:
  - Ok dan! Des te better. Litte wy no begjinne mei jo ferwurking.
  It famke begon har gesicht te massearjen om it gefoel fan pine út te skeakeljen. Doe, doe't de jongfeint befrear, stiek se foarsichtich de naald yn syn rjochter noasgat.
  - Dit is de ynfloed op it punt D jo ! - Sei se.
  It famke wurke hiel foarsichtich, earst besletten om te beheinen harsels ta tweintich punten, fan foarholle oant foet. De jonge mannen fielden hast gjin pine. Elizabeth wurke tichtby. Se prikte wat oars as Drachma. Der waard in soarte fan eksperimint útfierd. Tagelyk smarre de famkes de naalden mei ferskate mineralen. Tagelyk streaken se leaflik de jonges. It wie dúdlik dat de jonges ekstreem optein wiene oer seks. In koarte ynjeksje yn 'e skrotum ferlost de frenetyske spanning.
  - Asjebleaft! - sei Drachma. - No de ynfloed fan stroom, ik sil besykje de meast akseptabele spanning te selektearjen.
  De jongfeinten hienen it blykber goed. Se glimke sels. De famkes sparre harren, fier fan de sterkste spanning.
  Jo koenen de byldhouke spieren sjen triljen; de effekten waarden djipper, en de hûd waard fetfrij. Oer it algemien seach it der geweldich út, de jonges bloeiden letterlik op.
  Elizabeth streake de jonge man syn boarst en sei:
  - Ik fergrutsje de ynfloed. Jo sille fiele as jo binne op in wyt hynder.
  Drachma streake ek oer de spieren, skjin wosken lichems. Se koe har amper ynhâlde om har razende hertstocht net út te jaan .
  Hjir ûnderbriek Elizabeth har:
  - De sesje duorret te lang, en ús tiid is kostber.
  De famkes makken de behanneling ôf en lutsen mei skerpe bewegingen de naalden út.
  Drachma klapte har hannen:
  - Litte wy no begjinne mei it mjitten fan de yndikatoaren.
  De jongfeinten sprongen oerein, se liken aardich fleurich:
  - Wy binne klear!
  - Dan litte wy begjinne. Oan it begjin, krêft oefeningen.
  De jonges begûnen te dwaan squats mei barbells. Yndied namen de resultaten mei tritich kilogram ta, yn de bankpresse mei fiifentweintich, en yn de deadlift mei wol fyftich.
  - Dit is hoe't jo jo merk frij fertrouwen hâlde. - sei Elizabeth.
  Nei it kontrolearjen fan de streek, sieten de famkes op har skouders, in bytsje stuiterend. Feroarings foar it better wiene ek merkber. Plasticiteit is tanommen.
  Drachma merkte op:
  - Dit is geweldich, jonges.
  Elizabeth suggerearre:
  - Miskien testje se yn sjitten?
  De nimfegrevinne flapte út:
  -It soe!
  De famkes diene krekt dat, om beurten om ús te lieden. Ynearsten bliken de resultaten ûnferwachts noch slimmer te wêzen; de jonges wiene te soargen. Ommers, it eksperimint is risikofolle, hoe kin it oars einigje. Mar doe wiene wy der oan wend, krigen der in smaak foar en begûnen folle flugger te bewegen en te sjitten. It persintaazje hits naam flink ta, en de foarútgong wie benammen te merken mei respekt foar bewegende doelen.
  Elizabeth sei:
  - Moai! It liket derop dat wy op it goede spoar binne.
  Drachma hat tafoege:
  - Oars soene wy in oare kombinaasje kieze moatte. Yn it algemien, aktueel mei needles en mineralen sterk fersterkje it effekt. Jo kinne it sels brûke yn 'e behanneling fan sykten. Wat tinksto, Elizabeth?
  De blonde strider, dy't har bleate fuotten stampende, tjirpe:
  - Net it slimste idee!
  Drachma, dy't har buikspieren bûgde, blafte :
  - Wy sille dit sels besykje.
  De famkes stieken mei grapkes inoars skjinne foarholle.
  . HAADSTIK Nûmer 4
  Dêrnei gnyske se fleurich.
  - Ferljochtet wurgens perfekt! - Drachma fernaam. - Hoewol't wy hawwe neat te sjitten.
  Elizabeth befêstige:
  "It liket derop dat dizze jonges resultaten krigen." Litte wy de metodyk fluch opskriuwe en it fersprieden oan 'e troepen.
  De nimfgrevinne antwurde mei fertrouwen:
  - Wy sille dit dwaan, allinich mei minder punten yn 'e holle, benammen tichtby de eagen en harsens. Sa kinne jo soldaten ek blessearje.
  De blonde strider knikte:
  - Seker ja! Der is sa'n risiko.
  - Benammen as it net de sêfte froulike hannen binne dy't it dogge. - Ik seach nei in pear sekonden, dat ik seach dat de nimf stil wie, Elizabeth.
  Drachma tjirp:
  - En no is it tiid foar ús om ús kennis yn it sintrum te dielen.
  De jonges liken teloarsteld te wêzen; djip yn 'e binnen woene se fysike leafde. Mar Drachma begriep dat yn dit noch frij konservative lân de reputaasje fan in hoer in grut obstakel wêze soe foar foarútgong nei de top. Hjirtroch bleau seks allinich yn har dreamen. No, yn dizze dream is Elizabeth, as in wiere leauwige ( yn 'e realiteit, se is mear in agnostikus as in kristen, hoewol se leaf hat om lieten oer Jezus Kristus te sjongen!) wend om harsels te beheinen.
  De famkes lieten de auto en besleaten om te rinnen. Se rieden hiel hurd, net folle flugger as de raceauto. En nei't se de artefakten oanbrocht hawwe dy't út 'e wûndersône nommen binne, raasden se folle flugger as earder.
  - Sône, sône is it doel fan it seizoen, poadium folget poadium! - sei Elizabeth.
  It wie hast ûnmooglik om de flits fan har bleate, brune skonken te folgjen. De famkes diene de skuon út om se op it drege paad te rêden. Boppedat sjit it sa hurd rinnen.
  Griene beammen sykhelje de frisheid fan 'e iere simmer, de geurige loft fan dizze fijannige, en tagelyk freonlike wrâld. In fleanend fleantúch is hjirboppe te sjen. Dit is in oanfalsfleantúch mei sweep wjukken en fleantúchkanonnen. Boppedat is in reekkolom te sjen, earne baarnt in bosk. De famkes sykhelje maklik, mar dan fernimme se fertochte beweging op 'e dyk foarút. Ferheegje snelheid.
  - It liket der op dat der in sabotaazjegroep yn 'e hinderlaag leit . - seit Drachma.
  - Ik sjoch en hear it. It liket derop dat de fijân wat fan 'e wyn hat as hy, nettsjinsteande kosten, saboteurs yn dit gebiet smyt. - Elizabeth fernaam.
  De nimfgrevinne sûpte:
  - Dit is sûnder mis.
  De kommandant fan it sabotaazjedetasjemint , luitenant-kolonel Harry Griffind , in grutte brune keardel, wie yn grutte need. Boppedat hat er dêr dúdlik it ferkearde plak foar keazen, njonken in mierenhoop. De kweade ynsekten wiene net benammen ûnder de yndruk fan it feit dat de Amerikaan de Oarders fan Lenin en Stalin krige, en de offisier op in gefoelich plak trochbriek. Hy rôp obscenities, en liet gjin beheining sjen. Syn ûndergeskikte, kaptein George Cruz, begon de mieren te fertraapjen.
  Beide swarden se smoarch. Allinnich luitenant List, nei syn gesicht te oardieljen, wie in healslach, en merkte op:
  - Sa kinne wy de hinderlaag brekke!
  Roar as antwurd:
  - Mar der is noch gjinien!
  En dan komt it siskjen:
  - De Generaal is lilk, se sizze dat de Grutte Lieder sels fiifentweintich leden fan it hege kommando befel hat om te sjitten foar sabotaazje.
  Skûlen fan eangst:
  - Hy hat wier in greep fan stiel. Ja, en it past by harren!
  Gurgeljend as antwurd:
  - En ús taak is it út te finen en te ferkennen.
  De Afro-Amerikaanske swarde wer, luts syn broek oan en makke syn swurdriem fêst.
  - Ik kin it better útfine. No, harkje nei myn befel. Sadree't de fijân ferskynt, sjit fan granaatwerpers.
  - Wy hearre, kammeraat!
  En wer de boerenrivieren:
  - Sjoch nei my! Ik sil de aaien sjitte!
  En obsequius:
  - Ja menear! Lieder, kammeraat!
  De famkes rûnen troch de bosk, besochten achter de groep te kommen dy't yn in hinderlaag lei. Yn prinsipe, mei harren wapens en "pânser" artefakten, wie it mooglik om oan te fallen head-on, mar dit is kontraproduktyf. It is dus te riskant, foar it gefal dat de stiennen har wûnderlike krêften ferlieze.
  Drachma spruts oer dit:
  - In oar universum is net foarsisber.
  Elizabeth befêstige:
  - Hjir binne wy beide gelyk. Sa sille wy hannelje neffens alle regels fan 'e keunst fan oarloch.
  Foar in sterke fjochter is it bosk in bûnsgenoat. En hoewol't der sa'n hûndert parasjutisten wiene, wie it dúdlik dat dizze ienheid net goed taret wie. In protte smookten, oaren sieten whisky út flessen. Yn it CSA-leger bloeide feroardieling . Hjir berikte alles it punt fan absurditeit. As de kommandant in soldaat misledige, dan skreau er in oankundiging, in hast ûnwjersteanber argumint. In protte militêr personiel wiene sels seksots , en se waarden benaud as fjoer. No, wat foar dissipline kin der wêze, Jo triuwe de soldaten in bytsje, en se skele jo út as in spion of in saboteur. Frjemd genôch, it flywheel fan ûnderdrukking en spionaazje mania hat hielendal net draaie it leger yn in ûnoerwinlike phalanx, mar allinne ferleget it nivo fan de oplieding.
  Elizabeth frege Drachma:
  - Miskien kinne wy se fry fan ienfâldige "Obolensky"?
  Se antwurde:
  - Hiel logysk! Dit sil it nivo fan ús training ferheegje.
  De famkes gongen yn it berik, namen doel, knypeage de eagen. No is it wichtich om de wachtrige te fersprieden sadat achtenfjirtich rûntsjes yn elke klip safolle mooglik soldaten nimme. It nivo fan fersprieding spilet hjir ek in rol. No is de sichttiid yn 'e klip krekt seis sekonden. De famkes beferzen en konsintrearre, rjochte har wapens, besykje de "kaskade" fjochtssteat yn te gean. Se kamen mei dit sels, doe't de tiid fertraget en jo persoanlike snelheid nimt ta, en jo kinne safolle mooglik soldaten fuortsmite. Elke kûgel sil apart wurde waarnommen, as in fragmint.
  - Wy sjitte op 'e hichte fan 'e finger. - Drachma warskôge. De famkes twivelen in pear sekonden en iepenen it fjoer.
  No hat de fijân "snurken" krigen. Tsientallen soldaten waarden omkapt, sawol dejingen dy't stiene as dejingen dy't ûnhandich yn in hinderlaag leine. In protte sieten lykwols, wat de taak makliker makke.
  Doe't de sjitten hearden, reagearre de fijân let. Guon skroken, oaren kamen fjoer werom. Yn alle gefallen, nei't se de klip ôfstutsen hawwe, hawwe de famkes mear as de helte fan 'e fijân maaid.
  Drachma gebea:
  - En no F-1 granaten.
  De fijân besocht syn eigen te smiten . Mar hjir slagge him net sa goed. It famke skeat op 'e flecht granaten. Se sloegen mei beide hannen. As gefolch, fragminten rekke dejingen dy't se smieten .
  - Help ús, help! - De sânkleurige Drachma rôp spottend yn it Ingelsk.
  Elizabeth, wurke mei har beide hannen en de bleate teannen fan har ferliedlike fuotten, merkte op:
  - Sjit in granaat op 'e flecht del, in poerbêste taktyk.
  Al gau bleaunen mar in pear, en inkeld ferwûne, soldaten yn libben. De famkes rûnen op har ta. Under harren wie ûnferwachts luitenant-kolonel Harry Griffind . Hy stonk, frjemd genôch, syn lichem fûn reserves om himsels sterk te stront.
  - Ik jou my oer! - Hy mompele. - Stalin is kaput!
  - In bekend liet. - sei Elizabeth.
  de stank net op dysels! - De drachme skeat op syn skonken, en bruts syn knibbels. - No geane jo nearne hinne.
  Harry mompele:
  - Russysk hoeren ! - En ferdwûn .
  - Dat is it, wy binne no klear mei dizze keardel. Wy sille it team belje en se wurde ferbûn. En wy sille de rest sels ferbine. - sei Elizabeth.
  De famkes diene it wurk profesjoneel en fluch. Se bûnen him fêst en brochten de luitenant-kolonel ta syn sinnen. Ut eangst fertelde er harren wat er wist. It docht bliken dat noch trije lâningsgroepen telâne kommen binne, en op it haadkertier sit in spion mei de rang fan net leger as generaal-majoar.
  De famkes namen syn tsjûgenis op in bandrecorder en lieten him, ien fan 'e groepen wie ûnderweis, en se namen in hinderlaag tichtby de stêd, en de spesjale troepen soene mei de rest omgean. Wer seach men har bleate famkeshekken hieltyd hurder flitsen .
  Tonger sloech de loft en reindrippen foelen. Drachma fermindere it tempo in bytsje en harke:
  - It rûkt nei hjerst, hoewol't de simmer krekt begjint.
  Elizabeth knikte:
  - Ja! De reinstreamen binne sa waarm, it is moai om mei bleate fuotten troch in plas te spatten.
  It nimffamke tjirpe:
  " Jo en myn skonken kinne alle manlju yn 'e wrâld gek meitsje." Jo seagen hoe't se nei ús seach.
  De blonde strider sloech har bleate, rôze hakke yn 'e plas, koarde:
  - Om earlik te wêzen, kreaze jongelju, ik koe de winsk hast net ûnderdrukke.
  "As ateïst wie it foar my folle dreger om soks te dwaan." - Sei Drachma ( om ien of oare reden yn in dream waard se ateïst, hoewol se yn werklikheid in sibben fan 'e heidenske goaden wie!). - Ik hâld lykwols it meast fan yntellektuele manlju. Benammen dyjingen dy't respektearje de klassikers. Ja, Elizabeth, as jo suksesfol wolle wêze, moatte jo net allinich patriottyske gedichten skriuwe. En dan fan ien wurd begjint Ruslân my yn 'e earen te klinken.
  De blonde strider makke beswier:
  - No, tink net dat ik sa'n smel spesjalist bin. Hjir steane bygelyks gedichten oer de hjerst.
  Drachma tjirp:
  - Ik wol hearre hoe't se klinke.
  Elizabeth song mei har prachtige, tige sterke stim, dy't elke operasangeres kâns jaan koe, sels ûnder de grutten .
   Klaaid ta de oergeunst fan alle keningen,
  Crimson, goud, blêden yn robijnen!
  As jûnsflinters sweve,
  En de stim fan 'e wyn, de organen fan cherubs!
  
  De meast lúkse frede is romme yn 'e hjerst,
  Beammen, koepels fan hillige tsjerken!
  Elke tûke mei beitele snijwurk,
  Dauwdruppelparels en ûnskatbere stiennen!
  
  De plas wie bedutsen mei tinne sulver,
  Under de hoeven fan it hynder fonkelje vonken!
  Jo behannelje inoar freonlik,
  Meie jo lokkich libje ûnder in heldere loft!
  
  Yn 'e felle sinne, mei myn jurk los,
  Birken en popelen dûnsje de wals fan 'e leafde!
  Wy binne fertrietlik oer de dagen dy't yn 'e ôfgrûn sonken binne,
  Hâld de oantinkens oan gearkomsten by my!
  
  De winter sil komme, de jeugd dêryn is ivich,
  Gjin griis hier - diamanten yn hier!
  Wy sille al ús freonen sammelje foar de fakânsje,
  En lit ús de dream útdrukke yn skerpe fersen!
  Drachma, lykas altyd, spruts ûnfrede út:
  - Op ien of oare manier te âlderwetsk. Utdrukkingen lykas stim, goud en jo favorite cherubs. Jo binne te religieus besoarge.
  Elizabeth ferplettere in bytende mug mei har bleate teannen en koarde:
  - Wy libje yn in teokratysk ortodoks lân, dêr't titels en in protte âlde útdrukkingen bewarre bleaun binne. Sjoch hoe't de bern it leuk fine.
  By de sneldyk lâns stean, nijsgjirrich nei de kolommen te sjen, jonges fan ferskate soarten, fan bleatefoet oant nochal kultureel klaaid, applaudearre. Immen rôp:
  - Beethoven yn in rok.
  Ien jonge tafoege:
  - En mei bleate hakken!
  By it sjongen ferlege de famkes it tempo, en it wie goed mooglik om se te sjen. It earste dat opfalt wie it hier dat wappere as in slachflagge. Gouden Elizabeth en lykas de sânkleurige flam fan 'e Drachma.
  - Hja rinne om Bremen yn 'e brân te stekken! - Ien fan 'e ljochthierige jonges rôp.
  Drachma sprong yn in eachwink nei him ta, de jonge hie him krekt ôfdraaid om te fjochtsjen.
  Se rôp driigjend:
  - Wat is dyn namme, wit?
  De jonge koarde:
  - Friedrich, of gewoan op in freonlike manier, Rich .
  It sânkleurige famke tjirpe:
  - Wolle jo wat Amerikaanske sûkelade?
  De tomboy skodde de holle:
  - Net echt, se sizze dat it gewoan ersatz is.
  De nimfgrevinne lake:
  - Nee, natuerlik , Latynsk-Amearika is noch altyd ûnder de kontrôle fan de CSA. Sa binne se frij yn steat, foaral foar lâning, om in weardefol produkt te produsearjen.
  - Jou it dan! - De jonge antwurde.
  Drachma stjoerde in sûkeladereep ferpakt yn in notysje fan tsien roebel. De jonge glimke:
  - Dit is jild foar elkenien. - Hy sei. Blitsjend mei syn bleate brune skonken rûn er nei syn eigen.
  It bern syn T-shirt wie noch nij, seach sûn en goed fersoarge, de oarloch wie krekt begûn, en de bern hiene gjin tiid om te fiele syn swierrichheden. En jonges wolle graach bleatfuotten rinne, benammen yn dizze waarmte. Lykwols, wierskynlik op it grûngebiet fan Ruslân, en Dútslân is ien fan 'e provinsjes fan' e supermacht, moatte al ynfierd wurde militêre kaarten. Meastentiids nimme bern dit it dreechste, om't se op har leeftyd altyd ite wolle. Lykwols, yn tsjinstelling ta de USSR, mei in systeem fan kollektyf pleats, dêr't der net genôch iten sels yn bloeiende Brezjnev tiden, moderne Ruslân is oerstreamd mei iten. In sterke eigener en boer fiedt it lân better as ûnder dwang en troch hurd wurk. Elizabeth tocht dat it feit dat it lân foaral religieus wie in geunstich effekt hie op it klimaat. It moat sein wurde dat yn it moderne Ruslân de mearderheid fan 'e ortodokse kristenen net folle oars is fan ateïsten: se drinke, swarre, smoke, bedroch, hawwe abortus en sitte yn 'e finzenis. En om regelmjittich nei tsjerke te gean , op syn minst ien kear yn 'e wike, is fantastysk foar in protte. As in amtner hjir sûnder goede reden de sneinstsjinst mist, moat er net te lang yn it amt bliuwe. De wet fan God is ferplicht op skoallen. Ynklusyf moslims.
  Dit is in sterke beweging, religieuze assimilaasje, as minsken begjinne te begripen wat it bêste foar har is. Elizabeth, op ien kear, lies de literatuer fan protestanten dy't de Bibel ferheffe. Mar mei har hert hâldde se mear fan 'e ortodokse tradysje, sûnder der echt oer nei te tinken oft dy de Bibel yn striid wie of net. De Hillige Skriften waarden hast hielendal skreaun troch Joaden, en it grutste part fan 'e tradysje is Slavysk-Gryksk. It soe better wêze om ús eigen Russyske Bibel te skriuwen, wêrtroch Kristus in symboal is fan 'e krêft, macht en kar fan' e Slaven. Oars, as jo it Alde Testamint lêze, krije jo gewoan rillingen: Joaden binne it folk fan God! De Slaven binne it folk fan God, en gloarje oan 'e Almachtige, ek al binne se yn dit universum ferienige yn ien steat. En yn har wrâld binne de relaasjes tusken Ruslân en broederlike Oekraïne slimmer as mei de Feriene Steaten.
  No ha se wer in gekke snelheid ophelle, mar dat hâldt my net fan tinken. As jo bestemd binne om werom te gean nei jo wrâld, hoe kinne jo Oekraïne werombringe? Hjir moatte jo ferstannich hannelje, sûnder rudeness. It wichtichste is om te betrouwen op jonge, earlike politisy, en net op kriminelen. Yn it algemien is it tige wichtich om in nije elite yn Ruslân te foarmjen. Net scum oligarchs , of partijbazen lykas de CPSU, mar in echte krêft dy't by steat is om it lân foarút te gean. De nije elite moat net himsels tsjinje, mar it grutte ryk en syn machtige minsken. Itselde jildt foar dit lân, hoe te foarkommen dat it ynstoarten fan in grut ryk. It wichtichste skaaimerk fan Ruslân sûnt de Wite Garde is elective regear ynstee fan in monargy. Kolchak blykte te wêzen in sterke en fier-sighted hearsker, in berop dwaan op machtige presidinsjeel macht. De grutte machten fan 'e presidint makken it mooglik om de naasje en de steat te ferienigjen, te ferslaan feest en wetteloosheid . It is net foar neat dat de Feriene Steaten, nettsjinsteande al har demokrasy, karakterisearre waarden troch grutte presidinsjele macht. Mar Grut-Brittanje, dêr't de monargy suver nominaal waard en de minister-presidint te ôfhinklik wie fan syn eigen partij, ferlear syn posysje as wrâldmacht. Tink mar, har territoarium yn 'e moderne skiednis is hûndertfyftich kear ôfnommen.
  Yn dit universum, ek wurden kommunistysk, Brittanje is fallen útinoar, en de stêden binne yn ûnrêst en gaos. It is krekt nei Foggy Albion dat se kopje moatte.
  Hoe is it foar de minsken dêr?
  Der wie noch te hearren lûd yn 'e loft, en in ferkenningsfleanmasine ferskynde. Skildere om de loft te passen mei trochsichtige wjukken, blies it mist. Foar de skerpe eagen fan sokke famkes is dit lykwols hielendal gjin probleem. De famkes hellen har springgewearen op en skeaten in unanym salve ôf. Twa kûgels is sels te folle foar in licht pânsere skout. Hy helle en begûn te fallen.
  - Swak pânser! - sei Elizabeth.
  De Nymph grevinne befêstige:
  - Benammen as jo op glês slaan.
  - Sa'n auto moat lykwols net folle weagje. It is as in monoplane, net mear as achthûndert kilogram. - It famke frege Drachma:
  - Tinksto dat de piloat it oerlibje sil?
  It sânkleurige famke antwurde net al te fertrouwen:
  - Hast net! Wy hawwe al syn ynstellingen fergriemd.
  Elizabeth antwurde fleurich:
  - Sa folle better, minder marteling fan finzenskip.
  It joggen helle de geasten fan 'e famkes op, en se raasden yn ien azem nei it sintrum.
  De ienige fertraging wie nedich om de hinderlaag te likwidearjen. De famkes rûnen om 'e hinderlaag hinne; se hearden smoare ûnderhannelings.
  De kommandant fan 'e parasjut, Special Forces Major Bob Dowell , kraste syn noas senuweftich. Dit wie in min foarteken, wat betsjut dat jo in nikkel krije.
  Hjir raasde er:
  - Shafranik, wat binne dizze soarten, hoe krûpe mieren ?
  - Ja, dit binne bern dy't fytse, hear. - antwurde de mulat Frânsman.
  In útrop folge:
  - Lit ús fjoer iepenje!
  De mulat hat logysk opmurken:
  - Foar sa'n ûnbelangryk doel om in hinderlaag te iepenjen?
  It bist yn unifoarm gromde:
  - Mar se binne sa ljocht. Krekt suvere duvels. Litte wy se mar sa sjitte, foar de wille.
  Shafranik merkte op:
  - Sa'n doel is net bysûnder nijsgjirrich.
  Snie antwurde:
  - Faaks, mar ferliedlik.
  Forsearre grommen:
  - Wy moatte in pearse Mercedes mei twa wite poppen.
  Ferklearringsfraach:
  - Mei twa poppen?
  Bliid útrop:
  - Russyske famkes!
  En in vulgêr sizzen:
  - Twa, sa min! Foar in hiel bedriuw. Se sille stjerre as se ús tsjinje.
  Wer in fulgêre en ûnfatsoenlike útdrukking:
  - Wy kinne se oan beide kanten hawwe.
  Giggle as antwurd:
  - It liket grappich.
  En nochris de groun fan in boer by estrus:
  - En foar ien ding is it praktysk!
  - Wat dat lêste oangiet, twifelje ik net. - De majoar slikte syn lippen. - Der binne wierskynlik wat soarte fan psychologyske maatregels belutsen.
  - Net begrepen? - Shafranik wie ferrast.
  De offisier raasde:
  - Blykber, sa't de Russen sizze, binne jo net freonen mei de kop fan koal?
  Shafranik snapte it punt net hielendal:
  - Ik bin gjin fegetarysk, mar ik bin der hielendal net op tsjin it brûken fan koal as byntsje, bygelyks by hin.
  De offisier gromde:
  - Bisto dollars? Jo sette se yn 'e turkije.
  Shafranik kraste oer de kop:
  - Wêr is dit foar, kommandant?
  - Ik begryp de Russyske slang net. Koal is ús dollars, of bucks , en de koal is de kop. - De majoar lei út.
  Giggle as antwurd:
  - En de kop! Wat in jargon !
  De offisier raasde:
  - Sa kaam it út. Okee, kinne jo in liter Russyske wodka drinke?
  Shafranik waard bang:
  - Russyske wodka? Ja, dit is libbene dea.
  De majoar gniisde en helle in liter glêzen flesse út. Ferskate parachutisten stoarren har oan, knipperden mei de eagen:
  - Wow, wat in bom!
  Bob Dowell woech it yn syn hân en stelde foar:
  - Jo hawwe in kar. Jo drinke it of út 'e kiel of smyt it op 'e holle.
  In bange piip as antwurd:
  - Is der in tuskenopsje?
  Wat folget is in grom:
  - Doch de broek mar út en sit op 'e flesse. Koartsein , kieze.
  Mei in sucht wurdt de fordoemde stim heard :
  - Goed, ik nim it binnen. Ik woe it al lang besykje. Russyske wodka, wat in gif .
  In kwea-aardich neisjen as antwurd:
  - It wyldste ding.
  Drachma en Elizabeth hearden dit petear, har earen binne heul skerp, plus de ynfloed fan artefakten. Se kroepen ûnderwilens nei efteren. Elizabeth frege ferrast:
  - Hja sitte yn in hinderlaag en meitsje sa'n idioate weddenskip!
  De nimfgrevinne tjirpe:
  - Wat kinst dwaan! Dit is it nivo fan 'e Amerikaanske kultuer, fermannichfâldige troch kriminele bolsjewisme.
  - Kommunisme is in helder idee, mar meastentiids wurdt it útfierd yn it tsjuster! - Elizabeth fernaam.
  - Mine minsken mei goede ideeën ferjitte folle mear bloed as minne minsken mei minne plannen! - Drachma konkludearre.
  - It is in kar tusken útfiering en tou. Ik leaver útfiering! - Elizabeth flitse mei har saffiere eagen. Se bewege stil, as ninja's, en se hiene gjin gelikense yn sabotaazje en hinderlagen.
  Underwilens die kaptein Shafranik de flesse los en naam in slok út syn kiel.
  - Sweet ! - mompele de parasjut.
  De wodka gorrele, streamde yn 'e brede kiel fan 'e mulat Frânsman.
  Hy grommele sels fan nocht.
  - Wat in baarch! - sei Elizabeth. - Nuver genôch, ik wol se sels allegearre deadzje.
  Drachma gnyske:
  - En ite pork!
  It blonde famke sei:
  - Der is in rasjonele nôt yn 'e wurden fan Sânde-dei Advintisten. It baarch is in rinnende jiskefet. Mar foar in Joad is it net kosher, it is gjin iten, en de Bibel is primêr skreaun sadat joaden it kinne begripe.
  De bleatefoete nimfgrevinne tjirpe:
  - Okee, sjoch as de Amerikaanske kommunistyske strider it kin mei in gewoane Russyske dronken.
  Nei't er sawat de helte fan 'e flesse oerwûn hie, trille Shafranik ynienen en, troch de flesse út syn hannen los te litten, begon hy te burpen . Bob Dowell sloech him yn 'e rêch.
  - No , dy swakke!
  Hy kotse. It gesicht is ferfoarme .
  Bob lake.
  - No, no sille wy dyn koalkop op krêft testje. Hoe sterk is hy om in Russyske flesse te wjerstean?
  Nei't er burped hie, helle Shafranik amper syn azem, en drukte út:
  - Ik bruts bakstiennen op 'e holle.
  Hiel yn reaksje:
  - Sa brekke jo de flesse ek. Nim it yn jo hân.
  Shafranik besocht it te nimmen, mar liet it hast fuortendaliks falle.
  - No, do bist, sa't se sizze, in geit! Of leaver in ram! - Nim it en hâld it fêst, as de aaien fan in prostituee.
  De kapitein kreunde:
  - Ik bin gek!
  Wiid swaaiend sloech er him op 'e holle, der waard in rinkeljend lûd heard, de flesse bleau yntakt.
  - De Russen hawwe alles fan iik, it is net hielendal foar neat dat it symboal fan Ruslân iik is.
  In ferfelende grom as antwurd:
  - Oak, dit is nei alle gedachten de ynhâld fan dyn holle. Wat, jo wolle josels net goed slaan. Leffe, bang foar pine!
  gjalp as antwurd:
  - Gjin gefal, kameraad majoor! Pine is goed!
  En wer it gebrul, tinken oan in ferwûne mammoet:
  - As jo yn 'e hannen falle fan it Ministearje fan Eare en Rjochten, sille jo útfine wat pine is: twa elektroden yn' e kont , ien oan 'e tonge. Jou my de flesse.
  Shafranik luts eefkes:
  - Deadzje my mar net!
  Bob Dowell pakte har mei beide hannen en, makke in folsleine swing mei syn lichem, sloech har yn 'e holle. De flesse sloech yn stikken. Shafranik raasde mei goede obsceniteiten:
  - Tûzen duvels yn it gat!
  Bloed gie út 'e brutsen holle, fragminten snijden der troch.
  Drachma koe har laitsjen amper ynhâlde.
  - Dit is sa grappich!
  Elizabeth wie serieus:
  - Hy wit of net hoe't er slaan moat, of hy hat mei opsetsin sa'n slach slein om mear pine te feroarsaakjen. Yn alle gefallen lit dit it nivo fan it Amerikaanske Reade Leger sjen.
  De grevinne-nymph stimde yn:
  - As regel, net heech .
  De famkes gnyske en rjochten har gewearen. Underwilens kreunde Shafranik en fage it bloed ôf. It is dúdlik dat hy, as in healbreed , de rol spilet fan in nar ûnder de majoar.
  En gûlt as in wyfke:
  - Nou, hwerom sa grof!
  En wer it brul as antwurd:
  - Hald dy de mûle! Sjoch, in frou fytst. Ik nim har mei ien skot del, sjit it fleis fan har skonk. Dan nimme wy har mei it hiele selskip fuort.
  Pleatsjend piip :
  - Sil ik it krije?!
  En it gjalp is ek agressyf en steil:
  - Mei sa'n swak holle, fertrou in frou...
  It antwurd is vulgêr :
  - It wichtichste is wat der tusken de skonken sit.
  De majoar rôp:
  "Dan gean troch, set jo weardichheid yn in flesse, of ik sil it yn jo mûle stekke."
  - Brr! - De kaptein fluite! - Jo kinne it net sa dwaan.
  It bedriuw helle de holle út 'e hinderlaag. Elizabeth begûn te lêzen in gebed, besykje te konsintrearjen. Drachma wie ek stil, licht massearre har nekke, sjitten mei beide hannen is te dreech, krekte koördinaasje is nedich. De famkes, mei elk in masinegewear yn 'e hân, iepenen it fjoer út fjouwer tonnen.
  - Nim dat, kommunistyske faksisten. - flústerden de moaisten .
  De kûgels snijden ferskate tsientallen jagers del. Se seagen yn in folslein oare rjochting, besocht te befredigjen harren bestial ynstinkten. Mar, lykas altyd bart mei dejingen dy't de skuld fergetten binne, folget ferjilding.
  - Der is in wolvenjacht, mar wy meitsje dwazen dea ! - Sei Drachma.
  Nei't se it grutste part fan 'e lâningspartij ôfmakke hawwe, begûnen de famkes de oerlibbenen te sjitten . Foar harren wie it genôch om it lytste dieltsje fan it lichem te sjen en dêr in lading yn te foegjen.
  - Sa't jo sjen kinne, is it folle makliker! - sei Elizabeth.
  En doe waard besocht de granaten del te sjitten. Mar foar de famkes dy't op in ôfstân fan twahûndert meter flinters delsketten en miggen markearre , is dit net sa'n ferskriklik doel. It ienige ding is dat jo tefolle doelen tagelyk moatte sjitte.
  - Hillige God, ûntfermje har oer har sielen. - Elizabeth har lippen flústere. - Har sûndige paad op ierde waard ûnderbrutsen. Sa folle better, minder helske pine.
  Drachma, sjitten sûnder folle sentimintaliteit, merkte op:
  - De fijân is de fijân, en hy moat ferneatige wurde.
  Elizabeth, wrijven de bleate soal fan har brune, ferliedlike fuotten, frege:
  - Ruthless?
  De nimfegrevinne flapte út:
  - Ja!
  - Dat kin ik net! As ik deadzje, sil ik der grif spyt fan meitsje, dat is it soarte fan persoan dat ik bin. "Der rûn in pearle trien oer it wang fan 'e skout.
  - Jo sprong is in tongerbui, en jo wurden binne in klap! Allinnich in trien fan 'e stjerren sil Gods kado wurdearje! - Drachma song.
  Elizabeth skeat yn ien kear fiif granaten del, wêrtroch't se ûntplofte. Under de eksplodearre wiene der needelfoarmige, de fersprieding wie net sa grut as twahûndert meter, mar de tichtens fan 'e ferneatiging wie folle grutter. As de naald slacht, draait it en skuort it weefsel, wêrtroch't ferskriklike ferwûnings feroarsaakje. No testen de parachutisten it op harsels. Dejingen dy't net stoaren hienen daliks bot te lijen. Benammen as it yn it each komt, slacht it it eins út, kreupel it.
  - No ja! - ferklearre Elizabeth, en mei har bleate teannen in ferfelende kakkerlak ferplettere - It liket derop dat de fijânwekkers stil wurden binne.
  Drachma befêstige yn in selsbewuste toan:
  - Ja, leave! Swij troch de organen fan 'e dea.
  De majoar oerlibbe, mar Shafranik fûn in maklike dea. De famkes rûnen nei de kreunende offisier ta. Drachma stapte mei har bleate hakke op Bob Dowell syn bedded foet .
  De nimfegrevinne grommele:
  - No , sis wat jo witte! Oars wurdt it in puinhoop!
  En it gjalpjen fan 'e ferwûne biggen as antwurd:
  - Ik wit alles! Ik sil dy alles fertelle!
  Hjir moatte jo de juste fragen stelle. Selektearje de winske set. Tagelyk, jou de fijân ferskate stimulearjende ynjeksjes smard mei in oplossing om him te praten. De majoar wist lykwols ferrassend min, en de famkes, spuijend, stoppe de fysike ynfloed.
  - Underfreegje in gek , smyt wetter yn in mortier, martelje, slach in ezel! - Sei Drachma.
  - Do bist hjir krekt, myn freon! - Elizabeth stimde yn. - Lit ús dus wat nuttichs dwaan.
  De famkes rûnen sa hurd as se koenen, flitsjend har bleate, spegeleftige soalen mei de sierlike kromme fan har bleate hakke om de tiid te kompensearjen.
  Allinnich by de oanrin makken se wat fertraging, sadat ien fan de bewakers fan eangst net begjinne te sjitten.
  De famkes waarden mei blydskip ûntfongen, en se wiene yn in haast om har kennis te dielen. As Academician Kurchatov har ynformearre, de earste kompjûter chip wie al gearstald en in kompjûter mei transistors wie al klear.
   - Ferbazend! - Se sei in hiel moaie sânkleurige Drachme. - Ik sjoch dat jo gjin tiid fergrieme.
  - Fansels! - Kurchatov joech it famke in sigaar. Sy wegere:
  - Smoken fersnelt de bloedfetten fan 'e harsens, wat betsjut dat it gedachteprosessen skea docht.
  Hy gûlde:
  - Krektoarsom, it helpt my.
  Drachma energetysk, mei in útdrukking yn har smaragden eagen, beswier:
  - Dit is in yllúzje en selshypnose ynspireare troch it medisyn nikotine. Ik stel jo it folgjende foar. Electrotherapy sesjes, akupunktur, tegearre mei gemikaliën. Dit moat jo spesifyk helpe. It sil de tinkprosessen ferbetterje net allinich fan jo, mar ek fan jo studinten.
  De offisier frege:
  - Wat, hawwe jo al metoaden?
  Drachma antwurde fol fertrouwen:
  - Guon dingen binne pland, mar foar no is dit noch mar it begjin. Yn de takomst sil de skaal fan ûndersyk noch mear tanimme. Wy sille nije metoaden meitsje, om't wy no mar oan it begjin fan it paad binne. Yn it algemien is it minsklik lichem fol mei reserves. In persoan brûkt mar ien hûndert tûzenste fan 'e kapasiteiten fan' e harsens, en ien oant twa prosint fan 'e fysike. Sels ús Terminator famkes binne fier fan hûndert prosint gebrûk fan jo kapasiteiten.
  In útrop fan ferwûndering as antwurd:
  - Wow, dit iepenet brede perspektiven!
  In hiel grut en prachtich famke wreau har iene bleate foet tsjin de oare en tjirre:
  - Jo kinne jo net iens foarstelle wat! Tink gewoan. Of leaver, tink net, mar hannelje!
  De heechleararen lêze grif wat de skientme skreau , se wiene fernuvere oer de djipte en sekuerens fan sokke skynber jonge skepsels.
  - Briljant! - sei Abrikosov. - Wurkje jo lichems op hûndert prosint?
  - Spitigernôch Nee! Mar wy sille ús eigen potensjeel fergrutsje. - sei Drachma. - God makke de minske út klaai, mar dit is gjin reden om in pot te bliuwen.
  Abrikosov stimulearre:
  - Hiel wiis! Mar yn it algemien. - Hy liet syn stim sakje. - Hoewol't dit yn ús ryk net akseptearre wurdt, leau ik net yn God.
  De nimfegrevinne tjirpe:
  - Underinoar! En myn freon is obsedearre mei religy. Boppedat begon se nei it Advintisme oan te heljen .
  - Lige Drachma net! - Elizabeth eksplodearre. - Dat haw ik noait sein.
  
  De nimfegrevinne sei:
  - Mar ik tocht! Dit is lykwols neat. Ik haw ideeën oer hoe't jo de grutte fersprieding fan 'e AM-200 granaat kombinearje en de tichtens fan ferneatiging fan' e needle-foarmige Amerikaanske oanpassingen.
  De professor frege:
  - It is yngewikkeld?
  - Nee, it is frij simpel. D'r sil gjin ferlet wêze om produksjelinen te feroarjen. - Sei de prachtige Drachma, stuiterjend op har brune, gespierde skonken.
  Elizabeth bleau net yn skuld:
  - En ik haw ideeën oer hoe't jo de earste snelheid fan 'e kûgel fan' e Obolensky-oanfalsgewear kinne ferheegje, it rjochtsjen ferheegje , en lichemswapens nimme foar de brek.
  De professor mompele:
  - No, dat is ek net slim. Binne de feroaringen signifikant?
  De blonde terminator flapte út:
  - Minimal!
  Logysk antwurd:
  - Dan wurdt it net te djoer.
  - D'r binne ek manieren om de eksplosive krêft fan dynamyt signifikant te ferheegjen. Lytse tafoegings. - De famkes begûnen.
  - Nije manieren om stiel te legeren en wapens te fersterkjen. Takomstige technologyen. - sei Elizabeth.
  De famkes joegen de heechleararen wurk te dwaan. Harren hollen ûnthâlde alles yn it lytste detail, lykwols, as sels ûnder gewoane minsken der binne ferskynsels dy't net ferjitte neat en gau ûnthâlde ynformaasje, dan binne genetysk ferbettere binne noch mear by steat fan dit.
  Abrikosov notearre:
  - Ik trainde myn ûnthâld foar in lange tiid. Yn it algemien, in persoan, benammen ûnder hypnose, is by steat om te ûnthâlden alles, sels yn 'e liifmoer. Of nei in set fan spesjale oefeningen, mar ik berikte sokke hichten net. Jo lykje in lange wei kommen te hawwen.
  - Se holpen ús! Yn 't algemien hat de FSB enoarm yntellektueel potensjeel opboud. D'r binne ferskate metoaden foar it oplieden fan spesjale troepen en wittenskippers, lykas ek ûntwikkele farmakology. Se binne by steat om te fernijen net allinnich it lichem, mar ek de geast. - Sei Drachma.
  Abrikosov notearre wat yn syn notebook. Elizabeth merkte op:
  - Yn myn tiid soene jo it gewoan op 'e kompjûter sette.
  De professor suchte:
  - It is te grut.
  - Yn myn tiid soe de krêft fan in hiele elektroanyske echelon passe yn in horloazjekast.
  - Elizabeth liet de kompjûterarmband oan har hân sjen. En se klikte mei har bleate teannen.
  Drachma befêstige:
  - Meikoarten krije jo dizze ek . Wy sille helpe. Begripe jo mikrocircuits?
  De professor antwurde mei in sucht:
  - Wy besykje! It is net te maklik om sa'n ding yn produksje te setten. Wierskynlik hat it yn jo wrâld lang duorre om op dit punt te kommen!
  Elizabeth antwurde mei pathos:
  - Rjochts! En om earlik te wêzen, de measte technology waard ûntwikkele troch de Amerikanen. Wier, wy binne de lêste jierren ek tanommen, foar in grut part te tankjen oan petrodollars.
  Drachma hastich ta te foegjen, en har bleate teannen fan har flinke fuotten diene echte wûnders:
  - Wittenskippers binne ophâlden mei rinnen nei it bûtenlân. Wy wiene lykwols ûntwikkele doe't it lân noch relatyf earm wie. Mar d'r wiene patriottyske wittenskippers dy't net bang wiene foar swierrichheden.
  Abrikosov, nijsgjirrich, frege:
  - Wa wie it krekt?
  - Dizze ynformaasje wie foar ús ferburgen. De reden is ûnbekend. - Sei Drachma. "Mar it kin wêze dat it geheim hjir te wichtich is om sels foar ús te fertrouwen."
  De heechlearaar knikte mei syn wat grize holle:
  - No, goed famkes, útfine en doare! Binne jo minsklik materiaal nedich foar eksperiminten?
  - Net foarkomme. - sei Elizabeth.
  De famkes skreau hiel fluch, net allinnich mei harren hannen, mar ek mei harren fuotten, en twa oeren se dielde technologyen en techniken. Yn 't algemien merkte de tûke Drachma op:
  - It is nuver dat al dy ûntjouwings sa traach brûkt wurde , ek yn ús heitelân. Ommers, wy kinne flink ferheegje it nivo fan ús hiele leger. En it soe gjin sear wêze foar minsken om yntellektueel te groeien. - It nimffamke tilde har skonk op en draaide har flinke bleate fingers mei fernearde spikers by har timpel. Oars leauwe in protte studinten dat de Battle on Ice in wedstriid is tusken Ruslân en Kanada.
  - Kanada! No in provinsje fan 'e Feriene Steaten. De ûngelokkige minsken, op syn minst de helte fan de befolking, of leaver sechstich prosint, sitte finzen yn konsintraasjekampen. - Sei professor Abrikosov. - Lykwols, yn jo wrâld is dit wierskynlik in folslein beskaafd lân.
  - En frij ryk! Op de Olympyske Spelen wisten se ús sels oan de kant te triuwen. - Elizabeth klikte mei har tonge. - Mar dit komt omdat de amtners tefolle stellen. Yn de krisis begûnen stellerijen noch mear ta te nimmen. Hoewol't ik bin in kristen, Ik leau dat amtners dy't stelle moatte wurde impaled.
  En it famke klikte wer, dit kear mei de bleate teannen, sa hurd dat in mug dea del foel.
  - In goed idee, al is eangst allinnich net genôch! - De professor fernaam. Benammen de amtner moat goed foarsjoen wurde, dan hoecht it net te stellen.
  Drachma skreau fierder mei de hannen en, wat ek yndruk makke, mei har sierlike skonken, behendich, as de poaten fan in aap:
  - Ik ken de lêste techniken fan hypnose.
  - Dit is in wittenskiplik ferskynsel, mar it freget om in bepaald kado. - Sei Abrikosov. - Mar dyn psyche is te stabyl om famkes yn trance te bringen. Ik advisearje lykwols selshypnose, it sil ekstra kapasiteiten yn jo wekker meitsje.
  - Geweldich idee, wy sille it grif besykje. - sei Elizabeth. - Us kapasiteiten sille groeie.
  De famkes moasten guon details útlizze, sawol mikrocircuits as fleantúchtechnology. Benammen wat binne ultra-jetmotoren , de ferhâldingen fan additieven yn wapens. Hoe dynamyske beskerming wurket en folle mear. De duvel is yn 'e details, lykas science fiction-skriuwers ienris besocht de prinsipes fan wurking fan in tiidmasine te beskriuwen, wylst se stil hâlde oer de wichtichste details. Men kin ek de teory fan it marxisme ûnthâlde, wêrby't, it wichtichste, it kritearium foar it selektearjen fan 'e elite fan' e arbeidersfoarhoede net stavere waard. Lenin skreau fiifenfyftich dielen, mar swiide oer it wichtichste. Stalin hannele ûnhandige, hoewol't, yn 't algemien, hy sette de goede taken foar himsels. Yn 't algemien hat de merkekonomy himsels útput; de plande ekonomy is folle effektiver. De Twadde Wrâldoarloch bewiisde dit, hoewol net folslein. Deselde Amerikanen produsearre hast trije kear mear fleantugen as de USSR, en djoerder. Mar de Feriene Steaten hawwe noch ferskate kearen minder munysje yn tanks, as wy telle selsridende gewearen , wylst de USSR hat in foardiel yn artillery en mortieren, mar likernôch de helte safolle masinegewearen.
  Drachma tekene in diagram:
  - Sokke monoplanes kinne makke wurde fan polystyrene foam. Goedkeap en kontrolearre mei in ienfâldige joystick. In heul progressive kontrôlesysteem, tanksij dit, fleantugen en tanks krije ekstra effisjinsje. Benammen de snelheid fan antwurd, jo hoege net te lûken de lever, gewoan drukken op in knop is genôch. Jo hawwe dit al behearske.
  De professor knikte krêftich:
  - Ja, it liket foarútstribjend.
  - Dêrnjonken waard de dream fan Chroesjtsjov om mais te groeien yn 'e poalsirkel in werklikheid nei't it sealgen yn' e kob transplantearre waard. Ik wit syn formule en hoe't it wurdt synthesized. "Drachma, mei de bleate fingers fan har flinke fuotten, de hûd fan har skonken glinsterend fan 'e tan, smiet it kaugom yn 'e mûle; it wie har dûbel noflik, om te skinen mei har yntelliginsje en tagelyk wat elastysk te fielen en swiet mei har tonge.
  - Is dit net gefaarlik foar it minsklik lichem? - frege de professor.
  Dizze kear antwurde Elizabeth:
  - Nee! Boppedat waard it piggen yn 'e mais ynfierd, wêrtroch it rapper groeide en mear fiedingsstoffen befette .
  De fluch-witted learde man Abrikosov frege:
  - Hoe sit it mei it rottengen foar fruchtberens?
  It blonde famke sei:
  - Yn dit gefal binne sprinkhanen better. It sil effektiver wêze. Yn 't algemien is it mingjen fan genen grutte foarútgong. Ik tocht der sels oan om oan mysels te wurkjen.
  De professor wie wat ferrast:
  - Iets spesifyk te ferbetterjen? Jo binne al perfeksje. Benammen ekstern!
  Elizabeth ferklearre:
  - Feroarje de proteïnestruktuer sels. Wy hawwe in ûngewoane proteïne, feroare, mar noch in frij kwetsbere struktuer.
  Abrikosov kaam oerein :
  - Goed dien famkes. Kinne jo my ferjongje?
  It blonde famke knikte ynstimd.
  - Teoretysk is dat foar de wittenskip hiel goed mooglik.
  - Wittenskipsferfeling kin Iljitsj syn kealens net fersiere! - Drachma sei as in grap, in anty-Sovjet spreuk .
  De professor wie ferrast:
  - Lenin?
  De nimfgrevinne tjirpele mei in glimke:
  - Ja, se neamden sels Petrograd ta syn eare. Der is sels in ding.
  Lenin skriuwt út it grêf, neam Leningrad net, it wie Peter de Grutte dy't it boude, net ik, de keale bastard !
  Elizabeth hat tafoege:
  - Sels de Bibel seit oer Lenin: - En de keale gek sil sizze, dat der gjin God is.
  En doe tocht de blondine, miskien hawwe wy it oer in oar, mar ek keal en bloedich!
  De famkes ûntspanden in bytsje en begûnen te dûnsjen, mar de idylle waard ûnderbrutsen troch in ûnferwachte oprop.
  - Marshal Vasilevsky wol mei dy prate.
  Elizabeth en Drachma knikten:
  - Wy kinne it dwaan! Ik tink dat wy jo genôch dwaande hâlde?
  Abrikosov befêstige:
  - Beyond alle mjitte. De hollen klopje. Sokke tûke famkes. Ik mocht benammen graach de transplantaasje fan diergenen yn planten. It is allinich mooglik dat genetyske defekten yn 'e persoan sels ûntstean kinne.
  - Wy sille alles oanpasse. - Drachma makke in ekspressive gebeart. - De natuer is krom, mar de minsklike geast is in rjochter!
  - Dit is tsjin God! - Elizabeth seach driigjend.
  De Nymph grevinne logysk beswier:
  - Dit is tsjin dommens! Lykwols, lykas ik al sei, it feit fan ús bestean is tsjin God. Foarútgong hat de mooglikheid om in persoan te ferheegjen, wat betsjut dat hy tichter by de Almachtige bringt!
  It blonde famke ferklearre:
  - Jo nimme dit te letterlik.
  Abrikosov drong har oan op:
  - It is net goed om josels te twingen om lang te wachtsjen op in senior yn rang. Ik sil jo de nijste seishûndertste Mercedes jaan.
  - Gjin need, wy rinne nei hûs. - sei Elizabeth.
  De professor wie ferrast:
  -Kinsto in auto ynhelje?
  As antwurd song Drachma boartlik:
  - No, wêrom, wêrom, wêrom,
  Wie it ferkearsljocht grien?
  Alles omdat, omdat, omdat,
  Wat wie hy in leafhawwer!
  Yn it tiidrek fan snelheid, elektroanyske ljochten,
  Se draaide harsels oan,
  Foar myn waarmste leafde,
  It griene ljocht skynt!
  En beide famkes stampen har bleate, sierlike, gespierde fuotten en songen:
  En elkenien rint, rint, rint, rint,
  En it skynt!
  En elkenien rint, rint, rint, rint,
  En hy stiet yn 'e brân!
  En de krigers sloegen inoar mei de bleate hakken, en dêrút reinden letterlik vonken mei alle kleuren fan 'e reinbôge.
  Drachma sei gau:
  Earlikens is in selektyf konsept, bedrog is universeel!
  Hoe is skaken oars fan polityk?
  Yn skaken is it spul gelyk, mar yn de polityk hawwe de autoriteiten altyd in foarsprong!
  By it skaken is der tiidsdruk oan de ein fan it spul, mar yn de polityk is dat altyd!
  By it skaken binne offeren frijwillich, mar yn de polityk wurde se altyd twongen!
  By it skaken wurde de stikken ien foar ien op 'e nij pleatst, mar yn 'e polityk, wannear't de autoriteiten wolle!
  Yn skaken kinne jo gjin bewegingen werom nimme, yn 'e polityk dogge se it by elke stap!
  In hearsker omjûn troch net-entiteiten is as in stien yn in skuorre frame; syn wearde sil falle en ûnûntkomber ferdwine.
  De troan, yn tsjinstelling ta it bêd, wurdt allinich dield troch swakkelingen !
  . HAADSTIK Nûmer 5.
  It enoarme paleis fan 'e goadinne fan' e kweade Kali wie fol mei in protte manlike en froulike slaven, lykas krigers. Slaven, as regel, wiene hiel moai, jong, curvy, en harren klean ôfhinklik fan harren status. De measte famkes binne bleate fuotten, en har boarsten en heupen binne amper bedutsen mei tinne strips fan stof. Mar slaven fan hegere status drage sieraden, broches, earrings, kralen, en earmbannen op har earms en enkels. En op har fuotten binne sandalen fersierd mei pearels, en de meast foarname slaven hawwe sels skuon bedekt mei juwielen en mei hege hakken.
  Se lykje sels op aadlike minsken. Typysk hawwe slaven út 'e elven of froulike trollen in hege status. Elfen ferskille fan minsken allinnich yn 'e foarm fan har earen; se binne moai, lykas dy fan in lynks, wylst froulike trollen gruttere, earnfoarmige noas hawwe. En mei harren figueren en oare dingen kinst se net los fan spieren, minsklike famkes.
  En de minsklike famkes binne hast allegear fan in legere status mei bleate, rôze hakken, hast neaken, mar ek hiel moai, jong, fris en gespierd.
  D'r binne sawat tsien kear mear froulike slaven as manlike slaven yn it enoarme paleis. En de lêsten, dit binne pubers fan tolve oant fyftjin jier, mei allinnich swimbroek en bleate fuotten. Se binne ek prachtich , spieren, mei definieare spieren en platen fan abs en leuke gesichten, mei kreas ôfsnien hier, meast yn ljochte kleuren.
  By de jonges hawwe mar in pear in hegere status. Se drage koarte broeken, kralen en sieraden, en hawwe sandalen mei stiennen. En dit binne ek fertsjintwurdigers fan trollen en elven.
  Neist dizze moaie manlike en froulike slaven binne der ek bewakers. Bruten mei boarnekoppen, orken dy't in protte op bearen lykje, allinnich mar lelijker. Hast trije meter hege kabouters mei grutte earen as de wjukken fan fleugele mûzen. Der binne ek alvekrigers mei bôgen en moaie froulike trollen mei krúsbôgen. En de meast gefaarlike fjochters: vampiers yn reade harnas - de wacht fan 'e goadinne Kali.
  Boppedat drage fampiers, sawol manlju as froulju, spesjaal ûntwurpen krúsbôgen en swurden mei heakken oan 'e ein.
  De goadinne fan it kwea sit sels op in gouden troan besaaid mei diamanten en oare juwielen.
  Uterlik kin se moai neamd wurde. Allinich de spieren binne tige ûntwikkele en te massaal foar in frou. En nochal lange en skerpe tosken stekke út 'e mûle. Ja, de Goadinne makket yndruk. En op har holle skynt in kroan, as in kroan weefde út stjerren.
  Om har hinne binne ferskate moaie famkes en in pear slavenjonges dy't fans wuivende.
  Der wurdt ek muzyk spile. En optredens binne plak om de grutte en tagelyk ferskriklike goadinne te fermeitsjen.
  In alvefamke, amper bedutsen mei tinne stroken stof, fjochtet tsjin twa jonges yn swimbroek. De jongerein besykje har oan te fallen. It famke slacht har oanfallen ôf, hâldt in swurd mei beide hannen.
  De fjochters hawwe al wûnen oan it lichem en it bloed dript.
  De goadinne makket in gebeart. Fan Fjoer barst út ûnder de tegels en baarnt de bleate fuotten fan sawol famkes as jonges. Se raze ûnwillekeurich.
  Laitsjen wurdt heard.
  De goadinne sprekt de trollenkening oan dy't neist har sit. Dit is in jonge man klaaid yn hermelyn en hong mei juwielen.
  - Tinksto dat dyn leger ree is om it keninkryk fan 'e elven te feroverjen?
  Hy antwurde mei in glimke:
  - Us leger stiet altyd klear, o greatste. Mar it probleem is dat de elven hjir ek klear foar binne. Sa't se hjir sizze ...
  Kali ûnderbriek de trollenkening:
  - Wy hawwe gjin nut foar leech praat! Ik begryp hoe't de krêften altyd gelyk binne, en jo wolle my om help freegje.
  De Troll King knikte:
  - Ja, o great ien. En ik bin ree om te beteljen yn goud.
  De goadinne lake. Har laitsjen wie oan 'e iene kant rinkeljend en moai, as út hûndert sulveren klokken, en oan 'e oare freeslik. It is dúdlik dat de driigjende trol ek skodde.
  En de belichaming fan it kwea antwurde:
  - Wêr haw ik goud foar nedich? Ik haw bergen fan dit metaal. Kinne jo my wat nuttichs jaan?
  In squeak waard heard as antwurd:
  - As jo oarderje, jo majesteit!
  Goadinne Kali knikte:
  - As jo de elven ferslaan, sille jo tsientûzen slaven fan dit ras en tûzen slaven stjoere. De Hege Goaden diene ferstannich doe't se yn ús wrâld makken dat der ûnder minsken, trollen en elven tsien kear mear fertsjintwurdigers fan it faire geslacht binne as de sterke.
  De Troll King knikte mei in glimke:
  - Ja, de Goaden diene ferstannich. Der is neat moaier as in ivich jong famke. Wy, trollen en elven, wurde net âlder!
  Goadinne Kali raasde:
  - Mar minsken wurde âld, útsein as wy se ús slaven meitsje. In protte froulju binne sa benaud foar it foarútsjoch fan in ûnsjogge, bocheljende, rimpelige âlde froulju dat se frijwillich yn slavernij geane en akkoard wurde om mei it papaver-teken te wurden. Se hawwe no har frijheid ferlern, mar se binne al ferskate ieuwen jong, sûn en fleurich. Mar foar in frou om in âld wiif te wurden, is dat in great fortriet: slimmer kin it net!
  Twa jonges yn swimbroek begûnen de skonken fan de Goadinne noch enerzjiker te massearjen. Dat wiene ek minsken út 'e slaven. Knappe, tige spierige teenagers. Hast neaken, mar op 'e polsen en ankels binne armbanden fan goud en platina, fersierd mei stiennen.
  Se krigen ek de kâns om ferskate ieuwen te libjen, bliuwende burdleaze jongerein, sûn, sterk en fleurich. Wier, dit is net te sizzen dat it frijwillich is.
  Mar dochs is it folle better om de lichems fan moaie froulju te massearjen. En net allinnich Kali, mar ek elven, en froulike trollen, of sels nimfen, dan bygelyks om te wurkjen yn steengroeven.
  De Troll King befêstige:
  - Sawol manlike as froulike slaven sille ta jo beskikking wêze, o juffer!
  Kali tafoege:
  - En fansels stjoere jo derby fiifentweintich karren beladen mei goud en edelstiennen. Jo moatte betelje foar alles!
  En de goadinne fan it kwea naem en pakte de slaaf mei har bleate teannen by de noas. Hy raasde fan pine. Mar hy twittere fansels:
  - Tankewol, mefrou!
  Kali bestelde:
  "Sikje de jonge no krekt." Boppedat hingje him op it rek. Dit sil ús fermeitsje.
  Ommers, in rek ferskynde yn 'e loft. En twa alvefamkes, amper bedutsen mei triedden fan kostbere stiennen, sleepten de jonge ta eksekúsje. De puber wie, soe men sizze, tige kreas, mei in liif dat perfekte spierdefinysje hie, mar it wie foaral moai om sa ien te slaan.
  Tagelyk kinne jo njonken spanking ek op in oare manier ûntspanne. In gladiatorfamke fjochtet tsjin in sabeltandbear. Mear krekter, sels twa famkes. Ien mei in net en in trijetand, en de oare mei in swurd en dolk. En de moaie elf slacht de healneaken slaaf mei in wip. Se swaait it, en in slach falt op it dikke, bruane lichem fan 'e moaie tiener. En switdruppels en bloed fleane yn ferskillende rjochtingen.
  Dit is de show. En de kreaze jonge wurdt slein, en de famkes fjochtsje mei in eksoatysk bist dat hast in ton waacht, en net te sizzen dat it ûnhandich is. Mar famkes binne elven dy't flugger en sterker binne as gewoane minsken. En tige belibbe. En se springe tige behendich, dodge as de bear op har springt, en stekke mei in swurd of trijetand.
  De famkes binne hiel moai en hast neaken, tige ferliedlik.
  En de slaaf jonge wurdt sûnder genede wipt. Mar dit is net genôch foar de goadinne Kali en se bestelt:
  - Roast dizze jonge syn hakken!
  It trollfamke brocht in fakkel nei de bleate fuotten fan 'e puber. En hy sil it nimme en gûle. It docht sear as fjoer jo bleate hakken slikket.
  En it rûkt hiel lekker, as laam wurdt roast. Dit is te bewûnderjen.
  The Goddess of Evil Kali glimket , se is heul bliid.
  Mar ûnder de slavenjonges is der in spesjale. Hy is bleatefoet en yn swimbroek, mar op 'e holle hat er in pet mei klokken. Dizze jonge spilet de rol fan in nar. Hy liket wol tolve jier, mar yn werklikheid is er sa âld dat er tûzenen jierren telt. Sels de goadinne Kali sels riedt soms mei him, en soms slacht se persoanlik dizze tomboy, of sels baarnt syn bleate hakken. Mar op dizze jonge, nei in pear minuten, genêze alle wûnen sûnder in spoar. En hy hie safolle aventoeren, dat hy koe gjin mearke fertelle of beskriuwe mei in pinne.
  Dit is ien ding dat letterlik flitset foar de saffiereagen fan in heul spier en sterke jonge.
  De SATO kommando haadkantoar en Arnold Schwarzkoff krigen mear en mear ynformaasje oer de ûntwikkeling fan de combat operaasje. Ferskate liedende kommandanten fan it Reade Leger fan 'e Arbeiders 'en Boeren' ferrieden har lieder en it bolsjewistyske idee, en befelden har legers om har wapens del te lizzen.
  Yn it westen fan Ekraina ferwolkomme de pleatslike befolking de SATO-troepen as befrijers en sochten om de bolsjewistyske diktatuer te beëinigjen. Dit optein se en sette se op foar nije foarútgong.
  It kompjûtersintrum krige nije ynformaasje. De trijediminsjonale projeksje liet de Ekraina sjen yn 'e foarm fan in hiele rige kaarten, mearkleurich en kleurich. De haadmonitor sels toant de detaillearre lokaasje fan alle ienheden, it oantal personiel, wapens, technyske skaaimerken, ynklusyf wear en tear fan it materiaal, en ek de sûnens fan 'e soldaten.
  Dêrnei analysearre de kompjûter syn eigen ferliezen en de skea fan 'e fijân. Oant no ta wie it lykwicht fan krêften oerweldigjend yn it foardiel fan SATO. Boppedat, it oantal ferrie tsjin Vladimir Stalyevich waard tanimmend. Gjin lân yn 'e wrâld, útsein de net-erkende Islamityske Steat, joech stipe oan' e Sowjet Bolsjewistyske Republyk Nij Grossia . Yn it Kremlin bleau de hâlding kâld en temûk fijannich, en de media fergelike Leninstal mei heit Makhno.
  En yn 't algemien, it idee fan macht sûnder jild en alle partikuliere en persoanlike eigendommen like te eksoatysk foar de elite om it te akseptearjen.
  Mislukkingen yn 'e earste botsingen mei it Satov-leger namen ek har tol. De fijân is sterk en berekkent syn bewegingen elektroanysk, en satellyt tafersjoch makke it mooglik om te sjen de front line en alle bewegings sawol dei en nacht. En kânsen foar prestaasje wiene hurd minder.
  Lykwols, bygelyks , de jonge Vladimir Terkin ( dat wie de namme fan de hjoeddeiske jester jonge yn ien fan de misjes!) hie in folslein oare miening. De jonge ried op in brommer op nei Tigrov. De Fanderiten hawwe al regearre yn dizze stêd en de earste kolommen fan it Satov-leger binne oankommen. Der barde in soarte fan weroerwinning fan eardere gebieten.
   De skoutjonge begriep dat syn jonge leeftyd net echt helpe soe om de waakzaamheid fan 'e pleatslike plysjes te ferleegjen. Der binne in protte jonge rezjiminten yn it Reade Leger, en miskien binne se folle mear oanhâldend en tawijd oan 'e saak fan it bolsjewisme as de mercantile folwoeksenen dy't hawwe ferlern harren romantyske stimming.
  Yndied, as jo in bern binne , is jild foar jo hast wat abstrakt. Mar folwoeksenen behannelje har mei earbied, faaks noch djoerder as se it libben behannelje, benammen dat fan in oar. Vladimir wie fassinearre troch de romantyk, de winsk om in wrâld te bouwen wêryn merkantile belangen, gemienens en geweld net dominearje. De winsk om wat wichtiger te berikken dan gewoan in ynhierde arbeider te wêzen , as in gierige, fleisige bloedsûger. En hoewol't de jonge scout is mar alve, en oer in moanne sil wêze tolve jier âld, hy hat de kapasiteiten fan in bern wûnder. En syn echte namme en efternamme binne te bekend om iepenlik te neamen .
  En sa, it moaie bekende byld fan Terkin, hy is wolsprekend en memorabel. Sa lit de jonge spylje de rol fan in ferlykber model.
  Yn 't algemien is de minske in kwea skepsel. Om ien of oare reden, in protte divyzje kommandanten haasten te kapitulearjen by de alderearste loftoanfallen fan de SATO gieren, of ferriede harren eigen, ûntfangst wads fan dollars. Mar, yn alle gefallen, no lijt it Reade Leger swiere ferliezen en lûkt it werom. Yn sokke omstannichheden biedt guerrilla-oarlochsfiering de meast effektive metoaden.
  Allinnich yn 'e Westlike Ekraina is it dreech om lokale krêften te finen dy't populêre belangen en de Bolsjewistyske intifada kinne stypje. Mar as jo sjogge, sille jo de ûndergrûn fine. Ommers, yn de Sovjet-tiid, partisanen fochten yn de gebieten dy't like hopeleas foar de Sovjet rezjym.
  Vasily ferstoppe syn scooter ûnder de beam en sette modieuze klean en sneakers oan. Jo kinne net bleate fuotten yn 'e stêd gean - it sil erchtinkens wekkerje, foaral om't it noch maart is en frij kâld. Jonges út it Reade Leger ferachtsje skuon en besykje op bleate fuotten te rinnen en te rinnen sa lang as se sûn binne.
  Mar yn 't algemien , as de temperatuer boppe nul is, dan sûnder skuon, mei wat gewoante, kinne jo sûnder beheiningen rinne. It is, fansels, dreger yn 'e snie, mar in betûfte jonge strider is hiel by steat om te wjerstean it foar ferskate oeren.
  Vladimir wie goed ferhurde, en syn heit learde him geheime metoaden dy't de bloedsirkulaasje ferbetterje, sadat syn skonken en oare ledematen praktysk net befrieze. Jo moatte gewoan bepaalde punten prikje mei needles, of wat krûden nimme. Troch de wei, yn 'e midsieuwen, in protte jonges diene sûnder lestich trúkjes yn swiere froast, en net iens hoest, rinne heal neaken troch de sniedriften. En har hakken, blauwich fan 'e kjeld, wisten gjin oare soal as natuerlike, oant in burd begon te ferskinen.
  Vladimir tocht sels dat it miskien de muoite wurdich wêze soe om in scooter te nimmen, mar ... De auto wie syn eigen gearkomste, en net in serial produksje. Der koene ûnnedige fermoedens ûntstean oer wêr't er it krige en wêrom. Boppedat, de scooter is echt spesjaal en opklapber, kompakt, en kin fersnelle oant twahûndert en tritich kilometer yn 'e oere, en sels bounce. Nee, sa'n masine is te merkber.
  Dêrneist woe ik rinne en harkje nei wêr't minsken oer tochten.
   Foar al syn romantyk is hy in heul tûke jonge, en hy freget him ôf wêrom't it spoek fan in lange dollar sa hurd en oanlokkend is.
  Binne der echt oare, nijsgjirriger wearden? Hoewol, ommers, in persoan hat syn aard en mammon it meast bliid.
   De jonge rûn, fluitend de Amerikaanske, dappere mars. Dus gjin fermoedens. As in frij grutte jonge, seach er âlder as syn jierren en koe maklik trochjaan foar in tiener fan in pleatslike pro-westerske jeugdorganisaasje.
  Hy hie sels in bypassende earmbân mei in slangekop derop. Dat is, Ophiuchus!
  Hoe seach er der sa moai út! In heale doaze kapsel en blond hier, kinne jo sels bestelle foar in poster - Hitler Jugent !
  Foarop, op in stikkene lânwei, sjongt in âld wyfke . Se sleept in enoarme rêchsek dy't liket as it giet om har te ferpletterjen. Ik freegje my ôf wat it âld wyfke der by hat? Miskien sleept er wat ytbers te keap nei de stêd Tigers? It sil nedich wêze om te besykjen en ferkenning te dwaan.
  De lêste sin blykte sa absurd te wêzen dat de jonge ûnwillekeurich giechele en syn tempo fersnelde. Fuotten yn modieuze sneakers binne net wend om hyt te wêzen, en dit is onaangenaam. Hoewol, fansels, hy sjocht riker op dizze manier . En doe't har detasjemint Sloveenje ynkaam, dat hielendal net earm wie, seagen se mei sympaty en eangst nei it bleatefuotten fan tomboys. As wiene se gek, of folslein ferearme. En de jonges diene in flugge stap, dat de sniedrift knarste. Se gnysken, en lette net op har reade hakken fan 'e sniedriften en har blauwe teannen. En seagen nei har hurde blikken en stiif gebalde fûsten, klear om te laitsjen, draaiden de mûle fan eangst en seagen eangstich wei.
  Mar dizze beppe liket folslein útput te wêzen. Vladimir knikte, wêrom makket leeftyd froulju sa wyld. Ommers, famkes binne moai, en âldere dames wurde griezelig.
  It is as rimpelige hûd, of bulten, of sa, is net estetysk noflik. En wêr sjocht God yn dit gefal? Wêrom hâldt er fan sa'n uterste ûnsjoch? Hoe sit it mei it gefoel foar estetyk?!
  No, goed, de tiid sil komme, en se sille it útmeitsje mei God, meitsje him antwurd foar alle spot fan it minskdom. Lit ús de âld frou yntusken helpe, it is har net dat se sa'n ûnsjogge minske wurden is.
  Vladimir sprong nei de beppe ta en frege op in beleefde toan yn it Oekraynsk:
  - Ik sjoch dat it dreech foar dy is, kin ik helpe?
  It âld wyfke gyng fan 'e jonge werom en sisde lilk:
  - Doarst dyn mûle net iepenje , freak! Jo tinke dat ik net wit dat jo op myn greens swaaiden.
  De beppe begûn de stôk te swaaien, en har oerfolle rêchsek gyng iepen. Vladimir fong in sterke geur fan ferve fan fierren, en no giene syn eagen grut. Blêden fan ferdwûne koal, ûnhandich grien ferve, stekke út 'e romige rêchsek. En guon idioat skildere dit rotte plak. De rêchsek sels wie bedutsen mei vlekken, en de ferfelende en lawaaierige beppe wie in bytsje bevlekt.
  De âld frou besocht de jonge mei in stôk op 'e holle te slaan, mar hy ûntwykte maklik en ûnderskepte noch in swaai.
  En de beppe raast út 'e longen:
  - Och, se berôve my! De skurk besiket de greens te pakken ! Hee, beskermje myn koal!
  Terkin merkte ironysk op:
  - It is altyd sa! - En de skoutjonge song. - Wa't minsken helpt, fergriemt syn tiid! Goede dieden kinne net ferneamd wurde!
  En de âlde frou, yn feite, like Shapoklyak, mar se wie noch mear prachtich en walgelijk, sels mei in bult. Dat se naem har rêchsek, drukte dy op har boarst, safolle dat har bultrêge noas yn it kleurde koalgrien kaam en raasde, hoewol net al te dúdlik:
  - Och, do bist myn jild ! Bask bucks ! Beskerming tsjin banditen, tsjin skriklike Muscovites!
  Vladimir fielde ynienen as Stirlitz, op 'e râne fan mislearring. De jonge krûpte refleksyf en wiisde mei in slangekop mei de finger nei de ferbining en, artistyk ôfwikseljend Ekrainske wurden mei Ingelsk, sei:
  - Wy binne in organisaasje dy't âldere minsken oer de hiele wrâld beskermet! En wy binne dejingen dy't har helpe, huzen bouwe en har wyt bôle jouwe mei sûkeladebûter!
  De beppe bedarre wat en frege flústerend:
  - Binne jo tafallich in Amerikaan?
  Vladimir, stretching syn lippen yn de swietste glimke, befêstige yn it Ingelsk:
  - Ja, fansels, hûndert prosint ! - En daliks sjoen dat de beppe, yn 'e meast wiidfersprate taal fan 'e wrâld, gjin lek breide, foege er yn it Ekrainsk ta. - Ik bin in Amerikaanske teenager en in jonge scout!
  De âld frou bedarre op 't lêst en frege op in bettere toan:
  - En hoefolle filla's en Mercedes kin ik keapje mei myn greens?
  De skoutjonge, dy't besefte dat it better is om net te argumearjen mei gekken, antwurde kalm:
  - In soad! Safolle!
  Mar de beppe wie oanhâldend en bleau de spieren en tûke jonge te freegjen oer syn jierren:
  - Hoefolle is dit?
  Terkin antwurde op in serieuze toan:
  - No, Mercedes komme yn ferskate modifikaasjes. Hoe nijer en lúkser it merk, hoe mear it kostet, wat betsjut dat it mear grien nedich is!
  It âld wyfke, swier sykheljen, sette har rêchsek del en kreunde, wiisde nei de kleurde koal:
  - Hjir is net minder as sechtich kilogram! Ik bin bang dat ik stjerre as ik safolle grien nei de stêd bring!
  Vladimir wie ree om yn lûde laitsjen út te barsten, mar seach hoe ferfelend it gesicht fan 'e ferfelende âlde frou wie, antwurde hy:
  - Wêrom moatte jo it drage? Fyn in motorrider, en jo wurde mei de wyn en komfort nei Tigrov riden!
  De bûgde beppe suchte swier, en rattele ynienen yn in dreech te begripen klap:
  - Och , do bist myn pakesizzer... Ik noege Fjodor de trekkersjauffeur út om by my thús te kommen. Dat hy frege Herodes wêrom't ik de rotte koal stom mei ferve smarre. Dat ik ferklearje him, in gek , dat koal en greens de heechste wearden yn 'e wrâld binne! Jo kinne keapje alles foar greens, Mercedes en paleizen!
   Terkin, dy't, as in talintfolle spion, wist de betsjutting te begripen en it meast ûnartikulearre en tongemompele te begripen, suggerearre skerp:
  - Hat de trekkersjauffeur tasein jo fergees yn it doarp te leverjen ?
  De âlde frou, dy't har gesicht ferdraaide, swaaide it yn lilkens ôf:
  - Hast sa! Gewoan net fergees, hâld jo bûse breder , mar foar in liter mash! No, ik stjoerde him mei in gek !
  De jonge koe it net úthâlde en lake lûd. Yndied, it waard hilarysk. Beppe hearde blykber genôch dat grien en koal de heechste wearden binne, mar, sûnder de humor te begripen, naam se de slang te letterlik. No, om't dizze griente yn 'e maitiid giel wurden wie, skildere de ûndernimmende beppe it mei griene ferve.
  As wy tafoegje oan dit, dan nei de publike baarnende yn Tigrov fan alle bankbiljetten dat se hiene gjin tiid om te ferbergjen yn cash , waard foarme in signifikant tekoart, dan is it dúdlik wêrom't de dollar krige de heechste wearde.
  It âld wyfke bleau ûnderwilens earlik wêze:
  - No, ear't ik fia it ynternet in taksy belle hie, mar de bolsjewiken, om it web fan 'e Duvel út te drukken, draaiden alle telegraafpeallen om. En sels in ienfâldige tillefoan piept net ! Och, ik bin ûngelokkich, ik sit hjir en my allinnich mar op geroften. Ik woe nei Borisov, mar syn hynder waard meinommen foar de behoeften fan it Reade Leger. Orek hie sa'n koele en moaie Mercedes, sadat de bolsjewiken it plat makken mei hammers. Lykas, it is te lúkse en gjin proletaryske auto! Dat se, de antykristen, ferniele alles. Dêrom moast ik de griene koal sels nei de merke slepe!
  Vladimir achte it nedich om te ûnderbrekken de babbling fan syn beppe. Hoewol, ik kaam sa'n âlde dame tsjin, it psychiatrysk sikehûs mei tralies skriemt gretig om har !
  - Jo greens binne net natuerlik, frou...
  Beppe waard daliks ûngerêst:
  - No en?
  De ferkenner, mei muoite om de hoarn te beheinen dy't út syn boarst ûntsnapt, ferklearre:
  - En it feit dat... Jo kinne ferfolge wurde foar skildere grien!
  It âld wyfke waerd kjel en waerd poarperich, har meagere skonken yn in soarte fan bastskuon bigounen to twarren doe't de beppe efterút stapte. En de blauwe lippen rabbelden:
  - Foar wat? Wat sil ik wurde ferantwurde foar?
  Terkin antwurde logysk:
  - Jo drage gjin natuerlike koal, mar ferwitte koal. Dat, jo besykje falsk grien te ferkeapjen yn goedkeape ferve! En dit is ferfalsking!
  En de skoutjonge makke bange eagen foar himsels.
  De âld frou bigoun to stammerjen en to babbeljen:
  - Stel my net ferantwurding. De ferve is noch heul fris en natuerlik. Har pakesizzer brocht it!
  Vladimir waard meinommen, hy fielde him as in echte Ostap Bender :
  - Sa sille wy ús pakesizzer ek foar de rjochter bringe foar meiwurking oan it meitsjen fan falske bankbiljetten. Jo sille in famyljefinzenis hawwe .
  De beppe reagearre ûnferwachts, smiet har rêchsek en rûn gau fuort, rôp:
  - Dat is net fan my! Dit is hielendal net fan my! It is net iens fan my!
  De mei ferve bevlekte rêchsek waard op 'e dyk lizzen litten. In pear tsienerjonges seagen de foarstelling mei de mûle iepen. De koal rûkte net allinnich nei de goedkeapste giftige griene ferve, mar ek nei rot. Dat ik hie net de minste winsk om de gewichtige rommel te sammeljen en op 'e rêch te setten.
  Boppedat, tiid fergrieme oan in gekke âlde frou. Mar it wylde laitsjen fan pleatslike tieners koe net helpe, mar lûke oandacht. De jonges wiene sa'n fjirtjin jier âld, en se bliken te wêzen grutter as Vladimir en folle dikker. Hoewol't, fansels, Terkin, dy't wie goed oplaat yn martial arts, wie net bang foar harren. Lit se gewoan de holle deryn stekke!
  Mar se like absolút bliid te wêzen! De dikkere gromde:
  - No, do bliesde har ôf! Krekt as Kogan!
  Terkin sprong yn reaksje en draaide de draaiskiif yn 'e loft. Dêrnei, lâning, mei in terminator glimlach, hy antwurde:
  - Kin dizze grutte resler soks dwaan?
  De teenagers gnyske werom, blaffend :
  - Net in skriklike grap! Kom omhingje mei ús!
  Terkin waard ynteressearre yn gewoan omhingje mei leeftydsgenoaten, beprate aktuele problemen mei harren. Hoewol, oan 'e oare kant, hy docht net hiel goed, hy parrot in analfabeet âlde frou, en net straft it kwea!
  It soe moai wêze om it gesicht fan dejinge dy't beppe it idee joech foar dizze swiete koal mei griene ferve te soapjen.
  Vladimir fielde lykwols wearze foar de bochelerige beppe, en stelde dêrom foar:
  - No, lit ús goed omslaan! It sil in heul koele opwarming wêze!
   De jonges op bromfytsen gongen de stêd yn. Vladimir gyng sitten efter de tinste jonge en fluite noch in deuntsje. De stimming wie lykwols lyts, en jo fiele jo as in folsleine bastard .
  By de yngong nei Tigrov hienen de Satoviten har kontrôle al opsteld en kontroleare dokuminten. Der ûntstie in lytse rige auto's. De jonges ferlearen daliks al har pronk , en de dikke man sei fertrietlik:
  - Wy hawwe gjin dokuminten by ús. Se sille jo nei de finzenis stjoere !
  Terkin sei eigensinnich:
  - Des te better! Dan organisearje ik in Maidan foar harren yn in finzenissel!
  Doe raasden in pear jonge Fanderoviten:
  - Wy sille Moskou oerstreame mei bloed en berikke de Oeral!
  Doe draaiden de brommers, nei alle gedachten op syk nei in omwei. Terkin wie sterk oanstriid om de jonge skuorre in goede slach te jaan , mar foar no wie it better om himsels net te iepenbierjen. De gedachten gongen in oare kant út.
  Ja, it die bliken dat de Feriene Steaten yn de Twadde Wrâldoarloch de kant fan de USSR namen, en dêrmei Japan útlokje om yn oarloch tsjin himsels te gean. Wat soe der bard wêze mei in oar machtsbalâns?
  As Amearika, dat is nei alle gedachten folle natuerliker foar sa'n lân, ferienige mei Hitler?
  Yn dit gefal, yn 'e earste moannen fan' e oarloch, is it net wierskynlik dat de skiednis soe hawwe ôfwike fan 'e echte. No, teminsten signifikant. De Feriene Steaten soene nei alle gedachten it Tredde Ryk helpe op syn meast ekonomysk en mei bomoanfallen. Fansels kin de yngong fan Japan yn 'e oarloch yn it Fiere Easten bepaalde problemen meitsje. Dan soene de Sowjet-difyzjes yn 'e oarloch mei de samûrai keppele west hawwe en net meidwaan kinnen hawwe oan 'e ferdigening fan Moskou.
  Dit is lykwols wierskynlik net sa skriklik as it op it earste each liket. Oan 'e ein fan oktober, Sovjet troepen stoppe it Dútske offensyf, nettsjinsteande it feit dat troepen út it Fiere Easten noch net oankaam, en de wichtichste troepen waarden omsingele en ferneatige. Dêrby moat opmurken wurde dat de Sovjet troepen hiene in beskate marzje fan feiligens, en se wierskynlik soe wêze kinne om te hâlden de haadstêd yn dreger omstannichheden. Hoewol it mooglik is dat it Reade Leger yn dit gefal net genôch krêften hie foar in tsjinoffensyf.
   De jonges liken in kwetsber plak fûn te hawwen; de dyk waard bewekke troch in pleatslike ôfdieling fan nasjonalisten. Tieners wat âlder as de nije freonen fan Terkin stiene op de wacht. Se begroete har bromfyts mei gûlen en gûlen.
  De âldste mei it sikje raasde:
  - Wat is dit foar in poppe? Miskien kamen se om te fjochtsjen?
  Vladimir Terkin flapte lilk út:
  - Stel jo mar foar , ja!
  De lieder bestelde:
  - Kom yn dit gefal fan de brommer ôf ! Wy moatte ferantwurdlik wêze foar de merk!
  De skout sprong gau ôf en naam daliks stânpunt yn. It like him ta dat er no de belichaming wurden wie fan Bruce L yn syn bernelike, mar net minder gefaarlike ferzje!
  - No, lit ús útgean en dyn krêft mjitte!
  De lieder lykwols fjochte himsels net, mar knikte oan 'e kant:
  - Demon, gean mei him ôf!
  Draaiend yn in salto sprong in jonge yn in kimono út. Ek, blykber, in fjochter grutbrocht as in Spartan , bleate fuotten yn koel waar en fluch. In bytsje âlder en langer as Vladimir, mar ek noch in tige jonge strider, mei in swarte riem.
  De skoutjonge wie in bytsje ferlegen. Hy tocht dat er mei de folgjende tas te krijen hie, en dus tsjin him in echte profesjoneel, behendige, en net ien of oare oppompte berch domme spieren.
  Vladimir realisearre út 'e bewegingen fan' e "demon" dat dit in heul sterke tsjinstanner wie en, foar it gefal, naam syn sneakers út, dy't him foarkommen fan it oerflak fan 'e ierde te fielen.
  Op dizze manier sil hy elke beweging fan in agile fijân better kinne fange.
  Beide jonges stiene tsjinoer inoar en bûgden. Oare jonge Fanderoviten omsingelen har yn in ring, wêrtroch't in frije gebiet foar it duel efterlitten.
  De striid begûn sûnder in sinjaal, Vladimir syn tsjinstanner skerp oanfallen syn tsjinstanner yn it lichem. De skoutjonge pleatste in blok en fielde de flinke krêft fan 'e klap. Sels myn opstoppe knokkel tintelde. Nee, dit is wier in swarte riem en in treflik fjochter, en jo moatte al jo krêft sammelje om him te ferslaan.
  De demon gie op it offensyf, mar Tyorkin , ek frij betûft, parearre foar in part en foar in part weromlutsen fan 'e fijân, besykje de klappen net te missen.
  De mannichte militanten om hinne rôpen lûd:
  - Dat is it, dat is it! Deadzje de blonde!
  - Hy is in leffe! Fermoardzje him!
  Vladimir fielde grime yn reaksje en lansearre in tsjinoffensyf. De fûst fan 'e fijân gie tafallich lâns syn rjochter wangbonke, mar Terkin sloech ek syn tsjinstanner yn 'e boarst, en twong him te winkjen en werom te lûken.
  De klap rekke tsjinkommend ferkear, Vladimir's knibbels waarden ôfdrukt op syn bleate, bruine, spieren boarst.
  De demon seach foar it earst mei respekt nei syn tsjinstanner en mompele:
  - En do bist hielendal net min!
  Terkin, dy't in dynamysk blok sette, antwurde:
  - En noch gefaarliker as jo tinke!
  De demon gie wer yn it offensyf. Hy besocht mear klappen te leverjen mei syn bleate, jongesfoet, Vladimir pleatste ferskate kearen blokken mei syn opknapte skien en giechele, besykje syn tsjinstanner te dekken. Mar hy miste it ynienen út syn hân en antwurde daliks.
  Beide jonges hienen, nei't de striid foarútgong, mear kneuzingen, skuorkes en bulten. Guon klappen giene sa't se moatte, trouwens, yn in profesjonele striid. Mar de skobben, fluktuearjend, koene net yn ien of oare rjochting kantelje.
  Terkin besocht te nimmen de fijân troch slûchslimme, mar de profesjonele master wie hielendal net ienfâldich en makke trapen op syn eigen. En elke nije oanfal gie yn it foarbygean of bloeide yn kneuzingen op it gesicht. De skoutjonge joech lykwols mei belangstelling werom wat er krige . En hy foel wer oan! As antwurd, ûntbrekkende pynlike pokes .
  Beide jonges hiene brutsen noas en sykheljen swier. De striid waard mear en mear as in gladiatoriale striid, of in striid fan wrestlers . Hieltyd faker gongen de jonges yn in hold en besochten mei wrakseltechniken inoar te skodzjen. Se sloegen de koppen, mar ien joech net oan de oare. Dit drege duel wie in konkurrinsje tusken lykweardige en eigensinnige.
  Stadichoan begûnen net allinnich de jonge fjochters wurch te wurden, mar ek de mannichte om harren hinne. Bewegingen en stakingen waarden hieltyd slûchiger. Sa tilde de demon, mei muoite, swier sykheljen, Terkin op syn skouders en smiet him del. Mar de skonken fan 'e karateka joegen bewege, en hy foel, en begroeven syn holle yn 'e sterke druk fan 'e skoutjonge . Vladimir helle fuortendaliks de flater fan syn konkurrint en pakte mei syn skonken de sterke nekke fan 'e "demon" yn in "slot".
  Dit is in choke hold, en in heul effektyf dêrby. De fijân as antwurd besocht him te knypjen, of sels it meast gefoelige plak fan 'e man te squeeze, mar de druk op' e halswervels die bliken te wêzen sa sterk dat de hannen fan 'e "demon" automatysk de knibbels fan 'e jonge dy't him smoarden knuffelen .
  Terkin ferhege de druk, ferbinen it lichem oan 'e skonken en fersterkjen fan' e nekke lever. Hy focht wanhopich werom. Syn kreaze, hoewol ferwûne, gesicht begon in kersenkleur oan te nimmen, en syn fisy waard ekstreem bewolkt.
  Vladimir sei:
  - Klop mei dyn palm dat jo opjaan!
  "Demon" woe nee antwurdzje, mar allinich gurgeljen waard heard út syn bekrompen kiel. It liket derop dat er folslein ferpletterd wie. Sa'n technyk koe oer it algemien fataal wêze, en yn 'e oarloch moast Vladimir folwoeksenen en lang net lytse manlju deadzje. Sa wie it om 'e nocht dat de karatejonge koppich wie. Hoewol't Terkin spitich fynt it fermoardzjen fan syn leeftydsgenoat, hast deselde leeftyd, dit is noch altyd in fijân - in Fanderite. Mar fijannen wurde net sparre!
  De "demon" waard blau yn it gesicht en foel stil. Vasily makke syn greep los. Syn tsjinstanner libbe noch, mar noch wat langer bewusteloos, en sels syn trained wervels wiene brutsen. Terkin wie lykwols ek wurch en koe fan ekstreme wurgens net oerein komme. De jonge lei dêr, swier sykheljen, mei syn skonk op 'e rêch fan syn handikapte tsjinstanner. De striid wie noch net foarby. Hoewol't de regels fan de striid net foarôf ôfpraat wiene, rôp de âldste fan de Fanderiten:
  - Kom op, notearje de oerwinning yn wrestling freecall !
  Vasily sammele syn krêft en mei in wanhopige ynspanning triuwe syn tsjinstanner mei syn slein, bleate fuotten. It draaide mar healwei. Ik moast wer op sykhelje en wer triuwe sadat de karatejonge einliks op 'e rêch lizze soe. Dêrnei sette jo jo skonk op jo boarst en wachtsje oant de rjochter jo stadichoan oankomt. Of in tiener, dy't kiest om de rol fan rjochter te spyljen. Dan sil er it nimme en ôftelle.
   In jonge mei in Kozakken foarholle op 'e holle kloppet stadich en lûd. Vasily fielt ûngeduldich. Wêrom ûntstie de assosjaasje mei de stim fan de koekoek yn myn holle? Mar dan hinget de hân mei skildere nagels, sjocht as in Zaporozhye Cossack guy, yn 'e loft en begjint te fallen. En ynienen, by de tredde slach, rukte de karatejonge traach en smiet Vasily syn bleate foet fan syn boarst.
  troch de rigen fan 'e gearkommen jonges en jongfeinten. It die bliken dat it grappige spektakel trochgean soe. In gefoel fan argewaasje holp Terkin him byinoar te heljen, en hy skopte wanhopich syn tsjinhinger yn it kin mei syn eelere, bleate, rûne hak.
  Hy bûgde efteroer en waard wer stil, lizzend op 'e rêch. En no is it dreech foar him om oerein te kommen . Vladimir, te setten syn oerbleaune krêft yn 'e klap, koe net komme tichtby de fijân.
  Hwat die tinken oan it duel tusken Chelubey en Peresvet , doe't beide krigers: Tataren en Russen sneuvele as gefolch fan in wanhopich botsing mei spearen.
  Wier, Peresvet bleau noch yn it seal, en Chelubey fleach út. Sa fersloech it Russyske leger, op kosten fan kolossale ferliezen, de Mongoalske-Tataren. En dit makke it mooglik om ôf te kommen fan it hurde jok.
  Mar no moast ik my sammelje en konsintrearje en krûpe dizze meter. Troch ik kin net, en troch ekstreme wurgens.
  Yn 't algemien, Vladimir, dy't meidie oan' e hurdste fjildslaggen op Fonbass sûnt april 3014, is gjin frjemd foar swiere fysike ynspanning. En wêrom is er sa ûntspannen en slap? Nee, seine wy tsjin de faksisten, ús folk sil it net tolerearje dat Georgysk geurend brea it wurd ford neamd wurdt!
  Vladimir sloech syn boarst út en skodde skerp, nei syn tsjinstanner. Hy wist om te rôljen en lei dizze kear syn palm op 'e bekraste skyldspieren.
  De amateur-spiel-skiedsrjochter kaam har wer oan. Hy stie dêr in skoftke, ûnbesluten, en begûn doe wer hiel stadich te tellen en sa hurd mooglik by it ear fan de jonge strider te klappen.
  Hy rukte noch op 'e tredde klap, en it hold wie net beskerme . Mar de hân foel net, en de skiedsrjochter, seach nei de haadling, begûn wer te tellen.
  Mar ek noch stadiger as earder. De karatejonge trille wer.
  Vladimir besocht de timpel fan syn tsjinstanner mei de fûst te prikken, mar syn wurge en ferswakke hân glied allinnich fan 'e switte holle fan syn tsjinstanner. Terkin fûn himsels op 'e mage en sykhelle wer swier. Doe begûn er mei help fan syn hannen oerein te kommen.
  De haadling grypte ûnferwachts yn yn it duel, en sei mei it skyn fan fersoening:
  - Goed, it is gelyk! - En hy rikte syn brede palm út nei Terkin . - Jo hawwe sjen litten dat jo in sterke strider binne, en jo fertsjinje in weardich plak yn ús binde!
  Terkin reagearre hjirop mei in wurch blik en mei muoite om op 'e fuotten te bliuwen:
  - In bytsje mei dy omhingje , dat fyn ik persoanlik neat , mar... Yn 'e takomst sille wy ôfwachtsje!
  Vladimir spruts foarsichtich, sa't hy fielde net by steat fan in serieuze striid. Mar direkt nee te sizzen is in risiko om serieuze brazem te krijen.
  Hoewol't yn it algemien, Terkin koe beskôgje dat hy slagge it eksamen. Hy focht in echte swarte riem yn karate en wûn eins. Want hy bleau op 'e fuotten, en syn tsjinstanner lei noch. Ek as it is in formele oerwinning, net opnommen troch hold. Mar wa is op syn leeftyd noch by steat ta sa'n striid?
  Vladimir fielde de winsk om te iten, en dit is in teken fan fernijde krêft. In pear famkes rûnen nei de "demon" en se begûnen it blauwe gesicht fan 'e karatejonge te wrijven.
   De striid, fansels, wie in súkses, en elkenien ferliet bliid. Bring in glês wat dúdlike floeistof nei Tyorkin . De skout wie sa wurch dat er de hiele ynhâld fan de auto yn ien slok delsûpte en pas doe't er him oant de lêste drip ôfwettere hie, besefte er ynienen dat it wodka wie.
  Twahûndertfyftich gram alkohol is in protte foar in deadlik wurch bern, en de jonge, net by steat om de dosis te wjerstean, foel yn in echte, djippe alkoholistyske knockout.
  De famkes yn learen jassen en tatoeaazjes namen him by de earms en skonken op en droegen him de tinte yn. En de oare Fanderiten fluiten en gûlen.
  Terkin foel yn in swiere en tagelyk tige ûnderhâldende dream.
  Yn it algemien, lykas faaks bart, falle jo fan 'e frettenpanne yn it fjoer!
  En no is er in tige spierige jonge mei tige djip lutsen spieren fan in bernich, mar docht tinken oan getten stielen lichem. En hy is ta in protte by steat.
  Terkin, fansels, soe nea hawwe akseptearre it lot fan 'e nar fan' e goadinne fan 'e kweade Kali as hy hie net folbrocht de bysûndere taak fan de goadinne fan leafde Lada. En foar no moast er de rol fan in nar mei dizze Godheid fan 'e hel ophâlde.
  Hjir is in slave jonge dy't martele waard ta de dea. Nei de swipe waarden syn froulike trollen en elven slein mei hyt tried. En doe brutsen se alle ribben mei knyntsjes read fan de waarmte. Hoe wreed en wreed is dit.
  Beide elf famkes, hawwen krigen ferskate lytse wûnen, ek ôfmakke de sabeltand bear, in ein oan 'e slach. En de slavinne yn pantsje, dy't dea martele wie, waerd mei in heak oan 'e ribben oppakt en meisleept om troch wylde bisten opslokt te wurden.
  Vladimir suchte, lykas altyd wredens en geweld hearske.
  De gladiatorfamkes binne fuort. Nei harren begûnen de jonges ûnderinoar te fjochtsjen. Fiif jonges wiene yn reade swimbroek, en noch fiif wiene yn swart. Jonges fan tolve of trettjin jier hiene gjin oare klean. Se wiene bewapene mei sabels en dolken. En tsien jonge gladiators fochten yn 'e striid.
  Bloed streamde daliks út en wûnen ferskynden op 'e brune, muskulêre lichems.
  Om it ôf te meitsjen, begûnen de slavinnen waarme koalen út brûnzen kuorren mei sulveren skeppen ûnder de bleate fuotten fan de jonges te smiten. De fuotten fan de jonge gladiatoren baarnden en hja gûlen.
  Goadinne Kali gnyske, se mocht graach de jonges martelje en martelje, en bespot har. En dit draaide har echt oan. Yn feite binne jonges op in leeftyd dat in burd noch net groeit tige moai, en har hûd is sa glêd, tear en it is sa noflik om it yn 'e brân te stekken, of it mei in sweep te snijen, of it mei pincers te knypjen , of pierce it mei in naald. En as in lyts mantsje fan pine ropt yn syn rinkeljend lûd, dan is it sa'n swiete klank en aroma dat it ûnmooglik is om te fertellen yn in mearke of te beskriuwen mei in pinne.
  De pine fan in oar is sa leaf. Benammen as jo in kreaze, kreaze, muskulêre en sûne jonge martelje. En it is ek net slim om in famke te marteljen. Mar it is altyd nofliker foar in wyfke om sels in lyts mantsje te marteljen.
  Mar no snije en deadzje de jonges inoar, krekt sa't de goadinne fan 'e kweade Kali it liket.
  En as de bleate soal fan in lyts mantsje op in stik koal stiet. Op jonge leeftyd binne de skonken fan jonges sierlik yn foarm, en net sa rûch as dy fan folwoeksen manlju, en de hûd is glêd, skjin en net bedutsen mei ferfelend hier.
  Dat is wêrom Kali echt graach marteljen cute jonges, it is folle mear estetysk nofliker en nofliker.
  Mar jo kinne sjen dat de slach frijwat flechtich is. De jonges krigen sels gjin skylden, wêrtroch't se de striid ferlingje koene. En no stiet de winner op 'e fuotten, noch mar ien jonge yn reade swimbroek. En dan is er sa ferwûne dat der gjin wenromte op syn spierlich lichem is.
  Goadinne Kali bestelde:
  - Ik jou it libben oan 'e winner - meitsje de rest ôf!
  De slavinnen begûnen fakkels op 'e bleate fuotten fan 'e fersleine jonges te bringen. Dejingen dy't roerleas bleaunen, waarden mei heakken by de ribben pakt en meisleept om de menagery te iten. En dejingen dy't razen waarden ôfmakke mei elfbôgen, of froulike trollen mei krúsbôgebouten. Ja, dit is in brutale showdown.
  De flammen slikken de deadlik ferwûne slavejonges 'e eelere soallen, mar wosken foar de slach.
  Troch de genede fan 'e kweade goadinne krige de ienige libbene jonge in sûkeladekoek, en de ûngelokkige berngladiator naam der in hap fan. En ik fielde my better en bûgde my foar de gasten en de keizerinne fan 'e hel.
  Dêrnei gie er mei in nochal fêste gong nei hûs.
  Goadinne Kali merkte op:
  Dit is hoe ûnrêstich de wrâld is,
  It lot is sa'n genedeleaze wet ...
  Foar jonges hat it libben gjin wearde,
  En se meie gewoan yn 'e pinne!
  Dêrnei, noch in duel ... Dizze kear fjochtet in elf famke mei trije swurden tsjin twa minsklike jonges. De jonges fan sa'n tsien of alve jier krigen houten stokken as wapens. Yn swimbroek en tinne, se lykje op slachtoffers. It elf famke is tige spier, moai en agile. Har hier, as de flam fan in Olympyske fakkel, fladdert yn 'e wyn. Hoewol't der mar trije slavenjonges binne, lykje har kânsen net wichtich. Mear krekter binne d'r trije fan har tsjin ien famke. Mar it is dúdlik dat se betûft en sterk is. Se smiet in stiennen mei har bleate teannen en fong it. Doe ferpletterde se it, knypte de fingers fan har ûnderste ledematen, en liet kolossale krêft sjen.
  Goadinne Kali merkte op:
  "Binne dyn tsjinstanners net te swak, Artemis?"
  It famke, frij lang foar in elf, knikte ynstimd:
  - Ja, de jonges binne lyts. Dit binne noch mar bern, en se binne tin. Miskien soe it better wêze om teminsten teenagers tsjin my te setten?
  De keizerinne fan 'e hel giechele en antwurde mei in donderende stim:
  - Dit is noch in maklike opwaarming foar jo. Jo kinne gewoan nimme se en hawwe in goede workout! En dan, Artemis, sille jo in serieuze slach moatte fjochtsje, jo libben riskearje!
  It elf famke bûgde en antwurde:
  - En dizze striid sil barre, ik bin der wis fan!
  It sinjaal klonk en de jonges blaasden op de hoarn. En de striid begûn. Trije jonges, swaaiend mei stokken en flitsjend mei har lytse, bleate hakken, raasden op 'e elf. Se rûn de mûne mei har swurden, en de jonges fleagen fan 'e fuotten. Wier, se sprongen daliks oerein. It famke skopte ien fan de gladiatorjonges mei har bleate hakke yn it boarst, en sloech him wer del. Boppedat, it ferlitten fan in kneuzing op syn bleate, tanned en bonke boarst.
  It publyk klapte...
  Terkin flústere:
  - Dit is echt gjin spultsje troch de regels!
  It alvefamke gie troch mei galopjen. Se die in salto en rûn op har hannen. Doe pakten har bleate teannen de noas fan de jonge en smiet him nei foaren, dat er tsjin de kleurde tegels spatte.
  Artemis song:
  - De kosmyske sfear en de machinaasjes fan Lucifer!
  Goadinne Kali raasde:
  - Tink net oan Lucifer!
  Yndied, hy is har konkurrint. En intraspecific striid is faaks de meast brutale en genedeleas. En it elffamke bleau te spinnen, en as wie se in kronkeljende top. En tagelyk hie se gjin haast om de jonges del te hakken. Spile foar it publyk. Se hannele mei sawol enerzjy en in bepaalde behendigheid.
  Artemis song sels:
  Hoe fier fuort yn in oar hielal is ús bertelân,
  Dêr't de nachtegaal suver en tear trilt!
  De flakte dêr leit neist de berch!
  En sniewite pluis falt út 'e loft!
  
  Ommers, elkenien syn freugde is yn 'e kleur fan' e dei,
  In koarnblom sjen dy't it each streelt!
  Ommers, elke Elfaslav is ús sibben,
  De Heare beleanne Elf en makke him in paradys!
  
  Boppe de koepel fan de tsjerkekoepels,
  Alve krús glinstert boppe alles!
  Dit is net de tiid foar wille, ridder,
  Ik sjoch net genôch aksje!
  
  Wêrom is ús elfgeast,
  Yn problemen moatte jo gewoan wekker wurde!
  As de rêstige geast útgien is,
  It kwea bloeit yn loaiens en dronkenskip!
  
  En wy moatte ús leauwe fersterkje,
  En bidde fûleindich ta de Heare!
  Wurkje hurd en drink net
  Se sjogge elk hillich gesicht!
  
  Unferbidlik galoppearjende jierren,
  Se setten ôf yn in fûle galop!
  En de tiid streamt as in weach,
  De mominten reinden wyld!
  
  Do bist in elfheld,
  Unthâld, jo bestimming is om te fjochtsjen!
  Feroverje de útwreiding fan it universum,
  Bring leauwe yn bruorskip oan alle wêzens!
  
  En wat beweecht yn it tsjuster,
  Lykas it lûd fan brutsen seedge!
  D'r binne miljarden fan ús op Elfa,
  allinnich yn dizze wrâld !
  
  Litte wy nei in oar universum komme,
  Elkenien hat ús ridlik frege!
  De grinsleaze wrâlden binne de rop,
  Tsjinje jo leafde - Elfia!
  It alvefamke, springend, sloech de jonges op 'e efterholle mei har killerpoaten. En hja foelen en giene út. De slavinnen namen de fakkels en brochten se nei de bleate soallen fan de jonges. En hja, gûlend, kamen ta har ferstân. Yn eangst omsjoen se sprongen oerein.
  It wie dúdlik dat de jonges pine hiene. Hoewol't har bleate soallen rûch wurden binne, libje se noch, en de flammen fan 'e fakkels dy't de prachtige slaven brûke binne tige waarm.
  Artemis frege Kali:
  - Miskien kinne wy harren libben rêde?
  De kweade godheid lake en antwurde:
  - OK! Jou har tûzen wimpers! As se oerlibje, dan as de hûd sûn is, sille se wer fjochtsje yn 'e gladiatorring. En as se it net drage, dan...
  De slavinnen foelen de slavenjonges oan en bûnen se oan strafposten. En de pylders kamen út yn 'e grutte troankeamer, direkt fan ûnder de tegels mei in meganisme.
  En de ûngelokkige jonges, dy't fan iere bernejierren allinne mar slaan en hurde wurk wisten, waarden fêstmakke oan spesjale berneboeten.
  Goadinne Kali sei:
  - Mar foar dy ferwachtet Artemis no gjin maklike striid, mar in swiere striid!
  It alve famke bûgde en song:
  Wy sille frijmoedich yn 'e striid gean,
  Foar de saak fan 'e wrâld ...
  Wy sille alle fijannen ferslaan,
  Yn de striid dêrfoar!
  . HAADSTIK Nûmer 6
  Nei in stoarmige dream waard Elizabeth wekker yn 'e finzenis. En se waard noch tryster. Dêrnjonken die myn rêch in protte sear nei't ik op 'e stiennen plaat lei, en it famke sliepte nochal lang.
  Drachma knikte mei in glimke nei har partner en frege:
  - Snila , wat gefjocht?
  Elizabeth giechele en antwurde:
  - Sels tige striidber!
  De grevinne fan de Elf merkte op:
  - Mar de realiteit is folle tryster en ferfelend !
  It blonde famke knikte en song:
  Kwea ferflokte werklikheid
  It kin dy gek meitsje...
  Al de krêft fan in formidabel atoom,
  Satan ried de ierde yn!
  Dêrnei gie de doar fan de dong mei in kreak iepen. In bleate, meagere jonge joech de moaie finzenen in kanne molke, pap en in flatbrea. Elizabeth frege:
  - Hoe hyst do?
  De jonge antwurde net en gyng hastich fuort, flitsend mei de hakken, dêr't spoaren fan farske blieren op sieten. It like der op dat de bleate fuotten fan 'e slavenjonge ferbaarnd waarden.
  It famke hie in hapke. Dêrnei begûnen se har keatlingen wer te sjen, de iene skeakel tsjin de oare. It wurk gie hiel stadich.
  Elizabeth knikte en dûkte wer yn har fantastyske en ûnbidige sliep;
  Dit is in nijsgjirrige fraach; wy kinne hjir oprjocht wêze.
  - No, mei help fan artefakten kinne wy. En op ús eigen sille wy elke Olympysk kampioen ynhelje. Hoewol, wa wit, kin har ynfloed einigje. - Drachma suchte.
  De professor frege twifelich:
  - Mar soe it net blike dat de artefakten enerzjy brûke sille troch faak gebrûk?
  - Ik tink fan net. - sei Elizabeth. - Ja, en rinne mei de bleate, jonge fuotten is nuttich. Wy binne ommers famkes. En it is folle feiliger rinnen as yn in auto.
  Abrikosov makke beswier:
  - De feiligens fan 'e maarskalk kin it sa net begripe. Boppedat sil it te merkber wêze as jo foarby haasten. En de maarskalk woe dat de gearkomste geheim wie.
  Drachma knikte:
  - Hy hat ús oertsjûge. Yndied, ús rassen jouwe oanlieding ta tefolle ûnnedige geroften, en de fijân is net yn 'e sliep.
  Elizabeth suggerearre mei in glimke:
  - Wy kinne troch de bosk haasten, dan sil nimmen ús fernimme!
  De nimfgrevinne skodde har sânkleurige holle:
  - Dit is ek hiel lestich. Tûken brekke. En hoe dan ek, wêrom net in rit nimme.
  It blonde famke stampte lilk mei har bleate, beitele, tige ferliedlike foet en grommele:
  - It is besletten, op 'e seishûndertste Mercedes!
  famkes rjochting de útgong. De dei like goed te gean.
  It kaam lykwols al tichter by it iten. De beauties hienen in hapke ûnder it kuierjen.
  In oare ferrassing wachte harren yn in grutte auto, folle grutter as in gewoane Mercedes . Dmitry Polevoy, de eardere zombie-offisier is werom. Doe't se fuortriden, stelde de jonge man fragen:
  - Nou, hast my lykje te missen? - Hy frege.
  Elizabeth raasde:
  - Der is gjin tiid om te ferfelen en siik!
  De jonge strider stie der op:
  - Jo hawwe de skouderriemen fan majoaren. Blykber is der in soad groei yn de ofsiersrang.
  Drachma merkte hurd op:
  - Ja, wy binne net sa'n jongfammen, dat wy fertrage! Hoe binne jo foarútgong?
  De luitenant sloech syn boarst mei grutskens út:
  - Se hawwe tasein my in kaptein te jaan! Goede kânsen foar promoasje. Ferjit net, dit is ús ferline. Lit it hearlik wêze, mar dochs it ferline. En wy út 'e takomst kinne dus folle mear berikke. In oare hoemannichte kennis, modernere trainingmetoaden. Dêrneist tsjinne ik yn Alpha Pioneer sels, en dit is in yndikator.
  - Fansels! - Drachma waard knaagd troch nijsgjirrigens. - Hokker wrâld fynsto it bêste? Us of dizze? De jonge luitenant antwurde fol fertrouwen:
  - Yn betinken nommen dat dizze wrâld die sûnder santich jier fan bolsjewistyske oerhearsking, it lân hat berikt mear. Yn 't algemien is Ruslân hjir in geweldige macht, en net in knappe federaasje lykas ús.
  Elizabeth naam it en piepte:
  - Ja, en ús lân is net lyts.
  De jonge strider en eardere zombie antwurde mei fertrouwen:
  - Mar der binne mear minsken! Stalin en kommunistyske bewâld hiene oer it algemien in negative ynfloed op 'e befolking. En hjir is in trije prosint ferheging yn 't jier, is it net in yndikator?
  De drachme naam it en gnyske:
  - Demografysk sjoen is alles goed. Hoe sit it mei praktysk?
  En it nimffamke stampte har bleate foet.
  De luitenant antwurde fol fertrouwen:
  - Itselde! Om earlik te wêzen, hâld ik folle mear fan Zhukov as de hjoeddeistige presidint. Georgy Konstantinovich is in betûfte militêre lieder, en ús lieder is de soan fan in professor en in joadske frou! Nimmen is bang foar him.
  Elizabeth knikte:
  - Se moatte bang wêze foar de foarsitter!
  Drachma hat tafoege:
  - En dit freget in demonstraasje fan krêft. Yn it algemien, Stalin wie in prachtige tiran, hoewol't uterlik hy wie net ferskriklik. Lichaamlik wie er ek net bysûnder sterk, mar hy wie oerweldigjend mei syn wil.
  Dmitry stimde yn:
  - Ik haw Stalin altyd respektearre, mar yn dizze wrâld blykte hy sa'n brute te wêzen. Yn 't algemien tsjinne myn foarâlden yn' e plysje, en myn oerpake waard sketten. Mar ik bin net beledige troch Stalin.
  Dmitry fage in trien fan syn rôze wang en tafoege. -
  Dit is de betelling foar de nije wrâld, ûnûntkomber.
  It nimffamke raasde:
  - Jo hawwe miskien gelyk, mar no moat dizze Georgyske maniak stoppe wurde. Witte jo tafallich wat it swakste punt fan 'e Georgiërs is?
  - Stalin is Russysk oan 'e kant fan syn heit, dus hy kombinearret ferskate kapasiteiten. - Elizabeth fernaam. - Eins stel ik de folgjende opsje foar. Ynfiltrearje Washington en slach dêr in grutte krimineel del.
  - It is hiel dreech! - Drachma begûn - Ik wit noch dat de Dútsers plannen in moardoanslach op Stalin, mar dizze lieder fertroude gjinien. Nimmen wist yn hokker auto hy komme soe, yn hokker keamer hy wêze soe. Sels de feiligens wie bang. Bygelyks, ien fan de liifwachten beweecht stil. Stalin besleat dat hy by steat wie om him mei syn bleate hannen te smoaren. En de befeiliger fûn it dreech!
  De blonde terminator merkte op:
  - Wow! In protte spesjale krêften binne by steat om dit. Dat jo kinne elke fjochter fertinke dy't spesjale training hat ûndergien .
  De nimfgrevinne befêstige, har tosken bleat:
  - Dat hy fûn skuld mei dizze keardel. Seach yn myn eagen. Ik mocht wat net leuk en bestelde him te arrestearjen. No, fansels wie der in gearspanning, marteling en eksekúsje! Foardat hy in kûgel yn 'e efterholle krige, rôp de wachter: "Lange libje Stalin!"
  - Jo sjogge wat in tawijd persoan hy is foar de saak fan it feest. - Elizabeth glimke fertrietlik.
  Drachma koe net oars as har freon beledigje:
  - En jimme, kristlike leauwigen, binne krekt itselde.
  De blonde terminator sloech har wangen út:
  - Wêrom?
  - God beskermet dy net. Dooms ta dea, marteling, dea fan sibben en freonen. En do bidde, ferhearlikje Him. Tink bygelyks oan hoefolle kearen yn it libben gewoane minsken pine hawwe. No, âlderdom is de stadichste en meast wrede marteling dy't jo jo kinne foarstelle. Wy begripe dit suver teoretysk, mar troch it skeppen fan de minske en ferâldering, begien God de grutste grouwel yn 'e wrâld. Al it oare, honger, firussen, epidemyen, ierdbevings, natuerrampen, is mar in bytsje, tsjin 'e eftergrûn fan leeftyd-relatearre feroaringen yn it lichem. Sels dit ferskriklike coronavirus ! - Drachma syn eagen glinsterden.
  Dmitry Polevoy stipe har:
  - God gedraacht slimmer as Stalin. Hy fiert foar in grut part twongen ûnderdrukking út tsjin de ûntefreden minderheid, en God makke elkenien stjerlik, en sels ûnsjogge en ferfallen troch de jierren hinne, benammen froulju, dy't binne sokke heksen en eangst minsken . En it wichtichste is it ûnmooglik om in persoan te finen dy't syn eigen pine, of in oar syn, fysike of morele net fielde.
  Drachma hat tafoege:
  - Sa kinst soks dyn bern dwaan. Doomed ta meunsterlike pine. It is in sûnde om sels in bern te slaan, mar hjir is sa'n nuver fanatisme, eat dat net goed past by de hegere geast.
  Elizabeth makke beswier:
  - In leafdefolle âlder bringt syn bern op, ynklusyf troch straf.
  Drachma wie skeptysk:
  - Wy sjogge straf, en net evenredich, mar wêr is ûnderwiis. It feit dat der trije tûzen kristlike denominaasjes, of sekten binne, sprekt fan hoe ferwaarloosd ûnderwiis en opfieding binne. Derneist moatte âlders har bern net litte litte en har foar har ferbergje. Wêrom iepenbieret God himsels net oan syn neiteam? Wêr is de logika?
  Elizabeth woe antwurdzje, lykas prysters gewoanlik dogge: Se sizze dat foar sûnders de ûntdekking fan God gelyk sil wêze mei de dea, mar dat hat se net dien. It klinkt net oertsjûgjend, is de oanwêzigens fan âlders net bedoeld om bern fertrouwen en moed ta te foegjen, se te beskermjen, se net te deadzjen. Sels as de bern net hearrich binne, hoe moai is it foar harren om tsjin de grutte en machtige knibbel fan 'e âlders oan te lizzen. Om de touch fan in sterke hân op it hier te fielen, te harkjen nei opbou persoanlik fan 'e Grutte Heit, en net fan tuskenpersoanen, dy't, betocht , slimmer binne as de sûnders sels. De measte otterdokse prysters binne ommers like sûndich as de wrâld dêr't se foar preekje. Protestanten binne wat dat oanbelanget stranger, mar se binne ek fier fan hilligen. Dat Elizabeth keas it ûnderwerp fan petear te feroarjen. Hja fong mei de bleate foet in fly yn 'e flecht, woe dy ferpletterje, mar tocht, dat it net goed wie om in libben skepsel te deadzjen, sels ien as in fly dy't besmetting en kimen draacht, en lit it gean.
  Dêrnei sei it famke:
  - De Heare is grut en wiis, as er himsels net iepenbieret, betsjut dat dat der foar jo sûndige minsken ûnbegryplike redenen binne. Lit ús prate oer wapens ynstee. Benammen de Obolensky is yn in protte opsichten te ferlykjen mei de Kalashnikov, mar hat in wat lytser kaliber, in wat hegere earste fjoertempo en in ferlykbere lingte.
  - En werom? - frege Drachma.
  It blonde famke merkte op:
  - It kanaal is soepeler en d'r is in ekstra accelerator by it ferpleatsen fan eksplosiven. Dat is, it is wat better as de iere Kalash- modellen en hast like goed as de lettere.
  De grevinnimf naam it en merkte op:
  - Ik stelde foar om har nuttige kwaliteiten te kombinearjen. - Elizabeth seach nei it prisma dat oan 'e maitiid bongelt. - Ik bedoel "Kalashnikov" en "Abakan", lykas de M-16, it meitsjen fan in treflik gewear. - En it is my wat slagge. Yn 't algemien hat it Russyske leger it paad nommen om it fjoertempo fan masinegewearen te ferheegjen, yn hokker gefal, as it giet om in grutte oarloch, sil d'r gewoan katastrofale leveringsproblemen wêze .
  Elizabeth ûnderbriek har:
  "Mar jo kinne neat better betinke as in annihilaasje-pulslaser." Miskien in gravilaser.
  - Wat is dit? - Drachma wie ferrast.
  De skientme mei hier sa wyt as snie, licht besprinkele mei goudpoeder, antwurde:
  - Kennis fan militêr tinken! Stel jo foar, fotonen hawwe enerzjy tsien oant fjirtichste macht grutter as swiertekrêft. As wy oersette yn wearden mear akseptabel foar minsken, dan tsien sextillion quintillion kear as de gravitasjonele natuer. En tagelyk dringt de swiertekrêft oeral yn , it hiele universum wurdt der troch byinoar hâlden, en yn swarte gatten stean fotonen der machteleas tsjin. Wat as jo dizze beide konstanten kombinearje, sil de snelheid fan 'e beam tanimme fan sa'n tsien oant fiifhûndert triljoen kear yn ferliking mei ljocht. En de krêft ... Kinne jo jo yntinke wat in meunsterlike druk in graviolazer sil meitsje op in gewoan objekt. Ynteratomyske obligaasjes sille ûnderwurpen wêze oan ongelooflijke gravitasjonele ynfloed, en it pânser fan it stjerreskip sil gewoan krake. Sels mei in relatyf lyts pistoal sil it mooglik wêze om de machtichste skippen, loft of see te ferneatigjen. Dêrnjonken is selektive eksposysje mei in brede beam, it snijden fan heule stjerarmada's mei kolossale krêft, net útsletten.
  Drachma ûnderbrutsen Elizabeth.
  -Jo prate as wolle wy al romteoarloggen fiere.
  It blonde famke antwurde:
  - Ik leau dat oarloch yn 'e romte ûnûntkomber is.
  De nimfegrevinne glimke skeptysk:
  - Hoe past dit by de Bibel?
  Elizabeth sei mei in swiete glimke:
  - De iepenbiering fan 'e teolooch Johannes sprekt fan in grutte kosmyske striid. Miskien binne dit bylden fan takomstige stjerfjildslaggen. Krekt as in tredde fan 'e stjerren gie tsjuster, dat is, se waarden finzen nommen troch de duvel syn macht.
  Drachma, boartsjen mei har bleate, spierke keallen, merkte op:
  - As jo it sa ynterpretearje, dan bin ik it iens. D'r sille star wars wêze, sa is de natuer fan 'e minske, en net allinich hy. Yn it algemien soe ik graach oare wrâlden besykje, oars is it hjir wat saai.
  Dmitry Polevoy seach op 'e dyk. D'r wie in krater tichtby en in beam wie op 'e dyk fallen, wêrtroch't it paad blokkearre. De pânsere Mercedes bleau stean.
  De luitenant rôp:
  - It liket derop dat wy oankommen binne!
  Elizabeth sloech har eagen ticht:
  - Ik sjoch twa skerpskutters yn in hinderlaag. Of leaver, trije!
  Drachma merkte op:
  - Dit is ek ien fan 'e iensume saboteurs. Boppedat waard de beam ûntgûn, sadat er ûntploffe soe as immen him fuorthelje woe.
  Dmitry frege:
  - Dus wat sille jo dwaan?
  De nimfegrevinne raasde:
  - Wy sille twa snipers deadzje. Wy sille ien finzen nimme en de myn ûntwapenje.
  De jonge man befêstige:
  - Geweldich idee.
  Elizabeth naam it en ferklearre:
  - Twa binne net profesjoneel genôch, optyske sights jouwe glâns, en de tredde is yn 'e skaden, blykber in spesjalist.
  Drachma befêstige:
  - Dat wy nimme him finzen.
  De famkes sprongen út 'e pânser auto mei de snelheid fan aaien, tagelyk sjitten offhand. Se wisten har tsjinhingers te slaan foardat se reagearren. De beauties krûpen hiel fluch troch de boskjes, as slangen, om de tredde te pakken. Hy blykte tûk te wêzen en skeat net op it hast ûngrypbere doel. Ferburgen.
  Mar Dmitry besletten om te springen út en hast stoar, hy waard bewarre allinne troch it feit dat Elizabeth wie in hûndertste fan in sekonde foarút fan 'e fijân, rekket it gewear, knocking down it sicht.
  Doe smiet se mei har bleate foet in stik glês, snijde de mug yn twa dielen en sei:
  - Ik sjit krekt! It trochjaan by absentia!
  De famkes rieden op. De parachutist besleat fuort te rinnen, hy begon werom te krûpen, mar de famkes ynhelle him. Boppedat, tagelyk. De iene pakte har by de skonken, de oare by de kiel.
  - No, wêr! - Drachma gnyske. - Wolle jo de kiel kitsje?
  De finzene wie, blykber, heal Aziatisch, heal Jeropeesk, mei nochal noflike trekken.
  - Do bist sa moai! - Hy sei. - Ik bin bliid dat ik troch sokke hearlike famkes finzen nommen bin.
  - Wy hawwe it ek net om wille mei dy te hawwen, man. - Drachma sloech him op 'e noas. - Ik fyn it eins neat, mar ik haw gjin tiid. Kom mei ús yn 'e auto en fertel ús wat jo witte. Jo lykje in senior luitenant te wêzen.
  Hy mompele:
  - Ja, prachtich.
  - Bin ik net moai? - Elizabeth wie fergriemd.
  De offisier stammere:
  - Do bist net slimmer! Ik hâld fan blondines.
  De strider mei pearly hier opblaasd :
  - Wat mis ik?
  De finzene gûlde:
  - Earlik sein?
  Elizabeth flapte út:
  - Ja!
  De offisier kreunde:
  - Te brune, sûkelade. Sa lekker dochs.
  De nimfegrevinne mompele:
  - Wy moatte de boer leare !
  Elizabeth sloech syn foarholle mei har palm.
  Drachma helle har tsjinhinger op har skouders en rûn. It is hiel fluch, de famkes sprongen yn de auto. Elizabeth bleau efkes stil by it ûntwapenjen fan de myn en smiet de pinebeam oan 'e kant. Doe bruts se mei in slach fan har bleate hakke in nochal dikke romp as in wedstryd.
  - No binne wy hjirmei klear.
  De Mercedes ried fuort, snijde troch de loft. Elizabeth ûndersocht it wapen. It gewear wie ûngewoan, op skarnieren, dat is, it koe wurde ûntslein út dekking, de mûle kromme. Fatsoenlike optyk mei nachtfisy-apparaat. Blykber, grutte stopping krêft. En de kûgels binne spesjaal, feather, makke fan in protte lagen fan metaal. Fansels, se binne ferskriklik djoer, mar se binne by steat om te penetrearje hast alle lichem harnas. Yn prinsipe koene se ek it pânserglês fan in auto besykje. Wier, perfekte tinting twong ús om blyn te sjitten.
  - In hiel goed wapen! - Elizabeth fernaam.
  Drachma befêstige:
  - Ja, blykber djoer, en der binne net folle fan harren yn it Amerikaanske leger.
  De blonde terminator antwurde:
  - Wy moatte útfine oft dit in jacht spesifyk foar ús wie.
  De nimfgrevinne naam it en merkte op:
  - Ik slút soks net út!
  Elizabeth knikte:
  - Kontrolearje sil gjin sear!
  Drachma besleat de finzene te ûnderfreegjen. Tagelyk injected se ferskate needles yn syn holle, draaide út guon lobes fan 'e harsens, it meitsjen fan in rapportaazje sône.
  Elizabeth gûpte:
  -Interrogating zombies is frij saai.
  De nimfgrevinne raasde:
  - It is goed, ik sil wat útfine.
  Drachma wist wat te finen. Wier, it wichtichste ding is dat de luitenant net like te witten oft it kommando Red Yankee wist oer har bestean. Hoewol hy sei dat der geroften binne yn it CSA-leger dat romte-aliens de Russen helpe.
  Der waard in gurgeljend lûd heard:
  - It ministearje fan eare en rjochten is rampant! In protte offisieren waarden arresteare, ynklusyf myn direkte superior. Der binne ek geroften oer nije wapens ûntwikkele troch Russyske wittenskippers.
  Drachma mompele:
  - Wat binne de gegevens oer de brânstoffoarsjenning fan it leger?
  Ek gromjend as antwurd:
  - Ekstreem tsjinstridich. Mar ik wit dat guon tanks, benammen de super-swiere IS-7, waarden sleept op oksen.
  Elizabeth frege:
  - Hokker soarte fan tank is de IS-7?
  Hy antwurde wol:
  - Sân-turret , gewicht trijehûndert en fyftich ton, acht kanonnen en sechstjin masinegewearen.
  Drachma rôp:
  - Wow, in batterij op tsjillen!
  Ek mompele as antwurd:
  - Se sizze dat de Russen yntimidearre wurde sille troch allinich it oansjen fan him.
  Elizabeth notearre logysk:
  - Mar gjin inkelde brêge halde wol.
  De zombie strider flapte út:
  - It is ûnder wetter!
  Drachma notearre mei in tefreden blik:
  - No, dit jout wat kânsen.
  De offisier sei folle mear brûkbere dingen. Benammen it feit dat de fijân ferskate lâningsgroepen ferlitten hat, en it feit dat de Yankees, nettsjinsteande de ferliezen, noch altyd in tsjinoanfal begjinne wolle, hoewol dizze kear fan 'e kant fan' e fersterke Zidrig line .
  It nimffamke frege:
  - Is dit ridlik? Miskien is dit ferkearde ynformaasje. It oanfallen fan in fersterke strip is selsmoard.
  Elizabeth sei logysk:
  - Dit is typysk foar Stalin. En barrage detasjeminten komme fan efteren en sjitte yn 'e rêch dyjingen dy't net fluch genôch nei de fijân rinne.
  Drachma fûn út dat de luitenant heal Japansk, heal Frânsk is en net sa leaf is fan kommunistyske ideology. It libben yn Frankryk is slimmer wurden, benammen foar dyjingen mei wite hûd. Minsken waarden finzen nommen by de minste feroardieling, en faaks sûnder oprop hielendal; it wie genôch om in sibben fan 'e ûnderdrukten te wêzen. Der wiene net genôch kampen, en stadions en draachbere sintra waarden oanpast foar harren. Marteling en wylde eangst bloeiden.
  In smeekend lûd waard heard:
  - In protte sille de komst fan it Russyske leger as befrijing ûnderfine. En dan sille in protte Frânske ienheden har wapens deljaan.
  Drachma frege ynsinuearjend:
  - Hoe is dyn fiedselfoarsjenning?
  De offisier antwurde heas:
  - Honger! Brea op kaarten. Alles is strikt beheind.
  De nimfgrevinne rôp lilk:
  - Dêr ha se it folk ta brocht!
  De famkes koenen al lang jammerje doe't de gebouwen fan Hamburch foar harren ferskynden. Se waarden by de yngong moete troch checkpointsoldaten. Se kontrolearren de dokuminten en lieten ús troch. Se koene de famkes net sjen, om't se harsels op fersyk fan de sjauffeur mei getint glês bedutsen hiene.
  Drachma sei sûnder berop:
  - Se hawwe gjin reden om dy te sjen.
  Feiligens is strak. Sels in swiere tank mei in gewear fan hûnderttritich millimeter kaliber is te sjen.
  - Dizze sil de IS-7 ferpletterje. - sei Elizabeth.
  De Nymph grevinne tafoege:
  - As der in protte tuorren binne, dan binne der problemen mei it reservaat.
  De famkes fernaame dat der yn de stêd fernield wie. It waard koartlyn bombardearre. Guon gebouwen smookten noch. Ferskate teams diene mei oan de brân, in protte fan harren bestie út tsieners. Nettsjinsteande de koelte wiene guon fan 'e bern bleatefuotten en hienen in koarte broek oan.
  Elizabeth notearre:
  - It is hjir goed organisearre!
  - Wês foarsichtich, der kinne minen wêze. - Dmitry Polevoy warskôge.
  - Wat binne wy, sleauwens sûnder oanwizing? - Drachma wie ferûngelokke. "Wy sels witte wat wat is, mar it is al bekend dat de fijân kin ferspriede wa't wat wit."
  Elizabeth rôp:
  - Sjoch!
  In lyts famke rikte har hân út nei in ferlitten boartersguod yn 'e foarm fan in leuke giraffe. Op dat stuit eksplodearre wat yn 'e hannen fan it net fermoedende bern. It granaat snijde in famke en ferwûne twa jonges fan sa'n sân jier âld dy't yn 'e buert skarrelden, en rekke in famke, amper âlder as sechtjin.
  - Dy bastards ! - raasde Elizabeth. "Allinich skepsels beset troch demon kinne dit dwaan oan lytse bern."
  Drachma merkte op:
  - D'r is mear as ien sa'n boartersguod. - De famkes skeaten op 'e kop , doe't de snoeide blonde jonge nei de bear rikte. It liket derop dat se it slagge om de detonator ôf te sjitten; it bern die bliken gjin leffert te wêzen , en streake de kûgelriden bear mei har hân.
  - Do bist goed, myn bosk! - sei de jonge en, sa't it de famkes like, knypeage.
  Elizabeth bûgde út 'e Mercedes en rôp mei in donderjende, spesjaal trained stimme:
  - Bern, oanreitsje ûnbekend boartersguod net. Folwoeksenen, hâld jo bern goed yn de gaten.
  As antwurd wie der in brul fan goedkarring en roppen fan warskôging. De plysje naaide fuort, ynspektearre de trapen. Elizabeth barste yn triennen út:
  "Ik sil mysels noait ferjaan foar it feit dat it famke stoar." No, hoe kinne jo op sa'n gaos komme ?
  - Se sizze dat de nazi's dit diene! - sei Drachma, gnyskjend op har tosken . - Hoewol't der gjin praktyske sin yn dit. Ommers, troch de tiid dat de fermoarde bern opgroeie, sil de oarloch einigje.
  - Mar as in bern kreupel wurdt, dan wurdt it in grutte lêst foar de stridende steat. Tink sels hoefolle soarch en krukken kostje. - Elizabeth fernaam en suchte.
  De nimfegrevinne stimde yn:
  - Ja, dêr sit in rasjonele nôt yn. Ik wit noch dat wy leard binne dat it soms better is om te ferwûnjen as te deadzjen, benammen as jo bonken brekke. Dit liedt ek in diel fan it team ôf fan 'e efterfolging. Deselde ferwûne moat evakuearre wurde nei it sikehûs.
  De blonde terminator stimde yn:
  - Dit is rekkenjen. Hy ferwûne seis, tolve minsken waarden op brancards droegen.
  Drachma, opknapt, merkte op:
  - Ja! Mar dit is typysk foar hjoeddeistige oarloggen. Foar takomstige romtekonflikten sille spesjale medyske kapsules brûkt wurde dy't kontrolearre wurde troch kompjûters. Dêrnjonken sil it herstel fan 'e ferwûnen tige fluch komme, sadat de opdracht rapper jûn wurdt: deadzje!
  Elizabeth stimde yn:
  - Ja, nei alle gedachten sil foarútgong allinnich ferhurde karakters. Dit bewiist it bestean fan 'e duvel. En as der tsjuster is, dan is der ljocht!
  De nimfegrevinne giechelde en merkte op:
  - Of, nei alle gedachten, de meidoggeleaze teory fan evolúsje. Troch de wei, as net allinnich lichems, mar ek bioplasma binne ûnderwurpen oan evolúsje, wêrom net ferskine in ûnstjerlike siel. Trouwens, jo hawwe noch gjin tiid hân om mei dy jonge man te striden. Ommers, Advintisten leauwe net yn 'e ûnstjerlikens fan' e siel.
  De blonde strider gnyske:
  - En folslein om 'e nocht! Ik wit foarbylden doe't de siel ferliet it lichem en reizge troch de wrâlden. Dizze feiten binne fêststeld en bewiisd troch wittenskip, opnommen troch FSB-laboratoaren. Der is neat mear te dekken hjir.
  Drachma logysk opmurken:
  - Hoe te sizzen! Miskien is dit net de siel dy't de tsjerke yn gedachten hat.
  Elizabeth hat gjin argumint:
  - Miskien! Boppedat hat elke tsjerke in wat oar idee fan it neilibjen.
  De auto botste hast op in oare, de bestjoerder koe amper ôfslaan.
  - Wat in klootzak ! - De bestjoerder flokte troch de tosken.
  Drachma stie it net út, se sprong út doe't se rûn en helle mei in pear sprongen de brutale man yn . Sa die bliken dat de generaal sels ried. Dat hindere it famke net om de doar mei de finger iepen te brekken en in swiere klap yn it gesicht te jaan. Om it allegear ôf te meitsjen, stonk de emininte sjauffeur nei dampen. Hy rôp:
  - Nim it wyfke!
  De adjudanten skuorden en sonken. Drachma stoppe de auto en sleepte de generaal by de nekke út.
  - Jo binne lykje hielendal fergetten hoe't te wêzen beleefd. Kom op, tútsje myn fuotten!
  It famke joech him har bleate, brune foet, bedekt mei in lichte coating fan stof fan hurd rinnen.
  - Fal dea! - De generaal swarde. En doe kreunde er fan ûndraaglike pine yn it gewricht. Drachma wist wat se die.
  It famke mei it sânkleurige kapsel raasde:
  - No, no silst my tútsje! Of jo wurde in kreupele.
  De generaal rôp:
  - Wol!
  De nimfgrevinne raasde:
  - Lit dan!
  Sokke moaie, ûnberikber foarmige skonken as dy fan it Drachma famke binne sels noflik foar in man om te tútsjen. It is net as it fernearen fan slimme pine. Hy besocht syn bêst.
  - Elke finger apart, mei sponzen. En no de hak! - Gebea se.
  Elizabeth kaam har oan:
  - Is it de muoite wurdich om him sa te fernederjen? Dit is ommers in generaal!
  It famke mei it sânkleurige kapsel rôp:
  - Earst fan alles, hy is in man, dat betsjut dat hy moat wêze ferantwurdlik foar syn dieden. En yn it algemien, lit Lizonka jo ek tútsje.
  De generaal befrear, en Drachma draaide syn pols:
  - Kom op.
  De burokraat moast bûge nei Elizabeth har bleate fuotten, hoewol frij skjin, wosken yn in plas. Se wiene waarm, noflik om oan te raken, mar in bytsje hurd. Nettsjinsteande in protte klappen, en tidens de training, waarden de fingers mei in hammer slein om har hurdens te jaan, se binne sa bywurke as in prinsesse. De generaal tútte sels mei oermjittich fervor.
  De jonges om him hinne fluiten, elkenien hie wille om te sjen hoe't de dignitaris himsels fernedere.
  - Genôch! - sei Drachma. "Dat is goed mei ús, boppedat is jo mûle net bysûnder skjin." Do kinst gean.
  Dêrnei wosken de famkes demonstratyf de fuotten yn de plas. Wy sieten en rieden sûnder haast en yn treast werom.
  De jonge offisier frege:
  - Tinksto net datst dysels in deadsfijân makke hast yn de persoan fan de luitenant-generaal ?
  - Nee dat tink ik net. De luitenant-generaal is net de lêste fûgel, mar hy is gjin earn. - Drachma fernaam.
  - Hoefolle jo de guozzen ek fiede, de gyrfalk sil net ferdrinke! - Elizabeth stimde yn. - Foaral as wy twa binne! En elk is in hiele leger wurdich.
  - Wit net! Mar foar in wichtige taak is it better om gjin sturten efter te litten. - Dmitry fernaam. - Benammen de generaals.
  De stêd wie grut, eins in miljonêr. Guon moderne gebouwen wiene sa grut as wolkekliuwers. Der steane net in soad auto's op strjitte, blykber troch de tichtby de foarkant. De soldaten binne ek net al te bûnt, de measten steane oan it front, tariede op in offensyf. It Government Quarter is matig lúkse, fol mei âlde gebouwen. Nei alle gedachten leit it haadkertier hjir earne.
  De bestjoerder krige it kommando oer de radio:
  - Undergrûn del!
  De garaazjedoar gie iepen en de auto ried del.
  Elizabeth fûn harsels yn semi-tsjuster, sei:
  "Om ien of oare reden besykje alle haadkantoaren djipper te ferbergjen , hoewol op it oerflak manoeuvreerberens folle better is.
  It nimffamke ferklearre:
  - By hokker plan?
  De blonde strider antwurde:
  - Hoe't Saddam Hoessein it die: it oplossen ûnder de boargerbefolking en tagelyk de ferdigening liede.
  - It wie in sterke politike beweging. - Drachma fernaam.
  De famkes diene gau de skuon oan, stapten út 'e auto en gongen de gong del. It gie soepel del en draaide wat yn in spiraal. Uterlik like it in metrostasjon, mysterieuze kandelaar, maskers fan bisten en demoanen. Alles like tige nijsgjirrich, as soe der in mysterieuze skimering hearske yn 'e dungeon fan 'e kannibal.
  Elizabeth notearre:
  - Hjir binne foto's fan ridderlike gefjochten. Hiel moai, benammen as de krigers har spearen yn ien kear brekke.
  Drachma stimde yn:
  - Dútske ridders binne frij sterke jonges. Under harren wiene d'r nochal wat helden, hoewol, yn 't algemien, waarden de Slaven as sterker beskôge.
  De blonde terminator merkte op:
  - Sjoch hoe swier it pânser is, jo hawwe in protte sûnens nedich om it om te dragen.
  De nimfgrevinne koerde:
  - Ik mei iens, Lizonka. Net te min! Mar dit ferbetteret de feardigens yn 'e striid net.
  Elizabeth notearre:
  - Eartiids waarden Dútske ridders slein op de Peipusmar en yn 'e Slach by Grunwald .
  Drachma gnyske en antwurde:
  - Wit ik! D'r wiene lykwols net iens oer de ferliezen; yn 'e hiele oarder wiene der gjin fiifhûndert ridders, en net mear as twahûndert. Mar it moat sein wurde dat it begjinnen fan in kampanje tsjin Rus yn in tiid dat Jeropa ûnderwurpen waard oan de ynvaazje fan Batu folsleine dwylsinnigens is.
  In herdershûn rûn de famkes foarby, snuffele se en swaaide mei de sturt. De reden wie dat de famkes hast gjin rook hiene. In ekstra geur ferriedt jo as saboteur, en it is noch dreger om sabotaazje te dwaan. De famkes, stil stapten mei sterke skonken, gongen foarby, de hûn allinich mei in tafallige knikje fan 'e holle ferachte. De bewakers groeten har.
  - Hjir! De maarskalk wachtet dêr op dy!
  - De troepen wachtsje op oarders, en de marshal wachtet op ús! Dit is universele lykwicht. - sei Drachma.
  Elizabeth hat tafoege:
  - As in woastyn wachtet op rein!
  Se rûnen fyftich meter de gong lâns, groeten de bewakers en kamen op it lêst it romme, mar net-franje-kantoar fan de maarskalk yn. Peter de Grutte te hynder en mei in sabel, wêrfan it hilt wie besunige mei diamanten, Suvorov mei in teleskoop, en Marshal Zhukov by de kontrôles fan it fleantúch seach fan 'e muorre ôf. Portretten fan net de slimste keunstners yn oalje mei in fosforadditiv; it gloeide yn 'e skimer fan it kantoar. Hiel fleurich sels, sjocht jonger as syn leeftyd, Vasilevsky begroete de famkes mei in glimke.
  De stim fan 'e ferneamde kommandant wie sêft en d'r sieten patronisearjende notysjes yn:
  - Jo fergrieme lykwols gjin tiid! En jo foarút Russyske wittenskip, en jo fongen de taal!
  Elizabeth makke in ekspressive gebeart:
  - Hoe oars. Homeland, dit is te wichtich foar ús, en foar elkenien. Wy koene net oars.
  Vasilevsky befêstige:
  - Fansels! - Twa bedriuwen waarden ôfmaaid. It is geweldich hoe't jo sa sjitte kinne.
  Drachma sei:
  - No, net daliks fansels, mar nei ferrin fan tiid kinne in protte dit nivo berikke. Ik tink sels in protte. Wy hawwe techniken nedich. Boppedat hawwe wy sels ús limyt net berikt. Noch hiel jonge famkes.
  De maarskalk befêstige mei in sucht:
  - Wit ik! Yn 't algemien is dit gjin maklike beslút, mar se seine dat Stalin in skriklike wapen hie taret, in skip mei tûzen megaton wetterstofbom.
  Elizabeth knikte mei har gouden holle:
  - Ja! Hy hat sa'n ding.
  De kommandant merkte op:
  - Geweldich, of leaver, tragysk. Wy hawwe jo hjir echt nedich, mar ik wit net wa't better yn steat is om sa'n taak te foltôgjen as jo.
  Drachma rôp:
  - Wolle jo dat wy de bom fine en ûntspanne?
  Vasilevsky befêstige:
  - Dat is it! Fang op 'e flecht.
  - It wie ús fanselssprekkend doe't jo it wûnder - de famkes by jo rôpen. - Sei de grevinnimf.
  - Wis! Yn dit gefal, wy prate oer it lot fan Europa en it Europeeske diel fan Ruslân. - Sei de maarskalk.
  Elizabeth koarde:
  - Dat lêste is ús al dúdlik. Lit ús gean del nei saken. Wy moatte earst nei Ingelân.
  Marshall knikte:
  - Wy sille in eksperiminteel ferkenningsfleanmasine op hege hichte brûke om jo te ferfieren. Ik hoopje dat jo kinne omgean de sprong goed yn in rarefied omjouwing, of is it better om te gean del?
  - Oant tweintich kilometer binne der gjin problemen. As it heger is, kinne jo dize begjinne te fielen. - sei Elizabeth.
  Vasilevsky like bliid:
  - No, as dat sa is , dan prachtich. Yn 't algemien is it studearjen fan' e skaaimerken fan jo lichem unyk. Ja, as jo einigje mei de fijân en wurde martele? Sille se bygelyks de bleate soal ferbaarne mei in readhierme elektryske kachel?
  - Wy fiele pine, mar wy binne yn steat om it te lokalisearjen! - Drachma stelde mei folslein fertrouwen. - Wy sille net ferdield wurde!
  De maarskalk sei twifelich:
  - En de eangst foar de dea?
  Elizabeth, ek heul fertrouwen, sei:
  - Persoanlik makket dit my net bang. De siel kin net fongen of ferslave wurde!
  Elizabeth sei mei patos:
  - En ik ek! Hoewol, dit is net in kwestje fan religy, mar fan ferjilding!
  De ferneamde kommandant knikte:
  - No, ik leau dy. Under hokker mom sille jo de lokaasje fan fijânske troepen penetrearje?
  Elizabeth sei stadich:
  - It sil ôfhingje fan 'e spesifike situaasje. Elke kear sil der wat nijs en ymprovisaasje wêze.
  - Routine is destruktyf yn yntelliginsje. - Drachma tafoege.
  De Hero fan Ruslân frege mei in tefreden blik:
  - Dat is dus geweldich! Hawwe jo make-up nedich?
  - Lit ús wat pakke. - Sei Drachma. - Yn 't algemien tink ik dat jo earst it uterlik fan swarte famkes moatte nimme.
  Marshal Vasilevsky koe syn lach amper befetsje:
  - Wolle jo swarte froulju wurde?
  De nimfgrevinne sloech op :
  - Ja! En wêrom fernuveret dit jo?
  De kommandant merkte op:
  - Hielendal net, al is it sa eksoatysk.
  -Hawwe jo Omke Tom's Cabin lêzen? - frege Drachma.
  - Ja! - De maarskalk andere. - In treflik wurk, frij subtyl toant de ûnderfinings fan ferskate karakters, de kloof tusken masters en slaven. It lijen fan gewoane minsken en bern.
  Elizabeth antwurde mei blydskip:
  - Rjochts! Mar stel jo foar, Afrikanen binne lang in ûnderdrukt folk west, neikommelingen fan slaven, en no hawwe se frijheid krigen. En net allinnich frijheid, mar eins mear rjochten as blanken. Formeel hat de CSA gelikense rjochten ûnder rassen, mar feitlik wurde Afro-Amerikanen fertroud mei alle liederskipsposysjes.
  Marshall merkte op:
  - Swarten binne gjin idioaten, sa't guon minsken tinke. Dit is it âldste minsklike ras op ierde, en hat frij goede kapasiteiten. Yn it bysûnder hawwe wy in grut oantal swarten dy't studearje yn Moskou.
  Drachma antwurde:
  - Ja, ik beskôgje se net foar dwazen , mar elk oar ras wekt sterke fertochten. Dêrnjonken besiket Stalin, seach ik, froulju te befoarderjen nei liederskipsposysjes. Dat wie ek typysk yn de Sovjet-tiid, doe't in grut tal molkfammen en wevers yn it presidium fan de Hege Rie sieten.
  Vasilevsky befêstige:
  - Ja, der binne in protte swarte froulju ûnder de deputearren yn 'e CSA. Se besteane ek ûnder it leger. Wier, de Reade Yankees beskermje froulju en litte se net yn 'e dikke, mar der binne in protte fan harren ûnder de opsichters yn 'e konsintraasjekampen. Ja, en yn yntelliginsje.
  - Sa sille wy de rol fan swarte froulju spylje, alles sil dúdlik wurde dien. - Said Drachma - Do, Lizonka, ik hoopje dat jo ús net litte litte?
  - Yn gjin gefal! - Sei it blonde famke.
  - Hoe sille jo kontakt hâlde mei ús? - frege de maarskalk.
  Drachma antwurde fol fertrouwen:
  - Wy hawwe miniatuerstjoerders. Wy hawwe spesjale platen produsearre wêrmei't wy sinjalen kinne ûnderskeppe, sels mei moderne, ûnfolsleine technology.
  Vasilevsky sei mei in glimke:
  - Dit is goed! Ik sjoch dat jo oan alles tocht hawwe.
  De nimfegrevinne raasde:
  - Wis! It is net foar neat dat wy coole famkes binne, wy binne net wend om oan 'e kant te stean!
  De maarskalk sei op in kâldere toan:
  - Goed! Besykje it gewoan yn 'e minimale tiid te dwaan. Wy binne tige soargen oer kommunistyske Sina. As sa'n sterk lân in twadde front iepenet, sille wy it tige min hawwe. Yn alle gefallen sil in offensyf yn Alaska ûnmooglik wurde, wat betsjut dat de oarloch trochsleept. De fijân sil by steat wêze om te ûntwikkeljen ballistyske raketten, dêr't, yn tsjinstelling ta loftfeart, der sil gjin ûntkommen. Dea fan stêden yn in nukleêre orkaan.
  - Wy jouwe trije dagen, maksimaal fiif, foar de hiele operaasje. - sei Elizabeth op in dwingende toan. "As wy it net dien krije, snije wy ien fan ús fingers ôf."
  - Kom, dit is ûnsin! - Sei de maarskalk. - Om sokke prachtige hannen as dy fan feeën te misfoarme.
  It blonde famke antwurde mei in glimke:
  - Hoe te sizzen! Foarbyld fan Yakuza! Meitsje jo ek gjin soargen, jo fingers sille krekt sa goed werom groeie as earder .
  De kommandant makke beswier, en sloech de fûst op 'e tafel:
  - Hoe dan ek, dit is net it punt!
  - Lizonka hat in nuvere gefoel foar humor. - Drachma ûnderbrutsen. - It suggerearret pretinsjeuze útdrukkingen. Yn feite, ik tink dat trije dagen is genôch. Ommers, wy binne grutte aces-terminators yn yntelliginsje.
  Vasilevsky rôp:
  - Handel dan enerzjyk!
  De nimfegrevinne rôp:
  - Leau my, jo dream fan wrâldwide wolfeart is sa ticht as altyd by ferfolling.
  Elizabeth frege wat bang:
  - Foar't ik fuortgean, wol ik graach in seining krije fan 'e pryster. Bêste fan 'e Metropolitan.
  De maarskalk fronste:
  fan inisjativen net wolle fergrutsje .
  De blondine raasde ûnwis:
  - Mar de otterdokse pryster sil him net jaan.
  Vasilevsky sei yn in kâlder toan:
  - Hoe te sizzen! Op ien kear seinge in protte prysters Batu Khan - en Stalin sels studearre oan it seminarium. "Mar de toan fan 'e ferneamde kommandant waard sêft. - No, goed, Metropolitan Alexei moat Hamburch besykje, miskien is er al oankommen foar de konsekraasje fan in grutte otterdokse tsjerke. In goed man, hy wurket al lang mei ús gear, in fûleindich anty-kommunist, hy anathematisearre Stalin. Hy sil jo seingje foar jo hillige wurk.
  Drachma swaaide it ôf:
  - Ik haw it net nedich! Ik leau it net. In oertsjûge ateïst.
  En it nimffamke ( dy't yn har sliep fergetten wie dat se in sibben fan 'e heidenske goaden wie!) stampte lilk har foet, ferliedlik yn folsleinens en harmony fan rigels.
  Elizabeth makke beswier:
  - Dêr sil gjin kwea fan wêze. Allinnich foardiel.
  Drachma sei:
  - Praat mar net oer wat jo ús taskreaun hawwe. Ut 'e wei. En wa wit, dizze prysters, de apostel ferriede Kristus sels foar mar tritich sulveren. En as se ús in fortún biede, jouwe se ús ek oer.
  Vasilevsky sei kalm:
  - Nimmen wit de details fan jo missy útsein ik en Zhukov. Elkenien oars is gewoan in performer. En se hawwe ús ynstruearre, se sille it folbringe. Ynklusyf de piloat dy't jo fuortsmyt. Wat de seine oangiet, ik kin jo net mear as in oere jaan. De tiid is te beheind. En it is winsklik dat beide it ûntfange.
  - Ik bin, wie en sil altyd in oertsjûge ateïst wêze! - sei Drachma op in hurde toan.
  De maarskalk antwurde mei in gnyske:
  - Jo witte, yn it moderne Ruslân is ateïsme in karriêre-ender. Hoewol, om earlik te wêzen, twifelje ik ek oan ortodoksy.
  - Binne jo net ôfstudearre oan 'e seminaar? - frege Elizabeth. - Ik lês dyn biografy en memoires.
  Vasilevsky befêstige, ferheffe syn stim:
  - Ja, ik bin klear! Mar hy die it om 'e wille fan in boargerlike karriêre, en net om't oermjittige religiositeit. Yn it algemien, oan it begjin fan 'e tweintichste ieu, Darwin syn teory fan evolúsje en ateïsme wiene moade ûnder jonge minsken. Dit waard beskôge as frij modern, yn oerienstimming mei de geast fan frijheid.
  It blonde famke merkte op:
  - En it late ta in revolúsje!
  De marshal befêstige logysk:
  - Ja, it is no net moade. Hoewol't de teory fan evolúsje wurdt leard hjir en dêr. In protte prysters hâlde har der oan. Der is ek in teory fan rupture en ferbining. Kreationisten hawwe yn alle gefallen problemen mei de lagen yn 'e ierde. Lykwols, hjir is al sa'n jungle geande, dat it is dreech om te begripen.
  - Sûnder flesse! - Drachma grapke.
  De maarskalk rôp, syn gesicht ljochte op mei in glimke:
  - Metropolitan Alexei is al oankommen. Dus Lizonka gean nei him, en jo Drachma, om gjin tiid te fergrieme, skriuw wat oars oer it ûnderwerp fan ûntdekkingen en ûntjouwings. It wichtichste is, oerslaan de details net, wittenskippers sille it útfine.
  Elizabeth harke nei de stim fan 'e Metropolitan oan' e telefoan. It wie in noflike bas, de macht fan de pryster waard field.
  - Okee, ik sil de ynwijdingsseremoanje útfiere. - Hy sei. - Mar wêrom sa'n driuw?
  - In militêr geheim! - Marshal Vasilevsky antwurde serieus.
  De Metropolitan antwurde sêft:
  - As dat sa is, dan doar ik gjin beswier.
  Elizabeth bûgde.
  - Ik gean!
  De kommandant sei kalm:
  - Se sille jo begeliede.
  Se waard begelaat troch in offisier fan 'e spesjale krêften . Se rieden as greyhounds; fansels sparre Elizabeth har tsjinhinger. Hy wie lykwols in master fan 'e sport en hie it dreech om te hâlden. Se rieden fluch nei de tsjerke, en Elizaveta stapte sels efter it stjoer. Der kamen in pear auto's tegeare, en it famke bruts hast fan it pedaal ôf. Se lei safolle druk op har. De timpel wie grut, mar ien fan de koepels rekke skansearre as gefolch fan in loftoanfal.
  Wier, net folle, om't it wierskynlik wie in opboude bom fan 'e soarte dy't op' e wjuk fan in jager hingje. Elizabeth krúste harsels trije kear en flústere it gebed "Us Heit."
  Doe gong se nei de timpel.
  Der wie gjin tsjinst en se wie allinnich. De Metropolitan begroete har net mei in freonlike blik.
  Fansels, in prachtich moai famke, sykheljen seksualiteit, yn in militêr unifoarm, mei in ûngewoan helder hier kleur. Se seach der nederich út, mar tagelyk glimke se út 'e folle breedte fan 'e mûle, dêr't grutte peareltoanen yn skynden. Of leaver, sels de suverste pearels kinne net sa skine. De Heare wie yn 'e war:
  - Myn jonge bern, wat wolsto?
  It huningblonde famke bûgde en tjirre:
  - Heiligje my, heit, seingje my foar eksploaten yn 'e namme fan it heitelân.
  - No, dat is in goed fersyk. - De Metropolitan ûndersocht de skouderriemen fan 'e majoar; Elizabeth ferburgen de oarder beskieden. -Binne jo stjoerd troch maarskalk Vasilevsky sels?
  De ingel yn it fleis antwurde nederich:
  - Ja menear.
  De Prins fan de Tsjerke sei op in sêfte toan:
  - No, goed, gean op 'e knibbels en bid. Ik sil de seremoanje útfiere.
  . HAADSTIK Nûmer 7.
  Elizabeth die de eagen heal ticht; in mysterieuze skimering hearske yn 'e tsjerke. De Metropolitan lies gebeden en sprinkele hillich wetter. It famke harke nei harren en fielde optein. It like har ta dat it goed mooglik wie om bergen te ferpleatsen en de loft te smelten. As tinzen wurde keard nei Kristus en it heitelân.
  - Hear, jou ús de krêft om te winnen! - Se flústere, knibbeljend, en har bleate, skjinne, rûne hakken glinsteren as in spegel yn 'e flamme fan kearsen.
  De blondine tjirp amper te hearren:
  Mei de Heare jo sukses jaan,
  Ien foar alle Russen!
  Wy sille ús fijannen ferslaan
  Sûnder wurden mear te fergriemen!
  Har lippen flústerden. Der klonk in alarm. Sirenes gûlen, wat betsjutte dat der wer in ynfal op 'e stêd wie. De wijingsseremoanje is net te lang, en de Metropolitan hie haast om it te foltôgjen.
  "De Hear, ik hearde jo gebed, en it famke sil suksesfol wêze yn in drege militêre taak." - Vladyka einige mei in donderjende, sappige bas.
  Op dat stuit stoarte in bom hast tichtby. De koepels fan de ortodokse tsjerke skodden en ferskate ikoanen foelen. Elizabeth sprong oerein.
  En hja rôp lûd:
  - Sorry heit. It is tiid om jo fijannen te ferpletterjen.
  De Metropolitan wie ferrast:
  - Hoe silst dit dwaan, bern?
  - Fan in masinegewear!
  Ommers, by de yngong Elizabeth fernaam in pânsere personiel drager mei in masinegewear, dy't wachte de timpel.
  Yn 't algemien begriep Elizabeth dat in ienfâldige masinegewear miskien net mei in grutte strategyske bommesmiter kin. Benammen lykas de "Fliegende Festing", yn it bysûnder, mei it fleantúch "LIS" - 6. LIS - stiet foar Flying Joseph Stalin. Mar in anty-fleantúch swier masinegewear is hiel by steat as it rekket hiel sekuer. Yn de harnas gewrichten, yn it glês, de ein fan de romp, ûnder de tsjillen. Hjir is yn alle gefallen in oerweldige kâns.
  Se skeaten op de bommesmiters. Soms sloegen se, soms miste se. Mar oer it algemien wie it de pake fan loftferdigening. Der wiene gjin moderne missile systemen. Dat Elizabeth moast sjitte, ôfhinklik fan 'e rebound en har fenomenale yntuysje.
  - Om goed te slaan, moat de kûgel yn myn hert sitte! Of leaver, in folslein gefoel fan in ûnbrutsen gehiel. - flústere Elizabeth.
  En it famke lei mei har taaie skonken fêst op 'e stoepeplaten, as baviaanpoaten.
  Ferrassend is it har slagge. Twa FOX-5's waarden yn 'e earste sekonden delsketten . De folgjende wie "LIS" - 4. It wie dreger mei de swier pânsere "LIS" - 6. Dit fleantúch wie goed beskerme, mar troch oergewicht ferlear it yn manoeuvreerberens. Lykwols, Elizabeth, mei help fan it prinsipe fan ricochet, sloech de nozzle.
  - Der is ien! - sei se doe't se de reek seach.
  Se draaide har om en joech wer:
  - Der is in twadde!
  De kûgels soarge foar detonaasje, wêrtroch't de motoren yn it reaksjegemerming kreupelen.
   - En de tredde! - Elizabeth wie bliid. It fleantúch begûn te ferliezen hichte en ynstoarten. De lêste burst útskeakele alle fjouwer motoaren. Tagelyk trillen de fingers fan it famke fan spanning. "LIS" 6 - woech mear as santich ton, en koe drage oant tweintich ton bom lading. It wie fan sa'n fleantúch dat in wetterstofbom op it Ruhrgebiet smiten waard.
  It famke naam doel op in oar fleantúch fan deselde klasse. Of leaver, se mikte net, mar sloech op in slach. Dizze kear "FOX" - 6 waard ferneatige noch flugger. De folgjende wie FIS - 5, en dan twa FIS -4, en de oktoberbommewerper - 7. Der wiene ek dejingen delsketten troch anty-fleantúchgewearen. Yn 't algemien is it ongelooflijk lestich om te sjitten, sels mei rekkening dat it masinegewear 17 mm is, om't de fleantugen op hege hichte binne en rush op ongelooflijke snelheid.
  It famke rekke noch trije auto's doe't de oaren efterút rieden, bûten berik.
  - No, de " commies " hawwe it! - Elizabeth hat it gearfette. - Dochs, wat wie Drachma in gek, se miste sa'n fermaak. Se sizze it goed , besparje net op gebed en behanneling.
  It folgjende barde yn dizze wrâld: sûnt Stalin ûntsnapte út ballingskip yn 'e Feriene Steaten en al dêr, yn' e Grutte Depresje, in revolúsje opfierde, mear krekter, in wapene opstân en oan 'e macht kaam, dan wie er net mear yn 'e USSR. En de Wite Garde wûn de boargeroarloch, en hiel fluch. Mar Zhukov en Vasilevsky makken har karriêre yn it boargerlike Ruslân.
  Dit ferklearret wêrom't yn 'e FS it kommunistyske rezjym tige bloedich en repressyf is, wylst it yn Ruslân in boargerlike, hoewol autoritêre, demokrasy is.
  It famke gie nei de tsjerke. De Metropolitan besocht it ikoan fan Sint Generalissimo Suvorov werom te hingjen. Doe't er Elizabeth seach, sei er:
  "Wisten jo net bang, myn dochter?"
  De blonde strider antwurde mei fertrouwen:
  - Nee! Leaver, it is sels noflik. It fermoardzjen fan barbaren dy't timpels ferneatigje foar it goede fan God.
  Biskop Alexey merkte op:
  - Dat is krekt, myn dochter! Jo meitsje ferlossing.
  De skientme mei gouden hier knikte:
  - Besykje!
  De Metropolitan sei mei klam sêft:
  - Ik waard warskôge, jo hawwe te min tiid. Dat ik kin net mear as in pear fragen beäntwurdzje.
  Elizabeth, dy't net wjerstean koe, flapte út:
  - Heit, wa binne de Sândedei Advintisten?
  De Heare sloech syn eagen ticht:
  - Ketters en sektariërs!
  De blonde strider sei smekend:
  - Mar se hawwe de takomst krekt foarsein. Benammen yn myn wrâld, en yn dy ek.
  De Metropolitan froast:
  - Jo bedoele blykber Ellen White?
  Elizabeth knikte en sei hertstochtlik:
  - Al is it fan har! Benammen foarsei se ierdbevings en natuerrampen. Doe't de FS noch in lyts lân wie, de takomst fan in supermacht en har fatale rol foar it minskdom. Se hie in protte prachtige dingen, ynklusyf foarsizzingen oer televyzje en ynternet.
  Vladyka Alexei knikte:
  - Se wie fansels in sterke profetes, mar de satan kin ek de takomst foarsizze. Unthâld in protte wizen, ynklusyf easterske, of goeroes, of sels Nostradamus - gjin bibelske profeet. En Ellen White erkende net in protte ortodokse kanonnen en ikoanen.
  - De Bibel erkent ek net de oanbidding fan reliken en ikoanen. Dit heidendom, sels it byld fan 'e koperen slange, bestelde God om te ferneatigjen doe't it in model waard foar oanbidding. - sei Elizabeth.
  De stim fan 'e Metropolitan waard stranger:
  - Och, ja, jo hawwe de protestantske ketterij oppakt, ik nim oan dat jo baptistyske literatuer tsjin ikoanen en reliken lêze.
  It blonde famke sei hertstochtlik:
  - Ik lês alles! Ik ken alle religys. Ik lês heul fluch, ik kin in boek opswelje fan 'e grutte fan The Three Musketeers and Twenty Years Later kombinearre yn in minút !
  Vladyka Alexei knikte:
  - Dat is dyn probleem yn kennis. Ja, miskien binne dizze ikoanen net neffens de Bibel, mar praktyk en wûnders befêstigje de wierheid en de needsaak om se te oanbidden. Yn 't algemien, myn dochter, binne jo haast en as jo de taak foltôgje, sille wy alles yn detail en yn detail prate. Op jo leeftyd is majoar in tige respektabele rang, en foar it foltôgjen fan sa'n wichtige missy sille jo op syn minst in kolonel wêze en mei de Oarder fan Sint Andreas de Earstneamde.
  It blonde famke bûgde en rûn hast de timpel út. Se seach dat de Metropolitan net bliid wie mei har. Elizabeth, lykwols, wie net bysûnder oerstjoer troch dit. Se wie folle mear tefreden dat masinegewearen harsels as krêftige wapens sjen litte, sels tsjin loftmacht. No moasten wy werom om nei de frontline te fleanen.
  De jûnsûndergong fan 'e ljocht yn dit universum herinnerde it famke tige oan har wrâld. It wie moai, it like wol of ferjitten-mij-nieten yn myn siel bloeiden. En de strielen skitterje as swurden, bloed ferjitten. Op sa'n momint tinke jo, it libben is goed, en wêrom is dizze ferdomde oarloch nedich? Is lân net genôch foar Stalin? Yn 't algemien fochten Ruslân de measte fan syn oarloggen as nûmer twa; it wie net wat it woe, mar waard derop twongen. Dochs wiene der ek oerwinningen. De perioade fan tûzen seishûndert en achttjin oant tûzen achthûndert trije en fyftich. Foar in kwart fan in millennium hat Ruslân net mear as ien oarloch ferlern en mar sa no en dan yndividuele fjildslaggen ferlern. En it wichtichste, hokker oarloggen waarden wûn. Se fersloegen Napoleon, Freark de Grutte, en hast alle folken fan 'e wrâld, útsein Ingelân. Yn 't algemien is dit it lân wêr't jo sille fleane. It ienige ryk dêr't Ruslân noait in oarloch wûn hat. Hoewol, yn 't algemien, wiene d'r gjin direkte militêre konflikten mei de Feriene Steaten, allinich yndirekte. Lykwols, yn it algemien, wy moatte tajaan dat de Russen ferlearen de Kâlde Oarloch.
  - Ja, no hawwe wy in beslissende wraak foar ús. - sei Elizabeth, en fersnelle de auto oant de limyt.
  Se die de skuon wer út. Har bleate, ideale, regelmjittich foarme fuotten drukten tige behendich sawol de pedalen as de hefbomen yn.
  Nei't er mei Drachma moete, fergeat Elizabeth net te praten oer de loftoanfal en de fleantugen dy't se delsketten.
  De blonde terminator sei hertstochtlik:
  - Do hast in protte ferlern! It is it gefoel dat jo krije as jo in masinegewear fjoer. Jo sjitte fijân auto's del dy't ûnkwetsber lykje. "FOX" -6, dit is de wearde.
  Drachma stimde yn:
  - Fansels, dat is geweldich . Dêrom waarden masinegewearen makke, om te deadzjen. Dit is sawol it doel as it ûntwerp fan in fjochtsdream. Yn 't algemien, famke, troch te praten oer nije soarten wapens, brocht ik folle mear nei myn heitelân as jo. Ik wit ommers in protte.
  Elizabeth antwurde fol fertrouwen:
  - Ik bin net minder! Hoe sit it mei de gravio laser!? Wapens fan 'e Olympyske goaden?
  - Grut! Wy sille it ek brûke foar ús hillige doel. - sei Drachma, wille.
  Twa amtners kamen de famkes oan:
  - Wy moatte jo begeliede nei it ûndergrûnske fleanfjild.
  Elizabeth antwurde fleurich:
  - It lêste idee is net min! Wy sille fjochtsje as earnen, wy sille de macht fan 'e horde ferslaan!
  - Folgje ús. - seine de amtners.
  De famkes bewege de gongen lâns , stil stapten neaken, bruin mei taaie teannen as in cheeta's. Se wiene dúdlik yn 'e tsjinoerstelde rjochting. Hjir wie in metrostasjon. De famkes draaiden har op 'e teannen en stapten in lyts elegant koets yn. Dêrnei raasde er.
  Underweis iepenen Elizabeth en Drachma de diplomaat mei make-up dy't harren oerdroegen waard. No moasten de famkes gewoan make-up oanbringe. Mar se sille dit pas dwaan nei de lâning. Jo moatte sels gjin unnedige ynformaasje jaan oan in piloat.
  - Lit ús Negritos wurde ! - Sei de fleurige nimf mei reinbôgekleurich hier, Drachma, gnyskjend.
  - Wy wiene al swarte manlju. Litte wy no sjen hoe't it is om in frou te wurden. - sei Elizabeth.
  De tunnel gie in skoft del, en begon doe omheech te kommen. Elizabeth ûnthâlde ien fantastysk ferhaal. Dêryn ferhuze reizgers nei ûnderen oant se har yn 'e ûnderwrâld fûnen. It wie aardich leuk en, miskien, in bytsje eng, mei ferskate martelingen en martelingen foar sûnders. Oant einliks ien tûke keardel it allegear ferniele mei de wurden: "Ik leau net yn dit!" Yn 't algemien hawwe in protte skriuwers útfûn dat der gjin hel is, mar de himel bestiet! Naïve idee. Dêrnjonken kinne skurken en maniacs it libben fan 'e rjochtfeardigen goed ûnferdraachlik meitsje. Benammen sy en Drachma kinne sokke famkes yn Viry talitten wurde ? Lykwols, wêrom net, se binne frij lykwichtich en, miskien, aardich. En yn alle gefallen sille se gjinien sûnder reden ferslaan. Allinnich soms ûntsteane de redenen te maklik en ienfâldich. Lykas, bygelyks, ien gangster skeat in man krekt om't er tafallich niesse op him.
  Elizabeth lykwols stelde Drachma in fraach:
  - Doe't ik foar it earst de metro fan Moskou seach, wie it in grandioaze sicht. It makke aardich yndruk, benammen de âldere stasjons . Wat oer dy?
  De nimfgrevinne knikte:
  - Itselde! Benammen de sintrale stasjons, fersierd werom yn Stalin syn tiden. Mar de ûndergrûnske stêd Moskou-2 sels is frij somber en strang. It makket mear yndruk mei syn grutte as mei de skientme en elegânsje fan syn beklaaiïng.
  It blonde famke frege:
  - Hoe sit it mei de pleatslike metro?
  - Gewoan in tunnel dêr't sûnders dellein wurde. It is nochal dreech foar har sielen. - Drachma tute Elizabeth op 'e lippen en flústere:
  - Jo witte , it lichem wol leafde.
  It blonde famke trille sels:
  - Wy binne gjin lesbiennes.
  De nimfgrevinne koerde:
  - Nee, mar se binne gek moai ! Jo dogge sa't jo wolle, en ik sil de offisier tútsje.
  Nei dizze wurden fielde Elizabeth no waarmte yn har lichem. Se, net by steat om har ympuls te bedwingen, bûgde har nei de offisier en tute him gierich, flústerjend:
  - Strûk myn boarst!
  Drachma die itselde, de ofsieren waarden selektearre, bloed en molke, it foarname ras waard dúdlik field. Ja, en parfum, ek al is it manlik, is noch altyd sa spannend. It is noflik om de touch fan hannen te fielen en, benammen, lippen op swollen tepels. De famkes kreunje sels in bytsje fan opwining. De ofsieren wiene ek oanstutsen, sokke froulju binne gewoan net te wjerstean. Elk is in ynkarnaasje fan Aphrodite, hertstochtlik en razend.
  It famke en de jonges mochten har lykwols net goed genietsje. De koets kaam op it plak oan. Elizabeth en Drachma klaaiden daliks oan, en lieten de ferlegen ofsieren yn 'e koets. Se sette har gau op oarder.
  De beauties rôpen yn koar:
  - Ontspanne jonges, wy sille wille hawwe mei dy!
  De famkes wiene optein en laken fleurich. Mar de lichems brânden, se woenen leafde, en de skientme begon sels te dûnsjen. Har wylde sprongen makken de bewakers kjel.
  It waard in bytsje makliker, en de skientme, flitsende bleate fuotten, rôze hakken mei in sierlike kromme fan 'e soal, sprongen yn it ferkenningsfleantúch. Dizze masine like in berneboartersguod makke fan papier. Sokke fleantugen wurde meastentiids makke troch skoalbern. Wier, Elizabeth en Drachma gongen noait nei skoalle. Foar harren wie it as it koken fan in Olympysk kampioen yn in "paddling pool."
  Yn alle gefallen wie dat harren oantinken yn 'e dream. En yn dreamen komt faak it oantinken oan eardere dreamen foar, dy't yn 'e realiteit en yn 'e realiteit fergetten binne, mar it kin wer opkomme yn 'e earms fan Morpheus. En dan bist al in bytsje oars.
  Benammen folwoeksenen fiele soms dat se wer bern binne, en ûnthâlde sels al fergetten details fan 'e jeugd. En se leauwe op it momint fan sliep dat se echt jong en lyts binne.
  Koartsein feroare Elizabeth har ûnthâld yn har sliep en tocht ôfwikseljend oer it ferline. Krekt as de pakesizzer fan 'e Demiurge Goaden, de nimf Drachma, waard ynienen in oertsjûge ateïst en materialist!
  Hjir komme de fabulous en fantastyske oantinkens.
  Ien kear lykwols besochten se de skoalle; al gau sammele in mannichte by Elizabeth, it famke lies preken. Drachma aktyf ferljochte, en sels begûn te kommando. Yn 't algemien lieten de famkes har "bêste" kant sjen.
  Lykwols, op it ferkenning fleantúch de famkes gedrage hiel korrekt. Wy sieten op 'e efterste sitten, sette de artefakten oan en namen úteinlik ôf.
  De skuorpoarten gyngen iepen as de mûle fan in wûnderfiskwalfisk, en stjerren flitsen boppe.
  "Moai!" sei Elizabeth. - Wy fleane heech! Soaring frij en maklik boppe de stjerren!
  It fleantúch krige hichte, it fleach hast fertikaal, it kombinearjen fan de kwaliteiten fan in jet helikopter en in jager. Der wiene praktysk gjin ljochten yn Hamburch, blackout spile in rol.
  Doe't wy de drompel fan de stratosfear oankamen, waard it kâlder. It fleantúch fleach tige heech. Om net te crashen, brûkte it in spesjale soerstoffrije, fluoride brânstof. Dêrmei kamen wy tritich kilometer oan.
  Elizabeth notearre:
  - Yn ús wrâld ûntwikkele de FS en Ruslân spesjale romtefleantugen. Yn steat om te fleanen op ûntsnappingssnelheid yn in fakuüm, en dan yn in hege bôge te slaan.
  - Wit ik! Se joech sels wat advys oer dit probleem. Yn 't algemien hawwe Russyske wittenskippers in swakte foar it missen fan guon lytse dingen yn in wapen, wêrtroch't in treflik model yn in midsmjittich is, lykas bygelyks mei de Kinzhal-hypersoanyske raket, wêryn't se in pear touches miste. - Sei Drachma. - Boppedat is dronkenskip frij gewoan. It fersmellet it bewustwêzen, en dêrtroch ûntbrekke ûntwikkelings in protte. Dit is krekt wêrom't Amerikaanske wapens faak oarloggen winne.
  De blonde strider merkte lilk op:
  - Legacy fan Stalin syn tiden. Lit ús ûnthâlde hoefolle tekoartkommingen der wiene yn Sovjet tanks en fleantugen. Dêrtroch swiere ferliezen en in hast ferlerne oarloch. Trouwens, it kommunistyske systeem yn 'e CSA moat ek liede ta it feit dat de wapens fan' e Reade Amerikanen in protte neidielen hawwe.
  De Nymph grevinne befêstige:
  - Fansels sil dit liede ta nederlaach yn 'e oarloch.
  Elizabeth, har tosken bleat, frege:
  - Mar hoe sit it mei ús bruorren mei kwaliteit?
  Drachma skodholle:
  - Wit net! Dochs befoarderet kapitalisme kwaliteit yn gruttere mjitte as sosjalisme. Dus alles is mooglik. Yn 'e Irakoarloch lieten de Sovjet- Scud- raketten , dy't waarden brûkt troch it leger fan Sadam , in minne kwaliteit sjen, miste it doel meast en berikten net. It Sovjet systeem droech by oan ferfal en feroarings yn mentaliteit.
  It blonde famke sei mei in sucht:
  - Ja, Ruslân is wer kapitalistysk wurden, mar de neilittenskip fan it ferline hat in negative ynfloed. En as ûnder Stalin se fochten foar de kwaliteit fan guod mei help fan it artikel sabotaazje. Doe ferdwûn, ûnder syn opfolgers, de eangst en, nei't de sweep ferlern wie, ferdwûnen de minsken. Sa binne d'r serieuze problemen mei technology.
  De famkes foelen stil, bewege allinnich de bleate teannen en har moaie fuotten. No wie it fleantúch heech, mar it skerpe gehoar fan de famkes ûntdekte bepaalde soarten wapens yn 'e kanonade fan it front. D'r wiene Katyushas en har bern, sa'n ding as Grad. Wier, yn dit leger waarden se "foarsten" neamd. Anty-fleantúchgewearen en de earste oerflak-nei-lucht raketten skeaten ek. Ek in tige formidabel wapen, sûnder kompjûters, wie lykwols rjochte op waarmte. Dit bedrige harren skout lykwols net. Op ien kear, foar de revolúsje, sette Russyske fleantugen wrâldrekords yn snelheid, lading en bewapening. It earste twamotorige fleantúch fan 'e wrâld, it earste fjouwermotorige fleantúch fan 'e wrâld. It moat sein wurde dat al wie der gjin universele fuortset ûnderwiis yn Tsarist Ruslân, de doarren nei de top wiene iepen foar de meast bejeftige fertsjintwurdigers fan de legere sosjale klassen. Benammen ek de soan fan in boerearbeider krige, as er it fermogen hie, fergees ûnderwiis fia ferskate fûnsen. Dingen wiene oars ûnder de kommunisten. De lêste midsmjittigens waard troch tsien klassen sleept. Doe waarden akademyske graden faak ûntfongen troch middelmaten .
  Yn it algemien, Andropov wie in helder holle. Hy begon oarder te herstellen, korrupsje te bestriden en de rigen fan wittenskippers te reinigjen. By it ûndersyksynstitút waarden ynspeksjes faker wurden en wittenskippers begûnen stimulearrings te krijen. De sekretaris-generaal en foarsitter fan 'e KGB begriep dat feroaringen nedich wiene, en ek dat it Sovjet folk net matured wie ta demokrasy. Andropov suggerearre de Sineeske ferzje as de bêste. Stadige evolúsjonêre groei yn 'e merke, wylst krêftich yndustriële potinsjeel behâldt. Dit idee wie, miskien, de meast reedlike, benammen sjoen de mentaliteit fan Ruslân, it ûnfermogen fan 'e minsken en, vooral, de elite te wurdearje de wille fan' e demokrasy. As Andropov langer libbe, of earder oan 'e macht kaam, soe de Sovjet-Uny miskien oerlibbe hawwe. Gorbatsjov begûn demokratisearring en, yn omstannichheden fan in ekonomyske krisis, fallende oaljeprizen, in delgong yn dissipline en ynkommen út alkohol, it late ta ramp. De State Emergency Committee wie de lêste besykjen om it ryk te rêden. It gebrek oan wil en in sterke, beslissende lieder foarkommen dat de kommisje de macht behâlde.
  Drachma merkte op:
  - De Steatlike Emergency Komitee is in stel kretinen dy't net by steat binne om in militêre steatsgreep út te fieren. As ik fise-presidint wie, soe ik earst Jeltsin en syn entourage deadzje. In team fan spesjale krêften soe dit dwaan. En Gorbatsjov soe in ynjeksje krigen hawwe om him te paralysearjen.
  Elizabeth, dy't har fûsten stiif balde, antwurde beslissend:
  - En it soe better wêze!
  De nimfgrevinne, dy't har wangen útsloech, sei:
  - As ik de regels wie, soe it better wêze! Yn 't algemien soargje in izeren ketting en stielen handboeien it bêste foar ienheid. Dêrnjonken is totale tafersjoch op propaganda nedich om geasten letterlik fan 'e wieg te kontrolearjen.
  Elizabeth stimde yn:
  - Propaganda is in grutte krêft. Mar ik moat sizze dat se yn ' e post-Stalin- tiden merkber hinke. Boppedat wiene de ferhalen oer Lenin sa naïv, dom en bernich dat nimmen se oertsjûgjend neame soe. It wichtichste miste: de gruttens fan de lieder!
  - Ik sjoch ek gjin greatens yn mearkes oer Kristus. Benammen doe't er gisele en slein waard. - Drachma pleage.
  De blonde strider makke resolút beswier:
  - Jo begripe wiere greatens net. Yn hoefier't Jezus God de Soan fan 'e wrâld hâldde, dat hy om 'e wille fan' e minsken gie nei skriklike fernedering, wrede dea. Merk op dat de skepper fan it hielal, dy't it mei syn macht hâldt - de kening fan dyjingen dy't regearje en de Hear fan dyjingen dy't hearskje - hat himsels fernedere.
  - Kom op, Lizonka! De almachtige skepper fan it hielal foel ûnder it krús, of miskien sels ûnder in log. - Drachma lit syn lange, rôze, mobile tonge sjen.
  - Net lasterje! - Elizabeth liet har fûst sjen. - Hy waard folslein as in persoan, mei syn pine en swakkens. Yn 't algemien wol ik net mei jo prate oer it hillige; pearels wurde net foar swinen smiten.
  De nimfgrevinne rôp hurd:
  "Ik wol ek net mei dy beprate, it makket my slieperich, en de oare nacht foar ús sil stoarmich wêze."
  De blonde terminator knikte har holle:
  - Noch wol! Wy moatte miskien hielendal net sliepe.
  Drachma sei:
  - Dêrom bied ik dy Lizonka oan. Litte wy mar sjonge.
  De kriichsman skreaude op:
  - Dat is in goed idee! Sille wy in duet sjonge?
  De nimfegrevinne befêstige:
  - Fansels, mar hoe oars!
  De famkes hoasten, en Elizabeth begon te sjongen, komponearjen wylst se gie, en Drachma folge har yn iensumens mei in wûnderlike stim:
  Ik sil jaan oan myn heitelân Ruslân,
  Hillige ynspiraasje fan leafde!
  Triennen streame as in stream,
  De Heare sil ús petysje jaan!
  
  Kristus ferspraat de himel,
  En mei de krêft fan 'e geast makke hy de wrâld!
  foar de swakken yn it lichem,
  Hy hat grinzenleaze krêften yn 'e hannen!
  
  Ortodokse Rus is by my,
  Fjochtsje moedich, glorieuze strider!
  Stribje nei de Almachtige mei jo siel,
  Jo binne weardich om Kristus as eare te akseptearjen !
  
  Fate froast - in smaad,
  Jo tsjinne jo Heitelân sûnder soarch!
  Katten hawwe fan no ôf krassen,
  Mar hope oerwint fertriet!
  
  En it heitelân yn 'e herten fan 'e ieu,
  Hoe flitse it momint foar myn eagen!
  Ik sil myn hymne foar no sjonge,
  It Heitelân sil bliid wêze mei ús!
  Drachme, doe't it oer Kristus spruts, fronste en krûpte, mar songen lykwols mei. De stimmen fan 'e famkes feroare kontinu fan ritme, dan beferzen, doe, krekt oarsom, waard ûntbûn. Se hearden sels graach nei harsels te harkjen, har eigen gedachte te bewûnderjen.
  Elizabeth ûnderbriek ynienen it liet:
  - Jo witte, ik sjoch beweging rjocht ûnder ús.
  Drachma stimde yn:
  - Ik fiel it ek.
  De famkes kearden har nei de piloat.
  - Wy binne ûnder oanfal.
  Hy antwurde betize:
  - No en! - Wy hawwe mar ien masinegewear om it gewicht fan it fleantúch te ferminderjen, it gewicht is minimaal.
  - Dan moatte jo dit dwaan! - Drachma sprong nei it wapen en naam doel. - De fijân sil net sear wurde!
  It nimffamke iepene it fjoer. It mitrailleur rekke mei leadkûgels. Elizabeth fernaam hoe't de sturt fan 'e fijân jager yn' e brân stie.
  - En hy wist hjir te kommen. Oan sa'n ûnberikbere hichte. - De piloat fernaam. - As jo it net leuk fine.
  Drachma antwurde:
  - Ik ha gjin hallusinaasjes.
  - Mar der binne kinken! - sei Elizabeth mei in laits.
  - Moast hearre wa't it seit! - Drachma besocht har freon op 'e noas te slaan, mar se pakte har hân.
  De blondine kipte:
  - Net loslitte!
  De nimfegrevinne raasde:
  - Jou jo poaten net frij!
  De famkes fochten wat mear, útfine wa't sterker wie. De striid iepenbiere in ûngefear gelikensens fan krêften. Nei't se kalm wiene, ûndersochten de freonen har apparatuer opnij, benammen de artefaktkralen.
  Elizabeth bea, en oertsjûge de Almachtige:
  - Mei dizze stiennen, makke troch jo wil, ús net mislearje yn 'e hillige striid dy't wy fiere foar it foardiel fan it hiele minskdom. En foarearst om 'e wille fan ús Heitelân.
  It fleantúch stapte it Kanaal oer en sakke in bytsje del. De piloat befel:
  - En no hawwe jo in kar. As jo betrouwen binne yn jo apparatuer, dan kinne jo no direkt springe, sa net, dan gean ik noch leger.
  - Hiel genôch! - sei Elizabeth, en luts har learzens oan, mar seach dat har freondinne har skuon net oan hie, luts se se wer út, sadat se as it nedich wie har bleate teannen brûke koe. - Wy sille oerlibje!
  Drachma hat tafoege:
  - Wêrom risiko's nimme? Der kin wêze hege-hichte fighters hjir, en it is net in feit dat wy sille net delsketten. Mar soerstofhonger is perfoarst net eng foar ús, ús fysiology is hast perfekt!
  De piloat befel:
  - Spring dan!
  De famkes lutsen lichtgewicht rêchsekjes mei lytsere parachutes as gewoanlik.
  Se triuwen ôf en naaiden út. It earste diel fan 'e hjerst soe plakfine yn frije flechtmodus. De famkes fûnen harsels yn in seldsume, iiskâlde omjouwing. It fielde dat myn longen barsten en myn eagen út myn holle rôlen. En de strop knypte my yn 'e nekke. De famkes besochten sa min mooglik te bewegen, minder lucht ferbrûkte. Doe besochten wy te sykheljen, dogge it as berchhagedissen, mei it boppeste part fan 'e bronchi.
  Doe't de sfear tichter waard en de fal fertrage , sei Drachma mei in ferstikkende stim:
  "Ik wist net dat in fakuüm sa pynlik wêze koe."
  Elizabeth antwurde mei fernuvering:
  - Hawwe se jo net kontrolearre yn in fakuümkeamer?
  De nimfegrevinne befêstige:
  - Ja, der wie soks. Mar it is op ien of oare manier keunstmjittich, en earst wie ik sels bang.
  De blonde terminator befêstige:
  - Ik ek! Ik ha noch nea fan sa'n hichte sprongen. Ommers, fiifentweintich kilometer.
  Drachma sei mei opsetlike achtleazens:
  - It is neat.
  De famkes begûn te bewegen mear aktyf, besykje te lân rjocht yn 'e bosk. Se brûkten nea parachutes, blykber te leauwen dat in ienfâldige reinjas genôch wie foar in suksesfolle lâning. Elizabeth kipte:
  - Yn 't algemien is in parachute gewoan ekstra gewicht.
  Drachma mompele:
  - Wy begrave it sa gau as wy lâne.
  De lâning yn 'e bosk wie rûch, Elizabeth sloech har bleate foet op in skerpe tûke, mar joech der gjin omtinken oan.
  De blondine rôp:
  - Gjin grut ding, de skout moat de pine ferneare.
  Drachma befêstige:
  - Tolerearje, mar sykje it net mei opsetsin. It is lykwols typysk foar jo leauwigen om swiere problemen te sykjen.
  
  Elizabeth antwurde frij logysk:
  - Jo moatte op alles taret wêze. En no stel ik foar om de camouflage te feroarjen. It is tiid om de skuon fan in ûnderdrukte swarte frou oan te nimmen.
  De famkes sette ûnberikbere make-up op, feroarjen fan har hûdskleur. No binne se hearlike swarte froulju wurden, sels feroarjen fan har eachkleur.
  Dat lêste kin lykwols wurde berikt troch in ynspanning fan wil, sûnder gemikaliën.
  Dêrnei begûnen wy troch de bosk te rinnen. De famkes hiene haast. Hjir kamen se op 'e dyk. No moasten wy ferfier krije.
  "It is noch in lange wei nei de frontline, en ik tink net dat se te wach binne." - sei Drachma.
  De dyk wie net bysûnder breed, mar glêd. De loft is bewolkt, typysk Britsk waar.
  Elizabeth notearre:
  - It is nijsgjirrich om yn it lân te wêzen fan Richard de Liuwehert en Sherlock Holmes. It meast progressive en, paradoksaal genôch, tagelyk konservative lân fan 'e wrâld.
  Drachma sei:
  - Brittanje is in enoarm ryk. Op syn hichtepunt wie it noch grutter as it Russyske Ryk. Yn 't algemien, yn' e moderne skiednis, Ruslân wie de machtichste yn 'e lêste jierren fan Stalin en oan' e foarjûn fan 'e Earste Wrâldoarloch.
  Elizabeth sei logysk:
  - De Earste Wrâldoarloch gie ferlern troch it ûntbrekken fan in sterk regear. De tsaar hoecht Stalin net te wêzen. Katarina de Twadde wie ek in frij mylde hearsker, mar se wûn twa Turkske oarloggen en ferdielde Poalen. It team sels spile syn rol fansels net.
  De grevinne-nymph stimde yn:
  - Ja, it team wie net genôch foar Nikolaas de Bloedige. Catherine hie in hiele galaxy fan kommandanten en steatslju, mar Nicholas hie allinnich Stolypin, en hy waard fermoarde.
  De blonde strider tafoege:
  - Brusilov is in sterke kommandant. It is spitich dat net alle generaals sa wiene. Benammen Kuropatkin. Om it allegear ôf te meitsjen, wie hy in leffe en hie er net folle ferstân fan moderne oarlochsfiering. Nei de nederlaach tsjin Japan soe Ivan de Ferskriklike sa'n kommandant hawwe spiet.
  Drachma rasjoneel opmurken:
  - Zhukov hat altyd west taai. Hy is de populêrste politikus fan 'e tweintichste ieu. Hoewol't se seine dat hy wûn mei grut bloed.
  Elizabeth, dy't har bleate fuotten troch de plassen spatte, fonteinen fan spatten opstean, achte it nedich om te ferdúdlikjen:
  - Yn betinken nommen dat de Dútsers yn in betroubere, goed ûntwikkele ferdigening sieten, wie it noch ûnmooglik om der mei in bytsje bloed troch te brekken. En yn 't algemien is it maklik om efterôf tûk te wêzen. Mar tink derom, troch de machtichste ferdigening yn Berlyn te brekken, wist Zhukov it yn twa wiken te dwaan. Is dit gjin prestaasje?
  De nimfgrevinne slikte har lippen:
  - Oerienkomme! En as de oanfal fertrage wie, soene de ferliezen noch grutter west hawwe.
  De blonde strider sisde:
  - Scumbags besykje Zhukov te lasterjen . Benammen ferrieder en spion Suvorov- Rezun skreau laster oer him.
  Drachma raasde:
  - Rezun ! Wy komme werom, fiere in operaasje út, ûntfiere Rezun út Ingelân en leverje him oan Ruslân. Hy sil tiid yn 'e finzenis trochbringe en wizer wurde.
  Elizabeth sei:
  - Ja, en sokke skuorre wurde berne. Wy kinne bygelyks ferrieders net begripe. Wat is der mis mei in KGB-majoar yn 'e USSR .
  De nimfegrevinne raasde:
  - Ik tink dat it oarsom is.
  De blonde spion befêstige:
  - Wis! It libben yn Brittanje is net better as yn de USSR.
  Drachma gromde:
  - En al is it better, it is net foar ferrieders. Ommers, sels de eigners net graach sokke minsken, nettsjinsteande alle foardielen dy't se ûntliene.
  De famkes seagen yn it tsjuster. De snelwei wie net bysûnder drok. Der kaam net ien, de famkes ferfelen har.
  Drachma frege:
  - No, wat sille wy dwaan?
  - Litte wy sykje nei in aktivere sneldyk. - stelde Elizabeth foar.
  De wyn waaide en de skaden fan 'e beammen bewege, lutsen in bytsje as om dit foarstel te stypjen.
  - Wat soe Sherlock Holmes foarstelle yn dizze situaasje? - frege Drachma grappend.
  - Resort nei de metoade fan ôftrek! - antwurde Elizabeth.
  De famkes gongen út nei it sintrum fan de sneldyk en snuffelen. Fansels sette se skuon oan om har te sierlike, famkesfoet net te sjen. Nei de geur te oardieljen kaam hjir oerdei in konvoai auto's foarby. Infantery fighting vehicles en pânsere personiel dragers, in pear auto's en, te oardieljen nei de spoaren merken, in ljocht tank.
  - Ja, hjir wie ek in ferheging. - Sei Drachma. - De tank, nei de ljochte printsjes te oardieljen, woech twaenfjirtich ton en hie trije spoaren. Dit is wat spesifyk.
  - Net wirklik! De healmedium tank, yn tsjinstelling ta de Reade Cromwell, dy't sânensechstich ton waacht en in hûnderttweintich millimeter gewear hat, is bewapene mei in njoggentich kaliber. - sei Elizabeth. - Trouwens, de bestjoerder fan dizze tank smookt Mobil en is ek loftshandich.
  De nimfegrevinne twifele:
  - De lêste útspraak is kontroversjeel.
  De blonde skout makke beswier:
  - Wêrom! Aktuele tanks binne noch net op joysticks, dus de gewoante om aktyf te wêzen mei in sterkere hân hat ynfloed op de kwaliteit fan 'e beweging.
  - Ja, ik wol noch oan de hefboom lûke. - Drachma pakte de sigarettepeuk mei it puntsje fan har Amerikaanske laarzen en smiet dy yn 'e mûle. - Ugh! Dat is walchlik. Dizze sigaretten binne gewoan skokkend.
  Elizabeth stimde gau yn:
  - Miskien! Yn 't algemien is ús wrâld fol mei stront , dus folje jo mûle der net mei.
  De famkes rûnen stadich de dyk lâns, doe fertrage. No sitte se op in krúspunt. Der wie in kontrôle yn de buert, dus wy moasten der omhinne.
  De befeiliging wie net al te grut, sa'n tweintich minsken, mar ik woe net te folle lûd meitsje.
  De famkes klommen in hiel ein. En se begûnen te besprekken oer it fierdere plan fan aksje.
  - Wy moatte de kolom oanfalle. - stelde Elizabeth foar.
  Drachma makke ynienen beswier:
  - Te grof en bloeddorstig!
  De blonde wie ferrast:
  - En wat noch mear!? En sûnt wannear is de ateïst pasifist wurden?
  Negearje de oanfal, sei de nimfgrevinne:
  - Ik stel foar dat jo stimme!
  Elizabeth kipte:
  - Bist net bang foar in dwale kûgel?
  Drachma hat kalm beswier:
  - Se sille de famkes net weagje, en sels swarten.
  De blonde ferkenner mompele ûnder har azem:
  - Okee, lit ús in risiko nimme!
  Nei't se harsels ferljochte hiene mei in zaklamp en har hier goed trochsloech, stiene de famkes op 'e dyk. Se fielden har tige selsbetrouwen.
  - Us missy sil wurde folbrocht! - sei Elizabeth.
  Nuver genôch rieden der in pear kollums foarby, sûnder omtinken foar de stimmende swarte famkes.
  De drachme waard sels pissig:
  - Wat binne it, allegear eunuchen?
  - Miskien binne se stress! - sei Elizabeth.
  De nimfegrevinne piepte:
  - Okee, litte wy sjen.
  De famkes begûnen te wachtsjen, en der wie in stilte. It wie al twa oere moarns, de tiid dat it ferkear ophâldt.
  - Hy kin te voet nei de stêd rinne. - stelde Elizabeth foar.
  Drachma antwurde wifkjend:
  - Stomme gedachte! Sa sil it dreech wêze foar ús om te regeljen.
  De blonde spion makke ridlike arguminten:
  - En, nei myn miening, krekt oarsom, yn sa'n grutte stêd as Londen is it maklik om te ferdwalen. Benammen swarten lykas wy.
  - De duvel is ûnderdûkt yn 'e hel, en de pryster is yn 'e bûse fan in parochiane! - Drachma grapke.
  Elizabeth skodde ferwyt de holle.
  "Jo holle is fol mei ferfelende dingen, jo binne echt in duvel!"
  - Hoe te sizzen. De duvel hat swarte bont - de pryster hat in siel! - Merkte Drachma.
  De blondine makke beswier:
  - Mar net elkenien hat prachtige prysters mei in angelyske siel.
  De nimfgrevinne sei:
  - De útsûndering befêstiget allinich de regel.
  De famkes wrakselen in bytsje op 'e fingers, earst mei de middelfinger, wiisfinger, dan dwers om te krúsjen .
  De fingers waarden waarm, mar de foardielen koenen net identifisearre wurde. Elizabeth stelde foar om skaken te spyljen.
  - Wy hawwe pocket , wy kinne fjochtsje.
  De famkes besletten om te spyljen en regelen de stikken. Elizabeth keas de Sisyljaanske ferdigening mei swart. It spul waard skerp en mei in oerfloed oan oanfallen, mar úteinlik einige it allegear yn in stikkene lykspul.
  Drachma wegere te werkennen in lykspul foar in lange tiid, besykje te finen wat yn 'e styl fan Karpov of Carleson. Yn it algemien, dit famke wurdt karakterisearre troch de winsk om te winnen op elke priis.
  It spul waard ûnderbrutsen troch it ferskinen fan in nij konvoai. Beide beauties stoppe it spul en begûnen te stimmen.
  Ynienen stopten twa frachtweinen, en soldaten fan spesjale krêften naaiden út. Se rjochte har gewearen op Elizabeth en Drachma.
  In brul waard heard:
  - Wa binne it en wat hawwe jo nedich?
  De famkes antwurden ienriedich:
  - Wy binne spesjale troepen ofsieren Gili en Mary, wy hawwe in operaasje útfierd tsjin de partisanen en foelen in bytsje efter ús eigen .
  It gesicht fan in frou yn 'e epauletten fan in kolonel fan spesjale krêften stiek út har kabine.
  In ûnleauwe stim waard heard:
  - Tsjin hokker partisanen fochten jo?
  - Scary bastards ! Fan de Lev groep. - sei Elizabeth. "Se wist it fansels net wis, mar se ferwachte dat d'r wierskynlik sa'n groep yn Brittanje wêze soe."
  De froulike kolonel raasde:
  - Witte Liuw. Dit is serieus! Scary guys. Mar jim sjogge fris.
  - Wêrom moatte wy slein wurde ? - Drachma makke beswier.
  Fan peal ta peal,
  Der is gjin leger sterker
  Wy fjochtsje mei lilkens
  Foar lok foar minsken!
  
  En Stalin is de wjukken fan in falk,
  Ljocht jout hope!
  De slach fan in stielen hammer,
  De moarn sil ús ferljochtsje!
  
  De kweade krêft fan it tsjuster,
  It skyld fan it leauwe kin net penetrearre wurde!
  Amearika frij,
  Wy sille kinne beskermje!
  Drachma en Elizabeth songen tegearre. Harren prachtige opera stimmen like in orkest. De jagers fan 'e spesjale troepen kamen oerein.
  Twa froulju lutsen út. Se wiene net mear as tritich, swart, of leaver brún, yn 'e FS, benammen yn New York, binne swarten lichter. En hja ferve it hier oranje.
  De kolonel en luitenant-kolonel binne frij aardich, hoewol plomp, it is dúdlik dat se machtige fjochters binne. It moat sein wurde dat Elizabeth en Drachma ek stevich liken fanwegen har brede skouders.
  De froulike offisieren grommelen:
  - Goed, it is dúdlik dat jo fan ús binne. Hawwe jo dokuminten?
  - Wis! - antwurde Elizabeth, en hold in stik papier út.
  Drachma stuts ek ksivu .
  - Alles is yn folle gong!
  Se seach koart nei de fleurige dokuminten. Se wiene oprjocht, fan 'e deade famkes ôfnommen, en wat fleurich om gjin fertinking op te wekken.
  In tefreden stimme sei:
  - No, do kinst sitte, do bist typyske Amerikaanske froulju.
  Drachma winkt it kommando mei har finger, en sloech him op it wang.
  - Bêste jonge.
  De famkes sprongen maklik yn de auto.
  It gie om in pantserauto mei twa masinegewearen oan 'e kanten. Hiel handich middel foar it ferfier fan ynfantery. De famkes raasden fan wille doe't se de oanrekking fan 'e hannen fan 'e manlju op har lichem fielden. Der sieten sawol manlju as froulju binnen. Se twivelen net om inoar te aaien.
  Elizabeth fluite sels wat. Yn 't algemien hawwe swarten in spesjale seksualiteit. Dit binne spesjale krêften, en út sterke, skjin wosken lichems komt in spesifike geur, lykas dy fan kattepredators. It prikkelt en ropt winsk op. It famke besiket har hannen fuort te triuwen, mar de jonges sjogge dit allinich as in elemint fan in leafdespul. Hjir tutet de swarte har gierig op 'e lippen, de hannen fan in oar priizgje har tepels. Drachma wol mear. Nei't se de gruttere man keazen hie , gie se oer him hinne. Woluptueuze kreunen wurde heard.
  De kolonel ûnderbriek har omgong:
  - Wat is dit, in bordeel? Kin it net mear úthâlde? Wy sille nei Londen komme en dêr rêste. Litte wy in blast hawwe.
  Elizabeth knikt:
  - Dat is krekt, it is hjir ûnfatsoenlik!
  De froulike kolonel grommele:
  - Fatsoenlikens is in boargerlik begryp!
  - Wis! Mar der is ek proletarysk fatsoen. - Elizabeth fernaam. - De morele koade fan in kommunist.
  - Ja, der is sa'n ding. Mar in frou yn 'e rigen moat net wegerje weardige jonges. Benammen oarlochshelden. - De kolonel liet in gouden stjer op har boarst sjen.
  - No, dat is earlik! - Elizabeth stimde yn. - Mar it rjocht om te kiezen is noch by de frou.
  - Ik sil foar mysels beslute hokker fan ferskate helden te kiezen. - Drachma stimde yn. - Of miskien sels trije tagelyk. Dit is mear wille foar my, en net ien fan 'e jonges binne misledige!
  De froulike kolonel mompele:
  - Jimme, sjoch ik, binne hite famkes, mar hoe binne jim yn 'e striid! Yn it algemien moat ús detasjemint stopje yn in doarp op 'e wei nei Londen. Ien fan 'e kommandanten fan 'e White Lion-groep is der, jo moatte him nimme.
  Elizabeth stimde yn:
  - It seit himsels!
  Drachma blafte :
  - Ik bin in bist yn 'e striid.
  De froulike kolonel sei mei in djippe stim:
  - Meast wierskynlik sil der gjin striid wêze. Lokale kommunisten holpen ús.
  - Fertrouwen op pleatslike krêften is it sukses fan 'e revolúsje, sa't Lenin sei. - Elizabeth fernaam. - Dit sil ús lykwols teloarstelle.
  De swarte frou sei:
  - Hoe te sizzen. Njonken de striid is der noch wat nofliks.
  De blondine frege:
  - Bygelyks?
  De froulike kolonel slikte har folle lippen:
  - Deselde marteling.
  - Wow, dit is yntrigearjend! - sei Drachma.
  De lustige swarte frou kreunde:
  - Soks hearre jo noch net. Jo witte hoe moai it is om te harkjen nei in frou gjalp. Of in jonge sûne man kreunt.
  De nimfegrevinne tjirpe:
  - Wy kinne it ús foarstelle.
  En hja slikte har lippen, yn byld hoe't in kreaze, spierige jonge man mei blond hier en in moedich kin - lykas Apollo - martele en martele waard.
  En beide famkes namen it en songen yn koar:
  Warriors of the world - Komsomol fighters,
  Wy stride foar de gloarje fan it Hillige Heitelân...
  Jo kinne de Fuhrer- bastard AWOL net ferlitte,
  Foar altyd Ruslân sille wy by dy wêze!
  
  De hillige banier skynt boppe ús,
  En de grutte Stalin, hy ferljochte de wei foar ús ...
  Lit it Heitelân foar altyd by ús wêze,
  Kristus ynspirearre de Komsomol om dizze feat te berikken!
  
  Ivich heitelân, sterk, frij...
  Freonskip fan folken is ieuwenlang in stipe ...
  Juridyske macht, leauwen fan minsken -
  Ommers, in ienfâldige persoan stiet foar ienheid!
  
  Der is gjin Lenin, leau my, der is in wizer man yn 'e wrâld,
  En Stalin is in grutte, prachtige earn ...
  En tegearre mei ús heiten sille wy sterker wurde,
  De Uny fan Reade Naasjes hat grutheid krigen!
  
  Wy fjochtsje moedich mei ôfgryslik faksisme,
  kop fan de draak wie ôfsnien, leau my...
  En frede mei kommunisme sil yn it lân yn oanbou wêze,
  In tige bloeddorstige bist is ferslein!
  
  Yn 'e namme fan' e minsken, Komsomol-fjochters,
  Se rinne moedich bleate fuotten troch de snie...
  Fassisme wurdt net bewarre troch list, trúkjes,
  De Russyske God sil him mei syn fûst smite!
  
  As wy strieljend troch Berlyn rinne
  De laarzen fan de famkes skitterje yn de sinne...
  De banner sil mei fjoer oer it heitelân blaze,
  En ús fijannen sille nea by steat wêze om sjitte ús del!
  
  Leau ús, wy sille it memmelân op twa kusten splitse,
  Litte wy in oseaan fan einleaze leafde jaan -
  Under de flagge fan it grutte, hillige Amearika,
  Jo binne in ridder fan fijannen, lykas Simson, skeur him útinoar!
  . HAADSTIK Nûmer 8.
  Yn it paleis fan 'e goadinne fan' e kweade Kali gie wille en tagelyk ferskriklik fermaak troch.
  Dizze kear moast Artemis in folle serieuzer en kompetitive striid fjochtsje. It is net sa dat de betûfte elf lytse, healneaken en bleate fuotten falt.
  Goadinne Kali sparre de jonges foar no. Mar hja joech opdracht dat se yngeand slein wurde. Dat jonge slaven net ûntspanne. En de jonges waarden op 'e efterpoaten omheech lutsen, de hannen efter har bûn. En de moaie slavinnen sloegen de ûngelokkige berneslaven mei wylgen. En it docht sear, en do kinst screw it oant dea.
  Mar de elf Artemis hie it lot fan fjochtsjen wat meunsterlike.
  De goadinne fan 'e kweade Kali hold har wurd.
  En in poppe Tyrannosaurus rex sprong yn 'e Arena. Syn hichte wie goed fjouwer meter, al wie hy noch mar in jonge út it dinosaurusras. En in folwoeksen tyrannosaurus koe goed tweintich meter berikke.
  Goadinne Kali spatte har hannen en koarde:
  - No, Artemis? Fjochtsje no foar dyn libben!
  De elf, dy't ek de titel fan markyze droech, bûgde en antwurde:
  - Twa deaden kinne net barre, mar sels jo kinne net foarkomme ien!
  Goadinne Kali sloech har bleate teannen en in koepel ferskynde om in pear gladiatorfjochters. Dat as der wat bart , de poppe-tyrannosaurus gjin fan 'e gasten ferplettert of útinoar skuort.
  De koepel wie transparant, en de slach wie dúdlik sichtber. In enoarme en agressive hagedis foel fluch de elfmarkies oan. Mar Artemis, mei twa skerpe swurden, ferhuze fan 'e sprongline, en wist sels de hûd fan' e tyrannosaurus te krassen. Wier, de skalen fan in tyrannosaurus binne dik en jo kinne der net maklik trochbrekke. Mar de ljochte streek op de readbrune eftergrûn bleau teminsten oer.
  Goadinne Kali merkte op:
  - Der is yntriges, en dat is wat my it meast ynteressearret. Kom op, fjochtsje, en it bist sil it famke fansels net sparje, mar it famke sil it bist net sparje.
  De Troll King sei:
  "It sil spitich wêze as in gladiator fan sa'n heech nivo as Marquise Artemis stjert!"
  As antwurd lake de kweade godheid en antwurde:
  - En sa falt de kaart! Mar yn alle gefallen sil it in goeie striid wurde, en wy sille it nochris ûnthâlde.
  Yndie, de striid wie tige nijsgjirrich. De baby dinosaurus oanfallen, en Artemis manoeuvrere en dodged, en makke subtile krassen mei har swurden as antwurd. Sy, in strider, kin sein wurde dat se prachtich is. En sa fluch.
  De narjonge en tagelyk ynljochtingsoffisier Vladimir Terkin seagen dit mei grutte entûsjasme en ferrassing. It liket derop dat hy noch mar tolve is, mar yn feite is hy inkele tûzenen jier âld. En wat seach er net?
  Mar yn dit gefal wie it spektakel de muoite wurdich, en it famke toande tige nijsgjirrige salto's, draaien, sprongen en sprongen.
  It is net foar neat dat de elf markies is in stjer ûnder gladiators en krigers. En hy fjochtet oan de top. Allinnich de fijân Tyrannosaurus is te sterk. It is folle makliker om in liuw te fjochtsjen, of sels in rhinoceros. En dit is echt, der is in meunster. En hichte, en gewicht, en hiel duorsum hûd, dat is hiel dreech te penetrearjen.
  En it is ekstreem lestich om him te ferslaan. Mar it spektakel is top. En de gasten binne bliid. De slavenjonges kamen ek op, de eagen fan harren bern fonkelden fan de wille fan sa'n sicht.
  Terkin seach mei nijsgjirrigens nei dit spektakel, en dûkte tagelyk, ûnmerkber foar himsels, yn oantinkens oan syn eigen eksploaten.
  De skout fielde dat er op in roltrap siet. Jo stadich, of sels net hiel stadich, sakje del. En sa bubbelt de fûle flam fan in lilke fulkaan ûnder. It sil jo ekstreem pynlik ferbaarne, sadat sels jo hûd ôfskie sil en der gjin heil foar is.
  En de beweging fan 'e roltrap fersnelt, en de reade flammetongen slikje al gierig en tige pynlik de bleate, rûge hakken fan 'e jonge. De dikke hûd fan 'e soal wurdt read en wurdt bedekt mei lytse, pearse en tige pynlike blieren.
  Vladimir spant al syn krêft, hy wol net te einigje yn 'e fleisige fjoerige Gehenna. Mar krekt oarsom, elke fizel fan 'e siel stribbet dernei om sa gau mooglik nei boppen troch te brekken en dêr te fêstigjen .... Kommunisme?
  Ynienen befriest de roltrap, en de skoutjonge krijt as in raket de kâns om omheech te razen. Uteinlik sil hy fan 'e fjoerige Gehenna nei de himel en oere komme!
  It paad nei boppen blykte koarter te wêzen as Terkin tocht. De jonge sprong nei it oerflak en fûn himsels yn ferrassend lúkse keamers.
  Vladimir Terkin, nettsjinsteande syn jonge jierren, slagge om te besykjen in protte plakken, wêrûnder de Hermitage en Peterhof; de jonge hie nea sjoen sa'n fabulous rykdom oeral. It wie sa'n geweldich gesicht dat ik it net yn in mearke kin fertelle of it mei in pinne beskriuwe kin.
  Alles is besaaid mei kostbere stiennen, mei sokke heldere kleuren en elegânsje fan ûntwerp dat se gjin gelyk hawwe op ierde, en it is dreech om sels sa'n ding foar te stellen. Jo moatte wêze as Leonardo Da Vinci, of Raphael, om sa'n pracht foar te stellen.
  Mar it moaiste yn it paleis wie in famke fan strieljende skientme, mei hier helderder as de sinne. Se seach nei de healneaken jonge mei de eagen ljochtsjend yn alle kleuren fan 'e reinbôge en sei mei in sleauwe stim:
  - Do bist, sjoch ik, in dappere en moedige jonge! Wy hawwe dizze hjir echt nedich !
  Vladimir skode ûnwis mei syn bleate fuotten. Nei de brânwûnen dy't fan de flam krigen wiene, koele de kostbere flier de blieren op de bleate soallen noflik ôf en rôp fleurige assosiaasjes op. De skoutjonge stelde de foar de hân lizzende fraach:
  - Wêr is it, hjir?
  De skientme antwurde mei de meast ûnskuldige útdrukking op har gesicht:
  - As wêr? Yn de hel!
  Terkin fluite en spriek syn hannen út:
  - Der is ek plak foar grappen yn 'e hel!
  De skreaune keninginne skynde noch helderder en antwurde op in serieuze toan:
  - No, wêrom tinke jo dat de hel allinnich in plak fan pine is? Yn feite is de hel in alternative himel, wêr't alles echt is, lykas op ierde, en faaks noch ynteressanter en better!
  Vladimir glimke, de grap fan 'e skientme seach heul grappich en leuk op har eigen manier. Hoewol, oan 'e oare kant, kin alles yn it universum folslein it tsjinoerstelde wêze, ynklusyf de ûnderwrâld. Dêrom skilderje minsken de hel hieltyd mei deselde swarte en reade ferve? Yn feite...
  It famke seach, dat de jonge gniisde, knikte freonlik tsjin him en gie troch:
  - Hjir yn myn ûnderwrâld binne in protte ferskillende, tige moaie kosmyske wrâlden. Mar yn guon fan harren kamen de skepsels yn opstân en wegeren my as in godheid te oanbidden.
  Vladimir woed en keunstleas suggerearre:
  - Stjoer har dus dyn straf! Jo kinne it dwaan - Satan!
  De skitterjende skientme hat logysk beswier tsjin dit:
  - Jo witte, wy binne de skeppers fan ferskate wrâlden; yn 'e regel bemuoie wy ús net iepenlik yn' e saken fan 'e skepping. Dat jo, jonge, sille sels in protte dwaan moatte!
  Vladimir sloech syn lippen mei in brede glimke:
  - En witst, it is moai!
  Foardat de jonge einigje koe, fûn er himsels op in oar plak en wrâld. De oerdracht barde direkt. En de nije wrâld die bliken wier geweldich te wêzen. Sa siet der in wrede prik yn 'e eagen, dy't my twong om ûnwillekeurich de eagen ticht te dwaan.
  No is hy midden yn in romteslach. In skoutjonge stiet oan it roer fan in single-seat jager, en om him hinne fynt in serieuze striid plak. Ferskate hûnderten fjochtsstjerskippen oan beide kanten wikselje hyperplasmyske salven út, en Terkin sels wurdt oanfallen troch syn tsjinstanner.
  Syn fjochter tsjinstanner is plat as in pylk en trochsichtich. Stremmen fan kleur fleane út 'e noastril-stammen. Vladimir syn auto spin út fan de hit. Gelokkich, it krêftfjild foarôfgeand fan 'e jager ferdwynt de traagheid fan' e kaskade en ferwaarme ynfloed, mar de jonge wist de waarme tút fan 'e tropyske woastyn op syn gesicht te fielen.
  Hy reagearre troch werom te sjitten. Boppedat wurke it lichem op himsels en folle earder as it bewustwêzen.
  De fijân krige syn diel op 'e foarholle en begûn te wrikkeljen yn in dúdlik besykjen om efter Vladimir te kommen.
  Tsarinat , fergelykber mei in piranha fisk, kaam ûnder oanfal fan trije Kaganate krusers. (Ynformaasje oer de tsjinstanners ferskynde yn in telepatyske ympuls dy't de harsens fan 'e skoutjonge trochbriek!).
  It waard sa hyt, it skuorde de rotearjende oanfalstoer út 'e romp fan it swiere skip, en fragminten fan brutsen en smelte harnas begûnen te fallen.
  In tsiental fjochtsrobots en ferskate minsklike kosmonautfjochters draaiden yn in eksplosyf mingsel fan sfear en fakuüm. De loft sels barste út en gloeide waarm, en spuide echte fakkels út. Hjir is ien famke mei weelderige, fluwelige blomblêden ynstee fan hier, se squeaked tin en beferzen , feroare yn in kears stompe.
  Terkin miste hast syn útgong nei de sturt, mar reagearjen ynstinktyf, hy wist te stjoeren in beskuldiging fan deadlike ferneatiging boppe him.
  En sels de jonge strider stiek syn tonge út:
  - Wolven, dit binne stront! Kwea as hûnen!
  Dêrnei, de jonge besocht te wriggle út ûnder de oanfal fan de oanhâldende fijân. Vladimir syn gebrek oan ûnderfining yn romte fjildslaggen wie evident. It wie nedich om oars te hanneljen, mar hoe... Yn alle gefallen besocht Terkin yntuïtyf de fijân fan doel te smiten. De jonge ferkenner herinnerde him hoe't er sûnt april 3014 efterfolge wie troch bewapene folwoeksenen. Doe laadde er de tichtstbyste mei in stien en rûn fuort, de kûgels ûntwykend .
  Doe ferskynde in echte taktyske feardigens - om de dea troch de snor te lûken, en de âlde frou mei in scythe mei har noas te litten.
  En no koe er noch net kwytreitsje fan de oanhâldende fijân en skuorre himsels, hoewol't Vladimir toande titanic ynspannings, en yn 'e cockpit fan' e romte fighter waard mear en mear swollen.
  Doe besleat Terkin ta in oare technyk, nammentlik taktysk ferrifeljen. En de skoutjonge draaide wanhopich syn auto om, in ram nei te imitearjen. De berekkening wie basearre op it feit dat de fijân soe wêze kjel, en dan op it momint fan ynset soe wêze kinne om te snijen him ôf!
  In liet klonk yn 'e holle fan Vladimir:
  "Ik tocht, as yn folslein delirium, ik gean fuort, ik bin wurch fan 'e wûnen!" Mar dejinge dy't yn my sit hat blykber besletten om my te rammen!
  Stjoerde in killer stream fan hyperplasma,
  En it sil jo timpel oplade mei in skriklike pulsar!
  Mar op dat stuit liet syn tsjinhinger moed sjen, of miskien hope er ek dat de fijân de bluf net úthâlde koe, en draaide yn in ram.
  In botsing folge, en doe oerstreamde in superheldere flits elke molekule en elk kwantum fan it lichem fan 'e jonge. En jo fûnen josels yn 'e ôfgrûn, dêr't de yngewanten fan in lytse, mar ôfgryslik baarnende stjer flamme!
  Terkin die, of leaver, iepen, syn eachlidden mei muoite. It like him ta, dat er as it wie in stjerrehimel seach, mar sa helder en mearkleurich, dat it ûnmooglik wie om him in lykweardich foar te stellen. En grutte en skitterend skitterjende ingels mei swurden springe yn 'e himel. Boppedat skitterje strieljende stjerren op 'e tip fan it swurd en syn hânfetten, iten de eagen fuort.
  Yn ferrassing slút de jonge strider syn eagen, en doe wer, mei de ynspanning fan de Titan Hercules, iepene se. Ja, yndied, hy sjocht in nuvere stjerren tapyt fan ûnierdske komôf, ekstreem ticht besaaid mei kostbere slingers fan ljochten. Tsientûzenen fan 'e helderste stjerren verblinden en fernuverje de ferbylding. It lichem sels like te driuwen yn in fakuüm, fielde gjin stipe. It ungewoane sicht skokte de ferkenner sa bot dat hy in pear sekonden it bewustwêzen ferlear, los fan 'e realiteit.
  Doe't it tinken wer by him weromkaam, koe er syn emoasjes al behearskje. Der siet wer in hurd oerflak ûnder him, de jonge hie muoite om op syn bekraste en ferwûne skonken te stean.
  It sicht dat ferskynde foar him wie net foar swakkens fan hert, of jonges waans krêft wie net minder as titanium. Earst tocht de skout dat er gek waard. De majestueuze stêd, de haadstêd fan 'e galaxy, - in stim piepte yn myn ear, - it Kaganate Ryk, ferskynde yn al syn wyldste en stralende gloarje.
  Vladimir werhelle meganysk de sin fan Ostap Bender:
  - Te chic - de ferbylding fan in idioat!
  Lúkse wolkekrabbers fan meardere kilometer, gigantyske timpels mei in protte koepels en symboalen fersierd mei edelstiennen, ûnfoarstelbere gigantyske bylden, kaskaden fan tunen en fonteinen, ljochtapparaten, kolossale reklamebuorden dy't passe koene foar fyftich Olympyske stadions en folle mear. Bygelyks, floeibere metalen struktueren dy't foarm en kleur feroarje mei fabulous skaden! As wy miljoenen ferskillende soarten kleurrike en ekstravagante fleantugen tafoegje, dan wie dit foar in alvejierrige jonge oan it begjin fan 'e 21e ieu boppe elke limyt.
  Sels as jo beskôgje dat dit bern in echte wûnder is!
  En dochs wie der gjin eangst. Der wie ekstreme opwining, en sels ûnbeskriuwbere wille by it oansjen fan sa'n ûnfoarstelbere kleurige pracht, makke troch de hannen fan yntelliginte wêzens. Alles yn dizze metropoal bliek grandioos en betsjoenend te wêzen. Ferskate sinne-stjerren skynden oan 'e loft. De helderste rôze-giel mei in topaz-tint is in strieljend himellichaam, twa grien, ien blau en twa hast ûnsichtbere cherry-saffier, dy't natuerlik is yn sa'n intense ferljochting. Lykwols, nettsjinsteande it sterke ljocht , die it myn eagen net sear en it wie net hielendal slopende hyt. De temperatuer is tige noflik, mei in lichte koele wyn dy't waait.
  Terkin seach nei it fleanende skepsel, fergelykber mei in sânkoppige sjiraffe mei flekken fan in protte kleuren en ferskillende foarmen, en fluite. De earen fan it skepsel, lykas de ljochte wjukken fan in flinter, klonk de trille fan 'e nachtegaal as antwurd.
  De jonge skout sei:
  - En wat kin de satan skeppe? Itselde as God, mar folle leuker!
  De skout rûn al folle fleuriger, hast galoppearre,
  lâns in sânkleurige stoep omseame mei blommen, bylden, mearkleurige flitsende ljochten , en kristal gepolijst tegels. De bleate soallen fielden hiel glêd, sels, miskien, glêd, as iis, it jaan fan in ljochtsjende, mar gelokkich net te waarm oerflak. En dit tilde de stimming op en makke ús fluitsjen. In sânkoppige sjiraffe mei earen as de wjukken fan in flinter wie der al yn slagge om de loft yn te klimmen en beweech dêr mei syn krabfoarmige hoeven.
  Ferskate eksoatyske fûgels fleagen foarby. Stel jo in skilpadshell op it lichem foar, en de sturten binne as pauwen , mei stiennen moaier en helderder dan diamanten.
  Vladimir swaaide mei syn palm en him tjirpend:
  - Wa't fleurich is, laket, en it lûd sil de sinne berikke! Wa siket sil altyd fine!
  Alles yn dizze futuristyske, wirklik kosmyske metropoal wie spegeljende en skitterend prachtich, sels de ôffalferfier waard makke yn 'e foarm fan eksoatyske bisten, ynsekten, fisken en fûgels. Se diene de mûle iepen en betanke se beleefd doe't der mei jiskefet nei har smiten waard. Doe't Vasily de smelte en kromke skuon fan 'e mini-soldaat útslingere, sprong in skuorfûgel út 'e stoep, as wie it in oerflak fan wetter. It hie de kop fan in earn, mar mei in evenredich grutte snaffel, en it lichem fan in gestreepte aubergine, omjûn troch trije rigen weelderige blomblêden. Elke rige wie oars yn 'e kleur en foarm fan' e shoots, en de wjukken hienen sels in beweechbere kleur, lykas in fideoklip. De fearren en tagelyk blommen aaseter slokte de ôfsliten skuon dy't net te dragen wiene, melodieus tjirpend:
  Wy hawwe gjin reden om ússels te marteljen mei twifels! D'r binne gjin wanhopige jonges mear yn it heule universum! Echte manlju smyt jiskefet - deadzje in oar syn stiel ! Stalk deadzje immen oars!
  Vladimir swaaide yn ferwarring mei de hân nei de "diva scavenger " en sei grappich:
  - It meast geweldige ding oer in persoan is dat hy net ferrast is troch it betoverende, mar fernuvere troch it banale!
  It is lykwols nuver dat de swiere militêre skuon smolten, en hy sels krige gjin serieuze, útsein lytse brânwûnen. De klean like lykwols net te skansearre te wêzen, hoewol't de lúkse overalls ferlern giene. Mar wat is bewarre bleaun, en hy is net sa skamje om te rinnen yn 'e stêd yn in tûk T-shirt en koarte broek, normale klean foar in jonge yn waarm waar.
  Hoewol't Terkin ferlegen waard troch syn bleate fuotten, dy't wiene ekstreem ûnfatsoenlik yn 'e haadstêd, dêr't elk stânbyld, auto, fontein, komposysje, dit of dy struktuer skynde mei oerdoarjende flitsende lúkse. As in raffele bidler yn it regearkertier fan Sint-Petersburch, wurde jo ûnwillekeurich blozen as ien fan 'e foarname eallju op jo komt.
   Der wiene op dit stuit net folle fuotgongers op strjitte, meast bern dy't op minsken liken. Om't dit ien fan 'e sintrale sektoaren fan' e metropoal is, fêstigen har hjir ferneamde Stalik-kleure elven. Der wie krekt in perioade doe't de mini-soldaten fan it glamoureuze ryk ûnder de nuvere namme Kaganate krigen koarte fakânsjes om te belibje op syn minst in bytsje libben sûnder grueling drill, te litten fiele de freugden fan bernetiid. Dêrnjonken wie dizze koarte perioade fan fekânsje, yn fergeliking mei de kazerneperioade, in soarte fan oanmoediging foar sukses yn stúdzjes en gefjochtsoplieding.
  Op syn minst in bytsje kâns hawwe om jo tiid te behearjen lykas jo wolle, is gelok! Dat is krekt wêrom't it oansjen fan harmless laitsjende bern, in protte fan wa't, wylst se bliid boartsjen, sels fleagen yn 'e loft, diene salto's, spûnen as in top, it loslitten fan kaleidoskopyske hologrammen, joech de magyske stêd in prachtich idyllyske útstrieling.
  Terkin woe har oanpakke en in pear fragen stelle, mar hy wie bang. Ik wie bang dat de freedsume, moaie jonges en famkes lykas elven yn blommen yn har fonkeljende kostúms miskien net sa freedsum wêze as se op it earste each lykje. Boppedat , it is net meastal typysk foar minsken, sels famkes mei petal hier spile dúdlik oarloch games. Wier, it liket derop dat mearkes en anime-fantasy- typen har ûntdutsen , en net troch de minske makke fjildslaggen. De yndividuele holografyske projeksjes wiene grut en sa helder dat se de details trou reprodusearren. Wat like , en yn feite, ynienen mearke kastielen, festingen en huzen ferskynden fan earne yn 'e loft, en doe ferdwûn.
  Ferbjustere troch wat er seach, rûn en rûn de jonge ferkenner, trochgean om de stêd te ûndersykjen. Wat skitterjende beammen en gigantyske blommen, tsientallen en hûnderten meters lang, mei fonteinen en fleanende bisten hingje op kristallen balkons, skitterend yn 'e sinne mei in mearke fan mearke . Op 'e blomblêden ferskine ferskate bewegende foto's, konstant feroarjend, meastentiids fjochtsporten fan ferskate aliens , as fjildslaggen yn in retro-styl.
  "Miskien binne dit krêftfjilden!", tocht de jonge skout, wriuwde syn timpels, syn harsens wie klear om te sieden fan 'e oerfloed fan yndrukken. "Der binne ferskate ljochten hjir, sa'n spultsje fan ljocht en kleuren is net te reprodusearjen op ús planeet! Wat frjemde foarmen nimme har skeppingen fan 'e geast!"
  Hjir is ien fan 'e sfearyske gebouwen dy't op sân poaten hingje, rânen mei blêden, omjûn mei kostbere stiennen, elk skildere om te passen by de kleur fan' e flagge fan 'e Stalik-kleur-elven. In oare struktuer waard makke yn 'e foarm fan in sânpuntige stjer, en draaide stadich om syn as. Tredde, fiif krokodillen, waans sturten krústen yn 'e liken fan in swastika-fiifhoek, en fonteinen fan hyperplasmyske spatten en flekken foelen út har mûle. Elke sa'n flek joech in spesjale, unike skimmering ôf.
  Oare gebouwen liken op nijjiersbeammen, koeken mei fjoerige fakkels en stoarmige mearkleurige wetterfallen, gigantyske streamen dy't de stratosfear yngeane. Guon gigantyske fonteinen yn 'e foarm fan ferskate ekstragalaktyske meunsters yn kostbere stiennen spuide út smolten metaal en frjemde gassen, ferljochte troch laser- en magolaserbalken .
  De ûnderste ferdjippings fan de lúkse gebouwen stiene fol mei kleurige yn- en útgongen mei nammen flitsend op skermen. En wat nuver is, is dat alle nammen absolút dúdlik binne: restaurants, winkels, skientme salons, sjitgalerijen, ferdivedaasjesintra fan alle nivo's en soarten, ferskate tsjinsten.
  It die tinken oan de protte kearen fergrutte en ûnfergelykber mear lúkse Central Presidential Avenue fan Moskou. Terkin wie doe noch hiel lyts, herinnerde er him ûndúdlik en forsloech no letterlik de skitterende keizerlike pracht mei de eagen. Fansels hie in protte dingen hjir gjin analogen op ierde. No, wat foar minsklike ûntwerper soe spitsen, koepels en poelen mei holle nei ûnderen pleatse mei kleurige skepsels lykas seemearminen, mei in protte blomsturten en ûnbeskriuwber formidabele meunsters. Lykas sabeltand spermwalfisken, as in hybride fan in hoarnende mammoet en in geruite haai! It is sels skriklik om te sjen, it liket derop dat alles op it punt is om op 'e holle yn te stoarten en jo hielendal op te slokken.
  Ien fan 'e alvefamkes fleach oer him hinne, en rekke him licht oan mei in glânzjende skuon mei lange hakken. Terkin swaaide wat fan 'e slach, hy wie al wurch, hy hie ferskate kilometers rûn.
  - Hawwe jo wierskynlik lang net iten, stjerstrider? - de lytse ingel klonk as in sulveren klok.
  As der bewegende spoaren wiene, wiene se fansels útskeakele. Blykber wiene se yn 'e ultra-metropoal fan' e fiere takomst tefolle soargen oer fysike fitness. It oerflak waard rûger mei spikes fan hurd metaal. De wrâld gnyske, en myn bleate fuotten begûnen te jûkjen en te jeuken.
  Ik tocht sels oan it ferneamde aforisme fan 'e ferneamde skriuwer en dichter Oleg Rybakov: "Foar tramps is de hiele wrâld besaaid mei toarnen, dy't ús slank lykje fanwegen ús bootste bewustwêzen!"
  woe echt graach ite, want hy fielde as hie er al ferskate dagen honger, útsein dat...
  Mar wa kin witte hoe lang hy trochbrocht hat .
  De strjitte is fol mei kleurrike, útnoegjend, hiel ferliedlik foarme masines. Ien gedachte begjint te dominearjen yn 'e blonde holle fan' e jonge skout: "It is tiid om te iten!"
  De jonge kriichsferkenning beslút frij logysk:
  - Jo kinne gjin twa deaden hawwe, jo kinne net ien foarkomme! En mei in lege búk is der gjin libben, it is goed om te fallen!
  Sadree't jo oan 'e masine kamen, ferskynde fuortendaliks in trijediminsjonale projeksje fan in prachtich sânkleurich famke mei wjukken. Yn in taal dy't Russysk like, sei de wûnderlike nimf:
  - Wat wol de lytse, mar dappere oerwinner fan it Universum?
  - Eat! - sei Terkin earlik, in hongerige glâns wie te sjen yn 'e blauwe eagen fan 'e jonge.
  - In set fan hûndertfyftjin miljoen produkten út hûnderttûzen biologyske en gemyske eleminten stiet ta jo tsjinst. - De fee fee tjirp, en foeget grutte en helderheid ta oan 'e wjukken.
  - Dan Kremlin iis, limonade, sop, koeke en sûkelade. - De bliid tomboy babbele.
  - Hokker soarten? Spesifisearje jo bestelling! - Der wiene twa flinterfammen en dy gnysken ûnnatuerlik grut.
  - It makket neat út, salang't it mar lekker is. - mompele Terkin yn betizing.
  Knippert faak fan opwining en ferspriedt syn earms machteleas.
  - Is it sa lekker mooglik? Yn oerienstimming mei de meast populêre standert? - In sêfte, froulike stim frege ynsinuearjend. Blykber hat de cybernetyske tsjinstfeint mear as ien kear te krijen hân mei kliïnten dy't net begripe wat se wolle.
  - Ja! - De skout Terkin foel út fan opluchting.
  - Stek dyn hannen op, sjoch rjocht. Of nim jo persoanlike identifikaasjekaart út, mini-soldaat. - De holografyske nimfeten seine yn koar.
  Boy Scout tilde beide hannen op. In dimmen giel ljocht flikkere, it wie blykber skansearre.
  - Jo identiteit komt net foar yn 'e kaartyndeks, jo hawwe gjin persoanlike militêre kaart, dus jo kinne net betsjinne wurde. - De famkes mei petal-haarstilen piepte en waarden daliks karmozijnrode, krústen har earms yn in ferbean gebeart fan 'e kleurelven fan' e stalken.
  Terkin rûn hastich fuort fan it mitrailleur, syn hakken baarnden letterlik. Dit liket technotronysk identifikaasjekommunisme te wêzen. Allinne dizze ûntdekking makket myn holle net lichter, mar myn mage is noch leecher.
  Terkin gyng sitten op 'e útwurke stoeprâne, beferzen, bûgd en rêstende syn kin op 'e palmen. Ik tocht... De takomst waard yn de tsjusterste kleuren ôfbylde. Hy is folslein allinich yn in oare galaxy, omjûn troch oare wrâldske skepsels , skepsels dy't slimmer binne as de meast rôfdierige, wylde bisten. En gjin besparjend idee kin yn 't sin komme. Oliver Twist wie better yn Londen, der wiene teminsten minsken lykas de dakleaze flechtling sels. No, wêr sil er hinne? Moat er himsels oerjaan, rekkenje op genede yn 'e finzenis? Dêr sille se jo teminsten, al op sa'n fernederende wize, troch in slang fiede.
  Hjir Vladimir echt fûn himsels yn it plak fan Oliver Twist. De slanke en hongerige jonge hie de krêft net mear om oeral hinne te gean, en syn skonken waarden sûnder genede yn bloed brutsen op 'e stiennen en grof grint fan Londenske paden.
  It is ek kâld, de sinne is ferburgen efter de wolken, en de noardewyn waait oer Londen. En do bist mar in fertarre bern, en alhiel net in superman dy't syn earste folwoeksen slachtoffer op 'e leeftyd fan njoggen fermoarde. Of nee, miskien is hy ommers net Oliver Twist, mar de soan fan in weardich man en is ta in protte by steat, sels yn frjemde wrâlden. En ommers, it is hjir waarm en net sa slim.
  De jonge waard út syn gedachten helle troch in klinkende stim dy't, sa't it Vladimir like, ta de Russyske taal hearde.
  - Wêrom bist depressyf, foton? Wat ik sjoch is dat jo jo lippen slikje. It liket derop dat jo princeps -plasma yn 'e mage wolle ride ?
  In ûnbekende jonge yn fonkeljende klean stiek glimkjend de hân út. Hoe minsklik is it! De kleur elf syn gesicht is rûn, bernich, hielendal net kwea, hy moat ferskine yn reklame op goede fieding, mar hy squeeze syn palm te hurd. De foarholle is heech, hier fan trije kleuren - oranje, grien, fiolet yn 'e foarm fan blomblêden, wiidferspraat blauwe en smaragd iris eagen. Wier, in brune, sinige hân, as makke fan stiel, by steat om in bonke te brekken. Vladimir koe amper beheine himsels, net sjen litte dat hy wie yn grutte pine, it bern syn palm waard clenched as yn in marteling ûndeugd.
  Der wie serieuze eangst yn 'e stim fan 'e skoutjonge:
  - Ja, ik ha honger!
  - Do bist blykber út fiere koloanjes, do bist slim ferbaarnd, en do sjochst raar en nuver út. - sei de jonge blommealve mei in bytsje sympaty yn 'e stim .
  Vladimir, net wittende wat te antwurdzjen, smiet in betize blik op himsels. De klean wiene trouwens al op plakken begûn te smokkeljen, en de hûd wie read en skuorre . Of troch lokale strieling, of in fertrage reaksje op 'e eksploazje. Terkin fielde in izige kjeld yn syn mage en sei mei triljende stim:
  - Ik ried it, ik wie by it episintrum fan in thermyske lading.
  - Ik nim it iten op topsnelheid, dan fertelst it my. - De jonge naaide fuort, as yn flugge beweging, sûnder mei syn learzens it behendich makke oerflak fan 'e laan oan te reitsjen.
  Wêrom Vladimir fielde fertrouwen yn dizze jong fan in agressyf, al is it ferskriklik moaie ras, is dreech te ferklearjen. Miskien namen myn jeugd en stress har tol. Werom, nij syn freon smiet him ferskate rôze, lekker rûkende knoppen. De jonge ferkenner begûn syn ferhaal te fertellen, neat tsjinhâlde, hy siede, hy woe syn siel útstoart.
  De blommealvejonge harke oandachtich. Hy wie sa lang as Terkin, en hy wie wierskynlik noch jonger. Under it petear spile altyd in suvere glimke op syn kreaze gesicht. Wier, de tosken fan in bern fan 'e strider ras binne al hiel grut, witer as snie, en de strielen fan ferskate ljochten waarden wjerspegele út harren as sinnestralen. It iten dat út 'e automaat helle waard blykte te lekker te wêzen; it stimulearre de receptors oer en, ynstee fan satiating, de appetit op te wekken.
  sei de jonge blommealf en de steelik mei ferstân:
  - Ja, it liket in wûnder, mar jo sille hjir net oerlibje. Jo wurde gau identifisearre, foaral om't elke dei in kompjûterkontrôle fan alle persoanlikheden plakfynt. In pear dagen lyn, heul tichtby, wie d'r sa'n " plasma grinder "; Starships eksplodearre as super fjoerwurk . Sels fan it oerflak ôf koe men sjen hoe't de ferskuorde skippen de loft kleurden. It is goed dat de wichtichste " sweater " oer de line gie.
  De blom elf wiisde nei de sintrale stjer Rifumuru .
  - No is alles folle stranger wurden, in totaal ferifikaasjerezjym. - De jonge seach besoarge. - Ja, en foardat de kontrôle serieus wie. Wiswier, sels dizze masine, lykas oaren, is ferbûn mei it Ministearje fan Leafde en Justysje.
  - Sa wurde jo geheime plysje belle? - Vladimir, mischievously boartsjen, grimased mei in glimke, hoe grappich it begryp fan leafde klonk yn 'e naasje, tsjin' e eftergrûn dêr't de faksisten wiene kindergarten stoute famkes.
  - Ja, der binne ferskate ôfdielingen, en elkenien praat oer leafde. - De blommealvejonge brocht syn wynbrauwen byinoar, en syn blik waerd strang. - It is as in bespot fan sûn ferstân. Sels myn heit, in fjirde rang ekonomysk generaal, is bang foar dizze ôfdielingen. Kom op, gau fuort . Ik nim dy dêrhinne.
  Vladimir begon te rinnen, en syn nije partner fleach heger op en pakte de skoutjonge by de kraach, en frege:
  - It is it bêste om te ferbergjen yn in nachtbar, it is fol mei alle soarten jiskefet !
  It liket derop dat dizze kleure elfjonge in protte wist, want doe't er de kubus fan 'e Rubik út 'e bûse helle en him omdraaide, ferskynde in geweldige fisk midden op it paad, dy seach mei syn doffe eagen en knypeage ferrast nei de jonges . Wier, de acht rigen tosken makke fan kostbere stiennen net like ûnskuldich hielendal, mar de eagen wiene sa aardich, krekt as Vladimir Iljitsj Lenin op 'e poster.
  De partner triuwde Vasily en grommele:
  - Spring efter my oan! Dan wurdt it folle makliker foar dy, lytse !
  En sûnder antwurd te freegjen luts er Terkin mei....
  Se fûnen harsels yn in echt labyrint fan ûntelbere gongen en sealen. In echte, bysûndere ûnderwetterwrâld, dêr't in protte prachtige dingen yn sit. Terkin raasde efter syn tsjinhinger oan.
  In polygamy fan lampen en ornaments fan ferskillende foarmen en komposysjes fonkele yn 'e gongen. Boppedat seagen se hiel kleurryk út, lykas yn 'e metro fan Moskou, en miskien noch moaier. Tagelyk bewege de jonges fluch. Terkin fielde him frij krêftich en raasde sa rap as er koe, mar koe syn partners noch net byhâlde. De omjouwing om harren hinne feroare hieltyd. Of grutte sealen mei hege plafonds ferskynden, of leanen stoarten yn dêr't ekstreem útwurke auto's rôlen, en in samovar op rûpen mei in diplodocus-kam like hielendal net it meast útwurke keunstwurk.
  Vladimir hie amper tiid om werom te springen; syn skonk wie hast ferpletterd. Der kaam daliks in keapman op, like op in paddestoel mei in rosettenoas. Se tjirre leaflik:
  - Wolle jo modieuze fleanende sneakers keapje?
   De skoutjonge gnyske:
  - Ja, it is makliker om sûnder skuon te rinnen !
  De flower elf-jonge befêstige ûnferwachts:
  - Ik haw in reservepear, mar lit him no fuortrinne , hy sil mear op myn feint lykje!
  Vladimir waard misledige en rôp lûd:
  - Ik sil nea in slaaf wêze!
  De blommealf gniisde yn antwurd en warskôge:
  - Jo sille hjir gjin stap dwaan sûnder my. Gjin rûzje!
  De jonges makken wat minder en stiene op it bewegende paad. Hja droech se as in streamende stream, en de jonges stampen ek mei de fuotten. Yn de folgjende keamer wurken frij ierdske jonges yn trochsichtige swimbroeken oan de pompen. De blommealve stapte fan it paad ôf en wiisde nei de swittende, brune jonges nei Vladimir.
  - Jo sjogge, dit binne antropoïde primaten - krekt itselde as jo. Yn ús ryk binne se slaven, dus wês net te eigensinnich. - It uterlik fan 'e kleur elf like te fertellen Vladimir, do bist pech guy. Jo steane op it punt om yn te fallen.
  Yn feite seagen de jonge slaven útput, en har lichems wiene droech fan matige fieding en hurd wurk. Wier, doe't de flower elf jonge ferskynde foar harren en swaaide mei syn hân, de slave jonges begûn te glimkjen, pronk mei harren sûn tosken. En doe swaaide Vladimir ek mei de hân nei harren.
  Dêrnei stiene se wer op 'e treadmole en ferhege har tempo, wêrtroch't se snelheid tafoege. De blomealve sei frij ferstannich:
  - Om't jo in minske binne, dan kinne jo allinich as slaaf yn ús ryk wêze. - Doe't Vladimir syn lilke blik fange, ferklearre de hearejonge ferachtlik. - Mar slaven binne oars. Guon fan harren hawwe sels slaven, of sels buxom slaven!
  En de soan fan de generaal wiisde mei in lange finger nei de folgjende seal. Neaken slaven wurken dêr al. De famkes ferskille fan elkoar yn gesichtsfunksjes of hierkleur, mar tagelyk, sûnder útsûndering, wiene se allegear moai en jong. Slavernij en hurd wurk net bedjerre de proporsjes fan harren figueren.
  Vladimir ûnfrijwillich rekke fereale op slavinne famkes. Se waarden ûnderskieden troch har skientme en elastyske hûd, atletyk, mar hielendal net fleisich. Op planeet Ierde sjogge jo net faak sa'n folsleinens fan 'e lichems fan famkes, en yn sa'n kwantiteit. Gjin fet , gjin saggy hûd, alles is sa harmonieus en perfekt, en it wichtichste binne hjir tûzenen famkes.
  Terkin sei entûsjast:
  - Safolle skientme op ien plak!
  De blommealve warskôge de jonge:
  - Do bist net hiel goed! Guon famkes hjir binne fiif tûzen jier âld.
  Terkin antwurde automatysk:
  - Fluitsjen!
   De warder ferskynde yn 'e foarm fan in haai mei seis poaten en in pet op' e holle, mei finnen dy't ûnder it fizier útstutsen. De opsichter draaide syn lytse koperen knokkels, en der fleach in skitterjende stream út, dy't de rêch, skonken en boarsten fan 'e famkes sloech, wêrtroch't se hertferskettend skriemden en sprongen.
  Dit koe Terkin net mear úthâlde. De skout foel de warderhaai oan mei de grime fan in tigerwelp. Hy skeat op 'e drystmoedige raider, mar Vladimir wist te ûntwykjen en mei alle macht de lânbarracuda yn 'e darm te slaan . De grutte man gierde en besocht de jonge mei swaaien fan syn fjouwer poaten fuort te smiten. Yn antwurd, Vladimir skeat op it kin fan 'e fijân, hoewol't syn skien joech plak foar akute pine, mar de fijân syn chitinous dekking ek barste, wêrtroch't hy fergiet karmozijnrode bloed.
  Terkin snapte doe't de haai syn lykwicht ferlear, en foege in knibbel oan 'e timpel yn' e oankommende beweging. It rôfdierige skepsel foel stil, en in protte famkes begûnen te jubeljen mei freugde.
  Mar de blommealve, dizze fleurige jonge, wie it lokkichst, hy klopte Vladimir goedkard op it skouder:
  - Jo dogge jo mei weardichheid! Brave en cool!
  Terkin sei ûnferwachts beskieden:
  - Eins bin ik net sa cool as ik tink. Op dit stuit bin ik sels in bytsje bang.
  De blommealve-jonge knikte nederjend:
  - Jo hawwe krekt in slaaf ferminske. Yn ús ryk hawwe alle boargers, útsein kleurelven , de status fan slaven. - De hearejonge gniisde skril. - Mar fansels binne de slaven sels fan ferskillende rangen! En jimme, beauties, tútsje de fuotten fan myn striderslave.
  De famkes bûgden en kamen ien foar ien oan Terkin ta. De jonge liet se graach syn ûnderste ledematen tútsje. It is sa moai as jo mei tútsjes oant de knibbels oerstutsen wurde troch sokke moaie slavinnen, dy't lykwols inoar feroarje en om de beurt geane. Wat makket it noch mear adorable en in bytsje ticklish.
  Vladimir waard wekker mei it feit dat hy yn feite waard tút troch famkes. Wier, net sa moai as yn 'e dream, en mei tattoos op har gesichten, mar goed boud en folslein ûntwikkele. En d'r wiene seis, se tútten net allinich op 'e skonken, mar ek op it gesicht.
  Terkin skamme him ûnferdraachlik, en tagelyk spriek in lyts mar oanhâldend mantsje yn him. En doe raasde alles nei foaren yn in fûleindige pantomime fan Eros, doe't ierdbevingen de oseanen skodzje en flammende fulkanen op 'e boaiem útbarste. Alles is tagelyk ierdsk, fysyk en kosmysk.
  Nei ferskate oeren fan 'e tornado, gie Vladimir wer út en kaam hast fuortendaliks werom nei in serial dream.
  Underwilens wie Artemis noch by steat om in doelrjochte staking oan 'e fijân te leverjen en it harsens fan 'e tyrannosaurus troch te stekken. En it enoarme bist, dat yn 'e lijen slacht, de tegel mei syn grutte en kromke klauwen krassen, beferzen.
  Artemis doopte har bleate, beitele foet yn 'e read-brune plas, liet ferskate prachtige, sierlike ôfdrukken efter, en rôp, wylst se beide bloedige swurden opheve:
  - Oerwinning!
  It publyk applaudearre...
  Goadinne Kali, wy moatte har kredyt jaan, naam it en makke in romhertich gebaar. Se knipte de fingers fan har rjochterhân. En op 'e palm fan Artemis ferskynde in gouden ring mei in grutte diamant, de grutte fan in walnoot.
  Goadinne Kali sei mei wille:
  - Akseptearje myn royale jefte, o weardich de weardich!
  Artemis bûgde har foar har. En dan nei de seal. Dêrnei gie se, spankend mei de bleate, sierlike, tige moaie en ferliedlike fuotten fan in echte froulike ingel, nei rêst. Foar har wie de striid wûn.
  En se rûn grutsk, allinich slipje oan, om't har beha barst wie yn in langere striid, en har folsleine boarsten mei skarlaken tepels waarden bleatsteld.
  Sa'n prachtich, lit ús it sizze, gladiatorfamke fochten in slach mei in meunster en in ferskriklik meunster.
  En de al wat fergetten prins kaam de seal yn, beselskippe troch elfbôgesjitters. Deselde dy't Elizabeth ferliede en har belutsen by in stoarmich aventoer. Dit aventoer is lykwols oant no ta beheind ta finzenisstraf en heul eksoatyske, sels nijsgjirrige dreamen.
  De Elfprins wie tige kreas. Lykas alle elven hie er in glêd, hierleas, rûchich gesicht, as in moaie puber, mar mei in moedich kin.
  Op syn holle wie in turban fersierd mei grutte smaragden.
  Hy naam it en bûgde foar de goadinne fan 'e kweade Kali. Se knikte werom nei him mei in glimke en koarde:
  - Hallo prins Suleiman! Ik tink dat jo my in kado brocht hawwe?
  De elf yn 'e tulband antwurde fol fertrouwen:
  - Fansels, o Godheid! En ik tink dat jo bliid wêze mei myn kado.
  De bôgesjitter famkes brochten Kali in kiste dêr't der wat frij swier yn siet.
  De slavenjonges namen dizze kiste út 'e hannen fan 'e elven en brochten it tichter by de mêtresse. En se diene it deksel frij behendich iepen.
  Goud en kostbere sieraden fonkelden dêr eins.
  Goadinne Kali, dy't nei bûten tige bliid seach, sei:
  - In hiel goed kado. No, Suleiman, do kinst njonken my sitte.
  De prins bûgde en siet eins tichter by de grutte Goadinne.
  Sa mei it gnizen fan 'e tiger sei se:
  - Hoe giet it mei ús gast?
  De Elfprins ferklearre:
  - Bedoele jo Elizabeth?
  Goadinne Kali knikte ynstimd:
  - Dat is har krekt!
  Suleiman, swiet glimkjend, sei:
  - Neat spesjaals! Hy sit yn de finzenis yn deselde sel mei de grevinnymf Drachma. It iennichste is dat se wat ongelooflijke en wylde dreamen sjocht.
  Goadinne Kali fersterke:
  - Hokker oare dreamen?
  De Elfprins antwurde fol fertrouwen:
  - Ut in bysûndere wrâld dy't net magysk neamd wurde kin, leaver, it is technysk, allinich net op it kosmyske, mar earder op it atomyske nivo. Dat is, as der al kearnwapens binne, mar der binne noch gjin flechten yn 'e romte.
  Goadinne Kali fronste en frege:
  - Is se net út 'e ienentweintichste iuw fan 'e skiednis fan 'e ierde? Meitsje se smartphones, mar fleane se net yn 'e romte?
  Suleiman gniffele en antwurde:
  - Se besykje te fleanen, mar swak. Se kinne net iens nei de moanne klimme. Wat kinne jo dwaan , primitive!
  De godheid sei:
  - Mar harren kompjûters binne top notch?
  De Elfprins knikte:
  - Net min! Ik hâldde foaral fan iPhones . As jo magy oan har tafoegje, dan sil der miskien wat sin wêze.
  De Troll King merkte op:
  - Better dan technomagysk ! Dit is as technology en magy wurde kombineare om geweldige effekten te produsearjen.
  Suleiman skodholle en antwurde:
  - Ik wit net oer magy, mar technology is net hiel populêr by ús. Mar yn feite, yn in dream, se is yn in wrâld dy't noch min ûntwikkele yn termen fan elektroanika. Lykwols, der binne wrâlden dêr't minsken fleane tusken de stjerren, en sels meitsje romte riken. En dit is ek in ûnbidige faktor!
  De godheid Kali gnyske en antwurde, dizze frou fan bûtengewoane skientme:
  - Fansels, der is sa'n ding! En technology, en magy, en wrâlden dêr't stjerreskippen wurde boud de grutte fan in fatsoenlike asteroïde. No en?
  De Troll King merkte op:
  - Ik soe graach sokke technologyen. Meitsje bygelyks in atoombom en drop it tagelyk op in heule leger!
  Suleiman grommele:
  - No, God forbeare!
  De goadinne fan 'e kweade Kali giggle, har tosken bleat:
  - Ja, dat soe folle koeler wêze. Hoewol, wy moatte hulde betelje dat soks ekstreem wreed wêze soe. Hoewol, ik bin wredens!
  En doe bestelde se:
  - Lit ús in nij gefjocht hawwe, wy wolle wille!
  It publyk stipe de Goadinne, dy't gjin wille hawwe wol . En dan klinkt it sinjaal wer. Dizze kear gie de meast natuerlike dwerch yn 'e striid. Hy is net lang , sa'n oardel meter, mar hy hat skouders as in kast en in lang burd. Hysels yn harnas en learzens. Blykber is hy in betûfte jager, mei in wapen yn 'e hannen, in bile yn' e rjochter, en in dolk yn 'e lofterkant. En it uterlik is sa selsbetrouwen.
  Goadinne Kali glimket en merkt op:
  - Der sil in bloedige striid wêze! De dwerch yn dit gefal is kwea, en oars as Artemis, hy sil gjin genede sjen litte!
  Fjouwer jonges fan sa'n tolve of trettjin jier rûnen fan de oare kant de arena út. Se hiene, neffens de tradysje fan slaven, allinnich blauwe swimbroeken oan. Tanned, bleate fuotten en meager. De jonges holden in swurd yn har rjochterhannen en in skyld yn har linker. Hiel leuke slaven.
  De Elven-hertoginne, dy't neist goadinne Kali siet , merkte op:
  - It is spitich om swiete jonges dea te stjoeren !
  The Empress of Evil mompele:
  - It is spitich foar de bij, mar de bij stiet op 'e krystbeam!
  Doe foege se derby:
  - De dwerch kin ek stjerre - it binne der fjouwer, en se hawwe al yn duels fochten!
  Yndied, de slavenjonges begûnen te flústerjen en te sjen nei de dwerch, dy't net heger wie as hjar, en der wie mar ien.
  Kali syn folget begûn te meitsje bets. Se hiene de kabouter al yn aksje sjoen. Faker fermoarde hy in liuw of in wolf, en in pear kear jonges. En de measte weddenskip wiene op him.
  Goadinne Kali merkte op:
  - De striid wurdt tige nijsgjirrich. Kom op, litte wy gean!
  De gong klinkt. En de dwerch swaait syn bile en raast op syn fijannen. En de jonges ferspraat en stiene yn in heale sirkel. En de jonges wiene blykber klear foar sa'n slach. Se ferskoot frij behendich doe't de dwerch besocht te swaaien syn bile, it foarkommen fan in direkte hit. En de bile bleau draaie.
  De dwerch is fansels fysyk tige sterk en is, nettsjinsteande syn ûnhandige uterlik, fluch. En sa fong syn bile ien fan 'e jonge gladiatoren , dat it skyld barste fan 'e slach, en it bern rekke ferwûne.
  Hjir begûn de nar, om de ûngelokkige jonges dy't nei de slach stjoerd wiene op te fleurjen, te sjongen:
   Ik bin in hit en miss, sels as ik noch in jonge bin,
  Altyd ree om orken te bestriden ...
  Hoewol soms fortún is as in gek,
  Mar jonge jierren helpe!
  
  Wêr't der ek in mislik bern wie,
  It lot smiet ús soms nei Mars...
  Yn it Heitelân is elke luier in strider,
  En Karabas sil him net yn it net fange!
  
  Ik bin in dappere en tige betûfte jonge,
  Jou net oan swierrichheden is it motto...
  Hjoed bern, moarn offisieren,
  Litte wy gau in koel elfinisme bouwe !
  
  D'r binne in protte grutte krigers yn Elphia,
  Elk fan ús is in fjochter en pionier ...
  Wy sille de oanfal fan wylde orken stopje,
  Lit ús de wrâld in foarbyld fan moed sjen litte!
  
  D'r is gjin wurd foar ús - swakte en wurgens,
  Bern-ridders binne by steat fan alles ...
  En it komt net, ik leau der yn, âlderdom,
  Hoewol't der soms nullen binne!
  
  Ik waard in pionier yn in bloedige striid,
  Alle wylden foarby, in fûle orkaan ...
  En de Orkyske fijannen komme om,
  Wy sille de Führer slaan!
  
  Leau net dyjingen dy't foks binne en prate,
  Eins is de grouwel in slûchslimme foks...
  Hjoed huning, moarn mei beulen,
  Mar it gewisse fan de pionier is sa dúdlik!
  
  Ik leau dat der in tiid sil wêze helderder as ljocht,
  Dêryn hearsket it ivige elfinisme ...
  Yn de gedichten fan de ridders wurdt de dream songen,
  Furious Orkshism is yn 'e ôfgrûn smiten !
  
  Dat minsken, leau, in prachtich lot wachtet ,
  Wy sille de kabouters wirklik ferslaan ...
  Wy sille ferdriuwe, ik wit, wy binne wolken yn 'e loft,
  Litte wy it eksamen earlik en mei in A slagje!
  
  D'r is in strider yn Elfia, en in bern út 'e krêb,
  Wy binne net sterker, wy kinne net koeler fûn wurde ...
  En de jonge syn stim is tige rinkeljend,
  Wit dat ús pionier net fan it paad ôfdraaie sil!
  
  Berikke de jonge in grut lot,
  Wês in demiurge en doch goed ...
  De gesichten op 'e ikoanen binne segene,
  Jo kinne gjin lok bouwe op bloed!
  
  Wy sille heger wurde en boppe it hiele universum,
  Elfia is in machtich lân ...
  En de krêft fan 'e famylje yn' e striid is net feroare,
  Wês ferneatige troch Orkler Satan!
  
  Wy sille meikoarten lâns Orklin marsjeare,
  En ik sil foar altyd in pionier wêze ...
  Al binne wy folle âldere bern wurden,
  Mar der is noch gjin ferlet fan heale maatregels!
  
  Wy wolle ús heitelân Grut meitsje,
  Berikke gloarje út 'e grize ieuwen ...
  Foar de heechste famylje mei tûzen gesichten,
  Sil sterkte tafoegje oan ús fûsten!
  
  Koartsein, wy sille moedich fjochtsje,
  Ik leau dat wy de Orkshisten beslissend sille ferslaan ...
  Wy hâlde wat wichtich wie yn ús hert,
  Boppe ús is de famylje en Gods Cherub!
  Boppe ús is de famylje en Gods Cherub!
  . HAADSTIK Nûmer 9.
  It blonde famke waard wekker. En de keatlingen klonken, har rêch die sear fan it lizzen. Wier, se smieten in lyts strie om it sêfter te meitsjen foar de moaiens.
  De sel wie skjin, sûnder rotten, je koene sels waarme mar frisse lucht troch de traaljes waaie.
  Drachma antwurde mei in glimke:
  - Do bist oersliepe, mar drink wat molke. Se begûnen fan ús te hâlden!
  Der stie echt in kanne farske molke en koeken. It famke dronk in bytsje en iet in flatbrea mei tsiis. En sy merkte op:
  - Dus wêrom sitte wy hjir? Miskien is it tiid om ús yn te roppen foar fraachpetear?
  It nimffamke merkte op:
  - Jo hawwe heul libbene dreamen. En de tsjoenders út it folge fan 'e goadinne Kali sjogge nei har.
  Elizabeth wie ferrast:
  - Hoe witsto dat?
  Drachma antwurde mei in glimke:
  - Se hellen de Diamond Morph op . Ik fiel syn oanwêzigens. En mei har help downloade se jo dreamen, sadat it liket op in film.
  It blonde famke sloech har bleate fuotten en koarde:
  - Wow! En dat is cool! Se meitsje films út myn dreamen! En dit jout my in protte wille!
  De nimfgrevinne knikte:
  - Ja, it is in wille foar jo, mar ... It is net wierskynlik dat de goadinne fan 'e kweade Kali dit docht foar in goed doel. Dit sil grif wat skea oan minsken feroarsaakje. En net allinnich, fansels, minsken. Mar ek nei oare libbene wêzens.
  Elizabeth song hurd:
  It kwea is grutsk op syn macht,
  Goadinne Kali luts har swurd ...
  Mar mei in blond famke bin ik in cherub,
  Efter har sil d'r de krêft wêze fan 'e God fan' e Famylje!
  En hja dronk molke mei gusto, snacking op in frij fris en lekker bôle mei tsiis en kaniel. Mar der siet blykber wat yn 'e molke.
  De saffiereagen fan it blonde famke begûnen te sluten en se koarde:
  - Wat de hel!
  Drachma knikte:
  - Ja, se wolle de film wer spylje. Mar it docht dochs net sear.
  Elizabeth woe wat sizze as antwurd, mar har eagen sluten ticht en se foel yn in djippe sliep.
  Mar de dreamen wiene echt heul libbendich, en de sensaasjes ferskille net folle fan 'e realiteit.
  In nasale stim gromde:
  - Jo moatte oefenje.
  - Dat wy juster net berne binne, en de partisanen net martele waarden. "Elizabeth die of se misledige wie, har swarte gesicht grimasde sels, as hie in panter kiespijn. - Fysike en morele ynfloed, it is sa natuerlik.
  Twa pânsere frachtweinen rieden op in lândyk. De auto's skodden doe't se oer oneffen oerflakken rieden. Yn it algemien wie it net mear sa noflik. Ien fan 'e machtige soldaten besocht sa no en dan syn earmtakke op Elizabeth te lizzen. It famke besleat har karakter sjen te litten en joech him in sterke klap yn it gesicht.
  Hy fleach fuort fan in sterke slach. Wier, hy skeakele net ôf. Yn in grime raasde hy op Elizabeth:
  - Do krijst it yn 'e kont, slet! - Hy raasde op 'e top fan 'e longen . De oare soldaten laken en gûlen.
  - Wêr, mar jo hawwe net genôch foar mear! - It famke sloech him mei de râne fan har palm yn 'e kiel mei de fluggens fan in kobra. De jager gie slap, foel om as in sek. - Ja, do bist net dikskûd genôch foar in bokser.
  De kolonel seach it fak yn.
  - Wat is dit? - frege se strang. Mear krekter, har stim like op it bruljen fan in hongerige tiger.
  - Lit ús ús rjocht brûke om te kiezen! - antwurde Elizabeth.
  No wie it brul fan 'e froulike kolonel goedkard:
  Haye útskeakele ? Wat in geweldich famke. Net elke soldaat is dêr ta yn steat, dizze keardel hat in swarte riem yn karate.
  - En in groep harsens! - It blonde famke klear.
  Roar as antwurd:
  - Wat in groep?
  Elizabeth flapte út:
  - Handikap!
  De froulike kolonel slikte har folle lippen en skodde har dûbele kin:
  - No, do bist in wite. Okee, ik nim dy en dyn freon mei foar ferhoar. It sil wêze entertaining.
  Twa pânserweinen berikten it doarp. De soldaten ferspraat oer it bûtengebiet. Der wiene sechstich fan, fyftich manlju en tsien froulju. Plus noch twa famkes. Spesjale troepen ferhuze yn konsert, mar, nettsjinsteande, erfarne krigers Elizaveta en Drakhma notearre de oanwêzigens fan miscalculations yn tarieding. Blykber hie massale ûnderdrukking ûnder militêr personiel in effekt. Eartiids waarden swarten trouwens hielendal net akseptearre yn 'e griene baretten, mar no binne se allegear swarten. It belied fan Stalin nimt har tol. Fallen blêden ritselje ûnder de fuotten, de loft is noch swart en somber, it iennichste dat mist is it janken fan wolven. De kapel is sichtber, mar ynstee fan in krús hinget der in fiifpuntige stjer mei in gruttere boppesturt oan.
  Famkes wolle echt de learzens út en rinne op bleate fuotten, benammen mei bleate soallen is it sa moai om de rûchheid en ûnjildichheid fan 'e grûn te fielen, as elke bult, elke tûke en bult field wurdt.
  Hjir komme se nei in hûs dat markearre is mei in krús skreaun yn giel krijt.
  Elizabeth flústert:
  - Symboalysk is giel de kleur fan ferrie.
  Drachma antwurde:
  - It is as in mearke oer Ali Baba en de fjirtich dieven. Deselde naïviteit fan de gunners. Hoe dom is dit, wa rjochtet dizze kant út?
  De hûn yn it hok begjint te blaffen.
  - Hjir is in oare puncture , nei de hel mei alle hommels. No sil it in folsleine mislearring wêze.
  Op de drompel komt in jonge fan sa'n tsien. Fair-haired, lykas de measte bern, mei in lichte tan, sille jo net brûns wurde ûnder de Britske sinne. In tinne lichem is te sjen troch de lappen. Hy rint op, flitsende lytse, bleate fuotten, delstoarte en skrast, nei de hûn en seit:
  - Tufi , binne hjir frjemden?
  - Defusearje, mar deadzje net! - De kolonel befelet.
  De spesjale troepen raasten nei de jonge. It bern ropt:
  - Mem! Foar help! - En rint fuort, flitsende bleate, smoarge hakken.
  Se raasten efter him oan, de lasso fljocht, en slûpt syn ankel. De jonge falt, trillet, besiket om 'e nocht te ûntkommen.
  De kolonel rûn nei him ta en stiek him rûch mei har foet:
  - Hâld de kop, pup. Is de hertoginne hjir?
  De jonge skodde negatyf de holle:
  - Sa is it! Do liigst!
  It bern raasde fan eangst:
  - Nee, nee! Ik fertel de wierheid!
  - Hjir is in giel krús tekene. - Sei de kolonel. - Lykwols, sjoch.
  In âld wyfke ferskynde op 'e drompel. Har gesicht wie walgelijk en rimpelich, in gouden tosk flitse. Se sei mei in knetterjende stim:
  - De hartochinne fan Valencia sliept.
  De froulike kolonel grommele:
  - Is it sterk?
  De ûnsjogge âlde ferrieder frou kipte:
  - Ik mingde har mei houtynfúzje.
  De swarte dame raasde:
  - Bind de jonge oan, en wy prate mei har op it plak.
  De soldaten kamen it hûs yn. De sfear dêryn wie ienfâldich, rustyk. De eale dame sels foel yn 'e sliep sûnder har op bêd te klaaien. De hertoginne wie yn 'e gewoane militêre camouflage, in bleke en ljochthierige dochter fan Brittanje.
  De skientme is bysûnder, lykas dy fan in midsieuske prinsesse, rûkt nei in bysûndere aristokrasy.
  De swarte frou- kolonel bleate har tosken:
  - Ik hâld echt fan blondjes. - En se pakte mei har swarte poat it sniewite hier fan 'e hartochinne.
  Har partner, luitenant-kolonel, merkte op:
  - It is te betiid om it te lûken. Se is as in log. Wy moatte Sniewytsje ta har ferstân bringe.
  - Oerienkomme! - Sei de kolonel.
  Ut har riem helle se in lytse spuit en in ampul. Se die it iepen mei in knip fan har fingers en helle in kubus op.
  - Sa geane wy om mei dissidenten . - sei se, de mouwe fan har shirt tearde en de punt yn in ader ynjeksje.
  It gesicht fan de hertoginne waard rôze en har eagen iepene.
  - Lokkich wekkerjen foar dy! - De kolonel sloech har de hân op 'e wang, se bleate daliks. - Nou, hoe hasto sliept, moaije ?
  De hertoginne seach om har hinne. Om har hinne wiene de allinnich swarte gesichten fan 'e Amerikaanske spesjale troepen te sjen, dy't har nijsgjirrich oanseagen, as in frjemd bist.
  De kolonel wiisde it gewear:
  - No sille jo ús alles fertelle.
  - Lit him de ûnderdak fan 'e Druïden iepenbierje. - De korrupte en tige ferfelende âlde frou suggerearre.
  De kolonel bleate har tosken:
  - Dat is it! Se makken in underground dy't gefaarlik is foar it hjoeddeistige regear. En it moat driuwend bleatlein wurde.
  De luitenant-kolonel tafoege:
  - Praat, de Valenska , oars sil ik dy tige sear dwaan.
  De hertoginne sloech har lippen, en joech har in ferachtlike blik.
  - Ik sil dy neat fertelle, reade Yankees.
  De froulike kolonel rôp:
  - Sa is it! Klaai har dan út!
  It shirt fan 'e hertoginne waard yn ien kear ôfskuord, de machtige hannen fan 'e spesjale troepen skuorden har riem ôf, lutsen har broek út, lieten har slanke skonken sjen. De learzens waarden ôfskuord, folge troch it ûnderguod. De fjochters liken in nut te skiljen mei hoe fluch har bewegingen wiene. De grutske hertoginne, ien fan 'e meast foarname froulju fan Brittanje, fûn harsels neaken foar rûge swarte soldaten dy't har mei dúdlike belangstelling oanseagen en sâlte grappen makken.
  In gjalp waard heard:
  - Wow, wat hat se in wyt liif!
  Wyld laitsjen en spottende wurden:
  - It liket derop dat se yn 'e snie fallen is!
  Nochris laitsje:
  - Nee, yn it kryt!
  Grutsjen fan in lustige boer:
  - Hoe sil dizze hûd wêze as it mei brânwûnen bedutsen wurdt?
  - En de mûle! Poppy-kleurige lippen as makke om ús te tsjinjen! - Sei de grutste swarte man.
  De keinens fan 'e hertoginne lijde tige as in neakene prinsesse foar manlju fan lege berte. Har gesicht waard read fan lilkens en skamte.
  It foarname famke raasde:
  - Nee, jou my myn klean werom, en sjoch my net sa oan!
  De kolonel lei har ûnfroulik hierige hân op har boarst en knypte har skarlaken tepel, de kleur fan in ripe ierdbei.
  - Nee, wat is hja goed ! Jo witte, ik kin bestelle, en fyftich manlju sille jo ferkrêfte op ferskate manieren.
  - Do doarst dit net. - flústere, trillend oeral, de hertoginne de Valenne .
  It wrede wyfke grommele:
  - En wêrom is dat!
  It neakene moaie famke krokte:
  - Is yn striid mei de koade fan kommunistyske moraal.
  De kolonel lake en luts de tepel fan har rjochterboarst, en merkte op hoe wyld de hertoginne har hert bonke. Doe draafde se de hân oer har mage, krûpend mei har neilen, en sakke leger. De hartochinne wie ferdraaid, mar se koe neat dwaan, om't se oan it bêd bûn wie, en sels de boeven holden har by de earms en skonken.
  De stim fan 'e froulike offisier wie sa walgelijk as lijm:
  - Lykas dit! It is moai om keninklikens te fernederjen. Witte jo hoe't Stalin de dea fan 'e Ingelske kening bestelde?
  De hertoginne kroek fan eangst:
  - Ik hearde ! Dit is in Aziatyske barbaar.
  De froulike kolonel, mei wille fan 'e wurden, slikke har folle lippen, sei:
  - Ja, kening George hie in aurochshoarn yn syn kont stutsen en hyt lead deryn. It waard sels op bân opnommen en oan ús toand. Sadat elkenien kin sjen hoe't ús hearlike organen brekke de eigensinnige en grutske. Gjin rang kin jo beskermje fan 'e strafôfdieling fan "CHIP", of "Ear en rjochten".
  It foarname famke rôp:
  - Ja , nei alle gedachten, jo binne gewoan patetyske beulen. Fielst as ûnbidige minsken, besykje jo op te kommen ten koste fan it lijen fan oare minsken.
  De kolonel gnyske:
  - Dit is swiete wraak!
  Drachma merkte op:
  - De klokketoer op it plattelân is ûnbelangryk ûnder de wolkekliuwers, mar majestueus ûnder de hutten!
  En doe foege se derby, gnyskjend har gesicht:
  In slaaf dy't in kening fernederet is in god foar ien oere en in duvel foar ivichheid!
  De kolonel lei har hân op har skouder:
  - Goed dien. Do praatst hiel goed. Ik tink der sels oer om jo it rjocht te jaan om de eigensinnige hartochinne te slaan.
  De nimfegrevinne makke beswier:
  - Ik tink dat it it net wurdich is. Myn hân is te swier. Yn dit gefal, har lichem sil gau ferlieze gefoelichheid.
  - Ik bin it hjirmei iens. De earste tolve streken binne fan my. - De kolonel helle har in rubbersweep út 'e boezem.
  Drachma fernaam hoe spannend en soargen Elizabeth wie, fol mei rjochtfeardige grime. Se besocht har kalm te meitsjen troch har yn it ear te flústerjen:
  - Wês beheind.
  Se antwurde mei in amper te hearren stim:
  - Ik kin net. In frou wurdt martele.
  Drachma logysk gerêststeld:
  - Wy hawwe in útfieringstaak. Wat, yn ferliking, it libben fan in hertoginne is. Boppedat is it bloed fan in oar .
  Elizabeth foel stil. De kolonel befel:
  - Draai it om!
  De boeven diene krekt dat, en sette de prinsesse op har mage. De wip fluite, foel op 'e glêde wite rêch.
  - Ienris! - Gebea de kolonel harsels. Se sloech hurd en behendich, útwreide de swipen. De hertoginne, dy't net koe harsels helpe, raasde, en liet ferskate strepen op har rêch.
  - Twa! Trije! fjouwer! - De kolonel sloech hast sûnder te swaaien, wêrtroch't pine, mar foarkommen fan serieuze besunigingen. - No, sa't de Russen sizze graach, in waarm bad, mei in biezem.
  -Do studearre by de Sade. - De hertoginne de Valencia raasde.
  De froulike offisier slikte har lippen en knikte:
  - Miskien! Ien fan de pear blanke minsken ik respektearje.
  De kolonel bleau har rêch te marteljen, en besocht it evenredich te dekken fan har billen oant har skouders. It slagge har, der kamen mar in pear drippen bloed út.
  swarthierige foks raasde:
  - No, it earste diel fan 'e proseduere is klear. Sille jo prate? Fertel ús wêr't de Druïden ferbergje?
  - Nee nea! Jo kinne myn libben nimme! - Sei de hertoginne.
  De froulike luitenant-kolonel suggerearre:
  - Miskien wat reade piper op har skuorre strielje? Dit sil har wyld gûle.
  De kolonel ûnderbrutsen:
  - It is it net wurdich! Se sil it bewustwêzen ferlieze fan 'e pynlike skok. Kin wurde loskeppele foar in lange tiid.
  De sadistyske frou suggerearre:
  - Dan aktueel! Dit is ien fan 'e suverste foarmen fan marteling.
  - No, lit ús besykje, Brown en Kim bringe elektroden en in dynamo. - Sei de kolonel. - Eins is dit ien fan myn favorite soarten marteling.
  Wylst se dwaende wiene mei de hartochinne, ûnderfrege it âld wyfke, by it besykjen fan kerrie, in bûnte, bleatefuotte jonge, dy't ûnder de besetting al ferlear wie.
  - No, wolsto dat ik dy huning jou? Fertel my wêr't de Druïden binne. Dan krije jo in soad jild fan de Reade kommandanten.
  De jonge flústere:
  - Sla my asjebleaft op 'e holle.
  - Allinne! Wis! - It âld wyfke stiek him de hân út. Op dat stuit pakte de jonge, útwurke, har finger mei de tosken fan in rôfdierige wolf. It slagge him in stik hûd ôf te biten.
  - Tsjinnet jo rjocht, ferrieder. - sei de jonge.
  It âld wyfke raasde en luts de oandacht op harsels.
  De kolonel sprong nei har ta!
  - Hwerom gromsto, âlde hok ?
  De hekse-like beppe sisde:
  - Ja, dizze pup byt.
  De froulike luitenant-kolonel grommele:
  - Dus him miskien hingje?
  De âlde frou makke in sljocht gesicht:
  - It is it net wurdich! Dizze jonge is in boadskipper fan 'e Druïden. Hy kin jo fertelle wêr't se binne.
  De froulike kolonel grommele:
  - Is dat sa? - Dat, hy moat ûnderfrege wurde.
  De jonge waard útdroegen en foar de kolonel pleatst. De blonde jonge wie bang, mar besocht himsels in moedige útdrukking te jaan, syn lytse wynbrauwen te breidzjen.
  De kolonel gnyske:
  - In aardige jonge, mar tagelyk ús fijân. Miskien kinne jo ús alles sels fertelle? Dan krije jo in sûkelade snoep.
  De jonge skodde enerzjyk syn blonde, mei doazen besunige holle:
  - Nee!
  - Is dat sa? Dan moatte wy him in bytsje opfleurje mei in wip. - De kolonel knikte nei de soldaten. Se skuorre maklik de sjofele lappen fan it bern ôf, en bleate syn tinne rêch mei útstekke skerpe skouderblêden.
  De froulike offisier raasde:
  - Blykber hawwe se har hjir net oan goed iten.
  - Jo bewâld brocht de rike minsken ta earmoede. - De jonge antwurde. - De minsken ferhongere.
  - Mar it ljocht fan 'e partij waarmet. - De kolonel tilde har sweep op. - Hjir smeekte de hertoginne:
  - Sla him net!
  De swarte frou raasde:
  - Ah! Ja, do bist barmhertich! Sa sille jo ús alles fertelle.
  It moaie famke smeekte:
  - Nee! Better sla my.
  De froulike kolonel giechelde:
  - Dêr sille wy altyd tiid foar ha.
  De luitenant-kolonel merkte op:
  - De jonge wurke as boadskipper foar de Druïden. Sjoch hoe brutsen syn skonken binne.
  Yndied waarden de bleate fuotten fan it bern bedutsen mei skuorkes, kneuzingen, en troch distels trochstutsen. It wie dúdlik dat hy hûnderten kilometers rûn hie, en de ieren op syn ankels wiene swollen, wat oanjout op in swiere lading. De luitenant-kolonel rekke de eelere foet fan 'e jonge mei har fingers oan:
  - Hurd , faaks rint er bleatefoet sels yn 'e winterkjeld.
  De kolonel sei:
  "Dat hy is gjin frjemd foar pine." - En hja brocht de wip op 'e skouders fan it bern.
  De jonge huvere, syn rûne antlit rimpele, mar bleau stil.
  - Hy is earder slein. - De luitenant-kolonel fernaam.
  De froulike kolonel grommele:
  - Wy sille it útfine!
  In oare wimper. Gjin reaksje. No tusken de skouderblêden. De jonge wie allinnich mar stil, syn sykheljen wie swier, drippen bloed foelen.
  De kolonel die tolve klappen út en bleau stean, blykber wie it úthâldingsfermogen fan de jonge him fan wille.
  - En hy is fan izer, hy kin sokke klappen ferneare.
  De luitenant-kolonel merkte op:
  - Fris sûn bloed fan 'e blanke proletariër.
  - Tinksto net dat it gesicht fan de jonge in bytsje op de hertoginne liket? "De froulike kolonel helle har gesicht.
  De froulike luitenant-kolonel hat logysk beswier makke:
  - Net wirklik! It liket allinich sa. Se kinne net besibbe wurde. Blond hier is gewoan gewoan yn Brittanje.
  De swarte sadist giggle:
  - Mooglik, mar it is ek fertocht.
  Har partner antwurde frij logysk:
  - Kom op! In foarname soan sil net bleatfuotten oer toarnen rinne. Hoe dan ek, it is tiid om te begjinnen mei elektryske skok marteling.
  Twa hege kommando's droegen in dynamo de keamer yn.
  - No, de snijferwurker is oankommen. No, mei wa moatte wy begjinne? - frege de luitenant-kolonel.
  - Better mei de hertoginne. Se raast sa moai. - antwurde de koele froulike kolonel.
  - Lit ús dan de elektroden ferbine. - Sei de kweade frou.
  De kolonel helle in grutte wedstryd út har bûse, stiek dy oan en brocht dy nei de bleate hakke fan de jonge. In lytse flam slikte de ynpakte eelten fan it lytse foet fan it bern. Hy trille, mar biet op 'e lippe en hold syn gûlen tsjin; hy rûkte nei ferbrând fleis.
  De froulike kolonel gnyske:
  - Nee! Dizze jonge is perfoarst net sa ienfâldich. Dêrom earst de hartochinne.
  Nei't de elektroden ferbûn binne, skeakelen de froulike beulen de stroom oan. Vonken gongen troch it wite lichem fan 'e hertoginne, se bûgde, en de frou liet in wylde gjalp.
  Hjir waard er ûnderbrutsen troch masinegewearskoaten, kûgels trochskreau de froulike kolonel en luitenant-kolonel, spuiten oare soldaten.
  Drachma fernaam út 'e eachhoeke dat Elizabeth oan it sjitten wie. De kriichsgrevinne sei:
  - Ik koe it noch net úthâlde.
  Elizabeth raasde:
  - Hwerom, ik moat sa'n marteling ferneare. Dit binne ommers gewoan degeneraasjes fan 'e ûnderwrâld.
  - Oerienkomme! - Drachma stipe har, op syn beurt, it iepenjen fan razend fjoer.
  De blonde strider song:
  - Sparje se net, ferneatigje de kweade reptilen as squashbugs, ferbaarne se as kakkerlakken!
  Nei't se de klips sketten, ûntwykten de famkes de kûgels, laden opnij en foelen de oerlibbenen oan. De measte spesjale troepen waarden yn in romme keamer ferhurde, en se wiene folle dreger om te deadzjen. De âlde ferriedersfrou naaide fuort, mar rûn yn it bajonetmes fan har eigen partner.
  - Lykas dit! - De baster krige it fan har eigen folk . - Drachma gearfette en spuide sa dat har speeksel de kakkerlak flakke.
  Elizabeth einige de lêste twa. Ien fan harren wist te smiten in granaat, en it famke ûnderskepte it mei har booted foet op 'e flecht, stjoerde it út it finster.
  De blonde terminator mompele:
  - Doch gjin minsken sear.
  Der wie in heech lûd bûten it rút en gûlen waarden heard. Guon minsken hiene pech en waarden net fuortdaliks fermoarde, no wachte de pine.
  Nei't se sa'n fjirtich minsken, of leaver bisten, yn 'e hûs ôfmakke hawwe, sprongen Elizabeth en Drachma út om de rest ôf te meitsjen. Tagelyk ferachten de famkes net om dolken en kicken te brûken.
  Benammen Drachma, nei't se in ûnbidige sprong makke, sloech har tsjinstanner yn 'e noas mei har hakke, en sloech tagelyk syn bonkeweefsel yn' e harsens. De dea wie daliks. Elizabeth ferplettere har kaak mei har knibbel, en ferpletterde har adamsappel tagelyk. Tagelyk wist se net mei bloed bevlekt te wurden.
  De blonde strider sei:
  - Do bist as Chrysostomus, do bliedst dea.
  It famke mijd de line, dy't lykwols mei har artefakten net eng wie, en ramde de fijân sels mei in ljocht.
  Elizabeth kipte:
  - Krij de bastard- outfit út 'e beurt.
  Drachma bleau net efter:
  - It is tiid om elkenien in rekken te jaan.
  D'r wiene in pear soldaten fan spesjale krêften, en se wiene yn 'e war, nei't se har kommandanten ferlern hawwe. It die bliken ferfelend maklik te wêzen om de oerlibbenen te deadzjen . Dat is wat de famkes diene. Drachma smiet de lêste heech, safolle dat er troch in stek yn 'e mage trochstutsen waard.
  De nimfegrevinne sei:
  - Ik behannelje dy as in vampire! Bid dat jo net wurde ferpletterd troch de tapir!
  It famke liet in giftich laitsjen. Elizabeth kaam har oan:
  - Der is gjin rook fan libbene soldaten om ús hinne. Allinnich farske liken rûke.
  - En dizze soldaat is in lyk, klaaid yn in skieppemantel! - Drachma grapke. - No, wat sille wy no dwaan?
  De blonde terminator suggerearre:
  - Lit ús nei ús finzenen sjen.
  Elizabeth gie nei it hûs, Drachma efter har. By de drompel stie in âld wyfke te ferstjerren.
  Elizabeth bûgde nei har ta:
  - Moat ik dy euthanearje?
  De ferriederlike beppe sei:
  - Ik wit net wat foar nazi !
  De blonde terminator sei:
  - Sûnder in pynlike dea!
  De ûnsjogge âlde frou antwurde:
  - Hee! Dit! Ik libbe min, en ik stjer min. Ik sil ta konklúzje sizze dat it fampiers wiene, de ivige konkurrinten fan 'e druïden, dy't my opsetten foar ferried.
  Elizabeth wie ferrast:
  - Wat, bestean der fampiers?
  De ferriederlike beppe befêstige mei in piipjen:
  - Ja, wis. Mar se binne min en libje temûk! As jo ien fan har wolle moetsje, gean dan nei it adres, Trapmlilirov Street , nûmer tweintich. It wachtwurd is "Cross and Grave".
  De beppe gûlde en foel stil, foel út.
  De blonde terminator, ferbjustere, merkte op:
  - Sy stoar! Dit is krekt wat in moeting mei in vampire ús kin jaan.
  Drachma antwurde:
  - In protte, Lizonka. As earste, ûnder de fampiers binne wierskynlik ûntefreden mei it nije reade rezjym, en twadde, as se besteane, dan sil dit in weardefolle ûntdekking wêze.
  Elizabeth, nijsgjirrich, frege:
  - Dus hoe ûntkent de wittenskip har bestean?
  De nimfegrevinne befêstige mei in glimke:
  - Alteast dizze kant út! Lykwols, net allegear. In protte renommearre wittenskippers binne oertsjûge fan it bestean fan bloedzuigjende minsken. Boppedat skreaunen se sels dissertaasjes oer dit ûnderwerp.
  De blonde terminator koarde:
  - Ja, ik wit der wol fan. Ik moast sels de reden foar de myte fan Koshchei de Unstjerlike lêze.
  Drachma antwurde mei in glimke, har pearlyske tosken fonkeljend:
  - Wat it ek is, wy sille de mooglikheid foar eagen hâlde.
  De famkes rûnen it hûs yn.
  De jonge wie der al yn slagge om de touwen troch te snijen en brocht de hartochinne ta syn sinnen. Hy besocht syn ôfskuorde himd oan te lûken. Doe't se Elizabeth en Drachma binnenkamen seach, bedekte se harsels hastich, alarmearjende ljochten ljochten yn har eagen. De famkes wiene yn it unifoarm fan it Reade Leger fan 'e CSA.
  En yn make-up mei swarte hûd en krullend hier.
  Elizabeth stekt har hân út:
  - Wês net bang! - sei se leaflik.
  - En ik ek! - Drachma befêstige. - Wy bite allinnich de fijannen fan Grut Ruslân en dyjingen dy't wolle sjitte ús.
  De jonge glimke.
  - Valencia, dit binne ús freonen! Se kamen mei goede dingen.
  De hertoginne frege:
  - Binne jo Russyske aginten?
  - Ja, do kinst ús leauwe! - sei Elizabeth.
  It famke skodde har bleate, wite skonk en sei fernuvere:
  - Mar tagelyk swart!
  - Dit is ús grutte geheim. - antwurde Drachma. - Yn prinsipe hoege wy gjinien te ferantwurdzjen.
  - No, dêr bin ik it mei iens. - De hertoginne die in besykjen om op te kommen, de jonge stipe har. Drachma merkte op dat it bern slank wie, mar hurd en sterker as syn leeftyd:
  - Binne jo in druïde? - Se frege him.
  De jonge antwurde:
  - Ik bin gewoan in boadskipper Arthur. Wier, hy naam diel oan guon rituelen. Ik kin de krêft fiele.
  - En wat fielsto fan ús? - frege Elizabeth.
  It bekwame bern antwurde mei fertrouwen:
  - Dat jo skepsels binne út in oare wrâld, begiftigd mei ûngewoan enoarme kapasiteiten. Derneist jouwe dizze kralen dy't jo ûnder jo klean hawwe in taastbere stream fan enerzjy, it meitsjen fan in fjild om jo hinne.
  Drachma frege twifelich:
  - Ja, do bist echt in druïde, mar wêrom rounsto yn lappen om?
  De jonge antwurde mei boeiende earlikens:
  - Dit is in asketyske oplieding. It foarmet in suvere aura om 'e siel, fersterket it lichem en soarget foar beskerming. Hoe dreger jo fleis is, hoe grutter de krêft fan jo geast.
  Elizabeth befêstige entûsjast:
  - Dan begryp ik it! Dit is lykas de Yndiaanske yogi's dy't neaken op 'e izige top fan 'e bergen klommen om tagong te krijen ta hegere foarmen fan enerzjy.
  - Ja, wy studearren de praktyk fan yoga. - Sei de jonge. - Dit is hiel nijsgjirrich. De ûnderfining fan oare folken fertsjinnet stúdzje, net ferwaarloazing. Jo Russen hawwe ek hekserij organisaasjes. Troch ferfolging fan de Otterdokse Tsjerke sitte se ûnderdûkt, dat yn godstsjinst is ek net alles bliid.
  Drachma knikte:
  - Eins, as ik gjin ateïst wie, soe ik leaver it leauwen fan myn foarâlden: Aldtsjerkeslavysk. It kristendom is de religy fan slaven dy't de machtichste en frije naasje feroare yn in keppel skiep. Ommers, it wie te tankjen oan de ortodoksy dat de lijfeigene yn Ruslân waard oprjochte. De preester learde: God hat ús úthâlden en gebean!
  Elizabeth, net hielendal selsbetrouwen, sei:
  - Der wiene in protte flaters yn de midsieuwen, mar no lykje de prysters net tsjin foarútgong te wêzen.
  - Se binne net tsjin foarútgong yn wurden , mar se hinderje de ûntwikkeling fan minsklike kapasiteiten. It minsklik ras sil almacht berikke of ferdwine! De minske is ornearre om te libjen as in god of te stjerren as in wjirm! - Drachma stelde sûnder in skaad fan twifel.
  - Dit liket tige op 'e wierheid. - Elizabeth stimde mei in net al te fleurige blik yn. - Mar it is ûnmooglik om in god te wurden sûnder God!
  Drachma raasde út, stuts har siden mei har fûsten:
  - Of miskien is it oarsom!
  De jonge ûnderbriek har:
  - Wy Druïden erkenne God, mar wy leauwe dat de Bibel ferkeard skreaun en oerset is.
  - No, Arthur! - It is gjin kwestje fan oersetting. Gewoan net slypje in stiennen, it wurdt gjin pearel. - sei Drachma.
  In bern mei it meitsjen fan in filosoof flapte út:
  - Do praatst goed. Read. Der sil allinnich in soad bloed fergetten wurde fanwege reade taspraken.
  - En ek heldere ideeën en goede bedoelingen. - Drachma fernaam.
  - Hoe suverer it idee, hoe mear smoargens der by de útfiering plakt! - De jonge Arthur fernaam. - Jimme Russen wolle ek de hiele wrâld ferienigje yn in broederlike famylje fan folken.
  - Hoe te sizzen! - Elizabeth twifele. - Formeel, allinich yn 'e USSR waard yn' e grûnwet steld dat it proses fan it foarmjen fan 'e Sovjet- Uny foltôge wurde soe mei it opnimmen fan' e lêste republyk. En yn moderne Ruslân, sels de wet ferbiedt direkt kampanje foar wrâldoarloch.
  Drachma merkte op:
  - Rus' hat altyd stribbe, lykas Brittanje en elk lân, nei útwreiding. En in ferienige minskdom, ûnder it bewâld fan in mienskiplik regear, is ús takomst. En it is better as fertsjintwurdigers fan Ruslân it dominearje. Alteast foar ús. Trouwens, yn ús wrâld kinne mar twa lannen de planeet min of mear adekwaat beheare: Ruslân en de FS.
  - En Sina? - frege Elizabeth.
  - Under de lieding fan de Kommunistyske Partij is it ta degradaasje feroardiele. En yn 't algemien is njoggentich prosint fan' e ekonomyske groei fan Sina westerske ynvestearrings. Yn prinsipe is de Kommunistyske Partij boargerlik wurden! - sei Drachma mei in lilke stim.
  It blonde famke sei op in kalme toan:
  - Ik leau dat as Zyuganov yn Ruslân wûn hie, it ekonomyske belied net folle oars hie fan it moderne.
  It nimffamke befêstige maklik:
  - It soe links wêze, mar it soe yn wêzen itselde kapitalisme wêze . Yn 't algemien wiene Russyske kommunisten pech mei har liederskip. Allinnich jonge, enerzjike kaders kinne de Kommunistyske Partij rêde.
  De jonge sei:
  - Jo hawwe de Russyske kommunistyske partij net nedich. Se binne hjir al oan 'e macht kommen, it grutste part fan 'e befolking libbet fan rantsoenkaarten, it is ûnmooglik om normale klean te keapjen. En in protte minsken binne fergetten wat fleis is. Ik ha it bygelyks mar ien kear mei kryst besocht.
  Elizabeth kipte:
  - En hoe?
  De jonge druïde antwurde:
  - Lekker! Hoewol, sûkelade is better. It slagge my op ien of oare manier ien tegel te stellen. Foar it dien fan stellerij moast ik astrale fersoening lije: trije en tritich wimpers fan de sweep. Syn rêch wie bedutsen mei bloed, en nei it geseljen betanke hy de leararen foar har wittenskip.
  It blonde famke twittere:
  - No, dit is oer it algemien goed. Okee, jonge, lit ús de Druïden foarstelle.
  De jonge stampte syn bleate, lytse, brutsen foet en antwurde :
  - Ik haw net it foech om dit te dwaan. Ik sil myn bruorren oer dy fertelle. Dan, as se it nedich fine, sille se kontakt mei jo opnimme. Ik sil net ferbergje dat de greep fan 'e ortodoksy ek strak is, wy wolle de ûnôfhinklikens fan Brittanje, net de Ingelske provinsje.
  - Miskien komt der yn Brittanje gewoan in pro-Russysk regear oan de macht. - Sei Drachma. - Dêrnjonken sil ik mei Zhukov prate, sadat hy de ynfloed fan 'e ortodokse tsjerke ferswakke. Dit liedt ta oermjittich behâld fan wittenskip en foarútgong.
  Elizabeth merkte op:
  - It is net dúdlik dat de foarútgong fertrage is.
  De nimfegrevinne merkte op:
  - Dit is in subtyl proses, mar oardielje sels oft it kristendom de nedige fitaliteit hat.
  Elizabeth merkte op, har tosken bleat:
  - Alle ateïstyske rezjyms binne ynstoarte, of, lykas yn Sina, is der in proses fan oplibjen fan it kristendom. Yn 't algemien bleaune ortodokse kommunisten allinich yn it ferearme Noard-Korea, en sels Fidel Castro bûgde foar de paus. It kristendom hat gjin grûn ferlern yn ús universum. Sels as it op guon plakken inferior is, is it foar de islam, net foar ateïsme. Jou it ta, hoefolle 100% ateïsten binne der?
  Drachma antwurde sarkastysk:
  - Ik nim oan dat mear as 100% kristenen binne.
  De hertoginne ûnderbriek har:
  - Ik bin in katolyk! Wier, net fanatyk. Ik jou ta dat it Romeinske pausdom in protte sûnden en flaters hie. Mar tagelyk binne katoliken en ortodokse tsjerken susters. Yn Ruslân is d'r tefolle druk op dyjingen dy't net ortodokse binne . As der net safolle katoliken en lutheranen binne, dan binne bygelyks baptisten hast banned. Ik fyn dat hjir mear frijheid komme moat.
  Elizabeth knikte:
  - Yn Ingelân waarden oait baptisten op de brânstift ferbaarnd. Trouwens, sels yn Ruslân klopten se my net op 'e holle. No is de moraal frijer wurden. Mar yn werklikheid kinne alle leauwen net korrekt wêze. Kristus sels sei: Ien leauwe, ien hoeder, ien doop! Dêrom besykje wy alle folken te konsolidearjen yn in multynasjonaal ryk troch ien religy. Uteinlik moat dit de nasjonale harmony fersterkje.
  De jonge makke beswier:
  - Twang ferneatiget de leafde, jo kinne de sweep tútsje, mar it is makliker om de tosken yn te bite.
  - Do praatst goed, jonge filosoof! Ik hoopje dat wy wer treffe sille, mar no geane wy nei Londen. Ja, en ik warskôgje jo, wy sille ús identiteit feroarje . - sei Drachma.
  De jonge joech harren de kastanje:
  - Nim it! Dit is in sykartefakt, mei har help sille wy jo altyd fine as it nedich is.
  Elizabeth glimke:
  - It liket bernich, mar om ien of oare reden leau ik it.
  - Jo moatte it yn 'e mûle nimme en flústerje: - Help nedich - En wy sille it hearre! - Sei Arthur.
  - Ferbazend! Dat sille wy dwaan. Mar de fraach is, wat as wy einigje te fier? - frege Elizabeth.
  De bleatefoete, knappe jonge antwurde fol fertrouwen:
  "Dan kom ik allinne en helpe."
  Drachma twifele:
  - Ja, hoe kinne jo har helpe! Wy seagen dy sa machteleas.
  Arthur antwurde mei in swiete glimke:
  -Jo rjocht om te leauwen of net te leauwen.
  - Doe gongen wy, en ferlearen safolle tiid. - sei Elizabeth.
  De famkes namen ôfskie, namen de dokuminten fan 'e kolonel en luitenant-kolonel, en, praktysk sûnder skea, gongen fierder. Har plan feroare in bytsje. It wie nedich om in nije identiteit oan te nimmen . De kolonel en luitenant-kolonel wiene dêr perfekt geskikt foar. Har liken waarden oerstutsen mei benzine en yn 'e brân stutsen. Ja, foar it gefal. Oare lichems waarden yn in cesspool smiten. It is wreed, mar nedich. De leginde dat der in striid wie mei partisanen, paste net. Te fertocht, sechtich minsken waarden fermoarde, en mar twa kommandanten wisten te oerlibjen. It rûkte nei in tribunaal.
  It sil nedich wêze om te melden dat de soldaten oproppen binne foar in wichtige missy. Foar in pear dagen kin it wurkje, mar mear is net nedich.
  Drachma antwurde lilk:
  - Eins hawwe wy ússels yn problemen krigen , Elizabeth. Wy kamen echt yn de problemen ! Do hiest net sjitte moatten.
  De blonde strider makke beswier:
  - Wêrom? Wy rêden twa prachtige minsken út dea en fanatisme. De hertoginne en de jonge, dy't hielendal net sa ienfâldich is. Dêrneist waarden twaensechstich net de alderlêste krigers fan it CSA-leger fermoarde. Dit is in serieuze plus!
  De nimfegrevinne mompele:
  - Hoe sit it mei de neidielen?
  - Wat binne de neidielen? Wy kinne no feilich troch it lân reizgje. Lês de dokuminten. Spesjaal autorisearre spesjale troepen "Commando". Wy hawwe no tagong ta de heule top. - Elizabeth die de eagen ticht. "Kinne jo net yn ien eachopslach al ús foardielen sjen?"
  Drachma kraste har dikke holle fan swart hier. Doe, mei in soad skepsis, merkte se op:
  - It risiko fan bleatstelling nimt ta. Wy witte neat oer harren, mar oaren kinne witte.
  De blonde strider antwurde mei fertrouwen:
  - Alle Yankees binne sawat itselde. Jo moatte gewoan arrogant wêze mei jo ûndergeskikten en servile foar jo superieuren.
  De nimfgrevinne gnyske:
  - Miskien hawwe jo gelyk.
  De kolonel en luitenant-kolonel wiene fan bou likernôch gelyk oan de famkes. Wie harren efternamme kameraad Dietrich en Zitrich? De froulju wiene wat dikker as de famkes, mar dit wie gjin probleem. It feroarjen fan gesichten is yn prinsipe net dreech. Yn it algemien, mei harren keunst fan camouflage, problemen koenen allinnich ûntstean as it objekt fan ferfanging wie tige heech, of, oarsom, te lyts. Wat de stim oanbelanget, sels gewoane minsken behearskje de keunst fan imitaasje. De famkes stapten yn auto's en rieden nei Londen.
   Om't se yn ferskate pânsere auto's sieten , rieden se yn stilte, sûnder diskusjes te begjinnen. Yn 't algemien is it dreechste om in alkoholist te krijen om syn flesse op te jaan en in religieuze fanatyk om syn opfettingen op te jaan!
  Underweis kamen se fiif kear blokkades tsjin. Trije kamen sûnder fertraging foarby, op twa woene se dokuminten easkje, mar doe't se fernaam dat kolonel Dietrich en luitenant-kolonel Zitrich troch mochten.
  - Doch dyn plicht, jonges! - rôp Elizabeth.
  - Stek de holle mar net út! Se sille se ôfbrekke mei wat jo ite! - Drachma grapke.
  "Ja, mei ús rantsoen," begûn de offisier. -
  Drachma sloech út:
  - Wat, do bist net bliid mei it solderen?!
  Hy antwurde fluch:
  - Nee, ik bin bliid mei alles, lof oan kameraad Stalin!
  De nimfgrevinne raasde:
  - Dus hâld dy stil!
  De sechde kontrôle wie by de yngong fan 'e Britske haadstêd. De Teems streamde nei lofts, en Corfe, de ferneamde festing, riisde nei rjochts. Lange mûzels fan fleantúchgewearen stieken der út. Se koenen brûkt wurde sawol tsjin tanks as fleantugen.
  De muorren binne dik en lykje spesjaal ôfsletten te wêzen. Oer it algemien in krêftige sitadel dy't Londen bedekt. Elizabeth betocht dat Hitler yn 'e loftslach foar Ingelân fjouwerhûndert fleantugen tawize soe om Korfu te ferneatigjen. Mar de muorren fan 'e stêd stiene. Wier, de nazi's ferbaarnen de stêd Coventry. Hitler yntrodusearre sels in sin nei dit: coventrify !
  De famkes waarden frege om dokuminten. Wy seagen nei it ljocht. En, blykber, erkenden se it en barsten yn in glimke.
  - Frou Zitrich. - De offisier kearde him nei Elizabeth. - Hoe giet it?
  De ferklaaide blondine rôp:
  - Wy ferpletterje de partisanen en oare kweade geasten . De partisanen binne swak, mar de ynterne fijân is sterker. Miskien moat ik dy kontrolearje?
  De offisier kearde him ôf en mompele:
  - Ik bin betrouber!
  It moardner famke gie berserk:
  - Wat as jo elektroden yn 'e mûle sette? Dan sille jo bekenne?
  As antwurd, bang babbling:
  - Gjin need! Kameraad Zitrich.
  It blonde famke bleau ûnsichtber:
  - En do neamdest my mefrou. Dit is beladen mei straf.
  De offisier wie letterlik ferswakke fan eangst:
  - Ik haw it ferkeard sprutsen! Soartsje in twist!
  - OK! Wês stil, sis neat, der sit winter yn dyn hert. - Elizabeth ried fuort.
  Drachma die bliken mear beheind yn kommunikaasje, skodde har holle wat, mar antwurde neat:
  - Myn paspoart bliuwt by my. - Sei se.
  Londen wie nachts hast ferlitten. Plysjeminsken mei bulldoggen rûnen troch de strjitten. In útgongsferbân wie fan krêft. De famkes waarden yn de stêd sels ferskate kearen oanhâlden. Oant se oankamen by it Red Fist Hotel. Hjir koenen wy fertrage. It hûs sels hie in 24-oere offisierrestaurant.
  - Wolle jo net sliepe, kameraad Zitrich? - frege Drachma Elizabeth spottend .
  -It hinget der fan ôf, kameraad Dietrich! - De blonde terminator antwurde. - Net mei in log.
  - Jo kinne it dwaan mei in log, as it is grut. - Drachme stelde mei in fulgêre hint. - Ik sil dy sizze, sûnder it in eare te beskôgjen en myn wurd der net foar te nimmen, de bordelen binne ús gloarje, vleierij, motten hawwe har bontjas opfretten!
  De blonde strider sei:
  - Wêr ha jo it oer, Dietrich? - It liket op absolute ûnsin.
  De nimfgrevinne mompele:
  - Fertel Lizonka net! Dat is krekt, humoristysk.
  Elizabeth ferklearre:
  - En frij plat.
  De famkes gongen nei it restaurant. Se woenen ite, tagelyk, om te harkjen nei de petearen fan dronken ofsieren. Sels ûnder it totalitêre stalinistyske rezjym wiene d'r wat konsesjes foar ofsieren. Benammen yn in restaurant koene se net arresteare wurde foar praten, útsein as it gie om direkt ferrie. Sa wie der wat te learen.
  Elizabeth rûn hast net te hearren, en Drachma, krekt oarsom, stompe - no, twa hege ofsieren koene net rinne sa't se woene, nammentlik bleate fuotten. Ik moast it drage fan laarzen dy't lang net noflik wiene. Der stiene bewakers by de yngong, twa aardich stoere útsmyters, mar se lieten de famkes sûnder mear troch.
  - Kom der yn, kameraad kolonels. - Sy seinen.
  De krigers gnysken har swarte gesichten:
  - Fansels! Oars is it fraught!
  It restaurant hie kroonluchters op en in oaljefant hûd hong oan 'e muorre, jaan de keamer in lânseigen útstrieling.
  De famkes rûnen nei de baly en bestelden in pizza martini, en ek in stik fet pork. Oan de iene kant soe dit yn minne smaak besjoen wurde kinne, mar reade Amerikanen graach ite, krekt sa. Boppedat liket pork jo ateïsme te beklamjen.
  Ommers, sels in protte kristenen beskôgje har ûnrein.
  Elizabeth naam mar in slok fan 'e martini, en Drachma, fansels, delte in hiel glês sûnder iens te knibbeljen. Mar de ofsieren begûnen rêstiger te praten. Ik iet wat pizza.
  De smaak fan elk fleis, woarst, paddestoelen, tomaten, tsiis mei swiete alkohol wie ûngewoan. Hiel noflik. Foar it eksperimint ferspraat Elizabeth sûkeladebûter op in stik varkensvlees. Yn 't algemien wie der in tekoart oan guod yn' e CSA, benammen iten, mar de Amerikaanske ofsieren, benammen de elite-ienheden, liken yn in oare wrâld te libjen. Sa koene se pronkje , benammen as se jild hiene. No, Drachma en Elizabeth hienen genôch dollars. Dietrich en Zitrich sels wiene ryk, en dy om harren hinne hiene wat. Drachma besocht ek de oaljes op 'e fettige laach en merkte op:
  - Lekker.
  Elizabeth kipte:
  - Dus yt en drinke!
  De amtners gongen har petear troch. Wy besprutsen eveneminten oan 'e fronten en partisan oanfallen.
  Dat lêste wie lykwols in side-ûnderwerp:
  - Militanten fan 'e White Lion-groep bliezen de trein op. Der kamen tritich soldaten en seis ofsieren om it libben. Mear as hûndert rekken ferwûne.
  - Dy bastards ! Us folk wurdt slein. - Sei in offisier yn majoar syn unifoarm. - Wy moatte eksekúsjes fan gizelders ynfiere. Foar elk fan ús, hûndert Ingelsken.
  - Al ynskreaun! Eksekúsjes waarden útfierd. Sa'n fiifhûndert froulju en bern waarden ferbaarnd. - De oare antwurde. No sille de partisanen in hurde ôfwiking krije. Stalin sels sei: "Brûk alle metoaden, sels de slimste, tsjin terroristen en banditen." Benammen famyljes moatte ferantwurdlikens nimme foar guerrilla's.
  - Juster hawwe wy wite banditen martele. Se joegen ús har makkers.
  - Ja, wy moatte noch kunde en oaren dy't ferbûn binne mei de partisanen útfiere.
  De toan fan it petear waard rêstiger:
  "Us troepen oan it eastfront leine swiere ferliezen. De Russen brûkten atoombommen tsjin de konsintraasje fan ús troepen. Hûnderttûzenen fermoarde en ferwûne.
  In bange groun as antwurd:
  - Ja, ik seach sels ferbaarnde ofsieren op transportfleantugen ôfladen wurde. In protte fan harren waarden gewoan blyn en har eagen bliden út. Waans hier is útkommen?
  En in domme gurgel:
  - Wat binne dizze Russen barbaren! Se hawwe bearen dy't rjocht troch de strjitten rinne.
  En noch in bange piip:
  - En tigers prate ek.
  De folgjende útrop wie skeptysk:
  - Der binne gjin tigers yn sa'n kâld waar.
  Ien fan de amtners lei syn finger op syn lippen en sei:
  - En se hawwe spesjale, sabeltand meunsters!
  . HAADSTIK Nûmer 10
  Elizabeth koe har laitsjen amper bedjerre:
  - Se kinne dy deadzje mei har bazaar.
  Drachma ûnderbriek har:
  - Harkje foarsichtiger, miskien komme jo wat weardefol tsjin.
  - De kolonel sels fertelde my dat se yn Russyske laboratoaren it genoom fan minsken en tigers kombineare. Se bliken te wêzen ferskriklike krigers. Hast ûnkwetsber, yn steat om heech te springen. It is as lykje se froulju mei liuwmanen. - De jonge mulatkaptein begûn.
  De majoar ûnderbriek him:
  - Dit binne allegear geroften! Mar ik hearde dat wy de genomen fan rotten, minsken en gorilla serieus hawwe kombinearre. Dit soarget foar sokke fjochters; net ien kûgel kin jo deadzje, sels as jo se yn 'e holle slaan. Scary mutanten. It binne se dy't ús in glorieuze oerwinning sille jaan oer de Russen! De machtichste skippen binne dêr al klear foar, dy sille de kwekerij ferfiere.
  - Is dit gjin fiksje? - Stimmen waarden heard.
  De offisier rôp:
  - Nee! Alles is krekt rjocht!
  It lûd foel wat ôf. In kolonel fan sa'n fjirtich kaam de famkes oan. Hy stiek de hân út.
  In djippe stim waard heard:
  - Jimme, sjoch ik, binne myn kollega's. Wat dochst do?
  - Neat, wy ite en sliepe net! - antwurde Drachma grappig.
  De kolonel stelde beleefd foar:
  - Wolle jo net mei my dûnsje?
  De grevinne fan de nimf kipte:
  - Earst, sjampanje!
  - Ober, jou ús wat Texas mousserende wyn! - rôp de kolonel.
  Drachma sloech har eagen ticht. In jong famke yn in ljochte jurk roun op har ta en hold in bak mei glêzen út.
  De skientme twittere:
  - Asjebleaft, hearen!
  - Underinoar! - De kolonel knypte it tige jonge skepsel, dat net mear as sechtjin jier âld like, op 'e boaiem. - Wês by my, sjong in liet! Lit Stalin-Cola skom.
  Elizabeth fertelt:
  - Ja, en bestel ús Stalin-Cola en whisky.
  De senior offisier glimke leafdefol:
  - Grut! Jo hawwe in bysûndere smaak.
  Stalin-Cola wie in blauwe floeistof mei in lichte smaragd-smaak. Iets as Dragon, allinich sterker en swieter fan smaak. Miskien sels te swiet, sels cloying.
  It blonde famke mompele:
  - Ja, dit is tefolle!
  De kolonel bleate syn tosken:
  - Der binne tefolle surrogaat-sûkerferfangers. Wês net ferlegen, foegje mear whisky ta en jo krije in cocktail.
  - Tank foar it advys! - sei Drachma.
  De famkes dronken in protte, mar holden in frisse holle. Hoewol't se trochinoar ferskate ûnsin.
  De blonde strider sei:
  - Ja, dit is gewoan super!
  Doe begûnen se te dûnsjen, mar de kolonel hie de graasje fan in nijlpaard. Elizabeth en Drachma fladderden as flinters. Miskien binne se sels meinommen. In ûnferwachte útdrukking ûnderbriek har dûns hast.
  - Dietrich en Zitrich, wêr hast sa goed dûnsjen leard? - mompele de keardel yn it unifoarm fan 'e kaptein fan it Ministearje fan Eare en Rjochten.
  - Och, hoi jonge! - frege Drachma him. - Miskien wolle jo ús meidwaan.
  In bebaarde Sovjet-grap flitse troch Elizabeth har holle.
  Müller freget de SS-kolonel:
  - Hoe is it foar Stirlitz om jierrenlang yn in frjemd lân te wenjen, ûnder in frjemde namme, mei in frjemde taal? Jou it ta, ferbergje jo jo foar alimintaasjebetellingen?
  Stim efter it skerm:
  - Nea earder hat Stirlitz sa ticht by it mislearjen west.
  En no slagge it spultsje fan ' e dwaasheid net.
  Ynstee fan antwurdzje helle de befeiligingsoffisier syn gewear en rjochte it.
  - No, hannen efter de holle. Rin mei my en der komt in identiteitskontrôle! - Sei de kaptein.
  - Of miskien jild! - Drachma smiet in naald nei de kaptein, dy wie hast net te sjen, en sloech him op 'e foarholle. It famke rûn nei him ta, helle de naald út en drukte har finger op syn nekke. Hjirnei gie it oantinken oan 'e ûngelokkige spion folslein ferlern, en in dei letter soe hy stjerre fan in klap.
  - Sjochst, it liket derop dat dizze kij gjin boargerlike dûnsen koenen. - Se flústere amper te hearren.
  - Ja! - sei Elizabeth, - Falske starts en tango binne net foar har.
  - Oant no binne ús resultaten nul, wy hawwe neat fûn. - Drachma spruts sûnder har lippen te ferpleatsen, dus fan bûten like it der op dat de famkes gewoan glimkje.
  Elizabeth notearre:
  - Witte jo wat ik tink!?
  De nimfgrevinne sei hast stil:
  - Praat, ljochte holle!
  It blonde famke stelde foar:
  - Wy moatte it haad fan 'e Londenske, of Britske, Department of Honor and Rights ûnderfreegje. Hy moat der wis fan bewust wêze dat der gjin absurditeiten ûntsteane. Jo witte wat aksje kin liede ta sûnder ien koördinator.
  Drachma hat gjin argumint:
  - Ik begryp it! Mar wy witte syn namme noch net.
  Elizabeth koarde mei in glimke:
  - Lit ús útfine! Us direkte superieur, kameraad luitenant-generaal Brumer. Dizze moat bewust wêze.
  De kriichsnymf stimde yn:
  - Wannear sille wy nei him ta gean? No krekt nachts?
  De moaie blonde hat gjin twifel:
  - Wêrom net! Meastentiids wurkje minsken lykas hy de hiele nacht yn 'e styl fan Stalin, en om fiif oere, dat is gewoan in simmerdei, geane se op bêd.
  Drachma merkte mei in gnizen:
  - No, dat is logysk!
  Elizabeth skodde har sterke heupen, skodholle har spieren skouders en stelde beslissend foar:
  - Dat wy ieten, dronken, en no is it tiid om de baas te besykjen.
  De nimfegrevinne frege amper te hearren:
  - Unthâlde jo Zitrich syn gong goed? Sjoch, wy kinne sterke fermoedens wekkerje.
  De blonde strider fersekere:
  - Fansels ferjitte wy neat.
  Drachma skuorde de kolonel op en lei him mei har oanrekking yn 'e sliep, en sette de offisier op in stoel. De oare soldaten bleauwen prate.
  Ien fan harren sei mei in djippe stim:
  - Eartiids fongen wy in koele Russyske chick. Sa grut, twa meter heech.
  Ungeloklike útroppen waarden heard:
  - No, jo skine! Der binne gjin sokke dingen !
  As antwurd, in geastich giggel:
  - Dit is in Russyske frou, in wurkhynder. Sa kamen wy mei ús seis by har en dronken ús nei hertstocht mei woarst.
  Hoarnen waarden heard:
  - Hja skopten har op 'e kont !
  Folgjende is vulgêr:
  - Wis! Se wie heul bliid!
  En nochris glimkje:
  -Hawwe jo besocht om te gean mei in tiger !?
  En in tefreden gekel:
  - Ik sil it perfoarst besykje! Dit sil in kuken-huken wêze !
  De Amerikanen, meast swart, laken. Elizabeth flústere tsjin Drachma:
  - Miskien deadzje se!? Wat boarters !
  De Nymph grevinne logysk beswier:
  - Wêrom gloede? Boppedat binne se al feroardiele. Troch se te deadzjen, sille wy allinich ús kaarten iepenbierje.
  De blonde terminator suggerearre:
  - Jo kinne dit sêft en ûnopfallend dwaan, de staking útfiere dy't wy by de FSB leard hawwe, fertrage de dea.
  De ferklaaide nimf waard nijsgjirrich:
  - Wow, dit is in nijsgjirrich foarstel.
  Elizabeth en Drachma benadere de ofsieren.
  Hast byinoar rôpen se út:
  - No, jonges, miskien wolle jo echte froulju, en net Russen bleek as de dea.
  - Wat, jim binne koele poppen. - De eagen fan de jonges ljochten op.
  Elizabeth en Drachma kamen ien foar ien op en knuffelen de jonges gau. Dat diene se elkenien oan, doe kearden se ôf. It blonde famke draaide rêstich de walkie-talkie oan, en it piepte.
  - Eins roppe se ús, foar no.
  De falske swarte froulju ferlieten de betize jonges. Elizabeth sparre mar ien lichthûd offisier; hy wie te jong en kreas. No de jonges konfrontearre de dea fan beroerte en hertoanfallen binnen twa dagen. Sa die de beauties in sêfte reiniging. Yn dizze prachtige dream spile se de rol fan superfjochters dy't gewoan fantastyske feardichheden hiene en dingen koene dwaan dy't de oergeunst wêze soe fan 'e elite spesjale troepen fan elk lân.
  - No, alles giet oant no ta neffens plan. - sei Drachma.
  Elizabeth ferklearre:
  - Do bedoelst mei ymprovisaasje.
  De Nymph grevinne befêstige:
  - Generaal Brumaire wachtet nei alle gedachten op ús.
  Wêr't it sintrum fan it Ministearje fan Eare en Rjochten leit , ûntdutsen de famkes fan kaarten dy't fongen binne fan 'e beulen dy't se fermoarde. Dêrwei wisten se de namme fan har neiste superieur. Mar oer it algemien joech de kaart in idee fan Londen, nettsjinsteande de net bysûnder komplekse fersifering.
  - De stêd is net al te min ferdigene. - sei Elizabeth harsels.
  Drachma befêstige dit mei in glimke:
  - Jo kinne dêr sa'n fyftich tûzen Amerikaanske en sawat likefolle Ingelske soldaten fan it reguliere leger yn sjen. Plus hûndertfiifentritich tûzen plysjes fan mear as in tredde fan hierlingen.
  De blonde ynljochtingsoffisier merkte op:
  - Yn 'e stêd sels, as der ferneatiging wie, waard it fuorthelle. No, hy sjocht der goed út.
  De famkes, it ferlitten fan it restaurant, imitearren lichte dronkenskip, sprongen en flirten mei de feiligens. Neitiid ûntspanden se en rûnen mei in springende gong.
  Om te begjinnen besletten se dat de offisjele auto fan de kolonel better geskikt wêze soe foar de reis.
  De bestjoerder besocht beswier te meitsjen, mar krige in naald yn 'e nekke en befrear. Drachma sette him sitten en fertelde him it adres.
  De lantearns flitsen wer, nettsjinsteande it feit dat de kommunisten har opskeppe , in pear lampen stiene skeef en brânden net. D'r binne in protte reade en feroare Britske flaggen mei de hammer en sikkel op 'e strjitten. En de portretten fan Stalin binne enoarm, enoarme monuminten binne oprjochte. Ien fan harren is yn it sintrum fan Londen, mar leafst twahûndertfiifentweintich meter. Stalin wiist de finger fan syn rjochterhân nei it easten, en klampt in granaat yn syn lofterhân.
  Drachma tocht:
  - Hiel smaakleas stik!
  Elizabeth stimde yn:
  - Faaks hie de skriuwer yn 'e finzenis moatten foar it oerjaan fan jild fan minsken. Foar dit monumint kinne jo in fleanmasine bouwe, of twa slachskippen.
  Drachma, it waard grappich:
  - Wa wit! Miskien sit er al.
  - Amearika is as in grutte bus, de iene helte sit, de oare trillet, der is mar ien kontroleur, mar al de rest binne hazzen! - Elizabeth grapke.
  - Nee, it is mear as in skip yn in stoarm, de helte is siik en de oare raast om! - Drachma wreide har oer it ear. - Der jeukt wat. Miskien is it make-up mingd mei mascara?
  De blonde spion merkte op:
  - De kwaliteit liket net te wêzen de minste, en it moat net lag efter yn wetter, en der is gjin mascara hjir.
  De famkes rieden om it monumint hinne en fûnen har by it massale gebou fan it ministearje, of, sa't it earder neamd waard, it Folkskommissariaat fan Eare en Rjochten.
  - It is wol frjemd! Wêrom setten se har net nei wenjen yn de Toer? - frege Elizabeth.
  Drachma spruts har gedachte út:
  - Faaks om ûnnoflike assosjaasjes foar te kommen. Dit is in politike finzenis!
  De blonde merkte twifelich op:
  - Mar it Russyske regear wie net bang om har yn it Wite Hûs te fêstigjen.
  De nimfgrevinne koerde:
  - Miskien is it dêrom sa maklik opblaasd.
  It gebou wie leech en gie goed tsien ferdjippings de grûn yn.
  Elizabeth en Drachma glieden út de auto. De lilkens like har te ynspirearjen ta eksploaten. En hja woenen wirklik de skuon kwytreitsje en it oerflak fiele mei har bleate, elastyske soallen, dy't sawol handiger as tige noflik is foar de ivich jonge famkes.
  Lykwols, by de yngong de famkes bedarre harsels troch in ynspanning fan wil, besykje te jaan harren gongen de luiheid karakteristyk fan Dietrich en Zitrich.
  Se waarden frege om dokuminten en ûndersocht se foarsichtich. Mar blykber wiene Dietrich en Zitrich gjin nijkommers, en se waarden daliks erkend.
  - No, hoe wie de jacht?! - fregen se by de yngong. De fleurige majoar stelde de fraach.
  - Geweldich, it is ús slagge om in grutte wedstriid te lassen. - antwurde Drachma.
  De jonge man knypeage mei syn brune eagen:
  - Ja, it is grappich!
  Elizabeth ûnderbrutsen:
  "Wy hawwe urgente ynformaasje en wy moatte in rapport meitsje oan generaal Brumaire."
  Drachma knikte:
  - Hiel wichtige ynformaasje, en ik tink dat it soe wêze better om net útstelle it foar ûnbepaalde tiid.
  De offisier antwurde:
  - De generaal is no drok dwaande, mar wy sille jo nei him bringe. Dêrneist kin er mei jo prate wolle tidens it ferhoar.
  - Dit is net it minste idee. - Drachma stimde yn.
  Elizabeth hat tafoege:
  - Wy sels hâlde fan en witte hoe te marteljen.
  De offisier knikte:
  - Jo witte, it dreechste en tagelyk masterlike ding is om in partner te splitsen sûnder gebrûk te meitsjen fan metoaden fan fysike krêft.
  Drachma gnyske:
  - Ik kin elk minske sjonge en laitsje litte sûnder ta brute krêft te brûken. Miskien kin ik it op dy besykje?
  De offisier grapte:
  - Net dwaan, do silst my ferpletterje! Kom der mar yn!
  De famkes kamen de gong yn. Yn prinsipe soene se yn in moderne ynljochtingetsjinst har fingerprinten en retina nimme. Mar de stientiid hearske hjir noch. De famkes wiene lykwols ree om it ûntwerp fan har palmen te feroarjen. Om dit te dwaan, moatte jo de hûd fan jo slachtoffers ôfsnienje, dipje se yn in spesjale oplossing en set dizze eigenaardige wanten op jo hannen. Yn ' t algemien diene de famkes dat krekt; se hiene neat te frezen fan dizze kant. Mar se hawwe noch net tocht oan it netvlies.
  Mar wêrom hieltyd kontrolearje wa't se al witte, en se hawwe ek folslein autentike dokuminten.
  - Unthâlde jo Stirlitz? - sei Elizabeth sûnder de mûle iepen te dwaan. (Foar har gefoelige gehoar is linguistyske artikulaasje genôch) - Neffens de leginde foel hy net út 'e loft, mar ferfong in heul echte persoan.
  Drachma, waans kennis fan 'e planeet Ierde yn 'e dream folle wiidweidiger wurden wie, antwurde maklik:
  - Von Stirlitz! Ja, dit is fansels fiksje, mar der wie in echte prototype, dy't, hûndert prosint Dútsk, waard rekrutearre foar in soad jild.
  De blonde spion antwurde entûsjast:
  - De bêste aginten binne noch dyjingen dy't wurkje foar ideology. Se helpe selsleas en effektyf.
  De Nymph grevinne befêstige:
  - Der binne net folle fan. Hoewol, yn 'e Grutte Heitelânske Kriich, leauden miljoenen minsken oer de hiele wrâld, ynklusyf yn Nazi-Dútslân, yn it kommunisme.
  Elizabeth merkte mei in glimke:
  - Modern Ruslân hat in probleem. Hoe kinne jo in potinsjele ferrieder oanlûke? As allinich foar jild, dan sille se folslein skuor wêze dy't de ferkearde ynformaasje ynglide.
  De famkes gyngen de treppen del. De gongen wiene helder ferljochte. Der sieten posters op 'e muorren. D'r binne in protte arbeiders, in protte fan har froulju. Yn ferskate projeksjes en bouprojekten fan 'e ieu. Arbeiders binne yn 'e regel manlju en swarten; kollektive boeren, krekt oarsom, binne froulju en blanken. Der binne in protte soldaten, ûnder harren binne d'r sawat likefolle blanken en swarten. En ek bern! Nuver genôch, de mearderheid fan harren is al wyt, en licht-headed op dat.
  Drachma die as woedende.
  - Hwerom lûke se safolle bleke pleechgesinnen ?
  De majoar dy't foaroan rûn, antwurde:
  - Dit is de tradysje. It wurdt leaud dat de nije generaasje frij wêze sil fan religieuze en nasjonale foaroardielen. Yn 't algemien hawwe wy yn' e KSA gelikensens fan rjochten fêstlein yn 'e grûnwet. Wat, dit past jo net?
  - Us ras is de wichtichste stipe fan it kommunisme! - sei Elizabeth.
  - Algemien Brumaire is ek wyt! - sei de offisier. - En ik bin Sambo!
  - En dat betsjut judo! - Drachma grapke.
  De famkes stoppe op de sânde ferdjipping fan de metro. De skuifdoarren gongen iepen en se kamen yn in keamer dêr't sa'n tsien minsken by de yngong stiene. Allegear tige grutte jonges, twa meter lang en mei fjouwerkante skouders. Doe't se de kolonels seagen, groetten se.
  - Kom der yn! Mefrou.
  De famkes gongen nei binnen.
  Generaal Brumaire, mei in donkere bril en in heakke noas, seach mear Japansk as Jeropeesk.
  Generaal-majoar Vichy gleed neist him. Dizze kear in klassike swarte man.
  Nuver genôch wie der frisse lucht yn 'e keamer en de rook fan blommen.
  Elizabeth en Drachma ferwachten muffe loft en kreunende finzenen tsjin te kommen, mar se wiene wat yn 'e war. Generaal Brumaire besocht in jong famke, net âlder as sechtjin, oer wat te oertsjûgjen.
  De heechweardige stammere:
  - Asjebleaft, prinses Diana, wês reedlik. As net foar josels, dan om 'e wille fan jo folk.
  De prinses mompele:
  - Op hokker wize!
  Brumaire gurgle:
  - As jo de rotte en, yn prinsipe, ferneatige troch ús Windsor- dynasty iepenbier ôfjaan , en jo meidwaan oan 'e Kommunistyske Partij, dan sille jo it libben fan net allinich josels rêde, mar ek jo leafsten.
  It famke wie fergriemd:
  - Ferrieder wurde?
  De generaal bleau te oertsjûgjen:
  - Nee, wês ferstannich. Rêd it libben fan in protte, en om 'e wille fan dit ferminderje jo grutskens.
  De prinses wie fergriemd:
  - Judas leaude dat er troch Kristus te ferrieden, syn folk befrijing bringe soe. Biede jo my wat ferlykber?
  Brumaire en Vichy knikte ienriedich:
  - Wy drage jo net oan om God te ferrieden!
  It famke rôp:
  - Is it net in ferrie om kommunist te wurden? Dit betsjut ommers a priori ateïsme.
  De generaal fan 'e feiligenstsjinst merkte logysk op syn eigen manier op:
  - Nee! Jo kinne formeel in kommunist wurde, mar djip yn jo hert bliuw in leauwige. Wy kinne ommers noch net yn gedachten sjen.
  De prinsesse rôp:
  - En eare oan 'e Almachtige.
  Brumaire gie syn fermaningen troch:
  - Eigentlik , let op. Wy hawwe jo noch net fysyk martele. Se stutsen gjin hite naalden ûnder de neilen, se skokken se net, se dûkten se net yn soer. Witte jo sels hokker pine jo ûnderfine as jo ûnderdompele wurde yn siedende loog?
  It famke, al bleek, waard as in lyk. Se wankele, mar stie fêst. De lippen flústerden noch hearlik:
  - Om 'e wille fan Kristus bin ik ree om te fernearen!
  Vishy gnyske, syn eagen krigen in rôfdierige útdrukking:
  - No dan! Foardat wy jo begjinne te marteljen, sille wy oaren martelje. It is folle moaier. Wêr begjinne wy, baas?
  - Ik tink fan it famke. Wy hawwe hûnderten bern gizelders. - De generaal wiisde nei de toskestoel. "Wy sille har hjir sette en har sûne tosken boarje oant se it bewustwêzen ferliest." Dan bringe wy in oare famke of jonge, en wy sille genietsje fan harren screams.
  - In frou hat dy berne, of in wolf! - flústere de prinses.
  Brumaire rôp, en rôp syn wangen út:
  - Wy binne berne troch de partij en kameraad Stalin. En hy sei dat it dom en ûnferantwurdlik is om te leauwen dat bernetiid beskermet tsjin earlike ferjilding en populêre gerjochtigheid!
  De triennen rôlen oer de wangen fan de prinsesse. Se koe gjin tastimming jaan, mar it sjen fan oaren dy't martele waarden, wie boppe har krêft.
  - Lit my miskien tinke. - Se sei om tiid te winnen.
  Vishy gnyske walgelijk en sei mei in nasale stim:
  - Do kinst tinke, mar net te lang. As kameraad Stalin sei: "Yn oarloch is ien sekonde mear wurdich as tûzen skulpen!"
  Wylst it ferhoar gie, kamen Elizabeth en Drachma de acht wachtsoldaten oan. Dit oantal enoarme en oplaat stikken fleis wie genôch om in swak, breklik famke, hast in bern, te beskermjen en te hâlden. Mar as twa moaie Amerikaanske froulju begjinne te flirten en, spieljende sluten, manlju pakke foar har weardichheid, begjinne se yn ruil te spyljen. Koartsein, de famkes ferlamme har folslein troch op har senuwsintra te drukken, en seagen doe yn 'e kamera dy't de keamer filme. Drachma sei mei in swiete blik:
  - Ja, wy sille it no splitse! Bestel gewoan dat de kamera útskeakele wurdt.
  - Wêrfoar? - frege luitenant-generaal Brumer.
  - Guon ynformaasje dy't wy witte is better net bekend, sels oan tichte freonen. - Drachma seach mei in sprekkende útstrieling, as hingjende, wês gjin gek , jo hawwe in kâns om jo bûse persoanlik te linen.
  - Sa is it! - Bestelle: de kamera útsette.
  De wachtsoldaten stiene as beferzen ôfgoaden en wekken net folle erchtinken.
  Elizabeth streake har sels in bytsje!
  Drachma kearde him ta it prinsesfamke.
  De nimfgrevinne sei sêft:
  - Rêstich, skat! Wy sille jo net martelje. Mar witte jo net dat wy kommunisten lok wolle foar alle minsken? Sadat ús bern fergees iten en ûnderwiis hawwe, en yn 'e takomst, mei help fan wittenskip, ûnstjerlikens berikke.
  Famke Diana antwurde:
  - En dêrfoar martelje jim bern!
  Drachma gie hertstochtlik troch:
  - Dit is in twongen offer. Mar yn 'e takomst sille se allegear opwekke wurde troch de krêft fan' e kommunistyske wittenskip en opnij opliede foar it foardiel fan kommunisme, goedens en lok!
  De prinses antwurde mei in sucht:
  - Allinne de Heare God kin de deaden opwekke.
  De nimfegrevinne frege mei in glimke:
  - Wat tinke jo, wittenskip is machteleas?
  Diana antwurde net al te fertrouwen:
  - Dit binne reade mearkes.
  Drachma sei hertstochtlik:
  - Eartiids waarden it fleantúch, lykas de televyzje en benammen de atoombom as mearkes beskôge, mar alles is werklikheid wurden. Likegoed sille kommunistyske ideeën jo wyldste dreamen oertreffe. Jo kinne sels de krêft yntinke dy't ús wachtet!
  It famke seach har foarsichtiger oan:
  - En do bist tûk! Mar jo tinke noch dat de himel sûnder God boud wurde kin.
  De grevinnimf antwurde patetysk:
  - Allinnich de minske kin de himel bouwe. En al it oare is echt in mearke, oer goede wizards en royale goaden.
  Generaal Brumaire ûnderbriek har:
  - Dit is allegear nijsgjirrich, mar ik tink dat jo myn taak foltôge hawwe en fûn wêr't de Druïden ferbergje, en it wichtichste, har skatten.
  Elizabeth benadere de generaal en die of se yn syn ear flústere, en drukte op syn timpel:
  - No sille jo Stalin sels rekken hâlde.
   Drachma die itselde mei Vishy en sei:
  - No bin ik Jozef Stalin!
  Elizabeth ferfolge:
  - En ik bin it haad fan it ministearje fan eare en rjochten, Lavrenty Kissenger . De famkes spuiten naalden yn 'e generaals, en draaiden har wil folslein ôf. Dêrnei seinen se op in hurde toan:
  - No sille jo ús in einrapport jaan oer alle lêste operaasjes.
  Brumaire waard bleek:
  - Ik bin net skuldich foar de stellerij fan skatten út it paleis, Fritz Game joech my persoanlik tastimming.
  Stalin, yn it gesicht fan Drachma, ferhuze syn wynbrauwen nei de brêge fan syn noas:
  -Wa is dit, Fritz Game?
  De generaal, smoarkend fan eangst, antwurde:
  - Haad fan 'e ôfdieling foar Brittanje en Noard-Jeropa, legergeneraal. Jo kenne him, kameraad Stalin.
  It nimffamke, dy't it aksint fan Stalin imiteare, sei:
  - Ik wit alles, mar as de lieder freget, dan moatst antwurdzje. Fertel my wat jo witte oer plannen om in superbom te ferfieren mei in warhead fan tûzen megaton.
  Brumaire krapte:
  - Hiel lyts, kameraad Stalin. Ik wist net iens oft der in wetterstofbom komme soe. Se fertelden my krekt dat der moarntemiddei in tige weardefolle lading oankomme soe by de geheime haven fan Red Ariston. Wêrom is d'r in enoarme hoemannichte feiligens?
  Drachma drukte:
  - Dus dêr is in bom!?
  Op 'e nij it piepjen fan 'e generaal:
  - Ik ha hjir gjin idee fan, kameraad Grutte Stalin. Allinnich Fritz Geim wit alles, hy hat alle triedden en konneksjes.
  It nimffamke sei yn in selsbewuste toan, en mei in sêft Kaukasysk aksint, karakteristyk foar Stalin syn stim:
  - Sa no belje jo him, fertel him dat der sa'n geheime ynformaasje is dat it net oan tillefoans fertroud wurde kin, en wy sille nei him ta.
  Brumaire mompele:
  - Goed, kameraad Stalin. - Moat ik sizze dat jo mei my komme?
  Drachma stelde beslissend:
  - Yn gjin gefal! Dit moat in bytsje ferrassing wêze. Boppedat, is it net in grut genot om my te sjen?
  De generaal gûlde:
  - Fansels, kameraad Stalin.
  Elizabeth stelde in rige oare fragen fan Vichy, ûnder oaren oer it militêr potinsjeel fan 'e Britske eilannen, oer nije soarten wapens, en krige wat ynformaasje.
  It blonde famke twittere:
  - Ja, se wolle ek kearnwapens op ûnderseeboaten pleatse en nei Petrograd stjoere. Wier, hy wit net wannear of har krekte oantal!
  Drachma knikte krêftich:
  - Wy sille der wis fan wêze dat wy ús freonen witte litte. Wat oars!
  Elizabeth meldde:
  - In protte dingen, mar meast yn Ingelân. Der wurdt lykwols oannommen dat de Russen net begjinne te lânjen op 'e Britske eilannen foardat se mei de groep yn Frankryk behannele hawwe.
  It nimffamke sei:
  -It liket derop dat se net bysûnder optimistysk binne oer har kânsen?
  De blonde spion knikte.
  - Rjochts! Mar dit fergruttet allinich de kâns op agresje en nukleêre terrorisme.
  De prinsesse kaam har ta:
  - Wa'sto bist?
  Elizabeth sei fol fertrouwen:
  - Jimme freonen, op it stuit sille wy rêde, sa net de hiele wrâld, dan Europa.
  Diana ferklearre:
  - Binne jo Russyske aginten?
  Drachma stelde beslissend:
  - Wy sille jo hjir wei helje, mar jo moatte ferjitte dat jo ús sjoen hawwe.
  It famke koarde:
  - Sokke ljochte persoanlikheden, it is ûnmooglik!
  - Sit gjin soargen, wy sille helpe. - Elizabeth lei har hân op 'e foarholle en streake Diana. - Jo sille jo sels better en makliker fiele. No sille jo ús folgje.
  Generaal Brumaire rôp it neednûmer en mompele:
  - Seit luitenant-generaal fan it ministearje fan eare en rjochten Michael Brumer.
  In kâlde stim antwurde:
  - De sekretaris harket!
  De generaal sei mei fertrouwen:
  - Ik haw ekstreem wichtige en geheime ynformaasje foar Fritz Geim. It is oan te rieden om it persoanlik oan him oer te jaan en oantlit ta oantlit te praten.
  De sekretaris antwurde:
  - Okee, luitenant-generaal, ik sil in fersyk dwaan oan it leger-generaal.
  Brumaire draaide syn gesicht om:
  - Do sjochst, hja kenne en wurdearje my.
  - It wichtichste is dat ik dy wurdearje! - sei Drachma.
  De dignitaris stie op oandacht:
  - Dat is krekt, kameraad Stalin.
  Der klonk in klik, en fan 'e oare kant hearde der in heas baritonstim:
  - Fritz harket!
  Brumaire stammere:
  - Kameraad-generaal fan it leger. Ik moat driuwend mei dy moetsje. Dit is sa wichtich dat jo tillefoans net kinne fertrouwe.
  De stim oan 'e oare kant fan 'e line spruts gjin entûsjasme út:
  - Lizze jo net, Mike? As jo my foar neat lestich falle, is jo liet foarby. Begrepen?
  De generaal buorke:
  - Wat bin ik, ik ha gjin idee! - Vichy en twa wichtige persoanen sille by my wêze.
  Fritz joech út:
  - Okee, se sille wurde moete. Ik treffe dy oer in healoere yn it liuwke.
  Brumaire wie dúdlik tefreden:
  - Grut! Ik bin der oer in minút.
  Drachma sloech him op 'e noas en sei:
  - Hammer, no rinne wy tegearre mei dit famke. Skriuw har in needpas, universele pas om de stêd te ferlitten en jou har in auto mei in bestjoerder.
  De generaal knikte heftich:
  - Mei nocht, kameraad Stalin.
  De fiif fan harren kamen út, en Diana wie klaaid net as in finzenis, mar as in socialite. Ja, net in bleate famke yn lappen, mar in lúkse jurk op har, en skuon mei hege hakken, en sels sieraden mei stiennen.
  Ek al wekte har uterlik erchtinkens by guon, nimmen doarde beswier te meitsjen tsjin de beide generaals.
  "Kom binnen, grutte kameraden." De soldaten groeten.
  Elizabeth brocht it famke nei de auto. Brumaire joech in opdracht oan de bestjoerder.
  - Nim it nei it plak dêr't se bestelt.
  Hy klikte op de hakken fan syn learzens:
  - Ik hearrich, kameraad generaal.
  Diana bûgde. Se fielde selsbetrouwen, as wie se yn kontrôle oer de situaasje.
  Elizabeth knikte wolkom:
  - Goeie, Diana! Wês foarsichtich dat jo net in twadde kear fongen wurde, de goaden wolle har net graach werhelje.
  De prinsesse ferklearre:
  - En minsken ek!
   De famkes, tegearre mei de gek generaals, ferhuze nei de wolf syn lair. Se liken as wiene se heech . Wy stapten yn in spesjale auto, lúkse, pânsere, in mingsel fan in tank en in Cadillac.
  It hie acht tsjillen, en se wiene breed, as in raceauto, dat joech it enoarme snelheid en goede maneuverability. Se rieden lykwols net yn in bysûndere haast. De dryad stelde ûnderweis in pear fragen.
  - Binne jo fan plan om gemyske wapens te brûken?
  Brumaire antwurde maklik:
  - Ja! Dit is fanselssprekkend. Sûnt de Russen hawwe goede gas maskers, wy brûke Coffin gas -3, dat is in mingsel fan ferskate giftige stoffen en airborne soer. Penetreert de hûd en foarmet ferskriklike siedingen. Yn it algemien, in skriklike stof, krekt tsjin Russyske barbaren.
  Elizabeth notearre:
  - "Coffin" is in symboalyske namme.
  Vishu befêstige:
  - Stalin sels hat it útfûn. Of wittenskippers e- finzenen. Se wurde martele, en om lijen foar te kommen, komme se mei útfinings.
  Drachma giechelde:
  - Perfekt systeem.
  Brumaire dielde de iepenbiering:
  - Mar wy stelden foar dat Vasilevsky nei ús kant kaam. Yn ruil sille wy jaan hiel Poalen, mar hy wegere.
  It nimffamke mompele:
  "Ik realisearre wierskynlik dat hy oars marteling en dea soe krije."
  De generaal rôp:
  - It is mooglik! Of leaver, it is, lykas de Russen sizze, it ferwurkjen fan suckers en fiskjen mei libbene aas. En as jo it ienris fange, helje jo de sweep op.
  Elizabeth frege har fraach:
  - En bakteriologyske wapens! Is it al klear?
  Vishu, ferstikkend, begon te sizzen:
  - Untwikkeling is oan 'e gong! Sporen fan in protte bazilli waarden hjir fûn. Wy oerstekke firussen en baktearjes, bestriele se mei ferskate isotopen, foegje gemikaliën, organyske en anorganyske stoffen ta. Dat is, der is al wat. Sokke ferskriklike firussen wurde makke. Se liede ta de ôfbraak fan lichemssellen en hemoglobine. Se binne produktyf en bestean in lange tiid yn 'e omjouwing . En de lêste ûntwikkeling waard neamd "Soyuz", sa'n meunsterlike mingsel fan bacilli en firussen. Jo kinne it hiele minskdom ferneatigje. Lykwols, ynstee fan libje yn tsjuster, is it better om te stjerren yn it ljocht!
  - Gjin sjirurgysk spotlight! - Drachma kipte. Wannear sil de Sojoez oankomme?
  De generaal stammere:
  - It is noch net klear, mar ik tink dat it hiel gau lansearre wurdt. Wier, dit ultrafirus komt maklik út 'e kontrôle, en d'r binne miskien gjin winners of ferliezers!
  It blonde famke merkte op:
  - Sinleas wapen!
  Brumaire hat logysk opmurken:
  - Hat in wetterstofbom sin? Dit is gewoan in middel om it minskdom te ferneatigjen. In wrede middel, as in klup oan 'e holle.
  De famkes fronsen, Elizabeth merkte op:
  - It minskdom soe yn it begjin ferienigje moatten hawwe, en pas dan sokke destruktive wapens oanmeitsje.
  - De ideeën fan it kommunisme ferienigje sa fêst as altyd! - De generaal fernaam. - Se hawwe in ynternasjonaal essinsje en in ateïstyske komponint, dy't alle godstsjinsten likegoed ferwideret.
  Drachma stimde yn:
  - Rjochts! It is makliker om in ateïst te meitsjen fan in moslim of in joad as in kristen. De needsaak om te twifeljen oan it bestean fan alle goaden is inherent oan it hegere "ik" fan 'e minske.
  - It is itselde as twifelje oan it bestean fan dyn heit. - Elizabeth fernaam.
  De nimfegrevinne makke logysk beswier:
  - As er him ferberget foar it bern en him oerlit oan 'e genede fan it needlot, dan is it gjin sûnde om him te twifeljen. As bern boartsje mei lucifers of wetterstofbommen, en de heit sjocht dat, mar wol him net iens warskôgje, wat kin der dan fan sa'n heit sein wurde.
  De blonde terminator sei:
  - Miskien hat er ús mar mear frijheid jûn!
  Drachma sei grappich:
  - Ik soe it net sizze, want der is noch helske pine. Yn 't algemien is in bern in leech blêd papier; as se smoarch wurde, dan binne, as regel, de folwoeksenen de skuld. Op deselde wize is in persoan in bern fan God, dy't syn suvere siel fersmoarge hat, wêrtroch't de ûnskuldige in boarne fan kwea is. As net God sels, dan syn meast perfekte skepping, Lucifer. Mar is de Almachtige net ferantwurdlik foar it skeppen fan de Heit fan it kwea? Dêrneist, wittende hoe swak en untempered syn bern wiene, hy moast beskermje harren út minne ynfloeden. Dit is ommers in folslein logyske reaksje fan âlden om kontakt tusken it bern en de pester foar te kommen. Ommers, sels de steat yntrodusearret plussen foar cartoons. En hjir hawwe wy it oer kontakt mei sa'n master fan ferrifeljen as de satan - it segel fan folsleinens, de folsleinens fan wiisheid, de kroan fan 'e skientme!
  Elizabeth wie net bliid mei dit petear. Har logyske en tagelyk hast bernlike geast koe gjin arguminten yn oertsjûging te fergelykjen fine. It domste is dat se gjin serieuze teologyske traktaten lêzen hie en de beswieren fan de tsjerke tsjin dizze oanfallen net koe. Yn 't algemien wie se earder ferlegen troch it feit dat der mear minsken stoaren as minsken dy't rêden waarden. It moat oarsom. Ommers, de ûneinige geast fan 'e Skepper makke it mooglik om te outplay de duvel op syn eigen fjild. En hjir ûntstie in paradoks: yn 'e striid om sielen wûn de satan faak! En dit tsjinnet logika. God kin allinich mei doel ferlieze. Mar wol de Almachtige de striid om sielen ferlieze? Sels de Bibel seit dat God elkenien wol rêde!
  Drachma stelde de generaal noch in pear fragen, en se ferlieten Londen.
  In pear krêftige forten mei kanonnen bleauwen oan 'e kant; ien fan' e gewearen wie wier koninklike mei in kaliber fan tûzen millimeter. It rekke fan in berik fan maksimaal twahûndert kilometer, hoewol mei lege krektens. Elizabeth ûnthâlde dat de Dútsers ek in ferlykbere "Dora" hienen, bynamme troch de Russen Big Fedora, of dwaas .
  It skeat sân ton granaten. It is in djoer ding en hat himsels net folslein rjochtfeardige. In swiere bommewerper is wierskynlik better. Doe't de Russen de Dora feroveren, bestelde Beria, yn opdracht fan Stalin, de reproduksje fan in kanon dat by steat wie om de Britske eilannen en it Amerikaanske grûngebiet fan bûten de Oeral te besjitten. Dit is in feit út in echt ferhaal. Wier, letter de wittenskippers by de sharashka noch slagge om te oertsjûgjen harren fan de nutteloosheid fan sa'n djoere projekt. Ien fan 'e wichtichste problemen is it beheinde útwreidingsnivo fan eksplosiven. Hjirtroch is sels in langere barrellingte net bysûnder nuttich. En de krektens is min. De missile is folle makliker te passen. Yn 'e echte skiednis wie Stalin skeptysk oer rakettechnology, miskien foar in part om Hitler te netsjen. As Stalin foar de Grutte Heitelânske Kriich ljeafde fan swiere, grutte tanks, en Hitler, krekt oarsom, leaver lytse, mar flinke, dan as it konflikt foarútgong, feroare de smaak. As yn it achtentritichste jier de T-4 mei in gewicht fan santjin ton waard klassifisearre as swier, dan yn 'e fjirtichste de T-5 "B" Royal Panther al fyftich ton weage en waard beskôge as in medium tank. Stalin ferbea de produksje fan tanks swierder as sânenfjirtich ton. Wier, nei de oarloch ferskynde de IS-4 twa en sechstich ton, in tank mei poerbêste beskerming.
  Elizabeth tocht oer de eigenaardige spesifisiteit fan it lot. Stalin, waans treflike geast soe tsjinje foar it foardiel fan Ruslân, en dy't makke de USSR de machtichste macht op ierde, is no de fijân. En it kommunisme is ynstoarte yn alle lannen fan 'e wrâld, read kapitalisme is yn Sina, en Noard-Korea sykhellet syn lêste, de swarte merk en prostitúsje hawwe bloeide yn Kuba.
  Brr! Noch altyd kin it sosjalisme yn Amearika net mear bloedich wêze as yn 'e USSR, wêr't de sosjale basis fan it kommunisme smeller is.
  De pânserauto ried de klif op. Begroeid mei bosk stie se, sa't it like, troch elkenien blyn en ferlitten. Oan 'e kant gie in doar iepen, en de auto fan 'e generaal ried nei binnen. Dêr waard er moete troch spesjale troepen soldaten. Se easke dokuminten. Se ûndersochten se soarchfâldich en stelden ferskate fragen. Se twongen my myn wapens oer te jaan, mar lieten de kralen.
  Nei't der wis fan wie dat dit de generaals foar harren wiene, beselskippe troch twa ofsieren, mar bekende persoanlikheden, mochten se troch.
  - Jo liede ús!
  Om by Fritz te kommen, moast er troch ferskate gongen mei bewakers. De ynterieurdekoraasje wie hast midsiuwsk. Hjir en dêr hongen âlde skilderijen en felden. In oantal wurken wiene fan grutte wearde.
  - Dit is wêr't de bêste kreaasjes lykje te sammeljen. - sei Drachma. - Dan nimme se it yn har spaarpot.
  Elizabeth antwurde mei in sucht:
  - Sels Zhukov ferskynde yn ferburgen trofeeën, wat kinne wy sizze oer gewoane Yankee-generaals.
  Se kamen in spesjale keamer yn. In tsiental soldaten stiene oan 'e kanten, en Fritz sels siet op in stoel, bedekt mei dik pânserglês. De nasjonaliteit fan it leger-generaal wie kontroversjeel. Der siet wat fan in Yndiaan, in neger en in Aziaat yn him. De noas is lang, hast aquiline, de eagen binne slûch. Hy seach nei syn ûndergeskikten ûnder syn wynbrauwen.
  Lykwols, doe't syn blik op Elizabeth foel, se spile in jongere en moaier swarte frou, hy fersachte.
  - Hâld it koart, ik haw te min tiid.
  De drachme begon earst:
  - De Russen waarden derfan bewust dat der in wetterstofsuperbom yn Brittanje kaam te kommen.
   It doel dêrfan is it ferneatigjen en ynfektearjen fan Russyske Jeropa.
  Fritz raasde as in ferwûne bolle:
  - Binne jo gek? Dit kin net wier wêze!
  - Hoe te sizzen! - Elizabeth stipe har freon. - Hoe witte wy dit dan?
  De fise-maarskalk rôp:
  - Dat is it! Hoe witsto dit?
  De nimfgrevinne koerde:
  - Druïden! Se behearskje âlde magy, en koenen tinzen fan in ôfstân lêze. Op elk momint kinne de Russen útfine. Dan sille se it bomskip slaan.
  - No, sa ienfâldich is it net! Dit skip is by steat, lykas in ûnderseeboat, nei de boaiem te sinkjen! - sei Fritz. - Ik sil dy net mear fertelle.
  De drachma gûlde:
  - Port Krasny Ariston is ûnder swiere befeiliging.
  Fritz Heim syn swarte eagen flitsen:
  - De Druïden wiene fersin; it skip soe hielendal net by dizze haven komme moatte. Yn 't algemien binne se net almachtig. Binne jo op har spoar?
  Elizabeth flapte út:
  - Ja, kameraadspul!
  De fise-maarskalk , of leaver de legergeneraal, rôp:
  - Arrestearje se daliks allegear!
  -Se behearskje de keunst fan teleportaasje. - Drachma flapte út en skodde har sterke spieren.
  Fritz raasde:
  - Wat ûnsin!
  Elizabeth bûgde oer:
  - Ferwiderje de soldaten en skeakelje it fideotafersjoch út. Wy wolle jo wat wichtichs fertelle.
  Fritz spande, fertinking ûntstie yn syn gesicht:
  - Binne jo dat net?
  It blonde famke koarde:
  "Ik haw tweintich jier foar de autoriteiten wurke, ik skreau myn earste ûntkenning doe't ik tsien wie, en ik begryp hoe gefaarlik ekstra tsjûgen kinne wêze."
  Fritz tocht, hjir is dochs gjin fuort, de berch stiet fol mei bewakers. Derneist sil hy altyd tiid hawwe om in alarmsinjaal te stjoeren, bygelyks mei in ring. En wêrom soe er bang wêze? De generaals en ofsieren binne leffe en joegen harren wapens by de yngong oer. En yn 't algemien is elkenien hjir ús eigen, lit ús sjen wat de famkes sizze.
  In krêftige brul folge:
  - Alle fideotafersjoch is fuortsmiten! Alles is ienfâldich mei ús. En it konvoai is fergees. Stap mars!
  Tolve militanten ferlieten it terrein. Se bewege meganysk en waarden sa meunsterlik oppompt dat se gedachten oproppe oan sterke anaboleale steroïden.
  De drachme bûgde nei it glês. Elizabeth kaam har oan; se fergriemde gjin tiid. Wy moatte in manier fine om de adhesions fan it pânserglês direkt te skieden, sadat it útinoar beweecht, en dan de needle smite. Yn 't algemien moast hjir alles mei in puntsje presys dien wurde om net alarm te meitsjen. De brutale moard op Fritz kin in korreksje yn 'e beweging fan it skip feroarsaakje, yn dat gefal sil alles opnij begjinne moatte:
  De legergeneraal mompele:
  - Fertel my geheime ynformaasje!
  Drachma begon mei in ynsinuearjende stim:
  - De Druïden witte wêr't it reservefûns fan 'e keningen fan Brittanje ferburgen is.
  - Wat? - Fritz syn eagen sprongen út. - Dit is geweldich .
  - Ja eksakt! D'r binne enoarme skatten, sammele oer ieuwen oer de hiele wrâld. Fan ferskate lannen: Yndia, Austraalje, Kanada, Pakistan, Súd-Afrika en Egypte. - sei Drachma ynsinuearjend. - Skatten fan 'e farao's en Napoleon Bonaparte, Turkske sultans, Afrikaanske lieders, Sineeske goaden. De ferbylding is machteleas om foar te stellen hoefolle lannen en folken Ingelân berôve.
  Fritz ûnderbriek har:
  - Ja, dat witte wy. Dêrom makke Stalin in opstân om in ein te meitsjen oan 'e eksploitaasje en plondering fan 'e koloanjes. Dit is oer it algemien in prachtige stap fan syn kant om alle lannen en folken lyk te meitsjen!
  (Yn earmoed) - tocht Elizabeth.
  Drachma rôp:
  - En no kinne dy skatten wer yn omrin brocht wurde. D'r is sels in âlde kroan fan kening Arthur.
  De legergeneraal wie ferrast:
  - Binne de Ridders fan de Tafelronde net in mearke!?
  - Nee! Dit is realiteit! Wy makken sa'n prachtige ûntdekking. - sei Drachma mei in azem. - En wêrom, troch sa'n ienfâldige, ûnkomplisearre middel as elektryske stroom en hjitte naalden ûnder de nagels.
  Elizabeth antwurde entûsjast:
  - De gewrichten útrekken en draaie is ek net slim. Benammen as dit dien wurdt troch jonges. Op in tender leeftyd binne se sa fleksibel en mobyl dat it in traktaasje is om se te marteljen troch figueren út har lichems te draaien. - Elizabeth spriek, mar har hannen wurken.
  - Ja , it is ek moai om jonges te marteljen! - merkte Fritz op. "Ik winskje dat ik se no martelje koe, mar d'r is gjin tiid." Kom op, fertel ús yn mear detail wêr't de skatten ferburgen binne.
  - En jo sille tegearre mei ús de famkes martelje. It is moai om har fingers te brekken mei in waarme tang!
  - Fansels, lykas jo sizze! - Fritz draaide syn mûle .
  - Lean oer, ik wol net dat twa generaals dit harkje:
  - Ja, ik sil har elk momint in ûngelok regelje. - Fritz drige. It sil net efter my roastje.
  - Wat! En tútsje dy op 'e lippen! Fiel de lippen fan 'e held. - sei Drachma.
  - Praat gau, dan jou ik dy in tút!
  - It is yn 'e Skotske bergen.
  - Ja, it adres, nearne krekter!
  - Dêrûnder is in berch dy't lila witers hjit . Lykwols, wêrom moatte wy lije, ik tekenje jo leaver in kaart.
  Drachma begûn wat te tekenjen, en se die it mei opsetsin yn lytse letters. Fritz trille fan ûngeduld, syn skonken tikke sels.
  - No, kinst net flugger gean!
  - De minste ûnkrektens kin de tekening ôfsmite. - antwurde Drachma. - Jo witte hoe wichtich elk detail is yn tekenjen.
  - No, goed, nim it mar net te fier!
  Drachma bleau te wizen en sei:
  - Klear!
  Fritz draafde nei de tekening en kaam trochsichtich harnas oan. Yn frustraasje drukte er op de hendel. It harnas skieden en de hân pakte it papier. Doe wurken de famkes oan him, en Fritz fuortendaliks ferlamme.
  - Sa binne wy klear mei dy! - sei Elizabeth. - No, no sille jo ús fragen beäntwurdzje!
  - Freegje him, kameraad Stalin! - sei Brumaire mei grutte eagen.
  De famkes joegen him ferskate ynjeksjes mei tinne naalden yn 'e holle, en ûnderwurpen him úteinlik.
  - No bist fan ús! Jou ús in ferslach!
  Elizabeth sloech har eagen en frege:
  - Sis my op hokker skip de fracht komme moat tûzen megaton wetterstofbom?
  - Mear krekter, der binne tûzen twahûndert megaton, en it skip wurdt neamd "Sinne" op in bernlike manier.
  Drachma suchte swier:
  - Sa laitsje se om in dream!
  Fritz bromde:
  - Och, sa is it libben!
  - Wêr moat er komme?
  - Ten noarden fan Skotlân nei de haven fan Red Harvard. Dit is in frij serieus fersyk. Dêrwei wurdt er ferfierd nei de kusten fan Denemarken. It skip is by steat om te ûnderdompeljen yn wetter en driuwe as in ûnderseeboat. It eindoel is Petrograd. De eksploazje moat de wichtichste yndustriële foarsjennings fan Ruslân yn it sintrum fan Europa ferneatigje.
  - No, it idee is frij dúdlik!
  - Ja, kameraad Stalin. Dit is Kissinger's idee om in superbom te eksplodearjen en in supertsunami te feroarsaakjen !
  - Dit is in tige nijsgjirrich idee! - Drachma fernaam.
  De famkes sette har fragen troch.
  - Wat is de feiligens fan it konfoai?
  - Hiel fatsoenlik , tweintich ûnderseeboaten, tsien skippen, wêrfan sân destroyers, twa krusers en ien slachskip. In hiele squadron. Dêrnjonken sille sa'n hûndert jagers omrinne, dy't dekking biede fan it fleantúch.
  - Wow, dat is nochal wat macht.
  - Yn 't algemien wie it yn earste ynstânsje de bedoeling om in noch gruttere groep te brûken, mar doe waard tocht dat dit tefolle oandacht fan' e fijân feroarsaakje koe. Dat wy besletten ús hjir ta te beheinen.
  - It universele skip "Solnyshko" giet ûnder wetter!
  . HAADSTIK Nûmer 11
  Yn it paleis fan 'e keizerinne fan' e hel en de goadinne fan 'e kweade Kali, ferdivedaasje en gladiator gefjochten fierder.
  Sûnt de keninklike nar Vladimir Terkin begûn te sjongen sûnder te freegjen, hy wekker dêrmei de grime fan it publyk.
  De Troll King rôp:
  - Sjoch , do sjongst! Krij him yn 'e ring! Oan de ring!
  Goadinne Kali knikte ynstimd:
  - Ja, krekt oan 'e ring! Lit myn leave nar sels tsjin de kabouter fjochtsje. En stroffelje de gladiatorjonges!
  De slavinnen raasden nei de jonges, flitsend mei har bleate, rôze hakken. Se draaiden har hannen en sleepten se nei de geiten om te selkjen. De jonge slaven fersetten swak ferset.
  Se wiene fêst oan de geiten bûn. De slavinnen namen swipen yn 'e hannen en begûnen mei krêft te slaan op 'e neakene, spierlike rêch fan 'e teenageslaven. De slavenjonges sloegen har tosken opinoar en bleauwen stil, besykje har weardichheid te behâlden.
  En Vladimir Terkin gie tsjin de kabouter. Hy like in jonge fan sa'n tolve, dy't allinnich mar swimbroek oan hie, de pet mei klokken fan 'e holle helle.
  De dwerch yn learzens wie in bytsje heger, mar it wie fanwege de learzens, en hy wie ek koart, en syn skouders wiene mar in blok. Hy stie tsjinoer de jonge.
  Vladimir seach om him hinne en frege:
  - Miskien kinne jo my in wapen jaan?
  Goadinne Kali giggle en antwurde:
  - Nee, myn boef! Dizze kear sille jo mei jo bleate hannen fjochtsje! Jo sille gjin wapens.
  De jonge yn swimbroek sei:
  - En hwa sil dy amuseearje, mefrou?
  Keizerin Ada antwurde fol fertrouwen:
  - Ik tink dat dyn geast my net slimmer amuse sil as dyn lichem. Boppedat wit ik dat jo gjin ienfâldige siel hawwe!
  De dwerch raasde:
  - Jou him in swurd! Ik bin siik fan it deadzjen fan in ûnbewapene bern!
  Goadinne Kali gnyske en antwurde:
  -Jou him it swurd fan ien fan 'e gladiatorjonges.
  It slavinne roun op en stuts it swurd fan ien fan 'e slavenjonges yn' e hannen fan Vladimir.
  De jonge strider pakte in wapen en fielde selsbetrouwen.
  Goadinne Kali bestelde:
  - No litte wy ús weddenskip pleatse, hearen!
  En doe bigounen allerhande keningen en foarsten to wedden. Ferskate soarten bets waarden makke.
  De dwerch sei mei in gnizen:
  - Earme jonge! No, ik haw ek minsken dy't jonger binne as jo fermoarde! Bid ta de goaden dy't jo sjogge bestean!
  Vovka giechelde en tjirpe:
  De goaden fan 'e Veda-jonges binne sterk,
  de swakken net ...
  As jo trou binne oan 'e wize macht,
  Fjochtsje dan foar eare en gloarje!
  Goadinne Kali knikte agressyf har holle mei helder hier en in swiere kroan:
  - Begjin!
  De tradisjonele gong klonk - it sinjaal foar de striid. De dwerch die mei in gniis de earste stap. Dan, ûnferwachts foar sa'n ticht lichem, fersnelle it hurd. En syn bile flitse oer de holle fan de jonge. Vovka ûntwykte mei in amper merkbere beweging. Doe sloech syn swurd de dwerch op it wang, en liet in reade gut efter. De bile flitse wer, mar de jonge gie wer sûnder problemen. En hy blykte tige behendich te wêzen.
  It publyk raasde goedkard.
  De Troll King notearre mei in tefreden glimke:
  - En hy is in tige tûke nar fan jo!
  Goadinne Kali gnyske en merkte op:
  - Dêrom is dit myn grap!
  De dwerch besocht wer oan te fallen, swaaiend mei syn bile. Syn bewegingen wiene fluch, mar de narjonge wie folle flugger. Hjir skeat de bleate hakke fan it bern rjocht yn 'e noas fan 'e kabouter. De ynfloed soarge sels foar dat bloed spatte en de hûd streamde.
  De dwerchfjochter spruts in smoarge flok út. Der waard laitsjen en roppen fan it publyk. Ja, it like wat komysk. De jonge sweefde om 'e kabouter, mar hy koe him net slaan. Vladimir Terkin song:
  Deade each -
  Skuorjende hannen...
  Jo krije it yn 'e mûle
  Myopic!
  En syn swurd sloech it soldere metaal, en ferwûne de dwerch yn it skouder. En hy swaaide syn bile wer, en wer miste. De tip fleach foarby...
  It publyk wie gewoan bliid. Se makke nochal in lûd.
  In pear slavenjonges massearre krêftich de bleate fuotten fan goadinne Kali, en dizze strider koarde letterlik fan wille.
  En de striid gie troch. De dwerchfjochter bleau syn swurd te swaaien. En meitsje agressive swings. En syn wapen sloech hieltyd de loft.
  De Elfprins sei mei in swiete glimke:
  - Ja, it is echt in striid mei njoggen fariabelen.
  De Elf-hertoginne makke beswier:
  - Of miskien mear as njoggen permaninte. Hjir sloegen se in kabouter as in earste-klasser!
  De Troll King knikte ynstimd:
  - Ja, der is sa'n ding. Mar dit is sels geweldich !
  Vladimir Terkin echt beweecht folle flugger as de dwerch. En hy seach ûnhandich tsjin syn eftergrûn. De jonge strider fielde him fol entûsjasme. En Vovka, sa't er it leaf hie, naam it en song mei grutte entûsjasme:
  Ik bin in moderne jonge,
  Foar my is in kompjûter de heechste klasse.
  Sels as de see heftich opswelt,
  It faksistyske stekelvarken sil ús net opslokje!
  
  Ik bin in strider gewoan moedich út luiers,
  Hy siet op it potsje en skeat út in laser...
  Der binne in protte jonges en famkes,
  Foar wa't Stalin ideaal is!
  
  Ik kin alles dwaan mei in passende grap ,
  Laptop, dus sla se op 'e holle .
  Wy sille de wrâld ekstreem ynteressant meitsje,
  Russen binne wend om te winnen oeral!
  
  Ik einige, grappig, in bern yn 'e wrâldoarloch,
  Hiel jonges yn in geastlike oarloch ...
  Ik kin in chop meitsje fan fascisten,
  Ledigens is ommers hielendal net nei myn sin!
  
  Foar de jonge , leau my, d'r binne gjin barriêres,
  Hy sil de Krauts ferslaan kinne...
  Meikoarten sille der parades op ierde wêze,
  De bear waard lilk en raasde!
  
  Ik bin sa'n koele jonge,
  Hy waard in pionier yn fjildslaggen ...
  Foar my is oarloch hielendal net te folle,
  En om 'e nocht rôp de Führer obsceniteiten!
  
  It is winter, ik bin bleatefoet yn 'e kjeld,
  De tosken bleat, rin ik gau.
  Myn famke hat reade flechten,
  En in meast deadlik kado foar de fijân!
  
  Sla de fascisten moedich, jonge,
  Stalin persoanlik bestelde my dêr ...
  Finger drukt op de trekker,
  de machtige Tiger fernield !
  
  Wat de Krauts woene, se krigen it,
  De jonges binne in hiele kiste fan my .
  De jonge klokte wat gekke kilometers,
  De nazi's rjocht yn 'e foarholle slaan!
  
  Leau my, neat sil ús stopje,
  In fascist sil nea winne.
  Sels in gekke kening op 'e troan
  Sels in kweade ferrieder-parasyt!
  
  Wy jonges binne dappere jonges,
  En wy wiene wend om de Krauts te ferslaan...
  Ommers, sels foarskoalske bern binne dapper yn 'e striid,
  Wy slaan ús eksamens altyd mei A's!
  
  De Slaven kinne net ferneare fernedering,
  Wy wurde allegear in berch tsjin de Krauts...
  Ommers, de flam fan 'e wraak baarnt yn ús herten -
  Lit ús ús fijannen ferpletterje mei in stielen hân!
  
  De Russyske stam is in stam fan reuzen,
  Wy binne yn steat om de kweade útinoar te skuorjen .
  Ommers, it folk en it leger binne ferienige ,
  Om de fascisten harsens te jaan!
  
  Wy sille net by steat wêze om te ferslaan
  No, dan binne wy sels neat wurdich.
  Freegje jo buorman om ferjouwing -
  Kom op fan dyn knibbels, myn lân!
  
  Wy hawwe raketten, fleantugen,
  Mar efter de Fritz is de machtige omke Sam.
  Yn 'e takomst sille wy stjerreskippen bouwe -
  En lit ús frijmoedich in kompjûter bouwe!
  
  Us krêft kin net maklik mjitten wurde,
  Se is as in fûle fulkaan ...
  Immen siedt gierst yn in iepening,
  No, wy meitsje in orkaan op!
  
  D'r is gjin plak op 'e planeet heger as it memmelân,
  Dat betsjut dat elkenien in strider en fjochter is.
  Bern laitsje yn freugde, yn lok,
  Fertriet en fertriet sille ferdwine - it ein!
  
  En as wy troch Berlyn rinne,
  Pavement jagen jonges stap.
  Cherubs ferljochtsje ús wei,
  Elkenien is in tsjoender, in machtige tsjoender!
  By it lêste wurd naam Vladimir de punt fan syn swurd en stuts it rjocht yn it each fan 'e dwerch. En dit blykte de lêste touch fan 'e slach te wêzen. De dwerch foel dea yn en foel stil.
  It publyk beferzen foar in sekonde. En doe naem se it en barste yn in daverend applaus út. Echt, it wie cool. Dizze hâlding fan unbending blykte entûsjasme te wêzen.
  De Troll King notearre mei in heul tefreden uterlik:
  - No, it waard in goeie striid mei in fatale útkomst!
  Goadinne Kali knikte:
  - Goed dien nar, hy hat net teloarsteld! Dêrfoar lit ik him myn hakke tútsje. Dêrnjonken, om't er ek goed song, al oer eat dat ik net hielendal begriep, jou ik him in platinabel foar syn pet. En ik hoopje dat hy bliid wêze sil!
  En hja ferlingde har bleate, brune, spieren, sierlike skonk.
  De narjonge moast knibbelje en tútsje de bleate soal fan in tige moaie en tagelyk bloedige frou.
  Hy die dat, no, sa is it lot fan in slaaf. Dêrnei waard er hurd nei in earestoel stjoerd. En de slavin joech him eins in platina klok.
  Underwilens gie de orgie troch. Mear krekter, it publyk hie al te lang sitten, en goadinne Kali klikte har bleate teannen. In karmozijnrode mist ferskynde om, en it folge waard bedekt.
  Se foelen tegearre yn 'e reade lotusslaap. Vladimir ek fielde wat swierrichheden yn himsels.
  De narjonge siet yn 'e lotusposysje en ferdwûn yn heul libbendige oantinkens oan syn ûngewoan bloedige, en tagelyk, fassinearjende eksploaten fan ien fan syn protte misjes.
  It hologram wie enoarm, trijediminsjonaal; romte ferskynde derop mei ûntelbere slingers fan stjerren fonkeljend yn in kostbere fersprieding. En in even line fan streamline Russyske stjerreskippen, yn 'e foarm fan see rôfdieren. Vacuum aerodynamika wie hast optimaal, en dochs, elk skip wie prachtich op syn eigen wize, opfallend mei de elegânsje fan syn foarmen.
  - Opstelle foar de útgong. - De strange, froulike stim fan 'e kompjûter klonk. It bedriuw dêr't Vasilisa, Antonina en Vladimir Terkin sieten, moat de earste wêze dy't lâne. De soldaten waarden opsteld, krigen fjochtspakken foar lâning , wapens, ynklusyf oanfalsgranaten mei in graviophoton- versneller en ferneatigingsgranaten, en sakke yn in kapsule. Dizze lytse stiennen wiene op har beurt ferburgen yn lânende skippen, dy't harsels as in swerm meteoriten ferklaaie moasten.
  Der waard besletten om op 'e planeet Dzudduk te lânjen . Dizze enoarme wrâld, verzadigd mei troepen, makke in skriklike yndruk; seis stjerren ferwaarmen tagelyk it oerflak, besteande benammen út woastynen, en allinich isolearre oases koenen wurde sjoen yn oranje jungles mei rôfdierige planten.
  - Dizze planeet liket echt op 'e ûnderwrâld. - Sei it tinkende famke Antonina.
  - Se geane net fan 'e hel nei de hel. - Nuver genôch, op 'e foarjûn fan' e slach, Vladimir waard fleurich. - It ferskil tusken de hel en de ûnderwrâld is dat de earste altyd by dy is, en de twadde kin wurde litten!
  Njonken de jungle spatte de seeën ûnder; frjemd genôch sieten se by sa'n hege temperatuer net, mar, krekt oarsom, beferzen. It elemint zidigir waard dik mingd yn it wetter ; as it hyt wie, feroarsake it kristallisaasje, mar it smolt doe't it ôfkuolle. It waarme iis wie tagelyk duorsum, en troepen koene der maklik op ferhúzje.
  Landende skippen fan 'e Shilo-klasse foelen ien nei de oare út it ynterieur fan' e Marskruiser. Se like echt op grutte fjoerballen. Gamma- neutrino -minenvegers gongen foarút , se smieten spesjale projektilen út dy't feroarsake de detonaasje fan minen yn romte en sub -romte. Sa makken se it paad frij foar de " landingspartij ".
  - D'r binne tefolle weardefolle mineralen op dizze planeet dy't nedich binne foar oarloch, dêrom is bombardemint ûnmooglik. Wy sille it mei stoarm nimme moatte. - Dat hawwe se útlein yn 'e ynstruksjes. Neist minsken soene ek fjochtsrobots meidwaan oan 'e oanfal, mar kanonfoer wie goedkeaper as djoere cybernetyske systemen. Dêrom, de soldaten moasten spylje de haadrol, ryklik yrrigearje it frjemde lân mei bloed. Wêr tochten se oan, miskien dat dit foar in protte fan harren de lêste dei wie, en oer har leafsten, har frou, as se ien hawwe, har bern. Guon minsken dreamden fan rangen en prizen, mar sokke minsken binne yn 'e regel yn' e minderheid.
  Doe't de lânende skippen de tige tichte sfear ynkamen, waarden raketten op har ôfstutsen en laserstralen ferljochte de loft. De fermomming moat de Daraghs net ferrifele hawwe , of se iepenen fjoer foar it gefal. It skip begon snelheid op te heljen, fersnelle as in komeet, besocht fluch it oerflak te berikken. Syn fal wie sa fluch dat er de kjeldgenerator oansette moast, oars soe de plating smolten wêze en alle soldaten stoarn wêze. It like derop dat de meteoryt yn in fjoerbal fan waarm plasma fleach. Sa'n manoeuvre wie tige riskant, it minste defekt yn it ûntwerp fan it lâningsauto koe de hiele bemanning deadzje. It fjoer fersterke, hyperplasmyske draaikolken draaiden yn 'e buert, doe fong ien fan har in buorskip, it eksplodearre, en it wie sichtber hoe't hûnderten minsken yn nukleêre stof feroaren. Underskeppers besochten nei harren ôf te gean, mar doe't se hichte kamen, wie it te let. Foardat de lâning, de mini-starships ûntslein in volley fan befriezen raketten, it loslitten fan in weach fan iis. De oseaan smelte daliks en de lânende skippen lieten de kapsules frij.
  It remmen waard wat fersachte, earst troch anty-swiertefjilden en dêrnei troch wetter. Parasjutisten, nettsjinsteande de sterke trilling, behâlden eksterne kalm, mega-magnetyske clamps betrouber hâlden harren formaasje.
  Vladimir Terkin sei foarsichtich troch de swiertekrêft stjoerder .
  - Sjochsto, wy kamen der troch, net ien raket rekke ús.
  - Boppedat binne wy earst telâne kommen. - Vasilisa antwurde mei min ferburgen grutskens.
  In donderjende stim ûnderbriek de redenearring:
  - Elkenien, gean derút, begjin de oanfal.
  D'r siet in bedriuw yn elke kapsule en, lykas altyd bart, wiene d'r klutzen . Ien soldaat koe syn vizier net delsette, dat hy waard mei iepen gesicht útsmiten. Earst foel er yn iiskâld wetter, doe waard er yn in giftige swevelsfear smiten.
  De rest fan 'e krigers en krigers fleagen sûnder ynsidint út 'e kapsule. De kompanjykommandant, senior luitenant Stanislav Lapot, fielde neat, hy wie al aardich yn 'e striid, en as er wat slûchslimme en net sa arrogant west hie mei syn superieuren, hie hy de skouderriemen fan op syn minst in kolonel. En sa folge hy, as in robot, de tiid mei in fûle kompjûterarmband, stjoerde in fersyk nei de piloat fan it skip en seach nei syn parasjutisten.
  De kommandant wist lykwols út 'e eachhoeke en in diel fan syn bewustwêzen op te merken dat Semeon Markov, foar't lâning, hastich in puff fan wat sterker as seewier naam, en Maxim Poltaranin , dy't neist him siet, ferburgen in sjarmante amulet brocht út de fiere Minotaur galaxy ûnder in pânser plaat.
  Lapot sels hie in lyts , al aardich fersmoarge, sulveren krús op syn nekke; it byld fan Jezus wie al in pear lange ieuwen folslein wiske.
  De soldaten wiene hjir jong, guon hiene amper in snor, der wiene in protte famkes, de iene trilde senuweftich, in oar bea en krúste him. En de tredde keardel lake him út.
  - No, do bist in obskurantist, do jagest duvels mei dyn hannen.
  As antwurd sei hy wat kwea-aardich :
  - En de demon hat dy al fordreaun! Sjoch hoe't it jarret!
  Yn dit pynlik lange momint fan driigjende horror past it hiele libben fan minsken dy't op 'e râne fan it ûnbekende steane.
  Allinnich dizze lytse aap, Vladimir Terkin, laket fleurich en glimket , as giet er net yn 'e slach, mar op fakânsje. No, wat kinst nimme fan in skout dy't hast in bern is. En dizze twa learde jonge famkes dy't neist him sieten binne serieus, dúdlik bang, al litte se it net sjen. It is goed dat de krigers tin binne, hoekich, mar wiry, heul fluch, wierskynlik hawwe se net de minimale easken foar it oproppen fan sechstjin syklusen.
  Earder waarden se op achttjinde oproppen, mar ien of oare tûke keardel ûntduts dat soldaten op in eardere leeftyd militêr geletterdheid leare flugger en better. En dat se mei sechtjin noch bern binne, froulju ek tsjinje, der binne spesjale frouljuskompanjyen en sels korpsen mei divyzjes, se binne noch jammerdearliker as de jonges . Hjir binne noch trije kear mear jonges as famkes.
  Hy Laptia moast in frouljusbedriuw befelje, nee, omgean mei froulju is noch dreger as mei manlju, hoewol se fatsoenlik fjochtsje, se binne ferskriklik grillig. As it syn wil wie, soe er, lykas yn 'e âlde dagen, froulju ferbiede om te fjochtsjen, dat is gjin saak foar har hannen en skouders.
  D'r wie in oare tonger fan boppen, in oar lâningsskip eksplodearre, Stanislav Lapot befelde ekstreem hurd:
  "Elkenien, swim ûnder it iis, spring net nei it oerflak, wy komme allinich tichtby de kust."
  De kapsule gie sa iepen dat it hiele bedriuw him daliks yn it wetter kaam.
  Vladimir Terkin fielde as wie er yn in slow motion film, alles like him sa ûnecht. Antonina en Vasilisa liken net better te fielen; de moaie famkes waarden jitter . Se fielden as fan bûten ôf, as wie dit alles net har, mar in oar oer. Har herten sloegen sterk yn iensumens, en it like wol, dat se elkoars tinzen lêze koene.
  - Hâld! - Skout Vladimir rôp as in betûfte stjerrewachter. - Tidens de slach sille wy in fleanend trio foarmje en ús rêch bedekke.
  Under wetter, de soldaten bewege soepel, dan de fleksibele combat pakken naam op in streamline foarm, foton -gravity motors waarden ynskeakele op folsleine krêft, en it lâning bedriuw hastich te stoarm.
  De stim fan 'e kommandant klonk ûnfersteanber; blykber makken de wetterstreamen sterke lûden, of miskien draaiden de daraghs apparaten oan dy't gravitasjonele ynterferinsje reprodusearren .
  - Fokus op it swiertekrêftbeaken , bliuw net efter en brek jo hâlding net; as jo moatte opstean, stjoer ik in ekstra sinjaal.
  - Dûke. - Said Vladimir Terkin, bleat syn tosken - It is as kaptein Nemo.
  - Dit is in hiel âld boek. - Antonina suchte. - It soe moai wêze om yn it ferline te fleanen, doe't de ierde noch in hiele en bloeiende planeet wie. Wat moat dêr in bjusterbaarlik moaie natuer west hawwe, mar no is alles fernield, allinne kraters en radioaktive woastyn binne oer.
  De skientme mei blau hier Vasilisa, suchtsjend swier, sei:
  - Ik seach ris in útstjoering; der is noch sa'n heech nivo fan strieling op ierde dat it ûnmooglik is om sûnder in spesjaal pak te wêzen . Wier, se tasizze de planeet te herstellen; technologyen binne al ûntwikkele.
  - No, dit is nei de oarloch. Dit alles is te djoer, en by sa'n totale rommel telt elke penny. - Antonina beëinige har gedachte.
  - Wês net tryste famkes, wy sille noch op ús mem ierde rinne. Sa sil it wêze, famkes. - Grappich, as wie er sels folle âlder, pleage Vladimir syn partners.
  - Der binne minen foarút. - Lapot befel. - Skeakelje de Pyrrh-6-strieling oan, en bid dat it helpt.
  De strieling fan Pyrrhus fersteurde de ynstellings fan de measte lytse anty-personielsminen mei mini-ferneatigingsheffingen, mar net allegear en net altyd, dus ek hjir moasten jo op gelok fertrouwe.
  Twa jonges fan har bedriuw hiene pech, as foelen rôfdierige piranha's har oan mei lytse ladingen de grutte fan kippeaaien en bliezen de jonges op. Ek fan in ôfstân koe men de skok fiele.
  - Mar twa, net sa slim, ik hie it slimste ferwachte. - Lapot mompele.
  Trije minen jagen Vladimir op ien kear, mar de jonge skeat twa, en Vasilisa snijde in oare ôf; pylkfoarmige stikken iis foarmen fuortdaliks út 'e hjitte strielen.
   It stridersfamke flokte:
  - Jo lûke problemen oan dysels.
  - Mar alles slagge, ik bin nocht fan it swimmen, ik gean leaver yn 'e slach. - Vladimir Terkin skodde sels fan ûngeduld.
  It famke rûn de râne fan har hân oer har kiel:
  - Wy sille sjitte oant wy siik binne.
  Uteinlik berikten se de kust, it wie fêste, fêste rotsen makke fan graniten, kwarts en de hurdere en duorsumer eleminten fan Grustira , Meffoblok , Tikikaka , Scatarra .
  - Lit ús nei it oerflak gean! - rôp Lapot.
  Befrieze granaten fleagen it iis yn, it dikke hurde oerflak waard knaagd, doe begûnen de parachutisten út te springen, as slangen wrakseljend.
  Vladimir Terkin wie ien fan 'e earsten dy't trochbrekke, en hast fuortendaliks waarden se moete troch in plasmadûs. De jonge reagearre troch mei beide hannen tagelyk fjoer te iepenjen. Ut 'e eachhoeke wist er te fernimmen hoe't ien fan 'e soldaten, nei't er ferskate treffers krigen hie, útinoar foel, syn holle, earms en in part fan syn boarst werom fleagen en syn skonken op 'e grûn stean bleaunen.
   In ferneatigingsgranaat rekke Vladimir, de swiertekrêft sloech him fan 'e fuotten, mar de jonge sprong fuortendaliks oerein en smiet syn eigen lading. Der raasde wat en de twa Daraghs waarden útinoar skuord. Doe waard Vladimir wer rekke, mar blykber yn in goede hoeke, en de terminator jonge koe fersette.
  Foarsichtiger, in adder yn in rok, bûgde Antonina nei de grûn, se wiene it iis al ferlitten en seagen om. D'r wie in protte ljocht, it wie ûnferdraachlik helder, mearkleurich, en like it hiele oerflak te oerstreamen.
  Russyske pânsersoldaten skeaten swier op 'e daraga's en ferskate grutte robots dy't tusken trije grutte hangars rûnen.
  It wie dúdlik dat de Russyske jagers slagge te berikken taktyske ferrassing; de fijân ferdigening waard organisearre hastich, dat is, hiel min. It weromkommen fjoer wie nochal chaotysk, mar de tûke jonge man, dy't tûk wie boppe syn jierren, begriep dat de Daragas' sleauwens gau foarby soe, en dan soe hy te krijen hawwe mei it straffende swurd fan 'e maple-like goaden.
  It is goed dat se tichterby kamen, en dêrom swijt de swiere hyperplasma artillery, oars hie it in Russysk badhûs foar harren west.
  De kapsule kaam ûnder it ferbaarnde iis omheech, de waarmte wie sa, dat der daliks in web op it frjemde wetter ûntstie, en it moast brutsen wurde. De piloat iepene fjoer mei beam- en naaldmasjinegewearen, wêrtroch in protte darags ferneatige. Ien fan 'e robots sloech út in swiere hyperplasmyske ynstallaasje - in ultrafoton fjoersysteem. Twa annihilation raketten eksplodearre mei in brul en foar in part ramd it krêft fjild, hast dekkend de rjochter motor.
  De betûfte piloat ferliet fuortendaliks de oanfalsline. De meganyske meunsters bleaunen lykwols te sjitten, de skok fan 'e Russyske parachutisten waard nei boppen smiten, en dejingen dy't tichter by it episintrum fan' e eksploazje stiene rôlen lâns de grûn as earte, wanhopich besykje te fangen.
  Dochs, sels de jonge fjochters dy't gjin buskruit rûke wiene goed oplaat yn training , se fertrage behendich, en fuortendaliks, nei't se in natuerlike dekking fûn hawwe, namen se posysjes yn.
  Ien nei de oare, nije kapsules boppe, se spile de rol fan oanfal fleanmasines, ferneatigjen grûnbedekking en alle oankommende Dags .
  Al gau krige ien fan harren serieuze skea en waard, baarnend mei in blauwich flam, twongen om te sitten.
  Antonina smiet in nije granaat en fergrutte it fjoer, en Vasilisa holp de soldaat dy't rekke wie troch de granaat oerein. Frjemd genôch wie it ien fan 'e trije freonen fan' e sultan, mar de jonge jager net betelje omtinken. Nei't er himsels mei in stimulâns ynspuite hie, kaam de grutte keardel gau ta syn sinnen, flústere er.
  - Us folk giet foarút, it is tiid om troch te drukken!
  Yndied, de Russyske soldaten, nei't se de foarste keatling fan dagen fermoarde , gongen foarút.
  Ferburgen efter pânsere kolossen foelen tsien ienheden de fijân tagelyk oan. Wylst har ferliezen relatyf lyts wiene, wisten se de fijân te ferpletterjen, en op guon plakken kaam it ta hân-oan-hân bestriding, de trije foarste hangars waarden ferwidere.
  Al gau wiene de oanrin nei de tichtstby lizzende hangar folslein ûnder kontrôle fan de lâningsmacht. Ien binnen befette in flinke hoemannichte militêre apparatuer, robots en fleanende tanks. Nei't se nei binnen rûnen, smieten Russyske soldaten ferneatigingsgranaten op dyjingen dy't bewege en besochten te sjitten, en karmozijnrode-fiolet swiere swevel-soerstof reek útgetten út de fentilaasje gatten fan de struktuer.
  Nei it oerwinnen fan de hangar, raasden de parachutisten nei it sintrale diel fan 'e basis. It wie nedich om te bouwen op it súkses, benammen om't fijân oanfal fleanmasines ferskynden wer yn 'e loft, dizze kear, en se koenen feroarsaakje serieuze problemen.
  op in swiertekrêftkussen , yn it gefal dat de slach trochslepte, waard it kontrolearre troch mar ien soldaat mei in swiertekrêftradio . De wichtichste krêften stoppe tusken de baarnende hangar en de noch ûnoantaaste. De fijân like hersteld te wêzen fan de betizing dy't feroarsake waard troch it ûnferwachte ûnderwettermanoeuvre fan it Russyske leger en iepene swier fjoer lâns de line tusken de twa rigen hangars.
   As gefolch, Vladimir, Antonina, Vasilisa en in wichtich part fan it detasjemint, dy't slagge te berikken de tredde rige fan pakhuzen, fûn harsels ôfsnien. De soldaat drukte dolkfjoer op 'e grûn. Allinnich de gekke Vladimir, as leaude dat er ûnder in tsjoen wie, sprong út as in duvel en smiet in granaat. De krêftige robot waard ferneatige, en syn holle fleach hûndert meter ôf.
  De soldaten giggelen, fernuvere oer sa'n moed, mar op dat stuit foelen der homingraketten op har. Dit wie net langer in laitsjende saak; wy moasten de fersteurende strieling op folsleine krêft oansette en ferwachtsje dat it wapen blyn sjitte soe. It trettjinde bedriuw naam it lêst fan de oanfal. Syn soldaten waarden kontinu rekke troch raketten, mar dejingen dy't net daliks fermoarde wiene, wisten oerein te kommen en fjoer te iepenjen, en de oanpaken bedekken.
  Stanislav Lapot begrepen dat yn sokke omstannichheden syn eigen dea en de ferneatiging fan it hiele bedriuw wie in kwestje fan tiid, en ekstreem koarte.
  "Wy moatte driuwend sykje nei in útwei foardat wy wurde ferneatige."
  - Ik wit wat te dwaan. - rôp Antonina yn 'e swiertekrêftstjoerder .
  Lapot, dy't dizze, sa't er tocht, net echt leuk hie, siedsjes, wûnderfamkes, rôp ûnfrede:
  - Binne jo dit, professor? No, sis gau wat jo learde harsens jo fertelden, oars wurde wy allegear fersneld.
  Antonina har laarzen waarden fan har fuotten waaid troch de eksploazje fan in bariumshell . De bleate fuotten fan it famke wiene read fan 'e eksploazje en ekstreme temperatuer, bedekt mei in protte besunigings. It famke wriuwde har ferminkte ledematen, grommele:
  - Wy moatte de dikke muorre fan de hangar opblaze en it hiele bedriuw giet der yn del.
  Lapot antwurde de sandal op in skeptyske toan:
  - Wat as der darags binne?
  It famke, dript in regenerearjende oplossing op in blister dy't op har heel swollen wie, jankte:
  - Wy sille se deadzje, yn 'e kronkeljende gongen sille se net langer by steat wêze om trochgeande dolkfjoer te fieren, en wy sille in kâns hawwe.
  De kommandant, dy't syn toan fersachte, stimde yn:
  - It liket derop dat jo in deal foarstelle, dus wy sille dat dwaan.
  Nei't se in swiere kumulative ferneatigingsbom plante hawwe , lutsen de selskipsappers har werom nei in ôfstân; der soe miskien net genôch eksplosiven west hawwe, om't it krêftfjild trille. Mar trochbrekke nei de yngong wie selsmoard.
  Doe't de eksploazje tongerde, skiede de muorre, en de kontoeren fan in grutte keamer ferskynden. De avansearre parasjutisten ûntsloegen in hyperplasma-launcher , ferskate robots eksplodearre.
  "Smit granaten!" Lapot befel.
  Op 'e flier tusken de steapels fan doazen sprongen en draaiden golfgranaten as in top, wêrtroch't de apparatuer blyn waard en it wurk fan' e robots destabilisearre. De measte auto's wiene lykwols net yn striidber steat. De soldaten bewege as egels yn 'e mist, mar wisten dochs de robots út te skeakeljen. De keamer stie fol mei reek en, om te navigearjen, moasten wy de matrixbegelieding oansette. Silhouetten fan ús waarden fuortdaliks grien skildere troch de kompjûter, fijannen en alles wat ademde en beweech, yn read.
  Deftly mei help fan syn fingers, Vladimir Terkin, as in sjimpansee , klom nei de top fan steapels fan pânsere doazen; alles wie perfekt sichtber fan boppen en it wie mooglik om te fieren koördinearre fjoer.
  D'r is in meunster mei seis plasmakanonnen dy't foarút krûpe, jo moatte it momint riede as it fjoer iepenet, it krêftfjild in bytsje iepenje en in granaat derop smite. Hûnderten fan in sekonde beslute hjir.
  En it is as beskermet God in ûnskuldich bern, of de jonge hat in heech ûntwikkele yntuysje, mar hy rekket definityf it cybernetyske sintrum, en de fyftjin meter lange kolos falt yn stikken.
  No kinne de parachutisten net tsjinhâlden wurde; se bewege as in slachram, en ferpletterje de Daragas en robots.
  - Do seachst hoe't ik him sloech! - ropt Vladimir. - Ik bin in echte super strider !
  Op bleate fuotten, mei brutsen skonken, antwurde it famke:
  - Goed dien, ús lytse freon, mar foar no moatte wy oerlibje.
   In ûngewoan grutte dei rûn Antonina yn 'e mjitte ; hy spriek syn maple earms út, as woe er har pakke, of miskien har finzen nimme.
  Beide famkes sloegen him mei beamgewearen, de fijân fleach oan 'e kant, en syn masinegewear sprong op 'e gravito -titaniumflier. Sûnt se skeaten tichtby, waard it gefjochtspak trochstutsen, en de darag beweech net mear.
  Parachutisten en parachutisten bruts troch nei de yngong.
  - Gean troch, no komme wy út 'e mûzefal. - Oral Lapot.
  "Ik tink dat d'r dêr in hinderlaag op ús wachtet, it is better om de fjochters omgean te litten." - Vasilisa suggerearre.
  - Ik bin de kommandant, en ik beslút. - Lapot snapte.
  Lykwols, op dat stuit sloegen dikke, brede balken, en fjouwer Russyske jagers waarden fuortdaliks yn stikken snien; it wie dúdlik dat swiere laserkanonnen mei op syn minst mega-annihilaasje-pompen aktivearre wiene.
  - Jo wolle dat wy allegearre ferneatige wurde. Dus kom dêr sels. - rôp Antonina mei bleate fuotten.
  - Okee, litte wy omgean. - Lapot stimde mei tsjinsin yn.
  De soldaten begûnen har paad troch de steapels nei de oare kant fan 'e hangar te meitsjen, yn' e hoop de fijân te ferrifeljen of nei syn efterkant te gean.
  Doe fielde Antonina, bleatefoet en mei har brutsen foet, nei de geheime doar fan de needútgong.
  "Dit is wêr't wy allegear út kinne." Ik sil besykje de cyberkoade te kraken.
  Wanhopich sjittende werom, mompele Lapot:
  - Hast op, oars sitte wy fêst .
  Darog -ryk drongen al troch de doar , se bruts troch, mar de Russyske soldaten troffen se mei fjoer en twongen se te stikken fan bloed.
  Ien fan de jonge mannen raasde wanhopich:
  - Flugger, flugger, ynienen lûke se in kanon op en smite in bom.
  Vasilisa antwurde kalm:
  - Daragas binne gierig, en d'r is hjir te folle goed guod opslein. It is better net te triuwe har by de earms, en lit se helpe Antonina.
  It gie folle flugger tusken harren twa, en in minút letter gie de doar iepen.
  - Dit is folle better. No litte wy útgean.
  Foar har kamen de soldaten in swiertekrêfttoer tsjin . Nei't se opklommen wiene, fûnen se harsels yn 'e heule efterkant fan' e raketmannen, dy't op in leech plak bleaunen te sjitten.
  It oare part fan de squad klom mei help fan doazen op it oanbuorjende dak. Stanislav Lapot befel:
  - Maksimum fjoer te deadzjen.
  In hiele see spatte ûnder harren, in protte hûnderten fijân darags. Stean oerein en rjochte har beamwerpers , brochten de soldaten al har haat op 'e fijân.
  De fijân wie ferbjustere en depressyf; se begrepen net daliks wêr't it fjoer wei kaam, sadat se har bombardeminten yn 'e loft fersterke. Frjemd genôch wiene de robots de earste om it út te finen en begûnen te let te sjitten. Se waarden lykwols fan trije kanten tagelyk oanfallen, en boppedat brûkten de Russen Daraga- raketwerpers dy't yn it pakhús fongen wiene.
  It effekt fan har gebrûk blykte sterk te wêzen, ynklusyf om't de krêftfjilden fan 'e Daragas net oanpast wiene oan sjitten fan sa'n yntinsiteit, en it is altyd dreger om te ferdigenjen tsjin har eigen wapens.
  Vladimir Terkin stie foaral frijmoedich út; de jonge leaude yn syn eigen ûnkwetsberens .
  - Ferbergje, lytse duvel! - rôp Antonina. Mar wêr is it?
  - In Russyske strider moat net bang wêze foar de dea! - Antwurde de wanhopige bernestrider.
  De bleate-legged duvel antwurde logysk:
  - Allinnich skuorkes moatte foar neat bang wêze, mar in soldaat moat oerlibje kinne.
  Vladimir lijen:
  - In soldaat moat foarearst dapper wêze, mar jo stribje mei jo broek.
  It famke antwurde hurd:
  - Sjoch, as jo sear wurde, sille wy jo net behannelje.
  Terkin lake en stiek syn tonge út:
  - Se kinne my deadzje, mar ik sil gjin kreupele wurde, medisinen is fier foarút stapt.
   In oare minút letter waard in hiele regimint fan Daragas fermoarde, en de soldaten, nei't se de grûn omploege, ferhuze nei de folgjende hangar, wêr't se gewoan nei de efterkant fan 'e ferdigeners gongen.
  D'r wiene ferskate tanks yn 'e hangar, dus wy moasten tinke om se út te slaan. De nije hangar waard fernield, soldaten rûnen fan plak nei plak, en earne yn 'e romte woede in like yntinse striid.
  Yn in oare sektor fan 'e basis, net by steat om oerstekke de line fan fjoer en ferbine mei in part fan it detasjemint, trije squads werom nei harren oarspronklike posysjes en begûn te hergroepearje.
  Se ferhuze doe lâns de folgjende line fan hangars, mei as doel de pakhuzen te ferneatigjen. Se soene holpen wurde moatte, en fluch rûnen oer en bedekke elkoar , de parasjutisten haasten te rêden. Mar ynienen waarden se op 'e flank rekke troch in grutte brigade fan Daragas en hierlingen fan' e Chembur-race; dit wiene echte meunsters, oant fiif meter heech, se bewege, begelaat troch robots.
  - It is sels nuver dat wy sa'n kolossus net earder opmurken hawwe. - Sei Vladimir Terkin.
  - Blykber waarden se yn in hinderlaag hâlden. - redenearre Antonina.
  Se toerden driigjend boppe de rigen fan 'e Daraghs út en, nei't se lange loops fan plasmakanonnen útwreide, troffen se frij sekuer de flechtsjende parachutisten. De skulpen wiene krêftich, en ien hit wie genôch om in soldaat te ferdampen, hoewol it fjoertempo swakker wie as dat fan rayguns, mar de kompjûter holp har by it rjochtsjen.
  De Russyske troepen waarden yn twaen knipt, en dan yn trije, en fan elkoar ôfsnien, fochten se mei superieure fijânkrêften.
  werhelle it manoeuvre fan Company No. Mar it feit fan 'e saak is dat der fan it begjin ôf folle mear fan har wiene, en se koenen de skea kompensearje, mar de Russen, ôfsnien fan har eigen, koene net.
  De situaasje op 'e tredde line fan hangars is folslein kritysk wurden . It tal fermoarde soldaten groeide, en de robots bruts tegearre mei de Chemburs troch nei efteren.
  Vladimir Terkin net ferlieze hert sels yn sokke drege omstannichheden, hy slagge te fangen ien fan de super robots troch it opblazen fan him mei in granaat, en de oare jonges net efterlitten. Op dat stuit waard Stanislav Lapot slim ferwûne; in hyperplasma- projektyl rekke syn gefjochtspak , en skuorde syn earm oant de skouders ôf. De senior luitenant ferlear it bewustwêzen troch de skok fan pine.
  En allinich it feit dat it gefjochtspak by steat wie om yndividuele dielen yn 'e tiid te komprimearjen, koe ús de dea fan depressurisaasje foarkomme.
   De Daragas, yn 't algemien, waarden te fet en, tichtby kommen, kamen ta hân-oan-hân bestriding. Se brûkten bajonetten makke fan fêste meganyske lasers; se binne yn steat om in gefjochtspak te trochboren en in oanfaller útinoar te skuorjen . Uterlik fochten net hiel grutte jonges en lytse Vladimir Terkin tige betûft, en oare soldaten wiene net inferieur oan harren. En dochs waarden de Daraghs yn getallen nommen, harren kameraden foelen neist de jonges, spietst en ferneatige; amper in tredde fan it selskip oerlibbe.
  De robots yn dizze situaasje stopten mei sjitten, bang om har eigen soldaten te reitsjen, en de Chemburs skeaten op har eigen en oaren. De kommandant fan 'e darags, Nidurashkov, waard it slachtoffer fan sa'n gedachteleaze died . Maple waard dêrnei lilk en iepene fjoer werom, al gau begon in dump. Profitearjend fan dit, gongen de Russen yn it offensyf, se fochten, fûleindich realisearjend dat dit har ienige kâns wie om te oerlibjen. De Daraga's wiene minder oplaat yn 'e keunst fan 'e hân-oan-hân gefjochten en skeakelen boppedat har oandacht oer nei de Chemburs.
  Al gau waard it hiele fjild besaaid mei Daraga liken.
  - Robots kinne wurde ferneatige. - Yn it gesicht fan 'e dea fan' e kommandant naam Antonina it befel. - Rop nei tichtby berik en konsintrearje jo freonlike fjoer op ien auto. As jo treffe de ûnderste punt tegearre, net ien meunster sil oerlibje.
  - Ik sil de earste wêze dy't jo dit sjen litte! - rôp Vladimir Terkin.
  Konsintrearre fjoer spile in rol, de iene nei de oare foelen de killerrobots út. Ien fan harren wist him mei plasma te slaan , hast Terkin te slaan, mar de lokkige jonge oerlibbe wer.
  - Karabas Jo kinne Barabas net fange ! - En hy makke syn noas, en smiet tagelyk in granaat yn syn no kwetsbere búk.
  Doe't de Daraga's úteinlik ferslein waarden, gongen de oerbliuwsels fan it detasjemint efter de haadtroepen dy't de oerbleaune Russyske detasjeminten oanfallen.
  Noch machtiger Skeleton - 10 robots gongen yn 'e slach fan' e kant fan 'e Daragas. Se hannelen neffens in goed fêststeld skema, sjitte grutte raketten dy't chaos fan ferneatiging brochten, grutte kraters útslaan, doe kamen tichterby, mei plasmakanonnen en twongen beam throwers .
  - Wow, wat reuzen. - Vladimir merkte op . "Se sille lestich wêze te ferneatigjen sels mei konsintrearre fjoer."
  Antonina skopte har ferbrande, bleate skonken, en makke selsfertrouwen beswier:
  - En dochs moatte wy hannelje neffens dit skema, konsintrearre fjoer sil de ferdigening ferswakke, op hokker tiid immen moedich en moedich in boskje ferneatigingsgranaten ûnder de búk smyt.
  Terkin, lykas altyd, is foar elkenien:
  - It sil my wêze.
  It sandale famke wie fergriemd:
  - Werom dochst?
  Vladimir Terkin reedlik opmurken:
  - Ik bin de lytste en it sil foar my makliker wêze om ûngemurken yn te slûpen.
  It famke skuorde de jonge mei har bleate soal:
  - Dan dwaan.
  Vladimir Terkin, mei help fan grutte kraters en in protte liken, en ek it feit dat de grûn baarnde, echt slagge om troch te kommen ûngemurken. Profitearjend fan it momint dat it krêftfjild opstie fan oerlêst, smiet er in hiele boel. De enoarme "Skeletons of Iblis" eksplodearre, brokkele yn stikken, guon, net folslein ferneatige, beferzen as ûnsjogge bylden.
  Mei sa'n operaasje moatte jo in flinke hoemannichte feardigens hawwe om in bosk krekt te goaien, en ek in gefoel fan gefaar. Yn 't earstoan, de Daragas net betelje omtinken oan it feit dat de formidabele reuzen waarden ôfbrutsen, doe realisearre dat der wat mis wie, se begûn te fjoer op harren efterkant. Vladimir's beskermengel wie lykwols op 'e warskôging; hy bleau de graviotitanium- giganten ferneatigje. Mar it trettjinde selskip bleau úttinje.
  En de Daraghs stjoerde nije fersterkingen yn 'e striid. Op dat stuit kearde it fortún ynienen ôf fan Vladimir Terkin; de jonge hie der te lang mei boartet en risiko's nommen. De baarnende angel fan 'e hyperplasmyske string útstjoerd troch de robot rekke de dappere jonge, dy't syn skonk ôfsjitten.
  Vladimir Terkin raasde, mar oerwûn de pine, hy smiet de lading mei krêft, oanfallen de jonge , " Azazel's Skeleton " brokkele as in heal ferfallen lyk.
  De jonge, dy't it net koe ferdrage, fergie bloedige triennen:
  - Ik bin ferwûne. Ik wie kreupel, ik haw gjin skonk.
  - Fertwifelje net Vovka, as wy oerlibje, sille se jo in oare skonk jaan, en oer in dei sille jo wer rinne. Bid ta God om yn libben te bliuwen. - Goedmoedich Vasilisa bedarre.
  Fan alle kanten krûpen, lykas spinnen, daraga's en fjochtsrobots, der in protte tûzenen fan.
  It oerlibjende trio hie praktysk gjin kâns op oerlibjen, de oermacht fan de fijân wie te grut, mar gjinien tocht der oan oer te jaan om om genede te smeken.
   De famkes Antonina, Vasilisa en de skoutjonge Vladimir Terkin fochten as Spartanen dy't yn Thermopylae fongen binne. Mar it is foar elkenien dúdlik dat d'r gjin kâns is om te stean tsjin in protte tûzenen fan dyjingen dy't lilk binne troch de fijân, in protte fan har enoarme, skriklike bûtenlânske stjerrestelsels dy't ôfgryslik har wapens rattelen, op dat momint, doe't de kweade dea syn lege eachkassen yn 'e gesicht, Vladimir Terkin song in hastich gearstalde tune.
  De ferfelende liger dy't seit
  It is as is it Heitelân gewoan stof!
  Dat it wichtichste ding yn alles is de jacht op de roebel,
  En jo moatte gean mei de stream fan needlot!
  
  Mar net sa'n soldaat fan it lân fan 'e Hillige Rus',
  Ommers, foar him is oarloch syn primêre rop!
  De oarder fan 'e kening is ienfâldich: fjochtsje en wês net bang,
  De izige azem sil de dea net bang meitsje!
  
  En romte is wat de minske wit,
  It wurdt him jûn om te fleanen en romte te feroverjen!
  Earst in skriklike start, dan in steile run,
   YN d'r sil in keninkryk wêze fan miljoenen stjerrestelsels !
  
  It is ûnmooglik om te stopjen, ek al streamt it bloed as in rivier,
  Oarloch tusken minsken, mei minne waansin!
  Ik wol ûntspanne, ite aspic pie,
  En lizze yn it gers ûnder in swiete bijenkorf!
  
  Mar wêr't jo lok fine is net yn 'e himel of yn 'e hel,
  It is altyd by dy, en dochs fier fuort!
  Jo sykje nei jo útkarde stjer yn 'e himel,
  Om it hert yn 'e hillige seksje te hâlden!
  
  Mar it heitelân is dêr, en de sinne en de moanne,
  Se is as dyn wûnderlike each, dyn beskermhear!
  En as it nedich is, dan rip, sels oan 'e navel,
  Och, hoe tin en skuord binne de triedden fan it libben!
  
  Ruslân foar altyd, foar alle folken binne jo,
  As in oseaan dêr't it lok yn spat!
  De grutheid fan 'e skientme, en moed en dreamen,
  En dat fjoer fan leafde dat net útgean sil!
  De oantinkens fan 'e narjonge ynspireare it ivige bern ta nije eksploaten. En hy ferliet swijend de seal. En hy sette ôf om in nije taak te foltôgjen.
  Benammen de narjonge wie tige ynteressearre yn it blonde famke dat troch de elfprins yn in trap lutsen wie. Ik freegje my wol ôf, mei hokker doel. En dan moat der wat dien wurde.
  De narjonge, sûnder twa kear nei te tinken, flitsend mei syn bleate , rûne hakken, gie nei de finzenis.
  De orkwachters rôpen him:
  - Wêr geane jo hinne, boef?
  Vladimir Terkin antwurde op in mjitten toan:
  "De grutste keizerinne fan 'e hel bestelde my, as straf, iten te tsjinjen as in gewoane finzenisslave."
  De befeiliging giechelde en, grommend, sei:
  - Des te better! Kom gau, lytse luis!
  De narjonge begûn te sjongen, sjongend:
  Ik bin as in iisberch yn 'e oseaan
  Alles driuwt yn folsleine mist...
  Der binne grutte fjildslaggen foarút
  Gebeden sille ek net helpe!
  . EPILOUW
  Elizabeth waard wekker op it meast nijsgjirrige plak. En doe't se wekker waard, skodde se harsels, klonk it keatling.
  Drachma notearre mei in swiete glimke:
  - No, do wiest yn 'e sliep, moaije! Ik haw net iens ien om mei te praten.
  It blonde famke antwurde mei in glimke:
  - Sa dream oer wat! Stel jo wat kleurige skilderijen foar, as epyske fjildslaggen.
  De nimfgrevinne lake en sei:
  - No, dêr sit wat yn! Unthâld wat epysk.
  It ratteljen fan it slot waard heard. En wer gongen de doarren fan 'e dungeon iepen. En in slaaf jonge ferskynde. Wier, dizze kear is oars. Ek yn allinnich swimbroeken, mar folle spieriger , mei tige promininte spieren, lykas getten stiel.
  Hy brocht se molke, pap, koeken en dêrnjonken hie er in tas. En de slaaf helle de kaaien út. De famkes makken de eagen grut.
  Vladimir Terkin lei syn wiisfinger op syn lippen en sisde:
  - Restich bliuwe! Jo hawwe in kâns om te ûntkommen!
  Dêrnei die de narjonge gau de slûzen op 'e keatlingen iepen en flústere:
  - Drink gjin molke, it is rommelich!
  De keatlingen foelen en Elizabeth sprong oerein, lokkich strekkende har ledematen. Se wie no relatyf frij. En de narjonge helle ferskate ringen en in talisman út syn tas en flústere:
  - Mefrou Drachma, hjir binne jo magyske artefakten. No sille jo net sa machteleas wêze!
  It famke sette guon fan 'e ringen op har bleate teannen, en guon op har hannen, en ek in talisman op' e nekke. Dêrnei fielde se in krêft fan krêft yn harsels, en song:
  Myn jonge, myn poppe,
  Op dit oere sliepe jo net...
  Prins fan in grut ûnbekend lân,
  De tsjinners fan 'e satan falle oan!
  Vladimir Terkin sei mei in sucht:
  - En hy wie ek in prins. Ik haw in lange biografy. Mar jo bêste weddenskip is om te ûntsnappen wylst de bewakers sliepe. En it is oan te rieden om te ferbergjen op in feilich plak.
  De nimfegrevinne sei:
  - Ik bin yn alle bosk, lykas thús. Ik tink dat Elizabeth en ik ferbergje kinne, mar dit is fansels net genôch.
  De slaaf jonge frege mei in glimke:
  - Wolle jo de kweade goadinne Kali ferslaan?
  Elizabeth giechele en antwurde:
  - Koartlyn hie ik sein, hjir is gjin tiid foar fet, as ik mar libje koe! Mar yn myn dream haw ik sokke dingen dien dat ik my no in folslein oare persoan fiel. Iets yn my waard as Jeanne d' Arc nei de godlike fisioenen! It hert freget wraak, wraak freget opoffering!
  Vladimir Terkin knikte en helle in frij grutte diamant út syn tas, dy't wjerspegelingen joech yn alle kleuren fan 'e reinbôge:
  - Dit is hoe't jo dream wurdt generearre, en it is opnommen op in spesjale magyske film. Ik tink dat de Goddess of Evil Kali in wetterstofbom meitsje wol troch de krêft fan fúzje fan atoomkearnen en magy te kombinearjen. En dit kin enerzjy generearje fan ungewoane krêft. Wat ekstreem gefaarlik is foar de omlizzende wrâlden. Kwea en goed binne relative begripen; de godheid Kali begon te folle te beweare. Hy moat dus stoppe wurde!
  De nimfgrevinne antwurde fervent:
  "Mar myn grutste winsk is om dizze finzenis sa gau mooglik te ferlitten." Ik bin wurch fan efter traaljes!
  De narjonge knikte:
  - Goed! Ik sil ek mei dy fuortrinne moatte. Evil Kali sil my net ferjaan foar wat ik dien haw. Mar as der wat bart, haw ik in ferrassing foar har.
  Elizabeth mompele:
  - Kom yn 'e tuskentiid út 'e dungeon!
  Trije pear bleate soallen flitsen foarby, twa famkes en ien jonges. De skonken fan sawol de famkes as de jonge wiene moai, regelmjittich fan foarm, sierlik, en stof plakte har net. No rinne se al de gongen lâns. De jonge bleau efkes stil en die in oare sel iepen. Der wiene twa moaie, bleate elven yn wite lappen.
  De narjonge befrijde de famkes gau út harren keatlingen. En no spanden fiif pear bleate fuotten. Der wiene oare finzenen, mar de jonge warskôge:
  - De draak sil mar fiif nimme. En sûnder him hawwe wy te min kâns om fuort te gean .
  Elizabeth frege ferrast:
  - De draak?
  Vovka Terkin knikte:
  - Fansels! Oars soene wy te min kâns hawwe om te ûntsnappen ; Kali hat oare draken dy't op ús kinne wurde stjoerd. Mar dizze is te fluch.
  Drachma stimde yn:
  - Lit ús net kieskeurich wêze! Wy moatte ússels echt rêde, de tiid sil komme en wy sille weromkomme!
  De bewakers wiene yndie yn 'e sliep. En fjouwer famkes en in jonge raasden foarby sliepende arken, kabouters, trollen en sels elven mei bôgen. Dêrnei ried de ploech troch.
  En wier, op 'e brede muorre fan 'e festing stie in gielreade draak. It wie lyts yn grutte, en hie mar trije koppen. Dat it wie foar de fiif echt dreech om der op te passen.
  Vovka tweeted:
  - Nei it bosk fan 'e kroanimf! Dêr krije se ús net!
  De draak knikte ynstimd:
  - As Elizabeth de útkarde is, sil ik har en dy grif mei har rêde!
  De narjonge knikte:
  - Jo kinne dit ferifiearje troch te sjen yn 'e diamant fan' e God fan Hypnose. Hy is wirklik ta in protte yn steat. En no, famkes, kinne jo de fuortsetting fan jo eigen dream sjen!
  Elizabeth wie ferrast en, knipperjend, frege:
  - Hoe is dit in fuortsetting fan dyn eigen dream?
  Vovka befêstige:
  - Jo sille sjen yn flecht! Yn 'e tuskentiid, litte wy begjinne!
  De draak naam ôf, praktysk sûnder syn wjukken te fladderjen. De famkes en de jonge pakten mei de hannen en bleate fuotten de skalen fêst. Dêrnei begûn de libbene trijekoppige masine snelheid op te heljen.
  Doe't de narjonge, doe't de draak gelyk wie, helle de diamant fan 'e God fan Hypnose út en pleatste it foar Elizabeth, sizzende:
  - No kinne wy allegearre jo prachtige dream neitinke !
  De blondine knikte:
  - Dit is cool !
  En in trijediminsjonale kleur hologram ferskynde foar it publyk, en in echte film begon te sjen;
  De ûnderfrege dignitaris mompele:
  - Nee, oer! - Under wetter soe syn snelheid te leech wêze. Wy soene hawwe fergriemd tiid.
  It famke, ferklaaid as in swarte frou, gie troch mei it ferhoar:
  - Ik sjoch, mar wat binne de kontoeren fan it skip?
  De legergeneraal mompele:
  - In wat langwerpige ferneatiger, allinich de kanten binne rûn en streamline. Der is wat fan in ûnderseeboat.
  Elizabeth, dy't yn 'e unifoarm fan in luitenant-kolonel wie, piepte:
  - Geweldich, jou ús in rûte.
  - It kin op elk momint feroarje. Ik wit allinnich bepaalde punten, lykas Red Harvard.
  - Neam de oaren op deselde wize. - sei Drachma, klaaid as in swarte froulike kolonel.
  De heechweardige raasde:
  - De haven fan Brest leit yn Denemarken, mar dêr sil hy net hinne. It sil omgean ûnder wetter.
  - Geweldich, dat is al wat! Kom op, trochgean mei prikken! - Sei it nimffamke. - En har wite, grutte tosken, as dy fan in wolf, fonkelden onheilspellend.
  - Ik sil jo alle ynformaasje jaan.
  - Wat witsto noch fan wearde?
  De legergeneraal praatte :
  - Nije soldaten binne ferskynd, in mingsel fan rotten, apen en minsken. Se dogge sabotaazje efter fijânlinen. Krêftige fjochters en heul duorsum. Se stjerre net sels as it harsens ferneatige wurdt.
  - No, dat is logysk. Wêrom hat in soldaat harsens nedich? - Sei Drachma. - Faaks, om better oer AWOL te tinken.
  De heechweardige mompele:
  - Meikoarten sille nije soldaten leare te reprodusearjen. Se sille in nije minskdom wurde, by steat om sosjalisme en kommunisme op te bouwen.
  De nimfgrevinne giechelde:
  - It sil prachtich wêze. Rottenparadys, dat is alles wat foar minsken oerbliuwt.
  Dronken troch it effekt op 'e senuw-einen, seach de legergeneraal:
  - Jo witte better, kameraad Stalin.
  Drachma strikt oardere:
  - Iepenje foar ús in feilich mei de direkte strategyske plannen fan it kommando.
  Fritz hearde:
  - Ik hearrich, kameraad Stalin.
  It feilich siet efter in skilderij, net fan Stalin, mar fan in healneaken seemearmin. Blykber is de berekkening makke dat nimmen it ôfbrekke soe.
  Elizabeth en Drachma skend mentaal alle ynformaasje, gelokkich ûnthâld tastean, likegoed as de nammen fan alle ynwenners. Under harren wiene sels ferskate generaals, ynklusyf dy fan Vasilevsky syn entourage en de haad fan personiel, en ek de plakferfangend minister fan Finânsjes en plakferfangend foarsitter fan de kommisje foar de striid tsjin wrâld kommunisme.
  Oer it algemien hawwe de skouts in geweldich wurk dien. It wie ek mooglik om út te finen dat Stalin aktyf druk sette op 'e Sineeske lieding, besykje it te triuwe om tsjin Ruslân te hanneljen. En Sina is macht! As it die bliken, tasein de lieder fan it grutte lân te jaan it definitive antwurd binnen trije dagen. Dus de deadlines wiene driuwend. Mobilisaasje is al oankundige yn Sina, en in leger fan tritich miljoen makket him op foar ynset. Wier, it hat in pear tanks en fleantugen, en sels dy binne ferâldere . De lieder fan de Sinezen wol lykwols fan Stalin op syn minst twatûzen fan de lêste IS-klasse tanks en in tsiental atoombommen ûntfange.
  Elizabeth mompele:
  - Ja, har hannen reitsje.
  De leger-generaal befêstige:
  - Stalin beloofde te leverjen. Allinnich hy fertrout Sina net spesjaal. Hy neamde de lieder in radys: read fan bûten, wyt fan binnen.
  Drachma sei mei in gnyske:
  "Hy soe it wierskynlik net slim wêze om him te útfieren."
  Fritz kipte:
  - Alles ûnmooglik is mooglik! Foar CHIP is dit mooglik.
  Elizabeth tweeted:
  - Yn hokker stadium is de ûntwikkeling fan meunster soldaten?
  De legergeneraal mompele yn betizing:
  - Wit net! It is bekend dat kobalt, radium en plutoanium brûkt waarden by bestraling. Ferskate isotopen, ynklusyf dy wûn út meteoriten. Sa die bliken wat echt eng. Wier, se sizze dat dizze fjochters brainless binne , en "bugs" wurde brûkt om se te kontrolearjen.
  - Mar se sille net ferlitte! - Drachma konkludearre.
  Fritz sei yn it rapportaazjegebiet:
  - Dêrneist binne kontakten lein mei fampiers. Der binne ek nijsgjirrige perspektyf hjir.
  It nimffamke wie ferrast:
  - Mei fampiers?
  De leger-generaal befêstige:
  - Se binne trije kear sterker as in gewoane persoan en tige oanhâldend. Snij sa'n hân ôf, it sil wer groeie. Allinne se binne bang foar de sinne, mar se sjogge yn it tsjuster as katten, as net better, en guon sels witte hoe te fleanen.
  Drachma woe opheldering:
  - Hoe sit it mei knoflook? Of sulver.
  Fritz antwurde earlik:
  - Se hâlde net fan sulver, it baarnt har, knoflook soarget foar brânwûnen.
  Elizabeth frege:
  - Hoe sit it mei it krúsfiks of hillich wetter?
  De heechweardige flapte út:
  - Nutteloos!
  It blonde famke frege yn betizing:
  -Wêrom?
  De legergeneraal gûlde as in geiser:
  - Foar harren is in krús gewoan in stik hout of metaal. En yn 'e leginde, it krúsfiks operearre allinnich yn' e hannen fan in hillige persoan.
  Drachma merkte op:
  - Wy hawwe gjin hilligen, mar ien terminator non. Wier, ik wit net oft dit telt of oarsom.
  Fritz knipperde mei syn eagen:
  - De Grutte Stalin ferbea kleasters. No is syn wichtichste slogan mear bern, fruchtber wêze, fermannichfâldigje. Elkenien, sawol wyt as swart. Wite proletariërs en kollektive boeren. Mei Stalin ivige gloarje wêze!
  Elizabeth antwurde mei in gniffel:
  - Ik tink dat er nea fergetten wurde sil! Helle karismatyske persoanlikheid. Se hat krekt it punt fan dwylsinnigens berikt yn har wredens!
  Ferslokend fan wille sei de weardichheit:
  - De fampiers beloofden Stalin yn har rigen te akseptearjen, wat betsjut dat de lieder hast tûzen jier kin libje. Stel jo foar, in geweldige lieder en ek in vampire.
  Drachma gnyske:
  - Stalin de vampire, of ghoul, it is grappich. En hiel cool. Mar hoe sil de sinne libje sûnder de sinne?
  De legergeneraal sei mei fertrouwen:
  - Wittenskippers sille in formule ûntwikkelje dy't Stalin sil beskermje tsjin knoflook, sulver en sels sinneljocht.
  Elizabeth, har tosken bleat, sei:
  - Mar der is ek in aspensteel! De iene wêr't Dracula syn dagen einige. Judas hong himsels op oan in aspenbeam.
  Fritz mompele:
  - Wy sille der op 'e tiid oer neitinke.
  Elizabeth stelde noch in pear fragen. Se glimke oannimlik, mar se koe har amper weromhâlde om har tsjinstanner te fersmoarjen. Uteinlik makken de famkes har fragen út, ien fan 'e lêste wie in berjocht oer know-how. It die bliken dat der in nij wapen makke wie. As in portal. Wier, it is net dúdlik wêr't wy it oer hawwe, mar it is heul slûch en spesjaal.
  Drachma besocht te ferdúdlikjen, mar Fritz sels wist neat. Yn prinsipe is hy it haad fan 'e geheime plysje, mar gjin wittenskipper.
  Jo kinne net te lang útskeakele bliuwe, benammen om't it wichtichste is al bekend. No is it wichtichste ding om it ûnthâld fan Fritz te wiskjen en in alibi te meitsjen sadat d'r gjin spesjale problemen binne. De famkes draaiden it folgjende programma oan it leger-generaal.
  Se wurde tawiisd mei in bysûnder wichtige taak en jûn enoarme foech. Ynklusyf ynspeksje fan havens.
  Dit is de earste. Twads krigen de famkes spesjale nûmers. Se waarden spesjale aginten fan 'e CSA en grutte krêften koene har harkje. En it wichtichste, se krigen de opdracht om de slachmagy fan 'e Druïden te finen, en se moasten it sykje op skippen.
  Oer it algemien fûnen de famkes it wichtichste ding en koenen no sûnder problemen troch it Feriene Keninkryk ferhúzje.
  Tegearre mei de generaals ferlieten se it wolfskûl. Fritz tute harren hannen ôfskied:
  - Se binne sa sêft en hurd. - Hy sei.
  - En boppedat binne se deadlik ! - Sei Drachma.
  De famkes stapten yn 'e auto fan' e generaal; se hiene papieren mei needmacht, ynklusyf it rjocht om kontrôle te nimmen oer alle apparatuer.
  Elizabeth konstatearre mei nocht dat de twadde beweging yn fijân posysjes wie suksesfol.
  De blonde strider frege:
  - No Drahmachka , wat sille wy dwaan!?
  De nimfgrevinne antwurde:
  - Lit ús it skip penetrearje en de ynhâld derfan neutralisearje. Dit is de meast logyske.
  Elizabeth befêstige:
  - Ja, fansels, dat sille wy krekt dwaan.
  De famkes waarden betochtsum. In wetterstofbom fereasket in grutte hoemannichte neutherium en deuterium, twa en trije atomêre wetterstof, en ek ferskate kearnladingen. En as jo beskôgje dat de bom gigantysk is, dan wurde se fan ferskate kanten plante. In oar probleem is hoe te krijen op it skip Solnyshko?
  D'r kinne hjir ferskate ideeën wêze. De maklikste manier om dit te dwaan is om it objekt legaal te ynspektearjen, as om de beskerming tsjin magy te kontrolearjen. It wie se al slagge om sa'n dokumint fan Fritz Geim ôf te pakken.
  - Sa, de wetlike paad is de maklikste en fluchste. - Drachma hat it gearfette.
  Elizabeth twifele sels:
  - Is it net te maklik? Wy hawwe de lêste tiid net iens sketten.
  De nimfegrevinne sei:
  - Do bedoelst, de lêste nacht. Mar dit is wêryn de keunst fan in ferkenning bestiet: it útfieren fan in meast komplekse operaasje sûnder ferliezen, leafst sels sûnder sjitten. Jo kinne ús leararen lokwinskje, wy hawwe poerbêste training.
  De blonde terminator merkte op:
  - Dat is , wy hawwe in protte wurk dien.
  De drachma gûlde:
  - Ja, en wy hawwe noch in bytsje tiid oer, wy geane nei it hotel en sliepe in healoere.
  Elizabeth stimde yn:
  - Der wurdt noch hurd wurke.
  It wie al dei, doe't de famkes op har bêd kamen. Underweis bea de portier harren in pear famkes en keardels oan foar de nacht, mar dy wegere.
  - Wy hawwe noch in protte te dwaan! Yn 'e tuskentiid, rêst.
  De famkes sliepten yn deselde keamer, suver stil. Gewoante en feardigens holpen har fuortendaliks en sûnder dreamen yn sliep te fallen. It wie better sa, fansels. De famkes sliepten in hiel oere en sprongen fleurich en fleurich út har bêden. Se begûnen te dwaan oefeningen, bûge en bûgde hielendal. Yn 't algemien hawwe wy in soad waarmte, rûnen op ús hannen, en sels sprongen.
  - Wy binne machtige krigers fan it noardlike lân! - Se songen.
  De famkes draaiden in skoft om, namen in dûs en gongen doe nei bûten. No hiene se wat oars te dwaan. Krij benammen jo eigen mear avansearre wapens. Yn gefal jo moatte fjochtsje serieus.
  - Wy binne freedsume minsken, mar ús pantsertrein gie op alle snelheden yn it offensyf! Laden yn 'e oanfal, lit gjin twifel! - Sei Drachma.
  - Lit twifel! - Elizabeth helle op.
  De famkes rûnen hurd, en markearren har stappen mei har spikerlearzen. It útgongsferbod is foarby. Minsken ferskynden op strjitte. Se rûnen yn formaasje, mjitten har stappen. Besykje te rinnen strikt lâns de line. Allinnich de bern, meast bleate fuotten en raffele, wiene wat frijer . Elizabeth en Drachma merkten lykwols al gau in line fan marsjearjende pioniers op. Dy't foarop rûnen, jonges en famkes, wiene yn wite unifoarmen, reade strikkes en hast nije skuon. Efter har yn 'e kolom sieten nijkommers, ek mei reade bannen, mar razend en bleatefoet. Dochs salutearren se de amtners ienriedich, en besochten safolle mooglik op te rjochtsjen.
  De famkes stiene op har teannen, besochten langer te ferskinen. Elizabeth swaaide har efternei, glimkjend mei wite tosken.
  Hjirnei gongen de famkes nei har lâningsgebiet om de klearmakke masinegewearen te pakken. "De Destroyers " kinne har ferfeeld hawwe, wachtsjend op har eigen gebrûk.
  Oerdei like Londen fleuriger en helderder as nachts. Jo koene sels muzyk hearre, en guon generaal spile in brulloft yn Buckingham Palace. Oer it algemien fielden de Reade Yankees har goed, se klonk Marseillaise, ynternasjonale muzyk en in mingsel fan rap en klassike muzyk. De famkes kamen in minút binnen en sloegen in gleske sjampanje foar de sûnens fan de jongerein.
  - Ik hoopje dat wy yn ien fleurige wrâld libje sille. - sei Drachma.
  De famkes ferlieten it houlik mei in ljocht hert. De generaal troude mei in dame mear as de helte fan syn leeftyd. En dit is al te folle.
  Drachma merkte op:
  - Om ien of oare reden, manlju, yn 'e regel, leaver jonge froulju. Der is sa'n oanstriid.
  Elizabeth joech har ferzje út:
  - Miskien wolle se sels ferjongje? Ommers, as jo lizze omjûn troch roazen, begjinne jo sels geurich te rûken, en de lichems fan jonge famkes binne swiet.
  De nimfgrevinne koerde:
  - Oerienkomme! Meikoarten sil de wittenskip in ein meitsje oan âlderdom, en dan sil in nije wrâld iepenje. Goed , jong en ûngewoan yn syn glâns.
  - Hoopje! - sei Elizabeth. - Utsein as de minsken harsels ferneatigje fansels.
  Drachma tjirp mei in glimke:
  - Dat lêste is frij wierskynlik! Lykas de mooglikheid om te stjerren yn natuerrampen.
  Londen, mei portretten fan Stalin en sa no en dan Lenin, en ek oare lieders, like te eksoatysk. En der binne safolle reade flaggen rûnom, en der wurde hieltyd mear opstutsen.
  By de kontrôles waarden de famkes, sjoen it algemien mandaat, sûnder fertraging trochlitten. Krektoarsom, se salutearren sels.
  Uteinlik waard de grutte stêd efterlitten. By de yngong wie lykwols in frij eksoatysk monumint te sjen. Oan 'e iene kant liket it op in tank, en oan' e oare kant, ynstee fan in toer, is d'r de kop fan Stalin, dy't in grutte piip yn 'e mûle hâldt. Ja, it monumint sels is net lyts, achtentritich meter heech.
  - Wat foar surrealisme? - frege Elizabeth.
  - Dit is blykber read postmodernisme. - Drachma fernaam. - Eksotyske styl, mar ynteressant.
  De blondine flapte út:
  - De lieder wurdt pesten!
  - Mar Stalin sels seach himsels blykber net sa! - Drachma fielde lokkich. "Hoewol't, it lichem fan in ezel soe him better passe as in tank."
  De famkes laken:
  - Of miskien, krekt oarsom, it lichem fan Stalin en de kop fan in ezel.
  Nei it ferlitten fan Londen, makken de skientme har tongen los:
  "Wy rieden troch dizze stêd, mar prate noch net mei de fampiers."
  Drachma piepte:
  - Miskien moatte wy noch wol.
  Elizabeth suggerearre:
  - Ik freegje my ôf oft Sherlock Holmes op fampiers jage?
  De grevinne famke tjirp:
  - Yn guon lettere postmoderne romans jage er. D'r wie sels in opsje wêr't Sherlock en Watson yn 'e romte penetrearren. It is sa nijsgjirrich.
  De blonde strider mompele:
  - No, miskien komme wy se tsjin.
  Drachma wie ferrast:
  - Hoe is dat?
  Elizabeth antwurde fol fertrouwen:
  - Ien kear yn in oar hielal. In bytsje fierder yn it ferline. Dan kinne jo mei de ferneamde detektive in piip smoke.
  De nimfegrevinne giechelde:
  - Dit soe de noflikste manier wêze om jo longen te fergiftigjen, mar jo holle en hert ferljochtsje.
  De blonde tjirp:
  - Sherlock Holmes is in karakter útfûn troch Conan Doyle. Dat die professor Challenger ek. Jo hawwe oer him lêzen.
  Drachma liet har kennis sjen:
  - Artistyk in ljochte persoanlikheid. It waard sels ferfilme yn Hollywood.
  De strider mei gouden hier merkte op:
  - Ienris sille se films oer ús meitsje. De goede ingel Elizabeth en de kweade duvel Drachma. Wy beide lykje te oanfoljen inoar en lykwicht inoar.
  De nimfegrevinne sei:
  - Lykas God en de duvel!
  De blonde terminator gie troch:
  - Wis! As der gjin Lucifer wie, en de wrâld bestie sûnder sûnde, dan soe de Almachtige gjinien hawwe om mei te fjochtsjen. Stel jo foar hoe dreech it is foar in superyntelliginsje sûnder doel, sûnder konkurrinten. Hoewol d'r in ûneinich oantal Almachtige goaden wêze kin, kontrolearret elk fan har gewoan syn eigen universum.
  De drachma naam it en forklearre:
  - Conan Doyle wie in ateïst en liet lykwols sjen hoe kwetsber de minske is. Unthâld, ien kear yn in hyperspace fjild, al it libben op ierde hast ferdwûn.
  - Mar soks kin wol! - Elizabeth fernaam.
  De nimfegrevinne befêstige:
  - Ja, it kin! Hoewol de kâns om yn in bûgde romte te fallen is net sa grut.
  It blonde famke merkte op:
  - Wat ús bart, leit net bûten it berik fan science fiction. Utsein dat Stalin, de presidint fan 'e KSA, te eksoatysk sjocht.
  Drachma merkte op:
  - Wa wit, dit is in nijsgjirrige filosofy. Kin kommunisme lok bringe foar alle minsken?
  Elizabeth joech it idee út:
  - D'r is in miening dat minne minsken de útfiering fan goede ideeën opnaam.
  De nimfegrevinne merkte op:
  - Wêr kin ik oaren krije? Dêrneist, bygelyks, Dzerzhinsky wie net sa'n meidogensleaze beul. Hy hie in aardich hert, en it wie dreech om deadsoardielen te tekenjen; hy skuorde sels syn hert en stoar op achtenfjirtich jier âld.
  De blonde strider merkte op:
  - Se sizze dat Hitler tige soargen wie doe't er Rem fuorthelle.
  Drachma befêstige:
  - Hiel mooglik. Hitler wie algemien senuweftich. Ik woe dat ik him fange koe. Praat mei him oer wat foar persoan hy is. Wêrom hat er Joaden sa folle?
  Elizabeth koarde:
  - Joaden binne tige tûke, talintfolle minsken. Se sizze dat sels ûnder de makkers fan it Kalashnikov assault rifle wiene tolve Joaden en mar ien Rus, Kalashnikov sels. Dêrom waard er ferheven.
  It nimffamke sei fertrietlik:
  "Wy binne dea yn ús wrâld; ik twifelje oan dat ús bestean oait deklassifisearre wurde sil." Utsein as Ruslân absolute hegemony berikt.
  De blonde spion piepte:
  - En dat is ek fan belang.
  De famkes smieten pleatslik kaugom yn 'e mûle. De kwaliteit wie frij akseptabel, der wiene genôch natuerlike produkten.
  Elizabeth koarde:
  - It is nijsgjirrich dat Hitler, lykas jo witte, fan oranjes hâldde; blykber waarden se him út Afrika op ûnderseeboaten levere.
  Drachma sisde:
  - Ien Fuhrer kin wurde foarsjoen fan in tafel. Mar wy ieten bygelyks pork mei sûkeladebûter en jam. En dat is geweldich .
  De blonde strider notearre logysk:
  - In persoan kin dêrtroch indigestion ûnderfine.
  De famkes waarden oanhâlden by checkpoint , se easke dokuminten. It sjen fan in needmandaat gelyk yn ynfloed oan 'e gouden tiger paise fan Genghis Khan. Se stiene oerein en mompelen:
  - Gean, kameraad kolonels. Hâld der mar rekken mei dat it net safier is om fierder te gean, de partisanen dogge grappen.
  Elizabeth bleate har tosken:
  - En jo tinke dat wy net witte hoe te sjitten! SWAT-offisieren!
  In bange piip as antwurd:
  - Nee dat tink ik net!
  - Hoe dan ek, sjoch! - De drachme smiet in fiifsint munt op, in grutte koperen. Se skeat it pistoal fuort. Doe fong se it op 'e flecht en liet it gat krekt yn it sintrum sjen.
  - No, hoe?
  De offisier gûlde:
  - Prachtich skot! Ik haw dit allinnich sjoen yn films oer cowboys. Allinnich Stalin sjit better.
  De nimfgrevinne grommele:
  - No, ja, Stalin is bûten konkurrinsje.
  De blonde spion sei:
  - Wy binne ree om de striid yn te haasten. Sjoch dus wat der mei de partisanen bart.
  De famkes skodden de hân en gongen fierder.
  Elizabeth notearre:
  - Yn 't algemien is it goed dat d'r partisanen yn Brittanje binne; nettsjinsteande de terreur hawwe de Britten har net besletten ta despotisme.
  Drachma sei:
  - Yn it algemien waard Brittanje tûzen jier lyn ferovere. De Noarmannen, ûnder lieding fan Willem de Feroveraar, fersloegen de Angelsaksen. En dêrnei ferovere nimmen Brittanje.
  De blonde ynljochtingsoffisier merkte op:
  - Dit alles is tige nijsgjirrich. Mar Stalin ferpletterde ek Brittanje, wêrtroch it readbrún waard.
  De grevinne fan de nimf kipte:
  - Net grappich!
  De pantserauto ried stadich. In grutte helikopter fleach boppe de kop, gjin jet, frij stadich.
  - Der is gjinien om. - sei Elizabeth.
  - Partisanen falle oerdei selden oan. Derneist is it KSA-leger noch net genôch foarsjoen fan nachtfisyapparaten.
  Der fleagen noch in pear helikopters foarby. Grut, mar tige ûnhandich.
  Elizabeth seach in oare helikopter. Hy wie allinnich en, oars as eardere kollega's, fjoer om te deadzjen.
  Drachma frege:
  - En wêr sjit er?
  De blonde spion sei:
  - Ik tink dat it troch de bern is dat se útgien binne om paddestoelen en bessen te plukken.
  Elizabeth skeat út in spronggewear mei in eksplosive kûgel. In enoarme helikopter, sawat twa kear de grutte fan 'e MI-24, fong yn 'e brân en begon te ynstoarten.
  - In Junkers kaam efter my oan, mar it begûn te smoken, de propellers gûlde ferfelend, se hawwe gjin krúsen iens op har grêven nedich, krusen op 'e wjukken wol! - Elizabeth song.
  De drachme wie fleurich:
  - Ik skeat it ommers del!
  De helikopter eksplodearre, en bruts yn stikken.
  - De klap is in knockout!
  It famke bûgde efteroer en skodde de holle:
  - Miskien noch ien skot?
  De famkes rieden in bytsje. Twa mear helikopters ferskynden en wiene werom.
  - No litte wy se daliks ôfhelje.
  De famkes namen daliks doel en rjochten har gewearen. En hja skeaten in salve, en in brul waard heard.
  Elizabeth kipte:
  - Dit is de Krakatoa-fulkaan! Yn miniatuer!
  Drachma ropt:
  - Dit sil in krêftige klap wêze.
  De twa helikopters waarden ûnkoördinearre, en lieten lange brune reeksturten efter. Se ferlearen stadichoan de snelheid en eksplodearren ek, nei alle gedachten berikte de spuitende benzine de munysjelading.
  - No, hjir geane wy! In pinwheel fan ... of miskien! - sei Drachma wat vulgêr.
  Elizabeth sei strang:
  - Jo uterje jo te hurd út. Unbeskaafd, kameraad kolonel.
  De nimfegrevinne merkte op:
  - Mat, dit is in yntegraal ûnderdiel fan 'e Russyske folkloare. In tige wichtich part fan 'e nasjonale kultuer.
  - Ik bin it hjirmei iens. - Elizabeth knikte mei de holle. Wier, it grutste part fan 'e beëdiging kaam fan' e Mongoalske-Tataren.
  De famkes rieden troch; se hiene gjin ferlet fan in ekstra konsintraasje fan fijânske troepen.
  Absolute ûnthâld makke it mooglik om sekuer te berekkenjen de lâning site. De famkes rieden in lânbaan op.
  - Sa waarden wy partisanen! - Elizabeth fernaam.
  - Mear wierskynlik, sels mobile jagers. - Said Drachma - Taktyk: slaan en fuortendaliks werom.
  Wy berikten tichte boskjes en ferburgen de auto. Doe begûnen se te rinnen. It wie noch flugger as autoriden.
  Elizabeth merkte op:
  - As alle minsken lykas wy binne, wêrom hawwe wy dan dan überhaupt auto's nedich?
  Drachma beswiere filosofysk:
  - Om nije banen te leverjen. Yn 't algemien groeit it persintaazje wurkleazen, en wy moatte dit bestride.
  De blonde spion herinnerde:
  - Der wie gjin wurkleazens ûnder de kommunisten. Krektoarsom, banen wiene hieltyd nedich.
  De nimfgrevinne sei hertstochtlik:
  - No ja, dit jout ek it foardiel fan it sosjalisme. It is net sa no, do kinst net krije in baan, mar do silst stretch dyn skonken op foardielen. Mei safolle jild en petrodollars, is it echt ûnmooglik om minsken lok te jaan? Der wie gjin wurkleazens ûnder de USSR, hoewol't oaljeprizen gâns leger wiene.
  Elizabeth ferklearre:
  - Under de USSR waard wurkleazens ferwettere as beton mei kefir, de measte Trudoviks wurken sa hurd as se koene.
  Drachma lake:
  - Healwei, dat is neat, in protte binne in tsiende.
  De blonde ynljochtingsoffisier merkte op:
  - Mar ûnder Stalin waarden alle ieren út 'e minsken helle. Sa sille se kontinu hurd wurkje.
  De Nymph grevinne befêstige:
  - De ûnderfining fan tûzenen jierren lit sjen dat slavearbeid, hoewol de goedkeapste, net de meast effektyf is.
  Elizabeth sei:
  - De slaaf wurket fansels sûnder de minste winsk, sadree't de opsichter him ôfdraait, wurket er daliks stadiger. En yn 't algemien besiket er fuort te sjen.
  Drachma ferklearre:
  - En ik bin noch klear om in reboelje te begjinnen. Se sizze dat guon folken techniken útfûnen. Benammen drugs waarden makke út it gif fan fisk en skyldpodden dy't bepaalde dielen fan 'e harsens deadzje, en minsken yn zombies meitsje.
  De blonde spion tafoege:
  - Of mankurts! Se sizze ek dat in persoan genetysk feroare wurde kin, wêrtroch't er mear hearrich is.
  De nimfegrevinne befêstige:
  - Hiel realistysk, ferlykber wurk waard útfierd sels ûnder Hitler.
  Elizabeth suggerearre:
  - It oprjochtsjen fan in rie foar eugenika soe hielendal net min wêze. Sadat houliken sa sletten wurde dat der in optimale kombinaasje fan genen is. Yn dit gefal soene ús minsken oars, sûn, tûk, sterk wurde.
  De skientme fan it ras fan goaden pipte:
  - Se sille sa wurde, allinich de seleksje moat net blyn, bistysk, mar suver wittenskiplik fan aard wêze.
  De blondine sei:
  - Hoe is it sûnder ús?
  - Dêr sille wy ek oan meidwaan. - sei Drachma.
  De famkes rûnen en praten. In ikebeam ferskynde foar harren. De holte dêr't se har besittings ferburgen wie hast net te sjen, hoe foarsichtich de ferkenners it ek ommuorre.
  - No, no kinne wy ús wapene.
  De famkes seagen nei binnen, de Destroyer -2 masinegewearen joegen fuortendaliks har stimmen, dy fan Drachma sei:
  - Wat bisto brune, famke. Swart past by dy, mar read hier is folle moaier.
  Elizabeth antwurde:
  - Kenner fan eagen, hoe fiele jo jo oer Afro-Amerikanen yn 't algemien ?
  De nimfgrevinne antwurde kâld:
  - Hoe in potinsjele doel. Hûdkleur of ras makket neat út.
  - En do bist eins in diplomaat.
  Elizabeth frege har eigen masinegewear.
  - Wêrom bisto stil?
  It kompjûterprogramma yn it wapen produsearre in ironyske yngong:
  - It is net goed om te petearjen. Om ien of oare reden, minsken rinne op ierde stamping harren fuotten, dat is sawol dom en ferskriklik ûnsjoch.
  De blondine kipte:
  - Hoe sit it mei myn skonken?
  De kompjûterchip antwurde:
  - Jouns, hiel estetysk oannimlik! Miskien kinne wy solitaire spylje? Wat hawwe jo persoanlik leaver, greens of fans?
  - Trije swurden! D'r is lykwols gjin tiid foar ús om te boartsjen , myn petearde kollega's, wy moatte in bytsje sjitte!
  Mini-kompjûters útjûn:
  - Super cartridges , as standert kaliber?
  Elizabeth befêstige:
  - Ferskillende manieren. Ommers, jo binne oanpast te fieren twongen fjoer, nettsjinsteande de grutte fan it kaliber.
  Electronics of the future antwurde:
  - Yn 't algemien, ja! Skeakelje tagelyk de muzyk oan. Mei wa't jo wolle, hoe sit it mei Michael Jackson mei de romte-hitôfbylding?
  - Och, dit is nijsgjirrich! Yn trijediminsjonale projeksje.
  Lytse hologrammen flitsen boppe de twa masines, toant in grandioaze slach fan riken. En tsjin dizze eftergrûn songen Michael en Madonna. Oer it algemien, it like derop dat hy waard pesten, Madonna straddled Jackson, en hy waard swart fan fertriet.
  - Ja, it is hiel grappich! - sei Elizabeth. Mar wy hawwe gjin tiid om dit bernesirkus te sjen.
  Drachma hat tafoege:
  - Wy kinne allinich hyperskaken spielje ûnderweis , dit sil ús traine.
  - Allinne yn blitztempo. - Hy stelde in masinegewear foar.
  - It is fuortswaaid! - Drachma stimde yn.
  Hyper skaken wie in spesjale soarte fan turn-basearre stjer strategy. Ferskate soarten stjerreskippen bewege lâns in grut boerd fan fjouwerhûndert fjilden. Hûndert figueren sochten inoar te ferneatigjen. De eigenskippen fan guon waarden ferbettere by it berikken fan 'e tsjinoerstelde râne fan it fjild. Derneist wie it yn dit spultsje mooglik om elke tsien bochten ekstra stjerreskippen te keapjen. Oer it algemien is it spultsje ynteressant, mar lang. En it tempo fan 'e blitz is folslein selsmoard. Njonken de ferneatiging wie der lykwols noch in doel: skaakmat! Dit hie te krijen mei skaken en wekte ekstra belangstelling.
  De famkes rûnen stadich, en Drachma koe ûnderweis spylje. In miniatuerprosessor dy't by steat is om in protte terahertz te fersnellen , krapte ûnder spanning, wrakselje mei it genetysk ferbettere minsklike harsens.
  Drachma hie lykwols ek amper tiid om in beslút te nimmen. Troch de fjochtpartij mei de auto rekke se tsjin in beam. De sterke klap liet in pear krassen op syn gesicht.
  - Ugh, wat bin ik net opmerksum, Hyperskaken boeit my!
  Elizabeth tweeted:
  - Mar gewoan skaken, is it net slim!
  Drachma rôp:
  - Ik sloech Kasparova yn harren!
  De blondine kipte:
  - Do bist sa selsfertrouwen! Harry is al âld.
  De nimfegrevinne sisde:
  - Ananda wûn! En Carleson!
  Elizabeth ferklearre:
  - Tidens in simultane spultsje sesje.
  De drachme naam it en sei :
  - Krekt sa. Mar, tige fertrouwen, sûnder him in kâns te jaan. Lykwols, as it giet om in algemiene wedstriid, Ik sil ferslaan him, wês net bang. Ik sla kompjûters mei ELO 3000. Dit is heger as Anand en Garik Kasparov, en sels Carleson.
  De blonde ynljochtingsoffisier merkte op:
  - In kompjûter is mar in skepping yn 'e hannen fan 'e minske. Kin in skepsel heger wêze as syn skepper?
  De nimfegrevinne sisde:
  - Dat is in tige drege fraach. Ommers, de minsklike wrâldkampioenen waarden ferslein troch kompjûters. Hoewol net alles is perfekt yn dit programma. Jo binne skaakmat yn njoggen bewegingen.
  It masinegewear "Destroyer" waard misledige:
  - Wy sille sjen. Ik keapje in proton slachskip.
  Drachma antwurde fol fertrouwen:
  - It hat gjin nut, myn jonge. Jo sille gewoan gjin tiid hawwe om him nei de frontline te lûken.
  De mini-kompjûter wie it net iens:
  - Of miskien krekt oarsom, kwantum komt ta kwantum!
  - Net wirklik! Jo sille sjen hoe let hy is. - sei Drachma beslissend.
  It famke makke noch in pear bewegingen. De fijân grommele en joech him oer. Dêrnei song er:
  - No, do bist in tiger, dyn sprong is in tongerbui, en dyn wurden binne in slach, allinne myn trien sil wurdearje Gods jefte.
  Drachma klikte de masine mei har finger op de reflektor.
  - Do bist in koele keardel.
  Elizabeth ûnderbriek har:
  - Witst wol, ik hear rjochts sjitten. Te beoardieljen nei de kombinaasje fan lûden, se wiskje dêr rebellen út, wierskynlik strafkrêften!
  De nimfegrevinne sei:
  - Wow! Lykas altyd sil it baarch smoargens fine.
  De blonde terminator sei:
  "Wat se hjir fûnen wie gjin smoargens, mar bloed."
  De sibben fan 'e goaden frege:
  - Wat moat ik yn dit gefal dwaan?
  Elizabeth sei:
  - Nou, hwat tinkst, Drachma, wat freget de gerjochtichheid fan ús?
  - Fansels, om de rebellen te helpen. Superieure krêften binne tsjin har smiten, en har monsterlike druk moat ôfwiisd wurde.
  Drachma mompele bliid:
  - No sille wy jo siel mei in goed bloedbad nimme!
  De famkes rûnen nei har lot ta. Tagelyk fergeaten se net om kamouflagejassen oan te dwaan. Drachma en Elizabeth raasden hiel gau, en om har learzens net te skuorre, rûnen se bleate fuotten. Mar de swarte make-up begon te brokkeljen troch hurd te rinnen en it gers oan te reitsjen, en ûntbleate gouden-oliifhûd. Wat lykwols net sa skriklik is. Wylst se rûnen, ferwûnen de famkes har fuotten oan beamwoartels, dennenappels en tûken. Dat fertrage harren flugge goaien lykwols net.
  De skientme fleagen in beam op, seagen fan boppen om en skodden har masinegewearen.
  - Wy lykje op de Redskins ! - sei Elizabeth.
  Drachme, fersmoarjend fan wille, raasde:
  - Jo witte hoe't it is as in tiger te fielen, it is better as in keninginne.
  De famkes gongen del, se besochten fluch te haasten, mar tagelyk foarsichtich, om net ûnnedich lûd te meitsjen. De fijân kaam tichterby, de lûden fan oarloch en it lûd fan motoren waarden heard, lykwols waarden de skotten ien. De rook fan baarnend, ynklusyf liken en libjend minsklik fleis, waard sterker en sterker.
  De strider sei byinoar:
  - Dit is frij cool, it liket in goede legersweep.
  De famkes kamen noch mear oan, klommen nei de top fan in hege populier, en in iepening iepene har blik. Oan de râne fan it bosk wie in lyts doarp te sjen. Hûzen brânden.
  Mar dat is net it wichtichste ding. Se hellen boargers út 'e huzen, meast nette, âlde bakstiennen gebouwen. Meast froulju, bern, âlde minsken. Se waarden yn in heap brocht. Oan 'e râne wiene fiif galgen te sjen, dêroan hongen twa froulju, twa pubers en ien âld man dy't op in pryster like. Noch trije minsken waarden op peallen mei in dwersbalke en op 'e kop krusige. Boppedat wie ien fan harren noch mar in bern. De doarpsbewenners waarden mei gewearkolben skood, slein, en guon waarden yn 'e skonken sketten. Oer it algemien wie de situaasje barbaarsk.
  Elizabeth sei:
  - En dit is in striid mei partisanen!
  Drachma stipe:
  - Under sa'n rezjym soe ik sels nei de partizanen gien wêze.
  Twa teenagers wiene heakke en begûnen omheech te wurden, swaaiend, besykjen om mear pine te feroarsaakjen. Tagelyk waarden de oare ûngelokken de skuorre yn keppele. Yn de buert stiene blikken benzine.
  Elizabeth flústere:
  - Se binne krekt as nazi-meunsters.
  Drachma befêstige:
  - Net better. Wier, Ingelân liket in beskaafd lân te wêzen, mar it is ek ferneamd wurden troch massale grouwerijen.
  De blondine kipte:
  - Wannear?
  De nimfgrevinne antwurde:
  - Bygelyks de Boereoarloch. Yn dit gefal waard marteling brûkt. De Amerikanen hawwe lykwols, benammen yn 'e oarloch mei de Yndianen, gjinien sparre. Se skuorden froulju en bern útinoar.
  Elizabeth raasde:
  - Genôch praten! Lit ús oanfalle! Do bist oan de rjochterkant, ik bin oan de linker!
  Drachma merkte op:
  - Hjir steane fjouwer tanks!
  - Sa folle better, litte wy se fange.
  De famkes naaiden nei de tanks. Twa fan harren wiene grutte IS-7's, sûnder aktyf pânser, mar dúdlik fan hege kwaliteit. Net elke granaat sil sokke banduras nimme. De oare twa binne wat lytser , njonken har binne der ek in tsiental pânsere personielsdragers.
  Elizabeth barste sels út laitsjen:
  - Wy sille it juridysk neutralisearje.
  De famkes diene har laarzen oan en gongen ôf!
  Doe't de soldaten harren oankamen, wiisden se op harren mandaten.
  - Needkontrôle, kolonel? - Sy seinen.
  De kommandant kaam oerein:
  - Alles wurdt dien neffens it masterplan fan it kommissariaat.
  Drachma rôp:
  - Grut! Litte wy no ris yn 'e tanks sjen. Neffens my sitte de tuorren wat fêst .
  De soldaten diene helpsum de lûken iepen:
  - Sjoch, alles is goed mei ús.
  De famkes sprongen yn de auto's. Der wiene sân bemanningsleden. Mar foar dappere krigers lykas dizze famkes is dit gjin probleem. Rêstich, sûnder ûnnedich lûd, klopte Elizaveta de bestjoerder op it skouder.
  - No, hoe sjochst, maat?
  Hy foel gewoan yn. It famke giechele, en sloech twa fan har tagelyk yn 'e timpels. Doe makke se de rest ôf. Fjouwer bemanningsleden hiene mar tiid om te freegjen:
  - Wat is dit, in test?
  - Ja! Autogene training metoaden. - sei Elizabeth.
  Drachma einige de trije mei de tútmetoade. It wie makliker mei de rest, mar ik skeat ien foar in feroaring:
  - Al is it rûch, sa'n dea is moediger.
  Sûnder in wurd te sizzen makken de famkes de tonnen fan de tanks gelyk. Trouwens , foar har opladen waard útfierd mei in riemmetoade. Dus it is net nedich om skulpen te fjoerjen. Oan joysticks hawwe se lykwols noch net tocht. En dit yngewikkelde saken. De famkes hiene lykwols al ûnderfining mei it riden fan tanks út de jierren fyftich, benammen de T-54, T-55. Dizze waarden noch brûkt yn guon Arabyske lannen. En froulike ynljochtingsoffisieren waarden oplaat, ynklusyf om ynstrukteurs te wêzen, bygelyks yn Irak, Syrië, Libië, Iran. Krekt yn gefal.
  Hjir waard de útstjoering fan in geweldige en fabulous dream ûnderbrutsen. De giel-reade draak merkte op:
  - No fleane wy yn in hypermagysk beskermjend fjild dat foarkomt dat de troepen fan 'e goadinne Kali it territoarium ynfiere wêr't nimfen en dryads libje. Dit betsjut dat wy ek ferbettere beskerming nedich binne om it te oerwinnen!
  Drachma knikte nei har partners en de jonge:
  - Meitsje dy gjin soargen! Dit is in lyts probleem foar ús. De talisman sil it behannelje. Ik haw gewoan in bytsje magyske help fan jo nedich.
  Vovka Terkin knikte:
  - Wit ik! Wy moatte sjonge. Dit is de bêste opsje.
  De Nymph grevinne befêstige:
  - Dat is it, sjong! Krekt wat moais en lyrysk.
  De narjonge begûn te sjongen, en de rest fan 'e famkes die mei:
  It universum waard útinoar skuord
  De stjerren binne dimmen, katastrofe-dea!
  Se snikke en kreunen yn 'e pine fan helske ôfstânen,
  En foar dyjingen dy't it oerlibbe: it is gewoan in skande om te fernearen!
  
  Lykas God, hearsket alle wetten,
  It gewisse ferjitte en eare ôfwize!
  In frjemd ras skept in nije wrâld,
  Se stjoerde ús in útdaging - min nijs!
  
  Al is it leger fan myn hillige Ruslân ,
  Se focht moedich en ferovere romte!
  Mar dizze kear is de tsjinstanner almachtig,
  Spilet syn meunsterlike tune!
  
  Hy fersnippert sawol tiid as romte,
  By steat om in kwasar mei syn lytse finger del te slaan!
  Lit de krêft fan God, mar der is bedrog yn 'e siel,
  In genedeleaze klap!
  
  De kosmos streamt traach mei triennen,
  Kometen sjonge fertrietlike rou!
  O heitelân, hillich foar alle minsken,
   Fertrape , wêr kinst no ûnderdak fine!
  
  Mar ik leau net dat it kwea net almachtig is,
  En de tiid sil komme, Rus sil opnij berne wurde!
  Us regio bloeit noch tichter,
  Ik fjochtsje dapper foar dit goede!
  
  Fansels is d'r gjin sukses allinich mei krêft,
  Mar leauwe, wiisheid en leafde binne mei ús!
  En dat de trein fan lok net fuortgiet,
  De geast moat it each reitsje, net de wynbrau!
  
  Ik leau dat in jonge in famke moetsje sil,
  In flam baarnt yn jo mûle, as in oven ...
  Ik bin in folwoeksene yn myn gedachten, sels te folle
  Fjoer kin, jo witte, leafde oanstekke!
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"